Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

M O E R D I J K S E

O P L AG E :

28 NOVEMBER 2012 WEEK 48

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

LESSEN VERKEERSVEILIGHEID AFGESLOTEN

076

480.000

VACATURES

ANDER BEHEER HERTENPARK KLUNDERT

Informatieavond over project watertoren

‘Jan Klaassen helpt Sinterklaas’

ZEVENBERGEN - In de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen wordt op woensdag 28 november een informatieavond gehouden over het project rondom de watertoren van Zevenbergen op de hoek Galgenweg - de Meeren. Dit project bestaat uit de bouw van vijf appartementen, deels in de toren, met gelijktijdig behoud van het gebouw en met de mogelijkheid van parkeren op eigen terrein. De avond is bestemd voor zowel direct omwonenden als belangstellenden. Zowel de gemeente als de architect Gijs Verhagen verschaffen informatie over de huidige stand van zaken. De avond begint om 19.30 uur.

LANGEWEG - Op vrijdag 30 november speelt Poppentheater Kris-Kras een Sinterklaasvoorstelling tijdens de kerstmarkt van Emmaus Langeweg aan de Kloosterlaan 6 in Langeweg. De voorstelling ‘Jan Klaassen helpt Sinterklaas’ is een combinatie van goochelen en poppenkast. Jan Klaassen schiet Sinterklaas te hulp wanneer de bakpiet ziek is. Als beloning wordt hij door Sinterklaas uitgenodigd. Katrijn wil graag een kado meebrengen voor Sinterklaas en daar moet Jan Klaassen voor zorgen. Maar of dat ook lukt? De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot circa 9 jaar en duurt ongeveer 50 minuten. Om 19.00 uur gaat de zaal open.

W E E K B L A D

Meerdere ongelukken op Zevenbergseweg

Werkzaamheden in Doelstraat

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Op de Zevenbergseweg tussen Zevenbergen en Etten-Leur hebben vorige week meerdere ongevallen plaatsgevonden. Donderdag verleende een vrachtwagen komend vanaf industrieterrein Zwartenberg geen voorrang aan een personenauto. De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Er was alleen materiële schade in tegenstelling tot een ongeluk dat eerder in de week plaatsvond. Daarbij kwam een 70-jarige vrouw uit Zevenbergen om het leven, nadat de auto waarin het slachtoffer zat in botsing was gekomen met een landbouwvoertuig. Zij was inzittende van een wagen die bestuurd werd door haar echtgenote.

ZEVENBERGEN - Tot en met januari 2013 vinden er werkzaamheden plaats in de Doelstraat in Zevenbergen. Aan de zijde van het onlangs geopende Woonzorgcentrum De Zeven Schakels (onderdeel van Surplus Zorg) worden het trottoir en de parkeer- en groenstroken opnieuw aangebracht. De werkzaamheden bestaan eruit om de inrichting aan te passen op de nieuwe locaties van de inritten. Daarnaast wordt er een opstelstrook gerealiseerd ter plaatse van de supermarkt. De werkzaamheden vinden vooral plaats naast de rijbaan, waardoor de aanliggende panden aan de Doelstraat bereikbaar blijven voor het publiek.

Watersnoodboek Klundert drukklaar KLUNDERT - Het boek over de Watersnood met daarin herinneringen van Klundertenaren aan de ramp en veel foto’s kan worden gedrukt. Het bestuur van de Heemkundekring Die Overdraghe, en in het bijzonder Anja Leijten, is maanden bezig geweest om het uit bijna 90 bladzijden bestaande boek samen te stellen. Hierin staan herinneringen van de toenmalige Klundertse mensen opgetekend. Het boek kost 10 euro en wordt op vrijdag 1 februari in de bibliotheek voor het eerst aangeboden. Het exemplaar moet overigens niet verward worden met het boek Watersnood 1953 van Kees Slager, dat uitgegeven wordt door de Bode en Kick Uitgevers.

FIJNAART - Een van de uitvoerenden op het jubileumconcert van muziekvereniging De Unie was het eigen koor de Voices. Het concert werd gegeven als afsluiting van het jaar waarin De Unie het 140-jarig bestaan vierde. De toeschouwers in De Parel genoten niet alleen van de Voices, maar ook van de zang van het a capella koor Voice Over en van de muziek van de harmonie zelf. FOTO TIES STEEHOUWER

Rabobank sponsort kerstmarkt en vervangt speeltoestellen in Noordhoek

Ter verbetering van leefbaarheid M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

NOORDHOEK - Rabobank gaat de kerstmarkt van KVO Klundert-Noordhoek sponsoren en de speeltoestellen van de basisschool vervangen. In augustus jongstleden riep de bank haar klanten in Noordhoek op om mee te denken over mogelijke initiatieven ter verbetering van de leefbaarheid in de kern. Dat gebeurde naar aanleiding van het besluit om de geldautomaat in Noordhoek na een plofkraak, eerder in het jaar, niet meer te vervangen. DOOR PETER HOUTEPEN Een klein comité met een afvaardiging van de ledenraad, KVO Klundert-Noordhoek en de Rabobank heeft een besluit genomen over de ingediende initiatieven.

we goed omdat het duurzaam is en daarmee een investering waar de kinderen langer van kunnen genieten. Beide partijen hebben we op de hoogte gebracht en zij waren blij verrast met de toezegging voor een financiële bijdrage.”

Investering “Het voorstel van de KVO KlundertNoordhoek over de kerstmarkt sprak ons erg aan omdat het een vereniging is voor jong en oud die zich richt op het ontmoeten en verbinden van leden, maar ook van niet-leden”, aldus Directeur Particulieren en MKB Ger de Weert van de Rabobank. “Het idee van de speeltoestellen vonden

Betrokken Op deze manier probeert Rabobank duidelijk te maken dat ze betrokken is en wil blijven. En niet alleen richting Noordhoek, maar richting alle kernen in West Brabant Noord. “We hebben verschillende vormen van steun om juist de leefbaarheid in kernen te stimuleren. Om maar twee voorbeelden W E teEnoemen: K B deLRabo A Clubkas D

Luxe Bakkerij

Nagelkerke www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

WEEKAANBIEDING

t

h

lUBECKER mARSEPEIN DE LEKKERSTE 100 gram

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

Vertraging project Mark-Vliet-Dintel MOERDIJK - Het plan dat de gemeenten Moerdijk, Steenbergen, Halderberge en waterschap Brabantse Delta hadden opgesteld voor het realiseren van ecologische verbindingszones en recreatieve mogelijkheden langs de Mark, Vliet en Dintel komt maar moeizaam op gang. Dat staat te lezen in de najaarsnota van de gemeente Steenbergen. Die wil daarom proberen het project op korte termijn toch vlot te trekken. Daarnaast wacht Steenbergen nog op een terugbetaling van de voorgeschoten functioneringskosten van de andere deelnemende overheden en verwacht men nog vijftig procent subsidie van Leader te krijgen.

o

€ 1,50

RB GEVUlDE SPECUlAAS, RB AmANDElSTAAF, RB WORSTSTAAF € 3,95 Noordhaven 102 Zevenbergen • Tel. 0168-323489

Ze zijn er weer! p

ar volo Ook dit ja

Galgenweg 70 4761 PN Zevenbergen Tel.: 0168 - 328400 info@defloor.nl www.defloor.nl

om lokale verenigingen en stichtingen financieel te ondersteunen én de jaarlijkse uitreiking van Hart op de Juiste Plek.” Dit jaar heeft Noordhoek ook kunnen profiteren van deze vormen van steun. Zo zijn alle aanvragen uit Noordhoek voor de Rabo Clubkas gehonoreerd en was de stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek één van de winnaars van Hart op de Juiste Plek. “Al met al verwachten we met de voorstellen voor de kerstmarkt en de speeltoestellen een passend alternatief gevonden te hebben ter verbetering van de leefbaarheid in Noordhoek”, besluit aldus Ger de Weert.

KERST BOMEN

lende in verschil ten! ma soorten en Vanaf nu tot aan de kerst

ELKE ZONDAG OPEN!

Houd iedere maand een leuk zakcentje over... ...met de collectieve ziektekostenverzekering van Thebe Extra. Thebe Extra werkt samen met VGZ, CZ en OHRA en heeft afspraken gemaakt over collectieve verzekeringen. Dit betekent een gunstige premie voor onze leden.

ons op Facebook en ontvang extra voordeel! Lid worden? www.thebe-extra.nl • 088 - 117 11 77


PARTNERKEUZE

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

VAN UITSTEKEND MAATSCHAPPELIJK NIVEAU

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Badkamerspecialist Timmer- en Klusbedrijf

Scheiden is ook een nieuw begin!

JodimasT Johan Stoop

Uw adres voor:  Badkamers renoveren  Toiletten renoveren  Keukenleidingen verleggen/aanleggen  Keukens plaatsen  Kozijnen vervangen (hout/kunststof)  Dubbele beglazing leveren/plaatsen  Kleine verbouwingen  Aanbouwen compleet realiseren  Zolderkamers maken  Dakramen leveren/plaatsen  Alle timmerwerken  Tuinafscheidingen leveren/plaatsen  etc.

Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring. We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding. De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Paardenbloem 7, 4761 WT Zevenbergen Tel: 0168-325973 06-22339923 • Fax: 0168-336069 E-mail: jstoop@hetnet.nl • lid VLOK Bekijk ook eens onze website jodimast.nl

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle

WILT U OOK

soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettin-

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

gen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. DONDERDAG

Bergen op Zoomse Goudbank ZEVENBERGEN Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0165) 85 22 68 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

VRIJDAG ZONDAG ZUNDERT BREDA Hotel de Roskam Hotel Mastbos Molenstraat 1 Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 17.00 uur 10.00 - 16.00 uur

Roosendaalse Goudbank

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.


actualiteit

Vooral in teken van maatregelen na brand Chemie-Pack

Monitoringsrapport 2011 gepresenteerd MOERDIJK - Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Jac Klijs het (13e) monitoringrapport over het jaar 2011 in ontvangst genomen. Naast de gebruikelijke informatie staat dit rapport vooral in het teken van de maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van de brand bij Chemie-Pack. DOOR CEES VAN DER BURG Sinds 1999 wordt jaarlijks een monitoringsrapport opgesteld. Deze rapportage gaat met name in op de milieugegevens van het Industrie- en Haventerrein Moerdijk (IHM) en lopende projecten op het gebied van duurzaamheid.

Meeste klachten over geuroverlast Het monitoringsrapport geeft veel inzicht, maar daarnaast vormt het ook de basis voor de toekomstige invulling van duurzaamheidsprojecten. Het doel van het rapport is het geven van voorlichting en informatie verstrekken over de resultaten van de uitgevoerde duurzaamheidsprojecten.

Ferdinand van den Oever overhandigt het eerste exemplaar van het Monitoringsrapport 2011 aan burgemeester Jac Klijs. FOTO CEES VAN DER BURG

Ontgassen In het monitoringsrapport 2011 wordt gemeld dat 385 milieuklachten zijn ingediend over activiteiten op en rondom het IHM. Dit is exclusief de klachten over de brand bij Chemie-Pack. Deze zijn via een aparte klachtenregeling afgehandeld. Net als in de voorgaande jaren gaan de meeste klachten (366) over geuroverlast. Inmiddels is wel vastgesteld dat een belangrijk deel van de geurklachten niet door bedrijven is veroorzaakt, maar op het Hol-

lands Diep door schepen die (al varende) ontgassen. Verder is in 2011 voor het eerst gezamenlijk onderzoek gedaan met de gemeente, provincie, regionale milieudienst en bedrijven naar de bronnen van geurklachten. Cijfermateriaal De coördinatie van de gegevensverzameling is uitgevoerd door BMD Advies ZuidNederland. De gegevens zijn afkomstig van de 17 meest milieurelevante bedrijven op het IHM. Uit voorgaande onderzoeken is gebleken, dat deze bedrijven verantwoordelijk zijn voor 90% van de belangrijkste milieuparameters (lucht, water, energie). Het cijfermateriaal wordt vergeleken met dat van de voorgaande jaren, zodat bepaalde ontwikkelingen zichtbaar worden. Zo is te lezen dat de werkgelegenheid met bijna 2000 man is afgenomen, terwijl het scheepvaartverkeer met 16,2% steeg. Burenraad In de vergaderruimte van het bedrijf Dr. W. Kolb Nederland werd symbolisch het eerste exemplaar van het Monitoringsrapport 2011 door Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk, overhandigd aan burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk. In de (openbare) vergadering van de Burenraad op 12 december zal het rapport uitvoerig worden gepresenteerd en besproken.

Gemeente Moerdijk en Shell blij met succes mobiele verkeersplein

Lessen verkeersveiligheid basisschoolleerlingen afgesloten KLUNDERT - Vorige week hebben wethouder Cors Punt van de gemeente Moerdijk en Joke Driessen, General Manager van Shell Moerdijk, een serie van 34 verkeerslessen afgesloten met leerlingen van SBO het Palet in Klundert. De lessen werden gegeven op het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) op de parkeerplaats bij kinderdagverblijf de Bolderkar. Het gezamenlijke initiatief is een reactie op het groeiend aantal ziekenhuisopnamen door fietsongelukken onder de jeugd.

DOOR PETER HOUTEPEN Het Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN heeft als doel om de jongste verkeersdeelnemers zo vroeg mogelijk voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer. Het maakt kinderen uit groep 4, 5 en 6 in een veilige omgeving vertrouwd met verkeerssituaties en -regels. Maatschappelijk belang Volgens Joke Driessen staat veiligheid hoog in het vaandel bij Shell. “Onze processen zijn zo ingericht dat veiligheid te allen tijde gewaarborgd wordt. We vinden veiligheid op ons eigen terrein belangrijk en ook in onze omgeving. Daarom ondersteunen we dit initiatief.” Dertien basisscholen in de gemeente hebben zich aangemeld voor de verkeerslessen. De grote belangstelling onder de basisscholen voor het Mobiele Verkeersplein onderstreept het maatschappelijk belang van dit initiatief, aldus wethouder Cors Punt. “Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda van de gemeente. Dit initiatief vanuit het bedrijfsleven om verkeersdeelnemers op jonge leeftijd bewust te maken van de verkeersregels, is dan ook geweldig.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De kinderen en directeur Michel Brouwer van SBO het Palet, samen met wethouder Cors Punt en Joke Driessen, directeur van Shell Moerdijk.

Nagebootst “De kracht van het Mobiele Verkeersplein

zit in de speelse manier van lesgeven”, vindt Judith Oenen, leerkracht van de school SBO het Palet. “De kinderen nemen actief deel aan de lessen. Doordat de theorie in praktijk wordt gebracht, raken de kinderen spelenderwijs vertrouwd met de geldende verkeersregels.” Door het gebruik van verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten worden op Het Mobiele Verkeersplein realistische verkeerssituaties nagebootst. Sponsormanager Rob Stomphorst van VVN beaamt het bestaan van de maatschappelijke behoefte: “Door deze samenwerking kunnen wij het belang voor kinderen van het praktisch oefenen met verkeerssituaties landelijk en meerjarig onder de aandacht brengen. De belangstelling onder de basisscholen aan dit Mobiele Verkeersplein is enorm, al meer dan 400 basisscholen in het land hebben zich aangemeld.” Het Mobiele Verkeersplein staat iedere week op een andere locatie in Nederland. Hiervoor is gekozen om zoveel mogelijk basisscholen in de gelegenheid te stellen aan dit verkeersveiligheidproject mee te doen. Het praktijkprogramma duurt een uur, er zijn vijf sessies per dag en het wordt kosteloos aangeboden.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PAGINA 3


x x x

to werkd El t 2 ag g ke 2.0 eop 0 u end ur !

x x

x x x

x x

Totaal € 150,voordeel!

Ook verkrijgbaar in wit

et cm bl ,7 Ta 25

"| ,1 10

Creëer eenvoudig content met S Pen, S Note en Adobe© Photoshop© Touch

Normaal: Retour via Samsung: Media Markt prijs: Tablet Mania voordeel:

459,75,384,-* 75,-

a i n a M t e l b a T voordeel Accessoire t.w.v. Galaxy Note 10.1 WiFi 10,1" Tablet

1280x800 LCD scherm, 2 GB werkgeheugen, WiFi (Direct), Bluetooth, micro USB, 1.9 Megapixel camera aan de voorzijde, 5.0 Megapixel camera aan de achterzijde, versnellingsmeter, GPS, kompas, gyroscoop, Android 4.0. Art.nr.: 1189415/ 1189413

Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

*De prijs van € 384,- is de prijs na € 75,- retour via Samsung

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 26.11 t/m 02.12.2012 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. verwijderingsbijdrage.

Hoge snelheid met 1,4 GHz Quad Core Processor

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


actualiteit

Column

Gemeente peilt mening op stadsraad Klundert

Hertenpark blijft, maar moet anders beheerd worden KLUNDERT - Martijn van Randwijk, ambtenaar van de gemeente Moerdijk, heeft op uitnodiging van de Stadsraad Klundert uitleg gegeven over de plannen van de gemeente om te bezuinigen op het hertenpark. Op de bijeenkomst in de Niervaert kwamen rond de 40 mensen af, die nu wel eens precies wilden weten of het park blijft bestaan en zo ja in welke vorm. De bezoekers bestonden uit mensen die vlak bij het park wonen, mensen uit de politiek en andere belangstellenden die het hertenpark een warm hart toedragen.

Eugène de Kok

Het kan kleiner

Ik kreeg het uiterst geheime stuk uit handen van een niet nader aan te duiden man in een donkere parkeergarage. De redactie van Nieuwsuur zou zijn vingers aflikken als ze het zouden zien. In alle bescheidenheid valt hun onthulling van vorige week over de hervorming van het gevangeniswezen erbij in het niet. Wat erin staat? Al jaren werken topwetenschappers aan een totale metamorfose van Nederland. Wie het leest, weet dat je de plannen om Nederland te verdelen in vijf provincies letterlijk moet nemen. De nieuwe superprovincie van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel is - als het aan het kabinet ligt - alles wat overblijft van Nederland. De randen van Nederland verdwijnen. De mensen daar blijven maar zeuren om geld, voorzieningen en zaken als nieuwe wegen. De provincies in de periferie zijn te duur, terwijl iedereen weet dat de Randstad Nederland draaiende houdt, zegt Den Haag. Het plan is een schets van het nieuwe Nederland. De noordelijke provincies worden een tweede Groene Hart, Zeeland en het westen van Noord-Brabant een groot zandstrand. Lekker goedkoop en zo hebben de Randstedelingen wat meer ruimte om van de zon te genieten. Is het niet meer zo dringen in Scheveningen en Zandvoort. Over Limburg denkt Den Haag nog na. Verkopen aan Duitsland is een optie. Sommige inwoners, die er wonen, kunnen er blijven om het de toeristen uit het midden van het land naar de zin te maken, maar het gros kan op kamers in de vele lege kantoorpanden, die de Randstad rijk is. Dan verdienen de projectontwikkelaars daar er ten minste ook weer wat geld aan. U denkt dat het een grap is, maar dit is al lang in gang gezet. De herinrichting van het gevangeniswezen is één van de voorbodes. Al jaren verdwijnen overheidsdiensten en werkgelegenheid uit de periferie. Daarnaast wordt het Rijksgeld voortaan zo verdeeld dat het meeste naar de Randstad gaat. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat Zeeuwen, Brabanders en de rest zich als makke schapen naar het midden laten leiden. ‘Hoe verder van de Randstad, hoe raker de klappen’, kopte tijdschrift Binnenlands Bestuur vorige week naar aanleiding van de gevolgen voor gemeenten van het regeerakkoord. De echte klappen komen echter nog, weet ik. In 2011 kon men al handtekeningen zetten tegen de sluiting van het hertenpark.

DOOR TIES STEEHOUWER

Colofon

De bijeenkomst werd geleid door de voorzitter van de Stadsraad, Wim Bak. Hij vertelde dat er binnen de raad de laatste tijd nogal wat veranderingen waren geweest. Hij stelde dan ook de huidige leden aan de zaal voor. Op de agenda stond maar een punt: de bezuinigingen op de exploitatie van het hertenpark. Dit parkje werd rond 40 jaar geleden in het leven geroepen door het toenmalige hoofd ven de groenvoorziening in de gemeente Klundert, Jaap Crielaard. Zijn zoon Machiel Crielaard is de huidige beheerder. Van Randwijk vertelde dat hij alleen naar de bijeenkomst was gekomen met de opdracht van de gemeente om te peilen of er in Klundert mensen zijn die in een stichting willen zitten die het hertenpark gaan beheren.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 48

Bezuiniging Van Randwijk liet weten dat het park in ieder geval blijft bestaan, maar dat het vol-

gens de gemeente anders beheerd moet worden. Men denkt daarbij aan een stichting. De gemeente wil ook dat het parkje een soort milieueducatiecentrum wordt voor bijvoorbeeld scholen en anderen. Een eventuele stichting zou dan dit idee moeten uitwerken of met andere ideeën moeten komen. Vanuit de zaal vroeg men zich af of bezuinigen nog wel nodig waren gezien het gegeven dat de gemeente voor het komende jaar een sluitende begroting heeft. Men vond 3000 euro een relatief kleine bezuiniging. De exploitatie kost op het ogenblik 24.000 euro per jaar; 12.000 daarvan is bestemd voor het voer van de dieren en 12.000 voor toezicht en onderhoud. Van Randwijk wilde op bovenstaande opmerkingen niet ingaan. Voortouw Toen Piet van Dijk het woord kreeg vertelde hij dat zes mensen het voortouw hebben genomen om door middel van een website te peilen of men het hertenpark

ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER

wil behouden en of men daar ook wat voor over zou hebben. Ook wordt er gevraagd of men in een op te richten stichting wil zitten of vrijwilligerswerk wil gaan doen. Volgens Van Dijk zijn er inmiddels 140 reacties. Na deze mededelingen ontstond er een wat gespannen sfeer omdat de Stadsraad zich gepasseerd voelde door het initiatief van de groep Van Dijk. Die reageerde daar op zijn beurt op door te stellen dat er een gesprek was geweest met een bestuurslid van de raad, maar dat men daarna niets meer had gehoord en dus zelf maar was begonnen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken beloofde beide organen om samen te gaan werken om voor het hertenpark tot een zo gunstig mogelijke oplossing te komen. Tijdens de vergadering kon er niemand worden genoteerd om zitting te gaan nemen in de eventuele Stichting Hertenpark. Het adres van de website is: www.hertenpark.net76.nl

Presentatie bevrijding Timberwolves

De oplossing van deze puzzel is in week 49 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

STANDDAARBUITEN - De 240e Dienstencompagnie van de Koninklijke Landmacht heeft onlangs in de strook Eindhoven-Roosendaal een oefening gehouden. Tijdens deze oefening werd aandacht besteed aan krijgshistorische vorming, met als onderwerp het veroveren van het bruggenhoofd over de Mark bij Standdaarbuiten door de Timberwolfdivisie. Dat gebeurde in de nacht van 2 op 3 november 1944. Via de Stichting Vrienden van de Timberwolves uit Achtmaal was het Herdenkingscomité Standdaarbuiten benaderd om een presentatie te geven over de bevrijding van Standdaarbuiten. Toine Vermunt (zie foto), voorzitter van het Herdenkingscomité, gaf een overzicht van de gebeurtenissen rondom de bevrijding van Standdaarbuiten. Hierbij verwees hij een aantal keer naar de persoonlijke ervaringen van zowel Timberwolves als inwoners van Standdaarbuiten. De locatie van de presentatie, in de buitenlucht, uitkijkend over het terrein waar 68 jaar geleden bijna 300 Timberwolves sneuvelden, zorgde voor een indrukwekkende achtergrond. PAGINA 5


Winter Fair op Zwartenberg

Koninklijk onderscheiding voor Frans Hagenaars

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Al vroeg op pad waren de eerste bezoekers van de tweede Winter Fair aan de Zevenbergseweg tussen Etten-Leur en Zevenbergen in de boerderij van Ton en Ineke van den Wijngaart. En dat ondanks de dichte mist die de landerijen en de wegen rond rivier de Mark zaterdagochtend bijna onzichtbaar ZEVENBERGEN – Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatieavond van de maakten. Omdat het ook nog knap fris was, werden de condities van het Engelse klimaat erg dicht benaderd. En Stichting Wielerronde Zevenbergen(SWZ) heeft burgemeester Jac Klijs dat kwam goed uit omdat bijna alle medewerkers van de fair zich gekleed hadden in de stijl van de Pickwick Club een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Frans Hagenaars. Hooft in Zevenbergen trad burgemeester uit de boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens. Klijs met ambtsketen naar voren en vroeg de zichtbaar verraste Frans Hagenaars ditzelfde te doen. Daar kreeg hij te horen, dat het de ‘koningin had behaagd’ hem te benoemen tot Lid in de Orde van OranjeNassau.

