Page 1

thuIS In DE REgIO

19 OKTOBER 2016 WEEK 42

M O E R D I J K S E

@moerdijkseBode /moerdijksebode

OplagE MOERDIJK 17.200 tOtalE OplagE: 480.000

www.internetbode.nl

Wethouder ontvangt zwartboek met klachten over zorg

Genomineerden Cultuurprijs Moerdijk 2016 bekend

 Lees op pagina 3

 Lees op pagina 5

Gezelsc hap doet Zevenbergen aan tijdens toer door Nederland

Kinderkoor uit Oeganda doet harten smelten W E E K B L A D

W E E K B L A D

Gemaskerd persoon jaagt kinderen op ZEVENBERGEN - Een gemaskerd persoon heeft donderdagavond in Zevenbergen enkele kinderen de schrik van hun leven bezorgd. De kinderen, allemaal jongens die net een hun hockeytraining achter de rug hadden, waren net op hun fiets gestapt vanaf de hockeyclub richting huis toen zij rond 20.30 uur de gemaskerde man op zich af zagen komen. Gillend gingen zij er vandoor, waarbij één van de ouders na thuiskomst meteen de buurtpreventie heeft ingeschakeld die in de betreffende wijk, ter hoogte van de Lint, patrouilleert. Gebleken is dat dezelfde persoon ook in de middag al rondhing in Zevenbergen ter hoogte van de Lindonk.

De Schuur weer open na stankklachten

ZEVENBERGEN - In de Bartholomeuskerk in Zevenbergen heeft het kinderkoor Mwangaza uit Oeganda donderdag enkele optredens verzorgd. Het was de derde keer dat dit kinderkoor Zevenbergen aandeed tijdens een toer door Nederland. Eens per drie jaar organiseert de stichting Uganda Child Care Foundation (UCCF) deze toer, waarmee aandacht gevraagd wordt voor de projecten waar UCCF mee bezig is. Dit jaar was het doel om honderd nieuwe sponsors aan te trekken voor de weeskinderen. “Dat doel is inmiddels behaald en bijgesteld naar tweehonderd sponsors”, vertelt Reina Schenkel, PR-coördinator en vrijwilliger bij de stichting. Dit jaar bestaat het kinderkoor uit twintig, veelal weeskinderen tussen de 10 en 16 jaar. Zij zijn zelf de stralende ambassadeurs van de stichting en zij lieten in Zevenbergen met hun ontroerende optreden ieder hart smelten. In inheemse kleding zongen, dansten en trommelden ze en hadden ze overduidelijk plezier op het podium voor het altaar FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Excuses Frans Fakkers naar aanleiding van rapport adviesbureau Twynstra Gudde

Wethouder overleeft motie van afkeuring M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

ZEVENBERGEN - Wethouder Frans Fakkers (Onafhankelijk Moerdijk) heeft Lokaal, GroenLinks, SP en de ChristenUnie Treurnis een B motie vorige week tijdens een extra raadsvergadering een motie MvanI afkeuring D D E L U van R afkeuring G S Etegen &hem inV EBegin E augustus R S Ewerd in de raad ook al dienden. De partij van Fakkers zelf, Onaf- eens een motie van treurnis tegen wetoverleefd. DOOR PETER HOUTEPEN De vergadering stond in het teken van het onderzoek naar de inhuur van een externe adviseur ten behoeve van de verbouwing van het gemeentehuis nieuwe stijl en de aanschaf van kantoormeubilair voor de bestuursvleugel. Onderzoek Een anonieme brief hierover die bij een gemeenteraadslid terecht was gekomen, was voor de gemeenteraad van Moerdijk aan-

hankelijk Moerdijk, en de coalitiepartners CDA en VVD steunden deze motie, na een schorsing van de vergadering, niet.

leiding om een onderzoek te laten doen. Het resultaat van dat onderzoek, uitgevoerd door adviesbureau Twynstra Gudde, was onder andere dat er bij het inkoopproces onzorgvuldig te werk is gegaan.

Verbeteringstraject Volgens het CDA is het college weliswaar formeel eindverantwoordelijk, maar de gemeentesecretaris en de directeur Bedrijfsvoering zijn direct verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne procedures. Het CDA is verder van mening dat er al geruime tijd aandacht is voor een verbeteringstraject van inkoopprocedures c.q. aanbestedingen.

Boetekleed Namens het college trok wethouder Frans Fakkers woensdagavond het boetekleed aan en bood daarbij zijn oprechte excuses aan voor de gebeurtenissen. Dat kon niet voorkomen dat de oppositiepartijen PvdA, Burger Belangen Moerdijk (BBM) Moerdijk

houder Frans Fakkers uitgesproken omdat hij weigerde zijn vakantie te onderbreken voor een belangrijke, ingelaste raadsvergadering. Overigens is de directeur Bedrijfsvoering, die eerder dit jaar zo’n 80.000 euro uitgaf aan nieuw meubilair voor de bestuursvleugel van het gemeentehuis en circa 70.000 euro voor aanpassingen aan het gemeentehuis, intussen niet meer werkzaam binnen de organisatie. Eind september is afscheid van hem genomen om redenen die los staan van dit onderzoek.

W E E K B duurzaamheid L A D Haven Moerdijk krijgt weer certificaat MOERDIJK - De European Sea Ports Organisation (ESPO) heeft de haven van Moerdijk opnieuw gecertificeerd voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Tijdens het GreenPort Congres in Venetië, vorige week, reikte de ESPO het Port Environmental Review System (PERS)-certificaat uit aan Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenschap Moerdijk. Het is voor de vijfde keer dat de haven van Moerdijk dit certificaat ontvangt.

speculaas

uit eigen bakkerij vol pak

€ 1,95

kom ruiken en genieten

Zevenbergen blond brood

met gratis vilten tas

Noordhaven 102 Zevenbergen • Tel. 0168-323489 Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

DOOR PETER HOUTEPEN De PERS-certificering is een onderdeel van het Ecoports Programma van ESPO. PERS is de enige standaard t h voor u duuri zaamheid die specifiek is voor havens. De certificering wordt uitgevoerd door Lloyd’s Register Quality Assurance.

Norm Het PERS-certificaat is twee jaar geldig. Om gecertificeerd te worden moet de haven kunnen aantonen dat het de milieuW E E controle K B L A D swetgevingi onder n dheefteen iederer twee jaar stappen zet om de impact op

de omgeving te verkleinen. De norm om te voldoen aan de standaard wordt elke twee jaar hoger. 25 havens in Europa en omliggende landen e zijngop diti moment o gecertificeerd door de ESPO.

ZEVENBERGEN - Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft theater De Schuur in Zevenbergen weer gasten kunnen ontvangen bij twee voorstellingen. In het weekend hieraan voorafgaand konden respectievelijk een film- en een theatervoorstelling niet doorgaan als gevolg van in het pand nog steeds aanwezige stankklachten. Die waren het gevolg van schilderwerkzaamheden aan de achtergevel van het pand. Het verfwerk bleef langer stinken dan gebruikelijk omdat de nieuwe verflaag niet goed hechtte aan de ondergrond. Vorige week zijn met vereende krachten de stankklachten als gevolg van de schilderbeurt aan de achtergevel opgelost.

Gewonde bij botsing op industrieterrein MOERDIJK - Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een bestelbusje op de kruising van de Zuidelijke Randweg en de Orionweg op het industriegebied bij Moerdijk is de bestuurder van het busje gewond geraakt. Het busje kwam vorige week donderdag als gevolg van de aanrijding in een naast de weg liggende sloot terecht. De bestuurder raakte daardoor bekneld en moest met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald worden. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond. Het bestelbusje is door een takelbedrijf uit het water getrokken. Het wegverkeer ondervond enige tijd hinder als gevolg van het ongeval.

VANDAAG IN DE BODE MOERDIJK

1

Beloning h vindtu het icer- s Ferdinand van den tOever tificaat een prachtige beloning voor alle inspanningen die het Havenschap, maar ook de bedrijven op het haven- en industrieterrein, dagelijks leveren om verder te verduurzamen. “In de Havenstrategie is opgenomen dat we willen excelleren in duurzaamheid. De gestelde doelen zijn ambitieus. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij met elkaar blijven investeren in duurzaamheid en onze doelen zullen verwezenlijken.”

i

n

d

e

r

e

g

i

o

MO ER DI JK IIN BE DR IJF

OPEN HAVEN MOERDIJK

22 OKTOBER 2016

IN BEDRIJF


Snuffelmarkt GoeS

22 + 23 okt. ZeelanDHallen * 9.00-16.30 uur

Gratis parkeren dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

NAJAARSACTIE

OM VAN TE DROMEN ACTIE MATRASSEN POCKETVERING 90X200CM VAN €225,NU VOOR €179,(Ook in alle maten verkrijgbaar)

DEKBEDDEN: SYNTHETISCH, DONS EN WOL alles met 10% KORTING

Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk € 12.95

Verse Sliptong

per kilo

Verse Roodbaarsfilet

500 gram

€ 9.95

Verse Noorse Garnalen nr4

500 gram

€ 6.95

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 29 oktober 2016

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u

Koman’s Vishandel B.V.

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

 Eerste hulp bij solliciteren? Maak gratis een professioneel CVOntvang vacatures die jij zoekt! Maak gratis een zoekprofiel aan

Wij werken aan het spoor

ALLE BEDTEXTIEL EN DEKBEDDEN nu met 10% tot 25% KORTING

Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 30 op 31 oktober op het traject Roosendaal - Lage Zwaluwe een slijptrein. Woont u in Zevenbergen of Zevenbergschen Hoek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

ZOLANG DE VOORRAAD STREKT

Molenstraat 48 • Zevenbergen • Tel: 0168-324313

foto: Peter Honig

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing. Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

 Vacatures bij jou in de buurt Zoek en vind lokale vacatures


actualiteit

‘De opgetekende verhalen dekken de lading’

Wethouder ontvangt zwartboek met klachten over zorg ZEVENBERGEN -Wethouder Eef Schoneveld heeft vorige week een zogeheten zwartboek over de zorg in ontvangst genomen van de politieke partij Moerdijk Lokaal. Dit zwartboek is samengesteld aan de hand van gesprekken die leden van Moerdijk Lokaal hebben gevoerd tijdens een zorgsessie met een twintigtal inwoners. Zij maken gebruik van of zijn werkzaam in de zorg. De gesprekken betroffen de klachten die op dit moment spelen.

Volg ons op

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Vind ons leuk op

Ingrid Kleijn van Moerdijk Lokaal licht toe: “De wethouder triggerde mij enkele maanden geleden tijdens een raadsvergadering met de opmerking dat er nagenoeg geen klachten zijn over de zorg. Ik had daar een totaal ander beeld van door wat ik hoorde. Daarom hebben wij mensen de mogelijkheid geboden om met ons in gesprek te gaan en te vertellen welke klachten er wél zijn. Deze klachten zijn nu anoniem opgetekend en gebundeld in dit zwartboek.”

Volg ons op

Sociaal Het boek bevat klachten over onder andere thuiszorg, de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), verzorgingsinstellingen, jeugdzorg, maar ook GGZ, de ouderensoos, mantelzorg, leerlingenvervoer, de eigen bijdrage en nog tal van aspecten binnen het Sociaal Domein.

Van links naar rechts Ingrid Kleijn, Pauline Joosten, Annemarie Vissers (allen van Moerdijk Lokaal) en wethouder Eef Schoneveld.

Zorgsessie Dat er wel degelijk klachten zijn, blijkt uit de opmerking van Ingrid Kleijn dat het zwartboek wel meer dan driehonderd pagina’s dik had kunnen zijn. De zorgsessie die Lokaal Moerdijk op het gemeentehuis heeft gehouden, was dus een ‘groot succes’. De verhalen die verteld zijn, waren één voor één triest en soms vloeiden de tranen rijkelijk bij de vertellers.

Vind ons leuk op Verantwoording

Op de vraag waarom de mensen nu pas met hun klachten komen, luidt het antwoord dat men of niet durft en te bescheiden is, of niet weet waar men moet zijn met een klacht. De mensen die wel geklaagd hebben, worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd door alle betrokken organisaties. Niemand lijkt de verantwoording te (willen) nemen. Dramatisch De klachten hebben bijna allemaal dezelfde

basis: bezuinigingen en een gebrek aan communicatie. Bezuinigingen in de zorg zijn dramatisch voor zorgnemers en zorgverleners blijkt uit de verhalen. Vooral de thuiszorg en zorginstellingen worden in dit kader herhaaldelijk genoemd. Een van de klagers verwoordt het als volgt: “De zorg mag nooit het karakter van een duiventil krijgen.” Signalering Gezien de inhoud van de klachten vindt Moerdijk Lokaal het dan ook onbestaan-

FOTO MIRYAM VAN DER STEE

baar dat de gemeente Moerdijk 1,9 miljoen euro overhoudt, terwijl dit geld hard nodig is in de zorg. Wethouder Schoneveld heeft toegezegd alles te lezen en daar waar mogelijk acties op te pakken. “De signalen komen niet goed door bij de gemeente op dit moment. Daarnaast heeft de gemeente bij de meeste klachten niet de verantwoordelijke rol, maar het is wel belangrijk dat we als gemeente een signaleringsfunctie vervullen. Voor het trekken van definitieve conclusies is het nu echter nog te vroeg.”

Volg ons op Word in 3 uur Expert Adverteren Volg ons op op Volg de cursus Adverteren op FaceBook, op 27 oktober, 1 of 8 november. Schrijf u in via: http://internetbode.nl/workshopfacebook

Uitgeverij de Bode

Gemeente peilt mening bij onder andere ondernemers, inwoners en kerken

Onderzoek naar ruimere openingstijden winkels op zondag ZEVENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk onderzoekt deze maand of er op DOOR PETER HOUTEPEN zondag ruimere openingstijden mogelijk zijn voor de winkels in de gemeente Moerdijk.

Het college doet dit het onderzoek in reactie op een motie van de gemeenteraad, die eerder dit jaar verzocht om de huidige regels voor wat betreft de zondagopenstelling van winkels in Moerdijk te verruimen. Daarom wordt deze maand gepeild of niet alleen de winkeliers zelf, maar ook inwoners en kerken zich kunnen vinden in het afschaffen van gemeentelijke beperkingen op de sluitingstijden van winkels op zondag. Verzoek Bij de gemeente Moerdijk is bekend dat met name supermarkten en bakkers graag langer open willen zijn op zondag. Een concreet verzoek hierover ligt er bijvoorbeeld al van supermarkt Attent uit Standdaarbuiten, die graag op zondagen eerder open zou willen gaan. “Wanneer een ondernemer, zoals Attent, graag eerder open wil op zondagochtend, dan moeten we kijken of dit kan”, zegt wethouder Thomas Zwiers. “Dit kan er mede voor zorgen dat een voorziening als een supermarkt behouden blijft voor Standdaarbuiten.” Naast lokale supermarkten en bakkers worden ook winkeliers- en ondernemersverenigingen in de peiling betrokken. Ondernemers krijgen de gelegenheid om hun mening te geven, onder andere via de gemeentepagina in de Moerdijkse Bode.

Begin volgend jaar wil het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad een nieuw voorstel over de winkeltijdenverordening presenteren. FOTO MIRYAM VAN DER STEE PaGiNa 3

Burgerpanel Van de inwoners van de gemeente Moer-

dijk wordt middels een steekproefonderzoek via het burgerpanel de mening in kaart gebracht. De gemeente stuurt de deelnemers van dit panel een mail met een link naar een invulformulier. De anonieme antwoorden worden verzameld en meegewogen in de besluiten. Het gaat niet om een representatieve steekproef; de resultaten worden gezien als een indicatie of signaal. Tenslotte worden lokale kerken benaderd en komt er een overzicht van het winkeltijdenbeleid van de omliggende gemeenten, waarmee de regels van Moerdijk in een perspectief worden geplaatst. Voorstel Het is de bedoeling om in november de uitkomsten van de onderzoeken intern te bespreken. Begin volgend jaar wil het college van burgemeester en wethouders dan de gemeenteraad een nieuw voorstel over de winkeltijdenverordening presenteren. De huidige winkeltijdenverordening dateert uit 2014 en biedt winkels in de hele gemeente Moerdijk mogelijkheden om open te zijn op alle zondagen en op enkele feestdagen. in Willemstad geldt op deze dagen een maximale openingstijd van 10.00 tot 18.00 uur, in de andere kernen van 12.00 tot 18.00 uur. Overigens bepaalt uiteindelijk iedere ondernemer zelf of hij of zij op zondag de winkel open doet of niet.


Wilt u uw huis verkopen?

Mercari koopt uw huis! MADE - Het verkopen van een huis brengt normaal gesproken veel onzekerheden met zich mee. Binnen welke periode verkoop ik mijn huis? Krijg ik geen dubbele maandlasten? En niet de onbelangrijkste: wat wordt de uiteindelijke verkoopprijs? Als u bijvoorbeeld op leeftijd bent of naar een ander huis wilt is het van groot belang dat u precies weet waar u aan toe bent. Wij nemen alle onzekerheid weg en zorgen ervoor dat bovengenoemde vragen overbodig zijn. Vooral in deze tijden zijn garantie en zekerheid erg belangrijk en wij kunnen u dit bieden. Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat!

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat vele anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd zonder ontbindende voorwaarden waardoor wij 100% zekerheid kunnen waarborgen.

Bosschendijk 11 - 4731 DA Oudenbosch Tel.: (0165) 31 61 11 - E-mail: info@epjanverdaas.nl SAMSUNG UE40KU6020WXXN ZWART

Weg met de onzekerheid en ga ontspannen verder!

Mercari Vastgoed Voorstraat 19 4921 SH Made T 0162-372211 info@mercari.nl www.mercari.nl

101 cm LED televisie, 40 inch, resolutie: 3.840 x 2.160 pixels, 4K resolutie, SmartTV, Wi-Fi Direct Picture Quality Index [POI]: 1.300

van € 599 na inruil oude tv €100,-

499

SAMSUNG UE55KS7500SXXN ZILVER

Maandag 17-10 t/m zondag 23-10

138 cm LED televisie, 55 inch, Curved Display, resolutie: 3.840 x 2.160 pixels, 4K resolutie, Picture Quality Index [PQI]: 2.200, Internet TV, SmartTV

1.5 kg

2 kg

2 stuks

van 1.69

0.99

ELSTAR APPELEN

Per kilo

UIEN

3.

SHOARMA*

0.79

6 stuks

0.59

FAIRTRADE LIMOENEN

1 kg

4 x 110 ml

0.

MIELE WDA 111 WCS LOTUSWIT Wasautomaat, 7kg vulgewicht, max. 1.400 toerental/min, Soft trommel, Watercontrole systeem, Energieklasse A+++

van 0.69 WITTE PUNTJES

van 1.89

49

1.

van € 899 voor

39

PERSIMON

0.82 l

110 g

1.69 1 kg

KOELING

BAPAO

DIEPVRIES

Condensdroger, 7kg vulgewicht, Startuitstel , Display, Opfrissen, Wol, Tijdprogramma, Energieklasse B

Actie!

DREFT

Vrijdag 21-10 t/m zondag 23-10

Actie!

3.89

0.49

MILKA OF OREO HOORNTJES

RUNDERGEHAKT *

1.99 Per stuk

N atuurlijk Aldi!

799 ZANUSSI ZDP7203P WIT

Actie!

Actie!

1599

van 0.89

van 1.19

van 5.39

99

van € 1999,na inruil oude tv €1799,na refund samsung

Actie!

KOELING

KRUIMELVLAAI

1.99 www.aldi.nl

349

HP 17X010ND E9M82EA#ABH 17.3 inch Windows 10 Home Intel Pentium N3710 4GB DDR3L 550Gb HDD

van € 599,- voor

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Zolang de voorraad strekt. * Uit de koeling.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

van € 399,- voor

499

Ook uw adres voor tablets en laptops.


actualiteit

Column Addo Sprangers

Uitreiking vindt plaats tijdens feestelijke avond in november

Vier genomineerden voor Cultuurprijs Moerdijk 2016 bekend MOERDIJK - De jury heeft de vier genomineerden bekendgemaakt die in aanmerking komen voor de Cultuurprijs Moerdijk 2016. Het gaat om d’Engelenburgh in Fijnaart, Erwin van Damme uit Willemstad, Fort Sabina in Heijningen en Protheze uit Zevenbergen.

Retro

Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald. In vroeger tijden was men er al heilig van overtuigd: het is beter halverwege terug te keeren, wanneer men den slechten weg bewandelt, dan op dien weg voort te gaan. Ik geef toe: dat klinkt zwaar. Soms echter kan het geen kwaad om op bepaalde schreden terug te keren. Dat hebben ze gelukkig ook bij Manchester City in de gaten. Als eerste profclub neemt de in de Premier League uitkomende topclub uit Manchester officieel stelling tegen het fenomeen van de veelal felgekleurde voetbalschoenen die spelers tegenwoordig plegen te showen. De Spaanse manager Pep Guardiola heeft in al zijn wijsheid namelijk besloten dat de jeugdspelers van Manchester City voortaan verplicht op zwarte kicksen moeten voetballen. De spelers zouden te veel met randzaken bezig zijn en daardoor minder gefocust zijn op hun eigen ontwikkeling en die van hun medespelers. Daar zit wel wat in, vind ik. Trainen om nog beter te worden? Slechts een enkele profvoetballer lijkt er vandaag de dag nog serieus mee bezig. Veel belangrijker zijn het haarbandje, het volgende kapsel of de meest opzienbarende tatoeage. En anders wel een nieuwe hoed of de laatste aankoop van een peperdure automobiel. Waarover vervolgens uiteraard uitgebreid moet worden bericht via de social media. Dat Manchester City nu de strijd aanbindt met de ook mij al jaren een doorn in het oog zijnde gekleurde voetbalschoenen, kan ik dan ook alleen maar toejuichen. Al had City wat mij betreft best nog een stapje verder mogen gaan door ook al die knakkers in de hoofdmacht stuk voor stuk de wacht aan te zeggen. Iets in de geest van: ‘Zo, Kevin De Bruyne, ga jij voortaan maar eens gewoon doelpunten maken op zwarte voetbalschoenen’. Desondanks zijn ze daar in Manchester best goed bezig. Op het huidige clubshirt prijkt namelijk een logo dat is gebaseerd op het oorspronkelijke dat gedragen werd in de tijd dat City nog op Maine Road speelde. Lekker retro, dus, al mag dat laatste natuurlijk niet worden verward met ouderwets. Dat begrip is meer van toepassing op bijvoorbeeld de sujetten die figureren in het tv-programma ‘Hotter Than My Daughter’, als onderdeel van hun vaak halsstarrige doch kansloze pogingen om de eeuwige jeugd te bewaren. Tja, dan zijn zelfs felgekleurde voetbalschoenen nog te prefereren. Sommigen blijven helaas ten heele gedwaald.

Colofon

Hoofdkantoor Molenstraat 17a-1, 4881 CP Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Ties Steehouwer, Marjanne Dijkstra, Miryam van der Stee Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Moerdijk hebben hun weg al gevonden naar het fort. Het project Waterpoort stimuleert het bezoek en het gebruik zodat nog meer bezoekers op deze plek kunnen genieten van een cultureel dagje uit. Toneel Theatercollectief Promotie Theater Zevenbergen (Protheze), bestaande uit Erik Molenberg en Christa van Kleef, is al vele jaren een vaste waarde in cultureel Moerdijk. Met veel passie maken zij kleinschalige toneelvoorstellingen op bijzondere locaties. Bekende stukken worden door Protheze omgetoverd tot spannende bewerkingen die voor onvergetelijke avonden zorgen.

Theatercollectief Promotie Theater Zevenbergen (Protheze) is een van de vier genomineerden. ARCHIEFFOTO

DOOR PETER HOUTEPEN Nieuw dit jaar was dat het publiek suggesties voor genomineerden kon aandragen. De jury heeft hier nadrukkelijk rekening mee gehouden. Zo is één van de genomineerden meerdere keren door het publiek getipt. Ook nieuw is dat het Havenschap Moerdijk zich als sponsor aan deze cultuurprijs heeft verbonden. Pastorie Ellen en Marcel Deelen-Beekman van d’Engelenburgh herstelden de voormalige pastorie in Fijnaart in de oorspronkelijke sfeer. Zij stellen dit rijksmonument open voor culturele activiteiten zoals concerten,

exposities, literaire middagen, monumentendagen, workshops en cultuureducatie voor kinderen. Het echtpaar Deelen is zelf ook actief, als zangeres en als schrijver. Foto’s Erwin van Damme laat met zijn foto’s zien hoe bijzonder de dagelijkse gang van zaken in het leven kan zijn. Zijn foto’s maakt hij vaak in stemmig zwart-wit. Kunst Bij Fort Sabina in Heijningen vinden met behulp van vrijwilligers activiteiten plaats op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Veel inwoners uit

Hoofdprijs Op een feestelijke avond onder verantwoordelijkheid van de Stichting Cultuur Moerdijk, kiest de jury op vrijdag 18 november uit de vier bovenstaande genomineerden de winnaar. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro . Voor de drie ‘verliezers’ zijn er aanmoedigingsprijzen van ieder 250 euro.

Jury De jury van de cultuurprijs Moerdijk is een onafhankelijke werkgroep onder de vlag van de Stichting cultuur Moerdijk en bestaat uit Wendy Konijnendijk (Klundert), conny van aken (Zevenbergen), Sylvia Ditmar (Willemstad), esther eenhuizen (Standdaarbuiten), Willian de Geus (Fijnaart) en wethouder van cultuur, eef Schoneveld. De onafhankelijk voorzitter is Dimph Rubbens. coördinator Marjolein de Wit is verantwoordelijk voor de organisatie en uitreiking van de prijs.

Zowel jong als oud weet locatie in Klundert te vinden

Huis van de Wijk zeer in trek

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 42

De oplossing van deze puzzel is in week 43 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.nl

KLUNDERT - Uit het bezoek aan het Huis van de Wijk in de nieuwe Mauritshof in Klundert blijkt dat niet alleen ouderen de weg naar deze locatie weten te vinden, maar ook jongeren en cliënten van de SOVAK. Surplus, die het huis beheert, heeft een aantrekkelijke agenda samengesteld waarin iedereen wel iets van zijn gading kan vinden. Zo is er iedere vrijdagavond een weeksluiting van de kerken, zijn er iedere donderdagavond spelletjesavonden van Moerdijk Fit (zie foto), iedere dinsdagmiddag sjoelen en nog heel veel meer. Daarnaast kan er zo nu en dan worden geknutseld en zijn er koffie-ochtenden. Het volledige programma van het Huis van de Wijk is in de Mauritshof en op andere plekken, zoals de Niervaert, op te halen. FOTO TIES STEEHOUWER PaGiNa 5


Waardering voor mantelzorgers Moerdijk

Groen licht van raad voor plannen wethouder Jaap Kamp

Gemeente Moerdijk wil meer glas scheiden

ZEVENBERGEN - Om meer glas van het andere afval te scheiden door de inwoners van de gemeente Moerdijk, heeft wethouder Jaap Kamp zelf het heft in handen genomen. Hij deed dat door aan iedereen die een bezoek bracht aan supermarkten in Klundert en Zevenbergen vorige week persoonlijk een glastas uit te reiken. De ‘glas in het bakkie-actie’ kan gezien worden als de start van een andere manier van afval scheiden in de gemeente Moerdijk. Kamp heeft daarvoor een plan gemaakt dat voorziet in heel veel punten in de kernen waar afval heen gebracht kan worden. DOOR TIES STEEHOUWER

De gemeente Moerdijk gaat deze mantelzorgers waarderen door hen allerlei leuke activiteiten aan te bieden in alle kernen van de gemeente Moerdijk Deze vinden plaats in de “Week van de Mantelzorg” van vrijdag 4 t/m donderdag 10 november. Met als klap op de vuurpijl op zaterdag 5 november een grote

De groene afvalcontainers gaan op termijn verdwijnen. Kamp: “Die bakken worden niet meer geproduceerd en zijn zelfs gemaakt van milieuonvriendelijk plastic.” Het plan van de wethouder is om deze bakken af te schaffen en te vervangen door containers, al dan niet ondergronds, op diverse punten in de kernen. Driehonderd meter Het uitgangspunt hierbij is dat de afstand naar deze containers maximaal driehonderd meter mag zijn. De gemeenteraad zag wel brood in zijn plan, maar wilde er toch enkele wijzigingen in aan brengen. De fracties van de partijen VVD, CDA, PvdA, Onafhankelijk Moerdijk en Burger Belangen Moerdijk (BBM) kwamen daarom met een amendement op het plan ‘Van Afval naar Grondstof’ van de wethouder. De fracties vinden het een goed voorstel, maar te veel dichtgetimmerd. De wethouder werd verzocht om eerst met de inwoners in gesprek te gaan om te ontdekken wat zij willen. Oplossing Alle fracties vielen over de maximale afstand van driehonderd meter naar de afvalcontainers. De wethouder benadrukte dat dat echt een maximale afstand is. “In de praktijk zal blijken dat het veel minder is. Daar gaan we in ieder geval aan werken.” Hij beloofde dat er voor de mensen die niet in staat zijn hun afval naar de container te brengen een oplossing gezocht wordt. Als

MOERDIJK - Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis, 1 op de 5 Nederlanders is mantelzorger. In de gemeente Moerdijk zijn dat dus ruim 7.000 mensen!

