Page 1

tHuiS in DE REGio

19 OKTOBER 2016 WEEK 42

H A L D E R B E R G S E

@H_bergseBode /halderbergsebode

opLAGE HALDERBERGE 13.600 totALE opLAGE: 480.000

www.internetbode.nl

Seppe en buurt zoeken middenweg voor helikoptercijfers

Koninklijke onderscheiding voor Nicky Lankhuijzen

 Lees op pagina 3

 Lees op pagina 5

Halderberge krijgt nieuwe verlichting

Brandweermannen willen het belang van simpele maatregelen benadrukken

Brandweer oefent in Halderbergse wijken

HALDERBERGE - De straatverlichting in Halderberge wordt de komende jaren compleet vervangen. De gemeente zet in op duurzaamheid en in 2020 moeten alle lantaarnpalen vernieuwd zijn. Het komende jaar wordt daar bijna 755.000 euro voor uitgetrokken. Een aantal straten met maximaal vijf lichtmasten zoals Kerketiend in Oudenbosch, Koopmansstraat Oud Gastel en Ruigenblok in Hoeven zijn al van nieuwe masten voorzien. Voor de rest van de openbare verlichting wordt een openbare aanbesteding gedaan waarna de verlichting per straat vernieuwd gaat worden. “De volgorde van de starten wordt nog nader bepaald”, aldus wethouder Mollen.

W E E K B L A D

Volg ons op

W E E K B L A D

Statenbijbel 1793 voor heemkundekring

HOEVEN - Dylano van drie en een half jaar mag veilig in opa’s armen kijken hoe de vrijwillige brandweer van Hoeven een oefening houdt in het lege huis naast zijn grootouders. Deze keer een oefening midden in de wijk, om voelbaar te maken wat de impact van een woningbrand kan zijn en om mensen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid bij het voorkomen van brand. Immers, aldus John Braspenning, officier van dienst en teamleider post Hoeven, stijgt het aantal slachtoffers van woningbrand in Nederland nog steeds. Met simpele maatregelen als het plaatsen van een rookmelder in huis en het in het slot laten van de sleutel in de voordeur kan al veel tijd en ellende bespaard worden bij het veilig en snel ontsnappen aan een brand. FOTO BARBARA ZONJEE

Gemeente ziet financieel ruimte om de ondersteuningssubsidie te verhogen

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Ruim twee miljoen aan subsidies in Halderberge Volg ons op

HALDERBERGE - Komend jaar krijgen de Halderbergse Mverenigingen I D D E en welzijninstellingen meer dan twee miljoen euro, om precies te zijn 2.139.960 euro, aan subsidies van de gemeente. Dit is feitelijk een hoger bedrag dan voorgaande jaren, maar dat zit hem vooral in de inflatie en de gelden voor de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) die voor het eerst onder deze paraplu zijn ondergebracht. Wel is de ondersteuningsubsidie voor alle verenigingen verhoogd met tien procent.

levendige instellingen L B Uverenigingsleven R G S Ein Halderberge & V EProfessionele E R S E en willen dat ook zeker ondersteunen.”

VVE-gelden Paantjens benadrukt dat het subsidiebedrag hoger lijkt te liggen dan voorgaande jaren. “Het lijkt alsof we drie ton meer aan subsidie verstreken, maar eigenlijk is dat alleen op papier het geval. Het is namelijk zo dat de bijdragen aan de Vroeg en Voorschoolse Opvang voor het eerst onder deze welzijnsubsidies zijn ondergebracht. Daardoor lijkt het een fikse verhoging, maar eerst viel het gewoon onder een andere noemer. Feitelijk gezien verstrekken we iets minder subsidie”, zo legt hij uit.

Vind ons leuk op

DOOR VERA DE GEUS

In totaal verstrekt de gemeente Halderberge in 2017 2.139.960 euro subsidie aan Halderbergse verenigingen met minstens 25 leden die in de gemeente wonen. Twee jaar geleden werden er stevige bezuinigingskeuzes gemaakt. Een daarvan was het afschaffen van de waarderingsubsi-

dies voor verenigingen van 250 euro per jaar. Het college van B&W koos er echter voor om deze subsidie om te vormen tot ondersteuningsubsidie. Vorig jaar werd het bedrag verlaagd naar 200 euro. “We hebben nu echter weer financieel de ruimte om dit te verhogen. De Halderbergse clubs krijgen nu dus 225 euro”, legt wethouder Jan Paantjens uit. We zijn erg blij met het

Volg ons op

Niet alleen de verenigingen hebben een verhoging gekregen qua ondersteuningsbijdrage. Ook de professionele instellingen krijgen meer geld gestort van de gemeente. “Jarenlang moesten deze het doen zonder indexering. We hebben hier nu ook naar gekeken en we hebben besloten de budgetten van de professionele instellingen te verhogen met 1 procent”, zegt Paantjens. Verenigingen en welzijnsinstellingen kunnen tot 18 november een zienswijze indienen. Tijdens de behandeling van de programmabegroting 2017 in november kan de gemeenteraad nog aanpassingen vragen.

HOEVEN - Heemkundekring de Honderd Hoeven heeft wel een heel bijzonder object toe kunnen voegen aan haar collectie. De heemkundekring heeft namelijk een Statenbijbel van de Hoevense protestantse gemeente uit 1793 gekregen. “Het boek is toegevoegd aan de collectie religieuze boeken die men heeft verzameld en is vrijwel zeker gebruikt door de vader van Vincent van Gogh die predikant was in Hoeven van 1875 tot 1882”, weet men te vertellen. “De Statenbijbel krijgt bovendien een bijzondere plaats op de tentoonstelling van de heemkundekring op 5 en 6 november 2016. Het thema is Hoevense mannelijke en vrouwelijke religieuzen.”

W E E K B L A D

Opvang dak- en thuislozen wordt verder uitgebreid HALDERBERGE - Dak- en thuislozen kunnen binnenkort iedere dag van de week rekenen op onderdak in Bergen op Zoom.

van de maatschappelijke opvang aan de Zuid-Oostsingel. Tot nu toe konden daklozen tijdens de weekenden en op woendsagen nergens terecht. t h u i Dak- en thuislozen die overnachtten in de opvang aan de Zuid-Oostsingel, moeten ‘s ochtends het gebouw verlaten. Zij kunnen overdag voor onderdak terecht bij de sociale

Vind ons leuk op

DOOR HANNEKE MARCELIS

De gemeente verruimt de openingstijden

t

h

u

i

activering aan de Parallelweg. Deze is echter niet iedere dag geopend, waardoor de mensen regelmatig op de straat zijn aangewezen.

s

W E E K B L A D i

n

d

e

n

d

e

r

Zelfbeheer Wethouder Kammeijer vindt de verruiming van de opvang belangrijk. “De dagopvang draagt bij aan de ontwikkeling en het zelf-

s

i

r

beheer van de daklozen,” legt de wethouder uit. “Met name nu de winter er weer aankomt, is het belangrijk dat deze mensen e ergens g iterecht o kunnen.” De opvang staat open voor dak- en thuislozen uit de gemeente Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht.

e

g

i

Kibbeling + gratis saus 500 gram 6

7,95

Woensdag: Oost-Vaardeke 14.15 tot 17.30 uur Vrijdag: Oost-Vaardeke 8.30 tot 12.30 uur

Nieuw: Zaterdag: 9.30 tot 16.30 uur

Prof. Mulderslaan (bij de Lidl)

www.schotvandijke.nl

Eertse hulp bij solliciteren? Zoek en vind lokale vacatures op www.brabantwerkt.nl

o

Volg ons op Word in 3 uur Expert Adverteren Volg ons op op Volg de cursus Adverteren op FaceBook, op 27 oktober, 1 of 8 november. Schrijf u in via: http://internetbode.nl/workshopfacebook

Uitgeverij de Bode


HALLOWEEN VERKLEEDSET

TRIPLE BLADE SCHEERMESJES

diverse varianten dames: S-L heren: M-XL

dames/heren wegwerpmesjes

LUXE CHOCOLADELETTER

GEUR THEELICHTEN

diverse smaken 150 gram

diverse geuren set/24 maxi set/8

1.49

2.49

7

088

169

DAMES TOP

ZENKER BAKVORM

met geweven onderkant polyester/elastan diverse kleuren maten S-XL

3

95

79

panty: zwart legging: diverse kleuren polyester/elastan 100 den maten S-XXL

diverse varianten 100% polyester maten 98-176

2

95

PLUCHE DIER XL 63 cm

KRASSEN!

75

diverse varianten

Surpriseprijs

99

695

DREFT AFWASMIDDEL

DAMES SINGLET

4

95

SEN SURPRISE TAS

DAMES VEST

diverse kleuren 97% polyester/ 3% elastan maten S-XXL

appelboomgaard of granaatappel 383 ml

750 € P

SHO D TEGOE

SHOP TEGOED

1.49

GA NAAR WWW.ACTION.EU/750 KIJK VOOR DE ACTIEVOORWAARDEN OP ONZE SITE

GESCHIKT VOOR BUITENGEBRUIK

1995

71 cm

met 3 LED kaarsen incl. timer (6 uur) kunststof/glas zwart met antiek finish 24x24x71 cm

naadloos skin, zwart, wit of grijs 92% polyamide/8% elastan maten S-XL boxershort

LIMITED EDITION BIG SHOPPER

XL LANTAARN

waarschuwt bij gevaarlijke concentratie koolmonoxide incl. batterijen 85 dB

10

49

9

1

KOOLMONOXIDE MELDER

rookmelder 2.99

stream je favoriete muziek op deze bluetooth speaker of gebruik de dj headphone om naar je muziek te luisteren

79

KINDER ONESIE

PULSE BLUETOOTH SPEAKER OF LAB31 DJ HEADPHONE

THERMO PANTY/LEGGING

MAAK KANS OP

taartvorm met vaste bodem 30 cm of cakevorm 30 cm, hoogwaardige ILAG anti-aanbaklaag vaatwasserbestendig

087

4

49

COLOUR CATCHER

LUXE JAARAGENDA 2017

139

UITZOEKEN

wasmachinedoekjes kleur of wit set/10

0

92

diverse modellen en dessins zakelijk, bureau en trendy

149

239

Aanbiedingen geldig van woensdag 19 oktober t/m dinsdag 25 oktober 2016

Kijk voor al onze aanbiedingen op www.action.nl Q&A Research & Consultancy

De Telegraaf

Zet- en drukfouten voorbehouden.

GRIEZEL MASKER diverse varianten

8-PACK


actualiteit

‘Als we rekenen met alleen het zware helipkoptertype, zou dat onbedoeld veel ruimte geven voor de toekomst’

Seppe en buurt zoeken middenweg voor helikoptercijfers BOSSCHENHOOFD - De omzetting van de luchthavenbesluit van Breda International Airport, in de volksmond nog steeds Seppe, is nog niet geheel afgerond. Het onderzoek naar het aantal vliegbewegingen en de geluidsproductie van het vliegveld laat namelijk zien dat er in het besluit gerekend is met het allerzwaarste helikoptertype. Dat zou betekenen dat er, mocht Seppe dat überhaupt willen, 930 vliegbewegingen met dit type mogen plaatsvinden. Dat wil de buurt voorkomen en om die reden gaat de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Seppe (CROSE) in gesprek over een oplossing. “We zoeken naar de gulden middenweg”, aldus voorzitter en wethouder Hans Wierikx.

Volg ons op

DOOR VERA DE GEUS

besluit, zou dat theoretisch betekenen dat zo’n zwaar type, dat vele malen meer herrie maakt dan en ander soort helikopter, 930 keer per jaar op Seppe mag vliegen. Voor buurtbewoners zou dat een enorme geluidsbelasting betekenen”, aldus Wierikx.

Vind ons leuk op

In 2015 heeft CROSE besloten onafhankelijk onderzoek in te stellen waar een werkgroep van de commissie mee aan de slag is gegaan. Het Nederlands Luchten Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft het onderzoek uitgevoerd. Volgens de wet moest er een namelijk een nieuw luchthavenbesluit opgesteld worden. Volgens wethouder Hans Wierikx is dat in principe naar tevredenheid verlopen. “Het aantal vliegbewegingen en geluidsbelasting qua kleine vliegtuigen is gewoon een op een uit het vorige besluit over genomen en dat is ook gewoon goed gegaan”, weet hij.

‘We zoeken naar de

Volg ons op gulden middenweg’

Groeimogelijkheden Wat betreft de helikopterbewegingen is dat echter een ander verhaal. “Er is net als in het vorige besluit uitgegaan van 930 vliegbewegingen per jaar. Dat is in principe prima, alleen voor het onderzoek is het zwaarste helikoptertype gehanteerd. Als dat ook opgenomen wordt in het nieuwe

De wethouder benadrukt dat Breda International Airport helemaal niet de intentie heeft om deze ruimte, die nu in het besluit is ontstaan, daadwerkelijk te gaan gebruiken. “Natuurlijk wil de luchthaven wel groeimogelijkheden en wil de buurt niet deze maximale norm. Daarom gaan we nu zoeken naar de gulden middenweg waarin er vooral een mix van de helikoptertypes wordt gebruikt”, zo legt hij uit.

Vind ons leuk op

Plan Wethouder Wierikx, die tevens voorzit-

De omzetting van de luchthavenbesluit van Breda International Airport, in de volksmond nog steeds Seppe, is nog niet geheel afgerond. ARCHIEFFOTO

ter is van de werkgroep, geeft aan dat de werkgroep de komende maanden aan de slag gaat om een plan van aanpak op te stellen. Men hoopt dit aan het begin van komend jaar aan te kunnen bieden aan de

commissie. Ook de provincie wordt hierin betrokken, evenals de omwonenden. Wierikx heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop. “Het NLR-onderzoeksrapport biedt voldoende ruimte om met elkaar

te komen tot een aanvaardbare oplossing. Een constructieve grondhouding en bereidheid binnen de werkgroep tot het zoeken naar een compromis is hierbij een must”, zo besluit hij.

Volg ons op Word in 3 uur Expert Adverteren Volg ons op op Volg de cursus Adverteren op FaceBook, op 27 oktober, 1 of 8 november. Schrijf u in via: http://internetbode.nl/workshopfacebook

Uitgeverij de Bode

Serie: drie genomineerden voor Rabobank Startersprijs Halderberge 2016

Medisports Broertje uit Oudenbosch gaat voor Startersprijs HALDERBERGE - Carl Veeke Tweewielers uit Hoeven, De Martwienkel uit Oud Gastel en Medisports Broertje uit Oudenbosch zijn de drie genomineerden die gaan strijden om de titel Starter van het jaar 2016. Op donderdag 3 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het startersevent. In de Halderbergse Bode treft u de komende drie weken een serie aan over de genomineerden. Deze week komt de eerste kanshebber aan het woord: Edwin Theunissen van Medisports Broertje uit Oudenbosch. DOOR DANIËL WISSEL Lars Pot, een collega van Teunissen kwam

met het idee op de proppen om dit jaar misschien eens mee te doen aan de Rabobank Startersprijs Halderberge. “Ons team

Edwin Theunissen van Medisports Broertje uit Oudenbosch is trots op de nominatie.

heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt om Medisports Broertje te maken tot wat het nu is. Met de aanmelding wilden we

FOTO ORGANISATIE STARTERSPRIJS PaGiNa 3

graag de bevestiging dat we op de goede weg zijn.” Begeleiding Door een samenwerking tussen TopShot Oudenbosch en Medisport Etten-Leur BV zag in 2014 Medisports Broertje het levenslicht. Medisports Broertje is een fitnesscentrum waar persoonlijke aandacht en begeleiding als de belangrijke speerpunten worden gezien van het bedrijf. “Wij geloven erin dat er meer resultaat wordt bereikt, als je daadwerkelijk wordt getraind door een trainer.” Maar er is meer dan fitness alleen. Om te komen tot een optimale begeleiding op het gebied van gezondheid kunnen de klanten ook gebruikmaken van de fysiotherapiepraktijk. Om de cirkel helemaal rond te maken zijn er voedingsconsulenten aanwezig die specialist zijn op het gebied van gezonde voeding. Op die manier probeert Medisports Broertje zich te onderscheiden van ieder ander fitnesscentrum. “Begeleiding, training, aandacht en de combinatie van sport, fysiotherapie en voedingsbegeleiding onder één dak.” Trots Op de nominatie kan Teunissen niet anders dan ontzettend trots zijn. “We hebben de commissie kunnen ervan overtuigen dat Medisports Broertje een vernieuwend concept is in de fitnessindustrie.” De nominatie wordt vooral gezien als een waardering voor het harde werk wat het team de afgelopen twee jaar heeft verricht, maar

Teunissen wil meer. Zoals het een echte sportman betaamt telt alleen de winst. “Met de nominatie zijn we al heel erg blij, maar nu willen we natuurlijk ook het maximale eruit halen’’, klinkt het strijdvaardig. Waardering Ondanks dat het nu voor de wind lijkt te gaan voor Teunissen en zijn team, was de weg ernaartoe niet altijd een gemakkelijke. Nadat hij jaren ervaring op had gedaan in de fitnessbranche was het tijd om de volgende stap in zijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. “Het heeft enorm veel tijd en energie gekost en vaak bracht dat ook wat onzekerheid met zich mee. Daar tegenover staat echter de waardering en het plezier wat we ieder dag terugkrijgen van onze klanten. Het was spannend om deze stap te zetten, maar we hebben er altijd volledig achter gestaan.” Toekomst Over wat hij in de toekomst wil bereiken is Teunissen duidelijk: “Een begrip op het gebied van sport, gezondheid en voeding worden in de gemeente Halderberge.” Hij hoopt dat de prijs kan bijdragen aan deze ambitieuze plannen zodat Medisports Broertje klanten nog lang kan blijven begeleiden bij het realiseren van de doelstellingen. “We hopen dat we nog heel lang sport, plezier en resultaat kunnen combineren en op deze voet door kunnen blijven gaan. De nominatie en wie weet ook de prijs, is in ieder geval een enorme aanmoediging!”


SUPERSTUNT

SCHOUDERKARBONADE

KALKOEN DRUMSTICK RUNDERGEHAKT VARKENSSCHNITZELS alle soorten

KIPFILET NATUREL 1KG

1KG

2.99

2.50 50 1KG 3. 50 1KG 4.

M E N

1KG

KIPFILET 4.50 KIPREEPJES 2.99 GEKRUID 3.99 NATUREL/INDIAN/PIRI-PIRI ½KG

1KG

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | BBQ-VLEES-BESTELLEN.NL

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 30 op 31 oktober op het traject Roosendaal - Lage Zwaluwe een slijptrein. Woont u in Oud Gastel, Oudenbosch of Hoeven in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

42

Merken: • State of Art • Pierre Cardin • Meyer • Blue Industry • Marc O’ Polo • Ledub • Camp David • Pearly King • Lerros • No Excess • A Fish named Fred • Stones • Culture • Jacket and Sons • Finch Hatton • Replay • Reset • Camel Active • Born with Appetite • Mac • Marnelli

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing.

foto: Peter Honig

Hof van den Houte 64 4873 BJ Etten-Leur Tel. 076-5323471

Schoenen: • Rehab • Mc Gregor • Cycleur De Luxe

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Maten 48 t/m 60

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

! s l a e Megad

:00 7 1 T O :00 T 1 1 N D VA N E P O G GE A D N ZO A . S.

Complete badkamer

4579,5354,-

Incl. luxe schuifwand, doucheset, duo-ligbad, badkraan, badmeubel en designradiator, excl. tegels*

Complete keuken

5819,7449,-

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

1001 soorten wand- & vloertegels Vloertegels nú per m2 vanaf Wandtegels nú per m2 vanaf

Complete keuken 7423,-

5939,-

Incl. vrijstaand fornuis, koelkast, afzuigkap en vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Kijk voor meer inspiratie, informatie en openingstijden op www.janvansundert.nl

300 KEUKENS, BADKAMERS & SAUNA’S 1001 VLOER- & WANDTEGELS 4500 M2 WINKELPLEZIER! Jan van Sundert Lokkerdreef 10, Etten-Leur Tel. (076) 504 8800

*Vraag naar de voorwaarden in de showroom.


actualiteit

Column Addo Sprangers

Retro

Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald. In vroeger tijden was men er al heilig van overtuigd: het is beter halverwege terug te keeren, wanneer men den slechten weg bewandelt, dan op dien weg voort te gaan. Ik geef toe: dat klinkt zwaar. Soms echter kan het geen kwaad om op bepaalde schreden terug te keren. Dat hebben ze gelukkig ook bij Manchester City in de gaten. Als eerste profclub neemt de in de Premier League uitkomende topclub uit Manchester officieel stelling tegen het fenomeen van de veelal felgekleurde voetbalschoenen die spelers tegenwoordig plegen te showen. De Spaanse manager Pep Guardiola heeft in al zijn wijsheid namelijk besloten dat de jeugdspelers van Manchester City voortaan verplicht op zwarte kicksen moeten voetballen. De spelers zouden te veel met randzaken bezig zijn en daardoor minder gefocust zijn op hun eigen ontwikkeling en die van hun medespelers. Daar zit wel wat in, vind ik. Trainen om nog beter te worden? Slechts een enkele profvoetballer lijkt er vandaag de dag nog serieus mee bezig. Veel belangrijker zijn het haarbandje, het volgende kapsel of de meest opzienbarende tatoeage. En anders wel een nieuwe hoed of de laatste aankoop van een peperdure automobiel. Waarover vervolgens uiteraard uitgebreid moet worden bericht via de social media. Dat Manchester City nu de strijd aanbindt met de ook mij al jaren een doorn in het oog zijnde gekleurde voetbalschoenen, kan ik dan ook alleen maar toejuichen. Al had City wat mij betreft best nog een stapje verder mogen gaan door ook al die knakkers in de hoofdmacht stuk voor stuk de wacht aan te zeggen. Iets in de geest van: ‘Zo, Kevin De Bruyne, ga jij voortaan maar eens gewoon doelpunten maken op zwarte voetbalschoenen’. Desondanks zijn ze daar in Manchester best goed bezig. Op het huidige clubshirt prijkt namelijk een logo dat is gebaseerd op het oorspronkelijke dat gedragen werd in de tijd dat City nog op Maine Road speelde. Lekker retro, dus, al mag dat laatste natuurlijk niet worden verward met ouderwets. Dat begrip is meer van toepassing op bijvoorbeeld de sujetten die figureren in het tv-programma ‘Hotter Than My Daughter’, als onderdeel van hun vaak halsstarrige doch kansloze pogingen om de eeuwige jeugd te bewaren. Tja, dan zijn zelfs felgekleurde voetbalschoenen nog te prefereren. Sommigen blijven helaas ten heele gedwaald.

