Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

M O E R D I J K S E

O P L AG E :

11 JULI 2012 WEEK 28

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

10.000 EURO VOOR WORLD PORTS CLASSIC

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

VAREN LANGS WATERLINIE EN VESTINGSTEDEN

Wegwerkzaamheden Drie Hoefijzers

Stef Clement langer bij Rabobank

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Tussen de Hoge Zeedijk, De Vlijt en de gemeentegrens met Drimmelen in Zevenbergschen Hoek wordt sinds afgelopen maandag aan de weg gewerkt. De werkzaamheden duren tot en met 27 juli. Daarnaast worden de bushaltes Drie Hoefijzers (haltenummers 7226005 en 7226021) tussen De Langeweg/N285 en de gemeentegrens met Drimmelen toegankelijk gemaakt. De maatregelen alhier zijn vooral gericht op mensen met een lichamelijke beperking, ouderen en mensen met kinderwagens. Deze werkzaamheden duren - afhankelijk van het weer - tot eind september. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De Rabobank wielerploeg heeft het contract van Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek met twee seizoenen verlengd. Zijn verbintenis loopt nu tot eind 2014. De 29-jarige Clement komt sinds 2009 uit voor de formatie van Rabobank. “Stef is een ervaren kracht, die met name in het rondewerk een belangrijke steun en toeverlaat is voor de klassementsmannen. Waar mogelijk kan hij ook voor eigen kans gaan op zijn specialiteit, de tijdrit. Na een paar jaar onzekerheid, vanwege blessures, heeft Stef opnieuw aangetoond op een goed niveau mee te kunnen”, aldus technisch directeur Erik Breukink van de ploeg.

W E E K B L A D

Noordhoek boos op wegblijven automaat

Ben en Kitty Derks in ‘We zijn er bijna!’

NOORDHOEK - Toen Noordhoek in maart werd opgeschrikt door een plofkraak van de enige geldautomaat in het dorp, ging iedereen er van uit dat deze snel door de Rabobank vervangen zou worden. Maar toen de Dorpsraad werd uitgenodigd om over de geldautomaat te komen praten, werd duidelijk dat dit niet het geval zou zijn. Daarom zijn de Dorpsraad, Onafhankelijk Moerdijk en het Noordhoeks Nieuws een actie gestart waarbij huis aan huis een raamposter is bezorgd. Van alle huizen met poster worden foto’s gemaakt. Die komen samen op een collage die in augustus wordt aangeboden aan de directie van de bank.

KLUNDERT - Ben en Kitty Derks uit Klundert begeleiden al 17 jaar kampeerreizen. Ook dit jaar hebben zij een 5-weekse reis gemaakt naar Andalusië. Ben is wegenwacht en zorgt er tijdens de reis voor dat alle technische mankementen aan auto, caravan, camper, vouwwagen en tent verholpen worden. Zijn vrouw Kitty is zijn steun en toeverlaat en bezorgt alle deelnemers veel gezelligheid door haar spontaniteit. Samen met toeristisch begeleidend echtpaar Herman en Rini den Daas en 45 actieve deelnemers zijn zij te zien in het tvprogramma ‘We zijn er bijna!’ van Omroep Max, elke maandagavond om 22.10 uur op Nederland 1.

Meer ruimte voor fiets op station ZEVENBERGEN - ProRail heeft recentelijk de onbewaakte fietsenstalling op het station van Zevenbergen uitgebreid. De stalling heeft er 352 plekken bij gekregen en telt nu aales bij elkaar 864 fietsplaatsen. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en is mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant. De nieuwe fietsklemmen op het station van Zevenbergen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten.

Flinke hap uit WVS-reserves ZEVENBERGEN - De WVS-groep heeft over het jaar 2011 een tekort van bijna tweeënhalf miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening 2011 WVS-groep. Dit tekort haalt men uit de algemene reserves van de WVS-Groep. Een dergelijk tekort was wel voorzien, maar dat neemt niet weg dat men zich zorgen maakt over de toekomst. Om die reden zijn er al fikse bezuinigingen aangekondigd. Desalniettemin verwacht men ook over 2012 een fiks tekort wat ook uit de algemene reserves gehaald zal moeten worden. “Dit heeft grote gevolgen voor het weerstandvermogen van de WVSGroep”, zegt men. “We moeten zulke tekorten zien te voorkomen.”

KLUNDERT - Van de suikerfabriek in Zevenbergen, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, hebben de mannen van modelbouwclub Rail Contact een maquette gemaakt. Deze maquette is één van de blikvangers van de viering van het 10-jarig bestaan van het VlasserijSuikermuseum op 29 september, maar is nu al te zien tijdens de openingsuren van het museum. FOTO TIES STEEHOUWER

College vindt bezwaren Stichting Buurtcomité Sabinapolder ongegrond

Weg vrij voor windturbines ZEVENBERGEN/HEIJNINGEN bouwen en transM I D- Het D E L B van U drie R Gwindturbines, S E & inclusief V E een E Rbedieningsgebouw S E formatorhuisje, aan de Sabinaweg in Heijningen is toegestaan. Dat hebben burgemeester en wethouders van Moerdijk besloten. Het college heeft het bezwaarschrift van de Stichting Buurtcomité Sabinapolder ongegrond verklaard. DOOR PETER HOUTEPEN Burgemeester en wethouders zijn van mening dat in tegenstelling tot wat de stichting heeft aangevoerd geen Milieueffectrapportage (Mer) nodig is en er ook geen sprake is van een Mer-beoordelingsplicht. EHS Verder heeft het college aangegeven dat de bouw van de drie windturbines geen aantasting van de cultuurhistorische waarden en het schootsveld van Fort Sabina tot gevolg heeft. Bovendien is het verlenen van een vergunning niet strijdig met de Structuurvisie 2030 van de gemeente. De windmolens komen name-

lijk niet in de zogenaamde Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te liggen en de EHS wordt ook niet aangetast. Voorts is er is geen sprake van strijdigheid met het provinciaal of gemeentelijk (ruimtelijk) beleid en hebben de windmolens niet tot gevolg dat het open karakter van de Sabina Henricapolder onevenredig wordt aangetast. Vleermuizenpopulatie Het college van Moerdijk heeft op basis van nieuwe feiten en inzichten besloten dat de aanvrager nog onderzoek moet doen naar de vraag of een ontheffing op grond van de Flora en faunawet (Ffw) nodigW is inEverband E Kmet B een L mogelijk A D ne-

Wees ons oog, t h u i s i n fotografeer voor ons

d

e

r

gatief effect op de vleermuizenpopulatie. Burgemeester en wethouders zijn echter van mening dat een eventuele nog aan te vragen ontheffing op grond van de Ffw het verlenen van de bouwvergunning niet in de weg staat. Geluid De hinder die omwonenden ondervinden als gevolg van slagschaduw en geluid van de windturbines blijft binnen de wettelijk gestelde normen en is aanvaardbaar. Het college heeft mee laten wegen dat de aanvrager diverse voorzieningen aan de windturbines zal treffen om deze hinder tegen te gaan. Bovendien kan het college in deze nog nadere voorschriften opleggen.

e

g

i

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Luxe Bakkerij

Nagelkerke

weekAANBIeDING ! uIt eIGeN BAkkerIj !

4 grote muffins vanille of choco

€ 1,95

DoNDerDAGAANBIeDING

worstenbrood

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft een aantal nieuwe stemlokalen aangewezen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. Bij deze verkiezingen kan er geen gebruik worden gemaakt van basisschool De Arenberg in Zevenbergen. Gezocht is naar een locatie in de omgeving en dat is Pluspunt Serena aan de Zandberg 1 geworden. Het stembureau gevestigd in bejaardenhuis De Blomhof voldoet niet helemaal aan de eisen; als alternatief is gekozen voor verenigingsgebouw De Standaard. Omdat Sportgezondheidscentrum Zevenbergen is verhuisd naar de Galgenweg was het verder nodig om dit stemlokaal opnieuw aan te wijzen.

Brabantse Delta in race voor award

o

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen

Nieuwe stemlokalen aangewezen

5 voor € 5,00

Noordhaven 102 Zevenbergen • Tel. 0168-323489

ZEVENBERGEN - Waterschap Brabantse Delta is één van de elf Brabantse organisaties die genomineerd zijn voor de Beste Werkgevers Award 2012. Dit jaar vond voor de elfde keer het Beste Werkgeversonderzoek plaats. In totaal hebben 269 bedrijven in Nederland meegedaan aan het onderzoek. De beste honderd organisaties komen in aanmerking voor de award. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen bedrijven met meer dan duizend werknemers en bedrijven die minder dan duizend mensen in dienst hebben. Waterschap Brabantse Delta valt in de tweede categorie. Op 9 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.


Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

www. eurofix.nl IDEAAL VOOR ZELFBOUW

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Heeft u plannen voor

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

nieuwbouw * verbouw * onderhoud of renovatie

carports serredaken overkappingen

Bel voor een vrijblijvende offerte.

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Aannemingsbedrijf Engelen V.O.F. Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

Altijd de voordeligste keuze Direct de laagste

Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

SINT ANNALAND | DBKEUKENS.NL

Dhr./mevr. Adres

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

PC + plaats

installatiebedrijf

jan schouw

bv

Uw droombadkamer vanaf een gratis 3d ontwerp bij u thuis. Het leveren en vakkundig installeren van het sanitair tot en met het tegelwerk. Meer dan 30 jaar ervaring.

Voorsteven 7, Postbus 231, 4870 AE Etten-Leur, tel. 076-5033698 www.janschouw.nl

Inloopspreekuren Sociaal Raadsliedenwerk Het is dinsdagmorgen. Jeroen en Willem zijn deze ochtend de vrijwillig medewerkers die het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk verzorgen. Bezoekers van het inloopspreekuur kunnen zonder afspraak tot 12 uur binnenstappen en hun vraag stellen. Willem: “Ik doe dit vrijwilligerswerk nu ren met sociale vraagstukken. Ik heb een al acht jaar en met veel plezier. Nadat ik cliënt geholpen die vragen had over de met vroegpensioen ben gegaan, heb ik garantie van een zonnescherm, gekocht hier mijn kennis en ervaring goed kunnen via internet. Daarnaast heb ik nog contact gebruiken. Het houdt je actueel op het ge- gehad met de woningbouwvereniging bied van wet- en regelgeving en je kunt over huurachterstand”. heel veel voor mensen betekenen. Deze ochtend heb ik een aantal cliënten ge- Vrijwilligers holpen met vragen over een bijstandsuit- De vrijwilligers die werkzaam zijn bij kering, problemen met de kwijtschelding het Sociaal Raadsliedenwerk hebben alvan de gemeentelijke belasting en ik heb len hun eigen achtergrond, opleiding en een bezwaarschrift geschreven over de werkervaring. In hun werk worden zij onafwijzing van bijzondere bijstand.” dersteund door de coördinator en sociaal Het sociaal raadsliedenwerk biedt ook raadsvrouw. De kracht is de bundeling van stageplaatsen voor studenten. Jeroen: kennis van alle medewerkers samen. Om “Ik ben 3e jaars student HBO-recht en goed op de hoogte te blijven van alle ontkan hier mijn juridische kennis combine- wikkelingen in wet- en regelgeving volgen

Vrijwilligers van het Sociaal Raadsliedenwerk tijdens een excursie in Den Haag.

zij regelmatig cursussen. Tijdens deze cursussen is er veel onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring. Jeroen: ”Soms zijn mensen in paniek door een brief, bijvoorbeeld van de Belastingdienst. Na uitleg en soms bemiddeling gaan ze vaak gerustgesteld weer naar huis”. Spreekuurtijden aangepast Tijdens de zomervakantie van 2 juli t/m 12 augustus zijn de spreekuren aangepast. Zevenbergen, Pastoor van Kessellaan 7:

woensdag van 9.30 tot 12 uur Fijnaart, Fendertshof, Kerkring 21 donderdag 5 juli, 19 juli en 2 augustus van 10 tot 12 uur. Ook per email kunnen vragen gesteld worden: sociaalraadslieden@surpluswelzijn.nl Vanaf 13 augustus zijn de spreekuren weer op de normale tijden. Meer informatie is beschikbaar op www.surpluswelzijn.nl

Eerst vrijwilliger, nu klant van Menu Surplus Goede voeding is voor iedereen belangrijk. Zelf een verse maaltijd bereiden is niet voor iedereen haalbaar. Plezierig is dat er ook alternatieven zijn. Eén van de mogelijkheden is de maaltijdenservice van Menu Surplus. Vrijwilligers bezorgen de maaltijden aan huis. De heer Nieuwkerk (81) is één van deze vrijwilligers én bovendien zelf maaltijdklant van Menu Surplus. Nieuwkerk is een geboren en getogen Fijnaarder. Hij heeft tot 1992 een eigen transportonderneming gehad. Zijn vrouw zorgde thuis voor hun vijf kinderen. Zij was na zijn pensioen gedurende een jaar of vier vrijwilliger bij de maaltijdenservice. Toen ze er vanwege gezondheidsredenen mee moest stoppen, heeft Nieuwkerk het werk overgenomen. Inmiddels is Nieuwkerk ruim vijf jaar actief als vrijwilliger. Onlangs heeft hij besloten om er op zijn 81e mee te stoppen. “Het leuke aan het werk is het contact met de mensen, het praatje aan de deur”, vertelt hij, “maar ik ben nu mantelzorger voor mijn vrouw.” Omdat het mevrouw Nieuwkerk niet meer lukt om te koken, zijn ze sinds anderhalf jaar ook zelf klant van de maaltijden van Menu Surplus. Over de kwaliteit is Nieuwkerk goed te spreken.

schaal worden geserveerd. Het ambachtelijke bereidingsproces van de maaltijden is hetzelfde gebleven. Ook kunnen de klanten zelf de maaltijd samenstellen. “Dat bevalt heel goed”, aldus Nieuwkerk; “ik heb er nog nooit klachten over gehad”. Nieuwkerk heeft de laatste paar weken als vrijwilliger nog een paar keer de nieuwe verpakking geleverd bij de klanten. Nu neemt iemand anders het stokje van hem over. “Ik heb het met veel plezier gedaan en hoop dat ik nog lang mag genieten van de maaltijden”. Voor meer informatie over de maaltijdenservice van Menu Surplus of vrijwilligerswerk als maaltijdbezorger: www.surpluswelzijn.nl/loketsurplus of bel met Loket Surplus: 0168-33 18 33.

“Alleen de nieuwe verpakking is wel even wennen.” Nieuw jasje Onlangs is Menu Surplus in een nieuw jasje gestoken. De maaltijden worden nu koelvers verpakt, en twee keer per week in een doosje aangeleverd. De maaltijden zijn door de nieuwe verpakkingswijze langer houdbaar waardoor er niet elke dag geleverd hoeft te worden. Het voordeel is dat klanten niet dagelijks op de maaltijd hoeven te wachten. Daarnaast is het op deze manier mogelijk ook in de weekeinden gebruik te maken van de maaltijdenservice wat voorheen niet zo was. De maaltijden worden aangeleverd in een wegwerpschaal. Na opwarming in de magnetron kan de maaltijd in een porseleinen dek-

Surplus Welzijn Nieuws p/a Pastoor van Kessellaan 7 4761 BH Zevenbergen Telefoon (0168) 32 33 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


actualiteit

Gemeente en Havenschap sponsoren wielerkoers met 10.000 euro

Moerdijk belangrijke haven in World Ports Classic ZEVENBERGEN/MOERDIJK - Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk en het Havenschap Moerdijk hebben besloten om de wielerwedstrijd World Ports Classic te voorzien van een sponsorbedrag van 10.000 euro. De World Ports Classic is een nieuwe tweedaagse wielerkoers van Rotterdam naar Antwerpen en weer terug. De rit gaat op 1 september voor een belangrijk deel door de gemeente Moerdijk en het haven- en industrieterrein Moerdijk. DOOR PETER HOUTEPEN De Worlds Ports Classic (WPC) wordt verreden op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september en is een koers die in het teken staat van zeehavens. Op 31 augustus rijden de coureurs van Rotterdam via de Zeeuwse eilanden naar Antwerpen. Zaterdag 1 september vertrekken ze vanuit Antwerpen om via West-Brabant weer terug te keren naar Rotterdam. Die rit over ruim 160 kilometer voert voor bijna een kwart deel door de gemeente Moerdijk. De renners passeren Zevenbergen, Klundert en Helwijk en vanzelfsprekend het haven- en industrieterrein. De NOS en de VRT doen live verslag van de koers, evenals Omroep Brabant. Op de kaart De gemeente Moerdijk en het Havenschap willen graag investeren in de nieuwe koers die een nieuwe ‘klassieker’ moet worden in het zomerprogramma van de wielerprofs. Daar zijn twee redenen voor. De koers draait, zoals de naam al aangeeft, om de havens en biedt een goede gelegenheid om het haven- en industrieterrein van

Moerdijk in beeld te brengen. Daarnaast past de sponsoring in de ambitie om de regio West-Brabant als belangrijke wielerregio op de kaart te zetten. A.S.O. De organisatie van de koers is in handen van de A.S.O., die onder andere ook de touwtjes in handen heeft bij de Tour de France. De A.S.O. heeft in de tussentijd 18 ploegen uitgenodigd om deel te nemen aan de World Ports Classic. Het definitieve deelnemersveld wordt in augustus bekend gemaakt. De 18 uitgenodigde ploegen zijn: Rabobank, Vacansoleil en Argos-Shimano (Nederland), Lotto Belisol, Omega PharmaQuick Step, Accent Jobs-Willems Veranda’s, Landbouwkrediet-Euphony, Topsport Vlaanderen-Mercator en Wallonie Bruxelles-Crédit Agricole (België), BMC, Garmin en Sanofi (USA), Katusha (Rusland), Liquigas (Italië), Saxo Bank (Denemarken), Bretagne-Schuller (Frankrijk), Spidertech (Canada) en NetApp (Duitsland). Wind Etappe 1 op vrijdag 31 augustus gaat

De eerste etappe van de World Ports Classic voert het peloton over de wegen van de eerste etappe van de Tour de France uit 2010. ARCHIEFFOTO DE BODE

van Rotterdam naar Antwerpen over 201 kilometer en etappe 2 op zaterdag 1 september in omgekeerde richting over 161,5 kilometer. De eerste etappe voert het peloton over de wegen van de eerste etappe van de Tour

de France uit 2010, waarbij de coureurs onder andere de onvoorspelbare wind in Zeeland moeten trotseren. Met een knipoog naar de Vlaamse klassiekers in april zal een kasseienstrook zo’n 50 kilometer voor de finish de renners alert

houden. Voor men de finish passeert is er eerst een 15 kilometer lang parkoers door de Antwerpse haven. De volgende dag, tijdens de tweede etappe staan er onder andere twee kasseienstroken op het programma.