Hij maakt overigens ook klein meubelen van steigerhout. Ook Jan van der Westen uit Prinsenbeek was druk aan het werk aan zijn tiffany lampen en ander mooi glaswerk. Naast hem werden chocoladeproducten verkocht en spullen gemaakt van paardenmelk. In de tuin achter de boerderij waren dit jaar enkele tenten geplaatst waar alles werd verteld over de Sensi therapie en waar het vilt vrouwtje liet zien wat ze de laatste tijd allemaal gemaakt had. Tussen het bekijken van al deze leuke en interessante zaken door konden de bezoekers iets nuttigen in het sfeervolle boerderijcafé.

Frans Hagenaars.

a.s. vrijdag van 18-21 uur

Ton en Ineke van den Wijngaart kwamen zo uit een boek van Charles Dickens. FOTO TIES STEEHOUWER

DOOR TIES STEEHOUWER Ineke van den Wijngaart en haar man Ton hadden zich ook verkleed op z’n Engels, liepen rond en hielden het hele gebeuren nauwlettend in de gaten. Hoewel dat eigenlijk niet nodig was omdat iedereen precies wist wat hem of haar te doen stond. Ineke laat weten dat er vorig jaar, verdeeld over twee dagen zeker duizend bezoekers werden geteld. “Maar zeker weet je dat natuurlijk nooit. We hebben gewoon de bekertjes geteld.” De bezoekers hadden het zaterdag en zondag prima naar hun zin. In de oude boerderij tussen Leur en Zwartenberg was dan ook heel wat te zien en te beleven.

En te kopen natuurlijk. Hoewel dat niet het hoofddoel van de fair was gezien de schappelijke prijzen die er voor de producten gevraagd werden. Demonstraties Er konden op de fair niet alleen leuke en lekkere dingen worden gekocht, maar er werden ook demonstaties gegeven. Zo stond Wim van der Wilden achter een elektrische figuurzaagmachine, waar hij niet alleen leuke figuren mee zaagde maar ook de kerststal als puzzel. Van der Wilden vertelt dat hij in zijn werkzame leven directeur was van verzorgingshuis De Mauritshof in Klundert en dat hij in het figuurzagen een leuke hobby had gevonden.

X-Mass shopping night

In de unit van de heemkundige kring is bovendien een extra expositie van de watersnood, waarin ook aandacht is voor de

Grote belangstelling legenden Saint Nicolas

Bijzonder concert Zevenbergs Ensemble 25%* KORTING Vocaal ZEVENBERGEN - Sinterklaas is weer Zijn benoeming tot bisschop van Myra, zijn op het gehele Kerstassortiment

Zondag 2, 9 en 16 december open 11-17 uur verkoop echte Kerstbomen start zaterdag a.s. * zie de uitzonderingen bij de ingang. Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512 www.tuincentrumdebont.nl

Open: ma 11.00-17.30 u • di t/m do 9.30-17.30 u • vr 9.30-20.00 u • za 9.00-17.00 u

Watersnoodwoning zaterdag weer open HEIJNINGEN - De watersnoodwoning ‘Anno 1953’ is nu een half jaar geleden geopend. Sindsdien hebben al ruim 600 personen een kijkje genomen in het huis, dat behalve een ‘ouderwetse’ aankleding ook twee tentoonstellingen heeft.

Halverwege de drukbezochte sponsor- en relatieavond van SWZ in Zaal Van der

andere getroffen dorpen in de gemeente Moerdijk. Zaterdag 1 december is het huis weer gratis toegankelijk voor alle belangstellenden van 14.00 tot 17.00 uur. Voor groepen van 8 tot 20 personen maken wij liever vooraf een afspraak. Daarvoor kunt u een berichtje sturen naar info@ anno1953.nl. Ook u bent van harte welkom in het huis aan de Veluwestraat 2 in Heijningen.

in het land. En dat betekent dat ook de belangstelling voor de legenden van deze heilige aantrekt. Dat blijkt uit de kaartverkoop voor het bijzondere concert dat het Zevenbergs Vocaal Ensemble op 1 december uitvoert.

Centrale thema daarin vormen de legenden van Saint Nicolas; op muziek gezet door de Engelse componist Benjamin Britten. ‘En er is veel belangstelling voor. De kaartverkoop loopt als een trein’ aldus Henriëtte Monster, voorzitter van het ZVE. Het Zevenbergs Vocaal Ensemble (ZVE) bestaat dit jaar 20 jaar en met dit feestelijke concert wordt het jubileumjaar op 1 december afgesloten. De legenden van Saint Nicolas zijn een oud gegeven maar het bijzondere aan dit concert is dat Saint Nicolas, in de persoon van de tenor Leon van Liere, met de aanwezigen teruggaat in de tijd om ‘zijn verhaal’ te vertellen. Te beginnen bij zijn geboorte, honderden jaren geleden. Zijn tocht naar Palestina; inclusief stormen, woelige golven en een wonderbaarlijke redding van de zeelieden.

In de tijd dat Sandra Schoones bij de klantenservice van Surplus werkte had zij reeds een schoonheidssalon aan huis. Maar de wens leefde om dit vanuit een zelfstandig bedrijf te gaan doen, reden waarom naar een geschikte locatie werd gezocht. Uiteindelijk kwam men terecht bij het leegstaande pand aan de Zuidhaven.

Huidschilfers Het resultaat is een moderne, fris ogende salon, met vele faciliteiten voor schoonheidsverzorging en wellness. Om te beginnen met de fish spa, die de grootste is in de omgeving en bestaat uit drie hand- en zes voetfish spa’s. De fish spa’s zijn individueel, dus men hoeft de Garra Rufa visjes nooit met andere klanten te delen. De visjes zuigen de dode huidcellen en huidschilfers af van de opperhuid, maar laten daarbij de onderliggende huid met rust. Tijdens het verwijderen van de dode huid scheiden de visjes een enzym af, dat een vitaliserende uitwerking heeft op de onderliggende huid.

Na het vervullen van de nodige formaliteiten begon voor echtgenoot Peter een grondige verbouwing, waar gedurende drie maanden alle vrije tijd, inclusief vakantie, in ging zitten.

Arrangement De beautysalon kent een dubbele uitvoering, waarbij de behandeling zowel individueel of in combinatie kan plaatsvinden. Verder biedt Petit Spa Brilliant een mani-

gevangenschap, zijn optreden in barre tijden en zijn liefde voor kinderen en onderdrukten. Om te eindigen bij zijn dood. Het zijn legenden die het waard zijn doorverteld te worden en het ZVE doet dat op muziek van Benjamin Britten. ‘Saint Nicolas A Cantata’ is een werk waarin koor, solisten, musici maar ook het aanwezige publiek een rol hebben. Naast het ZVE wordt er aan meegewerkt door vrouwenkoor La Confiance, de tenor Leon van Liere en de jongenssopraan Taco Pijnenburg. De instrumentale begeleiding is in handen van Continuo uit Rotterdam, de pianistes Ceacilia Bosschman en Jacomijn Puite en de organist Eric Koevoets. En dat alles onder leiding van dirigente Hanneke Verbeek. Voorafgaand hieraan zal ds. Nico ter Linden op boeiende wijze de verhalen van deze bijzondere bisschop voor het voetlicht brengen. Het concert wordt gehouden op zaterdag 1 december in de Ned. Herv. kerk aan de Markt in Zevenbergen en begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop bij de voorzitter Henriëtte Monster, 0168-324340.

BEDRIJVIG NIEUWS

Petit Spa Brilliant aanwinst voor ondernemend Zevenbergen ZEVENBERGEN - Sinds medio augustus is aan de Zuidhaven 31 in Zevenbergen Petit Spa Brilliant gevestigd. Deze salon voor schoonheidsverzorging en wellness biedt haar klanten vooral de mogelijkheid om een natuurlijke huidpeeling door Garra Rufa visjes te ervaren.

Bescheiden Als toelichting op de benoeming vertelde Klijs dat de altijd bescheiden Hagenaars, die sinds kort woonachtig is in Etten-Leur, dit jaar voor de 35e maal betrokken is bij de organisatie van de Wielerronde van Zevenbergen. Vanaf 1978 tot heden is hij bestuurslid in diverse functies geweest en ook nu nog maakt hij deel uit van het organiserend comité van de Profronde van Zevenbergen. Vooral het werven van sponsors behoorde de laatste jaren tot zijn taakveld en hij was dan ook een van de initiatiefnemers tot het houden de sponsoren relatieavond.

cure- en pedicurestudio, spray tanning om op een veilige en snelle manier een egale bruine teint te krijgen, alsmede huidverbetering en definitieve ontharing via IPL (Intense Pulsed Light). Al deze behandelingen zijn uit te breiden met een arrangement, zoals high tea of lunch. Dochters Voor de werkzaamheden in de beautysalon kan Sandra Schoones beschikken over een schoonheidsspecialiste als oproepkracht. Daarnaast assisteren haar dochters Sanne en Manon bij de diverse activiteiten. Zo verzorgt Sanne vanwege haar horecaopleiding bij de Rooi Pannen in Breda de arrangementen en begeleidt Manon hierbij de klanten, terwijl echtgenoot Peter zich onder meer bezighoudt met de verzorging van de vissen. Dit laatste omvat het regelmatig verversen van het water en schoonmaken van de filters.

Manon Schoones demonstreert de fish spa, geflankeerd door moeder Sandra en zus Sanne.

Leerbedrijf Petit Spa Brilliant is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) en is tevens een erkend leerbedrijf van de KOC Nederland, waartoe momenteel vier stagiaires voor hun opleiding in Zevenbergen zijn.

Petit Spa Brilliant, Zuidhaven 31, Zevenbergen. Ttelefoon 0168-85 26 82. Website: www.petitspabrilliant.nl PAGINA 6

De openingstijden zijn: maandag van 13.00 - 22.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 - 22.00 uur, zaterdag van 09.30 – 17.00 uur en zondag in overleg. Uitvoerige informatie is te vinden op onderstaande website.


lief en leed

Familieberichten De Heer is mijn herder Met verdriet geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve man, vader, schoonvader en opa

Bartel Boot echtgenoot van

Gelijk een hinde die naar de waterbeken smacht, zo smacht mijn ziel naar U, o God. Psalm 42 vers 2 Vandaag hebben wij afscheid genomen van onze lieve moeder en oma, zus, schoonzus en tante

Gretha Neeltje Klein

Elisabeth Verhagen

Gré

weduwnaar van

weduwe van

Maatje Vroegop

Walter Daniel Meldrum

in de leeftijd van 89 jaar.

* 21 maart 1921

Hank Meldrum Sander Natalie en Jos Wally Meldrum †

Koen en Erika Sanne Kinderen van Bep

Klundert, 23 november 2012 Correspondentieadres: Rouwcentrum Zuidema Noordhaven 4 4761 DA Zevenbergen

Familie Klein Correspondentieadres: Familie Meldrum p/a: Benedenkade 16 4797 AV Willemstad Er is gelegenheid tot afscheid nemen in kamer 29G van afdeling Kompas in verzorgingshuis Fendertshof, Kerkring 21 te Fijnaart, op dinsdag 27 november van 19.30 – 20.30 uur.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en persoonlijk condoleren op woensdag 28 november van 17.00 – 18.00 uur in rouwcentrum Zuidema, Schanspoort 6 te Klundert.

De afscheidsdienst wordt gehouden op woensdag 28 november om 14.00 uur in de Koepelkerk aan de Kerkring te Willemstad. Aansluitend vindt de begrafenis plaats.

De rouwdienst wordt gehouden op D.V. donderdag 29 november om 11.30 uur in de Ned. Herv. Kerk, Kerkring 1 te Klundert.

Na de begrafenis is er in kerkelijk centrum De Gaard aan de Voorstraat 40 te Willemstad gelegenheid tot condoleren.

Aansluitend vindt de begrafenis plaats.

Mocht u geen rouwbrief ontvangen, dan kunt u deze advertentie als zodanig beschouwen.

Op de dag van de uitvaart is er uitsluitend gelegenheid tot schriftelijk condoleren.

Langs deze weg willen wij jullie allen heel hartelijk bedanken voor de vele blijken van medeleven bij het overlijden van mijn geweldige en intens dierbare vrouw, onze heel lieve en zorgzame moeder en omi

Dinca Elise Dijkhoff-Nijs Langeweg: Bob Dijkhoff kinderen Judith, Sander, Mara aanhang Robbie, Irene, Peter en kleinkinderen Eva, Luuk, Sam, Dielke-Elise

† 22 november 2012

E. Boot-Verhagen

Ger en Linda Els en Henk Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Dankbrief

Begrafenis- en crematieverzorging Begrafenis- en crematieverzorging

Ria Ria Jongenotter Jongenotter Postbus 115, 4790 AC Klundert Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. De Eendracht, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 26 november t/m 2 december: C. Wouters, telefoon 0168 - 46 43 24 3 december t/m 9 december: J. Aerdenhout, telefoon 0168 - 46 26 99 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

PAGINA 7


Tips

Sinterklaas

Sinterklaas tip TRAMPOLINES

Sinterklaas tip Sinterklaas tip Sinterklaas tip Sinterklaas tip TRAMPOLINES Sinterklaas tip Sinterklaas tip TRAMPOLINES TRAMPOLINES TRAMPOLINES TRAMPOLINES TRAMPOLINES

SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS

Restaurant • Bowling • Feestzaal

Zwarte Pietenbrunch 2 december 2012

vanaf 11.00 uur voor de kinderen GRATIS bowlen en een kadootje van Zwarte Piet!

Schoonheidssalon Puur Floortje Heijligers

SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN

Volwassenen € 21,50 p.p. Kinderen € 12,00 p.p. onder 4 jaar gratis

Dr. Arienslaan 129 4761 EL Zevenbergen

Cadeautip voor Sinterklaas en Kerst:

CADEAUBON!

SAVELKOULS

Voor meer informatie en reserveringen: 0168-370545 Hazeldonkse Zandweg 28b Zevenbergen

www.de3musketiers.nl

SAVELKOULS SAVELKOULS SAVELKOULS SAVELKOULS Schansdijk 2 Schansdijk 2 Schansdijk 2 SAVELKOULS Zevenbergen Schansdijk 22 Schansdijk SAVELKOULS Zevenbergen Zevenbergen Schansdijk Tel. 0168-324 719 Zevenbergen Zevenbergen Schansdijk 22 Tel. 0168-324 Tel. 0168-324 719 719 www.savelkoulstuinhout.nl Tel. 0168-324 719 Zevenbergen www.savelkoulstuinhout.nl Tel.Zevenbergen 0168-324 719

Afspraken: Tel: 06-51666332 of via mail: puurzevenbergen@hotmail.com

www.savelkoulstuinhout.nl www.savelkoulstuinhout.nl

Tel. 0168-324 0168-324 719 719 www.savelkoulstuinhout.nl Tel. www.savelkoulstuinhout.nl www.savelkoulstuinhout.nl

Ook te volgen op: Facebook: www.facebook.com/puurzevenbergen Twitter: @puurzevenbergen

Waterverf redt intocht Sint Nicolaas Aanstekers gezocht KLUNDERT - De wegwijspiet had zaterdag de grootste moeite om de weg over het water naar Klundert te vinden. In voorgaande jaren wist hij feilloos de weg naar de vestingstad, maar omdat het zaterdag op het Verlaat dicht van de mist zat raakte hij het spoor bijster. Gelukkig was vanuit Spanje ook de verfpiet meegekomen en die had een grote bus met waterverf bij zich. Snel had hij een kwast opgezocht en met speciale verf een witte streep op het water geschilderd die het schip van de Sint alleen maar hoefde te volgen om toch nog op tijd in Klundert aan te komen.

KLUNDERT - Voor het evenement Klundert bij Kaarslicht op zaterdag 15 december moeten duizenden glazen potten worden neergezet in het centrum van Klundert en evenzoveel kaarsen worden aangestoken. Het evenement werd in 2007 voor de eerste maal gehouden als afsluiting van 650 jaar Klundert. Toen waren er mensen genoeg om te

helpen maar volgens Cor Hollemans van de werkgroep potten stokt het dit jaar en beetje. Om alle kaarsen op tijd aan te hebben zijn er nogal wat mensen nodig. Hollemans zoekt mensen die de potten aanvoeren, neerzetten en de kaarsen aansteken. Als de kaarsen opgebrand zijn dan moeten de potten natuurlijk ook weer weggehaald worden. Men kan zich opgeven voor dit leuke werk bij Cor Holleman, 06-50227483.

KORTE BERICHTEN

KLUNDERT Evangelisatie-avond: Hoe is het met jou? Heb jij een plek voor Jezus in je hart? Of zou jij een plek vrij willen maken voor Jezus? Wij hebben ons hart al aan Jezus toevertrouwd en dat willen wij graag met jullie delen op vrijdagavond 7 december in het parochiehuis, Oosterstraat 20 in Klundert. Aanvang 19.30 uur. Spreker: Ab Verhage (evangelist). Entree gratis. Informatie: Wim en Anneke den Hollander (annekeenwim@gmail.com), tel. 0168402262. Piet leest voor in de bieb: Zaterdag 1 december komt Zwarte Piet in de VANnU bibliotheek aan de Molenberglaan in Klundert een mooi verhaal voorlezen. Hij hoopt om rond 11.00u met leuke sinterklaasliedjes binnengehaald te worden.

Sint Nicolaas werd in een Volkswagen door Klundert gereden.

DOOR TIES STEEHOUWER Op de wallen bij het Verlaat stonden inmiddels honderden kinderen te wachten en te hopen dat Sint Nicolaas en zijn uitgebreide gevolg de plek zouden kunnen vinden waar hij veilig aan land zou kunnen gaan. Hun hoop dreigde even in het water te vallen, omdat de wegwijspiet de boot toch nog de verkeerde kant opstuurde. Boze tongen beweerden zelfs dat hij zijn TomTom was vergeten. Op aanwijzingen van John Schuurmans begonnen de kinderen allemaal te roepen en te zingen. Hun heldere stemmen klonken zo luid over het water dat dit geluidsspoor alleen maar gevolgd hoefde te worden. Zo kwam alles toch nog

in orde. Nadat de Sint heel veel handjes had geschud en tekeningen in ontvangst had genomen, klom hij samen met de hoofdpiet in de klaarstaande Volkswagen cabriolet om dwars door het centrum van Klundert naar het Stadhuis te gaan. Pietenband Omdat het nog steeds mistig was, en het zelfs begon te regenen, wees in de straten van Klundert Cees Donkers met zijn auto de weg. Inmiddels speelde de Pietenband van Determinato er lustig op los, zodat de neergutsende regen eigenlijk niet zo erg meer opviel. Wat een goed stukje muziek al niet met de mens kan doen. In de Voorstraat dreigde het even fout te gaan omdat

FOTO TIES STEEHOUWER

twee soorten Sint Nicolaas liedjes op elkaar botsten. Op het Stadhuisplein klonken op hetzelfde moment de klanken van een modern disco Sinterklaaslied uit de luidsprekers, terwijl de Pietenband nog midden in ‘Zie ginds komt de stoomboot zat’. Op het plein was het goed wachten omdat de KOK gezorgd had voor een grote tent waar chocolademelk en andere dranken werden geschonken. Voor het Stadhuis werd de Sint opgewacht door wethouder Cors Punt die hem een kompas gaf om bij mist de komende tijd te gebruiken. Sint Nicolaas gaf de aanwezige ouders de raad om dit jaar geen iPod ´s te kopen, maar het geld opzij te leggen voor het behoud van het hertenpark.

ZEVENBERGSCHEN HOEK Jaarvergadering Dorpsraad: Tijdens de -korte- jaarvergadering vertelt de Dorpsraad van Zevenbergschen Hoek graag waar zij het afgelopen jaar zoal mee bezig is geweest en legt zij verantwoording af voor haar financiële beleid. Vanaf 20.15 uur houdt wijkagent Arie van der Pol een inleiding over “ouderen en veiligheid” en “inbraakpreventie bij vakantie”. Donderdag 29 november, aanvang 19.30 uur (jaarvergadering) in de Zevensprong, Zevenbergschen Hoek. FIJNAART Sinterklaasmarkt: Op zaterdag 1 december houdt Woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart, van 10.00 tot 16.00 uur, een Sinterklaasmarkt. Bewoners, familie en omwonenden zijn van harte welkom. Op de Sinterklaasmarkt worden producten verkocht die gemaakt zijn door de cliënten van de dagverzorging. Live gespeelde Sinterklaasliedjes: Het winkelend publiek van C1000 Gert Driesen in Fijnaart wordt zaterdagmorgen 1 december getrakteerd op live gespeelde Sinterklaasliedjes. Het leerlingenensemble van Muziekvereniging Oranjevaan, de Eigen-Wijsjes, zet in de supermarkt zijn beste, muzikale beentje voor. Vanaf 10.30 uur ondersteunen de Eigen-Wijsjes van Oranjevaan het vullen van de winkelwagentjes met leuke Sinterklaasliedjes. ZEVENBERGEN Peuter voorleesuurtjes in de bieb: op donderdagochtend 29 november in de bieb aan de Kasteelweg 3. Lees, speel en doe-uurtje voor peuters met hun ouders, oppas of grootouders. Aanvang 10.00u.