Colofon

Hoofdkantoor Molenstraat 17a-1, 4881 CP Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Halderbergse Bode H_bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Els Rommers, Johan Wagenmakers en Luelle Koop Acquisitie Rick Nelemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 42

De oplossing van deze puzzel is in week 43 te vinden op www.internetbode.nl

‘Dit lintje draag ik op aan mijn overleden vader’

Nicky Lankhuijzen verrast met koninklijke onderscheiding OUD GASTEL – Na bijna dertig jaar bij de vrijwillige brandweer te hebben gezeten, sloot de 52-jarige Nicky Lankhuijzen deze bijzondere periode af met een afscheidsfeest. Tot zijn verbazing was de eerste gast die arriveerde de burgemeester. Dat deze speciaal was gekomen om hem een koninklijke onderscheiding op te spelden, maakte de verrassing compleet.

Nicky Lankhuijzen maakt er geen geheim van dat hij de brandweer gaat missen.

DOOR ELS ROMMERS “Het zit in mijn bloed”, antwoordt Nicky op de vraag waarom hij zich in 1987 bij de vrijwillige brandweer aansloot. “Mijn opa, mijn vader, mijn oom en mijn tante gingen me voor. Als vierjarige ventje speelde ik dat de stofzuiger een brandweerauto was. De stofzuigerslang diende als brandweerspuit. Het is me met de paplepel ingegoten. Als er thuis een brandmelding voor mijn vader binnenkwam, struikelden wij kinderen over elkaar om als eerste de telefoon op te pakken en alarm te slaan.” Duikteam Bij Tetra Pak, het bedrijf waar hij indertijd als teamleider werkte, begon hij zijn carrière bij de vrijwillige brandweer. “Later sloot ik me tevens aan bij de vrijwillige brandweer in Klundert, de plaats waar ik ben opgegroeid”, blikt Nicky terug. Toen hij in 1994 naar Gastel verhuisde omdat hij daar ging samenwonen met Anja, met wie hij inmiddels bijna 25 jaar is getrouwd, meldde hij zich aan bij de vrijwillige brandweer in zijn woonplaats. “Tegen die tijd had ik al zoveel cursussen doorlopen dat ik bevorderd was tot hoofd brandwacht. Ook de opleiding tot brandweerchauffeur heb ik met succes afgerond. Bovendien maakte ik als enige uit Gastel deel uit het

van het brandweer-duikteam. Dat duiken is overigens in conditioneel opzicht behoorlijk zwaar. Je ziet namelijk niks onder water.” Baaldag “Iedere brand is weer een uitdaging”, zegt Nicky eerlijk. “Je hoopt dat er geen slachtoffers vallen, maar soms word je geconfronteerd met gruwelijke dingen. Alle ongevallen waar ik vanuit mijn functie bij ben geweest, herinner ik me nog. Gelukkig kan ik daar goed mee omgaan. Anders kun je dit werk niet doen. Het helpt dat er onderling zo’n goed contact is tussen de collega’s. Je kunt je verhaal bij elkaar kwijt. Bovendien kun je desgewenst professionele begeleiding krijgen. Anderzijds maak je ook een hoop leuke dingen mee. Zoals die keer dat er een vrachtwagen was gekanteld die balen vol pinda’s vervoerde. Het was dertig graden en wij moesten alle zakken van de weg halen. Het was met recht een baaldag voor die chauffeur”, lacht Nicky. Scheidsrechter De maatschappelijke inzet van Nicky heeft zich echter niet alleen tot de brandweer beperkt. Ook voetbalvereniging SC Gastel kon op zijn vrijwillige steun rekenen. “Ik ben al 27 jaar lid van SC Gastel”, legt Nicky uit. “Naast speler, was ik jeugdleider en heel wat jaren geleden heb ik speciaal

FOTO ELS ROMMERS

voor de allerkleinsten de Kabouters opgericht, zodat die spelenderwijs konden leren voetballen. Tegenwoordig ben ik scheidsrechter bij de senioren. Vervelen zal ik me zeker niet, nu ik mijn vrijwillige brandweertaak aan de wilgen heb gehangen. Helaas lukte het me niet meer om deze functie te combineren met mijn huidige baan. Maar bij mijn werkgever kan ik gelukkig wel mijn ervaring inzetten in de BHV-werkgroep. Ondanks dat het een goede beslissing is om te stoppen, vind ik het afscheid toch zwaar. Het is zo verweven met mijn leven. Maar ik blijf natuurlijk wel lid van de brandweervereniging”, zegt Nicky overtuigd. Uitruk “Mijn laatste uitruk was onvergetelijk”, glundert Nicky. “Ik werd opgehaald door mijn collega’s voor een zogenaamd brand bij het Gastel Sfeer. Daar aangekomen, zaten mijn kinderen bovenop het dak en met een hoogwerker moest ik hen daar vanaf halen. Ook het afscheidsfeest vormt een hoogtepunt in mijn leven. Wat een hartverwarmende reacties heb ik ontvangen. Het lintje dat ik uitgereikt heb gekregen zie ik als een stuk waardering. Mijn opa en tante zijn ook geridderd, maar mijn vader is helaas te jong overleden om dat nog mee te mogen maken. Aan hem wil ik dan ook dit lintje opdragen.”

‘Het is de perfecte match!’

VVD afdelingen verder onder één naam: VVD Marklanden HALDERBERGE – De VVD afdelingen van Etten-Leur, Halderberge en Moerdijk zijn van plan om samen verder te gaan onder de naam VVD Marklanden. Voor dinsdag 25 oktober staat in wijkgebouw De Linde in Etten-Leur een oprichtingsvergadering gepland voor de leden van de afdelingen. DOOR DANIËL WISSEL Naar aanleiding van een landelijk besluit is er tijdens een regio-overleg besloten dat de drie bovengenoemde afdelingen voortaan verder zullen gaan onder dezelfde naam. Het landelijk besluit schreef voor dat een afdeling voortaan uit minimaal 120 leden moet bestaan. Reden genoeg voor Etten-Leur, Halderberge en Moerdijk om de krachten te bundelen en verder te gaan als één lokaal netwerk.

© www.sudokusite.nl

Perfecte match Harold van Hoof, verantwoordelijk voor de communicatie, spreekt van een perPaGiNa 5

fecte match. “Bij toeval is gebleken dat er sprake is van een perfecte match tussen deze drie afdelingen, omdat er veel overeenkomsten zijn tussen de lokale problemen.” Nadat andere afdelingen elkaar al hadden gevonden in een lokaal netwerk bleven deze drie over. “We hebben wel met andere afdelingen gesproken, maar hebben er bewust voor gekozen om het hierbij te laten.” Problemen Naast het feit dat de drie afdelingen zo elkaar kunnen helpen met het oplossen van soortgelijke problemen, is er ook nog sprake van een hoger doel. “Op deze ma-

nier hopen we een breder draagvlak te ontwikkelen evenals het creëren van rechtlijnigheid binnen de gemeentelijke politiek van de VVD.” Bestuur Elke gemeente zal binnen het lokale netwerk een eigen fractie houden, er zal echter maar één bestuur gevormd gaan worden. De beoogd voorzitter komt uit Moerdijk en is Frans Gerritsma, hij zal gesteund worden door vice-voorzitters Hans Bejaars (Etten-Leur) en Peter-Jan Jongenelen (Halderberge). Secretaris Hans van Geel en Ingeborg Noonen maken het dagelijks bestuur compleet.


Kapel van de Broeders van Saint Louis

Gezamenlijke Halderbergse EHBO verenigingen

Kapel 150 jaar geleden ingewijd

EHBO cursus in Oudenbosch op 27 oktober

Pastoor Willem Hellemons (l) en Vader Vincentius Huijbregts (r) voor de ingang van de nog onvoltooide Kapel.

OUDENBOSCH - Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de Grote Kapel van de Broeders van Saint Louis in gebruik werd genomen. Op 21 juni 1866, Aloysiusdag, werd de eerste mis opgedragen. Daarmee kwam de droom van pastoor Willem Hellemons uit: de bouw van een Kapel met Romeinse allure op ‘zijn’ internaat. Toen Willem Hellemons in 1834 werd benoemd tot kapelaan, en later pastoor, van Oudenbosch had hij een droom. Hij had zijn priesterstudie voltooid in Rome en daar kennis gemaakt met de Romeinse kerken: de St. Pieter en de St. Jan van Lateranen. Dat moet een onvergetelijke indruk hebben gemaakt op deze eenvoudige Roosendaalse jongen. Pastoor Hellemons was, samen met Johannes Huijbregts, beter bekend als

Vader Vincentius, een van de stichters van de Congregatie van de Heilige Aloysius Gonzaga, of de Broeders van Saint Louis, en het daar aan verbonden jongensinternaat. Dat was in 1840. Het instituut was in de loop der jaren snel gegroeid. Tussen de Vincentiusbouw en de Aloysiusbouw ontstond de Grote Cour. Als slotstuk van dat plein zou een kapel van Romeinse allure moeten verschijnen. Een waardig aandenken aan het 25 jarig jubileum van de Broeders. Het idee was van Pastoor Hellemons, maar de uitwerking gebeurde door Broeder Josephus Boosten en tekenleraar Florschütz. Eigenlijk ontbrak het geld om een Kapel te bouwen. De eerste algemeen overste Vader Vincentius Huijbregts keerde elk offerblok nog eens ondersteboven en leende hier en daar geld. In juli 1865 werd begonnen met het leggen van de fun-

damenten. Om geen tijd te verliezen had Vader Vincentius al lang voor de goedkeuring van het bestek in België een miljoen stenen op de kop getikt. Op 5 september 1865 legden de toenmalige burgemeester van Oudenbosch, samen met zijn vrouw de eerste steen. De heer en mevrouw Van den Dries-Melort waren rijk en hadden onder andere de gronden waar de Kapel op werd gebouwd geschonken aan de Broeders. De eerste steen vormde het voetstuk van de twee zuilen rechts naast de ingang. Het was de bedoeling deze later te voorzien van een marmeren plaat met inscriptie, maar dat is er nooit van gekomen. De bouw van de Kapel vorderde voorspoedig. Op 21 juni 1866, Aloysiusdag, precies 100 jaar geleden kon de eerste Heilige Mis worden opgedragen in de nieuwe Kapel. Dat was amper een jaar na aanvang van de bouw. De Kapel was nog lang niet af. Op een bekende foto staan Willem Hellemons en Vader Vincentius Huijbregts voor de ingang van de Kapel. Duidelijk zichtbaar is dat de muren zijn opgetrokken uit baksteen en nog niet zijn gepleisterd. De zo kenmerkende koepel ontbrak nog. Die zou pas in 1889 worden geplaatst. De Kapel heeft na al die jaren niets van zijn oorspronkelijke Romeinse allure verloren. Wilt u meer weten van de geschiedenis van de Kapel en van de Broeders van Saint Louis? De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel elke zondagmiddag en woensdag tussen 13.30 en 16.30 open voor publiek. De entree is gratis. Op afspraak verzorgen zij ook rondleidingen. Meer informatie: www.gidsenvansaintlouis.nl

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Groen licht voor unit aan Groeneweg STAMPERSGAT - De eigenaren van de woning aan de Groeneweg in Stampersgat mogen voor tweeënhalf jaar een woonunit op hun perceel zetten. “De woning is onbewoonbaar en deze mensen willen op hun eigen grond een woonunit plaatsen. Daar kunnen ze dan wonen tijdens de bouw van hun huis. Wij hebben daar geen problemen mee. We hebben echter wel de voorwaarde gesteld dat de woonunit echt tijdelijk is. Het is niet bedoeld voor permanente bewoning dus zodra de woning klaar is, moet de unit weer verdwijnen”, benadrukt wethouder Hans Wierikx. De unit moet hoe dan ook na tweeënhalf jaar van het perceel verwijderd worden.

OUDENBOSCH - Op donderdag 27 oktober aanstaande, niet op 20 oktober zoals eerst gepland, start de nieuwe EHBO cursus. Het is een initiatief van de gezamenlijke Halderbergse EHBO verenigingen. Deze wordt gegeven in Fidei et Arti aan de Pastoor Hellemonsstraat in Oudenbosch en wel van 20.00 tot 22.00 uur. In deze cursus leert men alles over hoe je kunt helpen bij

kleine ongelukjes, maar ook over hartreanimatie en AED bedienen. Wat nieuw is, is dat er nu ook een gedeelte kinder EHBO in zit en daar komt dan ook een aantekening op het diploma. Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor mensen uit Halderberge en omgeving. U kunt zich nog opgeven via EHBO vereniging Oudenbosch bij corryschwill@gmail.com of telefoon 0165-314615.

Prominenten verzamelen zich op Breda International Airport

The Next Generation profileert zich op Duurzaamheidstop 2016

BOSSCHENHOOFD - The Next Generation, vertegenwoordigd door de jonge verslaggever Noah Luiken van kindermagazine Chatime, Piraven Poopalasingam en Tobias Veerkamp uit Breda, vragen op de Duurzaamheidstop aandacht voor negen belangrijke punten die een schonere, milieuvriendelijkere leefomgeving voor hen zal geven. Op de Dag van de duurzaamheid werd op Breda International Airport georganiseerd door door de gemeenten Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het congres heeft als doel het inspireren, enthousiasmeren, motiveren en verbinden van (jonge) mensen, ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheden over de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling en circulair ondernemen in de regio. Astronaut André Kuipers was centrale spreker en poseert samen met de jeugd, gedeputeerde Annemarie Spierings, de wethouders van de organiserende gemeentes en dhr Kees de Jong van Brabantse Delta. FOTO BARBARA ZONJEE

BEDRIJVIG NIEUWS

- ADVERTORIAL -

Bruynseels-Vochten, een successtory zonder weerga stemd voor de opslag van bouwmaterialen en afgewerkte producten. “In 2010 openden we een productie-unit in Slovakije. Al deze uitbreidingen hadden natuurlijk hun weerslag op de regionale tewerkstelling. Zo bood ons bedrijf in 2000 werk aan 79 personen. Dit getal groeide uit tot 114 in 2005 om de dag van vandaag op te klimmen tot 220 werknemers.” In 1997 startte Bruynseels-Vochten met de productie van aluminium ramen en deuren om het volgende jaar ook veranda’s als sleutel op de deur projecten aan te bieden. Deze hoogwaardige producten worden door iedereen geroemd om hun fijne afwerking en de hoge kwaliteit van plaatsing. KALMTHOUT - Al meer dan dertig jaar is de firma Bruynseels-Vochten uw specialist in veranda’s en ramen en deuren in aluminium en pvc. Het bedrijf begon klein, maar kende een gestage groei. “Na de start in een garage in 1983 bleek al snel dat deze werkplek veel te klein was voor het jonge expansieve bedrijf”, steekt David Vochten van BruynseelsVochten van wal. “Resoluut werd er gekozen voor een echte industriële loods in

de Wipstraat in Kalmthout. In 1994 bleek de behuizing ook hier aan de krappe kant en werd in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Erreygers een nieuwe productie ruimte van 1.500 vierkante meter aan de Brasschaatsesteenweg in gebruik genomen.” En bij deze uitbreiding bleef het niet. De totale bebouwde oppervlakte liep op van 1.500 vierkante meter in 1994 tot 11.500 vierkante meter in 2001 en nog was de evolutie niet te stoppen. Zo werden er nog twee extra bedrijfshallen aangekocht in hetzelfde industriepark, be-

Een Slovaaks filiaal opende nieuwe mogelijkheden Van bij de aanvang van de opening van een PVC productie-unit in Slovakije, is er steeds voorop gesteld dat deze ontwikkeling niet ten koste mocht gaan van de tewerkstelling binnen de moederzetel in België. “Om het kwaliteitsniveau van de Belgische markt te garanderen, werden Ronny Bruynseels en zijn schoonvader er met de dagelijkse leiding belast. Het resultaat van deze operatie is positief over de hele lijn. Het aantal plaatsers werd

gevoelig uitgebreid en de aluminiumafdeling kreeg meer ruimte en mogelijkheden. Anderzijds laat het totale opzet toe om in de huidige conjuncturele omstandigheden het hoofd te bieden aan een moeilijke marktsituatie”, aldus David. Voor de potentiële klant houdt dit in dat de Bruynseels-Vochten producten tegen een gunstigere prijs kunnen worden aangeboden. Topkwaliteit tegen een juiste prijs Bruynseels-Vochten investeert niet alleen in vastgoed. Met de regelmaat van een klok worden nieuwe ultra moderne CNCmachines geïmplementeerd waardoor de productie nog beter en nog sneller verloopt. Voeg bij dit ultra moderne machinepark de keuze voor Reynaers aluminium profielen en VEKA PVC en dan ben je verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct dat bestand is tegen weer en wind en dit jaar na jaar. Steeds beter is de boodschap Niet alleen de hoogwaardige kwaliteit van onze materialen zijn belangrijk, deze worden immers gegarandeerd door onze top leveranciers Reynaers alu profielen, Veka kunstofprofielen en Sprimo beglazingen.

Het belangrijkste in ons bedrijf zijn onze medewerkers op de werkvloer en op de werven. Dit zijn stuk voor stuk vakmannen in hun vakgebied zij staan samen met onze projectleiders garant voor een correcte en kwaliteitsvolle eigen productie en vakkundige plaatsing. Samen met Ronny Bruynseels sta ik klaar om de fakkel van het bedrijf van onze vaders over te nemen om de onderneming gedurende de volgende decennia te leiden. Dit biedt onze nieuwe en bestaande klanten de geruststelling dat de garantie die wij aanbieden ook een effectieve zekerheid geeft en dit voor vele jaren! Opendeurdagen Om dit alles te onderstrepen zet de Firma Bruynseels-Vochten de deuren van haar bedrijf aan de Brasschaatsteenweg 292 wagenwijd open tijdens de opendeurdagen op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Dit opendeurweekend zetten wij speciaal onze veranda’s in de kijker en maakt u kennis met het beste wat u op gebied van verandabouw kan vinden. Gedurende deze opendeurdagen zijn de vernieuwde toonzalen van BruynseelsVochten doorlopend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 6


Plantenkwekerij Marc

Raats

Laat u inspireren tijdens ons

WinterhardeViolen, Heide planten, Bolchrysanten, Heesters/klimplanten, Vaste tuinplanten, Buxus, Sierfruit

OPENDEUR WEEKEND

Uitgebreid en vernieuwd!!!!!

Extra groot Herfst Assortiment!!! Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00u – 18.00u

Dagelijks verse aardbeien. Tot begin november

www.plantenkwekerijmarcraats.nl z Bergsebaan 118, Nispen 06-16380941

SERRES • KOZIJNEN & DEUREN in ALUMINIUM & PVC

SERRES

zat. 22 & zon. 23 oktober van 10 tot 17u

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

e Veilig d donkere ? dagen in ! jdig ti l te s e B

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817 www.verstijlenhekwerken.nl

Showroom ook zaterdagochtend geopend!

EIGEN PRODUCTIE IN PVC EN ALUMINIUM • MEER DAN 30 JAAR ERVARING • KWALITEITSGARANTIE, CONSTRUCTIE EN PLAATSING MAATWERK ALLE SERRES ZOWEL MODERN ALS KLASSIEK • VAN ONTWERP EN FUNDERING TOT BEZETTING EN VERWARMING NIEUWBOUW & RENOVATIES • 10 JAAR WAARBORG

www.bruvo.be B r a s s c h a a t s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 Ka l m t h o u t • T + 3 2 3 - 6 6 6 5 7 8 6 • E i n f o @ b r u v o . b e

Klokkenmakerij

Definitief Definitief AFSLANKEN Definitief DefinitiefAFSLANKEN AFSLANKEN AFSLANKEN

Stop Nu mEt RoKEN STOP NU MET ROKEN STOP NU MET ROKEN STOP NU MET ROKEN

STOP STOPNU NUMET METROKEN!!! ROKEN!!!

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

Hoogste Slagingspercentage, Slagingspercentage, • • Hoogste Hoogste Slagingspercentage, • Bewezen Methode, 90,5% • Bewezen Methode, 90,5% • Bewezen Methode, 90,5% Wilgenstraat 81 Oudenbosch LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE Tel. 0165 - 320948 3 behandelingen • • 3 behandelingen behandelingen www.klokkenmakerijdetijd.nl  Hoogste  • •GEEN Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% •GEEN GEENJOJO JOJOEffect Effect JOJO Effect GEEN extra kilo’s, pijnloos GEEN extra kilo’s, pijnloos • •90,5% GEEN extra kilo’s, pijnloos  Nieuwste  • •Wekelijks Nieuwste methode -> Luxopuncture -> Luxopuncture •Wekelijks Wekelijks eenmethode behandeling een behandeling een behandeling methode, Bewezen methode, • • Bewezen Bewezen methode, van 20min. van min.vergoed 2020 LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE LUXOPUNCTURE  Blijvend  van Blijvend vergoed doordoor alle alle Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars !!! !!! Kunstgebitten •Behandeling Behandelingdoor door door • •Behandeling vergoed door alle Wordt vergoed door • • Wordt Wordt vergoed door allealle gediplomeerdTherapeuten Therapeuten gediplomeerd Therapeuten gediplomeerd zorgverzekeraars zorgverzekeraars zorgverzekeraars  3 behandelingen 3 behandelingen doordoor gediplomeerde gediplomeerde therapeuten therapeuten Centrum voor •Wordt Wordtvergoed vergoeddoor door • •Wordt vergoed door Geen  Geen extra extra kilo’s kilo’s en pijnloos en pijnloos Gebitsprotheses  Menopauze, Migraine, Yoga, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, Ook: Menopauze, Migraine, Yoga, alle zorgverzekeraars alle zorgverzekeraars alle zorgverzekeraars  Luxopuncture  Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, MENOPAUZE, DEFINITIEF DEFINITIEF AFSLANKEN AFSLANKEN , , Depressies, Vermoeidheid, Depressies, Vermoeidheid, Depressies, Vermoeidheid, 076-532 83 05 Chronische Klachten Alle Chronische Klachten Alle Chronische Klachten DEPRESSIES, DEPRESSIES, MIGRAINE, MIGRAINE, VERMOEIDHEID VERMOEIDHEID

Mythos Grieks specialiteiten restaurant

vrijdag 28 oktober

Feestelijk à la carte diner - griekse live muziek

Oude Bredaseweg 7B Etten-Leur

CHRONISCHE CHRONISCHE KLACHTEN KLACHTEN , QiGong/TaiChi , QiGong/TaiChi Alle Alle

(gratis parkeren)

Alles voor uw Kunstgebit

BelBel vrijblijvend voor info. ofofafspraak: vrijblijvend voor info. afspraak: vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur) (Etten-Leur) (Etten-Leur)

Bel vrijblijvend voor info. voor of info. afspraak: of afspraak: 076-5153143 076-5153143 Etten-Leur ooK weeKeind Bel vrijblijvend Behandelingen Behandelingen ook ’s-avonds ookBehandelingen ’s-avonds ook ’s-avonds repArAtiedienst! Behandelingen ookook ’s-avonds Behandelingen ’s-avonds

Sint Janstraat 3 • Hoeven • Tel. 0165 - 504508 www.mythoshoeven.nl Graag tijdig reserveren


In Oud Gastel zijn er ‘meer Takken dan bomen’

‘Het Land van Gastel’ verlengt tentoonstelling

Laatste veldwedstrijden voor Springfield HOEVEN - Afgelopen weekend waren de laatste veldwedstrijden voor korfbalvereniging Springfield. Men gaat in november weer de zaal in.

