Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

24 JULI 2013 WEEK 30

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

COLLEGE STOPT SAMENWERKING MET TAB WILLEMSTAD

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

GEMEENTE NEEMT PROJECTEN BRABANTSE WAARD OVER

Forse toename van woninginbraken

Vierde MantelzorgcafĂŠ in Langeweg

ZEVENBERGEN - Het aantal woninginbraken in de gemeente Moerdijk is fors aan het toenemen ten opzichte van vorig jaar. In 2012 werd er in totaal 71 keer ingebroken. Dit jaar staat de teller al op 115. Het meest werd ingebroken in Klundert, Fijnaart en in Zevenbergen, met name in de wijken Krooswijk, Lindonk en Torenveld. In de meeste gevallen waren vrijstaande woningen of hoekwoningen het doelwit. De inbrekers kwamen via de achterzijde de woningen binnen. In nagenoeg alle gevallen werd er na 23.00 uur ingebroken en in de nachten van vrijdag tot zondag. Meestal gebeurde dat door een deur of een raam te forceren.

LANGEWEG - Surplus en HOOM houden op donderdag 1 augustus voor de vierde keer het MantelzorgcafĂŠ voor mantelzorgers. Als thema is gekozen ‘de gezonde relatie tussen mantelzorger en cliĂŤnt en wat hiervoor nodig is’.De bijeenkomst vindt van 10.00 tot 12.30 uur plaats in Emmaus Langeweg aan de Kloosterlaan 6 in Langeweg. Het MantelzorgcafĂŠ is een initiatief van de gemeente Moerdijk, Het is bedoeld voor mensen in Langeweg die voor een naaste zorgen. Naast degenen voor wie zij zorgen zijn ook vrienden, familie, hulpverleners, verwijzende instanties en alle andere belangstellenden uit de gemeente Moerdijk van harte welkom.

Automobilist onder invloed van GHB

Verdachte bekent meerdere straatroven

ZEVENBERGEN - Een 27-jarige inwoner van Zevenbergen is zaterdagmorgen aan de Koekoeksedijk aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Agenten controleerden de man na een melding van een verdachte situatie. Toen zij in gesprek gingen met hem ontstond de verdenking dat hij vermoedelijk na het gebruik van GHB achter het stuur van zijn auto zat. Gedurende de rit naar het bureau beledigde en bedreigde hij voortdurend de politiemensen. Zij hebben aangifte gedaan. Op het bureau weigerde de Zevenbergenaar mee te werken aan een bloedproef. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ZEVENBERGEN - De politie heeft de dader opgepakt van een drietal gepleegde straatroven eerder deze maand in het centrum van Zevenbergen. Twee van de drie slachtoffers, allen vrouwen die zich verplaatsen met een scootmobiel,hadden een signalement opgegeven van de man. Vorige week kreeg de politie de verdachte in het vizier aan de Noordhaven. Een agent die hem ongezien achterna ging, zag ineens dat hij een tas wegnam van een 73-jarige Zevenbergse ďŹ etster. Na een korte achtervolging werd de 27-jarige man uit Zevenbergen aangehouden op de parkeerplaats aan de Komansweg. Op het bureau bekende hij meerdere straatroven te hebben gepleegd.

Herinneringsboek H. Hartkerk Langeweg LANGEWEG - Op 30 juni werd de laatste kerkviering in de Heilig Hartkerk van Langeweg gehouden. De kerk is nu gesloten en wordt verkocht. Bij dit feit is een herinneringsboekje gemaakt over het kerkgebouw. Talloze foto’s van inventarisstukken, het interieur en allerlei gebeurtenissen die in en om de kerk gevierd zijn, zijn in het boekje opgenomen. Daarnaast wordt in een bijzonder gedetailleerd verhaal het ontstaan van de kerk verteld, met allerlei leuke wetenswaardigheden en anekdotes. Het boekje is te verkrijgen bij John van Opdorp, telefoon 0168-32 31 17 of Bart van Gils, 0168-327274; e-mail: lj.vangils@ home.nl

Nacht van de Nacht fotowedstrijd ZEVENBERGEN - De Nacht van de Nacht is dit jaar op zaterdag 26 oktober. De Brabantse Milieufederatie heeft de Brabantse gemeenten, haar achterban en alle organisaties die vorig jaar ook activiteiten organiseerden, opgeroepen ook dit jaar mee te doen. Nieuw is de fotowedstrijd, waarvoor iedereen de komende weken nachtfoto’s kan insturen. De winnaar wordt op 5 augustus bekend gemaakt via de Nacht van de Nacht Facebookpagina. Ook ontvangt de winnaar per e-mail persoonlijk bericht. Lees voor deelname goed de voorwaarden van de fotowedstrijd. Het reglement is te vinden op de website: www.nachtvandenacht.nl

KLUNDERT - Een veertigtal kinderen deden vorige week mee aan de waterspelletjes in de speeltuin van het Westerkwartier in Klundert. Uiteraard werd er heel wat afgespetterd, maar ook waren er opdrachten waarbij juist zuinig met water moest worden omgesprongen. Zo moesten de kinderen met een beker water op het hoofd zoveel mogelijk van dit vocht overbrengen van de ene emmer naar een andere. FOTO TIES STEEHOUWER

Eerste uitgifte bedrijfspercelen kan vermoedelijk in 2015 beginnen

Besluitvorming LPM in laatste fase DEN BOSCH/MOERDIJK - Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant hebben het ontwerp inpassingsplan van het Logistiek Park Moerdijk (LPM) goedgekeurd. De realisatie van het LPM is hierdoor een stap dichterbij gekomen. DOOR PETER HOUTEPEN Na vijftien jaar van voorbereiding komt de besluitvorming rond het LPM nu in een afrondende fase. Bij een positieve besluitvorming door de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant over de randvoorwaarden en het deďŹ nitieve inpassingplan, kan de eerste uitgifte van bedrijfspercelen in 2015 beginnen Economische kracht Het LPM wordt een van de grootste logistieke parken in Nederland en richt zich op grootschalige logistieke bedrijven die naast opslag en distributie extra waarde

toevoegen door assemblage of montage. Vanwege de gunstige locatie van het LPM ten opzichte van de havens van Rotterdam, Antwerpen en Moerdijk, zal dit logistiek park een zeer sterke bijdrage leveren aan de economische kracht van de regio West-Brabant en de provincie als geheel. Zo is de verwachting dat het LPM rond de 6000 arbeidsplaatsen zal gaan opleveren. Het Havenschap Moerdijk is de beoogde ontwikkelaar en beheerder van het LPM. Dit hebben Gedeputeerde Staten vastgelegd in een overeenkomst met het Havenschap en de gemeente Moerdijk. In september besluiten de gemeenteraad van Moerdijk en Provinciale Staten hierover.

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl

Uitstraling Het Logistiek Park Moerdijk wordt zorgvuldig ingepast in de omgeving. In het ruimtelijk ontwerp is veel aandacht geweest voor de uitstraling van het LPM. De zichtlocaties langs de snelwegen zullen herkenbaar zijn als afzonderlijke bedrijven, die qua façade wel bij elkaar passen. De kleurstelling is gebaseerd op in de omgeving aanwezige kleuren. Aan de Zuidzijde gaan groenstroken het LPM begrenzen. Het Logistiek Park Moerdijk is gelegen bij het knooppunt Klaverpolder, ingeklemd door de A16 en A17. Via een eigen weg zal het LPM verbonden worden met de haven van Moerdijk.

Luxe Bakkerij

Nagelkerke

BELGISCH WORSTENBROOD

5 voor maar â‚Ź 5,00

ZOMERTIP!

STOKBROOD, BROODJES

1RRUGKDYHQ=HYHQEHUJHQ‡7HO

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Strafzaak buiten kantoortijd behandeld ZEVENBERGEN - Vanaf heden werken OM, politie en partners in de regio ZeelandWest-Brabant ook buiten kantoortijd samen om reguliere- en jeugdstrafzaken snel en zorgvuldig af te doen. Deze versnelde werkwijze, ZSM genaamd, vindt zeven dagen per week, veertien uur per dag plaats. Het grote voordeel is dat het meteen duidelijkheid geeft over het vervolgtraject van een gepleegd strafbaar feit voor zowel dader als slachtoffer. Eenvoudige zaken worden zelfs binnen ĂŠĂŠn dag afgedaan. Zaken die qua aard en omvang niet geschikt zijn om op ZSM-wijze af te doen worden op andere wijze behandeld. De ZSM is gevestigd aan de Schapenweide 50 in Breda.

KBO-Brabant houdt ideeĂŤnwedstrijd ZEVENBERGEN - KBO-Brabant wil de kansen op werk voor 55-plussers vergroten. Om daar aan bij te dragen heeft KBO-Brabant een wedstrijd uitgeschreven voor het bedenken van ideeĂŤn die daaraan bijdragen. KBO-Brabant wil het beste idee helpen om te realiseren. Daarvoor is 10.000 euro beschikbaar. De winnaar van het winnende plan krijgt daarnaast nog een reis voor twee personen naar New York. Een jury van arbeidsmarktdeskundigen nomineert zes ideeĂŤn. Op een congres wordt de winnaar aangewezen. Inschrijven kan via www.kbo-brabant.nl of door een formulier aan te vragen via 073-6444066. De uiterste inzenddatum is 15 september 2013.


KIJK OP ACTION.NL VOOR DE FOLDER!

HOME ESSENTIALS

KINDER

ASSORTI KLEUR

0,5 liter 18 Watt waterkoker: 1 liter 750 Watt

140x200 cm

80 blz.

4.99

DAMES

STRAPLESS TOP diverse kleuren en prints maten S-XL

trendy DAMES SJAAL diverse dessins

1.99

1.49

PROLINE

TUIN SLANG incl. spuit en koppelstukken lengte 20 meter

DEKBED OVERTREKSET diverse prints

UNIVERSEEL

KLUS TAPE geschikt voor

6.99

alle toepassingen waterbestendig 50 mm x 25 meter schilder AFPLAK TAPE acryl belijming 38 mm x 50 meter

0.89

SCHOLIEREN

neon REKEN MACHINE 12x6,5 cm

1.09

speciaal samengesteld voor het voortgezet onderwijs

SUN

VAATWAS TABLETTEN classic

2.09

TEXTIELACTIE!

Shine GLANS SPOELMIDDEL 1 liter

0.89

TRENDY

ZONNE BRIL of bril met snor

katoen velours STRAND LAKEN 100x180 cm

7.95

Elders 3.50 4.95

OLD LOOK HOUT

CAMILLE

KLEIN

19x19x4 cm

of ginseng creme 250 ml

old look hout DIENBLAD diverse kleuren 25x25x5 cm

1.49

SLAKKEN SLIJMGEL of dode zeezout creme

BRUIKEN OOK TE GE PL ATE AU! AL S K A AR S

0.87

1.59

6.99

UITZOE K E N

!

0.79

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 7.95 8.99

DIEN BLAD diverse kleuren

0.29

1.79

105 stuks!

WOORDEN BOEK versie 2013-2014

4.95

A4 SCHRIFT lijn of ruit

SPEEL GOED UITZOE K E N

!

0.59

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 21-07-2013 t/m za. 27-07-2013 in Nederlandse filialen.

