Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

12 JUNI 2013 WEEK 24

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

ADA GROOTENBOER VOORGEDRAGEN ALS BURGEMEESTER

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

SOVAK KLUNDERT ZO GOED ALS ZEKER NAAR ETTEN-LEUR

Nationale titel voor De Lobbelaer

Begraven in Klundert tot zeker 2030

ZEVENBERGEN - Het tennisteam van De Lobbelaer uit Zevenbergen heeft zondagmiddag in Den Haag de nationale titel in de wacht gesleept. In de ďŹ nalepartij tegen Amstelpark GS uit Amsterdam, won de ploeg uit Zevenbergen met 3-1. De Lobbelaer nam al vroeg een voorschot op de titel nadat zowel Bibiane Schoofs als Angelique van der Meet hun damesenkelpartij winnend afsloten. Het beslissende punt werd gescoord door MatwĂŠ Middelkoop in zijn onderlinge ontmoeting met Thomas Schoorel. De dubbelpartijen hoefden daarna niet eens meer gespeeld te worden. De Lobbelaer is de derde Brabantse ploeg ooit die de nationale titel wint.

ZEVENBERGEN - De gemeenteraad van Moerdijk heeft ingestemd met het plan om aan de Klundertseweg in Zevenbergen een nieuwe gemeentelijke begraafplaats aan te leggen. Tegelijkertijd blijft begraven op de begraafplaats in Klundert mogelijk tot zeker 2030. De gemeenteraad ging akkoord met een amendement van de VVD en verwierp daarmee feitelijk het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Dat plan bestond er uit om ĂŠĂŠn nieuwe algemene begraafplaats aan te leggen in Zevenbergen en die in Klundert niet uit te breiden. Eerder was al duidelijk geworden dat dit voorstel niet de brede steun van de raad had.

Brenglocatie kunststof verpakkingsafval

Grondige reiniging van scheepstanks

KLUNDERT - Kunststof verpakkingsafval wordt ĂŠĂŠn keer in de vier weken huis aan huis ingezameld. Sinds deze week is het ook mogelijk om kunststof verpakkingsafval zelf weg te brengen naar een nieuwe container bij de supermarkt in de Westerstraat in Klundert. Afgelopen maandag heeft wethouder Cors Punt een nieuwe ondergrondse container voor kunststof verpakkingsafval in gebruik genomen bij de supermarkt in Klundert. Naast de milieustraat is dit de eerste brenglocatie voor kunststof verpakkingsafval in de gemeente Moerdijk. Deze extra brenglocatie sluit aan bij de doelstelling dat alle afval grondstof is.

MOERDIJK - Bij ATM Moerdijk is vorige week een leeg schip aangekomen dat afkomstig is uit BelgiĂŤ en waarin bluswater van het treinongeval bij Wetteren heeft gezeten. Het schip wordt bij ATM gereinigd en weer geschikt gemaakt voor het transport van palmolie. Het afval(water) afkomstig van het ongeval is eerder met het schip afgevoerd en wordt in BelgiĂŤ verwerkt. De scheepstanks moeten nu grondig worden gereinigd door veelvuldig wassen, stomen, spoelen en drogen in een gesloten systeem. Het reinigingswater wordt bij ATM opgeslagen waarna zal wordt bepaald welke verwerkingstechniek het beste kan worden ingezet.

Laatste concert in kerk Moerdijk MOERDIJK - Hollands Diepklanken geeft op 15 juni een groots concert in de katholieke kerk van Moerdijk. Hieraan doen vele muziekvrienden van andere fanfareorkesten uit de regio mee, het Zezam koor uit Zevenbergen en ook zangeres Marieke Ewoldt uit Klundert. Het is niet alleen de laatste keer dat u Hollands Diepklanken kunt horen, maar ook de laatste keer dat de kerk van binnen bekeken kan worden. Ook deze katholieke kerk gaat dicht. Kaarten kunnen vooraf besteld worden bij de familie Wervers in Moerdijk: 0168-412943, maar zijn ook op de avond zelf te koop bij de ingang: 7,50 euro per volwassene en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Stef Clement net buiten top 10 ZEVENBERGSCHEN HOEK - Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek is in het eindklassement van de DauphinĂŠ LiberĂŠ net buiten de top 10 geĂŤindigd. Met een achterstand van ruim vierenhalve minuut op eindwinnaar Chris Froome sloot Clement de etappekoers af op de elfde plaats. Zondag ďŹ nishte hij in de laatste rit naar Risoul op de 20e plaats. Een dag eerder was Clement nog naar de zevende plek in het klassement gestegen door in de bergrit naar SuperdĂŠvoluy met de beste klimgeiten, onder andere Alberto Contador en Chris Froome, mee naar boven te ďŹ etsen. Hij ging in deze etappe als vijfde over de ďŹ nish.

FIJNAART - Een van de vensters van de Canon van Moerdijk die zaterdag en zondag op fort Sabina werd uitgebeeld was de ziekte de pest die ook de Noordwesthoek van Noord-Brabant in de Middeleeuwen teisterde. Ruim 600 mensen bezochten het fort en zij werden getrakteerd op toneel, zang, dans en muziek van een hoog niveau, zodat ze na bijna twee uur tevreden het fort weer verlieten. Lees elders meer in deze Bode. FOTO TIES STEEHOUWER

Fractie kaart onder andere onderhoud en parkeerprobleem in Zevenbergschen Hoek aan

PvdA stelt vragen over speeltuin ZEVENBERGSCHEN HOEK - Raadslid Constant Verdaasdonk heeft namens de PvdA-fractie in de gemeente Moerdijk een aantal vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot de speeltuin in Zevenbergschen Hoek. DOOR PETER HOUTEPEN De PvdA-fractie zegt de ideeĂŤn van het college over het ondersteunen van sport en spel voor de Moerdijkse jeugd toe te juichen en vindt ook de de aanwezigheid van de speeltuin in Zevenbergschen Hoek hierop een welkome aanvulling. Onderhoud “Ook de ligging, redelijk centraal gelegen in de kern, is een goede locatieâ€?, aldus Constant Verdaasdonk. Niettemin heeft hij een aantal vragen aan het college. Zo vraagt hij zich af of het onderhoud rondom de speeltuin opgenomen

is in het onderhoud bestek en zo ja, welke onderdelen hierin dan precies beschreven staan. Ook wil hij namens de PvdA weten welke afspraken er met de speeltuinvereniging gemaakt zijn over het onderhoud van het groen en of er met deze vereniging al overleg is geweest over de eventuele overname van de groenstroken om de speeltuin. Parkeerprobleem De speeltuin in Zevenbergschen Hoek trekt veel bezoekers uit de omliggende dorpen en daardoor is er volgens de PvdA een parkeerprobleem.

eev orm ev orm e zZebin enijd Zebin enzijd

www.bonmakelaardij.nl www.bonmakelaardij.nl Molenstraat 36 I 4761 CL Zevenbergen I 0168-335855

Molenstraat 36info@bonmakelaardij.nl I 4761 CL Zevenbergen I 0168-335855 info@bonmakelaardij.nl

Bij deze Bode een extra bijlage Bij deze een extra bijlage vanBode Bon Makelaardij.

van Bon Makelaardij.

Met het meest complete woningaanbod in uw regio.

Met het meest complete woningaanbod in uw regio.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

De fractie vraagt zich af of dit bij het college van burgemeester en wethouders bekend is en wat men van plan is hier eventueel aan te doen. “Verder is het bij ons niet duidelijk waarom er aan de ene kant van De Vlijt gemaaid is, terwijl aan de andere kant het gras bijna een meter hoog staat.� Tot slot wil de partij weten hoe het onderhoud aan de slootkanten opgenomen is in de afspraken en de werkverdeling met Brabantse Delta. “De slootkanten liggen er nu namelijk niet goed bij. Zeker aan de kant van de woningen staat er hoog gras en riet langs de pas gemaaide graskanten.�

KERSTOR A SH SERRE E STOELTJES

(SHOWROOMMODELLEN)

0168-464459 Eerste Kruisweg 8, Fijnaart www.shakerstore.nl

Luxe Bakkerij

Nagelkerke

BROSSE EIERKOEKEN GROOT 5 VOOR ₏ 1,50 VERS SLAGROOM EN FRUIT GEBAK VOOR VADER EN GESLAAGD ZIJN! 1RRUGKDYHQ=HYHQEHUJHQ‡7HO

Optreden van vrouwenpopkoor ZEVENBERGEN - Vrouwenpopkoor De (dolle) Mamma’s verzorgt op zaterdag 15 juni bij diner cafĂŠ Van der Hooft op de Markt in Zevenbergen een optreden. Zij nemen u mee op een nostalgische muzikale reis met liedjes vanaf de roaring twenties tot en met heden. Van ‘Bye, bye blackbird’ en ‘Makin’ Whoopee’ tot ‘A night like this’ en ‘That man’ plus nog zeker 25 andere gouwe ouwen, evergreens, tophits of hoe in de loop der jaren populaire songs ook genoemd mochten worden. Kortom: 100 jaar popmuziek ineen. De aanvang van het optreden is om 20.30 uur; de zaal is open om 20.00 uur en de entree is gratis.

Jeugdbrandweer naar halve ďŹ nale ZEVENBERGEN - Het aspirantenteam van de Jeugdbrandweer Moerdijk reist zaterdag 15 juni af naar Vlissingen voor de landelijke halve ďŹ nale. Op 13 april had het aspirantenteam (16-18 jaar) zich in Hendrik-Ido-Ambacht weten te plaatsen voor de landelijke halve ďŹ nale op 15 juni in Vlissingen. Om 10.25 uur moet het team Moerdijk aantreden, nadat Westerschouwen, Halderberge en Oud-Beijerland hun wedstrijd al gespeeld hebben. De overige deelnemers zijn Nieuwerkerk a/d IJssel, Neerijnen, Leerdam, Zwolle, Hagestein, Neder-Betuwe, Veenendaal en Hoogeveen. De zes beste teams plaatsen zich voor de ďŹ nale op 5 oktober in Vinkeveen.


LOOP- OF RUGPROBLEMEN

Kledingreparatie Het Schaartje Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

KvK 20127289

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Wilt u uw auto verkopen? Bel : 06-51286089 Ook 's avonds en in het weekend

Alle Merken vanaf BJ 2002,

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Max 150.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld, vrijwaring en we halen de auto bij u op.

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl


ACTUALITEIT

CDA wethouder voorgedragen in nieuwe gemeente Zuid-Holland

Ada Grootenboer burgemeester van Goeree-Overflakkee ZEVENBERGEN - Na tien jaar deze functie te hebben vervuld, gaat Ada Grootenboer-Dubbelman weg als wethouder in het college van Moerdijk. Vorige week is zij door de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in een extra raadsvergadering voorgedragen als burgemeester van deze recent gevormde gemeente in Zuid-Holland. Grootenboer (48) is sinds 2003 wethouder in de gemeente Moerdijk en lid van het CDA. DOOR PETER HOUTEPEN De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee ziet in Grootenboer de verbinder die de gemeente nodig heeft. Zij wordt omschreven als een persoon met sterk ontwikkelde sociale vaardigheden en een vlotte, toegankelijke presentatie. Daarnaast is haar resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen belangrijk geweest in de keuze. Zij beschikt bovendien over een relevant netwerk in de regio dat nodig is om de gemeente sterk te positioneren in de Zuid-

48.000 inwoners Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Volkerak-randmeer en het Haringvliet. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft dezelfde landgrenzen als het ‘eiland’ Goeree-Overflakkee en vormt qua oppervlakte de grootste gemeente van de provincie Zuid-Holland. Wat nu één eiland is, bestond vroeger uit meerdere kleine eilanden. De ruim 48.000 inwoners wonen verspreid over 14 kernen en vijf buurtschappen.

westelijke Delta. Als alles volgens planning verloopt, zal de installatie op dinsdag 3 september tijdens een bijzondere raadsvergadering plaatsvinden. Kansen Haast vanzelfsprekend is Ada Grootenboer heel blij met het besluit van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee om haar voor te dragen als burgemeester. “Ik voel me vereerd dat ik dit prachtambt met haar vele rollen in deze gemeente mag gaan vervullen. Zowel de gemeente als ik staan aan het begin van een nieuwe start. Ik heb er veel zin in om aan deze nieuwe functie op dit prachtige eiland te beginnen en wil graag samen met de bevolking, de raads,en collegeleden en de ambtelijke organisatie deze nieuwe gemeente op de kaart zetten.” Volgens haar is Goeree-Overflakkee een gemeente met grote uitdagingen en kansen. Missen Hoewel ze nog niet weg is uit Moerdijk, kijkt de in Willemstad woonachtige Grootenboer nu alvast met heel veel plezier en trots terug op de voorbije tien jaar. “Moerdijk is en blijft in vele opzichten een bijzondere, mooie gemeente.”

‘Ik voel me vereerd dat ik dit prachtambt mag gaan vervullen’, aldus Ada Grootenboer.

Direct na haar voordracht ontving de CDA-wethouder diverse felicitaties, onder andere van haar oud-collega wethouder Marjolein de Wit (PvdA). Zij twitterde: ‘Het is je zeer gegund en het gaat zeker goed komen!’ En verder: ‘Super voor haar en voor de gemeente!’ Burgemeester Jac Klijs twitterde een be-

richt aan de gemeente Goeree-Overflakkee: ‘Jullie krijgen een goede burgemeester. Moerdijk zal haar missen!’. Samenvoeging De burgemeestersvacature voor GoereeOverflakkee ontstond vorig jaar door de samenvoeging van Dirksland, Goedereede,

ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER

Middelharnis en Oostflakkee tot deze gemeente. Voor de vacature toonden zeventien kandidaten, in de leeftijd van 31 tot 63 jaar, belangstelling. Ada Grootenboer-Dubbelman vervangt na haar benoeming Corstiaan Kleijwegt, die nu waarnemend burgemeester van de gemeente is.

Huidige woonworm voor verstandelijk gehandicapten te duur geworden

SOVAK Klundert praat over grondaankoop in Etten-Leur KLUNDERT - Het lijkt er sterk op dat SOVAK Klundert over enkele jaren verhuist naar Etten-Leur. SOVAK is in gesprek geraakt met de Mariaparochie in Etten-Leur over de grond van het terrein van Rugbyclub Etten-Leur (REL) aan de Lange Brugstraat. REL heeft onlangs zijn laatste wedstrijden op deze locatie gespeeld en verkast naar een nieuwe accommodatie aan de Streek. De Mariaparochie is eigenaar van de grond aan de Lange Brugstraat. DOOR PETER HOUTEPEN Reden voor de verhuizing voor SOVAK is dat de woonvorm voor verstandelijk gehandicapten in Klundert te duur is (geworden). “Het punt is dat de woningen in Klundert te kleinschalig zijn”, zegt Serge

Slisser namens SOVAK. “We hebben onderzocht , langer geleden al, of we dat op konden lossen, maar dat kon niet. We hebben heel lang gezocht naar een alternatief in Klundert omdat er best wel veel mensen hier verblijven die graag in Klundert willen blijven wonen. En dat is eigenlijk steeds

op niks uitgelopen. We hebben ook de samenwerking gezocht met andere zorgaanbieders. Ook dat is niet gelukt.” Minimaal In het verleden werd door de overheid gestimuleerd om kleinschalige woonvoorzie-

ningen in een wijk neer te zetten. Slisser: “Daar kreeg je een aanvullende subsidie voor. Maar die financiering is op een gegeven moment stopgezet. Alles tezamen komt het er op neer dat je eigenlijk minimaal woningen van acht cliënten moet hebben wil je kostendekkend kunnen leven met alles wat er bij komt kijken. Dus overdag personeel, ’s nachts een systeem van bewaking of, afhankelijk van de groep, een slaapdienst.” Klundert telt thans vijf cliënten per woning. “Dat krijg je met personeelinzet niet kostendekkend. De groep is te klein. Op vijf mensen heb je in elk geval een begeleider nodig en dat kan niet altijd in alle uren.” Emoties Slisser benadrukt dat SOVAK helemaal niet weg wil uit Klundert. “Maar we kunnen hier niet realiseren wat we zouden willen. We willen andere huisvesting met wat ruimere woningen en daarin meer clienten bij elkaar.” Na het personeel zijn vorige week ook de ouders van de cliënten ingelicht over de verhuisplannen. “Mensen snappen onze uitleg, maar niet iedereen vindt het even leuk. Uiteraard riep het ook emoties op, maar dat wisten we eigenlijk van tevoren wel.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO TIES STEEHOUWER

www.internetbode.nl

De woningen in Klundert bevinden zich onder andere aan het Gezellenpad.

Verhuizen De grond op het REL-terrein in Etten-Leur biedt in elk geval de mogelijkheid om iets te bouwen wat kostendekkend is. “Alleen zou dat dan dus kunnen betekenen dat een

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

deel van de cliënten, of wellicht alle cliënten, uit Klundert wegmoeten. Daarnaast kan het zo zijn dat ze niet allemaal per se naar Etten-Leur gaan. Het kan ook zijn dat cliënten vanuit Klundert bijvoorbeeld naar Terheijden verhuizen. Dat hangt een beetje af van welke doelgroep het is. We hebben heel veel verschillende doelgroepen in onze sector.” Voorspoedig SOVAK Klundert is al eens eerder bezig geweest met een locatie in Etten-Leur, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Serge Slisser: “Nu zijn we in gesprek gegaan met de Mariaparochie en dat verloopt voorspoedig. Het ziet er naar uit dat we de grond kunnen aankopen. Maar het moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.” Voorlopig duurt het sowieso nog wel een paar jaar voor de woonvorm voor verstandelijk gehandicapten alhier geopend kan worden. “Op het moment dat de grond van ons is, moet er eerst nog een bestemmingsplanwijziging plaatsvinden. We zetten in eerste instantie in op vier woningen met negen bewoners per woning.”

40 cliënten SOVAK Klundert telt rond de 40 clienten op verschillende locaties die wel allemaal tegen elkaar aanliggen; de Beatrijsweg 4-6, het Gezellenpad 1-2-4-5 en de Graaf Florisstraat 3a en 5a

Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.


X x x x x

x x

Full HD Film modus i.c.m. 2-jarig Hi Messaging Large

€ 47,-

14.2 megapixels per maand

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

x

zolang je abonnement loopt i.p.v. €53,50 per maand

- 1000 MB - 150 minuten - Hi Toestellease

HTC BoomSound door twee stereo frontspeakers HTC BlinkFeed is jouw live home screen HTC Zoe brengt jouw fotogalerij tot leven

Slingshot 102 AW Fototas

LOS

PRIJS I.C.M. ABONNEMENT One Postpaid Smartphone

D 3100 + AF-S DX 18-55 VR Spiegelreflexcamera

 4VQFS-$%TDIFSN ()[RVBEDPSFQSPDFTTPS (# JOUFSOHFIFVHFO (#3". )5$6MUSBQJYFM$BNFSB #MVF5PPUI W8J'J )4%1" "OESPJE "(14 WFSLSJKHCBBSJO[XBSU FO[JMWFS

/JFVXNPEFMTQJFHFMSFGMFYDBNFSBNFUNFHBQJYFMT$.04TFOTPS 'VMM)%NPWJFGVODUJF JODI-$%TDIFSN )VMQTUBOETOFMMFFOEVJEFMJKLFIVMQJOEFDBNFSBQVOUTBVUPGPDVTTZTUFFN )PHF*40HFWPFMJHIFJE  "SUOS

p#FQBBM[FMGEFXBBSEF WBO` UPU` 

Een goed cadeau voor de beste vader Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

p5FCFTUFEFOJOBM PO[FWFTUJHJOHFO FOJOEFXFCTIPQ

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


ACTUALITEIT

Ruim 600 bezoekers op fort Sabina

Column

Canon van Moerdijk levensechter dan echt

Addo Sprangers

Jurk De telefooncel, de brievenbus en nu ook de befaamde gele praatpaal langs de snelweg belanden langzaam maar zeker in het museum. Ouderwetse telefooncellen zijn bijna op de vingers van een hand te tellen, PostNL gaat het aantal postbussen halveren en de praatpalen van Rijkswaterstaat, waarmee bij pech onderweg de ANWB kan worden verwittigd, zijn ook al geruime tijd onderwerp van discussie. Nu verkeersminister Schultz van Haegen zich heeft laten ontvallen de praatpalen maar achterhaald te vinden, is het waarschijnlijk nog slechts een kwestie van tijd voordat ze definitief het loodje leggen. Iedereen heeft tegenwoordig immers een mobieltje binnen handbereik, zo is de redenering, al valt daarover te twisten. Wat wel onomstotelijk vaststaat, is het gegeven dat het verdwijnen van die ogenschijnlijk kleine dingen grote sociale gevolgen heeft. Dat maak ik althans op uit de woorden van Carolien Ligtenberg, architect en coördinator van het Platform Openbare Ruimte, die in een krantenartikel haar licht mocht laten schijnen over de veranderingen in het straatbeeld. Volgens haar is onze openbare ruimte is zo ongelooflijk efficiënt gemaakt dat hij nutteloos wordt. Een telefooncel bijvoorbeeld had ook een sociale functie, aangezien wachtende mensen daar doorgaans een praatje met elkaar aanknoopten. Klopt helemaal, al ging dat dan doorgaans niet over de leuke jurk van de knappe dame voor je in de rij, maar over de kansloze figuur die de telefooncel al ruim een half uur bezet hield en ook niet voornemens leek veel haast te maken. Dat maakte je dan op uit de achteloosheid waarmee hij dan tegen een van de ruiten van de telefooncel hing, met een vage glimlach fluisterend door de hoorn in zijn rechterhand, onderwijl spelend met de enorme hoeveelheid kleingeld in zijn linkerhand. De gesprekken in de groeiende rij werden vervolgens luidruchtig ondersteund met gezucht en gesteun, totdat een van de wachtende klagers - uiteraard met goedkeurende blikken van zijn of haar lotgenoten - op het raam van de telefooncel tikte en durfde te vragen of het nog lang zou gaan duren. Werd die vraag positief beantwoord, dan waren er niet veel opties meer: kwaad wegbenen, in berusting nog maar een half uur wachten of toch maar beginnen over die leuke jurk. Dat waren nog eens tijden: niks mobieltje, gewoon contacten leggen in de openbare ruimte. Ik ga toch maar weer eens op zoek naar een telefooncel. Kunt u toevallig wisselen?

