Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

M O E R D I J K S E

O P L AG E :

18 JULI 2012 WEEK 29

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

DESKUNDIGEN ADVISEREN BIJ BESTEMMINGSPLAN

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

GEMEENTE INVESTEERT EXTRA IN EDUCATIE

Afrit Industrieterrein Moerdijk dicht

Kobus Christianen maakt nieuwe start

MOERDIJK - Rijkswaterstaat voert maandag 23 en dinsdag 24 juli werkzaamheden uit aan de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal. Tijdens deze werkzaamheden is afrit 26 (Industrieterrein Moerdijk) van de A17 richting Moerdijk afgesloten. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

ZEVENBERGEN - Kobus Christianen uit Zevenbergen heeft een nieuwe voetbalstart gemaakt bij voetbalclub RKSV Nuenen. Na zijn jeugdvoetbalopleiding bij NAC Breda en ook daar een jaar belofte te zijn geweest, heeft Christianen zijn studie weer opgepakt bij de sportacademie in Eindhoven. Hier heeft de Zevenbergenaar gezocht naar een voor hem passende voetbalclub. Hoofdklasser RKSV Nuenen was zijn eerste keuze. De eerste test was er meteen eentje van niveau ,een oefenwedstrijd tegen PSV. RKSV Nuenen en Christianen boden kranig weerstand aan de profs van PSV. Daardoor was de nederlaag nog redelijk te overzien: het werd 0-5.

W E E K B L A D

Hacker van site Frans Bauer opgepakt

Diverse ritten bij toerwielerclub

FIJNAART/EDE - De Nationale Recherche heeft vorige week in Ede een 43-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht de server van de website van Frans Bauer uit Fijnaart te hebben gehackt. Door een fout in de website van Bauer had de man enkele dagen eerder toegang gekregen tot de gegevens van duizenden klanten van telecombedrijf Simpel. Hierdoor kreeg hij toegang tot een database met persoonlijke gegevens van klanten, zoals e-mailadressen en wachtwoorden. Er zijn drie computers, usb-sticks, geheugenkaarten en een externe harde schijf bij hem in beslag genomen. Het is niet duidelijk of de man iets met de verkregen gegevens heeft gedaan.

ZEVENBERGEN - Toerwielerclub Zevenbergen heeft voor het komend weekend een aantal ritten voor haar leden. Op zaterdag 21 juli rijden de randonneurs van TWC Zevenbergen een rondje Woensdrecht. De rit heeft een lengte van 110 km en het vertrek is om 08.00 uur. De recreanten rijden dezelfde dag de Molentocht over 100 km en het vertrek is om 08.05 uur. Op zondag 22 juli rijden de randonneurs het rondje Oosterhout, een rit over 65 km en vertrek is om 09.00 uur. De recreanten rijden op zondag 22 juli het rondje Drimmelen een rit over 60 km, vertrek om is 09.05 uur. Alle ritten vertrekken van sportpark De Knip in Zevenbergen.

Politie onderschept drugs langs A16 ZEVENBERGEN - De politie heeft vorige week woensdagavond in Zevenbergen twee drugstoeristen aangehouden. Agenten troffen de twee mannen stoned aan in een geparkeerde auto. Dat gebeurde rond de klok van 21.40 uur op parkeerplaats De Hoek ter hoogte van Zevenbergen. Bij een controle door de agenten bleek dat het tweetal in het bezit was van enkele zakjes wiet en hasj. In overleg met de Officier van Justitie zijn boetes van 150 en 350 euro aan hen opgelegd. De twee aangehouden drugstoeristen waren vanuit Frankrijk via België op de A16 terechtgekomen; ze waren respectievelijk in de leeftijd van 18 en 19 jaar.

Beleef Fort Sabina in de vakantie HEIJNINGEN - In de vakantieperiode is het historische Fort Sabina in Heijningen te bezoeken op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De entree is gratis. Dit grote fort in de gemeente Moerdijk is een bijzondere plek om te ontdekken, met zijn vele bunkers, grote kazerne, kruithuis, onderaardse gangen en heel veel natuur. Het fort is een beleving op zich en een ideaal uitstapje met de kinderen, dus voor het hele gezin. U vindt Fort Sabina aan de Fortweg 1 te Heijningen. De fortpoorten staan op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op de website: www. fortsabina.nl

ZEVENBERGEN - Afgelopen weekend was het landelijke imkerijdag. Honderden imkers in het land hielden een open dag, onder wie ook Wim Rijnart in Zevenbergen. Liefst 150 belangstellenden wisten zondag de Nieuweweg in het buitengebied van Zevenbergen te vinden voor een bezoekje. Lees elders in deze Bode meer over deze open dag. FOTO CEES VAN DER BURG

Stichting Buurtcomité Sabinapolder ziet beroepsprocedure met vertrouwen tegemoet

Rechter beslist over windturbines HEIJNINGEN/BREDAM - DeI rechtbank gaan D D E inL Breda B Umoet R G S beoordelen E & of V erE drie E 150 R Smeter E hoge windturbines gebouwd mogen worden in de Sabinapolder in Heijningen. DOOR PETER HOUTEPEN De onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften van de gemeente Moerdijk adviseerde het college van burgemeester en wethouders eerder om de bouwvergunning voor de windturbines te vernietigen. Volgens de commissie is de plaatsing van windturbines nabij rijksmonument Fort Sabina in strijd met het eigen beleid van de gemeente en wordt het schootsveld van Fort Sabina aangetast. Het college heeft dat advies echter naast zich neergelegd en de door buurtbewoners ingediende bezwaren ongegrond verklaard. Discussie

Het is zeven jaar geleden dat de bouwaanvraag voor het windpark nabij Fort Sabina werd ingediend. Reeds vanaf de start was er discussie over de gekozen locatie. Meer dan 30 zienswijzen werden tegen het project ingediend. Ook de Rijksdienst voor de Monumentenzorg - thans Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - bemoeide zich met de kwestie en adviseerde om niet te bouwen in het schootsveld van het rijksmonument Fort Sabina. Het project leidde ook tot grote verdeeldheid binnen de provincie Noord-Brabant. In een conceptbrief van de provincie aan de gemeente Moerdijk uit 2009 werd erop gewezen dat plaatsing van windturbines in het schootsveld van het fort ongewenst zou zijn. Niettemin heeft de

provincie uiteindelijk geen van de in de conceptbrief genoemde bezwaren overgenomen in de verklaring van geen bezwaar voor het project. Tevreden De Stichting Buurtcomité Sabinapolder, tevens bezwaarmaker, is blij dat het project eindelijk door een rechter beoordeeld zal worden. ‘Wij gaan de beroepsprocedure met vertrouwen tegemoet. Telkens als een onafhankelijke partij de kwestie analyseert, luidt het oordeel dat windturbines vlakbij Fort Sabina niet gewenst zijn. Wij zijn dan ook tevreden dat de gemeente Moerdijk eindelijk het dossier aan een echt onafhankelijke partij moet overdragen.’

W E E K B L A D

Wees ons oog, fotografeer voor ons De Bode is thuis in de regio. Vóór u en dóór u. Beeld speelt in De Bode een prominente rol. Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Een politieactie, een bizar ongeval, een brand, een overwelh u grappige i s of ontroerende i n situatie. d e r digend natuurmoment,teen uitermate De foto voldoet aan twee belangrijke criteria: hij is haarscherp en wordt in origineel formaat opgestuurd. U geeft ons de gebruiksrechten, en wij zetten bij plaatsing uw naam eronder. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Kwaliteitsstoffen e g ibodemprijzen! o tegen Campagneweg 14d Zevenbergen 0168-750653 www.degordijnenconcurrent.nl

Uw krant is bij Drukkerij Vorsselmans in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Lustrumeditie open toernooi TV 76 WILLEMSTAD - Traditiegetrouw wordt van zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli het open toernooi van tennisvereniging Willemstad gehouden. Dit jaar voor de 30e keer en daarom een extra feestelijke editie met veel prijzen. Zowel bezoekers als deelnemers maken kans op mooie lustrumprijzen middels een loterij. Tevens worden op diverse avonden leuke optredens verzorgd door leden van de tennisvereniging. Zaterdag 28 juli wordt de lustrumeditie feestelijk afgesloten met een spectaculair optreden van de coverband Qwark. De feestavond begint om 22.00 uur en gaat door tot de late uurtjes. De toegang is gratis. Op zondagmiddag is de prijsuitreiking.

D66-jongeren prijzen langstudeerder ZEVENBERGEN - De Brabantse jongerenafdeling van D66 heeft de ‘Langstudeerder van Brabant-prijs’ in het leven geroepen. De Jonge Democraten vinden dat langstuderende studenten die veel nuttige zaken hebben gedaan naast hun studie in het zonnetje gezet dienen te worden. Het is een ludiek protest van de Jonge Democraten om te protesteren tegen de 3000 euro boete die langstudeerders aan collegegeld moeten betalen. Floris Jan Donders van Jong D66: “Op het moment worden alleen de negatieve aspecten van langer studeren belicht.” Donders vindt dat studenten een nuttige toevoeging zijn aan de maatschappij. De prijs wordt eind juli uitgereikt.


! n e g a d laatste

laatste Kans! nog 33 KeuKens! e z u e r u rigo ! p o o k r e uitv

p o = p o

Wegens verhuizing moet

alles weg!

tot 70% Korting!

weg=weg!

KOPEN & METEEN MEENEMEN! Brugman Numansdorp gaat verhuizen. Dat zorgt voor het nodige voordeel. alle showroomkeukens en -badkamers en a-merken apparatuur en sanitair gaan daarom weg tegen dumpprijzen.

op alle KeuKens en badKamers! profiteer nu. laatste Kans! Numansdorp, Edisonstraat 4, Tel. 0186-653772 www.brugman.nl


actualiteit

Deskundigen laten licht schijnen over veiligheid

Commissie adviseert bij bestemmingsplan industrieterrein ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft een onafhankelijke commissie in het leven geroepen die de gemeente adviseert bij de herziening van het bestemmingsplan voor het Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk. Speerpunt bij die herziening is de (externe) veiligheid. DOOR PETER HOUTEPEN De belangrijkste aandachtspunten in het nieuwe bestemmingsplan zijn behalve de verankering van externe veiligheid ook de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen. Voordat de gemeenteraad een beslissing neemt over het bestemmingsplan, wordt onafhankelijk advies ingewonnen bij vooraanstaande personen op het gebied van (externe) veiligheid. De gemeenteraad heeft twee deskundigen bereid gevonden dit onderzoek uit te voeren. Het gaat om Ben Ale en Menno van Duin. Beide zijn specialist op het gebied van veiligheid en zullen vanuit een breed perspectief hun licht laten schijnen op het bestemmingsplan. Wieg Ben Ale is hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding aan de TU Delft en heeft aan de wieg gestaan van de implementatie van externe veiligheid in Nederland. Tot april 2006 was hij directeur onderzoek van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIBRA) en tot juli 2003 directeur van het Centrum voor Externe Veiligheid van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In janu-

ari 1994 trad hij in dienst als wetenschappelijk onderzoeker bij het RIVM en later werd Ale hoofd van de afdeling Kwaliteit van het Laboratorium voor Stralingsonderzoek alhier. In 1995 heeft Ben Ale de Distinguished Achievement Award van de Society for Risk Analysis in ontvangst mogen nemen als erkenning voor een uitstekende bijdrage aan het veld van de risico analyse. Schuld Menno van Duin is thans Lector Crisisbeheersing aan het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra (NIFV) en de politieacademie en richt zich al bijna 25 jaar op kennisontwikkeling en professionalisering op het terrein van crisisbeheersing.

Advies belangrijk bij besluitvorming Van Duin zei begin dit jaar na het lezen van het rapport van de Onderzoek voor de Veiligheid over de brand bij Chemie-Pack op industrieterrein Moerdijk - op 5 januari 2011 - dat 80% van de schuld van de enorme brand aan Chemie-Pack zelf te

Behalve de verankering van de externe veiligheid zijn ook de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen een aandachtspunt.

wijten was en niet aan de hulpverleners of andere instanties. Belangrijk onderdeel De adviescommissie beoordeelt het be-

stemmingsplan en geeft advies aan de gemeenteraad. Dit advies wordt als belangrijk onderdeel betrokken bij de besluitvorming over dit bestemmingsplan. De definitieve vast-

stelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is gepland voor medio 2013. Op 27 september wordt het advies gepresenteerd aan de gemeenteraad in een informatiebijeenkomst.

College vindt bestrijding laaggeletterdheid erg belangrijk

Gemeente investeert extra in Volwasseneneducatie ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk geeft het ROC/Kellebeek College voor het schooljaar 2012-2013 een sub- DOOR PETER HOUTEPEN sidie van 39.000 euro. De gemeente investeert in volwasseneneducatie onder meer in het kader van de bestrijding van laaggeletterdheid. De subsidie is met name bedoeld voor de werving van cursisten en voor een basiscursus In het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) stelt het Rijk jaarEngels.

lijks educatiemiddelen beschikbaar. Dit geld is bedoeld voor de uitvoering van Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO), Nederlands als Tweede Taal (NT2) en basiseducatie. Jaarlijks vult de gemeente Moerdijk dit rijksbudget aan om een extra aanbod af te nemen bij het ROC West-Brabant Kellebeek College voor de aanval op laaggeletterdheid op lokaal niveau. In stand houden De gemeente investeert in de inzet van een netwerkdocent voor de werving van cursisten, het contact met andere maatschappelijke organisaties en het mede vormgeven van de lokale campagne in het kader van de week van de alfabetisering. Daarnaast wordt door middel van de gemeentelijke subsidie het cursusaanbod Engels voor de doelgroep basiseducatie gehandhaafd.

Focus op betrekken ondernemers

Zonder de gemeentelijke bijdrage zou per 1 januari 2013 een kwetsbare groep zwaar onder druk komen te staan.

Werk zoeken via je mobiel

Dat gebeurt niet alleen omdat Engels een basisvaardigheid is om te kunnen participeren in de maatschappij; op basisscholen wordt in toenemende mate ingezet op deze basisvaardigheid. Vanuit de brede schoolgedachte en de bestrijding van laaggeletterdheid wil de gemeente een cursus Engels voor volwassenen in stand houden.