Twee nieuwe routes bieden overzicht mogelijkheden watersport

Varen langs waterlinie en vestingsteden WILLEMSTAD - VVV Brabantse Wal heeft de handen ineengeslagen met TAB Willemstad bij de ontwikkeling van twee nieuwe routes op het water. Het toerismebureau uit de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht heeft een Vaarroute en Zeilroute uitgegeven op de Brabantse Wal, waarbij ook verwezen wordt naar de haven van de vestingstad nabij de Volkeraksluizen. DOOR RIA VAN MEIR Voor het eerst zijn alle mogelijkheden voor waterrecreatie op de Brabantse Wal in kaart gebracht. De Zeilroute Langs de West-Brabantse Waterlinie en de Vaarroute langs het vestingsverleden van de Brabantse Wal bieden een compleet overzicht van de jachthavens, aanmeerplekken, verhuurlocaties en horecagelegenheden aan het water. Ook de doorvaarhoogte van bruggen en viaducten wordt weergegeven, evenals de vaardiepte in de belangrijke waterwegen. Lia van Dongen van de VVV Brabantse Wal benadrukt echter dat het de routes geen waterkaarten zijn. “Het is meer een overzicht van de mogelijkheden van waterrecreatie op de Brabantse Wal”, verklaart ze. Uitvoeringsprogramma De ontwikkeling van de twee waterroutes komt voort uit het uitvoeringsprogramma dat de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben opgesteld voor de Brabantse Wal. “Vanuit dat uitvoeringsprogramma investeren wij ieder jaar weer in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. De Brabantse Wal bevindt zich op een kruis-

punt van waterwegen en vaarroutes. Met Steenbergen als watergemeente vonden we het belangrijk om de watersporters te attenderen op de mogelijkheden”, legt Van Dongen uit. Willemstad De VVV heeft voor het ontwikkelen van de routes actief de samenwerking met Willemstad opgezocht. “Willemstad is erg in trek bij watersporters. Wij willen de bezoekers van de Brabantse Wal de mogelijkheid bieden deze historische vestingstad te bezoeken, maar vooral ook de watersporters vanuit Willemstad uitnodigen onze streek te ontdekken”, zegt Van Dongen. De Zeilroute is voornamelijk een verbinding tussen Steenbergen en Bergen op Zoom, maar biedt de zeilers ook de gelegenheid een uitstapje te maken naar Willemstad.

‘Watersporters attenderen op mogelijkheden’ De Vaarroute doet de wat kleinere waterwegen in het West-Brabantse polderlandschap aan. De tocht vertrekt in de haven

De Vaarroute en Zeilroute voeren watersporters naar de mooiste plekjes aan het water.

van Steenbergen. Meteen na het verlaten van de haven passeren de opvarenden het eeuwenoude Fort Henricus dat in 2012 in ere wordt hersteld. Via de Steenbergsche Vliet voert de route langs De Heen en het historische sluizencomplex Benedensas naar het Volkerak. Bij

de Mandersluis kunnen de watersporters de Dintel op varen, richting Stampersgat. Bij de Suiker Unie gaat de route verder zuidwaarts richting Oud Gastel om via het negentiende eeuwse sluizencomplex Bovensas weer terug naar Steenbergen te keren.

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

ARCHIEFFOTO RUUD VAN KAAM

Verkrijgbaar De Vaarroute en de Zeilroute zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV Brabantse Wal, VVV agentschappen, VVV informatiezuilen, TAB Willemstad, watersportondernemers en bij leden van de Ondernemersvereniging De Brabantse Wal.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Op donderdag 12, 19 en 26 juli vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Dekkers, Zr.M. Adolfinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

28

www.goudisgeld.nl

in diverse smaken

> kipreepjes > varkensreepjes > biefstukreepjes

½kg

kilo

3.

99

schnitzels ½kg h.o.h gehakt hele kilo 98 verse kipfilet ½kg runderlappen ½kg

3.

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

Op zondag 15 en 29 juli en 12 en 26 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

WWW.GOUDISGELD.NL

schouderkarbonade roerbakreepjes

Iedere zaterdag van 14 juli t/m 25 augustus

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

alle soorten

lekker mager

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL

3 kilo 00

10.

2.

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

bbq all-in 80

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

lekker makkelijk en snel klaar

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

98

11.8

slavinken

½kg

2.98

Garagedeuren

kipfilet

½kg

lekker gemarineerd

2.98

Leverbaar in hout - kunststof en staal. Waarom kiezen voor Romass?

bbq tip

• • • • • •

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING € 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | Prijs- en tekstfouten voorbehouden

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

www.romass.nl sprundel@romass.nl

OER-DEGELIJK! Levering en montage van:  Personenwagenbanden  Vrachtwagenbanden  Tractorbanden  Heftruckbanden  Tuinbouwbanden

24-uur : ch service bandenpe 2 39 3 0168 - 40 en ijv voor bedr

 Grondverzetbanden  Motorbanden/accu’s  Accu’s  Sportvelgen

Dynamoweg 6, Klundert Tel. 0168-403239

info@groenenbergbanden.nl www.groenenbergbanden.nl Openingstijden: Ma. t/m Vr. 8.30-17.30 Zat. 8.30-12.30


actualiteit

Column

Met heel veel gezelligheid

’t Kloosterblokje bestaat 25 jaar WILLEMSTAD - ‘Toen en Nu’ was vorige week het thema van de kindervakantieweek in de wijk ’t Kloosterblokje in Willemstad. Een thema wat voor de hand lag omdat 25 jaar geleden de buurtvereniging met dezelfde naam als de wijk werd opgericht. Een van de belangrijkste activiteiten van de vereniging is de vakantieweek aan het begin van de zomerschoolvakantie. Een week waarin ook de ouders aan hun trekken komen.

Eugène de Kok

Libor en Higgs: de verschillen Had er tot twee weken geleden nog nooit van gehoord: het Libor-tarief. Het blijkt het fundament te zijn van de rente die je betaalt voor bijvoorbeeld je hypotheek of een bedrijfskrediet. Immens belangrijk dus. En hoe bepalen onze bankiersvrienden het Libor-tarief? Door een soort dagelijks belrondje waarin ze, ongetwijfeld onder het genot van een bakje koffie, tegen elkaar vertellen hoeveel rente ze moeten betalen als ze van andere banken geld willen lenen. In artikelen die zijn verschenen na de megaboete voor Barclays vanwege gesjoemel met het tarief - wat natuurlijk voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel is gekomen - bleek hoe simpel het was om ermee te frauderen. Niets of niemand leek te controleren wat onze bankiersvrienden tegen elkaar vertelden. Onwaarschijnlijk dat het kan bij iets wat blijkbaar zo belangrijk is. De ene bankier beweert iets en de andere neemt het al koffiedrinkend voor waar aan. Wanneer dringt het op het Beursplein, in de City en op Wallstreet eens door dat simpele aannames niet de basis mogen zijn van een heel systeem? Beste bankiersvrienden, kijk eens naar de wetenschap. De Schot Peter Higgs maakte in de jaren ‘60 van de vorige eeuw zijn aanname wereldkundig dat er een klein deeltje moest zijn dat massa gaf aan alle elementen en dus ook aan het heelal, de aarde, bomen, bankgebouwen, telefoons en kopjes koffie. Het leek wetenschappers een logische veronderstelling en via andere theorieën borduurden ze er op voort, zodat er een heel wetenschappelijk systeem ontstond dat was gebaseerd op dat ene Higgsdeeltje. Maar niemand nam het voor waar aan. Tot vorige week. De wetenschappers van het immense CERN-laboratorium maakten bekend dat het voor 99,9999 procent zeker is dat het Higgs-deeltje bestaat. Ze houden nog een slag van één op één miljoen om de arm, maar 48 jaar nadat Higgs erover begon, lijkt het deeltje gevonden. En ik heb nog geen artikel gelezen waarin aan de resultaten wordt getwijfeld. Het duurt even, maar dan weet je tenminste zeker dat je het bij het rechte eind hebt. Daar kunnen bankiers nog iets van leren.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Voor veel dames was de helling te steil.

DOOR TIES STEEHOUWER

Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 28

De oplossing van deze puzzel is in week 29 te vinden op www.internetbode.nl

Het bestuur, bestaande uit vervangend voorzitter en penningmeester Vincent de Ronde, secretaris Dennis de Hager en de leden Daniel Joosten en Monique Coenrades, had voor de vakantieweek een attractief programma samengesteld. Een programma met vooral heel veel gezelligheid. Niets hoefde dus, maar alles mocht. Een programma waarbij de bewoners elkaar konden ontmoeten en kennis met elkaar konden maken. Daar was blijkbaar veel behoefte aan omdat er de laatste tijd veel nieuwe mensen in het Kloosterblokje zijn komen wonen. Sociale cohesie De buurtvereniging is ontstaan met het idee om de sociale cohesie in de wijk te vergroten en om de kinderen die in de wijk wonen de eerste week van hun vakantie, met allerlei activiteiten, in te laten luiden. Op de parkeerplaats van het St. Cathari-

nadal werd een feesttent neergezet. Voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder kon er overdag volop worden geknutseld en werden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een kindertheatermiddag, een speurtocht, een zeskamp met verschillende opblaasbare attracties, een barbecue en een kinderbingo. Ook voor de volwassenen is er in de kindervakantieweek ‘s avonds een vol programma, van een bingoavond en een quizavond tot een feestavond. Jaarlijks verschijnt een programmaboekje met een oplage van 250 stuks dat bij alle leden, donateurs en sponsoren in de bus valt. Programma Omdat het bestuur een vol programma had samengesteld, was de belangstelling wisselend. Het begon allemaal al op zaterdag met een kinderdisco, een playbackshow en een optreden van de Stadse Blaozers. Maandag werd er geknutseld in de tent en de dinsdag stond in het teken van de sport met voetbal en karate. Voor de woensdag

FOTO TIES STEEHOUWER

leek het wel of het bestuur alle opblaastoestellen van Nederland had afgehuurd. De hele straat stond vol. Vooral de jeugd kon zich daarop de hele dag uitleven, maar ook de ouderen lieten zich ’s avonds niet onbetuigd. Vooral de hindernisbaan, met daarin een steile helling, zorgde voor veel moeilijkheden. Enkele dames, nee, namen noemen we niet, hadden de grootste moeite om deze helling te bedwingen. Pas met hulp van buiten lukte dat. Die avond stonden er nog meer spellen op het programma die het uiterste van de zenuwen van de deelnemers eisten. Blijkbaar had men een partij plastic bekertjes op de kop weten te tikken omdat die in veel spelletjes zaten. Zo moesten ze worden gestapeld en in en uit elkaar worden genomen. Hilariteit alom dus, zeker als dat niet lukte en dat gebeurde veel. Erg druk was het donderdag rond het bokkende rodeopaard en ’s avonds bij de quiz. De vakantieweek werd vrijdag besloten met liefst twee barbecues en een discoavond tot in de kleine uurtjes.

12 organisaties uit Moerdijk maken kans op bijdrage van de Rabobank

Nominaties Hart op de juiste plek ZEVENBERGEN - De Rabobank West Brabant Noord heeft bekend gemaakt welke organisaties in aanmerking komen om hun Hartewens in vervulling te laten gaan. Vanuit de gemeente Moerdijk zijn er 12 organisaties genomineerd; vier uit Zevenbergen, drie uit Klundert, uit Willemstad twee en vanuit de kernen Fijnaart, Willemstad en Noordhoek elk een. DOOR TIES STEEHOUWER In Fijnaart wil muziekvereniging Oranjevaan met de aangevraagde 2.500 euro een tribune huren voor een musical. De Stichting Klundert bij Kaarslicht wil voor 2.500 euro de opening van het evenement bekostigen. De Heemkundekring Die Overdraghe wil met de aangevraagde 1.500 euro een gedeelte van een boek over de watersnood betalen, terwijl de Oranje Garde met 2.500 euro een taptoe wil houden.

© www.sudokusite.eu

Sint en Pieten In Noordhoek wil het Ouderenkoor PAGINA 5

Zanglust het 30-jarig bestaan vieren met de aangevraagde 750 euro en de Stichting Dorpsactiviteiten wil met 2.500 euro kleding kopen voor de Sint en zijn Pieten. In Standdaarbuiten gaat de Harmonie Oefening met de 2.500 euro die ze hebben aangevraagd een toer door Moerdijk maken en tennisvereniging Rally wil met 750 euro een veteranentoernooi op poten zetten. In Willemstad zijn ze van plan om te 2.500 euro het kerkorgel van de Koepelkerk te restaureren. De Stichting Stoffer en Blik in Zevenbergen wil met de aangevraagde 2.500 euro apparatuur aanschaffen voor het filmhuis en The 7 Hills Dancers willen voor 1.200

euro kleding kopen. De Stichting Moerdijk Danst is van plan om voor 2.500 beweeglessen voor ouderen te geven en de Stichting Cultuur Moerdijk wil met 2.500 euro de Canon van Moerdijk tot leven wekken. Leden De 19.000 leden van de Rabobank West Brabant Noord beslissen door middel van een stemming wie de beschikking krijgt over de aangevraagde euro’s. Op woensdag 7 september wordt in een besloten bijeenkomst in Etten-Leur bekend gemaakt wie er in aanmerking komen voor de aangevraagde bedragen.


Zomercarnaval in Zevenbergschen Hoek

Miss Inge geeft het stokje door aan Miss Jeanne.

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In Zevenbergschen Hoek gaat de zevende editie van het zomercarnaval van start en wel op 24, 25 en 26 augustus. Miss Inge Bastiaanse (2011) heeft tijdens de Miss presentatie in café De Zwaan het stokje overgedragen aan de nieuwe Miss, Jeanne Deijkers (2012). Het publiek werd in verwarring gebracht want tijdens de presentatie was Jeanne niet aangeschoven bij de kandidaten, zodat niemand vermoedde dat zij Miss Zomercarnaval 2012

zou worden. Haar groene jurk en de verlichte waaier zorgde voor mooie plaatjes. Het programma is weer klaar, drie dagen lang is er weer feest, muziek, sport en spel. Op vrijdag 24 augustus 19.30 uur gaan we weer van start met de streetparade, hier mag iedereen zich weer voor opgeven, individueel, groep of met wagen. Uit de omliggende dorpen geven zich ook altijd vele groepen op. Opgeven kan vanaf nu via het inschrijfformulier te downloaden via de website. Na de streetparade wordt op het zomer-

plein, in de Molensteen naast café de Zwaan, het startschot gegeven door een prominent persoon die de 3 dagen zomercarnaval zal openen. Hierna volgen vele optredens door diverse artiesten, met o.a. Dries Roervink, Alexander Urban en sambabands waaronder ook, de tot huisband gebombardeerde band, B.A.M. uit Made. Zaterdagochtend 25 augustus vanaf 10.00 tot 12.30 uur activiteiten voor alle kinderen met vele traktaties, voor de kinderen wordt eten geregeld en de toegang gratis. Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur is er weer onze seniorenmiddag (50+) met optredens van Mr. Nightlife compleet met accordeon als ook het gelegenheidskoor Chanson de La Vie uit Langeweg, ook hier nog enkele verrassingen voor de senioren. Zaterdagavond aanvang 20.00 uur Artiestenavond met als thema ‘Bal masque’ m.m.v. Jolanda Zoomer , Marco Kanters & Dirk meeldijk om middernacht is het tijd voor ‘bal de masque’ ook hier weer gezellige muziek uit de Zomerdisco. Zondag 26 augustus op het sportpark De Hoekschop om 11.00 uur een gezamenlijke brunch, ook hier is weer iedereen welkom, er dient wel van te voren te worden ingeschreven, zie hiervoor de website. Hierna start weer de spectaculaire 7-kamp. Jong en oud strijden hier voor de eer en de beker. Iedereen die een team heeft samengesteld kan zich opgeven. Kortom voor alle mensen uit de omliggende plaatsen een reden om deze datums in uw agenda te schrijven en eens even te komen kijken in Zevenbergschen Hoek. Alle dagen is de toegang gratis. Voor de complete informatie zie de website. www.carnavalzevenbergschenhoek. nl

Geen Moed Verloren

Schutters het best op de eigen baan OUDEMOLEN - Op zondag 8 juli waren de schutters van de kring Roosendaal en omstreken te gast bij Kruisboogvereniging Geen Moed Verloren te Oudemolen waar alle schutters weer drie proeven en 10 tellende schoten mochten lossen. Jan Cornelis en Kees van Beers beide van Geen Moed Verloren waren de beste schutters van de dag met 98 punten en 2 binnenrozen. Hiermee waren ze gedeelde eerste in de Ere klasse. De derde plaats was hier voor Olaf Tuijnman ook van Geen Moed Verloren met 97 punten en 2 bin-

nenrozen. In de A-klasse was de winst voor Janus Dam van KBV Nieuw-Vossemeer met 93 punten. Tweede werd Corné van Beers van Geen Moed Verloren met 92 punten en 1 binnenroos. Jan van Gils van Alpenjagers werd derde met 92 punten. Jack Heck van Alpenjagers werd eerste in de B-klasse met 85 punten. Gevolgd door clubgenoot Anton van de Ven met 84 punten. De top 3 werd compleet gemaakt door Gerard de Nijs van KBV Nieuw-Vossemeer met 82 punten. De koningen schoten tussen de eerste en tweede doorgang om de titel koning van

de dag. Dit eindigde in een nakamp tussen de Koning van Alpenjagers en KBV NieuwVossemeer die beide 46 punten schoten. De Koning(in) Lian van Beers die namens Geen Moed Verloren uitkwam schoot 45 punten en eindigde op de derde plaats. De nakamp was na 1 schot beslist in het voordeel van Jan van Gils namens Alpenjagers. Johan Koolen van Nieuw-Vossemeer werd hierdoor tweede. Met nog één wedstrijd voor de boeg kunnen ze alle drie nog winnaar worden in de strijd om het koningschap van Kring Roosendaal en omstreken. De laatste wedstrijd word geschoten op zondag 9 september in Nieuw Vossemeer.