FIJNAART - De uitbeelding van de Moerdijkse Canon op fort Sabina, zaterdag en zondag, heeft de verwachtingen van zowel de organisatie als van de honderden bezoekers ver overtroffen. Het werd voor al die mensen die de moeite hadden genomen om de moeilijke weg naar het fort te gaan, een boeiende, ontroerende, spannende en soms vrolijke onderneming. Hun reis door de geschiedenis van de gemeente Moerdijk, en haar rechtsvoorgangers, begon al op de parkeerplaats bij de Volkeraksluizen. Daar werden ze in groepen van 20 personen verdeeld en van de nodige informatie voorzien, door een gids die verkleed was als een persoon die vroeger in Moerdijk had geleefd of er door getrokken was.

Meneer pastoor vindt de bloedende hostie.

DOOR TIES STEEHOUWER

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 24 De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl

Soms was dat koning Lodewijk Napoleon, maar ook de heer en mevrouw Van Strijen maakten hun opwachting. Door hen kwamen de bezoekers meteen in de juiste historische stemming. Nadat ze in de poort van het fort welkom waren geheten door herauten en tromgeroffel, moesten ze zelf een van de Moerdijkse volksliederen zingen die in de bus waren geoefend. Hun gezang ging op reis door de poort naar de gevel van het fort en dat gaf een heel speciale sfeer. Sfeer was trouwens toch het belangrijkste ingrediënt van twee dagen Canon van Moerdijk Levensecht. Dat begon direct al op het grote voorplein van het fort waar Jan Boutoen in de grond stond te spitten en daarin een bloedende hostie vond. Snel werd meneer pastoor erbij gehaald en nadat de hostie in processie over het fort was gevoerd, vond bij de waterput het eerste wonder plaats. De hostie deed zijn zegenrijke werk en wekte de verdronken Stella tot leven.

FOTO TIES STEEHOUWER

Pest In het fort lagen intussen enkele tientallen mensen te lijden aan de pest. Gehuld in lompen en afschrikwekkend geschminkt, wachtten de zieken op de dood. Groot was het verdriet toen een klein meisje gestorven bleek te zijn. Haar sterven en weer tot leven wekken werd gesymboliseerd in een ontroerende dans op prachtige muziek. “Ik krijg er tranen in mijn ogen van”, vertelde de ontwerpster van deze dans Margot van Dijk. Ook bij het publiek was dat vaak het geval. De zakdoeken zouden tijdens hun reis door het fort nog vaker voor de dag moeten worden gehaald. Na gezien te hebben hoe de kinderen in de tijd van Ot en Sien en in de tegenwoordige tijd les kregen, werden de bezoekers ontvangen door twee jeugdige Duitse militairen die een koerierster op een hardhandige manier verhoorden. In een van de bunkers van het fort voerde een groep meisjes daarna een dans uit op muziek uit de film Schindler’s List. Prachtig en ontroerend.

Religie Het venster Religie kreeg gestalte door de zang, begeleid door dans, van enkele religieuze liederen die in het halfronde gewelf van het fort een heel speciale klankkleur kregen. De Franse tijd werd verbeeld door een gedicht en een lied en de toekomst door de muziek van de Detokids uit Klundert en de Klaverkids uit Moerdijk. De kinderen uit de gemeente Moerdijk hadden toch een groot aandeel in de Canon van Moerdijk Levensecht. Het was een genot om te zien hoe onbevangen ze toneel speelden, zongen, dansten en muziek maakten. Het publiek genoot dan ook volop en was na de bijna twee uur durende rondwandeling dan ook vol lof over het spektakel. In de loop van de zondagmiddag was de toeloop op de parkeerplaats bij de Volkeraksluizen zo groot dat de organisatie besloot om geen kaarten meer te verkopen omdat het anders te laat zou worden voor de kinderen.

Proeven van Schotse cultuur

ZEVENBERGEN - Zaterdag en zondag werd in Theater De Schuur in Zevenbergen een tweedaagse expositie gehouden, waarop men letterlijk en figuurlijk kon proeven van de Schotse cultuur en folkore. Ondanks het fraaie lang verwachte zomerweer trok toch regelmatig publiek naar De Schuur om zich te oriënteren op Schotland, maar soms ook om herinneringen op te halen. De eerste categorie kreeg met een whisky-proeverij van diverse whiskysoorten, een digitale fototentoonstelling over Schotland en proeven van de heerlijke saté (gemaakt van Schotse Hooglanders), een goede impressie van Schotland. Voor de doeners was een informatiestand ingericht over vliegvissen. Verder speelde doedelzakbespeler Marcel Pieterse Schotse melodieën. Op zondag kon bovendien een Schotse Hooglander met haar kalfje van dichtbij worden bewonderd. TEKST EN FOTO CEES VAN DER BURG PAGINA 5


Profilering Burenraad Moerdijk wordt openbaar behandeld

Netwerk Wijnproeverij

Open Coffee Moerdijk ZEVENBERGEN - Open Coffee Moer-

wijnen en het proeven ervan. Wijn en kaas

ZEVENBERGEN - De Burenraad Moerdijk gaat op woensdag 19 juni weer in het openbaar vergaderen. De voor- dijk houdt op 19 juni een Netwerk gaan prima samen en daarom worden de Wijnproeverij. wijnen geserveerd met heerlijke bijpasnaamste agendapunten zijn de Havenstrategie 2030 en de profilering van de Burenraad. gedachte is het logisch dat buren elkaar informeren en, indien mogelijk, elkaar adviseren. Elkaar informeren en adviseren staat immers gelijk aan elkaar helpen. Grofweg zijn drie soorten groepen te definiëren, die invloed hebben op het functioneren van het industriegebied Moerdijk, te weten burgers, bedrijven en (semi) overheden. Deze laatste categorie is niet (permanent) vertegenwoordigd, maar het is denkbaar, dat de gemeente Moerdijk en de provincie Noord Brabant ook deelnemer worden.

Het bedrijf ATM wordt in de Burenraad Moerdijk nader belicht. ARCHIEFFOTO CEES VAN DER BURG

DOOR CEES VAN DER BURG In de Burenraad zitten onder andere vertegenwoordigers van belangengroeperingen, zoals de stadsraden van Klundert en Zevenbergen, de stichtingen Behoud Buitengebied Moerdijk en Hart van Moerdijk, alsmede de bedrijven op het Industrieterrein Moerdijk. Ook de Hoekse Waard is in deze raad vertegenwoordigd. Het Havenschap Moerdijk levert als de initiatiefnemer het secretariaat. De vergadering wordt gehouden in het kantoor van het Havenschap Moerdijk aan de Plaza 3 en begint om 19.30 uur. Profilering Naast het onderwerp Havenstrategie 2030 en de profilering van de Burenraad staat een bedrijfspresentatie van ATM (Afval Terminal Moerdijk) op de agenda. De reden om de profilering op de agenda te zetten is het feit dat in december 2012 het voorzitterschap van de Burenraad Moerdijk is overgedragen aan Guus Govaart. Een dergelijke wisseling geeft volgens hem aanleiding om nog eens stil te staan bij de uitgangspunten voor de Burenraad. Het verschaft een goede basis voor de taakopvatting van de nieuwe voorzitter en voor het herijken van eerder benoemde uitgangspunten en resultaten. Overlegorgaan De onderliggende notitie ‘Positionering Burenraad Moerdijk’ is vooral bedoeld als discussiestuk om met elkaar de vormen en de grenzen te bepalen voor de komende tijd. Daarbij is niet gezegd dat de

beschreven mogelijkheden richtinggevend zijn, maar is vooral getracht om met respect voor de afzonderlijke belangen een gezamenlijke koers te definiëren, die kan binden en tot resultaten leidt. In 2010 is een enquête gehouden naar het functioneren en de wenselijkheid van de aanwezigheid van de Burenraad Moerdijk. De deelnemers hebben daarbij aangegeven dat het bestaan van een dergelijk overlegorgaan als zeer waardevol wordt ervaren. Anno 2013 zijn er geen signalen opgevangen dat er inmiddels een andere kijk op de toegevoegde waarde van dit bestaan zou zijn. Doelstelling ‘Elkaar informeren en adviseren (in de breedste zin van het woord)’ is een sympathieke doelstelling. Vanuit de buren-

Uitbreiding Uitgaande van de nieuw te formuleren doelstellingen zou het beheergebied voor de Burenraad groter kunnen zijn dan nu het geval is. Het functioneren van de Burenraad wordt momenteel bepaald door het huidige beheergebied van het Havenschap Moerdijk. Feitelijk is dit gebied echter veel groter. Immers de betrokken dorps- en stadsraden hebben inbreng over de effecten van het functioneren van het havenschapsgebied op hun eigen woongebieden. Zo kan bijvoorbeeld het toekomstige logistiek park Moerdijk (LPM) worden toegevoegd aan het werkgebied van de Burenraad. De vergaderingen van de Burenraad Moerdijk zijn openbaar. Belangstellenden, die een vergadering willen bijwonen, dienen zich wel vooraf aan te melden bij het secretariaat, telefoon (0168)-38 88 82 of per e-mail: burenraad@havenschapmoerdijk. nl

ABC OPLEIDINGEN &SLFOEEPPSIFU.JOJTUFSJFWBO0$8

WPPSEFTUVEJFT

BKB, BKC, PDB, BKL, PDL BKB, BKC, PDL, MBA BKB, BKC,PDB, PDB, BKL, PDL, MBA, PD BIV, VBA, AA MBA, PDSPD, BIV, VBA, VFA, VFA, AD-FM, AA VBA, HBO-ACC, AA HBO-SPD,HBO-ACC, HBO-ACC, HBO-BE HBO-SPD, HBO-BE

Postbus 8118 3301 CC Dordrecht Telefoon 078 618 66 62 W W W. A B C - O P L E I D I N G E N . N L

Wil jij op ontspannen wijze kennismaken met andere ondernemers én genieten van heerlijke wijnen? Kom dan op woensdag 19 juni naar de Skybar in Hotel de Borgh in Zevenbergen. Tijdens de OCM Netwerk Wijnproeverij geeft Vinoloog Gill Smit op entertainende wijze uitleg over 4 verschillende soorten

sende kazen. Netwerken staat tijdens dit gezellige avondje uit centraal. Na het proeven van een wijn neem je plaats aan een andere tafel, zodat je met zoveel mogelijk ondernemers kennismaakt. De Wijnproeverij begint om 19.15 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Aanmelden tot uiterlijk 13 juni: jurgen@ famhandel.eu t.a.v. Jurgen Obbens.

KORT BEDRIJVIG

Verwen- en ontspanningsdag voor vrouwen

Een glaasje wijn ingeschonken door de ober.

ETTEN-LEUR - Een glimlach op het gezicht van een zieke vrouw is onbetaalbaar. En dat is zeker gelukt tijdens de jaarlijks gehouden verwen- en ontspanningsdag op vrijdag 7 juni voor vrouwen met een levensbedreigende ziekte. ‘Wanneer drie krachten zich met elkaar bundelen ontstaat er iets moois, dat je niet snel meer vergeet’. Zo omschrijven de initiatiefnemers in één zin de geweldige samenwerking die begin 2013 begon tussen de Stichting Yellow Roses, de dames van het directiesecretariaat van Rabobank West-Brabant Noord en de eigenaren van Asperge- Wijnboerderij De Santspuy. Mede dankzij hen en alle sponsoren is er afgelopen vrijdag 7 juni een prachtig programma aangeboden aan 35 dames met kanker op de Santspuy in Etten-Leur. Na een warm welkom en een korte kennismaking ging men over op een interessante rondleiding bij De Santspuy. Genietend van de mooie omgeving werd uitleg gegeven over de druiven en het aspergesteken en -sorteren. De lunch werd gezamenlijk bereid onder begeleiding van Jan Vermunt en vervolgens heerlijk genuttigd in een prachtige omgeving met uitzicht over de wijngaard. Het programma werd afgesloten met een informeel samenzijn met muzikale begeleiding. Het was een dag met een lach en een traan, iedereen heeft genoten van deze pure verwennerij. Rabobank West-Brabant Noord, Bredaseweg 170, Etten-Leur. Tel.: 076-5134401

Verwendag voor alle kinderen

Internationale Kinderdag

Sport&Spel Promotie

ZEVENBERGEN - Internationale Kinderdag gevierd in Zevenbergen. De organisatie was in handen van de Koerdische Stichting Moerdijk. Dhr. Latif Mohaelden en Goshi Ibrahim hebben de ruim vijftig kinderen, uit verschillende landen, verwend.

WILLEMSTAD Willemstad Sport&spel Promotie (kortweg WSP) is al 15 jaar een begrip in Willemstad, een leuke middag voor (sport)verenigingen en de jeugd van 4 tot 16 jaar.

Op een schilderij kon men deze keer zijn naam zetten indien dat mogelijk was qua leeftijd. Na het kennismakingsrondje en het spel in en uit werd er samen gevoetbald, stoepgetekend, gesjoeld, gekleurd etc. Volop vrijheid hadden de kinderen daar bij de Donk in Zevenbergen. Muzikale ondersteuning kwam van de accordeon van Rieky Kannekens. Het winkelend publiek hield rekening met de spelende kids. Samen heerlijk frites eten. Lekker wat drinken en zelfs zomaar een cadeautje krijgen. Tevreden ging men na het maken van een groepsfoto naar huis. ’s Avonds kon men naar de disco. Dit jaar in het jongerencentrum: Tune Inn. Wat een

Het spel In en uit.

sfeertje, de jonge jeugd was aanwezig en er werd gedanst; paal gedansen en wederom kreeg men van alles van de Koerdische

Stichting Moerdijk. Iedereen bedankt voor het slagen van deze Internationale Kinderdag 2013. PAGINA 6

Korfbalvereniging Vios is gastheer voor dit evenement op het korfbalveld achter de Kon. Wilhelminalaan op zaterdag 15 juni van 13.00-17.00 uur. Verenigingen uit Willemstad en soms ook verenigingen uit andere kernen van de gemeente Moerdijk, krijgen deze middag de gelegenheid om zich op een ludieke manier te presenteren aan hun doelgroep, jeugd tussen 4 en 16 jaar. De organisatie stelt marktkramen ter beschikking en inden nodig een een stroomvoorziening. Er is gelegenheid voor centrale demonstraties om extra aandacht op de vereniging te vestigen. De kinderen krijgen een kaart met daarop alle verenigingen die na deelname afgetekend wordt. Na steeds 2 verenigingen te hebben bezocht, krijgen ze een consumptie bij de traktatiekraam. Naast verenigingen

uit Willemstad zoals de Veste, Kogelvangers, Maltastars, Vios, Kung-Fu, Witac, Kindervreugd, Karate Moerdijk, zullen ook Fit KIds en BSO de Petteflet aanwezig zijn. De scouting laat de deelnemers een kijkje nemen op het water, TV’76 laat met een nieuw spelelement kennismaken met de tennissport en Dansschool Caroline zal demonstreren wat het dansniveau van haar leerlingen is. Vanwege de jubileumeditie van de WSP is er een ‘zakloop’ wedstrijd voor de verenigingen en hiermee is een geldprijs te verdienen voor de clubkas. Hiervoor zijn wel 4 personen nodig voor één zak. Ook is er een bijzondere attractie, naast de gebruikelijke stormbaan en springkussen is er een rodeostier, wie kan hier het langst op blijven zitten? Al met al een gevarieerde middag waar de ouders die een oogje in het zeil willen houden, gezellig kunnen vertoeven op het uitstekend verzorgde terras van VIOS. Reden genoeg om met de kinderen op zaterdag 15 juni een gratis bezoekje te brengen aan de WSP.


LIEF EN LEED

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 10 juni: t/m 16 juni: J. Smeekens, telefoon 0165 - 31 56 45 17 juni t/m 23 juni: Tandcare Willemstad, tel 0168-47260 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Begrafenis- en crematieverzorging

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

Ria Jongenotter

Wij willen iedereen bedanken voor de enorme belangstelling, vele bloemen, kaarten en lieve woorden, die wij ontvingen na het overlijden van mijn lieve man, onze lieve papa en trotse opa

Adrie VoeteĂŠ Uw medeleven is een grote steun voor ons.

Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Bep VoeteĂŠ-Evers Kinderen en kleinkinderen Zevenbergen, juni 2013

‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â‚Ź 220,- puin â‚Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â‚Ź 100,-

BOMONT

SALE

30%

TOT

DAMES, HEREN & KIDS-KLEDING VAN O.A: GAASTRA, TOMMY HILFIGER, GEDDES & GILLMORE, MARCO POLO, MCGREGOR, GANT & GEISHA. M.U.V. ONZE NIEUWE COLLECTIES. DOMBURG OOSTSTRAAT 1

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

ON SELECTED ITEMS TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

PAGINA 7

Heeft u plannen voor

NIEUWBOUW * VERBOUW * ONDERHOUD OF RENOVATIE Bel voor een vrijblijvende offerte. Aannemingsbedrijf Engelen V.O.F. Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

VLIEGEN BESTRIJDING Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vlliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bel voor info: 076-5968279

NIEUW

NIEUW

GITAAR/ZANGLES Gecombineerd en/of spelen in een band (div. instr.).

GITAARSCHOOL

Toon v/d Maagdenberg toongitaar@gmail.com Tel. 076-5032876


Open Tuinendag Moerdijk

Fanfare Oefening Kweekt Kennis

Midsummer Concert Rozendom. In beide orkesten spelen leerlingen van de fanfare mee. Tenslotte speelt fanfare Oefening Kweekt Kennis onder leiding van dirigent Caspar Versluis. O.K.K. brengt een afwisselend programma met onder andere bekende nummers uit film en musical.

Midsummer concert 2012

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Fanfare Oefening Kweekt Kennis nodigt u van harte uit op haar jaarlijks Midsummer Concert op zondagmiddag 16 juni om 14.30 uur. We verwelkomen u graag in de prachtige tuin van familie Kave-

FOTO: Ad Akkermans

laars aan de Hoofdstraat 46. Opstaporkest Frivool opent, onder leiding van Anne Hoogendijk, de muzikale middag. Vervolgens speelt opleidingsorkest Dynamite onder leiding van dirigent Erik

Onderscheidingen Ieder jaar reikt fanfare O.K.K. onderscheidingen en certificaten uit aan jubilarissen en leerlingen die hun diploma hebben behaald. Dit jaar viert de fanfare het 25-jarig jubileum van Petra Taktor. Zij ontvangt tijdens het Midsummer Concert het zilveren bondsspeldje uit handen van voorzitter Ellie Akkermans. Neem voor een zitplaats uw (tuin)stoel mee!

