Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

5 JUNI 2013 WEEK 23

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

JAARREKENING HEEFT NOG WAT HAKEN EN OGEN

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

HENK HENDRIKX DOET STAPJE TERUG BIJ BRABANTSE WAARD

Werkplaatshal volledig uitgebrand

Korenavond van Immanuelparochie

HEIJNINGEN - In de nacht van vorige week dinsdag op woensdag heeft er een grote brand gewoed bij het bedrijf DK Polyester in Heijningen op industrieterrein Dintelmond. Door het vuur brandde de werkplaatshal van het bedrijf volledig uit. In het pand waren op dat moment geen mensen aanwezig. De brand was snel brandmeester. De adviseur gevaarlijke stoffen heeft dinsdagnacht op verschillende locaties op het industrieterrein constant de rookontwikkeling gemonitord. Hierbij zijn geen gevaarlijke concentraties stoffen geconstateerd. Er was dan ook geen directe reden om omliggende bedrijven te informeren.

FIJNAART - Op donderdag 6 juni vindt in de parochiekerk van de H. Jacobus de Meerdere in Fijnaart een korenavond plaats. De deelnemende koren zijn allemaal werkzaam in de diverse geloofskernen van de Immanuelparochie. Zij laten deze avond horen wat zij zoal zingen tijdens de liturgische vieringen in de regio. De deelnemende ensembles zijn het St. Jacobuskoor uit Fijnaart, het ‘huiskoor’ van de Fijnaartse kerk onder leiding van Jacques Vermeulen. Uit Lage Zwaluwe komt Vriendschap door Zang en uit Zevenbergen het koor Amicante en het Bartholomeuskoor. De avond is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur.

De Cocon showt resultaat renovatie

Buitenspeeldag bij biebspeelotheek

KLUNDERT - In de meivakantie is het gebouw van OBS de Cocon aan ‘t Hooft 1 in Klundert helemaal gerenoveerd. Er zijn nieuwe plafonds aangebracht, nieuwe toiletgroepen, een nieuwe vloer in de speelzaal en nog veel meer. Het team van de Cocon zet op zaterdag 8 juni de deuren van de school open voor ouders, kinderen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, enzovoorts, maar ook voor alle buurtbewoners. Personeel van OBS de Cocon wil iedereen heel graag het resultaat van de renovatie laten zien. Tijdens dit ‘open huis’ worden in het gebouw aan ‘t Hooft 1 in Klundert in verschillende lokalen diverse activiteiten gedaan.

ZEVENBERGEN - Op woensdag 12 juni van 13.00 tot 16.00 uur is het ook bij de speelotheek (Bibliotheek VANnU) van Zevenbergen aan de Kasteelweg 3 weer Buitenspeeldag. De vrijwilligsters van de biebspeelotheek houden deze Buitenspeeldag vóór de ingang van de Zevenbergse bieb. Op die dag staat in heel Nederland het buitenspelen centraal; voorheen was deze dag bekend als Straatspeeldag. Buitenspelen is gezond, maar vooral heel erg leuk. Daarom ook de uitnodiging om op 12 juni mee te doen. In Zevenbergen vinden onder het genot van een snoepje en een glaasje limonade leuke en uitdagende buitenspelletjes plaats.

KLUNDERT - Voor de zevende en laatste maal trok de processie om het Mirakel van Niervaert te herdenken zondag door Klundert. Voorafgaande aan de omloop was er in de H. Joannes de Doperkerk een eucharistieviering waarbij vicaris W. Wiertz uit Breda de leiding had. Een goed gevulde kerk maakte deze viering mee en ook bijna iedereen deed mee aan de processie. Zie voor een uitgebreid verslag elders in deze Bode. FOTO TIES STEEHOUWER

433 adressen onderworpen aan wet- en regelgeving

Expositie van oude en nieuwe foto’s ZEVENBERGEN - Woonzorgcentrum De Zeven Schakels houdt in samenwerking met Bibliotheek VANnU in Zevenbergen een gezamenlijke activiteit op zaterdag 15 juni vanaf 10.00 uur met als thema Zevenbergen Oud en Nieuw. Met toestemming is een selectie gemaakt uit de fotocollectie van de heer Meulblok. Hiervan is een expositie samengesteld van oude foto’s van vroeger naast nieuwe foto’s, die voor deze gelegenheid werden gemaakt door fotograaf Ron A.B. Naast deze foto-expositie zullen nog tal van andere activiteiten plaatsvinden. Plaats van handeling van de expositie is de Kasteelweg 1 en 3 in Zevenbergen.

Actuele reisinfo via Brabant OV App ZEVENBERGEN - Met de nieuwe Brabant OV App van Goed bezig BUS kunnen reizigers in Brabant eenvoudig op de hoogte blijven van actuele reisinformatie en realtime vertrektijden. De app biedt ook extra’s als nieuws en wandelroutes door de natuur die starten bij een bushalte. De app is te downloaden via de App Store of de Play Store. Met de nieuwe app is een reis plannen eenvoudig en te combineren met de agendafunctie op een mobiele telefoon. De app geeft ook allerlei nuttige bestemmingsinformatie zoals OV-chipkaart oplaadpunten, restaurants en parkeerplaatsen. De Brabant OV App wordt de komende weken verder gepromoot.

Controle buitengebied Achterdijk ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk is deze week begonnen met een controle op 433 adressen in de omgeving ‘Achterdijk’. Om er voor te zorgen dat het schoon en veilig wonen is en blijft, voert de gemeente Moerdijk regelmatig controles uit op het gebied van wet- en regelgeving. DOOR PETER HOUTEPEN De ‘Achterdijk’ is het gebied tussen de Mark, de spoorlijn Roosendaal-Rotterdam en de gemeentegrens met Drimmelen. De controleronde neemt enkele weken in beslag. Het is een buurtschap in het zuiden van de gemeente en ligt een kilometer ten noordoosten van Zevenbergen. Regels Mocht tijdens een controle blijken dat er regels worden overtreden, dan ontvangt

de betrokkene een brief. Na aoop van het project worden alle resultaten op een rijtje gezet. Zo krijgt de gemeente een goede indruk van hoe iedereen de wetten naleeft. De conclusies hiervan worden gepubliceerd. Uitvoeringsprogramma Vorig jaar heeft het college van burgemeester en wethouders het ‘Handhavingsprogramma 2012-2015’ vastgesteld. In dit programma staan alle uitgangspunten van de gemeente Moerdijk over de

wijze van handhaven in de gemeente. Aan de vaststelling is ook het zogenaamde Uitvoeringsprogramma verbonden. In dit programma staan alle acties en initiatieven die de gemeente per kalenderjaar neemt. Daarin staan de reguliere toezichts- en controletaken ĂŠn de projecten. EĂŠn van die projecten behelst de handhaving van het buitengebied. Het buitengebied van de gemeente is opgedeeld in vijf stukken en dit jaar is dus de omgeving ‘Achterdijk’ aan de beurt voor een controle.

Luxe Bakkerij

...VOOR HET LAATSTE

WEEK AANBIEDING

Met verse aardbeien

DONUTS

3 voor maar

â‚Ź 1,00 â‚Ź 2,50

1RRUGKDYHQ=HYHQEHUJHQ‡7HO

ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

KLUNDERT - Op 15 juni wordt voor de vijfde keer het succesvolle Bourgondische Koren- en Bierfestival Klundert Glundert gehouden. Hierbij zingen tien koren van 13.00 tot 20.00 uur op het terrein bij het oude stadhuis van Klundert. Publiek mag meezingen, maar ook genieten van de speciale bieren. Daarnaast zijn er volop andere drankjes en lekkernijen. Ook de jeugd kan genieten van de gezellige liederen of proberen te winnen bij het bierpul schuifspel. Een amateur bierbrouwer geeft uitleg geven over het maken van bier en een drukker maakt bierviltjes met uw eigen tekst erop. De organisatie is in handen van het Westhoeks Mannenkoor.

Adri Bogers trainer Sparta Rotterdam

Nagelkerke

AARDBEIENSLOF

Koren- en Bierfestival Klundert Glundert

KWALITEITSSTOFFEN TEGEN BODEMPRIJZEN! Campagneweg 14d Zevenbergen 0168-750653 www.degordijnenconcurrent.nl

MOERDIJK - Adri Bogers treedt als hoofdcoach in dienst van Sparta. Hij ondertekent bij de Rotterdamse club uit de Jupiler League een contract voor ĂŠĂŠn seizoen. Afgelopen seizoen was Bogers assistenttrainer bij NAC Breda, na een korte periode als interim-coach te hebben gewerkt na het ontslag van John Karelse. Bogers was als profvoetballer actief bij NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen en Willem II. Voor zijn komst als assistenttrainer naar NAC fungeerde de Bredanaar bij RKC Waalwijk als assistent-trainer en hoofdcoach. In 2011 vertrok Bogers naar Japan om als assistent-trainer te werken bij Urawa Red Diamonds.


BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING! PROFITEER NEDERLAND OR KIEST VO ZONNEPANELEN NOG DIT JAAR DE ZON VAN SUBSIDIE

œœÀÊ6ˆ}>ÀÊ}i‹˜ÃÌ>iiÀ`Ê Û>˜Ê…iÌÊ`>ŽÊ̜Ìʈ˜Ê `iʓiÌiÀŽ>ÃÌt

UÊ6 ,11,Ê UÊ 8 - Ê

UÊ6 ,""* UÊ" ,"1

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

Al 100 jaar hét adres voor uw bouwwerkzaamheden! Bedrijvenweg 1 4793 SK Fijnaart Tel. 0168 - 46 26 36

www.ceesvanderzande.nl info@ceesvanderzande.nl

BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

NU SLECHTS 6% BTW OP ARBEIDSLOON

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Bezoek onze vernieuwde website:

WWW.VIGAR.NL

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

5HVWDXUDQW‡%RZOLQJ‡)HHVW]DDO

Vaderdagmenu

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

ZATERDAG 15 JUNI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Rabobank

16 JUNI OUD-GASTEL

BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

16 JUNI HOOGERHEIDE LUCASPLEIN ROMMELMARKT 23 JUNI ETTEN-LEUR

BRABANTPARK ROMMELMARKT

29 JUNI RUCPHEN

PARKEERTERREIN SPORTHAL DE VIJSPRONG ROMMELMARKT

30 JUNI RIJSBERGEN

BOEDHA VRIJMARKT

INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL OF WWW.DEMARKTEN.COM

LEASE

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

VOOR SINGLES & PAREN:

9 JUNI WOUW

HUUR

KOOP

3-gangen

Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur EDDY SMETS MET LETTY LANKA Entree € 5,00 per persoon / Inlichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl ALLROUND LIVE PARTY BAND

MET GOEDE DANS MUZIEK

€ 28,75 p.p.

Reserveer nu en alle vaders ontvangen een GRATIS attentie!

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

15 EN

HOUD

ONDER

Ook serveren wij vanaf 11:00 uur een heerlijke

Vaderdagbrunch € 21,50 p.p. met GRATIS bowlen voor de kinderen tot 13:00 uur Springkussen op ons terras.

Hazeldonksezandweg 28b Tel. 0168 - 370545

4762 AL Zevenbergen www.de3musketiers.nl


ACTUALITEIT

Uitvoering inkoop- en aanbestedingsbeleid moet scherper

Jaarrekening heeft nog wat haken en ogen ZEVENBERGEN - De jaarlijkse accountantscontrole van de gemeente Moerdijk heeft over 2012 niet de volledige rechtmatigheidsverklaring opgeleverd. Met name het inkoop- en aanbestedingenbeleid is niet op alle punten goed opgevolgd. De gemeente heeft overigens wel de zogenaamde verklaring van getrouwheid ontvangen voor de wijze waarop de cijfers in de jaarrekening zijn verantwoord. DOOR PETER HOUTEPEN De opmerkingen van de accountant betreffen met name de dossiervorming, het niet altijd juiste aantal offertes aanvragen en bijvoorbeeld onduidelijkheden in het omschrijven van de opdracht. Een ‘werk’ of ‘een dienst’ kent namelijk verschillende aanbestedingsregels. Er zijn overigens op geen enkele wijze nadelige financiële consequenties ontstaan. Helder Het college van burgemeester en wethouders kan alsnog de volledige rechtmatigheidsverklaring krijgen door het inkoopbeleid van 2012 - achteraf - buiten werking te stellen, maar dat gaat niet gebeuren: “Als college willen we ons helder en duidelijk verantwoorden aan de gemeenteraad en onze inwoners”, meldt wethouder Frans Fakkers. “Die duidelijkheid geven we niet door ons eigen beleid nu buiten werking te stellen, ook al kan dat wel. We hadden met onze interne controles deze zaken ook al geconstateerd. Het gaat immers over 2012. We zijn volop aan de slag met verbeteringen.”

Maatregelen Zo is begin dit jaar - al voor de accountantscontrole - een directeur Bedrijfsvoering en Dienstverlening aangesteld voor twee jaar. Ook krijgt de afdeling Concerncontrol een sterkere rol en krijgt het college elke drie maanden een voortgangsrapportage over de verbeteracties. De tussentijdse controle in december van dit jaar zal óók gericht zijn op de maatregelen die genomen zijn. Fakkers: “Vanuit de portefeuille Personeel en

In 2013 stijgende lijn weer oppakken Organisatie heeft het college de afgelopen jaren de nadruk gelegd op twee speerpunten: het verbeteren van de dienstverlening en het versterken van de bedrijfsvoering. De jaarcijfers en de rapportages van de accountant zijn een belangrijk meetinstrument. Bij de aanvang van deze collegeperiode werd onze positie in die discussie door de accountant gewaardeerd met een 6-. Dat heeft zich ontwikkeld tot een beoordeling als ruim voldoende.”

Op het gemeentehuis van Zevenbergen is men volop aan de slag met verbeteringen.

Oppakken Dit was mede gebaseerd op een forse inspanning van het college en de ambtelijke organisatie op een tiental verbeterpunten naar aanleiding van de managementletter over 2011.

Het betrof hier verbeterpunten op de gebieden inkoop- en aanbesteding en inhuur, IC-proces, projectbeheersing, budgetsubsidies, onderwijshuisvesting, uitkeringen sociale zaken, WMO, havenadministratie, verhuur en pacht en raming en planning

met betrekking tot onderhoudsvoorzieningen. “De controle over 2012 laat op dit moment een kleine terugslag zien. Maar met de inmiddels getroffen maatregelen en afspraken verwacht ik dat we in 2013 de stijgende lijn weer oppakken.”

‘Ik heb kansen gekregen en gegrepen’

Henk Hendrikx doet stapje terug bij Brabantse Waard ZEVENBERGEN - Afgelopen vrijdag is Henk Hendrikx terug getreden als directeur-bestuurder bij de Woningcor- meentearchivaris heeft hij daarna als zeer de nieuwe organisatie zich voldoende zou poratie Brabantse Waard. Als adviseur blijkt hij nog enigszins betrokken bij deze instelling. waardevol ervaren. hebben gesetteld, zou een van de twee DOOR CEES VAN DER BURG Henk Hendrikx werd in 1950 geboren in Geertruidenberg. Via Zegge en Roosendaal belandde hij in 1980 in Zevenbergen. Na zijn opleidingen Bouwkunde en Weg- en

waterbouwkunde aan de MTS in Breda, begon hij bij Bouwbedrijf Sprangers in diezelfde plaats. Een advertentie van de (toenmalige) gemeente Zevenbergen, waarin iemand werd gezocht voor toezicht op restauratie/

renovatie van monumentale panden in Zevenbergen, had zijn bijzondere belangstelling. De sollicitatie resulteerde uiteindelijk in 1977 in zijn indiensttreding bij de gemeente Zevenbergen. De contacten met opdrachtgevers en onder meer de ge-

Afscheiding Door deze werkzaamheden voor het woningbedrijf van de gemeente kreeg Hendrikx ook te maken met de Stichting Woningbouw Zevenbergen (SWZ), die toen nog in het gemeentehuis was gevestigd. Medio ’80 volgde de afscheiding en in 1987 werd hij hoofd technische dienst, met Jos Gevers als directeur. Bij zijn vertrek, met de VUT in 1999, kreeg Hendrikx de kans hem op te volgen. Die kans heeft hij gegrepen, zoals hij in zijn hele carrière gekregen kansen heeft aangepakt. In wielertermen noemen ze dat ‘in de goeie waaier zitten’. Fusie Na de restauratie van het pand aan de Molenstraat/hoek Ambachtsgang werd dit in 1989 het onderkomen van SWZ. In 2003 volgde de verhuizing naar het voormalige kantongerecht aan de Kon. Wilhelminastraat. Tijdens deze laatste periode kwam men tot het besef dat twee woningbouwinstellingen, te weten Brabants Westhoek in Klundert en SWZ, in één gemeente (Moerdijk) op den duur te kwetsbaar zouden worden. Uiteindelijk werd in 2011 de fusie tot Brabantse Waard een feit.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Henk Hendrikx heeft met een drukbezochte receptie in De Borgh afscheid genomen van de Woningcorporatie Brabantse Waard.

Adviseur Omdat nog sprake was van twee culturen en gekozen was voor een nieuwe organisatiestructuur met onder meer staffuncties, werd besloten met twee directeuren aan de slag te gaan. “Op het moment dat

opstappen en het is vanaf het begin de bedoeling geweest dat ik, als verreweg de oudste van de twee, dat zou zijn”, aldus Hendrikx. “Ruud van den Boom gaat nu alleen verder en ik blijf min of meer verbonden aan de Brabantse Waard als adviseur vanwege mijn netwerken en achtergrondkennis van zaken.” Serena In zijn carrière is de fusie een van de hoogtepunten geweest, maar ook de goede contacten met de huurdersvereniging, de ontwikkeling van het plan Serena en de renovatie van enkele oude wijken hebben ertoe bijgedragen dat Hendrikx op een leuke tijd kan terugkijken. Daarnaast heeft hij ook nog elf jaar deel uitgemaakt van het SKOZ (Stichting Katholiek Onderwijs Zevenbergen). Verder werd zijn vrije tijd ingevuld met zaalvoetbal en hardlopen, al is dit laatste noodgedwongen vervangen door fietsen. Profronde Dat was niet direct een straf, want hij was al jaren een wielerliefhebber. Zo raakte hij bij het 50-jarig bestaan van de Wielronde van Zevenbergen betrokken. In dat jaar (2005) werd ook eenmalig een profronde georganiseerd. Het succes was dusdanig dat de profronde in het jaar daarop een blijvend vervolg kreeg en Hendrikx het voorzitterschap ging bekleden. Van een ‘zwart gat’ zal dus voorlopig geen sprake zijn omdat de voorbereidingen al in volle gang zijn voor 4 augustus.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl


Kijk op action.nl voor de folder! r!

LOTTO

ALUMINIUM FRAME

TECHNO

maten S-XL

antraciet, creme of taupe

5 liter of 10W40 SL/CF 4 liter

Lotto TENNIS SOKKEN zwart of wit maten 39-46 3 paar

2.29

VAN GILS

EAU DE TOILETTE Tendenza for men

MOTOR OLIE 15W40 SF/CD

Ă˜ 3 M ETE R

2.29

75 ml

V

TUIN PARASOL met draaimechanisme

Garden Collection PARASOL VOET 45x45 cm/25 kg

15.95

TOPK WA L I

19.99

POLYESTER/KATOEN

DEK BED 140x200 cm

2.49

ADIDAS

DEO SPRAY diverse varianten

7.49

voor hem of haar 150 ml

Elders 1.99 2.49

METALEN TUIN

DECO VLINDER siersteen decor of vlinder collage

Elders 7.95 9.95

200x200 cm

12.99 16.99

240x200 cm

DESIGN

SKIM BOARD voor ultiem

9.49

houten KUBB SPEL het bekende familiespel

7.95

SPECTRUM

7.95

ACRYLAAT KIT Europese topkwaliteit overschilderbaar voor binnen en buiten koker 310 ml

4.49

2.99

LICHTGEWICHT

KINDER SLIPPERS diverse modellen

7.99

Spectrum SILICONEN KIT wit of transparant koker 310 ml

1.49

lichtgewicht TUIN SCHOENEN maten 36-41

2.49

NATUUR

ZEEM LEDER perfecte kwaliteit

1.49

48x33 cm

speelplezier in de branding 105x52 cm

1.35

5W40 A.P.I. SM/CF 1 liter of tweetakt 1 liter

en kleuren maten 30-35

IP! A D E R DAGT

DEO SPRAY 150 ml of DOUCHE GEL 200 ml

TE IT!

0.79

Glassex GLAS REINIGER triggerspray 3-in-1 500 ml

1.19

OPEN RUG

DAMES TOP diverse dessins

2.79

one size

2.49

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 02-06-2013 t/m za. 08-06-2013 in Nederlandse filialen.

HEREN BOXERSHORT diverse kleuren


ACTUALITEIT

Jan Dekkers-Nel de Ruiter zestig jaar getrouwd

Column

Diamanten bruiloft in Zevenbergen ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag was het echtpaar Jan Dekkers-Nel de Ruiter zestig jaar getrouwd. De diamanten bruiloft werd in familiekring gevierd en is een onvergetelijke dag geworden.

Eugène de Kok

De echte wereld? Het was misschien de 537e keer dat hij was te zien op televisie, maar toch heb ik zaterdag The Matrix maar weer eens gekeken. Voor degenen die 537 keer kozen voor een ander programma: het is een sciencefictionfilm over een groep rebellen die in opstand komt tegen The Matrix, een computersimulatie waarin iedereen blijkt te leven en die is gemaakt om de mensheid onder controle te kunnen houden. De rebellen willen de machines, die het in stand moeten houden, verslaan, zodat de surrealistische werkelijkheid weer plaats maakt voor de echte wereld. Soms denk ik dat de film geen sciencefiction is en dat we met zijn allen leven in een Matrix. Eentje die niet is gemaakt om ons onder de duim te houden, maar om ons of de slappe lach te bezorgen of grote ergernis op te wekken. De oogst van dit weekend: in Volkskrant Magazine vertelt Ed Nijpels dat hij een dramatische periode doormaakt, omdat hij is verhuisd van een Friese woonboerderij naar een appartementje van ‘slechts’ 265 vierkante meter aan de Prinsengracht in Amsterdam. Hij kan niet wennen op zijn nieuwe zoldertje in de favela van de hoofdstad. Al lachrimpels of moeite u boosheid te bedwingen? Ook lees ik in een Belgisch onderzoek dat één van de Fyra-treinen 2019 gebreken vertoonde, terwijl tien afwijkingen al te veel zouden zijn. Ondertussen wachten politici in Nederland op hun onderzoek naar de hogesnelheidstrein. ‘We moeten geen overhaaste beslissingen nemen’, reageert een PvdA-politicus op het onderzoek naar de trein, die al in 2007 had moeten rijden. Zeg het maar … Verder hoor ik dat de jongens, die op zijn minst medeverantwoordelijk zijn voor de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, waarschijnlijk lagere straffen krijgen dan de toch al milde eisen van het OM, dat de burgemeester van Maastricht volhoudt dat zijn softdrugsbeleid werkt terwijl alles aantoont dat het tegenovergestelde waar is en zie ik de premier op een fiets de militaire basis in Kunduz verkennen, waarmee hij de Taliban ongetwijfeld voor het eerst in jaren lachstuipen heeft bezorgd. Zegt u het maar. Dit kan toch niet de echte wereld zijn? Of wel?

Colofon

Jan en Nel Dekkers-de Ruiter vierden afgelopen zaterdag hun diamanten bruiloft.

DOOR CEES VAN DER BURG

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Jan Dekkers (82) uit Zevenbergen kwam uit een gezin met drie kinderen, Nel de Ruiter (80) uit Breda was de oudste van negen kinderen. Het tweetal ontmoette elkaar op de kermis in Breda. Daar zijn zij op 1 juni 1953 in het oude gemeentehuis op de Grote Markt getrouwd. Geen kerkelijk huwelijk, want Jan was Nederlands Hervormd en Nel Rooms-Katholiek. “Deze twee geloven op één kussen hebben nooit iets van de duivel ertussen gemerkt”, aldus het echtpaar.

Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 23 De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl

Huisvesting Na hun trouwen betrokken zij een huurkamer boven de frituur (later winkels van Heijligers en Swaan’s) in de Langenoordstraat. Aan de verhuizing naar de Lage Wipstraat moest de politie en een timmerman in actie komen. De gemeente had in die tijd nog veel invloed op de huisvesting en bepaalde dat

de familie Dekkers ondergebracht moest worden in de woning, eigendom van de gezusters Dolk. De timmerman ging mee om andere sloten aan te brengen. Onderhoudsmonteur Na dertien jaar verkaste de familie naar de Sint Elisabethstraat voor de volgende dertig jaar. Inmiddels is de Van Aerschotstraat al weer zeventien jaar het onderkomen, waar Jan Dekkers vanaf het balkon het complex van zijn oude werkgever, ’t suikerfabriek, kan zien. Als onderhoudsmonteur werkte hij daar 35 jaar. Eigenlijk wat langer, omdat hij op scheepswerf De Biesbosch meer kon verdienen en alleen tijdens de bietencampagne actief was voor de suikerfabriek. Huwelijksreis Het echtpaar kreeg twee zoons, Jack en Johan. Een derde kind was na een week overleden. De familie werd verder uitgebreid met

FOTO CEES VAN DER BURG

vier kleindochters en een achterkleinzoon. Nel heeft altijd fulltime voor de kinderen gezorgd en daarnaast zowat voor iedereen die aanklopte voor hulp. De ‘huwelijksreis’ ging per fiets naar een familielid in Soest. De fiets was ook de eerste jaren het vervoermiddel om te gaan kamperen in Zeeland. Later kwam hiervoor een auto en vouwwagen in de plaats, die het gezin zo’n twaalf jaar onderdak bood in Vrouwenpolder. Autovakanties Zeeland heeft nog altijd een apart plekje in het hart van Nel, ondanks de autovakanties naar Italië en Oostenrijk, alsmede enkele Rijnreizen, daarna. Overigens vond zij die lange autoreizen, vooral in de bergen, een verschrikking. Daags voor het diamantenfeest kreeg het echtpaar bezoek van loco-burgemeester Louis Koevoets, die het echtpaar namens het gemeentebestuur kwam feliciteren.

West Brabant aan de slag met actieplan

Helft van de arbeidsmigranten niet goed gehuisvest ZEVENBERGEN - De helft van de arbeidsmigranten die in West Brabant wonen, zijn op de goede manier gehuisvest. Bij de andere helft is dat echter niet het geval en daar moet de regio op korte termijn wat aan gaan doen. De achttien gemeenten en de provincie slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat de huisvesting middels een actieplan op korte termijn in de hele regio op orde komt. DOOR VERA DE GEUS In West-Brabant werken momenteel tussen de 17.000 en 21.000 arbeidsmigranten. Iedere gemeenten heeft de taak om deze mensen op een fatsoenlijke én legale manier te huisvesten. In de helft van de gevallen is dit echter niet in orde. Dat blijkt uit de quick scan die onlangs is gehouden in West Brabant. Hieruit blijkt dat de helft van de huisvestingslocaties óf niet legaal is óf niet acceptabel.

© www.sudokusite.eu

Alternatieven De betrokken gemeenten hebben de insteek om hier op korte termijn iets aan te doen. PAGINA 5

Het is de bedoeling dat acceptabele huisvestingsituaties gelegaliseerd worden en dus een vergunning krijgen.

‘Arbeidsmigranten zijn belangrijk’ In gevallen waarin de situatie niet acceptabel en dus niet te legaliseren valt, moeten de gemeenten komen met goede alternatieven. Omdat het gaat om de huisvesting van duizenden arbeidsmigranten willen de gemeenten een gezamelijk actieplan opstellen. Dat plan moet deze maand nog afgerond zijn, zodat gemeenten, woningcorporaties, werkgevers, uitzendbu-

reaus en particuliere verhuurders op korte termijn concreet aan de slag kunnen. In het plan komt de verdeling per gemeente, op welke manier beleid op elkaar afgestemd gaat worden en de wijze van handhaving afspraken voor het voorkomen. Fatsoenlijk Uit de quick scan blijkt verder dat arbeidsmigranten van vitaal belang zijn voor de economie van West Brabant. Zeker in de toekomst als door de vergrijzing tekorten op de arbeidsmarkt ontstaan. De verwachting is dat dit na 2020 het geval is. Op dat moment moeten de huisvestingsmogelijkheden voor arbeidsmigranten dan ook worden uitgebreid.


Mirakel van Niervaert voor de laatste Langeweg zoekt Slikgatse sauwelaars maal in Klundert herdacht KLUNDERT - Over enkele weken sluit de H. Joanneskerk in de Molenstraat in Klundert zijn deuren. Voor de laatste maal werd zondag dan ook in deze kerk het Mirakel van Niervaert herdacht met een eucharistievering en een processie rond de Bottekreek. Een goed gevulde kerk maakte deze viering mee. De kerkgangers liepen ook bijna allemaal met de processie mee, zodat er een flinke stoet door Klundert trok. Dat was zeven jaar geleden bij de eerste herdenking ook het geval, maar daarna nam de belangstelling wat af. Zeven jaar geleden werd de herdenking nieuw leven ingeblazen ter gelegenheid van de feestelijkheden rond het 650-jarig bestaan van Klundert.

LANGEWEG - De Slikgatse Kemphanen gaan dit jaar op 16 november in Eeterij & Feesterij “De Droom” weer een Sauwelavond organiseren. Ze zoeken nog plaatselijke sauwelaars die het aandurven in de ton te gaan staan. Maar als je denkt ik kan iets anders b.v.

een voordracht, lied, toneelstukje enz, laat het ook even weten. Als je denkt ik wil wel maar hoe werkt het of hoe schrijf ik een sauwel, kan er eventueel met een professionele sauwelaar met een groepje over gebrainstormd worden. Laat het weten op slikgatsekemphanen@home.nl of tel 0168-330678.

KORTE BERICHTEN Café Brein: Op donderdag 6 juni bent u vanaf 19.30 uur weer van harte welkom in Café Brein. Op deze avond staat het thema “Vermoeidheid en NAH” centraal. Carien Lindersv.d. Lijcke, fysiotherapeut/neurorevalidatietherapeut komt deze avond een presentatie geven. Café Brein vindt plaats bij (Zorg)hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6, 4811 VP Breda. We starten met het thema om 19.45 uur en sluiten om 21.30 uur af. Informatie: steunpunt Mantelzorg; HOOM 0168-356555. ‘Mindfulness en eten’: Deze cursus is bedoeld voor mensen die een problematische relatie hebben met eten en hier op een andere manier mee om willen leren gaan. Deze 8 weken durende cursus start op woensdag 28 augustus van 14.00-16.15 uur in Breda. Informatie en aanmelding: Indigo Brabant, afdeling preventie, tel. 088-0161800, preventieregiobreda@indigobrabant.nl of www.indigo.nl. WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad o.l.v. een gids. Startpunt is het kantoor van het Toeristen en Arrangementen Bureau gelegen aan de Raadhuisstraat 4.

De processie verlaat de kerk.

DOOR TIES STEEHOUWER Rond het jaar 1300 zou in de omgeving van het toenmalige Niervaart een sacramentswonder zijn gebeurd. Een zekere Jan Bautoen vond, terwijl hij in de aarde aan het graven was, een miraculeuze hostie. Naar aanleiding hiervan ontstond een speciale cultus in de plaatselijke parochiekerk. Tot ongeveer het midden van de vijftiende eeuw, toen Niervaart moest worden prijsgegeven aan de zee, werd deze hostie door tal van bedevaartgangers bezocht. In 1558 werd het gebied waarin eens Niervaart lag teruggewonnen op de zee en werd er, twee kilometer naar het westen, een nieuw dorp gevestigd: Klundert. Vanaf 1804 beschikte Klundert weer over een katholieke parochie. In de negentiende en twintigste eeuw herleefde de herinnering aan het Sacrament van de Niervaart weer onder de katholieke bevolking. Zo werd er een speciale Sacramentsbroederschap opgericht, die in de jaren na de Tweede Wereldoorlog echter weer zou wegkwijnen. Rode stippen De miraculeuze hostie werd na een ver-

FOTO TIES STEEHOUWER

blijf van anderhalve eeuw in Niervaart in 1449 overgebracht naar Breda. Mogelijk vertoonde deze hostie vijf rode stippen of vlekken, omdat zij volgens de overlevering was gaan bloeden nadat een zekere magister Macharius, die het wonder wilde onderzoeken, erin had geprobeerd te prikken met een priem. De oudste afbeelding van de hostie, die waarschijnlijk met de Beeldenstorm in 1566 voorgoed verloren is gegaan, is te zien op een in het tweede kwart van de 16e eeuw voor de Sacramentskapel van de Bredase O.L. Vrouwekerk vervaardigd retabel, dat thans in een museale opstelling in de Grote of O.L. Vrouwekerk te zien is. Hierop wordt de hostie getoond, gevat in een monstrans en blank, dus zonder rode stippen. Dat er op deze afbeelding geen stippen te zien zijn, zou erop kunnen wijzen dat de mirakelhostie in de 16e eeuw of eerder vervangen was door een andere hostie. Tijdens de provinciale Synode van Mainz en Keulen, respectievelijk in 1551 en 1552, werd echter door de kerk besloten miraculeuze hosties te nuttigen of - in ieder geval - aan de openbare verering te onttrekken.

Om de herinnering aan het oude wonder levend te houden, beschikt de huidige Klundertse parochiekerk over een tweetal sculpturen waarop de vondst, respectievelijk de oude Niervaartse verering van de hostie staan afgebeeld. Viering en processie Aan de viering in de kerk werd meegewerkt door de gemengde zangvereniging Niervaert die de Missa Modo Romantico van Antoon Maessen zong. De dienst werd naast vicaris W. Wiertz geleid door pastor G. Dirven en diaken L. van Andel. Aan de stoet die na de dienst door Klundert trok namen deel het Gilde van het Heilig Sacrament van Niervaert uit Breda, enkele vaandeldragers, leden van het St. Ambrosius Gilde uit Gilze en een groep acolieten uit Lage Zwaluwe. Bij elkaar een indrukwekkende stoet die gevolgd werd door een grote groep van bijna twee honderd kerkgangers. De stoet werd besloten door de drie geestelijken waarbij de vicaris een monstrans meedroeg. Na afloop van de processie was er een slotbijeenkomst in het Parochiehuis.

Bibliotheek Klundert tijdelijk gesloten KLUNDERT - Vanwege de omvorming van vestiging naar servicepunt is de bibliotheek in Klundert gesloten vanaf donderdag 13 juni. Naar verwachting zal het servicepunt aan de Voorstraat haar deuren eind juni openen.

De bezoeker kan lenen, verlengen en inleveren via een zelfservice-apparaat op de momenten dat het hem of haar uitkomt. Op gezette tijden zal er een medewerker van VANnU aanwezig zijn om te helpen, uitleg te geven of vragen te beantwoorden.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de bibliotheek in Klundert omgevormd zal worden tot een servicepunt. De huidige vestiging is groot en daardoor kostbaar. Daarnaast voldoet de vestiging niet meer aan de eisen van modern bibliotheekwerk. Met de inzet van zelfservice en diverse technische toepassingen zal het servicepunt van maandag t/m zaterdag van 8.00–20.00u bereikbaar zijn.

De tijden hiervan zijn als volgt: maandag 14.00-17.00u; woensdag 10.00-12.00u; donderdag 10.00-12.00u; vrijdag 14.0017.00u; zaterdag 10.00-12.00u. De collectie van het servicepunt is gericht op volwassenen en kinderen van 0-4 jaar. Bibliotheek VANnU en de Klundertse basisscholen zijn in overleg over een aanbod voor de jeugd op de scholen, vanaf de start van het nieuwe schooljaar.

Openbare repetities Symfonisch RuimteOrkest ZEVENBERGEN - Wil je ook meespelen in een symfonieorkest? In de maand juni zet het Symfonisch Ruimteorkest de deuren open voor violisten, cellisten en bassisten om een repetitie bij te wonen of mee te spelen. Voor jongeren die hun B-diploma hebben gehaald, maar ook voor ouderen die vroeger viool, cello of bas hebben gespeeld en het weer leuk vinden om in orkestverband gezellig muziek te maken is dit een goede gelegenheid om kennis te maken met dit enthousi-

aste amateurorkest. Er is ook een mogelijkheid om onder deskundige begeleiding weer een aantal “instaplessen” te volgen. Het niveau om mee te spelen ligt vanaf ca. niveau B. Kom kijken en/ of mee proefspelen. Repetities zijn elke zondagavond van 19.00 tot 21.15 uur in basisschool De Boemerang, De Meeren 1, 4761 SB Zevenbergen. Voor informatie kijk op de website: www.ruimteorkest.nl of bel even van tevoren 06-53546072 of stuur een mailtje naar info@ruimteorkest.nl. Wij kijken uit naar jouw komst! PAGINA 6

NOORDHOEK Buitenspeeldag: Noordhoek doet mee aan de landelijke Buitenspeeldag 2013. Stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek houdt op woensdag 12 juni een leuke middag met allerlei buitenspeel-activiteiten voor jeugd t/m 12 jaar in Noordhoek, zoals pannakooi-voetbal, volleybal, hindernisbaan, stoepkrijten en diverse straatspellen. Bij mooi een heus waterfestijn. Het speelt zich af op het veldje aan de Vlasaard en duurt van 13.30-16.00u. FIJNAART/HEIJNINGEN Seniorenraad: Woensdag 12 juni: Ouderensoos in De Vijverhof. Aanvang 14.15 uur. Donderdag 13 juni: KBO Educatieve middag in De Graanbeurs. KLUNDERT Kerkringdag: De hervormde gemeente in Klundert houdt zaterdag 8 juni haar jaarlijkse Kerkringdag. Kom snuffelen op onze rommelmarkt, maak kans op mooie prijzen bij het rad van avontuur en doe mee aan de spelletjes. Er zijn dit jaar ook planten en kaarten te koop. De opbrengst gaat dit jaar naar een specifiek deel van het grote renovatie project van de hervormde gemeente, namelijk de toiletgroep in De Ring. Zaterdag 8 juni van 13.30-20.30 uur. Adres: Kerkring 22 te Klundert. Grasparkietenshow: Zaterdag 8 jun wordt door Parkieten Club Drechtstreek in het Parochiehuis, Oosterstraat 20, 4791HH te Klundert, een open rayon en babyshow georganiseerd. Er zullen ongeveer 250 grasparkieten in diversen kleuren te bezichtigen zijn. De show is vanaf 13.00 tot 16.45 uur open voor bezoekers. Toegang is gratis. Jeugddienst: Op zondag 9 juni is er weer een jeugddienst in de Ned. Herv. Kerk in Klundert, aanvang 10.00 uur. Het thema is: Hoop doet leven! Kom je ook? Activiteiten Westerkwartier: Vrijdagavond 7 juni bingo voor volwassenen met mooie prijzen, aanvang 19.30 uur. Op woensdagmiddag 12 juni is het Buitenspeeldag. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Daarom voor alle kinderen gratis entree in de speeltuin deze dag, 14.00-17.00 uur, Prins Willemstraat 72, Klundert. MOERDIJK Peuterspelen Molenvliet: Kom je mee buiten spelen? Fietsen op een echte kleuterfiets? Spelen in de zandbak en andere kindjes leren kennen? Het kan allemaal tijdens het peuterspelen op het schoolplein. Elke woensdag, bij droog weer, tussen 10.45 en 11.30u zijn peuters met hun vader, moeder of andere verzorger van harte welkom om te komen spelen op het schoolplein van CBS De Molenvliet aan de Graaf Florisstraat 1a. OUDEMOLEN Jeugd Oudemolen/Chrislandia: Gezocht: jeugdleden vanaf kabouters tot en met de C-jeugd. Voor meer info kijk op de site www.vvoudemolen.nl of www.chrislandia.nl of neem contact op met de jeugdvoorzitter Ad van Steen tel. 06-43220160. ZEVENBERGSCHEN HOEK Busreis KBO: Op woensdag 19 juni staat er een busreis gepland voor alle vijftigplussers, georganiseerd door de KBO. Opgave is mogelijk tot 14 juni bij het KBO bestuur.

Finale Regio Competitie West Brabant WEST-BRABANT - Op dinsdag 28 mei zijn de finale wedstrijden van het seizoen 2012-2013 gespeeld. In De Wittenhorst te Halsteren waren ongeveer 70 mensen aanwezig om dit mee te maken. De wedstrijden begonnen om 13.00 uur. Het blijkt toch telkens weer dat als er gespeeld moet worden in een finale de spanning bij velen duidelijk aanwezig was. Dat is dus ook te zien aan de individuele scores. Er is dit jaar gekozen voor een andere

opzet om de finale te gaan spelen. Dit jaar speelden de beide winnaars van hun poule tegen elkaar. Zowel in de A als In de A poule is Oud Gastel-2 kampioen geworden. In de B poule is De Heen-2 kampioen geworden. Proficiat voor beide teams. De organisatie zat strak in elkaar, hulde aan beide leden van Halsteren. De prijzen zullen op de feestelijke prijsuitreiking worden overhandigd die plaats vindt in De Stelle te De Heen op donderdag 13 juni. De tweede competitiehelft start in week 33.


LIEF EN LEED

Hand in hand zijn wij gegaan tot aan de drempel. Moegestreden, maar omringd door onze liefde, ben je moedig en rustig heengegaan.

Na een leven dat gekenmerkt werd door eenvoud, hartelijkheid, bezorgdheid en liefde is na een slopende ziekte die zij op een bewonderenswaardige wijze heeft gedragen, van ons heengegaan mijn lieve vrouw, onze moeder en schoonmoeder,

Familieberichten Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de belangstelling en het medeleven tijdens haar laatste weken in De Zeven Schakels en na het overlijden van

Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, fijne brieven en kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn lieve man, onze trotse vader en opa

A.M. Vermeulen-Van den Nobelen

Mien Kremers-Buijs

weduwe van C. Vermeulen

Rien Schoones

echtgenote van Familie Van den Nobelen Familie Vermeulen

Gom Kremers

Met trots kijken wij als familie terug op de mooie en waardige afscheidsdienst bij de crematieplechtigheid.

Noordhoek, juni 2013 Zij overleed in de leeftijd van 64 jaar.

Het is voor ons een fijne en troostrijke gedachte dat

Mary en Hélène Jonas Zevenbergen: Richard

Rien in zijn leven voor velen zoveel heeft betekend.

Klundert :

Uitvaartverzorging

Ria Jongenotter

Wij willen u tevens bedanken voor uw giften voor het

persoonlijke begeleiding en stijlvolle uitvaart

† Zevenbergen 1 juni 2013

KWF.

Tel. 0168 - 403877

Correspondentieadres: Achterdijk 81 4761 RC Zevenbergen

Jacqueline Schoones-Willemse

Dag en nacht bereikbaar. Voor alle verzekeringsmaatschappijen Ook voor budget-uitvaarten

Mien is thuis in haar vertrouwde omgeving. U kunt afscheid nemen van haar, op woensdag 5 juni van 19.00 tot 19.45 uur.

Kinderen en kleinkinderen Zevenbergen, juni 2013

WWW.RIAJONGENOTTER.NL De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 7 juni om 10.30 uur in de parochiekerk H. Bartholomeus, Markt te Zevenbergen

VERLOTING

Samenkomst in de kerk, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Na de uitvaartdienst heeft u de gelegenheid de familie persoonlijk te condoleren. U bent uitgenodigd om deel te nemen aan de koffietafel in Hotel de Borgh, IJshof 1 te Zevenbergen.

Magielse-mini-voetbaltoernooi 2013 t.b.v. de Zonnebloem 1e prijs 2e prijs 3e prijs 4e prijs 5e prijs 6e prijs 7e prijs 8e prijs

nr. 00260 nr. 01449 nr. 02734 nr. 01492 nr. 00053 nr. 02032 nr. 00834 nr. 00610

€ 175 € 100 € 75 Natura Natura Natura Natura Natura

De prijzen kunnen worden afgehaald bij :

Dankbetuiging Zoveel bloemen, zoveel kaarten, zoveel warme woorden, zoveel belangstelling en zoveel troost... Hartelijk dank voor uw blijk van medeleven na het overlijden van onze zorgzame moeder, schoonmoeder, lieve oma en omaatje

Mien Cornelis - Bram Vanwege de overweldigende belangstelling is het voor ons onmogelijk u allen persoonlijk onze oprechte dank te betuigen. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Fijnaart, juni 2013

Trudie Machielse Prinses Christinastraat 36 te Fijnaart. (na 18.00 uur.)

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 3 juni: t/m 9 juni: J. Aerdenhout, telefoon 0168 - 46 26 99 10 juni: t/m 16 juni: J. Smeekens, telefoon 0165 - 31 56 45 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489.

uitvaartverzorging

G. Leeuw

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Rouwcentra in Steenbergen en Fijnaart

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Steenbergen e.o.: 0167-566104 Fijnaart e.o.: 0168-462230 Dag en nacht bereikbaar

Voor een uitvaart

www.uitvaartleeuw.nl

overeenkomstig uw wens

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

PAGINA 7


OPEN DAG

Franciscus Ziekenhuis Roosendaal zaterdag 8 juni 2013 van 10.00 uur tot 15.30 uur Komt u ook? Informatie over het programma vindt u op onze website: www.franciscusziekenhuis.nl drukkerij

fzr Š


BEZOEK KONINGSPAAR PROVINCIE NOORD-BRABANT START IN ROOSENDAAL

Woensdagmiddag 12 juni

B L I J V EN D

VERL A AGD!

Op woensdagmiddag 12 juni start het Koningspaar hun bezoek aan onze provincie in Roosendaal. U bent van harte welkom in ‘het hart van West-Brabant’, om dit moment met uw familie of vrienden bij te wonen. Rondom dit bezoek is er een feestelijk programma. Kijk snel op www.roosendaal.nl/koningspaar

22%

goedkope r

Mini pizza van 1.99 360 g 89

1.

Pizza 335-355 g

Roomijs van 1.99 39 1 l 55

v an 1.49

1.

1.

B L IJ V E N D

VERLAAGD

www.roosendaal.nl/koningspaar

12%

goedkope r

DƾůƚĹ?ͲÄ‚ĹŹĹ?Ć?Ä‚ĹŻĎŽĎąĹŠÄ‚Ä‚ĆŒĹ?ÄžĆ?ƉĞÄ?Ĺ?Ä‚ĹŻĹ?Ć?ÄžÄžĆŒÄšĹ?ĹśĚĞĆŒÄžĹśĹ˝Ç€Ä‚ĆšĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžÄšÄ‚ĹŹÄžĹśÍ˜

KĹśÇŒÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÄ?ÄžĆ?ƚĂĂŜĆľĹ?ƚ͗

Tijgerwit van 0.99 800 g 87

0.‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

ZĞŜŽǀĂƚĹ?ÄžǀĂŜĚĂŏĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ dĹ?ĹľĹľÄžĆŒÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?ĚĂŏŏĂƉĞůůĞŜ͕Ĺ˝Ç€ÄžĆŒĆ?ƚĞŏŏĞŜ͕Ĺ?ŽŽƚÄ?ĂŏŏĞŜĞƚÄ?Í˜Íż sÄžĆŒÄ?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?ĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻÄ?Ĺ?ŜŜĞŜ͕ͲÄ‚ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?ƚĞŜĆ?ŚƾĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?Ĺ?ŽƚĞŜ͕Ć?Ä?ĹšĹ˝Ĺ˝ĆŒĆ?ƚĞĞŜůŽŽĚĞŜĹ˝Ç€ÄžĆŒĹ?Ĺ?ÇŒĹ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍż /Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻĚĞĹ?Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜÄ‚ĹŻĆ?Ä?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ

Super premium Krokante kipsticks v an 2.19 ijs van 2.59 480 g 99 500 ml 49

1.

2.

Zomerklaar met MVanovaf zatecerdaarg 08-e!06-2013

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

Draadloze achteruitrijcamera

NIEUW !!

NIEUW !!

NIEUW !!