Bijenpopulatie wereldwijd bedreigd

Zevenbergen neemt deel aan landelijke imkerijdag ZEVENBERGEN - Op zondag 15 juli is het landelijke open imkerijdag. Ook de Zevenbergse imker Wim Rijnart neemt daaraan deel door zijn imkerij aan de Nieuweweg 1 open te stellen voor jong en oud.

Imker Wim Rijnart klaar voor de open dag met een bijenkorf vol honingraten. FOTO CEES VAN DER BURG

DOOR CEES VAN DER BURG Imker Wim Rijnart houdt al 35 jaar bijen als hobby naast zijn (voormalige) beroep als biologieleraar aan de St. Catharinamavo, later opgegaan in het Thomas More College, nu Markland College. Met die jarenlange ervaring moet hij constateren, dat het in ieder geval niet goed gaat met de bijen. “De oorzaak is wereldwijd nog steeds niet duidelijk. Zelf denk ik het meest aan een virus, in combinatie met de varroamijt’ een parasiet”, aldus Rijnart. Zwermen Ook hij heeft persoonlijk de gevolgen van deze mysterieuze ziekte onder de bijen ondervonden. Hij vertelt hierover: “Voor de afgelopen winter begon had ik 25 volken. Na de winter waren er 15 dood en had ik nog maar 10 volken over, die ook niet allemaal even goed waren. Dus maar uithuilen

en opnieuw beginnen.” Dit laatste bestond uit het zelf kweken van volken en het ‘scheppen van zwermen’. Rijnart wordt namelijk regelmatig gebeld om bijenzwermen te komen verwijderen van ongewenst plaatsen. Hierdoor heeft hij inmiddels weer 15 volken. Demonstraties De open dag aan de Nieuweweg 1 (een zijweg van de Achterdijk) duurt zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Behalve bijen achter glas met gemerkte koningin bekijken, worden doorlopend demonstraties gegeven van korfvlechten, honing slingeren en kaarsen maken (dompelen en gieten). Deze activiteit kan door de jeugd zelf beoefend worden. Daarnaast wordt een keur aan bijenproducten te koop aangeboden, zoals honing en waskaarsen. De imkerij is tijdens deze open dag uiteraard vrij toegankelijk.

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3 • Zevenbergen T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

BEDRIJVIG NIEUWS Eigenaarswissel in de Wilhelminastraat in Fijnaart

Garage De Westhoek, een begrip in de regio FIJNAART - Op 30 juni stopt Rien Lodewijks als eigenaar van garagebedrijf De Westhoek. Op die dag wordt hij 65 jaar en dat vindt hij een mooie gelegenheid om van zijn welverdiende rust te gaan genieten. Het officiële afscheid vindt plaats op zaterdag 14 juli met een receptie in de zaak aan de Wilhelminastraat. Dan zal ook de nieuwe eigenaar Ronald Marijnissen aan de klanten worden voorgesteld. Dat laatste is eigenlijk niet nodig, omdat Marijnissen al 18 jaar in dienst is bij De Westhoek en sinds 2009 compagnon is. DOOR TIES STEEHOUWER Garage De Westhoek werd in 1947 door Aart Maris opgestart op het adres Wilhelminastraat 3 in Fijnaart. In 1952 nam de vader van Rien Lodewijks, Toon Lodewijks, samen met Geert Vogelaar de zaak over. Het werk bestond toen voornamelijk uit reparaties van landbouwwerktuigen. Aan het bedrijf was de eerste autorijschool

van Fijnaart gekoppeld. Al in 1953 werd Garage De Westhoek, als één van de eersten uit de omgeving, lid van de BOVAG. In de loop der jaren speelde het bedrijf adequaat in op de tijdgeest. Zo werden er Honda bromfietsen en motorfietsen verkocht. Na de nodige papieren gehaald te hebben, nam Rien in 1987 de zaak over van zijn vader. Twee jaar daarvoor werd De Westhoek een APK-keuringsstation. Ook hiermee waren zij één van de eersten. Inmiddels was men verhuisd naar de huidige locatie, Wilhelminastraat 20, de voormalige MULO school. Vertrouwd adres Het spreekt vanzelf dat Garage De Westhoek in de loop der jaren een vertrouwd adres is geworden in Fijnaart en de verre omgeving. Ronald Marijnissen en zijn vrouw Marjan zijn dan ook vast van plan om ook in de toekomst het vertrouwen van de klanten niet te beschamen. Zij worden in hun streven gesteund door drie vakbekwame monteurs en een prima ingerichte werk-

plaats; één voor de reparaties en één voor de APK-keuringen. Het spreekt vanzelf dat alle moderne apparatuur aanwezig is om de APK-keuringen en reparaties goed uit te kunnen voeren. Zo is er onder andere een remmentestbank, CO2 meetapparatuur en gereedschap om snel banden te verwisselen. Door de kleinschaligheid zijn de lijnen naar de klant toe kort en hoeft deze niet lang op de reparatie van zijn auto te wachten. En mocht het wat langer duren, zoals bij schade, dan staat een gratis leenauto klaar. Occasions Garage De Westhoek is ook al jaren een prima adres voor gebruikte auto’s. Ook hierbij is betrouwbaarheid het sleutelwoord. Er zijn steeds rond de dertig auto’s op voorraad, in alle prijsklassen en merken. Garage De Westhoek is vooral gespecialiseerd in auto’s van 1.000 tot 8.000 euro. Elke auto die Garage De Westhoek verlaat is in topconditie. ‘Voor een goede prijs een goede auto’, is dan ook de leus van Ronald Marijnissen.

Rien Lodewijks (rechts) wenst Ronald Marijnissen veel geluk. FOTO GARAGE DE WESTHOEK

Gespreide betaling is mogelijk. De reparaties worden uitgevoerd tegen concurrerende prijzen. Daarbij wordt, voordat een reparatie wordt uitgevoerd, eerst altijd een

prijsafspraak gemaakt. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Garage De Westhoek, Wilhelminastraat 20, Fijnaart. Telefoon: 0168-46 26 30 of 06-17 44 83 48. Website: www.garagedewesthoek.nl PAGINA 6


lief en leed

Familieberichten Een geweldige echtgenoot, een heel bijzondere pa, een fantastische opa, een levensgenieter, altijd positief waarbij humor zijn absolute levenskenmerk was. Pa is door de Paus en de Koningin onderscheiden waar hij trots op was.

Adrianus Martens

Verdrietig delen wij u mee dat door een meedogenloze ziekte is heengegaan onze oh zo lieve Moeder, Schoonmoeder, Oma en Overgroot-oma

Ria Ria Jongenotter Jongenotter

Anna Catharina Hopstaken

- Janus -

Postbus 115, 4790 AC Klundert Postbus 115, 4790 AC Klundert tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 tel. (0168) 40 38 77 / 06 - 29 59 50 09 www.riajongenotter.nl www.riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl info@riajongenotter.nl

~ To ~

echtgenoot van Petronella Martens-Sebregts u Zevenbergen, 9 augustus 1925

Begrafenis- en crematieverzorging Begrafenis- en crematieverzorging

Als er een hemel is, dan staat de poort wijd open

t Zevenbergen, 7 juli 2012

in de leeftijd van 83 jaar.

Fijnaart: Leiden: Hoeven: Fijnaart: Standdaarbuiten:

Nellie Martens- Sebregts Jan & Anneke Olaf Erik & Mieke Jack & Dian Melissa & Ard-Jan Djelina & Robbert Lorenzo & Maxime

Anja en Jack René en Ria Johan en Anita Karin Laura en Arjan Klein- en achterkleinkinderen

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Correspondentieadres: Kasteelweg 26 4761 BN Zevenbergen

Correspondentieadres: Staringkade 48 2321 AX Leiden

Woensdag 11 juli zal er om 19.00 uur een avondwake gehouden worden in de tijdelijke gebedsruimte van Sancta Maria/Huize Zevenbergen aan de Kasteelweg te Zevenbergen, waarna er aansluitend gelegenheid is om afscheid van Janus te nemen in het uitvaartcentrum van Monuta, Lindonk 49 te Zevenbergen.

De plechtige uitvaartdienst werd gehouden op vrijdag 6 juli in de parochiekerk Sint Johannes de Doper te Standdaarbuiten, waarna de crematieplechtigheid heeft plaatsgevonden in crematorium Zegestede te Roosendaal.

De plechtige uitvaartdienst zal plaatsvinden op donderdag 12 juli om 10.30 uur in de parochiekerk H. Bartholomeus aan de Markt te Zevenbergen. Aansluitend volgt om 12.15 uur de afscheidsdienst, voorafgaande aan de crematie in aula 1 van het crematorium, Tuinzigtlaan 11 te Breda.

Moerland Uitvaartverzorging 

Gelegenheid tot condoleren schriftelijk voor aanvang van alle diensten en persoonlijk na afloop in Zaal "Leven in de Brouwerij", Kerkstraat 8 te Zevenbergen.

 

 

Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen bent u toch van harte welkom.

 

 





 



 

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. De Eendracht, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 9 juli t/m 15 juli: J. van Nes, telefoon 0168 - 33 13 90 16 juli t/m 16 juli Tandcare Willemstad, tel 0168-472603 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

PAGINA 7

  


Inbesteding Attero zou andere afspraken mogelijk maken

Gemeenten willen af van zeer hoog tarief afvalverwerking ZEVENBERGEN - De gemeenten in West Brabant betalen bij Attero 140 euro per ton om GFT- en restafval te laten verwerken, terwijl de marktprijs bijna de helft lager ligt. Gezien het contract zit men echter tot 2017 vast aan de gemaakte afspraken, tenzij men een inbestedingstraject wordt gevolgd. Dit houdt in dat de aandeelhoudende grotere gemeenten zoals Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda meer aandelen kopen en dus andere afspraken te kunnen maken over de prijzen en de minimale aanleververplichting van maar liefst 510.000 ton afval. DOOR VERA DE GEUS De West-Brabantse gemeenten laten hun restafval verwerken door Attero. Hiermee zijn flink bedragen gemoeid. Men betaalt namelijk 140 euro per ton, terwijl de marktprijs tussen de 80 en 100 euro per ton ligt en daar zijn de gemeenten niet gelukkig mee. Een andere afspraak die men liever kwijt dan rijk is, is het feit dat de gemeenten samen minsten 510.000 ton afval per jaar aan moeten leveren aan Attero, omdat er anders een fikse boete wordt opgelegd. De gemeenten vinden dit niet passen in de tijd waarin afval scheiden het streven is en willen af van dergelijke afspraken. Vanwege de contracten die tot en met 2017 lopen is dat echter geen optie. Stemmen Wel is er de mogelijkheid tot inbesteding. Dit maakt het mogelijk om ruim voor het aflopen van het huidige contract andere afspraken met Attero te maken. Het gaat

daarbij dan om meer flexibiliteit, meer duurzaamheid en meer marktconforme tarieven. Daarvoor is het echter noodzakelijk dat de gemeenten die klant zijn bij Attero ook aandeelhouder worden.

‘Onderzoek naar risico’s’ Gemeenten zoals Bergen op Zoom en Breda zijn al aandeelhouder en ook de provincie Noord Brabant heeft dertig procent van de aandelen in handen. Om in te kunnen besteden moet een groot aantal gemeenten instemmen. Om precies te zijn het aantal gemeenten dat verantwoordelijk is voor de helft van totale afvalaanbod. Gemeenteraad De komende maanden wordt het inbesteedalternatief nader onderzocht. Men wil namelijk voorkomen dat de kosten straks hoger zijn en wil daarom weten wat

De gemeenten in West Brabant betalen bij Attero 140 euro per ton om GFT- en restafval te laten verwerken

het toekomstperspectief is op het gebied van afval. Ook wordt er gekeken onder

welke voorwaarden de aandelen gekocht kunnen worden en welke risico’s eraan

. ARCHIEFFOTO

kleven. Ook moeten de diverse gemeenteraden er nog een besluit over nemen.

Het Rooie Paerd

Wie is Wie?

Reddingsbrigade beveiligt zwemwedstrijd Culemborg MOERDIJK - Zondag 9 juli heeft Reddingsbrigade Het Rooie Paerd met twee boten meegeholpen met de beveiliging van de zwemwedstrijd Beusichem-Culemborg. Samen met enkele andere brigades (in totaal 25 boten) werd er om 10.00 uur aan de waterkant verzameld. Na de voorbereidende werkzaamheden, werd om 12.00 uur de wedstrijd gestart. In totaal werd door de zwemmers 6 kilometer gezwommen van Beusichem naar Culemborg. Ondanks het slechte weer waren er maar enkele uitval-

lers in de wedstrijd. Deze werden door de boten van de Reddingsbrigade snel naar de kant gebracht. Om 14.30 uur begon de tocht van 2 kilometer. Ook hier waren weer enkele uitvallers. Om 16.30 uur keerden de boten van Reddingsbrigade Het Rooie Paerd huiswaarts richting Willemstad. Daar werden de boten schoongemaakt en alles weer klaargezet voor de volgende inzet. Wilt u meer informatie over Reddingsbrigade Het Rooie Paerd, of wilt u beveiliging/EHBO bij uw (water)evenement: reddingsbrigade@rooiepaerd.nl; www.rooiepaerd.nl

TV de Hoop NOORDHOEK - Het Health city open tennistoernooi wordt gehouden van 9 t/m 15 juli te Scheveningen.

Wie zat er in deze klas van Meester Endeveld?

FIJNAART/HEIJNINGEN - De Heemkundige Kring heeft deze foto in de kast en de namen van de jeugd staan daar nog niet bij. Het zijn de leerlingen van de klassen 4, 5 en 6 van meester J. Endeveld van de Christelijke School in Heijningen. De foto is op de website ook te vinden onder de kop Fotoarchief.

Alle informatie is van harte welkom op het adres: heemkring-fh@ kpnmail.nl. U kunt natuurlijk ook langskomen in ons documentatiecentrum in Heijningen. Ook in de vakantieperiode zijn het documentatiecentrum en de watersnoodwoning elke dinsdag- en donderdagmiddag van 2 tot 4 uur geopend. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een extra openstelling van 2 tot 5 uur.

Op de legendarische Mets banen zijn al vele malen internationale wedstrijden gespeeld (bijv.Davis Cup) het wordt zelfs klein Wimbledon genoemd, de tennisvelden zijn gelegen vlabij het circus theater en de boulevard. Als eerste is geplaatst de Pool J.Janowicz ook Hollandse tennistop-

pers doen mee T.Schoorel, J.Huute Galung, T.de Bakker en M.Middelkoop hebben een wild card gekregen. Op 7 en 8 juli kwalificatie wedstrijden. De wedstrijden beginnen maandag en dinsdag om 12.00 uur en de andere dagen om 13.00 uur en vanaf 19.00 uur een avondwedstrijd. Voor inlichtingen kan men terecht bij Mary en Wim Nagtzaam, ‘t Reekje 3, Noordhoek, 0168-403207 of www.thehagueopentennis.nl.

CV De Nefjoece

Sociaal Raadsliedenwerk in de zomer MOERDIJK - Tijdens de zomermaanden is het Sociaal Raadsliedenwerk van Surplus Welzijn voor de inwoners van de gemeente Moerdijk beperkt geopend. Tijdens de schoolvakantie (2 juli t/m12 augustus) is er 1 spreekuur per week op locatie Pastoor van Kessellaan 7 in Zevenbergen: op woensdagmorgen van 9.30 tot 12 uur. Om de week is er daarnaast ook nog een spreekuur op locatie Fendertshof (kerkring 21) te Fijnaart: op donderdagmorgen van 10 tot 12 uur (5 en 19 juli, 2 augustus). Vanaf maandag 13 augustus is het Sociaal Raadsliedenwerk weer geopend op de gebruikelijke tijden: iedere maandag van 13.30 uur tot 16 uur, en woensdag van 9.30 uur tot 12 uur in Zevenbergen en op donderdagochtend van 10 tot 12 uur in Fijnaart. Heeft u vragen of problemen op het gebied van sociale zekerheid, arbeid, personen- en familierecht, belastingen, studiefinanciering, consumentenzaken of woonzaken, kom dan gerust eens naar het Sociaal Raadsliedenwerk. U kunt ook uw vraag via email stellen: sociaalraadslieden@surpluswelzijn.nl. De medewerkers kunnen u adviseren of uitzoeken wat er aan de hand is en u informeren over wat u het beste kunt doen. Zij helpen u zo nodig met het invullen van formulieren, het schrijven van brieven of bezwaarschriften of verwijzen u gericht naar een andere instantie. De hulp van de Sociaal Raadslieden is gratis. PAGINA 8

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Afgelopen week is haan Henkie winnaar van de hanenkraaiwedstrijden CV De Nefjoece 2012 overleden. De familie Delleman door wie de haan is opgeleid heeft echter wel belooft dat er volgend jaar bij de tweede kraaiwedstrijden een waardig opvolger van haan Henkie ten tonele zal verschijnen.


Poolse mensen zoeken renovatiewerk Pleister-tegel-en schilderwerk

tel.nr. 06-84.41.69.87 Ge ope nd wk 29 t/m 32 ges lot en ma - 17 u 8 vr di 8 - 12 u za

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Dre Wit (‘t) goed

In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

OPSLAG-, WerK-, KANTOOrruimtes nodig?