In mei 2011 is er een stuk grond gekocht in Otjomuise, een nieuw gedeelte van Katatura in de buurt bij Windhoek. Eind 2011 is begonnen met de bouw van een nieuw Centrum en in mei 2012 is het in gebruik genomen. De officiële opening door Dr. David Namwandi, staatssecretaris Opleidingen van Namibië, heeft op 12 november 2012 plaatsgevonden. Het Education Centre Stichting PAPPA is een (dag)opvangcentrum voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar en die ontvangen onderwijs, voeding, medische verzorging en kleding. Om te zorgen dat er genoeg middelen binnenstromen heeft Stichting PAPPA diverse projecten in Nederland. Een daarvan is de TUINPAPPA op Vaderdag. In het “Vaderdagweekend” 15 en 16 juni

worden 14 particuliere tuinen rondom Breda (en iets verder) opengesteld voor iedereen die interesse heeft in tuinen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting PAPPA die zich inzet voor kansarme kinderen in Namibië. U kunt bij de volgende tuinen terecht op zaterdag 15 juni van 13.00-17.00u en zondag 16 juni van 10.00-17.00u. Fam. de Lint, Haydnlaan 6, 4837 CS Breda. Fam. Kooyman, Haydnlaan 3, 4837 CS Breda. Fam. Bindels, Rijsbergseweg 439, 4838 ED Effen. Fam. v.d. Dries, Dennenweg 4a, 4841 KN Prinsenbeek. Mw. Anita v.d. Klundert, Meester Bierensweg 22, 4841 AK Prinsenbeek. fam. Franken, Meester Bierensweg 9E, 4841 AH Prinsenbeek. Fam. Hazenberg, Moleneind 126, 4841 LR Prinsenbeek. Fam. Van Leeuwen, Oude Bredaseweg 109, 4872 AD Etten-Leur. Fam. v.d. Wijngaart, Zevenbergseweg 42, 4871 NJ Etten-Leur. Fam. Jochems, Hellegatweg 27, 4891 ST Rijsbergen. Fam. v.d. Langenberg, Bloemendaalse Zeedijk 37, 4765 BN ZevenbergschenHoek. Fam. v.d. Made, Hoge Zeedijk 13, 4771 RS Langeweg. Albert Tielens, Bovenstraat 63, 4741 TP Hoeven. Fam. Lambregts, Achtmaalsebaan 17, 4721 SM

HSV Blue Water Fishing

Luikse Markt ZEVENBERGEN - HSV BWF organiseert op 15 juni een Luikse markt in het centrum van Zevenbergen. De Luikse markt zal opgeluisterd worden door dj Sean Odhran, die op Ibiza zijn sporen reeds heeft verdiend. Voorts biedt de HSV een podium voor startende zangers/ zangeressen/bandjes, deze kunnen zich gedurende 1 uur presenteren. Het slechte weer van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat er een minimale aanmeldingen voor deelname is gedaan, en we hopen dat het goede weer nog deelnemers zal aantrekken. Echter alles wordt in het werk gesteld om een zeer gevarieerde Luikse markt met veel gezelligheid en muziek weg te zetten. Er zijn nog kramen vrij, dus mensen, heeft U nog spullen staan die U kwijt wil, u kunt een kraam reserveren (06-83899724). Wij hopen op een goede opkomst, zodat wij hele leuke

dingen kunnen gaan doen voor onze jeugd binnen de hengelsport vereniging. Onze afdeling jeugd groeit met de week. Elke dinsdag avond (m.u.v. feestdagen,etc) kunt u ons vinden aan de waterkant. Heeft u jeugd in huis en toont deze interesse voor de hengel, kom gerust eens bij ons langs, zodat u kunt zien hoe wij de jeugd opleiden zodat ze ook kunnen vissen. Uw kind mag gerust eens een keer meevissen om het gevoel te krijgen. Afgelopen donderdag is de HSV nog afgereisd naar Made waar de prijsuitreiking zou zijn voor de beste jeugdbegeleider en jeugdvereniging van het jaar. Onze HSV was genomineerd voor de titel ‘beste jeugdvereniging van het jaar’, gezien de korte tijd dat we bezig zijn, echt een opsteker! Wij hebben de titel niet mogen ontvangen, maar het was al een erkenning van hetgeen wij doen en gedaan hebben om genomineerd te worden.

AV Groene Ster

Fantastische avondvierdaagse ZEVENBERGEN - Van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juni organiseerde Atletiek Vereniging Groene Ster de avondvierdaagse. AV Groene Ster kijkt terug op een fantastische avondvierdaagse. Het was wederom een zeer groot succes, mede natuurlijk door het heerlijke weer. Met bijna 1000 deelnemers werd er dit keer op vrijdagavond een nieuw defilé gelopen, namelijk vanaf de parkeerplaats bij

Virtus/Seolto naar de accommodatie aan de Knip. Aangezien dit de 40ste avondvierdaagse was had de band de Oranje Garde uit Klundert ook haar zustervereniging uit Heinenoord uitgenodigd, waardoor er tijdens het defilé zowel vooraan als midden in de groep muziek was. Na afloop speelden de 2 korpsen nog een taptoe op de atletiekbaan en ontvingen alle deelnemers een medaille en een certificaat. De avondvierdaagse zal in 2014 van 10 t/m 13 juni plaatsvinden.

Het is een unieke gelegenheid om op plekken te komen, die normaal niet toegankelijk zijn. De enthousiaste deelnemers hebben gratis hun tuin opengesteld voor publiek. Deze deelnemers zijn: Ad en Ine v.d. Langeberg, Bloemendaalsedijk 37, Zevenbergschen hoek; Mevr. Otto, Noordlangeweg 6,

Fijnaart/Zwingelspaan; De Zwanenhoeve, De Langeweg 14, Zevenbergen; Kinderboerderij De Dierenploeg/MEC, Vlimmeren 1, Zevenbergen; Karin Snel, Tonsedijk 28, Klundert; Ad en Anny van der Made, Hoge Zeedijk 13, Langeweg; Nico Snel, 1e Kruisweg 2, Fijnaart; De Schanse Dijktuin, Noordschans 111, Klundert/Noordschans; Het Patersbos, Kloosterlaan 6, Langeweg; Han Rijndorp-Achterstraat 16, Willemstad; Aquastore/Mischa Hodde, Drogedijk 13, Oudemolen. Meer informatie: www.willemstadtoerisme.nl of tel.nr. 0168-472222.

KORTE BERICHTEN

Schijf (alleen op zondag). Voor meer informatie (over de deelnemende tuinen en alles over stichting PAPPA) verwijzen wij U naar www.stichtingpappa.nl.

Alzheimercafé: dinsdag 18 juni vindt het Alzheimercafé Drimmelen/Moerdijk in de Wijngaerd, Cyclaamstraat 2a in Made plaats. Het thema dat centraal staat is de rol van de mantelzorger. Ria van Spijk, coördinator mantelzorg, gaat met een mantelzorger in gesprek over hoe het is om te zorgen voor iemand met dementie. Het Alzheimercafé begint om 19.00 uur, de entree is gratis en duurt tot 21.30u. Aanmelding is niet nodig. Informatieavond voor aanstaande ouders: Het Franciscus Ziekenhuis houdt op donderdag 20 juni een informatieavond voor aanstaande ouders. De avond vindt plaats in de aula, begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Toegang gratis. De volgende avond is op 26 september. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Patiënten Service Bureau, tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer (0165) 588576. Opgeven via bovenstaand telefoonnummer of e-mail: psb@fzr.nl onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, het aantal personen en de uitgerekende datum.

Samenwonen na een echtscheiding?

WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad o.l.v. een gids. Startpunt is het kantoor van het Toeristen en Arrangementen Bureau gelegen aan de Raadhuisstraat 4.

Vaderdag wordt PAPPA dag en open tuinendag MOERDIJK - Stichting PAPPA brengt kleur in het leven van weeskinderen in Namibië. Een Afrikaan noemt iemand die hem echt helpt en daarnaast wijs en betrouwbaar is PAPPA. De stichting is opgericht door Piet van den Dries uit Prinsenbeek en zijn dochter Esther Nederlof-van den Dries in 2003.

MOERDIJK - Op 16 juni houdt het Toeristen en Arrangementen Bureau uit Willemstad weer een open tuinendag in de gemeente Moerdijk. Deze dag start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Stel, u bent gehuwd geweest of hebt kinderen uit een eerdere relatie en u of uw expartner gaat samenwonen. Wat betekent dit dan voor de kinderen eventuSanne Odekerken ele partneraliso@ak-advocaten.eu mentatie? Sectie: Familierecht Het (opnieuw) gaan samenwonen heeft geen invloed op de hoogte van de kinderalimentatie. Een nieuwe partner hoeft niet bij te dragen in de kosten van de kinderen. Voorheen had het samenwonen wel invloed op de draagkracht van de samenwonende ouder, omdat de woonlasten vanaf dat moment werden gedeeld met de nieuwe partner. In de per 1 april 2013 gewijzigde alimentatierichtlijn speelt dit echter geen rol meer. Nu is de draagkracht alleen afhankelijk van het inkomen en niet meer ook van de daadwerkelijke lasten, tenzij dit tot een onaanvaardbare uitkomst zou leiden. Het trouwen of het aangaan van een geregistreerd partnerschap met een nieuwe partner kan de kinderalimentatie wel beïnvloeden. Een stiefouder heeft namelijk, net als de ouders, een wettelijke onderhoudsplicht richting de kinderen van de partner, mits de kinderen tot het gezin behoren. Een samenwoning met een nieuwe partner is wel van invloed op de partneralimentatie. De richtlijnen voor het berekenen van partneralimentatie zijn niet gewijzigd, zodat hierbij de daadwerkelijke lasten nog steeds relevant zijn. Overigens bestaat er na verbreking van een samenleving geen wettelijk recht op partneralimentatie. Indien de alimentatiebetaler na een echtscheiding gaat samenwonen, dan dalen de woonlasten en kan een hogere partneralimentatie worden voldaan. Als de alimentatieontvanger gaat samenwonen, dan kan daardoor het recht op partneralimentatie vervallen, mits aan de nodige voorwaarden wordt voldaan. Uiteraard kunnen wij u hier meer over vertellen. Ook kunnen wij met u bekijken of er reden is om de alimentatie aan te passen.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 8

076-502 20 80

FIJNAART/HEIJNINGEN Seniorenraad: Woensdag 12 juni ouderensoos in De Vijverhof, aanvang 14.15 uur. Donderdag 13 juni KBO, educatieve middag in De Graanbeurs. Zaterdag 15 juni De Zonnebloem, ontspanningsmiddag en avond in Het Trefpunt, aanvang 14.00 uur. MOERDIJK Rommelmarkt: De Stichting Heemkunde Moerdijk houdt op zaterdag 15 juni een rommelmarkt op de achterplaats van “de Sprange”, Julianastraat 2 te Moerdijk-dorp, waar ook tevens de verkoop van boeken, grammofoonplaten en cd’s zal plaats vinden. Aanvang 13.30 uur. De opbrengst van bovengenoemde activiteiten zal besteed worden aan het onderhoud van ons gebouw “de Sprange”. Toegang gratis. Fotograferen met compactcamera: Woensdag 12 juni houdt de Fotoclub Moerdijk een cursus voor leden en niet-leden. De befaamde fotograaf Ludwig van Hooren geeft een verhelderend beeld over het fotograferen met een compactcamera of telefoon. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Dus als u belangstelling heeft, stuur dan een e-mail naar info@fotoclub-moerdijk.nl of kijk op de website voor verdere contactgegevens www.fotoclub-moerdijk.nl. Opbrengst: Tijdens de traditionele slotavond is de opbrengst van de Roparun 2013 bekend gemaakt. Met € 5.520.806,- is de opbrengst van 2013 bijna gelijk aan de opbrengst van vorig jaar. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim € 56 miljoen opgebracht voor zorg aan mensen met kanker. KLUNDERT Peuterspelen: Ga je mee buiten spelen? Fietsen op een echte kleuterfiets? Spelen in de zandbak en andere kindjes leren kennen? Het kan allemaal tijdens het peuterspelen op het schoolplein van CBS De Molenvliet, Graaf Florisstraat 1a. Elke woensdag, bij droog weer, tussen 10.45-11.30 uur zijn peuters met hun vader, moeder of andere verzorger van harte welkom om te komen spelen.

Haringparty Moerdijk een groot succes dat het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe pas twee weken later dan het geplande feestje geveild zou worden.

Uitreiking cheque door Samir Sharma

MOERDIJK - De uitnodigingen voor de jaarlijkse haringparty van uitzendorganisatie Aldivèr waren al een paar weken de deur uit, toen bekend werd

Maar een evenement met 700 gasten stel je niet zomaar een paar weken uit, dus ging de Haringparty op 4 juni gewoon door. Ook met iets minder Hollandse Nieuwe en iets meer andere heerlijke delicatessen uit zee werd het een feestelijke happening. Dit jaar had de haringparty een extra feestelijk tintje vanwege het 20-jarig bestaan van Aldivèr. Er was een indrukwekkend optreden van zangeres Glennis Grace en directeur Samir Sharma heeft een cheque van 10.000 euro aan het Sophia Kinderziekenhuis overhandigd voor onderzoek naar de ziekte tubereuze sclerose bij kinderen. In 20 jaar tijd is Aldivèr uitgegroeid tot een grote uitzendorganisatie, gespecialiseerd in werken en leren trajecten (BBL) in Transport & Logistiek en in het uitzenden van Pools personeel in diverse branches. In 2013 is Aldivèr nieuwkomer in de top 20 van uitzendbureaus in Nederland.


bant   Bra ie ropract

 Chi Bij 

 2008 t2010  15 

 t/m  ctie aarsa Voorj okt. 1maar t/m 2013 sept. JUNI 28 t/m ctie:2013 12febr. meraCTIE Nazo ER-A ZOM

  

  â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź

 " ! "    " ! " "    "! "! "  "  !  !   "  "  ! ! ! !    "  !  !   

   #!   

  #!  

   #!   

   #!   "     "   "     "  ! $  " " ! $  "  ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  " 

  " EĂŠn mensen heeft

% op de drie  EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde pijnklachten. #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie !  pijnloos " # snel  chiropractie  vaak en worden Deze kunnen met ! !   verholpen. vaak snel en pijnloos " worden ! verholpen.

B L I J V EN D

VERL A AGD!

Vers en voordelig! Mager rundergehakt

Speklapjes of ďŹ letlapjes

500 g

350-375 g

Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is

 " " " " 

Voor weten wat chiro-pracen hoewie de wil meest uiteenlopende klach tie issnel en hoe meest uiteenlopende ten en de pijnloos kunnen worden   klachten snel en " pijnloos kunnen worden t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag  worden verholpen, worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug128 oktober 2010 " juni 2013 en maandag 9 t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans aangeboden voor 15,- ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, danwaarde worden geboden voor 15,- ter kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver "  ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door hiervan uw verzekering. de kosten ook zonder huis  ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  g p Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, " Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873AM AM Etten-Leur. 4873 Etten-Leur. Tel. 076-5023574 !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   aan de Oude Bredaseweg 36a, chiropractie_brabant@msn.com Tel. 076-5023574    Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com

Kantoor Voordeel.com

van 2.99

van 3.49

2.79

3.39

B L IJ V E N D

VERLAAGD

Kippenbouten

KipďŹ let

Per kilo

Per kilo

van 2.59

van 5.89

2.39

5.59

ecuensd! ag 12-06-2013 Klaar voor de barbVan af woe Grillbag Brandtijd: ca. 1.5 uur. 1.4 kg.

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

1.

129.00

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

- grill- en warmhoudrooster - inclusief slang, drukregelaar, rooster en lavastenen

Elektrische ďŹ ets

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

: ACTIER ADIUS

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd.

CA. 70 KM!

U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accu’s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,35 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,35 p/kg â‚Ź 0,14 p/kg ½

₏ 0,80  ½ 

  per kg SHUVWXN

4.99

Gasbarbecue

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Barbecue 99 snelstarter

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

- wielmaat: 28" - framehoogte: 51 cm - 8 versnellingen "Shimano-Nexus 8" (naafschakeling) - 36 V lithium-Ion accu

799.00

Versaanbieding! Appelen Pink Lady Per kilo

35% goedkop

* Vanaf woensdag 12-06-2013

Snackgroenten 400 g

er

van 2.99

1.95

4559

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 12-06-13 t/m dinsdag 18-06-13.

44%

goedkop er

van 2.49

1.39

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Echtpaar Kouters nog steeds erg actief

60-jarig huwelijk in Noordhoek NOORDHOEK - Riet en Jos Kouters hebben afgelopen zondag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd met een mis in de RK kerk, een receptie en een feest in Café Noordhoek. Heel veel mensen kwamen het echtpaar feliciteren. Dat is geen wonder, omdat ze niet alleen in Noordhoek maar ook in de verre omgeving misschien wel de bekendste Noordhoekers zijn. Jarenlang dreef het echtpaar namelijk in Zevenbergen een poeliersbedrijf en in Noordhoek zelf een slachterij van kippen en wild. Daarnaast ging Jos Kouters vroeger de baan op om zijn poeliersproducten bij restaurants aan de man te brengen. van zijn vader werken. “Als ik 75 schranken vlas met de hand geplukt had mocht ik pas gaan vissen. Maar toen ik daarmee klaar was zei hij dat hij had gezien dat ik het wel kon en moest ik doorgaan.” Naast vissen ging Jos ook de polder in om hazen en konijnen te stropen. “Ik slachtte ze zelf en toen er in het vlas de klad kwam ben ik maar poelier geworden omdat ik werken in de champignons niet zag zitten.” In de het bedrijf in Noordhoek en in de winkel in Zevenbergen werkte het stel dag en nacht. “Soms werkten we wel honderd uur per week.” Ondanks hun drukke bestaan kreeg het echtpaar twee zonen en een dochter die er voor zorgden dat er vijf kleinkinderen en een achterkleinkind kwamen.

Het echtpaar Kouters met achter hen de pruimenboomgaard.

DOOR TIES STEEHOUWER Door bovenstaande activiteiten hebben de 82-jarige Jos Kouters en de 81-jarige Riet Kop veel te vertellen. Jos werd geboren en groeide op in Noordhoek en Riet in Standdaarbuiten. Ze leerden elkaar in 1950 kennen toen Jos in het eerste van Noordhoek voetbalde tegen Standdaarbuiten in Standdaarbuiten. “Dat was toen nog een echte derby waar veel publiek op af kwam”, vertelt Jos. Hij weet zich ook nog te herinneren dat er gespeeld werd bij boer Frijters. “Voordat we begonnen moesten we eerst de koeienvlaaien van het veld afhalen.” “Jos kon heel goed voetballen hoor”, voegt

FOTO TIES STEEHOUWER

Riet er aan toe. Langs de zijlijn maakte het stel kennis met elkaar en drie jaar later, net na de watersnood, trouwden ze. Op de vraag of ze nog last hebben gehad van deze watersnood vertellen ze dat ze daar in Noordhoek geen hinder van hebben gehad. Wel komt na deze vraag naar boven dat ze bewust het eind van de oorlog in het dorp hebben meegemaakt. Brand Jos weet zich nog dat heel Noordhoek toen in brand stond. “Ook het vlasbedrijf van mijn vader aan de Noordhoeksedijk was één vlammenzee en bij ons achter in de tuin zijn enkele tientallen lijken gevonden.” Jos moest al vroeg in het bedrijf

Pruimen Het echtpaar is niet alleen bekend door hun poelierswerkzaamheden, maar ook door de verkoop van pruimen. Slachten van wild doen ze overigens ook nog steeds. “Uit het hele land komen er bij ons reeën, wilde zwijnen en zelfs struisvogels binnen om geslacht te worden.” Riet vertelt dat er wel veel is veranderd. “Vroeger hadden we de dode dieren gewoon in de winkel hangen, maar dat willen de klanten nu niet meer zien.” Nadat ze officieel gestopt waren met hun bedrijf richtte ze aan de Noordhoeksedijk een pruimenboomgaard in. Veel mensen weten in de pruimentijd hun boomgaard te vinden. Ze komen niet alleen snoepen van de pruimen zelf, maar ook van de pruimenbrandewijn die Jos zelf maakt. Ook Riet zit nog niet achter de geraniums. “Ik ben gek op bloemen en werk dan ook veel in de tuin. We hebben het zo druk dat we al zes jaar niet op vakantie zijn geweest.”

Buitenspeeldag bij de bieb ZEVENBERGEN - In heel Nederland staat het buitenspelen centraal op woensdag 12 juni. Buitenspelen is gezond, maar vooral heel erg leuk. De vrijwilligsters van de biebspeelotheek houden woensdagmiddag 12 juni de Buitenspeeldag vóór de ingang van

de Zevenbergse bieb (ook bij de speelotheek), Kasteelweg 3 tussen 14.00-17.00 uur. Doe mee en ga op 12 juni tussen 14.001.007 uur naar jouw bieb. Daar vindt men onder het genot van een snoepje en een glaasje limonade allemaal leuke en uitdagende buitenspelletjes.

Onafhankelijk Moerdijk in Klundert KLUNDERT - In het kader van het onderhouden van contacten met de burgers van Moerdijk houdt Onafhankelijk Moerdijk geregeld bijeenkomsten in de kernen van onze gemeente. De eerstvolgende openbare bijeenkomst wordt gehouden op maandag 17 juni en deze bijeenkomst zal plaatsvinden in Klundert. De avond vindt met name plaats

voor inwoners uit Klundert terwijl ook de stadsraad Klundert alsmede de Klundertse verenigingen zijn uitgenodigd. Aanwezigen kunnen met de gemeenteraadsfractie over diverse (Klundertse) zaken overleggen waarbij voldoende mogelijkheid tot discussies wordt gegeven. De bijeenkomst vindt plaats in het Parochiehuis aan de Oosterstraat, aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 is er inloop en staan koffie en thee klaar.

Jeugd en Sportvereniging ‘De Kieviten’

Melissa van der Wiel.

