Page 1

thuIS In DE REgIO

30 NOVEMBER 2016 WEEK 48

M O E R D I J K S E

@moerdijkseBode /moerdijksebode

OplagE MOERDIJK 17.200 tOtalE OplagE: 480.000

www.internetbode.nl

Teun Sweere hoopt ooit de Elfstedentocht te schaatsen

Bagro Vastgoed koopt uw huis!

Dorpsweek Standdaarbuiten zoekt steun

 Lees op pagina 3

0167 522 622

 Lees op pagina 5

Bel voor het hoogste bod!

Automaat verdwijnt in Zevenbergschen Hoek

Theatergroep ’t Zonn eke vermaakt ouderen

Sintmusical in Huis van de Wijk

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Met ingang van 9 december verdwijnt de geldautomaat van Rabobank Amerstreek aan de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek. Het gebruik ervan is de afgelopen jaren afgenomen door toenemend pingedrag en betaalfaciliteiten die via de mobiele telefoon geboden worden. Het geringe aantal transacties heeft tot gevolg dat de kosten om de automaat in stand te houden niet meer te verantwoorden zijn. Daarbij is een groot deel van de gebruikers van de geldautomaat in Zevenbergschen Hoek geen klant bij de Rabobank. Als alternatief kunnen mensen terecht bij geldautomaten in de buurt, bijvoorbeeld in Zevenbergen.

W E E K B L A D

W E E K B L A D

Natura-beheerplan voor wateren klaar

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

MOERDIJK - Het Natura 2000-beheerplan voor de Deltawateren -de grotere wateren in het gebied van Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland - is vastgesteld en ligt ter inzage. Hiermee is de basis gelegd voor het gebruik en de bescherming van dit natuurgebied voor zes jaar. In het beheerplan staan maatregelen die worden genomen om natuurdoelen te bereiken. Wateren die onderdeel uitmaken van dit plan zijn de Oude Maas, Haringvliet, Hollands Diep, Grevelingen, Oosterschelde, Veerse Meer en Westerschelde & Saefthinge. Deze wateren vormen het leefgebied voor vogels, trekvissen, zeezoogdieren en bijzondere planten, zoals de groenknolorchis.

KLUNDERT - Voor een publiek van 25 ouderen en ook nog vijf kinderen voerde theatergroep ’t Zonneke uit Rucphen zaterdag in het pas geopende Huis van de Wijk de musical ‘De Verknipte Kleuren’ op. De musical is geschreven door Keen Hendrikx uit Klundert. Het verhaal van de musical gaat over de Zwarte Pieten van Sint-Nicolaas, die bij het wakker worden ontdekken dat ze langzaam van kleur aan het verschieten zijn. De Sint roept de hulp in van dokter Piet en Co, die met vereende krachten op zoek gaan om het euvel op te lossen. Op zaterdag 4 december wordt de musical voor de laatste maal opgevoerd in De Westhoek in Zevenbergen. FOTO TIES STEEHOUWER

Informatiebijeenkomsten voor bewoners Zeve nbergschen Hoek

Driehoefijzersstraat-Hoofdstraat op de agenda

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Voor de bewoners van Zevenbergschen Hoek op de route door het dorp heen (de route In de eerste fase zijn op de Hoge Zeedijkworden op maandag 12 december twee inloopbijeenkomsten georgani- Driehoefijzersstraat-Hoofdstraat) wordt Bloemendaalse Zeedijk (route 1) en De seerd over de herinrichting van de Driehoefijzersstraat en de Hoofdstraat. geminimaliseerd terwijl de heringerichte Vlijt (route 2) reeds verkeersmaatregelen DOOR PETER HOUTEPEN Het gaat om een bijeenkomsten in de middag van 15.30 tot 17.30 uur en ’s avonds van 19.00 tot 21.00 uur. Deze worden gehouden in de Zevensprong aan de Olavstraat 29 in Zevenbergschen Hoek. De herinrichting van de Driehoefijzersstraat en de Hoofdstraat is onderdeel van een aantal maatregelen die de gemeente samen met de inwoners van Zevenbergschen Hoek heeft opgesteld om de leefbaarheid te verbeteren.

Herinrichting Op 12 december worden belangstellenden geïnformeerd over de plannen in de tweede fase, het herinrichten van de doorgaande route Driehoefijzersstraat-Hoofdstraat. Na het uitwerken van de ontwerpen, een akkoord van de gemeenteraad en de aanbesteding, gaan deze werkzaamheden t h u van i start. De verwachting is dat dit direct na de zomer van 2017 zijn. Sluipverkeer Het sluipverkeer van en naar rijksweg A16

t

h

u

i

route Hoge Zeedijk-Bloemendaalse Zeedijk wordt gestimuleerd.

W E E K B L A D

s

s

Maatregelen om leefbaarheid W te E verbeteren E K B L A D i n d e

r

Verder zijn door een herinrichting de wegen van en naar het bedrijventerrein aan de Bloemendaalse Zeedijk via De Vlijt veiliger gemaakt.

i

n

d

e

r

getroffen.

Onderdeel De leefbaarheidsimpuls Zevenbergschen Hoek is onderdeel van het programma Moerdijk MeerMogelijk. Dat bestaat uit negen plannen die samen gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving Moerdijk-Oost in combie g i in o natie met het creëren van ruimte voor regionale en bovenregionale economie. In juli 2009 tekenden Rijk, provincie en gemeente hierover en bestuursovereenkomst.

e

g

i

o

Sportclubs ook open voor andere activiteiten MOERDIJK - Sportclubs in de gemeente Moerdijk mogen hun clubgebouw of kantine voortaan ook openstellen voor de activiteiten van andere clubs of organisaties. Dat heeft het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Moerdijk besloten. DOOR PETER HOUTEPEN

Aanleiding voor het besluit is onder andere het verzoek van voetbalvereniging De Fendert uit Fijnaart of een bridgeclub gebruik mag maken van een deel van hun kantine. Ook bij de gebiedstafel van Klundert kwamen een paar dergelijke verzoeken binnen. Het college gaat daarmee akkoord op voorwaarde dat de activiteiten van de ‘gasten’ passen in het geldende bestemmingsplan.

Zo moet bijvoorbeeld worden voorkomen dat de plaatselijke horeca oneerlijke concurrentie krijgt. Drank- en Horecawet Het groene licht voor het openstellen van gebouwen van sportclubs voor andere activiteiten past in de lijn van de onlangs door de gemeenteraad goedgekeurde

Drank- en Horecawet. Daarin wordt duidelijk bepaald wanneer en op welke manier niet-commerciële instellingen bijvoorbeeld activiteiten mogen organiseren op het gebied van horeca of recreatie. Op deze manier moet oneerlijke concurrentie worden voorkomen. Alle sportverenigingen hebben hierover recent een brief ontvangen.

Studiezaal archief gaat tijdelijk dicht MOERDIJK - De studiezaal van het WestBrabants Archief (WBA) in Bergen op Zoom is vanwege een grote interne verbouwing vanaf dinsdag 6 december gesloten. Reden is een grote interne verbouwing om het Koetshuis van het Markiezenhof in te richten voor de medewerkers van het WBA. Tijdens de verhuizing is het niet mogelijk om de dienstverlening in stand te houden. De begane grond van het Koetshuis wordt omgevormd tot studiezaal. Dat betekent dat de huidige zaal aan de Steenbergestraat in Bergen op Zoom- dichtgaat. Vanaf dinsdag 10 januari zijn bezoekers van de WBA welkom in de studiezaal aan de Hofstraat 2 in Bergen op Zoom.

Tentoonstelling van Vogelvrienden MOERDIJK - De Moerdijkse Vogelvrienden organiseren op 16, 17 en 18 december weer hun jaarlijkse tentoonstelling in zaal de Ankerkuil aan de Steenweg 48 in Moerdijk. Er worden ongeveer 130 vogels verwacht, die op 15 december gekeurd worden. De opening van de expositie vindt plaats op 16 december om 20.00; op zaterdag 17 december omstreeks 21.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Zondag 18 december is het afhalen van de vogels om 17.00 uur. Deze middag is ook de trekking van de loterij. De tentoonstelling in de Ankerkuil is op zaterdag geopend van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


DE SMAAKMAKER VAN JE HUIS! Waarom kiezen voor een SieMatic keuken van CVT? De grootste collectie onder één dak. Altijd de nieuwste collectie SieMatic keukens. Speciaal getrainde adviseurs. De grootste SieMatic dealer in de regio. Je hebt al een echte Siematic vanaf:

12.500,CVT is ook erkend dealer van:

Verstand van keukens. CVT Breda Grenssteen 17 (nabij NAC Stadion) T (076) 548 05 20 | CVT Tilburg Hestiastraat 12 (tegenover Hornbach) T (013) 583 97 97 | CVT.nl

CT2016110304_264x200_BREDA v02.indd 1

15-11-2016 13:20:22


actualiteit

Nederlands kampioen tegenwindfietsen is bezield sportman

Teun Sweere hoopt ooit de Elfstedentocht te schaatsen ZEVENBERGEN - Voor de vierde keer werd op zondag 20 november in Zeeland het Nederlands kampioenschap tegenwindfietsen georganiseerd. Teun Sweere uit Zevenbergen deed voor de eerste keer mee. De voorgaande edities was hij steeds te laat met inschrijven. Teun werd meteen Nederlands kampioen. Met windkracht negen en windvlagen van meer dan honderd kilometer per uur over de Oosterscheldekering fietsen op een fiets zonder versnellingen, is met recht een stoere prestatie te noemen. DOOR MIRYAM VAN DER STEE Wat bezielt de 27-jarige Sweere om aan dit kampioenschap mee te doen? “Ik heb een concurrent met schaatsen, Wouter Mesker uit Noordeloos, die al een aantal keren mee had gedaan met het Nederlands kampioenschap tegenwindfietsen, En ook gewonnen heeft trouwens. Ik wilde hem wel eens een keer verslaan op deze discipline. Dit jaar kon het er eindelijk van komen, ware het niet dat Wouter nu niet meedeed. Hij was niet fit genoeg. Jammer voor hem, maar voor mij een concurrent minder natuurlijk.” Zwaar Op de vraag of het zwaar was, antwoordt Teun: “Het leek soms of je niet vooruit kwam en door de stormachtige weeromstandigheden kon er ook niet een hele snelle tijd neergezet worden.” Sweere deed 22 minuten en 30 seconden over de 8,5 kilometer die de Oosterscheldekering lang is. De voorbereiding op deze wedstrijd heeft de Zevenbergenaar vooral gedaan toen hij in september en oktober van dit jaar in Sittard woonde voor zijn studie Scheikunde.

Daar heeft hij kilometers weggetrapt in het heuvellandschap van Limburg. Teun Sweere is bezig met het afronden van zijn promotieonderzoek voor zijn studie Scheikunde, die hij volgt in Leiden. “Ik start 1 december met mijn eerste baan, dan moet het klaar zijn.”

‘Sport is mijn ding’ Wintertriatlon Sport is heel belangrijk voor hem. “Ik sport al vanaf mijn vijfde. Eerst atletiek, daar kwam al snel voetbal bij.” Rond zijn tiende ging hij ook nog schaatsen. “Een schaatser stapt buiten het schaatsseizoen op de fiets, dus zo kwam het wielrennen erbij,” vertelt Teun. Niet verwonderlijk dat hij inmiddels een goed wintertriatleet is. Hij won al vier keer het Nederlands kampioenschap wintertriatlon, waarbij tien kilometer hardlopen, vijftig kilometer fietsen en twintig kilometer schaatsen op het menu staan. Bevroren Twee jaar geleden beleefde Sweere zijn zwaarste triatlon in Enschede. Hij lag op

Teun Sweere, hier op archief in schaatspak rennend tussen de bomen bij de 32e en laatste wintertriathlon in Assen. FOTO SPORTFOTO DRENTHE/MARCO LOMAN

kop na de onderdelen hardlopen en fietsen, maar door de kou en de regen op die dag waren zijn handen zo bevroren dat hij zijn schaatsen niet goed aan kreeg. Hij liep daardoor een achterstand van een minuut op, die bij het onderdeel schaatsen niet

meer goed te maken bleek. Uitdagingen Qua uitdagingen staat de Elfstedentocht hoog op zijn lijstje. “Ik ben al vanaf mijn achttiende lid van de Elfstedenvereniging

en betaal sindsdien voor het meerijden aan een tocht die steeds weer niet doorgaat”, zegt hij lachend. “Anders schaats ik wel een keer de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Sport is nu eenmaal mijn ding.”

Uitgeverij de Bode, dé nummer 1 in effectief huis-aan-huis bereik

Verspreid uw folder via Weekblad de Bode! Uitgebreide mogelijkheden van ontwerp en drukken tot op de deurmat. Kijk voor meer informatie op www.internetbode.nl/folderverspreiding of neem geheel vrijblijvend contact op met Huub Aarts, tel. 076-5998111

Drijvende kracht achter restauratie de Keenesluis beloond voor inzet

Gouden Duim van provincie voor Ineke Peters STANDDAARBUITEN - Als dank voor al haar inspanningen ten behoeve van de restauratie van de Keenesluis heeft DOOR MIRYAM VAN DER STEE Ineke Peters-van de Weijgaert tot haar eigen verrassing namens de provincie Noord-Brabant de Gouden Duim in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde bij het bezoek dat gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie vorige De Gouden Duim is een prijs van de provincie die maandelijks wordt uitgereikt aan week aan de Keenesluis, tussen Standdaarbuiten en Fijnaart, bracht.

mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Al enkele jaren zet Ineke Peters zich in om de vervallen Keenesluis in ere te herstellen. Vorig jaar werd hiervoor stichting Beleef de Keenesluis opgericht waarvan zij voorzitter is. De stichting hoopt dat bij het 250-jarig bestaan van de sluis, in 2019, deze volledig gerestaureerd is.

‘Sluis heeft uniek karakter’ Inclusief scheprad, want dat geeft het unieke karakter van de sluis weer. “Er is maar één sluis in Nederland geweest met zo’n scheprad, dus dat scheprad moet teruggeplaatst worden”, licht Ineke toe. Zand Nog maar enkele jaren geleden, in 2010, was het waterschap van plan om de vervallen sluis vol te storten met zand. Als naaste buur stak Ineke Peters daar destijds een stokje voor. Zij wist het waterschap Brabantse Delta ervan te overtuigen om de sluis te restaureren. De kosten voor de basisrestauratie worden door het waterschap gedragen. Deze basisrestauratie is naar verwachting volgend jaar afgerond.

Ineke Peters en gedeputeerde Henri Swinkels bij de Keenesluis.

FOTO MIRYAM VAN DER STEE PaGiNa 3

Crowdfunding De stichting Beleef de Keenesluis moet de overige kosten voor de restauratie bijeen

brengen. Dat doen ze onder andere met crowdfunding en sponsoring. Ook hoopt de stichting door het bezoek van gedeputeerde Swinkels een bijdrage van de provincie Noord-Brabant te krijgen. Swinkels nam bij zijn bezoek na het officiële gedeelte samen met Ineke en alle andere genodigden een kijkje bij de vervallen sluis. Wethouder Thomas Zwiers was hierbij ook aanwezig: “De gemeente Moerdijk gaat zeker een bijdrage leveren aan de restauratie, maar hoe of wat weet ik nog niet”, liet hij weten. Verpoosplek De Keenesluis moet uiteindelijk weer doorvaarbaar worden, maar ook een fijne verpoosplek worden voor passanten. “Met de restauratie van de Keenesluis komt een stukje geschiedenis tot leven en kunnen we mooie verhalen blijven vertellen”, aldus Ineke. “De Keenesluis moet leuk worden voor iedereen. Denk hierbij aan rondleidingen, maar ook aan de mogelijkheid van een slootjessafari voor kinderen.” Maatschappelijk De stichting Beleef de Keenesluis draait volledig op vrijwilligers. Niet voor niets koos de stichting dan ook voor het thema ‘sociale veerkracht’ voor het bezoek van gedeputeerde Swinkels. Daarmee doelt de stichting op de inzet van de vele vrijwilligers die inmiddels betrokken zijn bij de restauratie van de Keenesluis, maar ook op het maatschappelijk belang ervan: een plek van, voor en door inwoners.


Bij Esso Vlijmscherpe deal. Ontvang tot 79% korting op Zyliss keukenmessen. Voor elke €10 die je uitgeeft ontvang je één zegel. Je hebt al een keukenmes voor 8 zegels en €2,99 of 8 zegels en maar 199 Esso Extras-punten. Kijk voor meer informatie op esso.nl.

Actievoorwaarden Esso Extras ‘Zyliss keukenmessen’ promotie. Zegels worden van dinsdag 1 november 2016 t/m dinsdag 28 februari 2017 verstrekt bij deelnemende Esso-stations. Inleveren kan t/m dinsdag 14 maart 2017. Alleen bij deelnemende stations, zolang de voorraad strekt. Esso behoudt zich het recht voor om de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen en de actie voortijdig te beëindigen. Kijk voor meer informatie op esso.nl/zyliss. Zyliss is a trademark used under license by TCC Global N.V. Esso, het Esso-logo en Energy lives here zijn handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of een van haar dochterondernemingen. Esso Nederland BV, Postbus 1, 4803 AA Breda.


actualiteit

Column Addo Sprangers

Gevaarlijk

Laatste twee jaar is flink nadelig saldo ontstaan

Dorpsweek Standdaarbuiten zoekt steun bij verenigingen STANDDAARBUITEN - Het bestuur van de Stichting Dorpsweek Standdaarbuiten heeft voor de Dorpsweek van 2017 de hulp ingeroepen van de Stichting Promotie Carnaval (SPC) en de KPJ. Dat heeft voorzitter Louis Koevoets meegedeeld tijdens de evaluatieavond van de week in 2016. Op deze avond in de Standaert waren een vijftiental mensen aanwezig als vertegenwoordigers van verenigingen die al jaren iets betekenen voor de Dorpsweek. De week wordt in 2017 gehouden van zaterdag 20 tot en met zondag 28 mei. Het wordt de 42e editie.

Aan het nemen van selfies kleeft niet zelden enig gevaar. Tenminste: als je het een klein beetje serieus aanpakt. Wil je scoren met een selfie, dan kun je echt niet komen aanzetten met een doodgewoon huis-tuin- en keukenzelfportretje. Neen, er moet de originaliteit, lef en onvervaardheid van uitgaan. Sommige selfiemakers doen dat door zich te fotograferen op gevaarlijke plekken of in situaties die de gewone sterveling bij voorbaat doen huiveren van angst. De voorbije jaren hebben sommige selfiemakers daarbij gedemonstreerd dat zij òf helemaal geen vrees kennen òf ergens een draadje los hebben zitten. Door bijvoorbeeld al kiekjes nemend van een klif te springen in de hoop dat de waterpartij beneden de val voldoende zal breken, noodzakelijk om later zelf te kunnen genieten van in het luchtruim genomen selfie. Ook altijd leuk is een selfie met de grizzly die achter je rug staat na te denken of hij je in één keer of toch maar gewoon in twee keer volledig zal verscheuren. Eveneens spectaculair is een selfie waarbij je, al surfend op het dak van een hogesnelheidstrein, met wapperende manen jouw stijlvolle moves voor het nageslacht vastlegt. Een foto op de rails zelf met in de rug een snel naderende locomotief is zeker zo stoer. Check vooraf echter wel even of je veters goed vastzitten, want al struikelend wordt jouw selfie er bij het op het laatste moment wegspringen waarschijnlijk niet mooier op. Je moet achteraf uiteraard wel een beetje kunnen opscheppen over het verhaal achter die adembenemende selfie. Iets veiliger is het dan ook om samen met een beroemd persoon te poseren voor een selfie, al is het niet ondenkbaar dat dat laatste straks een stuk moeilijker wordt. Onze eigen premier Mark Rutte werd afgelopen maand immers aardig in verlegenheid gebracht nadat hij vriendelijk poseerde met naar later bleek een veroordeelde moslimextremist. Wayne Rooney, aanvoerder van het Engelse nationale voetbalteam, overweegt inmiddels om helemaal niet meer met fans op de foto te gaan nadat er plotseling selfies in de media opdoken met hierop een zichtbaar beschonken Rooney op een bruiloftspartij. Mijn fans kunnen gerust zijn: ik sluit me hier niet bij aan. Sterker nog: ik blijf met jullie poseren. Zelf selfies maken doe ik echter al lang niet meer. Veel te gevaarlijk. Wie de selfie hierboven ziet, kan me daar alleen maar gelijk in geven.

Colofon

Hoofdkantoor Molenstraat 17a-1, 4881 CP Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Ties Steehouwer, Marjanne Dijkstra, Miryam van der Stee Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 48

Een beeld van het inline dansen van dit jaar.

DOOR TIES STEEHOUWER De belangrijkste reden dat men in zee gaat met de SPC en de KPJ is dat er de laatste twee jaren een flink nadelig saldo is ontstaan. Penningmeester Antoon Verhulst: “We hebben in de loop der jaren een flinke reserve opgebouwd, maar nu begint de bodem toch in zicht te komen.” Verhulst stelt dat, hoewel de SPC niet garant staat voor een eventueel verlies, het toch een prettig idee is dat er rugdekking wordt gegeven mocht het mis gaan. De jongerenvereniging KPJ zou op zaterdag 27 mei elders een schuurfeest geven, maar doet dat nu in de tent van de Dorpsweek. Dit jaar is het feest op de laatste zaterdag van de week helemaal de mist ingegaan. Het zou toen een feest moeten worden zonder alcohol voor de wat jongere jeugd. De jongerenwerkers van de gemeente Moerdijk lieten het voor wat de reclame voor het feest

FOTO TIES STEEHOUWER

betreft afweten zodat de avond volgens Verhulst meer dan een flop werd.

nen met een kapellenfestival georganiseerd door Harmonie Oefening.

Tent Het bestuur van de Dorpsweek is bezig om een andere tent te huren. Vooral de vloer van de tent die er dit jaar stond leverde veel klachten op. “We proberen nu een niet doorzichtige tent te krijgen, maar dat betekent dan wel een ander verlichtingsplan.” Tijdens de vergadering werd besloten om de plaats ven de tent te veranderen zodat meer mensen als vanzelf daar tijdens de 15 kilometer van Standdaarbuiten even iets gaan drinken. En dat levert dan weer meer inkomsten op. Hoewel ogenschijnlijk het programma in 2017 hetzelfde zal zijn als in 2016, zijn er toch ook veranderingen. Zo is er in 2017 geen wielerronde en dus ook geen dikke bandenraces. De week wordt op zaterdag 20 mei begon-

Druk programma Gedurende de week wordt de avondwandelvierdaagse gehouden, de motortoertocht, het tennistoernooi, het jeu de boules toernooi, de viswedstrijden en het inline dansen. Ook is er een ouderenmiddag in De Standaert en zal de brandweer zich presenteren. Een knaller wordt volgens Louis Koevoets de vrijdagavond. Dan zullen er optredens zijn van regionale artiesten met overwegend Hollandse muziek. De laatste zondag moet een dag worden voor de hele familie met een oldtimer show, mini playback, The Star Dreams en misschien een braderie van plaatselijke ondernemers. Koevoets: “Met zoveel steun van alle verenigingen en burgers ben ik er van overtuigd dat het weer een hele mooie Dorpsweek gaat worden.”

De oplossing van deze puzzel is in week 49 te vinden op www.internetbode.nl

Ook gelezen op NU.NL?

Grote actie tegen mobiel banditisme langs A16 ZEVENBERGEN - Zes verschillende instanties hebben vorige week woensdagmiddag en -avond op een parkeerplaats langs de A16 ter hoogte van Zevenbergen een actie gehouden om mobiel banditisme aan banden te leggen. Er werden 32.436 auto’s gescand; 133 daarvan werden er uitgebreid gecontroleerd. In totaal zijn vier mensen aangehouden. Aan de controle werd meegewerkt door de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Rijkswaterstaat, Douane, specialistische verkeersregelaars en verschillende afdelingen van de politie. Verkeersovertredingen Naast vier aanhoudingen werden de nodige bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen of gebreken aan de auto. Ook kon er meer dan euro 3.000 euro

© www.sudokusite.nl

geïnd worden aan openstaande boetes. Getakeld De Belastingdienst, afdeling deurwaarders, liet 46 keer beslag leggen op auto’s; 21 daarvan werden er ook daadwerkelijk getakeld. De afdeling autoheffingen van de Belastingdienst bekeurde drie bestuurders omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden. Een bestuurder maakte

ten onrechte gebruik van zijn handelaarsplaten. Criminele groepen De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

Dit artikel verscheen afgelopen week op www.internetbode.nl en Nu.nl. Weekblad De Bode werkt samen met de landelijke nieuwssite. Op www.nu.nl/etten-leur en via de app van Nu.nl kunt u het laatste nieuws volgen uit de gemeenten Moerdijk, Etten-Leur en Zundert. PaGiNa 5


Pakjesboot 12 trekt zo’n duizend bezoekers in Willemstad

Column Blauwe overalls en gouden beroepen

WILLEMSTAD - Sint Nicolaas en zijn vele pieten hadden het flink druk op Pakjesboot 12 in de haven van Willemstad. Bijna duizend mensen bezochten het schip, dat enkele weken geleden nog vanuit Spanje officieel aankwam in Maassluis.

De bezoekers werden in groepjes van twaalf personen over het schip rondgeleid.

