Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

20 JUNI 2012 WEEK 25

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

SAMENWERKING COLLECTIEF EN GEMEENTE

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

076

SPORT

ZOMERKLASSIEKER VAN BRABANT STAAT OP STAPEL

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

FLEUR EVA EN MAX LUCAS LEGGEN GEWICHT IN SCHAAL

Koninklijk lintje voor Peter Buijs

12 mensen onwel na spuiten met traangas

WOUW - Burgemeester Jacques Niederer heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Peter Buijs (62) voor zijn bijdrage aan Wouw. Buijs heeft zich op verschillende terreinen en in diverse functies verdienstelijk gemaakt voor de samenleving van de gemeente Roosendaal en de leefgemeenschap van Wouw in het bijzonder. Hij was medeoprichter van Wouw Promotie, ter promotie van de dorpen die tot 1997 bij de toenmalige gemeente Wouw behoorden: Heerle, Moerstraten, Wouw en Wouwse Plantage. Ook was hij raadslid en wethouder voor de gemeente Roosendaal. Buijs was oprichter van openbare basisschool De Baayaert.

ROOSENDAAL - Twaalf mensen zijn zondagochtend onwel geworden, toen een onbekende met vermoedelijk traangas spoot in een horecagelegenheid op de Markt. De personen meldden zich met gezondheidsklachten bij de politie. Mensen hadden last van de luchtwegen en een enkeling had een bloedneus. Ambulancepersoneel behandelden een aantal gedupeerden ter plaatse. Anderen werden naar de huisartsenpost of het ziekenhuis vervoerd. Horecagelegenheden hielden de deuren langer open om mensen op te kunnen vangen. De politie heeft de uitbater van de getroffen horecazaak gesproken. Het is niet duidelijk of het echt om traangas ging.

Auto en laptop weg na inbraak Nispen NISPEN - Bij een inbraak in de Flamingostraat is in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni een personenauto gestolen. De daders boorden een gaatje in een raamkozijn, om het raam vervolgens te kunnen openen. Binnen werden de sleutels weggenomen en door middel van de sleutels de bijbehorende auto. Het gaat om een zwarte Fiat Punto met kenteken 86-XP-NL. De inbraak vond tussen 22.30 uur en 06.30 uur plaats en de daders namen naast de auto onder andere een laptop weg. De politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De politie heeft een onderzoek geopend.

Jongeman moet fiets afgeven

Tiener gooit ruiten van schuur in MOERSTRATEN - Een 18-jarige man uit Moerstraten is vrijdag aangehouden voor vernieling van ruiten. De man zou meerdere ruiten van de schuur bij zijn ouderlijk huis hebben vernield en was hierbij gewond geraakt. Bij aankomst bleek dat de man met zijn vuisten ruiten had ingeslagen en hierdoor snijwonden in zijn handen had opgelopen. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht en kreeg hechtingen. Ook bleek een zenuw beschadigd. De man is verhoord. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Beide partijen gaven aan dat het al langere tijd niet goed gaat en de man de toegang tot de woning is ontzegd.

WOUW - Na 25 jaar lobbyen heeft stichting Wouw Promotie het eindelijk voor elkaar. Vrijdag werden twee enorme melkbussen naast de snelweg A58 onthuld. Het kunstwerk markeert de agrarische historie van Wouw en brengt een ode aan de in het landschap verdwenen melkbussen. Vrijdag werd de onthulling gevierd met busspelen voor de jeugd en een bussendiscofeest. FOTO HANS VAN BERKEL

‘We gaan ons uiterste best doen om evenement voor Roosendaal te behouden’

Geen nieuwe datum Dancetour door gebrek aan politiecapaciteit ROOSENDAAL – De Dancetour kan dit jaar niet op een latere datum worden gehouden, omdat er geen politiecapaciteit beschikbaar is. Dat heeft wethouder Hans Verbraak gezegd tijdens de laatste raadsvergadering op vragen van de SP. De Dancetour ging deze maand niet door, omdat de ondergrond in het Vrouwenhofpark M I D D E L B U R G S E & V E E R S E zompig was geworden door langdurige regenval. DOOR MONIQUE JANSEN Wethouder Hans Verbraak zegt dat de politiek het ontzettend jammer vindt dat de Dancetour niet door kan gaan. Roet De organisatie heeft twee nieuwe data voorgesteld voor het gratis toegankelijke dancefeest in september, maar de politie gooide roet in het eten. Verbraak: “Op beide data heeft de politie geen voldoende capaciteit om assistentie te kunnen verlenen. De politie heeft een negatief advies overgebracht. Wij nemen dat advies over.”

Overleg De wethouder gaat in september met de organisatie van de Dancetour om tafel zitten om te overleggen over de ontstane situatie. “Wij gaan de mogelijkheden bezien en we zullen ons uiterste best doen om dit mooie evenement voor jongeren in Roosendaal kunnen behouden”, zegt Verbraak. De SP wilde ook weten of er mogelijk andere locaties voorhanden zijn waar de Dancetour kan plaatsvinden. Die zijn er volgens Verbraak. Hierbij denkt hij aan De Stok en het parkeerterrein en het stadion van RBC Roosendaal. De Stok is mogelijk niet geschikt, omdat het terrein te ver gelegen is van het treinstation.

geopend

WO-DO-VRIJ-ZAT VOORDEEL

Botermalse t h u biefstuk 8.00

i

s

i

n

d

e

www.winkelhartetten-leur.nl

Taksi drink diverse smaken 3 pakken à 1.5 liter

1.98

van 2.97 voor Zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS

W E E K B L A D

kilo

van 16.48 voor

Veldonderzoek De Dancetour zou dit jaar voor de vierde keer worden gehouden in Roosendaal. Na een extra veldonderzoek bleek dat de grond er in het Vrouwenhofpark er nog slechter bij lag dan aanvankelijk werd gedacht. De weersverwachting was ook erg slecht, waardoor verbetering op korte termijn niet te verwachten viel. Voor de organisatie zat er niets anders op dan de Dancetour te annuleren. Voor het dancefeest waren bekende DJ’s vastgelegd, zoals Marco V, Vato Gonzalez en McTien. In de regio wordt de Dancetour dit jaar nog gehouden op 29 juli Goes en op 19 augustus in Tilburg.

AG I ND UN ZO 4 J 2

ROOSENDAAL - De politie kreeg vrijdag 15 juni rond 00.40 uur melding van een straatroof aan de Kalsdonksestraat. Een 25-jarige Roosendaler fietste even daarvoor over de Kalsdonksestraat, toen hij door twee mannen gedwongen werd van zijn fiets af te stappen en zijn waardevolle bezittingen af te geven. Hij heeft zijn fiets vervolgens achtergelaten en is gaan rennen. De politie heeft na de melding gezocht in de omgeving naar verdachte personen. Hierbij is niemand aangehouden. De gedupeerde was erg geschrokken en heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen van agenten. Van hem zal aangifte worden opgenomen. De politie onderzoekt de beroving.

W E E K B L A D

r

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via efoto@internetbode.nl g i o of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

PLUS Manniën RucphenRucphen PLUS Manniën

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Elke17zondag van 10 Zondag juni / geopend 11.00 - 18.00 uurtot 16 uur

RUCPHENSE FEESTEN Vele marktkramen, attracties en lokaal aanbod (PLUS Manniën is de hele dag GESLOTEN)

Illegaal tuinhuis mag van gemeente blijven ROOSENDAAL - De gemeente wil het tuinhuis dat op een stuk gemeentegrond is geplaatst aan de Amethistdijk 136 gedogen. De bewoners blijken al jaren een strook in gebruik te hebben, maar het is niet mogelijk om deze situatie te legaliseren. De gevolgen van de verplaatsing van het tuinhuis zouden echter groot zijn. Daarom wil het college een gebruiksovereenkomst aanbieden aan de eigenaren van het tuinhuis tot het moment waarop het bouwwerk wordt vervangen of de eigenaren gaan verhuizen. Dan moet het tuinhuis weg. De gemeente zet voor het resterende illegale gebruik van de gemeentegrond het handhavingtraject overigens wel voort.

Bestemmingsplan Liga vastgesteld ROOSENDAAL - Het college van burgemeester en wethouders heeft het nieuwe bestemmingsplan Ligaterrein vastgesteld. De oude bestemmingsplannen zijn nog wel geldig, maar het nieuwe bestemmingsplan sluit aan op de reeds gerealiseerde ontwikkelingen. Tegen het vaststellen waren geen zienswijzen ingediend. Op de voormalige fabriekslocatie staan onder meer woningen. Naast de woningen staan er ook kantoren, bedrijven en diverse maatschappelijke voorzieningen. De woningen bevinden zich aan de Laan van Brabant. Het woongebied werd destijds gelegaliseerd met een artikel 19-vrijstelling van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

OV-promocampagne houdt Bus Band Battle ROOSENDAAL - Onder het motto ‘De bus. That sounds cool’ daagt Goed bezig BUS, de OV-promocampagne van Brabant, jonge muziekbandjes uit om mee te doen aan de BUS Band Battle 2012. Alle scholieren in Brabant in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar die in een bandje spelen, kunnen aan deze muziekwedstrijd meedoen. Bandjes kunnen inschrijven via www.facebook. com/busbandbattle door vóór 1 september een filmpje van maximaal 3 minuten van hun band te uploaden. Daarbij moeten zij in een paar zinnen aangeven waarom zij vinden dat ze BUS Band Battle 2012 moeten winnen. Via Facebook kunnen mensen stemmen op hun favoriete band.


Wondermiddel advertorial

Helaas, het is voorbij De stand is nu: 12

12

,5% 12

%

,5

,5

12

Roosendaal – Een Australische bouwvakker kon niet langer aanzien dat zijn zoontje zoveel last had van eczeem en begon aan de keukentafel zelf een middel uit te vinden voor de klachten van zijn zoon. Nu, twaalf jaar later, is zijn huidverzorgingsproduct op natuurlijke basis en is ‘Grahams’ bij heel veel mensen niet meer uit het leven weg te denken.

Kom langs in onze winkel en profiteer van onze ‘troost’korting van 12,5% op al onze schoenen.

12,5% ,5%

‘Wondermiddel tegen eczeem’

%

12,5% ORANJE KOORTS korting

volg ons op

Bij Van Mook wint u altijd! Tot het einde van het EK (1 juli) geldt de OranjeKoortsKorting van 10%. En daar doen we nu, als troost, 2,5% bovenop.

Bosstraat 79 4704 RL Roosendaal T 0165 55 09 45 E info@van-mook.nl www.van-mook.nl

Sinds kort zijn de producten ook in Roosendaal verkrijgbaar. Jeroen Dorresteijn haalde de crème naar Europa en introduceert het om te beginnen in Nederland. Dorresteijn vertelt: ‘Vrienden van mij hebben kinderen met eczeem die zich tot bloeden toe krabben. Op zoek naar een oplossing kwam ik op buitenlandse internetfora steeds goede ervaringen van de Australische producten Grahams tegen. Ik besloot een aantal producten uit het assortiment hierheen te halen en deelde die bij wijze van test uit aan mensen met eczeem, psoriasis, een jeukende hoofdhuid etc. Toen ik de reacties

teruggekoppeld kreeg was duidelijk dat heel veel mensen hierin hadden gevonden wat zij al zo lang zochten; zij waren af van de ellendige jeuk en hun huid werd heel rustig’. Inmiddels ligt de crème, evenals de rest van de Grahams producten (waaronder bijvoorbeeld shampoo voor de hoofdhuid en een verzachtende balsem) in de winkels. Doordat deze winkels enthousiaste reacties van klanten krijgen en veel herhalingsverkopen zien, worden er weer meer mensen op het bestaan van Grahams gewezen. En de gebruikers zelf vertellen het natuurlijk ook door; vaak is het iets waarmee zij erfelijk belast zijn dus de familie is als eerste op de hoogte als een product goed aanslaat. ‘We krijgen dagelijks heel emotionele reacties’, vertelt Dorresteijn tot slot.‘Je kunt je niet voorstellen wat het met iemand doet als diegene altijd verschrikkelijk last van zijn/haar huid heeft en nu ineens aan den lijve ondervindt dat er ook een leven zonder krabben en schilfers mogelijk is.’ De producten van Grahams zijn onder andere te koop bij D.I.O Drogist Delfgaauw aan het Dijkcentrum 175 in Roosendaal.

Bij ons wint u altijd tijdens Experts Oranjezomer! 176.-

Full

HD

146.-*

100

HZ

C

349.-

16 GB

235.-

KLASSE

429.-

299.-

LCD-TV 32PFL3017. • 3x HDMI en USB • Digital Crystal Clear • Superscherpe beelden

NESPRESSO M19011300 CITIZ & MILK. • 19 bar pompdruk • 1 liter waterreservoir • Heerlijk geschuimde melk * Prijs na 30.- retour via Nespresso

Laatste kans! Gratis Expert BBQ Bij besteding vanaf 150.- ontvangt u een gratis BBQ! Maar let op, OP=OP! Daarnaast kunt u kans maken op 1 van de 150 straatprijzen. Kijk voor meer informatie op www.expert.nl/ek2012

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt!

www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 23 juni 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

TABLET GALAXY TAB 7.0. • 1.2 GHz Dual Core processor • MicroSD slot • Dun en licht

NU

PREPAID PAKKET BLACKBERRY 9320. • Facebook en Twitter apps • 3G-connectiviteit • Lange batterijduur

129.-


actualiteit

Inzetten op aantrekkelijker maken van binnenstad

Samenwerkingsovereenkomst Collectief en gemeente ROOSENDAAL – Het Collectief Roosendaal, Stichting Promotie Winkelstad Roosendaal en wethouder Hans Verbraak hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het binnenstadsmanagement. “Dit is een heuglijk moment”, sprak wethouder Hans Verbraak die de portefeuille Binnenstad beheert vorige week. Na de ondertekening was het dan ook tijd voor het eten van een gebakje. DOOR MONIQUE JANSEN Het Binnenstadsmanagement is al geruime tijd actief in de vorm van binnenstadsmanager Olav Posthumus. Het Collectief Roosendaal stuurt hem aan. Posthumus vormt de schakel tussen ondernemers in het centrum en de gemeente Roosendaal. Binnen het Collectief werken bedrijfseigenaren samen om Roosendaal op de kaart te zetten als dé winkelstad van West-Brabant. Via de samenwerking met Stichting Promotie Winkelstad Roosendaal en de gemeente wordt gewerkt aan het verbeteren van de binnenstad, de promotie van het centrum en veilig ondernemen. Verfraaiing Inmiddels is door de samenwerking al veel gebeurd in de binnenstad. Via de reclamebelasting gaan ondernemers meebetalen aan de verfraaiing en de promotie van het Roosendaalse centrum. De ondernemers betalen gezamenlijk 150.000 euro en de gemeente stort hetzelfde bedrag in dit fonds. “Hoewel de eigenaren van de winkels uit de Passage en de Roselaar niet mee hoeven te betalen, gebeurt dit

wel. Dat doen ze vrijwillig, omdat ze hier helemaal achter staan”, vertelt wethouder Verbraak niet zonder trots. Deze maand start de gemeente met het innen van de belasting. Stichting Promotie Winkelstad Roosendaal beheert het fonds.

‘Een heuglijk moment’ Plantenbakken In de stad zijn de eerste resultaten van de samenwerking tussen de drie partijen zichtbaar in de vorm van hangende plantenbakken die het straatbeeld een mooier aanzicht geven. Qua promotie wordt naast de regio ook ingezet op België. Medewerkers van de VVV hebben tijdens een wielerevenement in Antwerpen flyers uitgedeeld aan bezoekers om de komende Wielerzomer in Roosendaal te promoten. Binnenstadsmanager Olav Posthumus wil dat de stad nog meer gaat bloeien. “Binnen het Collectief hebben we een uitgebreid scala aan werkgroepen. Inmiddels zijn 270 ondernemers aangesloten bij het Collectief”, vertelt hij.

Jan van Pul, Bob van Dijk en Hans Verbraak ondertekenen de overeenkomst.

Profileren Wethouder Verbraak wil dat Roosendaal zich nog meer gaat profileren als de tweede grootste stad van West-Brabant. Hij is blij met de stappen die zijn gezet, maar ziet

ook nog ruimte voor verbetering. Verbraak: “We willen het Emile van Loonpark een prominentere rol geven.” Ook wil hij graag dat er een oplossing komt voor het gebied Tussen de Markten. “Dat is echt een doorn

FOTO MONIQUE JANSEN

in het oog”, vindt hij. In de Molenstraat zijn verschillende nieuwe ondernemers neergestreken. Via de publiekprivate samenwerking kan het economische klimaat in de stad nog verder worden verbeterd.

Van wandeltocht tot halve marathon

Zomerklassieker van Brabant: voor ieder wat wils ROOSENDAAL – De organisatie van de Zomerklassieker van Brabant verwacht komende zondag ongeveer 2.200 hardlopers aan de start van de Jeugdloop, de 4 Engelse mijl, de Tien Kilometer en de Halve Marathon. Voor mensen die het rustiger aan willen doen worden er in de ochtenduren wandeltochten gehouden. Ook nordic walkers kunnen hierin meelopen. DOOR MONIQUE JANSEN Het eerste hardlooponderdeel van de Zo-

merklassieker start om 14.30 uur op de Oude Markt. Kinderen van zes tot negen jaar oud rennen zevenhonderd meter en

jeugdigen van tien tot dertien jaar lopen hard over een afstand van 1.400 meter. Om 15.15 uur begint de 4 Engelse Mijl (of-

tewel 6,3 kilometer). Dit onderdeel werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd in samenwerking met de stichting IRun2BFit van marathonkampioen Gerard Nijboer. “Dit is een mooie afstand voor scholieren en mensen voor wie tien kilometer teveel is”, vindt voorzitter Edward Heijnemans van de Zomerklassieker. Om 15.30 uur volgen de Tien Kilometer en de Halve Marathon. Deze twee onderdelen kennen weer een sterke bezetting. Heijnemans vindt het prachtig dat ook bekende hardlopers meedoen aan deze onderdelen. “Wij vergoeden geen startgeld, maar we hebben wel aantrekkelijk prijzengeld, in totaal ongeveer 4.500 euro. Dat gaat van de categorie senior tot 65plus.”

‘Hele gezinnen werken als vrijwilliger’ Nieuw is dit jaar dat atletiekvereniging THOR loopclinics heeft gegeven aan tachtig scholieren van het Norbertuscollege. De leerlingen kregen les van gerenommeerde looptrainers van de wedstrijdgroep van THOR. De atletiekclub wil zo meer jeugd aan het sporten krijgen. Volgend schooljaar wil de vereniging ook loopclinics geven op andere scholen. Heijnemans: “Het Gertrudiscollege en het Jan Tinbergen College hebben al positief gereageerd en we willen ook andere scholen mobiliseren.” Veel middelbare scholieren komen zondag uit op de 4 En-

De Zomerklassieker wordt voor de 29e keer gehouden.