1987. Familie Tak - Van Bavel.

OUD GASTEL - Met de zeer succesvolle lezing ‘Gezin XXL’ van Ad Rooms en een druk bezochte fototentoonstelling ‘Grote Gezinnen’ kijkt Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’ met veel plezier terug op een succesvolle Cultuurmaand. Nog steeds komen nieuwe foto’s binnen van grote gezinnen. Volgens de voorzitter van onze heemkundekring bestaat er in Gastel een spreuk die zegt dat er in Gastel “meer Takken zijn dan bomen”. Om dat te onderstrepen ontving de heemkundekring enige dagen geleden een foto van een trotse familie Tak die dit

gezegde helemaal waar maakt. Op bijgaande foto ziet men vader en moeder Tak en hun 17 kinderen. De foto is inmiddels in tweevoud toegevoegd aan de expositie. Op de ene foto zijn de namen van alle personen er bij vermeld en op de andere laten we die namen weg. Deze familie Tak - het is er maar één van de families met die naam - is meteen het meest kinderrijke gezin van de tentoonstelling. Misschien dat er in Gastel nog grotere families waren, dat weten we niet. In verband met het succes van de tentoonstelling zijn de foto’s van de grote gezinnen voorlopig nog even te zien.

Er is in museum ‘In de Drie Snoeken’ overigens nog meer te zien. U kunt ook de stijlkamer bekijken. Daarin bevindt zich o.m. de bedstee, die bijzonder populair is bij de kinderen. Menig kind dat ons museum bezoekt heeft de bedstee al eens uitgeprobeerd. We hebben ook een grote collectie oude schoolspullen, houten schaatsen, een miniwinkeltje, heel veel oude handwerktuigen en nog veel meer. Kortom u waant zich vele jaren terug in het verleden van Oud Gastel. Museum ‘In de Drie Snoeken’ vindt u op Dorpsstraat 50 in Oud Gastel en is geopend op zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur.

Smoorfréterslaand zoekt leden raad van 11

Stichting Carnaval de Smoorfréters BOSSCHENHOOFD - Op dinsdag 18 oktober dan is het de openingsvergadering aanvang 20.30 uur in Café Concordia. Deze vergadering is voor de raad van 11, protocol en alle bouwclubs en wijkvereniging van smoorfréterslaand. 11/11 viering Op zaterdag 12 november zal de carnaval in smoorfréterslaand van start gaan met carnaval. Dan staat de 11/11 viering op het programma in Café Stroop. Aanvang van deze avond is 21.00 uur.

Ronald Konings drive in show zal weer voor een gezellig stukje muziek zorgen. Prins Ruben, Nar Kluit en Pliessie Kiske zullen op deze avond rond 22.11 uur gepresenteerd worden. Tevens de raad van 11. Wij als stichting Carnaval zijn op zoek naar raad van 11 leden momenteel bestaat onze raad van 11 uit 5 raadsleden en we hopen dat we op deze avond enkele nieuwe raadsleden kunnen presenteren. Mocht u interesse hebben om lid te worden van onze raad van 11 dan kunt u zich opgeven bij Prins Ruben of bij Hans Hagens.

Stan van den Bergh derde in veldrit

Gastelse atleten onderweg OUD GASTEL - Voor de Amsterdammarathon waren de Gastelaren dit keer niet te porren.

en zit dichtbij die 40-minuten marge. Mark en Daphne hadden er trouwens net een vakantie opzitten. Het veldritseizoen ging door in Etten-Leur Noord. Daar kwam Luuk Bierkens als 12e uit het veld, evenals dorpsgenoot Ludy Reijnders. Stan van den Bergh deed goede zaken. Hij stond voor het eerst op het podium als 3e. Oud Gastel verloor een jaar geleden dan wel toptriatleet Gerbert van den Biggelaar als inwoner, er komt ook iemand voor terug. Jurriena de Vries en Rob Musters gaan samenwonen in het dorp en daarmee verruilt Jurriena het Gelderse Lent voor het mooie Oud Gastel. Zondag 23 oktober de finale van het West Brabant Loop Circuit. Alle atleten hebben

nog een laatste kans om punten te pakken voor de eindzege in het circuit, waar ook de halve marathon en 10 km. van de Vlietloop in opgenomen zijn. Dit geldt ook voor de Cheltenham-run in Stampersgat. De finale is de Kluiskenshof 10 km. van Rucphen. Daarna volgt een week later het marathonfestijn van Etten-Leur en vervolgens gaan de crossen beginnen. Voor ‘t Veerke de Heerlijk Avondjeloop op zaterdagavond 19 november. De 10 km. is daarin de wedstrijdloop, de rest zijn recreatieve loopnummers. Een maand later uiteraard de Pekkercross. Het zal dan wat minder warm zijn dan nu of bijvoorbeeld op Aruba, waar Veerke-speaker Wim van den Broek zijn triathlon-seizoen zondag afsluit.

ADO D1-Juliana D2 11.30 uur Sperwers F1-Juliana F3 10.00 uur Programma 23 oktober Conventus 3-Juliana 4 14.30 uur

Juliana 1 en 2 wonnen hun wedstrijd uit in Rijswijk tegen Refleks. Juliana 3 verloor helaas, Juliana 4 won en kan volgende week bij winst ook kampioen worden, succes Juliana 4! Verder wonnen Juliana A1, A2 en B1 hun wedstrijd.

Juliana C1-DSO C1 6-5 Terda C1-Juliana C2 10-3 Juliana D1-OZC D1 7-11 DeetosSnel D2-Juliana D3 10-5 DeetosSnel D3-Juliana D2 16-2 De Voltreffers D1-Juliana D4 16-0 Juliana E1-Good Luck E1 1-11 Merwede E5-Juliana E2 7-0 Juliana F1-DVS’69 F1 7-11 Dordrecht F1-Juliana F2 5-3 KCR F2-Juliana F3 12-0 Uitslagen 16 oktober Refleks 1-Juliana 1 14-18 Refleks 2-Juliana 2 8-12 PSV 2-Juliana 3 15-10 DeetosSnel 8-Juliana 4 11-12

Uitslagen 15 oktober Ado A1-Juliana A1 8-17 Albatros A4-Juliana A2 5-6 Juliana B1-Vios B1 9-5

Programma 22 oktober Juliana A1-Luctor A1 11.00 uur ADO A3-Juliana A2 10.00 uur Juliana C2-Terda C1 10.00 uur

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat: Marcia Bogers, tel 0611056455. Uiteraard kunt u ons ook op internet vinden voor de laatste nieuwtjes.

Eindhoven is net achter de rug, Etten-Leur komt er nog aan, dan nog eens 42 km. dit gaat te ver. De Kermisloop in Putte trekt op een maandagavond honderden hardlopers. Daags voor de sluitingskoers in hetzelfde Putte-Kapellen, zijn het tegenwoordig de atleten die het straatbeeld bepalen. Op de 5 km. deed Daphne van den Bergh mee. Ze finishte als 243e in 34.24. Op de dubbele afstand, kwam Christian van Caam als 44e over de meet in een keurige 39.40. Niet ver daarna kwam Mark van den Bergh ook aan. Hij legde de afstand af in 40.27

KV Juliana

OUDENBOSCH - Afgelopen weekend is Juliana C1 kampioen geworden! Na een spannende wedstrijd werd in laatste minuut een mooi afstandsschot gescoord. Door dit doelpunt won Juliana van DSO en kon het kampioensfeestje los barsten. Gefeliciteerd C1!

Oktoberfest 29 oktober zal er een Oktoberfest georganiseerd worden. Het clubhuis wordt langzaam maar zeker versierd en klaar gemaakt voor dit geweldige feest! Noteer dus in je agenda! Bent u ondertussen nieuwsgierig geworden en wilt u of uw zoon/dochter ook eens kennis maken met de korfbalsport? U weet dat wij een gezonde en sociale vereniging zijn met veel nevenactiviteiten!

PAGINA 8

Springfield heeft naar tevredenheid de veldcompetitie afgesloten. Veel jeugdteams kwamen tot winst en men kon zelfs nog een kampioen begroeten. De E2 werd na een mooie overwinning kampioen in hun poule. Dit team, wat vorig seizoen nog veel verlies moest accepteren, heeft dit seizoen een mooie vooruitgang gemaakt. Onder leiding van de coaches Suzanne en Bente werd het kampioenschap behaald. Een mooi succes voor het team met deze jonge dames. Bij de senioren is ook een mooie progressie te zien. Het 1e team werd kampioen (zoals reeds gemeld) van de 1e helft veld, het 2e team sloot af met een mooie 16-6 overwinning en kwam in de voorgaande wedstrijden helaas vaak net iets te kort om aan de bovenste plaatsen mee te doen. De verwachting is echter

dat dit in de 2e helft van het veld absoluut een positief vervolg gaat krijgen. Het 3e team (damescompetitie) moet nog even wennen aan een dergelijke (dames senioren) poule die toch wat anders vraagt dan een gemengde competitie. Deze dames zullen echter ook hun spel verbeteren als men wat meer gewend raakt aan de facetten van dit spel. De komende weken staan in het teken van de herfstvakantie en voorbereiding naar de zaal. Uitslagen Springfield 2-Unicum 2 16-6 Springfield 3-DSV 3 3-8 DSV ‘69 A2-Springfield A1 2-8 Springfield B1-ELKV/Zevenb B1 10-5 Springfield B2-Oranje Zwart B1 4-6 Springfield C1-Keep Fit ‘70 C1 2-2 Springfield D1-Keep Fit ‘70 D2 8-3 Ventura Sport E1-Springfield E1 12-1 Springfield E2-DSO E4 5-0 Springfield E3-SKV E2 6-0

Telefooncirkel Bosschenhoofd BOSSCHENHOOFD - Binnen de zorg volgen de veranderingen zich in sneltempo op. Belangrijke doelstelling is iedereen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven laten wonen. Wie wil dit niet?

Er zijne vele oplossingen en hulpmiddelen om dit mogelijk te maken. Voor alleenstaanden is het fijn als je omgeving een oogje in het zeil houdt om te kijken of het goed met je gaat. Één van de mogelijkheden is deelname aan de contactcirkel. Deelnemers hieraan bellen elkaar om te

vragen of alles goed is. Neemt iemand niet op dan wordt er een contactpersoon ingeschakeld om ter plaatse te gaan kijken wat er aan de hand is. In juni zijn we hiermee gestart en het zou fijn zijn als meer alleenstaanden zich hierbij zouden aansluiten en mede hierdoor langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Wilt u hier meer over weten dan kunt u contact opnemen met Wilma van Santen (telefoon 342522) of Truus Koevoets (telefoon 321718). Ook Ida Verbiest, coördinator in het steunpunt kan u er meer over vertellen.

‘Zo zijn onze manieren’

Tentoonstelling cultuurproject Joannes-Bernardus

Fotografie cc-educatie.

HALDERBERGE - Aan het einde van dit schooljaar zullen Joannesschool en Bernardusschool fuseren en als nieuwe school hun intrek nemen in de Brede School die momenteel gebouwd wordt. Om ouders en leerlingen te betrekken in dit fusieproces en nader met elkaar kennis te laten maken, zijn de beide scholen gestart met het project ‘zo zijn onze manieren’. In dit project gaan de leerlingen onder begeleiding van kunstenares Anneke Wijn op zoek naar regels en omgangsvormen voor de nieuwe fusieschool. Bij de start van dit project zijn leerlingen gevraagd mee te denken over de inhoud en de verwerking in een zogenaamde participatiegroep. Tijdens verschillende workshops

zijn deze ideeën uitgewerkt in individuele en groepswerkstukken. Woensdag 12 oktober werden deze gepresenteerd in een officiële tentoonstelling waarbij ouders met hun kinderen waren uitgenodigd. De tentoonstelling werd verzorgd en begeleid door de oudere leerlingen van beide scholen. Iedere leerling had hierin zijn eigen taak; zoals gids, security, gastheer en suppoost. Veel ouders genoten van de tentoonstelling, waarbij ook de gelegenheid was om elkaar te leren kennen. Het was een mooie, sfeervolle en drukbezochte afsluiting van dit geslaagde project. In het voorjaar staat het volgende cultuur project gepland, waarin de leerlingen teruggaan in de geschiedenis van beide scholen. Dit project heet “Zo zijn we samen”.


Van Burik

PARKET 0165-502470 vanburikparket.nl

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

tuinman

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

biedt zich aan

Voor het winterklaar maken van uw tuin. tevens doen wij ook alle

bestratingen. 06 - 25 14 30 15

St. Willebrord

Bosschendijk 11 - 4731 DA Oudenbosch Tel.: (0165) 31 61 11 - E-mail: info@epjanverdaas.nl SAMSUNG UE40KU6020WXXN ZWART

101 cm LED televisie, 40 inch, resolutie: 3.840 x 2.160 pixels, 4K resolutie, SmartTV, Wi-Fi Direct Picture Quality Index [POI]: 1.300

Verhuur:

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Afvalcontainers

van € 599 na inruil oude tv €100,-

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

499

SAMSUNG UE55KS7500SXXN ZILVER

Maandag 17-10 t/m zondag 23-10

138 cm LED televisie, 55 inch, Curved Display, resolutie: 3.840 x 2.160 pixels, 4K resolutie, Picture Quality Index [PQI]: 2.200, Internet TV, SmartTV

1.5 kg

2 kg

2 stuks

van 1.69

0.99

ELSTAR APPELEN

Per kilo

UIEN

3.

SHOARMA*

0.79

6 stuks

0.59

FAIRTRADE LIMOENEN

1 kg

4 x 110 ml

0.

MIELE WDA 111 WCS LOTUSWIT Wasautomaat, 7kg vulgewicht, max. 1.400 toerental/min, Soft trommel, Watercontrole systeem, Energieklasse A+++

van 0.69 WITTE PUNTJES

van 1.89

49

1.

van € 899 voor

39

PERSIMON

0.82 l

110 g

1.69 1 kg

KOELING

BAPAO

DIEPVRIES

Condensdroger, 7kg vulgewicht, Startuitstel , Display, Opfrissen, Wol, Tijdprogramma, Energieklasse B

Actie!

DREFT

Vrijdag 21-10 t/m zondag 23-10

Actie!

3.89

0.49

MILKA OF OREO HOORNTJES

RUNDERGEHAKT *

1.99 Per stuk

N atuurlijk Aldi!

799 ZANUSSI ZDP7203P WIT

Actie!

Actie!

1599

van 0.89

van 1.19

van 5.39

99

van € 1999,na inruil oude tv €1799,na refund samsung

Actie!

KOELING

KRUIMELVLAAI

1.99 www.aldi.nl

349

HP 17X010ND E9M82EA#ABH 17.3 inch Windows 10 Home Intel Pentium N3710 4GB DDR3L 550Gb HDD

van € 599,- voor

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Zolang de voorraad strekt. * Uit de koeling.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

van € 399,- voor

499

Ook uw adres voor tablets en laptops.


Start sloop schoolgebouw in december

Weekenddiensten

Sint Bavoschool houdt reünie

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112.

RIJSBERGEN - In december wordt gestart met de sloop van het huidige gebouw van de Sint Bavoschool. Met een reünie op zaterdag 19 november wordt oud-klasgenoten en ex-leerlingen de kans geboden om afscheid te nemen van het markante gebouw en herinneringen op te halen.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Buiten de openingstijden van Apotheek Hoeven en Oudenbosch wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenartsenpraktijk De Vierschaar Vierschaarstraat 7, 4751 RP Oud-Gastel, tel. 0165 330 466. 24 uur bereikbaar. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Openingstijden

Gemeente Halderberge Parklaan 15 4731 GJ Oudenbosch Tel: 14 0165 Maandag 12.30 tot 19.30 uur Dinsdag 08.30 tot 12.30 uur Woensdag 12.30 tot 19.30 uur Donderdag 08.30 tot 12.30 uur Vrijdag 08.30 tot 12.30 uur

Het gebouw van de Sint Bavoschool dat straks wordt gesloopt.

DOOR ADDO SPRANGERS Op zaterdag 19 november staan ‘s middags van 14.30 uur tot 17.30 uur de schooldeuren open voor iedereen die nog een keer een kijkje wil nemen in het gebouw. Er is voorzien in een passend programma in de hal en in een feesttent onder het motto: ‘Voor ieder wat wils’. Houd www.bavoschool.net en de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws. Voor opa’s en oma’s, vaders en moeders en jongens en meisjes de kans om samen afscheid te nemen. Feesttent ’s Avonds zijn alle oud-leerlingen van de Sint Bavoschool uitgenodigd om met elkaar afscheid te nemen van het gebouw. Dat kan tussen 20.00 uur en 00.00 uur in de hal en in de feesttent op het schoolplein. Er vinden muzikale optredens van oud-Bavoleerlingen plaats en het is dé gelegenheid om deel te nemen aan een spetterend afscheidsfeest. Wel wordt een leeftijdsgrens gehanteerd. Iedereen vanaf

16 jaar is ’s avonds welkom. Bij binnenkomst kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd. Opgeven Opgeven voor deze reünie kan door het inschrijfformulier in te vullen en 10 euro over te maken op NL77 RABO 0311 9799 63 o.v.v. Reünie Sint Bavoschool t.n.v. M. Aerts/W. Melis. De inschrijving is pas definitief als de betaling binnen is. Sluitingsdatum van de voorinschrijving is 12 november 2016. Daarna zijn de kosten 12,50 euro. Op 19 november wordt bij de tent een envelop uitgereikt met daarin consumptiebonnen ter waarde van 10 euro. Van het geld dat de bezoekers op 19 november uitgeven wordt een percentage - de winst - gebruikt voor de realisatie van het nieuwe schoolplein van de Sint Bavoschool. Hoe meer er uitgegeven wordt, hoe mooier het schoolplein dus kan worden. Het aantal bezoekers in de tent is aan een maximum gebonden. Met naar verwachting een record aantal deelnemers is een snelle inschrijving dan ook verstandig. Los-

FOTO SINT BAVOSCHOOL

se kaartverkoop vindt plaats in de teamkamer van de Sint Bavoschool op vrijdag 21 oktober 2016 van 15.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag 4 november van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Arboretum Oudenbosch worden begeleid door toegewijde vrijwilligers van het arboretum. De wat oudere basisschoolkinderen kunnen alleen rondlopen, maar jonge kinderen hebben begeleiding nodig van een volwassene. De kinderen kunnen starten tussen 13.30 en 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur kunnen kinderen afmaken waar ze mee bezig zijn, en om 16.30 uur wordt de middag afgesloten. Als het erg slecht weer is, past de organisatie de opdrachten zoveel mogelijk aan. Het zou goed zijn de kinderen degelijke schoenen en praktische kleding aan te doen. Ook is het handig om een (plastic) tas mee te brengen voor alle spulletjes die je mee naar huis gaat nemen. De ingang van de tuin ligt tegenover de basiliek aan Achter ‘t postkantoor 1, er naast een groot gratis parkeerterrein. Kom je op de fiets dan is bij de ingang een fietsenstalling. OUDENBOSCH - Jongens en meisjes van 4 tot 12 kom in de herfstvakantie op woensdagmiddag 26 oktober naar het Arboretum Oudenbosch. Na de zeer succesvolle zomerkindermiddag op woensdag 27 juli volgt nu op woensdag 26 oktober van 13.30 tot 16.30 uur de

herfstkindermiddag in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. De doelgroep van deze middag zijn jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar. Het thema van 2016 is Japan. In de tuin zijn 15 opdrachten die met dit thema te maken hebben. Deelnemende kinderen mogen alle opdrachten doen, maar het is niet verplicht. Alle opdrachten

en haal het beste uit jezelf bij De Zellebergen en Oostkwartier in Oudenbosch!

KORTE BERICHTEN

Herfstkindermiddag

Zou er echt een kabouter onder die paddestoel zitten?