CITRUSPERS of WATERKOKER citruspers:


ACTUALITEIT

‘Subsidiegelden niet goed besteed of niet verantwoord’

Gemeente beëindigt samenwerking met TAB Willemstad ZEVENBERGEN/WILLEMSTAD - Waar een dag eerder met de komst van Willem Dangerman uit Helwijk nog de 10.000e bezoeker werd binnengehaald en deze mijlpaal feestelijk gevierd werd, was er een dag later slecht nieuws voor het Toeristen- en Arrangementenbureau (TAB) in Willemstad. Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk besloot namelijk de subsidie aan het TAB te beëindigen. DOOR PETER HOUTEPEN Reden voor het maatregel is dat het TAB een deel van de verstrekte subsidie over eerdere jaren niet goed kan verantwoorden en openstaande rekeningen bij de gemeente heeft. Het college van Moerdijk heeft er geen vertrouwen in dat het TAB het tij nog kan keren en heeft daarom besloten de samenwerking met ingang van 2014 te stoppen. De promotie van toerisme en recreatie van de gemeente Moerdijk wordt voor die tijd opnieuw aanbesteed. Zwaar weer Ondanks het binnenhalen van de 10.000e bezoeker komt de maatregel niet helemaal onverwachts. Het TAB verkeert namelijk al een tijdlang in zwaar weer; er gaat structureel meer geld uit dan dat er binnenkomt. Het voormalige bestuur van het TAB heeft die situatie onder de aandacht van de gemeente gebracht in het voorjaar van 2013. Uit recente cijfers over 2012 en de eerste helft van 2013 blijkt nu dat subsidiegelden niet goed besteed zijn of niet verantwoord kunnen worden. “Daarom moeten we nu ingrijpen”, aldus wethouder Ada Grootenboer. “Het gaat om gemeenschapsgeld dat met een specifiek doel ter beschikking is gesteld. Als dat niet op een goede manier

besteed is, moeten we dat terugvorderen.” Een deel van de subsidie uit eerdere jaren wordt teruggevorderd. De gemeente heeft ook afspraken gemaakt over het onderhoud van het Mauritshuis, toen het TAB nog beheerder was die het TAB niet nagekomen is. Daarmee wordt de schuldenlast van het TAB nog groter. Noodzakelijk De gemeente probeert al jaren goed inzicht te krijgen in de begroting en middelen van het TAB. Ook is er voortdurend op aangestuurd om het TAB te laten focussen op de kerntaken waar het subsidie voor krijgt: de promotie van toerisme en recreatie in Willemstad en de hele gemeente Moerdijk.

‘Toerisme en recreatie te belangrijk om het op z’n beloop te laten’ Dat heeft volgens het college tot op heden onvoldoende vruchten afgeworpen. Die opdracht heeft de gemeenteraad het college ook gegeven aan het begin van deze raadsperiode. Ada Grootenboer: “Toerisme

Vorige week nog feliciteerde Caro Rietberg van het TAB Willem Dangerman uit Helwijk nog als 10.000e bezoeker. FOTO PETRA VAN STEEN

en recreatie is te belangrijk voor Moerdijk om het op z’n beloop te laten, dat moet je goed regelen. Het is een lastige beslissing juist nu we midden in het seizoen zijn, maar wel een noodzakelijke.” Hoger niveau Ook met het eerder dit jaar aangetreden interim-bestuur blijkt het voor de ge-

meente onmogelijk om te komen tot bevredigende afspraken. Het college heeft daarom geen vertrouwen meer in een soepele en vruchtbare samenwerking, die juist zo nodig is om de promotie van Willemstad en Moerdijk succesvol te laten zijn. “Het belang van een goede toeristische informatievoorziening mag niet lijden onder een organisatie die de zaken niet

op orde heeft, weinig slagkracht heeft en druk is met eigen interne problemen” vindt de wethouder. “We willen een financieel gezonde en betrouwbare partij aantrekken die de promotie van Moerdijk en Willemstad in het bijzonder naar een hoger niveau kan brengen. Daarvoor gaan we in het najaar een aanbestedingsprocedure uitvoeren.”

Ontwikkeling van drie nieuwbouwprojecten wordt overgenomen

Gemeente lenigt financiële problemen bij Brabantse Waard ZEVENBERGEN - De woningcorporatie Brabantse Waard stopt met de ontwikkeling van drie nieuwbouwprojec- ziet zich daarom genoodzaakt te stop- te projecten, want naast deze drie is nog ten. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk heeft besloten de verantwoordelijk- pen met de ontwikkeling van drie nieuw- een elftal projecten in ontwikkeling. Zowel bouwprojecten (zie kader). De gemeente de Brabantse Waard als de gemeente zijn heid voor deze drie projecten over te nemen. DOOR CEES VAN DER BURG Het huidige regeringsbeleid blijkt sterke invloed uit te oefenen op de woningcorporaties. Zo moet voor het invoeren van de verhuurdersheffing de Brabantse Waard

alleen al circa 4 miljoen euro inleveren. Dit komt neer op het afdragen van twee maanden huur per woning per jaar aan de staat. Daarnaast moeten de organisatorische kosten de komende vier jaar een bezuiniging van 15% gaan opleveren. De

Moerdijkse woningcorporatie wil graag investeren in nieuwbouwprojecten, maar ziet zich daarin ernstig beperkt worden. Grondkosten De woningcorporatie Brabantse Waard

Moerdijk wil vanwege het maatschappelijk belang en vraag naar woningen deze projecten voor de gemeenschap behouden. De gemeente en de Brabantse Waard hebben overeenstemming bereikt over deze overname van de grondpositie en bijbehorende voorwaarden. Het gaat om een totaal bedrag van 1.590.000 euro, onder voorwaarde dat de gemeenteraad hiermee instemt en ook akkoord gaat met de ontbinding van de respectievelijke locatieontwikkelings overeenkomsten. Voortzetting De voornoemde projecten bevinden zich nog in de (op)startfase van hun ontwikkeling. Uitgangspunt bij de diverse gesprekken tussen gemeente en woningcorporatie was het voortzetten van alle in gang gezet-

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CEES VAN DER BURG

www.internetbode.nl

Op De Westhoek zijn 11 huurappartementen voor senioren voorzien.

overtuigd van het belang van de diverse projecten voor de kernen van de gemeente Moerdijk en daarom heeft eerstgenoemde ook de verplichting gekregen die projecten volledig ten uitvoer te brengen. Aanbesteding Het project Moye Keene is al zover gevorderd, dat reeds een aanbesteding heeft plaatsgevonden en de aannemer wacht op het moment dat hij mag beginnen. In hoeverre dit door kan gaan zal afhangen van de wijze waarop de gemeente de ontwikkeling van het project ter hand neemt. Het plan van de aanleunwoningen bij De Westhoek is momenteel in behandeling bij de Raad van State, die naar verwachting binnen-kort uitspraak doet over twee ingestelde beroepen.

Moye Keene (Klundert): Op de plaats van de enige jaren geleden gesloopte vleesfabriek komen 25 huurappartementen in diverse huurprijsklassen en een ontmoetingsruimte. De woningen worden verdeeld over drie woonlagen. Onder het complex komt een parkeergarage en op het eigen terrein komen ook parkeerplaatsen voor bezoekers. Frisostraat/Plein 1940 (Zevenbergschen Hoek): Het project is gericht op de realisatie van een doorsteek vanaf Plein 1940 naar de spoorzone, in combinatie met de realisatie van 12 appartementen (2 appartementencomplexen van ieder 6 appartementen). Rusthuis De Westhoek (Zevenbergen): Het is de bedoeling om hier 11 huurappartementen voor senioren (`aanleunwoningen´) te bouwen en tevens de bestaande ontsluiting naar de openbare weg en de parkeersituatie van De Westhoek aan te passen.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl


ts e k c c i i TT n de ** i Maandag nnoururvverkoopp 29 juli 2013 vvooo

, 5 â‚Ź1

Profronde Roosendaal

2200,,-â‚Ź . i.p..vv. â‚Ź

i.p

* 65+/Invaliden: â‚Ź 10,00 i.p.v. â‚Ź 15,00. Kinderen tot 12 jaar: â‚Ź 7,50 (Alleen onder begeleiding volwassene, ook online verkrijgbaar)

Voorverkoopadressen Tobaccoshop A. Vriends Kroeven Tabaksshop Compaenen Coppens-Schijven Kortendijkse Boekhandel VVV Kantoor CafĂŠ ‘t Trefpunt Jumbo Jumbo Plus Gommers Plus van Gurp Sonja haar- en huidverzorging Eeterie die Drie ‘t Koepelke Jumbo VVV Brabantse Wal CafĂŠ Muijseum Buurstede Bike Center Biljartcentrum ‘t Tapperijke DA Drogisterij Poleij-Janse Mervosport Jumbo Sigarenhandel de Gilles CafĂŠ Biljartcentrum Den Hoek Rest. Het Witte Paard CafĂŠ Donkenhof CafĂŠ De Druif

Wesley Klein

Nieuwe Markt 52 Kroevenlaan 86 Markt 26 Dijkcentrum 171 Markt 71 Kade 4 van Beethovenlaan 7 Rembrandtgalerij 105/109 Dijkcentrum 41-43 Tolbergcentrum 172 Korte Dreef 1 Torenbaan 3 Markt 36 Burg. Van Hasseltstraat 1 Kortemeestraat 19 Veemarktstraat 2 Brabantplein 13-14-15 St.Janstraat 15 Raadhuisstraat 94 Dorpstraat 84 Floraplein 2 Kaaistraat 53 Rucphenseweg 14 Oude Bredaseweg 15 Roosendaalsestraat 61 Langenoordstraat 154

Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Oud Gastel Heerle Oudenbosch Bergen op Zoom Bergen op Zoom Breda Breda Hoeven Hoogerheide St.Willebrord Steenbergen Steenbergen Zundert Etten-leur Wouw Zevenbergen

0165-533350 0165-551172 0165-535073 0165-570632 0165-554400 0165-534190 0165-523060 0165-571167 0165-542299 0165-563770 0165-511622 0165-302112 0165-312387 0164-211352 0164-277482 076-5215122 076-5142503 0165-504440 0164-612733 0165-386327 0167-563082 0167-566533 076-5972300 076-5012340 0165-301288 0168-327991

Roxeann e en AndrĂŠ Hazes jr (Bloed, Z . wee en Trane t n)!

Samantha Steenwijk Jason Bouman Willem Barth Nielson Lasgo

E-tickets ook verkrijgbaar op onze site : www.dedraai.nl GELDIG T/M 27-7

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

SPEKLAPJES RIBKARBONADE SUCADELAPJES 75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

50

1. SPARERIBS 2.48 50 50 50 4. 4. 4. 48 3. BBQ BASIS 5.98 BBQ COMPLEET 8.95 98b.b.qKIPSATÉ . VLEES 1 KILO 5.00 WAARDEBON

½ KG ½ KG ½ KG

11.80

E 

D INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL BORDEN, BESTEK E.D.

tip

VARKENS VARKENS T-BONE STEAK MINUTE STEAK 1/2 KG

1/2 KG

1 KG

500GR P.P

500GR P.P

ALLES VOOR EEN BBQ FEEST BEPAAL ZELF UW VLEES geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING ₏ 1.50 bij afname MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE Reclames van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | Prijs- en tekstfouten voorbehouden

WILLEM THE FLOWERMAN Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

DEZE WEEK BIJ THE FLOWERMAN:

  ERʽʑɚ*ODĘ?LɟȾʑɚ  â‚Ź 2,50 HET LEUKSTE SPEELPARADIJS VAN BREDA IS 7 DAGEN PER WEEK GEOPEND! De hele meivakantie geopend! TRAMSINGEL 48 - BREDA 0767660138 WWW.MONKEYTOWN.EU

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â‚Ź 220,- puin â‚Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â‚Ź 100,-

Kledingreparatie Het Schaartje Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

KvK 20127289

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU â‚Ź 195,-

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

ERʽʑɚ =Ę?ĘœČ¸É°ÉŹOȚʑȡʑɚ

â‚Ź 2,50

3ÉŞÉ–ȡHɢERĘŁČłHÉĄ )ȞȭHĘŁLɈ

â‚Ź 3,50

TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR


ACTUALITEIT

‘Vanaf het begin goed communiceren’

Column

RIVM adviseert lokale overheden bij branden en milieu-incidenten MOERDIJK - Bij grote branden en milieu-incidenten, zoals begin 2011 de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, is het essentieel dat de lokale overheid vanaf het begin goed communiceert. Dat stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een advies aan burgemeesters en loco burgemeesters.

