Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

1 MEI 2013 WEEK 18

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

HENK VALKENBURG UITGEZWAAID BIJ GEMEENTE

076

LOUIS BUURSTEE NEEMT AFSCHEID BIJ JUDOCLUB

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

Oud-inwoner promoveert

Jeu de boules in Moerdijk

WILLEMSTAD - Op woensdag 15 mei hoopt oud-inwoner van Willemstad Gerben Stege te promoveren op het proefschrift ‘Sleep and the use of sleep medication in chronic obstructive pulmonary disease’, voor het verkrijgen van de graad van doctor aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. In zijn 150 pagina’s tellende proefschrift, zal hij met name het gebruik van het medicijn temazepam, dat dient tegen slaapklachten met COPD, verdedigen. Gerben Stege is nog steeds een bekende bij de zeeverkennerij van Willemstad, waar hij jaren leiding heeft gegeven. Als jongeling doorliep hij de school van zijn vader, school de Ruigenhil in Helwijk.

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 25 mei wordt op de banen in Zevenbergen gespeeld om het jeu de boules kampioenschap van Moerdijk. Het zijn vaste koppelwedstrijden die voor de vijfde maal worden gehouden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en deelnemers worden verzocht om 09.30 uur aanwezig te zijn. De voorinschrijving is open tot en met woensdag 15 mei. U kunt zich per koppel opgeven in Zevenbergen bij E. Brouwer, telefoon 0168-32 31 31 of Willy de Roos, telefoon 0168-40 35 60 voor nadere inlichtingen. Ook kunt u zich aanmelden bij de jeu de boules verenigingen in Noordhoek, telefoon 0168-40 20 73 en in Fijnaart, telefoon 0168-46 37 88.

Anderhalf jaar cel voor ingooien ruiten

Veel nieuwe brandweerlieden

ZEVENBERGEN/BREDA - Tegen de 35-jarige man uit Zevenbergen die de ruiten van het gemeentehuis in die plaats heeft ingegooid en op 17 januari van dit jaar een overval pleegde op tankstation De Meeren in Zevenbergen, is door de Officier van Justitie in Breda anderhalf jaar celstraf geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. De verdachte uit Zevenbergen is al meer dan twintig jaar verslaafd aan drugs. Naast de celstraf moet hij de gemeente Moerdijk ruim 7000 euro terugbetalen en opgenomen worden in psychologenpraktijk De Mare. De rechtbank doet volgende uitspraak over de definitieve straf voor de 35-jarige man.

Gezamenlijke educatieve agenda ZEVENBERGEN - De Regionaal Educatieve Agenda die voortkomt uit het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Roosendaal en de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Moerdijk moet eind dit jaar gereed zijn. De partijen stemden eind 2011 al in om te komen tot een gezamenlijke Educatieve Agenda in het voortgezet onderwijs. Hoofdthema is de zorg en ondersteuning voor leerlingen met het oog op de komst van passend onderwijs en de link naar de veranderingen binnen de gemeenten. Het visiedocument geeft ook inzicht in de aansluitingsopgave tussen onderwijs en gemeentelijke taken. De colleges en schoolbesturen dienen akkoord te gaan.

Wielrenner gewond in Zevenbergen ZEVENBERGEN - Een 59-jarige wielrenner uit Teteringen is zondagochtend op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen in botsing gekomen met een auto. De fietser is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De wielrenner reed mee in een peloton van deelnemers aan een toertocht vanuit Breda, aldus de politie. Rond 09.30 uur reed de groep over de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen, waar zij stopten om de weg over te steken. De man uit Teteringen reed door en werd aangereden door een auto. Verkeersongevalanalisten hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

MOERDIJK - Vrijdag werden elf inwoners van Moerdijk koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tien lintjes werden in een strak schema ’s morgens uitgereikt, de elfde volgt later vanwege een buitenlands verblijf. Elders in deze editie zijn meer details te lezen over de lintjesregen in Moerdijk. FOTO CEES VAN DER BURG

Opvolger van de Ankerkuil krijgt ook functie als zorgsteunpunt

Volgende stap in ontwikkeling MFC ZEVENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan Multifunctioneel Centrum Moerdijk (MFC) en Steenweg 43 in de kern Moerdijk. Het voorontwerp moet de realisatie van een nieuw MFC mogelijk te maken. DOOR PETER HOUTEPEN Het MFC wordt gebouwd als opvolger van de Ankerkuil; het gebouw is aan vervanging toe. Naast de functie als gemeenschapshuis krijgt het MFC ook een functie als zorgsteunpunt. De locatie omvat het huidige perceel op de hoek van de Steenweg en de Wethouder Mattheestraat in Moerdijk. Impuls Op de plaats van de Ankerkuil en het voormalige postagentschap (dorpspunt) komt verder een speel- en groenvoorziening terug. Met het nieuw multifunctionele centrum krijgt de kern Moerdijk een leefbaarheidsimpuls, waar het verenigingsleven

activiteiten kan uitvoeren en waar inwoners van Moerdijk terecht kunnen voor een bezoek aan de huisarts of prikdienst. Woningen Het voorontwerp bestemmingsplan ligt tot en met 5 juni ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Daarnaast is het plan digitaal te raadplegen op Ruimtelijkplannen.nl en op de projectpagina ‘Realisatie MFC Moerdijk’. In het voorontwerp zijn ook de twee braakliggende kavels aan de Steenweg 43 meegenomen. Op dat perceel was de bouw van twee woningen mogelijk. De bedoeling is om de bestemming te verruimen, zodat de bouw van maximaal vier woningen mogelijk wordt gemaakt.

Planning Als de bestemmingsplanprocedure zonder bezwaar en beroep wordt afgewikkeld, kan aan het begin van het tweede kwartaal 2014 worden gestart met de bouw van het MFC. Volgens planning zou het dan in 2015 gerealiseerd moeten zijn. Aansluitend hierop wordt de speel- en groenvoorziening op de locatie van de Ankerkuil aangelegd. Inspraakavond Op woensdag 15 mei vindt in de Ankerkuil aan de Steenweg 52 in Moerdijk een inspraakavond voor omwonenden en belangstellenden plaats over het voorontwerp bestemmingsplan. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

tuincentrum

HEMELVAART 9 MEI 2013 Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei zijn gesloten. Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 12 mei uiterlijk op woensdag 8 mei binnen moeten zijn.

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder. Uitgeverij de Bode

Etten-Leur

Zwemplassen gaan weer open ZEVENBERGEN - Alle 72 officiële zwemplassen die Brabant rijk is, zijn vanaf 1 mei weer open voor het publiek. De provincie vindt deze plassen veilig om in te zwemmen. De meeste zwemmers staan er misschien niet bij stil, maar het water in zwemplassen moet voldoen aan strenge normen voor kwaliteit en veiligheid. Ieder jaar besluit de provincie Noord-Brabant opnieuw welke zwemplassen opengesteld mogen worden voor het publiek, want veilig zwemmen staat voorop Wilt u zien waar veilig gezwommen kan worden? Ga dan naar www.brabant.nl/zwemwater. Voor alle actuele informatie over de zwemplassen kunt u terecht op: zwemwater.nl

PRIJSKNALLER! Feestmarkt Emmaus Grote Langeweg LANGEWEG - Stichting Emmaus in LanStamplanten geweg houdt op zaterdag 22 juni weer 11,50 per stuk

1+1 GRATIS

tel. 076-5998111 www.internetbode.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

FIJNAART - De wervingscampagne van de brandweercluster West (voorheen Bergen op Zoom-Roosendaal-Woensdrecht en Mark & Dintel) heeft 31 nieuwe brandweervrijwilligers opgeleverd. De kandidaten starten deze week met de opleiding tot manschap A. De opleiding neemt zo’n twee jaar in beslag. De nieuwe vrijwilligers gaan in de slag op de posten in Bergen op Zoom, Dinteloord, Fijnaart, Halsteren, Hoeven, Nieuw-Vossemeer, Oudenbosch, Ossendrecht, Putte, Standdaarbuiten, Steenbergen, Willemstad en Wouw. Voor de posten van Huijbergen, Klundert, Kruisland en Standdaarbuiten gaat de werving nog altijd door.

ALLE ZONDAGEN OPEN 11.00 - 17.00u.

Lage Vaartkant 11 076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

haar jaarlijkse feestmarkt, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan enkele projecten in binnen- en buitenland. Op het voormalige kloosterterrein wordt jong en oud van 17.00 tot 21.00 uur ontvangen met (levende) internationale muziek en internationale hapjes, welke tegen een gering bedrag verkrijgbaar zijn. Naast muziek en eten, kunnen bezoekers heerlijk snuffelen en kopen in de winkeltjes én bij een 20-tal kramen waar weer de meest uiteenlopende zaken zullen worden uitgestald. Voor de jongste generatie wordt een speel- en knutselhoek ingericht.


Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk Verse Sliptong

per kilo

Verse Zeeuwse Zeekraal

â‚Ź 12.50

100 gram

â‚Ź 1.50

WILLEM THE FLOWERMAN

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

VERHUUR:

uit eigen

9HUVJHURRNWH$DOÂżOHW rokerij

100 gram

â‚Ź 3.95

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 11 mei 2013.

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u Alleen contante betaling mogelijk

Koman’s Vishandel B.V. Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

DEZE WEEK BIJ THE FLOWERMAN:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

3ɪɖȡHɢ7ʅʙȟʑɚ

PARTYTENT KOPEN? www.grotekadoshop.nl/

 ʏ

partytenten

TE KOOP:

SPECIALE BTW-ACTIE: 0% BTW OP ALLES!

5ɛɇʑɚ

Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ĂŠĂŠndagskuikens. Ook verkoop van Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

 

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

'Ę–ÉƒĘ‘UČżÉ?7ʌʖɚʑɚ 3Ę‘Ę Ę˜ÉżOĘ‹Qɀʑɚ ÉĽɈ ĘŹȟʑɠEÉŞÉ– TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

ZEVENBERGENSE METAALHANDEL

Doe uw voordeel met onze BTW-actie Bij aanschaf van een complete badkamer inclusief vakkundige installatie vóór 1 juli 2013 proďŹ teert u nu bij SanidrĂľme van den Broek in Etten-Leur van BTW-voordeel. Wij nemen namelijk de BTW voor onze rekening, wat u maar liefst 21% scheelt!*

De HiL 26 Tel. 0616944484

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers.

Klokkenmakerij

* Vraag in onze showroom naar de voorwaarden.

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ

www.sanidrome.nl/vandenbroek Vosdonk 41, Etten-Leur (076) 502 07 89

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

TE HUUR

DEZE MAAND

15% KORTING OP HET GEHELE ASSORTIMENT!

Ramen en deuren

Rolluiken

Dakkapellen

Zonweringen

Serres

Garagedeuren

BEDRIJFS RUIMTE v.a. â‚Ź 35,- p/m2 WĹŻÄ‚ĹśƊĞůĂŏĞŜƊĞŜͲ>ÄžĆľĆŒ 076-5033686

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend AUTOMONTAGEBEDRIJF

#'" !&%!# &'!$"&! RIEF + BTW TAGD VERLAA OP NAAR 6% E! MONTAG ETTEN-LEUR: $"#!#!!"( $"#!#(# Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

JOKO

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Voor al uw klussen o.a. stucwerk, schilderwerk timmerwerk en behang Vrijblijvende offerte Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

DƾůƚĹ?ͲÄ‚ĹŹĹ?Ć?Ä‚ĹŻĎŽĎąĹŠÄ‚Ä‚ĆŒĹ?ÄžĆ?ƉĞÄ?Ĺ?Ä‚ĹŻĹ?Ć?ÄžÄžĆŒÄšĹ?ĹśĚĞĆŒÄžĹśĹ˝Ç€Ä‚ĆšĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžÄšÄ‚ĹŹÄžĹśÍ˜

KĹśÇŒÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÄ?ÄžĆ?ƚĂĂŜĆľĹ?ƚ͗ 

‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

ZĞŜŽǀĂƚĹ?ÄžǀĂŜĚĂŏĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ dĹ?ĹľĹľÄžĆŒÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?ĚĂŏŏĂƉĞůůĞŜ͕Ĺ˝Ç€ÄžĆŒĆ?ƚĞŏŏĞŜ͕Ĺ?ŽŽƚÄ?ĂŏŏĞŜĞƚÄ?Í˜Íż sÄžĆŒÄ?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?ĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻÄ?Ĺ?ŜŜĞŜ͕ͲÄ‚ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?ƚĞŜĆ?ŚƾĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?Ĺ?ŽƚĞŜ͕Ć?Ä?ĹšĹ˝Ĺ˝ĆŒĆ?ƚĞĞŜůŽŽĚĞŜĹ˝Ç€ÄžĆŒĹ?Ĺ?ÇŒĹ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍż /Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻĚĞĹ?Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜÄ‚ĹŻĆ?Ä?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nlSTOP NU MET ROKEN 6723180(752.(1 Ć&#x201D; slagingspercentage90,5% , 90,5% Ć&#x201D; Hoogste Hoogste slagingspercentage, x Hoogstemethode slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D; methode -> Ć&#x201D; Nieuwste Nieuwste ->Luxopuncture Luxopuncture x Nieuwste methodedoor -> Luxopuncture Ć&#x201D;Blijvend vergoed alle Zorgverzekeraars Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012!!!

x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG RBNG) therapeuten Ć&#x201D;EHKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG 

Ć&#x201D; 3x behandelingen vanvan 2020minuten Ć&#x201D;Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s HQSLMQORRV 3 behandelingen minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos DEFINITIEF AFSLANKEN, Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Ć&#x201D; Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN, BURNOUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID 

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN

 (WWHQ/HXU 

(WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV


ACTUALITEIT

Vervroegd pensioen na 40 ambtelijke jaren

Henk Valkenburg uitgezwaaid bij de gemeente Moerdijk ZEVENBERGEN - Met een drukbezochte afscheidsreceptie is donderdag Henk Valkenburg uitgewuifd bij de gemeente Moerdijk. Na ruim 40 ambtelijke jaren heeft hij van de mogelijkheid gebruik gemaakt om vervroegd van zijn pensioen te gaan genieten. DOOR CEES VAN DER BURG Henk Valkenburg werd in Eindhoven geboren, maar na een jaar verhuisde het gezin naar Roosendaal vanwege de werkzaamheden van zijn vader bij Philips. Het Norbertus College en de militaire dienst werden gevolgd door de Bestuursacademie Nederland. Later is hij nog zo’n twintig jaar docent aan dit instituut geweest met praktijkgerichte vakken, zoals militaire zaken, bestuurskunde en administratieve opleidingen. Hieraan kwam een eind doordat de gemeenten, vanwege de economische crisis, steeds minder geld investeerden in opleidingen. Frontoffice Intussen was zijn arbeidzame carrière be-

Eerste elftal Henk Valkenburg speelde in het verre verleden ook nog een tijdje in het eerste elftal van RBC Roosendaal, in de periode dat hij in deze stad woonde. Zijn woning bevond zich vlakbij stadion De Luiten. Zijn mooiste herinnering is een oefenduel tegen PSV, dat door RBC met 3-1 werd gewonnen.

gonnen bij het Gemeentelijk Woningbedrijf en Burgerzaken van de gemeente Roosendaal. In 1981 maakte hij de overstap naar de toenmalige gemeente Klundert, welke per 1 januari 1997 opging in de gemeente Moerdijk. In Klundert behartigde Valkenburg de afdeling Burgerzaken, dat bestond uit onderwijs, voorlichting, sociale en militaire zaken. In de nieuwe gemeente en ook het nieuwe gemeentehuis kreeg hij de taak de afdeling Frontoffice gestalte te geven. Een van de herinneringen aan de periode in Klundert is het bezoek dat koningin Beatrix er in 1991 bracht; een bezoek dat overigens nog geen half uur in beslag nam. Afkijken Samen met Judith den Bakker, coördinator van de cluster ‘balie’ (receptie, callcenter, burgerzaken), was het doel een versnipperde dienstverlening voor de burgers om te zetten naar één dienstverlening, waar vrijwel alles in één keer kon worden afgehandeld. Die opzet is geslaagd, want inmiddels zijn meer dan 350 gemeenten de kunst van een dergelijke dienstverlening komen afkijken. Sinds 2009 was hij adviseur Openbare Orde en Veiligheid. Poespas De Skybar in hotel de Borgh was vorige

Ook oud-burgemeester van Klundert, Boelhouwer van Wouwe (rechts), kwam Henk Valkenburg en zijn vrouw Corry de hand schudden. FOTO CEES VAN DER BURG

week donderdag eigenlijk te klein om de grote schare te kunnen bergen. In een onderbreking van de receptie voor een officieel moment putte zijn baas, gemeentesecretaris Bert Kandel, handelingen

op uit zijn persoonsdossier, alsmede memoreerde hij enkele anekdotes en sprak burgemeester Jac. Klijs eveneens een dankwoord uit. Omdat Valkenburg geen ‘poespas’ wilde, hadden een paar colle-

ga’s een powerpoint presentatie gemaakt, die bijzonder in de smaak viel. Het laatste woord was uiteraard aan Henk Valkenburg om mede namens zijn echtgenote Corry iedereen te bedanken.

‘Deze s port is vooral respect’

Afscheid Louis Buurstee bij Judoclub Klundert KLUNDERT - Op zaterdag 1 juni neemt het boegbeeld van Judoclub Klundert, de 72-jarige Louis Buurstee, afscheid van de vereniging. Hij heeft er dan liefst 42 jaar bij de club opzitten, maar begon al op 15-jarige leeftijd met de judosport. Reden genoeg voor het bestuur van de club om hem op 1 juni een groots feest te bereiden. Met ingang van deze maand stopt hij al met lesgeven in Klundert, maar met het lesgeven aan moeilijk opvoedbare jongeren in Roosendaal gaat hij nog even door omdat er voor dit werk nog geen opvolger is.

De judoclub in Klundert bestaat 43 jaar en daarvan is Buurstee 42 jaar trainer. Eind jaren zestig waren er in Klundert en Zevenbergen twee kleine particuliere judoclubjes. Na een bloeiperiode door de aanzuigende kracht van de successen van Anton Geesink en Wim Ruska, dreigde het judo weer terug te zakken naar een derderangs sport. Toen trainer Dingenouts in de zomervakantie van 1970 plotseling door een ongeval overleed, leek de judosport in deze plaatsen te verdwijnen. De oplossing was dat de clubs besloten samen te gaan met als standplaats Klundert. Eli Westerlaken kwam met de naam van Louis Buurstee op de proppen een erg goede wedstrijdjudoka die ook training wilde gaan geven. En, wat erg zwaar woog, hij was bereid zijn financiële eisen aan te passen aan de mogelijkheden van de club. Een trainer met veel connecties in de judowereld, vooral ook met judomensen in West Brabant. Zwarte band Al snel na zijn aantreden namen dankzij zijn judocontacten de wedstrijdmogelijk-

heden voor de jeugd enorm toe. Mede door hem kent de Judoclub Klundert nu nog steeds clubkampioenschappen, streekontmoetingen en de Moerdijkontmoeting. Uit het bovenstaande blijkt dat Louis Buurstee niet alleen een man van woorden is, maar ook van daden. Zelf doet hij daar bescheiden over, maar de feiten spreken voor zichzelf. Hij vertelt dat hij, toen hij op 15-jarige leeftijd begon met judo, direct door de sport gegrepen werd. In 1959 werd hij samen met zijn club Avanti al teamkampioen van Nederland. In snel tempo werden er judobanden behaald. Dat resulteerde uiteindelijk in de zwarte band derde dan. Een niveau dat maar weinig judoka’s hebben gehaald in Nederland. “Jammer genoeg ben ik nooit in de bakermat van het judo, Japan, geweest, maar ik heb wel in bijna alle landen van Europa mijn sport kunnen beoefenen.” In totaal werd hij achtmaal Nederlands kampioen in de midden gewicht klasse. Respect Op de vraag aan de scheidende trainer wat hem aantrekt in de judosport, antwoord hij zonder aarzelen dat het met respect omgaan met elkaar voor hem erg belangrijk

Louis Buurstee aan het werk met de senioren.

is. Uit het gegeven dat hij in zijn werkzame leven bedrijfsleider was in een sociale werkplaats blijkt zonneklaar dat vooral het sociale aspect van het judo hem aantrekt. “Ik heb ontzettend veel mensen opgeleid, maar heb er nooit aan willen verdienen.” Hij vertelt er erg trots op te zijn dat hij de laatste tijd in Klundert leiding mocht aan

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

DOOR TIES STEEHOUWER

FOTO TIES STEEHOUWER

de 25 senioren van de Judoclub Klundert. “Zoveel senioren in een club zie je bijna nergens.” Wie de judosport wil gaan beoefenen, moet volgens hem vooral slim zijn. “Je moet aanvoelen wat je tegenstander van plan is en daarop reageren. Ik vind het geweldig om ook mensen met wat mindere gaven tot een goed judoniveau te

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

brengen. Dat is ook erg belangrijk voor hun maatschappelijke functioneren en bevordert het zelfvertrouwen.” Op zaterdag 1 juni krijgt Buurstee in de Niervaert om 17.00 uur een afscheidsreceptie aangeboden. Opgeven voor 10 mei via: receptie@judoclubklundert.nl’

Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.


Kijk op action.nl voor de fol

ZIKI HEREN

CLAYFIBRE

SUSA/GESA

1 uni + 1 print maten XS-XXL

45x28x32 cm indoor-outdoor

met 5 knopen 40x40x7 cm

BOEDDHA BEELD XL-uitvoering

BOXER SHORTS katoen/elastan

OT E X TR A GROT! A A FOR M

G MOEDERDA ! TIP

2 - PA C K

3.29

Elders 4.95 5.99

INTEX

LOUNGE ZWEMBAD 229x229x66 cm

Elders 19.99 24.95

TRENDY

ZIT KUSSEN diverse kleuren

11.49

KINDER GYMP diverse prints maten 30-35

Elders 4.99 5.99

MAROUSSIA

EAU DE TOILETTE for women

2.49

10 0 M L

1.39

19.99

Elders 6.99 7.95

FLOWER BRIDGE

PEDIGREE

kunststof 30 cm/6 liter

3 stuks

BALKON BLOEMBAK diverse kleuren

Elders 5.99 6.95

EENDENVEREN

HOOFD KUSSEN 60x70 cm

3.19

1200 gram

Elders 7.95 9.99

DENTA STIX medium

Max dog HONDEN BROKKEN geschikt voor elke hond 2,5 kg

2.29

5 LITER

3.29 0.59

verwijdert effectief vuil en insecten Dekra gekeurd

4.99

0.95

ZOEK UIT

SPEEL GOED visspel, pistool

6.95

met foampijlen, make-up set, puppy of ijsjes/ fruit speelset

RUITENSPROEI VLOEISTOF gebruiksklaar

500 ml INSECTEN VERWIJDERAAR spuitflacon

Elders 19.95 24.00

1.39

Elders 4.99 7.95

HIGHSTREET

2.49

TRENDY HORLOGE diverse kleuren kunststof/rubber japans uurwerk

Elders 9.50 14.95

2.79

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 28-04-2013 t/m za. 04-05-2013 in Nederlandse filialen.

