Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

19 SEPTEMBER 2012 WEEK 38

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

OPEN TUINDAG IN HEERLE

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

Zundert

I

Te l .

076

SPORT

AD VOS VOORZITTER ALZHEIMER STICHTING

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

YURI VAN GELDER IN KALSDONK

Infobijeenkomst over zendmasten

Programmabegroting naar gemeenteraad

ROOSENDAAL - Deskundigen van het Antennebureau houden op maandag 24 september vanaf 20.00 uur een presentatie over de straling van zendmasten op basisschool de Klaverweide. De aanleiding daarvoor is de vergunning die KPN heeft gekregen om een UMTS-zendmast te plaatsen in de nabijheid van de Klaverweide. Het bureau is een organisatie van de overheid die informatie geeft. Na de presentatie is het mogelijk om vragen te stellen aan een panel waarin onder meer een arts zit. De bijeenkomst wordt gehouden voor ouders en omwonenden. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag op klaverweide@klaverweidekpo.nl.

ROOSENDAAL - Het college van Roosendaal stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met de programmabegroting voor 2013. Deze begroting en meerjarenramingen 2014-2016 zijn gebaseerd op het huidige beleid van de gemeente. Belangrijke keuzes voor de begroting zijn vorig jaar al vastgesteld in de Agenda van Roosendaal. Als de raad instemt met de dekkingsvoorstellen van het college worden deze in de eerste begrotingswijziging van 2013 verwerkt. Wethouder van Financiën Toine Theunis: “De begroting en de meerjarencijfers laten een stabiel en solide financieel beleid zien. Er komen geen aanvullende bezuinigingen.”

W E E K B L A D

Samenwerking Waterkring West ROOSENDAAL - Zes gemeenten in WestBrabant en waterschap Brabantse Delta slaan de handen ineen om aanzienlijke toename van de kosten voor oppervlaktewater en riolering in de toekomst te voorkomen. Het regionaal samenwerkingsverband Waterkring West, bestaande uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht en waterschap Brabantse Delta, gaat aan de slag met vijf concrete projecten. Bij ongewijzigd beleid zouden de komende jaren de kosten van water en riolering aanzienlijk toenemen als gevolg van klimaatverandering, milieubescherming en vervanging van oude riolering.

Verbindingswegen afwisselend afgesloten ROOSENDAAL - Rijkswaterstaat voert van maandag 24 tot donderdag 27 september onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4. Tijdens deze werkzaamheden zijn de verbindingswegen tussen de A4 en de A58 in knooppunt Zoomland en oprit 27 Bergen op Zoom-Centrum richting Roosendaal afwisselend afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder. Er worden omleidingsroutes aangegeven. Onderhoudswerkzaamheden zijn zeer weersgevoelig. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

IN DEZE BODE:

Nieuwe checklist OK Franciscus ZH ROOSENDAAL - Frank Notenboom (l) en Azziri Aznadi van Kill the DJ hebben de Jongeren Cultuurprijs gewonnen. Maandelijks organiseren zij een drukbezochte avond met alternatieve dancemuziek en bieden podium voor regionaal DJ-talent. De twee waren dolblij met hun prijs. FOTO ROBIN LOOY

‘Cultuur van oeverloos praten en vergaderen doorbreken’

Marella Lute komt met nieuwe partij ROOSENDAAL - Raadslid Marella Lute, onlangs uit de fractie van de Vrije Liberale Partij (VLP) gestapt, begint een nieuwe politieke partij in Roosendaal onder de naam Praktisch en Pragmatisch (PeP). Met PeP wil Lute naar eigen zeggen bereiken en vergaderen M I D‘datDdeEcultuur L Bvan U oeverloos R G S praten E & V E E wordt R S doorbroken’. E DOOR ADDO SPRANGERS “Dingen dóen en aanpakken. Denken in oplossingen. Gewoon je boerenverstand gebruiken. Roosendaal kan wel wat PeP gebruiken,” zo motiveert Lute de oprichting van de nieuwe partij. Lute kwam bij de verkiezingen in 2010 in de gemeenteraad, als lid van de toen driekoppige fractie van de Nieuwe Democraten van Ton Schijvenaars. Lute en Tobias Reynaers (vorig jaar vertrokken naar de Eerste Kamer voor de PVV) waren de nieuwelingen naast Schijvenaars. Er ontstond onenigheid waarop Lute en Reynaers zich afsplitsten en vervolgens aansloten bij de VLP-fractie. Beschuldigingen over kiezersbedrog of zetelroof

WO-DO-VR-ZA VOORDEEL

Verse Varkenst h haas kilo 14.68 voor

u

9.98

DE Koffie Snelfiltermaling div. smaken pak 500 gram

3.99

van 5.29 Zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

i

werpt Lute verre van zich. „Ik ben trouw aan mezelf gebleven, heb na mijn vertrek bij de VLP veel hartverwarmende reacties gekregen. Bij de verkiezingen in 2010 kreeg ik 385 voorkeursstemmen. Die steun is er nog steeds.” Faciliteren Ze wil weinig kwijt over het waarom van de breuk met de VLP. Weliswaar was ze het inhoudelijk niet altijd eens met de VLP-lijn (bijvoorbeeld de gratis fietsenstalling), maar dat was volgens Lute toch niet doorslaggevend bij haar besluit om alleen verder te gaan. „Laat ik zeggen dat ik steeds meer met lood in mijn schoenen naar commissies en raad ging. Dat wilde ik niet meer.

Politiek moet leuk zijn.” Pep kent in de personen van horecaondernemer Ton Immerechts (voorzitter), Inge Moerkens (secretaris) en ondernemer Joost Hertoghs (vicevoorzitter/penningmeester) inmiddels een bestuur. Als belangrijke speerpunten van Pep noemt Lute de toestand van de Roosendaalse binnenstad en de algehele staat van het grijs en het groen in de stad. “Als het gemeentebestuur vindt dat burgers veel meer zelf moeten gaan doen, is het ook belangrijk om ze daarin te faciliteren. Dat gebeurt te weinig. Bied mensen bijvoorbeeld aan om bij de gemeente biologische verdelgingsmiddelen af te halen. Dat is praktisch meedenken.”

W E EuK een B L A D Wilt projectsubsidie kunst en cultuur aanvragen? Doe dit dvoor 1 oktober! s i n e r e g i o

Kijk voor meer informatie op www.roosendaal.nl

Bij deze Bode Autostad. De enige echte autodealerkrant van West-Brabant.

Met deze week o.a.: • Maak autoverhuur kiest voor de a ukennis t o nmet i e uCindy w sIJzenbrandt u i t d e• rAllrent egio lokale dealer • Nissan Cube: Outside the box • Belona Oud Gastel en Auto Borchwerf

occasions en nog veel meer!

autostad roosendaal

I

bergen op zoom

ROOSENDAAL - Het Franciscus Ziekenhuis heeft begin deze maand, voor de patiënten die naar de OK gaan, een nieuwe checklist in gebruik genomen. Met behulp van de checklist worden voor, tijdens en na de operatie controles uitgevoerd, waarmee mogelijke risico’s worden geminimaliseerd. Met de nieuwe checklist wordt een verbetering doorgevoerd ten opzichte van de vorige checklist die op de OK werd gehanteerd. De nieuwe checklist is eenvoudiger in gebruik, wat het invullen van de lijst door de betrokkenen bevordert. Daarnaast voldoet de nieuwe lijst aan de laatste richtlijnen die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn opgesteld.

Nog plaatsen vrij bij beeldende kunst ROOSENDAAL - Het nieuwe cursusjaar in Roosendaal van het Centrum voor de Kunsten beeldend is twee weken geleden van start gegaan. Een aantal cursussen is al volgeboekt, maar er zijn nog plaatsen vrij voor volwassenen bij de cursus tekenen/schilderen, aquarelleren, ruimtelijk vormen en boetseren, keramiek en edelsmeden. Voor jeugd zijn er nog plaatsen bij het jeugdatelier op maandagmiddag en woensdagmiddag en het jongerenatelier op vrijdagavond. Neem voor meer informatie contact op met het Centrum voor de Kunsten, Nieuwstraat 37, telefoon 0165-55 15 75 of kijk op de website: www.cvkroosendaal.nl

Offensief tegen woninginbraken ROOSENDAAL - De gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Woensdrecht starten weer met het jaarlijkse donkere dagen offensief om toename van woninginbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan. De politie en het Openbaar Ministerie ziet ieder jaar een toename in het aantal inbraken wanneer de dagen korter worden. Om inwoners te wijzen op de risico’s starten zij weer met een voorlichtingscampagne. Daarnaast voeren de ambtenaren openbare orde en veiligheid, de teamchef politie en de gebiedsofficier iedere vier weken overleg om gezamenlijke acties af te stemmen.


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal

WIJ BETALEN NU MEER DAN 41 EURO PER GRAM FIJNGOUD*

Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

BENT U OOK ZO AAN VAKANTIE TOE, MAAR IS DE SPAARPOT LEEG??

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 20.00 u Zaterdag 10.00 tot 17.00 u Koopzondagen 13.00 tot 17.00 uur

Uw vakantie kan zomaar in uw lade liggen!! Wacht niet langer! Kom vandaag nog bij ons langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie en profiteer van de huidige hoge goudprijzen. Wij wensen u alvast een fijne vakantie toe.

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

Profiteer nog voor de BTW verhoging! U heeft nog tot 1 oktober SEPTEMBER 2012 ma

*** *** Terrine van eendenlever en gekonfijte bout, met salade van

vr

za

zo

1

2

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Toyota Aygo vanaf € 2.995,-

met de 50/50 deal en € 1.000,- korting

Yellowfin tonijn gemarkeerd op de grill met sesam, kikkoman en kroketjes van kabeljauw venkel met gerookte mayonaise

do

4

Keuzemenu

‘ Steak Tartare’ met truffel, sjalot en gepocheerd scharrelei

wo

3

3 gangen 34,50 4 gangen 39,50 Voorgerechten Taartje van gerookte *** zalm, nieuwe aardappel en

di

Er is al een Toyota Aygo vanaf € 7.990,-. Met de 50/50 deal betaal je nu de helft min € 1.000,- korting en de andere helft (€ 3.995,-) pas over 2 jaar. Hierdoor is er deze maand al een Aygo vanaf € 2.995,-*.

gepocheerde peer en siroop van PX

Tussengerechten

Bisque van strandkrabben met geslagen specerijen room

*** *** van der Borght met ‘ tarte tatin’ Gebakken bloedworst van slagerij *** Madeira en gehakte kruiden Bouillon van ossenstaart met Mosselpannetje ‘ zoet, pittig, knoflook’

Brandstofverbruik (556/2011F/EC) varieert van 4,3 l/100 km (23,3 km/l) t/m 4,5 km/100 km (22,2 km/l), CO2 99-104 gr/km. * Genoemde prijs is inclusief BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage op basis van een 50/50 deal inclusief € 1.000,- korting. Actieperiode 27-08-2012 t/m 30-09-2012 (mits geregistreerd voor 30-11-2012). Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Toyota Financial Services. Voor de nieuwe Toyota Aygo. U financiert 50% van de consumentenprijs met een maximum kredietbedrag van € 10.000,-; minimum € 3.500,-. Onder voorbehoud van kredietacceptatie. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Toyota Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Afgebeeld: Aygo Dynamic Orange incl. metallic lak € 11.120,-. Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info bel gratis 0800 - 0369 of kijk op www.toyota.nl.

Hoofdgerechten

Livar, zacht gegaard buikspek en gebraden lende met specerijen

***

Kabeljauwfilet met truffel risotto, 18 maanden gerijpte Serranoham en Padano

*** ***

Gebraden diamanthaas van Iers rund met saus van basilicum Gebakken scholfilet met crème van Thoolse aardappel en saus van Hollandse garnalen

Nagerechten

Crème Brûlée van Bourbon vanille

*** ***vanilleroom en kletskop Parfait van perzik met *** kaasshop (meerprijs 3,50) Plateau kazen van de Halsterse

Taart van karamel en chocolade met amandel en sorbet van bramen

Lunch op Zondag

3 gangen keuzemenu € 22,50 Spui 1 Bergen op zoom | 0164-233196 | Spuihuis.nl

10 x 12

413H Roosendaalse Bode

Van Dorst

Roosendaal, Vlierwerf 12, 0165-532050, www.vandorst.nl

413H


actualiteit

Cultuurprijs Roosendaal uitgereikt

Optredens en humor zorgen voor een geslaagde avond ROOSENDAAL – De zaal in de Bibliotheek VANnU is vrijwel helemaal gevuld. Genodigden en genomineerden zijn aanwezig om de avond van de cultuurprijs bij te wonen. Een jaarlijks evenement wat de cultuur in Roosendaal prijst en moet stimuleren DOOR ROBIN LOOY Een tijd terug was er sprake van dat de Cultuurprijs niet meer plaats zou kunnen vinden. Er was te weinig geld voor de prijzen en om de avond te organiseren. Humoristische wijze Gelukkig schoot de Rabobank de organisatie te hulp. Hiermee werd de Cultuurprijs voor drie jaar zeker gesteld van bestaan. De uitreiking wordt op humoristische wijze aan elkaar gepraat, gezongen en gedicht door Corné van Sprundel. Hij wordt bijgestaan door Jarek Mathijssen op piano. De aantrekking van Corné als presentator blijkt een goede zet te zijn. Hij weet de lachers al snel tot zich te krijgen en blijft tot het eind interessant om naar te kijken en te luisteren. Tussendoor komen ook theatergroep JONG en Kill the DJ nog optreden. Deze twee groepen zijn tevens genomineerd voor de jongeren cultuurprijs. Uitreiking JONG brengt een stuk uit hun musical Alice After Wonderland welke ze zelf geschreven en geregisseerd hebben. In de

toneelgroep blijken grote talenten te zitten waar rekening mee gehouden moet worden in te toekomst. Kill the DJ, laat zien en horen welke kunsten ze kunnen vertonen met de draaitafels. Het publiek is echter tammer dan het publiek waar ze normaal voor spelen. Bij de vraag van Corné of ze ooit denken om in de Kring op te gaan treden, weten ze niet goed antwoord te geven. Even later blijkt dat Frank en Aziri de jongeren cultuurprijs gewonnen hebben. Ad van Terheijden stelt daarbij tevens de Kring beschikbaar voor de jongens. De dolblije dj’s zijn dolblij met de prijs, en zitten waarschijnlijk nu al te broeden op leuke ideeën voor hun komende optreden in de schouwburg. Aanmoediging Frédèrique Assink is blij dat de avond alweer voor de derde keer wordt georganiseerd in de bibliotheek. “Vanmorgen was het door een brandoefening doodstil hier, maar nu hebben we een mooie gevulde zaal”, zegt Assink. “We hebben dit jaar een Live Stream zodat mensen thuis alles kunnen volgen. De prijs en de nominatie zijn niet alleen een waardering, maar ook een

Stichting ROOS gaat er met de grote prijs vandoor. FOTO GOSIA LUBBERS

aanmoediging.” De zaal krijgt van iedere genomineerde een video te zien en hierna worden ze naar de bank geroepen. Op deze

bank krijgen ze een vraag voorgeschoteld. Nadat elke genomineerde aan het woord is geweest is het tijd voor de uitreiking.

Stichting ROOS gaat er met de grote prijs vandoor. Ze ontvangen een geldbedrag en een optreden in de schouwburg.

‘Die bankjes staan er niet voor ons, wij hebben geen tijd om hier te zitten’

Adembenemende schoonheid in tuinkamers ik eerst wil bekijken hoe het groeit en HEERLE - De voortuin maakt al indruk maar wie via de aparte ingang zijn entree maakt naar de tuinen en de kwe- DOOR ELS ADAMS bloeit. Soms krijgt het na die info een ankerij van Laura Dingemans, kan zijn ogen bijna niet geloven. Want een ieder die ook maar een greintje waardering Laura Loos is van origine afkomstig vanuit der plaatsje, soms blijft het er staan omdat voelt voor al het moois wat groeit en bloeit, voelt zich er als een kind binnen een snoepwinkel. Kruisland. Na haar huwelijk met André Dingemans volgde de verhuizing naar de voormalige boerderij van haar schoonouders. Laura was apothekersassistente en André was agrarisch docent. De boerderij werd tot riant woonhuis verbouwd en er werd een tuin aangelegd. Door erven en ruilverkaveling werd het perceel uiteindelijk één hectare groot en ze namen deel aan het zogenoemde ‘boom op contract’. Het tegen betaling opkweken van bomen die later weer werden opgehaald. Ongeveer vijftien jaar geleden ging het roer volledig om: een tuinarchitect ‘ontwierp’ geheel naar Laura’s wens de omkaderingen van de diverse tuinkamers en vijvers. André en de drie kinderen ontfermden zich over het uitgraven van de vijvers en het aanplanten van heggen en hagen. De invulling van de kamers, aanplant in de borders en het volledig tot uiting brengen van de uiteenlopende thema’s ontsproten volledig uit het creatieve brein van Laura.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ELS ADAMS

www.internetbode.nl

Laura Dingemans in één van de tuinkamers.

Purperkamer “De tuinen/tuinkamers kennen dus veel diversiteiten. Hele formele gedeeltes maar ook informele gedeelten waardoor de speelsheid bewaard is gebleven. Er is o.a. een grassentuin gecombineerd met bloeiende planten. Een boomgaardje waarin in het voorjaar veel bollen bloeien. Een purperkamer, paarstinten, met veel vlindervriendelijke aanplant. De geel-wit– blauwe borders. Het rozenlaantje met in het verlengde ons ‘laantje der begeerte’, daar staat veel nieuwe aanwas waarvan

ik het nergens anders kan combineren. Dat maakt het laantje heel bijzonder! Onze tuin is een waardevol en dierbaar bezit. Om daar zoveel als maar mogelijk van te genieten verlengen wij het tuinseizoen met vele najaarsbloeiers. Veel voor het publiek toegankelijke tuinen sluiten al in september maar wij willen ook de pracht van de herfst onder de aandacht brengen,” vertelt Laura. Bodembedekkers Vanuit het binnen- en buitenland is er veel belangstelling voor de tuinen. Onlangs brachten drie Russische tuinarchitecten een bezoek en diverse tuingerelateerde magazines besteden er een herfstreportage aan. Laura: “De tijd die ik besteed aan onderhoud is eigenlijk niet in uren uit te drukken. Er zijn veel bodembedekkers, dat vind ik niet alleen mooi maar het scheelt ook wel iets in het werk. Maar die bankjes staan er desondanks niet voor ons, wij hebben geen tijd om hier te zitten! De tuinen zijn ook nooit af, er blijven altijd veranderingen plaatsvinden. Want juist dat creëren van nieuwe sferen, het combineren van kleuren en geuren, dat trekt me zo aan! Tijdens onze open tuindag treft men hier heel wat extra’s. Oliewerk, tuinaccessoires, een wijnproeverij, hoedenmaakster en nog veel meer.” Open tuindag Laura Dingemans, zondag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur. Herelsestraat 68 in Heerle. www. tuinenlauradingemans.nl

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PAGINA 3


Korte Brugstraat 100 Etten-Leur Tel. 076 - 501 28 31 E-mail: info@klep-agro.nl Open:

ma. t/m vrij. 8.00 tot 17.30 uur za. 8.00 tot 15.30 uur

MAÏSDEMO en GRATIS ZAAD Als toonaangevend maïszaadleverancier in zuid-west Nederland hebben wij in samenwerking met het kweekbedrijf Limagrain een zeer interessant maïsdemoveld aangelegd wat wij u graag willen tonen.

9k8 % l

anttevrede n heid! -

* Informatie effectief kringloop beheer veehouderij (Jan Feersma-Hoekstra van EM-Agriton).

Wij nodigen u hiervoor uit op donderdag 27 september Het demoveld ligt aan de Hoge Bremberg (hoek Steenmansweg) te Etten-Leur. Dit is aan de Parallelweg langs de Rijksweg A58 tussen de kerk van het Liesbos en McDonalds.

U bent welkom vanaf 10.00 uur, waar wij u tot 16.00 uur een doorlopend programma presenteren. Voor de inwendige mens bieden wij deze dag de lekkernijen aan van frituur “De Bolle Buiken”

WERU, AL 40 JAAR DE NUMMER 1 IN KUNSTSTOF KOZIJNEN

Elke maïstelende bezoeker krijgt een tegoedbon voor GRATIS MAISZAAD in 2013.

WERU.NL Vestiging Etten-Leur: Vestiging Yerseke: Vosdonk 4 Kreeft 6a 4879 NC Etten-Leur 4401 NZ Yerseke Tel: 076-5032800 Tel: 0113-574173 www.kumasol.nl

Voeg- en gevelreiniging

Van mierlo

Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging, impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingvanmierlo.nl Bel voor gratis prijsopgave voor nu en later.

Voor frisse en stralende gevels!

Ontdek je huis opnieuw !

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen Postbus 50 | 4650 AB Steenbergen T: 0167-566668 | F: 0167-566604

Ga nu naar specsavers en profiteer! specsavers roosendaal Roselaar 27 (in winkelcentrum Roselaar) 0165 396 704

E: info@zeebrabouw.nl

Kiest u voor een 2e bril dan kunt u uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met dezelfde type glazen. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Dit aanbod geldt voor één persoon en niet in combinatie met andere aanbiedingen. Geldig van 3 september t/m 30 september 2012. © 2012 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.nl


actualiteit

Column

Ad Vos nieuwe voorzitter Alzheimer Nederland afdeling West-Brabant

‘Dementie heeft verstrekkende gevolgen’ ROOSENDAAL - Ad Vos is benoemd tot voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling West Brabant. Hij neemt het stokje over van Monique van Irsel die ruim zeven jaar het boegbeeld van deze afdeling was. Vos: “Dementie is een ziekte die voor betrokkenen en hun omgeving verstrekkende gevolgen heeft.”

Eugène de Kok

wereld binnen. Zijn aanvankelijke idee om het na zijn carnavalsactiviteiten voorlopig wat rustiger aan te doen, heeft hij hiermee overboord gezet.

Beun de Haas Het was een reportrage van Tros Kieskeurig. Met een verborgen camera vroeg een verslaggever in verschillende garages of ze zijn auto, die vooraf was gecheckt en tiptop in orde was, wilden nakijken. De reporter speelde een klant zoals er miljoenen zijn: iemand met geen enkel verstand van auto’s en blind vaart op het oordeel van de monteurs. Toen de journalist zijn auto kwam halen, bleek er opeens van alles mee mis. Gelukkig was alles verholpen. Een paar weken later en de auto had zo maar het wrak van de weg - die rubriek van Tros Kieskeurig herinner ik me ook nog - kunnen zijn. Of de journalist even een paar honderd gulden wilde aftikken? Presentator Wim Bosboom deed na afloop moeite zijn boosheid te verbergen. Als hij nog had geleefd, zou hij nu volgens mij net zo boos zijn geweest op de tandartsen. Net als de garagehouders uit de reportage zijn lang niet alle tandartsen geldwolven, maar er zijn er bij die misbruik maken van de onwetendheid van klanten en rekenen wat ze willen. 99 van de 100 mensen weten niet of elke tandartsbehandeling per se nodig is en of een paar honderd euro voor een wortelkanaalbehandeling in verhouding staat tot het werk dat wordt verricht, net als maar weinig mensen weten of de remschijven van hun vierwieler daadwerkelijk zijn versleten en of dat echt zo veel moet kosten. Daarom was het vrijgeven van de tandartstarieven door minister Edith Schippers een onzalig idee. Schippers zei dat de prijzen zouden dalen, maar ze stegen gemiddeld met zes procent, de inflatie niet eens meegerekend. Als klant moest je de verklaring voor de enorme stijging van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) maar geloven. Controleren kon je het niet. De Tweede Kamer was het snel beu. Zij bliezen het experiment af. Dat was tegen het zere been van de NMT. Een rechtszaak verloor de organisatie vorige week echter kansloos. De NMT beraadt zich nu op vervolgstappen. Niet meer doen is het beste, lijkt me. De garagehouders kampten na Tros Kieskeurig jarenlang met een Beun de Haas-imago. Voor tandartsen lijkt me dat geen fraai stempel.

Geraakt “Dementie is een ziekte die voor betrokkenen en hun omgeving verstrekkende gevolgen heeft,” aldus Vos. “Het is niet niks wat mensen overkomt als de diagnose dementie is gesteld. Alzheimer Nederland zet zich op diverse fronten voor deze mensen in, zoals op het gebied van onderzoek en voorlichting. Ook biedt zij betrokkenen de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen.