Wethouder Jaap Kamp (rechts) deelde vorige week glastassen uit. FOTO TIES STEEHOUWER

proef zullen de containers voorlopig alleen in Zevenbergschen Hoek, Langeweg en Moerdijk dorp worden geplaatst. Het is de bedoeling dat het afval gescheiden in de diverse containers terecht komt. Niet het gft-afval. Hiervoor komt er bij ieder huis een afvalbak. Deksel “Uit onderzoek is gebleken dat mensen het lastig vinden om hun glas te scheiden, omdat ze denken dat ze het schoon moeten inleveren in de glasbak”, aldus de wethouder. “Dit is niet meer zo. Glas scheiden wordt nu nog makkelijker, want bewoners mogen nu het glas waar drank, voedsel of cosmetica in verpakt was met restjes en deksel in de glasbak gooien. Door nieuwe technieken wordt de deksel uit het glasafval gehaald en het glas goed schoon gemaakt.”

Mooi afscheidsconcert van dirigent Pieter Zwaans

Grondstoffen Het restafval wordt verbrand. Alle grondstoffen, zoals glas, die tussen het restafval zitten, gaan hierdoor verloren. “Dit is zonde want hierdoor moeten we meer aanspraak maken op nieuwe grondstoffen, terwijl de oude grondstoffen nog prima hergebruikt kunnen worden. Dit geldt zeker voor glas, gezien het feit dat dit oneindig kan worden hergebruikt. Een gebruikte jampot kan weer gebruikt worden voor een nieuwe wijnfles. Maar dit kan alleen als we glas goed scheiden op kleur. Wanneer er veel gekleurd glas tussen het kleurloze glas zit, dan wordt de lading afgekeurd. Dat is jammer, want zo gaan er kostbare recyclebare stoffen verloren en moeten er meer grondstoffen gebruikt worden.” Ook wanneer er veel materialen tussen het glas zitten die niet in de glasbak thuishoren (hittebestendig glas, steen, porselein, spiegels, kristal) wordt de lading afgekeurd.

LANGEWEG - In het kader van de duurzaamheidsweek, zijn de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Mariaschool in Langeweg met de bus naar windmolenpark Hazeldonk gegaan. Hier mochten ze, onder begeleiding van de molenaar, de windmolen van binnen bezoeken. Ook zagen ze hoe een molen in elkaar werd gezet, wat een heel bijzondere ervaring was. De komende tijd gaan de kinderen hun ervaringen presenteren in de lagere groepen.

(Dit is een publicatie van de gemeente Moerdijk)

VAN ONTWERP NAAR REALISATIE De graafmachines, de werklieden en het bouwbord liegen er niet om; de werkzaamheden in de Kasteeltuin zijn volop aan de gang! Vorige week is de riolering gelegd en momenteel wordt de grond bouwrijp gemaakt. De uitvoering van de Kasteeltuin is in handen van de regionale bouwcombinatie De Krom B.V. & Krinkels B.V. “Ons streven is om de werkzaamheden nog voor de Kerst af te ronden”, aldus aannemer Johan de Krom.

Dirigent Pieter Zwaans kreeg een mooi afscheidsconcert.

Na de opening door de voorzitter begon de Muziekverenging onder leiding van Pieter Zwaans met As the Deer. In de daarop volgende nummers, The Lion King en King Kong, speelden de djembéspelers van Bia Karanga mee. Daarna was het podium voor Marcel van Wensen op vibrafoon met “Blues for Gilbert’ van Mark Glentworth. Anders dan de titel deed vermoeden had het stuk toch betrekking op dieren. Het was geschreven voor de hond van de componist die altijd positief reageerde op vibrafoon muziek. Ook het publiek reageerde hier positief op. De vibrafoon bleef nog even bemand om zangeres Quirine Zwaans te begeleiden in het nummer ‘Memory’ uit de musical ‘Cats. De eerste helft van het concert werd samen met Bia Karanga afgesloten met de ‘African Symphony’. Na de pauze begon de Muziekvereniging met Dances with Wolves waarna de beurt

Aanmelden Bent u of kent u een Mantelzorger? Meld hem, haar of uzelf dan aan. Ook zorgvragers en zorgaanbieders kunnen mantelzorgers aanmelden. De aanmeldformulieren voor de Week van de Mantelzorg en het Waarderingsmaenu zijn te downloaden via de website van de gemeente Moerdijk en Surplus. Ook kunt u een aanmeldformulier aanvragen door een mail te sturen naar mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl.

Excursie naar de windmolens

Muziek vereniging Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het thema van deze avond was ‘Beestenboel’ en veel beesten zouden de revue passeren.

verwenmarkt in het gemeentehuis te Zevenbergen. Het thema is dit jaar: “Mantelzorg die je samen!” Ook kunnen de mantelzorgers het zogenaamde “Waarderingsmenu” aanvragen.

ging naar de zangeressen Quirine Zwaans en Youkje Gossens met ‘Het Kattenduet’ van Gioacchino Rossini. De olifanten en de muizen (in ‘Baby Elephant Walk’ en de ‘Mickey Mouse March’) vervolgden het programma in De Beestenboel. De Twee motten (van Tom Manders) werd weer gezongen Youkje Goossens en Quirine Zwaans. Hierna zette de voorzitter van de Muziekvereniging scheidend dirigent Pieter Zwaans in het zonnetje. In vogelvlucht werden de afgelopen 6 jaar doorlopen. De repetities en de mooie concerten werden met dia’s in herinnering gebracht. En natuurlijk waren er applaus en bloemen, ook voor Josje, de echtgenote van Pieter Zwaans. De avond werd afgesloten met ‘ Introduction and Modern Beat’ van Dizzy Stratford, met een mooie trompetsolo van Piet Geleijns. Na afloop waren er natuurlijk bloemen voor de djembéspelers van Bia Karanga, de zangeressen Quirine en Youkje en vibrafonist Marcel van Wensen.

Als onderdeel van de centrumontwikkeling wordt in de Kasteeltuin een groene parkeerplaats aangelegd met een bloementuin en een aantrekkelijke wandel- en fietspromenade richting het centrum. Wethouder Jaap Kamp is enthousiast: “We gaan nu echt feitelijk van start met de verfraaiing van het centrum. Dit is een geweldig moment.” Ook voor Werner Voermans, senior adviseur openbare ruimte bij de gemeente Moerdijk, is het een bijzonder moment: “De realisatie van de Kasteeltuin vormt het eerste uitvoerende werk van het grote centrumplan. We hebben er lang naar toegewerkt en het is dan ook een mooi moment dat hiermee de realisatiefase is aangebroken.” De werkzaamheden aan de Kasteeltuin vormen een belangrijk onderdeel in de centrumontwikkeling. De parkeerplaatsen op de Kasteeltuin vervangen straks een deel van de plekken op de Markt en de haven. Werkzaamheden in drie fasen De werkzaamheden aan de Kasteeltuin vinden plaats in drie fasen. In de eerste fase wordt het riool aangelegd en de grond bouwrijp gemaakt. In de tweede fase wordt de fundering aangelegd en volgt de bestrating. Dit is een bijzonder PAGINA 6

proces omdat er gebruik wordt gemaakt van een duurzame manier om het regenwater af te voeren. Tot slot worden de vijf bouwkavels op juiste grondhoogte gebracht. De derde en tevens afrondende fase bestaat uit het aankleden van de Kasteeltuin. “Er is een aantrekkelijke groene inrichting ontworpen met daarin onder andere dertig grote bomen”, licht Voermans toe. “Als kers op de taart wordt de kasteelpoort geplaatst, een zes meter hoge toren die straks als blikvanger fungeert in de Kasteeltuin.” Uitvoering “Dat wij op het oudste stukje van Zevenbergen de start van de centrumontwikkeling mogen realiseren, daar zijn wij best wel trots op!”, vertelt de Krom. De bouwcombinatie De Krom B.V. & Krinkels B.V. is afkomstig uit Etten-Leur en Wouw. “We proberen bij de realisatie ook zoveel mogelijk met lokale en regionale bedrijven samen te werken, op die manier willen we de omgeving erbij betrekken.” Ook omwonenden worden nauw betrokken bij de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn op de voet te volgen via de facebookpagina: www.facebook.com/ Kasteeltuinzevenbergen. Omwonenden kunnen daarnaast met vragen terecht bij uitvoerder Dennis van de Luijtgaarden via 06-13136713.

www.centrumontwikkelingzevenbergen.nl/kasteeltuin


lief en leed

Familieberichten Ferdy

Weekenddiensten

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112 Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 - 53 02 00 in het Poortgebouw van het Bravisziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten, Fijnaart en Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 -435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen Buiten de openingstijden van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076-5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Bravisziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal, tel. 0165-591400. Apotheek Klundert Buiten openingstijden van Mediq Apotheek De Eendracht wordt waargenomen door Poliklinische Apotheek Bravis bij Bravisziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal,Tel. 088-7069400. Openingstijden apotheek: Ma t/m Vrij 08:30-17:30 uur. Tandarts 17 oktober - 24 oktober: Beersma 24 oktober - 31 oktober: Dierckx De dienst loopt van maandagochtend 8.00 uur t/m maandagochtend 8.00 uur. Wijkzuster Telelefoon 0165-54 66 13 Thebe Wijkverpleging: Telelefoon 088 - 117 32 15 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168-324489

17-10-2014 ~ 17-10-2016

In memoriam Zolang we nog aan je denken nog over je praten en herinneringen ophalen aan de �jd dat je nog op aarde was zal je nooit worden vergeten Rini en Ankie Kristel, Jordi en Liza

Begrafenis- en crematieverzorging

Wij helpen u bij een waardig afscheid

Ria Jongenotter Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 mob. 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

UITVAARTVERZORGING

G. LEEUW Wij staan al vele jaren lang dag en nacht voor u klaar om u bij te staan na een overlijden.

Rouwcentrum TELEFOON (0168) 46Leeuw 22 30

Lindonk 49 Zevenbergen www.uitvaartleeuw.nl (0168) 320135 Wilhelminastraat 68Leeuw Fijnaart Rouwcentrum (0168) 462230 Wilhelminastraat 68 Fijnaart www.uitvaartleeuw.nl

Openingstijden

Gemeente Moerdijk Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen Tel: 14 0168 Maandag t/m donderdag 08.30 – 12.00 uur en 08.30 – 17.00 uur (op afspraak) Donderdag 18.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Vrijdag 08.30 – 12.00 uur

Thebe Wijkverpleging Moerdijk Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen van verpleegartikelen in Zevenbergen. Bel: 088-117 32 15 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

WE BEZOEKEN U GRAAG THUIS

Installatiebedrijf KLUNDERT

Een levenspartner vinden via onze persoonlijke bemiddeling? Ruim 75% van de ingeschrevenen slaagt! Bel voor meer informatie: 0165-388816 Lia van der Wel (Bergen op Zoom e.o.) Of 088-0221900 (alle regio’s)

www.mens-en-relatie.nl Hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw

Loodgieter-Electra-Gas-Water-CV-Zinkwerk Oosterstraat 16b - 4791 HH info@installatiebedrijfklundert.nl

www.installatiebedrijfklundert.nl

Last van uw kunstgebit? Gevelreiniging

Gevelrenovatie, Uithakken/Slijpen, Alle Voegwerken Impregneren (hydrofoberen), Hoogdrukreiniging, Reparatie Metselwerk, Zandstralen/Zandwassing, Schilderwerken info@gevelreinigingjanvanmierlo.nl Jan van Mierlo, Avondster 28, 4907 VA Oosterhout

Tel. 0162 429915 Mobiel 06 25095552

KO M NU IN AC T I E !

In 2017 gaat de eigen bijdrage voor een implantaatgedragen prothese (klikgebit) omhoog.

na Nu ja me ar sk t ex or tra tin g!

Jan van Mierlo Voor frisse en stralende gevels!

0168-402643

Zorg ervoor dat uw klikgebit nog in 2016 geplaatst wordt, zodat u weer onbezorgd kunt lachen, praten en eten.

Wacht niet langer en vraag een gratis intakegesprek aan via

www.lastvanmijnkunstgebit.nl PAGinA 7


We hebben geen rijbewijs, maar een kijkbewijs’

BROEM-dag bewijst dat ouderen best goed rijden KlUNdERt - Zestig ouderen uit de gemeente Moerdijk deden vorige week mee aan de achttiende BRoEM-dag in en rond de Niervaert in Klundert. Ze werden flink aan de tand gevoeld: zowel lichamelijk als geestelijk moesten ze bewijzen dat ze nog goed mee kunnen komen in het huidige verkeer. Bij de ouderen die vorige week meededen bleek dat het geval te zijn. de aanwezige wethouder thomas Zwiers stelde wel dat de uitslag zeker niet relevant is: “Het punt is dat alleen die mensen komen die van zichzelf overtuigd zijn dat ze goed rijden. ik zou graag zien dat er ook mensen komen die dat misschien niet meer zo goed doen.”

- adVERtoRial -

Primera Nagtzaam bestaat 25 jaar ZEVENBERGEN - Zaterdag 22 oktober is het van 9.00 tot 17.00 uur feest in de Molenstraat te Zevenbergen, want Primera Nagtzaam bestaat 25 jaar! In 1991 heeft Ronald Nagtzaam het sigarenmagazijn Nagtzaam van zijn ouders overgenomen en zich aangesloten bij Primera. Ronald was daarmee één van de allereerste Primera ondernemers! En hij bleek een ondernemer met een vooruitziende blik, want Primera is nu uitgegroeid tot de top 10 winkelketens van Nederland. Samen met zijn vrouw Petra en een aantal trouwe medewerkers runt Ronald nu Samen met zijn vrouw Petra runt Ronald al al 25 jaar met veel plezier de winkel. De 25 jaar de winkel. winkel is de in deze jaren echt uitgegroeid tot een begrip in het centrum van Zevenbergen. U kunt er terecht voor een breed assortiment producten en diensten, waaronder tijdschriften, wenskaarten, tabaksartikelen, cadeaukaarten, loterijproducten en ga zo maar door. Daarnaast vindt men bij Primera Nagtzaam ook een Postnl Pakketdienst, een VVV informatiepunt en een OV-oplaadpunt, waarmee de maatschappelijke functie inmiddels groot is. De sfeer in de winkel vinden Ronald en Petra erg belangrijk. Elke klant kan dan ook terecht voor een praatje, de laatste nieuwtjes uit Zevenbergen, maar ook zeker om eens goed te lachen. Om het 25-jarig jubileum van de winkel te vieren, trakteert Primera Nagtzaam op mooie prijzen met een stempelactie. De hoofdprijs is een voetbalreis voor 2 personen naar Chelsea-FC. Voor de kinderen is er een kleurplaat en tijdens de actieperiode worden er dubbele spaarpunten bijgeschreven. Op zaterdag 22 oktober is er voor elke klant wat lekkers en een leuke attractie van de Staatsloterij waarbij u letterlijk de loten uit de lucht moet graaien! Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen. Primera Nagtzaam, Molenstraat 2B, 4761 CK Zevenbergen 0168-329749. Openingstijden: ma t/m do 9.00-18.00, vr 9.00-20.00, za 8.00-17.00

Jac Jongmans was dik tevreden over het rijgedrag van Johan den Hollander (rechts).

DOOR TIES STEEHOUWER BROEM staat voor BReed overleg Ouderen en Mobiliteit. Alle ouderen uit de gemeente die 70 jaar of ouder zijn, worden elk jaar uitgenodigd om aan de BROEM-dag deel te nemen. De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Moerdijk. ogen Na een korte les over de nieuwe verkeersregels en borden werden de ogen, de oren en de beweeglijkheid van de deelnemers

door deskundigen getest. Daarna volgde er een gesprek met een deskundige, meestal een ex rijschoolhouder, en werd er een rit in de eigen auto gemaakt. Deze rit ging zowel door de kern als over de grote weg. Spiegelen Voorzitter Cees Voogt van VVN afdeling Moerdijk vertelt dat het met de rijvaardigheid van de geteste ouderen wel goed zit. “Alleen het kijken voor het wegrijden en invoegen kan bij velen wel wat beter. Ik zeg altijd: je hebt geen rijbewijs, maar een kijkbewijs.” Een van de ouderen die meedeed

FOTO TIES STEEHOUWER

aan de BROEM-dag was de 87-jarige Johan den Hollander uit Klundert. “Ik doe al voor de achtste keer mee en kom er nog steeds goed mee weg.” Op het evaluatieformulier stonden op een na dan ook allemaal goede kruisjes. “Hij rijdt vlot, maar moet alleen wat meer spiegelen”, volgens begeleider Jac. Jongmans uit Etten-Leur. Theo Holla uit Willemstad kreeg het advies mee om minder voorzichtig te rijden, maar voor de rest was bij hem ook alles in orde. Enkele ouderen werd wel aangeraden om nog eens rijles te nemen om bijvoorbeeld het file parkeren beter onder de knie te krijgen.

Collecte Sinterklaascomité Standdaarbuiten StaNddaaRBUitEN - om ervoor te zorgen dat Sinterklaas ook dit jaar weer feestelijk onthaald kan worden in Standdaarbuiten, zal het Sinterklaascomité een collecte houden van 24 tot en met 30 oktober. Wij hopen dat we weer op uw bijdrage mogen rekenen. Per kind ontvangt u een bon voor een snoepzak en een kleurplaat. Deze kleurplaat kan tot en met woensdag 9 november ingeleverd worden bij Attent.

Mocht u de collectant gemist hebben en toch een bijdrage willen leveren, bij Attent staat ook nog een collectebus. Het comité wil langs deze weg alle mensen bedanken die in de afgelopen jaren voor het Sinterklaascomité hebben gecollecteerd, mede dankzij deze mensen is het ieder jaar weer mogelijk om Sinterklaas feestelijk te onthalen. De intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 12 november. Meer informatie hierover vindt u voor die tijd nog in de Moerdijkse Bode.

BEDRIJVIG NIEUWS

- adVERtoRial -

Bruynseels-Vochten, een successtory zonder weerga stemd voor de opslag van bouwmaterialen en afgewerkte producten. “In 2010 openden we een productie-unit in Slovakije. Al deze uitbreidingen hadden natuurlijk hun weerslag op de regionale tewerkstelling. Zo bood ons bedrijf in 2000 werk aan 79 personen. Dit getal groeide uit tot 114 in 2005 om de dag van vandaag op te klimmen tot 220 werknemers.” In 1997 startte Bruynseels-Vochten met de productie van aluminium ramen en deuren om het volgende jaar ook veranda’s als sleutel op de deur projecten aan te bieden. Deze hoogwaardige producten worden door iedereen geroemd om hun fijne afwerking en de hoge kwaliteit van plaatsing.

KalMtHoUt - al meer dan dertig jaar is de firma Bruynseels-Vochten uw specialist in veranda’s en ramen en deuren in aluminium en pvc. Het bedrijf begon klein, maar kende een gestage groei. “Na de start in een garage in 1983 bleek al snel dat deze werkplek veel te klein was voor het jonge expansieve bedrijf”, steekt David Vochten van BruynseelsVochten van wal. “Resoluut werd er gekozen voor een echte industriële loods in

de Wipstraat in Kalmthout. In 1994 bleek de behuizing ook hier aan de krappe kant en werd in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Erreygers een nieuwe productie ruimte van 1.500 vierkante meter aan de Brasschaatsesteenweg in gebruik genomen.” En bij deze uitbreiding bleef het niet. De totale bebouwde oppervlakte liep op van 1.500 vierkante meter in 1994 tot 11.500 vierkante meter in 2001 en nog was de evolutie niet te stoppen. Zo werden er nog twee extra bedrijfshallen aangekocht in hetzelfde industriepark, be-

Een Slovaaks filiaal opende nieuwe mogelijkheden Van bij de aanvang van de opening van een PVC productie-unit in Slovakije, is er steeds voorop gesteld dat deze ontwikkeling niet ten koste mocht gaan van de tewerkstelling binnen de moederzetel in België. “Om het kwaliteitsniveau van de Belgische markt te garanderen, werden Ronny Bruynseels en zijn schoonvader er met de dagelijkse leiding belast. Het resultaat van deze operatie is positief over de hele lijn. Het aantal plaatsers werd

gevoelig uitgebreid en de aluminiumafdeling kreeg meer ruimte en mogelijkheden. Anderzijds laat het totale opzet toe om in de huidige conjuncturele omstandigheden het hoofd te bieden aan een moeilijke marktsituatie”, aldus David. Voor de potentiële klant houdt dit in dat de Bruynseels-Vochten producten tegen een gunstigere prijs kunnen worden aangeboden.

topkwaliteit tegen een juiste prijs Bruynseels-Vochten investeert niet alleen in vastgoed. Met de regelmaat van een klok worden nieuwe ultra moderne CNCmachines geïmplementeerd waardoor de productie nog beter en nog sneller verloopt. Voeg bij dit ultra moderne machinepark de keuze voor Reynaers aluminium profielen en VEKA PVC en dan ben je verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct dat bestand is tegen weer en wind en dit jaar na jaar. Steeds beter is de boodschap Niet alleen de hoogwaardige kwaliteit van onze materialen zijn belangrijk, deze worden immers gegarandeerd door onze top leveranciers Reynaers alu profielen, Veka kunstofprofielen en Sprimo beglazingen.

Het belangrijkste in ons bedrijf zijn onze medewerkers op de werkvloer en op de werven. dit zijn stuk voor stuk vakmannen in hun vakgebied zij staan samen met onze projectleiders garant voor een correcte en kwaliteitsvolle eigen productie en vakkundige plaatsing. Samen met Ronny Bruynseels sta ik klaar om de fakkel van het bedrijf van onze vaders over te nemen om de onderneming gedurende de volgende decennia te leiden. Dit biedt onze nieuwe en bestaande klanten de geruststelling dat de garantie die wij aanbieden ook een effectieve zekerheid geeft en dit voor vele jaren! opendeurdagen Om dit alles te onderstrepen zet de Firma Bruynseels-Vochten de deuren van haar bedrijf aan de Brasschaatsteenweg 292 wagenwijd open tijdens de opendeurdagen op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Dit opendeurweekend zetten wij speciaal onze veranda’s in de kijker en maakt u kennis met het beste wat u op gebied van verandabouw kan vinden. Gedurende deze opendeurdagen zijn de vernieuwde toonzalen van BruynseelsVochten doorlopend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 8


Te Huur

Laat u inspireren tijdens ons

(nabij industrieterrein Moerdijk)

OPENDEUR WEEKEND

Opslagruimtes, werkruimtes, kantoorruimtes nodig ? Houd uw overheadkosten laag en kom langs voor een gesprek !! nog enkele ruimtes beschikbaar vanaf 300 m2 tegen aantrekkelijke prijzen www.denhollander-verhuur.nl

SERRES

SERRES • KOZIJNEN & DEUREN in ALUMINIUM & PVC

zat. 22 & zon. 23 oktober van 10 tot 17u

infO:

J. den Hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

K

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDEN VAN WINGERDEN - Kunststof / houten kozijnen OZIJNEN EN GLAS - Gevelbetimmeringen

- Dakkapellen / Dakramen - Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas - Rolluiken - Garagedeuren Bel voor een vrijblijvende offerte.

Kozijnen en Glas van Wingerden Nijverheidsstraat 7 4791 ED Klundert T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nl Kijk ook eens op:

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

EIGEN PRODUCTIE IN PVC EN ALUMINIUM • MEER DAN 30 JAAR ERVARING • KWALITEITSGARANTIE, CONSTRUCTIE EN PLAATSING MAATWERK ALLE SERRES ZOWEL MODERN ALS KLASSIEK • VAN ONTWERP EN FUNDERING TOT BEZETTING EN VERWARMING NIEUWBOUW & RENOVATIES • 10 JAAR WAARBORG

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

www.bruvo.be

Lid van

info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

B r a s s c h a a t s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 Ka l m t h o u t • T + 3 2 3 - 6 6 6 5 7 8 6 • E i n f o @ b r u v o . b e

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

- SANITAIR, GAS & WATERINSTALLATIES - CV INSTALLATIES - DAKBEDEKKINGEN - ZINK- EN LOODWERKEN

Te koop: rosé kalfsvlees rechtstreeks van onze rosékalveren

Hamseweg 11 • 4771 RR Langeweg Telefoonnummer: 0168-323450 / 06-57117977

Openingstijden:

donderdag en vrijdag 14:00 - 18.00 uur zaterdag 09:30 - 16:00 uur Voor de laatste aanbiedingen zie www.hamsehoeve.nl

Kies voor zekerheid en betrouwbaarheid

HUIZENMARKT IN DE LIFT? ‘NOU, HIER BIJ ONS NIET!!’

MADE – Is bovenstaande zin herkenbaar voor u? Dan hebben wij voor u de oplossing: Ook u kan snel uw huidige woning of appartement verkopen! Ideaal als u zekerheid en geen stress wenst, wilt overstappen naar een andere woning of als een snelle verkoop noodzakelijk is. Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat! Het maakt voor ons niet uit of U direct of pas over een tijdje uit uw huidige woning vertrekt. Bij ons is alles bespreekbaar en wij denken graag met u mee. Mercari Vastgoed T 0162-372211 www.mercari.nl

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd zonder ontbindende voorwaarden waardoor wij 100% zekerheid kunnen waarborgen.

Nieuwsgierig geworden? Neem nu vrijblijvend contact met ons op.Voor een bod op uw woning!

Waar drinkt u koffie uit?

Met dit gevoel hebben Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen.

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl


Vakantie Bijbel Club in Zevenbergen

Even kijken naar de lege stoelen.

ZEVENBERGEN - Het is bijna herfstvakantie en dus tijd voor de Vakantie Bijbel Club. Op dinsdag 25 en op woensdag 26 oktober (van 9.15 tot 12.00u) en op donderdag 27 oktober (van 9.15 tot 13.00u) zijn alle kinde-

ren die op de basisschool zitten van harte welkom in Het Anker (het gebouw achter de Hervormde Kerk, Markt 4) te Zevenbergen. Ook dit jaar hebben we weer een leuk programma bedacht, we gaan we natuurlijk samen zingen, naar mooie Bijbelverhalen luisteren, knutselen en nog veel meer.

KORTE BERICHTEN

We willen er met jou een te gek feest van maken. Wil jij weten welke architect, schilder en klusser jou en al het moois om je heen heeft gemaakt? Kom dan naar de Vakantie Bijbel Club! Op donderdag zorgen wij voor de lunch en zijn je ouders/verzorgers hartelijk welkom vanaf 12.30 uur om met elkaar terug te kijken op de VBC-dagen (er staat een kopje koffie/thee met wat lekkers voor ze klaar!). Op zondag 30 oktober is er een speciale Vakantie Bijbel Club dienst in de Hervormde Kerk, die om 10.00 uur begint. We zullen met elkaar VBCliedjes zingen, laten zien wat we gedaan hebben en luisteren naar een mooi Bijbelverhaal. De allerkleinsten (0 tot 4 jaar) kunnen naar de crèche (in Het Anker), waar ze lekker kunnen spelen. Na de dienst zal er bekend gemaakt worden wie de kleurwedstrijd gewonnen heeft (de kleurplaat kun je vinden op www.vbc7bergen.nl) en is er voor iedereen wat te drinken. Ook kun je de foto’s bekijken die gemaakt zijn. Naast de kleurplaat kan je op www.vbc7bergen.nl ook de flyer en de foto’s van afgelopen jaren vinden. We hopen u en jou te zien op de Vakantie Bijbel Club. Voor meer informatie bel: Pauline Kranendonk (tel. 078-6835805) of Martijn de Vries (tel. 0168-326559).