Tel.: 06-50905037

WW W.VA NDENBROEKBES

TR AT INGEN.NL

DIG A D

V IE S

HO O G S

T E K WA

L ITEIT

BE S T E 10 0 % T

= ENHEID E V RED

GROENKEUR GEEFT GROENKEUR ZEKERHEID GEEFT ZEKERHEID Het Groenkeur keurmerk is uw garantie voor: Het Groenkeur

SCHOENMAKERIJ 1B TE ZEVENBERGEN BEDRIJFSRUIMTE TE KOOP. Het betreft een bedrijfshal in een bedrijfsverzamelgebouw op Industrieterrein t Zwanegat in Zevenbergen.

INfO:

De vloeroppervlakte is ca. 150 m2. * Systeembouw met staalconstructie, bouwjaar 2000; * Gevlinderde betonvloer; * Gevels staalplaat en metselwerk, mastiek dak; * Vrij overspanning, staal constructie, houten kozijnen; * Voorzien van gevel- en dakisolatie; * Vrije hoogte ca. 5,5 m, vloerbelasting ca. 1250 kg/m2; * Casco afwerking; * Verwarming heater in hal; * Overheaddeur (4,2 m hoog) en loopdeur in gevel; * Aangesloten op gas, water, elektriciteit (krachtstroom), KPN en riolering;

J. den hollander verhuur B.V.

DE BASIS VINDT U BIJ Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel info@vandenbroekbestratingen.nl

E SER V IC

70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

tegen aantrekkelijke prijzen

VAKANTIEGEVOEL IN UW EIGEN TUIN N VA K KU

Te huur

reparaties witgoed producten Etten-Leur

SIERBESTRATING • TUINVERLICHTING • BLOKHUTTEN • VERANDA’S

“ Ik wil van

Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Mobilane Sedum Dakbekleding: tevoren weten “ Ik wil van - Isolerend - Verlengende levensduur dakbedekking waar ik aan tevoren weten - Verfraaiend effect - Gemakkelijk te verwerken product toe ben” waar ik aan Kijk ook eens op www.mobilane.nl of www.geleijns-hoveniers.nl toe ben” voor rmeer informatie en andere producten!

Het pand is geschikt voor opslag, overslag en productie Vraagprijs 115.000,-- K.K te vermeerderen met BTW

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

keurmerk is uw Vakbekwaamheid garantie voor: Betrouwbaarheid Duidelijkheid Vakbekwaamheid Klachtenbemiddeling Betrouwbaarheid

De Groenkeur-hovenier

De Donk 16-18, 4761 JK Zevenbergen T. 0168 32 65 50 Fax (0168) 32 96 96 www.noorlandernvm.nl

maakt vooraf duidelijke De Groenkeur-hovenier afspraken over: maakt vooraf duidelijke

Duidelijkheid Klachtenbemiddeling

afspraken over: • Werkwijze

ACTIE !!! ACTIE !!!

• Kosten •• Werkwijze Planning www.groenkeur.nl www.groenkeur.nl

•• Kosten Meerwerk •• Planning Nazorg

• Boot- of caravankussens 8 stuks v.a. € 350,-

•• Meerwerk Garantie • Nazorg

• 25% korting op alle merkstoffen

• Meubelstof van € 29,95 voor € 9,95 overgordijnen - vitrages - inbetweens

• Garantie

Alles uit voorrAAd leverBAAr! www.gordijnshop-allin.nl

Margrietstraat 9 4711 Hk St. Willebrord tel. 0165 - 385609 - 06 - 41995321 www.gordijnshopallin.nl

hoveniersbedrijf J. Geleijns v.o.f. J. Geleijns - H.P. Ploeg tuinaanleg en -onderhoud

Badkamerspecialist Timmer- en Klusbedrijf

Tel.: 0168 - 323023

JodimasT Johan Stoop

www.geleijns-hoveniers.nl

ALLES VOOR UW

BUITENLEVEN

13-07 t/m 12-08 GESLOTEN i.v.m. vakantie

KOM & KIJK!

Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

Ga uitgerust op reis - Kom je VEILIG aan

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

Uw adres voor:  Badkamers renoveren  Toiletten renoveren  Keukenleidingen verleggen/aanleggen  Keukens plaatsen  Kozijnen vervangen (hout/kunststof)  Dubbele beglazing leveren/plaatsen  Kleine verbouwingen  Aanbouwen compleet realiseren  Zolderkamers maken  Dakramen leveren/plaatsen  Alle timmerwerken  Tuinafscheidingen leveren/plaatsen  etc.

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen

Loop- of rugprobLemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Paardenbloem 7, 4761 WT Zevenbergen Tel: 0168-325973 06-22339923 • Fax: 0168-336069 E-mail: jstoop@hetnet.nl • lid VLOK Bekijk ook eens onze website www.jodimast.nl

Vroege vogel Voordeel 20% korting op alles* Vroege vogel Voordeel 40% korting 8.30-11.00 uur

Kom op Zaterdag 9 Juni tussen naar ons tuincentrum en ontvang bij inlevering op onze tuinmeubelen Zaterdag 9 Juniop tussen 8.30-11.00 uur 20% korting al uw aankopen*. van deze Kom bonop

20% korting op alles*

TransporT

Te koop:

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

ook eens onze webshop! Bezoek ookBezoek eens onze webshop, geen verzendkosten!

Gratis u! Orchidee kelelkeukuuuu!

uke vanaf € 25,biju besteding K K

Orchidee met 2 bloemtakken

nl

en

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

uitzondering van: Blokhutten, lectuur, cadeaubonnen, bestellingen, Bezoek eens onze webshop! lopende aanbiedingen en horeca.ook Zie ook de voorwaarden in de winkel.

Geldig van woensdag 11-07-2012 t/m dinsdag 17-07-2012

Handel

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

naar*ons tuincentrum enhet ontvang bij inlevering Actievoorwaarden: De korting is geldig op gehele assortiment met korting op al uw aankopen*. van bon 20% uitzondering van:deze Blokhutten, lectuur, cadeaubonnen, bestellingen, lopende aanbiedingen en horeca. Zie ook de voorwaarden in de winkel. Actievoorwaarden: * De korting is geldig op het gehele assortiment met

en verwijderen

Jan Jochems

1 orchidee per klant, div. kleuren op=op

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060

076-5439332 Mastlanddreef 99 Prinsenbeek nlln lGSM 06 - 53937700 www.tuincentrumschalk.nlMastlanddreef 076-5439332 Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332 Prinsenbeek n www.tuincentrumschalk.nl www.tuincentrumschalk.nl


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

WERKZAAMHEDEN FOTO VAn DE WEEK:

Colofon

GEMEEnTE MOErDiJK 11 JULi 2012

Oude raadhuis gevangen in het net

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen Vervangen brugdek Kloosterstraat Moerdijk Dinsdag 10 juli start Bijl bruggen uit Heijningen met het vervangen van het brugdek op de grintweg/ Kloosterstraat in Moerdijk. Het nieuwe brugdek wordt gemaakt van glasvezelversterkte composiet en is het eerste duurzame brugdek in de gemeente Moerdijk.

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 20.00 uur Vrijdag: 08.30 12.00 uur

Postadres Volgens de planning kan tot en met 14 juli geen gebruik gemaakt worden van het bruggetje. Er wordt ter plekke een omleidingsroute aangegeven.

Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

ingezonden door P.H. Oosters uit Willemstad

WER

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 0165 559850 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Voorwaarden Vermeld in uw e-mail uw naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is. Aangezien we de foto’s willen publiceren, ontvangen wij inzendingen graag in JPEG, JPG, PnG of GiF. Formaat minimaal 1024x768, maximaal 6 Mb per bericht. Maximaal 3 foto’s per inzender per week.

ruimt u op deze zomer? Breng het naar de milieustraat! Op de milieustraat kunt u terecht voor het aanleveren van afval dat niet in uw container past. inwoners van de gemeente Moerdijk mogen elke week tot 2m3 (2x1x1 meter) gratis aanleveren. De milieustraat is maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur geopend.

KZA

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Aan het einde van het jaar dingen alle ‘Foto’s van de week’ mee voor de verkiezing van de ‘Foto van het jaar’ voor op de kaft van de gemeentegids. Daarnaast kunnen wij uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website.

Adres Fuutweg 4 4791 PB Klundert telefoonnummer: 0168 32 97 00 Wat wel: Asbest (met toestemmingsverklaring), brandblussers, frituurvet, herbruikbare huisraad, gasflessen, (vlak)glas, grof huishoudelijk afval, grof

BEKEnDMAKinGEn Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

DRANK- EN HORECAVERGUNNING Commercieel Burgemeester en wethouders hebben een drank- en horecavergunning verleend aan: • Café ’t Zwarte Schaap, Achterdijk 109 in Zevenbergen (verzonden 28 juni 2012) Bezwaar Er kan bezwaar worden ingediend door belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit. Het bezwaar moet worden gericht aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

EXPLOITATIEVERGUNNING Commercieel Burgemeester van Moerdijk heeft een exploitatievergunning verleend aan: • Café ’t Zwarte Schaap, Achterdijk 109 in Zevenbergen (verzonden 28 juni 2012) Bezwaar Als u het met deze beslissing niet eens bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit schriftelijk bezwaar indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk.

tuinafval, grond, hout, oud papier en karton, herbruikbare kleding, klein chemisch afval (maximaal 10 kg. per huishouden per week), kunststoffen, olie, metalen, puin, restafval, dakleer, gipsplaten, kadavers van huisdieren, vloeibare verfresten, zonnehemels (lampen los). Wat niet: Autobanden, bedrijfsafval.

AM

HED

EN

ADRESSEN GEMEENTEGIDS 2013 Deze week start het bedrijf Akse Media met het actualiseren van alle adressen van instellingen, verenigingen en organisaties voor de gemeentegids 2013. Via alle e-mail adressen die bij Akse Media bekend zijn wordt hiervoor een mailing verspreid. De overige adressen krijgen een brief of worden telefonisch benaderd. Wilt u gegevens wijzigen? neem dan zelf contact op: • per e-mail: redactie@aksemedia.nl (o.v.v. gemeentegids Moerdijk) • telefonisch: 0223-673010 (redactie Akse Media) • schriftelijk: Akse Media (t.a.v. gemeentegids Moerdijk) Postbus 6033, 1780 KA Den Helder. Organisaties, instellingen en verenigingen moeten zelf aanmelden voor vermelding in het adressengedeelte van de gemeentegids.

VASTSTELLING UITVOERINGSBESLUITEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 26 juni 2012 het Marktreglement gemeente Moerdijk en reglement Marktcommissie gemeente Moerdijk hebben vastgesteld. Deze uitvoeringsbesluiten treden in werking op 12 juli 2012 en liggen voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage. Ze zijn tegen betaling van de kosten verkrijgbaar en bovendien vanaf het moment van inwerkingtreding te raadplegen op de website www.moerdijk.nl/regelgeving. Voor nadere informatie over het deze uitvoeringsbesluiten kunt u contact opnemen met de heer P. Soeters van de afdeling Vergunningen en Handhaving.

WIJZIGEN VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE Burgemeester en wethouders hebben besloten om op grond van artikel 2.30 en 2.31 van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de voorschriften van de op 29 oktober 2007 verleende omgevingsvergunning voor de activiteit genoemd in artikel 2.1 lid 1 onder e van de Wabo (voorheen milieuvergunning) voor de inrichting gelegen aan de Zuiddijk 2-b in Langeweg te actualiseren c.q. te wijzigen. Burgemeester en wethouders hebben besloten om op grond van artikel 2.30 en 2.31 van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de voorschriften van de op 24 mei 1995, de op 22 mei 2001 en de op 17 augustus 2010 verleende omgevingsvergunning voor de activiteit milieu voor de inrichting gelegen aan de Zevenbergseweg 11 in Klundert te actualiseren c.q. te wijzigen.

De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 juli 2012 tot en met 22 augustus 2012 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Beroep Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Breda, sector Bestuursrecht.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

EVENEMENTENVERGUNNING Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor: • Het houden van een feestmarkt op de locatie Kloosterlaan 6 in Langeweg op 1 september 2012 van 13.00 uur tot 16.00 uur (verzonden 4 juli 2012) • Het houden van de Bartholomeuskermis op de Markt en de Molenstraat in Zevenbergen van 29 augustus 2012 tot en met 2 september 2012 (verzonden 4 juli 2012)

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

VERLENGING BESLISTERMIJN WABO • Het houden van diverse sport- en spelavonden, een sport- en speldag en kindervakantie speelweek op de locaties Prins Bernhardplein 2 en de Prinses Christinastraat 19 in Willemstad in de periode van 4 juli 2012 tot en met 11 augustus 2012 (verzonden 4 juli 2012)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met maximaal 6 weken:

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij het college van B & W van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager.

De beslistermijn wordt verlengd om de aanvrager in de gelegenheid te stellen tegemoet te komen aan de bouwtechnische opmerkingen . Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 17 augustus 2012.

VERTROKKEN NAAR ONBEKENDE BESTEMMING

Adres Bloemendaalse Zeedijk 12 in Zevenbergschen Hoek

Omschrijving project Bouwen van een bedrijfsruimte

Datum ontvangst 27 maart 2012

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken tegen het besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) is ingeschreven. Het college heeft besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten. Dit betekent dat hij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

Ontwerpbeschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure

Geslachtsnaam Geboortedatum en voorletters van Oorschot, J.J.A.M. 05-02-1966

Adres Buitendijk 21 in Noordhoek

Adres

Datum beslissing

Burgemeester en wethouders zijn van plan om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning te verlenen voor: Omschrijving project Plaatsen van prefab units t.b.v. tijdelijke huisvesting

Dubbelmonde 13, 4761 NJ Zevenbergen 02-07-2012

Een belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van deze publicatie bezwaar maken tegen deze beslissing bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie, zie de website van de gemeente Moerdijk: www.moerdijk.nl of van de Rechtbank Breda: www.rechtspraak.nl/rechtbank/Breda.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 12 juli 2012 tot en met woensdag 22 augustus 2012 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Zienswijzen Binnen de inzage termijn kan een ieder een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk. Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, moet u binnen de inzage termijn contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving.

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Lapdijk 16 in Moerdijk Hazeldonkse Zandweg 34 in Zevenbergen Dynamoweg ongenummerd in Klundert Callenburghlaan 36 in Willemstad Langeweg 51 in Fijnaart De Knip 82 in Zevenbergen Hazeldonkse Zandweg 36 in Zevenbergen Molenstraat 2c in Zevenbergen

Zevenbergsepoort 16 in Klundert ‘t Gors 10 in Moerdijk

Omschrijving project bouwen van een melkrundveestal bouwen van een nieuwe woning

Datum ontvangst 29 juni 2012 29 juni 2012

bouwen van een nieuw bedrijfspand en het plaatsen van een erfafscheiding aanbouwen van een garage vervangen van gevelelementen plaatsen van een schutting bouwen van een woning met bijgebouw

28 juni 2012 28 juni 2012 27 juni 2012 26 juni 2012 29 juni 2012

starten van een schoonheidssalon (activiteit waarvoor vergunning wordt aangevraagd: planologisch strijdig gebruik) uitbreiden van de kap en het wijzigen van de indeling van de slagerij plaatsen van een portocabin

27 juni 2012 29 juni 2012 27 juni 2012

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Middenweg 28 in Moerdijk

Omschrijving project wijzigen van de voorschriften van de tanks (verandering)

Datum ontvangst 27 juni 2012

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 27 juni 2012 tot en met 4 juli 2012 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is:

Zevenbergseweg 1 in Klundert Groenstraat 11 - 13 in Willemstad Eerste Kruisweg 9 in Fijnaart

Omschrijving project bouwen van Tankput 4 en milieuneutraal veranderen van de inrichting bestaande uit de opslag van niet gevaarlijke stoffen conform de ADR in tankput 4 kappen van een boom gedeeltelijk slopen van de woning en de schuur installatie en gebruik van blussysteem in de serverruimte (milieuneutraal veranderen)

Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning verleend voor: Adres Middenweg 57 in Moerdijk

Omschrijving project Toevoegen van een aantal vergunningsvoorschriften voor proefnemingen (activiteit waarvoor vergunning is verleend: milieu, verandering)

De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 12 juli 2012 tot en met woensdag 22 augustus 2012 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Beroep Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Breda.

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen (artikel 8.41 Wm) zijn ingediend: Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. • VHC Kreko Groep, Distriboulevard 5 in Zevenbergen, voor het veranderen van de inrichting

Kennisgeving artikel 18 besluit risico zware ongevallen 1999 Conclusies brzo 1999

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

Adres Middenweg 30 in Moerdijk

Beschikking wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure

Datum verzonden 3 juli 2012

28 juni 2012 28 juni 2012 (fictief verleend) 28 juni 2012

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien. Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van B&W van de gemeente Moerdijk.

Algemeen Het op 19 juli 1999 in werking getreden Besluit risico’s zware ongevallen 1999 (BRZO 1999) is een uitvloeisel van de herziening van de Europese Seveso-richtlijn. Het BRZO 1999 stelt eisen aan het veiligheidsbeleid van bedrijven die op grote schaal met gevaarlijke stoffen werken. De bedrijven moeten een veiligheidsrapport opstellen. Daarin moet worden vermeld hoe het bedrijf de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen beheerst. Onderwerp Burgemeester en Wethouders hebben als bevoegd gezag ingevolge de Wet milieubeheer een Veiligheidsrapport ontvangen van Bertschi B.V., Westelijke Randweg 7 te Klundert. De Arbeidsinspectie, de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant en burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben conform het gestelde in artikel 16 van het BRZO’99 de volledigheid van dit veiligheidsrapport beoordeeld en hierover een conclusie gegeven.