Fendertsmannen vieren 10-jarig jubileum in Portugal

Arjan Magielse wint FIJNAART - De Fendertsmannen hebben het 10-jarig jubileum gevierd met een fantastisch lang weekend golfen in de Algarve in Portugal afgelopen week. Reisleider Martin van Diepen had alles tot in de puntjes verzorgd. Het vakantiehuis, eten, golfbanen, alles was een top 10 notering waardig. Woensdag vertrok een vijftal Fendertsmannen om een en ander voor te bereiden, donderdagavond sloten de andere 5 Fendertsmannen zich aan en werd het golfweekend geopend met een fantastische barbecue aan het zwembad van hun nederige stulpje. Vrijdag was de 1e wedstrijd op de zeer moeilijke links course Palmares, één van de mooiste en meest uitdagende banen van de Algarve. Baan kostte de Fendertsmannen veel golfballen, want een bal in de rough was funest. Menig Fendertsman beet zich stuk op de baan en haalde geen 20 punten. Toon Nuiten was met een score van 23 punten 3e, gevolgd door Robert Moorman, 2e met 28 punten. Arjan Magielse houdt wel van een uitdaging en met een voor deze baan

fantastische score van 34 punten pakte hij de 1e zege. De longest was voor Jurgen van Hoof en de neary voor René Consenheim. Na de zware wedstrijd gingen de Fendertsmannen richting Silves om zich in een restaurant, het beste visrestaurant van de Algarve, te laten verwennen door de Portugese keuken. Na een klein afzakkertje in het uitgaansleven gingen de mannen ‘vroeg’ naar bed om de volgende dag te kunnen schitteren. Zaterdag werd gespeeld op Gramacho, mooie glooiende parkbaan. Dankzij de ‘goede’ voorbereiding lagen de scores hoger dan op Palmares. Longest was voor Luuk Frijters en de neary was ‘n prooi voor Ger Tegelaar. Op de 3e plaats eindigde René Consenheim met 28 punten, gevolgd door Arjan Magielse op de 2e plaats met 29 punten. Winnaar was Robert Moorman met een mooie score van 32 punten. ’s Avonds werd de barbecue aangestoken en onder het genot van een hapje en een drankje werd genoten van de Portugese avond. Afsluitende wedstrijd op zondag werd gespeeld op Oceanico O’connor, prachtig gelegen in een dal met prachtige vergezichten. Baan waar de

Fendertsmannen met alle egards werden ontvangen. Clubhuis, ontvangst, service, alles was hier tip top geregeld. Het deed de Fendertsmannen zichtbaar goed, want op de baan werden de beste scores gelopen. Longest was voor Lex van Dis en neary was voor Wim van Alphen (afgerond met een birdie), 3e plaats eindigde Ger Tegelaar met 30 punten, gevolgd door Wim van Alphen met 31 punten. Toon Nuiten pakte met een mooie score van 33 punten de winst in de laatste wedstrijd van het Fendertsmannen weekend. Over alle 3 de wedstrijden had Arjan Magielse de beste score en hij is dan ook de winnaar van het Fendertsmannenweekend, titel om trots op te zijn. Zo weinig spelend en dan zo constant presteren, waar moet dit heen als hij de clubs wat vaker ter hand neemt? Vermoeid maar voldaan gingen de Fendertsmannen huiswaarts. Zij kunnen terugkijken op een zeer gezellig en fantastisch golfweekend, met dank aan Tinus en uiteraard de Zonnekoning, want ook het weer was perfect. Op naar de volgende wedstrijd van de Fendertsmannen in … Nederland.

Lopend nieuws AVS’90 STANDAARBUITEN - Onder tropische weersomstandigheden werd woensdagavond 5 juni de 7e wedstrijd van het West Brabant Loop Circuit’’ gehouden in Oudenbosch van AVS’90. Acht AVS-leden durfde de strijd met het ‘warme weer’ aan. Om 19.30 uur vertrok er vanaf sportpark Albano een flink deel-

nemersveld voor beide afstanden de 6,4 en 10 kilometer. Er werden maar liefst 3 eerste plaatsen behaald. Ingeborg de Jong werd 1e dame bij de 6,4km. Vervolgens werd Roel van Nes op de 10km 1e bij de heren 35+ en Annika Spronk werd 1e op de 10km. bij de dames senioren. Uitslag Pagnevaartloop 6,4km: Theo Vermunt: 29.59, Rick Bos:

34.10, Ingeborg de Jong: 30.56. 10km: Roel van Nes: 35.01, Marlon Deijkers: 39.23. Annika Spronk: 45.38, Wendy Deijkers: 45.40, Marian Joosen: 54.07. Op zondag 9 juni deed Marcella Roks mee aan de 5km. Turfloop in Schijf. Een zwaar parcours met veel zandpaden legde zij af in een tijd van 23.56. PAGINA 10

FIJNAART - Zaterdag 8 juni zijn de toestelfinales gehouden voor het turnen in de 6e en 7e divisie te Wijk en Aalburg. Melissa van der Wiel van De Kieviten was

geplaatst voor alle 4 de toestellen in de afd. junior 6e divisie van de KNGU district Zuid. Melissa turnde een uitstekende wedstrijd en heeft de gouden medaille gewonnen op sprong.

Duivensport Zevenbergen ONS GENOEGEN Uitslag Creil 8 juni, 222 duiven: 1-7-10. D. Meyer; 2-8. P. Mol; 3-9. A. v/d Luytgaarden; 4-6. J. v. Brenkelen; 5. A. Kapitein Uitslag Bourges 8 juni, 103 duiven: 1-24-8-10. A. v/d Luytgaarden; 3-5. P. Nous; 6-9. P. Mol; 7. L. Pruijsen. Klundert PV ORANJE BOVEN Uitslag Creil 8 juni 156 duiven: 1-3-6. H. Leijten; 2-5-8-9. R. Schoep en zoon; 4-10.

K. Leijten; 7. D.C.M. de Roos. Uitslag Bourges 8 juni 52 duiven: 1-57-9. H. Leijten; 2-3-4-6-10. K. Leijten; 8. H. Schoone. Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Uitslag Bourges, 8 juni, 36 duiven: 1-23-4. J. Sitters & Zn Ton; 5-7. G. Kouters & Zn Antoon; 6-8. Ant. de Jong; 9. J. Veeken. Uitslag Creil, 8 juni, 78 duiven: 1-7-910. J. Sitters & Zn Ton; 2. G. Kouters & Zn Antoon; 3-5-8. J. Veeken; 4-6. A. Kouters.

Bryan Schouten zonder punten terug uit Spanje

Dutch racing Team MOERDIJK - Er was voor Bryan Schouten een wedstrijd om het Spaans kampioenschap op het circuit van Aragon afgelopen weekend. Met de KNMV wegraceselectie was het circuit al bezocht met de winterstage begin maart, Bryan wist wat hem te wachten stond. De vrije trainingen op vrijdag gingen goed, ondanks de harde wind. Zaterdag stonden 2 kwalificaties op het programma. In de 1e sessie lange tijd op P1, maar in de laatste 5 minuten nog teruggezakt naar de 6e plaats. De 2e sessie de tijd verbeterd naar de 2e plaats, toen jammer genoeg door een technisch probleem de motor er-

mee ophield en uiteindelijk de 5e tijd op de startgrid. De warm-up zondagmorgen, eindelijk was de wind weg, ging super en na 15 minuten bleek Bryan de snelste. De wedstrijd duurde voor Bryan jammer genoeg maar tot de 2e ronde. Na contact met een mede coureur in een snelle bocht, raakte hij de rem aan van Bryan en belandden ze beiden op het asfalt met een behoorlijke hoge snelheid. Met dank aan MJK leathers voor de zeer goede bescherming, kon Bryan met alleen een zere pink lopend terug naar het team. Ook dit jaar heeft Bryan een wildcard gekregen om de laatste zaterdag van juni aan de TT in Assen mee te doen in de Moto 3 klasse.


- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ARMANI JEANS - CAROLINE BISS - D’EXTERIOR - DENNY ROSE - DESERIOUS - FEHU - LIU JO LIU JO JEANS - PATRIZIA PEPE - PHARD - SAVE THE QUEEN - STRENESSE BLUE SUPERTRASH ANTHONY MORATO - FRANKIE MORELLO - HANS UBBINK – ICEBERG – MOSCHINO - ZUMO 

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 19 juni, Hotel Trivium Etten-Leur Do 20 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

Ç Ç Ç Í˜Ĺ?Ä‚ĆŒÄ‚Ĺ?ÄžÄ?Ĺ˝Ç†ÄžĹśĆšÄžĹšĆľĆľĆŒÍ˜Eh ÄžĆŒĹ?ĞŜŽƉŽŽžÍŹĞǀĞŜÄ?ÄžĆŒĹ?Ć?Ä?ŚĞŜ,ŽĞŏÍŹ ĆŒÄžÄšÄ‚

0164 Âą 687235

www.mediationeducatie.nl

Hoeder Kunststofvloeren (siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

VOORJAARS AANBIEDING

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â‚Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â‚Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â‚Ź 20,Voor alle vloeren geldt prijs p.m2, vanaf 40 m2

Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058 Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen info@hoederkunststofvloeren.nl www.hoederkunststofvloeren.nl

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

M A R K T H O F 1 1 w w w. c a r a c t e r e - e t t e n l e u r . n l T : 0 7 6 5 2 6 3 7 5 0

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

�Die ene druppel. Die doet er toe.� - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

Er weer jonger uitzien...

gratis plaatsing

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • w www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Nieuw- of verbouwplannen? Neem contact op met Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte. Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl

JUNI-ACTIE! Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

VERBRUGGE BESPAAR WEKEN...

7(.2232)7(+885

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

1,(8:%,-9(5%58**(

=HYHQEHUJHQ +D]HOGRQNVH=DQGZHJ$ %HGULMIVFRPSOH[QDELMGHNHUQ YDQ=HYHQEHUJHQ2SGLWPR PHQWLVHHQJHGHHOWHYDQKHW FRPSOH[YHUKXXUGHQHQNHOH RQGHUGHOHQVWDDQOHHJ +HWOHHJVWDDQGHJHGHHOWHLV EHVFKLNEDDUYRRUWLMGHOLMNH YHUKXXUWEYRSVODJ

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

'HORFDWLHLV]HHUJHVFKLNWYRRU KHURQWZLNNHOLQJ %HGULMIVKDO .DQWRRU 

P P

9UDDJSULMV ÂźNNH[FOXVLHI%7: +XXUSULMV ÂźSHUPSHUMDDUH[FOXVLHI%7: GOED VOOR ELKAAR...

Gangboord 2, Raamsdonksveer Nieuwstraat 22, Oosterhout

0162 - 521 297

WWW.VERBRUGGE.COM


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

BRENGLOCATIE VOOR KUNSTSTOF VERPAKKINGSAFVAL IN KLUNDERT

FOTO VAN DE WEEK:

Colofon

GEMEENTE MOERDIJK 12 JUNI 2013

Aan de start van de avondvierdaagse in Zevenbergen

Bezoekadres gemeentehuis

Kunststof verpakkingsafval wordt ĂŠĂŠn keer in de vier weken huis aan huis ingezameld. Vanaf deze week kunt u kunststof verpakkingsafval ook zelf wegbrengen naar een nieuwe container bij de supermarkt in de Westerstraat in Klundert.

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

Ondergrondse perscontainer Er is een ondergrondse perscontainer geplaatst die registreert wanneer hij geleegd moet worden. Het voordeel van een perscontainer is dat het afval in de container klein gemaakt wordt. Door de registratie komt het voertuig alleen als de container vol is.

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Glas ook ondergronds

Voorwaarden Vermeld in uw e-mail uw naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is. Aangezien we de foto’s willen publiceren, ontvangen wij inzendingen graag in JPEG, JPG, PNG of GIF. Formaat minimaal 1024x768, maximaal 6 Mb per bericht.

Ondergrondse containers zijn vanaf de straat gezien een stuk kleiner dan bovengrondse verzamelcontainers. Voor een beter straatbeeld is ervoor gekozen om in plaats van de bestaande glascontainer op deze locatie ook een ondergrondse glascontainer te plaatsen. Bijkomend voordeel is dat de ondergrondse container het geluid dempt en dus ook zorgt voor minder geluidsoverlast.

Meer brenglocaties in de toekomst? Deze container voor kunststof in Klundert is een proef. Na de zomer discussieert de gemeenteraad over het beste inzamelsysteem voor Moerdijk. De resultaten van deze proef worden dan ook meegenomen. Afhankelijk van de uitkomsten van deze proef komen er in de toekomst mogelijk meer brenglocaties in de gemeente Moerdijk.

Ingezonden door D. Zeeman

OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT OPERATIONEEL

Uitnodiging Raadsvergadering De gemeenteraad vergadert op donderdag 20 juni 2013. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. In deze vergadering komen de begrotingen van diverse samenwerkingsverbanden en de vaststelling van de jaarrekening 2012 van de gemeente Moerdijk aan de orde.

Uit de raadsvergadering van 6 juni 2013 Tijdens de raadsvergadering heeft de gemeenteraad onder andere besluiten genomen over de volgende onderwerpen: - Vaststelling bestemmingsplan Stationsstraat in Zevenbergen; - Bezuinigingen buitensport; - Gebiedsplannen, resultaten pilots Fijnaart en Klundert en vervolgaanpak; - Nieuwe algemene begraafplaats Klundertseweg Zevenbergen en uitbreiding algemene begraafplaats Klundert.

Luister mee Via http://moerdijk.raadsinformatie.nl kunt u raadsvergaderingen beluisteren. Ook na afloop van een vergadering kunt u terugluisteren. De besluitenlijst van de raadsvergadering wordt zo snel mogelijk op de website geplaatst. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via tel. 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

Beoordeel zelf het onderhoud van uw woonomgeving

Meld u aan voor de burgerschouw! De gemeente Moerdijk streeft naar een goede kwaliteit van de openbare ruimte. Samen met u wil de gemeente werken aan een prettige leefomgeving. Wat vindt u goed en wat kan volgens u beter? De gemeente nodigt u uit om deel te nemen aan de burgerschouw. Kijk voor meer informatie en het aanmeldingsformulier op www.moerdijk.nl/burgerschouw of bel met mevrouw S. de Jong via tel. 14 0168.

Schema Burgerschouw Burgerschouw 2013. Aanvang 18.30 uur tot 21.15 uur Datum Locatie Maandag 17 juni Willemstad Dinsdag 18 juni Zevenbergschen Hoek Woensdag 19 juni Zevenbergen wijken Krooswijk en Molengors

De Brabantse gemeenten en de provincie NoordBrabant hebben de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving overgedragen aan de Omgevingsdienst. Op die manier zijn kennis, kunde en capaciteit gebundeld.

Nieuw nummer Milieuklachtenlijn Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) is een overheidsorganisatie die als primaire taak heeft om vergunningverlening, toezicht en handhaving uit te voeren op milieugebied (VTH-milieutaken). Naast deze primaire taken biedt de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant een breder dienstenpakket aan ter verbetering van de kwaliteit in de leefomgeving.

Vanaf 1 juni 2013 is de Milieuklachtenlijn van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant bereikbaar op 013 2060500.

Meer informatie Meer informatie over Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) is te vinden op www.omwb.nl

BEKENDMAKINGEN Hieronder en op de volgende pagina geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

VOORBEREIDINGSBESLUIT ZEVENBERGEN, MOERDIJK Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Moerdijk in zijn vergadering van 6 juni 2013 een voorbereidingsbesluit heeft genomen, als bedoeld in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, voor diverse locaties gelegen op en rond bedrijventerrein de Koekoek bij de kern Zevenbergen. Het gebied is nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening. Daarmee verklaart de raad dat voor het betreffende gebied een bestemmingsplanwijziging wordt voorbereid. Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 13 juni

2013. Het besluit en de tekening liggen vanaf 13 juni 2013 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor iedereen ter inzage. Het voorbereidingsbesluit staat ook op www.ruimteLIJKEPLANNENNL IDENTIFICATIENUMMER .,)-2/ VBBZevenbergen2013-VB40 en www.moerdijk.nl/ ruimtelijkeplannen. Op grond van artikel 8.5 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep tegen dit besluit worden ingesteld.

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen (artikel 8.41 Wm) zijn ingediend:

Activiteitenbesluit milieubeheer s " REURE'RONDWERKEN /UDE(EIJNINGSEWEGIN(EIJNINGENVOORHETVERANDERENVANDEINRICHTING s :ORGBOERDERIJDE:WANENHOEVE $E,ANGEWEGIN:EVENBERGENVOORHETVERANDERENVANDEINRICHTING


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING

VERKEERSBESLUIT(EN)

"URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJDEVOLGENDEAANVRAGENVOOREENOMGEVINGSVERGUNNINGHEBBENONTVANGEN WAARBIJDEREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCE DUREVANTOEPASSINGIS

"URGEMEESTER EN WETHOUDERS MAKEN BEKEND DAT ZIJ OPJUNIDEVOLGENDEVERKEERSBESLUITENHEBBEN genomen:

Naam en adres inrichting (UIZERSDIJK"IN:EVENBERGEN !RKELHOFIN:EVENBERGEN NABIJ"UITENDIJK7ESTIN+LUNDERT #ALLENBURGHLAANIN7ILLEMSTAD (UIZERSDIJKIN:EVENBERGEN "ENEDENKADEIN7ILLEMSTAD /OSTELIJKE2ANDWEGIN-OERDIJK !LLENWEGIN:EVENBERGEN 3LOBBEGORSEDIJKIN(EIJNINGEN !LLENWEGIN:EVENBERGEN "RUGSTRAATIN+LUNDERT (UIZERSDIJK!IN:EVENBERGEN 7IEKENIN3TANDDAARBUITEN

Omschrijving project BOUWENVANEENWONING PLAATSENVANEENDAKKAPEL VERVANGENVANDEOEVERSENUITERWAARDEN PLAATSENVANEENKAPSCHUURENEENHEK BOUWENVANEENWONING VERANDERENBESTRATINGVANDETUINENAANLEGGENZWEMBAD UITBREIDENVANDEINRICHTING BOUWENVANEENWONING RENOVERENVANDEBESTAANDELOODS BOUWENVANEENVRIJSTAANDEWONING OMBOUWENKANTOORRUIMTENTOTBOVENWONING BOUWENVANEENWONING PLAATSENVANEENPRIEEL

Datum ontvangst MEI JUNI MEI JUNI MEI MEI MEI JUNI MEI MEI JUNI MEI MEI

"URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJDEVOLGENDEAANVRAGENVOOREENOMGEVINGSVERGUNNINGHEBBENONTVANGEN WAARBIJDEUITGEBREIDEVOORBEREIDINGSPRO CEDUREVANTOEPASSINGIS Naam en adres inrichting "OERENDIJKIN&IJNAART !CHTERDIJKIN:EVENBERGEN $OCTOR!RIÑNSLAANIN:EVENBERGEN TUSSENDE+EENEHAVENEN.IEUWLANDSEDIJKIN&IJNAART

Omschrijving project REALISERENINTERNEAANPASSINGENINBESTAANDESTALLENVERANDERING TIJDELIJKPLAATSENGEBOUWBESTAANDUITUNITSACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNING WORDTAANGEVRAAGDBOUWENVANEENBOUWWERKENBRANDVEILIGGEBRUIK TIJDELIJKPLAATSENVANNOODLOKALEN REALISERENAANLEGWERKZAAMHEDENTBVECOLOGISCHEVERBINDINGSZONE

Datum ontvangst MEI MEI MEI MEI

4EGENINGEDIENDEAANVRAGENISGEENBEZWAARBEROEPMOGELIJK

KENNISGEVING BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING "URGEMEESTER EN WETHOUDERS HEBBEN BESLOTEN OM OP GROND VAN ARTIKEL LID ONDER B VAN DE 7ABO DE OP MAART VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING VOORHEEN MILIEUVERGUNNING VOOR DE INRICHTING GELEGEN AAN DE 3CHANSDIJK A IN :EVENBERGEN INTETREKKENOPVERZOEKVANDEVERGUNNINGHOUDER De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp $EAANVRAAG DEBESCHIKKINGENDEBIJBEHORENDESTUKKENLIGGENMETINGANGVAN JUNITOTENMETJULITERINZAGEINHETGEMEENTEHUIS

Beroep "ELANGHEBBENDENDIEZIENSWIJZENNAARVORENHEBBENGEBRACHTTEGENHETONTWERP BESLUITENBELANGHEBBENDENAANWIEREDELIJKERWIJSNIETVERWETENKANWORDENDAT HIJZIJGEENZIENSWIJZEHEEFTINGEDIEND KUNNENBINNENDETERMIJNVANTERINZAGELEG GING BEROEP INSTELLEN %EN BEROEPSCHRIFT RICHT U AAN DE RECHTBANK :EELAND 7EST "RABANT TEAM"ESTUURSRECHT POSTBUS 0!"REDA

WET MILIEUBEHEER OPLEGGEN MAATWERKVOORSCHRIFTEN "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATMAATWERKVOORSCHRIFTENINHETKADERVANHET"ESLUITALGEMENEREGELSVOORINRICHTINGENMILIEUBEHEERZIJNOPGELEGDAAN Naam en adres inrichting %QUIPPED5 'RAANWEGIN-OERDIJK $(,3UPPLY#HAIN-OERDIJK -ARK3#LARKELAANIN:EVENBERGEN 4ILBORGHS'RANEN -OLENSTRAAT IN3TANDDAARBUITEN 6AN,EUSDEN"6 0ARELHOENWEGIN+LUNDERT

Opleggen maatwerkvoorschriften op grond van het aspect 'ELUID 'ELUID "ODEM 'ELUID

Datum verzonden JUNI JUNI JUNI JUNI

5KUNTDESTUKKENBIJDEGEMEENTE-OERDIJKINZIEN

Bezwaar "ELANGHEBBENDENHEBBENWEKENDETIJDOMSCHRIFTELIJKEENBEZWAARSCHRIFTINTEDIENEN$ETERMIJNGAATINOPDEDAGNAVERZENDINGVANDEBESLISSINGAANDEAANVRAGER %ENBEZWAARSCHRIFTRICHTUAANHETCOLLEGEVAN"7VANDEGEMEENTE-OERDIJK