‘Steentje bijdragen op bestuurlijk vlak’ Graag wil ik op bestuurlijk vlak hier een steentje aan bijdragen.” Vos zegt geraakt te zijn door de problematiek van mensen met dementie en waardering te hebben voor het vele werk van Alzheimer Nederland die regionaal prima functioneert dankzij een team gemotiveerde en deskundige vrijwilligers en goede samenwerking met onder andere instellingen als Stichting Groenhuysen, Stichting Tante LouiseVivensis en GGZ Westelijk Noord Brabant. Ook over de ondersteuning die Alzheimer Nederland in het geheel biedt is Vos zeer te spreken.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode

Vos: ‘Geraakt door problematiek mensen met dementie’

R_daalse Bode

DOOR ADDO SPRANGERS

Redactie Monique Jansen Correspondenten Els Adams, Angèle van Tiggelen, Mieke Spekman Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans

Ad Vos is geen onbekende in Roosendaal. Veertien jaar was hij voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal. Van die club neemt hij op 9 november officieel afscheid met een receptie in Schouwburg De Kring. Bij de sluiting van carnavalsfeest vorig jaar kondigde Vos reeds aan zijn voorzitters-

Sluittijden Advertenties maandag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 38

FOTO ALZHEIMER NEDERLAND

werkzaamheden voor de carnavalsorganisatie te gaan beëindigen. Hierop is hij door verschillende organisaties voor bestuursfuncties benaderd. Eén daarvan was Alzheimer Nederland afdeling West-Brabant, waar de functie van voorzitter vacant was. Na een gedegen oriëntatieperiode besloot Vos ‘ja’ te zeggen tegen het aanbod. Daarmee stapt Vos nu een geheel andere

Jubileum In februari van dit jaar is reeds afscheid genomen van Monique van Irsel die tot dat moment de voorzittershamer hanteerde. Het afdelingsbestuur is blij met de benoeming van Ad Vos en verwacht de komende jaren verder te groeien en activiteiten verder te kunnen ontwikkelen. “Waarbij we zullen voortgaan op de in het verleden ingeslagen weg,” zo belooft Vos. Het tienjarig jubileum van de Alzheimer Café’s Roosendaal en Bergen op Zoom beschouwt hij daarbij als een mooi begin van zijn voorzitterschap in een sector die voor hem helemaal nieuw is.

Yuri van Gelder bezoekt open dag Wijksportvereniging Kalsdonk

De oplossing van deze puzzel is in week 39 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ROOSENDAAL - De Wijksportvereniging Kalsdonk ontving zondag hoog bezoek. Topturner Yuri van Gelder (uiterst links) kwam naar Kalsdonk om een een demonstratie te geven in de gymzaal van de Brede School Zwanehof. Na zijn optreden lieten de leden van turnvereniging Dynamo verschillende oefeningen zien. Van Gelder had warme belangstelling voor de leden van Dynamo. FOTO GOSIA LUBBERS PAGINA 5


Keep Fit ‘70 Korfbal ROOSENDAAL - Afgelopen week en weekeinde, is competitieronde 3 gespeeld. De F pupillen speelden hun eerste thuiswedstrijd, maar tegen ELKV werd nipt verloren met 2-3. De C2 meisjes aspiranten speelden ook thuis tegen ELKV. Dit team behaalde hun eerste overwinning. Onze meisjes gingen gedurende de wedstrijd steeds beter spelen, maar de doelpunten vielen helaas niet (0-3). De laatste thuiswedstrijd was van ons D viertal. Na een gewonnen wedstrijd en een gelijk spel werd nu verloren. Koploper Emergo stond bij rust met 0-3 voor, na een spannende tweede helft waar Keep-Fit’70 sterk terug kwam, ging de winst (nipt) mee naar Sint Maartensdijk. De D1 pupillen met robbert die zijn debuut maakte, hebben echter prima strijd geleverd . De A2 junioren wonnen hun tweede wedstrijd (4-7) van VIOS, waardoor ze momenteel de derde plaats innemen na twee ongeslagen koplopers. De B aspiranten hebben hun eerste wedstrijd gewonnen van mede rode lantaarn drager Scheldevogels (2-5). De C1 hebben zich samen met Oranje wit C3 aan de kop van hun klasse gemeld, door

Dames koppel Marga en Cynthia ongeslagen winnaars

met 3-8 van hekkensluiter Ventura Sport te winnen. De D1 pupillen moesten op bezoek bij koploper Juliana welke met een doelsaldo van 31-0 bovenaan stonden. De Oud-Gastelse tegenstander was te sterk, maar moest toch 7 doelpunten tegen toestaan (14-7 eindstand). Na de 21-8 overwinning van vorige week, behaalden Senioren 3 wederom een overtuigende overwinning 4-14 in Rotterdam op THOR. Senioren 2 zijn hun ongeslagen status kwijt. Tilburg 5 was met 11-9 net iets sterker, waardoor Keep-Fit ’70 2 nu gezakt is naar de tweede plaats met 3 andere teams. Senioren 1 hebben hun eerste overwinning behaal. Met 10-11 waren ze Eureka net de baas. In hun klasse zijn nog drie teams ongeslagen. Het blijft dus spannend de komende weken in deze klasse. Het midweek team ging voortvarend van start tegen Vriendenschaar getuige de 2-0 voorsprong, daarna was de jonge tegenstander echter heer en meester en won uiteindelijk met 5-12. Uitslagen Keep Fit ‘70 MW1-Vriendenschaar MW1 5-12

Ventura Sport C2-Keep Fit ‘70 C1 3-8 Keep Fit ‘70 D1-Emergo D2 4-5 Keep Fit ‘70 F1-ELKV/FLYNTH F1 2-3 Keep Fit ‘70 C2-ELKV/FLYNTH C1 0-3 Juliana D1-Keep Fit ‘70 D2 14-7 Scheldevogels B1-Keep Fit ‘70 B1 2-5 VIOS (W) A1-Keep Fit ‘70 A2 4-7 Thor (R) 3-Keep Fit ‘70 3 4-17 Tilburg 5-Keep Fit ‘70 2 11-9 Eureka 1-Keep Fit ‘70 1 10-11 Programma 19 september 20:00 Merwede MW1-Keep Fit ‘70 MW1 22 september 10.00 Keep Fit ‘70 A1-Vriendenschaar (H) A1 10.00 Juliana D2--Keep Fit ‘70 D1 10.00 Juliana F2Keep Fit ‘70 F1 10.30 Keep Fit ‘70 D2-Juliana D1 11.00 Juliana C2-Keep Fit ‘70 C2 11.30 Keep Fit ‘70 A2-ADO A2 11.30 Keep Fit ‘70 C1-Juliana C1 12.45 Keep Fit ‘70 B1-Terda B1 14.00 Keep Fit ‘70 3-Terda 1 15.30 Keep Fit ‘70 1-ODI (S) 1 23 september 11:30 Keep Fit ‘70 4-Vlaardingen/Ridderhof 5 13:00 Keep Fit ‘70 2-DOT/Klaverblad 4

Basketballers Blauw-Wit volop in actie ROOSENDAAL - Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit basketball in actie in oefenwedstrijden. De collega’s van het Waalwijkse WSC hadden Blauw-Wit uitgenodigd voor hun clubdag, zaterdag 15 september. JongensU12, U16, U14, U18 en Heren 1 en Heren 2 speelden in de mooie sporthal De Slagen achtereenvolgend tegen de Waalwijkse tegenstanders.

Er zijn weer heel mooie prijzen te winnen voor de deelnemers, en de opbrengst van de loterij levert een welkome financiele ondersteuning van de deelnemende clubs. Blauw-Wit bestemt de opbrengst voor nieuwe materialen voor in de nieuwe sporthal, en de ontwikkeling van de Roosendaalse basketballsport. Eind november is de trekking. Meer informatie hierover is te vinden op www.clubactie.nl.

Enkele teams zullen elkaar ook later in het seizoen nog voor het “echt” treffen. Het was een leerzame en mooie vriendschappelijke wedstrijdervaring voor iedereen met veel mooie acties. Alle teams wisten een mooi resultaat neer te zetten, na alle uren noeste trainingsarbeid van afgelopen weken, ook al werden niet alle wedstrijden gewonnen. Volgend weekend gaat het wedstrijdseizoen echt beginnen.

Programma Komend weekend gaan de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen gespeeld worden. Blauw-Wit Heren 1 komt zaterdag 22 september in Vught uit tegen EVBVOctopus voor hun debuut in de NBB Heren Overgangsklasse Zuid. De verwachtingen zijn hooggespannen, na de mooie winst van hun oefenpartij in Waalwijk. Ook de Bondsscheidsrechters van BlauwWit komen vanaf komend weekend weer in actie bij wedstrijden van collega clubs die net als Blauw-Wit teams hebben in Rayon Zuid Hoofdklasse, Overgangsklasse en 1e klasse. Rayon Zuid strekt zich uit van

Grote clubactie begonnen Vanaf 15 september gaan de Blauw-Wit leden weer loten verkopen voor de Grote club actie.

Vlissingen in Zeeland tot aan Kerkrade in zuid-Limburg. Een wedstrijd spelen betekent soms een heel dagje uit, dus. G elukkig spelen de iets lager geklasseerde teams in een kleinere Kern Westbrabant, van Bergen op Zoom tot Tilburg en Den Bosch. Vanaf 8 jaar basketballen bij BlauwWit Blauw-Wit heeft momenteel wegens gebrek aan faciliteiten helaas geen gelegenheid kinderen jonger dan 8 jaar te laten basketballen in Roosendaal. Het streven is om dat later in het seizoen wel weer voor kinderen vanaf 6 jaar mogelijk te maken. Vanaf 8 jarige leeftijd zijn sportieve, stevige en lenige jongens en meisjes die later misschien wel topbasketballers willen worden, van harte welkom. Na aanmelding via info@blauw-wit.com kan twee weken proeftraining worden gevolgd. Ook oudere (oud)basketballers zijn (weer) van harte welkom, in teams en in de clubstaf. Meer info over teams, trainingen en activiteiten op www.blauw-wit.com.

Dames libre koppeltoernooi

Marga Maas en Cynthia van Peer.

ROOSENDAAL - Op 8 en 9 september werd in Café de Ram het jaarlijkse dames libre koppeltoernooi georganiseerd. Met 26 tot 28 graden was het lekker warm, maar daarom niet minder gezellig. In 3 poules van 4 werden op zaterdag en zondag telkens 3 wedstrijden per koppel gespeeld. De indeling op zaterdag was gebaseerd op het gezamenlijke moyenne en op zondag gebaseerd op de stand. Het totaal van de behaalde punten (10 puntentelling) op zaterdag en zondag bepaalde de eindstand. De teams die op zaterdag als beste uit de bus kwamen, bleven ook op zondag goed scoren. De koppels Marga Maas-Cynthia van Peer en Kitty Meesters-Claudia v.d. Buys scoorden op zaterdag de volle punten. Voor de rest werd er door iedereen gewonnen en verloren, dit mede door de samenstelling van de koppels en de door hen te maken caramboles, waardoor ze al-

lemaal aan elkaar gewaagd waren. Op zondag bleven Marga en Cynthia ongeslagen terwijl Kitty en Claudia iets minder presteerden, zij werden daardoor 3e. Ella van Loon en Bianca Spapen wisselden met hen van plaats en werden door goed presteren 2e. Zondag om ongeveer 19.00 uur kwam er met de prijsuitreiking weer een einde aan het gezellige toernooi. Eindstand 1. Cynthia v. Peer-Marga Maas 2. Ella v. Loon-Bianca Spapen 3. Kitty Meesters-Claudia v.d. Buys 4. Linda Wagemakers-Adriënne v.d. Rijken 5. Lucia de Jong-Lenie Aantjes 6. Toke Bogers-Rietje Focke 7. Therja Maas-Toke Hennekam 8. Jolanda Hazenbroek-Coba v. Oers 9. Jeanne Bakx-Wilma Lazeroms 10. Cor Dagevos-Anneke Mulders 11. Rosita Rommers-Guillaime v. Erven 12. Marion de Graaf-Diana Embregts

MAGA ZIJNVERKO OP Z AT E RD A G 22 S E P T E M B E R 2012

11.00-15.00 UUR • STEENSTRAAT 2 IN DONGEN

Betreft showroom- en beursmodellen + meubelstoffen. Aankopen moeten direct meegenomen worden. Betaling à contant (bij voorkeur per pin). WWW.MONTIS.NL

BEDRIJVIG NIEUWS ‘Het modieus adviseren van onze doelgroep geeft veel voldoening’

Bij That’s Me kan iedereen zichzelf zijn ESSEN – Een maatje meer of minder, het hoeft geen belemmering te zijn om modieus en geheel naar eigen identiteit gekleed te gaan. Voor de mensen van That’s Me, juist over de Belgische grens in Essen, is het adviseren in verschillende kleedmomenten voor de ‘niet ideale maten’ een ideologische drijfveer. DOOR ELS ADAMS Wie bij That’s Me binnenstapt krijgt onmiddellijk een duidelijk en ruimtelijk inzicht in de nieuwste trends en kleuren voor het komende seizoen. De 26 collecties, waaraan er komend seizoen nog eens 5 worden toegevoegd, komen volledig tot hun recht binnen de ruim 300m2 klantvriendelijke en uitnodigende verkoopruimte. De opstelling is royaal en de hele zaak is geheel rolstoelgebruikersvriendelijk. Marleen Greefs en haar dochter Anke van den Bergh, runnen met veel liefde voor het vak

en met speciale aandacht voor hun klanten, de modezaak waar een ieder vanaf maatje 40 t/m maat 58 iets van hun gading moet kunnen vinden. Specialisatie Marleen: “Anke en ik hebben bewust gekozen voor de specialisatie op het gebied van de zogenoemde ‘niet ideale maten’, omdat het modieus adviseren van deze doelgroep ons veel voldoening geeft. Wie er goed uitziet voelt zich ook beter, het geeft zelfvertrouwen. Wij pinnen ons niet vast op de maat maar besteden heel veel aandacht aan het figuur van de mensen. Niet alleen onze collectie, maar ook onze inbreng is veelomvattend. Door het moeder en dochterconcept vind je bij ons uiteraard ook de combinatie van jong en oud terug. Omdat we vanaf maat 40 beginnen kunnen we een breed publiek bedienen. Met die maat kun je uiteraard in elke boetiek terecht voor een modieuze outfit, maar ook dat is een uitdaging om net iets bijzonders te bieden.”

Rolstoelgebonden De sfeer is gemoedelijk en de verkoopsters zijn daadwerkelijk betrokken. “Niet zozeer de maat of het gewicht, maar meer het figuur en de uitstraling zijn per individu zeer verschillend. Bij rolstoelgebonden clientèle vragen vormgeving en bewegingsvrijheid weer andere criteria, allemaal aandachtspunten die binnen That’s Me mede bepalend zijn. We zoeken dan ook continue naar waardevolle uitbreiding van ons aanbod. Het ondernemerschap is een mooi iets maar ik moet wel het gevoel hebben iets voor de mensen te kunnen betekenen. Het is voor ons een uitdaging om de ‘grote maten’ uit de ‘oudbollige’ sfeer in kledingkeuze te halen en om de draagsters van een ‘maatje meer’ te laten ervaren dat ze absoluut gezien mogen worden”, vertelt Marleen. That’s Me beschikt over een aangrenzende ruime gratis parking. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur.

Ruimte, overzichtelijkheid en een grote diversiteit aan uitgebreide collecties behoren tot de stokpaardjes van That’s Me.

That’s Me, Stationsstraat 50, Essen, www.thats-me.be PAGINA 6


en leedroken Stoppenlief ! met

VLIEG NAAR DE MAAN

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Familieberichten

Afslanken met succes! Lasertherapie

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

Enige en algemene kennisgeving.

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Psychologisch Expertise Centrum

Ik ben blij, als de mensen blij zijn. Jo van Dijke.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Bedroefd, maar trots op wie hij was, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve man, zorgzame pa, opa en overgrootvader

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Johannes Jacobus van Dijke echtgenoot van Johanna Maria Meesters Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Drager van het Mobilisatie-Oorlogskruis Ridder in de Orde van de H. Paus Silvester Ereburger van de gemeente Ossendrecht Drager van de Gouden ere-speld van de KBO

tel: 0900-7320000 *info: www.vangurchom.nl

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Herfstvakantie

Geboren te Ossendrecht op 1 september 1919 en overleden op 16 september 2012.

Ontdekkingstocht Ardennen Voor jeugd van 14 tot 19 jr. 15-19okt.

Voorzien van het H. Sacrament der zieken.

Info: emcs@casema.nl Tel: 06-46793110

Ossendrecht: Ossendrecht:

Joke van Dijke - Meesters Ineke Muller - van Dijke Gert Muller, in liefdevolle herinnering Frank van der Linden Roelof en Kalinka, Jinte, Sophie, Dieke Ilse en Greg, Annabel, Sam Koudekerke: Ludo van Dijke Hannie van Dijke - Geurds Bas en Arine Tineke en Arjan, Lotte Guido en Rianne, Ruben Breda: Elly Wouters - van Dijke Frank Wouters, in liefdevolle herinnering Hinde en Martijn, Stef, Lieve Bart en Pleun, � Oud-Turnhout (B): Anton van Dijke Jeanne van Dijke - Sanders Sander en Michelle Renald en Chantal Huijbergen: René van Dijke Gerda van Dijke - Vos Marjan en Robby Rob en Sharon Ulvenhout: Martin van Dijke Heidi van Dijke - Van der Poel Tim Wouter Job

• GEEN wachtlijst • WIJ BETALEN uw eigen bijdrage* • NU aanmelden: nieuwe groepen

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Herfstmenu! 3 gangen menu €9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

in IES / t s i l a i c e Sp NSTRUCTLATING

LCO VELBEP STAA GE - EN K A D

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN

Dorpsstraat 19 4641 HV Ossendrecht

• nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk

De uitvaartdienst zal worden gehouden op zaterdag 22 september 2012 om 10.00 uur in de Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht, waarna we hem aansluitend te rusten leggen op de begraafplaats Ter Duinen te Ossendrecht. Samenkomst in de kerk.

Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

De avondwake heeft plaats op vrijdag 21 september 2012 om 19.00 uur in voornoemde kerk. Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Jo in de Dorpsstraat 19 te Ossendrecht, na de avondwake op vrijdag 21 september 2012.

de HEERENS HEERENS VLEESHANDEL VLEESHANDEL de

Schriftelijk condoleren voor aanvang van beide diensten achter in de kerk.

PARTICULIERE PARTICULIERE VERKOOP VERKOOP en PRIVÉ SLACHTINGEN en PRIVÉ SLACHTINGEN EErstE kwalitEit vlEEs tEgEn groothandEls-prijzEn

Gelegenheid tot persoonlijk condoleren na de begrafenis in Hotel Restaurant Dekkers, Zuster Marie Adolphinestraat 6 te Ossendrecht.

vakantie

Geen bezoek aan huis.

week 38! van 18Reclame juli t/m 8 augustus LANGEgehakt HEI 16, SPRUNDEL, 0165-385595+(achter IJspaleis) HoH 2 TEL. kg betalen 1 kghetGRATIS di. t/m do. van 8.00 tot 17.00 uur; vr. van 8.00 tot 16.00 uur maandag en zaterdag GESLoTEN 2 kg betalen + 1 kg GRATIS

Weekenddiensten

Verse Worst

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Rib Cot

2 kg betalen + 1 kg GRATIS

Speklappen

2 kg betalen + 1 kg GRATIS

Riblappen

2 kg betalen + 1 kg GRATIS

Deze reclames zijn i.v.m. feestweek 30-jarig bestaan! EERSTE KWALITEIT VLEES TEGEN GROOTHANDELS-PRIJZEN LANGE HEI 16, SPRUNDEL, TEL. 0165-385595 (achter het IJspaleis) di. t/m do. van 8.00 tot 17.00 uur; vr. van 8.00 tot 16.00 uur maandag en zaterdag GESLoTEN PAGINA 7


Joosje Jochems, alias Jan Dare, presenteert album ‘Dare’ ROOSENDAAL - Het lokale talent Joosje Jochems (28) presenteert op 21 september in theater de Kring haar nieuwe album genaamd ‘Dare’ met haar band Jane Dare.

Jane Dare staat voor zwoele en groovende muziek met teksten vanuit diepgaande en eerlijke verhalen die herkenbaar zijn bij het publiek. Jane Dare klinkt als popmuziek in de oren, maar met verschillende invloeden uit de soul, funk en folk. Joosje Jochems, alias Jane Dare, is bij het schrijven van haar nummers beïnvloed door artiesten als Lizz Wright, Aretha Franklin en Adele. Wie is Joosje Jochems, alias Jane Dare? Zangeres Joosje Jochems uit Roosendaal heeft na het winnen van de talentenjacht ‘Voice 2006’ van Bergen op Zoom niet stil gezeten. Na het behalen van haar diploma van de Rockacademie te Tilburg is zij les

gaan geven op het Factorium in Tilburg en geeft nu ook zangles op de Rockacademie en het centrum voor de kunsten in Roosendaal. In juli 2011 studeerde Joosje af aan de Rockacademie en won tegelijkertijd de Jacques de Leeuw Jong Top Talent Prijs 2011. Haar prijs investeerde in haar verdere ontwikkeling, namelijk in een studie in Kopenhagen op het Vocal Instituut CVI van Catherine Sadolin, de grondlegger van CVT, de zangtechniek waar Joosje mee werkt. Zij is haar eigen zangschool gestart genaamd ‘Vocalscool’ (www.vocalscool. com). Joosje heeft een grote stem en staat open voor alle soorten muziek, zolang het maar uit het hart komt. “De openheid en puurheid van muziek, de echtheid, dat is mijn zoektocht.” Albumrelease ‘DARE’ by Jane dare

KORTE BERICHTEN

Joosje heeft met haar band Jane Dare het afgelopen jaar haar eigen liedjes geschreven, uitgewerkt en opgenomen. Hun album, genaamd ‘Dare’, is het resultaat. Zij heeft tijdens BNZL op Omroep Brabant al enkele liedjes laten horen. Joosje gaat met haar band Jane Dare nu een releasetour maken langs verschillende podia in Nederland. Natuurlijk begint zij in haar geboortestad Roosendaal! En wel op vrijdag 21 september om 20.30 uur in theater De kring in de kleine zaal. Alle teksten en muziek zijn zelf geschreven en komen direct uit het hart van Joosje Jochems. Tijdens de show in de Kring neemt zij u mee in haar verhaal en laat ze u zien en horen waar de liedjes van het album ‘Dare’ uit voortgekomen zijn. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij naar www.janedare.com en www.joosjejochems.com

Zie-poe-zienacht ROOSENDAAL - Woensdag 26 september Zie-Poezie-nacht van 21.30 uur tot ongeveer 23.00 uur ‘Rondje om de kerk’. Poëtische wandeling over de Oude Markt met gedichten en bijzondere voordrachten o.l.v. de dichters Eric van Deelen, Rob Mies, Dook en Cuny Suselbeek van AQuaREdT en met m.m.v. stadsdichter Renee Spruijt. Centraal in deze wandeling staan de zintuigen, gedichten zien, voelen, proeven en horen en ruiken. Op diverse

locaties rond de Oude Markt en het Emile van Loonpark wordt een dichterlijke activiteit gehouden. Doe mee want de deelname is gratis. U kunt zich hiervoor van tevoren aanmelden via de website www.aquaredt.nl of telefonisch via 06-15220685. Programmaboekjes van de route en de gedichten zijn op de avond te koop. Na afloop is er aansluitend een Open Podium in de Moriaan, met improvisatie, interactieve poëzie en muziek waarmee deze bijzondere Zie-Poezie-nacht zal worden afgesloten.

Cluzona krijgt te weinig tegen Victoria’03 WOUW - Het duel tussen Victoria’03 uit Oudenbosch en het Wouwse Cluzona verdiende eigenlijk geen winnaar. Op basis van de krachtsverhoudingen en het aantal kansen had een gelijk spel de verhoudingen beter weergegeven.