BRIDGE SENIORENBRIDGE WILLEMSRAD Uitslag 12 oktober: 1. Adje Knook-den Hollander-Tanna Dane-Visserc63,33%, 2. Ad Knook-Nellie van der Vorm 58,75%, 3/4. Herman Groeneveld-Coby Knook-Maris 57,92%, 3/4. Arie van der Linden-Tonny Frijters 57,92%, 5. Sjaan Oele-Piet Verhoeven 53,75%. BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag maandag 10 oktober, A-lijn: 1. Martha-Piet Berghout 60,07%, 2. Addie Schouls-John Groen 57,29%, 3. Hans Riethoff-Cor van Veelen 54,86%, 4. Nel Jonkers-Schalk v.d. Vorm 52,43%, 5. Tonny van Dis-Jacques Bogerd 51,74%. B-lijn: 1. Nettie Donders-Jo van Sprundel 59,38%, 2. Yvonne de Buck-Els Saarloos 55,63%, 3. Ab Bienefelt-Ad v.d. Boon 54,17%, 4. Annie van Gils-Jenke de Lint 53,13%, 5. Tonny Frijters-Arie v.d. Linden 51,88%. Clijn: 1. Joke Machielse-Lia Maat 62,92%,

2. Riet Neelen-Annie Reijnders 60,42%, 3. Marianne de Jong-Corrie Maat 58,33%, 4. Corrie-Jan Nieuwenhuizen 56,25%, 5. Barjo Groeneveld-Jan Hamers 52,92%. ZBC (Zevenbergse Bridgeclub) Uitslag maandagavond 10 oktober, A-Lijn: 1. Ellie de Hoog-Ton Beumer 58,13%, 2. Marry Groote-Anneke Konings 57,81%, 3. Wil Walraven van der SteenWieneke Wijnants 57,5%, 4. Jan van Gorp-Peter Rosendaal 56,25%, 4. Rien Oomen-Lisette Oomen 56,25%. B-Lijn: 1. Hans Matthee-Henk Voorwinde 56,6%, 2. Joke Francois-Lenie Slegers 56,25%, 2. Carel Frerichs-Addy Frerichs 56,25%, 4. Tiny Lansen-Annie van de Luijtgaarden 55,21%, 5. Anke de Grund-Friedje Kock 54,17%. C-Lijn: 1. Ad Neelen-Riet Schrauwen 60,42%, 2. Rien Hopmans-Corrie Hopmans 54,58%, 2. Ria de Jong-Joke Kok 54,58%, 4. Ine Corstiaensen-Kees

Corstiaensen 52,08%, 5. Corrie van Bijsterveldt-Loet van de Zande 51,25%. Dinsdagavond 11 oktober, A-Lijn: 1. Thea Graven-Sylvia Stoffels 62,15%, 2. Toos van der Giessen-Wil Walraven van der Steen 61,46%, 3. Ruud de Vrijer-Wieneke Wijnants 54,51%, 3. Tiny Lansen-Annie van de Luijtgaarden 54,51%, 5. Marion Dingley-Richard Dingley 53,82%. B-Lijn: 1. Leonie Heus-Marjo de Raad 62,78%, 2. Erna Henkelman-Jenny van der Stee 54,86%, 3. Corrie van Bijsterveldt-Lenie Slegers 54,35%, 4. Kees Heijligers-Toon van Vlimmeren 53,54%, 5. Ton WeeversAdje Weevers 52,95%. C-Lijn: 1. Toon van Gurp-Ria van Gurp 60,42%, 2. René de Rooij-Reindert Roovers 59,9%, 3. Joke Lunenburg-Rosa Wiessner 57,81%, 4. Jannie van der Have-Jan Rottier 55,21%, 5. Din van Beers-Netty van Beers 51,56%. Afmelden tot 2 uur voor aanvang.

Een lach en een traan op Ouderendag

Alzheimer Nederland zoekt collectanten: Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften. De organisatie zoekt om die reden nog dringend naar enthousiaste collectanten in Zevenbergen voor de collecteweek van 7 tot en met 12 november. Met een paar uur tijd kunnen geïnteresseerden zich als collectant inzetten. Aanmelden kan bij: Anja de Gouw 0168-323746; 06-13381140; anjadegouw@ziggo.nl of via www. alzheimer-nederland.nl/collecte KLUNDERT Vakantie Bijbel Club, De Brug Stichting: In de Herfstvakantie op maandag 24 oktober en dinsdag 25 oktober start van 09.00-11.45u. in de Mauritshof, Prins Willem straat 4, Klundert. Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8. Thema: Opa’s en oma’s, vertel nog eens. Toegang is gratis. Meer info: www.debrugstichting.nl Welkom op de koffie: De Brug Stichting houdt donderdag 20 oktober inloop van 10.0012.00u., Van Polanenpark 19, met als gastvrouw Erika van Maastricht en helper Jopie van Dongen. Mocht men slecht ter been zijn, zij komen een ieder graag ophalen, tel. 0168 405095, www.debrugstichting.nl Seniorenbingo: Het speeltuinseizoen is voorbij, dus nu weer de hoogste tijd voor onze bingo op vrijdagmiddag bij Buurt- & Speeltuinvereniging ‘t Westerkwartier. De eerste van dit seizoen is op vrijdag, 21 oktober aan de Prins Willemstraat 72 in Klundert. De deuren gaan om 13.45 uur open en de start is om 14.00 uur. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom bij deze gezellige 2-wekelijkse seniorenbingo, dus komt allen. FIJNAART Ontspanningsmiddag: KBO Fijnaart houdt op donderdag 20 oktober een ontspanningsmiddag voor haar leden. Deze middag genieten ze van het duo 3x3.Ze hebben een uitgebreid repertoire van liedjes uit de jaren 1920-1980. Men hoort hier liedjes waar men zelf niet meer aan gedacht zou hebben, Als afsluiting spelen ze nog 5 ronden bingo. Deze middag begint om 13.30u. in de Graanbeurs. ZEVENBERGEN Gebruikte kleding en kerstartikelen inleveren: Kleding - boeken- en huishoudelijke en bruikbare kerst artikelen, kunnen elke werkdag tussen 09.00-12.00u gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis, Markt 19A, 4761 CE Zevenbergen, tel. 0168-323567. Opbrengst van de goederen gaat naar diversen projecten van de kerken. Bustocht voor senioren: De Seniorenraad organiseert op zaterdag 26 november een dagtocht naar de Brugge (B), vertrek 7.45u en terugkomst om 18.15u. Voor informatie en opgave, vanaf maandag 24 oktober: J. Beurskens, Prins Bernhardstraat 4 Zevenbergen, 0168-323335 of 06-24879934. Voorwaarden m.b.t. onze busreizen zijn te vinden op www. seniorenmoerdijk.nl Ritten TWC: Zaterdag 22 oktober rijden de randoneurs naar Tholen een rit van 110 km vertrek 9.00u. De toerrijders rijden naar Essen hoek een rit van 80 km vertrek 9.05u. Zondag 23 oktober rijden de randoneurs naar Oosterhout een rit van 65 km vertrek 9.00u. De recreanten rijden naar Huis ter Halve een rit van 60 km vertrek 9.00u. De toerrijders rijden naar Achtmaal een rit van 60 km vertrek 9.05u. Alle ritten vertrekken van sportpark de Knip (naast SGZ). Een ieder die mee wilt rijden is van harte welkom, let op fietshelm is verplicht. Driedaagse boeken/platenmarkt: In de Bartholomeuskerk, Markt 19, is er een boeken/platenmarkt en ook een afdeling met legpuzzels en gezelschapsspelletjes voor jong en oud. Denk vooral aan de kinderen, er zijn veel mooie kinderboeken te koop. De boeken worden weer per kg.-prijs verkocht. Dit is erg aantrekkelijk voor de kopers. Opbrengst zal besteed worden aan het onderhoud en projecten van de kerk. Markt is op donderdag 20 oktober van 14.00-17.00u. vrijdagavond 21 oktober 16.00-20.00u. en zaterdag 22oktober van 10.00-14.00u. Vanwege enorme aanvoer van nieuwe boeken en platen, houden ze deze keer drie dagen markt. Op donderdag kan er een combinatie gemaakt worden met de weekmarkt. Organisatie is in handen van de werkgroep Hartverwarmend actief van deze kerk. Men is van harte welkom, toegang gratis. Foto-expositie: In de lees- en internetruimte in de VANnU bibliotheek in Zevenbergen, exposeren de Natuur Vrienden van fotoclub AFVP. Deze afwisselende tentoonstelling natuurfoto’s is tot eind 2016 tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen. ZEVENBERGSCHEN HOEK Collectanten gezocht Alzheimer Nederland: Van 7 tot 12 november is er weer de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland. Wilt u helpen in de strijd tegen dementie en ook nog eens lekker bewegen? Loop dan mee tijdens de jaarlijkse collecte! Het kost u een paar uurtjes en we kunnen u hulp goed gebruiken. Meld u aan op www.alzheimernederland.nl/collecteweek of bij de organisator/coördinator Rinie Spliet, De Vier Uitersten 10, 4765 BW Zevenbergschen Hoek, e-mail jcmspliet@home.nl, tel. 0168-453127. LANGEWEG Ken uw omgeving: Op woensdag 19 oktober is er een bijeenkomst in Ons Stedeke te Langeweg. Deze avond hebben wij een Power Point presentatie met als titel “Ken Uw Omgeving”. Dit is een presentatie met heel veel foto’s uit de omgeving die jullie vast zullen herkennen. Ook zijn er heel leuke verhalen bij. Dit heeft heel veel werk en tijd gevraagd om dit samen te stellen, daarom hopen wij ook dat er veel leden naar deze avond zullen komen. Iedereen is van harte welkom, aanvang is 20.00 uur.

Koor & orkest United4Christ ZEVENBERGEN - United4Christ heeft het al verschillende keren laten horen; concerten worden een belevenis als dit koor en orkest van de partij is! Een bevlogen koor van topniveau, dat het publiek telkens weer mee weet te nemen op een muzikale reis, is zeldzaam. Voeg er een orkest met hoogstaande musici aan toe en je hebt iets unieks. Dat is precies wat United4Christ brengt op 24 september en 22 oktober in Enschede en Zevenbergen.

MOERDIJK - Op een aantal plekken in de gemeente Moerdijk is vorige week de jaarlijkse Dag van de Ouderen gevierd. In de Ankerkuil in Moerdijk dorp kwamen ongeveer zestig ouderen bijeen. De aanwezige senioren werden er aan het handje genomen door Paul van de Kuiken en Froukje Koelewijn. Van de Kuiken heeft een lange staat van dienst als cliniclown en dat was goed te merken. Het stel wist de ouderen te boeien met liedjes van onder andere Wim Sonneveld. Een ander nummer, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, bracht veel ontroering teweeg bij de ouderen en hier en daar werd dan ook een traantje weggepinkt. Aan het eind van de middag schoven de ouderen aan bij een koffietafel. FOTO TIES STEEHOUWER PAGINA 10

United4Christ bestaat uit 20 zangers en zangeressen, een eigen combo en een blazerssectie. Koren of orkesten gebruiken om een speciale avond net dat beetje ‘extra’ te geven, is niets nieuws. Maar met United4Christ (onder leiding van dirigent Aad Contze) gebeurt er meer dan alleen het samenbrengen van deze ingrediënten.

De leden van het koor & orkest spelen vanuit een overtuiging dat muziek op een bijzondere manier mensen aanspreekt. De musici en koorleden zijn overtuigd christen en brengen de inspiratie van dat geloof graag over aan het publiek. Het afgelopen jaar heeft United4Christ al op verschillende plekken op deze manier van zich laten horen. De combinatie van een koor en orkest bleek toen ook al een duidelijke meerwaarde bij liederen in diverse stijlen. De komende avond belooft dan ook een complete, inspirerende en muzikale ervaring te worden! Meer informatie over United4Christ is te vinden op www.united4christ.nl. United4Christ in Zevenbergen op 22 oktober om 19.30 uur in de Hervormde gemeente, Markt 4, Zevenbergen. Toegang vrij. Wel plaatsreservering: www.events4christ.nl / tel. 0297-237171.


RAT IN DE VAL

WEGGEMANS BV

Noordhaven 64 Zevenbergen - 0168 329861 - www.vanderhamoptiek.nl

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

197 €

129 €

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Op zoek naar echte rust??

Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

Financiering mogelijk.

OPENDAG DAGzAtErDAG ZONDAG 9 29 NOVEMBER OPEN OktObEr VAN13:00 13.00tOt - 16.00 VAN 16:00UUR UUr

Meer 0031-167-560000 www.de-uitwijk.nl Meer info: info: Fam. Fam. v. v. Nieuwenhuyzen Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger 0031-6-45484570 www.toptotaal.nl/parken/chaletparc-de-uitwijk/ Top Totaal Dhr. L. Haverkamp J.K. Bekius GSM +31658977991. Nieuw: instapmodel Top Montana € 55.000,- sleutelklaar.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Van Burik

PARKET 0165-502470 vanburikparket.nl

Dorpsweg136, 136, Dorpsweg 4655AH AHde deHeen Heen 4655 (Steenbergen) (Steenbergen) Dorpsweg Dorpsweg 136, 136, De Heen, Tel. 0167-560000 Dorpsweg 136, De DeHeen, Heen,Tel. Tel.0167-560000 0167-560000 www.de-uitwijk.nl www.de-uitwijk.nl Tevenswww.de-uitwijk.nl heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar! Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur,

Restaurant geopend: v.a. 12.00 uur,uur, Restaurant geopend:dinsdag dinsdagt/m t/mzondag zondag v.a. 12.00 maandag gesloten maandag gesloten

voordeel

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

WEKEN tuinman biedt zich aan

keuze acties met HSK, Vasco, Laguna en Xclusive Nobili! *1 sept. t/m 30by nov. 2016

sanidrome.nl/voordeelweken Vosdonk 41 4879 NC Etten-Leur (076) 502 07 89

Voor het winterklaar maken van uw tuin. tevens doen wij ook alle

bestratingen. 06 - 25 14 30 15

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

t inCTIES /G s i l a i c e p S ONSTRUEPLATIN

LC LB S TA AE N G E V E

DAK

-

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Vacatures bij jou in de buurt Zoek en vind lokale vacatures


Virtus uitslagen en programma Uitslagen maandag 10 oktober Virtus JO19-2-Groen Wit JO19-2 1-4 Zaterdag 15 oktober Virtus 2 za-Kogelvangers 3 1-3 Virtus JO19-1-Papendrecht JO19-1 0-4 Virtus JO19-2-VVC’68 JO19-1 3-0 Virtus JO17-1-Hoeven JO17-1 4-0 Baronie JO17-8-Virtus JO17-3 2-4 Kloetinge JO15-1-Virtus JO15-1 5-4 Virtus JO15-2-Alliance JO15-2 9-2 Oranje Blauw’14 JO15-1G-Virtus JO15-3 7-6 Virtus JO15-4-Klundert JO15-2 6-1 Virtus JO15-5-Baronie JO15-12 3-2 Alblasserdam JO13-1-Virtus JO13-1 1-7 MOC’17 JO13-3-Virtus JO13-2 2-1 Dubbeldam JO13-6-Virtus JO13-3 3-3 Virtus JO13-4-Klundert JO13-2 1-1 Steenbergen JO11-1-Virtus JO11-1 4-0 Virtus JO11-2-Oranje Blauw’14 JO11-1G 6-1 SC Gastel JO11-3-Virtus JO11-3 2-2 Boeimeer JO11-4-Virtus JO11-4 2-11 Virtus JO11-5G-Madese Boys JO11-5 5-6 Virtus JO11-6-De Fendert JO11-4 7-1 Dubbeldam JO9-2-Virtus JO9-1 0-7 De Fendert JO9-2-Virtus JO9-2 12-1

Virtus JO9-3-Halsteren JO9-9 11-1 Virtus MO15-1-Kloetinge MO15-1 2-1 Zondag 16 oktober Cluzona 1-Virtus 1 9-0 Moerse Boys 3-Virtus 2 2-0 Virtus 3-SC Gastel 4 5-4 Virtus 5-Unitas’30 7 1-3 SC Welberg VR1-Virtus VR1 5-1 Programma woensdag 19 oktober Virtus JO11-Feyenoord JO10 18.00 Virtus JO9-Feyenoord JO7 18.00 Zaterdag 22 oktober Lepelstr. Boys JO19-2-Virtus JO19-3 19.30 Virtus JO11-5G-Olympia’60 JO11-2 08.45 Virtus JO11-6-Kogelvangers JO11-3 08.45 Kogelvangers JO11-2-Virtus JO11-3 09.00 Alliance JO9-1-Virtus JO9-1 09.00 Virtus JO17-2-Zwaluwe JO17-1 09.30 JEKA JO11-12G-Virtus JO11-4 09.30 Seolto JO15-1-Virtus JO15-2 09.45 ODC G1G-Virtus G1G 10.00 MZC’11 JO15-1-Virtus JO15-1 10.00 Virtus JO11-2-SVC JO11-1 10.00 Sprundel JO9-1-Virtus JO9-2 10.00

Virtus JO13-1-Groote Lindt JO13-1 10.15 SC Gastel JO11-1-Virtus JO11-1 10.30 Virtus MO15-1-MZC’11 MO15-1 11.15 Virtus JO7-1-Dongen JO7-2 11.15 Virtus JO15-3-WHS JO15-1 11.30 Virtus JO13-4-De Fendert JO13-3G 11.30 SC Gastel JO13-2-Virtus JO13-2 12.30 DSE JO19-2-Virtus JO19-2 13.00 Beek Vooruit JO17-5-Virtus JO17-3 13.00 Virtus JO17-1-Oranje Wit JO17-2 13.15 Virtus JO15-4-MOC’17 JO15-6 13.15 Virtus MO17-1-IFC MO17-1 13.15 Advendo JO15-1-Virtus JO15-5 13.30 Wieldrecht JO13-4-Virtus JO13-3 14.00 Rood Wit W 2 za-Virtus 2 za 14.30 Virtus JO19-1-DSE JO19-1 14.45 Halsteren JO19-2-Virtus JO19-3 15.00 Zondag 23 oktober Virtus VR1-BSC VR3 10.00 SC Gastel 3-Virtus 2 12.00 DSE 3-Virtus 3 12.00 Groen Wit 3-Virtus 4 12.00 DEVO 5-Virtus 5 13.15 Dinsdag 25 oktober Virtus 1-SCO 1 20.00

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op www.internetbode.nl

Natuur fotografie in Zevenbergen ZEVENBERGEN - Zoals wij al meerdere keren hebben aangetoond fotograferen wij graag alles wat in de natuur voorkomt, of wat men onder de noemer natuur plaatst.

Wij zijn geen specialisten die een stokpaardje rijden en alleen een strikt eigen beeld willen scheppen, maar een groep die breed kijkt en zich laat verrassen door datgene dat de natuur schenkt of bied. Het leuke van dit onderwerp is dat niets gelijk is aan elkaar, en dat iedereen ook al sta je bijvoorbeeld naast elkaar dezelfde foto’s hij steeds anders is. Het is wel dat dit onderwerp voor iedereen toegankelijk is en bij iedereen rondom hem of haar plaats vind. Of het nu de eend in de vijver of de geit in een park is, ieder ziet wat hij mooi vind en kan er een leuke plaatje van maken. Omdat dit onderwerp natuur fotografie is houden we ons daar ook strikt aan, niet dat wij geen portretten of architectuur fotograferen, maar nu alleen de Natuur. Zo kan de een genieten van een mooi landschap en zich daar met al zijn kennis en energie op storten, zodat hij of zij het ideale plaatje

Judoklub Klundert KLUNDERT - Vrijdagavond 7 oktober was het dan weer zover. Een kleine 40 judoka’s in de leeftijd van 6 t/m 27 jaar van JudoKlub Klundert togen naar de Stoofpolder in Bruinisse om daar tot zondagmiddag op judokamp te gaan.

als bv. respect, compassie, eer, eerlijkheid etc. verdienen. Op de zaterdag en zondag werd er bij diverse onderdelen hard maar fair gestreden voor een zo hoog mogelijke score. Bij alles wat ze deden was samenwerking, coördinatie en teamwerk heel erg belangrijk en een bepalende factor om een goed resultaat te halen. Ook tijdens de judolessen werd er goed geluisterd en hard gewerkt om de technieken onder de knie te krijgen en daarbij punten te verdienen. Het is opvallend en mooi om te zien dat het teamgevoel bij een individuele sport als judo toch heel sterk naar voren komt. Alle resultaten bij elkaar opgeteld resulteerde er uiteindelijk in dat op zondag door de judoka’s tot 12 jaar een extra slip verdiend kon worden. Gelukkig wisten alle judoka’s een hogere graad te behalen. Lisa Versteeg en Bodi van Ijsseldijk werden voor hun prima inzet buiten maar zeker ook op de mat zelfs extra beloond. Zij werden beloond door een slip over te slaan.

‘s Middags was er door een aantal begeleiders reeds kwartier gemaakt en was de extra ruimte (Henkies place) omgetoverd tot een volwaardige dojo. Nadat de kinderen geïnstalleerd en de ouders vertrokken waren werden ze ingedeeld in 4 groepen van 10 judoka’s. Het thema van het kamp was deze keer “de zeven waardes van het judo”. Na eerst een Aikibudo demo gehad te hebben waarbij de nadruk lag op het zwaard (boken) en mes (tanto) mochten de judoka’s zelf een scorebord, zwaard en mes maken. Gedurende het kamp en tijdens diverse competitieve spellen, judo uren en examen konden de judoka’s zowel individueel als ook per groep waardes zo-

Elke Zondag open van 11.00-17.00 uur

Gaultheria procumbens

Geldig van 19-10 t/m 25-10-2016

Pot 11cm met veel bes € 1,99 p/st.

1+1 Gratis

Calluna 3 kleuren in pot Pot 13cm € 3,99 p/st.

3 voor

3,99

Woensdag 26-10 Kinder Halloweenfeest met div. griezelworkshops tussen 14.00-16.00 uur (zie onze site)

Schalk Prinsenbeek www.groenrijkprinsenbeek.nl

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Openingstijden: wo-vr-za-zo van 10.00 tot 19.00 u

0165 342478

IK GA OP VAKANTIE EN IK NEEM MEE... Winnaar

vakantiefoto 2016

Met de uitreiking van deze slippen en banden kwam er een eind aan het kamp en was het tijd om weer op huis aan te gaan. Kinderen, bestuur, begeleiders en gezien de vele positieve reacties ook de ouders kijken terug op een zeer geslaagd kamp. Streekontmoeting Niet mee op het kamp maar wel actief voor judoKlub Klundert was Lars Alderliesten. Hij nam deel aan de streekontmoeting welke dit keer georganiseerd werd door Judovereniging De Kroeven. Lars wist daar een verdienstelijke 3e plaats in de wacht te slepen. Een volgende keer zal hij niet meer alleen naar de streekontmoeting gaan, hij zal daar dan weer meer judovriendjes van JudoKlub Klundert ontmoeten. Benieuwd naar Judo en Aikibudo bij JudoKlub Klundert kom dan eens langs of kijk eens op de website www.judoklubklundert.nl en vergeet ook niet om facebook vriend te worden.

gehele Wij zijn de tie (wk 43) herfstvakan ! geopeutnerdochtenden) géén pe (deze week

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

kan maken en presenteren. Fotografie is een eindeloze sport of hobby. Kijk maar naar alle foto’s die in de loop der jaren zijn gemaakt, en het zijn geen kopieën van elkaar. Er is steeds is er weer iets nieuws of heeft er weer een verandering in de natuur plaats gevonden. Zo probeert iedereen het optimale plaatje in en van de natuur te maken, het foerageren is daar een geschikt moment voor, als ze druk bezig met het verzamelen van eten zijn ze iets beter benaderbaar. Zelfs het uitrusten op een paaltje of in een boom kan je een mooie plaatjes bezorgen. Graag nodigen wij iedereen uit om samen met ons van deze natuurplaatjes te komen genieten, en wie weet kun je later eenzelfde of nog betere foto maken. Veel kijkplezier gewenst, en hopelijk komen we elkaar binnenkort tegen. Wie zijn wij, natuur fotografen die allemaal. Te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek VANnU. Op 5 november en 10 december geven wij een power point presentatie over fotografie en de foto’s die wij gemaakt hebben. Wij presenteren powerpoints die door anderen gemaakt zijn en waar ieder veel van kan opsteken.

Deze foto voor een prachtige tempel in Japan is de winnaar geworden van de Bode vakantiefotowedstrijd van afgelopen zomer. Vanuit Roosendaal nam Elly de Rooij de Bode mee om de foto te maken. In totaal ontving de Bode tientallen inzendingen. Het was voor de jury dan ook een flinke kluif om de winnaar te kiezen. Omdat het de winnende foto is van dit jaar, ontvangt Elly de Rooij een verrassingspakket van de Bode.

ELKV/Zevenbergen wint in Westmaas ZEVENBERGEN - ELKV/Zevenbergen 1 heeft zijn voorlopig laatste veld wedstrijd winnend afgesloten. Hiervoor moesten ze nog wel naar Westmaas voor de wedstrijd tegen Oranje Zwart/De Hoekse 1.

En deze keer is het gelukt om de punten mee naar huis te nemen want er werd verdiend gewonnen met 7-10. ELKV/Zevenbergen 2 heeft door de winst tegen ACKC 5 een hele goed stap gezet voor het kampioenschap. Ze moeten nog een weekje wachten omdat Terda 1 nog moet spelen komend weekend en ook nog een kans heeft op het kampioenschap. Toch nu al een heel mooi resultaat ELKV/Zevenbergen B1 moest voor hun wedstrijd naar Hoeven. Hier gingen ze spelen tegen de B van Springfield. Ook deze week wilde ze de punten mee naar huis nemen maar het liep allemaal anders dan ze gedacht hadden. Tot 1-1 ging het wel maar daarna konden ze niet voorkomen dat Springfield bij de rust een 4-1 voorsprong had. In de 2e helft ging Springfield gewoon door en liep verder uit naar 6-1.Toe pas wist ELKV/Zevenbergen wat terug te doen. Ze konden echter niet voorkomen dat Springfield de wedstrijd de wedstrijd winnend wist af te sluiten met 10-5. Doelpunten van ELKV/ Zevenbergen werden gescoord door: Gijs 3 maal en Gemma en Laura 1 maal.

VLOOIENMARKT Zondag 23 oktober Open van: 10-16U Kraam/huur: € 24,00 (2 voor € 35,00) Klundert Sporthal de Niervaert PAGINA 12

Info: 06 - 53 777 967

Ook ELKV/Zevenbergen A had het in het begin heel erg moeilijk. Ze speelde tegen de A2 van Tjoba die vooral in de eerste helft erg goed speelden. ELKV/Zevenbergen A kreeg wel kansen maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Tjoba had minder moeite met scoren en wist zelfs een 0-5 voorsprong te nemen. Bij de rust had ELKV/Zevenbergen ook 1 keer gescoord en ging met een 1-5 de rust in. De tweede helft een ander A team uit Etten-Leur want door een geweldige inzet en wel benutten kansen wisten ze terug te komen tot 5-5. Tjoba wist nog een keer voor te komen 5-6 en toen was de strijd helemaal voor ELKV/Zevenbergen. Door goed combinatie spel en verdedigen van ELKV/Zevenbergen kwam Tjoba niet meer tot echt spel . Bij het laatste fluitsignaal was de eindstand opgelopen naar 12-7 en heeft de ploeg uit Etten-Leur een zwaar bevochten overwinning behaald. Uitslagen ELKV/Zevenbergen 2-ACKC 511-8 Seolto E3-ELKV/Zevenbergen E22-2 Blauw Wit(K) C1-ELKV/Zevenbergen C28-3 ELKV/Zevenbergen D1-Zierikzee D12-2 ELKV/Zevenbergen C1-Voltreffers C112-1 ELKV/Zevenbergen E1-SKV E35-0 ELKV/Zevenbergen A1-Tjoba A212-7 ELKV/Zevenbergen 3-Voltreffers 31-14 ACKC5-ELKV/Zevenbergen 24-10 Springfield B1-ELKV/Zevenbergen B110-5 Oranje Zwart/De Hoekse(M)1-ELKV/Zevenbergen 17-10 Voor het komende weekend zijn er geen wedstrijden meer. Het eerste gedeelte van de veldcompetitie zit erop voor de teams van ELKV/Zevenbergen. Er wordt nog een paar keer buiten getraind en vanaf 1 november gaan we weer naar de zaal. In Etten-Leur met de jeugd en de dames. De senioren gemengd gaan trainen in Zevenbergen De trainingstijden volgen nog.