Ga met ons op reis

Exposities Net als vorig jaar exposeert Coralien zondagmiddag 23 oktober in de mooie, sfeervolle theekoepel. Met de bomen rondom in herfsttooi past dat geweldig bij wat zij maakt: Breisels! De expositiezaal is in oktober het podium de fotografen Petra Aanraad en Nico Goverde voor hun expositie ‘Kijkend naar’. PAGINA 10

BOSSCHENHOOFD Black Sheep Swing Band: Zin in een gezellige avond met de Black Sheep Swing Band? Op 29 oktober om 22.00 uur spelen we in café Stroop in Bosschenhoofd. Toegang gratis. Kijk voor meer informatie op www.blacksheepswingband.nl. Locatie: Café Stroop, Pastoor van Breugelstraat 23, 4744 RA Bosschenhoofd. Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging: Op donderdag 3 november heeft de Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging weer haar jaarlijkse bowlingavond. We gaan weer naar Top-Shot in Etten-Leur. Aanvang 19.30 uur met een kopje koffie of thee en iets lekkers. We beginnen met bowlen om 20.00 tot 21.00 uur. Wil je hieraan deelnemen, bel of mail uw wijkleidster en geef je op. OUD GASTEL Korenmiddag: Kun je nog zingen, zing dan mee op zondag 23 oktober, dan houdt Gezelligheidskoor Doucement uit Wouw een korenmiddag in het Hart van Gastel te Oud Gastel. Deelnemende koren zijn: Confettiklanken uit Oudenbosch o.l.v. Laura van den Hout; De Kreunende Tram uit Stampersgat o.l. v. Peter Aarts; Doucement uit Wouw o.l. v. Adrie Haast. De middag heeft als motto: Kun je nog zingen, zing dan mee. Aanvang is om 13.30u en de entree is gratis. OUDENBOSCH Bingo voor 55 plussers: Op vrijdag 21 oktober draaien de bingoballen weer in steunpunt Saint Louis. Inloop vanaf 13.15u en de ballen gaan om 14.00u draaien. U bent van harte welkom op de Aloysiushof 70 in Oudenbosch.

Carnavalsseizoen Vastelaovedzottelaand OUD GASTEL - Nu iedereen weer een beetje is uitgerust na de zomervakantie, maken we ons op voor het zevenenvijftigste carnavalsseizoen 2016/2017. Het carnavalsmotto dit jaar is “Van alle marte t’uis”. Boerenraad V.A.Z. De eerste boerenraadvergadering van de Vastelaovedzotte van dit seizoen wordt gehouden op zondag 16 oktober om 11.00 uur in ‘t Hart van Gastel. De Vastelaovedzotte (V.A.Z.) bespreekt dan samen met de vertegenwoordigers van de wijkverenigingen, blaaskapellen en andere belanghebbenden de algemene gang van zaken betreffende het carnavalsfeest in Oud Gastel. Liedjesfestival ‘de Vastelaovedzotte’ We beginnen het 57ste carnavalsseizoen met het liedjesfestival tijdens de 11e van

de 11e viering op zaterdag 12 november in ‘t Hart van Gastel. De zaal is vanaf 19.30 uur open en aanvang van het liedjesfestival is om 20.00 uur. Tevens vindt de presentatie van de nieuwe nar en hofhouding plaats. De V.A.Z. melodie is inmiddels klaar. Alle deelnemers en bandjes kunnen de melodie, het reglement en de lijst met criteria downloaden via onze website; www.vazoudgastel.com. Ook kunt u zich via deze site aanmelden voor deelname. Er kan natuurlijk ook worden meegedaan met een eigen melodie. U moet zich uiterlijk een week voor de 11-11 viering aanmelden, dat is dus 5 november. Dit kan per mail of u geeft het opgaveformulier af bij Stefan Koeken, Kerkstraat 87. Voor meer informatie kunt U telefonisch contact opnemen met Stefan Koeken, tel. 0165 855042. Alvast veel succes toegewenst met het schrijven van de nummers!


chniek

Bel voor meer info

06-55100747

patricwarmteservice@home.nl

WE BEZOEKEN U GRAAG THUIS Een levenspartner vinden via onze persoonlijke bemiddeling? Ruim 75% van de ingeschrevenen slaagt! Bel voor meer informatie:

VERHUUR AFVALCONTAINERS

0165-388816 Lia van der Wel (Bergen op Zoom e.o.)

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

www.mens-en-relatie.nl

Tel. 0622523365 / 0765971547

Of 088-0221900 (alle regio’s)

Hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw

Altijd al willen cruisen? Kom dan naar onze cruise informatieavond op donderdag 27 oktober!

Aanvang vanaf 19.00 uur, start presentatie: 19.15 uur. Meld u aan via sombrero.nl

Volg ons op

/

Neem deze advertentie mee naar onze cruise informatieavond en maak kans op een reischeque t.w.v. € 50,-

Volg ons op

16 november informatieavond Sombrero groepsreis Namibië Meld u aan via sombrero.nl

Fenkelstraat 1, Oudenbosch, tel. 0165 - 333 333 Vind ons leuk op Volg ons op

Margriet Winterfair 18 t/m 24 nov. incl. entree s 33.00 Country & Christmas Fair Utrecht 26 nov. incl. entree s 35.00 Hasselt 26 nov. - 10 dec. - 17 dec. s 23.00 Dusseldorf 26 nov. - 10 dec. - 17 dec. s 22.50 Oberhausen 26 nov. - 10 dec. - 17 dec. s 22.50 2 dgn Londen 10 t/m 11 dec. s 115.00* Prijzen incl. vervoer, overnachting met ontbijt* excl. boekingskosten € 15,- per boeking

MUYS REIZEN RUCPHEN

Tel: 0165-342351 • info@muysreizen.nl • www.muysreizen.nl


Halderberge Rubriek van de gemeente Halderberge Jaargang 6 - weeknummer 42 - woensdag 19 oktober 2016

Dag van de Duurzaamheid

Column Jurgen Pertijs, raadslid en fractievoorzitter voor Lokaal Halderberge

Een stap richting de toekomst

Op de Dag van de Duurzaamheid heeft wethouder Frits Harteveld voorgelezen uit het boek ‘De Wereld van Plastic’ aan de leerlingen uit groep 6 van basisschool De Linde in Oud Gastel.

Besluit raadsvergadering statushouders Op donderdag 13 oktober 2016 heeft de gemeenteraad besloten om in Halderberge alleen het wettelijk verplichte aantal statushouders te gaan huisvesten. Dit betekent dat er geen 80 tot 100 statushouders extra gehuisvest gaan worden, bovenop de verhoogde taakstelling. Wat betekent dit? Het uitgangspunt is en blijft om de integratie en participatie van statushouders te bevorderen door in te zetten op onderwijs en taal, werk en activering en gezondheid en zorg. Statushouders moeten zo snel mogelijk zelfstandig en volwaardig meedoen; werken of naar school gaan en hun bijdrage leveren aan de samenleving. Hier wordt ook de komende periode op ingezet samen met partijen en vrijwilligers uit de gemeente. De gemeenteraad heeft verder aangegeven dat als er door een onverwacht grote instroom van vluchtelingen weer meer statushouders moeten worden gehuisvest dat er dan voor

gekozen kan worden om 20% meer statushouders te gaan huisvesten, bovenop de wettelijke taakstelling. Wat zijn statushouders? Vluchtelingen die de asielprocedure hebben doorlopen en een verblijfsvergunning hebben gekregen, heten statushouders. Op dit moment is elke gemeente, dus ook Halderberge, wettelijk verplicht om statushouders woonruimte aan te bieden. In de praktijk wordt dit gedaan door de woningstichting. In 2016 moet de gemeente Halderberge verplicht 75 statushouders huisvesten. Inmiddels zijn er 46 statushouders gehuisvest, voor 29 moet nog woonruimte gevonden worden.

15-jarig jubileum Veilig Honk

Op dinsdag 11 oktober was het 15-jarig jubileum van Veilig Honk. Hierbij waren onder andere oud-burgemeester Osterloh, Guido Hectors van het Markland College en Kees Zeebregts als aanjagers van het project aanwezig.

Op 13 oktober heeft de gemeenteraad de ‘Bestuurlijke visie over de toekomst van Halderberge, rol en koers van de gemeente’ vastgesteld. In nauw overleg met inwoners, bedrijven, het onderwijs en maatschappelijke instellingen is de gemeente tot de belangrijkste maatschappelijke opgaven gekomen. Hier gaat Halderberge niet alleen mee aan de slag. Burgerparticipatie, overheidsparticipatie, interactieve beleidsvorming en noodzakelijke samenwerking in en buiten de organisatie zijn vereist om (gezamenlijke) doelen te realiseren. Deze vorm van samenwerken en participeren ondersteunt Lokaal Halderberge volledig. Denken in kansen De nieuwe visie en missie is uitgewerkt in zes pijlers en negentien richtinggevende punten voor de bestuurlijke inrichting van de toekomst. Alle zijn natuurlijk erg belangrijk, maar Lokaal Halderberge hecht extra waarde aan de in het document genoemde maatschappelijke opgaven: - Eigen ruimte voor initiatieven van inwoners, verenigingen, ondernemers en het onderwijs. - Ontwikkeling van vijf aantrekkelijke en leefbare woonkernen met ieder een eigen identiteit. - Maatwerk leveren bij woningbouw. - Ontwikkeling van zelfbewustzijn en trots. - Kansen benutten op het gebied van recreatie en toerisme. Deze punten zijn voor Lokaal Halderberge belangrijk, omdat u als inwoner, bedrijf, onderwijsinstelling of maatschappelijke instelling het belang ervan heeft aangegeven. Zowel tijdens de Denken, Dromen en Doen bijeenkomsten als de expertbijeenkomsten. Want in samenspraak met betrokkenen komen wij tot de beste oplossingen. Daarbij zien we deze punten als een pragmatische uitwerking van de visie op en missie voor Halderberge en een goede leidraad voor toekomstig te nemen besluiten. Aangrijpen en aanpakken Een visie is een belangrijk vergezicht, maar we moeten niet alleen over een stip ergens op een kilometer afstand blijven praten. De uitdaging zit hem namelijk in de eerste honderd meter. Wat gaan we eerst doen? Het visiedocument moet geen papieren tijger worden, maar als opstap dienen voor iets groters. Wat Lokaal Halderberge betreft, gaan we als eerste aan de slag met het bieden van ruimte voor initiatieven. Dit houdt in dat de gemeente flexibel gaat werken binnen kaders en wanneer nodig ook buiten de kaders durft te handelen. Deze manier van denken en doen, zorgt voor een betere aansluiting op wat nodig is. Dit is geen vanzelfsprekendheid, maar wel noodzakelijk. Bundeling van krachten Sinds 2013 werkt Halderberge aan een toekomstvisie. Na een jaar op de teller stelt provincie Noord-Brabant de vraag hoe gemeenten in Brabant het hoofd gaan bieden aan alle huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen die een toenemende mate van schakel- en slagkracht, een proactieve houding en nog meer professionaliteit van gemeenten vereisen. Hierbij rekening houdend met de wens het bestuur zo dicht mogelijk bij de inwoner te organiseren. De nieuwe bestuurlijke visie moet hier het hoofd aan bieden. Bestuurlijke visie over de toekomst van Halderberge Visie: Voor inwoners, bedrijven en bezoekers is het in de groene woongemeente Halderberge prettig en veilig wonen, werken en aangenaam verblijven of recreëren. De gemeentelijke overheid is er om hen hierin te stimuleren en te faciliteren en de omstandigheden te optimaliseren. Missie: Halderberge wordt gezien als een volwaardige partner in de gemeente, regio en provincie. Zij voert regie op de complexe externe uitdagingen en haar interne opgaven en doet dit in samenwerking en netwerkverband met anderen. Keuzes hierin worden bepaald vanuit de gedachte dat de democratische legitimiteit en eigen identiteit van onze gemeente en kernen behouden of versterkt kan worden. De volledige bestuurlijke visie kunt u lezen op www.lokaalhalderberge.nl/bestuurlijke_visie_halderberge_sept_2016.

Komt u de vakjury voor de cultuurprijs van Halderberge versterken? Jaarlijks ontvangt een Halderbergse persoon, vereniging of instelling de cultuurprijs, omdat zij op het culturele of artistieke vlak een bijzondere prestatie levert. De vakjury benoemt drie genomineerden voor deze hoofdprijs en kent daarnaast de jeugdcultuurprijs en de aanmoedigingsprijs toe. De vakjury bestaat uit vijf enthousiaste vrijwilligers. Eén van deze vrijwilligers wil, na

enkele jaren deze vrijwilligersfunctie uitstekend ingevuld te hebben, het stokje overdra-

gen aan een nieuw jurylid. Als jurylid bezoekt u diverse culturele activiteiten en deelt u de bevindingen met de andere juryleden. De jury komt gemiddeld eenmaal per zes weken bij elkaar om uiteindelijk in samenspraak te komen tot de jaarlijkse voordrachten. Tenslotte woont de jury de slotavond bij waar-

bij de uitreiking van de prijzen plaatsvindt. Heeft u affiniteit met cultuur en spreekt deze vrijwilligersfunctie u aan, dan vragen wij u vóór 15 november a.s. uw interesse kenbaar te maken per mail: cultuurcie@kpnmail.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid Kleuskens: 06-39012479.


Bekendmakingen

Halderberge • woensdag 19 oktober 2016

Op deze pagina vindt u de wettelijk verplichte bekendmakingen van de gemeente Halderberge. De datum van de gemeentepagina geldt als publicatiedatum. Voor de wijze waarop u stukken kunt inzien, verwijzen wij u naar de desbetreffende bekendmaking. De openingstijden van het gemeentehuis vindt u in het colofon. Eerdere publicaties kunt u vinden op www.halderberge.nl/publicaties-halderbergse-bode.

Eenieder kan vanaf 20 oktober 2016 gedurende 6 weken het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder met bijbehorende stukken inzien. Dit is mogelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het omgevingsloket, Parklaan 15 te Oudenbosch.

Vergunningen APV/Bijzondere wetten

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunt u een schriftelijke zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met behandelend ambtenaar mevrouw K. Vos op het nummer 14 0165.

Ingediende aanvragen De volgende aanvragen zijn ontvangen voor:

Wet milieubeheer

Activiteit

Adres

Plaats

Datum

Tijdelijke standplaats verkoop bloemen en planten

Kerkplein St. Janstraat

Hoeven

28 t/m 31 oktober 2016

Kleine optocht

Wijk Velletri

Oudenbosch

5 november 2016

Kleine optocht

Burg. Van den Drieslaan tot Tivoliplantsoen

Oudenbosch

5 december 2016

Op verzoek zijn de aanvragen voor vergunningen in te zien bij Team Klantzaken. Het is verstandig vooraf even te bellen met een medewerker van het team om te vragen of de stukken beschikbaar zijn en om een afspraak te maken. U kunt uw reactie of zienswijze op een ingediende aanvraag kenbaar maken. De reacties worden in de besluitvorming betrokken. U kunt formeel nog geen bezwaar maken. Dit kan pas als de vergunning is verleend. Inlichtingen via telefoonnummer 140165 Ontvangen aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ingediend:

Burgemeester en Wethouders van Halderberge maken, gelet op artikel 8.41 van de Wet milieubeheer, bekend, dat bij hen de volgende meldingen zijn ingekomen: Activiteitenbesluit milieubeheer: - Fulmar Holding N.V., De Hoge Akker 2a in Hoeven; - Ad van der Vorst B.V., Noordzeedijk 66 in Stampersgat; - Delifrance Oud Gastel A17, Emmerblok 2 in Oud Gastel; - De Troubadour, St. Janstraat 25 in Hoeven; - AMC Packaging, Klinkstraat 24 in Oudenbosch

Activiteitenbesluit, betreffende het stellen van maatwerkvoorschriften Burgemeester en Wethouders van Halderberge maken bekend dat zij, gelet op het Activiteitenbesluit milieubeheer, maatwerkvoorschriften heeft opgelegd aan: Adres

Omschrijving project

Datum verzending

Maatwerkvoorschriften: lozen afvalwater

12 oktober 2016

Aanvraagnummer:

Adres:

Activiteit:

OV-20160208

St. Janstraat 25 in Hoeven

het realiseren van een broodjeszaak/friterie 't Kroontje

10-10-2016

Standdaarbuitensedijk 3 in Oud Gastel Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken B.V.

OV-20160209

Het Appeltje 2 in Oud Gastel

het uitbreiden van de mezzaninevloer en het aanleggen van 3 extra parkeerplaatsen

11-10-2016

De beschikking wordt gedurende 6 weken na bekendmaking ter inzage gelegd bij de gemeente Halderberge tijdens openingstijden.

OV-20160210

Markt 28 in Oudenbosch

het vervangen van twee vaste vensters door draai-kantel vensters

13-10-2016

Ontvangstdatum:

U kunt de aanvragen inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Indien voor het verlenen van de omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afgeweken dient te worden, kunt u hiertegen te zijner tijd als daarvoor een specifieke ontwerpbeschikking wordt gepubliceerd, (bij voorkeur schriftelijk) gemotiveerde zienswijzen indienen. Verleende omgevingsvergunning reguliere voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend dat onderstaande omgevingsvergunning is verleend: Aanvraagnummer:

Adres:

Activiteit:

OV-20160157

Groeneweg 3 in Stampersgat

het tijdelijk plaatsen van woonunits (2,5 jaar)

Verzenddatum: 10-10-2016

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en bevat: naam en adres van de indiener; de verzenddatum van het bezwaarschrift; een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een motivering. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit waartegen u bezwaar maakt niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij tevens een bezwaarschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Alleen als de activiteit betreft het uitvoeren van een werk geen bouwwerk zijnde, het slopen van een bouwwerk, of het verstoren e.d. van een gemeentelijk monument, het kappen van bomen e.d. heeft het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening automatisch opschortende werking totdat door de rechter op dat verzoek is beslist. Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Aanvraagnummer:

Adres:

Activiteit:

UV-20160156

Past.van Breugelstraat/ Steenuil/Steenarend ong. in Bosschenhoofd

het bouwen van 5 rijwoningen, 4 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-een-kap woningen (Jacobsveld fase 2)

Datum start ter inzage legging: 20-10-2016

Iedereen kan vanaf de dag waarop de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage is gelegd, gedurende een periode van zes weken (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen. Wilt u uw zienswijze mondeling kenbaar maken, dan kunt u contact opnemen met het serviceloket van Team Klantzaken via Tel: 140165. Wij maken u erop attent dat u tegen de verleende omgevingsvergunning te zijner tijd slechts beroep kunt indienen als u belanghebbende bent en tevens een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerpbeschikking.

Ontwerpbesluit Wet Geluidhinder ‘Jacobsveld 2e fase Bosschenhoofd’ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maakt bekend dat zij van plan zijn om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden vast te stellen. Het betreft het plan ‘Jacobsveld 2e fase Bosschenhoofd’ waarbij voorzien wordt in de bouw van 15 woningen in het plan. Uit onderzoek blijkt dat voor 2 van deze woningen de geluidbelasting ten gevolge van de Pastoor van Breugelstraat meer bedraagt dan de voorkeursgrenswaarden van 48 dB.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot en met en einde van de inzagetermijn bezwaar maken tegen de beschikking. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de reden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van B & W van de gemeente Halderberge, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. De beschikking treedt na het verstrijken van de bezwaartermijn in werking. Een belanghebbende kan echter, ingevolge het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende genoemde periode, naast een bezwaarschrift, tevens een verzoek om schorsing of voorlopige voorziening indienen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, zulks vereist. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet in tweevoud, samen met een afschrift van het bezwaarschrift, worden verzonden aan de de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland West-Brabant, team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda.

Vooraankondiging Bestemmingsplannen ‘Slikstraat 2a/Oude Antwerpsepostbaan 82 Hoeven’ en ‘Hoek Bosschenhoofdsestraat/ Margrietstraat Bosschenhoofd’ Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge kennis dat zij bestemmingsplannen voorbereiden voor de ‘Slikstraat 2a/Oude Antwerpsepostbaan 82 Hoeven’ en ‘Hoek Bosschenhoofdsestraat/Margrietstraat Bosschenhoofd’. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan aan Slikstraat/Oude Antwerpsepostbaan is het verzoek om een 2e bedrijfswoning af te splitsen van een agrarisch bedrijf én om te zetten in een burgerwoning. Aanleiding voor het bestemmingspan op de hoek van de Bosschenhoofdsestraat en Margrietstraat is de realisering van 4 vrijstaande woningen. Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen. Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor een ieder ten behoeve van het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (www.ruimtelijkeplannen.nl). Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ontwikkeling van de gemeente Halderberge, mevrouw A.M.C. Coppens.

cOlOfOn

Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch Telefoon: 14 0165 E-mail: gemeente@halderberge.nl Website: www.halderberge.nl Facebook: www.facebook.com/gemeentehalderberge Twitter: @Halderberge Storingstelefoon: (0165) 312872 (buiten kantooruren over verlichting, wegen en riolering) Kijk voor actuele openingstijden op www.halderberge.nl. Maak een Afspraak! Om u snel en goed van dienst te zijn werken wij op afspraak. Maak uw afspraak via www.halderberge.nl Denk aan de tijd die u nodig heeft om een pasfoto te maken.

Kinderburgemeester op werkbezoek bij de Meeshoeve OUD GASTEL - Tijdens de open dag op de Meeshoeve werden we verrast met een bezoekje van de kinderburgemeester van Halderberge, Elise Rijpers. Ze hield onvoorbereid een mooie toespraak voor een vol terras,

daarna reed ze natuurlijk nog mee met de ezeltjes. Op het terras werd er in het najaarszonnetje geluisterd naar het jeugdorkest The Music Factory en daarna werd er

volop meegedeind op de liederen van de Kreekrakkers. Veel belangstelling was er voor de expositie van de dieren van papier-maché; echte papierkunst. Ook de keramieken objecten oogstten veel bewondering. Verassend waren de digitale

schilderijen met daarbij toepasselijke en vaak ontroerende gedichten. De kinderen maakten mooie dierfiguren van klei en genoten van de dieren en van de ritjes met de ezels en de huifkar. Door de frisse wind in de polder smaakten de

warme, vers gebakken wafels heerlijk. Clown Meessie was weer de vrolijke noot in het geheel. We hebben de laatste mooie open dag van dit jaar mogen afsluiten met een gezellige drukte.


auto’s

Het juiste adres voor onderhoud

VOOR JE DAGELIJKSE PORTIE VITAMINE C3

CITROËN C3 PT 82 SELECTION VANAF

€ 13.490 € 3.800 VOORDEEL INCLUSIEF

+ ZUINIGE PURETECH BENZINEMOTOR + AIRCONDITIONING + 7’’ TOUCHSCREEN NAVIGATIE

U RIJDT AL EEN CITROËN C3 MET PRIVATE LEASE VANAF

€ 275

P.M.