Toch hield Victoria’03, op basis van een betere eerste helft, drie punten over aan deze wedstrijd. De tweede helft was weer duidelijk in het voordeel van de bezoekers, maar het lukte Cluzona niet om de verdiende gelijkmaker te scoren waardoor met lege handen terug naar Wouw vertrokken werd. De eerste helft bood weinig kijkplezier voor de toeschouwers. Twee matig spelende ploegen die vaak met de lange bal het middenveld oversloegen. In het eerste bedrijf kreeg Cluzona slechts enkele mogelijkheden welke echter de Victoria-doelman nauwelijks in de problemen brachten. Ook de kansen van Victoria waren schaars maar wel gevaarlijker. Toch kwam de openings- en uiteindelijke enige, treffer enigszins gelukkig tot stand. Uit een corner voor de thuisploeg ontstond een scrimmage waarbij de bal alle kanten op ging en uit-

eindelijk in het doel belandde: 1-0. Even later behoedde invaller-doelman Herwin Janssen met een fraaie redding Cluzona voor een verdere achterstand. Na de pauze speelde Cluzona beter. Met een aanvallend ingesteld team werd de thuisploeg onder druk gezet. Diverse kansen werden gecreëerd maar vooralsnog niet afgerond. Na 70 minuten werd Cluzona-aanvaller Niels Hurkx aangetikt in het strafschopgebied: penalty. Echter, ook dit buitenkansje was niet aan Cluzona besteed. Barry Perk miste vanaf 11 meter. Ook daarna bleef het Wouwse overwicht aan en had de scheidsrechter, na een charge op Ruben Maas, de bal opnieuw op de stip kunnen leggen, maar dat gebeurde niet; in de stand kwam derhalve geen verandering meer. Cluzona zakt nu wat af na twee nederlagen op rij. Zondag wacht opnieuw een zware klus; koploper Zeelandia Middelburg, met 9 uit 3, komt dan in Wouw op bezoek. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur op sportpark “de Doelen”. Programma jeugd Zaterdag 22 september Cluzona B1-MOC’17 B2 av.14.00u

Cluzona B2-SC Welberg B2 av.12.30u Cluzona C1-METO C1 av.14.00u Cluzona C3-Unitas’30 C4 av.12.30u Cluzona D2-Vosmeer D1 av.11.15u Cluzona E1-Virtus E2 av.10.30u Cluzona E4-Halsteren E6 av.10.30u Cluzona F4-Halsteren F7 av.09.30u Cluzona F6G-Halsteren F8 av.09.30u Cluzona MC1-Bavel MC1 av.12.30u Victoria’03 C2-Cluzona C2 av.13.30u Alliance D2-Cluzona D1 av.12.30u Halsteren E4-Cluzona E2 av.09.00u BSC E3-Cluzona E3 av.09.15u BSC F1-Cluzona F1 av.11.00u Alliance F3-Cluzona F2 av.09.00u Roosendaal F7-Cluzona F3 av.09.00u Chaam ME1-Cluzona ME1 av.09.00u Boeimeer M1-Cluzona M1 av.13.00u Programma senioren Zondag 23 september Cluzona 1-Zeel. Middelburg av.14.30u Cluzona 2-Victoria’03 2 av.12.00u FC Bergen 4-Cluzona 3 av.11.45u BSC 6-Cluzona 4 av.12.00u Cluzona 5-BSC 8 av.10.15u Cluzona 6-HSC’28 4 av.10.00u Roosendaal 10-Cluzona 7 av.12.00u Beek Vooruit VR1-Cluzona VR1 av.10.00u

BSC wint eerste competitiewedstrijd ROOSENDAAL - Zondagmiddag heeft BSC 1 haar eerste winst behaald. Tegen een fel spelend Boeimeer werd een 0-2 achterstand omgebogen in een terechte 3-2 overwinning. Zo pakken de mannen van Natalino Storelli, Karel de Wit en Beppe Castro met leider Christ Bruijns haar eerste overwinning in deze competitie. Er waren koud 6 minuten gespeeld toen BSC op een 0-1 achterstand kwam. Uit een onschuldig voorval (de bal kwam achter de lijn vandaan) werd spits Zimmermann van Boeimeer in stelling gebracht. Omdat de verdediging van BSC niet goed oplette omdat het dacht dat de bal achter was, schoot de gevaarlijke spits de 0-1 binnen. Dat was even schrikken; zeker toen Bart Wouda in de fout ging en de bal over zijn hoofd heen liet gaan. Opnieuw was het Zimmermann die het beslissende tikje gaf: 0-2. Het leek dus een kansloze middag te gaan worden voor BSC, temeer er ook wei-

nig kansen werden gecreëerd. Gelukkig was het vlak voor rust wel gevaarlijk voor het doel van Boeimeer. Mo El Massoui draaide handig weg van zijn tegenstander en schoot de bal keurig binnen. De aansluittreffer dus en de belangrijke 1-2 vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter Maurice Hermans, die veel te veel gele kaarten gaf. Zelfs de trainer en verzorger van Boeimeer kregen geel. Na de rust begon BSC steeds beter in de wedstrijd te komen. Het kreeg ook steeds meer mogelijkheden en na een 20 tal minuten na de rust, brak Davey van Merrienboer door. Hij kon alleen door een overtreding tegengehouden worden; strafschop dus en rood voor de verdediger van Boeimeer. Het was voor Maikel Ubbink een koud lijkend kunstje om de gelijkmaker in de rechterbenedenhoek te plaatsen: 2-2. Dat lijkt simpel maar je moet het maar doen. Na die goal kon BSC eindelijk eens laten zien dat het wel degelijk kan voetballen en

terecht in deze tweede klasse staat. Ook invaller en jeugdspeler Bas van der Hulst kon op rechts de tegenstander prima bezig houden en speelde voor een eerste keer in het eerste elftal zeer verdienstelijk. Vlak voor tijd kwam dan toch nog de terechte voorsprong. De ingevallen Steven van Ginderen ontfutselde de bal van de linkervleugelverdediger van Boeimeer. Hij gaf de bal puntgaaf voor op de ingelopen Maikel Ubbink, die wel raad winst met dit buitenkansje: 3-2 voor BSC! Deze zwaar bevochten gewonnen wedstrijd werd uiteindelijk een feit. Met deze winst van 3-2 klimt BSC op de ranglijst en komt het in de buurt waar het zeker hoort. Een behoorlijke middenmotor (7e plaats) met wellicht een mooi uitschieter naar boven. BSC tankt dus zelfvertrouwen naar volgende week: een uitwedstrijd tegen het zeker lastige Axel. Deze Zeeuwse ploeg staat nu nog 13e met 1 punt, maar zal het BSC zeker moeilijk proberen te maken. PAGINA 8

West-Brabantse carnavalslied: De voorbereidingen zijn alweer in volle gang voor de verkiezing van ‘Het beste West Brabantse carnavalslied 2013’ dat wordt gehouden in zalencomplex van ‘t Tapperijke in Hoeven op zondag 16 december. Ook kunt u weer meedingen in de categorie carnavalesk. Inschrijven via www.bestelied.nl Dierenbescherming zoekt collectanten: Dierenbescherming West- en MiddenBrabant is dringend op zoek naar collectanten voor de jaarlijkse collecte rond Dierendag (30 september t/m 6 oktober). De opbrengst van de collecte komt direct ten goede aan dieren in de regio: bijvoorbeeld aan de opvang van zwerfdieren in opvangcentra, het onderzoeken van dierenleed door onze vrijwillige inspecteurs of het geven van voorlichting aan jong en oud. Van collectanten wordt gevraagd om in de collecteweek enkele uurtjes te collecteren. Dit kan huis-aan-huis, maar ook op een strategische plek in een winkel (-centrum) of parkeergarage. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met Anja v. Splunder, tel. 06-11722354 of via wmbdierenbescherming@gmail.com. ROOSENDAAL Rommelmarkt: Op zaterdag 22 september is er een rommelmarkt bij Don Bosco, Kloosterstraat 1 te Roosendaal. Don Bosco is gelegen achter op de parkeerplaats tussen het stadskantoor en de Jeroen Boschschool. De rommelmarkt begint om 9.00u en het duurt tot 14.00u. De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor buitenspeelgoed voor de kinderen van Don Bosco. Voor meer informatie: tel. 0165 535326. Christelijke meditatie: Op dinsdag 25 september en 2, 16 en 23 oktober kunt u proeven van wat christelijke meditatie kan zijn. Er worden verschillende vormen aangeboden, zodat u zelf kunt ontdekken kunt wat u past. De avonden staan onder begeleiding van Mirjam Dirckx. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.delevensboom.nl of op www.spiritinroosendaal.nl. Grote rommelmarkt: Zondag 23 september van 10.00 tot 14.00u. in Wijkcentrum ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191, 4706 LB Roosendaal. Bingo: Zondag 23 september geven we een bingo in Keijenburg in Roosendaal om 2 uur. Bingo: Op donderdagavond 20 september wordt in Het Fatimahuis een levensmiddelenbingo georganiseerd. De aanvang is om 20.00 uur. Eucharistieviering Wildenborch: Nu de meeste vakanties weer achter de rug zijn gaan de maandelijkse eucharistievieringen in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch, met als voorganger Claude Covemaeker, ook weer van start. Regulier zijn deze vieringen iedere laatste vrijdag van de maand om 14.00 uur. Door omstandigheden is de viering deze maand één week vervroegd en vindt nu plaats vrijdag 21 september. EHBO-opleiding: In november zal er bij voldoende aanmeldingen weer een cursus gestart worden. Tijdens de cursus wordt opgeleid voor het wettelijk erkende Eenheidsdiploma EHBO inclusief verbandleer en reanimatie met behulp van AED (Automatische Externe Defibrillator). EHBO-vereniging Roosendaal geeft deze cursus en de herhalingslessen in basisschool De Kroevendonk, Langdonk 39 te Roosendaal. Wilt u ook in november de opleidingscursus volgen, geef u dan snel op want vol=vol. Heeft u interesse, kijk dan op www.ehbo-roosendaal.com of bel met de secretaris Cor Wierckx tel: 0165543696, e-mail: secretaris@ehbo-roosendaal.com

Schaakvereniging De Pion Uitslagen 14 september A-groep Benny Onrust-Ton van der Werf 0,5-0,5 Cees IJzermans-Jan Schuurmans 0,5-0,5 Ivo Kok-René van den Broek 0-1 B1-groep Frank Lambregts-Koen Riemens 0,5-0,5 Joris Kok-Anthony Snijders 1-0 Arco Schumacher-Henk Alberts 1-0 B2-groep Erik-Jan Colijn-Robin van Trijp 1-0 Jacques Smits-Erik van Elven 0-1

Noud Riemens-Peter Huijser 0-1 C1-groep Tom Goorden-Ger IJzermans 0-1R C2-groep Robert Meijer-Martijn Gesell 0-1 Bas Snijders-Frans Peeters 1-0 Henk Wennekes-Pieter de Nijs 1-0 Visie Cup Jordy Schouten-Stefan Colijn 0,5-0,5 Hans Ravestein-Theo Potjes 0-1 Jan van Oosterhout-Marc Naalden 0,5-0,5

NSV lijdt eerste nederlaag NISPEN - NSV leed afgelopen zondag de eerste nederlaag van dit seizoen, maar heeft deze nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Voetballend was NSV minimaal de gelijke van DIVO, maar persoonlijke fouten deden de Nispense Sport Vereniging de das om. In de vorige 2 wedstrijden werd achterin de nul gehouden, nu vlogen de doelpunten de achterwaartsen om de oren. Het werd in Dinteloord 5-2. NSV is door dit resultaat echter toch nog een verdienstelijke middenmotor in de 5e Klasse B. Zondag komt Robur naar Nispen. De op 1 september 1932 in Goes opgerichte vereniging is de competitie slecht begonnen. Met drie nederlagen en een doelsaldo van twee doelpunten voor en zestien tegen is Robur de rode lantaarndrager. Om de aansluiting met de top niet te verliezen moet NSV tegen zulke tegenstanders de punten in eigen huis houden. De wedstrijd op Sportpark De Wallen begint om 14.30 uur. NSV-2 kende een slechte seizoensopening in Etten-Leur. De wedstrijd tegen DSE ging verdiend met 4-1 verloren. Alleen de eerste tien minuten gaf NSV enigszins partij, daarna liet het zich de kaas van het brood eten. Als op deze manier gevoetbald wordt, kan NSV -2 een zwaar seizoen tegemoet zien. Zondag in de thuiswedstrijd tegen RSV-2 zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Uitslagen jeugd NSV/Cluzona MA1-Gilze MA1 0-9 NSV B1-De Fendert B2 5-1 BSC C3-NSV C1 2-2 NSV D1-Tholense Boys D2 7-2 DVO’60 D5-NSV D2 0-10 NSV E1-Roosendaal E5 2-7 Roosendaal E7-NSV E2 6-3 NSV F1G-DSE F2 0-14 Uitslagen senioren DIVO 1-NSV 1 5-2 DSE 2-NSV 2 4-1 NSV 3-METO 6 4-4 DOSKO 7-NSV 4 5-1 NSV 5-Roosendaal 11 0-4 NSV 6-Rood Wit 7 7-0 DVO’60 VR2-NSV VR1 0-22 Programma jeugd NSV A1-Dinteloord A1 13.30u Baronie MA1-NSV/Cluzona MA1 15.15u Rimboe B1-NSV B1 12.00u NSV C1-DVO’60 C3 11.30u SPS D1G-NSV D1 10.00u Halsteren E3-NSV E1 09.00u NSV E2-DEVO E2 10.00u NSV F1G-Roosendaal F5 09.30u Programma senioren NSV 1-Robur 1 14.30u NSV 2-RSV 2 12.00u MOC’17 6-NSV 3 10.00u NSV 4-BSC 11 10.00u BVV’63 6-NSV 5 10.00u Roosendaal 12-NSV 6 12.00u Alle info over NSV vindt U op www.nsvnispen.nl


ĂŠĂŠNmAliGE VERkOOp VAN

fAillissEmENts ( ) &

REst pARtiJEN

OA. bANkSTELLEN - bOEkENkASTEN - bOxSPRINGS - DEkbEDDEN - DRESSOIRS EETkAMERTAFELS - EETkAMERSTOELEN - (RELAx) FAUTEUILS - hOOFDkUSSENS (ELEkTRISchE) LATTENbODEMS - MATRASSEN - MEUbELS - PLASMA TVMEUbELS SALONTAFELS - VITRINEkASTEN - ETc. - ETc. IN DIVERSE STIjLEN , ZOALS MODERN, kLASSIEk, EIkEN EN EIGENTIjDS, GEkOchT UIT FAILLISSEMENTEN, IN bESLAGNAMES EN PARTIjEN wORDEN NU AANGEbODEN TEGEN EEN FRAcTIE VAN DE NORMALE VERkOOPPRIjS

spRiNG 2 pERsOONs BOX NDs fABRiCAAt NEDERLlA ,

T E L T U

O L E G TE

22 - 23 september vanaf 10.00 uur Meer dan 6000 m2 uit voorraad! Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

bESTAANDE UIT STRAk UxE DEGELIjkE bOxSPRING ASSENDE bOxEN bIjP 2 MET ORD FDb hOO OP SIERLIjkE POTEN. T DOOR kwALITATIEF hEERLIjk LIG-cOMFOR EL-MATRAS(SEN) hOT hOOGwAARDIGE

140X200Cm VAN 1.195,- NU

iEDERE wEEk NiEUwE AANVOER VAN GOEDEREN

  

  â‚Ź â‚Ź     

  

 â‚Ź    â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź 

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  !   

   #!   " ! ! !  

  #!  "  !  !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "     "       "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! ! bovengenoemde pijnklachten. tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde #  met pijnklachten.  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " #   vaak snel en pijnloos worden Deze kunnen met chiropractie ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! ! snel  " verholpen. vaak ! en pijnloos worden verholpen. !

verholpen.

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag  " ! klachten snel en pijnloos kunnen t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag verholpen, worden " worden worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen maart verholpen, 2008 vrijblijvende 1515 oktober 2010 " oktober 2012 vrijblijvende rugen maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde " !   vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk #  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 aan de Oude Bredaseweg 36a, !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) ★   aan de Oude BredasewegWitte36a, 076-5023574  

 chiropractie_brabant@msn.com Tel.

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com

180X200Cm VAN 1.495,- NU

ECtiE VElE sOORtEN GROtE COll tAfEls

tkAm,ER N EE lE OE st ER Am EEOtk Z - , ,P .S ,

OALS EIkEN NOTEN, TEAk EN N MAhONIE EchT VELE SOORTE EN AFMETINGEN, OOk xxl!

ULL UP LEDER EN TOF A MET- OF ZONDER , k LEDER-LOO ARMLEUNING / wIELTjES

AllĂŠĂŠN DEZE wEEk

mAssiEVE EEtkAmERtAfEls

169 .-

Grootste collectie van Brabant!

DIVERSE

LUxE EETkAMERSTOEL MET ARMLEUNINGEN EN wIELTjES ELDERS â‚Ź 289,bij Ons nu slĂŠchts

DUMPPRIJZEN bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 

 t/m  febr. 20 febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa t2010  15 t/m 2012 okt. Voorj okt. t/m 15maar sept. t/m sept. tie1317 stac ctie: Herf Nazomera

160X200Cm 1.349,- NU

VAN

395.449.495.-

SOORTEN EN MATEN VAST OF UITSchUIFbAAR ELDERS VA. â‚Ź 499,bij Ons nu slĂŠchts v.a.

199 .-

Da’s pas goedkoop jongeh!

RAAk p R iJ s D O O REB V R tO O N D ! N iE t E E R D E R V

BANkstEl 3-2-1 A3,tiE OmBiN ZitC 201 I TALIAANS DESIGN FANTASTISch ZITcOMFORT, kLEUREN, LEVERbAAR IN 2 MODIEUZE TAL AAN T ERk bEP EEN S chT SLE

399

1.195 .NU NORMAAL

.-

slEChts

Des echt ongeleuflijk jongeh!

RisChE pOCkEtVERiNG ElEktpRiNG

sO BOX As tR mA im hU sC kOUD M 2, 2300 V I ZIjDIG EREN PM GwAARhOO cM 3 MET kT AFGEDE hUIM DSc kOU E DIG, OPENcELLIG GESchIkT VOOR VLAkkE- EN ELEkTRISchE bEDbODEMS

1-PERSOONS 70-80-90/200 VAN 599,- NU 2-PERSOONS 140/200 VAN 995,- NU LITSjUMEAUx 160-180/200 VAN 1198,- NU OOk

149.249.298.-

leverbaar Op

VANDEN

RD BOOGAA ON & ZO (INTER)NATIONALE FAILLISSEMENTEN

210-

en

220cm

lengte!

RLAND ODEL N DE kLEUR ANTRAcIET, LEVERbAAR OP 160- EN 180x200cM STRAk hOOFDbORD MET DE DUbbELMOTORISchE, GEVEER SOFT-bOxEN INcLUSIEF POckETMATRASSEN EN MET kOUDSchUIM AFDEkkING SEN bIjPASSENDE TOPDEk-MATRAS NORMAAL

3 .495.NU SLEchTS

1.495.-

VERkOOp-ADREs fAillissEmENtshAl

ETTENSEBAAN 19 BREDA

GEOPEND VAN DINSDAG TM ZATERDAG VAN 10 - 17 UUR


BreastGro voor mooiere borsten zonder cosmetische chirurgie!

wisselingen?

Uit onderzoek blijkt dat 25% van de vrouwen ontevreden is over haar borsten. Veelgehoorde klacht: ze zijn te slap of te klein. BreastGro maakt uw borsten mooier, steviger en groter en werkt op twee fronten: van binnenuit met capsules en van buitenaf met een crème, gel of masker.

Promensil Extra Sterk helpt u door de overgang

®

Onderzoeksbureau Multiscope vroeg aan 516 vrouwen tussen 25 en 50 jaar wat ze vinden van hun borsten. Maar liefst 25% is ontevreden, daarvan wil 37% graag stevigere borsten, 40% een halve cupmaat groter en 53% zelfs een hele cupmaat extra. Toch wil ruim 80% géén cosmetische chirurgie. Speciaal voor deze vrouwen heeft BreastGro dé oplossing. Alle producten zijn bewezen werkzaam, klinisch onderzocht én veilig. Verkrijgbaar bij drogist, gezondheidswinkel en De Tuinen of via www.breastgro.nl Voor meer informatie bel 035 548 05 48.

Liften

Verkrijgbaar bij drogist, apotheek, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen of via www.liberty.nl Meer info of advies 035 548 05 48 of www.promensil.nl

TEST GRATIS PROMENSIL

Mannen, ga met klachten naar een speciale mannenkliniek! Steeds meer mannen krijgen te maken met plasklachten, prostaatkanker en erectiestoornissen. Wacht niet af, maar ga nu naar dé gespecialiseerde kliniek voor mannenklachten: Andros Mannenkliniek. Alles wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Plasklachten Deze zijn meestal het gevolg van goedaardige prostaatvergroting. Soms echter gaat het om kwaadaardige groei en ontstaat er prostaatkanker. Bij vroegtijdige ontdekking door Andros is de aandoening goed te behandelen.

Erectiestoornissen Er is meestal een duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak, zoals slechte bloedvaten, suikerziekte of overgewicht. Soms is de oorzaak psychisch. Andros biedt verschillende methoden om deze aandoening goed te behandelen. Een erectiestoornis behandelen kan daarnaast een voorbode zijn van hart- of vaatproblemen. Een tijdige diagnose door Andros kan in dat geval uw leven redden. Minder zin in seks Als u ouder wordt, neemt uw testosterongehalte af met als

• Wetenschappelijk ontwikkeld, bewezen effectief én veilig • Ook goed voor bloedvaten, cholesterol en botten • Gepatenteerd op basis rode klaver • Helpt snel

NIEUW!

BreastGro Firming Mask verstevigt borsten en decolleté door de actieve ingrediënten Bio-Bustyl™ en Juvinity®, dit heeft een ant-rimpeleffect én een huidverstevigende werking.

en behandeling van urogenitale klachten bij de man.

De unieke voordelen

BreastGro Capsules bevatten een speciale hop-combinatie die het ontwikkelingsproces van de borsten van binnenuit stimuleert en verstevigt en vergroot. BreastGro Volumizing Cream vergroot de borsten van buitenaf. Het bevat o.a. Volufiline®, dat de opslag van vetweefsel in de borsten stimuleert.

Versteviging & Anti-Rimpel

beschikken over een team van gerenommeerde urologen en verpleegkundigen en zijn gespecialiseerd in de diagnostiek

Promensil Extra Sterk is een uniek natuurlijk voedingssupplement dat isoflavonen (plantaardige hormonen) uit rode klaver bevat en helpt bij overgangsverschijnselen. Eén tablet (80 mg isoflavonen) per dag is genoeg om opvliegers, stemmingswisselingen en overmatige transpiratie te verminderen. Vooral in het begin van de overgang en bij neerslachtige gevoelens. Miljoenen vrouwen over de hele wereld gebruiken het met veel succes. T WERELDWIJDUIHE KT! MEEST GEBR

Vergroting

BreastGro Lifting Gel verstevigt de borsten en heeft een liftend effect dankzij twee unieke werkstoffen: Skin Tightener® maakt de huid steviger en strakker, terwijl Bio-Bustyl™ de aanmaak van collageen stimuleert en verstevigt.

De Andros Mannenklinieken

Red. ver.: www.paginagezond.nl

Blij met uw borsten! Opvliegers? Stemmings-

gevolg minder zin in seks,

Andros test of u kampt met een

vermoeidheidsklachten, en verminderde spierontwikkeling.

testosterontekort, en kan u hier, indien nodig, voor behandelen.

Andros is de grootste kliniek voor mannengezondheid met 4 vestigingen in Nederland. Met deskundige urologen en verpleegkundigen. In één dagdeel wordt u onderzocht, krijgt u direct de uitslagen te horen en vindt indien nodig behandeling plaats. Deskundig en discreet. U kunt er snel terecht en alle ziekteverzekeraars vergoeden de kosten ervan. Bel nu voor een afspraak! Amsterdam: 020 - 64 22 227 Arnhem: 026 - 38 91 753

Leiden: Maastricht:

071 - 52 49 080 043 - 35 07 444

Voor meer informatie: www.andros.nl

Lekker slapen met melatonine De dag verloopt een stuk plezieriger na een goede nachtrust. Helaas lukt dat niet altijd. Problemen met in slaap komen of met doorslapen kunnen veroorzaakt worden door een verminderde aanmaak van melatonine. Melatonine is een lichaamseigen stof die in de hersenen wordt aangemaakt en die zorgt voor het slaap- en waakritme. U kunt uw lichaam een handje helpen door de lichaamseigen melatonine aan te vullen met melatonine van Sleepzz, om zo uw natuurlijke slaap te stimuleren.

Sleepzz melatonine

Sleepzz heeft drie soorten pure melatonine die u makkelijk kunt innemen en doseren, zonder bijwerkingen. Melatonine Original: kleine smelttabletjes met 0,1 mg melatonine die snel oplossen en daardoor direct door het lichaam worden opgenomen. Melatonine Time Release: de bekende kleine smelttabletjes van de Original met een Time Release functie, waardoor de melatonine gedurende de nacht geleidelijk aan het lichaam afgegeven wordt. Melatonine Forte: Bij een verstoord slaap- en waakritme door bijvoorbeeld een jetlag of nachtdiensten is er een extra hoge dosering melatonine (1,5 mg).

Nieuw van Sleepzz! Sleepzz Magnesium

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich, zodat het er de volgende dag weer tegenaan kan. Als het lichaam zich tijdens de nachtrust niet voldoende hersteld heeft, kunt u vermoeid, prikkelbaar en humeurig wakker worden. Sleepzz Magnesium geeft energie bij vermoeidheid en zorgt dat u fit en uitgerust wakker wordt. Fijne nacht! Sleepzz producten zijn verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkel. Meer informatie; 0900 2333666 (€ 0,15 p/min) of www.sleepzz.nL

Wij zoeken 100 vrouwen met overgangsverschijnselen. U krijgt de kuur voor 2 maanden gratis thuisgestuurd met een korte vragenlijst. Heeft u interesse? Mail uw naam, adresgegevens, geboortedatum, hoe lang u al overgangsverschijnselen heeft en het aantal opvliegers per dag naar: info@promensil.nl Aanmelden tot 15 oktober 2012. Actievoorwaarden www.promensil.nl

Geen last meer van een opgezette maag! Hebt u het gevoel dat uw maag gaat ontploffen na de maaltijd? DIDA tabletten zorgen voor het behoud van een gezonde darmflora en bestrijden zodoende o.a. de symptomen van een opgeblazen gevoel. Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond, dat de natuurlijke actieve bestanddelen van Dida, (kaneel, munt, knoflook en anderen) een gezonde spijsvertering bevorderen en ondersteuning bieden bij het behoud van een gezonde darmflora. DIDA is een 100% natuurlijk voedingssupplement en geschikt voor vegetariërs. Verkrijgbaar bij De Tuinen, VitaminStore en onafhankelijke drogisten. Voor meer info, bel 079 344 56 70 of kijk op www.newnordic.com

Haaruitval? Dun haar?

Geef uw haar een boost met HairGro ®!

Voor vrouwen en mannen met haaruitval, dunner haar en beginnende kaalheid is er nu een échte oplossing: HairGro®. Met de HairGro producten geeft u uw haarwortels een boost, waardoor uw haar beter gaat groeien, minder uitvalt en er snel weer nieuwe haargroei komt. Hair Booster Serum werkt uitwendig bij plaatselijk dunner haar en kale plekken. Het stimuleert krachtig nieuwe haargroei, voorkomt afbreuk en verbetert de verankering van de haarwortels. Hair Treatment Capsules is een inwendige natuurlijke kuur die haaruitval voorkomt, de haarwortels voedt en nieuwe haargroei stimuleert. De Hair Healing Shampoo en Thickening Conditioner zorgen voor betere verankering van de NIEUW haarwortels, dikker haar én nieuwe haargroei. Te koop bij drogist, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen. Meer info of advies: 035 548 05 48/ www.hairgro.nl


Herfst

pag.

aangepaste badkamer 3

pag.

sta op stoel

5

elektrische fietsen

pag.