Intex ZWEM BAND diverse kleuren ca. 91 cm


ACTUALITEIT

Tijdens jubileumconcert in ’t Sandt

Column

Koninklijke erepenning voor 150-jarige Harmonie Oefening

Addo Sprangers

Ondernemerschap Niets is meer heilig, zelfs een dienstbetrekking bij de Kerk niet. Het Bisdom van Breda maakte afgelopen week bekend noodgedwongen banen te moeten schrappen. De meerjarenbegroting van het bisdomkantoor vertoont klaarblijkelijk een oplopend tekort, waardoor er op het personeel moet worden bezuinigd. Vette shit dus voor de pechvogels die het bisdom als een redelijk ‘veilige’ werkgever beschouwden, een indruk die ik eerlijk gezegd zelf ook wel had. De onfortuinlijke werknemers die nu op straat komen te staan zullen - net als het groeiende aantal lotgenoten in Nederland - waarschijnlijk geen gehoor geven aan de oproep van premier Mark Rutte om nieuwe huizen en nieuwe auto’s te kopen teneinde de economie weer een impuls te geven. Sterker nog: ze zullen misschien al blij zijn te kunnen blijven wonen waar ze wonen en de auto niet de deur uit te hoeven doen. Te veel ‘gemopperd’ en ‘gesomberd’, zoals Rutte het uitdrukte, wordt er niet in bepaalde delen van Bulgarije. Daar wordt de spreekwoordelijke Hollandse zilvervloot al tijden met gejuich ontvangen. Dat meldt RTL Nieuws althans op basis van onderzoek van de Rotterdamse recherche. Daaruit zou blijken dat Bulgaarse bendes op grote schaal fraude plegen met toeslagen en uitkeringen in Nederland. Dat doen ze door landgenoten hier naartoe te sturen en ze via valse huurcontracten als ‘spookburger’ in te schrijven bij gemeentes. Hierdoor krijgen ze een officieel adres en een burgerservicenummer. De bende neemt de gegevens van de ‘katvangers’ voor een geringe vergoeding over en maakt een DigiD aan. Daarmee worden vervolgens huur- en zorgtoeslag aangevraagd. Liefst nog met terugwerkende kracht. Peanuts, want de Belastingdienst betaalt meteen uit en controle vindt doorgaans pas achteraf plaats. Volgens het politieonderzoek zou het gaan om uitbetalingen van 6000 tot 8000 euro per persoon in één keer. Elke maand dat de fraude voortduurt, loopt dat bedrag verder op. Het Bulgaarse staaltje van ondernemerschap is dan ook een lucratieve bezigheid. Terwijl de Nederlandse politiek - die van deze praktijken al langer op de hoogte zou zijn geweest - haar handen in onschuld wast, groeit en bloeit de huizen- en automarkt in Bulgarije, zo vermoed ik. De economie daar vaart er wel bij. Gelukkig worden hier vooral belangrijke discussies over het Koningslied gevoerd.

STANDDAARBUITEN - Het jubileumconcert van de 150-jarige Harmonie Oefening, zaterdagavond in het multifunctionele gebouw ’t Sandt in Standdaarbuiten, kende vele hoogtepunten. Maar het absolute hoogtepunt was dat burgemeester Jac. Klijs van Moerdijk tijdens het concert de Koninklijke Erepenning aan voorzitter Michel van Laar mocht overhandigen. Een zeer bijzondere penning omdat het misschien wel de laatste erepenning is waarop het portret van Koningin Beatrix in reliëf staat afgebeeld. Aan het verlenen van deze penning zijn enkele strikte voorwaarden verbonden. Zo wordt hij alleen uitgereikt aan verenigingen die 50 jaar bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar. Ook moet de oprichtingsdatum vaststaan en moet de vereniging op het moment van uitreiken financieel gezond zijn. Daarnaast moeten de bestuursleden van onbesproken gedrag zijn.

De voorzitter toont de erepenning en de oorkonde.

DOOR TIES STEEHOUWER

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 18 De oplossing van deze puzzel is in week 19 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Aan al deze voorwaarden voldoet Harmonie Oefening ruimschoots, al is nergens terug te vinden in welk jaar de harmonie werd opgericht omdat de aktes in de loop der tijd verdwenen zijn; als ze al ooit hebben bestaan. Uit latere papieren blijkt echter dat de oudste vereniging van de gemeente Moerdijk wel degelijk 150 jaar bestaat. Er zijn overigens maar heel weinig verenigingen die deze leeftijd halen en als het al gebeurt betreft het meestal muziekverenigingen. De harmonie bestaat op dit moment uit twee onderdelen: The Music Factory en het A-orkest. In het eerstgenoemde orkest zitten vooral de beginnende muzikanten, het A-orkest bevat de meer gevorderde muzikanten. Voor de aller jongste muzikanten biedt de vereniging AMV-cursussen aan. De letters AMV staan voor Algemene Muzikale Vorming. Actief Er worden gedurende het jaar uiteenlopende optredens gegeven. Vaste prik is altijd

het galaconcert ter opening van de Dorpsweek in Standdaarbuiten. Dit vindt plaats op de zaterdagavond voor Hemelvaart. Verder worden er ook andere concerten in en buiten de regio gegeven. Te denken valt aan de uitwisseling met een orkest uit Guldental, het concert met de nationaal bekende pianist Cor Bakker en verschillende optredens in de Efteling. Meest trots is de harmonie nog altijd op de deelname aan het muziekconcours waarbij men promotie naar een hogere klasse afdwong. Recent hield men in een prachtig verlichte kerk voor een publiek van ruim 300 personen een prachtig winterconcert. Na de sluiting van de RK kerk moet er dit jaar worden uitgekeken naar een andere locatie. Dirigent Het leerlingenorkest en hoofdorkest van Harmonie Oefening staan onder leiding van Claudy van Bokhoven. Het leerlingenorkest wordt door haar al ongeveer negen jaar gedirigeerd, het hoofdorkest per oktober 2008. Haar mening is dat de jeugd de toekomst heeft. “Zonder nieuwe leerlingen zal elke vereniging ten einde gaan.

FOTO TIES STEEHOUWER

De uitdaging zit in het behouden en blijven enthousiasmeren van de jeugd op ieder niveau. Dit gebeurt ook met buitenmuzikale activiteiten zoals uitstapjes. Iedere club moet een eenheid zijn en dit vraagt veel van de leden en van de dirigent, maar dat is elke stap vooruit waard.” Activiteiten Onder leiding van voorzitter Michel van Laar, secretaris Marieke van Vliegen, penningmeester Matto Rijnsburder en de bestuursleden Femke Baten, Chris Hoppenbrouwers en Rob van Bokhoven vinden er in dit jubileumjaar nog meer feestelijkheden plaats. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni gaat de harmonie openluchtconcerten geven in Klundert, Fijnaart, Zevenbergen, Willemstad en Standdaarbuiten. Op zaterdag 7 september is er een blaaskapellenfestival met feestavond. Op 7, 8, 14 en 15 september is er samen met de heemkundekring een tentoonstelling in de molen en op zondag 22 september een middag met heel veel jeugdorkesten. Het jubileumjaar wordt op zaterdag 7 december besloten met het winterconcert.

3000 medailles op Koningsspelen

WILLEMSTAD - De Koningsspelen vielen vrijdag helemaal in het water. De dag werd dan ook binnen in de Moerdijkse scholen afgewerkt. Alle drieduizend kinderen vierden het feest in een oranje shirt en ook kregen ze allemaal een herinneringsmedaille. De eerste werd door wethouder Ada Grootenboer opgespeld in de gymzaal van De Singelschool in Willemstad bij leerling Connear de Koning. FOTO TIES STEEHOUWER PAGINA 5


Koningsspelen op De Regenboog in Zevenbergen

Estafette in Moerdijk voor uitreiking

Elf lintjes in gemeente MOERDIJK - Burgemeester Jac Klijs was vrijdagmorgen net nog geen postbode -aanbellen-lintje overhandigenhup naar de volgende kern/adres. Gelukkig was toch voldoende tijd beschikbaar om de gedecoreerden even toe te spreken, al kon dat niet helemaal in het (officiële) tijdsbestek van 09.00 tot 12.00 uur. De uitreiking van de versierselen aan huis verdiende echter de voorkeur.

Iedereen danst mee

ZEVENBERGEN - De Regenboog was vooral oranje op vrijdag 26 april. De oranje vlag in top, 210 kinderen in oranje shirtjes, in de klassen oranje slingers en overal oranje ballonnen.

Boven van links naar rechts: Hans van Oosten, Kees Hermus, Mary Roks-van den Eeden, Tiny Bienefelt-de Troije, Jacques van den Baard; beneden van links naar rechts: Alex van de Meeberg, Peter van Veelen, Coby van Ham-Vreugdenhil, Jan Dekkers en Hans van Dordrecht. FOTO’S CEES VAN DER BURG/COLLAGE HANS VAN BERKEL

DOOR CEES VAN DER BURG

wielerevenementen.

Alex van de Meeberg in Willemstad deed om exact 08.45 uur op zijn sokken en volkomen verrast de deur open. Tegelijkertijd stroomde van twee kanten het huis vol met familie en vrienden. De verdiensten van hem liggen of lagen in bestuursfuncties bij OBK en de Stadse Blaozers, organisatie van de wijkfeestweek en Sinterklaasintocht, alsmede blazer van de Last Post bij diverse gelegenheden.

Coby van Ham-Vreugdenhil uit Klundert zou naar de sauna gaan, maar daar ‘kwam iets tussen’. Wat werd duidelijk toen de burgemeester voor de deur stond. De basis voor haar onderscheiding is het werken als mantelzorger voor haar zus en nog een andere familie, vrijwilligster bij de Gereformeerde Kerk Klundert en daarnaast oprichtster en bestuurslid van de Majorettegroep Oranje Garde.

Tiny Bienefelt-de Troije uit Fijnaart was in Het Trefpunt volkomen verbouwereerd toen Jac Klijs haar aansprak in plaats van iemand anders waarvoor zij gekomen was. Behalve activiteiten voor de Gereformeerde kerk in Fijnaart vervulde zij ook bestuursfuncties bij zangverenigingen, zoals Polyhymnia in Fijnaart en het Zevenbergs Vocaal Ensemble.

Peter van Veelen uit Zevenbergen was eveneens verrast door het bezoek dat aanbelde. Zijn koninklijke waardering kwam voort uit de diverse functies voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Zevenbergen, onder andere in het kerkbestuur, als jeugdwerker en als penningmeester. Daarnaast is hij voorzitter van de Moerdijkse afdeling van de ChristenUnie.

Jacques van den Baard uit Fijnaart was niet geheeld verrast, want door opmerkingen en dergelijke in zijn omgeving had hij al een vermoeden gekregen. Zijn verdiensten zijn toe te schrijven aan bestuursfuncties bij de carnavalsvereniging, diverse wielerevenementen, de buurtbus (FijnaartDinteloord) en de lokale omroep RTVM. Ook is hij organisator van het ‘Machielse voetbaltoernooi’.

Hans van Dordrecht uit Zevenbergen was met moeite door zijn vrouw thuis gehouden. Tot op heden heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger bij diverse muziek- en toneelgezelschappen, bestuursfuncties vervuld bij het Oranje Comité en de Heemkundekring Willem van Strijen, alsmede bij het Vliegend Museum Seppe in Bosschenhoofd.

Mary Roks-van den Eeden uit Standdaarbuiten mocht die ochtend niet weg, maar kreeg geen reden te horen waarom niet. Haar activiteiten richten zich op het plaatselijke Wielercomité Vooruit, de organisatie van de ‘Dikke Bandenrace’, waarvan zij de initiatiefneemster was, en de coördinatie van verkeersregelaars voor diverse

Hans van Oosten uit Zevenbergen stond met een taxibus aan de voorkant van ’t Huis Steelandt te wachten voor een rondrit met een gezelschap, dat op het zelfde moment aan de achterkant het gebouw binnen stapte. Zichtbaar ontroerd vernam hij even later een lintje te krijgen voor zijn tomeloze inzet voor de EHBO-vereniging Aqua ’53 en de begeleiding van Groene

Nieuwe voorzitter LAK KLUNDERT - Het voorzitterschap binnen de Loerendonckse Algemene Karnavalsvereniging is officieel overgedragen aan Toine Santbergen. Toine is geboren in Breda en getogen in Zevenbergen, maar woont al jaren met zijn vrouw en 3 kinderen in Klundert. Toine is opgegroeid in een carnavaleske familie en is bekend met de protocollen hoe het moet met carnaval. Het bestuur van het LAK is

dan ook heel blij dat ze Toine aan de club mogen toevoegen en dat ze een waardige opvolger voor Matthijs Kannekens hebben kunnen vinden. Het 1e officiële optreden van Toine zal plaatsen vinden op het 11/11 bal wat dit jaar gehouden zal worden op zaterdag 9 november. Het L.A.K. wenst Toine dan ook heel veel succes in zijn nieuwe functie en bedankt Matthijs nogmaals via deze weg voor de afgelopen jaren.

Ster-wandelaars tijdens de Nijmeegse Vier-daagse. Jan Dekkers uit Zevenbergen was met een maat op zoek naar een niet-bestaand adres toen een telefoontje hem naar De Schuur dirigeerde. In het duister van de theaterzaal wachtte de ‘crème de la crème’ van Carnaval Zevenbergen hem op en deed hem perplex staan. Behalve bestuurslid van de carnavalsstichting is hij op vele, zo niet alle fronten als vrijwilliger betrokken bij het carnavalsprogramma.

Alle kinderen mochten eerst genieten van een uitgebreid Koningsontbijt met brood, hagelslag, jam, pindakaas, gezonde tomaatjes, appels, melk en chocolademelk. Ondertussen konden ze op tv te zien hoe Willem Alexander en Máxima het startsein gaven voor de Koningsspelen. Daarna klonk het Koningslied luid en duidelijk in de klassen. Toen was het tijd voor de eigen warming-up. Juf Angela van SGZ en juf Amy van Dansschool Tamara lieten alle

kinderen lekker bewegen en daarna werd groepsgewijs nog een leuke dans aangeleerd, natuurlijk op toepasselijke muziek. Alle kinderen deden enorm enthousiast mee zodat aan het eind van ochtend de ramen beslagen waren. ’s Middags werd er voor en door de bovenbouw een wervelende show opgevoerd, ‘So you think you can move’. Uit elke groep was er een optreden met acrobatiek en dans, maar ook met hockey-, tennis- en judotrucjes -kortom een heel gevarieerde voorstelling die beloond werd met een daverend applaus. Bij het naar huis gaan kreeg elk kind een mooi certificaat en herinneringsmedaille mee. Iedereen heeft geweldig genoten van deze oranje feestdag.

KORT BEDRIJVIG Ruim 10.000 euro voor De Zonnebloem

Notariskantoor doneert bedrag aan goed doel

Kees Hermus uit Zevenbergschen Hoek zou voor een regionaal dagblad geïnterviewd worden, toen om exact 12.30 uur de burgemeester aanbelde. Zijn lijst van verdiensten vermeldt onder andere het (plaatsvervangend) dirigentschap van het gemengd kerkkoor St. Cecilia en het kloosterkoor van de congregatie Charitas in Roosendaal. Verder organisator van de jaarlijkse dans-, toneel- en zangavond in D’n Hoek. Jan Monster uit Zevenbergen vertoefde in het buitenland, maar werd telefonisch op de hoogte gesteld van de toegekende onderscheiding. De uitreiking vindt deze week plaats.

GRATIS TAXATIE Munten Postzegels Bankbiljetten Ansichtkaarten Tijdens verzamelbeurs met mogelijkheid tot verkoop of veiling Zo. 5 mei 10-16 uur in ‘De Nieuwe Nobelaer’ A. van Berchemlaan 2, Etten-Leur Info: 030-6063944 / www.mpo.nl PAGINA 6

Victor en Willy Cornelissens.

FIJNAART - Na ruim 25 jaar ambtsvervulling heeft notaris Willy Cornelissens op 1 januari van dit jaar het notarisstokje overgedragen aan zijn zoon Victor Cornelissens. Tijdens een grootse receptie op 18 januari dit jaar heeft Willy Cornelissens afscheid genomen van cliënten, relaties en andere belangstellenden. Tijdens deze receptie was er voor de ruim 1500 belangstellenden ook de gelegenheid om Victor Cornelissens te feliciteren met zijn benoeming en om kennis te maken met de andere medewerkers van het in Fijnaart gevestigde notariskantoor. Betrokken Willy en Victor Cornelissens zijn beiden bijzonder betrokken bij de samenleving en vanuit dat oogpunt besloten zij de genodigden op de receptie te vragen een donatie te doen voor het goede doel. Gekozen werd voor de afdelingen Fijnaart, Heijningen en Willemstad, Dinteloord, Zevenbergschen Hoek, Standdaarbuiten/Noordhoek, Zevenbergen en Klundert van De Zonnebloem, een organisatie die al meer dan 60 jaar mensen dichter bij elkaar brengt. Het is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten en huisbezoeken organiseert voor fysiek beperkten. “Ik vind De Zonnebloem een fantastisch doel, vanwege hun inzet voor en hun betrokkenheid bij de medemens die zeker extra aandacht verdient”, aldus Willy Cornelissens. Overhandigd De heren Cornelissens hebben het fantastische bedrag van 10.272 euro opgehaald en onlangs hebben zij dit bedrag overhandigd aan de afdelingen van De Zonnebloem. “Hartelijk dank voor de schenking, we kunnen hiermee de gasten weer verwennen!”, aldus een van de vrijwilligers van De Zonnebloem. Notariskantoor Cornelissens, Appelaarseweg 14, Fijnaart. Telefoon 0168-46 35 50


LIEF EN LEED

Familieberichten Een moeder sterft altijd te vroeg, al wordt zij nog zo oud. Je bidt dat God haar sparen zal, omdat je van haar houdt. Maar als de dagen knellen gaan, zij ziek wordt, moe en benauwd, bidt je dat God haar halen zal, omdat je van haar houdt.

Wij willen iedereen hartelijk danken voor de belangstelling en het medeleven na het overlijden van mijn moeder, onze schoonmoeder en trotse oma

Woensdag 24 april 2013 bereikte ons het verdrietige het verdrietige nieuws dat op 61 jarige leeftijd is overleden onze collega

Koos Frijters-Fens

SIMON VAN ES

Els en Johan Cecile en Kirsten Na een leven waarin zowel geluk als verdriet haar deel werd, is rustig ingeslapen onze zorgzame moeder, schoonmoeder, lieve oma en omaatje

Fieke Maud en Jasper Franca en Cas

Wilhelmina Geerdina Bram

Evelien

Mien in de leeftijd van 86 jaar

Cas jr.

weduwe van Petrus Josephus Cornelis Peet

Fijnaart:

Fons en † Riet Cornelis - Kromdijk Patrick Corina en Sebastiaan, Jaella, Jarena Fijnaart: † Dennis Cornelis Apeldoorn: Tonny en Ger van Es - Cornelis Dennis en Jeannette, Sanne, Wessel Fijnaart: Jan Cornelis Fijnaart: Anneke en Henk Moerland - Cornelis Paul en Froukje

Zevenbergen, mei 2013

Wij hebben Simon leren kennen als een toegewijde vakkundige medewerker die nauw betrokken was bij ons bedrijf en zijn collega's. Wij zullen hem gaan missen.

Op 23 april is onze lieve collega

Wij wensen zijn kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Mandy Koster

Directie en collega's KWS Infra bv

geheel onverwacht overleden. Voor alle medewerkers van woonzorgcentrum

De overweldigende belangstelling en het medeWij herinneren Mandy als een zeer spontane en

leven tijdens het ziek zijn en na het overlijden van

enthousiaste collega.

mijn dierbare man, onze zorgzame vader, schoon-

Het verdriet onder de medewerkers is groot.

vader, groot– en overgrootvader

Collega’s woonzorgcentrum Fendertshof De uitvaartdienst, met aansluitend de begrafenis op de R.K. begraafplaats, heeft op woensdag 1 mei plaatsgevonden in de H. Jacobus de Meerdere kerk te Fijnaart.

DANKBETUIGING

Fendertshof is dit een zeer heftige gebeurtenis.

Zevenbergen, 24 april 2013 Corr. adres: J. Cornelis Edvard Griegstraat 4 4793 GP Fijnaart

Simon was werkzaam als calculator bij ons bedrijf sinds 1990.

Willem Ooijen heeft ons doen beseffen, dat hij niet alleen voor

Langs deze weg willen wij een ieder bedanken voor

ons, maar ook voor anderen veel heeft betekend.

de vele blijken van belangstelling tijdens mijn ziekte

Dit is voor ons een enorme steun.

en er na.

Begrafenis- en crematieverzorging

Ria Jongenotter

Toke Ooijen-Broere Daarvoor onze dank.

Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Huib en Riet Strootman en kinderen

Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

Zevenbergen, mei 2013

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 29 april: t/m 5 mei: L. de Kleyn, telefoon 0168 - 45 28 09 6 mei: t/m 12 mei: Mondzorg Zevenbergen, telefoon 0168 - 33 13 90 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

PAGINA 7


Geslaagde Koningsspelen op CBS De Molenvliet

Kinderen van de Molenvliet genieten van Koningsontbijt

KLUNDERT - Zoals op bijna alle Nederlandse basisscholen werden de Koningsspelen ook gehouden op De Molenvliet. Het werd een ontzettend leuke dag. Dit kwam mede door de inzet van ouders. De Oudercommissie had de organisatie op zich genomen en vele ouders kwamen helpen op de dag zelf. De dag begon met een Koningsontbijt. Op het moment dat alle kinderen klaarzaten om te gaan eten, stonden ineens prins Willem Alexander en prinses Maxima voor

de deur. Het viel de kinderen op dat ze wel erg veel leken op 2 ouders van de OC, maar ze werden toch met gejuich ontvangen. Nadat het Koningspaar de Koningsspelen officieel had geopend op De Molenvliet en gezamenlijk het Wilhelmus werd gezongen, konden de kinderen met het feestelijke en gezonde ontbijt beginnen. In de aula keken de kinderen vervolgens op het scherm naar de landelijke aftrap met het echte Koninklijke paar. Daar hoorde ook dansen bij op het nummer ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen. Ideale opwarmer voor de spelen die volgden.