U HOEFT ALLEEN NOG MAAR TE TANKEN

AlfA Romeo 145 1.4 AlfA Romeo 156 SW ChRevolet lACetti 1.8 ChRevolet nubiRA StAtion 1.6 DACiA logAn 1.4 7-peRS foRD fieStA 1.3 AiRo foRD foCuS 1.8 foRD foCuS nieuW moDel 1.6 fiAt punto 1.2 honDA pReluDe 2.0 Autom hyunDAi getz 1.3 KiA CARenS 1.8 meRCeDeS vAneo RolSt. veRv. niSSAn AlmeRA tino 1.8 opel AStRA 1.6 3D RenAult megAne gRAnD touR 1.6 SeAt CoRDobA 1.6 SmARt pulSe

1999 2002 2005 2005 2010 2006 2001 2006 2010 1998 2005 2003 2005 2000 2001 2007 2000 2001

165000 250000 153000 197000 142000 220000 179000 228000 162000 219000 215000 197000 196000 210000 116000 200000 164000

€ € € € € € € € € € € € € € € € € €

849,1.750,2.750,1.850,4.250,2.250,1.950,3.850,4.995,1.750,2.250,2.150,9.950,1.995,1.250,3.350,1.250,1.650,-

www.autobedrijfvandenbroek.nl

Atoomweg 2 • Roosendaal • 0165 - 55 33 43 citroen.nl

Uitstoot- en brandstofgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens EU-richtlijn 715/2007/CE. Verbruikscijfers kunnen onder normale omstandigheden afwijken door o.a. extra uitrusting van de auto, bandenspanning, rijstijl en -omstandigheden en kwaliteit van het wegdek. De vanafprijs van de Citroën C3 € 13.490 is gebaseerd op de Citroën C3 PT82 Selection en is incl. BTW en BPM, excl. recyclingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en verkoopvoorwaarden www.citroen.nl). Het productvoordeel op dit rijk uitgeruste model bedraagt € 2.300, het voorraadvoordeel bedraagt € 1.000 en het inruilvoordeel € 500. Kijk voor de actuele voorraad op www.citroencarstore.nl. Afgebeeld model kan afwijken van het standaardmodel. Prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Actie geldig tot en met 31 oktober 2016.

GEM. BRANDSTOFVERBRUIK: 3,0-4,5 L/100 KM; 22,2-33,3 KM/L; CO2: 79-104 G/KM.

BOSSCHENDIJK 195 OUDE MOERSTRAATSEBAAN 25 MARIE CURIEWEG 25 BURGERHOUTSESTRAAT 194 SPINVELD 74

CITROËN VAN BEEK

WWW.CITROENVANBEEK.NL

OUDENBOSCH BERGEN OP ZOOM RITTHEM (VLISSINGEN) ROOSENDAAL BREDA

nu winterbanden! laat uw auto bij ons

aPK Keuren

en maak kans op 1 van de 10 auto’s t.w.v. € 10.000,-

Car service

Bosschendijk 201, Oudenbosch, tel. 0165-314622

0165-313944 0164-242050 0118-629955 0165-552688 076-5222371

alle merken zijn ons even lief

• • • • •

APK Schade Occasions Onderhoud Airco Onderhoud • Banden

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op www.internetbode.nl

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

Prinsentuin Oudenbosch gaat BinnensteBuiten

www.asvoautobedrijf.nl De BinnensteBuitendagen zitten vol activiteiten in en buiten de school Prinsentuin Oudenbosch.

OUDENBOSCH - Leren doe je niet alleen op school, maar overal. Daarom gaat Prinsentuin Oudenbosch met de leerlingen naar buiten en haalt ze de buitenwereld binnen tijdens de BinnensteBuitendagen van 19 tot en met 21 oktober.

Onderhoud - Reparatie - APK Keuringen en Airco Service aan alle merken auto’s. Vervangend vervoer beschikbaar. Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. Kijk voor onze occasions op:

www.wijnandvdberg.nl

Roosendaal: Belder 100 Bergen op Zoom: Marconilaan-Noord 63 www.autoschadeteam.nl

Korte Bunder 24 • Hoeven • Tel. 0165-505995

Laadpalen allemaal in handen van Allego

Gezellige korenmiddag in Oud Gastel

HALDERBERGE - Alle e-laadpalen in de gemeente Halderberge komen in handen van het bedrijf Allego. De openbare plekken waar mensen met elektrische auto’s hun auto op kunnen laden, waren eerst deels in handen van EVentNL, maar nu komen alle punten onder regie van Allego. “Een laadpunt in Hoeven, twee in Oud Gastel en drie in Oudenbosch waren nog van EVentNL, maar dit bedrijf stopt met deze tak van sport. Daarom vroeg men of wij de zes desbetreffende palen over wilden nemen. Wij dragen het meteen over aan Allego, zodat alle laadpalen bij een en hetzelfde bedrijf zitten”, legt wethouder Frits Harteveld uit.

OUD GASTEL - Het Gezelligheidskoor “Doucement”, wat “Kalmpjes aan” betekent, houdt op zondag 23 oktober een korenmiddag in café ‘t Hart van Gastel aan de Markt 8 te Oud Gastel. Deze middag wordt niet alleen opgeluisterd door optredens van het organiserende koor, maar ook met optredens van de Confettiklanken uit Oudenbosch en De Kreunende Tram uit Stampersgat. De middag begint om 13.30 uur en is rond 17.15 uur afgelopen. De toegang is geheel gratis. Nadere info via zangkoordoucement@outlook.com of 06-49690030.

Tijdens de BinnensteBuitendagen gaan de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 met z’n allen op stap, werken ze aan een project, hebben sportdag of zijn ze bezig met Kunst en Cultuur. Het is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Zo is er een excursie naar Saeftinghe, er zijn cabaret- en theaterworkshops. Bovendien worden de CKV-workshops van de derdeklassers afgesloten met een voorstelling in Fidei et Arti in Oudenbosch.

Hoevense Biljart Federatie Uitslagen 14 oktober Bosbad 1-TOG 2 43,888-41,360 HGL 1-HGL 2 39,930-44,184 TOG 1-HGL 3 46,020-40,466 TOG 4-TOG 3 44,257-38,345 ZBGG-Bosbad 2 39,358-42,800 Stand per 14 oktober: 1. 190,966 TOG 4; 2. 185,094 TOG 1; 3. 181,924 Bosbad 1; 4. 178,870 TOG 2; 5. 177,072 ZBGG; 6. 168,608 HGL 2; 7. 165,627 Bosbad 2; 8. 165,613 HGL 1; 9. 160,133 TOG 3; 10. 159,205 HGL 3

Het koor tijdens een optreden in het Leonardushof te Wouw. PaGINa 14

Programma 21 oktober Bosbad 2-TOG 3 HGL 2-Bosbad 1 HGL 3-HGL 1 TOG 2-TOG 4 ZBGG-TOG 1


onroerend goed

Wilt u uw huis verkopen?

Mercari koopt uw huis! MADE - Het verkopen van een huis brengt normaal gesproken veel onzekerheden met zich mee. Binnen welke periode verkoop ik mijn huis? Krijg ik geen dubbele maandlasten? En niet de onbelangrijkste: wat wordt de uiteindelijke verkoopprijs? Als u bijvoorbeeld op leeftijd bent of naar een ander huis wilt is het van groot belang dat u precies weet waar u aan toe bent. Wij nemen alle onzekerheid weg en zorgen ervoor dat bovengenoemde vragen overbodig zijn. Vooral in deze tijden zijn garantie en zekerheid erg belangrijk en wij kunnen u dit bieden. Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat!

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat vele anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd zonder ontbindende voorwaarden waardoor wij 100% zekerheid kunnen waarborgen.

Te Huur (nabij industrieterrein Moerdijk)

Opslagruimtes, werkruimtes, kantoorruimtes nodig ? Houd uw overheadkosten laag en kom langs voor een gesprek !! nog enkele ruimtes beschikbaar vanaf 300 m2 tegen aantrekkelijke prijzen www.denhollander-verhuur.nl

Weg met de onzekerheid en ga ontspannen verder!

Mercari Vastgoed Voorstraat 19 4921 SH Made T 0162-372211 info@mercari.nl www.mercari.nl

gratis advertentie

Ik heb een liefste wens (en leukemie)

Op zoek naar echte rust??

Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

infO:

J. den Hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

Help mee en maak het verschil makeawishnederland.org

Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

Kies voor zekerheid en betrouwbaarheid

OPENDAG DAGzAtErDAG ZONDAG 9 29 NOVEMBER OPEN OktObEr VAN13:00 13.00tOt - 16.00 VAN 16:00UUR UUr

HUIZENMARKT IN DE LIFT? ‘NOU, HIER BIJ ONS NIET!!’

Meer 0031-167-560000 www.de-uitwijk.nl Meer info: info: Fam. Fam. v. v. Nieuwenhuyzen Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger 0031-6-45484570 www.toptotaal.nl/parken/chaletparc-de-uitwijk/ Top Totaal Dhr. L. Haverkamp J.K. Bekius GSM +31658977991. Nieuw: instapmodel Top Montana € 55.000,- sleutelklaar.

Dorpsweg136, 136, Dorpsweg 4655AH AHde deHeen Heen 4655 (Steenbergen) (Steenbergen) Dorpsweg Dorpsweg 136, 136, De Heen, Tel. 0167-560000 Dorpsweg 136, De DeHeen, Heen,Tel. Tel.0167-560000 0167-560000 www.de-uitwijk.nl www.de-uitwijk.nl Tevenswww.de-uitwijk.nl heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar! Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur,

MADE – Is bovenstaande zin herkenbaar voor u? Dan hebben wij voor u de oplossing: Ook u kan snel uw huidige woning of appartement verkopen! Ideaal als u zekerheid en geen Restaurant geopend: v.a. 12.00 uur,uur, geopend:dinsdag dinsdagt/m t/mzondag zondag v.a. 12.00 stress wenst, wilt overstappen naar een andere woning of als een snelle verkoop noodzakelijk is. Restaurant maandag gesloten maandag gesloten

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat! Het maakt voor ons niet uit of U direct of pas over een tijdje uit uw huidige woning vertrekt. Bij ons is alles bespreekbaar en wij denken graag met u mee.

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd Wij van Mercari Vastgoed Bel geheel vrijblijvend voor hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. 45 Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd DE VOORDELEN: zonder ontbindende voorwaarden • geen makelaarskosten waardoor wij 100% zekerheid • geen verkoop-stress kunnen waarborgen.

Mercari Vastgoed T 0162-372211 www.mercari.nl

Nieuwsgierig geworden? Neem nu vrijblijvend contact met ons op.Voor een bod op uw woning!

Uhhh... Uhhh... dze... dze... bluhh... bluhh...

Scheve mond?

Uhhh... dze... bluhh...

Verwarde spraak?

Lamme arm?

Herkent u één van deze signalen? Sla direct alarm. Bel  om hersenbeschadiging te voorkomen.

hartstichting.nl

• geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

het hoogste bod met...

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is!

www.bagrov

astgoed.nl


sport

Hockeyclub Oudenbosch OUDENBOSCH - Voor de jeugd begint nu de herfstvakantie, de komende 2 weken zijn er geen wedstrijden. J8E1 leed de 1ste nederlaag. Breda was te sterk voor de jongens die zeker in de 1ste helft met hun gedachten niet altijd bij de wedstrijd waren. Gevolg een 5-0 achterstand bij rust. Na rust liep het wel beter maar Breda bleef goed hockeyen en won met 9-3. M8E1 had weinig moeite met Walcheren en won met 7-1. J6E1 was de mindere van Liberty en hoewel de jongens hun uiterste best deden verloren zij met 6-2. MD1 en Tempo strijden om de 2de plaats. Vorige week speelden beide teams gelijk tegen elkaar.Nu was MD1 veel te sterk voor Zwart Wit en won met 8-0. MC1 staat wel 1ste en nu wonnen zij met 16-0 van Gilze Rijen. MB1 deed het thuis tegen HSD een stuk beter dam uit maar verloor wel, het werd 0-5. MA1 won met 6-2 van Olympia en dat hadden de meisjes nodig om afstand te nemen van de laatste plaats. Zij hebben nu 5 punten voorsprong op Olympia. Bij de beide F-teams weer grote uitslagen.

MF1 won met 21-5 van Push maar JF1 verloor met 22-6 van Breda. M8E2 speelde uit tegen Zevenbergen verdienstelijk gelijk (1-1). JD1 had een zware wedstrijd uit tegen Rapide maar wist toch met 2-1 te winnen. 5/11 komt medekoploper Olympia op bezoek. MC2 verloor de uitwedstrijd tegen Walcheren met 5-1 en JB1 won met 8-0 van Etten Leur. MD2 ging met veel ouders en de trainsters naar Zundert. Bij winst zou MD2 gelijk komen met Zundert. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Zundert na 1-0 en 1-1 toch weer met 2-1 voorkwam. MD2 gaf niet op en maakte gelijk en wist ook een beslissende voorsprong te nemen (32). Nadat Zundert uit de laatste strafcorner niet kon scoren viel de spanning bij alle ouders en coaches weg. Een compliment was er zeker voor beide keepsters, Elin en Anouk! Donderdag wonnen de Veterinnen hun wedstrijd tegen Zwart Wit B met 3-1. Versterkt met een paar prima invalsters werd het een mooie wedstrijd met kansen voor beide teams. Een sterk aandringend Zwart wit kon in de laatste 10 minuten niet meer profiteren van wat nerveus verdedigen van

Wie wordt de eerste Halderbergse scholenkampioen? onze dames. De Veteranen hadden zondag grote moeite om te winnen van Prinsenbeek. Het 1ste 20 minuten was Oudenbosch zoekende maar Prinsenbeek scoorde niet. Daarna liep het wat beter en uit een strafcorner scoorde Michiel (1-0) en daarna Peter (2-0). Dat was ook de ruststand. Na rust alweer slordig spel van de thuisploeg en daar profiteerde Prinsenbeek nu wel van en stond het weer gelijk. Uiteindelijk wist Sjoerd met zijn goal voor de winnende 3-2 te zorgen. De heren Jong wonnen met 4-3 van Tilburg jong. Beide teams speelden een snelle wedstrijd met kansen over en weer. In het doel van Oudenbosch was keeper Pim met een aantal reddingen de uitblinker. De ruststand was 2-0 en na rust liep heren jong nog uit tot 4-0. Daarna werd Tilburg sterker en de verdediging van Oudenbosch wankelde en ook Pim kon niet voorkomen dat Tilburg 3x scoorde. Beide teams hadden nog zicht op een doelpunt maar uiteindelijk won de gelukkigste ploeg. Het dames jong team speelde ook al een spannende wedstrijd tegen Etten Leur jong. Zeker in de 2de helft was het spannend maar ook onze dames hielden stand en wonnen met 3-2.

Hoeven en Gastel delen de punten HOEVEN - Je kon de spanning voelen die op deze derby zat. Het leek de eerste helft dat SC Gastel zich wat vrije voelde te spelen. Het spel speelde zich veel op het middenveld af. Beide ploegen kon creëerde weinig kansen. Erwin Roks probeerde een met een lob de keeper te verschalken. De bal ging over. Even later tikte Erwin de bal net naast. SC Gastel maakte voor rust uit een voorzet vanaf rechts de 0-1. Bij deze goal was zeker buitenspel aan de orde. Na rust deed Hoeven er nog een schepje boven op. Het harde werken werd beloond met een goal door Cyriel van der Veen, die een voorzet van Erik Hereijgers knap afmaakte met een volley. De trainer, Erk Koenraads, bracht Lars Kerstens en Joost Blauwhof nog in. Met 1-1 floot de scheidsrecht af. Een terechte uitslag. Knap van Hoeven dat toch met een aantal invallers speelde. Volgende week een week rust. Dan uit naar BSC Roosendaal. Hoeven 2 boekte een dikke overwinning op Boeimeer 2. Ze wonnen met 8-2. Ook wisten onze dames te winnen. Proficiat.

Uitslagen senioren Hoeven 2-Boeimeer 2 8-2 Dosko 4-Hoeven 3 5-2 Roosendaal 9-Hoeven 4 2-2 Halsteren 3-Hoeven 5 2-2 Hoeven VR1-SVC VR1 5-0 Programma senioren Donderdag 20 oktober Sprundel 1-Hoeven 1 av.20.00u (vrs) Hoeven 2-Sprundel 2 av.20.00u (vrs) Zondag 23 oktober Hoeven 2-Fc. Bergen 2 av.12.00u Cluzona 3-Hoeven 3 av.11.00u Hoeven 4-Roosendaal 8 av.09.45u Hoeven 5-RCD 4 av.11.00u Roosendaal VR2-Hoeven VR 1 av.12.30u Uitslagen jeugd Hoeven JO19-1-Boeimeer JO19-1 5-0 Hoeven JO19-2-Beek Vooruit JO19-3 3-5 Hoeven JO15-2-WHS JO15-1 1-5 Hoeven JO13-1-Internos JO13-1 1-2 Hoeven JO13-2-Victoria’03 JO13-2 3-6 Hoeven JO9-1-Roosendaal JO9-3 12-0 Hoeven JO9-2-DVO’60 JO9-1 0-9 Virtus JO17-1-Hoeven JO17-1 4-0 The Gunners JO15-1-Hoeven JO15-1 4-1

Groen Wit JO15-3-Hoeven JO15-3 4-2 BSC JO13-4-Hoeven JO13-3 9-1 FC Bergen JO11-1-Hoeven JO11-1 3-1 Rood Wit W JO11-2-Hoeven JO11-2 4-3 Groen-wit JO11-6-Hoeven JO11-3G 0-6 Beek Vooruit JO11-9-Hoeven JO11-4 3-0 Roosendaal JO9-9-Hoeven JO9-3 5-5 Programma jeugd Woensdag 19 oktober DSE JO17-1-JO17-1 av.19.30u (vrs) Sprundel JO15-2-JO15-3 av.19.00u (vrs) Donderdag 20 oktober RSV JO11-2-JO11-2 av.18.30u (vrs) Zaterdag 22 oktober JO19-2-Groen Wit JO19-2 av.15.00u JO15-3-Internos JO15-4 av.12.45u JO13-2-DIOZ JO13-1 av.10.45u JO9-1-Rood Wit W JO9-1 av.9.00u SC Gastel JO19-1-JO19-1 av.14.30u Kloetinge JO17-2-JO17-1 av.15.00u JVOZ JO15-1-JO15-1 av.12.30u Prinsenland JO15-2-JO15-2 av.12.00u DIA JO13-1-JO13-1 av.10.00u Alliance JO13-4-JO13-3 av.10.30u TVC Breda JO11-1-JO11-1 av.9.45u Unitas’30 JO11-7-JO11-3G av.8.30u RSV JO11-3-JO11-4 av.11.00u

Hovoc Heren 3 wint HOEVEN - Na de overwinning in de 1e wedstijd volleybal van het seizoen, weet Hovoc Heren 3 ook de 2e wedstrijd te winnen. Dit keer was Rowi uit Etten-Leur de tegenstander van Hovoc. Op de 2e set na, wist Rowi geen tegenstand te bieden. De 1e set

werd met 16-25 gewonnen, waarna de 2e set met 20-25 werd gewonnen door Hovoc. Daarna was Rowi gebroken en werden de setstanden:14-25 en 11-25. Na de overwinning in de 1e speelronde, wisten de dames van Hovoc helaas het goede gevoel niet vast te houden. De dames van AKS uit Prinsenbeek waren met 0-4 te sterk.

Programma Maandag 24 oktober: Hovoc Heren 1-Groene Ster 2 Hovoc zoekt leden Iedere maandag trainen en wedstrijden vanaf 20:00 uur.

Uitslagen en programma Sc Gastel Uitslagen senioren Zondag 16 oktober Hoeven 1-SC Gastel 1 1-1 SC Gastel 2-Zeelandia Middelburg 2 1-4 SC Gastel 2-Steenbergen 2 2-0 IFC 2-SC Gastel 3 1-1 Virtus 3-SC Gastel 4 5-4 SC Gastel 5-DOSKO 3 1-2 Roosendaal 7-SC Gastel 6 0-4 Oranje Blauw’14 2-SC Gastel 7 2-6 SC Gastel 8-Roosendaal 14 2-0 SC Gastel VR1-Rimboe VR1 11-0 Programma senioren Donderdag 20 oktober 20.00 Madese Boys 1-SC Gastel 1 vr Zaterdag 22 oktober 14.30 SC Gastel 2-DVO’60 2 co Zondag 23 oktober 12.00 SC Gastel 3-Virtus 2 be

10.00 SC Gastel 4-Roosendaal 5 co 10.00 DIOZ 3-SC Gastel 5 co 12.00 SC Gastel 6-Halsteren 4 co 13.30 Beek Vooruit 13-SC Gastel 7 co 11.00 Alliance 3-SC Gastel 8 co Uitslagen jeugd Zaterdag 15 oktober ST/HHVC JO19-1-JO19-1 6-1 Halsteren JO19-2-JO19-2 4-0 Victoria’03 JO17-1-JO17-1 3-1 JO17-2-ST Alliance/DIOZ JO17-3 0-6 JO15-1-Groen Wit JO15-1 3-1 Prinsenland JO15-2-JO15-2 7-1 Gilze JO13-1-JO13-1 0-2 Programma jeugd Zaterdag 22 oktober 14.30 JO19-1-Hoeven JO19-1 be 14.30 JO19-2-Lepelstr. Boys JO19-2

11.15 Walcheren JO17-1-JO17-1 be 13.00 MOC’17 JO17-4-JO17-2 12.30 JO15-1-DVO’60 JO15-1 be 10.30 JO15-2-SC Kruisland JO15-1 10.30 Alliance JO13-1-JO13-1 12.30 JO13-2-Virtus JO13-2 10.00 Beek Vooruit JO13-5-JO13-3 10.30 JO11-1-Virtus JO11-1 9.30 Prinsenland JO11-1-JO11-2 9.00 JO11-3-SVC JO11-2 10.15 Roosendaal JO11-8-JO11-4 10.15 Halsteren JO10-1-JO10-1 13.30 Baronie JO9-3-JO9-1 9.00 Halsteren JO9-4-JO9-2 8.30 MOC’17 JO9-11-JO9-3 11.00 Sarto JO8-1-JO8-1 11.00 RKDVC MO19-1-MO19-1 10.30 MO17-1-Zundert MO17-1 9.00 MO13-1-SC Welberg MO13-1 pAGINA 16

Vice Versa ‘51

Jeugdgroep van ttv Vice Vice ‘51 met een grote beker.