7

pag.

aangepaste 8 n e d d be pag. thuis op de elweg 12 digitale sn

D e

S e n i o r e n

S p e c i a l

i S

e e n

a n u i t g av e v

j u i t g e v e r i

D e

B o D e .


OPEN DA G Zaterda g 29 se van 10.00 ptember a.s. tot 14.00 uur

In verband met ons 20 jarig jubileum organiseren we op zaterdag 29 september a.s. een Open Dag in onze praktijk, Brugstraat 10 in Roosendaal.

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op Zoom- Middelburg Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, > Botoxbehandelingen, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, > en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer…

Er weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Iedereen die geïnteresseerd is, kan vrijblijvend langskomen voor informatie over Chiropractie en de klachten die met deze geneeswijze behandeld kunnen worden, zoals: * Pijn door artrose * Lage rugpijn * Nekpijn/Schouderpijn * Hoofdpijn/Migraine * Hernia/Ischias * Whiplash/Duizeligheid Doorlopend wordt er via een film uitleg gegeven over verschillende klachten en oorzaken daarvan. Tevens is er de mogelijkheid tot het stellen van al uw vragen. Wie meer informatie wenst kan informatie meenemen of een afspraak maken op individuele basis.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en hopen u zaterdag 29 september te mogen verwelkomen. Tot ziens!

H. Ambrosius en R. Peirelinck Geregistreerde Chiropractoren Brugstraat 10 4701 LE Roosendaal Tel. 0165-546222 www.chiropractieroosendaal.nl

Moderne huurappartementen in hartje Breda voor 50+ers Vanaf augustus 2012 te huur! Leuvenaarsstraat 91, Breda

Hanne Ambrosius

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis. Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliënt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke

Een deel van de ruime woonkamers van de nieuwe huurserviceflats heeft een prachtig uitzicht op de Grote Kerk en het centrum van Breda. Bron: BN De Stem, 21 juli 2012

In het hartje van Breda zijn er maar liefst 56 nieuwe serviceflatwoningen beschikbaar. Er zijn 12 verschillende typen te huren. Alle appartementen zijn ruim van opzet en zijn gebouwd voor een mogelijke zorgvraag in de toekomst. Met andere woorden: levensloopbestendig! In iedere prijsklasse De woningen zijn er in verschillende prijscategorieën afhankelijk van het huuroppervlak. Zo variëren de kale huurprijzen per maand van €622,50 tot €1.550, waarbij de laagste huurprijzen in de huurtoeslagcategorie vallen. Ook het huren van een vaste parkeerplaats in de ruime parkeerkelder is mogelijk. En voor al onze huurders gelden lage servicekosten!

Voor een boodschap, de kapper, de pedicure, de apotheek of een hapje eten met bezoek hoeft u de deur niet meer uit. Alle voorzieningen zijn onder één dak beschikbaar. Èn (verkoop)begeleiding bij eigen woningbezit Het zijn lastige tijden voor u als woningbezitter. Daarom bieden we een unieke service. Samen met EHP Makelaardij kunnen we u adviseren en begeleiden bij de verkoop van uw eigen woning. Voor u een zorg minder!

Interesse? T: 076-527 62 08 M: info@elisabethwonen.nl I: www.elisabethwonen.nl

aandacht. De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren. Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen. Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord, tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord


AAngepAste bAdkAmer:

Geen beperking, maar een aanwinst! Niemand staat te springen om zich te verdiepen in de mogelijkheden voor een aangepaste badkamer. Het betekent immers dat uw lichaam is veranderd en u niet meer (zo gemakkelijk) kunt wat u vroeger kon zonder erbij na te denken. Wanneer het nemen van een douche of bad echter een inspannende klus wordt in plaats van een ontspannen uurtje, is het misschien zaak eens te kijken wat er allemaal op de markt is. Met simpele aanpassingen kan u leven namelijk aan veel makkelijker worden. In veel gevallen worden ze zelfs vergoed! DOOR VERA DE GEUS

U zult het waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag merken, maar met het ouder worden, gaan vanzelfsprekende handelingen u misschien steeds meer moeite kosten. Uit bad stappen kost veel kracht of het lukt u niet meer alleen, mede uit angst om te vallen.

chestoel aan te schaffen. Een toiletverhoger verhoogt het gemak van uw toiletbezoek en links en rechts wat handgrepen aan de muur bieden u steun en zekerheid. Deze spullen zijn gewoon bij de meeste bouwmarkten verkrijgbaar én gemakkelijk te monteren. In een middag kan uw badkamer voor u al een stuk aangenamer worden.

ietS ingrijpender Soms zijn deze aanpassingen alleen niet voldoende en moet er zwaarder geschut ingezet worden. Bijvoorbeeld wanneer u gebruik moet maken van een rolstoel. In dat geval moeten de drempels verwijderd worden en de deur in de badkamer verwijd. Door speciale hangen kan de opening van de deur een paar centimeter breder worden. Wanneer u de deur vervangt door een mooi gordijn, wint u meteen aardig wat ruimte in de badkamer. Een radiator kan doorgaans ook veel ruimte in beslag nemen. Deze kunt u daarom bij ruimtegebrek om de aanpassingen te realiseren wellicht beter vervangen door een verplaatsbare badkamerkachel. De wastafel kunt u in geval van rolstoelgebruik lager laten hangen. Een eventueel kastje onder de wastafel kunt u laten verwijderen en leidingen laten aanpassen, zodat u gemakkelijk aan de wastafel kunt zitten. De aanschaf van een badlift kan ervoor zorgen dat u (weer) zelfstandig kan badderen.

‘Kleine aanpassingen vergroten de veiligheid al’ Omhoog komen van het toilet kost een paar pogingen en een tien minuten douchen wordt een opgave die u liever niet meer dagelijks uitvoert. Met een paar speciale aanpassingen wordt uw verblijf echter al een stuk aangenamer én veiliger.

Simpel en Snel Dat betekent niet altijd dat er meteen verbouwd moet worden, want vaak kunnen simpele producten al verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een antislipmat in bad, naast het bad en in de douchecabine. Kunt u niet lang meer onder de douche staan, schroom dan niet om een dou-

Vergoeding Deze aanpassingen klinken zeer ingrijpend en natuurlijk hangt er een prijskaartje aan, maar ze blijven goedkoper dan een complete verbouwing of verhuizing. Bovendien kunt u zo zo lang mogelijk in uw eigen fijne woning blijven. Heeft u besloten kleine of grote aanpassingen in uw badkamer te laten doen? Vergeet dan niet bij uw zorgverzekeraar of bij het Wmo-loket van de gemeente te informeren of u de kosten (deels) vergoed

krijgt. U zal dan in de meeste gevallen uitgenodigd worden voor een gesprek waarin wordt bekeken welke problemen u hebt en hoe die het beste opgelost kunnen worden. Als u een vergoeding krijgt, kan de gemeente een eigen bijdrage vragen. Soms kunt u de kosten ook aftrekken van de belasting als ziektekosten. Dan heeft u wel een medische verklaring nodig waaruit blijkt dat de aanpassing noodzakelijk is. Aftrekken van de belasting kan echter niet als u de kosten al vergoed krijgt van de gemeente. Ook woningaanpassingen die niet voor uw eigen woning zijn, maar bijvoorbeeld voor uw caravan of vakantiehuis kunt u niet vergoed krijgen.

‘Vaak krijgt u een vergoeding voor de kosten’

De mogelijkheden op een rijtje: n in d e ad , n aa st h et b ad e • An tis lip m at in b do uche ca bi ne . • Do uche st oe l • To ile tv er ho ge r d e m uu r • Ha nd gr ep en a an ru ik er en b ij ro lst oe lg eb • Dr em pe ls ve rw ijd b ij ro lst oe lg eb ru ik • De ur v er br ed en di ot or o m ru im te te • Ve rp la at sb ar e ra wi nn en • Ba dl ift

Colofon

DE Bredaseweg 26, 4881 n Uitgeverij de Bode va ve ga uit n ee is . Senioren special +31 (0) 76 599 81 99 (0) 76 599 81 11. Fax 1 +3 l. Te . nd rla de Pe Zundert, Ne e en foto’s ter exemplaren | redacti 0 .00 48 e lag op | l ne de Kok, Ria van www.internetbode.n , Britta Jansen, Euge en ns Ja ue niq Mo rangers, uard van elsacker, Houtepen, Addo Sp Smits | Acquisitieed Kim r, aa tel Ke nk He , an, Jan Meir, Vera de Geus Broos, Lydia Langela en vormgeving Ilona ak g ma op | rt Ae n | 5998111 Verspreidin johan va ans Zundert, tel. 076 elm rss Vo rij ke uk Dr 22 Bastiaansen | druk l. +31 (0) 165 57 82 eld 14 Roosendaal, Te rtv aa l, V aa nd se oo Axender R


Gespecialiseerd Gespecialiseerd in in bankstellen bankstellen en en slaapkamers op comforthoogte slaapkamers op comforthoogte

relaxfauteuils (Voorheen MeubelHal)

ELEKTR

ISCHE RELAX FAUTEU IL

â‚Ź 699,-

Ruim assortiment Ruimvariatie assortiment in stof en leder in in eiken eiken meubelen meubelen

comforthoogte manuele of elektrische Momenteel electrische Momenteel electrische bediening relaxfauiteuils relaxfauiteuils in in leder leder sta-opleverbaar uitvoering mogelijk uit voorraad uit voorraad leverbaar

voor slechts voor slechts

e1495,e1495,-

www.buswoninginrichting.nl www.buswoninginrichting.nl Wooncenter Roosendaal Gastelseweg 31 Tel: 0165-569457 - www.wooncenterroosendaal.com

Dorpsstraat 14 Dorpsstraat 14 4751 AL Oud Gastel 4751 AL Oud Gastel Tel. 0165-511466 Tel. 0165-511466

info@buswoninginrichting.nl

voor een onverbeterlijk zitcomfort


ZeLf kracht uitoefeNeN oNNodig

Makkelijker opstaan met de sta-op-stoel

NeN.NL BroN: www.medicwo

Iedereen wil graag oud worden, maar soms brengt oud zijn ook beperkingen met zich mee. Het lopen kan minder soepel gaan, terwijl ook opstaan een groot probleem kan zijn. De sta-op-stoel ondersteunt veel senioren bij het opstaan en geeft hen net dat zetje wat ze nodig hebben om overeind te komen. DOOR PETER HOUTEPEN

‘Net dat zetje om overeind te komen’ Je kunt het natuurlijk jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar een sta-op-stoel maakt het leven voor veel senioren vaak makkelijker. De aanschaf van de stoel is voor veel senioren een drempel, ze schamen zich er soms een beetje voor, maar eenmaal die schaamte voorbij blijkt de sta-op-stoel een handig hulpmiddel.

‘Lichaam wordt ontzien’

ElEktromotor Een sta-op-stoel komt middels het gebruik van een elektromotor omhoog en kantelt de persoon als het ware voorover, zodat opstaan eenvoudig is. Behalve opstaan kan de persoon zo ook geholpen worden met gaan zitten; het voorkomt het in de stoel ‘ploffen’. De persoon gaat, met de stoel in de hoogste stand, zitten en laat door middel van de elektromotor de stoel weer zakken naar de grond. Zelf kracht uitoefenen is niet nodig en op die manier wordt het lichaam ontzien.

IndIcatIE Veel gebruikers van een sta-op-stoel vallen onder de noemer ‘veelzitter’. Zij brengen door fysieke klachten noodgedwongen een steeds groter deel van de dag zittend door. Deze groep gebruikers bestaat overigens niet alleen uit senioren, maar ook uit gehandicapten. Tot bijna vier jaar geleden viel de sta-op-stoel in binnen het verzekerd pakket van de zorgverzekering, hetgeen inhield dat iedereen met een sta-op-probleem vanuit geldende wet- en

Een greep uit de mogelijke voorzieningen: in g ◆ ve rs te lb ar e le un g ◆ ve rs te lb ar e zit tin

bo uw d g, al da n ni et in ge ◆ af st an ds be di en in en ba nk ◆ ui tk la pb ar e vo et ◆ ne kk us se n ◆ le nd ek us se n e ◆ ka nt el m echa ni sm el en ◆ m et of zo nd er wi ◆ le er of st of de kle ur en ◆ ve el ve rs ch ill en rin ge n oo k m od er ne ui tv oe ◆ kla ss ie ke , m aa r

regelgeving een sta-op stoel in bruikleen of eigendom verstrekt kon krijgen door zijn of haar zorgverzekeraar. Toenmalig minister Ab Klink besloot echter de wet zodanig te veranderen dat nog slechts ‘aan functiebeperking aangepaste’ stoelen verstrekt worden. Uitsluitend een opstaprobleem is onvoldoende indicatie voor verstrekking. Indien er sprake is van een sta-op probleem gecombineerd met andere zitproblemen die niet in een standaardstoel op te vangen zijn, zoals decubitus (een aandoening die het gevolg is van doorliggen) of beperkte rompbalans, dan valt de sta-op stoel met extra aanpassingen wél onder de regeling hulpmiddelen.

De beste zorg voor uw benen!!! Problemen met de vaten kunnen bij iedereen voorkomen. Beroepsmatig lang staan of zitten op grond van uw beroep, zwangerschap, erfelijke aanleg of belasting, maar ook een ongezonde levenswijze verhogen het risico om ernstig ziek te worden.

SpatadErEn? Zware of gezwollen benen in de avond zijn vaak de eerste tekenen van spataderen. Maar er is goed nieuws: als men dit vroegtijdig behandelt, kunnen de klachten verholpen worden. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen worden getroffen zodat de gezondheid van uw benen niet verder verslechterd. Helaas zijn weinig mensen zich

bewust van de risico s van onbehandelde vaatklachten. Inmiddels kan men gerust spreken van één van de grootste chronische volksziekten. Negen van de tien volwassenen hebben er mee te maken, één vijfde van de vrouwen en één zesde van de mannen.

VatEn krIjgEn VEEl tE VErdurEn. Een tekort aan beweging, erfelijke belasting of hormonale veranderingen kunnen tot een verbreding van de vaatwand leiden. De kleppen sluiten niet goed en het bloed kan niet meer volledig in de richting van het hart worden gepompt. Gevolg; Stuwing in de vaten. De benen voelen zwaar en pijnlijk aan. Als men de symptomen negeert, is het slechts een kwestie van tijd tot er een vaatziekte optreedt. Want stuwing in de benen werkt op den duur negatief op een gezond vat.

mEt dE juIStE thErapIE hElpt u uw bEnEn op dE bEEn. Als men het op het tijd behandelt, kan men vaatziekten sterk verlichten. U moet al bij de eerste symptomen actief wor-

den. Uw medisch specialist kan dit nauwkeurig analyseren. Een chronische vaatziekte kan niet geheeld worden maar om het verergeren te voorkomen kan men therapeutische compressiekousen dragen. De compressie (= samendrukken ) is een eenvoudige, maar uiterst werkzame methode om ziekten van de vaten te verlichten of te voorkomen. Therapeutische compressiekousen oefenen een nauwkeurig gedefinieerde druk uit. In het bereik van de enkel is die het sterkst en neemt naar boven toe steeds verder af. U helpt de vaten om het bloed terug naar het hart te transporteren. Timmersmedizorg Care & Comfort is gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische compressiekousen. Met een verwijzing van de huisarts of specialist kunt u terecht voor het aanmeten van de bij uw benen passende kousen. Desgewenst meten wij bij u aan huis. Vergeet niet een afspraak te maken: 0165-560609 Timmersmedizorg Care & Comfort heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars en is SEMH erkend leverancier.


€1599.-

extra accu* t.w.v. € 369,-

JA A R

Sparta E-motion C2 GRATIS

SPECIALE 75 JAAR AKTIE:

75

Sparta de Nr. 1 elektrische fiets!

* accu-actie geldt ook voor de C3

ELEKTRISCHE 2E HANDS FIETSEN: Sparta ion comfort dames zwart/zilver Sparta ion comfort heren zilver/blauw Sparta ion l dames zwart/zilver Sparta ion m-gear dames Donker blauw Sparta ion m-gear dames Blauw/zilver Sparta ion m-gear dames Goud/zilver Sparta ion Met extra range extender dames donkerblauw/zilver Giant twist enkele accu dames grijs/zwart Giant twist dubbele accu dames bruin Giant twist dubbele accu dames blauw Giant twist enkele accu demo model dames licht blauw Gazelle Innergy dames grijs Model 2012 Gazelle innergy heren zilver/rood model 2012 Cortina S3 zwart dames

350.00 695.00 999.00 999.00 999.00 1099.00 1299.00 999.00 1099.00 1099.00 1299.00 1195.00 1195.00 895.00

Alle GAZELLE ELEKTRO fietsen, uit voorraad leverbaar,

NU met 20% KORTING! Aktie loopt tot 14-10-2012

Nu ook fietsnavigatiesystemen verkrijgbaar!

Gastelseweg 12, 4702 TB Roosendaal T (0165) 53 50 85 www.schrauwenfietsen.nl

Pres. Kennedylaan 160, 4707 BG Roosendaal, T. (0165) 54 06 00 E. info@vanzitterenfietsen.nl W. www.vanzitterenfietsen.nl

ACTIE

TREND3

TESTWINNAAR

BESTE ELEKTRISCHE FIETS VOLGENS PLUS MAGAZINE’S E-BIKE TEST 2012

Het testpanel van Plus Magazine heeft de QWIC Trend3 uitgeroepen als testwinnaar van de elektrische fietsen test 2012.

DISPLAY ”... De fiets heeft een royaal display met duidelijke

UITSLAG Plus Magazine e-bikes test 2012: Cijfer Product Aanschafprijs 7,6 QWIC Trend³ € 1.749,7,4 Trek L 300+ € 2.199,7,2 Batavus Fuego € 2.199,6,7 Giant Twist Go Double € 2.099,6,6 Union Royal € 1.999,-

SPARTA Experience

aanduiding en gebruiksvriendelijke knoppen. De bediening is

Van €1649,-

Het geprezen elektrische systeem, met de krachtige motor en

uitstekend”.

TOPDEAL

het gebruiksvriendelijke digitale display, is ook aanwezig bij de SYSTEEM“... De fiets zit heerlijk en rijdt behoorlijk vlot met 6

QWIC Urban² en de QWIC Tour.

ondersteuningsstanden. Het heeft een prettig stuur, goede De Urban² heeft naast hetzelfde elektrische systeem, ook

remmen en de fiets is netjes afgewerkt.”

dezelfde comfortabele voordelen van de Trend³. Zoals

Beschikbaar vanaf

QWIC is marktleider in de elektrische scootermarkt en top-8 aanbieder van elektrische fietsen. QWIC is een Nederlands merk en ontwikkelt, produceert en vermarkt lichtgewicht elektrische tweewielers.

GIANT TWIST Lite Single

* Bereik is afhankelijk van omstandigheden en rijstijl.

1122 2200

TT

INNA TW AR WINNA A EESST R

1749,-

€ 120 km* bereik!

Van €1399,-

T KT EK ELLE E

ACTIE TOPPER

N

RR IISS S SEE CH C HE E FIE T

AKTIE:

NU A C UPGR CU NAAR 4 32 AH ( ADE 120 KM BEREIK ) T.W.V. € 250.GRAT IS! Volledige test? zie www.qwic.nl

®

Gastelseweg 147, Roosendaal, 0165 769 129 info@scoofie.nl, www.scoofie.nl

Koop een exclusieve fiets van Bike Totaal en ontvang 3 hotelovernachtingen voor 2 personen

Gazelle Zeta Innergy Van €1899,-

NU


Op welke puntenchaf let u bij de aans van de e-bike? ac cu ◆ Op la ad tij d va n de de ac cu ◆ Ac tie ra di us va n fie ts ◆ En er gi ev er br ui k de rs te un in g ◆ De m at e va n on fie ts ◆ Ge wi ch t va n de lp m ot or ◆ Ge lu id va n de hu ng en ◆ Aa nt al ve rs ne lli em ba re ac cu ? ◆ Wel of ge en af ne n de ac cu ◆ De le ve ns du ur va

Elektrische fiets maakt fietsen makkelijk en leuk De elektrische fiets is razend populair geworden. Dat is ook niet zo raar, want het trapt een stuk eenvoudiger en u legt er probleemloos grotere afstanden mee af. De elektrische fiets staat ook bekend als de e-bike. DOOR MONIQUE JANSEN

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning. Dankzij de motor van de elektrische fiets kunt u een snelheid van 25 kilometer per uur halen. Bij het bereiken van hogere snelheden, stopt automatisch de trapondersteuning. De elektrische fiets zorgt er voor dat ouderen tot op hoge leeftijd nog makkelijk kunnen

‘Elektrische fiets draagt bij aan goede gezondheid’ fietsen en zo in beweging blijven. Dat draagt bij aan een goede gezondheid en conditie.

en drieduizend euro. Populaire merken zijn onder meer Sparta, Gazelle, Giant, Batavus, Union en Koga. De e-bike is te koop in veel verschillende modellen. U kunt gaan voor een eenvoudige elektrische fiets, maar ook voor een luxer model met bijvoorbeeld ingebouwde navigatie. Ook zijn er verschillende accu’s te koop. Met een opgeladen accu rijdt u afhankelijk van de capaciteit van de gekozen accu 25, 50 of 100 kilometer.

opladen

leken met een scooter en auto heel beperkt. Hoewel de aanschaf van een elektrische fiets een dure aankoop lijkt, verdient u bij veelvuldig gebruik van de fiets zo de brandstof van uw auto of scooter terug. De motor is geruisloos. De fiets is ook als een gewone fiets te gebruiken, wanneer u de accu uitzet. Tegenwoordig is de accu van de elektrische fiets nauwelijks meer zichtbaar, waardoor u met andere mensen lange afstanden kunt afleggen zonder dat zij weten dat er een hulpstuk in uw fietsframe zit verwerkt.

Het opladen van de e-bike is heel eenvoudig en kan gewoon thuis via het stopcontact. Daarnaast bestaat er in Nederland een uitgebreid netwerk van openbare oplaadpunten. Ook langs veelgebruikte fietsroutes staan steeds vaker oplaadpunten. De elektrische fiets is ook een vervoermiddel dat weinig onderhoudt behoeft. Er is slechts onderhoud nodig op het gebied van de bandenspanning en het smeren van de ketting. Daarnaast dient de fiets op een overdekte en warme plek te staan en moet de accu op de juiste manier worden opgeladen.

MilieuvriendelijK en geruisloos

Kosten Een elektrische fiets kost gemiddeld tussen de negenhonderd

Een ander belangrijk voordeel van de elektrische fiets is dat het een heel milieuvriendelijk voertuig is. De uitstoot is verge-

wim bressers d e a l e r

v a n

a l l e

E l E k t r i s c h E

QWic Urban

t o p m e r k e n

F i E t s E n

Gazelle innercity

ROB SCHOUTEN rob schoven Diverse merken elektrische fietsen vanaf e999.- op=op

Raadhuisstraat 135 • 0165-553359 www.fietsplusrobschouten.nl

bressers van € 1.799,-

voor

€ 1.199,-

van € 2.299,-

voor

€ 1.800,-

Kom KijKen naar ons e-biKe center en laat u desKundig adviseren Dorpsstraat 85-87-89 • St. Willebrord • 0165-382325 zie ook

www.wimbressers.nl ook voor

reparatie & verzekeringen!


AAngepAste bedden bieden uitkomst

Ouder wordende mens kan langer zelfstandig blijven wonen Seniorenbedden (of aangepaste bedden voor senioren) behoren vandaag de dag meer dan eens tot het interieur van de ouder wordende mens. In een inmiddels eigenlijk al weer ver verleden waren ze er niet, dus kon er ook geen beroep op gedaan worden. Tegenwoordig zijn er wat dat betreft veel meer mogelijkheden.

Seniorenbedden zien er uit als gewone bedden, met dit verschil dat ze hoger of lager in te stellen zijn voor het gemakkelijk in- en uit kunnen stappen, want dat is waar de ouder wordende mens - al dan niet als gevolg van een beperking door handicap of ziekte - als eerste tegenaan loopt. Om die reden kunnen ook hoog laag bedden gerangschikt worden onder de noemer seniorenbedden.

‘elektronisch hoger of lager in te stellen’ Ziekenhuisbed Om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen, kan het aanvragen of kopen/huren van een hoog laag bed uitkomst bieden. Waar een gewoon seniorenbed in feite niet meer is dan een verhoogd of instelbaar hoger ‘normaal’ bed met of zonder wielen, is het hoog laag bed veel meer te vergelijken met een ziekenhuisbed, voorzien van een transfer systeem en een hoog-laag mechniek met wielen en remmen. Waar

ninginrichting

AfstAndsbediening Een hoog laag bed heeft een aantal voordelen boven een

‘gemakkelijk inen uitstappen’

DOOR PETER HOUTEPEN

rend ndel

nodig kan het bed aangevuld worden met de papegaai met triangel voor het opheffen van het lichaam.

standaard seniorenbed. Het is namelijk ten opzichte van een gewoon verhoogd seniorenbed elektrisch op verschillende hoogten in te stellen met gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waardoor in- en uitstappen gemakkelijker wordt. Bijkomend voordeel is dat dit ook voordelen geeft bij het opmaken of verschonen, want de rug wordt niet onnodig belast.