- weerbestendige camera met groothoeklens - 6 infrarood LEDâ&#x20AC;&#x2122;s voor beter zicht in het donker - automatische activering bij achteruitrijden - voor auto, vrachtwagen, camper, caravan of aanhanger

De nieuwe manier van nagels lakken. Gezien bij Life Style Experience, RTL4 Vanaf 17 Juni te volgen bij GewoonFioon Leer in 1 avond een perfecte, gekleurde versteviging aan te brengen. Deze blijft tussen de 10 en 20 dagen mooi Leuk voor jezelf & vriendinnen OF als extra aanbod in Kapsalon, Schoonheid salon, Spa resort, Sportschool, Fashionstore, Drogisterij etc..

Motorolie 15W40

89.99

Workshop Gel-Polish

9.99 5l

DVD-speler met 2 schermen

1.99

Voor meer informatie: ZZZJHZRRQĂ&#x20AC;RRQQOLQIR#JHZRRQĂ&#x20AC;RRQQORIEHO

Zomer ruitensproeiervloeistof

99.99

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

5l

Versaanbieding!

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

Kiwiâ&#x20AC;&#x2122;s kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

TandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

*

Vanaf woensdag 05-06-2013

Snoeptomaatjes

Per 500 g

43% goedkop

250 g

er

v an 1.39

0.79

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 05-06-13 t/m dinsdag 11-06-13.

51%

goedkop er

van 0.99

0.49

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


KORT BEDRIJVIG

Verschuivingen in woningbouwmarkt

Corporaties geen struisvogel

Opening Italiaanse ijssalon

ZEVENBERGEN - In de toekomst moet nieuwbouw minder aandacht krijgen, maar de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad meer centraal worden gesteld. Dit is althans de voornaamste conclusie uit het rapport ‘Visie op wonen en leven in West-Brabant en Tholen 2030’, vervaardigd in opdracht van Stadlander, Woningstichtingen Woensdrecht en Dinteloord, Woningcorporaties Bernardus Wonen en Brabantse Waard. Deze corporaties zijn actief in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Rucphen. Particulier Ongeveer 70% van het woningbezit is particulier eigendom. Veel van dat particuliere bezit verkeert in prima conditie; het is of van recente datum, of door goed onderhoud van goede technische- en woonkwaliteit en nog zeer goed te gebruiken of te verbeteren voor specifieke doelgroepen zoals starters, alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Echter een groot deel is technisch in zeer matige staat en daarnaast zijn deze woningen vaak ook woontechnisch te klein om oud in te worden en verzorging te kunnen krijgen. Particuliere eigenaren schrijven meestal niet af op hun woning. De vraag is dan ook in hoeverre zij aanpassingen zullen doen.

Belangrijk is dat het gemeentelijk woningbouwbeleid daadwerkelijk, concreet en gemeenschappelijk regionaal wordt afgestemd.

DOOR CEES VAN DER BURG

Brabant en Tholen zich niet zal herstellen.

Lange tijd vormde een investering in nieuwbouw of een bestaande woning voor particulieren en woningcorporaties een verstandige belegging. Iedereen groeide op met de zekerheid dat de huizenprijzen altijd stegen en dat woningen ook altijd werden verkocht. Hier is de afgelopen tijd een abrupt en definitief einde aan gekomen. De crisis heeft de nu plotseling ontstane situatie in werkelijkheid alleen maar bespoedigd. De onvermijdelijke krimpontwikkeling (minder bevolking) is namelijk de oorzaak dat de woningmarkt in West-

Zorgbehoefte Dit betekent minder woningbouw en tegelijkertijd een toename van de zorgbehoefte door de vergrijzing en het steeds ouder worden. Omdat het langer thuiswonen door de overheid wordt gestimuleerd, is het noodzakelijk de bestaande huizen hiertoe aan te passen of te vervangen. De meeste huizen uit de 50-70er jaren zijn niet geschikt voor de huidige zorg. Over het algemeen hebben de corporaties voldoende ‘know how’ in huis om de mogelijkheden tot renovatie te beoordelen.

Om de bestaande woningvoorraad op het juiste niveau te brengen hebben de corporaties vier mogelijkheden, te weten: Versterken = Verandering (verbetering) van huidige kwaliteitsniveau is gewenst, dit kan alleen met substantiële investeringen. Consolideren = behoud van huidige kwaliteitsniveau is gewenst, daarvoor is substantiële investering nodig. Conserveren = behoud van huidige kwaliteit is gewenst, hiervoor zijn geen substantiële investeringen nodig. Vrij laten = perspectief van kwaliteitsbehoud is laag en/of te weinig corporatiebezit in de kern, investeringen in deze kern worden afgebouwd

Gemeenten “De corporaties zijn geen struisvogels die hun kop in het zand steken”, aldus directeur-bestuurder Ton Ringersma van Stadlander. Daarom hebben de vijf corporaties hun beleidsconclusies uit de woonvisie 2030 vertaald naar de 57 wijken en kernen in het werkgebied. Maar hun inzet om die beleidsverandering door te voeren is niet toereikend. Ook de gemeenten moeten gaan regionaliseren, doch dit hapert op vele fronten door politieke tegenstand. Niet verwonderlijk, want de gemeenten willen (dure) grond te gelde maken en dat kan alleen voor nieuwbouw. Woningkwaliteiten De corporaties vragen de gemeenten dringend om de ambities in nieuwbouw en bestaande woningvoorraad nadrukkelijker in samenhang te bezien en te kiezen voor woningkwaliteiten, die nog onvoldoende beschikbaar zijn in bestaand bebouwd gebied. Belangrijk is dat het gemeentelijk woningbouwbeleid daadwerkelijk, concreet en gemeenschappelijk regionaal wordt afgestemd. Het volledige visie- en onderzoeksrapport ‘Visie op wonen en leven in West-Brabant en Tholen 2030’, met daarin de beleidsconclusies voor de 57 kernen, is beschikbaar op: www.visiewoningmarkt2030.nl

De heer Meulblok knipt het lintje door bij Gelateria Chiara.

ZEVENBERGEN - Afgelopen donderdag is ijssalon Gelateria Chiara in Zevenbergen geopend. Deze Italiaanse ijssalon met ambachtelijk Italiaans werd geopend door de vorige 99-jarige eigenaar van het pand, de heer Meulblok. In de zomermaanden is de ijssalon elke dag van 10.30 uur tot 22.00 uur open, behalve op maandag. Naast Italiaans ijs wordt er ook koffie geschonken en kan men een gebakje nuttigen.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS INLOOPSPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

KORT BEDRIJVIG

Feestelijk ‘bijtanken’ bij TOTAL Hopmans

Rode Kruis vrijwilligers geslaagd FIJNAART - Op woensdagavond 29 mei mochten 14 vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Fijnaart en Heijningen het diploma Opvang en Verzorging ontvangen uit handen van mevrouw Petra Nieuwlaat, specialist opleidingen van het Nederlandse Rode Kruis en de heer Hans Heltzel, hoofd opvang en verzorging voor de veiligheidsregio, waaronder ook de gemeente Moerdijk valt. De geslaagden zijn M. de Kraa, A. v/d Ree, C. Nagtzaam, M. Blankevoort, L. van Dis, S. Ardon, N. van Meel, N. van Berkel, A. v/d Reyt-Kamp, A. Endepoel, C. v/d Ree-Baartmans, B. van CaamTeeuwkens, A. Roks-Kwist en H. Roelse-Slokkers.

Zij hebben afgelopen winter deze cursus, die gegeven werd door Adri de Vrij-Lodders, met groot enthousiasme gevolgd. De geslaagden zijn niet alleen in de gemeente Moerdijk inzetbaar bij rampen om mensen de noodzakelijk hulp te verlenen, maar ook in de hele veiligheidsregio Midden- en West Brabant, met o.a. de gemeenten Wijk- en Aalburg, Hilvarenbeek , Baarle-Nassau, Zundert, Woensdrecht en Steenbergen. Met deze geslaagden heeft de gemeente Moerdijk in haar eigen gemeente een bezetting van mensen, die opvang en verzorging kunnen bieden. Belangrijk is echter dat de geslaagden door regelmatige oefeningen, die door de gemeente Moerdijk georganiseerd dienen te worden, hun paraatheid op peil houden.

Avondvierdaagse Klundert KLUNDERT - Samen een doel bereiken, lol maken, zingen en lekker bewegen. Dit is waar de Avondvierdaagse voor staat. Het is de kans om alleen, of met vrienden een gezellige en sportieve uitdaging aan te gaan. Dit is niet alleen leuk, maar ook belangrijk, want in een computertijdperk wil het bewegen er nogal eens bij inschieten. Van dinsdag 11 juni t/m vrijdag 14 juni wordt ook in Klundert het straatbeeld vier avonden lang opgefleurd met een lange stoet wandelaars. Daarbij mag men niet ontbreken. Er kan dit jaar gewandeld worden op drie afstanden; 3, 5 en 10 km. Met de 3 km. in het programma is het bijna voor iedereen mogelijk een passende afstand te

vinden, ook voor de allerkleinsten voor wie 5 km. toch nog wat ver is. De 3 en 5 km. blijven in en kort bij Klundert en de routes van de 10 km. gaan meer het buitengebied in. Alle routes staan garant voor veel wandelplezier en de Oranje Garde staat uiteraard borg voor een goede organisatie. Inschrijven voor de avondvierdaagse kan op maandag 10 juni tussen 18.30-19.30 uur in het clubgebouw van de Oranje Garde, Molenvliet 7a (achter de sporthal). Op de 1e avond, dinsdag 11 juni, kan er ook nog ingeschreven worden tussen 18.00-18.30 uur. Het vertrek is voor alle afstanden om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Molenvliet. De 10 km. zal steeds als eerste vertrekken en aansluitend de overige afstanden. Onderweg komen de wandelaars

de vrijwilligers van de organisatie tegen voor de controlepost, oversteken en voor uitdelen van kleine versnaperingen die gesponsord worden door Klundertse ondernemers. Op vrijdagavond zal het defilé worden begeleid door 2 muziekkorpsen. Natuurlijk het eigen slagwerkkorps Oranje Garde, maar ook Oranje Garde uit Heinenoord, waarmee de enige 2 nog bestaande Gardes in Nederland gezamenlijk te zien zijn. Vertrektijden worden op die laatste avond aangepast, zodat alle wandelaars gelijktijdig aankomen op de Stadhuisring. Om 20.00 uur zal het defilé van start gaan. Bij terugkomst aan de Molenvliet wacht er voor alle deelnemers natuurlijk de felbegeerde medaille. Informatie: www. avondvierdaagse-klundert.nl PAGINA 10

Vaste TOTAL klant Kees-Jan Alessie neemt de prijs in ontvangst.

ZEVENBERGEN - Afgelopen vrijdag was het voor vaste TOTAL klant Kees-Jan Alessie groot feest bij TOTAL Hopmans in Zevenbergen. Hij was namelijk de grote winnaar van de TOTAL actie in samenwerking met Hampshire Hotels. En daar mocht natuurlijk niet zomaar aan voorbij worden gegaan. In de maanden februari en maart ontvingen alle TOTAL klanten na elke tankbeurt van minimaal 20 liter een actiefolder met een unieke actiecode. Door deze in te vullen op de actiewebsite en de vraag van de dag goed te beantwoorden, maakte je kans op mooie Hampshire prijzen. Alessie ging er met de hoofdprijs, het ‘Golden ticket’ vandoor: een vrienden- of familieweekend voor 16 personen, inclusief 8 HappyFuel cards ter waarde van 100 euro. “Ik was blij verrast toen ik het nieuws kreeg dat ik winnaar was geworden van deze actie. Dat verwacht je natuurlijk niet. En het uitnodigen van 16 personen die mij mogen vergezellen zal geen enkel probleem zijn”, vertelt meneer Alessie enthousiast. Ook Jan Willem den Boer, Manager Marketing & Communication bij TOTAL, is blij met het resultaat van de actie. “Zowel TOTAL als Hampshire Hotels kunnen terugkijken op een zeer geslaagde actie. Beide organisaties hebben kwaliteit en aandacht voor de klant centraal staan en dit soort acties versterken deze boodschap”, aldus den Boer. Dat blijkt ook uit het warme ontvangst op het tankstation van Jeroen Hopmans, die ook voor bloemen en taart had gezorgd. Autobedrijf Hopmans B.V., De Langeweg 12a, Zevenbergen. Telefoon: 0168-32 80 40; fax: 0168-32 74 52.


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

FOTO VAN DE WEEK:

Colofon

Fellow in het nieuwe losloopgebied in Fijnaart

GEMEENTE MOERDIJK 5 JUNI 2013

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

INZAMELING SNOEIHOUT AAN HUIS

Openingstijden

Op 12 juni wordt snoeihout aan huis ingezameld. U kunt snoeihout/grof tuinafval uiterlijk vrijdag 7 juni vóór 12.00 uur aanmelden via tel. 14 0168. Kijk voor meer informatie en aanbiedregels in de Afvalwijzer 2013 of op www.moerdijk.nl.

Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Kent u iemand die een lintje verdient? De voorbereidingen voor de ‘Lintjesregen’ op 25 april 2014 zijn alweer in volle gang. Wie een inwoner van Moerdijk wil voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding in april 2014, doet dat vóór 15 juli 2013.

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Achter de bedrijven aan de Eerste Kruisweg - Bedrijvenweg te Fijnaart is er een nieuw hondenlosloopgebied bijgekomen. Het losloopgebied begint bij de geplaatste paal met het bordje ‘hondenlosloopgebied’. Zoals overal in de gemeente geldt ook hier een opruimplicht. De tekening met de nieuwe locatie staat op de website van de gemeente Moerdijk.

Voor nieuws in geval van een calamiteit:

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Taalcoach worden? Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal. Een taalcoach helpt inburgeraars met het leren van de Nederlandse taal en maakt hen wegwijs in de samenleving.

Iedereen leert ervan Een taalcoach helpt onze ‘nieuwe Nederlanders’ vrijwillig met het leren van Nederlands. Elke week hebben de taalcoach en de inburgeraar een paar uur contact. Om Nederlands te spreken, maar ook om samen activiteiten te ondernemen en de inburgeraar kennis te laten maken met onze maatschappij en contacten te laten leggen met Nederlanders. Taalcoach zijn leert u iets over een andere cultuur; u helpt mensen zich beter thuis te voelen in de samenleving, u helpt mee aan een betere integratie en meer onderling begrip en respect. U krijgt een korte cursus waarin u meer leert over hoe je je taal eigen maakt. U krijgt reiskosten en andere kosten vergoed en natuurlijk staat er professionele begeleiding voor u klaar.

Iets voor u? Het spreekt voor zich dat u belangstelling heeft voor andere culturen, goed thuis bent in onze samenleving, goed Nederlands spreekt en het leuk vindt om, in overleg met de ‘nieuwe Nederlander’, activiteiten te ondernemen. Het kost u twee á drie uur per week.

Meer informatie Kijk voor meer informatie over Taalcoach worden op www.vluchtelingenwerk-wobb.nl, of neem contact op met mevrouw Lina Buyck van Vluchtelingenwerk Moerdijk via tel. 06 400 26 118 of e-mail moerdijk@taalcoaches.net.

Volg ons ook via facebook

www.facebook.com/GemeenteMoerdijk

Nieuw hondenverbodsgebied in Klundert In Stavanger te Klundert wordt binnenkort begonnen met de aanleg van een speelgebied. Dit speelgebied wordt verboden voor honden. Dit is door 2 palen met het bordje ‘verboden voor honden’ aangegeven. Ook worden er 2 hondenpoepbakken geplaatst. Eén bij het trapje aan de Blauwe Sluisdijk - Beatrijsweg en één bij Larvik - Trondheim. De tekening met de nieuwe locatie staat op de website van de gemeente Moerdijk.

Kijk voor informatie over Koninklijke Onderscheidingen op www.moerdijk.nl/ onderscheidingen en www.lintjes.nl, of neem telefonisch contact op met mevrouw J. Folmer via tel. 14 0168.

Bijeenkomst ‘Samen leven in Moerdijk’ Gemeente Moerdijk is bezig met het opstellen van de zogeheten ‘Paraplunota Maatschappij’. We werken aan een gemeente waar iedereen prettig kan wonen en leven. Waar kernen en wijken hun eigenheid hebben en we tegelijkertijd samen een hechte gemeenschap en gemeente vormen. Een gemeente met een sociaal gezicht, waar zorg en voorzieningen dichtbij zijn en de menselijke maat geldt. Samen met u in gesprek Als samenleving hebben we te maken met behoorlijke uitdagingen de komende tijd. De wereld om ons heen verandert, er moet meer voor minder en bij ons ligt de opdracht ook voor toekomstige generaties mogelijkheden te behouden en zorg te dragen voor een duurzame samenleving. Dat kunnen we niet alleen. Elk hebben we een stukje van die puzzel. Gezamenlijk kunnen we komen tot (nieuwe) ideeën en oplossingen en nadenken over de invulling van onze gemeenschappelijke Moerdijkse toekomst.

Interactieve bijeenkomst en aanmelden Op 10 juni aanstaande hebben we daarvoor een eerste avond en programma ingericht. Hiervoor hebben we een aantal sleutelfiguren uitgenodigd. Wilt u ook meedenken? Dan bent u natuurlijk van harte welkom! U kunt zich dan aanmelden bij mevrouw Defie Dierks van de gemeente Moerdijk. Ze is bereikbaar via defie.dierks@moerdijk. nl of via tel. 14 0168. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie en een programma.

BEKENDMAKINGEN Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

Evenementenvergunning De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: s (ETHOUDENVANHETh-OERDIJKSE#ANON,EVENSECHTvOP&ORT3ABINAAANDE&ORTWEGIN(EIJNINGENOPEN 9 juni 2013 (verzonden 29 mei 2013) s (ETHOUDENVANDEKINDERVAKANTIEWEEKOPDEPARKEERPLAATSAANHET3INTE#ATHARINADALIN7ILLEMSTADVAN 29 juni 2013 tot en met 6 juli 2013 (verzonden 29 mei 2013) s (ETHOUDENVANCIRCUSVOORSTELLINGENOPHETEVENEMENTENTERREINAANDE+ADEDIJKIN&IJNAARTVANTOTENMET 7 juli 2013 (verzonden 30 mei 2013) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

6%2+%%23"%3,5)4%. Burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat zij op MEIDEVOLGENDEVERKEERSBESLUITENHEEFTGENOMEN

Opheffen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats t.h.v Dr. Poelsstraat 15 te Standdaarbuiten

Opheffen voetgangersoversteekplaats Wilhelminastraat te Fijnaart.

s D OOR VERWIJDERING VAN VERKEERSBORD % INCLUSIEF ONDERBORD MET KENTEKEN +0' WORDT DE OP KENTEKEN GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS NABIJDEWONING$R0OELSSTRAATTE3TANDDAARBUITENOPGEHEVEN

s DOOR VERWIJDERING VAN DE OVERSTEEKMARKERING EN DE BIJBEHORENDE VERKEERS BORDEN DE VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATS IN DE 7ILHELMINASTRAAT THVKRUISPUNT 6ROUWE*ACOBSTRAATn+ERKRING OPTEHEFFEN

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats t.h.v. Van der Markstraat 10 te Zevenbergen.

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats t.h.v. Sint Martinuspark 18 te Zevenbergschen Hoek. s DOORPLAATSINGVANBORD%VANBIJLAGEVANHET266 METDAARONDEREEN ONDERBORDMETKENTEKEN 4$ "" EENPARKEERVAKVOORDEWONING3INT-ARTI NUSPARKTE:EVENBERGSCHEN(OEKAANTEDUIDENALSEENVOORHETVOERTUIGVAN DEAANVRAGERGERESERVEERDEGEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat zij op MEIDEVOLGENDEVERKEERSBESLUITENHEEFTGENOMEN

s DOORPLAATSINGVANBORD%VANBIJLAGEVANHET266 METDAARONDEREEN ONDERBORDMETKENTEKEN3. *2 EENPARKEERVAKVOORDEWONING6ANDER-ARK STRAATTE:EVENBERGEN AANTEDUIDENALSEENVOORHETVOERTUIGVANDEAANVRAGER GERESERVEERDEGEHANDICAPTENPARKEERPLAATS $EBOVENSTAANDEBESLUITENLIGGENTOTJULITERINZAGEINHETGEMEENTEHUIS "ELANGHEBBENDEN KUNNEN TEGEN DEZE BESLUITEN TOT JULI SCHRIFTELIJK BIJ HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS EEN BEZWAARSCHRIFT INDIENEN )N HET BEZWAARSCHRIFTVERMELDTUHETBESLUITENDEREDENENWAAROMBEZWAARWORDTGEMAAKT

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJDEVOLGENDEAANVRAGENVOOREENOMGEVINGSVERGUNNINGHEBBENONTVANGEN WAARBIJDEREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCE dure van toepassing is: Adres 6LAKKEKREEK IN7ILLEMSTAD "URGEMEESTER6RANCKENSTRAATIN:EVENBERGEN (UIZERSDIJKIN:EVENBERGEN 2OZENHOFIN&IJNAART $UBBELMONDEIN:EVENBERGEN +OEKOEKSEDIJK!IN:EVENBERGEN VANDER-ARKSTRAATIN:EVENBERGEN -OLENSTRAAT!IN:EVENBERGEN (UIZERSDIJKIN:EVENBERGEN $E(ILIN:EVENBERGEN

Omschrijving project "OUWENVANWONINGEN PLAATSENZONWERING UITBREIDENBEDRIJFSHALMETKANTOOR LEGALISERENTUINHUIS PLAATSENTUINHUISMETOVERKAPPING REALISATIETWEEDEDROOGBEDINRICHTING PLAATSENDAKKAPEL PLAATSENRAMPAALTJESVOORGEVEL VERANDERINGINRICHTING PLAATSENDAKKAPEL

Datum ontvangst MEI MEI MEI MEI MEI MEI MEI MEI MEI MEI

"URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJDEVOLGENDEAANVRAGENVOOREENOMGEVINGSVERGUNNINGHEBBENONTVANGEN WAARBIJDEUITGEBREIDEVOORBEREIDINGSPRO cedure van toepassing is: Adres 6LASWEGIN-OERDIJK

Omschrijving project REVISIEVERGUNNING

Datum ontvangst MEI

4EGENINGEDIENDEAANVRAGENISGEENBEZWAARBEROEPMOGELIJK

Zevenbergschen Hoek

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat DE VOLGENDE MELDINGEN ARTIKEL 7M ZIJN ingediend:

Activiteitenbesluit milieubeheer. s ! UTOBERGING +ERSTENS "ISSCHOP (OPMANS STRAAT IN .OORDHOEK EN 7EELDIJK IN .OORDHOEK VOOR HET IN WERKING HEBBEN VAN AUTOHULPDIENSTVOORHETAAN ENAFVOERENVAN GESTRANDE MOTORVOERTUIGEN ALSMEDE HET IN werking hebben van een werkplaats en een wasplaats voor eigen materieel

3TRAATNAAMGEVING "URGEMEESTERENWETHOUDERSVANDEGEMEENTE-OER DIJK HEBBEN VOOR EEN PROJECT OP MEI EEN nieuwe straatnaam vastgesteld:

s 6AANDELWEGIN:EVENBERGEN Verduidelijkend kaartmateriaal ligt gedurende twee weken tijdens de openingstijden op het gemeentehuis TERINZAGE

EXPLOITATIEVERGUNNING COMMERCIEEL De burgemeester heeft een exploitatievergunning verleend aan: s * VAN 'ARDEREN :UIDHAVEN IN :EVENBER GENVERZONDENMEI

Bezwaar Als u het met deze beslissing niet eens bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit schriftelijk bezwaar indienen bij de BURGEMEESTERVANDEGEMEENTE-OERDIJK

Wet milieubeheer opleggen maatwerkvoorschriften Burgemeester en wethouders maken bekend dat maatwerkvoorschriften in het kader van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer zijn opgelegd aan: Naam en adres inrichting 2OTAKO6ERSPANING"6 #AMPAGNEWEGIN:EVENBERGEN 'RANDO:EVENBERGEN "LOKWEG!IN:EVENBERGEN 'EMEENTE-OERDIJK 0LAZAIN-OERDIJK

Opleggen maatwerkvoorschriften op grond van het aspect 'ELUID 'ELUIDENLOZENAFVALWATER 'ELUID