OUDENBOSCH - Vice Versa ‘51 wil in de kerstvakantie een toernooi organiseren voor de kinderen van groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8 en de brugklas en klas 2 van het v.o. van de Halderbergse scholen. Per categorie komt dan een scholenkampioen. Na de herfstvakantie worden de uitnodigingen om in te schrijven via de scholen verspreid. Reünie / toernooi voor leden en oud-leden

In december bestaat ttv Vice Versa ‘51 65 jaar. We vieren dit op zondag 11 december met een reünie en een toernooi voor leden en oud-leden van 10.00-16.00u. U kunt zich hiervoor opgeven tot 1 december per mail: reunie@vice-versa.nl We willen middels dit artikel veel oudleden bereiken. We vragen iedereen (leden en oud-leden) om dit aan elkaar door te vertellen, zodat het gezellig druk wordt. We hopen uiteraard op een grote opkomst.

VV de Schutters 1 hard onderuit Uitslagen senioren De Schutters 1-SC Welberg 10-6 De Schutters 2-Beek Vooruit 13 4-0 Uitslagen jeugd De Schutters JO17-1-TSC JO17-6 16-0 De Schutters JO13-1-DIOZ JO13-1 7-1 De Schutters JO9-1-Alliance JO9-21 3-2 St De Schutters/Prinsenland MO13-1-SC Welberg MO13-1 0-4 Progamma jeugd zaterdag 22 oktober 13.30u De Schutters JO17-1-Baronie JO17-8 10.30u De Schutters JO13-1-RSV JO13-1 10.00u De Schutters JO9-1-Unitas’30 JO94 09.00u De Schutters JO7-1-Prinsenland JO7-1

Progamma senioren zondag 23 oktober 14.30u De Schutters 1-SSW 1 10.00u DSE 4-De Schutters 2 Mededeling Op zaterdag 26 november wordt weer de traditionele mosselavond (of als alternatief saté met frites) georganiseerd in de kantine. Vorig jaar was deze avond al heel snel volgeboekt. Snel opgeven dus. Inschrijfformulieren zijn in de kantine verkrijgbaar. Er is plaats voor ongeveer 80 mensen! Het jubileumboek ‘Schitterend gewoon’, dat ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van De Schutters werd uitgegeven is zo goed als uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren te koop in de kantine.

Rocky pullingteam HOEVEN - Vorige week heb ik in de berichtgeving aangegeven dat we de winterperiode gaan gebruiken om u bij te praten over de sport en wat hier allemaal bij komt kijken. Het 11 leden tellende Rocky Pullingteam komt sinds 2001 uit in de Pro Stock klasses, de hoogste divisie van de tractorpulling-competitie in Nederland. De eigenaar van Rocky, Barend Huijbregts, kwam toen hij 9 jaar was in aanraking met tractorpulling en kocht 26 jaar geleden op 16 jarige leeftijd zijn eerste eigen tractor. De huidige Rocky is gebouwd in 2011, en de naam “ Rocky” is door de rijder Barend Huijbregts verzonnen toen zijn eerste tractor klaar was en mee ging doen aan wedstrijden. De tractor is gebaseerd op een Amerikaanse landbouw trekker, een International Harvester (Inter 1066) maar dan met flink wat aanpassingen en paardenkrachten meer. Dit alles binnen een aantal regels voor deze klasse. De motor komt uit een o.a. een 1066 International Harvester aangepast tot de limiet van 8,3 liter. De turbo, drijfstangen, zuigers en interkoeler zijn eigenbouw en hebben een plaatsje gekregen onder een prachtige motorkap. Het chassis versnellingsbak en de achteras komen eveneens uit eigen werkplaats te Hoeven. Het motorblok leverde origineel rond de 150 pk bij 2000 toeren maar door de vele modificaties is dit gestegen tot

wel 2500 pk. Deze enorme stijging wordt mogelijk gemaakt door injectie van water in de motor wat het wegsmelten van de onderdelen voorkomt en de kenmerkende grote zwarte rookpluim produceert. Een goede ademhaling van de motor staat aan de basis van grote prestaties, want alleen dan kunnen toerentallen van soms wel 6500 tpm worden gehaald met een hoge wielspin van 80 km/u, wat deze klasse hierdoor ongekend populair maakt. Het maximale gewicht in deze klasse is 3500 kg inclusief bestuurder en een goede gewichtsverdeling is vaak de sleutel tot winst. Speciale banden op aluminium velgen geven de benodigde grip en hebben een maximale afmeting van 24.5 x 32 inch. Diverse veiligheidsvoorzieningen zijn aanwezig om de rijder en omstanders te beschermen. Denk aan een rol kooi met 4 punt gordels, een noodstop die de motor uitschakelt en vanaf de sleepwagen te bedienen is. Verder diverse stalen afscherming die motoronderdelen bij een calamiteit aan de motor of andere onderdelen onder de kap houden. Enkele noemenswaardige prestaties: 6 x Nederlands kampioen; 3 x Eurocup kampioen; Europees Kampioen 2012. De resultaten afgelopen seizoen: 3e in de Eurocup (competitie van diverse wedstrijden); 3e bij het Europees kampioenschap (1 daagse wedstrijd); 3e in de Nederlandse Competitie (competitie van diverse wedstrijden).


ZONNEPANELEN?

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

ZONDER ZORGEN WARM DE WINTER DOOR?

Peak Power: 230 – 255 Wp

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN OFFERTE 0165 - 53 64 04

Module characteristics: · Positive only power tolerance: 0 to +3 % · High mechanical load strength: Product to withstand high loading pressure of 5400 Pa in accordance with IEC 61215ed.2 · Fully automated production line: - Better soldering - Better cell spacing tolerance: ± 0.3 mm - Better and more consistent product quality · No potential induced degradation (PID) · All Talesun modules have been tested and certified by TUV for ammonia resistance and salt mist corrosion.

10 jaar GARANTIE

solar company First chinese seal. with VDE quality

Electrical parameters*:

230

235

240

245

250

255

230 W

235 W

240 W

245 W

250 W

255 W

Voltage at maximum power (Vmpp)

MODEL

30.1 V

30.2 V

30.3 V

30.4 V

30.5 V

30.6 V

Current at maximum power (Impp)

7.69 A

7.83 A

7.95 A

8.07 A

8.22 A

8.36 A

Open circuit voltage (Voc)

37.2 V

37.3 V

37.4 V

37.5 V

37.6 V

37.7 V

Short circuit current (Isc)

8.58 A

8.67 A

8.80 A

8.89 A

8.97 A

9.06 A

14.2

14.5

14.8

15.1

15.4

15.7

Maximum rated power at STC (Pmax)

op zonnepanelen

Module efficiency  (%) Power tolerance

Vaillant Voordeelweken

Laat uw VAILLANT ketel jaarlijks vakkundig onderhouden door Vigar.

300 W

TP660P

ALTIJD EEN WARM HUIS & WARM WATER!

Nu

€ 175

cashb

,-

ack

de ecoTEC plus met slimme thermostaat

met gratis app

vSMART

+

de slimme thermostaat van Vaillant

Erkend VAILLANT installateur

Ook voor u hebben we een passende oplossing!

0 to +3 % Pmpp Voc

Temperature coefficient Isc NOCT

-0.45 % / °C

• VERHUUR • VERKOOP • LEASE • ONDERHOUD -0.35 % / °C

+0.05 % / °C 45 ± 2 °C

U huurt al een HR-ketel voor minder dan 1 EURO PER DAG!

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

INBOUWHAARDEN & KACHELS

FRANK TILBORGHS

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur

VLOER- & TEGELWERKEN

Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988

VOLLEDIGE BADKAMER RENOVATIE VLOER EN TEGEL WERKEN VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE HAARDEN EN KACHELS ZOWEL HOUT ALS GAS VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE

GSM 06-53838824

OPENDEURDAGEN ZATERDAG 22 EN ZONDAG 23 OKTOBER van 10.00 tot 16.00uur l!

Met een warm onthaa

Boomgaardstraat 31 l 2920 Kalmthout-Nieuwmoer Tel. 03 667 31 39 info@tilborghsfrank.be l www.tilborghsfrank.be OPENINGSUREN: wo t/m vr 9u-12u - 13u-18u - za 10u-16u - zo t/m di gesloten

Snuffelmarkt GoeS

22 + 23 okt. Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Openingstijden: wo-vr-za-zo van 10.00 tot 19.00 u

gehele Wij zijn de tie (wk 43) herfstvakan ! geopeutnerdochtenden)

Dé muziekschool voor muziekles op maat!

géén pe (deze week

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

Met keuze uit (bas)gitaar, zang, piano, keyboard, drums, saxofoon, blokfluit en klarinet. Voor meer informatie, kijk op: www.muziekschooltoonvan denmaagdenberg.com

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

V.v. Goghplein 16, Etten-Leur Tel: 076-5032876 toongitaar@gmail.com

in TIES / t s i l a i c e Sp NSTRUCPLATING

Klokkenmaker van Os

LCO LBE S TA A N G E V E -E

Verkoop & Reparatie

Bisschopsmolenstraat 235 In de molen van Etten-Leur Voor meer informatie buitenklokken.nl Tel. 076.50.37822

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN

Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

- SANITAIR, GAS & WATERINSTALLATIES - CV INSTALLATIES - DAKBEDEKKINGEN - ZINK- EN LOODWERKEN

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Ook voor kinder- en familiefeestjes.

• nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

Gratis parkeren

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren.

DAK

info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

ZeelanDHallen * 9.00-16.30 uur

els

Doorlopend demo kach en inbouwhaarden

0165 342478

Lid vanVacatures bij jou in de buurt Zoek en vind lokale vacatures

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037


Senior - Comfort Winkel ZATERDAG 20 SEPTEMBER 22.00 uur

ZATERDAG ZATERDAG THE OKTOBER 1522NOVEMBER v.a.BOSS 22.00 uur v.a. 22.00 uur BROTHERS

KEURSLAGERTROTS

Brochettes + GRATIS Stroganoffsaus

2 stuks

SPECIAL

5 2

Pineapple inside

FOUL PLAY

00 Back Up ZATERDAG 15 NOVEMBER v.a. uur 23 Pastoor van22.00 Breugelstraat Bosschenhoofd 0165 - 316793 www.cafestroop.nl

Back Up

25

4 Bij 150 gram kalfsrollade TROTS VAN VAN DE DE KEURSLAGER KEURSLAGER TROTS

KEURSLAGERKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE

6

95 2E BEKER HALVE 95 PRIJS 4 stuks stuks gemarineerde bbq steaks PRIJS 4 SPECIAL SPECIAL

MAALTIJD VAN DE WEEK MAALTIJD VAN DE WEEK

Aanbiedingen geldig van 17-10 t/m 22-10 Aanbiedingen zijnzijn geldig van 17-10 t/m 22-10

Gepaneerde Erwtensoep Gepaneerde Erwtensoep GRATIS 100 gram varkens varkens schnitzels schnitzels KEURSLAGERKOOPJE 2E BEKER HALVE

tonijnsaus

3 stuks voor Rookworst Rookworst ovenschotel ovenschotel SALADE VAN DE WEEK Toverbal Toverbal

25 Ham-aspergesalade 100 gram 125 500 gram 100 gram

1

95 5 595

500 gram A. Buyzen, keurslager keurslager Aanbiedingen zijnGinnekenstraat geldig, van 17 t/m oktober A. Prof Buyzen van 20, 22 Oudenbosch

5

95

150 gram halen 100 gram betalen

Tel. 0165-312525, Prof van Ginnekenstraat 20, Oudenbosch www.buyzen.keurslager.nl Tel. 0165-312525, www.buyzen.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 10-06-2013 t/m 15-06-2013.

Pastoor van Breugelstraat 23 Meer dan Pastoor Pastoorvan vanBreugelstraat Breugelstraat 2323 Bosschenhoofd een half Miljoen Bodes Runderrookvlees + eiersalade 100 gram 0165 - 316793 Bosschenhoofd Bosschenhoofd ElkE wEEk! www.cafestroop.nl 0165 0165 -- 316793 316793 50 VLEESWARENKOOPJE 2 x 100 gram 2 x 100 gram www.cafestroop.nl www.cafestroop.nl

VLEESWARENKOOPJE

Uw welzijn is onze passie! Uw welzijnde is onze passie! woonmaand trakteren Tijdens oktober Professioneel zitcomfort van Fitform. Tijdens de oktober woonmaand trakteren wij op een zeer aantrekkelijke aanbieding! Professioneel zitcomfort van Fitform. Zo heerlijk heeft u nog nooit gezeten! wij op een zeer aantrekkelijke aanbieding! Bij aankoop van een Fitform Wellness Fauteuil op maat ontvangt Zo heerlijk heeft uFauteuil nooitgratis! gezeten! u luxe accessoire* t.w.v. max. € nog 499,-op helemaal Bijeen aankoop van een Fitform Wellness maat ontvangt

Kies ook voor: 100% maatwerk individueel instelbare rugondersteuning Kies ook voor: u een luxe accessoire* t.w.v. onderzoek max. € 499,- helemaal gratis! gebaseerd op wetenschappelijk 100% maatwerk volledig ergonomisch verantwoord Wilt u samen genieten van het zitcomfort van Fitform, dan individueel instelbare rugondersteuning écht Nederlands kwaliteitsproduct Wilt ugebaseerd samen genieten van het zitcomfort van dande prijs! ontvangt u de Fitform-fauteuil voor deFitform, helft van op2e wetenschappelijk onderzoek 10 jaar Garantie ontvangt u de 2eWaarborg Fitform-fauteuil volledig ergonomisch verantwoord voor de helft van de prijs! écht Nederlands leverbaar. kwaliteitsproduct Ook met sta-opfunctie Fitform: 10 jaar Garantie Waarborg Fitform:

• 100% maatwerk • 100% Ook metmaatwerk sta-opfunctie leverbaar. •• volledig volledig ergonomisch verantwoord ergonomisch verantwoord •• ècht èchtNederlands Nederlands kwaliteitsproduct kwaliteitsproduct •• al al meer meerdan dan50.000 50.000 tevreden be’zitters’ tevreden be’zitters’ • ook ookmet metsta-opfunctie sta-opfunctie leverbaar leverbaar

Kom met deze advertentie naar de winkel voor een proefzit in 1 van de vele verschillende advertentie ontvangt u bij aankoop van een Fitform-fauteuil op maat een luxe hoofdkussen gratis.

Fitform modellen! Kom deze naar de winkel Fitform Wellness modellen! Bel met onsWellness of komadvertentie langs voor een deskundig zitadvies en een gratis proefzit. Bij inlevering van deze

voor een proefzit in 1 van de vele Bel ons of kom langs voor een deskundig zitadvies en een gratis proefzit. Bij inlevering van deze verschillende Fitform Wellness modellen! advertentie u bij aankoop vanineen op maat een luxe hoofdkussen gratis. Vraag naarontvangt de actievoorwaarden deFitform-fauteuil winkel. Bel ons of kom langs voor een deskundig zitadvies en een gratis proefzit. Bij inlevering van deze advertentie ontvangt u bij aankoop van een Fitform-fauteuil op maat een luxe hoofdkussen gratis.

Kade 28, Roosendaal, 0165 395880 www.senior-comfortwinkel.nl

Kringloop - roosendaal saM Zegge Ze Ook met sta-opfunctie leverbaar.

10 jaar Garantie Waarborg écht Nederlands kwaliteitsproduct volledig ergonomisch verantwoord gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek Zomer- instelbare rugondersteuning Winterindividueel Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. 100% maatwerk openingstijden openingstijden Kies ook voor: Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel.

06 - 24 61 21 06

Zo heerlijk heeft uNoord nog28 -nooit Di t/m Za Do t/m Za Rijksweg Zegge gezeten! Bij Campingshop V&S 10.00 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur Professioneel zitcomfort van Fitform. Gevelreiniging

Uw welzijn is onze passie!

na Nu ja me ar sk t ex or tra tin g!

Jan van Mierlo Voor frisse en stralende gevels!

Buyzen, Buyzen,Keurslager keurslager

Gevelrenovatie, Uithakken/Slijpen, Alle Voegwerken Impregneren (hydrofoberen), Hoogdrukreiniging, Reparatie Metselwerk, Zandstralen/Zandwassing, Schilderwerken

Prof.van Prof. vanGinnekenstraat Ginnekenstraat 2020, 4731 JZ OUDENBOSCH Tel. 0165-312525 4731 JZ Oudenbosch Tel. 0165-312525 www.buyzen.keurslager.nl www.buyzen.keurslager.nl

info@gevelreinigingjanvanmierlo.nl Jan van Mierlo, Avondster 28, 4907 VA Oosterhout

Tel. 0162 429915 Mobiel 06 25095552

www.Brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt

Van Spaandonk

Rotary Halderberge Seppe helpt ‘t Stoofje

St. Bernaertsstraat 27 Oudenbosch T 0165-312774

Vrijwilligers van ‘t Stoofje blij met gift

’t Raadhuis

Dorpstraat 9 - Oud-Gastel T 0165-518476

www.slijterijraadhuis.nl Voor een goed advies en persoonlijke service bent u bij úw topSlijter Van Spaandonk en ‘t Raadhuis aan het juiste adres!

www.uwtopslijter.nl

18,99 100 cl

12,99

GLEN MANSION OLD CAPTAIN Blended Scotch RUM Whisky

12,99

15,99

ESBJÆRG

MALIBU COCONUT

100 cl

100 cl

Vodka

Wit of bruin

100 cl

Cocoslikeur

25,99 70 cl

12,99

BOSSCHENHOOFD - Zondag, 16 oktober, organiseerde Rotary Seppe voor de tweede keer hun jaarlijkse Wild Event. De opbrengst van dit evenement is dit jaar ten goede gekomen aan ontmoetingshuis ‘t Stoofje. Wegens de geslaagde opkomst op dit evenement kon, uit handen van voorzitter Marc Lodders, een Waardecheck ontvangen worden van € 4800,Dit mooie bedrag zal besteed worden aan de renovatie en isolatie van één van de daken van ‘t Stoofje. De iets meer dan 50 vrijwilligers van ‘t Stoofje zien dit als een blijk van waardering voor hun inzet. Op maandagochtend waren een aantal vrijwilligers aan het werk: op de markt uitzoeken en etaleren van binnengekomen goederen, in de tuin werd gewerkt en de huiskamer werd gepoetst. Graag wilden ze met de cheque op

70 cl

15,99 70 cl

15,99 70 cl

de foto om op die manier de leden van Rotary Halderberge Seppe te bedanken voor dit gulle gebaar.

70 cl

JOSEPH GUY JIM BEAM VSOP Cognac

GOBLET Blije gezichten omdat de Rotary helpt.

14,99

Bourbon Whiskey

DUJARDIN

Vieux Jonge Graanjenever 100 cl

12,99 per fles

100 cl

SONNEMA Berenburg 100 cl

2 FLESSEN

NAAR KEUZE VOOR:

Bezoekers van ‘t Stoofje Door deze gift kan ‘t Stoofje het mooie werk voortzetten voor de bezoekers en vrijwilligers. Onze bezoekers weten inmiddels wel dat je iedere middag gezellig aan kunt schuiven in de woonkamer voor een bakje koffie of thee. ‘t Stoofje is een ontmoetingsplaats en tweedehandsmarkt tegelijk. Ook kun je er meedoen met activiteiten en mee-eten. In de eerste plaats ben je er welkom als mens, met jouw verhaal. Kom gerust een kijkje nemen of ‘t Stoofje jou iets te bieden heeft of dat jij ‘t Stoofje iets kunt bieden. Voor meer informatie: like @stoofje op Facebook of kijk op www.stoofje.nu PAGINA 18

JÄGERMEISTER LICOR 43 Kruidenlikeur

Spaanse Likeur

LICOR 43 OROCHATA

Spaanse Crèmelikeur

Faustino Crianza 2012 DOC Rioja 75 cl Normaal 9,99

7.

25.

00

49

07-08 wkwk42-43 Geniet,maar maar drink drink met Geen alcohol Geniet, metmate mateGeen Geen18?18? Geen alcohol

Zeten/ofdrukfouten drukfouten voorbehouden voorbehouden Zeten/of Aanbiedingen geldig 15-02-2016t/m t/m 30-10-2016 28-02-2016 Aanbiedingen geldig vanvan17-10-2016


NU online je bereik vergroten? Adverteer lokaal op NU.nl De samenwerking tussen Weekblad de Bode en NU.nl biedt u de mogelijkheid om lokaal en doelgericht op het meest populaire nieuwsplatform van Nederland te adverteren. Het actuele lokale nieuws staat (op basis van locatie) op de voorpagina van de NU.nl app. Dagelijks ‘snacken’ zowel mannen als vrouwen het laatste nieuws van NU.nl, waarbij alle leeftijden sterk vertegenwoordigd zijn. Als adverteerder kunt u nu uw lokaal bereik substantieel vergroten!

 Samenwerking met het bekendste én grootste nieuwsplatform van Nederland  2.8 Miljoen bezoekers per dag

 1.1 Miljard pageviews per maand  Adverteren in regionale katernen

Kijk voor meer informatie op: www.uitgeverijdebode.nl/nu


sport

Vlug en Lenig pakt eerste goud van het seizoen Derde plaats voor OUD GASTEL - Afgelopen weekend op verschillende onderdelen tegen elkaar. haalde categorie met een bepaald niveau heeft de eerste wedstrijd van Vlug en Monique van der Goes deed op tumbling- met drie turnsters liet zien wat je kon, één Stan v.d. Bergh Lenig van dit seizoen plaatsgevonden. De meiden van de springgroep hadden een individuele wedstrijd op de planning staan.