1

M O ER D I J K

MOERDIJK IIN BEDRIJF

OPEN HAVEN MOERDIJK 22 OKTOBER 2016

IN BEDRIJF


moerdijk

2

IN B E D R IJ F

Buchinhoren: een ijzersterk familiebedrijf Al negentig jaar is het bedrijf een begrip in de las- en staalconstructiewereld, Buchinhoren B.V. las- en staalconstructiebedrijf. Van eenmanszaak is het bedrijfje anno 2016 uitgegroeid tot een bloeiende zaak met ruim veertig werknemers. DOOR MARJANNE DIJKSTRA In 1926 startte de opa van Sarie VerschurenBuchinhoren (69), de vrouw van de huidige eigenaar Gerrit Verschuren, een eigen bedrijfje in het boeren smidswerk. Het was in de dertiger jaren niet de beste tijd daarvoor, maar de zaak van Buchinhoren bloeide steeds verder op. Zijn twee zoons kwamen in het bedrijf werken en namen het over. In 1973 scheidden de wegen van de broers. Ruim tien jaar daarvoor, in 1962 was Gerrit Verschuren al bij zijn - toen aanstaande schoonvader in het bedrijf komen werken. “Ik kon toen van een baan waarin ik 38 gulden per week verdiende naar een baan waar ik 60 gulden per week verdiende. Dat liet ik natuurlijk niet aan m’n neus voorbij gaan.” In 1974 kreeg Verschuren aandelen in het bedrijf van zijn schoonvader en uiteindelijk nam hij het hele bedrijf over.

Familiebedrijf Het echtpaar heeft vijf zoons en inmiddels is het zoon Wim die als oudste van het stel de

meeste leidinggevende taken naar zich toe heeft getrokken. Verschuren: “Maar ze zijn allemaal mede-eigenaar. Allemaal werken ze op hun eigen manier binnen het bedrijf als tekenaar, facilitair medewerker, lasser, op de vrachtwagen. We hebben 32 mensen in vaste dienst, werken met tien zzp’ers en daarnaast op het moment nog een aantal tijdelijke krachten omdat het erg druk is. Qua werk doen we van alles en niet alleen voor in Nederland. Trots ben ik op heel veel dingen in al die jaren, maar bijvoorbeeld een uitbreiding van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag is me wel bijgebleven. Dat was een mooie klus.”

Uit z’n jasje In die negentig jaar verhuisde het bedrijf ook. Van een halletje van 11 meter breed en 21 meter lang naar de huidige locatie met een hal van 82,5 meter bij 25 meter. In 2006 werd er een even grote hal bijgebouwd. Verschuren: “En eigenlijk zitten we nu alweer een beetje krap in ons jasje. We kijken voorzichtig rond naar een groter perceel om te hervestigen.”

Staalconstructies Laswerk Dak- en wandbeplating Trappen Bordessen Balustrades Renovatie staalbouw Reparatie en onderhoud

Postbus 51, 4780 AB Moerdijk Apolloweg 2, 4782 SB Moerdijk tel: +31 (0)168 - 386161 fax: +31 (0)168 - 386169 e-mail: info@buchinhoren.nl http://www.buchinhoren.nl

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een

Administratief medewerk(st)er (parttime 2 dagen per week)

Solines is een voorraadhoudende handelsonderneming in stalen buizen. Onze vestigingen in Nederland en Duitsland leveren aan verschillende industriële sectoren in Europa. Voor onze vestiging in Moerdijk zijn wij per direct op zoek naar een administratief medewerk(st)er. De werksfeer is informeel, collegiaal en door een vlakke organisatie zeer direct. De functie bestaat voornamelijk uit administratieve werkzaamheden zoals: • Telefoon aannemen, bezoek ontvangen • Bestellingen archiveren/bijhouden • Voorraadbeheer • Facturatie en debiteurenbeheer • Inkomende facturen controleren • Afspraken maken, bestellingen plaatsen • Ondersteuning van logistiek • Bijhouden van mailinglijsten Profiel: • Stressbestendig • Flexibele instelling • Punctueel Persoonskenmerken: • Goede kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift • Opleidingsniveau: havo/vwo • Kennis van Outlook, Word, Excel • Woonachtig in de regio Moerdijk en in bezit van eigen vervoer Wij bieden een afwisselende functie met daarbij een passend salaris. U kunt uw sollicitatie met cv per e-mail sturen naar krones@solines.nl


3

m o er d i j k

IN BEDRIJF

Lokale bedrijventerreinen net zo belangrijk als Industrieterrein Moerdijk

Veel bedrijvigheid in de gemeente Moerdijk Binnen de gemeente Moerdijk zijn naast het Haven- en Industrieterrein nog een aantal lokale bedrijventerreinen gevestigd. Deze bedrijventerreinen genieten weliswaar minder bekendheid, maar hebben regionaal en vooral lokaal een rol van betekenis. Ze dragen hun steentje bij aan de lokale gemeenschap, zowel qua werkgelegenheid als ook maatschappelijk. DOOR MIRYAM VAN DER STEE De bedrijventerreinen zijn gevestigd in Fijnaart, Heijningen, Helwijk, Klundert, Langeweg, Standdaarbuiten en Zevenbergen. Dat zijn maar liefst zeven van de elf kernen die de gemeente Moerdijk telt. Samen beslaan zij een oppervlakte van ruim 200 hectare. Het Industrieterrein en Havenschap Moerdijk telt daar nog zo’n 2600 hectare bij. “We kunnen dus stellen dat er veel bedrijvigheid is in onze gemeente, letterlijk en figuurlijk”, aldus wethouder Thomas Zwiers. Binnen het college van burgemeester en wethouders is hij verantwoordelijk voor het economische deel aangaande de industrie- en bedrijventerreinen.

Rijnkanaal goed bereikbaar over het water en heeft een goede ontsluiting op het Hollandsch Diep. Dit zorgt ervoor dat hier een kleine negenhonderd mensen hun boterham kunnen verdienen. Op de overige bedrijventerreinen worden in totaal ruim 1.700 arbeidsplaatsen ingevuld.

Randweg In Zevenbergen zijn zelfs vier bedrijventerreinen gevestigd, waarvan Zwanengat en Koekoek de bekendste zijn. Grotere lokale ondernemers hebben hier, vaak sinds jaar en dag, hun bedrijf gevestigd. Zwanengat is een bedrijventerrein wat prima functioneert volgens de wethouder. De Koekoek zal op korte termijn verder ontwikkeld worden, vanwege de nieuwe randweg die binnenkort gerealiseerd wordt.

‘Toekomst ziet er goed uit’

Omvang

Toekomst

De verschillende bedrijventerreinen variëren qua omvang behoorlijk van elkaar. De twee kleinste zijn te vinden in Fijnaart en Willemstad (beide 2 hectare). Het grootste bedrijventerrein is Dintelmond in Heijningen (81 hectare). Dintelmond is via het Schelde-

Qua werkgelegenheid lijkt er in de gemeente Moerdijk genoeg toekomst te zijn. Zowel het Haven- en Industrieterrein Moerdijk als de bedrijventerreinen zorgen er onder meer voor dat op dit moment 1,04 arbeidsplaats per hoofd van de bevolking ingevuld wordt

In Zevenbergen zijn zelfs vier bedrijventerreinen gevestigd, waarvan Zwanengat en Koekoek de bekendste zijn. FOTO MIRYAM VAN DER STEE (bron: gemeente Moerdijk, peiljaar 2015). “De verwachte komst van het Logistiek Park Moerdijk zorgt ook weer voor duizenden arbeidsplaatsen, dus dat ziet er positief uit”, licht Thomas Zwiers toe.

Preventie De veiligheid op de bedrijventerreinen is in handen van de regionale politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente. Zij bewaken de terreinen, met bijzonder toezicht op leegstaande panden, in het kader van preventie. De gemeente zorgt voor handhaving als het gaat om het naleven van de vergunningen. Hiervoor vinden met

regelmaat de nodige inspecties plaats.

Verenigingsleven Het Haven- en Industrieterrein Moerdijk geeft de gemeente Moerdijk een nationale en Europese uitstraling. “We realiseren ons echter dat de lokale bedrijvigheid net zo belangrijk is”, aldus Zwiers. “Vooralsnog ligt de focus op het op orde houden van de huidige bedrijventerreinen. Zij spelen maatschappelijk een grote rol, want het zijn de lokale ondernemers die daar gevestigd zijn en die ook voor de sponsoring zorgen van het bloeiende verenigingsleven dat de gemeente Moerdijk kent.”

Industrieterrein Moerdijk zoekt verbinding met naaste omgeving

Havenschap Moerdijk voelt zich als facilitator maatschappelijk betrokken Dat de gemeente Moerdijk de vierde zeehaven van Nederland herbergt, was enkele jaren geleden nog een redelijk onbekend gegeven. Daarnaast bestond er geen duidelijke toekomstvisie voor het Haven- en Industrieterrein Moerdijk. Met de komst van Ferdinand van den Oever is daar verandering in gekomen. Het industrieterrein met zijn zeehaven staat op de kaart en dat is

DOOR MIRYAM VAN DER STEE Sinds maart 2011 is Ferdinand van den Oever directeur bij Havenschap Moerdijk. Samen met de provincie en de gemeente ‘en heel veel andere goede mensen’ heeft hij de Havenstrategie vormgegeven. Er is gezocht naar balans tussen de drie P’s (People, Profit en Planet). Als kernwaardes werden veiligheid, duurzaamheid en toegevoegde waarde vastgesteld.

People Het Havenschap heeft de relatie met de omgeving en inwoners van het industrieterrein hoog op de agenda staan. “We gaan de huidige Burenraad weer oppakken als ‘Burenraad nieuwe stijl’. Zo zoeken we de verbinding met onze naaste buren, de inwoners van de gemeente Moerdijk”, licht Ferdinand van den Oever toe. “We zullen hiervoor de gebiedstafels inzetten die plaatsvinden binnen de diverse

kernen in de gemeente. Het is de bedoeling dat we dan een klankbordgroep formeren die met ons in gesprek gaat, waarbij we van gedachten wisselen over onderwerpen als overlast en problemen die het wonen in de nabijheid van een industrieterrein met zich meebrengen.”

Vitaliteitsfonds Een ander initiatief van het Havenschap om het onderdeel ‘People’ invulling te geven, is het Vitaliteitsfonds. Dit fonds is opgericht om bij te dragen aan initiatieven die genomen worden door en voor de mensen van de gemeente Moerdijk. Zo is er in Willemstad een trimwal aangelegd, die mede gefinancierd werd uit dit fonds. Een deel van de winst van het Havenschap wordt speciaal voor dit fonds gereserveerd.

Profit De groeistrategie van het Havenschap is onder andere gericht op het versterken en uitbouwen van de sterke clusters. Het

‘Vitaliteitsfonds geeft iets terug aan de gemeenschap’ Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk FOTO MIRYAM VAN DER STEE industrieterrein herbergt een aantal clusters, waarbij de cluster chemie voorop loopt qua ontwikkeling en groeipotentieel. Daarnaast worden de vervoersmogelijkheden van, naar en op het industrieterrein opgepakt. De spoorinfrastructuur wordt op korte termijn verbeterd, maar ook de buisleidingstraat (voor het vervoeren van vloeibare stoffen en gassen) wordt uitgebreid.

Planet Om te kunnen groeien, is het wel noodzakelijk om te verduurzamen. Er wordt daarom bijvoorbeeld ingezet op het aantrekken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in biobased chemicals voor het cluster chemie. Ook

vinden er tussen bedrijven onderling op het industrieterrein al uitwisselingen plaats van warmte, energie, CO2 en water. Ferdinand van den Oever: “We nemen onze taak om maatschappelijk verantwoord te ondernemen heel serieus.”

Commitment ‘Port facilitator’ is een mooie uitdrukking die weergeeft wat het Havenschap naast exploitant op het industrieterrein nog meer doet. “Het Havenschap kent weinig ‘eigen taken’, maar we zijn verantwoordelijk voor commitment aan, voor en met alle betrokken partijen”, vertelt Van den Oever. “We voelen als facilitator een grote maatschappelijke betrokkenheid en


moerdijk

4

IN B E D R IJ F

Touax Benelux | Specialist in modulaire huisvesting Touax Benelux produceert, verkoopt en verhuurt modulaire huisvesting voor industrie, bouwplaatsen en scholen. Zowel tijdelijke als permanente gebouwen worden in een zeer korte tijd geplaatst en turn-key opgeleverd.

Marine Olie Handelmij BV

Appelweg 6, Haven M 064, NL-4782 PX Moerdijk Tel: 0031 168 372 150 E-mail: info@marine-olie.nl www.marine-olie.nl

Touax is gevestigd in Moerdijk en daarmee centraal gepositioneerd in het gebied waar de meeste economische activiteit is in de Benelux. Als onderdeel van de Touax Groep met het hoofdkantoor in Parijs, in totaal 850 werknemers, een grote vloot modulaire units en 3 fabrieken is de Touax Groep een toonaangevende speler in Europa en Afrika.

Ontdek alvast meer op www.touax.nl Bent u op zoek naar huisvesting? Tijdelijk of permanent? Samen werken we aan de ontwikkeling van een mooie, aangename en functionele ruimte binnen uw budget. Flexibiliteit is hier de regel en aanpassen kan op ieder moment. Samen met Touax zorgt u snel, effectief en veilig voor (extra) ruimte! Wilt u meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

www . vandermadetransport . com

Touax Benelux | Graanweg 13 – 4782 PP Moerdijk T. 0168-38 00 32 | info@touax.nl | www.touax.nl

Vooral parkeeroverlast op de bedrijventerreinen

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) moeten olifantshuid hebben De veiligheid op de bedrijventerreinen in de gemeente Moerdijk wordt in eerste instantie door de regionale politie bewaakt. Daarnaast worden de bedrijventerreinen door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente dagelijks meegenomen in hun surveillanceronde. Onregelmatigheden worden op deze manier snel gesignaleerd en opgevolgd. DOOR MIRYAM VAN DER STEE Bij de gemeente Moerdijk is Peter Soeters al sinds jaar en dag werkzaam als buitengewoon opsporingsambtenaar. Hij is bij de gemeente verantwoordelijk voor de werkverdeling van de geüniformeerde boa’s en daarnaast is hij als boa domein-2 de persoon die handhaaft en opsporingen verricht op milieutechnisch vlak. Domein-2 is een vakspecifieke aanduiding voor kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden.

ISPS Naast de reguliere boa-activiteiten heeft Peter Soeters nog een speciale taak. Hij voert in samenwerking met het Haventeam van de politie de ISPS-controles uit bij de bedrijven die zeeschepen van meer dan 500 ton ontvangen. Deze controles vinden minimaal eens per jaar per bedrijf plaats. ISPS staat voor International Ship Port Security. Tijdens deze controles wordt beoordeeld of men aan de veiligheidseisen voldoet.

Ondersteuning Het Haven- en Industrieterrein Moerdijk heeft in eerste instantie de beveiliging zelf georganiseerd. Wel mogen de boa’s daar handhaven, omdat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) ook toepasbaar is op dit terrein. “Dat vinden mensen vaak vreemd, omdat het een eigen terrein is”, vertelt Peter Soeters. “Maar omdat het terrein vrij toegankelijk, dus openbaar is, geldt hier de wetgeving net zoals op alle openbare terreinen.” Hij benadrukt wel dat het Havenschap als eerste toezichthouder opereert, maar de boa’s kunnen ondersteuning bieden als het noodzakelijk is.

onderscheppen er zo’n acht tot tien per jaar, maar we vermoeden dat er veel meer hennepkwekerijen gevestigd zijn”, licht Soeters toe.

Brief Wat ook regelmatig voorkomt op de bedrijventerreinen, zijn kleinschalige evenementen die zonder de vereiste vergunningen gehouden worden. Hierop handhaven is niet leuk voor de organisatoren en kan voor de boa soms ook vervelend uitpakken. “Ik heb ooit meegemaakt dat ik van tevoren iemand aansprak op het feit dat hij een vergunning nodig had voor een gepland feest op zijn bedrijf. Dat viel zo in verkeerde aarde, dat de bewuste persoon een hele boze brief persoonlijk bij mij thuis bezorgde. Ik was niet thuis, maar mijn dochter wel en zij heeft de brief aangepakt. Dit had grote impact op mijn gezin.” Een boa heeft dus een olifantshuid nodig. Naast een olifantshuid zijn geduld en rust bewaren nog twee noodzakelijke

‘Geen één dag is hetzelfde’

Hennepkwekerijen Bij het surveilleren op de overige bedrijventerreinen die binnen de gemeentegrenzen vallen, is vooral de parkeeroverlast een probleem. Er staan vaak langdurig vrachtwagens illegaal geparkeerd. Verder komen de boa’s op de bedrijventerreinen regelmatig hennepkwekerijen tegen. “We

Buitengewoon opsporingsambtenaar Peter Soeters. FOTO MIRYAM VAN DER STEE eigenschappen voor een buitengewoon opsporingsambtenaar. “Je krijgt veel kritiek te verduren, want je bent vaak de brenger van een vervelende boodschap.” Toch gaat Soeters iedere dag met plezier naar zijn werk. “Geen één dag is hetzelfde en de afwisseling vind ik nog steeds leuk.”


5

m o er d i j k

Wel moeilijke zoektocht naar de juiste kandidaten

IN BEDRIJF

Volop werkgelegenheid in Moerdijk voor specialisten en vakkrachten Elders in deze special kunt u lezen dat in de gemeente Moerdijk op dit moment 1,04 arbeidsplaats per hoofd van de bevolking (bron: gemeente Moerdijk, peiljaar 2015) ingevuld wordt. Dit is een hoog gemiddelde. Het feit dat het Haven- en Industrieterrein Moerdijk binnen de gemeentegrenzen ligt, speelt hierin een grote rol. Wel is er een groot tekort aan goed opgeleide specialisten en vakkrachten op elk niveau en in elke branche. Dit is een landelijke tendens. Uitdaging De gespecialiseerde werknemers vanaf 55+ zijn meestal snel gevonden. Maar vanuit de onderkant van de arbeidsmarkt vindt geen of niet genoeg aanwas plaats. Ligt het aan de opleidingen? Heeft het te maken met interesse? Een moeilijk vraagstuk wat zorgt voor een grote uitdaging. Niet alleen voor de uitzend- en detacheringsbureaus, maar nog meer voor de werkgevers.

LPM straks een baan vinden. Werknemers uit de regio, maar het is in de huidige situatie aannemelijk dat deze werknemers ook buiten de grenzen van de gemeente Moerdijk gezocht moeten gaan worden. De bedrijven die zich willen gaan vestigen op het Logistiek Park Moerdijk vragen ook weer de specialisten en vakkrachten die nu zo moeilijk te vinden zijn.

Extra

Werkloosheid

Op dit moment werken ongeveer 17.000 mensen op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk. Bij de overige bedrijventerreinen binnen de gemeente Moerdijk werken ruim 2.600 mensen. Wanneer de vestiging van het Logistiek Park Moerdijk (LPM) doorgang vindt, levert dit weer extra werkgelegenheid op.

In de gemeente Moerdijk heeft op dit moment 5 procent van de beroepsbevolking een WWuitkering. Dat ligt iets boven het landelijk gemiddelde van 4,8 procent, maar beneden de 5,3 procent die West-Brabant laat zien. Bij het UWV staat in de gemeente Moerdijk 7,4 procent van de beroepsbevolking ingeschreven. Dit is ruim beneden het landelijk gemiddelde van 10,1 procent (bron: gemeente Moerdijk, peildatum augustus 2016).

‘Waar zijn de specialisten en vakkrachten?’

Verspreid over alle bedrijventerreinen in de gemeente Moerdijk zijn bijna 20.000 mensen werkzaam. FOTO MIRYAM VAN DER STEE DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Werkgelegenheid Mark de Bont van een uitzendbureau in Zevenbergen vertelt dat werkgevers weer meer bereid zijn om contracten aan te bieden aan potentiële werknemers. Echter, de grootste uitdaging is om de juiste specialisten en vakkrachten te vinden voor het invullen van de vacatures. Er is een schaarste aan kandidaten.

Collega Danny Baaten beaamt dat laatste. “De werkgelegenheid in onze regio trekt de laatste tijd flink aan. Goed opgeleide specialisten en vakkrachten kunnen morgen zo aan het werk. Het probleem is alleen dat we de gevraagde kandidaten niet ingeschreven hebben staan.” Op de vraag waar deze kandidaten dan wel te vinden zijn, blijft men het antwoord schuldig.

Regio Enkele duizenden werknemers kunnen op het

Toe aan een nieuwe werkgever? Ben je toe aan een nieuwe baan of aan de ‘volgende stap’ in je carrière? Wil je bovendien graag werken bij een krachtig, innovatief en sociaal betrokken familiebedrijf? Dan zou KS Profiel wel eens je nieuwe werkgever kunnen worden.

wat verwachten we van jou? Als KS Profiel doen we geen enkele concessie aan het streven om onze groeiende klantenkring een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Wij zijn op zoek zijn naar nieuwe vakkundige en betrokken medewerkers. Van jou, maar natuurlijk ook van onze bestaande medewerkers, verwachten wij een eerlijke, gemotiveerde en professionele instelling. Gedreven professionals bieden wij een prima betrekking met ruimte voor verdere ontplooiing. Laat ons weten wat je kunt, wat je wilt en welke werkervaring je hebt. Wie weet zit je binnenkort bij ons aan tafel.

Prima werksfeer, prima arbeidsvoorwaarden Bij KS Profiel hechten we veel waarde aan een toegankelijke, ontspannen werksfeer en een gezonde teamgeest. Daarnaast vinden we het belangrijk dat medewerkers zich bij ons thuis voelen. In de regio hebben we een goed imago als werkgever en dat uit zich onder meer in een gering personeelsverloop. Elke middag staat in ons bedrijf de lunch voor je klaar. Zo maak je al snel en makkelijk kennis met andere collega’s, weet daardoor goed wat er speelt, terwijl in zo’n informele sfeer vaak interessante nieuwe ideeën ontstaan. Onze medewerkers maken deel uit van gedreven teams en krijgen, naast een goed salaris mogelijkheden voor verdere ontplooiing. Kortom, wij bieden prima arbeidsvoorwaarden.

Vanwege groei van het bedrijf zijn wij op zoek naar: ➜ WERKVOORBEREIDER

➜ OPERATOR WALSOMBOUW ➜ ➜ OPERATOR PERSOMBOUW

➜ KWALITEITSCONTROLEUR (ZZP ‘er)

LOGISTIEK MEDEWERKER

OPERATOR PROFILEERLIJN

Interesse?

Mail je sollicitatie naar anita.derks@ksprofiel.com

Kijk voor meer informatie op:

www.ksprofiel.com “WERKEN BIJ” of bekijk onze trailer op https://www.youtube.com/ksprofiel


moerdijk

6

IN B E D R IJ F

‘investeringen zijn niet voor niets’

Veiligheid kost tijd en geld, maar dat is het waard Er wordt al jarenlang veel geïnvesteerd op het gebied van veiligheid op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk. Als Port Facilitator wil het Havenschap maximaal faciliteren als het aankomt op de veiligheid van alle partners, in alle opzichten. Dus niet alleen voor de medewerkers van de bedrijven die op het terrein werkzaam zijn, maar ook voor de inwoners van de gemeente Moerdijk en de omliggende gemeenten. DOOR MIRYAM VAN DER STEE Om deze veiligheid te bewerkstelligen wordt onder andere een hypermodern communicatiecentrum 24 uur per dag, zeven dagen in de week, bemand. Maar liefst zestig camera’s staan opgesteld op het industrieterrein om alle verkeersbewegingen te registreren. Kentekens worden zo automatisch geregistreerd en de passerende voertuigen worden gewogen. Deze gegevens kunnen direct gekoppeld worden aan de databases van de politie.

SBIM De Stichting Beveiliging Industrieterrein Moerdijk (SBIM) vormt ook een belangrijke schakel op het gebied van veiligheid. Zij zorgen voor surveillancediensten, bewaking van alle toegangs- en vluchtwegen, de cameracontrole, calamiteitenalarmering en geven preventieadvies.

Brandweer Het Haven- en Industrieterrein Moerdijk heeft een eigen professionele brandweerpost die 24 uur per dag, zeven dagen per week bemand wordt. Deze brandweerpost wordt betaald door de bedrijven op het industrieterrein zelf, in samenwerking met het Havenschap. De professionele brandweerlieden die hier werkzaam zijn, zijn allemaal opgeleid en getraind om calamiteiten bij BRZO (Besluit Risico’s Zware Ongevallen)-bedrijven met chemische producten te bestrijden.

Health Naast een eigen brandweerpost is er ook een Port Health Center aanwezig op het

industrieterrein. Hier werken hulpverleners die gespecialiseerd zijn in met name chemische incidenten. Deze faciliteit is ook weer 24 uur per dag, zeven dagen in de week, bereikbaar.

Excelleren ‘Het Haven- en Industrieterrein Moerdijk moet excelleren in veiligheid en alles wat daarbij komt kijken. Dit is geen formele verantwoording van Havenschap Moerdijk, maar op maatschappelijk vlak vinden wij dit absoluut een zware verantwoording. We investeren daarom veel in tijd en geld om deze taak zo goed mogelijk in te vullen. Een Port Health Center is daar een goed voorbeeld van”, licht Ferdinand van den Oever, directeur van Havenschap Moerdijk, toe.

‘We moeten excelleren als het op veiligheid aankomt’

Naast een eigen brandweerpost is er ook een Port Health Center aanwezig op het industrieterrein. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Beveiligd Tijdens een recente audit is aangetoond dat de haven van Moerdijk één van de best beveiligde havens van Nederland is. Alle bovenstaande maatregelen liggen hieraan

ten grondslag evenals de automatisch bedienbare toegangspoorten rondom het hele terrein. Zowel de gemeente Moerdijk als het Havenschap investeren in samenwerking met alle partners veel op het gebied van veiligheid en dat lijkt niet voor niets.

Spoor Als wegbeheerder moet het Havenschap Moerdijk zorgdragen voor een veilige wegstructuur. Er worden op dit moment voorbereidingen getroffen om de spoorwegovergangen beter te beveiligen op het industrieterrein, in samenwerking met ProRail.

Alarmeringssysteem Moerdijk werkt als eerste haven van Nederland met een alarmeringssysteem (CBIS) dat alle bedrijven razendsnel per email en sms waarschuwt wanneer er calamiteiten zijn. Specifieke kenmerken en risico’s van bedrijven zijn in dit systeem gekoppeld aan actuele omstandigheden, zoals het weer of de windrichting. Hiermee wordt op maat informatie gegeven, waardoor bedrijven meteen in actie kunnen komen indien noodzakelijk. Er wordt al jarenlang veel geïnvesteerd op het gebied van veiligheid op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Wij bieden multifunctionele, flexibele, veilige en economische systemen:

Het Haven- en Industrieterrein Moerdijk heeft een eigen professionele brandweerpost die 24 uur per dag, zeven dagen per week bemand wordt. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

n

Wandbekisting

n

Vloerbekisting

n

Ondersteuningssystemen

n

Klimsystemen

n

Randbeveiliging

n

Steigers

n

Toegangsoplossingen

n

Trappentorens

n

Stempels

n

Schoren

n

Overige toebehoren Hünnebeck Kwartelweg 6a 4791 RP Klundert Tel. 0168 - 387 440 info_nl@huennebeck.com www.huennebeck.nl


7

m o er d i j k

IN BEDRIJF

UW CONTAINERPARTNER Uw containerpartner in moerdijk IN MOERDIJK

VerhUUr Van nieUwe containers Verhuur Verhuur van van nieuwe nieuwe containers containers

088 0204 800 088 0204 800 www.tickingthebox.nl ‘Duurzame verbindingen noodzakelijk voor de toekomst’

Energy Web gericht op energieneutraal haven- en industrieterrein Het Havenschap ambieert een koplopersrol voor het Haven- en Industrieterrein Moerdijk op het gebied van duurzaamheid. In de visie van het Havenschap staat dat gestreefd wordt naar een compleet energieneutraal havenen industrieterrein in 2030. Het verknopen van verschillende initiatieven die betrekking hebben op duurzaamheid is daarom noodzakelijk. Hiertoe is het programma ‘Duurzame verbindingen Moerdijk’ opgestart, waar onder andere het project Energy Web XL uit voortvloeit. DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Moerdijk aan toegevoegd worden.