Picea Conica 80cm 80cm Picea Conica Zondag 2 December Zondag 2 December geopend van 11.00 tot 17.00 uur. uur. geopend van 11.00 tot 17.00 Orchidee div. kleuren Orchidee div. kleuren 60cm 2 tak,2Htak, H 60cm van €van 8,99€ 8,99

incl. mand incl. mand en 60-lamps en 60-lamps binnenbinnenverlichting verlichting

voor € 5,99 voor € 5,99 Bezoek ook eens onze webshop! Bezoek ook eens onze webshop!

compleet compleet van € 19,95 van € 19,95

€ 14,95 € 14,95

Geldig van woensdag 28-11-2012 t/m dinsdag 04-12-2012 Geldig van woensdag 28-11-2012 t/m dinsdag 04-12-2012

Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332

Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332 www.tuincentrumschalk.nl nl www.tuincentrumschalk.nl Mastlanddreef 9, Prinsenbeek 076-5439332 www.tuincentrumschalk.nl nl

Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk Verse Zalmfilet

500 gram

€ 7.50

per kilo

€ 9.95

Verse Zeebaars heel

Gerookte Paling uit eigen rokerij 500 gram € 12.50 Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 8 december 2012.

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u Vooralsnog alleen contante betaling mogelijk

Koman’s Vishandel B.V.

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

Bij ons bent u ook welkom met kleinere hoeveelheden!

Metaalrecycling

Moerdijk

Direct geld verdienen met uw oude metaal!?

Inkoop van oud Ijzer en metalen voor bedrijven en particulieren.

Advertentie.indd 1

Gemengd roodkoper Zuiver koper Geelkoper Aluminium Lood Zink Sloop Accu’s PVC kabel RVS IJzer Electro motoren Grond kabel

14-10-10 14:

tevens ook contaIner verhuur. Voor actuele prijzen kijk op

www.metaalrecyclingmoerdijk.nl Kwartelweg 5, 4791 RP Klundert Blijf op de hoogte van de hoogste metaal prijzen Telefoon: 0168-381113 info@metaalrecyclingmoerdijk.nl van de regio en scan onze QR code voor onze webapp www.metaalrecyclingmoerdijk.nl

e

Par

g

we

en lho

Supersnel Glasherstel Vertrouwd en resultaatgericht!

Bel gratis 0800 - 837 52 27 www.tuinontwerproosendaal.nl

Langeweg g

telwe

Kwar

Scan deze code met je smartphone www.verlaar.nl

lijke Weste eg w Rand

eg

ertentie.indd 1

at

stra

ieu Mil

lw Voge

Kwartelweg 5 4791 RP Klundert Tel.: 0168-381113 Mob: 06-14327819 info@metaalrecyclingmoerdijk.nl ertentie.indd 1 www.metaalrecyclingmoerdijk.nl

Glasschade ?! Ruit stuk ?!

14-10-10 14:38

24 u ser urs vice

Maak 14-10-10 14:38

een gratis afspraak

Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag van 8:00 tot 17:00. Zaterdag van 9:00 tot 13:00

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt BEgin januaRi spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

Doe mee en win een gratis winterbeurt t.w.v. € 200,-! 5 december wordt de winnaar bekend gemaakt!

www.yachtconsult.com.


Profronde van Zevenbergen in 2013 gewaarborgd

Bijna 140 deelnemers op bridgekampioenschap

KLUNDERT - Voor de twaalfde maal werd zaterdag in Klundert het bridgekampioenschap van de gemeente Moerdijk gehouden. Aan het kampioenschap namen bijna 140 liefhebbers deel, verdeeld over een groep recreanten en een groep bestaande uit meer geoefende bridgers. Alleen de deelnemers uit de laatste groep kwamen in aanmerking voor het kampide Vries uit Roosendaal, die psychologie oenschap.

ZEVENBERGEN - In zaal Van der Hooft in Zevenbergen hebben vorige week donderdag de oud-wielrenners Frits Pirard en Ludo Delcroix een onderhoudende bijdrage geleverd tijdens de andermaal goed bezochte sponsor- en relatieavond van de Stichting Wielerronde Zevenbergen (SWZ). Ook de Rondemiss voor 2013 maakte haar opwachting. studeert aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Wielerspeaker Kees Maas interviewt de Rondemiss voor 2013, de 20-jarige Esther de Vries uit Roosendaal. FOTO CEES VAN DER BURG

DOOR CEES VAN DER BURG Bij de verwelkoming van de in groten getale opgekomen sponsors en andere relaties kon voorzitter Henk Hendrikx meedelen dat de financiële vooruitzichten van de Profronde van Zevenbergen op zondag 4 augustus 2013 ondanks de crisis niet bepaald ongunstig zijn. “Dat is te danken aan een trouwe kern van sponsors, die blijkbaar de profronden in hun hart hebben gesloten. Maar het blijft nodig steeds nieuwe bronnen aan te boren”, aldus Hendrikx.

Rondemiss Vervolgens mocht de bekende wielerspeaker Kees Maas het woord nemen om diverse personen te ‘ondervragen’. Onder andere werd Martin van Steen van Cycling Services aan de tand gevoeld omtrent de belangstelling van de renners voor de profronde van Zevenbergen. Zijn ervaring is dat zij graag naar het profomnium komen vanwege de goede organisatie en de gezellige sfeer in het centrum. Ook de Rondemiss voor 2013 werd gepresenteerd. Het is de 20-jarige Esther

Sappig De oud-wielrenners Frits Pirard en Ludo Delcroix werden uitgenodigd tot het ophalen van de ups en downs uit hun wielercarrière. Vooral het sappige Vlaams van Delcroix werkte op de lachspieren. Zo wilde in de beginjaren de jongere Pirard alles weten van Delcroix, die dat omschreef als het vragen naar ‘de pieren uit mijn neus’. Tussen de bedrijven door werd bestuurslid Frans Hagenaars door burgemeester Klijs verrast met een koninklijke onderscheiding (zie elders in deze editie) en namens de Rabobank West-Brabant Noord werd nog een symbolische cheque ter waarde van 12.500 euro overhandigd. Tot slot werd het spelletje ‘hoedje op/ hoedje af’ gespeeld met hoedjes van de Bode, waarbij uiteindelijk wielerconsul Theo Gorissen in het bezit kwam van een door Marianne Vos gesigneerde kampioenstrui.

KASTEN OP MAAT Edisonstraat 12 Numansdorp Tel. 0186 - 654122 www.vandenbergkasten.nl

Maatwerk in: schuifdeuren, boekenkasten en inloopkasten

OH KOM ER EENS KIJKEN... PTA SPEELT VOOR SINTERKLAAS!

PEUGEOT 208 ENVYY

€ 15.340 T/M

INCL . CLIMATE CONTROL, NAVIGATIE EN PARKEERH ULP

Wethouder Cors Punt reikt de beker uit aan Gerda Vermeulen.

DOOR TIES STEEHOUWER Ook diegene die niet in de gemeente Moerdijk wonen of geen lid zijn van een Moerdijkse bridgeclub, kwamen niet in aanmerking voor het kampioenschap. Dat was onder andere verleden jaar het geval. Dit jaar werd de wedstrijdleiding hier niet mee geconfronteerd, omdat de winnares Gerda Vermeulen in Klundert woont en haar partner Nel van Drimmelen lid is van een Moerdijkse club. Twee sessies De drive was zaterdag verdeeld over twee sessies; een ’s morgens en een ’s middags. Tussen de sessies door werd er geluncht, verzorgd door het personeel van de Niervaert. Een lunch waar organisator Koos Jongejan erg over te spreken was. Wet-

FOTO TIES STEEHOUWER

houder Cors Punt reikte de wisselbeker uit aan een van de winnaressen, Gerda Vermeulen. Punt was vol lof over het initiatief van de bridgeclubs uit Moerdijk om in ieder geval eenmaal per jaar een gezamenlijke drive te houden. “Dat komt de integratie tussen de Moerdijkers zeer ten goede, in ieder geval tussen de bridge liefhebbers.” Uitslag De eerste vijf van de strijd om het kampioenschap van Moerdijk werden: 1. Gerda en Nel van Drimmelen, 2. De Ridder en A v.d. Mark, 3. Bart Robbers en Peter Scheffer, 4. Frieda Maagdenburg en Coby Pruyn, 5. Teis van Hulten en Hanneke Schiphorst. Volgens de winnares Gerda Vermeulen ging het zaterdag ‘eigenlijk als vanzelf’. Twee weken geleden werd ze in Fijnaart ook eerste.

Winterconcert in de kerk van Standdaarbuiten STANDDAARBUITEN - Weet u het nog? Vorig jaar werd een werkelijk waar prachtig winterconcert gehouden in de Johannes de Doperkerk in Standdaarbuiten.

De kerk was hierbij van top tot teen schitterend aangekleed en heerlijk verwarmd. De klanken van harmonie, ensembles en uitgenodigd koor kwamen zoet het oor van de toeschouwers binnen. Een volle kerk werd na afloop een heerlijke warme Glühwein aangeboden. Gemist? Dan hebben wij goed nieuws! Dit jaar is er opnieuw een winterconcert. Alle goede elementen van het voorgaande jaar worden ook in de editie van 2012 in-

gezet. En meer. Ook dit jaar heeft het winterconcert een speciale gast en meerdere ensembles gevormd uit het orkest. Een waar evenement dat je als muziekliefhebber niet mag missen. Het vindt plaats op zaterdagavond 8 december. Kaartverkoop begint half november bij Supermarkt Jac Attent in Standdaarbuiten! Wees er snel bij, want waarschijnlijk is het de laatste editie van het Winterconcert, omdat de kerk in Standdaarbuiten binnen niet al te lange tijd zal sluiten. Kijk voor de laatste informatie op de website www.harmonieoefening.nl. Op deze website kunt u zich ok aanmelden voor onze nieuwsbrief en zo automatisch op de hoogte blijven van onze vereniging.

Carnage in Cine7

€ X.XXX KORTING

ZEVENBERGEN - Met Carnage presenteert Cine7 vrijdag 30 novembe weer een bijzondere film aan haar publiek.

Gem. verbr. (afh. van type motor) l/100 km: 4,5-4,6; km/l: 22,2-21,7; CO2: 103-106 gr/km. Genoemde vanafprijs is incl. btw, inruilpremie, voorraadkorting en excl. kosten rijklaarmaken en leges. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden en voorwaarden. Het afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Actie geldt t/m 31-12-2012.

PTA ROOSENDAAL Vlierwerf 6 Tel.: (0165) 52 66 66 www.pta.peugeot.nl AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl - Agent AUTOBEDRIJF F. NOUWS Rucphen Sprundelseweg 35 B Tel.: (0165) 34 37 40 www.nouws.peugeot.nl - Agent PTA heeft ook vestigingen in Goes, Middelharnis, Terneuzen en Vlissingen.

PAGINA 10

Het is de laatste film uit 2011 van de FransPoolse regisseur Roman Polanski, bekend van films als Chinatown, The pianist en Rosemary’s baby. De film oogstte lovende kritieken, mede dankzij het indrukwekkende spel van topactrices als Kate Winslet en Jodie Foster. Zij haalden beiden daarmee een nominatie binnen voor een golden globe. De film is gebaseerd op het bekroonde toneelstuk God of Carnage van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Het stuk ging in 2006 in premiere en beleefde in de jaren daarna succesvolle opvoeringen in Europa en Amerika. Het stuk speelt zich in real

time af binnen vier muren. Het benauwde strijdtoneel van dienst is een chique appartement in New York, waar twee stellen elkaar treffen om de ruzie tussen hun elfjarige zonen uit te praten. De ene zoon zou de andere zoon met een stok twee tanden uit de mond hebben geslagen. De vraag is hoeveel beschaafder hun beider ouders zijn. Het bezoek begint vluchtig en beleefd, maar binnen tachtig minuten is de boel onherstelbaar ontploft. Verhitte discussies, prijsgegeven geheimen, ongepast gedrag en hilarische situaties volgen elkaar in hoog tempo op. Roman Polanski maakte er een ijzersterke film van met oogstrelend acteerwerk van de vier hoofdrolspelers. De voorstelling van Cine7 is Theater De Schuur in de Kerkstraat. Aanvang: 20.00 uur. Reserveren: cineseven@hotmail.com.


Open dagen voor stomadragers 11 en 18 december 2012, 15 en 22 januari 2013

Hebt u een stoma en wilt u een leuk en leerzaam dagje uit, alleen of met uw partner? Bent u ook benieuwd hoe uw stomahulpmiddelen worden gemaakt? Kom dan eens een kijkje nemen op één van de ‘Open Dagen’ bij EuroTec in Roosendaal, de enige fabrikant van stomahulpmiddelen in Nederland. Ontmoet andere stomadragers in een ontspannen sfeer op het inpandige dorpsplein van EuroTec. Velen gingen u voor en kwamen enthousiast weer thuis.

Voor iedereen met een stoma Of u nu al 20 jaar een stoma hebt of net uit het ziekenhuis bent ontslagen, u en uw eventuele partner zullen tijdens de bijeenkomst talloze nuttige tips en nieuwigheden horen. Uw bezoek is geheel vrijblijvend en gratis.

Programma • • • • •

• •

10.30 u.Opening. 10.45 u. Film, EuroTec in beweging. 11.15 u. Rondleiding door de fabriek. 12.00 u.Warm buffet op het overdekte marktplein. 13.30 u. Informatie over de nieuwste producten en alles wat ter sprake komt over leven met een stoma. 15.00 u.Discussie. 15.30 u.Sluiting.

Het overdekte dorpsplein bij EuroTec

EuroTec BV Schotsbossenstraat 8 4705 AG, Roosendaal Tel.: 0165 - 551226 Fax: 0165 - 541656 Email: info@eurotec.nl

Problemen?

Hoe en waar? EuroTec is gemakkelijk per auto en trein te bereiken. U krijgt van ons een duidelijke routebeschrijving en voor treinreizigers wordt het vervoer van en naar het station door ons geregeld.

Bent u verhinderd? Mochten deze dagen u niet uitkomen meldt u zich dan aan voor open dagen op een latere datum. Bent u doordeweeks te druk en bezoekt u ons liever op een zaterdag tijdens een vrije inloopdag? Laat het ons weten en wij zullen u bij voldoende belangstelling op een zaterdag uitnodigen.

EuroTec levert niet direct aan stomadragers, maar uitsluitend via hun vertrouwde leverancier. Hebt u problemen met uw stoma en u komt er niet uit? Bel dan gerust met EuroTec voor hulp en advies. Of kijk op onze vernieuwde website www.eurotec.nl

EuroTec geeft ook een kleurrijk stomazakboekje uit met talloze tips en adviezen voor een probleemloos leven met een stoma. U kunt dit boekje gratis aanvragen bij EuroTec.

Om u goed te kunnen ontvangen graag vooraf aanmelden! Bel EuroTec 0165 - 55 12 26 of email naar info@eurotec.nl.

Bode 11-2012.indd 1

15-11-12 10:16

Uniek in Zevenbergen en omgeving

KOM KIJKEN!

30

november a.s.

Brabant

BEDDING Slaap Specialist in matrassen keuze in boxsprings

v.a. €50.- en ruime

v.a. €999.-.

OOK ELEKTRISCH VERSTELBARE BOXSPRINGS.

Gratis bezorging en montage! Brabant

BEDDING

Info zie onze site: Brabant Bedding B.V. Blokweg 9a, 4761 RA Zevenbergen T. 06 28218820 I Openingstijden van 10.00-18.00 uur

www.boxspring-aanschaffen.nl


Zevenbergen

klundert

standdaarbuiten

Willemstad

gevonden voorWerPen

FOTO VAn DE WEEK:

Colofon

Fijnaart

rode kool oogst bij de Afgebrande Hoef GEMEEnTE MOErDiJK 28 nOVEMBEr 2012

De gemeente heeft de zorg voor gevonden en verloren voorwerpen overgenomen van de politie.

gevonden voorwerpen afgelopen 2 maanden Fototoestel Fietsen Telefoon Sleutels diversen Portemonnee Sieraden Paardrijcape Urn Paraplu

bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur

Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

2 maal 8 maal 2 maal 5 maal 1 maal 3 maal 1 maal 1 maal 1 maal

Postadres Afhankelijk van de waarde worden alle voorwerpen 3 maanden tot 1 jaar opgeslagen. Bent u één van bovengenoemde voorwerpen of iets anders verloren? Meldt u zich telefonisch bij de gemeente via telefoonnummer 14 0168.

Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

ingezonden door M. Kapitein (Fotoclub Moerdijk)

telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Aan het einde van het jaar dingen alle ‘Foto’s van de week’ mee voor de verkiezing van de ‘Foto van het jaar’ voor op de kaft van de gemeentegids. Daarnaast kunnen wij uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website. voorwaarden Vermeld in uw e-mail uw naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is. Aangezien we de foto’s willen publiceren, ontvangen wij inzendingen graag in JPEG, JPG, PnG of GiF. Formaat minimaal 1024x768, maximaal 6 Mb per bericht. Maximaal 3 foto’s per inzender per week.

Zieke paardenkastanjes in december gekapt Nederland wordt geteisterd door de kastanjebloedingsziekte. Steeds meer kastanjebomen worden door deze ziekte aangetast. Meer dan 60% van de paardenkastanjes in Moerdijk zijn in mindere of meerdere mate aangetast. Omdat de bacterie zeer agressief is en het besmettingsgevaar daarom erg hoog ligt, gaat de gemeente Moerdijk de ernstig aangetaste bomen kappen en afvoeren naar een verbrandingsinstallatie. Hopelijk wordt hiermee de ziekte ingeperkt. De gemeente Moerdijk start op 3 december met het kappen van 293 stuks kastanjebomen. De firma van Weert rondhout uit Loosbroek gaat dit uitvoeren. Kijk voor de meer informatie, locaties en planning op www.moerdijk.nl.

Volg ons ook via facebook

www.facebook.com/ GemeenteMoerdijk

Uit de kerncontactbijeenkomst in Zevenbergen Op 13 november vond de kerncontactbijeenkomst in de Kristal in Zevenbergen plaats. Er is deze avond onder andere gesproken over: • Water terug in de haven van Zevenbergen • Gevaarlijke verkeerssituaties • Onderhoud wegen en riolering Kijk voor het volledige verslag op www.moerdijk.nl

De rij voorbij: maak een afspraak! Regelmatig gaat u naar het gemeentehuis om zaken te regelen. Of het nu om een paspoort, vergunning, rijbewijs of iets anders gaat. U wilt dan graag snel geholpen worden. En het is fijn als degene met wie u spreekt al weet waarvoor u komt. Dat bespaart u tijd. Daarom kunt u nu ook op afspraak bij de gemeente terecht. De snelste manier om uw zaken te doen. Op een tijdstip dat ú bepaalt. Wij weten dan wanneer u komt en zijn voorbereid op uw vragen. U kunt uw afspraak maken via de website: www.moerdijk.nl. Of u kunt ons tijdens de openingstijden bellen via 14 0168. natuurlijk kunt u ook nog zonder afspraak binnenlopen. Let op: u loopt dan wel het risico dat u moet wachten. immers, gemaakte afspraken gaan voor en niemand weet van tevoren hoe druk het is. Kortom… ga ook de rij voorbij en maak een afspraak!

BEKEnDMAKinGEn Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

evenementenvergunning De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: • Het houden van een kerstboomverbranding op de parkeerplaats aan de Markweg/Molendijk in Standdaarbuiten op 4 jan. 2013 van 14.00 uur tot 22.00 uur (verzonden 21 nov. 2012) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager.

notitie reikWijdte en detailniveaU noordelijke randWeg Zevenbergen Voor de realisatie van de noordelijke randweg Zevenbergen is, in opdracht van de gemeente Moerdijk en in samenwerking met de provincie noord-Brabant, de notitie reikwijdte en Detailniveau opgesteld. Dit is de eerste stap in de procedure die moet leiden tot het opstellen van een Milieueffectrapport (MEr). Het MEr is bedoeld om de gevolgen van de voorgenomen activiteit voor het milieu zichtbaar te maken. Deze notitie ligt vanaf 29 nov. 2012 tot en met 9 jan. 2013 in het gemeentehuis ter inzage. Daarnaast kan deze notitie ook worden ingezien op www.moerdijkmeermogelijk.nl/planning-procedure. Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen op de te onderzoeken varianten en milieuaspecten. De zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. Ook wordt advies ingewonnen bij de Commissie voor de m.e.r. De zienswijzen en het advies van die Commissie worden betrokken bij het daadwerkelijke onderzoek naar de milieuaspecten, het MEr. Om belangstellenden zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van deze notitie wordt op 11 dec. 2012 in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst gehouden. De aanvang van die bijeenkomst is 19.30 uur.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

VASTSTELLEN BELEIDSREGELS

VERKEERSBESLUITEN

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 13 november jl. de beleidsregel Wet werken bijstand (Wwb) en studiefinanciering bij jongeren heeft vastgesteld.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 21 nov. jl. de volgende verkeersbesluiten hebben genomen:

De beleidsregel treedt in werking op 1 juli 2012 en ligt voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage. Ze is tegen betaling van de kosten verkrijgbaar en vanaf het moment van inwerkingtreding te raadplegen op www.moerdijk.nl/regelgeving of www.overheid.nl. Voor nadere informatie over de beleidsregels kunt u contact opnemen met mevr. Schoenmakers van de afdeling RMO, telefoonnummer 140168.

Ontwerpbestemmingsplan Watertoren in Zevenbergen Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf 29 nov. 2012 tot en met 9 jan. 2013 voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis het ontwerp van het bestemmingsplan “Watertoren” in Zevenbergen (planidentificatie NL.IMRO.1709. WatertorenZvb-0301) ter inzage ligt. Dit ontwerp is opgesteld om de herontwikkeling van de bestaande watertoren aan De Meeren/Galgenweg in Zevenbergen naar een appartementengebouw met 5 appartementen mogelijk te maken. Het plan is te raadplegen op http:// www.ruimtelijkeplannen.nl en www.moerdijk.nl/projecten. Iedereen kan tijdens de genoemde termijn van

6 weken een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. Om de bouw van de appartementen mogelijk te maken moet ontheffing worden verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel van een woning van 48 dB (= voorkeursgrenswaarde), zoals deze geldt bij wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt voor deze woningen namelijk overschreden door het geluid van het verkeer op De Meeren en de Galgenweg. De procedure voor het verkrijgen van deze

ontheffing wordt ook wel “procedure hogere waarde” genoemd. Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Het verzoek om een hogere waarde vast te stellen, het daarbij behorende akoestisch onderzoek en het ontwerpbesluit liggen eveneens vanaf 29 nov. 2012 tot en met 9 jan. 2013 ter inzage. Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen indienen tegen het verzoek om een hogere waarde bij het college van B&W, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.

INGEDIENDE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Haven in Willemstad Zuidlangeweg 1b in Oudemolen Oosterstraat 2a in Klundert Markweg Zuid 1-4 in Heijningen

Omschrijving project Plaatsen van een vlaggenmast (activiteiten waarvoor vergunning wordt gevraagd: bouwen en handelen met gevolgen voor beschermde monumenten) Wijzigen van de vloer in de nieuwgebouwde stal (milieuneutrale verandering) Bouwen van 10 garageboxen Legaliseren van een overkapping

Datum ontvangst 12 november 2012 14 november 2012 19 november 2012 15 november 2012

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarop de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Middenweg 30 in Moerdijk Wilhelminastraat 54 in Fijnaart

Omschrijving project Oprichten van diverse gebouwen en bouwwerken, tankputten en jetty 2 Tijdelijk plaatsen van een unit tbv een huisartsenpraktijk

Datum ontvangst 12 november 2012 13 november 2012

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 15 nov. 2012 tot en met 21 nov. 2012 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Appelweg 4, 6 en 10 in Moerdijk Korenbloem 6 in Zevenbergen Zandberg 4 in Zevenbergen Parelstraat 25 in Fijnaart Pastoor van Kessellaan 1a in Zevenbergen Voetbalstraat 4 in Fijnaart Zomerland 47 in Zevenbergen Graanweg 22a in Moerdijk

Omschrijving project Wijzigen van diverse opslagtanks (activiteiten waarvoor vergunning is verleend: bouwen van een bouwwerk en planologisch strijdig gebruik) Aanbouwen van een overkapping aan de garage en het dak voorzien van een rieten dakbedekking Vervangen van de mobiele vlaggenmasten door permanente vlaggenmasten Plaatsen van een dakkapel op het achtergevel dakvlak Vestigen van een podotherapiepraktijk Bouwen van een garage Plaatsen van een dakkapel op het voorgevel dakvlak van de woning Uitbreiden van de cementfabriek

Datum verzonden 16 november 2012 16 november 2012 16 november 2012 16 november 2012 16 november 2012 20 november 2012 20 november 2012 20 november 2012

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

Beschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning verleend voor: Adres Blokweg 19 in Zevenbergen

Omschrijving project Veranderen van de inrichting

De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 nov. 2012 t/m 9 jan. 2013 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Beroep Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Breda.

Reserveren drie parkeerplaatsen huisartsenpraktijk Eendracht te Klundert door plaatsing van borden E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met daaronder een onderbord met de tekst “gereserveerd huisarts” drie parkeervakken voor de huisartsenpraktijk De Eendracht, aan te duiden als een voor het voertuig van de huisarts gereserveerde parkeerplaats. Opheffen parkeerverbod Grintweg te Moerdijk door verwijdering van de borden E1 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het parkeerverbod ter hoogte van de woningen Grintweg huisnummer 14 t/m 34 aan één zijde op te heffen. Oplaadpunten elektrische auto’s te Willemstraat en Zevenbergen door plaatsing van borden E4 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met daaronder een onderbord met de tekst “opladen elektrische personenauto’s de volgende parkeerplaatsen aan te duiden als een parkeerplaats voor uitsluitend het opladen van elektrische voertuigen en tevens een parkeerverbod voor andere voertuigen in te stellen. a) Steenpad te Willemstad ter hoogte van huisnummer 11; b) Teunisbloem te Zevenbergen ter hoogte van huisnummer 12. Parkeerverbod t.h.v. speeltuin Schrepel te Zevenbergschen Hoek door plaatsing van het bord E1 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, een parkeerverbod aan de zijde van de speeltuin in te stellen in de straat Schrepel te Zevenbergschen Hoek. Opheffen parkeerterrein vergunninghouders parallelweg te Standdaarbuiten • door verwijdering van de borden C2 en C3 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het éénrichtingsverkeer op de parallelweg van de Markweg (t.h.v. de rotonde Markweg – Molendijk) op te heffen. • door verwijdering van het bord E9 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het parkeerterrein open te stellen voor het parkeren van auto’s zonder vergunning. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Langenoordstraat 11 te Zevenbergen door plaatsing van verkeersbord E6 inclusief onderbord met kenteken wordt een op kenteken gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aangewezen voor de woning Langenoordstraat 11 te Zevenbergen. De besluiten liggen vanaf 29 nov. 2012 ter inzage in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen tegen deze besluiten binnen 6 weken na de dag van deze bekendmaking schriftelijk bij het college van B&W een bezwaarschrift indienen. Als u over een DigiD beschikt kunt u ook digitaal een bezwaarschrift indienen op de website van de gemeente Moerdijk. In het bezwaarschrift vermeldt u het besluit en de redenen waarom bezwaar wordt gemaakt.


l er op action.n ld fo e d r o vo k K ij

HEREN

WELLY

KATOEN

The Muppets, Lucky Luke of Popeye maten XS-XL

keuze uit zeer veel bekende merken met pull-back functie

diverse kleuren 50x100 cm

BOXER SHORTS

jongens BOXER SHORTS maten 92-152

2-PACK

3.49

LOTTO

2 - PA C K

4.59 1.99 1.69 katoen WAS HAND

16x21 cm

0.32

Elders 5.49 6.99

VOETBAL SOKKEN diverse kleuren maten 31-46

Elders 5.99 7.99

BAD DOEK

MODEL AUTO

2.59

VERLICHT

SPRING TO LIFE

grijs of wit rotan 35 cm

spaar ze allemaal!

HART of STER

ZOOBLES SPEELSET

R L E U K VO O ! M A HET R A

Elders 7.95 9.95

4.69

Elders 5.99 7.99

SWEET HOME

MAGIC SPIKER

TRENDY

aardewerk 3-delig 23 cm

voor extra grip op een gladde ondergrond topkwaliteit maten 36-48

verzilverd, 1 paar of diverse kleuren en modellen, 3 paar

STAPEL POTTEN

Sweet Home KOFFIE BEKER

0.49

3.49

ANTI-SLIP ZOLEN

Elders 4.95 5.95

2.79

2.49

OOR STEKERS

Elders 3.39 3.79

0.59

Kijk voor winkeladressen en overige


g i d e l l o v d n e s s a r r e v g i l e d r o o v d n e v e rba z

SINTERKL A AS

GE SC HE N K PAPIER

50x250 cm

5 ROL L E N

0.95

SNEEUWPOP

MISS CREEPY

MODDERMAN

diverse uitvoeringen met LED-licht incl. batterijen Ă˜ 11 cm

diverse uitvoeringen

500 gram

DECO GLASBAL

FASHION POP

S PE E LGOE TR E N D!

KRUID NOTEN

D

2.49 3.39 0.58 fashion DESIGNER POP

chocolade KRUID NOTEN

maak je eigen poppenkleding

3.99

1.09

SUPER GROOT

WERCKMANN

DVD

diverse uitvoeringen 42x34x23 cm

ch-v met geharde tip 6 stuks

keuze uit o.a. Het Zandkasteel, Sesamstraat, Briefgeheim, Hello Kitty, Bernard en nog veel meer

BOEDDHA BEELD

Elders 14.95 17.95

ZEN

7.95

SCHROEVEN KINDER DRAAIERS FILM

BIT SET 64-delig

4.99

INDIGO

2.49

GEUR EAU DE VERSPREIDER TOILETTE diffuser bamboestokjes 4 heerlijke geuren 125 ml

Zen SHOWER CREAM 200 ml

1.19

1.59

Elders 2.49 4.99

1.99

TWINKEL- OF

NET VERLICHTING

diverse geuren voor hem of haar 100/90 ml

C A DE AUTIP

Elders 5.99 8.49

binnen/buiten twinkelverlichting: 8 functies, 140 lamps netverlichting: 160 lamps

!

1.25

Elders 11.95 13.95

7.95

informatie op onze website ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 25-11 t/m za. 01-12

Elders 4.99 5.95

350 gram


E T T C E DIR

R U HVUOOR U!

Bernardus Wonen heeft per direct beschikbaar:

nd € 532seprv/icm ekosten)

(inclusief

Gelegen dichtbij winkels! > 2 slaapkamers > Eigen balkon > Gelegen op 1e verdieping,

met lift bereikbaar > Nabij winkels, steunpunt, hertenkamp en ontmoetingscentrum > Leeftijd vanaf 55 jaar, huurtoeslag mogelijk 3-KAMERAPPARTEMENT* DE HALDERBERG 96 HOEVEN HOEKWONING* SUIKERHOEK 13 STANDDAARBUITEN

€ 526 p/mnd

Gelegen in rustige dorpskern! > > > >

Slaapkamer en douche op begane grond Grote zolderverdieping met vaste trap Nabij enkele voorzieningen als dorpshuis, supermarkt en sportvelden Leeftijd vanaf 50 jaar, huurtoeslag mogelijk

AANLEUNWONINGEN* SUIKERHOEK 31 EN 26 STANDDAARBUITEN

Gelegen naast centrum voor wonen en zorg De Blomhof! > > > >

Gelegen op 1e verdieping, bereikbaar met lift 2 slaapkamers Woonkamer met open keuken In rustige dorpskern met enkele voorzieningen als dorpshuis, supermarkt en sportvelden > Leeftijd vanaf 55 jaar, huurtoeslag mogelijk

€ 510 p/mnd * Maximaal bruto jaarinkomen 2011 € 34.085,–

Meer informatie? 0165 34 92 00 of www.bernarduswonen.nl


onroerend goed

Loods 1000 m2 te huur te Willemstad N-Br €1250,- per maand ex BTW (evt. te koop!)

Inl. (0174)-624420 of 627571

www.garageboxentehuur.NU

Bergen op Zoom Zevenbergschen Hoek

Star Trek Firs

1

To boldly go whe

re no one’s gone

verdiepen in het

0164 – 687235

t Contact

before? Dan durf jij je vast wel te dagelijks leven va n Carla (45, ka

nker)?!

www.garageboxentehuur.NU

HUUR Bergen opTE Zoom 108 m Zevenbergschen Hoek wERkRUimTE 2

0164 – 687235 met kantoor

Nijverheidsstraat 7 Klundert Tel. 0168-403809

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

HEERLIJK WONEN!

Prognose start bouw 2e kwartaal 2013 INLOOPAVOND donderdag 6 december 18.30-20.30 uur bij WG makelaars

kloosterblokje-willemstad.nl initiatief

Willemstad is een pittoresk vestingstadje met een levendig centrum en gezellige jachthavens. Binnen 25 min. bereikt u Rotterdam, Randstad of Breda. Kloosterblokje IV is één van de laatste kansen om hier te gaan wonen, in een gevarieerd plan met veel mogelijkheden invulling te geven aan uw eigen wensen. 1 halfvrijstaande woning 8 twee-onder-een-kap woningen 2 twee-onder-één-kap woningen (levensloop) 15 hoek- en tussenwoningen

realisatie informatie en verkoop

Voorstraat 17, Fijnaart tel 0168 - 47 70 77

www.vanwanrooij.nl

www.vanwanrooij.nl


sport

Arjan Magielse wint laatste wedstrijd

Rene Consenheim Fendertsman 2012 FIJNAART - Afgelopen zaterdag was op golfbaan Delfland de laatste wedstrijd van de Fendertsmannen. Voor de titel Fendertsman 2012 waren nog drie kanshebbers Ger Tegelaar, Jo de Rooij en koploper René Consenheim. De drie kanshebbers wisten hun totaalscore niet te verbeteren en dit betekent dat René Consenheim zich voor de tweede keer in de geschiedenis mag laten kronen tot Fendertsman 2012. De laatste wedstrijd werd een mooie overwinning voor Arjan Magielse. Arjan liep een geweldige ronde en liet met 37 punten de rest van de Fendertsmannen ver achter zich. Koeltjes en berekenend speelde Arjan zijn ronde, weinig fouten makend en de bal altijd in het spel houdend zat Arjan al snel met een mooie score in het clubhuis met ‘ein große Weissbier’ in de hand, wetende dat de rest zich stuk zou bijten op zijn score. De neary was een prooi voor Wim van Alphen en met een machtige drive behaalde Martin van Diepen de longest. Golfbaan Delfland was de gastheer van de Fendertsmannen, een mooie polderbaan met veel water in de buurt van Delft. Door

de hardnekkige mist was het zicht beperkt en maakte het spel lastig omdat de vlag niet altijd zichtbaar was. De scores waren, met uitzondering van de winnaar, dan ook niet hoog. De poedelprijs was deze keer voor René Consenheim met een score van 20 punten. René wist al snel dat zijn flightgenoten Ger en Jo hem niet meer zouden bedreigen voor de titel Fendertsman 2012. De druk was er af en daarmee ook de ‘drive’ voor een goede score. Zelden iemand met zo een brede grijns op zijn gezicht laatste zien worden. Wim van Alphen had een valse start. De eerste negen holes had Wim voortdurend ruzie met zijn trolley, die maar niet wilde rijden. Het leverde Wim een schamele 5 punten op voor de eerste negen holes. Na het dumpen van zijn ‘vastloper’ ging het Wim de tweede negen een stuk beter af met 16 punten, resulterend in een totaalscore van 21 punten. Toon Nuiten had een vliegende start met twee parren, maar wist het goede niveau niet lang vast te houden. Veertien punten op de eerste negen holes gevolgd door 9 punten op de tweede negen bracht hem op een totaal van 23 punten.

Winst voor Stucadoorsbedrijf Kanters ZEVENBERGEN - Het driebanden groot team van BV De Laan / Stucadoorsbedrijf Kanters heeft de competitiewedstrijd met 6-2 gewonnen. De winstpartijen gingen naar Ivo Stolting (moy. 1,09), Wim Kanters en Marjo Hoeven. Erik Kortsmit verloor op 3 caramboles. Vrijdag 30 november wordt de thuiswed-

AVS ‘90

Uitslagen 18 november Essen 10 EM: Ton Nagtzaam 1.01.53; Kees Fikke 1.18.22; Yvonne Nagtzaam 1.27.45; Anita Stoop 1.27.45; Diana Fikke 1.36.19.

strijd gespeeld tegen de nummer 3 van de poule Doggen Timmerbedrijf. De aanvang is 19.30 uur. Topteam JBV Amorti Zondag 2 december speelt het topteam van JBV Amorti de thuiswedstrijd tegen Biljartpoint uit Loon op Zand. De aanvang is 11.00 uur.

Uitslagen jeugd Zaterdag 24 november JEKA B4-Seolto B1 3-0 Beek Vooruit C2-Seolto C1 2-6 Seolto C2-VCW C2 7-2 Victoria’03 D2-Seolto D1 2-2 Seolto D2G-Rood Wit W D3 1-2 Sprundel E1-Seolto E1 2-5 SJO Prinsenland E2-Seolto E2 6-1 Seolto E3-SJO Prinsenland E4 0-11 Virtus F1-Seolto F1 2-7

HSV De Veste WILLEMSTAD - Het vierde Jachthavenconcours van HSV De Veste is vervist op zaterdag 24 november. Uitslag: 1. B. Heijstek, 4.250gr., 2. P. Leest Hzn, 3.750gr., 3. A. van Alphen, 2.850gr., 4. L. Verheijen, 2.000gr., 5. M. Dubbelman, 1.650gr., 6. W. Blokland, 1.350gr., 7. G. den Hollander, 1.150gr., 8. G. van Poppel, 1.100gr., 9. R. van Poppel, 1.050gr., 10. M. van Rijswijk, 550gr.

Dian Ligtendag: 6 okt. Marathon Zeeland 04.36.50; 28 okt. Halve marathon E-L 01.58.01. Rick Bos: Cross Diomedon, zondag 4 november: Afstand: 2190 meter, 11:07 min.

VV Seolto Uitslagen senioren Zaterdag 24 november Seolto 1-De Fendert 1 0-3 DSE 2-Seolto 2 4-0 DSE 3-Seolto 5 8-1 Seolto 6-BSC 2 2-0

Ger Tegelaar had door zijn vele buitenlandse reizen de laatste tijd niet veel gespeeld. Zijn Frans, Spaans en Italiaans is met sprongen vooruit gegaan maar dit is wel ten koste gegaan van zijn golfspel. Ger moest genoegen nemen met een score van 25 punten. Ook Jo de Rooij was vandaag niet in goede doen en kon René Consenheim niet meer bedreigen. Een tenniswedstrijd op donderdagavond tegen ‘loper’ Kees Hazen had Jo fysiek gesloopt en daar moest hij op de golfbaan de tol voor betalen, met een score van 25 punten. Martin van Diepen is ver klaar met bouwen en kan zijn focus weer helemaal op het golfen richten. De Fendertsmannen zijn gewaarschuwd, want 28 punten zonder training is een voorbode voor mooie scores in het nieuwe jaar. En dan de winnaar, groots spelend en een fantastische score van 37 punten, Arjan Magielse. De Fendertsmannen zijn gewaarschuwd, Arjan klopt alvast op de deur voor de titel Fendertsman 2013. De wedstrijden van 2013 leest u uiteraard ook weer in uw Bode.

Seolto MP1-TPO MP1 17-2 DSE MP1-Seolto MP2 213 Programma senioren Zaterdag 1 december Seolto 1-Beek Vooruit 1 14.30 Klundert 3-Seolto 2 14.00 OSC’45 2-Seolto 3 14.30 Seolto 4-DVO’60 4 14.30 Internos 5-Seolto 5 14.30 Programma jeugd Zaterdag 1 december Seolto B1-JEKA B4 10.15 Seolto C1-Beek Vooruit C2 12.00 Dongen C4-Seolto C2 13.30 Seolto D1-Noordhoek D1 10.15 Seolto F1-Virtus F1 08.45

de gehele week

20% KORTING *

op het gehele Kerstassortiment

Zondag 2, 9 en 16 december open 11-17 uur verkoop echte Kerstbomen start zaterdag a.s. * zie de uitzonderingen bij de ingang. Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512 www.tuincentrumdebont.nl

Open: ma 11.00-17.30 u • di t/m do 9.30-17.30 u • vr 9.30-20.00 u • za 9.00-17.00 u

Jeugd Oudemolen/Chrislandia Uitslagen zaterdag 24 november De Fendert MP2-Oudemolen/Chrislandia MP1 3-2 Virtus E3-Oudemolen/Chrislandia E1 9-3 Oudemolen/Chrislandia D1-Internos D5

1-3 Oudemolen/Chrislandia C1-Baronie C4 1-3 Progamma zaterdag 1 december Oudemolen/Chrislandia C1-TPO/VOV C1

av.12.00u sportpark Oudemolen De andere 7 en 11 tallen zijn vrij van competitie. Voor meer info kijk op de site www.vvoudemolen.nl of www.chrislandia.nl

LRPC Prinses Irene mini mennen ZEVENBERGEN - Sinds we in september dit jaar gestart zijn met het nieuwe onderdeel mini mennen is het aantal deelnemers flink gegroeid. Vorige les waren we met maar liefst 9 pony’s aan het oefenen aan de lange lijn. Met een groep van 14 deelnemers werd er om beurten met een pony aan de lange lijn geoefend. Opvallend is de ongedwon-

gen sfeer en het elkaar willen helpen bij het mennen. De coördinatie en leiding is in handen van trainster Rosanne. Omdat het een groot succes was gaan we zaterdag 1 december weer op dit onderdeel oefenen. Het leuke van deze lessen is dat je niet perse een pony hoeft te hebben. Ook de leeftijd is niet belangrijk. Vind jij het leuk om met pony’s om te gaan ben je bij deze van harte welkom op de training. Het mini

mennen word gegeven op ons terrein aan de Knip te Zevenbergen, (naast atletiek vereniging Groene Ster) op zaterdag van 13.30 uur tot 14.30 uur. Uiteraard is iedereen welkom om te kijken op onze trainingen op iedere zaterdag van 13.30 tot 14.30 uur. Er word naast het mini mennen ook getraind op dressuur en springen. Wil je meer weten kun je ons bereiken voor info op nr.0168325060. PAGINA 18

Kogelvangers 1 te sterk WILLEMSTAD - Kogelvangers 1 bleek zaterdag 24 november een maatje te groot te zijn voor streekgenoot Chrislandia, dat de inhaalwedstrijd in Heijningen won met 1-5, na een ruststand van 0-2. De 1e mogelijkheid in de streekderby was voor Chrislandia in de 5e min. toen Martijn de Jong op link de bal kreeg, maar zag dat zijn poging net voorlangs het doel van Kogelvangers ging. Aan de andere kant kreeg Daan Oudhof even later de kans op de 0-1 en schoot zelf; ook deze poging ging naast. Nadat in de 15e min. ‘n treffer van Sietse Vissers afgekeurd werd wegens buitenspel, kwam de ploeg uit Willemstad toch op voorsprong door dezelfde Sietse Vissers na ‘n goed opgezette aanval op rechts via Luc Messer. Drie minuten later gaf Jobert de Rooij ‘n dieptepass direct op Sietse Vissers die zag dat zijn inzet net voorlangs ging. Halverwege de 1e helft vergrootte Kogelvangers de marge door ‘n prima genomen directe vrije trap van Marc Gorter in de verre hoek. In het resterende gedeelte van de 1te helft speelde Kogelvangers steeds meer onnauwkeuriger doordat de kansen die men kreeg niet benut werden, alhoewel Luc Messer net voor rust pech had met zijn poging om d.m.v. een lob over de keeper van Chrislandia nog voor de 3e treffer te zorgen en zag dat de bal op de lat belandde. Direct na rust had Marc Gorter de kans om zijn 2e treffer van de middag te maken na ‘n pass van Willem Vermeiden, maar zijn poging ging net over het doel van Chrislandia. In de 56e min. scoorde Luc Messer op aangeven van Daan Oudhof de 0-3 en invaller Erik v.d. Giesen maakte de 4e treffer voor Kogelvangers halverwege de 2e helft. Vijf minuten voor tijd werd het nog 0-5 door een doelpunt van Bas

Nieuwdorp. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Chrislandia nog ‘n hoekschop. Door onachtzaamheid bij Kogelvangers bij de corner, scoorde Arie Huijtkar daaruit de eretreffer voor de ploeg uit Heijningen en zorgde daardoor voor de eindstand van 1-5. Uitslag senioren Donderdag 22 november De Fendert 6-Kogelvangers 5 3-8 Zaterdag 24 november Chrislandia 1-Kogelvangers 1 1-5 Alliance 2-Kogelvangers 2 2-1 NOAD’67 3-Kogelvangers 3 4-5 Kogelvangers 4-DVO’60 5 3-1 Uitslag junioren Zaterdag 24 november Kogelvangers B1-Schijf B1 2-2 Baronie C3-Kogelvangers C1 1-0 Uitslag pupillen Zaterdag 24 november Virtus D3-Kogelvangers D1 0-1 Kogelvangers D2-SJO Prinsenland D2 3-2 Noordhoek E1-Kogelvangers E1 0-4 Kogelvangers E2-SC Gastel E3 uitgesteld Kogelvangers E3G-Unitas’30 E11 2-1 Kogelvangers F1-SC Gastel F2 3-0 Noordhoek F2-Kogelvangers F2 5-3 Programma senioren Zaterdag 1 december Brouwershaven 1-Kogelvangers 1 14.30u Zwaluwe 3-Kogelvangers 2 14.30u Smerdiek 2-Kogelvangers 3 12.00u Kogelvangers 4-VVC’68 6 14.30u Programma junioren Zaterdag 1 december Schijf B1-Kogelvangers B1 14.00u Kogelvangers C1-Baronie C3 11.00u Programma pupillen Zaterdag 1 december (beker) NVS D1-Kogelvangers D1 10.00u Programma pupillen competitie Kogelvangers E2-SC Gastel E3 10.00u

Oproep oud-leden DHV ZEVENBERGSCHEN HOEK - DHV 1 was zaterdag 24 november vrij, de begeleiding had in plaats van ‘n vriendschappelijke wedstrijd een leuke activiteit bedacht. Om10.30u. werd er verzameld bij een bedrijf. Aan de hand van ‘n vragenlijst diende de spelers te kijken, welke persoon er achter de antwoorden zat. Na deze kennisquiz, met soms hilarische momenten, werd de teamfoto door de clubfotograaf Johan Deijkers gemaakt en is de selectie terug gegaan naar het sportpark, waar ‘n komkommerrace en tafelval werd gehouden. Samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar. Na deze activiteiten stond er een overheerlijke lunch voorgeschoteld er werd er nog nagetafeld. Uitslag Junioren Zaterdag 24 november DEVO D1-DHV D1 0-14 Klundert D2-DHV D2G 0-4 DHV F1-Noordhoek F1 0-13 DHV E1-Unitas’30 E6 7-1 SJO Prinsenland E3-DHV E2 9-3 Senioren Dinteloord 3-DHV 2 0-4 Programma junioren Zaterdag 1 december 11.00 DHV D1-Roosendaal D3

Senioren’ 14.30 Tholense Boys 4-DHV 2 14.30 DHV 1-NOAD’67 1 Oproep Zaterdag 5 januari 2013 wil D.H.V. voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptievoord voor de tweede keer een voetbalwedstrijd ‘Oud DHV-DHV organiseren. Gekletst en gelachen wordt er, zeker tijdens de wedstrijden tussen de elftallen van oud-leden. Veel oud-voetballers zijn uit het dorp verhuisd en halen in mei 2008 op zondagmiddag tijdens het 75-jarig jubileum van DHV herinneringen op met teammaatjes die ze uit het oog zijn verloren.  “Al ben ik van dat voetballen nu wel zo stijf als een hark”, klaagt een potige verdediger. Een ploegmaat peutert gras en aarde tussen de noppen van zijn schoenen uit. Als ware het ‘n goudschat, houdt hij de plag omhoog. “Dit is het heilige gras, dit gaat mee naar huis. Tijdens het 75-jarig jubileum en ook vorig jaar, was dit een groot succes en vele oud-leden vonden het fijn om elkaar eens te zien en de verhalen van toen met elkaar te delen.   Wilt men zich opgeven dan kan men dit doen bij Arian Broere Ajmbroere@ hotmail.nl, tel.:0168-325805 of Martin v.d. Klundert, klun001@xs4all.nl, tel.: 0168453231. Voor meer info: www.vvdhv.nl

SV Sakura Judokas op de mat in Gilze MOERDIJK - Zaterdag 24 november was het weer tijd voor de tweede wedstrijd van de Streekontmoeting 2012/2013. De judokas van SV Sakura gingen naar Gilze om hun kunnen te tonen.

In de eerste groep kwamen Xander Mens, Joost van Holten, Meve van de Windt, Luna Olmer, Viggo Poiesz en David Swartbol op de mat. Alle judokas deden hun uiterste best en lieten zien dat zij al heel wat geleerd hebben. Xander werd vierde, Joost haalde een mooie tweede plaats, Meve en Luna zaten bij elkaar in de poule

en werden derde en vierde. Viggo had het zwaar in zijn poule en werd vierde en als laatste werd David Swartbol in zijn allereerste wedstrijd ook vierde. In de tweede groep traden Gianno Anzola en Noa van Breugel aan. Ondanks een blessure behaalde Gianno een tweede plaats en wist Noa al haar wedstrijden te winnen. In de laatste groep kwam voor Sakura Daan Boogaerdts op de mat hij wist al zijn wedstrijden winnend af te sluiten en haalde een mooie eerste plaats. SV Sakura is zeer trots op haar judokas. Voor meer informatie www.svsakura.nl


• U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven

HUIDVEROUDERING LITTEKENS

• Maar Vitaal doet meer!

Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en actief te blijven

Daylight Power Slingerweg 87 4814 AZ Breda 088 - 0300500

• Kom kijken en verbaas u over ons assortiment aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker

169.95 NU

149.

95

• U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!

WEEKEND AANBIEDINGEN!!

Aanbieding vr 30 nov. en zat 1 dec.

Gratis meubelen

Heerlijk avondje is gekomen……

Gezellig met de hele familie cadeautjes uitpakken. En natuurlijk met wat lekkers van de zoetste bakker.

hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 0162-680705, Mobiel: 06-51178676 Openingstijden:

Roomboter Amandelletter Roomboter Amandelstaaf Roomboter Speculaasstaaf

€ 8,50 € 4,35

Marsepeinstaaf

di t/m do vrij en za

Sinds 1841 leveren wij kwaliteit in verbouw, nieuwbouw, onderhoud en renovatie Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Pieter-Dirk Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte. J.M. Ruijsenaars

€ 7,95

Met smaak gebakken…, dat proef je!!!!

huidconsulente huidtherapeute dermatoloog

verbetering van uw huid advies voor een optimale huidverzorging microdermabrasie, diverse soorten peeling laserbehandelingen

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Heeft u ook afscheid van uw (Directie)secretaresse moeten nemen en stapelt het werk zich op?

Advertentietekst:

€ 4,35 € 4,30 Nieuw- of verbouwplannen? € 1,50 Neem contact op met Aannemingsbedrijf

HEERLIJKE 6 pers. SPECULAASVLAAI

schoonheidsspecialiste

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

(Ver)Bouwen doe je beter met je BouwGarant aannemer

Speculaasvlaaitje

U kunt hiervoor terecht bij onze

Walstraat 26 4791 LC Klundert Tel: 0168-402644 Walstraat 26 06-51284709

Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl / www.jm-ruijsenaars.nl ABB Bode.ai

1

info@jm-ruijsenaars.nl

19-7-2011

20:24:07

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

C

M

Y

Noordhaven 146, Zevenbergen Tel: 0168-323468 Fax: 0168-324331

CM

MY

Voorstraat 52, Klundert Tel: 0168-404909 Email: baksmit@xs4all.nl

CY

CMY

www.warmebakkerjacsmit.nl

K

Bel dan nu 06-15249655 of mail naar info@elsoenzo.nl (ook voor zwangerschapsen vakantievervanging) Tarief v/a e 27,50 p/u.

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

tandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Voor al uw klussen

INVESTEER NU WAARDEVOL IN UW WONING.

Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

MOOIE LEEFSERRES, KOZIJNEN & DEUREN IN KUNSTSTOF & ALUMINIUM, RENOVATIE & NIEUWBOUW

o.a. stucwerk schilderwerk en behangen

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

✔ 30 jaar ervaring. ✔ Eigen ontwerp en studiedienst. ✔ In kunststof en aluminium. ✔ Alles maatwerk door eigen produktie in Kalmthout. ✔ Onze adviseurs komen vrijblijvend ter plaatse en bespreken met

OPEN HAARD HOUT TE KOOP!

u het ontwerp van uw tuinkamer of leefkeuken tot in de details. ✔ Onbeperkt qua vormgeving en ralkleuren.

Bel: 06-51475762 of 06-38532866

✔ Wij verzorgen met gespecialiseerde vakmensen uw volledige renovatie of nieuwbouwproject. ✔ 10 jaar waarborg.

Tandprothetische Praktijk

✔ Wij vragen nooit voorschotten.

Touwen b.v.

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

BEZOEK ONZE SHOWROOM SERRES - KOZIJNEN - DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Br ass c h a a t s e s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 K a l mt h o u t B e l g i ë • Te l 0 0 3 2 3 6 6 6 5 7 8 6 • Fa x 0 0 3 2 3 6 6 6 4 4 4 1 www. b r u vo. b e

UW VAKMAN WOONT NET OVER DE GR ENS IN KALMTHO UT!


sport

SVC 1 laat dure punten liggen

Witac’89 tafeltennis

STANDDAARBUITEN - De door een geblesseerde scheidsrechter gestaakte wedstrijd tegen Val Aan stond deze week voor SVC-1 op de agenda.

WILLEMSTAD - Zowel het eerste als derde seniorenteam van Witac zijn in de najaarscompetitie tafeltennis 2012 als tweede geëindigd, hetgeen recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd op vrijdag 30 november.

Begonnen werd daarom met een scheidsrechtersbal op de middenstip. SVC begon ijzersterk met de gebroeders Hagens, gebroeders van Boxel en gebroeders van Belois in de basis en creëerde vanaf de eerste minuut een aantal mooie kansen. In de 16 minuut kreeg Jowin van Belois een schotkans vanuit de hoek van het 16 meter gebied. Met een prachtig gekrulde bal in de kruising van de verre hoek, wist hij de doelman van Val Aan kansloos te laten. SVC kwam volkomen terecht op 1-0.Val Aan had niet veel in te brengen tegen het goed spelende SVC. In minuut 22 kreeg Val Aan een vrije trap op zo’n 20 meter, maar Krokkie stond zijn mannetje en wist met een knappe redding zijn doel schoon te houden. Een minuut of 3 later nam Robin van Boxel een vrije trap waarvan iedereen dacht dat deze via de onderkant van de lat het doel trof. De bal kaatste echter via de lat het doel uit waarna de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. In minuut 33 kreeg SVC een corner welke door Robin van Boxel werd genomen en door Jowin van Belois bij de tweede paal knap werd bin-

nen geschoten. Volkomen terecht kwam het goed spelende SVC op een 2-0 voorsprong. Na rust een heel anders spelbeeld, SVC krijgt wel kansen maar ze worden niet benut. SVC gaat steeds minder goed spelen. In minuut 20 een vrije trap voor Val Aan, de aanvaller van Val Aan springt hoog en kopt de vrije trap knap in de kruising. Keeper Krokkie volkomen kansloos moet voor het eerst in de wedstrijd de bal achter uit het net vissen. SVC speelt niet best en dus smeert Val Aan nog wat extra zout in de wond door de 2-2 maken. Een vrije trap wordt door alles en iedereen gemist waardoor deze in de verre hoek achter Krokkie in het doel valt. Onbegrijpelijk dat een ploeg die heer en meester is in de eerste helft en voetbaltechnisch gewoon veruit de betere is, zo weg zakt in de tweede helft. SVC gaat 1 op 1 spelen waardoor Robin Nagtzaam doorschuift naar de spits. Myron van Belois probeert met een aantal faire scherpe felle duels het vuurtje in het team aan te wakkeren maar het slaat niet echt over op zijn teamgenoten. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 2-2 en verliest SVC twee kostbare punten. Man of the match was deze keer niet zo heel moeilijk: Jowin van Belois maker van de twee goals. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PCP op de agenda, als SVC een rol van be-

tekenis in deze competitie wil spelen zal er dan toch echt gewonnen moeten. Uitslagen jeugd Zaterdag 24 november SVC B1-Internos B2 6-4 JEKA C3-SVC C1 4-0 Klundert E1-SVC E1 9-1 SVC E2-Vivoo E1 9-2 SVC E3-Zwaluwe E3 11-0 Fendert F2-SVC F1 2-0 Uitslagen senioren Zondag 25 november SVC 1-ValAan 1 2-2 Wernhout 2-SVC 2 8-0 SVC 4-DEVO 2 5-4 SVC 6-Wernhout 5 5-1 Programma jeugd Zaterdag 1 december Internos B1-SVC B1 12.45 SVC C1-JEKA C3 11.30 Programma senioren Zaterdag 2 december PCP 1-SVC 1 14.30 Internos 3-SVC 2 12.00 Cluzona 4-SVC 3 10.30 SVC 4-Fendert 3 10.30 SVC 5-Roosendaal 6 10.00 SVC 6-DOSKO 9 12.00

Kaartavonden groot succes LANGEWEG - De kaartavonden die de afgelopen drie vrijdagen gehouden zijn door KBO afdeling Langeweg zijn zeer goed bezocht. De uitslagen zijn als volgt.

Jokeren: 1 mevr. de Wever; 2 mevr. v.Vlimmeren; 3 Leo de Koning; 4 mevr. v.Oers; 5 mevr. v.Meel. Rikken: 1 mevr. Oosterling; 2 mevr. C.Verkooijen; 3 hr. v.d.Luitgaarden; 4 mevr. A.de Koning-Roovers; 5 hr. v.Batenburg.

Chrislandia tegen SKNWK

Klundert E1 eerste kampioen najaarscompetitie KLUNDERT - Zaterdag speelde E1 de voorlaatste wedstrijd tegen SVC waar eerder het enig puntverlies werd behaald (4-4). Klundert stond reeds 6 punten voor op Seolto en had dus aan 1 punt genoeg om zich tot kampioen te kronen. Echter vanaf het begin lieten onze jongens blijken, daar geen genoegen mee te nemen. Er werd voor rust gasgegeven en SVC werd letterlijk overspeeld door goed combinatiespel, waardoor bij rust reeds 6-0 op het bord stond. Na rust gingen ze verder, maar werd het wat slordiger waardoor SVC nog 1x kon scoren. Uiteindelijk werd met 9-1 gewonnen en konden de medailles worden uitgereikt en het kampioenschap gevierd worden. Feesten gaat ze trouwens ook goed af, dus dat kan nog wat worden.

De voltallige staf deed mee in het feestgedruis en uiteraard werd er friet gegeten, naar goed Klunderts gebruik. De komende weken zullen ook E2, E3 en mogelijk E4 zich tot kampioen kronen. Volgens Louis van Gaal: Zijn jullie nou zo slecht of zijn wij nou zo goed? Waarschijnlijk zullen we het antwoord pas jaren later te weten komen. Voorlopig zullen alle E teams na de winterstop een klasse hoger worden ingedeeld. Uitslagen zaterdag 24 november Klundert 3-FC Bergen 2 4-2 Tholense Boys 4-Klundert 4 3-7 Zwaluwe VR1-Klundert VR1 2-1 ST NSV/Cluzona MA1-Klundert MA1 0-9 Klundert B1-Moerse Boys B1 3-5 Klundert MC1-SC Welberg MC1 4-1 Zwaluwe D1-Klundert D1 1-1 Klundert D2-DHV D2G 0-4

Klundert E1-SVC E1 9-1 Zwaluwe E2G-Klundert E2 0-26 Sprundel E4-Klundert E4 1-0 Klundert F1-De Fendert F1 1-4 Virtus F5G-Klundert F2 3-6 Klundert F3-Baronie F10 2-10 Zondag 25 november OMC 5-Klundert 2 5-4 Programma zaterdag 1 december 14.30 Klundert 1-SSV’65 1 14.30 Rijsoord 3-Klundert 2 14.00 Klundert 3-Seolto 2 14.30 Chrislandia 2-Klundert 4 10.30 Bruse Boys VR1-Klundert VR1 12.00 Klundert A1-JEKA A2 12.00 Klundert MA1-VVR MA1 13.00 Moerse Boys B1-Klundert B1 13.00 HZ’75 C1G-Klundert C2 10.30 Klundert D1-Zwaluwe D1 9.00 Klundert E3-Madese Boys E4

JJK judoka’s halen prijzen KLUNDERT - Vijftien jonge judoka’s van JudoKlub Klundert namen in Gilze deel aan de2e streekontmoeting van seizoen 2012-2013 op zaterdag 24 november. In totaal 130 judoka´s van 7 verschillende verenigingen streden om de hoogste plaats van het podium. De judoka´s van JKK lieten ook nu zien dat ze niet voor niks zo’n eind waren gereden. Overzicht resultaten. 1e plaats: Dion Hogeslag, Jasper Zuide-

ma en Alex Hogeslag; 2e plaats: Mitchel v.d. Bos, Sem v.d. Berkt, Kevin Machielse, Erik Post en Beau Broersma; 3e plaats : Sander Versteeg, Cas Kuipers, Babette Zuidema en Robbie Scheurwater; verdienstelijke 4e plaats : Dylano Koorneef, Quinty Broeken en Lisa Versteeg. De volgende streekontmoeting is op zaterdag 26 januari bij van Gils sport in Dongen. Voor meer info over judo bij JKK: www.judoklubklundert.nl

VV Oudemolen

Vol verwachting klopte ons hart OUDEMOLEN - Vrijdagavond 23 november zaten de kleinste leden met broertje of zusje vol spanning in de kantine van vv Oudemolen te wachten op Sinterklaas. Om 19.00 uur werd er op de deur geklopt, de pepernoten vlogen in het rond de kinderen begonnen te zingen “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Ondanks de crisis had Sinterklaas goed aan de kinderen gedacht. Een voor een mochten de kinderen bij Sinterklaas komen (mama mocht ook mee). Sinterklaas had het niet altijd even gemakkelijk met zijn pieten; het

waren niet de gehoorzaamste. Sinterklaas wist van ieder kindje of ze lief of ondeugend waren geweest. Nadat er een liedje gezongen was kregen de kinderen een flinke hand pepernoten en een cadeautje. Sinterklaas is trots dat er op Oudemolen nog kleine kinderen zijn, maar hij had zelf ook nog een wens. Het was wel 40 jaar of langer geleden dat hij de jeugd van toen op zijn schoot had gehad. Dit konden de senioren niet weigeren en hebben de wens van Sinterklaas in vervulling laten gaan. Na het zingen van “Dag Sinterklaasje” is de Sint vertrokken, ze moesten eerst nog even uitrusten en wat drinken voordat ze naar de

Witac 1 moest afgelopen week twee wedstrijden spelen. De inhaalwedstrijd tegen een tweemansteam van Hotac’68 uit Hoogerheide eindigde in een 8-2 overwinning voor Witac. Cor Bom en Rinus Huybregts wonnen beiden relatief gemakkelijk hun enkelspelpartijen. Samen wisten ze ook het dubbelspel in winst om te zetten. Invaller Ies den Hollander kon net niet tot winst komen. Anderhalve dag later moest Witac 1 op zaterdagmiddag in St Annaland aantreden tegen koploper Smash’76. Invaller Albert de Jong leverde een prima prestatie door tweemaal te zegevieren in het enkelspel. Ondanks een 2-0 voorsprong in drie partijen kon Rinus Huybregts ditmaal slechts één zege boeken. Eenmaal verloor hij na een 10-8 voorsprong in de vijf game. Het dubbelspel was een relatief gemakkelijke prooi voor het gelegenheidsdubbel Rinus/Albert. De eindstand van 6-4 leverde Smash het kampioenschap op. Het tweede seniorenteam van Witac verloor de laatste competitiewedstrijd met 4-6 tegen Vice Versa’51 uit Oudenbosch. Willem Maris wist in deze wedstrijd twee zeges te behalen in het enkelspel (twee-

maal in vijf games). Albert de Jong beef ditmaal steken op één winstpartij. Wel was er een degelijke overwinning van Albert en Willem in het dubbelspel. Voor 7e klasser Erik Maliepaard was het niveau in de vierde klasse logischerwijs te hoog. Witac 3 stelde met een overwinning van 6-4 tegen Tanaka uit Etten-Leur de tweede plaats op de ranglijst veilig. Arthur Baalman was wederom uitstekend op dreef en boekte drie enkelspeloverwinningen. Martien Fransen en Kees Heijstek kwamen eenmaal tot winst. Arthur en Martien wisten ook een zege in het dubbelspel uit het vuur te slepen (13/11 in de vijfde game). Kampioen De Pinpongers was veel te sterke voor het vierde team van Witac (10-0). Alleen Desiree Nieuwkoop wist in twee partijen vijf games af te dwingen. Het eerste jeugdteam van Witac is met nog één wedstrijd te spelen koploper in de degradatiepoule. In St Annaland werd tegen Smash’76 gelijk gespeeld (5-5). Zowel Tijmen als Yoran van der Zwaag konden twee enkelpartijen naar zich toetrekken. Daniël de Jong kwam eenmaal tot winst. Ondanks grote klassenverschillen in de poule van het tweede jeugdteam lijkt Witac af te stevenen op een verdienstelijke vierde plaats. Dit ondanks een verlies van 8-2 tegen The Back Hands uit St Willebrord. In deze wedstrijd wisten Jennifer Marijnissen en Daphne Verkaik elk een knappe enkelspelzege te behalen.

volgende kindertjes toe zouden gaan. Gelukkig was de Sint niet op zijn paard maar had hij zoals altijd een privé chauffeur bij. Wij hopen dat Sinterklaas ook volgend jaar weer bij ons langs zal komen. Uitslag zaterdag 24 november Oudemolen 2-DSE 4 8-2 Zondag 25 november Oudemolen 2-HZ75 3 2-2 Progamma zondag 2 december Oudemolen 2-Roosendaal 13 av.10.30u Oudemolen 1-RKsv RCD 4 av.14.00u Voor meer info www.vvoudemolen.nl PAGINA 20

HEIJNINGEN - Het eerste duel van de tweede competitiehelft van de 4e klasse B staat op de rol zaterdag 1 december.

het blessureleed en de afmeldingen nu eens niet zorgen voor een ‘uitgeholde’ selectie, kan het misschien een leuke middag worden in Nieuwerkerk.

De equipe Chrislandia uit Heijningen reist af naar Nieuwerkerk voor de uitwedstrijd tegen SKNWK. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen was Chrislandia gastheer voor deze wedstrijd en werd vrij kansloos met 0-6 verloren. Inmiddels hebben de blauw-witten wel bewezen dat zij, mits compleet, best in staat zijn om het de ‘grote jongens’ van deze competitie lastig te maken. SKNWK bezet de 3e plaats op de ranglijst met 23 punten, terwijl Chrislandia met 5 punten op de 10e plaats staat. Als

Uitslag Senioren : Chrislandia 1-Kogelvangers 1 1-5 Chrislandia 2-Vrederust 4 1-10 Chrislandia 3-Tholense Boys 5 uitgest. Chrislandia Vr1-Hermandad Vr1 1-4 Programma Zaterdag 1 december SKNWK 1-Chrislandia 1 14.30 Chrislandia 2-Klundert 4 14.30 Chrislandia Vr1-Vierpolders Vr1 11.00 Kijk voor het laatste nieuws: www.Chrislandia.nl

VV TPO Uitslagen zaterdag 24 november TPO/VOV C1-De Schutters C1 5-1 TPO/VOV D1-De Fendert D2 1-1 TPO/VOV MD1-Molenschot MD1 2-13 Seolto MP1-TPO MP 1 17-2 Zondag 25 november TPO 3-Internos 1 12-0 TPO DA1-Internos DA1 5-1

Programma zaterdag 1 december 12.00u Oudemolen/Chrisl C1-TPO/VOV C1 9.30u HZ’75-TPO/VOV F1 TPO/VOV D1 en MD1 en TPO MP1 zijn vrij Zondag 2 december 14.30u DIOZ 1-TPO 1 10.00u DIVO 3-TPO 2 10.00u TPO 3-Noordhoek 4 TPO DA1 vrij

Combi vv TPO/vv VOV C1 Kampioen ZEVENBERGSCHEN HOEK/MOERDIJK - Anderhalf jaar geleden stonden zowel vv VOV als vv TPO met hun jeugdafdeling volledig op scherp. Was er geen gezamenlijke actie ondernomen dan was er in beiden dorpen geen jeugdvoetbal meer geweest. Inmiddels werken vv VOV en vv TPO 1,5 jaar samen en afgelopen zaterdag is vanuit deze samenwerking het eerste resultaat ontstaan. Een kampioenschap voor ons C-elftal. Het C-elftal is een combinatie van spelers uit Zevenbergschenhoek en Moerdijk. Maar tijdens dit seizoen konden ze ook geen spelers uit Langeweg missen. Door de combinatie van 3 dorpen zijn we er zaterdag in geslaagd om met het C-elftal kampioen te worden. Doordat C1 hun negende wedstrijd op rij wisten te winnen met 4-1 en de concurrent later op de middag punten verspeelde is C1 niet meer in te halen door de concurrentie.

Als combi vereniging zijn wij verschrikkelijk trots dat het C vandaag kampioen is geworden. Namens het bestuur van beide verenigingen willen wij de spelers (Jordi, Tijn, Tim, Stefan, Coen, Sven, Daan, Stefan, Ricky, Mitchell, Bart en Jeroen en uiteraard de nodige D spelers, die tijdens de wedstrijden moesten invallen) en begeleiders van het C (Henk, Johan en Alex) van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap. Uiteraard gaan we dat binnenkort op een ludieke manier vieren. De festiviteiten worden de komende week gepland. Het ledenaantal bij de combi vv TPO/vv VOV is de afgelopen periode behoorlijk gestegen. Door samenhorigheid, plezier en een goede begeleiding is het mogelijk dit voor elkaar te krijgen. Kortom lijkt je dit ook wat meld je dan snel aan als lid bij een van beide verenigingen en wie weet. Namens de combi vv VOV/TPO van harte gefeliciteerd en komende week uiteraard allemaal weer je best doen op de training.


De allergrootste luchtDruk schietsport - sortering in De regio!!

In 4½ - 5.05 - 5½ - 6.35 mm. Geen limiet aan kogelsnelheid en geen vergunning vereist, wel legitimatie verplicht. Uiterst deskundige voorlichting, garantie en service. Uiteraard hebben we ook alle toebehoren voor de buks. Mogelijkheid voor proefschieten.

Zeer uitgebreide keuze in de merken: Anschutz, Diana, Gamo, Crosman, FX, Feinwerkbau, Theoben, BSA, Weihrauch, AirArms, Eser, Evanix, Falcon, CZ, Umarex, etc. En…..wij hebben de GAMO ZOMBIE !! Reparatie en inruil mogelijk. Ook uw adres voor kruis- en handbogen, kijkers, lasers, koffers, wapenkasten, paintballwapens, duikflessen en hogedruk-pompen

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Heeft u plannen voor

nieuwbouw * verbouw * onderhoud of renovatie Bel voor een vrijblijvende offerte. Aannemingsbedrijf Engelen V.O.F. Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

Persluchtbuksen

(op druk brengen dmv duikfles of pomp)

Verzekeringen HypotHeken pensioenen Financieringen

Metaaldetectors Black-Bull en C-Scope In iedere prijsklasse volop keus.

Fenix en Mag-Lite zaklampen zeer grote licht opbrengst

Gasflessen en toebehoren oa voor uw terrasverwarming en kachel.

Sluban voor de kids: past op Lego, maar dan veel voordeliger en andere modellen oa leger en marine.

Oudejaarsavond is pas ouderwets compleet met VUURWERK van Kees, vanaf dit jaar extra grote opslagbunkers, dus een nog grotere sortering/voorraad !! Geen bestellijst nodig. Voor alledaagse en niet-alledaagse spullen waarvan u niet weet waar u het zou kunnen vinden gaat u natuurlijk eerst naar:

KEES

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 18 en woensdag 19 december VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

KEES

“Gewicht in Evenwicht Patricia Mos

U wilt een gezond gewicht? Volg dan het coachingstraject gebaseerd op de succesvolle methode

Ik mag alles eten!

Info: gewicht-in-evenwicht-patricia-mos.nl, Tel. 06-50996766 Aangesloten bij GewichtsConsulentenNederland gebr. timmermans b.v.

Voordeligste HypotHeek in de regio? Bel 076-5035436

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

Lange Brugstraat 34, 4871 cp etten-Leur tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen.

Kledingreparatie Het Schaartje

Metaalprijzen geldig week 32 48 metaalprijzen

Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

KvK 20127289

Vierwindenstraat 26-28 Breda, 076-5140144

boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

openingstijden: di/vr 10-18 uur, zat 10-17 uur, zo/ma/koopavond gesloten zie ook: www.kees-breda.nl

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,50 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

75 jaar

1937 2012

Voor het vakkundig plaatsen of renoveren van uw parketvloer Gratis inspectie en vrijblijvende offerte http://webwinkel.wilcoparket.nl

Al 100 jaar hét adres voor uw bouwwerkzaamheden! Bedrijvenweg 1 4793 SK Fijnaart Tel. 0168 - 46 26 36

Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

Tel.: 0164-685852 E-mail: wilcoparket@ziggo.nl Website: www.wilcoparket.nl

Parket PVC Laminaat vloeren

www.ceesvanderzande.nl info@ceesvanderzande.nl

loeren al van Eiken parketv loer

2

af € 34,95/m

incl. onderv

Etten-Leur

Meubelstoffering Kussenconfectie Achterwanden Yachtstoffering Buitenkussens 2nd life furniture Projectstoffering

Voor info of offerte bel of mail ons +31(0)651850910 info@avanro.nl www.avanro.nl

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onderhoudsmiddelen • Vloer-make-over • Schaderapporten • Vakkundig advies • Machinaal schuren • Behandelen Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u Andere tijden/dagen op afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281


Van Tilburg-Bastianen maakt schoon schip voor 2013 en daar profiteert u van! MIS DIT NIE

OCCASIONSHOW VAN HET JAAR! 1.500, T!

DÉ VOLKSWAGEN EN AUDI SUPERSHOW!

INRUEXTRA ILBON

US!

wel €

3.500

tot

,-

BOVE NOP A KOER NWB/BOV SLIJS * AG T *

29

DONDERDAG

NOVEMBER SHOWTIJDEN: 09.00 - 18.00 UUR

30

01

(KOOP)ZONDAG

SHOWTIJDEN: 09.00 - 20.00 UUR

SHOWTIJDEN: 09.00 - 17.00 UUR

SHOWTIJDEN: 12.00 - 17.00 UUR

VRIJDAG

NOVEMBER

ZATERDAG

DECEMBER

02 DECEMBER

VRAA

G NA

AR D

E VOO

RWA

ARDE

• Alle occasions €500,tot €2.500,- afgewaardeerd • Altijd weekendje N

weg bij aankoop occasion! • Vermaak voor de

kinderen!

• GRATIS taxatie! • GRATIS eten en drinken!

Locatie Occasionshow: TB Occasion Center - Industrieterrein Vosdonk - Ecustraat 27 - 4879 NP Etten-Leur WWW.TB-OCCASIONCENTER.NL

Op mensen afstappen en ze in hun kracht zetten Eind van dit jaar neemt Rien Rijken afscheid van Surplus. Hij bereikt de pensioengerechtigde leeftijd. De ontwikkelingen in de zorg- en hulpverlening heeft hij in zijn werkzame leeftijd steeds van dichtbij meegemaakt. Gedurende zijn loopbaan als ambtenaar bij de gemeente Oudenbosch kwam hij achter zijn behoefte om zich met mensen en hun problemen bezig te houden. Als medewerker van de Sociale Dienst in de gemeenten Boxtel en Dongen kreeg hij de mogelijkheid mensen daadwerkelijk te begeleiden in hun financiële situatie en ook bij hun relatie- en opvoedingsproblemen. Rijken: “Bij mij kwam indertijd de steeds sterker wordende behoefte om met maatschappelijk werk bezig te zijn. Ik heb toen de parttime opleiding maatschappelijk werk gevolgd aan de Sociale Academie Markendaal in Breda.” Na een lange carrière in de Thuiszorg kwam Rien terecht bij het algemeen maatschappelijk werk. Rijken: “Ik heb in mijn functie als leidinggevende Thuiszorg veel huisbe-

zoeken gebracht aan cliënten. Eigenlijk waren wij al heel vroeg met outreachend werk bezig. We stapten op de mensen af en troffen daar vaak heel schrijnende situaties aan die kordaat ingrijpen behoefden.” Rien gaat nog steeds veelvuldig op huisbezoek bij zijn cliënten en ontmoet hen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit biedt veel aanknopingspunten voor de ondersteuning. “In het maatschappelijk werk probeer ik altijd de mens voorop te stellen en deze te accepteren zoals die is. Dit wekt vertrouwen, wat de samenwerking ten goede komt.” Hij gaat uit van het hele sociale systeem van de cliënt: gezin, vrienden, buurt en werk. In zijn rol als ketencoördinator voor jeugdigen zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat alle betrokkenen de hulpverlening zo goed mogelijk op elkaar afstemmen om zo effici-

ent hulp te kunnen bieden. Daarbij betrekt hij ook de ouders die ondersteuning krijgen in de omgang met hun kind. Rijken: “In de praktijk zijn er situaties geweest waarbij gescheiden ouders door overleg weer ‘on speaking terms’ zijn geraakt wat de kinderen alleen maar ten goede komt.” Vroeger hielp hij mensen door hen te ondersteunen in die zaken, die zij (nog) niet zelf konden. Hij nam sommige taken van

hen over, om deze daarna weer terug te geven als het eenmaal op de rails stond. Nu wordt er veel meer oplossingsgericht gewerkt, uitgaande van de eigen kracht van mensen. Rijken: “Kijken wat iemand wel kan in plaats van kijken naar wat hij of zij niet meer kan. Dat geeft mensen de mogelijkheid om zelf hun eigen regie te behouden zonder dat de maatschappelijk werker dat doet.”

Op zoek naar vrijwilligerswerk? • Woonzorgcentrum Fendertshof Fijnaart zoekt voor het Grand-café een gastvrouw/heer om bezoekers te verwelkomen en te bedienen. Het woonzorgcentrum zoekt ook een winkelmedewerker voor maandag, donderdag of zaterdag van 10.30-13.30 uur. • De Wereldwinkel in Zevenbergen zoekt een secretaris. Deze functie kan in combinatie met winkeldiensten worden uitgevoerd. • De WMO raad Moerdijk zoekt een administratieve ondersteuner die onder andere voor de notulen zorgt. De werkzaamheden vinden plaats op woensdagmiddag

• HOOM Zevenbergen zoekt een vrijwilliger om vier keer per jaar posters en flyers te verspreiden op verschillende locaties in de gemeente Moerdijk. • Woonzorgcentrum de 7 schakels Zevenbergen zoekt voor het internetcafé een vrijwilliger die bewoners 1 op 1 op de computer leert e-mailen, internetten etc. Naast deze vacatures vind je op www.vrijwilligerswerk.nl nog 70 andere vacatures. Informatie: Vrijwilligerscentrale Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 7, 4761 BH Zevenbergen, (0168) 32 33 50, vwc-moerdijk@surpluswelzijn.nl. Bezoektijden: dinsdag 9.0011.00 uur en donderdag 13.00-15.00 uur.

Ouders van pubers In de CJG-locatie Zevenbergen aan de Van der Markstraat 40 zijn er op vijf donderdagavonden van 19.00-21.00 uur themabijeenkomsten voor ouders met pubers. De deelname is gratis en de bijeenkomsten zijn apart te bezoeken. Op 22 november: Wat is puberteit? 29 november: Communicatie

met je puber. 6 december: Pubers, omgaan met gevoelens en maken van keuzes.10 januari: Pubers, alcohol en drugs. 17 januari: Pubers en geld. Informatie en aanmeldingen: Ariane van Dongen 06 10 94 90 64 en Romelia Simon 06 23 76 92 06.

Activiteitenagenda Jongerenwerk Moerdijk 5 december 12 december 19 december

Sinterklaasspel Glasverven voor Kerst Kerstlunch

Tijd: Leeftijd Kosten:

14.00-15.30 uur 8 t/m 12 jaar € 2,50 p.p.

Vrijdagavond: Tijd: Leeftijd: Plaats

Inloop 19.00-22.00 uur 12 t/m 18 jaar Tune Inn, Kristallaan 25d Zevenbergen

Pluspunt Serena Iedere maandag, woensdag en vrijdag inloopkoffie-uur van 10.30-12.00 uur, Zandberg Zevenbergen

Surplus Welzijn Nieuws p/a Pastoor van Kessellaan 7 4761 BH Zevenbergen Telefoon (0168) 32 33 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


SLIM ONDERNEMEN?

auto’s

Nu tot 25% korting op een Peugeot Bedrijfswagen!

WWW.PEUGEOTBEDRIJFSWAGEN.NL

Wegens succes ook de maand december:

PTA Roosendaal • Goes • Vlissingen • Terneuzen • Middelharnis

48

APK met

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

kipfilet blank of gemarineerd ½kg 2.75 bief gourmet all-in

1. 2.

speklapjes

½kg

rundergehakt ½kg ribkarbonade ½kg magere runderlappen ½kg

98 98

bief gourmet compleet

> Vlees naar keuze > Vlees naar keuze > Huzaren- en rauwkostsalade > als compleet pakket > Fruitsalade en Bakgroenten > extra rauwkost > gratis Bezorgd (VanaF 15 pers.) > saté-, knoFlook-, zigeuner> incl. Borden en Bestek en cocktailsaus > stokBrood en kruidenBoter > wij doen de aFwas > geBruik Bakplaat (VanaF 15 pers.) >geBruik Bakplaat (VanaF 15 pers.)

350gr p.p.

11.

80

350gr p.p.

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL

8.

95

bief gourmet > Vlees naar keuze > geBruik Bakplaat (VanaF 15 pers.)

250gr p.p.

spareribs ½kg 2.50 varkensfilet minutse ½kg 3.50 steak

Diesel

van €50,84 voor

Iedereen kan gebruik maken van deze actie met APK vervaldatum t/m 28 februari 2013. (Deze actie is alleen geldig voor particulieren)

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING € 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | Prijs- en tekstfouten voorbehouden

BIJBELCURSUS?

***************************** Stuur een gratis proefles: Naam.............................................. Adres............................................... PC + Woonplaats............................. *****************************

€17.78 €25.42

Benzine van €35,59 voor

3.25

Interesse in een gratis - u bepaalt zelf het studietempo - eenvoudig, geen vooropleiding - lessen worden gecorrigeerd teruggestuurd - geen bezoek aan huis - geen kosten OPROEPend onze rijblijv Bezoek v tavonden. Volledig anoniem ta con c

50% korting

Zuidrand 3A Zevenbergen Tel.: 0168 - 40 40 65

www.bgautoservice.nl

De Donk 26

Zevenbergen Openingstijden: di-vr 11:00-17:00, za 11:00-16:00

E-mailadres: sbctholen@kliksafe.nl Info: Geref. Gemeente Tholen p/a Postbus 28 4690 AA Tholen

LIJSTENMAKERIJ P5 Noordlangeweg 12, Fijnaart (zijstraat v. Zwingelspaansedijk) Open: Do- en vrijdag: 10.00 -17.00 uur Zaterdag: 10.00 -16.00 uur Overige dagen op afspraak

Tel: 0168 471041

Voor het inlijsten

www.vanleeuwenjuweliers.nl

van uw foto`s, borduurwerken, geboortekaartjes, schilderijen enz.

www.lijstenmakerij-p5.nl

BIJVOORBEELD

SEAT GARAGE SALE VOORRAADMODELLEN IBIZA EN LEON MET 21% BTW KORTING! TOT € 3.500,- VOORDEEL!

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

AKTIE

OP = OP IBIZA 5-DEURS 1.2 TDI STYLE E-ECOMOTIVE van € 18.020,- voor € 15.026,-

Iedere week

‘EUROKNALLER’ bij

Cafetaria Torenveld

ZELFS SINTERKLAAS RUILT ZIJN PAARD IN...

Ook op zondag open tot 21.00 uur! De Donk 2, Zevenbergen, Tel. 0168-329740

LEON COPA BUSINESS 1.6 TDI E-ECOMOTIVE van € 23.995,- voor € 20.496,ROMMEL EN WINTERMARKTEN DECEMBER 2 DEC. STEENBERGEN SPORTHAL ‘t CROMWIEL 8 DEC. YERSEKE WINTERMARKT (CENTRUM) 9DEC. HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF 8&9 DEC. ROOSENDAAL INDOOR WINTERMARKT HET WENNEKERHUIS (BADHUISSTRAAT)

OOK AANTREKKELIJKE AANBIEDINGEN OP ANDERE MODELLEN.

ENJOYNEERING

Vraag ons naar de mogelijkheden en de voorwaarden. De actieperiode loopt van 17 november t/m 5 december 2012. Deze actie geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen. KOM SNEL LANGS WANT OP = OP

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik van een SEAT: 3,4 - 8,5L/100 km (1:29,4 - 1:11,8), CO2-emissie g/km 89 - 197. Er is al een SEAT vanaf € 7.825,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid.

16 DEC. OUDENBOSCH SPORTCOMPLEX DE BEUK 23 DEC.OUD-GASTEL SPORTHAL t VEERHUIS 26 DEC.( 2e KERSTDAG) OSSENDRECHT SP.H. DE DRIESCHAAR (Er mogen geen dieren in de sporthallen) Inl.en reserv. 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V. Beatrijsweg 63 • Klundert 0168 - 40 22 76 • www.seat.nl/keesvermeulen

Openingstijden: ma t/m do 08.00 tot 18.00 uur vr 08.00 tot 20.00 uur za 09.00 tot 16.00 uur


sport

De Fendert winnaar eerste periode FIJNAART - Het eerste elftal van onze club heeft gisteren een prachtige prestatie geleverd door de eerste periode in de derde klasse B te behalen. Vanaf het beginsignaal trok de Fendert het initiatief naar zich toe en Seolto werd vastgezet op eigen helft. Er waren in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden te noteren voor “de Roojen”. Koen Knook kapte zich knap vrij maar zijn schot kon nog ternauwernood worden geblokt, een prachtige actie van Jeroen kon net niet worden verzilverd door Remon, weer zat er een Seolto-teentje tussen en net voor rust kopt Collin, uit een corner van Jeroen goed in, maar de Zevenbergse goalie stond weer precies goed. Na 45 minuten gingen de ploegen dus met een 0-0 ruststand theedrinken. Na de thee bleven in eerste instantie de kansen uit voor de Fendert en Seolto leek de zaken beter voor elkaar te hebben. Het was in de 60e minuut Ron die het eerste gaatje in de Zevenbergse muur vond, door bij de tweede paal binnen te koppen. De uitstekend leidende scheidsrechter had echter een duwfout van Ron geconstateerd en annuleerde de goal. Het was Laurent die die 2 minuten later de ban brak. Hij maakte zich knap vrij en in zijn uithaal zat zoveel “gif”, dat de bal snoeihard in het doel vloog, 0-1! De strijd leek gestreden, zeker toen de ingevallen Mitchel 5 minuten later prachtig tegendraads de 0-2 bin-

nenkopte. Davy verving Wouter en Koen Palings kwam binnen de lijnen voor Koen Knook. Het was Koen Palings die met een prachtige volley in de kruising de 0-3 eindstand op het bord zette. Toen de scheids affloot was de periodewinst ook een feit. Uitslagen donderdag 22 november De Fendert 6-Kogelvangers 5 3-8 Zaterdag 24 november Seolto 1-De Fendert 1 0-3 De Fendert 2-Halsteren 3 2-0 WHS 3-De Fendert 3 4-7 DIA 3-De Fendert 4 2-2 VVC’68 8-De Fendert 5 4-1 VVC’68 VR1-De Fendert VR1 0-4 Lepelstr. Boys A1-De Fendert A1 1-3 Hoeven B1-De Fendert B1 4-2 De Fendert C1-JEKA C2 1-0 De Fendert C2-Sprundel C2 3-3 BSC C5-De Fendert C3 3-3 De Fendert D1-Advendo D1 5-0 ST TPO/VOV D1-De Fendert D2 1-1 De Fendert D3-Virtus D4 3-5 De Fendert E1-Steenbergen E1 2-3 Victoria’03 E2-De Fendert E2 1-1 Steenbergen E3-De Fendert E3 4-3 Internos E10-De Fendert E5 8-1 Klundert F1-De Fendert F1 1-4 De Fendert F2-SVC F1 2-0 De Fendert F3-DSE F3 0-5 De Fendert MD1-SJO Prinsenland MD1 4-0 Achtmaal ME1-De Fendert ME1 9-0 De Fendert MP1-Roosendaal MP1 8-3

Succesvolle Streekontmoeting JVZ Judoka’s ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag werd de 2e streekontmoeting van dit seizoen gehouden in Gilze. Elf judoka’s van Judovereniging Zevenbergen gingen de mat op voor hun partijen. Vanaf de tribune keken de ouders en familieleden vol spanning toe. Er werd ontzettend goed gejudood en dat was dan ook aan de resultaten te zien! Bijna iedereen behaalde een 1e of 2e plaats en liet zien steeds meer geleerd te hebben. Alleen Wesley had het wat moeilijker in zijn partijen, maar het was dan ook pas zijn 2e toernooi en in de zware poule waarin hij zat hield hij zich goed staande.

Uitslagen: 1e plaats: Jasper Dekker, Davey Gorré, Sem Zijlmans, Wessel Tielen en Yorick v/d Wolf 2e plaats: Lukas Verstraaten, Paul Duijverman, Ronan van Pelt, Bart Martens en Sjoerd Mulder 5e plaats: Wesley Ligtenbarg De volgende streekontmoeting is 26 januari in Dongen. Heb je zin om aan deze leuke toernooireeks mee te doen, schrijf je dan in. Judovereniging Zevenbergen feliciteert alle judoka’s met hun mooie prestaties. www.jvzevenbergen.nl

Virtus 1 dames kampioen ZEVENBERGEN - Omdat de competitie van de dames Virtus 1 zondag 25 november uit een halve competitie bestaat, hebben de dames na de 4-0 zege tegen Beek-Vooruit het begeerde kampioenschap behaald. Met 10 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel en 55 doelpunten voor en maar 10 tegen, werd met afstand de 1e plaats in de competitie afgesloten. Uitslag Zaterdag 24 november Virtus E3-ST Oudemolen/Chrislandia E1G 7-3 Virtus E4-BSC E4 0-5 Virtus E5-WHS E3 3-3 Virtus F4-Sprundel F2 9-3 Virtus D2-Zwaluwe D2G 13-0 De Fendert D3-Virtus D4 3-5 Virtus E6-Roosendaal E6 5-8 Virtus F1-Seolto F1 2-7 Virtus F5G-Klundert F2 3-6 Virtus ME1-Chaam ME1 3-3 MOC’17 E1-Virtus E1 3-0 Roosendaal F6-Virtus F3 1-2 TSC MB1-Virtus MB1 1-1 RSV E1-Virtus E2 1-7 BSC F6-Virtus F6 10-0 Virtus G1G-SC Olympus G2G 2-10 Virtus D3-Kogelvangers D1 0-1 Beek Vooruit C3-Virtus C2 0-0 Gilze D1-Virtus D1 1-1 DVVC MD1-Virtus MD1 2-4 Waspik C2-Virtus C3 4-0

Virtus B3-DVO’60 B2 1-3 Virtus C1-Unitas’30 C1 3-2 Virtus Da1 za-Rillandia Da1 za 11-1 Zondag 25 november Unitas’30 5-Virtus 6 9-1 Virtus Da1 zo-Beek Vooruit Da1 zo 4-0 Programma Zaterdag 1 december Virtus E3-Unitas´30 E5 09.00 Virtus E4-Unitas´30 E7 09.00 Virtus E1-MOC’17 E1 10.00 Virtus D1-Gilze D1 11.15 Virtus D3-MOC’17 D3 11.15 Virtus C2-Beek Vooruit C3 11.15 Virtus B2-DEVO B1 12.45 Virtus B3-Bavel B4 12.45 Virtus C1-Victoria’03 C1 12.45 Virtus 2 za-Internos 6 za 14.30 VVR A1-Virtus A1 14.30 Boeimeer B1-Virtus B1 13.15 JEKA C7-Virtus C3 13.00 TSC D5-Virtus D4 09.30 HZ’75 E2-Virtus E7 09.30 Seolto F1-Virtus F1 08.45 NEO’25 Da1 za-Virtus Da1 za 14.30 Baronie MD1-Virtus MD1 11.00 Zondag 2 december Virtus 1-Zeelandia Middelb. 1 14.30 METO 2-Virtus 2 12.00 Virtus 3-OMC 2 12.00 De Schutters 2-Virtus 4 10.30 Noordhoek 2-Virtus 5 11.30 OMC 5-Virtus 6 10.00

De Fendert MP2-Oudemolen/Chrislandia MP1 3-2 Zondag 25 november Halsteren 4-De Fendert 3 3-4 Programma donderdag 29 november 20.30 Wemeldinge 4-De Fendert 6 Zaterdag 1 december 14.30 De Fendert 1-Yerseke 1 12.30 De Fendert 2-VVR 2 15.00 Halsteren 2-De Fendert 3 13.00 Bavel 3-De Fendert 4 14.30 Zwaluwe 5-De Fendert 5 14.30 De Fendert VR1-ZSC’62 VR1 14.30 BSC A2-De Fendert A1 11.00 De Fendert B1-Hoeven B1 13.00 De Fendert B2-Vivoo B1 12.00 JEKA C2-De Fendert C1 11.15 De Fendert C3-Internos C4 11.00 Advendo D1-De Fendert D1 12.00 HZ’75 D1-De Fendert D2 08.30 Steenbergen E1-De Fendert E1 13.00 Dussense Boys MC1-De Fendert MC1 11.00 De Fendert MD1-DSE MD1 10.30 De Fendert ME1-Chaam ME1 Zondag 2 december 10.00 Vivoo VR1-De Fendert VR1 10.30 SVC 4-De Fendert 3 10.00 Unitas’30 5-De Fendert 4

ZOrgplicht schOlen De vijfjarige Niels gaat tijdens het speelkwartier naar het toilet. Toen hij terug wilde naar het schoolplein hielden kinderen de stalen deur voor hem dicht. Tijdens ine Dilven het gestoei id@ak-advocaten.eu sectie letselschaderecht v e r b r i j z e l d e Niels zijn pink tussen de deur. Kunt u de school voor dit ongeval aansprakelijk stellen of is het een kwestie van pech? Uiteraard moeten kinderen kunnen spelen en ravotten. Hoe goed u of de school probeert uw kind te beschermen, er gaat weleens wat mis. Voor een school geldt echter dat zij zich extra moeten inspannen om ongelukken te voorkomen. Kinderen brengen veel uren door op school en de zorg voor uw kind geeft u dan uit handen. Dat brengt verplichtingen voor de school met zich mee, de zogeheten ‘zorgplicht’ . Op basis van de zorgplicht moet een school er méér aan doen om ongelukken te voorkomen, dan bijvoorbeeld de moeder van het vriendje waar uw kind een keer gaat spelen. Het is tenslotte een pedagogisch deskundige organisatie. Er moet bijvoorbeeld voldoende toezicht worden gehouden tijdens het speelkwartier. De vraag is daarnaast of een jong kind zonder begeleiding de school in mag om naar het toilet te gaan. Tot slot kan de vraag worden gesteld of de stalen toegangsdeur voldoet aan de veiligheidseisen die gesteld mogen worden. Was de deur voorzien van deurstoppers etc.? Een school moet alle risico’ s inventariseren en daarop inspelen. Gebouwen moeten veilig worden ingericht en activiteiten dienen goed begeleid te worden. De ouders van Niels hebben een goede kans de school met succes aan te spreken.

tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

076-502 20 80

PAGINA 24 Ondernemingsrecht • Letselschaderecht • Vastgoedrecht • Familierecht • Arbeidsrecht • Strafrecht Bredaseweg 161

4872 LA Etten-Leur

T. 076 502 20 80

info@ak-advocaten.eu

www.ak-advocaten.eu

DSO 1 wint zonder veel moeite van Scheldevogels KLUNDERT - Na de domper van vorige week was korfbalvereniging DSO 1 zaterdag 24 november uit op revanche. Scheldevogels zou het slachtoffer moeten gaan worden van een heuse walk-over. DSO begon rond 17.00u, aan de wedstrijd in de vertrouwde opstelling. Het sfeerteam had zijn best gedaan om de sfeer te creëren in de sporthal, middels opzwepende muziek, mooie spandoeken en luid gezang lieten zij zien en horen van grote waarde te kunnen zijn. Het blijft toch speciaal om met zoveel sfeer een wedstrijd te spelen. Nadat pupil van de week Carmen Michielsen de 1e doorloopbal mocht nemen, kon de wedstrijd echt beginnen. DSO startte sterk en Erik Keller scoorde al snel de 1-0. Het 2e doelpunt liet iets langer op zich wachten, maar toen dat eenmaal viel, begon DSO beter te draaien. Via mooie, gevarieerde aanvallen werd al vroeg afstand genomen van Scheldevogels. Die ploeg heeft bijna geen spelers meer over van het sterke team van vroeger, waardoor het krachtsverschil met DSO enorm is geworden. Ook na rust ging DSO vrolijk verder met scoren. Scheldevogels deed zo af en toe wat terug, maar die ploeg zou uiteindelijk niet verder komen dan 6 doelpunten. Omdat DSO soms wat onzuiver was in de afronding, werd het een wat saaier wedstrijdbeeld. Het sfeerteam zat hier niet mee en bleef vrolijk doorzingen. Een kwartier voor tijd maakte Remco Posthumus dan eindelijk zijn rentree. Hij heeft dit seizoen nog bijna niet kunnen spelen i.v.m. een blessure. Hij kwam in het veld voor de lichtgeblesseerde Sander. DSO speelde vervolgens de wedstrijd zakelijk uit en wist net niet tot 20 doelpunten

te komen. Eindstand: 19-6. Scheldevogels bleek vanaf min. 1 te zwak om er een echte wedstrijd van te maken. DSO heeft nu 4 punten uit 3 wedstrijden en bezet daarmee de 3e plaats. Uitslag Zaterdag 24 november DSO 1-Scheldevogels 1 19-6 DSO 2-Oranje Nassau 212-18 DSO 3-De Voltreffers 2 13-7 Triade 2-DSO 4 6-9 DSO 5-Nieuwerkerk 119-7 DSO A1-OZC A2 uitslag onbekend Volharding A1-DSO A212-6 Good Luck B2-DSO B1 4-4 DSO C1-VIOS C1 1-8 DSO C2-Good Luck C1 5-15 DSO D2-Conventus D1 1-17 DSO D1-Vriendenschaar D3 18-0 DSO E1-PKC/Hagero E2 1-7 PKC/Hagero E6- DSO E2 1-0 Oranje Wit F1-DSO F1 uitslag onbekend DSO F2- VIOS F1 0-5 Vriendenschaar F8-DSO F3 3-1 PKC/Hagero F5- DSO F4 9-3 Programma 1 december 15.40 Blauw-wit 1-DSO 1 14.10 Tjoba 3-DSO 2 14.20 KVK 2-DSO 3 12.05 DSO 4-Albatros 5 14.15 ‘t Capproen 3-DSO 6 10.55 DSO A2-ADO A2 11.55 ADO B2-DSO B1 15.00 Springfield C1-DSO C1 11.00 Conventus C2-DSO C2 11.00 Ventura Sport D2-DSO D1 10.30 Oranje Nassau E1-DSO E1 10.00 DSO E2-ADO E4 09.00 DSO F1-Scheldevogels F1 09.00 DSO F4-GKV F2

SBZ De 3 Musketiers ZEVENBERGEN - Hier de uitslagen van 23 november.

Baan 2: Martha Rijnarts 358 pins; Nelie Hoeven 348 pins; Adrie Struik 457 pins. Baan 3: Corrie v.d.Sijde 528 pins; Ad v.d.Sijde 453 pins; El Anemaat 398 pins. Baan 4: Frie Kortsmit 429 pins; Jos Stoop 493pins; Wil Langerak 445 pins.

Baan 5: Joke Kortsmit 400 pins; Willem Wolvers 426 pins; Henk Littooij 351 pins. Bij de dames vandaag een winnaar Corrie met de hoogste game en de hoogste score namelijk 190 en 528 pins, goed gegooid Corrie. Bij de heren Adrie en Jos beide 179 pins maar de hoogste score voor Jos met 493 pins, heel goed heren. Tot volgende week.

Noordhoek 1 eindelijk winst Uitslagen senioren Noordhoek 1-SC Emma 1 2-1 Noordhoek 2-Roosendaal 5 3-2 Divo 3-Noordhoek 3 7-1 Victoria’03 7-Noordhoek 4 4-3 Noordhoek DA1-Divo DA1 0-6 Uitslagen jeugd Noordhoek MA1-Baronie MA1 4-3 HSC’28 B1-Noordhoek B1 5-0 Baronie MD1-Noordhoek MD1 3-0 Noordhoek D1-VCW D1 1-11 Noordhoek E1-Kogelvangers E1 0-4

DHV F1-Noordhoek F1 0-13 Noordhoek F2-Kogelvangers F2 5-3 Programma senioren Noordhoek 1-VVR 1 14.30u Noordhoek 2-Virtus 5 11.30u HZ’75 2-Noordhoek 3 10.30u TPO 3-Noordhoek 4 10.00u Programma jeugd Be Ready MA1-Noordhoek MA1 14.00u Seolto D1-Noordhoek D1 10.15u

Smash’70 sluit competitie NOORDHOEK - Tafeltennisvereniging Smash’70 speelde afgelopen weekend de laatste competitiewedstrijden van dit najaar. Smash’70 2 won thuis met 6-4 van Backhands 6 ui t Sint Willebrord. Theo Coppens bleef ongeslagen en Jacqueline van Osta en Raymond Liebau wonnen ieder één keer. Ook ‘t dubbel werd gewonnen. Door dit resultaat eindigen ze op een mooie 2e plaats in de derde klasse. Hoewel ze vooraf gehoopt hadden om mee te kunnen doen om het kampioenschap, kunnen ze tevreden terugkijken op hun competitie. Smash’70 3 bleek ook thuis kansloos tegen de kampioen in hun 4e klasse, want er werd met 1-9 van Breda 1 verloren. Alleen Sander van Dongen wist de eer te redden,

maar Wim Hopmans en Corné Polak bleven zonder winst. Smash’70 3 eindigt op een achteraf verwachte 5e plaats en moet komend weekeinde via winst in een extra degradatiewedstrijd in Etten-Leur hun 4de klasse zien te behouden. Smash’70 1 was vrij, omdat in hun eerste klasse een team was teruggetrokken. Ze eindigen nu op een 4e plaats en behouden zo hun eerste klasse plaats. Al met al kunnen de teams, ondanks sommige uitglijders, terugkijken op ‘n redelijk seizoen en kunnen ze zich nu gaan voorbereiden op de voorjaarscompetitie van 2013, die weer op vrijdag 25 januari begint. In de tussentijd speelt Smash’70 een aantal onderlinge toernooien, te beginnen met het puntentoernooi, daarna afsluiting van de laddercompetitie en tenslotte het Afsluitingstoernooi.


ACNE

Bij ons kunt u voor alle behandelingen terecht schoonheidsspecialiste huidconsulente huidtherapeute dermatoloog

verbetering van uw huid advies voor een optimale huidverzorging microdermabrasie, peeling en lichttherapie voor behandeling van ontstekingen en littekens

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl

Te huur

Dre Wit (‘t) goed

In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

reparaties witgoed producten Etten-Leur

OPSLAG-, WerK-, KANTOOrruimtes nodig?

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

Mr. BALABA

tegen aantrekkelijke prijzen

Tel.: 06-50905037

groot helderziende

helpt bij liefde, probl. terugk. partner, examen, geluk, sex. probl., bescherming. Tel. 06 - 84341697

INfO:

J. den hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

WILLEM THE FLOWERMAN

KerSTbomen alle maten / 7 dagen per week Tegenover Zandstraat 8 Bosschenhoofd en O.L. Vrouwestraat 192 Zegge

a. de Graaf • tel: 06-12675986

Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

Deze week bij the Flowerman:

Amaryllis

(3 takken) per bos € 2,50

Anjers

40 stuks € 3,50

Rozen

40 stuks € 3,50 TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

— Ik ontvang bijstand en ik klus wel eens wat bij . . .

LET OP! VANAF 1 JANUARI 2013 WORDEN OVERTREDINGEN VAN DE UITKERINGSREGELS STRENGER BESTRAFT

. . . vroeger gaf ik dat niet door aan de sociale dienst. Ik heb daar met mijn broer flink ruzie over gehad. Hij vindt dat ik de boel niet moet flessen. Hoewel ik er over twijfelde, ben ik toch begonnen met het doorgeven van mijn bijverdiensten. Bij de sociale dienst weten ze nu dat ik graag wil werken. Tegenwoordig tippen ze me als er ergens een tijdelijk baantje is. Ik ben nu minder afhankelijk van de bijstand. —

ONTVANGT U EEN BIJSTANDSUITKERING? KIJK OP WEETHOEHETZIT.NL

D I T I S E E N I N I T I AT I E F V A N H E T M I N I S T E R I E V A N S Z W I N S A M E N W E R K I N G M E T D E S V B , U W V E N G E M E E N T E N


Kunstproject ‘Arenberg ontmoet Serena’ afgerond

Team opvang en verzorging bij een ramp

Opvang en verzorging MOERDIJK - Wij zoeken mensen in

maken (leeftijd geen probleem); in het be-

ber in het Kruisgebouw te Fijnaart om half acht.

toestemming van je werkgever, eventueel zetten wij het verzoek voor je werkgever op papier; rekening mee houden dat in geval van een grote ramp men ook buiten de gemeente Moerdijk opgeroepen kan worden en het gebied omvat West Brabant tot Tilburg. De taken van een Opvang & Verzorging vrijwilliger bestaan uit o.a. zorgen voor: lichamelijke behoeften zoals eten, drinken, sanitair, slapen; sociale en recreatieve activiteiten; bieden van een luisterend oor; rust, orde en regelmaat; inspringen op specifieke zorgbehoeften; inrichten van het opvangcentrum; opbouw van een slaapgelegenheid; enz. Wilt u zich opgeven: rodekruisfh@planet. nl, bel of mail naar Adri de Vrij 0168462996 adridevrij@home.nl.

ZEVENBERGEN - Afgelopen vrijdag werd in het Pluspunt Serena de expositie van het project ‘Arenberg ontmoet de gemeente Moerdijk. Wilt u ons zit zijn van (eigen) vervoer; fysiek in staat Serena’ geopend. Hierop is te zien hoe de kinderen van de Arenbergschool kennis hebben gemaakt met kunst en helpen bij een ramp of crisis, kom dan om hulp te verlenen; op korte termijn (dinaar de cursus, hij start op 4 decem- rect) kunnen vertrekken en denk hierbij aan met hun overburen, de senioren van Cura Serena. Op vrijdag 2 november zijn de kinderen naar Pluspunt Serena geweest om kennis te maken met de senioren. Samen met de juf waren wat vragen op papier gezet in de vorm van een interview, dat over vroeger kon gaan, bijvoorbeeld over school of over het wonen van toen en nu. Deze interviews werden later in de klas uitgewerkt. De week daarna kwamen de senioren naar de school om een kijkje nemen hoe de kinderen daar les krijgen. Tevens was het de bedoeling dat de kinderen portretten van de ouderen zouden gaan schilderen. Eerder hadden Inge en Bea hiertoe in een tekenles verteld waar ze op moesten letten bij het maken van een portret.

Portret, model en schilder in één plaatje verenigd bij de opening van de expositie Árenberg ontmoet Serena. FOTO CEES VAN DER BURG

DOOR CEES VAN DER BURG De Werkgroep ‘Kunst op School’ organiseert sinds drie jaar kunstprojecten met kinderen op scholen in de gemeente Moerdijk. Na Standdaarbuiten en Noordhoek was nu Zevenbergen aan de beurt met het project ‘Arenberg ontmoet Serena’, waarbij Inge van Rijsbergen-Brekelmans

en Bea Hoeks-de Laat van de werkgroep de bewoners van Cura Serena kennis laten maken met de overburen: de kinderen van groep 8 van de Arenbergschool. Nico Rijven van Surplus Welzijn en leerkracht Angelique Hop werden eveneens bij het project betrokken. Portretten

Kleurrijk Het resultaat is een kleurrijke verzameling van schilderijen, aangevuld met kunstobjecten, die de ouderen van Cura Serena zelf hadden gemaakt. Bij de opening was het een drukte van belang, vooral van de ouderen, die probeerden hun portret en de schilder te ontdekken. De expositie in Pluspunt Serena (aan de Zandberg in Zevenbergen) is tot half januari te bezichtigen op maandag, woensdag en vrijdag van 10.30 - 12.00 uur, alsmede op maandag en donderdag van 14.00 16.00 uur.

Bij het optreden van een ramp speelt de gemeente een belangrijke rol in de crisisbeheersing. De burgemeester is de verantwoordelijke en coördineert de diverse processen. Op het gebied van O&V assisteert het NRK de gemeente bij het uitbreken van een ramp in de opvang van niet-medisch geïndiceerde getroffenen, dat wil zeggen getroffenen die niet voor verwondingen behandeld moeten worden. Om hierbij ingezet te kunnen worden is het noodzakelijk om de cursus te volgen. Deze bestaat uit 5 / 6 lessen. Om de cursus te kunnen volgen worden er een paar voorwaarden gesteld: en moet nog een dag van acht uur opvang kunnen

St. Johannes de Doper

Leden kerkkoor gehuldigd

Kerstmarkt Emmaus Langeweg LANGEWEG - Emmaus Langeweg organiseert een sfeervolle kerstmarkt op vrijdag 30 november van 19.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag 30 november organiseert Emmaus een speciale kerstmarkt. Tijdens de sfeervol verlichte markt worden de kerstartikelen verkocht die het afgelopen jaar zijn verzameld. Daarnaast is er het gebruikelijke aanbod van antiek, curiosa, schilderijen, boeken, meubels, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleding en textiel. Ook er is sfeervolle live muziek en zang. De Wereldwinkel is present met informatie, kerstacties en de nodige kerstartikelen. U kunt erwtensoep eten, er zijn verse oliebollen, warme chocolademelk, koffie en appelgebak. Met een bezoek aan de gezel-

lige kerstmarkt van Emmaus in Langeweg kunt u vast proeven van de kerstsfeer. Voor de kinderen is er een leuke poppenkast: Poppentheater Kris-Kras speel een speciale sinterklaasvoorstelling die begint om 19.10 uur. De markt wordt gehouden aan de Kloosterlaan 6 in Langeweg. Het begint om 19.00 en eindigt om 21.00 uur. De Toegang is zoals altijd gratis. De opbrengst van de markt is deels bestemd een project voor dakloze illegalen die in mensonterende situaties in Nederland verblijven. Meer informatie hierover is te krijgen op de markt. Naast de speciale feest- en kerstmarkten organiseert Emmaus Langeweg wekelijkse rommelmarkten op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. U vindt er meubels, elektrische apparaten, kleding en lapjes,

boeken, platen, cd’s en video’s, curiosa, huishoudelijke artikelen, schoenen, kinderspeelgoed. Bovendien is op woensdag en zaterdag ons café “de Passant” open voor koffie, thee of fris met verse cake of een appelflap. Emmaus heeft ook een grote kringloopwinkel op de Veilingkade in Breda. Deze is geopend van maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is er een winkel voor kleding en kleingoed aan de Haagdijk in Breda, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur, op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. De opbrengsten uit de verkoop worden gebruikt om de gemeenschap voor dak- en thuislozen in stand te houden. Daarnaast worden projecten ondersteund voor de allerarmsten. Meer informatie over Emmaus vindt u op www.emmaus-langeweg.nl

V.l.n.r.: zittend Anne-Marie Wagemakers; staand Rina van Eekelen en Pastor Alex Schuerman, die de beide jubilarissen een bronzen medaille heeft uitgereikt.

STANDDAARBUITEN - Afgelopen zaterdag zijn, na de Eucharistieviering, die in de wintermaanden plaats vindt in de Hervormde Kerk, twee leden van het kerkkoor St. Johannes de Doper in Standdaarbuiten, gehuldigd. Anne-Marie Wagemakers en Rina van Eekelen waren beide flink verrast toen zij uit de handen van Pastor Alex Schuerman de bronzen medaille van de Gregoriusvereniging kregen opgespeld. Beide hebben zich al die jaren volledig ingezet voor het koor dat elke zaterdagavond de dienst in

de kerk opluistert. Anne-Marie is 15 jaar lid en is ook nog verschillende jaren bestuurslid geweest. Rina is 12½ jaar lid en heeft, naast haar zangkwaliteiten, ook nog haar bijdrage geleverd bij het schoonhouden van de kerk. De pastor bedankte hen voor hun trouwe inzet en reikte hen ook de bijbehorende oorkonde uit. Door het koor werd hun nog een prachtige bos bloemen overhandigd. Na afloop kon iedereen nog genieten van een lekker kopje koffie of thee en kon men nog eventjes nababbelen met de jubilarissen.

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 1 december 19.00u voorganger pastor Michael Bastiaansen. Intenties: o.o. Paulus de Jong en Cornelia van Grimhuizen. Gebed gevraagd voor Annie Suijkerbuijk. HEILIG HART, LANGEWEG Zaterdag 1 december 17.00u Woord en Communieviering. Voorganger: parochielectoren. Koor: Laus Deo. Intenties: Annie Verschuren-de Vet, Theo van Meel wegens jgt. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Zondag 2 december 9.00u Eucharistieviering. Pastoor G. Dirven. Lectrices: Bep Jongbloed en Corrie Kortsmit. Intentie: Wim Kortsmit e.v. Dien v. Aert. Caritascollecte Adventsactie. Eerstvolgende zondagviering 16 december. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 2 december 09.30u 1e zondag van Advent, ds. F. den Harder, organist dhr. A. v.d. Akker. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 1 december 19.00u, 1e Zondag van de Advent. Eucharistieviering met familiekoor. Voorganger pastor P. de Rooij. Misdienaars: Neline Langerwerf en Ilse Vissers. Intenties: Frans Pals e.v. Annet de Bruijn; Annie de Vet; Toos van Steenoven e.v. Ruud Schrauwen en zoon Jaco.

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen.nl Kerkdiensten tijdelijk in De Hoekpoort, Schanspoort 8, Klundert Zondag 2 december 09.30u Ds. A. van Vugt - Eindhoven 16.30u Ds. Z. van Hijum

Krijnen Zandbergen. Gedoopt: Iris, Ruben en Sara Veraart.

PROTESTANTSE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 2 december 10.00u 1e Adventszondag op weg naar kerst. Voorganger: Mevr. Dr. D. Timmers.

GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 2 december 10.00 en 16.30u ds. J. A. Dekker, 1e Advent

HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 2 december 10.00u ds. G.C.Buijs, 1e Adventzondag. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN Zondag 2 december 10.30u eucharistie m.m.v. Bartholomeuskoor. Voorganger: Pastoor P. de Rooij. 2e Caritas collecte: Advent. Misintenties: Overl. Fam. v. Fessem de Graaf; Mevr. Kerkhofs-v. Fessem en dhr Willem v. Fessem; Kees Segers w.v. Corrie Segers-Prins; Wilhelmus Huysmans; Dia Beljaars-Buurstede; Christoffel en Cornelia Beljaars v. Tetering; Jan de Deugd en To de DeugdKuijpers; Elly Tielen e.v. Dion Broeders (jgt); Ouders Broeders-Kouwenberg en broer Cor; Ouders MensenStoop; Ouders Krijnen-Bruijns; Petrus Schouw Mensen; Gorrie Mensen e.v. Riet Krijnen; Wim en Bep

HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 2 december 10.00u G.J.Röben, Heerde 18.30u ds. M.Vastenhout en ds. A.Slingerlandtenhout, Mexico Zendingsdienst

JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Zondag 2 december 10.30u Begin advent. De eerste kaars van de adventskrans wordt ontstoken. Caritascollecte: adventsactie: Honduras. Jgt. Geertruida Magielse en overl. fam. Magielse-v. Alphen; Jan v. Sprundel e.v. Riet Melissen. Pastor G.Dirven gaat voor in de H.Mis. Dameskoor. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 1 december 19.00u in de N.H. Kerk. Eucharistieviering; Voorganger: pastoor M. Prasing; Lector: P. Aarden; Koor: Gemengd koor; Koster: P. Aarden. Intenties: Mathilde van de Nobelen wv Jan van de Nobelen; Overl.fam. Mulders. Zondag 2 december 09.30u Peuter-kleuterviering. in de R.K.Kerk. Voorgangers: F. van Gerven en A. Buijs; Lector: I. Lambregts;

PAGINA 26

Koster: K. van Gorp: “In het huis staat een wieg”. Maria en Elisabeth verwachten beide een kindje en hebben de wieg al klaar staan. Tijdens deze viering worden er ook drie kindjes gedoopt. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 2 december 10.00u Ds. J.H. v.d. Sterre 1e Advent HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 2 december 10:30u Eerste zondag van de advent. Woord en Communieviering met Diaken Michaël Bastiaansen. Misdienaars zijn Rina en Wouter. De koster is Hans Berghout. Gebedsintenties zijn voor Dhr. en Mevr. Kannekens-Korst. Fam. Mathijs Frijters en Maria Veeken. Het driewekelijks gebed wordt gebeden voor Marinus Voet (3). De 1e collecte is voor de eigen kerk. De 2e collecte is voor Caritas. De collectanten zijn R. van Mourik en Dhr. Romme. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 2 december 1e advent. 10.00u Koepelkerk Ds. W. van Laar HEILIGE MAAGD MARIA, WILLEMSTAD Zondag 2 december 9.00u Eerste zondag van de advent. Woord en Communieviering met voorganger Diaken Michaël Bastiaansen De gebedsintentie is ter ere van de H. Maagd Maria De 1e collecte is bestemd voor de eigen geloofsgemeenschap De 2e collecte is bestemd voor de Caritas adventsactie.


Op basis van 30 jaar ervaring levert RENA haar klanten kennis op hetOp gebied LED’s en elektronica. RENAhaar is dan ook een basisvan vanlicht, 30 jaar ervaring levert RENA klanten kennis op het betrouwbare voor productontwikkeling en realisatie op het gebied vanpartner licht, LED’s en elektronica. RENA is dan ook een gebied van toegepaste Innovatie staat hoog in op het betrouwbare partner LED-technologie. voor productontwikkeling en realisatie hetgebied vaandel. van toegepaste LED-technologie. Innovatie staat hoog in het

vaandel.

RENA wilwil de de unieke eigenschappen van de de vorm RENA unieke eigenschappen vanLED de in LED in de van vorm van kwalitatief hoogwaardige en geïntegreerde techniek beschikbaar kwalitatief hoogwaardige en geïntegreerde techniek beschikbaar maken voor de de Europese markt. maken voor Europese markt.

Op basis va gebied van l betrouwbare gebied van t vaandel. RENA wil de kwalitatief h maken voor

GEZOCHT: MEEDENKERS, SPARRINGSPARTNERS EN BRUGGENBOUWERS GEZOCHT: MEEDENKERS, SPARRINGSPARTNERS EN BRUGGENBOUWERS

Wij hebben jou nodig om Rena te laten groeien!

Wij hebben jou nodig om Rena te laten groeien!

Full time Medewerker (m/v) Sales Binnendienst

Met veel plezier en trots daagt het Havenschap Moerdijk en Dinalog u uit om mee te denken

Je werkt een dynamisch(full salestime) team samen met je collega’s van zo• binnen SMD-operator over innovatieve concepten een verbinding tussen de haven van Moerdijk hettenieuw Met veel plezier en trotsvoor daagt het Havenschap Moerdijk en Dinalog u uit omen mee denken wel de binnenalsbinnen buitendienst. zorgen jullie voor bestaat het beheren te ontwikkelen Logistiek Park Moerdijk. Je bent werkzaam een teamGezamenlijk van machine operators. Je werk uit het bedienen, over innovatieve concepten voor een verbinding tussen de haven van Moerdijk en het nieuw en heten uitbouwen vanvan de relaties met onze huidige potentiële Je te ontwikkelen Logistiek Park Moerdijk. tunen optimaliseren onze bestückingslijn. Ook hetenuitvoeren vanklanten. onderhoudswerkzaamHavenschap Moerdijk en Dinalog organiseren samen een workshop over de toekomstige hedendagelijks behoort tot de taken. Onze gaat uit naarEngels. een SMD meteen ervaring, maar voert gesprekken met voorkeur onze klanten in het Je operator zorgt voor Havenschap en Dinalog organiseren samen eenenworkshop overte de toekomstige verbinding tussen Moerdijk het havenen industrieterrein Moerdijk het nieuw ontwikkelen als je bereid bent te leren, krijg je een interne van opleiding tot SMD-operator waarbij je de kneepjes efficiënte orderverwerking met bewaking levercondities en levertijden. tussen Deze het havenindustrieterrein Moerdijk enA17. het nieuw te ontwikkelen Logistiek Park Moerdijk. wordenen namelijk afgescheiden door de vangeeft het vakopleert. Deze functie opcommerciële MBO 4 niveauondersteuning Techniek, kun jeen mogelijk ook combineren met verbinding Je pro-actieve wijze informeert de Logistiek Park Moerdijk. Deze worden namelijk afgescheiden de A17. van innovatieve Wij willen u prikkelen en uitdagen om mee te werken aan dedoor ontwikkeling een BBL opleiding. klant over de mogelijkheden van onze producten, prijzen en eventuele Wij willen prikkelen en uitdagen om mee te werken de ontwikkeling van innovatieve concepten voor uhet verbinden en duurzaam ontsluiten vanaan de haven van Moerdijk met het voor Logistiek het verbinden en duurzaam ontsluiten van de haven van Moerdijk met het nieuwconcepten te ontwikkelen Park Moerdijk. alternatieven.

Assemblage medewerker (op oproepbasis)

nieuw te ontwikkelen Logistiek Park Moerdijk.

Je bent secuur, nauwgezet en bereid om op flexibele basis te werken. Wij zoeken een collega Functie-eisen: Naar wie zijn we op zoek: Naar een wie zijn wewildcards op zoek: beschikbaar voor mensen of organisaties die het verschil die •geïnteresseerd in techniek en enige ervaring met elektronica strekt tot aanbeveling. Wij stellen aantal MBO+/HBO iswerken denkniveau Wij stellenWij eenzoeken aantal wildcards beschikbaar mensen of organisaties die hetde verschil kunnen maken. naar nieuwe leuke outvoor of the box concepten om tijdens workshop • Je hebt een aantal jaar ervaring in vergelijkbare functie, kunnen maken. Wij zoeken naar nieuwe leuke out of the box concepten om tijdens de workshop wellicht verder te ontwikkelen. •je hebt Magazijn medewerker time) affiniteit met techniek en bent(full analytisch wellicht verder te ontwikkelen. Als •magazijn medewerker zorg je voor een efficiënte verwerking van de inkomende en Ervaring met en kennis van geautomatiseerde systemen, Wat u kunt verwachten bij deelname: u kunt verwachten bij deelname: uitgaande goederen. Basiskennis vanExact, de computer/administratie is onontbeerlijk, daarnaastOp 17Wat Word en Excel, Powerpoint, CRM januari schuift u samen met twintig andere logistieke, technische, bouwkundige en Op 17 januari schuift u samen met twintig andere logistieke, technische, bouwkundige en verwachten wij een dienstverlenende instelling en een MBO opleiding Logistiek verdient de creatieve experts aan om innovatieve visies te ontwikkelen over het ontwerp van een logistiek • Je hebt organisatietalent en bent flexibel ingesteld creatieve experts aan om innovatieve visies te ontwikkelen over het ontwerp van een logistiek voorkeur. Kennis van elektronicacomponenten is een pré. plan voor de ontsluiting van het Logistiek Park Moerdijk. U kunt daar uw ideeën delen met de • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent klant- en plan voor de ontsluiting van het Logistiek Park Moerdijk. U kunt daar uw ideeën delen met de rest van devan deelnemers. rest de deelnemers. resultaatgericht Rena biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met ruime mogelijkheden • Uitstekende mondelinge tot het volgen van een opleiding. en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Wilt uWilt meedoen? u meedoen? het Nederlands en Engels onder Stuur uw gegevens samen met uw en motivatie naar: Hendrickx@dinalog.nl Stuur uw gegevens samen metidee uw idee en motivatie naar: Hendrickx@dinalog.nl onder Heb je nog vragen over de functie-inhoud van bovenstaande vacatures, aarzel dan niet contact vermelding van Wildcard Moerdijk. Opgeven kan tot 18 december 2012. vermelding van Wildcard Moerdijk. Opgeven kandinsdag tot dinsdag 18 december 2012.

Rena biedt uitstekende primaire secundaire arbeidsvoorwaarden op te nemen met Siebe Geerts, tel. en 06-53549036. met ruime mogelijkheden tot het volgen van een opleiding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen metmet Dinalog, Nicolien Hendrickx, Voor meer informatie kunt u contact opnemen Dinalog, Nicolien Hendrickx, of kijkofop www.dinalog.nl/wildcards Hendrickx@dinalog.nl Hendrickx@dinalog.nl kijk op www.dinalog.nl/wildcards

Enthousiast? Je kunt je reactie sturen naar m.hopstaken@rena.nl

Enthousiast? Je kunt je reactie sturen naar de afdeling HRM van Rena, t.a.v. Mariëlla Hopstaken, e-mail m.hopstaken@rena.nl

INSTITUTE FOR ADVANCED LOGISTICS | I WWW.DINALOG.NL DUTCH INSTITUTE FOR ADVANCED LOGISTICS WWW.DINALOG.NL DUTCHDUTCH INSTITUTE FOR ADVANCED LOGISTICS | WWW.DINALOG.NL

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

033 - 456 79 20 www.devakman.info

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Di 18 dec, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 17 jan, Hotel Trivium Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

Scorpions Security Oog voor gevaar, gevoel voor stijl

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

SEAT is een van de snelst groeiende automerken in Europa met een prachtig op elkaar afgestemde reeks modellen.

Scorpions is op zoek naar gemotiveerde collega’s op oproepbasis voor evenementen.

Autobedrijf Kees Vermeulen is al 27 jaar de SEAT-dealer voor West Brabant. Wij zijn op zoek naar een

Wij zijn op zoek naar een

Administratief medewerker

Als je goed kunt luisteren, word dan vrijwilliger bij Sensoor

(fulltime) • ESO

of Beveiliger 2 verplicht • Eerdere ervaring Watgewenst ga je doen:

- Je verzorgt alle voorkomende administratieve handelingen en receptie werkzaamheden.

Ga naar www.scorpions.nl en Het profiel: - Je bent besluitvaardig en overtuig ons van je representatief, kwaliteiten! collegiaal. - Je draagt bij aan een goede werksfeer

LinKids

Hèt gastouderbureau in de gemeente Moerdijk.

Flexibele kinderopvang tegen een betaalbare prijs! Gastouders en nanny ’s beschikbaar in Zevenbergen en omstreken. Voor meer! informatie: Tel: 06 – 44280017

Nijverheidsweg 5K • en 4879AP • Etten-Leur hebt interesse in auto’s. - Ervaring in soortgelijk werk is een pre. www.scorpions.nl • 076-5022564

Word VRIJWILLIGER bij SENSOOR Breda Sensoor is er dag en nacht voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. We zoeken vrijwilligers voor aan de telefoon of chat. Voor informatie en aanmelden kijk op www.sensoor.nl/ brabant. of bel 076-521 84 50 voor een informatiepakket

GEZOCHT

Als jij denkt dat wij jou voldoende kunnen

bieden en jij ons, laat het ons dan zo snel INTERIEuR VERZORG(ST)ER

die ons team komt versterken!!! - flexibel - spontaan - parttime

- gemotiveerd - enkele jaren ervaring - leergierig

Wij hebbe

Aanmelden voor de nieuwe basistraining kan tot 11 januari 2013.

Wij bieden: - Een goede werksfeer en een passend salaris. Wij hebben goede secundaire voorwaarden en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen.

collega

Zuidhaven 61 - 4761 CS Zevenbergen - 0168-326496 - www.haar-company.nl

Kleine bedragen maken grote verschillen.

Herken jij je in deze steekwoorden en heb jij zin om bij ons aan de slag te gaan, stuur dan je brief + CV naar haarcompany@allesin1.nl of doe dit naar Postbus 235, 4760 AE te Zevenbergen.

mogelijk weten.

voor 8 uur per week (uitbreiding mogelijk)

Bel: 0168 402276

Bel voor meer informatie naar 0168 - 40 22 76. Schrijf een brief of mail naar evermeulen_vermeulen@seat.nl

(vragen naar Esther)

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V. Beatrijsweg 63 • Klundert 0168 - 40 22 76 • www.seat.nl/keesvermeulen

gratis plaatsing

seat.nl

Jan Jochems H

Per 1 februari 2013 hebben wij een vacature beschikbaar voor een

T

a nOpeningstijden: del en ransporT ma t/m do 08.00 tot 18.00 uur vr 08.00 tot Te 20.00koop: uur za 09.00 tot 17.00 uur

SMD-operator (fu www.LinKids.nl

Medewerker Bediening

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

2 dagen (16 uur) per week

Stoelen voor mensen

Stoelen voor mensen

Verhuur:

Afvalcontainers

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde medewerker. Een horeca-opleiding op middelbaar niveau is gewenst. Wij hechten evenzeer waarde aan gastvrijheid, flexibiliteit en een verantwoordelijke instelling.

Wij bieden een baan in een leuk team met afwisselende werkzaamheden in de bediening, bar, receptie en spoelkeuken. Beloning en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO voor het Horeca- en aanverwant bedrijf. Vanwege onze ligging is eigen vervoer vereist.

van 6 m3 tot 40 m3

erkzaam binnen een team optimaliseren van onze bes hoort tot de taken. Onze vo Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

AUTOMONTAGEBEDRIJF

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209

Bel voor een gratis demo of www.fityx.nl proefplaatsing 0165-870209

Bel voor een www.fityx.nl gratis demo of proefplaatsing 0165-870209

www.fityx.nl

Voor een impressie van ons bedrijf verwijzen wij u naar onze website: www.de-gouden-leeuw.com Voor telefonische vragen kunt u terecht bij de heer of mevrouw van der Made op nummer: 0168-45 23 60 Uw sollicitatie kunt u, ter attentie van de heer en mevrouw van der Made, mailen naar: info@de-gouden-leeuw.com Hotel Restaurant De Gouden Leeuw Moerdijkseweg 1 4765SJ Zevenbergschen Hoek


Actie

Spelt: gemaakt van de voedzame graansoort spelt

www.c1000.nl

C1000 Henk Strootman

Openingstijden:

Doorsteek 9 Klundert 4791 HR Klundert

Maandag t/m zaterdag

08.00 - 20.00

Klundert en Fijnaart en Fijnaart Zondag Gesloten houdt op vrijdag 16 decemberhoudt op vrijdag 16 december tussen 20:00 en 22:00 uur een tussen 20:00 en 22:00 uur een Zonne: royale bol, rijk gevuld speciale kerstproeverij. specialemet kerstproeverij. zonnebloempitten

Pompoen: volkorenbrood boordevol pompoenpitten

Tijdens deze proeverij Tijdens deze proeverij kunt u genieten van ons kunt u genieten van ons HEEL feestelijke kerstassortiment en feestelijke kerstassortiment en andere heerlijke hapjes. andere heerlijke hapjes. erde actieaantallen van de voorgaande acties vind je in het actie-

en de laatste actieweek. Let er bij het vergelijken op dat het actieU bent van harte welkom! U mechanisme bent van harte welkom! n van het van deze week.

r V r e 0

Origine: zacht wit brood bereid met de beste bloem

Donker: bereid met 8 granen en zaden

Doorsteek 9 4791 HR Klundert

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 Gesloten

C1000 Henk Strootman Doorsteek 9 4791 HR Klundert

OERBROOD Alle varianten

C1000 Gert Driesen Fijnaart C1000 Henk Strootman

1.

98 C1000 Henk Strootman

Kadedijk 120b, 4793 RR Fijnaart

Doorsteek 9, 4791 HR Klundert

Openingstijden: ma t/m do 08-20.00u, vr 08.00-21.00u, za 08.00-20.00u, zo gesloten Openingstijden:

Openingstijden: ma t/m za 08-20.00u, zo gesloten

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 Gesloten

overwinterende

vliegen?

bas van bezooijen klundert

KraanvErhuur grondvErzEt En zandhandEl

bvb voor allerlei graafwerk in tuin, schuur of bedrijfslocatie en tevens inname grond en puin, verkoop van zand, tuingrond en grind (kan bezorgd worden). Tevens leggen en leveren van beton, stelcon-platen, ingraven septictanks en aanleggen riolering. Regio N-West Brabant. Voor omgeving Ridderkerk; 0180- 466244

en verwijderen

Tel. 06-53489432

nl

Bezoekadres; Schansweg 24g Klundert I E-mail basvanbezooijen@live.nl

0113-639760

- ADVERTORIAL -

Van het aanleggen van een tuin tot aan het installeren van badkamer onder één dak

Houseworld opent deuren in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER - Toe aan een uit konden slopen. En of we bijvoorbeeld Informatieavonden nieuwe keuken, maar loopt u aan te- ook nog een muurtje konden plaatsen Eén keer per maand organiseert Housegen dat muurtje naast de keuken dat naast de keuken.” Dit bracht Peter op het world een informatieavond voor u. Achter gestuct moet worden? Zin in een dak- idee om een totaalconcept aan te kunnen in de winkel is een mooie en gezellige kapel en meteen nieuw laminaat op bieden aan klanten. ruimte ingericht waar u wordt ontvangen. de bovenverdieping? Hoe ideaal zou Onder het genot van een drankje en een het zijn om dit alles onder één dak Ondernemers hapje kan u de showroom bekijken en te vinden en uw wensen uit handen Houseworld bestaat uit de volgende van eenwerkzaamspecialist meerdere informatie e hier alvast de vermelding van actie artikelen die extra kunt geven aan één aanspreekpunt? ondernemers die elk een hoek hebben krijgt over het product waar u voor komt. Dan bent u voor bij Houseworld Nieuw- ingericht showroom: Tegelhandel Er is zelfs een makelaar en een financieel ctieplanning dezeinweken vind injedeop C1000Net. Vossemeer op het juiste adres. ‘t Bosch, Van der Heijden Sierbestrating, expert aanwezig die u van dienst kunnen Beijers Sierbestrating, Schouwenpaleis, zijn .Om u goed en uitgebreid te woord DOOR JOAN GEERTS Kroon Kozijnen, Rida Keukens en Sanitair, te kunnen staan kunt u zich voor deze inSebrechts Zonwering, Van Kaam Installa- formatieavond inschrijven via de website Houseworld biedt een totaalconcept op tie Techniek, Decorette, Van de Klundert of telefonisch. Houd de website www. Folder/winkel Bake off Snijdwerkzaamheden houseworld.nu in de gaten voor de eerst het gebied van huisinrichting. Eén show- Timmerwerken en Decoratuinen. room met daarin een scala aan producten Alles wordt bij u uit handen genomen. volgende informatieavond. diensten die benodigd zijn voor de verbou- Indien u verschillende producten en dien- De openingstijden van Houseworld zijn Folder Nee Nee wing van een huis of tuin. sten afneemt bij Houseword krijgt u één donderdagavond van 18:00 tot 21:00 uur. Peter van den Wildenbergh van Rida Keuaanspreekpunt. Houseworld zorgt ervoor Vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur en zaterFolder Ja Nee kens en Sanitair is initiatiefnemer van dat de planningen van de verschillende dag van 10:00 tot 17:00 uur. Mocht dit niet dit idee. “Steeds vaker kwam het voor bedrijven op elkaar afgestemd worden uitkomen dan kan er altijd een afspraak dat we een keuken verkochten en dat de zodat de klant niet overal zelf achteraan gemaakt worden op een voor de klant ge- Indien er iets verbouwd moet worden in uw huis staan deze specialisten voor u klaar bij Houseworld. vraag kwam of we ook de oude keuken er- hoeft te bellen. schikt tijdstip. Houseworld, Nieuw- Vossemeersedijk 3, 4681 RG Nieuw - Vossemeer, tel 0167-503156, www.houseworld.nu

DM_20121128  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you