In totaal deden vijf meiden mee met deze wedstrijd. ‘s Morgens vroeg gingen we naar Bergen op Zoom om daar te laten zien waar de meiden de afgelopen weken hard voor hebben getraind. Er was in elke categorie veel concurrentie voor de meiden. Twee meiden deden mee in de categorie junior, zij turnden in verschillende niveaus waardoor zij niet tegen elkaar moesten. Karin Kessel deed mee op C-niveau. Karin behaalde op tumblingbaan een 9e plaats met 12.95 punten, op pegasus een 22e plaats met 8.20 en op trampoline een 14e plaats met 12.60 punten. Nienke Stange was ingeschreven op Bniveau, daar haalde ze op trampoline een 15e plaats met 12.85 en op tumblingbaan een 5e plaats met 17.10. De andere drie meiden zijn senioren, hierdoor moesten zij

baan mee op B-niveau, hier haalde zij een 9e plaats met 17.85. Op pegasus kwam zij uit op C-niveau, haar teamgenoten Loes Kouters en Lieke Stange zat ook in deze categorie. Monique behaalde een 5e plaats met 11.60, Loes behaalde een 6e plaats met 11.45, Lieke behaalde de eerste medaille, namelijk een 3e plaats met 11.85 punten! Loes turnde op tumblingbaan als enige van het team op C-niveau. Daar behaalde zij een 6e plaats met 12.70 punten. Loes, Monique en Lieke kwamen elkaar ook weer tegen op trampoline. Monique behaalde hier een 11e plaats met 11.95, Loes behaalde een 4e plaats met 13.00 en Lieke mocht op het hoogste schavot van het podium plaatsnemen, zij was 1e met een puntentotaal van 13.20. De concurrentie lag op elk onderdeel dicht bij elkaar, de meiden hebben het individueel heel goed gedaan! Dit jaar hadden ze een nieuwe wedstrijdvorm bedacht, je kon je namelijk opgeven als microteam. Dit hield in dat je in een be-

onderdeel was tumblingbaan, het tweede onderdeel was een combinatie van minitrampoline pegasus en losse minitrampoline. Op elk onderdeel moest je met drie meiden negen sprongen/series laten zien. Deze twee onderdelen werden bij elkaar opgeteld en zo kwam er een winnaar voor het microteam naar boven. Dit was dus eigenlijk geen individuele wedstrijd meer. Vlug en Lenig deed met alle meiden die hierboven zijn genoemd mee in de categorie dames op C-niveau. Wij moesten in de tweede ronde, maar het was toen niet echt duidelijk wat de bedoeling van de wedstrijd was. Al met al haalden we voor tumblingbaan een 16,50. Op trampoline/ trampoline pegasus behaalden we een 9.05. We hadden dus een puntentotaal van 25.55. Hiervoor mochten de meiden de beker voor de 1e plaats in ontvangst nemen! Dus alle meiden hebben op deze dag een prijs behaald! Bestuur en leiding van Vlug en Lenig is trots op de resultaten van Lieke, Nienke, Loes, Karin en Monique!

OUD GASTEL - Stan v.d. Bergh uit Oud Gastel fietst zich naar derde plaats bij de cross in Etten Leur!

AVO83 clubkampioenschap OUDENBOSCH - Op zondag 16 oktober is traditioneel de afsluitende wedstrijd van het atletiekseizoen gehouden, de jaarlijkse clubkampioenschappen. Ondanks dat deze kampioenschappen dit jaar diep in oktober plaatsvonden, hadden de weergoden besloten er desondanks nog een laatste mooie nazomerdag van de maken. Dit alleen al hielp om er een prachtige dag van de maken. En dankzij de hulp van heel veel ouders en vrijwilligers, was het totaalplaatje compleet. Alle atleten vochten onderling een vijfkamp uit op de volgende onderdelen: ver- en hoogspringen, sprint, speerwerpen en lange afstand. Daarbij sneuvelden weer heel wat persoonlijke records! Hierbij de uitslag: meisjes pupillen Mini: Lieke Bezems (clubkampioen), Merel de Klerk (2); Jongens pupillen Mini: Diederik van Spaandonk (clubkampioen), Max van Beers (2), Bram van Beers (3), Sjoerd Dekkers (4); Jongens pupillen C: Noud Nagelkerke (clubkampioen), Lowie van Overveld (2); Meisjes pupillen C: Suus Blommerde (clubkampioen), Emma van Beers (2), Tessa Tak (3), Sophie Dekkers (4), Britt Schijvenaars (5); Jongens pupillen B: Floris-Jan van Spaandonk (clubkampioen), Floris

de Klerk (2); Meisjes pupillen B: Femke Kuipers (clubkampioen), Maartje lokers (2); Jongens pupillen A: Jan-Willem van Spaandonk (clubkampioen), Roel Kuipers (2), Jens Remijn (3), Teun Blommerde (4), Jamie van Steen (5); Meisjes pupillen A: Quint van der Muuren (clubkampioen), Myrthe van Alphen (2), Chiara Schuller (3), Bo van Overveld (4), Alyssa Hoendervangers (5); Jongens junioren D: Tijmen Tak (clubkampioen), Aris Tottas (2); Meisjes junioren D: Maria van Spaandonk (clubkampioen), Marieke Schets (2); Jongens junioren C: Daan Veltman (clubkampioen), Reno Linders (2), Tobias Lansbergen (3); Meisjes junioren C: Willemijn van Spaandonk (clubkampioen), Kenna Janssens (2), Femke van Alphen (3), Julia Dekkers (4), Roos Volmer (5); Jongens junioren B: Tim Klomp (clubkampioen), Bas Klomp (2); Meisjes junioren B: Aileen Janssens (clubkampioen), Felicia Linders (2); Jongens junioren A: Daan Frijters (clubkampioen), Wesley Houtepen (2), Justin Reedijk (3); Meisjes junioren A: Mirte Kriesels (clubkampioen), Sabine Moerings (2). Namens AVO83, iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Midsummerrun Bosschenhoofd Zondag 9 oktober werd in Bosschenhoofd de Midsummerrun gehouden. Oorspronke-

lijk stond deze wedstrijd in de midzomer op het programma, dit jaar is dit wat later. AVO is trots op al het eremetaal dat werd opgehaald door de deelnemende lopers. Twee AVO-dames eindigden als eerste in hun categorie op de 10km: Marjolein Deelen (dames 35+) en Yvonne Boot (dames senioren). Daarnaast waren er ook nog een aantal andere podiumplaatsen: Anita van Unen (2, 5km dames), Ad Verheijen (3, H45+), Liset van Oosterhout (2, D45+), Emiel Kerstens (2, H55+) en Mien Ossenblok (2, D65+). De volgende AVO-ers liepen mee op 5km: Erwin Kriesels (5), Jan Kouters (12), Bert Dijkstra (17), Kees van der Straten (23), Henk Mollen (25), Yens Remijn (27), Stefan van Poppel (33), Marieke van Peer (12), Carla Gieben (18), Elisa van Dijk (20) en Karin Laseroms (25). En op 10km: René Bakx (13), Kiki Kerstens (9), Bob van Gaans (6), John van den Boom (22), Jeroen Heijnen (24), Joost Bezem (8), Andre Vergeer (10), Guus Vermeulen (16), Kees Kokke (18), Corne van Meer (23), Marco Spies (32), Mark van Merrienboer (4), Jos Rens (9), Michel van der Weegen (15). Het was duidelijk een snel parcours met goede loopomstandigheden. Heel wat PR’s werden scherper gesteld. Allen gefeliciteerd met het resultaat! Voor de volledige details, kijk op www.uitslagen.nl

Voetbalvereniging Victoria’03 OUDENBOSCH - Bij de A-junioren speelde Onder 19-1 met 2-2 gelijk tegen DSE. De Onder 19-2 begon slecht aan de wedstrijd tegen Lepelstraatse boys. Na 1 minuut stond het team al met 1-0 achter. Halverwege de eerste helft werd het zelfs 2-0. Ondanks de achterstand wist Victoria de thuisploeg toch goed onder druk te kunnen zetten, waardoor Jasper Marks de hoopgevende 2-1 ruststand op het scorebord kon zetten. Deze hoop was direct na rust gauw weg, door een onterechte gegeven penalty voor de thuisploeg: 3-1. Victoria probeerde nog druk te zetten, maar desondanks counterde Lepelstraatse Boys de 4-1 binnen. Het enige wat Victoria voor de rest nog kon bieden, was een schitterend schot van Bjorn Kuijstermans op de lat, dat niet beloond werd met een doelpunt. Eindstand: 4-1 voor Lepelstraatse Boys. De meiden van Victoria’03 werden, na de overwinning van vorige week, vandaag met, een gezien het spelbeeld, te groot uitgevallen nederlaag (9-0) terug, richting Oudenbosch, gestuurd. Het is duidelijk, dat deze tegenstander te sterk is voor deze 2e klasse. Vorig seizoen speelde Tholense Boys/WHS nog hoofdklasse.

Onder 17-1 klopte rivaal SC Gastel dik verdiend met 3-1, waardoor een paar plaatsen op de ranglijst gewonnen werden. Ook Onder 15-1 pakte de volle winst: in en tegen Bavel werd met 1-4 gewonnen. Onder 15-2 verloor met 4-0 bij SKNWK. Onder 15-3 hield de punten in eigen zak: tegen SVC werd een kleine overwinning behaald (2-1). Het duel van Onder 13-1, tegen WDS’19, werd afgelast. Onder 13-2 haalde uit in en tegen Hoeven: 3-6. Er was ook veel blijdschap bij Onder13-3, dat in Etten-Leur, bij Unitas’30, de punten pakte: 0-5. Onder 11-1 ging op bezoek bij SC Gastel en won daar met 2-3. Onder 11-2 was net de mindere van Unitas: 1-3. Onder 11-3 kreeg een flinke klap te verwerken: Roosendaal won met maar liefst 14-0. Ook voor Onder 11-4 was er geen vreugde om de uitslag: Meto nam de punten mee naar Hoogerheide (1-5). Onder 10-1 en TVC maakten er een spannend potje van, dat door de gasten met 4-5 gewonnen werd. Onder 9-1 speelde 1-1 tegen Beek Vooruit; Onder 9-2 won met 2-4 van Sprundel. Kruisland Onder 9-1 was met 0-6 te sterk voor Onder 9-3. Onder 9-4 speelde 3-3 gelijk tegen De Fendert. De kabouters, Onder 7-1, wonnen het thuisduel tegen Steenbergen met 8-1.

Programma jeugd Zaterdag 22 oktober 14.30 JO19-1-Steenbergen JO19-1 (beker) 13.00 Cluzona JO19-2-JO19-2 12.00 JO17-1-RBC JO17-1 (beker) 11.00 JO15-1-VVGZ JO15-1 (beker) 09.30 Oranje Blauw’14 JO15-1-JO15-3 11.30 DSE JO13-1-JO13-1 09.30 BSC JO13-4-JO13-3 10.15 Roosendaal JO11-2-JO11-1 10.30 JO11-2-DEVO JO11-1 09.30 Noordhoek JO11-1-JO11-3 09.30 JO11-4-SC Welberg JO11-2 09.00 JO10-1-Baronie JO10-2 10.15 DSE JO9-1-JO9-1 09.00 JO9-4 Halsteren JO9-9 10.00 JO7-1 Roosendaal JO7-1 14.30 DSE MO19-1-MO19-1 Programma senioren Zaterdag 22 oktober 20.00 Internos 1-Halsteren 1 Zondag 23 oktober 11.30 Victoria’03 2-NSV 2 12.00 ODIO 3-Victoria’03 3 13.00 NSV 3-Victoria’03 4 10.00 ST TPO/VOV 3-Victoria’03 5 10.00 Victoria’03 6-WVV’67 3 Voor meer informatie: www.vvvictoria03.nl pAGINA 20

Handbalvereniging De Beuk OUDENBOSCH - Er stonden 6 wedstrijden op het programma afgelopen weekend voor handbalvereniging De Beuk. De D-Jeugd speelde een uitwedstrijd tegen Orion uit Rucphen. Er werd hard gewerkt voor elkaar en fel verdedigd. Het bleef een aantal minuten 0-0 en helaas wist Orion als 1e te scoren. Maar er werd goed doorgezet en samen gespeeld,, waardoor De Beuk op een 2-1 voorsprong kwam. De teams waren aan elkaar gewaagd en met nog 10 seconden te spelen tot de rust, wist De Beuk nog net de 4-3 op het scorebord te brengen. Iedereen was tevreden in de rust. Ze speelden goed en lekker fel. Vol vertrouwen begon het team aan de 2e helft. De jongens en meisjes wisten een paar keer elkaar goed vrij te spelen en de voorsprong verder uit te breiden. De 1e overwinning van het seizoen is een feit met een score van 9-6 als eindstand.

Uitslag Gemengde E-Jeugd: Mixed-up E1-E1 20-4 Gemengde D-Jeugd: Orion R D1-D1 6-9 Heren B-Jeugd; Dos’80 HB1-HB1 32-21 Dames: Goodflooring HMC DS3-DS1 10-9 Dames B: United Breda DB1-DB1 16-9 Heren: Goodflooring HMC/HVM HS1-HS1 18-21 Komend weekend staan er geen wedstrijden op het programma. Lijkt handbal leuke sport? Handbalvereniging De Beuk uit Oudenbosch heeft diverse teams welke altijd versterking kunnen gebruiken. Men mag drie keer gratis trainen om te kijken of handbal iets voor is. Wilt men een keer meetrainen, dan zien ze een ieder graag op woensdagavond vanaf 18.00u. in Sporthal de Beuk. Meer informatie over de vereniging: www.hvdebeuk.nl. Heeft men een vraag aan HV de Beuk, laat het hen dan weten via debeuk@handbal.nl

Voetbalvereniging DEVO en Noordhoek delen de punten BOSSCHENHOOFD - Op een prachtige nazomermiddag kwam Noordhoek op bezoek bij voetbalvereniging DEVO op zondag 16 oktober. DEVO kwam goed uit de startblokken en had al na 45 seconden spelen op een 1-0 voorsprong kunnen komen, maar Patrick Koevoets profiteerde niet van deze mogelijkheid. DEVO en Noordhoek deden in de 1e helft niet onder voor elkaar en waren er leuke duels op het veld. DEVO was in de 1e helft de iets betere ploeg, maar echte grote kansen leverde het niet op. Vele toeschouwers die aanwezig waren op het sportpark van DEVO, zagen dat de 2 teams met een brilstand van 0-0 gingen rusten. Na de thee was het beeld niet veel anders. Beide teams leverden veel strijd en DEVO kwam in de 50e minuut goed weg, nadat de spits van Noordhoek de bal op de paal schoot. Daarna kreeg DEVO nog een goede mogelijkheid via Nicky van Geesbergen, maar helaas kwam de voorzet niet goed aan. Iedereen leek tevreden met één punt. Na 90 minuten was iedereen wel tevreden met het terechte gelijkspel: 0-0. Zondag 23 oktober wordt er niet gevoetbald. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober uit bij Dioz, aanvang 18.30u. Uitslag Zaterdag 15 oktober DEVO JO19-1-Lepelstr.Boys JO19-3 uitg.

SC Kruisland JO15-1-DEVO JO15-1 3-4 METO JO13-1-DEVO JO13-1 2-4 RSV JO11-2-DEVO JO11-1 10-0 Schijf JO9-1-DEVO JO9-1 3-2 DEVO JO7-1-Roosendaal JO7-4 3-4 Zondag 16 oktober DEVO 1-Noordhoek 1 0-0 DEVO 2-DIOZ 2 3-4 DIOZ 3-DEVO 3 3-7 DEVO 4-Nieuw-Borgvliet 7 11-0 Internos 7-DEVO 5 5-0 WVV’67 Da1-DEVO Da1 3-5 Programma Zaterdag 22 oktober DEVO JO19-1-Nieuw-Borgvliet JO19-1 14.30u. DEVO JO17-1-Alliance JO17-2 12.30u. Noordhoek JO15-1-DEVO JO15-1 12.00u. Kapelle JO13-2-DEVO JO13-1 09.45u. Victoria’03 JO11-2-DEVO JO11-1 10.30u. Smerdiek JO9-1-DEVO JO9-1 09.30u. DEVO JO7-1-JEKA JO7-13 11.30u. Zondag 23 oktober Schijf 2-DEVO 2 12.45u. DEVO 3-Vivoo 4 11.00u. DIOZ 4-DEVO 4 11.00u. DEVO 5-Virtus 5 13.15u. DEVO Da1-ODIO Da1 10.00u. Algemene ledenvergadering Op donderdag 20 oktober staat de algemene ledenvergadering gepland in de kantine van voetbalvereniging.DEVO. Aanvang is om 21.15u. en dit is voor alle leden van VV DEVO.


| FOTOGRAFIE: MAURICE VAN STEEN

21 OKT 2016

RAT VERLEGH STADION / 20.00 UUR

RICHELOR SPRANGERS GESELECTEERD VOOR HAÏTI ONDER 20 Een nieuwe jeugdinternational uit onze eigen jeugdopleiding. Richelor Sprangers is opgeroepen voor Haïti onder 20 en zit daarmee in de selectie voor de wedstrijden tegen Trinidad & Tobago, St. Lucia en Cuba. Deze wedstrijden zijn onderdeel van de laatste kwalificatieronde in de Caribische regio.

Nederland onder 15. Een debuut bleef destijds uit en nu krijgt hij dus de kans om zich te bewijzen voor Haïti. Richelor werd geboren in Port-AuPrince en kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Sinds 2008 maakt hij deel uit van de jeugdopleiding en hij doorliep daarin alle jeugdelftallen.

Zaterdag 22 oktober: Haïti – St. Lucia Maandag 24 oktober: Haïti – Cuba Woensdag 26 oktober: Trinidad & Tobago – Haïti

Richelor zelf heeft er natuurlijk zin in. “Ik heb er heel veel zin in en verwacht dat het een mooie ervaring wordt. Ik wil zo veel als mogelijk genieten.” Wat betreft zijn teamgenoten in het Haϊtiaans voetbalelftal is het nog gissen voor de aanvoerder van NAC onder 19. “Ik ken de jongens niet en weet eigenlijk ook niet zoveel van ze. Ik denk wel dat ze fysiek heel sterk zijn en heel snel.”

Het is niet de eerste keer dat Sprangers wordt opgeroepen voor een nationaal jeugdelftal. In 2013 mocht hij meedoen met selectiewedstrijden voor

Uiteraard volgen we Richelor tijdens dit mooie avontuur. NAC wenst hem in ieder geval veel plezier en succes!

Het Rat Verlegh Stadion is ook dit seizoen - het zesde seizoen - dé leeromgeving voor leerlingen van het primair-, voortgezet-, en middelbaar beroeps onderwijs die deelnemen aan het project Playing for Success. Sinds begin september zijn de deuren van de NACADEMY weer geopend en gaan onderwijsprofessionals met leerlingen aan de slag om door middel van op maat gemaakte programma’s hun intrinsieke motivatie en zelfvertrouwen te verbeteren. Het project Playing for Success bestaat ook dit seizoen weer uit drie trajecten van tien weken. Elke dag is het stadion de unieke leeromgeving waar leerlingen hun talenten ontwikkelen maar bovenal het plezier in leren hervinden. Naast de fysieke aanwezigheid in en rondom het stadion brengen ook spelers en leden van de technische staf regelmatig een bezoek aan de NACADEMY.

NAC BREDA

FORTUNA

Dé straatvoetbalcompetitie van Breda De seizoensouverture van de NAC Street Leagues is een feit. Op zondag 25 september kwamen de teams van de NAC Street League en NAC Ladies Street League in actie en een dag later was het de beurt aan alle scholen die deelnemen aan de NAC Junior Street League. Uiteindelijk brachten ruim 700 kinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 16 jaar een bezoek aan de RB-Media Kick-Off. Ook dit jaar was P5, de parkeerplaats grenzend aan het Rat Verlegh Stadion, de uitvalbasis van het evenement. Inmiddels hebben alle teams en basisscholen hun eerste wedstrijden gespeeld op verschillende trapveldjes in de gemeente Breda. Meer informatie over het programma, de tussenstand en/of speler van de week? Ga naar www.nacstreetleague.nl!

21 OKT 2016

RAT VERLEGH STADION / 20.00 UUR

EEN

AV

ON

DV

OL

VER

RA

SS

ING

EN

!

T HO EUN UD , OE

Richelor gaat op 13 oktober op pad voor de start van het trainingskamp. De wedstrijden staan gepland van 22 oktober tot 26 oktober.

PROJECTEN TEAMPLAY@NAC IN VOLLE GANG

CLUB VAN 1912 GRATIS ENTREE KAARTEN € 10 VIA

www.nactickets.nl

Vrijdagavond komt de derde Limburgse tegenstander van dit seizoen op bezoek. Na de nederlagen tegen MVV Maastricht (1-2) en VVVVenlo (0-2, KNVB beker) is het voor NAC hopelijk driemaal scheepsrecht tegen Fortuna Sittard. Het duel tegen de ploeg van Ben van Dael wordt echter geen makkelijke, want de Limburgers kennen tot dusver een prima jaargang. Fortuna bivakkeert na 10 speelrondes op een elfde plaats, maar die plek doet de vorm geen eer aan. Achter de naam staat namelijk 14 pun-

ten, maar in feite hebben de Limburgers er al 17 behaald. Onlangs werd de club gestraft door de licentiecommissie van de KNVB en gingen er drie punten van het totaal af. Het laatste Avondje NAC is bijna een maand geleden en het volgende Avondje NAC pas weer over een maand! Kom dus vrijdag zeker naar het Rat Verlegh Stadion om NAC te steunen tijdens dit belangrijke duel. Kaarten zijn beschikbaar via NACtickets.nl of de Service- & Informatiedesk!


KBO Hoeven, Kroonestede en Heemkundekring

Basisscholen bepalen mee wie de winnaars worden

Viering Dag van de ouderen

Verkiezing Speelgoed van het jaar op De Steiger

Cé en Pjeer brachten een bezoekje tijdens de dag van de ouderen.