Veel bedrijven die gevestigd zijn op het industrieterrein wisselen grondstoffen en reststromen uit. Dit netwerk van duurzame verbindingen wordt Energy Web XL genoemd. Een voorbeeld hiervan is dat een groot kaarsenbedrijf parafine warm houdt met warmte van een naastgelegen afvalverwerkingsbedrijf. Zo wordt niet alleen bespaard op de productiekosten, maar net zo belangrijk is dat het milieu met deze werkwijze ontzien wordt.

Duurzaamheid

Clusters Het hele terrein beslaat op dit moment zo’n 2345 hectare, verdeeld over vijf clusters: Industrial Park (chemie en industrie in de zwaarste milieucategorieën), Ecopark (energie en recycling), Seaport (op- en overslag, bulk, containers en scheepswerf), Distriboulevard & Tradepark (logistiek) en het Servicepoint (serviceverleners aan het totale haven- en industrieterrein). In een later stadium zal daar het Logistiek Park

Het clusteren van bedrijven zoals dat nu gebeurt, is een bewuste keuze van het Havenschap. Wanneer bedrijven met gelijksoortige activiteiten geclusterd zijn, kunnen zij optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt beoogd dat de CO2-uitstoot afneemt en dat reststromen worden uitgewisseld.

Bio-based Voor de sterkste cluster Industrial Park is vergroening een sleutelwoord. Zowel de aanwezige chemische- als procesindustrie zal hierop moeten anticiperen. Bio-based chemicals zijn de toekomst voor dit cluster. “Verduurzaming is met name voor dit cluster noodzakelijk”, aldus Ferdinand van de Oever, directeur van Havenschap Moerdijk.

Buisleidingstraat Ook op het gebied van vervoer wordt scherp gekeken naar duurzaamheid. De aanwezige

shortsea lines, de directe verbinding met open zee, maar ook de goede aansluiting op vele binnenvaartroutes, maken dat er veel duurzame keuze is qua vervoer. Ook de buisleidingstraat voor chemische grondstoffen en eindproducten draagt daar aan bij.

‘Meten is weten’

E-noses Naast duurzaamheid bij de bedrijven, is er ook een scherpe controle op de omgeving en dus het milieu. Ongeveer dertig E-noses (snuffelpalen) detecteren 24 uur per dag met hun sensoren de luchtkwaliteit. Wanneer er veranderingen in de luchtkwaliteit plaatsvinden, wordt onmiddellijk de milieuklachtencentrale ingeseind. Naast de signaleringsfunctie kunnen de E-noses ook ingezet worden bij onderzoeken naar geurklachten.

Kansen Jaarlijks wordt een milieumonitoringsrapport opgesteld waarin alle aspecten op het haven- en industrieterrein van water, lucht en natuur worden beschreven. Hierbij worden de

Ongeveer dertig E-noses (snuffelpalen) detecteren 24 uur per dag met hun sensoren de luchtkwaliteit. FOTO HAVENSCHAP MOERDIJK E-noses ook ingezet. De uitkomsten van deze rapportages zijn een houvast voor de gebruikers van het industrieterrein om rendabele oplossingen te vinden voor eventueel gemeten overlast, in welke hoedanigheid dan ook. Meten is weten. Daarnaast zijn de rapportages waardevol, omdat ze op het gebied van duurzaamheid een beeld geven van de kansen die er zijn.


moerdijk

8

IN B E D R IJ F

Bedrijventerreinen

Gemeente moEDRIJk

Fijnaart: Heijningen: Helwijk: Klundert: Langeweg: Moerdijk:

Bedrijventerrein Eerste Kruisweg Dintelmond Bedrijventerrein Willemstad Molenvliet / Vlietweg Hazeldonk Bedrijventerrein Havenkant, Industrieterrein Moerdijk Standdaarbuiten: Molenstraat Zevenbergen: Zwanengat De Hil, Hazeldonkse Zandweg, Molengors, huizersdijk, Generaal Allenweg, Koekoek, Schansdijk Zevenbergschen Hoek: Moerdijkbrug

Vlietweg 19a 4791 EZ Klundert T.: 0168 - 407689 www.tbgtotaalbeton.nl TBG Totaal Beton- en Geveltechniek is een dynamisch en flexibel bedrijf met een ruime,

M O L E N V L IE T V L IE T W E G

jarenlange ervaring op het gebied van betonrenovatie en gevelonderhoud. De belangrijkste kenmerken van ons bedrijf zijn: professionaliteit, korte lijnen en snel en effectief handelen. Wij zoeken per direct een gemotiveerde:

BETONREPARATEUR

KL UN DE RT

Wij zijn werkzaam op de volgende gebieden: - gevel-, beton- en vloerherstel - betonconservering, structurele (uitwendige) versterking - vochtwering, injecteren (zowel constructief als waterkerend) - coatings en gietvloeren (onder meer op basis van epoxy’s en polyurethanen) - toepassen van cementgebonden giet-, troffel- en ondersabelingsmortels - voegovergangen - reinigen van industriële wanden en vloeren, hogedruk- reiniging met water

Bas van Bezooijen

- reinigen met water en zand (sandwashing)

Klundert

machineverhuur en grondwerKen

Div. graafwerkzaamheDen o.a. • drainage • rooien van boomstronken • riolering • straatwerk klaar maken verkoop en bezorgen van: zand • tuingrond • grind • puingranulaat

- ondergieten van industrieel equipment met cement- en epoxygebonden gietmortels Wij vragen voor deze functie: - affiniteit met de bouw - ervaring met bovengenoemde werkzaamheden - zelfstandig kunnen werken - een teamspeler kunnen zijn - geen 9- 5 mentaliteit, flexibele werkhouding - bij voorkeur het diploma VCA basis - bij voorkeur rijbewijs BE - goede beheersing van de Nederlandse taal Wij bieden - een afwisselende en uitdagende functie in een prettig bedrijf

Kantoor en afhaaladres: Schansweg 24g, 4791 RC Klundert Tel. 0168-404884 of 06-53489432 basvanbezooijen@live.nl

- salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Bouw & Infra - de mogelijkheid tot een vast dienstverband Geïnteresseerd? Bel naar 0168 407689 of mail naar barbara@tbgtotaalbeton.nl voor het maken van een afspraak.


9

m o er d i j k

B UYCKTECHNIEK B.V.

HYDRAULIEK en slangenservice Hydraulische

systemen voor scheepvaart WWW.BUYCKTECHNIEK.NL en industrie

ONTWERP - INSTALLATIE - REPARATIE

IN BEDRIJF

D IN T E L M O N D

0167 - 52 45 65 | Heijningen | info@buycktechniek.nl

HE IJN IN GE N

ontwerp installatie UYCK ECHNIEK B.V. reparatie en slangenservice

T

0167 - 52 45 65 Heijningen info@buycktechniek.nl

WWW.BUYCKTECHNIEK.NL

z wa N E N G aT zE VE NB ER GE N

(Spoed) transport van 1 tot 610 cm Tevens Beroeps Verkeers Regelaar VaRo Dienstverlening VOF

Eric & Jolanda van Roessel De Polderstraat 58, 4794 AN Heijningen (gemeente Moerdijk) info@koeriermoerdijk.nl, @KoerierMoerdijk 06 - 18 85 16 01

CERTIFICERING | REVISIE | VERHUUR | VERKOOP VAN GECERTIFICEERDE IJK– EN TESTGEWICHTEN Voor het keuren en testen van uw bovenloopkraan biedt Eegema gecertificeerde testgewichten aan van 20 t/m 2000 kg die u slim kunt stapelen en handig kunt hijsen. Inclusief bijbehorende hijsmiddelen en transport, tot onder uw haak. Dat is de kracht van Eegema B.V. Neem contact op voor de mogelijkheden en een advies op maat! Certificering volgens ISO 17025:2005

Altijd het juiste gewicht!

Noodnummer: 088-112 66 66

Taxi-service • Surveillance • Beveiliging • Hulpverlening • Alarmopvolging • En nog veel meer!! Koperslagerij 60, 4762 AP Zevenbergen T: 088-112 66 00

E: info@secutax.nl I: www.secutax.nl

Schoenmakerij 16 | 4762 AS Zevenbergen | 0168 325824 | www.eegema.nl


moerdijk

10

IN B E D R IJ F

B E D R IJ V E NT E R R E IN E E R S T E K R U IS W E G

FIJ NA AR T

Vos Letselschade & Advies is een letselschadekantoor dat u kan ondersteunen als u of uw werknemer na een ongeval of medische kunstfout letsel opgelopen heeft. Bij veel mensen staat het letsel dat zij opgelopen hebben centraal en vaak denken zij nog niet aan de (financiële) gevolgen die dit kan hebben. Vos Letselschade & Advies neemt graag alle zorg voor u(w werknemer) uit handen!

nieuwbouw - verbouw - onderhoud

Het vertrouwde adres voor al uw bouwwerkzaamheden! Bedrijvenweg 1, 4793 SK Fijnaart Tel. 0168 - 46 26 36 info@ceesvanderzande.nl www.ceesvanderzande.nl

Goudreinet 12, 4793 KA Fijnaart, T (0168) 85 12 83 E info@vosletselschade.nl - www.vosletselschade.nl

“Ik kan mezelf blijven ontwikkelen” Anouk Ernest, Laborant

“Onze afdeling houdt zich bezig met het

moderne apparatuur gebruiken. Ik denk

Rijk Zwaan is een internationaal

isoleren van DNA uit monsters van planten.

mee hoe we processen kunnen verbeteren

groenteveredelingsbedrijf met een

Het is heel belangrijk dit nauwkeurig te

en krijg regelmatig de kans om trainingen

mensgerichte cultuur.

doen, want collega’s van over de hele

en cursussen te doen. Over de inhoud

wereld zijn er van afhankelijk.

van het werk, maar ook op gebied van

Deel jij de ambitie van Anouk om je te

Zo levert elke medewerker van Rijk Zwaan

persoonlijke vaardigheden en de Engelse

blijven ontwikkelen?

een bijdrage aan de ontwikkeling van

taal. Dat is bijvoorbeeld belangrijk om

Kijk op www.werkenbijrijkzwaan.nl

nieuwe rassen. Bij het veredelen van

goed te kunnen communiceren met mijn

voor onze vacatures.

groenten komt zo veel kijken!

internationale collega’s.

Ik vind het leuk om met een natuurproduct

Ik blijf mezelf graag ontwikkelen, en dat

te werken, maar ook dat we hierbij hele

kan hier heel goed!”

446835RZW_adv_264x195.indd 1

07-10-16 09:40


11

m o er d i j k

www. MarisVlees.nl

IN BEDRIJF

Weet wat u eet: vers vlees van eigen koe!

kg

GOED VOORBEREID OP ELKE CALAMITEIT

LANGEWEG HAZELDONK KOE KOE K ZEV ENB ERG EN

www.ceno-brandbeveiliging.nl

shop.nl

S R O T A L ROL N E L E I B O SCOOTM N E L E D D I M P L U H G ZOR N E L E O T S STA-OP Open: ma t/m vr 09.00 - 17.30 uu r. Zaterdag op afspraak.

Campagneweg 1 • 4761 RM Zevenbergen • Telefoon 0168 331 300

www.stelcomfort.nl

WEBSITES

ZEEFDRUKKEN

: Openvr

/m ma t .30 uur 7 1 9.00

Campagneweg 1 | Zevenbergen | T 0168 370175

www.de11edruk.nl


IN B MOE E D R IJ RF DIJK moerdijk oPeN HAVeN

12

22 OKTOBER 2016

een dag voor het hele gezin

Open dag bij Haven- en Industrieterrein Moerdijk Op zaterdag 22 oktober is er op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk voor het eerst sinds jaren weer een open dag. Bij de viering van het 40-jarig bestaan in 2008 werd er ook al eens zo’n dag gehouden. Hier deden destijds zo’n acht bedrijven aan mee. Dit keer zetten meer dan 25 bedrijven op het terrein hun poorten open voor publiek. DOOR MIRYAM VAN DER STEE “Deze bedrijven zijn een mooie afspiegeling en dwarsdoorsnede van wat er allemaal op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk te vinden is”, licht Linda de Groot toe. Zij is communicatie- en marketing adviseur bij het Havenschap Moerdijk en de drijvende kracht achter de open dag. Met in haar achterhoofd de gedachte dat goed nabuurschap heel erg belangrijk is en onbekend onbemind maakt, heeft zij deze dag ingericht om alle bezoekers een goede inkijk te geven in het reilen en zeilen op het industrieterrein. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt het industrieterrein omgedoopt tot evenemententerrein met centraal ontmoetingspunt een heus containerdorp.

Trots “De open dag is in eerste instantie bedoeld voor onze buren, de inwoners van de gemeente Moerdijk,” vertelt Linda. “Wij zijn als Havenschap trots op wat er op het terrein allemaal aan bedrijvigheid

plaatsvindt, in alle opzichten. Dat willen we graag laten zien. Met zo’n 25 mensen van onze eigen organisatie organiseren en ondersteunen wij de open dag. De bedrijven die meedoen, regelen het op hun terrein zelf.”

‘Onbekend maakt onbemind’

Gitaarstemmers Zo organiseert de bekende grote chemiereus van het industrieterrein, Shell, een begeleide rondleiding tijdens de open dag. Bezoekers ontmoeten misschien wel gitaarstemmers tijdens de rondleiding bij DSC, een grote leverancier van logistieke oplossingen. Hier worden iedere dag uit verschillende onderdelen gitaren samengesteld en deze gitaren moeten uiteraard gestemd worden.

Blusvoertuigen De producent van de groene exportflesjes van bier, Heineken, gaat alles vertellen over het productieproces en de materialen. Bij de professionele brandweer worden de grote blusvoertuigen gedemonstreerd die speciaal voor het Zeehaven- en Industrieterrein paraat staan.

Linda de Groot, communicatie- en marketing adviseur bij Havenschap Moerdijk. FOTO MIRYAM VAN DER STEE Gids Tijdens de open dag kunnen de bezoekers met hop-on-hop-off bussen onder begeleiding van een gids het industrieterrein verkennen. Ook wordt er een rondvaart gemaakt in het havengebied, waarbij alle insteekhavens aangedaan worden.

Kinderen In het containerdorp worden een bedrijven- en banenmarkt opgetuigd en ook aan de kinderen is gedacht met interactieve spellen zoals BrainTwister en Turning Nuts. In het centrum van het containerdorp kunnen de bezoekers een

lekker drankje met hapje verkrijgen en op de achtergrond speelt muziek. “Deze open dag is echt bedoeld voor het hele gezin”, benadrukt Linda de Groot.

Parkeren Bezoekers worden verzocht zich van tevoren via de website (www.portofmoerdijk.nl) in te schrijven, dat geldt ook voor de rondvaart in het havengebied. De ontvangst vindt plaats bij Ritchie Bros. Auctioneers en hier kan ook gratis geparkeerd worden. Alle overige informatie is terug te vinden op de vermelde website.

Komt u 22 oktober ook bij ons in de keuken kijken? Gevaarlijk afval dat we met z’n allen produceren, krijgt dankzij ATM een tweede leven. Voor 95% maken we dit afval namelijk weer geschikt voor hergebruik en ruimen zo de maatschappij stukje bij beetje op. Op jaarbasis verwerken we maar liefst 2 miljoen ton! Ervaar zelf de grootte én kunst van afvalverwerking tijdens de Open Havendag Moerdijk.

Meld u aan voor de ATM-tour per bus en neem een kijkje in de volcontinue keuken van ATM. Zie met eigen ogen hoe verontreinigde grond verpakt chemisch afval oliehoudend slib afvalwater scheepsafval een nieuwe bestemming krijgt. En hoe we erin slagen om voor 78% te voorzien in ons eigen energieverbruik. Graag tot ziens in de haven!

0168 - 389 289 | info@atmmoerdijk.nl | www.atmmoerdijk.nl


13

2 2 O K TO B ER 2 01 6

O PEN H AV EN

MOERDIJK

Bezoek ons bedrijf zaterdag 22 oktober op de Open haven dag Moerdijk Korhoenweg 12, 4791 RM Klundert

Bezoek ons tijdens de

Open Haven Moerdijk Beeld: referentie project bol.com, Waalwijk

Anera engineert, produceert en installeert systeem vloeren bestaande uit een lichtgewicht staalconstructie bedoeld om de netto vloeroppervlakte van uw magazijn te vergrootten.

Creëert ruimte om te ondernemen

Niets aan het toeval overlaten

10.0 0 - 16.0 0 u u r

Plaza 10, 4782 SK Moerdijk

Kraanverhuur • Speciaal Transport • Industriële verplaatsingen Verkoop • Verhuur • Service Intern Transport

staalconstructies | onderhoud | machinebouw apparatenbouw | piping | revisie | verspaning gevestigd in: rotterdam, moerdijk, terneuzen, gent, tienen en antwerpen


OPEN HAVEN

MOE R DIJK

22 OKTOBER 2016

om k Wel en! v a h in de

14

OPEN HAVEN MOERDIJK 22 OKTOBER 2016 10.00 - 16.00 uur

meld je aan op openhavenmoerdijk.nl

Beleef een gevarieerd en spectaculair programma op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Een hop-onhop-off bus tour leid je door de vierde zeehaven van Nederland met een omvang van 2635 hectare. Ruim 25 bedrijven stellen hun deuren open voor publiek. Met onder andere een prachtige rondvaart, entertainment en diverse spellen is er genoeg vertier voor jong en oud.

PORT OF MOERDIJK VERBINDT ONS ALLEMAAL

Stolt Container Terminal Moerdijk Stolthaven Moerdijk moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf een goede CCT CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede waar dienstverlening net zo vanzelfsprekend als betrouwbaar is. CCT verzorgt voor een groot nationale en CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede dienstverlening net zo dienstverlening net zo vanzelfsprekend alsaantal betrouwbaar is.internationale klanten voor de open overslag van containers stukgoed. vanzelfsprekend betrouwbaar is.een CCT verzorgt voor een grooten aantal nationale en internationale CCTals verzorgt groot aantal nationale en internationale www.cctmoerdijk.com klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. www.cctmoerdijk.com

www.cctmoerdijk.com

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s

Allround Medewerkers (m/v) Wij zijn Terminal op zoek naar nieuwe collega’s Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s Allround Terminal (m/v) Starters in het havenwerk Medewerkers komen ook in aanmerking Full time 40 uur, 3 ploegendienst

Allround TerminAl medewerkers (m/v)

Full time 40 uur, 3 ploegendienst Starters in het havenwerk komen ook in aanmerking Functieomschrijving:

Het betreft een functie waarbij je zo breed mogelijk ingezet wordt om de terminal zo efficiënt mogelijk Full bestaan time 40uituur, ploegendienst te laten draaien. De werkzaamheden alle 3 voorkomende terminal werkzaamheden welke Functieomschrijving: uitgevoerd door middeljein van: Starters havenwerk komen ookomindeaanmerking Het betreft worden een functie waarbij zohet breed mogelijk ingezet wordt terminal zo efficiënt mogelijk  Heftruck te laten draaien. De werkzaamheden bestaan uit alle voorkomende terminal werkzaamheden welke  Reachstacker worden door middel van: Functieomschrijving: uitgevoerd Emptyhandler Heftruck  Het Terminaltrekker betreft een functie waarbij je zo breed mogelijk ingezet wordt om de termiReachstacker  Kraan nal zo efficiënt mogelijk te laten draaien. De werkzaamheden bestaan uit alle  Emptyhandler Tevens wordt je ingezet op controlewerkzaamheden en als stuwer.

op zoek naar een

uitdagende baan

op het snijvlak van cheMie en logistieK?

Kom langs tijdens de

open dag voor een eerste indruk!

 voorkomende Terminaltrekkerterminal werkzaamheden welke uitgevoerd worden door middel van:

Functie-eisen:  Kraan Wij enthousiaste kandidaten met enige relevante werkervaring. Certificaten zijn een pre maar Tevens wordt je ingezet op controlewerkzaamheden en als stuwer. zoeken  Heftruck niet noodzakelijk. Geen 9-5 mentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken.

 Reachstacker

Functie-eisen:

Meer informatie of solliciteren? zoeken  Emptyhandler Wij enthousiaste kandidaten met enige relevante werkervaring. Certificaten zijn een pre maar Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur  Terminaltrekker niet noodzakelijk. Geen 9-5 mentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken. bij voorkeur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com

 Kraan

Meer informatie of solliciteren? Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur Tevens wordt je ingezet op controlewerkzaamheden en als stuwer. bij voorkeur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com

Functie-eisen: Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij zoeken enthousiaste kandidaten met enige relevante werkervaring. Certificaten zijn een pre maar niet noodzakelijk. Geen 9-5 mentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken. meer informatie of solliciteren? Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur bij voorkeur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Meer informatie en actuele vacatures: www.stolt-nielsen.com


15

2 2 O K TO B ER 2 01 6

O PEN H AV EN

MOERDIJK


IN B MOE E D R IJ RF DIJK MOERDIJK OPEN HAVEN

16

22 OKTOBER 2016

Middenweg 35, 4872 PM Moerdijk

laden? laden? Altijd al eens een zeeschip willen laden? laden? rijden? laden? Óf op een heftruck willen rijden? rijden? Altijd al Altijd eensal een eens zeeschip een zeeschip willenwillen rijden? rijden?

laden?laden? Óf op Óf een op heftruck een heftruck willenwillen Dagelijks wordt Dagelijks wordt Dagelijks wordt er bij CCT & M Dagelijks rijden?rijden?Dagelijks wordtwordt er bij CCT & MCT

met7 77havenkranen, havenkranen, met met met 7 havenkranen, havenkranen, met 7 havenkranen, op 36 Dagelijks Dagelijks wordt wordt er bij CCT er bij & CCT MCT & MCTconta terminal, duizenden conta terminal, duizenden terminal, duizenden duizenden conta hectare terminal, terminal, duizenden conta met 7 met havenkranen, 7 havenkranen, opovergeslagen! 36 op hectare 36 hectare overgeslagen! containers overgeslagen! overgeslagen! overgeslagen! terminal, terminal, duizenden duizenden containers containers CCT &MCT MCT overgeslagen! overgeslagen! CCT && MCT laten u graag tijdens CCT & MCT CCT

CCT & MCT

deOpen Open dag kennismaken met Open Open CCT &CCT MCT&laten MCT ulaten graag u tijdens graag tijdens de de Open het werken in de haven van Open dag Open kennismaken dag kennismaken met het met het Moerdijk.

werken werken in de haven in de haven van Moerdijk. van Moerdijk.

Zien,horen horenenen enbeleven beleven Zien, Zien, horen beleven zal deze Zien, horen en beleven Zien, horen en beleven Zien, horen Zien, horen en beleven en beleven zal deze zal dag deze dag centraal staan voor de centraal voor centraal staan voor dag centraalstaan staan voor de dede centraal staan voor de centraal centraal staan voor staande voor bezoekers. de bezoekers. bezoekers.

Voor de echte liefhebbers is er Voor de Voor echte de liefhebbers echte liefhebbers is er is er Voor de echte liefhebbers is er tijdens de Open tijdens de Open tijdens de Open tijdenstijdens de Open de dag Open gelegenheid dag gelegenheid om om tijdens de Open tijdens de Open dag gelegenheid met de KNVB-Beker met de KNVB-Beker met demet KNVB-Beker de KNVB-Beker vanKNVB-Beker devan winnaar de winnaar met de met de KNVB-Beker KNVB-Beker van de om met de 2016, Feyenoord, 2016, Feyenoord, 2016, 2016, Feyenoord, Feyenoord, op de op foto de te foto te 2016, Feyenoord, Feyenoord, op de winnaar 2016,2016, Feyenoord, gaan. gaan. gaan. gaan. foto te gaan. gaan. gaan.

MOERDIJK IIN BEDRIJF

OPEN HAVEN MOERDIJK 22 OKTOBER 2016


NU online je bereik vergroten? Adverteer lokaal op NU.nl De samenwerking tussen Weekblad de Bode en NU.nl biedt u de mogelijkheid om lokaal en doelgericht op het meest populaire nieuwsplatform van Nederland te adverteren. Het actuele lokale nieuws staat (op basis van locatie) op de voorpagina van de NU.nl app. Dagelijks ‘snacken’ zowel mannen als vrouwen het laatste nieuws van NU.nl, waarbij alle leeftijden sterk vertegenwoordigd zijn. Als adverteerder kunt u nu uw lokaal bereik substantieel vergroten!

 Samenwerking met het bekendste én grootste nieuwsplatform van Nederland  2.8 Miljoen bezoekers per dag

 1.1 Miljard pageviews per maand  Adverteren in regionale katernen

Kijk voor meer informatie op: www.uitgeverijdebode.nl/nu


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

FOTO VAn DE WEEK:

Colofon

GEMEEnTE MOErDiJK 19 OKTOBEr 2016

Bezoekadres gemeentehuis

Schapen genieten in het najaarszonnetje op de Klundertse wal

Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ Zevenbergen

Run OP nIeuWe IdenTITeITSKaaRTen en PaSPOORTen VeRWachT

Openingstijden gemeentehuis Maandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 - 20.00 uur Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur Voor tijden inloop of afspraak zie www.moerdijk.nl of bel 14 0168

Veel ouders hebben nog snel even vóór 1 januari 2012 een paspoort of identiteitskaart aangevraagd voor hun kind(eren). Dit komt omdat vanaf dat moment de bijschrijving van kinderen in het paspoort van een ouder kwam te vervallen.

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en binnenkort verlopen de toen aangevraagde documenten. We verwachten daarom dat er de komende maanden veel aanvragen zullen worden gedaan. We adviseren u, met het oog op deze verwachte drukte, op tijd te zijn met het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart of paspoort.

@Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Spoedmelding buiten de openingstijden van het gemeentehuis? Bel dan: 14 0168 WhatsApp: 06 127 768 57 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten (ook buiten kantoortijd): 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

ingezonden door Esther van Praag Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

Maak hiervoor een afspraak via www.moerdijk. nl/afspraak. De tijden waarop u hiervoor bij ons terecht kunt zijn: • maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur • donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur • vrijdagochtend van 08.30 uur tot 12.00 uur

Staatssecretaris Sharon Dijksma komt naar gemeente Moerdijk Oudenbosch en Roosendaal? Ook geeft staatssecretaris Dijksma deze middag het officiële startsein voor het gebruik van het Veiligheidsdashboard. Dit dashboard is ontwikkeld om inwoners inzicht te geven in de veiligheidsrisico’s die zich in hun omgeving kunnen voordoen en het geeft meteen een bericht (via mobiel, PC, tablet) in het geval van een incident.

Maandagmiddag 24 oktober komt staatssecretaris Sharon Dijksma Programma naar Zevenbergen om met inwo- Na een ochtendprogramma in dorp Moerdijk, georganiners van de gemeenten Roosen- seerd door de PvdA Moerdijk, komt de staatssecretaris daal, Halderberge en Moerdijk te om 13.00 uur aan op station Zevenbergen en wandelt praten over de gevolgen van de naar het gemeentehuis van Moerdijk, waar het middaginvoering van het Basisnet Spoor. programma begint om 13.30 uur. Er leven veel vragen hier over de Het programma ziet er daarna als volgt uit: leefbaarheid en veiligheid langs • 13.30 uur: Ontvangst in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis door burgemeester Jac Klijs van de spoorlijn. Rondetafelgesprek PvdA Moerdijk en de Klankbordgroep Basisnet Spoor Moerdijk hebben samen het initiatief genomen om de staatssecretaris uit te nodigen voor een rondetafelgesprek in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis Moerdijk in Zevenbergen. Inwoners van de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Moerdijk worden hierbij uitgenodigd om vanaf de publieke tribune deel te nemen aan het gesprek. Waarbij het doel is om te bespreken wat er tot nu toe gebeurd is en wat voor plannen er voor de toekomst zijn. Is er geld beschikbaar? Wat wordt gedaan aan de overlast als gevolg van trillingen en geluid? 80 miljoen is beschikbaar voor de veiligheid bij het goederenvervoer over spoor in Brabant, komt daarvan ook een deel naar de lijn door Zevenbergen,

Moerdijk en Riet Gerla, klankbordgroep Moerdijk. • 1 3.40 uur: Rondetafelgesprek over de leefbaarheid/ veiligheid van het spoor De huidige spoorlijn die door de kernen van Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal gaat intensief gebruikt worden voor (gevaarlijk) goederenvervoer, dit in het kader van Basisnet Spoor. Sprekers zijn: o Burgemeester Jac Klijs, namens de stuurgroep Basisnet Spoor, over de gevolgen/consequenties op korte termijn en lange termijn o De vertegenwoordiger van Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant over de veiligheid op het spoor, 27 partijen hebben daarbij een verantwoordelijkheid, hoe beperk je dan de risico's? o Riet Gerla, klankbordgroep Moerdijk, namens de bewoners langs de spoorlijn

PaPIeRen RIjBeWIjS nIeT meeR geldIg Sinds 1 oktober is het papieren rijbewijs niet meer geldig in het verkeer en als identiteitsbewijs. Op de papieren documenten kunnen niet de echtheidskenmerken worden toegepast die nodig zijn voor de veiligheid van het document. In Nederland hebben zo’n 300.000 mensen nog een papieren rijbewijs. Gaat u hiermee de weg op, dan riskeert u een boete. De RDW geeft al sinds 2006 geen papieren rijbewijzen meer uit. Voor het aanvragen van een rijbewijs kunt u een afspraak maken bij de gemeente. Dit kan online via www.moerdijk.nl/afspraak.

o GGD Eindhoven over de gezondheidseffecten van trillingen en geluid als gevolg van het (gevaarlijk) goederentransport over het spoor o Sharon Dijksma, Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu De aanwezigen in de zaal krijgen volop gelegenheid om deel te nemen aan de discussie onder leiding van Arjen van Drunen, PvdA Brabant. • 14.55 uur: Presentatie van het Veiligheidsdashboard, ontwikkeld door de drie gemeenten en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant voor inwoners. • 15.15 uur: Slotwoord door de staatssecretaris • 15.30 uur: Vertrek staatssecretaris • 15.30 uur: Informeel samenzijn

Hoorzitting ruimtelijke Plannen Op donderdag 20 oktober 2016 houdt de commissie fysieke infrastructuur een hoorzitting voor de volgende bestemmingsplannen: - Rijk Zwaan - Kern Moerdijk - Kleinschalige bouwlocaties - Windpark Industrieterrein Moerdijk

De bijeenkomst is openbaar. Wilt u meer weten? Mail dan naar spoor2013@kpnmail.nl

De hoorzitting is openbaar en begint om 19.00 uur in de Niervaert in Klundert.

Voorafgaande aan het middagprogramma brengt de staatssecretaris een bezoek aan het dorp Moerdijk. Belangstellenden zijn van harte welkom om 12.15 uur in de Ankerkuil.

Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via telefoon 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

Uitkomsten raadsvergadering De gemeenteraad heeft op woensdag 12 oktober 2016 kennis genomen van het rapport naar aanleiding van het onderzoek naar de aanpassing van het gemeentehuis. De gemeenteraad heeft op donderdag 13 oktober 2016 besluiten genomen over de volgende onderwerpen: - Aanvullend budget en nieuwe verordening Starterslening; - Stimuleringsregeling kwaliteitsimpuls bestaande particuliere woningvoorraad; - Van afval naar grondstof; - Kredietaanvraag zonnepanelen gemeentehuis; - Moerdijk Marketing. De volledige besluitenlijsten kunt u vinden op www.moerdijk.nl. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via telefoon 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

BEKENDMAKINGEN Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen.

Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

Vaststelling hogere waarde, bestemmingsplan ‘Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk’ Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat zij op 11 oktober juni 2016 een hogere waarde hebben vastgesteld voor drie woningen aan de Kadedijk te Fijnaart en voor twee woningen aan de Oude Kerkstraat te Standdaarbuiten ten behoeve van het door de gemeenteraad vast te stellen bestemmingsplan 'Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk'.

Inhoud Voor drie te realiseren woningen aan de Kadedijk naast nummer 120 in Fijnaart en voor twee te realiseren

woningen aan de Oude Kerkstraat naast nummer 36 in Standdaarbuiten is verzocht ontheffing te verlenen van de hoogst toelaatbare geluidbelasting. Ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) geldt een voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor het aspect wegverkeerslawaai. De Wgh biedt de mogelijkheid om voor wegverkeer een hogere waarde vast te stellen tot een waarde van maximaal 63 dB in binnenstedelijk gebied. De voorkeursgrenswaarde wordt voor de 3 woningen aan de Kadedijk in Fijnaart overschreden door het geluid van het wegverkeer op de Kadedijk (met maximaal 6 dB).

De voorkeursgrenswaarde wordt voor de 2 woningen aan de Oude Kerkstraat in Standdaarbuiten overschreden door het geluid van het wegverkeer op de rijksweg A17 (met maximaal 7 dB). Het vaststellen van een hogere waarde is een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Het verzoek en het ontwerpbesluit Hogere waarde hebben gedurende 6 weken tot en met 13 juli 2016 ter inzage gelegen. Er is 1 zienswijze ingekomen. Deze zienswijze heeft betrekking op de woningen aan de Kadedijk in Fijnaart en geeft

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Kerkstraat in Zevenbergen Zwaluwsedijk in Moerdijk Zuidhaven 65a in Zevenbergen Bloemendaalse Zeedijk 8 in Zevenbergschen Hoek Achterdijk 127 in Zevenbergschen Hoek Huizersdijk 31 in Zevenbergen Kadedijk 152 in Fijnaart Slobbegorsedijk 26 in Heijningen Noordlangeweg 14 in Willemstad Roodevaart 13a in Moerdijk Arie de Witpark 1-23 in Willemstad Megajoule 2-4 in Klundert

Omschrijving project kappen van bomen vervangen van de kathodische bescherming veranderen van gebruik naar infocentrum bouwen van een nieuw distributiecentrum plaatsen van een erafscheiding plaatsen van een dakkapel uitbreiden van de woning aanleggen moeraszone realiseren van een gestuurde boring Plaatsen van een caravan renoveren van 23 woningen wijzigen van de gevel

Datum ontvangst 11 oktober 2016 5 oktober 2016 7 oktober 2016 7 oktober 2016 9 oktober 2016 11 oktober 2016 11 oktober 2016 10 oktober 2016 5 oktober 2016 4 oktober 2016 6 oktober 2016 5 oktober 2016

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Eerste Kruisweg 2 in Standdaarbuiten

Omschrijving project vergroten van de wintertuin (revisie)

Datum ontvangst 5 oktober 2016

geen aanleiding om het besluit te heroverwegen.

Procedure Dit besluit ligt vanaf 20 oktober 2016 gedurende 6 weken, tot en met 30 november 2016, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Pastoor van Kessellaan 15 te Zevenbergen en is digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl. Binnen de hierboven genoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Drank- en horecavergunning commercieel De burgemeester heeft een drank- en horecavergunning verleend aan: • Optisport Moerdijk, Molenvliet 7 in Klundert (verzonden 6 oktober 2016)

Bezwaar Er kan bezwaar worden ingediend door belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit. Het bezwaar moet worden gericht aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

Exploitatievergunning commercieel De burgemeester heeft een exploitatievergunning verleend aan: • D. Kloeg (Travelicious Reiscafé B.V.) Markt 12 Zevenbergen (verzonden 6 oktober 2016) • C.M. van Dongen (Optisport Moerdijk), Molenvliet 7 in Klundert (verzonden 6 oktober 2016)

Bezwaar Als u het met deze beslissing niet eens bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit schriftelijk bezwaar indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk.

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

WET MILIEUBEHEER OPLEGGEN MAATWERKVOORSCHRIFTEN Burgemeester en Wethouders van Moerdijk maken bekend dat ten behoeve van de volgende inrichting, op grond van het Activiteitenbesluit, maatwerkvoorschriften zijn gesteld: Naam inrichting en locatie Koelhuis van Aart, Hazeldonkse Zandweg 40 in Zevenbergen FB Group Holding B.V., Sluisweg 17 in Heijningen

Opleggen maatwerkvoorschriften Bescherming bodemkwaliteit

Datum verzonden 12 oktober 2016

Geluidsgrenswaarden

6 oktober 2016

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende melding (artikel 8.41 Wm) is ingediend:

Activiteitenbesluit milieubeheer

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van B&W van de gemeente Moerdijk.

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 3 oktober 2016 tot en met 12 oktober 2016 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Oostelijke Randweg 14 in Moerdijk 1-Februariweg 2 in Heijningen Achterdijk 121 in Zevenbergschen Hoek Nassauplein 26 in Zevenbergen

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

Omschrijving project bouwen van een inpandig kantoor en renoveren van de bedrijfsruimte plaatsen van een aanbouw aan de bedrijfshal realiseren beperkte milieutoets voor een aantal wijzigingen op het bedrijf realiseren van een nieuwe uitrit

Datum verzonden 11 oktober 2016 11 oktober 2016 3 oktober 2016 5 oktober 2016

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

• B&S Natuursteen, Apolloweg 12 in Moerdijk voor het veranderen van de inrichting • PitPoint, Zuidelijke Randweg 3 in Moerdijk voor het veranderen van de inrichting • TMS Moerdijk, Kwartelweg 1 in Klundert voor het veranderen van de inrichting • V.O.F. Havermans, Klaverpolderseweg 2 in Moerdijk voor het uitbreiden van de inrichting

Volg ons ook via twitter @Moerdijkse_Stem


| FOTOGRAFIE: MAURICE VAN STEEN

21 OKT 2016

RAT VERLEGH STADION / 20.00 UUR

RICHELOR SPRANGERS GESELECTEERD VOOR HAÏTI ONDER 20 Een nieuwe jeugdinternational uit onze eigen jeugdopleiding. Richelor Sprangers is opgeroepen voor Haïti onder 20 en zit daarmee in de selectie voor de wedstrijden tegen Trinidad & Tobago, St. Lucia en Cuba. Deze wedstrijden zijn onderdeel van de laatste kwalificatieronde in de Caribische regio.

Nederland onder 15. Een debuut bleef destijds uit en nu krijgt hij dus de kans om zich te bewijzen voor Haïti. Richelor werd geboren in Port-AuPrince en kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Sinds 2008 maakt hij deel uit van de jeugdopleiding en hij doorliep daarin alle jeugdelftallen.

Zaterdag 22 oktober: Haïti – St. Lucia Maandag 24 oktober: Haïti – Cuba Woensdag 26 oktober: Trinidad & Tobago – Haïti

Richelor zelf heeft er natuurlijk zin in. “Ik heb er heel veel zin in en verwacht dat het een mooie ervaring wordt. Ik wil zo veel als mogelijk genieten.” Wat betreft zijn teamgenoten in het Haϊtiaans voetbalelftal is het nog gissen voor de aanvoerder van NAC onder 19. “Ik ken de jongens niet en weet eigenlijk ook niet zoveel van ze. Ik denk wel dat ze fysiek heel sterk zijn en heel snel.”

Het is niet de eerste keer dat Sprangers wordt opgeroepen voor een nationaal jeugdelftal. In 2013 mocht hij meedoen met selectiewedstrijden voor

Uiteraard volgen we Richelor tijdens dit mooie avontuur. NAC wenst hem in ieder geval veel plezier en succes!

Het Rat Verlegh Stadion is ook dit seizoen - het zesde seizoen - dé leeromgeving voor leerlingen van het primair-, voortgezet-, en middelbaar beroeps onderwijs die deelnemen aan het project Playing for Success. Sinds begin september zijn de deuren van de NACADEMY weer geopend en gaan onderwijsprofessionals met leerlingen aan de slag om door middel van op maat gemaakte programma’s hun intrinsieke motivatie en zelfvertrouwen te verbeteren. Het project Playing for Success bestaat ook dit seizoen weer uit drie trajecten van tien weken. Elke dag is het stadion de unieke leeromgeving waar leerlingen hun talenten ontwikkelen maar bovenal het plezier in leren hervinden. Naast de fysieke aanwezigheid in en rondom het stadion brengen ook spelers en leden van de technische staf regelmatig een bezoek aan de NACADEMY.

NAC BREDA

FORTUNA

Dé straatvoetbalcompetitie van Breda De seizoensouverture van de NAC Street Leagues is een feit. Op zondag 25 september kwamen de teams van de NAC Street League en NAC Ladies Street League in actie en een dag later was het de beurt aan alle scholen die deelnemen aan de NAC Junior Street League. Uiteindelijk brachten ruim 700 kinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 16 jaar een bezoek aan de RB-Media Kick-Off. Ook dit jaar was P5, de parkeerplaats grenzend aan het Rat Verlegh Stadion, de uitvalbasis van het evenement. Inmiddels hebben alle teams en basisscholen hun eerste wedstrijden gespeeld op verschillende trapveldjes in de gemeente Breda. Meer informatie over het programma, de tussenstand en/of speler van de week? Ga naar www.nacstreetleague.nl!

21 OKT 2016

RAT VERLEGH STADION / 20.00 UUR

EEN

AV

ON

DV

OL

VER

RA

SS

ING

EN

!

T HO EUN UD , OE

Richelor gaat op 13 oktober op pad voor de start van het trainingskamp. De wedstrijden staan gepland van 22 oktober tot 26 oktober.

PROJECTEN TEAMPLAY@NAC IN VOLLE GANG

CLUB VAN 1912 GRATIS ENTREE KAARTEN € 10 VIA

www.nactickets.nl

Vrijdagavond komt de derde Limburgse tegenstander van dit seizoen op bezoek. Na de nederlagen tegen MVV Maastricht (1-2) en VVVVenlo (0-2, KNVB beker) is het voor NAC hopelijk driemaal scheepsrecht tegen Fortuna Sittard. Het duel tegen de ploeg van Ben van Dael wordt echter geen makkelijke, want de Limburgers kennen tot dusver een prima jaargang. Fortuna bivakkeert na 10 speelrondes op een elfde plaats, maar die plek doet de vorm geen eer aan. Achter de naam staat namelijk 14 pun-

ten, maar in feite hebben de Limburgers er al 17 behaald. Onlangs werd de club gestraft door de licentiecommissie van de KNVB en gingen er drie punten van het totaal af. Het laatste Avondje NAC is bijna een maand geleden en het volgende Avondje NAC pas weer over een maand! Kom dus vrijdag zeker naar het Rat Verlegh Stadion om NAC te steunen tijdens dit belangrijke duel. Kaarten zijn beschikbaar via NACtickets.nl of de Service- & Informatiedesk!


ZONNEPANELEN?

ZONDER ZORGEN WARM DE WINTER DOOR?

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

Laat uw VAILLANT ketel jaarlijks vakkundig onderhouden door Vigar.

300 W

TP660P Peak Power: 230 – 255 Wp

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN OFFERTE 0165 - 53 64 04

Module characteristics: · Positive only power tolerance: 0 to +3 % · High mechanical load strength: Product to withstand high loading pressure of 5400 Pa in accordance with IEC 61215ed.2 · Fully automated production line: - Better soldering - Better cell spacing tolerance: ± 0.3 mm - Better and more consistent product quality · No potential induced degradation (PID) · All Talesun modules have been tested and certified by TUV for ammonia resistance and salt mist corrosion.

10 jaar GARANTIE

solar company First chinese seal. with VDE quality

Electrical parameters*:

230

235

240

245

250

255

230 W

235 W

240 W

245 W

250 W

255 W

Voltage at maximum power (Vmpp)

MODEL

30.1 V

30.2 V

30.3 V

30.4 V

30.5 V

30.6 V

Current at maximum power (Impp)

7.69 A

7.83 A

7.95 A

8.07 A

8.22 A

8.36 A

Open circuit voltage (Voc)

37.2 V

37.3 V

37.4 V

37.5 V

37.6 V

37.7 V

Short circuit current (Isc)

8.58 A

8.67 A

8.80 A

8.89 A

8.97 A

9.06 A

14.2

14.5

14.8

15.1

15.4

15.7

Maximum rated power at STC (Pmax)

op zonnepanelen

Module efficiency  (%) Power tolerance

ALTIJD EEN WARM HUIS & WARM WATER! Vaillant Voordeelweken de ecoTEC plus met slimme thermostaat

Nu

€ 175

cashb

,-

ack

met gratis app

vSMART

+

de slimme thermostaat van Vaillant

Erkend VAILLANT installateur

Ook voor u hebben we een passende oplossing!

0 to +3 % Pmpp Voc

Temperature coefficient Isc NOCT

-0.45 % / °C

• VERHUUR • VERKOOP • LEASE • ONDERHOUD

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

-0.35 % / °C

+0.05 % / °C

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

45 ± 2 °C

U huurt al een HR-ketel voor minder dan 1 EURO PER DAG!

sLeijtenrij Doorsteek 2 Klundert T 0168-851095

Altijd al willen cruisen? Kom dan naar onze cruise informatieavond op donderdag 27 oktober!

www.uwtopslijter.nl

Wij zijn razend enthousiast overde ruime wisselende keuze aan bieren, whiskey, likeurtjes enkado’s, laat u verrassen door deze kleurrijke vrienden. Richard & Sharon.

Aanvang vanaf 19.00 uur, start presentatie: 19.15 uur. Meld u aan via sombrero.nl

Volg ons op

/

Neem deze advertentie mee naar onze cruise informatieavond en maak kans op een reischeque t.w.v. € 50,-

Volg ons op

16 november informatieavond Sombrero groepsreis Namibië Meld u aan via sombrero.nl

Fenkelstraat 1, Oudenbosch, tel. 0165 - 333 333 Vind ons leuk op Volg ons op /

ZET DE BEWEGING IN EN LEERT JE ZELF DE BALANS VINDEN

Vind ons leuk op

Kunstgebitten Tandprothetisch Centrum Zevenbergen

0168-37 09 86

INPETTO, praktijk voor jeugdpsychologie en jeugdpsychiatrie biedt Psychologische en Psychiatrische Expertise, Therapie, Training en Onderzoek binnen het Volg ons op Volg ons op kader van de Jeugdwet.

Haveneind 25 Zevenbergen

Alles voor uw Kunstgebit ooK weeKeind repArAtiedienst!

Vind ons leuk op Volg ons op

Vind ons leuk op

Kinderen Jeugd Volg ons op Jongeren Gezinnen

E info@praktijkinpetto.nl I www.praktijkinpetto.nl

Mauritsstraat 1-A-1 4811 EN BREDA

Postbus 85 4600 AB Bergen op Zoom

T 076 - 303 3954

Keyboard/ Pianoles www.studiowes.nl

VolgRegio ons opMoerdijk

06 47203799

HET MEEST COMPLETE DAGJE UIT VOOR JONG & OUD

SpEciAlE winTEr rolluiK AcTiE Prijsvoorbeeld

2000 x 2000

€ 450,-

Elektrisch bediend (Somfy motor). Totaalprijs incl. montage en btw. Keuze uit verschillende standaard kleuren met afgeschuinde bak en ook ronde bak.

3

an Oers

timmer- en onderhoudsbedrijf

Dealer VEKA en K-Vision kunststof kozijnen Bergen op Zoom Tel.: 06 - 20 95 78 20 martienvanoers@ziggo.nl

3 KunSTSTof KoZijnEn 3 gEVElBETimmEringEn 3 rolluiKEn & ZonwEringEn 3 rEpArATiE rolluiKEn 3 houTEn KoZijnEn 3 VElux DAKrAmEn 3 DAKKApEllEn 3 KEuKEnmonTAgE 3 SchilDErwErK Vrijblijvend offertes na vakkundige meting en uitleg.

Voorkom heesheid! Haal voortaan die hoge noten met gemak!

NATUURSPEELTUIN OPENING ZOMER 2016

Woensdagavond 2 november start de basiscursus Complete Vocal Technique. In een groep van 6 personen ga je aan de slag met deze zeer toegankelijke zangtechniek. 6 avonden van 2,5 uur. Minimum leeftijd 18 jaar. Meld je nu aan! www.hetzanglab.nl of 06 55 797 418 (Marleen)

T 0168 48 13 41

Brugdam 17

www.de-belhamel.nl

4926 CS Lage Zwaluwe

/ recreatieparadijsdebelhamel


sport

HSV Altijd Beet

Iedereen zette zijn/haar beste beentje voor

FNRS proeven bij HCL LANGEWEG - Met heerlijk weer en veel bezoekers hebben onze amazones, de paarden en pony’s hun beste beentje voor gezet! Dit resulteerde in de volgende uitslag: FNRS proef F1 t/m F6: 1e plaats Britt Elfring op Jane met 243 punten; 2e plaats Isa Smits op Henny met 240 punten; 3e plaats Naomi Ooijen op Winnetou met 238 punten. FNRS proef F7 t/m F12: 1e plaats Merle van der Aa op Black met 236 punten; 2e plaats Amber Verdaasdonk op Marilena met 219 punten; 3e plaats Fleur Stoop op Lux met 216 punten. Allemaal van harte proficiat! De volgende wedstrijd is op 27 november.

vlnr: Naomi, Fleur, Isa, Merle, Britt en Amber.

TV de Hoop Heren 1 na overwinning dicht bij de titel NOORDHOEK - Ook na speeldag 5 van de tenniscompetitie is het herenteam van TV de Hoop nog steeds ongeslagen. Net na afloop van speelronde 4 werd meteen al de opstelling van ronde 5 besproken. Eenduidig werd deze opstelling na enkele minuten vastgesteld. De aftrap van dag 5 werd ingezet door Patrick Gabriëls en Danny van Zalingen. Deze mannen kwamen echter binnen no-time 3-0 achter..dit zou weleens zware dag kunnen worden. Gelukkig kwam de machine tijdig op gang en ging de eerste set mede door wat beukwerk van Patrick alsnog met 7-6 naar T.V. de Hoop. De tweede set werd bekeken uitgespeeld met 6-4. De zwaarbevochten 1-0 was binnen. Gauw overschakelen naar de andere baan

waar Maurice Hoevenaars al aan zijn dubbel met Martijn Kouters was begonnen. Hier werden de toeschouwers getrakteerd op een mega backhand van Maurice en een ware ‘tweener’ van Martijn Kouters. Ik kan de meeste mensen dit overigens afraden te doen voor het behoud van enkele vitale lichaamsdelen. Door goed spel van beide heren werd deze wedstrijd ook in 2 sets beslist: 6-2 6-4. Na wat drankjes en krachtvoer was het alweer tijd voor de laatste 2 dubbels van de dag. Deze dubbels zullen tegelijkertijd gespeeld worden op baan 1 en 2 van het park. Jan Kouters was ook weer van de partij voor een dubbel met Patrick Gabriëls. Dit bleek een ware kloppartij te worden. Het aanvallende spel van beide heren werd de tegenstander al gauw te veel, 6-2 6-0. Doordat hij waarschijnlijk niet meer mee zal spelen

heeft hij knappe ‘winning streak’ van 7 uit 7 neergezet. Chapeau! De andere dubbel werd gespeeld door Martijn Kouters en Danny van Zalingen. Deze werd na een 5-3 achterstand in de eerste set uiteindelijk toch gewonnen met 7-6 6-2. De volle score van 4-0 was een feit. mMet nog slechts 2 wedstrijden te spelen lijkt de grote droom uit te komen. T.V. de Hoop staat 4 punten voor op nr. 2 Rotterdam Nedlloyd. De kraker tussen deze 2 teams staat echter volgende week op het programma. Kan TV de Hoop de trend van de afgelopen week doorzetten op het Rotterdamse gravel? Bij een positief resultaat kan het team daar al kampioen worden. Will the dream come true? 29 oktober is de laatste thuiswedstrijd van het team aan het tennispark van TV de Hoop in Noordhoek. Kom allen in grote getale kijken.

DHV houdt stand in Tholen ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zaterdag 15 oktober eindigde de wedstrijd tegen Tholense Boys onbeslist. (0-0) “Tholen uut” staat altijd garant voor strijd en als je een goed resultaat wil halen moet je als team echt in goede doen zijn. Tholense Boys verkeerd regelmatig in de 2e klasse. De kans om te promoveren werd vorig seizoen in de beslissingswedstrijd tegen Oostkapelle gemist maar dit seizoen heeft men dezelfde ambities. Momenteel gaat het wat minder mede omdat hun topscorer Dave den Boef tot Kerst is uitgeschakeld. Een hardwerkend DHV was uiteindelijk met het gelijke spel best tevreden temeer omdat in het laatste kwartier van de wedstrijd de Tholenaren het gaspedaal nog eens flink indrukten. Maar met een sterk centraal duo (Jordi Lokers en Jesper de Rond) samen met doelman

Paul Eland, die weer een aantal knappe reddingen liet zien, werd de nul op het scorebord behouden. In de 1e helft waren er kansen voor Elias Mourigh, die probeerde de keeper te omspelen en aan de andere kant was het Niels Hopmans die een vrije kans kreeg maar over schoot. In de 2e helft kreeg Serginio Resort (53 min) nog een goede mogelijkheid maar het zwakke schot was tegelijk zijn laatste kunststukje en moest hij zich door een blessure laten vervangen door Mohsin Eddahchouri. Hierna kon DHV geen kansen meer creeren. Matthijs van Stee (TB) had in de 75 min. de 1-0 op z’n schoen maar vuurde naast. In de 83e min. stond Treésor Boungard (goed ingevallen voor Jurre) op de juiste plaats om een inzet van TB vlak voor de doellijn weg te halen. Jurre/Tresor en Jesper verdedigden met overtuiging de flankspelers van TB. (Boudou en Gladdines) Scheidsrechter Rob Heijnen uit Klundert leidde de

Op zaterdag 15 oktober vond voor de 2e keer het Open Zeeuwse Judo Toernooi plaats in Vlissingen. De groep wedstrijdjudoka’s van judovereniging Zevenbergen was weer van de partij. En de behaalde resultaten laten zien dat de samenwerking met JC Made en team Haragei uit Terheijden zijn vruchten afwerpt. Speciale gast was Olympisch judoka Roy Meyer. Hij gaf leuke clinics en deed de prijsuitreiking. Voor Ilse Visser en Sara den Hollander was dit hun 1e JBN toernooi en ze behaalden een prachtige 3e plaats. Sanne Kegge

SBZ De Drie Musketiers ZEVENBERGEN - Hier de uitslagen van 14 oktober. Baan 1: Joke Kortsmit 332 pins, Mia Lokers 311 pins, Arda Dielemans 294 pins. Baan 2: Martha Rijnart 443 pins, Nelie Hoeven 376 pins, Willem Wolvers 459

pins. Baan 3: Kor Fierens 440 pins, Jan Zevenbergen 399 pins, Nel Anemaat 452 pins. Baan 4: Joke Witkamp 366 pins, Gerrie de Jong 371 pins, Riet Vos 369 pins. Het was weer een gezellige middag met een hapje van Jan.

Kluiskenshof 10 van AVR in Rucphen MOERDIJK - Zondag 23 oktober is vanaf de baan van AVR’90 aan de Baanvelden in Rucphen de laatste wedstrijd van het West Brabants Loopcircuit: de Kluiskenshof 10 van AVR. Een nieuwe naam voor dezelfde vertrouwde wedstrijd van AVR’90 op het alom als snel bekend staande parcours. Voor de lopers een uitstekende gelegenheid om de seizoens-besttijd op de 10 km nog een keer aan te scherpen op het geheel geasfalteerde parcours, of zich voor te bereiden op de halve marathon een week later in Etten-Leur. Naast een afstand van 10 km kan gekozen worden uit afstanden van 5 en 3 km. Het startschot voor alle afstanden klinkt om 11.00 uur. Tot en met 17 oktober

kunnen deelnemers zich met 1 euro korting via www.inschrijven.nl voorinschrijven. Op de wedstrijddag zelf kan ingeschreven worden vanaf half 10 tot uiterlijk kwart voor elf in de kantine van AVR’90. Voor verbetering van de parcoursrecords van de 5 en de 10 kilometer wordt zowel voor de heren (15:40 en 30:42) als de dames (17:19 en 36:39) een premie van € 60,-- in het vooruitzicht gesteld. De prijsuitreiking van de Kluiskenshof 10 van AVR is zo spoedig mogelijk nadat de laatste loper gefinisht is. Daarna worden de prijzen van het circuit uitgereikt. Parkeren kan op de parkeerplaats van sportcentrum de Vijfsprong aan de Kozijnenhoek en vanaf de parkeerplaats is de atletiekbaan te voet via de ingang van het sportcentrum te bereiken.

Winnaars Gerrit de Visser en Piet Schouwenaars

Koppeltoernooi libre bij JBV Amorti

Programma zaterdag 22 oktober 14.30 DHV 1- Pelikaan 1 14.30 DHV 2-SC Welberg 2 14.45 Baronie JO17-5-DHV JO17-1 10.30 VCW JO11-1G-DHV JO11-1 12.00 DHV MO15-1-Rillandia MO15-1 Uitslagen zaterdag 15 oktober Tholense Boys 1-DHV 1 0-0 HZ’75 JO17-1-DHV JO17-1 1-6 DHV JO15-1-Wieldrecht JO15-3 18-0 Klundert JO11-2-DHV JO11-1 3-0 NOAD’67 JO9-1-DHV JO9-1 7-0 DHV MO15-1-NSV MO15-1 16-0 Kijk voor meer info op www.vvdhv.nl

Zevenbergse judoka’s op de been voor vol sportweekend bond de strijd aan met Britse en Spaanse tegenstanders en knokte voor een mooie 3e plaats. Goed gedaan meiden! Tyn van Rosmalen was goed op dreef, alleen de judoka in de finale was een maatje te groot. Een mooie 2e plaats als resultaat. Rohan van der Wolf, Diego van Rosmalen en Yorick van der Wolf hebben mooi judo laten zien maar het podium was deze keer niet haalbaar. Zondag 16 oktober vond het eerste 500 puntentoernooi van dit seizoen plaats in Lage Zwaluwe. Maar liefst 15 Zevenbergse judoka’s hadden zich aangemeld voor dit toernooi voor beginnende judoka’s. Ze gingen enthousiast de mat op om aan het in grote getale gekomen publiek te laten zien wat ze allemaal kunnen. Natuurlijk probeerde iedereen weer veel

1. Paul v. Leest 2660 gram; 2. Ad Timmers 360 gram 10 stuks; 3. Joop v. Bavel 360

gram 1 stuks; 4. Ton Marijnissen 220 gram. Totaaluitslag: 1. Paul v. Leest 2 punten; 2. Joop v. Bavel 3 punten; 3. Ad Timmers 4 punten; 4. Ton Marijnissen 8 punten 230 gram; 5. Colinda Ligtenbarg 8 punten 130 gram; 6. Jan Ligtenbarg 10 punten.

overigens sportieve wedstrijd probleemloos. A.s. zaterdag speelt DHV thuis de bekerwedstrijd tegen 2e klasser (West 2) vv Pelikaan uit Zwijndrecht. Hierna speelt DHV op 29 oktober voor de competitie thuis tegen VVC’68 uit Halsteren.

Mooi judo in Vlissingen en Lage Zwaluwe

ZEVENBERGEN - Voor de judoka’s van Judovereniging Zevenbergen was het weer een druk weekend.

MOERDIJK - Uitslag van onze 3e boutwedstrijd en tevens de laatste wedstrijd van dit seizoen.

punten te behalen voor in het judopaspoort, want bij iedere 100 punten wacht een mooie beker. Wat deed iedereen goed zijn best!! Er waren dan ook mooi podiumplaatsen na afloop. De uitslagen waren: 1e plaats: Jeffrey van Slochteren, Jim van Rosmalen, Sebas Bol, Ilse Visser, Julia Roubos en Merijn Nijhof 2e plaats: Dirk Kanters, Daniel Kloeg, Julian Kloeg, Genald Stange en Elle v Batenburg 3e plaats: Zinan Rijgersberg, Claudia Roubos, Elisa Freij en Lisa v Batenburg Iedereen kreeg een mooie welverdiende oorkonde mee naar huis. Iedereen gefeliciteerd met jullie prestatie! www.jvzevenbergen.nl pAGINA 34

Vlnr Jos Goverde-Klaas Stoop-Gerrit de Visser-Piet Schouwenaars-Rien PLoeg en Erik Koremans.

ZEVENBERGEN - Voor het koppeltoernooi bij JBV Amorti hadden zich 17 koppels ingeschreven waarvan 12 voor het libre en 5 voor het 3-banden. De 12 libre koppels waren in 4 poules ingedeeld met als de uitslag; Poule 1: 1. Hans v. Eijk en Daan Nelemans 55,50 mp; 2. Ben Kesselring en Nico de Valk 53,62 mp; 3. Jack Brandt en Wim Visseren 44,95 mp; 4. Sybren Hofma en Walter de Wever 39,74 mp. Poule 2: 1. Erik Koremans en Rien Ploeg 55,78 mp; 2. Piet Verschuren en Geert Jaspers 51,92 mp; 3. Jack Stoop en Johan Schults 46,23 mp; 4. Rob Andrea en Jan Nodelijk 42,66 mp. Poule 3: 1. Piet Schouwenaars en Gerrit de Visser 57,77 mp; 2. Arno Lousberg en Pascal 51,45 mp; 3. Lex Goverde en Damian Jonkheim 46,81 mp; 4. Wessel Tielen en Arie Kolmsberg 42,51 mp.

De 3 poulewinnaars en de beste verliezer gingen door naar de volgende ronde met als uitslagen; Hans van Eijk/ Daan Nelemans - Erik Koremans/Rien Ploeg 14,97-20,00 en Piet Schouwenaars/Gerrit de Visser - Ben Kesselring/Nico de Valk 19,44-19,16. Finale wedstrijd: Erik/Rien - Gerrit/Piet 16,33-17,50 Door deze uitslag werd het koppel Piet/ Gerrit winnaar van dit toernooi gevolgd op de 2e plaats door Erik/Rien. Driebanden koppeltoernooi De deelnemende 5 koppels speelden een halve competitie met als eindstand: 1. Jos Goverde/Klaas Stoop 72,62 mp; 2. Antoon Goossens en Antoon Ooijen 67,32 mp; 3. Arjan v/d Lyutgaarden/Walter v. Dongen 64,76 mp; 4. Jan den Hollander/Frans Berghout 60,54 mp en als laatste Henk van Wingerden/Henk de Snoo 60,05 mp.

Winst Stuc. Bedr. Kanters ZEVENBERGEN - Wim Kanters, Marjo Hoeven wisten de wedstrijden te winnen.

Maikel van Wingerden verloor de partij, waarbij Jos Broeders nog een remise par-

tij wist er van te maken. Eindstand 3-5 voor het team Stuc. Bedr. Kanters. Het team staat nu op de 3e plaats in de poule. De volgende wedstrijd vindt plaats op vrijdag 28 oktober thuis tegen ‘s Lands Welvaren 2 uit Kwadendamme.


INBOUWHAARDEN & KACHELS

FRANK TILBORGHS

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

VLOER- & TEGELWERKEN

VOLLEDIGE BADKAMER RENOVATIE VLOER EN TEGEL WERKEN VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE HAARDEN EN KACHELS ZOWEL HOUT ALS GAS VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

OPENDEURDAGEN ZATERDAG 22 EN ZONDAG 23 OKTOBER van 10.00 tot 16.00uur l!

Met een warm onthaa

Boomgaardstraat 31 l 2920 Kalmthout-Nieuwmoer Tel. 03 667 31 39 info@tilborghsfrank.be l www.tilborghsfrank.be OPENINGSUREN: wo t/m vr 9u-12u - 13u-18u - za 10u-16u - zo t/m di gesloten

els

Doorlopend demo kach en inbouwhaarden

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

e Veilig d donkere ? dagen in ! ig jd ti l Beste

VOOR JE DAGELIJKSE PORTIE VITAMINE C3

CITROËN C3 PT 82 SELECTION VANAF

€ 13.490 € 3.800 VOORDEEL INCLUSIEF

+ ZUINIGE PURETECH BENZINEMOTOR + AIRCONDITIONING + 7’’ TOUCHSCREEN NAVIGATIE

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817 www.verstijlenhekwerken.nl

U RIJDT AL EEN CITROËN C3 MET PRIVATE LEASE VANAF

Showroom ook zaterdagochtend geopend!

citroen.nl

Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! KvK 20127289

Definitief Definitief AFSLANKEN Definitief DefinitiefAFSLANKEN AFSLANKEN AFSLANKEN

Uitstoot- en brandstofgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens EU-richtlijn 715/2007/CE. Verbruikscijfers kunnen onder normale omstandigheden afwijken door o.a. extra uitrusting van de auto, bandenspanning, rijstijl en -omstandigheden en kwaliteit van het wegdek. De vanafprijs van de Citroën C3 € 13.490 is gebaseerd op de Citroën C3 PT82 Selection en is incl. BTW en BPM, excl. recyclingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en verkoopvoorwaarden www.citroen.nl). Het productvoordeel op dit rijk uitgeruste model bedraagt € 2.300, het voorraadvoordeel bedraagt € 1.000 en het inruilvoordeel € 500. Kijk voor de actuele voorraad op www.citroencarstore.nl. Afgebeeld model kan afwijken van het standaardmodel. Prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Actie geldig tot en met 31 oktober 2016.

GEM. BRANDSTOFVERBRUIK: 3,0-4,5 L/100 KM; 22,2-33,3 KM/L; CO2: 79-104 G/KM.

 

BOSSCHENDIJK 195 OUDE MOERSTRAATSEBAAN 25 MARIE CURIEWEG 25 BURGERHOUTSESTRAAT 194 SPINVELD 74

CITROËN VAN BEEK

WWW.CITROENVANBEEK.NL

Handelsonderneming

Stop Nu R&s metalen mEt RoKEN STOP NU MET ROKEN STOP NU MET ROKEN STOP NU MET ROKEN Industrieweg 2

STOP STOPNU NUMET METROKEN!!! ROKEN!!!   

P.M.

U HOEFT ALLEEN NOG MAAR TE TANKEN

Kledingreparatie Het Schaartje

0168 - 326 715 06 - 405 364 72

€ 275

C

Hoogste Slagingspercentage, Inkoop van metalen Slagingspercentage, • • Hoogste Hoogste Slagingspercentage, •Bewezen BewezenMethode, Methode, 90,5% Methode, 90,5% • •Bewezen 90,5% Tel. 0647028993 LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE 3 behandelingen • • 3 behandelingen behandelingen Hoogste  • •GEEN Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% •GEEN GEENJOJO JOJOEffect Effect JOJO Effect GEEN extra kilo’s, pijnloos GEEN extra kilo’s, pijnloos • •90,5% GEEN extra kilo’s, pijnloos Nieuwste  • •Wekelijks Nieuwste methode methode -> Luxopuncture -> Luxopuncture •Wekelijks Wekelijkseen eenbehandeling behandeling een behandeling Donker eiken meubels methode, Bewezen methode, • • Bewezen Bewezen methode, maken wij blank of van 20min. van min.vergoed 2020 LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE Blijvend  van Blijvend vergoed doordoor alle alle Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars !!! !!! een andere kleur. •Behandeling Behandelingdoor door door • •Behandeling vergoed door alle Wordt vergoed door • • Wordt Wordt vergoed door allealle Gratis Transport. gediplomeerdTherapeuten Therapeuten Therapeuten gediplomeerd zorgverzekeraars zorgverzekeraars zorgverzekeraars 3 behandelingen 3gediplomeerd behandelingen doordoor gediplomeerde gediplomeerde therapeuten therapeuten info: 073-6417807 •Wordt Wordtvergoed vergoeddoor door • •Wordt vergoed door b.g.g. 06-52691413 Geen  Geen extra extra kilo’s kilo’s en pijnloos en pijnloos Menopauze, Migraine, Yoga, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, www.sunny-meubel.nl alle zorgverzekeraars alle allezorgverzekeraars zorgverzekeraars Luxopuncture  Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, MENOPAUZE, DEFINITIEF DEFINITIEF AFSLANKEN AFSLANKEN , , Depressies, Vermoeidheid, Depressies, Vermoeidheid, Depressies, Vermoeidheid, Chronische Klachten Alle Chronische Klachten Alle Chronische Klachten DEPRESSIES, DEPRESSIES, MIGRAINE, MIGRAINE, VERMOEIDHEID VERMOEIDHEID

POOLS CHRONISCHE CHRONISCHE KLACHTEN KLACHTEN , QiGong/TaiChi , QiGong/TaiChi Alle Alle BOuwBedrijf

076-5153143 076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) (Etten-Leur) Etten-Leur Bel vrijblijvend Bel vrijblijvend voor info. voor of info. afspraak: of afspraak: 076-5153143 076-5153143 Behandelingen Behandelingen ook ’s-avonds ookBehandelingen ’s-avonds ook ’s-avonds Behandelingen ookook ’s-avonds Behandelingen ’s-avonds

0165-313944 0164-242050 0118-629955 0165-552688 076-5222371

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

Zevenbergen

BelBel vrijblijvend voor info. ofofafspraak: vrijblijvend voor info. afspraak: vrijblijvend voor info. of afspraak:

OUDENBOSCH BERGEN OP ZOOM RITTHEM (VLISSINGEN) ROOSENDAAL BREDA

45

DE VOORDELEN: • geen makelaarskosten • geen verkoop-stress • geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek 06-30652303

0167 522622

BetaalBaaR en BetRouwBaaR

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl


sport

VV Klundert 1 laat zekere winst bijna schieten De Fendert klopt Olympia’60 KLUNDERT - Na met een nederlaag in van de goalie van de gasten uit Terneuzen. Nieuw Lekkerland JO13-1-JO13-1 8-1 op basis van inzet de 1e competitiewedstrijd begonnen In de laatste 10 minuten nam Terneuzense Virtus JO13-4-JO13-2 1-1 te zijn (Serooskerke uit), is Klundert 6 wedstrijden op rij ongeslagen.

Nr. 3 Terneuzense Boys werd thuis met 2-1 verslagen. Klundert-Terneuzense Boys was vooraf, overigens ook achteraf, de wedstrijd tussen de nr. 4 en 3 van de ranglijst. Op grond van het positiespel was dit nog wel te zien, maar verder lieten beide ploegen in het 1e bedrijf aanvallend bar weinig zien. Klundert verscheen nog wel een aantal malen gevaarlijk in de 16, maar Terneuzense Boys was aanvallend helemaal niet bij machte om het keeper Leon Leijten lastig te maken. Zo leek een gezapige 1e helft in een brilstand te gaan eindigen. Echter, in de 45e minuut krulde Ferry Littooy een vrije trap van een kleine 30m. heerlijk in de hoek: 1-0. Na de pauze werden de zaken wat energieker opgepakt, met name van Klundert-zijde. In de 57e minuut resulteerde dit in een 2-0 voorsprong. Fijn aangesneden vrije trap van Ferry Littooy, werd door Stefan de Ruiter richting de lange hoek gekopt en verdween tergend langzaam in het doel. In de fase die volgde deed Klundert zich ernstig tekort, want het had naar een grotere voorsprong moeten uitlopen. Helaas werden kansen voor o.a. Eric Fuanani, Laszlo Boomaars en Grace Kitenge niet benut, met name door puik keeperswerk

Boys wat meer risico en een afstandsschot dat door Leon Leijten uit de bovenhoek werd getikt was een 1e waarschuwing. In de 85e minuut verdween ‘n kopbal buiten bereik van diezelfde Leon Leijten op de binnenkant paal. Bal zou daarna, aldus de spelers van Terneuzense Boys en nog belangrijker, de man die daarover ging, nipt over de doellijn zijn geweest. Het stond hoe dan ook 2-1 en dit betekende dat de spanning terug was. Op een vrije kopkans na, gaf Klundert niets meer weg en stapte na ruim 96 minuten voetbal als dikverdiende winnaar van het veld en is nog steeds op de 4e plek terug te vinden, nu met 12 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week speelt Klundert voor de beker uit tegen VVC’68, waarna een week later de competitie wordt hervat, met een uitwedstrijd bij de ongenaakbare koploper Bruse Boys. Uitslag zaterdag 15 oktober Klundert 1-Tern.Boys 1-1 Bruse Boys 2-Klundert 2 4-0 SCO 2-Klundert 3 3-1 Klundert 4-Smerdiek 3 1-4 Klundert VR1-OFB VR12 0-0 JO19-1-Kloetinge JO19-2-1 JO17-1-Unitas’30 JO17-2 4-2 JO17-2-DSE JO17-2 0-4 JO15-1-DIA JO15-1 5-2 Virtus JO15-4-JO15-2 6-1

De Fendert JO11-2-JO11-1 1-9 JO11-2-DHV JO11-1 3-0 Roosendaal JO11-11-JO11-3 7-1 JO11-4-Sprundel JO11-2 3-0 JO9-1-Internos JO9-2 4-4 JO9-2-Zwaluwe JO9-2 5-1 Seolto JO7-1-JO7-1 6-1 JO7-2-Prinsenland JO7-1 2-3 Zondag 16 oktober Klundert 1-Wernhout 1 0-4 Programma woensdag 19 oktober 20.00 JO19-1Beek Vooruit JO19-1 Zaterdag 22 oktober 14.30 VVC’68 1-Klundert 1 12.00 Klundert 3-Nieuw Lekkerland 3 15.00 VVC’68 5-Klundert 4 12.00 Klundert VR1-MVV ‘27 VR2 12.00 MO19-1-De Fendert MO19-1 13.00 DVO’60 JO17-1-Klundert JO17-1 12.45 Sprundel JO17-2-Klundert JO17-2 10.00 Klundert JO15-1-Dubbeldam JO15-1 10.00 Klundert JO15-2-Sprundel JO15-2 10.00 JO13-1-Drechtstreek JO13-2 11.15 Unitas’30 JO13-6-Klundert JO13-2 08.45 Seolto JO11-2G-Klundert JO11-1 08.45 JO11-2-Madese Boys JO11-5 09.30 Unitas’30 JO11-15-Klundert JO11-3 08.45 Klundert JO11-4-Unitas’30 JO11-14 08.45 Klundert JO9-1-DSE JO9-3 12.00 JO9-2-Nieuw Lekkerland JO9-4 09.00 SVC JO7-1-Klundert JO7-1 09.00 JO7-2-Oranje Blauw’14 JO7-1

Jeu de Boules Club Fijnaart

Doubletten competitie gestart FIJNAART - Op dinsdagmiddag 11 oktober is de doublettencompetitie van start gegaan. De stand na de eerste speelronde van

11 oktober in de doubletten competitie 2016-2017: 1.Truus Roks-Ger Lips 2+10; 2.Ad van Oosterhout-Bert v Rijen 2+10; 3.Corrie Vriens-Bas v.d. Stelt 2 +09; 4. Rina vd Weegen-Ad Bol 2 +07; 5. Ron Vermeij-

Leen Koekoek 2+03; 6. Nel Frijters-Theo Faassen 1-03; 7. Corrie v Pelt-Piet v Pelt 1-11; 8. Adri Kaufman-Ben v Wattum 0-25. De volgende ronde is op dinsdag 1 november.

Winst voor heren senioren teams TPO

Uitslagen zaterdag 15 oktober Terheijden Jo13-4-TPO/VOV Jo13-1 3-7 JEKA Jo11-12G-TPO/VOV Jo11-1 2-4 TPO/VOV Jo9-1-Unitas’30 Jo9-6 0-8 Internos Jo7-1-TPO/VOV Jo7-1 8-5 Zondag 16 oktober TPO 1-NVS 1 4-2

TPO 2-Beek Vooruit 10 4-0 BSC 5-TPO 3 2-4 VCW VR1-TPO VR1 2-0 Programma zaterdag 22 oktober 13.15u Roosendaal Jo17-7-Jo17-1 10.30u Zwaluwe Jo11-2G-Jo11-1 11.00u Jo9-1-DIA Jo9-5

09.00u De Fendert Jo7-1-Jo7-1 TPO/VOV Jo13-1 vrij Zondag 23 oktober 14.00u OMC 1-TPO 1 10.00u TPO 2-HZ’75 1 10.00u TPO 3-Victoria’03 5 10.00u HZ’75 VR1-TPO VR1

Kogelvangers verliest ook van DIA WILLEMSTAD - De wedstrijd in Teteringen was nog niet goed en wel begonnen toen de groen witten alweer tegen een achterstand aankeken. Niet te goed ingrijpen in de defensie leidde in de tweede minuut tot een vrije schietkans voor een van de aanvallers van DIA die dit cadeautje graag uitpakte en de bal simpel binnen schoot. Eén minuut later moest Bob Nieuwdorp zich in de baan van het schot gooien om het tweede doelpunt van DIA te voorkomen. In de achtste minuut ondernam Sietse Vissers voor het eerst een doelpoging maar zijn schot kon eenvoudig door de keeper van DIA worden gepakt. Gaande de wedstrijd kreeg Kogelvangers qua veldspel de overhand maar men wist dit vooralsnog niet in doelkansen om te zetten omdat telkens de eindpass niet op maat was. Na een half uur spelen stoomde Daan Grootenboer op richting het doel van DIA . Hij liet de verdedigers van DIA zijn hielen zien maar kwam uiteindelijk kracht te kort om de keeper van de thuisploeg in de problemen te brengen. Het tekent de strijdlust van de Willemstadters dat in de counter van DIA die op de aanval van Kogelvangers volgde dezelfde Daan Grootenboer op tijd terug was om een schot op doel te kunnen blokken. Nadat in een volgende aanval van DIA Bob Nieuwdorp, nadat keeper Jop Joosten met een lob al was gepasseerd, de bal van de doellijn terug het veld in kopte was het in de veertigste minuut toch

weer raak voor de thuisploeg. Op dezelfde eenvoudige wijze als bij het eerste doelpunt werd de Kogelvangers verdediging andermaal uitgespeeld en was het tweede doelpunt van DIA een feit. Halverwege de tweede helft, na het inbrengen van wisselspelers Luc Messer en Gisbert Smit, kregen de bezoekers nog enkele goede kansen om de aansluitingstreffer te maken maar aan het einde van een goede aanval werd een schot van dichtbij van Sietse Vissers gekraakt en een kopbal van dichtbij van Daan Grootenboer eindigde op de rug van een tegenstander die hiermee, zonder het zelf te weten, een doelpunt voorkwam. Kogelvangers moest meer ruimte laten en hiervan profiteerde de thuisploeg in de 75ste minuut. Een schot van dichtbij werd nog gestopt door Jop Joosten maar hij had geen verweer tegen de kopbal die uit de rebound tegen de touwen werd gewerkt. Na de 3-0 nam de frustratie toe bij Kogelvangers dat opnieuw een nederlaag dreigde te moeten incasseren. Dit werd dan nog versterkt doordat scheidsrechter IJpelaar meende ineens voor pietluttige dingen gele kaarten te moeten geven en overtredingen te zien bij de bezoekers waar de thuisploeg in alles vrij spel leek te krijgen. In de slotfase omsingelde de ervaren thuisploeg het doel van Kogelvangers zonder dat dit tot grote kansen leidde. Uitslag senioren Donderdag 13 oktober Kogelvangers VE1-MOC’17 VE1 5-4

Zaterdag 15 oktober DIA 1-Kogelvangers 1 3-0 Kogelvangers 2-Rijsoord 6 0-4 Virtus 2-Kogelvangers 3 1-3 Uitslagen jeugd Zaterdag 15 oktober Koewacht JO19-1-JO19-1 1-3 JO15-1-GSC/ODS JO15-1 1-0 Halsteren JO15-5-JO15-2 0-2 JO13-1-SVC JO13-1G 7-0 JO11-1-De Fendert JO11-1 1-3 JO11-2-Roosendaal JO11-6 2-1 Unitas’30 JO11-15-JO11-3 7-2 JO10-1-SC Gastel JO10-1 2-3 DOSKO JO9-1-JO9-1 0-7 JO9-2-Steenbergen JO9-3 4-2 NVS JO9-1-JO9-3 2-4

Uitslag de Fendert JO11-2-Klundert JO1 1-11-9 de Fendert JO7-1-Zwaluwe JO7-1 4-7 JO15-1-Heerjansdam JO15-1 5-2 de Fendert JO9-2-Virtus JO9-2 12-1 de Fendert JO-4-Halsteren JO9-7 5-2 de Fendert 2-VVGZ 2 1-1 de Fendert JO17-2-BSC JO17-2 2-2 de Fendert 1-Olympia’60 1 2-1 de Fendert VE1-NOAD’67 VE1 2-2 de Fendert JO19-2-Smerdiek JO19-1 2-2 Drechtstreek JO13-3-JO13-2 1-1 Virtus JO11-6-de Fendert JO11-4 7-1 Victoria’03 JO9-4-de Fendert JO9-3 3-3 Noordhoek JO11-1-de Fendert JO11-3 2-4 Prinsenland MO15-1-MO15-1 0-1 Alliance JO13-3-de Fendert JO13-3 3-0 Kogelvangers JO11-1-JO11-1 1-3 Duiveland/DZC MO19-1-MO19-1 2-1 Steenbergen JO13-3-JO13-4 9-2 Noordhoek JO15-1-de Fendert JO15-2 3-0 Drechtstreek JO19-2-JO19-1 0-1 SC Welberg 2-de Fendert 4 1-7 DVO’60 6-de Fendert 6 2-2 de Fendert 2 (zo)-Sprundel 4 0-16 Programma

Uitslagen en programma vv Seolto Uitslagen zaterdag 15 oktober Seolto 1-Halsteren 1 2-1 DSE 2-Seolto 2 1-1 DFC 2-Seolto 3 4-1 Pelikaan 5-Seolto 4 4-2 SCO 3-Seolto 5 7-0 Seolto 6-Prinsenland 4 3-1 Seolto VR1-Waarde VR1 1-5 Alliance JO17-2-Seolto JO17-1 2-1 DVO’60 JO15-2-Seolto JO15-1 2-0 Unitas’30 JO15-7-Seolto JO15-2 4-3 Seolto JO13-1-JEKA JO13-4 8-3 SJO FC De Westhoek JO11-1-Seolto JO11-1 5-5 Seolto JO11-2G-SVC JO11-1 8-1 BSC JO9-1-Seolto JO9-1 7-1 Seolto JO9-2-DIA JO9-5 4-5 Seolto JO9-3-Nieuw Lekkerland JO9-4 1-5 Pelikaan JO9-6-Seolto JO9-4 8-5 Seolto JO7-1-Klundert JO7-1 6-1

Seolto JO7-2-JEKA JO7-10 5-3

Programma zaterdag 22 oktober 15.00 Oranje Wit 4-Seolto 3 14.30 Seolto 4-De Fendert 3 12.30 Seolto 5-Moerse Boys 2 15.00 Tholense Boys 4-Seolto 6 12.00 VVC’68 VR1-Seolto VR1 12.00 Seolto JO17-1-Halsteren JO17-2 09.45 Seolto JO15-1-Virtus JO15-2 10.15 Seolto JO15-2-Kogelvangers JO15-2 11.15 Seolto JO13-1-Alliance JO13-2 11.00 HZ’75 JO13-1-Seolto JO13-2G 10.30 Kogelvangers JO11-1-Seolto JO11-1 08.45 Seolto JO11-2G-Klundert JO11-1 08.45 Seolto JO11-3G-Vivoo JO11-1G 08.45 Seolto JO9-2-VCW JO9-1 08.45 Seolto JO9-3-Seolto JO9-4 10.15 Seolto JO7-1-Roosendaal JO7-5 11.15 Seolto JO7-2-Zwaluwe JO7-1G

Gijs van Slobbe prolongeert titel KLUNDERT - Op zaterdag 1 oktober werd aan de Vlaardingervaart de finale gevist van het Federatief Kampioenschap jeugd 2016. Dit kampioenschap werd in samenwerking met de hengelsportverenigingen ‘t Bliekske, Geduld Vangt Vis, De Kruisweel, Visserslust, De Ruischvoorn, ONI-Terneuzen, ‘t Wachtertje en Sportvisserijbelangen Delfland georganiseerd. In drie categorieen werd in tweeënhalf uur tijd beslist wie zich een jaar lang kampioen van Zuidwest Nederland mag noemen.