Verleende omgevingsvergunningen "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINDEPERIODEVANMEITOTENMETJUNIDEVOLGENDEOMGEVINGSVERGUNNINGENHEBBENVERLEEND WAARBIJ DEREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCEDUREVANTOEPASSINGIS Adres 3TADSEDIJKIN/UDEMOLEN &ORTWEGIN(EIJNINGEN .OORDLANGEWEGIN7ILLEMSTAD #AMPAGNEWEGIN:EVENBERGEN +LOOSTERLAANIN,ANGEWEG /UDE(EIJNINGSEDIJKIN(EIJNINGEN )NDUSTRIEWEGIN:EVENBERGEN 2IDDERSPOORIN:EVENBERGEN 4RANSITOWEG!IN-OERDIJK 0OPULIERENSTRAATIN&IJNAART

Omschrijving project BOUWENGARAGEACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNINGISVERLEENDBOUWENENHANDELENIN STRIJDMETREGELSRUIMTELIJKEORDENING VERVANGENDEURENENKOZIJNENENHERSTELLENGEVELKAZERNEACTIVITEITENWAARVOOR VERGUNNINGWORDTAANGEVRAAGDBOUWENVANBOUWWERKENHANDELINGENMETGEVOLGEN VOORBESCHERMDEMONUMENTEN BOUWENVANWONINGMETBEDRIJFSGEBOUWACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNINGISVERLEEND BOUWENENHANDELENINSTRIJDMETREGELSRUIMTELIJKEORDENING VESTIGENZORGCOMFORTWINKELACTIVITEITWAARVOORVERGUNNINGWORDTAANGEVRAAGD HANDELENINSTRIJDMETREGELSRUIMTELIJKEORDENING BOUWENNIEUWEVRIJSTAANDEWONING OPHOGENDAKENPLAATSENDAKKAPEL PLAATSENZADELDAKMETDAKKAPELLENOPHETBESTAANDEPLATTEDAK UITBREIDENWONINGINVERBANDMETTOEGANKELIJKHEIDROLSTOELGEBRUIK VERVANGENGAASHEKWERKBIJBEDRIJFSOPSTALLENACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNINGISVERLEEND PLAATSENVANEENERFAFSCHEIDINGENHANDELENINSTRIJDMETREGELSRUIMTELIJKEORDENING PLAATSENDAKKAPEL

Datum verzonden JUNI MEI

JUNI

MEI JUNI JUNI JUNI JUNI JUNI JUNI

5KUNTDESTUKKENBIJDEGEMEENTE-OERDIJKINZIEN

Bezwaar "ELANGHEBBENDENHEBBENWEKENDETIJDOMSCHRIFTELIJKEENBEZWAARSCHRIFTINTEDIENEN$ETERMIJNGAATINOPDEDAGNAVERZENDINGVANDEBESLISSINGAANDEAANVRAGER %ENBEZWAARSCHRIFTRICHTUAANHETCOLLEGEVAN"7VANDEGEMEENTE-OERDIJK

BESLUIT AANWIJZEN HONDENLOSLOOPGEBIED EN -VERBODSGEBIED "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJOP 22 mei 2013 de volgende besluiten heeft genomen:

Aanwijzen verbodsgebied Stavanger Klundert

Aanwijzen losloopgebied Eerste Kruisweg Fijnaart

s DOORHETPLAATSENVANPALENMETHETBORDJE@VER BODENVOORHONDENISIN3TAVANGERTE+LUNDERTEEN VERBODSGEBIEDINGESTELD

s DOOR HET PLAATSTEN VAN EEN PAAL MET HET BORDJE @HONDENLOSLOOPGEBIED AAN DE %ERSTE +RUISWEG "EDRIJVENWEGTE&IJNAARTISEENNIEUWHONDENLOS LOOPGEBIEDINGESTELD

$ETEKENINGENMETDENIEUWELOCATIESSTAANOP WWWMOERDIJKNL

$EBOVENSTAANDEBESLUITENLIGGENTOTJULITER INZAGEINHETGEMEENTEHUIS"ELANGHEBBENDENKUNNEN TEGENDEZEBESLUITENTOTJULISCHRIFTELIJKBIJHET COLLEGEVAN"7EENBEZWAARSCHRIFTINDIENEN)NHET BEZWAARSCHRIFT VERMELDT U HET BESLUIT EN DE REDENEN WAAROMBEZWAARWORDTGEMAAKT

Opheffen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats t.h.v Jan Punthof 75 te Fijnaart s D OOR VERWIJDERING VAN VERKEERSBORD % INCLUSIEF ONDERBORD MET KENTEKEN 80 3' WORDT DE OP KENTEKEN GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEER PLAATSNABIJDEWONING*AN0UNTHOFTE&IJNAART OPGEHEVEN

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats t.h.v. Hoogmade 10 te Zevenbergen s D OORPLAATSINGVANBORD%VANBIJLAGEVANHET 266 METDAARONDEREENONDERBORDMETKEN TEKEN :. (* EENPARKEERVAKACHTERDEWONING (OOGMADE TE :EVENBERGEN AAN TE DUIDEN ALS EEN VOOR HET VOERTUIG VAN DE AANVRAGER GERESER VEERDEGEHANDICAPTENPARKEERPLAATS $EBOVENSTAANDEBESLUITENLIGGENTOTJULITER INZAGEINHETGEMEENTEHUIS "ELANGHEBBENDEN KUNNEN TEGEN DEZE BESLUITEN TOT JULI SCHRIFTELIJK BIJ HET COLLEGE VAN "7 EEN BEZWAARSCHRIFT INDIENEN )N HET BEZWAARSCHRIFT VER MELDT U HET BESLUIT EN DE REDENEN WAAROM BEZWAAR WORDTGEMAAKT

MANDAATVERLENING /P JUNI HEBBEN DE BURGEMEESTER EN WETHOUDERSBESLOTENTOTHETMANDATERENVANEEN AANTALBEVOEGDHEDENMETBETREKKINGTOTVERGUN NINGVERLENING EN HANDHAVING OP GROND VAN DE 7ET MILIEUBEHEER EN 7ET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT AAN DE /MGEVINGSDIENST -ID DEN EN7EST "RABANT/-7" $E MANDAATVERLENING BETEKENT DAT DE /-7" NAMENSHETCOLLEGEENNAMENSDEBURGEMEESTER DEGENOEMDEBEVOEGDHEDENUITOEFENT

Evenementenvergunning De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: s %ENFAMILIEDAGOPDE3T*OZEFSTRAATIN.OORD HOEKTUSSENDEHUISNUMMERSEN OP JUNIVANUURTOTUURVERZON den 30 mei 2013) s %ENTENTENKAMPVOORDE$ EN%JEUGDVANVV 3EOLTOAANDE7ESTRANDIN:EVENBERGENVAN TOTJUNIVERZONDENMEI s %EN 2UIGENHILFAIR OP DE :UIDLANGEWEG IN /UDEMOLENOPENJUNIVAM UURTOTUURVERZONDENJUNI s (ET 'ROENE 3TER ! JUNIORENTOERNOOI AAN DE 'ALGENWEG IN :EVENBERGEN VAN TOT EN METJUNIVERZONDENJUNI "ELANGHEBBENDEN KUNNEN BINNEN WEKEN EEN BEZWAARSCHRIFTINDIENENBIJDEBURGEMEESTER$EZE TERMIJNGAATINNADEDAGVANVERZENDINGVANHET BESLUITAANDEAANVRAGER

WEGAFSLUITINGEN Willemstad 6ANWEGE HET HISTORISCHE WEEKEND IS OP JUNI VANAF UUR TOT JUNI  UUR DE 6OORSTRAAT DE 2OZEMARIJNSTRAAT EN DE +ERKRING IN 7ILLEMSTADAFGESLOTENVOORALLEVERKEER BEHALVEVOET GANGERS%RGELDTVOORDEZELOCATIEINDEZEPERIODEOOK EENPARKEERVERBOD

Noordhoek 6ANWEGEEENFAMILIEDAGISOPJUNIVAN UUR TOT UUR DE 3INT *OZEFSTRAAT IN .OORDHOEK TUSSENDEHUISNUMMERENAFAFGESLOTENVOORALLE VERKEER BEHALVEVOETGANGERS


VADERDAG HEREN

POWERPLUS

AXE

of The Muppetshow maten XS-XL

16+1 koppelstanden 2 jaar garantie incl. toebehoren TÜV-gekeurd

100 ml

SCHROEVEN DRAAIER 3,6 volt li-ion accu

BOXER SHORTS Popeye, Lucky Luke 2 STUK S

Elders 7.95 9.49

GEBRUIKSKLAAR

4.99

ONKRUID BESTRIJDER 750 ml

Werckmann BIT SET 64-delig

4.99

HEREN

AFTER SHAVE diverse geuren VA D E R DA G

TIP!

Playboy SHOWER GEL 250 ml

10.95 1.49 2.49

POLS HORLOGE grote keuze modellen topkwaliteit uurwerk

UNIVERSELE

AUTOMATTEN SET met securbevestiging om de bestuurdersmat vast te zetten

4 -DE LIG

3.19

2.09

SOLAR

TUIN LAMP RVS hoogte 36 cm

1.59

DOPPEN SET 16-delig

0.79

topkwaliteit chrome vanadium in opbergkoffer

TI VA D E R DA G Elders 19.95 24.95

POWERPLUS

SCHUUR MACHINE 180 watt

3.98

2 jaar garantie incl. handzame koffer en toebehoren TÜV-gekeurd

solar TUIN LAMP RVS 70 cm

WERCKMANN

Elders 8.99 9.95

Werckmann SCHUUR VELLEN 10 vellen

1.19

KUNSTSTOF

SKATE BOARD diverse kleuren

13.95

contrasterende wielen ABEC 5 lagers aluminium truck ca. 68 cm

P!

10.95

Elders 29.95 34.95

Grand Prix COCKPIT SPRAY 400 ml

0.99

MOUWLOOS

HEREN SHIRT diverse kleuren

5.95

en prints 100% katoen maten M-XXL

katoen HEREN POLO diverse kleuren maten M-XXL

2.99

HEREN

2.29

LEDEREN PORTEMONNEE diverse modellen en kleuren

12.95

trendy HEREN SJAAL diverse dessins

1.79

2.89

Kijk voor de 100 nieuwste artikelen op ACTION.NL .LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 09-06-2013 t/m za. 15-06-2013 in Nederlandse filialen.

gebruiksklaar INSECTEN BESTRIJDER binnen en buiten 750 ml


16 juni 2013

in Zundert Een leuk en g ratis uitje voo r jong en oud o p Vaderdag!

Datum : 16 juni 2013 Tijd : 10.00 - 17.00 uurr Locatie : (Klein) Zundert Voor meer info en de route, zie : www.openkwekerijdag.nl of www.treeport.eu

HELP

VAKMANNNEN GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

Vier boomkwekerijbedrijven openen deze dag hun deuren voor het publiek. Kijk hoe planten gekweekt worden, stel uw tuinvragen, bekijk demonstraties en doe mee aan de prijsvraag waarmee leuke prijzen te winnen zijn! Entree en parkeren is gratis. Uiteraard kunt u ook op de fiets komen.

Hoofdsponsor

VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 15 JUNI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Rabobank

Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur EDDY SMETS MET LETTY LANKA Entree â‚Ź 5,00 per persoon / Inlichtingen: 06 22 41 43 07

PARTYTENT KOPEN?

ALLROUND LIVE PARTY BAND

MET GOEDE DANS MUZIEK

www.partytentendiscounter.nl

Dit jaar staat er in Terheijden een nog leukere TRAAIERIE MARKT aan te komen. Zondag 16 juni gelijk met Vaderdag. De markt en rommelmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn volop GRATIS activiteiten voor jong en oud. Ook is de grootste sjoelbak van Europa aanwezig.

www.tg-promotions.nl 06-53124868

Op 15 en 16 juni tijdens het braderieweekend feestelijke heropening van Bistro Ut Pandje pe zondags met live muziek van Henk Dissel, DJ Nightshift en met gratis hapjes en drankjes op onze terrassen.

´+HURSHQLQJVPHQX¾ ----------Vitello tonato(kalfscarpaccio met tonijnmayonaise) Gerookte zalm op toast met saffraan saus

----------Rib eye met rode portsaus Kabeljauwfilet ingewikkeld in spek met mosterdsaus

----------Aardbeien romanoff

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

----------Koffie of thee Heel de maand juni 2013 6SHFLDOHKHURSHQLQJVSULMV½

Kerkstraat 2, te Oud Gastel. Tel. 0165 - 518192 Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

STALLING VOOR AUTO, CARAVAN OF BOOT nabij centrum Zevenbergen

0168-336851

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU â‚Ź 195,-

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

GRATIS MEUBELEN hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

www.bootrijsbergen.nl

ANTWERPEN – SOLDEN HQMXOL 9HUYRHUSODWWHJURQG PALEIS OP DE DAM MXOLHQDXJXVWXV

â‚Ź 15,00 â‚Ź 35,00

9HUYRHUHQWUHHHQURQGOHLGLQJ

FINISH TOUR DE FRANCE MXO

â‚Ź 47,50

GDDJVHUHLVLQFOKRWHOYDQDI½SS

ZONDAGMIDDAGCRUISE MXQLHQMXOL

â‚Ź 29,50

9HUYRHUURQGYDDUWRSWUHGHQVGLYDUWLHVWHQ

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN â‚Ź 22,50 MXOLHQDXJ 9HUYRHUHQWUHH6DIDULSDUN DAGREIS LONDEN â‚Ź 52,50 MXQLHQMXOLHQDXJ 9HUYRHURYHUWRFKWSODWWHJURQG

2-DAAGSE LONDEN

vanaf â‚Ź 119,00

MXOLMXOLDXJDXJ 9HUYRHURYHUWRFKWRYHUQDFKWLQJRQWELMW

GENTSE FEESTEN â&#x201A;Ź 17,50 HQMXOL MOSSELDAG â&#x201A;Ź 15,00 DXJ 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIĂ&#x2C6;RA BUSREIS â&#x201A;Ź 695,00 VLIEGREIS â&#x201A;Ź 975,00 WPRNW 0HWRSWUHGHQVYDQRD-DQQHV5HQH 6FKXXUPDQV-RKDQ+HXVHUHQ<DQQLFN%RY\

www.brabantexpres.nl 


SPORT

Kruisboogschieten

â&#x20AC;&#x2DC;t PLANTEN HUIS

Frans Delcroix jz NKB Koning 2013 FIJNAART - Op zondag 9 juni waren 20 verenigings koningen van de NKB naar de Fijnaartse Parel gekomen om te strijden om het NKB koningsschild 2013 titelverdediger Adrie Roelands van ZMZ uit Wernhout, ging lange tijd aan de leiding. Maar op het einde van de 30 schoten eindigden Adrie Roelands en Frans Delcroix beide gelijk met 295 punten een nakamp van schot om schot moest de uiteindelijke winnaar bepalen. Bij het eerste schot was het reeds beslist Frans Delcroix schoot een 10 en Adrie Roelands schoot een 9 dus was

de nakamp snel afgelopen. Het wisselschild werd door Frans Delcroix voor de 5e keer gewonnen zodat dit deďŹ nitief in zijn bezit komt. Uitslag 1 Frans Delcroix jz. Nooit Gedacht Achtmaal 295 punten nakamp 10; 2 Adrie Roelands Wernhout 295 punten nakamp 9; 3 Toon Bergh Pioniers Roermond 293 punten; 3 Kees Goossens Ons Genoegen Zundert 293 punten; 3 Toon Bergh Pioniers Roermond 293 punten; 6 Ron Jongenelis De Toekomst Achtmaal, Jack Roelands Zeldzaam Maar Zeker Wernhout, Jorgen Jorissen Gezellige Vrienden

het adres voor al uw planten en meer! Zundert 292 punten; 9 Frans de Bakker De Eendracht Zundert 289 punten; 10 Mart Heeren Strijd in Vrede Hoeven 289 punten; 11 Mario Geuze Willem Tell 1870 Made 288 punten; 12 Rob van Loenhout Willem Tell 1922 Ulvenhout 287 punten; 13 Cees de Kock Geen Moed Verloren Oudemolen 284 punten; 14 Dre Rutten Willem Tell Terheijden 282 punten; 15 Lian van Beers De Kruisridders Zevenbergschenhoek 280 punten; 16 Jan van Gils Alpenjagers Roosendaal 277 punten; 17 Kees Pals Nooit Gedacht Zevenbergschen Hoek 269 punten; 18 Erik Cleijsen KBV Dorst Dorst 265 punten; 19 Antje Timmer De Schansschutters Valthe 262 punten.

ZONDAG VADERDAG! Verwen vader met een leuk kado voor in de tuin! Kijk in de winkel voor leuke aanbiedingen.

DEZE WEEK

20% KORTING

OP TERRASVIJVERS Doelstraat 8 (oude mikro elektro) Zevenbergen 06-20166172 Open: Ma 13.00-18.00u. - Di/Wo/Do 09.00-18.00u. Vr. 09.00-21.00 u. - Za 09.00-17.00u.

Joke Gommers en Tom Lagerwerf prolongeren titels FIJNAART - De dames en jeugdschutters kruisboog schieten waren te gast in De Parel in Fijnaart op zondag 9 juni voor het schieten van het NK. De jeugd schoot in de klasse Junioren en Aspiranten, de dames in de A en de B klasse. De heersende kampioenen bij de jeugd en dames prolongeerden beiden hun titel. Joke Gommers uit Achtmaal behaal de in de klasse dames A de 1e plaats met 190 punten, enige schutster uit het noorden Antje

Timmer uit Valthe behaalde met 186 punten de 2e plaats, 3e plaats ging naar Lian van Beers uit Zevenbergschen-Hoek met 183 punten. Bij de dames B klasse behaalde Donya van Roosendaal van Geen Moed Verloren Oudemolen de 1e plaats met 181 punten, 2e plaats eindigde Riet Boden van De Toekomst Achtmaal met 179 punten en Coby Eckhard van Strijd in Vrede Hoeven werd 3e met 177 punten Joke Gommers van De Toekoms legde tevens beslag op de rozenbeker met 11 rozen. De Jeugdschutters schoten gelijktijdig hun kampioenschap

in de Aspirantenklasse. Was het Tom Lagerwerf van Nooit Gedacht uit Zevenbergschen-Hoek welke zijn titel prolongeerde met 193 punten, Suanne van Opstal van Zeldzaam Maar Zeker eindigde op de 2e plaats met 171 punten, 3e plaats ging naar Dennis Willemse van Nooit Gedacht Achtmaal met 166 punten. De Junioren klasse werd gewonnen door Tim Dams van Strijd in Vrede, Hoeven, met 180 punten. Clubgenoot Danny Eckhard behaalde de 2e plaats met 179 punten, Stefan Godrie van De Toekomst werd 3e met 174 punten.

Seven Hills-2 onbeslist ZEVENBERGEN - Na tweeĂŤnhalf uur spelen is zondag 9 juni de wedstrijd Batters/Dockers tegen Seven Hills-2 geĂŤindigd in een gelijkspel. Deze wedstrijd was voor Seven Hills de 3e van het seizoen tegen de Batters, waarin tot nu toe 2 keer verloren werd met 16-0 en 6-11. De heren van Seven Hills begonnen sterk aan de 1e inning, waarin ze 4 runs binnenliepen, met o.a. een 2-run homerun van Wessel Oomen. In de 2e en 3e inning werd er door Seven Hills niet gescoord en de Batters kwa-

men terug tot een 4-4 stand. In de 4e inning werd er echter op los geslagen. Ook de 2e pitcher van de Batters kreeg een homerun tegen van dhr. Oomen. In die inning werden er 5 runs gescoord, waardoor de voorsprong 4-9 was voor Seven Hills. In de gelijkmakende slagbeurt maakte de Batters hier 6-9 van. Met nog 3 minuten te spelen werd er nog ĂŠĂŠn inning gestart en op de nieuwe pitcher van de Batters hadden de slagmannen van Seven Hills geen antwoord. De gelijkmakende slagbeurt voor de Batters werd ingegaan met 6-9. Met 1 uit scoorden de club 2 runs, wat de stand 8-9 maakte. De 2e uit werd ge-

Moerdijk Dances 4 Life 2013 ZEVENBERGEN - Het jaarlijkse dance event van Moerdijk Danst en Moerdijkrunners wordt dit jaar gehouden op zondag 16 juni voor iedereen die van dansen houdt en daarbij ongeneeslijk zieke mensen een steuntje in de rug willen geven. Om 10.00 uur wordt er gestart aan de Van Aerschotstraat 56 in Zevenbergen met een

Zumba marathon. Daarna kan je een uur naar demonstraties Hiphop, Showdance en Latin & Ballroom kijken. Deze beginnen om 13.00 uur. Vanaf 14.00 uur zijn er 3 workshops van elk 45 minuten te volgen, achtereenvolgens zijn dit Salsa, Partydance en Hiphop. Men kan zich natuurlijk ook laten sponsoren voor de onderdelen, want ben jij degene met het hoogste sponsorbedrag dan win je een prijs.

maakt en de gelijkmakende run werd gescoord. Met 2 en 3 bezet en een gelijke stand kwam de slagman van de Batters naar de plaat. De pitcher van Seven Hills, Duncan Kemmer, had de man al meerdere malen dit seizoen uitgegooid en met een count van 3 balls-2 strikes ging de slagman achter de hoge fastball aan en mistte. Eindstand bleef steken op 9-9. Met dit gelijkspel is Seven Hills een plaats opgeschoven in de competitie, naar de 6e plaats. Volgende week wordt er een dubbele wedstrijd gespeeld tegen de Boosters in Roosendaal, waarvan eerder dit seizoen al van gewonnen werd met 3-2.