Onder druk Daarnaast wordt de gemeentelijke bijdrage belangrijker, omdat de middelen vanuit het Rijk per 1 januari volgend jaar niet langer aangewend mogen worden voor de wervingsactiviteiten. Het is daarom dat het college van burgemeester en wethouders voorstelt om niet verder te bezuinigen op de gemeentelijke subsidie en deze te handhaven op 39.000 euro. Zonder de gemeentelijke bijdrage zou, na een tweede bezuinigingsronde per 1 januari 2013 door het Rijk, een laagdrempelig aanbod op de locatie in Zevenbergen voor een kwetsbare groep zwaar onder druk komen te staan. Verborgen probleem Laaggeletterdheid is een verborgen probleem dat ook in de gemeente Moerdijk speelt. Om aandacht te vragen voor dit probleem houdt de gemeente Moerdijk, in samenwerking met het Kellebeek College en Bibliotheek VANnU, jaarlijks de week van de alfabetisering. Dit jaar is de week van de laaggeletterdheid van 3 tot en met 9 september. Het thema van de week is dit jaar ‘Geef Taal een Stem’. De werkgroep is in volle gang met de voorbereidingen van deze week in de gemeente Moerdijk. Zo zal er onder andere een lezing plaatsvinden door Karin Giphart. Dit jaar ligt de focus in de gemeente Moerdijk met name op het betrekken van ondernemers. Voor meer info: www.weekvandealfabetisering.nl

VACATURES in zowel krant, website en nu ook met je SMARTPHONE brabantwerkt.mobi PAGINA 3


Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Verzekeringen HypotHeken pensioenen Financieringen

Voordeligste HypotHeek in de regio? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 cp etten-Leur tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Gratis meubelen hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 0162-680705, Mobiel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Een DAKKAPEL brengt meer ruimte en licht op uw zolder. In één dag wind- en waterdicht geplaatst. Ook RENOVEREN wij uw bestaande dakkapel.

- Kunststof Kozijnen - Gevelbetimmeringen - Rolluiken & Zonweringen - Interieurbetimmering - Dakkapellen - Houten Deuren & Kozijnen Kessel is een handelsnaam van P&G b.v. - Garagedeuren info@pgklundert.nl Tel. 0168-404966 www.pgklundert.nl

Uw parketvloer tot 35 m2 geschuurd en behandeld met hardwaxolie (naturel). Nu voor de all-in prijs van E750,- incl. BTW NIEUW: http://webwinkel.wilcoparket.nl Wilco Parket Tel: 0164 - 68 58 52 Vlierbes 10 E-mail: info@wilcoparket.nl 4661 WT Halsteren Website: www.wilcoparket.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

STAPEL VOORDEEL BIJ MORRES

Op de volledige Morres collectie

EN OPRUIMING

MET KORTINGEN

70% OP AL ONZE TOT WEL

*

SHOWROOM

KOOP NU BETAAL LATER**

WIJ MAKEN HET MOGELIJK GROTERE BEDRAGEN GESPREID TE BETALEN. Koen Wauters

*Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.morres.com

MODELLEN

** Een niet doorlopend goederenkrediet van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Morres treedt op als verbonden bemiddelaar van Santander Consumer Finance Benelux B.V.. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de algemene voorwaarden en het standaard informatieblad. Santander en Morres geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

De grootste woonwinkel voor Nederland én België is ELKE ZONDAG OPEN Industrieweg 2 | 4561 GH | Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) | Tel. 0031(0)416 - 673678 | www.morres.com klantenservice@morres.nl | Maar 45 minuten van Breda, 15 minuten van Antwerpen en 25 minuten van Gent

15 0 I N G E R I C H T E WO O N K A M E R S•10 0 C O M P L E T E S L A A P K A M E R S•5 0 G E S T Y L D E B A BY- E N K I N D E R K A M E R S W o o n d e c o r a t i e • B e d - e n B a d t e x t i e l • A r t • R a a m - e n v l o e r b e k l e d i n g • Ta p i j t e n • V e r l i c h t i n g • W o o n c o s m e t i c a • K l e i n m e u b e l e n • K o k e n / t a f e l e n • H o m e o f f i c e


actualiteit

Column

Tussen Tour de France en Olympische Spelen

Profronde Zevenbergen in aantocht ZEVENBERGEN - Zondag 5 augustus, de dag waarop de 57e Ronde van Zevenbergen verreden gaat worden, komt snel dichterbij. De organisatie begint op toeren te geraken, zowel voor wat betreft het sportieve gedeelte als het randgebeuren. Dit laatste kwam afgelopen vrijdag tot uiting in het tv-programma Tour du Jour met de hernieuwde presentatie van rondemiss Debbie Heijstek uit Fijnaart.

Addo Sprangers

Dorpspriester U kent ’m vast wel, die reclame van de Koninklijke Landmacht. Huis-, tuin- en keukengebeurtenissen uit het dagelijkse burgerleven worden gespiegeld aan situaties waar militairen voor komen te staan. Een keuze makende uit de twee opties ‘geschikt’ en ‘ongeschikt’ wordt met het aankruisen van het desbetreffende vakje vervolgens duidelijk tot welke categorie de hoofdrolspeler in het wervingsfilmpje behoort. De slampampers, lamzakken, kneuzen, twijfelaars en kanslozen krijgen met het keiharde ‘ongeschikt’ een denkbeeldige schop onder hun reet, terwijl de echte doorzetters en degenen die doortastend en alert zijn bijkans met fanfaregeschal als ‘geschikt’ door Defensie worden binnengehaald. Hebben we daarmee iets nieuws onder de zon? Nee, hoor, Defensie acteert gewoon heel erg old skool. Nog niet zo heel lang geleden bepaalden ouders hier in Nederland immers ook of zoon- of dochterlief wel met een zogenaamde ‘goede partij’ naar huis kwam. In India gingen ze vroeger zelfs nog een stapje verder, las ik onlangs. Dorpspriesters, huwelijksmakelaars en oude tantes werden ingeschakeld om uit te zoeken of iemand wel een goede huwelijkskandidaat was. Om het maar even wat duidelijker te stellen: een zedig meisje dus en geen snollenbol die al op jeugdige leeftijd als afgelikte boterham door het leven gaat. Een jongen dus met een goedbetaalde baan en liefst ook nog welgestelde ouders in plaats van een loser die alleen maar denkt in termen van seks, drugs en rock-‘n’-roll. Een huwelijkskandidaat ook die fysiek top is en geen verborgen medische gebreken kent, zodat er straks bij voorbaat al geen halve Quasimodo in de wieg ligt. De tijden veranderen en tegenwoordig zoeken verontruste ouders in India steeds vaker hun toevlucht tot detectives, zo blijkt. Alleen zij lijken nog in staat dergelijke prangende vragen te beantwoorden in een land waar mensen nog massaal uitgehuwelijkt worden. Tja, dan lijkt mij het concept van de vrije keuze nog altijd het meest hanteerbaar. Mijn nu nog jonge dochters staan straks ongetwijfeld ook met een al dan niet geschikte kandidaat op de stoep, eentje waar ze hopelijk goed over hebben nagedacht en met wie ze verwachten gelukkig te worden. We weten dan snel genoeg wat voor vlees we in de kuip hebben, verwacht ik zo. Geheelonthouder, supporter van de verkeerde voetbalclub en absoluut geen muziekliefhebber? Geeft niet. Zelfs ik mocht blijven. Daar is geen dorpspriester aan te pas gekomen.

Oud-tourrenner Gert Jacobs, tegenwoordig meer bekend van het TV-programma Tour du Jour, was in 2011 eregast bij de Profronde van Zevenbergen. ARCHIEFFOTO CEES VAN DER BURG

DOOR CEES VAN DER BURG De organisatie van de wielerronde van Zevenbergen begint op stoom te komen. Het wedstrijdprogramma wijkt niet af van vorig jaar. Het omvat de categorieën Amateurs/Sportklasse en Elite-Beloften, die een criterium rijden en de Professionals die elkaar bestrijden in een omnium dat bestaat uit de drie onderdelen: een tijdrit over 1.650 meter, een puntenkoers en een rit-in-lijn. Bijna exact 60 jaar nadat de eerste wieler-ronde van Zevenbergen werd verreden - dat was op zaterdag 9 augustus 1952 - staat Zevenbergen opnieuw een mooi wielerfeest te wachten.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Kampioenen De 22-jarige uit Helwijk afkomstige Debbie Heijstek is wederom de rondemiss in de Profronde van Zevenbergen. Ze behoort tot een echte wielrenfamilie en is met enige regelmaat zelf actief op de

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

racefiets en daarnaast ook af en toe langs het parcours te vinden bij wedstrijden in binnen- en buitenland. Natuurlijk wordt op sportief gebied al volop onderhandeld om bij de beroepsrenners weer een kwalitatief sterk rennersveld aan de start te krijgen, net als in de voorbije jaren toen kampioenen als Ivan Basso en Tyler Farrar van de partij waren. Jongelingen Favoriet bij de organisatie is Niki Terpstra, die in Kerkrade indrukwekkende manier Nederlands kampioen op de weg werd nadat hij eerder dit jaar al de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen won. Terpstra is ook kandidaat medaillewinnaar bij de Olympische wegwedstrijd. Zeker al is de komst van de ´oude rotten´ Stefan van Dijk en Bobby Traksel, beide renners met een behoorlijke erelijst. Ook de komst van twee jongelingen van Vacansoleil, Maurits Lammertink en Mar-

tijn Keizer, staat vast. Laatstgenoemde reed dit jaar een opvallende Giro d ’Italia, waarin hij veel in de aanval was en het klassement van de tussensprints won. Eregasten Een traditioneel element van de Profronde van Zevenbergen is de special guest. In het recente verleden kwamen als zodanig wielercoryfeeën van naam naar Zevenbergen, zoals Jan Janssen, Eddy Planckaert, Johan Musseeuw, Freddie Maertens, Leontien van Moorsel en Gert Jacobs. Dit jaar zijn meerdere oud-kampioenen te gast onder aanvoering van oud-wereldkampioen (Zolder 1969) Harm Ottenbros. Hij wordt vergezeld door een andere oudwereldkampioen (Valkenburg 1978 ploegentijdrit), namelijk Bart van Est uit Dinteloord, door oud-Tour-etappe winnaar Frits Pirard en oud nationaal kampioen (1980) Jacq van Meer uit Wouw.

Cirkels in Zevenbergschen Hoek

Puzzel week 29

De oplossing van deze puzzel is in week 30 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Het is een fenomeen dat eens in de zoveel tijd opduikt. Vorige week was dit het geval op een stuk weiland in Zevenbergschen Hoek. De eigenaar ontdekte de graancirkels niet zelf, want daar hebben we het over, maar werd er op attent gemaakt door een vriend. Er bestaan verschillende opvattingen omtrent het ontstaan van graancirkels. Zo zouden buitenlandse wezens hiervan de aanstichters zijn, maar meer voor de hand ligt dat het toch om grappenmakerij maakt. FOTO CEES VAN DER BURG PAGINA 5


Duivensport

Jo de Rooij wint Princenbosch

Jo de Rooij kust ‘geleende’ wisselbeker.

FIJNAART - Afgelopen zaterdag vertrokken de Fendertsmannen richting Princenbosch, een mooie bosbaan vlakbij Breda. De weergoden waren de Fendertsmannen niet goed gezind. Het werd een natte dag maar daar deinzen de Fendertsmannen niet voor terug. Op het scherpst van de snede werd gestreden om de felbegeerde titel, met een sublieme Jo de Rooij als winnaar. De goede organisatie was in handen van Martijn Sprenkels. De Fendertsmannen zijn graag geziene gasten op de Brabantse golfbanen en de ontvangst met koffie en appelgebak was hartelijk. Vooraf werd volop gediscussieerd over de zoek geraakte wisselbeker. Na het weekend in Duitsland is de wisselbeker als vermist opgegeven en tot op he-

den nog niet gevonden. De Fendertsmannen probeerden de film van het weekend nog eens terug te draaien, maar ook dat leidde niet tot de oplossing. De zoektocht duurt voort. Door het natte weer begonnen de Fendertsmannen met een ‘koude start’ aan de wedstrijd en de resultaten waren terug te vinden in de scores op de eerste negen holes. De tweede negen holes waren iets ‘droger’ en de scores derhalve beter. De longest was deze keer een prooi voor René Consenheim. Met een ferme tik liet hij de rest van het veld achter zich. Bij de neary had Toon Nuiten zich al rijk gerekend, een slag binnen twee meter van de hole zou toch ruim voldoende moeten zijn. Hij had echter buiten de waard gerekend, want Luuk Frijters sloeg de bal 30 cm. dich-

terbij en won met deze geweldige slag de neary. In de rest van de wedstrijd ging het Luuk wat minder voor de wind, met een score van slechts 19 punten moest hij genoegen nemen met de poedelprijs. Op de zevende plaats eindigde Martijn Sprenkels met een score van 26 punten. Toon Nuiten, druk in de weer met een nieuwe swing, wist deze verandering nog niet om te zetten in een hoge score en moest met 26 punten genoegen nemen met de zesde plaats. Wim van Alphen heeft ook een aantal veranderingen doorgevoerd in zijn swing en wisselt pieken met dalen af. In deze ronde twee birdies maar ook weer iets te veel ‘strepen’, resulterend in 27 punten en de vijfde plaats. René Consenheim had een drukke middag, tijdens het rondje kreeg hij nog een beetje bijles in de etiquette van het golfspel van Jo en Toon. Dit zorgde voor iets te veel afleiding voor Rene en met een score van 27 punten eindigde hij op de vierde plaats. Arjan Magielse had geleerd van de vorige keer, toen kon hij in zijn ‘strakke rubberen regenpak’ moeilijk bewegen. De regen outfit bestond deze keer uit de korte broek, het zomergevoel resulteerde in een knappe derde plaats met een score van 28 punten. Ger Tegelaar leeft al een aantal maanden in een golfroes, opnieuw eindigde hij in de top drie met een knappe tweede plaats met 30 punten. En dan de winnaar van deze wedstrijd met een, onder deze weersomstandigheden, fantastische score van 34 punten: Jo de Rooij. Jo had zelfs de pech dat 6 holes voor het einde zijn golfkar omviel en zijn driver brak, maar niets kan een Jo in deze vorm stoppen.

Hart op de juist plek

The 7 Hills Dancers genomineerd ZEVENBERGEN - Country Line Dance vereniging The 7 Hills Dancers uit Zevenbergen zijn genomineerd voor Hart op de juiste plek. Onlangs hebben we het bericht ontvangen van Rabobank West-Brabant Noord dat we genomineerd zijn voor een bijdrage van ‘Hart op de juiste plek’. Het initiatief van de bank stelt organisaties met een financiële steun in staat hun hartenwens uit te laten komen. Net zoals wij dat hebben voor onze vereniging. Wij willen namelijk voor ons demo team een nieuwe outfit. We zijn zeer blij genomineerd te zijn omdat deze nominatie een blijk van waardering is voor de activiteiten van onze organisatie. Daarnaast zou het winnen van Hart op de juiste plek ervoor zorgen dat wij de juiste steun hebben om onze hartenwens in vervulling te laten gaan. Vanaf 7 september kunnen de ruim 19.000 leden van Rabobank WestBrabant Noord op ons stemmen via de ledenwebsite van Rabobank West-Brabant Noord. Wij hopen natuurlijk dat heel veel

leden op ons gaan stemmen. Om nog meer bekendheid te krijgen voor ons project gaan we nog op zaterdag 25 augustus om 14.00 uur een demo verzorgen tijdens de Fendertse week. Daarnaast geven wij een demo op maandag 1 oktober tijdens de nationale dag voor de ouderen in de Fendertshof te Fijnaart. Eind 2012 wordt er een demo gegeven bij de opening van het nieuwe gedeelte van Woonzorgcentrum Zevenbergen [voorheen Sancta Maria] alles natuurlijk geheel gratis. Wilt u ook op ons stemmen, maar bent u nog geen lid van Rabobank West-Brabant Noord, dan kunt u zich nog vóór 10 augustus aanmel-

Kunstgebit stuk?

den als lid bij Rabobank West-Brabant Noord. Op woensdagavond 24 oktober zullen de winnaars tijdens een besloten bijeenkomst bekend worden gemaakt en zal er duidelijk worden welke hartenwensen er in vervulling gaan. Voor meer informatie over ons project of over ‘Hart op de juiste plek’ kunt u kijken op onze site (invullen door vereniging) of op de ledenwebsite van Rabobank WestBrabant Noord via www.wbn.rabobank.nl Voor meer informatie over The 7 Hills Dancers kunt u contact opnemen met: Marianne Lokers 0168-324375, 06-50675481.

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Zevenbergen Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Molenstraat 3 • Zevenbergen T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Zevenbergen PV ONS GENOEGEN 15 juli, Bordeaux, 87 duiven: 1-2-3-4. R. Van Beers; 5-10. L. Pruijsen; 6. A. Beljaarts; 7. A. Van Es; 8-9. J. Verwater Houdeng, 15 juli, 232 duiven: 1-2-9. A v/d Luytgaarden; 3. A. Kanters; 4-5. P Mol; 6-10. A van Tilborgh; 7-8. J van Brenkelen.

Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Bordeaux, 13 juli, 57 duiven: 1-2-3-4-56-7-8-9-10. G. Kouters & Zn. Uitslag Houdeng, 15 juli, 110 duiven: 1-5. Ant. de Jong; 2-3-4-8-9. J. Veeken; 6. G. Kouters & Zn; 7-10. J. Sitters & Zn.

HSV Altijd Beet MOERDIJK - De derde koppelwedstrijd werd op 14 juli gehouden. Bij slechte weersomstandigheden, 3 uur regen en een pittig windje, was de vangst voor een aantal leden niet slecht. Uitslag 1. Cor en Leo met 16.000gr

2. Jan en Arie met 4.240gr 3. Ton 2 maal 3.400gr 4. Paul en Piet met 2.760gr 5. Henk en Nick met 0gr 6. Joop en Ad met 0gr Programma De volgende wedstrijd is wordt op 4 augustus gehouden.

HSV De Veste WILLEMSTAD - Uitslag van het vierde Zomeravondconcours vervist op dinsdag 10 juli en van het derde 65+/Vuttersconcours vervist op donderdag 12 juli in de Tonnekreek. 10 juli: 1. B. Heijstek, 8.700gr; 2. M. Dubbelman, 6.650gr; 3. K. Tak, 5.100gr; 4. G. de

Wit, 4.000gr; 5. M. van Rijswijk, 2.600gr; 6. R. van Poppel, 950gr; 7. A. van Alphen, 750gr; 8. G. den Hollander, 300gr. 12 juli: 1. A. Leest, 1.950gr; 2. B. Heijstek, 1.200gr; 3. R. van Poppel, 650gr; 4. G. de Wit en G. den Hollander, 200gr; 6. L. Verheijen, M. van Rijswijk, A. Hoevenaars, 0gr.

BRIDGE BRIDGECLUB FIJNAART Zomercompetitie 9 juli, A-lijn: 1.Piet Breure-Bram Huitkar. 2 Ged. Gerry-Ad v.d.Boon en Wiedi-Bert de Kok. 4.Tanna Dane-Corrie Maat. 5.Corry de Krey-Yvonne Vogel. B-lijn: 1.Bets-Piet Kannekens. 2.Arie v.d.Linden-Dick Saarloos. 3.Tonnie Broeders-Nel Breure. 4.Nettie Donders-Jo van Sprundel. 5.Adrie Bom-Piet Vermunt. C-lijn: 1.Gé-Henk v.d.Weert. 2.Jeanne van Putten-Annie van Gils. 3.John Groen-Jan Timmers 4.Rien Bakker-Corrie Voet. 5.Ella Huybregts-Hannie van Tilborgh FIJNAART 55+ Dinsdag 10 juli, Gele lijn: 1 Martha-Piet Berghout 64.58%; 2 Bernard Rommens-Kees v.d.Zande 63.19%; 3/4 Toos v.d. Giessen-Hans Riethof en Adrie Nouwen-Kees Vrolijk 50.00% Rode lijn: 1 Dit-Sjaan Konings 61.11%; 2 Toon Dierks-Twan Rijsdijk 54.86%; 3 Christine Huisstede-Piet Vermunt 54.17%; 4 Teuni Boelhouwers-Nel Keuter 52.08% SENIORENBRIDGE WILLEMSTAD 1 mevr. Luijendijk-mevr. Knook den Hollander 60,42%; 2 mevr. Knook-Maris-mevr. v. d. Vorm 57,29%; 3 mevr. Leijten-mevr. den Engelse 55,73%; 4/5 mevr. Maat-dhr. Maat en mevr. Coomans-dhr. Korpershoek 54,69%; 6 mevr. Oele-dhr. Oele 47,92%; 7 mevr. de Pender-mevr. van Neste 47,40%; 8 dhr. v.d. Linden-dhr. v. Beem 41,67%; 9 mevr. Graafmans-mevr. Lussenburg 41,15%; 10 dhr. v. Schendel-dhr. de Heer 39,06% ZBC Maandagavond 9 juli, A-lijn: 1 Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 64,58%; 2 Tjeu Grubben-Wim van der Velden 61,81%; 3 Corrie Janssen-Cees Wezenbeek 57,99%; 4 Mieke de Callafon-Nel Vos 53,47%; 5 Toos Ermers-Tiny Lageweg 52,43% B-lijn: 1 Loe v’t Westende-Tonny v’t Westende 64,5%; 2 Felix Goverde-Toon v Sprundel 64,17%; 3 Ad Neelen-Riet Schrauwen-Buijs 60,83%; 4 Bert Groenewegen-Nel Groenewegen 53,5%; 5 Corrie Rommens-Dies Vermue 49,58% C-lijn: 1 Corrie v Bijsterveldt-Rieke de Kort 63,75%; 2 Henny de Jong-Corrie de Reijer 55,83%; 3 Lucy v Roermund-Loet vd Zande 53,33%; 4 Joke Wijne-Willem Wijne 52,5%; 5 Miet Mouwen-Jo Vermeulen 50% Zomercompetitie is ook toegankelijk voor niet-leden Info: 06-19246311. Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 06-49844480.

SVC zoekt keeperstrainer, grensrechter en vele andere STANDDAARBUITEN - De groeiende en bloeiende voetbalvereniging SVC uit Standdaarbuiten is voor komend seizoen op zoek naar een keeperstrainer, een grensrechter voor het eerste elftal en een aantal vrijwilligers. Voor algemene info over voetbalvereniging SVC en om een goed beeld te krijgen van de vereniging verwijzen wij u naar de site van SVC welke te vinden is via http://www.vvsvc.net SVC zoekt voor het nieuwe voetbalseizoen een enthousiaste keeperstrainer die er alles aan wil doen om onze (jeugd en selectie) keepers nog beter te maken. De trainingsavonden kunnen in onderling overleg worden vastgesteld zodat er voor alle partijen een prettig werkbare situatie ontstaat. Kandidaten beschikken

naast een portie enthousiasme ook over een opleiding als keeperstrainer of hebben persoonlijk de nodige praktijk ervaring als keeper. Indien haalbaar zal betreffende keeperstrainer ook deel uit gaan maken van begeleidingsteam van de selectie. Assistent scheidsrechter c.q. vlagger SVC zoekt voor het nieuwe voetbalseizoen in de vijfde klasse C een enthousiaste grensrechter om het begeleidingsteam van de selectie kompleet te maken. De grensrechter is bij wedstrijden op zondagmiddag de assistent van de scheidsrechter aan de zijlijn en is o.a. verantwoordelijk voor het aangeven van buitenspelsituaties en inworpen. Wij zoeken een assistentscheidsrechter die in staat is om op correcte wijze beslissingen te nemen langs de lijn. Ook geeft u in samenwerking met het

bestuur naar eigen inzicht invulling aan het begeleiden tijdens thuiswedstrijden van de pupil van de week. Leden technische commissie Het huidige bestuur is van mening dat er binnen een vereniging als SVC ook nagedacht moet worden over de middellange en lange termijn en wil om deze reden dan ook een commissie voetbalzaken oprichten. Deze commissie gaat het bestuur adviseren omtrent allerhande voetbaltechnische zaken zoals het bewaken of maken van diverse beleidsplannen en controle op de juiste uitvoering hiervan. Maar ook het op de hoogte blijven van het functioneren van de verschillende (hoofd) trainers en leiders. Ze komen met voorstellen met betrekking tot aanstelling en ontslag van trainers, ontwikkelen en uitvoeren van een PAGINA 6

(intern) scoutingsysteem om te voorkomen dat talentvolle spelers in lagere elftallen spelen en geven gevraagd en ongevraagd advies over allerhande voetbaltechnische zaken. Overige vrijwilligers Zonder vrijwilligers kan een club zoals SVC niet bestaan, daarom is het bestuur van SVC erg blij met de hulp van vele vrijwilligers die met grote regelmaat werkzaamheden geheel belangeloos voor onze club uitvoeren. Voor SVC zijn we op zoek om onze pool met vrijwilligers wat groter te krijgen. Een kleine groep vrijwilligers maakt ons als vereniging immers kwetsbaar. We zoeken mensen die graag structureel een handje willen helpen maar ook mensen welke incidenteel hun handen uit de mouwen willen steken zijn meer dan

welkom. We zoeken mensen met groene vingers, klussers, mensen die goed met een emmer sop overweg kunnen maar ook mensen die vast mee willen draaien in een commissie. Denk daarbij aan de activiteiten commissie, faciliteiten commissie, sponsorcommissie etc. Reageren? Heeft u interesse in een van bovenstaande functies of vragen naar aanleiding van dit bericht dan kunt u contact opnemen met bestuurslid Gep Nagtzaam via Gep.Fieni@ ziggo.nl of een brief schrijven en verzenden naar Dokter Poelsstraat 4 4758AN te Standdaarbuiten of mailen naar info@vvsvc.net Zijn er vrienden of kennissen in uw omgeving waarvan u denkt dat ze mogelijk iets voor onze vereniging kunnen betekenen, breng ze dan op de hoogte.


lief en leed

Familieberichten De Heere zal het voor mij voleinden.

De Heer is mijn Herder

Psalm 138 vers 8a

Ps. 23

Dankbaar voor alle liefde en goedheid die wij van haar mochten ontvangen, geven wij u kennis dat, moe en verlangend naar het einde is heengegaan onze lieve moeder, oma, overgrootoma en bedovergrootoma

Na een geduldig gedragen ziekte is toch nog onverwacht door de Heere Thuisgehaald, mijn innig geliefde man, onze zorgzame vader en lieve opa

Joop Lodder

Leentje van de Ree

echtgenoot van Greet van Wensen

Uitvaartverzorging

Ria Jongenotter

* 1 oktober 1942

in de leeftijd van 103 jaar weduwe van Marinus Otto

† 11 juli 2012

Klundert, Greet Lodder-van Wensen Klundert, Johan en Carola Lodder-Nieuwkoop Colinda Martijn Jorieke Lars Dordrecht, Corina en Jaco Nieuwkoop-Lodder Joëlle en Nick Lennart Kirsten Thirza Lotte Suzanne

persoonlijke begeleiding en stijlvolle uitvaart Tel. 0168 - 403877 Dag en nacht bereikbaar. Voor alle verzekeringsmaatschappijen Ook voor budget-uitvaarten WWW.RIAJONGENOTTER.NL

Fijnaart: Kinderen Kleinkinderen Achterkleinkinderen Achter-achterkleinkinderen Klundert, 10 juli 2012 Woonzorgcentrum Mauritshof Corr. adres: Mevr. E. Nieuwkerk - Otto Prins Bernhardstraat 7 4793 CT Fijnaart De rouwdienst met aansluitend de begrafenis op de Hervormde begraafplaats te Fijnaart heeft op 14 juli plaatsgevonden.

Pr. Willemstraat 24 4791 JR Klundert

Onze dank gaat uit naar het personeel van Woonzorgcentrum Mauritshof voor de liefdevolle verzorging.

De begrafenis heeft maandag 16 juli plaatsgevonden.

Moerland Uitvaartverzorging

uitvaartverzorging

G. LEEUW

 

Voor een uitvaart overeenkomstig uw wens Dag en nacht bereikbaar

Steenbergen: 0167-566104 Moerdijk: 0168-462230 www.uitvaartleeuw.nl

 

 





 



Voor een uitvaart voor elk budget. In 2012 geven wij 50% korting op ons rouwdrukwerk Zie onze website (nieuwsbrief)

  

 Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. De Eendracht, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 16 juli t/m 22 juli: Tandcare Willemstad, tel 0168-472603 23 juli t/m 29 juli: R. Dierckx, telefoon 0168 - 32 32 86 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl PAGINA 7


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l In Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom

Sven Hammond Soul op Palm Parkies

Agenda PalmParkies Vrouwenhof Roosendaal woensdag 18 juli PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 19 juli Sparrow Falls Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 19 juli 22.00u Wolf Pack Time Out Roosendaal zaterdag 21 juli 22.30u Nevada Drive Mezz Breda zondag 22 juli 20.00u Blommenkindersfestival Vrouwenhof Roosendaal zondag 22 juli 14.00u PalmParkies Valkenbergpark Breda dinsdag 24 juli PalmParkies Vrouwenhof Roosendaal woensdag 25 juli PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 26 juli Little Trouble Kids Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 26 juli 22.00u Sven Hammond Soul.