DOOR TIES STEEHOUWER Sindsdien heeft de boot een hele toer door Nederland gemaakt en overal kwamen er veel kinderen een kijkje nemen. In Willemstad werden donderdag ruim 200 bezoekers geteld, vrijdag circa 300 en zaterdag rond de 500. Groepjes Pakjesboot 12 is wel groot, maar natuurlijk niet zo groot om al die kinderen met hun papa’s, mama’s, oma’s en opa’s in een keer te ontvangen. Daarom werden de bezoe-

kers in groepjes van twaalf over het schip rondgeleid. In en op de boot lagen overal pakjes en ook stikte het van de pieten, die voor de communicatie allemaal een oordopje in hadden. De groepen werden in een nabijgelegen restaurant ingedeeld zodat er geen gedrang ontstond en alles rustig verliep. Dat gold niet voor de kruidnoten. Die werden door de twee keukenpieten in een turbo-oven gebakken zodat de kinderen ze meteen konden proeven. Pakjeskamer Daarna werden de kinderen via nauwe en

Voorlezers gezocht WILLEMSTAD - Kinderen genieten van verhalen.

Als men gaat voorlezen, kruipen ze tegen je aan, gaan makkelijk zitten en duiken in het verhaal. Bibliotheek VANnU houdt voor kinderen van 0 - 5 jaar, voorleesmiddagen in gebouw Irene en zoek hiervoor enthousiaste vaders of moeders, oma’s of opa’s, die hier

regelmatig willen voorlezen. Van voorlezen is bekend dat het één van de beste manieren is om de taalontwikkeling en woordenschat van jonge kinderen te bevorderen en de fantasie te stimuleren. Daar kunnen kinderen hun hele leven lang plezier en profijt van hebben.Helpt men hen het voorleesplan tot een succes te maken? Graag aanmelden bij Bibliotheek VANnU, tel. 0168-324594.

Feestavond voor vrijwilligers en sporters in Cultureel Centrum KLUNDERT - Ongeveer 150 mensen bezochten zaterdagavond in het Cultureel Centrum in Klundert de feestavond voor vrijwilligers en sporters uit Moerdijk. De avond werd georganiseerd door Moerdijk Fit, de gemeente Moerdijk, het jongerenwerk en Surplus. Het Cultureel Centrum was voor de gelegenheid sfeervol verlicht. Alle bezoekers kregen bij de koffie een petitfourtje en twee consumptiebonnen. DOOR TIES STEEHOUWER De avond werd gepresenteerd door oud profvoetbalscheidsrechter Jack van Hulten uit Zevenbergen. Hij praatte niet alleen de programma onderdelen aan elkaar, maar interviewde ook burgemeester Jac Klijs en wethouder Eef Schoneveld. Stemming Door de muzikale prestaties van de leden van de Nonotes., een acht koppige coverband, kwam de stemming er al snel in. Daarvoor waren er optredens van een freestyle basketballer, die de gekste dingen met een bal uithaalde, en de inline

dansgroep The Seven Hills Dancers uit Zevenbergen. De avond begon met een ontwapenend optreden van de kinderen van Danspodium Reflex uit Klundert. Opbouw De organisatie had voor de opbouw van de avond gekozen voor een rustig begin. Dit met de gedachte dat de oudere vrijwilligers dit op prijs zouden stellen. Dit idee pakte goed uit, omdat er later op de avond veel sporters, die meestal wat jonger waren, binnen kwamen. Die werden op hun muzikale wensen bediend door de zangers John de Bever en Leroy Krielen. Formule Renske Littooij, die al enkele jaren betrokken is bij de organisatie van de avond voor vrijwilligers en sporters, vertelt dat het moeilijk is om een avond te organiseren die beiden groepen aanspreekt. “Twee jaar geleden hadden we bijna dezelfde formule. Daar was toen iedereen tevreden mee en dat is ook dit jaar weer het geval.” Littooij zegt erg trots te zijn op de entourage van het Cultureel Centrum. “Ze hebben er iets moois van gemaakt.”

FOTO TIES STEEHOUWER

geheimzinnige gangetjes naar de pakjeskamer gebracht. De pakjespiet liet daar zien hoe een pakje goed ingepakt moet worden. In de pakjes zaten dit jaar nog meer elektronische spullen dan vorig jaar. Onderin de schoorsteen zat de schrijfpiet. Alle kinderen mochten in de schoorsteen roepen wat ze dit jaar van de Sint wilden hebben. Het hoogtepunt van de rondleiding was de werkkamer van Sint Nicolaas. Daar mochten de kinderen samen met de Sint op de foto en ze mochten zelfs even kijken in zijn slaapkamer. Bij het weggaan kreeg elk kind een chocoladeletter en een pietendiploma.

Denk je aan techniek, dan denk je al makkelijk alleen aan harde werkers in blauwe overalls, werkschoenen met stalen neuzen en verweerde handen met smeer. Maar dat is maar één kant van wat we ‘techniek’ noemen. De veelzijdigheid in technische beroepen is groot en de behoefte aan technisch geschoold personeel groeit. En hard. Het zijn de gouden beroepen, het is vakmanschap waar bedrijven om springen. Van lasser tot monteur, maar ook in ICT en logistiek is nu, maar zeker in de toekomst veel werk te vinden. Wethouder Om die toenemende vraag aan te kunnen en Thomas Zwiers bedrijven aan vakkundig personeel te helpen investeren we als gemeente in scholing en het enthousiast maken van jongeren voor een technisch beroep. Dat kan al vroeg en eenvoudig, door er voor te zorgen dat kinderen in het basisonderwijs in aanraking komen met techniek. Zo gaven we bijvoorbeeld samen met het Havenschap 1250 euro aan Basisschool de Singel in Willemstad, voor een lespakket met technisch Lego. Een cadeau bij het 125-jarig bestaan van de school. Mooi om te zien is dat de scholen in onze gemeente hier graag in meedoen en dat het Markland College ook het Technasium aanbiedt; zo kun je samen doorpakken. En er is nog veel meer mogelijk naar mijn idee. Je kunt techniek op alle fronten verankeren in onderwijs. Leer kinderen lezen over technische onderwerpen; laat hen rekenen leren op basis van technische onderwerpen. Verder kunnen we als overheid investeren door werk- en leertrajecten te bieden aan de kinderen die uitvallen bij het onderwijs. Scholing afstemmen op de arbeidsmarkt levert kansen op. Voor bedrijven, zeker in onze gemeente goed vertegenwoordigd, maar vooral ook voor de leerlingen. Je hebt een grote kans op werk en techniek biedt een groot scala aan banen. Voor doeners en voor denkers: een gouden beroep, met of zonder blauwe overall.

Elke twee weken vindt u hier een column van één van de gemeentebestuurders.

Vergunning gemist? Vind terug op GEMEENTE NIEUWS GEMIST

(Dit is een publicatie van de gemeente Moerdijk)

EEN KOPJE KOFFIE OF EEN WERELDREIS? Je kunt het beide krijgen bij Travelicious, Zevenbergens nieuwste reisbureau, café, lunchroom – tja wat is het eigenlijk? – aan de Markt. Eigenaresse Danielle Kloeg moet lachen wanneer haar weer eens wordt gevraagd hoe ze op het idee kwam om een reisbureau te combineren met een plek om wat te drinken, te eten of te flexwerken. “Onze reisorganisatie DKTS bestaat al zestien jaar, maar we waren vrijwel uitsluitend online actief. Ik schat dat slechts twee of drie procent van onze klanten uit Zevenbergen en directe omgeving komt. Ik zie hier wel een groeimarkt en door nu op een A-locatie te gaan zitten, willen we meer lokale klanten trekken. Daarnaast had ik een persoonlijke overweging: ik wilde vroeger eigenlijk een horecabedrijf en nu kan ik dit combineren met het reisbureau. Zelf wil ik niet meer voortdurend achter een beeldscherm zitten.” Op maat gemaakt Op de nieuwe locatie biedt Travelicious niet alleen het eigen touroperating product naar Arabië & de Indische Oceaan aan, maar ook reizen naar alle continenten buiten Europa. Die brengen ze onder bij maatwerkspecialisten met wie ze samenwerken. Travelicious gaat vraaggericht te werk. Danielle: “Wij beginnen dus niet met een presentatie van allerlei standaard reispakketten, maar spreken uitvoerig met de klant wat hij of zij wil doen. Wat past bij jou? Vervolgens stellen we in nauw overleg een op maat gemaakte reis samen. Mijn motto is: wil je het goed doen, of wil je het half doen? Wie met een van de bekende grote reisaanbieders op vakantie gaat, krijgt zeker de hoogtepunten van een land te zien. Maar ook niet heel veel meer dan dat. Wij bieden je dat leuke hotel in de juiste wijk, zodat je veel lopend kunt doen, precies dat mooie uitzicht op die waterval hebt, of waar de service gewoon echt beter is.” Travelicious richt zich dan ook op het midden- en hogere segment.

Iedereen welkom Ook de menukaart van het pand aan de Markt komt vraaggericht tot stand. “We bieden nu al allerlei drankjes, brownies, een dagsoep, panini’s en saté. De komende weken kijk ik wat klanten lekker vinden of waar ze om vragen en dan ronden we de menukaart af. Iedereen is van harte welkom, óók als je geen reis wilt boeken! We hebben gratis WiFi, dus je kunt hier ook prima komen flexwerken terwijl je van een kop koffie en een hapje geniet. We schenken geen alcohol en om half zes sluiten we. Daarmee vullen we het aanbod in het centrum goed aan. Sterker nog, we krijgen nu vaker mensen van buiten de regio die aan het einde van de dag hun tickets komen afhalen en die verwijs ik dan naar de andere zaken hier op de Markt voor het diner.” Vertrouwen Danielle heeft vertrouwen in de centrumontwikkeling: “Natuurlijk moet ik zorgen dat mijn zaak in Zevenbergen en omgeving bekend genoeg is wanneer hier de bouwhekken komen, maar daar hebben we nog wel even voor. Het centrum wordt nu al steeds mooier en leuker. Ik zie ook andere ondernemers nieuwe zaken openen. En ik doe zelf al mijn inkopen in het centrum. Je kunt hier echt alles vinden, het is makkelijk en het is gezellig!”

www.centrumontwikkelingzevenbergen.nl PAGINA 6


lief en leed

Achter de tranen van verdriet schuilt de glimlach van herinnering. Nooit meer in ons midden, maar altijd in ons hart. Verdrietig geven wij u kennis dat in haar vertrouwde omgeving in alle rust is ingeslapen, mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder en oma

Familieberichten

Jan Nelemans * 31 oktober 1943

Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 mob. 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

weduwnaar van Adriana Elsje Backer in de leeftijd van 81 jaar.

† 25 november 2016 Jan Nelemans Andries en Susan Daan Juul Moos Hugo Bianca en Bas Casper Kevin John Nova Tygo

Ria Jongenotter

Paulus Kamp

Corrie Nelemans-de Jong echtgenote van

Begrafenis- en crematieverzorging

Dankbaar dat verder lijden hem bespaard is gebleven, geven wij met grote bewondering voor zijn kracht kennis van het overlijden van onze zorgzame vader en opa

Ad Els Ronnie Arie en Lucia Carmen Mischa

Bericht van huisartsenpraktijk Willemstad: Bij deze willen wij u laten weten dat

Dokter Van Hemsbergen op 1 december a.s. met zwangerschapsverlof gaat.

22 november 2016 Oosterstraat 23 4791 HH Klundert

Zij zal eind april 2017 weer terugkeren in de praktijk.

Haar werkdagen zullen worden waargenomen door de dokters

De begrafenis heeft zaterdag 26 november te Klundert plaatsgevonden.

Mw. De Bie en Mw. Roelands Mevrouw De Bie zal ook na april aanblijven als vaste waarnemer (extra) in de praktijk op maandag en zoveel mogelijk als vervanger tijdens de vakanties van dokter Smit en dokter Van Hemsbergen.

Watermolen 40 4761 GT Zevenbergen

Vriendelijke groet, het team van Huisartsenpraktijk Willemstad

De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 1 december om 11.00 uur in het crematorium aan de Tuinzigtlaan 11 te Breda. Na de plechtigheid is er in het crematorium gelegenheid tot condoleren.

Wij helpen u bij een waardig afscheid

Weekenddiensten

UITVAARTVERZORGING

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112 Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 - 53 02 00 in het Poortgebouw van het Bravisziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten, Fijnaart en Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 -435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen Buiten de openingstijden van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076-5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Bravisziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal, tel. 0165-591400. Apotheek Klundert Buiten openingstijden van Mediq Apotheek De Eendracht wordt waargenomen door Poliklinische Apotheek Bravis bij Bravisziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal,Tel. 088-7069400. Openingstijden apotheek: Ma t/m Vrij 08:30-17:30 uur. Tandarts 28 november - 5 december: Wouters 5 december - 12 december: Smeekens De dienst loopt van maandagochtend 8.00 uur t/m maandagochtend 8.00 uur. Wijkzuster Telelefoon 0165-54 66 13 Thebe Wijkverpleging: Telelefoon 088 - 117 32 15 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168-324489

G. LEEUW Wij staan al vele jaren lang dag en nacht voor u klaar om u bij te staan na een overlijden.

Rouwcentrum TELEFOON (0168) 46Leeuw 22 30

Lindonk 49 Zevenbergen www.uitvaartleeuw.nl (0168) 320135 Wilhelminastraat Fijnaart Rouwcentrum68Leeuw (0168) 462230 Wilhelminastraat 68 Fijnaart www.uitvaartleeuw.nl

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Thebe Wijkverpleging Moerdijk Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen van verpleegartikelen in Zevenbergen. Bel: 088-117 32 15 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Openingstijden

Gemeente Moerdijk Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen Tel: 14 0168 Maandag t/m donderdag 08.30 – 12.00 uur en 08.30 – 17.00 uur (op afspraak) Donderdag 18.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Vrijdag 08.30 – 12.00 uur

PAGinA 7


FE E ST BO DE 2016

Kerst Culinair Kerstversiering Het geven van cadeautjes met Kerstmis komt voort uit twee feesten in het Romeinse rijk. Zo vierden de Romeinen op 17 december het feest van Saturnalia, een feestelijke dag met veel geschenken. De viering van het Romeinse nieuwjaarsfeest op 1 januari ging gepaard met het geven

K E R S TACTIE!

van geschenken aan de kinderen en de armen. Daarbij werden de huizen versierd met groen en met lichtjes. Dat maakt meteen ook de oorsprong van onze eigen kerstdecora�e duidelijk. De Kelten en Germanen vulden het feest verder in. Zij bedachten het versieren van een boom en het daarbij eten in een gezellige sfeer. Een verbod van

Kom in december gezellig winkelen in het

PRACHTIGE CENTRUM VAN BERGEN OP ZOOM en bewaar je kassabon (bedrag maakt niet uit)...

Op vertoon van deze kassabon krijg je nl. in ons Delphi Griekse specialiteitenrestaurant in de maand december een

Karel de Grote in de negende eeuw om bomen te versieren met Kerstmis, maakte dat deze gewoonte langzaam maar zeker verdween. Honderden karen later maakte het oude gebruik een opvallende comeback, want sinds de zeven�ende eeuw maakt het gebruik wederom deel uit van

GRATIS FLES WIJN

(u hoeft daarvoor niet te komen eten) én een

CADEAUBON t.w.v. 25% KORTING (*)

te besteden in januari, februari of maart 2017.

*

( )

Exclusief drank en de cadeaubon is niet geldig tijdens de viering van de vastenavend O P

=O P Voor het ophalen van de fles wijn en cadeaubon kunt u dagelijks tussen 11.00 - 22.00 uur langskomen.

Grieks Restaurant Delphi

Grote Markt 25 in Bergen op Zoom Gratis parkeren in de parkeergarage, achter de Grote Markt (Lindenbaan). RESERVEER TIJDIG!

DE NIEUWSTE TRENDS VOOR DE DECEMBERMAAND

Je kerstboom versieren; probeer eens iets nieuws! December staat voor de deur. De meest sfeervolle maand van het jaar komt dan eindelijk onze woonkamers weer binnen. Ben je van plan om weer dezelfde decoraties in je kerstboom te hangen als de afgelopen vijf, tien of twintig jaar? Laat je dan gauw van gedachten veranderen, want de trends van 2016 bieden de meest prachtige ideeën om uw woonkamer de perfecte kerstsfeer te laten ademen. DOOR HANNEKE MARCELIS Wi�e lichtjes, zilveren en rode ballen en een simpele piek. De tradi�onele kerstboom siert vele Nederlandse woonkamers �jdens de kers�jd. Hoewel de klassieker terecht mateloos populair is, durven Nederlanders de laatste jaren gelukkig ook wat verder te kijken. De mogelijkheden zijn oneindig.

Kleur

De meeste mensen zijn huiverig om veel kleur te gebruiken in hun kerstboom. Soms is dat terecht. Een kleurrijke boom kan snel ‘too much’ zijn. In 2016 zijn het daarom met name lichte �nten die populair zijn. Met lichtgroene ‘Eucalyptus’ of licht oranje versieringen valt een bijzondere boom te creëren, die toch rust uitstraalt. Ook met de meer winterse �nten zoals verschillende kleuren blauw kun je van jouw kerstboom iets unieks maken.

Dieren

Dieren zijn al �jden mateloos populair als het aankomt op kerstdecora�es. Afgelopen jaren waren het vooral de uilen die de kerstbomen in Nederland sierden. Dit jaar lijkt de uil een waardige tegenstander te hebben gevonden. Steeds meer winkels bieden decora�es in de vorm van vogeltjes aan. Of het nou zilveren exemplaren zijn die je op een tak kan maken met een knijper of houten diertjes die met een lintje worden opgehangen. De echte crea�eveling kan het thema bovendien helemaal tot zijn recht laten komen door de boom verder te versieren met veren.

Materialen

Durf eens om afscheid te nemen van de gli�er en glamour van de tradi�onele kerstboom! De mogelijkheden in materialen zijn oneindig. Afgelopen jaren waren met name houten decora�es bezig met een opmars. In combina�e met lint krijgt de boom zo een Scandinavische look. In 2016 is het industriële look die in steeds

meer huiskamers gaat verschijnen. Met bronzen en ijzeren decora�es zonder te veel poespas past de boom goed in de moderne huiskamer.

Kinderbomen

Niet alleen de grote, klassieke kerstbomen zijn aan trends onderhevig. Ook de kinderkerstboom is volop in ontwikkeling. De trend van dit moment is DIY; ‘Do It Yourself’. Wat dacht je van zelfgemaakte kerstslingers, of hangers gemaakt van zel�ardende klei? Maak van het optuigen van je kerstboom een gezellige, crea�eve middag met je kind(eren). DIY is goed voor je portemonnee, en maakt de boom voor de kinderen nóg bijzonderder.

Nepbomen

Houd je helemaal niet van de �jdrovende taak om ieder jaar een boom uit te moeten zoeken? Het gedoe met het vervoeren en het eeuwige geruim van vallende naalden? Overweeg dan eens de aanschaf van een nepboom. Deze zijn er in alle soorten en maten. Van moderne bomen gemaakt van steigerhout tot tradi�onele bomen die niet eens meer van echt zijn te onderscheiden. Met een nepboom met ingebouwde lichtjes blij� enkel de plezierige taak van het uitkiezen van jouw, unieke versiering nog over. Op naar de winkel dus!

de tradi�e rond Kerstmis. In de Middeleeuwen ontstond een uitgebreid aanbod van kerstliederen.


Bosschendijk 11 - 4731 DA Oudenbosch Tel.: (0165) 31 61 11 - E-mail: info@epjanverdaas.nl SAMSUNG UE55KS7000SXXN ZILVER

138cm LED televisie, 55 inch, resolutie: 3.840x2.160 pixels, 4K resolutie, Quad Core processor, PQI: 2.100, Quantum Dot Technologie, SmartTV, Wi-Fi Direct

van € 1899,na inruil oude tv €200,na refund Samsung €200,-

De GoeDkoopste belG voor heel neDerlanD! vrijheid 30 - 2320 hooGstraten (b) - tel: 0032(0)33209900 - www.keukensenkeukens.be - info@keukensenkeukens.be Ma. t/m Za: 10 tot 17 uur - Di en Woe. gesloten

1499

SAMSUNG UE40KU6020WXXN ZWART

Maandag 28-11 t/m zondag 04-12

101cm LED televisie, 40 inch, resolutie: 3.840x2.160 pixels, 4K resolutie, PQI: 1.300, SmartTV, WEB-Browser, Wi-Fi Direct

2,2 kg

2 kg 250 g van 2.99

1.99

MANDARIJNEN IN KIST

van 0.99

van 2.79

1.99

PERSSINAASAPPELEN

SNOEPTOMAATJES

1 kg

Per bos

AMBACHTELIJKE BOL

0.79

BOSPEEN

0.99

850 g

LUXE GOURMETSCHOTEL*

249

Wasautomaat, 8kg Vulgewicht, max 1.400 Toerental/min, Display, Energieklasse A+++

6.99 van € 449,-

Ca. 600 g

430 ml

349

ZANUSSI ZDP7203P WIT Donderdag 01-12 t/m zondag 04-12

0.89

van € 299 na inruil oude tv €50,-

WHIRLPOOL AWO/C 8350 WIT

4 chipolata’s tuinkruiden 5 gemarineerde biefstukjes 5 filetlapjes tandoori 4 beefburgers 4 varkenshaasmedaillons 4 slavinken 150 g varkensreepjes

Natuurlijk Aldi!

80cm LED televisie, 31.5 inch, resolutie: 1.920x1.080 pixels, Full HD

2.99

KIPPENVLEUGELS*

499

SAMSUNG LT32E310EW/EN ZWART

van 3.99

van 1.29

van 1.09

0.69

van € 599,na inruil oude tv €100,-

CALVÉ SNACKSAUS

Condensdroger, 7kg Vulgewicht, Startuitstel, Display, Energieklasse B

SCHOUDERROLLADE*

2.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Zolang de voorraad strekt. * In de koeling.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

van € 399,- voor

www.aldi.nl

349

Ook uw adres voor tablets en laptops.


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

FOTO VAN DE WEEK:

Colofon

GEMEENTE MOERDIJK 30 NOVEMBER 2016

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ Zevenbergen

Nieuwe inrichting Voorstraat Fijnaart Op vrijdag 9 december van 16.00 tot 22.00 uur wordt op de nieuw ingerichte Voorstraat in Fijnaart een kerstmarkt georganiseerd. Tijdens de kerstmarkt wordt de Voorstraat officieel geopend door wethouder Zwiers.

Openingstijden gemeentehuis Maandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 - 20.00 uur Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur Voor tijden inloop of afspraak zie www.moerdijk.nl of bel 14 0168

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Spoedmelding buiten de openingstijden van het gemeentehuis? Bel dan: 14 0168 WhatsApp: 06 127 768 57 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten (ook buiten kantoortijd): 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Uitkomsten raadsvergadering

De gemeenteraad heeft op donderdag 24 november 2016 besluiten genomen over de volgende onderwerpen: - Vaststelling bestemmingsplan ‘Rijk Zwaan’, Eerste Kruisweg in Fijnaart - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kern Moerdijk’ - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk’ - Belastingverordeningen 2017. De volledige besluitenlijsten kunt u vinden op onze website. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via telefoon 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

VRAGENLIJST OVER VERVOER IN MOERDIJK  VUL HEM IN!

Ingezonden door Jan Willem van Bodegom Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

KOMENDE WEEK: CONTROLES BUITENGEBIED Ruim 350 adressen in het buitengebied krijgen komende week een controle. Op elk adres wordt gekeken of bouwwerken legaal zijn gebouwd, en of het gebruik ervan past in het geldende bestemmingsplan.

De gemeente en het Werkplein Hart van West-

Welk pakket u ook kiest: bij ons bent u uitge-

Brabant bieden u een uitgebreide zorgver-

breid verzekerd. Want als u ziek bent, dan wil

zekering voor een lage premie. Heeft u veel

u niet voor onverwacht hoge kosten komen te

zorgkosten? Dan hebben we voor u ook een

staan. Deze zorgverzekering is voor iedereen

pakket waarbij u geen eigen risico betaalt. Het

met een bijstandsuitkering, AOW of een inko-

Werkplein betaalt het eigen risico voor u.

men rond het minimumloon.

REINIGING EN INSPECTIE RIOLERING WILLEMSTAD, HELWIJK, NOORDSCHANS EN KLUNDERT

De adressen liggen in het gebied ‘Oude Heijningsedijk’: het gedeelte ten zuiden van de A59 tot aan de Boerdendijk (o.a. Oude Heijningsedijk, Sabinaweg, Volkerakweg, Potenblokseweg, Appelaarseweg). Als blijkt dat er regels worden overtreden krijgt de eigenaar hierover een brief. Met deze controles willen we leefbaarheid, milieu en de ruimtelijke kwaliteit verbeteren. Controleren op illegale activiteiten en verleende vergunningen helpt daarbij. Het buitengebied van Moerdijk is opgedeeld in vijf deelgebieden. Elk jaar controleren we één van deze deelgebieden.

Goede vervoersmogelijkheden zijn belangrijk voor de bereikbaarheid in onze gemeente. We zien volle bussen in de spits met scholieren en forensen. Maar ook (bijna) lege bussen in een aantal van onze steden en dorpen in de daluren. Openbaar vervoerder Arriva heeft met goedkeuring van de provincie de dienstregeling in de gemeente Moerdijk de afgelopen periode versoberd. Gevolg: sommige plaatsen zijn niet altijd meer per bus bereikbaar. Tijd om na te denken over andere oplossingen. De gemeenteraad buigt zich in 2017 over dit vraagstuk. Hoe zorgen we dat de inwoners van de gemeente Moerdijk zich in de toekomst goed kunnen verplaatsen? Belangrijke informatie daarbij is uw mening. Wat vindt u als inwoner belangrijk? Wanneer mist u vervoer? En welke oplossingen zouden daar bij passen? Om hier inzicht in te krijgen vindt in overleg met de gebiedstafels een onderzoek plaats. U krijgt in de periode vanaf donderdag 1 tot en met zondag 18 december aanstaande op verschillende manieren de kans om een korte vragenlijst in te vullen: • U kunt de vragenlijst online vinden en invullen via www.moerdijk.nl/vragenlijst-vervoer • U kunt een papieren exemplaar - opvragen bij de gemeente Moerdijk als u belt met 14 0168. We sturen dan een exemplaar naar u toe - ophalen bij het dorpshuis in uw dorp of stad - ophalen bij het gemeentehuis • In de week van 5 december wordt de vragenlijst verspreid samen met de Moerdijkse Bode • De vragenlijst wordt in Willemstad, Helwijk en bijbehorend buitengebied door de bezorgers van de Ster huis aan huis verspreid op 10 december (en dus niet via de Moerdijkse Bode).

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende melding (artikel 8.41 Wm) is ingediend:

Van half november tot eind januari wordt de hoofdriolering gereinigd en geïnspecteerd in Willemstad, Helwijk, Noordschans en de wijk Molenvliet in Klundert. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Vandervalk+degroot, Helma en MJ Oomen. De bewoners van de betreffende straten ontvangen vooraf een brief met informatie. Met name in smalle straten kan er enige hinder zijn van tijdelijke blokkades door het materieel.

Op de hoofdwegen worden verkeersregelaars ingezet of omleidingsroutes ingesteld. Elk jaar inspecteren en reinigen we 22 kilometer riolering, ongeveer 10 procent van de totale lengte. Op basis van de inspectieresultaten worden maatregelplannen opgesteld en herstelwerkzaamheden ingepland. De rioolwerkzaamheden stemmen we zoveel mogelijk af met andere ingrepen in de openbare ruimte, zoals weg- en groenonderhoud.

BEKENDMAKINGEN Hiernaast en op de volgende pagina geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

Activiteitenbesluit milieubeheer • Puratos N.V./S.A., Industrieweg 1 in Zevenbergen voor het veranderen van de inrichting • Van Happen Holding BV, Oostelijke Randweg 6 in Moerdijk voor het veranderen van de inrichting (ingediend als aanvraag Wabo, behandeld als melding Activiteitenbesluit) • Café De Bakkerij, Markt 7 in Zevenbergen voor het uitbreiden van de inrichting met een proeflokaal boven café • Van Driel Landschapsbeheer, Zuidlangeweg 2B in Oudemolen voor het veranderen van de inrichting

INTREKKING TER INZAGE LEGGING VASTSTELLING HOGERE WAARDE, BESTEMMINGSPLAN ‘KLEINSCHALIGE BOUWLOCATIES GEMEENTE MOERDIJK’ Onder de bekendmakingen op de gemeentepagina in de Moerdijkse Bode van 19 oktober 2016 is de vaststelling van een hogere geluidswaarde voor drie woningen aan de Kadedijk te Fijnaart en voor twee woningen aan de Oude Kerkstraat te Standdaarbuiten gepubliceerd. Dit besluit is gerelateerd aan de ontwikkelingen in het bestemmingsplan ‘Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk’. Aangegeven is dat dit besluit vanaf 20 oktober 2016 voor 6 weken voor een ieder ter inzage ligt. De datum van 20 oktober is echter niet correct.

De ter inzage legging van de vaststelling hogere waarde kan pas starten met de ter inzage legging van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk’. Dit betekent dat de bekendmaking op 19 oktober wordt ingetrokken en dat het besluit over de vaststelling van hogere waarden opnieuw ter inzage wordt gelegd op het moment dat ook het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk’ ter inzage wordt gelegd.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

RECTIFICATIE

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 16 november 2016 tot en met 23 november 2016 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is:

In de Moerdijkse Bode van week 45 (9 november 2016) stond onder 'reguliere aanvragen voor een omgevingsvergunning' de volgende aanvraag:

Adres Industrieweg 1 in Zevenbergen Pastoor Verheijdenstraat 6 en Kerkring 1a in Noordhoek Okkerlaak 1 in Zevenbergen Middenweg in Moerdijk Havenkant 8 in Moerdijk parkeerplaats Steelandstraat/Kerkstraat in Zevenbergen

Omschrijving project plaatsen van een leidingbrug tussen de bedrijfhal en te bouwen silo's omzetten van bedrijfsbestemming naar woonbestemming

Datum verzonden 17 november 2016 17 november 2016

plaatsen van een overkapping in de tuin op het terras bouwen van een koel- en vriesmagazijn uitbreiden van een opslagruimte met kantoor (wijzigen van een eerder verleende omgevingsvergunning) kappen van bomen

22 november 2016 18 november 2016 22 november 2016 17 november 2016

Adres Krukweg 1 in Heijningen Oomschrijving project bouwen van een nieuwe vrijstaande woning Datum ontvangst 28 oktober 2016

Bezwaar

De aanvraag ziet op het bouwen (vervangen) van de bedrijfswoning welke is gelegen aan de Oude Heijningseweg 1 te Heijningen. Deze aanvraag wordt daarom verder in behandeling genomen met als bouwadres Oude Heijningseweg 1 te Heijningen.

Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

EVENEMENTENVERGUNNING

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

ONTWERP BESCHIKKING WABO UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders zijn van plan om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning te verlenen voor: Adres Logistic Boulevard 9 in Klundert

Omschrijving project Omgevingsvergunning opslagloodsen voor opslag en distributie van milieugevaarlijke stoffen en ongevaarlijke koopmansgoederen

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 december 2016 tot en met 11 januari 2017 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Zienswijzen Binnen de inzage termijn kan een ieder een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk. Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, moet u binnen de inzage termijn contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving.

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Trondheim 32 in Klundert Oostelijke Randweg 40 in Moerdijk 't Hooft 44 in Klundert St. Janstraat 7 in Standdaarbuiten 's Heerenwei 1 in Zevenbergen Zuidhaven 93 in Zevenbergen

Omschrijving project uitbreiden van de woning realiseren van een kantoorruimte realiseren van een inrit bouwen van 4 woningen plaatsen van een dakkapel wijzigen van de bestemming naar wonen

Datum ontvangst 20 november 2016 23 november 2016 23 november 2016 16 november 2016 17 november 2016 22 november 2016

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Groeneweg 2 in Heijningen Boerendijk 27 in Fijnaart

Omschrijving project vaststellen van een onderhoudsweg realiseren van een uitbreiding van de varkenshouderij

Datum ontvangst 17 november 2016 17 november 2016

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

GERECHTELIJKE UITSPRAAK BESTEMMINGSPLAN ‘FIJNAART’ De behandeling van het beroep tegen het bestemmingsplan ‘Fijnaart’ heeft plaatsgevonden. Er is op 12 oktober 2016 door de Raad van State uitspraak gedaan. De uitspraak heeft gevolgen voor de rechtskracht van dit bestemmingsplan.

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 12 oktober 2015 uitspraak gedaan (zaaknummer 201507545/1/R2) en het bestemmingsplan is daarmee gedeeltelijk onherroepelijk geworden.

plan dat op de landelijke voorziening te raadplegen is, te verwerken. Deze versie van het bestemmingsplan is inmiddels digitaal raadpleegbaar waarmee uitvoering is gegeven aan de uitspraak van de van de Raad van State.

Bestemmingsplan Het bestemmingsplan ‘Fijnaart’ (plan identificatie NL.IMRO.1709.Fijnaart-BP50) betreft een actualisering van de voorheen geldende planologische regelingen voor de kern Fijnaart. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 9 juli 2015 gewijzigd vastgesteld.

De Raad van State heeft in haar uitspraak: • Het beroep gegrond verklaart; • Het besluit van de raad van de gemeente Moerdijk van 9 juli 2015 vernietigd, voor zover het betreft het plandeel met de bestemming "Wonen" en de aanduidingen "bouwvlak" en "veiligheidszone - gasontvangstation 2" betreffende de percelen Korfbalstraat 8 - 9.

Uitspraak Raad van State Tegen deze vaststelling is beroep ingesteld bij de Afde ling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De

De Raad van State heeft in haar uitspraak de gemeenteraad tevens opgedragen om binnen 4 weken de conse quenties van de uitspraak in het elektronisch vastgesteld

Inzien gedeeltelijk onherroepelijk bestemmingsplan Fijnaart Het gedeeltelijk onherroepelijk bestemmingsplan en de uitspraak van de Raad van State is als volgt raadpleegbaar: • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDNnummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1709.Fijnaart-BP50 • Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via de website www.moerdijk.nl

WET MILIEUBEHEER OPLEGGEN MAATWERKVOORSCHRIFTEN Burgemeester en Wethouders van Moerdijk maken bekend dat ten behoeve van de volgende inrichting, op grond van het Activiteitenbesluit, maatwerkvoorschriften zijn gesteld: Naam inrichting en locatie Nobek B.V., Graanweg 4 in Moerdijk Zegel Impex B.V., Metaalweg 2 in Heijningen

Opleggen maatwerkvoorschriften Stellen van geluidsgrenswaarden Stellen van geluidsgrenswaarden

Datum verzonden 17 november 2016 17 november 2016

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van B&W van de gemeente Moerdijk.

De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: • Het houden van een kerstmarkt in de Zeven Schakels aan de Kasteelweg 4 in Zevenbergen op 16 december 2016 van 16:00 uur tot 21:00 uur en op 17 december 2016 van 10:00 uur tot 16:00 uur (verzonden 22 november 2016) • Het houden van een kerstmarkt in het kerkelijk centrum aan de Kerkring 1 in Fijnaart op 10 december 2016 van 10:00 uur tot 19:00 uur (verzonden 22 november 2016) • Het houden van een nieuwjaarsreceptie bij v.v. Kogelvangers aan de Grintweg 2 in Willemstad op 7 januari 2017 van 18:00 uur tot 00:00 uur (verzonden 22 november 2016) • Het houden van een kerstmarkt op de Voorstraat in Fijnaart op 9 december 2016 van 16:00 uur tot 23:00 uur (verzonden 24 november 2016) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager.

VASTSTELLING VERORDENING Burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 13 oktober jongstleden de Re-integratieverordening Participatiewet, gemeente Moerdijk heeft vastgesteld. De verordening treedt in werking op 1 december 2016 en ligt voor iedereen bij de receptie in het gemeentehuis ter inzage. Ze is tegen betaling van de kosten verkrijgbaar en vanaf het moment van inwerkingtreding te raadplegen op http://www.moerdijk.nl/regelgeving of via www.overheid.nl. Voor nadere informatie over de verordening kunt u contact opnemen met de heer T. Dierckx van de afdeling RMO-advies.

VASTSTELLING BELEIDSREGELS (OF NADERE REGELS) Burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat zij in de vergadering van 22 november 2016 de Nadere regel Re-integratie Participatiewet Gemeente Moerdijk heeft vastgesteld. Ze is tegen betaling van de kosten verkrijgbaar en is vanaf het moment van inwerkingtreding te raadplegen op http://www.moerdijk.nl/regelgeving of via www.overheid.nl. De nadere regel treedt in werking op 1 december 2016 en ligt voor iedereen bij de receptie in het gemeentehuis ter inzage. De nadere regel re-integratie Participatiewet gemeente Moerdijk, van 30 juni 2015, wordt ingetrokken per publicatiedatum van de nieuwe nadere regel. Voor nadere informatie over de beleidsregel kunt u contact opnemen met de heer T. Dierckx van de afdeling RMO-advies.


KORTE BERICHTEN

Stichting Ouders voor het Speciale Kind op zoek naar andere ouders voor eigen woonzorgvorm

‘Juiste woonzorgvorm creëren voor Jason en lotgenoten’ MOERDIJK - Jason is negentien jaar oud. Hij heeft een meervoudige handicap en heeft 24 uur per dag zorg nodig. Zijn ouders Shirley en Dave Timmers konden geen geschikte opvang voor hun zoon vinden. Daarom willen ze zelf in de buurt een woonzorgvvorm opzetten voor jongvolwassenen met een meervoudige handicap, zodat Jason met lotgenoten kan samenwonen. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Jason Timmers lijdt aan het Syndroom van Lennox-Gastaut. Het is een ernstig epilepsiesyndroom bij jonge kinderen en wordt gekenmerkt door verschillende soorten epilepsieaanvallen in combinatie met een ernstige ontwikkelingsachterstand. Omdat het jaarlijks maar bij 1 op de 50.000 kinderen voorkomt, is het een zeldzaam syndroom. Zorg Jason kreeg op 3-jarige leeftijd een koortsstuip, en werd daarvoor behandeld met medicatie. “Op bijna vierjarige leeftijd krijgt hij een stuipaanval op straat en wordt hij ter verzorging en behandeling naar het Sophiaziekenhuis overgebracht. Hij verbleef daar vijf maanden en reageerde niet op de medicatie, maar op de bijwerkingen ervan. Men vond daar geen oorzaak, en na ontslag zochten en vonden we hulp bij een klassieke homeopaat”, schetst Shirley Timmers de start van een lange medische reis langs behandelcentra en woonzorgvormen. Doordat die zoektocht ook zorgde voor een regelmatige verhuizing, kwam het gezin Timmers, mede dankzij de medewerking van een makelaar en de gemeente, in Roosendaal te wonen. “We hebben een huurwoning kunnen kopen, waar we een slaap- en badkamer voor Jason konden aanbouwen. Doordat we de woning geheel aan Jason hebben aangepast, woont hij hier nog steeds. We realiseerden ons toen al terdege dat er een moment zou komen dat hij niet langer thuis zou kunnen wonen, maar door allerlei omstandigheden is dat, ondanks zijn 19 jaar, nog steeds niet het geval”, vult vader Dave Timmers haar aan. Gezin en zorg “Omdat je voor je kinderen het beste wilt, en omdat we weten dat Jason gewoon 24 uur zorg per dag nodig heeft, hebben we

MOERDIJK Bingo: De KBO afd. Moerdijk houdt op dinsdag 6 december een bingo in de Ankerkuil, Steenweg 48, Moerdijk. Aanvang 14.00 uur. ZEVENBERGEN Gebruikte kleding en kerst artikelen inleveren: Kleding-, boeken- en huishoudelijke en bruikbare Kerstartikelen, kunnen elke werkdag tussen 09.00-12.00u., gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk), Markt 19 A, 4761 CE Zevenbergen, tel. 0168-323567. Opbrengst van de goederen gaat naar diversen projecten van de kerken. Verkoop van afgeschreven boeken: Bibliotheek VANnU houdt een verkoop van afgeschreven boeken en verdere materialen in haar vestiging in Zevenbergen aan de Kasteelweg 3. Shirley, Brandon en Dave Timmers vormen, samen met hun oudste zoon Jason, een gezin in een setting die spoedig om aanpassingen vraagt. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

geen plaats voor hem in een verzorgingsinstantie kunnen vinden. Mogelijkheden waren er in Heeze, Zwolle en Heemstede, maar dat betekent dat je als ouders dagelijks honderden kilometers af moet leggen om gewoon bij je kind te kunnen zijn”, verduidelijkt de Dave Timmers de noodzaak voor het genomen initiatief. “Wij zijn de eersten om aan te geven dat 24/7 hulp niet zo eenvoudig te realiseren is, maar noodzakelijk is het wel. Vandaar dat we na heel veel gesprekken met zorgaanbieders hebben moeten concluderen dat het voor Jason niet zou gaan lukken. Dan is er maar één oplossing, namelijk zelf initiatief nemen om een woonzorgvorm te maken waarin jouw kind, en mogelijke lotgenoten, wel passen.” Ouders gezocht “Om die oplossing, bij voorkeur in de eigen omgeving, aan te bieden hebben we zelf een Stichting Ouders Voor het Speciale Kind opgericht. En om dat initiatief handen en voeten te geven is er behoefte

aan ouders die vergelijkbare ervaringen hebben en zich bij ons willen aansluiten”, onderstrepen vader en moeder Timmers de behoefte aan ondersteuning en hulp. “De gemeente Roosendaal, woningcorporatie AlleeWonen en zorginstellingen MEE en Prisma zijn allemaal bereid om te kijken wat ze voor ons kunnen doen, maar op de eerste plaats hebben we vanuit onze ervaringen een visie en doelstellingen geformuleerd, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn als ze zich bij ons aansluiten”, licht Dave Timmers de gang naar de notaris toe. “We hebben door de jaren heen zo moeten knokken om de dingen voor elkaar te krijgen, dat we daar alleen maar strijdlustiger door zijn geworden en gebleven. Dat is ook wat we van die andere ouders verwachten. Helpen aanpakken, laten zien dat je ‘van de lange adem’ bent en volharden in datgene wat het beste voor je kind is”, besluit het echtpaar. Verzoeken om informatie en reacties kunnen gestuurd worden naar stichtingovsk@gmail.com.

Zwemmers halen podiumplek bij miniorenclubmeet MOERDIJK - Op 20 november organiseerde zwem- en polovereniging Hieronymus namens de KNZB de miniorenclubmeet Brabant in zwembad de Stok. Er stonden 11 teams van ieder ongeveer 20 miniorenzwemmers aan de start om onderling uit te maken wie de snelste minioren hebben. Hieronymus kwam als thuiszwemmende vereniging uiteraard ook met een ploeg vanuit de miniorenzwemtraining aan de start van deze sterk bezette wedstrijd. Veel jonge zwemmers, veel publiek en vooral veel enthousiasme in het bad. Prestaties Moerdijkse Hieronymuszwemmers Rosalie van der Bijl uit Klundert zwom op de 100m vrije slag en de 50m schoolslag 3 forse persoonlijke records. Jessy van Vlimmeren won de 50m schoolslag en haalde op deze en op de vrije - en rugslag een pr. Er kwamen ook 3 Hieronymus estafettes aan de start: Daniel, Zara, Storm en Floor-

tje wonnen de 4* 50m vrije slag gemengd team. De 4850m wisselslag: Daniel, Storm, Berend en Sjoerd werd 7de en de 4*50m wisselslag meisjes Daphne, Vera, Suzie en Rosalie werd 4de. Alle estafetteteams verbeterde hun inschrijftijd. Toen alle punten waren opgeteld bleek dat de Hieronymuszwemmers na het team van PSV Eindhoven de 2de plaatst had behaald. De zwemmers namen trots de beker voor de tweede plaats in ontvangst. De verantwoordelijke coach voor de Minioren Wendy en haar collegacoaches waren met recht trots op de prestaties van “hun zwemmers” in de startveld. Voor de complete uitslag en meer informatie over Hieronymus kijk op www. zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Kom gerust kijken je mag 3x gratis meetrainen en hoeft daarna pas te beslissen. Meld je daarvoor aan via http://www. zpv-hieronymus.com/proefles

Baan 1: Netty Nagtzaam 353 pins, Willem Wolvers 402 pins, Adrie Struik 474 pins.

Baan 2: Nel Anemaat 415 pins, Joke Kortsmit 363 pins, Riet Vos 362 pins. Baan 3: Martha Rijnart 368 pins, Jos Stoop 458 pins, Mia Lokers 295 pins. Baan 4: Wim Martens 383 pins, Gerrie de

KLUNDERT Welkom op de koffie: De Brug Stichting houdt donderdag 1 december inloop van 10.00-12.00u. met als gastvrouw Erika van Maastricht en helper Nel van Maastricht. Woensdag 7 december: Inloop van 10.00-12.00u., Verlaatstraat 46, met als gastvrouw Henny Strootman en helper Erika van Maastricht. Vrijdag 9 december: Inloop van 14.3016.00u., Rondeel 77, met als gastheer en gastvrouw Flip en Anja Buijtenhuis. Mocht men slecht ter been zijn, zij komen een ieder graag ophalen, tel. 0168-405095, www. debrugstichting.nl

Twee judoka’s naar toernooi in Merksem

Judovereniging Zevenbergen internationaal actief ZEVENBERGEN - Zondag 27 november trokken twee judoka’s van onze vereniging naar Merksem voor het jaarlijkse Ippon Trophy Antwerp. Daar strijden judoka’s in kleine poules voor hun eigen wedstrijden, maar ook voor hun vereniging. Ilse Vissers en Yorick van der Wolf traden aan namens het samenwerkingsverband tussen judovereniging Zevenbergen, judoclub Made en team Haragei. Het doel was natuurlijk de wedstrijden

winnen en daarbij zoveel mogelijk ippons scoren. Ilse en Yorick wisten beiden al hun partijen te winnen en behaalden dus de 1e plaats. Ilse scoorde drie ippons voor de club wedstrijdjudoka’s en Yorick twee. In totaal wisten de judoka’s voor het samenwerkingsverband maar liefst 29 ippons te scoren. Helaas was dit niet genoeg voor de 1e maar wel voor de 2e plaats bij alle deelnemende verenigingen! Weer een mooie prestatie van deze sportieve kids!

Tafeltennisspektakel Groene Ster 1 tegen Hotak’68 4 ZEVENBERGEN - Niveau: 4e klasse van de NTTB, afdeling ZuidWest Nederland. Poule C.

Hieronymusteam.

SBZ De drie musketiers ZEVENBERGEN - Hier de uitslagen van 25 november.

ZEVENBERGSCHEN HOEK Peuter-kleuterviering: Op zondag 4 december is er een viering in de kerk van Zevenbergschen Hoek, speciaal voor de allerkleinsten. Het begint om 10.00u. en duurt ongeveer een half uurtje. Ze gaan samen zingen, luisteren en kijken naar een verhaal over een weggelopen schaapje. Ook gaan ze zelf op zoek naar verdwenen schaapjes. Neem het eigen knuffelschaapje mee of een andere lieve knuffel.Ga en zoek mee. Waar zijn die schaapje toch gebleven? Winterfair: Op zondag 18 december zal voor de 3e keer een winterfair georganiseerd worden in Zevenbergschen Hoek. Voorafgaand wordt een taartbakwedstrijd georganiseerd. Bakt u ook mee? We hebben 2 categorieën; taarten & cupcakes. Deze worden beoordeeld door een jury en later op de middag wordt de prijsuitreiking gehouden. De winnaar van Heel Den Hoek Bakt wint een leuke prijs en uiteraard eeuwige roem. Inschrijven kan via mail heeldenhoekbakt@gmail.com. Zondag 18 december van 13.30-17.00 uur, RK H.Bartholomeus Kerk, Zevenbergschen Hoek.

Jong 276 pins, Arda Dielemans 273 pins. Baan 5: Nelie Hoeven 395 pins, Jan Zevenbergen 376 pins. We hadden weer een gezellige middag tot volgende week. PAGINA 12

Op vrijdagavond 25 november heeft de tafeltenniswedstrijd plaats gevonden tussen het 1e team van TTV Groene Ster en het 4e team van Hotak’68. Team van Groene Ster, bestaande uit Walter Bierman, Theo Gunneweg en Pieter Lips, trad aan tegen Frank Dingemans, Kees Overbeeke en Nico van Wiltenburg. Er stond het nodige op het spel: het kampioenschap van Groene Ster . Want met nog 2 wedstrijden te gaan begon Groene Ster met een voorsprong van 3 punten op naaste belager Vice Versa 3 uit Oudenbosch. Elk puntje verlies zou dit gaatje kleiner maken. Vorige krachtmeting met Hotak uit, was in 4-6 geëindigd. Dit zou te weinig zijn, zoals zou blijken. Walter begon tegen Frank. Goed dat Walter die in 3 straight sets afmaakte, want Frank kreeg met iedere set meer grip op Walters spel: 1-0. Beurt was aan Theo tegen Kees. Dat Kees in een goede vorm steekt, bewees hij door met 3 sets van Theo te winnen: 1-1. Pieter trad aan tegen Nico en maakte het onnodig spannend getuige de 19-17 uitslag van de 1e set. Daarna verloor Pieter een set, maar herpakte zich vervolgens in set 3 en 4: 2-1. Toen het

vaak zo cruciale dubbel. Pieter en Walter tegen Frank en Kees. Ook ongemeen spannend, hoewel het bij aanvang leek op een walk-over door een 2-0 voorsprong in sets. De 3e set ging namelijk, ondanks een 10-8 voorsprong, toch naar Hotak. De 4e set werd uiteindelijk met 12-10 in het voordeel van Walter en Pieter beslecht: 3-1. Theo speelde tegen Frank, procentueel hun sterkste man. Dit bleek. Theo delfde het onderspit in 4 sets: 3-2. Toen volgde een mooie en noodzakelijke reeks van allemaal overwinningen. Achtereenvolgens wonnen Walter, Pieter, Theo, Pieter en Walter, de volgende wedstrijden. Met nog 1 vijfsetter erbij van Pieter. Maar met een klinkende 8-2 overwinning als resultaat. Later bleek de concurrent, Vice Versa, hetzelfde resultaat te hebben behaald tegen de Pin Pongers. Groene Ster 1 kan volgende week een mooie voorsprong van 3 punten gaan verzilveren op en bij Vice Versa en gaat strijden voor het kampioenschap en de terugkeer naar de 3e klasse. Wie enthousiast is geworden van dit verslag of gewoon eens ‘een potje tafeltennis’ wilt spelen, is van harte welkom op vrijdagavond van 20.00-23.00u. in De Borgh in Zevenbergen in de kleine zaal. Ga vrijblijvend een keertje sfeer proeven. Zij hebben batjes voor handen.


Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

45

DE VOORDELEN: • geen makelaarskosten • geen verkoop-stress • geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

Bel: 0167522622

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod.

Willem Alexanderstraat 19

Van Burik

PARKET 0165-502470 vanburikparket.nl

Kunstgebitten Tandprothetisch Centrum Zevenbergen

0168-37 09 86 Haveneind 25 Zevenbergen

St. Willebrord

Alles voor uw Kunstgebit ooK weeKeind repArAtiedienst!

AL 66 JAAR DE BESTE SERVICE !!