Helaas werd het startteken van de prins en prinses ook gezien als begin de hemel te verlossen van overtollig water. Gelukkig had de organisatie hier al rekening mee gehouden. In het vervolg van de ochtend werden de leerlingen door de school geleid langs diverse sport-en spelonderdelen. Op de ene plek was het ‘Knallen maar voor het Koningspaar’ en op de andere ‘Hoepel de poep prinsen/prinsessen race’ of ‘Hijsen maar voor het Koningspaar’. De kinderen genoten zichtbaar. Aan het einde van de dag kregen alle deelnemers een onderscheiding en een herinnerings-t-shirt. Complimenten aan de organisatie, die er ook voor zorgde dat er na de meivakantie opgeruimd kan worden begonnen.

Moerdijkse jongeren op bedevaart ZEVENBERGEN - Een aantal jongeren uit Moerdijk en omgeving gaat eind juni/begin juli een bedevaartreis maken naar het Franse Taizé. Zevenbergen was eerder bij de activiteiten van deze kloostergemeenschap betrokken vanwege de Europese Taizé-ontmoeting in Ahoy Rotterdam.

Het initiatief voor deze bedevaartreis vond zijn basis in de Europese Taizé-ontmoeting in 2010 in het Rotterdamse Ahoy. Tot ver in de omgeving van Rotterdam moesten jongeren ondergebracht worden in gastgezinnen. Zo ook in Zevenbergen, waar de rooms-katholieke, de Nederlands Hervormde en Gereformeerde kerk samen dit verblijf hebben geregeld. Kloostergemeenschap In Zevenbergen is daardoor vorig jaar het initiatief ontstaan om met een groep jongeren uit Moerdijk en omgeving naar Taizé te gaan. Taizé is een Frans dorpje

in de regio Bourgondië, met een kloostergemeenschap waar jaarlijks duizenden jongeren samenkomen voor ontmoeting en bezinning. Jongeren, die al een aantal keren naar Taizé zijn geweest, hebben dit ervaren als een week waarin je samen praat, eet, zingt en bid. Dat wordt gedaan door diensten bij te wonen en over diverse thema’s te praten met leeftijdsgenoten uit allerlei landen. Ook zijn er meerdere workshops en is eveneens tijd om gezellig samen te zijn. Vieringen Drie diensten per dag lijkt een beetje af te schrikken, maar de ervaring leert dat

roept daarom met spoed iedereen op die een nominatie voor deze prijs wil indienen, zich te melden. Nominaties kunnen tot uiterlijk 5 mei, schriftelijk of via mail worden

De bedevaartreis zal plaatsvinden van 29 juni tot en met 7 juli en per bus worden gemaakt. Aanmelding is nog mogelijk tot 17 mei via het e-mailadres taizezevenbergen@gmail.com. Hier is ook meer informatie te verkrijgen.

ingeleverd bij de juryleden Inge van Rijsbergen, Clara Verhulst en Bea Hoeks-de Laat. Per adres: Van Glymestraat 16 of per mail: ingevanrijsbergen@gmail.com

Professionele broedmachine

Ondernemer Gert Driesen heeft veel zin in de overstap naar de succesvolle Jumbo formule. “Na de opening zullen inwoners van Fijnaart en omgeving zelf kunnen zien en ervaren wat de kracht van de Jumbo formule is.” De Jumbo winkel heeft een verkoopvloeroppervlakte van ongeveer 1000 vierkante meter waar de Jumbo formule optimaal tot haar recht kan komen. Ook zal een aantal sterke C1000 elementen terug te vinden zijn in de winkel, zoals het assortiment uit eigen slagerij. Verder kunnen klanten terecht op een uitgebreid versplein met de vertrouwde ambachtelijke producten waar de winkels van Jumbo bekend om staan. Medewerkers Alle leden van het C1000 team gaan met de ondernemer mee naar Jumbo. Ter voorbereiding op het werken met de nieuwe formule volgen ze de 7 Zekerheden training. Dit zijn de beloftes waarmee Jumbo de unieke formule garandeert: de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service. “Geen enkele andere supermarkt in Nederland kent deze combinatie van elementen. Daarom is het belangrijk dat alle nieuwe Jumbo medewerkers goed worden opgeleid,” aldus Driesen. Jumbo is nog op zoek naar nieuwe medewerkers voor de winkel. Meer informatie over werken bij Jumbo is te vinden op www.jumbowerkt.nl. Ter gelegenheid van de opening van de winkel op woensdag 12 juni worden diverse speciale acties gehouden om de klanten te verwelkomen.

ABC Trofee voor debutanten KLUNDERT - Op zaterdag 20 april is in de Klundertse Niervaert weer gestreden om de ABC Trofee van de JCI Volcke Rack. Tijdens dit evenement, wat al sinds 2000 georganiseerd wordt, strijden verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio Moerdijk om de ABC Trofee.

De 2500 euro komt ten goede aan een duo-fiets.

De dag was opgebouwd uit drie delen, namelijk het Actief, Brein en Creatief deel. Per team, dat bestaat uit zes personen, kon gekozen worden om voor een van de drie onderdelen een joker in te zetten om de score te verdubbelen. Het Actieve deel vond plaats in de ochtend en hierbij werden een aantal actieve spellen in teamverband uitgevoerd. In de middag werd het Brein van de deelnemers getest aan de hand van een quiz en de Creativiteit van de deelnemers door een doe

MOERDIJK - Aan alle muzikanten, zangers, toneelspelers en creatieve duizendpoten uit de gemeente Moerdijk. Houd je van de verhalen en historische figuren uit de geschiedenis en dan met name die van onze eigen omgeving?

De broedmachine draait overuren

stil deze dagen, want als je goed luistert, kun je de kuikens al horen piepen als ze nog in het ei zitten, vlak voordat ze eruit komen. Het record van de Cocon stond op 5 kui-

opdracht. Dit jaar sleepten Van Zuilichem en Partners (beweegzorg en fysiotherapie), die voor de eerste keer meededen, de eerste prijs en wisselbeker in de wacht Uiteraard werd ook weer een fantastisch geldbedrag ingezameld voor een plaatselijk goed doel. Dit jaar was gekozen voor Stichting Activiteitenbegeleiding van de 7 Schakels in Zevenbergen. Zij gaan het bedrag van 2500 euro besteden aan een duofiets, waarmee zij samen met de bewoners van de 7 Schakels er komende zomer op uit kunnen.

Oproep productie Moerdijkse Canon Levensecht

KLUNDERT - Eindelijk is het lente. Zo ook op de OBS de Cocon in Klundert. Ze hebben daar al meerdere jaren in de lente kippeneieren uitgebroed, maar dit jaar staat er een heuse professionele broedmachine in de hal van de school. De broedmachine houdt de temperatuur constant op 37,7 graden, want dit is de beste temperatuur om de eieren uit te broeden. Tevens zorgt de machine ervoor dat alle eieren één keer heen en weer gerold worden in 24 uur. Dit is nodig om de natuur zo goed mogelijk na te bootsen, want dit doet een kip namelijk ook met haar eieren. De broedtijd is 21 dagen. Op dag 1 gaan de eieren de broedmachine in en in de eerste 7 dagen wordt het hele kuikentje al gevormd. Vervolgens heeft het nog 14 dagen nodig om groot en sterk genoeg te groeien om zichzelf uit het ei te pikken. Op de Cocon zijn de kinderen extra

FIJNAART - Jumbo Supermarkten opent op woensdag 12 juni een nieuwe winkel in Fijnaart. Dit is de 345ste Jumbo in Nederland. Het gaat om de voormalige C1000 aan de Kadedijk 120b, die op 25 mei de deuren zal sluiten. In het kader van de overname van C1000 door Jumbo Supermarkten wordt de winkel omgebouwd. Zoals gebruikelijk bij alle nieuwe openingen van Jumbo wordt van deze speciale gelegenheid een feestelijke gebeurtenis gemaakt.

zonder of met minder diensten Taizé niet tot zijn recht komt. De diensten bestaan overigens alleen uit liedjes en stilte en de meeste vieringen duren maar een half uur. Taizé staat vooral in het teken van mensen ontmoeten, een plek waar iedereen (ongeacht zijn geloof) welkom is en geaccepteerd wordt. Maar ook gezellig samen eten, praten, zingen en bidden met mensen uit de hele wereld.

Kandidaten gezocht STANDDAARBUITEN - Tijdens de 38e Dorpsweek van Standdaarbuiten wordt op zaterdag 11 mei de Cultuurprijs Standdaarbuiten uitgereikt. Stichting Dorpsweek

Jumbo opent in Fijnaart

Jumbo Fijnaart (vanaf 12 juni), Kadedijk 120b BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Ontmoeting en bezinning in Taizé

DOOR CEES VAN DER BURG

KORT BEDRIJVIG Deure n open op 12 juni

kens in een jaar, maar dit jaar wordt het record met een professionele broedmachine gemakkelijk verbroken. Er lopen nu al zo’n 20 kuikentjes rond. Fantastisch om te zien hoe moeder natuur haar werk doet. PAGINA 8

In een unieke en eenmalige productie brengen amateurkunstenaars uit onze gemeente de Canon van Moerdijk letterlijk tot leven. Er is dans, toneel en muziek, maar bijvoorbeeld ook zang, beeldende kunst, fotografie en meer. Deze productie vindt plaats in het weekend van 8 en 9 juni op de sfeervolle locatie Fort Sabina. Een creatief team heeft uiteenlopende vensters (hoofdstukken) uit de canon vertaald naar onder meer toneelscènes, muziekcomposities, danschoreo-

grafieën en expositieplannen. Het eindresultaat is een multidisciplinaire productie speciaal voor, door en over onze gemeente en andere geïnteresseerden. Het team van de Moerdijkse Canon Levensecht! zoekt nog enkele slagwerkers, zangers/zangeressen (koren) en figuranten zodat de laatste vensters compleet zijn. Daarnaast zoeken we allerlei vrijwilligers die in de voorbereidingen of tijdens deze unieke productie willen helpen met bijvoorbeeld faciliteiten, eten/drinken, logistiek of decor, rekwisieten en kleding. Ben jij degene die wij zoeken of ken je mensen die dit leuk vinden, meld je aan: moerdijksecanonlevensecht@outlook. com. Word vrienden via Facebook of bekijk de website van organisator Stichting Cultuur Moerdijk via www.cultuurmoerdijk.nl


ALTIJD

VOORDELIG,

ALTIJD GOED! BL IJ VE ND

VERLAAGD

BTW, WEG ERMEE! Geen 19% 21% Geen 21% maar maar

Hair Care Shampoo

TRAPPEN KOZIJNEN & DEUREN

200 ml

v an 1.79

1.39

van 0.79

0.59

- 29 %

Montage 6% BTW!

Vraag naar de actie voorwaarden

Milkshake

300 ml

0% 0% BTW BTW Bij aankoop van een nieuwe voor- of binnendeur

- 25 %

Pays d’Oc

Studentenhaver

0.75 l

200 g

van 3.49

v an 1.69

2.49

1.49

ag! Speciaal voor MoedeVanrd af woensdag 01-05-2013

Hazeldonkse zandweg 28 4762 AL Zevenbergen Tel. 0168 - 326207 Fax 0168 - 328767 showroom@provily.info www.provily.info

Dag- of nachtcrème

11.99

Oogcrème Voor het verbeteren van de contouren rondom uw ogen.

9.99

Ontharingsapparaat Permanente haarverwijdering voor lichaam en gezicht nu ook voor thuis met de HPLtechnologie van Silk’n.

Serum Verfijnt de huidporiën en verzacht rimpels.

159.00

12.99

Versaanbieding!

* Vanaf woensdag 01-05-2013

Appelen royal gala

Witlof

1.5 kg

500 g

-41% van 3.39

1.

99

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 01-05-13 t/m dinsdag 07-05-13.

- 48 % v an 0.75

0.

39

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS


Darts Forever schenkt 10.000 euro aan KiKa WILLEMSTAD - Het gehele jaar door houdt het Darts Forever team allerlei activiteiten en evenementen waarvan de opbrengst ten goede komt aan Kika. Zo stond men met een kraam op diverse grote darttoernooien in Nederland, op braderieën en andere evenementen in de regio en natuurlijk organiseerde men het Open Willemstad in gebouw Irene.

KWF kankerbestrijding

Ladieswalk levert 560 euro op

medewerking verleenden. De bezoekers van deze avond maakten allemaal kans om een partijtje tegen Vincent v/d Voort te darten. Er was een tafelgoochelaar en een Nederlandstalige zanger aanwezig om het publiek deze avond te vermaken en er werd een kleine verloting gehouden.

Burgemeester Jac. Klijs reikte de cheque uit.

Een keer per jaar wordt het ingezamelde bedrag officieel aan Kika aangeboden. Dat was onlangs weer het geval tijdens

een avondvullend programma in gebouw Irene waaraan topdarter Vincent v/d Voort en mastercaller Jacques Nieuwlaat hun

Maar waar het allemaal om ging was natuurlijk hoeveel het Darts Forever team in 2012 opgehaald had. In 2011 werd ruim 8.000 euro opgehaald en de organisatie had al door laten schemeren dat het bedrag hoger was. Kika-ambassadrice Lara van Stokkom mocht uit handen van de speciaal daarvoor naar Willemstad gekomen burgemeester Jac. Klijs een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 10.000 euro. Het Darts Forever team bestaande uit Jacques Nieuwlaat, John de Nijs, Kees Slokkers, Stephan de Wit, Johan de Tree, Corné van Mastrigt, Paul Vreugdenhil, Peter v/d Veer, Remco Versteeg, Jaco Groeneveld en Pim v/d Ree en Dieter Schippers kon trots op de avond terug kijken.

Riet Verschoor overhandigt donatie aan Sylvia Heeroma, Vrouwen van Nu.

WILLEMSTAD - Op 18 april gaf Carry van Zuilichem een wandelclinic voor de Vrouwen van Nu, afdeling Willemstad. Het cursusgeld werd gestort op de speciale sponsoractie ‘Sta op tegen kanker’ van KWF kankerbestrijding.

Speciaal vermeld mag worden, de inzet van Riet en Janneke uit Heijningen. Zij haalden 380 euro op bij hun werkgever. De totale opbrengst voor KWF is 560 euro. Alle deelneemsters kregen een cambridge goodiebag met een waterflesje, KWF-Tshirt en diverse folders over gezond bewegen.

Dodenherdenking in Zevenbergen

Wandeltocht rolstoelers

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 4 mei vindt weer de traditionele dodenherdenking in Zevenbergen plaats. Het thema van dit jaar is “Vrijheid Spreek je af”.

STANDDAARBUITEN - Onder prachtige weersomstandigheden hebben vrijwilligers van de KBO en Zonnebloem hun 1e wandeling gemaakt met gasten die gekluisterd zijn aan een rolstoel of scootmobiel op woensdag 24 april.

Voorafgaand aan de 2 minuten stilte bij het monument in het Julianaplantsoen is

er een bezinningbijeenkomst in de Hervormde kerk aan de Markt. Tijdens de bezinningbijeenkomst zal wethouder de heer C. Punt namens het gemeentebestuur het woord voeren. Medewerking wordt verleend door het koor ‘The Seven Mountain Gospelsingers’, organist is dhr. Aart van Muijen.

De bezinningsbijeenkomst in de RK kerk begint om 19.00 uur. Aansluitend aan de bezinningsbijeenkomst is er een stille tocht naar het monument aan het Julianaplantsoen waar om 20.00 uur de 2 minuten stilte worden gehouden. Tevens is daar de gelegenheid om bloemen te leggen.

´Vrijheid spreek je af´

Dodenherdenking Willemstad WILLEMSTAD - Hierbij nodigen wij iedereen uit om op zaterdag 4 mei met ons stil te staan bij en een moment na te denken over alle burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog op 10 mei 1940, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Het Jaarthema voor dit jaar is ´Vrijheid spreek je af´. Op 5 mei 1945 eindigde de oorlog in Nederland met een handtekening aan tafel in Hotel de Wereld in Wageningen. Vervolgens werden er afspraken gemaakt en overeenkomsten en verdragen gesloten. Het maken van die afspraken heeft twee kanten. Verdragen brengen vrede en vrijheid, maar betekenen ook beteugeling, matiging en onthouding. Afspraken kunnen knellen. Vrij zijn doe je nooit alleen, altijd samen. En daar zijn afspraken voor nodig. Vrijheid spreek je af. Over de afspraken

moet je met elkaar in gesprek blijven. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom op zaterdag 4 mei om 19.30 uur in de Koepelkerk te Willemstad voor een herdenkingsbijeenkomst. Op deze bijeenkomst zal eerst een vertegenwoordiger van de Gemeente Moerdijk spreken. Aansluitend kijken we naar een fotocompilatie gemaakt door Annie Post in het museum van het voormalige concentratiekamp Auschwitz/ Birkenau. Het zijn aangrijpende beelden waarbij je stilstaat bij de verschrikkingen

die er in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. De beelden zijn geselecteerd en toegankelijk voor kinderen uit de bovenbouw van de lagere school. Na de fotoreportage zullen kinderen uit Willemstad een gedicht voordragen. Even voor 20.00 uur lopen we dan gezamenlijk naar het monument bij het Mauritshuis. Om 20.00 uur zullen we bij het monument twee minuten stil zijn. Daarna zullen vertegenwoordigers van diverse organisaties bloemen bij het monument leggen.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS INLOOPSPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

De meeste gasten kwamen van de Blomhof, maar ook gasten van het Thomashuis waren aanwezig. In totaal waren er 20 rolstoelen en 20 begeleiders. De 1e wandeling was door het dorp en velen kwamen op plaatsen waar ze nog nooit geweest

waren, ondanks dat ze al meerdere jaren in het Bejaardenhuis verbleven. Als stopplaats was in ‘t Multifunctioneel gebouw ‘t Sandt waar allen verrast werden met koffie of thee en een heerlijk gebakje erbij. Hierna werd de tocht voortgezet via de andere kant van het dorp, zodat ze eindigden van waar we vertrokken waren, namelijk De Blomhof. Iedereen was mede dankzij het mooie weer zeer tevreden en beloofden de volgende keer, woensdag 22 mei, allemaal mee te gaan. Als er nog meer liefhebbers zijn, dan moeten zij dit tijdig doorgeven aan Riet Wouters.

Optreden Przyjazn tijdens Jubileumfeest Korenbond KLUNDERT - Op zaterdag 20 april vierde de korenbond KBZON haar 125-jarig bestaan met een groots muziekfeest voor en door koren. Ook wij, het gemengd koor Przyjazn uit Klundert traden hier op. Maar liefst 65 koren zongen voor elkaar in het Autotron in Rosmalen. Een waar korenfestival met klassiek, pop, barbershop en levenslied. Voor elk wat wils. De repertoirekeuze van Przyjazn werd door de presentator nog eens benadrukt met de woorden: “de stukken die jullie zongen

gaan over wat muziek maken is”. Een mooi compliment voor Przyjazn. Het hele koor heeft genoten van de korendag en de dag werd afgesloten met een gezellig etentje. Zingt u zelf ook graag en bent u op zoek naar een leuk koor? Wij geven u graag meer informatie op zaterdag 4 mei. Wij staan dan van 10.00u tot 16.00u in Zevenbergen in het middenstuk van het Haventracee en verkopen daar verschillende soorten geraniums, zomergoed, gemengde terraspotten en hangpotten. Of bezoekt u eens onze website www.przyjazn@hotmail.com

Jongerenwerk Moerdijk Receptie sportactiviteiten Toneelvereniging de Verenigde Ambachtslieden houdt MOERDIJK - Nooit iets te doen voor lemstad. Na de clinic gegeven door fun for ZEVENBERGEN - Toneelvereniging de Verenigde Ambachtslieden bestaat 125 jaar. Tijdens een receptie op zaterdag 4 mei in de Borgh willen wij, de leden van de vereniging, dit met u vieren.

De cast van de Zevenberse Revue.

Dat wij al zo lang bestaan, hebben wij voor een belangrijk deel aan u te danken, aan al die mensen die onze uitvoeringen hebben bezocht. Ook dit jaar is onze revue mede door u een groot succes geworden. Daarom willen wij u graag uitnodigen om het jubileum tijdens de receptie samen met ons te vieren. Onder het genot van een hapje en een drankje willen we er een gezellige middag van maken. Er zullen fragmenten vertoond worden van stukken die we gespeeld hebben en er is een mooie fotocollage te zien. Wij kijken er naar uit u op 4 mei te ontmoeten van 14.00-17.00 uur in de theaterzaal van de Borgh, IJshof 1 te Zevenbergen. PAGINA 10

jongeren? Het jongerenwerk Moerdijk houdt samen met hun CIOSstagiaire Patty Smit in verschillende kernen in de gemeente Moerdijk sportactiviteiten. Ze hebben er inmiddels al 2 gehad. Tweede Paasdag hebben er zo’n 40 jongeren mee gedaan aan het zaalvoetbaltoernooi in de Borgh in Zevenbergen. Jongeren uit Fijnaart hebben mogen ervaren hoe lastig het is om als 13-, 14-jarige het te moeten opnemen tegen jongens van 19, 20 jaar. Maar de Fijnaartse jongeren lieten het er niet bij zitten en hebben toch de sportiviteitsprijs mee naar huis genomen. Op 18 april heeft er in het jongerencentrum Tune Inn een Hiphop les plaats gevonden. Heeft men de activiteiten gemist? Niet getreurd er staan er nog 2 op de planning. Vrijdag 17 mei van 18.30-21.30 uur wordt er een basketbalclinic door Fun 4 all, op het basketbalveld aan het Avonturenpad in Wil-

all, volgt er natuurlijk een korte wedstrijd. Als afsluiter staat er op zondag 2 juni van 14.00-18.30 uur een Back 2 School gepland in de Parel in Fijnaart. Nee,helaas dit is een hardcorefeestje. Maar jullie kennen ze allemaal wel, de oude basisschoolsporten, zoals trefbal. De gehele middag staat vol gepland met deze sporten. Zin om mee te doen? Dit kan. Ben jij tussen de 12 en 21 jaar? Maak dan een team van 6 personen. Vraag je vrienden, vriendinnen, neefjes, nichtjes, buren of ze mee willen doen. Lukt dit nu niet, dan kun je je ook individueel inschrijven en wordt er een team samengesteld. Stuur een mail met je naam, leeftijd en telefoonnummer van de thuisblijvers naar sportmoerdijk@gmail.com. Ze vragen per deelnemer een kleine bijdrage. Meer info over de sportactiviteiten van het jongerenwerk? Neem een kijkje op: www. jongerenwerkmoerdijk.nl of neem contact op met Bernadette van den Driest, tel. 06-12545899.


INFORMATIEAVOND Vraagt u zich wel eens af: - of u uw spaargeld moet aanspreken of uw eigen huis moet gaan opeten bij opname in een zorgcentrum - of uw testament nog helemaal up-to-date is - wie uw geld beheert wanneer u dat zelf niet meer kunt

2ESTAURANTs"OWLINGs&EESTZAAL

12 mei MOEDERDAGBRUNCH van 11.00-14.00 uur

â&#x201A;Ź

21.50 p.p.

kinderen â&#x201A;Ź sONDERJAAR'2!4)3

Wilt u goed geĂŻnformeerd worden over: - de sinds 1 januari 2013 geldende regels over de eigen bijdrage in de AWBZ - hoe u erfbelasting (successiebelasting) kunt besparen bij overlijden - het maken van een zogeheten â&#x20AC;&#x153;levenstestamentâ&#x20AC;?

VERSE ! ES!! ASPERG

Dan is het een goed idee om onze informatieavond te bezoeken over deze onderwerpen.

Moederdagdiner â&#x201A;Ź 28.50 p.p. - gratis bowlen voor de kinderen tot 13.00 uur - springkussen!!! - voor iedere moeder een leuk kado

De informatieavond wordt gehouden:

woensdag 15 mei 2013, 19.30 uur tot 21.30 uur

Tel. 0168-370545 Hazeldonkse Zandweg 28b Zevenbergen www.de3musketiers.nl

De informatieavond wordt gehouden in Sportplaza De Niervaert te Klundert (Molenvliet 7 te Klundert ).

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

U kunt zich aanmelden via onze website of telefonisch.

Appelaarseweg 14, 4793 EK Fijnaart T (0168) 46 35 50, F (0168) 46 33 60 E info@cjnotarissen.nl

Toegang is GRATIS.

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

www.cjnotarissen.nl

www.heijligersbv.nl

Kruisstraat 48a - Lage Zwaluwe Telefoon: 0168-486399 Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag zaterdag

09.00 - 18.00 uur 10.00 - 16.00 uur

ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Wij bezorgen gratis of U kunt het apparaat direkt meenemen Kijk voor meer aanbiedingen op onze website:

WWW.LAGEZWALUWEWITGOED.NL

MAANDAANBIEDINGEN MEI OP = OP:

Drinken EN rijden?

+

â&#x201A;Ź149 EXQUISITKoeler of Vriezer A+ Klasse 92 liter / 65 liter 117 kWh / 174 kWh per jaar Draairichting deur verwisselbaar FPFPEUHHG 85 cm hoog 2 jaar fabrieksgarantie Normaalâ&#x201A;Ź 169,=

â&#x201A;Ź499 SIEMENSWasmachine 7Kg A+++ Klasse 1400 Toeren AntiVibration: meer stabiliteit en stilte VarioPerfect: extra snel/zuinig wassen Startuitstel/Resttijd indicatie 2QEHODGLQJVKHUNHQQLQJ Display 2 jaar fabrieksgarantie Normaal â&#x201A;Ź 649,=

â&#x201A;Ź449 SAMSUNG Koelkast NO FROST, A+ klasse Inhoud koel/vries: 192/98ltr 60 cm breed 178 cm hoog 6PDUW6SDFHXLWVFKXLĂ&#x20AC;DGH NU MET GRATIS STOFZUIGER 2 jaar fabrieksgarantie Normaal â&#x201A;Ź 579,=

â&#x201A;Ź449 SAMSUNG Wasmachine 7 Kg A+++ Klasse 1400 Toeren Diamond Drum RVS Snelle wasjes vanaf 15 minuten .RROERUVWHOOR]HPRWRU Reinigingsprogramma Wastrommel 2 jaar fabrieksgarantie Normaal â&#x201A;Ź 559,=

Geef je verstand VOORRANG Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

Bestrijden akkerdistels

FOTO VAN DE WEEK:

Fiësta Serena Colofon

GEMEENTE MOERDIJK 1 MEI 2013

Kinderen van basisschool de Arenberg treden op tijdens Fiësta Serena: het opleveringsfeest van het project Serena in de voormalige jaren ’70 wijk Zoetendaal in Zevenbergen. Het opleveringsfeest voor inwoners, ouders, leerlingen en andere betrokkenen vond plaats op zaterdag 20 april.

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Voorkom overlast! De akkerdistel is een moeilijk te bestrijden plant die problemen veroorzaakt. De distels worden niet door vee gegeten en beïnvloeden de kwaliteit van het hooi in negatieve zin. Door grote concentraties distels in het grasland kunnen oppervlakten niet door het vee begraasd worden. Bovendien wordt oogsten bemoeilijkt door distels. In de maand juni komen akkerdistels tot bloei. Als eigenaar, (vrucht)gebruiker, of erfpachter van landbouwgrond of een strook van 100 meter daaraan grenzend waarop deze akkerdistels staan, bent u verplicht deze grond te zuiveren van akkerdistels voordat zij tot bloei komen. Doet u dit niet kan de gemeente Moerdijk u op grond van artikel 125 van de Gemeentewet verplichten om de grond te zuiveren van akkerdistels. De gemeente bestrijdt zelf de distel als deze groeit op gemeentegrond.

Ingezonden door M. van Heijst.

BOMEN GEROOID HAVENTRACÉ ZEVENBERGEN Op het haventracé worden ter hoogte van de markt acht bomen gekapt. Door het weghalen van de bomen kan de weekmarkt op donderdagen efficiënter ingericht worden. Door nu in te schikken op de weekmarkt ontstaat er ruimte op het deel van de Markt bij het terrassenplein. Die ruimte is nodig vooruitlopend op de herinrichting van de Markt in het kader van het centrumplan Zevenbergen. Op de wekelijkse markt in Zevenbergen zijn een aantal lege plekken die niet goed in te vullen zijn. Dat komt onder andere doordat marktkramen in de loop der jaren steeds groter geworden zijn en de wagens bepaalde draaihoeken niet kunnen maken. De lege plekken geven een rommelig beeld en het is niet prettig winkelen voor marktbezoekers. Een aantal kramen die nu op het marktplein staan – tegenover de horecagelegenheden – wil deze lege plekken graag opvullen. Zo vormt de weekmarkt één geheel. De verplaatsing van kramen van het marktplein naar de Haven past ook in de plannen om te zijner tijd dat gedeelte van de Markt opnieuw in te richten in het kader van het centrumplan Zevenbergen. Om de kramen een nieuwe plek te geven op het haventracé moeten acht van de huidige bomen verdwijnen. Zo ontstaat er meer ruimte voor de marktkramen. Daarvoor in de plaats worden er twee nieuwe bomen geplant bij de inritten op het haventracé. Zo worden alle inritten op het haventracé geflankeerd door twee bomen en is er een consistent beeld. De werkzaamheden staan gepland voor de week van 6 mei.

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Moerdijk via tel. 14 0168.

KOSTELOOS MATERIAAL LENEN VOOR UW ACTIVITEIT IN DE BUURT? PAK UW KANS!

Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een barbecue met de straat, een borrel met de wijk of een andere leuke activiteit? Om de sociale samenhang en leefbaarheid in de gemeente te bevorderen hebben woningcorporaties Brabantse Waard en Bernardus Wonen samen met de gemeente het leefbaarheidsfonds MoerdijkLeeft! opgericht. Het leefbaarheidsfonds faciliteert activiteiten door materialen kosteloos uit te lenen. Kijk voor de spelregels en het aanvraagformulier op www.moerdijkleeft.nl. Op het aanvraagformulier ziet u ook welke materialen u kunt lenen.

Weekmarkt eenmalig op woensdag i.v.m. Hemelvaartsdag Op donderdag 9 mei is het Hemelvaartsdag. De weekmarkten in Zevenbergen en Klundert worden daarom verplaatst naar woensdag 8 mei. Op woensdag 8 mei zullen minder marktkramen gevuld zijn dan u gewend bent. Als klant hoort u van de koopmannen/vrouwen zelf of zij aanwezig zullen zijn. In Zevenbergen nemen de aanwezige kooplieden plaats nemen op het gedeelte van de Noord- en Zuidhaven. De tijden van de weekmarkten zijn gelijk.

Uit de raadsvergadering 25 april 2013 Tijdens de raadsvergadering heeft de gemeenteraad onder andere besluiten genomen over - Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, 3e herziening - Verordening Moerdijks Restauratie Fonds - Kaderstelling zwembaden. De vergaderingen van de gemeenteraad kunnen worden teruggeluisterd via www.moerdijk.nl. Daar is ook de volledige besluitenlijst gepubliceerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via tel. 14 0168.

Volg ons ook via facebook

www.facebook.com/GemeenteMoerdijk


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

VOORBEREIDINGSBESLUIT WESTELIJKE OEVER IN HET WATERFRONT MOERDIJK Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Moerdijk in zijn vergadering van 25 april 2013 een voorbereidingsbesluit heeft genomen, als bedoeld in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, voor de locatie gelegen binnen het Waterfront (deelgebied 2) in Moerdijk. Het gebied is nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening. Daar-

mee verklaart de raad dat voor het betreffende gebied een bestemmingsplanwijziging wordt voorbereid. Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 2 mei 2013. Het besluit en de tekening liggen vanaf 2 mei 2013 gedurende 6 weken in het gemeentehuis voor iedereen ter inzage.

Het voorbereidingsbesluit kunt u ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.1709.VbbWaterfrontMdijk-0101en via www. Moerdijk.nl/Projecten, onder 080.Waterfront. Op grond van artikel 8.5 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep tegen dit besluit worden ingesteld.

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Benedenkade 12 in Willemstad Dubbelmonde 64 in Zevenbergen Schuttersweg 28 in Zevenbergen Willem III straat 2 t/m 16-a in Zevenbergen Oostelijke Randweg 40 in Moerdijk

Korhoenweg 8 in Klundert

Omschrijving project aanleggen van een terras plaatsen van een tuinhuis met luifel veranderen van het balkon gewijzigd uitvoeren van een reeds verleende vergunning (wijzigen van de fundering) plaatsen van 3 gastanks, verdampers en een hekwerk (activiteiten waarvoor vergunning wordt aangevraagd: bouwen van een bouwwerk en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) legaliseren van een bestaand hekwerk

Datum ontvangst 12 april 2013 18 april 2013 17 april 2013 18 april 2013

19 april 2013 18 april 2013

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Windpark Oud Dintel in Heijningen

Omschrijving project realiseren van 5 windturbines

Datum ontvangst 15 april 2013

Zevenbergschen Hoek

BEKENDMAKINGEN Hieronder en hiernaast geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

Standplaatsvergunning Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor: s %EN STANDPLAATS DOOR EEN MOBIEL ONDERZOEKSCEN trum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker op de parkeerplaats aan de Molenbergstraat van 1 juni 2013 tot en met 15 september 2013 (verzonden 23 april 2013) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen (artikel 8.41 Wm) zijn ingediend:

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 17 april 2013 tot en met 24 april 2013 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is:

Activiteitenbesluit

Adres De Meekrap 11 in Zevenbergen Barnsteen 8 in Zevenbergen

Omschrijving project uitbreiden van een bestaande woning gewijzigd uitvoeren van de constructie van de woning

Datum verzonden 19 april 2013 23 april 2013

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

WET MILIEUBEHEER OPLEGGEN MAATWERKVOORSCHRIFTEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat maatwerkvoorschriften in het kader van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer zijn opgelegd aan: Naam en adres inrichting Gemeente Moerdijk voor de locatie Vlasweg 4-6 in Moerdijk

Opleggen maatwerkvoorschriften op grond van het aspect Bodem

Datum verzonden 19 april 2013

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

BESCHIKKING WABO UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning verleend voor: Adres Klaverpolderseweg 4 in Moerdijk

Omschrijving project Uitbreiding jongveestal

De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 mei 2013 tot en met 12 juni 2013 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Beroep Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/ zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

plaatsen in de Schuttersweg te Zevenbergen aan te duiden als parkeerplaatsen voor uitsluitend het opladen van elektrische voertuigen en tevens een parkeerverbod voor andere voertuigen in te stellen.

Twee oplaadpunten voor elektrische autoâ&#x20AC;&#x2122;s Schuttersweg 45 te Zevenbergen

Opheffen gereserveerde gehandicaptens DOOR PLAATSING VAN BORDEN % VAN BIJLAGE VAN parkeerplaats t.h.v. Zandberg 45 te het Reglement verkeersregels en verkeerstekens Zevenbergen 1990, met daaronder een onderbord met de tekst â&#x20AC;&#x153;opladen elektrische personenautoâ&#x20AC;&#x2122;s twee parkeer-

Evenementenvergunning De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: s %EN RELATIEDAG TER GELEGENHEID VAN EEN JUBILEUM feest op de locatie Middenweg 51 in Moerdijk op 30 mei 2013 van 15.00 uur tot 20.00 uur (verzonden 22 april 2013) s /PEN DAGEN BIJ 3MITZ #ARGOBULL AAN DE #AMPAG neweg 34a in Zevenbergen op 24 mei 2013 van 14.00 uur tot 20.00 uur en op 25 mei 2013 van 10.00 uur tot 17.00 uur (verzonden 22 april 2013) s (ARDLOOPWEDSTRIJD EN PRESTATIELOOP h KM VAN Smaal Standdaarbuitenâ&#x20AC;? op 9 mei 2013 van 12.00 uur tot 17.00 uur (verzonden 23 april 2013) s %ENBEACH HANDBALTOERNOOIMETEENOVERNACHTING van 1 juni 2013 10.00 uur tot 2 juni 2013, 15.00 uur op de sportvelden aan de Galgenweg 62 in Zevenbergen (verzonden 23 april 2013) s %EN+ONINGSKAMPMETEENOVERNACHTINGVOORLEDEN van de reddingsbrigade tot 14 jaar in en om het verenigingsgebouw van het Rooie Paerd aan de Lantaarndijk 4 in Willemstad van 31 mei 2013, 12.00 uur tot 1 juni 2013, 16.00 uur (verzonden 23 april 2013) s )46,% TOERNOOI OP 3PORTPARK DE &ENDERT AAN DE 0ARALLELWEG  IN &IJNAART OP JUNI VAN 09.00 uur tot 00.30 uur (verzonden 23 april 2013) s $EJAARLIJKSE4UINFEESTENINEENTENTAANDE+LOOS terlaan in Langeweg op 8 juni 2013 van 20.00 uur tot 01.00 uur en op 9 juni 2013 van 15.00 uur tot 20.00 uur (verzonden 23 april 2013) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager.

WEGAFSLUITINGEN

VERKEERSBESLUITEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 24 april 2013 de volgende verkeersbesluiten hebben genomen:

s !-,ANGEVELDn"AAN /UDENDIJKAIN3TANDDAAR buiten voor het oprichten van een paardenfokkerij

s D OOR VERWIJDERING VAN VERKEERSBORD % INCLUSIEF onderbord met kenteken 39-TH-SG wordt de op

kenteken gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning Zandberg 45 te Zevenbergen opgeheven. De bovenstaande besluiten liggen tot 7 juni 2013 ter inzage in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen tegen deze besluiten tot 7 juni 2013 schriftelijk bij het college van B&W een bezwaarschrift indienen. In het bezwaarschrift vermeldt u het besluit en de redenen waarom bezwaar wordt gemaakt.

Vanwege de 65ste Wielerronde van Standdaarbuiten zijn op 5 mei 2013 van 09.30 uur tot 19.00 uur de Timberwolfstraat, Molenstraat, Markt, De Wieken, van Glymesstraat, van Liedekerkestraat, Dwarsstraat, Korenhoek en Kerkstraat in Standdaarbuiten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.


SPORT

Kruisboogschieten

Spannende strijd tijdens Koningschieten De Kruisridders loot kon rond twee uur de eerste doorgang beginnen. In het totaal gingen dit keer 8 leden de strijd aan om het koningschap van De Kruisridders. Dat het spannend zou worden bleek wel nadat de jury de eerste serie had uitgemaakt. Verassende koploper was Wilco van Beers met 147 punten. Gedeelde tweede stonden Lian van Beers en Cees de Kock met 145 punten en gedeelde vierde stonden Jan Smits, Danny Goossens en Corné van Beers met 144 punten. 7e stond Kees van Beers met 143 punten en 8e was Antoon Goossens met 140 punten. Na de korte pauze kon om vier uur de tweede serie van start gaan. De verschillen werden in deze tweede serie iets groter. Wilco schoot deze serie 144 punten waarmee hij 1 puntje te kort kwam voor de titel. De titel ging met 145 +147 = 292 punten naar Lian van Beers die hiermee Koning(in) van De Kruisridders 2013 werd. Tweede werd Wilco van Beers met 147 + 144 = 291 punten. Derde werd Jan Smits met 144 + 144 = 288 punten.

Lian van Beers (l) ontvangt de prijzen van voorzitter Jan Smits (r).

OUDEMOLEN - Op zaterdag 27 april heeft Kruisboogvereniging De Kruisridders het jaarlijkse koningschieten gehouden op de schietbanen in Oudemolen. De wedstrijd bestond zoals

altijd uit twee series van 15 schoten. Het beloofde weer een spannende strijd te worden. Nadat iedereen een baannummer had ge-

Volledige uitslag 1. Lian van Beers 145 + 147 = 292; 2. Wilco van Beers 147 + 144 = 291; 3. Jan Smits 144 + 144 = 288; 4. Cees de Kock 145 + 142 = 287; 5. Kees van Beers 143 + 143 = 286; 6. Danny Goossens 144 + 140 = 284; 7. Antoon Goossens 140 + 141 = 281; 8. Corné van Beers 144 + 136 = 280.

BRIDGE BRIDGECLUB KLUNDERT Uitslag maandag 22 april, A-Lijn: 1. Mw Mol-Hr Schampers 63,28%; 2. Mw Leendertse-Hr v. Knippenberg 53,91%; 3. Dames v. Drimmelen-Goedemondt 52,34%; 4. Dames Pars-v.d. Wiel 51,97%; 5. Dames v. Beek-Schampers 50,63%; 6. Dames v. Drimmelen-Vermeulen 49,06%; 7. Dames Bol-v. Eekelen 48,03%; 8-9. Hr en Mw R en T Damen 47,14%; 8-9. Dames Visser-v. Brecht 47,14% B-Lijn: 1. Hr en Mw den Engelse 66,15%; 2. Hr en Mw Jongejan 64,06%; 3. Dames Bol-Verhoeven 59,38%; 4. Dames den Hollander-Gerrits 57,81%; 5. Dames v. Vugt-v. Neste 51,56%; 6. Dames Matthee-Tielen 44,27%; 7. Dames Veenstra-v. Sprundel 43,75%; 8. Dames Leijten-den Engelse 43,23% FIJNAART 55+ Uitslag 23 april, Gele lijn: 1 Toon DierksTwan Rijsdijk 65,97%; 2 Nettie Donders-Jo van Sprundel 57,64%; 3 Nel de Bruin-Toos Bruynzeels 56,25% Rode lijn: 1 Martha-Piet Berghout 67,71%; 2 Anke-Pex Rijnberk 59,38%; 3 Bets-Piet Kannekens 54,17%; 4 Tonny Broeders-Nel Breure 53,65%; 5 Corrie-Jan Nieuwenhuizen 51,56% BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag 22 april Grote Club, A-lijn: 1. Addie-Johan Schouls; 2. Gisela DonkerJan Bos; 3. Tonny v. Dis-Jacques Bogerd; 4. Willy-Jan Timmers; 5. Tonnie Broeders-

Bram Huitkar. B-lijn: 1. Anke-Pex Rijnberk; 2. Bert de Kok-Bert de Lint; 3. Gé-Henk v.d. Weerd; 4. Ella Huybregts-Hannie v. Tilborgh; 5. Corrie-Jan Nieuwenhuizen. C-lijn: 1. Ged. Inge-Toon Reijnders-Pia Kok-Ger Laheij; 3. Ged. Dingeman KampChiel Kamp-Riet Neelen-Annie Reijnders; 5. Yvonne Vogel-Corry de Krey. SENIORENBRIDGE WILLEMSTAD Uitslag 24 april: 1. mevr. Frijters-dhr. v.d. Linden 58,33%; 2. mevr. Knook-Maris-dhr. Groeneveld 56,25%; 3-4. mevr. Dane-Visser-mevr. Knook den Hollander 53,13%; 3-4. mevr. Graafmans-mevr. v.d. Vorm 53,13%; 5. dhr. Maat-dhr. Verheij 51,04%; 6-7. mevr. Maat-dhr. v. Brouwershaven 48,96%; 6-7. mevr. Keulemans-dhr. v. Beem 48.96%; 8. dhr. v. Meel-dhr. Korpershoek 44,79%; 9. dhr. v. Schendel-dhr. de Heer 43,75%; 10. mevr. Meesters-mevr. v. Beem 40,63% BRIDGEFIT ZEVENBERGEN Uitslag 25 april, A-lijn: 1. Corry den Reijer-Hetty Brandt 63,02%; 2. Wim Mahn-Machteld Bakker 56,25%; 3. Raymond Beersma-Elly Kootwijk 55,73%; 4. Jan Leskens-Corry Rommens 54,17%; 5. Riet Roovers-Joke Vermeulen 53,13%. B-lijn: 1. Jaap Sprenger-Wil Sprenger 65,28%; 2. Berend Nijmeijer-Rien Clarijs 61,11%; 3. Henk Voorwinde-Tonnie Termijn 53,17%; 4. Theo Neelen-Bertus Schrauwen 52,78%; 5. Riet Nooren-Ad

Rynart 47,22%. ZBC Afsluiting wintercompetitie, maandagavond 22 april, A-lijn: 1. Jaap de Waal-Wil Walraven 59,17%, 2. Henk v. Opstal-Tonnie Zijlmans 56,67%, 3. Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 54,58%, 4. Jan v.d. Krogt-Cees Schalke 52,50%, 5. Berna de Kok-José Spiering 52,08%. B-lijn: 1. Leonie Heus-Marjo de Raad 60,94%, 2. Ria Luykx-van Leygen-Toon v.d. Wiel 60,51%, 3. Carel Frerichs-Addy Frerichs 58,96%, 4. Corrie v. Bijsterveldt-Lia Lamers 53,75%, 5. Rosetta v. BastelaereBep Lagerwerf 52,71%. C-lijn: 1. Bert Bovens-Renate Bovens 68,13%, 2. Loe v.’t Westende-Tonny v.’t Westende 61,25%, 3. Corrie RommensAnneke v.d. Weijgaert 55,00%, 4. Bertus Schrauwen B-Dies Vermue 54,69%, 5. Margriet Nieuwstraten-Wilma Oosters 52,08%. Dinsdagavond 23 april, A-lijn: 1. Peter Rosendaal-José Spiering 62,15%, 2. Lida v. Leeuwen-Theo v.d. Louw 57,99%, 3. Toos Ermers-Ruud de Vrijer 57,64%, 4. Jos Gevers-Wim Gevers 54,86%, 5. Kees Heijligers-Toon v. Vlimmeren 53,82%. B-lijn: 1. Hetty Brandt-Tiny Lageweg 61,67%, 2. Toon v. Gurp-Ria v. Gurp 52,50%, 2. Greet Aarts-Ad Wijtvliet 52,50%, 2. Jannie van der Have-Lia Lamers 52,50%, 5. Jan Rottier-Rosa Wiessner 50,83%. Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 0649844480. Info: 06-19246311.