Inzage De overheidsconclusies en het Veiligheidsrapport liggen conform het gestelde in artikel 18 lid 3 vanaf donderdag 12 juli 2012 t/m woensdag 8 augustus 2012 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen. Voor inzage buiten de openingstijden van het gemeentehuis kunt u met de afdeling Vergunningen en Handhaving een afspraak maken. Ook kunt u dan een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Inlichtingen Voor informatie over de oordelen en de procedure kunt u zich wenden tot mevrouw K. Eshuis van de afdeling Vergunningen en Handhaving.


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l West-Brabantse band blijft groeien

Uitgeput en schor na optreden van The Fabulous Wannabeatles Agenda Vision Of Johanna Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 12 juli 22.00u El Fish Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 14 juli 21.00u The Tuners Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 14 juli 21.30u The Jerkinbirds Time Out Roosendaal zaterdag 14 juli 22.30u Bai Kamara Jr. Mezz Breda zondag 15 juli 16.00u Sparrow Falls Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 19 juli 22.00u Wolf Pack Time Out Roosendaal zaterdag 21 juli 22.30u Nevada Drive Mezz Breda zondag 22 juli 20.00u Blommenkindersfestival Vrouwenhofpark Roosendaal zondag 22 juli 14.00u

Nu Online Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid. Vers van de pers: Flat Out in het Ravelijn, Dijkpop Roosendaal, Jazztafette IJssalon Emma, Clash of the Coverbands, Hit the 90’s en Goedkoper Kwint, Van Velzen in de MediaMarkt en Mundial. The Fabulous Wannabeatles zijn in West-Brabant geworteld. FOTO GRAAF DEGO.

Hoe ontstaat een band? Vaak per toeval. De basis voor The Beatles werd gelegd, toen John Lennon op een festival, tussen de optredens van zijn groep The Quarrymen door, Paul McCartney ontmoette. Het zou fabelachtig prachtig zijn geweest als ‘The Fabulous Wannabeatles’ ook zo zou zijn gevormd. Deze band doet er immers echt alles aan om hun grote voorbeelden zo exact mogelijk te kopiëren. De band is echter ontstaan omdat Floor en Thijs (John Lennon en George Harrison) zich in Frankrijk bevonden met de bedoeling een aantal songs te schrijven. Op een gegeven moment speelden ze een aantal Beatles nummers en toen borrelde spontaan het idee naar boven om een Beatles-tribute band te starten. De band werd gecompleteerd met Niels-Jan (Paul McCartney), Arjan (Ringo Starr) en Egbert (Billy Preston). In de loop van de jaren hebben The Fabulous Wannabeatles in Nederland en daarbuiten steeds meer naamsbekend-

heid gekregen. Dat hebben ze te danken aan de fabuleuze, uiterst professionele, wijze waarop ze hun grote voorbeelden in alles imiteren. Qua zang, stemmen, instrumenten, kleding, maniertjes, bewegingen. Deze jonge West-Brabantse band (roots met name in en rond Zevenbergen) is inmiddels een gevestigde naam in het Nederlandse theatercircuit. En dat doen weinige tributebands hun na! Wij bezochten onlangs een optreden en kwamen uitgeput en schor weer naar buiten. Uitgeput van het meedeinen en schor van het meezingen. Bijna griezelig zoals al die geweldige Beatles songs in je hoofd blijken te zitten. Eigenlijk best raar dat je, ook al heb je een Beatles song een paar jaar niet gehoord, toch onverwachts zo’n song van begin tot einde mee kunt brullen. Het moet ongelofelijk ‘kicken’ zijn voor de jonge mannen van The Fabulous Wannabeatles als zij een volgepakte zaal massaal aan het meezingen krijgen. En niet zomaar een paar nummers. Bijna alle nummers

worden door het uit zowel oudere jongeren (50 plussers) als tieners, twens, dertigers en veertigers bestaande publiek meegezongen. De muziek van The Beatles is en blijft geschikt voor alle generaties. The Fabulous WannaBeatles slagen erin om de magie van de Beatles over te brengen, om je weer even onder te dompelen in die uitgestrekte oceaan van prachtige, tijdloze muziek, van liedjes die bij iedereen iets van nostalgie, vrolijkheid en verlangen oproepen. Maar het is meer dan alleen een sentimental journey, dat zie je aan het enthousiasme van al die jonge mensen die uit hun dak gaan bij een optreden van The Fabulous WannaBeatles. Want na 40 jaar sprankelen die Beatle-liedjes nog steeds alsof ze gisteren pas ontstaan zijn, alsof ze volgende week gewoon weer op nummer 1 in de hitparade staan. Binnenkort treden The Fabulous Wannabeatles in West-Brabant op; ze staan op 22 juli op het Blommenkindersfestival. Meer info: tfwb.nl

NEWZZ

Aangepast zomer programma Poppodia Met het aanbreken van de zomer passen de poppodia hun programma aan. Sommige podia doen zelfs gedurende de zomerperiode hun deuren dicht. Bij poppodium Mezz in Breda worden in juli en augustus traditioneel op de zondagmiddagen de gratis Terrasconcerten gegeven. Bij het Bergse Gebouw-T zijn dat op de donderdagavonden de, eveneens gratis, Zomerconcerten. Meer info: mezz.nl en gebouw-t.nl

Vrouwenhofpark Roosendaal zondag 22 juli

Langer leven dankzij Blommenkindersfestival Heeft u een paar maanden terug op Omroep Max het programma ‘Krasse Knarren’ gezien? Dit programma ging uit van de stelling dat als je terug in de tijd ging, je jezelf jonger en vitaler zou voelen. Krasse Knarren is gebaseerd op het onderzoek van de Amerikaanse sociaal psycholoog Ellen Langer. In 1981 bedacht zij een experiment om te bekijken of mensen zich geestelijk en lichamelijk zouden verbeteren door terug te gaan in de tijd. De uitslag van haar onderzoek was verrassend. ‘Senioren’ die aan haar experiment meededen vertoonden op allerlei gebieden forse verbetering. Zowel lichamelijk als geestelijk! Dat belooft wat voor de bezoekers van het Roosendaalse Blommenkindersfestival dat op zondag 22 juli in het Vrouwenhofpark plaats zal vinden. De hele dag worden de bezoekers immers meegenomen op een muzikale feesttrip terug in de tijd. Alle muziek komt uit de periode 1965-1975. De band ‘Kinksize’ opent om 14.00 het

festival. Behalve een forse portie ‘Kinks’ speelt deze band ook songs van Stones, Golden Earring en The Who. ‘Stormbringer’ is een Deep Purple tribute band. Met de Deep Purple songs kan Stormbringer putten uit een aantal van de meest fantastische stukken rockmuziek die ooit zijn gemaakt. ‘Smoke On The Water’ en ‘Child In Time’ zullen zeker voorbijkomen! ‘Boys Named Sue’spelen de liedjes van Johnny Cash niet klakkeloos na, maar brengen de songs zoals zij denken dat ze het beste uit de verf komen. De Amsterdamse band ‘Mirage’ blaast de gouden Fleetwood Mac songs leven in. Tijd voor ‘Dreams’, Rhiannon’ en ‘Go Your Own Way’. Om een Jimi Hendrix tribute band te vormen heb je steevast één heel groot probleem: je moet beschikken over een gitaarvirtuoos. De band ‘Hendrix Alive Project’ beschikt met Eelco Bisschop over een gitarist die adembenemende techniek koppelt aan intense beleving. Kippenvel gegarandeerd!

Met ‘The Fabulous Wannabeatles’ hebben bezoekers dé kans om eindelijk de magie van een optreden van John, Paul, George en Ringo te beleven. Gillende vrouwen, huilende fans, meebrullende mannen: The Beatles zijn terug! Ingeklemd tussen het weelderig groen van het Vrouwenhofpark bevindt zich het openluchttheater. Met plaats voor ruim 800 toeschouwers. Op dit podium staan dit jaar grote namen. Oerhippie ‘Armand’ zal zijn publiek ongetwijfeld meenemen op een pad vol levenswijsheden en onwijsheden. Brainbox frontman Kaz Lux vormt een uniek gelegenheidsduo met podiumkunstenaar Jan de Bruijn. Jacques Mees zijn stem is bijna 1-op-1 die van zijn grote voorbeeld Bob Dylan. Om het wonder compleet te maken; qua uiterlijk lijkt hij ook nog eens sprekend op zijn idool! En er is nog veel meer te beleven op het festival….. Voor meer info: blommenkinders.nl

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 12


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N 3.05 METER

PROLINE

KATOEN

inclusief veiligheidsnet TÜV-gekeurd op=op

zware kwaliteit incl. spuit- en koppelstukken lengte 20 meter

diverse uitvoeringen en prints 100% katoen maat S-XXL

RBR A AK!

99.95

PR IJ S DOO Elders 249.95 299.99

4.95

Elders 8.95 9.95

HEREN SHIRT

2.49

Elders 6.99 9.99

VAKANTIE

FLADDERENDE

DIVERSE

uitzoeken!

vliegt in de rondte leuk in huis of tuin!

keuze uit: passerset, memoset met markers, snelhechters set/8, gelpennen met geur of pennenetui

SPEEL GOED

Elders 3.99 5.95

ASSORTI

LEES BOEK

2.39

zeer ruime keuze

! 10 0 T I T E L S M E E R DA N Elders 7.95 9.95

GEVOERDE

DAMES TAS

0.79

textiel/gevlochten riet diverse dessins

ZONNE BRIL diverse modellen en kleuren

0.79

SOLAR VLINDER

Elders 4.95 5.95

2.29

0.79

Elders 1.99 2.99

PURE COCONUT

CAMILLE

500 ml

eerste hulp voor de huid werkt verzachtend op de huid o.a. bij insectenbeten en na te lang zonnebaden 30 ml

INECTO SHAMPOO

CONDITIONER BODYWASH DOUCHECREME BODYCREME BODYLOTION

500 ml 200 ml 250 ml 275 ml 250 ml

BODY BENEFITS

1.69

SHOWER GEL Fresh, Cool Wave, Caring of 2in1 douche+shampoo 300 ml

2.49

SCHOOL SPULLEN

Elders 1.49 1.69

0.79

S.O.S. CREAM

Elders 5.99 7.99

ELECTRISCHE

2.29

INSECTEN LAMP 10x10x20 cm kunststof zwart

anti-vlieg KLEEFSTRIP set/4 of CITRONELLA GEL 125 gram

0.35

2.49

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 08-07 t/m za. 14-07 in Nederlandse filialen.

TUIN MEGA TRAMPOLINE SLANG


sport

SVC’er Jarno Vermunt wint 10.000 Euro bij VI-Oranje

Kennisgeving Waterwet Ontwerpbesluit De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Shell Nederland Chemie B.V. vestiging Moerdijk tot wijziging van de

Jarno Vermunt en Johan Derksen.

vergunning op grond van de Waterwet. De aanvraag betreft het brengen van stoffen, afkomstig van Shell Nederland Chemie B.V., gelegen aan de Chemieweg 25 in Moerdijk in het Hollandsch Diep. Terinzagelegging De ontwerpbeschikking alsmede de terzake zijnde stukken liggen van 12 juli 2012 tot en met 22 augustus 2012 ter inzage bij: • Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200, te Rotterdam op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur, alsmede buiten deze uren na vooraf gemaakte afspraak (telefoon: 06 50 12 71 55 of 06 46 74 29 06, fax: 010 402 70 81); • Gemeente Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ Zevenbergen. Maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Telefoon: 14 0168. E-mail: info@moerdijk.nl. Zienswijze(n) Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijzen hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw K. Wagner of mevrouw I. Noordhoek, telefoon: 06 50 12 71 55 of 06 46 74 29 06. Een ieder kan naar aanleiding van de ontwerpbeschikking zienswijzen inbrengen gedurende de periode van terinzagelegging. De ingebrachte zienswijze(n) worden meegewogen in het besluit op de aanvraag. Zienswijze(n) kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden ingebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam, ter attentie van mevrouw K. Wagner of mevrouw I. Noordhoek. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de hierboven

Tijdens het EK, had Jarno deelgenomen aan de actie van Snickers: “Je bent jezelf niet als je trek hebt”. Hij had gestemd op de “Blunder van de dag”. Na zijn deelname werd hem gevraagd een motivatie te schrijven waarom juist hij deze prijs zou moeten winnen. De hilarische motivatie van Jarno bleek de spijker op zijn kop te slaan bij het team van VI-Oranje waardoor hij als winnaar uit de 430 inzendingen werd gekozen. Jarno werd gevraagd de zin af te maken; Mijn team verdient het om 10.000 euro aan sportartikelen te krijgen, omdat.....! Jarno maakte deze zin af met de woorden: “omdat we het beu zijn om te trainen met afgedankte spulletjes van andere elftallen. Als wij het veld op komen om te trainen, wordt spontaan de sportparkverlichting uitgeschakeld!” Door deze zin werd hij de prijswinnaar. Op donderdag 28 juni werd hij gebeld door RTL dat hij de winnaar was! Hij mocht samen

nummer 06 50 12 71 55 of 06 46 74 29 06. Inlichtingen Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefonisch bereikbaar onder nummer 010 402 66 90. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningen, mw. ir. A.H. Bos-Massop,

zh0412vh12152

bij afwezigheid, het hoofd van de afdeling Bestuurlijk-Juridische Zaken en Vastgoed,

PAGINA 14

met een vriend/vriendin tijdens de laatste uitzending van VI-oranje op zondag 1 juli (net na de EK finale) de prijs in ontvangst komen nemen. Nadat Jarno het een en ander per e-mail binnen had gekregen, belde hij zijn elftalleider Martijn Jong en nodigde hem uit om hem te vergezellen naar het Kurhaus in Scheveningen. Jarno en Martijn werden als VIPS ontvangen en voorgesteld en geïntroduceerd bij de tafelheren welke voor deze gelegenheid waren aangevuld met Hans Kraaij Junior en Gert Jakobs. Na de eerste helft van de finale gekeken te hebben in de lobby van het Kurhaus, werden beide SVC’ers gedurende de tweede helft de zaal in geleid door de productieleider. De uitzending was voor beiden een geweldige ervaring om mee te maken. Helaas was de uitzending al 5 minuten uitgelopen toen de prijsuitreiking begon. De opnameleider stond voortdurend te zwaaien dat ze moesten opschieten. Uiteindelijk was de prijsuitreiking in 1 minuut gedaan, de aankondiging van de prijsvraag met Jarno Vermunt als winnaar. Jarno kreeg een bord met daarop het bedrag van 10.000 euro in handen, waarna aan hem gevraagd werd welke club de gelukkige was. Na de uitzending bleek er meer tijd en kon Jarno met de tafelheren op de foto en kon er nog wat nagepraat worden. Aansluitend kwam RTL Nederland nog bij Jarno informeren hoe hij de uitzending had gevonden waarna ze vertelde dat er snel contact met hem opgenomen zou worden.

Zevenbergse Dartranking

Henk van der Horst wint Mastertoernooi ZEVENBERGEN - De beste zestien darters van het afgelopen seizoen streden om de titel Dartmaster 2011-2012 van de Zevenbergse Dartranking te Zevenbergen. De als nummer veertien geplaatste Henk van der Horst, werd de verrassing van deze avond, hij won in een gelijk opgaande finale van de eveneens verrassende finalist Iwan Silvius met 4-3.

vermelde personen van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefonisch bereikbaar onder

mr. ing. C.G.J.M. Peeters

STANDDAARBUITEN - Menig voetballiefhebber kent het voetbalpraatprogramma Voetbal International met de tafelheren Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen. Op 1 juli mocht onze eigen Jarno Vermunt verschijnen in dit programma. Niet zo maar in het publiek maar aan de bar vol in het zicht van de camera’s op een speciaal voor hem gereserveerde barkruk. Deze plaats kreeg Jarno vanwege een prijs welke hij bij VI-Oranje had gewonnen.

Met zeven toernooi overwinningen werd Corné van Mastrigt met overmacht de nummer één van het seizoen. Jan Jonker (winnaar seizoen 2010-2011) en Rob Godschalk eindigde respectievelijk op een tweede en derde plaats. Na de prijsuitreiking van de beste zestien darters kon er begonnen worden met het Mastertoernooi. In poule één was Corné van Mastrigt de beste gevolgd door Jan van de Klundert als tweede. in Poule twee werd Jan Jonker nummer één, en de nummer twee was toch wel een verrassing want niet Peter van Fessem plaatste zich, maar Jan Willem van Ham. Poule drie werd door Henk van der Horst geleid met als tweede Rob Godschalk. In Poule vier werd Iwan Silvius eerste en tweede Henk Konings. De eerste knock-out partij Henk Konings tegen Corné van Mastrigt. Niemand maar dan ook niemand had er op gerekend dat Henk Konings zo goed van start

ging en dat het bij de absolute favoriet Corné van Mastrigt even iets minder ging. Henk liep vrij snel uit, Corné spartelde nog wel wat tegen maar dankzij een mooie finish van 120 won Henk Konings de partij met 4-2. De goedspelende Henk van der Horst had in de eerste knock-out ronde Jan-Willem van Ham uitgeschakeld met 4-2. In de halve finale wist Henk van der Horst optimaal te profiteren van de zware partij die Henk Konings net achter de rug had en won met 4-3. Hiermee was de eerste finalist bekend. In de andere knock-out rondes had Iwan Silvius het zwaar tegen Jan van de Klundert, telkens op achterstand behalve de beslissende leg, want die wist hij te winnen. Rob Godschalk tegen Jan Jonker was eveneens van bijzonder niveau, Rob wist deze te winnen met 4-1. In de halve finale Rob Godschalk tegen Iwan Silvius ook een schitterende partij, maar ook dramatiek. Rob heeft pijlen voor de partij gehad, maar Iwan won door met de laatste zes pijlen 254 punten uit te gooien. De finale was zeer spannend, niet van een heel hoog niveau, maar de twee darters hadden beide getoond, dat zij terecht in de finale stonden. Alleen in de eerste leg nam Iwan Silvius de leiding in de partij, waarna telkens Henk van der Horst met één leg voorkwam. Zo ook bij 3-3 waardoor Henk de finale met 4-3 won.