Gewooern! mooi

COMPLETE WONINGINRICHTING

INRUIL MOGELIJK meubelen ● gordijnen ● vloeren ● verlichting ● kleinmeubelen ● zonwering ● woonaccessoires

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten - Vrijdagavond koopavond

De allermooiste gordijnen, vitrages en zonweringen! Gratis gemeten, gemaakt en gehangen!

Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk

Heerlijk avondje van Sinterklaas Vis Gourmet/steengrill schotel met Verse Vis

± 1 liter

€ 9.95 € 6.95

250 gram

€ 8.95

500 gram

Heerlijke Vissoep Trio Gerookte Vis, Paling - Zalm - Forel

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 10 december 2016

Vraagprijs: 6569.000,-- k.k. Vrijstaande villa met dubbele inpandige garage en zwembad. Perceeloppervlakte 1008m2, inhoud ca. 1100 m3, woonoppervlakte ca. 255m2 WWW.FUNDA.NL WWW.EVERS-MAKELAARDIJ.NL Tel. 06-38756068

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Wij staan voor u klaar Private Banking bij de Rabobank Heeft u vragen over uw vermogen, uw pensioen of uw risico’s op het gebied van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden? Wij hebben de kennis en expertise om u te adviseren.

Kijk op rabobank.nl/privatebanking of bel (076) 513 44 44. Een aandeel in elkaar

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u

Koman’s Vishandel B.V.

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

met advies over uw vermogen.


Extra geld voor de wijkzuster in 2017

De wijkzuster is definitief terug in West-Brabant

Winnaars prijsvraag Verwenmarkt gaan weer genieten

MOERDIJK - Twee jaar geleden werd op initiatief van de Kruisvereniging Noord-Brabant de Coöperatie Wijkzuster i.o. opgericht. Het doel van deze coöperatie is de wijkzuster als basisvoorziening in iedere kern en wijk van de dertien deelnemende gemeentes. Zelfs de Koning kwam op werkbezoek en zag dat het goed was. Hij was niet de enige. Het concept wijkzuster heeft het keurmerk gekregen en zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben ook voor 2017 een contract toegezegd. Evenals de gemeente Moerdijk. Op 21 november is de coöperatie wijkzuster definitief opgericht. Dit werd dinsdag gevierd met een symposium: De Wijkzuster Toekomstproof?

Winnaars van de prijsvraag

ZEVENBERGEN - De Verwenmarkt voor mantelzorgers op zaterdag 5 november in het gemeentehuis van Zevenbergen, was een groot succes.

Workshop Omdenken door Pepijn Lagerwey.

DOOR ELLES JANSEN Ruim vijftig wijkzusters waren aanwezig op het symposium. Naast een aantal bestuurders van de deelnemende organisaties waren o.a. ook de wethouders Eef Schoneveld (gemeente Moerdijk) en Corné van Poppel (gemeente Roosendaal) aanwezig. Schoneveld gaf de primeur dat gemeente Moerdijk extra geld heeft vrijgemaakt voor de wijkzusters van Surplus. Hoe werkt de wijkzuster Ruim twee jaar werken in westelijk NoordBrabant momenteel al 63 wijkzuster en wijkbroeders van de deelnemende organisaties succesvol samen als aanspreekpunt op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de wijk. Zij zijn onafhankelijk en vormen de schakel tussen het medische en sociale domein. De wijkzuster staat dicht bij de cliënt en dienst familie, mantelzorgers.

FOTO ELLES JANSEN

Ze worden ingeschakeld bij “niet pluis gevoel” en door hun zichtbare aanwezigheid in de wijk zijn ze laagdrempelig benaderbaar. De wijkzuster levert zorg vanuit de behoefte van de cliënt. Toekomst Het hoofdthema van het symposium ging over de toekomst. Via een ludiek optreden van Omdenker Pepijn Lagerwey werden de wijkzuster uitgedaagd om ‘Ja Maar …. reacties’ om te buigen naar kansen en mogelijkheden. Deze tools zullen hen nog verder helpen in de uitdagingen die hen de komende jaren te wachten staan. Steeds meer mensen krijgen dementie (een op de vier) en ook de palliatieve zorg neemt toe. “Daarnaast zou de wijkzuster een belangrijke rol kunnen vervullen in transfer van (oudere) ziekenhuispatiënten die terug naar huis mogen”, aldus Anton van Mansum, bestuurder bij Surplus. “Een

derde van de ouderen komt slechter uit het ziekenhuis dan dat men erin ging. Mensen eten slechter en bewegen er nauwelijks.” Er was tijdens het symposium ook een tafelgesprek met een huisarts, wethouder, zorgmanager, bestuurder en wijkzusters om over de toekomst te debatteren en er waren speeddate gesprekken om elkaar beter te leren kennen. Uniek Henk van Tilborg, voorzitter van Kruisvereniging Noord-Brabant is trots op ‘zijn’ wijkzusters. “Zes jaar geleden waren er 96 projecten ingediend bij ZonMW “Zichtbare Schakels”. Ons concept van de wijkzuster is de enige die nog over is. En zich bewezen heeft.” CZ-Topman Wim van der Meeren stelde in een interview met Het Kruisvenster (ledenblad van de Kruisvereniging Noord-Brabant) “Nederland had, heeft en houdt behoefte aan de wijkzuster.”

Veel mantelzorgers waren aanwezig, om zich heerlijk te laten verwennen. Ook Surplus met We Helpen en medewerkers van 1Loket waren aanwezig. Zij boden alle mantelzorgers een heerlijke versnapering aan. Daarnaast hebben zij 5 bonnen verloot onder de mantelzorgers, die goede ideeën hadden opgeschreven naar aanleiding van de volgende prijsvraag: “Als u het voor het zeggen heeft wat zou u dan voor mantelzorgers in de gemeente Moerdijk

willen organiseren en/of faciliteren?” Hierbij zaten hele goede en mooie ideeën, zoals ‘Lachtherapie’, ‘Boottocht’, ‘Lotgenoten bijeenkomsten’, ‘Aandacht voor innerlijk bewustwording’. Met deze ideeën gaat Surplus zeker aan de slag en hopen zij de mantelzorgers de komende jaren nog goed te verwennen en ondersteunen. Namens het 1loket, heeft Yvonne Peters de winnaars van de bon op het gemeentehuis Zevenbergen uitgereikt. De bon is een heerlijke Shiatsu massage en aangeboden door Corinne Maaten van Rond en Rond. De winnaars vonden de Verwenmarkt heel erg leuk en gaan nu lekker genieten van de welverdiende massage.

27e gesloten Moerdijkse Dartskampioenschappen MOERDIJK - In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 december, wordt voor de 27e keer de Gesloten Moerdijkse Dartskampioenschappen gehouden. Deze keer vindt dit plaats in zaal Bij Verhoeven, Kerkstraat/Merodestraat in Zevenbergen. Op zaterdag vindt het Koppeltoernooi plaats, aanvang 19.30u. Inschrijven kan via www.dartranking.nl, of telefonisch. Het toernooi begint met het poulesysteem, waarna de scheiding plaatsvindt voor winnaars- en verliezersronde. Het Single-toernooi vindt plaats op zon-

dagmiddag, aanvang 13.30u. Ook hiervoor kan op dezelfde wijze worden ingeschreven. Ook dit toernooi kent een winnaarsen verliezersronde. Het kampioenschap betreft een Gesloten Toernooi, dat inhoudt alleen darters die woonachtig zijn in de gemeente Moerdijk, of spelend zijn in een dartteam, dartvereniging, uit deze gemeente mogen meedoen. Er geldt geen maximum aantal inschrijvingen. De locatie beschikt over 8 dartsborden.Er wordt zowel gespeeld in pub the Big Ben, als in de kleine zaal. Meer info of telefonisch inschrijven kan bij Jan Leijs, tel. 06-50505132.

BEDRIJVIG NIEUWS

- ADVERTORIAL -

Culturele hotspot in Rucphen

Lijst IN en Galerie TON in oude raadhuis RUCPHEN - Het oude gemeentehuis van Rucphen wordt omgetoverd tot een culturele hotspot. Eind maart 2017 opent daar de deur van Galerie TON, lijstenmakerij en restauratieatelier Lijst IN en een restaurant met ijssalon. DOOR FRED SCHUCH De bouwwerkzaamheden aan het oude raadhuis zijn in volle gang. Een dikke blauwe slang ligt in de deuropening van het karakteristieke torentje. Er stroomt water uit. Binnen is Ton Jaspers druk bezig in zijn lijstenmakerij. Raadhuisstraat Ton en zijn vrouw Anja werden in 2009 de trotse eigenaars van Lijst IN in Roosendaal. Sindsdien maken ze maatwerk lijsten, restaureren ze schilderijen en lijsten en verkopen zij unieke kunstwerken. “Bij kunst moet op de één of andere manier een vonk

overslaan”, vindt Ton. “Dat is een randvoorwaarde om er jaren van te kunnen genieten.” Ongeveer anderhalf jaar geleden werd de overstap naar de Rucphense Raadhuisstraat bekend gemaakt. “In Roosendaal waren we een lijstenmakerij waar je ook kunst kon kopen”, legt Ton uit. “Hier in Rucphen willen we een splitsing maken tussen een lijstenmakerij en een hoogwaardige galerie: Galerie TON. We hebben exclusieve afspraken met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Dat was voorheen wat lastiger. Zij verwachten namelijk wel iets van een galerie. Met de grote zalen in het oude raadhuis kunnen we ze veel meer bieden.” Kunst kopen doe je bij Galerie TON niet zomaar. “We bieden onze klanten een landelijke thuiskijkservice, want een schilderij koop je in je eigen huis. Dus nemen we het stuk graag mee naar de klant.” Kennismaken met kunst “Er komt ook een restaurant met ijssalon in

het gebouw. Zij maken gebruik van streekproducten en biologische ingrediënten. Aan de presentatie van de gerechten wordt extra aandacht besteed. We vullen elkaar echt aan.” Ton legt uit dat ze bij exposities en evenementen gebruik gaan maken van de catering van de inpandige buren, terwijl er in het restaurant en ijssalon kunst wordt getoond. “Zo kunnen gasten alvast kennismaken met de werken uit de galerie.” Herinneringen maken Er worden bij Lijst IN niet alleen posters, foto’s en schilderijen van een passende lijst op maat voorzien. “We willen herinneringen maken. Je kunt (oude) persoonlijke spullen in een doos bewaren, maar als je het op een bijzondere manier inlijst, wordt je er iedere keer aan herinnerd. Of het de bril van je opa is, of de voetbalschoenen van je vader, het maakt niet uit. Sommige dingen hebben een emotionele waarde en die wil je bewonderen en goed bewaren.”

Ton Jaspers showt een ingelijste steen uit concentratiekamp Auschwitz. Een sepia achtergrondfoto, betonnen binnenlijst met ruwe sloophouten buitenlijst en een stuk verroest prikkeldraad met een gescheurd stukje stof aan de buitenkant afgemonteerd, geven het een indrukwekkende sfeer. FOTO FRED SCHUCH

Galerie TON en Lijst IN, Raadhuisstraat 27, 4715 CB Rucphen, 0165 561538, www.galerieton.nl en www.lijst.in PAGINA 14


Volop

KERSTBOMEN Nordmann, Fraseri, Blauwspar, Conica, etc

Diverse soorten en maten!

De grootste sortering van de regio!

‘t planten huis

Het adres voor al uw planten en meer!

van 50 cm tot 800 cm

kerstbomen!

NORDMANN

nieuw: bloemen!

Zondag open van 12.00-17.00 uur

150 - 200 cm

’t Planten huis

hazeldonkse Zandweg 26a, Zevenbergen www.plantenhuiszevenbergen.nl t. 06 20166172

cember elke e d 9 t to 1 n va ur N tot 20:00 u E P O g a d rk we

v.a.

€ 9.

99

A.s. Zondag OPEN van 11.00 tot 16.00 uur

Bloemisterij / Tuincentrum van de Riet

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur

Bornhemweg 157 Oudenbosch Tel: 0165-314 319

Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988

info@tcvdr.nl - www.tuincentrumvanderiet.nl

GSM 06-53838824 Lid van

Te Huur

info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

(nabij industrieterrein Moerdijk)

Opslagruimtes, werkruimtes, kantoorruimtes nodig ?

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

- SANITAIR, GAS & WATERINSTALLATIES - CV INSTALLATIES - DAKBEDEKKINGEN - ZINK- EN LOODWERKEN

Houd uw overheadkosten laag en kom langs voor een gesprek !! nog enkele ruimtes beschikbaar vanaf 300 m2 tegen aantrekkelijke prijzen www.denhollander-verhuur.nl

K

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDEN VAN WINGERDEN - Kunststof / houten kozijnen OZIJNEN EN GLASKledingreparatie Het Schaartje Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Ontvang vacatures die jij zoekt!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

Maak gratis een zoekprofiel aan op www.brabantwerkt.nl

KvK 20127289

GEEN SNOER, GEEN GEENSTANK, STANK,

ZONDERGEREEDSCHAP GEREEDSCHAP ZONDER KETTINGSPANNEN SPANNEN ZONDER GEREEDSCHAP KETTING

GEEN SNOER, GEEN STANK, LAWAAI EN STANK, GEDOE! GEDOE! GEEN GEEN SNOER, GEEN STANK, EN GEDOE! GEEN LAWAAI SNOER, GEEN STANK, EN GEDOE! LAWAAI GEDOE! LAWAAI EN GEDOE!

DUURZAME GELEIDER KETTING KETTING DUURZAME GELEIDER ENENSPANNEN KETTING ZONDER GEREEDSCHAP ZONDER GEREEDSCHAP DUURZAME GELEIDER EN KETTING KETTING SPANNEN ZONDER GEREEDSCHAP KETTING SPANNEN DUURZAMEGELEIDER GELEIDER KETTING KETTING DUURZAME ENENSPANNEN KETTING DUURZAME GELEIDER EN KETTING

infO:

J. den Hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

- Gevelbetimmeringen

- Dakkapellen / Dakramen - Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas - Rolluiken

Te koop: rosé kalfsvlees

- Garagedeuren

rechtstreeks van onze rosékalveren

Bel voor een vrijblijvende offerte.

adviesprijs

427.-

** ** 349.427.- 349.349.349.427.427.427.- 349.adviesprijs adviesprijs adviesprijs

*

*

349.-

adviesprijs adviesprijs

427.-

*Actiepakket bestaande uit: *Actiepakket bestaande uit:

CS1400E

*Actiepakket bestaande uit:

CS1400E bestaande *Actiepakket bestaande uit: *Actiepakket uit: 35 cm EGO POWER+ KETTINGZAAG *Actiepakket bestaande uit: CS1400E 35 cm EGO POWER+ KETTINGZAAG CS1400E POWER KETTINGZAAG CH2100E 35 cm EGO POWER+CS1400E KETTINGZAAG CS1400E STANDAARDLADER35CH2100E cm EGO POWER+ KETTINGZAAG POWER KETTINGZAAG 35 cm EGO POWER+ KETTINGZAAG CH2100E De EGO Power+ kettingzaag kanKETTINGZAAG zelfs de zwaarste BA1120E Koop bij de man die POWER STANDAARDLADER 35 cm EGO POWER+ KETTINGZAAG CH2100E Voor meer informatie uw EGO specialist: KETTINGZAAG CH2100E klussen De aan.POWER Boomstronken, houtblokken, takkenzelfs ... de2,0 EGO Power+ kettingzaag kan zwaarste AH ACCU STANDAARDLADER BA1120E STANDAARDLADER het repareren kan: niets De EGO Power+ kettingzaag kan zelfs de zwaarste BA1120E CH2100E Voor meerook informatie uw EGO specialist: houdt tegen. klussen aan. Boomstronken, takken ... BA1120E DehemEGO Power+ kettingzaaghoutblokken, kan zelfs de takken zwaarste 2,0 AH ACCU STANDAARDLADER Voor meer informatie uw EGO specialist: klussen aan. Boomstronken, houtblokken, ... 2,0 AH ACCU STANDAARDLADER DevoltBoomstronken, EGO Power+accukettingzaag kan zelfs zwaarste BA1120E Bovendien biedt de 56 Arc Lithium van EGO Voor meer informatie uw EGO specialist: niets houdt hem tegen. klussen aan. houtblokken, takken ... de 2,0zwaarste AH ACCU niets houdt hem tegen. De EGO Power+ kettingzaag kan zelfs de Voor meer informatie uw EGO specialist: zoveel vermogen gedurende zo lange tijd, dat u kunt BA1120E klussen aan. Boomstronken, houtblokken, takken ... 2,0 AH ACCU niets houdt hem tegen. KETTINGBovendien Arc accuhoutblokken, vanEGO EGO SNELHEID Voor meer informatie uw EGO specialist: blijven zagen BLADLENGTE en zagenbiedt ...biedtdede56 Bovendien 56volt voltBoomstronken, Arc Lithium Lithium accu van klussen aan. takken ... KETTINGREM 35 CM

Koop bij de man die het ook repareren kan:

POWER KETTINGZAAG POWER KETTINGZAAG

niets houdt hemzotegen. zoveel vermogen lange datvan kunt Bovendien biedtgedurende de 56 volt Lithiumtijd, EGO zoveel vermogen gedurende zo lange tijd,accu dat uu kunt niets houdt hem Arc tegen. BLADLENGTE blijven zagen enenzagen ...biedt zoveel vermogen gedurende zo lange u kunt accuBLADLENGTE Bovendien 56 volttijd,ArcdatLithium van blijven zagen zagen ... de 35 CMEGO 35 CM BLADLENGTE blijven zagen en zagen ... de Bovendien biedt 56 volt Arc Lithiumtijd,accu van EGO 35uCMkunt zoveel vermogen gedurende zo lange dat 12,0 M/S

Noordhoeksestraat 1 Oud Gastel 0165-314214 www.dekkersendekkers.nl

Noordhoeksestraat 1 Oud Gastel 0165-314214 www.dekkersendekkers.nl

zoveel vermogen gedurende zo lange tijd, dat u kunt blijven zagen en zagen ... blijven zagen en zagen ...

2,0 AH ACCU

KETTINGKETTINGSNELHEID SNELHEID 12,0 M/S KETTING12,0 M/S

KETTINGREM KETTINGREM

SNELHEID 12,0 M/S

KETTINGREM

BLADLENGTE 35 CM BLADLENGTE 35 CM

KETTINGSNELHEID KETTING12,0 M/S SNELHEID 12,0 M/S

KETTINGREM

KETTINGREM

Kozijnen en Glas van Wingerden Nijverheidsstraat 7 4791 ED Klundert T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nl Kijk ook eens op:

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

KerSTbomen

OOk vOOr Sint kadOOS!

alle maten / 7 dagen per week

Hamseweg 11 • 4771 RR Langeweg Telefoonnummer: 0168-323450 / 06-57117977

Tegenover Zandstraat 8 Bosschenhoofd en O.L. Vrouwestraat 192 Zegge

do. en vrij. 14:00 - 18.00 uur, zat. 09:00 - 16:00 uur

*en volop nordmann kerstbomen met kluit tot 3 meter

Openingstijden:

Voor de laatste aanbiedingen zie www.hamsehoeve.nl

a. de Graaf • tel: 06-12675986

Douchen met warmte van de zon met de auroSTEP plus zonneboiler van Vaillant Veel warm water dankzij zonne-energie BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN OFFERTE 0165 - 53 64 04

• VERHUUR • VERKOOP • LEASE • ONDERHOUD

ZONDER ZORGEN WARM DE WINTER DOOR? Laat uw VAILLANT ketel jaarlijks vakkundig onderhouden door Vigar.

Toe aan een nieuwe CV-COMBI KETEL? Vaillant Voordeelweken de ecoTEC plus met slimme thermostaat

Nu

€ 175

cashb

,-

ack

met gratis app

vSMART

de slimme thermostaat van Vaillant

+

Erkend VAILLANT installateur

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

U huurt al een HR-ketel voor minder dan 1 EURO PER DAG!


Uniek erfstuk in Heijningen

- ADVERTORIAL -

kwam neer bij de huidige boerderij van de Fam. Frijters aan de Boerendijk te Fijnaart.

Stuurwiel uit glider.

HEIJNINGEN - Op maandag 18 september 1944 werd boven Walcheren een Airspeed Horsa Glider van de Engelse luchtmacht geraakt, die vanuit Manston (UK) vetrokken was en dat

leidde tot grote problemen. Twintig minuten later raakt de kabel los waarmee deze glider verbonden was met de “tug” Armstong Whitworth Albemarle van het 297 RAF-squadron en

In die dagen woonde daar de Fam. Bal. In deze glider zaten 6 militairen alsmede een jeep met aanhanger. Na de landing kwam de bemanning ongedeerd uit dit vliegtuig. Wat er met de bemanning verder gebeurde kunt u lezen in het boek: Het kwam zomaar uit de lucht vallen, verkrijgbaar bij de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen. Bijzonder is dat de Fam. Bal altijd het stuurwiel van deze glider bewaard heeft. De heer P. Bal heeft dit stuurwiel ter beschikking gesteld aan de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen en is nu te bezichtigen in de tentoonstellingsruimte van deze kring. Kom zaterdag 3 december tussen 14.00 en 17.00 uur dit stuurwiel bezichtigen en breng op het adres: Veluwestraat 2 in Heijningen gelijk een bezoek aan de visserijtentoonstelling van ‘t Schietertje en het Watersnoodhuis “Anno 1953” met o.a. haar tentoonstelling over de watersnood van 1 februari 1953. Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen.

Mensen en organisaties weten Kristal te vinden ZEVENBERGEN - Allemaal vrijwilligers die hun eigen tijd en geld inzetten om een gemeenschapshuis in Zevenbergen voor elkaar te krijgen. Donderdag 8 september begonnen en nu al bezig de huiskamer van Zevenbergen te worden. Dat is in een notendop het verhaal van een groepje Zevenbergenaren, die elke donderdag tussen 11 en 14 uur het multifunctioneel centrum de Kristal aan de Kristallaan 25c omtoveren naar een gezellig plekje, waar van alles gebeurt. Steeds meer mensen komen zomaar even langs om de groep groeiende stamgasten te bestoken met vragen, problemen of ideeën. Of gewoon, zomaar. Soms kijken gasten wel even vreemd op als ze zelf hun kopje koffie moeten afrekenen, maar als ze horen dat het initiatief zonder subsidie werkt, maakt de verbazing al snel plaats voor begrip. Het kan. Samenwerken met de juiste mensen, die het hart op de goeie plek hebben. Samenwerken met de professionals van de organisaties die in Zevenbergen actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg en vooral echt luisteren naar wat mensen komen vertellen of vragen. Zonder oordeel, zonder hapklare oplossing, met een open mind. En dan samen op zoek gaan naar oplossingen. Misschien ook iets voor u om eens kennis te maken en te ervaren wat u voor de huiskamer kunt betekenen.

KORT BEDRIJVIG

Van Marktkoopman naar online versspecialist MOERDIJK - Marcus Teunissen (31) staat met groente en fruit op diverse weekmarkten in de omgeving. Nadat hij het bedrijf in 2010 overnam van zijn vader Quirinus Teunissen is hij op zoek gegaan naar innovatie binnen zijn bedrijf. Van de aanschaf van een verkoopwagen tot een compleet gerenoveerd bedrijfspand, was in 2016 het opstarten van een online webshop de volgende stap. Toekomst Idee Steeds meer mensen doen online hun aankopen of zoeken informatie en inspiratie op via het internet. Het was voor ons dan ook geen moeilijke beslissing om onze huidige website om te bouwen naar een online shop. De hoofdzaak is dat mensen groente en fruit uit de streek kunnen kopen voor een zeer voordelige prijs. Tevens kun je er recepten vinden die aansluiten bij ons assortiment en die dan meteen ook online besteld kunnen worden. Horeca Onze website is niet alleen voor de consument maar ook voor horeca en bedrijven. Samen met onze horeca partners hebben we ons systeem zo ingericht dat er snel en makkelijk via alle mobiele apparaten te bestellen is. Wat nog te bereiken? We willen in de toekomst meer gaan samenwerken met voedingscoaches, sportinstructeurs en diëtisten. Om mensen makkelijk een gezond, compleet pakket te leveren dat aansluit bij wat een gezin nodig heeft. Hiervoor zijn we in samenwerking met het bedrijf Haver&Monder conceptontwikkeling, waarmee we in 2017 een nieuw concept lanceren. Ben je nieuwsgierig geworden, neem eens een kijkje op www.deverseverleiding.nl

ZVE brengt Duitse Romantiek muzikaal tot leven Ook nog even een nieuw lid voor de voetclub inschrijven.

Inloop Op donderdag 29 december maken we een feestje van de inloop, De kerstsferen en het naderende Oud & Nieuw is een ideale gelegenheid om de inloop tussen 11 en 14 wat aan te kleden met lekkere dingen. Amerikaanse stijl, dus iedereen die zin heeft om te komen is welkom en bent u in de gelegenheid is iets mee te nemen, dan is dat ook van harte welkom. (Maar zeker geen vereiste.) Dus tot (een) donderdag en tot de eindejaarsborrel op 29 december aanstaande. Het is winter aan het worden en dan is zo’n warm plekje zo gek nog niet. Meer weten? We zijn natuurlijk te vinden op een website: www.huiskamer7bergen.nl en op facebook: www.facebook. com/huiskamervan7bergen

Maar we zijn natuurlijk vooral van gewoon even binnenlopen bij Kees, Thomas, Cees, Sandra, Jeff, Petra, Wim of Peter. En bellen kan ook 06-21892707.