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

gelse Mijl of de Tien Kilometer. Van het Norbertuscollege doen dit jaar 170 leerlingen mee en ook van het Gertrudis en Jan Tinbergen doen weer grote groepen leerlingen en docenten mee. Voedselbank Nieuw bij de Peripatoswandeltochten is dat om 09.00 uur begonnen wordt met wandelen bij het Thorhonk om uit te komen in de stad. Dat was in voorgaande jaren andersom. Heijnemans: “Dat doen we, zodat mensen ook de gezelligheid in de stad meemaken.” Dit jaar steunt de Zomerklassieker voedselbank Goed Ontmoet. De organisatie vraagt mensen om bovenop het inschrijfgeld een gift te doen aan het goede doel. De meeste deelnemers hebben dat ook gedaan. De voedselbank staat zelf ook met een stand op de Markt tijdens het sportevenement. Sponsoren De organisatie kan rekenen op 250 vrijwilligers die afkomstig of gelieerd zijn aan THOR. Heijnemans: “Er doen hele gezinnen mee. De vrijwilligers werken bij de waterpost, het secretariaat, bij de ondersteunende diensten, de parcoursopbouw of de medische staf. Ook zijn er verkeersregelaars en juryleden.” Naast de vrijwilligers roemt Heijnemans ook de sponsoren. “Dankzij hen kunnen we het inschrijfgeld laag houden.” De Zomerklassieker (die daarvoor de Halve Marathon heette) is dit jaar alweer aan de 29e editie toe. Volgens jaar krijgt het evenement een extra feestelijk tintje.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


woensdag 27 juni 2012

OPENING

NIEUWE MARKT 1, ROOSENDAAL

Profiteer nu van deze spectaculaire openingsaanbiedingen KRUIDVAT MIDPAKKEN LUIERS Keuze uit alle varianten. Alle combinaties mogelijk.

2+1 GRATIS*

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer ®1996 FSC FSC-NLD-0070

* Korting wordt verrekend als 33% kassakorting.

DAGRAVIT

MAYBELLINE MAKE-UP

Keuze uit het hele assortiment. Alle combinaties mogelijk.

* Korting wordt verrekend als 50% kassakorting.

DOVE KOAG/KAG-nr. 2979-0112-0078

Keuze uit hele assortiment.

50% KORTING

Keuze uit alle varianten. Alle combinaties mogelijk.

1+1 GRATIS*

SCHEPSNOEP

Kom nu kilo’s snoep scheppen!

100 GR A

* Korting wordt verrekend als 50% kassakorting.

1+1 GRATIS*

M

0.49 0.75

Deze aanbiedingen zijn alleen geldig bij Kruidvat Nieuwe Markt 1, Roosendaal, van woensdag 27 juni t/m zondag 8 juli 2012.

STEEDS VERRASSEND, ALTIJD VOORDELIG!


actualiteit

Column

‘Huidige medische staf maakte niet eerder de geboorte van zo’n zware tweeling mee’

Baby’s Fleur Eva en Max Lucas leggen flink gewicht in de schaal ROOSENDAAL - Barry en Nathalie Reijnen waren al de trotse ouders van dochters Iris en Zoë toen op 17 mei de geboorte van de tweeling zich aankondigde. Hun derde dochter Fleur Eva kwam om 13.52 uur als eerste ter wereld, ze woog 3670 gram. Direct na haar geboorte volgde een echo om te constateren dat de volgende boreling spreekwoordelijk stond te trappelen van ongeduld om ook het levenslicht te kunnen zien. Nauwelijks tien minuten na zijn zusje werd Max Lucas geboren. Op zijn status werd direct een geboortegewicht van 3940 gram genoteerd.

Addo Sprangers

Tostie

Supermarkten die aan het eind van de dag brood weggooien aangezien klanten het de volgende dag niet meer willen kopen omdat het oud is. Het is te gek voor woorden, zo meldde Louise Fresco, hoogleraar Duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam, in de media. Volgens haar moeten supermarkten oud brood gewoon verkopen omdat het ook een dag later nog te eten is. Ik ben het helemaal met haar eens. Als levende kliko van het gezin neem ik niet zelden en geheel vrijwillig de taak op mij om de na een paar dagen mogelijk nog niet verorberde boterhammen om te zetten in overheerlijke tosti’s met kaas en ketchup of tomatensaus. Daar is niks mis mee, zo merk ik ook aan de bijval die ik ondervind van mijn jongste dochtertje zodra ik het tosti-apparaat tevoorschijn haal. Een tosti, bij onze Vlaamse buren aangeduid met het veel exclusiever klinkende croque-monsieur, betekent eenvoudigweg heerlijk smullen. Ook niet verkeerd: meatloaf ofwel gehaktbrood, waarin ook prima oud brood kan worden verwerkt. Helemaal lyrisch word ik bij de gedachte aan wentelteefjes. Om precies te zijn die mijn moeder vroeger altijd maakte. U ziet: zelfs met oud brood kun je nog alle kanten op. Al maakt het natuurlijk een groot verschil of je daar zelf voor kiest. Iemand die op straat leeft of voor zijn of haar portie eten op het Leger des Heils of de Voedselbank is aangewezen, heeft doorgaans niet zoveel te kiezen. Louise Fresco heeft echter wel een punt. Waar hier - en elders in het Westen - ongeïnteresseerd wordt omgegaan met voedsel, wordt elders honger geleden en da’s toch iets om over na te denken. Sommigen hebben zo hun eigen methoden om geen oud brood te hoeven eten. Ze gaan gewoon naar een Grieks restaurant, eten hun buikje vol en melden bij het ontvangen van de rekening dat ze niet van plan zijn om te betalen ‘omdat ze via de EU al betaald hebben aan Griekenland’. Dat meldt althans het vakblad Misset Horeca op gezag van de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland. Dezelfde ‘truc’ kan natuurlijk worden uitgehaald na een avondje lekker tapas eten in een Spaans restaurant, of na een rondje van twintig pints Guinness in de Ierse pub. Al zal het na zo’n actie met veel eigenaren moeilijk zoete broodjes bakken zijn. Ik ga toch maar voor de tostie.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten Els Adams, Angèle van Tiggelen, Mieke Spekman Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Barry en Nathalie konden hun geluk niet op want na de dochters Iris (7) en Zoë (4) waren zij opnieuw in blijde verwachting geraakt. Na een zwangerschap van 7 weken werd al geconstateerd dat het een tweeling betrof, dus dat was dubbel feest. De totale zwangerschap vergde het nodige van moeder Nathalie: “Ik was er echt ziek van en had heel veel bekkenklachten. Ik ben dan ook al heel snel moeten stoppen met werken maar deed thuis zoveel als ik maar kon. De school van Iris en Zoë is hier vlakbij maar ik deed er al een kwartiertje over om er te komen. Na een zwangerschap van 38 weken en 2 dagen werd de geboorte ingeleid in het Roosendaalse ziekenhuis. De verloskundige in Breda had eerder al gezegd dat het geen kleine baby’tjes zouden worden. De bevalling verliep voorspoedig en de twee blaakten van gezondheid.” Kraamverzorgster Direct na de geboorte vertelden de gynaecoloog, verlos- en verpleegkundigen al dat dit wel eens de grootste/zwaarste tweeling kon zijn die ooit in het Roosendaalse ziekenhuis ter wereld is gekomen. Binnen 24 uur mochten moeder en kinderen naar huis alwaar de kraamverzorgster ook haar verbazing uitsprak .Nathalie: “Enig onderzoek middels internet heeft ons geleerd dat er maar twee keer per jaar een in gewicht en grote vergelijkbare tweeling wordt geboren in heel Nederland. In het systeem van het Roosendaalse ziekenhuis werden ze betreffende de laatste vijf jaar niet teruggevonden, dus wie weet zijn Fleur Eva en Max Lucas wel de grootste die hier saampjes en in goede gezondheid werden geboren.”

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

De oplossing van deze puzzel is in week 26 te vinden op www.internetbode.nl

“Onze eerder geboren eenlingen waren ook al aan de maat hoor. Iris woog ongeveer net zoveel als Fleur Eva, terwijl Zoë de kroon spant met haar geboortegewicht van 4540 gram. De ‘grote zusjes’ vinden het prachtig om twee ‘levende popjes’ in huis te hebben. Alles vinden ze er mooi aan. Knuffelen en kusjes geven! Maar

ook de fles geven, al vinden ze wel dat de baby’s een beetje door moeten drinken want na vijf minuutjes willen ze op die leeftijd natuurlijk al wel weer wat anders gaan doen. Al met al is het een rijk bezit”, vertelt Nathalie (36) die samen met vader Barry (38) met volle teugen geniet van dit prachtige kwartet.

‘Al met al een rijk bezit’

Voortzetting subsidieregeling agrarisch landschapsbeheer ROOSENDAAL – De Gebiedscommissie Brabantse Delta hield vorige week woensdag een netwerkdag in de Mauritshof in Willemstad. De dag was niet alleen bedoeld om te netwerken maar ook om na te praten over de stand van zaken op landschappelijk gebied in de gemeentes Moerdijk, Steenbergen, Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur, Roosendaal en Woensdrecht. DOOR TIES STEEHOUWER

© www.sudokusite.eu

Nathalie Reijnen met dochter Fleur Eva en zoon Max Lucas.

Veldcoördinatoren geven advies aan keukentafel

Bezorgklachten 076 599 8111

Puzzel week 25

DOOR ELS ADAMS

De voorzitter van de Gebiedscommissie Brabantse Delta, René van Diessen vertelde in zijn openingswoord erg tevreden te zijn over datgene wat er de laatste jaren was bereikt op het gebied van landschapverfraaiing. Het geheim van het succes van de commissie was volgens hem te danken aan een goede samenwerking tussen de diverse partijen. Deze partijen zijn de gemeentebesturen, de provincie NoordBrabant, diverse stichtingen die zich met natuur of cultuur bezig houden en het bedrijfsleven. Bijna 100 vertegenwoordigers van hen waren woensdag in Willemstad aanwezig. Vooral om te netwerken maar ook om getuige te zijn van de ondertekening van het nieuwe gebiedscontract GroenBlauwe Diensten. De organisatie van de dag was de laatste activiteit van de commissie. De plattelandsontwikkeling in het gebied krijgt een vervolg via de netwerken van Brabantse Wal, Waterpoort en LandStad De Baronie.

sidieregeling voor de stimulering van agrarisch en particulierlandschapsbeheer. De afgelopen jaar is dit succesvol geweest, mede door de inzet van veldcoördinatoren die advies aan de keukentafel geven. In totaal zijn 226 aanvragen voor een bijdrage gehonoreerd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een bijdrage voor het beheer van knotwilgen of houtsingels of een bijdrage voor de aanleg van een kikkerpoel, bloemrijker rand of een wandelpad door boerenland. Om dit beleid te continueren is volgens Ronald van den Heerik, van de ontwikkelingsmaatschappij Oranjewoud, door de provincie de komende tijd 1.275.000 euro uitgetrokken. Landeigenaren, die land terug wil brengen naar een meer natuurlijker staat krijgen bezoek van een begeleider die hen wijst op de mogelijkheden en die adviezen geeft. Niet alleen worden de kosten die gemaakt worden vergoed, zoals de aanschaf van bomen of struiken maar ook wordt er een vergoeding gegeven voor het gebruik van de grond.

Subsidie Het gaat om een voortzetting van de sub-

Terug naar de natuur Dit alles met als doel, volgens Van den

PAGINA 5

Heerik om het landschap te verfraaien en gedeeltelijk weer teug te brengen naar de staat van 100 jaar geleden. “Dat is niet alleen prettig voor de boer zelf maar ook voor de burger die een fietstochtje of een wandeling maakt. Soms is er vanuit deze burger trouwens verzet. Zo protesteerden er enkele jaren geleden mensen tegen de kap van bomen rond de kreek de Tonnekreek. Nu is dat een ecologische verbindingszone tussen het Hollands Diep en de Dintel en ven grote landschappelijke waarde. En de omwonenden? Die zijn achteraf zeer tevreden over het resultaat. Het gebiedscontract werd verleden week ondertekend door gedeputeerde Johan van den Hout (Provincie Noord-Brabant), wethouder Ad van der Wegen (Gemeente Bergen op Zoom), wethouder Alfred Arbouw (Gemeente Breda), wethouder Jean-Paul Schouw (Gemeente Etten-Leur), wethouder Jan Akkermans (Gemeente Halderberge), wethouder Cors Punt (Gemeente Moerdijk), wethouder Toine Theunis (Gemeente Roosendaal), wethouder Bert van Kesteren (Gemeente Steenbergen) en dijkgraaf Joseph Vos (Waterschap Brabantse Delta).


Rolstoelcentrale ontvangt bestelwagen van Rotary

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Leraar van SO-school de Kameleon neemt afscheid

Afscheidsreceptie meneer Peter Luijkx ROOSENDAAL - Op woensdag 27 juni gaat meneer Peter na 25 jaar afscheid nemen van De Kameleon.

Voorzitter Ad Derksen overhandigt de sleutels aan Leo van der Zon, voorzitter van de Rolstoelcentrale.

ROOSENDAAL - Rotaryclub Roosendaal-Donkenland heeft op 13 juni aan Stichting Rolstoelcentrale Roosendaal een bestelwagen overhandigd die de Rotaryclub vorig jaar september bij elkaar heeft gefietst. Jaarlijks organiseert Rotary-club Roosendaal-Donkenland een fietstocht in de regio Roosendaal om via deelnemers en sponsoren geld in te zamelen voor een goed doel. Vorig jaar was dat doel Stichting Rolstoelcentrale Roosendaal, een stichting die sinds 1981 bestaat en zich geheel

belangeloos inzet in het voorzien van hulpbehoevenden van rolstoelen of scootmobielen. Voor het vervoer had men een bestelwagen die dringend aan vervanging toe was anders zou de verstrekking van rolstoelen en scootmobielen in gevaar komen. Voor Rotary-club Roosendaal-Donkenland was dit de reden om de baten van de fietstocht, waaraan ongeveer 200 fietsers deelnamen, ter beschikking te stellen van de stichting. Voorzitter Ad Derksen prees bij de overhandiging de professionele en betrouwbare dienstverlening door de Stichting. Voorzitter Leo van der Zon nam

de bestelwagen dankbaar in ontvangst. Dit jaar zal de fietstocht op 9 september plaatsvinden en wordt er gefietst voor Stichting Ramro, een stichting die zich inzet voor het bevorderen van daadwerkelijke verbetering van de inkomens-, leef,woon- en werksituatie en de gezondheid van individuele of groepen hulpbehoevenden in Nepal. Momenteel werkt Stichting Ramro vooral aan de realisatie van biogasinstallaties en toiletten voor arme mensen in bergdorpen in Nepal. Deelnemers en sponsoren kunnen zich melden op rotary@fietstocht.nl.

De receptie vindt plaats op deze school voor ZMLK, voorheen de St. Janschool. Adres: Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal. Wij willen alle oud-leerlingen met hun ouders, die meneer Peter een warm hart toedragen, van harte uitnodigen aanwezig te zijn op zijn afscheidsfeest. De loopbaan van meneer Peter is meer dan

40 jaar geleden gestart op de toenmalige St. Georgeschool. Later heeft hij de overstap gemaakt naar de St. Josephschool en de St. Agnesschool voor moeilijk lerende kinderen. Tenslotte kwam hij op de St. Janschool, om hier met tomeloze inzet en energie te blijven werken tot de pensioengerechtigde leeftijd. Hij heeft alles aangepakt, heeft zich ontwikkeld tot een beste ICT specialist, gedragsspecialist en bovenal een fijne collega. Wij hopen u als belangstellende te mogen verwelkomen.

Hekseneiland, toneel voor kinderen nu aan de Kade

Dynamo-Dancers dansen in Hollywood ROOSENDAAL - Een spetterende show was het.Hollywood. Gebracht door de 260 leerlingen van de dansafdeling van Dynamo-Roosendaal. Een show die zij afgelopen weekend 2x brachten in de Kring te Roosendaal. Het publiek wat in grote getale was toegestroomd op beide dagen, betrad over de rode loper de schouwburg. Gefotografeerd door een aantal paparazzi. In de hal van de Kring was een wall of fame. Van

alle leerlingen een ster met hun naam. Voor de pauze spetterden alle groepen al in een algemene dans. De choreografieën van Nina Visser, Marloes van Sprundel en Hedwig van Wezel oogsten veel succes. Ze werden goed en fel uitgevoerd. Elke dans werd door een paar leerlingen uit de groep aangekondigd. Na de pauze kwam men echt in Hollywood waar de spelers Asha Kats, Iris de Bruijn, Bram van Arendonk, Brian Cox en Ian Verschoor de dansers ondersteunden met korte sketches. Hierin kwamen ook Dame Edna

en Muppetshowduo Waldorf en Statler voor. Startend met That’s entertainment en dansen op muziek van vroeger en nu uit Hollywood werd de bezoeker meegevoerd door verschillende Hollywood situaties. Gekleed in mooie kostuums en prachtig gegrimeerd genoten de leerlingen zichtbaar van hun optreden. Al met al een geweldige leuke en mooie show waar Dynamo-Roosendaal en voornamelijk de leiding van de dansafdeling weer trots op mag zijn.

Het Taalhuis nodigt u uit ROOSENDAAL - Begin april is Het Taalhuis in Mariadal van start gegaan. In nog geen 3 maanden tijd zijn er al 40 cursisten ingeschreven. Het is een internationaal gezelschap want deze 40 mensen zijn afkomstig uit 22 verschillende landen zowel in Europa als in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. In Het Taalhuis geven op maandag- en woensdagmorgen vrijwilligers Nederlandse les aan vrouwen van buitenlandse afkomst. Bij binnenkomst worden de cursisten getoetst en daarna in een niveaugroep geplaatst. Op dit moment zijn er 4 niveaugroepen. Bij iedere groep zijn 2 vrijwilligers actief dus er zijn nu 16 lesgevers

werkzaam. Deze hoeven geen onderwijservaring te hebben en worden begeleid door ervaren NT2-docenten, ook vrijwilligers. Het fundament van Het Taalhuis zijn de vrijwilligers; zonder vrijwilligers geen Taalhuis. In totaal werken bij Het Taalhuis 21 vrijwilligers. Het Taalhuis kan aan maximaal 50 cursisten Nederlandse taalles aanbieden. Voor moeders met jonge kinderen is er een Speelkamer waar tijdens de les de kinderen door 2 vrijwilligers worden opgevangen. Voor de maandagochtend is er nog behoefte aan een kinderleidster. Zuster Vincenta gaat de openingshandeling verrichten. Zuster Vincenta heeft in Mariadal gewoond en jarenlang Neder-

BRIDGE KOFFERBRIDGE ROOSENDAAL Koffer 4: 1. Dhr. Mevr. Doggen 66,95%; 2. Dhr. Mevr. Oostvogels 64,18%; 3. Dames Suijkerbuijk-Havermans 62,52%; 4. Dames v Eijk-Konings 61,14%; 5. Dames Mouwen-Maas 58,32%. Informatie: Riet vd Bemd tel. 560524 of 06-22929352, Mieke

Coppens tel. 0165-535073. KOFFERBRIDGE MAATJENS Koffer 3: 1. Joke en Wim Bogers 69,79%; 2. Mieke Hurkx/Els Verpaalen 64,58%; 3. Corrie Maatjens/Jos v. Deelen 61,45%; 4. Nellie Bommelijn/Joke Fransen 56,77%; 5. Corrie Brands/Jan Doomen 45,31%.

landse lesgegeven bij Nokta. Zij heeft een lange onderwijscarrière achter de rug in Suriname. Zij verpersoonlijkt 3 aspecten nl. Mariadal, onderwijs en een internationale gerichtheid die ook voor Het Taalhuis gelden. Door middel van het volgen van taalonderwijs willen de cursisten hun kansen op een goede toekomst in Nederland verbeteren. Het Taalhuis krijgt geen subsidie en is financieel afhankelijk van donaties. Het Taalhuis heeft op dit moment behoefte aan een kopieermachine en nieuwe boeken. Het Taalhuis wil ook graag starten met fietsles, in de tuin van Mariadal, maar hiervoor zijn nog een drietal sportieve vrijwilligers nodig. Ook de lesfietsen zijn eigenlijk aan vervanging toe.