Voor meer info www.detacheringsburo snoeijs.nl piet@snoeijsdetachering.nl Detacheringsburo Snoeijs zoekt: Ervaren Chemie-Bulk laad/losmedewerkers Heftruckchauffeurs (kennis word/excel vereist) Reachtruckchauffeurs met ervaring

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Dat werkt beter... Payrolling iets voor uw bedrijf? • Payrolling verhoogt de flexibiliteit van uw personeelsbestand; • Met payrolling besteedt u de volledige salarisadministratie uit; • U dekt met payrolling onder andere het ontslag- en ziekterisico in;

Allround technisch medewerkers

• Wij bieden deze flexibele oplossing voor uw personeelsinvulling eveneens aan;

Schoonmaakmedewerkers

Voor meer informatie, kijk op www.detacheringsburosnoeijs.nl of bel 06-25098374

Gratis meubelen hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 0162-680705, Mobiel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

Cafetaria torenveld

AKTIE Bij besteding vanaf E15,een portie miniloempia’s

gratis (excl. rookwaren)

Ook op zondag open tot 21.00 uur! De Donk 2, Zevenbergen, Tel. 0168-329740

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 28 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,70 € 1,90 € 0,80 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,70 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,00 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 2,90 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 0,90 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Heeft u de

factor

voor ledenraadslid?

WILLEM THE FLOWERMAN Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

Deze week bij the Flowerman:

Diverse Zomerbloemen 3 bosjes € 2,50 20 Gerbera ’s € 2,50

Ga naar onze Ledenwebsite via www.wbn.rabobank.nl voor meer informatie en vul daar het auditieformulier in.

Aanmelden toten enmet met15 15augustus augustus 2012. Aanmelden kan tot 2012.

40 Rozen € 5,00

TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR


sport

Omloop van Moerdijk

Dutch Racing Team

TT Assen voor Bryan Schouten internationale klasse kon Bryan zich prima handhaven. Na de kwalificatie staat Bryan met een tijd 1.45.9 zo’n 1,6 seconden verwijderd van de snelste man en start vanaf plaats achtentwintig, zo weinig verschil is er in deze grote groep coureurs. Zaterdagmorgen precies om elf uur de start van de wedstrijd, Bryan is goed weg en wordt gelijk al na de eerste bocht door een mede coureur naast de baan gedrukt en kan via het kunstgras toch zijn weg vervolgen en gaat als laatste een inhaalrace beginnen, want laatste worden is niet waar je voor meerijdt, dit lukt goed en als na tweeëntwintig ronden het zwart/wit geblokt wordt gezwaaid staat er P vijfentwintig op het rondebord. Een prima prestatie voor de rijder van het Dutch racing team. Bryan Schouten met speciaal voor de TT nummer 22.

ZEVENBERGEN - Motorcoureur Bryan Schouten uit Zevenbergen heeft, met een door de KNMV uitgegeven wildcard, deel kunnen nemen aan de 82e editie van de Dutch TT in Assen. De rijder uit de KNMV selectie van bondscoach Barry Veneman was dit jaar de enige Nederlander die hiervoor in aanmerking kwam.

Al vroeg in de week kon het team zich melden voor een plaatsje in het rennerskwartier en vanaf donderdag werd er gereden. Deze vrije trainingen waren van groot belang voor het afstellen van de motor om op vrijdagmiddag met de kwalificatie alles in orde te hebben voor een zo snel mogelijke ronde om zo ver mogelijk naar voren te staan met de wedstrijd. In het grote deelnemersveld (35 rijders) van deze

SENIORENBRIDGE WILLEMSTAD 1 mevr. Dane-Visser-mevr. Knook den Hollander 61,11%; 2 mevr. Oele-dhr. Oele 57,64% 3 mevr. de Neste-dhr. Bogerd 56,25%; 4 mevr. Maat-dhr. Maat 53,47%; 5 dhr. v. Schendel-dhr. de Heer 52,78%; 6 mevr. v.d. Vorm-mevr. Knook-Maris 45,15%; 7 mevr. Luijendijk-dhr. v. Beem 38,89%; 8 mevr. Lussenburg-dhr v. d. Linden 34,72%

FIJNAART 55+ Dinsdag 3 juli, Gele lijn: 1 Bernard Rommens-Kees v.d.Zande 55.21%; 2 Nel de Bruin-Annie Reijnders 53.13%; 3 CorryJan Nieuwenhuizen 52.08%; 4 Marcia Erkamps-Nel Keuter 50.00% Rode lijn: 1 Jo v.Sprundel-Nettie Donders 70.14%; 2 Cobi Verhoeven-Toke Nagtzaam 61.81%; 3 Corrie v.d.Berg-Martha Berghout 61.11%; 4 Pia Kok-Christine Huisstede 59.03% BRIDGECLUB FIJNAART Zomercompetitie 2 juli, A-lijn: 1.Rien Bakker-Pex Rijnberk 65%; 2.Adrie BomPiet Bom 60,83%; 3.Corrie en Tanna Dane 56,67%; 4.ged: Dorra Boertjes-Jan Timmers 55%; Corrie en Jan Nieuwenhuizen 55%. B-Lijn: 1.Hans Riethof-Piet Vermunt 60,63%; 2.Corrie Maat-Arie van der Linden 59,38%; 3.ged. Jan Hamers-Barjo Groeneveld 55,63%; Corrie v.d.Berg-Lia Bastiaansen 55,63%; 5. Tonny van Dis-Nel Keuter 53,13%. C-Lijn: 1.Annie de Vos-Aagje Verhagen 63,54%; 2.Bets en Piet Kannekens 55,21%; 3.ged. Bert de Kok-Bert de Lint 53,65%; Addie Schouls-John Groen 53,65%; 5.Yvonne Vogel-Corry de Krey 51,56%. ZEVENBERGSE BRIDGE CLUB Bridgen: In september zal er een bridgecursus starten voor beginners. Het kan

thuis gespeeld worden of in competitieverband op een bridgevereniging. De cursus wordt gegeven tijdens een competitieavond van de Zevenbergse Bridge Club op dinsdagavond, 12 lessen, maar wordt zonodig aangepast aan het leertempo van de cursisten. Info, of wilt u eerst 1 avondje proefdraaien, kunt u contact opnemen met: Berna de Kok, 06-19246311, bernadekok@gmail.com. BRIDGECLUB WILLEMSTAD Vijfde zomercompetitieavond, 5 juli, A-lijn: 1 Jan Sonneveld-Nel Jonkers 60,07; 2 Ad Knook-Tanna Dane 55,21; ged 3 Nelleke van Zuilichem-Coby Knook en Jannie Forman-Leny Weydeveld 54,86; 5 Martin Koole-Anita Koole 54,17; ged 6 Greet Roos-Anny de Vos en German BosJacques Bogerd 51,74; 8 Bert Maat-Corrie Maat 48,96; 9 Sjaan van Exel-Willy Timmers 48,61; 10 Klaas van Exel-Arie van der Linden 47,57. B-lijn: 1 Ary Ampt-Frieda Maagdenberg 63,50; 2 Helen Hendriks-Helen Hendriks 60,75; 3 John Groen-Jan.A Timmers 59,25; 4 Magda Weaver-Cor van Veelen 57,17; 5 Lenneke Braber-Jan.J Timmers 51,33; 6 Tonnie Broeders-Rien Bakker 50,67; 7 Adrie den Engelse-Corrie Leijten 48,70; 8 Dora Boertjes-Corrie Timmers 46,08; 9 Frans Berghout-Lia Maat 45,58; 10 Dirk Polak-Janny Rasmussen 44,08.

Bushido twee Senpai’s rijker ZEVENBERGEN - Senpai is de aanspreektitel in de karatewereld van de eerste en tweede meestergraad. Of anders gezegd bij je eerste of tweede dangraad. Silvia den Ridder en Kelvin Tienstra hebben hun eerste meestergraad gehaald.

Silvia en Kelvin.

Silvia en Kelvin trainen al meer dan 10 jaar bij karateschool Bushido en zijn als 8 jarige bij de jeugd begonnen. Ze zijn allebei erg enthousiast en gedreven, deze gedrevenheid zorgt ervoor dat ze al jarenlang prijzen pakken op zowel nationale en internationale toernooien. Dit in zowel kata als kumite. Natuurlijk hebben ze ook partijen verloren, maar daarin vonden ze altijd weer de motivatie om sterker terug te komen. Door deze instelling zijn ze uitgegroeid tot twee volwassen sterke persoonlijkheden. Ze hebben deze dangraad dik verdient, want ze hebben de afgelopen jaren daar

Ook dit jaar organiseert Stichting Omloop van Moerdijk in samenwerking met de Brabantse Wielerfederatie een wielercriterium in het dorp Moerdijk. Er wordt gereden in twee categorieën, namelijk een categorie 50+, en een gezamenlijke categorie 50-, ook de Amateurs A en Sportklasse renners zullen hier aan het vertrek staan. Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om tijdens

deze wedstrijden de strijden voor het kampioenschap van de Gemeente Moerdijk. Inwoners uit de kernen die geen licentie hebben, kunnen op een daglicentie bij de categorie 50- vertrekken en zullen apart worden geklasseerd voor dit kampioenschap. Belangstellende kunnen contact opnemen met de organisatie: info@jdconsultancy. nl. De organiseerde stichting hoopt met de steun van alle vrijwilligers weer een mooi evenement te kunnen bieden aan het dorp Moerdijk.

KHSV ‘t Wachtertje KLUNDERT - We zitten op de helft van het kampioenschap van onze vereniging. Henk Elemans wist zijn koppositie te handhaven door 2e te worden. Nelis van Deursen wist net wat meer te vangen dan Henk en won de dagprijs. Hij staat nu ook 2e in de rangschikking samen met Theo Elemans, de zoon van. Helaas blijven de vangsten achter op voorgaande jaren. Wel veel kleine vis, maar geen kilo’s. We gaan nu enkel weken rusten en pakken eind juli de draad weer op. Ook de kampioen van

vorig jaar, Louis Melisse, blijft achter en staat slechts 5e, maar er is nog van alles mogelijk. Uitslag: 1. Nelis van Deursen 1690 gram; 2. Henk Elemans 1650 gram; 3. Rene Jongmans 1010 gram; 4. The Elemans 1000 gram; 5. Pieter van Wensen 880 gram. Stand na 7 wedstrijden: 1. Henk Elemans 35 punten; 2. Nelis van Deursen 37 punten; 3. Theo Elemans 37 punten; 4. Hannes Beljaars 47 punten; 5. Louis Melisse 48 punten. De volgende wedstrijd is op 28 juli aan de Zuidelijke Binnen gracht.

HSV Altijd Beet BRIDGE

ZBC Maandavondbridge 2 juli, A-lijn: 1 Jos van Dongen-Teis van Hulten 62,92%; ged. 2 Louise Jansen-Kees Slegt en Rinus Krols-Frans te Welscher 61,7%; 4 Joke Francois-Lenie Slegers 57,71%; 5 Ellie de Hoog-Ria de Jong 55,28% B-lijn: 1 Annie Tielen-Jan Verschueren 61,25%; 2 Jan den Biggelaar-Jos Verheijen 59,58%; 3 Loe v ‘t Westende-Tonny v’t Westende 55,42%; 4 Tjeu Grubben-Wim van der Velden 54,17%; 5 Anja RooversReindert Roovers 53,33% C-lijn: 1 Leonie Heus-Marjo de Raad 62,15%; 2 Aart Munters-Jan Tabak 58,68%; 3 Bert Groenewegen-Toon v Gurp 56,25%; 4 Theo Neelen-Wil de Roos 54,86%; 5 Cora Jacobs-Hedwich Schoneveld 53,82% Zomercompetitie is ook toegankelijk voor niet-leden. Afmelden tot 2 uur voor aanvang: 06-49844480. Info: 06-19246311.

MOERDIJK - Op zondag 2 september zal het wielerpeloton weer door de straten van Moerdijk trekken.

hard voor getraind en veel voor moeten laten. Het Kyokushin dangraad examen word afgenomen op het zomerkamp van de Nederlandse Karate Associatie (NKA). In dit zware vierdaagse trainingskamp is de examencommissie aanwezig en zij beoordelen de kandidaten niet alleen op hun fysieke en mentale weerbaarheid maar ook op techniek, kennis, inzet en sociaalgedrag. In de diverse trainingen (8-10 uur per dag) werd het uiterste van hun gevraagd , ook tijdens de nachttrainingen gaven zij 100%. Hierin toonde ze hun sterke motivatie om tot het uiterste te gaan. Ook tijdens de onderdelen kumite (vrij vechten) als stamina ()(conditie) hebben ze hun grenzen verlegd en hebben ze deze meestergraad dik verdient, Namens de Shihan’s, Sensei’s, Senpai’s en de leden van Bushido uit Zevenbergen een dikke OSU voor Silvia en Kelvin. PAGINA 16

MOERDIJK - Uitslag van de 9e zoetwaterwedstrijd van 7 juli waarbij, voor de zoveelste keer dit jaar, weer zeer slechte vangsten werden genoteerd. Met 8 man net aan een kilo vis, voor ons een groot raadsel, het is in onze belevenis nog nooit zo slecht geweest als dit jaar? Uitslag 1e Cor Kanters met 580 gram

2e Piet Kortlever met 180 gram 3e Jan Lichtenbarg met 100 gram 3e Paul van Leest met 100 gram 4e Ton Marijnissen met 80 gram 5e Henk Lips met 40 gram 6e Ad Timmers met 0 gram 7e Joop van Duivenvoorde met 0 gram Programma De volgende wedstrijd is een koppelwedstrijd en is op 14 juli, er wordt gevist in de oude jachthaven van de Roode Vaart.

HSV De Veste WILLEMSTAD - Uitslagen van de derde Zomeravondconcours vervist op 3 juli en van de tweede koppelwedstrijd vervist op 7 juli in de Tonnekreek. 3 juli: 1. B. Heijstek, 7.600gr; 2. G. de Wit, 5.550gr; 3. K. Tak, 4.050gr; 4. P. Leest Azn, 3.600gr; 5. A. van Alphen, 2.400gr; 6. G. den Hollander, 1.150gr; 7. G. van Poppel,

950gr; 8. R. van Poppel, M. Dubbelman, P. Leest Hzn, M. van Rijswijk, allen 0gr 7 juli: 1 B. Heijstek, 8.050gr-R. van Poppel, 3.550gr = 11.600gr; 2 A. van Alphen, 4.900g-G. van Poppel, 4.900gr = 9.800gr; 3 L. Verheijen, 4.550gr-G. den Hollander, 3.550gr = 8.100gr; 4 P. Leest Azn, 3.350grGem. v.d. andere vissers, 4.370gr = 7.720gr; 5 M. Dubbelman, 3.000gr-P. Leest Hzn, 2.450gr = 5.450gr.

‘t Westerkwartier zomerspelen KLUNDERT - Buurt- en Speeltuinvereniging ‘t Westerkwartier organiseert elke woensdagavond vanaf 18.30 uur een activiteit. Op 4 juli hadden wij een spelletjes parcours waar zo’n 30 kindjes op af kwamen. De rest van het (ietwat gewijzigde) zomerprogramma is als volgt: 11 juli: Wie wordt de nieuwe knikkerkoning; 18 juli: ‘t Westerkwartiers Got Talent; 25 juli: Wie wordt de nieuwe Picasso; 1 augustus: Spectacu-

laire Waterspelletjes; 10 augustus: Vossenjacht en Tentenkamp. Vooraf opgeven is niet nodig en alle kinderen zijn welkom. Een uitzondering hierop is het tentenkamp, vooraf opgeven zou wel fijn zijn via: cjkoomans@home.nl. Op 10 augustus wel deelnemen aan de Vossenjacht en niet aan het tentenkamp is natuurlijk mogelijk. Hoe laat de start van de Vossenjacht op 10 augustus is zal nog worden bekend gemaakt.

Duivensportberichten Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Tarbes, 6 juli, 25 duiven: 1-2-4. G. Kouters & Zn; 3-5-7. Th. de Jong; 6. J. Sitters & Zn. La Souterraine, 7 juli, 39 duiven: 1-2-310. J. Sitters & Zn; 4-5. J. Veeken; 6-8-9. A. Kouters; 7. Ant. de Jong. Quievrain, 7 juli, 136 duiven: 1-5-8. Ant. de Jong; 2. G. Kouters & Zn; 3-4-7. J. Veeken; 6. A. Kouters; 9-10. J. Sitters & Zn. Zevenbergen ONS GENOEGEN Quivrain, 7 juli, 228 duiven: 1-2-3-5-6. P. Mol; 4. J. Kokke; 7. L. Kokke; 8. A. Kanters; 9-10. A. v.d Luytgaarden. Tarbes, 7 juli, 47 duiven: 1-2-4-5-7. A.

Beljaarts; 3.L. Pruijsen; 6. B-10. van Dijk; 8. R. van Beers; 9. A. van Es. La Souterraine, 7 juli, 100 duiven: 1-29. A. v.d Luytgaarden; 3. J. van Brenkelen; 4. P. Mol; 5-10. P. van Beers; 6. A van Es; 7. P. en S. Nous; 8. A. Beljaarts. Klundert PV ORANJE BOVEN Quivrain, 7 juli, 241 duiven: 1. Kleijten; 2-7-9-10. R. Schoep en zoon; 3. D.C.M de Roos; 4. H. Leijten; 5. N. van Wingerden; 6-8. M. Blommers. Tarbes, 7 juli, 13 duiven: 1-2. H. Blokland; 3. M. Knook; 4. M. Polak; La Souterraine, 7 juli, 63 duiven: 1-8. K. Leijten; 2-3-5-6-7-9-10. H.Leijten; 4. R. Schoep en zoon.