* 1 per klant bij minimale besteding van 25,—

Hoogte 150 tot 200cm

Nordmann kerstboom

*

OPEN DI-ZA 10-17 UUR A.S. ZONDAG 12-16 UUR

Hoek voormalig stadhuis beschadigd

WILLEMSTAD - Een hoek van het voormalige stadhuis aan de haven in Willemstad is door een stekende vrachtwagen flink beschadigd. Onder andere een gedeelte van de trap die naar de toren voert, moest eraan geloven. Omdat een gedeelte van de stenen loszit, is daar een hekwerk aangebracht. Het voormalige stadhuis dateert uit het jaar 1587. FOTO TIES STEEHOUWER PAGINA 16

ZVE zingt O schöne Nacht.

ZEVENBERGEN - Romantische liefdesliederen, virtuoos pianospel, eindigend in een klein oratorium met daarin verlangen en lofprijzing. Ziehier in het kort het najaarsconcert van het Zevenbergs Vocaal Ensemble (ZVE)dat zaterdagavond werd uitgevoerd in de Ned. Herv. kerk van Zevenbergen. Ruim een uur lang hield het koor de aanwezigen in de ban van fraai uitgevoerde werken van componisten als Brahms, Liszt en Mendelssohn. Medewerking aan het concert werd verleend door de pianiste Ceacilia Boschman en de sopraan Elena van Slogteren. Het geheel stond onder leiding van dirigent Jelle Leistra. Met het programma van die avond dook het ZVE in het Duitsland van de 19de eeuw, met werken uit de romantiek van eerder genoemde componisten. De sfeer van het concert werd direct getoonzet met vier koorwerkjes van Brahms; liedjes met een sterk melancholische sfeer, romantisch van toon, en onderwerpen als, liefde, natuur en mythologie. Het koor werd hierbij op de vleugel begeleid door Ceacilia Boschman. Die sfeer werd doorgetrokken in drie verstilde liefdesliederen van Liszt; fraai uitge-

voerd door de sopraan Elena van Slogteren. De reis door de Duitse Romantiek werd vervolgens voortgezet met werken van Mendelssohn. Als eerste van hem klonken vier liederen, a-capella uitgevoerd, die de componist schreef om te zingen in de open lucht. Stuk voor stuk werkjes met een volksliedkarakter en veelal op teksten van Heinrich Heine. Onder piano begeleiding klonk vervolgens het prachtige ‘Verleih uns Frieden’, of te wel ‘het kleine lied’ zoals Mendelssohn het zelf ooit noemde. Na een fraai instrumentaal intermezzo, waarin pianiste Ceacilia Boschman op virtuoze wijze de ‘Variations sérieuses’ van Mendelssohn vertolkte, klonk tot slot zijn grootse zetting van Psalm 42 ‘wie der Hirsch schreit’. Een klein oratorium met prachtige koorpassages, enkele aria’s en recitatieven; subliem uitgevoerd door koor, sopraan en een dubbel mannenkwartet. Het concert vormde de opmaat naar volgend jaar. Dan bestaat het ZVE 25 jaar. Dat jubileum wordt op 8 april gevierd met de uitvoering van Stainers ‘The Crucifixion’. Meer weten over het ZVE? Kijk dan op www.koorzve.nl Is men sopraan of tenor met koorervaring? Dan is men van harte welkom om dat volgende concert mee te zingen.


Alleen met de kerstboom?

Installatiebedrijf KLUNDERT

Een fijne partner komt niet vanzelf op je pad. Bel: 0165-388816 Lia van der Wel (Bergen op Zoom e.o.)

Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nachten van 8 tot 10 december op het traject Dordrecht - Breda een slijptrein. Woont u in Zevenbergschen Hoek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid.

info@installatiebedrijfklundert.nl

Erkend BVSK en Geschillencommissie/Hoogste slagingspercentage.

inhoudelijke informatie kunt u vinden op DefinitiefMeer AFSLANKEN www.prorail.nl/vernieuwing. foto: Peter Honig

Oosterstraat 16b - 4791 HH

Betrouwbaar en discreet. Al 33 jaar succesvol

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Loodgieter-Electra-Gas-Water-CV-Zinkwerk

www.mens-en-relatie.nl

Wij werken aan het spoor

www.installatiebedrijfklundert.nl

De voordeligste dagtochten en meerdaagse busreizen STOP NU MET ROKEN vindt u bij Brabant Expres Reizen HoogsteREIZEN Slagingspercentage, MEERDAAGSE DAGTOCHTEN 2-DAAGSE DÜSSELDORF

KERSTMARKTEN NEDERLAND Maastricht vanaf € 21,50 p.p. Valkenburg vanaf € 21,50 p.p. Dickens Fes�jn Deventer vanaf € 25,00 p.p.

KERSTMARKTEN DUITSLAND

 Bewezen Methode, 90,5% Aken vanaf € 21,50 p.p. vanaf € 79,00 p.p. Busvervoer en 1 hotelovernach�ng Düsseldorf vanaf € 21,50 p.p. LUXOPUNCTURE Oberhausen vanaf € 21,50 p.p.  2-DAAGSE 3 behandelingen KEULEN Dortmund vanaf € 25,00 p.p. € 89,00 p.p. Keulen vanaf € 25,00 p.p.  GEEN JOJO Effect  vanaf GEEN extra kilo’s, pijnloos Busvervoer en 1 hotelovernach�ng Monschau vanaf € 27,50 p.p. Definitief Stop Nu  Wekelijks een behandeling  2-DAAGSE Bewezen DISNEYLAND®methode, PARIJS KERSTMARKTEN BELGIË vanaf € 199,00 p.p. Brugge vanaf € 21,50 p.p. mEt RoKEN STOP NU MET ROKEN Busvervoer, 2 dagenLUXOPUNCTURE van 20AFSLANKEN min. Definitief AFSLANKEN STOP NU MET ROKEN STOP NU MET ROKEN Definitief Definitief AFSLANKEN AFSLANKEN entree beide parken Gent vanaf € 21,50 p.p. en 1 hotelovernach�ng Hasselt vanaf € 21,50 p.p.  Behandeling door • • Hoogste  Wordt vergoed door Leuvenalle vanaf € 21,50 p.p. Hoogste Slagingspercentage, Slagingspercentage, Hoogste Slagingspercentage, 3-DAAGSE DISNEYLAND® PARIJS •Bewezen Bewezen Methode, Methode, 90,5% • •Bewezen Methode, 90,5% vanaf € 219,00 p.p. gediplomeerd Therapeuten90,5% zorgverzekeraars Busvervoer, 2 dagen entree beide parken LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE 3 behandelingen • • 3 behandelingen behandelingen MUSICALS en 2 hotelovernach�ngen Wordt vergoed door• • GEEN •GEEN GEEN JOJOEffect Effect •GEEN JOJO Effect • JOJO extra kilo’s, pijnloos GEEN extra kilo’s, pijnloos GEEN extra kilo’s, pijnloos (alle voorstellingen o.b.v. 1e rang) 3-DAAGSE LONDEN THE BODYGUARD •Wekelijks Wekelijks eenbehandeling behandeling een behandeling • •Wekelijks methode, Bewezen methode, • • Bewezen Bewezen methode, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, alle een zorgverzekeraars vanaf € 189,00 p.p. vanaf € 79,50 p.p. van 20 min. van2020min. van LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE Busvervoer, overtocht,Vermoeidheid, 2 hotel21 en 28 december / 4 januari Depressies, •Behandeling Behandelingdoor door door • •Behandeling vergoed door alle overnach�ngen en cruise over de Thames Wordt vergoed door • • Wordt Wordt vergoed door allealle THE LION KING gediplomeerdTherapeuten Therapeuten gediplomeerd Therapeuten gediplomeerd zorgverzekeraars zorgverzekeraars zorgverzekeraars Alle3-DAAGSE Chronische Klachten LUXEMBURG vanaf € 82,50 p.p. •Wordt Wordtvergoed vergoeddoor door • •Wordt vergoed door alle zorgverzekeraars alle zorgverzekeraars alle zorgverzekeraars

0168-402643

Menopauze, Migraine, Yoga, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, Depressies, Vermoeidheid, Depressies, Vermoeidheid, Depressies, Vermoeidheid, Chronische Klachten Alle Chronische Klachten Alle Chronische Klachten

vanaf € 119,00 p.p. Busvervoer, 2 hotelovernach�ngen en bezoek kerstmarkten

OVERIGE DAGREIZEN Verrassingreis 2e Kerstdag vanaf € 89,00 p.p. Londen vanaf € 45,00 p.p. Luxemburg vanaf € 35,00 p.p. MARGRIET WINTER FESTIVAL Alleen busvervoer vanaf € 19,00 p.p. Busvervoer en entree vanaf € 32,50 p.p. 18 t/m 24 november (*mogelijke data)

14 en 28 december / 4 januari (ma�nee)

5-DAAGSE ENJOY HOTELS (All inclusive)

JESUS CHRIST SUPERSTAR vanaf € 79,50 21 december (*mogelijke datum)

vanaf € 299,00 p.p. Bel vrijblijvend voor info. of afspraak: Busvervoer, diverse excursies en

SOLDAAT VAN ORANJE vanaf € 89,00 p.p. Ma�nee voorstelling: 11 en 28 december Avond voorstelling: 21 en 29 december

076-5153143

4 overnach�ngen

BelBel vrijblijvend voor info. ofofafspraak: vrijblijvend voor info. afspraak: vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur) (Etten-Leur) (Etten-Leur) Bel vrijblijvend voor info. of afspraak: 076-5153143 Etten-Leur

Behandelingen ook ‘s-avonds Behandelingen ook Behandelingen ook’s-avonds ’s-avonds Behandelingen ook ’s-avonds

DE STOFFENKONING

Modestoffen - Gordijnstoffen - Decoratiestoffen Carnavals-/feeststoffen - Schuimrubber - Fournituren

• Grote collectie Carnavalsstoffen • Volop nieuwe Modestoffen • Uitgebreide Fourniturencollectie Zundertseweg 5a - Rucphen - www.stoffenkoning.nl Openingstijden: di-do-vrij zaterdag

9.30 - 17.00 uur 9.30 - 13.00 uur

Gevelreiniging

Like ons op na Nu ja me ar sk t ex or tra tin g!

Jan van Mierlo Voor frisse en stralende gevels!

Gevelrenovatie, Uithakken/Slijpen, Alle Voegwerken Impregneren (hydrofoberen), Hoogdrukreiniging, Reparatie Metselwerk, Zandstralen/Zandwassing, Schilderwerken info@gevelreinigingjanvanmierlo.nl Jan van Mierlo, Avondster 28, 4907 VA Oosterhout

Tel. 0162 429915 Mobiel 06 25095552

5-DAAGSE BRABANDER WINTERBERG vanaf € 299,00 p.p. Busvervoer, diverse excursies en 4 overnach�ngen

(Etten-Leur) Uw kostbaarheden Reserveren kan telefonisch Uw kostbaarheden 088 - 50 60 310 of via onze zijn goud viawebsite waard! www.brabantexpres.nl 8-DAAGSE BRABANDER WINTERBERG Behandelingen ook vanaf € 469,00 p.p. Busvervoer, diverse excursies en 7 overnach�ngen

Goudwisselk antoor is eigendom eren ervn bij het resva l Vu fam Goudw isili eeci seelkD R de ui an eco te or ac�r en de sp toale is eihe geef ruim ndtom 2ng vatva 5 n ja ar0 p.p. t € 2,5 u on familie De enui inex R pe tert r is ene! !

’s-avonds

zijn goud waard!

Uw kostbaarheden zijn goud waard! Per boeking berekenen wij eenmalig € 5,00 aan reserveringskosten voor een dagtocht en € 15,00 voor een meerdaagse reis.

Deze kortingsche t ru ode ef is geld ig im tot en met 6 december 2016

Goudwisselka ntoor is eigendom van familie De Ru iter en heeft ruim 25 jaar expertise!

KO RT IN G

25 jaar expertis Ace!�ecode: BODE2016

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude een ketting in ofhuis. een horloge, waar nog mee heeft Ook umunten, heeft kostbaarheden Misschieneen wel treintje veel meer danopa u denkt. Een Goupaar dw isselkantoor gespeeld of een oude bankbiljetten. Laat uwopa kostbaarheden geheel oude munten, eendoosje kettingmet of een horloge, een treintje waar nog mee heeft is eens eigend om van Ook u heeft of kostbaarheden huis. Misschien wel veel meer danGoudwisselkantoor. u denkt. Een paar famili vrijblijvend beoordelen door eenbankbiljetten. specialist van Dan ontdekt u te of uw gespeeld een doosjein met oude Laat uw kostbaarheden eens geheel e De Rui r en oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar opa nog mee heeft heefwij t ru vrijblijvend beoordelen door een specialist vanzou Goudwisselkantoor. Dan ontdekt uuof uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze willen verkopen betalen ook nog im 25 jaar gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel expe kostbaarheden waard zijn. Als u Goudwisselkantoor. deze zou willen Dan verkopen nog rtise! eens eenbeoordelen reëlegoud prijs. vrijblijvend door een specialist van ontdekt betalen u of uw wij u ook kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. eens een reële prijs.

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen: Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verpanden Beleggen Verkoop InkoopVeilingVerkoop Veiling

Inkoop

Verkoop

Veiling

Taxatie Verpanden

Beleggen

Verpanden Beleggen

Taxatie

Taxatie

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Goud ✔ ✔ ✔veel meer ✔ ✔ paar ✔ Ook u heeft kostbaarheden in huis. ✔ Misschien wel dan u ✔denkt. Een Goud ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Goud Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Zilvermunten, een ketting of✔een horloge, oude een opa nog mee ✔ ✔ ✔ treintje ✔ ✔ Munten ✔ ✔ waar ✔ ✔ ✔ heeft ✔ Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔Laat uw ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges Munten gespeeld oude bankbiljetten. kostbaarheden ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ eens geheel ✔ Munten of een doosje met ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Oude bankbiljetten ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges vrijblijvend beoordelen door✔een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt✔u of uw ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges ✔ Postzegels ✔ ✔ Oude bankbiljetten ✔ ✔willen ✔ verkopen ✔ ✔betalen ✔ nog ✔ ✔ kostbaarheden goud waard zijn. Als✔u✔deze✔ zou wij u ook Antiek Oude speelgoed bankbiljetten ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Postzegels Postzegels eens een reële prijs.

Meer dan Locatie Zevenbergen Locatie ✔ ✔ ✔ 50 ✔ Antiek speelgoed AntiekSteenbergen speelgoed locaties door heel t.o. watertoren Floraplein d! erlan Ned Kerkhofweg Floraplein 2wat Goudwisselkantoor Ontdek voor u kan betekenen: 4761 SL Zevenbergen 4651 NC Steenbergen Locatie Zevenbergen Locatie Steenbergen Locatie Zevenbergen Locatie Steenbergen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl

50dan 50 Meer dan Meer ties door heel r heel

loca locaties doo t.o.t.o. watertoren Floraplein watertoren Floraplein nd!erland! NederlaNed Openingstijden Openingstijden Kerkhofweg Floraplein 22 Kerkhofweg Floraplein Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur 4761 SL Zevenbergen 4651 NC 4761 SL Zevenbergen 4651 NC Steenbergen Steenbergen Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl

Goud Openingstijden Openingstijden Zilver Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur Munten

Taxatie

Elke 13.00 uur ✔ ✔ vrijdag van ✔ 10.00 – ✔

Openingstijden Openingstijden ✔ ✔ ✔ Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

www.goudwisselkantoor.nl ✔ Sieraden, diamanten en horloges ✔

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

www.goudwisselkantoor.nl Locatie Steenbergen Floraplein Floraplein 2

www.goudwisselkantoor.nl Locatie Zevenbergen t.o. watertoren Kerkhofweg

Meer dan 50 locaties door heel Nederland!


HET GEHEIM SINTERKLAAS KERST VERLICHTING 20 lamps warm wit

FROZEN OF MINIONS DEKBEDOVERTREK

3.49

ook verkrijgbaar in Paw Patrol, Mickey of Minnie 60% katoen/40% polyester 140x200 cm incl. kussensloop 60x70 cm

VOOR BINNEN

TIP VOOR DE SINT

100 lamps

DISNEY VLOERKLEED polyester Ø 80 cm

5.92

KINDER COZZI ONDERGOED

diverse kleuren en prints 95% katoen/5% elastaan boxershort of hipster maten 98-152

SET/2

2

1

9

VANISH VLEKVERWIJDERAAR

KERSTDORP OF KERSTBAL

LISSI POP MET BUGGY

DAMES/HEREN HORLOGE

5

1

9

5

25

white sensitive of sensitive 1.125 kg

22

VIRTUAL REALITY BRIL

geschikt voor de meeste smartphone's fantastische 3D beelden met behulp van te downloaden apps

95

diverse varianten verf je eigen kerstdorp of kleur je eigen kerstbal

87

incl. bordje, bestek en drinkflesje 40 cm

83

SINT CHOCOLADE

39

diverse varianten metalen band

92

THERMO ONDERGOED

diverse varianten

kinder broek of shirt zwart of wit maten S-XXL

1.99

3

79

0

79

WERCKMANN GEREEDSCHAPSET

COLGATE MINIONS TANDENBORSTEL

7

3

boren en bitset 63-delig of ratelsleutelset 5-delig

95

diverse varianten elektrisch

95

1

maten 92-170

79

Action is Beste Speelgoedwinkel van Nederland

Geschenkpapier Met Action speel je het hele jaar voor Sinterklaas De grootste in kleine prijzen


ALLES VOOR EEN VERRASSENDE

VOORDELIGE SINTERKLAAS REVELL MINI DRONE

DIVERSE KERSTDECORATIE

Proto Quad, Nano Quad of Nano Hex

o.a. ster met glitters 30 cm

12

2

99 LED KERST VERLICHTING met timer warm wit 96 lamps

KASSA SPEELSET

met rekenfunctie, barcode apparaat, touchscreen en geluid

3.49

7

1

95

STONE/ROSE KUSSENHOES

diverse kleuren en dessins 100% polyester, 45x45 cm

39

FONDUE GOURMETBORD

DOVE GIFTSET

4

porselein 26x20x2 cm

woondeken 150x200 cm

9.95

0

1

1

AUTO/MOTOR BESCHERMHOES

STEEKSCHUIM BLOK

RACLETTE GOURMETSET

77

diverse maten UV- en weerbestendig

95

23x11x7.5 cm

schijven Ø 8 cm x 5 cm set/4

0.39

7

95

0

29

98

women: douchegel 500 ml bodylotion 250 ml men: douchegel 250 ml deospray 150 ml

79

pannetjes en grillplaat met anti-aanbaklaag afneembare grillplaat 1200 Watt 43x30 cm

8 PERSONEN

18

95

Aanbiedingen geldig van woensdag 30 november t/m dinsdag 6 december 2016

Kijk voor al onze aanbiedingen op www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden.

diverse kleuren rustiek: 8x7 cm of Ø 8 cm twisted: 9x7 cm of Ø 8 cm

diverse varianten voor binnen 40 lamps

UITZOEKEN

88

KAARS TWISTED OF RUSTIEK

LED VERLICHTING


sport

Karateschool Bushido op European Championship

Van links naar rechts: Kelvin Tienstra en Leroy Verschuren.

MOERDIJK - De KWF vertegenwoordigd door de NKKO in Nederland organiseerde afgelopen weekend de 30e Open Europese Kyokushin kampioenschappen in NOC-NSF sportcentrum Papendal te Arnhem. Aanwezig waren 25 landen met ruim 200 karateka’s. Om hieraan deel te mogen nemen waren er in de afgelopen maanden een aantal selectietrainingen geweest. Namens Bushido waren bij deze trainingen aanwezig Kelvin Tienstra en Leroy Verschuren. Allebei waren ze geselecteerd mede vanwege hun prestaties op de afge-

lopen NK in de Ahoy. De eerste tegenstander van Kelvin kwam uit Polen, een harde vechter met een groot incassering vermogen. Kelvin bewerkte het lichaam met harde combinatie maar de Pool gaf geen krimp. In de verlenging kwam een low kick van Kelvin goed door en zijn tegenstander had hier last van. Kelvin maakte hier gebruik van en bleef het bovenbeen bestoken met harde trappen. Vlak voor het einde van de verlenging gaf de Pool op en scoorde Kelvin een ippon. In zijn tweede partij kwam Kelvin uit tegen de kampioen van Bulgarije, ook een harde en ervaren vechter. De eerste ronde ging

gelijk op en ook in de verlenging wist geen van beide de partij naar zich toe te trekken. Na twee keer gelijk moest er gewogen worden, de Bulgaar werd als winnaar uitgeroepen omdat hij 3kg lichter was. Altijd zuur om zo de partij te moeten verliezen want er had voor Kelvin zeker meer ingezeten. Leroy had een slechte voorbereiding gehad vanwege zijn beroep als militair. Twee dagen voor aanvang van het toernooi kwam hij terug van een twee weekse oefening in het buitenland. Goed gemotiveerd begon hij aan zijn eerste partij tegen een Pool. Harde stoten en goed geplaatste knieën zorgde ervoor dat zijn tegenstander geen kans kreeg om te scoren bij Leroy. Een vlag was voor Leroy en de rest van de scheidsrechters vonden het een gelijkspel. In de verlenging scoorde Leroy genoeg voor de overwinning. Zijn tweede partij was tegen een Fransman, deze vechter had gekeken naar Leroy zijn eerste partij en bewoog veel en je zag aan Leroy dat hij hier moeite mee had en een paar stotencombinatie op het lichaam van Leroy kwamen goed door. Normaal kan hij deze hebben maar de energie was weg. De Fransman rook de overwinning en bleef hard stoten op het lichaam van Leroy. Hij probeerde nog de trappen en stoten te ontwijken maar liep toch tegen een wazaari (half punt) aan en verloor hierdoor zijn partij. www.facebook.com/BushidoDojo - www. karateschool-bushido.nl

Uitslag en van het derde open driebanden toernooi

JBV Amorti ZEVENBERGEN - Afgelopen dinsdag en woensdag zijn de wedstrijden gespeeld na de poulefase. Door loting zijn deze wedstrijden vastgesteld waarbij er veel partijen op slechts één of twee caramboles verschil werden gewonnen. In de eerste ronde won Henk Struijk op één carambole van Arie Kolmsberg en kwam Wil Vriens drie caramboles te kort tegen

Antoon Goossens. Eef Eijskoot Jr. won op één carambole van Hans van Eijk en Henk van Wingerden kwam één carambole te kort tegen Piet van Putten. Arjan v/d Luytgaarden miste op twee caramboles tegen Arno Lousberg de volgende ronde en Robbert van Vlaardingen kwam er twee te kort tegen Geert Gelens. In de tweede ronde won Henk Struijk op drie caramboles van John Eijskoot en Pieter Lodder kwam er drie te kort tegen Arno Lousberg. Stephan

Kortsmit won op één carambole van Piet van Putten. De zeven winnaars van de tweede ronde hebben zich geplaatst voor de kwart finale die op vrijdag 2 december wordt gespeeld. Dit zijn Jos Goverde, Antoon Goossens, Henk Struijk, Patrick Gesell, Stephan Kortsmit, Eef Eijskoot jr. en Arno Lousberg. De beste verliezer die ook mee naar de kwart finale gaat is Piet van Putten. De aanvang van deze wedstrijden is 19.00 uur.