Datum verzonden MEI MEI MEI

5KUNTDESTUKKENBIJDEGEMEENTE-OERDIJKINZIEN

Bezwaar "ELANGHEBBENDENHEBBENWEKENDETIJDOMSCHRIFTELIJKEENBEZWAARSCHRIFTINTEDIENEN$ETERMIJNGAATINOPDEDAGNAVERZENDINGVANDEBESLISSINGAANDEAANVRAGER %ENBEZWAARSCHRIFTRICHTUAANHETCOLLEGEVAN"7VANDEGEMEENTE-OERDIJK

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINDEPERIODEVANMEITOTENMETJUNIDEVOLGENDEOMGEVINGSVERGUNNINGENHEBBENVERLEEND WAARBIJ de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres 4OUWSLAGERIJIN:EVENBERGEN /UDE(EIJNINGSEDIJKIN(EIJNINGEN

Omschrijving project WIJZIGENVANDEVOOGEVELVANHETBEDRIJFSPAND PLAATSENVANEENDAKKAPELOPHETVOORGEVELDAKVLAKVANDEWONING (activiteiten waarvoor vergunning wordt aangevraagd: bouwen van EENBOUWWERKENHANDELENINSTRIJDMETREGELSRUIMTELIJKEORDENING

Datum verzonden MEI MEI

Bezwaar "ELANGHEBBENDENHEBBENWEKENDETIJDOMSCHRIFTELIJKEENBEZWAARSCHRIFTINTEDIENEN$ETERMIJNGAATINOPDEDAGNAVERZENDINGVANDEBESLISSINGAANDEAANVRAGER %ENBEZWAARSCHRIFTRICHTUAANHETCOLLEGEVANBURGEMEESTERENWETHOUDERSVANDEGEMEENTE-OERDIJK

VERLENGING BESLISTERMIJN WABO "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINHETKADERVANDE7ETALGEMENEBEPALINGENOMGEVINGSRECHTHEBBENBESLOTENVOORDEVOLGENDEAANVRAAGDEBESLIS TERMIJNTEVERLENGENMETMAXIMAALWEKEN Omschrijving project ,EGALISERENVANAANGEBRACHTEBETONPOERENTENBEHOEVEVANPARASOLS

$EBESLISTERMIJNWORDTVERLENGDOMDEKANSOPEENPOSITIEBESLUITTEVERGROTEN 4EGENDITBESLUITTOTVERLENGINGISGEENBEZWAARMOGELIJK!WB 

Wielerronde de 8ste Ster van Moerdijk 6ANWEGE DE WIELERRONDE DE STE 3TER VAN -OERDIJK OPJUNIWORDENDEVOLGENDEWEGENAFGESLOTEN voor alle verkeer behalve voetgangers: 4IJDENSDESTARTIN+LUNDERT +RUISPUNT3CHANSWEG-OLENVLIET +RUISPUNT.IERVAERTWEG+ERKWEG +RUISPUNT.IJVERHEIDSSTRAAT-OLENVLIET +RUISPUNTVAN'AASBEEKSTRAAT-OLENVLIET +RUISPUNTVAN0UTTENSTRAAT-OLENVLIET +RUISPUNTVAN6LAANDERENSTRAAT-OLENVLIET Bij de finish in Fijnaart: +RUISPUNT-OLENSTRAAT!PPELAARSEWEG +RUISPUNT-OLENSTRAAT7ILHELMINASTRAAT +RUISPUNT-OLENSTRAAT6ALENCIENNESTRAAT +RUISPUNT+ADEDIJK"ENEDEN+ADEDIJK

Tuinfeesten in Langeweg

5KUNTDESTUKKENBIJDEGEMEENTE-OERDIJKINZIEN

Adres "ENEDENKADEIN7ILLEMSTAD

7EGAFSLUITINGEN

Datum ontvangst APRIL

6ANWEGEDE4UINFEESTENIN,ANGEWEGISOPENJUNI HET DOORLOPENDE GEDEELTE VAN DE +LOOSTERLAAN VANAFDEKERKRICHTING+LOOSTERLAAN IN,ANGEWEG AFGESLOTENVOORALLEVERKEER BEHALVEVOETGANGERS

Kerkringdag in Klundert 6ANWEGE DE +ERKRINGDAG IS OP JUNI VAN UUR TOTUURDE+ERKRINGIN+LUNDERTTUSSENDE6EST kant en de Verlaatstraat afgesloten voor alle verkeer BEHALVEVOETGANGERS


HSV De Veste

Na 55 jaar in Moerdijk

Ziekentriduüm verhuist naar Zevenbergschen Hoek

WILLEMSTAD - Eerste koppelwedstrijd van HSV De Veste werd gevist in de Tonnekreek op zaterdag 1 juni.

MOERDIJK - Koosje Kortsmit en Zuster Geertrui stonden 55 jaar geleden aan de wieg van het ziekentriduüm in Moerdijk. Zij hadden toen in hun donkerste dromen niet kunnen denken dat na 55 jaar het triduüm zou moeten verhuizen naar Zevenbergschen Hoek. En niet omdat de belangstelling van de zieken en ouderen onvoldoende is, maar omdat de H. Stephanuskerk in het dorp over enkele weken haar deuren gaat sluiten. In de Immanuëlparochie moeten er van de negen kerken zes dicht. Alleen de kerken in Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Fijnaart blijven open.

Uitslag: 1. L. Verheijen, 24.550gr.-G. de Wit, 1.250gr = 25.800gr.; 2.. P. Leest Hzn, 20.000gr - M. Dubbelman, 3.450gr = 23.450gr.; 3.. G. den Hollander, 7.350gr - P. Leest Azn, 5.450gr = 12.800gr.; 4.. A. Leest, 9.650gr - B. Heijstek, 3.000gr = 12.650gr.; 5.. M. van Rijswijk, 2.050gr - Gem. andere vissers, 7.780gr = 9.830gr.; 6.. G. van Poppel, 1.050gr - W. Blokland, 0gr = 1.050gr.

Duivensport Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Uitslag Pithiviers, 1 juni, 147 duiven: 1-4-8-9. J. Veeken; 2-6-10. J. Sitters & Zn; 3-5. A. Kouters; 7. G. Kouters & Zn. Zevenbergen ONS GENOEGEN Uitslag Pithiviers, 1 juni, 199 duiven:

1-2-6-9-10. J. v. Brenkelen; 3-5-8. A. v/d Luytgaarden; 4-7. P. Mol. Klundert PV ORANJEBOVEN Uitslag Pithiviers, 1 juni, 186 duiven: 1-3. R. Schoep en zoon; 2. H. Leijten; 4-56-7. K. Leijten; 8. M. Blommers; 9. G. v. Bezooijen; 10. D.C.M. de Roos.

HSV Altijd Beet MOERDIJK - HSV Altijd Beet hield de 6e zoetwaterwedstrijd op zaterdag 1 juni, waarbij de vangst redelijk was, maar nog niet voor iedereen. Uitslag: 1. Arie Dudok 7620 gram, 2. Cor Kanters 4480 gram, 3. Nick van Leest 3720

gram, 4. Ton Marijnissen 3420 gram, 5. Jan Ligtenbarg 1960 gram, 6. Henk Lips 200 gram, 7. Joop van Duivenvoorde 100 gram, 8. Ad Timmers 0 gram, Piet Kortlever 0 gram, Leo Smits 0 gram. Volgende wedstrijd is op zaterdag 15 juni.

Amivedi

Oma’s groentesoep gaat er altijd in.

DOOR TIES STEEHOUWER Zuster Geertrui en Koosje Kortsmit waren niet de personen die 55 jaar geleden het voortouw namen. Deze taak was toen nog weggelegd voor de geestelijkheid, in dit geval Pastoor van Kessel. Wel hielpen zij vanaf het begin mee om de zieken een paar onvergetelijke dagen te bezorgen. Dat waren toen alleen nog maar zieken, vertelt Koosje. Later zijn daar ook gehandicapten en ouderen bijgekomen. “De eerste acht jaar hadden we zelfs zieken die met bed en al aan de activiteiten deelnamen.” Net zoals nu bestonden deze activiteiten vooral uit het bijwonen van de kerkelijke vieringen in de Stephanuskerk in Moerdijk. Ook dit jaar stonden deze vieringen centraal tijdens het ziekentriduüm. Belangstelling De belangstelling voor kerkelijke activiteiten loopt de laatste jaren sterk terug, maar dat gold jaren niet die voor het ziekentriduüm in Moerdijk. Die schommelt al vanaf het begin rond de 100 deelnemers. Dit jaar bleef de teller steken op 85 deelnemers. De kar voor het ziekentriduüm wordt al jaren getrokken door Peter van der Made, Koosje Kortsmit en Thea Weterings. De

FOTO TIES STEEHOUWER

laatste jaren is daar Ben Roes bijgekomen. Deze vier enthousiastelingen kunnen het natuurlijk niet alleen. Gelukkig zijn er nog steeds veel vrijwilligers die willen helpen, dit jaar 35. Pastoor van Kessel is 11 jaar rector geweest van een ziekenhuis in Den Bosch. Als pastoor bezocht hij veel zieken, wat hem op het idee bracht iets voor deze mensen te doen. Hij vond steun bij de 8 Zusters van de Heilig Hart in Moerdijk. Deze orde is in Moerdijk opgericht en heeft nu onderdak in Rosmalen. Zuster Geertrui is er nog steeds zuster.

lijke Noot en het Seniorenkoor Noordhoek. Iedere dag kregen de deelnemers koffie en een maaltijd in de Ankerkuil. Donderdag bezocht wethouder Ada Grootenboer het ziekentriduüm. Als de verhuizing naar Zevenbergschen Hoek doorgaat, dan is het de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van het multifunctionele gebouw De Zevensprong. Daar zullen op 12 en 13 oktober van dit jaar ook de Fatimadagen worden gehouden.

Vrijwilligers Om alles in goede banen te leiden, zijn veel vrijwilligers nodig. Vrijwilligers voor in de kerk, voor het schenken van koffie en het serveren van de maaltijden en om te helpen met oversteken tussen de Ankerkuil en de kerk. Iedere dag begint om 10.00 uur met een eucharistieviering en wordt besloten met een slotviering. Voorgangers waren dit jaar de pastoors de Rooij en Dirven, de diakens Van Andel en Bastiaansen en pastoraal medewerker De Meijer. De diensten werden van de nodige zang voorzien door de kerkkoren uit Lage Zwaluwe, Moerdijk, Langeweg, Klundert en Zevenbergschen Hoek en door de koren De Vro-

na studiereis CORSICA

WEER AANWEZIG

NICOLE

WEER AANWEZIG

INGE

na studiereis

MACEDONIE EN ALBANIE

TOERKOOP Reisburo

SOMBRERO Fenkelstraat 1 4731 JA Oudenbosch Tel. 0165-333333 reisburo.sombrero@toerkoop.nl

www.sombrero.nl

Dierencentrale VERMIST Kater, Main Coon X, zwart, weinig wit op borst en buik, korte oren, wollige vacht, is gechipt, Appelaarseweg, Fijnaart.

Konijn, grijs-wit, hangoor, tam, Vogelwei, Zevenbergen. Gratis registratie en info vermiste en gevonden huisdieren, tel. 0161-43343, www.dierencentrale.nl

Korfbalvereniging Zevenbergen ZEVENBERGEN - De trainingen van de nieuwe sport Lifeball worden door steeds meer mensen ontdekt. De voor Nederland onbekende sport is door Korfbalvereniging Zevenbergen in Nederland geïntroduceerd. Het principe van de sport is dat ouderen, mannen en vrouwen, deze manier van bewegen, ongeacht hun leeftijd en conditie, aankunnen. Er wordt aandacht besteed aan het bewust zijn van de belasting van de spieren en het

bewegingsapparaat. Afwisselend komen diverse spiergroepen aan bod. Natuurlijk worden ook de spelelementen niet vergeten. Het leren omgaan met de bal is ook een onderdeel van de training. En natuurlijk als kers op de taart de wedstrijdvorm zelf. Een sport waarbij het wandelend bewegen centraal staat. Waarbij geen moeilijke spelregels roet in het eten gooien en waarbij het plezier in het spel bovenaan staat. Na de training is er gelegenheid samen nog wat na te praten.

Omdat in week 23 de avondvierdaagse wordt gelopen is er die week geen training. Op woensdag 12 juni wordt de laatste training voor de zomerstop gegeven. Het speelveld van de korfbalvereniging wordt door de gemeente in het kader van groot onderhoud onder handen genomen en er wordt een nieuwe grasmat aangelegd. Daarom trainen we voor deze keer op een andere locatie. Voor plaats en tijdstip kunt u contact opnemen met Hetty Boeters-van ’t Hof, tel. 0624095240 of via email zevenbergen@knkv.nl PAGINA 14

Vermist 25 mei: Kat, kater, gecastreerde, kleur is Cypers bruin, gestreept en stippen, als een echte tijger, ogen zijn groen, klein voor een kater, heeft vaak teken door het lopen in het bos, Chip 528210002598253, naam Vuvu, leeftijd 2 jaar, vermist op Marijkestraat, Moerdijk, meldingsnummer 828681. 6 mei: Kat, kater, gecastreerde, kleur is Cypers rood, bruine ogen, Chip 528246001079392, naam Simba, leeftijd

3 jaar, vermist op Noordhoeksedijk, Noordhoek, meldingsnummer 827824. Gevonden 23 mei: Kat, poes, kleur schildpad met wit, volwassen, gevonden op Krugerstraat, Klundert, meldingsnummer 828273. William Kuijstermans Amivedi meldpunt Roosendaal e/o, tel. 088-0064651, email: roosendaal@amivedi.com, www.amivedi.nl

Triathlon Terheijden staat garant voor sportspektakel MOERDIJK - Zondag 9 juni vindt de 31e editie van de Triathlon Terheijden plaats. Deze wedstrijd, die wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Evenementen Midden en West-Brabant en daarin wordt ondersteund door leden van de Triathlon Vereniging Breda (TVB), staat ieder jaar weer garant voor veel spektakel in en rond de historische haven van Terheijden. Het belooft 9 juni een mooie dag te worden: 100 vrijwilligers en inmiddels 350 deelnemers staan in de startblokken. Deze editie kan rekenen op deelname van atleten uit heel Nederland, België en Duitsland. Aan belangstelling zeker geen gebrek dit jaar. De triathlonsport zit duidelijk in de lift. Het triathlonevenement kent een dagvullend en een voor toeschouwers aantrekkelijk programma met wedstrijden over maar liefst 3 afstanden waarbij deelnemers aan alle afstanden veelvuldig de start/finishlocatie passeren. Om 10:00 uur wordt de aftrap gegeven door de dames en heren van de lange adem bij de halve triathlon (2.5 km zwemmen, 80 kilometer fietsen en 20 kilometer hardlopen). Naar verwachting zal de eerste deelnemer aan deze langste afstand rond 14.00 uur de finishstreep pas-

seren. Twintig minuten na de start van de halve starten de deelnemers aan de achtste triathlon. Hun aankomst is voorzien rond 11.15 uur. De laatste start vindt plaats om 12.00 uur. De aankomst van de deelnemers aan deze kwart triathlon is voorzien rond 13.50 uur. Kortom, van 10.00 tot na 16.00 uur sportspektakel. Op de diverse afstanden zullen TVB-ers aan de start staan. Zo wordt de TVB op de halve vertegenwoordigd door onder andere Jan-Peter Simons uit Hooge Zwaluwe en Maurice de Theije uit Breda. Op de achtste zijn dat de jeugdtalenten Ewout Buijs en Sietse de Jong. De achtste kent ook dit jaar weer het enige echte Terheijdens Kampioenschap. Terheijdenaren kunnen met familie en kennissen trio’s vormen en de winnaars mogen zich een jaar lang Terheijdens Kampioen noemen. Op de drukbezette kwart zal TVB-er Gerbert van de Biggelaar, winnaar van de eerste editie van de halve afstand in 2011, een gooi doen naar de winst. De kwart afstand dient tevens als clubkampioenschap van de Triathlon Verenging Meetria uit het Belgische Meer. Deze vereniging onderhoudt een nauwe band met de Triathlon Vereniging Breda. Voor meer informatie: http://www.tvbreda.nl/terheijden/info-terh.html


K

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDEN

- Kunststof / houten kozijnen - Gevelbetimmeringen - Dakkapellen / Dakramen - Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas - Rolluiken

Hoeder Kunststofvloeren

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

(siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

VOORJAARS AANBIEDING

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 20,Voor alle vloeren geldt prijs p.m2, vanaf 40 m2

Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058 Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen

- Garagedeuren

info@hoederkunststofvloeren.nl www.hoederkunststofvloeren.nl

Bel voor een vrijblijvende offerte.

Kozijnen en Glas van Wingerden Nijverheidsstraat 7 4791 ED Klundert T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nl Kijk ook eens op:

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

Hillhout Overkappingen

GRATIS MEUBELEN hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD Maandag

Gevulde koeken 4 halen 3 BETALEN Dinsdag

Worstenbroodjes 6 halen 5 BETALEN Woensdag

Krentenbollen 5 halen 4 BETALEN Donderdag

Zachte eierkoeken 6 halen 5 BETALEN Vrijdag

$SSHOĂ DSSHQ â&#x201A;Ź 1,- p. st. Zaterdag

Zachte witte broodjes puntjes of ronde 10 voor â&#x201A;Ź 2,50

Dit jaar staat er in Terheijden een nog leukere TRAAIERIE MARKT aan te komen. Zondag 16 juni gelijk met Vaderdag. De markt en rommelmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn volop GRATIS activiteiten voor jong en oud. Ook is de grootste sjoelbak van Europa aanwezig.

www.tg-promotions.nl 06-53124868

Noordhaven 146, Zevenbergen, Tel: 0168-323468 Voorstraat 52, Klundert, Tel: 0168-404909 Email: baksmit@xs4all.nl

www.warmebakkerjacsmit.nl

Nu met grote korting!

Living modulair 400 9DQÂź841XÂź445,00

Living modulair 500 9DQÂź2291XÂź749,00

Wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je de resultaten die je altijd kreeg (Albert Einstein)

Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÍŹ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;

0164 Âą 687235

Living modulair 700 9DQÂź2791XÂź2099,00

+HQQLH9LVVFKHUJHNZDOLÂżFHHUG 3HUVRQDOFRDFKOLG12%&2 Verbeteren van: communicatie, samenwerken, doelen stellen, loopbaankeuzen, omgaan met verlies (overlijden, ziekte, scheiding, faillissement). Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek EGOMOTION â&#x20AC;&#x201C; KEUZE COACHING DOELGERICHT GROEIEN EN ONTWIKKELEN; www.egomotion.nl , info@egomotion.nl, 0168-471146.

Hillhout Outdoor Cabin Excellent 9DQÂź1491XÂź1149,00

Hillhout Outdoor Cabin

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Grand Excellent 9DQÂź2291XÂź1749,00

ALLES ONDER EEN DAK

En gratis thuisbezorgd Actie is geldig t/m 10-07-2013 Exclusief wandelementen en extra staanders

SAVELKOULS

OUDHOF

installatiebedrijf Â&#x2021;'$.(1=,1.:(5.(1Â&#x2021; Â&#x2021;'$.*27(1Â&#x2021; Â&#x2021;&9,167$//$7,(621'(5+28'Â&#x2021; Â&#x2021;*$6:$7(5/(,',1*Â&#x2021; Â&#x2021;(/(&752Â&#x2021; Â&#x2021;5,22/21767233,1*(1Â&#x2021; 6FKDQVSRRUWDÂ&#x2021;+$.OXQGHUW 7HO

2 STAMMEN â&#x201A;Ź 9,95 p/s NU 2 VOOR â&#x201A;Ź 14,99 Aanbieding geldig VOLOP GERANIUMS 3 t/m 15 juni PERK- EN KUIPPLANTEN OPENINGSTIJDEN

ma t/m vrij 8.30 tot 17.30 uur zaterdag 8.30 tot 17.00 uur

Schansdijk 2 Zevenbergen Tel. 0168-324 719 www.savelkoulstuinhout.nl

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Hoekmodel Outdoor Cabin Excellent 9DQÂź2591XÂź1949,00

Vrijdag 7 juni en Zaterdag 8 juni

TWIST Gebak 4 bavaroise hoorntjes in een vrolijk doosje â&#x201A;Ź 5,95

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676

 Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Star T

rek

First C To bold ontac ly go w her t Dan d urf jij e no oneâ&#x20AC;&#x2122;s gone before je vas in het dageli t wel te verd ? jks le iepe (45, k ven van Car n anker

)?!

la

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Tijdens Draag-Weer-Wit-Week

Bijeenkomst over hevige menstruaties MOERDIJK - Donderdagavond 6 juni vindt in de aula van het Franciscus Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst plaats over hevig menstrueel bloedverlies. Gynaecoloog Richard Pal vertelt dan uitgebreid over de mogelijke oorzaken en medische oplossingen voor hevige menstruaties. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Draag-Weer-Wit-Week In de aanloop naar de zomermaanden gaan vrouwen, die last hebben van hevig menstrueel bloedverlies, zich weer meer zorgen maken over het dragen van licht gekleurde en dunnere kleding. Dit is een goed moment om aandacht te besteden aan de oorzaken en gevolgen van hevige menstruatie en de medische oplossingen hiervoor. Ziekenhuizen door heel Nederland organiseren tijdens de Draag-WeerWit-Week bijeenkomsten waar vrouwen voorlichting krijgen over hevig menstrueel bloedverlies. Meer informatie over de lande-

lijke Draag-Weer-Wit-Week is te vinden op www.hevigbloedverlies.nl. Hevig menstrueel bloedverlies Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 20% van de vrouwen last van hevig menstrueel bloedverlies. Veel vrouwen krijgen er na hun 30e of 40e jaar mee te maken, soms na het stoppen met de pil. Myomen of poliepen in de baarmoeder is een van de oorzaken van hevig bloedverlies. Echter bij 60% van de vrouwen is geen duidelijke oorzaak te vinden. Naast lichamelijke klachten heeft deze aandoening ook een behoorlijke invloed op het sociale leven en de dagelijkse activiteiten. Meer dan 60% van de vrouwen moet wel eens een sociale gebeurtenis overslaan, ongeveer 80% vermijdt seksuele activiteiten en 33% is wel eens gedwongen thuisgebleven van het werk. Informatie en aanmelden Voor meer informatie en aanmelden (noodzakelijk) kunt u terecht bij het PatiĂŤnten Service Bureau, route 94, via tel. (0165) 588576 of via psb@fzr.nl


- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 19 juni, Hotel Trivium Etten-Leur Do 20 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

TE HUUR In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

www.mediationeducatie.nl

DROOMHUIS?

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

WWW.BAREL.N

L

OPSLAG-, WERK-, KANTOORruimtes nodig? 70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

tegen aantrekkelijke prijzen

Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw uwnieuwe nieuwe droomhuis. droomhuis.

Bel ons vrijblijvend voor al uw vragen! Zevenbergen â&#x20AC;&#x201C; Moerdijk. www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923

INFO:

J. den Hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

Een DAKKAPEL brengt meer ruimte en licht op uw zolder. In ĂŠĂŠn dag wind- en waterdicht geplaatst. Ook RENOVEREN wij uw bestaande dakkapel.

â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D;

korting tot 15 juli

Geen speciďŹ eke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Bezoek onze infoavond! Breda: ma. 10 juni (aanvang 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius)

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

- Kunststof Kozijnen - Gevelbetimmeringen - Rolluiken & Zonweringen - Interieurbetimmering - Dakkapellen - Houten Deuren & Kozijnen Kessel is een handelsnaam van P&G b.v. - Garagedeuren

Guard Academy houdt op zaterdag 8 juni een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 Ă 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot.

info@pgklundert.nl Tel. 0168-404966 www.pgklundert.nl

Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciĂŤrge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.

TANDPROTHETISCHE

+287'( :250

PRAKTIJK TOUWEN

is Mondzorgcentrum

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

TOUWEN geworden

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

 ZZZRQJHGLHUWHVSHFLDOLVWQO

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

VLIEGEN BESTRIJDING Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vlliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bel voor info: 076-5968279

Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe.

Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studieďŹ nancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

â&#x201A;Ź 360,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 875,-

Combi-pro kas v.a. â&#x201A;Ź 1000,Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

GELDIG T/M 8-6

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

KIPPENBOUTEN RUNDERGEHAKT

lekker ouderwets draadjesvlees

99

SVP WOONPLAATS INVULLEN:

50

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

Zaterdag 31 Augustus 2013

Schrijf je nu in voor de Chauffeursdag voor beroepschauffeurs

Haal uw code 95. Kijk op de website! -ETÂŹOAÂŹsÂŹ2EMMENÂŹENÂŹUITWIJKENÂŹsÂŹ.IEUWEÂŹVERKEERSREGELSÂŹÂŹsÂŹ$IGITALEÂŹTACHOGRAAF $EZEÂŹDAGÂŹTELTÂŹMEEÂŹVOORÂŹÂŹUURÂŹTBVÂŹCODEÂŹÂŹSlechts â&#x201A;Ź 175.- p.pÂŹ)NCLUSIEFÂŹLUNCHÂŹ !ANMELDENÂŹVIAÂŹÂŹINFO VERKEERSSCHOOLBLOMNLÂŹ4ELEFONISCHÂŹKANÂŹNATUURLIJKÂŹOOK

www.verkeersschoolblom.nl | T (076) 501 55 35 JUNI-ACTIE! Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816

RUNDERSTOOFLAPJES 75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

BORDEN, BESTEK E.D.

80

½KG 0. SPEKLAPJES ½KG 1. SPARERIBS 49 ½KG 1.99 RIBKARBONADE ½KG 2.49 ½KG 2. 99

100% rund

11.

E D INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL

Zaterdag 29 JUNI 2013

1KG

5.

-

MAX. 3KG P.P

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â&#x201A;Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden

Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

TE HUUR 108 m2 WERKRUIMTE met kantoor

Nijverheidsstraat 7 Klundert Tel. 0168-403809


Historische markt Willemstad

Vanaf januari in Prinsenhof

Dennis en Jose Rikkers gaan Thomashuis runnen

WILLEMSTAD - Op 15 en 16 juni wordt voor de eerste maal in Willemstad een Historische Markt georganiseerd. Tijdens deze markt worden oud Hollandse producten verkocht, worden oude ambachten beoefend op de Voorstraat en de Parade en worden oude landbouwwerktuigen en gereedschappen gedemonstreerd.

KLUNDERT - Een vol Parochiehuis luisterde naar de plannen die de zorgondernemers Dennis en José Rikkers uit Zevenbergen hebben met de voormalige Prinsenhof in Klundert. Hun toehoorders bestonden hoofdzakelijk uit direct belanghebbenden, zoals ouders en grootouders van mensen met een verstandelijke beperking, mensen uit de zorg en enkele omwonenden. Zij luisterden naar uitleg van Rob Dam van de woningbouwvereniging Brabantse Waard, Wanda Fielmick van De Drie Notenboomen BV, Ben van de Vlis die de verbouwing van Prinsenhof gaat Gekozen is voor een tijdsbeeld van begin begeleiden en naar de zorgondernemers zelf. zowel beneden als boven is verbonden met de verblijven van de cliënten. Alles in het Thomashuis wordt gezamenlijk gedaan, zoals ontbijt en de andere maaltijden. De bewoners kunnen zich, als ze dat willen, natuurlijk ook terugtrekken in hun eigen kamer. Voor Prinsenhof is gekozen vanwege de rustige ligging en de voorzieningen voor de bewoners, zoals een manege en een zorgboerderij, in de directe omgeving. Naast het echtpaar Rikkers worden de bewoners verzorgd en begeleid door drie vaste medewerkers en vrijwilligers. Al deze mensen staan er borg voor dat de acht bewoners van het Thomashuis in Klundert liefdevolle zorg, warmte, aandacht en geborgenheid krijgen. www.thomashuizen.nl/klundert

Gebeten worden door een hond. En wat dan?

Dennis en Jose Rikkert samen met hun dochters Rachelle en Sarisse. FOTO TIES STEEHOUWER

DOOR TIES STEEHOUWER Prinsenhof werd in de zeventiende eeuw gebouwd als jachtverblijf voor prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje. Eeuwenlang woonden er de rentmeesters van de domeinen in, tot het kort na de Tweede Wereldoorlog werd verbouwd tot bejaardenhuis. Nadat de ouderen het gebouw hadden verlaten, zat er korte tijd een peuterspeelzaal in. Vooral door leegstand verpauperde het gebouw, zodat men in 1980 besloot het af te breken en in dezelfde stijl te herbouwen als gemeentekantoor. De laatste jaren deed Prinsenhof dienst als kantoor voor de woningstichting. De vergunning voor de verbouwing tot een Thomashuis voor negen bewoners moet nog worden aangevraagd, maar men verwacht toch dat men in september met de verbouwing kan beginnen zodat in februari de bewoners er in kunnen. Zorgondernemer Het echtpaar Rikkers gaat Prinsenhof beheren als franchise bedrijf. Zij mogen dus de naam Thomashuis gebruiken, maar zijn zelfstandige ondernemers. Jose Rikkers vertelt dat ze samen met haar man al enige tijd zochten naar een geschikt pand om in te richten als Thomashuis. Zij huren Prinsenhof van de Brabantse Waard, die het

gaat verbouwen tot een woning voor het gezin Rikkers en tot 9 kamers voor mensen met een verstandelijke handicap. De formule van de 100 Thomashuizen is ontwikkeld door Hans van Putten die begeleid wonen zocht voor zijn zoon Hij kon voor hem niets geschikts vinden. “Thomashuizen zijn meestal karakteristieke woonhuizen, monumentale panden of woonboerderijen, gelegen in groene woonwijken, op rustige plekken in Nederland. In plaats van de vaak kille sfeer van reguliere instellingen, met hoogdrempelige entrees en lange gangen, kenmerken Thomashuizen zich door een zeer huiselijke sfeer en inrichting. De zorgondernemers geven hier zelf vorm aan. De bewoners en hun verzorgers richten hun eigen kamer in en kunnen hun eigen bezoek ontvangen.” Begeleiding Dennis en Jose Rikkers worden intensief begeleid door de mensen van de Drie Notenboomen. Jose Rikkers is diegene die over de juiste papieren beschikt en zij heeft jaren met verstandelijk beperkte mensen gewerkt. Dennis is van origine automonteur, maar hij vertelt dat hij zich erg aangetrokken voelt tot het werken met mensen met een geestelijke beperking. Die betrokkenheid uit zich onder andere hierin dat de woning van het gezin Rikkers

Theater De Schuur in teken van Schotland ZEVENBERGEN - In het komende weekend wordt in Theater De Schuur in Zevenbergen een expositie gehouden onder het motto: Beleef Magisch Schotland! Onder auspiciën van de Stichting Cultuur Moerdijk wordt in De Schuur een expositie gehouden, waarbij Schotland centraal staat. Schotland heeft een mooi glooiend, wijds landschap en veel onaangetaste natuur, alsmede veel folklore en een rijke traditie. Proeverij Deze facetten komen tot uiting in demonstraties vliegvissen, waarbij men zelf ook de behendigheid daarvan kan beoefenen, whisky-proeverij met diverse whisky-

soorten, digitale fototentoonstelling over Schotland, proeven van de heerlijke saté, gemaakt van Schotse Hooglanders, en Schotse zalm en het bekijken van films over Edinbugh en Schotland. Verder speelt doedelzakbespeler Marcel Pieterse Schotse melodieën. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen hun eigen Schotse kijkdoos maken en/of de door Cartoon Factory gemaakte thematekening, die zij kunnen kleuren, knippen en plakken. Alleen op zondag kan een Schotse Hooglander met haar kalfje van dichtbij worden bekeken. Beleef Magisch Schotland! op zaterdag 8 en zondag 9 juni van 13.00 – 17.00 uur in Theater De Schuur, Kerkstraat 23 in Zevenbergen.

Jaarlijks worden er ongeveer 150.000 Nederlanders door een hond gebeten. Kinderen zijn vaker het slachtoffer dan volwassenen. Kinderen worden vooral gebeten in het gezicht. De verwondingen kunnen leiden Barbara Middeldorp tot blijvende bm@ak-advocaten.eu littekens en Sectie: Letselschaderecht psychische problemen. Vooral bij jonge mensen is dat niet zelden aanleiding om op latere leeftijd plastische chirurgie te ondergaan. Een dergelijke behandeling wordt niet altijd door de zorgverzekeraar vergoed. Een tijdje geleden kwamen de ouders van een 7 jarig meisje bij mij. Hun dochtertje was in het gezicht gebeten door een hond. Het meisje was met en vriendje uit de buurt aan het buitenspelen op de stoep. De moeder van het meisje zat voor het huis een boek te lezen en hield de twee in de gaten. Een man uit de buurt liet zijn hond uit in de straat waar de kinderen op de stoep speelden. De hond was aangelijnd, met HHQ ]RJHQDDPGH ÁH[LEHOH OLMQ 3ORWVHling rende de hond op de kindjes af. Het meisje gilde van schrik en de hond beet haar in het gezicht. Het kan iedereen overkomen. Ik heb de eigenaar van de hond aansprakelijk gesteld voor de schade. De ouders van het meisje voelden zich eerst bezwaard om de eigenaar van de hond aansprakelijk te stellen. Zij kenden de man. Om de rechten van hun dochter veilig te stellen, hebben zij mij toch opdracht gegeven een aansprakelijkstelling te sturen. De man was gelukkig niet boos en reageerde kordaat: “Ik stuur uw brief direct door naar mijn WA-verzekeraar”. De ouders van het meisje maken zich ernstig zorgen. De hondenbeet heeft door de scherpe tanden veel letsel veroorzaakt. Er zal waarschijnlijk lange tijd nodig zijn voordat de wonden zijn genezen. De ouders hebben veel vragen. Zullen de wonden goed helen? Zijn er dan blijvende littekens in het gezicht? Hoe zal het gaan als onze dochter ouder wordt? Wie betaalt de kosten voor eventuele plastische chirurgie? Zal onze dochter altijd bang blijven voor honden? Over de aansprakelijkheid maak ik mij geen zorgen. De baas van de hond is vrijwel altijd aansprakelijk voor de schade. Mijn medisch adviseur adviseert mij over het letsel en de mogelijke medische gevolgen daarvan voor de toekomst. De materiele schade door een hondenbeet wordt altijd door de particuliere aansprakelijkheidsverzekeraar van de baas van de hond gedekt. Er is daarnaast altijd recht op vergoeding van smartengeld.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 18

076-502 20 80

1900. De aankleding is eveneens in deze stijl. Een aantal winkeliers en het merendeel van de horecaondernemers neemt, elk op eigen wijze, deel aan de activiteiten. Bezoekers aan Willemstad zullen in winkels en bij de horeca medewerkers aantreffen met kledij uit de tijd van Ot en Sien. Zaterdag 15 juni is er vanaf 10.00 tot 17.00 uur Markt op de Voorstraat en Parade met demonstraties en verkoop. Middag open-

stelling Koepelkerk met orgelspel. Paardenrondrit in koetsje. Regelmatig vertrek vanaf de Parade. Zondag 16 juni vanaf 10.0 tot 17.00 uur Markt op de Voorstraat en Parade met demonstraties en verkoop. Optreden toneelgroep Fame: spelletjes uit de tijd van Ot en Sien. Middag openstelling Koepelkerk. Middag openstelling Mauritshuis door de Heemkundekring. Poppenkastvoorstellingen op de Parade: 13.30 en 15.00 uur. Paardenrondrit in Huifkar. Regelmatig vertrek vanaf de Parade. Gedurende beide dagen kunnen bezoekers deelnemen aan een quiz. Op een plattegrond van Willemstad waarop de activiteiten en deelnemers staan vermeld staan eveneens de opdrachten voor de bezoekers vermeld. De oplossingen kunnen bij de organisatie worden ingeleverd. Onder de goede inzendingen worden prijzen verloot.

Sterren JTC Fame schitteren op het podium HELWIJK - In het weekend van 25 en 26 mei schitterden de sterren van Jeugdtoneelclub Fame weer op het podium. Het stuk: “Hommeles in het weeshuis” werd ten tonele gebracht. De zaal die tot twee keer toe nagenoeg was uitverkocht genoot van toneel, zang en dans. “Hommeles in het weeshuis” was al weer de 11e grote productie van Jeugdtoneelclub Fame. Een dvd van deze productie is te bestellen

bij Janny den Hollander (janny@svkindervreugd.nl). Om foto’s van de voorstellingen te kunnen zien verwijzen we naar www. helwijk.nl. Het begeleidend team, onder leiding van Inge Maliepaard en Marlon Koomans, en het bestuur zijn zich inmiddels weer aan het oriënteren op het nieuwe seizoen. Als je interesse hebt om mee te spelen en ben je tussen de 8 en 14 jaar, dan kan er contact gezocht worden met Inge (inge@ svkindervreugd.nl).

Optreden door Les Belles Fleurs en Les Bon Vivants FIJNAART - Les Belles Fleurs en Les Bon Vivants uit Fijnaart hebben zaterdag 1 juni gezamenlijke optredens verzorgd tijdens het 15-jarig jubileum van Middelburg Volkoren. In een gezellige drukke stad met heel veel podia en een deelnemersaantal van 140 koren hebben Les Belles Fleurs en Les Bon Vivants o.l.v. dirigent Peter Meijers hun visitekaartje afgegeven. Al bij de 1e klanken op accordeon door Cora Schoonderwoerd was de toon gezet. Met veel enthousiasme werden de diverse shantyliederen gezongen door de mannen en vrouwen uit Fijnaart. Het toegestroomde publiek zong uit volle borst mee en menigeen waagde een dansje voor het podium. Organisatie van het festival in Middelburg memoreerde nog dat één shantykoor meestal uit mannen bestaat, maar dat deze com-

binatie voor een bijzonder verrassend programma zorgde. Het kon op zeer veel bijval rekenen van de vele aanwezigen en het applaus was dan ook niet van de lucht. Dat er grote waardering bestond voor het optreden van het gemengde shantykoor uit Fijnaart bleek uit een drietal uitnodigingen voor optredens waaraan in de nabije toekomst graag gehoor zal worden gegeven. Dirigent en leden van Les Belles Fleurs en Les Bon Vivants kunnen dan ook met groot genoegen terugdenken aan de muzikale en gezellige dag in een overvol Middelburg. De afgelopen periode hebben de koren o.l.v. Peter Meijers een drukke agenda gehad met veel optredens. Deze maand staat er nog een optreden op het programma voor de bewoners van de Fendertshof te Fijnaart en daarna gaan dirigent en koorleden genieten van een welverdiende vakantie.

Belgische kunstenares Distel exposeert bij Van Bellen Art WILLEMSTAD - De expositie loopt van 9 juni tot 7 juli. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 9 juni van 12.00 tot 17.00 waarbij Distel zelf ook aanwezig zal zijn. Distel blijft steeds trouw aan één thema en heeft veel aandacht voor de vereisten van haar plastische kunst. Haar formele woordenschat is rijker geworden en heeft meer diepgang gekregen. Met haar snelle, nerveuze penseelstreken wil zij de vorm van het lichaam, het gezicht en de ogen omlijnen en niet zozeer afbeelden. Deze bezielende stijl is de vertolking van een totaalvisie. Gedomineerd door een krachtige gebarentaal, waarin de aangeboden, scherp contrasterende kleurschakeringen tot een onvervalste kleurenexplosie worden omgetoverd, lijken alle kunstwerken als het ware voortdurend in een stralende sfeer te baden. De menselijke dimensie van Distel is in één oogopslag merkbaar. Haar kunstwer-

ken brengen een ware hulde aan de vrouwelijke schoonheid die zij als het ware omarmt. Distel beperkt zich zeker niet louter tot de weergave van het lichaam, de vormen en de bewegingen van het model, wiens persoonlijkheid en présence werkelijk van het doek spatten. Dankzij haar voortdurende zoektocht is Distel er als bij wonder in geslaagd, de verschillende samengestelde delen tot een geheel om te vormen. Meer informatie vindt u op www.vanbellenart.nl.


SPORT

De Fendert 2 pakt beker

De winnaars van ‘De Dubbel’

FIJNAART - De Fendert 2 heeft een prachtig seizoen op een schitterende manier afgesloten. Na het behalen van de titel, veroverde het team van Ruud en Ben Winkelhof en Robert Hanssen de beker. Tegenstander in de finale, die werd gespeeld in Ossendrecht bij v.v. ODIO, was het Zeeuws-Vlaamse Steen. Vanaf het beginsignaal liet De Fendert er geen twijfel over bestaan wie de beker mee naar huis zou nemen. Tot op het bot gemotiveerd en fris spelend De Fendert speelde een tempootje te hoog voor de Zeeuwse opponent.

Al na 3 minuten maakte Nick zich knap vrij aan de linkerkant van het veld, gaf een uitgemeten voorzet en het was Janko die de bal perfect in de kruising kopte: 0-1. Steen, toch wat aangeslagen door de vroege tegentreffer, probeerde zich in de wedstrijd te spelen, maar de stugge Fendertse verdediging met Bart, Carlo, Koen en aan het hoofd een uitstekende Maikel hield eenvoudig stand. Het was De Fendert dat met veel beweging en snelheid constant de Steen verdediging in verlegenheid bracht. Na een minuut of 20 ging Janko op rechts de combinatie aan met Erwin, kreeg de bal terug en knalde

de bal loepzuiver in de lange hoek: 0-2. Steen moest nog meer komen om nog iets van de wedstrijd te maken, maar een hard schot tegen de paal en een bal die door Nick uit de kruising werd getikt, waren de enige noemenswaardige wapenfeiten van Steen. Tussendoor claimde De Fendert een penalty, omdat een schot overduidelijk met de arm door een Steen verdediger werd geblokkeerd. De overigens uitstekend leidende scheidsrechter Versaeve uit Aardenburg, weigerde echter de bal op de stip te leggen. Na de thee was het De Fendert die duidelijk de bovenliggende partij was. Bart veroverde in de 60e minuut door fel door te jagen de bal, paste op Hussein, die bijna uit stand, vanaf de rechtercornervlag, een 24 karaats voorzet tussen de verdediging en de keeper gaf en het was Janko die de bal binnenwerkte: 0-3. Het moe gestreden, doch sportief spelend Steen, probeerde de schade verder te beperken. Met een beetje meer precisie bij de eind pass aan Fendertse zijde zou de score nog verder zijn uitgebouwd. Het was een kwartiertje voor tijd toen Davy een combinatie opzette met Bart, zelf doorliep en de bal van Bart in één keer messcherp door de Steen verdediging kreeg teruggespeeld en met buitenkant rechts de Zeeuwse doelman diagonaal passeerde: 0-4. De Fendert speelde de wedstrijd hierna rustig uit en toen scheidsrechter Versaeve voor het eindsignaal blies was het helemaal zeker. De Fendert 2 schreef historie door ‘de dubbel’ op zijn naam te schrijven.

School vistoernooi succes KLUNDERT - Het school vistoernooi 2013 is een groot succes geweest bij KHSV ‘t Wachtertje. Er waren 22 leerlingen van 5 scholen die de strijd met elkaar en tezamen als school aangingen.

gratis jaarvergunning en mooie medaille. De winnaar van het scholenkampioenschap mag de wisselbeker mee naar huis nemen. Natuurlijk zal er volgend jaar tegen eind mei een schoolvis toernooi gehouden worden.

Na een theoriegedeelte in de aula van OBS de Cocon, vertrok het gezelschap naar de Bottekreek in het centrum van Klundert om daar een wedstrijdje te vissen. Al snel werden er her en der een aantal visjes gevangen. Helaas had niet iedereen vis, maar toch werd er bij elkaar 169 cm. vis gevangen. Bij het individueel kampioenschap was de top 3: 1. Robbin van Eekelen 27 cm, 2. André Meester 26 cm, 3. Xian Straasheijm 23 cm. Scholenkampioenschap werd gewonnen door SBO Het Palet met een gemiddelde van 12,67 cm. per deelnemer, 2. RKBS de Rietvest met een gem. van 12 cm., 3. OBS de Cocon met een gem. van 9,5 cm. Voor de nummers 1, 2 en 3 individueel waren er mooie prijzen o.a.een hengel voorzien van alle materiaal en natuurlijk een mooie trofee. Voor alle deelnemers was er een sportvis diploma voor kids een

Jeugdafdeling De jeugdafdeling viste vrijdag 31 mei aan de Bottekreek. Het was prachtig weer en de hoop op een goede vangst was erg hoog. Helaas konden er van de 14 deelnemers maar 7 vis ter weging aanbieden. Leuk feit is dat nieuwkomer Lorenzo Boot gelijk van zich liet horen door deze avond maar even als 2e te eindigen, wat natuurlijk erg goed te noemen is. Kevin Broeken zat lekker te vangen en wist behoorlijk wat voorntjes in zijn net te verzamelen. Remco Laros had ook behoorlijk wat vis. Natuurlijk was er een prijs voor de nummer 1 en een verloting. Kevin koos voor een mooi opbergplankje voor onderlijntjes en haalde daarna het steknummer van Xian die een brasem uitkoos. Dag top 3: 1. Kevin Broeken 470 gram, 2. Lorenzo Boot 280 gram, 3. Remco Laros 200 gram. Tussenstand: A1. Gijs van Slobbe 4470 gram, A2. Wesley

Kouters 2970 gram, A3 Remco Laros 2660 gram. B1. Mariska van Andel 1550 gram, B2. Jean-Carlo den Hollander 910 gram, B3. Stefano Ponssen 600 gram. Zoutafdeling Zaterdag 1 juni tussen 08.00 en 08.15 ging de zoutafdeling met MS de Deciree vanuit Colijnsplaat en kwam op plaats van bestemming. Ze konden beginnen met vissen. Al snel kwamen de 1e scharren en bij Maurits Wild een mooie bot van 37 cm., wat later ook de grootste vis van de dag bleek. Rond 11.00 uur ging schipper Joop verkassen naar een andere plaats, omdat de stroom eruit ging en er geen vangsten meer waren. In ongeveer één ochtend was bijna iedereen van de nul af. Na een tijdje rust en krabben vangen, werd er hier en daar een platvisje gevangen. Omdat ook hier de vangsten tegen vielen, nog een keer verkast naar de luwte van de haven. Daar werd eerst een paar krabben naar boven gehaald en later volgde er soms vis. Om 15.30 uur zijn ze terug gevaren en er bleek dat er één persoon letterlijk bot te hebben gevangen en geen vis had gevangen.

Met DHV de lucht in

Boogschieten

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Na een geslaagd bedrijventoernooi op vrijdag heeft DHV zaterdag 1 juni haar 80 jarig jubileum gevierd.

Het bedrijven toernooi werd gewonnen door Plaatwerk- en Konstruktiebedrijf Van de Klundert en de sportiviteitprijs was voor Star Logistic. Zaterdag gaf burgemeester

Jac Klijs het startschot voor de actieve ledendag. Tien teams legden een parcours van spellen af met o.a. de rodeo stier, boogschieten, spijkerbroek hangen e.v. Team ‘De luchtballon’ (toepasselijke naam) won uiteindelijk, helaas ging de hoofdprijs niet de lucht in daar er die avond te veel wind stond. Er wordt door de jubileumcommissie een nieuwe datum vastgesteld in de hoop dat de weergoden beter gestemd zijn. Nadat de jubileumcommissie: Diny v.d. Brink, Jolanda van Oosterhout, Hans en Arian Broere, bedankt werden voor het houden van de dag en de leden Marcel van Oosterhout, Barry Kuipers en Patrick Koreman bedankt werden voor hun actieve voetbalcarrière bij DHV( Marcel en Barry) en penningmeesterschap (Patrick) werden de lootjes getrokken. Prijswinnaars worden verzocht contact op te nemen met Arian Broere. DHV kan terugkijken op een geslaagd jubileum. PAGINA 20

Yonego/De Lobbelaer zeker van play off Eredivisie tennis ZEVENBERGEN - Op het zonovergoten sportpark van Alta in Amersfoort speelde het eredivisie team van Yonego/De Lobbelaer de vijfde wedstrijd in een reeks van 7 tegen Alta. In de 1e dames enkel partij trof Bibiane Schoofs de Française Estelle Guisard. Bibiane wist deze partij in 3 sets naar zich toe te halen (1-6, 6-1, 3-6). Op de naastgelegen baan speelde Alta’s topspeelster Michaella Krajicek, zus van, tegen Angelique van de Meet, een fantastische partij tennis waar het talrijke publiek enorm van genoot. Angelique wist deze partij, zonder enig ontzag voor 1 der bekendste Nederlandse tennisspeelster ,in 3 sets naar zich toe te trekken 4-6,6-2,1-6. Een prestatie van formaat. Jesse Huta Galung maakte in 2 sets korte metten met Jasper Smit waardoor De Lobbelaer de wedstrijd met 3-0 leidde. Matwe Middelkoop verloor zijn wedstrijd tegen de taaie Duitser Holger Fischer in 3 sets (3-6,6-3, 6-4) waardoor de 2 dubbelspelen toch nog van belang waren. Bernice van de Velde en Bibiane Schoofs speelden een goede partij tegen Guisard en Schuurs en rekenden in 2 sets 4-6, 4-6 af met dit duo.