Uw auto/bus verkopen?

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen ce st glasservi theo van hol n rke we er ild sch en voor al uw glas, kit

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

3URÂżWHH

Gordel om, GI GA GOED!

UQXYDQ

theovanholstglasservice@gmail.com www.theovanholstglasservice.nl 06-11404121 0168-465276 Oude Heijningsedijk 28 4794 RE Heijningen

+++ )&$,#!

KHW%

7:WDULH

I  

!  ,  

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

&%$&(' '&& # $*& %%## EuroďŹ x (XURĂ&#x20AC;[

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

DIVERSE AANBIEDINGEN UIT DE STEENPLAZA FOLDER OPEN DAG 23 MAART VAN 09.00 TOT 17.00 UUR. Ă&#x17D;Bezoek onze onze geheel geheel vernieuwde vernieuwde showtuin! showtuin! Ă&#x17D;Bezoek

20

s6ERKOOPVANSIERBESTRATINGENENNATUURSTEEN stt7FSLPPQWBOTJFSCFTUSBUJOHFOFOOBUVVSTUFFO Verkoop van en en natuursteen. Verkoop vansierbestratingen sierbestratingen natuursteen. s6ERKOOPVANZAND SPLITENGRIND Verkoop vanzand, zand,split splitenengrind. grind. stt7FSLPPQWBO[BOE TQMJUFOHSJOE Verkoop van s6ERKOOPVANSCHUTTINGDELENENBLOKHUTTEN Verkoop vanschuttingdelen schuttingdelen, tuinhout en 7FSLPPQWBOTDIVUUJOHEFMFO UVJOIPVUFO sttVerkoop van en blokhutten. blokhutten. CMPLIVUUFO s'RATISADVIESENOFOFFERTE s'ratis advies en/of offerte. t(ratis advies en/of offerte. t(SBUJTBEWJFTFOPGPGGFSUF s!ANLEGVOORPARTICULIERENENBEDRIJVEN s Aanleg voor particulieren en bedrijven. tt"BOMFHWPPSQBSUJDVMJFSFOFOCFESJKWFO Aanleg voor particulieren en bedrijven. Kleine Kleine Bezoek prijzen, Bezoekonze onzeshowtuin! showtuin! prijzen, ven. Groot Bezoek onzeshowtuin! showtuin! Bezoek onze Groot assortiment! assortiment! assortiment! assortiment! Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.:0168/452730 0168/452730 - b.g.g 06/53164602 Tel.: - b.g.g tel.: tel.: 06/53164602 www.boelenstuininrichting.nl www.boelenstuininrichting.nl Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen

jaar

In 7 dagen naar je rijbewijs vrachtauto? DOE NU IG VOORDEL R DE ZOME CURSUS!

NU SPECIALE PRIJS: 21% BTW KORTING Stap in bij Blom. Nu deze zomer wel heel voordelig met een ĂŠĂŠnmalige examengarantie!

Aanvang: 1 juli en 17 juli 2013 Lid BOVAG / ISO 9001

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

www.verkeersschoolblom.nl | T (076) 50.15.535


BANDENACTIE NU:

Huismerk â&#x201A;Ź 33,05 91H â&#x201A;Ź 44,95 91V â&#x201A;Ź 51,95

155-80-13 79T 195-65-15 205-55-16

incl. montage + BTW balanceren â&#x201A;Ź 10,verw.bijdrage â&#x201A;Ź 1,50

AIRCO ACTIE NU â&#x201A;Ź 59,95 IN DE MAANDEN JUNI EN JULI Komanâ&#x20AC;&#x2122;s Vishandel B.V. te Moerdijk 9HUVH.DEHOMDXZÂżOHW

per kilo

â&#x201A;Ź 14.95 â&#x201A;Ź 10.95

Diverse Gambaâ&#x20AC;&#x2122;s, diepvries

vanaf

Verse hangcultuur Mosselen

per kilo middelmaat

â&#x201A;Ź 5.50

Vanaf 19 juni is er weer HOLLANDSE NIEUWE VANGST 2013 Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 22 juni 2013.

Voor

beleving Voor beleving van uw tuin van uw tuin

Tuin & Terras heeft een groot, gevarieerd

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u

ZEVENBERGENSE METAALHANDEL De HiL 26 Tel. 0616944484

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers. AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Alleen contante betaling mogelijk

Komanâ&#x20AC;&#x2122;s Vishandel B.V. Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

aanbod van sierbestrating, natuursteen tegels, Tuin & tuinhuisjes, Terras heeft tuinoverkappingen, een groot, gevarieerd verlichting, ennatuursteen tuindecoraties. aanbod vantuinmeubels sierbestrating, tegels, tuinhuisjes, tuinoverkappingen, verlichting, tuinmeubels en tuindecoraties.

Achterdijk 3 | 4761 RB Zevenbergen | T 0168 - 32 64 12 info@tuinenterraszevenbergen.nl | www.tuinenterraszevenbergen.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 13.00-17.30 uur | zaterdag van 9.00 - 16.00 uur Bezichtiging op afspraak zeven dagen per week

ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Infra & verhuur

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl


SPORT

Heerlijk visweer

Links met pet Remco Laros, rechts Esmeralda Ruitenberg, beiden nummer 1

KLUNDERT - De junioren van HSV `t Wachtertje viste vrijdagavond 7 juni aan `t Walletje in Klundert. De loting was om 18.30 uur en er waren 14 deelnemers naar de waterkant gekomen. Om 19.00 uur klonk het startsignaal en de wedstrijd ging van start. Al snel werden er her der wat voorntjes gevangen, maar de goede vangst die wel verwacht werd bleef uit. Uiteindelijk waren maar 5 deelnemers die vis ter weging aan konden bieden en geen van allen kwamen boven de 100 gram vis. Jammer, want het was wel een prachtige avond om te vissen met een heerlijk zonnetje. Remco Laros wist een aantal erg kleine visjes te vangen en werd al snel de koploper van de avond. Maar nieuwkomer Esmeralda Ruitenberg ving vlak voor het einde een grote voorn. Het werd nog erg spannend, want wie zou er deze avond winnen. Ook Jean-Carlo den Hollander, Stefano Ponssen en Lorenzo Boot wisten vis te vangen. De 1e plaats

moest uiteindelijk gedeeld worden door Esmeralda en Remco. Beiden hadden 90 gram gevangen. Zij mochten na de weging een mooie prijs uitkiezen. Remco koos een tuigje en Esmeralda een brasemvoer. De verloting ging naar Patrick Engelen. Top 3 van de avond: 1. Remco Laros en Esmeralda Ruitenberg 90 gram, 2. Stefano Ponssen 50 gram, 3. Jean-Carlo den Hollander 40 gram. Tussenstand beide divisies: A1. Gijs Slobbe 4470 gram, A2. Wesley Kouters 2970 gram, A3. Remco Laros 2750 gram, B1 Mariska van Andel 1550 gram, B2. Jean-Carlo den Hollander, B3. Stefano Ponssen 650 gram. De senioren visten zaterdagochtend 8 juni aan de zuidelijke binnengracht. Loting was om 07.00 uur en de wedstrijd begon om 08.00 uur. Er waren 11 deelnemers naar de waterkant gekomen om een visje te vangen en te genieten van het prachtige weer. Laatste was wat meeste deelnemers dan ook gedaan hebben. Dit doordat de vangsten erg tegen vallen de laatste tijd. Niet

Goud en zilver voor JJK alleen in Klundert, maar ze horen van andere HSV`s dat de vangsten dit jaar ook erg tegen vallen. Waar het aan ligt zijn de meningen over verdeeld. De een zegt de lange winter, de ander de koude nachten of de verkeerde wind. Al met al konden er maar 5 deelnemers vis ter weging aanbieden. De dag top 3: 1. Herman Korteweg 420 gram -1 pnt, 2. Theo Elemans 130 gram -2 pnt, 3. Jack Schoep 80 gram -3pnt. Tussenstand: 1. Herman Korteweg 7 pnt, 2. Piet van Wensen 11 pnt, 3. Theo Elemans 13 pnt. De jeugd vist volgende week vrijdagavond 14 juni aan de Bottekreek. Dit is een koppelwedstrijd met een familielid. De senioren vissen zaterdag 15 juni aan het Verlaat. Zaterdag 31 augustus is het ‘Open Moerdijks Vistoernooi’, in de volksmond ook wel de ‘Nol Voogt Bokaal’ genoemd. Dit toernooi is toegankelijk voor alle vissers van elke vereniging uit de gemeente Moerdijk. Info: http://wachtertje.mijnhengelsportvereniging.nl of mail voor vragen naar t-wachtertje@hotmail.nl

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

HSV De Veste WILLEMSTAD - Uitslag van het 3e Zoetwater Zomerconcours van HSV De Veste vervist op zaterdag 8 juni in de Kleine Vest.

De zon scheen, veel wind en weinig vis. Daar is alles mee gezegd over de viswedstrijd. Uitslag: 1. P. leest Azn, 1.350gr., 2. A. Leest, 1.200gr., 3. B. Heijstek, 500gr., 4. C.

van Est, 150gr., 5. P. Leest Hzn, 100gr., 6. G. den Hollander, 0gr., G. van Poppel, 0gr., L. Verheijen, 0gr., W. Blokland, 0gr., M. Dubbelman, 0gr., A. Van Alphen, 0gr.

BRIDGE BRIDGECLUB KLUNDERT 3 juni afsluiting seizoen 2012/2013, ALijn: 1. Mw Leendertse-Hr v. Knippenberg 62,50%; 2. Dames Pars-Oranje 56,53%; 3. Dames Vreugdenhil-v.d.Klis 56,39%; 4. Mw Buijs-Hr Schampers 54,44%; 5. Dames Visser-v.Brecht 53,47%. B-Lijn: 1. Hr en Mw Jongejan 61,67%; 2/3 Dames v.Vugt-v.Neste 58,54%; 2/3 Dames Bol-Verhoeven 58,54%; 4. Mw v.d.Hil-Hr Broeders 52,71%; 5. Dames MattheeVeenstra 48,96%. Clubkampioen: Jo Leendertse en Leon van Knippenberg zijn, net als in het vorige seizoen, weer Clubkampioen geworden; 2. Adri Mol en Paul Schampers; 3. Truus Buijs en Anneke v.d.Wiel; 4. Jeanne v.Beek en Carine Schampers; 5. Pia v.Drimmelen en Doortje Goedemondt. Slemcompetitie: De dames Nel v.Drimmelen en Gerda Vermeulen zijn de winaars van de Slemcompetitie. Promotie/degradatie: Visser-v.Brecht, R. en T. Damen, Bol-v.Eekelen degraderen naar de B- Lijn; De paren Jongejan-den Engelse en Bol-Verhoeven promoveren naar de A-Lijn. Het paar v.Vugt-v.Neste was weliswaar gelijk geëindigd met BolVerhoeven maar stelden hun plaats ter beschikking. Op 2 september gaan we weer van start met het nieuwe seizoen. BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag 3 juni. Grote Club, A-lijn: 1. Jan-Willy Timmers 55%, 2. Martha-Piet Berghout 54,58%, 3. Bets-Piet Kannekens 53,75%, ged. 4. Jan Bos-Gisela DonkerGerry v.d. Boon-Maarten Schouls 53,33%. B-lijn: 1. Gé-Henk v.d.Weerd 59,17%, 2. Adrie Bom-Nel v. Sprundel 57,08%, 3. Ella-Ad Huybregts 56,67%, 4. Cees VrolijkKlaas v. Exel 53,33%, 5.Bert de Kok-Bert de Lint 50,83%. C-lijn: 1.Riet Neelen-Annie Reijnders 61,25%, 2. Lia Maat-Joke Magielse

60,94%, 3. Paula-Gerard Reuvers 59,90%, 4. Henk Stam-Adrie Nouwen 58,13%, 5. Nel Magielse-Jeanne v. Putten 51,04%. NIEUWE BRIDGECURSUS FIJNAART 2013-2014 Bridgeclub Fijnaart is een gezellige bridgeclub en is steeds op zoek naar nieuwe leden. De club telt op het ogenblik dan ook bijna 100 leden! In het nieuwe seizoen start er weer een nieuwe bridgecursus in De Graanbeurs te Fijnaart. De eerste les zal plaatsvinden op dinsdagavond 3 september. De cursus omvat 10 lessen. De lessen worden verzorgd door Dhr. P. Berghout. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met hem opnemen: 0168 464091 of e-mailen: pberghout@live.com SENIOREN BRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 5 juni: 1. mevr. Coomans-dhr. Korpershoek 65,28%; 2. dhr. Maat-dhr. Brouwers 59,72%; 3. mevr. Dane-Vissermevr. Knook den Hollander 56,25%; 4. dhr. Vrolijk-dhr. v. Beem 52,08%; 5. mevr. Knook-Maris-mevr. v. Beem 47,92%; 6. mevr. Maat-mevr. Keulemans 44,44%; 7. mevr. v.d. Vorm-dhr.v.d. Linden 38,19%; 8. dhr. de Heer-dhr. v. Schendel 36,11% ZBC Zomercompetitie 3 juni, A-lijn: 1. Mieke de Callafon & Nel Vos 63,33%; 2. Jos v. Dongen & Teis v. Hulten 60,83%; 3. Ton Beumer & Joke Francois 59,58%; 4. Rinus Krols & Frans te Welscher 55,83%; 5. Loe v’t Westende & Tonny v’t Westende 51,67% B-lijn: 1. Toos Ermers & Lisette Oomen 61,00%; 2. Annie Tielen & Jan Verschueren 59,08%; 3. Bertus Schrauwen B & Dies Vermue 58,58%; 4. Willy Dietvors & Rica v Schijndel 56,42%; 5. Wim Ligthart & Rika Schreuders 53,04% C-lijn: 1. Berna de Kok & José Spiering 69,17%; 2. Tjeu Grubben & Wim v.d. Vel-

den 59,17%; 3. Carel Frerichs & Addy Frerichs 56,25%; 4. Theo vd Louw & Ruud de Vrijer 55,42%; 5. Thea Graven & Marian Kavelaars 53,75% D-lijn: 1. Ine Nefkens & Riet Nooren 59,84%; 2. An Dingemans & Antoinette Rosendaal 58,28%; 3. Toos vd Giessen & Mies Meuleman 56,72%; 4. Jan Bol & Wil de Roos 54,78%; 5. Cor Dietvors & Jos Nefkens 51,30% De zomercompetitie is ook toegankelijk voor niet-leden. Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 06-49844480. Voor info: 0619246311. BC WILLEMSTAD Slotdrive 6 juni; Lijn A rood: 1 Jan de Boer & Piet Breure 72,50; 2 Corrie Timmers & Ellen Bilstra 63,33; 3 Sjaan van Exel & Willy Timmers 56,94; 4 Klaas van Exel & Cor van der Linden 55,56; 5 Jan.A Timmers & John Groen 51,67. Lijn B wit: 1 Nel Jonkers & Jan Sonneveld 61,98; 2 Lenneke Braber & Jan.J Timmers 59,90; 3 Wiedi de Kok & Bert de Kok 55,21; 4 Bram Huitkar & Nel Breure 54,69. Vanaf donderdag begint de wekelijkse Zomerdrive. Toegang voor iedereen die wil bridgen op donderdagavond in Gebouw Irene, Grimhoek te Willemstad. Aanvang 20.00u, zaal open 19.30u en aanmelden aan de zaal. BRIDGE FIT ZEVENBERGEN Uitslag 6 juni, A lijn: 1/2. Riet NoorenJoke Francois 63,19%; 1/2. Lou-Tonny van ‘t Westende 63,19%; 3. Jan LeskensCorrie Rommens 58,33%; 4. Wim MahnMachteld Bakker 52,08%; 5. Reindert Roovers-Riet Roovers 45,14% B lijn: 1/2. Riet Bol-Jan Bol 58,33%; 1/2. Theo Neelen-Bertus Schrauwen 58,33%; 3. Jaap Sprenger-Wil Sprenger 56,94%; 4. Henny de Jong-Hetty Brandt 55,56%; 5/6. Jan Hasper-Dies Vermuë 45,83%; 5/6. Corry Dingenouts-Diny Verhoef 45,83%. PAGINA 18

KLUNDERT - Het was zover op zaterdag 8 juni voor de judoka’s van JJK. De afsluitende streekontmoeting werd gehouden bij judovereniging Kuatsu in Prinsenbeek. 14 van de 16 deelnemende judoka’s van JudoKlub Klundert probeerden op de laatste ontmoeting nog een zo hoog mogelijke score te behalen. Gedurende het seizoen worden er 6 toernooien gehouden. Tijdens de toernooien kan men afhankelijk van de score punten verdienen, welke aan het einde van deze 6 toernooien opgeteld bepalen of men goud, zilver, brons of een herinnering heeft verdiend. De judoka’s van JudoKlub Klundert wisten zowel op het afsluitende toernooi, alsook bij de totaalscore een mooi resultaat weg te zetten. Overzicht van de scores van de dag met aansluitend de behaalde einduitslag. Eer-

ste plaats zaterdag 8 juni: Babette Zuidema, Sander Versteeg, Dion Hogeslag, Dylano Korneef, Jasper Zuidema en Sem van de Berkt. Tweede plaats Cas Kuipers, Alex Hogeslag, Lisa Versteeg, Kevin Machielse en Erik Post. Derde plaats Robbie Scheurwater. Vierde plaats Mitchel van de Bos en Thomas Lippens. Eindresultaat: Goud voor Sander Versteeg, Dion Hogeslag, Jasper Zuidema, Cas Kuipers, Alex Hogeslag en Erik Post. Zilver voor Dylano Korneef, Mitchel van de Bos, Sem van de Berkt, Beau Broersma, Babette Zuidema en Robbie Scheurwater. Brons voor Lisa Versteeg en Kevin Machielse en Thomas Lippens. Een herinnering was er voor Quinty Broeken. JudoKlub Klundert feliciteert alle judoka’s met het behaalde resultaat en hoopt dat ze de scores volgend seizoen kunnen handhaven of wellicht verbeteren. Voor foto’s en info: www.judoklubklundert.nl

Sportief weekend JVZ ZEVENBERGEN - Het voor vele judoka’s van JVZ Judoka’s een druk, sportief, maar heel gezellig weekend. Allereerst deden er op zaterdag 8 juni 14 leden mee aan de laatste Streekontmoeting die in Prinsenbeek bij Kuatsu werd gehouden. Nadat alle poules waren gespeeld, vond er een dubbele prijsuitreiking plaats: alle judoka’s ontvingen een oorkonde voor de Streekontmoeting, maar daarna nog een medaille, bronzen, zilveren of gouden beker voor de einduitslag van het hele seizoen. Uitslag 1e plaats: Bart Martens (zilver) 2e plaats: Koert van Engelen (brons), Ronan van Pelt (brons) en Yorick v.d. Wolf (zilver) 3e plaats: Paul Duijverman (zilver), Jasper Dekker (zilver), Lukas Verstraaten (brons), Gwen Sweep (brons), Wessel Tielen (zilver) en Michel van Wijk (brons)

4e plaats: Bart Vrijhof (medaille), Merel Tielen (medaille), Wesley Ligtenbarg (brons) en Julia Neven (medaille) Judoka’s die in Prinsenbeek niet mee hebben gedaan, maar wel al eerder punten hebben behaald bij een Streekontmoeting, krijgen deze week van judoleraar Paul hun medaille of beker. Zondag 9 juni stond er een heel leuk uitje gepland: als beloning voor het verkopen van loten van de Grote Clubactie mochten leden die dit wilden gratis een dagje naar de KMA. Daar werden o.l.v. een officiële instructeur allerlei spelletjes in de sporthal en het zwembad gedaan. Daarnaast werd er een hele interessante rondleiding over het KMA terrein gegeven (met dank aan Casper), zodat iedereen ook begreep wat er allemaal op dat grote terrein en in al die gebouwen gebeurt. Iedereen heeft genoten. Wilt men meer weten over de vereniging of gratis proeflessen volgen: www.jvzevenbergen.nl.

Kruisboogsport FIJNAART - In De Parel, Prinses Margrietstraat wordt door KBV Geen Moed Verloren en Alpenjagers op zondag 16 juni een clinic kruisboogschieten gehouden voor iedereen de eens kennis wil maken met de kruisboogsport tussen 10.00-12.00 uur. Iedereen welkom kruisbogen en pijlen worden gratis ter beschikking gesteld. Ook

zijn zondag 16 juni de selecties van Nederland en België in de Parel uitgenodigd om de interland te schieten. Elk land heeft 24 schutters afgevaardigd, welke in 2 doorgangen tegen elkaar strijden. Elke schutter krijgt 4 proef en 10 tellende schoten. Voor de beste 3 schutters zijn goud zilver en een bronzen medaille beschikbaar. Het winnende land ontvangt het bronzen beeld van een kruisboogschutter.

Wislet de Hair tweede op BK atletiek

Wislet de Hair tijdens de 100 meter sprint.