Smash ‘70 3 Kampioen

Smash ‘70 3 Kampioen

KLUNDERT - Team 3 heeft de verwachtingen meer dan waar gemaakt en met overmacht in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap in de 7e klasse al opgeëist. Smash uit Geertruidenberg had niet veel in te brengen tegen een ontketend Smash ‘70. Wim Hopmans, Corné Polak en Dirk Boudewijn maakten geen fouten en boekten een klinkende 10-0 overwinning. Door dit resultaat zijn zij niet meer in te halen

in de laatste wedstrijd. Chris Keyzer is de vierde man van het team die gedurende het seizoen ook zijn steentje heeft bijgedragen. Team 1 heeft op 18 november een inhaalwedstrijd gespeeld tegen SV Red Star ‘58 uit Goirle. Een belangrijke medekandidaat voor de vierde plaats. Joris Gerritsen won twee partijen en Theo Coppens en Ludo Gommers voegden daar ieder één punt aan toe. Het dubbel zorgde voor het vijfde punt waardoor een 5-5 gelijk spel werd

behaald. Daardoor liep Red Star in ieder geval niet in op team 1. Afgelopen vrijdag trad team 1 aan tegen ODT uit Roosendaal. Ondanks een goed resultaat eerder in de competitie verliep de wedstrijd nu duidelijk minder. Alleen Joris Gerritsen wist één partij te winnen en daardoor eindigde de avond in een zure 1-9 stand. Pierre Uitdehaag en Theo Coppens waren dicht bij de punten maar, zoals wel vaker deze competitie, net niet. Doordat Red Star drie punten wist te behalen moet Smash ‘70 nu voorlopig genoegen nemen met de gevaarlijke vijfde plaats. Team 2 speelde thuis tegen TIOS uit Terheijden. Raymond Liebau, Jacqueline van Osta en Sander van Dongen hebben moedig gestreden en meerdere spannende wedstrijden gespeeld maar helaas geen van de enkel partijen kunnen winnen. Het dubbel werd wel gewonnen en dus prijkte ook hier aan het eind van de avond een 1-9 stand op het bord. Hierdoor is team 2, ondanks een laatste wedstrijd, definitief gedegradeerd uit de vierde klasse. Aanstaande vrijdag worden de laatste wedstrijden gespeeld en alleen voor team 1 gaat het nog ergens om. Zij gaan op bezoek bij Belcrum in Breda. Team 2 speelt tegen de Back Hands uit St. Willebrord en team 3 reist af naar Etten Leur om tegen Tanaka te spelen. Wim Hopmans en Corné Polak gaan hier wel proberen hun 100% score vast te houden. pAGINA 20

Klundert 1 trekt aan het langste eind in de uit-derby KLUNDERT - In een niet al te beste wedstrijd, maar daarom niet minder bloedstollend spannend, heeft Klundert in de enige West-Brabantse derby in deze 2e Klasse, de volle buit meegenomen uit Dinteloord door Prinsenland op eigen veld met 1-3 te verslaan. Met deze allereerste uitoverwinning van dit seizoen, deed Klundert goede zaken en staat inmiddels op een gedeelde 3e plaats, waarbij wel moet worden aangetekend dat het gat naar de nr. 12 slechts 5 punten is. De 1e 45 minuten leverde niet al te veel kansen op. Prinsenland was de bovenliggende partij en had het meeste balbezit. Het creëerde echter nagenoeg niets, op één dot van een kans na, toen een speler van Klundert de bal op een presenteerblaadje legde van een Prinsenland-aanvaller. Echter, zijn inzet rolde naast het doel. In een fase daarvoor, was Klundert al in de 7e minuut na een messcherpe counter op 0-1 gekomen. Uit een voorzet van Poger Mukoko, liep Eric Fuanani de bal binnen. Deze vroege voorsprong leverde ook meteen de ruststand op. Na de pauze was Prinsenland nog steeds de betere, maar Klundert ging wat meer duels winnen en de zogenaamde 2e bal was ook wat vaker voor Klundert. Prinsenland kwam in de 65e minuut toch nog redelijk uit het niets op 1-1, toen de leidsman een handsbal zag binnen de beruchte lijnen en de strafschop werd verzilverd. Klundert leek even van slag en Prinsenland zette aan en kreeg een paar kansen, waarbij de bal op de paal nog het meest in het oog sprong. Het bleef vooralsnog 1-1 en omdat Klundert ook niet veel kansen kreeg, leek dit een logische eindstand te worden. Goede aanval in de 80e minuut bracht de bal via Poger Mukoko bij Christian Fuanani, die zich handig vrij draaide en de bal buiten bereik van de doelman binnenschoot: 1-2. Hoe effectief Klundert deze avond was, bleek in de extra tijd, toen Klundert uit zo’n beetje de 4e kans ook nog de 3e treffer liet aantekenen. Met zijn 3e assist, bereikte

Poger Mukoko de vrijgelopen Eric Fuanani die voor het slotakkoord zorgde: 1-3. Na afloop werd er, samen met de C1 en C2jeugd en hun begeleiding, een klein feestje gebouwd in de Dinteloordse kleedkamer. Mannen bedankt voor de steun. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Oostkapelle, dat deze 2e periode zeker niet slecht presteert. Uitslag Zaterdag 26 november Prinsenland 1-Klundert 1 1-3 Klundert 2-Rijsoord 3 4-5 Klundert 3-ZBC’97 3 4-1 Prinsenland 4-Klundert 4 0-6 MVV ‘27 VR3-Klundert VR1 2-7 METO JO17-1-Klundert JO17-1 1-3 Klundert JO17-2-Boeimeer JO17-5 5-3 Victoria’03 JO15-1-Klundert JO15-1 1-2 Kogelvangers JO15-2-Klundert JO15-2 3-3 Klundert JO13-1-Oranje Wit JO13-2 2-1 De Fendert JO13-3G-Klundert JO13-2 5-0 Klundert JO11-1-SVC JO11-1 4-2 VCW JO11-1G-Klundert JO11-2 3-1 Klundert JO11-3-Kogelvangers JO11-3 6-0 Hoeven JO11-4-Klundert JO11-4 2-2 Klundert JO9-1-Groen Wit JO9-3 0-5 Pelikaan JO9-6-Klundert JO9-2 0-7 Roosendaal JO7-5-Klundert JO7-1 4-1 Klundert JO7-2-Roosendaal JO7-2 1-15 Zondag 27 november FC Moerstraten 1-Klundert 1 (zon) 1-3 Programma Zaterdag 3 december 14:30 Klundert 1-Oostkapelle 1 12:30 Groote Lindt 3-Klundert 2 12:00 Nieuw Lekkerland 3-Klundert 3 14:30 Klundert 4-VVC’68 5 12:00 Klundert VR1-Jonge Spartaan VR2 12:00 Klundert JO19-1-Kapelle JO19-1 12:00 Klundert JO17-1-DVO’60 JO17-1 13:15 Virtus JO17-3-Klundert JO17-2 10:00 Klundert JO15-1-Alliance JO15-1 10:00 Klundert JO15-2-Alliance JO15-4 08:30 Drechtstreek JO13-2-Klundert JO131 11:15 SAB JO13-1-Klundert JO13-2 08:45 Klundert JO11-2-Olympia’60 JO11-2 08:45 Klundert JO9-1-BSC JO9-2 Zondag 4 december 14:30 Klundert 1-NVS 1

Richard wint derde toernooi op rij

Henk, Richard, Joeri.

ZEVENBERGEN - Er werd vanavond in drie poules gespeeld 2 van 4 en 1 van 3 echtpaar van Schie moest het opnemen tegen Richard L. daarvan was de winnaar geen verrassing Richard werd eerste in zijn poule. De andere poule Henk, Richard vd H, Hugo en Joeri werd Henk poulewinnaar en van de andere Maarten, Tim, Mark en Appie was Maarten de eerste. Joeri, Leo en Tim speelde de verliezersronde 1 leg 501 Joeri werd eerste. In de finale ronde speelde Richard L. tegen Hugo werd 3-1 voor Ri-

chard, Maarten speelde tegen Richard vd H. deze werd gewonnen door Richard met 3-1 Mark tegen Appie werd gewonnen door Appie met 3-0 de wedstrijd van Henk tegen Ria werd gewonnen door Henk met 3-0 de halve finale ging Richard tegen Richard deze werd gewonnen door Richard vd H.3-2 de andere werd gespeeld door Henk, Appie deze won Henk met 3-0. In de finale ging Henk goed van start en stond met 2-0 voor maar Richard kwam terug en won de partij met 4-2 waarin hij nog een 180 tussendoor gooide en een 115 finish had.


NU online je bereik vergroten? Adverteer lokaal op NU.nl De samenwerking tussen Weekblad de Bode en NU.nl biedt u de mogelijkheid om lokaal en doelgericht op het meest populaire nieuwsplatform van Nederland te adverteren. Het actuele lokale nieuws staat (op basis van locatie) op de voorpagina van de NU.nl app. Dagelijks ‘snacken’ zowel mannen als vrouwen het laatste nieuws van NU.nl, waarbij alle leeftijden sterk vertegenwoordigd zijn. Als adverteerder kunt u nu uw lokaal bereik substantieel vergroten!

 Samenwerking met het bekendste én grootste nieuwsplatform van Nederland  2.8 Miljoen bezoekers per dag

 1.1 Miljard pageviews per maand  Adverteren in regionale katernen

Kijk voor meer informatie op: www.uitgeverijdebode.nl/nu


sport

FNRS-proeven

Mooie punten bij HCL en PSV Langeweg

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zaterdag 26 november speelde DHV een sterke 2e helft en won verdiend met 0-3 van de Fendert. De toeschouwers vergaten de lage temperatuur omdat beide teams een leuk kijkspel voorschotelden want er gebeurde heel veel voor de doelen.

LANGEWEG - In de binnenbak vertelde de heer Patist, jury, aan elke ruiter wat goed ging en welke verbeterpunten er zijn. Twee lieve Pietjes deelden de rozetten, paardenmuesli en medailles uit. De resultaten in Categorie F1 t/m F6: 1e plaats Geertje Schrauwen op Sultan, 2e plaats Naomi Ooijen op Winnetou, 3e plaats Sophie van der Stee op Winnetou. In de categorie F7 t/m F12: 1e plaats Merle van der Aa op Black, 2e plaats Dagmar van Nies op Maturion, 3e plaats Nina Braat op Isa. De volgende wedstrijd zijn de clubkampioenschappen op zondag 11 december om 14.00 uur.

Winnaars van zondag 27 november.

De Fendert verliest van DHV Uitslagen NVS VE2-de Fendert VE1 4-1 JO13-3-Klundert JO13-2 5-0 JO11-1-MZC’11 JO11-2 8-0 JO11-1 Kampioen! JO11-2-Virtus JO11-2 2-4 JO9-1-Alliance JO9-1 1-2 JO13-1-De Alblas JO13-1 0-3 JO13-2-Groot-Ammers JO13-2 3-0 JO11-4-Unitas’30 JO11-151-2 de Fendert 2-Bruse boys 2 1-1 de Fendert 5-Unitas’30 3 7-0 JO17-2-Roosendaal JO17-5 1-4 de Fendert 1-DHV 1 0-3 de Fendert 6-WHS 3 6-1 JO19-2-Halsteren JO19-2 2-10 MOC’17 JO9-9-JO9-4 0-2 Victoria’03 JO11-3-JO11-3 1-3 Victoria’03 JO9-2-JO9-2 1-1 VVGZ JO15-2-JO15-1 0-6

METO JO13-3-JO13-4 2-5 Good Luck MO15-1-MO15-1 0-8 Halsteren JO9-9-JO9-3 1-1 Seolto JO7-2-JO7-1 11-5 Bevelanders MO19-1-MO19-1 3-5 WHS JO15-1-JO15-2 13-0 NOAD’67/Vosmeer VR1-Fendert VR1 0-3 Dubbeldam JO19-2-JO19-1 2-3 Oosterhout 3-de Fendert 3 3-0 ODIO JO17-1-JO17-1 2-2 Oranje Blauw’14 2-de Fendert 4 2-5 Schijf 3-de Fendert 2 13-0 Programma Zaterdag 3 december JO9-1-Oranje Wit JO9-2 08.45 JO11-1- Hoeven JO11-1 08.45 M015-1-Wernhout MO15-1 09.45 JO15-1-Groote Lindt JO15-1 10.00 JO13-4-FC Moerstraten JO13-1 10.00

Gelijkspel Noordhoek 1 Uitslag senioren Noordhoek 1-NSV 1 0-0 Roosendaal 13-Noordhoek 3 1-3 Nieuw Borgvliet 4-Noordhoek 4 8-1 Noordhoek VR1-DSE VR2 2-6 Uitslag jeugd Noordhoek JO17 1-JEKA JO17 6 1-5

Noordhoek JO15 1-Oranje Blauw JO15 1 4-2 Sc Gastel JO11 4-Noordhoek JO11 1 2-1 DSE JO9 3-Noordhoek JO9 1 3-1 Noordhoek MO15 1-Prinsenland MO15 1 4-6 Programma senioren Odio 1-Noordhoek 1 14.30u. Grenswachters 2-Noordhoek 2 11.30u.

JO9-4-NVS JO9-2 10.00 JO17-1-Sprundel JO17-1 11.00 MO19-1-SJO De Westhoek MO19-1 11.30 de Fendert 3-Seolto 4 12.00 JO15-2-Victoria’03 JO15-3 12.00 de Fendert 4-Smerdiek 3 12.30 de Fendert VE1-MOC’17 VE2 14.30 JO19-1-RKsv RCD JO19-1 14.30 de Fendert VR1-Prinsenland VR1 14.30 Pelikaan JO13-1-JO13-1 08.30 Virtus JO13-4-JO13-3 11.30 SC Kruisland JO17-1-JO17-2 12.30 Duiveland 1-de Fendert 1 14.30 ASWH 3-de Fendert 2 15.00 Halsteren 3-de Fendert 6 15.00 Beek Vooruit JO19-4-JO19-2 15.00 Zondag 4 december de Fendert 2 (zo)-Roosendaal 11 10.00 Woensdag 7 december SC Welberg MO15-1-MO15-1 19.00

Noordhoek 4-Sprundel 4 10.00u. Schijf VR2-Noordhoek VR1 13.15u. Programma jeugd Terheijden JO17 2-Noordhoek JO17 1 13.00u. Virtus JO15 3-Noordhoek JO15 1 11.30u. Noordhoek JO9 1-Groen Wit JO9 3 09.30u. Beek Vooruit MO15 1-Noordhoek MO15 1 08.30u.

Ruime overwinning Virtus Uitslagen zaterdag 26 november Pelikaan 10 za-Virtus 2 za 1-3 Virtus G1G-RKSV Heeze G1 3-8 Virtus JO19-1-SC Gastel JO19-1 1-1 Virtus JO19-2-Unitas’30 JO19-4 2-1 Virtus JO19-3-SC Gastel JO19-2 4-3 Virtus JO17-1-VVR JO17-1 2-2 Virtus JO17-2-Steenbergen JO17-2 2-2 Unitas’30 JO17-4-Virtus JO17-3 2-0 Madese Boys JO15-1-Virtus JO15-1 1-0 SC Kruisland JO15-1-Virtus JO15-3 4-7 Virtus JO15-4-Unitas’30 JO15-7 11-0 Virtus JO15-5-Hoeven JO15-3 5-2 Virtus JO13-1-Drechtstreek JO13-1 5-0 Virtus JO13-2-Kogelvangers JO13-1 0-0 Virtus JO13-3-SSW JO13-2 2-6 SAB JO13-1-Virtus JO13-4 0-8 Virtus JO11-1-Victoria’03 JO11-1 0-3 De Fendert JO11-2-Virtus JO11-2 2-4 Virtus JO11-3-Roosendaal JO11-6 6-1 Terheijden JO11-3-Virtus JO11-4 11-0

DHV JO11-1-Virtus JO11-5G 1-4 Roosendaal JO11-11-Virtus JO11-6 4-2 DVO’60 JO9-1-Virtus JO9-2 6-3 Virtus JO9-3-Roosendaal JO9-9 4-3 Roosendaal MO17-1-Virtus MO17-1 1-0 Beesd MO15-1-Virtus MO15-1 5-0 Zondag 27 november Virtus 1-Grenswachters 1 6-0 Virtus 2-SC Gastel 2 2-3 Unitas’30 3-Virtus 3 1-1 UVV’40 5-Virtus 4 7-0 ST TPO/VOV 3-Virtus 5 5-1 Virtus VR1-NSV VR1 8-3 Programma zaterdag 3 december Virtus 2 za-Rood Wit W 2 za 14.30 RCS JO19-1-Virtus JO19-1 12.30 Moerse Boys JO19-2-Virtus JO19-2 14.45 Smerdiek JO19-1-Virtus JO19-3 12.30 Baronie JO17-2-Virtus JO17-1 13.45 Zwaluwe JO17-1-Virtus JO17-2 10.15 Virtus JO17-3-Klundert JO17-2 13.15

Virtus JO15-1-Beek Vooruit JO15-1 11.30 Virtus JO15-2-Seolto JO15-1 13.15 Virtus JO15-3-Noordhoek JO15-1 11.30 Seolto JO15-2-Virtus JO15-4 10.15 Internos JO15-4-Virtus JO15-5 11.15 Groote Lindt JO13-1-Virtus JO13-1 10.00 Virtus JO13-3-SC Welberg JO13-2G 10.15 Virtus JO13-4-De Fendert JO13-3G 11.30 Victoria’03 JO11-1-Virtus JO11-1 11.30 Virtus JO11-3-Unitas’30 JO11-3 11.15 Virtus JO11-4-Boeimeer JO11-4 10.00 Unitas’30 JO11-11-Virtus JO11-5G 09.30 Virtus JO9-2-DVO’60 JO9-1 10.00 Zondag 4 december FC Bergen 1-Virtus 1 14.30 Zeelandia Middelb. 2-Virtus 2 11.30 Virtus 3-DSE 3 11.00 Virtus 4-Groen Wit 3 12.00 Virtus 5-DEVO 5 10.00 BSC VR3-Virtus VR1 12.00 Excelsior JO10-Virtus JO11-1 09.15

Talentenjacht bij Oranje-Blauw ‘14 HEIJNINGEN - Jij doet toch ook mee aan dé talentenjacht van 2016? Schrijf je snel in en laat je zang-, dans-, acteer- of muzikale kunsten zien tijdens Zwarte Piet Got Talent, op 3 december. De intocht start om 10.00 uur en Got Talent vanaf 10.30 uur in het Pestalozzihuis. Kies één van de volgende liedjes en maak hier een mooie act van! 1. Zie ginds komt de stoomboot, 2. Sinterklaas Kapoentje, 3. Sinterklaasje bonne, bonne, bonne, 4. Sinterklaasje kom maar binnen met he knecht,

DHV maakt in het laatste kwartier het verschil

5. Hoor de wind waait door de bomen, 6. Zwarte Piet ging uit fietsen. Inschrijven kan tot 1 december bij de Instuif: Yvon v. Nieuwenhuijzen, gerben_yvon@hetnet.n.l Uitslagen SC Welberg 1-Oranje Blauw’14 1 7-1 Oranje Blauw’14 za2-De Fendert 4 2-5 Beek Vooruit 13-Oranje Blauw’14 2 1-7 BSC 6-Oranje Blauw’14 3 8-1 HSC’28 VE1-Oranje Blauw’14 VE1 2-1 Oranje Blauw’14 VR1-WFB VR1 11-2 Noordhoek JO15-1-JO15-1G 4-2

JO11-1G-Seolto JO11-2G 3-2 JO7-1-De Schutters JO7-1 4-3 Programma zaterdag 3 december Oranje Blauw’14 za2-Prinsenland 4 14.30 HBSS VR1-Oranje Blauw’14 VR1 10.30 SC Gastel JO15-2-JO15-1G 10.30 Zondag 4 december Oranje Blauw’14 1-SAB 1 14.30 Oranje Blauw’14 2-Schijf 4 12.00 Oranje Blauw’14 3-Schijf 3 10.30 Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws altijd even op de website: www.oranjeblauw14.nl pAGINA 22

In de 1e helft wist de Fendert een aantal grote kansen niet te verzilveren. Kansen die deels ontstonden door snelle combinaties maar ook door slordigheden in de DHV defensie. De kans verhouding was in de 1e helft sterk in het voordeel van de Fendert. In drie gevallen redde doelman Paul Eland van DHV in extremis steeds weer de meubelen voor DHV want anders was de Fendert bij de rust met een voorsprong thee gaan drinken. Onmiddellijk na rust nam DHV de regie van de wedstrijd over en kreeg de Fendert nauwelijks nog kansen. Toch had Bart Kleinjan in de 68 min. de 1-0 op z’n schoen maar zijn inzet caramboleerde via de onderkant van de lat weer in het veld. DHV was echter nu de betere ploeg. De middenvelders creëerden positioneel meer ruimte en de Fendert had onvoldoende antwoord op de veranderde speelwijze. Ook Jordi Lokers nam meer initiatieven naar voren en hij was dan ook bij twee van de drie doelpunten betrokken. Op zijn assist kon Léon Hollemans in de 73 min. de 0-1 binnen tikken nadat DHV hiervoor een viertal grote kansen had laten liggen. Hierna werden Trésor, César

en Stephan gewisseld voor Jurre, Jeffrey en Dennis. Waren het beide doelmannen die met fraaie reddingen de ploegen lang van scoren wisten af te houden, toch moest de jeugdige talentvolle doelman van de Fendert Bryan Krijnen aan het eind van de wedstrijd capituleren voor de aanvalsgolven van DHV. Eerst na een vloeiende combinatie Jeffrey-Hawar-Elias (0-2) en niet veel later schoot Jordi Lokers op de lat waarna de hardwerkende Thomas van der Wal de rebound kon inschieten. (0-3). De Fendert kwam in het laatste kwartier een paar keer goed weg. Zo wist Bryan de doorgebroken Elias o.m. van scoren af te houden. Scheidsrechter van Rijn uit Oss leidde onopvallend deze sportieve derby. A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen WHS uit St. Annaland. Bij winst houdt DHV zicht op de 1e periode. Uitslagen zaterdag 26 november De Fendert 1-DHV 1 0-3 Wernhout JO17-1-DHV JO17-1 0-8 DHV JO15-1-Heerjansdam JO15-2 9-0 DHV JO11-1-Virtus JO11-5G 1-4 Steenbergen JO9-3-DHV JO9-1 12-0 Programma zaterdag 3 december 14.30 DHV 1-WHS 1 14.30 SC Welberg 2-DHV 2 11.00 RKsv RCD JO15-2-DHV JO15-1 9.30 DHV JO13-1-Be Ready JO13-1 11.15 Rillandia MO15-1-DHV MO15-1 Kijk voor meer info www.vvdhv.nl

Kogelvangers wint van koploper in bizarre slotfase WILLEMSTAD - Afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen Zwaluwe kon Kogelvangers zelden een vuist maken tegen de nummer 1 van de ranglijst. Twee enorme fouten van de bezoekers leverden de thuisploeg twee doelpunten en daarmee een zeer welkome overwinning op. Direct vanaf het begin werd Kogelvangers in een defensieve rol gedwongen maar de verdediging onder leiding van het centrale duo Daan Grootenboer en Luc Messer hield knap stand ondanks enkele bange momenten voor keeper Jop Joosten die zich in de twintigste minuut ook zelf onderscheidde door een kopbal van dichtbij met een stijlvolle duik klemvast te pakken. Zwaluwe bleef de bovenliggende partij en slechts heel af en toe kwamen de groen witten er uit. Een uitbraak van Cedric Opschoor over de linkerflank resulteerde in een strakke voorzet laag over de grond die echter door iedereen gemist werd. Dat de rust met 0-0 werd gehaald mocht een klein wonder heten. De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg maar Edgar van der Giesen wachtte net te lang met een schot te lossen toen hij daarvoor wel de kans kreeg. De druk van Zwaluwe nam steeds meer toe en sommige spelers van de thuisploeg begonnen al sporen van vermoeidheid te vertonen. Toen na balverlies van Kogelvangers op het middenveld Zwaluwe vrij eenvoudig de 0-1 binnen schoot, leek het verzet van Kogelvangers definitief gebroken. Met invallers Bob Nieuwdorp, Marc Gorter en Joost van der Ploeg probeerde trainer Erik van der Giesen nog een en ander te forceren maar dit leek weinig effect te sorteren totdat een kwartier voor tijd Cedric Opschoor uit een vrije trap de bal goed voor het doel bracht waar deze vervolgens door een speler van Zwaluwe zelf achter zijn eigen keeper in het doel werd gekopt. Zwaluwe zette nogmaals flink aan om de drie punten toch mee naar huis te kunnen nemen maar alle pogingen strandden op de verdedigers van de thuisploeg of verdwenen over of naast het doel. In blessuretijd had de keeper van Zwaluwe veel haast om een door hem onderschepte bal weer in het spel te brengen maar Marc Gorter liep toevallig in dezelfde baan als de doel-

man waardoor deze enigszins opgehouden werd. Nadat de keeper de bal alsnog bij een medespeler had bezorgd, gaf hij Gorter een schop na. Dit ontging scheidsrechter Van Heijen niet en hij gaf behalve rood aan de doelman van Zwaluwe ook een penalty aan Kogelvangers die vervolgens door Edgar van der Giesen keurig werd binnen geschoten. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd die, weliswaar tegen de verhouding in, met 2-1 door Kogelvangers werd gewonnen. Uitslagen senioren Donderdag 24 november MOC’17 VE3-Kogelvangers VE1 5-1 Zaterdag 26 november Kogelvangers 1-Zwaluwe 1 2-1 Seolto 4-Kogelvangers 2 0-0 Kogelvangers 3-Prinsenland 5 2-8 Uitslagen jeugd Zaterdag 26 november JO19-1-Steen JO19-1 0-4 JO17-1-Nieuw Lekkerland JO17-1 2-5 Prinsenland JO15-1-JO15-1 2-2 JO15-2-Klundert JO15-2 3-3 Virtus JO13-2-JO13-1 0-0 JO11-1-SJO FC De Westhoek JO11-1 5-1 SVC JO11-2-JO11-2 4-5 Klundert JO11-3-JO11-3 6-0 DSE JO10-1-JO10-1 2-2 JO9-1-Nieuw Borgvliet JO9-1 2-5 JO9-2-Victoria’03 JO9-3 5-1 JO9-3-SC Welberg JO9-2 5-3 Programma senioren Donderdag 1 december Kogelvangers VE1-Tholense Boys VE1 av.20.00u Zaterdag 3 december VVC’68 1-Kogelvangers 1 av.14.30u Pelikaan 5-Kogelvangers 2 av.15.00u ST TPO/VOV 2-Kogelvangers 3 av.14.30u Programma jeugd Zaterdag 3 december SC Kruisland JO19-1-JO19-1 av.14.30u SSW JO17-1-JO17-1 av.12.00u JO15-1-Dubbeldam JO15-2 av.12.30u JO15-2-Prinsenland JO15-3 av.11.00u Halsteren JO10-1-JO10-1 av.09.00u Victoria’03 JO9-3-JO9-2 av.09.00u JO9-3-Steenbergen JO9-3 av.09.00u beker


| FOTOGRAFIE: MAURICE VAN STEEN, PETER DIEPSTRATEN, NAC PR

02 DEC 2016 RAT VERLEGH STADION / 20.00 UUR BESTEL JE KAARTEN OP NACTICKETS.NL

INDOOR SKYDIVE ROOSENDAAL NIEUWE MOUWSPONSOR

NAC O19 OP KOP NA KNAPPE ZEGES Een team dat de laatste weken goed van zich doet spreken is NAC onder 19. De ploeg van Jefta Bresser staat momenteel bovenaan op de ranglijst en barst van het zelfvertrouwen. Het seizoen komt lekker op gang en de verwachtingen die vooraf aan het seizoen werden gesteld, worden langzamerhand allemaal overtroffen. Anderhalve week geleden werd directe concurrent Feyenoord onder 18 de das al omgedaan. In eigen huis won de ploeg van trainer Jefta Bresser met 3-1 en zo pakte het ook de koppositie. Een week later wachtte De Graafschap onder 19. Wederom een directe concurrent waar een overwinning belangrijk was voor het behoud van de eerste plaats.