Het slotakkoord was voor Jesse Huta Galung en Arco Zoutendijk die na 1e setwinst het nog even spannend maakten door een tie-break toe te staan in de 2e set maar door deze overwinning werd een 1-5 einduitslag behaald. Het meegereisde Lobberanen publiek had ondertussen de wave al meerdere malen ingezet omdat met dit goede resultaat de play offs zijn bereikt. Donderdag 6 juni speelt Yonego/De Lobbelaer de laatste thuiswedstrijd van de reguliere Eredivisie-competitie tegen Van Horne uit Weert. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom bij De Lobbelaer om toptennis te komen bekijken. De toegang is gratis. De play offs worden in het weekend van 8 en 9 juni in Den Haag op het park van Leimonias gespeeld. De beste 4 teams uit de competitie spelen op zaterdag een halve finale waarna op zondag de winnaars in de finale tegen elkaar uitkomen. Er zal vanaf het tennispark in Zevenbergen een bus rijden op zaterdag 8 juni. Supporters die mee willen reizen om Yonego/De Lobbelaer aan te moedigen kunnen zich aanmelden via de website.

Kangoeroe Klup succes ZEVENBERGEN - Het was tijd voor de Kangoeroeklup bij korfbalvereniging Zevenbergen op zaterdag 1 juni. In het zonnetje deden ze leuke spelletjes met de kinderen van 3-7 jaar. Dit keer hadden ze het over kleuren. Ieder kind kreeg bijvoorbeeld een gekleurd pittenzakje en als hun kleur werd genoemd mochten ze deze in de korf op de grond gaan doen. Ook hebben de kinderen geschoten op een echte korf. Dit ging goed. Er werd veel gescoord en iedereen deed goed mee. De flessen gevuld met water werden ook met veel enthousiasme omgegooid. Met z’n allen werd geprobeerd

om ze allemaal tegelijk om te gooien. Na nog een paar andere spelletjes was het tijd om af te sluiten. Dit deden ze zoals altijd met een dansje. Natuurlijk deden de ouders ook mee. Hoofd , schouders, knie en teen en ook oren, ogen en het puntje van de neus. Gezellig om met elkaar zo de Kangoeroeklup af te sluiten. Na lekker wat gedronken te hebben, mochten de kinderen lekker spelen op het luchtkussen. Dit was opgezet, omdat het voor het volwassen team ook de laatste wedstrijd van het seizoen was en er een feestelijke dag van werd gemaakt. De Kangoeroeklup is voor nu ook even klaar en na de zomer gaan ze verder.

SVC Nieuws STANDDAARBUITEN - De algemene ledenvergadering van voetbalvereniging SVC staat gepland op woensdag 5 juni, aanvang 19.30 uur in de kantine. Zondagmiddag 26 mei is de trekking van de Jubileumloterij geweest. Overzicht winnende loten op www.vvsvc.net. Voorbereiding seizoen 2013-2014 Dinsdag 30 juli om 20.00 uur begint voor de selectie van SVC de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de 1e training. De rest van de voorbereiding en de daarbij horende oefenwedstrijden zijn op de homepage van SVC terug te vinden: www.vvsvc.net SVC velden verboden gebied Nu het voetbalseizoen achter de rug is zijn de voetbalvelden van SVC verboden gebied. Het is ten strengste verboden om de velden van SVC te betreden, laat staan er op te voetballen. Dit zijn namelijk geen openbare voetbalvelden. Wil je voetballen,

ga dan naar het veld op de Wieken of zoek een andere stek, maar blijf van de velden van SVC. Bewoners in de omgeving klagen over overlast en daarnaast kan ook het onderhoud aan de velden niet goed worden uitgevoerd, waardoor de accommodatie verslechterd en ze volgend seizoen een hoop geld op moeten hoesten om de schade en extra slijtage te verhelpen. Bij deze roepen ze iedereen op de gehele zomerperiode weg te blijven van de velden van SVC. Ouders en verzorgers spreek uw kind(eren) hier op aan, zodat zij hiervan op de hoogte zijn. Terugkijken Terugkijkend op de maand mei kunnen ze als SVC niet anders dan concluderen dat het voor SVC een geweldige maand is geweest. Ze zijn met SVC 1 gepromoveerd, hebben een geweldig 75-jarig jubileum gevierd en er zijn 4 verenigingsgenoten, welke een KNVB speld hebben mogen ontvangen.

Magielsetoernooi geslaagd FIJNAART - Zondag 26 mei is het 26e Magielse-mini-toernooi gehouden op het sportpark in Fijnaart. Een toernooi waar de baten gaan naar de Zonnebloem, afd. Fijnaart, Heijningen en Willemstad. De Zonnebloem organiseert, zoals bekend, door de opbrengst van dit toernooi ieder jaar vele middagen en avonden voor bejaarden en hulpbehoevende mensen in Fijnaart, Heijningen en Willemstad. De opbrengst van dit toernooi was, ondanks het niet al te beste weer, € 3924,20.

Bij de heren ging de wisselbokaal wederom naar Vrolijk Betonwerken. Zij wonnen de finale poule van de jeugdleiders van vv de Fendert en Reality. De sportiviteitsprijs ging naar de fam. van Steen. Bij de dames ging de eerste plaats op doelsaldo naar het team van vv de Fendert Zondag, voor de dames van Old Stars DSE uit Etten-Leur. Hier ging de sportiviteitsprijs naar de dames van vv de Fendert Zaterdag. De minst gepasseerde keeper van het toernooi was de keeper van Vrolijk Betonwerken bij de heren en de keepster van Old Stars DSE bij de dames.


AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Een nieuwe Volkswagen voor een ongelooďŹ&#x201A;ijke prijs!

25x PoloITION

BESTE DEAL NEDEVRAN LAND!

! B T j i b n AllĂŠĂŠ

ee! m doet m , showroo n e p o 8 t van 8 to werkdag reda elke B ts a la p Werk

8tot8-ED 50,Nu ¤14.9 r! laa Prijs is rijk

25x Golf 7 8tot8-E

DIT Nu ¤19.99ION 0,P rijs is rijkla ar!

Volkswagen Polo en Golf 7:

Inclusief extra ¤808 korting + 808 dagen extra garantie! (totaal 4 jaar en 2 maanden)

Liever Leasen?

Bij ons is je vakantiegeld meer waard! Beperkte aantallen beschikbaar. Kom nu naar de showroom!

Lager in aanschaf = minder bijtelling + 80,8 dagen gratis lease!

Acties zijn geldig t/m 01-07-2013. Prijzen zijn incl. aďŹ&#x201A;everkosten, â&#x201A;Ź 808,- korting en 21% BTW. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten, prijs- en productwijzigingen voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de actiemodellen.

8 t o t 8EDITIONS

AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Wilt u uw auto verkopen? Bel : 06-51286089 Ook 's avonds en in het weekend

Alle Merken vanaf BJ 2002,

Max 150.000 km

TB Volkswagen Breda | Konijnenberg 3, 4825 BC T: 076 8 000 000 | info@TB.eu | TBvolkswagen.nl

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld, vrijwaring en we halen de auto bij u op.

2SHO$VWUD

2SHO0HULYD

ÄŠNRUWLQJ

ÄŠNRUWLQJ 2) *UDWLVDXWRPDDW WZYÄŠ

2SHO&RUVD

ÄŠNRUWLQJ 2SHO,QVLJQLD

ÄŠNRUWLQJ

2SHO=DøUD

ÄŠNRUWLQJ

VOORJAARSVOORDEEL 3URøWHHUQXYDQYHHOYRRUGHHOELM$XWR7HDP2SGHGLYHUVHYRRUUDDGPRGHOOHQYDQGH 2SHO&RUVD0HULYD$VWUD=DøUDHQ,QVLJQLDRQWYDQJWXQXWLMGHOLMNWRWĊNRUWLQJ

0((5,1)250$7,(2)95,-%/,-9(1'(2))(57(" :::$8727($01/9225-$$5

RQGHUGHHOYDQ$XWRPRWLRQV

*RHV  3HDU\ZHJ  5RRVHQGDDO 9DQ%HHWKRYHQODDQ  %HUJHQRS=RRP (UDVPXVODDQ  ZZZDXWRWHDPQO


SPORT

8e Ster van Moerdijk langs alle kernen MOERDIJK - De 8e editie van de Ster van Moerdijk, wordt zondag 9 juni verreden. Deze wielerwedstrijd voor beloften maakt onderdeel uit van de Nationale beloftencompetitie van de KNWU. Er zullen 180 wielrenners begeleid door een ongeveer 60 auto’s en motoren tellende karavaan begeleid worden in hun koers door de meeste kernen van de gemeente Moerdijk. De route die de renners door alle kernen voert gaat vanaf sportcentrum de Niervaert in Klundert geneutraliseerd richting industrieterrein Moerdijk waar om ca.12.30 uur het startsein wordt gegeven. De officiële start zal zijn bij Schutz op de Westelijke Rondweg, waarna een omloop op het Ind. Terrein Moerdijk de renners na de rotonde op de Zevenbergseweg richting Noordhoek gaan (14.15). via de Uilendijk, Koekoekendijk, Frisostraat naar Moerdijkdorp (14.30), via de Steenweg, Zwaluwsedijk, Binnenmoerdijkse Postbaan naar Blauwe Sluis (14.41), Bloemendaalse Zeedijk naar Zevenbergse Hoek (14.45), de Vlijt, Driehoefijzerstraat, Brede Weg over het viaduct van de A16 naar Langeweg (14.55). Dan richting Zuiddijk, Hamseweg, Hoge Zeedijk, Achterdijk, Krukweg, Koekoekendijk, Blokweg naar Zevenbergen (15.06). Door Zevenbergen vanaf de Pr. Hendriklaan,van Kessellaan, richting Pe-

likaan naar Noordhoek (15.36), via de St. Josefstraat, Kreekdijk en Oudedijk naar Standdaarbuiten (15.39). Vervolgens de Sluisedijk, Molendijk, Korteweg, Zevenbergseweg naar Klundert (15.56), langs t’Walletje, Stoofdijk, Boerendijk weer naar Noordhoek (16.03), richting Klundert, Z’bergse Poort (16.11) via de Boerendijk. Hierna naar Zwingelspaan (16.24) over de Tonsedijk naar Willemstad via de Noordlangeweg (16.30), via Steenpad naar Helwijk (16.31). Ter hoogte van de Kia-garage zijn er bij de doorkomsten tussensprints voor de renners. Dan via de tussenweg, Kraaijendijk, Oude Heijningsedijk naar Heijningen (16.36) en vervolgens via de Hoge Heijningsedijk, Postbaan, Groeneweg naar de Slobbegorsedijk, Steiledijk, Appelaarseweg naar Fijnaart voor de 1e doorkomst bij de finish (16.51). Hierna volgen nog 2 rondes over Helwijk en Heijningen van 28 km. Na vorig jaar ook dit jaar het keienklassement. De renners passeren 7 keer een kasseienstrook in Noordhoek, Langeweg en Fijnaart. Hiervoor is een bokaal beschikbaar voor de winnaar. De finish is gepland rond 18.15 uur op de Kadedijk in Fijnaart. In afwachting van de doortochten van de belofterenners worden er jeugdwedstrijden categorie 1 t/m 7 gehouden. Dit zijn de leeftijdsgroepen 8 t/m 14 jaar. Deze rennertjes schrijven in via de KNWUsite en hebben allen een licentie. Het

parcours van de jeugd renners gaat o.a. via de oprit vanuit de Boomgaardstraat. Deze oprit is voor het verkeer afgesloten. De omleiding loopt via het ZNS-Hollandiaterrein. Het bestuur van de Ster verzoekt iedereen langs de route waar de karavaan langs trekt om de weg vrij te houden en geen auto’s hinderlijk en gevaarlijk te parkeren op de dijken en wegen en straten waarlangs het peloton trekt. Bij de finish aan de Molenstraat en Kadedijk is een wegsleepregeling van kracht. Dit om de veiligheid van de renners te waarborgen. De activiteiten van de Ster van Moerdijk, kunnen alleen maar worden verreden doordat een kleine 200 mensen zich als vrijwilliger inzetten om dit wielerevenement te doen slagen en veilig door Moerdijk te loodsen. Uiteraard zijn een aantal sponsors verbonden aan deze wielerkoers die inmiddels door de KNWU gewaardeerd wordt zoals blijkt uit het verzoek van deze landelijke koepel aan het bestuur om ook ieder jaar deze wedstrijd op de wieleragenda te zetten. Er kunnen zich nog steeds vrijwilligers melden zowel in Zevenbergen als in Fijnaart om de doortocht en finish van het peloton veilig te doen verlopen. Voor Klundert kan men zich nog altijd opgeven bij Martin Nuiten, Lindonk 51, Zevenbergen tel. 06-20332027 of in Fijnaart bij Pascal van den Baard, Kerkring 18, Fijnaart tel: 06-22564489.

De Parel Fijnaart schietsport centrum FIJNAART - Op zondag 9 juni is sport en evenementen centrum de Parel in Fijnaart omgebouwd tot schietsport centrum. 24 automatische schietbanen worden in de sportzaal opgebouwd door de leden van Geen Moed Verloren en de kring Roosendaal e.o. om het mogelijk te maken om de Jeugdschutters en de dames vanaf 10.00u te laten strijden om het Nederlands kampioenschap bij de jeugd in de klasse Aspiranten en Junioren. Kanshebbers zijn bij de Aspiranten Tom Lagerwerf van Nooit Gedacht uit Zevenbergschen-Hoek, en bij de Junioren Kevin

Sprenkels van de Toekomst uit Achtmaal. De dames schieten gelijktijdig ook om het Nederlands kampioenschap in de klasse A en B. Kanshebbers hierbij zijn Joke Gommers van de Toekomst Achtmaal, Edith de Bakker van De Eendracht uit Zundert en Trienke vd Heide van de Knipe uie Knipe en Antje Timmer van Schansschutters uit Valthe en Lian van Beers van Kruisridders uit Zevenbergschenhoek. Na de middag om 13.00u is de baan voor de verenigingskoningen welke 2 series moeten schieten van 15 schoten titelverdediger Adrie Roelands van ZMZ uit Wernhout zal het op moeten tegen de overige verenigingskoningen zoals Frans Delcroix

lz van Nooit Gedacht uit Achtmaal, Christ Christianen van EMM, Toon Berg Pioniers Roermond Kevin Sprenkels van De Toekomst uit Achtmaal, Ferry van den Broek van Komst des Vredes Achtmaal, Jacco Hoekman van De Gezellige vrienden Zundert, Jan van Gils van Alpenjagers Roosendaal, Kees de Kock van Geen Moed Verloren uit Oudemolen, Lian van Beers van Kruisridders Zevenbergschen-Hoek en Antje Timmer van Schansschutters uit Valthe zijn de koninginnen welke mee mogen doen. Dus een zondag vol schietsport in de Parel in Fijnaart waar de wedstrijd vanaf de tribune gevolgd kan worden.

Clubkampioenschap ZEVENBERGEN - Het Clubkampioenschap van Judovereniging Zevenbergen werd gehouden in de Borgh op zondagochtend 2 juni. Er deden 41 judoka’s mee die er allemaal heel veel zin in hadden. Onder het oog van de scheidsrechters moesten ze hun mooiste worp laten zien, samen met een teamgenoot zoveel mogelijk worpen maken en als laatste in poules wedstrijden judoën. Er waren veel toeschouwers die genoten van de mooie partijen die op de matten te zien waren. Nadat de punten van alle onderdelen bij elkaar op waren geteld, was de einduitslag: 1e plaats (en Clubkampioen): Rodi Oemar Said, Sanne Kegge, Teun Flipsen, Mathijs Koevoet, Julian Kloeg, Lukas Ver-

straaten, Paul Dijverman, Paul Klouwens, Wessel Tielen en Koert van Engelen; 2e plaats: Sanne Struijk, Tim v/d Borst, Gwen Sweep, Diego van Rosmalen, Taro Eenenaam, Jeroen Kamp, Sjoerd Mulders, Yenish Krishnan, Bart Martens en Naomi Surewaard; 3e plaats: Yorick v.d. Wolf, Sarah Rouss, Rosa Versluis, Wesley Ligtenbarg, Sem Zijlmans, Fern Oudhuis, Sijmen Lokers, Michel van Wijk, Julia Neven, Tycho Timmer, Merel Tielen, Wessel ‘t Hart, Dylan Oemar Said, Jasper Dekker, Jip de Vos, Fenne Rouss, Isa Maas en Jamie Overzier. Aan het einde werd er nog een superkampioenschap gehouden met een afvalsysteem. Negen judoka’s deden mee. Hier was de 1e plaats voor Brandon van Pelt, 2. Jacob Krijger, 3. Luke van Drongelen. Iedereen kreeg een mooie trofee.

Natuurlijk was er ook de prijsuitreiking van ‘Judoka van het jaar’. Bij de meisjes had Sanne Kegge deze mooie bokaal verdiend en bij de jongens Diego van Rosmalen. Beiden komen altijd naar de trainingen, trainen meerdere keren per week (ook bij andere verenigingen), hebben een grote inzet, zijn eerlijk en sportief en daarnaast hebben ze op hoog niveau al meerdere mooie prijzen behaald in JBN toernooien. De pechprijs was voor Thomas Vennik, die helaas niet mee kon doen vanwege een eerlijk opgelopen blessure. Ook Ronan van Pelt moest zich helaas op het laatste moment wegens ziekte afmelden. Meer weten over de vereniging of gratis proeflessen volgen? Kijk op www.jvzevenbergen.nl. Daar zijn binnenkort ook alle foto’s te zien van de gezellige ochtend.

TV Fijnaart 1 kampioen

TV Fijnaart 1 kampioen in de competitie categorie t/m 12 jr.

FIJNAART - Tennisvereniging Fijnaart begon de voorjaars jeugdcompetitie goed met een groeiend aantal deelnemende jeugdteams. Andere jaren waren dit er 1 of 2 maar door de enorme inzet van jeugdcoördinator Petra de Jong is het aantal gestegen naar 5 teams. Om de teams goed voor te bereiden kregen ze extra competitietrainingen van clubtrainer Patrick Borburgh, aangeboden door de vereniging, beide bedankt hiervoor. Fijnaart 1 hield het spannend tot op

de laatste competitiedag, ze hadden alles gewonnen maar met 3 puntjes minder dan Mattemburgh moesten ze daar de laatste dag met 4-2 van winnen. Na 4 wedstrijden 3 punten te hebben gehaald, gingen de laatste 2 dubbels van start. Superspannend, 1 partij winnen zou genoeg zijn..De jongens gingen gespannen en met strakke gezichtjes de baan op maar uiteindelijk waren ze de zenuwen de baas en het punt kwam er! Tygo, Yves, Benjamin en Finn geweldig gedaan en Sven bedankt voor de punten tijdens het invallen.

Mededeling voor de patiënten uit de praktijk van dokter N. Rockx-Theunissen. Per 13 mei 2013 is mw. H. Smits, huisarts, ook werkzaam in onze praktijk. Ze werkt op maandag de hele dag, enkele uitzonderingen daargelaten. Dokter Rockx kan dan andere taken doen en ze werkt achter de schermen. Dokter Smits heeft in 2010 haar huisartsopleiding afgerond en ze heeft daarna in Lage Zwaluwe gewerkt. We kijken uit naar een prettige samenwerking. Na 18 jaar met veel plezier als assistente in de praktijk gewerkt te hebben, eerst bij dokter van de Kerkhof en later bij dokter Rockx-Theunissen, gaat Simone per 1 augustus 2013 stoppen. Dit heeft ze besloten omdat haar man 65 jaar wordt en omdat ze samen van hun vrije tijd willen gaan genieten. Ze dankt u voor het vertrouwen, dat u al die tijd in haar gehad hebt. Zij en haar man wensen u het beste. Dokter Rockx en medewerksters huisartsenpraktijk

Succesvolle jeugdronde MOERDIJK - In Moerdijk is onder een stralend zonnetje op zondag 2 juni de jeugdronde gereden. Om 11.00 ging de jongens en meisjes van 14 jaar van start, Nederlands kampioen Wim Witteberg schreef deze wedstrijd op zijn naam. Er waren meer Nederlandse kampioenen in Moerdijk. In Categorie 4 (11 jaar) stond Nederlands kampioen Daniel Taki op het podium en ook kampioen Perry Frijters pakte een 1e plaats. Na al het jeugdgeweld stonden om 15.00 uur de junioren (17/18 jaar) aan het vertrek voor een omnium. Jordi Talen gooide gelijk de beuk erin in de klassementswedstrijd en eiste diverse punten op. Helaas kampten

de Moerdijkers Bart en Mathijs de Visser met materiaalpech en moesten beiden de wedstrijd verlaten. Na de puntenkoers was het tijd voor een afvalrace en ook hierin waren de erkende hardrijders die de rest van het deelnemersveld pijn deden. Het was wederom Jordi Talen die flink van zich liet horen. Bloedstollende sprints aan de goed met publiek gevulde Havendijk. In de finale, rit in lijn, was het spannend wie er met de eindwinst naar huis zou gaan. Dit was diezelfde Talen. De organiserende stichting kan terugkijken op een geslaagde wielerdag met veel positieve reacties. Ook de diverse sponsors keken met goedkeurende blikken naar het met hun steun georganiseerde evenement.

2e NKB wedstrijd bij Geen Moed Verloren Oudemolen

Frans Delcroix en Toekomst 1 winnen 2e concours OUDEMOLEN - Op de verenigingsbanen van Geen Moed Verloren in Oudemolen is het afgelopen weekend, het 2e bondsconcours geschoten voor de Nederlandse kruisboogbond. Aan deze wedstrijd namen 162 schutters deel, welke in de diverse persoonlijke en viertal klassen tegen elkaar uitkwamen. Frans Delcroixet lz. van Nooit Gedacht Achtmaal was de beste van alle schutters van de 10 tellende schoten wist hij ze allemaal in de roos te schieten waarvan 5 precies in het middelpunt de zogenaamde binnen roos, een zeer goede prestatie. Adrie Roelands van Zeldzaam Maar Zeker uit Wernhout en Anton van Bekhoven club genoot van Frans Delcroix legden beslag op de 2e en 3e plaats beide met 99 punten.

Inde Ere klasse waren er 6 schutters welke 97 punten schoten hier moest voor de rangschikking het aantal geschoten binnen rozen de doorslag geven, hier was het Frans Delcoix lz.van Nooit Gedacht Achtmaal welke met 97 punten en 3binnen rozen de 1e plaats behaalde. Jos Broos van Komst des Vredes werd 2e met 2 binnen rozen en 3e Jeroen van Hassel met 1 binnenroos. In de A klasse was de 1e plaats voor Corné van Beers van de Kruisridders Zevenbergschenhoek met 98 punten en 4 binnen rozen Jan Cornelis van Geen Moed Verloren Oudemolen behaalde met 98 punten en 1 binnen roos de 2e plaats Gerrit Jorissen werd 3e met 97 punten. In de B klasse was Niels Vriends van Ons Genoegen uit Zundert de beste met 96 punten, Carlo Vissenberg van Ons Genoegen behaalde met 94 punten de 2e

plaats, John Schrauwen van Alpenjagers Roosendaal werd met 94 punten 3e. In de C klasse was het Kees van Opstal van De Toekomst uit Achtmaal welke met 93 punten 1e werd Cobi Eckhardt van Strijd in Vrede Hoeven werd 2e met 92 punten en Gino Mutsters van E.M.M. uit Klein-Zundert legde met 91 punten beslag op de 3e plaats. De D klasse was het Ian Jansen van Willem Tell 1870 Made welke met 86 punten de 1e plaats wist te bemachtigen, 2e Dave van Gool van Nooit Gedacht Zevenbergschenhoek 82 punten en Andre’van As van Alpenjagers Roosendaal legde met 80 punten beslag op de 3e plaats. Bij de junioren was Kevin Sprenkels van de Toekomst 1e met 99 punten Jelle Evers van Willem Tell 1870 werd 2e met 94 punten en Danny Eckhardt Strijd in Vrede Hoeven 3e met 90 punten.