BRIDGE Koffer 4: 1. Corrie Maatjens/Jos v. Deelen 60,42%; 2. Loes Gommeren/Anja v. Dijke 52,78%; 3. Corrie de Waard/Joke v.d. Meeberg 52,08%; 4. Leny Roovers/Jan Brouwers 50,00%; 5/6. Mieke Hurkx/Els Verpaalen 45,83%; 5/6. Cis Suijkerbuijk/ Loes Hooghiemstra 45,38%. PAGINA 6

Een scène uit de voorstelling ‘Hekseneiland’

ROOSENDAAL - Tijdens een mooi weekend in maart voerde Roosendaals Toneel met veel succes Hekseneiland op in schouwburg De Kring. Het was een té mooi weekend: het weer was zo zacht dat te weinig kinderen dit toneelstuk kwamen bekijken. Degenen die er wel waren hebben zich prima vermaakt. Zo weet men van enkele kinderen dat een aantal scènes nog steeds wordt nagespeeld en dat heel wat opvallende woorden en zinnen nog altijd zijn blijven hangen. Dat het jammer is dat er niet meer publiek was in De Kring, blijkt ook uit een aantal zinnen uit het beoordelingsrapport dat het Roosendaals Toneel kreeg: “De regisseur heeft gezorgd voor helder samenspel en een evenwichtig aandeel van de rollen: iedereen kwam evenveel tot zijn/haar recht.” “Marjolein: heel erg goed gespeeld. Stoer, beweeglijk, naturel en totaal geloofwaardig. Je nam me mee …”, enz. Gelukkig krijgt jong Roosendaal een 2e kans. Zaterdag 23 juni om 14.00 uur wordt Hekseneiland opgevoerd in de prachtige tuin achter de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade, de zgn. ‘paterskerk’. Een mooie datum: de dag erna vindt het jaarlijks parochiefeest plaats, bij goed weer in diezelfde tuin. Er zit een pauze in het stuk en het is rond 15.45 uur afgelopen. Het goede doel wordt

ook gediend: een deel van de opbrengst gaat naar het restauratiefonds van de kerk. Maar waar gaat het stuk nou eigenlijk over? Twee meisjes, Marjolein en Sofie, missen hun vriendje Tim al wel een jaar. Ze gaan op zoek. Al gauw blijkt Tim ontvoerd te zijn naar Hekseneiland. Daar heeft de opperheks Helleveeg besloten dat het hoog tijd is voor een jeugdtaart. Als ze die namelijk niet één keer per eeuw eet, verliest ze haar jeugd en haar toverkracht. Waar maak je jeugdtaart van? Nou, er moeten blauwe kwallen, meeuwenpoep en … 3 kinderen in. Dit wordt nog een spannend gedoe op Hekseneiland. Krijgt Helleveeg haar zin? Wat kunnen haar ‘vriendinnen’ Kraaienmars en Kattenkwaad voor haar doen? Slagen ze erin om aan alle spullen voor de jeugdtaart te komen, ook 3 kinderen?! Worden ze goed geholpen door de 4 jonge heksen-in-opleiding? De meisjes? Tim? Roosendaals Toneel heeft al eerder in de kerktuin gespeeld: enkele jaren geleden werd voor een volwassen publiek Midzomernachtdroom opgevoerd. Hopelijk is deze kíndervoorstelling even succesvol. Hekseneiland is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 4 en is zowel spannend als komisch. Ook heel wat volwassenen hebben er al flink van genoten. Reserveren is mogelijk: roosendaalstoneel@home.nl, Cees en Dimphy Jongeneelen, tel.: 0165-302016. Info: www.roosendaalstoneel.nl


(advertorial)

de siliconen Hydrogel contactlens van specsavers

Met siliconen hydrogel contactlenzen beschikken klanten van Specsavers over hoogwaardige en zeer comfortabele lenzen. Deze contactlenzen laten significant meer zuurstof door dan traditionele zachte lenzen. En dit maakt de lenzen comfortabeler waardoor u de lens langer kunt dragen. Kom naar de winkel en profiteer nu van 1 maand gratis siliconen hydrogel lenzen bij aankoop van een siliconen hydrogel lenzenpakket van 6 maanden. waar voor je geld Er zijn steeds meer lenzen in het assor­ timent van Specsavers die van dit hoogwaardige materiaal zijn gemaakt. Zo heb je al siliconen hydrogel maand­ lenzen vanaf €14 incl. lenzenvloeistof,

thuisbezorging, gratis aanmeting, nazorg en controle. Tevens zijn er ook torische lenzen (met cylindersterkte), multifocale lenzen (met leesgedeelte), daglenzen en maandlenzen (die ook ‘s nachts gedragen kunnen worden) in dit materiaal.

U kunt voor vrijblijvende informatie over onze contactlenzen altijd binnenlopen in een van onze winkels of een afspraak maken voor een gratis oogonderzoek. Na beoordeling van uw ogen, sterkte en wensen kunnen we u een passend advies geven. wist u dat u bij een abonnement flink voordeel ontvangt:

Zijn Siliconen hydrogel contactlenzen van dezelfde kwaliteit als gewone lenzen? “Siliconen hydrogel contactlenzen zijn een uitstekende keuze voor klanten die hun lenzen graag vaak en lang dragen. Ze drogen minder snel uit en voorzien het oog van ruim voldoende zuurstof. Hierdoor blijven je ogen witter en voelen ze de hele dag comfortabel aan.” wouter Hendriks (Opticien) Specsavers Roosendaal

• 10% korting op uw contactlenzen; • gratis oogonderzoek; • gratis controles en nazorg; • gratis lenzenvloeistof; • alles gratis thuisbezorgd; • en 25% korting op een montuur vanaf €99 incl. gratis standaard enkelvoudige glazen! Dus kom nu naar de winkel en profiteer van ons voordeel!

Uw SPEcSavErS-winKEl! Specsavers roosendaal Roselaar 27 (in winkelcentrum Roselaar) 0165 396 704

verbouwingsuitverkoop

zéér hoge kortingen tot 70% bij Esprit Bergen Op Zoom men & woman

Zuivelplein 5 4611NX Bergen Op Zoom


Drugsrunner ramt politieauto

Toertocht oude bromfietsen ROOSENDAAL - Op zondag 1 juli

de bromfietsen willen bezichtigen kun-

bromfietsen. De toertocht is voor bromfietsen ouder dan 25 jaar. Geen hulpmotoren.

Het is nostalgie van de jaren 50, 60 en 70 . De geur van de oude brommers zal bij veel herinneringen oproepen. Inschrijven 10.00-11.00u. Vertrek :11.00u. Verdere informatie:0165 549783 of 0165 537536.

WOUW - Een onopvallende eenheid van de politie zag donderdag 14 juni rond 21.20 uur een auto rijden over de A58 houden de Roosendaalse bromfiets- nen komen kijken bij Cafe Kerkzicht, in de richting van de Belgische grens. Bij de afrit Heerle besloten agenten de bestuurder te controleren. vrienden hun 9e toertocht voor oude O.L.Vrouwestraat 110 in Zegge.

De tocht zal gaan in de mooie omgeving van Roosendaal. Ook voor degene die

KORTE BERICHTEN

Na de botsing rukten de hulpdiensten uit.

De bestuurder kreeg een stopteken, maar in plaats van te stoppen stuurde de bestuurder naar links. Hierbij raakte hij een onopvallende politieauto die op dat moment naast hem reed. Beide voertuigen reden tegen de vangrail. De bestuurder van de auto die de politie staande wilde houden probeerde nog achteruit te rijden,

maar door de defecten aan de auto en het feit dat deze vast zat onder de vangrail lukte dit niet. De 34-jarige automobilist uit Frankrijk is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In de auto lag 18 kilo gedroogde hennep. Dit is in beslag genomen. De inzittenden van de voertuigen zijn door ambulanceperso-

Beleef de

FOTO LARS WINDSMA

neel onderzocht. Geen van de inzittenden hoefden na het onderzoek mee naar het ziekenhuis. De beide betrokken voertuigen zijn total loss en zijn weggetakeld. De auto van de verdachte bleek voorzien te zijn van valse kentekenplaten en het voertuig bleek, na contact met de Franse politie, gestolen te zijn.

Exotic Green Rally W E E K B L A D

samen met

zaterdag 7 juli t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

doe mee en

win !

ROOSENDAAL Bingo: Op zondag 24 juni is er een bingomiddag in Wijkhuis ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191 te Roosendaal. Aanvang 14.00u. Voorstelling Till the end of Time: Door Studio Sisa in Schouwburg De Kring, aanvang 16.00u. Studio Sisa, 06-42578265, www.studiosisa.nl Nachtvlinders en vleermuizenavond: Op 22 juni is de Nationale Nachtvlindernacht. IVN organiseert deze avond samen met het KNNV in en bij het T-Huis in Visdonk. De avond start om 21.00u met een presentatie. Als het donker begint te worden, worden er vleermuizen opgespoord met behulp van een bat-detector. Als deze excursie weer terug is bij het T-huis, is het echt donker geworden en zullen er zeker al mooie nachtvlinders gelokt zijn met behulp van stroop en een felle lamp. De avond duurt tot 2.00u. Meer info www.ivn.nl/roosendaal en www.knnv.nl/roosendaal Thema-avond IVN: Op maandag 25 juni houdt het IVN een thema-avond over zwaluwen. De avond wordt gehouden in het T-Huis Visdonk en begint om 19.30u. De avond wordt gepresenteerd door zwaluwkenner bij uitstek, Marjos Mous. Na de thema-avond volgt er ook nog een excursie. www.ivn.nl/roosendaal. Levensmiddelenbingo: Op donderdag 21 juni wordt in Het Fatimahuis weer een levensmiddelenbingo gehouden. Aanvang 20.00u. Molenzichtroute: Zondag 24 juni gaat de KNNV afdeling Roosendaal de Molenzichtroute wandelen. Vertrektijd 8.30u vanaf de parkeerplaats MEC Visdonk hoek Zundertseweg/Rozenvendreef in Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Adrie Goorden. De Molenzichtroute is een route van een mengeling van loof- en naaldbos. Startplaats is bij restaurant De Nieuwe Kloof. Goede wandelschoenen zijn voldoende. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot 12.00u. Meer informatie: www.knnv.nl/roosendaal Peripatos wandeltocht: Wandeltocht , 6e keer, op zondag 24 juni. Aantal deelnemers is stijgende. Tocht maakt deel uit van de Zomerklassieker van Brabant, maar vindt plaats in de ochtend, ong. helft deelnemers is al jaren ’s middags actief als vrijwilliger bij het grote loopfestijn. Start 08.00-10.00 uur voor 25 km., 08.00-11.00 uur 14 km. (afmelden voor 15.00 uur), 08.00-13.00 uur 11 km., vertrek vanuit Thorhonk, Nispenseweg 5, sportpark Vierhoeven. Nordic Walkers welkom. Rust/controleplaats in Tivoli, Nispen en Het Wapen van Roosendaal op de Markt. Dit jaar is startnummer tevens lotnummer. Info: Wil Pardon, tel. 0165-543864, website thor-roosendaal. HEERLE Open tuin dagen: Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zijn de tuinen van Laura Dingemans voor publiek geopend. Adres: Herelsestraat 68, Heerle. Openingstijden: Zaterdag 23 juni van 10.00-18.00 uur. Zondag 24 juni van 10.00-17.00 uur. Overige openingstijden; Tot 1 oktober elke di-do-en zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur. www.tuinenlauradingemans.nl

Tongerlopleingeluiden

Drie bijzondere optredens ROOSENDAAL - Het was weer gezellig druk op het cultuurplein van Roosendaal met optredens van Nouveau en het Dansatelier. Het weer was prima, een lekker zonnetje! Zaterdag 23 juni hebben we maar liefst drie optredens verwachten! Deze keer muziek én toneel.

Erato Muziekvereniging Erato, 86 jaar oud en nog altijd springlevend! Wendy Bellens, dirigente, smeedt alle klanken tot een Wat moet je doen??? mooi muzikaal geheel. Regelmatig zijn er Hieronder staan drie vragen die juist beantwoord moeten worden. optredens en elk jaar het concert in De Kring. Erato speelt een breed repertoire: Vraag 1: Hoeveel jaar bestaat de Stichting Autosport Zuid-West Brabant? van popmuziek, musical- en filmmuziek tot Vraag 2: Wie was de winnaar van het eerste rally evenement dat de Stichting Autosport Zuid West Brabant heeft georganiseerd? licht klassiek. Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in buurthuis ’t Dijksteeke. Vraag 3: Wie is de eerste winnaar van de R Sport-Cars short rally? Kom gerust eens luisteren of meespelen Stuur de juiste antwoorden vóór 1 juli a.s. naar actie@internetbode.nl o.v.v. prijsvraag rally. op de repetitieavond. Voor meer informaVergeet niet je naam en telefoonnummer erbij te zetten! tie: www.muziekvereniging-erato.nl 1e prijs: 5

kaarten meevliegen helikopter kaarten meerijden in auto 3e prijs: 5x 2 vip-kaarten 2e prijs: 5

Uitgeverij de Bode Bredaseweg 26, Zundert Tel. 076 599 8111

Gratis met KBO Roosendaal naar museum ROOSENDAAL - KBO-Roosendaal organiseert in samenwerking met de “Museum Plus Bus” van de Bank-GiroLoterij op maandag 30 juli een gratis reis naar het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem. Deze reis is niet alleen voor KBO-leden, maar voor alle senioren die zelf de tocht naar het museum zonder hulp niet meer kunnen ondernemen. Rollators en rolstoe-

len (inklapbaar) kunnen in de bus meegenomen worden. Hiervoor is plaats onder in de bus (geen scootmobiel). Er is ook plaats voor twee rolstoelen bovenin de bus. De bus heeft een rolstoellift. Wel is vereist dat rolstoelgebruikers zelf een begeleider mee nemen, die wel meetelt als deelnemer. De reis is geheel gratis inclusief een kopje koffie in het museum en deskundige begeleiding tijdens de rondleiding. Zelf meegebrachte etenswaren mogen niet in

het museum genuttigd worden. Er is wel een mogelijkheid om in het museum zelf een lunch te bestellen maar wij willen dit graag in groepsverband doen, dus even vooraf opgeven. Op de parkeerplaats bij de Lindenburg wordt U opgehaald. U wordt tijdig geïnformeerd over het tijdstip van vertrek. Opgeven kan tot 1 juli bij onderstaand adres: Dhr. Jan Hendrikx, Toermalijndijk 48, 4706 TH Roosendaal Tel: 0165-556499 of email: janhendrikx.1@kpnmail.nl PAGINA 8

Tongerlotoneel: De getemde feeksen Voor de vierde keer gaat Tongerlotoneel internationaal en starten op 23 juni de tournee op het Tongerloplein! Getemde feeksen: als ware furies houden Berta en Marie huis en laten Bas en Hein naar hun pijpen dansen. Hier helpt niets meer aan. Of toch? Hulp van boven lijkt heel wat te beloven. Daar zorgt meneer pastoor wel voor. Samen met Wieske aan de slag met een afloop zoals gedacht? Tongerlotoneel is een groep mensen die graag straattheater maken. Spelers met veel plezier in het compleet wegzetten van een mooi straattheaterstuk! Op uitnodiging komen we graag voor/bij u spelen met straattoneel of een eenakter. Kijk op http://members.home.nl/mezenest/

Akkoord Akkoord is het bekende koor van zo’n vijftig enthousiaste zangers en zangeressen, begeleid en aangestuurd door een inspirerende dirigent. Akkoord; eigenzinnig, enthousiast, leergierig, betrokken, dynamisch en ingetogen en altijd op de goede weg! Akkoord zingt…. bij korendagen, zangevenementen, (eigen) theatershows, voor het goede doel, zingt bij Roosendaal Zingt én Akkoord zingt pop, jazz, hiphop, swing, good old rock & roll en reggae. Wil jij ook lekker zingen bij Akkoord? Je kunt vrijblijvend meedoen aan een repetitie. Ervaar zelf hoe leuk dat is! Akkoord is vooral op zoek naar enthousiaste mannen die goed kunnen zingen. Meer informatie vind je op onze website www.akkoord.com Openluchtbioscoop met ‘The Artist’ Op 30 juni sluiten we het eerste gedeelte van de Tongerlopleingeluiden af met een avondgeluid. In de Tongerlotuin organiseren we in samenwerking met Cinema Paradiso en De kring een openluchtbioscoopvoorstelling met de film The Artist, winnaar van 5 oscars. Omdat de Tongerlotuin een beperkte capaciteit heeft werken we met kaartverkoop. Kaarten kunnen besteld worden aan de theaterkassa of via www.dekringroosendaal.nl.\ De moeite waard om even een kijkje te nemen op het bruisende cultuurplein van Roosendaal. Tongerlopleingeluiden, zowel lokaal als regionaal sterk verankerd in de regio, biedt het komende zomerseizoen weer een gevarieerd programma. Wil je weten wie er optreden? Kijk voor het hele zomer 2012 programma op www.tongerlopleingeluiden.nl


In Ned

moed

Stoppen ! met roken

SAMEN DE ZOMER IN? Bel nu en scoor drie maanden gratis bemiddeling:

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Voor meer info: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

Afslanken met succes!

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

www.mens-en-relatie.nl

Lasertherapie

een g

MIND FULNESS ROOSENDAAL NAJAAR 2012 bel: 06 30 97 08 66

Nu één

maa

g r a nd proefs tis lapen in uw Zundert

eigen sl aapkam Kijk op er! softlin of scan

ebedde n.nl deze QR -code

Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact Nu bij opnemen Meubeltrend: via: T: 06-53323792

leven.

worpe

land, b

Zodat

begint

Hollandse bedden van wereldklasse. E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com In Nederland trotseren we iedere dag met frisse

moed de elementen. Bij Softline weten we dat

Meubeltrend

een goede nachtrust onmisbaar is voor een vitaal leven. Onze hoogwaardige boxsprings, ont-

en handmatig geproduceerd in NederSt. Janstraat 97 worpen - 4714 EC Sprundel land, bieden het comfort dat bij uw lichaam past.

T (0165) 388008 Zodat u uitgeslapen en vol energie aan iedere dag

begint. En de prijs? Ook die is helemaal Hollands!

info@meubeltrend.eu - www.meubeltrend.eu Meubeltrend St. Janstraat 97 - 4714 EC Sprundel T (0165) 388008 info@meubeltrend.eu - www.meubeltrend.eu

www.softlinebedden.nl

Zaterdag 23 + Zondag 24 juni tijdens de braderie

Helemaal Hollands.

MAGAZIJN LEEGVERKOOP! Nu één

maa

g r a nd proefs tis lapen in uw eigen sl aap

kamer! Kijk op softlin ebedde of scan n.nl deze Q R-code

Nu bij Meubeltrend:

Hollandse bedden van wereldklasse. In Nederland trotseren we iedere dag met frisse moed de elementen. Bij Softline weten we dat een goede nachtrust onmisbaar is voor een vitaal leven. Onze hoogwaardige boxsprings, ontworpen en handmatig geproduceerd in Nederland, bieden het comfort dat bij uw lichaam past. Zodat u uitgeslapen en vol energie aan iedere dag begint. En de prijs? Ook die is helemaal Hollands!