In Doetinchem kregen de talenten van de Parel van het Zuiden een opgelegde kans om uit te lopen op nummer twee van de ranglijst, Almere City. Brabant United bleek zaterdagmiddag te sterk voor Almere. Met een 1-2 overwinning maakte NAC optimaal gebruik van de misstap van Almere City. Door de overwinning op De Graafschap heeft NAC nu 18 punten na 8 wedstrijden en daarmee de koppositie, met drie punten voorsprong op nummer twee Almere. Mocht NAC bij de eerste vier eindigen, dan stroomt het door naar de poule die uiteindelijk promotie op kan leveren.

Indoor Skydive Roosendaal is voor de rest van dit seizoen de mouwsponsor van NAC. Maandagavond bij de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport maakt het logo van het enige Indoor Skydive Centrum van Nederland zijn debuut op de mouw van het shirt van de Parel van het Zuiden. Robert Ros (Manager Marketing en Commerciële Zaken van Indoor Skydive Roosendaal) nam zondagmiddag in Zundert het eerste exemplaar van het shirt met het nieuwe logo in ontvangst. Dit uit handen van senior accountmanager Hans van der Ende en onze spelers Cyriel Dessers en Shane O’Neill. Indoor Skydive Roosendaal is al lange tijd als sponsor verbonden aan NAC. In 2017 viert de trouwe sponsor het 10-jarig bestaan en dat vonden zij een mooie aangelegenheid om de huidige samenwerking uit te breiden. Robert Ros van Indoor Skydive Roosendaal is erg blij

ALMERE CITY

“Met ons bedrijf waren wij al activatiesponsor bij NAC. In 2017 bestaan wij met ons bedrijf 10 jaar. Daar zijn wij trots op en we willen dit 10-jarig bestaan dan ook flink vieren. De uitbreiding van de samenwerking met NAC is daar een belangrijk onderdeel van. Wat is er nu mooier dan dit feestje te vieren met de supporters, spelers en businessleden van NAC. Aankomend jaar gaan we daarom allerlei speciale evenementen organiseren voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt. Denk hierbij aan teambuilding activiteiten voor de spelers van NAC, maar voornamelijk ook leuke dagen voor de hondstrouwe supporters en sponsors van de club. NAC leeft nog steeds enorm, op welk niveau de club ook acteert. Wij zijn dan ook zeer trots dat wij nu met ons logo op het shirt staan van de mooiste club van het land.”

02 DEC 2016

RAT VERLEGH STADION / 20.00 UUR

EEN

AV

ON

DV

OL

VER

RA

SS

ING

EN

!

NAC BREDA

met de nieuwe overeenkomst en de mogelijkheden die dit biedt:

CLUB VAN 1912 GRATIS ENTREE KAARTEN € 10 VIA www.nactickets.nl BESTEL JE KAARTEN OP NACTICKETS.NL

Almere City is een van de verrassingen van het huidige seizoen tot nu toe. De ploeg van Jack de Gier blinkt dit seizoen uit en nestelt zich tot dusver in de top van de Jupiler League, nadat eind vorig seizoen ook al een indrukwekkende eindsprint werd ingezet. Wederom een periodetitel is nog altijd haalbaar en de deelname aan de Jupiler Play-offs aan het einde van het seizoen ligt voor het oprapen.

Gezien het feit dat Almere geen grote historie heeft en nog nooit in de Eredivisie heeft gespeeld, is de onderlinge balans tussen NAC en Almere klein. In totaal kwamen beide ploegen maar drie keer tegen elkaar in actie. NAC was daarin de bovenliggende partij want de Parel van het Zuiden won twee keer. Eén keer eindigde een ontmoeting in een gelijkspel. Vorig seizoen wist NAC in Almere met 1-0 te winnen. In het Rat Verlegh Stadion werd het 1-1.


KERKELIJK NIEUWS

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

Mobiele Paardenpraktijk voor gemeente Moerdijk e.o. Erkende paardendierenartsen paardendierenartsen Erkende

Liesbeth de Kroon Aukje vande Sommeren Petra Jong

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Tel. 06-20360887

info@paardenpraktijkdekroon.nl

Handelsonderneming

www.paardenpraktijkdekroon.nl

R&s metalen Industrieweg 2C Zevenbergen

Inkoop van metalen

Tel. 0647028993

Jan Jochems Handel

en

JOANNES DE DOPER te Klundert De Maria-kapel is open op zaterdag van 10 tot 17u voor het aansteken van een kaarsje en gebed tot O.L.Vrouw. Geen spreekuur.

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Kerstbomen

VInGeLInG Liesbeth de Kroon noordschans 9 Aukje van Sommeren Klundert Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

BIJ ONZE KLANTEN IS HET MUISSTIL

0168 - 40 51 64

maandag t/m Vrijdag 10.00-17.30 - Zaterdag 10.00-17.00

SpEciAlE winTEr rolluiK AcTiE

€ 450,-

Prijsvoorbeeld

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

2000 x 2000

Elektrisch bediend (Somfy motor). Totaalprijs incl. montage en btw. Keuze uit verschillende standaard kleuren met afgeschuinde bak en ook ronde bak.

3

an Oers

timmer- en onderhoudsbedrijf

Eerste hulp bij solliciteren?

Dealer VEKA en K-Vision kunststof kozijnen Bergen op Zoom Tel.: 06 - 20 95 78 20 martienvanoers@ziggo.nl

Maak gratis een professioneel CV op www.brabantwerkt.nl

IMMANUELPAROCHIE 0168-323218, www.immanuel-parochie.eu Cluster west: kernen Fijnaart, Willemstad, Noordhoek en Klundert RK HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE kerk te Fijnaart e-mail: pkwest@immanuel-parochie.eu Donderdag 1 december 9.30u Eucharistieviering. Vrijdag 2 december 19.00u Weeksluiting Mauritshof Klundert. 19.00u Gebedsviering Noordhoek. Zondag 4 december 9.30u Tweede zondag Advent. Eucharistieviering. Samenzang o.l.v. W. Hommel. Celebrant P.d Rooij. Misdienaars Rina en Ineke. Lector Corry. Koster R. Vissers. Collectanten Y. Reuvers en R v/d Ham. Gebedsintenties: Collecte 1ste voor Caritas kerstattentie zieken in de parochie. 2de voor eigen kerk. Donderdag 8 december 9.30u Eucharistieviering.

3 KunSTSTof KoZijnEn 3 gEVElBETimmEringEn 3 rolluiKEn & ZonwEringEn 3 rEpArATiE rolluiKEn 3 houTEn KoZijnEn 3 VElux DAKrAmEn 3 DAKKApEllEn 3 KEuKEnmonTAgE 3 SchilDErwErK Vrijblijvend offertes na vakkundige meting en uitleg.

KERST BOOM ACTIE

Gratis

Cluster midden: Kern Zevenbergen RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergen e-mail: pkmidden@immanuel-parochie.eu Zondag 4 december 11.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Peter de Rooij. M.m.v: Bartholomeuskoor met Nederlandse gezangen. Na afloop gezamenlijk koffie drinken. Tweede collecte is een caritascollecte voor zieke en ouderen in de Immanuelparochie. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr Willem v. Fessem; Overl. fam. v. Fessem de Graaf; Mien Jaspers v. Dongen e.v. Gerard Jaspers; Janus en Liza Schrauwen-de Wit en Mieke Schrauwen. Cluster oost: kernen Zevenbergschen Hoek, Lage Zwaluwe, Moerdijk en Langeweg RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergschen Hoek e-mail: pkoost@immanuel-parochie.eu Zaterdag 3 december 14.45u Huwelijksviering van Thalitha v.d. Oest en Kevin Lambregts. Eucharistieviering met zang van `Oosterhoutse Nachtegalen`. Voorgangers pastores P. de Rooij en M. Bossers. Zondag 4 december 10.00u Peuter- en kleuterviering. 11.00u 2e zondag van de Advent Eucharistieviering met koor LZw. Voorganger pastor G. Dirven. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk.nl Zondag 4 december 09.30u Ds. Z. van Hijum 16.30u Ds. G. Zomer (Waardhuizen) GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 4 december 10.00u Ds G.C. Buijs. Tweede Adventzondag.

10.-

plantencheque

t.w.v. bij aankoop van een kerstboom vanaf 15.-

HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 4 december 10.00u Ds.A.Slingerland, 2e adv.jeugddienst 18.30u Ds.A.Tromp uit Krimpen a/d Ijssel

Bekijk de volledige actievoorwaarden op groenrijkprinsenbeek.nl

GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 4 december 2e Advent 10.00u en 16.30u ds. Jac. Griffioen, Nieuwleusen.

GroenRijk Schalk Prinsenbeek

Mastlanddreef 9 • 076-5439332 • groenrijkprinsenbeek.nl

PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX

Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: misintenties kunt u opgeven bij mw. K. van Gorp, 0165-318022, mw. I. Lambregts, 0165-317275 of op de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Misintenties aangeboden voor vrijdag verschijnen in de eerstvolgende Bode. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. Basiliek H.H. Agatha & Barbara: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165330502; fax 0165-330514; basiliek@ipv-oudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Woensdag 30 november 12.00u Basiliek, oecumenisch middaggebed. Donderdag 1 december 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 2 december 10.00u de Blomhof, viering. 10.00u Hellemonskapel, eucharistieviering, 1e vrijdag v.d. maand. Voorganger: pastor A. Schuerman. Intentie: Jac Rampaart. Zondag 4 december 11.00u Basiliek, eucharistieviering, 2e zondag v.d. Advent. Voorgangers: pastoor M. Prasing en diaken P. Hoefnagels. Intenties: overl. ouders Buijs-Perdaems; Jeanne Buys; Annie Buys; overl. ouders Cor en Lucy Verpalen-Teunissen en hun dochtertje Ceciel; Ad v. Beek e.v. Toos Vermeulen (jgt.); Jack Willemse; vader en moeder Dielemans-v.d. Klundert; Adrie Dielemans-Roos (jgt.). Lector: T. v. Dijk. Acolieten: Christ, Wouter, Lekisha. Koor: Chavarim. Dinsdag 6 december 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intentie: Cor Traats e.v. Jan v. As. Woensdag 7 december 12.00u Basiliek, oecumenisch middaggebed. Donderdag 8 december 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Dopeling: Op zondag 27 november is Annemarie Zwaak gedoopt. We wensen de familie van harte proficiat. Overleden: Op zaterdag 26 november hebben we afscheid genomen van Joop de Reus. We wensen de nabestaanden veel sterkte. Kindernevendienst: Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef, zij maken het mee en vertellen het mij. Vier J’s die samen de vijfde J verwachten, en de zesde J ben JIJ! Komen jullie, samen met de vier J’s, je voorbereiden op kerstfeest? Je bent van harte welkom bij de kindernevendienst tijdens de viering om 11.00u. Parochiereis: Op donderdag 8 december wordt om 20.00u in Cultureel Centrum Fidei et Arti een informatieavond gehouden over de parochiereis naar Rome en Assisi in oktober 2017. U bent vanaf 19.30u van harte welkom. Themaviering in de Advent: Op zondag 11 december zal het Dutch Christian Choir uit Roosendaal medewerking verlenen aan de eucharistieviering om 11.00u in de Basiliek. De viering wordt voorbereid door de werkgroep Diaconie en heeft als thema ‘Het licht van Jezus zien’. Na afloop van de viering is er gelegenheid om producten van de Wereldwinkel te kopen. Winkel en museum: De winkel en het museum v.d. Basiliek zijn dagelijks geopend v. 13.00u tot 16.00u en zijn bereikbaar via de kerk of het Doelpad. Mariakapel Standdaarbuiten: De kapel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 15.30u. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 4 december 10.00u De Dorpskerk Ds. F.C. de Ronde. 2e Adventszondag; Heilig Avondmaal. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 4 december 2e advent, 10.00u Koepelkerk Mw. J.G. Mooij, Hoogmade

VAN BEEK PRESENTEERT:

CITROËN BEDRIJFSWAGENSHOW LEET COMP AR RIJKLA

COMPLEET RIJKLAAR

COMP LE RIJKLA ET AR

0%

3 JAAR FINANCIAL LEASE TOT

VOORDEEL € 3.250 NU RIJKLAAR VOOR € 10.600

24 - 25 - 26 NOV. VAN BEEK BREDA

VOORDEEL € 3.650 NU RIJKLAAR VOOR € 14.250

1 - 2 - 3 DEC. VAN BEEK ROOSENDAAL

VOORDEEL € 5.000 NU RIJKLAAR VOOR € 15.890

8 - 9 - 10 DEC. VAN BEEK BERGEN OP ZOOM

Actie geldig tijdens showdagen. Het rentetarief is 0% bij een looptijd van 12, 24, 36 maanden. Drukfouten voorbehouden. © 11-16.

€ 5.000 VOORDEEL

15 - 16 - 17 DEC. VAN BEEK VLISSINGEN

CITROENVANBEEK.NL

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl PAGINA 24

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

e Veilig d re e k n do ? dagen in ! ig jd ti l te s Be

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817 www.verstijlenhekwerken.nl

Showroom ook zaterdagochtend geopend!


vacatures

Koninklijke Peitsman B.V. is met 11 filialen een sterk groeiende landelijke groothandel voor de woning- en projectinrichter. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. De organisatie heeft een vooraanstaande positie in de markt en onderscheidt zich onder andere door een kwalitatief breed en diep assortiment, gedreven en vakkundige medewerkers en een optimale service.

Voor onze vestiging in Breda zijn wij zijn op zoek naar een enthousiaste

MagazijnMeDeweRKeR De functie • Verzamelen en verzendklaar maken van goederen; • Controleren en opbergen van geleverde artikelen; • Laden en lossen van vrachtwagens. Uw acHteRgRonD • Je hebt minimaal een opleiding op VMBO-niveau; • Ervaring in een soortgelijke functie is een pre. Het aanBoD Een veelzijdige en afwisselende functie met mogelijkheden voor eigen initiatief. Dit alles in een prettige, informele werksfeer in een gezond en groeiend bedrijf. Uw Reactie Herken je je in het bovenstaande profiel? Schrijf of mail een brief met C.V. naar:

Wij zijn een totaal-installatiebedrijf gespecialiseerd in het aanleggen / onderhouden van C.V., gas- en waterinstallaties, elektra, sanitair, riolering, dakbedekking, zink- en koperwerken en levering / onderhoud witgoed.

ben jij de onderHoudsmonteur die Wij zoeken? Wat vragen wij: * Zelfstandig kunnen werken * Materiaalkennis / ervaring in het vak * Flexibele en collegiale instelling Wij bieden je een leuke afwisselende baan in een klein enthousiast team met veel eigen verantwoordelijkheid. Heb je interesse? Mail je CV dan naar info@installatiebedrijfklundert.nl

Wij laten u nooit in de kou staan!Vacatures bij jou in de buurt Zoek en vind lokale vacatures

Koninklijke Peitsman B.V. T.a.v. mevrouw J. Stolk, Boterdiep 56, 3077 AW Rotterdam, e-mail: jstolk@peitsman.nl

JANSEN Machinehandel b.v.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld sŽŽƌƵŝƚďƌĞŝĚŝŶŐǀĂŶŽŶƐƚĞĂŵnjŝũŶǁŝũŽƉnjŽĞŬŶĂĂƌ͗

ĞŶĞŶƚŚŽƵƐŝĂƐƚĞĂůůƌŽƵŶĚŵĞĚĞǁĞƌŬĞƌͬ ǀƌĂĐŚƚǁĂŐĞŶĐŚĂƵīĞƵƌ;ĨƵůůƟŵĞͿ ĞǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶǀĂŶĚĞĂůůƌŽƵŶĚŵĞĚĞǁĞƌŬĞƌͬǀƌĂĐŚƚǁĂŐĞŶĐŚĂƵīĞƵƌďĞƐƚĂĂŶŽŶĚĞƌ ĂŶĚĞƌĞƵŝƚŚĞƚůĂĚĞŶĞŶůŽƐƐĞŶ͕ŚĞƚ;ĚĞͿŵŽŶƚĞƌĞŶ͕ǀĞƌŚƵŝnjĞŶĞŶƐĐŚŽŽŶŵĂŬĞŶǀĂŶ ŵĞƚĂĂůďĞǁĞƌŬŝŶŐŵĂĐŚŝŶĞƐ͘DĂĂƌŽŽŬŚĞƚƚƌĂŶƐƉŽƌƚĞƌĞŶǀĂŶŵĂĐŚŝŶĞƐǀĂŶĞŶŶĂĂƌ ůŽĐĂƟĞƐŝŶďŝŶŶĞŶͲĞŶďƵŝƚĞŶůĂŶĚďĞŚŽƌĞŶƚŽƚĚĞĨƵŶĐƟĞ͘ ĞŶũŝũŝŶŚĞƚďĞnjŝƚǀĂŶ͗ ͲdĞĐŚŶŝƐĐŚŝŶnjŝĐŚƚ;ǀĞƌĞŝƐƚĞͿ ͲƌŝũďĞǁŝũƐŵĞƚĐŽĚĞϵϱ Ͳ,ĞŌƌƵĐŬĐĞƌƟĮĐĂĂƚ;ƉƌĠͿ Ͳs;ƉƌĠͿ ͲƌǀĂƌŝŶŐŵĞƚŚĞƚǁĞƌŬĞŶŵĞƚĞĞŶďŽǀĞŶůŽŽƉŬƌĂĂŶ ĞŶũŝũĚĞŐĞŶĞĚŝĞǀŽůĚŽĞƚĂĂŶďŽǀĞŶƐƚĂĂŶĚĞĞŝƐĞŶ͍ĞŶũĞŶŝĞƚďĂŶŐŽŵǀƵŝůĞŚĂŶĚĞŶƚĞ ŬƌŝũŐĞŶ͍<ƵŶũĞnjŽǁĞůnjĞůĨƐƚĂŶĚŝŐǁĞƌŬĞŶĂůƐŽŽŬŝŶƚĞĂŵǀĞƌďĂŶĚ͍ĞŶũĞďĞƌĞŝĚŽŵĂĨĞŶ ƚŽĞǀŽŽƌĞĞŶŬůƵƐŶĂĂƌŚĞƚďƵŝƚĞŶůĂŶĚƚĞŐĂĂŶ͍ ^ŽůůŝĐŝƚĞĞƌĚĂŶǀŽŽƌϯϬĚĞĐĞŵďĞƌĚŽŽƌŵŝĚĚĞůǀĂŶĞĞŶďƌŝĞĨŽĨĞͲŵĂŝůŵĞƚĐǀ͘ :ĂŶƐĞŶDĂĐŚŝŶĞŚĂŶĚĞůď͘ǀ͘ d͘Ă͘ǀ͘WĞƌƐŽŶĞĞůƐnjĂŬĞŶ ƌĞĚĂƐĞǁĞŐϮϭϬ ϰϴϳϯ>ƩĞŶͲ>ĞƵƌ ͲŵĂŝů͗ŝŶĨŽΛũĂŶƐĞŶŵĂĐŚŝŶĞŚĂŶĚĞů͘ŶůŵĞƚĂůƐŽŶĚĞƌǁĞƌƉ͗WĞƌƐŽŶĞĞůƐnjĂŬĞŶ ĐƋƵŝƐŝƟĞŽƉĚĞnjĞĂĚǀĞƌƚĞŶƟĞǁŽƌĚƚŶŝĞƚŽƉƉƌŝũƐŐĞƐƚĞůĚ͊

Bredaseweg 210 4873 LA Etten-Leur NL Tel: +31 (0)76 501 57 50

info@jansenmachinehandel.nl www.jansenmachinehandel.nl

Hilkhuysen Dak Techniek Dakbedekkingen - Dakisolatie Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zoeken wij met spoed

een ervaren

DakDekker

Wij zijn een klein enthousiast bedrijf en zoeken iemand die nauwkeurig werkt en flexibel is. Ons werkterrein is vnl. de regio West-Brabant. Wij bieden: Wij vragen:

H.D.T.

Campagneweg 11u 4761 RM Zevenbergen

goede salariëring en een fijne werksfeer collegiale en klantvriendelijke instelling, in bezit van rijbewijs en VCA certificaat

Bel voor inlichtingen: tel. 0168 - 328259 mob. 06-53833854
www.internetbode.nl

Wil jij met jouw artikel meer dan een half miljoen lezers bereiken? Weekblad de Bode is hét huis-aan-huisblad in de regio West-Brabant en Midden-Zeeland. Wekelijks brengen wij het lokale nieuws tot aan de deurmat. Daarnaast is de Bode actief op internet met www.internetbode.nl en via sociale mediakanalen. Ook verzorgen wij het nieuws op diverse regiokanalen op Nu.nl. Om ons team te versterken zoeken wij een:

Stagiair journalistiek/communicatie De functie: Als stagiair op de redactie word je ingezet voor het schrijven van artikelen voor de kranten, speciale uitgaven en voor de Internetbode. Je mag regelmatig op pad voor het houden van interviews en/of het maken van verslagen. De redactie bestaat uit een klein gezellig team van ervaren redacteuren met passie voor het lokale nieuws. In je stage is volop ruimte voor ontwikkeling en wordt eigen initiatief op prijs gesteld.

Uitgeverij de Bode geeft de volgende weekbladen uit in

Maak gratis een zoekprofiel aan op www.brabantwerkt.nl

West-Brabant en Midden-Zeeland:

Thoolse Bode Bergen op Zoomse Bode Roosendaalse Bode Moerdijkse Bode Reimerswaalse & Kapelse Bode Bevelandse Bode

Je profiel: - Opleiding journalistiek/communicatie of aanverwante opleiding - Een vlotte pen - Crossmediaal kunnen werken - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken

Middelburgse & Veerse Bode

Wij bieden: - Een uitdagende stageplek met veel mogelijkheden - Werken in een gezellig redactieteam - Begeleiding van ervaren redacteuren - Een stagevergoeding

Halderbergse Bode Je bent

De standplaats van je stage is het hoofdkantoor in Zundert. De redactie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem voor meer informatie contact op met Monique Jansen via tel. 076-5998111 of stuur je motivatie en CV meteen door naar m.jansen@internetbode.nl Reageren kan tot 19 december.

Steenbergse Bode

Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Ontvang vacatures die jij zoekt!

Vlissingse Bode Woensdrechtse Bode

Ter versterking van onze R&D Ter TEAM versterking zoeken wij van een onze R&D TEAM zoeken wij een Ter versterking van onze groeiende organisatie zoeken wij

Productontwikkelaar Pro M/V Operators

Bredase Bode

in de functie van operator ben je zelfstandig en als onderdeel van het team bezig om dagelijks het productieproces in veilige en goede banen te leiden. Daaronder valt: het aanin teamverband verantwoordelijk voor de ontwikkeling van chemische producten voor de en afvoeren van grondstoffen, het verwerken van alle relevante productiegegevens in het behandeling van metaaloppervlaktes. behandeling Je hebt van oogmetaaloppervlaktes. voor de trends in deJe branche hebt oog envoor je houdt de trends in Etten-Leurse Bode systeem, het bedienen van procesinstallaties, het signaleren van storingen en het oplossen rekening met wet- en regelgeving. rekening Je werkzaamheden met wetomvatten onderzoek naar nieuwe van kleine storingen. Zundertse Bode

formuleringen, testen van applicatie eigenschappen en het opschalen naar productie.

Rucphense Bode

Functie-eisen: Functie-eisen: • Basisveiligheid VCA, heftruckcertificaat, Operator basis is een pré; • Naast je flinke dosis enthousiasme, ben je een echte teamplayer met een hands on mentaBergen op Zoomse Bode (Weekend) liteit!  Minimaal Bachelor chemie / chemische  Minimaal technologie Bachelor chemie (HLO, HBO / chemische of Universiteit). technologie • Ben je accuraat, heb je voldoende discipline en een uitstekende beheersing van de NederRoosendaalse Bode (Weekend)  Affiniteit voor: coatingtechnologie,  Affiniteit polymeren voor:en/of coatingtechnologie, corrosiechemie.polymeren en/of corrosiechemie. landse taal, reageer dan snel. Als je reeds ervaring hebt met het werken in een productie Sociaal(Weekend) en communicatief vaardig.  Sociaal en communicatief vaardig. Etten-Leurse Bode omgeving en kennis hebt van chemie geldt dat als een pré.

Functie-eisen:

 Flexibel, stressbestendig en praktisch  Flexibel, ingesteld. stressbestendig en praktisch ingesteld.  Individueel alsmede in teamverband  de Individueel kunnen alsmede werken. in teamverband kunneniswerken. Ontbreken juiste papieren? Voor gemotiveerde medewerkers er altijd de mogelijkheid om het operator scholingstraject intern te doorlopen!

Wat bieden wij: Wat bieden wij: bieden wij:  Functie met ruimte voorWat eigen inbreng. Functie met ruimte voor eigen inbreng. • Een leuke afwisselende fulltime baan met mogelijkheid tot 2-ploegendiensten;  Werken in een no-nonsense werkklimaat.  Werken in een no-nonsense werkklimaat. • Veel vrijheid en zelfstandigheid;  Goede studiefaciliteiten.  Goede studiefaciliteiten. • Prettig no-nonsense werkklimaat;  Marktconforme salariëring.  Marktconforme salariëring. • Voldoende ontwikkelmogelijkheden; Ter versterking van onze R&D TEAM zoeken wij een • Je gaat deel uitmaken van een enthousiast, informeel en gedreven team dat elkaar onder-

Dienstverband: Dienstverband: steunt om gezamenlijk tot een optimaal resultaat te komen; • Goede studiefaciliteiten;  Fulltime.  Fulltime. • Marktconforme salariëringgeschiktheid en goede secundaire  Bij gebleken geschiktheid vaste aanstelling. Bij gebleken vastearbeidsvoorwaarden. aanstelling.