PAGINA 22

Bij de Aspiranten ging Tom Lagerwerf van Nooit Gedacht Zevenbergschenhoek met 95 punten aan de leiding en Brian de Bont van Strijd in Vrede Hoeven was 2e met 86 punten, de 3e plaats was voor Sander Laurijssen van Willem Tell 1870 Made met 76 punten. Viertallen Ere klasse: De Toekomst 1 Achtmaal 3905; Nooit Gedacht 8x 1 Achtmaal 3891; De Eendracht 1 Zundert 3863 A klasse: Willem tell 1870 1 Made 3782; Ons Genoegen 2 Zundert 3771; De Kruisridders 1 3747 B klasse: De Toekomst 4 Achtmaal 3572; Strijd In Vrede 2 Hoeven 3572; De Gezellige Vrienden 2 Zundert 3501 C klasse: Willem tell 1870 2 Made 3493; Ons Genoegen 3 Zundert 3421; Excelsior 2 Halsteren 3401


LENTE KRIEBELS BIJ AUTOBEDRIJF KEES VERMEULEN M k/t

Ford Ka 1.3 Champion 2006 23586 km 3-drs â&#x201A;Ź 3.950

Ford Ka 1.2 Cool & Sound 2011 15901 km â&#x201A;Ź 7.850

Hyundai i10 1.1 Active Cool 2008 20998 km 5-drs â&#x201A;Ź 6.650

Renault Twingo 1.2-16V Authentique 2010 15901 km 3-drs â&#x201A;Ź 7.350

M k/

Mercedes Benz B200 CVT 2007 105978 km AUTOMAAT â&#x201A;Ź 13.450

Seat Ibiza Stationwagon 1.4-16V Style 2010 23049 km â&#x201A;Ź 13.450

Toyota Aygo 1.0-12V Plus 2007 71493 km 3-drs â&#x201A;Ź 5.700

CHERVOLET SPARK

M k/t

SUZUKI SPLASH

Chevrolet Spark 1.2 LT 2010 20927 km 5-drs â&#x201A;Ź 8.450

Suzuki Splash 1.2 Comfort 2009 19055 km 5-drs â&#x201A;Ź 8.950

Toyota Aygo 1.0-12V Now 2011 15603 km 5-drs â&#x201A;Ź 8.650

Toyota Aygo 1.0-12V Comfort 2011 11846 km 5-drs â&#x201A;Ź 8.750

TOYOTA AYGO

Toyota Aygo 1.0-12V Access 2009 56501 km 5-drs â&#x201A;Ź 6.950

DIT IS MAAR EEN KLEINE GREEP UIT ONZE VOORRAAD WE HEBBEN VELE PRACHTIGE AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S VOOR U KLAAR STAAN KIJK OP WWW.SEAT.NL/KEESVERMEULEN VOOR MEER INFORMATIE OF KOM LANGS EN LAAT U VERRASSEN

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V. Beatrijsweg 63, Klundert, 0168 - 40 22 76, www.seat.nl/keesvermeulen

KĆ&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;ÍŹĹľÄ&#x161;ŽϏϴÍ&#x2DC;ĎŹĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ď­Ď´Í&#x2DC;ĎŹĎŹƾƾĆ&#x152;Í&#x2022;Ç&#x20AC;Ć&#x152;ĎŹĎ´Í&#x2DC;ĎŹĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;ĎŽĎŹÍ&#x2DC;ĎŹĎŹƾƾĆ&#x152;Í&#x2022;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĎŹĎľÍ&#x2DC;ĎŹĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;ϭϲÍ&#x2DC;ĎŹĎŹƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;

powered by Ford EcoBoost Top Gear Magazine

juiste mixâ&#x20AC;? Ford Fiesta Style â&#x20AC;˘ Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels met richtingaanwijzers â&#x20AC;˘ Elektrisch bedienbare ramen vóór â&#x20AC;˘ Radio/CD/MP3 speler incl. AUX + USB â&#x20AC;˘ Airconditioning Normaal

13.995,-

inclusief navigatiesysteem Technology Pack

Inruilpremie

1.000,-

Nu

12.995,-

1

met 5-inch kleurenscherm en SYNC BluetoothÂŽ Voice Control. Normaal 900,- nu 495,-

Vanaf slechts

129,p.mnd. met Ford Options

Ook verkrijgbaar met:

14% bijtelling Geen wegenbelasting 1

Kenmerken Options-aanbieding: Contante AanTotaal Vaste debet Jaarlijks Duur Termijn- SlotTotaal te prijs betaling kredietbedrag rentevoet kostenpercentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag â&#x201A;Ź 12.995,- â&#x201A;Ź 4.569,- â&#x201A;Ź 8.426,8,9% 8,9% 25 mnd â&#x201A;Ź 129 p.mnd â&#x201A;Ź6.675,â&#x201A;Ź 9.771,De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

Alle bedragen in euroâ&#x20AC;&#x2122;s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoopvoorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspeciďŹ caties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 23,3; liter/100 km: 4,3; CO2 g/km: 99.

1 jaar gratis autoverzekering

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

â&#x20AC;&#x153;Precies de EXPOSITIE TROONSWISSELING â&#x201A;Ź 42,50 PALEIS HET LOO + RONDRIT VELUWE MXQL 9HUYRHUHQWUHH3DOHLVKHW/RRNRIILH JHEDNURQGULW9HOXZH

ANTWERPEN â&#x20AC;&#x201C; SOLDEN HQMXOL 9HUYRHUSODWWHJURQG PALEIS OP DE DAM MXOLHQDXJXVWXV

â&#x201A;Ź 15,00

â&#x201A;Ź 35,00

9HUYRHUHQWUHHHQURQGOHLGLQJ

FINISH TOUR DE FRANCE MXOi

â&#x201A;Ź 47,50

GDDJVHUHLVLQFOKRWHOYDQDI½SS

ZONDAGMIDDAGCRUISE MXQLHQMXOL

â&#x201A;Ź 29,50

9HUYRHUURQGYDDUWRSWUHGHQVGLYDUWLHVWHQ

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN â&#x201A;Ź 22,50 MXOLHQDXJ 9HUYRHUHQWUHH6DIDULSDUN DAGREIS LONDEN â&#x201A;Ź 52,50 MXQLHQMXOLHQDXJ 9HUYRHURYHUWRFKWSODWWHJURQG

2-DAAGSE LONDEN

vanaf â&#x201A;Ź 119,00

MXOLMXOLDXJDXJ 9HUYRHURYHUWRFKWRYHUQDFKWLQJRQWELMW

GENTSE FEESTEN â&#x201A;Ź 17,50 HQMXOL MOSSELDAG â&#x201A;Ź 15,00 DXJ 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIĂ&#x2C6;RA BUSREIS â&#x201A;Ź 695,00 VLIEGREIS â&#x201A;Ź 975,00 WPRNW 0HWRSWUHGHQVYDQRD-DQQHV5HQH 6FKXXUPDQV-RKDQ+HXVHUHQ<DQQLFN%RY\

www.brabantexpres.nl


SPORT

Jan Jonker Dartmaster 2013

DSO 1 wint opnieuw van ONDO en handhaaft zich

ZEVENBERGEN - Afgelopen zondag is gestreden om de Mastertitel van 7-Bergse Dartranking seizoen 20122013 in Leven in de Brouwerij. Jan Jonker uit Zevenbergen won de finale tegen de titelverdediger van vorig jaar Henk van der Horst uit Klundert.

KLUNDERT - De titel zegt al genoeg. Voor de 4e keer dit seizoen was ONDO uit Middelburg de tegenstander en voor de 4e keer werd er gewonnen door DSO 1. Trainer/Coach Marcel zei dan ook terecht dat ze de betere ploeg zijn. Alleen ging met vallen en opstaan. Gelukkig was er het trouwe publiek en bleef DSO overeind.

Het Masterstoernooi begon met de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen. Jan Jonker won het rankingseizoen, met als 2e Corne van Mastrigt en 3e Paul Vreugdenhil. De prijsuitreiking werd opgefleurd door eigen muziek keuze. De hoogste uitworp van het seizoen ging naar Corne van Mastrigt met 170. Mastertoernooi Jan Jonker, pouleleider had als tegenstanders Peter van Fessem, John Antes en Lesley van Berk. Jan en Peter wonnen vrij gemakkelijk, echter tegen elkaar werd het een 3-2 partij. Dat Jan in grootse vorm was, dat liet hij blijken, want hij wist maar liefst 6 x 180 te werpen in de poule. Poule B Corne van Mastrigt moest tegen Jan van de Klundert, Edwin Gelens en Jan Willem van Ham. Een grote verrassing was dat niet Corne als poule winnaar kwam, maar Jan vd Klundert, hiermee werd meteen duidelijk dat de nummer 1 van poule 3 een kraker werd, want de winnaar van die poule was Paul Vreugdenhil. Grote klasse van Jan vd Klundert om als poule-winnaar uit de bus te komen. Poule C Paul Vreugdenhil met Henk van der Horst, Marijn van Peer en Jan Leijs in de poule. Van te voren was al min of meer bekend dat Paul dit zou winnen. Een spannende partij werd het wel Henk tegen Jan. Tot aan de laatste leg werd er knokt. Henk won.

Dartmaster 2013 Jan Jonker.

Poule D Iwan Silvius poule-leider. Vorig jaar nog finalist, dit jaar werd hij. De talentvolle Ricardo Vrijhof won en werd poule winnaar. Grote verrassing, maar klein van stuk werd de 13 jarige Jimmy Jonker, hij wist van Iwan en Johan te winnen. Jimmy plaatste zich voor de winnaarspoule. Tevens wist hij de hoogste finish van de winnaarsronde te gooien, namelijk 144. Winnaarsronde Jan Jonker tegen zoon Jimmy werd 4-0. Jimmy had het al prima gedaan, want voor het eerst had hij de beste 8 bereikt, ofwel de kwartfinale. Corne tegen Paul. Corne won met 4 tegen 1. Peter van Fessem tegen Ricardo Vrijhof. Een 4-2 overwinning voor Peter. Henk van der Horst tegen Jan van de Klundert. Jan was geen schim meer van hetgeen wat hij in de poule had laten zien. Henk daar in tegen werd steeds beter.

Halve finale Jan Jonker tegen Corne van Mastrigt. Jan was heel de dag zeer geconcentreerd en had helemaal zijn zinnen op titel gezet. Jan wint de partij met 5-2. Jan won de eerste leg 1-0, daarna werd het 1-1, 1-2, 2-2 en vervolgens liep Jan verder uit. 3x keer 180 voor. De andere finale ging tussen Peter van Fessem en Henk van der Horst. Spelverloop ging als volgt, Peter maakte 1-0, daarna 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4 en 3-5. Henk van der Horst stond weer in de finale, vorig jaar dacht iedereen nog dat is een toevalstreffer. Jan, was heel de dag al superieur. Henk had geen kans. Jan wierp in totaal maar liefst 12 keer 180. Een record in de geschiedenis van de 7-Bergse Dartsranking, dat dit jaar voor de 16e keer werd georganiseerd. Uitgebreider verslag en foto’s op website met o.a. verliezersronde www.dartranking.nl. Info: Jan Leijs, 06-50505132.

Clubritten TWC Zevenbergen ZEVENBERGEN - Het komende weekend worden de volgende tochten gereden. De randonneurs fietsen zaterdag 8 juni naar Zierikzee, een rit van 130 km, vertrek om 8.00u. De recreanten fietsen deze dag naar Baarle-Nassau, een rit van 110 km, vertrek 8.05u. Voor de liefhebbers van een lange rit, wordt er bij genoeg belang-

stelling nog een stuk van 50 km aan vast geplakt, zodat die dag een rit van 160 km kan worden gefietst. Op zondag 9 juni fietsen de randonneurs naar Nispen, een rit van 65 km, vertrek 9.00u. De recreanten fietsen naar Schijf, een tocht van 60 km, vertrek 9.05u. Startlocatie: Sportpark De Knip in Zevenbergen. Meer informatie over onze vereniging: www.twczevenbergen.nl BRIDGE

BRIDGECLUB KLUNDERT Uitslag maandag 27 mei, A-Lijn: 1. Dames Visser-v. Brecht 56,25%; 2. Mw Leendertse-Hr v. Knippenberg 55,14%; 3. Dames v. Beek-Schampers 54,31%; 4. Dames Vreugdenhil-v.d. Klis 53,75%; 5/6. Dames Buijs-v.d. Wiel 50,42%; 5/6. Dames v. Drimmelen-Goedemondt 50,42%; 7. Dames Pars-Oranje 48,61%; 8. Mw Mol-Hr Schampers 47,78% B-Lijn: 1. Hr en Mw Jongejan 64,58%; 2. Dames v. Vugt-v. Neste 55,00%; 3. Mw v.d. Hil-Hr Broeders 53,19%; 4. Dames Leijtenden Engelse 51,11%; 5. Dames Bol-Verhoeven 49,86%; 6. Dames Matthee-Tielen 45,83%; 7. Hr en Mw T. en T. Damen 45,42%; 8. Dames Winde-Rynart 44,44% ZBC Zomercompetitie maandagavond 27 mei A-lijn: 1 Loe v’t Westende-Tonny v’t Westende 62,85%; 2 Leon van Rijn-Scheffer 59,03%; 3 Jos van Dongen-Teis van Hulten 58,68%; 4 Louise Jansen-Kees Slegt 54,17%; 5 Thea Graven-Marion v Woudenberg 53,13% B-lijn: 1 Rinus Krols-Frans te Welscher 62,89%; 2 Jan v Gorp-Peter Rosendaal 60,36%; 3 Rieke de Kort-Annie vd Luytgaarden 57,56%; 4 Riet Nooren-Joke Francois 56,71%; 5 Bram Heijblom-Ria Luykxvan Leygen 56,40% C-lijn: 1 Janus Schrauwen*-Riet Schrauwen* 65,29%; 2 Henny de Jong-Corrie de Reijer 63,82%; 3 Bertus Schrauwen

B-Dies Vermue 58,26%; 4 Ad Neelen-Riet Schrauwen-Buijs 56,27%; 5 Aart MuntersJan Tabak 56,08% De zomercompetitie is ook toegankelijk voor niet-leden. Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 06-49844480. Info: 06-19246311. SENIORENBRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 29 mei: 1. mevr. Lussenburgmevr. Keulemans 60,42%; 2. mevr. DaneVisser-mevr. Maagdenberg 58,85%; 3. dhr. Korpershoek-dhr. v. Meel 55,21%; 4. mevr. Dane-Groenenberg-mevr. v. Beem 54,69%; 5. mevr. Braber-dhr. Knook 53,65%; 6. dhr. Maat-dhr. Brouwers 45,83%; 7. mevr. Frijters-dhr. v.d. Linden 45,31%; 8/9. mevr. Knook-Maris-dhr. Groeneveld 44,27%; 8/9. dhr. v. Schendel-dhr. de Heer 44,27%; 10. mevr. Maat-dhr. v. Brouwershaven 37,50% BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag 27 mei Kleine Club,Lijn A: 1.Tonny v.Dis-Jacques Bogerd 61,81% 2.Jan Timmers-Ernst Verwer 56,60% 3.Dirk Polak-Dick Saarloos 55,90% 4.Hans Riethoff-Piet Vermunt 54,51% 5.Ged. Klaas-Sjaan v.Exel, Wiedie de Kok-Jenke de Lint 51,04% Lijn B: Bets-Piet Kannekens 69,27% 2.Willy Timmers-Nelleke v.Zuilichem 56,77% 3.Ella Huybregts-Hannie v.Tilborgh 53,65% 4.Graeme-Toon Reijnders 53,13% 5.Nettie Donders-Jo v.Sprundel 52,08% Lijn C: 1.Ged. Ab Bienefelt-Ad v.d.Boon, Els Kamp-Ria Stamkot 58,33% 3.GeertjeKors v.Beem 53,47% 4.Joke Machielse-Lia

Maat 51,39% 5.Hedy Groenveld-Christine v.Huisstede 48,61% BRIDGECLUB WILLEMSTAD Uitslag 30 mei, Lijn A, Rood: 1.Frieda Maagdenberg-Ary Ampt 66,67%; 2.Lenneke Braber-Jan.J Timmers 58,75%; 3.Jan A. Timmers-John Groen 57,92%; 4.Wil van de Weele-Tonnie Zijlmans 56,67%; 5.Jacques Bogerd-Dick Saarloos 52,08%; 6.Nel Jonkers-Jan Sonneveld 50,42%; 7.Doortje Evers-Frans-Paul Evers 50,00% Lijn B, Wit: 1.Tanna Dane-Adje Knook 61,25%; 2.Coby Groeneveld-Herman Groeneveld 58,33%; 3.Martin Koole-Anita Koole 57,92%; 4.Sjaan van Exel-Willy Timmers 55,83%; 5.Diny Bouwens-Els Saarloos 54,58%; 6.Tonnie Broeders-Peter Lambrechts 54,17% Lijn C, Blauw: 1.Bram Huitkar-Nel Breure 59,38%; 2.Corrie Maat-Bert Maat 58,85%; 2.Wil Schmit-Lia Schol 58,85%; 4.Lia Maat-Frans Berghout 56,25% BRIDGEFIT ZEVENBERGEN Uitslag 30 mei; Lijn A: 1. Reindert Roovers-Riet Roovers 62.50%; 2. Wim Mahn-Machteld Bakker 55.56%; 3. Henk Voorwinde-Tonnie Termijn 54.86%; 4. Raymond Beersma-Elly Kootwijk 54.17%; 5. Jan Leskens-Corrie Rommens 47.92%. Lijn B: 1. Piet-Nel van Hoogdalem 63.19%; 2. Riet Nooren-Joke Francois 54.86%; 3. Jaap-Wil Sprenger 50.00%; 4. Henny de Jong-Rosa Wiessner 50.00%; 5. Corry Dingenouts-Diny Verhoef 50.00%. PAGINA 24

DSO begon prima en kwam ondanks een matige afronding op 2-0. Er waren toen 7 minuten gespeeld. Doelpuntloze fase volgde, want het 2e aanvalsvak scoorde wat moeizamer. Na 20 minuten stond het toch 3-1 voor DSO. Na 25 minuten stond DSO zelfs met 6-1 voor en dit was het punt voor ONDO om wakker te worden. Ploeg was met een enorme spelersgroep naar Klundert gekomen, maar kon aanvankelijk geen potten breken. Tactische meesterzet waarmee DSO moest worden uitgeschakeld lukte maar half, want er was 1 vak wat wel kon blijven scoren. Aanvallend was ONDO zeer zwak. Wel veel schoten van ver, maar verder weinig dreiging. Toch wist de ploeg voor rust 4 keer te scoren, tegenover 7 van DSO. Marcel zei terecht dat ze het zichzelf onnodig lastig maakten. “Ja we zijn beter en ja we spelen beter, maar met 7-4 weet je het maar nooit. Bovendien werd een bombardement aan wissels verwacht, wat de ploeg niet zou verzwakken”. Meteen na rust komt ONDO op 2 punten, waardoor de spanning toeneemt. Met nog 20 minuten te gaan was de stand inmiddels 10-8, nog steeds die kleine marge in het voordeel van DSO. Opnieuw een doelpuntloze fase

van 10 minuten en ONDO ruikt bloed, maar invaller Olaf beslist anders. Hij schiet de cruciale 11-8 binnen. ONDO stribbelt nog even tegen, 11-9, maar Remco maakt aan alle onzekerheid een einde en de winst is binnen: 13-9. ONDO kreeg in de laatste 2 minuten nog 2 keer geel wegens commentaar op de leiding. De winst was binnen. Het feest barstte los en de 1e handhaving in de geschiedenis van DSO in de 2e klasse was een feit. Na het behaalde kampioenschap in de zaal opnieuw een groot succes voor DSO. Complimenten aan spelers, maar zeker ook aan trainer/coach Marcel. Complimenten aan alle invallers die geholpen hebben in alle wedstrijden. Natuurlijk de complimenten aan Olaf, Sander en Tamara, die tijdens de 1e helft van de veldcompetitie nog actief waren in DSO 1. Verder was er nog meer te vieren bij DSO. In de laatste competitieronde werden DSO 6, C1 en F3 namelijk ook kampioen in hun competitie. Uitslag DSO 1-ONDO 1 13-9 DSO 2-Nieuwerkerk 5 13-8 DSO 3-’t Capproen 2 11-7 Good Luck 2-DSO 3 11-10 DSO 5-ADO 4 4-7 DSO 7-Triade 3 3-7 ADO 5-DSO 6 5-9 DSO A1-Scheldevogels A1 10-9 DSO A2-Olympia A1 8-7 DSO B1-VIOS B1 4-6 Oranje Wit C5-DSO C1 0-6 DSO D2-Movado D2 2-9 Juliana E1-DSO E2 11-0 Springfield F1-DSO F3 onbekend

VV TPO MOERDIJK - De voorlaatste activiteit bij voetbalvereniging TPO was zaterdag 1 juni de afsluitingsdag, seizoen 2012/2013. In de namiddag was de jeugd met de combi TPO/VOV aan de beurt. Er was een golfvoetbalveld uitgezet op het sportpark, waar gretig gebruik van gemaakt werd, zowel door de ouders als de jeugd zelf. Met een barbecue en een drankje werd de middag om 19.00 uur afgesloten. Om 20.00 uur werden de senioren verwacht. Wederom werd de barbecue aan gestoken, het bier en frisdrank koud gezet. Het golfvoetbal was hier ook favoriet bij de senioren, zelfs de oudere dames maakten een rondje. Rond de klok van 23.00 uur pakte de voorzitter de microfoon ter hand en bedankte

iedereen die zich het afgelopen seizoen voor de club had ingezet. Enkelen werden speciaal bedankt, Cor Stoop en John Schneijderberg, die al zoveel jaren vrijwilliger van TPO zijn en die om wat voor reden ook gestopt zijn met hun activiteiten voor de club. Ook werd hoofdtrainer Michel Dons bedankt voor zijn inzet het afgelopen seizoen. Ook het volgend seizoen is Michel de hoofdtrainer van TPO en het bestuur is daar zeer tevreden mee. Na deze mooie woorden gaf de voorzitter de microfoon terug aan de DJ en werd de mooie dag in de kleine uurtjes afgesloten. Als laatste is er donderdagavond 6 juni nog een afsluitingsvergadering van het seizoen 2012/2013. Die begint om ong/ negen uur. Kan je er niet zijn, meldt je even af en anders tot het nieuwe seizoen.

TV de Hoop

Het kampioensteam.

NOORDHOEK - Afgelopen dinsdag zijn de dames van TV de Hoop kampioen geworden in de 4de klasse. Wegens blessures en ziekte waren er wel een paar invallers nodig nl. Elly Verwater en Jeanne Coppens en Lenie Olierook, die van het begin al meespeelde, maar met de laatste keer tegen Bosschenhoofd waren ze met een zege van 4-0 toch kampioen

geworden. Mary Buckens had voor de competitie begon haar voet gebroken maar is blij dat haar team het kampioenschap behaalde en hoopt volgend jaar beter van start te gaan. Het dames team zijn Hannie van der Horst, Ida Willemse, Mary Buckens, Jenny van der AA, Petra Santbergen, Ria van Alphen, allen gefeliciteerd en op naar het volgend seizoen.


:RUGMLMRQ]H QLHXZHFROOHJD" Stoffels Bleijenberg is hèt Schoonmaakbedrijf in Zuidwest Nederland

Wij zoeken per 1 januari 2014

een lid voor de Raad van Commissarissen m/v

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde YDNDQWLHHQRSURHSNUDFKWHQ voor verschillende objecten in de omgeving van: - %HUJHQRS=RRP - 5RRVHQGDDO - (WWHQ/HXU - 0RHUGLMN

Het gaat hierbij om een huurderscommissaris met een sociaal-maatschappelijke achtergrond. Kijk op www.bernarduswonen.nl bij vacatures voor meer informatie.