Tijdens de Braderie:

Balanzz Matrassen

2e HALVE PRIJS

Meubeltrend St. Janstraat 97 - 4714 EC Sprundel T (0165) 388008 info@meubeltrend.eu - www.meubeltrend.eu

www.softlinebedden.nl

gostores

living ∧ sports ∧ dining

Roosendaal

hét XL openlucht warenhuis van Brabant

Alles voor je huis, tuin en vrije tijd op één plek

Dichtbij de snelwegZondag

Altijd gratis parkeren voor de deur!

24 juni Koopzo ndag bij GoS tores

sinds 1897

Afslag 23 Roosendaal-Oost, even linksaf en je stopt voor de deur. Easy!

www.gostores.nl/roosendaal

ww


Spectaculaire plofkraak in Heerle

Kipschijten braderie succes WOUW - ‘Kipschijten’ tijdens Braderie Wouw was een groot succes. Tijdens een goed bezochte braderie op zondag 10 juni in Wouw werd ook de activiteit ‘Kipschijten’ gehouden door Biljart Vereniging Ontspanning. Deelnemers aan deze activiteit hadden de keus om van de 400 vakken één of meerdere vakken te kopen. Er werden 231 vakken verkocht. De hoofdprijs was € 250,- en als ‘spetterprijzen’ werd het inschrijfgeld terug betaald. Om ongeveer 16.15 uur werd een echte kip losgelaten in een omheinde

kooi om daar zijn behoefte te doen. De ondergrond in deze kooi was voorzien van 400 vakken. Het duurde even voordat de kip gewend was aan het publiek rondom de kooi, maar op een gegeven moment deed deze toch zijn behoefte en wel in vak N5 en spetters in vak N4, O4 en O5. Vak N5 was niet opgekocht door de deelnemers en reglementair betekende dit dat de prijs dan toekomt aan B.V. Ontspanning. Het reglement lag voor alle deelnemers ter inzage. De vakken N4, O4 en O5 waren ook niet verkocht. De gehele opbrengst kwam ten goede aan B.V. Ontspanning.

Fiksclub fikst het weer in buurthuis Keijenburg ROOSENDAAL – De leden van de Roosendaalse Fiksclub komen op zaterdag 23 juni tussen 14.00 en 16.30 uur weer bij elkaar in buurthuis Keijenburg.

HEERLE - De politie kreeg vrijdagochtend rond 03.35 uur melding van een inbraak bij een bank aan de Beukenstraat. Het bleek te gaan om een plofkraak, waarbij een pinautomaat doelwit was. Bij de plofkraak was een geparkeerd bestelbus in vlammen opgegaan. De brandweer bluste de brand en deed hierna een meting naar eventuele gevaarlijke stoffen. Hierbij werden geen gevaarlijke stoffen gemeten. De pinautomaat en het pand liepen behoorlijke schade op door de kraak. Vermoedelijk is het de daders niet gelukt geld mee te nemen. De politie zette na de melding alle in- en uitvalswegen af. Hierbij werden geen verdachte voertuigen gesignaleerd. Bij het pand is sporenonderzoek ingesteld. Ook de uitgebrande bestelbus is in beslag genomen voor sporenonderzoek. FOTO LARS WINDSMA

Natuur en Kunst vinden elkaar ROOSENDAAL - Na vier jaar binnen- en buiten-exposities in Heerle en Kruisland hebben natuur en Kunst elkaar gevonden bij de door het Roosendaals beeldend kunstenaars collectief BKC georganiseerde expositie Heerlijke Kunst op Oudland. Oudland is een mooi stukje land tussen Welberg en Kruisland, globaal begrensd door de Boomvaart en de Oudlandseweg. Dertien beeldend kunstenaars uit de regio Roosendaal - Bergen op Zoom laten zich inspireren door het natuurgebied Oudland. Ieder op zijn eigen wijze. Heerlijke Kunst op Oudland is tot stand gekomen in samenwerking met Rabobank Roosendaal - Woensdrecht, Het Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, Kunst en Sociëteit Arsis

(Bergen op Zoom) en Beeldend kunstenaars Collectief BKC (Roosendaal.) Van zondag 1 juli t/m vrijdag 14 september staan de kunstwerken op Oudland en kunt u Kunst en Natuur in een wandeling op Oudland combineren. De Opening van Heerlijke Kunst op Oudland zal plaats vinden tijdens de wandeling van zondag 1 juli. Deze wandeling start om 10.00u vanaf Cafe de Wellse Vaert, Kapelaan Kockstraat 55, 4651 XC Welberg en wordt begeleid door kunstenaars en dichter Ewoud Willem van Doorn. Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage naar keuze. Landschaps-kunst-wandel mogelijkheden: individuele wandelen Heerlijke Kunst op Oudland: Iedere dag van 1 juli t/m 14 september toegang gratis; wandelingen be-

geleid door kunstenaars en dichter Ewoud Willem van Doorn 1 juli zondagmorgen 10.00u; 5 augustus zondagmiddag 14.00u; 2 september zondagmiddag 14.00u. Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage naar keuze. De wandelingen begeleid door kunstenaars en een bosbeheerder: 11 juli woensdagavond 19.30u o.l.v. Klaas Koopmans; 19 augustus zondagmiddag 14.00u o.l.v. Patrick Raats; 9 september zondagmorgen 10.00u o.l.v. Dianne Renders. Kleine bijdrage. Startpunt van de wandelingen onder leiding: Cafe de Wellse Vaert, Kapelaan Kockstraat 55, 4651 XC Welberg Hier is ook een plattegrond beschikbaar voor de wandeling. Meer informatie: bkcroosendaal@gmail.com of vliegendeaarde@hotmail.com

De Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Een nieuw element bij de Fiksclub is dat we de bezoekers willen helpen met het besparen van energie en water. We vragen iedereen daarom om de verbruikscijfers over 2011 van gas, water en licht thuis op te zoeken en naar Keijenburg mee te nemen. In de maanden juli en augustus ligt de Fiksclub stil. Na de zomer zijn er dit jaar nog bijeenkomsten op de zaterdagen 8 september, 6 oktober, 8 november en 3 december, als vanouds in buurthuis Keijenburg. Alles wat het niet meer doet, of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking. Waarom een Fiksclub? Die vraag

wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. “In Nederland gooien we veel weg waar bijna niets mis mee is, of we laten het op zolder verstoffen. Door kapotte spullen te repareren besparen we niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. En we verkleinen de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt”, aldus Adriaanse. De Fiksclub is een onderdeel van Transition Town Roosendaal i.o. Daaronder wordt een stad verstaan die streeft naar een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. De Fiksclub zoekt altijd extra vrijwilligers om de bezoekers te helpen met de reparaties. Er is vooral behoefte aan mensen die raad weten met elektrische apparaten of elektronica. Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. (0165) 546557, e-mail s.adriaanse@inter.nl.net

Shanty festival

Voelt u iets voor vrijwilligerswerk? ROOSENDAAL - Regelmatig hebben wij leuke vacatures voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Hieronder vindt u een greep uit het gevarieerde aanbod. 1265: Coördinator collecte Dierenbescherming, Voor de verschillende werkzaamheden rondom de collecte in Roosendaal wordt een vrijwilliger gezocht die de coördinatie op zich wil nemen. Bent u niet bang voor een uitdaging, een echte teamplayer, goed in organiseren en een aantal uren per week rondom de collecte beschikbaar? Neem dan snel contact op voor meer informatie. 1280: Het Taalhuis-vrijwilliger voor het geven van fietsles, naast Nederlandse les wordt er ook fietsles aan vrouwen gegeven. Door vrouwen het fietsen en de basistheorie van het verkeer bij te brengen worden zij zelfstandiger en mobieler. Bent u - als vrouw - bereid de deelneemsters de kunst van het fietsen bij te brengen en zo bij te dragen aan hun zelfstandigheid? Dan zeker reageren op deze leuke vrijwilligersjob. 1283: Centrum voor Wonen & Zorg Markant in Wouw is op zoek naar een aardige vrijwilligster ter ondersteuning van de

beroepskrachten die de rol van gastvrouw op zich wil nemen. De werkzaamheden bestaan uit ondersteuning verlenen bij het ontbijt en assisteren bij het opruimen en opruimen van de brasserie. 1282: Centrum voor Wonen & Zorg Markant in Wouw is ook op zoek naar een gezelschapsdame voor een mevrouw van in de tachtig, die behoefte heeft aan wat persoonlijke aandacht, naast een gezellig praatje zou mevrouw het ook prettig vinden om naar buiten te gaan, of met de rolstoel of met haar rollator. Ook voor de volgende vacatures zijn er nog altijd vrijwilligers welkom: 1059: VoorleesExpress Roosendaal is op zoek naar enthousiaste voorlezers. Ben jij die enthousiaste voorlezer die op deze unieke manier wil bijdragen aan het (voor)lees-plezier van kinderen? Neem dan contact op zodat we kunnen kijken of het project echt bij je past. 1120: VoorleesExpress Roosendaal is op zoek naar betrokken coördinatoren. Als coördinator begeleid je 5 voorlezers en 5 gezinnen intensief gedurende een seizoen van een half jaar. Een heel bijzondere ervaring. Meer weten? Neem contact op. 1267: Het Taalhuis is op zoek naar een

vrijwilliger die de opvang en de verzorging van de kinderen in de Speelkamer op zich wil nemen als de moeders taalles krijgen. Kunt u verbaal begeleiden bij wat u doet, heeft u ervaring met interactief voorlezen, rollenspelletjes en poppenkast? Dan wil het Taalhuis graag snel met u in contact komen. 1230: KBO-Roosendaal is op zoek naar een penningmeester die de financiën van KBO Roosendaal wil beheren. Naast het op de juiste wijze administreren en rapporteren van de financiën, verzorgt u de subsidieaanvragen en doet u de belastingaangiftes. Heeft u voldoende financiële kennis om deze taken uit te voeren en wilt u iets betekenen voor senioren, neem dan zo spoedig mogelijk contact op. Heeft u interesse in een van deze vacatures of wilt u het hele vacaturebestand inzien, raadpleeg dan www.vipinfo.nl. U kunt ook contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt, telefoon 520999. Wilt u liever langskomen tijdens de openstelling van de vacaturebank dan kan dat op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 13.00 uur. Ons adres: Markt 54c, ingang Parrotia, te Roosendaal. PAGINA 10

‘t Craeyest uit Roosendaal.

ROOSENDAAL - Zaterdag 23 juni is er een shanty festival door twee koren ’t Craeyenest uit Roosendaal en De Kreekrakkers uit Stampersgat. Zij zullen deze avond een avondvullend programma verzorgen met zeemansliederen. De avond start om 20.30 uur en zal voortduren tot ongeveer 22.45 uur waar iedereen van harte welkom is in zaal La Plaza. De Kreekrakkers zijn alweer weken aan het repeteren met muzikale begeleiding van Peter Aarts, Jan van Opstal op accordeon en Bert Oosterbeek op saxofoon. Ze hebben wat oude nummers aangepast en ook weer wat nieuwe nummers ingestudeerd hierdoor is hun repertoire wat uitgebreid

en willen ze dit graag ten gehore brengen aan het publiek. Ook zal deze avond het shantykoor ’t Craeyenest uit Roosendaal optredens verzorgen. Dit koor dat is opgericht op 1 juni 2004 heeft een breed muziekrepertoire opgebouwd en veel ervaring. Ze worden begeleid door twee accordeonisten en een gitarist en een violist en het koor bestaat uit ruim 30 leden. Ze zullen deze avond verdeeld over twee optredens 22 nummers ten gehore brengen van Ketelbinkie, ’t kleine café aan de haven, De klok van Arnemuiden en De verzonken stad en vele anderen bekende nummers. De zaal is open vanaf 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.


Nog 2 te koop!

Uitnodiging Open Huis

Koopsommen vanaf € 612.500,v.o.n.

www.livingstone.org

Kom binnenkijken!

Over het Gastels Quartier  Riante villa’s (minimaal 860 m3)  Veel glas  Prachtig uitzicht over het water  Twee ‘rug-aan-rug’ gesitueerde

Zaterdag 23 juni Van 11.00 uur tot 15.00 uur Oudenbosscheweg 2 D, Oud-Gastel

Meer informatie

Gastels Quartier wordt gerealiseerd ter hoogte van Oudenbosscheweg 6

www.gastelsquartier.nl

Showroom Breda Vossenberg 4 4825 BH Breda Noord T 076 5735735 F 076 5713384 E info@livingstone.org

www.vanmeermakelaars.nl

Van Meer Makelaars Kade 24 Oudenbosch T 0165 331233 E info@vanmeermakelaars.nl

openhaarden (één binnen en één buiten)

 Zeer hoog afwerkingsniveau

www.livingstone.org

www.veldhoen-romeijn.nl

Veldhoen & Romeijn Makelaardij Vlietkade 1 Oud-Beijerland T 0186 619 300 E oudbeijerland@veldhoen-romeijn.nl

OPRUIMINGS UITVERKOOP keukens, kastjes, werkbladen en merkapparatuur MET KORTINGEN TOT 90%

ZOTTE ZATERDAG 23 JUNI A.S. VAN 9.00 TOT 17.00 UUR

DIVERSE ARTIKELEN ZELFS GRATIS! Atoomweg Roosendaal (achter Keller Keukenfabriek) www.kellerfabrieksoutlet.nl


Uitgave juni 2012

Waterschapsnieuws Overdiepse Polder in vogelvlucht - De aanleg van de nieuwe terpen en dijk in september 2011.

Maaionderhoud langs het water

Brabant springt voor schoon water

Op 1 juni 2012 is waterschap Brabantse Delta begonnen met het jaarlijkse maaien van de waterlopen in Westen Midden-Brabant. Het maaien is belangrijk, omdat het waterschap zo voorkomt dat waterlopen dichtgroeien en er wateroverlast kan ontstaan. Om efficiënt te kunnen werken en schade te beperken, is het belangrijk dat de waterlopen die gemaaid worden goed bereikbaar zijn. I www.brabantsedelta.nl/maaionderhoud

Op zondag 8 juli vindt de Big Jump plaats. Dit is een internationale manifestatie om aandacht te vragen voor schoon water. Klokslag 15.00 uur springen in heel Europa kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. In Brabant vindt de Big Jump onder andere plaats in de Westpolderplas in Etten-Leur. Deelname is gratis en voor de deelnemende kinderen is er een coole gadget. Meer informatie over de locaties, verzamelpunten en extra activiteiten rondom de jump vindt u op I www.bigjump.nl. U kunt ons ook volgen op twitter via @bigJumpNL.

Wandelen in een waterberging Vorig jaar werd ruim acht hectare voormalige landbouwgrond langs de Steenbergsche Vliet omgevormd tot een waterbergingsgebied waar flora en fauna de kans krijgen zich te verspreiden en te overleven.

Controle op blauwalgen Iedere zomer krijgen we opnieuw te maken met blauwalgen. Dat heeft alles te maken met de oplopende temperaturen, de hoeveelheid voedingsstoffen in het water en het gebrek aan stroming. Hierdoor blijft er minder zuurstof in het water en hebben blauwalgen de kans zich te ontwikkelen. Waterschap Brabantse Delta controleert het water regelmatig op de aanwezigheid van blauwalg. Wanneer deze wordt geconstateerd, plaatst de gemeente waarschuwingsborden. In dat geval raden we contact met water sterk af. Vooral hondenbezitters wordt afgeraden honden uit de vijver te laten drinken of erin te laten zwemmen. Blauwalgmeldingen E contactcentrum@brabantsedelta.nl.

Waterveiligheid: vechten, vluchten of volstromen?

Copyright: Aeroview.

Langs de zomerdijk loopt nu een GPS-wandelroute waar u van alles leert over de natuur, de cultuur en het water om u heen. De nieuwe vleermuizenkelder vormt het startpunt van deze educatieve route. Met een smartphone in de hand maakt u bij diverse points of interest kennis met opmerkelijke plekken in deze ecologische verbindingszone. Een interview, gedicht of afbeelding biedt u nét dat beetje extra om van een doorsnee Nederlands waterlandschap een omgeving te maken waarover u zich kan verwonderen. I www.kunstroutesbrabant.nl

Contactcentrum

Waterbeheer en waterveiligheid zit ons Nederlanders in de genen. Dat kan ook niet anders in een land, waarvan 26% onder zeeniveau ligt en ruim 50% is blootgesteld aan overstromingsrisico. Voor de extreem hoogwatersituaties in 1993 en 1995 richtten we ons vooral op dijken verhogen. Daar is de laatste decennia een nieuw gedachtengoed bij gekomen: daar waar het kan, geeft waterschap Brabantse Delta nu ook ruimte terug aan het water. Een geheel andere aanpak dus, maar met hetzelfde doel! De terpen van de Overdiepse Polder Een mooi voorbeeld van ‘water de ruimte geven’, ziet u in de Overdiepse Polder. In tijden van extreem hoogwater vormt de Bergsche Maas op veel plekken langs de rivier een bedreiging voor dorpen en steden. Die bedreiging verminderen we door de polder (doelbewust) om te vormen tot een waterbergingsgebied. De boeren die hier altijd hebben gewoond, bedachten zelf een plan om hun boerderijen op terpen opnieuw op te bouwen of elders hun bedrijven voort te zetten. Het project loopt tot eind 2015 en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. I www.overdiepsepolder.nl Dijkverhoging Amer-Donge Daar waar de Overdiepse Polder onder water wordt gezet voor onze veiligheid, helpt bijvoorbeeld de dijk aan de zuidwestoever van het Oude Maasje het water juist buiten te houden. Over een lengte van 940 meter wordt de dijk hoger en breder gemaakt, zodat de omgeving droge voeten houdt. Ruimte voor de rivier Beide projecten zijn onderdeel van het Rijksprogramma ‘Ruimte voor de rivier’ waarin Rijkswaterstaat sámen met waterschappen, gemeenten en provincies zorgt voor de veiligheid van vier miljoen Nederlanders. I www.ruimtevoorderivier.nl

Voor al uw vragen, meldingen en klachten kunt u op werkdagen terecht bij het Contactcentrum van waterschap Brabantse Delta. T 076 564 10 00 I www.brabantsedelta.nl E contactcentrum@brabantsedelta.nl

Belastingsamenwerking West-Brabant Voor vragen over uw belastingaanslag neemt u contact op met Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). T 076 529 83 00 I www.bwbrabant.nl E info@bwbrabant.nl

Heerlijk Helder H2O Waterschap Brabantse Delta zorgt voor schoon water in sloten en rivieren. Eén van de manieren om dit te doen, is voorkomen dat er afvalwater wordt geloosd in het oppervlaktewater. Daarom zuiveren wij het afvalwater van huizen en fabrieken in een rioolwaterzuiveringsinstallatie vóórdat het geloosd wordt op het oppervlaktewater. Hoe dat precies werkt, ziet u met eigen ogen bij de rioolwaterzuivering Bath of Nieuwveer. Meer weten? I www.brabantsedelta.nl/rondleidingen Let op: 1 juli is rioolwaterzuiveringsinstallatie Bath sowieso geopend vanwege de Rabo Ledenfietstocht die dit jaar in het teken staat van duurzaamheid.

Volg het waterschap ook op Twitter! Wilt u op de hoogte blijven van actueel waterschapsnieuws? Volg ons via @brabantsedelta

Contact

Voor meer informatie: www.brabantsedelta.nl

Waterschap Brabantse Delta Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda Postbus 5520, 4801 DZ Breda T 076 564 10 00 F 076 564 10 11 Redactie: afdeling Communicatie


Get ready for summer!

Ontvang een gratis attentie met gelukscode. Hiermee maakt u kans op een Roselaar Shopcheque t.w.v. â‚Ź 25,-

ows, h s n o i h Fas plein rs y t u a e b e ake-ovele m t e m essiont & profo o fot sho

Beauty & Fashion Event met Kelly Pfaff!

Koopzondag 24 juni van 12.00 -17.00 uur Kijk voor meer informatie op www.winkelcentrumroselaar.nl Klokkenmakerij

Heel de week geopend van maandag t/m zaterdag!

Aanbiedingen geldig vanaf donderdag

DENK OM BROODDAG:

10 ZACHTE PUNTJES OF KADETJES

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

5 brood naar keuze voor

Vrijdag en Zaterdag:

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

â‚Ź 2,50

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Verschillende niveaus.

Mw. June Matthijs latertulia2004@hotmail.com www.la-tertulia.nl

 ÂŤ 0Z/LGLD3DUUD ZZZODWHUWXOLDQO www.adifferenttune.nl

3 GRATIS

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB Fabius is een CRKBO erkende opleider

Graszodenkwekerij Heidehoeve

(3 t/m 7 september)

cursus haarknippen

/DWHUWXOLD#KRWPDLOFRP

sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

ZANGLES & GITAARLES ZOMERCURSUS e 25,-

Roselina

Geen specifieke vooropleiding nodig

Kijk en vergelijk

www.heidehoeve.com

6SDDQVHOHV LQ5RRVHQGDDO Ook voor echte beginners! 6WDUWZHHNHLQGHZHHN Kosten .RVWHQ Ÿ  ₏ 220,- voor 15 lessen (incl. boeken en CD’s) 'LYHUVHQLYHDXœV

Wilt u een opleiding volgen in Roosendaal? www.fjmopleidingen.nl

4 4 4 4

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant!

SPAANSE LES IN ROOSENDAAL

Alle dagen geopend / Al 80 jaar goed bezig!

3 worstenbroodjes +

Dwarsfluit- en theorielessen Hafabra examens mogelijk Info 06 27275994

Start 1e week van september.

DUBBELE TOMPOES 2 voor â‚Ź 2,10 6 GRANEN HEEL BROOD voor â‚Ź 1,65 Zaterdag: 4 + 2 Worstenbroodjes Gratis 3 ASSORTIKOEKEN + 1 GRATIS â‚Ź 3,75 TOLBERGCENTRUM 164, ROOSENDAAL VAN BERGENPLEIN 12, ETTEN-LEUR ZATERDAG:

OUDE TARIEVEN

korting i t/m 15 jul

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties Geschikt voor werkenden, schoolverlaters en herintreders

Brochure aanvragen of meer info? 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Coaching & Officemanagement

Energieweg 11B 4691 SE THOLEN

Lorentzweg 20 Telefoon: 0166-603036 4691 SR Tholen GSM: 06-20626810 Telefoon: 0166-603036 E-mail: roselina.langius@tiscali.nl Internet:info@roselina.nl www.roselina.nl E-mail: Internet: www.roselina.nl

Engels, Frans, Italiaans & Spaans V.a. maandag 20 augustus starten de nieuwe groepslessen (12-lessen) voor volwassenen en kinderen. www.bbabble.nl

B.Babble taalgebruik persoonlijk en uitdagend Voor vragen: info@bbabblekids.nl

Wilt u op een leuke manier wijzer worden? Wilt u op een leuke manier wijzer worden?

Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en leerzaam zijn om te volgen o.a.:

Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor Kantooropleidingen erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en start 17 september leerzaamTelefoniste/Receptioniste zijn om te volgen o.a.: Administratief Medewerker start 17 september Communicatie: Financieel Administratief Medewerker start 23 augustus Een goed gesprek met lastige types (start 2 juni) Commercieel Administratief Medewerker start 23 augustus Om de tafel met de medewerker (start 23 mei) Secretaresseopleiding start 18 en 19 september Als de telefoon gaat‌.(start 7 mei) Medisch Secretaresse start 21 en 23 augustus Praktijkdiploma Boekhouden start 20 en 21 augustus Management Management: Managementassistente augustus (start 19 mei) Personele Zaken in start een20notendop Middle Management start 22 augustus Alleen een hond heeft een baas (23 mei) Alleen een hond heeft een baas start 31 augustus Even op de stoel van de werkgever (5 mei) Workshop ‘Een goed gesprek met lastige types’ 11 september Workshop ‘klantvriendelijk acquireren’ 12 oktober Managementsuppport: Managementsupport EnMarketing zo is het (notuleren) (start 7 mei) startafgesproken 22 augustus Workshop ‘Het mysterie van financiĂŤn’ (financiĂŤle begrippen) 5 oktober Van factureren tot incasseren (start 9 mei en 25 juni) Workshop ‘Multitasking’ 9 oktober (start 2 juni en 29 Het mysterie van financiĂŤn Zakelijk Nederlands start 19 september augustus) Boekhouden en Computerboekhouden start 23 augustus Engels voor de secretaresse (start 6 mei en 27 Computerworkshops augustus) Excel Rapporteren en Analyseren 31 augustus Functies en formules Excel 24Nemas augustusen de Associatie. Wij zijn erkend opleider voorin LSSO, ‘De overstap naar Office 2010’ 28 september Nieuwsgierig geworden? Wij sturen u graag informatie toe. en Timemanagement 21 september Ook kunt Outlook u een afspraak maken voor een (gratis) intakegesprek.

Wij zijn erkend opleider voor LSSO, Nemas en de Associatie. Wij sturen u graag informatie toe, ook is een (kosteloos) intakegesprek mogelijk.


Internationale same nwerking voor ontwikkeling onbemande vliegtuigen

Kenniscentrum drones start in Woensdrecht WOENSDRECHT - Vanaf het Business Park Aviolanda bij Woensdrecht wordt het komende jaar gewerkt aan een nieuwe prototype voor onbemande vliegtuigjes. Twaalf organisaties uit Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk werken samen aan een project waarbij een zogenaamde drone wordt ontwikkeld, die ingezet kan worden om de maritieme veiligheid te waarborgen. Het project, dat de naam 3i meekrijgt, beleeft donderdag 21 juni zijn kick-off, waarna Woensdrecht vijftien maanden lang als het internationale kenniscentrum voor onbemande vliegtuigjes gaat fungeren. DOOR RIA VAN MEIR Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen. De onbemande vliegtuigjes die op het Business Park in Woensdrecht ontwikkeld worden, zullen niet ingezet worden voor militaire doelen. Drones mogen de laatste tijd vooral in het nieuws komen als de onbemande toestellen waarmee Al-Qaeda-strijders worden gedood, het project 3i heeft als doel een drone te ontwikkelen dat ingezet kan worden boven zee. “Denk daarbij aan het monitoren van schepen, vermiste personen op zee opsporen, identificeren van speedboten of het begeleiden van cruise schepen de haven in”, noemt gemeentewoordvoerster Sharan Kok enkele voorbeelden. “Het gaat puur om het bewaken van de veiligheid in de haven en aan de kust.” Samenwerking Het is volgens haar niet de eerste keer dat in Woensdrecht gewerkt wordt aan onbemande vliegtoestellen. “In 1954 begon de Maatschappij voor Vliegtuigbouw Aviolanda, met vestigingen in Papendrecht en Woensdrecht, al begonnen met de constructie van een T-11. Twee jaar later waren van de AT-21 de eerste

drie prototypes gereed voor proefvluchten. De drones zijn echter nooit verder in productie genomen”, weet Kok. Twee jaar geleden namen Fokker Aircraft Services en de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin het initiatief voor het opstarten van een project over onbemande vliegtuigen. Het project werd medegefinancierd vanuit het subsidieprogramma Pieken in de Delta. “Al snel werd duidelijk dat de kennis voor onbemande vliegtuigen vooral buiten Nederland aanwezig is. Vooral Engeland heeft daarbij een kennisvoorsprong. Als Nederland snel een kennispositie in de wereld van de drone wil opbouwen, is de samenwerking met andere landen noodzakelijk. Rewin is daarom opzoek gegaan naar partners die willen aansluiten bij het project”, licht Kok toe. Ontwikkeling Vanuit het Europese investeringsprogramma Interreg 2 zeeën werd een subsidie van 1,85 miljoen euro beschikbaar gesteld. De twaalf participerende partners, waaronder universiteiten, onderwijsinstellingen en politieregio’s, leggen eveneens 1,85 miljoen euro in. De gemeente Woensdrecht levert daarbij ondersteuning in de vorm van manuren.

De eerste twee fasen van het project worden op Woensdrechtse bodem uitgevoerd. Zowel het onderzoek en ontwikkeling als de bouw- en testfase worden op het businesspark uitgevoerd. Studenten van de TU Delft zullen de drone bouwen in de ruimte van de Aviation Training Group. De vliegtuigscholen AM&TS en WCAA stellen hun hangar beschikbaar. Kok wijst erop dat er diverse type drones zijn. “Het toestel dat ontwikkeld wordt, zal van vleugel tot vleugel zo’n drie tot vier meter groot zijn.” Uitvalbasis In september 2013 moet het prototype klaar zijn. Daarna zullen er demonstraties plaatsvinden in de haven en kust van Rotterdam, voor de kust van Kent en Bretagne en in de haven van Dover. Woensdrecht blijft daarbij steeds de uitvalbasis voor het verder verfijnen van het toestel. Ook wanneer de drone in september 2014 officieel opgeleverd wordt, hoopt Kok dat Woensdrecht het kenniscentrum blijft voor onbemande vliegtuigjes. “Het doel is uiteindelijk om een kennisinfrastructuur op te zetten, waardoor nieuwe bedrijven zich willen gaan vestigen op het businesspark en in de gemeente Woensdrecht.”

Drones zijn erin verschillende vormen en maten. Wethouder Anton van der Wijst van Economische Zaken houdt een klein model vast. Het type dat in het project 3i ontwikkeld wordt, zal ongeveer drie tot vier meter breed worden. FOTO GEMEENTE WOENSDRECHT

phineas phineas and and ferb,cars, ferb,cars, dora, dora, minnie minnie mouse, mouse,

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

in IES / t s i l a i c e Sp NSTRUCTLATING

LCO VELBEP STAA GE - EN K A D

€€ 14,95 14,95 www.itsroostime.nl www.itsroostime.nl

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

• nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Gezocht: Klundert

voor weer lekker ouderwets vis eten

Zie ook onze website voor de uitgebreide menukaart.

Oproepkracht Telefonist(e)/Receptionist(e)

www.visch-huys.nl

Natuurlijk serveren wij ook de lekkerste vleesgerechten

Chefkok Tom Dusseldorp heet u van harte welkom

Zevenbergsepoort 43, Klundert, tel 0168-402746

Meer informatie en solliciteren? Kijk op: www.jeugdzorg-nb.nl

TE : UR

HU

VRIJSTAANDE WONING MET GARAGE

Bureau Jeugdzorg NB, Roosendaal

* Te huur voor langere tijd * Ruim perceel (2.220 m2) en veel inhoud (800 m3) * 6 slaapkamers * Indien gewenst deels gemeubileerd * Aanvaarding + huurprijs in overleg, afhankelijk van huurtermijn.

Voor meer info: zie ‘Langeweg 75, Kruisland’ op Funda.nl of bel: 06-54317843

Tussen het enorme aanbod van topmerken en eigen exclusiviteiten kunt U urenlang keuren en kiezen in onze sfeervolle toonzaal. Badkamers en cv naar iedere smaak en budget. Modern naast klassiek en design; van de meest eenvoudige badkamer tot de meest luxueuze massage en stoom-baden.

wim brEssErs

www. fonnesmeulders .be

west -brabants grootste keuze in tweewielers

Elektrische fietsen

Brasschaatsteenweg 268 - 2920 Kalmthout-Bosduin tel. 03-620 16 20 - Fax 03-666 91 02

Qwic Gazelle -

Onze toonzaal is tevens geopend elke donderdagavond tot 20u

ACTIE: Qwic Base van 1199,voor E

999,-

KOM GERUST EENS LANGS VOOR EEN DESKUNDIG ADVIES Dorpsstraat 85-87-89 • St. Willebrord • 0165-382325

Zie ook www.wimbressers.nl

Eigen schade-afdeling en ophaalservice

Wi

j geven

le

iding aa nu W Water


AG I ND UN ZO 4 J 2

MEULEMART

Centrum Etten-Leur 250 kramen, straattheater enz..

Voorjaarsmenu! 3 gangen menu €9,95

Grand eetcafe De Kroon

genieten

DAGTOCHTEN - ZOMER - DAGTOCHTEN

www.winkelhartetten-leur.nl

IEDERE LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND GEOPEND           FLORIADE  € 39,50 20 juni, 6 en 19 juli, 10 en 19 aug, 5 en 23 sep  2-DAAGSE LONDEN € 99,00  7/8 juli  Incl. overnachting & ontbijt (obv 2-pax kamer) ANTWERPEN SOLDEN € 10,00   1, 4 en 12 juli Profiteer van de uitverkoop in Antwerpen

PROLOOG TOUR DE FRANCE € 27,50 30 juni Vervoer naar proloog in Luik

FINISH TOUR DE FRANCE 22 juli

€ 45,00

OLYMPISCHE DAGTOCHT 28 en 29 juli en 1 aug

Vervoer naar de finish in Parijs

 

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

 

reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Glashandel P. v. Veldhoven en Zn.

Dubbele beglazing. Ook het adres voor nieuwe kozijnen.

Glashandel

P. v. Veldhoven en Zn. OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl

HALLO ! 

Montage & Onderhoudsbedrijf Boersma 

Rolluiken Markiezen Screens

Ramen Deuren Oesterzwam 21  Zonwering 4758 CA  STANDDAARBUITEN 

(Voorheen de vakman Eric Boersma)

Wij werken met garantie. 

montageonderhoud@ziggo.nl

0165 – 31 32 22  06 – 53 20 36 61   

E: info@boersmamontageonderhoud.nl 

www.boersmamontageonderhoud.nl Verbouw/ onderhoud en renovatie,  Elektra , hang‐ en  sluitwerk , timmer‐ tegelwerk, vloeren, CV‐ leidingwerk 

25

Wij zijn op zoekqnaar all: -in

bb

( Ervaren )

80 . 11

o 10. onade 3kilmonteurs schouderkarbVloerverwarming

0 p.p. er nu! e v r e s Re p basis 9 , € 19

Meer info kunt u vinden op www.kooimanmontage.nl

shoarmavlees ½kg 1.79 kipfilet uit holland ½kg 2.49 runderriblappen ½kg 2.99

wijn cervelaat

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat nog zeer flexibel is op de montage markt.

o zondag Iedere schrijving. in van

Stationsplein 5b 4702 VX Roosendaal T 0165 58 48 48 info@brasserie-aankomst.nl

Dre Wit (‘t) goed

Minimaal 100 stuks.

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

iedereg zonda

 

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

www.brabantexpres.nl

GRATIS PARKEERGELEGENHEID

HighTea…

 

10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

Wegwedstrijden wielrennen

Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl

van onze heerlijke

89,00



…speciaal voor fijnproevers serveren wij iedere zondag onder het genot van heerlijke Bradleys theesoorten, diverse zorgvuldig geselecteerde zoete en hartige lekkernijen!

www.brasserie-aankomst.nl

1.

150gr 30 zalmsalade

1.

150gr 35

Heeft u belangstelling ? Stuur dan je cv naar :

Kooiman Montage - duiventoren 127 - 4731 MP Oudenbosch of mail je cv naar jw.kooiman@gmail.com

runderhacheevlees ½kg 2.49 kipreepjes ½kg 2.49 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL


sport

Thor atletiekuitslagen Pagnevaartloop, Oudenbosch Woensdag 6 juni HSen 10km: 2 Tom Koetsenruijter 33:31min; 3 Frank Wouters 34:33min; 4 Carliho Suijkerbuijk 35:28min; 20 Rini Voeten 46:24min; 22 Arno 50:22min; H35 10km: 4 Patrick Marien 37:23min; 8 Mark Koolen 38:17min; 10 Kees van der Vliet 39:05min; 15 Frank van Loon 41:37min; 22 Anton van de Boom 45:23min; 27 Dave Shearlaw 46:30min; 28 Dennis Matthijssen 47:21min; 29 Paul van de Klugt 49:48min; H45 10km: 4 Marc Gunter 37:22min; 10 Christiaan Klaverdijk 39:28min; 13 Marco Lodiers 39:37min; 18 Toine Jacobs 40:50min; 20 Werner Mannie 41:02min; 31 Hans van der Horst 44:03min; 36 Tonny de Jong 44:33min; 40 René van den Broek 45:24min; 48 Frank van den Broek 48:14min; 51 Richard de Brabander 50:06min; H55 10km: 1 Chris Wouters 37:56min; 5 Ron van Dalen 40:09min; 8 Toon van Peer 42:22min; 9 Harry Reynaers 42:47min; 10 Tom Vermeulen 43:38min; 12 Rinus Mulders 44:25min; 16 Jos Oonincx 45:33min; 26 Wim Hopmans 56:28min; H65 10km: 1 Cees Voeten 44:31min; 6 Rien Kerstens 48:56min; 8 Herman in ’t Veen 52:39min; V35 10km: 2 Annelies Postema 41:13min; 4 Ilona de Wit-Schouw 42:55min; 5 Naïma Bosman 43:51min; 6 Marian Verbruggen 44:00min; 9 Gine Shearlaw 51:50min; V45 10km: Marianne de Schipper 44:30min; 4 Annick Heijnemans 46:11min; 5 Jeanine van Overveld 46:34min; 6 Marion Mol 46:49min; 7 Lea Bogers 47:47min; 11 Corinne van Gils 56:13min; 12 Lea Bastiaensen 57:52min; V55 10km: 1 Ciska Roelen 44:35min Gouden Spike, Leiden Zaterdag 9 juni MSen 800m: Mark Nouws 1:53.96min; Wouter Warndorff 1:55.93min NK Masters AVScheldesport, Terneuzen Zaterdag 9 en zondag 10 juni. Jeanine van Overveld, V50 400m: 4 71.07s, V50 1500m: 1 5:41.17min; V45 800m: 3 2:44.82min; Frans van Boven, 100mh M60: 1 20.29s, hss M65: 3 7.69m Ladiesrun, Rotterdam Zondag 10 juni V40 5km: 142 Cora Biemans 28:37min

VV Roosendaal zoekt dames ROOSENDAAL - Na een spannende competitie met als tegenstanders Schijf DA-2, NVS DA-1, Vosmeer DA-1 en de Schutters DA-1 is rkvv Roosendaal DA-2 ongeslagen kampioen geworden. Na 8 wedstrijden stond er 7x winst en 1x gelijk, met 29 doelpunten vóór en slechts 6 tegen is DA-2 de terechte kampioen. Als trainer én coördinator van de damesen meisjesteams is hij supertrots de da-

mes, die dit echt verdiend hebben. RKvv Roosendaal bedankt de nieuwe trainer John Nielsen en leider Rinus van Merode, voor hun bijdrage alsook de meiden van de MA-1. In het seizoen 2012-2013 gaan ze met 3 damesteams starten. Wil je ook lekker gaan voetballen, dan heeft rkvv Roosendaal voor volgend seizoen nog ruimte voor sportieve dames vanaf 18 jaar. Meld je aan via coördinator Arie van Bezooijen, e-mail: aaike64@hotmail.com, tel.: 06-29598780.

Districtfinale Turnen Dames ROOSENDAAL - Op zaterdag 9 juni werd de Districtfinale Turnen Dames voor de 3e divisie gehouden voor de Regio Zuid. De turnsters moesten zich tijdens de aller eerste wedstrijd van dit seizoen al plaatsen voor deze wedstrijd. De beste 36 per categorie mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Vijf turnsters van de B-selectie van Dynamo-Roosendaal wisten een plaatsje te bemachtigen.

Brabantse Kampioenschappen Tijdens het Brabants Kampioenschap atletiek voor BC-junioren 2012, dat zondag 10 juni gehouden werd in Steenbergen, hebben een zestal BC-junioren van THOR een podiumplaats behaald. B-junior Niek Visschedijk, vorige week nog 2e op de 400m horden bij het NK junioren, liep in de 110m horden naar een nieuw persoonlijk record van 16.12 s en eindigde met deze tijd op een 2e plaats. Bij het volgende onderdeel, het hoogspringen, behaalde Niek met een sprong over 1.75m zijn tweede zilveren medaille. Eduard Snijder evenaarde met een sprong over 1.70 m zijn een week oude PR en eindigde met deze prestatie op een derde plaats. Een bronzen medaille werd ook door Joram Withagen gewonnen maar dan bij het onderdeel verspringen. Zijn sprong van 5.37 m was goed voor die derde plaats. De laatste medaille bij de B-junioren werd gewonnen door Mels Lambregts op de 3000m. Na een goed gelopen race finishte Mels op een tweede plaats met een tijd

van 9.22.02, een nieuw persoonlijk record. Bij de C-junioren meisjes waren, na de goede prestaties tijdens de ARWB kampioenschappen (goud, zilver en 2x brons), de ogen vooral gericht op het hoogspringen. Na een spannende wedstrijd eindigden drie THOR meisjes met een geslaagde poging over de 1.50m bij de top tien. Naomi Roovers was de best geklasseerde, doordat ze minder foutsprongen had eindigde zij op de 3e plaats. 2e Competitiewedstrijd A-junioren, Best MJunA: Rozemarijn Snijder, hss: 9,58m, 100mh: 17,67m; Evi van Hooi, ver: 4,70m, kogel: 7,6m; Jacqueline Janssen, hoog: 1,45m, Laura Wientjens, 800m: 2:36.95min; Jacqueline Janssen, hoog: 1,45m; 4x100m: (Fransje, Rozemarijn, Evi, Jacqueline) 54.25s MJunB: Fransje van Oorschot, 400m: 1:11.71min, 100m: 15.01s; Noraly van Meer, Discus: 24,08m, kogel: 8.57m, speer: 17.96m; Laura Rijvers, 1500m: 4:54.32min

Romy Vermeulen turnt dit seizoen voor het eerst bij de B-selectie en komt uit in de categorie Instap. Helaas had Romy vandaag niet helemaal haar dag en turnde zij geen foutloze wedstrijd. Romy behaalde een 36e plaats. Aafke van Meer komt uit in de categorie Pupil 2. Bij de Regiowedstrijd behaalde zij een 2e plaats. Tijdens de toestelfinales behaalde zij op balk het zilver en op vloer het goed. Vandaag turnde Aafke een goede wedstrijd en behaalde hoge cijfers op alle toestellen. Zij wist uiteindelijk heel knap een 10e plaats te behalen.

In de categorie Jeugd turnde Esmée Antonissen. Zij mag zich dit seizoen all-round Regiokampioene noemen en toestelkampioene op brug, balk en vloer. Op sprong behaalde zij een 2e plaats. Esmee turnde een goede wedstrijd, maar liet op het toestel balk wat punten liggen. Esmée hield het hoofd koel en behaalde een 17e plaats. Senior Lotte Swaans en Vera Verbiest komen uit in de categorie Senior. Zij zijn het hele seizoen al erg aan elkaar gewaagd. Met de Regio wedstrijd behaalde Lotte het goud en Vera het brons. Tijdens de toestelfinales werd Lotte 2e op balk en Vera 1e op vloer. Ook vandaag bleek dat beide dames aan elkaar gewaagd waren. Beide turnde ze een goede wedstrijd, maar helaas vielen de punten af en toe wat tegen. Uiteindelijk eindigde ze samen op een gedeeld 19e plaats. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Alle meiden gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten van dit seizoen en op naar het volgende.

Jaimy van Dongen drie keer brons op NK RG Ahoy

Goed weekend voor honkballers Boosters ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag werden er vanaf 11 uur ’s ochtends een 4-tal thuiswedstrijden gespeeld op de honkbalvelden van sportpark Vierhoeven. Het weer werkte goed mee, dus er werd lekker gespeeld. En het werd een mooie dag voor de Boosters! De pupillen maakte er een spannende

wedstrijd van door eerst met 3-0 achter te komen, maar uiteindelijk met 6-5 te winnen van hun tegenstanders uit Zevenbergen. De aspiranten speelden een dubbele wedstrijd (omdat er eerder in het seizoen een wedstrijd was ‘verregend’) tegen de Wizards of Boz, de eerste wedstrijd werd weliswaar verloren maar de tweede werd op naam van de Boosters gezet.

Vervolgens begon om 15.30 u de wedstrijd van de senioren en ook zij waren in een winning mood. Zij wonnen hun wedstrijd met 7-4 van Schiedam-2. Naast het aanmoedigen van de spelers waren een aantal enthousiaste ouders flink aan het klussen en schilderen aan het nieuwe clubgebouw. En zo werd het een productieve en succesvolle dag! Zie ook www.shv-boosters.com

Goalball toernooi Blauw Wit ROOSENDAAL - Het goalbal seizoen in Nederland wordt zoals altijd afgesloten met een vriendschappelijk toernooi in Roosendaal, gehouden door Blauw-Wit Roosendaal. Dit jaar spelen ze op zaterdag 23 juni in sporthal D’n Dijck, Platinadijk in Roosendaal. Er doen maar liefst veertien teams mee, verdeeld over twee poules van zeven teams. Naast 12 Nederlandse teams zullen ook twee Belgische teams proberen de eerste plaats te pakken. Het eigen goalball team, nu al veir jaar achter elkaar Nederlands Kampioen, zal zijn uiterste best moeten doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Goalball is een zaalsport in 1946 ontwikkeld ter rehabilitatie van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog met een visuele handicap en in 1979 in Nederland geïntroduceerd.

Tijdens de Paralympics van 1976 was goalball nog een demonstratiesport, maar sinds 1980 is het een vast onderdeel van de Paralympische Spelen. De sport wordt inmiddels in meer dan 100 landen beoefend. Goalball spelers dragen een volledig afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport kunnen beoefenen. Goalball wordt in twee helften van twaalf minuten zuivere speeltijd gespeeld door twee teams van elk drie spelers op een veld van 18 bij 9 meter. Het doel is over de volledige breedte van het veld en wordt verdedigd door het hele team. Op de vloer bevinden zich een aantal voelbare oriëntatiestrips, zodat de spelers weten wat hun positie is. De bal die wordt gebruikt heeft de grootte van een basketbal en weegt 1250 gram met een rinkelbel erin. Zo kunnen de

spelers horen waar de bal zich bevindt, in welke richting hij gaat of uit welke richting hij komt. Door een onderhandse worp wordt de rinkelbal naar het doel van het andere team geworpen. Hoe groter de snelheid, hoe meer moeite de tegenstander heeft om ‘m te lokaliseren. De spelers kunnen zich namelijk alléén op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal met hun lichaam te blokkeren. Goalball, een sport met een combinatie van kracht, snelheid, oriëntatie en concentratie. Het goalball team is onderdeel van Sportverband Blauw-Wit Roosendaal, afdeling gehandicaptensport. Mede dankzij hun steun en die van het Fonds Gehandicaptensport kan het toernooi ook dit jaar doorgaan. Tussen 10.00-17.00 uur op zaterdag 23 juni is iedereen van harte welkom in sporthal D’n Dijck om te kijken. PAGINA 16

Jaimy van Dongen 3 maal brons op NK RG.

ROOSENDAAL - Op 16 en 17 juni werd het NK Fantastics Gymnastics in Ahoy gehouden. Ritmisch gymnaste Jaimy van Dongen pakte hier op het NK RG A-niveau maar liefst 3 maal brons. Met haar duo-partner Zoe Lichteveld werd zij op zaterdag 3e met duo-touw in klasse 3A. De dag erna pres-

teerde zij het om all-round een 4e plaats te bemachtigen in klasse 3A, en op het onderdeel bal werd zij heel knap 3e. Tot slot draaide zij met haar teamgenoten een nagenoeg foutloze groepsoefening met hoepel en werd wederom 3e. Een succesvolle afsluiting van het seizoen dus voor de 12 jarige Roosendaalse gymnaste, lid van Sparta Dordrecht.


VOOR DE BESTE PRIJS & KWALITEIT KWALITEIT KOOPT U BIJ ONS! DE ALUMINIUM && PVC, PVC, DE MOOISTE KOZIJNEN, DEUREN & SERRES IN ALUMINIUM RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔Maatwerk Maatwerkalle alleserres. serres. ✔ ✔Fabricatie Fabricatievan vanramen ramen&&deuren deuren ✔ Gr. Pakken

pvcen enaluminium. aluminium. ininpvc

hooi

✔Alles Allesinineigen eigenbeheer beheersinds sinds1983. 1983. ✔

Gr. Pakken gewikkeld

✔10 10jaar jaarwaarborg. waarborg. ✔

Gras

✔ ✔Geen Geenvoorschot. voorschot.

Antwerpseweg 28 / Rijsbergen

✔ ✔Nieuwbouw Nieuwbouw--Renovaties. Renovaties.

076-5964753

✔ ✔Alle AlleRAL-kleuren. RAL-kleuren.

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing.

✔ ✔Volledige Volledigeafwerking. afwerking. ✔ ✔Geplaatst Geplaatstdoor doorvakmensen. vakmensen.

BEZOEK ONZE ONZE SHOWROOM BEZOEK

Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

 www.antiekrenovatie.nl

SERRES--KOZIJNEN KOZIJNEN -- DEUREN DEUREN in in ALUMINIUM ALUMINIUM && PVC PVC SERRES

B ras s c h aat s este stee en nw we eg g 2 29 92 2 •• 2 29 92 20 0 K K alm a lm tth ho 32 66 7 8866 •• Fa x 00003 3 22 33 666 6 66 444 4 4411 Bra sschaatse ou u tt B Be elg lgië ië •• Te Tell 0 00 03 23 36 66 65 57 Fax A lle d dag a ge en n o op pe en n v va n 10 10U U to t o tt 117 7U on g va n 114 4 UU tto t 17 w w.br u vo.be Alle an U • • z zo nd da ag v an ot 1 7UU •• w www.bruvo.be

       

Leegverkoop - finaLe verkoop open dagen 22 en 23 juni

korting -70% korting

op=op! Alles moet weg! Nog nooit waren schoenen zo voordelig!

Schoenen & Sport Willemsen

Dorpsstraat 74, Nispen

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

werkbladen nieuw! keramische

KORTINGS ACTIE

Lekker bijverdienen in de vakantie en toch veel vrije tijd!

KORTING

*

PLUS: elke dag een gratis krant.

SPECIAAL VOOR KIDS! BALLONNENCLOWN!

PLUS: een gratis regenpak. PLUS: sparen voor leuke cadeaus.

OP ZATERDAG 23 JUNI VAN 13.00 UUR TOT 16.00 UUR

De korting geldt van woensdag 20 t/m woensdag 27 juni op de originele prijs van de artikelen uit de hele collectie van Shoeby in Sint Willebrord. Alleen op vertoon of bij aanvraag van een Shoeby Savers Card en bij inlevering van deze knipbon.

*

DORPSSTRAAT 65, SINT WILLEBRORD

* eigen fabricage en toonzaal * alle stijlen en modellen op maat gemaakt * totale renovatie * klein bedrijf met grote mogelijkheden

www.keukenskonings.be

15% FASHION FOR WOMEN, MEN AND KIDS

gratis plaatsing

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98

WOENSDAG 20 JUNI T/M WOENSDAG 27 JUNI

OP DE HELE COLLECTIE

Kleine bedragen maken grote verschillen.

SHOEBY.NL

PLUS: € 50,Snelle Start premie!

voor informatie en aanmelden: *min. lftd: 15/18 jr (afh. van de wijk)/legitimatie verplicht

vlooien markt zondag 24 juni

van 10 tot 17 uur 0161-456291

IntratuIn terheijdenseweg 500 4826 aa

breda (Winkel is gesloten)

volg breda-noord en de borden richting terheijden. zie ook de pijlen met “vlooienmarkt”

☎ 0161-456291 Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

Komend najaar is een uitgebreid offensief van BMW te verwachten, met tal van nieuwe varianten op bestaande modellen. De 1-serie komt er ook als driedeurs en die varianten zijn € 1.000 lager geprijsd dan de al bekende vijfdeurs. Er komt ook een nieuwe basismotorisering in de 1-serie, de 114i. Deze heeft een 1,6 liter TwinTurbo-benzinemotor met 75 kW/102 pk. Met de komst van dit model, meteen ook als driedeurs, daalt de basisprijs van de 1-serie naar € 24.990. Net als tal van andere BMW’s betalen zakelijke rijders voor dit type maar 20% bijtelling. Aan de andere kant van het programma komt de 135i met zescilinder TwinPowerTurbo (235 kW/320 pk) als nieuwe topversie. Voorspelbaar, maar wel belangrijk nieuws is natuurlijk de nieuwe 3-se-

Liefhebbers van Italiaanse auto’s en allerhande ander moois uit het land van de laars, gaan op zondag 24 juni beslist naar Italia a Zandvoort.

Véél BMW-nieuws! rie Touring. Die komt later in het najaar, hierbij tonen we alleen eerste foto. De nieuwe Touring is niet alleen ruimer dan zijn voorganger, maar biedt ook de grootste minimale bagageruimte in zijn klasse: 495 liter. Bijzonder is ook dat de achterruit apart is te openen en de achterklep is standaard elektrisch bediend. Nadere gegevens volgen

Daar zal onder meer voor het eerst de Fiat 500 L zijn te zien. Wil je die gaan bewonderen, ga dan naar www.fiat.nl/500L en meld je aan, waarvoor je in ruil

later. Er zijn nog veel meer nieuwe varianten. Zo komt er eind dit jaar een 320i EfficientDynamics Edition, een zeer zuinige benzineversie met de 2,0 liter TwinPower Turbomotor, goed voor 125 kW/170 pk, maar ook een verbruik van slechts 5,2 l/100 km, ofwel een uitstoot van 124 g/km aan CO2. Dat betekent ook volgend jaar slechts 20% bij-

telling. Nieuw is bijvoorbeeld ook de 730d, die geldt als de zuinigste en schoonste diesel-limousine in het topsegment. Die 7-serie komt er ook met xDrive vierwielaandrijving, ook in de uitvoeringen 740d en 750d. De 5-serie GT komt er ook als 520d GT, met de 135 kW/184 pk sterke 2,0 liter viercilinder dieselmotor, bekend uit onder meer de X3. In die X3 is deze motor alweer een stapje verder, want vanaf augustus is die er ook als BluePerformance, ofwel een versie die voldoet aan de uitlaatgasemissienorm Euro 6, die pas in 2014 van kracht wordt.

een gratis entreekaart (!) voor het circuit ontvangt. Op www.italiaazandvoort2012.nl is een uitgebreid overzicht van alle activiteiten te vinden.

Opel Astra ook als Sedan

Toyota Yaris Full-Hybrid: het antwoord

Er is een vierde carrosserievariant in de nieuwe Opel Astra-serie. Naast de vijfdeurs hatchback, vijfdeurs Sports Tourer en de sportieve GTC komt nog de vierdeurs sedan. Er is keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels. In de slanke achterzijde bevindt zich een bagageruimte met liefst 460 liter inhoud, dat is een belangrijke reden om voor een sedan te kiezen. Nederland is niet het belangrijkste land voor de verkoop van relatief compacte sedanmodellen, maar deze Astra, die vanaf juni te koop is, mag best een mooie aanvulling van het aanbod worden genoemd.

Onverwacht: Chevrolet Trax De naam is al eens eerder gebruikt voor een studiemodel, maar het is toch knap onverwacht dat de Chevrolet Trax in 2013 als productiemodel leverbaar wordt. Feitelijk is dit een afgeleide van de Opel Mokka, die later dit jaar al zijn opwachting maakt als compacte SUV. Meer is er over de Trax nog niet bekend, dat komt ongetwijfeld later.

Tja, wat moet je nou, als autokoper? Per 1 juli verandert er van alles en de volgende fiscale wijzigingen zijn op komst. Allerhande merken schreeuwen nu van alles, maar wat is nou een auto die tot in lengte van jaren fiscaal voordelig blijft èn bovendien een goede en fijne auto in gebruik is? Het antwoord komt van Toyota: de Yaris Full Hybrid. De CO2–uitstoot, want daar draait alles om, van de Yaris Full Hybrid ligt op slechts 79 g/km. Daarmee is en blijft deze Toyota en vrij van BPM èn van Houderschapsbelasting, zo lang die mogelijkheid bestaat. Als die vrijstelling vervalt, kost deze Yaris in Houderschapsbelasting slechts een kwart van wat je voor een zogenaamd aantrekkelijke kleine diesel betaalt. Wie ‘m zakelijk gaat rijden, betaalt voor privégebruik tot in lengte van jaren maar 14% bijtelling. Daarbij is deze hybride Yaris ook in de dagelijkse praktijk ècht zuinig. Dat is geen theoretisch verhaal, in een eerste kennismaking, gewoon in het Nederlandse verkeer scoorden we zo maar 4,6 l/100 km. Dat is bijna 1 op 22, dus in de praktijk jij je werkelijk met gemak 1 op 20. Dat zijn prachtige cijfers,

maar zoals aangegeven mogen we vooral niet vergeten dat de Yaris ook een heel fijne auto in het gebruik is, met een heel ruim interieur en een rijke uitrusting. Dat weten we van de uitgebreide test van de gewone Yaris, eerder dit jaar. Die ‘hybride-loze’ Yaris blijft natuurlijk, maar na 1 juli zal die vrijwel hetzelfde kosten als deze hybride-uitvoering. Dan is de keuze niet moeilijk, vooral niet als je bedenkt dat een hybride ook nog eens veel minder in onderhoud kost. Hij heeft immers geen startmotor, dynamo, koppeling (standaard automaat!), distributieriem of V-snaar. De van Toyota bekende betrouwbaarheid geldt ook hier, de accu van het hybridesysteem gaat bijvoorbeeld een autoleven lang mee. Voor de aandrijving maakt de Yaris Full Hybrid overigens gebruik van een 1,5 liter benzinemotor plus elektromotor, zoals die onder meer in de USA in de Prius wordt gebruikt. Samen zijn die twee motoren 74 kW/100 pk sterk: zuinig rijden hoeft niet traag te zijn. De Toyota Yaris Full Hybrid staat met ingang van dit weekend bij de dealer en de prijslijst start bij € 17.990.

n m u Col Help, ik wil hulp! (deel 1)

Een vakantiebeurt, of gewoon een grote beurt kort voor de vakantie, kan veel malheur voorkomen, maar het is geen garantie dat je auto niet kapot gaat. De onderhoudskosten maken maar een relatief klein deel uit van de totale kosten van autorijden en ik bespaar daar beslist niet op. Toch had-ie me mooi te pakken, mijn auto, waarin ik een ijzeren vertrouwen had. Diep in het prachtige Toscane parkeer ik toevallig met de voorkant iets naar beneden en direct nadat ik ben uitgestapt zie ik een straaltje groen vocht onder de neus uitkomen: koelvloeistof. Is het lekkage of loopt de boel heet? Een paar uur later is de zaak afgekoeld en waag ik het er op in elk geval een stukje vooral naar beneden te rijden naar een wat groter dorp. Daar kunnen we tenminste een broodje eten en de boel verder bekijken. Het is geen lekkage en de ventilator doet het, zover ben ik al. Voor de zekerheid koop ik extra koelvloeistof, maar even verderop bij een tankstation klinken er zulke onheilspellende geluiden onder de motorkap dat ik geen meter verder wil. Ik kan iedereen aanbevelen niet naar het buitenland te gaan zonder een passend lidmaatschap van de ANWB, maar zelf ben ik lid van de KNAC. Dat is een onderdeel van de ANWB, dat onder meer de garantie geeft dat men indien nodig elke auto repatrieert. De ANWB mag –begrijpelijk- een auto laten staan als de kosten van de repatriëring hoger zijn dan de waarde van de auto. Ik bel naar Den Haag waar een zeer begripvolle medewerker op de Alarmcentrale me rustig uitlegt hoe het verder gaat. Het gaat wel even duren, drie uur later is er een afsleepauto, waarvan de bestuurder alleen ‘Pompe di Aqua’, mompelt. De waterpomp is kapot, dat zou best eens kunnen. De auto gaat op de vrachtwagen naar een bergingsbedrijf, daar verschijnt ook een taxibusje om ons te vervoeren. We hebben gelogeerd in het huis van vrienden in Toscane, daar staat ook onze bagage nog, dus moeten we daarheen terug. Ons reisdoel, Rome, kunnen we nu wel vergeten. Dat huis staat op een verder vrijwel verlaten berg, waar je weinig anders kunt dan van het uitzicht genieten, maar ja, het regent en het is 15 graden. We klagen niet, want pas veel later begrijpen we dat er een paar honderd kilometer noordelijker een aardbeving is geweest. Via-via kunnen we bij een lokale garage een auto huren, zonder zijn we hier echt verloren! We hebben de pech dat we op zaterdagmiddag zijn gestrand, dus tot maandag gebeurt er gewoon helemaal niks. Op maandag rond de middag belt Marieke van de Alarmcentrale weer: de klachten zijn erger dan gedacht. Ik vind het nog steeds vooral míjn probleem, dus gaan we met de huurauto naar de garage waar de auto staat, voor overleg. De garagist maakt het meteen duidelijk: niet alleen is de waterpomp kapot, de koppakking is ook lek. Hij kan het maken, maar dat duurt minstens vier dagen en gaat € 1.200 kosten. Ik bel Marieke weer, die slaat spijkers met koppen: daar kunnen we niet op wachten, de auto gaat op transport en ze gaat voor ons de thuisreis organiseren. Op het moment van schrijven is de auto nog niet gearriveerd, dus ik veroorloof het mij deze column in de volgende editie een vervolg te geven! Bart van den Acker


ALLEEN IN JUNI: KIJKEN-KOPEN-RIJDEN VOORDEEL!

Mercedes-Benz A-ctie!

Nu nog maar enkele beschikbaar! Mercedes-Benz

18 KLEUREN OP VOORRAAD! OP = OP

TRANSFER VAN HET JAAR! NIEUW. DE PEUGEOT 208 ACTIVE 1.4 VTI 95PK 3-DRS VANAF € 15.950

A160 Edition 125 Leverbaar al vanaf

€ 18.990,Incl. metallic lak, stoelcomfortpakket, airconditioning, Audio 20, Bluetooth telefoonvoorbereiding, vloermatten tapijt. Ook leverbaar in 20% bijtellings uitvoering. Klantvoordeel tot € 4.258,-. ExtRA AANBOd - NavigatieMedia center nu voor € 995,- 16” Licht metalen velgen nu voor € 995,-

FinAnciEr dEzE Auto voordElig MEt EEn rEntEtAriEF vAn 5,9%

€ 750 EXTRA TRANSFERBONUS • 0% RENTE - 3 JAAR 3 X 3 ACTIE: 3 JAAR EXTRA GARANTIE • 3 JAAR PEUGEOT ASSISTANCE 3 JAAR GRATIS ONDERHOUD GEEN WEGENBELASTING

GEEN BPM

GEEN BPM

GEEN BPM

Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.

0% rente actie alleen geldig bij aanschaf van de Peugeot 208 1.4 VTi. Genoemde adviesprijs is incl. btw, excl. kosten rijklaarmaken, eventueel vernislak, verwijderingsbijdrage, leges en overige fabrieksopties. Afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Deze aanbiedingen gelden alleen bij aanschaf en registratie uiterlijk 30 juni 2012. Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V (registratienummer AFM 12007744). Meer info en voorwaarden via www.peugeot.nl. Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Actie geldig tot en met 30 juni 2012, actiemaximum op de 208 is € 10.000

Peugeot 208 Access 1.4 VTI Peugeot 208 Access Envy 1.4 VTI

Bergen op zoom Mimosastraat 50 4621 HV Bergen op Zoom

Contantprijs

Aanbetaling/ inruil

Prijskrediet

Looptijd in maanden

Debetrentevoet

€ 14.350

€ 7.200

€ 7.900

36

0%

0%

€ 219

€ 7.900

€ 17.490

€ 7.490

€ 10.000

36

0%

0%

€ 278

€ 10.000

Jaarlijks kostenTotaal te betalen Maandbedrag precentage bedrag

roosendaal Bredaseweg 225 - 227 4705 RN Roosendaal

SHELL GASTELSEWEG

Gereedschap tanken

Spaar nu voor extreem hoge korting op Kinzo gereedschap.

PTA ROOSENDAAL Vlierwerf 6 Tel.: (0165) 52 66 66 PTA GOES Pearyweg 11 Tel.: (0113) 22 06 20 PTA VLISSINGEN Pres. Rooseveltlaan 768 Tel.: (0118) 42 04 20 PTA TERNEUZEN Productiestraat 4 Tel.: (0115) 68 35 30 PTA MIDDELHARNIS Kastanjelaan 41-43 Tel.: (0187) 48 30 94 www.pta.peugeot.nl

Zolang de voorraad strekt.

Wij zijn nog steeds het goedkoopste bemande tankstation van R’daal

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

OCCASIONS BJ PRIJS Prijs APK, en of Bovag-garantie in € OCCASiOnS BJ PRiJS Ookincl. voor uwafleverbeurt wintercheck winterbanden kunt Mercedes Benz C180Kbel combi airco meer 2007info 18.950 IN € u bij ons terecht, of Avantgarde mail ons voor Mercedes Benz C180K Sedan Avantgarde airco 19.250 Mercedes Benz C180K combi 20072007 19.950 BJ2007 PRiJS Avantgarde aircoleer nav.airco Saab 9-5OCCASiOnS 2.0t Estate 19.950 IN € Saab 9-5 Golf 2.0t 1.6 Estate leer nav.airco 20072009 19.950 Volkswagen Trendline airco 15.950 Mercedes Benz C180K combi 2007 Opel Vectra 3.0 Cdtiairco Eleg. airco 2004 9.950 Hyundai Tucson 2.0 V6 W.Cup 2006 19.950 9.950 Avantgarde airco Opel Zafira 1.8 16V Max Cool airco 2004 6.950 Opel Zafira 1.8 16V Eleg. Airco 2002 4.950 SaabAstra 9-5 2.0t Estate leerairco nav.airco 2005 2007 19.950 Opel H 1.8 Cosmo 10.950 Opel Zafira 1.6 16V AircoEleg. airco 2004 2002 9.950 4.950 Opel Vectra 3.0 Eleg. V6 Cdti Opel Astra Opel Vectra 3.0H1.8 V6 Cdti Eleg. Airco 2004 12.450 8.750 Opel Zafira 16V Max Cool airco 2007 2004 6.950 Opel Astra 1.6 GTC Njoy airco Opel Vectra 1.9H V-Line airco 2006 12.950 6.950 Opel Astra HDCTi 1.8 Business Cosmo 2005 10.950 Opel Astra 1.6 airco 2008 Opel Astra Opel Astra H 1.6 Stat. 20072009 12.450 Opel Agila 1.0 Edition airco Bus. Airco 7.950 Opel Astra H 1.6 1.6 Stat. GTC Cosmo Njoy airco 2007 12.450 Opel Astra H 2007 Opel Agila 1.2 16V 2004 12.950 4.450 Opel Astra HNjoy 1.6airco Business airco 2008 12.950 Opel Astra 1.6 Cosmo 2007 Opel Corsa 1.2H 3 drsaut.station 2008 11.950 7.950 Opel Astra Astra H H 1.6 1.6 Njoy Stat. airco Bus. Airco 2007 12.450 Opel 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 7.450 Opel Astra Astra H H 1.4 1.6 Njoy Stat. Cosmo 2007 12.950 Opel 2004 7.950 Opel Corsa 1.21.7 airco 5drs 2007 11.950 7.750 Opel Astra HBusiness 1.6 aut.station 2007 Opel Astra DTCosmo Njoy airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.2H16V airco 2007 7.450 7.950 Opel Astra 1.6Njoy Njoy airco 2004 7.950 Opel Meriva 1.4 16V airco 2005 Opel Meriva 1.6 Aut. Airco 2004 5.450 6.450 Opel Astra H16V 1.4 Njoy 2004 7.950 Opel Agila 1.2 16V 2004 Opel C1 Astra Njoy airco airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.4 DT 16V inTouch 2009 Citroën 1.0 1.7 Amb. Airco 2010 10.950 7.950 Opel Corsa Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Opel Cdti 2004 Peugeot 207 1.61.3 airco 2007 3.950 9.450 Opel Agila 1.2 16V 2004 5.450 Opel Corsa 1.2 Njoy airco 3 drs 2008 Ford Fiësta 1.25 Trend airco 2009 9.950 9.950 Opel Corsa Corsa 1.2 1.4 Business 16V inTouch 2009 10.950 Opel aircoairco 5drs 2007 8.950 Ford Ka 1.3 Futura airco 2006 4.950 Opel Corsa Corsa 1.2 1.3 Business Cdti 2004 3.950 Opel airco 5drs 2007 8.450 Toyota 1.31.2 VVTi Asp.airco Aircoairco 2010 11.950 OpelYaris Corsa 1.2 Njoy 3 drs3drs 2007 2008 9.950 Opel Corsa Business 7.950 Toyota 1.6 Ecc airco 5drs 2001 2006 3.950 9.995 OpelCorolla Corsa 1.2VVT Business 2007 8.950 Skoda Octavia 1.6 airco Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 1999 2007 Mercedes C180 Fiat Punto 1.2Benz Active airco 2006 8.450 5.450 Opel Corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 Eleg.auto.airco OCCASIONS Skoda Octavia airco 2001 3.950 Peugeot 205zonder 1.41.6 Generation 1997 750 Prijs incl.APK garantie Mercedes C180 1999 BMW All Road 1995 Opel Astra 1.6Benz GL F650 1998 2.250 1.950 BEDRiJFSWAGEnS (EX B.T.W.) Eleg.auto.airco Opel Astra 1.6 16V Comfort 2000 6.750 2.450 Peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 Opel Combo 1.3 CDTi airco/navi 2007 Chrysler Neon 2.01.3 16V Aut.airco 2000 4.750 1.750 BMWCombo All Road F650 1995 2.250 Opel Cdti 2004 BEDRIJFSWAGENS BEDRiJFSWAGEnS (EX B.T.W.) 1.3afleverbeurt CDTi airco/navi 2007 6.750 exOpel BTW Combo incl. APK, en Bovag-garantie Opel Combo 1.3 Cdti 2004 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750 4.750

VLIEG NAAR DE MAAN

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Tot 70% korting!

AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl AUTOBEDRIJF F. NOUWS Rucphen Sprundelseweg 35 B Tel.: (0165) 34 37 40 www.nouws.peugeot.nl

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt schades, ruitreparatie en BOVAG producten! St. Janstraat 147 – 4714 Tel: 0165-382830 u bij ons terecht, belEE of Sprundel mail ons– voor meer info

www.sturmauto.nl

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

SHELL GASTELSEWEG

16 eurocent korting op brandstof

Gastelseweg 201 Roosendaal

Ook ’s avonds.

Dorpsstraat 33 Ossendrecht tel: 0164-672679

Voorverkoop/SALE 20% - 40% KORTING vanaf woensdag 20 juni

WW W.VA NDENBROEKBES

TR AT INGEN.NL

EKACTIE

Max 50 liter brandstof per wasprogramma.

KUNSTGR AS 10% KORTING

Actie geldt niet voor tankkaarthouders

*

*Geldig t/m 1 juli 2012

Actie geldig in juni en juli

Shell Gastelseweg, Gastelseweg 201, R’Daal

06 - 122 58 443

Sebregts Mode

Bij aankoop van wasprogramma 1 t/m 5.

Volg ons ook op Facebook

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

DIG A D

V IE S

T E K WA

L ITEIT

N VA K KU HO O G S

BE S T E E 10 0 % T

SER V IC

E

= NHEID V R E DE

Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel info@vandenbroekbestratingen.nl SIERBESTRATING • TUINVERLICHTING • BLOKHUTTEN • VERANDA’S


RSO afscheidsconcert Rik Ghesquière

Rik Ghesquière.

ROOSENDAAL - Met een concert op 1 juli neemt onze dirigent Rik Ghesquière afscheid van het Roosendaals Symfonie Orkest. Het orkest heeft 10 jaar onder zijn inspirerende leiding gestaan en een groot aantal muzikale producties ten gehore gebracht.

Met grote gedrevenheid en passie heeft Rik het orkest naar grote muzikale prestaties weten te leiden. Niet alleen in de eigen concerten, maar ook in de samenwerking met andere vormen van kunstbeoefening, zoals koren en toneel. Juist deze samenwerking was reden om de Cultuur-

prijs 2009 van de Gemeente Roosendaal aan het RSO toe te kennen. Een aantal hoogtepunten van de laatste jaren mogen niet onvermeld blijven, zoals de productie “Hij komt” van ROOS ter gelegenheid van 200 jaar Stadsrechten Roosendaal, Het Lied van de Blinde geschreven door Jac. Linders, het jubileumconcert van Omonia, de productie “Sprookjesmuziek” van ROOS, het dubbelconcert met Sinfonietta, het jubileumconcert van het West Brabants Gemengd Koor maar ook de “Jahreszeiten” van Haydn en het concert “Amercan”, met daarin een pianosolo van Rene Arons. Velen hebben genoten van een of meerdere uitvoeringen van het RSO. Op 1 juli aanstaande is de mogelijkheid nog een keer te genieten van het RSO onder leiding van Rik Ghesquière in zijn afscheidsconcert. Uitgevoerd worden het Tripelconcert van Beethoven met als solisten het Belgische Trio Portici, en de Egmond Ouverture. Het concert begint om 14.30 uur in schouwburg De Kring te Roosendaal. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Schouwburg De Kring, tel. 0165-555555 of via www. dekringroosendaal.nl

Beginnerscursus ‘bijen houden’ ROOSENDAAL - Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant te Bergen op Zoom start in september een beginnerscursus bijen houden. Iedereen kan hieraan deelnemen. De cursus wordt gegeven door erkende bijenteeltleraren en bij het met goed gevolg afleggen van het examen, krijgt de

cursist een officieel erkend diploma. Het theorie-examen is in september 2013. Na de 6 theorieavonden, die nog dit jaar worden gegeven, volgt volgend voorjaar en zomer een praktijkgedeelte waarbij met kleine groepjesonder leiding van een ervaren imker het echte werk begint. Hoe vind ik de koningin? Zijn er eitjes in het volk? Waarom hebben cellen een plat en andere

Jaarlijkse bekeruitreiking door biljartvereniging Hemo HEERLE - De jaarlijkse koffietafel met daarna de bekeruitreiking van biljartvereniging Hemo op dinsdag 12 juni. Dit jaar was het een spannende strijd om de titel: Persoonlijk Kampioen HeMo 2012. Frans Elst was toch van begin af aan de meest constante speler. Harry Koen en Marijn Helmons bleven tot enkele weken voor het einde goed in de top meedraaien. Opmerkelijk was bij dit kampioenschap ook het sterke spelen van Toon Franken (Toon wordt in augustus 90 jaar). Piet Verbeek speelde met 111% van zijn moyenne het beste kampioenschap, maar eindigde toch slechts op plaats 8. Opmerkelijk ook dat de kampioen van vorig jaar niet verder kwam dan plaats 10. Wat ook nog nooit is voorgekomen was dat 2 personen precies met hetzelfde aantal punten eindigden: Piet Kriesels en Harry Koen. Omdat Piet Kriesels 106% van zijn gemiddelde scoorde en Harry Koen 101%, eindigde eerstgenoemde op plaats 2. Wetenswaardigheden kampioenschap: 55 wedstrijden gespeeld, 7 van de 11 spelers speelden boven hun aanvang gemiddelde, 6 spelers

hadden een serie van 10 of hoger, laagste score 2,16 punten, 8 spelers scoorde lager dan 5,50 punten, 1 wedstrijd remise, 1 wedstrijd 40 punten. Einduitslag werd bekend gemaakt door Leo Balemans: 1. Frans Elst 103,16, 2. Piet Kriesels 98,60, 3. Harry Koen 98,60, 4. Frie Wierckx 96,30, 5. Rinus van Oorschot 96,24, 6. Toon Franken 93,38, 7. Marijn Helmons 90,91, 8. Piet Verbeek 89,50, 9. Harry Schijven 86,77, 10. Leo Balemans 81,75, 11. Rinus van Geel 74,38. Na de bekendmaking van de eindstand volgde de bekeruitreiking. Voor de nummers 1, 2 en-3 was er een plaquette met inscriptie. De wisselbeker voor plaats 2 (Tinus v.d. Heyden bokaal) werd door Jaan v. d.Heyden aan Piet Kriesels overhandigd. Het uitreiken van de wisselbeker voor plaats 1 (Autobedrijf De Blaaij bokaal) gebeurde door Corne de Blaaij. De winnaar van dit persoonlijk kampioenschap, Frans Elst, gaat op donderdag 30 augustus spelen tegen de persoonlijk kampioen van O.G Wouw, Wouwse-Plantage, Leonardushof en Nisipa. Dit alles om de titel persoonlijk kampioen 2012 senioren biljart wouw e.o. in Buurthuis Nisipa, aanvang: 10.00 uur.

een bol dekseltje? Wanneer kan ik honing oogsten? Op al deze en nog veel meer vragen krijgt men tijdens de cursus zowel theoretisch als praktisch een antwoord. Men kan ook alleen het theoretisch gedeelte volgen. Opgeven of info: e-mail: bijenhoudersdewalvanbrabant@gmail.com, tel.: 0164253465.