Pro

Dienstverband:

Het bedrijf Het bedrijf Fulltime AD Productions B.V. is een onafhankelijke AD Productions onderneming B.V. is een die uniek is door de combinatie van: metaaloppervlaktes. Je hebt oog kwaliteits-, voor trends in Ook&zijn wij op naar een  Uitgebreide productie- en laboratoriumfaciliteiten  behandeling Uitgebreidevan productie(QC en R&D) laboratoriumfaciliteiten diezoek aan de laatste (QCde & R&D) rekening met wetveiligheids- en milieunormen voldoen. veiligheidsen milieunormen voldoen.  BRZO bedrijf met hieraan gekoppeld  BRZO een bedrijf veiligheidsrapportage met hieraan gekoppeld verplichting. een veiligheidsrapportage verplichting.  Actief in de chemische procesindustrie,  met moderne procestanks, batches vanaf 1.000 tot Functie-eisen: 30.000 liter. 30.000 liter. Je bent inUitgebreide teamverband verantwoordelijk voorplaats de productiecontrole chemische  Uitgebreide chemische kennis,  waarbij het milieu chemische een centrale kennis, waarbij inneemt. het milieuvan een centraleproducplaats inneemt. ten,van o.a. voor de behandeling van metaaloppervlaktes. hebt voor de trends in de onze  Het blenden en ontwikkelen  Het recepturen blenden in en samenwerking ontwikkelen met recepturen onze Je relaties. inoog samenwerking met Minimaal Bachelor chemievan / chemische technologie branche en je houdt rekening met wet- en regelgeving.  Affiniteit voor: coatingtechnologie, polymeren en/of corrosiechemie. AD Productions B.V. biedt haar relaties AD Productions B.V. door biedthaar chemische  meerwaarde Sociaal en communicatief vaardig. creativiteit te koppelen Functie-eisen: aan productontwikkeling en distributie aan productontwikkeling mogelijkheden. en distributie mogelijkheden.  Flexibel, stressbestendig en praktisch ingesteld. • Minimaal laboratorium opleiding chemie of gelijkwaardige opleiding (MBO of HBO);  Individueel in teamverband • Bereidheid tot het volgenalsmede van specifieke opleidingen; kunnen werken. Interesse Interesse • Affiniteit met chemie; • Sociaal en bieden communicatief Wat wij: jevaardig; Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of herken jezelf in bovengeschetst profiel, dan nodigen • Flexibel, stressbestendig en praktisch Functie ruimte vooringesteld; eigen inbreng. we je van harte uit om te reageren. we je van hartemet uit om te reageren. • Individueel alsmede in teamverband kunnen werken.  Werken in een no-nonsense werkklimaat.  Productions Goede studiefaciliteiten. Schriftelijke sollicitaties richten Wat aanbieden AD B.V. Markweg Zuid 27, 4794 SN HEIJNINGEN wij:  Marktconforme salariëring. • Leuke afwisselende baan met ruimte voor eigen inbreng; t.a.v. Levina Blijdorp of mail naar: t.a.v. l.blijdorp@adinternationalbv.com Levina Blijdorp of mail naar: l.blijdorp@adinternationalbv.com

Analist Quality Control

• Werken in een prettig no-nonsense werkklimaat; Dienstverband: • Goede studiefaciliteiten; • Marktconforme salariëring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;  Fulltime. • Mogelijkheid op termijngeschiktheid door te stromen binnen onze organisatie.  Bij om gebleken vaste aanstelling.

Kijk tevens ook eens op onze website Kijk tevens www.adinternationalbv.com ook eens op onze website www.adinternationalbv.com Dienstverband: Het bedrijf • Fulltime; AD Productions B.V.vaste is een • Bij gebleken geschiktheid aanstelling.

Uitgebreide productie- en laboratoriumfaciliteiten (QC & R&D) veiligheids- en milieunormen voldoen. Het bedrijf  BRZO bedrijf met hieraan gekoppeld een veiligheidsrapportage verplichting. AD Productions B.V. is een onafhankelijke onderneming die uniek is door de combinatie van:  • Uitgebreide productie30.000 liter. en laboratoriumfaciliteiten (QC & R&D) die aan de laatste kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen voldoen.  Uitgebreide chemische kennis, waarbij het milieu een centrale plaats inneemt. • Kennis en expertise op het gebied van chemische oppervlaktebehandeling.  Het blenden en ontwikkelen van recepturen in samenwerking met onze • BRZO bedrijf met hieraan gekoppeld een veiligheidsrapportage verplichting. 

• ISO 9001 / ISO 14001 gecertificeerd. AD Productions B.V. biedt • Actief in de chemische procesindustrie, met moderne procestanks, batches vanaf 1.000 tot aan productontwikkeling en distributie mogelijkheden. 30.000 liter. • Uitgebreide chemische kennis, waarbij het milieu een centrale plaats inneemt. • Het blenden en ontwikkelen van recepturen in samenwerking met onze relaties. Interesse

AD Productions B.V. biedt haar relaties meerwaarde door haar chemische creativiteit te kopwe aan je van harte uit om te pelen productontwikkeling enreageren. distributiemogelijkheden. Interesse Ben je opLevina zoek naar een nieuwe uitdaging herken je jezelf in bovengeschetst profiel, dan t.a.v. Blijdorp of mail naar:ofl.blijdorp@adinternationalbv.com nodigen we je van harte uit om te reageren. Indien je naar aanleiding van de vacature vragen hebt, kun je telefonisch contact opnemen met Levina Blijdorp 0167-526979. Sollicitaties richten aan AD International B.V. Markweg Zuid 27, 4794 SN HEIJNINGEN t.a.v. Levina blijdorp of mail naar: l.blijdorp@adinternationalbv.com.

Kijk tevens ook eens op onze website www.adinternationalbv.com

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

AD internAtionAl bv - mArkweg zuiD 27 4794 Sn Heijningen - tHe netHerlAnDS t. 0031 (0)167 526900 - F. 0031 (0)167 526969 www.ADinternAtionAlbv.com


vacatures

BRIDGE BRIDGECLUB WILLEMSTAD Uitslag 17 november, Lijn A: 1. Nel Jonkers-Jan Sonneveld 71,25; 2. Frieda MaagdenbergManda Kaptein 60,42; 3. Diny Bouwens-Addie Schouls 56,25; 4. Martin Koole-Anita Koole 53,33; 5. Jacques Bogerd-Bert de Lint 52,50. Lijn B: 1. Ine de Pender-Ria Stamkot 57,29; 2. Piet Breure-Veronica v. Nieuwenhuyzen 55,42; 3. Mart vd Merbel-Jan Timmers 55,21; 4. Bram Huitkar-Nel Breure 54,69; 5. Magda Weaver-Cor v. Veelen 54,69. Lijn C: 1. Corrie Maat-Bert Maat 64,03; 2. Adje Knook-Coby Knook 56,25; 3. Jan Hamers-Toon Reijnders 54,44; 4. Nelleke v Zuilichem-Ineke v Hullenaar 52,08; 5. Frans Berghout-Klaas v Exel 51,39. Uitslag 24 november, Lijn A: 1. Lenneke Braber-Wil v.d. Weele 60,25, 2. Diny Bouwens-Addie Schouls 58,08, 3. Dirk Polak-Jan Timmers 55,08, 4. Frieda Maagdenberg-Manda Kaptein 52,50, 5. Tonny van Dis-Cees Brouwers 50,50. Lijn B: 1. Tineke Vis-Corrie Voet 60,42, 2. Bram Huitkar-Nel Breure 60,00, 3. Magda Weaver-Cor van Veelen 58,33, 4. Piet Breure-Veronica v Nieuwenhuyzen 57,81, 5. Graeme Reijnders-Hans Riethoff 53,13. Lijn C: 1. Jan Hamers-Nel Keuter 67,85, 2. Nelleke v. Zuilichem-Corrie Vet 55,76, 3. Frans Berghout-Klaas v. Exel 54,38, 4. Herman Groeneveld-Bert v. Brouwershaven 51,88, 5. Adje Knook-Coby Knook 47,83. BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag maandag 21 november, A-lijn: 1. Jan Timmers-Ernst Verwer 69,58%; 2. Els Kamp-Bert Maat 60,42%; 3. Martha en Piet Berghout 58,33%; 4. John Groen-Addie Schouls 52,50%; 5. Tineke Vis-Corrie Voet 49,17%. B-lijn: 1. Ab Bienefelt-Ad v.d. Boon 61,11%; 2. Willy Timmers-Nelleke v. Zuilichem 60,42%; 3. Bert de Kok-Bert de Lint 58,33%; 4. Piet Breure-Bram Huitkar 56,25%; 5. Teunie en Wim Boelhouwers 54,86%. C-lijn: 1. Marianne de Jong-Corrie Maat 59,58%; 2. Nel Keuter-Gerard Reuvers 57,92%; 3. Corrie en Jan Nieuwenhuizen 56,25%; 4. Joke den Engelse-Veronica v. Nieuwenhuyzen 55,83%; 5. Joke Machielse-Lia Maat 52,08%. Gedegradeerd naar B-lijn: Ger Laheij-Toon Reijnders, Pex Rijnberk-Henk Stam, Tineke Vis-Corrie Voet. Naar C-lijn: Hedy Groeneveld-Christine v. Huisstede, Nel Magielse-Jeanne v. Putten, Willy Timmers-Nelleke v. Zuilichem. Gepromoveerd naar B-lijn: Corrie en Jan Nieuwenhuizen, Marianne de Jong-Corrie Maat, Joke MagielseLia Maat. Naar A-lijn: Annie v. Gils-Jenke de Lint, Bert de Kok-Bert de Lint, Gerry v.d. BoonMaarten Schouls. SENIORBRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 23 november: 1. Nel Keuter-Klaas v. Exel 71.53%; 2. Ellen Bilstra-Marcia Erkamps 63.89%; 3. Nel Verhagen-Lex Doff 59.38%; 4. Julia de Hoog-Kors v. Beem 58.33%; 5. Piet Verhoeven-Veronica v. Nieuwenhuyzen 54.51%; 5. Arie vd Linden-Tonny Frijters 54.51%; 7. Nel den Engelse-Graveland-Tanna Dane 52.43%; 8. Herman Groeneveld-Coby Knook 46.88%; 9. Thilly Lussenburg-Jacqueline Graafmans 43.75%; 10. Sjaan Oele-Bert v. Brouwershaven 42.36%; 11. Ad Knook-Cees v. Meel 41.67%; 12. Jo Dane-Groenenberg-Gerard Knook 41.32%; 13. Janny Punt-Jaap Punt 35.76%; 14. Jan v. Schendel-Miet v. Meel 33.68%. BRIDGECLUB KLUNDERT Uitslag maandag 21 november, A-Lijn: 1. Gerda Vermeulen-Anneke Viergever 60,97%; 2. Adri Mol-Paul Scahmpers 57,92%; 3. Pia v. Drimmelen-Doortje Goedemondt 54,17%; 4. Tanny Pars-Ine Oranje 51,39%; 5. Herman Groeneveld-Cees Brouwers 50,00%; 6. Conny Gerrits-Janny Verhoeven 49,31%; 7. Riet en Ton Damen 47,22%; 8. Nelly v. Vugt-Truus v. Neste 42,78%. B-Lijn: 1. Toos Damen-Theo Roos 65,63%; 2. Ine Asselbergs-Ineke v. Wouwe 55,63%; 3. Els Visser-Corrie v. Brecht 51,25%; 4. Riet Bol-Adrie den Engelse 48,54%; 5. Tonny Vreugdenhil-Coby v.d. Hil 44,79%; 6. Wim Broeders-Arnold v. Schendel 43,75%; 7. Adje Tielen-Ria v. Leusden 40,42%. ZBC ZEVENBERGSE BRIDGECLUB Maandagavond 21 november, A-Lijn: 1. Marry Groote-Anneke Konings 55,83%, 2. Jan v. Gorp-Peter Rosendaal 54,58%, 3. Carel Frerichs-Addy Frerichs 54,17%, 4. Toos Ermers-Sylvia Stoffels 52,78%, 5. Marion Dingley-Richard Dingley 50,97%. B-Lijn: 1. Hans Matthee-Henk Voorwinde 64,24%, 2. Gerda Ideler-Lies Triesscheijn 62,5%, 3. Anke de Grund-Friedje Kock 58,68%, 4. Rob Reek-Lauran Verhoeven 53,82%, 4. Ad Neelen-Riet Schrauwen 53,82%. CLijn: 1. Loe van ‘t Westende-Tonny van ‘t Westende 62,85%, 2. Lyda v. Leeuwen-Theo v.d. Louw 58,61%, 3. Bert Bovens-Renate Bovens 58,33%, 4. Piet Blom-Trees Haans 55,97%, 5. Rosetta v. Bastelaere-Bep Lagerwerf 52,08%. Dinsdagavond 22 november, A-Lijn: 1. Addie Schouls-Tonnie Zijlmans 64,17%, 2. Wim de Kok-Frank de Rave 60,83%, 3. Anneke v. Dorst-Berna de Kok 60%, 4. Jan den Biggelaar-Joke Francois 52,08%, 5. Ruud de Vrijer-Wieneke Wijnants 51,67%. B-Lijn: 1. Ton Weevers-Adje Weevers 62,85%, 2. Bram HeijblomJosé Lamers 62,5%, 3. Elly Kielman-Corrie Rodi 58,33%, 4. Toon v. Gurp-Ria v. Gurp 55,21%, 5. Joke Lunenburg-Rosa Wiessner 53,82%. C-Lijn: gezocht harde werkers 1. Daan Vermué-Corrie Vermué 62,92%, 2. Jos Beursvoor Cafetaria klundert kens-Ad Stofmeel 62,08%, 30 Rieke de Kort-Ria Luijkx • fulltimer 57,5%, 4. Kitty Aalbers• parttimer voor vrijdag (ook in de ochtend) Ria Jonker 56,25%. 5. Din eventuele andere werktijd bespreekbaar v. Beers-Netty v. Beers 55,83%. Afmelden tot 2 uur Tel 0168 32 18 39 / 06 30 16 88 87 voor aanvang.

Witac’89 in de zorgen WILLEMSTAD - De senioren van tafeltennisvereniging Witac’89, konden niet tot winst komen. De vooruitzichten voor team 1 en 2 zijn niet rooskleurig. Jeugdteam 1 boekte een fraaie overwinning. De laatste kans voor het 1e team om directe degradatie te ontlopen is teniet gedaan, door een 5-5 gelijkspel tegen mededegradatiekandidaat Smash’76 4 in Sint-Annaland. Na een wat stroef begin, kwam Rinus Huybregts steeds beter in zijn ritme en won al zijn partijen. Invaller Cor Bom won ééenmaal en samen met Rinus het belangrijke dubbelspel. Team 2 moet vrezen voor een degradatiewedstrijd op 9 december na het 6-4 verlies van Het Markiezaat 5 in Bergen op Zoom. Arthur Baalman won, zij het met enige moeite, alle wedstrijden. Martien Fransen won 1 maal. Tegen promotiekandidaat Kapelle 4 verloor

team 3, met Janny en Ies de Hollander en Michel Wessels kansloos met 10-0. Jeugd Het 1e jeugdteam draait goed mee in juniorenklasse 3B en won uitspelend overtuigend met 1-9 van Return Oss 1. Justin Stierman won gemakkelijk zijn partijen, Luc Roodenburg herstelde zich goed door na een 2-0 game achterstand alsnog te zegevieren en daarna 2 maal gemakkelijk won. Yoran van der Zwaag boekte 2 overwinningen. Het dubbel werd na een spannende strijd door Justin en Luc gewonnen. In ‘s-Hertogenbosch verloor team 2 van kampioenskandidaat Never Despair 3 met 9-1. De eer werd gered door Maik Maliepaard, door een mooie overwinning op zijn sterke tegenstander. Vooral in haar 1e partij bood Jenniffer Marijnissen goed tegenstand, maar verloor toch. Ook Desiré Voet kon niet winnen.

Verlies na twee gewonnen wedstrijden

ELKV/Zevenbergen Korfbal ZEVENBERGEN - Na eerder al twee wedstrijden gewonnen te hebben ging ELKV/Zevenbergen vol goede moed op bezoek bij ‘t Caproen. Het werd een spannende strijd die tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd eigenlijk goed gelijk op ging. Bij de rust stond dan ook een 7-7 stand op het bord. De tweede helft gaf een zelfde beeld maar met nog 15 minuten te spelen bleek ‘t Caproen de langste adem te hebben. Ze wisten dan ook de wedstrijd met 13-9 te winnen. Jammer maar dat hoort er ook bij. Doelpunten van ELKV/Zevenbergen kwamen van: Bart Wijne viermaal en Cecile Brand, Martijn Mandemakers, Silvia Tetering, Susan Maarel en Herman Hanemaaijer elk eenmaal. ELKV/Zevenbergen B1 moest in Etten-Leur aantreden tegen de B1 van Stormvogels uit West Kapelle. Al in de eerste minuten kwam ELKV/Zevenbergen op 1-0 door een mooi ver schot van Eric. Hierna moesten we lang wachten tot er weer een punt viel want beide teams waren in die periode verdedigend sterk. De ruststand was 1-1. In het begin van de 2e helft ging het gelijk op en werd er om en om gescoord. Toch kon ELKV/Zevenbergen niet voorkomen dat de punten meegingen naar het verre West Kapelle. De eindstand was 3-6. Doelpunten van ELKV/Zevenbergen kwamen van de hand van Gijs tweemaal en Eric eenmaal. Uitslagen ELKV/Zevenbergen E2-ADO E3 3-7 Terda C1-ELKV/Zevenbergen C1 7-5 ELKV/Zevenbergen B1-Stormvogels 3-6 Terda 1-ELKV/Zevenbergen 3 27-2 DKB A2-ELKV/Zevenbergen A1 4-13 t Caproen 1-ELKV/Zevenbergen 1 13- 9 KVK C2-ELKV/Zevenbergen C2 5-2 ACKC 4-ELKV/Zevenbergen 2 9-6 Eyckelkorf/Omhoog Dames 1-ELKV/Zevenbergen Dames 1 15-10 Programma Zaterdag 3 december HKC(Ha) E4-ELKV/Zev.bergen E1 av09.00u ELKV/Zevenbergen D1-ADO D3 av09.00u Turfschip Etten-Leur ELKV/Zevenbergen C2-Scheldevogels C1 av10.00u Turfschip Etten-Leur ELKV/Zevenbergen C1-Dordrecht C1 av11.00u Turfschip PaGINa 27Ontvang vacatures die jij zoekt! Maak gratis een zoekprofiel aan op www.brabantwerkt.nl

Wij zijn per direct op zoek naar een

InterIeurverzorger m/v te moerdIjk

De werktijden zijn dAgeLIjkS Van 16:00 uur tot 18:00 uur Heeft u ervaring, bent u gemotiveerd, representatief en een teamplayer dan zijn wij naar u op zoek. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Elly 06-27015997 of vul het sollicitatieformulier in op www.schoonkantoor.nl Etten-Leur DSO(K) B2-ELKV/Zevenbergen B1 av12.00u ELKV/Zevenbergen 3-Stormvogels(W) 3 av13.10u De Borgh Zevenbergen ELKV/Zevenbergen 1-Luctor 1 av14.20u De Borgh Zevenbergen Zondag 4 december ELKV/Zevenbergen Da 1 - Korloo Da 1 av.10.45u Turfschip Etten-Leur De thuiswedstrijden worden zowel in Etten-Leur als in Zevenbergen gespeeld. De jeugd blijft in Etten-Leur en de meeste senioren wedstrijden spelen we in Zevenbergen. Kom eens kijken naar een van deze wedstrijden.


best of electronics!

D N O V A S E AP K J Euronics bij

•TV•AUDIO•VIDEO•COMPUTER•TABLET•TELECOM•MOBIEL•ACCESSOIRES •WASSEN•KOELEN•KOKEN•INBOUW•PERSONALCARE•HUISHOUD-ELECTRO

WIJ HEBBEN AL EEN SAMSUNG WASMACHINE VANAF 399,-

VULGEWICHT 7 KG 1400 TOEREN

SMART TV

KLASSE A+++

PROFITEER T/M 4 DECEMBER

KLASSE A+

TOT 500,VOORDEEL

€50 RETOUR

ADDWASH: EENVOUDIG KLEDING TOEVOEGEN TIJDENS HET WASSEN

ADDWASH WASMACHINE WW70K4420YW

OP ACTIEMODELLEN 40 inch

499,-

MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL DIE HEERLIJKE SNACKS OF MAALTIJDEN KLAARMAAKT

LED-TV

549,-

*

Capaciteit 7 kg. Digital Inverter Motor met 10 jaar garantie. Verwijdert de meest hardnekkige vlekken met Bubble Soak. Diamond Drum-trommel: krachtige, maar behoedzame wasresultaten. * Prijs is na 50,- retour via Samsung.

101 cm

629,-

400 Hz

499,-

SMART LED TV UE40K5670

101 cm Full-HD LED televisie. Quad Core Processor: razendsnelle bediening. CI+ gecertificeerd. Ingebouwde WiFi. 4 HDMI en 3 USB aansluitingen. Energieklasse A+.

SIMLOCKVRIJ EXTRA LANG SNOER

GLASHELDER SUPER AMOLED-SCHERM

BLUETOOTH

219,84,

95

69,-

CONTACTGRILL SW854D MULTISNACK

Geschikt om snel en makkelijk tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s te maken. Platen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en zijn vaatwasmachinebestendig..

199,-*

STOFZUIGER BGL 8440 INGENIUS

QuattroPower System: uitstekend schoonmaakresultaat bij laag energieverbruik. Stevige textiel zuigslang. PureAir hygiëne filter: Voor schone en gefilterde uitblaaslucht.

* Prijs is na 20,- retour via Bosch, actie loopt t/m 08-01-2017.

49,95

39,-

DRAADLOZE HOOFDTELEFOON SHB3060BK/00

Werkt draadloos via Bluetooth. Deze lichtgewicht koptelefoon neemt u eenvoudig mee door het opvouwbare ontwerp.

189,-

139,-

SMARTPHONE GALAXY J1 2016 Z/W

4,5 inch Amoled touchscreen. 2 megapixel camera achter 5 megapixel camera voor. Ondersteuning voor 4G-internet. 8 GB opslaggeheugen.

Vobis Computers: de toonaangevende leverancier van hoogwaardige computer- en randapparatuur.

ESPRESSOMACHINE AUTENTICA ETAM 29.510.SB

Volautomatische koffiemachine. Instelbare waterhoeveelheid. Instelbare maalgraad. 1,4 Liter waterreservoir. Stoompijpje. Uitneembare compacte zetgroep.

GRATIS VERWENPAKKET

shop-in-shop

SNELLE 128 GB SSD

• 2 dubbelwandige cappuccino glazen • 1 blik illy espressobonen • Italiaanse Cantuccini koekjes.

15,6 INCH

489,-

399,REPARATIE VAN ALLE APPARATUUR, OOK ALS DEZE NIET BIJ ONS GEKOCHT IS!

NU

IDEAPAD 110-15IBR 80T7004EMH

15.6 “ 1366x768 scherm. Intel Celeron N3060. 4GB werkgeheugen. Intel HD Graphics 400. 802.11 b/g/n. Bluetooth. HD webcam. Windows 10. 1 x USB 3.0 en 1 x USB 2.0. 1 x HDMI. USB 2.0 DRAADLOOS

LANGE ACCUDUUR VAN MAXIMAAL 10 UUR

5 JAAR GARANTIE

KLASSE A+

349,-

LAPTOP

CAMERA VOOR EN ACHTER

VOLLEDIG INTEGREERBAAR

Ook voor inbouw en installatie bent u bij ons aan het juiste adres

699,-

MIJN INBOUW SPECIALIST

549,-

INBOUW VAATWASSER IVW 6016 A 12 couverts. 5 Programma’s. Uitgestelde starttijd. In hoogte verstelbare bovenkorf. Weergave programmaverloop. Restwarmte droogsysteem. 2 Sproeizones.

Aanbiedingen zijn geldig van 30 november 2016 t/m 14 december 2016.

Bergen op Zoom Konijnenburgweg 51 tel: 0164-235256 Dongen Hoge Ham 168 tel: 0162-322122 Made Schoolstraat 19 tel: 0162-685755 Middelharnis Spui 2 tel: 0187-482435 Zevenbergen Zuidhaven 43 tel: 0168-323049 www.euronics.nl

GRATIS 16 GB MICRO SD

shop-in-shop

Meer dan 100 winkels in Nederland

99,-

89,-

TABLET

TAB3 A7 ESSENTIAL

7.0 inch IPS 1024 x 600 pixels. Met 8 GB opslag. Quad-core 1.3 GHz processor. WiFi en Bluetooth. Geheugen uit te breiden dankzij het Micro SD kaartslot.

TM

Winkel prijs

ALL-IN-ONE PRINTER ENVY 5640 E-ALL-IN-ONE

89,-

59,-*

*Na cashback via HP

Printen, scannen, kopiëren en foto’s van professionele kwaliteit printen. Invoercapaciteit 125 vel, USB 2.0, Wifi, Apple AirPrint, HP ePrint. 6,75 cm kleuren-touchscreen.

Afbeeldingen kunnen afwijken, prijswijzigingen en kennelijke fouten voorbehouden.

KNIP VOORDEEL KNIP UIT EN LEVER IN.

Vertrouwd en dichtbij.

Vakkundig en ervaren personeel.

USB-STICK

FD 8 GB FLASH DRIVE NEON BLUE USB 2.0 verbindingstype en 8 GB opslagcapaciteit. MAXIMAAL 2 PER KLANT

Uw installatie- en inbouwspecialist.

5,-

Bezorgservice.

Moerdijkse Bode 30-11-2016