De strijd bij de oudste vissertjes ging met name tussen Gijs van Slobbe en Marnix Rijken. Uiteindelijk wist de kampioen van vorig jaar ook dit jaar weer te winnen. Met bijna 4 kg vis werd Gijs van Slobbe de terechte winnaar. Marnix Rijken won het zilver met 2574 gram en Kevin Broeken eindigde op een derde plaats met 602 gram. Voor ‘t Wachtertje betekend dit met Kevin Broeken 2014, Gijs van Slobbe 2015 en 2016 dat we 3 jaar achter elkaar met trots de kampioen van Zuidwest Nederland binnen onze leden hebben.

Dik verlies Oranje-Blauw ‘14

Programma senioren Zaterdag 22 oktober Kogelvangers 1-FIOS 1 av.15.00u vr Kogelvangers 2-Pelikaan 5 av.14.30u Kogelvangers 3-ST TPO/VOV 2 av.14.00u

HEIJNINGEN - Jaarlijkse ledenvergadering van Oranje Blauw’14 is op vrijdag 4 november in de kantine aan de Polderstraat 3, aanvang 20.00u. Kijk voor de agenda op de website.

Programma jeugd Zaterdag 22 oktober JO19-1-SC Kruisland JO19-1 av.12.15u Oranje Wit JO17-6-JO17-1 av.13.00u Seolto JO15-2-JO15-2 av.10.15u JO11-1-Seolto JO11-1 av.10.30u JO11-2-Virtus JO11-3 av.09.00u Virtus JO11-6-JO11-3 av.08.45u JO10-1-Bavel JO10-2 av.10.30u WHS JO9-1-JO9-1 av.09.30u JO9-2-SC Kruisland JO9-1 av.09.00u Prinsenland JO9-2-JO9-3 av.08.30u

Het bestuur is op zoek naar 3 nieuwe bestuursleden. Dit ter completering/aanvulling van het huidige bestuur. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij het bestuur. Uitslag Oranje Blauw’14 1-OMC 1 0-10 Zwaluwe 5-Oranje Blauw’14 za2 uitg. Oranje Blauw’14 2-SC Gastel 7 2-6 Oranje Blauw’14 3-FC Moerstraten 2 1-7 NVS VE1-Oranje Blauw’14 VE1 nb MVV ‘27 VR2-Oranje Blauw’14 VR1 4-6 JO15-1G-Virtus JO15-3 7-6

pAGINA 36

Zaterdag 22 oktober JO11-2-Oranje Blauw’14 JO11-1 08.45 de Fendert JO7-1-TPO/VOV JO7-1 09.00 MO15-1-Rood Wit MO15-1 09.45 de Fendert JO13-4-Meto JO13-3 10.00 de Fendert JO9-2-DVO’60 JO9-1 10.00 de Fendert JO15-2-SVC JO15-1 11.00 JO17-2-Alliance/Dioz JO17-3 12.30 de Fendert 1-De Jonge Spartaan 114.30 de Fendert 6-Halsteren 3 14.30 Papendrecht JO13-3-JO13-2 09.00 Kruisland JO11-1-de Fendert JO11-3 09.00 Roosendaal JO11-11-JO11-4 09.00 Roosendaal JO9-9-de Fendert JO9-3 09.00 Bruse Boys JO11-1-JO11-1 09.15 Groote Lindt JO15-1-JO15-1 10.00 DVO’60 JO19-4-de Fendert JO19-2 11.00 Virtus JO13-4-de Fendert JO13-3 11.30 Prinsenland VR 1-de Fendert VR1 12.00 Klundert MO19-1-MO19-1 12.00 Seolto 4-de Fendert 3 14.30 RCD JO19-1-de Fendert JO19-1 14.30 Sprundel JO17-1-de Fendert JO17-1 14.30 Smerdiek 3-de Fendert 4 15.00 Zondag 23 oktober Roosendaal 11-de Fendert 2(zo) 09.30

DHV JO13-1-JO13-1G uitgesteld Virtus JO11-2-JO11-1G 6-1 Roosendaal JO7-2-JO7-1 9-2 Programma donderdag 20 oktober Prinsenland VE1-VE1 20.30 Zaterdag 22 oktober Prinsenland 4-Oranje Blauw’14 za2 14.30 EBOH VR2-Oranje Blauw’14 VR1 12.30 JO15-1G-Victoria’03 JO15-3 09.30 Terheijden JO13-3-JO13-1G 09.00 De Fendert JO11-2-JO11-1G 08.45 Klundert JO7-2-JO7-1 09.00 Zondag 23 oktober Schijf 4-Oranje Blauw’14 2 09.45 Schijf 3-Oranje Blauw’14 3 10.30 Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws altijd even op: www.oranjeblauw14.nl


is eihe geef ruim ndtom van25 jaar familie De ex Rui petert r is ene! heeft ruim 2 5 jaar www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uwex nieuws pertise!

zijn goud waard!

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Goudwisselka ntoor is eigendom van familie De Ru iter en heeft ruim 25 jaar expertise!

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude een ketting in ofhuis. een horloge, waar nog mee heeft Ook umunten, heeft kostbaarheden Misschieneen wel treintje veel meer danopa u denkt. Een Goupaar dw isselkantoor gespeeld of een oude bankbiljetten. Laat uwopa kostbaarheden geheel oude munten, eendoosje kettingmet of een horloge, een treintje waar nog mee heeft is eens eigend om van Ook u heeft of kostbaarheden huis. Misschien wel veel meer danGoudwisselkantoor. u denkt. Een paar famili vrijblijvend beoordelen door eenbankbiljetten. specialist van Dan ontdekt u te of uw gespeeld een doosjein met oude Laat uw kostbaarheden eens geheel e De Rui r en oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar opa nog mee heeft he ef t vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw ru kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij uim ook 25nog jaar gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel expe kostbaarheden waard zijn. Als u Goudwisselkantoor. deze zou willen Dan verkopen nog rtise! eens eenbeoordelen reëlegoud prijs. vrijblijvend door een specialist van ontdekt betalen u of uw wij u ook kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. eens een reële prijs.

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen: Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop Verpanden Beleggen InkoopVeilingVerkoop Veiling

Inkoop ✔

Verkoop

✔ ✔ Misschien

Veiling

✔ ✔veel wel

Taxatie Verpanden

Beleggen

Beleggen Verpanden ✔

✔ ✔ meer

Meer dan Locatie Zevenbergen Locatie ✔ ✔ ✔ 50 ✔ Antiek speelgoed AntiekSteenbergen speelgoed locaties door heel t.o. watertoren Floraplein Nederland! Kerkhofweg Floraplein 2wat Goudwisselkantoor Ontdek voor u kan betekenen: 4761 SL Zevenbergen 4651 NC Steenbergen Locatie Zevenbergen Locatie Steenbergen Locatie Zevenbergen Locatie Steenbergen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl

u ✔denkt.

✔ Een

Taxatie

Taxatie

✔ Ook u heeft kostbaarheden in huis. ✔ dan paar Goud ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Goud Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Zilvermunten, een ketting of✔een horloge, oude een opa nog mee ✔ ✔ ✔ treintje ✔ ✔ Munten ✔ ✔ waar ✔ ✔ ✔ heeft ✔ Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔Laat ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges Munten gespeeld oude bankbiljetten. ✔ ✔ ✔uw kostbaarheden ✔ ✔ eens geheel ✔ Munten of een doosje met ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Oude bankbiljetten ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges vrijblijvend beoordelen door✔een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt✔u of uw ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges ✔ Postzegels ✔ ✔ Oude bankbiljetten ✔ ✔willen ✔ verkopen ✔ ✔betalen ✔ nog ✔ ✔ kostbaarheden goud waard zijn. Als✔u✔deze✔ zou wij u ook Antiek Oude speelgoed bankbiljetten ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Postzegels Postzegels eens een reële prijs. ✔

Goud

50dan 50 Meer dan Meer ties door heel r heel

loca locaties doo t.o.t.o. watertoren Floraplein watertoren Floraplein nd!erland! NederlaNed Openingstijden Openingstijden Kerkhofweg Floraplein 22 Kerkhofweg Floraplein Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur 4761 SL Zevenbergen 4651 NC 4761 SL Zevenbergen 4651 NC Steenbergen Steenbergen Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl

Goud Openingstijden Openingstijden Zilver Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur Munten

Taxatie

Elke 13.00 uur ✔ ✔ vrijdag van ✔ 10.00 – ✔

Openingstijden Openingstijden ✔ ✔ ✔ Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

www.goudwisselkantoor.nl ✔ Sieraden, diamanten en horloges ✔

✔ ✔

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

www.goudwisselkantoor.nl

www.goudwisselkantoor.nl Locatie Zevenbergen

Locatie Steenbergen Floraplein Floraplein 2 4651 NC Steenbergen steenbergen@goudwisselkantoor.nl

Meer dan 50 aties door heel

loc t.o. watertoren Nederland! Kerkhofweg 4761 SL Zevenbergen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl

! s l a e Megad

:00 7 1 T Openingstijden TO 0 0 : Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur 1 N1 A V D OPEN E G N DA G O Z . A.S

Openingstijden Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

www.goudwisselkantoor.nl

Complete badkamer

4579,5354,-

Incl. luxe schuifwand, doucheset, duo-ligbad, badkraan, badmeubel en designradiator, excl. tegels*

Complete keuken

5819,7449,-

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

1001 soorten wand- & vloertegels Vloertegels nú per m2 vanaf Wandtegels nú per m2 vanaf

Complete keuken 7423,-

5939,-

Incl. vrijstaand fornuis, koelkast, afzuigkap en vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Kijk voor meer inspiratie, informatie en openingstijden op www.janvansundert.nl

300 KEUKENS, BADKAMERS & SAUNA’S 1001 VLOER- & WANDTEGELS 4500 M2 WINKELPLEZIER! Jan van Sundert Lokkerdreef 10, Etten-Leur Tel. (076) 504 8800

*Vraag naar de voorwaarden in de showroom.


Rommel- en boekenmarkt koor SMGS

Koor SMGS geeft jubileumconcert ZEVENBERGEN - Op zaterdag 29 oktober houdt het koor SMGS haar jaarlijkse rommelmarkt waar veel spullen weer een tweede kans krijgen. Voor de markt hebben we al heel veel goede spullen maar de voorraad kan niet groot genoeg zijn. Dus als u nog goede spullen of boeken over heeft, dan ontvangen wij deze graag voor onze 2e kansmarkt. U kunt hiervoor een email sturen met uw naam, adres, telefoonnummer en wat u aan te bieden heeft, naar: info@smgs.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook telefonisch contact opnemen met onze marktmeester Jan van Bers (0168-850618). De rommel- en boekenmarkt zelf vindt plaats in het gebouw

op Dr. Ariënslaan 84 in Zevenbergen en is van 10.00 tot 14.30 uur open. We hebben dan veel goede spullen voor jong en oud, van kinderboeken en speelgoed tot spullen voor in de keuken, voor aan tafel en voor in het huis. Ook staan er al weer legpuzzels in onze opslag. Een breed aanbod dus naast de tweedehands boeken die we het jaar door verzamelen. Matineeconcert Let’s join in Celebration Op zondag 13 november houden wij een concert dat in teken staat van ons 25-jarig bestaan. Aan dit concert hebben we de naam Let’s join in Celebration meegegeven. Graag delen we met u het plezier dat

zingen te bieden heeft en laten u natuurlijk ook graag genieten van de tekst en de muziek van ons repertoire. Speciaal voor dit concert zal de muzikale begeleiding van ons koor uitgebreid worden met fluitiste en een contra bas speler. Verder zijn we een samenwerking aan gegaan met Van Creatieve Huize/toneelgroep Impro uit Zevenbergen. Deze zullen het thema van het concert op een andere wijze naar voren brengen. Het concert vindt plaats in De Schuur in Zevenbergen en vangt aan om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden of via de website. Meer informatie over de rommel- en boekenmarkt en ons koor vind je op onze website: www.smgs.nl

Kennedyschool op cultuurreis

Bij het watersnoodmonument.

WORD DONATEUR O F KO M I N ACTIE! www.dier.nu 11/11 bal en liedjesfestival in Loerendonck KLUNDERT - Op zaterdag 12 november opent het Parochiehuis om 19.30 uur weer zijn deuren om samen met ons het nieuwe carnavalsjaar in te luiden. Deze avond zal om 20.00 uur de nieuwe jeugdprins(es) en zijn/haar gevolg worden

bekend gemaakt. Hierna volgt het bekende liedjesfestival waarna het carnavalslied van 2017 zal worden gekozen. Mocht u nog over muzikale talenten beschikken of vind u het gewoon leuk om een keer mee te doen download dan het inschrijfformulier op onze website www.

loerendonck.nl en mail de tekst naar loerendonck.secretariaat@gmail.com. De inschrijving sluit op zaterdag 5 november. Na het liedjesfestival zal om 23.11 uur de nieuwe prins met zijn gevolg worden bekend gemaakt. Ons motto voor dit jaar is we bouwe d’rop!

FIJNAART - De kinderen van groep 7 en 8 van de Kennedyschool hebben op 10, 11 en 13 oktober, meestal per fiets, een tocht gemaakt naar Heijningen om het Watersnoodhuis “Anno 1953” en het Watersnoodmonument te bezoeken. De meeste kinderen waren nog niet eerder in Heijningen geweest om een indruk te krijgen van wat er op 1 februari 1953 daar is gebeurd. Op het adres: Veluwestraat 2 bezochten ze, naast het huis, ook het schuurtje waar o.a. het speelgoed van de

kinderen van de jaren 50 ligt en het washok, waar naast de materialen voor de handwas, ook de eerste wasmachines te bewonderen zijn. Natuurlijk moesten ze aan de wasmachines en wringer draaien. De kinderen waren erg onder de indruk dat, nadat het water gezakt was, mensen in sloten gingen dreggen om hun vermiste plaatsgenoten te zoeken. Een bezoek aan het Watersnoodmonument mocht niet ontbreken en de kinderen stonden ervan versteld dat er zoveel mensen in de gemeente Moerdijk, maar vooral in Heijningen verdronken zijn.

VV Noordhoek 1 gelijk Uitslag senioren Devo 1-Noordhoek 1 0-0 WVV’67 2-Noordhoek 2 14-1 Noordhoek 3-BVV’63 5 3-0 Noordhoek 4-HSC’28 3 4-5 Achtmaal VR1-Noordhoek VR1 8-1 Uitslag jeugd JO17 1-Baronie JO17 5 3-11 JO15 1-De Fendert JO15 2 3-0 JO11G 1-De Fendert JO11 3 2-4 JO9 1-Boeimeer JO9 4 1-3

MO15 1-SAB MO15 1 0-11 Programma senioren Noordhoek 2-Grenswachters 2 11.30u. Sprundel 4-Noordhoek 4 12.00u. Noordhoek VR1-Schijf VR2 11.00u. Programma jeugd JO17 1G-Wernhout JO17 1 14.30u. JO15 1-DEVO JO15 1 12.00u. JO11G 1-Victoria’03 JO11 3 09.30u. JO9 1-Internos JO9 2 09.30u.

KERKELIJK NIEUWS IMMANUELPAROCHIE 0168-323218, www.immanuel-parochie.eu Cluster west: kernen Fijnaart, Willemstad, Noordhoek en Klundert RK HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE kerk te Fijnaart e-mail: pkwest@immanuel-parochie.eu Donderdag 20 oktober 9.30u Gebedsviering. Na afloop samenzijn. Vrijdag 21 oktober 19.00u Gebedsviering Noordhoek Zondag 23 oktober 9.30u Eucharistieviering. Wereldmissiedag. Zang Mannenkoor o.l.v. Jack Vermeulen. Celebrant P. d Rooij. Diaken M. Bastiaansen. Misdienaars Rina en Ineke. Lector Corry. Koster H. Berghout. Collectanten J. Dingemans en P. Berghout. Gebedsintenties: Lies van Meriënboer- Korst. Collecte: eerste Wereldmissiedag, tweede voor eigen kerk. Na afloop samenzijn. JOANNES DE DOPER te Klundert De Maria-kapel is open op zaterdag van 10 tot 17u voor het aansteken van een kaarsje en gebed tot O.L.Vrouw. Geen spreekuur. Cluster midden: Kern Zevenbergen RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergen e-mail: pkmidden@immanuel-parochie.eu Zondag 23 oktober 11.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Peter de Rooij en Pastor Michael Bastiaansen. Extra collecte voor Missio. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem

en dhr Willem v. Fessem; Overl. fam. v. Fessem de Graaf; overl. ouders KrijnenGabriels-v.d. Heijden en kinderen; overl. ouders Margaretha Krijnen en Petrus Nuijten; overl. ouders Neefs-Krijnen; overl. ouders Matheus de Jong en Maria v.d. Heijden; Martinus de Jong e.v. Jeanny den Hollander; Riek de Jong e.v. Jan Schoone; Wout Tielen e.v. Mientje de Jong; overl. ouders Tielen-Janssen; Anna Dirven w.v. Antonius Bouwmeester (jgt); Ad Taks e.v. Rikie Taks-Herben en ouders Herben-Kuijpers; Tila Lammers w.v. Franciscus Dubois; Sjel Gabriels.

10.00u Ds G.C. Buijs. Allen hartelijk welkom! (t)Huis aan de Markt.

Cluster oost: kernen Zevenbergschen Hoek, Lage Zwaluwe, Moerdijk en Langeweg RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergschen Hoek e-mail: pkoost@immanuel-parochie.eu Zaterdag 22 oktober 19.00u Eucharistieviering met koor ZBH. Voorgangers pastores P. de Rooij en M. Bastiaansen. Intentie: Jan van Gils e.v. Tiny de Groot.

PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: misintenties kunt u opgeven bij mw. K. van Gorp, 0165318022, mw. I. Lambregts, 0165-317275 of op de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Misintenties aangeboden voor vrijdag verschijnen in de eerstvolgende Bode. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. Basiliek H.H. Agatha & Barbara: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165-330502; fax 0165330514; basiliek@ipv-oudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Woensdag 19 oktober

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk. nl GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 23 oktober

HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 23 oktober 10.00u Ds.A.Slingerland, gez in GKvbc 18.30u Ds.W.Markus uit Bergschenhoek GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 23 oktober 10.00u ds. D.C. Groenendijk en ds. A. Slingerland, Scholen- en Vakantie Bijbelclub dienst in de Herv. kerk. 16.30u drs. P.M. Dam, Houten.

PAGINA 38

12.00u Basiliek, oecumenisch middaggebed. Donderdag 20 oktober 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 21 oktober 10.00u de Blomhof, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. 10.00u Hellemonskapel, gebedsdienst ‘Biddende Moeders’. We bidden en zingen samen voor onze en uw kinderen. Elke moeder kan zich hierbij aansluiten, ook zij die geen biologische moeder zijn maar solidair met hen zijn. Wees welkom. Zondag 23 oktober 11.00u Basiliek, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: Adrie v. Vlimmeren (jgt.); Merijn v. Vlimmeren; overl. fam. Schouten-v.d. Akker; Ad v. Beek e.v. Toos Vermeulen; Jos v. Lier en overl. fam.; Betsie de Jong-v.d. Bom e.v. Tony de Jong (jgt.). Lector: T. v.d. Bom. Acolieten: Cor, Wouter, Lekisha. Koor: Basiliekkoor. Dinsdag 25 oktober 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intentie: voor overl. parochianen. Woensdag 26 oktober 12.00u Basiliek, oecumenisch middaggebed. Jubileum koster: Tijdens de viering op zondag 23 oktober wordt gevierd dat Bart Leijs 25 jaar koster is van de Basiliek. Na afloop van de viering is er tot 13.30u gelegenheid de jubilaris te feliciteren in ‘de Pilaar’. Overleden: Op vrijdag 21 oktober nemen we om 14.30u afscheid van Dien Dielemans, wed. v. Jan v.d. Nobelen. We wensen de nabestaanden veel sterkte.

Kledingactie Mensen in Nood: Op woensdag 26 oktober is ertussen 18.00u en 19.00u gelegenheid om tweedehands kleding, schoeisel en andere soorten textiel, zoals lakens en gordijnen, in te leveren bij de Basiliek, de Pauluskerk en de Protestantse kerk in Oudenbosch. Eerste heilige Mis: Op zondag 6 november zal mgr. Liesen om 15.00u in de kathedraal in Breda Thai Nguyen tot priester wijden. Op maandag 7 november zal Thai om 19.00u zijn eerste Mis opdragen in de Basiliek. U bent daarbij van harte welkom. Eerste Communie 2017: Op zaterdag 17 juni zijn de vieringen voor de Eerste heilige Communie. Voor informatie over de voorbereiding en voor aanmelding van uw communicant(en), kunt u een berichtje sturen naar info@bernardusparochie.nl. Winkel en museum: De winkel en het museum v.d. Basiliek zijn dagelijks geopend v. 13.00u tot 16.00u en zijn bereikbaar via de kerk of het Doelpad. Mariakapel Standdaarbuiten: De kapel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 15.30u. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 23 oktober 10.00u Ds. J.H. van der Sterre De Dorpskerk Maandag 24 oktober 15.00u Koffiekerk Fendertshof PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 23 oktober 10.00u Koepelkerk, Mw. W.D. BalderTimmerman


Onze mensen maken INSULCON tot een succes! Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s die met ons willen samenwerken om de ‘brandende’ issues van onze klanten op te lossen. De INSULCON GROEP is een internationale en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in hoog temperatuurbestendige materialen en diensten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Steenbergen aan de Zilverhoek 4.

Explosieve groei Sinds de oprichting in 1980 is de INSULCON GROEP

Waar belang wordt gehecht aan een open communicatie

uitgegroeid tot één van de grootste en meest gespecialiseerde

met korte lijnen, samenwerken, respect en collegialiteit,

producenten van hoog temperatuurbestendige producten

pro-activiteit en verbetervoorstellen. Gemotiveerde mensen

(tot 1800°C). INSULCON heeft vestigingen in Nederland,

met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die oog hebben

België en Duitsland en beschikt over ruim 160 ervaren

voor details, maken het verschil bij INSULCON!

Payroll Uitzenden Verlonen

medewerkers. Onze producten worden wereldwijd gebruikt in zeer uiteenlopende toepassingen en industrieën, zoals

bijvoorbeeld in de (petro)chemie, de (non)-ferro industrie,

Wij zijn op zoek naar:

vuilverbrandingsinstallaties en in huishoudelijke apparatuur

• Assistent Marketing Manager • Technische productiemedewerkers

zoals CV-ketels en kachels.

• Coupeuse • Assistent Warehouse Manager

Productie in eigen beheer hoog in het vaandel.

• Inspector/Supervisor (Werkgebied: nationaal/internationaal)

Durf jij de uitdaging aan?

Uitgebreide functieomschrijvingen zijn terug te

Kwalitatief goede producten en teamwork staan bij INSULCON

Durf jij te investeren in jezelf en in onze organisatie? Een organisatie die zich in een paar kernwoorden laat omschrijven als specialistisch, maatwerk, innovatief,

vinden op onze site: www.insulcon.com/jobs Spreekt één van bovenstaande functies u aan, stuur dan uw sollicitatiebrief met CV en motivatie naar:

payroll? oplossingsgericht, hectisch en ambitieus.

INSULCON BV, afdeling PZ, Postbus 118, 4650 AC STEENBERGEN, of per e-mail: MAOverveld@insulcon.com Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Mary-Ann van Overveld (0167-565750).

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

AUTOROMME ETTEn-lEUR zoekt:

VerkoopadViseur m/V Ervaring in de autobranche is een pré Sollicitaties richten aan Remco Romme remco@autoromme.nl Alleen sollicitaties welke onze interesse opwekken worden beantwoord. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

autobedrijf romme b.v.

Vosdonk 13, Etten-Leur, 076-5025950

Payroll Uitzenden Verlonen 65 PLUS WERK "Géén afdracht sociale lasten"

Hilkhuysen Dak Techniek Dakbedekkingen - Dakisolatie Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zoeken wij met spoed

een ervaren

DakDekker

Wij zijn een klein enthousiast bedrijf en zoeken iemand die nauwkeurig werkt en flexibel is. Ons werkterrein is vnl. de regio West-Brabant. Wij bieden: Wij vragen:

H.D.T.

Campagneweg 11u 4761 RM Zevenbergen

goede salariëring en een fijne werksfeer collegiale en klantvriendelijke instelling, in bezit van rijbewijs en VCA certificaat

Bel voor inlichtingen: tel. 0168 - 328259 mob. 06-53833854

Wij zijn per direct op zoek naar:

Chauffeur Distributie Benelux

Oplegger en/of combi chauffeur Dagritten vanaf Zevenbergschen Hoek (Moerdijk) - In bezit van Rijbewijs CE en bestuurderskaart - In bezit van ADR & Code95 - Ervaring met distributiewerk - Flexibele en collegiale instelling

Chauffeur CE op oproepbasis

Op flexibele basis een rit rijden. Omvang en invulling van de functie in overleg af te stemmen. Ben je geïnteresseerd in deze vacature ? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar administratie@hartog-transport.nl Hartog Transport BV Bloemendaalse Zeedijk 8c 4765BP Zevenbergschen Hoek (Moerdijk)

Bent u 65plusser en op zoek naar werk, of bent u

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

payroll? Wij regelen het.

ondernemer en zoekt u een goede actieve 65plusser? Aanmelden kan via www.ned-personeel.nl of stuur een CV naar info@ned-personeel.nl

NED in RIJSBERGEN Bel 076 - 596 46 68 of ga Eerste naar www.ned-personeel.nl hulp bij solliciteren? Maak gratis een professioneel CV

Ontvang vacatures die jij zoekt! Maak gratis een zoekprofiel aan

 Vacatures bij jou in de buurt

Zoek en vind lokale vacatures


HALLOWEEN VERKLEEDSET

TRIPLE BLADE SCHEERMESJES

diverse varianten dames: S-L heren: M-XL

dames/heren wegwerpmesjes

LUXE CHOCOLADELETTER

GEUR THEELICHTEN

diverse smaken 150 gram

diverse geuren set/24 maxi set/8

1.49

2.49

7

088

169

DAMES TOP

ZENKER BAKVORM

met geweven onderkant polyester/elastan diverse kleuren maten S-XL

3

95

79

panty: zwart legging: diverse kleuren polyester/elastan 100 den maten S-XXL

diverse varianten 100% polyester maten 98-176

2

95

PLUCHE DIER XL 63 cm

KRASSEN!

75

diverse varianten

Surpriseprijs

99

695

DREFT AFWASMIDDEL

DAMES SINGLET

4

95

SEN SURPRISE TAS

DAMES VEST

diverse kleuren 97% polyester/ 3% elastan maten S-XXL

appelboomgaard of granaatappel 383 ml

750 € P

SHO D TEGOE

SHOP TEGOED

1.49

GA NAAR WWW.ACTION.EU/750 KIJK VOOR DE ACTIEVOORWAARDEN OP ONZE SITE

GESCHIKT VOOR BUITENGEBRUIK

1995

71 cm

met 3 LED kaarsen incl. timer (6 uur) kunststof/glas zwart met antiek finish 24x24x71 cm

naadloos skin, zwart, wit of grijs 92% polyamide/8% elastan maten S-XL boxershort

LIMITED EDITION BIG SHOPPER

XL LANTAARN

waarschuwt bij gevaarlijke concentratie koolmonoxide incl. batterijen 85 dB

10

49

9

1

KOOLMONOXIDE MELDER

rookmelder 2.99

stream je favoriete muziek op deze bluetooth speaker of gebruik de dj headphone om naar je muziek te luisteren

79

KINDER ONESIE

PULSE BLUETOOTH SPEAKER OF LAB31 DJ HEADPHONE

THERMO PANTY/LEGGING

MAAK KANS OP

taartvorm met vaste bodem 30 cm of cakevorm 30 cm, hoogwaardige ILAG anti-aanbaklaag vaatwasserbestendig

087

4

49

COLOUR CATCHER

LUXE JAARAGENDA 2017

139

UITZOEKEN

wasmachinedoekjes kleur of wit set/10

0

92

diverse modellen en dessins zakelijk, bureau en trendy

149

239

Aanbiedingen geldig van woensdag 19 oktober t/m dinsdag 25 oktober 2016

Kijk voor al onze aanbiedingen op www.action.nl Q&A Research & Consultancy

De Telegraaf

Zet- en drukfouten voorbehouden.

GRIEZEL MASKER diverse varianten

8-PACK

Moerdijkse Bode 19-10-2016  
Moerdijkse Bode 19-10-2016