Bedevaart naar Kevelaer ROOSENDAAL - Kevelaer, vlak over de Duitse grens ten noorden van Venlo, is een van oudste bedevaartplaatsen van Maria in Europa. Al vanaf 1642 trekken pelgrims uit Nederland, België, Luxemburg en het Duitse Rijnland en Westfalen hierheen, soms individueel, maar vaak ook in groepen. In Roosendaal gebeurt dit al vanaf 1904, met enkele onderbrekingen vanwege de

twee wereldoorlogen. Oorspronkelijk een tweedaagse tocht per trein, later een tweedaagse of eendaagse tocht per bus. Tot 1 augustus hebt u de gelegenheid u op te geven voor de bedevaart naar Kevelaer vanuit Roosendaal en omgeving, die dit jaar voor de 96ste keer gehouden wordt. De tweedaagse tocht is op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus, de ééndaagse tocht is op woensdag 22 augustus. Voor de tweedaagse tocht moet er natuurlijk

overnacht worden in Kevelaer. Wie het bezwaarlijk vindt om zelf een hotel te zoeken kan daarbij hulp krijgen. Inlichtingen en aanmelden bij: C. van den Eijnden, Keijenburg 17, tel. 0165-553652, e-mail: ceijnden@hotmail.com; J. Goorden, Bandeliersberg 15, tel. 0165-563841 e-mail: goordendewitte@home.nl; G. Tak, Da Costaflat 69, tel. 0165-544695; A. Rens, Keijenburg 15, tel. 0165-544794, e-mail: adenriet@home.nl

Rechts Corne de Blaay, links Frans Elst.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 20 juni: bidstond 19.30u. Zondag 24 juni: eredienst 10.30u. Spreker: A. Rohoman. Maandag 25 juni: bijbelstudie 19.30u. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 24 juni 11.30u Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor Langdonk. Voorganger: Pastor J. v.d. Elzen. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 23 juni 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor J. v.d. Elzen. Zondag 24 juni 10.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor J. v.d. Elzen. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 24 juni 9.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Zondag 24 juni 11.00u Eucharistieviering m.m.v. Franciscuskoor. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars. Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Elke 2e zondag van de maand 11.30u Eu-

charistieviering. Dinsdag 26 juni 14.00u Seniorenviering. Voorganger: Pastor E. Ettes. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 24 juni 10.30u: voorganger pastor Chantal Sluijsmans m.m.v. het Maria van den Eijnden, zang. De Bloemschevaert Zaterdag 23 juni geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 24 juni 10.00u: voorganger pastor Ria Verheul. De Eglantier Vrijdag 23 juni 10.00u: voorganger pastor Fons Burm. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u: voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 14.30u: voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 24 juni 10.30u: voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. de Molenwieken (Standaarbuiten). Wildenborch Geen kerkdienst.

EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Donderdag 21 juni - vrouwenavond. Diverse vrouwen geven hun getuigenis over wat God in hun leven heeft gedaan. Kom en luister mee! Koffie/thee vanaf 19.45u. Zondag 24 juni – Feestelijke eredienst. Deze zondag sluiten we met elkaar het seizoen af. Diverse leden zullen vertellen over hun wandel met God. Aansluitend zullen we met hen die zich hiervoor hebben opgegeven BBQen Maandag 25 juni – Gemeentebidstond. Met elkaar bidden voor de gemeente, de stad, het land en alles wat ons bezighoudt. U bent van harte welkom mee te komen bidden om 19.30u. PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl EMMAÜSPAROCHIE 12e zondag door het jaar; afsluiting werkjaar; thema: In het zonnetje met Sint-Jan. St. Josephkerk . Vrijdag 22 juni 18.3u Eucharistieviering. Zaterdag 23 juni 19.00u Woord - Communieviering. Verkondiging: Pastor Petra PAGINA 20

Versnel. Cantors en samenzang. Organist: mw. Angèle Oerlemans Zondag 24 juni 10.15u Eucharistieviering. Verkondiging: Pastor Petra Versnel. Gemengd Koor en Gelegenheidskoor St. Joseph. Organist: mw. Angèle Oerlemans. Dinsdag 26 juni 09.00u Woord - communieviering; 14.30u Rozenkransgebed. Boeken- en platenmarkt op vrijdag 29 juni van 18.00-21.00u en zaterdag 30 juni van 10.00-13.00u in de St. Josephkerk, St. Josephsstraat 4. ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 23/24 juni: Parochiefeest (Lc.1, 57-66+80) Zaterdag 17.30u eucharistieviering Cantores. Voorganger: pastor J. v.d. Elzen. Zondag 10.00u eucharistieviering St. Janskoor. Voorganger: pastor J. v.d. Elzen. Maandag Mariagaard Nieuwstraat 8.30u Eucharistieviering Dinsdag Onze Lieve Vrouwekerk Kade 9.00u Eucharistieviering Woensdag Mariagaard 8.30u Eucharistieviering Donderdag Onze Lieve Vrouwekerk 9.00u Eucharistieviering Vrijdag Mariagaard 8.30u Eucharistieviering ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600

Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


Profiteer van onze feestelijke

! e s g a a d 4 E I T C A

! d n o o r Bek

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

JUNI

JUNI

JUNI

JUNI

D KOOPAVON

D KOOPAVON

D KOOPAVON

20 21 22 23

at a c i f i t r e c t me

€3550 Jeroen Melse en Niels Moens:

Voor ons een uitdagend doel waar we

graag voor gaan. Afspraak is afspraak!

Het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche geeft blijk van een hoge mate van klanttevredenheid. Wij zijn geslaagd, u toch zeker ook!

k r e m r u e K met e h c n a r b n e k u e K t i e t i l a Kw VAATWASSER

ba sis rd t toe ge ke nd op He t Ke ur me rk wo rd en die uit ge vo er d wo va n kla nte nq uê tes ke lijk e St ich tin g do or de on afh an e. ing Ke uk en br an ch Kw ali tei tsv er be ter e nte n ee n po sit iev ke n die op all e pu Al lee n ke uk en za n, on tva ng en ns um en ten kri jge wa ard er ing va n co EN BR AN CH E KWAL IT EI T KE UK RK ME UR KE t he he bb en oo k on ze ve sti gin ge n vo or ee n jaa r. Al en ! Ke ur me rk on tva ng vo or dit jaa r he t ts op ! En da ar zijn we tro

icaat met certif

999

€499 COMBIMAGNETRON

icaat met certif

1279

€649 INDUCTIEKOOKPLAAT

icaat met certif

875

€399

€4400 Bekroond

47 at Amundsenweg a c i f i t r e c t 4462 GP Goes me

WWW.DBKEUKENS.NL

T (0113) 21 97 70

Ceciliaweg 4 4697 RV Sint Annaland T (0166) 65 34 48

Altijd de voordeligste keuze!


vacatures

Wil jij hét aanspreekpunt zijn als wijkzuster/wijkbroeder? Als wijkzuster/wijkbroeder ben je het aanspreekpunt op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de wijk. Met de klant onderzoek je de behoefte of de vraag. Samen kijken jullie wat de klant en het netwerk op kan vangen. Professionele aanvulling van de eigen kracht. Niet de indicatie, maar de vraag van die specieke klant is leidend. De wijkzuster/wijkbroeder is er voor iedereen! Voor de wijkzuster/wijkbroeder nieuwe stijl zijn wij in ons hele werkgebied op zoek naar

WIJKVERPLEEGKUNDIGEN Wij zoeken goed opgeleide wijkverpleegkundigen bij voorkeur niveau 5. Als persoon zoeken wij het type mensen-mens. Ben je opgeleid op niveau 3 of 4 en wil je graag samen met de wijkzuster/wijkbroeder de wijk in, ook dan hebben wij mogelijkheden voor je. Wil jij met ons meedoen, kijk dan voor meer informatie en sollicitatie op onze website www.surpluszorg.nl en klik op Vacatures (vacaturenr. 2012/037). Of bel met Jolanda Knuistingh Neven, personeelsadviseur, tel. 0168-323350.

De ROoy

De Rooy Warehousing & Distribution

FUNCTIEOMSCHRIJVING FUNCTIEOMSCHRIJVING

Meat Friends Roosendaal breidt nog verder uit!! Wij gaan mee met de tijd en investeren in duurzaamheid, dierwelzijn en kwaliteit. Dat zit in onze genen. Wij willen de beste kwaliteit en service verlenen aan onze klanten. Daarom zijn we op zoek naar medewerkers met kennis van vlees en die meedenken binnen ons bedrijf. Wij zijn op zoek naar:

- Kanters / vliezers - Part time chauffeurs - Orderpickers met verstand van rund- en varkensvlees - Planner van vers vleesproductie

Geïnteresseerd? Uw sollicitatie sturen naar: Meat Friends Roosendaal BV t.a.v. Nicolette van der Wegen Schotsbossenstraat 3 4705 AE Roosendaal Mailen kan natuurlijk ook: nvdwegen@meatfriends.nl Voor meer informatie over de functies kun je contact opnemen met Roy Merkx, telefoonnummer 06 – 11 56 16 59

Positie :

Distributiechauffeurs Benelux (eendaagse ritten)

Distributiechauffeurs Benelux

Positie Rapporteert : aan : Transport planner (eendaagse ritten) Rapporteert aan : Transport planner Positie: Uitvoerend Positie: Uitvoerend Ondergeschikten : Geen Ondergeschikten : Geen Doel van de functie

Doel van functiedistributie van witgoed in de Benelux regio. U verzorgt vanuit ons Dede fijnmazige De fijnmazige distributie invan witgoed in de Benelux regio. Uvan verzorgt ons distributiecendistributiecentrum Oud Gastel de fijnmazige distributie witgoedvanuit en inzameling van trum in Oud Gastel de fijnmazige distributie van witgoed en inzameling van wit- en bruingoed. wit- en bruingoed. Taken & verantwoordelijkheden:

Taken & verantwoordelijkheden: • Rijden van een route met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of • Rijdentrekker van een met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of trekker metroute city oplegger. met• city oplegger. Lossen en afleveren van goederen op de desbetreffende adressen. • Lossen en afleveren goederen • Retour laden op van aflever adressen.op de desbetreffende adressen. • Retour ladenladen op aflever adressen.goederen op afhaaladressen. • Retour van ingezamelde • Feedback aan de afdeling planning overop problemen in de route. • Retour laden van ingezamelde goederen afhaaladressen. • Het melden schadeplanning en reparaties het voertuig. • Feedback aan devan afdeling overaan problemen in de route. • Het melden van schade en reparaties aan het voertuig.

Profiel: • Ervaring met het rijden met trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen Profiel: en aanhangwagen (CE rijbewijs). • Ervaring met CCV-b het rijden met 95. trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen en • In bezit of Code aanhangwagen rijbewijs). • Ervaring in (CE distributiewerk. • In bezit CCV-b voorkomen. of Code 95. • Verzorgd • Eeningoede geografische kennis van de Benelux. • Ervaring distributiewerk.

• Verzorgd voorkomen. • Reacties Een goede geografische kennis van de Benelux.

Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174.

CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede dienstverlening net zo vanzelfsprekend als betrouwbaar is. CCT verzorgt voor een groot aantal nationale en internationale klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. www.cctmoerdijk.com

Wegens de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s

Reacties Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

(Allround) Terminal Medewerkers (m/v)

M.Q. STATIEVEN B.V.

Ruime ervaring op de Reachstacker is een pré

Wij zijn een fabrikant van aluminium statieven, masten en toebehoren voor lasers, meetinstrumenten en machinebesturingen voor weg- en waterbouw, pen Pagina 1 welke wereldwijd worden verkocht.

Full time 40 uur, 3 ploegendienst

Functieomschrijving: Het betreft een functie waarbij je zo breed mogelijk ingezet wordt om de terminal zo efficiënt mogelijk te laten draaien. De werkzaamheden bestaan uit alle voorkomende terminal werkzaamheden, voornamelijk de op- en overslag van containers en stukgoed welke uitgevoerd worden door middel van:  Heftruck  Reachstacker  Emptyhandler  Terminaltrekker  Kraan Functie-eisen: Wij zoeken enthousiaste kandidaten met enige relevante werkervaring op (één van) bovengenoemd werkmaterieel. Certificaten zijn een pre maar niet noodzakelijk. Geen 9-5 mentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken. Wat bieden wij? Wij bieden een dynamische werkomgeving met uitdagende werkzaamheden in een bedrijf wat nooit stil staat. De functie biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Meer informatie of solliciteren? Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur bij voorkeur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wegens uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

Meer dan een half miljoen 7-5-2012 Bodes elke week!

Ervaren CNC draaier, frezer. Doorgroeifunctie voor productieleider.

Die zelfstandig kan programmeren en ook conventioneel draaien en frezen beheerst i.v.m. het maken van spangereedschap en prototypen van nieuwe producten. Welke bereid is tot het verrichten van diverse productie werkzaamheden. Wij bieden de mogelijkheid tot het volgen van gerichte opleidingen. Heb je interesse in deze uitdagende functie met goede toekomst mogelijkheden stuur dan je schriftelijke sollicitatie naar het onderstaande adres ter attentie van de heer C. van Dongen of A. de Vries. M.Q. Statieven B.V. Mon Plaisir 102-H 4879 AT Etten-Leur E-mail mail@mq-statieven.com

GevraaGd

Personeel

horeca medewerker en ervaring shoarma nummer: 06-53313372 of 06-20258074


- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Do 28 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 30 aug, Hotel Trivium te Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

Voor ons bedrijf in Etten-Leur zijn wij op zoek naar een

Beginnend lasser/Metaalbewerker 40 uur De werkzaamheden bestaan o.a. uit: - lassen - metaalbewerken - zagen - slijpen - samenstellen constructies - allerlei andere hand- en spandiensten in dit brede vak. Functie-eisen: De collega die wij zoeken is tussen de 18-22 jaar, collegiaal, flexibel in werktijden, bereid een opleiding te volgen, erg handig of erg leergierig en heeft verantwoordelijkheid. Geboden: Een uitdagende functie bij een bedrijf dat werkzaam is in de metaalindustrie. Wij bieden een prettige en collegiale werksfeer. Interesse? Stuur dan een e-mail naar info@br-voeg.nl TCR is een keurmerk gecertificeerd bedrijf en verzorgt op kwalitatieve en dynamische wijze diverse soorten van personenvervoer in heel West-Nederland. De kracht van TCR is flexibiliteit.

Wij zijn op zoek naar: Wij zijn op zoek naar een:

Allround Warehouse Medewerker ADR-goederen

chauffeurs scholierenvervoer

TCR is en keurmerk gecertificeerd bedrijf en verzorgt op kwalitatieve en dynamische wijze diverse soorten van personenvervoer in heel West-Nederland. De kracht van TCR is flexibiliteit. Vanaf september zal TCR het scholierenvervoer verzorgen in de omgeving Bergen op Zoom en Roosendaal. Hiervoor zijn wij op zoek naar:

Voor onze vestiging te Roosendaal

Binnen deze functie als Allround Warehouse Medewerker ADR-goederen ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden rondom het laden, lossen en opslaan van ADR-goederen. Je gaat zowel handmatig als met de heftruck laden en lossen en met de combitruck sla je de ADR-goederen op in palletplaatsen. Daarnaast controleer je op basis van transportdocumenten deT in-Ien ADR-goederen en draag je zorg IJS KOR Nuitgaande G EEMPRen EENschoon voorMeen opgeruimd warehouse.

OR SPECIAAL VOHT U INGEKOC

voor de regio Roosendaal & Bergen op Zoom)

Jij

€1.700,-

CITROËN C3

Vaardigheden vanaf Je bent in het bezit van een Hef- en reachtruckcertificaat en een certificaat werken met gevaarlijke stoffen (ADR). Je hebt€een vmbo werk- denkniveau en beheerst de 14.690 Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie. NU M

ET EXTRA

KORTING

Ben je geïnteresseerd in de functie Allround Warehouse Medewerker ADR-goederen? ABS Reageer dan snel enStuurbekr. stuur ons jouw motivatiebrief en CV + referentie Airbags Airco perCPV+El. e-mail, rrj@gondrand.nl, toe! ramen Radio+CD+MP3 Mistlampen

Taxichauffeurs

Hoogte verst. stoel

*Excl. kosten rijklaar maken en excl. metallic lak

€ 12.990,-

VAN BEEK Van Beek autoBedrijVen B.V. $872%('5,-9(1

Oudenbosch Tel. 0165-313944 Roosendaal Tel. 0165-552688

Bergen op Zoom Tel. 0164-242050 Vlissingen Tel. 0118-629955

- het assisteren van de Chef Werkplaats - het coördineren en indien nodig aansturen van - het verzorgen van de planning en de inkoop - het onderhouden van contacten met leveranciers betreffende de inkoop

Wij

bieden een open en informele werksfeer waarin wij collegialiteit heel belangrijk vinden.

primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en zijn er mogelijkheden voor het volgen van cursussen. Wij zijn bereid tot het betalen van een salaris boven CAO.

Chauffeurs scholierenvervoer (Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda) Een afwisselende en zelfstandige functie in het vervoer van scholieren in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. Met ingang van 13 augustus 2012. Het betreft 15 - 20 uur per week. U rijdt op maandag t/m vrijdag een ochtend- en middagrit. Mogelijkheid tot vast dienstverband. Salaris conform CAO Taxi. Ook chauffeurs met de VUT of Pre-Pensioen worden gevraagd te reageren. Heeft u interesse in deze functie? Stuur ons dan binnen twee weken uw sollicitatiebrief met Curriculum Vitae.

Functie-eisen: - In bezit van Rijbewijs B - Geldige chauffeurspas taxi, of bereidheid deze te behalen - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Flexibele en klantvriendelijke werkhouding - Accuraat, stressbestendig en verantwoordelijkheidsgevoel TCR Group t.a.v. Personeelszaken Industrieweg 7b 4338 PR Middelburg jobs@tcrgroup.nl

Uw officiële Citroën-dealer voor West-Brabant en Walcheren.

www.vanbeek.citroen.nl Van Beek Autobedrijven is officieel Citroën-dealer voor West-Brabant en Zeeland met ruim 45 jaar ervaring met het merk Citroën. Voor onze bedrijven in West-Brabant komen wij graag op zo kort mogelijke termijn in contact met een:

verkoper personenen lichte bedrijfsauto’s m/v

De kandidaat voor deze functie heeft een middelbare opleiding b.v. I.V.A., heeft mogelijk enige jaren verkoopervaring en kan zelfstandig werken. Flexibiliteit, inzet, een positieve instelling en het nemen van initiatieven zijn voor hem/haar vanzelfsprekend.

OR SPECIAAL VOHT U INGEKOC IJS R K O R T I N G(apk) MEENEEMP 1e monteur

€1.700,-

CITROËN C3

De kandidaat voor deze functie heeft ervaring in het onderhouden, repareren en keuren van personen- en lichte bedrijfsauto’s. vanaf Wij zijn op zoek naar een gemotiveerd iemand die streeft naar perfectie €14.690van auto’s is een pré. en in teamverband kan werken. APK-keuren

NU MET

EXTRA arbeidsvoorwaarden Onze werknemers kunnen rekenen op uitstekende en een ABS prettige werksfeer.

KORTING

€ 12.990,-

Stuurbekr. Airbags Airco CPV+El.uw ramen Gelieve schriftelijke sollicitatie te richten aan: Radio+CD+MP3 Mistlampen Hoogte verst. stoel

van beek autobedrijven b.v. Oudenbosch Bergen op Zoom

*Excl. kosten rijklaar maken en excl. metallic lak

VAN BEEK postbus 23, 4730 aa oudenbosch t.a.v. E. van Beek Tel. 0165-313944 Tel. 0164-242050 Roosendaal Vlissingen of mailen naar:Tel. edwin@vanbeek-autobedrijven.nl $872%('5,-9(1 0165-552688 Tel. 0118-629955

Uw officiële Citroën-dealer voor West-Brabant en Walcheren.

www.vanbeek.citroen.nl

1202 Oproepkracht Boekhouding 2012-06 (OUTLINES).indd 1

14/06/2012 09:04:51


 

   







 









 





















    





 





 

 



 



 

 

    





 

 

    



  

  

  



 

  





      



Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DR_20120620  

12 mensen onwel na spuiten met traangas MIDWEEKEDITIE Illegaal tuinhuis mag van gemeente blijven SAMENWERKING COLLECTIEF EN GEMEENTE Koninkl...