Persoonlijke situAtie Vanaf 1000 euro tot ongeveer 300 euro zijn er al veel verschillende hoog laag bedden leverbaar. De bedden met allerlei vernuftige technische toepassingen voor meer zorg of specialiteiten (bijvoorbeeld voor mensen met morbide obesitas) zijn vanaf 3000 tot circa 7000 euro leverbaar. Een bijpassend matras of andere hulpmiddelen zorgen dan wel voor wat meerkosten. Het hoog laag bed is te koop of te huur bij verschillende instellingen of speciaalzaken. Kiezen voor huren dan wel kopen hangt van ieders persoonlijke situatie af, bijvoorbeeld of het van tijdelijke aard is of voor langdurige zorg.

Vergoeding ische te kr ijg en vo or m ed om ee n ve rg oe di ng la ag be d, ar on de r he t ho og hu lp m id de le n, wa ge lin ge n. wo rd en op dr ie re ka n be ro ep ge da an e Wet bi jzo nd er e • Vi a de Al ge m en va ak ). Hi er bi j ga at he t Zi ek te ko st en (AW bZ n zij n el ni et op te br en ge om ko st en di e vr ijw ee l tu rg th ui s, wa ar ev en zo al s la ng du rig e zo j no di g is. ee n ve rp le eg be d bi un in g ap pe lij ke on de rs te • de Wet m aa ts ch ng da t ie de re en zo la (W m o) zo rg t er vo or bi j n. ig ka n bl ijv en wo ne m og el ijk ze lfs ta nd en er e m oe t m en in fo rm de ei ge n ge m ee nt vo or ld ee n ve rg oe di ng of da ar bi jv oo rb ee on de r va lt. ee n ho og la ag be d os te nv er ze ke ra ar. • de ei ge n zie kt ek ka n ve rze ke rin gs po lis Af ha nk el ijk va n de n ge de el te va n de m en m iss ch ie n ee en . rg be d ve rg oe d kr ijg aa nk oo p va n he t zo n ei ge n bi jd ra ge m ee st al m oe t er ee be ta al d wo rd en . te ko m en ng in aa nm er kin g om vo or ve rg oe di ar ts of n de be ha nd el en d is ee n ve rk la rin g va va n or ee n ve rg oe di ng sp ec ia lis t no di g. Vo t ee n vi a he t AW bZ m oe ee n ho og la ag be d tie st el Z (C en tru m in di ca in di ca tie bi j he t Ci ag d wo rd en . lin g Zo rg ) aa ng ev ra

-lAAg-bed.nl bron: WWW.Het-Hoog

ONDERNEMERS

meubeltrend in sprundel

Voor uw complete woninginrichting Bij Meubeltrend in Sprundel vindt u een uitgebreide collectie meubelen voor de woonkamer, eetkamer, kinderkamer en slaapkamer. Maar ook een breed assortiment vloeren, gordijnen en zonwering. Kortom, Meubeltrend biedt alles voor een complete woninginrichting. In het hart van Sprundel treft u maar liefst 1500 m2 aan meubelopstellingen, in vele sferen en stijlen. Voor iedere smaak is hier wel iets te vinden. Klassiek, landelijk of romantisch en op de bovenverdieping vindt u ook nog hele vrolijke en hippe kinder- en tienerkamers. Bovendien is hier (bijna) alles mogelijk: een andere kleur, maat of materiaal, Meubeltrend zorgt dat het voor u precies op maat en naar uw smaak wordt gemaakt. En hebt u zelf iets ontworpen? Dan kan Meubeltrend dit voor u laten uitvoeren.

Ook op de beddenafdeling zijn flexibiliteit en kwaliteit de kernwoorden. Kiest u voor een bed, maar wilt u het matras iets harder? Of liever juist wat zachter? Meubeltrend zorgt, dat u het perfecte matras geleverd krijgt. Een van de topmerken in boxprings bij Meubeltrend is Softline, een Nederlands beddenmerk, dat voor ieder lichaamstype een ergonomisch verantwoord matras heeft. Onge붥naarde kwaliteit voor een middenklasse prijs. Dat is pas lekker slapen... Meubeltrend is al twintig jaar in Sprundel gevestigd. Al die jaren staat service in deze zaak voorop. Een tevreden klant is hier het allerbelangrijkste, daar doet het team van deze prachtige meubelzaak alles voor. Zo worden gordijnen bijvoorbeeld gratis gemaakt en wordt alles gratis bezorgd en gemonteerd. Meubeltrend nodigt u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in de showroom! Meubeltrend, Sint Janstraat 97, Sprundel. el. 0165 38 80 08 of www.meubeltrend.eu


BAILINE is de oplossing voor figuurcorrectie en gewichtsverlies. Bailine gezichtsbehandeling (natuurlijke facelift)

lichting van de pijn. Deze behandelingen worden met succes bij cliënten met reuma / artrose / fybromyalgie of tijdelijke of permanente blessures, stresGenoten van de zomer en Geen injecties, operaties of dure creme’s, maar sincontinentie en bekkeninstabiliteit toegepast. Ook weer aan de slag een natuurlijk proces, waarbij de collogeen wordt is een behandeling bij ademhalingsproblemen/ met je figuur? gestimuleerd en de gezichtsspieren worden ge- bronchitis mogelijk. traind. Naarmate de gezichtsspieren meer worden getraind wordt de huid strakker en voelt deze Wilt u zich ook weer wat fitter voelen zonder intensieve inspanning? zachter aan. Geleidelijk wordt je huid jonger en stralender. Door een chirurgische facelift behandel je het symp- Heeft u interesse voor één van deze behandelingen, bekijk dan onze website www.bailine.nl en toom, maar niet de oorzaak. Bailine een mooier figuur met minder Bij een chirurgische facelift wordt de huid op de bel voor een gratis behandeling 0165-394302. U wangen aangespannen om de onderliggende kunt ook een e-mail sturen naar moeite spieren strak te houden. Je gezichtshuid neemt roosendaal@bailine.nl Bent u gemotiveerd om uw voedingspatroon te ver- daardoor de taak van je spieren over. Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen voor een anderen? BAILINE helpt u om een gezondere- en afspraak. BAILINE is gevestigd op actievere levensstijl te realiseren. Daarom is psy- Bailine pijnbestrijding Kade 9, 4703 GA Roosendaal chologische motivatie belangrijk, want alleen kennis van gezonde voeding is niet voldoende. Evenzo BAILINE is sinds januari 2012 gespecialiseerd en is het juiste gebruik van de spieren van groot be- gecertificeerd voor pijnbestrijding. lang. Pijnverlichting is een fantastisch effect bij het geDe drie belangrijkste pijlers van het BAILINE-concept bruik van onze methode. Pijnverlichting kan voor zijn : Een mooier de nek, kaak, arm, elleboog, schouder en pols in 1. mentale training combinatie met knie, enkels en voeten toegepast figuur met 2. voedingsadviezen worden. 3. lichamelijke activiteit door middel van spierstimu- Pijn kan in alle delen van het lichaam ontstaan; minder moeite latie een belangrijk onderscheid hierin is acute en chronische pijn. Onze nieuwste methode helpt u tot verOnze programma’s leiden tot goede resultaten; dit blijkt uit onze 40 jarige ervaring wereldwijd. (zie Bel voor een GRATIS onze website www.bailine.nl) Bailine Roosendaal Kade 9 4703 Ga Roosendaal 0165 394302 roosendaal@bailine.nl

HET KAN! proefbehandeling 0165 394302 Kade 9 Roosendaal

Deze behandeling is ook uitstekend voor 65+ en vooral als je niet meer in staat bent om een volledig fitness programma te volgen.

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE UW WOONWENS IS ONZE SERVICE SLAAP COMFORT Uitgerust wakker worden

ZITCOMFORT Nodigt uit om heerlijk te gaan zitten en relaxen

Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 •enSprundel • Tel.: 0165 - 388008 Cees Marian Ossenblok Info:97www.meubeltrend.eu St. Janstraat • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Dinsdagmiddag gesloten Dinsdagmiddag gesloten


Jaap Kools (81) doet het rustiger aan, maar staat nog volopin het leven

‘De skeelerroute heeft helaas niet meer genoeg bankjes,haha’ Het is dat zijn omgeving er regelmatig iets over zegt, maar zelf staat Jaap Kools er bijna nooit bij stil dat hij al 81 is. En met dagelijkse bezigheden als penningmeester bij een stichting, sporten, leuke dingen doen met de kleinkinderen, op de computer werken, zilver smeden en glasbewerking kun je de Middelburger nog steeds vitaal noemen. “Anderen zeggen vaak: ‘Ben je 81? Neeee!’ Maar ik kan er ook niets aan doen, het gaat vanzelf. Ik ben een doener. Dat zit in het beestje.” DOOR BRITTA JANSSEN Kools woont met zijn echtgenote nog zelfstandig in een eengezinswoning, gaat regelmatig op vakantie met zijn vrouw, waarbij ze beiden nog autorijden, heeft een smartphone en een iPad. “Natuurlijk”, is zijn nuchtere commentaar daarop. Hij weet niet beter. “Maar ik ben wel dankbaar dat ik nog zoveel kan, want we zien in onze omgeving natuurlijk ook dat het anders kan gaan.” Zijn vrouw staat ook nog midden in het leven. “Ze doet aan facebook en is geëmancipeerd, dus we rijden allebei auto. Als we samen ergens heen gaan, rijdt de één op de heenweg en de andere op de terugweg.” Hoewel het paar nog veel verschillende dingen doet, wordt het wel allemaal wat minder. “Na een drukke dag sta je de volgende ochtend wat later op. En ik ben vorig jaar gestopt met skeeleren, omdat er langs de route niet meer genoeg bankjes voor me stonden, haha. Dat heb ik wel geleerd; als het kan, moet je zelf beslissen ergens mee te stoppen, want dan kun je het goed voorbereiden.”

Lintje

“ik schaats graag en hoop nog eens sluis-Brugge-sluis te schaatsen.”

Bezig zijn, dat zit er bij de Zeeuw al van jongs af aan in. Kools werkte in de verzekeringswereld en deed dat vroeger van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Toen hij op zijn 58e stopte, werd hij ZZP’er.“Ik wilde nog helemaal niet met pensioen, ik vond het leuk om bezig te zijn.” En zelfs nu speelt zijn werk nog een rol in zijn leven, want hij zet zijn kennis en ervaring in bij Stichting Gilde Walcheren.

Dit is een adviesorgaan voor burgers over allerhande zaken, van belastingaangifte tot verbouwing en vancomputers tot juridische zaken. Kools is hier penningmeester. Hij is vanaf kort na de oprichting - bijna 25 jaar geleden bij het Gilde betrokken. Voor de Hartstichting organiseert hij al ruim 25 jaar de reanimatiecursussen op Walcheren. Ook is hij vanaf zijn pensionering afgevaardigde voor de AEGON gepensioneerdenvereniging in Zuid-Nederland.

“Ze doet aan facebook en is geëmancipeerd, dus we rijden allebei auto.”

Voor al zijn vrijwilligerswerk ontving hij dit jaar een koninklijke onderscheiding. Bij het Gilde adviseert Kools als expert op het gebied van hypotheken en verzekeringen én als hobbymatig zilversmid. Omdat hij voor zijn carrière altijd met zijn hoofd bezig was, ging hij daarna met zijn handen aan de slag. Als edelsmid, glasbewerker, maar ook met technische zaken. “Ik heb mijn fiets elektrisch gemaakt en pas moest ik nog een nieuwe kabel door plafon en zolder trekken voor de pc. En voor de jongste kleinkinderen wil ik graag een houten hut bouwen achter de garage.”

SchaatSen Het heeft volgens Kools niet met de genen te maken dat hij zo’n actief leven leidt. “Mijn ouders zijn in de zeventig geworden en mijn oudere broers zijn ook al overleden. Ik weet niet hoe het komt, je kunt er niets aan doen, denk ik. Als het kan, is het volgens mij goed om bezig te zijn zolang je kunt. Maar ik doe er niets speciaals voor. Je moet doen waar je zin in hebt en genieten van het leven.” Bewust heel gezond bezig zijn, doet Kools naar eigen zeggen ook niet. “Het is wel zo dat we hoe ouder, hoe gezonder gaan leven. Vroeger dronk ik vijftien koppen koffie, nu minder. Maar bij genieten hoort een wijntje.” Wel gaat Kools om fit te blijven wekelijks naar de sportschool. “Ik schaats graag en hoop nog eens Sluis-Brugge-Sluis te schaatsen. En daarvoor moet ik natuurlijk wel een beetje conditie hebben. Je moet reëel blijven, maar ik hoop dat dit nog een keer lukt.”


Take 2

Relatiebemiddeling

Liefde is voor alle leeftijden!! Niemand is te jong of te oud voor liefde en geluk!. Met behulp van de

coaches, Lyda en Ellen van Take2 Relatiebemiddeling zijn al veel jonge en oudere singles verliefd geworden. Zij hebben opnieuw geluk gevonden.

De liefde.

Wij zijn er van overtuigd dat de liefde een grote rol speelt in het leven. Maar wat nu als u single bent en niet goed weet waar of hoe u een fijne partner kunt vinden op een veilige, discrete manier. Dan willen de relatiebemiddeling coaches van Take2 er graag voor u zijn om samen op zoek te gaan naar de juiste partner. In uw zoektocht staat u er niet alleen voor.

De eerste kennismaking!

De eerste kennismaking met dit bureau begint met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij u thuis. “Wij vinden het belangrijk dat de leden vooraf volledig op de hoogte zijn van de werkwijze van Take2 zodat deze voor iedereen open, duidelijk en helder is“ vertellen Lyda en Ellen.

Wordt nu lid.

Besluit u lid te worden dan volgt er een uitgebreid intake gesprek waarvoor zij ruim de tijd nemen. Inmiddels heeft Take2 Relatiebemiddeling een groot aantal leden tussen de 30 en 85 jaar in haar bestand waarmee zij u in contact kunnen brengen.

www.take2.nl

De kracht van Take2.

Take2 onderscheidt zich ten opzichte van talloze internet dating sites en relatiebemiddelingsbureaus door de zeer persoonlijke aanpak. De kant op succes is hierdoor aanzienlijk groter. “Wij hebben al veel singles bij elkaar gebracht, vertellen zij vol trots en dat blijft de kroon op ons werk!“

Wilt u meer weten?

088 - 885 885 8

*Aanbiedingen geldig van 15/06 tot 15/09/2012, aanbod airco enkel geldig op de Ixo Team 26 DCI *Aanbiedingen van 15/09/2012, aanbod airco enkel geldig op de Ixo Team 26 DCI en aanbod DCI motor enkelgeldig geldig op Ixo15/06 Team 26tot Progress, aanbiedingen niet cumuleerbaar. en aanbod DCI motor enkel geldig op Ixo Team 26 Progress, aanbiedingen niet cumuleerbaar.

landelijk telefoonnummer (regionaal tarief)

info@take2.nl

*Aanbiedingen geldig van 15/06 tot 15/09/2012, aanbod airco enkel geldig op de Ixo Team 26 DCI

en aanbod DCI motor enkel geldig op Ixo Team Progress, aanbiedingen niet cumuleerbaar. Atoomweg 2 • Roosendaal • 0165 - 55 33 43 • info@autobedrijfvandenbroek.nl • 26 www.autobedrijfvandenbroek.nl

Brabant een gevarieerd aanbod in zorg, wonen en welzijn. , dagverzorging en dagbehandeling. Samen met u stellen n. Dichtbij Actief

Surplus Zorg biedt in West- en

Opheffingsuitverkoop Eind 2012 stopt Persia met de winkel in Bergen op Zoom. Perzische en Moderne Tapijten worden verkocht met royale korting.

Midden-Brabant een gevarieerd aanbod in zorg, wonen en welzijn. Bijvoorbeeld thuiszorg, zorg in woonzorgcentra, dagverzorging

10%

en dagbehandeling.

Actief Samen met u stellen we een iddeling: 0168 33 18 26 | www.surpluszorg.nl

passend zorgarrangement samen.

Voor informatie, bemiddeling en aanmelding: 0168 33 18 26

20%

welzijn | zorg | kinderopvang | comfort

40% 30% 50%

n-Brabant een gevarieerd aanbod in zorg, wonen en welzijn. Persoonlijk ntra, dagverzorging en dagbehandeling. Samen met u stellen www.surpluszorg.nl men.

Gabbeh, Berber, Nepal, Handweef, Tribal Art, Nain, Isfahan, Qum, Patchwork......

Actief

emiddeling: 0168 33 18 26 | www.surpluszorg.nl

Fortuinstraat 3 4611 NM Bergen op Zoom Tel.:0164-243509

welzijn | zorg | kinderopvang | comfort

www.persiatapijten.nl

sinds 1976


inGratis bellen via ternet! iedereen met een internetver-

m et sk yp e ka n ef t u al le en lle n. da ar vo or he bi nd in g gr at is be ne er u an W bo xe n no di g. ee n m ic ro fo on en oa d en nl w yp e he ef t ge do de so ftw ar e va n sk vi a de ite fe in st re er d ku nt u nuz el f he ef t ge re gi aa k oo e re en be lle n di ar co m pu te r m et ie de na is at gr yp e. Zo ku nt u k ge sl ot en is bi j sk oo s du n le w er el d be lle w pl ek ke n ov er de he eu ni ld d in bi jv oo rb ee na ar uw (k le in )k in en sk yp e ar m en se n di e ge Ze el an d! be lle n na ee n ce nt im ru da n be ta al t u he bb en ka n oo k. ko pe r. ed go g st ee ds ve el pe r m in uu t du s no

Computergebruik onder 55-plussers neemt alsmaar toe

Senioren voelen zich thuis op de digitale snelweg Computers en internet zijn voor de meeste senioren geen abacadabra meer. De 55-plusser van nu voelt zich als een vis in het water op het wereldwijde web en ook computerprogramma’s als Word en Excel zijn gesneden koek. Maar liefst 84 procent van de senioren zit liever achter de computer dan voor de televisie en 65 procent kijkt liever een maand geen televisie dan dat de pc de deur uit moet. Juist daarom is het jammer dat een deel van de Nederlandse ouderen de stap richting de digitale snelweg niet durft te zetten. Want een computer is helemaal niet eng of moeilijk, er gaat juist een wereld voor u open! DOOR VERA DE GEUS

Ties van Rijsewijk van KBO Brabant merkt een flink toename qua computer- en internetgebruik onder senioren. “Er worden

ontzettend veel cursussen georganiseerd waar ouderen kunnen leren hoe ze met een computer om moeten gaan. Die bijeenkomsten zijn steevast drukbezocht dus daar mag je wel uit opmaken dat het leeft onder de senioren.” Volgens Van Rijsewijk willen ouderen zich vooral verdiepen in internet en e-mailen. “Op die manier kunnen ze op een gemakkelijke, snelle, moderne en goedkope manier contact houden met hun kinderen en kleinkinderen”, legt hij uit. Senioren die eenmaal weten hoe een computer en internet werken, gebruiken hun kennis vooral ter ontspanning. Tachtig procent van de tijd die gespendeerd wordt achter de computer is om te ontspannen. “Zo wordt er dankzij het virtuele spel Wordfeud gescrabbeld bij het leven. Ouderen vinden het zelfs verslavend”, zegt hij lachend. “Ook zoekt men bijvoorbeeld informatie over reizen, dagtripjes en het openbaar vervoer op. Daarnaast is het voor de actieve senior bijvoorbeeld heel handig en soms zelfs noodzakelijk om

bijvoorbeeld een tennisbaan te reserveren.”

InternetbankIeren Ouderen die weten hoe ze om moeten gaan met een computer, moeten volgens Van Rijsewijk echter nog wel een drempel over om te gaan internetbankieren. “Als het met geld te maken heeft, vinden mensen het toch al gauw eng. Daarom zullen sommige senioren niet staan te springen om spullen via internet te bestellen. Ook wat betreft internetbankieren houden de meesten de boot het liefst zo lang mogelijk af. Ze moeten een drempel over en dat is logisch”, zegt hij. Van Rijsewijk ziet onder de leden echter een toename van het aantal internetbankierders. “Het is eigenlijk hetzelfde als met pinnen. Daar durfden veel ouderen vroeger ook niet aan te beginnen, maar op een gegeven moment moet je wel.”

HUIS IN RIJSBERGEN.

n 31 maart en 1 april hoopt UitMathijssen Het Afscheidshuis te en Dag en Uitvaartbeurs. Het Afvestigd in het achtergedeelte van entehuis van Rijsbergen. Naast er en een opbaarkamer is er ook cheid te nemen in de aula (de ), met ongeveer 75 zitplaatsen.

Uitvaartverzorgers: Annelies, Jack, Joke en Rosita.

Een afscheid is het begin van herinneringen.

Natuurlijk stellen mensen hun laatste Laat uw nabestaanden niet reis het liefst uit. Toch is het goed vooraf stil te staan bij die laatste reis. achter met vragen. Het is vooral voor de nabestaanden

Sint Bavostraat 36 EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

UITVAART IN BESLOTEN KRING

Steeds vaker worden uitvaarten in besloten kring gehouden.

je al aantalworden zaken vast. Voor de overledenen worden steeds ouder. Deeen families kleiner en de nabestaanden is er ruimte om zich Ook het aantal kerkelijke uitvaarten is sterk dalende. over te geven aan het verdriet. Het De keuze voor een afscheid in kleinere kring is ook vaak ingegeven meeste is immers geregeld. door het aantal belangstellenden. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil Een niet uitvaart, maar afgoeduw alternatief is dan de aula in uw een Afscheidshuis of een Uitvaartcentrum. In zo’n aula kan scheid regelen. De wensen van de sfeer bijeen komen. Men kan samen luisteren men in familiekring en in een meer ongedwongen naar de lievelingsmuziek van de staan overledene, gedichten of gedachten uitspreken en terug kijken op overledene en de familie cenhet leven. is het mogelijk om aan het afscheid een religieus tintje te geven. Kortom: de nabetraal. ThuisOok opbaren en verzorgen, of staanden nemen zelf regie in handen en vullen de inhoud van het afscheid zelf in. In besloten samen opbaren in dehet afscheidshuis, kring kan daarna de begrafenis of de (technische) crematie plaatsvinden. zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen muziek uitzoeken, jack mathijssen Onlangs werd inde Rijsbergen een Afscheidshuis geopend, waarin het afscheid in besloten kring kan hetplaatsvinden. eucharistieboekje maken, toeHet Afscheidshuis is gevestigd in het voormalig Gemeentehuis. Maar ook is er een grotere uitvaart mogelijk. In de aula kunnen tot maximaal 100 zitplaatsen gerealiseerd worden. spraken voorbereiden, zelf de kist Het afscheidsbezoek kan dan plaatsvinden voorafgaand aan de korte dienst. dragen en eventueel helpen bij het Vaak zullenZo de nabestaanden kiezen voor een begraven. komen we samen totafscheid in de avonduren. In het Afscheidshuis in Rijsbergen is dat mogelijk. Een uitvaart in besloten kring is bij uitvaartverzorging Jack Mathijssen al eenmogelijk persoonlijke en unieke uitvaart. vanaf € 2.785.-

belangrijk het afscheid reeds bij leven steeds vaker willen mensen alles in het leven tijdig geregeld hebte bespreken. ben. Zo ook met de dood. Zo laat u uw nabestaanden niet achter met Wil ik liever gecremeerd of begraven vragen. Wat zou tante zelf gewild hebben ? Zou ze gekozen hebben worden en hoe moet de afscheidsvoor begraven of cremeren ? Zou ze een hele dure kist gekozen hebplechtigheid gaan verlopen ? ben of een goedkopere ? Niets is erger dan onzekerheid bij de nabestaanden, want voor hen is het Wilde ze een crematie in besloten kring of toch een uitvaart met overlijden een zeer ingrijpende geverdient uniek koffietafel afscheid? Zou eeneen uitgebreide ze thuis opgebaard willen worden beurtenis. Met een wilsbeschikking of in een afscheidshuis of mortuarium?uitvaartverzorgers geef je je afscheidswensen aanworden en leg Een geschilderde kist ? om reeds bij leven vaak gevraagd een praatje te maken met bovenKunstenares Mariette Jochems-Lambregts staande vragen als voorbeelden. een goed advies krijgen geeft dan uit Wernhout maakt een persoonlijk afDag: zaterdag 31valt maart ook een stukje rust. als je weetOpen dat alles goed is geregeld een en zondag 1 april. cheid mogelijk. stukje onzekerheid weg. belangrijk is het om een uitvaartverzorger Wat spreekt mij aan ? Welke mogelijkheuit In te principe nodigenisinalles uw mogelijk eigen omgeving. Hij ofjongstleden zij kent dewas omgeving en geleden dat Jack Mathijssen begon als UitOp 1 januari het vijf jaar den zijn er? vaartverzorger. Inmiddels het bedrijf de mensen met wie gaan werken. Via deiswebsite vaneen begrip geworden. Samen met het team en natuurlijk spelen kleuren eengewerkt belang- moet wordt naar een stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook ijke rol. Samen met de nabestaanden de uitvaartverzorger kunt ofu ook eengestreefd zogenaamde Wilsbeschikking steeds terug. Vandaar dat er niet gekozen de kleinkinderen de kist beschilderen ? toegestuurd krijgen. daarin geeft u uw wensen weer. een groot mis- is voor woorden als Uitvaartcentrum of Mortuarium, maar voor “Het Afscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afSamen bespreken waar de overledene verstand: ik ben verzekerd dus alles staat al vast.

scheid te nemen op een eigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op voor stond: Bloemen, dieren, sport, hobeen avond behoort tot de mogelijkheden. by, strand ….. nee, een verzekering uit,alles en natuurlijk met dat met geldeen geeft u zelf En dat “bakske troost”. Waar was de overledene uniek in ? keert geld

vorm aan de uitvaart. u kunt gaan en staan waar u zelf wilt. ook de in de pers genoemde bedragen voor een uitvaart zijn uit de lucht gegrepen. een uitvaart hoeft helemaal geen tienduizend euro of meer te kosten. ook voor vierduizend euro of minder heeft u wellicht een uitvaart naar wens. in deze tijd loont het de moeite om prijsvergelijkingen te doen.

het Afscheidshuis.