Sven Figee is erg blij binnenkort op Palm Parkies te staan. Hij hoopt met het optreden onder andere meer voet aan de grond te krijgen in België. Eerder stond de artiest onder andere op Paaspop, in het Geldredome met Anouk én op North Sea Jazz. Door Robby van der Zande Het interview met Sven vindt plaats op één dag voor het optreden op North Sea Jazz. “We hebben er twee jaar geleden al gestaan” , vertelt Sven: “Heel eervol, een van de gaafste festivals waar we gestaan hebben.” Nu staat de groep op een groter podium, in de Congo tent. Dat verschil typeert de groei van de band.

Sven herinnert zich nog goed het eerste album. “Dat heb ik houtje, touwtje gedistribueerd” , vervolgt hij. Inmiddels wordt dat veel professioneler aangepakt en heeft de groep de nodige aanhang verkregen. Nico Dijkshoorn is fan van de groep, maakte onder andere een voorwoord en gedicht voor de band. Bovendien nam hij de hoofdrol op zich door al hoepelend in een clip te spelen. Dijkshoorn is niet de enige BN’er die van de groep fan is. Giel Beelen programmeerde Sven Hammond Soul op zijn eerste jazzcompilatie en ook op het tweede album valt de groep straks terug te vinden. Voor een optreden bij

DWDD benaderde Sven zelf het bekende TV programma. “Mathijs is fan van de Hammond”, concludeert hij. Wat betreft de waarde van het TV optreden in de bekende show is Sven duidelijk: “Het heeft enorme promotionele waarde.” Of het een beter podium is dan North Sea Jazz, één van de best beste jazzfestivals ter wereld, blijft het een lastige keuze. “North Sea Jazz heeft enorm veel publiek” , weet de artiest: “DWDD is qua bereik breder. Eigenlijk is het allebei belangrijk. North Sea Jazz levert weer veel media aandacht op. Het is een wisselwerking.” Uiteindelijk draait het volgens de frontman

om één ding: “Zieltjes winnen voor je club, het (muzikale) evangelie voortbrengen.” Wat dat betreft heeft de groep geen klagen. “Als klein jongentje was ik met mijn vader bij North Sea Jazz. Het was altijd mijn fantasie daar te staan.” Die wens is nu dus dubbel uitgekomen, maar daar is hard voor gewerkt. Als artiest is Sven verantwoordelijk voor zijn eigen band en dat is toch iets geheel anders dan op een regulier optreden als (sessie)muzikant staan. “Op zich is spelen met je eigen band heel anders dan meespelen met een artiest. Nu heb je alle verantwoordelijkheden. Wat voorheen leuk was, is nu span-

terwijl achter me de songteksten werden geprojecteerd. De mensen keken letterlijk over me heen. Dat was een heerlijk gevoel!” Jan: “Ik herken dat wel. Je staat echt in je blote kont op het podium, Bij mij helpt het als ik een zonnebril draag. Dan kan het publiek niet in mijn ogen kijken.” Kaz: “Ik doe altijd mijn ogen dicht tijdens een optreden. Helpt ook.” Zowel Jan als Kaz zijn druk bezig met nieuwe dingen. Jan: “Ik ga zelf een live cd opnemen met eigen apparatuur. Met alleen zang, gitaar en het publiek. Op de cd komen nummers die me iets doen, songs die me zijn bijgebleven. Tijdens het optreden worden de teksten achter me geprojecteerd. Teksten zijn belangrijk. Daar mee verwerk je het leven.” Jan vertelt dat hij nog 150 liedjes, al dan niet af, heeft liggen. “Ik wil eind van dit jaar een cd klaar hebben met daarop tussen de 10 á 15 nummers. Het worden waarschijnlijk luisterliedjes.” Wat vinden Jan en Kaz van de ‘muziek van nu’? Kaz: “Ik volg veel soorten muziek, maar absorbeer minder dan toen ik jong was. Tijdens North Sea Jazz zag ik Esperanza Spalding optreden. Echt fantastisch. Dan denk ik bij mezelf er is nog een hoop binding met waar wij vandaan komen. Ik heb echter niets met ‘DJ’s’. Die elektronische hoempa begrijp ik niet. Het is in wezen marsmuziek. Daar kan ik geen klik mee krijgen.” Jan: “Hier kun je spreken van een generatiekloof. Alle muzieksoorten hebben bestaansrecht. Je kan niet zeggen ‘Ik lust geen bloemkool als je het nooit geproefd hebt’. Kaz Lux en Jan de Bruijn zijn op 22 juli te zien tijdens het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Meer info: Blommenkinders.nl

Kaz & Jan al 25 jaar samen ‘on the road’.

nend. Ik kan nu dan ook écht zenuwachtig zijn voor een optreden.” De groep is veel live te zien, zoals op Palm Parkies: 24 juli Breda, 25 juli Roosendaal en 26 juli Bergen op Zoom. Meer info: svenhammondsoul.nl of parkies.net.

Nu Online Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Jan de Bruyn en Kaz Lux

‘Meestal lachen we wel!’ Ze treden geregeld met elkaar op. Kaz Lux uit Oosterhout. Bekend geworden als frontman van Brainbox en in 2000 uitgeroepen tot beste Nederlandse zanger van de twintigste eeuw. En Jan de Bruijn uit Zundert. Al decennialang een hele grote naam op de West-Brabantse podia. Al weer zo’n 25 jaar terug hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet in ‘Het Kaffee’ in Rijsbergen. Jan: “Het klikte meteen tussen ons. We komen uit dezelfde hoek van het land. Echt samen spelen deden we wat later. Ook dicht bij huis. In de Zundertse ‘In De Wandelgangen’. We treden sindsdien relatief frequent met elkaar op. Al improviserend spelen we dingen die we leuk vinden”. Kaz: “Jan fietst er tijdens optredens lekker doorheen met zijn gitaar. We vullen elkaar goed aan. Als we naar elkaar lachen zit het goed. Meestal lachen we wel…” Jan: “Het klikt niet alleen muzikaal tussen ons. We mogen elkaar vrienden noemen. Ja toch Kaz?” Kaz: “Absoluut. Ik keek onlangs naar een programma waar Ivo Niehe Rafael van der Vaart interviewde. Rafael kwam met een mooie uitspraak, ‘Voor vriendschap hoef je geen moeite te doen’. Mooi toch? En dat voor een voetballer!” Jan: “De voetballers zijn niet meer zo lomp als vroeger.” Jan en Kaz treden op 22 juli op tijdens het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Daarom de vraag wat hun herinneringen zijn aan het magische jaar 1967, het jaar van de ‘summer of love’. Kaz: “De sixties waren behoorlijke ‘hype’. Deze jaren hebben bijgedragen aan het groeien van mijn muzikaal gevoel. Met mijn eerste optreden verdiende ik vijftig gulden. Heb ik meteen

geïnvesteerd in elpees. Ik volgde een aantal stromingen. Natuurlijk Hendrix en The Beatles. Pas tijdens de opnamen van mijn elpee ‘I’m The Worst Partner I Know’ in 1973 had ik het gevoel dat alles bij elkaar kwam.” Jan: “Ik ben van 1958, ben tien jaar jonger dan Kaz. Tijdens de summer of love was ik misdienaar. Kan er niet meer van maken. Thuis maakten we samen veel muziek. Vond vroeger bijna alles wat ik hoorde mooi. Ik zapte en zap nog steeds door de muziek. Ik zap zelfs door het leven. Daar voel ik me het beste bij. Ik vind Elvis Presley prima. Maar ook Bobby Prins. Die man is bezield bezig. Ik geloof in dat wat hij doet”. Kaz vult Jan aan. “Als je van country houdt dan hou je ook van dat soort dingen. Eddy Wally bijvoorbeeld.” Kaz: “Jan en ik zijn aan het repeteren voor ons optreden in Roosendaal. We gebruiken een lijst met nummers uit de jaren vijftig en zestig. Liefst muziek met zo weinig mogelijk akkoorden. We moeten niet teveel hoeven nadenken tijdens het spelen”. Jan: “Er moet rek in zitten. Als het te moeilijk wordt dan gaat het ten koste van de spontaniteit.” Is er nog sprake van spanning voor een optreden? Kaz: “Ik ben op de dag van een optreden ’s morgensvroeg al gespannen. Allerlei doemscenario’s spelen zich dan in mijn hoofd af. Naarmate de dag vordert wordt het minder. Eenmaal op het podium is het o.k.” Jan voelt die spanning ook nog steeds. “Ik vind dat heerlijk. Dat hoort er gewoon bij.” Kaz: “Zingen kost veel energie. Op het podium moet de broek uit en wil je alles geven. Mensen staan me aan te kijken als ik optreed. Dat went nooit. Pas speelde ik op een podium

w w w . We s t - P oin t. n l - In fo @ Wes t- Point.nl - www.West- Point.nl - Inf o@ We st - Po int . nl - w w w .W e st - Po int . nl PAGINA 8


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Op donderdag 19 en 26 juli

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Dekkers, Zr.M. Adolfinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Iedere zaterdag van 21 juli t/m 25 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

Op zondag 15 en 29 juli en 12 en 26 augustus

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus.

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

edeg een g Voor

hap ! ansc m k a en v

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276 Aangesloten bij

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

ACTIE !!! ACTIE !!! • Boot- of caravankussens 8 stuks v.a. € 350,• Meubelstof van € 29,95 voor € 9,95 • 25% korting op alle merkstoffen overgordijnen - vitrages - inbetweens Alles uit voorrAAd leverBAAr!

5PLK

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

www.gordijnshop-allin.nl

Margrietstraat 9 4711 Hk St. Willebrord tel. 0165 - 385609 - 06 - 41995321 www.gordijnshopallin.nl

tandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl

Met z’n allen eropuit voor slechts €10,-!*

Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 28 op 29 juli op het traject Breda-Dordrecht een slijptrein. Woont u in Zevenbergschen Hoek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

Eén dag onbeperkt bussen met de Goed bezig BUS Familiekaart.

foto: Peter Honig

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/slijptrein Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk

Het Mosselseizoen is weer begonnen!! Verse Zeeuwse mosselen bodemcultuur en mosselgroente zijn weer verkrijgbaar!!

Verse Sliptong Diverse Visspiezen, voor de barbeque

Vers gerookte Paling, uit eigen rokerij

per kilo

€ 10.95

per stuk vanaf

500 gram

€ 1.50

€ 12.50

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 28 juli 2012.

Samen met de kinderen reis je nu voor slechts €10,-* onbeperkt door Brabant. Gaan jullie naar het Vincent van GoghHuis of Indoor Skydive Roosendaal? Dan profiteer je bovendien van extra korting op de entree. Kijk voor alle informatie en voorwaarden op www.goedbezigbus.nl.

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u Vooralsnog alleen contante betaling mogelijk

Koman’s Vishandel B.V.

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

*De Goed bezig BUS Familiekaart is geldig voor 2 volwassenen + 3 kinderen (t/m 11 jaar). Of 1 volwassene + 4 kinderen (t/m 11 jaar). In de bussen van Arriva en Veolia Transport in Noord-Brabant. Het tarief is exclusief transactiekosten.

uitsluiten d online verkrijgb aar


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

BOnje meT de Buren? Bel de BuurTBemIddelaar

FOTO VAn DE WEEK:

Colofon

GEMEEnTE MOErDiJK 18 JULi 2012

Aalscholver waakt over vesting Klundert

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

ingezonden door Marvin reuvers uit noordhoek

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Aan het einde van het jaar dingen alle ‘Foto’s van de week’ mee voor de verkiezing van de ‘Foto van het jaar’ voor op de kaft van de gemeentegids. Daarnaast kunnen wij uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website.

Voor nieuws in geval van een calamiteit:

Voorwaarden Vermeld in uw e-mail uw naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is. Aangezien we de foto’s willen publiceren, ontvangen wij inzendingen graag in JPEG, JPG, PnG of GiF. Formaat minimaal 1024x768, maximaal 6 Mb per bericht. Maximaal 3 foto’s per inzender per week.

Omroep Brabant Teletekstpagina 302

VeranderIngen rOnd PeuTerSPeelZaalWerK Het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Moerdijk verandert. Dit heeft gevolgen voor elke peuterspeelzaal in elke kern. in kleine kernen worden er voorschoolgroepen gestart en in grotere kernen wordt de peuterspeelzaal omgevormd tot peuteropvang. Op de website www.moerdijk.nl leest u hier meer over.

inzameling luiers en incontinentiemateriaal Wist u dat uw kind zo’n 5.000 luiers gebruikt tot hij of zij zindelijk is? Zo worden in de gemeente Moerdijk jaarlijks miljoenen luiers gebruikt.

Kosteloos materiaal lenen voor uw activiteit in de buurt? Pak uw kans! Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een barbecue met de straat, een borrel met de wijk of een andere leuke activiteit? Om de sociale samenhang en leefbaarheid in de gemeente te bevorderen hebben woningcorporaties Brabantse Waard en Bernardus Wonen samen met de gemeente het leefbaarheidsfonds MoerdijkLeeft! opgericht. Het leefbaarheidsfonds faciliteert activiteiten door materialen kosteloos uit te lenen. Kijk voor de spelregels en het aanvraagformulier op www.moerdijkleeft.nl. Op het aanvraagformulier ziet u ook welke materialen u kunt lenen.