De werktijden op deze objecten zijn verschillend en worden in overleg bepaald. Acquisities naar aanleiding van deze advertentie worden niet op prijs gesteld.

Ben jij flexibel, enthousiast en wil je graag wat bijverdienen in de vakantie? Vul via onze website het online sollicitatieformulier in of neem tijdens kantooruren contact op met ons kantoor om je in te schrijven via telefoonnummer 076-5496500. Wij bieden een prettige werkomgeving en een salaris conform cao. +RRIGNDQWRRU9OLVVLQJHQ Postbus 230, 4380 AE Vlissingen Tel. 0118-417500

Wiegel Nederland is importeur en producent van technische toebehoren voor de transport en ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Í&#x2DC;ŽŽĆ&#x152;ĹľĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśEÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ĺ?ÄŁÄ&#x17E;ŜƾĹ?Ć&#x161;Ć?ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÇ Ĺ?ĹŠÄ&#x201A;Ä?Ć&#x;Ä&#x17E;Ĩ Ä?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Í&#x2DC;tĹ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆľĹ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;^Ć&#x161;ŽŏÇ&#x20AC;Ĺ?Ć?,ŽůÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;sŽŽĆ&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾĆ&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x161;Ĺ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x17E; Ä?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ŜͲÄ&#x17E;ĹśÄ?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ć?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ĺ?ĹŠÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;ĹŻĹŹÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ŊŜŽĆ&#x2030;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ?ĹśÄ&#x161;ĆľĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?ŽžĆ&#x2030;ŽŜÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

9HVWLJLQJ=HHXZV9ODDQGHUHQ Tel. 0115-614257 9HVWLJLQJ1RRUG%UDEDQW Tel. 076-5496500 Email Website

dÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;žŽĆ&#x2030;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?DĹ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹÍ&#x2022;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ć?Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;Í&#x2022; žŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x2014;Ć&#x2030;ŽžĆ&#x2030;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ä?ŽžĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ç&#x2021;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ƾůĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ç Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161; Ĺ?ĹśÄ&#x161;ĆľĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Í&#x2DC;

info@stoffelsbleijenberg.nl www.stoffelsbleijenberg.nl

Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÇ Ĺ?ĹŠĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĨƾůůĆ&#x;ĹľÄ&#x17E;Í&#x2014;

0 # $$ 123 45

 

%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

 

    

       !" # $$ # # $$

5PLK

   

     

Infra & verhuur

GROND- EN SLOOPWERKEN Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING :EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

Monteur / service medewerker Ä&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2014; KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;Ä?ŽůůÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆľĹ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĨÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC;dĹ˝Ć&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĆ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; ͲDŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?ĹŹĆ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?ÍžÄ&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ĺ?Ä&#x17E;ͲÄ&#x17E;ŜŜÄ&#x201A;ĆŠÄ&#x17E;Ä?ƾůŏĆ?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ŝ͏Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć?Ć?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ŜͿ ͲDŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś,Ç&#x2021;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ƾůĹ?Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ć&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?ĹŹĆ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć? Ͳ,Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;ĹśĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2022;Ć&#x161;Ć&#x152;ŽƾÄ?ĹŻÄ&#x17E;Ć?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x;ĹśĹ? - Revisie van pompen en compressoren Ͳ>Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻÄ?ŽŜĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĨÄ&#x201A;Ä?Ć&#x152;Ĺ?Ä?Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśžŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E; tĹ?ĹŠÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; ͲĆ&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͏ŽĨĹŹÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ç&#x2021;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ƾůĹ?Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ĺś ͲÄ&#x17E;ŜžĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ÍžÄ&#x201A;ĆľĆ&#x161;ŽžŽĆ&#x;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ŽĨÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;ĆľĹ?Ĺ?Ä?Ĺ˝ĆľÇ ĹŹĆľĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ÍżĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;ĹśĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ? Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĆľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ƾůÄ&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x201A;Ć?Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ÄŽÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?D/'ÍŹd/' Ͳ/ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ĺ?ĹŠÄ?Ä&#x17E;Ç Ĺ?ĹŠĆ?͞ͿÍ&#x2022;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĆľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻ - Enthousiasme en een service gerichte instelling

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

tĹ?ĹŠÄ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; ͲÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;ůĨĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹŹĹ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?ŽžžƾŜĹ?Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹśÄ&#x17E;Ĺś ͲÄ&#x17E;ĹśžŽÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽžĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ? ͲÄ&#x17E;ĹśĹ?Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ä?ŽŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺś

Tel.: 06-50905037

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĆľĹ?Ä&#x17E;ŢŜĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ć?Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;ĆľÇ Ć?ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć&#x2030;ĹŻĆľĆ?sĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć?Ć&#x161;ŽĨÄ&#x17E;ͲDÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć? Ć&#x161;Í&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;Ĺ&#x161;Ć&#x152;Í&#x2DC;:Í&#x2DC;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;͞ŊÍ&#x2DC;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Î&#x203A;Ç Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;ŜůͿ

Wiegel Transport Equipment BV - Plaza 24D - 4782 SK Moerdijk

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

â&#x20AC;?Die ene druppel. Die doet er toe.â&#x20AC;? - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

gratis plaatsing


De Zonnebloem

45-jarig ziekenhuis maakt een reis door de tijd

Open Dag Franciscus Ziekenhuis zaterdag 8 juni foto’s uit de vorige eeuw over kraamzorg en -verpleging. De expositie ‘Strak gesteven’ toont zusters in uniform uit de periode 1880-1980. Het fotomateriaal, te vinden langs de route op de begane grond, is beschikbaar gesteld door het Florence Nightingale Instituut. Op de eerste verdieping is ook ‘live’ te zien welke ontwikkelingen de verpleegkundige uniformen in de loop van de tijd hebben doorgemaakt. In de vitrinekasten in de centrale hal zijn historische medische instrumenten te bewonderen van Medisch Farmaceutisch Museum ‘De Griffioen’ in Delft.

Franciscus Ziekenhuis.

MOERDIJK - Voor het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal is 2013 een jubileumjaar. In verband met het lustrum organiseert het ziekenhuis op zaterdag 8 juni een Open Dag met als thema: ‘45 jaar Franciscus Ziekenhuis, een reis door de tijd’. Van 10.00 tot 15.30 uur staan de deuren open voor iedereen die een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis wil nemen en benieuwd is hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat. Programma Op de gezondheidsmarkt staan medewerkers met de meest uiteenlopende beroepen klaar om de bezoekers aan de Open Dag de nieuwste ontwikkelingen in de zorg en in hun eigen vakgebied te laten zien. Ook de zorgpartners uit het Poortgebouw zijn daarbij aanwezig. Op de eerste etage kan men een kijkje nemen in de Operatiekamers, op de afdeling Nucleaire Geneeskunde, in het Klinisch

Chemisch Hematologisch Laboratorium en in het nieuwe ultramoderne laboratorium van Medische Microbiologie. Het gevarieerde programma is interactief en biedt activiteiten voor jong en oud. Voor scholieren is de Open Dag bovendien een unieke gelegenheid om zich te oriënteren op het werken in een ziekenhuis: in de directe zorgverlening aan de patiënt, maar ook in een meer ondersteunende rol achter de schermen. Speciaal voor kinderen Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet. Zo leren zij spelenderwijs meer over het ziekenhuis. Ook kunnen zij hun arm laten gipsen of een test afleggen om een echte mini bedrijfshulpverlener te worden! Exposities Met een aantal exposities neemt het ziekenhuis de bezoekers mee terug in de tijd. ‘In de kraam’ is een serie van historische

Route De activiteiten spelen zich af op de begane grond en op de eerste verdieping. Bezoekers kunnen op twee manieren aansluiten op de route: via de hoofdingang of via de ingang van de Zorgpoort (ingang 2 in het Poortgebouw). Bij binnenkomst ontvangt men een plattegrond, zodat men zelf in eigen tempo de route kan lopen. Bezoektijden Om ook de patiënten en bezoekers in de gelegenheid te stellen samen een kijkje te komen nemen bij de verschillende activiteiten wordt het middagbezoek voor de patiënten aangepast aan de openingstijden van de Open Dag, namelijk van 10.00 uur tot 15.30 uur. Dit geldt overigens niet voor de Kinderafdeling en voor de afdelingen Verloskunde en Gynaecologie, Intensive Care en Hartbewaking. Daar worden de gebruikelijke bezoektijden gehanteerd. Parkeren Alle parkeerplaatsen worden opengesteld voor de bezoekers van de Open Dag. Het parkeren is de hele dag gratis. Meer informatie over de deelnemers aan de Open Dag is te vinden op: www.franciscusziekenhuis.nl

Bijzondere eucharistieviering ZEVENBERGEN - De eucharistieviering op zaterdagavond 8 juni om 19.00 uur in de Bartholomeuskerk, Markt 19 te Zevenbergen, wordt opgeluisterd door de “Capella Ethatia”. Zaterdagavond 8 juni zingt tijdens de eucharistieviering de ‘’Cappella Ethatia” uit Etten (red.: Ethatia betekent Etten). Dit ensemble is voortgekomen uit leden van de Lambertuscantorij die onder leiding stond van Michel Gottmer. Als cantorij zong het ensemble missen en concerten in de kathedralen van Parijs, Praag, Canterburry, Regensburg en Rome. Sinds 1 januari 2013 heeft het

ensemble bovengenoemde nieuwe naam aangenomen en staat sinds die datum onder leiding van Lambert van Eekelen. Tijdens de H. Mis zingt het koor o.a. de prachtige vierstemmige Mis in Es van Johann Georg Albrechtsberger, de vroegere leraar van Ludwig van Beethoven. Verder hoort u het schitterende Locus Iste van Anton Bruckner, Psalm 118 This is the day van een anonieme Engelse 17e eeuwse componist, een Alleluia bewerkt door Lambert van Eekelen. Als slot na de zegen klinkt het prachtige vierstemmige motet Exultate Deo van Alessandro Scarlatti.

Voorzitster mevrouw T. Machielse en meneer Cornelissens.

HEIJNINGEN/WILLEMSTAD -Voor de 26e keer het Mini Magielse voetbaltoernooi op zondag 26 mei. De Zonnebloem had notaris Cornelissens gevraagd om de dag te openen, daar De Zonnebloem een zeer grote schenking had gekregen. Meneer Cornelissens vond het een geweldige eer. Ook willen ze alle dames en

heren voetballers bedanken, tevens de scheidsrechters en organisatie voor hun inzet. Ze willen ook iedere sponsor bedanken voor hun trouwe sponsering. Ook moeten ze hun vrijwilligsters bedanken, want dankzij hun trouwe inzet , loten te verkopen en advertenties op te halen bij de sponsors, hebben zij toch wel 2/3 van het geldbedrag bijeen gelopen. Het Zonnebloemteam F.H.W wil iedereen bedanken.

Wie was Wie?

Vijfdeklassers Kennedyschool 28 juni 1972.

HEIJNINGEN - De Heemkundige Kring ‘Fijnaart en Heijningen’ heeft nog niet alle namen gevonden van de jeugd op deze foto. De meeste kinderen zijn bekend, dankzij de informatie van Toos van de Moosdijk en Rob Frijters. 1. Leendert-Jan Frijters 2. Lisa van Est 3. ?, 4. Loes van Sambeek 5. Joop van Merode 6. ? 7. Annelies van Est 8. Sylvia van Vlimmeren 9. ? 10. Rob Frijters 11. Lydia

Beerendonk en 12. André van Est. Lia Rommens kan nr. 6 of 9 zijn. De Kring doet dus nogmaals een beroep op de lezers. Vooral zij die geboren zijn rond 1961 en in 1972 op de Kennedyschool in Fijnaart zaten, kunnen zich deze namen wellicht herinneren. Hebt u een groepsfoto van een Fijnaartse of Heijningse vereniging of schoolklas, dan kunt u die sturen naar heemkring-fh@ kpnmail.nl evenals aanvullende informatie over deze schoolklas.

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 8 juni Voorganger: G.Dirven. Intenties: o.o. Bart de Jong-Betje Deykers, namens de KBO Anneke Vermeulen-van der Nobelen, uit dankbaarheid van het 60-jarig huwelijk fam.Kouters-Kop en voor de overleden fam. Kouters en fam.Kouters-Kop, Merijn Dirven e.v. Naantje Kuijsternans. Donderdag 6 juni: 10.30u begrafensmis voor Jan Mulders. HEILIG HART, LANGEWEG Zondag 9 juni 09.00u Woord en Communieviering, Feest van het H. Hart. Voorganger: pastor van Andel. Koor: Laus Deo. 12.00u Dopen van Tess Uitman. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Zondag 9 juni 9.00u Slotviering met Eucharistie. Pastoor P. de Rooij, pastoraal medewerker P. de Meijer, diaken M. Bastiaansen en de vicaris van het Bisdom Breda W. Wiertz. Lector: Stoffel Hermus. Intenties: Ter ere van Maria uit dankbaarheid, ouders Adrianus van der Made en Maria Koreman, Jan van der Made en Rina van der Made. Caritascollecte. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK

Zondag 9 juni 9.30u Ds. F. den Harder. Viering Heilig Avondmaal. Organist dhr. C. van Kooij. 18.30u Zingen bij het orgel. Organist dhr. J. van Nes. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 8 juni 19.00u Woord- en Communieviering met gemengd koor. Voorganger pastor P. de Meijer. Misdienaars: Kylian en Thimo Vreeswijk. Intentie: Frans Pals e.v. Annet de Bruijn. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Kerkdiensten tijdelijk in: De Hoekpoort, Schanspoort 8, Klundert. Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen. nl Zondag 9 juni 9.30u Ds. Z. van Hijum 16.30u Ds. A. van Vugt - Eindhoven GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 9 juni 10.00u Voorganger: Mevr. Drs. A.H. v.d. Maarel.

HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 9 juni 10.00u Ds. G.C. Buijs. Viering Heilig Avondmaal. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN www.immanuel-parochie.eu/zevenbergen Zaterdag 8 juni 19.00u Eucharistie m.m.v. Capela Ethatia Latijns en Nederlands. Voorganger: Pastoor P. de Rooij. Bloemengroet. Misintenties: Adriaan v.d. Leur en Anna v. Ertrijck; Mevr. Kerkhofs-v. Fessem en dhr Willem v. Fessem; Fam v. Fessem de Graaf; Lies Buijs-Buurstede; Ouders Jan Langelaan en Corrie Langelaan-Besseling; Miek Gommers-Verschuren; Wilhelmus Huijsmans; Henk Roosjen e.v. Frieda RoosjenMensinck; Ouders Giel Sweere en Neeltje Hermus; Ouders Frans Reijnders en Anny de Wolf; Ouders Christian v.d. Nieuwenhuyzen en Maria Oomen; Toon Seelen w.v. Gerrie Wisman, partner v. Rietje Seelen. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 9 juni 10.00u ds. A. Slingerland, Jeugddienst PAGINA 26

m.m.v. de zondagsschool 18.30u ds.W.P.v.d.Aa, Waalwijk GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 9 juni 10.00u Sipke van der Land, Wassenaar 16.30u ds. R. Werrie, Beusichem JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Vrijdag 7 juni 15.00u Mauritshof pastor G.Dirven gaat voor in de H.Mis. Voor een ernstige zieke. Zondag 9 juni 10.30u. Mevr.Marj. Bos-v.d.Klaauw en R.v.Gils-Daas gaan voor in een Woorden Communiedienst. Dameskoor. Collecte voor het onderhoudsfonds: pastoraal steunpunt. Jan Olde Scheper. Terugkomdienst en nevendienst voor de communiekinderen. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 8 juni 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing en pater P. Vanluffelen. Lector: L. Withagen-van Gaans. Misdienaar: Berith. Geen koor. Koster: L. Withagen-van Gaans.

PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 9 juni 10.00u Dorpskerk. Ds. M Wagenvoorde Breda Flame en Meetingpoint. Maandag 10 juni 15.00u Fendertshof. Fendertshofdienst. HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 9 juni 10.30u Eucharistieviering. Voorganger G. Dirven. Misdienaars zijn Ineke en Nathalie. Zang van het St. Jacobuskoor. Koster is Hans Berghout. Collectanten Dhr. Romme en P. Berghout. Gebedsintenties zijn voor: overl. ouders Traats-Krols en kinderen; Anna Catharina Schillemans; overl. ouders v/d Weijgaert de Winter; wegens fundatie fam. Nollen; C. de Coninck-v. Hoof namens de buurt; Piet de Blaaij. Drie wekelijks gebed voor Wihelmina v. Oorschot-Santbergen (2). Collecte is voor eigen kerk. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 9 juni 10.00u Koepelkerk Mw. Dr. J. G. Mooy, Hoogmade


EEL!! D R O O V W U S D E E T S PAK NOG Galgenweg 70 4761 PN Zevenbergen Tel.: 0168 - 328400 info@defloor.nl www.defloor.nl

Watercompany, gevestigd in Oudenbosch, is marktleider in de Benelux op het gebied van waterkoelers aangesloten op de waterleiding. Door onze activiteiten uit te breiden met een koffieconcept zijn we een echte totaalleverancier voor de

TOT

zakelijke markt geworden (B2B). Vanuit dochteronderneming Ultraspring bedienen we de Nederlandse particuliere markt (B2C) als het gaat om waterbehandelingssystemen zoals waterontharders en reverse osmose filtersystemen.

G N I T R O K 70%

“Service is geen afdeling meer maar een strategie. Customer Service is daarmee een belangrijk onderdeel van de dienstverlening aan onze klanten.” Door de gerealiseerde groei van onze bedrijven zijn we op zoek naar een enthousiaste

OPEN op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Medewerker Customer Service

MEGA

(voor minimaal 32 uur)

De werkzaamheden

STUNT

KLIK LAMINAAT

SOLIDO PLUS AMBIANT

7 MM DIK, IN 8 KLEUREN LEVERBAAR, GESCHIKT VOOR INTENSIEF WOONGEBRUIK, 10 JAAR GARANTIE. VAN 14,95

OP=OP

VHZ PVC

95

7,

per m2 incl. BTW

MET KLIKSYSTEEM

100% PVC, LANDHUISDELEN, MET V-GROEF, IN 6 KLEUREN, 4,5 MM DIK, MET VOELBARE STRUCTUUR, GESCHIKT VOOR ZWAAR EN INTENSIEF GEBRUIK, VLOERVERWARMING EN -KOELING, EENVOUDIG ZELF TE LEGGEN. VAN 39,95

95

29,

per m2 incl. BTW

Aanbiedingen alleen geldig in filiaal Breda. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

LAAGSTE PRIJS VAN D! NEDERLAN

&QRJQTˆ&QRJWJˆ&RXYJWIFRˆ&WSMJRˆ'WJIFˆ(FUJQQJFI./XXJQˆ*NSIMT[JSˆ,TWNSHMJRˆ-JQRTSIˆ1JNIJWITWUˆ3NJZ\JLJNS

Interesse in deze uitdaging?

staan van onze klanten. Je houdt de afhandeling van de gestelde vragen door de hele

Stuur je sollicitatie voorzien

organisatie nauwlettend in de gaten waardoor je garant staat voor een adequate

van CV, binnen 14 dagen,

afwikkeling. Daarnaast ondersteun je de collega’s van sales en andere afdelingen. Uiteraard

naar Erica Moorman via

zorg je voor een nauwkeurige verwerking van gegevens in ons SAP B1 systeem.

erica@watercompany.nl of per post:

Wij vragen voor deze functie • een MBO-diploma • minimaal twee jaar ervaring in een B2B Customer Service omgeving • vloeiend Nederlands in woord en geschrift • uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden • goede kennis van MS Office pakketten • beschikbaar op

20% korting op haarden, schouwen en meer... Showroom Spinveld 31 te Breda, di t/m za 10.00-17.00 u.

AANHANGWAGENS PAARDENTRAILERS www.betanco.nl

De HiL 26 Tel. 0616944484

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers.

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

Maar veiligheid houdt niet op bij de juiste producten; wij verzorgen ook het periodiek onderhoud van deze producten en wij leveren doelgerichte trainingen en adviezen om bij onze klanten een optimaal veiligheidsniveau te realiseren. Saval maakt een gezonde groei door en onze activiteiten in de Productie & Logistiek groeien mee. Daarom zijn wij nu op zoek naar een collega in de fulltime functie van:

Saval B.V. Huifakkerstraat 22 4815 PN Breda | NL Postbus 3499

Teamleider productie Breda m/v

4800 DL Breda | NL t +31 (0)76 548 70 00 f +31 (0)76 541 79 22 info@saval.nl saval.nl

Vanuit Breda regelen wij de goederenstromen voor ca. 50.000 klanten; meer dan 100 servicetechnici en een groot aantal (internationale) leveranciers. Een belangrijk onderdeel van onze logistieke operatie is ons productiebedrijf, waar high-end brandbeveiligingsproducten

professionele teamleider productie. De teamleider productie geeft leiding aan de afdelingen productie, werkvoorbereiding en technische dienst en zorgt met de juiste mensen, materialen en productiegereedschappen voor een efficiënte productie. Indirect geef je leiding aan 15-20 medewerkers, direct aan ca. 3 medewerkers. In de functie-uitvoering zullen voor jezelf de accenten liggen op de volgende aspecten: „

waarborgen kwaliteitsniveau en leverbetrouwbaarheid

„

zorgdragen voor een gestructureerde, schone en veilige werkomgeving

„

ontplooien van initiatieven tot continue verbeteren en procesontwikkeling

„

financieel beheer van de productie activiteiten

Je zorgt dat productieorders, welke gedeeltelijk zijn gepland en gedeeltelijk klantorder gestuurd tijdig worden geleverd. Je geeft leiding aan het uitvoeren van prototyping. Om deze functie succesvol te kunnen uitoefenen beschik je over: „

Een afgeronde technische of werktuigbouwkundige opleiding op MBO niveau

„

Ervaring in de metaalindustrie en poedercoating

„

Kennis van ERP systemen

„

Een gedreven persoonlijkheid met een resultaatgerichte instelling

„

Goede communicatieve vaardigheden

„

Een stevige persoonlijkheid en kom je je afspraken na

 Interesse? Kijk eens op saval.nl of neem voor inlichtingen over deze functie contact op met: René Punselie, Manager Logistiek r.punselie@saval.nl of David Nieto, HR-Manager, t: 076-5487000. Je sollicitatiebrief met CV het liefst per e-mail richten aan: d.nieto@saval.nl (actieve acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld)

Wij bieden een uitermate zelfstandige functie aan binnen een professionele organisatie met een open en informele werksfeer. Verder kunnen wij jou een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket bieden met o.a. een prima vast salaris met bonusregeling, studieregelingen, diverse collectieve voorzieningen, etc.

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814 

www.heijligersbv.nl

4731 TV Oudenbosch

Saval B.V., gevestigd in Breda, is sinds 1925 actief op het gebied van brandbeveiliging. Als onderdeel van de SK FireSafety Group is Saval dé specialist op het gebied van bedrijfsveiligheid in de Benelux. Onze klanten vertrouwen elke dag op de veiligheidsproducten en systemen van Saval, die voor een belangrijk deel in eigen beheer worden ontwikkeld, gecertificeerd en geproduceerd.

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

De Gorzen 21een belangrijke pijler onder ons succes. Om hier leiding aan te geven zijn wij op zoek naar een

www.openhaardencentrumbreda.nl info@openhaardencentrumbreda.nl

t.a.v. Erica Moorman

Kijk voor meer informatie op www.watercompany.nl/watercompany/vacature

worden ontwikkeld en gefabriceerd voor alle SK-bedrijven. Kwalitatief hoogwaardige productie is

ZEVENBERGENSE METAALHANDEL

Watercompany

woensdag en vrijdag is een pre.

VLOER HET ZELF BREDA: Grenssteen 11, (Bedr. terrein Steenakker) naast Praxis nabij NAC stadion, tel.: 076-54 26 234. Gratis parkeren. www.vloerhetzelf.nl

Als medewerker Customer Service ben je verantwoordelijk voor het telefonisch te woord


DM_20130605  
DM_20130605