Ons laagste basistarief blijft onder € 3000.- (besloten kring) Op www.jackmathijssen.nl vindt u de basistarieven.

De aula van het afscheidshuis met 100 zitplaatsen.

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor:

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen

Telefoon:

076-5963698


www.scan-werk.nl

Wij digitaliseren uw dia’s en negatieven

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Tandprothetische Praktijk

Professionele kwaliteit scans, tegen een zeer lage prijs!

Touwen b.v.

Standaard resolutie (9 MegaPixel) - € 0.20 Hoge resolutie (25 MegaPixel) - € 0.25

Voor meer informatie: 0118-639399 / bestelling@scan-werk.nl

FA B R I E K S V E R K O O P Showroom modellen met enorme kortingen!

Ledikanten – Kasten – Kleinmeubelen De Wijper 6, 4726 TG Heerle Openingstijden: Vrijdag 09:00 – 16:00 u.

DansavonD

2 e se

izoen Voor een heerlijke ouderwets gezellige dansavond net als toen. Met veel muziek uit de jaren ‘60 - ‘70 en ‘80 maar ook leuke hedendaagse dansmuziek.

Zaterdag 22 september a.s.

Huis ten Halve, Kruisstraat 60, 4707 RC Roosendaal. Aanvang 20.00 u. Zaal open vanaf 19.30 u. Kijk voor kaarten, sfeerfoto’s, nieuwsbrief en alle info op www.muziekendansfestijn.nl

Kom in actie voor je Relatie Nu bij inschrijving gratis entree voor RELATIE-ACTIE-DAG Voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

ACTIE t/m 31 dec. 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Herfstaanbieding

Dre Wit (‘t) goed

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Leather Look Jasjes

Tel.: 06-50905037

Verschillende modellen en diverse kleuren.

reparaties witgoed producten Etten-Leur

van e 99,95

RenovatiesteigeRs

nu e

Wij monteRen en demonteRen vooR u gevelsteigeRs en stalen steigeRs. Ook het goedkoopste adres voor huur en koop rolsteigers! Bv. Huur rolsteiger Werkhoogte 6 meter € 9,- per dag incl. BTW bij minimaal 1 week huur (7 dagen)

e 5,- ex tra ko rtierteng ntie !

teg en inleveri ng van dez e adv

59,95

*

U vindt Kennedy Fashion in: Dordrecht • Hellevoetsluis • Hoogvliet • Maassluis Roosendaal • Rotterdam (Beurstraverse) Rotterdam (Kruiskade) • Rotterdam (Alexandrium) Rijswijk • Spijkenisse • Vlaardingen Zoetermeer (Stadshart)

De Steigerkoning

www.kennedyfashion.nl

BEL: 0165-561424

*Niet in combinatie met andere acties en zolang de voorraad strekt.

www.ladderensteigerkoning.nl - A D VE RT O RIA L -

Nieuwe Internetsite meldt zich bij sociale media

Funmatch digitale ontmoetingsplaats voor singles BREDA - Met name singles die voor een dagje of misschien voor een paar uurtjes gezelschap zoeken wordt het gemakkelijk gemaakt. Vanaf maandag 1 oktober is er op Internet een nieuwe website, ‘Funmatch.nl’. Funmatch.nl is bedoeld voor singles die dat graag zo willen houden, maar toch leuke mensen zoeken of willen ontmoeten met wie ze gemeenschappelijke interesses en/of hobby’s kunnen delen. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.funmatch.nl DOOR HENK KETELAAR “Het is beslist geen site waarbij je naarstig op zoek bent naar een vaste relatie,” zegt de in Breda wonende en bedenker van Funmatch.nl, Maurice Reniers (37). Maurice kwam op het idee om deze site te ontwikkelen nog voordat hij via een

datingsite zijn vriendin Tamara leerde kennen. “Datingsites zijn geënt op het verwerven van een vaste partner of relatie. In ons geval sloeg de vonk snel over, dat terwijl we eigenlijk voor elkaars gezelschap kozen. Ik kan me daarom voorstellen dat er singles zijn die iemand zoeken met wie ze zonder hooggespannen verwachtingen, gewoon leuke dingen willen doen,” vertelt Maurice als we daarover komen te praten.

Fun in plaats van Cupido Omdat hij een eigen bedrijf wilde beginnen, bedacht hij dat dit wel eens een kans kon zijn. Een Internetbedrijf beginnen welke nu eens niet op de relatie was geënt, maar op plezier en ontspanning. Maurice: “Tamara, vrienden en kennissen waren direct enthousiast toen ik er met hen over begon. In Nederland zijn volgens het CBS 2,5 miljoen mensen single waarvan een groot deel in de leeftijdcategorie

van 40 tot 55 jaar. Toen ik eens goed naar de datingsites keek, ontdekte ik dat het merendeel van hen eerder uit is op een vriendschappelijke dan op een amoureuze relatie. Dat was voor mij voldoende om Funmatch.nl te starten, een site waar singles elkaar kunnen ontmoeten om samen leuke en plezierige activiteiten te ondernemen. Het spreekt vanzelf dat ook niet singles die met hetzelfde doel een maatje zoeken op mijn site terecht kunnen.” Privacy “Het profiel van de single op Funmatch. nl laat duidelijk zien waarin de zoekende geïnteresseerd is en naar wie hij of zij naar op zoek is,” legt Maurice uit. “Door middel van chatten of berichten schrijven kunnen de eerste contacten gelegd worden. Ik hecht veel waarde aan de begrippen; privacy, vertrouwen en bescherming van de persoonsgegevens. www.funmatch.nl

Maurice Reniers komt in oktober met de site FunMatch.nl op Internet. FOTO HENK KETELAAR

Daarom heb ik Funmatch.nl met alle waarborgen omgeven. Ik kan gerust stellen dat het een transparant netwerk is waarvan zonder argwaan of angst gebruik kan worden gemaakt. Eenvoudig gebruik De site is opgebouwd in zes hoofdactiviteiten: sporten, uitgaan, reizen, wellness, cultuur en culinair. Via een doorlopende

agenda kunnen alleen leden zien wie zich als nieuw lid heeft ingeschreven, met welke activiteiten en/of interesses. Aan de hand van fijn gedefinieerde zoekopdrachten worden ingevulde profielen zoals hobby’s, geslacht, leeftijd en woonplaats voor gebruikersgemak gematched. “En zoals gezegd, het gebruik is kinderlijk eenvoudig,” benadrukt Maurice. Intussen hebben zich al meer dan 500 singles ingeschreven.


Sociale vaardigheidstraining Leonardushof 2 is nieuwe koploper WOUW - Diverse teams hebben het der Stelt aan de goede kant bleven voor had nog een behoorlijke kluif aan Jan voor basisschoolkinderen juiste ritme zeker nog niet te pakken OGW was het Piet Verbeek (18brt) die de Jaspers om een totale afgang te voorkoROOSENDAAL - In het nieuwe schooljaar geeft Traverse sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen van 9-12 jaar die in de gemeente Roosendaal op de basisschool zitten.

De eerste training start op dinsdagmiddag 25 september van 15.45-17.15 uur. De tweede training begint op woensdagmiddag 14 november van 13.30-15.00 uur. Beide (kosteloze) trainingen vinden plaats bij Traverse, gezondheidscentrum de Riete, Gezellelaan 18f in Roosendaal. Soms lukt het uw kind niet zo goed om op een prettige manier met andere kinderen om te gaan en/of vriendschappen te sluiten. Uw kind voelt zich onzeker en weet

niet goed hoe hij/zij dit kan verbeteren. Hoe kan uw kind moeilijke situaties oplossen? Als u dit herkent dan is deze sociale vaardigheidstraining zeker iets voor uw kind! Samen met 7 andere kinderen van dezelfde leeftijd komen we negen keer bij elkaar om met allerlei thema’s aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen? Hoe maak ik contact met andere kinderen? Hoe zeg ik ‘nee’ als ik ruzie heb of gepest word? Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het van belang om uw kind snel aan te melden! Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen met mevrouw Jongerius: 0164-237056. Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Programma DVO’60 Zaterdag 22 september, senioren 15.00u DVO’60 1-Vrederust 1 13.00u DVO’60 2-Vrederust 2 14.30u Sprundel 2-DVO’60 3 14.30u Zwaluwe 4-DVO’60 4 14.30u Vrederust 4-DVO’60 5 14.45u Internos 5-DVO’60 6 13.00u DVO’60 7-DSE 5 Jeugd 13.00u DVO’60 A1-DSE A1 11.15u DVO’60 B1-Internos B2 15.00u DVO’60 B2-Roosendaal B5 09.30u MZC 11 C1-DVO’60 C1 13.00u RSV C1-DVO’60 C2 11.30u NSV C1-DVO’60 C3 11.15u De Fendert C3-DVO’60 C4 11.30u DVO’60 C5-Roosendaal C8 10.15u DVO’60 D1-Walcheren D1 11.30u Roosendaal D3-DVO’60 D2

08.45u DVO’60 D3-Fc Bergen D2 09.00u Halsteren D5-DVO’60 D4 08.45u DVO’60 D5-Halsteren D6 11.00u DVO’60 E1-Internos E2 09.00u Alliance E2-DVO’60 E2 09.00u Roosendaal E5-DVO’60 E3 10.00u DVO’60 E4-Alliance E4 10.15u MOC’17 E8-DVO’60 E5 08.45u DVO’60 E6-Roosendaal E9 10.15u Roosendaal F1-DVO’60 F1 08.45u DVO’60 F2-MOC’17 F4 10.15u DSE F2-DVO’60 F3 11.00u BSC F4-DVO’60 F4 11.00u DVO’60 F5-MOC’17 F10 09.45u DVO’60 MC-Klundert MC

gezien de grote verschillen. Men zal stevig aan de bak moeten om de opgelopen schade te herstellen.

Uitstekende partijen tussen W.Plantage 4 en 3 waar het 3e team uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Prima optredens van nieuwkomers Jac Elst en Ben Brans (16 en 20brt) voor het 4e team werden gevolgd door klinkende overwinningen van Jan Elst en Jac Elzakkers (22 en 19brt) hetgeen voldoende bleek voor de uiteindelijke winst van het 3e team. Jeanne Schraauwen zette Nisipa 2 op het goede spoor op bezoek bij HeMo 3 met een overtuigende zege (20brt) tegen Leo Goossens. Omdat Ad de Kok en Marijn Helmons (beiden HeMo) geen weerwerk van betekenis ondervonden leek de buit binnen voor HeMo. Waarschijnlijk geschrokken van de partijstart van Maurice Backx (NIS) raakte Frie Wierckx helemaal van slag en gaf de winst alsnog uit handen. HeMo 2 trakteerde het bezoekende OG Wouw 1 op een behoorlijke nederlaag. Waar Louis Hasselton (26brt) en Wim van

wedstrijd deed kantelen voor HeMo door Lowie Paulus gedecideerd te kloppen. Omdat Harry Schijven (HMO) weinig moeite had met een matig spelende Toon Mol is de uitslag verklaard. Na 2 partijen leek het een verloren missie voor Leonardushof 1 op bezoek bij OG Wouw 2. Een gedegen Kees van Trijp en John van Tiggelen waren hiervoor verantwoordelijk. Omdat eerst Toon van Huffel (24brt) op tijd bij de les was en daarna Marijn Valkenburg middels oa een serie van 29 Rinus Devillers ruim klopte was de eindwinst voor Leonardushof. Je hoeft niet goed te spelen om toch veel matchpunten binnen te slepen en dat deed regerend kampioen Nisipa 1 tegen OG Wouw 3. Het enige lichtpuntje in deze confrontatie was het optreden van Jos Mens (NIS) die in slechts 15brt Adrie Goossens ruim klopte. Ook het 3e team van Leonardushof kon geen potten breken tegen het 2e team. Waar Jac Bierbooms nog het excuus had van een prima spelende Jan van Meel (21brt) was het optreden van Sjaan Withagen en Piet van Steenpaal magertjes te noemen. De wedstrijdleider

men. De weg was zo mooi geplaveid voor HeMo 1 op bezoek bij W Plantage 1 door prima overwinningen van Harrie Koen en Leo Balemans. Een geweldig spelende Piet van Loenhout (19brt) declasseerde echter Frans Elst (HMO) en zorgde zodoende voor behoorlijke averij voor HeMo. Uitslagen 15 september W.Plantage 4-W.Plantage 3 35,10-37,66 HeMo 3-Nisipa 2 36,85-33,02 HeMo 2-OG Wouw 1 40,38-34,77 OG Wouw 2-Leonardushof 1 36,23-37,30 Nisipa 1-OG Wouw 3 37,82-34,01 Leonardushof 2-Leonardushof 3 41,2930,30 W Plantage 1-HeMo 1 32,42-36,61 Stand 1. Leonardushof 2 2 81,76; 2. HeMo 1 2 80,61; 3. OG Wouw 1 2 77,44; 4. OG Wouw 2 2 77,29; 5. Nisipa 1 2 75,82; 6. HeMo 3 2 73,69; 7.OG Wouw 3 2 71,20; 8. W Plantage 3 2 70,36; 9. W. Plantage 4 2 69,43; 10. Leonardushof 1 2 67,91; 11. HeMo 2 2 66,33; 12. Nisipa 2 2 64,83; 13. W. Plantage 1 2 64,67; 14. W. Plantage 2 1 32,1915. Leonardushof 3 1 30,30.

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

38

Zondag 23 september 10.30u Hulsterloo DA1-DVO’60 DA1 10.00u Schijf DA3-DVO’60 DA2

Biljarten Regio Competitie ROOSENDAAL - Biljarten Regio Competitie 2012-2013 Na Ronde 5. A-Teams: 1. Halsteren 2 211,843 5, 2. Hoeven 1 211,468 5, 3. Keijenburg-1 210,009 5, 4. Oud Gastel 2 207,224 5, 5. Steenbergen 2 202,309 5, 6. Lepelstraat 1 202,121 5, 7. Welberg 2 201,487 5, 8. Halsteren 4 198,501 5, 9. Welberg 3 197,080 5, 10. S.B.Ponderosa 2 196,240 5, 11. Oud Gastel 1 191,880 5, 12. Halsteren 5 191,524 5, 13. Halsteren 3 190,678 5, 14. Vossemeer 1 188,361 5, 15. Halsteren 1 186,203 5, 16. de Heen 1 183,957 5, 17. Steenbergen 1 181,330 5, 18. Lepelstraat 2 179,747 5, 19. S.B.Ponderosa 1 177,240 5, 20. Welberg 1 177,058 5. B-Teams: 1. de Heen 2 244,248 5, 2. de Duiventoren 2 227,670 5, 3. Steenbergen 5 219,932 5, 4. Halsteren 7 213,233 5, 5. Oud Gastel 5 200,396 5, 6. Steenbergen 4 198,411 5, 7. Steenbergen 3 198,212 5, 8. S.B.Ponderosa 3 197,075 5, 9. Oud Gastel 3 196,569 5, 10. Halsteren 6 196,272 5, 11. de Duiventoren bel 0113-639760 of mail info@traas.nl 1 194,076 5, 12. Oud Gastel 4 193,460 5, 13. de Hofstee 1 • houtworm-, boktor en zwambestrijding 188,548 5, 14. Halsteren 9 188,498 5, 15. Welberg 4 186,733 • preventieplannen 5, 16. Halsteren 10 183,793 5, 17. Stampersgat 2 180,121 5, • faunabeheer 18. Halsteren 8 178,717 5, 19. de Hofstee 2 140,950 4, 20. de • weringsmaatregelen • bestrijding knaagdieren en insecten Duiventoren 3 139,803 4. • bouwkundige inspecties Uitgesteld naar week 37: De Hofstee-2-De Duiventoren-3. • balkkoprestauraties Nieuw tel.: De Lepelaar tel.: 06-34544251. • mollenbestrijding Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

bbq all-in

49 2.

varkenshaas ½kg 2.99 schnitzels soaorllteen ½kg blaanriknoeef rd kipfilet gem ½kg paardenbiefstuk ½kg konijnenbout ½kg

11.80

gebraden kipfilet 100g

1.19

krabsalade 150g

1.69

grillworst 250g

1.75

hamfricandeau kg 4.49 platte ribben kg 2.49 paardenkogelbief ½kg 3.49 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

COMPLETE WONINGINRICHTING

Gewoon mooier !

Opruiming showroommodellen met kortingen tot 50%

Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Heel de week geopend van maandag t/m zaterdag!

Aanbiedingen geldig vanaf donderdag

DENK OM VOORDELIGE BROODDAG: 5 brood naar keuze

6 EIERKOEKEN

€ 1,50

WALDKORN

€ 1,50

4 ASSORTI KOEKEN

€ 3,99

Zaterdag: 4 + 2 Worstenbroodjes Gratis Alle dagen geopend / Al 80 jaar goed bezig! TOLBERGCENTRUM 164, ROOSENDAAL VAN BERGENPLEIN 12, ETTEN-LEUR ZATERDAG:

3 worstenbroodjes +

3 GRATIS

vanaf nu op alle meubelen

10

jaar garantie

INRUIL MOGEL IJK!

meubelen ● gordijnen ● vloeren ● verlichting ● kleinmeubelen ● zonwering ● woonaccessoires

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten. - Vrijdagavond koopavond.


Elise Dansschoenen Officieel dealer van Diamant dansschoenen Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 - 06-10807891

Nieuwe vlomarkt

zondag 23 sept.

open 10 tot 17 uur

kunstijsbaan terheijdenseweg 506 4826 aB

Breda grootste markt ooit in Breda gehouden!!!

Info 0161-456291 RolsteigeRs supeRactie pRof. RolsteigeR

Cursus Bedrijfshulpverlening BHV en Basisveiligheid VCA: nu ook in Etten-Leur Speciale ACTIEPRIJ ZEN in septem ber

• BHV en VCA-certificaat al in 1 dag • Met erkend ARBO-certificaat • Ook voor cursus heftruck en reachtruck

Inschrijven? T (076) 501 55 35

www.locb.nl

ISO 9001/Conform ARBO-wetgeving

Nu, élke laatste vrijdag van de maand...

Bijscholing beroepschauffeurs! Zonder bijscholing (behoud Code 95) mag niet meer beroepsmatig gereden worden. Per vijf jaar gaat het om 4 theoriedagen en 1 praktijkdag. Prijzen op aanvraag. Wacht niet langer met reserveren en bel vandaag nog 0165 - 34 35 76. www.peterjansen.nl

75x200cm. Werkhoogte 6,3 mtr. Stah. 4,3 mtr. compleet geen € 1.200,- maar € 999,incl. btW en gRatis

€ 1400,- incl. btW

De Steigerkoning

www.ladderensteigerkoning.nl Roosendaal, Vijfhuizenberg 121 BEL: 0165-561424

Schrijf nu in www.rottierdancemasters.nl

tablet pc 7” scherm. Ook 8 meter werkhoogte. compleet nu

DANSEN! 0165 – 553 421

Een leuke baan? Haal nú nog je diploma!

CURSUS KUNSTGESCHIEDENIS 8 donderdagen 10.00-12.00 uur, start 27 sept. Nog enkele plaatsen vrij!!! Tevens 3 okt 9.30/12.00 workshop SCHILDEREN 20 euro mlverpaalen@hotmail.com

Het Atelier Markt 37 Pr´beek

NIEUW: Het Atelier Markt 37 Prinsenbeek Cursus kunstgeschiedenis 8 donderdagen 10.00-12.00 u. Start 27 sept. 120 euro. Workshop acrylschilderen 3 okt. 9.30-12.00 u. 20 euro. Creatieve workshops vrijgezellenfeesten!!! mlverpaalen@hotmail.com

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) 5 okt ! - mnd) eek 1(12 Financieel AdministratieftMedewerker w n i r l a t n.nmnd) ns e Commercieel Administratief Medewerker idinge(12 n le i p o u s n iu b e a jf j ww.f Projectadministratie (12 mnd) SchriMedewerker ratis) w (g 4 6 4 4 6 4 4 0 Secretaresse (12 mnd) 0 8 0 BKB / BKC / PDB Diverse kantooropleidingen op MBO-niveau Geen specifieke vooropleiding nodig 1 ochtend of 1 avond p/w les op meer dan 50 locaties Geschikt voor werkenden, schoolverlaters en herintreders

o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Latin Ballroom Streetdance / hip hop Salsa Breakdance Kidsdance / streetdance Swingsolution Bellydance Kids, Jeugd, Paren, Singles

Deze week beginnen de lessen! Vijfhuizenberg 52, Roosendaal, info@rottierdancemasters.nl


Korfbalvereniging Keep-Fit ’70

Jeugd Rugbyclub Roosendaal RCC Bekaro

Clubs beginnen het nieuwe seizoen overweldigend

Cubs RCC Bekaro Roosendaal 2012.

ROOSENDAAL - Het nieuwe rugbyseizoen voor de Roosendaalse jeugd is begin augustus weer van start gegaan. Dit geldt eveneens voor de cubs (13 en 14 jaar oud) die voor hun competitie zijn ingedeeld in de Cubs Platepoule Zuid, waar ze samen met GRC Tovaal uit Goes, clusterteam Oysters/Ducks uit Oisterwijk/Boxtel, Bredase Rugby Club, RC Octopus uit Uden, clusterteam RC Tilburg/RC Eindhoven, RC the Dukes 2 uit Den Bosch, en EZRC Oemoemenoe uit Middelburg strijden voor de Zuid-Plate. Zaterdag 8 september werd de kick-off gegeven in Middelburg bij Oemoemenoe. De Roosendaalse cubs wisten deze wedstrijd met een overweldigende 73-5 te winnen. Oemoemenoe was geheel kansloos tegen de goed getrainde RCC Cubs. Afgelopen zaterdag 15 september ontvingen de Cubs van RCC Bekaro het clusterteam van RC Tilburg. Met de nederlaag van het 1ste team van de senioren van RCC Bekaro tegen Tilburg nog goed in het geheugen namen de

Cubs van RCC Bekaro revanche en wisten dit clusterteam bijna letterlijk op te rollen en wederom een monsterzege neer te zetten van 58-0. Er volgen nog 5 wedstrijden in deze Platepoule Zuid competitie waarbij wij vragen de data 29 september en 3 november vrij te houden om onze Cubs aan te moedigen op onze locatie te Vierhoeven in Roosendaal. Onder de bezielende leiding van hoofdtrainer Niels van den Eeden, assistent-trainer Yavuz Yirimbes en eveneens niet te vergeten teammanagers Ingrid Buijsen en Rylla Maas, die dankzij hun enorm gewaardeerde inspanning dit rugby jeugdteam van RC RCC Bekaro tot geweldige prestaties weet te brengen. Omdat rugby, in tegenstelling tot andere team-veldsporten, een uiterst sportieve sport is, wordt dit jaar de eerste keer door de Nederlandse Rugby Bond voor de jeugdcompetitie de dertigpuntregeling ingevoerd: dat wil zeggen dat men probeert voor de jeugd de competitie zo spannend mogelijk te houden en het doelsaldo maar tot maximaal 30 punten wordt opgeschreven. Dit geeft natuurlijk veel stof tot dis-

cussie, echter in de rugbysport blijft sportiviteit en plezier in de sport hoog in het vaandel staan. Het motto van de rugbysport is respect voor elkaar, sportiviteit, teamwork, discipline en vooral plezier. Rugby is een sport voor liefhebbers van sportiviteit: de inzet en mooie actie is belangrijker dan het resultaat. Samenhorigheid en kameraadschap zijn belangrijke elementen. Bij rugby is iedereen gelijk en wordt er geen onderscheid gemaakt op rang, stand of sekse. Een basisplaats is altijd gegarandeerd. Behalve Cubs hebben wij ook jeugdteams voor Turven (tot 8 jaar), Benjamins (9 en 10 jaar), Mini’s (11 en 12 jaar) Junioren (15 en 16 jaar) en Colts (17 en 18 jaar). Rugbyclub Roosendaal RCC Bekaro is geen grote massale club. Hierdoor krijgt Uw kind ruim voldoende individuele aandacht en tegelijkertijd worden ze aangespoord tot hoge sportieve teamprestaties. Rugby is een ultieme teamveldsport en daarom een gezonde buitensport. Interesse Bezoek dan dinsdag- en vrijdagavond van 18:45 tot 19:45 onze jeugdtraining op sportpark Vierhoeven en doe de eerste 6 keer vrijblijvend mee. Of bezoek onze website: www.rugbyroosendaal.nl.

Negende Aramis Allee Wonen schoolkorfbaltoernooi ROOSENDAAL - Korfbalvereniging Keep -Fit ’70 uit Roosendaal houdt op woensdag 26 september as. voor de negende achtereenvolgende maal een korfbaltoernooi voor basisscholen uit de gemeente Roosendaal. Ook dit jaar heeft het toernooi de naam Aramis Allee wonen schoolkorfbaltoernooi meegekregen. Het toernooi wordt gehouden op de accommodatie van Keep Fit ‘70 op sportpark Vierhoeven op de kunstgrasvelden van de korfbalvereniging. Alle deelnemers en deelneemsters worden om 13.30 uur verwacht, zodat het toernooi om 14.00 uur kan starten en de prijzen zullen uitgereikt worden na de finalewedstrijden omstreeks 17.15 uur. Aan het toernooi wat georganiseerd wordt voor groep 4, groep 5 en groep 6 van de basisschool wordt dit jaar deelgenomen door 7 scholen. Deze scholen brengen maar liefst 30 teams op de been, wat betekent dat zo’n 200 korfballertjes en korfbalsters de velden zullen bevolken.