HOEVEN - Donderdag 6 oktober kwamen 150 senioren van de KBO van Hoeven en de bewoners, van centrum voor wonen en zorg Kroonestede, samen in buurthuis het Kompas om de ‘dag van de ouderen’ te vieren. Net zoals vorig jaar zijn de KBO en Kroonestede weer rond de tafel gegaan om dit te organiseren. Deze keer is ook de Heemkundekring ‘De Honderd Hoeven’ aangeschoven met hun dialect quiz. De rode loper lag klaar bij de entree om alle genodigden sfeervol te ontvangen. Terwijl de accordeonisten Toine Wagema-

kers en Cor van Kuijk, de middag muzikaal startten. Na het woordje van Ad Wijnen, voorzitter van de KBO en een prachtig gedicht van Janneke Leeflang, manager van Kroonestede, kregen Adrie van de Logt en Wim de Rijck het woord voor de D’oevese dialect quiz. Twintig groepen deelnemers zaten klaar om het antwoordformulier te ontvangen voor de eerste ronde. Vele woorden in het dialect, moesten vertaald worden naar het Nederlands. In de tweede ronde andersom, van het Nederlands naar het D’oeves dialect. Fanatiek werd er luidruchtig overleg gepleegd in de zaal.

Voor de deelnemers die van oorsprong niet uit Brabant komen, was het wel wat lastig, maar samen kwamen de deelnemers een heel eind. Voor de derde en tevens laatste ronde voor de pauze, werden er tien voorwerpen geprojecteerd. Dit moest in het D’oeves dialect worden opgeschreven. Het waren foto’s van een ‘peejspaai’, ‘baskwiel’, bessem, etc. Terwijl de deskundige, ietwat strenge jury aan de slag ging voor een tussenstand, brachten de accordeonisten een ‘mooi stukse muziek’ en ondertussen liepen ‘Cé en Pjeer’ nog binnen voor een speciaal optreden. Na de pauze werd de quiz voortgezet met de vierde ronde die bestond uit tien meerkeuze vragen zoals: is ‘Schuddekul’, een drank, gerecht of lichaamsdeel? De vijfde ronde bestond uit tien foto’s van straten in Hoeven, waarvan het D’oeves dialect vermeld moest worden. Hoe dichter bij het einde des te meer nam het geroezemoes toe in de zaal. De spanning steeg. De zesde en laatste ronde bestond uit vijf zinnen die vertaald moesten worden. Voorbeeld: ‘Opoe mokte de friekó klaor op de kejèèr’, vertaling: ‘Oma bereidde de varkenshersens op het fornuis’. Rond 16.15 uur was het tijd voor de uitslag. De quiz is volgens de jury van de Heemkundekring zeer goed gespeeld. De winnaars kregen een prachtige placemat met tekeningen van prominente gebouwen in Hoeven. Na de dankwoorden van Ad en Janneke, voor de vrijwilligers en alle medewerkers, ging iedereen na deze geslaagde middag, naar huis met een opvouwbaar ‘D’oeves taske’.

STAMPERSGAT - In 2011 heeft de Verkiezing Speelgoed van het Jaar voor het eerst de hulp ingeroepen van basisscholen om het genomineerde speelgoed te beoordelen. Inmiddels is de hulp uitgebreid, naast basisscholen worden ook peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en spelersgroepen 12 plus gevraagd de genomineerde artikelen te beoordelen. Er zijn vier basisscholen in Nederland uitgekozen, waaronder Basisschool De Steiger uit Stampersgat! Van ieder genomineerd speelgoed hebben

de scholen in de betreffende categorieën twee artikelen ontvangen en er flink mee gespeeld zodat de kinderen een weloverwogen keuze kunnen maken. De stemmen worden als volgt uitgebracht: categorie 4 en 5 jaar: groep 1 en 2 categorie 6 en 7 jaar: groep 3 en 4 categorie 8 en 9 jaar: groep 5 en 6 categorie 10 en 11: groep 7 en 8 Verder is de scholen gevraagd om een aantal opdrachten uit te voeren; een jury bezoekt de vier scholen zodat kan worden bepaald welke school dat het beste heeft gedaan.

Help mee om feestverlichting in Hoeven te behouden

Feestverlichting in St. Janstraat HOEVEN - Samenstichting Hoeven en enkele winkeliers als de Wild Store, Albert Heijn Hoeven, Etos en Gall & Gall willen samen met de Gemeente Halderberge dit jaar nieuwe feestverlichting brengen in ons winkelend kloppend hart van Hoeven, de St Janstraat. De gemeente Halderberge zorgt voor nieuwe verlichting en wil deze gegarandeerd de komende 6 jaar met de feestdagen in de St. Janstraat gaan hangen. Dat is in het belang van onze leefbaarheid van onze kern Hoeven, de winkeliers en bewoners in de St. Janstraat, maar ook

van alle inwoners en ondernemers in Hoeven. Daar is uiteraard jaarlijks geld voor nodig als bijdrage uit de kern Hoeven aan dit geweldig initiatief. Daarom vraagt de Samenstichting Hoeven en de vermelde winkeliers uw steun, vooral van de winkeliers en bewoners in de St Janstraat, maar ook de ondernemers en bewoners in Hoeven kunnen hun steentje bijdragen. U kunt dit doen door een donatie dan wel machtiging op rekening van de Samenstichting NL58 RABO 0309 3459 79 onder vermelding ‘feestverlichting’ en/of bij de inzamelbussen bij de genoemde winkels. Wij danken u voor uw steun!

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; bankrekening NL17 RABO 0140 702 032 t.n.v. RK H Bernardus van Clairvaux parochie Pastoraal team: Pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; priesterassistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of komt u in de parochie wonen, laat het dan even weten. Ziekenbezoek: Bent u langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van een van de pastores, dan kunt u altijd met hen contact opnemen of dit melden bij uw pastorie of secretariaat. Misintenties: Misintenties aangeboden voor vrijdag zullen in de eerstvolgende Bode verschijnen. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. BASILIEK H.H. AGATHA & BARBARA OUDENBOSCH Pastorie: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165-330502; fax 0165-330514; info@ bernardusparochie.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Donderdag 20 oktober 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 21 oktober 10.00u Hellemonskapel, gebedsdienst ‘Biddende Moeders’. We bidden en zingen samen voor onze en uw kinderen. Elke moeder kan zich hierbij aansluiten, ook zij die geen biologische moeder zijn maar solidair met hen zijn. Zondag 23 oktober 11.00u Basiliek, eucharistieviering, Wereldmissiedag. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: Adrie v. Vlimmeren (jgt.); Merijn v. Vlimmeren; overl. fam. Schouten-v.d. Akker; Ad v. Beek e.v. Toos Vermeulen; Jos

v. Lier en overl. fam.; Betsie de Jong-v.d. Bom e.v. Tony de Jong (jgt.). Lector: T. v.d. Bom. Acolieten: Cor, Wouter, Lekisha. Koor: Basiliekkoor. Dinsdag 25 oktober 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intentie: voor overl. parochianen. Woensdag 26 oktober 12.00u Basiliek, oecumenisch middaggebed. Donderdag 27 oktober 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Jubileum koster: Tijdens de viering op zondag 23 oktober wordt gevierd dat Bart Leijs 25 jaar koster is van de Basiliek. Na afloop van de viering is er tot 13.30u gelegenheid de jubilaris te feliciteren in ‘de Pilaar’. Overleden: Op vrijdag 21 oktober nemen we om 14.30u afscheid van Dien Dielemans, wed. v. Jan v.d. Nobelen. We wensen de nabestaanden veel sterkte. Kledingactie Mensen in Nood: Op woensdag 26 oktober is ertussen 18.00u en 19.00u gelegenheid om tweedehands kleding, schoeisel en andere soorten textiel, zoals lakens en gordijnen, in te leveren bij de Basiliek, de Pauluskerk en de Protestantse kerk. Eerste heilige Mis: Op zondag 6 november zal mgr. Liesen om 15.00u in de kathedraal in Breda Thai Nguyen tot priester wijden. Op maandag 7 november zal Thai om 19.00u zijn eerste Mis opdragen in de Basiliek. U bent daarbij van harte welkom. Eerste Communie 2017: Op zaterdag 17 juni zijn de vieringen voor de Eerste heilige Communie. Voor informatie over de voorbereiding en voor aanmelding van uw communicant(en), kunt u een berichtje sturen naar info@bernardusparochie.nl. Winkel en museum: De winkel en het museum v.d. Basiliek zijn dagelijks geopend v. 13.00u tot 16.00u en zijn bereikbaar via de kerk of het Doelpad. H. HART VAN JEZUS BOSSCHENHOOFD Pastorie: Pagnevaartdreef 1, 4744 RE Bosschenhoofd, 0165-312747. Het pastoraal

team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zaterdag 22 oktober 17.00u Eucharistieviering, Wereldmissiedag. Voorganger: pastor A. Schuerman. Intentie: overl. ouders Luyken-v. Peer en zoon Benny. Dinsdag 25 oktober 9.00u Clemenskapel, eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor H. Pitt.

Schouw en overl. kinderen; Louis Verhulst e.v. Dina Braspenning; overl. ouders Christianen-v. Nijnatten; Jan Huijskens e.v. To Boeren. Lector: J. Buijsen. Misdienaar: Stan. Koor: Dameskoor. Bloemengroet: Wekelijks maakt de bloemengroep een boeketje voor iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Weet u ook iemand? Laat het ons weten via de pastorie.

H. LAURENTIUS OUD GASTEL Secretariaat: Korte Dreef 4, 4751 HZ Oud Gastel, 0165-511286, geopend ma-di-vr van 10.00u tot 12.00u, oudgastel@bernardusparochie.nl. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zondag 23 oktober 9.30u Eucharistieviering, Wereldmissiedag. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: Anny Akkermans e.v. Johannes Brocatus (jgt.); Antonetta v. Aalst e.v. Petrus Akkermans (jgt.); mw. Consemulder-Klarijs; Kees Hack e.v. Cor Lanen (verj.); Henri Mastboom; Frans Nagtzaam en Truus Nagtzaam-IJzermans (jgt.); overl. ouders Cees Paantjens en Liza Paantjens-Laanen; Johannes Verkaart; Jacobus Wagemakers e.v. Maria Wagemakers (jgt.). Koor: Kevelaerkoor. Overleden: Op dinsdag 18 oktober hebben we afscheid genomen van Jo Hopmans, wed. v. Adrie v. Beek. We wensen de nabestaanden veel sterkte.

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 23 oktober zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie of thee. Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t.0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: mevr. M. Dijkshoorn-van der Spek, Bakkersmeer 3, 4714 RG Sprundel, t.0165-381774. Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J.W. Smith, Cederstraat 5, 4871 VK EttenLeur, t.076-7851342. Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t.0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, t.06-34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. A.J. Drent Steenbergen, Hoge Donk 28, 4879 NB Etten-Leur tel. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau.

ST. JAN DE DOPER HOEVEN Pastorie: St. Janstraat 38, 4741 AR Hoeven, 0165-502336. De pastorie is bereikbaar van ma. t/m vr. tussen 09.30u en 11.30u, hoeven@bernardusparochie.nl. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zondag 23 oktober 9.30u Eucharistieviering, Wereldmissiedag. Voorganger: pastor A. Schuerman. Intenties: Franciscus Aarts en Arnolda Verhoeven; overl. ouders Aarts-v. Dommelen en zoon Kees; Maria v. Herwijnen en Petrus Verhoeven; Adrianus v. Oosterhout en Adriana v. Meel; Deni de Hoon e.v. Catharina Boomaerts; overl. ouders v.d. VorstPAGINA 22

PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 23 oktober begint de kerkdienst in Oud Gastel 9.00u en in Oudenbosch 10.30u. In beide diensten gaat ds. Ch. Inkelaar-de Mos voor. In Oudenbosch is de dienst m.m.v. I.K. “Rejoice” uit Zuidland en voor jongeren v.a. 12 tot 18 jaar de maandelijkse brugdienst in de bovenzaal van de Pastorije. Tevens is er kindernevendienst. Kinderoppas (0-4 jr.) in de Pastorije. Agenda: Dinsdag 25 okt. Pastorije v.a. 14.00u Seniorensoos. Dinsdag 25 okt. Pastorije v.a. 19.45u Zoeken naar zin. Thema “De Onzin van het leven vlgs. Prediker”. Woensdag 26 okt. Pastorije 9.30-12.00u Crea-ochtend Woestijnroos. Woensdag 26 okt. Basiliek H.H. Agatha & Barbara 12.00-12.30u Oecumenisch Middaggebed. Woensdag 26 okt. Kerk 18.00-19.00u Kleding-inzameling t.b.v. Mensen In Nood. Woensdag 26 okt. Pastorie 19.00u Gebedskring. Woensdag 26 okt. Kerk 20.00u Repetitie kerkkoor. Donderdag 29 okt. Consist. Oud-Gastel v.a. 9.30u Activiteitenochtend. Donderdag 29 okt. Pastorije 9.30-11.30u Vrije inloopochtend voor een kopje koffie/ thee, een gezellig praatje en een luisterend oor. De deur staat ook voor u open! VOL EVANGELIE GEMEENTE ‘OP DE ROTS’ Erediensten iedere zondag aanvang 10.30u. Bijbelstudie en bidstond donderdagavond aanvang 19.30u. Adres: Constantijn Huijgensplein 12, 4741 AZ Hoeven. Website met iedere maand een nieuwe overdenking en de actuele agenda: www.opderots.nl. Voorganger J. Mulder, 0165-316064. Donderdag 20 oktober Bidstond. Zondag 23 oktober gaat J. Mulder voor. Donderdag 27 oktober Bijbelstudie.


vacatures

Vlietweg 19a 4791 EZ Klundert T.: 0168 - 407689 www.tbgtotaalbeton.nl TBG Totaal Beton- en Geveltechniek is een dynamisch en flexibel bedrijf met een ruime, jarenlange ervaring op het gebied van betonrenovatie en gevelonderhoud. De belangrijkste kenmerken van ons bedrijf zijn: professionaliteit, korte lijnen en snel en effectief handelen.

Wij zoeken per direct een gemotiveerde:

BETONREPARATEUR Wij zijn werkzaam op de volgende gebieden: - gevel-, beton- en vloerherstel - betonconservering, structurele (uitwendige) versterking - vochtwering, injecteren (zowel constructief als waterkerend) - coatings en gietvloeren (onder meer op basis van epoxy’s en polyurethanen) - toepassen van cementgebonden giet-, troffel- en ondersabelingsmortels - voegovergangen - reinigen van industriële wanden en vloeren, hogedruk- reiniging met water - reinigen met water en zand (sandwashing) - ondergieten van industrieel equipment met cement- en epoxygebonden gietmortels

RESTAURANT VROENHOUT

personeel gevraagd

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde jonge oproepkracht

voor in de bediening met horeca ervaring voor in de avondUren die graag gepassioneerd wil werken in een jong team.

Bel of mail naar restaurant Vroenhout Vroenhoutseweg 21, 4703 SG Roosendaal 0165-532632 t.a.v. mevr. van Beekveld of info@restaurantvroenhout.nl

Dorpsstraat 132A - 134 Sint Willebrord

Wij zijn op zoek naar:

medewerkers m/v

voor onze cafetaria en eeterij - ca. 20 uur per week - uren in onderling overleg - keukenervaring hoeft niet, mag wel Voor inlichtingen en/of sollicitaties kun je contact opnemen met Wim Wink via: 0165-382669 of cafetarialiana@gmail.com

Wij vragen voor deze functie: - affiniteit met de bouw - ervaring met bovengenoemde werkzaamheden - zelfstandig kunnen werken - een teamspeler kunnen zijn - geen 9- 5 mentaliteit, flexibele werkhouding - bij voorkeur het diploma VCA basis - bij voorkeur rijbewijs BE - goede beheersing van de Nederlandse taalWij bieden - een afwisselende en uitdagende functie in een prettig bedrijf - salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Bouw & Infra - de mogelijkheid tot een vast dienstverband Geïnteresseerd? Bel naar 0168 407689 of mail naar barbara@tbgtotaalbeton.nl voor het maken van een afspraak.

Vacature

Logistiek Medewerker (gemiddeld 32 uur/week) Home health products, vertegenwoordiger in Nederland van het internationale concern hhp, is op zeer korte termijn op zoek naar een:

LOGIStIeK MeDeWerKer (OP- eN aFBOuW VaN eVeNeMeNteN eN LeVerINGeN) Ben je een doorzetter die zijn afspraken nakomt? Heb je werkervaring? Weet je van aanpakken en draai je je hand niet om voor fysiek werk? En ben je ook in de weekenden beschikbaar? Reageer dan snel! FUNCTIE-EISEN • een gedreven en resultaatgerichte persoonlijkheid • bij voorkeur enige ervaring als logistiek medewerker • flexibel inzetbaar qua werktijden • rijbewijs B

 Vacatures bij jou in de buurt Zoek en vind lokale vacatures

WIJ BIEDEN: • een veelzijdige baan in een jonge en dynamische werkomgeving • een uitgesproken informele en open werksfeer

Ontvang vacatures die jij zoekt! Maak gratis een zoekprofiel aan op www.brabantwerkt.nl

Building your brand with labels

Belona B.V. | Roosendaalsebaan 39 | Postbus 56 | 4750 AB Oud Gastel | T. +31 165 512 451 | www.belona.nl

Belona B.V. / Sema Label B.V. is een modern grafisch productiebedrijf gevestigd te Oud Gastel. Met een enthousiast team van ruim 100 medewerkers is Belona B.V. / Sema Label B.V. gespecialiseerd in de productie en verkoop van zelfklevende etiketten. Door een constant hoog kwaliteitsniveau en een concurrerende werkwijze is een toonaangevende positie veroverd binnen diverse branches.

Wij zoeken nieuwe collega’s Voor het actuele aanbod bezoek onze website: www.belona.nl Voor meer informatie over deze vacatures kunt u eventueel bellen met de afdeling personeelszaken: Dhr. Van Vliet 0165-519225 of Dhr. Kuijpers 0165-519227. Schriftelijke reacties zien wij bij voorkeur tegemoet op het mailadres: pz@belona.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Competitie kruisboogvereniging Strijd in Vrede

GEÏNTERESSEERD? Stuur je motivatiebrief + cv met foto naar service@hhp-professional.com

Werk met voldoende beweging?

Word bezorger! Gezocht, vroege vogels* voor het bezorgen van dagbladen zoals AD, de Volkskrant, Trouw en BNdeStem. ’s Ochtends voor 7 uur de krant bezorgen is goed betaald en snel verdiend. Het bezorgen duurt 1 tot 1,5 uur per dag, van ma t/m zat.

Hoeven

Wat staat er tegenover: • een aantrekkelijke 4-wekelijkse vergoeding; • € 150,- Startpremie**;

€ 150,bonus!

• gratis de krant lezen; • gratis regenpak . *min.leeftijd 18 jaar, ** na 3 maanden goed bezorgen

Kijk voor meer informatie of aanmelden op: www.krantenbezorgen.nl

OUDENBOSCH - De competitie van het kruisboogschieten is weer ten einde gekomen. Zo ook voor Kruisboogvereniging Strijd in Vrede. Met als afsluiting de traditionele kwartjesverschieting binnen de club Strijd in Vrede om de eind stand te bepalen. Wie volgend jaar de titel Keizer en Koning wordt, is nu nog in handen van Mart Heeren. Maar de titel Koning is Johan de Jong geworden. Tijdens de kwartjesverschieting werd ook gekeken wie zijn gemiddelde

het beste heeft verbeterd. De prijs werd toegekend aan Leon Ligtenberg, met een verbetering van 23%. Tijdens de feestelijke afsluiting, werd er nog felicitaties uitgebracht. Zo was Jeroen Dams bij de Nederlandse Kampioenschappen-wedstrijd 1e geworden in zijn B-klasse en kreeg nog een cadeau uit handen van de voorzitter. Ook Mart Heeren kreeg de felicitaties met een bosbloemen, dat hij al 30 jaar lid was. Zo was Johan Roovers 1e in de B-klasse geworden en Johan de Jong 1e bij de Koningen in de kring O.W.B.: www.kruisboogstrijdinvrede.nl


F A N AG ER D VA N OB T ZO K O

23

Doe mee aan ons

Prijzenfestijn

en win fantastische prijzen

HOOFDPRIJS

1e & 2e PRIJS

Peugeot 108, 5 deurs, Incl 1 jaar lang all-risk verzekering.

Sparta electrische fiets, t.w.v. €1949,-

F. NOUWS

WWW.AUTONOUWS.NL

3e PRIJS

Bosch Wasmachine én condensdroger, t.w.v. €1100,-

FEESTELIJKE PRIJSUITREIKING ZONDAG 18 DECEMBER OM 17.00 UUR

4e PRIJS

5e PRIJS

6e PRIJS

7e PRIJS

8e PRIJS

9e PRIJS

10e PRIJS

11e PRIJS

12e PRIJS

13e PRIJS

14e PRIJS

15e PRIJS

Apple iPad, t.w.v. € 549,-

Schoenenbon Van Meer Schoenen, t.w.v. € 200,-

Manniën

15

Waardebon PLUS Mannien, t.w.v. € 100,-

BESTAAT

Skidome arrangement, t.w.v. € 250,-

Waardebon Readshop/ DA/Prima, t.w.v. € 150,-

1 minuuut gratis winkelen bij PLUS Mannien

Dinercheque Wapen van Schoenenbon Ellen Nasssau, t.w.v. € 250,Shoes, t.w.v. € 200,-

Waardebon PLUS Mannien, t.w.v. € 150,-

Waardebon Schoonheidssalon Beauty & more, t.w.v. € 100,-

Waardebon Readshop/ DA/Prima, t.w.v. € 100,-

Waardebon Schoonheidssalon Beauty & more, t.w.v. € 100,-

Start van de aktie: zondag 23 oktober t/m zaterdag 17 december Bij PLUS Mannien, Readshop Rucphen, DA Drogisterij & parfumerie, Prima huishoud & speelgoed en schoonheidssalon Beauty & more.

JAAR

Bij elke €10,- aan boodschappen ontvangt u een zegel. Bij 10 zegels is een spaarkaart vol. Elke volle spaarkaart is een kanskaart. U heeft dus volop kans!

Mede mogelijk gemaakt door:

F. NOUWS

WWW.AUTONOUWS.NL

& More

Manniën/Raadhuisplein 12 // Rucphen // T: 0165 341281

Openingstijden: ma-vr 8.30-20.00 // za 8.00-18.00 // zo 9.00-8.00

DA, Prima, Readshop, Beauty & More/Raadhuisstraat 32 // T: 0165 341281

plus.nl

Halderbergse Bode 19-10-2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you