ZEVENBERGEN - Op zondag 9 juni werd bij ATV Scorpio in Oosterhout het Brabants kampioenschap atletiek voor C junioren gehouden. In deze wedstrijd heeft Wislet de Hair uit Zevenbergen, uitkomend voor ARV Achilles uit Etten-Leur, na eerst zijn serie van de

100 mtr. sprint gewonnen te hebben, in de finale beslag weten te leggen op de tweede plaats in de finale bij de C-junioren. Met een tijd van 12,43 sec. met een stevige tegenwind (meer dan 3 meter per seconde), moest hij Jim van Gorkum, van Spado, voor laten, die de winnende tijd van 12.23 sec. in de boeken liet schrijven.


TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TOUWEN

Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar een:

schoolverlater Je taken bestaan uit: k^`blmk^k^g^glhkm^k^g van stoomgoed hifZd^g^go^kshk`^g van kleding o^ks^g]deZZkfZd^g

Wij zoeken een enthousiaste teamspeler, die netjes en secuur werkt. We bieden je een fulltime baan (36 uur) in een dynamisch bedrijf met toekomstperspectief.

GROUP

TOUWEN geworden

Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen BV, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

(ASSISTENT) TRANSPORTPLANNER WIJ BIEDEN: Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collegaâ&#x20AC;&#x2122;s in een bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning

Kijk voor meer informatie op WWW.FARMTRANS.NL of bel naar Irma Velthuizen 0168-38 59 02

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

is Mondzorgcentrum

Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 RK Zevenbergen (industrieterrein Moerdijk). Tel. 0168 - 39 30 30, email info@farmtrans.nl

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

INTER-SPRINT BANDEN

VERHUUR:

Afvalcontainers

Inter-Sprint Banden werd ruim 35 jaar geleden opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot Europaâ&#x20AC;&#x2122;s grootste, onafhankelijke, im- en exportbedrijf op het gebied van autobanden. Onze organisatie kenmerkt zich, naast een omvangrijke multimerkenvoorraad, door een platte organisatie, en daarmee een open en dynamische cultuur. Wegens uitbreiding van onze inkoop-afdeling zijn wij op zoek naar kandidaten (m/v) (tussen 20 -30 jaar) voor de functie van:

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Stuur je sollicitatiebrief vóór 28 juni naar: Stomerij Zevenbergen, t.a.v. Cees de Reus, Koperslagerij 52, 4762 AP Zevenbergen solliciteren@stomerij.nl

JUNIOR INKOPER Als inkoper zal je zorg dragen voor de dagelijkse communicatie met onze leveranciers. Je handelt het hieruit voortvloeiende takenpakket volledig af en informeert je collegaâ&#x20AC;&#x2122;s hierover. Jij bent productverantwoordelijke voor de producten en de leveranciers die je behandelt. Naast de communicatie met leveranciers bespreek je met je collegaâ&#x20AC;&#x2122;s de inkoop- en productiestrategie en voert deze door. Het bezoeken van bestaande en/of nieuwe leveranciers in binnen- en buitenland behoort daarnaast ook tot je takenpakket.

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Hiertoe beschik je over: t FFOFOUIPVTJBTUF JOTQJSFSFOEFFONPUJWFSFOEFXJK[FWBOXFSLFOJOUFBNWFSCBOE t FFOHPFEFEPTJTWFSBOUXPPSEFMJKLIFJETHFWPFM t)#0XFSLFOEFOLOJWFBV tHPFEFPOEFSIBOEFMJOHTUFDIOJFLFO

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Je hebt: t FFOTUFSLFQFSTPPOMJKLIFJE t FFOSFQSFTFOUBUJFGWPPSLPNFO t TUFSLFDPNNVOJDBUJFWFWBBSEJHIFEFO Wij vragen: t HPFEFLFOOJTWBOEF/FEFSMBOETF &OHFMTFFO%VJUTFUBBMJTFFONVTU t LFOOJTWBOFFOBOEFSF&VSPQFTFUBBMJTFFOQSĂ? t KFCFOUJOEFUPFLPNTUCFSFJEUPUSFJ[FOJOCJOOFOFOPGCVJUFOMBOE t KFIFCUFFOTUFSLFBĂłOJUFJUNFUBVUPTFOPGCBOEFO

Voor al uw klussen Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Wij bieden: t FFOMFVLFCBBOJOFFOJOGPSNFMFFOEZOBNJTDIFXFSLPNHFWJOH t FFOCJKCFIPSFOETBMBSJTFOEFFMOBNFBBOFFODPMMFDUJFWFQFOTJPFOSFHFMJOH t EFHFMFHFOIFJEKPVXTUFSLFFJHFOTDIBQQFOWFSEFSUFPOUQMPPJFO

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

Durf jij het aan? Zie jij jezelf als die gemotiveerde en ambitieuze inkoper die ons team komt versterken? Stuur dan nu jouw sollicitatiebrief voorzien- van compleet CV naar vacatures@inter-sprint.nl t.a.v. dr. H. Gillesse. *OUFS4QSJOU#BOEFO#71PTUCVTt"".PFSEJKLt5FM www.inter-sprint.nl

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

www.heijligersbv.nl

Scheiden is ook een nieuw begin!

20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave.

  ! !  

" !  " % !!  # % $  #   # ! #  " !  

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren GELDIG T/M 15 -6

2.98

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

HAMLAPPEN ½KG FRICANDEAU ½KG SHOARMAREEPJES ½KG RIBLAPPENnaturel of ½KG KIPFILET gemarineerd ½KG 75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

50

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nl

E 

11.80

D INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL BORDEN, BESTEK E.D.

S MAKEN OP 4 KAARTEN 48 KAN VOOR DE EFTELING?

2.

LIKE & DEEL ONZE FACEBOOK PAGINA VOOR 1 JULI

1 > LIKE MAROS MADE 2 > DEEL HET BERICHT 3 > WIN DIE KAARTEN

BBQ SCHOTEL 5.95 KEUZE UIT MEER DAN 25 SOORTEN VLEES 500GR P.P

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â&#x201A;Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden


SPORT

Karate Moerdijk wint verkiezing Leukste Sportvereniging

MOERDIJK - Sportverenigingen hadden twee maanden de tijd stemmen

den invullen, is een 9. Karate Moerdijk is drie jaar geleden op-

Karate Moerdijk.

te werven voor de verkiezing Leukste Sportvereniging, een verkiezing op gemeente-, provincie- en landelijk niveau. Woensdag 5 juni maakte de organisatie bekend dat Karate Moerdijk de titel Leukste Sportvereniging van de gemeente Moerdijk heeft gewonnen met de meeste stemmen. Het gemiddelde rapportcijfer voor Karate Moerdijk, wat stemmers kon-

gericht in Willemstad door karate-instructeurs Arno Yarzagaray en Chantal Straver. Zij geven inmiddels ook les in Klundert, Zevenbergen en Dinteloord aan in totaal honderd kinderen en volwassen. Arno en Chantal zijn enorm trots op het resultaat en bedanken alle leden, ouders en bekenden die gestemd hebben. In 2012 won Karate Moerdijk ook de gemeentetitel en werd zij tweede op provincieniveau. Bovendien won Karate Moerdijk toen de lan-

delijke Creativiteitsprijs. Dit laatste moet de club de komende maanden nog voor elkaar krijgen. “We zijn enorm blij met de gemeentetitel, dat is ons het meeste waard. Zo’n verkiezing op landelijk niveau is fantastisch, een enorme boost, maar we hebben vorig jaar wel gemerkt dat dat ook veel tijd kan kosten. We willen op de eerste plaats natuurlijk vooral tijd en energie steken in het daadwerkelijk ‘leuk’ houden van onze lessen en activiteiten.” aldus karateleraar Arno. De titel Leukste Sportvereniging maken Arno en Chantal waar door hun leden op allerlei manieren te motiveren. Daarbij zetten zij in op de peilers ‘verbinding’, ‘trots’ en ‘ambitie’ wat ze uitleggen in een filmpje dat op de website www.karatemoerdijk.nl te bekijken is. K arate Moerdijk is een actieve sportvereniging die veel activiteiten organiseert naast de reguliere lessen, op een verfrissende manier leden bindt aan de club en jeugd op allerlei manieren een podium biedt. Om te vieren dat Karate Moerdijk tot de Leukste Sportvereniging van de gemeente is gestemd, organiseert zij in september een groot feest voor alle leden en betrokkenen.

Start en finish in Breda

2e etappe Ster ZLM Toer MOERDIJK - Donderdag 13 juni is Breda en de regio West-Brabant strijdtoneel van de 2e etappe van de Ster ZLM Toer.

van de Makro Breda aan de Konijnenberg. Vanaf half 11 tekenen de renners het startregister en worden ze voorgesteld aan het publiek.

Met sprintkanonnen als Mark Cavendish (Omega Parma Quick Step), André Greipel (Lotto Belisol), Marcel Kittel (Argos Shimano), en van Nederlandse zijde, Theo Bos (Blanco) en Kenny van Hummel (Vancansolei DCM) staat een belangrijk deel van de wielertop aan de start in Breda. Enkele andere grote namen zijn Lars Boom (Blanco), Lieuwe Westra (Vancansolei DCM), Allesandro Ballan (BMC), Manuele Boaro (Saxo Tinkhoff), Nick Nuyens, Thomas Dekker en de Kreders (allen Garmin). In totaal 18 ploegen van 8 renners vertrekken om 12.00 uur vanaf het parkeerterrein

Parcours Via Zevenbergen (12.20 uur), Fijnaart (12.45), Klundert (13.10), Drimmelen (13.15), Made (13.40), Oosterhout (13.45) en Terheijden (13.55) passeert de karavaan rond 14.00 uur voor de 1e maal de finishlocatie op de kruising Konijnenberg, Moerlaken. Er zijn dan een 100-tal kilometers afgelegd. Na nog eens twee lussen van 40 km elk via Den Hout (kasseien), Terheijden en Haagse Beemden Breda (Westerhagelaan) wordt rond 16.00 uur de finish verwacht. Tussensprints zijn er op de Zuidelijke Randweg in Klundert en op de

Tuinbouwweg in Made. De 2e passage in Breda is rond 15.00 uur. Mogelijk enige verkeersoverlast De Stichting Baronie Breda Classic is mede organisator van de Bredase etappe van deze, na de Eneco Tour, Nederlands grootste meerdaagse profwielerkoers. Het is mogelijk een voorbode voor al het fraais wat Breda en regio op wielergebied in de toekomst nog te wachten staat. Veiligheid van renners, volgers en bezoekers is daarbij heel belangrijk; overlast blijft beperkt en bereikbaarheid van bedrijven en centra is gewaarborgd. Op voorhand vraagt de organisatie medewerking, geduld en begrip bij de passages van de koers. En om de richtlijnen en aanwijzingen van politie en de vele verkeersregelaars op te volgen.

Wedstrijdzwemmen zwem- en polovereniging Hieronymus

Brabants record voor Kristy Nagtzaam bij BZK non Vermariën goud alle nummers waar de in de g klasse was gestart en zilver over all op de 200m wisselslag en 200m vlinderslag, Dennis van Wensen 1 medaille, Rick Bulman 5 medailles, Rick Minkman 4 medailles, Marissa Minkman 1 medaille Hieronymus 1 wonnen de heren bij de 4*100m wisselslag goud. In dit team zwommen Ramon Verhulst, Coen de Bruijn, Wimar Lindenberg en Paul Koster Ook Team Hieronymus 2 won goud op de 4 * 100m wisselslag In dit team zwommen: Rick Minkman, Christan de Koning, Ronaldo Nagtzaam en Cedric Broere. Zij haalden goud op de 4*100m vrije slag

Ronaldo Nagtzaam haalt 5 medailles

ZEVENBERGEN - Op bijna elke afstand verbeterde de Hieronymuszwemmers hun persoonlijke record. In het eerste weekend waren er 2 Brabants record: Kristy Nagtzaam zwom 30.67 op de 50m vlinderslag en Rick Bulman uit Steenbergen 1:02.94 op de 100m vrije slag. Op zondag zwom Rick Bulman de 50m schoolslag in een nieuw Brabants record in een toptijd van 35.64. Hij verbeterde daarmee, een dag nadat hij met de Gummarusschool uitkwam op de Brabantse schoolzwemkampioenschappen, bovendien het Nederlandse record van Chong Woo Chiang die dat 25 jaar geleden heeft gezwommen in Amersfoort. Ook in het tweede weekend BZK startte Manon Vermarien op de 200m vlinderslag. Ze eindigde als tweede (overall)de afstand

2.52.73. Met deze tijd verbeterde ze het Nederlandse record voor gehandicapte zwemmers (klasse S10)! Maar dit was het topje van de ijsberg van de Hieronymus successen. Hieronymus staat 3e in het medailleklassement: 73 medailles ( 23 goud 32 zilver en 18 brons). Deze klassering bewijst temeer de brede kwaliteit van de Hieronymusploeg. De medailles Cedric Broere, 5 medailles Bas de Bruijn 3 medailles Coen de Bruijn 4 medailles Vincent Dermaux brons op 200m wisselslag, Eva van Ginneken 5 medailles Paul Koster 2 medailles, Fabian Sebregts zilver op de 100m schoolslag. Kristy Nagtzaam 6 medailles. Christan de Koning 2 medailles Ronaldo Nagtzaam 5 medailles Nikita van den Ouden 9 medailles. Laura van Dijke 1 medaille. Ramon Verhulst 2 medailles Ma-

Prestaties Moerdijkse zwemmers Kristy Nagtzaam behaalde naast haar Brabantse Record nog 6 medailles (1 keer goud, 2 keer zilver en 3 keer brons). Ze kwam in het totaal 10 keer individueel aan de start en zwom op maar liefst 7 afstanden een pr. Ronaldo Nagtzaam kwam ook 10 keer aan de start. Hij haalde 5 medailles (2 keer goud, een zilveren en 2 bronzen). Hij zwom 9 nieuwe persoonlijke records. Lilianne Sweere uit Standdaarbuiten kwam 3 keer aan de start. Ze verbeterde 2 keer een persoonlijk record. Plaatsgenoot Sarah Uuldriks zwom 6 afstanden en haalde op 4 afstanden een persoonlijk record. Viktor Warndorff, eveneens uit Standdaarbuiten, haalde op de 200m rugslag een persoonlijk record. Voor de volledige uitslag zie www.zpv-hieronymus.com PAGINA 20

Hockeyclub zevenbergen viert succesvol seizoen

Veteranen A Hockeyclub Zevenbergen.

ZEVENBERGEN - Hoewel er nog een aantal activiteiten zullen plaatsvinden en nog een enkele inhaalwedstrijd gespeeld moet worden, heeft Hockeyclub Zevenbergen seizoen 2012/2013 met succes afgesloten. En dat was een feestje waard! Zondag 2 juni gonst het op het zonnige terras van Hockeyclub Zevenbergen. Dames 1 en Dames 2, beide kampioen, komen thuis van een uitwedstrijd. Kampioenen JA1 loopt rond en toeschouwers juichen voor Veteranen A. Hun wedstrijd is nog gaande. Ook zij zijn de beste van hun poule. Direct na het eindsignaal van de scheidsrechters schalt “We are the Champions” door de luidsprekers. Alle kampioenen worden op het podium gehuldigd. Er zijn toespraken en muziek. Het feest barst los. Een mooie zomerscore bij de senioren:

Drie elftallen zijn kampioen. Dames 1 promoveert naar de derde klasse en Veteranen A gaat zelfs hoofdklasse spelen. Bij de jeugdelftallen zijn vóór de winterstop veel teams kampioen geworden. Zij waren al gepromoveerd en spelen niet onverdienstelijk in hun hogere klasse. Vorige week is het 400e clublid ingeschreven door voorzitter Carin Wouters. Maar het seizoen is nog niet ten einde. Er wordt nog volop getraind door alle elftallen en er is nog een leuke slottraining voor de jongste jeugd op vrijdag 14 juni, gevolgd door een slotdag voor de oudste jeugd en senioren op zaterdag 15 juni. Tot slot spelen de veteranen een tweedaags toernooi op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Kom de sfeer eens proeven tijdens de komende evenementen waar sport en gezelligheid centraal staat. Hockeyclub Zevenbergen heet u van harte welkom.

Jaarlijkse heren tennis dag TV Fijnaart FIJNAART - Tennisvereniging Fijnaart en Heijningen houdt de jaarlijkse Heren Invitatiedag. Zowel TFH leden als niet-TFH leden kunnen een of meerdere tennispartner(s) uit-

nodigen, zoals (tennis) vrienden, familie en collegae. De invitatiedag vindt plaats op vrijdag 14 juni, aanvang 9.30 uur, Tennisvereniging Fijnaart en Heijningen, Appelaarseweg 21, 4793 EJ Fijnaart, 0168464504.

TWC Zevenbergen ZEVENBERGEN - De fietsclub heeft de volgende ritten voor komend weekend uitgekozen. Zaterdag 15 juni gaan de randonneurs een rit maken naar Huybergen, zo’n 130 km. De recreanten fietsen deze dag naar Drunen, een rit van 100 km. Vertrek randonneurs om 8.00 uur, recreanten om 8.05 uur. Zondag 16 juni, vaderdag, fietsen de recreanten rondje Hollandse Biesbosch, een rit van 60 km, vertrek 9.05 uur.

De randonneurs gaan deze dag een vaderdagtocht maken. Deze rit heeft een lengte van 65 km, vertrek 9.00 uur. Waar de rit naartoe gaat, is aan de toerleider, Jack vd Klundert. Alle ritten vertrekken vanaf sportpark ‘De knip’ in Zevenbergen. Wilt u ook eens meefietsen? Dat mag altijd. Ons motto is nog steeds; ‘samen uitsamen thuis’, dus gaat u ook eens mee? Voor meer informatie over onze vereniging, kijk op www.twczevenbergen.nl

Dames tennis team Fijnaart 2 kampioen

De kampioenen.

FIJNAART - Het was een spannende competitie op de laatste speeldag waren er 3 teams die kampioen konden worden. De winst was nodig om het team bestaande uit Nelleke, Joke, Judith, Jacqueline, Lenie en Caroline kampioen te laten wor-

den en dat deden ze met een overtuigende zege van 5-0 op Vijfhuizen. Na de bloemen in ontvangst te hebben genomen en de nodige schrobbelèr genuttigd te hebben zijn zij na een voortreffelijk diner huiswaarts gekeerd om volgend jaar een klasse hoger te gaan spelen.


DƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x201A;ĹŹĹ?Ć?Ä&#x201A;ůώϹŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ŜƾĹ?Ć&#x161;Í&#x2014; 

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

ZÄ&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ dĹ?žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ?ŽŽĆ&#x161;Ä?Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Í&#x2DC;Íż sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ͲÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ĺ&#x161;ĆľĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍžÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ĺ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůŽŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍż /Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

Barry Callebaut is wereldleider in de productie van hoogkwalitatieve cacao- en chocoladeproducten (van de cacaoboon tot het afgewerkte product in de winkel). Barry Callebaut is aanwezig in 30 landen, telt meer dan 45 productie-eenheden en heeft een zeer divers personeelsbestand van zoâ&#x20AC;&#x2122;n 6000 personen. Barry Callebaut bedient de gehele voedings-middelenindustrie, van levensmiddelenfabrikanten tot professionele gebruikers van chocolade (zoals chocolatiers, patissiers of bakkers). Barry Callebaut is wereldwijd leider in cacao- en chocolade-innovaties en biedt een breed scala aan diensten op het gebied van productontwikkeling, verwerking, opleiding en marketing. Via zijn Cocoa Horizons initiatief en onderzoeksactiviteiten werkt het bedrijf samen met cacaoboeren, boerenorganisaties en andere partners om de toekomstige cacaobevoorrading te waarborgen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren.

Wij zijn per direct op zoek naar

Machine-operator (m/v) Standplaats Zundert

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

WILLEM THE FLOWERMAN Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

DEZE WEEK BIJ THE FLOWERMAN:

De inhoud van de functie: - Het opstarten en bedienen van de productiemachines; - Het herstellen van kleine storingen; - Het volledig onderhouden van de machines; - Het begeleiden van het productieproces met betrekking tot kwaliteit van de producten; - Het correct invullen van diverse registratieformulieren; Functie eisen: - Opleiding op MBO niveau 4 (levensmiddelentechnologie), Vapro A; - Je hebt ervaring in, bent bekend met algemene hygiĂŤneregels, HACCP/BRC; - Een positieve werkhouding (geen 8-5 mentaliteit); - Eigenschappen: hands-on, aanpakker, zelfstandig, ďŹ&#x201A;exibel, kwaliteitsbewust; - Focus op structurele verbetering en het nemen van verantwoordelijkheid; - Grote waarde hechten aan hygiĂŤne en discipline; - Kunnen werken in teamverband; - Je bent bereid om in 3-ploegendienst te werken; Na een interne opleiding kun je zelfstandig opereren.