ROOSENDAAL - SDW heeft het kwaliteitscertificaat ISO 9001 toegekend gekregen. De ISO-norm is een erkende kwaliteitsnorm die eisen stelt aan het kwaliteitssysteem en het beleid van een organisatie. De onafhankelijke auditerende instelling Kwalitijd gaf positief advies voor certificering aan TÜV Nederland na het uitvoeren van de benodigde onderzoeken. Door het toepassen van de ISO 9001-certificering als leidraad is de organisatie efficiënter gaan werken en transparanter geworden, zo meldt SDW. Medewerkers hebben meer inzicht in beleid en doelstellingen en zien ook beter hun eigen aandeel in het leveren van kwaliteit.

Vier Thor pupillen waren op een mooie warme zaterdag afgereisd naar Tilburg, waar alle sterke Brabantse pupillen atleetjes aanwezig waren. 2e jaars A-pupil meisje Amy Hasselton, 2e jaars A-pupil jongen Dani Bosman, B-pupil jongen Luc van Baal en mini-pupil jongen Tom van Baal. Amy Hasselton pakte in een sterk veld van 20 meisjes de zilveren medaille. Pien Korstanje van de plaatselijke vereniging Attila bleef haar met 80 punten net voor. Amy behaalde op de meerkamp een goed gemiddelde met een totaal van 2265 punten. Op de 60 m sprint had ze een nieuw PR van 8.91 sec. hoogspringen; 1.25 m, verspringen; 4.33 meter, kogel; 7.41 meter.

Bureau Mayet in Roosendaal: Een scheiding draait om geld en de kinderen! ROOSENDAAL - Bureau Mayet breidt haar dienstverlening uit van Bergen op Zoom naar Roosendaal met Barbara van den Born. Daarmee kiest Bureau Mayet ervoor om de regio rondom Roosendaal een lokaal aanspeekpunt te geven voor Scheidingen, Mediation en Coaching. Unieke Scheidingsbegeleiding Met als slogan “Uit elkaar? Mét elkaar! “is Bureau Mayet al jarenlang één bureau dat de hele echtscheiding begeleidt, coördineert en organiseert. “Ook al ben je als ex-partners gefrustreerd en is communicatie heel moeilijk, onze bemiddeling helpt ex-partners én de kinderen door deze fase heen“ aldus Barbara van den Born, zelf Registermediator en Financieel Echtscheidingsadviseur. Samen met Gert Vonk, gecertificeerd scheidingsspecialist en kindercoach, biedt Bureau Mayet ook bemiddelingen aan met 2 scheidingsspecialisten aan tafel. “We merken dat dit voor bepaalde cliënten echt

van toegevoegde waarde is. Een natuurlijk evenwicht aan de besprekingstafel. Zo trekken we ook hele moeilijke communicatie tussen ex-partners op een prettige manier vlot!” vertelt Gert Vonk. Financieel Scheidingsrapport Bureau Mayet heeft een uniek Financieel Scheidingsrapport ontwikkeld, met een dynamisch kinderzorgmodel. “Wij bemiddelen niet alleen, het gaat er vooral ook om dat het scheidend stel de juiste informatie heeft om goede keuzes te maken.” vervolgt Van den Born. “We rekenen met de werkelijke portemonnee van onze cliënten op basis van het netto besteedbaar inkomen ná de scheiding. Zo weet iedereen precies waar hij aan toe is. “ aldus Van den Born. Kinderen en Scheiding Kinderen zijn een derde partij in de scheiding van hun ouders. Ouderschap moet je samen regelen, en keuzes moeten meegroeien met de leeftijd van de kinderen.

Keep-Fit ’70 hoopt vele ouders en andere belangstellenden te mogen ontvangen tijdens dit Aramis Allee Wonen school korfbaltoernooi op woensdagmiddag 26 september op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal zuid.

Brabantse kampioenschappen meerkamp pupillen Thor ROOSENDAAL - Bij de Brabantse kampioenschappen meerkamp individueel, georganiseerd door Attila, is er een zilveren en bronzen medaille behaald door twee Thor pupillen.

ISO 9001-certificering voor SDW

De volgende scholen hebben hun deelname toegezegd aan het schoolkorfbaltoernooi: De Jeroen Bosch school met 3 teams, De Gezellehoek met 3 teams, Lavoor met 3 teams, de Fatimaschool met 6 teams, De Kroevendonkschool met 6 teams, Montessori school Ziezo met 5 teams en Basisschool “De Singel” doet dit jaar mee met vier teams. De scholen spelen met gemengde teams: Groep 4, 5 en 6 spelen mono korfbal waarvoor minimaal 4 spelers en speelsters nodig zijn. Naast het Korfbaltoernooi wordt er ook een strafworptoernooi georganiseerd. Bij zowel groep 4, 5 als groep 6 gooien alle deelnemende teams 50 strafworpen op de korf. Het team wat de meeste strafworpen benut per leeftijdscategorie wordt winnaar van de strafworpenbeker.

Luc van Baal pakte bij de B-pupillen een mooie derde plaats en mocht in Tilburg ook het podium beklimmen. Luc had een totaal van 1869 punten. Luc sprong bij hoog een nieuw PR van 1.25 m 40 m sprint; 6.99 sec, ver; 3.36 meter, bal; 26.29 meter. Dani Bosman werd vijfde met een totaal van 2295 punten. 60 m sprint; 9.15 sec, hoog; 1.35 m, ver; 4.20 meter, kogel; 7.92 meter. Zeer knap gedaan van Dani tussen alle Brabantse toppers. Voor de mini pupillen was er geen apart klassement, dus moest Tom van Baal het opnemen tegen de C-pupillen en werd op de meerkamp 17e met een totaal van 1125 punten. 40 m sprint; 7.78 sec, hoog; 0.80 m, ver; 2.83 meter, bal; 15.41 meter. Zondag 9 september International High Jump Meeting, Zoetermeer; Msen hoog: 2 Gerben Klein 1.95m; MjunC hoog: 4. Winny Hasselton 1.55m

BEDRIJVIG NIEUWS

De fase waarin stellen van partnerschap naar ouderschap gaan, is uitgangspunt voor de ouderschapsregeling. Je blijft immers de vader en de moeder van je kinderen. Bureau Mayet biedt ook de mogelijkheid om de kinderen in de scheiding van hun ouders te begeleiden. Kinderen zijn op die manier een volwaardige derde partij. Ruzie tussen de ouders is voor hen immers het ergste wat er is. Zo goedkoop mogelijk, maar wel kwaliteit Wij houden de scheiding zo goedkoop mogelijk, maar kwaliteit staat voorop! Een scheidingsconvenant zonder open eindjes in duidelijke taal is een belangrijk resultaat, ook voor de lange termijn. Wanneer er weinig inkomen of vermogen is, dan is het mogelijk om overheidssteun aan te vragen en kan de scheiding vanaf € 51,00 per persoon geregeld worden. Dat scheelt aanzienlijk. Uit elkaar? Mét elkaar! Kortom: Uit elkaar? Mét elkaar! Op de

Gert Vonk en Barbara van den Born.

website staan allerlei handige tips en veel informatie. Vraag een gratis informatieboekje aan via onze website www. bureaumayet.nl of maak een afspraak voor

Bureau Mayet, www.bureaumayet.nl, 0165 – 72 20 60 PAGINA 26

een vrijblijvend oriëntatiegesprek: 0165 – 72 20 60. Je kunt ook fan worden van onze Facebook-pagina, waarin we veel actualiteiten delen.


Open dag

Klikgebit, de oplossing! Herkent u de problemen van het eten met een slecht (kunst)gebit? Een klikgebit dat wél stevig vastzit is dan de oplossing! Het verhoogt het comfort en geeft u weer het vertrouwen om te eten en te lachen. De kosten worden vrijwel geheel gedekt door uw verzekeraar en wij verzorgen de aanvraag voor u.

Zaterdag 22 september 2012 van 10.00 tot 15.00 uur Op deze dag worden er demonstraties gegeven over o.a. klikgebitten, implantologie, parodontologie en cosmetische tandheelkunde en kunnen gratis inlichtingen worden opgevraagd bij de aanwezige specialisten.

Open dag actie: Gratis elektrische tandenborstel als u zich inschrijft op de open dag!* *

Actievoorwaarden: Alleen geldig bij inschrijving op 22 september 2012. Max. 1 elektrische tandenborstel per inschrijving.

Voor alle tandheelkunde kunt u bij ons terecht. Onze praktijk kent een uitgebreid programma aan specialismen zoals: algemene tandheelkunde, esthetische tandheelkunde, endodontologie, implantologie, klikgebit, parodontologie, mondhygiene en bleken. Wij hebben een eigen technisch laboratorium (Arttand) in huis en werken samen met de meeste Nederlandse zorgverzekeraars.

U kunt zich nu inschrijven als nieuwe patiënt! Op zoek naar een tandarts? Bel voor meer informatie of een afspraak (0165) 54 65 34 of ga naar www.thzroosendaal.nl

EI

N

3d

STATIONS PLEIN HOTEL CENTRAL

O SP

BURG. COENENPARK

NS ST AT I

AT

O

RA

Open hu is

Hoogerheide

T AA

ST

ST

RA

AT

www.thzroosendaal.nl www.arttand.nl

TR

RS

O

UG BR

Praktijk: Stationsplein 3D, 4702 VX Roosendaal

ST AT I

O

NS

PL

STATION

www.dehoefwonen.nl Hier voel je je helemaal thuis

zat. 22 se ptember tussen 1 1 locatie In.00 en 13.00 d’H Hoogerh oef 75 eide

DE HOEF

Hoogerheide, perfect gelegen tussen de randstad en Antwerpen

Opdrachtgever (Amber)

www.stadlander.nl

Twee-onder-één-kap woning Amber

Vrijstaande woning Tupelo

• • • •

• • • • •

Prijzen vanaf € 278.000,- v.o.n. Extra slaapkamer & badkamer op begane grond Diverse indelings-/ uitbreidingsmogelijkheden Incl. vloerverwarming gehele woning

Prijzen vanaf € 415.000,- v.o.n. Op ruime percelen van 495 tot 585 m2 Deels standaard met dubbele garage Fraaie vrije ligging aan ecologische zone Incl. vloerverwarming gehele woning

Laatste vrije kavels in De Hoef

Vrijstaande woning Zilverlinde

Vrijstaande woning Robinia

• • • •

• • • • •

• • • • • •

Prijzen van € 166.563,- tot € 331.960,- (incl. BTW) Variërend van 669 m2 tot 1267 m2 Ruime bebouwingsmogelijkheden Gelegen aan de rand van de wijk met zicht op ecologische zone

Ontwikkeling & realisatie (Amber & Tupelo)

www.lithos.nl

Prijzen vanaf € 384.800,- v.o.n. Woonoppervlak circa 150 m2 Op ruime percelen van 500 tot 550 m2 Incl. vloerverwarming begane grond Meer info: www.roosdomtijhuis.nl

Ontwikkeling & realisatie (Zilverlinde & Robinia)

www.roosdomtijhuis.nl

€ 415.000,- v.o.n. Gereed voor oplevering Incl. badkamer, nog naar eigen wens in te delen Incl. uitbouw 2,40 meter met bijkeuken Incl. aangelegde tuin Te bezichtigen tijdens het open huis

Informatie en verkoop

Westersingel 4, 4611 HV Bergen op Zoom, 0164 - 217 000 www.vanopstalgrosfeld.nl


E-Day stichting Zijweg

Tweede landelijke Empowerment-dag ROOSENDAAL - Op zaterdag 22 september van 10.00 tot 17.00 uur vindt in Buurtcentrum Kalsdonk Roosendaal de tweede landelijke E-day plaats. De E-day is een ontmoetingsdag voor vrouwen die slachtoffer zijn of zijn geweest van partnergeweld. Een dag om ervaringen te delen en kracht te herwinnen. Arjan Erkel, kandidaat Kamerlid, die ontvoerd werd in Dagestan en 20 maanden in een donker hok vastzat, leidt de dag in. Met zijn ervaring als gijzelaar betoogt hij dat ook slachtoffers van partnergeweld zich mentaal vrij kunnen maken uit gevangenschap door middel van intuïtie, motivatie, participatie en door te groeien. Waarom een E-day? Partnergeweld maakt eenzaam. Het delen van ervaringen met lotgenoten is een effectieve manier je gevoel voor eigenwaarde te herstellen en terug in je kracht te komen. Lotgenotencontant blijkt een onmisbaar element van ‘empowerment’. Stichting Zijweg nam daarom het initiatief voor het organiseren van E-days met de E van ‘Empowerment’. Weer in je kracht komen Wie huiselijk geweld meemaakt van een (ex-) partner, weet hoe moeilijk het is om aan je situatie te ontvluchten. Schaamte en manipulaties houden je vast in het patroon. Ook de buitenwereld gelooft het vaak niet: veel mensen denken dat huiselijk geweld iets is voor a-sociale mensen. Wanneer je je losmaakt uit het geweldspatroon, liggen vaak nog veel praktische en juridische obstakels op je pad Herstel van je gevoel van eigenwaarde en terugkomen in je kracht zijn cruciaal om weer je eigen leven te kunnen leiden. De E-day geeft hieraan aandacht.

E-day stichting Zijweg wordt georganiseerd door en voor vrouwen die (ex) slachtoffer zijn van partnergeweld geweld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen ter Gast coördinator van de E-day 06-21591317. Programma Na de inleiding door Arjan Erkel is de dag gevuld met kennis- en krachtworkshops. Ook zijn er trainingen in geweldloze communicatie en in weerbaarheid en interviews met vrouwen vertellen hoe zij hun kracht hervonden hebben. In een interactief discussietheater worden scènes nagespeeld. Het is mogelijk om moeilijke onderwerpen met lotgenoten te bespreken, en ervaringen te delen, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Deelname Deelname aan E-day is kosteloos. Voor een borrel, lunch, koffie en thee zorgt de organisatie. Meer informatie over het programma vind je op de website van Stichting Zijweg: www. stichtingzijweg.nl. Stichting Zijweg steunt vrouwen en hun kinderen die te maken hebben (gehad) met (ex)partnergeweld en behartigt hun belangen. Wij zijn er voor vrouwen, en hun eventuele kinderen, die slachtoffer zijn (geweest) van partnergeweld, ex-partnergeweld en/ of stalking en die hun leven op een (economisch) zelfstandige wijze willen leiden na de ingrijpende geweldervaringen. Wij steunen deze vrouwen en geven ze een stem in beleid en politiek. Door onze ervaringsdeskundigheid voorzien wij slachtoffers van informatie en brengen ze in contact met vrouwen met vergelijkbare ervaringen. We behartigen hun belangen door de dialoog aan te gaan met professionele instanties over de kwaliteit van de hulpverlening en over het beleid.

Ludieke supermarktactie rondom Wereld Alzheimer Dag ROOSENDAAL - 21 september is door de World Health Organisation (WHO) uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Een dag om stil te staan bij de ziekte van Alzheimer en alle andere vormen van dementie. Een ziekte met verre gaande gevolgen voor de mensen die het treft én hun naasten. Een publiekscampagne in supermarkten op vrijdag 21 september brengt de ziekte dementie onder de aandacht van een breed publiek. Met teksten als ‘Auto op slot’ of ‘Verdwalen op de bekende weg’ op

memo’s en posters zal de aandacht worden gevraagd van het winkelend publiek. Ook in de gemeentekantoren en Wmo-loketten van Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht wordt dit campagnemateriaal verspreid. Het herkennen van symptomen; erover praten; en in Aktie komen staan centraal. We vergeten allemaal wel eens wat. Zeker als we ouder worden. Maar wist u dat dementie meer is dan vergeetachtigheid? Op diverse manieren kan de ziekte zich openbaren. (10 signalen van dementie opgesteld door Alzheimer Nederland 2009

zie www.dementiewegwijzer.nl) De ziekte dementie krijgen is een angstig idee. Geleidelijk en langzaam verandert er iets. Het is dan van groot belang om dit te herkennen en bespreekbaar te maken. Tijdige informatie en ondersteuning is bij dementie van groot belang om langer en op een prettige manier in eigen huis te blijven wonen. Kijk voor meer informatie op www.dementiewegwijzer.nl, stuur een email via info@dementiewegwijzer.nl bel het Wmoloket in uw woonplaats of raadpleeg uw huisarts. U staat niet alleen!

Wandeltocht door Wouw WOUW - Iedereen die iets meer over het dorp Wouw wil weten, kan op zondagmiddag 23 september deelnemen aan een wandeltocht door het dorp Wouw met een bezoek aan de kasteelweide. Onder leiding van een gids van de stichting Kasteel van Wouw vertrekken de deelnemers om half twee vanaf café-zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw. In het dorp Wouw wordt verteld over bijzondere gebouwen en de historie. Daarbij komen ook de nodige wetenswaardigheden aan bod, zoals brouwerij De

Ster en het Catharinapark. De tocht eindigt op de kasteelweide waar de historie van het kasteel aan bod komt. Maar ook het onderzoek dat de afgelopen drie jaar naar het verdwenen kasteel heeft plaatsgevonden en de bewoners van de fortificatie. Daarna wandelt het gezelschap terug naar Donkenhof. Opgeven is niet nodig men kan op de dag zelf gewoon naar Donkenhof komen. Een deel van het inschrijfgeld is bestemd voor de Wouwse Stichting die op korte termijn ook een boek wil uitgeven over de historie van het kasteel. Op zondag 16 december is er een winterwandeling door het dorp.

Studenten Hotelschool overhandigen cheque HomePlan ROOSENDAAL - Studenten van de Zoomvliet Hotelschool hebben op woensdag 12 september een cheque overhandigd aan Stichting HomePlan. De studenten hebben zich net vóór de zomervakantie flink ingezet voor dit goede doel. Geïnspireerd door de toenmalige bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant, Rob Franken, die bij zijn afscheid samen met zijn echtgenote én een 6-tal studenten van het ROC in Mexico enkele huizen mocht gaan bouwen voor HomePlan. Wat begon als een bescheiden actie, groeide in no time uit tot een keur aan activiteiten voor en door studenten van het Zoomvliet College, waarbij zoveel mogelijk geld werd ingezameld. Het grootste onderdeel was een sportdag op 14 juni. Resultaat mag er zijn: ze haalden maar liefst € 4500,- op. Hiervan kan één van de huisjes worden bekostigd. Derdejaars studenten Reizen & Leisure hebben het ‘HomePlan’ idee voortvarend opgepakt en hebben dit ook in het lesprogramma opgenomen. Medewerkers van de Stichting HomePlan zijn ook bij lessen en de sportdag aanwezig geweest. Sportdag vond plaats op 14 juni en ‘s avonds was er een schoolfeest in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Ook studenten van de Zoomvliet Studio en van de hoofdlocatie in Roosendaal hebben hun steentje bijgedragen.

Highlights - Bedrijven werden benaderd om hun logo en naam te koppelen aan dit evenement als sponsor. Voor een bijdrage werd logo en naam vermeld in het programmaboekje - Ouders van studenten hebben bijdragen geleverd - Op vrijwillige basis konden studenten voor een kleine meerprijs een broodje of versnapering kopen in de kantine. - Voor de duur van een week werd het opgehaalde fooiengeld afgedragen aan het project HomePlan - Op de dag zelf was er een lootjesactie. Iedereen die een lootje kocht à € 1,00, kwam in aanmerking voor mooie prijzen - Om de sportdag tot een groot succes te maken was een aantal bedrijven en personen bereid om bepaalde diensten te leveren. O.a. een dansschool en boks instructeur - Studenten hadden zelf ideeën om geld in te zamelen. Via het eigen netwerk voor elkaar gekregen om tijdens de bedrijven streektour in de bussen te collecteren. - Opbrengst kaartverkoop schoolfeest De studenten hebben woensdag 12 september de cheque feestelijk overhandigd aan een medewerkster van HomePlan. Uiteraard gaf Rob Franken ook acte de présence. Hij vertelde de studenten over zijn indringende ervaringen in Mexico. De studenten waren hiervan diep onder de indruk.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 19 september: gebedsavond 19.30u. Zondag 23 september: eredienst 10.30u. Spreker: A. Rohoman. Zondagschool en crèche aanwezig. Dinsdag 25 september: fundamenten v/d Bijbel, aanvang 19.30u. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 23 september 11.30u Eucharistieviering met samenzang; Voorganger: Pastor P. Swinne. Elke 2e dinsdag van de maand 14.00u. Seniorenviering. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 22 september 17.00u Eucharistieviering met samenzang; Voorganger: Pastoor F. v. Hees. Zondag 23 september 10.00u Eucharistieviering presentatie Vormelingen met samenzang; Voorgangers: Pastor P. Swinne en Pastor E. Ettes. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 23 september 09.30u Eucharistieviering m.m.v. Gem. Koor St. Cecilia. Voorganger: Pastoor F. v. Hees. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Zondag 23 september 11.00u Woord- en Communieviering; Franciscusviering m.m.v. St. Franciscuskoor. Voorganger: Pastor F. Vermeulen. Elke 3e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering. Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Elke 2e zondag van de maand 11.30u Eucharistieviering.

Dinsdag 25 september 14.00u Seniorenviering. Voorganger: Pastor P. Swinne. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 23 september 10.30u voorganger pastor Judith Stevens. De Bloemschevaert Zaterdag 22 september geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 23 september 10.00u voorganger Henk Jongenelen. De Eglantier Vrijdag 21 september geen kerkdienst. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 14.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 23 september 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. Regenboogkoor. Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Zondag 23 september Eredienst; Spreker: martin Zee-

man. Er is oppas voor de allerkleinsten en speciale kinderdiensten voor kinderen t/m 12 jaar. Maandag 24 september Gemeentebidstond. Met elkaar bidden voor de gemeente, de stad, het land en alles wat ons bezighoudt. U bent van harte welkom mee te komen bidden om 19.30u. Dinsdag 25 september Bijbelstudiegroep. Met een groep ontdekken wat de Bijbel ons leert voor ons leven vandaag de dag. Momenteel zijn we bezig met het bestuderen van de eerste brief aan de Corinthiërs. U bent van harte welkom van 9.30-11.15u. PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl Zondag 23 september 10.00u: VierDe-Zondag. Voorganger ds. F.J. Timmers. Er is kindernevendienst EMMAÜSPAROCHIE Vijfentwinstigste zondag door het jaar. Thema: Wat is wijsheid? St. Josephkerk 21 sep. 18.30u Eucharistieviering. 22 sep. 19.00u Eucharistieviering. Verkondiging: pastor Fons van Hees. Gemengd koor St. Joseph. Organist: mw. Angèle Oerlemans 23 sep. 10.15u Woord - communieviering. Verkondiging: pastor Petra Versnel. Cantors en samenzang. Organist: mw. Angèle Oerlemans 25 sep. 9.00u Woord - communieviering; 14.30u Rozenkransgebed ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 22/23 september: 25e zondag door het jaar (Mc.9, 30-37)

PAGINA 28

Zaterdag 17.30u eucharistieviering Cantores Zondag 10.00u eucharistieviering. Voorganger: pastor J. v.d. Elzen. JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


SOLDEN G N I E L M I A U S S R OP OPRU JA A B E O IMIN R PRUIMING REBA G S JAS REBAJAS ALE SOLDEN tweewielers

Kerstens Transport Logistiek b.v. wegens uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar

boere

chauffeurs

voor nationaal en internationaal vervoer in bezit van rijbewijs CE en CCVB en

oproepKrachTen vut, gepensioneerd of (gedeeltelijk) WAO in bezit van rijbewijs B/C/E.

Bij Boere Tweewielers Hoge kortingen op overjarige modellen met honderden euro’s voordeel

“Dutax� Reizen “Dutax� Reizen B.V.BV

boere tweewielers

HOEVEN

SINT JANSTRAAT 45 TEL: 0165 - 32 60 72

Moerseweg 4927RKRK Hooge Zwaluwe Moerseweg 8,8,4927 Hooge Zwaluwe Tel. Fax0168-482497 0168-482497 Tel. 0168-482331, 0168-482331, Fax info@dutax.nl • www.dutax.nl www.dutax.nl info@dutax.nl

vraagt wegens uitbreiding van met haar werkvraagt in verband zaamheden, verkregen na werkzaamheden Europese aanbeuitbreiding van haar stedingen, ingaande het nieuwe schooljaar

paRttimE chauffEuR (m/V)(m/v) paRttime chauffeuR

OUDENBOSCH

met rijbewijs B

MARKT 1 TEL: 0165-33 03 11

WWW.BOERETWEEWIELERS.COM KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST AUTOMONTAGEBEDRIJF JOKO • Sloop-loop-schade auto’s TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL motors te koop gevraagd. Sloten maaien. • Alle gebruikte onderdelen /RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ online. te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 Jm Zundert tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

ook voor onderhoud alle auto merken Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

voor alle voorkomende tour-, pendel- en werkzaamheden Voor deze overige vacature kunt u naar bovenstaand doordeweeks en/of in het weekend adres schrijven of bellen. Voor meer informatie in binnen- en buitenland kunt u ook terecht op onzeD website. in bezit van minimaal rijbewijs Indien u in het bezit bent van aantoonbare ervaring is dit een prĂŠ

✂

Kleding reparatie

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Voor deze vacatures kunt u naar bovenstaand adres schrijven of bellen. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website

Bij inlevering van deze advertentie

✂

Telefoon

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

0164 - 79 51 21 ✂

LAAT JE NU VERLEIDEN‌

COLLECTION COLLECT TTION ION TIJDELIJK BETAALT RENAULT HET VERSCHIL TUSSEN 19% EN 21% BTW OP DE AANSCHAFPRIJS* WWW.INDUMIJ.NL

0% actiefinanciering

7,9% standaardtarief

EXTRA INRUILWAARDE â‚Ź2.500,-

0% RENTE

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

RENAULT EXPERIENCE CENTER OOSTERHOUT RENAULT EXPERIENCE CENTER ETTEN-LEUR Totaal kredietbedrag

LooptÄłd in maanden

JaarlÄłks kostenpercentage

Totaal te betalen bedrag

MaandtermÄłn

â‚Ź 5.000

24

0%

â‚Ź 5.000

â‚Ź 208

â‚Ź 7.500

36

0%

â‚Ź 7.500

â‚Ź 208

â‚Ź 15.000

48

0%

â‚Ź 15.000

â‚Ź 5.000

24

7,9%

â‚Ź 5.407

â‚Ź 225

â‚Ź 7.500

36

7,9%

â‚Ź 8.415

â‚Ź 234

â‚Ź 15.000

48

7,9%

â‚Ź 17.453

â‚Ź 364

â‚Ź 313

✂

ontvangt u 20% korting

Rijkebuurtstraat 11 - Bergen op Zoom ( tegen over Gevangenpoort)

- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

BIJ AUTO INDUMIJ

verspreid over 5 werkdagen of op basis van inval ingeval van ziekte, vakantie e.d. paRttimE tOuRiNGcaR Werkzaamheden worden uitgevoerd in de regio chauffEuRS (m/V) Noord Brabant.

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

�Die ene druppel. Die doet er toe.�

VAN 13 T/M 23 SEPTEMBER BIJ UW RENAULT-DEALER!

met rijbewijs B voor gehandicapten - en/of leerlingenvervoer met een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. Het betreft een vacature van circa 15 uur per week, Voor gehandicaptenleerlingenvervoer verspreid over 5en/of werkdagen met ofeen 8-persoonsbus (met lift)ziekte, op routebasis. op basis van inval ingeval van vakantie e.d. werkzaamheden worden uitgevoerd Het betreft een vacature van circa 10 Ă 15 uur per week, in de regio Noord Brabant.

Klokkenmakerij

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

gratis plaatsing

Brieven aan K.T.L., Postbaan 4, 4715 PM Rucphen of kerstens8@gmail.com (tel. info 0165-348256 tussen 14.00 en 16.00 u)

DE BOEDINGEN 19 ECUSTRAAT 5

TEL. (0162) 43 14 50 TEL. (076) 503 93 00

ZONDAG 23 SEPTEMBER GEOPEND VAN 11:00 - 16:00 UUR

* Tijdens de Salon de Promotion houdt Renault de BTW op 19%! Wanneer de auto later dan 30 september gefactureerd is, dan geldt een hoger BTW (21%). Daarom krijgt u 2% korting gebaseerd op de consumentenprijs exclusief BTW en BPM vanaf 1 oktober 2012, zoals die geldt per 1 oktober 2012. Deze actie is alleen geldig voor particuliere klanten op Renault personenauto’s. M.u.v. Z.E. modellen, en modellen die vòòr 1 oktober 2012 gefactureerd worden. Deze aanbieding is gelijk aan een korting van ₏ 132 op de nieuwe Twingo, ₏ 173 op Clio, ₏ 211 op Clio Estate, ₏ 264 op Modus, ₏ 214 op Kangoo Family, ₏ 268 op Wind, ₏ 284 op MÊgane Hatchback, ₏ 299 op MÊgane Estate, ₏ 320 op MÊgane CoupÊ en MÊgane Renault Sport, ₏ 367 op MÊgane CoupÊ-Cabriolet, ₏ 285 op (Grand) ScÊnic, ₏ 339 op Laguna Hatchback, ₏ 354 op Laguna Estate, ₏ 485 op Laguna CoupÊ, ₏ 476 op (Grand) Espace. Actieperiode Salon de Promotion, loopt van 13 september tot en met 23 september 2012. Bepalend is de datum waarbij de aankooporder bij Renault Nederland binnenkomt. De auto dient uiterlijk 30 november gekentekend te zijn. De in deze advertentie gecommuniceerde prijzen betreffen consumentenprijs vanaf 1 oktober 2012 en na aftrek van de extra inruilwaarde en eventuele ECO2-premie. De gecommuniceerde bijtellingbedragen zijn gebaseerd op de meest gunstige bijtelling van het betreffende model op basis van de 42% belastingschijf. Afbeeldingen kunnen afwijken van de daadwerkelijk geleverde auto en/of specificaties in Nederland en/ of fiscale categorie waarin het model valt. Alle prijzen personenauto’s en diensten zijn inclusief BTW. Het aflopend krediet wordt verstrekt door Renault Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. te Schiphol-Rijk (KvK nummer 30055070, AFM vergunningsnummer 12009781). Alleen geldig op nieuwe Renault personenauto-orders van particulieren van 13/09/2012 tot en met 23/09/2012. Jaarlijks kostenpercentage 0% tot 24 maanden op de Twingo, 0% tot 36 maanden op de Clio (Hatchback, Estate), (Grand) Modus, Wind en Kangoo Family, 0% tot 48 maanden op de MÊgane (Hatchback, Estate, CoupÊ), (Grand) ScÊnic, Laguna (Hatchback, Estate, CoupÊ) en (Grand) Espace. Maximaal te financieren bedrag ₏ 5.000 op de Twingo, ₏ 7.500 op de Clio (Hatchback, Estate), (Grand) Modus, Wind en Kangoo Family, ₏15.000 op de MÊgane (Hatchback, Estate, CoupÊ), (Grand) ScÊnic, Laguna (Hatchback, Estate, CoupÊ) en (Grand) Espace. Elke kredietaanvraag wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel. Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor de exacte actievoorwaarden renault.nl of vraag uw Renaultdealer. Renault behoudt zich het recht voor de actie op elk moment te wijzigen of te beÍindigen. Voor meer informatie bel gratis 0800-0303 of kijk op renault.nl.

Min./max. verbruik getoond model: 4,1-8,1 l/100 km. Resp. 24,4-12,3 km /l. CO2 105-186 g/km.


vacatures

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

HELP

PERSONEEL GEVRAAGD

VAKMANNNEN Senso Detachering B.V. te Dordrecht GEzocHt Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

033 - 456 79 20 www.devakman.info

Achttien Bodes, allemaal anders En of we thuis zijn in

Wij zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel voor onderstaande functies voor langdurige projecten; - Gecertificeerde lassers - Pijpfitters - Storingsmonteur / Electromonteurs - IJzerwerkers - Grondwerkers / Stratenmakers - E&I Monteurs - Telefoniste / Receptioniste Goede verdienste, fijne werkomgeving. Voor informatie kunt u contact opnemen met Frans Luijk T. 06 - 51 000 189 of Pieter van der Mey T. 06 – 12 737 850.

de regio … De Bode valt op een half miljoen adressen gratis in de bus. Liefst achttien edities vliegen er wekelijks uit bij uitgeverij De Bode. Heel West-Brabant, Tholen, Sint Philips-

Best Western City Hotel Goderie is een 4 sterren hotel met 48 hotelkamers, 5 vergaderzalen en een restaurant / brasserie. Wij zijn op zoek naar …

land, de Bevelanden en Walcheren worden

gecoverd.

Een topdekking. Alle Bodes hebben hun eigen, zeer lokale karakter. Het grondgebied

van

(38 uur per week) &

Medewerker bediening (38 uur per week) &

Medewerker huishouding (oproepcontract)

een

gemeente is doorgaans het verspreidingsgebied.

Eerste medewerker bediening

De

lezers worden zeer

Heeft u interesse, reageer dan voor 30 september 2012. Mail uw sollicitatiebrief en CV naar: sales@hotelgoderie.com t.a.v. Dhr. E. Koevoet

op maat en fijnmazig nieuws uit hun eigen leefomgeving. Dat is onze corebusiness.

Per direct zijn we op zoek naar een invulling voor de functie van:

Dat is de kurk waar-

KEUKENVERKOPER

onze adverteerders

37 uur per week van dinsdag t/m zaterdag

beseffen dat ze hun klanten via De Bode uitermate

gericht

kunnen benaderen, of juist een uitgebreid kunnen

marktgebied aanboren

Ontdek onze wereld!

Ben jij commercieel, punctueel, kun je goed met klanten omgaan, is het voor jou geen probleem om iedere vrijdagavond en zaterdag en eventuele koopzondagen te werken en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, een prima werksfeer waar een afspraak nog steeds een afspraak is met daarbij een uitstekende bonusregeling: grijp dan nu je kans en laat het ons weten.

door tegen een zeer aantrekkelijk

in meerdere kranten ren.

Vanwege onze sterke groei in de Benelux zijn wij op zoek naar een:

Technisch commercieel medewerker binnendienst (m/v) Tot de dagelijkse werkzaamheden behoren o.a.: - telefonisch advies zowel technisch als commercieel aan onze klanten; - uitwerken van offertes - ondersteuning van de verkoop buitendienst; - onderhouden van contacten met toeleveranciers in binnen- en buitenland. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiast, zelfstandig, initiatiefrijke man/vrouw met teamgeest en: - minimaal MBO/HBO niveau - enige technisch commerciële ervaring - goede kennis van de Engelse en Duitse taal; Kennis van Franse taal is een pre - goede contactuele eigenschappen - kennis van pompen en/of afsluiters is een pre Wij bieden: - een zelfstandige baan in een enthousiast team - prima arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, vastgelegd in de CAO Metaal & Techniek Voor verdere uitbreiding van onze werkplaatsactiviteiten zijn we op zoek naar een fulltime:

Service monteur (m/v) Tot de dagelijkse werkzaamheden behoren o.a.: - zelfstandig repareren van pompen, zowel in onze werkplaats als op locatie in Benelux en daarbuiten. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige en initiatiefrijke man/vrouw met teamgeest en: - MBO werktuigbouw - Internationale werkervaring - klantvriendelijkheid - kennis van de Engelse en Duitse taal is een pré Wij bieden: - een zelfstandige baan in een enthousiast team - prima arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, vastgelegd in de CAO Metaal & Techniek Voor verdere uitbreiding van onze administratie zijn wij op zoek naar een:

Hoofd Administratie (m/v) Tot de dagelijkse werkzaamheden behoren o.a.: - u bent verantwoordelijk voor de gehele administratie - u bereidt zowel interne als groepsrapportages voor - u stelt de concept jaarrekening op - u voert gevraagd en ongevraagd analyses uit - u bent verantwoordelijk voor de loonadministratie en hieraan gerelateerde personeelsaangelegenheden Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige en initiatiefrijke man/vrouw met teamgeest en: - u heeft een relevante, afgeronde opleiding op HBO niveau - u heeft ruime werkervaring in een soortgelijke functie - u heeft kennis van en ruime ervaring met een ERP pakket en MS Excel, ervaring met Exact en/of Axapta is een pré - u heeft een goede kennis van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift - u bent analytisch sterk, accuraat en resultaatgericht - u bent stressbestendig en flexibel en kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren Wij bieden: - een zelfstandige baan in een enthousiast team en u rapporteert aan de controller van Aliaxis bedrijven in Nederland - prima arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, vastgelegd in de CAO Metaal & Techniek Als u zich in bovenstaand profiel herkent en geïnteresseerd bent, kunt u uw reactie binnen 8 dagen sturen naar Glynwed B.V., Postbus 53, 4797 ZH Willemstad, t.a.v. Monique van Noordt of mail: monique.van.noordt@glynwed.nl. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

tarief

tegelijk te adverte-

De Aliaxis Groep (www.aliaxis.com) is een wereldwijd opererend concern met 15.000 medewerkers en toonaangevend op het gebied van leidingsystemen.

(minimaal 28 uur)

bediend met vooral

op we drijven. Ook

Glynwed B.V. te Willemstad is een filiaalbedrijf van Aliaxis, de wereldmarktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen. Glynwed B.V. levert pompen en afsluiters voor de chemische en petro-chemische industrie, alsmede hoogwaardig technisch keramiek voor een zeer breed marktgebied.

Stuur je sollicitatiebrief met cv naar:

Jan van Sundert BV Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur Tel.: 076-5048800 E-mail naar post@janvansundert.nl


vacatures

REMONDIS ARGENTIA B.V. is een toonaangevend bedrijf op het gebied van verwerking en recycling van afvalstoffen, en maakt onderdeel uit van de Remondis Groep. www.internetbode.nl

Ter aanvulling van ons team zijn wij op zoek naar een:

Uitgeverij de Bode is een gerenommeerde onderneming met als

Uitgeverij de Bode

hoofdactiviteit het uitgeven van achttien edities van huis-aan-huisblad

geeft de volgende weekbladen uit in

de Bode. Wekelijks worden een half miljoen kranten verspreid in heel

West-Brabant en Midden-Zeeland:

West-Brabant en een groot gedeelte van Zeeland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zundert, en er zijn nevenvestigingen in Bergen op Zoom en Middelburg.

Thoolse Bode

Voor bakwagen Dagritten binnen Nederland

Middelburgse & Veerse Bode

Kun je een aardig verhaal schrijven?

CHAUFFEUR INZAMELING AFVALSTOFFEN

Vlissingse Bode Moerdijkse Bode Bevelandse Bode

Ben je ook ‘s avonds en in het weekeinde inzetbaar, maak je bovendien aardige foto’s en kom je graag onder de mensen?

Wat bieden wij: Een prettige werksfeer, een goed salaris en overige voorwaarden

Bergen op Zoomse Bode Roosendaalse Bode Woensdrechtse Bode

Dan ben jij wellicht de

Correspondent (m/v)

Halderbergse Bode Etten-Leurse Bode

die wij zoeken ter ondersteuning van het redactieteam van de

Zundertse Bode

Roosendaalse Bode.

Rucphense Bode

Het betreft nadrukkelijk een bijbaantje, voor een leuke bijverdienste.

Steenbergse Bode

Een auto en een pc met e-mail en Word-programma zijn onmisbaar. Meer informatie geeft redacteur Monique Jansen via tel. 076 599 8111. Reacties graag voor 28 september per e-mail naar:

Wat vragen wij: Chauffeursdiploma (evt. code 95), ADR-certificaat en rijbewijs CE Bereidheid in te vallen op 2-daagse ritten (internationaal)

Bredase Bode

Bergen op Zoomse Bode

(Weekend)

Roosendaalse Bode

(Weekend)

Etten-Leurse Bode

(Weekend)

Bredase Bode

(Weekend)

m.jansen@internetbode.nl

Heb je belangstelling voor de functie dan nodigen wij je uit om voor 30 september 2012 je sollicitatie te sturen aan de directie van REMONDIS ARGENTIA B.V., Middenweg 7, 4782 PM Moerdijk of Postbus 6062, 4780 LR Moerdijk. Je kunt je sollicitatie natuurlijk ook mailen naar: directie@remondis-argentia.nl. Mocht je meer informatie wensen over ons bedrijf, kijk dan op: www.remondis-argentia.nl.

CARAVAN BANDENCHECK CARAVAN BANDE GEZOCHT!

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt - opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Wo 19 sept, Hotel Trivium te Etten-Leur Do 20 sept, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.profiletyrecenter.nl

www.mediationeducatie.nl

PROFILE TYRECENTER ZOEKT Profile Tyrecenter. Een snelgroeiende keten van meer dan 175 vestigingen voor bandenen autoservice in de Benelux. Gediplomeerde vakmensen werken met de modernste computergestuurde apparatuur en passie aan uwwww.profiletyrecenter.nl auto. SPECIALISTEN MET PASSIE.www.p Profile Tyrecenter. Een snelgroeiende keten van meer dan 175 vestigingen voor banden- en autoservice in de Benelux. Gediplomeerde vakmensen werken met de modernste computergestuurde apparatuur en passie aan uw auto.

Wij zijn voor PROFILE TYRECENTER VAN OERS te ETTEN-LEUR op zoek naar:

Wij zijn voor PROFILE TYRECENTER VAN OERS te ETTEN-LEUR op zoek naar:

Tyrecenter. snelgroeiende van meer dan 150 vestigingen voor Profile Tyrecenter. Een snelgroeiende keten van meer dan 150 vestigingen voor Profile Tyrecenter. EenEen snelgroeiende vanzoek meer dan 175 vestigingen voor bandenVoor ons filiaal in Etten-Leur zijnketen wij keten op naar: VERKOPER/BALIEMEDEWERKER (fulltime) bandenen autoservice autoservice in de vakmensen werken en autoservice in de Benelux. vakmensen werken met de modernste bandenen in Gediplomeerde de Benelux. Benelux. Gediplomeerde Gediplomeerde vakmensen werkenmet metde Een veelzijdige functie, waarin u klanten en adviseert, offertes uitbrengt, (AANKOMEND) BANDENMONTEUR (fulltime) modernste computergestuurde enontvangt passie aan uw auto. computergestuurde apparatuur en apparatuur passie aan uw auto. Safety Guard Facility maakt onderdeel uit van Safety Guard BV en is een bedrijf wat alAANKOMEND 14 invoert en afhandelt, afspraken inplant, inkoopactiviteiten de modernste apparatuur en passieTyrecenter aan uw verricht, auto. BANDENMONTEUR FULLTIME Een Caravanbanden Checkorders vancomputergestuurde Profile Tyrecenter is een aanEen Caravanbanden Check van Profile is het eentele-aan-

AKANTIE! VEILIG OP VAKANTIE!

NU GRATIS

foonverkeer en de en voorraad beheert. jaar is gevestigd in Nederland. Bij dit jonge en dynamische bedrijf werken gepassioneerde Voor onze inafhandelt ETTEN-LEUR BERGEN OP met ZOOM wijbalanceren, op zoek naar: rader voor iedereen die dit jaar met de die caravan, vouwwagen rader voor iedereen die dit OERS jaar dezijn caravan, vouwwagen Defilialen werkzaamheden variëren van banden monteren, repareren, uitlijnen, Wij zoeken iemand zeer stressbestendig is, kan schakelen, een goed Wij zijn voor PROFILE TYRECENTER VAN te snel ETTEN-LEUR op zoek naar: mensen in verschillende disciplines en waarbij wij precies weten dat onze medewerkers het probleemoplossend vermogen heeft, bereid is om tweewekelijks ook in de avonden controleren van bandenspanningen, vlootcontroles. Dit kan zowel in de werkplaats alsop of camper op vakantie gaat. Uw caravanbanden worden op of camper op vakantie gaat. Uw caravanbanden worden Wij zijn voor zowel onze Profile Tyrecenter vestiging in ETTEN-LEUR als Geen ervaring? Geenvoor probleem! Wij zorgen eenover interne opleiding, verschil maken. en op zaterdag te werken, klantvriendelijk is,voor beschikt een MBO werken aanbij klanten of op locatie plaatsvinden. Wij verlenen service voor personenen bestelwa4 punten gecontroleerd en bovendien gratis gevuld met stikstof. 4 punten gecontroleerd en bovendien gratis gevuld met stikstof. BERGEN OPtrucks, ZOOM op zoek (fulltime) denkniveau en affiniteit heeftnaar: met auto’s/techniek. Ervaring in de bandenbranche is gevuld met bedrijfsgerichte gens, landbouwcursussen. en industrieel vervoer. (fulltime) een pré.

Bandenmonteur

VERKOPER/BALIEMEDEWERKER Verkoper/Baliemedewerker ZATERDAG MEDEWERKER WERKPLAATS De variëren vanvan banden monteren, balanceren, Controle ouderdom van de banden ✔ Controle ouderdom de banden Een werkzaamheden veelzijdige functie, waarin u klanten ontvangt en adviseert, repareren, offertes uitbrengt, orders

Voor een omvangrijk en uniek schoonmaakproject in Roosendaal zijn wij op zoek naar Voor dezeU functie bereid om periodiek in de avonduren en zaterdagen te werken. zoeken wij een teamplayer dieopflexibel klantgericht is, in het Controle bandenspanning ✔ bent Controle bandenspanning parttime: (fulltime) bezit is van een rijbewijs en geen 9 tot 5 mentaliteit heeft. Ervaring in de branche (parttime)

Wij zorgen voor een interne opleiding, aangevuld met bedrijfsgerichte cursussen.

is een pré. Controle draagvermogen van de functie banden ✔ Controle van de banden invoert en Voor afhandelt, afspraken inplant, inkoopactiviteiten verricht, het telefoonverkeer bandenspanningen ofdraagvermogen complete controleren totvan magazijnwerkzaamhedeze zoeken wijvloten enthousiaste mensen die aanpakken weten om Een veelzijdige functie, waarin u klanten ontvangt enpersonenwagenadviseert, offertes Controle uitdroging van de banden ✔ Controle uitdroging van de banden algemene werkzaamheden te verrichten in zowel het als truckseg-En afhandelt enHeeft dezowel voorraad beheert. den. Dit kan in de werkplaats als bij klanten op locatie plaatsvinden. u interesse in deze functie? baan ook om in inplant, demet vakantieperioden te klantvrienwerken. uitbrengt, orders invoert ensollicitatie afhandelt, afspraken inkoopactiviteiten Wij vragenment. van Deze u een MBObiedt werkenmogelijkheden denkniveau, affiniteit auto’s/techniek, (zaterdag) Stuur schriftelijke binnen dagenalleen naar: als we hetInclusief overuw banden hebben, dandangaat het14niet om personenwagens, delijkheid, stressbestendigheid en dewij bereidheid toteen (periodiek) werken inaangevuld deAA avonduren verricht, het telefoonverkeer afhandelt envoor de voorraad beheert. Voor alle functies geldt dat zorgen interne opleiding, met Profi le Tyrecenter Van Oers, t.a.v. R.C.J.M. van Oers, Vossendaal 27, 4877 Etten-Leur. Kandidaten moeten zich herkennen in het volgende profiel: maar over bestelwagens, trucks en groter materieel. deze functie zoeken enthousiaste mensen Gratis stikstof vullen caravanbanden ✔ Gratis stikstof vullen caravanbanden bedrijfsgerichte enVoor op ook zaterdag. in de wij bandenbranche is een pré. die van aanpakken weten, Of perErvaring mail aan:cursussen. etten-leur@profi le.nl

Schoonmaakprofessionals (M/V)

Medewerker werkplaats

Wij vanwerkzaamheden u een MBO werken denkniveau, met auto’s/ als het om vragen algemene te verrichten in zowelaffiniteit het personenwagengemotiveerd, flexibel, serieus, aanpakkers, (levens)ervaring, representatief. trucksegment. De werktijden spelen zich af tussen 08.00 en 20.00 uur, 7 dagen per week waarbij techniek, klantvriendelijkheid, flexibiliteit en stressbestendigheid. Ervaring in Heb je interesse in deze functie? werkzaamheden zowel binnen als buiten zullen plaatsvinden en variëren tussen de 10 en(aankomend) 25 (fulltime) de bandenbranche is een pré. Wij bieden een uitdagende functie Stuur je schriftelijke sollicitatie dan met een goed salaris en goede secundaire uur per week.

BANDENMONTEUR

VAN OERS

arbeidsvoorwaarden, diverse opleidingen en trainingen en voor hen die het in zich binnen 14 dagen naar: Heeft van u interesse deze functie? De werkzaamheden variëren bandeninmonteren, repareren, balanceren, uitlijnen, hebben zijn er binnen onze organisatie doorgroeimogelijkheden. (fulltime) Indien je geïnteresseerd bent in een leuke uitdagende baan op een unieke locatie en je wilt Bandenmonteur Stuur uw schriftelijke sollicitatie dan 14 dagen naar: als bij Tyrecenter Van Oers, controleren van bandenspanningen, vlootcontroles. Dit kanbinnen zowelT in 076 de werkplaats Vossendaal 27 T 076 501 23 Etten-Leur, Vossendaal 2798 501 23 98 ETTEN-LEUR graag het visitekaartje zijn van ons mooie bedrijf, stuur dan je motivatie en CV naar: klanten of op locatie plaatsvinden. Wij verlenen service voor personenen bestelwagens, Profile Tyrecenter Van Oers, t.a.v. R.C.J.M. van Oers t.a.v. R.C.J.M. van Oers, VoorKruisakkers deze functie zoeken wij een Kruisakkers teamplayer die flexibel klantgericht 1 Zoom, Tvervoer. 0164 23 33 05 Bergen op 1 T en 0164 23 33is,05 trucks, landbouw en industrieel 27, 4877 AA Etten-Leur. Tel. 076-5012398 Heeft u interesse in één Vossendaal van deze functies? Vossendaal 27, Safety Guard Facility inStuur het uw bezit isomvan een rijbewijs en geen 5 mentaliteit heeft. U heeft bij U bent bereid periodiek in dedan avonduren en9optotzaterdag te werken. schriftelijke sollicitatie 14 Actie is geldig t/m 2 weken na plaatsing engeldig niet binnen int/m combinatie andereEN aanbiedingen. HYPERSPECIALIST IN met BANDEN Actie is 2 weken na plaatsing en VELGEN niet in combinatie met andere aa 4877 AA Etten-Leur. T.a.v. dhr. M. Scherpenzeel dagen naar: Profile Tyrecenter Oers, van t.a.v.:voertuigen. voorkeur ervaring met het Van uitlijnen

Postbus 322 8226 ND Lelystad of per mail naar: info@safetyguard.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


 

   

  

   



 









  

 

  



 

      

  

zaterdag 22 september zaterd

  









 

 









 

  

  





 

  

   

 

 

Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DR_20120919