Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

15 MEI 2013 WEEK 20

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

WEERSTAND TEGEN BEGRAVEN IN ZEVENBERGEN

Te l .

8 111

KERKELIJK NIEUWS

3.000 EURO VOOR ONDERZOEK TAAISLIJMZIEKTE

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

TC Rally houdt 32e Zomertoernooi

Bestemmingsplan deels onherroepelijk

STANDDAARBUITEN - Tennisvereniging Rally uit Standdaarbuiten houdt in week 24, dat is de week van 10 tot en met 16 juni, het 32e Open Zomertoernooi in de categorieĂŤn 5, 6, 7 en 8 17+HD, DD en GD. Kandidaten kunnen inschrijven voor dit toernooi via de website (www.toernooi.nl) en de sluitingsdatum is 31 mei. In september van dit jaar zal voor de derde maal het Veteranentoernooi plaatsvinden en tevens hoopt TC Rally in deze maand haar 40-jarig bestaan te vieren. In november volgt dan ook nog het 18e Open Herfsttoernooi. De OTC rekent op een grote opkomst, op mooi weer, spannende partijen en veel gezelligheid.

ZEVENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan Oevers Roode Vaart Zuid in Zevenbergen voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Vergunningenloket ter inzage ligt. Het plan is ook digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit plan is opgesteld om de bouw van maximaal 13 woningen op de percelen mogelijk te maken. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep is gedeeltelijk gegrond verklaard.

Paalzitten keert terug op braderie Klundert

Jeu de boules titelstrijd Moerdijk

KLUNDERT - Tijdens de 40e braderie in Klundert (op 20, 21 en 22 juni) keert een oude activiteit terug op het programma. Tijdens een enquĂŞte op de braderie van vorig jaar is bezoekers gevraagd welke activiteit van de afgelopen jaren nog een keer herhaald zou moeten worden. Paalzitten eindigde met stip op de eerste plaats. Verder wil de braderiecommissie de playbackshow van weleer nog een keer de revue laten passeren. Daarom zijn ze op zoek naar deelnemers van de playbackshows die nog een keer hun act opnieuw willen laten zien. Natuurlijk zijn nieuwe inschrijvingen ook welkom. Inschrijven kan via: playbackshow@braderie-klundert.nl

ZEVENBERGEN - Op de banen in Zevenbergen wordt op zaterdag 25 mei gespeeld om het jeu de boules-kampioenschap van Moerdijk. Het gaat om vaste koppelwedstrijden die voor de vijfde maal worden gehouden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en deelnemers worden verzocht om 09.30 uur aanwezig te zijn. De voorinschrijving is nog open tot en met woensdag 15 mei. U kunt zich per koppel opgeven in Zevenbergen bij E. Brouwer, telefoon 0168-32 31 31 of Willy de Roos, telefoon 0168-40 35 60 voor nadere inlichtingen. Ook kunt u zich aanmelden bij de jeu de boules verenigingen in Noordhoek en in Fijnaart.

Feestmarkt bij Emmaus Langeweg LANGEWEG - Stichting Emmaus in Langeweg houdt op zaterdag 22 juni weer haar jaarlijkse feestmarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan enkele projecten in binnen- en buitenland. Op het voormalige kloosterterrein wordt jong en oud van 17.00 tot 21.00 uur ontvangen met (levende) internationale muziek en internationale hapjes, welke tegen een gering bedrag verkrijgbaar zijn. Naast muziek en eten, kunnen bezoekers heerlijk snuffelen en kopen in de winkeltjes ĂŠn bij een 20-tal kramen waar weer de meest uiteenlopende zaken zullen worden uitgestald. Voor de jongste generatie wordt een speel- en knutselhoek ingericht.

Stadse Blaozers op Bemmelse Dweildag WILLEMSTAD - Op 9 juni vindt in Bemmel de Bemmelse Dweildag plaats, het open Nederlands kampioenschap voor dweilorkesten. Een happening waaraan de Stadse Blaozers uit Willemstad al verscheidene keren aan hebben deelgenomen. De afgelopen 2 jaar deden zij door drukte niet meegedaan, maar dit jaar keert de enthousiaste band weer terug op de podia van het kampioen der kampioenschappen! Wilt u dit spektakel meemaken en meegaan om de Stadse Blaozers aan te moedigen? De Blaozers regelen busvervoer met opstapplaatsen in Klundert, Fijnaart en Willemstad. Kaartjes zijn nu te krijgen via info@stadseblaozers.nl of via 0168-473359 (A.v.d.Meeberg).

STANDDAARBUITEN – Na de Dodenherdenking op zaterdag, de wielerronde op zondag en de start van de avondvierdaagse op dinsdag was het woensdag de beurt aan de kinderen in de 65ste dorpsweek. Bijna alle kinderen van het dorp waren naar de feesttent gekomen om te lachen over de grappen en grollen van clown Erico. FOTO TIES STEEHOUWER

Fractie wil uitleg in commissievergadering van 16 mei

Vragen PvdA na treinongeval MOERDIJK - De PvdA-fractie in de gemeente Moerdijk heeft na het ongeval met een trein waarmee gevaarlijke stoffen werden vervoerd in het Belgische Wetteren vragen gesteld aan burgemeester Jac. Klijs. DOOR PETER HOUTEPEN Het zijn vragen over de veiligheid op en rond het spoor in Moerdijk. De PvdA fractie wil antwoorden op deze vragen tijdens de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen op 16 mei. Acrylonintril De trein met gevaarlijke stoffen ontplofte in het Oost-Vlaamse Wetteren in de nacht van 3 op 4 mei en veroorzaakte een enorme ramp. De trein maakt onderdeel uit van het vervoer van giftige stoffen die bij Roosendaal de grens naar BelgiĂŤ passeert. In de wagons zat de ontvlambare stof acrylonintril.

Giftige dampen Het ongeval heeft pijnlijk duidelijk gemaakt wat de gevolgen kunnen zijn van de ontplofďŹ ng van een wagon met daarin chemische stoffen. In totaal belandden 33 mensen in het ziekenhuis. Voor ĂŠĂŠn persoon liep de ramp dodelijk af. Waarschijnlijk zijn de slachtoffers bevangen geraakt door giftige dampen. Hulpdiensten evacueerden 500 omwonenden. Veiligheidsregio De PvdA-fractie heeft naar aanleiding van het ongeval een tiental vragen geformuleerd aan burgemeester Jac. Klijs temeer dergelijke transporten ook over het grondgebied van Moerdijk plaatsvinden.

Zo vraagt de fractie zich onder andere af of de Veiligheidsregio voorbereid is op een dergelijke calamiteit en zo ja op wat voor manier dan. Ook wil de fractie weten of de Veiligheidsregio op de hoogte is van de frequentie en de lading van deze treinen en of er een evacuatie- en rampenplan is dat voorziet in een dergelijk ongeluk binnen de gemeente Moerdijk dan wel in de regio. De PvdA wil verder nog weten of de burgemeester voornemens is om met zijn collega’s van andere gemeenten die gelegen zijn aan de spoorlijn RoosendaalDordrecht het gevaar van het vervoer van gevaarlijke stoffen over deze spoorlijn opnieuw bij de rijksoverheid aan te kaarten.

Luxe Bakkerij

Nagelkerke

WEEKAANBIEDING AARDBEIENVLAAI MET SLAGROOM NU VOOR MAAR ₏ 5,00 Wij zoeken een winkelhulp voor zaterdag vanaf 15 jaar 1RRUGKDYHQ=HYHQEHUJHQ‡7HO

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE

KWALITEITSSTOFFEN TEGEN BODEMPRIJZEN! Campagneweg 14d Zevenbergen 0168-750653 www.degordijnenconcurrent.nl

NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Moerdijkrunners gaan van start MOERDIJK - De Moerdijkrunners starten zaterdag met de Roparun. Zij hebben al 10.000 euro opgehaald voor de zorg aan mensen met kanker. De runners starten om 20.50 uur in Parijs. Het team is te volgen via www.roparunlive.nl/team169.html en zal ook updates plaatsen via moerdijkrunners.nl en sociale media. De hashtag voor Twitter is #RTeam169. Het team is verdeeld in 2 groepen, welke afwisselend op de route zijn en een basiskampteam. De runners komen onder meer door Ossendrecht. Maandag 20 mei komt het team aan op de Coolsingel in Rotterdam rond half 3. Rond 18.00 uur wordt het team binnengehaald op de Markt in Zevenbergen.

Jeugdmusicalgroep zoekt regisseur MOERDIJK - Voor het Jeugd Toneel Moerdijk, JTM , wordt een regisseur voor de musicalgroep gezocht. De groep bestaat nu uit 20 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar. Het seizoen loopt van eind augustus (als de basisscholen beginnen) tot april. Ze repeteren elke woensdagavond (behalve in de schoolvakanties) van 18.30 uur tot 20.00 uur in het gemeenschapshuis. Daar spelen ze altijd de voorstellingen. De regisseur dient zelf voor de zang en dans te moeten zorgen en is vrij in de musicalkeuze. Er is een regie-, schmink- en kledingteam die al 6 jaar met elkaar samenwerkt. Info bij Pedro Mendes, info@ pmendes.speedlinq.nl of 0168-412238.


onbeperkt tapas eten

26.

80

Avondvullend B R A S S E R I E

Reserveren: 0900-zusje Jezu誰etenplein 33, Oudenbosch

www.zusje-tapas.nl facebook.com/zusjetapas

Bourgondisch

genieten...


ACTUALITEIT

Weerstand tegen enige begraafmogelijkheid in Zevenbergen

Klundertenaren willen in eigen dorp worden begraven KLUNDERT – In Klundert is grote weerstand om in de toekomst in de kern Zevenbergen begraven te worden. Dat bleek vorige week dinsdag op een thema-avond van het CDA over het inrichten van een begraafplaats aan de Klundertseweg in Zevenbergen voor de inwoners van Zevenbergen en Klundert. Zoals het er nu naar uitziet is de begraafplaats in de Schanspoort in Klundert in 2017 vol en die in Zevenbergen in 2019. FOTO TIES STEEHOUWER Volgens B en W is uitbreiding in Klundert te duur zodat de inwoners uit Klundert in de toekomst in Zevenbergen begraven zullen worden. “Ik wil nog niet in Zevenbergen wonen, en dan zou ik er begraven moeten worden? “ was een van de reacties op de thema avond. Men moet op de begraafplaats in Klundert de laatste 40 jaar flink met de ruimte hebben gewoekerd omdat al in 1974 werd vastgesteld dat er nog maar voor tien jaar ruimte zou zijn op de in 1832 in gebruik genomen begraafplaats. In 1974 werd er al vastgesteld dat uitbreiding niet mogelijk was. De begraafplaats werd bijna 200 jaar geleden voor 600 gulden ingericht op een van de ravelijnen van de vesting. De eventuele nieuwe begraafplaats in Zevenbergen moet 3,3 miljoen euro gaan kosten. Cors de Visser, de fractieleider van het CDA in de gemeenteraad had voor de ruim 40 aanwezigen een goed verhaal. Aan de wand van de zaal hingen luchtfoto’s waarop was aangegeven waar in Klundert de alternatieven gezocht zouden moeten worden om een nieuwe begraafplaats in Klundert aan te leggen. Hiervoor komen, volgens De Visser, in aanmerking de Groenstrook, recht van de Langeweg, aan de Stoofdijk en langs de Ambachtsherenweg.

Te duur Wethouder Ada Grootenboer heeft ook deze laatste mogelijkheid overwogen maar uitbreiding daar vindt de gemeente te duur. Dat zou 610.000 euro moeten kosten. Bovendien zou uitbreiding op die plek maar voor 15 jaar toereikend zijn. Overigens is begraven in de gemeente Moerdijk op het ogenblik niet kostendekkend.

Veel oud zeer bij mensen in Klundert Er moet bijvoorbeeld in Klundert voor 10 jaar bijna 1700 euro voor een grafplek worden betaald. De Visser vertelde dat dat op de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen 4800 euro moet gaan kosten. Tijdens de inleiding van de fractievoorzitter werden er door de aanwezigen al veel opmerkingen geplaats en vragen gesteld. Daaruit bleek dat er bij de mensen in Klundert nog veel oud zeer zit. Opmerkingen als “We hebben al zo veel aan Zevenbergen moeten inleveren” en “Als Klundertse wil ik in Klundert begraven worden” waren dan ook niet van de lucht. Vooral vanuit Protestants Christelijk standpunt zijn er bezwaren tegen begraven in Zevenbergen. In Klundert vinden er drie maal zoveel begravingen plaats als

Belangstelling voor de alternatieve plekken.

in Zevenbergen. Emoties Het niet begraven willen worden buiten Klundert wordt niet alleen door emotionele motieven afgewezen, maar ook door praktische. Zo vindt men het bezwaarlijk dat er, om een graf in Zevenbergen te bezoeken,

FOTO TIES STEEHOUWER

een reis moet worden gemaakt. Vanuit de zaal werd er niet alleen kritiek gegeven op de plannen van B en W maar werden er ook suggesties aangedragen. Zo stelde men voor om een onderzoek te doen naar stukken grond in en rond Klundert die nu al eigendom zijn van de gemeente en was er een voorstel om de overledenen bij te

zetten in zogenaamde muurgraven zoals men dat doet in Zuid-Europa. Cors de Visser vertelde aan het eind van de avond dat de CDA fractie nog geen standpunt had bepaald. Op dinsdag 14 mei wordt het voorstel van B en W in de commissievergadering behandeld. Burgers kunnen op deze avond spreekrecht aanvragen.

DOOR TIES STEEHOUWER

avond van mijn leven” vooral veel meisjes een groot plezier. Op vrijdag en zaterdag konden de sportvissers zich uitleven langs de boorden van De Mark en hadden de ouderen en de mindervaliden een leuke middag in de tent met gratis consumpties en verloting. Op de thema-avond op zaterdag werden de sportprijzen en de cultuurprijs uitgereikt. In Standdaarbuiten zijn heel veel mensen sportief bezig zodat het voor de jury niet makkelijk was om de winnaars aan te wijzen. Niet voor wat het de sportman van 2013 betreft omdat Felix Warndorff sportief gezien boven bijna iedereen uitsteekt. Hij werd in 2011 Nederlands kampioen junioren C op de 1500 meter en in 2012 Nederlands kampioen op de 3000 meter. Dit jaar werd hij tweede op 3000 meter op de NK indoor. Bij de dames werden Riet Machielsen en Jaantje van Beek de sportkampioenen 2013. Zij wandelen al heel wat jaren de vierdaagse in Nijmegen en lopen ook lange afstandspaden. Een opmerkelijke verkiezing omdat wandelen vanwege het ontbreken van competitie meestal niet als sport wordt gezien. De sportploeg van 2013 werd het eerste elftal van de 75-jarige SVC en bij de jeugd ging deze prijs naar het C elftal van diezelfde vereniging. De cultuurprijs kon dit jaar niet missen, die was voor de 150 jaar bestaande Harmonie Oefening. De dorpsweek van 2013 werd zondag besloten met een jaarmarkt en de bier en wijngeesten.

Geslaagde Dorpsweek doet markt vergeten

Feestweek met voor ieder wat wils STANDDAARBUITEN – Antoon Verhulst, de voorzitter van de Dorpsweek in Standdaarbuiten was zondagavond een tevreden man. “Ondanks het wat mindere weer verliep alles op rolletjes en hadden we een prima week” zo vatte hij de 65ste Dorpsweek samen. Eigenlijk was er maar een incident en dat was de bepaald niet zachtzinnige behandeling van zanger Dries Roelvink in de feesttent op woensdagavond. De volkszanger werd niet alleen overgoten met bier maar kreeg ook volle bierglazen naar het hoofd geslingerd. Volgens Verhulst is tegen zo iets heel weinig doen. Op diezelfde avond trad ook de band WC Experience op. “Achteraf gezien niet zo’n gelukkige combinatie.”

Het mooie van de Dorpsweek in Standdaarbuiten is dat er voor iedereen wel iets tussen zit waar hij of zij aan mee kan doen. Zo deden er veel kinderen mee aan de dikke banden race tijdens de wielerronde op zondag en liepen er veel mee met de avondvierdaagse. Voor de sportievelingen lagen er op dinsdag kansen op het tennistoernooi en donderdag als deelnemer aan de hardloopwedstijden. De oudere jongens en meisjes konden hun hart ophalen tijdens het volleyballen op donderdag, in een naast de feesttent gemaakte zandbak.

‘Alles verliep op rolletjes’ Niet zo sfeervol als op de markt maar het fanatisme waarmee de 25 ploegen de ballen over het net sloegen was er niet minder om. En voor de nodige verfrissingen konden ze aan de bar in de tent terecht. Daar konden de ouderen die deelnamen aan het jeu de boulestoernooi geen gebruik van maken. Te ver lopen.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO TIES STEEHOUWER

www.internetbode.nl

De kraam van de 75 jaar bestaande Standdaarbuitense Voetbal Vereniging.

Muziek en sport De muziekavonden trekken tijdens de dorpsweek altijd veel publiek en dat was ook dit jaar weer het gevel. Zowel op woensdag, donderdag als ook zaterdag leverde dat een goed gevulde tent op. Vooral Rene Schuurmans deed met zijn liedje “De

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.


Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+

Meer dan zomaar barbecueĂŤn! Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement of zonder bowlen. Meer danmet zomaar barbecueĂŤn! Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

SUPER BBQ + BOWLEN

40,40,- p.p.

all-in arrangement + 6 consumpties p.p.

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU â‚Ź 195,-

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

SUPER BBQ

vlees + stokbrood + frites + sausjes + dessert + springkussen voor de kids vlees + stokbrood + frites + sausjes50 + dessert + springkussen voor dep.p. kids

SUPER BBQ

22, 22,50p.p.

Betrouwbaar & Professioneel 6% BTW op arbeid per 1 maart 2013

GEEN VOORRIJKOSTEN ‘Like ons op Facebook en maak de komende 10 weken kans op een gratis BBQ menu voor 4 personen’

Klus-it RenĂŠ Peeters Groeneweg 28, 4759 BB Noordhoek

www.de3musketiers.nl Hazeldonksezandweg Hazeldonksezandweg28b 28b

4762 4762 AL Zevenbergen Zevenbergen

Tel.: 0168-403640 / Fax: 0168-403313 Mob.: 06-46193871

Zie onze vernieuwde website: www.klus-it.nl info@klus-it.nl / Lid VLOK

20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave. Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nl

0168 370 545 info@de3musketiers.nl info@de3musketiertiers.nl 0168370 370545 545 info@de3musketiers.nl 0168

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Stichting Adriaan van Bergen organiseert

/HXUVH+DYHQIHHVWHQ

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

vrijdag 17 mei 18.30-22.00 uur:

0RQWPDUWUH

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 19 juni, Hotel Trivium Etten-Leur Do 20 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA)

vanaf 20.00 uur:

ÂľDuo Eigen WijsÂś in het Schipperskwartier

Tel: 015 – 36 112 36

zaterdag 18 mei 13.00-17.00 uur:

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

3DDUGHQPDUNW vanaf 15.00 uur in het Schipperskwartier:

VAKKRACHTEN ZIJN STRAKS KEIHARD NODIG!

met o.a.: Tommy Lips, <RXULOÂśAbee, Patrick Van Abeelen en Randy Watzeels zondag 19 mei van 10.00-17.00 uur:

*URWH-DDUPDUNW

41#803%5 #068.&/4&/

vanaf 14.00 uur in het Schipperskwartier:met o.a.: Randy Watzeels, Marco Kanters, Woonwagenduo, Jolanda Zoomer en Denans maandag 20 mei van 10.00-18.00 uur:

/HOLHORRS OLQHGDQFHIHVWLYDO Volledig programma op:

ZZZOHXUVHKDYHQIHHVWHQQOKantoor Voordeel.com 2

1000m PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

REGIO BRABANT-WEST EN THOLEN

Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw

t#FSHFOPQ;PPN/PCFMMBBOUFM

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Ben je 16 jaar en heb je jouw VMBO diploma (bijna) op zak, dan hebben wij een schitterende toekomstkans voor jou! Wij bieden diverse banen mÊt opleiding in de bouw-, hout- en schildersector met goede carrièremogelijkheden.

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

www.bouwopleidingzuidwest.nl info@samenwerkingsverband.nl


ACTUALITEIT

‘In het echt gaat het nog veel moeilijker hoor’

Column

DSO-leden volgen reanimatiecursus KLUNDERT - Sinds enige tijd hangt er in de kantine van de korfbalvereniging Door Samenspel Overwinnen (DSO) in Klundert een Automatische Externe Defibrillator, ook wel een AED apparaat genoemd. Om een dergelijk apparaat goed te kunnen bedienen is deskundigheid en ervaring onontbeerlijk. Daarin is de laatste weken voorzien, omdat achttien leden van DSO een reanimatiecursus van de Kruisvereniging Klundert hebben gevolgd. DSO is de eerste sportvereniging in Klundert die een dergelijke cursus aan haar leden aanbiedt.

Addo Sprangers

Onweerstaanbaar Vrouwen maken heel wat los. De afgelopen tijd zag ik in de media weer een aantal bijzondere staaltjes voorbij komen die ik u niet wil onthouden. Zo werd een Saoedische man door zijn toekomstige bruid klaarblijkelijk voor een wel heel onverwachte keuze gesteld: als hij met haar wilde trouwen, moest hij ook met haar twee vriendinnen in het huwelijk treden. Uiteindelijk besloot de aanvankelijk aan een grap denkende man, na bemiddeling van familie, aan de eis van vrouwlief nummer één te voldoen. Zo’n bericht roept bij mij altijd meteen vragen op. Was die gast bijvoorbeeld eenvoudigweg zo’n onweerstaanbare hunk dat ze hem alle drie per se moesten hebben, of waren de dames zelf meer van het slag dat figureert in programma’s als ‘Hotter than my daughter’ en liever nog gisteren dan vandaag een make over ondergaat? In Denemarken gaat het er anders aan toe. Daar maken vrouwen ook van alles los, tot en met de knopen, ritsen en bandjes die hun kledij op de juiste plaats houden. Op televisie welteverstaan. Zij doen dit opdat gastheer Thomas Blachman, samen met een gast, in zijn tv-show ‘Blachman’ opmerkingen kan maken over het lichaam van een vrouw die zich voor hun ogen uitkleedt. Ook dit fenomeen roept vragen op. Krijgen de deelnemende vrouwen voor hun bijdragen betaald of is het een vorm van exhibitionisme? Voor Blachman zelf ligt het allemaal niet zo gecompliceerd. Het lichaam van een vrouw verlangt naar de woorden van een man, zo stelt hij. Woorden die de zichzelf als genie bestempelende Blachman dus met liefde en plezier uitspreekt. Op veel sympathie lijkt hij echter niet te hoeven rekenen, want de brave man zag zich na ongekend felle reacties genoodzaakt om maar een tijdje in het buitenland onder te duiken. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als ouderwetse romantiek. Neem het verhaal van Vitaly Shakhnazarov. Wachtend bij een bushalte in Irkoetsk een aantal maanden terug kruisten zijn blikken die van Mariana en als bij toverslag was hij smoorverliefd. Na enkele woordjes met de vrouw van zijn dromen te hebben gewisseld, sprak hij met haar af om elkaar de volgende dag - ‘same time, same place’ - opnieuw te ontmoeten. Mariana kwam echter niet opdagen. De arme Vitaly staat er naar verluidt nog steeds. Hij heeft geen column hoeven lezen om erachter te komen dat vrouwen heel wat losmaken.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Riet Bol geeft aanwijzingen.

