Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

6 MAART 2013 WEEK 10

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

I

AUTO’S

SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

KVO-AFDELING VIERT 50-JARIG BESTAAN

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

WERELDKAMPIOENE GEEFT JUDOCLINIC

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

De Deurzetters houden halfvastenbal

Motorrijder onderuit door hondenbrokken

STANDDAARBUITEN - Op zaterdag 9 maart houdt Karnavalsstichting De Deurzetters een halfvastenbal in ‘t Sandt in Standdaarbuiten. Deze avond begint om 20.00 uur. Tijdens deze informele avond worden onder andere de opnames van de bejaardenmiddag getoond en kan de de Lichtjesoptocht van Standdaarbuiten nog eens bekeken worden. Het halfvastenbal van De Deurzetters is de perfecte manier en gelegenheid om nog eens lekker te ontspannen en na te genieten van het voorbije carnaval. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom op deze avond in ‘t Sandt in Standdaarbuiten.

ZEVENBERGEN - Op de N285 bij Zevenbergen is vrijdagochtend een motorrijder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man schoof rond 08.00 uur plotseling onderuit. Vermoedelijk is dat het gevolg geweest van een lading hondenbrokken die op de weg lag. De hondenbrokken zijn waarschijnlijk van een vrachtwagen gevallen. Onderzoek wees uit dat ze over een afstand van een kilometer op de weg terecht waren gekomen. Als gevolg van de regen waren ze zacht geworden, waardoor de weg ter plaatse glad was geworden. De onfortuinlijke motorrijder werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Zilveren medaille voor Rob Noordzij

Crisis tempert groei van bevolking

FIJNAART - Rob Noordzij uit Fijnaart is wederom in de prijzen gevallen. Ditmaal tijdens de wereldkampioenschappen wintertriathlon in het Italiaanse Cogne. Noordzij veroverde na een loodzware race een zilveren medaille achter de Rus Shevchenko. De paratriatleet uit Fijnaart werd nog geen maand geleden Europees kampioen op deze zeer zware vorm van triathlon. De onderdelen van deze discipline zijn achtereenvolgens lopen, mountainbiken en langlaufen. De inwoner van Fijnaart Noordzij, tevens opgenomen in het nationale para-olympische triathlonteam, gaat zich nu voorbereiden op de gebruikelijke sprinttriathlon.

ZEVENBERGEN - In 2012 is de Brabantse bevolking met 7.200 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei onder het niveau van de laatste jaren. Onder invloed van de ďŹ nancieel-economische crisis zijn vooral de geboorteaantallen teruggelopen; met 23.950 nog nooit zo laag. Ook pakten de binnen- en buitenlandse migratiesaldi iets lager uit. Samenhangend met de toenemende vergrijzing liepen de sterfteaantallen juist verder op. Op 1 januari 2013 telde Brabant bijna 2.471.000 inwoners. De natuurlijke groei, oftewel het saldo van geboorte en sterfte, bereikte in de provincie Noord-Brabant in 2012 een historisch dieptepunt.

Reanimatie is van levensbelang ZEVENBERGEN - Dit jaar wordt bij voldoende aanmeldingen weer een nieuwe cursus basale hartreanimatie mĂŠt AED training gegeven. De cursus bestaat uit twee lesavonden van elk ongeveer 2,5 uur en vinden plaats in de Kristal in Zevenbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid, bij voldoende aanmeldingen (10 personen), een cursus hartreanimatie speciaal gericht op kinderen, te geven. Bent u reeds in het bezit van een hartreanimatie diploma en u wilt de lessen dicht bij huis volgen, dan is dit ook mogelijk. Aanmelden bij Lianne het Lam op woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur via 0168-32 80 08 of per mail: wlhetlam@gmail.com

Extra geld voor leefbaarheidsprojecten ZEVENBERGEN - De provincie Noord-Brabant stelt extra geld beschikbaar voor projecten die de leefbaarheid in kleine kernen verbeterd. De nieuwe regeling is een vervolg op het de subsidie voor de integrale dorpsontwikkelingsplannen (iDOP’s). Veel West-Brabantse kernen misten daarbij de boot, waarna de Regio West-Brabant in samenwerking met de provincie alsnog geld beschikbaar stelde. Nu komt de provincie dus met een nieuw project, waarvoor in totaal 10 miljoen euro beschikbaar is. De nadruk komt daarbij meer te liggen op samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties. Projecten moeten tussen 1 en 30 april worden aangemeld.

KLUNDERT - Wereldkampioene en Olympisch bronzen medaillewinnaar Elisabeth Willeboordse was vorige week in de Niervaert in Klundert om in twee sessies kinderen de eerste kneepjes van de judosport bij te brengen. Zo’n 440 kinderen van negen basisscholen uit de gemeente Moerdijk doen zes weken lang mee met het programma schooljudo. Elders meer in deze Bode. FOTO TIES STEEHOUWER

Behoefte aan verbinding tussen Moerdijk en Etten-Leur door (nieuwe) ontwikkelingen

Gemeenten praten over buslijn ZEVENBERGEN - Moerdijk en Etten-Leur en Moerdijk bekijken of er een rechtstreekse busverbinding tussen beide gemeenten te realiseren valt. Een voorstel hiertoe is afkomstig van raadslid Cees Huijssoon van de fractie van Onafhankelijk Moerdijk. DOOR PETER HOUTEPEN Door allerlei (nieuwe) ontwikkelingen blijkt steeds meer dat er behoefte bestaat aan een rechtstreekse (buurt)busverbinding tussen de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur. Deze ontwikkelingen betreffen in het bijzonder de uitbreiding van het Marklandcollege in Zevenbergen waardoor ook leerlingen uit Etten-Leur deze school (gaan) bezoeken. Daarnaast blijkt uit opgaven van zowel het Munnikenheide College en de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) in Etten-Leur dat leerlingen uit de gemeente Moerdijk deze scholengemeenschappen dagelijks bezoeken.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Werkplein Maar er speelt nog meer. Zo dienen inwoners uit de gemeente Moerdijk voor het aanvragen van een uitkering zich te vervoegen bij het Werkplein in Etten-Leur. Navraag bij het Werkplein heeft geleerd dat er regelmatig klachten zijn over de slechte busverbinding tussen Zevenbergen en Etten-Leur. Ook het Huisartsenlaboratorium in EttenLeur heeft aangegeven dat regelmatig inwoners uit Moerdijk een medische behandeling aldaar dienen te ondergaan zoals laboratoriumonderzoeken en functieonderzoeken zoals ECG en longfunctieonderzoeken enz. Een ander argument voor zo’n busverbin-

tuincentrum Etten-Leur

Buitenarrangement van 7.99

5.99

voor In diverse voorjaarskleuren, zowel pot als plant! Looptijd 6 t/m 10 maart 2013

A.S. ZONDAG OPEN 11.00 - 17.00u.

Lage Vaartkant 11 076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

ding is het feit dat zowel Zevenbergen als Etten-Leur over een aantrekkelijk winkelcentrum beschikken. Besproken Huijssoon heeft voorgesteld dat de gemeente Moerdijk samen met de gemeente Etten-Leur bij het provinciaal bestuur een verzoek in gaat dienen voor de realisatie van een (buurt)busverbinding en het beschikbaar stellen van de nodige (ďŹ nanciĂŤle) middelen. In de tussentijd hebben de betrokken wethouders van de twee gemeenten het onderwerp al een keer besproken. Etten-Leur heeft al eerder te kennen gegeven positief te staan tegenover zo’n rechtstreekse verbinding.

Luxe Bakkerij

Nagelkerke

JUBILEUMAANBIEDINGEN MAAND MAART voor 10 DUITSE BROODJES

â‚Ź 1,50

BELGISCHE ROOMBROODJES ₏ 1,00 Bij besteding van ₏ 12,50 of hoger GRATIS appeltaart 1RRUGKDYHQ=HYHQEHUJHQ‡7HO

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Oranje Fonds zoekt kroonappels ZEVENBERGEN - Het Oranje Fonds is op zoek naar Oranje Fonds Kroonappels. Organisaties kunnen initiatieven voordagen in de categorieĂŤn ‘Jeugd, Buurt en Helpende Hand’. Het Nederlandse publiek kan voor het eerst meestemmen op hun eigen favorieten. De winnende kroonappels krijgen een bedrag van 50.000 euro en een bronzen beeldje. Koning Willem-Alexander en koningin MĂĄxima reiken de prijzen uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. Inmiddels zijn er al duizend initiatieven aangemeld. Organisaties kunnen zich nog opgeven via www.kroonappels.nl. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door middel van geld, kennis en contacten.

Geblesseerde Schalk voorlopig aan de kant MOERDIJK - NAC kan de komende weken geen beroep doen op Alex Schalk. De 20-jarige aanvaller liep afgelopen week tijdens de training een kneuzing in zijn voet op na een duel met ploeggenoot Tim Gilissen. Dat meldt Voetbal International. Hoe lang de geboren Bredanaar uit de roulatie is valt nu nog moeilijk in te schatten. De verwachting is dat de spits tussen de drie en zes weken niet inzetbaar is in de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj. Schalk maakte dit seizoen tot dusver drie competitiedoelpunten in het shirt van NAC. De spits, die in Breda een doorlopend contract heeft tot medio 2015, zou overigens op het verlanglijstje van FC Utrecht staan.


Parallelweg 4 I 4793 AZ Fijnaart I Telefoon (0168) 46 27 03

10

3.

SLAVINKEN KIPHACHEE 50 KIPDRUM50 STICKS 3. 3.50 3.50

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

MAGERE RUNDERLAPPEN ½KG alle VARKENSSCHNITZELS soorten ½KG KIPKARBONADE 2KG

1KG

4STUKS

"51/(+&-

½ uur roerbakken ½KG

WAARDEBON RUNDERBIEFSTUK 4 STUKS Ă 150GR 5.75ST. 22.50 100ST. 32.50 150ST. 42.50

SVP WOONPLAATS INVULLEN:

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL

(,/1&+$

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â‚Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden

4""( " 7 " ! + ag 13 maart ))"" rt t/m woensd aa

oensdag 6 m Geldig van w

 1  + & * 3%7()&() LCNT LCTIH; 

Nieuw- of verbouwplannen?

C?AI 0N *I ! H ; 0 I M ; F

" ;HM?"CE ; = M I 1 @ I H ? CE " 7Q;LN +2*

Neem contact op met Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte. Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl

FIETSER

OL?H CHNL?H>SEF? G>CE RP ALI?@ G HA?<LOCE QII PIILCHN?HMC?@ ;;LA;L;HNC? EF;MM? D

ik wil je zien!

P;H 

HILG;;F 

s. i.c.m. andere actie rging, niet geldig *Geen gratis bezo

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Voor al uw klussen

HUGO vraagt v.a. â&#x20AC;&#x2122;98

autoâ&#x20AC;&#x2122;s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

0164 Âą 687235

GEZOCHT

14

Aanbiedingen alleen geldig in filiaal Breda. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Almere Amsterdam Arnhem Breda Capelle a/d IJssel Eindhoven Gorinchem Helmond Leiderdorp Nieuwegein

De mooiste ramen,

deuren & verandaâ&#x20AC;&#x2122;s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

J?LGCH=F 

$L?HMMN??H ?>L N?LL?CH0N??H;EE?L H;;MN-L;RCMH;<CD+ MN;>CIH N?F  $?IJ?H>G;   >C NGPL   T;  OOL !I EIIJ;PIH>NIN OOL $L;NCMJ;LE?L?H QQQ PFI?LB?NT?F@ HF

Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹ

o.a. stucwerk schilderwerk en behangen

HELP VAKMANNNEN

13,95

3),"/%"17")#/"!

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

"1 "51/( +&- (,/1&+$

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

EN G A D 3 EUR art 201

a D OPEagN9 & zondag 10.0m 0 uur

Zaterd

7

0 tot 1

.0 van 10

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Maatwerk alle serreâ&#x20AC;&#x2122;s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39&

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013


ACTUALITEIT

Moderne club met een eigentijds programma

KVO Klundert - Noordhoek viert 50-jarig bestaan NOORDHOEK - Op zaterdag 9 maart gaan de 72 dames van de KBO afdeling Klundert - Noordhoek het 50-jarig bestaan vieren. Zij doen dat die dag met een gezellige middag in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur en in de avonduren met een diner-buffet in Café Noordhoek. Voorafgaande aan dit etentje worden er enkele leden gehuldigd die al heel lang lid zijn de afdeling. DOOR TIES STEEHOUWER De letters KBO stonden oorspronkelijk voor Katholieke Vrouwen Organisatie, maar volgens de huidige voorzitter Jannie Meeuwissen staan ze de laatste jaren voor Krachtige Vrouwen Organisatie. Niet voor lang, omdat men bezig is zich over twee jaar aan te sluiten bij Vrouwen van Nu, de grootse vrouwenvereniging in Nederland. “We zitten op dit moment dus eigenlijk in de verlovingstijd”, zegt Meeuwisse. De afdeling werd in 1963 opgericht in Klundert. Hier werd toen een boerengezinsdag gehouden. Volgens oprichtster Naan van der Poel een mooie gelegenheid om een Boerinnenbond op te richten. De oprichtingsvergadering werd gehouden in hotel De Beurs in de Voorstraat en leverde meteen 26 leden op. NCB Alleen de vrouwen van de NCB leden mochten toen lid worden. Omdat door de aanleg van het industrieterrein Moerdijk er nog slechts drie katholieke boeren overbleven, verplaatste de vrouwenbond zich naar Noordhoek, waar de katholieke vrouwen van de champignonkwekers massaal lid

werden. Na 25 jaar werd de naam veranderd in KVO en mochten ook niet-boerinnen lid worden. De afdeling had toen 69 leden en dat is eigenlijk nooit veel minder geworden.

Vereniging helemaal bij de tijd Dat komt vooral omdat de KVO altijd met de tijd mee is gegaan. Ondanks dat is de gemiddelde leeftijd niet bepaald laag te noemen. Die ligt toch wel boven de 50. De meeste leden wonen op het ogenblik in Noordhoek waar ook, in het verenigingsgebouw naast de school, de afdelingsavonden worden gehouden. Bij de tijd Het jaarprogramma van de KVO laat zien dat de vereniging helemaal bij de tijd is. Meeuwisse: “Het beeld van een oubollige vereniging klopt helemaal niet met de werkelijkheid. We zijn een moderne club met een eigentijds programma.” Om de twee of drie weken komen de leden bij elkaar. Op het jaarprogramma staan onder andere

Het bestuur van de KBO afdeling Klundert - Noordhoek .

schilderen, lezingen over maatschappelijke en nuttige onderwerpen, kerststukjes maken en een Sinterklaasviering. Hoogtepunt was verleden jaar de kerstmarkt. Door een gift van de Rabobank kon men met

FOTO TIES STEEHOUWER

deze markt flink uitpakken. Het werd een markt waar niet alleen de Noordhoekers op afkwamen, maar ook veel mensen uit de verre omgeving. Het bestuur, bestaande uit Jannie Meeuwisse, Jeanny Coppens,

Christian Jongmans, Diny Gabriels, Marleen Geervliet en Gerry van Woensel is er samen met hun leden klaar voor om er komende zaterdag een heel mooi feest van te maken.

Veel banen op de tocht; meer werkloosheid dreigt

Nog geen tekenen van herstel economie West-Brabant ZEVENBERGEN - Het bedrijfsleven in West-Brabant is na een tegenvallend 2012 ook het nieuwe jaar negatief begonnen. In het eerste kwartaal van 2013 staan alle indicatoren diep in het rood, zo blijkt uit de resultaten van COEN (Conjuctuurenquête Nederland) die deze week zijn gepubliceerd door de Kamer van Koophandel. DOOR PETER HOUTEPEN Bedrijven in West-Brabant zien hun resultaten verslechteren en worden gedwongen om te snijden in hun kosten. Vooral de werkgelegenheid lijkt hier de dupe van te worden. Ongeveer één op de vier ondernemers verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar personeel te moeten afstoten. Omzet Ondernemers zien vooralsnog geen tekenen van herstel. Eén op de vier ondernemers verwacht een daling van de omzet in het eerste kwartaal, slechts één op de tien gaat uit van groei. Als gevolg van seizoensinvloeden is het eerste kwartaal ‘traditioneel’ wat minder, echter de verwachtingen zijn sinds begin 2010 niet zo slecht geweest. Het resultaat wordt vooral negatief beïnvloed door de zwakke binnenlandse afzet. Bijna alle sectoren hebben hier last van. Het meest schrijnend is de situatie in de bouw. De omzet in de bouw holt hard achteruit en inmiddels zijn opheffingen en faillissementen in de bouw aan de orde van de dag.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

www.internetbode.nl

Een verder oplopende werkloosheid in West-Brabant lijkt de komende maanden onontkoombaar.

Export De export heeft de economische pijn in West-Brabant de afgelopen maanden nog wat kunnen verzachten, maar in de tus-

sentijd staat ook de buitenlandse afzet bij veel bedrijven onder druk. Vooral het laatste kwartaal van 2012 was voor de WestBrabantse bedrijven teleurstellend. In het eerste kwartaal van 2013 lijkt de situatie wat te stabiliseren, maar er is nog altijd sprake van een kleine krimp. Wel is de exportdaling landelijk nog groter. Personeel Door de slechte bedrijfsresultaten en het lage ondernemersvertrouwen trappen veel bedrijven in West-Brabant op de rem als het gaat om investeringen. Ongeveer 27% verwacht dit jaar de investeringsuitgaven te zullen terugschroeven. Landelijk ligt dit cijfer zelfs op 32%. Zorgwekkend zijn ook de verwachtingen ten aanzien van de vraag naar personeel. Ongeveer 23% van de bedrijven in West-Brabant gaat uit van een daling van de personeelssterkte in het eerste kwartaal; slechts 7% verwacht een uitbreiding. Landelijk is dit respectievelijk 27% en 8%. Vooral in de bouw verwachten veel ondernemers een krimp van het personeelsbestand. Verontrustend is ook het negatieve sentiment bij de industrie. Aangezien het hier veelal om grotere werkgevers gaat, kan de impact groot zijn. Een verder oplopende werkloosheid in West-Brabant lijkt de komende maanden dan ook onontkoombaar.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s sprundel@romass.nl


Tandprothetische Praktijk

TE KOOP: Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ĂŠĂŠndagskuikens. Ook Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

TOUWEN B.V.

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans â&#x20AC;&#x201C; Campers en Vouwwagens.

Heeft u plannen voor

NIEUWBOUW * VERBOUW * ONDERHOUD OF RENOVATIE Bel voor een vrijblijvende offerte.

ADVOCATENKANTOOR SWART voor al uw juridische vraagstukken op het gebied van onder meer

PERSONENâ&#x20AC;&#x201C; EN FAMILIERECHT, JEUGDRECHT, ARBEIDSRECHT EN ONDERNEMINGS- EN VERBINTENISSENRECHT Vraag naar mw. Mr. L.E. Swart voor informatie of direct advies. Stationsstraat 36 - 4701 NC Roosendaal - Telefoon: 0165 - 556 000 Website: www.advocatenkantoor-swart.nl E-mail: contact@advocatenkantoor-swart.nl

Aannemingsbedrijf Engelen V.O.F. Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL Contact 0186-652960 â&#x20AC;&#x201C; carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 220,- puin â&#x201A;Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â&#x201A;Ź 100,-

highlights maart Zin in een korte cursus? hele maand

Hele maand Zaterdag

23 30

Zaterdag

Zaterdag

30

NIEUW: Contrabas = cool, Popgroep voor absolute beginners en Basisband voor beginners. In maart starten: Boetseeratelier voor jong en oud, Aquarelleren, Vilt workshop, Maak â&#x20AC;&#x2DC;n pop, Braziliaanse percussie, Keyboard- en accordeonles voor 55+, Singer-songwriter.

Expositie Kunstuitleen

Theatervoorstellingen Wel winnen hè â&#x20AC;&#x201C; Stichting Positief Coachen Speciale show voor sportclubs! Samen naar een veiliger sportklimaat

Donderdag 7 mrt, 20:00 uur Tickets: www.welwinnenhe.nl | â&#x201A;Ź 5,00

Met graďŹ sch werk van o.a. Vincent van Ojen en Jacomijn den Engelsen. Direct te leen voor leden Kunstuitleen.

House of Cash â&#x20AC;&#x201C; Def Americans Een muzikale en visuele reis langs het leven en werk van Johnny Cash

Belleâ&#x20AC;&#x2122;s en het...

Zaterdag 9 mrt, 20:15 uur Muziek | v.a. â&#x201A;Ź 18,25

De musicalklas van Nieuwe Nobelaer Kunsteducatie speelt dit jaar om 14:30 en 20:15 uur een bewerking van Belle en het Beest. Met veel dans, zang en toneel wordt het weer een prachtige musical.

Workshop Loslaten, hoe doe je dat?

Wouter Hamel â&#x20AC;&#x201C; Lohengrin

Houd jij je baan of je spullen krampachtig vast? Sleep niet langer mee wat eigenlijk niet bij je hoort! Gratis workshop na aanmelding.

Hij heeft een prachtige eigen jazz-sound en stembanden als een kroonjuweel

Fietstocht met gids â&#x20AC;&#x2DC;160 jaar Van Goghâ&#x20AC;&#x2122; Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur houdt i.s.m. onze VVV een speciale ďŹ etstocht t.g.v. 160 Jaar Van Gogh. Vertrek: 13:30 uur. Deelname: â&#x201A;Ź 10,- p.p. Vooraf aanmelden bij de balie van Nieuwe Nobelaer.

Vrijdag 15 mrt, 20:15 uur Concert | v.a. â&#x201A;Ź 24,25 Letâ&#x20AC;&#x2122;s go crazy - Crazy Pianoâ&#x20AC;&#x2122;s Spectaculaire show volgens het beroemde concept. Stilzitten is onmogelijk!

Zaterdag 16 mrt, 20:15 uur Show | v.a. â&#x201A;Ź 24,25 Conny Janssen Danst - ZOUT Fantastische moderne dansvoorstelling met live muziek van Anne Soldaat

Donderdag 28 mrt, 20:15 uur Dans | v.a. â&#x201A;Ź 22,00 N.B. Alle prijzen zijn totaalprijzen (incl. pauzeconsumptie, administratie- en reserveringskosten)

:RUNVKRS(UHDGHUV (ERRNV PDDUWXXU_'HHOQDPHYDÂź

Theaterdiner

Kleine kaart

Poffertjes

Meer informatie? www.nieuwenobelaer.nl


ACTUALITEIT

Stimulans voor programma schooljudo

Column

Wereldkampioene geeft clinic KLUNDERT - Zo’n 440 kinderen van negen basisscholen uit de gemeente Moerdijk doen zes weken lang mee met het programma schooljudo. Vervolgens kunnen de kinderen zich inschrijven voor zes gratis naschoolse lessen bij Judoklub Klundert en bij Judovereniging Zevenbergen. Om de kinderen een duwtje in de rug te geven kwam wereldkampioene en Olympisch bronzen medaillewinnaar Elisabeth Willeboordse vorige week naar de Niervaert in Klundert om in twee sessies de kinderen de fijne eerste kneepjes van de judosport bij te brengen.