Speciaal voor luiers en incontinentiemateriaal staan verspreid door de gemeente 13 containers. Op verschillende punten zijn hiervoor gratis speciale inzamelzakken verkrijgbaar. Wat mag er in de inzamelzakken? Wel: luiers, billendoekjes en incontinentiemateriaal niet: maandverband, ander papier en plastic uitgiftepunten gratis inzamelzakken • Peutercaroussel De Rakkers, Margrietstraat 28, Moerdijk • Apotheek Zevenbergen, Kerkhofweg 29, Zevenbergen • Apotheek Zevenbergen centrum, Noordhaven 108, Zevenbergen • Apotheek De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert Inzamelpunten luiers en incontinentiemateriaal Klundert Kinderdagverblijf De Bolderkar, ‘t ravelijn 40 B Klundert Peuterspeelzaal De rakkertjes, ’t ravelijn 40 A Willemstad Kinderdagverblijf De Speeldoos, Hofstraat 1 A Willemstad naschoolse opvang Petteflet, Kon. Wilhelminalaan 1 D Fijnaart Kinderdagverblijf De Brabbelton, Kon. Julianastraat 25 Heijningen Peuterspeelzaal De Polderrakkertjes, De Polderstraat 44 noordhoek Peuterspeelzaal ’t Hoekje, Bisschop Hopmansstraat 1 Langeweg Peuterspeelzaal Pinokkio, Kloosterlaan 22 Standdaarbuiten Brede School, ‘t Sandt, Antoniusstraat 2 Zevenbergschen Hoek Plein 1940 Moerdijk Bij de glasbakken aan de Grintweg Zevenbergen Bij de appartementen, Lindonk 91 t/m 151 Zevenbergen Kinderdagverblijf De Blokkendoos, Lindonk 47

Fijnaart

Burenruzie. Het begint vaak met iets kleins. Overlast door bijvoorbeeld geluid, spelende kinderen of huisdieren. Het stelt eigenlijk niets voor, maar soms kan dit soort ergernis uit de hand lopen. Sinds het begin van dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Moerdijk een beroep doen op de buurtbemiddelaar. Wat is buurtbemiddeling? Stel u heeft ruzie met uw buurman. U wil het conflict wel oplossen maar u komt er samen niet uit. in dat geval kunt u buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die zich neutraal opstellen. Zij luisteren eerst goed naar de verhalen van beide partijen afzonderlijk en begeleiden daarna een gezamenlijk gesprek. Buurtbemiddeling helpt mensen zo weer in gesprek met elkaar te komen en samen verschillende oplossingen te bedenken. Uiteindelijk wordt gezamenlijk voor bepaalde oplossingen gekozen, waarna heldere afspraken worden gemaakt waar beide partijen zich aan moeten houden. Doordat de partijen zelf de oplossingen aandragen, is de kans veel groter dat het probleem daarna echt is opgelost. Voordelen van buurtbemiddeling ten opzicht van andere instanties zijn: • Vrijwilliger heeft meer tijd dan de politie; • Buurtbemiddeling komt minder zwaar over dan politie; • Buurtbemiddeling kan makkelijker de eigen verantwoordelijkheid van buren in de oplossing benadrukken; • Bemiddelaars kunnen makkelijk een onafhankelijke positie innemen. Overlast door alcohol/drugs en psychiatrie zijn niet geschikt voor bemiddeling door vrijwilligers van buurtbemiddeling. Voor wie? Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van de gemeente die in een conflictsituatie met een buurtgenoot zitten of dreigen te komen. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. U dient mee te denken over een mogelijke oplossing en hier ook aan mee te werken. Hoe kan ik buurtbemiddeling inschakelen? Wilt u de hulp van een buurtbemiddelaar inroepen? neem dan contact op met de coördinator buurtbemiddeling Moerdijk via tel. 06-44688219 of stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@moerdijk.nl

BEKEnDMAKinGEn Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

Beleidsregels Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 30 november 2010 de beleidsregels: 1. Terug- en invordering WWB, WiJ, iOAW & iOAZ gemeente Moerdijk 2010. 2. Verhaal en invordering WWB & WiJ gemeente Moerdijk 2010 heeft vastgesteld. De beleidsregels treden in werking op de eerste dag na publicatie en ligt voor iedereen bij de receptie in het gemeentehuis ter inzage. Ze is tegen betaling van de kosten verkrijgbaar en is bovendien vanaf het moment van inwerkingtreding te raadplegen op onze website http://www.moerdijk.nl/regelgeving of via www.overheid.nl. Voor nadere informatie over de beleidsregels kunt u contact opnemen met mevrouw Schoenmakers van de afdeling rMO.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

VASTSTELLING VERORDENING Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 juni 2012 de Bouwverordening 2012 gemeente Moerdijk, Brandbeveiligingsverordening gemeente Moerdijk en de erfgoedverordening gemeente Moerdijk 2012 heeft vastgesteld. De bouwverordening en de Brandbeveiligingsverordening treden in werking met terugwerkende kracht op 1 april 2012. De Erfgoedverordening treedt in werking op 19 juli 2012. Deze verordeningen liggen voor iedereen bij de receptie in het gemeentehuis ter inzage. Ze zijn tegen

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING betaling van de kosten verkrijgbaar en bovendien vanaf het moment van inwerkingtreding te raadplegen op onze website http://www.moerdijk.nl/regelgeving of via www.overheid.nl. Voor nadere informatie over de Bouwverordening en Brandbeveiligingsverordening kunt u contact opnemen met de heer J. Roks van de afdeling Vergunningen en Handhaving. Voor nadere informatie over de Erfgoedverordening kunt u contact opnemen met mevrouw M. Brouwer of mevrouw M. van de Looi van de afdeling Vergunningen en Handhaving.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Callenburghlaan 70 in Willemstad Eerste Kruisweg 9 in Fijnaart Voorstraat 47 in Willemstad Komeetweg 11 in Moerdijk

Bushaltes Driehoefijzers worden toegankelijk gemaakt De bushaltes Driehoefijzers (haltenummers 7226005 en 7226021), tussen De Langeweg / N285 en de gemeentegrens met Drimmelen, te Zevenbergschen Hoek worden toegankelijk gemaakt. De maatregelen zijn vooral gericht op mensen met een lichamelijke beperking, ouderen en mensen met kinderwagens. De werkzaamheden worden, afhankelijk van het weer, uitgevoerd t/m 27 juli. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Het toegankelijk maken van beide bushaltes komt mede tot stand door cofinanciering van de provincie Noord-Brabant.

Omschrijving project plaatsen van een Velux kozijn in het voorgeveldakvlak van de woning vervangen en vergroten van C02 opslag (milieuneutraal veranderen) realiseren van een opbouw op het dakterras aan de achterzijde van het pand plaatsen van geschakelde units (activiteiten waarvoor vergunning wordt gevraagd: bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen)

Datum ontvangst 5 juli 2012 4 juli 2012 3 juli 2012 4 juli 2012

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Parallelweg 2 in Fijnaart

Omschrijving project Datum ontvangst wijzigen van het tankstation 3 juli 2012 (milieuverantwoord ondernemen; verandering)

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

VERLENGING BESLISTERMIJN WABO

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met maximaal 6 weken:

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 4 juli 2012 tot en met 11 juli 2012 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is:

Adres Hazeldonkse Zandweg 40 in Zevenbergen

Omschrijving project Uitbreiden van een koelcelruimte

Datum ontvangst 3 mei 2012

De beslistermijn wordt verlengd om de aanvrager in de gelegenheid te stellen tegemoet te komen aan de bemerkingen. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 6 september 2012. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken tegen het besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

Standplaatsvergunning Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor: • De verkoop van broodjes warm vlees en broodjes hamburger voor café Proost in Zevenbergen op 5 augustus 2012 van 12.00 uur tot 20.00 uur (verzonden 6 juli 2012) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen (artikel 8.41 Wm) zijn ingediend: Besluit landbouw milieubeheer. • A.P.A. Toebak, Bloemendaalse Zeedijk 12 in Zevenbergschen Hoek voor het veranderen van de inrichting • A.L. van Aart, Hazeldonkse Zandweg 40 in Zevenbergen, voor het veranderen van het akkerbouwbedrijf Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. • Pack4U, Touwslagerij 17 in Zevenbergen voor het verpakken van medicijnen op maat • Maatschap van Nieuwenhuizen, Slobbegorsedijk 24 in Heijningen voor het in gebruik nemen van een propaantank

Omschrijving project plaatsen van scanportalen (activiteiten waarvoor vergunning is verleend: bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen) Middenweg 35 in Moerdijk bijplaatsen van een container voor de opslag van smeermiddelen (activiteiten waarvoor vergunning is verleend: bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen) Noordschans 9 in Klundert uitbreiden van de winkel en kas De Zwingelspaan 151 in Zevenbergen plaatsen van een dakopbouw op de aangebouwde garage aan de woning (activiteiten waarvoor vergunning is verleend: bouwen van een bouwwerk en planologisch strijdig gebruik) Oude Heijningsedijk 61 in Heijningen plaatsen van een balkonhekwerk aan de achterkant van de woning Buitendijk Oost 1 in Klundert bouwen van een schuur Antoniusstraat 2 in Standdaarbuiten plaatsen van hekwerken rond een speelgazon bij de brede school Julianastraat 40B in Moerdijk gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van een loods Graanweg 15 in Moerdijk uitbreiden van het aantal te accepteren Euralcodes (milieuneutrale verandering) Driehoefijzersstraat 72 in Plaatsen van teeltondersteunende Zevenbergschen Hoek voorzieningen t.b.v. het telen van bessen Vlasweg 19 in Moerdijk vervangen van de gasolietank

Datum verzonden 5 juli 2012

5 juli 2012

10 juli 2012 10 juli 2012

10 juli 2012 4 juli 2012 4 juli 2012 4 juli 2012 5 juli 2012 10 juli 2012 11 juli 2012

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

EVENEMENTENVERGUNNING Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor: • Het houden van Amstel Gold Live op de Markt en de Molenstraat in Zevenbergen voorafgaand en tijdens de Wielerronde in Zevenbergen op 4 en 5 augustus 2012 (verzonden 6 juli 2012) • Het houden van een jachthondenproef op de groenstrook aan de Niervaartweg in Klundert op 20 augustus 2012 van 08.00 uur tot 19.00 uur (verzonden 11 juli 2012) • Het houden van een buurtbarbecue in de van Puttenstraat in Klundert op 11 augustus 2012 van 18.00 uur tot 01.00 uur (verzonden 11 juli 2012) • Het houden van een autocross en autovoetbal op een landbouwperceel grenzend aan de Langeweg in Zevenbergen op 7, 8 en 9 september 2012 (verzonden 11 juli 2012) • Het houden van het buurtfeest Dubbelmeeren op de parkeerplaats achter de Dubbelmonde huisnrs. 2-16 in Zevenbergen op 25 augustus 2012 van 15.00 uur tot 01.00 uur (verzonden 11 juli 2012) • Het houden van een buurtbarbecue op het grasveld aan de Rosmolen tussen de huisnrs. 50-64 en 24-44 in Zevenbergen op 4 augustus 2012 van

Adres Middenweg 35 in Moerdijk

15.00 uur tot 01.00 uur (verzonden 11 juli 2012) • Het houden van een buurtbarbecue op het plein achter Witte Arend huisnrs 13-23 in Zevenbergen op 4 augustus 2012 van 16.00 uur tot 01.00 uur (verzonden 11 juli 2012) • Het houden van het evenement Zomerkriebels op het plein aan de Wethouder Trompersstraat in Langeweg op 10 augustus 2012 van 15.00 uur tot 01.00 uur (verzonden 11 juli 2012) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij het college van B & W van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager. Als u over een DigiD beschikt kunt u ook digitaal een bezwaarschrift indienen op de website van de gemeente Moerdijk. U kunt ook de voorzieningenrechter van de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening is een soort kort geding. Een dergelijk verzoek kunt u richten aan: De Rechtbank in Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

WET MILIEUBEHEER OPLEGGEN MAATWERKVOORSCHRIFTEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 4 juli 2012 (verzonden 5 juli 2012) maatwerkvoorschriften in het kader van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer zijn opgelegd aan: • Amera B.V., Fuutweg 8 in Klundert • Van Gansewinkel Milieutechniek B.V., Oostelijke Randweg 2 in Moerdijk De opgelegde maatwerkvoorschriften hebben betrekking op geluid. Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 10 juli 2012 (verzonden 11 juli 2012) maatwerkvoorschriften in het kader van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer zijn opgelegd aan: • Romkon VOF, Klundertseweg 29 in Zevenbergen

De opgelegde maatwerkvoorschriften hebben betrekking op geluid. Het besluit tot het opleggen van maatwerkvoorschriften en alle ter zake zijnde stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Bezwaren U heeft 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen bij het college van B & W van de gemeente Moerdijk. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager.


auto’s

U bent van harte welkom bij de

“Doe Het Zelf Garage” in de regio Moerdijk. Bij ons huurt u al een autobrug voor slechts € 15,- p.uur incl. gereedschap, motorbrug voor slechts € 7,50

Selfservice Zevenbergen, Campagneweg 22F Tel. 06-15351535 www.selfservicezevenbergen.nl Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Nu met € 1.000,- korting!

Kiezen voor een Toyota Aygo is altijd een verstandige beslissing. En tijdelijk nog verstandiger, want met maar liefst 1000 euro korting is er al een Aygo vanaf € 6.990,-. De Toyota Aygo is heel zuinig en je betaalt ook nog eens geen wegenbelasting. Kijk op www.toyota.nl

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Toyota Aygo al vanaf

€ 6.990,-

Brandstofverbruik (556/2011F/EC) varieert van 4,3 l/100 km (23,3 km/l) t/m 4,5 km/100 km (22,2 km/l), CO2 99-104 gr/km. Afgebeeld de Aygo Dynamic Orange 5-deurs vanaf € 10.120,- (incl. € 1.000,- korting, BTW, excl. kosten rijklaar maken en vewijderingsbijdrage). Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info: bel gratis 0800-0369 of kijk op www.toyota.nl

429H Moerdijkse Bode

429H

Andreae

In Nederland zijn we allemaal gelijkwaardig. Artikel 1 van onze grondwet verbiedt discriminatie. Desondanks komt het in Nederland regelmatig voor en worden mensen achtergesteld omdat ze homo, gehandicapt, oud, jong, man of vrouw zijn. Voel je je weleens

Zevenbergen, de Hil 2, 0168-324150, www.andreae.nl

Werkweek De Nachtegalen

MOERDIJK - Traditiegetrouw worden de eerste weken van de zomervakantie ingevuld met een tournee of een werkweek. Gezien de uitnodiging voor De Nachtegalen, met meerdere leden uit Moerdijk en Zevenbergschenhoek, om in december naar Nieuw Zeeland te komen, was er nu alle reden om een werkweek te plannen. Vorige week zijn we met de leden van de concertklas en de opleidingsklas naar Lettele getrokken. In de prachtige groepsaccommodatie van Huis in ’t Veld hebben we een fantastische werkweek mogen beleven. We hebben hard gerepeteerd op het aanvullende repertoire voor Nieuw Zeeland; inclusief hun volkslied. Naast de vele repetities, ondersteund door de Brunchtime Brothers, heeft de jeugd kunnen genieten van het behaaglijke weer (Ja echt, ook hier in Nederland!) en de geplande uitjes en sportactiviteiten. Bij de Holterberg hebben we een geslaagde picknick gehouden met daarna een wandeling met een bezoek aan de Canadese Begraaf-

Bezoek aan de Canadese Begraafplaats. PAGINA 12

gediscrimineerd? Dan kun je bij één van de vele antidiscriminatiebureaus terecht. Daar krijg je advies en hulp bij het nemen van eventuele stappen. Laat zien hoe jij over discriminatie denkt. Knip deze advertentie uit of download de poster en hang deze goed zichtbaar op.

plaats van de gesneuvelde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. In het Museum Natuurdiorama werd de dierenkennis getoetst. Ook ontdekten wij de nachtegaal in de vitrine en natuurlijk kon de zang van onze Nachtegalen hierbij niet achterwege blijven. Het bezoek aan het mooie Deventer met zijn sfeervolle centrum mocht niet ontbreken. De jeugd profiteerde van de mogelijkheid om wat souvenirtjes te kopen. Hierna gaf ons koor een mooi concert in de kerk van Lettele; hierbij zongen ook de leden van de opleidingsklas enthousiast mee. De avond werd afgesloten met een bonte avond. We kunnen terugkijken op een gezellige en nuttige werkweek, waarbij weer maar eens bleek hoe goed de sfeer bij ons koor is en hoe de jeugd zich verantwoordelijk voelt voor elkaar. Geweldig; een stimulans om op deze weg voort te blijven gaan. Nu wacht de voorbereiding van een bijzonder tournee naar Nieuw Zeeland! Een hele uitdaging, maar zeker een historisch hoogtepunt. Wilt u op de hoogte blijven van De Nachtegalen kijk dan op www. oosterhoutsenachtegalen.nl


OCCASIONS d l e e b in

932,- Rijklaarprijs € TOT 28.793,• 11 Astra Edition uitvoering VOORDEEL KAN OPLOPEN WEL 6 4.000,! .500,- VRIENS Voordeel € 3.000,- • 8 Astra Cosmo uitvoering Breda .432NU RIJKLAAR! € 25.793- • 9 Astra Sport uitvoering Punto of Bravo in onze voorraad? Dan profiteert u het nieuwe jaar meteen al van aantrekkelijk

Etten-Leur Oosterhout

orraad Grande Punto’s en Bravo’s mag weg met hoge kortingen. Bovendien krijgt u ook op onze antie en 3 jaar 0% rente*. Uw voordeel kan dus oplopen tot wel 5 4.000,-. Kom bij ons langs of we Fiat Grande Punto of Bravo op voorraad staat!

- 7,0 l/100 km (1 op 14,3- 22,2).CO2: 115 - 165 gr/km.

Bravo: 3 12.500,-, FGA Capital Netherlands B.V. is kredietgever en werkt onder Wft vergunningsnummer 12013694 als aanbieder van ctus is beschikbaar op www.fiatfinancialsolutions.nl. Toetsing bij BKR te Tiel. De Fiat voorraadactie is geldig tot en met 28 februari 2009.

tobedrijf van Drimmelen AUTOBEDRIJF AARSMAN

ZEVENBERGEN, TOUWSLAGERIJ 18, TEL. 0168 - 37 05 00

iiensopel.nl

Autobedrijf AARSMAN

op onze websites vindt u nog veel meer occasions

TOPPER VAN DE MAAND

n

Feel the difference

Ford Ka 1300 44kw style €4450,01-2005 87897 km

Zevenbergen, 0168 - 37 15 01

TOUWSLAGERIJ 18 ZEVENBERGEN TEL. 0168-370500 www.autobedrijfaarsman.nl

e g r e b n Zeve

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Autobedrijf SCHEERDERS

TOUWSLAGERIJ 20 ZEVENBERGEN TEL. 0168-335531 www.garagescheerders.nl

TOPPER VAN DE MAAND

Autobedrijf HOPMANS

Autobedrijf VAN DRIMMELEN

MELASSESTRAAT 2 ZEVENBERGEN TEL. 0168-371501 www.vandrimmelenford.nl

DE LANGEWEG 12A ZEVENBERGEN TEL. 0168-328040 www.hopmans.com

TOPPER VAN DE MAAND

TOPPER VAN DE MAAND

De zomer in met de Fiat 500 Cabrio!! bj. 2011, 15.000 km Prijs: € 14.950,-

Opel Zafira 1.8 16v 111 edition airco, navigatie, 05-2011, grijs metallic, 28.104 km Prijs: € 19.950,-

micra 1.2 80 pk 5d VISIA €4250,- = Topper van de maand Peugeot 407 SW 2.0 Autom XR Pack Nissan Nissan Micra 1.2 80pk 5d Visia 124.490 10-2004 Grijs/Beige metallic, 2005, 170.010 km 10/2004, 124.490 km Prijs: € 5.950,Nissan micra 1.2 80 pk 5d VISIA €4250,- = Topper van de € maand Prijs: 4.250,-

Fiat 500 Lounge automaat, bj. 2008, 25.498 km Prijs: € 9.950,-

Opel Tigra 18i-16v Cosmo airco, windscherm, 09-2006, blauw metallic, 39.231 km Prijs: € 10.950,-

Renault Espace 2.0 T Celsium Ford Ka 1300Ford 44kw style Ka €4450,1300 44kw style 01-2005 87897 km Zilver metallic, 2010, 01/2005, 87.897 km 40.000 km Prijs: € 30.950,Prijs: € 4.450,Ford Ka 1300 44kw style €4450,-

Fiat Panda Emotion, automaat, open dak, groot navigatie, bj. 2005, 36.552 km Prijs: € 5.950,-

Opel Meriva 14i-16v Turbo Edition airco, zilver mt, cruise control, lmv 2011, 1.295 km Prijs: € 18.750,-

Renault Kangoo 1.6 16V ExpresFord Fiesta 1.4 71kw Titanium Autom. sion Luxe 05/2009, 50.975 km Zilver metallic, 2007, 94.100 km Ford Fiesta 1.4 71kw Titanium Automaat €12480,Prijs: € 12.480,05/2009 50975km Prijs: € 8.950,-

Fiat Punto Evo 1.4 Sport bj. 2010, 27.229 km Prijs: € 11.450,-

Opel Astra 16i-16v station 111 edition airco, navigatie, 9-2010, zilver mt., 21.800 km Prijs: € 15.950,-

124.490 10-2004

01-2005 87897 km

Ford Fiesta 1.4 71kw Titanium Automaat €12480,05/2009 50975km

Peugeot 207 HDI 5deurs XS 207 PACKHDI €9820,Renault Laguna Est 2.0 16V Peugeot 5deurs XS Pack 01-07 97284km Expression Bleu Ecume metallic, 01/2007, 97.284 km 2008, 61.500 km Prijs: € 12.950,Prijs: € 9.820,-

Peugeot 207 HDI 5deurs XS PACK €9820,01-07 97284km

Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 120PK Dynamic bj. 2009, 41.000 km Prijs: € 11.950,-

Opel Astra 1.4i-16vTurbo Edition airco, grijs metallic, 05-2011, 27.109 km Prijs: € 15.750,-

Toyota Starlet 1.3-16v XL Ford Mondeo 2.0 Titanium wagon, Fordkm mondeo 2.0 Titanium wagon €23.440,Groen metallic, 1997, 175.000 01/2011, 39.440 km 01/2011 39.440km Prijs: € 1.500,Prijs: € 23.440,-

Sociaal Raadsliedenwerk

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

MOERDIJK - De Sociaal Raadslieden van Surplus Welzijn staan reeds jaar en dag klaar voor iedereen die vragen of problemen heeft met zaken die te maken hebben met wet- en regelgeving of de uitvoering daarvan.

ringen, arbeidsrechtelijke vragen, studiefinanciering, woonzaken, belastingen, vragen inzake personen- en familierecht en consumentenzaken. Bij dergelijke vragen of problemen kunt u terecht bij het Sociaal Raadsliedenwerk. De sociaal raadslieden geven gratis advies en informatie als u vragen of problemen heeft op bovengenoemde terreinen. U kunt binnenlopen tijdens de inloopspreekuren van het Sociaal Raadsliedenwerk in uw gemeente.

Uw installateur voor elektra, Uw installateur voor elektra, Uw installateur voor elektra, water en verwarming gas, watergas, en verwarming gas, water en verwarming Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

www.heijligersbv.nl

Onze Nederlandse samenleving is gebaseerd op talloze wetten, regelingen en voorzieningen. Zoveel, dat het nauwelijks bij is te houden voor iedereen. Toch hebben wij er allemaal dagelijks mee te maken, denk maar aan de belastingen of de woonlasten. Ook wanneer we iets kopen, moet dit volgens wettelijke regels gaan. We hebben “recht” op een goed product en de verkoper heeft “recht” op het geld. Dit is maar een klein voorbeeld van de talloze vragen die bij het Sociaal raadsliedenwerk gesteld worden. Veel vaker komen er vragen over de sociale zekerheid, uitkePAGINA 13

Industrieweg 27

Industrieweg 27

Inloopspreekuren: Maandag 13.30-16.00 uur, woensdag 09.30-12.00 uur, Pastoor van Kessellaan 7, Zevenbergen, tel. alleen tijdens spreekuur 0168-323350. Fendertshof, Kerkring 21, Fijnaart, donderdag 10.00-12.00 uur, tel. alleen tijdens spreekuur 0168-331500, e-mail: sociaalraadslieden@surpluswelzijn.nl


NĂş inchecken

Profiteer van belastingvoordeel plĂşs 1.000,vakantievoordeel op de Ford Ka en Fiesta! U rijdt de FORD KA nĂş al vanaf 7.650,-

Net voor de belastingverhoging hebben wij, speciaal voor u, extra Ford Ka’s en Fiesta’s ingekocht. Dat betekent dat u nu tóch nog kunt profiteren van honderden euro’s belastingvoordeel. Daarbovenop krijgt u ook nog een extra last-minute vakantievoordeel van maar liefst 1.000,-! Zo’n dynamische last-minute Ka rijdt u hierdoor nú al vanaf 7.650,-. En de compleet uitgeruste last-minute Fiesta al voor 9.695,-! Maar let op: het aantal last-minute auto’s is zeer beperkt. Dus check nú in bij uw Ford dealer voor meer informatie over uw allerlaatste kans op zoveel voordeel!

De FORD FIESTA ook met: 14% bijtelling

U rijdt de FORD FIESTA nĂş al vanaf 9.695,-

Geen wegenbelasting

Actie geldt alleen op geregistreerde auto’s. Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,9-30,3; liter/100 km: 3,7-7,2; CO2 gr/km: 87-149.

Breda Etten-Leur Oosterhout

Autobedrijf van Drimmelen

Zevenbergen, 0168 - 37 15 01

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Klokkenmakerij

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget â‚Ź 350,Alu-pro kas v.a. â‚Ź 925,Combi-pro kas v.a. â‚Ź 900,Victoriaanse kas v.a. â‚Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

        Â Â? 

Â?Â?Â?   Â? Â?

Goed nieuws! Goed nieuws!

Het team van Bakkerij Pieter jr. Na Fijnaart is weer terug van vak      Â? en staat weer voor u klaar   Â?Â?Â?Â?Â? Â?Â?­€€Â?‚ƒ te kunnen voorzien van de lekkerste, meest verse b Het team van Bakkerij Pieter jr. Nagelkerke Goed nieuws! Fijnaart is weer terug van vakantie Het team van Bakkerij Pieter jr. Nagelkerke en staat weerterug voorvan u klaar om u Fijnaart is weer vakantie te weer kunnen voorzien en staat voor u klaar om u te kunnen voorzien van de lekkerste, meest verse brood- en van de lekkerste, verse brood- en banketmeest producten! banket producten!

� „€�… †‚�­�€† ‡ˆ‰‚���‚� Šˆˆ� ‹�€��‹ˆŒ…���…€� ‡��  �€� †�€ˆŒ �Œ � Ž…���­ �‚�­……� ‡�€���€€ ‚‚Œ„�  ‹„€ ‚„� „�­ �‚��

     

Openingstijden: Openingstijden: Di:Di: 08.30-17.30 08.30-17.30 uur uur Wo:08.30-17.30 08.30-17.30 uur uur Wo: Do:08.30-17.30 08.30-17.30 uur uur Do: Vrij: 08.00-17.30 uur Vrij: Za: 08.00-17.30 07.30-16.00 uur uur Za: 07.30-16.00 uur


WILLEM THE FLOWERMAN Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

Deze week bij the Flowerman:

Witte Lelies 2 bossen € 5,00

29

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

kant en klaar, lekker uit de grill

> GeGrilde kippenpoot 5 voor 4. > GeGrilde spareribs 100 gr 0. > Zeeuws Grillspek 100 gr 0.

00 99 99

es pp

bbq vlme 500 gra

49. 5

kuikenbouten

kilo

1.

99

3 kilo 00

5.

bbq all-in 80

11.8

99 magere varkenslappen ½ kg 1. vlees 49 49 ½ kg 2. 2. kg rollade / fricandeau ½ gemengd 99 gehakt runder sucadelappen ½ kg 2. ½ kg 2.49 shoarma-

t van heen vark

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING € 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | Prijs- en tekstfouten voorbehouden

VINGELING

Tuin- en Vijvercentrum

Summer Sale !

mooie grote 2 en 3 jarige japanse koi

UITZOEKEN € 100,- p.st. 35-55cm! Kleine koi vanaf €15,- Goudwinde, steuren, leeuwenkop

Noordschans 9, Klundert, 0168-405164

www.vingeling.nl

Alstroemeria 2 bossen € 3,00 Chrysanten 3 bossen € 2,50 TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

Summer Sale !

potterie, windgongen en hangers, decoratie, kaarsen, kransen, enz.

* 2e aankoop HALVE PRIJS! Noordschans 9, Klundert, 0168-405164

www.vingeling.nl

Te huur

In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

OPSLAG-, WerK-, KANTOOrruimtes nodig?

van € 2, van € 5, van € 10 en € 15 Verder: • maandag 16/7 tot zondag 22/7 20% korting op serviesgoed (ook glaswerk) • maandag 23/7 tot zondag 29/7 20% korting op vazen • maandag 30/7 tot zondag 5/8 20% korting op beelden

Graag tot ziens in de Wereldwinkel Zevenbergen.

tegen aantrekkelijke prijzen

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

HEijbLoM HEEft ‘t in Huis Keizersweg 12, Etten-Leur In de jonge wijk Schoenmakershoek recent gebouwde vrijstaande woning met een zeer goed afwerkingniveau en aantrekkelijke indeling, grote tuin op zonzijde in een rustige woonomgeving gelegen. Indeling: o.a. entree/hal, L-vormige living met schuifpui naar overkapt terras, semi-open keuken met luxe hoekopstelling voorzien van alle inbouwapparatuur. Totale oppervlakte ca. 62 m2. Betegelde bijkeuken met aansluiting wasmachine/droger. Aanpandige garage/ontspanningsruimte geheel afgewerkt met o.a. douche, eerste verdieping overloop, toilet/fontein, totaal drie slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer toegang biedt tot inloopkast, geheel betegelde luxe badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel, tweede verdieping bergzolder. Een riante vrijstaande woning met een hoogwaardige afwerking en fraaie tuin met volwaardig tuinhuis in een aantrekkelijke woonomgeving gelegen. Prijs: € 499.000,- k.k.

Markt 17, Etten-Leur

076 504 15 00 www.heijblommakelaardij.nl

Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw uwnieuwe nieuwe droomhuis. droomhuis.

Uw aankoop makela uw nieuwe droomh

Geen aankoop, dan ook geen– kosten. Zevenbergen Moerdijk. www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk r Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923 akelaa m

voor p o . o k aan omhu–isMoe Uw Zevenbergen we dro u ie n uw www.barel.nl dijk. – Moer n e g r e nb 0168 ZeveBel: arel.n-l 3239 www.b 323923 68 Bel: 01

FA B R I E K S R E S TA N T E N , M E R K A P PA R AT U U R E N A C C E S S O I R E S

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET g

Graszodenkwekerij Heidehoeve

J. den hollander verhuur B.V.

! D N E P O E G AK V W U O B E D S

! P O N E = D P TIJ O ! E I T K A E I T N VAKA 0,-

5 vanaf € 1 n e t s a lk e ko ol inbouw rs vanaf € 425,o lp ir h W e • ,vaatwass • Boretti asten vanaf € 25 k • Keuken den vanaf € 25,• Werkba

G

IN T R O K % 0 7 EXTRA:

! S N E K U E K G OP OPSLA

Wa ttw e

Kijk en vergelijk

www.betanco.nl

INfO:

De hele maand juli aanbiedingen

De beste kwaliteit van West-Brabant!

aanhangwagens paardentrailers

70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

Opruiming slaat toe bij de Wereldwinkel Zevenbergen

Graszoden

VINGELING

Tuin- en Vijvercentrum

Dr

eb

be

lst

ra

at

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Drebbelstraat 5 4622 RC Bergen op Zoom T: 0164-285314 E: keukenoutlet@bruynzeel.com

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

TIJDENS DE BOUWVAK (23 JULI T/M 11 AUGUSTUS)

Donderdag: 13:30 - 17:00 uur Vrijdag: 13:30 - 17:00 uur Zaterdag: 09:00 - 13:00 uur

WWW.BRUYNZEELKEUKENOUTLET.NL Alleen uitzoeken en meenemen, dus geen bestellingen of reserveringen

BODEMPRIJZEN • UITZOEKEN • AFREKENEN • MEENEMEN


en r vering Bij rese rsonen! pe vanaf 6 ering van nd o z it de Met u r duren u u 2 e d t! r a rondva

Reserveer nu één van onze dagtochten en ontvang 20% korting! Dagtocht met bezoek aan het Biesbosch Museum

Rien Poortvliet Museum op eiland Tiengemeten

Dagtocht met bezoek aan Slot Loevestein

Uitwaaien en zwaaien De boot vertrekt om 10.00 uur vanuit Lage Zwaluwe. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak. U vaart via een mooie route naar Rotterdam. Om 12.00 uur wordt de scheepslunch geserveerd. Na de scheepslunch om 13.00 uur arriveert u in Rotterdam alwaar u SS Rotterdam bezoekt. Wij hebben de ‘Uitwaaien en Zwaaien Tour’ voor u gereserveerd. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding. Rond 15:00 uur wordt de vaartocht weer vervolgd, om 17.30 uur arriveren we weer in Lage Zwaluwe.

Dagje uit voor het hele gezin Gezellig uitstapje voor familie en of gezin! Om 10.15 uur wordt u aan boord verwacht, waar u kunt genieten van 2 kopjes koffie met gebak. We varen door Nationaal Park de Biesbosch, tijdens de tocht wordt er voor een heerlijke scheepslunch gezorgd! Omstreeks 13.00 uur arriveren we bij het Biesbosch Museum in Werkendam, midden in de prachtige natuur. U kunt hier ook heerlijk wandelen (2 km). Omstreeks 14.00 uur zullen we weer richting Drimmelen varen, waar we rond 16.00 uur afmeren.

Hele dag onbeperkt genieten Genieten van Nationaal Park de Biesbosch en het Rien Poortvliet Museum. Inschepen om 09.45 uur. U wordt ontvangen met een kop heerlijke koffie en appeltaart. Via de Biesbosch en het Hollands Diep zetten we koers richting het Eiland Tiengemeten. Na de lunch omstreeks 13.00 uur aankomst op het eiland. U kunt een bezoek brengen aan het Rien Poortvliet Museum, informatiecentrum, landbouwmuseum of een heerlijke wandeling maken op dit unieke eiland. Rond 17.30 uur zijn we weer in Drimmelen terug.

Middeleeuws Slot bezoeken Een 7,5 uur durende boottocht met tussenstop voor een bezoek aan het middeleeuwse Slot Loevestein. Zeker een dagje uit waarop u met veel plezier zult terugkijken. Slot Loevestein is geopend en u kunt op eigen gelegenheid rondlopen. Op 2 plaatsen worden verhalen verteld waar u vrijblijvend naar kunt luisteren. Uiteraard wordt alles verteld over Hugo de Groot en z’n bekende boekenkist. Om 09.45 uur wordt u aan boord van een van onze partyschepen verwacht. De koffie met appeltaart staat klaar. De scheepslunch kunt u verwachten rond het middaguur.

Wereldhaven Rotterdam De beste indruk van het Rotterdams havengebied ervaart u natuurlijk het beste vanaf het water. Aan boord van een van de Zilvermeeuw schepen. Om 09.15 uur stapt u in Drimmelen aan boord van de Zilvermeeuw voor een vaart naar Rotterdam. Om 09.30 uur worden de trossen losgegooid en begint een echte reis over het water, terwijl u geniet van koffie met appeltaart. Deze dagtocht gaat dwars door de Biesbosch richting Rotterdam via Merwede Noord en Nieuwe Maas. Om plm. 12.30 uur wordt een uitgebreide lunch in buffetvorm geserveerd, en ‘s middags een klein snackje. Na een afwisselende terugvaart wordt om plm. 18.00 uur in de thuishaven Drimmelen afgemeerd.

Dinsdag: 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus

Woensdag: 25 juli, 8 en 22 augustus

Dinsdag: 24 juli, 7 en 21 augustus

Woensdag: 18 juli, 1 en 15 augustus

Zaterdag: 14, 21 en 28 juli, 4, 11 en 18 augustus Dinsdag: 4 september.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

q 49,50

n 33,25

q 37,75

n 24,75

q 45,00

n 26,25

q 45,00

n 26,25

q 40,00

n 27,25

Zilvermeeuw Rondvaarten

Dagtocht door de Wereldhaven Rotterdam

Of maakt u liever een 2-uur durende rondvaart in Drimmelen?

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw bv • Biesboschweg 2 • 4924 BB • Drimmelen T 0162 – 68 26 09 • F 0162 – 68 69 25 • info@zilvermeeuw.nl • www.zilvermeeuw.nl

Vanaf Drimmelen vertrekken bijna dagelijks, van Pasen t/m herfstvakantie onze rondvaarten. Tijdens de vaart kunt u een drankje nemen aan de bar en vertelt de schipper over hetgeen u onderweg te zien krijgt. Prijzen bedragen: Volwassenen m 9,50 Kinderen 3 t/m 11 jaar m 6,50 Voor onze actuele afvaarttijden kunt u terecht op www.zilvermeeuw.nl

Numansdorp - Willemstad Strijensas - Moerdijk

Vermelde prijzen per persoon

Dagtocht met bezoek aan SS Rotterdam

DANSEN VOOR SINGLES & PAREN:

DANSEN

DAGTOCHTEN - ZOMER - DAGTOCHTEN

ZATERDAG 21 JULI VOOR SINGLESte&RIJSBERGEN PAREN: HARMONIEZAAL Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank ZATERDAG juli Zaal open 19.30 uur 21 start 20.30 uur

GRATISRE BROCHU 2012

Harmoniezaal te Rijsbergen EDDY SMETS MET LETTY LANKA Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.

www.deltapontjes.nl FLORIADE

€ 39,50

FINISH TOUR DE FRANCE 22 juli

€ 45,00

OLYMPISCHE DAGTOCHT 28 en 1 aug

MADURODAM 4 aug

€ 29,50

BLOEMENTAPIJT BRUSSEL 16 en 18 aug MOSSELDAG YERSEKE 18 aug 50 PLUS BEURS UTRECHT 11, 13 en 14 sep

€ 22,50

10 en 19 aug, 5 en 23 sep

Vervoer naar de finish in Parijs

Wegwedstrijden wielrennen

89,00

Incl entree en vrij bezoek Scheveningen

€ 15,00 € 25,00

Incl entree

www.brabantexpres.nl

Eddy SmEtS mEt lEtty lanka

Inlichtingen: 06 22 41 43 07 ALLROUND MET

ALLROuNd LIVE LIVE PARty PARTY BANd BAND

Afmeting ongeveer 74 x 70 mm Klnt: 104800

mEt GOEdE dANS DANS MUZIEK muZIEk GOEDE


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N TIENERS/DAMES

DAMES/HEREN/KINDER

PP GLOSSY

katoen/elasthan diverse kleuren en prints maten XXS-XL

maten 19-46

decor of uni 2- of 4-rings

S E T/2

Elders 4.99 6.99

2.59

UITZOEKEN!

SPEEL GOED

3 PA A R

Elders 2.99 3.29

EXCELLENT

1.59

SORISO

125 cm hoog Ø 40 cm, 50W 3 snelheden chroom RVS

500 gram 2 componenten polyester ook te gebruiken als houtrotvuller 1 kg INSTANT VULLER

3.29

MAX

MOND WATER

3.29

mint of classic 3-in-1 500 ml

0.59

JOHNSON'S

0.69

BADGEL 500 ml

2.19

SHAMPOO 300 ml

1.09

1.49

KANT EN KLAAR

3-VAKS OF SATÉ

bijzonder handig 31x24x4 cm

wit kunststof 20 stuks

GRILL BBQ

Elders 2.49 3.49

TOILET- OF

1.25

MAKE-UP TASJE diverse uitvoeringen

0.69

PP ELASTO MAP

300 ml

0.79 25.95

UNIVERSELE PLAMUUR

RING BAND

STAANDE BABY VENTILATOR OLIE

Elders 34.95 39.95

Elders 1.49 2.99

Elders 1.49 1.99

SNEAKER SOKKEN

Elders 3.95 4.95

1.69

PARTY BORDEN herbruikbaar BESTEK 24-delig super sterk

1.19

SUBLIEM OXI

0.65

VLEKKEN VERWIJDERAAR extra oxi booster white brilliance 1200 gram

Elders 4.49 4.99

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 15-07 t/m za. 21-07 in Nederlandse filialen.

BOXER of HIPSTER


Zwermen bezoekers op imkerijdag

Pieter Verhagen loopt voor dit goede doel

ZEVENBERGEN - Wim en Ria Rijnart hadden afgelopen zondag niet te klagen over belangstelling voor de open imkerijdag. Regelmatig vielen ‘zwermen’ bezoekers hun imkerij binnen om een kijkje te nemen in het bijenleven.

Nijmeegse Vierdaagse lopen voor Parkinson HEIJNINGEN - Van 17 tot en met 20 juli lopen 49.896 wandelaars de Nijmeegse Vierdaagse. De deelname aan werelds grootste meerdaagse wandeltocht is al een prestatie op zich. Vier dagen lang, 30, 40 of 50 kilometer lopen, afhankelijk van je leeftijd en geslacht. Een aantal lopers, waarvan ook een aantal zelf Parkinson patiënt, wandelen dit jaar ook nog eens mee voor het goede doel: en steunen daarmee de Parkinson Vereniging. Ze gebruiken hun inspanningen om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson maar ook om geld in te zamelen voor de Parkinson Vereniging.

Via www.devierdaagsesponsorloop.nl kunnen mensen de Parkinson-sponsorlopers belonen en aanmoedigen. U kunt de sponsorlopers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse herkennen aan het t-shirt met het logo van de Parkinson Vereniging. De 46 jarige Pieter Verhagen uit Heijningen is een van de sponsorlopers. Hijzelf is Parkinson patiënt en loopt graag voor het goede doel omdat: “Parkinson een ziekte is waarvoor nog steeds geen medicijn zijn om te genezen. Het raakt zowel jong als oud. En er is veel geld nodig voor onderzoek. Op deze manier hoop ik een boel geld bij elkaar te wandelen.”

Nog meer muziek uit Fijnaart FIJNAART - Dj en Mc slaan handen in één. Al jaren timmeren ze aan de weg en nu ook officieel samen.

Het slingeren van de honing kreeg verreweg de meeste aandacht.

DOOR CEES VAN DER BURG Ruim 150 belangstellenden hadden de weg naar het buitengebied van Zevenbergen gevonden, waar zij in de imkerij van Rijnart vele facetten van het bijenhouden konden ervaren. De meeste aandacht ging uiteraard uit naar het honing slingeren, dat regelmatig gedemonstreerd werd door familielid Jan Kimenai. Hierbij wordt de honing door de middelpuntvliedende kracht uit de honingraten geslingerd en opgevangen. Een ‘bij’product is de was, die voor het maken van kaarsen wordt gebruikt. Dit kan door dompelen of

FOTO CEES VAN DER BURG

het rollen van vooraf gevormde ‘wasmatjes’.

gen met zijn bijenvolken, gaf hij demonstraties van korven vlechten.

Hilariteit De kinderen hadden de mogelijkheid om zelf een kaarsje te maken met een van die methoden. Dat verliep niet altijd even vlekkeloos. Een van de jongeren liet in zijn enthousiasme een gedeeltelijk gevormde kaars uit zijn vingers glippen in het vat met hete was, waarin de kaars vervolgens werd verzwolgen, die tot grote hilariteit van de omstanders. Voor zover Wim Rijnart niet bezig was met vragen beantwoorden of met boeiende verhalen vertellen over ervarin-

Mysterieus Ook assisteerde hij bij het zoeken van de koningin in een bijenvolk, dat daartoe was ondergebracht in een glazen bijenkast. Overigens werden Wim en Ria die dag bijgestaan door de buren, moeder en dochters Vissers, alsmede imker Cees Beemd uit Etten-Leur. Voor de diverse bijenproducten was eveneens de nodige interesse. Overigens dreigt een tekort aan bijenhoning door de mysterieuze sterfte van bijen door vermoedelijk een virus, in combinatie met de varroamijt, een parasiet.

Yorick Zandee startte enkele maanden geleden zijn eigen platen label Wicked Soundz. “Voorheen gaven we feesten onder die naam”, aldus Yorick. De ook uit Fijnaart afkomstige Mc O-Boy, Boy Hensen, brak het afgelopen jaar door en stond/staat op menig festival van formaat. De drang om samen muziek te maken en uit te brengen was groot en zo besloten ze samen de studio in te duiken. “Het resultaat mag er zijn!”, roept Boy. Deze maand verschijnt de eerste ‘plaat’. Tegenwoordig wordt veel muziek digitaal uitgebracht, er is dus geen fysieke cd of vinyl meer. “Enerzijds is dit jammer, maar op deze manier is het voor veel meer mensen toegankelijk om in contact te komen met

je muziek”, zegt Yorick. ”Bovendien zijn de kosten een stuk lager op deze manier”. Yorick zit al meer dan 15 jaar in ‘de muziek’ en ziet dit als een volgende stap. “Vroeger droomde ik van een eigen platenlabel, en nu heb ik er gewoon één!” Boy leerde Yorick enkele jaren geleden kennen en deelde dezelfde passie voor muziek. Daar ontstond ook al een beetje de samenwerking. Yorick draaide al veel op diverse feesten en begon Boy steeds vaker aan te dragen bij organisaties. Boy: “Weten wat de dj wilt uitdragen en proberen op één lijn te komen met hem of haar is erg belangrijk als mc. Met Yorick had ik daar geen moeite mee, dat ging vanzelf.” Dj Yorick ft. Mc O-Boy - This is who we are is uitgekomen op 14 juli en is verkrijgbaar op Hardstyle.com. Voor meer informatie, kijk op www.wickedsoundz.nl

KORTE BERICHTEN WILLEMSTAD Stadswandeling: Tot 1 oktober is er iedere zondag om 13.30u een stadswandeling in Willemstad olv een gids. Start vanaf het Mauritshuis. ZEVENBERGEN Dartteam de Druif: Dartteam de Druif is voor komend seizoen op zoek naar één of twee nieuwe spelers. Ons team bestaat momenteel uit vijf spelers en we gooien in de 1e divisie bij de West-Brabantse Dart Federatie op vrijdagavond in café de Druif, Langenoordstraat 154 in Zevenbergen. Informatie: Iwan Silvius 06-10697128, is87@live.nl.

Expositie: Ria van Leusden van der Linden vult de komende zomermaanden in de VANnU bibliotheek te Zevenbergen de covers van Petra Veeke aan met kleurrijke schilderijen. Ria op de grens van Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen. Zij is autodidact en schildert sinds 1990 met zowel olieverf, acryl en momenteel vooral met gouache. Haar genre is van zeer uiteenlopende aard. Tijdens de openingstijden van de bibliotheek is de duo-expositie te bezichtigen. Bingoavond GVM: Vrijdag 20 juli organiseert de Gehandicapten Vereniging Moerdijk weer een vakantiebingo in de Kristal, Kristallaan 25c, Zevenbergen. Aanvang 19.30 uur, zaal open 18.30 uur.

Yorick Zandee (links) en Boy Hensen (rechts).

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 21 juli 19.00u voorganger Deken Peter de Rooij. Intenties: Johanna Kouters, jgt. Moeder de Jong-Kolen, o.o. Huybrechts-Verhees. HEILIG HART, LANGEWEG Zondag 22 juli 09.00u Woord en Communieviering. Voorganger: pastor van Andel, Koor: Laus Deo. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Maandag 23 juli 14.00u Rozenhoedje ter ere van Maria. Eerstvolgende Zondagviering 29 juli. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 22 juli 9.30u ds. C. Baas. Organist dhr. C. de Laat. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 21 juli 19.00u Woord- en Communieviering met samenzang in de dagkapel. Voorganger pastor L. van Andel. Mis-

dienaars: Jimmy Clavan en Thimo Vreeswijk. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen.nl Zondag 22 juli 9.30u Ds. J.J. Poutsma - De Bilt/Bilthoven 16.30u Leesdienst PROTESTANTSE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 22 juli 10.00u Gezamenlijke dienst. Hervormde gemeente en Gereformeerde kerk in de Hervormde kerk. Voorganger: Mevr. Ds. J. van der Zee. Sleeuwijk. HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 22 juli 10.00u mevr. ds.J.van der Zee-Vroegindeweij, Sleeuwijk HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN Zaterdag 21 juli

19.00u Eucharistie m.m.v. Bartholomeuskoor Latijn en Nederlands gezongen. Voorganger Pastoor P. de Rooij. Misintenties: Overl. fam. v. Fessem de Graaf; mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Jan v. Leent e.v. Adri Krijnen (jgt); Anny Broeders e.v. Jan de Wijs; Jos Roden e.v. Dina Roelen v.d. Vorst. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 22 juli 10.00u Ds.J.Willemsen, Dirksland 18.30u Ds.P.de Graaf, Zierikzee JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Zondag 22 juli 10.30u Pastor P. de Rooij, H.Mis. Dameskoor. Jgt. Frans v.Oers. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 21 juli 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Lector: M. Koenraadt-Claassen. Gemengd koor. Koster: M. Koenraadt-Claassen. Intenties: Cornelia Kokke; overleden familie Mulders.

PAGINA 18

PROTESTANTSE GEMEENTE, FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 22 juli 10.00u ds. M.Wagenvoorde, Breda, Gereformeerde kerk HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 22 juli 10.30u Woord en Communieviering met voorganger P. d Meijer. Misdienaars: Jeanne en Toos. Muzikale ondersteuning Patrick Goverde. Koster: Wim Schrauwen. Collectanten: dhr. R. Romme en Y. Reuvers. Gebedsintenties: jrgt. Piet van Hoof e.v. Hannie van Doren. Collecte is voor eigen kerk. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 22 juli 10.00u Koepelkerk, mw. W.D. Balder-Timmerman HEILIGE MAAGD MARIA, WILLEMSTAD Zondag 22 juli 09.00u RK Parochiekerk. Woord en Communieviering met voorganger P. de Meijer. Gebedsintentie: ter ere van de H. Maagd Maria. Collecte voor de eigen kerk.


Ebbe en Vloed is vanuit een Algemene identiteit een woon- en zorgvoorziening ten behoeve van de ouderen in de gemeente Oostflakkee. Ebbe en Vloed geeft de identiteit gestalte door een open en toegankelijke organisatie te zijn, waar mensen met hun zorgvraag terecht kunnen zonder dat er onderscheid wordt gemaakt in cultuur, afkomst of geloof.

Wij zijn op zoek naar een

enthousiaste verzorgende IG DE, GEMOTIVEER ZELFSTANDIG K WERKEND KO

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij met spoed op zoek naar een

Voor de zorg in Ebbe en Vloed zoeken wij zo spoedig mogelijk een enthousiaste verzorgende IG. De arbeidsduur bedraagt 32 uur per week.

Systeem- werkplekbeheerder (40 uur p/w)

Functie-inhoud

De werkzaamheden vinden plaats op diverse locaties tussen Rotterdam en Antwerpen. Functie eisen: - MBO+ afgerond - Min 2 jaar relevante werkervaring - Kennis van Microsoft systemen Server/AD/Exchange/SQL - Goede kennis van Windows XP en Windows 7 - Rijbewijs - Pré; kennis van Hyper-V en Linux omgevingen, A+ - Goede beheersing in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal

Bekijk de vacature snel op

Baanvelden 13, Rucphen

T. +31(0)165 - 34 31 34

STRO KORRELS Ideaal stalbed voor dieren 100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

€4.50 per zak van 15 kg

06-24887585 VAKANTIETIP! 6000 m antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires 2

Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

I. www.skidome.nl

E. m.ruijten@skidome.nl

Poolse mensen zoeken renovatiewerk

tel.nr. 06-84.41.69.87

Jan Jochems en

- zorgdragen voor het zorgleefplan van de cliënt; - ondersteunen en begeleiden van cliënten conform het individuele zorgleefplan; - een bijdrage leveren aan het wonen, zorg en welzijn van cliënten. Functie-eisen - diploma verzorgende IG; - cliëntgericht kunnen denken; - in staat te kunnen werken en bewegen in een team; - wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

De salariëring (FG 35) en de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg, met het aantrekkelijke meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Informatie Nadere informatie wordt u graag verstrekt door mevrouw W. Hoendervangers, teamleider Ebbe en Vloed, telefoon (0187) 64 18 44. Sollicitatie Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan de dienst P,O&O van CuraMare o.v.v. vacature ZVGO1205. Sollicitatie bij voorkeur per e-mail: po&o@curamare.nl of per post: Postbus 153 3240 AD Middelharnis.

Van CuraMare maken deel uit Stichting CuraMare, Stichting Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Stichting Zorg en Verpleging Goeree-Overflakkee (ZVGO), Stichting Natalia en de Stichting Ondersteunende Diensten CuraMare.

www.curamare.nl

Spreekt deze vacature je aan of wil je meer info? Stuur dan binnen 7 dagen na de verschijningsdatum je CV naar michel@mitch-it.nl of bel 0168371718

ABB Bode.ai

1

19-7-2011

20:24:07

Voor al uw klussen

Pleister-tegel-en schilderwerk

Handel

Aanbod en Inlichtingen - Salaris van ! 2200 tot ! 2600 bruto! - 25 vakantiedagen - Reiskostenvergoeding - Telefoon + notebook - Mogelijkheid tot het volgen van trainingen

In hoofdlijnen kent deze functie de volgende taken:

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

voor de locatie Ebbe en Vloed

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

o.a. stucwerk schilderwerk en behangen

C

M

Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049 www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt

Y

CM

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

MY

CY

CMY

K

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

Gastvrijheid gevraagd voor buitenlandse scholieren MOERDIJK - Voor een aantal middelbare scholieren (15-18 jaar) uit alle windstreken is Stichting AFS Nederland dringend op zoek naar gastgezinnen. Zij komen begin september naar ons land om onze taal en cultuur te leren kennen. AFS vraagt om gastvrijheid voor de laatste jongens en meisjes die nu nog geen gastgezin hebben.

via onderling begrip tussen mensen uit verschillende culturen te stimuleren. De meeste gastgezinnen halen vooral voldoening uit de interculturele ervaring, internationale contacten en soms levenslang hechte relaties. AFS betaalt geen financiële vergoeding en is vooral actief via vrijwilligers. Zij bereiden potentiële gastouders voor op de komst van hun gastkind.

Stefano uit Chili, de Italiaanse Matteo en Chun Hang uit Hong Kong wachten in spanning op het bericht bij wie zij komend schooljaar van harte welkom zijn. Vanuit het dagelijks leven in het gezin en op de middelbare school kunnen zij het beste inburgeren. Gastgezinnen beleven mee hoe zo’n jongere groeit, (school)vrienden maakt en onze taal en cultuur van binnenuit leert kennen. Zo geef je hen iets heel bijzonders mee voor de rest van hun leven.

Wadlopen De scholieren en gastgezinnen staan er niet alleen voor. AFS vrijwilligers geven persoonlijke begeleiding en organiseren allerlei activiteiten organiseren. Ze geven een stoomcursus Nederlandse taal en cultuur tijdens het oriëntatiekamp. Later volgen onder meer culturele en actieve uitjes (stedentrips, schaatsen, wadlopen), een Sinterklaasfeest en barbecue bijvoorbeeld.

Wereldvrede AFS Nederland heeft al sinds 1947 wereldwijd ervaring als non-profit organisatie met uitwisselingen om wereldvrede

Kijk voor meer informatie op: www.afs.nl of neem contact op via: info@afs.nl, of tel. 0297-214076 met het AFS kantoor in Vinkeveen.

PAGINA 19

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

GEVELSTEIGERS

HUUR: RENOVATIESTEIGERS, STALEN STEIGERS EN ROLSTEIGERS bijv.: rolsteiger werkhoogte 6 meter, huur E 8,- per dag (bij minimaal 1 week, huur 7 dagen)

www.ladderensteigerkoning.nl

Vijfhuizenberg 121 - Roosendaal - Bel 0165-561424

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 20 juli t/m zondag 22 juli, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

per stuk

14.99

9. 21.8x18x9CM

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart

4.99 per stuk

39x29CM

99 6vaks

Slim bezig.

2. 99

k per stu

Dienblad bloem k per stu

Theekist bamboe

5.99 per stuk

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

per stuk

129.99

99.00 1712 kooki cuisine elegance

30x15CM

Slakom & bestek

3.

k per stu

99

rond 92x58x58cm

Barbecue houtskool

k per stu

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Partij handel

Mega kortingen alleen op vrijdag zaterdag en zondag

LAATSTE KANS!

Een nieuwe Hyundai i10 voor de oude prijs

€1.800,- KORTING Prijs vanaf 1 juli rijklaar: € 11.495,Voordeel:

€ 1.000,-

Gratis airco:

800,-

wegenbelastingvrij Per 1 juli moeten alle automerken de prijzen verhogen door strengere CO2 eisen. Ontloop deze prijsverhoging. Wij hebben een klein aantal nieuwe Hyundai i10 1.1 i-Drive Cool met 4 cilinder motor vóór 30 juni op kenteken gezet. Jouw voordeel: €1.000! Plus gratis airco. Totaal voordeel: €1.800,-. Wacht niet langer, de voorraad is beperkt voor deze prijs. Ga snel naar uw Hyundai-dealer.

NU RIJKLAAR €9.695,AUTOBEDRIJF

VAN OSTA ETTENSEWEG 54, ROOSENDAAL, TELEFOON 0165-595959, WWW.HYUNDAI.NL/OSTA ESKES BERGEN OP ZOOM B.V. STEENSPIL 38, HALSTEREN, TELEFOON 0164-215000, WWW.HYUNDAI.NL/ESKES BARTELEN FIJNAART B.V. LANGEWEG 51, FIJNAART, TELEFOON 0168-468400, WWW.HYUNDAI.NL/BARTELEN

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,6-5,5 (l/100 km) / 21,7-18,2 (km/l); CO2 -emissie: 108-129 (g/km). Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJS IS INCL. BTW, BPM, KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LAKTOESLAG, LEGES EN VERWIJDERINGSBIJDRAGE. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARDUITVOERING. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. NIET IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN.

w w w.hyundai.nl TM

DM_20120718  

GEMEENTE INVESTEERT EXTRA IN EDUCATIE MIDWEEKEDITIE DESKUNDIGEN ADVISEREN BIJ BESTEMMINGSPLAN Kwaliteitsstoffen tegen bodemprijzen! ONROEREN...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you