DOOR TIES STEEHOUWER Samen met Riet Bol en Karin Kuin zetten de laatste negen cursisten vorige week de laatste puntjes op de i. Op het programma stonden borstcompressie en het juiste gebruik van het AED apparaat. Daarvoor waren ze uitgebreid theoretisch voorbereid. Ondanks deze voorbereiding viel vooral het aanleren van het op de juiste wijze uitvoeren van de borstcompressie nog niet mee. Er werd gewerkt met een apparaat in de vorm van een mannelijke tors. Het indrukken van het borstbeen en de ribben kostte de cursisten veel kracht. Ze werden door Riet Bol dan ook geïnstrueerd om niet te voorzichtig te zijn. Het masseren van het hart heeft twee functies. Ten eerste het hart weer op gang brengen en ten tweede om de bloedsomloop enigszins aan de gang te houden zodat de hersenen niet zonder

zuurstof komen te zitten. “In het echt gaat het nog veel moeilijker hoor”, waarschuwt Riet Bol. Verloting “We hebben verleden jaar een verloting gehouden en daar betalen we deze cursus van”, vertelt Marianne Posthumus van DSO. Een cursus die beslist noodzakelijk is aldus Riet Bol. “Als er maar een persoon in Nederland gered kan worden door een AED, dan zijn we al dik tevreden.” Na de inspanningen van de borstcompressie moet het gebruik van de AED in praktijk worden gebracht. Uit de demonstatie van Bol en Kuin blijkt dat daarbij de veiligheid voorop staat. Een duidelijke stem vertelt precies wat er gedaan moet worden. Voordat het apparaat een stroomstoot gaat produceren waarschuwt de stem, waarna de reanimeerders de omgeving vrij maken. Om de twee minuten geeft de

AED een stroomstoot, van 700 joule, op de borstkas van de patiënt. Mond op mond Daartussendoor wordt er gereanimeerd door middel van hartcompressie en mond op mond beademing. Het is de bedoeling dat de cursisten in het najaar een herhalingsavond volgen. De kruisvereniging Klundert heeft tot nu toe aan 110 mensen een reanimatiecursus gegeven. In het verleden verzorgden de Vrienden van de Hartstichting vele reanimatiecursussen. In Klundert hangen op het ogenblik, naast die in de DSO kantine, tien AED’s. Drie daarvan bevinden zich in de auto’s van de huisartsen, een in de huisartsenpraktijk zelf en de rest in enkele winkels en bij particulieren. Via de Nederlandse Hartstichting is een reanimatie App te downloaden. De App is bedoeld om het geleerde tijdens de cursus op te frissen.

Inpassingsplan levert 91 zienswijzen op

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 20 De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

Ook dijken Mark-Vliet aangepast voor waterberging MOERDIJK - Rijkswaterstaat wil begin volgend jaar al een start maken met het versterken van de zeedijken langs het Volkerak-Zoommeer, zodat het meer ingezet kan worden als waterberging in het kader van het programma Ruimte voor de Rivier. Daarmee wordt voorkomen dat bij hoge rivierstanden in combinatie met springvloed de inwoners van de Drechtsteden natte voeten krijgen. De maatregel vraagt echter ook aanpassingen aan het MarkVliet-systeem, dat waarschijnlijk tegen 2020 jaar later goed voorbereid is op de waterberging. DOOR RIA VAN MEIR De waterberging van het Volkerak-Zoommeer wordt ingezet bij een combinatie van springvloed en hoge rivierafvoeren, een situatie die naar schatting eens in de 1400 jaar voorkomt. Het overtollige water uit de Maas en Waal worden dan naar het Volkerak geleid, waardoor het waterpeil daar tot 2,3 meter boven NAP kan stijgen. De West-Brabantse rivieren Mark, Dintel en Vliet kunnen daardoor hun water niet goed afvoeren naar het Volkerak. Wanneer zij op dat moment door regenval ook te maken hebben met hoge rivierstanden, een situatie die in combinatie met de waterberging eens in de 2000 jaar voorkomt, leidt dat tot overstromingen tot maximaal tachtig centimeter in delen van West-Brabant.

© www.sudokusite.eu

FOTO TIES STEEHOUWER

Extra maatregelen Rijkswaterstaat is daarom nog in gesprek met waterschap Brabantse Delta om extra maatregelen te treffen, zodat wateroverlast in West-Brabant kan worden voorkomen. “Het inpassingsplan dat de afgelopen periode ter inzage heeft gelegen voorziet al wel in een aantal maatregelen om de PAGINA 5

overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo worden er bij Steenbergen en Dinteloord box barriers geplaatst om de woningen te beschermen tegen wateroverlast. Samen met het waterschap wordt gekeken welke dijken extra verstevigd moeten worden. Die maatregelen zullen waarschijnlijk rond 2020 klaar zijn, terwijl de waterberging in 2015 opgeleverd moet worden”, verklaart Hans Brouwer van het project Ruimte voor de Rivier. Ongerust Toch zijn veel inwoners en gemeenten niet gerust op de impact van de waterberging voor hun omgeving, getuige de 91 zienswijzen die de afgelopen periode zijn binnengekomen op het inpassingsplan. Rijkswaterstaat buigt zich de komende weken over de inspraakreacties om te zien of zij tot aanpassingen in het plan leiden. Ondanks het aantal reacties is Brouwer lichtelijk positief. “Zo ver ik het nu kan overzien, zit er geen zienswijze bij waardoor de grondvest van het besluit om het Volkerak-Zoommeer aan te wijzen als waterbergingslocatie onderuit wordt gehaald. Wel blijkt uit de reacties dat er veel ongerustheid heerst,

vooral in West-Brabant”, merkt Brouwer op. Rijkswaterstaat verwacht half mei met een nota van antwoorden te komen op alle 91 zienswijzen. Daar waar nodig zal het plan dus worden aangepast. Daarna is er nog een mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Raad van State. Verstevigen De waterberging Volkerak-Zoommeer is daarmee een van de laatste projecten uit het programma Ruimte voor de Rivier die nog in de besluitvorming zit. Alle maatregelen moeten uiterlijk 1 januari 2016 operationeel zijn. “Best krap”, geeft Brouwer toe, “maar we kunnen begin volgend jaar al beginnen met de voorbereidingen.” Voor de waterberging is het nodig dat de voormalige zeedijken langs het Volkerak en Schelde-Rijnkanaal verstevigd en veelal opnieuw bekleed worden. Daarnaast worden onder andere de Mandersluis bij Dinteloord, de Volkeraksluizen bij Willemstad, Benedensas bij De Heen, de Burgemeester Peter Sluis bij Bergen op Zoom aangepast en krijgt Tholen een nieuwe keersluis. Meer informatie is te vinden op: www. ruimtevoorderivier.nl


Zomerfestival De Notenkrakers grootser dan ooit ZEVENBERGEN - Nog voor de eerste zomerzon doorbrak, begonnen ‘De Notenkrakers’ uit Zevenbergen met aftellen. Immers, op zondag 23 juni organiseren zij hun 12e Zomerfestival. En dat wordt een recorduitvoering met maximaal 35 deelnemende muziekkapellen en dweilbands. Met 34 aanmeldingen van bands uit heel Nederland zijn er nog slechts 1 plaats vrij om deel te nemen. Daarmee lukt het de gastheren de lat weer iets hoger te leggen. En behalve het aantal is de organisatie erg verguld met de kwaliteit van het deelnemersveld met daarin enkele Nederlandse toporkesten. De deelnemende bands komen uit heel Nederland speciaal op deze dag naar Zevenbergen om hun muzikale kunnen te vertonen. Het enthousiasme om op te treden

in Zevenbergen is zoals elk jaar groot. Het festival wordt onder muzikanten geroemd vanwege de goede organisatie en prima sfeer. Om exact 13 uur zal het festival spectaculair worden geopend en daarmee het startsein worden gegeven voor een echt ‘carnaval in de zomer’. Naast veel muziek van ruim 600 muzikanten op de 7 podia in het centrum, is er natuurlijk de afgezette markt met gezellige terrassen en gratis toegankelijke kinderattracties, dansdemonstraties en sportdemonstraties. Voor de inwendige mens wordt ruimschoots gezorgd. De jeugdige leden van de Kroew verlenen op een bijzondere manier hun medewerking aan het festijn. Houdt dus uw agenda vrij op zondag 23 juni. Op 25 mei zullen De Notenkrakers hun Zomerfestival middels enkele optredens

promoten in het centrum van Zevenbergen. Het optreden wordt tevens verzorgd om kenbaar te maken dat De Notenkrakers nog steeds op zoek zijn naar nieuwe trompettisten en trombonisten. Op de site www.notenkrakers.net vind je daarover meer informatie, evenals het laatste nieuws over het Zomerfestival.

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Jubileumtoernooi Jeu de Boulesclub FIJNAART - Om het 10-jarig bestaan van Jeu de Boulesclub Fijnaart te vieren wordt er op 8 juni een jubileumtoernooi georganiseerd, waarop iedereen welkom is, dus ook niet-leden.

Aanmelden is mogelijk op 8 juni tot 13.00u bij de wedstrijdleiding in het clubhuis. We starten om 13.30u en er worden 3 wedstrijden gespeeld. Wie met de auto komt kan parkeren bij de ingang Tennisclub/Jeu de Boulesclub aan de Appelaarseweg. Wij staan klaar om er een gezellige middag van te maken.

KORTE BERICHTEN Thema-avond autisme: Op maandag 27 mei houdt MEE WestBrabant weer een thema-avond autisme. Deze avond staat in het teken van probleemoplossend communiceren binnen autisme en is bedoeld voor mensen met autisme, familie en/of andere geïnteresseerden. De thema-avond vindt plaats op maandag 27 mei van 19.30-21.30 uur bij MEE West-Brabant, Heerbaan 100, Breda. Aanmelden tot 20 mei via www.meewestbrabant.nl, s.kok@meewestbrabant. nl, tel. 076-5223090.

Daarover gaat de informatieavond van Juzt pleegzorg op woensdag 22 mei te Fijnaart. De informatieavond wordt gehouden in Het Trefpunt, Wilhelminastraat 66, Fijnaart, van 20.00-22.00 uur. Informatiepakket aanvragen of aanmelden: pleegzorg@juzt.nl of tel. 076-5256444.

WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad o.l.v. een gids. Startpunt is het kantoor van het Toeristen en Arrangementen Bureau gelegen aan de Raadhuisstraat 4.

Oecumenische bijeenkomst: Thema: “Recessie…..Gevolgen en Realiteit“. Dhr. Jos Koopman, algemeen directeur van het WVS, zal aanwezig zijn en een inleiding verzorgen vanuit de sociale werkvoorziening. Er is gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan en er kunnen vragen gesteld worden. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op 22 mei in de Jacobushof van de H. Jacobus de Meerdere kerk in Fijnaart, van 20.00 tot 22.00 uur. Begeleiding: diaken M. Bastiaansen, 06-46341138, michaelbastiaansen@versatel.nl.

Boeken- en platenmarkt: Maandag 20 mei (2e Pinksterdag) wordt inmiddels traditiegetrouw door de Culturele Raad Willemstad een Boeken- en Platenmarkt gehouden in de historische vesting Willemstad. Jaarlijks bezoeken enkele duizenden boekenen platenliefhebbers dit evenement, dat aan de evenzijde van de Voorstraat wordt gehouden van 10.00-17.00 uur.

ZEVENBERGEN Alzheimercafé: Op dinsdag 21 mei vindt het Alzheimercafé Drimmelen/Moerdijk in Woonzorgcentrum De Zeven Schakels, Kasteelweg 1 in Zevenbergen plaats. Het thema van deze bijeenkomst is activiteiten voor mensen met dementie. Aanvang 19.3021.30 uur. Entree is gratis en aanmelding is niet nodig.

FIJNAART/HEIJNINGEN Seniorenraad: Zaterdag 18 mei: De Zonnebloem. Ontsp.middag en avond in Het Trefpunt, aanvang 14.00 uur.

KLUNDERT Rommelmarkt: Zaterdag 25 mei wordt in de Klundertse Ambachtsherenweg weer een rommelmarkt gehouden. Iedereen, die spulletjes wil verkopen, kan een stukje grond huren. Belangstellenden kunnen tot 18 mei contact opnemen met Riet Strootman, Ambachtsherenweg 61 telefoon: 0168-402728 of Toos Ardon, Ambachtsherenweg 63 telefoon: 0168-403212. De rommelmarkt is zaterdag 25 mei open van 10.00 tot 16.00u.

FIJNAART Informatieavond pleegzorg: Altijd al meer over pleegzorg willen weten? Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Welke kinderen gaan naar een pleeggezin?

Kaarten in voorverkoop tegen gereduceerd tarief ZEVENBERGEN - Bij het Zevenbergs Vocaal Ensemble (ZVE) staat de 1e helft van 2013 helemaal in het teken van de Tsjechische componist Antonin Dvorak. Ingestudeerd wordt de Mis in D-dur, opus 86 en wie het resultaat wil horen van al die muzikale inspanning is zaterdag 1 juni van harte welkom in de Ned. Herv. kerk, Markt . Daar wordt de prachtige muziek voor het voetlicht gebracht tijdens een concert dat om 20.15 uur begint. De voorverkoop van de kaarten is reeds van start gegaan. Een fraai programmaboekje is bij de prijs inbegrepen en basisschoolkinderen mogen gratis mee. Het geheel staat o.l.v. dirigente Hanneke Verbeek .m.v. organist Rien Donkersloot. Het ZVE bestaat intussen 20 jaar en heeft, met de klassieke muziek die vertolkt wordt, in de loop van die jaren een vaste plek veroverd binnen de regio. Twee keer per jaar wordt een concert gegeven; vaak rond een thema of in aansluiting op bijzondere momenten zoals Pasen en Advent. Zo werden er werken uitgevoerd van ondermeer Reinhard Keiser, Bach, Purcell, Brahms, Liszt , Bartok en Britten; alsmede van Vlaamse en Nederlands componisten. Het jubileumjaar 2012 werd feestelijk afgesloten met de Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten.

Voor 2013 is gekozen voor een ingetogen programma dat zich toch goed leent voor een ‘zomerconcert’ op 1 juni. Daarbij is de keuze gevallen op de Tsjechische componist Dvorak, met name zijn Mis in D-dur. De mis werd in 1887 gecomponeerd voor solostemmen, koor en orgel. Opdrachtgever Josef Hlávka, architect en oprichter Tsjechische Academie voor Kunsten en Wetenschappen. Hlávka wilde een nieuw te bouwen kapel feestelijk inwijden en vond in Dvorak een ideale partner voor de opdracht. In de Mis in D-groot toont Dvorak zijn uitzonderlijke meesterschap. Het werk getuigt van Dvorak’s muzikale genialiteit om een gewijde tekst tot uiting te brengen en tegelijkertijd daarin de opgewekte, luchtige atmosfeer van zijn geboorteland Bohemen te vangen. Het geheel wordt door het ZVE in gedeelten uitgevoerd; afgewisseld met orgel soli. Daarnaast zullen ook de solopartijen voor rekening van het koor komen. Zoals reeds gezegd staat het geheel o.l.v. dirigente Hanneke Verbeek en wordt het fraaie Flentrop orgel bespeeld door organist Rien Donkersloot. Concert Zevenbergs Vocaal Ensemble, zaterdag 1 juni in de Ned. Herv. kerk, Markt, Zevenbergen, aanvang 20.15 uur. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of tel. 0168-324340. Voor meer info: Henriëtte Monster (voorzitter ZVE), tel. 0168-324340.

Dierencentrale Vermist Kater, zwart, zonder wit, is gechipt, Dennenpad, Klundert. Gevonden

Poes, rood licht van kleur, zonder wit, Steenweg, Moerdijk. Voor gratis registratie en info vermiste en gevonden huisdieren, tel. 0161-433437, www.dierencentrale.nl

BRIDGE BRIDGECLUB KLUNDERT Uitslag maandag 6 mei, A-Lijn: 1. Mw Leendertse-Hr v. Knippenberg 65,63%; 2. Dames Buijs-v.d. Wiel 59,38%; 3. Dames v. Drimmelen-Vermeulen 57,29%; 4. Dames Vreugdenhil-v.d. Klis 54,17%; 5. Dames v. Beek-Schampers 53,65%; 6. Mw AsselbergsHr Schampers 53,13%; 7. Heren v. Beek-Nieuwkerk 42,19%; 8. Dames Pars-Oranje 41,15% B-Lijn: 1. Hr en Mw den Engelse 65,00%; 2. Hr en Mw Jongejan 56,94%; 3. Dames Veenstra-v. Sprundel 51,39%; 4. Dames Bol-Verhoeven 50,83%; 5. Mw v.d. Hil-Hr Broeders 50,00%; 6. Dames v. Vugt-v. Neste 46,67%; 7. Dames den Hollander-Gerrits 45,00%; 8. Dames Matthee-Tielen 42,50% BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag 6 mei, Grote Club, A-lijn: 1. Tonny v Dis-Jacgues Bogerd 62,81% 2. Bert-Wiedi de Kok 56,98% 3. Ab Bienefelt-Ad v.d.Boon 56,67% 4. Johan-Addie Schouls 55,73% 5. Willy-Jan Timmers 53,33% B-lijn: 1. Corrie-Jan Nieuwenhuizen 61,25% 2. Hans Riethoff-Cor v Veelen 54,17% 3. Cees Vrolijk-Klaas v Exel 53,33% 4. Lia Bastiaanse-Corrie v.d.Berg 52,50% 5. Gé-Henk v.d. Weerd 52,08% C-lijn: 1. Pia Kok-Ger Laheij 56,77% 2. Nel Magielse-Jeanne v Putten 55,21% 3. Riet Neelen-Annie Reijnders 54,69% 4. Yvonne Vogel-Corry de Krey 54,17% 5. Henk StamAdrie Nouwen 51,04%

- ADVERTORIAL -

Eerste Scheidingscafé in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Iedere scheiding gaat gepaard met veel vragen en het nemen van belangrijke beslissingen. De vragen ontstaan tijdens de periode dat de echtscheiding overwogen wordt, tijdens de echtscheiding en zelfs nadien. In de Asselbergs & Klinkhamer Foyer van de Nieuwe Nobelaer vindt op dinsdag 21 mei 2013 van 19.00 tot 21.00 uur het eerste Scheidingscafé van Etten-Leur plaats. Het Scheidingscafé biedt de unieke mogelijkheid om gratis informatie in te winnen bij alle deskundigen die in beeld kunnen komen bij een scheiding. Het Scheidingscafé is een bijeenkomst waar iedereen die op enige wijze betrokken is bij een scheiding vrijblijvend informatie kan inwinnen over allerlei gevolgen van de scheiding en de daarbij behorende beslissingen. Zo moeten er bijvoorbeeld beslissingen worden genomen over de kinderen, de alimentatie, de procedure en de woning. Maar ook aan andere aspecten zoals de verzekeringen, testamenten, pensioenen en de onderneming van een of beide partners zal de nodige aandacht moeten worden besteed. Tijdens het Scheidingscafé zijn alle bij een scheiding betrokken deskundigen onder één dak aanwezig, namelijk De Partners Notariaat & Estate Planning, Laater, Kindercoach Breda, H&L Accountants & Belastingadviseurs, Agnes Tomesen Makelaardij, Veldsink – Schuijt Adviesgroep en Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Zo kunnen op één avond alle vragen voorgelegd worden aan specialisten op de diverse terreinen van een (echt)scheiding. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelding is niet nodig. Het adres van de Nieuwe Nobelaer is Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Etten-Leur. Het Scheidingscafé is georganiseerd door Sanne Odekerken en Anoeska van Ginderen, beiden gespecialiseerd echtscheidingsadvocaat- en mediator bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, in samenwerking met de aanwezige professionals. In hun praktijk ervaren zij dagelijks dat scheidende mensen het gevoel hebben de grip te verliezen door vele onbeantwoorde vragen met betrekking tot de scheiding. Terwijl die vragen vaak eenvoudig beantwoord kunnen worden door specialisten. Door het Scheidingscafé wordt een laagdrempelige mogelijkheid geboden om te praten met diverse scheidingsdeskundigen. PAGINA 6

55+ BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag 7 mei: 1. Corrie-Jan Nieuwenhuizen 71,00% 2.Ged. Christine v Huisstede-Piet Vermund-Toke Nagtzaam-Nel Polak 56% 4.Ged. Anke-Pex Rijnberk-Bets-Piet Kannekens 55,42% 6.Ged. Corrie v.d.Berg-Pia Polak-Nel Breure-Tonny Broeders 8.Nettie DondersJo v Sprundel 47,50% 9.Dit-Sjaan Konings 46,25% 10.Hedy Groeneveld-Adrie Nouwen 43,75% 11.Toon Dierks-Twan Rijsdijk 42,50% 12.Annie Reijnders-Cees Vrolijk 39,50% 13. Toos Bruynzeels-Nelly de Bruijn 33,75%. SENIORENBRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 8 mei: 1. mevr. V. Beem-dhr. Bogerd 65,28%, 2. mevr. Knook-Maris-mevr. Knook den Hollander 62,50%, 3. mevr. Maat-dhr. V. Brouwershaven 54,86%, 4. mevr. Keulemans-dhr.V. Beem 54,17%, 5. mevr. V.d. Vorm-dhr. Knook 53,47%, 6. dhr. Maat-dhr. V. Meel 51,39%, 7/8. dhr.V. Schendel-dhr. De Heer 29,17%, 7/8. mevr. Frijters-dhr. V.d. Linden 29,17%. ZBC De zomercompetitie is begonnen. Deze is ook toegankelijk voor niet-leden. Uitslag maandagavond 6 mei, A-lijn: 1. Henk v. Genesen-Lida v. Leeuwen 59,50%, 2. Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 59,00%, 3. Lisette Oomen-Henk v. Opstal 57,50%, 4. Toos Ermers-Sylvia Stoffels 53,75%, 5. Annie Tielen-Jan Verschueren 53,00%. B-lijn: 1. Bert Groenewegen-Nel Groenewegen 62,50%, 2. Loe v’.t Westende-Tonny v.’t Westende 61,81%, 3. Rien Hopmans-Corrie Hopmans 60,42%, 4. Ton Beumer-Jan Hasper 55,21%, 5. Joke Wijne-Willem Wijne 51,74%. C-lijn: 1. Bertus Schrauwen B-Dies Vermue 61,00%, 2. Rinus Wagemakers-Ria Wagemakers 60,92%, 3. Jos Nefkens-Rica v. Schijndel 57,45%, 4. Joke Willers-Joke Plomp 54,80%, 5. Felix Goverde-Theo Neelen 54,04%. Afmelden tot 2 uur voor aanvang, tel. 06-49844480. Voor info: 06-19246311.


LIEF EN LEED

Niet meer in ons midden, maar voor altijd in ons hart.

Familieberichten

Dankbaar voor de liefde die hij ons schonk en de zorg waarmee hij ons heeft omringd, delen wij u mede dat na een korte maar ongelijke strijd van ons is heengegaan mijn lieve man, onze lieve papa en trotse opa

Begrafenis- en crematieverzorging

Ria Jongenotter

Adrie Voeteé echtgenoot van

Bep Voeteé-Evers

Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

Hij is overleden in de leeftijd van 67 jaar.

Bep Voeteé-Evers John en Marloes Levi, Senna, Fiene Henny en Ivo Finn, Morris Zevenbergen, 12 mei 2013 Zandberg 42 4761 TW Zevenbergen

Weekenddiensten

U kunt van Adrie afscheid nemen op donderdag 16 mei van 19.00 tot 19.30 uur in het uitvaartcentrum van Monuta, Lindonk 49 te Zevenbergen.

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

De crematieplechtigheid wordt gehouden op vrijdag 17 mei om 10.00 uur in aula II van crematorium Zuylen, Tuinzigtlaan 11 te Breda.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 13 mei: t/m 19 mei: A. Verhoeven, telefoon 0165 - 51 18 36 20 mei: t/m 19 mei: P. Wasser, telefoon 0168 - 33 54 02 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489.