ERĘ˝Ę&#x2018;É&#x161; $OVʤUČšĘ&#x2018;ȡĘ&#x2018;ʢLÉ&#x2C6;

 ʏ

Sollicitatie: Herken je jezelf in deze functie en denk je een goede invulling te kunnen geven aan hetgeen wij vragen dan nodigen wij je uit om je schriftelijke sollicitatie te sturen naar de afdeling Human Resources van Barry Callebaut Decorations BV, Postbus 100, 4880 AC Zundert t.a.v. MariĂŤlla Hopstaken. Je kunt je sollicitatie ook per e-mail sturen naar: mariella_hopstaken@barry-callebaut.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OĘ&#x2039;QČ°É?+ɟɸOĘ&#x2039;QGČżÉ? 5É&#x203A;É&#x2021;Ę&#x2018;É&#x161;â&#x201A;Ź 5,ĘŹ 3LČšĘ&#x2018;Ę&#x153;UÉ&#x203A;É&#x2021;Ę&#x2018;É&#x161; ÉĽÉ&#x2C6; â&#x201A;Ź 3,5

TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

Nu nog volop keuze in onze 40-plus Damesmode. vanaf heden

30% KORTING OP DE GEHELE ZOMERCOLLECTIE (uitgezonderd basis artikelen en nieuwe collectie)

Met persoonlijke bediening en eerlijk vakkundig advies

Style of elegance

Arbeidsvoorwaarden: Wij bieden een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een groeiende en dynamische organisatie. Het betreft hier een fulltime dienstverband met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mackay Communications, Inc. is a marine electronics service company. For over 50 years Mackay has sold, installed, and serviced electronic navigation and communication equipment onboard commercial and naval ships. We employ 180 employees internationally. We sustain our industry-leading position through strong technical talent (50% of our employees are marine electronics ďŹ eld service technicians). The goal is superior results for our customers and superior careers for our employees.

Our ofďŹ ce in Zevenbergen, the Netherlands is presently seeking a

World Service Coordinator The World Service Coordinator will coordinate service jobs for Mackay Marineâ&#x20AC;&#x2122;s customers requiring service in International and Domestic Ports. This position will communicate with customers worldwide via phone, fax, and email, including local ship agents and managers. This position is responsible for: s0ROVIDINGEXCELLENTCUSTOMERSERVICEBYANSWERINGPHONESANDRESPONDINGACCORDINGLY s#ALLINGAGENTSTOCHECKONVESSELMOVEMENTS s6ALIDATINGCUSTOMERCREDIT s'ENERATINGSERVICECALL)$SINCOMPANYDATABASE -ICROSOFT$YNAMICS3, s3ENDINGCOMPLETIONREPORTSTOCUSTOMERS s)NTERFACINGWITHTHEPARTSDEPARTMENT s%NSURECOMPLIANCEWITHOFlCEPROCESSESINCLUDINGTIMELYCOMPLETIONOFSERVICEWORK SERVICEPRICING AND general record keeping The successful candidate will: s"EmUENTIN%NGLISH s(AVE YEARSEXPERIENCEWITHSERVICECOORDINATIONANDORMARITIMESECTOR s0OSSESSGOODCOMMUNICATIONSKILLS BOTHVERBALANDWRITTEN s(AVE-43OREQUIVALENT s$EMONSTRATESTRONGCOMPUTERSKILLSANDFAMILIARITYWITH-ICROSOFTOFlCEPRODUCTSINCLUDING%XCEL 7ORD and Outlook.

-ACKAYISAN%QUAL/PPORTUNITIES%MPLOYERWHOOFFERSACOMPETITIVESALARYANDFULLBENElTPACKAGE

â&#x20AC;&#x153;Voor heinde en verâ&#x20AC;? â&#x20AC;&#x2DC;s maandags gesloten

Stadhuisring 14 4791 HS Klundert tel.: 0168 402612

#ANDIDATESMUSTPROVIDEVALIDPASSPORT $RIVERS,ICENSEANDPASSABACKGROUNDCHECK 4OAPPLYPLEASESEND#6IN%NGLISHTOSTAFlNG., MACKAYCOMMCOM


The Stoning of Soraya M. bij Cine7 ZEVENBERGEN - Vrijdag 14 juni draait Cine7 de film The Soning of Soraya M. Regisseur en mede scenarioschrijver Cyrus Nowrasteh heeft met The Stoning of Soraya M. een heel gedurfde film gemaakt. De film dateert uit 2011 en de hoofdrollen worden vertolkt door Shohreh Aghdashloo, Jim Caviezel en Mozhan Marnò. Nadat hij autopech heeft gekregen, belandt de Franse journalist Sahebjam in een afgelegen Iraans dorp, waar Zahra hem over haar nichtje vertelt. Soraya’s man, Ali wil van haar scheiden omdat hij verliefd is geworden op een veertienjarige. Omdat Soraya de scheiding weigert, beschuldigt

Ali haar samen met de plaatselijke, corrupte mullah van overspel. Bewijs is er niet, maar de bevolking wordt gemakkelijk overtuigd. De onschuldige Soraya wordt gestenigd. Zahra’s relaas maakt duidelijk dat de vrouwen rechteloos zijn. Haar enige hoop op genoegdoening is dat het verhaal van Soraya via de journalist de buitenwereld bereikt. The Stoning of Soraya M. is een harde film die laat zien hoe in Iran de vrouw niets te vertellen heeft en de man eigenlijk een soort vrijbriefje heeft om te doen en laten wat hij maar wil. Wetgeving die compleet corrupt is en altijd uitspraak doet

in het voordeel van een man met aanzien ten opzichte van een vrouw. Angst voor de grotere mannen in een dorpje, waardoor zelfs rechtschapen mensen voor het verkeerde pad kiezen. Steniging als straf voor vermeend overspel. Een steniging waarbij ook familieleden stenen gooien. The Stoning of Soraya M. is een film die niet voor iedereen zal zijn, maar vertelt wel een verhaal dat gehoord moet worden.

Schoolorkest muziekschool Fijnaart verovert Oostende

De voorstelling van Cine7 is in Theater de Schuur in de Kerkstraat in Zevenbergen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Reserveren kan op Cine7@cultuurmoerdijk.nl.

Missionaris Witte Paters dodelijk verongelukt

Pater Martin Balemans overleden ZEVENBERGSCHEN HOEK/TAMALE - Pater Martin Balemans, al sinds 1959 als missionaris namens de Witte Paters werkzaam in Ghana, is door een verkeersongeval overleden. In 2009 vierde hij zijn 50-jarig priesterjubileum in de St. Bartholomeuskerk in Zevenbergschen Hoek. In deze kern is pater Balemans geboren en heeft daar tot zijn veertiende jaar gewoond. Hij is 81 jaar oud geworden. DOOR CEES VAN DER BURG

FIJNAART - Op uitnodiging van de gemeente Oostende aan de Belgische kust heeft het schoolorkest onder leiding van dirigent Peter Meijers een swingend concert neergezet tijdens een druk bezocht festivalweekend. In een sfeervolle en vrolijke ambiance met overvolle terrassen konden de leden van het schoolorkest hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen.

Martin Balemans is in november 1931 geboren in Zevenbergschen Hoek en heeft daar ook zijn jeugd doorgebracht. Na de laatste oorlogsverwikkelingen, met onder meer een evacuatie naar Hoeven, vertrok hij in 1945 naar het klein-seminarie in Sterksel. Tijdens zijn filosofiestudie in Boxtel werd hem in 1954 gevraagd naar Amerika te gaan, omdat daar een gebrek aan novices was. Levensstijl In 1955 verhuisde hij naar Canada voor een studie theologie in Ottawa. Omdat zijn toekomstig missiegebied in Ghana Engels georiënteerd was, volgde een noodzakelijk verblijf in Londen om de Engelse levensstijl (English way of life) te leren kennen. Op 12 juli 1959 mocht pater Martin Balemans in de St. Bartholomeuskerk in Zevenbergschen Hoek voorgaan in zijn eerste plechtige mis. In datzelfde jaar vertrok hij naar Ghana. In dat Afrikaanse land was toen nog nooit missionair werk gedaan en was veel pionieren derhalve het credo. Om te beginnen werd de diocees Tamale, bestaande uit drie parochies, opgericht, alsmede de confrontatie aangegaan met het plaatselijke geloof. Een groot deel van de bevolking was sterk islamitisch, maar het overige deel leek wel bereid te zijn om toe te tre-

Schoolorkest o.l.v. Peter Meijers in Oostende.

Pater Martin Balemans.

FOTO CEES VAN DER BURG

den tot het katholieke geloof. Na de start met een drietal katholieke gezinnen zit de kerk tegenwoordig stampvol.

eens 100.000 gulden gemoeid. Uiteindelijk verrees dus voor weinig geld een degelijk bouwwerk.

Staalskelet Voor de bouw van de kerk fungeerde pater Balemans als bouwpastor. Hij had het advies gekregen een staalskelet als basis te gebruiken en daarom toog hij naar de directeur van de ZNS in Fijnaart. Deze kon wel het een en ander leveren voor 75.000 gulden, welk bedrag later werd kwijtgescholden. Met de verdere afwerking, zoals muurtjes en vloeren, was nog

In Tamale wilde Balemans via een voetgangersoversteekplaats een weg oversteken. Alle auto’s stopten, behalve een jongeman op een motorfiets, die doorreed en op hem botste. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed. Zijn laatste bezoek aan zijn geboortedorp Zevenbergschen Hoek was in september 2012.

De solopartij op trompet door Leandra Goossens bij Don’t cry for me Argentia trok veel belangstellend publiek en werd dan ook met een flink applaus beloond. Ook de solo op castagnetten door Hein Westerink bij de Spaanse Zigeunertanz werd bijzonder gewaardeerd. Menigeen bleef geboeid staan luisteren naar deze ritmische klanken. Dirigent Meijers heeft met zijn schoolorkest in de loop der jaren al heel wat

buitenlandse concerten verzorgd en laat iedere keer weer zien hoe muzikaal en zeer gedisciplineerd zijn leerlingen spelen. Ook vandaag konden, hoewel niet compleet door studie en vroege vakanties, de leden van het schoolorkest het publiek weer in vervoering brengen met hun zeer gevarieerde programma. Naast het muzikale programma was er ook tijd om Oostende te verkennen en een bezoek te brengen aan het Noordzee aquarium en het imposante zeilschip Mercator. De Mercator werd uitgebreid bovendeks en onderdeks bekeken en de orkestleden waren het er over eens dat het zeemansleven vroeger niet erg makkelijk was. Dirigent en leden van het schoolorkest kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Zij hebben aan dit bijzondere concert nieuwe contacten overgehouden voor het verzorgen van een aantal optredens.

Lustrum Moerdijkskoor MOERDIJK - Het Moerdijkskoor uit het dorp Moerdijk heeft op maandag 10 juni met een High Tea in de theeplaats in Lage Zwaluwe hun eerste lustrum gevierd. Het Moerdijkskoor is een koor o.l.v.de bekende accordeonist Cees Nuijten en zij

treden regelmatig op in bejaardentehuizen en verzorgingshuizen. Het is een gemengd koor van vijfentwintig leden waarvan de gemiddelde leeftijd van boven de achtenzestig is. De mannen zijn erg in de minderheid, dus versterking hiervan is meer dan welkom.

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 15 juni Voorganger: Michael Bastiaansen. Intenties: o.o. Schouwenaars-Koevoet en Johanna Schouwenaars; o.o. van LaarhovenSchouw. Uw gebed wordt gevraagd voor Jan Mulders e.v. Elly Krijnen. HEILIG HART, LANGEWEG Zondag 16 juni 9.00u. Eucharistieviering, Voorganger: pastor Dirven. Koor: Laus Deo, intenties: Tinus van Gils en Cornelia van Gils-van de Berg, Leo en John van Schijndel, Piet Roovers. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 16 juni 9.30u Ds. R. Luijk, Tilburg. Organist dhr. J. Willeboordse. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 15 juni 19.00u Woord- en Communiedienst met gemengd koor. Voorgangers parochianen. Vanaf 20.00u is er een receptie (in Bartholomeushuis te Zevenbergen) van pastor Piet de Meijer. Dit ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als pastoraal werker.

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Kerkdiensten tijdelijk in: De Hoekpoort, Schanspoort 8, Klundert. Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen. nl Zondag 16 juni 9.30u Ds. Z. van Hijum 16.30u Ds. A. van Vugt, Eindhoven GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 16 juni 10.00u viering van Heilig- Avondmaal. Voorganger: Ds. C. Haas uit Vlaardingen. HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 16 juni 10.00u Ds.P.Schalk, Rijswijk. Allen hartelijk welkom! (t)Huis aan de Markt. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN www.immanuel-parochie.eu/zevenbergen Zaterdag 15 juni 19.00u Eucharistie m.m.v. Bartholomeus-

koor Nederlands gezongen. Voorgangers: Pastor G. Dirven en Pastor P. de Meijer. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Ouders Waltherus Bouwmeester en Maria Suyckerbuyck en zoon Kees; Cornelia Kwaytaal w.v. Marinus v. Haanskorf (jgt); Ouders Gerard en Cor den Biggelaar-Sweere; Piet Buys e.v. Riet Buys-Lodewijks; Anita v. Dorst-Stoop e.v. John v. Dorst; Ouders v. Dorst-Kramers; Toon Vissers e.v. Corrie Peeters; Nelly Dekkers e.v. Toon Zom; Giel Mensen; Ouders Ooyen-Verhoef; Toon Seelen w.v. Gerrie Wisman, partner v. Rietje Seelen; Jan v. Leent e.v. Adrie Krijnen; Piet Lodewijks e.v. Nel Jaspers; Gorrie Mensen e.v. Riet Krijnen; Petrus Schouw Mensen; Ouders Krijnen Bruijns; Ouders Mensen Stoop; Mien Mensen-v. Opdorp. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 16 juni 10.00u ds.J.F.Tanghé, Sliedrecht 18.30u ds. A. Slingerland GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 16 juni 10.00u ds. G.M. van der Linden, Westkapelle. 16.30u ds. J. Wouters, Haamstede. PAGINA 22

JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Zondag 16 juni 10.30u Gezinsviering ter afsluiting van het schooljaar. Alle groepen van de Rietvest werken mee. Zang: Ritmisch Koor. Pastor G. Dirven gaat voor in de H.Mis. Kees v. Kaam. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 15 juni 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: pastor A. Schuerman. Lector: M. Koenraadt-Claassen. Koor: Gemengd koor. Koster: M. Machielsen. Intenties: Overl.fam. Mulders; Cornelia Kokke. Zondag 16 juni 9.30u Peuter-kleuterviering. Voorganger pastor A. Buijs. Koster: Karin/Ingrid. “Het huis van God”: Ook voor jullie is er een huis van God. Hebben jullie het huis al eens goed bekeken en overal rondgekeken? Dan is dit je kans! PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/ STANDDAARBUITEN Zondag 16 juni

10.00u Dorpskerk. Ds. G.J.Röben Heerde Doopdagviering. HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 16 juni 10.30u Woord en communieviering met voorganger diaken M.Bastiaansen. Schoolverlaters- viering m.m.v. groep 8 Kennedyschool. Misdienaars zijn Rina en Merel-Minou. Koster is Hans Berghout. Gebedsintenties voor: overl. ouders Piet Nagtzaam en Marie Nagtzaam v. Peperstraten en fam. Leo v. Ham legaat; Janus Roks e.v. Maria Jochems; Heer en mevrouw Kannekens-Korst. Drie wekelijks gebed voor Wilhelmina v. Oorschot-Santbergen (3). Collecte is voor eigen kerk. Collectanten zijn Y.Reuvers en Dhr. Romme. Maandag 17 juni 15.00u Woord en Communieviering met voorganger diaken M. Bastiaansen. Gebedsintenties voor: Piet Machielse-Frijters; Piet de Blaaij. Collecte voor eigen kerk. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 16 juni Heilig Avondmaal. 10.00u Koepelkerk Ds. W. van Laar


Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus. Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

TandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

CuraMare biedt thuiszorg, intramurale verpleging en verzorging, verloskundige zorg en ziekenhuis^SVKST+SIVII3ZIVĹľEOOII[IWXIPMNO:SSVRI 4YXXIRIRSQPMKKIRHIKIFMIHIR(EKIPMNOWWTERRIR

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven

QIIVHERTVSJIWWMSRIPIQIHI[IVOIVW

TEAMLEIDER (m/v)

zich met hart en ziel in voor de FIWXQSKIPMNOI^SVK

voor gemiddeld 28 uur per week www.vandenbroekbestratingen.nl Functie-informatie %PWXIEQPIMHIVFIRNIZIVERX[SSVHIPMNOZSSVLIXVIMPIR IR^IMPIRZERNSY[EJHIPMRK.MN^SVKXIVZSSVHEXIVSTHI EJHIPMRKIIR[SSR^SVKIR[IVOOPMQEEXLIIVWX[EEVMR HIGPMÂŽRXGIRXVEEPWXEEXIRHI^SVKTVSJIWWMSREP^MNR vak kan uitoefenen. Dat laatste binnen de kaders van ZIVERX[SSVHI^SVKIRHIFYHKIXXEMVIQSKIPMNOLIHIR

6

IG $'9,(

VAKKUND HOOGST

(,7 E .:$/,7 (59,&(

BESTE 6

=

'(1+(,'

95( 100%7(

3URÂżWHHUWLMGHOLMNYDQ%7: RSGHDDQOHJYDQXZWXLQ *UDWLVRIIHUWH

9DQGHQ%URHN%HVWUDWLQJHQ %RVVWUDDW 6%6SUXQGHO

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

8SXNSY[XEOIRFILSSVXSSOHIWEQIR[IVOMRKQIXHI medische en paramedische disciplines en facilitaire ^EOIRHMI^MGLZSSVEPPIPSGEXMIWMR^IXXIR.MNMRWTMVIIVX IRWXMQYPIIVXHIQIHI[IVOIVWMRLYRSRX[MOOIPMRK 3SOWXVIIJNIWEQIRQIXNSY[GSPPIKEXIEQPIMHIV ZSSVXHYVIRHREEVIIRZIVFIXIVMRKZERHIO[EPMXIMX van zorg. Onderdeel daarvan is de voor cliĂŤnten en QIHI[IVOIVWKI[IRWXIWEQIR[IVOMRKWGYPXYYV.I ZSIVXIIRXVERWTEVERXFIPIMH[EEVMRLIX[IP^MNRZER SR^IFI[SRIVWZSSVSTWXEEX;SRIR^SEPW^MNHEXXLYMW KI[IRH^MNRMWSRWGVIHS Functie-eisen V IPIZERXISTPIMHMRK,&3[IVOIRHIRORMZIEY F MNZSSVOIYVQIIVHIVINEVIRIVZEVMRKQIXLIX organiseren van zorg en leidinggeven. grote mate van zelfstandigheid. sterke sociale vaardigheden

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

 -

WGLITXZSSV[EEVHIRZSSVWEQIR[IVOMRKIR teamprestaties oog voor het geven en ontvangen van feedback kunnen omgaan met kritiek goede communicatieve vaardigheden doorzettingsvermogen accuratesse geen 9.00 tot 17.00 uur mentaliteitDe salariĂŤring (FG 50) en de overige EVFIMHWZSSV[EEVHIR^MNRGSRJSVQHI'%3:IVTPIIKIR :IV^SVKMRKWLYM^IRIR8LYMW^SVKQIXIIREERXVIOOIPMNOI QIIVOIY^IW]WXIIQEVFIMHWZSSV[EEVHIR Informatie :SSVQIIVMRJSVQEXMIOYRXYGSRXEGXSTRIQIRQIX QIZVSY[2)HI;EEP;MPWXVEPSGEXMIQEREKIV Telefoon 0187-602055Sollicitatie 9[WGLVMJXIPMNOIWSPPMGMXEXMIOYRXYZœœVNYPMEWVMGLXIR SRHIVZIVQIPHMRKZERZEGEXYVI>:+3EERHI dienst P,O&O van CuraMare 4SWXFYW %(1MHHIPLEVRMW of per e-mail: po&o@curamare.nl.

www.curamare.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

Tijdens de braderie 15 & 16 juni

KOOPJES OP DE KRAAM

Het zijn weer Zomerspaarweken!

30% tot 50% Op alle Kinder-

korting en Damesschoenen

*De actiie loopt van 16 mei to tot en met 31 juli 2013. Vraag naar de voorwaarden v of kijkk op www.regiobank.nl. Op=op!

16 juni extra geopend van 10 tot 17.00 uur

Sp â&#x201A;Ź 75 aar krijg 0 en volle een ybal *

*muv slippers, sandalen en basics

5#1*,/Č&#x201D;ĆŠČ&#x201D;13-#12Č&#x201D;Ć Ć 

Kerkstraat 10 / Oud Gastel / 0165-514248 / Bezoek ook onze webshop www.linksenrechts.com

.13#Č&#x201D; #1*2313Č&#x201D;Ć&#x2039;ĆĄČ&#x201D;Ć&#x17D;Ć&#x2019;Ć&#x201D;Ć&#x152;Č&#x201D;Č&#x201D; .5#-2313Č&#x201D;Ć&#x152;Ć&#x2019;Č&#x201D;ĆĄČ&#x201D;Ć&#x17D;Ć&#x2019;Ć&#x17D;Ć&#x160;Č&#x201D;Č&#x201D; Ç?Ć&#x2030;Ć&#x160;Ć&#x2018;Ć&#x201C;Ç&#x17D;Č&#x201D;Ć&#x17D;Ć&#x2018;Č&#x201D;Ć&#x152;Ć&#x152;Č&#x201D;Ć&#x160;Ć&#x201D;Č&#x201D;  Ć&#x2030;Ć&#x160;Ć&#x2018;Ć?Č&#x201D;Ç&#x192;Č&#x201D;Ć?Ć&#x2030;Č&#x201D;Ć&#x2019;Ć&#x2019;Č&#x201D;Ć?Ć&#x2030;Č&#x201D;Č&#x201D; 666Ć '5#1*,//13-#12Ć -+ Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.


DM_20130612