Addo Sprangers

Nostalgie White Hart Lane, Elland Road, Stamford Bridge, The Valley, Maine Road en the City Ground. Een greep uit de namen van voetbalstadions waar ik de staantribunes nog heb mogen betreden. Dat geldt ook voor het toen nog met de befaamde Twin Towers uitgeruste Wembley. Nostalgie? Absoluut! Zo bewaar ik ook mooie herinneringen aan ’t Kiel, thuishaven van het onlangs na financiële malaise tot eerste provincialer gedegradeerde Beerschot. Overal rond het stadion tref je cafés vol met fanatieke fans die ook komend seizoen weer ‘gewoon’ de paarswitte Ratten zullen aanmoedigen. Prachtig! In eigen land kennen en kenden we natuurlijk ook juweeltjes. De Wageningse Berg, De Meer, Het Zuiderpark, De Adelaarshorst, Het Oosterpark en Het Kasteel doen en deden de liefhebbers watertanden. Een stadion in de buitencategorie is en blijft het NAC-stadion aan de Beatrixstraat, precies zoals ik het hier schrijf. In 1996 vertrok de club naar wat nu heel fraai het Rat Verlegh Stadion heet. Ook hier kan het meer dan spoken, maar in mijn beleving nooit meer zoals dat gebeurde op de plaats waar het befaamde Avondje NAC definitief zijn reputatie vestigde en waar ik als supporter opgroeide. In Rotterdam hebben veel aanhangers van Feyenoord een soortgelijk gevoel bij De Kuip. Daar werd historie geschreven en deelden en delen supporters lief en leed. De plannen voor een nieuw voetbalbolwerk konden dan ook niet op onverdeelde steun rekenen. Sterker nog, het leverde een emotionele discussie op. Aan de ene kant de zich op de clubburelen ophoudende ‘Feyenoord Familie’ die van mening is dat Feyenoord uitsluitend met de komst van een nieuw stadion - en daarmee meer geld kan opstomen in de vaart der volkeren. Aan de andere kant de aan traditie vasthoudende supporters die niets liever willen dan behoud van het huidige stadion. Het intrekken van het voorstel voor de bouw van een nieuwe Kuip door het Rotterdamse college werd door laatstgenoemde groep dan ook met gejuich onthaald. Is sportief succes voor Feyenoord daarmee van de baan? Ik betwijfel het. Ik zie de club zelfs nog wel een keer kampioen worden en gun het die Rotturdammerts eerlijk gezegd ook best. Maar wel dus in de ‘oude’ Kuip. Al is het alleen maar om er als NAC-fan mijn tong naar uit te kunnen steken als ik er toevallig met de trein langs kom. Ook dat is nostalgie.

Colofon

Ten tijde van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, januari 2011, waren er regelmatig communicatiemomenten. ARCHIEFFOTO CEES VAN DER BURG

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DOOR PETER HOUTEPEN

Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 30 De oplossing van deze puzzel is in week 31 te vinden op www.internetbode.nl

Volgens het RIVM verwacht de bevolking informatie over wat er aan de hand is en wat de bevolking zelf kan doen. “Communicatie over gevaarlijke stoffen is ingewikkeld, omdat niet meteen duidelijk is welke stoffen in welke concentratie vrijgekomen zijn.” Daarnaast verwacht de bevolking, aldus het RIVM, van burgemeesters of loco burgemeesters dat zij betrokkenheid tonen bij incidenten en duidelijkheid geven over de crisisaanpak. Ook communicatieadviseurs bij gemeenten en veiligheidsregio’s, GGD’s, GAGS, politie en brandweer kunnen hun voordeel doen met de praktische tips. “Bij milieu-incidenten is er vaak onduidelijkheid over de schadelijkheid van de vrijgekomen stoffen. Het is van belang om te communiceren over die onduidelijkheid.” Kennis en ervaring De tips zijn gebaseerd op kennis en ervaring van burgemeesters, deskundigen op het gebied van crisiscommunicatie en ex-

perts bij ongevallen op het terrein van gezondheid en milieu. Het RIVM heeft het advies opgesteld samen met het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters, het Nationaal Crisiscentrum (NCTV/Ministerie van Veiligheid en Justitie), in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Terughoudend Het RIVM adviseert burgemeesters en hulpdiensten om terughoudend te zijn met het stellen dat er geen gevaar voor

de volksgezondheid is. Ook wordt geadviseerd om procesinformatie te geven als er in de beginfase nog weinig over het incident bekend is. “Het beste antwoord op de vraag of er gevaren zijn voor de gezondheid, is dat rook altijd gevaarlijk is. Daarom moet blootstelling aan rook zo veel mogelijk vermeden worden. Als de rook inderdaad hoog de lucht in gaat, kan men hooguit zeggen dat de eerste metingen uitwijzen dat er op dit moment op leefniveau geen gevaarlijke stoffen aanwezig zijn.”

Schoon en veilig Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bevordert door onderzoek, uitvoering en ondersteuning de publieke gezondheid en een schoon en veilig leefmilieu. Zoals het eet effectief bestrijden van infectieziekten, mensen gezond houden, goede zorg bieden, de veiligheid van consumenten bewaken en een gezonde leefomgeving bevorderen. Het RIVM verzamelt wereldwijd kennis over deze thema’s, past die toe en verspreidt de knowhow onder beleidsmedewerkers, wetenschappers, inspecteurs en tegenwoordig ook onder het algemeen publiek. Elk jaar brengt het RIVM talloze rapporten en adviezen uit over volksgezondheid en gezondheidszorg, voeding, natuur en milieu en rampenbestrijding. Bij het RIVM werken 1500 mensen.

Project ondersteunt behoud zelfstandigheid en bestrijding eenzaamheid ouderen

‘Samen is Wijs’ wordt voortgezet ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk continueert het project ‘Samen is Wijs’. Dat project ondersteunt het behoud van zelfstandigheid en de bestrijding van eenzaamheid van alleenstaande ouderen. De afgelopen vier jaar hebben veel ouderen in de gemeente Moerdijk positief gereageerd op het aanbod van een huisbezoek. DOOR PETER HOUTEPEN Uit de evaluatie blijkt dat er een grote behoefte blijft bestaan aan huisbezoeken. De gemeente Moerdijk heeft daarom besloten om het huisbezoekenproject nu structureel voort te zetten voor 75 plussers en 50 plussers van wie de partner is overleden. Er zal minimaal twee keer per jaar een ronde worden georganiseerd, waarbij de dan 75-jarigen en 50 plussers van wie de partner is overleden via een brief met antwoordkaart een huisbezoek aangeboden krijgen. Respons © www.sudokusite.eu PAGINA 5

In 2012 is op basis van de respons en de evaluatie besloten om het project Samen is Wijs voor de duur van een jaar voort te zetten. Wethouder Louis Koevoets: “Er zijn in 2012 en 2013 in totaal 575 mensen aangeschreven, waarvan 288 personen de antwoordkaart terugstuurden.” Hiervan stelde 151 mensen (26,3%) prijs op een huisbezoek. De totale respons bedraagt dus meer dan 50%. “Hieruit blijkt dat er behoefte blijft bestaan aan huisbezoeken. Daarom hebben we besloten het project Samen is Wijs vanaf nu structureel voort te zetten.” De kosten van 2500 euro komen ten laste van de post Gemeentelijke Gezondheidszorg,

kostensoort overige kosten. Inzet Het project ‘Samen is Wijs’ wordt uitgevoerd door de inzet van vijftien vrijwilligers vanuit de Senioren Adviesraad Moerdijk (SAM). Die bestaat uit een vertegenwoordiging van alle seniorenraden en alle bonden zodat een brede achterban vertegenwoordigd wordt. De SAM tracht voor alle senioren van de gemeente Moerdijk op alle gebieden advies te geven aan de WMO-raad, de gemeente en Surplus Zorg. Voor wat betreft Samen is Wijs treedt de gemeente Moerdijk ondersteunend en faciliterend op.


Wielercomité aast nog op internationale topper

Lars Boom en Niki Terpstra in Zevenbergse Profronde ZEVENBERGEN - De lijst van professionals, die op zondag 4 augustus aan het profomnium in Zevenbergen meeDOOR CEES VAN DER BURG noot Eddy van IJzendoorn. doen, is groeiende. Bij het ter perse gaan van de Bode hebben inmiddels de toprenners Lars Boom en Niki TerpDe komst van de ‘oude rotten’ Stefan van stra getekend. Lars Boom uit Vlijmen, rijdend voor de Dijk en Bobby Traksel is zeker en dat geldt Belkin-ploeg, stond nog nooit eerder in Zevenbergen aan het vertrek. Hij is een van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners van de voorbije jaren en verwierf faam als veldrijder en als wegrenner, maar de laatste jaren ligt het accent duidelijk op de weg. Dat hij ook het knechtenwerk niet schuwt bewees Boom in de voorbije Tour de France, die hij reed in dienst van Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Herhaling Een andere Nederlands topper komt op herhaling, namelijk Niki Terpstra van Omega Pharma-Quick Step, vorig jaar tweede in de Rabo Profronde. Dit jaar eindigde hij onder meer in Parijs Roubaix als derde. Al eerder kon melding worden gemaakt van de komst van Stef Clement en nu begint ook de rest van het deelnemersveld meer en meer gestalte te krijgen. Zo zal Leon van Bon voor de laatste keer van de partij zijn, want hij stopt na een imposante carrière.

Je bent nooit te jong om Niki Terpstra om een handtekening te vragen.

ARCHIEFFOTO CEES VAN DER BURG

Winnaars Internationale expositie Art for All WILLEMSTAD - Stichting Culturele Raad Willemstad is deelnemer aan het Art for All project. Het Art for All project is een internationaal samenwerkingsproject dat zich richt op het bevorderen van de toegankelijkheid van kunst voor personen met een handicap. Aan het project wordt verder deelgenomen door organisaties uit Estland, Italië, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en België. Een onderdeel van het Art for All project is

een rondreizende internationale expositie. Vanuit Nederland zijn ruim 80 kunstwerken ingezonden door verschillende organisaties. Uit de inzendingen is een preselectie gemaakt van genomineerden. Hieruit zijn door een jury in Parijs per deelnemend land 2 kunstwerken geselecteerd. Voor Nederland zijn dat: Chantal van der Linde van het atelier Paspartoe met het kunstwerk: “Koppel”. Theo van der Wiel van het atelier Ut Atuljee met het kunstwerk: “Ik ben Theo”. De internationale

expositie, die bestaat uit 14 kunstwerken heeft als titel: “Face to Face”. De kunstwerken worden achtereenvolgens geëxposeerd in Parijs, Rome, Willemstad, Salzburg, Leipzig, Tallinn en Brussel. In de maand oktober is de expositie te bezichtigen in het arsenaal in Willemstad tijdens de expositie van Kunstpodium Willemstad. De officiële opening is op 11 oktober, waarbij ook vertegenwoordigers uit de deelnemende landen aanwezig zullen zijn.

Fietsprogramma TWCZevenbergen ZEVENBERGEN - Programma 27 en 28 juli. Op zaterdag 27 juli fietsen de recreanten een rit naar Oud-Beijerland, een tocht van 100 km, vertrek 8.05u.

De randonneurs fietsen naar Baarle-Nassau, een rit van 110 km, vertrek 8.00u. Op zondag 28 juli gaan de randonneurs naar Dorst, een tocht van 65 km, vertrek 9.00u. De recreanten kiezen een rit naar Meersel-

Dreef, zo’n 60 km, vertrek 9.05u. Alle ritten starten bij sportpark ‘De Knip’ in Zevenbergen. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.twczevenbergen.nl

Drukte in zwembad door hitte

Avondetappe Leon wordt vergezeld door zijn ploegge-

ook voor de Belg Bart Aernouts, evenals voor Maurits Lammertink van Vacansoleil en voor Reinier Honig, die vorige week nog aan tafel zat bij Mart Smeets in het tv-programma De Avondétappe. Cycling Team De Rijke-Shanks stuurt Huub Duijn en oud-Nederlands kampioen bij de beloften Ronan van Zandbeek. Revelatie Namens Metec Continental Cycling Team treden oud-Zevenbergenaar Jurriën Bosters, de Belg Dries Hollanders, Luc Hagenaars en Jeff Vermeulen aan. Aangezien Rabobank WBN hoofdsponsor is van de profronde komt ook de talentvolle Lars van der Haar naar Zevenbergen. Het Zevenbergse wielercomité is nog in onderhandeling met Tom Dumoulin, een van de Nederlandse revelaties van de voorbije Tour de France. Tenslotte aast Zevenbergen nog op een internationale topper, die past in het rijtje Ivan Basso, Tyler Farrar en Luis Leon Sanchez, die de profronde in voorgaande edities veel kleur gaven.

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Mantelzorgcafé in Langeweg LANGEWEG - Op donderdag 1 augustus organiseren Surplus en HOOM het vierde Mantelzorgcafé voor mantelzorgers. De bijeenkomst vindt van 10.00 tot 12.30 uur plaats in Emmaus Langeweg te Langeweg. Het thema dat centraal staat: ‘gezonde relatie tussen mantelzorger en cliënt en wat heb je hiervoor nodig’. Het Mantelzorgcafé is een initiatief van Gemeente Moerdijk, het is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers en degene(n) voor wie zij zorgen. Mensen die voor een naaste zorgen willen dat zo lang mogelijk zelfstandig doen. Hulpmiddelen zoals telezorg, gebruik van Ipad en/of hulpmiddelen Welzorg helpen hierbij. Van belang in deze is te weten wat is je eigen kracht en wat is die van degene die je verzorgt en hoe kan je de relatie met elkaar ge-zond houden? Judith van Hoof, wijkzuster voor Zevenbergen en Langeweg, en Kitty Kiezenberg van HOOM vertellen u hier meer over. En kan

de mantelzorger wat leren van Emmaus met gelegenheid voor een rondleiding. Het Mantelzorgcafé vindt plaats op iedere eerste donderdag van de maand (m.u.v. juli) in verschillende kernen van Moerdijk. Het Mantelzorgcafé is voor mensen in Langeweg die voor een naaste zorgen. Naast degenen voor wie zij zorgen zijn ook vrienden, familie, hulpverleners, verwijzende instanties en alle andere belangstellenden uit Gemeente Moerdijk van harte welkom. De bijeenkomst vindt van 10.00 tot 12.30 uur plaats in Emmaus Langeweg, Kloosterlaan 6, 4772 RA te Langeweg. De toegang, het eerste kopje koffie/thee, een rondleiding en aansluitend een lunch zijn gratis. Aanmelding is niet nodig. Voor meer informatie over het Mantelzorgcafé kan contact opgenomen worden met Nico Rijven, Wijknetwerker Ouderen Surplus Welzijn: 06 24 48 58 53.Of met Marielle Roest, coördinator mantel-zorgondersteuning HOOM: 06 20 93 61 54. Ook voor vragen m.b.t. vervoer en/of oppas thuis, kan contact opgenomen worden.

HSV het Alvertje

Bouwvak visconcours MOERDIJK - Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie geworden dat HSV het Alvertje tijdens de bouwvak een visconcours organiseert waarin er op de prijzentafel voor minimaal één op de twee ingeschreven deelnemer een prijs is terug te vinden. Om de kans op een visje nog hoger te maken vindt de wedstrijd deze maal plaats, op donderdag 8 augustus, op de voorma-

lige jachthaven van aan de Roode Vaart, op de Koekoeksedijk. Inschrijven kan bij Henk Fens per e-mail: henkfens@ziggo.nl of vanaf 7.00 uur tot 7.45 uur op de dag zelf in café de Zwarte Schaap Achterdijk 109. Na de loting en uitreiking van de reglementen, wordt er vertrokken naar de jachthaven. Hier is voor 40 man een plaats beschikbaar, er wordt gevist met de vaste hengel van 9.00 tot 12.00 uur. Prijsuitreiking om 14.00 uur in het Zwarte Schaap. Let op; slechts 40 plaatsen, dus vol is vol.

Ook in de vakantie fietsen we

TWCZevenbergen MOERDIJK - Programma 3 en 4 augustus.

ZEVENBERGEN - Afgelopen zondag ‘zuchtte’ Nederland onder een tropische hitte. De eerste van mogelijk een hittegolf. Ook in Zevenbergen was dat merkbaar. De straten waren verlaten, de tennisbanen van De Lobbelaer leeg, maar het parkeerterrein van zwembad De Bosselaar overvol. Het vertier in het openlucht zwembad was ook tot in de verre omtrek te horen. FOTO CEES VAN DER BURG PAGINA 6

Op zaterdag 3 augustus fietsen de randonneurs een ronde Philipsdam, een rit van 110 km, vertrek 8.00u. Op zondag 4 augustus fietsen zij naar Nispen, een rit van 65 km, vertrek 9.00u. Op zaterdag 3 augustus fietsen de recre-

anten naar Woensdrecht, een rit van 100 km, vertrek 8.05u. Op zondag 4 augustus gaan zij naar Zundert, een tocht van 60 km, vertrek 9.05u. Ook in de vakantie bestaat de mogelijkheid om eens mee te fietsen. De tochten starten vanaf sportpark ‘De Knip’ in Zevenbergen. Meer info over onze vereniging kunt u vinden op: www.twczevenbergen.nl


LIEF EN LEED

Familieberichten Een man van weinig woorden maar met een groot hart.

Monuta Breda is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken op telefoonnummer 0800 - 023 05 50.

We hebben je mogen begeleiden in je laatste levensdagen. Het was een grote vreugde dat in saamhorigheid voor je te mogen doen. We zullen je missen. Heden is van ons heengegaan, onze lieve Pa, schoonvader, opa en overgrootvader

Pieter Heijstek * 5 juli 1926

† 19 juli 2013

echtgenoot van Bep den Hollander † 20 mei 1991

Begrafenis- en crematieverzorging Nellie en Henk Teunie en Piet Herman en Wil Adrie en Izak Leo en Caroline Marja en Jacob Bas en Marga Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Ria Jongenotter Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

In de Veste 16 4797 AW Willemstad Ons Pa is in zijn eigen huisje. De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op 24 juli in crematorium Zegestede te Roosendaal.

Weekenddiensten

Sterven doe je niet ineens maar af en toe ‘n beetje En alle beetjes die je stierf ‘t is vreemd, maar die vergeet je Het is je dikwijls zelfs ontgaan je zegt ik ben moe Maar op ‘n keer dan ben je aan je allerlaatste beetje toe. Toon Hermans Intens dankbaar voor de onvoorwaardelijke liefde die zij ons heeft geschonken, delen wij u verdrietig mede, dat na een afnemende gezondheid is overleden onze moeder, schoonmoeder, oma en oudomaatje

Tonnie Bierkens (moe) Fijnaart, 1 oktober 1934

Fijnaart, 20 juli 2013 weduwe van Harrie Rijsdijk Yolanda en Charl Dim Patrick - Marit, Djim Ronald - Claudia, Julian, Jaron Silvia - Frans, Jorn Sylvester - Joëlle Ad en Joan Illian Henton en Ilse Mike Michel en Kitty Kenneth Megan (in herinnering)

Woonzorgcentrum “Fendertshof ”, kamer 33 Corr. adres: J. Rijsdijk, Laan van Everswaard 1, 4617 LH Bergen op Zoom. Ons moe is overgebracht naar rouwcentrum G. Leeuw, Wilhelminastraat 68 te Fijnaart, alwaar gelegenheid tot afscheid nemen is woensdag 24 juli van 19.00 tot 19.30 uur. De afscheidsdienst zal gehouden worden donderdag 25 juli om 10.30 uur in de aula van crematorium Zegestede, Ionweg 12 te Roosendaal.

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Er is gelegenheid tot schriftelijk condoleren voor aanvang van de afscheidsdienst en persoonlijk in de condoléancekamer van het crematorium.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 22 juli t/m 28 juli: P. Vorage, telefoon 0168 - 40 25 63 29 juli t/m 4 augustus: J. van Nes, telefoon 0168 - 33 13 90 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Moerdijk Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen in Zevenbergen. Bel: 088-117 32 14 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

PAGINA 7


Spektakel op Kanaal door Walcheren en vanuit Oostende

Sail In en Sail Out extra hoogtepunten Sail de Ruyter VLISSINGEN - Niet alleen tijdens de vlootschouw ziet het publiek de 150 schepen in actie. De Sail In vanuit Veere en Oostende op donderdag en de Sail Out op de laatste dag van het evenement zorgen ook voor een schitterend schouwspel. DOOR EUGĂˆNE DE KOK De eerste deelnemers arriveren donderdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Dokhaven in Vlissingen. Het gaat dan om de tjalken, hoogaarzen, aken, sleepboten en andere exemplaren van varend maritiem erfgoed die rond 9.00 uur vanuit Veere zijn vertrokken voor de Sail In. Jack de Boo van Uijen van het bestuur van Sail de Ruyter beschouwt de start van Sail de Ruyter als ĂŠĂŠn van de hoogtepunten. “Het is een grote happening. Het is schitterend om zo’n stoet op het Kanaal door Walcheren te zien. Ook voor de schippers en mensen op de schepen is een geweldig onderdeel.â€? Een bijzondere deelnemer aan de Sail In vanuit Veere is de Hydrograaf, een voormalig stoomschip dat onder meer in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw is gebruikt door vorstinnen Emma, Wilhelmina en Juliana tijdens hun bezoeken aan de Hollandse eilanden. Een andere blikvanger is de Castor, een 46 meter lang schip dat in 1950 werd gebouwd voor het toenmalige ministerie van Oorlog. De derde opvallende deelnemer tussen het varende erfgoed is de Zilvermeeuw II van stichting De Zonnebloem. In het kader van social inclusion hebben vier studenten van de HZ University of Applied Sciences ervoor gezorgd dat de Zilvermeeuw II, die plaats biedt aan

200 mensen, meevaart in de spectaculaire opening. Aan boord is tevens een medisch team om de mensen te begeleiden en verzorgen. Oostende De tallships varen vanuit Oostende naar de Scheldestad. Te midden van tientallen andere historische zeilschepen vertrekken de tallships rond 10.00 uur vanuit de Belgische badplaats. “ Deze armada verwachten we rond 16.00 uur in Vlissingen. Ook dat moet een schitterend zicht zijn vanaf de boulevardsâ€?, zegt De Boo van Uijen. Voorzitter Dick Schipper van Sail de Ruyter kijkt uit naar beide evenementen. “Voor de vlootschouw ben je afhankelijk van het weer. Als het bijvoorbeeld windkracht zes of zeven is, kan die niet doorgaan. We hebben dat ĂŠĂŠn keer gehad tijdens Vlissingen Maritiem. Dan valt alles weg. Nu sowieso niet. Met de Sail In op donderdag en Sail Out op zondag voeg je drie hoogtepunten toe aan het programma.â€? Als alles eenmaal in Vlissingen is, moeten ze hun plek zoeken in de havens. “We verwachten in totaal 150 schepen. We zullen moeite hebben alles langs de kaden te leggenâ€?, lacht Schipper. De schippers lijken graag te komen naar Vlissingen. We

BIJSCHRIFT 1: De bruine vloot komt vanuit Veere in Vlissingen aan.

zijn ook altijd goede gastheren voor ze geweest�, voegt De Boo van Uijen toe. “Als je het niet goed organiseert, komen ze niet terug.� Nederland-Rusland Via het nautisch evenementenbureau kan het publiek vaartochten boeken voor de

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/BEN BIONDINA

Sail In vanuit Veere naar Vlissingen. Die mogelijkheid is er ook voor de aanbrengtocht vanuit Oostende, al is deze meer bedoeld voor business to business-arrangementen. Tijdens de rally vanuit Oostende varen 120 studenten van het Maritiem en Logistiek De Ruyter van Scalda mee op de Russische MIR, met zijn 130 meter

het grootste schip van de vloot. Tijdens de tocht werken ze samen met 100 Russische studenten. De uitwisseling is georganiseerd in het kader van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Rusland en Nederland. Meer informatie op www.sailderuyter.nl.

IVN Natuurmuseum Kleine Tour voor 44e keer door West-Brabant zaterdag geopend Wielerspektakel voor kinderen is een waar begrip in Steenbergen

MOERDIJK - De Kleine Tour staat weer voor de deur. De Kleine Tour is hĂŠt wielerspektakel voor kinderen van MOERDIJK - Op zaterdagmiddag 27 8 tot 14 jaar uit de gemeente Steenbergen. Door zowel deelnemers als organisatie wordt er dan ook al maan- juli is het IVN Natuurmuseum geden tevoren reikhalzend uitgekeken naar dit evenement, dat standaard in de vijfde week van de schoolvakantie opend van 13.00-16.00 uur. plaatsvindt.

de presentatieruimte worden doorlopend beeldpresentaties vertoond. Het Natuurmuseum is ook voor kinderen interessant en leerzaam.

Op deze laatste zaterdag van de maand bent u van harte welkom. Boven kan men de opgezette vogels en zoogdieren in de diorama’s en vitrines bekijken. Onze rondleiders kunnen u van alles over de vogels en andere dieren vertellen. In

Het IVN Natuurmuseum vindt u in de Lange Brugstraat 61, Etten-Leur Noord en wordt beheerd door IVN Vogel- en Natuurbescherming, afdeling Etten-Leur, Halderberge en Moerdijkse Polders.

gepast moeten worden. De prijsuitreiking aan het eind van iedere dag zal, in tegenstelling tot voorgaande jaren, telkens op de Markt in Steenbergen plaatsvinden. Op de podiumwagen die daar staat opgesteld zal Miss Lonneke iedere avond de prijzen uitreiken aan de diverse winnaars.

Ieder dag worden er andere onderdelen van het wielrennen afgewerkt.

DOOR ELNA HELLEMONS Dat betekent dat dit jaar de Kleine Tour van 29 juli tot en met 3 augustus verreden wordt. Maar liefst 216 kinderen, verdeeld over 18 wielerploegen, en ongeveer vijftig vrijwilligers gaan er voor zorgen dat ook dit jaar de Kleine Tour weer een spektakel van jewelste wordt. Plezier staat daarbij uiteraard bij iedereen bovenaan. Veiligheid “Om dat plezier te garanderen is het wel heel belangrijk dat alles veilig verloopt. Daarom zijn wij als organisatie ook zo ontzettend blij met de vele tientallen vrijwilligers die zich daar steevast voor inzetten. Denk bijvoorbeeld aan begeleiders en verkeersregelaars. Die zijn echt onmisbaar voor ons. Mede dankzij hen is de Kleine Tour ieder jaar weer een succes�, vertelt bestuursvoorzitter Wim Roovers enthousiast. “Als organisatie zijn wij er het hele

ARCHIEFFOTO

jaar mee bezig om alles eromheen goed te regelen. Dat is telkens weer een hele uitdaging, maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk om te doen.�

Begrip Ook in de samenstelling van de sponsorploegen vindt dit jaar een verandering plaats: cafĂŠ De Joosse neemt de plaats in van Hydro Hoist. Roovers: “De Kleine Tour is al vele tientallen jaren een begrip in Steenbergen en omgeving. De belangstelling om mee te doen is zo groot, dat we een wachtlijst voor de rennertjes op moeten stellen. Maar ook voor de sponsors hebben we een wachtlijst. Wat dat betreft bevinden we ons in een bijzonder luxe positie! De organisatie van de Kleine Tour vergt veel tijd, maar het is zo leuk om mee te maken. We hebben er weer heel veel zin in. En volgend jaar is alweer de 45e editie. Ieder lustrumjaar doen we iets speciaals, dus dat wordt ook volgend jaar weer heel bijzonder!â€?

IK GA OP VAKANTIE EN NEEM MEE... BRENG HALDERBERGE INIK BEELD! Maak een foto van jezelf of jevan reisgenoot met de Bodeuop vakantiebeIedere eerste woensdag de maand vindt dejouw maandwinnaar stemming en win mooie prijzen! Stuur deze foto naar:foto foto@internetbode.nl Beeld’ van de gemeente Halderberge. Deze wint een VVV Ir Vermeld bij je inzending ook je naam,een waarrondvlucht je de foto hebt gemaakt en automatisch kans op deeven jaarprijs: van 30 minute waar je zelf vandaan komt. Seppe. Meer informatie en het deelnameformulier vindt u op ww Inzenden kan t/m 14 augustus 2013

...De Bode in Stadt PrĂźm

Programma Het programma van de Kleine Tour is ieder jaar in hoofdlijnen hetzelfde. Zo wordt er iedere dag een onderdeel afgewerkt dat in Steenbergen plaatsvindt.

‘Belangstelling zo groot dat wachtlijst nodig is’ Ook worden er iedere dag etappes gereden waarbij de rennertjes heel West-Brabant en zelfs stukjes BelgiĂŤ en Zeeland doorkruisen. Dit jaar heeft de aanleg van de A4 overigens consequenties voor enkele van die etappes, die daardoor enigszins aan-

40

² :LMEHVWDDQ

MDDU

NU KORTING TOT

%

op onze tuinmeubel collectie * Korting op adviesprijzen

  T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl PAGINA 8

De Bode is deze week aanbelandt in de Duitse Stadt PrĂźm in de Eifel, waar hondje Jack samen met zijn baasjes AndrĂŠ de Meulder en Gerda Wijnings uit Woensdrecht op vakantie is. “Ik ben er zelf maar even bij gaan zitten zodat jullie een goeie indruk krijgen hoe ik het naar mijn zin had met mijn baasjesâ€?, schrijft het vrolijke hondje. De kans is groot dat hij bij thuiskomst nog vrolijker wordt, want de leukste vakantiefoto’s worden beloond met mooie prijzen. Stuur daarom voor 14 augustus ook uw mooiste foto van de Bode op vakantie op naar foto@internetbode.nl.


KOOP KANTOORMEUBELEN

PRRDIJEESL! VOO

Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!! Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !!

27%

goedkop er

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

9 Vruchten v an 1.3 nectar 19 Powerdrink 5 pakjes

1.

v an 1.89 Pedaal- van 0.99

72 1.65 emmerzakken 0.

B LI JV E N D

VERLAAGD

16% goedk oper

v an 1.29 Snoep- v an 1.49

v an 1.49

19 en drop1.25 Italiaanse 1. 1.39 pastasaus mixen

Melkbiscuits

Vanaf zaterdag 27-07-2013

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

24" LED-TV met DVD

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

Full HD LED-TV met ingebouwde mediaspeler. kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

199.00

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Wolfgang AT-AS40SE

Wildcamera

TandProthetisch Centrum Zevenbergen

Elke beweging wordt vastgelegd, zonder dat de camera onnodig aanstaat. Ook geschikt voor nachtopnames. 5 MP camera.

Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Gebr. Timmermans b.v.

- 4" scherm - simlockvrij - Android 4.1 - 512 MB werkgeheugen - 4 GB - 5 MP camera

Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN30 SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU DFFX¡V wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â‚Ź 0,65 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg ½ SNJ â‚Ź 3,75 p/kg ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,75 p/kg â‚Ź 0,75 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,30 p/kg ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,11 p/kg ½

â‚Ź 0,80  ½ 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

119.00

89.99

4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Vers & voordelig! Galia meloen Per stuk

34%

* Vanaf woensdag 24-07-2013

Komkommer Per stuk

goedkop er

v an 1.49

0.99

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 24-07-13 t/m dinsdag 30-07-13.

36%

goedkop er

van 0.45

0.29

Altijd een Aldi in de buurt!

Fijnaart, Oude Molensedijk 9 - Hoeven, Tuin van Gerlagh 3 - Oudenbosch, Oost-Vaardeke 41 Roosendaal, Boulevard 118a - Roosendaal, Philipslaan 63 - Roosendaal, Dijkcentrum 41-43 St. Willebrord, Dorpsstraat 223 - Zevenbergen, De Donk 12-14 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Bestrijden akkerdistels

FOTO VAN DE WEEK:

Komkommertijd Colofon

Fijnaart

GEMEENTE MOERDIJK 24 JULI 2013

De akkerdistel is een moeilijk te bestrijden plant die problemen veroorzaakt. De distels worden niet door vee gegeten en beïnvloeden de kwaliteit van het hooi in negatieve zin. Door grote concentraties distels in het grasland kunnen oppervlakten niet door het vee begraasd worden. Bovendien wordt oogsten bemoeilijkt door distels.

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 - 20.00 uur Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur

Als eigenaar, (vrucht)gebruiker, of erfpachter van landbouwgrond of een strook van 100 meter daaraan grenzend waarop deze akkerdistels staan, bent u verplicht deze grond te zuiveren van akkerdistels.

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Doet u dit niet kan de gemeente Moerdijk u op grond van artikel 125 van de Gemeentewet verplichten om de grond te zuiveren van akkerdistels. De gemeente bestrijdt zelf de distel als deze groeit op gemeentegrond.

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Moerdijk via tel. 14 0168.

@Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Ingezonden door A. Jacobs De komkommers in de groentekraam op de weekmarkt in Zevenbergen. Heeft u een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

WAT DOEN ONZE BOA’S? KOSTELOOS MATERIAAL LENEN VOOR UW ACTIVITEIT IN DE BUURT? Pak uw kans! Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een barbecue met de straat, een borrel met de wijk of een andere leuke activiteit? Om de sociale samenhang en leefbaarheid in de gemeente te bevorderen hebben woningcorporaties Brabantse Waard en Bernardus Wonen samen met de gemeente het leefbaarheidsfonds MoerdijkLeeft! opgericht. Het leefbaarheidsfonds faciliteert activiteiten door materialen kosteloos uit te lenen. Kijk voor de spelregels en het aanvraagformulier op www.moerdijkleeft.nl. Op het aanvraagformulier ziet u ook welke materialen u kunt lenen.

Gratis bewaarwijzer

VOORKOM VOEDSELVERSPILLING In 75% van de huishoudens wordt wel eens eten weggegooid, zo bleek uit de cijfers van een onderzoek dat vorig jaar werd gehouden in de regio. Uit landelijke cijfers is gebleken dat elke Nederlander jaarlijks gemiddeld 40 kilo eetbaar voedsel weggooit. Dat is zonde. Want wie bewust koopt, op maat kookt en slim bewaart, bespaart al snel 150 euro per jaar op het huishoudbudget.

Op dinsdag 13 augustus worden de volgende wegen tijdelijk afgezet voor het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag:

Zuidlangeweg, tussen de Oostmiddelweg en de Drogedijk

KZA

AM

HED

EN

Klundert Groeneweg, tussen de Tonsedijk en de Blauwhoefsweg en op de Schansweg, tussen de komgrenzen van Klundert en Noordschans

Zevenbergen Afgebrande Hoef, tussen de Markdijk en de Hazeldonksezandweg

Bevoegdheden Wat mogen de toezichthouders/BOA’s? Bijzonder Opsporings Ambtenaren mogen uw identiteit controleren, proces-verbaal opmaken en indien nodig personen aanhouden als deze worden verdacht van een strafbaar feit. Het kan gaan om proces verbaal voor parkeerovertredingen, hondenpoep niet opruimen, uw kliko niet op tijd binnen halen of het stoken van een vuurtje in de openbare ruimte.

Wat niet? Wat de toezichthouders/BOA’s aan de politie over moeten laten, zijn over het algemeen zaken die te maken hebben met de Openbare orde, zoals overlast gevende jeugd en burenruzies. Maar ook veel verkeerszaken die met rijdend verkeer te maken hebben, zoals snelheid en asociaal rijgedrag. Dit zijn in principe taken voor de politie. Als u echter fietst op het trottoir of voetgangersgebied kunt u hierover wel aangesproken worden door de BOA’s.

De Moerdijkse toezichthouders/BOA’s hebben directe verbinding met de meldkamer van politie, brandweer en andere hulpdiensten. Mochten er grote problemen zijn of zaken uit de hand lopen dan is één druk op de knop voldoende om hun hulp op te roepen.

AANBRENGEN SLIJTLAAG

WER

De toezichthouders gaan dagelijks de straat op om hun ronde te doen door de verschillende kernen van de gemeente Moerdijk. De ene keer op basis van eigen inzicht naar (onder andere) de plekken die aandacht verdienen, de andere keer naar aanleiding van vragen of klachten van inwoners.

Directe verbinding meldkamer politie en brandweer

Om u daarbij te helpen kunt u gratis de ‘bewaarwijzer’ van het voedingscentrum opvragen bij de gemeente aan de balie, via tel. 14 0168, of info@moerdijk.nl. In de bewaarwijzer staan in een overzichtelijke tabel richtlijnen voor de houdbaarheid van geopende producten zonder houdbaarheidsdatum. Daarnaast wordt antwoord gegeven op vragen als: Hoe lang is dat aangebroken pak melk nog goed? Zijn die vleeswaren nog houdbaar? Voor smartphone gebruikers is er ook een gratis app van het Voedingscentrum: ‘Slim Koken’.

Willemstad

Ligt er (huis)vuil, worden honden uitgelaten op de uitlaatveldjes, sluiten café’s op tijd, zijn de afvalbakken op tijd binnen gehaald? De mensen die in uniform dagelijks de ronde doen door de gemeente, zijn toezichthouders met ‘BOA-bevoegdheden’. BOA staat voor: Bijzonder Opsporings Ambtenaar. Wat doen ze precies?


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

INZAMELING LUIERS EN INCONTINENTIEMATERIAAL

"ONJEMETDEBUREN

7IST U DAT UW KIND ZON LUIERS GEBRUIKT TOT HIJ OF ZIJ ZINDELIJK IS :O WORDEN IN DE GEMEENTE -OERDIJK JAARLIJKSMILJOENENLUIERSGEBRUIKT 3PECIAALVOORLUIERSENINCONTINENTIEMATERIAALSTAANVERSPREIDDOORDEGEMEENTECONTAINERS/PVERSCHILLENDE PUNTENZIJNHIERVOORGRATISSPECIALEINZAMELZAKKENVERKRIJGBAAR

BEL DE BUURTBEMIDDELAAR "URENRUZIE(ETBEGINTVAAKMETIETSKLEINS/VERLASTDOOR BIJVOORBEELD GELUID SPELENDE KINDEREN OF HUISDIEREN (ET STELTEIGENLIJKNIETSVOOR MAARSOMSKANDITSOORTERGERNIS UITDEHANDLOPEN3INDSVORIGJAARKUNNENINWONERSVAN DEGEMEENTE-OERDIJKEENBEROEPDOENOPDEBUURTBEMID DELAAR

Wat mag er in de inzamelzakken? $E INZAMELCONTAINERS VOOR LUIERS EN INCONTINENTIEMATERIAAL ZIJN ALLÏÏN BEDOELD VOOR LUIERS BILLENDOEKJES EN INCONTINENTIEMATERIAAL(ETISNIETTOEGESTAANOMERANDERAFVALINTEWERPENZOALSMAANDVERBAND PLASTIC ANDER PAPIERENRESTAFVAL

Wat is buurtbemiddeling?

Luierrecycling

3TELUHEEFTRUZIEMETUWBUURMAN5WILHETCONFLICTWELOPLOSSENMAARUKOMTERSAMENNIETUIT)NDAT GEVALKUNTUBUURTBEMIDDELINGINSCHAKELEN"UURTBEMIDDELAARSZIJNGETRAINDEVRIJWILLIGERSDIEZICHNEUTRAAL OPSTELLEN:IJLUISTERENEERSTGOEDNAARDEVERHALENVANBEIDEPARTIJENAFZONDERLIJKENBEGELEIDENDAARNAEEN GEZAMENLIJKGESPREK"UURTBEMIDDELINGHELPTMENSENZOWEERINGESPREKMETELKAARTEKOMENENSAMEN VERSCHILLENDEOPLOSSINGENTEBEDENKEN5ITEINDELIJKWORDTGEZAMENLIJKVOORBEPAALDEOPLOSSINGENGEKOZEN WAARNA HELDERE AFSPRAKEN WORDEN GEMAAKT WAAR BEIDE PARTIJEN ZICH AAN MOETEN HOUDEN $OORDAT DE PARTIJENZELFDEOPLOSSINGENAANDRAGEN ISDEKANSVEELGROTERDATHETPROBLEEMDAARNAECHTISOPGELOST

"IJHETVERGISTEN WORDENDEINGEZAMELDELUIERSVERSNIPPERDENINEENZUURSTOFLOZEOMGEVINGGEBRACHTWAARER METBEHULPVANBACTERIÑNBIOGASVRIJKOMT$ITGASWORDTGEBRUIKTOMGROENESTROOMVANTEMAKEN$ELUIERS WORDENDAARNAVERDERAFGEBROKENENVERVOLGENSALSCOMPOSTGEBRUIKTINDELAND ENTUINBOUW(ETPLASTICVAN DELUIERSWORDTNAHETVERGISTENUITHETCOMPOSTGEZEEFDENVERVOLGENSALSRESTPRODUCTVERBRAND$EENERGIEEN WARMTEDIEHIERBIJVRIJKOMTLEVERTDUURZAMEELEKTRICITEITOP

Voordelen van buurtbemiddeling ten opzicht van andere instanties zijn: s $EVRIJWILLIGERHEEFTMEERTIJDDANDEPOLITIE s "UURTBEMIDDELINGKOMTMINDERZWAAROVERDANPOLITIE s "UURTBEMIDDELINGKANMAKKELIJKERDEEIGENVERANTWOORDELIJKHEIDVANBURENINDEOPLOSSINGBENADRUK KEN s "EMIDDELAARSKUNNENMAKKELIJKEENONAFHANKELIJKEPOSITIEINNEMEN /VERLASTDOORALCOHOLDRUGSENPSYCHIATRIEZIJNNIETGESCHIKTVOORBEMIDDELINGDOORVRIJWILLIGERSVANBUURT BEMIDDELING

Voor wie? "UURTBEMIDDELINGISGRATISVOORALLEINWONERSVANDEGEMEENTEDIEINEENCONFLICTSITUATIEMETEENBUURT GENOOTZITTENOFDREIGENTEKOMEN(ETISVRIJWILLIG MAARNIETVRIJBLIJVEND5DIENTMEETEDENKENOVEREEN MOGELIJKEOPLOSSINGENHIEROOKAANMEETEWERKEN

Hoe kan ik buurtbemiddeling inschakelen? 7ILTUDEHULPVANEENBUURTBEMIDDELAARINROEPEN.EEMDANCONTACTOPMETDECOÚRDINATORBUURTBEMID DELING-OERDIJKVIATELOFSTUUREENE MAILNAARBUURTBEMIDDELING MOERDIJKNL

Uitgiftepunten gratis inzamelzakken s s s s s

!LLEKINDERDAGVERBLIJVEN PEUTERSPEELZALENENDENASCHOOLSEOPVANGDIEHIERONDERVERMELDSTAAN 0EUTERCAROUSSEL$E2AKKERS -ARGRIETSTRAAT -OERDIJK !POTHEEK:EVENBERGEN +ERKHOFWEG :EVENBERGEN !POTHEEK:EVENBERGENCENTRUM .OORDHAVEN :EVENBERGEN !POTHEEK$E%ENDRACHT 7ESTERSTRAAT +LUNDERT

Inzamelpunten luiers en incontinentiemateriaal +LUNDERT +LUNDERT 7ILLEMSTAD 7ILLEMSTAD &IJNAART (EIJNINGEN .OORDHOEK ,ANGEWEG 3TANDDAARBUITEN :EVENBERGSCHEN(OEK -OERDIJK :EVENBERGEN :EVENBERGEN

+INDERDAGVERBLIJF$E"OLDERKAR @T2AVELIJN" 0EUTERSPEELZAAL$E2AKKERTJES T2AVELIJN! +INDERDAGVERBLIJF$E3PEELDOOS (OFSTRAAT! .ASCHOOLSEOPVANG0ETTEFLET +ON7ILHELMINALAAN$ +INDERDAGVERBLIJF$E"RABBELTON +ON*ULIANASTRAAT 0EUTERSPEELZAAL$E0OLDERRAKKERTJES $E0OLDERSTRAAT 0EUTERSPEELZAALT(OEKJE "ISSCHOP(OPMANSSTRAAT 0EUTERSPEELZAAL0INOKKIO +LOOSTERLAAN "REDE3CHOOL @T3ANDT !NTONIUSSTRAAT 0LEIN "IJDEGLASBAKKENAANDE'RINTWEG "IJDEAPPARTEMENTEN ,INDONKTM +INDERDAGVERBLIJF$E"LOKKENDOOS ,INDONK

EVENEMENTENVERGUNNING

"%+%.$-!+).'%. Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. !ANDESAMENVATTINGVANBEKENDMAKINGENOPDEZEPAGINAKUNNENGEENRECHTENWORDENONTLEEND+IJKOPWWWMOERDIJKNLBEKENDMAKINGENVOORDEVOLLEDIGEINFOR MATIE5KUNTOOKTERECHTBIJHETGEMEENTEHUISTIJDENSDEOPENINGSTIJDEN OFBELLENMETTEL

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJDEVOLGENDEAANVRAGENVOOREENOMGEVINGSVERGUNNINGHEBBENONTVANGEN WAARBIJDEREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCE DUREVANTOEPASSINGIS Adres +LOOSTERLAANIN,ANGEWEG (AMSEWEGIN,ANGEWEG %ERSTE+RUISWEGIN&IJNAART 3CHANSWEGIN+LUNDERT %ERSTE+RUISWEGIN&IJNAART +LOOSTERLAANIN,ANGEWEG ,INDONKIN:EVENBERGEN %SDOORNPAD&IJNAARTEO

Omschrijving project LEGALISERENVANEENBUITENKEUKEN OMGEVINGSVERGUNNINGBEPERKTEMILIEUTOETS LEGALISERENVANEENCARAVANSTALLING PLAATSENVANEENTIJDELIJKEKANTOORUNIT UITBREIDENVANDELOODS WIJZIGENVANGEBRUIKVANDEKERK WIJZIGENVANDEBRANDCOMPARTIMENTENRINGVOOREENGROEPSWONINGMET UURSZORG INGROOTONDERHOUDVANEENGEZINSWONINGENINENNIEUWEKOZIJNENMETDUBBELEBEGLAZING /PTIONELEUITBOUWAANDEACHTERZIJDEVANDEWONINGEN

Datum ontvangst JULI JULI JULI JULI JULI JULI JULI JULI

4EGENINGEDIENDEAANVRAGENISGEENBEZWAARBEROEPMOGELIJK

VERLENGING BESLISTERMIJN WABO "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINHETKADERVANDE7ETALGEMENEBEPALINGENOMGEVINGSRECHTHEBBENBESLOTENVOORDEVOLGENDEAANVRAAGDEBESLIS TERMIJNTEVERLENGENMETMAXIMAALWEKEN Adres !LLENWEGIN:EVENBERGEN

Omschrijving project "OUWENVANEENWONING

Datum ontvangst JUNI

$EBESLISTERMIJNWORDTVERLENGDOMDEAANVRAGERINDEGELEGENHEIDTESTELLENTEGEMOETTEKOMENAANDEBEMERKINGEN$OORDITBESLUITISDENIEUWEUITERSTEBESLISDATUM SEPTEMBER /PGRONDVANDE!LGEMENEWETBESTUURSRECHTKUNNENBELANGHEBBENDENBINNENWEKENNAVERZENDDATUMVANHETBESLUITBEZWAARMAKENTEGENHETBESLUIT(ETBEZWAAR SCHRIFTDIENTTEWORDENGERICHTAANHETCOLLEGEVAN"7VANDEGEMEENTE-OERDIJK

$EBURGEMEESTERHEEFTEENVERGUNNINGVERLEENDVOOR s (ETHOUDENVANEENBUIKGLIJWEDSTRIJDOPHETMID DENHAVENTRACÏ IN :EVENBERGEN OP AUGUSTUS VANUURTOTUURVERZONDEN JULI s (ET HOUDEN VAN EEN TENTENKAMP OP HET GRASVELD BIJHETZWEMBADAANDE-OLENVLIETIN+LUNDERTVAN TOTAUGUSTUSVERZONDENJULI "ELANGHEBBENDEN KUNNEN BINNEN WEKEN EEN BEZWAARSCHRIFT INDIENEN BIJ DE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE -OERDIJK $EZE TERMIJN GAAT IN NA DE DAG VANVERZENDINGVANHETBESLUITAANDEAANVRAGER

STANDPLAATSVERGUNNING Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor: s (ET INNEMEN VAN EEN STANDPLAATS OP DE .OORHAVEN TER HOOGTE VAN LUNCHCAFÏ 0ROOST VOORDEVERKOOPVANBROODJESHAMBURGEROP AUGUSTUSVANUURTOTUUR VERZONDENJULI s (ETINNEMENVANEENSTANDPLAATSOPDEPAR KEERPLAATSAANDE$ONKIN:EVENBERGENVOOR DEVERKOOPVANGROENTE FRUITENLEVENSMIDDE LENVAN4URKSEAFKOMSTWEKELIJKSOPZATERDAG VAN UUR TOT UUR VERZONDEN JULI "ELANGHEBBENDEN KUNNEN BINNEN WEKEN NA VERZENDDATUMEENBEZWAARSCHRIFTINDIENENBIJHET COLLEGEVAN"7VANDEGEMEENTE-OERDIJK


Buitenshuis onbeperkt Wi-Fi, zonder extra kosten. Ziggo heeft iets nieuws: WifiSpots. Hiermee kunt u, als Ziggo internetklant, binnenkort op zo’n 1 miljoen locaties in Nederland profiteren van onbeperkt draadloos internet. Zonder extra kosten. Kijk voor meer informatie op www.ziggo.nl/wifispots.


ACTIE-WEGENS SUCCES VERLENGD! Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra.

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 3 op 4 augustus op het traject Dordrecht - Breda een slijptrein. Woont u in Zevenbergschen Hoek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

op vakantie?

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/slijptrein

Twee uur rijden -

foto: Peter Honig

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/onderhoud of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Kantoor Voordeel.com 2

1000m PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

‘n Kwart uur rust GRATIS MEUBELEN

van de catalogusprijzen

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen

hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Met 4 legborden

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

Met de auto

Openingstijden:

di t/m do vrij en za

‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

Kleine bedragen maken grote verschillen.

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

gratis plaatsing

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Ç Ç Ç Í˜Ĺ?Ä‚ĆŒÄ‚Ĺ?ÄžÄ?Ĺ˝Ç†ÄžĹśĆšÄžĹšĆľĆľĆŒÍ˜Eh ÄžĆŒĹ?ĞŜŽƉŽŽžÍŹĞǀĞŜÄ?ÄžĆŒĹ?Ć?Ä?ŚĞŜ,ŽĞŏÍŹ ĆŒÄžÄšÄ‚

0164 Âą 687235 Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave. Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nl

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl


Lange inzet voor gemeenschap Willemstad

Alex van de Meeberg zit nooit stil WILLEMSTAD - We treffen Alex van de Meeberg terwijl hij druk bezig is met de organisatie van de zeskamp van de buurtvereniging het Kloosterblokje in Willemstad. Alex heeft vele goede eigenschappen. Een ervan is dat hij niet stil kan zitten en zich daardoor al heel lang inzet voor de gemeenschap van Willemstad. lende figuur in Willemstad. Zeker omdat hij op zijn trompet al vanaf 1987 de Last Post blaast tijdens de Dodenherdenking en de herdenking van de slachtoffers van de ramp met de Rhenus 127 op het Hollands Diep.

Vooral met kinderen kan Alex van de Meeberg prima opschieten. FOTO TIES STEEHOUWER

DOOR TIES STEEHOUWER Dat begon, volgens de lange lijst van de voordracht om lid te worden van de Orde van Oranje Nassau, al in 1979 toen hij Ter gelegenheid van de voorlopig voor het laatst gehouden Koninginnedag werden eind april in totaal 3.016 koninklijke onderscheidingen uitgereikt. In de provincie NoordBrabant werden veruit de meeste personen gedecoreerd, 605 om precies te zijn. Van die 605 wonen er 11 in de gemeente Moerdijk. Een van hen is Alex van de Meeberg uit Willemstad.

bestuurslid werd van de band de Stadse Bloazers. Nog steeds maakt hij deel uit van dit bestuur en blaast daarin zijn nummertje meer dan mee. Dat blazen doet hij ook op zijn trompet bij Oefening Baart Kunst (OBK). Opvallende figuur Met de Stadse Bloazers werd hij enkele malen Nederlands kampioen en dat maakte in Willemstad veel los. In 1988 werd hij ook bestuurslid van muziekvereniging OBK. Hij is dat tot op heden nog steeds en is zelfs vanaf 1994 penningmeester van deze gewaardeerde vereniging. Hij is al 45 jaar lid, wat betekent dat hij al op zijn elfde lid werd. Door alle bovengenoemde activiteiten is Alex van de Meeberg een opval-

HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 27 juli 19.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger pastor P. de Rooij. Misdienaars: Thimo en Kylian Vreeswijk. Intenties: Wilhelmina van Minderhout-van Geel en Jacobus van Minderhout wegens jgt.; Janus Sprangers. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk.nl Zondag 28 juli 09.30u ds. H. Veldman, Rotterdam 16.30u ds. H. Veldman, Rotterdam GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 28 juli 10.00u Gezamenlijke dienst Gereformeerde kerk en Hervormde gemeente in de Hervormde kerk. Voorganger: Prof. Chr. Vonck.

Kinderen Vooral met kinderen kan de gemoedelijke Van de Meeberg erg goed opschieten. Zo is hij vanaf 1980 de organisator van de jaarlijkse Sinterklaasintocht en heeft hij een flinke vinger in de pap bij de organisatie van de feestweek in het Kloosterblokje. Eigenlijk kwam het lintje door al deze activiteiten dus niet uit de lucht vallen. Voor de verenigingen en de mensen uit Willemstad waarvoor hij zich inzet in ieder geval niet. Voor Alex zelf was het een totale verrassing. Hij was door zijn vrouw Margareth gevraagd om te stempelen tijdens een mini roparun en daarom thuis gebleven. Hij werd dan ook volledig door burgemeester Klijs overvallen toen die eind april voor de deur stond om hem de versierselen van de Orde van Oranje Nassau op te spelden.

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

De kerktaxi vertrekt weer bij de kerk in Klundert om 9.10u en brengt u na de viering meer terug. PAROCHIE STANDDAARBUITEN Pastoor Maickel Prasing. Pastorie: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch, 0165-330502 Vieringen: Zondag 11.00u Basiliek. Eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Misintentie: Lucas Vermeulen Dinsdag 19.00u Hellemonskapel (Basiliek) Donderdag 19.00u Hellemonskapel (Basiliek) Vrijdag 10.00u Blomhof PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/ STANDDAARBUITEN Zondag 28 juli 10.00u Ds. E. Fockens Terheijden Ontmoetingskerk

Zondag 28 juli 9.30u Fijnaart, Pastoor P.de Rooij en diaken M.Bastiaansen gaan voor in de h.mis. Samenzang. Feest H.Jacobus.

PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 28 juli 10.00u Koepelkerk, dhr. P. Reedijk, Puttershoek.

GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 28 juli 10.00u dhr. W. Verwijs, Bruinisse 16.30u dhr. L. Antes, Ridderkerk. Vesperdienst

Een bonte stoet van boten vaart dan door de Amsterdamse grachten. Jaarlijks komen enige honderdduizenden bezoekers op dit evenement af en daarmee is het één van de drukst bezochte publieksevenementen van Nederland. De stichting ‘Breng de Canal Parade naar

Zevenbergen’ heeft zich als doel gesteld dit succes ook in Zevenbergen op de kaart te zetten. Daarom zal zij dit evenement gaan opzetten in het centrum van Zevenbergen. De haven is nog niet open, maar dat is geen reden om nog niet te gaan varen. Een bont gezelschap zal zondagmiddag 28 juli vanaf 15.00 uur laten zien dat varen zonder water wel degelijk mogelijk is en per boot een tocht maken langs diverse Zevenbergse horecagelegenheden. Komt dat zien!

KORTE BERICHTEN WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad o.l.v. een gids. Startpunt is het kantoor van het Toeristen en Arrangementen Bureau gelegen aan de Raadhuisstraat 4.

HSV De Veste WILLEMSTAD - Uitslag van het vijfde Zomeravondconcours vervist op 16 juli in de Tonnekreek. 1. G. v. Poppel 16.000gr; 2. G. de Wit 12.250gr; 3. P. Leest Hzn 10.300gr; 4.

B. Heijstek 8.700gr; 5. M. Dubbelman 6.750gr; 6. W. Blokland 3.200gr; 6. A. v. Alphen 3.200gr; 8. M. v. Rijswijk 2.400gr; 9. L. Verheijen 2.200gr; 10. G. den Hollander 1.250gr; 11. R. v. Poppel 1.050gr; 12. A. Leest 0gr; 12. J. Schoep 0gr.

Duivensport Zevenbergen PV ONS GENOEGEN Vlucht Ruffec, 20 juli, 51 duiven: 1-2-4-5-6-7-9. A. v.d. Luytgaarden; 3. J. v. Brenkelen; 8. J. Marijnissen; 10. P. Nous. Vlucht Pommeroeul, 20 juli, 204 duiven: 1-3-5-7. A. v.d. Luytgaarden; 2. J. Kokke; 4-8. P. Mol; 6-8. A. Kapitein; 10. J. v. Brenkelen.

Vermiste en Gevonden Huisdieren

Amivedi

JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren.

HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN www.immanuel-parochie.eu/zevenbergen Zondag 28 juli 11.00u Eucharistie m.m.v. Bartholomeuskoor Nederlands gezongen. Voorganger: Pastoor P. de Rooij. Misintenties: Riet Buys e.v. Maria Lodewykx (jgt); Theo Kruis e.v. Alida v.d. Berg (jgt); Josina de Vries e.v. Johannes Bogert (jgt); Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Janus en Liza Schrauwen-de Wit en Mieke Schrauwen.

ZEVENBERGEN - De Canal Parade is een feestelijk evenement dat sinds 1996 jaarlijks gedurende het eerste weekend van augustus wordt gehouden in de binnenstad van Amsterdam.

Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Uitslag Ruffec, 19 juli, 11 duiven: 1-2. J. Sitters & Zn; 3. Ant. de Jong. Uitslag Pommeroeul, 20 juli, 91 duiven: 1-2-3-4-5-6-7-10. J. Sitters & Zn; 8-9. J. Veeken.

HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 28 juli 09.30u Feestdag van H. Jacobus de Meerdere, patroon van onze Kerk. Eucharistieviering met samenzang welke wordt opgedragen door Pastoor P. de Rooij, geassisteerd door Diaken M. Bastiaansen. Misdienaars: Merel-Minou, Karin en Robyn. Lector: Ineke. Koster: Adrie Kannekens. Collecte: bestemd voor onze eigen kerk. Collectanten: W. Schrauwen en R. van Mourik. Gebedsintenties: Fam. Frijters-Veeken. Jgt. Piet Beerendonk e.v. Truus Vermeulen. Mededelingen Spreekuur: Elke dinsdagmiddag, ook in deze vakantieperiode is er om 14.00 tot 16.00u spreekuur in de Jacobushof of in een van de ruimtes eromheen. U kunt dan in gesprek gaan met elkaar of met de eerst aanspreekbare pastor die daar dan aanwezig is, of eventueel gebedsintenties opgeven voor de komende periode. Dit geldt ook voor de intenties van de parochianen uit Klundert, Noordhoek en Willemstad. Feest Patroonheilige: Op 28 juli wordt het feest van de patroonheilige van onze kerk (cluster west) gevierd tijdens de Eucharistieviering om 9.30u. De viering wordt opgedragen door Pastoor P. de Rooij van de Immanuëlparochie. Eerstvolgende Eucharistieviering in de Fendertshof: 19 augustus om 15.00u. Opbrengst collectes: 14 juli voor onze kerk €125,18; 15 juli tijdens de viering in de Fendertshof €26,30.

HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 28 juli 10.00u Prof. Chr. Vonck, Brasschaat. Gezamenlijke dienst Hervormd/Gereformeerd.

Canal Parade in Zevenbergen

PAGINA 14

Vermist 19 juli: kater gecastreerd kleur cypersgrijs met wit kleine kat naam Jip 4 jaar vermist in Zeestraat Zevenbergen meldingsnummer 840432 17 juli: kater gecastreerd kleur zwart met wit befje naam Blackie 3 jaar vermist in Witte Weideweg Noordhoek meldingsnummer 840283 Gevonden 16 juli: kater kleur rood aangetroffen op De

Hil Zevenbergen meldingsnummer 840292 13 juli: kater kleur rood met wit aangetroffen op A-59 afslag Fijnaart meldingsnummer 839248 7 juli: ppoes kleur cyersrood met wit bruine vlooienband aangetroffen op Molenstraat Fijnaart meldingsnummer 839247 Contactpersoon Amivedi post Roosendaal is Bert Sanders tel: 088-0064651 of via roosendaal@amivedi.com, www.amivedi.nl

BRIDGE ZBC Maandagavond 15 juli A-lijn: 1 Marthy v Gorp-Jan v Gorp 59,17%; 2 Rinus Krols-Frans te Welscher 56,25%; 3 Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 55,83%; 4 Margreet v Rijn-Leon van Rijn 53,75%; ged. 5 Marleen v Alphen-Kees Slegt en Toos Ermers-Sylvia Stoffels 51,25% B-lijn: 1 Henk v Genesen-Lida v Leeuwen 62,92%; 2 Loe v’t Westende-Tonny v’t Westende 60,83%; 3 Tiny Lansen-Annie vd Luytgaarden 57,92%; 4 Joke Francois-Lenie Slegers 56,25%; 5 Rosetta v Bastelaere-Bep Lagerwerf 55,42% C-lijn: 1 Thea Graven-Marion v Woudenberg 72,92%; 2 Toos vd Giessen-Mies Meuleman 54,58%; 3 An Dingemans-Antoinette Rosendaal 54,17%; 4 Rinus Wagemakers-Ria Wagemakers 53,75%; 5 Diny Verhoef-Toon vd Wiel 52,50% D-lijn: 1 Cora Jacobs-Hedwich Schoneveld 65,17%; 2 Joke Wijne-Willem Wijne 63,17%; 3 Marcel Henkelman-Erna Henkelman 60,83%; 4 Wim Ligthart-Rika Schreuders 51,92%; 5 Jan Rottier-Rosa Wiessner 50,67% Tijdens de zomercompetitie zijn ook niet-leden van harte welkom. Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 06-49844480. Info: 06-19246311. SENIOREN BRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 17 juli: 1 mevr. Maat-dhr. v.d. Linden 59,03%; 2 dhr. Verheij-dhr. Groeneveld 54,86%; 3 mevr. Dane-Visser-mevr. Knook den Hollander 54,1%; 4 mevr. v.d. Vorm-dhr. Maat 52,78%; 5 mevr. Dane-Groenenberg-mevr. v. Beem 47,22%; 6 mevr. Coomans-dhr. Korpershoek 45,83%; 7 dhr. v. Beem-dhr. v. Brouwershaven 43.75%; 8 mevr. Knook-Maris-dhr. v. Schendel 42.36 % ZOMERCOMPETITIE BRIDGE CLUB WILLEMSTAD Gedurende de zomermaanden staat bij Bridge Club Willemstad elke donderdagavond tot en met 22 augustus de deur van Gebouw Irene, Grimhoek 15, 4797 AJ te Willemstad open voor beginners en gevorderden die in een ontspannen sfeer willen genieten van het bridgespel. Voor de tevoren gekozen plaatsen op de uitslag zijn er kleine prijzen. Aanmelden voor aanvang vanaf 19.45 uur. Voor het uitroepen van de zomerkampioen is een aanwezigheid vereist van 7 avonden waarvan de beste 6 meetellen. Voor inlichtingen bellen op de speeldag naar 06-10492422. Alle overige dagen per mail: bcwwleider@gmail.com.


VACATURES

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

Bopita is een sterk groeiende onderneming op het gebied van eigentijdse kinderkamers. De producten van Bopita worden verkocht via een internationaal dealernetwerk en in 3 eigen winkels. In de Bopita Stores verkopen we de gehele collectie Bopita kamers inclusief alles voor de aankleding van de trendy kinderkamer. Naast onze twee Bopita Stores te Oldenzaal en Weert is er een Bopita Outlet Store te Oud Gastel. Ter uitbreiding van ons team in Oud Gastel zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

www.heijligersbv.nl

Magazijn medewerker M/V (parttime 20-28 uur) Wij zoeken versterking bij alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot de aanvoer en verwerking van goederen. Tot je taken behoren o.a. het in ontvangst nemen van producten. Verplaatsen van goederen van en naar de magazijnstellingen. Het opbouwen en indien nodig herstellen van meubelen. Verder ben je in het kleine team verantwoordelijk voor alle overige taken zoals het schoonmaken en schoonhouden van het magazijn. Je verzamelt bestellingen, zet deze gereed voor transport en helpt klanten bij het inladen van de gekochte goederen. Daarnaast plaats en monteer je de meubelen op de winkelvloer. Wat vragen wij? Een paar jaar relevante werkervaring als magazijnmedewerker. Je bent iemand die in een klein team in staat is het logistieke proces zelfstandig te regelen. Je bent stressbestendig, hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent bereid ook te werken op koopavonden, weekenden en feestdagen. Je hebt een gestructureerde en zelfstandige manier van werken. Je bent goed in staat fysieke arbeid te verrichten en hebt een goede lichamelijke conditie. -H EHQW LQ KHW EH]LW YDQ HHQ JHOGLJ 1HGHUODQGV ULMEHZLMV HQ HHQ FHUWLÂżFDDW YRRU GH KHIWUXFN LV HHQ SUH Je beheerst de Nederlandse taal goed, bent representatief en woont in een straal van 30 km rondom Oud Gastel. Wat bieden wij? Naast een salaris passend bij de functie, werk je bij ons in een internationaal georiĂŤnteerd en dynamisch bedrijf. %HQ MLM GH SHUVRRQ GLH ZLM ]RHNHQ HQ VOXLW MRXZ SURÂżHO HQ ZHUNHUYDULQJ KHHO JRHG DDQ ELM GH ERYHQVWDDQGH omschrijving dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je sollicitatie met CV, foto en een duidelijke motivatie naar: Philomeyn@bopita.com

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Tel.: 06-50905037

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

Jan Jochems EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

www.bopita.com

Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bastiaansen Loonwerken Bel voor info: 076-5968279

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

HANDEL

Bopita T.a.v. Philomeyn Krul Edisonweg 3 6662 NW Elst Gld.

VLIEGEN BESTRIJDING

Dre Wit (‘t) goed

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’98 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

ZEVENBERGENSE METAALHANDEL De HiL 26 Tel. 0616944484

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3

GEZOCHT!

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Een jongeman uit omgeving Klundert rond de 18-20 jaar die ervaring heeft met heftruck rijden en op zoek is naar een baan.

WESP IN DE NESTEN

INTERESSE?

Nieuw- of verbouwplannen? Neem contact op met Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte. Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl

Neem contact op met 4Works via 06-51765607

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

zoekt wegens uitbreiding van haar werkzaamheden:

- GRONDWERKER/ MINIGRAVERMACHINISTEN - KABELWERKERS - GAS EN WATERFITTERS - E-MONTEURS - LEERLINGEN

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

bode.nl voor

Voor al uw klussen Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

nieuws

RIOOL VERSTOPT 24-UURS SERVICE ook aanleg/onderhoud Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

VOORJAARS AANBIEDING

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â‚Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â‚Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â‚Ź 20,Voor alle vloeren geldt prijs p.m2, vanaf 40 m2

Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058 Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen www.hoederkunststofvloeren.nl

Infra & verhuur

van al uw

(siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

info@hoederkunststofvloeren.nl

aanleveren

Solliciteer dan door jouw CV naar info@infravakwerk.nl te mailen.

InfraVakwerkBV is een aannemer die zich toelegt op de aanleg en renovatie van gas, water en electra in de ondergrondse infrastructuur. Daarnaast verhuren wij vakmensen en minigravers. www.infravakwerk.nl www.minigraverhuren.eu

www.internet

het (gratis)

Ben jij bereid om net dat stapje extra te doen om INFRAVAKWERKBV nog beter op de kaart te zetten?

Binnen 2 weken krijg je te horen of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

www.ongediertespecialist.nl

Hoeder Kunststofvloeren

Heeft u plannen voor

NIEUWBOUW * VERBOUW * ONDERHOUD OF RENOVATIE Bel voor een vrijblijvende offerte.

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Aannemingsbedrijf Engelen Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980


E L IE B O M E T IK U R B E G UW * TELFOON IS GELD WAARD!

Cadeaukaar t

RUIL UW GEBRUIKTE MOBIELE TELEFOON IN VOOR EEN MEDIA MARKT CADEAUKAART! *Vraag voor meer informatie een van onze verkopers.

N E G N E L R E V F O N E IT U S L BIJ HET AF ** ! VAN EEN ABONNEMENT Cadeaukaar t t.w.v. **M.u.v. Sim only

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DM_20130724  
DM_20130724