Na afloop bent u van harte welkom in De Borgh, IJshof 1 te Zevenbergen.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Laat u verrassen tijdens de PolyStyle Pinkstershow

- ADVERTORIAL -

Een naadloze PolyStyle dakkapel is zorgeloos genieten BREDA / HEIJNINGEN - Op 2e Pinksterdag - maandag 20 mei - doen we u in Breda én in onze nieuwste showroom in Heijningen een aanbieding waar u niet omheen kunt. Sowieso is er die dag voor alle bezoekers een leuke voorjaarsattentie, dus kom langs voor een persoonlijk advies op maat. PolyStyle is marktleider op het gebied van glasvezelversterkte polyester dakkapellen. Een Nederlands kwaliteitsproduct, er staan er duizenden door het hele land waarvan sommige al meer dan veertig jaar. Onverslijtbaar en ondanks alle weersinvloeden kleurvast. PolyStyle dakkapellen zijn door-en-door gekleurd en worden afgewerkt met een extra beschermende coating, vergelijkbaar met de tweecomponentenlak van een auto. Dat betekent dat we nagenoeg elke kleur kunnen mengen. Een houten dakkapel kan er fraai uitzien, maar vergt veel onderhoud en gaat onvermijdelijk op termijn rotten. Dat geldt ook voor

met kunststof, aluminium of trespa afgewerkte constructies. Daar bestaat de kans op condensvorming en lekkages. Onze dakkapellen zijn uitgevoerd in een sandwichconstructie met een zeer hoge isolatiewaarde. Ze zijn geheel naadloos en dus absoluut waterdicht en hebben geen dakbedekking nodig. Maatwerk Wij nemen de situatie bij de klant op locatie op, bespreken de wensen en meten alles nauwkeurig in. Op basis daarvan brengen wij een geheel vrijblijvende offerte uit. Wanneer mensen kiezen voor ons, dan kiezen wij voor hen. Dat betekent dat men de optimale service mag verwachten waar wij om bekend staan. Om acht uur zijn wij bij de klant. We maken het gat in het dak en om tien uur komt de kraan die de op maat gemaakte dakkapel op zijn plaats takelt. Rond het middaguur is het geheel wind- en waterdicht en eind van de middag is alles compleet afgewerkt zoals afgesproken. Exact zoals men het bij ons in de showroom heeft gezien.

Recht op het beste van het beste Tevreden klanten, dat is ons doel. Alle details zijn belangrijk. Onze mensen lopen niet met hun werkschoenen over het parket van de klant. Wij werken niet met onderaannemers, ook het plaatsen doen wij zelf en wij gaan niet weg voordat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Dan kan je als klant direct volop genieten. Via de website weten mensen ons te vinden en wanneer ze onze showroom in Breda of Heijningen hebben bezocht, weten ze waarom een PolyStyle dakkapel de allerbeste in zijn soort is. Mensen zitten bij ons niet vast aan standaardmodellen. We hebben alles in eigen hand en bouwen het in onze fabriek geheel conform klantwens. Onze service houdt niet op nadat we verkocht hebben, met persoonlijke aandacht staan wij altijd klaar voor onze klanten en wij geven een tienjarige schriftelijke fabrieksgarantie op alles wat wij produceren en plaatsen. Een PolyStyle dakkapel is zorgeloos genieten.

Zee aan ruimte en licht In 2012 liet Els van Eck uit Zwijndrecht twee nieuwe dakkapellen plaatsen - waarvan eentje met een breedte van 4.75 meter - en ze is zeer enthousiast. “Een zee aan ruimte en licht. En van de ingebouwde zonwering hebben we al heel wat profijt gehad. Ik heb PolyStyle op de website met tienen beoordeeld. De zorg en aandacht waarmee de vakmensen van PolyStyle werken is een verademing. Alles werd keurig afgedekt, afgewerkt en opgeruimd.” Zelfs een tien voor de prijs? “Goedkoop is duurkoop. Zeker op termijn is deze oplossing veel voordeliger, want dit hoeven we nooit meer te vervangen en nooit meer te schilderen.”

Showroom Arbeidsweg 4 Heijningen maandag/vrijdag 08:00 - 17:00 uur, zaterdag op afspraak Showroom Regenbeemd 21 Breda maandag/vrijdag op afspraak, zaterdag van 10:00 - 17:00 uur, www.polystyle.nl PAGINA 7

2e Pinksterdag 2e Pinksterdag showroom showroom Heijningen Heijningen 17 uur tot uur van 11van tot1117


3000 euro voor taaislijmziekte

Deelname Kunst & Cultuur MOERDIJK - In het 2e en 3e weekend

amateur. Dit jaar zal de route in het teken

KLUNDERT – Voor de negende maal had Jolanda Schreuders zaterdag een groep wandelaars om zich heen verza- in september (7 en 8 en 14 en 15 sep- staan van grotere locaties in de gehele meld om te wandelen van Rotterdam naar Klundert om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek tember) bruist het van Kunst en Cul- gemeente, waar meerdere exposanten tuur in de gemeente Moerdijk. hun werk kunnen laten zien. Misschien dat en behandeling van de taaislijmziekte. DOOR TIES STEEHOUWER Om 5 uur zaterdagmorgen vertrok het gezelschap zaterdag per auto naar het Sophia Kinderziekenhuis in het centrum van Rotterdam waar men om 6 uur van start ging. De 12 wandelaars hadden het onderweg naar Klundert niet makkelijk. De hele dag stond er een straffe wind en de regenjacks moesten een paar maar worden aangetrokken. Om 15.15 uur kwamen de wandelaars, na 48 kilometer afgelegd te hebben, aan bij

café Van Kaam in Noordschans voor de afsluiting. Twee dames wandelden niet maar reden de afstand heen en terug op een aangepaste tandem. In Noordschans kon Jolanda Schreuders aan Anneke Schreuders een cheque overhandigen van bijna 3000 euro. Anneke Schreuders begon 10 jaar geleden met het inzamelen van geld voor de bestrijding van taaislijmziekte omdat haar kleindochter aan deze ziekte lijdt. Zij houdt al die tijd, samen met haar man Ies, en veel vrijwilligers rommelmarkten.

Samen met andere manieren van het inzamelen van geld, zoals de wandeltocht van zaterdag, heeft ze inmiddels 150.000 euro kunnen overmaken naar het Sophia Kinderziekenhuis. De bijdrage van de wandeltochten en de sponsering van Jolande Schreuders tijdens haar vierdaagse in Nijmegen is tot nu toe 30.000 euro. Zij hoopt tijdens haar komende vierdaagse in juli hier nog een flink bedrag aan toe te voegen. Mensen die haar daarbij willen helpen kunnen storten op nummer 126055300.

Pinkstervoetbaltoernooi in Heijningen

25-jarig jubileum Rode Kruis HEIJNINGEN - Op 2e pinksterdag wordt voor de 25e keer op de velden van v.v. Chrislandia het Rode Kruis voetbaltoernooi door v.v. Chrislandia georganiseerd. Begin 1989 heeft de heer Piet Hollemans, indertijd een vaste bezoeker bij de thuiswedstrijden van v.v. Chrislandia en vrijwilliger bij het plaatselijke Rode Kruis, met het bestuur van v.v. Chrislandia een eerste gesprek gevoerd over het organiseren van een voetbaltoernooi ten bate van het plaatselijke Rode Kruis. Het Rode Kruis had in dat voorjaar haar eerste gezellige middag georganiseerd voor eenzame-, zieke- en gehandicapte mensen uit Fijnaart en Heijningen en zocht een sponsor voor de kosten van deze middag.

Na een paar vergaderingen met beide besturen werd besloten om op 2e pinksterdag een voetbaltoernooi te organiseren voor herenteams. Hiervoor waren en zijn nodig 24 teams, die tot op heden ieder jaar, tegen betaling van inschrijfgeld, zich aanmelden om op een sportieve wijze de grote wisselbeker voor een jaar mee naar huis te mogen nemen. Daarnaast zijn er wisselbekers voor de sportiefste ploeg en de minste gepasseerde keeper. De speelwijze en de verdere evenementen rondom de velden zijn in de loop van deze 25 jaar hetzelfde gebleven. Alleen wordt reeds lang met een speciaal computersysteem het wedstrijdverloop bijgehouden. De wedstrijden beginnen op 2e pinksterdag om 10.00 uur. Voordat deze wedstrijden beginnen vindt er een officiële opening plaats door wethouder Frans Fakkers.

Kaartverkoop gestart

Zevenbergs Vocaal Ensemble brengt Mis in D-dur ZEVENBERGEN - Bij het Zevenbergs Vocaal Ensemble (ZVE) staat de eerste helft van 2013 helemaal in het teken van de Tsjechische componist Antonin Dvorak. Ingestudeerd wordt de Mis in D-dur, opus 86 en wie het resultaat wil horen van al die muzikale inspanning is op zaterdag 1 juni van harte welkom in de Ned. Herv. kerk aan de Markt in Zevenbergen. Daar wordt deze prachtige muziek voor het voetlicht gebracht tijdens een concert dat om 20.15 uur begint. De voorverkoop van de kaarten is reeds van start gegaan en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of telefonisch 0168-324340. Het geheel staat onder leiding van dirigente Hanneke Verbeek met medewerking van organist Rien Donkersloot. Het ZVE bestaat intussen alweer 20 jaar

en heeft, met de klassieke muziek die vertolkt wordt, in de loop van die jaren een vaste plek veroverd binnen de regio. Twee keer per jaar wordt een concert gegeven; vaak rond een thema of in aansluiting op bijzondere momenten zoals Pasen en Advent. Zo werden er werken uitgevoerd van ondermeer Reinhard Keiser, Bach, Purcell, Brahms, Liszt , Bartok en Britten; alsmede van Vlaamse en Nederlands componisten. Het jubileumjaar 2012 werd feestelijk afgesloten met de Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten. Voor 2013 is gekozen voor een ingetogen programma dat zich toch goed leent voor een ‘zomerconcert’ op 1 juni. Daarbij is de keuze gevallen op de Tsjechische componist Dvorak, en dan met name zijn Mis in D-dur. Deze mis werd in 1887 gecomponeerd voor solostemmen, koor en orgel. Opdrachtgever was Josef Hlávka, architect

Geniet

van de zon!

Bij Mulders Tuinmeubelen heeft u de keuze uit een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

en oprichter van de Tsjechische Academie voor Kunsten en Wetenschappen. Hlávka wilde een nieuw te bouwen kapel feestelijk inwijden en vond in Dvorak een ideale partner voor deze opdracht. In de Mis in D-groot toont Dvorak zijn uitzonderlijke meesterschap. Het werk getuigt van Dvorak’s muzikale genialiteit om een gewijde tekst tot uiting te brengen en tegelijkertijd daarin de opgewekte, luchtige atmosfeer van zijn geboorteland Bohemen te vangen. Het geheel wordt door het ZVE in gedeelten uitgevoerd; afgewisseld met orgelsoli. Daarnaast zullen ook de solopartijen voor rekening van het koor komen. Zoals reeds gezegd staat het geheel onder leiding van dirigente Hanneke Verbeek en wordt het fraaie Flentrop orgel bespeeld door organist Rien Donkersloot. Meer informatie: Henriëtte Monster, voorzitter ZVE, 0168-324340.

131

oudenbosch

MOERDIJK - In tegenstelling tot vorige jaren is het parcours van de Omloop van Moerdijk, dit jaar een jeugdronde, behoorlijk gewijzigd. Andere jaren werd vanaf de Havendijk, Wilhelminaplein, Grintweg, Johan Willem Frisostraat, over de Steenweg weer naar de Havendijk gereden, echter dit jaar worden alleen Havendijk, Wilhelminaplein, Grintweg(tot aan bruggetje) Kloosterstraat en Steenweg(vanaf de RK kerk) aangedaan. In tegenstelling tot andere jaren, is dit jaar wel het gehele parcours volledig afgesloten en zijn geparkeerde auto’s en autoverkeer tijdens de wedstrijden uit den boze. De organisatie wil de deelnemende jeugd onder geen voorwaarde in gevaar brengen. Haal u geparkeerde auto dus tijdige weg(voor 10.00). In de omliggende straten is parkeergelegenheid genoeg. Over het verloop van de wedstrijden wordt u door een geluidsinstallatie die op het gehele parcours te horen is, geïnformeerd. De rennertjes worden begeleid door motoren en een volgauto, steek niet over voordat de sluitauto van Autobedrijf Moerdijk gepasseerd is. Als de medewerking net is als in de voorgaande edities zal het een waar wielerfeest worden, de sponsoren hebben in ieder geval de organisatie ook dit jaar weer niet in de kou laten staan, en hun bijdragen weer gedoneerd, waarvoor hartelijk dank.

Protestantse Gemeente Fijnaart, Heijningen, Standdaarbuiten

Als een lopend vuurtje FIJNAART - De samenwerkende kerken van West Brabant organiseren op zaterdag 18 mei weer een sponsor fietstocht vanuit de gemeente Fijnaart is de start dit jaar bij het Trefpunt aan de Wilhelminastraat de 120 km start om 9.00 uur en de 35 km, 45 km, 60 km, start om 9.30 uur. Dit jaar gaan we fietsen voor Stichting Wensdroom uit Moerdijk het doel van deze stichting is het doen uitkomen van wensen dromen voor mensen met een handicap of ziekte die niet meer zelf op reis kunnen om deze wens te vervullen. Bij elke kerk kunt u

Nu even wel Waar de mannen het hebben over vroeger, zitten de vrouwen helemaal in het nu. En is er een groot probleem wat opgelost moet worden. Een van de vrouwen is de

0165 31 26 76 PAGINA 8

een stempel halen. De gastheren en vrouwen staan voor u klaar met gratis koffie en thee. Er zal in verschillende kerken broodjes of iets lekkers te verkrijgen zijn tegen een kleine vergoeding. Ook zal u een Pikstergroet worden aangeboden die u weer mee neemt naar een andere kerk. Het lopend Vuurtje dus. Dit jaar is het de 12e keer en vorig jaar deden 1148 fietsers mee en hebben een bedrag van € 9000,- bij elkaar gefietst. Ook u kunt zich laten sponsoren de inschrijfformulieren en sponsor formulieren liggen achter in de kerk maar u kunt natuurlijk ook zo een donatie doen.

Tejatergroep Snippers speelt ‘Nu even niet/nu even wel’

Nu even niet Vier mannen, allen veertigers, komen al twintig jaar lang, sinds hun studententijd, eens per maand naar hetzelfde restaurant om daar met elkaar te eten. Melancholie is hen niet vreemd. Trouw houden ze zich aan een niet uitgesproken afspraak: ze bevinden zich in de ‘zeurvrije zone’. Ze praten over seks, over vriendschap en halen herinneringen op. Hun vrouwen begrijpen dat niet. Toch blijkt gaandeweg het stuk dat niet alles rozengeur en maneschijn is, levenslange vriendschappen hebben ook minder leuke kanten.

kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl

hierdoor wat kleinere locaties komen te vervallen. Het is ieder keer een uitdaging om de route voor de bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Voor de werkgroep een uitdaging om er twee mooie weekenden van te maken, maar ook voor de exposanten een uitdaging om aan het werk te gaan. Er zijn nog ruim 4 maanden te gaan. Info en aanmeldingen bij Inge van Rijsbergen- Brekelmans, kcroute@cultuurmoerdijk.nl. Meer informatie: www.cultuurmoerdijk.nl

Gewijzigd parcours Omloop van Moerdijk

ZEVENBERGEN - Nu even niet | Nu even wel is een toneelstuk over mannenvriendschap en over vrouwenvriendschap. Het is geschreven door Maria Goos, schrijfster van de bekende dramaseries Oud Geld, Pleidooi en Volgens Robert.

ma 20 mei 2e Pinksterdag geopend van 10 - 16 uur

Sets vanaf 499,-

molenstraat

De werkgroep is druk bezig met de organisatie. E is nog veel werk te verrichten, maar ze gaan ervoor. Het inschrijfformulier voor de deelnemers van de vorige jaren is net de deur uit. Om de route voor bezoekers aantrekkelijk te houden is de werkgroep nog op zoek naar nieuwe deelnemers uit de gemeente Moerdijk. Wie kunnen er aan de route meedoen? Kunstenaars, heemkundige kringen, muziek gezelschappen, dansgroepen etc. zowel professioneel als

weduwe van de man die in ‘Nu even niet’ is doodgegaan; ze is erachter gekomen dat haar man de laatste twee jaar van zijn leven een minnares had en wil haar ontmoeten in het restaurant waar haar man zijn vrienden iedere maand ontmoette. De vrouwen hebben het over dezelfde zaken als de mannen, maar de sfeer is radicaal anders. Oude wonden worden opengekrabd, nieuwe toegebracht. Vrouwen hebben blijkbaar andere stilzwijgende afspraken dan mannen. Ze gaan door tot elk conflict beslecht is en de onderste steen boven komt. Uitvoeringsdata Vrijdag 17 mei 20.00 uur. Zaterdag 18 mei 20.00 uur. Vrijdag 24 mei 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Plaats van uitvoering: Theaterzaal De Vlakte / De Borgh, IJshof 1, Zevenbergen. Regie: Martin Pardavi. Decor: Frans van Kouwen. Spelers: Kim Broere, Karin Hertogs, Ton Santbergen, Monique Schoneveld, Peter Smaal, Maurits Vroombout, Paul Witters, Liesbeth van der Zel. Schrijver: Maria Goos.


Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

, ALTIJD VOORDELIG

ALTIJD GOED!

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

BL IJ VE ND

V ERLA AGD

Parmezaanse kaas

Geraspte kaas oud 48+

200 g

200 g

23%

goedkop er

TandProthetisch Centrum Zevenbergen

TerraVinea Corbières

Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

0.75 l

MOEDERDAG VERGETEN? VITA-LIFE 1 x gratis gebruik van

of geef het jezelf cadeau 

Vacu Step

9LWDOLIH 9LWDOLIH 

1. Vacu Step kuur 2. Afslankzomer cursus 3. OnEHSHUNWVSRUWHQÂź- p.m.

van 2.99

v an 1.39

3.29

WAARDEBON

Slanke Moederdag cadeaus

Slank de zomer in!

van 3.49

1.17

2.29

Voordeel in de tent! E-bike - 8 versnellingen "Shimano Nexus 8" - aluminium frame, hoogte: 53 cm - geveerde zadelpen - 36 V accu, 15.5 Ah

Zorgverzekeraar betaalt mee! Gezellig door kleinschaligheid!

1199.00

www.vitalife-zb.nl 0168-323783/ 06-48695133 Molenstraat 22 4761CK Zevenbergen

S: C A ACTIER ADIU

WILLEM THE FLOWERMAN

!! . 90-100 KM

Vanaf woensdag 15-05-2013

Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

DEZE WEEK BIJ THE FLOWERMAN:

SÉŞÉ&#x2013;ȡHɢʤĘ&#x2026;Ę&#x2122;ČźĘ&#x2018;É&#x161;

 ʏ

Partytent Afmetingen: 300x300x260 cm.

69.99

Quick Up tent Afmetingen: 245x145x110 cm.

24.99

Zelfopblazende ligmat

Mummieslaapzak

Afmetingen: 188x66x5 cm.

Lengte: ca. 230 cm, binnenlengte: max. 220 cm.

ERĘŁČłHÉĄUĘ&#x2039;QĘ?ɝȴɰOÉĄ

  Ę?Ę&#x2013;É&#x192;Ę&#x2018;UČżÉ?ČźĘ&#x2018;Ę Ę&#x2DC;ÉżOĘ&#x2039;QÉ&#x20AC;Ę&#x2018;É&#x161; YĘ&#x2039;QDÉ&#x2018; ĘŹ

ČźĘ&#x2018;É EÉŞÉ&#x2013; TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

16.99

Versaanbieding!

17.99 *

Vanaf woensdag 15-05-2013

Mini roma trostomaatjes

Galiameloen

400 g

1 kg

57%

48%

goedkop er

goedkop er

van 2.29

0.99

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 15-05-13 t/m dinsdag 21-05-13.

v an 1.89

0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


SPORT

Junioren geslaagd evenement senioren matige vangsten

Federatie Zevenbergse Hengelsportverenigingen

KHSV ’t Wachtertje

Tien Kamp te bespeuren. Om 08.00u. klonk het startsignaal en gingen de hengels en voerballen te water. Vele hadden na een uur nog geen enkel teken van leven gezien terwijl anderen mondjesmaat voorn vingen. Behalve Herman Korteweg. Hij zal toch met enige regelmaat een voorntje tevoorschijn komen en had net zoals Henk Littooij en Piet van wensen. Maar waar Henk en Piet zo af en toe maar een visje landen was het vangsttempo van Herman toch beter te noemen. Herman pakte hiermee dan ook de dagwinst en de lekkere taart. Top 3 en meteen ook de tussenstand is als volgt: 1. H.Korteweg 2160gram 1 punt, 2. Henk Littooij 710gram 2 punten, Piet van Wensen 640gram 3 punten.

Gijs van Slobbe met zijn 3de zeelt dit jaar.

KLUNDERT - Er was een speciaal evenement voor de junioren, een speciale wedstrijd georganiseerd door de jeugdcommissie. Deze wedstrijd telde niet mee voor de competitie en was later op de avond dan gewoonlijk. Daarnaast was er voor de eerste plaats een beker te winnen. Loten was 19.00u en het startsignaal was om 19.30u. Her en der werd wel een visje gevangen zowel voorn als baars en een schele pos. Maar het wachten was op grotere vis. De wedstrijdleiding was niet overtuigd van een goede vangst. Dit doordat de nacht erg koud was geweest. Ineens kwam het elastiek van onze zeeltenkoning, Gijs van Slobbe, weer erg ver uit zijn top. Er werd gedacht aan Karper omdat die ook veel voorkomen in de bottekreek en omdat het elastiek wel heel ver uit zijn top kwam. Gijs ving echter een prachtzeelt van 48 centimeter met maar liefst een gewicht van 1800gram. Dit bracht Gijs de zege en daarmee ook

de beker. Tijdens het evenement werd er ook een visje gevangen wat maar weinig jeugdleden in het echt gezien hadden. Paul Buchinhoren wist een schele pos te vangen voor hem de eerste en dus een unieke vangst. De top 5 is als volgt: 1. Gijs van Slobbe 1860gr, 2. Mariska van Andel 250gr, 3. Joas van Emden 210gr, 4. Leon van Dam 150gr, en een gedeelde 5de plaats voor Paul Buchinhoren en Wesley Kouters beide heren hadden 60gram. Senioren De senioren visten hun eerste wedstrijd aan de zuidelijke binnengracht. 14 deelnemers waren naar de waterkant gekomen. Qua weer beloofde het sowieso een mooie dag te worden. De meningen over de vangsten waren voor de wedstrijd verdeeld. Vele dachten dat de vangsten zouden tegenvallen door de nog relatieve lage temperatuur van het water. Om 07.30u. werd er geloot en begaven alle vissen zich naar de waterkant. Daar aangekomen was er maar weinig leven op en in het water

Nationale hengeldag Tijdens de nationale hengeldag, 25 mei, zal er een demonstratie wedstrijdvissen worden gegeven aan de bottekreek door onze senioren ook zal er een verkoopmiddag zijn in het Parochiehuis, Oosterstraat 20 te Klundert. U kunt hier tweedehands visspullen verkopen of kopen. Voor info http://wachtertje.mijnhengelsportvereniging.nl

WEER AANWEZIG

NICOLE

na een studiereis naar OMAN

TOERKOOP Reisburo

SOMBRERO Fenkelstraat 1 4731 JA Oudenbosch Tel. 0165-333333 reisburo.sombrero@toerkoop.nl www.sombrero.nl

Kangoeroe Klup bij Korfbalvereniging ZEVENBERGEN - Op zaterdag 4 mei was het weer druk met kinderen en ouders op het veld van korfbalvereniging Zevenbergen. De tweede keer Kangoeroe Klup kon van start gaan. Er werden weer van allerlei leuke spelletjes gedaan met de kinderen (3-7 jaar). Wat leuk dat er veel kinderen waren die er de vorige keer ook waren en dat we ook nieuwe kinderen mochten begroeten! Dit keer gingen we van start binnen het thema circus. We hebben bijvoorbeeld trucjes gedaan met bal, waarbij deze op allerlei

manieren aan elkaar doorgegeven moest worden. Over je hoofd, met 1 hand, etc. Ook hebben we gekoorddanst als echte koorddansers! Daarna lieten de kinderen ook zien hoe goed ze konden gooien met pittenzakjes. Eerst door een hoepel en dan in een korf op de grond. De kinderen hadden ook veel te vertellen over het circus en deden allemaal weer erg goed mee. Om ook deze Kangoeroe Klup weer gezellig af te sluiten hebben we samen met de papa’s, mama’s en de kinderen lekker gedanst. Want bewegen is gezond!

Rond half tien waren de kinderen allemaal in de sporthal en konden zij zich melden bij de wedstrijd tafel, 63 in totaal, daarna hield Monique van BV Groene Ster een welkomstwoordje en legde daarin uit wat er ongeveer tijdens het toernooi ging gebeuren. Hierna werd de microfoon aan Henk van Enter van de Pluimbal gegeven zodat hij met alle kinderen de warming up kon gaan doen. Nadat alle kinderen warm waren geworden werden de namen van de eerste kinderen opgenoemd die de 10 aanwezige banen gingen vullen voor hun eerste wedstrijden. De wedstrijden gingen door tot half twaalf, waarna de kinderen van hun mee gebrachte boterhammen en drinken konden genieten. Tijdens deze pauze werd er door meerdere leden van Groene Ster, senioren en jeugd, een kleine

demo gegeven. Henk gaf via de microfoon door aan het publiek wat voor soort slagen er werden gedaan. Na de pauze werden de namen van de kinderen voor de volgende ronde opgenoemd zodat we weer verder konden met het toernooi. Het toernooi duurde tot 1 uur en met als afsluiting een “rondje net”, gaven we de wedstrijd tafel de tijd om de juiste stand in kaart te brengen. Nadat de kinderen voorzien waren van een pakje drinken, zakje chips en een mooi certificaat voor het mee doen aan dit toernooi, kon de prijsuitreiking beginnen. Er waren eerste en tweede prijzen voor jongens en meisjes van elke groep, en natuurlijk de wisselbeker voor de winnende school. Uitslag groep 5 jongens en meisjes: 1. Joey v.d. List (de Arenberg); 2. Jeroen Koevoet (de Regenboog); 1. Demi v. Ritter (de Regenboog); 2. Alina Slingerland (het Bastion) Groep 6 jongens en meisjes: 1. Sam Tio (de Neerhof); 2. Sam van Sint-Truijen (de Boemerang); 1. Charella Willemse (de

Er wordt op 13 achtereenvolgende dinsdagen gevist, afwisselend in de Bosselaar en het Zwanengat aan de Kuringen en Touwslagerij. Iedereen uit de gemeente Moerdijk en alle vergunninghouders van de federatie ongeacht leeftijd of geslacht kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Men kan zich zowel vooraf inschrijven bij Theo Elemans, tel. 0168-850495. Inschrij-

ving voor aanvang van de eerste wedstrijd is natuurlijk ook mogelijk. Elke wedstrijd begint om 18.45 uur en duurt 2 uur. Om 18.15 uur wordt er geloot waarna men met de voorbereidingen voor de wedstrijd kan beginnen. De eerste wedstrijd voor inschrijving en loting is bij de parkeerplaatsen aan de Bosselaar, Allenweg. Er wordt gevist met de vaste hengel en deze mag niet langer zijn dan 11 meter. Voor meer inlichtingen over deze wedstrijden of andere vragen staat het bestuur van de Federatie altijd beschikbaar om u vragen te beantwoorden.

Dorpsweek toernooi STANDDAARBUITEN - TC Rally heeft heel wat geoefende en ongeoefende tennissers op hun gezellige park ontvangen op dinsdagavond 7 mei. Vriendenclubs, bedrijven, families en verenigingen konden inschrijven en daar is heel enthousiast op gereageerd; maar liefst 25 teams deden mee. De weergoden waren goed van zin en onder ’t genot van een drankje en ’n lekker hapje was het goed toeven in Standdaarbuiten. Natuurlijk stond gezelligheid voorop, maar aan het einde van de avond

werd er toch flink gestreden voor de 1e plaats die uiteindelijk bij de geoefende tennissers gewonnen werd door Boterokridovic en Markbouwers 2 en bij de ongeoefende tennissers door de Brandweer en de Janksmoelen. Ze kunnen na dit toernooi zeker stellen dat de tennissport in Standdaarbuiten leeft en willen iedereen die overweegt om lid te worden, wijzen op de mogelijkheid om 1 maand gratis te komen ‘proeftennissen’. Kijk voor meer info: www.tc-rally.nl of neem contact op met Betsie Vermeulen, tel. 0165-317941.

Kogelvangers Nieuws Uitslag junioren Maandag 6 mei Kogelvangers B1-Virtus B2 2-0 Programma senioren Donderdag 16 mei Halsteren 5-Kogelvangers 5 20.30u Programma pupillen Zaterdag 18 mei

Sprundel D2-Kogelvangers D2 10.00u Dinsdag 21 mei Alliance E3-Kogelvangers E2 19.00u Dinsdag 21 mei (beker) De Fendert F4-Kogelvangers F2 18.30u Programma senioren Donderdag 23 mei Tholense Boys 5-Kogelvangers 5 20.00u

Jeu de boules NOORDHOEK - De 2e wedstrijd van de zaterdagmiddagcompetitie Jeu de Boules heeft zaterdagmiddag 11 mei plaats gevonden.

delijk waren er van de 22 deelnemers 3 spelers, waarbij alle 3 de partijen volgens wens verliepen en in een overwinning resulteerden. Uitslag: 1. Theo de Jong 314 punten, 2. Hein Suijkerbuijk 313, 3. Paul van Zundert 311, 4. Riet de Jong 214, 5. Peet van Boxel 213. Wilt men deelnemen aan het Moerdijktoernooi, dan moet men zich zo snel mogelijk opgeven bij Arnold van Schendel, want deze week wordt de inschrijvingstermijn gesloten.

Op zaterdag 1 juni is de volgende Kangoeroe Klup en wel om 12.00 uur bij Korfbalvereniging Zevenbergen aan de Westrand, naast vv Seolto. Hierna is een echte korfbalwedstrijd te zien en sluiten we om 16.00 uur af met een barbecue. Oja, er staat ook een springkussen.

Het was geen korte-broeken-weer, maar het bleef droog en dit was al heel wat onder een dreigend wolkendek. Weer duurde de middag voor een aantal deelnemers te lang. Na2 gewonnen partijen kwam de 3e partij, waarin alles tegenzat. Uitein-

Wil je meer informatie over korfbal en/of de Kangoeroe Klup neem dan contact op met Ramon Verhagen, Kristallaan 9b 4761 ZC Zevenbergen, tel. 06-24095239, e-mail: zevenbergen@knkv.nl of kijk op http:// www.sportverenigingzevenbergen.nl

TWCZevenbergen

Scholentoernooi weer een groot succes ZEVENBERGEN - Vrijdag 3 mei werd in sporthal de Borgh het 2e Moerdijk Open Scholentoernooi gehouden, georganiseerd door BV de Pluimbal uit Klundert en BV Groene Ster uit Zevenbergen.

ZEVENBERGEN - Op dinsdag 21 mei start de jaarlijks terugkerende wedstrijden om het kampioenschap van de Federatie.

Springplank); 2. Senna Fioole (de Regenboog) Groep 7 jongens en meisjes: 1. Paul Buchinhoren (het Bastion); 2. Luuk Krijnen (Sint Jozef); 1. Iris de Smet (de Regenboog); 2. Shetana Willemse (de Springplank) Groep 8 jongens en meisjes: 1. Pepijn Ploeg (het Bastion); 2. Max Tio (de Neerhof); 1. Femke Boogaard (het Bastion); 2. Britt Diemel (de Boemerang) De wisselbeker ging voor de tweede keer achter elkaar naar het Bastion uit Klundert (kijk voor de overige uitslagen op www. badmintongroenester.nl). Het was een zeer geslaagd toernooi maar wij zouden dit niet kunnen doen zonder de hulp van Ronald van Lent en Jeroen Strootman van Moerdijk Fit (gemeente Moerdijk) zij hebben er voor gezorgd dat de uitnodigingen bij de diverse scholen in Moerdijk zijn gekomen en de inschrijvingen weer opgehaald. Wij kunnen dit ook niet zonder de vele vrijwilligers / begeleiders die aan deze dag / toernooi hebben meegewerkt, Allemaal super bedankt en tot volgend jaar in de mei vakantie. PAGINA 10

Onze toertochten met Pinksteren

ZEVENBERGEN - Voor het pinksterweekend staan er voor de leden weer een paar mooie ritten op het programma. De randonneurs fietsen zaterdag 18 mei een rit van 120 km naar OudBeijerland, vertrek 8.00u. Op pinkstermaandag 20 mei fietsen zij de memorialtocht, een rit van 65 km, vertrek

9.05u. De recreanten gaan op zaterdag 18 mei richting Hoogstraten, een rit van 90km, vertrek 8.05u. Op maandag 20 mei fietsen zij ook de memorialtocht, een rit van 60 km, vertrek 9.05u. Alle ritten starten bij sportpark ‘De Knip’ in Zevenbergen. Voor meer informatie over TWCZ, kijk op www.twczevenbergen.nl

vv Virtus nieuws Uitslag maandag 6 mei Kogelvangers B1-Virtus B2 2-0 Virtus MB1-Oosterhout MB1 4-2 Woensdag 8 mei SCO/TOFS MB1-Virtus MB1 1-2 Uitslagen zaterdag 11 mei HVV’24 C1-Virtus C1 2-0 Virtus B1-SCO/TOFS B1 0-2 Virtus E2-The Gunners E1 6-3 Zondag 12 mei

Steen 2-Virtus 2 1-3 Programma Woensdag 15 mei Virtus E3-Unitas’30 E4 19:00 Virtus E5-SCO/TOFS E2 19:00 Virtus B3-SCO/TOFS B4 19:00 Zaterdag 18 mei Virtus F6-Roosendaal F10 10:00 Virtus D2-TPO/VOV D1 10:00 Blauw Wit’81 MB1-Virtus MB1 12:00

Duivensport Klundert PV ORANJE BOVEN Creil 11 mei 275 duiven: 1-7. K. Leijten; 2-4. H. Leijten; 3-5-6-10. R. Schoep en zoon; 8. J. v. Kaam; 9. M. Blommers. Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN

Creil, 11 mei, 204 duiven: 1-2-4-10. J. Sitters & Zn; 3-6-7-8-9. J. Veeken; 5. A. Kouters. Zevenbergen ONS GENOEGEN Creil, 11 mei, 336 duiven: 1-4-5-6. J. v. Brenkelen; 2-3-8-9. D. Meyer; 7. A. Kanters; 10. A. v/d Luytgaarden.


Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Het

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd.

ScheidingscafĂŠ

U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accuâ&#x20AC;&#x2122;s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â&#x201A;Ź 0,70 p/kg â&#x201A;Ź 1,00 p/kg â&#x201A;Ź 0,50 p/kg ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,80 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,35 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,35 p/kg â&#x201A;Ź 0,15 p/kg ½

â&#x201A;Ź 0,80  ½ 

  per kg SHUVWXN

Een unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen en vragen te stellen over (echt)scheiding en uit elkaar gaan. Alle deskundigen onder ĂŠĂŠn dak! Op 21 mei 2013 van 19.00 tot 21.00 uur in de Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2, (4872 XE) Etten-Leur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Aanwezige deskundigen:

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU

" ,Â&#x2021; t iĂ&#x203A;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x152;>}iĂ&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;\ L*iĂ&#x20AC;Ă&#x192;Â&#x153;Â&#x2DC;iÂ&#x2DC;Ă&#x153;>}iÂ&#x2DC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; L6Ă&#x20AC;>VÂ&#x2026;Ă&#x152;Ă&#x153;>}iÂ&#x2DC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; L/Ă&#x20AC;>VĂ&#x152;Â&#x153;Ă&#x20AC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; www.ak-advocaten.eu

LivĂ&#x152;Ă&#x20AC;Ă&#x2022;VÂ&#x17D;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; L/Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x2DC;LÂ&#x153;Ă&#x2022;Ă&#x153;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;

Ă&#x201C;{Â&#x2021;Ă&#x2022;Ă&#x2022;Ă&#x20AC; \ VÂ&#x2026;Ă&#x160;Ă&#x192;iĂ&#x20AC;Ă&#x203A;Â&#x2C6;Vi L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;ÂŤi Ă&#x201C;Ă&#x160;Ă&#x17D;Â&#x2122; Ă&#x160;Ă&#x17D; ä£Ă&#x2C6;nĂ&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;{ä iÂ&#x2DC; Â&#x2C6;Â?Ă&#x203A; Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Li`Ă&#x20AC;

Ondernemingsrecht â&#x20AC;˘ Letselschaderecht â&#x20AC;˘ Vastgoedrecht â&#x20AC;˘ Familierecht â&#x20AC;˘ Arbeidsrecht â&#x20AC;˘ Strafrecht

LĂ&#x20AC;Â&#x153;Â&#x2DC;`Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiĂ&#x152;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; LÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x20AC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;Ă&#x2030;>VVĂ&#x2022;½Ă&#x192; LVVĂ&#x2022;½Ă&#x192; L-ÂŤÂ&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x203A;iÂ?}iÂ&#x2DC;

GRATIS PROTHESE CHECK Maak snel een afspraak!

Ă&#x17E;Â&#x2DC;>Â&#x201C;Â&#x153;Ă&#x153;i}Ă&#x160;Ă&#x2C6;]Ă&#x160;Â?Ă&#x2022;Â&#x2DC;`iĂ&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x160;/iÂ?°Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;nÂ&#x2021;{äĂ&#x17D;Ă&#x201C;Ă&#x17D;Â&#x2122; Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;J}Ă&#x20AC;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;LiĂ&#x20AC;}L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°}Ă&#x20AC;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;LiĂ&#x20AC;}L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â? "ÂŤiÂ&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x192;Ă&#x152;Â&#x2C6;Â?`iÂ&#x2DC;\Ă&#x160;>°Ă&#x160;Ă&#x152;Ă&#x2030;Â&#x201C;Ă&#x160;6Ă&#x20AC;°Ă&#x160;n°Ă&#x17D;äÂ&#x2021;ÂŁĂ&#x2021;°Ă&#x17D;äĂ&#x160;Ă&#x160;<>Ă&#x152;°Ă&#x160;n°Ă&#x17D;äÂ&#x2021;ÂŁĂ&#x201C;°Ă&#x17D;ä

Komanâ&#x20AC;&#x2122;s Vishandel B.V. te Moerdijk Verse Zeebaars en/of Dorade heel, per kilo

â&#x201A;Ź 8.50

9HUVH7RQLMQÂżOHW

500 gram

â&#x201A;Ź 12.95

Verse Hollandse Garnalen

500 gram

â&#x201A;Ź 17.50

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 25 mei 2013.

Draagt u een prothese? Dan nodigen wij u hierbij uit voor een korte en vrijblijvende prothese check. Naast deze gratis prothese check krijgt u ook nog een gratis Sonic Cleaner prothese reinigingsbakje cadeau!

Wist u dat reparaties aan uw prothese grotendeels of geheel worden vergoed door uw zorgverzekeraar?* *

De hoogte van uw vergoeding hangt af van uw verzekering.

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u

Mondzorg Zevenbergen

Alleen contante betaling mogelijk

T

0168 - 331 390

Komanâ&#x20AC;&#x2122;s Vishandel B.V.

E

info@mondzorgzevenbergen.nl

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

Past. van Kessellaan 3 - Zevenbergen

www.tandvitaal.nl

Onderdeel van:

ZZZOHXUVHKDYHQIHHVWHQQO


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

ROOIEN BOMEN HAVENTRACÉ UITGESTELD

FOTO VAN DE WEEK:

Voor Moederdag Colofon

GEMEENTE MOERDIJK 15 MEI 2013

Vorige week meldde de gemeente dat in de week van 6 mei 8 bomen op het haventracé in Zevenbergen gerooid zouden worden. Na signalen uit

Bezoekadres gemeentehuis

de omgeving en in overleg met de Stadsraad

Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Zevenbergen heeft het college besloten om dit uit te stellen tot in ieder geval het najaar. Het

Openingstijden

voornemen was om de werkzaamheden nog

Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

dit voorjaar uit te voeren in verband met het mogelijk nestelen van vogels in de bomen. Het college wil de bomen, gezien op de waarde die omwonenden en de Stadsraad er aan hechten,

Postadres

echter niet onnodig vroeg kappen en heeft het

Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

werk daarom uitgesteld. De 8 moeten worden verwijderd, zodat de weekmarkt in kan schikken.

Internet

Die inschikking is nodig om de herinrichting van

www.moerdijk.nl

het Marktplein mogelijk te maken.

www.facebook.com/GemeenteMoerdijk

Ook heeft het college overlegd met de Stadsraad

@Moerdijkse_Stem

over de uitstraling van de haven vooruitlopend op de totale herinrichting van het centrum. De

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Stadsraad en het college zijn het erover eens dat

Ingezonden door Y. Deering

het verslechteren van de uitstraling, vanwege de grootscheepse plannen die in het vizier zijn, moet worden voorkomen. Gemeente en Stadsraad

Tamara en Jarno gaan samen met hond Cayla op de foto voor Moederdag. De foto is genomen tussen de tulpenvelden net buiten Fijnaart.

hebben om deze reden eerder al extra groen aangeplant. Het college wil op korte termijn de haven verder opfleuren door het plaatsen van

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

een aantal bloembakken. Die worden nog voor de zomer geplaatst.

Gratis asperges proeven op de markt in zevenbergen Uitnodiging raadsvergadering De gemeenteraad vergadert op donderdag 23 mei 2013. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen. In deze vergadering komt de vaststelling van de Kadernota 2014 aan de orde. Via http://moerdijk.raadsinformatie.nl kunt u de raadsvergadering beluisteren. Ook na afloop van de vergadering kunt u deze via de website van de gemeenteraad terugluisteren. De besluitenlijst van de raadsvergadering wordt zo snel mogelijk op de website geplaatst worden. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via tel. 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

GEVONDEN VOORWERPEN Hieronder vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen van de afgelopen periode. Ziet u iets wat u bekend voorkomt, neem dan tijdens onze kantoortijden contact op met de gemeente via tel. 14 0168. Gevonden voorwerpen van februari 2013 t/m april 2013 Fiets Sleutel Portemonnee Handschoenen Tas Sieraad

16 x 5x 2x 1x 1x 1x

68e Herdenking van de ramp met de Rhenus in Willemstad Op 20 mei 2013 (2e Pinksterdag) vindt in Willemstad voor de 68e keer de herdenking plaats van de omgekomen Belgische militairen bij de scheepsramp met de Rhenus 127 op het Hollandsch Diep op 30 mei 1940. Het herdenkingsprogramma start om 10.30 uur met een kranslegging aan het oorlogsmonument nabij het Mauritshuis. Om 11.00 uur vindt er een oecumenische viering plaats in het Arsenaal. Vervolgens voeren om 12.00 uur bij het grote monument aan de Lantaarndijk/Havenhoofd enkele sprekers waaronder burgemeester Klijs het woord. Na de bloemenhulde ter plaatse en een vaandelsaluut, legt burgemeester Klijs om ongeveer 13.00 uur een krans over de boei op het Hollandsch Diep die de plaats van de ramp symboliseert. Iedereen is welkom om bij de herdenking aanwezig te zijn.

Op donderdag 16 mei a.s. kunt u gratis genieten van heerlijke asperges op de weekmarkt in Zevenbergen. Er wordt u namelijk een gratis aspergeproeverij aangeboden door de kooplieden van de weekmarkt Zevenbergen. Een aantal specialisten laten u zien op hoeveel manieren u asperges klaar kunt maken en waarmee u asperges mee kunt combineren. Zij laten u dat niet alleen zien, maar u mag er ook van proeven! Kom dus op donderdag 24 mei naar de weekmarkt in Zevenbergen en geniet gratis van de diverse recepten met de overheerlijke asperges.

BEKENDMAKINGEN Hieronder en hiernaast geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

VASTSTELLING VERORDENING Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 april 2013 de Verordening Moerdijks Restauratie Fonds heeft vastgesteld. De verordening treedt in werking op 16 mei 2013 en ligt voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage. Ze is tegen betaling van de kosten verkrijgbaar en vanaf het

moment van inwerkingtreding te raadplegen op www.moerdijk.nl/regelgeving of via www.overheid.nl. Voor nadere informatie over de verordening Moerdijks Restauratie Fonds kunt u contact opnemen met de heer B. Oudhuis van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling.

WEGAFSLUITINGEN WILLEMSTAD Boeken- en platenmarkt Vanwege de jaarlijkse boeken- en platenmarkt is op 20 mei 2013 van 08.00 uur tot 17.00 uur de even zijde van de Voorstraat in Willemstad afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Herdenking ramp met de Rhenus Vanwege de herdenking van de ramp met de Rhenus worden op 20 mei 2013 van 11.00 uur tot 15.00 uur, de Hofstraat, de Benedenkade en de Lantaarndijk in Willemstad afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres 'RAANWEGIN-OERDIJK Watermolen 35 in Zevenbergen 'RINTWEGIN7ILLEMSTAD Benedenkade 12 in Willemstad .OORDSCHANSIN+LUNDERT "LOEMENDAALSE:EEDIJKIN:EVENBERGSCHEN(OEK -ARKWEG:UIDIN(EIJNINGEN Oudendijk 12 in Standdaarbuiten 'ALGENWEGIN:EVENBERGEN

Omschrijving project BOUWENVANEENWERKPLAATS plaatsen van een prieel TEGENELKAARPLAATSENVANTWEEBESTAANDEWOONWAGENS plaatsen van terrasparasolvoeten PLAATSENVANEENDAKKAPEL PLAATSENVANEENVERDIEPINGSVLOERMETKANTOORRUIMTEN VERVANGENVANEENLOODS aanpassen van de garage/schuur PLAATSENVANEENTERRASOVERKAPPING

Datum ontvangst MEI 2 mei 2013 MEI 1 mei 2013 APRIL APRIL APRIL 2 mei 2013 APRIL

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 9 mei 2013 t/m 15 mei 2013 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres 3CHUTTERSWEGIN:EVENBERGEN /OSTELIJKE2ANDWEGIN-OERDIJK

Omschrijving project VERANDERENVANHETBALKON PLAATSENVANGASTANKS VERDAMPERSENHEKWERKACTIVITEITENWAARVOOR vergunning wordt aangevraagd: bouwen van een bouwwerk en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) PLAATSENVANBLUSSPOELOPHOOGSPANNINGSTATIONACTIVITEITENWAARVOORVERGUNNING wordt aangevraagd: bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen)

.IEUWENDIJK AIN:EVENBERGEN

Datum verzonden MEI MEI

MEI

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

Beschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning verleend voor: Adres +ASTEELWEGTE:EVENBERGEN

Omschrijving project "RANDVEILIGGEBRUIKENVANHETGEBOUW

Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning gedeeltelijk ingetrokken voor: Adres $ERDE7EG:EVENBERGSCHEN(OEK

Omschrijving project 'EDEELTELIJKINTREKKENOMGEVINGSVERGUNNINGVOORDEACTIVITEITMILIEU

De beschikkingen zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 mei 2013 tot en met 26 juni 2013 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. E

Beroep Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/ zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

VERLENGING BESLISTERMIJN WABO Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met maximaal 6 weken: Adres 'ROENSTRAATIN7ILLEMSTAD

Omschrijving project !ANBRENGENVANSTUCLAAGOPZIJGEVEL

Datum ontvangst MAART

De beslistermijn wordt verlengd om de aanvrager in de gelegenheid te stellen tegemoet te komen aan de bemerkingen. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 19 juni 2013. /PGRONDVANDE!LGEMENEWETBESTUURSRECHTKUNNENBELANGHEBBENDENBINNENWEKENNAVERZENDDATUMVANHETBESLUITBEZWAARMAKENTEGENHETBESLUIT(ETBEZWAAR schrift dient te worden gericht aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Kern Standdaarbuitenâ&#x20AC;&#x2122; Burgemeester en wethouders maken ingevolge artiKEL LID SUB A VAN DE 7ET RUIMTELIJKE ORDENING bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van MAART HET BESTEMMINGSPLAN +ERN 3TAND DAARBUITEN PLANIDENTIFICATIE .,)-2/STAND daarbuiten12-0401) gewijzigd heeft vastgesteld. Dit gewijzigde plan ligt vanaf 16 mei 2013 tot en met 26 juni 2013 voor iedereen in het gemeentehuis tijdens DEOPENINGSTIJDENTERINZAGE(ETBESTEMMINGSPLANIS te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www. moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen. (ETBESTEMMINGSPLAN+ERN3TANDDAARBUITENISHOOFD zakelijk een consoliderend plan, waarin een drietal

kleine ontwikkelingen zijn meegenomen. Daarentegen hebben de zienswijzen tegen het ontwerp, ambtshalve wijzigingen en amendement wel geleid tot aanpassingen van het plan. Om die reden is het plan gewijzigd vastgesteld. 'EDURENDEDEBOVENGENOEMDETERMIJNKANTEGENHET besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld BIJDE!FDELING "ESTUURSRECHTSPRAAKVANDE2AADVAN 3TATE 0OSTBUS  %! S 'RAVENHAGE 6AN deze mogelijkheid kunnen gebruik maken: - een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken; - een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht. Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepsterMIJNDEVOORZITTERVANDE!FDELING"ESTUURSRECHTSPRAAK VANDE2AADVAN3TATEVERZOEKENEENVOORLOPIGEVOOR ZIENING TE TREFFEN (ET BESLUIT VAN DE GEMEENTERAAD treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zevenbergschen Hoek

Vaststelling tarievenlijst 2014 subsidies aan vrijwilligersorganisaties Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 23 april 2013 de Tarievenlijst 2014 behorend bij de Uitvoeringsregeling jaarlijkse subsidie en de Uitvoeringsregeling eenmalige subsidie heeft vastgesteld. De tarievenlijst staat op www.moerdijk.nl/regelgeving en www.overheid.nl. Organisaties die voor 2013/2014 een jaarlijkse subsidie hebben aangevraagd worden van de wijzigingen in 2014 ten opzichte van 2013 op de hoogte gesteld. 6OORNADEREINFORMATIEOVERDE4ARIEVENLIJSTKUNT U CONTACT OPNEMEN MET MEVR VAN !RDENNE VAN DE AFDELING2UIMTELIJKEEN-AATSCHAPPELIJKE/NTWIKKELING VIATEL

BEGROTINGEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de conceptbegrotingen voor 2014 van onderstaande gemeenschappelijke regelingen vóór 1 juli 2013 vastgesteld moeten worden. De gemeente heeft de gelegenheid om hun mening daarover te geven en bespreekt de begrotingen in de raadsvergadering van 20 juni 2013. De conceptbegroting van Omgevingsdienst Middenen West-Brabant (OMWB) wordt besproken in de raadsvergadering van 6 juni 2013 en ligt ter inzage vanaf 15 mei 2013. Deze conceptbegrotingen liggen vanaf 29 mei tot en met 20 juni 2013 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. s . AZORGGESLOTENSTORTPLAATSEN"AVEL $ORSTEN Zevenbergen; s /PENBARE 'EZONDHEIDSZORG 7EST "RABANT '2/': s 2EGIONALE !MBULANCEVOORZIENING "RABANT -IDDEN 7EST .OORD'22!6-7. s 2EGIONAAL!RCHIEF7EST "RABANT2!7" s (AVENSCHAP-OERDIJK s 2EGIO7EST "RABANT27" s 2EGIONAAL "UREAU ,EERPLICHT 7EST "RABANT 2", s /MGEVINGSDIENST -IDDEN EN 7EST "RABANT (OMWB); s 6EILIGHEIDSREGIO

Onherroepelijk bestemmingsplan â&#x20AC;&#x153;Lage Wipstraat en Langenoordstraatâ&#x20AC;? in Zevenbergen Burgemeester en wethouders maken bekend dat HET BESTEMMINGSPLAN h,AGE 7IPSTRAAT EN ,ANGE noordstraatâ&#x20AC;? in Zevenbergen (planidentificatie .,)-2/LAGEWIPSTRAAT VOOR IEDEREEN tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij HET 6ERGUNNINGENLOKET TER INZAGE LIGT $IT BESTEM mingsplan is opgesteld om de bouw van maximaal 36 woningen mogelijk te maken. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van dit bestemmingsplan is geen beroep ingesteld BIJDE!FDELING "ESTUURSRECHTSPRAAKVANDE2AADVAN 3TATE(ETBESTEMMINGSPLANISONHERROEPELIJK


Chiel Mulders winnaar Oranjetoernooi 2013 Fendert Zingt Broadway Hierna werden door de poule winnaars en de beste nummer 2 de volgende wedstrijden gespeeld met als uitslagen; Piet Gelens-Theo Krist 10,00-4,82 Frans Dijs-Anneke Mulders 10,00-5,23 Anita Eijskoot-Chiel Mulders 10,00-6,75 De 3 winnaars en beste verliezer gingen door met als uitslagen; Piet Gelens-Chiel Mulders 4,19-10,00 Frans Dijs-Anita Eijskoot 10,00-9,09 De verliezers speelden om de 3e en 4e plaats met als uitslag; Piet Gelens-Anita Eijskoot 10,00-0,09 De winnaars speelden om de 1e en 2e plaats met als uitslag; Frans Dijs-Chiel Mulders 6,45-10,00 Hierdoor ging de beker welke door het Oranje comitĂŠ beschikbaar is gesteld naar Chiel Mulders.

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 25 mei in Theater De Borgh te Zevenbergen zal er voor de tiende keer De Fendert Zingt worden georganiseerd. Het thema voor deze tweede lustrumeditie is â&#x20AC;&#x153;On Broadwayâ&#x20AC;?. De negen koren en vocal groups worden gevraagd om een nummer te brengen uit een musical. Dit nummer zal speciaal beoordeeld worden voor de themaprijs. Naast 9 prachtige optredens is er â&#x20AC;&#x2122;s middags een drietal workshops o.l.v. Arjen van Zalinge over musicaltheater. Ieder van de drie workshops wordt gedaan met een van de deelnemende koren of vocal groups. Dat zal ook zeer leerzaam zijn. We hebben een nieuwe jury: twee van de drie juryleden zijn nooit bij DFZ geweest. Hans Timmer

uit Heemskerk die ook jureerde in Castricum bij BALK Regio West in 2012; Meta Stevens die al vaker gejureerd heeft bij DFZ, vooral waar het echt om regie gaat en onze juryvoorzitter Chantal Sennema, zangdocente en zangeres bij Vocalicious. Het wordt een groot feest dat afgesloten wordt met een gastoptreden van het organiserend koor zelf (dat buiten mededinging meedoet) aangevuld met projectzangers die een jaar lang gewerkt hebben aan muziek uit de musical â&#x20AC;&#x153;Wickedâ&#x20AC;?. Er zijn spetterende kostuums te bewonderen naast de prachtige liederen. Graag deze datum op de agenda zetten voor een mooie, muzikale en leerzame dag. Kaarten bestellen op www.defendertzingt.nl of koop ze bij Boekhandel Boekhoven te Fijnaart of Theater De Borgh te Zevenbergen.

BRIDGE

V.l.n.r. Chiel Mulders, Piet Gelens, Anita Eijskoot en Frans Dijs.

MOERDIJK - Voor het Oranje toernooi hadden zich 21 deelnemers ingeschreven welke in 5 poules waren ingedeeld. De eindstanden van de poules waren als volgt. Poule 1: 1. Piet Gelens 28,71 mp 2,23; 2. Jasper Koemans 23,45 mp 1,48; 3. Theo v/d Heijden 23,00 mp 1,12; 4. Douwe Stellinga 21,95 mp 1,58 Bnd

moy. moy. moy. moy.

Poule 2: 1. Theo Krist 30,00 mp moy. 1,81; 2. Anneke Mulders 28,10 mp moy. 1,16; 3. Sebastiaan v. Dongen 24,52 mp moy. 1,36; 4. Hans jr. Snellen 22,50 mp moy. 1,53 Bnd

Poule 3: 1. Frans Dijs 30,00 mp moy. 1,90; 2. Thea Beukelman 25,45 mp moy. 0,41; 3. Piet Kortlever 25,45 mp moy. 1,19; 4. Antoon Lips 9,66 mp moy. 1,27 Bnd Poule 4: 1. Anita Eijskoot 30,00 mp moy. 0,60; 2. Chris Beukelman 28,00 mp moy. 1,02; 3. Klaas Stoop 24,38 mp moy. 1,34 Bnd; 4. Toon v. Beers 20,91 mp moy. 0,35 Poule 5: 1. Chiel Mulders 38,38 mp moy. 1,97; 2. Harm v. Mourik 37,08 mp moy. 1,19; 3. Eef Eijskoot 36,34 mp moy. 2,22; 4. Kees v. Geel 35,56 mp moy. 1,68; 5. Anja Grundel 34,62 mp moy. 0,71

2e pinksterdag

OPEN

van 10 tot 17 uur

Volop tuinmeubelen en perkplanten nu zĂŠĂŠr zonnig geprijsd!

  T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Expositie â&#x20AC;&#x2DC;Zwartenberg aan Zeeâ&#x20AC;&#x2122; MOERDIJK - In het weekend na Pinxteren (24-25 mei) heeft Keramiek kunstenares Ingrid van Hove met haar cursisten wederom haar 2 jaarlijkse kunstexpositie in de tuinen van Ineke en Ton van den Wijngaart aan de Zevenbergseweg 42 in Etten Leur. Omdat dit haar lustrumexpositie is (voor de 5-de maal dus) gaat zij nog groter uitpakken dan anders. Naast haar eigen en cursistenwerk heeft zij nog een aantal anderen uitgenodigd. Zo zal beeldend kunstenares Jose Jonkers haar ruimtelijke werken in diverse materialen laten zien, met sieraden uit eigen atelier zal Susan Mangnus als edelsmid present zijn, Emmy Rooden zal haar schilderijen met maritieme invalshoek laten zien, Bridjes Brocante zal aanwezig zijn met hoogwaardig gebruikte meubelen, houtwerkplaats â&#x20AC;&#x153;Vanhoutâ&#x20AC;? laat zien wat mensen met een arbeids-

beperking zoal kunnen en tot slot zal Ton van den Wijngaart zowel zijn herdruk â&#x20AC;&#x153;500 jaar Zwartenbergse polderâ&#x20AC;? als zijn recentelijk geschreven boekje â&#x20AC;&#x153;Moord op de Kadijkâ&#x20AC;? en zijn eigen polder kruiden drankje â&#x20AC;&#x153;â&#x20AC;&#x2122;t Zwartenbergskeâ&#x20AC;? presenteren. Uiteraard kunt u zijn boek laten paraferen. Op zaterdag zal tussen 11.00-15.00 uur Fokje Rijpma verhalen vertellen. Zondagmorgen zullen Jos van der Donk en Rob PollĂŠ, beide uit Prinsenbeek, live accordeon spelen en van 13.00-16.00 uur live muziek van gitaarschool Jan Naalden eveneens uit Prinsenbeek. Natuurlijk is er tegen zeer schappelijke prijzen kofďŹ e, thee, fris etc en eigengemaakt gebak. Zet dit weekend zovast in u agenda en kom bij mooi weer als het kan op de ďŹ ets gezien de te verwachte drukte. Het expositieadres Zevenbergseweg 42 kunt u vinden in het noordelijk buitengebied van Etten Leur net voorbij de Zwarte windwatermolen (oude boerderij onder aan de dijk).

110 jaar Concours Hippique

SENIORENBRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 1 mei: 1. mevr. Dane-Visser-mevr. Knook den Hollander 65,00%, 2. mevr. Knook-Maris-mevr. Meesters 55,00%, 3. dhr. de Jager-dhr. Verhoeven 54,17%, 4. mevr. Dane-Groenenberg-mevr. V. Beem 53,33%, 5. mevr. Maat-dhr. Verheij 51,67%, 6. mevr. Lussenburg-dhr. V.d. Linden 50,40%, 7. mevr. V. Meel-dhr. Korpershoek 50,00%, 8. mevr. Keulemans-dhr. V. Beem 49,17%, 9. dhr. Maat-dhr. V. Brouwershaven 44,17%, 10. mevr. V.d. Vorm-dhr. Knook 42,50%, 11. mevr. Coomans-dhr. V. Meel 42,00%, 12. dhr.V. Schendel-dhr. De Heer 41,15%. BRIDGE DE HOEKSLAG Uitslag 1 mei: 1. Corrie v. Bijsterveldt- Ad Wijnen 70.14%, 2.Jos v. Zoggel-Jaap de Waal 62.15%, 3. Joke Francois-Ton Beumer 58.68%, 4.Tiny en Machiel v. Laarhoven 55.21%, 5. Ineke v.d. Klis-Jo Leendertse 51.39%, 6. Gerard Cornel-Jan Tabak 50,35%, 7. Corrie Rommens-Wim Vervuren 48.96%, 8. Evalien-Theo Goossens 48.61%, 9. Emmy-Rob Lormann 47,92%, 10. Constance Havermans-Piet Hopmans 45.83%, 11. Corrie v. Genesen-Ria Luijkx 43.75%, 12. Janny Verhoeven-Wim Broeders 42.01%, 13. Corry Dingenouts-Jan Leskens 40.97%, 14. Jeanne v. Beek-Coby v.d. Hil 34.03%. BRIDGECLUB KLUNDERT Uitslag maandag 29 april, A-Lijn: 1. mw Leendertse-dhr V. Knippenberg 64,58%, 2. dames Pars-Oranje 55,42%, 3. dames Buijs-V.d. Wiel 55,00%, 4. dames VreugdenhilV.d.Klis 52,92%, 5. dames v. Beek-Schampers 52,08%, 6. heren V. Beek-Nieuwkerk 50,00%, 7. dames Visser-V. Brecht 48,75%, 8-9. dames V. Drimmlen-Goedemondt 46,67%, 8-9. dames V. Drimmelen-Vermeulen 46,67%. B-Lijn: 1. mw. V.d.Hil-dhr. Broeders 60,00%, 2. dhr. en mw. Den Engelse 56,67%, 3. dames Veenstra-V. Sprundel 52,78%, 4. dames V. Vugt-V. Neste 52,50%, 5. dames Den Hollander-Gerrits 52,08%, 6. dames Matthee-Tielen 50,00%, 7. dames V. Wouwe-Asselbergs 45,00%, 8. dames Bol-Verhoeven 42,50%. BRIDGE FIT ZEVENBERGEN Uitslag 2 mei, A-lijn: 1. Lou van â&#x20AC;&#x2DC;t Westende-Tonny van â&#x20AC;&#x2DC;t Westende 70,83%, 2. Reindert Roovers-Riet Roovers 56,94%,, 3. Piet van Hoogdalem-Nel van Hoogdalem 54,86%, 4-5. Jan Leskens-Corrie Rommens 50,69%, 4-5. Henk Voorwinde-Tonnie Termijn 50,69%. B-lijn: 1. Riet Nooren-Joke Francois 59,03%, 2. Corry Dingenouts-Willy de Roos 57,64%, 3. Theo Neelen-Bertus Schrauwen 54,17%, 4. Giel Jonkers-Joke Vermeulen 52,08%, 5. Jan Hasper-Dies VermuĂŤ 50,69%.

MOERDIJK - Dit jaar wordt het Concours Hippique maar liefst voor de 110e keer georganiseerd. Voor deze gelegenheid heeft de organisatie het Nationale springen weer naar Bergen op Zoom gehaald. Dit trekt een groot aantal toppers, die zullen deelnemen. Het Concours Hippique vindt plaats in het Pinksterweekend, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei op Stadspark Kijk in de Pot.

Nieuwe Line Dance groep

Het Concours Hippique biedt weer hoogstaande dressuurwedstrijden, spannende springrubrieken en spectaculaire shows. Doordat na jaren het Nationale Springen weer terug is op de Kijk in de Pot, is het evenement verzekerd van de komst van nationale toppers. Zo heeft bijvoorbeeld de VDL-groep ingetekend, een grote en zeer bekende stal uit Eindhoven. Het concours trekt jaarlijks niet alleen nationale, maar ook internationale aandacht. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de Portugees Mario Wilson Fernandes winnaar van de Grote Prijs. Dit jaar zal ook APG Stables aanwezig zijn met internationaal ruiter Teun van den Broek, die onlangs nog in China was om les te geven. Ook dit jaar biedt het Concours weer volop activiteiten. Traditiegetrouw rijden de Hackneys en de Tuigpaarden diverse rubrieken waarin zij hun elegantie en sublieme beenwerk aan het publiek tonen, ook in competitieverband. Gregor Melse is aanwezig met de vierspan-trekpaardenshow, echte ouderwetse

Kristy Nagtzaam op erepodium in Antwerpen

ZEVENBERGEN - Vanaf 2 september openen we een nieuwe Line Dance club in Zevenbergen, we dansen Country zowel als Pop, voor ieder wat wils. En dansen is gezond: het is voor dames zo-

wel als voor heren; komt u eens een kijkje nemen. We openen op maandagmiddag 2 september om 13.30 uur in Sport Centrum de Lindonk aan de Kristallaan. Komt u vrijblijvend eens kijken. U kunt zich op geven op tel. nr. 06-36140621 of bij Joke 0168 328805 of 06 15258196.

Zwem- en polovereniging Hieronymus

MOERDIJK - In het Olympische zwembad Wezenbeek te Antwerpen was het jaarlijkse Antwerp International Youth Swimming Cup. Hieronymus kwam met 31 zwemmers aan de start.

Zeeuwse knollen en zijn de zeer populaire schaapsherdershow, de politiehondenshow en de Ride & Bikeshow te zien. Uiteraard wordt de innerlijke mens niet vergeten door het grote aanbod lekkernijen. Naast het springterrein is er een strodorp met een zeer divers aanbod aan producten voor jong en oud. De kleintjes hebben de mogelijkheid om zich even als topruiter te voelen, door op de vriendelijke ponyâ&#x20AC;&#x2122;s te rijden. Er zijn kermisattracties, een clown die komt schminken en op zon-

dag en maandag live muziek van Music For You. Omdat het 110-jarig jubileum een bijzonder moment is, overhandigt de organisatie van CH BoZ een cheque aan de Clini Clowns van minimaal 1500 euro. Het bedrag kan nog oplopen, afhankelijk van de sponsorbijdrage. Op maandag 20 mei komt een ambassadeur van de Clini Clowns de cheque in ontvangst nemen. Net als ieder jaar is de toegang tot Concours Hippique Bergen op Zoom gratis. Voor meer informatie: www.chboz.nl. PAGINA 14

De zwemmers verbeterde zich bijna allemaal en de Hieronymuszwemmers gingen met een behoorlijk aantal medailles naar huis. Dit jaar was de bezetting (mede omdat er in Nederland maar 1 swimcup was) sterk. Er waren 860 zwemmers afgekomen op het 3 daagse zwemevent. Er waren naast de Belgische ploegen ook nogal wat Nederlandse (top) ploegen aanwezig. Op de 100 en 200m werd gewerkt met series en ďŹ nales (eentje voor de zwemmers 1998 en jonger en een senioren open ďŹ nale).

Prestaties Moerdijkse zwemmers: Kristy Nagtzaam uit Zevenbergen kwam aan de start op de 100m, 400m vrije slag, 50m 100m en 200m vlinderslag. Op 4 van deze afstanden verbeterde ze haar persoonlijke record en met een derde plaats in de ďŹ nale 100m vlinderslag had ze een goed zwemweekend. Ronaldo Nagtzaam zwom 50m en 200m vlinderslag en 50m en 100m vrije slag. Op alle 4 de afstanden verbeterde Ronaldo zijn persoonlijke record. Op de 200m vlinderslag werd hij bovendien vierde. Sarah Uuldiks zwom een mooi persoonlijke record op de 100m vrije slag. Programma wedstrijdzwemmen: 18/19 25/26 mei: Brabantse Zomerkampioenschappen, Eindhoven Meer info en complete uitslag: zpv-Hieronymus.com


GELDIG T/M 18-5

Scheiden is ook een nieuw begin!

E 

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

KIPPENBOUTEN SPARERIBS VARKENSFILET 2KILO

  ! !  

" !  " % !! 

3.

75

lekker voor de bbq

1KILO

WAARDEBON

3.

75

½KILO

SVP WOONPLAATS INVULLEN:

3.

75

minute steaks

SPEKLAPJES HELE KILO 2.

 # % $  #   # ! #  " !

75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

50

75

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

11.80

D INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL BORDEN, BESTEK E.D.

MAGERE RUNDERLAPJES ½KG

RIBKARBONADE 1KG

3.75

BBQ 5.95 SCHOTEL 500GR P.P

MAX. 3 BONNEN P.P

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â&#x201A;Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden

 

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

van JAN VAN SUNDERT 4500m2 showroom, mĂŠĂŠr dan 300 keukenen badkameropstellingen

Bij aankoop van badkamer,

Bij aankoop van een keuken,

30% KORTING op keukendelen

SCHIMMELNAGELS

+

*

GRATIS TEGELS

t.w.v.

Bij aankoop van vloertegels,

*

â&#x201A;Ź500

+ 10% EXTRA KORTING

GRATIS MONTAGE

op een luxalon plafond

GRATIS LIJM

*

bij aankoop van minimaal 20m2 vloertegels en een m2 prijs vanaf 25 euro

Bij aankoop van een sauna,

20% KORTING *

(maatwerk)

2e PINKSTERDAG GEOPEND Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

van 11.00 tot 17.00 uur Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

EEN GELUKKIGE TOEKOMST SAMEN? Bel dan voor meer info: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk) Het hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling. Al bijna 30 jaar succes.

www.dermcentrum.nl

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

TE HUUR

Tegenover het centraal station te Bergen op Zoom

Dansstudio en Party-center Daas 'DQVVWXGLR'DDV

dansles

DANS EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

ZZZGDQVVSRUWGDDVFRP

VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 18 MEI

1RRUGKRHN7HO

Harmoniezaal te Rijsbergen

Ingang Lagestraat 1 cq 3. Gelegen aan Lindekesplein naast super Plus en pinautomat Rabo

Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur. Entree â&#x201A;Ź 5,00 per persoon Inlichtingen: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

ALLROUND LIVE PARTY BAND

MET GOEDE DANS MUZIEK

Flexibele kinderopvang tegen een betaalbare prijs! Gastouders en nanny â&#x20AC;&#x2122;s beschikbaar in Zevenbergen, Klundert, Fijnaart, Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Voor meer informatie: Tel: 06 - 44280017

www.LinKids.nl Volg LinKids nu ook op Facebook AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

MULTIFUNCTIONELE RUIMTE 180 m2 met parkeerruimte en OPSLAGLOODS (optie) 160 m2 Â&#x2021;*HVFKLNWYRRUSDUDPHGLFLHNDQWRRUĂ&#x20AC;H[SOHNHG Â&#x2021;8EHVFKLNWRYHUHLJHQWRLOHWJURHS Â&#x2021;,QFOXVLHIHLJHQSDUNHHUSODDWVRSHLJHQWHUUHLQ Â&#x2021;7HYHQVPRJHOLMNKHLGDDQVOXLWHQGHHQORRGVWH KXUHQDOVRRNRSVODJUXLPWHJHZHQVWLV

Voor meer info bel met 06 12719152

1988-2013 25 JAAR KINDERFYSIOTHERAPIE TORENVELD Dit vieren wij met WORKSHOPS VOOR OUDERS EN KINDEREN uit de gemeente Moerdijk.

WORKSHOP VOOR PEUTERS: Onze vierde workshop is voor ouders/verzorgers en hun kleuters van 4 en 5 jaar. Leer, samen met je kind, leuke bewegings- en massage-spelletjes die de ontwikkeling van uw ĹŹĹ?ĹśÄ&#x161;Ć?Ć&#x;žƾůÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; Waar, wanneer en hoe? De workshop is op zaterdag 25 mei van 10.00 â&#x20AC;&#x201C; 11.00 uur in het paramedisch centrum Torenveld in Zevenbergen.

Door wie: Het team van kinderfysiotherapie Torenveld. De workshop wordt gegeven ter ere van het 25 jarig bestaan van Kinderfysiotherapie Torenveld Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĹśÄ&#x201A;ĹľÄ&#x17E;Ĺ?Ć?Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ć?Í&#x2DC;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä&#x161;Ä&#x17E;žŽĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Žž Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;ŽŜÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;ĹśĹ?^ĆľÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A; die we dit jubileumjaar steunen. /ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2014; Telefonisch: 0168-324580 KĨÇ&#x20AC;Ĺ?Ä&#x201A;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻÍ&#x2014;ĹŹĹ&#x152;Í&#x2DC;Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Î&#x203A;Ĺ?ĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻÍ&#x2DC;Ä?Žž


Door: Bart van den Acker

Nissan Leaf gemodificeerd

Renault Laguna opgefrist Het succes van de Mégane smaakt bij Renault ongetwijfeld naar ‘meer’. Dat is niet de aanleiding voor een opwaardering van de Laguna, maar als de verkopen van dit grotere model een beetje meegezogen kunnen worden, is dat best welkom. De nieuwe Laguna is uiterlijk direct te herkennen aan het gewijzigde front. Onderhuids zijn drie

nieuwe diesels het grote nieuws. Dat zijn de dCi 110, dCi 150 en dCi 175. De 110 is het meest interessant. Met een CO2-uitstoot van 109 g/km valt die als hatchback in elk geval t/m 2015 in de 20%-bijtelling-categorie. De overige versies redden dat net niet, die zijn ‘gewoon’ zuinig. Nieuw in heel de Laguna-lijn is ook het multimediasysteem, dat wordt

bediend via een groot touchscreen. Hierop werken navigatie, radio, Bluetooth-telefoonverbinding, de aansluitmogelijkheden voor losse apparatuur en er zijn speciale apps voor de Laguna te downloaden. De prijzen van de nieuwe versies zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, hoewel de auto’s al in juni in de showroom staan.

Subaru Outback met diesel en automaat Sommige combinaties lijken zo logisch, dat het je verbaast dat het niet al bestaat! Dat is het geval met de unieke boxerdieselmotor van Subaru in combinatie met de ‘Lineartronic’ CVT-automaat, eveneens een eigen constructie van Subaru. In die combinatie zal de 110 kW/150 pk diesel nog beter tot zijn recht komen en dit duo is nu voor het eerst samen beschikbaar in de iets gewijzigde Outback. Die modificaties gaan iets verder dan op het eerste gezicht lijkt. Uiterlijk heeft de vernieuwde Outback

onder meer andere bumpers, maar in het interieur zijn zowel de hoofdruimte, de beenruimte op de achterbank en de bagageruimte vergroot. De Outback is ook leverbaar met de 2,5 liter benzineboxermotor (127 kW/173 pk) in combinatie met de Lineartronic, de diesel is er ook met een handgeschakelde zesbak. De benzineversie, leverbaar in één zeer complete uitvoering, kost € 47.995, de prijslijst van de diesels start bij € 47.795.

Tot nu toe was de Nissan Leaf de meest ‘volwassen’ elektrische auto op de markt. Die positie is Nissan veel waard. De vernieuwde Leaf is op meer dan honderd punten gemodificeerd, maar de uiterlijke verschillen met de eerste serie zijn gering. Er zijn nogal wat belangrijke veranderingen te noteren. De snellaadoptie halveert de oplaadtijd en de actieradius is vergroot. Motor, omvormer en oplaadunit zijn samengevoegd, wat onder meer heeft geleid tot meer bagageruimte. Het onderstel is aangepast, waardoor het comfort is vergroot en daarbij helpen ook de compleet nieuwe voorstoelen en dito achterbank. Daarnaast zijn er voortaan drie uitvoeringen (Visia, Acenta en Tekna), er zijn

meer opties beschikbaar en tot slot zijn er nieuwe kleuren en andere wielen beschikbaar. De Nis-

Maserati Ghibli onthuld

Dit is de eerste, redelijk duidelijke foto van de lang verwachte ‘compacte’ Maserati. Dat is een relatief begrip, maar de nieuwe vierdeurs sedan is een slag kleiner dan zowel de vorige als de nieuwe Quattroporte. Voor dit model haalt Maserati opnieuw een roemruchte naam uit het verleden terug: Ghibli. Die naam is al eerder een keer ‘hergebruikt’. Interessant is dat dit model niet alleen moet gaan zorgen voor een flinke uitbreiding van de wereldwijde Maserati-verkoop, maar er zijn ook twee, voor het merk met de drietand nieuwe technieken in te vinden. Dit is de eerste Maserati waarin een dieselmotor wordt gebruikt. De compleet nieuw ontwik-

Het ANWB-magazine ‘Kampeer & Caravan Kampioen’ kiest jaarlijks uit een breed aanbod nieuw op de markt verschenen auto’s de meest geschikte trekauto voor caravanrijders. Dit jaar viel de

keuze overtuigend op de zevende generatie van de Volkswagen Golf, in dit geval een 1,4 TSI (140 pk) met DSG-transmissie. Deze keuze onderstreept de titel ‘Auto van het Jaar’ die de Volkswagen

Golf nauwelijks twee maanden geleden al in de wacht sleepte. Geïnteresseerde caravanliefhebbers vinden in het meinummer van de KCK een uitgebreid verslag van de verkiezing.

kelde 3,0 liter V6 met 202 kW/276 pk. Die is goed voor het merk waardige prestaties en levert een machtig, voor Maserati karakteristiek motorgeluid. Daarnaast is de Ghibli (en later ook de Quattroporte) ook leverbaar met ‘Q4’ vierwielaandrijving, die zeer snel wordt ingeschakeld wanneer de omstandigheden erom vragen. De Ghibli is er ook met een 3,0 liter V6 biturbo benzinemotor in twee specificaties met 243 kW/330 pk of 301 kW/440 pk. De beschikbare automatische transmissie heeft acht overbrengingen. Met al die techniek belooft de Ghibli een sublieme rijmachine te worden, maar ja… adel verplicht!

kort nieuws

Medio mei staat de Renault Captur in de showroom. Dit is een SUV-achtige variant op de nieuwe Clio met een hogere zit en extra veel ruimte. De prijzen staan al vast, de Captur TCe 90 Authentique is er vanaf € 15.990. De diesels beginnen bij € 18.490 voor de dCi 90.

Trekauto van het Jaar: Volkswagen Golf ‘7’

san Leaf is voortaan beschikbaar vanaf € 23.890 als de accu wordt geleased, of € 29.790 compleet.

Er is een nieuwe versie op komst van de Lexus GS, de 300h. Naast de zescilinder 450h is dit een 2,5 liter viercilinder, eveneens een hybride. Heel slim: deze Lexus bereikt een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km en daarmee valt hij minstens tot in 2015 in de categorie zakenauto’s waarvoor slechts 20% bijtelling behoeft te worden betaald. De GS 300h wordt eind dit jaar in ons land verwacht.

Tussen nu en 2016 vernieuwt Opel liefst 80% van haar motorenaanbod. In totaal komen er 13 nieuwe motoren. De eerste nieuwe motor die echt geleverd gaat worden is de 1.6 EcoTurbo benzinemotor (125 kW/125 pk) in de Zafira Sports Tourer. Deze is sterker èn zuiniger dan zijn voorganger en zijn concurrenten. De nieuwe 1.6 CDTi diesel komt ook binnenkort en levert 100 kW/136 pk. Tevens komt er een compleet nieuwe generatie handgeschakelde en automatische transmissies.

De Citroën C3 heeft een facelift gehad. Daarbij is de zuinigste versie, de VTi 68 Puretech zó zuinig geworden, dat de CO2-uitstoot slechts 95 g/km bedraagt. Dit betekent dat deze basis-C3 tot eind dit jaar belastingvrij is en in aanmerking komt voor 14% bijtelling voor zakelijke rijders. De vanafprijs bedraagt € 12.990. De eerste exemplaren komen in juli.


Maandag

Gevulde koeken 4 halen 3 BETALEN Dinsdag

Worstenbroodjes 6 halen 5 BETALEN Woensdag

Krentenbollen 5 halen 4 BETALEN Donderdag

Zachte eierkoeken 6 halen 5 BETALEN Vrijdag

$SSHOĂ DSSHQ â&#x201A;Ź 1,- p. st. Zaterdag

Zachte witte broodjes puntjes of ronde 10 voor â&#x201A;Ź 2,50 Vrijdag 17 mei en Zaterdag 18 mei

Mini brioche broodjes 10 voor â&#x201A;Ź 2,95 Oogappeltjes met slagroom

â&#x201A;Ź 1,20

VLOOIEN MARKT

Kledingreparatie Het Schaartje Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

KvK 20127289

e

1 PINKSTERDAG ZONDAG 19 MEI

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 220,- puin â&#x201A;Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â&#x201A;Ź 100,-

VAN 10 TOT 17 UUR

Nieuw- of verbouwplannen?

0161-456291

INTRATUIN

ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Terheijdenseweg 500 4826 AA

Neem contact op met Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte. Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl

BREDA (WINKEL IS GESLOTEN)

Noordhaven 146, Zevenbergen, Tel: 0168-323468 Voorstraat 52, Klundert, Tel: 0168-404909 Email: baksmit@xs4all.nl

Volg Breda-Noord en de borden richting Terheijden. Zie ook de pijlen met â&#x20AC;&#x153;vlooienmarktâ&#x20AC;?

â&#x2DC;&#x17D; 0161-456291

Bellen achter

HELP

het stuur

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

DOE het NIET

www.warmebakkerjacsmit.nl

Hoeder Kunststofvloeren (siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

VOORJAARS AANBIEDING

VAKMANNNEN GEZOCHT

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 20,Voor alle vloeren geldt prijs p.m2, vanaf 40 m2

Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058 Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen info@hoederkunststofvloeren.nl www.hoederkunststofvloeren.nl

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen

Uw auto/bus verkopen?

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

BRABANT BEDDING B.V.

Kwaliteitsproducten uit Brabant

Badkamerspecialist Timmer- en Klusbedrijf

JODIMAST Johan Stoop

UW ADRES VOOR: ` Badkamers renoveren `dĹ˝Ĺ?ĹŻÄ&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺś ` Keukenleidingen verleggen/aanleggen ` Keukens plaatsen ` Kozijnen vervangen (hout/kunststof) ` Dubbele beglazing leveren/plaatsen ` Kleine verbouwingen ` Aanbouwen compleet realiseren ` Zolderkamers maken ` Dakramen leveren/plaatsen `ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć&#x;žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ĺś ` Tuinafscheidingen leveren/plaatsen ` etc.

Boxsprings Matrassen Loungesets Bedtextiel Blokweg 9a Zevenbergen. Bij de v.m. suikerfabriek Tel. 0168 712420

www.boxspring-aanschaffen.nl

sĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÄ?ĹŻĹ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽčÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺś

Paardenbloem 7, 4761 WT Zevenbergen dÄ&#x17E;ĹŻÍ&#x2014;ϏϭϲϴͲϯώϹϾϳϯϏϲͲώώϯϯϾϾώϯÍť&Ä&#x201A;Ç&#x2020;Í&#x2014;ϏϭϲϴͲϯϯϲϏϲϾ E-mail: jstoop@hetnet.nl Â&#x2021; lid VLOK Bekijk ook eens onze website jodimast.nl

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

GRATIS MEUBELEN hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

:EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

o.a. stucwerk, schilderwerk timmerwerk en behang Vrijblijvende offerte Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÍŹ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;

0164 Âą 687235 Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

www.heijligersbv.nl

s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING

Voor al uw klussen

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl


Door: Bart van den Acker

Toyota RAV4 2.0 D-4D-F Dynamic: € 36.190

TEST

De eerste RAV4, die bij ons heel eigenwijs ‘Funcruiser’ heette, was zo’n beetje de grondlegger van het soort dat we nu kennen als de middenklasse SUV. Toyota was lang ‘leidend’ in deze klasse. Niet alleen in Azië, maar ook bij verschillende Europese merken zag men wel kansen met een ongeveer soortgelijke auto als die RAV4. Drie generaties lang gaf Toyota al de toon aan. Nu is er deze, RAV4 generatie nummer vier. Uiteraard is er heel erg weinig mis met dit model, daar is het tenslotte een Toyota voor, maar het opmerkelijke is wel dat nu ook Toyota naar andere merken heeft gekeken. Waar eerdere RAV4’s altijd net even compacter en handzamer waren dan andere merken, is deze duidelijk groter en komt zo in formaat overeen met zijn directe tegenhangers. Trouwe RAV4-rijders –en dat zijn er vele!- zitten op zich niet te wachten op die extra centimeters, maar ja, met dank aan ons merkwaardige belastingstelsel kost die grotere maat en de extra ruimte niks extra’s. Tja, dan willen we dat natuurlijk wel!

LEVERINGSPROGRAMMA: Complete basisversie Deze RAV4 is er uitsluitend als ‘lange’ vijfdeurs versie. De samenstelling van het leveringsprogramma is commercieel waarschijnlijk slim, maar komt wat onlogisch over. Zo is de dieselversie het goedkoopst. Dat wil zeggen: de 2,0 liter (91 kW) met uitsluitend voorwielaandrijving, zoals ik die ook als testauto reed. De keuze voor een benzineversie (2,0, 111 kW) en de sterkere diesel (2,2 110 kW) betekent automatisch ook vierwielaandrijving. Twee uitvoeringen met de benzinemotor zijn naast de handgeschakelde zesbak voor een keurige meerprijs ook leverbaar met een CVT-transmissie en juist van die combinatie wordt heel veel verwacht. De RAV4 kent drie uitrustingsniveaus: Aspiration, Dynamic en Executive Busi-

ness. De Aspiration is al best compleet, met onder meer handbediende airco, cruise control, centrale vergrendeling met afstandsbediening, in ongelijke delen omklapbare achterbank, zeven airbags, radio met Cd- en MP3speler en Bluetooth telefoonaansluiting. De Dynamic, zoals de testauto, voegt daaraan verschillende prettige zaken toe. Daartoe reken ik bijvoorbeeld climate control, automatisch inschakelende verlichting en dito ruitenwissers, achteruitrijcamera en lichtmetalen wielen. De topversie heeft nog wat mooie zaken, zoals leren bekleding met stoelverwarming, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bediende achterklep,

De nieuwe RAV4 past qua vormgeving heel goed in de actuele lijnvoering van Toyota. Het is opvallend dat dit nieuwe model duidelijk groter van formaat is dan zijn voorgangers. sleutelloze bediening, parkeersensoren achter en een full map navigatiesysteem. Veel van de genoemde zaken zijn als optie ook beschikbaar op de minder rijke versies en daarnaast is er natuurlijk nog een flink aanbod fabrieksopties om de RAV4 naar eigen behoefte aan te passen.

CARROSSERIE: Maatje meer

Beknopte technische gegevens: Kom langs voor

een proefrit!

Lengte x breedte x hoogte: ...............................457 x 184 x 166 cm Kentekengewicht: ............................................................1.510 kg Motorinhoud/aantal cilinders: ....................................... 1.998 / 4 Max. vermogen: ............................ 91 kW (124 pk) bij 3.600 t/min Max. koppel: ............................................ 310 Nm bij 1.600 t/min Aandrijving: ............................................................... voorwielen Gemiddeld brandstofverbruik volgens ECE-normen in l/100 km: 4,9 Gemiddeld brandstofverbruik tijdens de test: .................1 op 15,8 CO2-uitstoot in g/km: .............................................................127 Energielabel: ............................................................................. B Topsnelheid: ................................................................ 180 km/u Acceleratie 0 – 100 km/u: ...............................................10,5 sec.

Vergeleken met de vorige RAV4 is deze liefst twintig centimeter langer, ietsje breder, maar tegelijk ook láger. Vooral als je ze naast elkaar ziet, oogt de nieuwe een stuk groter. Dan valt meteen nog een verandering op. In het verleden kreeg Toyota nogal eens de kritiek dat de RAV4 aan de achterkant een naar rechts scharnierende deur had. De nieuwe heeft een conventionele achterklep. Daar zit ook geen reservewiel meer op, dat ligt nu gewoon in de bodem van de bagageruimte. De hele vormgeving van de RAV4 past heel goed in de lijn die we bij alle moderne Toyota’s zien, veel meer dan in het verleden is er nu echt ‘familieverwantschap’ tussen de verschillende modellen. Een opvallend detail vormen de achterlichten die nogal uitsteken en onderdeel uitmaken van een scherpe lijn over heel de flanken. Verder is de RAV vooral

heel stoer om te zien en dat is precies wat kopers verwachten van een SUV in deze klasse.

INTERIEUR: Ruim en comfortabel Die extra centimeters lengte en breedte zijn vooral het interieur sterk ten goede gekomen. De RAV4 is nu echt enorm ruim. Ik heb het niet één-op-één vergeleken, maar ik denk dat de Toyota vooral in beenruimte op de achterbank het beste scoort in deze klasse. Vaak gaat die ruimte ten koste van de bagageruimte, dan staat de bank gewoon wat verder naar achteren, maar in die val trapt Toyota niet. Met een minimale inhoud van 577 liter is de RAV4 hier ook een van de ruimste in zijn klasse. Daarnaast is de bagageruimte voorzien van handige opbergmogelijkheden in de vloer. Meer ruimte nodig? De twee ongelijke delen van de achterbank laten zich per kant echt met één handbeweging plat leggen, waarbij tegelijk de zitting wat naar beneden gaat, zodat er een vlakke laadvloer ontstaat. Ruimte is één, voor een fijn interieur is meer nodig dan alleen liters lucht. Voorin de RAV4 staan twee heel prettige stoelen, waarop het eventueel vele uren is uit te houden. Uiteraard is de hele

zitpositie wat hoger dan in een normale personenauto, dat hoort zo, bij een SUV en veel mensen vinden dat prettig. Je ziet niet werkelijk meer van het verkeer om je heen, maar die suggestie wordt wel sterk gewekt. Het dashboard is heel doordacht ingedeeld. Zo valt op dat de bediening van de airco prima bereikbaar is, direct onder het centrale display. Een typisch Toyota-ding is de bediening van de cruise control, dat is dezelfde ‘stengel’ op alle modellen en keer op keer vind ik dat net niet handig, met name omdat het helemaal buiten mijn gezichtsveld zit, rechts onder het stuur. O ja, ik vind ook het display van de boordcomputer nogal klein en daardoor niet ideaal afleesbaar, terwijl de verschillende schermpjes daarvoor wel handig met je duim zijn te bedienen. De afwerking van het hele interieur is echt perfect, met het fraai gestikte, zachte, leerachtige materiaal op de voorste rand als ‘finishing touch’.

TECHNIEK: Basisdiesel is genoeg De twee liter dieselmotor in de testauto is wat mij betreft echt sterk genoeg. Met z’n tweewielaandrijving mag hij ook al 1.600

ndreae A f ij r d e b to u A Concurrentie 1934. € 35.080 s d in s t a ta s Kia Sportage 2.0 CRDi Plus Pack: ................................... e b aler d.....d€e35.690 Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D ClearTec ij Intense 2WD: f o o h w n ij z 8 StyleVersion 2WD: ................ € 36.295 Hyundai ix35 2.01CRDi 92.07VGT VanafTiguan Volkswagen TDI (110 pk) Comfort & Design: . 39.190 Toyota....€ k r e m Ford Kuga 2.0 TDCi 2WD Titanium: ................................. € 40.500 t e h r o o v 3 uari 201 Prijslijst belangrijkste versies: 1 jan................................ indsAspiration: SD-4D-F Toyota RAV4 2.0 ale€ r33.990 e D ta ® Toyota RAV4 2.0 D-4D-F Dynamic: ...............................€ 36.190 o y o T l iciee Business: ................... €o40.390 ffD-4D-FExecutive Toyota RAV4o2.0 rd. Leur No€ 34.290 n e tt E io g e r Toyotav RAV4 2.0 VVT-i 4WD Aspiration: .......................... oor Toyota RAV4 2.0 VVT-i 4WD Dynamic: ............................€ 36.390*

CONCLUSIE De verkoop van SUV’s staat nog meer ‘onder druk’ dan heel de autoverkoop. Toch verwacht ik dat Toyota behoorlijke aantallen van deze nieuwe RAV4 gaat ‘wegzetten’. Ondanks dat hij zich enigszins heeft aangepast naar het formaat van de concurrentie, is de RAV4 opnieuw de maatstaf waaraan andere SUV’s in deze klasse worden afgemeten. Kopers in deze klasse zullen die conclusie ook gauw trekken en dus kiezen voor de Toyota. Terecht.

Toyota RAV4 2.0 VVT-i 4WD Executive Business: ........... € 40.990* Toyota RAV4 2.2 D-4D-F 4WD Dynamic: ...........................€ 43.190 Toyota RAV4 2.2 D-4D-F 4WD Executive Business: .......... € 47.790 De Hil 2 ■ 4762 AG ■ Zevenbergen * meerprijs CVT-automaat: ............................................... € 2.000

T (0168) 32 41 50 ■ F (0168) 32 74 15 www.andreae.nl ® = testauto

Volgende testauto: info@andreae.nl ■ Fiat 500L TwinAir Turbo 105 Lounge

kilo trekken. De handgeschakelde vierwielaandrijvers mogen twee ton trekken. Dat geeft al aan dat alleen sommige RAV4gebruikers die echt heel veel van hun auto eisen die sterkere diesel zullen kiezen. In koude toestand klinkt deze 2,0 liter diesel wel een beetje ‘ouderwets nagelend’, dat zijn we van moderne diesels niet meer zo gewend. Eenmaal warm is de motor wel mooi stil. Bovendien maakt deze motor zijn groene B-label wat mij betreft ook waar. Ondanks zijn formaat en aanzienlijk gewicht reed ik net geen 1 op 16 en dat is gezien die omstandigheden gewoon heel erg netjes. De RAV4 is ondanks zijn ruime maatvoering heel gemakkelijk in de omgang, mede omdat de bediening je nooit ergens voor vraagtekens stelt. De zes versnellingsbak valt daarbij nog positief op, zó schakelt een Japanse ‘handbak’, licht en precies, klik-klik-klik! Daarnaast is de elektrische stuurbekrachtiging heel goed afgestemd en ook het veercomfort is dik voor elkaar, al zou de RAV4 van mij wat zachter op kleine oneffenheden mogen reageren. Al met al is de RAV4 om te rijden ‘een echte Toyota’. Daarmee bedoel ik dat het geen auto is waarvan je compleet in vervoering raakt, maar die op de keper beschouwd echt niks fout doet en zelfs heel goed scoort op alle punten die er echt toe doen: comfort, ruimte, verbruik, prestaties en het is kwalitatief natuurlijk een topproduct. Dat mag je van een Toyota verwachten.

Typisch Toyota: geen fratsen, gewoon goed doordacht, degelijke materialen en alles aanwezig wat wenselijk is. Dat geldt voor dit dashboard, maar eigenlijk voor heel de auto.


IN EN OM DE TUIN

2e PINKSTERDAG GEOPEND 10.00 tot 16.00 uur

VOLOP GERANIUMS PERK- EN KUIPPLANTEN

OPENINGSTIJDEN

Plant & Tuin Deijkers

ma t/m vrij 8.30 tot 17.30 uur zaterdag 8.30 tot 17.00

Vele soorten bloemen, perkplanten, geraniums, œž›ę—ŠȂœǰȱžŒ‘œ’ŠȂœȱ & vaste planten.

IN MEI ELKE VRIJDAG KOOPAVOND

Nu ook uw adres voor sierbestrating en grind.

tot 20.00 uur

e A j n cti a r OPEN

e

OTweede Pinksterdag

U vindt ons aan Steenpad 2a

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

te Willemstad

2de Pinksterdag geopend!

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

GRASZODEN

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

van 10.00 tot 16.00 uur

GeoColor Geel/Oranje GeoAntica Napoli & Riviera GeoArdesia Riviera

Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

Wij geven kleur aan uw tuin Bij aanschaf van onderstaande stenen

De beste kwaliteit van West-Brabant!

3UR¿WHH

UQXYDQ

GeoVolta Riviera GeoSenza Autumno

Vervul 1a - Rijsbergen

KHW%

7:WDULH

I

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com Te Koop

In de periode van 15 april t/m 31 mei ontvangt u 10% korting op de aanschafwaarde van bovenstaande tegels. Schoenmakerij 5 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168-452730 www.boelenstuininrichting.nl

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

TAXUS

2 jarig - 20/30 cm

20/40 cm

€ 0.40 per stuk

€ 0.40 per stuk

Zundert, 076-5973377

DE SCHANS TUINSCHERMEN

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

BAS VAN BEZOOIJEN KLUNDERT

BUXUS

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

MACHINEVERHUUR EN GRONDWERKEN RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

BVB voor allerlei GRAAFWERK in tuin, schuur of bedrijfslocatie en tevens inname grond en puin, verkoop van zand, tuingrond en grind (kan bezorgd worden). Tevens leggen en leveren van betonplaten (evt. stelcon 2x2, div. diktes), ingraven septictanks en reparatie/aanleggen riolering. Verhuur van trilplaten en minikranen met machinist. Regio N-West Brabant. Voor omgeving Ridderkerk; 0180- 466244

Tel. 06-53489432 Ingang bedrijf: Vlietweg 14/Schansweg 24g, kantoor: Schansweg 24g Klundert E-mail basvanbezooijen@live.nl

RTENS

bv

2e Pinksterdag open 10.00 - 16.00 uur

De gehele maand mei: Bij aankoop van een BEAR COUNTY Blokhut

GRATIS

Glijbaan rood

bij aankoop van GRATIS IMPREGNEREN een Jungle Gym Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op Speeltoestel

Op = Op Aktie geldig t/m 2e pinksterdag

www.tuinhoutspecialist.nl

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z.

Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Open dag op zaterdag 25 mei

Nationale Huidkankerdag in Amphia

Voor

beleving Voor beleving van uw tuin

MOERDIJK - Tijdens de Nationale Huidkankerdag op zaterdag 25 mei organiseren de dermatologen van het Amphia Ziekenhuis een open dag met als thema ‘Check jij je huid?’.

van uw tuin

Tuin & Terras heeft een groot, gevarieerd aanbod van sierbestrating, natuursteen tegels, Tuin & tuinhuisjes, Terras heeft tuinoverkappingen, een groot, gevarieerd verlichting, ennatuursteen tuindecoraties. aanbod vantuinmeubels sierbestrating, tegels, tuinhuisjes, tuinoverkappingen, verlichting, tuinmeubels en tuindecoraties.

2e Pinksterdag geopend

Achterdijk 3 | 4761 RB Zevenbergen | T 0168 - 32 64 12 info@tuinenterraszevenbergen.nl | www.tuinenterraszevenbergen.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 13.00-17.30 uur | zaterdag van 9.00 - 16.00 uur Bezichtiging op afspraak zeven dagen per week

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Tijdens deze open dag staan het beschermen én controleren van de huid centraal. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 13.00 uur bij de polikliniek Dermatologie op locatie Molengracht en kunnen zich aanmelden via www. huidkanker.pro.

De Nationale Huidkankerdag ‘Check jij je huid?’ is een initiatief van onder andere het Huidfonds, Huidpatiënten Nederland, Stichting Melanoom en de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie. Op deze wijze willen de samenwerkende partijen mensen bewust maken van de gevaren van de zon en het belang van regelmatige huidcontrole benadrukken om in een vroegtijdig stadium huidkanker te kunnen herkennen. Want voor alle vormen van huidkanker geldt: hoe eerder u een verdacht plekje ontdekt, hoe groter de kans om huidkanker te voorkomen en op tijd te behandelen.

Uit cijfers van KWF Kankerbestrijding blijkt dat de groep mensen met huidkanker in Nederland schrikbarend toeneemt: in tien jaar tijd is het aantal patiënten met de diagnose huidkanker verdrievoudigd van 15.000 naar 45.000 per jaar. Deze stijging komt onder meer doordat er in Nederland relatief veel mensen wonen met een licht huidtype. Daarnaast gaan mensen steeds vaker naar zonnige vakantiebestemmingen en recreëren ook buiten de zonvakanties in de zon. Veel Nederlanders zorgen daarbij voor te weinig bescherming door zonnebrandcrèmes en zijn niet gewend zelf met regelmaat de huid te checken of hiervoor een dermatoloog te raadplegen.

Tijdens de open dag staat een team van de afdeling Dermatologie van het Amphia Ziekenhuis klaar om u informatie en tips te geven over het beschermen én controleren van uw huid. Bezoekers die zich vooraf aanmelden voor de open dag krijgen bovendien de mogelijkheid hun huid te laten nakijken op eventuele verdachte plekjes. Er worden tijdens de open dag geen consulten gehouden. Mocht hiertoe aanleiding zijn, dan kunt u op korte termijn een afspraak maken voor het spreekuur. Wilt u nu alvast een vlekje of plekje op uw huid checken? Download dan de Huidmonitor-app van de Stichting Melanoom. Deze huidmonitor is gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store.


SPORT

SVC naar de vierde klasse corner voor WDS. Deze lijkt bij de 1e paal binnen te vallen, maar wordt opgepakt door keeper Krokkie. Het zal toch niet waar zijn, denkt iedereen met een SVC hart als zij de WDS’ers zien juichen. Vervolgens is het een minuut muisstil op en om het veld. Overleg tussen de scheidsrechter en assistent scheidsrechter volgt, waarbij de scheidsrechter resoluut het doelpunt afkeurt en een achterbal geeft. Dan volgt een dikke minuut later het eindsignaal en de ontlading bij SVC. SVC is gepromoveerd naar de 4e klasse. Geweldige prestatie van trainer Cees van Beers, onervaren jonge 1e elftal en begeleiders van SVC 1. SVC wil tot slot DEVO uit Bosschenhoofd bedanken voor hun gastvrijheid en goede zorgen voor tijdens en na de bijzonder wedstrijd.

Winnaars op de stropdas

STANDDAARBUITEN - Het eerste elftal van SVC heeft promotie naar de 4e klasse afgedwongen op 8 mei. De wedstrijd WDS-SVC werd gespeeld op het terrein van DEVO in Bosschenhoofd. De wedstrijd was spannend, maar er waren nauwelijks kansen in het 1e half uur. Na zo’n 35 minuten bracht SVC de bal maar het zestien meter gebied in, waarbij Koen Vermeulen precies op de juiste plaats bleek te staan: 1-0 voor SVC. WDS is ook regelmatig gevaarlijk, maar keeper Krokkie staat zijn mannetje en weet het SVC-doel schoon te houden. In de 5e minuut na rust wordt een voorzet van WDS

niet goed uitverdedigd. De bal valt precies voor de voeten van een WDS’er. Deze kan aanleggen en schiet knap in waardoor het 1-1 wordt. Aan een gelijkspel heeft SVC niets, worden de mouwen maar eens opgestroopt. Na een kwartier een serieuze scrimmage voor het doel van SVC. Keeper Krokkie maakt zich groot, waardoor de WDS-aanvaller niets anders kan doen dan tegen hem aanschieten, een knappe redding van de keeper. Robin van Boxel, Gijs van de Bom en Jorn Magielse vallen in. In minuut 75 geeft Gijs van de Bom ‘n geweldige pass op Jowin van Belois, welke niet lang nadenkt maar de bal keihard achter de WDS-doelman knalt: 2-1 Het SVC-publiek ontploft. In minuut 96 nog een

Op de stropdas SVC stond met een kraam en een leuk spel op de braderie van Standdaarbuiten zondag 12 mei. In tegenstelling tot de vorige keer ging het deze keer niet om bruut geweld (zo hard mogelijk schieten), maar om een fluwelen traptechniek waarbij een bal op de stropdas geschoten moest worden. In de jongste categorie wist Mels Leeuwangh 1x de bal op de stropdas te leggen en in de categorie tot 14 jaar wist Tim Groot dit 2x te doen. Bij de oudste categorie was het ook erg spannend. Dirk van de Bom, Andre Wierickx, Coen van Viegen, Melvin Zagers en Kees Zagers wisten de bal 1x op de stropdas te leggen. Maar uiteindelijk werden zij overtroffen door Henk Vermeulen, welke dit 2x voor elkaar wist te krijgen. 75 jarig bestaan Dit jaar bestaat Voetbalvereniging SVC 75 jaar. Het is voor de organisatie onmogelijk om iedereen persoonlijk uit te nodigen. Mochten ze je vergeten zijn, neem het SVC dan niet kwalijk en stuur een bericht naar svc75jaar@hotmail.com. Geef je adres door en ze zorgen dat je alsnog een uitnodiging van hen ontvangt. Meer weten over het feestprogramma, http://www.vvsvc.net

Uitslag jeu des boules toernooi KBO Hemelvaartsdag MOERDIJK - Met goed weer en fanatieke spelers en enthousiaste toeschouwers was het weer een fantastisch evenement. Winnaars van de poules: 1. Bert Christianen/Jac Baaten. 2. Johan v.d. Klundert/Lianne Bosman. 3. Hans Frik/Mark Meijers. 4. Leon v. Est/Corjan Loonen. 5. Peter Magielse/Chris vd Horst. 6. Toos Klijn/Frans Klijn. 7. Toon Christianen/Will Bruijns.De beste vier speelden kruisfinale. Verliezers speelden om de 3e en 4e plaats: Toon Christianen/Will Bruijns gewonnen van Bert Christianen/Jac Baaten met 13-11. De winnaars de finale: Peter Machielse/Chris vd Horst wonnen

van Bert Christianen/Corjan Loonen. De volledige uitslag: 1. Peter Machielse/Chris vd Horst. 2. Leon v Est/Corjan Loonen. 3. Toon Christianen/Will Bruijns. 4. Bert Christianen/Jac Baaten5. Johan vd Klundert/Lianne Bosma. 6. Toos Klijn/Frans Klijn. 7. Edwin Magielse/Edwin Nagtzaam. 8. Hans Frik/Mark Meijers. 9. Ron Franken/Gerard Franken. 10. Pierre Snijders/Corinne Snijders. 11. Jack Kop/Danielle Kop. 12. Mike vd Kasteel/Robert Tak. 13. Jordy v Merode/Pierre Tak. 14. Niels Jongmans/Richard vd Horst. 15. Riet Koevoets/Hans Brugman. 16. Theo Hilkhuijzen/Michel Lazeroms. 17. Dre Brood/Helma Brood. 18. Pieter Broos/Nico de Wild. 19. Leo Boere/Coby Boere. 20 Johnny Kikkert/Barry Verlaan. 21. Elmira v Merode/Dianne Rokx.

Karateschool ‘Bushido’ scoort op Belgium Open ZEVENBERGEN - De ‘Beker der Kempen’ zit er op. Een lange dag, maar al het wachten werd ruimschoots vergoed. Doordat een dojo met een aantal vechters had afgemeld, was Kelvin Tienstra van Karateschool Bushido Zevenbergen/Raamsdonksveer voor zijn 1e partij vrijgeloot. Erg jammer, want Kelvin is een type vechter dat normaal groeit in een toernooi. Zijn 1e partij was gelijk de halve finale. De afspraak met Kelvin was nu vol erin en zo snel mogelijk scoren, want deze partij winnend afsluiten betekent een plaats in de finale. Zijn tegenstander was een Belgische karateka die vol vertrouwen aan de partij begon en nog geen weet had van het geweld wat op hem af zou komen.

Kelvin begon gelijk met harde combinaties die z’n tegenstander niet kon hebben. Combinatie met een leverstoot was teveel en leverde een wazari (half punt) op. Geroutineerd maakte Kelvin de partij af door nog een wazari te scoren. De finalepartij was tegen de ervaren Niels Willeme van de vrienden van Seishin Dojo. Beide heren waren aan elkaar gewaagd en bestookten elkaar met stoot/trapcombinaties. Kelvin bleef goed kijken en kwam een aantal malen goed door. Het was een gave partij om te zien. Niels schopte op een korte blok van Kelvin en raakte geblesseerd, waardoor Kelvin de titel Belgium Open Champion 2013 aan z’n erelijst kan toevoegen. Op naar EK in Duitsland op 8 juni. Info: www.karateschool-bushido.nl

Estrella Wierikx in de prijzen HEIJNINGEN - Het 1e gedeelte van de door de KNZB georganiseerde Kringkampioenschappen werden afgewerkt afgelopen weekend. In het Dordtse zwemstadion mochten de 8 snelsten in elke leeftijdsklasse strijden om de medailles. De in Heijningen wonende Estrella Wierikx wist in de hoogste klasse van de dames 3x een medaille te scoren. De 100m. schoolslag werd met overmacht gewonnen. Nummer 2 en 3, respectievelijk Kelly

Wigleven uit Ridderkerk en Karin Stein uit Vlaardingen, moesten bijna 4 seconden toegeven op de Moerdijkse. In de finale van de 4x100m. wisselslag voor clubteams nam Estrella Wierikx de schoolslag voor haar rekening. Ze zette een aanvankelijke achterstand om in een voorsprong, die door de andere zwemsters van MNC-Dordrecht vastgehouden werd tot aan de finish. De 2e gouden medaille van deze middag was een feit. De 50m. schoolslag leverde ‘slechts’ een zilveren medaille op.

HSV De Veste WILLEMSTAD - Tweede Tonnekreekwedstrijd (picker- match of vaste stok) van HSV De Veste, gevist op zaterdag 11 mei in de Tonnekreek. Er stond veel wind en er waren diverse regenbuien, maar de vis liet zich toch van

haar goede kant zien. Uitslag: 1. P. Leest Hzn, 7.550gr., 2. M. Dubbelman, 7.500gr., 3. P. Leest Azn, 5.950gr., 4. B. Heijstek, 5.700gr., 5. L. Verheijen, 5.100gr., 6. G. den Hollander, 4.000gr., 7. G. van Poppel, 2.400gr., 8. R. van Poppel, 0gr., A. van Alphen, 0gr.

Jeu de boules ZEVENBERGEN - Op de banen in Zevenbergen wordt gespeeld om het kampioenschap jeu de boules van Moerdijk op zaterdag 25 mei. Het zijn vaste koppelwedstrijden die voor de 5e maal worden gehouden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Gaarne hal 10 aanwezig.

Voorinschrijving is open t,/m woensdag 15 mei. Men kan zich per koppel opgeven in Zevenbergen bij E. Brouwer, tel. 0168323131 of Willy de Roos, tel. 0168-403560 voor nadere inlichtingen. Ook kan men zich aanmelden bij de jeu de boules verenigingen in Noordhoek, tel. 0168-402073 en in Fijnaart, tel. 0168463788.

Stan Verrijp wint

Limietwedstrijd Breda

Moerdijkse zwemmers halen mooie tijden MOERDIJK - Op 5 mei was in zwembad de Wisselaar in Breda een limietwedstrijd in een 50m bad. Dit was een van de laatste wedstrijden voordat de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen plaatsvinden. Een groot aantal zwemmers uit het hele

land maakte gebruik van deze mogelijkheid om te proberen een limiet te behalen of om hun tijd scherper te zetten. Hieronymus was met 14 zwemmers vertegenwoordigd. Ronaldo Nagtzaam uit Zevenbergen zwom 3 afstanden: 50, 100 en 200m vrije slag. Op de 100m en 200m verbeterde hij zijn per-

soonlijke record. Kristy Nagtzaam zwom 50m vrij slag, 100m rugslag en 100m schoolslag. Lilianne Sweere uit Standdaarbuiten zwom 100m rugslag. Sarah Uuldriks, ook uit Standdaarbuiten zwom 100m vrije slag en 100m vlinderslag. Op de vrije slag zwom ze een persoonlijke record. www.zpv-hieronymus.com

DHV D1 2e tijdens havenschap Moerdijk Cup ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op het terrein van vv Kogelvangers trad DHV D1 aan voor het Moerdijkcup toernooi zaterdag 11 mei. Tegenstanders van formaat, Kogelvangers, Klundert, Virtus en de Fendert D1. De 1e wedstrijd werd tegen de latere toernooiwinnaar de Fendert gewonnen met 2-0. Daarna volgde er een 0-0 gelijkspel tegen Klundert, beide teams komen uit in de 2e klasse, een goed resultaat van de

jongens. Derde wedstrijd tegen de thuisvereniging Kogelvangers werd met 2-1 gewonnen. Kogelvangers kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar dit wist DHV nog net op tijd om te buigen naar een 2-1 overwinning. Laatste wedstrijd was tegen Virtus die op dat moment nog maar 1 punt had. Bij winst zou DHV het toernooi winnen, echter ging het niet zoals ze gedacht hadden en won Virtus de wedstrijd met 0-2, waardoor DHV genoegen diende te nemen met een 2e plaats.

Programma Junioren Zaterdag 18 mei 10.00 HZ’75 F1-DHV F1 Programma Senioren Vriendschappelijke wedstrijd Dinsdag 14 mei DHV 1-DVO’60 1 19.45 uur. Dinsdag 21 mei SAB 1-DHV 1 19.45 uur Dinsdag 28 mei DVO’60-DHV 1 19.45 uur. Bedrijventoernooi 31 mei 18.00 uur Kijk voor meer info: www.vvdhv.nl PAGINA 20

Stan Verrijp (midden), de trotse kampioen op de 50 meter vrije slag.

FIJNAART - Totaal onverwacht wist de Moerdijkse zwemmer Stan Verrijp bij de junioren-2 de overwinning te pakken. De voor het kleine clubje ZPC-Numansdorp uitkomende Fijnaarder wordt al enkele jaren getraind door de ervaren trainer Hans Piederiet. De trainer leverde, met minimale middelen, meerdere Nederlandse kampioenen bij de heren af. Bij de dames lukte het hem eenmalig om Estrella Wierikx naar het Nederlands jeugdkampioenschap te leiden. Met Stan en Lieke Verrijp uit

Fijnaart heeft de trainer, in ieder geval voor de toekomst, goud in handen.Stan Verrijp plaatste zich ‘slechts’ als 8e voor de kampioenschappen en moest in de ondankbare buitenbaan starten.Maar wie schetst de algemene verbazing in het stadion, toen de Fijnaarder in de laatste 20 meter met een schitterende versnelling iedereen het nakijken gaf. De elektronische tijdwaarneming gaf een verschil aan van 0,02 seconden met de nummer 2. Stan raffelde in een voor zijn leeftijd zeer snelle tijd de 50 meter af in 28,06 sec. en is razend trots op zijn eerst gouden kampioenschapmedaille.


Jeugd kennismaken karate

Jeu de boules Zevenbergen ZEVENBERGEN - Op 27 april is de Tweede wedstrijd zomercompetitie gespeeld. Uitslag 1. Wim Lagendijk 323 pnt; 2. Wim v. Spronsen 320 pnt; 3. Joke Kortsmit 317 pnt; 4. Zus v. Beers 316 pnt; 5. Leen Vosselman 219 pnt; 6. Ed Brouwer 212 pnt; 7. Cees Bol 210 pnt; 8. Gertraud v. Ardennen 209 pnt; 8. Hans v.d.Velden 209 pnt; 8. Jan Zevenbergen 209 pnt. Winterkampioenen In de voorjaarsvergadering van 25 april wer-

den de winterkampioenen bekend gemaakt. Bij de dames was het Hennie de Jong die de titel in de wacht sleepte met 942 pnt; 2. Joke Kortsmit 716 pnt; 3. Jannie Bouman 711 pnt; 4. Willy de Roos 495 pnt; Bij de heren was het Ed Brouwer die de titel in de wacht sleepte met 1163 pnt; 2. Wim Lagendijk 1068 pnt; 3. Leen Vosselman 1061 pnt; 4. Fred Jongen 1039 pnt; 5. Theo Janssen 827 pnt; 6.Walter Bol 822 pnt; 7. Frie Kortsmit 717 pnt; 8. Jan Zevenbergen 618 pnt; 9. Ronald Bouman 582 pnt; 10. Jan v.d.Sar 496 pnt; 11.Cor Reniers 490 pnt; 12. Henk Goverde 474 pnt; 13. Henk v. Alphen 378 pnt.

Amivedi MOERDIJK - Amivedi, vermiste en gevonden huisdieren. Vermist 23 april: Kat, kater, gecastreerd, kleur is zwart, een paar witte snorharen, Chip 528210001352490, naam Roetje, leeftijd 12 jaar, vermist op Dennenpad, Klundert, meldingsnummer 822816.

Kennismaking voor jeugd met karate.

ZEVENBERGEN - Jeugd van 5 tot en met 16 jaar kan deelnemen aan een (gratis) openluchttraining van Karate Moerdijk op zondag 12 mei. Dit in samenwerking met Atletiekvereniging Groene Ster Zevenbergen, waar de training gehouden wordt. De training is toegankelijk voor jeugd die eens kennis wil maken met karate en weerbaarheidtrainingen. De training is laagdrempelig, zodat iedereen kan meedoen. Ook zullen er oefeningen gedemonstreerd worden, zodat kinderen een goed beeld krijgen van wat karate nog meer te bieden heeft. De training wordt verzorgd door karateleraren Arno Yarzagaray en Chantal Straver en omvat o.a. een karatetraining, karatedemonstraties en

een introductie Sterk en Stevig (weerbaarheidstraining voor jeugd). Voor drinken en een snack wordt gezorgd. De training is van 10.00-12.00 uur op het grasveld in het midden van de Atletiekbaan van Atletiekvereniging Groene Ster, Klundertseweg 3, Zevenbergen. Jeugd kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@karatemoerdijk.nl. De training biedt gelijk mogelijkheid tot inschrijving voor een cursus weerbaarheid die zaterdag 18 mei van start gaat voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar. Het doel van de cursus is meer zelfvertrouwen krijgen, grenzen aan kunnen geven en eigen keuzes leren maken. Deze wordt ook door Arno en Chantal gegeven in SGZ, Galgenweg 62 , Zevenbergen. Kijk voor meer info op www.sterkenstevig. nl of www.karatemoerdijk.nl.

Gevonden 2 mei: Hond, teef, Bulldog, kleur is gestroomd, Engelse Buldog, is gechipt maar gegevens kloppen niet, volwassen, gevonden op Van Eyckstraat, Fijnaart, meldingsnummer 823231. 20 april: Kat, kater, ongecastreerd, kleur is rood met wit, aanhankelijk, maar ook een doerak, eet alles wat los en vast zit, kwam aanlopen vanaf de Meeren/Annendal, leeftijd nog geen of net een jaar, gevonden op Duivensteen in Zevenbergen, meldingsnummer 822718. William Kuijstermans Amivedi meldpunt Roosendaal e/o, tel. 088-0064651, email: roosendaal@amivedi.com,

DƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x201A;ĹŹĹ?Ć?Ä&#x201A;ůώϹŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ŜƾĹ?Ć&#x161;Í&#x2014; 

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

ZÄ&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ dĹ?žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ?ŽŽĆ&#x161;Ä?Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Í&#x2DC;Íż sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ͲÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ĺ&#x161;ĆľĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍžÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ĺ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůŽŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍż /Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

ZEVENBERGENSE METAALHANDEL De HiL 26 Tel. 0616944484

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TOUWEN

is Mondzorgcentrum

TOUWEN geworden

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN Â&#x2021;QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU Â&#x2021;SURÂżHOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSURÂżHOHQXLWHLJHQSURGXFWLH Â&#x2021;JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO Â&#x2021;]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ Â&#x2021;WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN Â&#x2021;DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


Pinksterzaterdag fietsen langs sluitende kerken

Junioren en seniore n vissen in slecht weer

KHSV ’t Wachtertje mee te doen of als toeschouwer !! Het meedoen is alleen mogelijk na aanschaf van een jeugdVISpas.

Gijs van Slobbe koplopers divisie A

KLUNDERT - Afgelopen vrijdag viste de jeugdafdeling van `t Wachtertje aan `t Walletje te Klundert. Het weer zat niet erg mee daar het hard waaide en zo af en toe ook nog eens regende. Maar ondanks het slechte weer waren er toch 11 vissers naar de waterkant gekomen. Na het startsignaal bleek al snel dat het geen makkie zou zijn om een visje op de kant te krijgen. Toch werden er snel al wat voorntjes gevangen. Maar de grote uitslagen van de voorgaande wedstrijden zaten er deze keer niet in. De 2 koplopers lieten beide weer even zien waarom zij koplopers zij. Gijs van Slobbe,

werd dagwinnaar met 380 gram en Mariska van Andel werd deze dag 2de met 220 gram. 3de werd Wesley Kouters met 190 gram. Top 5 : 1. Gijs van Slobbe 380 gr, 2. Mariska van Andel 220 gr, 3. Wesley Kouters 190 gr, 4. Quinty Broeken 150 gr, 5. Kevin Broeken 100 gr. Tussenstand na 3 wedstrijden A-div: 1. Gijs van Slobbe 4470 gr, 2. Wesley Kouters 2970 gr, 3. Patrick Engelen 490 gr. B-div 1. Mariska van Andel 1550 gr, 2. Jean-Carlo den Hollander 910 gr, 3. Xian Straasheim 520 gr. De junioren vissen aanstaande 17 mei aan `t Walletje. Let op het loten is om 18.30u en er word gevist van 19:00u tot 20:30u. dit is een half uur later dan de eerste 3 wedstrijden. Natuurlijk is iedereen weer welkom om

Senioren De senioren visten zaterdag aan het verlaat hun 2de wedstrijd. Het verlaat lag er mooi en rustig bij tijdens de loting om 7:30u. Na de loting vertrokken de 11 deelnemers naar de waterkant om hun stek in orde te maken. Om 8 uur klonk het startsignaal en kon er gevist worden. Vele vingen gelijk een visje maar daar bleef het bij. Zo rond 9 uur kwam de wind en om 9:30u. ook de regen. Het werd zoeken naar de vis en vele zagen dan ook geen beetje meer. Toch waren er een aantal die nog met enige regelmaat een voorntje vingen. Piet van Wensen had er een stuk of 20 en Theo Elemans ook zo`n 15 stuks. Ook Herman Korteweg en Louis Melisse wisten er een stuk of 10 te vangen. Na de weging bleken zij ook de top 4 te zijn. De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven en iedereen hoopt dan ook op warmere nachten en de daarmee met zich mee brengende betere vangsten. Top 3: 1.P.van Wensen 960gr, 2.T.Elemans 770gr, 3.H.Korteweg 410gr. Tussenstand: gedeelde 1ste plaats H.Korteweg en P.van Wensen 4pnt, 3. Louis Melisse 8pnt. Voor meer informatie kunt U kijken op http:// wachtertje.mijnhengelsportvereniging.nl of mailen naar t-wachtertje@hotmail.nl of bellen naar +31(0)168-750671. Vergeet niet naar de nationale hengeldag 2013 te komen 25 mei-bottekreek-klundert 09:00u kom dat allen zien!

ZEVENBERGEN - Alweer voor het 12e jaar houden de gezamenlijke kerken in de Brabantse Westhoek een sponsorfietstocht genaamd ‘Als een lopend vuurtje’. De deelnemende kerken hebben voor de andere kerken een Pinkstergroet gemaakt met het motto ‘vuur dat blijft branden’ die door de fietsers zal worden overgebracht. Het doel van ‘Als een lopend vuurtje’ is tweeledig: enerzijds geld inzamelen voor diverse goede doelen, anderzijds genieten van Brabantse natuur en cultuur. Deelnemers kunnen uit verschillende routes kiezen van 35, 45, 60 en 120 km. Vanuit Fijnaart zal worden gestart vanaf de Ontmoetingskerk, Wilhelminastraat. De kanjers voor de 120 km. kunnen hier om 08.30 uur starten, overige afstanden kunnen om 09.30 uur hun route afhalen. Startende en bezoekende fietsers steunen met de sponsoractie de Stichting Wensdroom uit Moerdijk. Het doel van de stichting is het doen uitkomen van wensen voor mensen, wonend in de gemeente Moerdijk, die hun wens door ziekte niet meer zelf kunnen realiseren. In de kern Moerdijk wordt er gestart bij de St. Stephanuskerk en in Willemstad bij de H. Maagd Maria, kleine kerkje Landpoortstraat. Dit zijn 2 van de 6 kerken van de Immanuel parochie, waarvan de deuren respectievelijk 1 juli en 1 juni sluiten. Beide kerken schenken de opbrengst van de fietstocht voor het 2e jaar aan de aan de Kalvi Poongaschool. Peter Kommeren, parochiaan Immanuel parochie, reisde in 2004 naar India waar hij diverse kleinschalige projecten bezocht. Hij heeft kennis gemaakt met Father Savari Dass, pater die op het platteland een

schooltje runt, Kalvi Poongaschool. De naam betekent ‘les in de tuin van bloemen’. De school bestond toen uit een aantal lokalen volgepropt met kinderen die nog op leitjes schreven. Afgelopen jaren is op diverse wijzen geld ingezameld voor de school. Dit heeft er ondertussen in geresulteerd dat in India nieuwe schoolbanken en een schoolbus en zelfs de 1e computers konden worden aangeschaft. Cijfers tonen aan dat de steun aan de Kalvi Poongaschool meer dan nodig is. Het is een project waarbij uw bijdrage direct zichtbaar besteed wordt. Peter Kommeren zal als ambassadeur van de Immanuel parochie er persoonlijk op toezien dat uw bijdrage goed wordt besteed. In januari 2013 is hij er opnieuw geweest om te kijken waaraan het geld is of wordt besteed. Ook in Zevenbergen doen de gezamenlijke kerken mee aan de sponsorfietstocht en kan er vanaf 09.30 uur gestart worden bij de Hervormde kerk, Markt. Misschien ook wel voor de laatste keer. Hier is gekozen om de opbrengst beschikbaar te stellen aan de restauratie van het orgel St. Catharinakerk (Hervormde kerk). Orgel is van grote betekenis voor cultureel Zevenbergen. Velen maken gebruik van de prachtige barok flentrop orgel met z’n speciale klankkleur. Dit 16’orgel telt 33 stemmen, verdeeld over 3 manualen en een vrij pedaal. Het is nodig om o.a. de doorgezakte voeten van de grote pijpen grondig te herstellen en hiervoor moet een groot gedeelte van het orgel gedemonteerd worden. Bij elke kerk, die aangedaan wordt kan een stempel verkregen worden, zijn er gastvrouwen en gastheren om de deelnemers te ontvangen. Er is gratis koffie, thee en limonade en een versnapering waar een vrijblijvende bijdrage voor wordt gevraagd.

Hartenwens van Jeugdbrandweer Moerdijk

HSV Altijd Beet

ZEVENBERGEN - Het Jeugdbrandweerkorps Moerdijk heeft bij de Rabobank West-Brabant Noord een hartenwens ingediend inzake de actie ‘Hart op de juiste plek’. Voor de aanschaf van waterdichte veiligheidskleding zijn zij inmiddels genomineerd.

Omdat de oefenavonden ongeacht het weer doorgaan zal deze regenkleding voor de leiders eveneens zeer welkom zijn.

MOERDIJK - Uitslag van onze 2e Koppelwedstrijd van 11 mei.

Sympathisanten Uiteraard is het korps zeer blij genomineerd te zijn omdat deze nominatie een blijk van waardering is voor de activiteiten van hun organisatie. Daarnaast zou het winnen van Hart op de juiste plek ervoor zorgen dat de brandweerlieden in spe de juiste steun hebben om deze hartenwens in vervulling te laten gaan. Daarom hopen zij, dat onder de ruim 19.000 leden van Rabobank West-Brabant Noord veel sympathisanten zijn die vanaf 17 mei op deze nominatie kunnen stemmen via de ledenwebsite van de Rabobank. Op woensdagavond 19 juni zullen de winnaars bekend worden gemaakt en zal duidelijk worden welke hartenwensen gehonoreerd kunnen worden.

Het weer had een herfstachtig karakter, en de vangst was ook weer niet geweldig:

Zoals wellicht bekend stelt de bank organisaties met een financiële steun in staat hun hartenwens uit te laten komen. De jeugdbrandweer heeft een verzoek gedaan voor waterdichte veiligheidskleding ter waarde van circa 1500 euro. Buiten de wekelijkse oefenavonden gebruikt de jeugd nu al zo’n vijftien jaar oude en versleten overalls voor bijzondere activiteiten. Dit zijn bijvoorbeeld de begeleiding tijdens de rolstoelvierdaagse in Zevenbergen en de collecte in Zevenbergschen Hoek voor de Brandwondenstichting.

1. Joop en Cor met 3440 gram; 2. Leo en Jan met 2120 gram; 3. Nick en Henk met 1980 gram; 4. Piet en Ton met 940 gram; 5. Ad en Paul met 360 gram. Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 25 mei.

KBO Kring de Markstreek

Bedevaart Zegge MOERDIJK - KBO Kring de Markstreek, waaronder alle KBO afdelingen in de gemeente Moerdijk en Halderberge vallen, houdt dinsdag 21 mei een bedevaart naar Zegge met aansluitend een kerkdienst. De kerkdienst wordt gehouden in de pa-

rochiekerk van Zegge en begint om 14.30 uur. Voorganger is pastor M. Prasing. De zang wordt verzorgd door het koor uit Oud Gastel onder leiding van Els Theunissen en op orgel begeleid door Jan van den Berg. Na afloop van de viering is er gelegenheid tot het drinken van koffie en of thee in Café Kerkzicht in Zegge.

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 18 mei Voorgang: G. Dirven. Intenties: Kees Sitters e.v. Annie Vermeulen, Wil v. Boxel e.v. Diny Vermeulen, o.o. Paullus de Jong en Cornelia v. Grimhuyzen, Anneke Vermeulen-v.d. Nobelen, alle overleden leden van het koor, in het bijzonder voor Leentje v.d. Sanden en Tinie Schoones, omdat zij zoveel voor het koor hebben betekend. HEILIG HART, LANGEWEG Zondag 19 mei 9.00u Woord en Communieviering. Voorganger: pastor van Andel. Koor: Laus Deo. Intenties: Caroline v.d. Dam. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Maandag 20 mei 14.00u Rozenhoedje ter ere van Maria. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 19 mei 09.30u Pinksteren, ds. F. den Harder. Organist dhr. C. van Kooij HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 18 mei 19.00u Pinksteren. Woord- en Communieviering met gemengd koor in de kerk. Voor-

ganger pastor P. de Meijer. Misdienaars: Ilse Vissers en Sharena Hoegen. Intentie voor: Toos Hessels. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Kerkdiensten tijdelijk in: De Hoekpoort, Schanspoort 8, Klundert. Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen. nl Zondag 19 mei Pinksteren 09.30u ds. Z. van Hijum 16.30u ds. A. van der Sloot, Almkerk/Werkendam GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 19 mei 10.00u Pinksterfeest. Voorganger: Prof. Chr. Vonck uit Brasschaat. HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 19 mei 10.00u Pinksteren, mevr. A.Muis, Zegveld. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN

www.immanuel-parochie.eu/zevenbergen Zaterdag 18 mei 19.00u Eucharistieviering. Voorganger Pastoor Peter de Rooij. M.m.v. Schola Cantorum met Gregoriaanse gezangen. Misintenties: mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr Willem v. Fessem; fam. v. Fessem de Graaf; Jan Ooijen e.v. An Cornel; fam. Leijs- Machielsen; ouders Jan en Koos Frijters en zoon Ad; ouders de Graauw- Borburg (jgt); Anita v. Dorst-Stoop e.v. John v. Dorst; fam. v. Dorst- Kramers; Jan van den Berg e.v. Ina van den Berg- Wetter. Tweede collecte is voor de Nederlandse missionarissen. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 19 mei 10.00u ds. A. Slingerland 18.30u ds.G.C.Buijs, Zevenbergen GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 19 mei, 1e Pinksterdag 10.00u ds. T. Wegman, ‘s Gravenhage 16.30u ds. J.W. Wind, Middelburg JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. PAGINA 22

Zondag 19 mei 10.30u Pinksteren. Pastor G. Dirven gaat voor in de H.Mis. Collecte voor de Ned. Missionaris. Dameskoor. Jgt. Machiel Zandbergen; overl.o. Verhoef-Verhoeven; Kees v.d. Ree en Anita v.d. Ree-Langerak. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 19 mei, Pinksteren 10.00u Koepelkerk Ds. W. van Laar HEILIGE MAAGD MARIA, WILLEMSTAD Zondag 19 mei 09.30u Pinksteren. Eucharistieviering. Voorgangers Pastoor P. de Rooij en diaken M. B. Bastiaansen. Gebedsintentie: H. Maagd Maria. Collecte voor het pastoraat in de geloofsgemeenschap. Maandag 20 mei 11.00u Herdenkingsdienst Rhenusramp Arsenaal te Willemstad. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 18 mei 19.00u Pinksteren. Eucharistieviering en kinderkaravaan. Voorganger: pastoor M. Prasing en pastor E. v. Dijk. Lector: K. v. Gorp. Misdienaar: Berith. Koor: Gemengd

koor. Koster: M. Machielsen. Intenties: Overl. familie Mulders; Cornelia Kokke; Adrie Sitters; To v.d. Zande e.v. Frie Bogaarts v.w. haar verj.; jgt. Piet Frijters e.v. Tonnie Traets. Er is in het Pinksterweekend een extra collecte. Steun de Week Nederlandse Missionaris. Help de missionaire traditie voort te zetten. Steun onze missionarissen! Zuster Jansen heeft een aanvraag gedaan voor een ijzeren bak voor de watervoorziening. De watervoorziening in Kameroen is een heel karwei, in een ijzeren bak wordt het water naar boven gepomt. Deze ijzeren bak is aan vernieuwing toe. Zuster Martine Jansen c.s..sp., Kameroen. HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 19 mei 10.30u Woord en Communieviering. In deze viering zal Diaken M. Bastiaansen voorgaan in gebed. Terugkomdag eerste communicanten. Misdienaars zijn Ineke, Merel Minou en Michelle. Koster Wim Schrauwen. Gebedsintenties: Lies van Merienboer-Korst. Dhr. en mevr. Kannekens-Korst. Wilhelmina DeijkersMangelaars. Drie wekelijks gebed voor M. Cornelissen-Bram (3). De collecte is voor onze eigen kerk, collectanten: dhr. Romme en Y Reuvers.


SUCCES met je eindexamens!! Daarna....start met autorijles bij Start & Drive. Voor een GRATIS proefles ga naar:

startanddrive.nl Heeft u plannen voor

NIEUWBOUW * VERBOUW * ONDERHOUD OF RENOVATIE Bel voor een vrijblijvende offerte. Aannemingsbedrijf Engelen V.O.F. Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

+++ )&$,#! 

  

!  ,  

&%$&(' '&& # $*& %%## EuroďŹ x (XURĂ&#x20AC;[

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

GEVRAAGD

BARPERSONEEL

Recoll bv is gevestigd in Etten-Leur en zamelt sinds 1993 lege inkjet- en tonercartridges in. De inzameling vindt hoofdzakelijk plaats binnen het retail/dealer kanaal. De ingezamelde lege cartridges worden in Nederland geconsolideerd op pallets en voor hergebruik/recycling verstuurd naar het sorteercentrum in TsjechiĂŤ. Na een uitsortering en grondige inspectie worden de bruikbare lege cartridges ontdaan van originele kenmerken, gereinigd en opnieuw gevuld met inkt of toner. De hervulde cartridges worden hierna onder verschillende labels opnieuw op de markt gebracht. Sinds juni 2010 is Recoll bv onderdeel van de Franse multinational Armor SA (www.armor-group.com)

Bar-dancing Bomax

Kerkstraat 6, 4761 CB Zevenbergen Tel: 06-20411773 Leeftijd tot 45 jaar

Om in de toekomst te kunnen blijven groeien slaat Recoll bv een strategisch nieuwe weg in. We zijn dan ook op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde persoon die, samen met het huidige team, invulling wil gaan geven aan de bestaande business, maar die zeker ook de kar wil gaan trekken bij de ontwikkeling en het uitrollen van marketingconcepten binnen nieuwe kanalen. We zijn daarom op zoek naar een:

Zettex Europe B.V. gelooft in kennis, focus en specialisme. Wij willen groeien door beter te worden. Sinds onze oprichting in 2001 doen we daarom ĂŠĂŠn ding: relaties opbouwen waar we trots op zijn, maar belangrijker, die trots op ons zijn. Inmiddels is Zettex Europe B.V. een internationaal opererende leverancier van lijmen, kitten, aerosols en chemicaliĂŤn voor bouw, industrie en offshore. Daarnaast leveren wij een compleet pakket voor de (project) inrichters markt met o.a. een range van parket-, tapijt-, PVC- en diverse soorten verspuitbare lijmen. Wij zijn per direct op zoek naar een schoolverlater voor de functie

ALLROUND LOGISTIEK MEDEWERKER 3URĂ&#x20AC;HOVFKHWV Tot jouw taken behoren o.a laden/lossen en controleren van de binnengekomen goederen, orders picken en verzendklaar maken van de bestellingen. Een deel van deze werkzaamheden worden op een heftruck uitgevoerd. Het betreft een fulltime aanstelling van 38 uur per week Jij Jij bent een enthousiaste schoolverlater die van aanpakken weet en graag zijn eerste werkervaring op wil doen bij een jong dynamisch bedrijf. Leeftijd tussen de 16 en 22 jaar. Mogelijkheid voor werken/leren is bespreekbaar. Wij Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een sterk groeiende, internationale organisatie. Naast een goed salaris zijn er volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, een pensioenregeling en andere collectieve verzekeringen, en bovenal een prettige werksfeer. 0RFKWGH]HYDFDWXUHMHDDQVSUHNHQHQOLMNWKHWMHOHXNRPHHQMRQJHQ G\QDPLVFKWHDPWHNRPHQYHUVWHUNHQUHDJHHUGDQSHUEULHIRIHPDLO

commercieel medewerker (m/v) (Full time) functieomschrijving: s(ETVOERENVANCOMMERCIĂ&#x201D;LEVEELAL TELEFONISCHEGESPREKKEN s(ETONDERHOUDENVANCONTACTENRELATIEBEHEER METVASTEKLANTENLEVERANCIERS s(ETBENADERENENOVERTUIGENVANPOTENTIĂ&#x201D;LEKLANTENLEVERANCIERSBINNENHOOFDZAKELIJKNIEUWEKANALEN s(ET VERSTUREN VAN INFORMATIE PRIJSLIJSTEN EN INZAMELMATERIAAL ETCETERA NAAR POTENTIĂ&#x201D;LE KLANTEN leveranciers. s(ETONTWIKKELEN OPVOLGENENMONITORENVANMAILINGSENOFANDEREPROMOTIONELEACTIVITEITEN s(ETBIEDENVANBREDEONDERSTEUNINGAANDEBUSINESSUNITMANAGER s(ETMANAGENVANLOGISTIEKEPROCESSEN s(ETBEHERENENVERWERKENVANALLERLEIGEGEVENSBINNENDE#2-APPLICATIES s(ETANALYSERENENPRESENTERENVANRESULTATEN functie-eisen: s-INIMAAL("/WERK ENDENKNIVEAU s-INIMAAL JAARERVARINGINEENRELEVANTECOMMERCIĂ&#x201D;LEBINNENDIENSTFUNCTIE s0RAGMATISCHE COMMERCIĂ&#x201D;LEMAAROOKKLANTGERICHTEINSTELLING s#OMMUNICATIEFSTERK s0RO ACTIEFENSTRESSBESTENDIG s:ELFSTANDIG DAADKRACHTIGENACCURAAT s!FlNITEITMETHETONDERWERPDUURZAAMHEIDENRECYCLING s'OEDEBEHEERSINGVAN.EDERLANDSEN$UITSISEENVEREISTE EVENTUEEL&RANS "ENTUDIEGEMOTIVEERDE ENTHOUSIASTEPERSOONENBENTUOPZOEKNAAREENLEUKEGEVARIEERDEFULLTIME baan bij een dynamisch bedrijf? Solliciteer dan nu naar deze functie. 6OORMEERINFORMATIEOVERDEZEFUNCTIEKUNTUCONTACTOPNEMENMET"AS0ARDOEL TELEFOONNUMMERn Voor meer informatie over ons bedrijf kunt u een kijkje nemen op www.recolleurope.com

Zettex Europe B.V. T.a.v.: Mevrouw L. de Korte Blokweg 8 4761 RA ZEVENBERGEN info@zettex.nl

5WSOLLICITATIEBRIEFMETUW#URRICULUM6ITAE#6 KUNTUTOTENMET30 mei aanstaande uitsluitend mailen naar: vacatures@recolleurope.com Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Klokkenmakerij â&#x20AC;&#x153;Ik werk nu ĂŠĂŠn jaar bij Rijk Zwaan en heb het hier prima naar mijn zin. Waarom? Wij zijn bij elk stadium van het veredelingsproces betrokken, van zaaien tot oogsten.

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ

Dat vind ik het allermooist. Daarnaast speelt het werk zich zowel af tussen de planten als op kantoor, heel afwisselend dus. En ik heb fijne collegaâ&#x20AC;&#x2122;s. Heel belangrijk, want

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

(UHQgQGHU $VVLVWDQWSUHEUHHGHU

een nieuw groenteras ontwikkelen is teamwork. Op mijn afdeling werk ik met collegaâ&#x20AC;&#x2122;s van verschillende nationaliteiten, en van hen heb ik dit jaar al meer geleerd dan tijdens

mijn opleiding!â&#x20AC;? Voor onze afdeling zoeken wij een:

PARTYTENT KOPEN? www.grotekadoshop.nl/

Assistent Veredeling Kool (MBO) 38 uur, Fijnaart

partytenten

Rijk Zwaan behoort tot de wereldtop in het maken van nieuwe groenterassen. Onze 2000 medewerkers staan op de eerste plaats. Dat werkt en daar zijn wij trots op. Je krijgt bij ons alle kans om te groeien en

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH

â&#x20AC;&#x153;Veredelen is teamwork en dan zijn fijne collegaâ&#x20AC;&#x2122;s heel belangrijkâ&#x20AC;?

Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

STEIGERKONING BODEMPRIJS HUURROLSTEIGERS

www.ladderensteigerkoning.nl HUUR GEVEL EN RENOVATIESTEIGERS

www.ladderensteigerkoning.nl HUUR STALEN STEIGERS - HOOGWERKERS BOUWHEKKEN - BOUWLIFTEN- ETC. KIJK OP

www.ladderensteigerkoning.nl

%HOÂ&#x2021;Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

een bijdrage te leveren aan een gezond product. Bij Rijk Zwaan kun je met een vast contract aan de slag in diverse functies. Van laboratorium tot ICT en logistiek, op kantoor en in het veld, in Nederland of daarbuiten. Interesse in deze of andere functies bij Rijk Zwaan? Kijk dan op www.workatrijkzwaan.com

A healthy future starts here.


Kijk op action.nl voor de folder

PAILLETTEN

LICHTGEWICHT

ROOD OF WIT

maten S-L

textylene zitting en rug 5 standen verstelbaar

nooit meer lege batterijen 3 functies 2 LED's

TUIN STOEL hoog model

Elders 5.95 7.99

HOLIDAY

HAAR VERF diverse kleuren

2.39

PORTABLE

KOOK TOESTEL in koffer

0.99

MIEREN- OF

1.22

!

200x200 cm

7.29

10.79 12.29

240x200 cm

INTEX

OPBLAAS KROKODIL incl. handgreep

8.99

mieren: 250 gram slakken: 500 gram

2.99

diverse kleuren ZWEM NOODLE 160 cm Ø 6,5 cm

3.29

1.19

HANNIBAL

TROLLEY REISTAS met uitschuifbare handgreep voor optimaal reiscomfort XL-size extra stevig!

Elders 17.95 24.95

trendy designs FIETS ZADELHOES

0.44

TRENDY

1.99

BLOEMEN SLINGER ca. 125 cm F LE U R J E FIETS OP!

ca. 168x86 cm

SLAKKEN BESTRIJDER gebruiksklaar

Elders 6.95 7.99

DEKBED OVERTREKSET polyester/katoen J STRIJK V RI

voorzien van elektronische ontsteking

kooktoestel NAVUL GAS 227 gram

UNI 2-TONE

12.95

140x200 cm

C R E Ë E R DE ! K ZOMERLOO

Elders 3.95 5.95

Elders 17.95 19.95

SOLAR FIETSLAMP laadt overdag op

11.99

metalen TRANSPORT FIETSREK zware kwaliteit

7.95

FANCY

0.79

DAMES BALLERINA diverse kleuren maten 36-42

Elders 6.95 7.99

TRENDY

HEREN POLO diverse kleuren

4.29

en prints 100% katoen maten M-XXL

Elders 8.99 9.95

4.99

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 12-05-2013 t/m za. 18-05-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES TOP diverse kleuren

DM_20130515  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you