Leonardoklassen starten met bijna 30 kinderen

Onderwijs voor hoogbegaafde kinderen op Lavoor ROOSENDAAL – Basisschool Lavoor in de wijk Tolberg start volgend schooljaar met Leonardo-onderwijs. Dit is nieuw. Het gaat hier om een vorm van vol- niek. Vakken als dans en muziek worden een speciale pilot voor hoogbegaafde kinderen. Lavoor gaat volledig dagonderwijs verzorgen voor deze groep. In tijdsonderwijs.” Leerlingen van de Leonar- aangeboden in de vorm van ateliers. Ook doklassen krijgen straks op een andere sociale vorming en studievaardigheden totaal zijn er al 27 kinderen aangemeld die in aanmerking komen voor een plek in de Leonardoklas. DOOR MONIQUE JANSEN Uit een behoeftepeiling die de KPO, het overkoepelend orgaan voor katholieke scholen, heeft gehouden blijkt dat er behoorlijk wat vraag is naar apart onderwijs

voor hoogbegaafde kinderen. De KPO heeft besloten om het Leonardo-onderwijs onder te brengen op basisschool Lavoor. Voltijdsonderwijs “Wij hebben op Lavoor al een zoge-

naamde plusklas voor meerbegaafde kinderen. Eén ochtend per week komen deze leerlingen samen en krijgen ze verrijkingsstof”, vertelt Marie-Louise Huygen, coördinator van de afdeling Leonardo. “Het Leonardo-onderwijs is

manier educatie. Hoogbegaafde kinderen leren liever vanuit grote gehelen en willen dieper op de stof ingaan dan hun leeftijdsgenootjes. De kinderen leren sneller, waardoor er meer ruimte is om ook andere vakken te geven. Misvatting Volgens Huygen is het een misvatting om te denken dat hoogbegaafde kinderen makkelijk meekunnen in het reguliere onderwijs. “Veel van deze kinderen lopen nu vast in het onderwijs.

komen aan bod. In het nieuwe schooljaar start Lavoor met twee klassen. In de eerste groep zitten kinderen in de leeftijd van zes tot acht jaar en in de tweede groep komen leerlingen van negen tot elf jaar oud. De scholieren krijgen les op hun eigen niveau. De pilot gaat drie jaar duren.

Ze hoeven zich niet in te spannen, waardoor ze niet leren om te leren. Daar lopen ze dan op de middelbare school tegenaan. Zo kunnen er ook gedragsproblemen ontstaan”, vertelt Huygen. Net als kinderen voor wie het regulier onderwijs te moeilijk is, bestaat er voor deze kinderen behoefte aan speciaal onderwijs. Het Leonardoconcept sluit hierop aan.

Regiofunctie Basisschool Lavoor heeft voor dit concept een regiofunctie. “Er komen niet alleen leerlingen uit Roosendaal, maar we hebben ook aanmeldingen gehad uit onder meer Wouwse Plantage, Willemstad, Oudenbosch en Oud Gastel. In West-Brabant is er verder alleen in Breda nog een basisschool met een Leonardoklas. In Roosendaal is nog geen middelbare school met speciaal onderwijs voor hoogbegaafden. In Bergen op Zoom start komend schooljaar het Roncallicollege ook met een Leonardoafdeling. Basisschool Lavoor heeft drie locaties aan de Morelberg, de Hoveniersberg en de Heulberg. De Leonardoklassen worden geconcentreerd aan de Hoveniersberg.

Chinees De leerlingen van de Leonardoklassen krijgen naast de vakken taal en rekenen, ook extra vakken zoals Chinees en schaken. Via projecten krijgen de kinderen les in aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en tech-

Ouders die interesse hebben in de Leonardoklas kunnen contact opnemen met basisschool Lavoor. Voor meer informatie en aanmelden, zie http:// www.kporoosendaal.nl/leonardo-afdeling.htm

Krijgen krijgen Chinees

Mercedes-Benz A-ctie!

Nu nog maar enkele beschikbaar! De Leonardoklassen komen in de locatie van Lavoor aan de Hoveniersberg.

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Ze Zijn er weer! nieuwe aardappelen

Frieslander Kees roelen achterdijk 89 Zevenbergen Tel. 06-53466841

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443

FOTO JOHAN MARQUERING

Mercedes-Benz

Wie weet wie mijn kabouter heeft ontvreemd uit de voortuin aan de Heksenstraat 12 te Fijnaart. Gelieve deze terug te bezorgen op bovenstaand adres.

A160 Edition 125 Leverbaar al vanaf

€ 18.990,-

Ook ’s avonds.

Kledingreparatie Het Schaartje Voor het vermaken van al uw kleding Laat Jolanda Melisse het voor u doen! Haar vakmanschap maakt uw kleding weer als nieuw!

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Bel en maak een afspraak! 0168 - 326 715 06 - 405 364 72

KvK 20127289

www.brabantwerkt.nl

50% KORTING op de zomercollectie!

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

* m.u.v. basiscollectie

FinAnciEr dEzE Auto voordElig MEt EEn rEntEtAriEF vAn 5,9% Bergen op zoom Mimosastraat 50 4621 HV Bergen op Zoom

roosendaal Bredaseweg 225 - 227 4705 RN Roosendaal

www.sturmauto.nl

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

U bent altijd welkom Style of elegance

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

ExtRA AANBOd - NavigatieMedia center nu voor € 995,- 16” Licht metalen velgen nu voor € 995,-

bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Vanaf heden:

Klokkenmakerij

Incl. metallic lak, stoelcomfortpakket, airconditioning, Audio 20, Bluetooth telefoonvoorbereiding, vloermatten tapijt. Ook leverbaar in 20% bijtellings uitvoering. Klantvoordeel tot € 4.258,-.

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

“Voor heinde en ver” ‘s maandags gesloten

Stadhuisring 14 4791 HS Klundert tel.: 0168 402612

tandProthetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3, Zevenbergen, T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Bedrijfsruimte nodig? www.kantoor-opslag-bedrijfsruimte.nl


Drie dagen in De Ring

Justin Francois verbeterd Toneel en knutselen in Klundert met Nederlands record tienkamp

een Bijbels tintje

MOERDIJK - Dit weekend heeft Justin François een nieuw Nederlands record gevestigd op de tienkamp voor Masters 35+ in Best.

KLUNDERT - Vanuit heel Klundert brachten moeders en vaders hun kroost vorige week drie ochtenden lang naar het gebouw De Ring aan de Kerkring in Klundert. Daar werden de kinderen opgewacht door een heel team van begeleiders van de vakantie Bijbelclub van de twee PKN kerken in Klundert, de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente. Tijdens de Decathlon Kermismeerkampen

georganiseerd door AV Generaal Micheälis wist Justin het huidige Nederlands record met bijna 300 punten te verhogen tot een totaal van wel 6614 punten. Met een supersnelle 100m begon hij de tienkamp voortreffelijk, daarnaast waren ook de resultaten op 110mhrd en polsstokhoog nieuwe clubrecords voor de meerkamper. Ondanks wat last aan zijn bovenbeen bij

onder andere verspringen heeft hij de volgende prachtige prestaties neer kunnen zetten. Op de eerste dag: 100m: 11.16sec, ver: 6.15m, kogel: 12.69m, hoog: 1.76m, 400m: 53.55sec. Op de tweede dag: 110m Hrd: 14.87sec, discus: 30.70, polshoog: 3.95m, speer: 44.48 en de 1500m in 5.04.77min. Het oude record stond al 6 jaar op 6319 pnt en is nu dus verbetert naar 6614 punten. Nadat Justin in april al wereldkampioen op de vijfkamp indoor is geworden in Finland gaat hij nu nog proberen in augustus Europees kampioen te worden op de tienkamp in Duitsland.

Koor Dolor Canto

We want more ZEVENBERGEN - “We want more!!!” inspireert Zevenbergs koor Dolor Canto. Tijdens het 12e nationale smartlappenfestival in Grave, heeft Dolor Canto zich van hun beste kant laten zien.

Lydia speelde een professor in de weet niet kunde.

DOOR TIES STEEHOUWER Om al die kinderen zo goed mogelijk te ontvangen stond er op het pleintje voor De Ring een tent en omdat het drie dagen lang prima weer was vonden er ook buitenactiviteiten plaats. Elke ochtend werd er begonnen met een korte overdenking door de twee dominees van de PKN in Klundert, Johan Dekker en Alewijn Slingerland. In hun overdenking gingen ze uit van een verhaal uit de Bijbel. Dinsdag was dat de uittocht uit Egypte en woensdag vertelde dominee Slingerland dat je de Bijbel kunt zien als een soort spiegel. Op zijn opmerking ‘Ik zou God wel eens willen zien’ klonk spontaan uit de zaal: ‘Ik ook’. De dominee

legde uit dat de mens is geschapen naar Gods evenbeeld. “Dus als je een stukje van God wil zien, dan kijk je gewoon naar jezelf.” Spiegel Ter illustratie had hij een spiegel meegebracht. “Maar soms is die spiegel gebroken en dan kan Jezus je helpen.” Tussen de overdenkingen door werd er met muziek van een kwartet liedjes gezongen met titels als ‘Geef elkaar de hand’ en ‘Diep van binnen blij’. Enkele kinderen waren verkleed als bruid. Dit omdat het verhaal over de Bruiloft in Kane werd verteld. Na de inleidingen, die afgesloten werden met een gebed, werd

FOTO TIES STEEHOUWER

een toneelstukje opgevoerd over een machine die alles nieuw kon maken. Dat lukte professor in de weet niet kunde Lydia niet helemaal, zodat de machine, met veel toeters en bellen, nog wel eens op tilt sloeg. Conclusie: zo’n machine bestaat niet. Zelfs een kromme spijker kreeg de machine niet recht en ook het verdriet in de wereld kon hij niet oplossen. Na de pauze werden er door de kinderen cupcakes versierd die natuurlijk zelf opgegeten mochten worden. Verdeeld over twee dagen werd er ook veel geknutseld waarbij er lampions, trommels en rammelaars werden gemaakt. De rammelaars en trommels werden zondag gebruikt in de Hervormde kerk tijdens de afsluiting van de vakantieclub.

Dit groots opgezette festival werd door 32 koren bezocht, er hadden zich zelfs 88 koren aangemeld. Om uitgenodigd te worden om aan dit korenfestijn deel te nemen, was op zichzelf al een verrassing, daar elk deelnemend koor al een redelijk tot goed niveau diende te hebben. K oren uit heel Nederland waren aanwezig, van Enkhuizen tot aan Venlo, van groot tot klein, van visserskoren tot smartlappenkoren. Ook Dolor Canto trad verschillende malen

op in de oude mooie binnenstad van Grave aan de Maas. De volledige bezetting en de iets strakkere aanpak tijdens de repetities zorgde ervoor dat dit koor weer een behoorlijke stap vooruit is gegaan. Dit resulteerde tijdens het optreden in het theater van Grave in een massaal “we want more” van het aanwezige publiek, wat als een bewijs werd ervaren dat Dolor Canto op de goede weg is. Een goede verstandhouding van dirigent, muzikanten en koorleden is hier debet aan. Ook de organisatie van het festival beoordeelde de optredens van Dolor Canto tot een van de positieve uitschieters. Het 12e Graafs Smartlappenfestival werd beëindigd door alle deelnemende koren, dat waren ongeveer 1500 zangers en zangeressen, wat natuurlijk een geweldige vocale happening werd.

KORTE BERICHTEN WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad olv een gids. Start vanaf het Mauritshuis. ZEVENBERGEN Expositie Petra Veeke: Gedurende de maanden juli en augustus exposeert Petra Veeke haar werken in de leeszaal van de VANnU bibliotheek te Zevenbergen. Petra Veeke maakt op een geheel eigen wijze covers onder de naam Cleo Covers. De Cleo Cover is een hoes die gemaakt is van tule en omringd met sierlijke decoratie van onder andere kraaltjes en ontstond in de tijd van Cleopatra. Zij was de laatste Hellenistische heerseres van Egypte. Deze fleurige covers worden ter afscherming over schalen, glazen en borden gelegd. Elke Cover wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek. Meer informatie over Petra en haar covers op: http://cleoscovers.webklik.nl

KERKELIJK NIEUWS HEILIGE JOSEPH, NOORDHOEK Zaterdag 14 juli 19.00u voorganger René Jongmans. Intenties: o.o de Jong-van der Heijden, jgt. Martinus de Jong e.v. Janny den Hollander, Wout Tielen e.v. Mientje de Jong, o.o. Petrus Nuijten en Margertha Krijnen, jgt. Krijnen-Gabriéls-van der Heijden, Wout Krijjnen, Albert Vermue. HEILIG HART, LANGEWEG Zondag 15 juli 09.00u Eucharistieviering. Voorganger: pastor P. de Rooy. Koor: geen. Intenties: Wilhelmina van Minderhout-van Geel jgt.; Jacobus van Minderhout. 12.00u dopen van Liv Bogers. HEILIGE STEPHANUS, MOERDIJK Zondag 15 juli 09.00u Dienst Woord-Communie, pastor P. de Meijer. Lectrices: Koos en Corrie Kortsmit. Intentie: Lau en Jo Kortsmit-van de Lindeloof. Eerstvolgende Zondagviering 29 juli. Maandag 16 juli 14.00u Rozenhoedje ter ere van Maria. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 15 juli 9.30u Dhr. P. de Jong. Organist dhr. A.J. Moraal. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 14 juli 19.00u Woord- en Communieviering met gemengd

koor in de kerk. Voorganger pastor P. de Meijer. Misdienaars: Thijmen Rinkel en Neline Langerwerf. Intenties: Jacoba Koreman-van Leest; Ouders Hermus-van Meer; Rie Loose-van Meer. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.gkv-zevenbergen.nl Zondag 15 juli 9.30u Ds. Joh. de Wolf - Amersfoort 16.30u Ds. M. Heemskerk - Nijkerk PROTESTANTSE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 15 juli 10.00u Gezamenlijke dienst. Hervormde gemeente en Gereformeerde kerk in de Hervormde kerk. Voorganger. Dhr. D.J. Bierenbroodspot. HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 15 juli 10.00u dhr. D.J. Bierenbroodspot, Rotterdam HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN In de maand juli is er alleen een viering op zaterdag. In de maand augustus is er alleen een viering op zondag. Zaterdag 14 juli 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastor George

Dirven. M.m.m Bartholomeuskoor met Nederlandse gezangen. Misintenties: Overl. fam. v. Fessem de Graaf. Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr Willem v. Fessem. Koos en Jo Ammerlaan v. Mil. Marie Christiaan v. Steen e.v. Petronella v. Kaam (jgt). Peet Bossers e.v. Julia Huijsmans (jgt). Coba de Rooij- Aarts. Anton Schouwenaars e.v. Elizabeth v. Zundert (verjaardag). Ouders Dukker- Tersmette. Bloemengroet. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 15 juli 10.00u Ds.A.Tromp, Krimpen a/d Ijssel 18.30u Ds.H.v.Oostende, Kapelle GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 15 juli 10.00u Dhr. M. Jansen, Drunen 16.30u ds. D. Westerneng, ‘s Gravenpolder JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. Zond.15 juli 10.30u Pastor G.Dirven gaat voor in de H.Mis. Samenzang. Jgt.Tonnie Jongmans-Machielse. Jgt.Toon Jongmans. ST. JOHANNES DE DOPER, STANDDAARBUITEN Zaterdag 14 juli 19.00u Woord en Communieviering. Voorganger: pastor F. van Gerven. Lector: P. Aarden. Koor: Gemengdkoor. Koster: P. Aarden. Intenties: jgt. Jan Dirven e.v.

PAGINA 18

Jo Kuijstermans. Sjaan Rebbens e.v. Paula van Merriënboer verj. PROTESTANTSE GEMEENTE, FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 15 juli 10.00u ds. J.H .v.d. Sterre, Gereformeerde kerk HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 15 juli 10.30u Woord en Communieviering met voorganger Jeanne van Ham. Misdienaars zijn Karin en Wouter. Muzikale ondersteuning Cora Schoonderwoerd. Koster: Hans Berghout. Collectanten: R. van Mourik en W. Schrauwen. Gebedsintenties: jgt. Giel Martens-van den Broek. Collecte is voor eigen kerk. Maandag 16 juli 15.00u Eucharistieviering in het Fendertshof. Voorganger G. Dirven. Gebedsintenties: Leen Frijters e.v. W. Haverkamp. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 15 juli 10.00u Koepelkerk Mw. W. D. Balder- Timmerman HEILIGE MAAGD MARIA, WILLEMSTAD Zondag 15 juli 09.00u RK Parochiekerk. Woord en Communieviering met voorganger Jeanne van Ham. Muzikale ondersteuning Cora Schoonderwoerd. Gebedsintentie: Hein van Rijn en overleden familie ter ere van de H. Maagd Maria. Collecte voor de eigen kerk.


Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

TRANSPORTPLANNER (M/V)

KOMAN’S VISHANDEL B.V., groothandel in vis en visprodukten in geheel Nederland, zoekt voor spoedige indiensttreding een ervaren

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ GROUP chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

MEDEWERKER ORDERADMINISTRATIE (m/v) Functie De belangrijkste taken na een inwerkperiode omvatten: - Orderinvoer middels antwoordapparaat, faxen en emails - Bestellijsten en invoer nieuwe klanten - Overige voorkomende administratieve werkzaamheden

• ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. www.farm functie is een prÊ functie is een prÊ F 516), O R4761Q RK U Zevenbergen A L I T F Y (industrieterrein O GR O Q O U D A S Moerdijk) L HI T A YNTel. DG0168 L OI O-N39 DG30 S 30,Hemail A Ninfo@farmtrans.nl, D L I N G Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) RK Zevenbergen Tel. 0168 - 39 (industrieterrein 30 30, email info@farmtrans.nl, Moerdijk) Tel. 0168 www.farmtrans.nl - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

Profiel Aan een geschikte kandidaat stellen wij de volgende eisen: - opleiding op middelbaar niveau, richting BE/BA - goede beheersing van Microsoft Office - accuraat en flexibel - kennis van visprodukten is een pre - avond c.q. nachturen (zo/ma/di/wo 22.00 – 2.00 en do/vrij 21.00 – 2.00 u)

Je conditie bijhouden en tegelijk lekker bijverdienen!