De ladies gaan weer samen op pad

TWC Zevenbergen ZEVENBERGEN - Voor het komende weekend heeft Annie Langeweg een ladiesweekend georganiseerd.

fietsen ze weer naar huis, maar dan gaat de route dwars door de Belgische Kempen, een rit van 110 km.

Zaterdag 4 mei gaan de dames van TWCZ, t.w. Annie Langeweg, Angelique van Ginneken, Anita van Vugt, Anita van de Klundert, Angela Rindt, Danielle de la Bije, Rina Kortsmit, Suzanne Kleyweg, Mirjam Silvius en Manuela Geboers naar Leuven. De heenweg gaat langs mooie historische plaatsen, zoals Hoogstraten, Herentals en Aarschot, zo’n 120 km. Op zondag 5 mei

Uiteraard zijn er voor de heren ook ritten. Op zaterdag 4 mei gaan de recreanten naar Strijen-Sas, een rit van 90 km, vertrek 8.05. Voor de liefhebbers wordt er na dit rondje nog een stukje aangeplakt, een rit van 50 km. De randonneurs fietsen zaterdag een rit naar Loon op Zand, 110 km, vertrek 8.00. Op zondag 5 mei gaan de randonneurs de Servais Knaven Classic fietsen. Ze fietsen

die dag 145 km, vertrek 7.00, richting EttenLeur, alwaar de officiële startplaats van de classic is. De recreanten fietsen een rondje Moerdijk, een rit van 60 km, vertrek 9.05. Ook verschuiven de trainingstijden weer. De randonneurs vertrekken vanaf dinsdag 7 mei om 19.00 voor een rit van 50 km, de recreanten vertrekken om 18.45, ook voor een rit van 50 km. Alle ritten vertrekken vanaf sportpark De Knip. Voor meer informatie over onze vereniging, kijk op: www.twczevenbergen. nl PAGINA 14

Judoka’s op hoog niveau FIJNAART - De 5e Streekontmoeting van judoverenging Zevenbergen van dit seizoen vond plaats in Fijnaart op zaterdag 20 april. Er deden 7 judoka’s mee van Judovereniging Zevenbergen. Zij streden in poules voor een mooi plaatsje op het podium. Uitslag: 2e plaats: Wessel Tielen, Jasper Dekker en Lucas Verstraaten; 3e plaats: Paul Duijverman en Bart Vrijhof; 4e plaats: Finn Feijtel en Wesley Ligtenbarg.

Daarnaast waren op zondag 28 april in Gilze de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdteams tot 12 jaar. Een groot JBN toernooi waaraan 3 leden meededen. Luke van Drongelen behaalde met zijn team een schitterdende 2e plaats. Het team van Diego van Rosmalen werd 4e en dat van Sanne Kegge 3e. Prachtige prestaties van deze judoka’s op zo’n groot toernooi. Wilt men meer weten over de vereniging of gratis proeflessen volgen: www.jvzevenbergen.nl

SBZ De 3 Musketiers ZEVENBERGEN - Hier alweer de laatste uitslagen van dit seizoen. Baan 1: Joke Witkamp 361 pins, Nel Anemaat 422 pins, Jos Stoop 441 pins. Jos hier de hoogste met 441 pins.

Baan 2: Hilde Oosterling 340 pins, Joke Kortsmit 344 pins, Martha Rijnart 365 pins. Martha hier de hoogste met 365 pins. Baan 3: Adrie Struik 428 pins, Nelie Hoeven 455 pins, Frie Kortsmit 404 pins. Nelie de hoogste met 455 pins.

Waarom zou je motorrijden

MTC Zevenbergen ZEVENBERGEN - Tegenwoordig staan veel mensen in de file. In de ochtendspits, in de avondspits. Maar gelukkig kun je ook nog op een andere manier naar je werk: op de motor. Natuurlijk kun je ook gewoon op de motor stappen om er van te genieten en lekker een rondje de toeren. Het beeld dat sommigen helaas nog van motorrijders hebben is dat ze leer dragen, asociaal en agressief zijn. Gelukkig is hier dan weer niets van waar. Er zijn er wel die graag een leren jack aantrekken en er zijn ook heus wel woeste motorrijders. Maar over het algemeen zijn het liefhebbers die vooral veel met hun motor bezig zijn: ze poetsen en vertroetelen en al dan niet zelf goed onderhouden. En nu ‘the fun part’ van waarom het motorrijden nou zo leuk is. Waarschijnlijk is het het gevoel van vrijheid wat deze mensen

bezighoudt. Het is ook bij iedere bocht een uitdaging om deze zo goed mogelijk te maken. Waar ligt de perfecte lijn, had ik die de vorige keer nu ook al? Ook kan het een uitdaging zijn om zo schuin mogelijk een bocht door te gaan. Je bent continu bezig beter te rijden. Heb je zelf een motor en wil je eens met anderen meerijden? Dat kan, op 4 mei is er een open avondrit, georganiseerd door MTC (Motor Toerclub) Zevenbergen. We starten om 18:30 uur bij Peter Smetsers Motoren aan De Hil 8 in Zevenbergen en we zijn om ca. 22:00 uur weer terug. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Je hoeft je niet aan te melden, het is volledig vrijblijvend en het kost je, buiten een kopje koffie onderweg, niets. Meer informatie via het secretariaat tel. 0168-404045 of mail naar secretariaat@ mtc-zevenbergen.nl of op onze website www.mtc-zevenbergen.nl

Kaartavonden in Langeweg LANGEWEG - De afgelopen drie vrijdagen was gemeenschapshuis Ons Stedeke in Langeweg het strijdtoneel van vele Rikkers en Jokeraars uit Langeweg en omgeving. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de diverse deelnemers erg dicht bij elkaar geeindigd zijn, wat natuurlijk de spanning ten goede kwam. Na drie avonden heerlijke ontspanning was de uitslag als volgt. Rikken 1. HR. Piet van Oers (zd) 291 pnt 2. Mevr H.Oosterling 222 pnt 3. Hr. A.Mols 214 pnt 4. Hr. H.Oosterling 210 pnt 5. Hr. J.v.Vlimmeren 209 pnt 6. Hr. Elemans 209 pnt

7. Mevr.K.Leijs 204 pnt 8. Hr. H.Mallegrom 202 pnt 9. Hr. D.v.Rijsbergen 200 pnt 10. Hr.J.Oomens 199 pnt. Jokeren 1. Mw. N.v.Opstal 74 pnt 2. Mw. B.Blankers 82 pnt 3. Mw. A.Maas 89 pnt 4. Hr. T.Bos 93 pnt 5. Mw. T.Tielen 100 pnt 6. Mw. C.Verhoef 102 pnt 7. Mw. v.Meel 108 pnt 8. Mw. D.v.Oers 109 pnt 9. Mw. B.Valentijn 115 pnt 10. Mw. F.v.Vlimmeren 128 pnt KBO Langeweg dankt alle deelnemers en Sponsors voor hun geweldige inzet en vrijgevigheid. In november zal er een vervolg op deze kaartavonden komen.

Mei vakantie

Fort Sabina organiseert Kinderfestival HEIJNINGEN - Op het Groene Fort Sabina aan de Fortweg 1 in Heijningen vindt op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, het Festival van de Verbeelding Junior plaats. Dit is uw kans om alle facetten van het Fort te bezichtigen, terwijl er voor de kinderen, naast een rondleiding op het Groene Fort, ook allerlei activiteiten plaatsvinden. Wat te denken van een DierenSporenSpeurtocht, verschillende exposities, een mogelijkheid om zelf Kunst te maken, een theatervoorstelling, hutten bouwen, een expositie van fotoclub West-Brabant en een blik in de historie van het Fort een

spookhuis en natuurlijk een gezellig terras. En natuurlijk is genieten van deze bijzondere plek vol natuur en cultuurhistorie deze dag ten strengste aanbevolen. Daarnaast kunt u zich laten informeren over andere activiteiten op het Fort. Slechts voor mensen met een invalide pas is het fort bereikbaar met de auto deze dag. Komt u daarop op de fiets of te voet. Naast dit festival kunt u tot 1 oktober iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur genieten van al het moois dat Fort Sabina en het omliggende natuurschoon te bieden heeft. Voor meer informatie neemt u contact op met Fort Sabina, 06-25167516 of info@fortsabina.nl.


- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Eczeem Jeuk Psoriasis Huidkanker

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

Alle behandelingsmogelijkheden Zonder wachtlijsten

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 15 mei, Hotel Trivium Etten-Leur Do 16 mei, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

Het dermatologisch centrum is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor dermatologie en flebologie.

(QNHOHPRJHOLMNKHGHQ - $!!$#&,$ #&!!&.####+ # - #!#*#) ,"%'$&'' met ultraviolet licht en UV-badtherapie. - )RWR OLFKW WKHUDSLH voor huidkanker.

info@mediationeducatie.nl

Hoeder Kunststofvloeren

Geachte leden, Graag nodigen wij u uit voor de ledenvergadering, die gehouden wordt op

Alleen behandeling door ervaren dermatologen.

BRABANT BEDDING B.V.

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 20,Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058

2. Notulen jaarvergadering 24 september 2012

www.dermcentrum.nl

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

Voor alle vloeren geldt prijs p.m2, vanaf 40 m2

Agenda: 1. Opening

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

(siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

VOORJAARS AANBIEDING

woensdag 22 mei a.s. om 20.00 uur in het Wijkgebouw, Prins Bernhardstraat 14 te Fijnaart.

#!##+$&#$$&*&, &# *&$,$!'#, #),#&) ! '

www.mediationeducatie.nl

Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen

3. Vaststellen jaarrekening 2012.

info@hoederkunststofvloeren.nl

4. Jaarverslag 2012.

www.hoederkunststofvloeren.nl

5. Gezondheidsmarkt 26 oktober 2013 Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

6. Mededelingen project Wijkzuster .

Kwaliteitsproducten uit Brabant

7. Rondvraag

Boxsprings Matrassen Loungesets Bedtextiel

Kruisvereniging Fijnaart & Heijningen

8. Sluiting

Caravan/Camper verkopen:

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

Blokweg 9a Zevenbergen. Bij de v.m. suikerfabriek Tel. 0168 712420

Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans â&#x20AC;&#x201C; Campers en Vouwwagens. Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL Contact 0186-652960 â&#x20AC;&#x201C; carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

www.boxspring-aanschaffen.nl SCHIMMELNAGELS

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Nieuw- of verbouwplannen? Neem contact op met Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte.

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 220,- puin â&#x201A;Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â&#x201A;Ź 100,-

ALLES ONDER EEN DAK

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN18 SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accuâ&#x20AC;&#x2122;s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â&#x201A;Ź 0,70 p/kg â&#x201A;Ź 0,95 p/kg â&#x201A;Ź 0,50 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 3,75 p/kg ½ SNJ ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,80 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,35 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,35 p/kg â&#x201A;Ź 0,15 p/kg ½

â&#x201A;Ź 0,75  ½ 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU

+++ )&$,#!

OUDHOF  

installatiebedrijf Â&#x2021;'$.(1=,1.:(5.(1Â&#x2021; Â&#x2021;'$.*27(1Â&#x2021; Â&#x2021;&9,167$//$7,(621'(5+28'Â&#x2021; Â&#x2021;*$6:$7(5/(,',1*Â&#x2021; Â&#x2021;(/(&752Â&#x2021; Â&#x2021;5,22/21767233,1*(1Â&#x2021; 6FKDQVSRRUWDÂ&#x2021;+$.OXQGHUW 7HO

!  ,  

&%$&(' '&& # $*& %%## EuroďŹ x (XURĂ&#x20AC;[

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

GELDIG T/M 4-5

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

1149.80

E 

D INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL BORDEN, BESTEK E.D.

SPEKLAPJES ½KG 1.99 RIBKARBONADE ½KG 2.49 RUNDERRIBLAPPEN ½KG 3. KIPPENVLEUGELS ½KG 1.49 SPARERIBS ½KG 2.49 VARKENSSTEAKS ½KG 3.49

WAARDEBON

minute steaks

SVP WOONPLAATS INVULLEN:

VARKENSHAASJES HELE KILO 5. 75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

50

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

-

MAX. 3 BONNEN P.P

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â&#x201A;Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden


SPORT

HSV De Veste

Goede vangsten bij jeugd en zoutafdeling

KHSV ’t Wachtertje

Gijs van Slobbe met zijn 2 zeelten

KLUNDERT - De jeugd van `t Wachtertje heeft vrijdag gevist aan `t Walletje, het werd een bijzondere avond. Al vroeg in de wedstrijd wisten vele deelnemers behoorlijke voorns te landen ook werd her en der een kolblei van redelijk formaat gevangen. Na een half uur in de wedstrijd stond ineens de top van Remco Laros wel heel erg krom. Nu weten we van vorig jaar dat `t Walletje echt een zeelt water is. Dus er werd al gauw aan een zeelt gedacht en ja hoor Remco wist deze te landen de zeelt was maar liefst 44 cm. Hiermee dacht hij zijn koppositie in het A-divisie even goed mee aan te sterken ware het niet dat er meer mensen op de zeelt zaten. Vrij kort

daarna wist Gijs van Slobbe een pracht exemplaar te landen ook van 44 cm. De voornvangsten liepen ondertussen bij iedereen lekker door. Ineens zagen we dat het topelastiek van Gijs weer ver uit zijn top tevoorschijn kwam. Het was weer een zeelt dit maal eentje van 43 cm. Hiermee pikte Gijs de koppositie van Remco af. Niet gek veel later sloeg ook Wesley Kouters een zeelt aan. Na een fors gevecht van enkele minuten kwam de ‘Kneiter’ van de avond boven water maar liefst 48 cm. Al met al een zeer geslaagde spannende wedstrijd voor de A-divisie. De deelnemers uit de B-divisie deden ook goed hun best en wisten allen ook behoorlijk wat mooie voorn te vangen. Mariska van Andel wist haar koppositie te verdedigen door dagwinnaar van de B-divisie te worden op de voet gevolgd door Jean-Carlo den hollander en Xian Straasheim. Ook de nieuwelingen in deze divisie wisten weer goed vis te vangen. Uitslag, A-div: 1. Gijs van Slobbe 3630gr, 2. Wesley Kouters 2330gr, 3. Remco Laros 1570gr. B-div: 1. Mariska van Andel 560gr, 2. Jean-carlo den Hollander 490gr, 3. Xian Straasheim 460gr. Tussenstand na 2 wedstrijden A-div: 1. Gijs van Slobbe 4090gr, 2. Wesley Kouters 2780gr, 3. Remco Laros 2410gr.

B-div: 1. Mariska van Andel 1330gr, 2. Jean-carlo den Hollander 910gr, 3. Xian Straasheim 520gr. Zout competitie De zout competitie heeft zaterdag gevist op de Oosterschelde. Er werd gevaren met de MS Desiree vanuit collijnsplaat. De schipper ging om 8.30u voor anker en er kon gevist worden. Het beloofde een mooie dag te worden zon weinig wind en zelfs de dikke jassen konden uit. Met enige regelmaat kwam er schar, bot, schol en puitaal uit de Oosterschelde. Eerst veelal kleine exemplaren maar later op de dag werden het toch wat grotere van gemiddeld 20 cm. Na wat gegeten te hebben en een wissel te hebben gedaan kwam het water met rasse schrede omhoog en daarmee gepaard een koude noord-westen wind kracht 4. Door de sterke stroming werden de vangsten ook minder. De grootste vis werd gevangen door John van Dorst een bot van 23 cm. John pakte hiermee de dagwinst en is koplopers in het klassement. Uitslag: 1. John van Dorst 434cm, 2. P. Frijters 311cm, 3. J van de Velde 127cm. Tussenstand na 3 wedstrijden 1. J van Dorst 457cm, 2. P.Frijters 311 cm, 3. J van de Velde 223cm. Voor informatie of inschrijvingen http:// wachtertje.mijnhengelsportvereniging.nl of t-wachtertje@hotmail.nl

Jeugdteam U15 van BV Groene Ster 2e Brabant

V.l.n.r.: Max Tio, Romy van Gool, Ramon Magallon, Birgit Jaspers, Pepijn Ploeg en Kaylee Heijnen

ZEVENBERGEN - Het 1e Jeugdteam van Badmintonvereniging Groene Ster was in de competitie Regio Noord-Brabant 2012-1013 reeds kampioen geworden in de leeftijdsgroep onder 15 jaar van poule 1. Zaterdag 27 april moest dit jeugdteam in Tilburg samen met de kampioenen van de andere 4 poules strijden voor het algehele kampioenschap van Noord-Brabant. Vijf

jeugdteams U15 moesten in 1 poule allemaal tegen elkaar spelen en een wedstrijd bestaat uit 1 herenenkelspel, 1 damesenkelspel, 1 mix-dubbel, 1 herendubbel en 1 damesdubbel. De uiteindelijke winnaar mag dan strijden voor het algehele kampioenschap van Nederland met de kampioenen van de andere regio’s. Het jeugdteam bestaande uit Ramon Magallon (15), Max Tio (11), Pepijn Ploeg (12), Birgit Jaspers (14), Kaylee Heijnen (15) en Romy van Gool

( 14) moesten hun 1e wedstrijd spelen tegen Blauw-Wit U15 uit Roosendaal. Deze werd net met 3-2 gewonnen. De 3 punten werden binnengehaald door Ramon (enkelspel), Romy en Pepijn (mix-dubbel) en door Kaylee en Birgit (damesdubbel). Birgit verloor haar enkelspel en Ramon en Max verloren net hun herendubbel, na 4 matchpoints gehad te hebben. De volgende wedstrijd was tegen BCH U15 uit Den Bosch. Dit ging een stuk makkelijker en er werd eenvoudig met 5-0 gewonnen. Ook de 3e wedstrijd tegen BC Lith ging redelijk makkelijk en werd met 4-1 gewonnen. Helaas ging het herenenkelspel van Ramon, na een hele goede partij, verloren. De laatste wedstrijd was tegen het U15-team uit Veldhoven en moest de doorslag geven voor het algehele kampioenschap, want zij hadden ook 3 wedstrijden gewonnen. Het werden 5 spannende partijen en toen de kruiddampen waren opgetrokken, was de eindstand 3-2 voor Veldhoven. De damesenkel en de damesdubbel werden nog wel gewonnen, maar helaas gingen de herenenkel, mix-dubbel en herendubbel verloren. Met uiteindelijk de 2e plaats ging het jeugdteam van BV Groene Ster met opgeheven hoofd en een trots gevoel weer huiswaarts.

Schitterend begin ZEVENBERGEN - Op de Lausitzring is het raceseizoen 2013 begonnen afgelopen weekend. Na het koude voorjaar en het daardoor niet doorgaan van de Paasraces in Assen begon het seizoen voor de inwoner van Zevenbergen in Duitsland. De 3 vrije trainingen werden gebruikt om de afstelling perfect te krijgen en mede door de van Ten Kate raceproducts meegekomen specialist voor de vering ging dit uitstekend. Na de kwalificaties was Bryan de snelste gebleken en met een voorsprong van meer dan 1 seconde was de eerste polepositie in het IDM voor het team. Aan het eind van de zaterdagmiddag de 1e race, het rode licht ging uit en na doorkomst van de eerste ronde is er al een ruime voorsprong op de rest van de deelnemers. Bryan wint met dertien seconde op de 2e man. Zondagmiddag race twee. De start was een stuk beter als zaterdag en direct vanaf de

Twee maal winst voor Bryan Schouten.

koppositie de 1e bocht in en na 16 ronde met een nog groter verschil (20 seconden) heeft Bryan met het team voor de eerste

FOTO TINY

keer de dubbel gepakt. Met 50 punten op de lijst wordt zeer tevreden aan de lange thuisreis begonnen. PAGINA 16

WILLEMSTAD - Uitslag derde Voor- en Najaarsconcours vervist op zaterdag 27 april in de Kleine Vest. De voorafgaande nacht was koud. ‘s Morgens een noordenwind en fris, maar iedereen had deze keer vis gevangen. De vangst bestond hoofdzakelijk uit windes en enkele voorntjes. Uitslag: 1. L. Verheijen, 1.350gr., 2. M.

Dubbelman, 1.100gr., 3. R. van Poppel, 700gr., 4. P. Leest Azn, 550gr., B. Heijstek, 550gr., 6. P. Leest Hzn, 500gr. Op zaterdag 25 mei gaan de sportvissers van HSV De Veste in Temse (B) vissen tegen de Fonteinvissers. Leden die mee willen naar Temse, kunnen zich hiervoor opgeven bij de heren R. van Poppel, tel.0168-473506 en M. Dubbelman. Opgeven kan tot uiterlijk 18 mei.

Biljarten Regio Competitie MOERDIJK - Biljarten Regio Competitie 2012-2013 na ronde 16. A-Teams: 1. Hoeven 1 689,111 16, 2. Keijenburg-1 664,461 16, 3. S.B.Ponderosa 1 662,763 16, 4. Halsteren 5 659,134 16, 5. Welberg 2 658,106 16, 6. Steenbergen 2 650,648 16, 7. Oud Gastel 1 649,216 16, 8. de Heen 1 642,123 16, 9. Halsteren 4 633,531 16, 10. Welberg 3 626,037 16, 11. Vossemeer 1 625,031 16, 12. Steenbergen 1 621,453 16, 13. Halsteren 2 619,365 16, 14. Lepelstraat 1 617,585 16, 15. Welberg 1 615,919 16, 16. Halsteren 3 611,420 16, 17. Halsteren 1 610,435 16, 18. Lepelstraat 2 597,167 16, 19. Oud Gastel 2 592,006 16, 20. S.B.Ponderosa 2 565,893 16.

B-Teams: 1. de Heen 3 705,618 17, 2. Oud Gastel 3 679,278 16, 3. Halsteren 9 678,742 17, 4. Oud Gastel 5 676,168 16, 5. Halsteren 8 672,680 16, 6. Oud Gastel 4 668,794 16, 7. de Hofstee 1 668,338 16, 8. de Heen 2 653,170 16, 9. S.B.Ponderosa 3 652,630 16, 10. Stampersgat 2 643,446 16, 11. de Duiventoren 2 630,865 16, 12. Welberg 4 629,615 16, 13. Steenbergen 3 625,196 16, 14. Steenbergen 4 616,872 16, 15. de Duiventoren 1 613,110 16, 16. Welberg 5 602,344 16, 17. Halsteren 10 602,270 16, 18. Steenbergen 5 598,900 16, 19. Halsteren 7 591,334 16, 20. Halsteren 6 587,727 16. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

AV Groene Ster

Jurycursus Algemeen succesvol afgerond ZEVENBERGEN - De Atletiekunie organiseert al vele jaren een groot scala aan opleidingsactiviteiten voor juryleden. Deze zijn gericht op het (nog verder) verhogen van de kwaliteit van de juryleden, die nodig zijn om de jurering bij de verschillende wedstrijdonderdelen in goede banen te leiden.

Door middel van wedstrijd situaties hebben ze de diverse atletiekonderdelen afgewerkt. Naast de theorie was het toch wel even anders om een atleet na te spelen bij sprinten, verspringen, hoogspringen en speerwerpen. Maar niet onverdienstelijk, vooral omdat er veel verkeerde situaties nagebootst moesten worden. Hier lag dan ook het leermoment voor de cursisten.

Bij AV Groene Ster volgden 13 cursisten op 13 en 27 april de cursus Jurylid Algemeen. De cursusstof omvat de taken van een jurylid bij onderdelen als lopen, springen en werpen en hiervan wordt 80% in de praktijk op de atletiekbaan uitgevoerd.

Aan het einde van de 2e dag werd de cursus met een theorie-examen afgesloten en alle 13 deelnemers zijn geslaagd. AV Groene Ster is blij dat ze in de toekomst een beroep mogen doen op deze nieuwe juryleden.

Bushido jeugd karateka’s in de prijzen ZEVENBERGEN - Zondag 21 april ging Karateschool Bushido Zevenbergen met 4 jeugd deelnemers naar karatewedstrijden in Zoetermeer. Meteen na de opening was Danique aan de beurt. In de eerste partij taste Danique haar tegenstandster af met veel hoge schoppen (Mawashi geri). Ze tikte het helmpje van haar tegenstandster iedere keer zacht aan, maar kreeg er geen punten voor. Toen begon ze wat harder te schoppen, waarop ze wel punten binnen wist te halen en won de partij. Tijdens haar tweede en derde partij nam zij het initiatief en wist ze meteen te scoren met hoge schoppen. Uiteindelijk heeft Danique alle partijen gewonnen. Hierdoor heeft ze een welverdiende 1e plaats weten te bemachtigen. Na Danique was Sergio Stoop aan de beurt. De eerste partij begon heel goed, hij wist al vrij snel een half punt [waza ari] te scoren door een hoge schop. Niet lang daarna wist hij ook een tweede keer te scoren met een hoge schop en was de winst voor Sergio. In de tweede partij trof hij een tegenstander met veel ervaring. Sergio probeerde van alles maar verloor deze partij. Bij de derde partij kreeg Sergio te maken met een tegenstander die veel overtredingen (chui) maakte. Doordat deze jongen meerdere waarschuwingen had gehad ging de winst naar Sergio. In de laatste partij scoorde hij te weinig op het lichaam van zijn tegenstander, dit koste hem de partij. Bij de puntentelling waren drie

jongens met hetzelfde scores waaronder Sergio. Dan gaat de regel van de lichtste tellen, door het verschil van 1 kilo werd hij vierde. Jammer voor Sergio, hij had zeker meer verdient. Meteen nadat Sergio zijn laatste partij had gevochten was Nick de Pijper aan de beurt. De eerste partij ging gelijk op waarbij beide jongens veel stoten maakte. Nick kreeg een stoot tegen zijn hoofd. Gelukkig ving zijn helm de klap op, en viel de schade mee. Nick wist de partij winnend af te sluiten. De twee daarop volgende tegenstanders gingen vol voor de winst. Nick luisterde goed naar de coach, en bleef goede stoten en trappen uitdelen. Ook wist hij een aantal keer te scoren met hoge schoppen. Hierdoor heeft Nick alle drie de partijen weten te winnen, wat hem automatisch de 1e plaats opleverde! Wat een super prestatie van een echte doorzetter en knokker. Als laatste was Sofie aan de beurt. Ze begon heel sterk, door recht vooruit te werken, samen met stoten en schoppen. Ze liet zich niet aan de kant zetten, en scoorde voldoende om haar eerste partij met winst af te sluiten. De tweede partij was een stuk pittiger, ze kreeg geen ruimte en tegelijkertijd gaf ze ook niks weg. De partij bleef spannend tot op het eind, het resultaat was onbeslist. De laatste tegenstandster was erg sterk en bleef met hoge stoten scoren , Sofie kreeg hier geen grip op en verloor haar partij. Erg jammer, maar ze had genoeg punten gescoord voor een welverdiende 3e plaats. www.karateschool-bushido.nl


s i t a r g n

Tot en met juni 2013 bij â&#x20AC;&#x2DC;t Zusje Oudenbosch

Spectaculaire openingsactie Maak kans op een compleet verzorgd avondje bij â&#x20AC;&#x2DC;t Zusje Oudenbosch

g

in r e v r e s e elke 10 r e

*

etenkeen drin

Avondvullend

Bourgondisch

genieten...

B R A S S E R I E

onbeperkt tapas eten

26.80 Reserveren: 0900-zusje JezuĂŻetenplein 33, Oudenbosch

*Actievoorwaarden: Geldig in de maanden mei en juni. Het aantal personen waaruit uw gezelschap bestaat is niet van belang. We maken na het dineren bekend of u gebruik kunt maken van deze actie.

www.zusje-tapas.nl facebook.com/zusjetapas

INTRODUCTIE AANBOD:

/HYHUEDDUYDQDI

ÄŠ

GRATIS NAVIGATIE

CASCADA

'HQLHXZH &$6&$'$ D i

9,(5+(79225-$$5 'H02..$

'H$'$0

'HFRPSDFWH689PHWUXLPWHYRRUYLMI YROZDVVHQHQ/HYHUEDDUYDQDIÄŠ *DQDDUZZZPRNNDDNWLHQOYRRUPHHULQIRUPDWLH

'HQLHXZH2SHO$'$0QXLQRQ]HVKRZURRP 7LMGHOLMNÄŠJUDWLVRSWLHV/HYHUEDDUYDQDIÄŠ *DQDDUZZZDGDPDNWLHQOYRRUPHHULQIRUPDWLH 5RRVHQGDDO %HUJHQRS=RRP *RHV 

RQGHUGHHOYDQ$XWRPRWLRQV

ZZZDXWRWHDPQO

9DQ%HHWKRYHQODDQ  (UDVPXVODDQ  3HDU\ZHJ 


SPORT

Van Broekhoven neemt afscheid

Ben Broekhoven.

MOERDIJK - Scheidsrechter Ben Broekhoven heeft na ruim 30 jaar de spreekwoordelijke fluit in de wilgen gehangen. Ditmaal geen leeftijds- of geweldsperikelen die een einde hebben gemaakt aan zijn loopbaan. Van Broekhoven heeft al jaren geleden

besloten om te stoppen al hij 60 jaar word. Dat gaat over enkele maanden gebeuren en daarom was onlangs dus zijn laatste wedstrijd als officiële KNVB-scheidsrechter. Om deze mijlpaal niet geheel onopgemerkt

Chrislandia speelt thuis

voorbij te laten gaan besloten zijn collega’s Leon van de Boor en Dink de Witte om tijdens zijn laatste wedstrijd te fungeren als grensrechter. De heren kregen medewerking van beide clubs om het afscheid mede mogelijk te maken. Zodoende stond er een wel heel bijzonder trio op het veld. De in hetzelfde tenue gestoken heren hebben buiten hun gezamenlijke hobby namelijk ook dezelfde werkgever. Ruim 10 jaar geleden leerden zij elkaar kennen tijdens de opleiding voor machinist bij de NS. En deze functie wordt door de heren nog steeds uitgeoefend. De wedstrijd zelf verliep in een prettige sfeer, ondanks dat er nog wel wat op het spel stond voor beide teams. Van Broekhoven behoefde zelfs geen kaart te trekken. Na afloop nog een presentje en een bloemetje en daarmee werd een lange carrière afgesloten. Gelukkig gaat deze scheidsrechter niet geheel verloren voor de voetbalsport. Volgend seizoen gaat hij bij zijn eigen club (Seolto) regelmatig een jeugdwedstrijd fluiten als verenigings-scheidsrechter.

Krabbendijke wint opnieuw van DHV ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de sportieve strijd had DHV de meeste kansen maar pakte Krabbendijke de 3 punten. Na 5 minuten een verlengde bal door Thomas vd Wal welke op 6 meter van het doel werd overgeschoten door de attent inlopende Jordi Lokers. Even later was het Thomas vd Wal die de openingstreffer op de schoen had . Deze keer was uitblinker doelman Pietre Zandee de sta in de weg. Jurre de Rond had de handen vol aan Amin de Bal en via deze speler werd Krabbendijke ook gevaarlijk.Danny Suijkerbuijk voorkwam door een aantal reddingen een tegentreffer. Na 16 minuten een DHV cadeautje .Danny Weber werd door een foutieve inspeelbal van DHV aangespeeld en kon simpel vanaf 25 meter scoren. 0-1. Via Thierry Korstmit reageerde DHV snel met een prachtgoal in de winkelhaak. Daarna was het DHV wat afstand had moeten nemen door een aantal snelle aanvallen waarbij de Krabbendijke verdediging werd uitgespeeld. Deels ultieme reddingen van de Krabbendijke doelman op schoten maar vooral was het killersinstinct niet aanwezig bij DHV. Na rust rommelig spel met te veel ballen door de lucht. Op de momenten

dat DHV weer aan combinatiespel toekwam werd het ook direct gevaarlijk. Kees Semler leverde een prima voorzet af . De opkomende Thierry Kortsmit schoot deze kans naast. DHV had het nu beter voor elkaar in verdedigend opzicht . Tot 15 minuten na rust zwak ingrijpen direct werd afgestraft . Armin de Bal kwam simpel aan de bal en zijn schot verdween vanaf 16 meter pal naast de paal in het doel. DHV zette druk . Hawar Mouhiddine, voor rust al dicht bij een goal, was ook nu dreigend maar had juist dan de bal enkele malen af moeten leggen. In de 70e minuut een fraaie aanval waarbij Thomas vd Wal bekeken Hawar Mouhiddine wegstuurde. De treffer werd na het op advies van grensrechter Hoogesteeger afgekeurd. Daarna ontstonden er nog enkele 2-1 situaties die niet werden uitgespeeld. Opnieuw verlies van DHV wat meer had verdiend. We zien wel dat het steeds beter gaat lopen en het wachten is op de verdiende goals. Zaterdag is de laatste wedstrijd in Tholen dat verzekerd is van na competitie. DHV D1 Zaterdag speelde DHV thuis tegen RightOh haar kampioenswedstrijd, begeleiding en spelers DHV 1 ontvingen de jongens

met vuurwerk waardoor het een spectaculaire opkomst was. Na zo’n 20 minuten was het toch Gerald Martens die een aanval van links afrondde, Gerald heeft al vaker laten zien in kampioenswedstrijden te scoren zo schoot hij jaren terug met de E1 de kampioenstreffer tegen Kogelvangers binnen. Kort voor rust kwam Right-Oh op gelijke hoogte, een diepe bal werd knap door de spits van Right-Oh binnen geschoten.1-1 Na rust vrijwel het zelfde spelbeeld echter was het nu Right-Oh die op 1-2 kwam. Na 20 minuten spelen in de tweede helft was het opnieuw Gerald die met een lob over de keeper gelijk maakte. Uitslagen Junioren DHV D1-Right’Oh D1G 2-2 Senioren Chrislandia 2-DHV 2 0-3 DHV 1-Krabbendijke 1 1-2 Programma 4 mei Junioren 09.30 DHV E1-DOSKO E2 10.00 ST TPO/VOV F1-DHV F1 11.00 RSV E2-DHV E2 Senioren 14.30 DHV 2-Klundert 4 14.30 Tholense Boys 1-DHV 1

VV de Fendert Uitslag Woensdag 24 april De Fendert VR1-Bavel VR2 1-2 Donderdag 25 april Smerdiek 2-De Fendert 3 4-0 Wemeldinge 4-De Fendert 6 4-2 Zaterdag 27 april De Fendert 1-Internos 1 0-2 NOAD’67 3-De Fendert 3 2-2 De Fendert 4-TVC Breda 3 3-2 Seolto 6-De Fendert 5 6-4 De Fendert A1-Halsteren A2 5-3 De Fendert B2-Halsteren B4 2-1 Halsteren C2-De Fendert C1 4-1 DVO’60 C3-De Fendert C2 1-2 Lepelstr. Boys C2-De Fendert C3 2-1 Klundert D1-De Fendert D1 1-9 MOC’17 E1-De Fendert E1 3-2 SC Gastel E2-De Fendert E2 3-6

DEVO E2-De Fendert E3 1-17 Internos E6-De Fendert E4 4-3 De Fendert E5-Unitas’30 E13 1-0 De Fendert F1-DOSKO F1 3-2 De Fendert F2-NVS F1 3-2 SVC F2-De Fendert F3 0-6 De Fendert MD1-DSE MD1 0-1 Be Ready ME1-De Fendert ME1 4-1 Zondag 28 april Baronie VR1-De Fendert VR1 2-0 HSC’28 2-De Fendert 3 3-1 Internos 10-De Fendert 4 1-1 Programma Woensdag 1 mei 19.00 De Fendert D2-DVO’60 D2 Donderdag 2 mei 19.00 De Fendert 2-Internos 3 20.00 De Fendert 6-Halsteren 5 19.45 De Fendert B1-Internos

Zaterdag 4 mei 14.30 Krabbendijke 1-De Fendert 1 14.45 Internos 3-De Fendert 2 14.30 De Fendert 3-Vrederust 2 12.30 De Fendert 5-Unitas’30 2 14.30 De Fendert 7-SC Stavenisse 3 14.30 De Fendert VR1-Klundert VR1 14.30 Noordhoek B1-De Fendert B2 11.15 De Fendert C3-DSE C3 10.00 De Fendert E5-Halsteren E8 09.00 De Fendert F1-Steenbergen F1 09.00 De Fendert F2-DSE F1 08.45 Sprundel F2-De Fendert F3 09.00 De Fendert F4-SJO Prinsenland F3 Zondag 5 mei 14.00 De Fendert VR1-Antibarbari VR1 11.00 De Fendert 3-Hoeven 4 10.00 De Fendert 4-OMC 5

Havenschap Moerdijk Cup MOERDIJK - Er vinden 2 toernooien plaats voor de Havenschap Moerdijk Cup bij v.v. T.P.O op 11 mei. Het toernooi voor de mini F start om 09.30 uur. Er doen 8 teams mee en deze teams zijn:v.v. de Fendert MP1 en MP2, Virtus MP 1 en MP2, TPO/VOV MP1, SVC MP1, Kogelvangers MP1, Seolto MP1. Het toernooi voor de D start ‘s middags om 13.00 uur. Bij dit toernooi doen er 9 teams mee: v.v.

de Fendert D2 en D3, Klundert D2, Virtus D2, D3 en D4, TPO/VOV D1, DHV D2, Kogelvangers D2. De directeur van het Havenschap Moerdijk zal ‘s middags aanwezig zijn bij de prijsuitreiking. Kortom het wordt bij v.v. T.P.O. een mooi festijn. Als klap op de vuurpijl heeft het dameselftal van v.v. T.P.O. op 11 mei op het voetbalveld een braderie (Lentefair) geouden, waarbij los van de nodige kraampjes er ook de nodige dieren zijn om

geaaid te worden en is er een kinderspeeldorp. Ook is er de mogelijkheid om te snuffelen op de rommelmarkt. Kortom redenen genoeg voor alle ouders en inwoners van de gemeente Moerdijk en omstreken om op 11 mei v.v. T.P.O. te bezoeken. Op de site van v.v. T.P.O. vindt men meer info over de Lentefair. Men kan zich ook nog aanmelden, indien men zelf ook wil meedoen. Interesse? Bezoek de site van v.v. T.P.O. voor de overige info. PAGINA 18

HEIJNINGEN-De laatste competitiewedstrijd zal thuis afgewerkt worden. Dan komt Vrederust op bezoek. Deze ploeg staat net boven Chrislandia op de ranglijst, maar is niet meer in te halen. Afgelopen zaterdag werd er door de blauw-witten gelijk gespeeld tegen Alliance, waardoor de puntenteller nu op 7 staat. Met een overwinning op de ploeg uit Halsteren, zou dat op 10 komen en dat staat net iets leuker op de eindstand. Dat zal op zich lastig genoeg worden, gezien het feit dat Vrederust thuis met 3-1 aan het langste eind trok. Maar in voetbal is niets onmogelijk en het is pas voorbij als de scheids na 90 minuten affluit. Nog 1 keer de schouders eronder en met een positief gevoel deze competitie afsluiten.

Dat zou nog wel even welkom zijn en mooi meegenomen. Verder gaat het natuurlijk nergens meer over. Uitslagen DSE 1-Chrislandia 1 12-0 Tholense Boys 4-Chrislandia 2 3-1 Chrislandia 3-DOSKO 2 6-1 Alliance 1-Chrislandia 1 1-1 Chrislandia 2-DHV 2 0-3 Programma Donderdag 2 mei VVC ’68 6-Chrislandia 2 19.00 Tholense Boys 5-Chrislandia 3 20.00 Zaterdag 4 mei Chrislandia 1-Vrederust 1 14.30 Unitas ’30 4-Chrislandia 2 12.45 (let op!) Chrislandia Vr-ZBVH Vr 3 11.00 www.Chrislandia.nl

VV Oudemolen Uitslagen zaterdag 27 april Oudemolen 2-Vrederust 4 5-4 Uitslagen zondag 28 april Oudemolen 2-DSE 5 2-5 Oudemolen 1- Virtus 6 4-0 Progamma zaterdag 4 mei

VVC 68-Oudemolen 2 av.15.00uur Programma zondag 5 mei Unitas 30 6-Oudemolen 2.av 10.00uur Klundert 2-Oudemolen 1 av.11.00uur voor meer info www.vvoudemolen.nl

Toon Nuiten lost belofte in

Winnaar Toon Nuiten ontvangt de wisselbeker

FIJNART - De karavaan van de Fendertsmannen trok uiteraard onder een strak schijnend zonnetje, naar de golfbaan in Hank zaterdag 27 april. De moeilijke baan staat bekend om zijn zeer smalle fairways en de wind die altijd vrij spel heeft. Toon Nuiten loste eindelijk een belofte in en werd met een score van 33 punten winnaar van deze wedstrijd. Dat de populariteit van de Fenderstmannen grote vormen aanneemt, is inmiddels wel duidelijk. Om de lange wachtlijst van introducees in te korten hadden de Fendertsmannen maar liefst drie gastspelers in hun midden. Die lieten van zich spreken, Peter Rutten legde beslag op de neary en Pascal Kreeft pakte met een geweldige drive de longest. De moeilijke baan had zijn weerslag op de scores, slechts 2 spelers slaagde er in om met meer dan 30 punten het clubhuis te bereiken. Martin van Diepen had niet zijn dag, de winnaar van de vorige wedstrijd moest deze keer genoegen nemen met de poedelprijs met een score van slechts 16 punten. René Consenheim had heel de week in Duitsland in trainingskamp gezeten, maar kwam ‘overtraind’ terug, ‘ein bisschen zu viel Braat Wurst und Bier’ en eindigde op plaats 10 met 19 punten. Martijn Sprenkels zit nog te veel in de ‘gebroken’ nachten en poepluiers en verscheen dan ook vermoeid op de teebox, resulterend in de 9e plaats met 21 punten. Introducee Brian Rutjes was zo onder de indruk van de geweldige sfeer en gezelligheid van de Fendertsman-

nen, dat hij bijna vergat te golfen. Met 22 punten eindigde hij op de 8e plaats. Ger Tegelaar, den Teeg, moet toch echt minder uren gaan maken op kantoor en meer uren op de golfbaan, anders gaat het dit seizoen niet goed komen. Met 25 punten werd hij 7e. Robby Haverkamp is hersteld van een zware knieblessure en laat dit seizoen vast nog mooie dingen zien. Nu in zijn 1e wedstrijd van het nieuwe jaar was hij met 26 punten goed voor plaats 6. Pascal Kreeft speelde een solide ronde en kruipt langzaam richting de top 3. Deze keer pakte hij met 27 punten de 5e plaats. Wim van Alphen was niet tevreden met zijn score van de laatste wedstrijd en hij had de afgelopen weken een grondige analyse op zijn slagenarsenaal losgelaten. Niet zonder succes, want met een score van 28 punten en plaats 4 staat hij op de deur te kloppen. Dan de grote verrassing, Peter Rutters, slechts 2 jaar golvend liet hij zien over veel potentie te beschikken. Solide en ver vanaf de teebox en op de fairway, in het korte spel laat hij nog te veel kansen liggen. Maar met een mooie score van 29 punten legde hij beslag op de 3e plaats. Op de 2e plaats eindigde Robert Moorman met 32 punten, zeer knappe prestatie voor iemand die zo weinig speelt, maar zijn balgevoel laat hem nooit in de steek. De winnaar Toon Nuiten. Toon stond al een aardig tijdje droog en met alleen woorden win je geen wedstrijden, dus werd het tijd dat die woorden werden omgezet in daden en zo geschiedde. Net een knappe score van 33 punten werd hij de verdiende winnaar van deze wedstrijd.


MOEDERDAGAANBIEDING: 2 FLEURIGE HANGPOTTEN (p/st. â&#x201A;Ź 7,-) voor (zolang de voorraad strekt). Actie geldig van za 4 mei t/m za 11 mei.

VOLOP GERANIUMS PERK- EN KUIPPLANTEN

â&#x201A;Ź 10,-

KOOPZONDAG 5 MEI GEOPEND

Te Koop

BUXUS

TAXUS

2 jarig - 20/30 cm

20/40 cm

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

Zundert, 076-5973377

van 10.00 tot 16.00 uur

HEMELVAARTSDAG 9 MEI GEOPEND

3URÂżWHH

UQXYDQ

KHW%

7:WDULH

I

10.00 uur tot 16.00 uur

#CPDKGFKPIGPDÄ?

Zondag 5 mei zij wij openn !

GroenRijk Prinsenbeek

Van 11.00 to 17.00 uu t r

Kuipplanten

O.a. Solanum, Jasminum, Abutilon etc. Potmaat 19 cm.

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

van 9,95Dvoor

6,99

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

Grote hangplanten O.a. SurďŹ nia, Lobelia, Bells etc. kerij Million Per stuk 5,99 Onze kwe ! is open

3 voor

12,95

GroenRÄłk Prinsenbeek (voorheen Tuincentrum Schalk)

0DVWODQGGUHHIĹ&#x2DC; www.groenrÄłk.nl

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant!

20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave. Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

TANDPROTHETISCHE

Vervul 1a - Rijsbergen

Mondzorgcentrum

PRAKTIJK TOUWEN

is

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

TOUWEN geworden

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nl

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

OPRUIMING BAS VAN BEZOOIJEN KLUNDERT

Diverse

MACHINEVERHUUR EN GRONDWERKEN

SHOWMODELLEN SPEELTOESTELLEN

BVB voor allerlei GRAAFWERK in tuin, schuur of bedrijfslocatie en tevens inname grond en puin, verkoop van zand, tuingrond en grind (kan bezorgd worden). Tevens leggen en leveren van betonplaten (evt. stelcon 2x2, div. diktes), ingraven septictanks en reparatie/aanleggen riolering. Verhuur van trilplaten en minikranen met machinist. Regio N-West Brabant. Voor omgeving Ridderkerk; 0180- 466244

Tel. 06-53489432

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

TRAMPOLINES

Ingang bedrijf: Vlietweg 14/Schansweg 24g, kantoor: Schansweg 24g Klundert E-mail basvanbezooijen@live.nl

([RWLVFKWXLQFHQWUXPGH(YHQDDURSHQWKDDU%$0%2(78,1(1 P2YROH[RWLVFKHWXLQLGHHsQ/DDWXYHUUDVVHQ LQVSLUHUHQ

Voor

beleving van uw tuin

Skelters

Tuin & Terras heeft een groot, gevarieerd aanbod van sierbestrating, natuursteen tegels, tuinhuisjes, tuinoverkappingen, verlichting, tuinmeubels en tuindecoraties.

SAVELKOULS Achterdijk 3 | 4761 RB Zevenbergen | T 0168 - 32 64 12 Achterdijk 3 4761 RB Zevenbergen T 0168 - 32 64 12 info@tuinenterraszevenbergen.nl | www.tuinenterraszevenbergen.nl info@tuinenterraszevenbergen.nl www.tuinenterraszevenbergen.nl Openingstijden: maandag t/mt/m vrijdag van uur | zaterdagvan van9.00 9.00 - 16.00 Openingstijden: maandag vrijdag van13.00 13.00--17.30 17.30 uur | zaterdag - 16.00 uuruur Bezichtiging op afspraak dagenper per week Bezichtiging op afspraak zevenzeven dagen week

Schansdijk 2 Zevenbergen Tel. 0168-324 719 www.savelkoulstuinhout.nl

*UDDJWRW]LHQV www.evenaar.com %UHGDVHZHJÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO


SPORT

Virtus E6 kampioen

Overwinning VV Virtus ZEVENBERGEN - VV Virtus wist zondag 28 april de belangrijke wedstrijd tegen Victoria’03 met 1-0 te winnen. Door de overwinning is Virtus zeker van lijfsbehoud in de 3e klasse. Uitslag Maandag 22 april Rood Wit W E1-Virtus E1 0-5 VVR E4-Virtus E4 12-1 Dinsdag 23 april Virtus D4-Zwaluwe D2G 6-1 Baronie ME1-Virtus ME1 4-0 Uitslagen woensdag 24 april Boeimeer A1-Virtus A1 2-0 Internos F1-Virtus F1 4-2 Unitas’30 F4-Virtus F2 2-4 BSC F5-Virtus F3 6-2 Rillandia VR1-Virtus VR1 za 2-6 SC ‘t Zand MB2-Virtus MB1 2-3 Donderdag 25 april BSC 3-Virtus 2 0-4 Noordhoek 2-Virtus 5 7-0 Virtus B2-JEKA B4 7-2 Zaterdag 27 april Virtus 2 za-DVO’60 7 7-3 SVG G2-Virtus G1G 5-5 Internos A2-Virtus A1 2-1

Gesta A1-Virtus A2 8-0 Virtus B1-VVR B1 5-2 Advendo C1-Virtus C1 0-0 Virtus C2-VCW C1 2-3 DSE C3-Virtus C3 0-4 Virtus D1-Moerse Boys D1 2-0 Virtus D3-Internos D3 6-2 Virtus D4-Hoeven D3 7-0 Virtus E1-BSC E1 1-7 Victoria’03 E1-Virtus E2 3-4 DHV E1-Virtus E5 5-0 Sprundel F2-Virtus F5G 1-2 Virtus F6-SC Kruisland F2 0-6 Virtus VR1 za-Marjola Girls VR1 2-5 Virtus MD1-NVS MD1 1-3 Virtus ME1-SSC’55 ME1 2-5 Zondag 28 april Virtus 1-Victoria’03 1 1-0 VVR 3-Virtus 2 3-2 BSC 6-Virtus 4 3-3 SC Kruisland 3-Virtus 5 6-6 Oudemolen 1-Virtus 6 4-0 Virtus VR1-DIVO VR1 9-2 Programma Woensdag 1 mei Virtus 3-Chaam 2 19.45 Virtus D1-KNVB MD1 19.00 Virtus F6-Neerlandia F2 12.00

Programma donderdag 2 mei RSV B1-Virtus B2 19.30 Zaterdag 4 mei BSC 2 za -Virtus 2 za 14.30 Virtus G1G-Rijen G2 11.15 Virtus A1-Klundert A1 14.30 Virtus A2-Halsteren A3 12.45 Bavel B1-Virtus B1 16.30 Kogelvangers B1-Virtus B2 12.30 Virtus C1-VVR C1 12.45 Virtus D3-Unitas’30 D3 11.15 Virtus E3-Unitas’30 E4 9.00 Beek Vooruit E4-Virtus E5 10.00 Virtus E7-Vivoo E3 9.00 Virtus F1-Beek Vooruit F1 9.00 DVO’60 F3-Virtus F2 8.45 Virtus F4-Internos F6 9.00 Virtus F5G-Roosendaal F9 10.00 TSC MB1-Virtus MB1 11.00 Virtus MD1-MOC’17 MD1 11.15 Zondag 5 mei Rood Wit W 1-Virtus 1 14.30 Virtus 2-Steenbergen 2 12.00 TSC 3-Virtus 3 12.00 Virtus 4-Alliance 3 12.00 Virtus 5-Roosendaal 5 10.00 Virtus 6-Internos 10 10.00 SC Kruisland VR1-Virtus VR1 11.30

Kogelvangers in eigen hand ZEVENBERGEN - Kogelvangers heeft met nog 1 speelronde voor de boeg alles in eigen hand om het seizoen af te sluiten met een promotie naar de 3e klasse, mede door winst van 0-3 zaterdag op Vrederust. De ploeg van trainer Henk Vos begon niet fel genoeg aan de wedstrijd om al snel een voorsprong te nemen. Het had wel meer balbezit dan Vrederust, maar de kansen die wel kwamen werden niet benut door Erik van der Giesen en Nicky Messer. Kogelvangers had in de 33e minuut de hulp van de keeper van Vrederust nodig om op 1-0 te komen, doordat een verdediger van Vrederust geen goed contact had met zijn keeper en de bal via hem over de doellijn rolde. Daarbij ging een buitenspelsituatie aan vooraf. Even voor rust had Marc Gorter pech dat zijn inzet op de paal belandde. Halverwege de 2e helft vergrootte Kogelvangers de voorsprong via een prima genomen vrije trap van Bob Ruissen door 0-2 aan te tekenen en drukte het overwicht verder uit door ongeveer 10 minuten voor tijd nog 1 doelpunt te scoren via invaller Sietse Vissers. Wederom keepte de 16-jarige Stefan Heijstek een prima wedstrijd tegen Vrederust doordat hij enkele goede reddingen verrichtte en na 3 achtereenvolgende wedstrijden te hebben ingevallen voor de vaste keeper Jory Vissers, de nul

gehouden heeft. Zaterdag 4 mei speelt Kogelvangers in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SKNWK uit Nieuwerkerk, die zaterdageen beschamende nederlaag leed tegen SPS en na 3 achtereenvolgende nederlagen gebrand is tegen Kogelvangers een goed resultaat neer te zetten om de nacompetitie goed te beginnen. Voor Kogelvangers geldt dat 1 punt voldoende is om te promoveren naar de 3e klasse, maar willen zeker voor de winst gaan om zo het seizoen 2012-2013 prima af te sluiten. Uitslag junioren Maandag 22 april Kogelvangers B1-Wernhout B1 2-1 Uitslag senioren Dinsdag 23 april Kogelvangers 4-VVC’68 6 4-0 Zaterdag 27 april DSE B1-Kogelvangers B1 1-7 Kogelvangers C1-Internos C2 2-3 Uitslag pupillen Dinsdag 23 april Alliance F2-Kogelvangers F1 2-2 Uitslag pupillen Woensdag 24 april Rood Wit W. D2-Kogelvangers D2 4-2 Zaterdag 27 april METO D4-Kogelvangers D1 1-0 Kogelvangers D2-Victoria’03 D2 4-6 Zwaluwe MP2-Kogelvangers MP1 14-3 Zaterdag 27 april (beker)

Kogelvangers E2-Steenbergen E2 5-1 Kogelvangers E3G-Dinteloord E3 2-5 Roosendaal F4-Kogelvangers F1 8-2 Woensdag 24 april (beker) Steenbergen E4-Kogelvangers E1 0-8 Uitslagen senioren Donderdag 25 april Kogelvangers 2-Internos 2 0-2 MOC’17 3-Kogelvangers 5 2-4 Zaterdag 27 april Vrederust 1-Kogelvangers 1 0-3 TSC 2-Kogelvangers 2 0-4 DVO’60 2-Kogelvangers 3 3-2 Kogelvangers 4-Unitas’30 4 2-0 Donderdag 2 mei Kogelvangers 4-DSE 4 av.19.00u Kogelvangers 5-Wemeldinge 4 av.20.00u Programma senioren Zaterdag 4 mei Kogelvangers 1-SKNWK 1 av.14.30u Kogelvangers 2-Baronie 2 av.12.30u Kogelvangers 3-FC Bergen 3 av.15.00u Vrederust 4-Kogelvangers 4 av.14.30u Programma junioren Zaterdag 4 mei Kogelvangers B1-Virtus B2 av. 12.30u Programma pupillen Zaterdag 4 mei Kogelvangers D1-Nieuw Borgvliet D1 av.09.00u Alliance E3-Kogelvangers E2 av.09.00u Kogelvangers E3G-Unitas’30 E10 av.10.30u Kogelvangers F2-SVC F2 av.09.00u

Voetbalclinic VV Seolto ZEVENBERGEN - Vorige week vond bij VV Seolto voor de 1e keer de Nationale Sportweek plaats. In samenwerking met een aantal basisscholen in Zevenbergen waren de groepen 1, 2, 3 en 4 uitgenodigd voor een voetbalclinic voor de onderbouwklassen op het Seolto sportpark aan de Meeren of tijdens de gymles in de sporthal. De bedoeling is deze kinderen in contact te brengen met de leuke kanten van voetbal. In deze leeftijdscategorieën gaat het namelijk niet om winnen of verliezen, maar vooral om lol en plezier maken met vriendjes, vriendinnetjes en/of klasgenoten tijdens het beoefenen van de leuke sport. Tijdens de clinic werden er een aantal baloefeningen en spelletjes uitgezet waarbij de kinderen op doel konden schieten, ze onderling punten konden verzamelen door de bal wel of niet tussen het poortje door te schieten. Natuurlijk werd iedere clinic afgesloten met een wedstrijdje, met een scheidsrechter en pupillendoeltjes. Tot slot kregen alle kinderen een glaasje limonade en een tas-

je mee, met daarin wat Seolto-attributen zoals een pen en een foto. Gelukkig werd ook de snoepzak met gejuich ontvangen. Dank gaat uit naar alle juffen en meesters die zo vriendelijk waren om met alle kinderen uit de klas, soms wel 31 leerlingen naar het Seolto-sportpark te wandelen. Ook willen ze Hennie Worms bedanken voor zijn bijdrage aan de succesvolle dagen. Mede vanwege het mooie weer en de inzet van diverse Seolto pupillen trainers is deze Kids Sport Week een daverend succes geworden. Een herhaling van dit evenement behoort zeker tot de mogelijkheden. Leuke bijkomstigheid is dat inmiddels 5 kinderen zich hebben gemeld voor het gratis meetrainen. Uitslag senioren Zaterdag 27 april Seolto 1-Tholense Boys 1 1-2 DVO’60 3-Seolto 2 1-5 Seolto 4-Zwaluwe 4 0-6 Irene’58 3-Seolto 5 4-2 Seolto 6-De Fendert 5 6-4 Uitslag jeugd

ZEVENBERGEN - Met ruim 70 doelpunten voor en minder dan 10 tegen is Virtus E6 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was de buit al binnen voor de spelers van E6. Op 20 september werden de kampioenen feestelijk gehuldigd door de voorzitter van Virtus en werden ze beloond met een kampioenen T-shirt, medaille en frieten. Natuurlijk ontbrak de knalconfetti ook niet. Allemaal dik verdiend. Bijzonder leuk is dat elke speler minimaal 1 keer gescoord heeft, zelfs keeper Tygo. E6 speelt dan ook zeer aanvallend voetbal. Zelfs Tim, laatste man, wist 4 keer het doel te treffen met kopballen uit corners. Rechtsachter Melle scoorde 8 maal met een afstandschot en ‘duelwinnaar’ Lucas (linksachter) scoorde ook 2 maal. Uiteraard lieten de spitsen Eric en Julian zich niet onbetuigd met elk zo’n 15 á 20 doelpun-

ten, waaronder diverse hattricks. Linksvoor Juup scoorde misschien wat minder vaak -toch nog 4x-, maar gaf dit seizoen wel puntgave voorzetten weg. Youri, die echt op elke positie kan spelen, kon dit seizoen maar liefst 15 goals noteren. Luciano -de enige echte middenvelder in E6- liep alle gaten dicht en ze vermoeden dat de optelsom van de afstanden die hij afgelegd heeft tijdens alle wedstrijden overeenkomt met de afstand Zevenbergen-Barcelona, maar het kan natuurlijk ook meer zijn. Gijs had dit seizoen pech. Door een knieblessure kon hij maar enkele wedstrijden spelen. Bovendien bleek het doel van de tegenstander vaak net wat ‘te smal of te laag’, zodat zijn schoten op goal net mis gingen. Maar ook Gijs heeft een verdiend doelpunt gescoord. Het belangrijkste is natuurlijk dat het een gezellig seizoen was voor de spelers, leiders en ouders en dat de spelers ‘gegroeid’ zijn.

Info vv TPO Uitslag Zaterdag 27 april Halsteren C4-TPO/VOV C1 1-2 DVO’60 D2-TPO/VOV D1 2-0 WVV’67 MD1-TPO/VOV MD1 5-1 Zondag 28 april TPO 1-Val Aan 1 2-2 TPO 2-Klundert 2 3-5 Dubbeldam 5-TPO 3 8-2 Noordhoek DA1-TPO DA1 4-0 Programma

Zaterdag 4 mei 11.00 uur TPO/VOV C1-FC Bergen C2 10.15 uur MOC’17 D3-TPO/VOV D1 TPO/VOV MD1 vrij 10.00 uur TPO/VOV F1-DHV F1 TPO MP 1 vrij Zondag 5 mei 14.30 uur WDS’19 1-TPO 1 11.00 uur RCD 4-TPO 2 10.00 uur TPO 3-Victoria’03 7 10.45 uur TPO DA1-Internos DA2

SVC E1 kampioen

STANDDAARBUITEN - Na vele afgelaste wedstrijden door het kwakkelende en koude weer dit seizoen, heeft het E1 team van SVC op zaterdag 21 april het verdiende kampioenschap in de 2e klasse veilig weten te stellen. V.l.n.r zittend: Nick van Smaalen, Luuk Rebbens, Tristian Frijters, Bart Dijke. Staand: (spelers) Dennis Vermunt, Pascal van Loon, Tim Nagtzaam, Thomas Hilkhuijsen, Dario Oomen, Arthur Vissers, (trainers) Roel van Vliegen, Christian Rebbens, afwezig Toon Zandbergen.

Jeugd Oudemolen/Chrislandia Zaterdag 27 april Seolto B1-DEVO B1 1-0 Seolto C1-Bavel C1 4-0 Roosendaal C5-Seolto C2 10-0 Seolto E1-Internos E3 9-2 SVC E3-Seolto E2 3-0 Seolto E3-DSE E3 2-5 Bavel F1-Seolto F1 1-11 SC Gastel F3-Seolto F2 6-3 Seolto F3G-Unitas’30 F8 0-4 Programma senioren Zaterdag 4 mei NOAD’67 1-Seolto 1 14:30 Seolto 2-Sprundel 2 14:30 SAB 2-Seolto 4 14:30 Seolto 5-VVC’68 5 14:30 DVO’60 7-Seolto 6 13:00 Programma jeugd Zaterdag 4 mei Seolto C2-HSC’28 C1 13.00 Roosendaal D9-Seolto D2G 11.30 Seolto E1-Victoria’03 E2 13.00 Seolto E2-DSE E3 13.00 Programma jeugd Zaterdag 4 mei Seolto MP en F toernooi 09.00 uur PAGINA 20

Uitslagen zaterdag 27 april Oudeml/chrisl E1-Unitas30 E10 10-0 (beker) Kruisland D1-Oudeml/chrisl D1 2-5 Oudeml/chrisl C1-Noad C1 4-0 Progamma woensdag 1 mei De fendert MP1-Oudeml/Chrisl MP1 v18.30uur sportpark Chrislandia

Progamma zaterdag 4 mei Oudeml/chrisl E1-Prinsenlanden E3 av 9.00uur sportpark Oudemolen Oudeml/chrisl D1-Moerstraten D1 av 10.30uur sportpark Oudemolen Kruisland C1-Oudeml/Chrisl C1 v 10.30uur sportpark Oudemolen Voor meer info www.chrislandia.nl of www.vvoudemolen.nl

Noordhoek 1 bijna veilig Uitslag senioren Noordhoek 1-Sprundel 1 2-1 Noordhoek 2-Devo 2 3 – 1 Noordhoek 2-Virtus 5 7-0 OMC 5-Noordhoek 3 3-5 Devo 5-Noordhoek 4 1-5 Noordhoek DA1-TPO DA1 4-0 Uitslag jeugd Noordhoek MD1-DVVC MD1 6-1 Noordhoek MA1-RCS MA1 4-2 MOC’17 B4-Noordhoek B1 3-0 Gesta MD1-Noordhoek MD1 3-1 Noordhoek E1-Smerdiek E1 2-3 Noordhoek F1-Cluzona F2 6-1

Noordhoek F2-Beek-Vooruit F6 1-9 Programma senioren Schijf 1-Noordhoek 1 14.30 uur Internos 5-Noordhoek 2 09.45 uur Noordhoek 3-Internos’30 5 10.00 uur Noordhoek 4-Dubbeldam 5 10.00 uur Divo DA1-Noordhoek DA1 11.00 uur Programma jeugd Noordhoek MA1-DSE MA1 14.30 uur Noordhoek B1-De Fendert B2 14.30 uur Steenbergen MD1-Noordhoek MD1 12.30 uur Roosendaal F13-Noordhoek F2 10.15 uur


Vijf keer succesvol op het podium

Vrouwen van Nu

Lezing orgaandonatie ZEVENBERGEN - Op de afdelingsavond van Vrouwen van Nu, Afdeling Zevenbergen van woensdag 8 mei zal een lezing worden gehouden over orgaandonatie. De lezing draait om het thema: donor worden, ja of nee. Niet altijd een makkelijke beslissing. Veel mensen hebben deze beslissing gelukkig al wel genomen en hun keuze vastgelegd in het Donorregister. Dat geeft ook veel duidelijkheid voor de nabestaanden, zij hoeven na overlijden van hun dierbare geen moeilijke beslissing te nemen. Toch zijn er ook mensen die de beslissing nog niet hebben genomen. Tijdens deze informatieavond komen veel onderwerpen aan bod: donorregister en keuzemogelijkheden; uitgebreide informatie over weefseldonatie; uitgebreide informatie over orgaandonatie en zal een

donatiecoĂśrdinator in samenwerking met een ervaringsdeskundige alle informatie rondom donatie verstrekken. Tevens zal foldermateriaal beschikbaar zijn. Leden en niet leden De afdelingsavonden zijn niet alleen voor eigen leden, andere geĂŻnteresseerde dames zijn van harte welkom tegen vergoeding van een kleine bijdrage. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Sportcentrum De Lindonk, Kristallaan 25 te Zevenbergen. Vrouwen van Nu heeft behalve de maandelijkse afdelingsavond vele andere activiteiten. Zo zijn er o.a. een museumclub, een creaclub, worden er reisjes gemaakt en zijn er 2 leesclubs, waarvan er een nog openstaat voor nieuwe leden. Belangstelling? Informatie hierover bij Ineke Matser 0168328247.

SĂźskind bij Cine7 Het Ik Durf Lekker Wel Show-gezelschap op het podium.

ZEVENBERGEN - De Ik Durf Lekker Wel Show van het Markland College Zevenbergen is ook dit schooljaar weer een groot succes geworden. Niet zoals voorgaande jaren ĂŠĂŠn keer,

maar vijf keer.

Om alle leerlingen goed van de show te kunnen laten genieten en om de optredens goed tot hun recht te laten komen, was het spektakel Ä&#x17E;ŜůÄ&#x17E;ƾŏÄ&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Í&#x160; besloten niet ĂŠĂŠn keer te houden ͲÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x152;ŽůÄ&#x17E;ƾŏÄ&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ć?Ć&#x161;ĹŠÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Í&#x160; voor alle schoolgenoten ͲÄ&#x17E;ŜŊÄ&#x17E;Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?ŽĨÇ&#x20AC;ŽůĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Í? in de tot theaterzaal omgebouwde sporthal, Ͳ,Ä&#x17E;Ä?ĹŠÄ&#x17E;Ĺ&#x161;ƾůĆ&#x2030;ŜŽÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä?Ĺ?ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;ĆľÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Í? maar meerdere keren in sŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ĹśŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ä&#x161; de echte theaterzaal van De Borgh. Dus stonden ůŽŽĆ&#x2030;Ä?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśŽĨĆ?Ć&#x161;ĆľÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Í&#x2014; de Ik Durf Lekker Wel Show-leerlingen en -doJohn CopierͲtĹ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹľĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ͳ>Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;Ä&#x161;/Ĺś centen van het Markland tel. 0168 473516 mobiel: 06 53900685 College Zevenbergen 'Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ÄŽÄ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x152;ĹŹĹľÄ&#x201A;ŜΠÄ?ŽŜĆ?ƾůÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161; woensdagmorgen en

-middag 24 april en donderdagmorgen en -middag 25 april op het podium voor een volle theaterzaal met leerlingen. Het vaker optreden bood ook ruimte om ouders uit te nodigen en de stoelen in de theaterzaal op woensdagavond voor hen te reserveren. Ruim 60 ouders maakten van de gelegenheid gebruik en zagen de fantastische dansen en een bijzondere karatedemonstratie en zagen en hoorden de schoolband, de band van de eindexamenkandidaten die het vak muziek in het pakket hebben, de vierdejaars die een afscheidslied hadden geschreven voor de docenten en de solisten en groepjes leerlingen die prachtig zongen, â&#x20AC;&#x153;Ik kreeg kippenvelâ&#x20AC;?, en muziek maakten. De presentatie van de anderhalf uur durende show was dit jaar in bijzonder goede handen van de leerlingen Richèl Gruijters en Ouahib LekďŹ f. www.markland.nl

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

In 1942, tijdens de Duitse bezetting, wordt de Duitse, in Amsterdam wonende Jood Walter SĂźskind beheerder van de Hollandsche Schouwburg, Hij krijgt echter wroeging over zijn medewerking aan de deportatie van andere Joden, te meer nadat hij hoort dat ze in Polen vergast worden. Samen met anderen helpt hij kinderen ontsnappen en onderduiken. Ferdinand aus der FĂźnten is wreed en voelt zich niet verantwoordelijk voor wat er met de Joden gebeurt na vertrek naar Westerbork. Zelf wordt hij op zijn kop gezeten door zijn superieur Willy Lages wanneer het aantal

naar Westerbork gestuurde Joden lager is dan bevolen. Aus der FĂźnten is bang dat hij naar het oostfront gestuurd wordt. Om vertrouwen te winnen cultiveert SĂźskind vriendschappelijke betrekkingen met Aus der FĂźnten. Dat helpt hem eerst wel zijn verzetswerk te kunnen uitvoeren, maar later wordt hij ontmaskerd, en worden hij en zijn vrouw en kind worden naar Westerbork gedeporteerd. Zijn vrouw en kind worden vervolgens naar het oosten gedeporteerd; hij gaat vrijwillig mee. De voorstellingen van Cine7 zijn in â&#x20AC;&#x2DC;Theater De Schuurâ&#x20AC;&#x2122; in de Kerkstraat in Zevenbergen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Reserveren: Cine7@cultuurmoerdijk.nl.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

TandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Scheiden is ook een nieuw begin!  ! !  

" !  " % !!  # % $  #   # ! #  " !

ZEVENBERGEN - Op vrijdag 3 mei wordt de Nederlandse ďŹ lm â&#x20AC;&#x2DC;SĂźskindâ&#x20AC;&#x2122; bij Cine7 vertoond.

EEN GELUKKIGE TOEKOMST SAMEN? Bel dan voor meer info: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk) Het hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling. Al bijna 30 jaar succes.

www.mens-en-relatie.nl

'DQVVWXGLR'DDV

ZZZGDQVVSRUWGDDVFRP

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

1RRUGKRHN7HO

GRATIS MEUBELEN

Kledingreparatie Het Schaartje

hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

PROBLEMEN

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

MET UW

COMPUTER OF DIGITALE

TV?

Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

KvK 20127289

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO?

 

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl PAGINA 21


Moeilijke opgave voor jeugdbrandweer Moerdijk Burgemeester Klijs ontmoet ZEVENBERGEN - De aspiranten van de jeugdbrandweer Moerdijk hebben zich afgelopen zaterdag in Emmeloord niet weten te plaatsen voor een volgende ronde. Ook de seniorenteams van Willemstad en Fijnaart waren in Oud Gastel weinig succesvol. DOOR CEES VAN DER BURG Vanwege de leeftijdsgrenzen, te weten junioren 12-15 jaar en aspiranten 16-18 jaar, heeft de jeugdbrandweer Moerdijk momenteel niet voldoende junioren om een vaste ploeg te vormen. Daarom werd in de nationale competitie met twee aspirantenteams meegedaan, namelijk op 13 april in Hendrik-Ido-Ambacht met de oudste en

op 27 april in Emmeloord met de jongste aspiranten. Moeilijk Dit laatste team werd geconfronteerd met een brand in een timmerwerkplaats op de gemeentewerf van Emmeloord. Via de afzuiging was de brand bovendien doorgeslagen naar de eerste verdieping. De wateraanvoer buiten was kort, maar daarentegen moest binnen veel werk worden verzet, te weten twee lengten slangen op de begane grond en liefst drie lengten op de eerste verdieping. Het was moeilijk om met hoofdzakelijk junioren tussen de meer ervaren aspiranten te spelen, hetgeen uiteindelijk een 10e (van de 13) plaats opleverde.

Vlaggenschip Ook de seniorenteams beleefden teleurstellende resultaten. Afgelopen zaterdag kwamen de ploegen van Willemstad en Fijnaart in Oud Gastel in actie. In de categorie TAS-HD (tankautospuit-hogedruk) reikte Willemstad tot een 7e plaats. Het anders zo succesvolle Fijnaart kwam in de categorie 112 niet verder dan een 9e klassering. Eerder waren in dezelfde categorie in Hilvarenbeek de teams van Standdaarbuiten (6e) en Zevenbergen (10e) al uitgeschakeld.

Koninklijk paar

Het â&#x20AC;&#x2DC;vlaggenschipâ&#x20AC;&#x2122; vormen nu de oudste aspiranten van de jeugdbrandweer met hun plaatsing voor de landelijke halve ďŹ nale.

KORTE BERICHTEN FIJNAART/HEIJNINGEN Seniorenraad: Woensdag 1 mei Ouderensoos in de Vijverhof, aanvang 14.15 uur. Dinsdag 7 mei Bedevaart Zegge. Woensdag 8 mei ANBO, jaarlijkse busreis, ook niet-leden zijn welkom. Info: mevr. A. den Hollander, tel. 462927. FIJNAART MantelzorgcafĂŠ: Op donderdag 2 mei organiseren Surplus Welzijn en HOOM het tweede MantelzorgcafĂŠ voor mantelzorgers. De bijeenkomst vindt van 10.00 tot 12.30 uur plaats in Woonzorgcentrum Fendertshof, Kerkring 21 in Fijnaart. De themaâ&#x20AC;&#x2122;s die centraal staan zijn: mantelzorg en respijtzorg. Gratis toegang. Aanmelding is niet nodig. Voor meer informatie: Nico Rijven, Wijknetwerker Ouderen Surplus

Welzijn, 06-24485853 of met MariĂŤlle Roest, coĂśrdinator mantel-zorgondersteuning HOOM, 06-20936154. Bloesemtocht: Bloesemtocht door fruitboomgaard van dinsdag tot zaterdag 9.0017.00u, Blaaksedjk 14a, Fijnaart. ZEVENBERGEN Geraniummarkt: Op zaterdag 4 mei houdt het gemengd koor Przyjazn uit Klundert een geraniummarkt op de Noordhaven, Zevenbergen. t.o. het Kruidvat van 10.00-16.00 uur. WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad o.l.v. een gids. Startpunt is het kantoor van

het Toeristen en Arrangementen Bureau gelegen aan de Raadhuisstraat 4. KLUNDERT - Vrijdag 26 april was er een toevallige ontmoeting in Klundert. Terwijl aan de ene kant van de straat burgemeester Jac Klijs een lintje aan het uitreiken was, waren aan de overkant op CBS De Molenvliet de Koningsspelen aan de gang. Die waren geopend door prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Buiten kwamen het Koninklijk paar en de burgemeester elkaar tegen. Hoewel de burgemeester het vermoeden had dat het niet om het echte Koninklijke paar ging, maakte hij graag tijd vrij om samen op de foto te gaan.

a.s.

zondag

OPEN van 12 tot 17 uur

  T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Programma Dodenherdenking Standdaarbuiten STANDDAARBUITEN - Zaterdag 4 mei: â&#x20AC;&#x2DC;Vrijheid spreek je af. 19.00u: Herdenkingsdienst in de R.K. Kerk met medewerking van vertegenwoordigers van de katholieke en hervormde kerkgenootschappen, Harmonie Oefening, het Parochieel koor en Seniorenkoor De Molenwieken. Een aantal veteranen van de Timberwolfdivisie en hun familie zullen deze avond aanwezig zijn bij de herdenking. Een veteraan zal vertellen over

zijn ervaringen tijdens de oorlog. Na de herdenkingsdienst zullen de deelnemers om 19.45u in stille tocht onder begeleiding van de omďŹ&#x201A;oerste trom naar het oorlogsmonument aan â&#x20AC;&#x2DC;t Sandt gaan. 20.00u: Twee minuten stilte, gevolgd door de volksliederen. Aansluitend zal een vertegenwoordiger van de gemeente Moerdijk het woord tot de aanwezigen richten. Hierna zullen kransen en bloemen worden gelegd namens de inwoners van Moerdijk, de Standdaarbuitense gemeenschap, de

Timberwolfdivisie en de nabestaanden. Vervolgens zullen er bloemen worden gelegd bij het oorlogsmonument en de oorlogsgraven op de RK en Hervormde begraafplaats. Als afsluiting van deze herdenkingsplechtigheid bestaat de gelegenheid om kennis te maken en na te praten met onze bevrijders en hun familie bij een kop kofďŹ e in â&#x20AC;&#x2DC;t Sandt. Hier zal door de Heemkundekring tevens een tentoonstelling worden verzorgd over de bevrijding van Standdaarbuiten.

Fijnaart en Heijningen staan stil bij 4 mei FIJNAART/HEIJNINGEN - Net als de rest van Nederland, staan zaterdag 4 mei ook Fijnaart en Heijningen stil bij de oorlogsslachtoffers. Deze herdenking is bestemd voor alle inwoners van beide kernen. Dat wordt dit jaar extra onderstreept, doordat de plechtigheid muzikaal wordt ondersteund door Muziekvereniging Oranjevaan ĂŠn Drum- en Showband Heijningen. De dodenherdenking begint zaterdag om 19.00 uur met de herdenkingsdienst in de Ontmoetingskerk aan de Wilhelminastraat

in Fijnaart. De dienst draagt als thema â&#x20AC;&#x2DC;Vrijheid spreek je afâ&#x20AC;&#x2122; en wordt voorgegaan door dominee Van der Sterre. Onder muzikale begeleiding van Oranjevaan en DSH vertrekt om 19.40 uur de stille tocht richting de katholieke begraafplaats. Bij het monument op de begraafplaats speelt Cornald Nuiten de Last Post, waarna twee minuten stilte in acht worden genomen. Onder koraalklanken worden kransen en bloemen gelegd, waarna in het Jacobushof in de kerk Jacobus de Meerdere gelegenheid is om kofďŹ e te drinken.

Dodenherdenking ZEVENBERGEN - De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei om 20.00 uur vindt plaats bij het monument in het Julianaplantsoen. De dodenherdenking wordt voorafgegaan door een bezinningsbijeenkomst in de NH kerk aan de Markt. Tijdens deze bijeenkomst zal wethouder C. Punt namens de Gemeente Moerdijk het woord voeren.

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 4 mei Voorganger Pastor Luud van Andel. Intenties : Anneke Vermeulen-van den Nobelen. HEILIG HART, LANGEWEG Zondag 5 mei 09.00u Woord en Communieviering, Voorgangers: parochielectoren. Koor: Laus Deo. Intenties: Jacobus van Minderhout en Wilhelmina van Minderhout-van Geel. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Maandag 6 mei 14.00u Rozenhoedje ter ere van Maria. Donderdag 9 mei Hemelvaartsdag 9 mei: GĂŠĂŠn viering in onze kerk. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 5 mei 09.30u ds. F. den Harder. Organist dhr. J. Willeboordse Donderdag 9 mei 09.30u, Hemelvaartsdag, ds. F. den Harder. Organist dhr. C. van Kooij HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 4 mei 19.15u Dodenherdenking met als thema is `Vrijheid breek je af`. Aansluitend stille tocht naar het monument in het Martinuspark.

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Kerkdiensten tijdelijk in: De Hoekpoort, Schanspoort 8, Klundert. Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen. nl Zondag 5 mei Viering Heilig Avondmaal 09.30u ds. Z. van Hijum 16.30u ds. A. van Vugt, Eindhoven GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 5 mei 10.00u Voorganger: Dhr. C. Daleboudt HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 5 mei 10.00u ds.G.J.RĂśben, Heerde HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN Zaterdag 4 mei 19.00u Eucharistieviering. Voorganger Pastoor Peter de Rooij. M.m.v. Bartholomeuskoor met Nederlandse gezangen. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Koos en Jo Ammerlaan v. Mil; Giel Mensen; Gorrie Mensen e.v. Riet Krijnen;

Petrus Schouw-Mensen; Ouders KrijnenBruijns; Ouders Mensen-Stoop; Mien Mensen v. Opdorp. Tweede collecte is tbv ziekentridium. Zondag 5 mei 13.00u 60 jarig huwelijksviering fam. Luijten Donderdag 9 mei 09.30u Hemelvaartsdag. Eucharistieviering. Voorganger Pastoor Peter de Rooij en Pastor Piet de Meijer. M.m.v Schola Cantorum met Gregoriaanse gezangen. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 5 mei 10.00u ds.A.Tromp, Krimpen a/d Ijssel 18.30u ds.C.Hendriksen, Woudrichem JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Vrijdag 3 mei 15.00u Mauritshof: pastor G. Dirven gaat voor in de H.Mis. Zaterdag 4 mei 19.00u NH Kerk: herdenkingsdienst voor de gevallenen uit de II WO, georganiseerd door de kerken. Zondag 5 mei Pastor M.Bastiaansen gaat voor in een Woord-en Communiedienst. Zang: Gemengd Koor: Stella vocalis uit Dongen o.l.v. Sonja v.d. Dries. Nevendienst voor PAGINA 22

alle kinderen. Caritascollecte: ziekendagen Moerdijk. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 4 mei 19.00u Dodenherdenking dit is geen viering. De Dodenherdenking, is geheel in handen van het ComitĂŠ Herdenking Standdaarbuiten. Lector: M.Koenraadt-Claassen. Koster: P. Aarden. Voor de gewone viering bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de viering in â&#x20AC;&#x2DC;de Blomhofâ&#x20AC;&#x2122; op vrijdag 3 mei om 10.00u. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/ STANDDAARBUITEN Zondag 5 mei 10.00u Ds. H. v.d. Sterre Dorpskerk HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART â&#x20AC; Uw gebed wordt gevraagd voor Wilhelmina (Mien) Geertruida Cornelis-Bram, weduwe van Petrus (Peet) Josephus Cornelis die op 24 april op 86 jarige leeftijd is overleden en voor wie woensdag 1 mei om 14:00 uur de uitvaartviering zal plaatsvinden in onze kerk. Aansluitend wordt zij bijgezet in het graf van haar man. Dat zij mag rusten in vrede. Zaterdag 4 mei 19.00u Nationale herdenking oorlogslacht-

offers in de gereformeerde kerk. Om 20.00u herdenkingsceremonie op onze begraafplaats. Na aďŹ&#x201A;oop samenzijn in de Jacobushof met kofďŹ e/thee. Zondag 5 mei 10.30u Woord en Communieviering waarin Jeanne van Ham zal voorgaan in gebed en samenzang. Misdienaars: Karin en Amy. Koster: Adri Kannekens. Gebedsintenties: Ko de Moor e.v. Pia van Mourik. Piet de Blaaij. Het driewekelijks gebed wordt gebeden voor Mien Cornelis (1). De 1e collecte is bestemd voor onze eigen kerk; 2e collecte is voor caritas bestemd voor het ziekentriduĂźm dat gehouden gaat worden op 28-29en 30 mei. Collectanten: P. Berghout en Y. Reuvers. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 5 mei 10.00u Koepelkerk Mw. W.D. Balder-Timmerman HEILIGE MAAGD MARIA, WILLEMSTAD Zondag 5 mei 09.00u Woord- en Communieviering, Jeanne van Ham zal voorgaan in gebed. Gebedsintentie: ter ere van de H. Maagd Maria De 1e collecte is voor het pastoraat van onze geloofsgemeenschap; 2e collecte is voor Caritas t.a.v. het a.s. ziekentriduĂźm te Moerdijk.


MONTEURS

Geert-Jan de Kok is importeur van: - John Deere Landbouwmachines - Krampe Kippers/Gronddumpers - Paus Shovels - Mustang Schrank- en Knikladers - Yanmar Minigravers

(Locatie Etten-Leur) U dient te beschikken over: - Minimaal MBO werk- en denkniveau - Relevante werkervaring in de grondverzet en/of landbouwmechanisatie; - Rijbewijs B (BE is een pre); - Grote mate van zelfstandigheid; - Servicegerichtheid; - Mentaliteit die verder gaat dan “negen tot vijf”;

- Bema Veegmachines

Aard van de functie:

Daarnaast is Geert-Jan de Kok leverancier van diverse andere merken landbouwmachines en landbouwwerktuigen.

- Verantwoordelijk voor de reparatie en het onderhoud van landbouwmachines en/of grondverzetmachines; - Werkzaamheden worden zowel in de werkplaats als op locatie verricht; - Direct contact met klanten;

Vandaar dat Geert-Jan de Kok met recht geldt als dé specialist voor hoogwaardige landbouwmechanisatie en compacte grondverzet. Met vestigingen in Esbeek, Bladel en Etten-Leur en meer dan 50 medewerkers biedt Geert-Jan de Kok optimale service aan haar klanten. Ter verstrekking van het team in de vestiging EttenLeur zijn wij op zoek naar:

Wij bieden: - Een afwisselende baan; - Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO Metaalbewerkingsbedrijf; - Een prettige werksfeer; - Een dynamische werkomgeving in een groeiende organisatie. Sollicitatiebrieven met cv kunnen gezonden worden aan Geert-Jan de Kok, t.a.v. mr. G.J.M. Kolsteren, Postbus 152, 5080 AD, Hilvarenbeek of per e-mail aan: g.kolsteren@geert-jandekok.nl.

Voor ’t Zusje Oudenbosch en Brasserie Tivoli zijn wij op zoek naar:

Koks en keukenmedewerkers Interesse? Mail dan naar info@brasserietivoli.nl

Voor aanvullende informatie kunt u tevens telefonisch contact opnemen met mr. G.J.M. Kolsteren op 013 – 516 93 55.

B R A S S E R I E

Reserveren: 0900-zusje Jezuïetenplein 33, Oudenbosch

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

www.zusje-tapas.nl

T

Tivoli BRASSERIE

Vloeren

KLIK LAMINAAT EASY

7 MM DIK, MET V-GROEF, IN 3 KLEUREN LEVERBAAR, GESCHIKT VOOR INTENSIEF WOONGEBRUIK, 10 JAAR GARANTIE, VAN 13,95

7,

95 per m incl. BTW 2

Aanbiedingen alleen geldig in filiaal Breda. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

DUMP Weken

VLOER HET ZELF BREDA: Grenssteen 11, (Bedr. terrein Steenakker) naast Praxis nabij NAC stadion, tel.: 076-54 26 234. Gratis parkeren.

www.vloerhetzelf.nl

&QRJQTˆ&QRJWJˆ&RXYJWIFRˆ&WSMJRˆ'WJIFˆ(FUJQQJFI./XXJQˆ*NSIMT[JSˆ,TWNSHMJRˆ-JQRTSIˆ1JNIJWITWUˆ3NJZ\JLJNS

Jezuïetenplein 33, 4731 HX Oudenbosch Telefoon: +31 (0)165 - 726 996 ÜÜÜ°LÀ>ÃÃiÀˆïۜˆ°˜ÊUʈ˜vœJLÀ>ÃÃiÀˆïۜˆ°˜

Badkamerspecialist Timmer- en Klusbedrijf

JODIMAST Johan Stoop

UW ADRES VOOR: ` Badkamers renoveren `dŽŝůĞƩĞŶƌĞŶŽǀĞƌĞŶ ` Keukenleidingen verleggen/aanleggen ` Keukens plaatsen ` Kozijnen vervangen (hout/kunststof) ` Dubbele beglazing leveren/plaatsen ` Kleine verbouwingen ` Aanbouwen compleet realiseren ` Zolderkamers maken ` Dakramen leveren/plaatsen `ůůĞƟŵŵĞƌǁĞƌŬĞŶ ` Tuinafscheidingen leveren/plaatsen ` etc. sƌĂĂŐǀƌŝũďůŝũǀĞŶĚĞĞŶŽīĞƌƚĞĂĂŶ

Paardenbloem 7, 4761 WT Zevenbergen dĞů͗ϬϭϲϴͲϯϮϱϵϳϯϬϲͲϮϮϯϯϵϵϮϯͻ&Ădž͗ϬϭϲϴͲϯϯϲϬϲϵ E-mail: jstoop@hetnet.nl ‡ lid VLOK Bekijk ook eens onze website jodimast.nl

Wij zoeken met spoed:

‡3LMS¿WWHUVHQVOHXWHODDUV (VCA-diploma)

‡3URFHVRSHUDWRUV (Vapro-A)

‡6FKRRQPDDNPHGHZHUNHUV (VCA-diploma)

Reacties ontvangen wij graag via: piet@snoeijs-detachering.nl =RHNWXÀH[LEHO JHFHUWL¿FHHUGSHUVRQHHO

ZZZVQRHLMVGHWDFKHULQJQO

Heeft u plannen voor

NIEUWBOUW * VERBOUW * ONDERHOUD OF RENOVATIE Bel voor een vrijblijvende offerte. Aannemingsbedrijf Engelen V.O.F. Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

ǁǁǁ͘ŐĂƌĂŐĞďŽdžĞŶƚĞŚƵƵƌ͘Eh ĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵͬĞǀĞŶďĞƌŐƐĐŚĞŶ,ŽĞŬͬ ƌĞĚĂ

0164 ± 687235


X x x x x

x x

%F$ISPNFCPPLJTFFOOJFVXFDPNQVUFSWBO (PPHMFEJFTOFM MJDIUFOHFCSVJLTWSJFOEFMJKL JT)JKTUBSUJOFOLFMFTFDPOEFOPQ NBBLU FFOCBDLVQWBOVXCFTUBOEFOJOEFDMPVEFO CFTDIJLUPWFSJOHFCPVXEFWJSVTCFWFJMJHJOH %F$ISPNFCPPLJTEFJEFBMFDPNQVUFSPN PWFSBMUFHFCSVJLFOFONFFOBBSUPFUFOFNFO

Voor meer informatie scan deze code.

Geen gedoe, geen vervelende updates, start in enkele seconden op

XE303C12-A01NL 11,6" Google Chromebook &YZOPT%VBMDPSFQSPDFTTPS $BDIF.# (I[ (#XFSLHFIFVHFO (#TPMJETUBUFESJWF 8J'JO )%.* 64# JODBSESFBEFS 4% 4%)$ 4%9$ XFCDBNFSB NNEJL HFXJDIULH CFTUVSJOHTTZTUFFN$ISPNF04 "SUOS

"| 32

Smart TV: Internet en social media

81 cm

 "BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

x

400 Hz Clear Motion Rate Voor snellere bewegende beelden

UE 32 ES 6530 3D LED televisie DN'VMM)%YQ )[$.3 NJDSPEJNNJOH 4NBSU57 EJWFSTFTPDJBMNFEJB JOUFSOFUGVODUJFT JOHFCPVXEF%7#5$4UVOFS ;JHHPFO61$$ HFDFSUJGJDFFSE BBOTMVJUJOHFO Y)%.* 4DBSU Y64# JOHFCPVXEF8J'J JODMVTJFGTUVLT%CSJMMFO "SU/S

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DM_20130501  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you