Addo Sprangers

Onsterfelijk Hoogmoed komt voor de val. Het al eeuwen in zwang zijnde spreekwoord blijkt nog altijd niet aan actualiteit te hebben ingeboet. Dat onderstreepte het Ajax van trainer Frank de Boer afgelopen week nog maar eens al te duidelijk. In de halve finale van het KNVBbekertoernooi besloot De Boer met duidelijk misplaatste arrogantie om maar liefst zeven basisspelers ‘rust’ te gunnen. Ook met de tweede garnituur immers moesten de kaasboertjes van AZ geen probleem vormen voor de zelfbenoemde Amsterdamse Godenzonen. Dat bleek een grove misrekening. De Alkmaarders lieten zich namelijk beslist niet de kaas van het brood eten en boekten in de Amsterdam Arena een keurige 0-3 overwinning. Ajax kon daarmee dag zeggen tegen de vooraf zo ‘zekere’ bekerfinale. Een dergelijke vorm van zelfoverschatting was thaibokser Ramon Dekker vreemd. De achtvoudig wereldkampioen onderschatte niemand en bereidde zich altijd tot in de puntjes voor op zijn wedstrijden. Met succes. In de ring kreeg geen enkele tegenstander de Bredase vechtmachine klein en ging hij nimmer knock-out. Groot was dan ook de schok toen hij afgelopen week, per fiets zijn conditie op peil houdend, op pas 43-jarige leeftijd plotseling bezweek aan een hartstilstand. Magere Hein, de man met de zeis, bleek als enige een maatje te groot voor Ramon Dekker. Binnen de ring een gerespecteerde vechtersbaas, daarbuiten een aardige en gastvrije kerel, zo bleek toen ik hem enkele jaren gelden interviewde. Iemand ook die bescheiden was over zijn sportprestaties, terwijl hij voor de thaibokssport net zoveel of misschien zelfs nog meer betekent dan Johan Cruyff voor de voetbalsport. Dat bleek telkens weer wanneer hij Thailand bezocht. De verschijning van Ramon Dekker deed het openbaar leven er bijkans stoppen. Niet voor niets kreeg hij er nog niet zo lang geleden een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de thaibokssport. Ramon Dekker was de verpersoonlijking van die sport. Het bericht over het overlijden van de vechtsportlegende deed wereldwijd dan ook het nodige stof opwaaien. In de thaibokswereld zullen nieuwe talenten tot in de eeuwigheid worden vergeleken met het fenomeen Ramon Dekker. Van iets dergelijks kunnen ze bij Ajax op dit moment alleen dromen. Godenzonen of niet, Ramon Dekker geniet pas echt de status van onsterfelijkheid.

Colofon

Willeboordse had snel de volledige aandacht.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DOOR TIES STEEHOUWER

Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 10 De oplossing van deze puzzel is in week 11 te vinden op www.internetbode.nl

In judo staan zes waarden centraal: respect, samenwerkend leren, discipline, leren verliezen, agressieregulatie en weerbaarheid. Deze waarden zitten verweven in het lespakket en kwamen wekelijks terug tijdens de judolessen op school. Door met elkaar op gecontroleerde wijze te stoeien, leren de kinderen deze belangrijke opvoedkundige waarden. De negen basisscholen doen verdeeld over twee blokken mee met het programma Schooljudo. De basisscholen Bastion, Rietvest, Klaverhoek, Palet en de Singel kregen de afgelopen zes weken judoles op school aangeboden. De basisscholen Ruigenhil, Willem De Zwijger, Molenvliet en de Cocon zijn deze week gestart met de judolessen op school.

FOTO TIES STEEHOUWER

Medaille Judoklub Klundert kan door middel van een goedgekeurde aanvraag voor de Sportimpuls Sport en Bewegen in de Buurt de kinderen kennis laten maken met judo. Binnen de Sportimpuls werkt Judoklub Klundert nauw samen met de andere lokale judoclubs, de gemeente Moerdijk en Judo Bond Nederland. De gemeente Moerdijk en Judo Bond Nederland ondersteunen de Sportimpuls op respectievelijk lokaal en landelijk niveau. Elisabeth Willeboordse pakte direct de aandacht van de kinderen. Zij had haar gouden medaille van Peking meegebracht en alle kinderen mochten deze om de beurt vasthouden. Willeboordse waakte er wel angstvallig voor dat het kleinood weer terug in haar bezit kwam. Judopak Alle kinderen kregen voordat de clinic be-

gon een smetteloos wit judopak. Daarna kon het feest beginnen. Alles speelde zich af op een hele grote judomat, die met zijn verdeling in oranje en groene vakken wel op een reusachtig schaakbord leek. Het begon allemaal simpel met een warmingup in de vorm van kriskras kruipen over de reusachtige mat. Al snel ontstond er daardoor een jolige stemming, maar Willeboordse wist dat direct om te buigen naar het serieuzere werk. Door middel van een spannend verhaal wist ze de kinderen te verleiden tot allerlei ingewikkelde houdingen. Aan het slot van de clinic mochten ze tegen elkaar judoën, maar dan wel volgens de strikte regels van de bronzen medaillewinnares. Zij legde vooral veel nadruk op fair play. Dus niet zomaar iemand onderuit halen, maar hem begeleiden bij het vallen zodat je tegenstander niet te hard neerkomt.

Grote belangstelling voor tweede gebiedsplanavond

Burgers aan de slag in Klundert KLUNDERT - Ook de tweede gebiedsplanavond in de Niervaert in Klundert mocht zich verheugen in een grote belangstelling. Anthonie Maranus van Surplus Zorg opende de avond en deed dit met de mededeling dat verzorgingshuis De Mauritshof in Klundert niet gesloten wordt. Dat geldt ook voor De Westhoek in Zevenbergen en St. Martinus in Zevenbergschen Hoek. Een prettige mededeling, maar voor de rest viel er niet zo veel prettigs te melden. Er moet op veel terreinen worden bezuinigd en van de burgers wordt verwacht dat ze de handen uit de mouwen steken. DOOR TIES STEEHOUWER

© www.sudokusite.eu

De avond bestond uit drie gedeeltes. Er werd begonnen met en overzicht van de stand van zaken van de vorige bijeenkomst. Daarna mochten de bezoekers middels een kringgesprek ideeën aandragen die aan het eind van de avond werden besproken. Door Marlein van Essen van Arcades werd nog eens opgesomd waar de Klundertse mensen trots op zijn. Een aantal van hen had een stadsdagboek bijgehouden en ook hierin bleek dat het in Klundert nog niet zo slecht wonen is. De conclusie die dan ook kon worden getrokken was dan ook ‘versterken en verbinden’. Ondanks al dat positivisme kwamen er toch nog heel veel opmerkingen en aanbevelingen naar voren tijdens de kringgesprekken. PAGINA 5

Verkeer Er is een onderzoek gedaan naar de verkeersproblematiek in Klundert. Daaruit kwam naar voren dat de wegen het verkeer nog wel aankunnen, er te veel vrachtverkeer door Klundert rijdt en er te veel doorgaand verkeer is. Voor wat de bezuinigingen in de zorg betreft moet er volgens wethouder Louis Koevoets een cultuuromslag plaatsvinden. Er moeten meer mantelzorgers komen en ook is er een tekort aan vrijwilligers. De zorg kreeg tijdens de kringgesprekken niet zo veel aandacht, maar het verkeer wel. Vooral het parkeren in het centrum van Klundert levert blijkbaar veel ergernis op. Dat kan in de toekomst alleen nog mar erger worden omdat veel mensen in het centrum meer leven willen.

Stadhuisplein Men denkt dan aan een terras op het Stadhuisplein en op de vlonders en het bemannen van de leegstaande winkelpanden. Gedacht wordt hiermee meer toeristen te trekken. Dit vooral omdat Klundert, na Willemstad, is aangemerkt als de tweede toeristenkern van Moerdijk. Men zou dan ook graag zien dat er in Klundert een dependance van de TAB komt. Dat zou dan in het leegkomende Kreekgebouw moeten komen als onderdeel van een soort cultureel centrum. De bibliotheek zou daar dan afgeslankt kunnen blijven. Als er dan ook, volgens een suggestie, meer coördinatie tussen de verenigingen komt, dan kunnen die ook gebruik gaan maken van het fraaie gebouw boven de Bottekreek. De volgende gebiedsplanavond wordt op dinsdag 26 maart gehouden.


KORT BEDRIJVIG

Heijningers vallen over paaltjes HEIJNINGEN - Vooral het verkeer in en rond Heijningen leverde vorige week op de jaarlijkse kerncontactavond veel gespreksstof op. Op de avond kwamen ruim 30 mensen af en daar was wethouder Louis Koevoets best tevreden mee. Naast Koevoets waren ook aanwezig de wethouders Frans Fakkers, Ada Grootenboer en Cors Punt. Zij stelden zich aan het begin van de avond aan de aanwezigen voor en vertelden meteen wat ze allemaal voor Heijningen hadden gedaan het afgelopen jaar en wat ze van plan waren.

Eenzaam maar niet alleen? ZEVENBERGEN - In ons werk komen wij vrij veel vrouwen en mannen tegen die hun dierbare verloren hebben. Jonge mensen, oudere mensen, maar allemaal leuke, spontane en levenslustige vrouwen en mannen. Ze hebben allemaal een verhaal met overeenkomsten, de eenzaamheid, het gemis van een partner, moeder of vader, het moeizame pad van het verwerken van een groot verlies. Waarom brengen wij deze mensen in onze gemeente Moerdijk wonend, niet met elkaar in contact? Zo is dus het idee geboren om een avond te organiseren voor deze vrouwen en mannen, met de bedoeling dat ze elkaar leren kennen in een gezellige sfeer en misschien dat daaruit nieuwe vriendschappen ontstaan. Met het voorjaar voor de deur is het ontmoeten van vrouwen en mannen in dezelfde situatie misschien een leuke afleiding. Het is toch te proberen? De eerste avond is op woensdag 13 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Woonzorgcentrum De Zeven Schakels, (Inspiratieplein) Kasteelweg 1, Zevenbergen. Die avond zijn aanwezig , Gemma Verlijsdonk (geestelijk verzorger ) , Froukje Smeding (coach) en Ria Jongenotter (Uitvaartverzorging) . U bent van harte welkom, de toegang is gratis en de koffie staat klaar! Aanmelden bij Ria Jongenotter, tel. 06-29595009 of e-mail: info@riajongenotter.nl

Op het scherm was te zien over welke plek het ging.

DOOR TIES STEEHOUWER Koevoets vertelde dat er ook voor Heijningen volgend jaar een gebiedsplan gemaakt moet worden. Hij riep een ieder op om zich daarvoor als sleutelfiguur te melden. “Erg belangrijk omdat volgend jaar ook het bestemmingsplan moet worden vastgesteld.” Wethouder Punt vertelde dat er in de Polderstraat een parkeerverbod komt en dat er was geconstateerd dat er op de Oude Heijnigsedijk te snel wordt gereden. De eventuele geluidsproblemen in de toekomst van de snelweg hebben de aandacht van zowel Rijkswaterstaat als de gemeente. Er wordt steeds gemeten. Wethouder Grootenboer vertelde dat er te weinig peuters zijn om de peuterspeelzaal te laten draaien. De vijf peuters die er nu zijn zullen in een voorschoolgroep worden opgenomen van basisschool ’t Kompas. Na de verhalen van de wethouders was

FOTO TIES STEEHOUWER

het de beurt aan de zaal om vragen te stellen. In het begin ging dat nog wat aarzelend, maar later kwamen er veel vragen en opmerkingen los. Zo was er geconstateerd dat voor twee wielerwedstrijden verleden jaar een wegversmalling was weggehaald en pas na bijna een jaar kort geleden was teruggezet. Volgens veel aanwezigen waren de rode paaltjes daarvan echter door hun onzichtbaarheid erg onveilig. Zeker omdat de waarschuwingsborden nog niet waren teruggezet. Door middel van de techniek en via Google Earth kon er ter plekke op een groot scherm worden geconstateerd dat de spreekster gelijk had. Parkeren Het parkeren op de smalle dijken rond het dorp blijkt een heikel punt te zijn. Tussen enkele bewoners en landbouwers is een conflict ontstaan omdat geparkeerde auto’s de doorgang van de landbouwmachines belemmeren. Het liep zelfs zo hoog op

dat er over en weer bedreigingen zouden zijn geuit. Koevoets: “Dat kan natuurlijk niet en het beste is dan ook om daarvan aangifte te doen bij de politie.” Inmiddels waren de emoties in de zaal behoorlijk opgelopen. Wethouder Cors Punt probeerde de gemoederen wat te bedaren door te beloven de problemen nog eens te bekijken en te gaan praten met de betrokkenen.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Rotary kartdag voor het goede doel ZEVENBERGEN - Zaterdag 23 februari was de 10e Rotarykartdag van Rotary-club Zevenbergen e.o. in Kartcentrum te Dordrecht. Er waren 17 deelnemende teams en div. sponsoren. De opbrengsten zijn bestemd voor jaarlijkse Rotary boottocht in de Biesbosch voor ouderen uit de Regio Zevenbergen + € 1.000,- voor het door een van de deelnemers aangedragen extra goede doel namelijk

Marklandleerlingen lezen het beste voor

Topsport for life. De zinderende finale werd gewonnen door Red River v. Eck uit Zevenbergen die een topprestatie leverde door de finale voor het 3e jaar op een rij te winnen en daardoor de grote wisselbeker definitief mee naar Zevenbergen mochten nemen. De overige uitslagen waren als volgt: A-finale: 1. Red River v. Eck; 2. BDO accountants; 3. Bouwbedrijf vd Zande. B-finale: 1. Ardin Investment; 2. Rotako; Bezooyen & Schreuders. Dank aan de deelnemers + sponsoren voor deze sportieve dag voor div. goede doelen.

De beste voorlezers op het podium: Maik Christianen, Maaike Pasma en winnares Jolijn Smit.

ZEVENBERGEN - Tijdens de regiofinale van de voorleeswedstrijd Read2Me die onlangs in Parrotia in Roosendaal werd gehouden, bleek dat leerlingen van het Markland College wel heel goed kunnen voorlezen. Jolijn Smit van het Markland College Oudenbosch werd eerste, Maaike Pasma van het Markland College Zevenbergen werd tweede en Maik Christianen van het Markland College Oudenbosch werd derde van de voorleeswedstrijd voor brugklasleerlingen. “Jolijn Smit acteerde bijna, zo

goed zat iedereen in het verhaal,” aldus juryvoorzitter en schrijver Dirk Bracke. Jolijn, die voorlas uit Klem van Mel Wallis de Vries, won de voorleeswedstrijd en gaat op donderdag 11 april naar Breda om deel te nemen aan de provinciale ronde van Read2Me. Ook Maaike Pasma, die voorlas uit Wraak van Daniëlle Bakhuis, deed het geweldig: zij werd tweede. Maik Christianen, die bijzonder goed voorlas uit Smaragd van John Stephens, werd derde. Onder andere oud-Marklandleerling Raoul Nuijten zorgde tijdens de sfeervolle voorleesavond in Parrotia voor de muzikale omlijsting.

BEDRIJVIG NIEUWS

Dubbel feest bij Boelhouwers Mode KLUNDERT - Bij Boelhouwers Mode aan de Stadhuisring in Klundert is het deze week dubbel feest. Niet alleen viert de winkel als modezaak haar 50-jarig bestaan, maar is het ook 60 jaar geleden dat Cor Boelhouwers ermee begon om ‘langs de baan’ te gaan. In die jaren was het nog gebruikelijk dat er kleding, en andere zaken, bij de boeren aan huis werden verkocht en Boelhouwers was dan ook vaak onderweg om vooral werkkleding te verkopen. DOOR TIES STEEHOUWER Boelhouwers weet het zich nog allemaal goed te herinneren. “Na afbraak van het oude pand werd in 1962 door Lankhuijzen begonnen met het nieuwe. In 1973 heb ik de zaak door timmerman Jan de Bakker helemaal opnieuw laten inrichten.” In die eerste jaren deed men bij Boelhouwers ook nog aan woninginrichting. “We hadden toen in Klundert wat dat betreft veel

concurrentie, maar door dag en nacht te werken konden wij de zaak toch steeds blijven vernieuwen en zelfs uitbreiden.” Direct na de opening in 1962 kwam ook de huidige eigenaar, Corrie van Wensen, als nog geen 15-jarige in dienst, zodat ook zij dit jaar haar 50-jarig jubileum viert. Een gouden kracht, volgens Cor Boelhouwers. Zij is in 2013 tien jaar de eigenaar van de zaak, zodat er heel veel te vieren valt aan de Stadhuisring. Vernieuwen Vernieuwen is altijd de grote kracht van Boelhouwers Mode geweest. Men speelde steeds in op datgene wat de markt bood en wat de klanten vroegen. Zo werd tien jaar geleden de mannenafdeling afgestoten en richtte men zich helemaal op de mode voor dames 40 plus. Een specialisatie die volgens Van Wensen noodzakelijk is om het hoofd boven water te houden. Zij heeft van deze koerswijziging dan ook nooit spijt gehad. “Door alleen damesmode voor dames van boven de veertig te verkopen is

het assortiment flink uitgebreid.” De dames kunnen zich bij Boelhouwers Mode volledig in het nieuw steken. De collectie bestaat onder andere uit pantalons, rokjes, blouses en jasjes. Op het ogenblik hangt de voorjaarscollectie in de rekken. Die is dit jaar bijzonder kleurig en wat opvalt is dat de verschillende kledingstukken prima met elkaar te combineren zijn. Veertig plusser Bijzonder geschikt voor de sportieve veertig plusser, maar ook voor de dames die zich wat klassieker willen kleden. Corrie van Wensen is erg tevreden over de zomerdamesmode van dit jaar. “Hij is erg kleurig, maar ook uitstekend draagbaar.” Merken zijn onder andere Rabé, Sommerman, Seda en Erfo. Vooral het laatste merk valt op door de prima prijs kwaliteit verhouding. Het motto voor Boelhouwers Mode is dan ook niet voor niets ‘Style of elegance’. Dit motto is niet alleen te zien in de collectie, maar ook in de aankleding van de zaak. Als jubileumaanbieding geldt

Boelhouwers Mode heeft steeds ingespeeld op datgene wat de markt bood en wat de klanten vroegen.

tot en met 9 maart dat klanten bij aankoop een ballon mogen doorprikken met kans op korting van 5 tot 50%. De koffie, een glaasje en een hapje staan deze week voor ie-

Boelhouwers Mode, Stadhuisring 14, Klundert. Telefoon: 0168-40 26 12. PAGINA 6

dere bezoeker klaar. Boelhouwers Mode is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur.


LIEF EN LEED

Een moeder sterft altijd te vroeg, al is ze nog zo oud. Je bidt dat God haar sparen zal, omdat je van haar houdt.

Familieberichten

Maar als het lichaam op raakt, en de geest steeds minder onthoudt dan bid je dat God haar halen zal, omdat je van haar houdt.

Door God Thuisgehaald onze geliefde moeder en oma

Johanna Janneke den Hollander weduwe van Coenraad Johannes van Wensen 13 oktober 1917 Kinderen:

2 maart 2013 Cees Plonie â&#x20AC; en Pleun â&#x20AC;  Gerrit â&#x20AC;  en Teunie Tineke en Ies

Kleinkinderen: Annie en Jan-Hein Marco en Georgette Patricia en Leo Matthijs en Deanna RenĂŠ en Jolanda En achterkleinkinderen Correspondentieadres: T. Hollemans-van Wensen V. Vlaanderenstraat 8 4791 EP Klundert Er is gelegenheid tot afscheid nemen op woensdag 6 maart van 16.00 - 16.30 en van 19.00 - 19.30 uur in kamer 3.11 van verzorgingshuis Mauritshof, Pr. Willemstraat 4 te Klundert. De dienst van Woord en Gebed wordt gehouden op donderdag 7 maart om 14.00 uur in de voormalige Chr. Geref. Kerk aan de Schanspoort 8 te Klundert.

Begrafenis- en crematieverzorging

Ria Jongenotter Liefde Ik tel tot 10, wie reageert wordt gezien.

Aansluitend vindt de begrafenis plaats.

Kaartje naar: Oude heijningsedijk 259 4794 SH Heijningen

Na de begrafenis is er in de Zaal van de Chr. Geref. Kerk gelegenheid tot condoleren.

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Houdt U er a.u.b. rekening mee dat het, m.i.v. 1 januari 2013, wettelijk verplicht is om u te legitimeren bij het inleveren van koper en koperkabel. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN10 SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accuâ&#x20AC;&#x2122;s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 1,05 p/kg â&#x201A;Ź 0,50 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 4,50 p/kg â&#x201A;Ź 4,00 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,80 p/kg â&#x201A;Ź 1,05 p/kg â&#x201A;Ź 0,95 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,40 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,40 p/kg â&#x201A;Ź 0,16 p/kg ½

â&#x201A;Ź 0,85  â&#x201A;Ź 3,50 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU PAGINA 7

Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl


IVN natuurwerkgroep Moerdijkse Polders als naam “IVN Natuurwerkgroep Moerdijkse Polders”. Deze groep gaat zich specifiek richten op natuuractiviteiten binnen de gemeentegrenzen en maakt deel uit van de IVN Etten-Leur e.o. De IVN natuurwerkgroep Moerdijkse Polders organiseert binnenkort een tweede kennismaking- en informatiebijeenkomst in Fijnaart op 14 maart 19.45u in zalencentrum de Parel, Prinses Margrietstraat 15 4793 CB, Fijnaart. Graag informeren wij u daar over onze plannen, maar we zijn natuurlijk ook vooral benieuwd naar ideeën die wellicht bij anderen leven. We zullen in ieder geval iets vertellen over de activiteiten van de uilenwerkgroep, de huiszwaluwtellingen en de vogelinventarisatie die plaatsvindt ten behoeve van het nieuwe Vogelatlasproject van SOVON. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via uwg.moerdijk@hotmail.nl

Braakbal van de kerkuil wordt uitgeplozen!

MOERDIJK - De uilenwerkgroep Moerdijk heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar een leerzame en leuke middag verzorgd voor de kinderen uit groep 3 van de Arenberg. De les startte met een woordcirkel waarbij de kinderen alles vertelden wat ze van uilen en muizen weten. Vervolgens werd in een beeldende presentatie van alles verteld over welke uilen in Nederland voorkomen, welke geluiden ze maken en natuurlijk wat ze eten. En ja, uilen hebben vooral muizen op het menu en omdat uilen braakballen uitspuwen, kun je letterlijk uitpluizen welke muizen ze gegeten hebben. Dat werd dan ook gedaan. In het tweede uur werden de uilenballen van een kerkuil uitgeplozen en werd door de leden van de uilenwerkgroep

uitgezocht welke muizen er in zaten. Groot was de verrassing als er meerdere soorten muizen in 1 braakbal zaten! De echte gelukvogels troffen zelfs een woelrat – althans de resten er van – aan. Elke leerling kreeg aan het einde van de les een A4-tje mee naar huis, met daarop de muis die in de braakbal was aangetroffen. Leuk om thuis over te vertellen! Verder werd uitleg gegeven over de speciale uilenkasten die de uilenwerkgroep ophangt voor kerk- en steenuilen in het buitengebied. Nee, niet voor ransuilen, want die broeden in oude kraaien- en eksternesten. Op de vraag aan het einde wat de kinderen hadden geleerd was het antwoord: “ik wist niet dat er zoveel soorten muizen waren…”. De uilenwerkgroep Moerdijk en de IVN Etten-Leur e.o. hebben onlangs een gezamenlijke natuurwerkgroep opgericht met

AFWEZIG LOES van 19 t/m 23 maart i.v.m. studiereis DE KANAALEILANDEN

TOERKOOP Reisburo

SOMBRERO Fenkelstraat 1 4731 JA Oudenbosch Tel. 0165-333333 reisburo.sombrero@toerkoop.nl www.sombrero.nl

Opening Woonzorgcentrum De Zeven Schakels ZEVENBERGEN - Op donderdag 7 maart vindt de opening van Woonzorgcentrum De Zeven Schakels plaats. Drs. W. van der Meeren, voorzitter Raad van Bestuur van CZ, verricht de openingshandeling samen met een cliënt en diens familie. Een dag eerder, op woensdag 6 maart, vindt de opening plaats voor cliënten van De Zeven Schakels en hun familieleden. Tijdens een feestelijke middag onthullen scholieren van het Markland

College uit Zevenbergen een kunstwerk dat zij maakten voor de cliënten. Surplus Zorg is trots dat na jaren van bouwwerkzaamheden die begonnen in 2008, De Zeven Schakels nu officieel geopend wordt. Op de plek waar vroeger verzorgingshuis Huize Zevenbergen en verpleeghuis Sancta Maria stonden, is nu een modern woonzorgcentrum gerealiseerd met faciliteiten waar cliënten en omwonenden gebruik van kunnen maken. In januari 2013 vonden de laatste verhuizingen plaats.

Woonzorgcentrum De Zeven Schakels bestaat uit appartementen, kleinschalige woongroepen, een afdeling voor geriatrische revalidatie, hospice, dagverzorging en dagbehandeling. Op de begane grond bevinden zich algemene voorzieningen zoals een grote centrale hal, Brasserie De Zeven Heer-lijkheden, receptie, internetcafé, prikpost en kapsalon. De paramedische dienst bevindt zich ook op de begane grond. Deze dienst bestaat uit de afdelingen fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie.

Kindervoorstelling op Fort Sabina goed bezocht HEIJNINGEN - Nadat we een week eerder werden verrast door onstuimig weer, waardoor er maar weinig mensen Fort Sabina wisten te vinden was het zondag 3 maart helemaal anders. Maar liefst vijftig mensen bezochten de voorstelling van Rob Veenstra in de mooie Tour Modèle. De bezoekers konden genieten van een

boeiende voorstelling over de watersnood. De organisatie gaat vaker theatervoorstellingen organiseren op het fort. Bij mooi weer leent het amfitheater achter het kruithuis zich prima voor mooie openlucht theatervoorstellingen, bij slecht weer kan er worden uitgeweken naar de vele manschappenverblijven of de zaal in de toren. Deze dag waren er ook veel belangstellenden voor de expositie ‘Gezichten van

de watersnood’. Deze expositie duurt tot 30 maart. In totaal zo’n zeventig bezoekers die genoten van theater, natuur en historie op Fort Sabina. Elke laatste zondag van de maand zijn er rondleidingen op het grote fort. Fort Sabina is geopend voor publiek op zaterdag en zondag tussen 13.00u en 17.00u, Fortweg 1, Heijningen; www.fortsabina.nl

KORT BEDRIJVIG

Jan Voogt 20 jaar dé bakker van Bakkerij Nagelkerke

Het team van Bakkerij Nagelkerke.

ZEVENBERGEN - Een leerling bakker, Jan genaamd, stapt in 1984 bij bakker Nagelkerke in Zevenbergen binnen en is daarna nooit meer weggegaan. Jan Voogt nam 20 jaar geleden de zaak over van bakker Nagelkerke. Waarom de naam Nagelkerke gehouden? Jan licht toe dat dit toen al een begrip in de regio was en heeft het zo gelaten. Bakkerij Nagelkerke stond en staat nu nog steeds voor ambachtelijk, kwalitatief brood en banket. Het assortiment is uitzonderlijk groot en Jan met zijn team heeft gezondheid en gebruik van natuurlijke producten hoog in het vaandel staan. Dit en een goede kwaliteit/prijs verhouding onderscheiden de bakkerij. Het team van Bakkerij Nagelkerke is een vertrouwd gezicht bij de klanten. De drie winkeldames, vier bakkers en nog eens vijf parttimers op zaterdag zijn een trouwe ploeg. Sommige zijn al 20 jaar in dienst bij Jan. Vandaar dat ze binnenkort een gezamenlijk uitje hebben vanwege het jubileum. Natuurlijk denkt Jan ook aan zijn klanten. Het jubileum viert hij middels diverse feestelijke aanbiedingen. Houd de voorpagina van de Bode in de gaten! Bakkerij Nagelkerke, Noordhaven 102, Zevenbergen.

Fotoclub Moerdijk kiest nieuw bestuur MOERDIJK - Op een goed bezochte algemene ledenvergadering heeft de Fotoclub Moerdijk een succesvol eerste jaar afgesloten, de jaarrekening en begroting goedgekeurd en een nieuw bestuur gekozen. Een jaar na de oprichting heeft de Fotoclub Moerdijk de tweede algemene ledenvergadering gehouden. Er werd teruggeblikt op een succesvol jaar met veel activiteiten. In februari 2012 telde de in november 2011 opgerichte fotoclub al 82 leden, groeide tot 107 leden en telt op dit moment 84 leden. Ook financieel is de club gezond, ondanks de nodige investeringen en de vele activiteiten kon aan het eind van het begrotingsjaar een fors bedrag aan de reserve worden toegevoegd. De jaarrekening en de begroting werden door de ledenvergadering unaniem goedgekeurd. Voor 2013 heeft de fotoclub veel activiteiten op het programma staan, waaronder een pakket met veel en verschillende soorten cursussen. Deze cursussen staan tegen betaling ook open voor niet-leden. Het cursusprogramma zal binnen kort worden gepubliceerd. Tijdens de vergadering nam de foto-

club afscheid van Ron A.B. als bestuurslid, maar Ron blijft binnen de vereniging en het cursusprogramma wel actief. Met een ovationeel applaus werd Wim Aalbers bedankt voor zijn voorzitterschap. Op eigen verzoek deed Wim een stapje terug en blijft in het bestuur als vice-voorzitter. Secretaris André Kegge werd door de ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter. Daarom was het ook noodzakelijk om een nieuwe secretaris te benoemen. De ledenvergadering stemde unaniem in met de benoeming van Mieke Heuts. Dries Cornelissen blijft penningmeester en Gert Smits blijft bestuurslid belast met onder meer de logistiek. Verder werden er drie nieuwe bestuursleden gekozen: Rink Koenen, Kenneth Bagwahdien en Jaap Wagenmakers Het bestuur is nu als volgt samengesteld: André Kegge, voorzitter; Wim Aalbers, Vice-voorzitter, tevens coördinatie focusgroepen; Mieke Heuts, secretaris; Dries Conelissen, Penningmeester; Rink Koenen, Administratie; Gert Smits, Logistiek en coördinator commissies; Jaap Wagemakers, Bestuurslid opleidingen en cursussen; Kenneth Bagwahdien, Bestuurslid belast met de website.

BEDRIJVIG NIEUWS

Just Man herenmode gevestigd in Zevenbergen ZEVENBERGEN - Sinds vorige week is aan de Noordhaven 54 in Zevenbergen het herenmodebedrijf Just Man neergestreken. Het wordt gerund door Peter Brouwers uit Oosterhout, oud-werknemer van Smits Kleding. Op het adres Noordhaven was sinds 1920 het toenmalige kledingbedrijf Matthee gevestigd. Toen Hans en Lenie Matthee geruime tijd geleden lieten doorschemeren met de zaak te willen stoppen, was dit in de kledingbranche snel bekend. Smits Kleding met als hoofdvestiging Oosterhout vestigde daarop in 2005 het vijfde filiaal. Inmiddels is vorig jaar besloten deze vestiging weer te sluiten.

Collectie Peter Brouwers uit Oosterhout, reeds zo’n 25 jaar werkzaam bij Smits Kleding, kwam dit voornemen ter ore. Voor hem het moment om eens te overwegen voor zichzelf te beginnen. Zijn bedoeling is de werkwijze op dezelfde voet voort te zetten, maar dan onder de eigen naam Just Man. Het bestaande assortiment van onder meer Baileys, Digel en Vanquard is uitgebreid met Meyer, Olymp en Men’s. De volledig nieuwe collectie is afgestemd op het voorjaar en de zomer. Wat de prijsklasse betreft geeft Brouwers aan dat Just Man tot het middensegment moet worden gerekend.

Acties Voorlopig gaat Brouwers met al zijn ervaring de zaak alleen runnen, met dien verstande dat hij op de vrijdag en zaterdag wat assistentie krijgt. Voor het eventueel vermaken van kleding, tegen geringe kosten, kan hij beschikken over de diensten van een atelier in Oosterhout. Verder voert hij ook weer een spaarsysteem in en is Just Man vanaf deze week te vinden op Facebook. Eventuele acties zullen worden aangekondigd via de advertenties in de Moerdijkse Bode. De openingstijden tijden zijn: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.30-17.30 uur, vrijdag van 10.30-21.00 uur en op zaterdag van 09.30-16.30 uur.

Net voor de opening van zijn herenmodezaak Just Man rangschikt Peter Brouwers nog wat kledingstukken.

Just Man Herenmode, Noordhaven 54, Zevenbergen. Telefoon (0168)-37 14 30. PAGINA 8


ONROEREND GOED Comfortabel wonen in het hart van Oudenbosch

s Open Hui 9 maart0 2:0

10:00 â&#x20AC;&#x201C; 1

Huurprijs vanaf

â&#x201A;Ź725

Eigen parkeerplaats, gelegen aan een prachtig plein in het centrum, woonopper2

vlakte circa 80 m , luxe en ruim opgezette badkamer, moderne en complete keuken.

vastgoed management

076 54 34 666

Scheiden is ook een nieuw begin!  ! !  

" !  " % !!  # % $  #   # ! #  " !  

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

TE HUUR

LO ODS in Oud-Gastel oppvl: 450m2 of 300m2

tel nr 06-44673057 of 0165-513741

VLOOIEN MARKT NU: 2 HALLEN!STOP NU MET ROKEN 6723180(752.(1 Ć&#x201D; slagingspercentage90,5% , 90,5% Ć&#x201D; Hoogste Hoogste slagingspercentage, x Hoogstemethode slagingspercentage, 90,5% methode -> Ć&#x201D; Ć&#x201D; Nieuwste Nieuwste ->Luxopuncture Luxopuncture x Nieuwste methodedoor -> Luxopuncture Ć&#x201D;Blijvend vergoed alle Zorgverzekeraars !!!

Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 x Blijvend vergoed90-039475, door alle aangesloten Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: bij VBAG en RBNG)

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG RBNG) Ć&#x201D;EHKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG therapeuten

Ć&#x201D; 3x behandelingen vanvan 2020minuten 3 behandelingen minuten Ć&#x201D;Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s HQSLMQORRV x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos AFVALLEN, BURN-OUT Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Ć&#x201D; Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID 

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN

 (WWHQ/HXU 

ZONDAG

(WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV

10 MAART

RACKET- Voorjaars voordeel CENTRUM

Terheijdenseweg 500 4826 AB

BREDA Volg Breda-Noord/Terheijden

Molenstraat 123 Fijnaart www.sweererijwielen.nl

Bij schaatsbaan Breda OPEN: 10.00 - 17.00 uur

Info: 0161-456291

Hortensia Hortensia Macrophylla. Pot 14 cm. 5-6 Bloemen. Diverse kleuren.

van 8,99Dvoor

4,95

Tuincentrum Schalk Mastlanddreef 9 Â&#x2039; Prinsenbeek www.tuincentrumschalk.nl

Primula

Primula Acaulis. Pot 10 cm. Per stuk 0,99

Toekomstig

3 voor

1,99


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

GEVONDEN VOORWERPEN

FOTO VAN DE WEEK:

Colofon

GEMEENTE MOERDIJK 6 MAART 2013

Fijnaart

Start van het project Doe Effe Normaal op obs De Boemerang in Zevenbergen

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Een keer in de twee maanden wordt er een lijst gepubliceerd met daarop de gevonden voorwerpen van de afgelopen periode. Ziet u iets wat u bekend voorkomt? Neem dan tijdens onze kantoortijden contact met ons op via telefoonnummer 14 0168. Gevonden voorwerpen van december 2012 t/m februari 2013

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur

Fiets Sleutel Portemonnee Telefoon Bril Sjaal Handschoenen

Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

13 x 6x 1x 1x 1x 1x 1x

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

Voor nieuws in geval van een calamiteit:

Voorwaarden Vermeld in uw e-mail uw naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is. Aangezien we de foto’s willen publiceren, ontvangen wij inzendingen graag in JPEG, JPG, PNG of GIF. Formaat minimaal 1024x768, maximaal 6 Mb per bericht.

Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Via Burgernet sporen we samen verdachten van misdrijven op en vinden we vermiste personen terug. In de gemeente Moerdijk zijn inmiddels ruim 4100 mensen aangemeld voor Burgernet. Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u zich dan vandaag nog aan via www.burgernet.nl.

Uitnodiging dorpsavond Gebiedsplan Fijnaart

‘Laatste kans om mee ................................... te denken!’ ........................................................................................................ Maandag 11 maart 2013 vanaf 19.30 uur Locatie De Parel Fijnaart

KOM OOK naar de dorpsavond Gebiedsplan Er zijn reeds twee druk bezochte dorpsavonden geweest over het gebiedsplan Fijnaart. Tijdens deze avonden zijn diverse uitdagingen voor Fijnaart besproken. Wilt u graag mee verder denken over de uitdagingen voor Fijnaart? U bent van harte welkom op de derde dorpsavond, ook als u de eerste twee avonden gemist heeft!

Uw mening telt!

facebook.com/gebiedsplanfijnaart

@gebiedsplanfijn

De gemeenteraad vergadert op donderdag 14 maart 2013. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan de orde: - Inrichting stelsel Zorg voor jeugd - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kern Standdaarbuiten’ - Voortgang brede schoolproject Neerhof

Bent u al aangemeld voor Burgernet?

gebiedsplannen.nl/fijnaart

Uitnodiging raadsvergadering

We hebben de handen ineengeslagen om te werken aan een goede toekomst voor Fijnaart. In de vorm van een gebiedsplan.

.................................... Doet u mee? Kom naar De Parel in Fijnaart

......................................................................................................

De gemeente Moerdijk wil samen met inwoners, ondernemers en partners voor elke kern een gebiedsplan opstellen voor de komende jaren. Deze plannen moeten ervoor zorgen dat het ook in de toekomst prettig is om in de verschillende kernen te vertoeven. Er is gestart in Fijnaart en Klundert. Dit jaar en volgend jaar gaat de gemeente ook aan de slag in alle andere kernen.

Via http://moerdijk.raadsinformatie.nl kunt u de raadsvergadering beluisteren. Ook na afloop van de vergadering kunt u deze via de website van de gemeenteraad terugluisteren. De besluitenlijst van de raadsvergadering wordt na afloop zo snel mogelijk op de website geplaatst. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via tel. 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

KANTOORRUIMTEN TE HUUR IN HET MAURITSHUIS Sinds 1 december 2012 is Gemeente Moerdijk de beheerder en exploitant van het Mauritshuis in Willemstad. De afgelopen periode is er gewerkt om het Rijksmonument op te knappen. Verschillende ondernemers hebben zich al gevestigd in het Mauritshuis. Er zijn nog kantoorruimten voor ondernemers te huur. Het Mauritshuis biedt u verschillende vergaderruimten en ruime parkeergelegenheid. Voor meer informatie kunt u kijken op www.dane-makelaardij.nl Het Mauritshuis blijft natuurlijk toegankelijk voor publiek en u heeft er de mogelijkheid om zalen te huren voor vergaderingen/recepties. Natuurlijk kunt u ook voor huwelijksvoltrekkingen nog steeds terecht in het Mauritshuis.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

VASTSTELLING VERORDENING

"%+%.$-!+).'%. Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. !ANDESAMENVATTINGVANBEKENDMAKINGENOPDEZEPAGINAKUNNENGEENRECHTENWORDENONTLEEND+IJKOPWWWMOERDIJKNLBEKENDMAKINGENVOORDEVOLLEDIGEINFOR MATIE5KUNTOOKTERECHTBIJHETGEMEENTEHUISTIJDENSDEOPENINGSTIJDEN OFBELLENMETTEL

Verlenging beslistermijn wabo "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINHETKADERVANDE7ETALGEMENEBEPALINGENOMGEVINGSRECHTHEBBENBESLOTENVOORDEVOLGENDEAANVRAAGDE BESLISTERMIJNTEVERLENGENMETMAXIMAALWEKEN Adres 7ILLEM)))STRAATTMAIN:EVENBERGEN

Omschrijving project "OUWENVANWONINGEN

Zevenbergschen Hoek

Datum verzonden NOVEMBER

$EBESLISTERMIJNWORDTVERLENGDOMDEAANVRAGERINDEGELEGENHEIDTESTELLENTEGEMOETTEKOMENAANDEBEMERKINGEN$OORDITBESLUITISDENIEUWEUITERSTEBESLISDA TUMAPRIL

"URGEMEESTERENWETHOUDERSVANDEGEMEENTE -OERDIJKMAKENBEKENDDATDEGEMEENTERAADINDE VERGADERINGVANFEBRUARIDE+LACHTENVERORDE NINGGEMEENTE-OERDIJKENDE6ERORDENINGADVIES COMMISSIEBEZWAARSCHRIFTENGEMEENTE-OERDIJKHEEFT VASTGESTELD$EVERORDENINGENTREDENINWERKINGOP MAARTENLIGGENVOORIEDEREENBIJDERECEPTIE INHETGEMEENTEHUISTERINZAGE:EZIJNTEGENBETALING VANDEKOSTENVERKRIJGBAARENVANAFHETMOMENTVAN INWERKINGTREDINGTERAADPLEGENOPWWWMOERDIJKNL REGELGEVINGOFVIAWWWOVERHEIDNL 6OORNADEREINFORMATIEOVERDEVERORDENINGENKUNT UCONTACTOPNEMENMETMEVROUW+VAN'ILSVANDE AFDELING*URIDISCHE:AKEN

EVENEMENTENVERGUNNING

4EGENDITBESLUITTOTVERLENGINGISGEENBEZWAARMOGELIJK!WB 

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJDEVOLGENDEAANVRAGENVOOREENOMGEVINGSVERGUNNINGHEBBENONTVANGEN WAARBIJDEreguliereVOORBEREIDINGSPRO CEDUREVANTOEPASSINGIS Adres "LOEMENDAALSE:EEDIJKIN:EVENBERGSCHEN(OEK ,OGISTIC"OULEVARDIN+LUNDERT $WARSVLIETIN:EVENBERGEN

Omschrijving project KAPPENVANEENBERK PLAATSENVANEENPREFABPORTOCABINENMAGAZIJNSTELLINGENINEENHAL PLAATSENVANEENDAKKAPELOPHETVOOR ENACHTERGEVELDAKVLAK

Datum ontvangst FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI

4EGENINGEDIENDEAANVRAGENISGEENBEZWAARBEROEPMOGELIJK

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINDEPERIODEVAN20 februari 2013 tot en met 27 februari 2013 de volgende omgevingsvergunningen hebben VERLEEND WAARBIJDEREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCEDUREVANTOEPASSINGIS Adres -OERDIJKSEWEGIN:EVENBERGSCHEN(OEK :EESTRAATIN:EVENBERGEN 0ELGRIMSDIJKTUSSENENIN:EVENBERGSCHEN(OEK +RISTALLAANIN:EVENBERGEN (ELSEDIJKIN7ILLEMSTAD &AZANTWEGIN+LUNDERT 0ASTOORVAN+ESSELLAANIN:EVENBERGEN +ONINGIN7ILHELMINASTRIN:EVENBERGEN %ERSTE+RUISWEGIN&IJNAART

Omschrijving project PLAATSENVANEEN!DBLEU UNITENEENTECHNISCHERUIMTE PLAATSENVANEENDAKKAPELOPHETVOORGEVELDAKVLAK VERVANGENVANHETTUINHUISJE PLAATSENVANEENLOGOZUILBIJHETKANTOORPAND BOUWENVANEENSERREAANDEWONINGACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNINGISVERLEEND BOUWENENHANDELENINSTRIJDMETREGELSRUIMTELIJKEORDENING LEGALISERENVANEENLOODS PLAATSENVANFIETSENSTALLINGEN VESTIGENVANEENHUISARTSENPRAKTIJKACTIVITEITWAARVOORVERGUNNINGISVERLEEND PLANOLOGISCHSTRIJDIGGEBRUIK PLAATSENVANEENSTIKSTOFGENERATORMILIEUNEUTRAALVERANDEREN

Datum verzonden FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI FEBRUARI

5KUNTDESTUKKENBIJDEGEMEENTE-OERDIJKINZIEN

Bezwaar

De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: s (ETHOUDENVANEENVOORJAARSMARKTIN$E :EVEN3CHAKELSAANDE+ASTEELWEGIN :EVENBERGENOPMAARTVAN UURTOTUURVERZONDENFEBRUARI s (ETHOUDENVANDE2AILCONTACTDAGENVAN -3':EVENBERGENINHETKETELHUISVANDE OUDESUIKERFABRIEKAANDE"LOKWEGCIN :EVENBERGENOPENMAARTVER ZONDENFEBRUARI "ELANGHEBBENDENKUNNENBINNENWEKENEEN BEZWAARSCHRIFTINDIENENBIJDEBURGEMEESTERVAN DEGEMEENTE-OERDIJK$EZETERMIJNGAATINNA DEDAGVANVERZENDINGVANHETBESLUITAANDE AANVRAGER

6OLGONSOOKVIAFACEBOOK

WWWFACEBOOKCOM 'EMEENTE-OERDIJK

"ELANGHEBBENDENHEBBENWEKENDETIJDOMSCHRIFTELIJKEENBEZWAARSCHRIFTINTEDIENEN$ETERMIJNGAATINOPDEDAGNAVERZENDINGVANDEBESLISSINGAANDEAANVRA GER%ENBEZWAARSCHRIFTRICHTUAANHETCOLLEGEVANBURGEMEESTERENWETHOUDERSVANDEGEMEENTE-OERDIJK

Ontwerp beschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure "URGEMEESTERENWETHOUDERSZIJNVANPLANOMINHETKADERVANDE7ETALGEMENEBEPALINGENOMGEVINGSRECHTVERGUNNINGTEVERLENENVOOR Adres $ERDE7EGIN:EVENBERGSCHEN(OEK

Omschrijving project $EAANVRAAGBETREFTDESTEFASEVANEENGEFASEERDEAANVRAAGENOMVATHETHANDELENINSTRIJDMETREGELS RUIMTELIJKEORDENINGENMILIEUVERANTWOORDONDERNEMEN(ETPROJECTBETREFTHETREALISERENVANEENZEUGENSTAL

$EAANVRAAG DEONTWERPBESCHIKKINGENDEBIJBEHORENDESTUKKENLIGGENMETINGANGvan donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 ter INZAGEINHETGEMEENTEHUISIN:EVENBERGEN

Zienswijzen "INNENDEINZAGETERMIJNKANEENIEDEREENZIENSWIJZEOVERHETONTWERPNAARVORENBRENGEN%ENSCHRIFTELIJKEZIENSWIJZERICHTUAANHETCOLLEGEVAN"7VANDE GEMEENTE-OERDIJK!LSUEENMONDELINGEZIENSWIJZEWILTINDIENEN MOETUBINNENDEINZAGETERMIJNCONTACTOPNEMENMETDEAFDELING6ERGUNNINGENEN(ANDHAVING

Ontwerp beschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure "URGEMEESTERENWETHOUDERSZIJNVANPLANOMINHETKADERVANDE7ETALGEMENEBEPALINGENOMGEVINGSRECHTVERGUNNINGTEVERLENENVOOR Adres +LAVERPOLDERSEWEGIN-OERDIJK +ASTEELWEGIN:EVENBERGEN

Omschrijving project 5ITBREIDENVANDEJONGVEESTALACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNINGWORDTAANGEVRAAGDBOUWENVANEEN BIJBEHORENDBOUWWERKENVERANDERINGVANDEINRICHTING (ETBRANDVEILIGGEBRUIKENVANHETGEBOUW

$EAANVRAAG DEONTWERPBESCHIKKINGENDEBIJBEHORENDESTUKKENLIGGENMETINGANGvan donderdag 7 maart 2013 tot en met woensdag 17 april 2013 ter INZAGEINHETGEMEENTEHUISIN:EVENBERGEN

Zienswijzen "INNENDEINZAGETERMIJNKANEENIEDEREENZIENSWIJZEOVERHETONTWERPNAARVORENBRENGEN%ENSCHRIFTELIJKEZIENSWIJZERICHTUAANHETCOLLEGEVAN"7VANDE GEMEENTE-OERDIJK!LSUEENMONDELINGEZIENSWIJZEWILTINDIENEN MOETUBINNENDEINZAGETERMIJNCONTACTOPNEMENMETDEAFDELING6ERGUNNINGENEN(ANDHAVING

KENNISGEVING ONTWERP BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING "URGEMEESTERENWETHOUDERSZIJNVANPLANOMOP GRONDVANARTIKELLIDONDERBVANDE7ABODE OPJANUARIVERLEENDEOMGEVINGSVERGUNNING VOORHEENMILIEUVERGUNNING VOORDEINRICHTINGGELE GENAANDE$ERDEWEGIN:EVENBERGSCHEN(OEKIN TETREKKENOPVERZOEKVANDEVERGUNNINGHOUDER $EAANVRAAG DEONTWERPBESCHIKKINGENDEBIJBE HORENDESTUKKENLIGGENMETINGANGvan 7 maart 2013 tot en met 17 april 2013TERINZAGEINHET GEMEENTEHUISIN:EVENBERGEN

Zienswijzen "INNENDEINZAGETERMIJNKANEENIEDEREENZIENSWIJZE OVERHETONTWERPNAARVORENBRENGEN%ENSCHRIFTE LIJKEZIENSWIJZERICHTUAANHETCOLLEGEVAN"7VAN DEGEMEENTE-OERDIJK!LSUEENMONDELINGEZIENS WIJZEWILTINDIENEN MOETUBINNENDEINZAGETERMIJN CONTACTOPNEMENMETDEAFDELING6ERGUNNINGENEN (ANDHAVING


Kleurrijke expositie in Zevenbergse bieb

Weekenddiensten

ZEVENBERGEN - Tot eind april exposeert Claudia Bongers, 38 jaar en werkzaam als Reiki therapeut en creatief begeleider, een gedeelte van haar inspirerende werken in de VANnU bibliotheek te Zevenbergen.

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Claudia Bongers is van mening dat creativiteit de grote drijfkracht is in dit universum. Naast het werken met verschillende materialen, ontdekte Claudia het schilderen met bijenwas en heeft zij zich hierin gespecialiseerd. Ongeveer 400 jaar voor het begin van onze jaartelling werd vermoedelijk al met bijenwas gewerkt. De hedendaagse technieken en materialen maken van het werken met bijenwas een aantrekkelijke en speelse kunstuiting.

Met een verwarmd strijkijzer wordt de bijenwas gesmolten, waarna door middel van intuĂŻtieve bewegingen met hand en pols de kleuren in elkaar overvloeien. De toegevoegde waarde ligt in de symboliek die verschijnt in het gemaakte werk: van dieren, engelen en fantastische landschappen tot een gevoel van eenwording en bevrijding. De teksten en gedichten behorende bij de gemaakte werken zijn ontstaan vanuit Claudiaâ&#x20AC;&#x2122;s nauwe samenwerking met engelen en haar gidsen. Tevens is in de Zevenbergse bieb de mogelijkheid tot het kiezen van een inzichtskaart met een speciale boodschap (bv. naar aanleiding van een gestelde vraag). Voor meer informatie over Claudia Bongers staat op haar website www.lila-c.nl.

Amivedi Gevonden 2 maart: Hond teef, ongesteriliseerd, terriĂŤr, kleur bruin met grijs, leeftijd ong. 1 jaar, gevonden in Groeneweg in Klundert, meldingsnummer 811515 27 februari: Kat, kleur rood, volwassen, niet levend aangetroffen in St.Jorisstraat aan centrumkant in Zevenbergen, meldingsnummer 811084 26 februari: Kat, poes, kleur Schildpad, witte voetjes voor,

witte laarsjes achter, lange witte bef, rood neusje, gevonden in molenstraat in zevenbergen, meldingsnummer 810841 22 februari: Kat, kleur rood, volwassen, gevonden in annendal in Zevenbergen, meldingsnummer 810765 22 februari: Kat, poes, kleur LAPJE, volwassen, gevonden in blauwhoefseweg in Klundert, meldingsnummer 810762 William Kuijstermans, Amivedi meldpunt Roosendaal e/o, tel. 088-0064651, roosendaal@amivedi.com, www.amivedi.nl

Kledingreparatie Het Schaartje Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

KvK 20127289

K

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDEN

- Kunststof / houten kozijnen - Gevelbetimmeringen - Dakkapellen / Dakramen - Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas - Rolluiken - Garagedeuren Bel voor een vrijblijvende offerte.

ACTIE

15% KORTING op kunststof kozijnen Geldig t/m eind april 2013

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

GRATIS MEUBELEN hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Nijverheidsstraat 7 - 4791 ED Klundert T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nl Kijk ook eens op:

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 0162-680705, Mobiel: 06-51178676

Badkamerspecialist Timmer- en Klusbedrijf

JODIMAST Johan Stoop

UW ADRES VOOR: ` Badkamers renoveren `dĹ˝Ĺ?ĹŻÄ&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺś ` Keukenleidingen verleggen/aanleggen ` Keukens plaatsen ` Kozijnen vervangen (hout/kunststof) ` Dubbele beglazing leveren/plaatsen ` Kleine verbouwingen ` Aanbouwen compleet realiseren ` Zolderkamers maken ` Dakramen leveren/plaatsen `ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć&#x;žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ĺś ` Tuinafscheidingen leveren/plaatsen ` etc. sĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÄ?ĹŻĹ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽčÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺś

Paardenbloem 7, 4761 WT Zevenbergen dÄ&#x17E;ĹŻÍ&#x2014;ϏϭϲϴͲϯώϹϾϳϯϏϲͲώώϯϯϾϾώϯÍť&Ä&#x201A;Ç&#x2020;Í&#x2014;ϏϭϲϴͲϯϯϲϏϲϾ E-mail: jstoop@hetnet.nl Â&#x2021; lid VLOK Bekijk ook eens onze website jodimast.nl

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave. Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

ÇŽÂ&#x201D;Â&#x2021;Â?Â&#x2019;Â&#x192;Â&#x201D;Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x2026;Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x201D; Ǥ

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nlKozijnen en Glas van Wingerden

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

BELASTING AANGIFTE

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 4 maart t/m 10 maart: J. Smeekens, telefoon 0165 - 31 56 45 11 maart t/m 17 maart: R. Dierckx, telefoon 0168 - 32 32 86 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489.

Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

Â&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2039;Â&#x2022;Â&#x2039;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2021;Â?Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x2039;Â? Ͳͳ͸ͺ͜͡;ʹͳ͝

CURSUS HAARKNIPPEN start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Komanâ&#x20AC;&#x2122;s Vishandel B.V. te Moerdijk Verse Stoof en Bakpaling Verse Regenboogforel

500 gram

â&#x201A;Ź 12.50

per kilo

â&#x201A;Ź 7.95

Verse grote zure Rolmops per stuk â&#x201A;Ź 1.25 Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 16 maart 2013.

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u Alleen contante betaling mogelijk

Komanâ&#x20AC;&#x2122;s Vishandel B.V. Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422


WILLEM THE FLOWERMAN Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

DEZE WEEK BIJ THE FLOWERMAN:

SÉŞÉ&#x2013;ȡHɢ 7Ę&#x2026;Ę&#x2122;ČźĘ&#x2018;É&#x161;  ĘŹ

- opleidingen tot NMI registermediator

- in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 13 maart, Hotel Trivium Etten-Leur Do 14 maart, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

Vrijdag 8 en Zaterdag 9 maart

Kersenhoefje

6ĘŚČźĘ&#x2018;Ę EȚɰȴHɢ  ĘŹ TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

Bent u klaar voor een duurzame relatie? Mens & Relatie helpt u bij het vinden van de juiste partner

Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl UW RELATIE IS ONZE MISSE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

p.st.

Maandag 11 t/m Donderdag 14 maart

GRATIS Bij besteding van

LIJSTENMAKERIJ P5 Noordlangeweg 12, Fijnaart (zijstraat v. Zwingelspaansedijk) Open: Do- en vrijdag: 10.00 -17.00 uur Zaterdag: 10.00 -16.00 uur Overige dagen op afspraak

Tel: 0168 471041

Voor het inlijsten van uw foto`s, borduurwerken, geboortekaartjes, schilderijen enz.

â&#x201A;Ź 12,50 of meer

www.lijstenmakerij-p5.nl

5 voorgebakken kaiserbroodjes

FOKKEMA

AANHANGWAGENS Hoeksteen 8, BREDA, 076-5710418 www.fokkema-aanhangwagens.nl

www.heijligersbv.nl

Noordhaven 146, Zevenbergen Tel: 0168-323468 Voorstraat 52, Klundert Tel: 0168-404909 Email: baksmit@xs4all.nl

www.warmebakkerjacsmit.nl

Boelhouwers Mode Wij willen dit graag samen met u vieren met de volgende actie: Van dinsdag 5 t/m zaterdag 9 maart kunt u na uw aankoop een ballon prikken met kans op

korting van 5 tot wel 50% op de nieuwe voorjaarscollectie! er voor Uiteraard is apje u ook een h kje! en een dran

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

Graag tot ziens:

IK WIL U GRAAG LEREN KENNEN

met slagroom

â&#x201A;Ź 0,99

www.mediationeducatie.nl

SCHALKE 04 â&#x20AC;&#x201C; HOFFENHEIM PUW

â&#x201A;Ź 99,00

9HUYRHUZHGVWULMGWLFNHWFRQVXPSWLHV

VERRASSINGSREIS PASEN DSU H3DDVGDJ 

&RPSOHHWYHU]RUJGHGDJWRFKW

KEUKENHOF DSUDSUHQPHL

â&#x201A;Ź 75,00 â&#x201A;Ź 32,50

9HUYRHUHQWUHH

KONINKLIJKE SERRES LAKEN â&#x201A;Ź 25,00 DSUHQPHL 9HUYRHUHQWUHHHQYULMEH]RHNDDQ%UXVVHO

HEILIGE BLOEDPROCESSIE PHL +HPHOYDDUW 

â&#x201A;Ź 35,00

9HUYRHUWULEXQHSODDWVHQYULMEH]RHN%UXJJH

LIBELLE ZOMERWEEK WPPHL

â&#x201A;Ź 34,00

9HUYRHUHQWUHH

DAGREIS LONDEN vanaf â&#x201A;Ź 49,00 PUWDSUPHLMXQLMXOL 9HUYRHURYHUWRFKWSODWWHJURQG

2-DAAGSE LONDEN vanaf â&#x201A;Ź 119,00 DSUPHLMXQLMXOL 9HUYRHURYHUWRFKWRYHUQDFKWLQJRQWELMW

www.brabantexpres.nl 


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.Accountants

UW BESTE (HAZEL)ZET

Bedrijfsjuristen Belastingadviseurs

Wij verzorgen ook uw aangifte inkomstenbelasting Bij u thuis of bij ons op kantoor Stationsstraat 19, 4761 BP Zevenbergen Rozenhof 11, 4793 JA Fijnaart 0168-335448 info@vanderburgt.nu

U kunt bij ons terecht voor o.a.: - (loon)administratie - jaarrekeningen ¿VFDDODGYLHV - belastingaangiften (ook particulieren) - begeleiding of verzorging van de administratie BEL OF MAIL ONS VOOR VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK!

SPORT

Biljarten Regio Competitie

SBZ De 3 Musketiers ZEVENBERGEN - De uitslagen van 1 maart. Baan 1: Corrie v.d.Sijde 473 pins, Jos Stoop 456 pins, Martha Rijnart 373 pins. Corrie de hoogste met 166 en 473 pins.

Baan 2: Frie Kortsmit 425 pins; Nel Heitlager 300 pins; Adrie Struik 395 pins. Frie de hoogste game met163 pins en de hoogste score 425 pins. Baan 3: Willem Wolvers 472 pins, Ad v.d.Sijde 458 pins, Wil Langerak 422 pins.

Ad de hoogste game met 191 pins maar Willem de hoogste score met 472 pins. Baan 4: Hilde Oosterling 393 pins, Joke Kortsmit 316 pins, Nelie Hoeven 430 pins. Hilde de hoogste game met176 pins maar Nelie de hoogste score met 430 pins.

Virtus C3-Roosendaal C7 1-1 Virtus D1-Unitas’30 D1 1-2 Virtus D4-Sprundel D3 4-0 Virtus E1-Zeelandia Middelb. E1 0-5 Virtus E6-DSE E5 12-0 Virtus E7-Zwaluwe E3G 5-3 Virtus E8-SAB E2 5-1 Virtus F3-Cluzona F3 1-1 Virtus F6-FC Bergen F2 3-4 Virtus MB1-ST Viola/Ulicoten MB1 5-0 Virtus ME1-Baardwijk ME1 3-1 Zondag 3 maart Bavel 2-Virtus 3 4-1 De Fendert 4-Virtus 6 3-1 Halsteren 4-Virtus 5 7-4 Virtus 1-HVV’24 1 0-0 Virtus 4-Hoeven 3 1-3 Zundert 2-Virtus 2 5-1

VVR D1-Virtus D1 11.00 Virtus D2-DOSKO D2 10.00 Virtus D3-Seolto D1 11.15 Unitas’30 D6-Virtus D4 10.45 Unitas’30 E1-Virtus E1 9.30 Virtus E2-Internos E2 10.00 Virtus E3-Halsteren E4 9.00 Virtus E4-Internos E6 9.00 Virtus E5-DSE E4 9.00 Internos E8-Virtus E6 10.00 Unitas’30 E11-Virtus E7 9.30 The Gunners E4-Virtus E8 9.30 Virtus F1-Roosendaal F1 10.00 Virtus F2-Unitas’30 F4 9.00 Roosendaal F6-Virtus F3 10.15 Virtus F4-Victoria’03 F4 9.00 Virtus F5G-Unitas’30 F8 10.00 Halsteren F7-Virtus F6 10.15 Virtus VR1 za-Rillandia VR1 za 14.30 Oosterhout MB1-Virtus MB1 12.00 De Fendert MD1-Virtus MD1 11.00 Madese Boys ME1-Virtus ME1 10.30 Virtus M2-Terheijden M1 10.00 Unitas´30 M1-Virtus M1 8.30 Zondag 10 maart SC Gastel 1-Virtus 1 14.30 Virtus 2-Rimboe 2 14.00 Virtus 3-Raamsdonk 2 12.00 SC Gastel 4-Virtus 4 10.00 Virtus 5-Rood Wit W 5 10.00 Virtus 6-DIVO 3 10.00 Virtus VR1-SC Kruisland VR1 10.00

VV Virtus ZEVENBERGEN - Afgelopen weekeinde was er eindelijk weer een vol programma op onze velden te zien. Ook ons eerste elftal speelde thuis tegen HVV’24 maar wist deze wedstrijd niet in winst om te zetten. In een gelijk opgaande strijd werd het 0-0. Uitslagen woensdag 27 februari Sprundel C1-Virtus C1 1-2 Virtus E3-Alliance E4 4-3 Zaterdag 2 maart BVV’63 A2-Virtus A2 1-1 Baronie A2-Virtus A1 2-4 Baronie F7-Virtus F4 14-0 DVO’60 D2-Virtus D2 1-0 Hoeven D2-Virtus D3 1-3 Hoeven E1-Virtus E2 10-3 Hoeven E4-Virtus E4 5-0 Marjola Girls VR1-Virtus VR1 1-3 RSV E3-Virtus E5 1-4 SC Gastel F3-Virtus F5G 13-0 SCO/TOFS B1-Virtus B1 3-1 SJO Prinsenland E2-Virtus E3 5-0 SVC F1-Virtus F2 2-4 Seolto B1-Virtus B2 2-0 Sparta’30 G1-Virtus G1G 4-1 Virtus 2 za-Unitas’30 2 za 2-4 Virtus B3-Dubbeldam B2 0-6 Virtus C1-Moerse Boys C1 7-0 Virtus C2-Baronie C3 1-5

Programma woensdag 6 maart Virtus C1-NAC Breda C2 19.00 Zaterdag 9 maart Zwaluwe 5 za-Virtus 2 za 14.30 Virtus G1G-SVG G2 11.15 Virtus A1-Zundert A1 14.30 Virtus A2-SC Gastel A2 12.45 Virtus B1-Terheijden B1 14.30 Virtus B2-Wernhout B1 10.00 SCO/TOFS B4-Virtus B3 13.00 Terheijden C1-Virtus C1 11.30 Internos C2-Virtus C2 11.15 BSC C5-Virtus C3 12.15

MOERDIJK - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, na ronde 8. A-Teams: 1. Keijenburg-1 333,589 8, 2. Welberg 3 328,859 8, 3. de Heen 1 327,752 8, 4. Oud Gastel 1 326,389 8, 5. Hoeven 1 321,275 7, 6. Steenbergen 2 318,118 8, 7. Halsteren 3 313,223 8, 8. Vossemeer 1 306,974 8, 9. Welberg 2 301,783 7, 10. Lepelstraat 1 298,623 8, 11. Halsteren 5 293,603 7, 12. Welberg 1 289,104 7, 13. Halsteren 4 286,568 7, 14. Halsteren 2 280,661 7, 15. Halsteren 1 279,069 7, 16. S.B.Ponderosa 1 275,286 7, 17. Lepelstraat 2 266,609 7, 18. S.B.Ponderosa 2 249,364 7, 19. Steenbergen 1 248,966 7, 20. Oud Gastel 2 246,207 7.

B-Teams: 1. de Hofstee 1 348,225 8, 2. Stampersgat 2 335,180 8, 3. Halsteren 8 332,442 8, 4. Oud Gastel 3 325,393 8, 5. Welberg 5 318,561 8, 6. Oud Gastel 5 316,456 8, 7. Halsteren 7 303,206 8, 8. Welberg 4 298,832 8, 9. Oud Gastel 4 291,083 7, 10. Halsteren 6 283,312 7, 11. Steenbergen 3 281,249 7, 12. S.B.Ponderosa 3 275,814 7, 13. de Duiventoren 2 275,043 7, 14. de Heen 3 265,870 7, 15. de Duiventoren 1 265,252 7, 16. de Heen 2 265,030 7, 17. Halsteren 9 261,406 7, 18. Halsteren 10 259,651 7, 19. Steenbergen 4 254,209 7, 20. Steenbergen 5 250,269 7. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

VV Oudemolen Uitslag zaterdag 2 maart Oudemolen 2-Tholense Boys 4 3-7 Zondag 3 maart DEVO 5-Oudemolen 2 3-1 OMC 5-Oudemolen 1 2-2

Progamma zaterdag 9 maart Dinteloord 3-Oudemolen 2 av.14.30u Zondag 10 maart Oudemolen 2-Dubbeldam 5 av.10.30u Oudemolen 1-Unitas30 5 av.14.00u Voor meer info www.vvoudemolen.nl

Jeugd Oudemolen/Chrislandia Uitslagen zaterdag 2 maart FC Moerstraten MP1-Oudemolen/Chrislandia MP1 0-7 DHV E2-Oudemolen/Chrislandia E1 2-5 SC Welberg D1-Oudemolen/Chrislandia D1 1-9 Oudemolen/Chrislandia C1-Nieuw Borgvliet C2 3-6 Progamma zaterdag 9 maart

Oudemolen/Chrislandia MP1-Dioz MP1 av.9.30u sportpark Chrislandia Oudemolen/Chrislandia E1-DSE E3 av.9.00u sportpark Chrislandia Oudemolen/Chrislandia D1-Moerstraten D1 av.10.30u sportpark Chrislandia Dosko C2-Oudemolen/Chrislandia C1 v.11.15u sportpark Oudemolen Voor meer info www.chrislandia.nl of www.vvoudemolen.nl


8QQTFGNKI 8QQTLCCT

Kijk op action.nll voor de d folder f l TERRAS

MAJESTIC

GAZON

rond 40x40 cm niet van aardewerk te onderscheiden

en uitvoeringen als beste getest op levensduur door het tv-programma Kassa

voor 50/60 m² 5 kg graszaad: voor 50 m² 1 kg

LED LAMP diverse maten

BLOEM POT kunststof

6.95

CILLIT BANG

POWER CLEANER citrus of fresh

6.49

1000 ml vuil & toilet 750 ml

Elders 5.99 12.99

CLOVERLEAF

2.99

TAKKENBOS met HAKEN breedte 50 cm met lint white of natural

1.49

FIETS COMPUTER met 8 functies incl. batterijen

deco/fiets BLOEMEN SLINGER met 20 LED's

2.19

DISNEY

2.99

handig afsluitbare deksel inhoud 220 ml

0.39

%(5*(123=220Â&#x2021;.DVWDQMHODDQ %5('$Â&#x2021;7UDPVLQJHO &+$$0Â&#x2021;%DDUOHVHZHJ ',17(/225'Â&#x2021;5DDGKXLVSOHLQD

SNEAKER SOKKEN zwart of wit maten 39-46

3 PA A R

Elders 2.99 3.49

KATOEN

1.49

HANDDOEK met CAPUCHON Mickey, Spiderman, Cars, Pooh en Minnie 50x100 cm

SNACK TROMMEL diverse designs

Disney DRINK BEKER diverse vrolijke kinder designs

LOTTO

H[FOKDQJILJXUHQ

DECO T R E N D!

AS 888

2.99

Elders 4.95 7.95

Elders 6.99 7.95

WOK- OF

HAPJES PAN voor alle

3.59

warmtebronnen met anti-aanbaklaag wokpan: Ă&#x2DC; 35 cm hapjespan: Ă&#x2DC; 28 cm met glazen deksel

0.79

Elders 14.95 17.95

(77(1/(85Â&#x2021;0DUNW *,/=(Â&#x2021;6WHHQDNNHUSOHLQ .$$76+(89(/Â&#x2021;+RRIGVWUDDW 2267(5+287Â&#x2021;$UHQGVKRI

1.99

TROPPIE

VRUCHTEN LIMONADE orange of multi fruit 10x200 ml

Elders 1.99 2.49

UITZOEKEN

1.59

TRENDY ACCESSOIRES oorbellen, armband of ketting

8.49 266(1'5(&+7Â&#x2021;'H%URXZHULM 5,(/Â&#x2021;'RUSVWUDDWD 5,-6%(5*(1Â&#x2021;6W%DYRVWUDDW 5226(1'$$/Â&#x2021;%RXOHYDUGI

0.49 7,/%85*Â&#x2021;7URXZODDQ 7,/%85*Â&#x2021;'--LWWDVWUDDW :$$/:,-.Â&#x2021;,UHQHVWUDDWD =(9(1%(5*(1Â&#x2021;=XLGKDYHQD

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 03-03-2013 t/m za. 09-03-2013 in Nederlandse filialen.

idem vierkant 40x40x40 cm

ENERGIE ! BE SPA ARTIP

TUINMEST GRASZAAD gazon-/tuinmest:


SPORT

SVC 1 wint beladen duel STANDDAARBUITEN - De wedstrijd SVC-OMC werd gestart met een minuut stilte, dit ter nagedachtenis aan Harry Stok, zoon van Opa Stok, medeoprichter van OMC uit Dordrecht. Wat volgde was een weergaloze goal van Damian van Hulten, welke als pupil van de week de OMC keeper wist te verschalken. De druk op het resultaat was voelbaar op en naast het veld, het waren de nrs. 2 en 3 welke tegen elkaar speelden. SVC speelt sterk en vocht menig robbertje op het middenveld uit tegen de fysiek sterkere tegenstander. Voetbaltechnisch bleek SVC regelmatig beter, wat zich ook vertaalde in een aantal mooie kansen. Robin van Boxel zijn schot werd van richting veranderd door een OMC-verdediger, waardoor de bal over de OMC keeper krulde: 1-0. Wedstrijd bleef erg spannend en boeiend, waarbij SVC meer kansen dan OMC kreeg. Keeper Dirk van de Bom stond een aantal keer precies op de juiste plaats en wist zo een aantal doelpogingen van OMC onschadelijk te maken. Tot aan minuut 44, toen Dirk bij een corner onder de bal door, waarna de bal door OMC snoeihard in het doel werd gekopt. Ruststand 1-1. Na rust eenzelfde spelbeeld, stevige duels en goed spelend SVC. In minuut 60 wist Koen Vermeulen door te breken vanaf de zijkant. Hij produceerde een prachtig schot in de verre hoek, waardoor het 2-1 werd. OMC begon aan te dringen en de lange bal te hanteren. Deze lange ballen werden tel-

kens bijzonder goed en scherp verdedigd door Robin Nagtzaam, Koen van Viegen, Dominique Boeckholtz en Remon Hagens. De verdedigingslinie behaalt tegenwoordig iedere week een dikke vette voldoende. De rest van de wedstrijd was zenuwslopend, houden ze stand of gaat OMC nog scoren? SVC heeft stand gehouden en 3 welverdiende punten binnen gesleept. Man of the match was lastig, daar SVC als collectief keihard voor elkaar hebben gestreden. Dirk en Peter van de Bom stonden hoog op de kandidatenlijst, maar Jeroen van Bilderbeek speelde wel een heel erg goede wedstrijd en verdient daarom deze week de titel ‘Man of the match’. Jeroen sleurde en schoffelde over het gehele middenveld. Ging regelmatig vol, maar fair het duel aan, waardoor hij heel veel duels voor SVC op het middenveld wist te winnen. Bingo Op 22 maart staat er een gezellige bingo avond voor iedereen die ouder is dan 18 jaar op de planning van de activiteitencommissie. Check je mail of de site voor de laatste info. Uitslag jeugd Zaterdag 2 maart Unitas’30B2-SVC B1 3-3 SVC C1-Prinsenland C1 3-1 DEVO E1-BSC E2 3-4 SVC E2-Neerlandia E1 2-2 BSC E5-SVC E3 6-1 SVC F1-Virtus F2 2-4 SVC F2-Unitas F10 1-5 Sprundel MB1-SVC MB1 16-0 Uitslag senioren Zondag 3 maart SVC 1-OMC 1 1-2

Regiokampioenschappen KNGU District Zuid 9 maart SVC 2-Roosendaal 3 1-3 Dioz 2-SVC 3 10-0 SVC 4-Roosendaal 5 4-3 Lep.Boys 4-SVC 5 4-1 Programma jeugd Zaterdag 9 maart SVC B1-Zwaluwe B1 12.30 SVC MB1-DSEM B2 12.30 Baronie C3-SVC C1 11.30 DVO E2-SVC E1 08.45 TSC E3-SVC E2 09.30 SVC E3-Seolto E3 09.30 DVO F3-SVC F1 08.45 MOC F11-SVC F2 08.45 SVC MP-Zwaluwe MP1 09.30 Programma senioren Zondag 10 maart Val Aan 1-SVC 1 14.30 Schijf 2-SVC 2 12.30 SVC 3-Victoria 4 12.00 Noordhoek 2-SVC 4 11.30 SVC 5-DSE 4 10.30 SVC 6-Hoeven 6 10.00

KASTEN OP MAAT

27 Darters hadden zich ingeschreven, waaronder weer enkele nieuwe spelers. Enkele rankingdarters hadden vrij af genomen. Henk van der Horst is weer helemaal terug. Hij wist 6 partijen in de voorronde met 2-0 te winnen. Een puike prestatie. Vervolgens wist hij van Rob Godschalk met 3-0 te winnen en Tibor Pennings met 3-2. Corne was nog een maatje te groot. De 17,5 punt had hij hard nodig. Dian Stoop is geblesseerd, maar wilde toch meedoen. Al was het maar voor de 10 rankingpunten. Haar werparm mag volstrekt niet worden belast, daarom wierp

ze met haar niet-dart-arm. Links dus. Knap dat, dat zo maar kan! Johan Stoop behaalde gelukkig 3 punten en won van zijn zoon Marcel, die ook weer van de partij was. Marijn van Peer behaalde een opmerkelijke winstpartij tegen Paul Vreugdenhil om met 2-1 te winnen, door veel triple 19 te werpen. Goed zo, Marijntje. Er werden veel hoge uitworpen gemist, maar Tibor Pennings en Edwin Gelens wisten beide 136 uit te gooien, wat tevens de hoogste finish werd. Er werd ook heel veel gemist met name de dubbels. Zo links en rechts werd er nogal wat geroepen. Ook door onze ‘toppertjes’. In de knock-out fase mocht Edwin Gelens het weer eens opnemen tegen Jan Jonker. Jan ging voortvarend van start met een 14 darter. Z ijn 2e begon hij iets minder, maar wierp een 180, waarna hij op de dubbel strand-

FIJNAART - De Kieviten uit Fijnaart, HMS uit Dinteloord en Malthastars uit Willemstad hebben de handen ineen geslagen en organiseren op 9 maart de voorwedstrijd van de KNGU District Zuid 4e en 5e divisie, 6e divisie Junioren/Senioren en Instap D1 en D2. Sporthal De Parel leent zich bij uitstek om zo’n wedstrijd te organiseren. Zaterdag 9 maart komen er 240 turnsters naar Fijnaart om hun voorwedstrijd te turnen. De turnsters komen uit het hele district Zuid West Nederland. Het district Zuid West Nederland is vanaf Zeeuws Vlaanderen tot Tilburg en Gorinchem. Op deze dag kunnen ze zich plaatsen voor de Finalewedstrijden. De finale over alle toestellen wordt gehouden op 23 maart in Breda en de toestelfinales op 20 april in Zundert.

Iedereen is van harte welkom om deze wedstrijd te komen bezoeken. Als u van turnen houdt is het zeker de moeite waard om te komen. Regiokampioenschappen Melissa v.d. Wiel van De Kieviten heeft zaterdag 2 maart meegedaan aan de Regiokampioenschappen van De KNGU District Zuid. De turnwedstrijd werd gehouden in sporthal De Kubus te Oudheusden. Melissa heeft een hele goede wedstrijd gedraaid en heeft zich geplaatst voor de toestelfinales op alle 4 de toestellen, sprong, brug ongelijk, vloer en balk. De finalewedstrijd wordt gehouden op 8 juni. Agenda: 9 maart Regiokampioenschappen KNGU district Zuid in Sporthal De Parel te Fijnaart; 16 maart Springwedstrijden A, B en C niveau te Middelburg; 13-14 april Clubteamwedstrijden KNGU te Steenbergen.

VV TPO 1 wint Edisonstraat 12 Numansdorp Tel. 0186 - 654122 www.vandenbergkasten.nl

Maatwerk in: schuifdeuren, boekenkasten en inloopkasten

Vierde overwinning van Corne van Mastrigt ZEVENBERGEN - In het achtste toernooi van de 7-Bergse Dartranking heeft Corne van Mastrigt weer eens toegeslagen en zijn 4e overwinning behaald. In de finale versloeg hij met 5-4 Paul Vreugdenhil.

Jeugd en Sportvereniging De Kieviten

de. Edwin maakte deze koelbloedig af. Bij een 2-2 stand mocht Edwin beginnen en wierp meteen een 180, waarna het ijs werd gebroken. Edwin won. Zijn volgende partij tegen Paul, was Paul veel sterker. John van Kaam uit Bergen op Zoom, was een onbekende voor de meesten. Ik had hem al eens keertje een toernooi zien winnen in Bosschenhoofd, wist door te dringen tot de beste 4, maar verloor van Paul. In de finale Corne tegen Paul, had tot zover Paul het beste van het spel. Wat vrijwel nooit is gebeurd, beide darters kregen de eerste leg niet uit. Beide darters misten zoveel pijlen. Uiteindelijk wist Corne uit te werpen. Het spel verloop werd als; 1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4, 5-4. Volgende toernooi zaterdag 23 maart om 19.15. Uiterlijk tot 19.00 uur inschrijven. Locatie: Leven in de Brouwerij, tel. 0650505132.

MOERDIJK - Het eerste van voetbalvereniging TPO wint de uitwedstrijd tegen PCP met 0-1. Uitslag zaterdag 2 maart TPO/VOV C1-DVO’60 C4 2-2 TPO/VOV D1-De Fendert D2 6-1 TPO/VOV MD1-Gesta MD1 3-2 Schijf F1-TPO/VOV F1 1-1 TPO MP 1-SJO Prinsenland MP1 10-1 Zondag 3 maart PCP 1-TPO 1 0-1 Unitas’30 5-TPO 2 -0

TPO 3-Roosendaal 13 4-1 TPO DA1-Noordhoek DA1 0-0 Programma zaterdag 9 maart 12.30u DEVO C1-TPO/VOV C1 11.15u MOC’17 D3-TPO/VOV D1 12.00u SC Welberg MD1-TPO/VOV MD1 10.00u TPO/VOV F1-HZ’75 F1 10.15u Seolto MP1-TPO MP 1 Zondag 10 maart 14.30u TPO 1-ZBC’97 1 10.00u TPO 2- HZ’75 2 12.00u HZ’75 3-TPO 3 12.00u Internos DA1-TPO DA1

Dartvereniging Noordhoek NOORDHOEK - Zaterdag 2 maart hadden we de uitwisseling met leden van dartvereniging Moerdijk. We begonnen om 19.00 uur, totaal waren er 19 deelnemers dus een goed begin van een gezellige avond. Alle deelnemers speelde 6 keer er werden verrassende partijen gespeeld. Er werd 3x180 gegooid, 1x door Corne, 2x door Peter v F., alle twee leden van Dartvereniging van Moerdijk. Uitgooi boven de 100 was voor Wilbert 141, Ronald v S. 109 en 105, Peter v F. 100. Punten na de voorrondes waren voor Noordhoek 56,5 Moerdijk 105. De halve finale werd gespeeld

door vader en zoon Santbergen van Moerdijk die werd gewonnen door zoon Ronald met 3-1. Andere halve finale Noordhoek Mike en Peter Moerdijk die Mike binnen haalde met 3-1. Dus finale Noordhoek Mike tegen Ronald van Moerdijk. Ronald kwam met 2-0 voor waar Mike weer terug kwam en er 2-2 van maakte. Na een spannende finale wist Noordhoek toch de winst binnen te halen met 3-2. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde, gezellige dartavond en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Dartvereniging Moerdijk en hopelijk tot kijk op de volgende uitwisseling bij Dartvereniging de Put in Moerdijk.

ADVERTORIAL

Bruynseels-Vochten onbetwiste specialist verandabouw

‘Veranda volledig instapklaar bij oplevering’ Bruynseels-Vochten NV uit het Belgische Kalmthout beschikt over de specialisten bij uitstek waar het gaat over onder meer verandabouw. Een introductie met Guido Bruynseels en Marcel Vochten. DOOR ADDO SPRANGERS Zaakvoerders Marcel en Guido van verandabouwer Bruynseels-Vochten NV staan dag in dag uit met beide voeten in de materie. Marcel regelt de verkoop en de uitvoering van de projecten, terwijl collega Guido verantwoordelijk is voor de organisatie in de ateliers. Zo vullen de twee elkaar prima aan, en dat al dertig jaar lang. Groei Bruynseels-Vochten NV ging in 1983 van start als fabrikant van kunststof ramen. Destijds behoorden veranda’s niet tot het aanbod. Door de vlotte groei van het bedrijf was er al gauw meer bedrijfsruimte nodig. Begin jaren ’90 werd die gerealiseerd

met de aankoop van een fabriekshal op de Brasschaatsesteenweg, welke grondig werd verbouwd. “Die nieuwe locatie liet ons toe om een afdeling aluminium en verandabouw op te zetten,” vertelt Marcel. “Daar waren we al langer over aan het nadenken. We wilden onze klanten immers over de hele lijn onderhoudsvriendelijke en hoogwaardige producten kunnen aanbieden. Aluminium leent zich daar perfect toe. Dit materiaal is stabiel, heeft een hoge isolatiewaarde, is gemakkelijk te onderhouden en biedt zeer veel mogelijkheden naar kleur en vormgeving.” Instapklaar Een van de belangrijkste troeven waarmee Bruynseels-Vochten zich van anderen onderscheidt is haar dertig jaar kennis en ervaring. Guido: “Onze klanten krijgen niet alleen professioneel advies, ze kunnen bij ons ook kiezen voor een totaalpakket dat perfect is afgestemd op hun budget. Dit omvat het volledige traject van ontwerp tot oplevering van de afgewerkte veranda. We staan dus

ook in voor de fundering, het aanpassen van het rioleringsnet, het plaatsen van de arduin, de metselwerken en een eventuele doorbraak met de woning. Die werken gebeuren allemaal door eigen vakmensen. Daarnaast kunnen we zorgen voor zonwerings- en verwarmingssystemen, elektro en sanitair via zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. Voor de klant plannen en regelen wij alles van A tot Z. Bij oplevering is de veranda volledig instapkaar.” Vertrouwensrelatie Ook haar prima klantenservice is een belangrijke factor in het succes van Bruynseels-Vochten. “Wij zorgen dat we er staan voor de klant, en dat gedurende het gehele traject”, geeft Marcel aan. “Na goedkeuring van de offerte wordt het dossier door nagenoeg één en dezelfde persoon opgevolgd, dat schept een vertrouwensband. Ook als er later nog iets geregeld moet worden, kan de klant bij deze persoon terecht. Die vertrouwensrelatie trekken we door in onze volledige aanpak.”

Zorgeloos Bij verandabouwer Bruynseels-Vochten NV is elke klant even belangrijk. Of het nu gaat om een bescheiden aanbouw of een grootschalig project, de firma maakt van elke opdracht een realisatie om trots op te zijn. Als klant hoef je je niets aan te trekken van

de organisatie. Je geniet van een zorgeloos traject en bij de oplevering is je veranda volledig instapklaar. En dat allemaal perfect binnen budget! De firma is tevens specialist in de renovatie en nieuwbouw van kunststof en aluminium kozijnen.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 16


d l e e b op onze websites vindt u nog veel meer occasions in

Autobedrijf AARSMAN

TOUWSLAGERIJ 18 ZEVENBERGEN TEL. 0168-370500 www.autobedrijfaarsman.nl

Autobedrijf SCHEERDERS

Autobedrijf HOPMANS

Autobedrijf VAN DRIMMELEN

TOUWSLAGERIJ 20 ZEVENBERGEN TEL. 0168-335531 www.garagescheerders.nl

DE LANGEWEG 12A ZEVENBERGEN TEL. 0168-328040 www.hopmans.com

MELASSESTRAAT 2 ZEVENBERGEN TEL. 0168-371501 www.vandrimmelenford.nl

TOPPER VAN DE MAAND

TOPPER VAN DE MAAND

Opel Astra 16i-16v Temptation airco, ecc, 42.517 km, grijs mt, 1-2008 Prijs: â&#x201A;Ź 10.500,-

Renault Clio III 3-drs 1.2-16V Dynamique, Grijs metallic, 2009, 47.829 km Prijs: â&#x201A;Ź 7.950,-

Ford Fiesta 1.25 16v 5drs Futura II 09/2008, 8.482 km Prijs: â&#x201A;Ź 9.440,-

Opel Agila 12i-16v edition 03-2010, wit, 37.545 km Prijs: â&#x201A;Ź 9.750,-

Renault Espace 2.0T-16V Initiale Automaat, Grijs metallic, 2008, 171.206 km Prijs: â&#x201A;Ź 14.950,-

Peugeot 207 1.4 VTI 16v 3drs XR 06/2009, 31.413 km Prijs: â&#x201A;Ź 8.900,-

Fiat 500 Twin AIR 85 Color Therapy ACTIE VOOR SLECHTS NU RIJKLAAR â&#x201A;Ź 11.618,-

Opel Meriva 16i-16v cosmo zwart mt., 63.652 km, 6-2009 Prijs: â&#x201A;Ź 10.950,-

Renault Laguna Est 2.0-16V Dynamique, Grijs metallic, 2011, 30.000 km Prijs: â&#x201A;Ź 24.950,-

Ford Ka 1.3 8v Futura 05/2008, 67.651 km

Fiat Bravo 1.4 16V M.Air 140 Bsn. Start/Stop 12-2011, 22.330 km Prijs: â&#x201A;Ź 17.950,-

Toyota Verso 18i-16v airco, ecc, 2-2008, grijs mt., 143.997 km Prijs: â&#x201A;Ź 11.950,-

Renault MĂŠgane CC 2.0T-16V Tech Line, Zwart metallic, 2008, 65.000 km Prijs: â&#x201A;Ź 16.950,-

Ford Fusion 1.4 16v Trend 08/2006, 51.117 km Prijs: â&#x201A;Ź 7.840,-

Fiat Punto EVO 1.3 Multijet 16V 85 MY Life 3-D 12-2011, 32.594 km Prijs: â&#x201A;Ź 11.250,-

Opel Astra Twintop 16i-16v cosmo airco, navigatie, 04-2008, 60.945 km Prijs: â&#x201A;Ź 14.950,-

Renault ScĂŠnic III 1.6-16V LPG G3 Dyna, Beige metallic, 2009, 110.525 km Prijs: â&#x201A;Ź 14.450,-

Ford Focus 1.6 16v Wagon Cool & Sound, 07/2010, 96.371 km Prijs: â&#x201A;Ź 13.890,-

TOPPER VAN DE MAAND

Subaru Impreza 2.5 AWD Sedan WRX 11-2005, 31.397 km Prijs: â&#x201A;Ź 14.950,-

TOPPER VAN DE MAAND

SPECIALE UITVOERING MET BEPERKTE OPLAGE !!!

e g r e b n Zeve

n

Fiat 500 85PK Rock Millionaire VOOR SLECHTS NU RIJKLAAR : â&#x201A;Ź 15.368,VOORRAAD

'DQVVWXGLR'DDV

Prijs: â&#x201A;Ź 5.680,-

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

ZZZGDQVVSRUWGDDVFRP 1RRUGKRHN7HO

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

VAARBEWIJSCURSUS Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

START BEGIN MAART Spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. WWW.YACHTCONSULT.COM.

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.


SPORT

Klundert blijft onneembare vesting KLUNDERT - Ook de achtste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen VVC ‘68 uit Halsteren leverde Klundert wederom de volle buit op en zag tot haar groot genoegen dat koploper Bruse Boys in Arnemuiden punten had gemorst. Tegen VVC ‘68 verraste trainer Arno Gabriels de tegenstander volkomen, door Kevin van Andel op links te laten starten i.p.v. de hem zo vertrouwde rechtervleugel. Al na 34 seconden lag de bal in het mandje toen Kevin van Andel binnendoor sneed en de bal beheerst langs de Halsterse doelman tikte. Na 12 minuten bereikte Kevin van Andel het hoofd van Eric Fuanani en de 2-0 stond op het scorebord. VVC ‘68 probeerde wel wat terug te doen, maar het Klundert team stond als een huis. Toch kwam VVC ‘68 in de 34e minuut dichterbij door Bart Vane die van dichtbij de aansluitingstreffer produceerde. Toch was de marge voor Klundert met de rust weer twee, doordat Kevin Andel beheerst de verre hoek zocht en Klundert op 3-1 bracht. Na rust probeerde VVC ‘68 de bakens te verzetten en dacht op 3-2 te komen. De weer uiterst solide keepende Yoeri van Wingerden moest een rebound toestaan, de meegelopen Bart Vane stond echter in buitenspel positie toen hij in tweede instantie de bal in het doel werkte. Volgens Klundert aanhangers die goed op lijn stonden een volledig terechte beslissing, dit in tegenstelling tot de VVC ‘68 aanhang, die meende dat hij achter de bal stond. Tot overmaat van ramp voor VVC ‘68 scoorde

Klundert uit de tegenaanval de 4-1, middels Christian Fuanani. Hier dacht VVC ‘68 ook aan buitenspel, wat gedecideerd door de scheidsrechter werd weggewuifd. Wat pleit voor de scheidsrechter was dat hij goed gepositioneerd stond om e.e.a. waar te kunnen nemen. VVC ‘68 probeerde het nog wel maar kon amper een gaatje vinden in de Klundert verdediging en anders was er altijd weer Yoeri van Wingerden om verder gevaar te verijdelen. Klundert speelde de tegenaanvallen te slordig uit en was te onrustig aan de bal, anders had de score wellicht nog hoger uit kunnen vallen. Volgende week reist Klundert af naar Heinkenszand, waar de hekkensluiter, die tot op heden geen enkel punt heeft vergaard, de tegenstander zal zijn. Uitslagen zaterdag 2 maart Klundert 1-VVC’68 1 4-1 Zwaluwe 2-Klundert 2 2-0 Klundert 3-DVO’60 3 4-3 Kogelvangers 4-Klundert 4 6-4 Beek Vooruit A1-Klundert A1 2-2 Klundert B1-Boeimeer B23-0 Beek Vooruit C3-Klundert C1 1-10 METO C2-Klundert C2 20-1 Unitas’30 MC1-Klundert MC1 0-3 DIOZ MC1-Klundert MC2 3-3 Klundert D1-Advendo D16-1 SJO Prinsenland D2-Klundert D26-1 Klundert E1-DSE E1 1-3 Kogelvangers E1-Klundert E2 1-5 Klundert E3-Sprundel E2 4-4 Sprundel E4-Klundert E4 2-2 Klundert F1-BVV’63 F1 4-2 Unitas’30 F8-Klundert F3 8-0 Zondag 3 maart

Talenten winnen eerste punten

Noordhoek 3-Klundert 2 2-2 Programma zaterdag 9 maart 14.30 Heinkenszand 1-Klundert 1 14.30 Klundert 2-Serooskerke 2 14.30 Sprundel 2-Klundert 3 14.30 Klundert 4-Unitas’30 4 12.00 Klundert VR1-De Fendert VR1 12.00 Klundert A1-SCO/TOFS A1 14.30 Sprundel B1-Klundert B1 10.30 Klundert C1-Kogelvangers C1 10.30 Klundert C2-MOC’17 C4 10.30 Klundert MC1-Rimboe MC1 10.15 Viola D1-Klundert D1 9.00 Klundert D2-Internos D6 9.30 FC Bergen E1-Klundert E1 9.00 Klundert E2-HZ’75 E1G 10.00 HZ’75 E2-Klundert E3 9.00 Klundert E4-SJO Prinsenland E4 8.30 Unitas’30 F2-Klundert F1 9.00 Klundert F2-De Fendert F4 9.00 Klundert F3-Roosendaal F9 8.45 Internos F7-Klundert F4 Zondag 10 maart 11.00 Klundert 2-De Fendert 4

VV Noordhoek Uitslagen senioren Hoeven 4-Noordhoek 2 1-0 Noordhoek 3-Klundert 2 2-2 Noordhoek 4-Unitas’30 6 4-4 TPO DA1-Noordhoek DA1 0-0 Uitslagen jeugd Noordhoek MA1-Kapelle MA1 1-7 Noordhoek B1-DVO’60 B2 2-0 Kogelvangers D2-Noordhoek D1 5-4

Noordhoek MD1-Sc Welberg MD1 3-1 Rood Wit E2-Noordhoek E1 3-0 MOC’17 F5-Noordhoek F1 1-3 Noordhoek F2-Kogelvangers F2 1-5 Programma senioren Noordhoek 1-Dubbeldam 1 14.30u Noordhoek 2-SVC 4 11.30u RCD 4-Noordhoek 3 11.00u Roosendaal 13-Noordhoek 4 12.00u

Noordhoek DA1-Divo DA1 10.30u Programma jeugd Achtmaal MA1-Noordhoek MA1 14.30u Roosendaal B4-Noordhoek B1 15.00u Noordhoek D1-Rood Wit D2 11.00u Noordhoek MD1-Cluzona MD1 11.00u Noordhoek E1-Kogelvangers E1 11.00u Noordhoek F1-De Schutters F1G 10.00u Unitas’30 F10-Noordhoek F2 08.30u

Jeu de Boules Club Fijnaart FIJNAART - Op zaterdag 2 maart is de laatste wedstrijd in de wintercompetitie gespeeld. Uitslag: 1. Rina v.d. Weegen 3+18; 2. Bert van Rijen 3+17 en 3. Jan Mouthaan 3+15. De aanmoedigingsprijs was voor Wim de Jong. De winnaar van de wintercompetitie

wordt bekend gemaakt op de jaarlijkse ledenvergadering op 15 maart, wanneer ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden. In tegenstelling tot wat eerder werd vermeld was het niet de laatste wedstrijd in de Doubletten, die werd gespeeld op 15 februari. Op de 1e plaats eindigden Ad van Oosterhout en Bert van Rijen met

3+30, 2e werden Corry Vriens en Bas van der Stelt met 3+22 en 3e Jan Kannekens en Piet Reinders met 2+7. De laatste wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 8 maart, waarna ook van deze competitie de winnaars bekend worden gemaakt op de jaarvergadering. Met uiteraard ook een prijsuitreiking.

Nipt verlies Kogelvangers bij koploper CHRISLANDIA - In een gelijk opgaand duel won afgelopen zaterdag koploper Halsteren thuis van Kogelvangers uiteindelijk met 2-1 na een ruststand van 1-0. In het begin van de wedstrijd kregen beide ploegen een paar vrije trappen toegekend nadat er daarvoor een overtreding begaan werd. Eerst voor Halsteren in de vijftiende minuut die rakelings over ging en even later aan de andere kant voor Kogelvangers waarbij de vrije trap genomen werd door Bob Ruissen en ingekopt werd door Bas Nieuwdorp die zag dat zijn poging ook net over ging. Net als vorige week tegen Smerdiek kreeg ook Kogelvangers net voor rust een tegendoelpunt te verwerken na niet goed verdedigen waardoor Jochem Jongepier van Halsteren, nadat hij vrij voor doelman Jory Vissers werd gezet door Mpanda Miguel, zo voor de voorsprong kon zorgen. Net na rust werd Marc Gorter op rechts weggestuurd en diens goede voorzet kwam terecht bij Erik van der Giesen die met zijn schot in de 48e minuut voor de gelijkmaker zorgde. Halverwege de tweede helft kwam Halsteren toch weer op voorsprong doordat de bal op het middenveld

ingeleverd werd en daardoor een speler van Halsteren van zo’n 20 meter afstand op doel schoot en de bal in de verre hoek belandde, waarbij Jory Vissers zich daarop verkeek. Toch kon Kogelvangers ongeveer zes minuten voor tijd weer op gelijke hoogte komen via een vrije trap van Bob Ruissen, maar deze goede mogelijkheid werd niet benut, omdat Bas Nieuwdorp en Daan Oudhof elkaar in de weg liepen om de gelijkmaker te scoren. Momenteel staat Kogelvangers op de vierde plaats in de ranglijst met zeven punten achterstand op Halsteren met een wedstrijd minder gespeeld. SKNWK en Smerdiek gelden nu als directe concurrenten om te strijden voor de tweede plaats. Uitslagen jeugd Woensdag 27 februari (vr.) NSVV E1-Kogelvangers E2 10-0 Zaterdag 2 maart (comp.) MOC’17 B3-Kogelvangers B1 2-1 Kogelvangers C1-Madese Boys C3 6-0 Kogelvangers D2-Noordhoek D1 5-4 Kogelvangers E1-Klundert E2 1-5 WVV’67 E2-Kogelvangers E2 4-1 Internos E9-Kogelvangers E3G 3-2 Kogelvangers F1-Victoria’03 F1 3-5 Noordhoek F2-Kogelvangers F2 1-5

Kogelvangers MP1-De Fendert MP2 3-8 Uitslag senioren Donderdag 28 februari (comp.) Kogelvangers 5-DOSKO 2 10-1 Zaterdag 2 maart (comp.) Halsteren 1-Kogelvangers 1 2-1 Tholense Boys 2-Kogelvangers 2 3-2 Kogelvangers 3-SAB 3 0-0 Kogelvangers 4-Klundert 4 6-4 Programma jeugd Woensdag 6 maart (comp.) NSVV E4-Kogelvangers E3G av.18.45u Zaterdag 9 maart (comp.) Kogelvangers B1-Victoria’03 B2 av.12.30u Klundert C1-Kogelvangers C1 av.10.30u Kogelvangers D1-Roosendaal D3 av.09.00u Sprundel D2-Kogelvangers D2 av.11.15u Noordhoek E1-Kogelvangers E1 av.11.00u Kogelvangers E2-MOC’17 E4 av.09.00u Kogelvangers E3G-De Fendert E5 av.10.30u DSE F1-Kogelvangers F1 av.10.15u Kogelvangers F2-Roosendaal E13 av.09.00u Zwaluwe MP2-Kogelvangers MP1 av.10.30u Programma senioren Zaterdag 9 maart (comp.) Kogelvangers 1-ZSC’62 1 av.15.00u Kogelvangers 2-WHS 2 av.13.00u De Fendert 3-Kogelvangers 3 av.14.30u PAGINA 18

Handbal Groene Ster ZEVENBERGEN - De mini talenten van handbal Groene Ster speelden hun thuis wedstrijd in De Parel te Fijnaart. Een lastige start zorgde voor aantal tegendoelpunten. Maar na de rust 1-5 sprak interim coach Rocco de talenten een donder speech toe. Dit zorgde voor de juiste spirit binnen het team. Een felle verdediging, die stond als een huis. Daarna werd de inhaal race ingezet. Met schoten van onder an-

dere Lieke, Indy en Boëlle stond het 6-6 met nog 10 minuten op de teller. Hierna waren de talenten niet meer te stoppen. Het publiek ging hard te keer en de doelpunten vlogen erin. Met een eindstand van 12-7 speelde de toekomst van Groene Ster hun eerste winst prestatie. Juichend en vol trots werd er afgegroet. Gewonnen op karakter melde de interim coach Rocco. Ik ben er schor van, was een reactie uit het publiek. Een echt team stond er.

VV Seolto ZEVENBERGEN - Het eerste van voetbalvereniging Seolto speelt een uitwedstrijd op zaterdag 9 maart tegen Rillandia 1, aanvang 14.30 uur. Uitslag senioren Zaterdag 2 maart Seolto 1-WHS 1 1-2 Rood Wit W 2-Seolto 2 1-1 Seolto 4-DIA 3 2-1 Unitas’30 3-Seolto 5 3-1 Seolto 6-VVC’68 8 4-6 Uitslag jeugd Zaterdag 2 maart Seolto B1-Virtus B2 2-0 Seolto C1-The Gunners C1 5-0 DVO’60 C5-Seolto C2 1-1 Seolto D1-Internos D3 1-4 Lepelstr. Boys D1-Seolto D2G 3-2 MOC’17 E2-Seolto E1 5-3 Seolto E2-SJO Prinsenland E3 BNO Seolto E3-Unitas’30 E9 1-6 Internos F1-Seolto F1 1-3 WVV’67 F2-Seolto F2 4-6 BSC F7-Seolto F3G 3-1

Zwaluwe MP1G-Seolto MP1 4-5 Seolto MP2-Zwaluwe MP2 9-1 Programma senioren Zaterdag 9 maart Rillandia 1-Seolto 14.30 Seolto 2-De Fendert 24.30 Internos 4-Seolto 44.45 Seolto 5-Moerse Boys 24.30 Alliance 4-Seolto 64.30 Programma jeugd Zaterdag 9 maart Schijf B1-Seolto B1 14.00 JEKA C2-Seolto C1 12.00 Seolto C2-METO C2 10.15 Virtus D3-Seolto D1 11.15 Seolto D2G-DEVO D2 8.45 Seolto E1-DOSKO E2 8.45 RSV E2-Seolto E2 11.00 SVC E3-Seolto E3 9.30 Seolto F1-Beek Vooruit F1 8.45 Seolto F2-Roosendaal F4 8.45 Seolto F3G-DSE F4 8.45 Seolto MP1-TPO MP1 10.15 DEVO MP1-Seolto MP2 10.30

DSO 1 zet belangrijke stap richting kampioenschap KLUNDERT - DSO 1 moest aantreden tegen ONDO 1, de medekoploper. Eerder op de dag was DSO 3 al kampioen geworden door ONDO 3 te verslaan. Helaas wist DSO 2 net niet te winnen van ONDO 2, maar met slechts 4 spelers uit het 2de was deze nipte nederlaag een prestatie op zich. DSO 1 kon zich bij winst de enige koploper noemen met een voorsprong van 2 punten op ONDO, met dan nog 1 wedstrijd te spelen, tegen nummer 3 Seolto. Jasper was ziek. Gelukkig was Erik hersteld van zijn blessure, waardoor Erik zijn vertrouwde plek naast Rubin, Mandy en Stefanie kon innemen. In het andere vak geen wijzigingen: Remco, Frank, Carola en Jeanine. In de sfeervolle hal, dankzij het in grote getale meegereisde publiek van DSO, werd om 19.50 uur begonnen aan de wedstrijd. De beginfase was vooral even aftasten. De spanning was voelbaar. Beide ploegen scoorden af en toe, maar er was geen ploeg die het initiatief had. Jeanine bleef koel vanaf de strafworpstip, Erik liet zien weer helemaal terug te zijn en Remco was bij vlagen onhoudbaar voor zijn directe tegenstander. Vlak voor rust wist DSO voor het eerst een verschil op het scorebord te zetten. Via doelpunten van Frank en Remco in 2 opeenvolgende aanvallen ging DSO de kleedkamer in met een 4-8 voorsprong. De tweede helft begon goed want Stefanie zorgde met een fraai schot voor de 4-9. Deze doelpunten net voor rust en net na rust waren heel belangrijk. ONDO kwam echter wel gelijk terug tot 5-9. Doordat het tweede aanvalsvak van ONDO een stuk minder scoorde, kon het tweede aanvalsvak profiteren. Remco en Jeanine deden dit, 5-11. Dat verschil van 6 goals bleef lang staan, tot een kwartier voor tijd. ONDO had inmiddels al de nodige wissels ingebracht en deze waren inderdaad gevaarlijker dan de basisspelers. Binnen 4 minuten scoorde ONDO 4x, waardoor het verschil opeens nog maar 2 doelpun-

ten was. Rubin was in deze fase zeer belangrijk. Hij wist 2 zeer belangrijke goalsl te maken waardoor het gat weer 4 werd. Deze klap kwam ONDO niet meer te boven. Via goals van Remco, Frank en Rubin werd de eindstand uiteindelijk 18-14. Nu volgende week de klus afmaken, thuis tegen Seolto. De wedstrijd begint om 16.20 uur. DSO A1 speelt om 14.00 uur haar kampioenswedstrijd en DSO 2 speelt om 15.10 uur een cruciale wedstijd in de strijd tegen degradatie. Doelpuntenmakers DSO: Remco 6x, Rubin 4x, Erik, Frank, Jeanine 2x, Mandy, Stefanie 1x. Uitslagen ONDO 1-DSO 1 14-18 ONDO 2-DSO 2 11-9 ONDO 3-DSO 3 11-16 DSO 4-Merwede 5 7-23 De Voltreffers 3-DSO 6 14-6 DSO 7-Merwede 11 8-8 Emergo B1-DSO B1 4-9 Good Luck C1-DSO C2 13-4 Conventus E2-DSO E2 2-2 ADO F1-DSO F1 3-10 DSO F2-Keep Fit ‘70 F1 0-8 Vitesse F3-DSO F3 1-3 DSO F4-Oranje Wit F5 0-4 Programma 9 maart 16:20 DSO 1-Seolto 1 15:10 DSO 2-Fortis 3 17:30 DSO 3-Fortis 4 14:20 ACKC 4-DSO 4 18:40 DSO 6-Emergo 1 19:50 DSO 5-ACKC 5 20:45 Kinderdijk 6-DSO 7 14:00 DSO A1-Merwede A2 12:50 DSO A2-VIOS A1 11:50 DSO C1-Juliana C2 10:00 KC Dordrecht C1-DSO C2 10:50 DSO D1-Movado D2 10:00 Sporting Delta E2-DSO E1 10:00 DSO E2-Sporting Delta E4 12:00 Korbatjo F1-DSO F1 9:00 ELKV/FLYNTH F1-DSO F2 9:00 DSO F3-Oranje Wit F4


INCLUSIEF JALOERSE BUURMAN PEUGEOT 208 ACTIVE 1.2 82PK 5-DRS EXTRA INRUILVOORDEEL

VOORJAARS SALE

â&#x201A;Ź 1.000

VOORDEEL

&

0% RENTE

OP=OP

â&#x201A;Ź 16.970 â&#x201A;Ź 1.000

â&#x201A;Ź 15.970*

ENVY PAKKET VOORDEEL! BEPERKT LEVERBAAR! Climate control â&#x20AC;˘ Licht- en regensensor â&#x20AC;˘ Mistlampen Peugeot navigatie â&#x20AC;˘ Parkeersensoren UW VOORDEEL â&#x201A;Ź 600

GEEN WEGENBELASTING

Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.

PTA ROOSENDAAL Roosendaal Vlierwerf 6 Tel.: (0165) 52 66 66 www.pta.peugeot.nl AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur - Agent Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl AUTOBEDRIJF F. NOUWS Rucphen - Agent Sprundelseweg 35 B Tel.: (0165) 34 37 40 www.nouws.peugeot.nl PTA heeft ook vestigingen in Goes, Vlissingen, Terneuzen en Middelharnis *De genoemde prijs is incl. bpm, btw en exclusief kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Zo lang de voorraad strekt. Meerprijs eventuele metallic lak â&#x201A;Ź 545,-. Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V., Hoofdweg 256, 3067 GJ Rotterdam (KvK 24125767, registratienummer AFM 12007744). Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Prospectus verkrijgbaar in de showroom of kijk op www.peugeot.nl. Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Geldig bij aanschaf van een nieuwe Peugeot 208 Envy. Actie geldig tot en met 7 maart 2013. Het actiemaximum op de 208 Envy is â&#x201A;Ź 10.000. Afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Peugeot 208 Envy 1.2 VTi Peugeot 208 Envy 1.2 VTi

Contantprijs â&#x201A;Ź 15.935 â&#x201A;Ź 16.990

Aanbetaling /inruil â&#x201A;Ź 5.935 â&#x201A;Ź 6.990

Totaal Krediet bedrag â&#x201A;Ź 10.000 â&#x201A;Ź 10.000

Looptijd in maanden Debetrente-voet Jaarlijks kosten-percentage 36 0% 0% 36 0% 0%

Maandbedrag â&#x201A;Ź 278 â&#x201A;Ź 278

Totaal te betalen bedrag â&#x201A;Ź 10.000 â&#x201A;Ź 10.000

VOORRAAD VOORDEEL BIJ AUTOTEAM. Dit is slechts een greep uit onze voorraad, kijk voor onze complete voorraad op autoteam.nl Opel occasions: standaard met 12 maanden garantie. &256$7:,13'&2/25('

$675$&'7,3.637(',7,21

$675$785%23.$8720

=$),5$9&26021$9,

,16,*1,$73.;63257

NPURRG5RRVHQGDDO

NP]ZDUW5RRVHQGDDO

NPJULMV*RHV

NP]ZDUW5RRVHQGDDO

NPJULMV5RRVHQGDDO

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

$*,/$=;(9(1-2<

=$),5$9(1-2<

&256$7:,13'&2/25('

,16,*1,$73.6372851$9

$675$9'56%86,1(66

NPEODXZ%HUJHQRS=RRP

NP]ZDUW*RHV

NPURRG*RHV

NP]ZDUW*RHV

NP]ZDUW*RHV

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

$675$7:,1723&2602

=$),5$97(037$7,21

0(5,9$9(66&5&21752/

$675$967$7:%86,1(66

NPEHLJH%HUJHQRS=RRP

NPJULMV%HUJHQRS=RRP

NPSDDUV%HUJHQRS=RRP

NPJULMV%HUJHQRS=RRP

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

ÄŠ

5RRVHQGDDO %HUJHQRS=RRP *RHV  ZZZDXWRWHDPQO

9DQ%HHWKRYHQODDQ  (UDVPXVODDQ  3HDU\ZHJ 


SPORT

DHV 1 speelt gelijk tegen Yerseke

VV Chrislandia 1 thuis

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zaterdag 2 maart. DHV startte sterk. Na 14 minuten een vrije trap van Thierry Kortsmit. Goed inlopen van een aantal DHV-ers leverde Dennis een niet te missen kans op 1-0.

HEIJNINGEN - Halsteren is goed op dreef deze competitie en staat, na de 2-1 winst op Kogelvangers, nog steviger op de 1e plaats.

Toen na 18 min. Dennis Kortsmit werd aangetikt in de 16 besliste arbiter Fitters penalty. Thierry Kortsmit benutte deze 2-0. Vanaf dat moment ging Yerseke de strijd vooral fysiek aan. Dat leverde hotse knotse begonia voetbal waarbij Yerseke het alles in 1 principe ging hanteren. Yerseke mocht dit spel spelen omdat arbiter Fitters forse overtredingen niet zag of licht bestrafte. DHV liet zich imponeren en kwam zelf niet aan het eigen spel toe. Uit een zwak verdedigde hoekschop aan de 1e paal kwam de bal voor het DHV doel en dat betekende 2-1. In de 58e minuut (het spel lag idd zoveel stil) kwam Yerseke op gelijke hoogte Een stevige overtreding op Jordi Lokers werd niet gezien door de op 5 meter afstand staande arbiter maar een tel later wel een vrije trap na een duel waarbij niets gebeurde. De vrije trap werd doorgekopt in de DHV 16 en daarna zwak verdedigd. De stuiterend ingeschoten bal hobbelende in het doel, 2-1. DHV trachtte wel het spel weer op te pakken maar dat werd letterlijk regelmatig getorpedeerd. Na rust wederom een energiek DHV dat liet zien met combinatievoetbal de meerdere te zijn. Na 50 minuten een mooie aanval waaruit Jordi Lokers met een prachtgoal DHV op voorsprong zette, 3-2. Daarna echter weer rommelig spel van DHV zijde met te veel casino ballen. Aan beide zijden vielen enkele kansen te noteren. Na 65 minuten een lange trap van Yerseke doelman vd Bosch. Enkele Yerseke spelers liepen 4 meter bui-

tenspel en in de daarop volgende pass was het wederom buitenspel. Het vlagsignaal werd genegeerd, 3-3. Het bleef spannend met kansen aan beide zijden. De goed spelende Stephan Schneijderberg maakte zijn zwak moment bij de 2 goal helemaal goed door een bal van de lijn te halen. DHV combineerde sporadisch maar dan was het wel gevaarlijk. Een uitgespeelde aanval en doelpunt werd afgevlagd door de Yerseke grensrechter en nu direct afgefloten. DHV liet met momenten aardig voetbal zien maar liet zich te veel imponeren door deze tegenstander. De 2 tegengoals uit spelhervattingen vielen door wederom een gemis aan duelscherpte. Dat mogen we ons zelf aanrekenen. Uitslagen 2 maart Junioren DHV D1-SAB D1 2-2 Internos D6-DHV D2G 2-3 DHV E1-Victoria’03 E2 4-2 DHV E2-Chrislandia E1G 2-5 DHV F1-Internos F4 1-7 Senioren DHV 1-Yerseke 1 3-3 Unitas’30 4-DHV2 2-3 Programma 9 maart Junioren 9.30 TSC D3-DHV D1 11.00 DHV D2G-SC Gastel D2 9.00 De Fendert E2-DHV E1 10.30 SJO Prinsenland E3-DHV E2 9.30 DIOZ F1-DHV F1 9.00 Olympia’60 D1-DHV D1 Senioren 5 maart DHV 1-Beek Vooruit 1 (Zondag) 20.00u Senioren 9 maart 14.30 WHS 1-DHV 1 14.30 DHV 2-Vrederust 4

DHV D1 uit de beker Woensdag 27 februari. DHV had een thuiswedstrijd tegen Unitas’30 D1 geloot, Unitas staat momenteel 2e in de 1e klasse, een tegenstander van formaat. Unitas ging fel uit de startblokken, men trachtte snel een doelpunt te forceren. DHV voorkwam dit mede door goed keeperswerk van Luc en het vele ingrijpen van laatste man Florens. Het was mooi te zien dat iedere speler van DHV knokte voor wat hij waard was. DHV kreeg wat meer grip op het spel en het voorkwam dat Unitas aan combinatievoetbal toekwam. Het was goed te zien dat Unitas beschikt over technisch vaardige spelers, DHV compenseerde dat deze wedstrijd met inzet. De laatste 10 minuten van de 1ste helft waren voor DHV, met uitvallen werd de verdediging van Unitas onder druk gezet en creëerde DHV drie 100% kansen echter had Gio pech met de afwerking hiervan. 0-0 met rust, na rust het zelfde spelbeeld, met in beginfase van de tweede helft wederom twee kansen die niet benut werden. Unitas kwam echter 10 minuten voor tijd toch op 0-1, een aanval over links kreeg DHV niet goed verwerkt en de bal kwam recht voor de voeten van een opkomende middenvelder en die schoot de bal beheert binnen. Op basis van kansen verdiende DHV zeker meer. Complimenten voor Luc, Auke, Florens, Sam, Thieme, Gerald, Jessy, Milton, Max Maas, Giovanni, Arjen, Max v.d. Brink, Stijn, Tom en Sietze voor de geleverde prestatie. Zaterdag speelt DHV D1 om 15.30 uur thuis tegen SAB, SAB bezet momenteel de 1ste plaats in onze competitie dus wederom een topper op sportpark D’n Hoekschop. Kijk voor meer info op www.vvdhv.nl

TWC Zevenbergen Zaterdag 9 maart De recreanten fietsen naar Wouwse Plantage, 60 km. De randonneurs fietsen een rondje Philipsdam, 100 km. Zondag 10 maart Recreanten naar Achtmaal, 60 km. Randonneurs maken een rit

naar de Buissche Heide, 65 km. De recreanten vertrekken op beide dagen om 9.05uu, de randonneurs om 9.00. Vertrek is bij sportpark De Knip in Zevenbergen. Voor meer informatie over TWCZ, kijk op www.twczevenbergen.nl BRIDGE

BRIDGECLUB KLUNDERT Uitslag maandag 25 februari, A-Lijn: 1. Hr en Mw R en T Damen 62,78%; 2. Mw Mol/Hr Schampers 59,58%; 3. Dames v. Drimmelen/Goedemondt 56,25%; 4. Dames Vreugdenhil/v.d. Klis 49,31%; 5. Hr en Mw Jongejan 48,33%; 6. Dames v. Beek/ Schampers 45,83%; 7. Mw Matthee/Hr Nieuwkerk 45,14%; 8. Dames v. Drimmelen/Vermeulen 43,33% B-Lijn: 1. Dames Bol/Verhoeven 62,50%; 2. Dames den Hollander/Gerrits 58,85%; 3. Dames Visser/v. Brecht 54,57%; 4. Dames Bol/v. Eekelen 54,20%; 5. Dames Veenstra/v. Sprundel 52,66%; 6. Heren Roos/v. Beek 48,99%; 7. Dames v. Vugt/v. Neste 47,55%; 8. Dames Leijten/den Engelse 47,39% BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag maandag 25 februari, A-lijn: 1. Martha-Piet Berghout 60,83%, 2. Anita-Martin Koole 59,17%, 3. Bets-Piet Kannekens 57,50%, 4. Hans Riethoff-Piet Vermunt 57,08%, 5. Tonny van DisNel Keuter 54,58%. B-lijn: 1. Rob den Engelse-Guido Voet 61,67%, 2. Tonnie Broeders-Bram Huitkar 55,42%, 3. Bert de Kok-Bert de Lint 54,58%, 4. Nel-Piet Breure 53,75%, 5. Ge-Henk v.d. Weerd 53,33%. C-lijn: 1. Anke-Pex Rijnberk 64,58%, 2. Lia Bastiaansen-Corrie v.d. Berg 60,83%, 3. Els-Chiel Kamp 52,08%, 4. Henk Stam-Adrie Nouwen 51,67%, 5. Hedy Groeneveld-Christine van Huisstede 51,25%. FIJNAART 55+ BRIDGE Uitslag 26 februari, gele lijn: 1. Martha & Piet Berghout 69,17%; 2. Bram Huitkar & Hans Riethoff 60,83 24%; 3. Marcia Erkamps & Nel Keuter 57,50 24%; 4. Cobi Verhoeven & Wim Boelhouwers 52,50%; 5. Toos v.d. Giessen & Ger Laheij 51,67% Rode lijn: 1. Corrie & Jan Nieuwenhuizen 68,23%; 2. Lia Bastiaanse & Corrie v.d. Berg 58,33%; 3. Tonny Broeders & Graeme Reijnders 52,60%; 4/5. Teuni Boelhouwers & Jeanne v. Putten 50,52%; 4/5. Sjaan Konings & Dit Konings 50,52% SENIOREN BRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 27 februari: 1. mevr. Dane-Visser-mevr. Knook den Hollander 64,17%; 2. dhr. Maat-dhr. Korpershoek 58,33%; 3. mevr. v.d. Vorm-dhr. A. Knook 57,50%; 4. mevr. Oele-dhr. Oele 54,17%; 5. mevr. Graafmans-mevr. Lussenburg 50,83%; 6. mevr. DaneGroenenberg-mevr. v. Beem 50,00%; 7. mevr. Frijters-dhr.v.d.

Linden 48,33%; 8. mevr. Maat-dhr. Verheij 46,67%; 9. mevr. Meesters-dhr. v. Exel 44,17%; 10. mevr. Knook-Maris-dhr.v. Beem 43,33%; 11/12. dhr. de Heer-dhr.v. Schendel 40,00%; 11/12. mevr. Coomans-dhr. v. Meel 40,00% ZBC Maandagavond 26 februari, A-lijn: 1. Anneke v. Dorst-Tineke vd Krogt 59,72%, 2. Berna de Kok-José Spiering 58,68%, 3. Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 53,47%, 4. Henk v. Genesen-Lida v. Leeuwen 52,08%, 4. Toos Ermers-Sylvia Stoffels 52,08%. B-lijn: 1. Carla Fransen-Ary v. Krimpen 58,33%, 2. Yvonne Krielen-George Krielen 57,81%, 3. Ellie de Hoog-Ria de Jong 55,73%, 4. Rosetta v. Bastelaere-Bep Lagerwerf 52,6%, 5. Theo vd LouwRuud de Vrijer 51,56%. C-lijn: 1. Hans Matthee-Henk Voorwinde 59,9%, 2. Loe v’. t Westende-Tonny v’. ‘t Westende 53,13%, 3. Rien Clarijs-Henny de Jong 52,5%, 4. Felix Goverde-Theo Neelen 52,08%, 5. Diny Verhoef-Toon v.d. Wiel 49,48%. D-lijn: 1. Cor Beumer-Ton Beumer 59,79%, 2. Rinus WagemakersRia Wagemakers 58,96%, 3. Tiny Lansen-Annie v.d. Luytgaarden 56,51%, 4. Jan Bol-Wil de Roos 53,97%, 5. Leonie Heus-Anneke Weda 50,92%. Dinsdagavond 27 februari, A-lijn: 1. Wil Walraven-Frans te Welscher 61,25%, 2. Jan den Biggelaar-Joke Francois 55,83%, 3. Jan v. Gorp-Marthy v. Gorp 55%, 4. Wim de Kok-Frank de Rave 54,58%, 5. Erna Henkelman-Jenny v.d. Stee 52,5%. B-lijn: 1. Joska Heijblom-Ine Nefkens 60,12%, 2. Toos GeldofRia de Jong 58,93%, 3. Riet Nooren-Lenie Slegers 57,14%, 4. Cor Dietvors-Jos Nefkens 56,55%, 5. Greet Aarts-Ad Wijtvliet 54,29%. Afmelden tot 2 uur voor aanvang, tel. 06-49844480. Info: 0619246311. BRIDGECLUB WILLEMSTAD Uitslag 28 februari, Lijn A: 1. Sjaan van Exel-John Groen 64,17, 2. Klaas van Exel-Dick Saarloos 60,08, 3. Martin Koole-Anita Koole 57,75, 4. Corrie Maat-Bert Maat 56,42, 5. Tanna Dane-Adje Knook 54,75. Lijn B: 1. Frieda Maagdenberg-Ary Ampt 65,63, 2. Magda Weaver-Cor van Veelen 63,02, 3. Wil van de Weele-Tonnie Zijlmans 55,73, 4. Wiedi de Kok-Bert de Kok 52,60, 5. Marion NieuwkoopPaul Schmeddes 52,08. PAGINA 20

Het zou echter niet de eerste keer zijn dat de Geel-zwarte equipe zich vergaloppeerd in Heijningen. Enkele jaargangen terug verloor Halsteren zicht op het kampioenschap door tegen de Blauw-witten met 4-2 onderuit te gaan. In de huidige competitie werd de ‘heen’wedstrijd in Halsteren, op kunstgras, wel met 6-0 gewonnen door de thuisploeg.

Uitslag zaterdag 2 maart Smerdiek 1-Chrislandia 1 5-0 Chrislandia 2-Dinteloord 3 2-2 De Fendert 6-Chrislandia 3 1-1 Excelsior M. Vr2-Chrislandia Vr. 5-3 Programma zaterdag 9 maart Chrislandia 1-Halsteren 1 14.30 DVO ’60 5-Chrislandia 2 13.00 Chrislandia Vr.-GOZ Vr.2 11.00 Kijk voor het laatste nieuws: www.Chrislandia.nl

Jeu de boule ZEVENBERGEN - Jeu de Boules Zevenbergen speelde dinsdag 26 februari hun 5e wedstrijd van de wintercompetitie. Na loting werd Henny de Jong 1e met 320 pnt. Met evenveel punten volgde Theo Janssen als 2e, 3. Ed Brouwer 317, 4.Henk v. Alphen 211, 5. Wim Lagendijk 209, 6. Walter Bol 206, 7. Leen Vosselman 204, 8. Frie Kortsmit 203, 9. Joke Kortsmit 101, 10. Willy de Roos 100.

Funkey hockey bij HCZ ZEVENBERGEN - Steeds meer hockeyverenigingen zetten hun poorten open voor kinderen uit de leeftijdscategorie 4/5-jaar. Ook de Hockey Club Zevenbergen op de Westrand is vrijdag 22 februari weer begonnen met een nieuwe groepje enthousiaste kinderen. Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het

natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Voor deze leeftijdscategorie wordt overigens nog geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey. Alle kinderen van 4 en 5 jaar zijn van harte welkom om bij ons een aantal proeflessen te doen op vrijdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur.

VV de Fendert wint met ruime cijfers FIJNAART - De Fendert heeft zijn aspiraties in de match tegen hekkensluiter Rillandia nog maar eens extra in de hoogglans gezet. Binnen 5 minuten konden de fans al juichen toen Jeroen Beerendonk uit een assist van Collin Schilperoord het speeltuig snoeihard tegen de touwen joeg. Diezelfde Collin Schilperoord zette na een mooie stift de thuisclub binnen 10 minuten op 2-0 en op het kwartier was de match al gespeeld toen Koen Knook de 3-0 voor zijn rekening nam. Rode lantaarndrager Rillandia werd gewikt en gewogen. Op het half uur zette Colin Schilperoord de thuisclub na een assist van Remon Heinsius op 4-0 en op slag van rust mocht ook Remon Heinsius zich laten bejubelen nadat hij de stand naar 5-0 tilde. The show must go on was vandaag zichtbaar het motto want voordat de koffie werd uitgereikt stond de teller al op 6. Wederom Collin Schilperoord zette zijn derde treffer deze middag na een assist van Remon Heinsius op het denkbeeldige scorebord. Na de koffie nam de thuisclub duidelijk wat gas terug en mochten de bezoekers enig hoop koesteren op een tegentreffer. Die hoop bleek echter ongegrond. Jeroen Beerendonk dikte via een corner nog eens aan en enkele minuten later zorgde hij, na een assist van Collin Schilperoord voor het slotakkoord. 8-0 Uitslagen donderdag 28 februari De Fendert 6-Chrislandia 3 1-1 De Fendert E1-Baronie E1 2-4 Zaterdag 2 maart De Fendert 1-Rillandia 1 8-0 De Fendert 2-Sprundel 2 4-1 SCO/TOFS 3-De Fendert 4 2-1 DVO’60 7-De Fendert 5 3-1 De Fendert A1-Madese Boys A2 2-1 De Fendert B1-DVO’60 B1 1-2 De Fendert B2-NSV B1 8-1 Unitas’30 C2-De Fendert C1 1-3 Cluzona C3-De Fendert C3 2-8 Unitas’30 D2-De Fendert D1 2-2 ST TPO/VOV D1-De Fendert D2 6-1 De Fendert D3-Hoeven D3 2-1 De Fendert E1-BSC E1 1-7

DOSKO E2-De Fendert E2 5-0 De Fendert E3-WHS E3 6-2 Alliance E7-De Fendert E4 4-1 Cluzona F1-De Fendert F1 3-3 Alliance F2-De Fendert F2 5-4 De Fendert F3-Zwaluwe F2 2-2 De Fendert F4-Unitas’30 F7 2-3 Roosendaal MD1-De Fendert MD1 6-0 De Fendert ME1-Madese Boys ME2 6-1 Kogelvangers MP1-De Fendert MP2 3-8 Zondag 3 maart De Fendert 3-DEVO 2 2-1 De Fendert 4-Virtus 6 3-1 Programma zaterdag 9 maart 15.00 Beek Vooruit 1-De Fendert 1 14.30 Seolto 2-De Fendert 2 14.30 De Fendert 3-Kogelvangers 3 13.00 De Fendert 4-PCP 2 12.30 De Fendert 5-BSC 2 14.30 De Fendert 7-Vosmeer 2 12.00 Klundert VR1-De Fendert VR1 14.30 Nieuw Borgvliet A1-De Fendert A1 13.15 Boeimeer B2-De Fendert B1 15.00 DVO’60 B2-De Fendert B2 11.00 De Fendert C1-Boeimeer C2 14.30 De Fendert C2-MOC’17 C5 11.15 De Fendert C3-DSE C3 10.00 De Fendert D1-The Gunners D1 10.00 De Fendert D2-DVO’60 D2 10.00 Sprundel D3-De Fendert D3 11.00 Rood Wit W E1-De Fendert E1 09.00 De Fendert E2-DHV E1 09.00 Roosendaal E3-De Fendert E3 09.00 De Fendert E4-BSC E5 10.30 Kogelvangers E3G-De Fendert E5 09.00 De Fendert F1-Roosendaal F2 09.00 De Fendert F2-SJO Prinsenland F1 08.45 Internos F5-De Fendert F3 09.00 Klundert F2-De Fendert F4 12.00 De Fendert MC1-DVVC MC1 11.00 De Fendert MD1-Virtus MD1 08.45 SC ‘t Zand ME1-De Fendert ME1 10.00 SJO Prinsenland MP1-De Fendert MP1 09.00 De Fendert MP2-Rood Wit W MP2 Zondag 10 maart 13.30 CKC VR1-De Fendert VR1 09.45 Internos 5-De Fendert 3 11.00 Klundert 2-De Fendert 4


Trouwen in

%RHUGHULMGH=HOOHEHUJHQ

oosendaal.nl www.tuinontwerpr , Ontwerp, Advies/Begeleiding Onderhoud n, Beplantingsplanne

2XGHQERVFK VOORJAARSAANBIEDING:

spraak Maak een gratis af

'Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝ĆľÇ Ä&#x201A;ĆľĆ&#x161;Ĺ˝ 'Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ć?Ä?Ć&#x152;ĆľĹ?Ä&#x161;Ć?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;

ALLES ONDER EEN DAK

Besloten, Gastvrij & Onvergete lijk...

OUDHOF

installatiebedrijf Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;ŜůÍťϏϭϲϹͲϯϰϾϯϰϏ

MOLLENBESTRIJDING Bastiaansen

Â&#x2021;'$.(1=,1.:(5.(1Â&#x2021; Â&#x2021;'$.*27(1Â&#x2021; Â&#x2021;&9,167$//$7,(621'(5+28'Â&#x2021; Â&#x2021;*$6:$7(5/(,',1*Â&#x2021; Â&#x2021;(/(&752Â&#x2021; Â&#x2021;5,22/21767233,1*(1Â&#x2021;

Tevens uw adres voor gehele ongediertebestrijding

Tel. 076-5968279 www.bastiaansenloonwerken.nl

6FKDQVSRRUWDÂ&#x2021;+$.OXQGHUW 7HO

BAS VAN BEZOOIJEN KLUNDERT MACHINEVERHUUR EN GRONDWERKEN

BVB voor allerlei GRAAFWERK in tuin, schuur of bedrijfslocatie en tevens inname grond en puin, verkoop van zand, tuingrond en grind (kan bezorgd worden). Tevens leggen en leveren van betonplaten (evt. stelcon 2x2, div. diktes), ingraven septictanks en reparatie/aanleggen riolering. Verhuur van trilplaten en minikranen met machinist. Regio N-West Brabant. Voor omgeving Ridderkerk; 0180- 466244 Tel. 06-53489432 Ingang bedrijf: Vlietweg 14/Schansweg 24g, kantoor: Schansweg 24g Klundert E-mail basvanbezooijen@live.nl

en verwijderen

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Wij rekenen dit jaar maar 6% BTW Laat nu uw tuin door ons ontwerpen, aanleggen, bestraten, aanplanten & onderhouden. Neem vrijblijvend contact op.

/iÂ?°\Ă&#x160;äĂ&#x2C6;Â&#x2021;xĂ&#x17D;Ă&#x2C6;{ÂŁĂ&#x2021;Ă&#x2021;{Ă&#x160;UĂ&#x160;Â&#x201C;>Â&#x2C6;Â?\Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;JVĂ&#x20AC;Â&#x2C6;iÂ?>>Ă&#x20AC;`Ă&#x152;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x2DC;iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°VĂ&#x20AC;Â&#x2C6;iÂ?>>Ă&#x20AC;`Ă&#x152;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x2DC;iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â? RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

RTENS

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

bv

Koopzondag 10 maart geopend 10.00 - 16.00 uur

% 0 1 AKTIE

korting op ons GEHELE assortiment

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor 10 maart t/m 24 maart ting Ook 24 maart open van 10.00 - 16.00 uur Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........ Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

TandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386


Kiwanis Proefrondje Zevenbergen

Altijd gezellig tijdens het Proefrondje

ZEVENBERGEN - Op 24 maart vindt het achtste Proefrondje Zevenbergen plaats, op initiatief van Kiwanis Club Mauritshof Moerdijk. Dit populaire evenement wordt jaarlijks georganiseerd om geld bijeen te brengen voor een van de sympathieke ‘goede kinderdoelen’ van de club. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het ‘Bijna thuis huis’, een activiteit van de Stichting ‘Een

betere Roemeense wereld’. De Kiwanis Club verwacht met dit Proefrondje net zo’n fiks bedrag als vorig jaar bijeen te brengen; toen brachten de 120 deelnemers 3500 euro bijeen. Voor 2012 is gekozen voor het thema ‘Spring is in the air’. De lente dus. De lente biedt verrassende aanknopingspunten voor zo’n evenement. En zal de koks van de 5 deelnemende restaurants inspireren; reken maar dat de 5 deelnemende restau-

rants hun best doen, dat thema te vertalen naar hun 5-gangen menu! De formule van het Kiwanis Proefrondje is globaal elke keer hetzelfde, alleen de invulling verschilt steeds. De leden van de club werven maximaal 140 deelnemers, die worden ingedeeld in 5 groepen van 28 personen. Elke groep heeft een ‘kleur’ en ontvangt een routekaart, waarop de volgorde staat van de te bezoeken restaurants. Men wandelt - in groepjes van maximaal 30 - van gang naar gang, van restaurant maar restaurant. De 5 deelnemende Zevenbergse restaurants serveren elk een (naar eigen inzicht samengesteld) 5-gangen menu. Na elke gang vertrekt een groep naar een volgend restaurant (volgens de routekaart) om daar een volgende gang te nuttigen. Op de routekaart geeft men de waardering voor het eten, de bediening en de ambiance aan, voor elk restaurant. Ongeveer de helft van de opbrengst gaat naar het goede doel. Per gang is 3 kwartier beschikbaar. De route en doorloop verloopt op tijd. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via de website van de Kiwanis Club: www.kcmauritshofmoerdijk.nl. Adres startpunt Theater De Schuur: Kerkstraat 23, Zevenbergen.

De Fanfare herleeft FIJNAART - Binnenkort presenteren harmonie de Unie uit Fijnaart en harmonie St. Cecilia uit Stampersgat gezamenlijk het spektakelstuk de Fanfare, uitgevoerd in een moderner jasje. Dit in samenwerking met de revuegroep Stampersgat. Er zal min of meer het concept van de film uit 1958 gevolgd worden, maar behalve de wat ouderwetse nummers Werkstaking der muzikanten en het bekende stuk Fanfare in es, komen er zeker ook

modernere muziek op de lessenaar De revue zal het tekstgedeelte voor hun rekening nemen. De voorstelling in Fijnaart is op zaterdag 23 maart in de R.K. Kerk, op zaterdag 16 maart is het concert in de R.K. Kerk in Stampersgat. Beide voorstellingen beginnen om 19.30 uur. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop voor Fijnaart te koop bij Ineke de Keijzer Populierenstraat 7, Boekhandel Boekhoven en Slijterij Maas. De kaarten zijn ook te koop in de kerk op 23 en 16 maart.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden

Activiteiten NL Doet in De Zeven Schakels ZEVENBERGEN - De Zeven Schakels sluit op vrijdag 15 maart aan bij de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Alle cliënten kunnen die dag een voorjaarsbloemstuk maken. Het woonzorgcentrum is nog op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij het maken van de bloemstukken. Mensen die graag bij andere activiteiten of uitjes willen ondersteunen zijn ook van harte welkom. De actie in De Zeven Schakels wordt mede mogelijk gemaakt door bloemist Comman-

deur’s uit Papendrecht die iedere donderdagmiddag op de markt staat. Er wordt nog gezocht naar andere sponsoren die bloemen of andere materialen kunnen leveren. Aanmelding Vrijwilligers en sponsoren kunnen zich melden bij Jeroen Wouters via 0168-350540 of via 06-10746931 of via j.wouters@ surpluszorg.nl. Daarnaast kunnen belangstellenden hun naam en telefoonnummer doorgeven aan de receptie via 0168350500. Zij worden dan teruggebeld.

Over NL Doet NL Doet is de grootste vrijwilligersactie die in ons land bestaat en wordt ondersteund door het Oranjefonds. De actie stimuleert mensen om voor één dag vrijwilliger te zijn waardoor het mogelijk wordt om iets voor een ander te betekenen die dat goed kan gebruiken. Surplus Zorg organiseerde de afgelopen jaren dankzij NL Doet al verschillende plezierige activiteiten voor haar cliënten. Dit jaar is de actie ook weer aangemeld bij het Oranjefonds.

Afkicken op halfvastenbal Stichting Carnaval ZEVENBERGEN - Op zondag 17 maart gaat de Stichting Carnaval Zevenbergen (SCZ) het seizoen 2012/2013 afsluiten met een halfvastenbal in Hotel De Borgh aan de IJshof 1 te Zevenbergen. Het stichtingsbestuur veronderstelt, dat iedereen al flink is uitgerust van de mooie en feestelijke carnavalsdagen. Het weer heeft ook volop de gelegenheid gegeven om eens lekker uit te waaien en de cafélucht uit de longen te verdrijven. Wellicht niet bij allemaal, want een aantal heeft na carnaval eerst het carnavalsvirus moeten uitzieken. Om iedere carnavalsvierder de gelegenheid te geven volledig af te kicken wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar op zondagmiddag een halfvastenbal gehouden.

Vergadering Alle aangeslotenen bij de SCZ worden op zondag reeds om 13.00 uur verwacht voor de laatste stichtingsvergadering van dit seizoen. Op de agenda staan de gebruikelijke onderwerpen, zoals Bont Gemaauw, het Grijze Kuivenbal, het Kullekesbal, de Kindermiddag, de Jeugdinstuif en de optochten. Verder zal gesproken worden over de bouwclubs en de activiteiten voor het volgende seizoen onder het motto ‘W’ouwe de vaort durrin’. Na de vergadering kan men gezellig terugkijken op een mooi carnavalsseizoen aan de hand van foto’s en video, alsmede het nuttigen van ‘poters meej worst’, te serveren door de Ereraad.

KORTE BERICHTEN ZEVENBERGEN Voorjaarsbingo: Op 9 maart is er een grote bingo bij Vogelvereniging Zanglust in Zevenbergen. Deze keer zijn er ook weer mooie prijzen te winnen. De balletjes gaan rollen om 20.00 uur bij De 3 Musketiers, Hazeldonksezandweg 28b in Zevenbergen. Inloopseminar: Donderdag 7 maart van 14.30 tot 15.30 uur geeft een budgetcoach in de Zevenbergse bibliotheek informatie over de financiële verantwoordelijkheid van ouders voor hun kinderen. Wie is er verantwoordelijk voor de schulden van jong meerderjarige kinderen? Het kind of de ouders? Officieel zijn ouders financieel verantwoordelijk voor hun kinderen tot de leeftijd van 21 jaar. Wat als je kind van 19 jaar oud schulden maakt? Sandra van Houts geeft in de podiumruimte van de bibliotheek hierover duidelijkheid tijdens de gratis inloopsessie. KLUNDERT Peuterspelen op de Molenvliet: Kom je mee buiten spelen? Fietsen op een echte kleuterfiets? Spelen in de zandbak en andere kindjes leren kennen? Het kan allemaal tijdens het peuterspelen op ons schoolplein. Kom dus ook! Elke woensdag, bij droog weer, tussen 10.45 en 11.30 uur zijn peuters met hun vader, moeder of andere verzorger van harte welkom om te komen spelen op het schoolplein van CBS De Molenvliet aan de Graaf Florisstraat 1a. Bingo: Op vrijdagavond 8 maart houdt HSV ‘t Wachtertje een halfjaarlijkse bingoavond met mooie waardevolle prijzen in het Parochiehuis aan de Oosterstraat te Klundert. Aanvang 20.00 uur. FIJNAART/HEIJNINGEN Seniorenraad: 6 maart ANBO Jaarvergadering in De Parel, aanvang 13.30u. Na de pauze “Lekker Thuis”, presentatie proeverij Paul Keesom. 12 maart KVV Fijnaart bingo 19.30u. 13 maart Ouderensoos in De Vijverhof, aanvang 14.15u. 14 maart KBO infomiddag in De Graanbeurs. NOORDHOEK Onafhankelijk Moerdijk: De politieke partij Onafhankelijk Moerdijk houdt op maandag 11 maart een openbare fractievergadering. Besproken wordt o.a. de agenda van de eerstkomende raadsvergadering. Ook andere zaken kunnen aan de orde worden gesteld. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum Noordhoek, aanvang 20.00 uur.

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 9 maart 19.00u Voorganger Michael Bastiaansen. Misintenties: Riek de Bont-Koevoets, o. fam. Vermue. Uw gebed word gevraagd voor Cornelia van der Horst-Schoone. HEILIG HART, LANGEWEG Zaterdag 9 maart 17.00u Eucharistieviering. Presentatie van de communicanten van Langeweg, Lage Zwaluwe en Zevenb. Hoek. Voorgangers: pastor van Andel, en pastor P. de Rooy, Koor: Gastkoor. Intenties: Annie Surewaard-Verdaas, Jan van Gils, opa van Thijs van Opdorp. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Zondag 10 maart 9.00u Eucharistieviering met pastoor P. de Rooij. Lectrices: Bep Jongbloed en Corrie Kortsmit. Caritascollecte Vastenactie. Eerstvolgende Zondagsdienst 24 maart. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 10 maart 9.30u 4e zondag van de 40 dagentijd. Biddag voor gewas, arbeid en visserij. Ds. F. den Harder. Organist dhr. A. v.d. Akker. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 9 maart 19.00u Eucharistieviering met gemengd

koor in de kapel. Voorganger pastor G. Dirven. Misdienaars: Thimo en Kylian Vreeswijk. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Kerkdiensten tijdelijk in: De Hoekpoort, Schanspoort 8, Klundert Actuele tijden op www.gkv-zevenbergen.nl Zondag 10 maart 09.30u Ds. Z. van Hijum 16.30u Ds. A. van der Sloot - Almkerk/ Werkendam Woensdag 13 maart 19.30u Ds. Z. van Hijum. Biddag voor gewas en arbeid PROTESTANTSE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 10 maart 10.00u 4e Zondag in de veertigdagentijd. Voorganger; Mevr. Ds. I Pijpers. HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 10 maart 10.00u Ds.B.Plaisier, Hongkong. Doop- en ZWO dienst. Vijfde lijdenszondag.

HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN Zondag 10 maart 10.30u Eucharistie m.m.v. Bartholomeuskoor en Scola Cantorum. Nederlands en Gregoriaans gezongen. Voorgangers: Pater Th. De Jong en Pastor P. de Meijer Bloemengroet. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Jab Otto (jgt); Koos en Jo Ammerlaan v. Mil; Antonia Petronella Leijs-v. Sprundel en Tristan; Miek Gommers-Verschuren; Ouders Giel Sweere en Neeltje Hermus; Ouders Frans Reijnders en Anny de Wolf; Ouders Christian van den Nieuwenhuijzen en Maria Oomen. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 10 maart 10.00u ds. A. Slingerland 18.30u ds. N.W. v.d. Houten, Dordrecht Woensdag 13 maart 15.00u ds. A. Slingerland 19.30u ds. A. Slingerland

31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Zondag 10 maart 10.30u Pastor G. Dirven gaat voor in de H.Mis. Presentatie van de communiekinderen, met zang van het dameskoor. Jan olde Scheper; uit dankbaarheid (wegens verj.); Piet Herben en Willy Herben-Kuypers; jgt. Jeanne v. Strien; Johanna Dekkers, oma v. Joris; overl. fam. Kanij-Schuch ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 9 maart 19.00u in de N.H. Kerk. Eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Lector en koster: P. Eenhuizen. Koor: Gemengd koor. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Alle diensten in Hervormde kerk tenzij anders vermeld.

GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 10 maart 10.00u ds. J. H. Becker, Terneuzen 16.30u ds. H.J. Catsburg, Stad a/h Haringvliet

Zondag 10 maart 10.00u Ds. J.H. van der Sterre 4e zondag Passietijd Biddag voor Gewas en Arbeid Doopdag viering Flame en Meeting Point Maandag 11 maart 15.00u Ds. J.H. van der Sterre Fendershofdienst Heilig Avondmaal

JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat

HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART

PAGINA 22

Zondag 10 maart 10.30u 4e zondag van de Vasten. Presentatieviering 1e Communiecanten. Eucharistieviering welke wordt opgedragen door Pastoor P. de Rooij, geassisteerd door Diakan M. Bastiaansen. Misdienaars zijn Toos, Manon en Amy. De koster is W. Schrauwen. Het Ritmischkoor uit Klundert verzorgt de gezangen. Gebedsintentie zijn voor de familie Nollen. De collecte is bestemd voor onze eigen kerk. De collectanten zijn dhr. Romme en P. Berghout. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 10 maart 10.00u Koepelkerk Ds. W. van Laar; 4e Lijdenszondag. HEILIGE MAAGD MARIA, WILLEMSTAD Woensdag 6 maart 19.30u Vesperviering waarin ds. Wouter van Laar zal voorgaan in gebed. Zondag 10 maart 9.00u 4e zondag van de Vasten. In deze Woord- en Communieviering zal Diaken M. Bastiaansen voorgaan in gebed. Gebedintentie is ter ere van de H. Maagd Maria. De collecte is bestemd voor het pastoraat in onze geloofsgemeenschap. Woensdag 13 maart 19.30u Vesperviering met voorganger Bart Mudde.


MARINE ENGINEERING BV Industrieweg 14,(Industriegebied Dintelmond)4794SX Heijningen Global Marine-Engineering bv is een zeer dynamisch bedrijf gespecialiseerd in de fabricage van een reeks schitterende producten zoals Boegschroeven / Azimuth thrusters en Schakelbare Koppelingen.

â&#x20AC;&#x2DC;Ga mee als vakantievrijwilliger!â&#x20AC;&#x2122;

m/v rs ke er Avondmedew

Wij zoeken voor een vast Dienstverband ÍŹ

dÄ&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ÍŹŽŜĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;td

-

Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar:

Minimaal MTS WTB Werk en Denkniveau Nederlands / Engels sprekend Computerkennis MS Office/ Autodesk-inventor/3d CAD pakketkennis Ervaring met Middelzware tot zware machinebouw bij voorkeur in de tandwielkasten en of Thrusters. Bij voorkeur ruime werkervaring Een tekentest behoort tot het sollicitatie interview

Wij zoeken medewerkers voor 5 avonden per week (Âą15 uur) voor het registreren en controleren van binnenkomende goederen. Wij verwachten dat er secuur, netjes en zorgvuldig gewerkt wordt. Na een inwerkperiode zal je zelfstandig functioneren. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

m/v rs eu ff (op afroep) Reservechau

Voorwaarden Wij bieden je een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo heb je o.a.pensioen via MN Services,opleidingsmogelijkheden,verlof / overwerkregeling volgens de CAO . Eventueel doorgroeimogelijkheden naar zelfstandig hoofdconstructeur/engineer manager.

Wij zoeken twee chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs B(E) en goede rijvaardigheden hebben. Representatieve personen met een klantgerichte instelling. Ook als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, kan dit een leuke baan voor je zijn. Als chauffeur haal je stoomgoed bij onze klanten op en breng je deze weer schoon terug. Let op: je wordt opgeroepen op het moment dat onze vaste chauffeurs vakantie hebben of ziek zijn. Dit kan dus betekenen dat je meerdere weken achter elkaar moet werken.

Ben jij de juiste persoon voor deze functie dan kun je jouw reactie bij voorkeur sturen naar info@global-engineering.nl Voor meer informatie bel ons op tel.nr.0167524544 of zie onze website.; www.global-engineering.nl

WAT BIEDEN WIJ? Wij bieden je een baan in een groeiend familiebedrijf. Bij goed functioneren maak je kans op een vaste aanstelling. Salaris is conform CAO textielreiniging. Je kunt rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden.

International Tyre Business B.V. Graanweg 8 4782 PP Moerdijk Geert, deelnemer vakantiereizen

Is op zoek naar:

Chauffeur

met groot rijbewijs voor het besturen van trekker met oplegger. Werkzaamheden: Handmatig laden en lossen van vrachtwagenbanden in de Benelux. Functie eisen: - Werken met PDAâ&#x20AC;&#x2122;s om gegevens in te scannen - Heftruck kunnen bedienen - Fysiek zwaar werk kunnen verrichten Werktijden en arbeidsvoorwaarden: Maandag t/m Vrijdag Aanvang: 06.00 tot ongeveer 16.30 uur. Wij bieden u een uitstekend salaris ! Stuur uw reactie en CV naar: info@itbcasings.nl

gratis advertentie

â&#x20AC;&#x2DC;Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?â&#x20AC;&#x2122; Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Wie is Wie?

Stuur je sollicitatiebrief vóór 23 maart naar: Stomerij Zevenbergen, t.a.v. Cees de Reus, Koperslagerij 52, 4762 AP Zevenbergen. Per e-mail kan ook: solliciteren@stomerij.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

%LMO 3URĂ&#x20AC;HOHQ LV LQ UXLP GHUWLJ MDDU WLMG XLWJHJURHLG WRW HHQ JHUHQRPPHHUGH SURGXFHQWYDQJODVYH]HOYHUVWHUNWHSRO\HVWHUSURĂ&#x20AC;HOHQ1HGHUODQGLVRQ]HWKXLV PDUNW PDDU ZH KHEEHQ RQ]H JUHQ]HQ YHUOHJG ZDQW YDQXLW RQ]H YHVWLJLQJ LQ +HLMQLQJHQ EHGLHQHQ ZLM NODQWHQ LQ JHKHHO (XURSD .ODQWHQ GLH DFWLHI ]LMQ LQ GLYHUVH EUDQFKHV ]RDOV GH ERXZ LQGXVWULH WXLQERXZ PDULWLHP HQHUJLH WHFKQLHN VSRUW HQ UHFUHDWLH (HQ JH]RQGH VSUHLGLQJ HQ HHQ XLWHUVW VWDELHOH NODQWHQVHWGLHPDDNWGDWZHMDDURSMDDUDXWRQRPHJURHLZHWHQWHUHDOLVHUHQ 7HUYHUVWHUNLQJYDQRQVWHDPKHEEHQZLMSODDWVYRRUHHQ

Account manager (M/V) (fulltime) De functie: $OV DFFRXQWPDQDJHU EHQ MH YHUDQWZRRUGHOLMN YRRU GH YHUNRRS YDQ JODVYH]HO YHUVWHUNWH SRO\HVWHU SURĂ&#x20AC;HOHQ -H RQGHUKRXGW HQ YHUGLHSW GH EHVWDDQGH FRQWDFWHQ ZHUNW DFWLHI DDQ XLWEUHLGLQJ YDQ RQVNODQWHQEHVWDQG HQ GUDDJW ELM DDQ GH DIZLNNHOLQJ YDQ KHW YHUNRRSSURFHV 'H ZHUN]DDPKHGHQ ]XOOHQ GHHOV LQ GH EXLWHQGLHQVW SODDWVYLQGHQ HQ GHHOV RS RQV NDQWRRU LQ +HLMQLQJHQ +HW ZHUNJHELHG LV YRRUQDPHOLMN 1HGHUODQG 'XLWVODQG HQ %HOJLs ,Q GH]H IXQFWLH UDSSRUWHHUMHUHFKWVWUHHNVDDQGHGLUHFWLH Wij zoeken: (HQ]HOIVWDQGLJFRPPHUFLHHOWDOHQWPHWGHYROJHQGHNHQPHUNHQ R5HOHYDQWHRSOHLGLQJPLQLPDDORS0%2QLYHDX R%HKHHUVLQJYDQ1HGHUODQGVH(QJHOVHHQ'XLWVHWDDOLQZRRUGHQJHVFKULIW R8LWVWHNHQGHFRPPXQLFDWLHYHHQFRQWDFWXHOHYDDUGLJKHGHQ R'RRU]HWWHUVPHQWDOLWHLWHQJHGUHYHQHQDPELWLHX]HSHUVRRQOLMNKHLG R.HQQLVYDQHQHUYDULQJPHWKHW06RIĂ&#x20AC;FHSDNNHW R%HUHLGKHLGWRWUHL]HQ R 9RRUGH]HIXQFWLHZRUGWHHQDXWRWHUEHVFKLNNLQJJHVWHOGGXVKHWEH]LW  YDQULMEHZLMV%LVHHQYHUHLVWH Wij bieden: (HQ]HHUXLWGDJHQGH]HOIVWDQGLJHHQDIZLVVHOHQGHIXQFWLHELQQHQHHQ NOHLQWHDPLQHHQVWHUNJURHLHQGHQLQQRYDWLHIEHGULMI 8LWVWHNHQGHDUEHLGVYRRUZDDUGHQZDDURQGHUHHQPDUNWFRQIRUPVDODULV HQHHQDXWRYDQGH]DDN (QWKRXVLDVWHHQFROOHJLDOHZHUNRPJHYLQJ (HQ]HHUDIZLVVHOHQGHNODQWHQNULQJ Interesse? VWXXUGDQMH&9PHWPRWLYDWLHELMYRRUNHXUSHUHPDLOQDDU VWHIDQ#ELMOSURĂ&#x20AC;HOHQQO

De Happy Girls poseren achter de R.K. meisjesschool aan de Molenstraat.

HEIJNINGEN - Met deze foto gaat de Heemkundige Kring een eind terug in de tijd. Het is niet bekend in welk jaar hij gemaakt is. Deze meisjes zijn waarschijnlijk lid van de R.K. korfbalvereniging Happy Girls.

De Heemkundige Kring komt graag in contact met degenen die iets over deze club kan vertellen. Er is eigenlijk niet meer van bekend dan dat hij bestaan heeft. Wie had bv. de leiding? Alle informatie en zeker de namen zijn welkom op het adres heemkring-fh@kpnmail.nl.

PAGINA 23

:%%LMO3URĂ&#x20AC;HOHQ%9 WDY6WHIDQ-DFREV 0DUNZHJ=XLG 61+HLMQLQJHQ 7HOHIRRQ ZZZELMOSURĂ&#x20AC;HOHQQO Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


X x x x x

x x x

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUN p;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

Korte programma's Startuitstel

6 kg inhoud

Lavamat 54870 wasmachine 1400 toeren, 6 kg inhoud, energieklasse A+, startuitstel, onbalanscorrectie, korte programma's mogelijk, laag waterverbruik. Art.nr.: 1145994

BEZORGEN

Voor ons zijn grote apparaten een kleinigheid. Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

Wij bezorgen uw nieuwe apparaten graag bij u thuis. Geen zorgen over het afvoeren van uw oude apparaat, dat nemen wij mee.

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DM_A_20130306  
DM_A_20130306  

DM_A_20130306.pdf