VEPCO TRANSPORT B.V

Autowasser Autowasser.

VEPCO TRANSPORT B.V

Functie omschrijving: Functie omschrijving: - Het wassen van de vrachtauto’s - Het wassen van de vrachtauto’s - Kleine onderhoudsklusjes. - Het schoonhouden -van de onderhoudklusjes. loods. Kleine Ben jij 16 jaar of ouder, en wil je in de vrije uren en in de - Het schoonhouden van de loods. vakantie komen werken? Neem dan contact op met Ben jij 16 jaar of ouder, en wil je in de vrije uren en in de vakantie komen werke Alexander van Eeden Petersman (tel 0168-35 86 25). op met Alexander van Eeden Petersman (tel 0168-35 86 25).

U kunt uw schriftelijke sollicitatie richten aan:

Koman’s Vishandel B.V. T.a.v. dhr. J.M. Koman Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk Of aan personeelszaken@komanvis.nl

PLUS: elke dag een gratis krant. PLUS een gratis regenpak. PLUS sparen voor leuke cadeaus.

AUTOMONTAGEBEDRIJF

Voor al uw klussen in en om het huis, groot of klein moet u bij

JOKO

klusbedrijf all things

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

zijn!

bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte naar

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

06-18340134

dan zijn wij u graag van dienst! all-things@klust.nl - www.all-things.klust.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

TRANSPORTPLANNER TRANSPORTPLANNER (M/V)(assistent) (M/V) TransporTplanner

(min. 20 u/p.week)

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

WIJ BIEDEN BV, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: FUNCTIE-EISEN Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ instelling voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. REAGEREN • stressbestendig opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN WIJhet BIEDEN FUNCTIE-EISEN FUNCTIE-EISEN Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering • kennis van automatisering Kijk voor meer informatie op bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte • flexibele en servicegerichte Wij bieden: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen instelling instelling WWW.farmtrans.nl pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dung • opleiding op minimaal MBO-niveau Een uitdagende fulltime baan in een team van REAGEREN REAGEREN • stressbestendig • stressbestendig Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • goede contactuele eigenschappen • ervaring in een soortgelijke of bel naar jonge enthousiaste collega’s in een bedrijfWilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: met Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen functie is een prÊ Velthuizen O R pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) Q U A LIrma I T Y G 0168-393030 O O D S H A N D L I N een informele • opleiding op minimaal MBO-niveau werksfeer en eenFpassende beloning pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau

VEPCO TRANSPORT BV. VEPCO TRANSPORT BV.

t.a.v. A van Eedent.a.v. Peetersman 7 A van EedenHoutsnipweg Peetersman Houtsnipweg Alexander@vepco.nl 7 4791 PC Klundert/Moerdijk, 4791 PC Klundert/Moerdijk Alexander@vepco.nl

'DQVVWXGLR'DDV 'DQVVWXGLR'DDV 'DQVVWXGLR'DDV

voor informatie en aanmelden:

dansles

*min. lftd: 15 jr (afh. van de wijk)/legitimatie verplicht

ZZZGDQVVSRUWGDDVFRP ZZZGDQVVSRUWGDDVFRP 1RRUGKRHN7HO 1RRUGKRHN7HO

Wij zoeken met spoed:

 Ervaren heftruckchauffeurs (kennis word/excel vereist)

Bij ons bent u ook welkom met kleinere hoeveelheden!

Moerdijk

Zoekt u flexibel & gecertificeerd

van een een drankje afscheid te nemen een hapje enhapje een en drankje afscheid te nemen vanvan Rien u gerust uw kinderen mee, ook hen is RienNeemt enteRonald te verwelkomen zijn aan opvolger. en Ronald verwelkomen als zijnals opvolger.

Advertentie.indd 1

14-10-10 14:

â‚Ź 0,38 â‚Ź 1,60 â‚Ź 1,00 â‚Ź 0,19 â‚Ź 0,45 â‚Ź 0,80

Accu’s PVC kabel RVS IJzer Electro motoren Grond kabel

tevens ook contaIner verhuur.

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws ABB Bode.ai 1 19-7-2011 20:24:07

C

M

Y

CM

MY

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. CMY

Kwartelweg 5, 4791 RP Klundert Blijf op de hoogte van de hoogste metaal prijzen Telefoon: 0168-381113 van de regio en scan onze QR code voor onze webapp info@metaalrecyclingmoerdijk.nl www.metaalrecyclingmoerdijk.nl

K

ďƒ

g

we

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Tegen inlevering van deze bon:

1 hoofdgerecht (door u gekozen) goedkoopste

LOS LATINOS

ArgeNTIjNS grILL reSTAurANT

Aktie geldig 1 juli t/m 31 aug., alleen op maandag t/m vrijdag

eg

Langeweg g

telwe

Kwar

graTis per tafel

gerecht

#

oen

elh Par

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

14-10-10 14:38

#

M

lijke Weste eg w Rand

t

traa

s ilieu

lw Voge

Kwartelweg 5 4791 RP Klundert Tel.: 0168-381113 Mob: 06-14327819 info@metaalrecyclingmoerdijk.nl ertentie.indd 1 www.metaalrecyclingmoerdijk.nl

gedacht!

Neemt u gerust kinderen mee,ook ook aan aan hen Neemt u gerust uw uw kinderen mee, henisis gedacht! gedacht!

CY

ertentie.indd 1

Om deze grote stap met u te vieren, nodigen wij u uit

Om deze grote stap met nodigen wiju u uit een receptie op uzaterdag 14 juli a.s. vanwij 15.00 tot Om voor deze grote stap met utetevieren, vieren, nodigen uit voor voor een19.00 receptie zaterdag 14de juli inop onze aan Wilhelminastraat no. tot een uur receptie opgarage zaterdag 14 julia.s. a.s.van van15.00 15.00 20 in in Fijnaart. 19.00totuur onze aan aan de Wilhelminastraat no. personeel: 19.00 uur in garage onze garage de Wilhelminastraat 20 inno. Fijnaart. 20 in Fijnaart. Wij zien u graag op 14 juli a.s. om onder het genot van

www.detacheringsburosnoeijs.nl een hapje en een drankje afscheid te nemen van Rien Wij en zien u graag op juli 14 juli om onderhet hetgenot genotvan u graag opverwelkomen 14 a.s.a.s. om onder Ronald te als zijn opvolger. piet@snoeijs-detachering.nl Wij zien

Direct geld verdienen met uw oude metaal!? Metaalsoort: Inkoop van U krijgt per kilo Gemengd roodkoper â‚Ź 4,25 oud Zuiver koperIjzer en metalen â‚Ź 4,75 Geelkoper â‚Ź 2,80 Aluminium voor bedrijven â‚Ź 0,80 Lood â‚Ź 1,00 Zink en particulieren. â‚Źâ‚Ź 0,80 Sloop 0,28

UITNODIGING

Per 1 juliPer a.s. neemt RienRien Lodewijks na 50 jaar 1 juli a.s. neemt Lodewijks jaar Per 1 juli 2012 nam Rien Lodewijks nana 5050jaar afscheid van De Westhoek en zal zijnopvolger opvolger Ronald afscheid van De Westhoek en zal zijn Ronald afscheid van DedeWesthoek en zal zijn opvolger Ronald Marijnissen zaak volledig van hemovernemen. overnemen. Marijnissen de zaak volledig van hem Marijnissen de zaak volledig van hem overnemen.

 Ervaren Bulk-Chemie laad/losmedewerkers

Metaalrecycling

UITNODIGING UITNODIGING

14-10-10 14:38

Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag van 8:00 tot 17:00. Zaterdag van 9:00 tot 13:00

2 voor 1

7 dagen per week geopend!

www.loslatinos.nl

nieuwe Markt 75d, roosendaal, T. 0165-540405


Slim bezig. Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 13 juli t/m zondag 15 juli, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

2.99 per stuk

lifetime

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart

per stuk

2.99

1. 99 1. 99

lifetime cars

k per stu

Hoofd & nek kussen opblaasbaar k

dobbelstenen

149.99 per stuk

per stu

89.

Bel voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

Speelkaarten &

29.99 per stuk

lifetime cars

00

Cartrek 700

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

24.99

k per stu

Noodhulpset 24dlg k per stu

Navigatie systeem

Partij handel

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

BENT U KLAAR VOOR DE WARE LIEFDE?

Uw installateur voor elektra, gas, water en verwarming.

DANSEN

VOOR SINGLES & PAREN:

DANSEN

ZATERDAG 21 JULI VOOR SINGLESte&RIJSBERGEN PAREN: HARMONIEZAAL Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank ZATERDAG juli Zaal open 19.30 uur 21 start 20.30 uur

Harmoniezaal te Rijsbergen EDDY SMETS MET LETTY LANKA Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank

Uw installateur voor elektra, Uw installateur voor elektra, Uw installateur voor elektra, water en verwarming gas, watergas, en verwarming gas, water en verwarming www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie Advertentietekst:

Industrieweg 27 Zevenbergen T. 0168 - 329814

Kom naar naar dede Open Open Deur DeurDagen Dagen Kom

Europa van de Renovatiespecialist renovatiespecialist nr.nr.11ininEuropa

vrijdag 2 oktober Hier komen de data,14.00 uur - 21:00 uur (Ver)Bouwen doe je beter met je BouwGarant aannemer tijden en plaats van de open dag. zaterdag 3 oktober 10:00 - 17:00 uur

Nieuwof verbouwplannen? Sinds 1841 leveren wij kwaliteit in verbouw, nieuwbouw, onderhoud en renovatie

www.heijligersbv.nl

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. Neem Deuren ´s morgens oud gehaald Decontact andere weg naar uw op Laat uwmet Aannemingsbedrijf Pieter-Dirk ´s avonds nieuwJ.M. gebracht! Ruijsenaars droomkeuken! in waarde stijgen!voor een vrijblijvende offerte. Ruijsenaarstrap B.V. Walstraat 26 4791 LC Klundert Tel: 0168-402644 Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 06-51284709 www.jm-ruijsenaars.nl / info@jm-ruijsenaars.nl

Industrieweg 27 Industrieweg 27 Zevenbergen Zevenbergen www.jm-ruijsenaars.nl Tel. (0168) 32 98 14 Tel. (0168) 32 98 14 www.heijligersbv.nl Deuren · Keukens · Trappen · Plafonds www.heijligersbv.nl ervoor ervoor ervoor ervoor

ervoor ervoor

Bel: 026-4463027 of bezoek ons

info-dagen! PORTAS-Renovatie Advies Centrum®

Kom naar naar de deBosveld Open Deur Dagen Dagen Houthandel Kom Open Deur

Kom, kijk en bewonder op geschi kt voor alle keukens! trede systeem! Wij renoveren, Grote keuze aan decors en Zonder hakof breekwerk! moderniseren VR 13 en Za 14 juli modellen!

van de nr. 11ininEuropa Europa van de Renovatiespecialist renovatiespecialist nr. Sonsbeeksingel 71-72

vrijdag zaterdag zondag 6821 AB ARNHEM 21:00 uur tijden de open dag. erna erna erna 14en plaats 15 vanwww.bosveld.portas.nl 16 erna erna erna januari van 10.00-17.00 ERNA Kom naar deMet Open Dagen Kom de Open Deur Geschi kt´svoor alnaar le deuren! hetuur frontenwi sDeur seluwsysteem, Dagen Met hetuw PORTAS-trede-opDeuren morgens Laat Deuren ´s morgens oud oud gehaald gehaald De De andere andere weg weg naar naar uw Laat uw vrijdag 2 oktober Hier komen de data,14.00 uur -

Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

Eddy SmEtS mEt lEtty lanka

Inlichtingen: 06 22 41 43 07 ALLROUND MET

ALLROuNd LIVE LIVE PARty PARTY BANd BAND

LIJSTENMAKERIJ P5

Afmeting ongeveer 74 x 70 mm Klnt: 104800

Noordlangeweg 12, Fijnaart

uw foto`s, Industriewegvan 27 borduurwerken, Zevenbergengeboortekaartjes, Tel: 0168 471041 schilderijen enz. Tel. (0168) 32 98 14 www.lijstenmakerij-p5.nl www.heijligersbv.nl

Open: Do- en vrijdag: 10.00 -17.00 uur Zaterdag: 10.00 -16.00 uur Overige dagen op afspraak

droomkeuken! trap in in waarde waarde stijgen! stijgen! droomkeuken! nr. 11inintrap Europa van de de Renovatiespecialist renovatiespecialist nr. Europa

Deuren nooit meer verven!

vrijdag 2 oktober Hier komen de data,14.00 uur -

21:00

uur

Laat uw ervoor ervoor trap in waarde stijgen!

PORTAS-Renovatie ® Advies Centrum® Bosveld Bosveld Houthandel Houthandel Sonsbeeksingel Sonsbeeksingel 71-72 71-72 6821 6821 AB AB ARNHEM ARNHEM erna erna www.bosveld.portas.nl ervoor ervoor www.bosveld.portas.nl

Deuren · Keukens · Trappen · Plafonds erna erna erna erna erna ervoor ervoor

erna ervoor ervoor geschikt voor alle keukens! trede systeem! systeem! Wij renoveren, trede Grote keuze aan aan decors decors en en Zonder hakhak- of of breekwerk! breekwerk! Grote keuze Zonder moderniseren PORTAS-Renovatie modellen! modellen! en bouwen Advies Centrum® PORTAS-Vakbedrijf PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! Bosveld Houthandel hier komt uw Tijdens onze shows tonen wij u waarom Portas-vakbedrijf L.K.B. Bunschoten BV Meer dan reeds Sonsbeeksingel 71-72 telefoonnummer Energieweg 20 ··beproefd! 3751zijn LT BUNSCHOTEN BUNSCHOTEN méér dan een miljoen klanten overtuigd Renovatie Noord Brabant Energieweg 20 3751 LT 30 jaar

ERNA Geschikt voor voorERNA alle deuren! deuren! Geschikt alle

ERNA

Met het het 026-4463027 frontenwisselsysteem, Met Met het het PORTAS-trede-opPORTAS-trede-opMet frontenwisselsysteem, Bel:

Deuren nooit nooit meer meer verven! verven! Deuren

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

voorons alle keukens! Wij renoveren, of bezoek Degeschikt renovatiespecialist Nr.1 in Europa

de renovatiespecialist nr.1 in Europa

 keukens Tel.: 033 83 al·istwww.lkb.portas.nl De- 298 renovati66deuren especi nr. 1 in Europa Deuren · Voordeuren · Trappen · Plafonds · Kastsystemen · Keukens trappen  plafonds De renovatiespecialist Nr.1uw in Europa en adres erna erna erna erna

6821 ARNHEM Exclusief de Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk Exclusief voor de regio‘s regio‘s Amersfoort, Amersfoort, Baarn,AB Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en en omgeving omgeving van devoor PORTAS-renovatie-systemen. Een bijCampagneweg 11 S

erna erna

www.bosveld.portas.nl

zondere belevenis Open Dagen 4761 RM Zevenbergen Geschikt voorERNA alle deuren!zijn onzeMet het Deur frontenwisselsysteem, Met het PORTAS-trede-opDe renovatiespecialist renovatiespecialist Nr.1 in Europa Europa De in ERNA geschikt vooreen alleNr.1 keukens! trede systeem!0168-330129 Wij renoveren, waar u ERNA de mogelijkheid krijgt voor betelefoon: Deuren nooit meer verven! Grote keuze aan decors en Zonder hakbreekwerk! moderniseren drijfsbezichtiging, ook vrienden Fax:of0168-330251 modellen! en bouwen renovatiespecialist Nr. 1 in Europa enDe kennissen zijn hartelijk E-Mail: info@rnb.portas.nl PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! uitgenodigd.

Tel.: 033 De - 298 66 83 · www.lkb.portas.nl renovatiespecialist nr. 1 in Europa

hier uw De renovatiespecialist nr. 1komt inBV Europa L.K.B. MeerBunschoten dan w w w. rn b . p o r t a s . n l telefoonnummer Energieweg 20 ·beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN 30 jaar Deuren · Voordeuren · Keukens · Trappen · Plafonds · Kastsystemen en uw adres

Exclusief voor de regio‘s Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en omgeving

ERNA

De renovatiespecialist Nr.1 in Europa

De renovatiespecialist Nr. 1 in Europa

- Vakbedrijf R.N.B.

Tel.: 033 De - 298 66 83 · www.lkb.portas.nl renovatiespecialist nr. 1 in Europa

Campagneweg 11S

Deuren · Voordeuren · Keukens · Trappen · Plafonds · Kastsystemen

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

4761 RM Zevenbergen (bij de suikerfabriek)

Tel. 0168-330129 www.portas.nl

De

De andere weg naar uw ervoor ervoor droomkeuken!

of bezoek bezoek ons ons of

nti

vaka

s

Bel: 026-4463027 L.K.B. BV uw MeerBunschoten dan hier komt telefoonnummer Energieweg 20 ·beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN 30 jaar Exclusief voor de regio‘s Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en omgeving en uw adres

Deuren ´s morgens oud gehaald ervoor ervoor ´s avonds nieuw gebracht!

rt Tre o o PGaat ope!

nd

en bouwen van 10.00-16.00 uur PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! Deuren · Keukens · Trappen · Plafonds tijden en 3plaats van de10:00 open -dag. oktober 17:00 uur

zaterdag

Voor het inlijsten

(zijstraat v. Zwingelspaansedijk)

tijden en plaats van de open dag. zaterdag 3 oktober 10:00 - 17:00 uur

´s avonds avonds nieuw nieuw gebracht! gebracht! ´s

mEt GOEDE GOEdE dANS DANS MUZIEK muZIEk

Alle binnen- en buitenpotten met 50% KORTING Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan!

di 17-7 t/m za 4-8 GESLOTEN Voorstraat 34, Klundert tel.: 0168-404996

DM_20120711  

Meer ruimte voor fiets op station Ben en Kitty Derks in ‘We zijn er bijna!’ Luxe Bakkerij ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATU...