Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

H A L D E R B E R G S E

O P L AG E :

23 MEI 2012 WEEK 21

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

13 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @H_bergseBode

ARBORETUM TREKT BEZWAAR TEGEN STRAATNAAM IN

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

ELEKTRONISCHE AANMELDING BIJ GGZ WNB

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Zelfstandig Adviseur Pastoor van Breugelstraat 134 Bosschenhoofd 0165-311975 • rokx@hetnet.nl

Geen hoger tarief voor ophalen oud papier

Dit jaar inspectie naar verlichting

OUDENBOSCH - Voetbalvereniging Victoria’03 krijgt geen hogere vergoeding voor het ophalen van oud papier. Dat zegt de gemeente Halderberge tegen het bestuur, nadat de club dat de opbrengst voor oud papier elders vele malen hoger, soms wel zes keer, ligt dan de vergoeding die de voetbalclub hiervoor van de gemeente ontvangt. Volgens B&W fluctueert het bedrag enorm. “Gezien het feit dat de oud papierprijs al jaren schommelt, zien wij geen reden tot het aanpassen van de gemiddelde opbrengst”, aldus het college dat Victoria erop wijst dat ze verplicht is het oud papier bij Saver aan te bieden en niet mag kiezen voor een andere inzamelaar.

HALDERBERGE - De gemeente heeft besloten om wat betreft verlichting een terughoudend beleid te voeren. Zo wordt er niet geïnvesteerd in de openbare verlichting en gaat Halderberge slechts repareren in geval van uitval. Wel zijn er investeringskredieten voor het vervangen van materialen die ouder zijn dan hun technische levensduur en daarbij ook niet meer naar behoren functioneren. De gemeente laat nu weten dit jaar nog te beginnen met het nader inspecteren van materialen die aan het einde van de levensduur zijn en versleten materialen te vervangen. Eind 2012 worden de gevolgen over de gemaakte beleidskeuze nader geëvalueerd.

W E E K B L A D

Meeste e-waste in Halderberge

Film over huwelijk van nephertog

HALDERBERGE - Halderbergenaren leveren gemiddeld de meeste afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in. Dat blijkt uit het feit dat de milieustraat van Halderberge gemiddeld 7,8 kilo per inwoner e-waste kon overhandigen aan Wecycle. Roosendaal heeft hetzelfde aantal. Opvallend is dat de gemeentelijke milieustraten gemiddeld slechts 5,1 kilo per inwoner heeft. Wecycle heeft als doel gemeenten te stimuleren meer e-waste in te zamelen. Het is de tweede keer dat Wecycle het benchmarkonderzoek onder gemeenten uitvoert die een contract hebben. In 2010 werd in de provincie gemiddeld 5 kilo per inwoner afgegeven.

OUDENBOSCH - Aap Noot Film uit Rotterdam gaat een film maken over hertog Marc-Anthonie van Wilderoden d’Aragon. Dat staat op de website van de producent. De nephertog zou in 2010 trouwen in de basiliek van Oudenbosch, maar liet de parochie zitten met honderden gasten en een versierde kerk. Het gaat om een bioscoopfilm met de titel De Basiliek. De verhaallijn is als volgt: Na het vrijkomen uit de gevangenis besluit Erik een nieuw leven te gaan leiden. Helaas verliest hij de strijd met zichzelf en valt al snel terug in oude gewoonten. Hij blijkt ondanks diverse behandelingen nog steeds de platonische leugenaar te zijn van enkele jaren geleden.

Zorgen over viskraam Oud Gastel OUD GASTEL - Gert Logt van de Onafhankelijke fractie Halderberge (OfH) verwijt de gemeente Halderberge nog geen vergunning afgegeven te hebben voor de ‘nieuwe’ visboer waardoor er op de weekmarkt van Oud Gastel al twee weken geen viskraam staat. De gemeente laat echter weten dat de kritiek niet terecht is, omdat de ondernemer pas vorige week een vergunning heeft aangevraagd. Als alles in orde is, kan hij deze week nog op de weekmarkt staan. DOOR VERA DE GEUS “Al twee zaterdagen staat de viskraam niet op de markt in Oud Gastel”, begint Logt zijn relaas.”Ik vernam dat dit te maken heeft met het ontbreken van een vergunning voor de nieuwe vergunninghouder.” Logt zegt niet te begrijpen waarom de besluitvorming over deze vergunning uitblijft. “Het kan toch niet zo zijn dat het zo moeilijk is een vergunning te verlenen voor de verkoop van vis op zaterdag”, zegt Logt die wil dat de gemeente vaart zegt achter de vergunningverlening zodat de viskraam zaterdag weer aanwezig t h u kan i zijn op de weekmarkt van Oud Gastel.

20% KORTING

!

HALDERBERGE - De vrijwilligers van het project Veilig Honk vierden maandag hun tien jarig jubileum. Daarom was er die dag voor hen een feestelijke bijeenkomst. Het idee achter het project ‘Veilig Honk’ is om schoolgaande jongeren wat extra veiligheid te geven. Onderweg naar school kan er van alles gebeuren. Pech onderweg (kapotte fiets, ongelukjes), pesterijen, slecht weer enzovoorts. In de gemeente Halderberge zijn 22 Veilig Honk adressen aanwezig, verdeeld over haar dorpen. Deze vrijwilligers van Veilig Honk hebben de beschikking over een leenfiets, een EHBOkoffertje en een fietspomp (geschonken door de gemeente).

Logt verwijt gemeente uitblijven van nieuwe vergunning

op een artikel naar keuze* Wo 23-5 t/m Ma 28-5

Vergunningaanvraag Volgens de gemeente Halderberge blijft ze echter helemaal niet in gebreken. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de visboer die voorheen op de weekmarkt van Oud Gastel stond tijdig heeft laten weten per 7 mei geen gebruik meer te willen maken van zijn standplaats voor de verkoop W EvanEvis.K B L A D Daarop heeft Halderberge zijn vergunning ingetrokken en contact gezocht met de nieuwe visboer die op de wachtlijst stond. “Hij is direct in kennis gesteld over de vrijgekomen standplaats door middel svan een ibriefnen een aanvraagformulier d e r voor de vergunning. Daarop heeft deze

man telefonisch contact opgenomen, omdat hij direct zijn vergunning wilde. Het is echter de regel dat wij alle aanvragen met betrekking tot de standplaatsen publiceren in de Halderbergse Bode en een week ter inzage laten liggen zodat er een zienswijze kan worden ingediend”zegt hij. Volgens de woordvoerder is dit de ondernemer ook verteld en had hij er alle begrip voor. “De betreffende aanvraag voor de standplaats hebben wij echter pas vorige week zelf gekregen.” Als er geen zienswijze wordt ingediend, kan de nieuwe visboer aanstaande e g zaterdag i o al zijn standplaats innemen.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

PLUS Manniën Rucphen

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

!

* Zie voorwaarden op

etten-leur.lifeandgarden.nl

!

!

Veilig Honk bestaat tien jaar

HOEVEN - De 41e editie van de Fietsvierdaagse in Hoeven waar mensen uit het hele land op af komen, was wederom een daverend succes. Niet alleen dankzij de M strakke organisatie, prachtige I D D E Look Bhet U R Glenteweer S E (op&een enkele V EbuiEna)RwasS daar E debet aan. Voor het eerst was de start en de finish bij conferentiecentrum Bovendonk en dat is bijzonder goed bevallen.

!

TuincenTrum

etten-Leur - Tel.: 076-5034956

Wij hebben alles voor een heerlijke barbecue. Met het grootste aanbod.

Schildklierstichting in ziekenhuis HALDERBERGE - De Schildklierstichting Nederland is deze maand twee keer aanwezig in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Op 24 mei is er een inloopdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Mensen kunnen terecht bij de stichting voor informatie of advies. Op 31 mei is er tussen 19.00 en 21.00 uur ruimte voor lotgenotencontact. Schildklierpatiënten en hun naasten kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kleijwegt, van de Schildklierstichting Nederland, via kleijwegtlinda@ hotmail.com of 06-10 91 92 68. Aanmelden is noodzakelijk. Het lotgenotencontact vindt plaats in de Conferentiekamers 1+2.

SDW zoekt nieuwe pleeggezinnen HALDERBERGE - SDW zoekt pleegouders voor kortdurende pleegzorg. Dat houdt dat het kind niet opgroeit in het betreffende gezin, maar wel dat het pleeggezin kortdurende zorg geeft en het pleegkind een vertrouwde plek biedt. De pleegouders vangen het kind bijvoorbeeld een weekend in de maand op, tijdens vakanties of voor een periode van ongeveer zes maanden. Ook biedt SDW buddy-pleegzorg. Dit is vergelijkbaar met weekendpleegzorg, maar dan kan ook buiten de vaste weekenden een beroep op een gezin worden gedaan. Mensen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met M. Damen, 088-2593000 of jeugdzorg@sdw.nl.


Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

De Kroon versspecialiteiten

Kaatjes graskaas

500 gram

Filet de Ardenne

100 gram

(Magere rauwe ham met fijne kruiden)

5,

49

2,49

Hollandse kaassalade 100 gram

1,49

Tapenade trecolore

2,29

100 gram

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Nu ook in onze winkel verse asperges en aardbeien Prof. van Ginnekenstraat 10 • 4731 JZ Oudenbosch Tel. 0165 312263 • www.kjdekroon.nl • info@kjdekroon.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

21

Intervloer b.v.

bbq schotel

is er voor al uw

Betonvloeren

van garage tot bedrijfshal, slijtvast en onderhoudsvrij, voor particulieren en bedrijven. Bel voor informatie H. Valentijn Tel. 0165-354838 / Mob. 06 54971194

Help, mijn Linked in

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

LENTEKRIEBELS?

Maak een ballonvaart... bestel nu!

bbq all-in

keuze uit meer dan 500gr p.p 25 soorten vlees

runderbiefstuk varkenshaas haas-ribkarbonade speklappen kuikenbout

½kg ½kg kg kg kg

4.45 3.95 4.95 2.95 1.95

11.80

4.95

seranoham 100gr 39

1.

tonijn

cocktailsalade

100gr

bief-gourmet fondue - steengrill - bakplaat - wokpan met o.a. runderbief-kalkoenbief-varkensmedaillons-kipfilet-enz.

1.19

250 gr. p.p. vanaf

2.45

runderkogelbiefstuk ½kg 4.95 runderentrecote 100gr 1.79 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Marian´s Glas Glas Galerie Galerie Marian´s Bosschendijk 211, Oudenbosch, www.glas-galerie.nl Bosschendijk 211, Oudenbosch, www.glas-galerie.nl

Wij bestaan bestaan 18 18 jaar!!! jaar!!! Wij Wie jarig jarig is is trakteert trakteert Wie Daarom geven wij Daarom geven wij

Vrijdag 25 25 mei mei Vrijdag

20 % % Korting Korting 20

www.adballon.nl 076 – 514 53 72

Opde degehele gehelecollectie collectie Op m.u.v.Andere Andereacties actiesen enafgeprijsde afgeprijsdeartikelen artikelen m.u.v. Dinsdagt/m t/mDonderdag Donderdaggeopend geopendvan van10.00 10.00tot tot17.00 17.00uur uur Dinsdag Vrijdag10.00 10.00tot tot18.00 18.00uur uur Zaterdag Zaterdag10.00 10.00tot tot16.00 16.00uur uur Vrijdag

Ambiance Braderie Feesten beleef ‘t in hoeven !!

Wij bedanken !!!


actualiteit

‘Een procedure starten is zonde van de tijd en energie’

Arboretum trekt bezwaar tegen straatnaam in OUDENBOSCH - Stichting Arboretum Oudenbosch trekt het bezwaar tegen de nieuwe straatnaam Achter het Postkantoor in. Nog steeds is voorzitter Johan van Oosterhout verre van gelukkig met de keuze van het college van B&W, maar hij is van mening dat een procedure weinig zin heeft en dus alleen maar onnodig tijd en energie zal kosten. De stichting mag nog wel kiezen welk adres de botanische tuin straks zal hebben. Achter het Postkantoor of Jezuïtenplein. Van Oosterhout verwacht dat laatstgenoemde het zal worden. DOOR VERA DE GEUS Het bestuur van Stichting Arboretum Oudenbosch is enorm geschrokken van de naam die het college van burgemeester en wethouders wil geven aan het gebied waarin de botanische tuin ligt. Het lijkt het gemeentebestuur ene goed plan om de straatnaam Achter het Postkantoor te geven. Het bestuur vindt deze naam echter volstrekt ongeschikt. “Gelet op de historie van het gebied, vinden we dat deze nieuwe locatie een naam verdient die daarbij past en bij alle andere straatnamen die daar al in gebruik zijn”, aldus het bestuur. “Pas geleden is voor het plein dat direct aansluiting geeft op onze nieuwe ingang gekozen voor de naam Jezuïetenplein. In die richting doordenkend zou naar ons gevoel bijvoorbeeld een naam als kloostertuin of Arboretumplein al veel passender zijn.” Het bestuur benadrukte dat veel van de bezoekers van de tuin van ver buiten de regio komen. “Op zoek naar het Arboretum zullen zij de naam Achter het Postkantoor niet direct linken aan dit historische gebied. Uit onderzoek onder onze bezoekers is gebleken dat tien procent moeite heeft gehad om ons te vinden. We vrezen dat

de nu voorgestelde naam voor nog meer onduidelijkheid zal zorgen”, zeggen de bestuursleden. Om die redenen verzocht het stichtingbestuur om verder na te denken over de naamgeving. Herkenbaar Voorzitter Johan van Oosterhout laat nu echter weten het bezwaar tegen de nieuwe naam in te trekken.

‘We zijn het niet eens met de vergoeding’ “We hebben een gesprek met de gemeente Halderberge gehad. Het besluit was echter al genomen. Dan kun je wel een hele procedure gaan starten, maar waarschijnlijk heeft dat toch geen enkele zin. Dan is het zonde van de tijd en energie en daar hebben we dus geen zin in. Vandaar dat we het bezwaar intrekken”, legt Van Oosterhout uit. “Jammer dat wij en andere omwonenden niet in de voorfase gehoord zijn, maar dat we het pas te horen kregen toen het besluit al was genomen. Dat vind ik een gemiste kans. Achter het

Het Arboretum in Oudenbosch krijgt een nieuw adres.

FOTO VERA DE GEUS

Vergoeding Van Oosterhout geeft aan dat de stichting nog mag kiezen tussen een adres op het Jezuïtenplein of Achter het Postkantoor. De voorzitter benadrukt dat het bestuur nog een besluit moet nemen, maar naar eigen zeggen vermoedt hij dat Jezuïtenplein absoluut de voorkeur heeft. Het be-

stuur wil hoe dan ook een vergoeding voor de kosten die men moet maken wanneer het adres wordt gewijzigd. “En die kosten liggen een stuk hoger dan de gemeente denkt”, zegt Van Oosterhout. “Het houdt meer in dan alleen een paar adreswijzigingen versturen. Over de vergoeding moet dan ook zeker nog gepraat worden.”

Postkantoor is gewoon geen herkenbare naam. De oudere Oudenbosschenaar herkent het gebied misschien als zodanig, maar de jongeren en de toeristen zeker niet. Kloostertuin of iets dergelijks had ook voor mensen die hier niet bekend zijn veel logischer geweest. Je zíet immers dat het een klooster is.”

Nog maar vijf procent via centrale intake

Voortaan elektronische aanmelding bij GGZ WNB HALDERBERGE - Het merendeel van de cliënten van GGZ WNB wordt vanaf 1 juli digitaal aangemeld. Dat scheelt niet alleen tijd, het voorkomt ook dat mensen hun verhaal diverse malen moeten herhalen. Huisartsen doen de diagnose en na een telefonische screening blijft er nog maar vijf procent over die echt op intake moet komen.

DOOR VERA DE GEUS Het project is beter bekend onder de naam het Voordeurproject wat inhoudt dat in principe alle aanmeldingen van patiënten digitaal worden aangeleverd bij GGZ WNB. Om dit mogelijk te maken kreeg de zorginstantie voor geestelijke gezondheidszorg met patiënten uit de hele regio van het ESF fonds een innovatiesubsidie. “Het vergt veel werk en zet zorgprocessen op zijn kop, maar het is uiteindelijk veel efficiënter”, aldus projectleider Arno van Dam. Feit is dat alle aanmeldingen van patiënten voor de GGZ per 1 juli via Zorgdomein moeten binnenkomen. De eerste belangrijke stappen zijn al genomen, want sinds 1 april doen huisartsen hun aanmeldingen al via deze website. “In de oude situatie meldde de huisarts een patiënt bij ons aan. Die kreeg dan in het intaketeam een intakegesprek. Vervolgens werd de patiënt in de vergadering besproken en aan de hand daarvan in een zorgprogramma geplaatst. Daarna kwam de cliënt op de wachtlijst en moest dan weer door een intake heen”, zegt Van Dam. “De effecten daarvan waren dat een patiënt verschillende keren zijn verhaal moest

doen en lang moest wachten. Ook werden overbruggingscontacten met patiënten op de wachtlijst gedaan, waardoor gewone intakes bleven liggen en in feite het hele systeem een beetje vastliep.” Wachtlijsten GGZ WNB besloot onlangs dat dit veel efficiënter en goedkoper moest kunnen. Volgens de projectleider is het dan echter wel zaak dat de zorginstelling kiest voor een flinke omslag.

‘Zo hebben we minder drop-outs’ “De huisartsen leveren inmiddels digitaal aan. Omdat ze een aantal criteria kunnen aanvinken, diagnosticeren ze beter en kan negentig procent van de aanvragen meteen door naar een zorgprogramma”, legt hij uit. “Na een telefonische screening blijft er nog maar vijf procent over die echt op intake moet komen. Dat levert natuurlijk een enorme winst, maar je zorgproces moet je omzetten. Mensen van de zorgprogramma’s moeten

Goud is Geld is een smelterij. Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

Open: ma. 13.00-17.00u, di. en do. 10.00-17.00u., wo. gesloten, vr. 10.00-20.30u, zat. 10.00-16.00u.

Efficiënt Desalniettemin zijn er volop pluspunten. “Belangrijkste voordelen van het digitaal aanmelden van patiënten zijn dat we betere informatie krijgen van de huisarts,

het aantal drop-outs daalt van mensen die moeten wachten, de huisartsen en wij van de papieren af zijn en dat ook verzekeraars zien dat we efficiënter werken”, besluit Van Dam.

leren een goede intake te doen, personeel moet anders worden geschoold en het is ook een zwaar IT-vraagstuk. Ook moeten binnen de zorgprogramma’s de wachtlijsten worden aangepakt.”

e nt ta con g! te lin rec beta

GOUD IS GELD TAXATIE LOUNGE

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal 0165-852268

ARCHIEFFOTO

Di

GOUD IS G€LD

Het merendeel van de cliënten van GGZ WNB wordt vanaf 1 juli digitaal aangemeld.

W W W . G O U D I S G E L D . N L PAGINA 3

Alimentatie: Lief en leedwe het niet leuker kunnen maken, wel makkelijker...? én vermogen delen?

Lief en leed én vermogen delen?

Letselschaderecht

Vastgoedrecht

Familierecht

Ondernemingsrecht

Nieuw.

Nieuw

.

www.ak-advocaten.eu

Arbeidsrecht

Strafrecht


VEEL KEUS, Zaterdag 26 mei in Oudenbosch VEEL VOORDEEL!

Aanbiedingen geldig t/m 2 juni 2012. Zolanggeldig de voorraad strekt. Aanbiedingen t/m 7 april 2012. Zolang de voorraad strekt.

Beautydag

10.00 - 16.00

voor de hond

Gepresenteerd door Viktor Brand van SBS6!

Wervelende hondenmodeshow met te gekke outfits! Shows om 13.00 en 15.00

• beauty-behandeling: nagels knippen, schoonmaken van ogen en oren • controle van de slanke lijn, incl. voedingsadvies • gebitscontrole • gratis behandeling met frontline (in bergen op zoom op vrijdag 1 juni) • Voedingsdeskundig van Royal canin aanwezig

op=op

2 voor

39.

1.

14.95

95

99

20 + 3 Kg gRatiS!

35.95

mEER VOOR KittEnS Op OnzE wEbSitE

Catsan pakket met kittenspeelhuis

Een tot speelhuis om te vouwen doos, gevuld met 5 liter Catsan kattenbakvulling, Whiskas temptations, Whiskas Junior maaltijdzakjes en kortingsbonnen.

Royal Canin Selection Croc

Compleet hondenvoer. Zak van 20 kilo + 3 kilo gratis.

Hill’s medium adult chicken 12 kg

Bevat alles wat de hond nodig heeft. Voor honden van 1 tot 6 jaar.

bij ons

25% korting

Eurokat’s Orange 20 liter

Kattenbakvulling die goed absorbeert en goed klontjes vormt. Met een frisse sinaasappelgeur.

17.95

vanaf

79.95

29.95

14.95

oP alle frontline!

Frontline

Frontline druppels voor in de nek, tegen vlooien, teken en luizen, en Frontline Combo (doodt ook eieren en larven). Voor hond en kat.

Happy-House Villa

Voor kat of kleine hond. Een sfeervolle aanwinst voor de woonkamer. Met kussen. Adviesprijs 89.95

oudenbosch 2500 M2 (Met dogWash!) bergen oP ZooM 1000 M 2

* t/M aug vrijdag tot 21.00 geoPend!

oudenbosch Molenstraat 131 tel 0165 31 39 40

Ma t/M ma t/m do DO VRijDag vrijdag zatERDag Zaterdag

8.30 8.30 -- 18.00 18.00 * 8.30 8.30 -- 21.00 21.00* 8.30 8.30 -- 17.00 17.00

KijK VOOR ExtRa OpEningStijDEn Op OnzE wEbSitE

Bench

Opvouwbare bench van stevige kwaliteit. Voorzien van 2 deuren. Kleur: zwart. In 5 verschillende maten.

Sectolin Vliegvrij Pro

Houdt het paard vrij van vliegen en andere hinderlijke insecten. 500 ml.

mELD U aan VOOR OnzE niEUwSbRiEf Op www.animaLwORLD.nL En bLijf Op DE hOOgtE Van OnzE actiES bERgEn Op zOOm RaVELStRaat 74 tEL 0164 23 33 49

ma t/m DO VRijDag zatERDag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00


actualiteit

Column

‘Paus Johannes Paulus II reikte me de hand’

Rinus Bouwmeester trots na ontvangst lintje OUDENBOSCH - Ieder jaar vindt de traditionele lintjesregen net voor Koninginnedag plaats. Ook dit jaar werd een aantal Halderbergenaren vereerd met een bezoekje van burgemeester Giel Janssen die hen de koninklijke onderscheiding uitreikte, vaak tot grote verrassing van de gedecoreerde zelf. Zij mogen zich voortaan ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’ noemen, een bijzondere titel voor bijzondere mensen. Iedere week vertelt een gedecoreerde zijn of haar verhaal. Deze week is dat de 74-jarige Rinus Bouwmeester.

Addo Sprangers

Mistig

Echt mistig? Als je de meteorologen mag geloven, is het dat tegenwoordig nog maar nauwelijks. Het aantal mistige dagen is zogezegd op één hand te tellen. Neen, dat was in de tijd van Sherlock Holmes wel anders. Legendarisch zijn de verhalen over befaamde ‘London fog’, mistbanken die je binnen luttele seconden het zicht ontnamen. Zo snel mogelijk een goed heenkomen zoeken, dat was het devies. Niet onverstandig ook, want voor je het wist belandde je in de plomp of dwaalde je uren lang verloren rond in een plotseling onherkenbare stad. Klimaatveranderingen hebben het verschijnsel echter vakkundig de nek omgedraaid, las ik laatst. Gelukkig is de mens niet voor één gat te vangen. Als iets er niet meer is, dan creëren we toch gewoon een surrogaat? Ik heb het hier natuurlijk niet over een lullige rookmachine die door allerlei kabaal makende bandjes wordt gebruikt om het podium in nevelen te hullen. Neen, als je het doet, moet je het ook meteen goed doen. In dat laatste geval kom je terecht bij de mistgenerator die in staat is om binnen no time een dikke laag mist uit te braken. Steeds meer pomphouders, juweliers en andere ondernemers gebruiken inmiddels de mistgenerator als wapen tegen overvallen, diefstal en ramkraken, zo is mij ter ore gekomen. Het schijnt dat de plotseling opduikende mist ervoor zorgt er dat overvallers halsoverkop het hazenpad kiezen en dus iets anders moeten verzinnen. Volgens Detailhandel Nederland zijn mistgeneratoren echter levensgevaarlijk en leiden ze tot onnodige slachtoffers omdat een bepaald slag criminelen in een paniekreactie weleens wild schietend een uitweg zou kunnen zoeken. Dat is wel een klein nadeel, moet ik erkennen. Bovendien werkt de mistgenerator natuurlijk niet bij zaken als geld witwassen, omkoping en fraude. Dat verklaart natuurlijk het wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten om de gevangenisstraffen voor dit soort delicten fors zwaarder te maken, net als de boetes voor bedrijven die zich eraan schuldig maken. Lagen criminelen in de financieel-economische sector tot nu toe nog schuddebuikend van het lachen op de grond bij het horen van de gevangenisstraffen en boetes voor de diverse vergrijpen, bij aanname van het wetsvoorstel wordt dit waarschijnlijk wel anders. Als de mist straks is opgetrokken, lachen Opstelten en de zijnen nog het hardst.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Halderbergse Bode H_bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Els Rommers, Tineke van der Borst Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 21

De oplossing van deze puzzel is in week 22 te vinden op www.internetbode.nl

Rinus Bouwmeester met in zijn rechterhand de zogenaamde hellebaard, is trots op zijn lintje.

DOOR ELS ROMMERS ‘Bouwmeester’, what’s in a name. Rinus, van beroep smid, ‘bouwt’ voorwerpen van metaal. En wat hij maakt, zijn stuk voor stuk meesterwerkjes. Met veel enthousiasme en trots toont Rinus zijn fotoboeken die gevuld zijn met talloze plaatjes van schilden, wapens, lantaarns, kandelaars, voetstukken, noem het maar op. Rinus Bouwmeester haalt overduidelijk veel voldoening uit zijn werk. Een betrokken man met een bijzondere hobby… Wapens “Het begon eigenlijk met een toevallige ontmoeting met Pastoor Landsbergen op een feestje”, vertelt Rinus. “Ik vertelde over mijn werk als smid en daarna deed hij een beroep op me. Blijkbaar beviel het resultaat zo goed dat ik daarna nooit meer stil gezeten heb. Ik heb onder andere de religieuze schilden en wapens gemaakt die op de gevels van de H.H. Agatha en Barbara Basiliek en op het Zouavenmonument te zien zijn. En ook het wapen van de paus die op de voorgevel van het Heemkundig museum prijkt, is van mijn hand. Ook heb ik diverse veldkapelletjes in de regio gerestaureerd.” Paus Naast zijn bijdrage als kunstsmid, heeft

Rinus zich ook ingezet in verschillende functies binnen de parochie H.H. Agatha et Barbara. Zo is hij sinds 1995 al actief als bestuurslid van Parochiële Caritas. “Wij bieden hulp aan mensen die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben”, legt Rinus uit. “Daarnaast ben ik Voorman van het Zouavenkorps. Rond 1860-1870 trokken 3200 vrijwillige Nederlanders naar Rome om de onafhankelijkheid van het Vaticaan te verdedigen. Dat zogeheten Zouavenkorps, verzamelde zich voor vertrek naar Rome hier in Oudenbosch en keerde hier ook terug. Uit geschiedkundig eerbetoon treden wij bij speciale gelegenheden nog steeds aan in uniform, compleet met Hellebaard, een middeleeuw steek- en houwwapen. Ons korps bestaat nu uit 10 leden en we organiseren de jaarlijkse viering van de zogenaamde Pro Petri Sede. In dat uniform heb ik een eigengemaakte plaquette uitgeboden aan Paus Johannes Paulus II. Ik heb hem zelfs tweemaal mogen ontmoeten. Bij de eerste ontmoeting kwam de paus een audiëntiezaal in, waar hij een borstbeeld zou zegenen dat wij hadden meegebracht. Alle aanwezigen stormden op hem af. Verbouwereerd bleef ik staan en aanschouwde de hectiek. De Paus had dat blijkbaar in de gaten, want, dwars door alle tumult heen, reikte hij mij de hand en schudde die. Een heel indrukwekkend moment.”

FOTO ELS ROMMERS

Wereldnieuws Dat Rinus een speciale band met het Vaticaan en de Basiliek in het bijzonder heeft, blijkt ook wel uit het feit dat hij Oudenbosch in wereldnieuws bracht bij de nieuwe verkiezing van de Paus in 2005. Hij zorgde er namelijk voor dat er witte rook uit de Basiliek in Oudenbosch kwam. “CNN zond het zelfs uit”, lacht Rinus. Ook voor kleine en grote reparaties draait Rinus zijn hand niet om. Zo zorgt hij ervoor dat grote schilderijen op 22 meter hoogte in de Basiliek worden opgehangen. Daarnaast is Rinus verantwoordelijk voor het plaatsen van de buitenkerststal bij de Basiliek en is hij penningmeester van de Stichting Comité Oudenbosch Groot Orgel Basiliek en van Pro Petri Sede Nederland. We competeren de indrukwekkende lijst met zijn functie als medebestuurslid van de Broederschap Hakendover waarbij Rinus de jaarlijkse bedevaartsbusreis op tweede paasdag begeleidt. Het moge duidelijk zijn dat Rinus niet houdt van stilzitten. “Ik ben graag bezig”, bevestigt Rinus. “Daarnaast beleef ik veel plezier aan het creëren van mooie dingen. Als het even kan, doe ik dit werk nog tot mijn 100ste! Dat ik een lintje voor mijn werk gekregen heb, was een complete verrassing, maar het doet me, tot mijn eigen verbazing, heel veel. Mensen zien blijkbaar toch wat je doet. Ik ben er dan ook heel trots op.”

‘Onze argumenten zijn onvoldoende meegenomen’

Halderberge wil gesprek met Verhagen over 380 kV OUD GASTEL - De gemeente Halderberge wil dat (demissionair) minister Verhagen naar Oud Gastel komt om te praten over de hoogspanningsverbinding die het kabinet aan wil leggen ten westen en noorden van Oud Gastel. Volgens het college van burgemeester en wethouders is er in het landelijke besluit onvoldoende rekening gehouden met de argumenten die door het gemeentebestuur van Halderberge zijn aangedragen. DOOR VERA DE GEUS

© www.sudokusite.eu

De gemeente Halderberge is van meet af aan tegen het het nieuwe 380 Kv-tracé geweest dat de landelijke overheid aan wil leggen ten westen en noorden van Oud Gastel. Het rijk en netwerkbeheerder Tennet willen een nieuwe hoogspanningsverbinding aanleggen tussen Borssele en Tilburg. Een deel van het tracé loopt rondom Oud Gastel. Dit betekent dat de huidige 380 kV-verbinding verdwijnt en verplaatst wordt naar het westen en noorden van Oud Gastel. Het college wil echter dat het huidige tracé wordt gebruikt, volgens Halderberge het meest milieuvriendelijk alternatief: geen nieuwe doorsnijding in een open gebied en streven naar een heldere PAGINA 5

bundeling en concentratie van verbindingen. De gemeente maakt zich vanwege de nieuwe plannen zorgen over de leefomgeving, mede vanwege de aanwezige Rijksweg en de aanwezige buisleidingenstraat. Reacties Ondanks het bezwaar van de gemeente Halderberge hebben de ministeries laten weten zich toch vast te willen houden aan de plannen. Daarom heeft B&W besloten (demissionair) minister Verhagen uit te nodigen voor een [persoonlijk gesprek over het voorgenomen tracé over het grondgebied van de gemeente Halderberge. In de uitnodiging stelt het gemeentebestuur het initiatief voor een nieuwe hoogspanningsverbinding, los van de huidige tracekeuze,

te willen ondersteunen en medewerking te willen verlenen. “Maar dan moet er vanuit het ministerie ook meer aandacht en medewerking worden gegeven aan onze reacties en voorstellen”, stelt B&W zich streng op. “Naar onze mening is het tracé op ons grondgebied opgelegd en worden onze reacties onvoldoende meegenomen in de keuze. Ook vanuit de bevolking is veel weerstand merkbaar”, zegt het college tegen de minister. “Het is zeer vervelend dat er voor ons grondgebied is gekozen zonder dat wij hierop konden reageren. Er is ook geen rekening gehouden met onze eerdere reacties. Wij hopen dat de deur voor overleg nog niet geheel dicht is getrokken en er nog ruimte is om met de ministers in gesprek te gaan over het tracé.”


Prachtig weer en volop sfeer tijdens Hoevens feestweekend

Fietsvierdaagse prima verlopen HOEVEN - Alles was geregeld, al weken vóór het hemelvaartweekend in Hoeven. Alles, behalve het weer. Daar maakten de organisatoren zich nog wel wat zorgen over. Gelukkig was dat achteraf niet nodig. Een heerlijk zonnetje, niet al te warm, al met al prima weer om te genieten van de fietsvierdaagse of de braderie tijdens de Ambiance braderiefeesten in Hoeven. De terrassen zaten vol en in de tent op het Rabobankplein was het volle bak. De hele regio werd overspoeld door deelnemers aan de fietsvierdaagse, die met hun kenmerkende gele vlaggetjes menig terras overspoelden voor een welverdiende versnapering. Overal streken grote groepen fietsers neer die, herkenbaar aan de kenmerkende gele vlaggetjes aan hun fiets, snakten naar een drankje of iets lekkers te eten. Her en der een verbrande neus of rode armen, maar het was gezelligheid troef. Braderie De braderie op zaterdag en zondag werd ook dit jaar weer goed bezocht. Er werd van alles aangeboden, van etenswaren tot kussens, van schoenen tot oude serviezen, er was voor elk wat wlis.

‘Maanden van voorbereiden niet voor niets’

Gezelligheid tijdens een van de stops van de fietsvierdaagse.

DOOR TINEKE VAN DER BORST Het is inmiddels een traditie geworden, het braderieweekend in Hoeven. Als op Hemelvaartsdag de deelnemers van de fietsvierdaagse hun kaartje laten stempelen maakt Hoeven zich op voor vier dagen lang gezelligheid. Niet alleen de Hoevense bevolking geniet van dit weekend, de activiteiten in de Ambiance feesttent en de braderie worden ook door liefhebbers uit de regio bezocht. De organisatie van zowel fietsvierdaagse als het braderieweekend hadden alles geregeld, maanden van voorbereiding zorgden ervoor dat de diverse activiteiten op rolletjes liepen. Het pokertoernooi in de tent op donderdagavond was het begin van vier dagen gezelligheid

en vond zijn hoogtepunt zaterdagavond tijdens het optreden van onder andere Rene Schuurmans. Bovendonk Het was dit jaar voor het eerst dat de fietsvierdaagse vanaf Bovendonk vertrok. De locatie leende zich, zoals verwacht, perfect voor dit evenement. De deelnemers aan de fietsvierdaagse wisten het prachtige gebouw te waarderen. Ook het terras, opgesteld in de ommuurde tuin werd druk bezocht. Menig deelnemer genoot na afloop van de dagelijkse fietstocht van een heerlijke versnapering en de rust die het conferentiecentrum uitstraalt. De terrassen die aan de diverse routes lagen straalden die rust niet uit.

Wie op zaterdag de braderie bezocht kon de kinderen met een gerust hart achterlaten in de Ambiance tent. Een vol programma was speciaal voor de basisschooljeugd opgezet. Er was een optreden van de Hoevense entertainer Ton Laros, die precies wist hoe hij de kinderen kon vermaken. Ook waren er snoepzakken en een verrassing voor alle aanwezige kinderen. De kinderboerderij trok ook veel bekijks. Papa en mama keken toe hoe hun kroost genoot van het aaien van de konijntjes, de geitjes en alle andere dieren die voor dit weekend hun thuis hadden in het centrum van Hoeven. Zondagavond keerde de rust weer terug in de Sint Janstraat, nog ruim een half jaar wachten, dan laat Hoeven zich weer van haar beste kant zien tijdens de optocht op carnavalsdinsdag.

Handige vrijwilligers gezocht voor hobbyclub OUDENBOSCH - Binnen woon- en zorgcentrum de Zellebergen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met onze mannelijke bewoners een hobbyclub op te zetten. Bent u creatief, goed met houtbewerking en vind u het leuk om met ouderen om te gaan? Dan bent u bij de Zellebergen aan het juiste adres. Voor meer informatie neem contact op met Ilse Uitdehaag, coördinator ac-

tiviteiten, op tel. 06-30166410 of op iuitdehaag@groenhuysen.nl Materialen gezocht Ook zijn we op zoek naar materialen voor een hobbyclub voor mannen. Heeft u nog gereedschap of bv hout wat u niet meer gebruikt, maar wel nog gebruikt kan worden voor het maken van creatieve producten? Wij ontvangen het graag! Neem contact op met Ilse Uitdehaag op 06-30166410 of via iuitdehaag@groenhuysen.nl

Sponsorloop ‘t Bossche Hart voor Alpe d’HuZes BOSSCHENHOOFD - Basisschool ’t Bossche Hart in Bosschenhoofd organiseerde vorige week aan het eind van de jaarlijkse sportdag een sponsorloop voor Alpe d’HuZes. Dit was een initiatief van Suzan Leenderts van groep 4. Suzan gaat op 7 juni samen met haar moeder de Alpe d’Huez oplopen. Een tocht van 15 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Iedereen die meedoet moet geld ophalen voor het doel waar Alpe d’HuZes voor staat: goed, gezond en gelukkig leven met kanker. Met het geld dat door de deelnemers aan Alpe d’Huez wordt opgehaald is het mogelijk veel onderzoek te doen naar het bestrijden van kanker. Vorig jaar is er € 20 miljoen opgehaald. Dit jaar streeft Alpe d’HuZes naar € 30 miljoen. De kinderen van ’t Bossche Hart dragen daar ook hun steentje aan bij. Ze hebben gezamenlijk € 2191,75 aan sponsorgeld opgehaald voor de prestatie die ze hebben gedaan. Dit was voor de allerkleinsten 200 meter hardlopen, groep 4 en 5 1200 meter en de hoogste groepen 1200 meter. De sponsorloop werd gehouden op de atletiekbaan

Eerste PuberPubParty OUD GASTEL - Vrijdag 25 mei wordt de eerste PuberPubParty gehouden. In navolging van het succes van het carnavalstienerbal in Oud Gastel is nu besloten om dit enkele malen per jaar te herhalen. De naam PuberPubParty is tijdens het tienerbal verzonnen door Cindy Uildriks. De party, mede georganiseerd door de jeugd, wordt gehouden in Toine’s Pub, Meirstraat 8 in Oud Gastel en is bedoeld voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar.

We kijken nu wat strenger naar de leeftijd, omdat de avond speciaal bedoeld is voor jongeren op de middelbare school, dus breng een legitimatiebewijs mee. De muziek wordt weer verzorgd door DJ Bart en hij draait van 20.00 uur tot de klok van 00.00 uur. Er staan enkele jongeren achter de bar en uiteraard wordt er geen alcohol geschonken. Er is zowel binnen als buiten toezicht van enkele volwassenen. Meer weten? Bel 0165-513694.

Afsluiting succesvolle derde seizoen

Hemelvaartsoptreden ‘Buiten Bereik’ een groot succes OUD GASTEL - Afgelopen donderdag gaf Gastels pop & rock koor ‘Buiten Bereik’ een swingend optreden op het terras van eetcafé Gastel Sfeer. Meer dan 150 mensen genoten dankzij het lekkere weer, buiten op het overvolle terras van een mix van recente top 40 hits en golden oldies. Op de playlist stonden onder andere nummers van Queen, Amy MacDonald, Bruna Mars en Greenday. Na het optreden sloot het koor haar 3de succesvolle seizoen af met een gezellige barbecue voor haar leden. ‘Buiten Bereik’ is in haar 3 jarige bestaan uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 40 mensen die met veel plezier repeteren en enkele keren per jaar optreden. Dat het vooral gaat om gezelligheid is een echte

succesformule, wat blijkt uit het groeiende ledenaantal. Het gaat zelf zo goed dat er al een wachtlijst voor vrouwen is ingesteld. Mannelijke zangers zijn nog wel van harte welkom. Het repertoire wordt ook steeds uitdagender en veelzijdiger met meerstemmige stukken. Ook de muzikale begeleiding is sinds de start uitgebreid van een enkele akoestisch gitaar naar een volwaardige muzikale ondersteuning met keyboards, akoestisch en elektrisch gitaar en percussie. Ook heeft het koor tegenwoordig een eigen website en Facebook pagina waar de laatste informatie te vinden is. Na de zomerstop zal het koor weer vol enthousiasme aan nieuwe nummers gaan werken en ook weer enkele leuke optredens plannen. www.buitenbereik.com

Springfield verliest derby HOEVEN - Het 1e team van korfbalvereniging Springfield moest gehavend aan de wedstrijd tegen Keep Fit uit Roosendaal beginnen. Met veel invallers (door blessures en afwezigheid van spelers) werd gestart en al snel bleek dat in deze formatie men niet opgewassen bleek tegen de ploeg uit Roosendaal. Complimenten mogen er echter zijn voor de invallers met name Dani de Louw, die als B speelster haar debuut

maakte in het 1e team, en dit bekroonde met een mooie score. De ploeg speelde niet onverdienstelijk maar moest het uiteindelijk met 6-14 afleggen. Het D1 jeugdteam werd kampioen en ook het 2e team boekte een nipte overwinning. Uitslagen Springfield 1-Keep Fit ’70 1 6-14 Springfield 2-Sporting Delta 7-6 ELKV D 1-Springfield D1 1-8 Springfield D2-Emergo D1 3-20

KBO en Surplus sluiten eerste half jaar feestelijk af OUDENBOSCH - Zaterdag 2 juni willen wij u van harte uitnodigingen om het 1e half jaar feestelijk af te sluiten met een barbecue. Deze barbecue wordt verzorgd door de vrijwilligsters van het Pluspunt en de KBO en zal plaats vinden in in het Pluspunt van 16.00-18.30 uur. Tot en met woensdag 30

mei kunt u zich opgeven via het bekende strookje. Deze kunt u inleveren bij zowel de KBO afdeling Hoeven in het Trefpunt als bij het Pluspunt. Bij opgeven dient u het verschuldigde bedrag gelijk te voldoen. Heeft u vragen over deze middag dan kunt u contact opnemen met Anne van Oosterhout 0165-502251 of Gerda Braspenning 0165-502112.

KORTE BERICHTEN

HOEVEN Koffie drinken op Zondag: Zondag 27 mei verzorgen onze vrijwilligsters weer een heerlijk vers kopje koffie/thee met iets lekkers erbij. Tussen 10.30-12.00 uur bent u van harte welkom in het pluspunt, de Halderber 74 in Hoeven. Astmafonds (binnenkort Longfonds): In de week van 7 t/m 12 mei zijn er weer collectanten in Hoeven gaan collecteren en hebben het mooie bedrag van 2195,11 euro opgehaald. Een mooi resultaat voor de laatste keer dat Henry en Jeanne Silvertand deze collecte hebben georganiseerd. Na 22 jaar stoppen zij er mee. Als u zich geroepen voelt om de organisatie over te nemen dan kunt u contact opnemen met hen. OUD GASTEL PV Het Zuiden: Uitslag Sens 19 mei, 201 duiven: 1. John Palings; 2. C. Damen; 3-6. G. Palings; 4-5-7-9. J. den Hertog; 8. Gebr. v. Oosterhout; 10. J. Korst.

Groep 4 en 5 lopen 800 meter.

van AVO in Oudenbosch en gebeurde met veel enthousiasme. De cheque met daarop het geldbedrag werd door de directeur van ’t Bossche Hart , Bert Verhees, persoonlijk aan Alpe d’HuZes overhandigd. Het bedrag dat met

de sponsorloop is opgehaald gaat volledig naar Alpe d’HuZes, die een 100% antistrijkstokbeleid hanteert. Voor meer informatie: kijk op de site van Alpe d’Huzes en ga naar de actiepagina van Suzan Leenderts. PAGINA 6

BOSSCHENHOOFD Biljarten in de zomer: In de Blokhut in Bosschenhoofd bij de Ouderenbond kunnen ouderen biljarters, teams of groepen uit de kernen van Halderberge en ook uit andere plaatsen in de zomermaanden biljarten tegen de Blokhut biljarters. Dit kan op dinsdag en donderdagmiddag vanaf 1 uur. Informatie en aanmelden in de namiddag in de Blokhut en telefonisch ook in de namiddag 0165 318599. Ouderenbond: Alle activiteiten van de Ouderenbond gaan in de zomerperiode gewoon door. Alle dagen kan er in de Blokhut gebiljart worden, kaarten, rummikub, buurten en donderdags ‘s morgens line-dance. Alleen van 5 tot 12 augustus is de Blokhut gesloten. PV Seppe: Uitslag Sens, 19 mei: 1-2-3. Fre Siemons, 4-6. M. v. Vlimmeren, 5. P. Sprenkels, 7. W. Koevoets, 8-10. A. Heeren, 9. A. Vissenberg.


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, voor inwoners van Bosschenhoofd, Hoeven en Oudenbosch. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00, in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Oud-Gastel. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de huisartsenpost. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsenpraktijk De Vierschaar Vierschaarstraat 7, 4751 RP Oud-Gastel, tel. 0165 330 466. 24 uur bereikbaar. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

De najaarscollectie is bi Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl 0 0AR Nispen M2 Bergsebaan 104 •84709

De najaarscollectie is bi ConfErEntiECEntrum BovEndonK

FRANK WALDER GERRY 2 WEBER MARCONA FRANK MAYERLINE WALDER FRED GERRY SABATIER WEBER SOMMERMARCONA MANN MAYERLINE ROBERTO Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid FRED SARTO SABATIER FREYA SOMMERWijTONI bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met MANN DRESS uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden. ROBERTO PASSPORT SARTO BETTY Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl FREYA BARCLAY 8 0 0 M 2 M O D E P L E Z of TONI neem DRESS telefonisch contact met ons op. SEDA PASSPORT FRANK MARIE MÉRO WALDER BETTY Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550 GERRY MART VISSER BARCLAY WEBER MARCONA SEDA MC GREGOR MAYERLINE FRED MARIE MÉRO SABATIER MAC • NILLS • SANDWICH• EXPR SOMMER-

800

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl Thuiszorg West-Brabant Direct zorg nodig? Bel 088 - 560 2000, 7 dagen per week, 24 uur per dag

MODEPLEZ

M

MODEPLEZ

De najaarscollectie is bi

180 m2 lingerie 180 m

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

Voor

e

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276 Aangesloten bij

ap !

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

5PLK

h ansc

km en v a g e d e en g

         

[1e etage]

Het goedkoopst in container verhuur 2 6 m3•Container MARLIES DEKKERS MARY JO •voor: L’AVENTURE - bouw enetage] sloopafval € 220,PRIMA DONNA •[1e CHANTELLE • FELINA • CYELL - puin € 100,Prijzen zijn CHARMOR • LINGADORE • BEACHLIFE incl. BTW MARLIES DEKKERS • MARY JO • L’AVENTURE - A-B hout € 100,MARYAN • CHARMLINE • LIDEA PRIMA DONNA • FELINA •NICKEY CYELL Struikhei 1•- CHANTELLE 4714 VC Sprundel - Tel:•0165-387334 2 1 8 0• m l i•nOPERA g e •r• iBEACHLIFE e NOBEL FEMILET SUNFLAIR CHARMOR • [LINGADORE 1e etage] MARYAN DEKKERS CHARMLINE • JO LIDEA • NICKEY MARLIES • OLIVIER MARY • L’AVENTURE OLYMPIA • NICOLE • ROIDAL • ZEKI PRIMA DONNA • CHANTELLE • FELINA • CYELL NOBEL • FEMILET • OPERA • • BEACHLIFE SUNFLAIR CHARMOR LINGADORE VIVA MARIE • •MEY • HOM

lingerie

COMPUTER HULP:

MARYAN • CHARMLINE • LIDEA • NICKEY OLYMPIA • NICOLE OLIVIER • ROIDAL • ZEKI NOBEL • FEMILET • OPERA • SUNFLAIR OLYMPIA • NICOLE OLIVIER • ROIDAL • ZEKI VIVA MARIE • MEY • HOM VIVA MARIE • MEY • HOM

WiFi, netwerken, tablets, ipads, PC reparaties, back-ups maken, etc. TIP ZAKELIJK: Efficiënt PC gebruik

WWW.DOCUPROF.NL

0165-565222

MART MANN VISSER ROBERTO SARTO MC GREGOR FREYA TONI DRESS MAC

STAFF • GEISHA• JUFFROUW

• POINT VIRGUL • SUMMUM AAnbieding • NILLS 20/26 •• SANDWICH• MAIS IL EST LE SO • EXPR • SPOON • EVA KAYAN • AN STAFF • GEISHA• JUFFROUW Kuitbroeken van 59,95 voor € 29,95 • POINT SUMMUM I. AM •VIRGUL COREL • C. SENSE • 20/26 MAIS IL EST LE SO AKELA •KEY • COCCA div. kleuren • SPOON • EVA KAYAN • AN PASSPORT BETTY BARCLAY SEDA MARIE MÉRO MART VISSER MC GREGOR MAC

• AKELA KEY • COCCA Let op! A.s. zondag 27 mei gesloten

• I. AM • COREL • C. SENSE

• NILLS • SANDWICH• EXPR STAFF • GEISHA• JUFFROUW • POINT VIRGUL • SUMMUM • 20/26 • MAIS IL EST LE SO • SPOON • EVA KAYAN • AN • I. AM • COREL • C. SENSE • AKELA KEY • COCCA

E t t e n - L e u r E t t e n - L e u r E t t e n - L e u r

Winkelcentrum 36-39 • 4873 AC Etten-Leur • tel. 076 - 5012260 Winkelcentrum 36-39 • 4873 AC Etten-Leur • tel. 076 - 5012260

Winkelcentrum 36-39 • 4873 AC Etten-Leur • tel. 076 - 5012260

Nu, élke laatste vrijdag van de maand...

Bijscholing beroepschauffeurs! Zonder bijscholing (behoud Code 95) mag niet meer beroepsmatig gereden worden. Per vijf jaar gaat het om 4 theoriedagen en

1 praktijkdag. Prijzen v.a. 160,- incl. Afmelden bij het CCV. Wacht niet langer met reserveren en bel vandaag nog 0165 - 34 35 76

verbouwings uitverkoop!

10 tot 70% korting op de gehele collectie

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur - 076-5012941 PAGINA 7


Vijf dwaze vaders en een dwaze Juf in de Alpen Twee promoties op eerste wedstrijd Les Fleurs HALDERBERGE - Zondag 20 mei hadden de solisten van Les Fleurs hun eerste wedstrijd van het seizoen 2012! De solisten zijn: Daniella Oosterbeek en Shamirah Traets. Zij hebben afgelopen maanden kei hard getraind met hun trainster Diana Lips om weer nieuwe routines in te instuderen. Deze shows mochten de solisten vandaag aan de jury tonen.

Juf Jacobine en de sportiefste papa’s van De Bukehof zijn klaar voor hun uitdaging.

HALDERBERGE - L’Alpe d’Huez, Le Galibier, L’Auteret en Les Deux Alpes. Bergtoppen met klasse, pieken met karakter, die thuis horen in de betere edities van de Tour de France. Het komende weekeinde zijn deze bergen het strijdtoneel van Juf Jacobine Wetsteijn, haar man Richard, Richard Roovers, Raymond Baanvinger, John Brood en Arold van der Muuren. De reden voor de loodzware beklimmingen, de ultieme beproeving en de strijd tegen de elementen? Het dappere zestal gaat natuurlijk voor de sportieve prestatie, maar achter deze prestatie zit nóg een belangrijke reden. De vijf dwaze vaders en de dwaze juf gaan de loodzware klimtocht aan voor de beveiliging van De Bukehof. “Het

schoolgebouw van de Juf en onze kinderen is flink aangepakt en grondig gerenoveerd. Het is jammer dat vandalisme veel van deze vernieuwingen teniet doet. De schoolleiding en Het bestuur van de school zijn in gesprek met de gemeente en al twee schooljaren voeren de kinderen op verschillende manieren actie om centjes voor een vorm van beveiliging (een hekwerk, cameratoezicht, of iets van dien aard) te vergaren. Met onze fietsactie willen we een bijdrage leveren aan de spaaractie én een signaal afgeven dat veel papa’s en mama’s begaan zijn met ons doel”, aldus het zestal. Jeroen Lips, ook een papa van Bukehofkinderen, maakte schitterende posters en de datum van 26 mei wordt “The day that sport changed the school”. De kinderen van De Bukehof kunnen tegen inlevering van

een statiegeldfles een kaartje verkrijgen waarop ze het aantal klimkilometers mogen raden.” Verschillende kinderen komen met atlassen, wegenkaarten en ‘prognoses ‘van ervaren fietsers, vakantiegangers en Alpinisten naar de school om een gooi te doen naar de kilometers van die beklimmingen”, aldus Manfred Werger, directeur van de school. “In de eerste week van juni eindigt de actie, de ‘dwaze vaders en onze dwaze Juf ‘zijn dan weer terug en samen met hen willen we de prestatie nog eens beklemtonen, het gespaarde bedrag onthullen én de winnaar(s) van het raadspel bekend maken. Deze actie is in ieder geval een sportief en een geweldig initiatief.” Juf Jacobine en de Sportieve Papa’s van De Bukehof, veel sportief plezier en heel veel succes.

Standhouders gezocht voor Creamarkt Zellebergen OUDENBOSCH - Op zaterdag 7 juli vindt er op de Zellebergen in Oudenbosch een creamarkt plaats (van 13.3016.30u).

atief talent? En wilt u dit tijdens onze markt tentoonstellen en verkopen? Schrijf u dan nu in! Wees er snel bij i.v.m. een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie en inschrijven neem contact op met Ilse Uitdehaag op tel. 06-30166410 of iuitdehaag@ groenhuysen.nl

Als eerste van beide meiden mocht Shamirah de vloer op. Shamirah kwam uit in de senior midden A klasse. Met al de nodige solo ervaring liet ze haar nieuwe show aan de jury zien. Daarin bleek wel dat ze al een hoge moeilijkheidsgraad heeft. En de jury vond dat een promotie naar de Top klasse waard! En daarom kreeg Shamirah 75 punten! Daarna was Daniella aan de beurt. Na een aantal jaren duo te hebben gedaan met

haar zus, ging ze vandaag voor het eerst als soliste de vloer op. Ze kwam uit in de junior basis A klasse. Met een hoop zenuwen ging Daniella de vloer op met haar nieuwe solo show. Ze draaide haar show met een mooie uitstraling. De jury was onder de indruk en gaf Daniella haar eerste wedstrijd 70.2 punten en dat betekend promotie naar de midden klasse! Beide dames werden met een groot puntenverschil eerste in hun klasse! Zondag 17 juni te Klundert zullen de dames ook voor het eerst hun duo show gaan presenteren aan de jury. Deze datum zullen ook het A-team en de B-groep voor het eerst hun nieuwe shows gaan uitvoeren! Maar daarvoor is er woensdag 6 juni om 19.00 uur nog een demonstratie avond in het Veerhuis. Deze avond zullen alle nieuwe shows getoond worden. Iedereen is deze avond welkom om te komen kijken!

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Zonnebloemvrijwilligers starten lotenverkoop OUDENBOSCH - Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Oudenbosch maken zich op voor de Nationale Zonnebloemloterij 2012. Op 31 mei zwermen onze vrijwilligers uit om met loten van de Nationale Zonnebloem langs deuren in Oudenbosch te gaan. De opbrengst komt ten goede aan de Zonnebloemactiviteiten voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen.

lokaal verzorgen. We hopen dat dit een extra stimulans is voor mensen om loten te kopen”, zegt mevrouw M. Koopmans, voorzitter van de afdeling Oudenbosch. Over de Zonnebloem De Zonnebloem telt ruim 40.000 vrijwilligers, verdeeld over ongeveer 1.400 afdelingen. Z ij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt. Jaarlijks leggen de vrijwilligers 1,3 miljoen huisbezoeken af bij 71.000 mensen. Daarnaast maken jaarlijks meer dan 142.000 mensen met een fysieke beperking gebruik van het gedifferentieerde activiteitenpakket van de Zonnebloem. Ook gaan elk jaar zo’n 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie.

STAMPERSGAT - Voor het seizoen 2012-2013 is voetbal vereniging de Schutters op zoek naar spelers en speelsters voor de verschillende selecties (de heren teams en het dames team).

De loterij is een belangrijke inkomstenbron voor de Zonnebloem, om ook in de toekomst aan de toenemende vraag naar huisbezoek, dagactiviteiten en aangepaste vakanties voor de doelgroep te voldoen. “Wie een lot koopt, helpt het landelijke Zonnebloemwerk mogelijk te maken, maar ondersteunt ook de activiteiten die wij

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Kees Laros, tel. 06-38781040, de_schutters@hotmail.com

Juliana redt het niet tegen Fortis

Kunt u goed kaarten maken, schilderen of heeft een ander ce-

VV de Schutters zoekt spelers en speelsters

KV Juliana

Sint Bernardusschool 110 jaar

OUDENBOSCH - Het is het eerste team niet gelukt om de één plaats hogere tegenstander Fortis te verslaan. Zaterdagavond kwam het eerste thuis in actie. Na een goede 1e helft, waar Juliana nog goed bij kon blijven, werd Fortis in de 2e helft sterker. Uiteindelijk wisten de Zeeuwen met 9-12 te winnen. Het 2e en 3e team hadden afgelopen weekend geen wedstrijd. Het 4e kwam nog wel in actie afgelopen zondag. Uit bij Dordrecht werd met 8-9 gewonnen. Zo is het 4e team officieel ongeslagen kampioen geworden. De jeugdteams hadden een niet al te best weekend. Juliana B1, C1, D1 en D2 kregen flink klop. Juliana E2 was een uitzondering en wist met 6-2 te winnen.

Filmopname flower power periode.

OUD GASTEL - Dit schooljaar wordt op de St. Bernardusschool uit Oud Gastel gevierd dat de school 110 jaar bestaat. In oktober werd dit gevierd met een show genaamd St. Bernardus’ got talent. Maandag 14 mei en dinsdag 15 mei stonden in het teken van filmopnames. Alle kinderen van de Bernardusschool waren acteur of actrice in de te maken film. De film beslaat de jaren 1900 t/m nu. Zo werden er opnames gemaakt in de kerk van de kinderen uit groep 4. Zij waren aan het oefenen voor hun communie. Groep 6

fietste naar de Meeshoeve toe om daar allerlei karweitjes te doen die op de boerderij plaatsvonden in de tijd dat daar de gebroeders Mees woonden. Groep 7 werd gefilmd in een klaslokaal uit de jaren vijftig. Dit vond plaats in het drukkerijmuseum in Etten-Leur. Het was even wennen om te luisteren met de armen netjes over elkaar. Maar al snel zaten ze helemaal in hun rol. Vooral de ontmoeting op de zolder van de school met een heuse non geeft een verrassende wending aan het verhaal. De kinderen uit de groepen 1-2 en 3 speelden allerlei spelletjes zoals knikkeren,

steltlopen, bliklopen, etc. op de speelplaats en gingen terug naar de tijd van Ot en Sien. De kinderen uit de groepen 5 waren verkleed als hippies. Ze protesteerden, maakten muziek, dansten en genoten van de muziek uit die tijd. Het was een kleurig schouwspel. De kinderen uit groep 8 beeldden de tijd van nu uit. De filmers Cor Claassens en Chris van de Berg hadden 2 volle dagen nodig om alle scènes te filmen. Tijdens de familiefietstocht op zondag 10 juni, waarbij iedereen van harte welkom is, vindt de première plaats van de speelfilm. Het belooft een juweeltje te worden. PAGINA 8

Uitslagen Juliana 1-Fortis 1 9-12 Dordrecht 6-Juliana 4 8-9 Voltreffers B1-Juliana B1 12-1 Korbatjo C1-Juliana C1 14-4 Kinderdijk D1-Juliana D1 15-4 DSO (K) D1-Juliana D2 13-4 Sporting Delta D5-Juliana D3 3-1 Juliana E1-Scheldevogels E1 1-4 Juliana E2-ELKV/GIBO Groep E2 6-2 Juliana F1-DeetosSnel/Volhuis F1 0-6 Keep Fit ’70 F1-Juliana F2 1-0 Programma A.s. weekend is er geen programma. Donderdag 24 mei Juliana 2-Eibernest/Vrolijk 4 av20.30u

Overige activiteiten Afgelopen donderdag was er weer het traditionele Dubbelschiettoernooi bij KV Juliana. Met 82 koppels maar liefst (een nieuw record) werd begonnen aan deze mooie dag. Uiteindelijk mochten de volgende personen zich kampioen noemen: Senioren korfballers: Frank Imandt en Wouter van Alphen; Senioren recreanten: Carine v/d Riet en Will Bus; BCD-Jeugd: Nick Tolenaars en Daan Kepers; EF-Jeugd: Rosa Vermeulen en Sanne van Loon. Ook KV Juliana is in de ban van het EK, vandaar dat er ook dit jaar weer de KV Juliana EK-poule wordt georganiseerd. Meer informatie hierover en het invulblad vindt u op de website. Zaterdag 9 juni organiseert de Activiteitencommissie de afsluitende Barbecue. ’s Avonds kan er in de kantine ook nog worden genoten van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ac@ kvjuliana.nl. Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni is er voor de jeugd van KV Juliana weer een leuk kamp. Er zijn al veel opgaven binnen en het zal zeker een gezellig weekend worden. Misschien ook voor u of uw zoon/dochter de mogelijkheid om ook eens met de korfbalsport kennis te maken! U weet dat wij een gezonde en sociale vereniging zijn met veel nevenactiviteiten! Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat: Marcia Bogers, tel 06-11056455. Uiteraard kunt u ons ook op internet vinden voor de laatste nieuwtjes.


“Ramona”

PLANTENKWEKERIJ

Geraniums en alle soorten kuip-perkplanten Div. soorten Groenteplanten (doos meebrengen)

2e pinksterdag geopend 10.00 - 16.00u

J. DE BLAAY

Kapelstraat 19 Heerle Tel. 06 - 51064661 / 0165 - 303665

STRO KORRELS

Voorjaarsbloeiers snoeien

Ideaal stalbed voor dieren

Prachtig, struiken die in het vroege voorjaar bloeien. Daar krijgt u echt het lentegevoel van. Maar let op: als de bloemen eruit zijn gevallen is het tijd om de struiken te snoeien. De bloemen groeien namelijk op de takken die in het jaar ervoor zijn gegroeid. Daarom is snoeien later in het jaar nadelig voor de bloei: alle takken die u later weg haalt zijn takken die bloemen kunnen vormen in het komende jaar. Dus zodra deze heesters zijn uitgebloeid: de snoeischaar pakken en snoeien! Op onze site vindt u een overzicht van struiken die u mag snoeien.

100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

€4.50 per zak van 15 kg

06-24887585

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Advies nodig over snoeien? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Onbezorgd genieten. Jansen Hoveniers. www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

Pallets

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Dre Wit (‘t) goed

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

GOOD MORNING FLIGHT

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Boek via internet!

www.adballon.nl

Plantenkwekerij Marc (

* Perkplanten * Geraniums * Fuchsia’s * Surfinia’s * Hanging baskets * Kuipplanten * Vaste planten * Heesters * Potgrond * etc. etc

Raats

Koopzondag 28 mei (2e pinksterdag)

Dagelijks open van Ma t/m vrij 9.00u – 20.00u Zaterdag 9.00 u – 18.00 u zondag 10.00 u – 17.00 u Bergsebaan 118, Nispen

06-16380941

Dagelijks verse aardbeien.

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

WAT DOET U DEZE ZOMER?

Hallo,Met uw nieuwe partner naar de zon?

Een stralende zomer begint bij Mens & Relatie!

www.mens-en-relatie.nl Rucphense bode woensdag 23 mei erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie Woensdrechtse bode woensdag 23 mei Halderbergse bode woensdag 23 mei Steenbergse bode woensdag 23 mei Roosendaalse Bode Zondag 27 mei Bergse bode Zondag 27 mei

Met vriendelijke groet,

** Arbeidsrecht * Huurrecht Huurrecht Arbeidsrecht ** Bestuursrecht Incasso Bestuursrecht * Incasso Marc Raats ** Strafrecht Contracten Strafrecht * Contracten Tel: 06-16380941 * Jeugdrecht ** Echtscheiding Jeugdrecht Echtscheiding ** Burenrecht * Algemene Burenrecht Algemene Voormarc.raats@belgacom.net Email: ** Bouwrecht voorwaarden Bouwrecht waarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Tuinhoutspecialist

10% korting

RTENS

bv

op het hele assortiment

Aktie korting geldig tot en met 2e pinksterdag

2e Pinksterdag

geopend 10.00 - 16.00 uur

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Kijk voor meer informatie en Aktie’s op:

www.tuinhoutspecialist.nl

Aktie korting niet geldig op lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

OPRUIMING bij

-30%

Slaapcomfort Jack Suykerbuyk

-40%

Onze bestaande collectie boxsprings, matrassen, ledikanten, bedbodems, kasten, dekbedden en bedtextiel moet plaats maken voor de nieuwe collectie.

PROFITEER VAN DEZE HOGE KORTINGEN!!!

Graag plaatsen in de volgende edities van de Roosendaalse Bel voor meer info: Lia van der Wel 0165-388816 en Bergse Bode (2 kolommen breed in zwart-wit): Of 0800-0230595 (landelijk)

bv

!!!LAATSTE KANS!!!

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Voor slimme vroege vogels...

Graszodenkwekerij Heidehoeve

RTENS

-60%

-50%

Nu kopen = geld verdienen! Bij Slaapcomfort Jack Suykerbuyk vindt u de beste merken nu tegen de laagste prijzen Latere levering in 2012 is mogelijk

SHOWROOMMODELLEN WEGGEEFPRIJZEN!

-70%

spreekuurinisde in de oneven weken Op Ons ons spreekuur oneven weken iedere opdinsdag dinsdagvan van16.00-17.30u. 16.00-17.30u. UUkunt voor een eenafspraak. afspraak. kuntuiteraard uiteraard ook ook bellen bellen voor Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

Valpoort 60 • Etten-Leur • Tel. 076-544 1414

www.jacksuykerbuyk.com


HET LAATSTE NIEUWS

WIN EEN IPAD 3

Op de homepage van de Halderbergse Bode is het bovenste blok gereserveerd voor het laatste nieuws. Dit is het blok dat wordt gemaakt door de redacteuren van Uitgeverij de Bode. Hier vindt u hun berichten over actuele ontwikkelingen in uw buurt, updates van eerder gepubliceerde artikelen en aankondigingen

ONS OP FACEBO OK

van interviews en reportages die in de komende papieren edities in hun geheel zijn te lezen. Als u klikt op de headlines krijgt u het volledige internetbericht te zien waarbij afbeeldingen worden geplaatst, maar ook – als dit iets toevoegt – videofilmpjes, fotoalbums van Picasa en kunnen lezers via links surfen naar meer informatie over de onderwerpen.

WEBSITE WWW.INTERNETBODE.NL HELEMAAL VERNIEUWD

HOE WERKT DE SITE?

Lokaal nieuws uit Halderbergen op moderne en overzichtelijke manier De website van de Halderbergse Bode heeft een grondige metamorfose ondergaan. Op de vernieuwde www.internetbode.nl vindt u in één oogopslag het laatste nieuws uit uw buurt en bent u in een paar muisklikken ook op de hoogte van ontwikkelingen in de gemeenten om u heen. Net zoals de kranten is de website actueel en betrouwbaar.

Elke papieren uitgave van het weekblad heeft een eigen website met het lokale nieuws. De eerste keer dat u www.internetbode.nl bezoekt, kunt u uw voorkeur voor één van de veertien bodes kenbaar maken via een overzichtelijk kaartje. Elke volgende keer dat u de site bezoekt, belandt u dan automatisch op deze editie. De indeling van de website is strak, modern en overzichtelijk. Bovendien is hij zeer eenvoudig in het gebruik.

De site is in drie blokken verdeeld: het laatste nieuws, het verenigingsnieuws en overig nieuws. Meer uitleg daarover vindt u elders op deze pagina. Redacteuren van het weekblad verrijken de nieuwsberichten regelmatig met meerdere foto’s, videofilmpjes, fotoalbums en links naar documenten of websites waar meer informatie is te vinden over het onderwerp. Aan elke editie is een apart Twitter-account en Facebook-pagina gekoppeld, zodat u ook

via de sociale media op de hoogte kunt blijven van lokale ontwikkelingen. Kortom: het laatste lokale nieuws komt zeven dagen per week, 24 uur per dag op verschillende manieren naar u toe via www.internetbode.nl.

U kunt uw advertentie zoals vanouds opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

OVERIG NIEUWS Onder dit blok vindt u allerlei soorten nieuwsberichten van

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

andere bronnen. Dit zijn door ons gefilterde berichten van lokale en landelijke media die betrekking hebben op de Halderbergse Bode, maar ook RSS-feeds van gemeenten, bedrijven en organisaties uit de regio. Bij elk bericht wordt de bron vermeld, zodat u weet waar het vandaan komt.

VERENIGINGSNIEUWS Mensen die actief zijn voor een club, vereniging of maatschappelijke organisatie hebben vast al eens kennis gemaakt met de service van de Halderbergse Bode. Via de website kan iedereen gratis berichten over clubs, verenigingen en organisaties aanleveren. Deze worden vanaf nu niet alleen geplaatst in de papieren edities, maar komen meteen ook op de website terecht. U kunt ze vinden in het blok verenigingsnieuws. Als u er een foto bij aanlevert, is de kans groot dat deze ook op de site verschijnt. Iedereen die zijn of haar club of vereniging een warm hart toedraagt of de eigen organisatie eens voor het voetlicht wil brengen doet er dus goed aan www.internetbode.nl in de gaten te houden.

E-PAPERS Heeft u de papieren editie een keertje gemist, bent u een weekje ergens anders maar wilt u toch weten wat er in uw gemeente is gebeurd of bent u op zoek naar een bericht dat een paar maanden terug in de Halderbergse Bode heeft gestaan? Geen zorgen, u kunt alle oude edities van het

GRAFISCH ONTWERP GEBASEERD OP GEVOEL EN VAKMANSCHAP

VOOR AL UW DRUKWERK IN ALLE DENKBARE SOORTEN EN MATEN

kranten van hoge kwaliteit advies grafisch ontwerp geheel op maat

weekblad in zijn geheel terugvinden op onze website. Daar kunt u ze via het zogenaamde Issue-systeem in hun geheel teruglezen. U kunt zoeken op een bepaald onderwerp in een bepaalde editie, maar ook de laatste editie als E-paper door-

z u n d e r t

t e l

0 7 6

5 9 9

8 1 1 1

u w k r a n t @ v o r s s e l m a n s . n l

bladeren op uw pc, laptop of tablet.

SOCIAL MEDIA

VOOR ADVERTEERDERS: Meer contacten met klanten? Meer omzet? Meer groei? Zorg dat u zichtbaar bent ‘in en op’ de Halderbergse Bode. Combineer de voordelen van het adverteren in onze papieren editie en de online-editie. Vraag uw accountmanager naar de bijzondere mogelijkheden!

Banner #Art-Ik ziet er fraai uit! Erg veel response op de link : http://www.art-ik.nl

Volg ons op Twitter: @HalderbergseBode. Volg ons op Facebook: Halderbergse Bode


Te Koop

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

VERSE ASPERGES EN AARDBEIEN

STOP NU MET ROKEN!!!

Oudlandweg 12 Oudenbosch Open; 9.00-18.00u zat. t/m 16.00u Mob. 0651763628

●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten ● 3 behandelingen van 20 minuten  3 behandelingen van 20 minuten ● GeenGeen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos  3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT ● Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

Het is actie bij PLOEG! Kunststof kozijnen * Terrasoverkappingen * Dakkapellen * Rolluiken * Zonwering

Uw voordeel met PLOEG kozijnen: * Tot 25 jaar garantie: Zekerheid en kwaliteit. * Onderhoudsvrij: Nooit meer schilderen. * Energiebesparend: Tot wel honderden euro´s per jaar. * Geluidswerend: Merkbaar stiller. * Inbraakwerend: Politie Keurmerk Veilig Wonen. * Betrouwbaar en zeker: Relevante keurmerken. * Made in Holland: PLOEG produceert uw kozijn.

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

2e pinksterdag geopend

FABRIEKS VERKOOP FABRIEKS VERKOOP KEUKENS KEUKENS

Laat u 2e pinksterdag in onze uitgebreide showroom inspireren en profiteer van onze pinkster acties

VRIJDAG 2725 APRIL VRIJDAG MEI

van 17.00 tot 21.00 VRIJDAG 27uur APRIL van 17.00 tot 21.00 uur

U bent van harte welkom

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Kom dan naar onze showroom of neem contact op en laat u verrassen.

KEUKENS KEUKENS Compleet vanaf:

Keulsveld 3 - Roosendaal - Tel 0165 - 767 277 www.ploegkozijnen-roosendaal.nl

Compleet vanaf: 1.790,= 1.790,=

GRATIS APPARATUUR GRATISMONTAGE APPARATUUR & GRATIS & GRATIS MONTAGE Penningweg 35 4879 Penningweg AE Etten-Leur35 4879 AE Etten-Leur

2E PINKSTERDAG 10.00-17.00 UUR

GRANDIOZE VOORJAARSOPRUIMING ! KO RT ING EN TO T5 0%

www.dru.nl

DE KEUKENFABRIEK DE KEUKENFABRIEK

DEMO TUIN HAARDEN

NU GRATIS* GLAS BIJ COMATHERM! * VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

www.rianroosendaal.nl Bredaseweg 22-24 4702 KT Roosendaal 120509 DRU poster 10% korting bxh 840x1180 mm Cpdf high res Rian.indd 2

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

10-5-2012 15:42:39


Fietsen op de zaterdag voor Pinksteren

Filmtheater Fanfare

Sponsorfietstocht Lopend Vuurtje HALDERBERGE - Het “Lopend Vuurtje” een samenwerking van bijna 40 katholieke en protestantse kerken in de regio organiseert ook dit jaar weer een sponsorfietstocht. Traditiegetrouw wordt deze tocht de zaterdag voor Pinksteren verreden, dit jaar dus op 26 mei. De fietstocht gaat langs de verschillende deelnemende kerken in West-Brabant. Afhankelijk van de afstand die de fietser zal afleggen worden er meer of minder kerken aangedaan. De fietsers kunnen een keuze maken uit de afstanden 35, 45, 60 of 120 km. Om 9.30 uur starten in alle kerken de fietsers voor de 35, 45 en 60 km en de fietsers voor de 120 km kunnen al starten vanaf 8.30 uur.

ook goed. U bepaalt dan zelf uw bijdrage voor het goede doel. Het goede doel Voor de gezamenlijke kerken in Oudenbosch en Oud Gastel is het sponsordoel dit jaar de stichting Okusubira, die hospices opzet en onderhoudt in Uganda. Bij deze stichting is Rinty Plukkel uit Bosschenhoofd betrokken, die nauwe banden heeft met de parochie van de Basiliek. Zij was coördinator van het eerste hospice in Jinta van de stichting en nu is zij bezig met het opzetten van een 2e hospice in een ander deel van Uganda, namelijk in Torono. Hospice zorg staat in Uganda nog

in de kinderschoenen en voor dit nieuwe initiatief is natuurlijk geld nodig. Graag steunen wij als Halderbergse kerken dit doel met de opbrengst van de sponsorfietstocht. Deelname Voor meer informatie of deelname aan deze fietstocht kunt u contact opnemen met Nel de Grunt, tel. 0165-321948, e-mail nel@grunt.nl, maar u bent in alle kerken van harte welkom als u zaterdag 26 mei ineens zin hebt in een fijne, gezellige en afwisselende fietstocht.

Intouchables.

OUDENBOSCH - De roem van Intouchables snelde de film vooruit. De publiciteitsmachine meldde telkens dat al zoveel miljoen Fransen de film hadden bezocht, waarbij dat zoveel-aantal steeds groeide. Op de affiche staat “meer dan 18 miljoen”. Maar weest u gerust; dat heeft de hartverwarmende, heerlijke film helemaal niet nodig: hij is sowieso he-le-maal geslaagd.

Doel In de eerste plaats moet de fietstocht gewoon gezellig zijn! In de tweede plaats is het erom te doen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen voor het goede doel. De fietsers zoeken zelf hun sponsors. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden, kennissen, buren, collega’s en bedrijven zijn. Zonder sponsors is meedoen overigens

College teleurgesteld in besluit provincie

Geen versnelde aanleg rotonde DINTELOORD - Het Steenbergse college betreurt het besluit van de provincie om niet eerder te beginnen met de aanleg van de Symbiose in het Agro Food Cluster (AFC) bij Dinteloord. Het gemeentebestuur drong vorig najaar al aan op een snelle realisatie van de belangrijke ontsluitingsweg, zodat de kern Dinteloord ontlast kan worden van vrachtverkeer. De provincie wil daar echter niet aan meewerken. “Dat de provincie dat besluit, dan houdt het op. Maar wij betreuren het wel dat we zo lang op dat besluit hebben moeten wachten”, reageert een teleurgestelde wethouder Leo Heijmans. DOOR RIA VAN MEIR De aanleg van de nieuwe weg Symbiose, die via een rotonde wordt aangesloten op de Noordlangeweg, staat volgens het inpassingsplan van de provincie gepland voor 2013. In oktober maakte Van der Kaaij Groep echter bekend maar liefst 50 hectare in het kassengebied te willen invullen met tomatenplanten, goed voor bijna een derde van het beschikbare areaal. Daarbij uitte Dirk van der Kaaij wel de nadrukkelijke wens dat hij hoopte dat de Symbiose versneld aangelegd kan worden. Die weg geldt in het inpassingsplan als een belangrijke ontsluitingsweg van het AFC-gebied en voorkomt dat het vrachtverkeer door de kern Dinteloord moet rijden.

Franse gigahit: Intouchables

Laat Volgens wethouder Heijmans heeft het college daarop de druk opgevoerd bij Den Bosch. “Als college hebben we gezegd dat we alles in het werk zullen stellen om de aanleg van de weg nog dit jaar te kunnen realiseren. Hier is namelijk ook de kern Dinteloord mee gediend”, verklaart de wethouder. De Symbiose en de rotonde op de Noordlangeweg zouden dan wel voor het najaar gereed moeten zijn, omdat dan de bietencampagne van de Suiker Unie weer begint. “Pas vier maanden na ons verzoek kregen we echter te horen van de provincie dat men hier niet aan wil meewerken en vasthoudt aan de aanleg in 2013. Als dat echt niet kan, dan begrijpen wij dat. Maar we vinden het wel jammer dat we dit pas

zo laat te horen hebben gekregen. We hebben hier immers al vorig jaar overleg over gevoerd”, zegt Heijmans. Het college heeft daarom een brief met zijn standpunt geschreven aan de provincie. Omrijden Dirk van der Kaaij geeft aan het besluit van de provincie eveneens te betreuren. “We hebben er alles aangedaan om de realisatie naar voren te halen, maar dat is helaas niet gelukt”, zegt hij. Volgens de tomatenkweker heeft het besluit geen invloed meer op de komst van Van der Kaaij naar het AFC-gebied. “We zijn al begonnen met de bouw en dat gaat gewoon door. Onze vrachtwagens moeten nu alleen wat omrijden, maar ze komen er wel.”

Intouchables donderdag 24 mei 20.15u Aan geld heeft miljonair Philippe door zijn zakenverleden geen gebrek. Door een ongeluk bij het paragliden is hij echter volledig verlamd geraakt en daardoor aan een rolstoel gekluisterd. Midden in Parijs huurt hij steeds weer iemand anders in om hem te verzorgen. Driss is een jonge Senegalees, die alleen maar even langskomt voor een handtekening, als bewijs dat hij gesolliciteerd heeft, nodig voor het behoud van zijn uitkering. Natuurlijk valt hij Philippe op door zijn nonchalante gedrag en Driss heeft een baan. Binnen de kortste keren

AFWEZIG INGE van 23 t/m 25 mei i.v.m. studiereis naar VALENCIA

TOERKOOP Reisburo

SOMBRERO Fenkelstraat 1 4731 JA Oudenbosch Tel. 0165-333333 reisburo.sombrero@toerkoop.nl www.sombrero.nl

staat het aanvankelijk starre huishouden in het enorme huis op z’n kop en dat tot bijna ieders tevredenheid. Opvallend is het feit, dat de film op waarheid is gebaseerd, want je lijkt het niet te kunnen verzinnen; dat hoefde dus ook niet. Frankrijk 2011. Regie: Olivier Nakache en Eric Toledano. Duur: 112’. Met: François Cluzet, Omar Sy (César voor beste acteur), Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet e.a. De film wordt met pauze vertoond. Play donderdag 31 mei 20.15u Voor zijn film baseerde Ruben Östlund zich, hij ook al, op waargebeurde feiten. In het centrum van de Zweedse stad Göteborg overviel tussen 2006 en 2008 een groep jongens van 12 tot 14 jaar een aantal kinderen. Voor zijn film beperkte de regisseur zich tot een klein aantal daders en ook maar enkele slachtoffers, acht kinderen in totaal. Er is geen sprake van fysiek geweld, al is het schrijnend genoeg wat er gebeurt. Óstlund lijkt de kinderen van een afstandje nauwkeurig te observeren, zonder dat ze daar erg in hebben natuurlijk, maar ook zonder dat hij in wil grijpen. Soms kijk je mee vanachter een hekwerk in de tram hoe de kinderen hun macht uitproberen of die op (kunnen) leggen aan anderen. Winnaar Coup de Coeur Award in Cannes. Zweden 2011. Regie: Ruben Östlund. Duur: 118’. Met: Anas Abdirahman, Sebastian Blyckert, Yannick Diakité, Sebastian Hegmar, Abdiaziz Hilowle e.a. De film wordt zonder pauze vertoond. Verwacht 7/6 De rouille et d’os (Audiard) 20.15 14/6 Footnote (Cedar) 20.15 Vertoningsadres: De Vossenberg, Pagnevaartweg 109, 4731 AC Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl

BEDRIJVIG NIEUWS ‘Klanten betitelen onze showroom als overwe ldigend en verrassend’

Voormalig ‘Whirlpool Outlet’ groeit uit tot SanitairTotaal

OUD GASTEL - Acht jaar geleden startte Corné Nooren in een klein pand op industrieterrein Korenweide zijn eigen bedrijf in sanitaire goederen, ‘Whirlpool Outlet’ genaamd. Corné werkte keihard en verzamelde een sterk team om zich heen. Gezamenlijk zetten zij de schouders onder deze jonge onderneming die een enorme groei en ontwikkeling doormaakte. “Tijd dus voor een nieuwe, passende naam die recht doet aan dit bedrijf en dat is SanitairTotaal”, aldus eigenaar Corné Nooren. DOOR ELS ROMMERS

drijfsruimte”, legt Corné Nooren uit. “De showroom is bijzonder ruimtelijk ingedeeld. Je vindt hier alles op badkamer- en welnessgebied. We verkopen ligbaden, douchecabines, inloopdouches, whirlpools, stoomcabines, sauna’s, kranen, badmeubels, spiegels, toiletten, radiatoren en accessoires. Alles wordt door ons rechtstreeks uit het buitenland geïmporteerd en op kwaliteit gecontroleerd. Daar letten we scherp op, net als op onze prijzen. Onze klanten zijn dan ook vaak zeer aangenaam verrast. Bovendien is 98% van onze gehele assortiment op voorraad, wat betekent dat het vaak direct of op heel korte termijn geleverd kan worden.”

opstelling waarbij alle productgroepen uitgebreid worden getoond en soms zelfs zijn uit te testen. Menig klant trekt z’n schoenen uit en klimt in een badkuip om te ervaren hoe dat zit. Het enige dat ontbreekt is water!” lacht Corné, die zich als een vis in het water voelt bij de gemoedelijke sfeer in zijn bedrijf. “Hier komen bezoekers uit heel Nederland, zelfs uit Friesland en Groningen. Zij vinden hier wat ze nergens anders aantreffen. Om onze klanten nog beter te kunnen bedienen, hebben we ons assortiment uitgebeid. We verkopen onder andere de merken Mocoori, Sphinx, Villeroy & Boch, Varono, Plash en Grohe.”

Wie binnenstapt bij SanitairTotaal wordt overweldigd door de prachtige, enorm grote showroom die kwaliteit en design uitademt. “Van 200m² zijn we inmiddels uitgegroeid tot zo’n 7000m² aan be-

Unieke opstelling Dat dit geen loze beloftes zijn, blijkt wel uit de grote klanttevredenheid waar SanitairTotaal op kan bogen. “We zijn geroemd om onze unieke, overzichtelijke

Webshop Deze onderneming durft dus te investeren in de toekomst en in kwaliteit. Dat is ook terug te zien in hun webwinkel op www. sanitairtotaal.nl. Wanneer men niet in de

gelegenheid is de showroom te bezoeken of als men zich eerst wil oriënteren, dan kan men hier z’n hartje ophalen. Want alle producten en aanbiedingen staan overzichtelijk en voorzien van beeldmateriaal vermeld. Sommige zelfs met 3D-

SanitairTotaal, Zaagmolen 2b, 4751 VL Oud Gastel, 0165-308453 PAGINA 12

filmpjes. Compleetheid, design, een unieke showroom, service en scherpe prijzen maken sainitairTotaal tot een ervaring. Beleef het mee en kijk voor meer informatie, openingstijden en aantrekkelijke acties op www.sanitairtotaal.nl.


TIMMERBEDRIJF VAN DE GEVEL De Dakkapellenspecialist… Met meer dan 600 geplaatste dakkapellen per jaar kunnen wij u garanderen de GOEDKOOPSTE dakkapel leverancier van uw regio te zijn. En dat zullen we u bewijzen ook!

Een complete dakkapel van kunststof of hardhout, in standaardkleuren Incl. HR++ glas vanaf € 2.950,- incl. BTW Wind- en waterdicht geplaatst in 1 dag.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende prijsopgave

013 - 535 03 29

www.dakkapellen-specialist.nl Het juiste adres voor het reinigen van al uw gordijnen

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

reparaties - implantaten nieuwe protheses

TOTALE LEEGVERKOOP

nog slechts enkele weken!

lampen 19 0 STUK S

PROFITEER VAN ONZE LAATSTE MAGAZIJN & SHOWROOMMODELLEN MET NOG EENS 30% KORTING! Op onder andere: bankstellen - slaapkamers verlichting - kasten - eetkamers - stoelen fauteuils - karpetten - boxsprings.....

EN NOG VEEL MEER! leefhoeken vanaf 499,-

e eprijsd g f a d / v pprijs! verkoo

Openingstijden: ma - vr 8.30 - 18.00 uur, za 9.00 - 12.00 uur Pres. Kennedylaan 152 • Roosendaal • 0165 - 542613

30% op alles

boxsprings vanaf 799, -

EXTRA G N I T R KO

fauteuils vanaf 75,-

2e pinksterdag

vakman infra, straatmaker, machinist* of machinemonteur *grondverzet of wegenbouw

Een écht vak leren Binnen 2 jaar je eerste diploma halen en meteen ook nog een salaris verdienen, is dat wat voor jou? Grijp dan nu je kans en kies voor een baan met spierballen! Bliksemsnel start jij met een vak waarin volop toekomst zit! Want doorgroeimogelijkheden zijn er in de infra meer dan genoeg, als je maar van aanpakken weet! Kortom, kijk op onze website, bel (voor Brabant; Rienus 06 - 54252472, voor Zeeland; Simon 06 - 51113062) of schrijf of mail ons vandaag nog!

Postbus 152 4460 AD Goes, t.a.v. Ate de Bourgraaf Tel. 0113 - 23 00 89 Fax 0113 - 21 64 21

Oud-gastel

ud-gastel Oud-gastel

Wegens administratieve rompslomp is aan ons nog steeds géén vergunning verstrekt om naast de weekmarkt ook op ens administratieve rompslomp isis aan ons nog zaterdag een standplaats in tekrant nemen de markt in steeds Bij het ter perse gaan van deze erop nog geen duidelijkheid of de doorom ons aangevraagde vergunning voor Oud-gastel. vergunning verstrekt naast de weekmarkt ook op

verkoop van vis op zaterdag verleend gaat worden. dag een standplaats in te nemen op de markt in Donderdag 17 mei zijn wij gesloten ivm Hemelvaartsdag !!! gastel.Het antwoord hierop kunt u vinden vanaf woensdagavond

18.00 op:wel www.keesbazenuwvisspecialist.nl U kuntuur ons vinden elke zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur

op17 de Kroevenlaan/Kennedylaan teivm Roosendaal. derdag mei zijn wij donderdag gesloten Hemelvaartsdag !!! of vraag om informatie op de weekmarkt aan ons kraam.

nt onsKees welBazen vinden elke zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur Kees Bazen UwVisspecialist Visspecialist 06-53423040 Uw Tel.Tel. 06-53423040 Kroevenlaan/Kennedylaan te Roosendaal.

OPEN

Woonboulevard Oostplein 5 Roosendaal tel. 0165 53 93 15

ma 13.00 - 17.30 uur di t/m do 10.00 - 17.30 uur vrij 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur

van 11-17 uur


Millennium en Bl

D

E

20 12

BO

U kunt gratis meedoen via ode.nl www.internetb

"--&,-&63&/7" "--&,-&63&/

EK

3&(&/#00 3&(&/#0

le u o voetbalp

)FU3PMM&YSPMMVJL Doe mee )FU3PMM&YSPMMV VEFWSJKIFJE VEFWSJKIFJE en scoor prachtige JFEFSF3"-LMFVS JFEF JFEF JFEFSF3"-LMF LMFVSFOJOTUSVDUV prijzen! LMFVSFOJOTUSVD [POEFSNFFSQSJKT

Doe kosteloos mee aan het leukste poulespel voor het EK 2012 en scoor een prachtige prijs!!

2X

Kijkt u ook zo uit naar het Europees kampioenschap voetbal in juni? Meedoen aan de

[POEFSNFFSQS BGHFTDIVJOEFFOS op deze pagina is een aanlokkelijk prijzenpakket samengesteld. Om kans te maken op BGHFTDIVJOEFF een van die mooie prijzen moet u zo goed mogelijk de uitslagen van het EK voorspellen. PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠnPNLBTUJOH van deze Het is voor jong en oud mogelijk om het

L Voorjaarsaktie! men een Orea uitdAging? niEuwEkrijgt OOk tOE AAn EEnschermen voetbalpoule van de Bode - bekend van het vorige WK en EK - maakt de voorpret groter en de spelbeleving intenser. Meedoen kost niets! In samenwerking met de adverteerders

gevoel van een skydive, indoor te ervaren! Waardebon t.w.v. Onder begeleiding van onze goedâ‚Ź449.getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel

Seizoenspas (sept. t/m mrt.) t.w.v. â‚Ź449.-

1X

sneeuwattractiepark skidÔme

2 knikarmschermen: motor met afstandsbediening "--&,-&63

Vanaf 2

van vrijheid ervaren!

"--&,-& Millennium en Bloemendael Volg de opleiding tot rij-instructeur 3&(&/ ! n e k 3&(&/ ic k d u o k IJs t/m 3 d thuis in sneeuw

On V A O inf riL

gegarandeerd sneeuwplezier!

)FU3PMM&YS )FU3PMM& VEFWSJKIFJ p Belisol Breda, Neerloopweg 20 A VEFWSJKI voorlichtingsavond onze vrijblijvend * Bezoek geheel Win een waardewww.belisol.nl 22 JFEFSF3"- JFEF 3&(&/#00( 3&(&/#00( JFEF JFEFSF3" LMFVSFOJOT LMFVSFOJO [POEFSNF )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU Special Go Kart Day kadobon t.w.v. â‚Ź38.Skydive sessie voor 4 pers. t.w.v. â‚Ź400.- [POEFSN )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU BGHFTDIVJO VEFWSJKIFJE Ma BGHFTDIV VEFWSJKIFJE x. 300 PNLBTUJOH c JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF m Max. PNLBTUJO arnesteinweg 19 JFEF JFEFSF3"-LMFVSFO 250

1 donderdag 22 april om 19:00 uur

1X

cm LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL [POEFSNFFSQSJKTJOEF [POEFSNFFSQSJKTJOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠn van deze PNLBTUJOH

4338 PD MiDDelbUrg tel. 0118 - 617475 info@kartingzeeland.nl www.kartingzeeland.nl

1X

met

de

10%

speels

fraai

en

terrasscherm

modern

afgewerkte

uiterlijk.

druppelvormi­

extra op ro /003%8 korting TERRASSCHERMEN en/003% zonwe L De TibellyŽ­doekcollectie biedt u45&&/#&3 een l n . BLOEMENDAEL rolluikeN & biNNeN- eNop buiTeNzoNweriNg rolluiken mterras­ 45&&/# uitdAging? tOE AAn EEn niEuwE OOk lo uitgebreid kleurenpalet voorbuw l zonwering oo%HGLHQLQJ rij-instructeur tot opleiding Volg de /003%8"-5&- h www.martbrusselaarszonwering.nl scherm. enDeze uitzonderlijk grote keuze in c 5 s s 3 /003%8"-5&- ' r 5 Noordwal 14 • Tel: 0167-566171 • STeeNbergeN • Mob: 06-53263052 iL 45&&/#&3(&/.0# pre Ae 5 k 22 r 1 e 45&&/#&3(&/.0# 50donderdag 22 april om 19:00 uur w.v /003%8"-5&- Max. 300 c m Max. 250 c m

ge zijkappen oogt het scherm zeer compact.

Genieten van groen

H. van der Gun verkoop & reparatie

Kade 1 4731 KR Oudenbosch Tel. 0165 312502 www.hvandergun.nl

UV GETEST

e

Bloemendael

met

Dankzij

de

zijk appen De

UV GETEST

en

een

terrasscherm

d VOn

OA uiterlijk. inf

modern

afgewerkte

druppelvormi­

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Uw terrasscherm is standaard geschikt

voorlichtingsavond * Bezoek geheel vrijblijvend voor eenonze elektrische bediening met

oogt

het

scherm

zeer

compact.

schakelaar. Natuurlijk behoort ook

TibellyŽ­ doekcollectie

biedt

u

een

de mogelijkheden.

Deze

uitzonderlijk

grote

keuze

in

Nog

comfortabeler

en

gebruiks­

e

e rm

ki

fraai

is

uitgebreid k leurenpalet voor uw terras­

scherm.

oo v jk

speels

een draadloze afstandsbediening tot

Leren draai relaxfauteuil t.w.v. â‚Ź449.Calibra leren draai relaxfauteuil

een

w 6 /003%8"-5&- 45&&/#&3(&/.0# 7 w Slipcursus t.w.v. â‚Ź80.80.:0 5X op l45&&/#&3(&/.0# e e i b /003%8"-5&- at of /003%8"-5&- m 45&&/#&3(&/.0# r fo 45&&/#&3(&/.0# r in ge

1X

een

een

$0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/

'

tijdens daluren en schoolvakanties, niet i.c.m. e van Bloemendael t.w.v. â‚Ź200.andereWaardebon acties, alg. voorw. toepassing, max. 6 is pers. per bon. Reserveren verplicht o.v.v. ‘Actie Bode’.

Dankzij

-

Aktie lo

Vanaf 22 maart1 maart tot 30 april *Actievoorwaarden: geldig t/m 31-08-’12,t/m alleen30 april De Stok 24, Roosendaal • T. +31(0)165 - 520547

Heggenschaar Gardena Easy Cut t.w.v. â‚Ź149.-

149.

GRAoTpt IvaSn

e ko Va

op rolluike en zonwering www.martbrusselaars

schermen krijgt men een Orea RTS motor met afstandsbediening

M M ax. ax 55 .6 0 00 cm cm

1X

"--&,-&63&/7"/%& "--&,-&63&/7"/%&

Onder begeleiding van onze goed getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel van vrijheid ervaren!

dobon: art Day ka K o g l a ci spe rten n 12 min. ka *2 heats va n te n u ptiem *2 consum areribs of ice: satĂŠ, sp lade rv se te *pla sa en et frites halve kip m ve a cl bala *kartpas en

Het is voor jong en oud mogelijk om het gevoel van een skydive, indoor te ervaren!

4X

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Locatie: Verkeersschool.nl Blom .nl om omschoolbl 5 l b l Handelsweg 11 inchEtten s 3 oo keer-Leur 55 s

eers

r

3e 5

w.v

-50

1

w 5 6 k 11 015 bel: 07 .veratie6o-p5w w DE SNELSTEHandelsweg WEG NAAR JE RIJBEWIJS! f w o 7 w nform0 Etten-Leur i er me weg naar je rijbewijs. Natuurlijk! Verkeersschool Blom. De snelste r oo Gastelseweg 31 • Tel.: 0165 569457 Locatie: Verkeersschool Blom v ijk Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl k

Handelsweg 11 in Etten-Leur

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl


Halderberge Rubriek van de gemeente Halderberge Jaargang 2 - weeknummer 21 - woensdag 23 mei 2012

Noordkaap in Bosschenhoofd

IN DEZE EDITIE:

Voor meer informatie

• Noordkaap in Bosschen-

over de gemeente

hoofd • Halderberge sluit zich aan bij Platform Hoogspanning • ga zelf aan de

kijk op

slag voor een veiligere wijk • Gemeente Halderberge op

www.halderberge.nl

Facebook

Ga zelf aan de slag voor een veiligere wijk

De rechtbank Breda heeft op vrijdag 13 april 2012 een faillissementsuitspraak gedaan over HEJA Projectontwikkeling BV uit Breda. Dit heeft gevolgen voor het woningbouwproject Noordkaap in Bosschenhoofd.

Noordkaap niet het enige project is van HEJA, hebben wij direct contact opgenomen met de curator om ervoor te zorgen dat de curator op de hoogte is van de verantwoordelijkheden en afspraken die er liggen over Noordkaap.

Noordkaap in Bosschenhoofd HEJA Projectontwikkeling BV uit Breda heeft in 2009 met de gemeente Halderberge een overeenkomst gesloten voor een 46 tal woningen. In de overeenkomst staat dat HEJA zowel verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de woningen als ook de openbare ruimte. Bij dit laatste kunt u denken aan de straten, trottoirs, verlichting, riolering etcetera. Na afronding van het project, zou HEJA de openbare ruimte teruggeven aan de gemeente en zou de gemeente verantwoordelijk worden voor het onderhoud hieraan.

Huidige situatie Noordkaap Wij vinden de huidige situatie met bouwhekken en bouwstraten zonder straatverlichting niet wenselijk. Wij kunnen aan deze situatie op korte termijn echter niets veranderen. De gemeente is namelijk geen eigenaar van de gronden. Zoals u niets mag weghalen bij uw buren, mogen wij als gemeente ook geen eigendommen van een ander weghalen.

Afwikkelingen faillissement Als een bedrijf failliet gaat, zorgt een curator voor de afwikkeling van de lopende verplichtingen. Zo ook bij HEJA. Omdat het project

Vervolg Spijtig genoeg zullen wij moeten wachten totdat de curator het project Noordkaap aan een andere ontwikkelaar heeft verkocht. Zodra dit is gebeurd, zullen wij de nieuwe ontwikkelaar aanspreken op zijn verantwoordelijkheden en bespreken hoe er een snelle oplossing mogelijk gemaakt kan worden.

Halderberge sluit zich aan bij Platform Hoogspanning Gemeente Halderberge heeft zich, samen met veertien andere gemeenten in Nederland, aangesloten bij het Platform Hoogspanning. Doel van dit platform is te komen tot betere onderlinge afspraken met het Rijk en TenneT over rollen, verantwoordelijkheden en overlegstructuren rondom hoogspanningsverbindingen. Door de krachten te bundelen, hoopt Halderberge dat de belangen van de gemeenten beter worden meegenomen in de beslissingen van het Rijk en TenneT. Het Platform Hoogspanning Het Platform Hoogspanning is begin 2012 op initiatief van de gemeente Oostzaan opgericht. Het platform wil niet alleen afspraken maken met het Rijk en Tennet over rollen, verantwoordelijkheden en overlegstructuren, maar wil ook met de partijen gaan samenwerken om invulling te geven aan de uitkoopregeling van bewoners onder hoogspanningsverbindingen en het ondergronds brengen van bestaande 150 kV hoogspanningsverbindin-

gen. Het platform overziet de lokale gevolgen en kan dus goed meedenken. Daarnaast is het platform bedoeld om kennis en ervaringen tussen gemeenten te delen die spelen op het gebied van bestaande en nieuwe hoogspanningsverbindingen. Hoogspanningsverbindingen in Halderberge Halderberge vindt het belangrijk om mee te doen in het platform, omdat de gemeente te maken heeft met meerdere bovengrondse verbindingen over haar gronden. Daarnaast speelt op dit moment de nieuw aan te leggen bovengrondse 380 kV hoogspanningsverbinding bij Oud Gastel en de ondergrondse 150 kV verbinding vanaf het Agro Food Cluster (AFC) Nieuw Prinsenland bij Dinteloord. Zoals het er nu naar uitziet, zal de 150 kV verbinding vanaf het Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland bij Dinteloord richting Roosendaal naar alle waarschijnlijkheid uitsluitend over het bedrijventerrein Borchwerf II op het grondgebied van Halderberge komen te liggen.

Ook dit jaar biedt de gemeente Halderberge gratis het ‘30 kilometer pakket’ aan. U kunt het pakket, dat bestaat uit o.a. vlaggen posters en vlaggen, aanvragen bij de gemeente. Een voorwaarde is dat het plan door minimaal vijf bewoners moet worden ondertekend, voordat u het pakket mag ontvangen. Door middel van het gratis verstrekken van het 30 kilometer campagnepakket hoopt de gemeente op een veiligere situatie in de woonwijken. Vorig jaar Vorig jaar zijn er in Halderberge vijf pakketten aangevraagd. In de wijk Pagnevaart is het campagnemateriaal in heel de buurt opgehangen en ook de school de Bukenhof deed fanatiek mee. Overal werd erop geattendeerd dat motorvoertuigen maar 30 kilometer per uur mogen rijden. Dit deden ze door vlaggen en posters op te hangen. De initiatiefnemer liet weten dat de campagne een positief effect heeft gehad op de snelheid van de voertuigen in de wijk. Campagnepakket Er is door de gemeente Halderberge een campagnepakket samengesteld met materialen om zelf een actie te voeren. Dit pakket bestaat uit ballonnen, fietsvlaggetjes, sleutelhangers, grote vlaggen en posters. Alle materialen zijn voorzien van de slogan ‘Draag bij aan een veilige wijk’. Zo kunt u zelf uw bijdrage leveren aan een veilige wijk! Aandachtspunten Er moeten wel goede afspraken gemaakt worden over het verwijderen van de materialen (na een bepaalde tijd) zodat er geen vervuiling van het straatbeeld optreed. Het pakket wordt niet actief aangeboden, maar wordt enkel op aanvraag verstrekt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Dus u kunt gratis uw buurt veiliger maken. Aanvragen Bij de receptie van de gemeente Halderberge kunt u, na het aantonen van de vijf handtekeningen, uw pakket gratis afhalen.

Gemeente Halderberge op Facebook

Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Halderberge? En wilt u

meedenken over bepaalde onderwerpen in uw gemeente? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter via www.halderberge.nl. Dan ‘volgt’ u de berichtgeving van de gemeente. Op de Facebookpagina van de gemeente Halderberge vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van inloopbijeenkomsten en er wordt u om uw mening gevraagd over verschillende onderwerpen. Wellicht heeft u, als inwoner of ondernemer in Halderberge, op een of andere manier te maken met deze onderwerpen en kan het belangrijk zijn hierover mee te denken.


Halderberge • 23 mei 2012

in verband met Pinksteren is het gemeentehuis op 28 mei gesloten start buurtpreventie in Hoeven De wijk Bovendonk in Hoeven heeft een buurtpreventieteam gestart. Op 14 mei jl. hebben de vrijwilligers van het team de introductiecursus afgerond en ontvingen van burgemeester giel janssen de certificaten. Door het volgen van deze cursus is dit team klaar om eind mei van start te gaan met het proefproject ‘Buurtpreventie’. Dit project is primair bedoeld voor preventie in de wijk. De wijk Bovendonk is gekozen voor dit proefproject omdat hier relatief weinig problemen zijn. Dit geeft de vrijwilligers de gelegenheid om, in een rustigere omgeving, ervaring op te doen. Na afloop van de proefperiode, zullen zij hun kennis en ervaringen delen met degenen die in andere kernen en wijken buurtpreventie willen opstarten.

terugblik op de Halderbergse sport Week Op 21 april vond de eerste Halderbergse sport Week plaats. De openingsmanifestatie van dit evenement speelde zich af in sporthal De Beuk in Oudenbosch. Hier werden verschillende work-shops en demonstraties gegeven. in dit eerste jaar deden er vijfentwintig verenigingen mee. al deze verenigingen hebben in totaal veertig sportactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. te denken valt aan de triathlon dat georganiseerd is door West Brabantse triathlon Vereniging en de voetbalmiddag van jongerenwerk tune inn en de bewonerscommissie wijk De Brouwerij. Deze middag was met ruim 30 enthousiastelingen een succes. Dankzij inspanningen en enthousiasme van verschillende organisaties en verenigingen kan de gemeente terugkijken op een week vol sportieve uitdagingen. Halderbergse sportorganisaties waren goed vertegenwoordigd. Sportievelingen konden tegen een gereduceert tarief zwemmen, ze konden daarnaast ook gratis fitnessen, deelnemen aan een schaaktoernooi en diverse open trainingen bezoeken. De trainingen liepen uiteens van tai

chi tot hardlopen en van kruisboogschieten tot voetbal. De Nationale Sport Week groeit. Naast de gemeente Halderberge organiseerden 160 andere gemeenten een lokale Sport Week. Landelijk brachten ruim 850.000 mensen een bezoek aan meer dan 6.800 ‘open huis’ activiteiten: een aantal dat vorig jaar ruimschoots overtreft en de naam Nationale Sport Week eer aandoet. NOC*NSF organiseerde dit jaar voor de negende keer de Nationale Sport Week. Van 21 tot en met 28 april zetten landelijk ruim 1.300 sportaanbieders waaronder onderwijs, sportverenigingen en bedrijven hun deuren open. Voor de eerste keer had ook de gemeente Halderberge zich aangesloten bij deze landelijke ‘week van de sport’ door het organiseren van een lokaal aanbod. Nu de basis is gelegd kan verder gekeken worden naar de mogelijkheden voor de komende jaren. De Nationale Sport Week verbindt. Noteert u alvast in uw agenda: de Nationale Sport Week 2013 vindt plaats van 20 tot en met 27 april.

Wat wil de teamleden bereiken met buurtpreventie? Met buurtpreventie willen zij bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid in hun wijk. Dit doen ze vooral vóór maar ook met de bewoners. Zij starten het project in nauwe samenwerking met de wijkagent en de gemeente Halderberge. De vrijwilligers streven onder meer naar een afname van criminaliteit, afname van materiële en immateriële schade ten gevolge van vandalisme en het vergroten van de saamhorigheid en het gevoel van veiligheid. Wat kunnen de bewoners wachten? Het buurtpreventieteam gaat van start met looprondes door de wijk. De eerste loopronde is op dinsdag 29 mei. De vrijwilligers letten daarbij vooral op (potentieel) onveilige of ongewenste situaties. Te denken valt aan een defecte lantaarnpaal of een verzakt trottoir. Het buurtpreventieteam attendeert de gemeente Halderberge en Bernardus Wonen dan op deze zaken en vraagt deze te verhelpen. Ook zal het team de bewoners van de wijk attenderen op onveilige situaties. Daarnaast kan het team ook bepaalde acties nemen op verzoek van de bewoners van de wijk, de wijkagent of de gemeente. Te denken valt aan inbraakpreventie en het verbeteren van de openbare verlichting in donkere hoeken en brandgangen.

Colofon Gemeente Halderberge Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch Telefoon: 0165-390 500 Fax: 0165-318 858 E-mail: gemeente@halderberge.nl Internet: www.halderberge.nl OPeNiNgstijDeN Maandag van 9.00 - 15.00 uur en 17.30 - 19.00 uur (behalve afdeling Belastingzaken). Dinsdag van 9.00 - 15.00 uur. Woensdag van 9.00 - 15.00 uur. Donderdag van 9.00 - 15.00 uur. Van 17.30 - 19.00 uur afdeling Burgerzaken Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur. stOriNgsNummer Voor klachten met een spoedeisend karakter inzake openbare verlichting, wegen en riolering kan buiten kantooruren het storingsnummer 0165-312 872 worden gebeld. reDactie Team communicatie Telefoon 0165-390 487 E-mail: communicatie@halderberge.nl Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Halderberge? Volg ons dan op www.twitter.com/halderberge.

De gemeente vraagt uw mening

Onderzoek naar uitdroging bij ouderen

meer informatie Voor meer informatie of vragen en opmerkingen kunt u terecht bij de gemeente Halderberge, Openbare orde en veiligheid, 0165-390 560. U kunt ook contact opnemen met de coördinator van het buurtpreventieteam in de wijk Bovendonk via email: buurtpreventie.bovendonk@gmail. com.

Uitdroging bij ouderen is een groot gezondheidsprobleem; het vergroot het risico op ziekten en sterfte en is een belangrijke aanleiding voor ziekenhuisopname. Daarom voerde de GGD West-Brabant in samenwerking met de gemeente Halderberge onder ouderen in Bosschenhoofd een onderzoek uit naar factoren, die een rol spelen bij het voorkómen van uitdroging bij ouderen.

van harte welkom op een voorlichtingsbijeenkomst die de GGD over dit thema organiseert. Deze bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door het smartlappen-meezingkoor ‘De Wieken’ uit Roosendaal. De bijeenkomst vindt plaats op: dinsdag 12 juni a.s. van 13.30 -16.00 uur in Restaurant de Haard, Pagnevaartdreef 5 te Bosschenhoofd. De bijeenkomst is gratis, u bent van harte welkom!

Bewoners van de wijk Bovendonk kunnen zich daar ook aanmelden als lid van het buurtpreventieteam.

Voorlichtingsbijeenkomst Bent u als inwoner van Bosschenhoofd nieuwsgierig naar de onderzoeksresultaten, welke risico’s u precies loopt en wat u kunt doen om uitdroging te voorkómen dan bent u

Voor meer informatie en aanmelden (graag voor 5 juni) kunt u contact opnemen met Heidy de Mol (tel 076-5282398 of h.mol@ggdwestbrabant.nl) of Francis Konings (tel 076528000 of f.konings@ggdwestbrabant.nl.)

De gemeente Halderberge is op 1 mei 2012 een enquête gestart rondom de communicatiemiddelen van de gemeente. Wij vragen u om even tijd vrij te maken om de enquête via www.halderberge.nl in te vullen. Dit zal tussen de 5 á 10 minuten van uw tijd kosten. Als gemeente willen we graag weten welke informatie u op welke manier wilt ontvangen. Door middel van uw mening kunnen we onze informatievoorziening verbeteren. Voor het invullen van de enquête gaat u vóór 17 juni naar www.halderberge.nl. Prijs: Noodpakket Er staat natuurlijk wel iets tegenover. Onder de deelnemers verloten wij twee noodpakketten ter waarde van € 55,-. Dit pakket bevat onder andere een EHBO-kit, zakmes, warmtedekens en een noodkooktoestel. Om hierop kans te maken, hebben wij uw persoonlijke gegevens nodig. Met deze gegevens wordt verder niets gedaan. Uw antwoorden en gegevens blijven anoniem. Het is echter niet verplicht om uw gegevens achter te laten. Vragen of opmerkingen? Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met Team Communicatie, communicatie@halderberge.nl of 0165-390 723. Wij hopen van harte dat u tien minuten tijd vrij kunt maken om ons te helpen.


COLLEGE VAN

B&W

Rubriek van het college van Halderberge Woensdag 23 mei 2012

Column

Dat betekent dat een meisje dat zich in coma heeft gedronken en eigenlijk op VWO niveau zat, na zo’n overdosis drank erg veel moeite zal hebben om haar Havo diploma nog te halen.

Jan Paantjes wethouder Welzijn

Denk voordat je tankt! ‘’Het is het weleens moeilijk om die middenweg te vinden tussen tolerantie en verbieden’’ Afgelopen maand waren er twee, op het oog, tegenstrijdige persberichten. Het ene bericht wist te melden dat het alcoholgebruik onder jongeren van 11 en 13 jaar in Nederland sterk is gedaald. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie naar het welzijn van kinderen van 11, 13 en 15 jaar in Europa en Noord-Amerika. Tussen 2005 en 2010 zijn Nederlandse tieners minder gaan drinken, blowen en roken. Ook hebben ze minder vaak onveilige seks. Wat alcoholgebruik betreft scoren Nederlandse kinderen van 11 en 13 jaar bijna het laagst. In totaal zijn 200.000 kinderen in Europa en Noord-Amerika onderzocht. Toch Wethouder Jan Paantjes. kwamen één week eerder de Nederlandse kinderartsen met alarmerende cijfers over drankgebruik door jongeren naar buiten. Volgens hen is het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging buiten bewustzijn in het ziekenhuis is beland vorig jaar opnieuw gestegen. Vorig jaar werden 762 comazuipers opgenomen. Als we de persberichten mogen geloven is het positief (alcohol gebruik gedaald) en negatief (aantal comazuipers gestegen) nieuws tegelijk. Al met al is het alcoholprobleem een maatschappelijk probleem en zeker in de mate dat jongeren het nuttigen. Te veel alcohol is gewoon direct schadelijk voor de gezondheid van jongeren en indirect kan het problemen opleveren in de vorm van agressie, vandalisme en verkeersongelukken. Markland College Tijdens een bezoek van de scholieren van het Markland College aan het gemeentehuis heb ik met deze jongeren van gedachten mogen wisselen over o.a. dit onderwerp. Het goede was dat de jeugd van 4 havo en 4 vwo wel degelijk wist te vertellen dat er grote gevolgen aan overmatig alcoholgebruik zitten. En dat hersencellen aangetast worden door het overmatig gebruik van alcohol. Een mening die zeker door kinderarts Nico van der Lely wordt uitgedragen. “Alcohol verstoort de natuurlijke groei van het brein en overigens ook van andere organen. Alcohol is gif voor jongeren” zegt Nico van der Lely in zijn boekje “Alcohol en onze kinderen”. Ook meldt Van der Lely dat het aantal meisjes dat als gevolg van drank met een coma in het ziekenhuis terecht komt, de afgelopen jaren onrustbarend is gestegen. Hun IQ gaat door het veelvuldig drankgebruik aanzienlijk harder achteruit dan bij jongens. Bijna de helft van de meisjes scoort na een alcoholvergiftiging twee schoolniveaus lager.

Ouders Voor ouders zouden dit soort berichten een aanleiding kunnen zijn om hun kinderen minstens op de gevaren te wijzen of grenzen te stellen. Maar dit is natuurlijk een lastig pakket. We willen niet graag als een betuttelende ouder gezien worden. We zijn dan niet “cool” in de ogen van anderen. Zoals u weet heb ik zelf ook 3 opgroeiende jongens en ook dan is het weleens moeilijk om die middenweg te vinden tussen tolerantie en verbieden. Als je niet oppast heb je al gauw een conflict met één van je kinderen. Want al gauw hoor je dan “Die anderen mogen het ook”. Maar ik vind een conflict dan nog niet zo erg als beschadigde hersenen voor de rest van je leven. Als ik niet oppas krijg ik natuurlijk al snel het verwijt dat ik roomser zou zijn dan de paus want ook ik drink op gepaste momenten wel eens gezellig een pilsje. Maar dat is iets anders dan in zo’n een kort mogelijke tijd zo veel mogelijk alcohol te drinken. Tevens heb ik het geluk dat mijn hersenen al volgroeid zijn (dat zegt overigens nog niets over de hoeveelheid of kwaliteit…) en dat geldt voor jongeren tot 21 jaar niet. Het mooie van alles is dat onze jongens mij ook wel eens de spiegel voor houden. Laatst sprak op een symposium een kinderarts bij wie het overkomen was dat zijn dochter van de wereld was van de alcohol. Het geeft alleen maar aan dat het een stevig probleem is. Je kunt niet altijd de hand van je kinderen vasthouden, maar je kunt wel proberen bepaalde problemen in de hand te houden en overmatig alcoholgebruik niet extra te stimuleren. Het zou al goed zijn als u echt kunt voorkomen dat uw zoon of dochter voor zijn/ haar 16e alcohol drinkt. Wat doet de gemeente Halderberge Als gemeente proberen we op diverse manieren een bijdrage te leveren aan de volksgezondheid op dit specifieke gebied. Veelal in de vorm van voorlichting. Ik mag deel uitmaken van de werkgroep “Think before you drink”. Deze werkgroep bekijkt regionaal op welke manier gepast voorlichting gegeven kan worden. Bijvoorbeeld op de Zeeuwse campings waar onze kinderen hun vakantie vieren! Lokaal kunt u op het CJG altijd terecht voor vragen op het gebied van alcoholgebruik. Tevens zijn we aan het bekijken of we het boekje “Onze kinderen en alcohol” beschikbaar kunnen stellen voor ouders. Ouders van 16 jarigen kunnen zich daarnaast ook aanmelden voor het project “Happy Ouders”. Onder begeleiding van de “stadsmarinier” maken ouders dan een rondje door de Bredase binnenstad en krijgen daarbij uitleg over het uitgaansleven in Breda. Binnenkort is de eerste sessie en we gaan zeker proberen u daar verslag van te doen. Zeikerd Ik weet dat alcoholgebruik onder jongeren een lastig onderwerp is. Te meer omdat je al gauw gezien wordt als een zeikerd. Maar de cijfers geven er toch wel reden toe. Ik weet ook dat het niet mee zal vallen. Maar 20 jaar geleden vonden we het nog normaal als na een feestje iemand met 15 pilsjes op in de auto stapte. Tegenwoordig wordt zo’n iemand de sleutels afgepakt. Stel je voor dat hij/ zij je zoon of dochter van de fiets zou rijden. Maar onze zoons en dochters beschermen tegen het innemen van overmatig veel alcohol is nog geen algemeen goed, terwijl dit ook wel degelijk een bedreiging voor hun gezondheid is.

Officiële publicaties Woensdag 23 mei 2012

Oudenbosch

Hoeven

Bosschenhoofd

Oud Gastel

Stampersgat

Wegafsluitingen Oudenbosch in verband met wielerronde

U kunt uw reactie of zienswijze op een ingediende aanvraag kenbaar maken. De reacties worden in de besluitvorming betrokken. U kunt formeel nog geen bezwaar maken. Dit kan pas als de vergunning is verleend. Inlichtingen via telefoonnummer 0165-390798 of 390562.

Op 27 mei 2012 is de Markt, Molenstraat, Parklaan, Stationstraat en de St. Bernaertsstraat in Oudenbosch vanaf circa 11.00 tot 19.00 uur afgesloten.

Verleende vergunningen: De volgende vergunningen zijn verleend:

Vergunningen APV/Bijzondere wetten Ingediende aanvragen: De volgende aanvragen zijn ontvangen voor: Straatbarbecue Horeca-exploitatievergunning

Parkeerterrein Bourgognekruisstraat Emmablok 2

Oudenbosch Oud Gastel

23 juni 2012

Op verzoek zijn de aanvragen voor vergunningen in te zien op het cluster Bestuursondersteuning. Het is verstandig vooraf even te bellen met een medewerker van het cluster om te vragen of de stukken beschikbaar zijn en om een afspraak te maken.

Hoevense Fietstocht Buitenspeeldag Vakantiefestival

St. Janstraat Drimmelaarstraat Oude Antwerpsepostbaan 81b

Hoeven Oudenbosch Hoeven

60-jarig bestaan Meekrap

Noordzeedijk

Stampersgat

3 juni 2012 13 juni 2012 26 juli t/m 5 augustus 2012 18 augustus 2012

Op verzoek kunt u de verleende vergunningen inzien op het cluster Bestuursondersteuning. Het is verstandig vooraf even te bellen met een medewerker van het cluster om te vragen of de stukken beschikbaar zijn en om een afspraak te maken. De mogelijkheid bestaat voor belanghebbenden om binnen 6 weken na toezending/ uitreiking van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij de burgemeester c.q. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Inlichtingen via telefoonnummer 0165-390798 of 390562.


Halderberge • Woensdag 23 mei 2012

Oudenbosch

Hoeven

Bosschenhoofd

OMGEVINGSVERGUNNINGEN Verleende omgevingsvergunningen reguliere voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend dat onderstaande omgevingsvergunningen zijn verleend: Aanvraagnummer:

Adres:

Activiteit:

Verzenddatum:

2012/0124/OV/

Spuilaan 244 in Oudenbosch achterzijde Duiventoren in Oudenbosch achterzijde huisnr. 108 Franciscuslaan 10 in Oudenbosch t/m 24 (doorlopend) en 25 t/m 33 (oneven) Spuilaan in Oudenbosch langs spuiloop ter hoogte van Spuilaan 74 en 76

het kappen van 2 treurwilgen

10-05-2012

het kappen van 1 lijsterbes

10-05-2012

het bouwen van 20 woningen (blok G-H en I)

15-05-2012

2012/0123/OV/ 2010/0120/OV/

2012/0108/OV/

het kappen van 2 essen

10-05-2012

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en bevat: naam en adres van de indiener; de verzenddatum van het bezwaarschrift; een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een motivering. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit waartegen u bezwaar maakt niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij tevens een bezwaarschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Alleen als de activiteit betreft het uitvoeren van een werk geen bouwwerk zijnde, het slopen van een bouwwerk, of het verstoren e.d. van een gemeentelijk monument, het kappen van bomen e.d. heeft het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening automatisch opschortende werking totdat door de rechter op dat verzoek is beslist. Verleende omgevingsvergunning uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend onderstaande omgevingsvergunning is verleend: Aanvraagnummer:

Adres:

Activiteit:

Verzenddatum:

2011/0445/F1/

Kuivezand 3 in Oud Gastel

het veranderen/uitbreiden van een inrichting (activiteit milieu fase 1)

15-05-2012

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken met ingang van de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd (= 23 mei 2012) beroep instellen. Het beroepschrift moet door de indiener worden ondertekend en bevat: naam en adres van de indiener, de verzenddatum van het beroepschrift, een vermelding van het besluit waartegen het beroep zich richt en een motivering. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij tevens een beroepschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening heeft automatisch opschortende werking totdat door de rechter op dat verzoek is beslist.

Vooraankondiging Bestemmingsplan Kom Hoeven, Gemeente Halderberge

Oud Gastel

Stampersgat

Vooraankondiging Bestemmingsplan ‘Bovenstraat 80, Hoeven’ Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor ‘Bovenstraat 80, Hoeven’. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wens van initiatiefnemer voor de bouw van een woning. De uitbreiding is niet mogelijk binnen de geldende regels van het bestemmingsplan. Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen. Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor een ieder ten behoeve voor het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (www.ruimtelijkeplannen.nl). Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling REZ van de gemeente Halderberge, mevrouw J.W.E. van Nispen.

Vaststellingsbesluit wijzigingsplan artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening Het college van de gemeente Halderberge maakt bekend dat op 8 mei 2012, met toepassing van een artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, zij het wijzigingsplan ‘4e wijziging – Opperstraat’ heeft vastgesteld ten behoeve van: Sleutelbloem 14 in plan Opperstraat te Hoeven, kadastraal bekend Hoeven, sectie H nummers 1985 voor het wijzigen van het bouwvlak. Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 24 mei 2012 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage bij de gemeentebalie REZ, Parklaan 15 in Oudenbosch tijdens reguliere kantooruren. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is gepubliceerd hiertegen een beroepschrift indienen. Het beroepschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en de gronden waarop het beroep berust. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA in Breda. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift zijn griffierechten verschuldigd. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij een bezwaarschrift als bovengenoemd hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA in Breda. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Wilmsen, afdeling REZ, 0165 – 390792.

Openbare raadsvergadering Op donderdag 31 mei 2012 om 19.30 uur komt de gemeenteraad van Halderberge bijeen voor een openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Parklaan 15 te Oudenbosch. Hieronder volgt de agenda van deze vergadering. De agenda met bijbehorende stukken kunt u ook bekijken via de eigen website van de gemeenteraad van Halderberge: www.gemeenteraadhalderberge.nl bij het onderdeel raadsvergaderingen.

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de gronden gelegen in de kern van Hoeven. Het plangebied wordt ongeveer begrensd door de bebouwing aan de Sint Bernardusstraat en de Halderbergselaan aan de noordzijde en de bebouwing tussen de Bovendonksestraat en de Bovenstraat en het Heiligstraatje aan de zuidzijde dit staat beter bekend als kom Hoeven. Met uitzondering van de gronden voor het woningbouwproject Opperstraat, deze maken geen onderdeel uit van het bestemmingsplan. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt het actualiseringsproject van de vigerende bestemmingsplannen voor de vijf kernen. Dit bestemmingsplan is hier een onderdeel van en is van toepassing op de kern van Hoeven. Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen. Wanneer het ontwerp bestemmingsplan gereed is, zal deze ter inzage worden gelegd voor het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website). Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling REZ van de gemeente Halderberge, telefoonnummer (0165) 390 500.

A G E N D A (onder voorbehoud): • Opening • Vaststelling van de agenda • Vaststelling van de besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van 19 april 2012 • Voorstel tot vaststelling van de jaarstukken 2011 en de bestemming van het resultaat over het jaar 2011 • Voorstel tot vaststelling van de Beschouwing integraal huisvestingsplan 2012-2025 • Voorstel tot wijziging van de Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Halderberge • Voorstel tot vaststelling van het Integraal Handhavingsbeleid Leefomgeving gemeente Halderberge 2012-2015 en kennis te nemen van het Integraal Handhavingsuitvoeringsprogramma Leefomgeving 2012 (IHUPL) • Voorstel kennis te nemen van de eindrapportage Rekenkamer ‘quick scan Handhaving bestemmingsplannen gemeente Halderberge’ en het college te verzoeken de aanbevelingen van de Rekenkamer over te nemen en voortvarend te implementeren Wanneer om 23.00 uur niet alle agendapunten zijn behandeld, dan wordt de vergadering geschorst en voortgezet op maandag 4 juni 2012 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Vergaderingen van gemeenteraad en raadscommissies zijn altijd via de radio te beluisteren. In Oudenbosch is dat op de kabel 99.0 en in de andere kernen op 87.5 mhz. In de ether zijn de uitzendingen te volgen via FM 106.7. Daags na iedere raads - en commissievergadering kunt u de vergadering ook beluisteren op de internetsite van de gemeente. Het (digitale) verslag is ongeveer na twee weken via de site beschikbaar.

Uniek aanbod, netwerk in de aanbieding

Vrijwilligerscentrale OUDENBOSCH - Er wordt veel van ons verwacht. Door allerlei bezuinigingen staan veel mensen op straat. Meer bezuinigingen volgen en iedereen wordt in eerste instantie gewezen op zijn eigen verantwoordelijkheid. We moeten allemaal meedoen. Klinkt aannemelijk, maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Hoe kun je ervoor zorgen dat je mee blijft doen ook als het even tegenzit? Werkloos? Na een lange werkzame periode sta je

opeens op straat. Bezuinigingen, reorganisaties, fusies. Je moet weer gaan solliciteren. Maar waar zijn de banen? En als je dan een vacature ziet, reageren er nog 100 anderen. Hoe zorg je er nu voor dat jij toch degene bent die op gesprek mag komen. Of beter nog, hoe zorg je ervoor dat je sollicitatiebrief al op het bureau ligt, voordat de vacature is gepubliceerd. Netwerk Een netwerk is belangrijk als je op zoek bent naar een baan of als je er alleen voor staat. Een netwerk is nodig voor je veer-

kracht, je kunt er op terugvallen, het kan je vooruit helpen. Er zijn heel veel soorten netwerken, zakelijke netwerken, netwerken van families, vrienden of verenigingen. Iemand maakt vaak deel uit van meerdere netwerken. Dat zijn de schakels naar “buiten”. Vrijwilligerswerk is één van de manieren om te bouwen aan je netwerk, om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vaardigheden op te doen en betrokken te blijven bij de samenleving. Plezier Door bijvoorbeeld nieuwe taken te leren, PAGINA 18

kun je solliciteren op meer vacatures. Doordat je meer mensen leert kennen, weet je misschien van die vacature die eraan zit te komen en kun je alvast een open sollicitatiebrief schrijven. Daarbij is het altijd prettig als je een besteding van je dag hebt en iets kunt doen waar je plezier en energie uithaalt Niveau In de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale Halderberge staan meer dan 100 verschillende vacatures. Voor mensen met handige handen, een luisterend oor,

groene vingers, een creatieve geest of een cijferbrein. Vacatures voor een uurtje per maand, een weekendje per jaar of voor elke dag. Je bepaalt zelf wat u gaat doen, waar en hoe vaak. Vrijwilligerswerk doe je op je eigen niveau, in je eigen tijd, in je eigen tempo. U bent van harte welkom tijdens onze openingstijden. Op dinsdag tussen 13.30 uur en 15.30 uur. En op donderdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Wij zijn gevestigd aan de polderstraat 2a in Oudenbosch. Telefoonnummer 0165-324409.


 

EEthuispps

Alles voor uw barbeque



piZZA - pAstA - spARE RiBs Kijk op onze website: www.eethuispps.nl professor van Ginnekenstraat 6 Oudenbosch, 0165-317840



 

  

 er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

  



Nijverheidsweg 12, OudeNbOsch www.barbequejochems.nl



tel. 06 - 13 31 49 62

   

DANSEN

VOOR SINGLES & PAREN:

 

ZATERDAG 26 MEI

Harmoniezaal te Rijsbergen

  

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur



BAND AMICI MET ZANGERES MIA Inlichtingen: 06 22 41 43 07

 



cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl





ALLROuNd LIVE PARty BANd

mEt GOEdE dANS muZIEk

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Marga van Vliet

(43)

“Ik had altijd last van vermoeide benen, maar sinds ik deze kousen draag geniet ik weer volop. Ik wandel en fiets en speel met mijn kinderen. Dat is me veel waard.”

Nieuwe wetgeving maakt rijbewijs halen lastiger!

Haal nu snel je motorrijbewijs!

Vanaf 2013 gelden er nieuwe regels voor het behalen van je motorrijbewijs. Kortom, bel vandaag nog 0165 - 34 35 76 of kijk op onze site www.peterjansen.nl voor meer info.

OIM Orthopedie: • verzorgt de declaratie bij uw zorgverzekeraar • biedt volop parkeergelegenheid • helpt u op afspraak, dus geen lange wachttijden • levert kwaliteitskousen van JOBST en JUZO, ook modieuze kousen in trendy kleuren • heeft gespecialiseerde vakmensen die uw kousen aanmeten Bel voor meer informatie of een afspraak Breda Brabantlaan 1, t (076) 7112800 Roosendaal Jan Vermeerlaan 253a, t (0165) 536242 Bergen op Zoom Boerhaaveplein 3, t (0164) 211447

Fietsshop Oudenbosch

www.oim.nl

Nieuwe fietsen, fietsonderdelen en accessoires. Fietsreparaties en onderhoud, gespecialiseerd in 2de handsfietsen. • Snelle reparatie, ochtend brengen, avond klaar! • Ophaal- en afleverdienst, LAGE PRIJZEN! , n kijkje erust ee welkom! g m e e N an harte u bent v

GESPECIALISEERD IN 2e HANDSFIETSEN!

Inderdaad, u scoort ALTIJD bij Jan van Sundert. De grootste showroom in West-Brabant, de meeste keus, ongedwongen sfeer, deskundig advies en dat alles tegen de voordeligste prijs. Bij aankoop van een keuken

GRATIS GEMONTEERD &

*

Bij aankoop van een badkamer

REGENDOUCHE

CADEAU

AANGESLOTEN

*

Vloertegels 60x60cm

nu vanaf

95 €16, per m

25x33cm

nu vanaf

95 €14, per m

Wandtegels

2

2

Bij aanschaf van een keuken of badkamer, deze EK bal GRATIS!

2e PINKSTERDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

Fenkelstraat 7 4731 JA Oudenbosch Tel/Fax: 0165 795 435 GSM 0618 448891

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 09.00 t/m 18.00 uur Zondag gesloten


2&&$6,216

35,-6 ,1Âź %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR  0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR  0HUFHGHV$$LUFR  0HUFHGHV&'  2SHO=DILUD9&RPI$LUFR  2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR  2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD90D[[$LUFR  Tel. 0165-318033 / 06-29563929 E-mail: rob@bransautos.nl 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR  rs el o’s e st ut ud n n k n r 2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW  a o e e e e e t k h e h br nd la er 2SHO$VWUD+9$LUFR  aP mm de ikt ok ba h re uit nd ru ha o 2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR c c b s e s G2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR  2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR  2SHO$VWUD9$XW$LUFR  2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  Vandaag uw auto, jeep 2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  of bus v.a. ’96 verkopen. 2SHO$VWUD  Bel 2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  Contant + RDW. Vrijwaring! 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO 2SHO&RUVD9&RPIRUW  ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions zie: 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP  2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG Ook ’s avonds. 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV AUTOMONTAGEBEDRIJF %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

auto’s%-

Alles voor uw auto, van A tot Z

HUGO

www.caoomen.nl

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR  0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV$$LUFR 0HUFHGHV$$LUFR  0HUFHGHV$$LUFR  0HUFHGHV&' 0HUFHGHV&' 0HUFHGHV&'  2SHO=DILUD9&RPI$LUFR 2SHO=DILUD9&RPI$LUFR 2SHO=DILUD9&RPI$LUFR  2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR 2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR 2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR  2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW 2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW 2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD90D[[$LUFR 2SHO9HFWUD90D[[$LUFR 2SHO9HFWUD90D[[$LUFR  2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR 2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR 2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR Keuringen 2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW 2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW  Onderhoud - Reparatie - APK 2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW  2SHO$VWUD+9$LUFR 2SHO$VWUD+9$LUFR 2SHO$VWUD+9$LUFR  2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR 2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR  en Airco Service aan alle merken auto’s. 2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR  2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR 2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR Vervangend vervoer beschikbaar. 2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR  2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR 2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR 2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR  2SHO$VWUD9$XW$LUFR 2SHO$VWUD9$XW$LUFR 2SHO$VWUD9$XW$LUFR op: 2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  Kijk 2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ voor onze occasions 2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR 2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR 2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR 2SHO$VWUD6WDWZ 2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD 2SHO$VWUD 2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\  2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\  2SHO&RUVD9&RPIRUW 2SHO&RUVD9&RPIRUW 2SHO&RUVD9&RPIRUW  2SHO&RUVD&GWL5K\WKP 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP  2SHO&RUVD91MR\$XW 2SHO&RUVD91MR\$XW 2SHO&RUVD91MR\$XW  2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU  .LD3ULGH .LD3ULGH Korte Bunder 24 • Hoeven .LD3ULGH  %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: Tel. 0165-505995 %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

www.wijnandvdberg.nl

107 De vernieuwde Peugeot 107 staat in onze showroom en is er al vanaf â‚Ź 7.816,- www.pta.peugeot.nl

Roosendaal

Goes

Vlissingen

Terneuzen

Middelharnis

Na een spannende strijd wist in poule A Gavoc 10 de eerste plaats te bemachtigen voor de Chickies on Tour. Beide ploegen hadden alle vier de wedstrijden gewonnen maar het setsaldo van Gavoc 10 was beter. Bij de herenteams werd de

JOKO

35,-6 ,1Âź • Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl  Te koop gevraagd  vink koopt alle bussen, +jeeps auto’s, Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. 06-21939973 of 06-24963738   gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.  Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken  Heimolendreef 36a - Rucphen

Bij autoschade Bel ons

Autoschade Testers

Wij betalen uw eigen risico en geven u gratis een vervangende auto mee. excl. Brandstof Laat u niet sturen door uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij, wij repareren voor alle maatschappijen en verzorgen de schade afhandeling. Standdaarbuitensedijk 5a Oudenbosch (verlengde van het West-Vaardeke)

0165-313104

AndrĂŠ van Beek

STERK IN ELK MERK

Service van koplamp tot trekhaak APK keuringen • Nieuwe en jong gebruikte auto’s • Banden, uitlaten, trekhaken

Onderdeel van de Automotions Groep

Kijk voor al onze occasions op: www.asvoautobedrijf.nl Verkoop van lease auto's, vraag vrijblijvende offerte Onderhoud van leaseauto’s voor diverse maatschappijen De voordelen voor u: *dicht bij huis *korte wachttijden

ASVL beachvolleybaltoernooi OUD GASTEL - Het derde ASVL beachvolleybaltoernooi is een groot succes geworden. Onder zonnige omstandigheden speelden 20 teams vanaf 17.00 uur tot middernacht hun wedstrijdjes in het Gastelse zand.

06 - 122 58 443

finale gespeeld tijdens de verlenging van de Champions league finale. In deze finale stonden Sc Gastel A-B en de Grote jongens tegen elkaar. Met 33-23 wist Gastel A-B op knappe manier de winst te pakken. De dames recreanten speelden rond de klok van half 12 hun laatste wedstrijd. Daar eindigden de Zandvliegers en Sumeinoryh precies gelijk. Beiden wonnen drie wedstrijden met een totaalsaldo van +20. Omdat de Zandvliegers de onderlinge wedstrijd had gewonnen mochten zij de 1e prijs van de dames recreanten in ontvangst nemen. PAGINA 20

Car Service

Bosschendijk 201 Oudenbosch tel. 0165-314622

www.asvoautobedrijf.nl


De OPEL LAST MINUTES

RIJD DE HELE ZOMER GRATIS. Nu 5 jaar 0% rente én Opel betaalt t/m 30 sept. a.s. uw maandtermijnen! Stap nu in een gloednieuwe Opel en profiteer van 5 jaar 0% rente op de financiering. Daarnaast betaalt Opel ook nog eens t/m 30 september je maandtermijnen, waardoor je deze hele zomer gratis rijdt. Gaat je voorkeur uit naar een extra scherpe prijs onderaan de streep? Kies dan voor onze speciale ‘Last Minute korting’ tot maar liefst € 2.500,- . Kom snel naar onze showroom voor de beste zomer in jaren!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 11,3 – 1,2; kms/liter: 8,8 – 83,3; CO2 gr/km 265 – 27.

De ‘Opel last minutes’ actie loopt op nieuwe orders met een uiterlijke kentekenregistratie van 30 juni 2012 op Opel personenauto’s m.u.v. Tour, Combi, Selection & Business Plus uitvoeringen, Agila 1.2 en Ampera. Het betreft een niet doorlopend krediet aangeboden door GMAC Nederland N.V. te Breda (KvK nr.24107861, AFM registernr. 12013025) tegen 0% rentevoet op basis van 60 maanden. Maximaal te financieren bedrag is 60% voor Zafira Tourer/ Astra GTC en 70% voor de andere modellen. Vanaf moment van kentekenregistratie worden de maandtermijnen (berekend op 60 maanden financiering) t/m 30 sept. 2012 rechtstreeks door Opel Nederland aan GMAC voldaan en in mindering gebracht op de kredietsom.Toetsing bij BKR te Tiel. Informatieblad bij GMAC klantenservice (076-5448932). Uw Opel dealer bemiddelt voor GMAC op basis van een contractuele verplichting. Deze actie is niet combineerbaar met andere aanbiedingen. Als alternatief voor de financiering is een ‘last minute korting’ van toepassing op diverse modellen en uitvoeringen die vermeld staan op www.opel.nl/lastminutes. Vraag naar de voorwaarden in onze showroom. Wijzigingen voorbehouden.

DOLLE DwazE bOrchwErf DagEn

25 & 26 mei

mei

KREDIETSOM LOOPTIJD IN MAANDEN TOTAAL PRIJS KREDIET

MAANDLAST DEBETRENTEVOET

€ 5.000,€ 7.500,-

€ 83,34 € 125,-

60 60

€ 5.000,€ 7.500,-

0,00% 0,00%

EXTRA vEEl vooRdEEl op alle voorraadmodellen! Koop nu en rijd nog voor 1 juli 2012!

vW Polo BlueMotion per

maand al vanaf *

€129 vW Polo Easyline 3d. Rijklaar nu

actieperiode: t/m 30 juni 2012

€11.995

50% uitgestelde betaling voor 1 jaar Bedrijfswagens

De officiële Volkswagen dealer voor Roosendaal / BoZ e.o. info@autoborchwerf.nl

www.autoborchwerf.nl

OPEN op 25 mei van 09.00-20.00 uur en 26 mei van 10.00-17.00 uur Auto Borchwerf Roosendaal bv AutoStrada Roosendaal | Vlierwerf 10 Roosendaal | 0165 - 556888

Auto Borchwerf Bergen op Zoom bv Bedrijventerrein Oude molen | Steenspil 40 Halsteren | 0164 - 650230

actieperiode: t/m 31 augustus 2012

* vraag naar de voorwaarden

50/50 dEAl op de vW up!*


sport

Prijzenregen voor ponyclub de Heerjansruitertjes

Ilse en Denver tijdens CH Wouw

OUD GASTEL - Op 5 mei werd er een springwedstrijd gereden in Prinsenbeek en op moederdag 13 mei een Concours Hippique in Wouw. Beide waren selecties voor kring WestBrabant. Er werden vele prijzen gewonnen met het springen. Eline Moerings met Blacky werd 2e in de klasse BB. Ilse Vergouwen met Denver behaalde een 3e prijs en in Wouw een 1e prijs in de klasse DB. Haar zus Merel behaalde hier een 6e prijs met Dempsy Jazz. In de categorie AB klasse L werd Jean Paul van den Akker eerste met Giorgio. Dit was ook het eindresultaat voor

Bas Moerings met Chief, in de klasse CM is hij onverslaanbaar en wint beide wedstrijden. In de klasse DM staan twee Heerjansruitertjes op kop, de eerste plaats is voor Brian Hellemons met Hellemons Hoppenhof’s Batman, de tweede plaats is voor Jilly Laros met Sunshine of Toy’s. Ook in Wouw behaalde zij de 2e plaats en was er voor Brian een 5e plaats. Zijn zus Rebecca reed met Pippin de Lequille in de klasse DE-L naar een mooie 2e plaats en in Wouw behaalde ze een 6e plaats. Deze rubriek werd winnend afgesloten door Meggy van den Akker met Fabienne. Dit zijn allemaal super prestaties en hiermee staan we er goed voor om naar de Brabantse Kampi-

oenschappen te mogen. Ook met de dressuur werd er weer goed gepresteerd door de Heerjansruitertjes uit Oud Gastel. Het 4-tal in de klasse M, gereden door Daphne, Sophie, Merel en Yanissa werden 1e met 343 punten. De klasse DB werd gewonnen door Emily Anthonissen, ook de 2e proef had zij keurig gereden en werd ze 2e. In dezelfde klasse was de 6e plaats voor Melissa Aerts met Roosdoncken’s Bodrogy en in de 2e proef werd ze 5e. In de klasse EB werd Maikel de Reuver met Stonie 2e. In de klasse DL1 was het weer dringen geblazen om de eerste plaatsen, Caya Baart met Steed werd 1e, de 2e plaats was voor Rebecca Hellemons en Sanne van Overveld werd 4e. In de 2e proef werd Sanne met Bjorn 1e en Caya 2e. In de klasse DE-L2 werd Sophie Poot met Ashley 1e en in de 2e proef was de vierde plaats voor Demi met Amadeus. Merel Vergouwen reed met Jazz in de klasse DE-M2 een hele nette proef en werd 1e. Ilse Vergouwen met Denver deed daar niet voor onder en werd 1e in de klasse DE-Z1. In de klasse AB-B werd Jette met Assepoester tijdens haar eerste wedstrijd knap 3e en in de klasse C-L1 hadden we weer een winnaar, want Kelvin Henrich met Sarina behaalde de meeste punten. De wedstrijd in Halsteren is inmiddels ook verreden, hiervan komen de resultaten volgende week. Op 3 juni is er de laatste selectie voor het springen en op 23 juni voor de dressuur. Iedereen veel succes!

Hockey club Oudenbosch

Ook MC1 kampioen OUDENBOSCH - Het was niet de vraag of, maar wanneer MC1 kampioen zou worden. Zaterdag was het dan zover nadat de uitwedstrijd tegen DDHC na een wat nerveus begin, waarin keepster Nikki het nog druk had, uiteindelijk gemakkelijk met 10-0 werd gewonnen. Het team heeft na de winterstop laten zien dat het veel te sterk was voor de lagere klasse waarin zij nu moesten spelen. Als extra prijs mogen zij nu op 16/6 meedoen aan het Zuid-Nederlands kampioenschap in hun klasse! JE1 was te sterk voor Etten Leur, het was een leuke wedstrijd tussen 2 sportieve ploegen en 2 goede begeleiders. JE won met 7-1. MD1 leek voor een grote verrassing te gaan zorgen door bij rust met 2-0 voor te staan tegen koploper Zwart Wit. Na rust werd het zelfs 3-0 en op die stand viel niets aan te merken. Helaas werd Zwart Wit daarna sterker en maakte al snel 3-1 en begon er weer in te geloven, het werd 3-2 en in de slotseconde ook nog 3-3. Teleurstelling bij MD na een prima wedstrijd en opluchting bij de tegenstanders. MB1 had het zwaar tegen Walcheren. Op een enkele uitval na kwam MB nauwelijks uit de eigen verdediging maar bij rust was het nog steeds 0-0. Het begin van de 2de helft was voor MB maar nadat Walcheren

de 1-0 scoorde was het over en scoorde de gasten nog 2x. MA1 zorgde ook bijna voor een verrassing door een snelle 2-0 voorsprong te nemen tegen Tilburg.Voor rust trok Tilburg de stand weer gelijk en na rust scoorde alleen Tilburg nog 1x terwijl MA diverse kansen had op een beter resultaat maar die niet benutte. JC1 en Prinsenbeek maakten er een lastige wedstrijd van voor de scheidsrechters. Het spel was vaak veel te fysiek en ook verbaal waren beide teams te nadrukkelijk aanwezig. Met maar 1 gele kaart kwamen beide teams nog goed weg. JC had tegen het nog puntloze Prinsenbeek niets in te brengen en verloor met 9-2. MB2 had geen enkele moeite met Gilze Rijen en won daar met 9-1, zij hadden meer last van het hobbelige veld dan van hun tegenstanders. JD1 verloor ook nu weer en wel met 13-2 van Walcheren. JA1 ging bij Breda met 5-4 ten onder. Een strafcorner in de laatste minuut werd de jongens fataal. ME2 kwam met een mooie 5-1 zege uit Zierikzee terug en ME wist een 1-1 gelijkspel te behalen bij Pelikaan. De Veteranen zijn aan een goede serie bezig, zij wonnen voor de 3de maal op rij en worden nu wat overmoedig. Tegen Tilburg werd met 1-0 gewonnen door een mooie combinatie doeltreffend af te ronden. Toch

was het in de slotfase nog een paar maal erg gevaarlijk voor het doel van keeper Dinand maar hij was niet meer te passeren. Dames 1 wist de altijd beladen wedstrijd tegen Zundert niet te winnen. De 0-0 ruststand kwam mede door goed keeperswerk van Melanie. Halverwege de 2de helft wist Oudenbosch uit een strafcorner de score te openen. Zundert vocht terug en kwam op gelijke hoogte. Beide teams gingen vol voor de winst en helaas voor dames 1 ging het zoals zo vaak vlak voor tijd mis. Een strafcorner in de laatste minuut voor Zundert werd de dames fataal. Het was een enerverende wedstrijd die onder leiding stond van 2 goede scheidsrechters. Heren 1 stond al vroeg met 1-0 achter tegen Tempo maar na 2 snelle treffers van Oudenbosch liep zeker na rust de score regelmatig op en werd het verzet van Tempo steeds minder. Bij 9-2 voor onze heren kwam het eindsignaal van ook hier 2 goede fluiters. De A-invallers Pieter en Arnoud hadden een groot aandeel in de overwinning. In verband met het Pinksterweekend is er voorlopig maar 1 wedstrijd. JA speelt zaterdag 26/5 om 11.00 uur thuis tegen Rapide. JB had afgelopen zaterdag maar een half team ter beschikking en daarom werd hun wedstrijd afgelast. Zij moeten de wedstrijd zsm inhalen anders verliezen ze misschien ook het kampioenschap.

Biljarten Regio Competitie HALDERBERGE - Biljarten Regio Competitie, eindstand tweede helft 20112012. A-Teams: 1. Lepelstraat 1 774,741 19, 2. Vossemeer 1 773,242 19, 3. S.B.Ponderosa 1 771,470 19, 4. de Heen 1 761,729 19, 5. Halsteren 2 748,540 19, 6. Hoeven 1 746,344 19, 7. Lepelstraat 2 743,972 19, 8. Halsteren 3 742,075 19, 9. Halsteren 1 735,301 19, 10. S.B.Ponderosa 2 734,149 19, 11. Oud Gastel 1 731,420 19, 12. Welberg 1 727,056 19, 13. Halsteren

5 724,621 19, 14. Welberg 3 722,394 19, 15. Oud Gastel 2 715,280 19, 16. Welberg 2 711,918 19, 17. Steenbergen 2 689,778 19, 18. Stampersgat-1 689,416 19, 19. Steenbergen 1 689,048 19, 20. Halsteren 4 686,662 19. B-Teams: 1. Oud Gastel 5 819,381 19, 2. Oud Gastel 4 809,710 19, 3. Steenbergen 5 805,028 19, 4. Oud Gastel 3 793,743 19, 5. Halsteren 6 773,707 19, 6. Halsteren 10 760,478 19, 7. Stampersgat 2 758,746 19, 8. de Duiventoren 2 753,145 19, 9. de Heen

2 751,548 19, 10. Steenbergen 4 746,044 19, 11. Keijenburg-1 731,724 19, 12. Halsteren 8 726,008 19, 13. S.B.Ponderosa 3 723,769 19, 14. Halsteren 7 707,421 19, 15. Welberg 4 701,099 19, 16. Halsteren 9 699,832 19, 17. de Duiventoren 1 696,822 19, 18. de Hofstee 1 693,075 19, 19. Steenbergen 3 690,654 19, 20. de Hofstee 2 679,382 19. Proficiat voor Lepelstraat-1 en Oud-Gastel-5. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters. PAGINA 22

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

7

september 10.00-22.00 u.

8

september 10.00-22.00 u.

9

september 10.00-22.00 u.

Speciale lezers aanbieding Normaal tarief: Tarief Bode-lezer:

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.) *incl. materiaal

5,50 6,95 12,50* 15,00* 15,00* 12,50 15,00 17,00 15,00

SPECIAAL MILIEDAGEN!! D TIJDENS E FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl Lezersaanbieding geldig t/m 30 juni 2012. Vol = vol!

Prijsuitreiking Stampersgatse dartcompetitie STAMPERSGAT - Vrijdag 18 mei werden de kampioenen gehuldigd van het 13e seizoen van de Stampersgatse dartscompetitie in zaal La Plaza. Zo werden de teams gehuldigd die kampioen zijn geworden maar ook de persoonlijke prestaties van de darters. De prijzen werden dit jaar uitgereikt door de vicevoorzitter Patrick Baremans die begon met de winnaars van de B poule en dan eerst de persoonlijke titels. Van de singlelijst was beste dame Chanine van Laarhoven van La Plaza 2. De beste heer was Bram Vroegrijk van Schuitje Magic. Wendy Foesenek, Schuitje Magic, had bij de dames de meeste 180ers gegooid namelijk 1 maal. Bij de heren ging de prijs naar Robert van der Hooft, Paardenstal 7, met 6 maal een 180. De hoogste uitworp ging bij de dames naar Annelies Broos, The Triples 2, met een 104 finish bij de heren naar Kees de Jong, Paardenstal 7, met een 160 finish. Bij de teams was Paardenstal 7 derde geworden met 163 punten 2e Geerts 2 met 177 punten de kampioen is Schuitje Magic met 204 punten.

Na de prijsuitreiking van de B poule mocht alle aanwezigen 2 pogingen doen om 170 uit te gooien. Indien het met 3 pijlen lukte kreeg die € 50,= maar als men meer pijlen nodig had was er voor de deelnemer die de minste pijlen nodig had € 25,= te verdienen. Deze prijs ging naar Dennie de Jong met 6 pijlen en 2e was Bjorn Kools. Na deze onderbreking ging Patrick Baremans verder met de prijsuitreiking van de A poule daar was van de singlelijst beste dame Els Dam, van Concordia, en beste heer Dennie de Jong, Pagnevaart. Lindsey Braat, Fendert Bulls, had bij de dames met 1x 180 de meeste gegooid, bij de heren was dat Dennie de Jong, Pagnevaart, met 5 maal. De hoogste uitworp bij de dames was voor Els Dam, Concordia, met een 103 finish, bij de heren was dat Bjorn Kools, Veerhuis, met een 167 finish. Bij de teams is Pagnevaart 3e geworden met 133 punten, 2e werd het team van het Veerhuis met 146 punten en voor de 2e maal werd Paardenstal 5 1ste met 147 punten. Nieuwe teams kunnen weer inschrijven voor 1 juli via adlaarhoven01@gmail.com


Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

STOMERIJ VAN ALPHEN G r a t i s ophaal-bezorgservice in Etten-Leur, st. Willebrord, sprundel, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd

Pantalon Colbert Kostuum Rok Trui/Vest

â‚Ź 6,00 â‚Ź 6,50 â‚Ź 12,50 â‚Ź 5,50 â‚Ź 5,50

Wij reinigen ook: dekbedden (1 dagservice) waterbedhoezen - skikleding (1 dagservice) - glas/ overgordijnen - overalls - bedrijfskleding - particulier wasgoed (van ondergoed tot bovenkleding) tE v E n s G E s p E c i a L i s E E r d i n B r a n d -, r O E t - E n W a t E r s c H a d E s !

U BELT, WIJ KOMEN

Voeg- en gevelreiniging

Winkel gevestigd aan de Korte Bunder 17 Hoeven

impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

Voor al uw dakwerken!!

Tel.: 0165 - 502458

Van mierlo Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,

(Prijswijzigingen onder voorbehoud)

www.gevelreinigingvanmierlo.nl Bel voor gratis prijsopgave voor nu en later.

Voor frisse en stralende gevels!

Ontdek je huis opnieuw !

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Worstenbrood â‚Ź 1,00 Appelflap â‚Ź 1,00 Rozijnenbollen 3 voor â‚Ź 1,00 Eierkoeken 3 voor â‚Ź 1,00

broodje van de maand 400 gram â‚Ź 1,00

Waldkorn vital

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Aardbeienschelp met slagroom

â‚Ź 1,

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

Kijk ĂŠcht HD

25

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ staan wij voor u klaar!

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

Kies Alles-in-1

HD

Waarschijnlijk heeft u al een Full HD of HD Ready tv in huis. Maar kijkt u ook echt HD? Dat kan namelijk alleen als het signaal dat u ontvangt Full HD is en u een HD ontvanger heeft. Écht van HD tv genieten doet u dus via de kabel met Alles-in-1HD van Caiway.

Kies nu voor Alles-in-1HD van Caiway vanaf â‚Ź 44,- per maand en geniet van meer dan 50 tv-zenders, waarvan 21 in Full HD. Tegelijkertijd kunt u gewoon snel internetten en voordelig bellen tegen vaste lage tarieven. Bovendien ontvangt u gratis een HD ontvanger t.w.v. â‚Ź 139,-.

Bestel op caiway.nl of via 088 2249 010. Nu met gratis HD ontvanger t.w.v. â‚Ź 139,-.

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR Iedere donderdag 16.30 tot 18.00 uur Gemeenschapshuis De Lanteern Dorpsstraat 119, St. Willebrord OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten


sport

Mixed Hockey Club Oudenbosch

Meisjes C1 pakt kampioenschap in Raamsdonkveer

Het winnende elftal met hun coach Ingrid Kepers.

OUDENBOSCH - In een enerverende uitwedstrijd tegen Raamsdonkveer stelden de meisjes C1 van Mixed Hockey Club Oudenbosch de titel in de vierde klasse veilig. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen zij zich nu al kampioen noemen. Het meisjes C1 team van Mixed Hockey Club Oudenbosch heeft zich dit jaar, onder de bezielende leiding van hun coach Ingrid Kepers, een duidelijk doel gesteld: promotie naar de 3e klasse. Hun inspanningen zijn niet voor niets gebleken. Tot nu toe hebben zij alle wedstrijden gewonnen. Afgelopen weekend was het zover. De meisjes konden in een uitwedstrijd tegen DDHC Raamsdonkveer kampioen worden. Maar dan moest er nog wel gewonnen

worden. Om 13.00 uur vertrok het team, onder begeleiding van een grote schare supporters, naar Raamsdonkveer. Gelukkig hoefden de dames niet lang te wachten en konden zij al snel het veld betreden. De druk op de schouders van de coach van Oudenbosch, Ingrid Kepers, was groot. MHCO ging enigszins aarzelend van start. De gezichtjes van de meisjes waren strak gespannen. Iedereen wist dat het op die eerste goal aankwam. Maar Ingrid Kepers had haar meiden goed geïnstrueerd. Zo vroeg mogelijk druk zetten, je niet van de bal laten zetten en uitgaan van je eigen basiskwaliteiten. Die instructie bleek niet voor niets, want de zo begeerde eerste goal viel al na vijf minuten. En toen de tweede kort daarna viel was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Bij de pauze stond

het al 7-0. Niet eerder dan toen kon Ingrid Kepers opgelucht ademhalen. De anders zo nadrukkelijk aanwezig coach zag dat het kampioenschap haar niet meer kon ontgaan. Dat resulteerde nog in enkele spectaculaire wissels. Spitsen werden voorstoppers, verdedigers aanvallers en middenvelders vleugelspitsen. En toen het publiek ‘tien’ begon te scanderen kreeg Oudenbosch vleugels. Of het afgesproken werk was bleef dat ook de eindstand: 100. Toen waren de spandoeken al uitgerold. Na het fluitsignaal betrad het massaal toegestroomde publiek het veld om het winnende team te feliciteren; eindelijk kampioen. Er waren medailles, slingers en de champagne vloeide rijkelijk. Ook kregen alle leden van het team een prachtig roze shirt en een kek hoedje. Na afloop van de wedstrijd ging het snel huiswaarts. Al bij de gemeentegrens werden de auto’s met daarin de spelers opgewacht door dolenthousiaste supporters. Stapvoets ging het verder naar het clubhuis, waar spelers en coach een groots onthaal wachtte: nog meer champagne, taart en chips. Daar hadden de massaal aanwezig ouders voor gezorgd. De meisjes C1 van Mixed Hockey Club Oudenbosch dus kampioen in de 4e klasse. En dat dankzij de inzet van Heleen, Frederique, Fleur, Bente, Sarah, Femke, Sylvie, Nickey, Nikki, Monique, Mar, Susan, Tessa, Margo, Amanda, Inge en natuurlijk hun coach Ingrid Kepers. Die middag was het nog lang onrustig in het anders zo kalme Oudenbosch.

VV Hoeven neemt stap op weg naar derde klasse HOEVEN - Met een welverdiende overwinning van 3-1 op Blauw Wit ‘81kan Hoeven zich opmaken voor de volgende ronde om de strijd om een plaats in de 3de klasse. Toch was het even schrikken toen Blauw Wit al in de 3de minuut de 0-1 maakte. Speler Bart van Laarhoven stond plots vrij voor Frank van Roon en verzilverde zijn kans. Hoeven kwam de eerste helft maar langzaam op gang. In de 20ste minuut mocht Jordy Verheijen vanaf rechts een vrije trap nemen. Bij plaatste de bal op de schoen van Erwin Roks die knap in de uiterste rechter benedenhoek inschoot en de aansluittreffer maakte. Erwin was voor de verdediging knap lastig te stoppen. Dat was ook al in de uitwedstrijd. Dezelfde Erwin ronde in de 25ste minuut een aanval af, die werd opgezet door Niels Buijs. Dat was de verdiende 2-1. In de eerste helft was Isik Bink nog dicht bij een goal. Zijn harde schot werd gestopt door de keeper van Blauw Wit. Met een krappe voorsprong ging Hoeven de rust in. In de tweede helft was Hoeven de bovenliggende partij. Ze kwamen scherp uit de kleedkamer en gingen op zoek naar een volgende goal. De keeper van de gasten pareerde diverse inzetten van Erwin en Jordy. Uit een pass op maat over 25 meter van Danny de Bont kopte Jim Franssen

de bevrijdende 3-1 in. Isik kopte later nog een keer tegen de lat. Met de overwinning plaatse Hoeven zich voor de volgende poulewedstrijd. Hoeven moet dan tegen Advendo Breda, die ze nog kennen uit de competitie. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op Pinksterzaterdag in Breda. De return vindt plaats op 2de Pinksterdag in Hoeven. Beide wedstrijden vangen om 14.30 uur aan. Als Hoeven als winnaar uit die ronde komt spelen ze de finale tegen de winnaar uit Dia/Virtus. Zeker 2de Pinksterdag verwachten we veel supporters. Uitslagen senioren Zondag 20 mei Hoeven 1-Blauw Wit’81 1 3-1 Programma senioren Zaterdag 26 mei Advendo 1-Hoeven 1 av.14.30u Maandag 28 mei Hoeven 1-Advendo 1 av.14.30u Uitslagen jeugd RSV B1-Hoeven B1 4-4 Unitas ‘30 E2-Hoeven E1 6-1 Hoeven D comb-Hoeven E comb 2-0 Hoeven E4-Hoeven E5 11-1 VVR C1-Hoeven C1 4-2 Hoeven F2-Hoeven F5 1-6 Nacompetitie bij Rood Wit Hoeven A1-Alliance A1 0-4 Klundert A1-Hoeven A1 1-0 Hierdoor speelt Hoeven A1 volgend sei-

BRIDGE BRIDGECLUB DE GOEDE LUYDEN Het seizoen 2011-2012 zit er weer op. Tot en met de laatste speelavond was het een nek-aan –nek race wie de clubkampioenen zouden worden. Uiteindelijk werden, net als vorig jaar, Nini en Guido clubkampioen met 474 punten. Tweede werden Rita en Truus met 470 punten en derde Elly en Jan met 464 punten. Jan werd tevens de slemkampioen van het jaar met 41 punten. De laatste competitieronde van zes speel-

avonden werd in de A-lijn gewonnen door Gerda en Huib, tweede werden Jennie en Nelly en derde Nini en Guido. Uit de B-lijn promoveren Thea en Ben, Henk en Leon en Henny en Kees. Uit de C-lijn promoveren Michel en Cor, Anneke en Hans en Marcolien en Riet. Tenslotte de D-lijn, daar promoveren Marius en Piet, Nel en Cisca en Loes en Jur. Het nieuwe seizoen begint op 11 september. Bridgeclub De Goede Luyden speelt

zoen in de 1e klasse. Programma oefenwedstrijden jeugd Donderdag 24 mei Internos A comb-Hoeven A1 av.19.30u Dinsdag 29 mei Unitas ‘30 A1-Hoeven A1 av.20.00u Woensdag 30 mei Unitas ‘30 E4-Hoeven E1 av.18.30u Donderdag 31 mei Divo/Dinteloord D1-Hoeven D1 av.19.00u Lentebingo Vrijdagavond 25 mei wordt voor de leden en donateurs weer een bingo gehouden in het Clublokaal De Hofstee. Deze voorjaarsbingo begint om 19.30 uur en is om ± 22.15 uur afgelopen. De prijzen bestaan o.m. uit levensmiddelen- en vleespakketten en hammen,terwijl er ook geldprijzen te winnen zijn.

Sc-Gastel Veteranentoernooi Uitslagen Veteranentoernooi Juliana-Dinteloord 0-0 Fc-Aarts Sc-Gastel 0-2 Fc-Bergen-Hekelingen 1-0 Juliana-Fc-Aarts 1-0 Dinteloord-Sc-Gastel 4-0 Fc-Aarts-Fc-Bergen 1-4 Juliana-Sc-Gastel 1-0 Dinteloord-Hekelingen 1-1

Juliana-Fc-Bergen 0-0 Sc-Gastel-Hekelingen 0-0 Dinteloord-Fc-Bergen 1-2 Fc-Aarts-Hekelingen 2-3 Juliana-Hekelingen 3-0 Sc-Gastel-Fc-Bergen 0-1 Dinteloord-Fc-Aarts 0-2 1e Juliana 2e Fc-Bergen 3e Dinteloord 4e Hekelingen 5e Sc-Gastel 6e Fc-Aarts

Jeugdkamp vv DEVO succes BOSSCHENHOOFD - In Bosschenhoofd was het in het weekeinde van vrijdag 11 mei t/m zondag 13 mei heel rustig. De jeugdleden van VV DEVO zijn dat weekend op jeugdkamp gegaan. Een nieuwe locatie, want al jaren was Loon op Zand de plaats van het jaarlijkse jeugdkamp. Dit jaar voor het eerst in Esbeek bij De Kievit. Voor de organisatie was het natuurlijk afwachten wat iedereen ervan vond. Een schitterende locatie, ver weg van de bewoonde wereld, bossen, een voetbalveld, het kan niet op. Op vrijdag 11 mei een bus met jeugdspelers en een kolonne van auto’s met leiding kwam om 19.00 uur aan. Allereerst werd iedereen naar de slaapruimtes geleid. Voor diegene die honger hadden, werd ook nog voor eten gezorgd. ‘s Avonds het eerste spel op het voetbalveld en de bossen. Zaterdag vroeg ontbijten en klaarmaken voor een tochtje van 2 en een haf uur. Verschillende posten zoals Kabouter Plop, Elvis, Bob de Bouwer en Pinokkio, kwamen de 6 groepen tegen op hun weg. Terug gekomen op De Kievit, werd het middagmaal genuttigd. In de middag begonnen ze met een zeskamp. Gelukkig was het de hele dag redelijk warm weer. Op zaterdag staat traditiegetrouw de barbecue op het programma. Hierna werd rt nog een wedstrijdje tussen de leiders en de jeugdspelers gespeeld. ‘s

Kunstgebit stuk?

Avonds het klapstuk van het weekend. Een bonte avond met niet minder dan 17 optredens. Optredens met o.a. De Dikdakkers, De Toppers, John Travolta en Olivia, Rob en John en De Alpenzusjes. Natuurlijk moesten de jeugdteams ook hun danskunsten uitvoeren op een line-dance nummer van de Mavericks. Schitterende creaties hebben ze deze avond gezien. Zondagmorgen werd nog een vossenjacht gehouden in de bossen. Vossen met een cap op, waar verschillende ballonnen aan hingen. Na het middageten, laatste activiteit, voordat de bus richting Bosschenhoofd zou rijden. Een fototocht die ze helaas hebben moeten inkorten, vanwege de te korte tijd die ze nog hadden. Als afsluiting de prijsuitreiking door de jeugdvoorzitter, die zijn bestuursfunctie aan de wilgen gaat hangen. Rond 17.30 uur reed de bus richting Bosschenhoofd, alwaar de ouders al stonden te wachten op de parkeerplaats van vv DEVO. Al met al een zeer geslaagd jeugdkamp met veel positieve reacties. Ook zijn er foto’s op dvd te verkrijgen van het jeugdkamp. De dvd is te bestellen bij John Koevoets. Volgend jaar zal weer terug worden gegaan naar De Kievit, maar dan zal het later in het seizoen zijn. De datum van het jeugdkamp voor 2013 is dan 31 mei, 1 en 2 juni. De organisatie bedankt iedereen voor zijn bijdrage, voor dit meer dan gezellige jeugdkamp.

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Zevenbergen Molenstraat 3 • Zevenbergen T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Anne Kieneker 500e lid TC Pagnevaart

Wijkentoernooi gaat niet door Vanwege de nacompetitie van Hoeven 1 gaat het wijkentoernooi op 28 mei helaas niet door. Hoeven 5 wint Donnercup in Chaam Kampioen Hoeven 5 heeft in Chaam het bekende toernooi om de Donnercup gewonnen. In de finale moesten ze tegen Hoeven 3. Met strafschoppen wist het 5de te winnen.

BRIDGE op dinsdagavond in De Lanteern in StWillebrord. Er is nog plaats voor nieuwe leden. Voor inlichtingen bel 0165-321493 of 0165-502043. BRIDGECLUB SANS PROBLEME OUD GASTEL Uitslag 15 mei: 1. echtp. Van Keep 60,42%; 2. en 3. echtp. De Laat en dames De Borst-van Can 58,33%; 4. mevr. Hanssens-dhr. Taal 55,21%; 5. mevr. Baake-dhr. Lindenbergh 52,08% PAGINA 24

Anne Kieneker is het 500e lid van TC Pagnevaart.

HOEVEN - Vorige week was het dan zover! TC Pagnevaart verwelkomde haar 500e tennislid. Jeugdlid Anne Kieneker is lid nummer 500. Voor dit heuglijke feit kwamen Ria en Freek, Anne persoonlijk feliciteren en welkom heten bij TC Pagnevaart. Een prach-

tige (én lekkere) taart was er voor Anne. Bloemen voor moeder Judith en ook broer Jeroen werd niet vergeten bij deze feestelijkheden. Ondertussen zorgde vader Michel voor de koffie en de foto’s. Anne, Jeroen en Judith zijn alle drie nieuwe leden bij onze vereniging. Wij wensen hen heel veel tennisplezier toe!


lijstenmakerij de groene gaasvlieg voor al uw inlijstwerk schilderijen, aquarellen, borduurwerk, foto’s, T-shirts, 3-D knipwerk, legpuzzels, e.d. opspannen van doeken pietseweg 3 oud gastel 0165-510169

Stichting

www.degroenegaasvlieg.nl

“de Spirituele Weg”

Rolluiken Markiezen Screens

Ramen Deuren Zonwering

organiseert

Spirituele Pinksterbeurs

Zondag 27 mei 2012

Zaal Koch, Molenstraat 120 Kruisland Entree € 4,- incl. consumptie

Zaal open om 11.00 uur

Elke 50e bezoeker ontvangt een waardebon voor een consult bij een medium op de beurs

Wij zijn op zoek naar : ( Ervaren )

Vloerverwarming monteurs Meer info kunt u vinden op www.kooimanmontage.nl

Geldig t/m zaterdag 2 juni 2012

4 Hamburgers & 4 BBQ worstjes

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

€6.50

Samen Ook voor uw complete BBQ-pakket

Vanaf heden nu ookWij metzijn ambachtelijke een jong en dynamisch bedrijf dat nog slagerij, kom langs en proef verschil. zeerhet flexibel is op de montage markt. St. Janstraat 83 - 4741 AN Hoeven Tel; 0165-502667 Email; info@lekkerplekskehoeven.nl www.lekkerplekskehoeven.nl Heeft u belangstelling ? Stuur dan je cv naar : WWW.HOBBYKAS.NL Kooiman Montage - duiventoren 127 - 4731 MP Oudenbosch of mail je cv naar jw.kooiman@gmail.com

VOOR DE BESTE PRIJS & KWALITEIT KWALITEIT KOOPT U BIJ ONS!

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

DE ALUMINIUM && PVC, PVC, DE MOOISTE KOZIJNEN, DEUREN & SERRES IN ALUMINIUM RENOVATIE & NIEUWBOUW

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN

✔Maatwerk Maatwerkalle alleserres. serres. ✔ ✔Fabricatie Fabricatievan vanramen ramen&&deuren deuren ✔ pvcen enaluminium. aluminium. ininpvc ✔Alles Allesinineigen eigenbeheer beheersinds sinds1983. 1983. ✔ ✔10 10jaar jaarwaarborg. waarborg. ✔ ✔ ✔Geen Geenvoorschot. voorschot. ✔ ✔Nieuwbouw Nieuwbouw--Renovaties. Renovaties.

gors 70 Hoeven 0165-502506

1 Sta r Trek First C To bol ontac dly go where t Dan d n o o u r f j i j ne’s gone before je vas in t het da

? gelijks wel te verdie pen leven van C (45

a , kank er)?! rla

✔ ✔Alle AlleRAL-kleuren. RAL-kleuren. ✔ ✔Volledige Volledigeafwerking. afwerking. ✔ ✔Geplaatst Geplaatstdoor doorvakmensen. vakmensen.

Klokkenmakerij

BEZOEK ONZE ONZE SHOWROOM BEZOEK Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

SERRES--KOZIJNEN KOZIJNEN -- DEUREN DEUREN in in ALUMINIUM ALUMINIUM && PVC PVC SERRES

Br asschaat s es t een w eg 292 2 9 2 •• 292 2 9 20 0 K K alm a lm th 3 22 33 666 6 66 444 4 4411 B r as s c haa tsesteenweg th o ou u tt B Be elg lgië ië •• Te Tell 0 00 03 32 23 36 66 66 65 577 8866 •• Fax F ax 00003 A l l e da dag en open open van v an 10 10U U to to tt 117 7U on g va n 114 4 UU to 7 UU •• w b ru vo.be Alle gen U • • z zo nd da ag v an tott 117 ww ww. w.b r uvo.be

CV-ketel vervangen? Ook voor u hebben wij een betaalbare oplossing!

ZOMERKNALLER De huur cv-ketel de eerste 3 maanden GRATIS! • VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

HOUD

ONDER HUUR

NU INSTALLEREN IS PROFITEREN VAN ONZE ZOMERKORTING

LEASE

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Samen voor duurzaam

ZONNEBOILER NIEUW

KOOP

Vanaf

€25,-

p/mnd

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

KIJK OOK OP: WWW.VIGAR.NL


sport

Pagnevaartloop AVO’83

Sublieme Gastelse dubbelslag in triathlon Weert

Gastelse atleten onderweg

Podium Weert met in oranje Rob Musters en links van hem Gerbert vd Biggelaar.

OUD GASTEL - Landelijke triathlontoppers houden nu ook serieus rekening met Rob Musters. Zondag maakte hij zijn enorme progressie waar in de 3e Stadstriathlon van Weert. Daar klopte hij nota bene plaatsgenoot Gerbert van den Biggelaar, al was het een wedstrijd met een verhaal. In de race was eerder Cesar Beilo gediskwalificeerd. Bij het lopen meende de speaker dat het om Gerbert ging, dus die raakte van de wijs. Toch doet het niets af aan de prachtprestatie van Rob, die deze sterk bezette Limburgse topwedstrijd won en als enige binnen de twee uur eindigde 1.58.52. Gerbert moest veel twijfels overwinnen, het was na veel blessures pas zijn eerste triathlon in negen maanden en werd tweede in 2.00.02. Een unieke Gastelse dubbelslag, wat in een nationale triathlon nog nooit is voorgekomen. Dat belooft wat op 23 juni in de Verwer en Janssen triathlon net als Weert deel uitmakend van de Quasar Area Tri Series. Rob had de tweede zwem en fietstijd en de derde looptijd. Zeker zo bijzonder was het debuut van Christian van Caam. Het zwemmen ging goed, fietsen ook al kwam hij daarbij tegen een stoeprand waardoor zijn stuurpen los kwam te zitten. Behoedzaam fietste hij naar de wissel. Rustig begon Christian aan zijn eerste halve marathon op een triath-

lon, waar zelfs een trap van 50 treden in verwerkt was. Op de Markt van Leuven kwam Christian uiteindelijk als 114e en 81e in zijn categorie binnen in 4.42.47. Hij had de 50e zwemtijd, 149e fiets- en 147e looptijd. De 15 kilometer van Standdaarbuiten. Geen lekkere ‘thuiswedstrijd’ voor Roel van Nes, die zijsteek kreeg en moest wandelen. Wel in topvorm voor straks de triathlon is Ad, die onder z’n pr zat en derde werd net als Rina. Ook Geert was een minuut sneller dan ooit. Anne debuteerde met een

tweede plaats en op de korte afstanden waren Ger, Maartje, Tim en de Bosmannetjes goed voor een ereprijs. Mooie winst was er voor Felicia. Uitslagen: H35: 5.Roel van Nes 58.31; 28.John van Dam 1.19.27; H45: 3.Ad Verheijen 54.39; 15.Pieter Egelmeers 1.04.03; 20.Mark van Merrienboer 1.06.03; 39.Geert Ardon 1.14.33; 43.Ruud Hoondert 1.22.56; H55: 9.Michel van de Weegen 1.10.22; Dames: 2.Anne van Alphen 1.11.28; D35: 5.Naima Bosman 1.08.53. D55: 3.Rina Doomen 1.17.50; 4.Mien Ossenblok 1.22.33; 10 km.: 3.Ger Haverkamp 42.47; 17.Laurens Verhulst 51.23; dames: 3.Maartje van de Lindeloof 50.24; 4.Rosanne Akkermans 52.12. 5 km.: 22.Richard van Baal 29.37; dames: 5.Linda Buckens 29.33; junioren: jeugd: 2.Dani Bosman 7.53; 2.Cecilia Bosman 7.58; 5.Kim van Baal 8.13. Aan de Marikenloop in Nijmegen doen bijna 10.000 (!) vrouwen mee. Twee Gastelse ‘Marikes’: Wilma Potters wed 2827e in 1.02.04 (338e D45) op de tien, Marion Verstraten 680e in 27.36 (60e D45) op de vijf kilometer. Adrie van Bavel wordt 15e in het Rondje Kaaskeswater te Zierikzee: 27.15 op de zes en de Dam tot Damloop tussen Brouwersdam en Haamstede legt hij in 1.37.05 (17,7 km.) af. Een goed weekend van Sven en Perry Megens op de tandem: winst in zowel Axel als De Leur. Bij de jeugd zijn Luuk en Tim Bierkens zeer actief. In Schijndel 14e en 19e, in Schoondijke 6e en 4e in Reuver 2e en 4e. Aanstaand weekend de Roparun en de Koos Moerenhout Classic.

ABC OPLEIDINGEN &SLFOEEPPSIFU.JOJTUFSJFWBO0$8

WPPSEFTUVEJFT

BKB, BKC,PDB, PDB, BKL, BKB, BKC, PDL,PDL MBA MBA, SPD, PD BIV, VBA, VFA, AA VBA, HBO-ACC, AA HBO-SPD, HBO-ACC, HBO-BE

Postbus 8118 3301 CC Dordrecht Telefoon 078 618 66 62 W W W. A B C - O P L E I D I N G E N . N L

D1 jeugdteam Springfield kampioen HOEVEN - Het D1 jeugdteam van korfbalvereniging Springfield is afgelopen zaterdag kampioen geworden door een mooie overwinning met 1-8 op ELKV. Het team bestaande uit: Sharona, Julia, Sabine, Robin, Sem, Veerle, Deveny, Evie, Anne, Simone, Floor en Sam speelden slechts 1x gelijk en wonnen verder al hun wedstrijden en eindigden hiermee ruim bovenaan. De coaches Patric Landa en Edon Mollen waren dan ook erg tevreden over het vertoonde spel deze veldcompetitie. Volgend seizoen zal het team opgesplitst worden. Diverse spelers zullen, mede vanwege leeftijd, naar een hogere klasse gaan en anderen zullen gaan deelnemen in een meisjescompetitie.

Het D1 kampioensteam van Springfield.

Wedstrijden Hippisch Centrum Piaffe OUD GASTEL - Zondag 13 mei was het alweer tijd voor de derde competitiewedstrijd van de wedstrijdruiters van Hippisch Centrum Piaffe in Oud Gastel. Het was weer een sportieve en gezellige dag, er kon heerlijk in het zonnetje worden los gereden in de buitenbaan voordat er in de binnenbaan de dressuurproef getoond

moest worden. Bij het springen werd het precies andersom gedaan, binnen losrijden en dan in de lekker ruime buitenbaan het springparcours afleggen. Er werden door de jury weer veel winstpunten gegeven, maar ook veel aanwijzingen om mee aan de slag te gaan om de volgende keer nog beter te presteren. Er kan dus weer hard getraind worden ko-

mende tijd. De eerste plaatsen waren als volgt: B1-dressuur: Anne Goorden met Pipi B2-dressuur: Dachelle van Nijnatten met Franky L1-dressuur: Ilvy Konings met Franky Springen: Laura Middendorp met Spirit De volgende competitiewedstrijd is op zondag 24 juni, kom gerust eens een kijkje nemen! PAGINA 26

OUDENBOSCH - De wedstrijdlopers (KNAU-leden) gaan woensdag 6 juni om 19.30 uur van start voor de10 km. De Pagnevaartloop is de 7e wedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2012 en telt mee voor het eindklassement. De A/B junioren leggen een afstand van 6,4 km af Prestatielopers en trimmers kunnen meedoen over een afstand van 6,4 km of 10 km. Voor de recreatieve AVO-lopers komt deze wedstrijd i.p.v. de training op deze avond. Voorinschrijving (tot zondag 3 juni) via de site van AVO’83. Voor de KNAU-leden kan dit ook via het A-formulier; denk aan uw KNAU-nummer. Op de dag van de wedstrijd is inschrijven kan ook nog en wel tot 15 minuten vóór aanvang van de wedstrijd/ prestatieloop. Inschrijven in de kantine van AVO’83. Start en finish is op de atletiekbaan van AVO’83 op Sportpark Albano. Onderweg zijn voldoende spons- en drinkposten. Kleedkamers en douches kan men gebruiken in het clubgebouw van AVO’83. Veenputten wandeltocht De wandelafdeling van AVO’83 houdt op zaterdag 30 juni de jaarlijkse Veenputten wandeltocht. Een wandeltocht waar iedereen aan mee kan doen, met keuze uit 3 afstanden. De 30 en 40 km.-wandelaars gaan langs de Veenputten, maar ook op de kortste afstand (15 km.) loopt men door een mooi stuk natuurgebied. Vertrek van de tocht is vanaf Sportpark Albano, er kan gelopen worden over een afstand van 15, 30 of 40 km. De 30 en 40 km.-lopers kunnen starten tussen 07.00-09.00 uur; 15 km.-lopers tussen 08.00-11.00 uur. Men wordt uiterlijk om 17.00 uur op het Sportpark terug verwacht. Ook Nordic-wandelaars kunnen

aan deze tocht meedoen. Onderweg zijn diverse stempelposten en horeca-gelegenheden. Meer info: www.avo83.nl, tel.: 0165512720, 0165-383897 of 06-23603193. De 15 km. van Standdaarbuiten De organisatie van de 6e wegwedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West Brabant 2012 op Hemelvaartdag 17 mei kwam voor rekening van AVS’90 Standdaarbuiten. Trimmers en recreanten hadden de keuze uit 5,4 of 10,2 of 15 km. De jeugd legde 1 of 2 km af, afhankelijk van leeftijd. De KNAUleden - waaronder 17 AVO’83 leden - werden rond 13.30 uur weggeschoten voor hun wedstrijd over 15 km., die meetelt voor het circuitklassement. Liefst 5 AVO’83-atleten veroverden een podiumplaats. Heren 35+ (28 deelnemers): 2. Barry van Beers, 14. Marco Schijvenaars en 26. Joost Bezem/ Heren 45+ (43 deelnemers): 3. Ad Verheijen, 6. Emiel Kerstens, 15. Pieter Egelmeers, 19. Adrie Baremans, 20. Mark van Merrienboer, 27. Onno Amoureus en 35. Jaap Eckhardt. Heren 55+ (18 deelnemers): 9. Michel van der Weegen, 16. Ben Sanders. Heren 65+ (8 deelnemers): 6. Kees Braspenning. Dames Senioren (3 deelneemsters): 1. Yvonne Boot . Dames 45+ (10 deelneemsters): 2. Liset van Oosterhout. Dames 55+ (5 deelneemsters): 3. Rina Doomen, 4. Wil Ossenblok-Frijters. De volgende wedstrijd over 10 km. is de Pagnevaartloop op woensdag 6 juni, waarna de vakantieperiode aanbreekt en de draad wordt opgepakt op dinsdag 28 augustus met de 10 km. van Groot Steenbergen.

Primeur op vrijdagavond 22 juni

Jeugdtriathlon krijgt startnummers op naam OUD GASTEL - Niets zo leuk als een startnummer krijgen met je eigen naam erop. Het kon vorig jaar al tijdens de grote Verwer & Janssentriathlon, het kan dit jaar voor het eerst ook bij de jeugdtriathlon.

Omdat dit evenement verschoven is van de woensdagmiddag naar de vrijdagavond 22 juni, kan organisatie ‘t Veerke ook voor de kinderen vanaf groep 3 startnummers op naam bestellen. Voorwaarde is wel dat de jeugd eerder dan normaal inschrijft voor de jeugdtriathlon, die ook nu weer over dezelfde afstanden gaat namelijk 125 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 800 meter lopen. De series beginnen vrijdagavond vanaf 18.30 uur op zwembad Blankershove, finish is op het grote finishpodium bij ‘t Veerhuis. Elk half uur gaat er daarna een

groep van start tot 21.00 uur toe. Aan de jeugdtriathlon kunnen maximaal 180 kinderen meedoen. Vanaf groep 3 tot en met alle middelbare scholieren. Iedereen die zich voor 11 juni aanmeldt via de www.tveerke.nl of info@tveerke. nl is verzekerd van twee startnummers (één voorop, één op de rug) met daarop de eigen naam. Zo kan iedereen langs het parcours zien wie wie is. Omdat het voorbedrukken van de namen een heel karwei is, dienen de deelnemers dus tijdig te zijn ingeschreven. Daarna ook nog steeds tot 24 juni, maar dan ontvangt de deelnemer de startnummers zonder eigen naam erop. De startnummers hoeven na afloop niet te worden ingeleverd, dus houdt de triatleet naast het prachtige oranje finishshirt nog een souvenir over aan deze sportieve dag.

HSV ‘t Bliekske OUD GASTEL - Op zondag 3 juni wordt het open Halderbergs kampioenschap gehouden in de Blankershovevijver. Er wordt gevist van 8.00 tot 12.00 uur. Uitloten om 7.00 uur. Op zaterdag 9 juni wordt weer het jaarlijk-

se viswedstrijdje gehouden voor de jeugd van 3 tot 15 jaar in de Blankershovevijver van 14.00 tot 15.30 uur. Alle kinderen hebben weer een uitnodiging gekregen via de basisscholen. Opgeven kan tot 5 juni bij Joost Lambregts, Vorstinnenhof 1, 0165512957.

Topshot Oudenbosch opent haar beachlocatie OUDENBOSCH - Voor het 2e jaar op rij opent Topshot Oudenbosch haar beach locatie. 3 indoor tennisvelden zijn omgetoverd tot een heus beachveld. Op dit veld zullen onder meer sporten als beachsoccer, beachvolleybal en beachtennis aan bod komen. Er is een beachsoccercompetitie die in de laatste week van mei start. Deze competitie zit bij de heren al

vol, bij de dames zijn nog enkele plaatsen. De voorronde voor de KNVB NK beachsoccer op 17 Juni springt er qua evenement wel uit. Ook hiervoor kunnen de teams zich nog opgeven. Voor de jeugd wordt er op 8 juni een groot beachfeest georganiseerd waar vooral de examen kandidaten zich even lekker kunnen laten gaan. Voor meer informatie gaat u naar www.topshot.nl/ beachevent


ABB Bode.ai

computer problemen?

1

19-7-2011

20:24:07

Van Os uurwerken b.V. Etten-Leur

Te huur

C

In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

M

Y

CM

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

MY

www.vanosuurwerken.nl

CY

CMY

K

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

OPSLAG-, WerK-, KANTOOrruimtes nodig? 70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

tegen aantrekkelijke prijzen INfO: Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

J. den hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

Voorheen

van Best schoenen

Hof vd Houte 158 - ETTEN-LEUR

BERKEL & RODENRIJS - BLADEL - BRIELLE - GELDERMALSEN KRIMPEN a/d IJSSEL - ROSMALEN - STEENBERGEN - ZALTBOMMEL

Te Koop in Velletri Zouavenlaan 29, 4731 EM Oudenbosch

eengezinswoning

die opgeKnapT moeT worden

Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw uwnieuwe nieuwe droomhuis. droomhuis.

Uw aankoop makela uw nieuwe droomh

€ 144.000 kk

Geen aankoop, dan ook geen– kosten. Zevenbergen Moerdijk. www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk r Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923 akelaa m

Achtertuin: op het zuiden met ruime berging 4 slaapkamers: op 1e en 2e verdieping met dakkapel achterzijde

voor p o o is. k u n aa oomh – Moe Uw Zevenbergen uwe dr ie n w u www.barel.nl erdijk. n – Mo e g r e b n 0168 ZeveBel: arel.n-l 3239 www.b 323923 68 Bel: 01

info: loggia@caiway.nl of bel 0165 314 938

Wonen in Oak Park is nu wel heel Bijzonder!

i.c.m. BijZonderPlan

vanaf € 258.600 v.o.n.

• Meer financiële armslag • Geen concessies aan woongenot • Rente voordeel tot 2,6% • Veilig en voordelig te financieren met NHG

Laat u volledig en vrijblijvend informeren tijdens de informatie bijeenkomst

dinsdag

29 mei a.s.

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur EERST UW EIGEN HUIS VERKOPEN? Pas ook het BijZonderPlan toe op uw bestaande woning en biedt úw koper dezelfde voordelen. Basis voor een snellere verkoop!

Locatie: Modelappartement Oak Park, Tivolipark te Oudenbosch

TE KOOP: UNIEKE PARK & TUINAPPARTEMENTEN EEN GROENE OASE IN HARTJE OUDENBOSCH VANAF

€ 370.600 v.o.n.

Verkoop en informatie: T. 0165-33 12 33 www.oak-park.nl


Sponsorloop St Bernardusschool OUDENBOSCH - Zoals elk jaar houdt de St. Bernardusschool een sponsoractie. Vorig jaar hebben ze gelopen voor de St. Lawrenceschool in Lusaka (Zambia). Dit jaar kiezen ze voor de vereniging van Ehlers Danlos patiënten. Amber Matthijssen, een leerling van de school, heeft het

syndroom van Ehlers Danlos (EDS). Wat is EDS? Om het kort te zeggen: een zeldzame bouwfout. Ieder mens heeft erfelijk materiaal, bij EDS zit hier een fout in. Dit betekent bij EDS dat de opbouw van je bindweefsel niet goed is. Waar kun je aan merken dat je EDS hebt? Als kind merk je vooral aan dingen zoals dat bepaalde gewrichten makkelijk uit de kom gaan of

breken. Ze heeft altijd wel ergens blauwe plekken en is snel moe (bindweefsel zit namelijk ook om de spieren). De opbrengst van de sponsorloop zal besteed worden aan het opzetten van een website. Op woensdag 16 mei hebben de kinderen op school uitleg gekregen over deze aandoening door Amber en een persoon van

de patiëntenvereniging. Op deze dag hebben de leerlingen van de Bernardusschool de sponsorformulieren meegekregen. De kinderen van groep 3 tot en met 8 hebben tot 28 mei de tijd om bij de sponsors langs te gaan. De groepen 1 en 2 (de kleuters) gaan bij de ouders, familie en bekenden langs. Zij rekenen zoals elk jaar op Uw steun en hopen dat de website gereali-

seerd kan worden. De sponsorloop wordt op donderdag 31 mei gehouden onder schooltijd ( bij slecht weer op dinsdag 5 juni). Om 13.00 uur wordt de cheque overhandigd en hierna lopen de kinderen de verschillende routes. De kleuters lopen ongeveer 2,5 kilometer, de groepen 3, 4 en 5 lopen 5 kilometer en de groepen 6, 7 en 8 lopen 8 kilometer.

KERKELIJK NIEUWS H.LAURENTIUS OUD GASTEL Pastoor Maickel Prasing, 0165-330502, buzzernummer 06-65426689. Parochie-secretariaat Korte Dreef 4, 4751 HZ Oud Gastel, tel/fax 0165-511286. Geopend elke werkdag m.u.v. woensdag van 10 tot 12u. Vieringen: H. Laurentius, Kerkstraat, zondag om 09.30 uur. Elke tweede zaterdag van de maand om 19.00 uur een viering door parochianen. Ziekenbezoek: Bent u thuis langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van pastoor Maickel Prasing dan kunt u dit melden op tel. 330502. PAROCHIE H.HART VAN JEZUS BOSSCHENHOOFD Pastorie: Pagnevaartdreef 1, 4744 RE Bosschenhoofd, 0165-312747. Pastoor M. Prasing is bereikbaar via de pastorie van de basiliekparochie te Oudenbosch; t. 330502. Zaterdag 26 mei is er om 11.00u een speciale Eucharistieviering waarin 21 kinderen hun eerste H. Communie zullen doen. Voorgangers zijn pastoor M. Prasing en pastor A. Buijs. Medewerking wordt verleend door ons kinderkoor De Bossenootjes. Intenties: opa en oma Konings-Rommers, Ingrid Konings, oma Vos-Oomen (nms Anouk Vos); Henk Schoone, opa van Tim Hollaar; Cees Snepvangers, opa van Robbe Snepvangers; Jo Brans-v. Vlimmeren; oma van Kaylan Brans; opa Kepers, opa van Stef Kepers; tante Anja Lazeroms en ome Peter Lazeroms (nms Sanne Lazeroms); opa Jan Vergouwen, opa van Sanne v. Bergen; Willy Frijters-Bastiaansen, oma van Tim Frijters. Zaterdag 26 mei is er om 17.00u een eucharistieviering waarin we het feest van Pinksteren vieren. Voorganger is em. Pastoor H. Pitt. Intenties: overl. ouders v. Kalmthout-Broeren; overl. ouders v.d. Bosch-Stoop; An Lazeroms-Tak; Piet Mulders; Kees Pertijs; Jacobus v. Kaam; overl. ouders v. Eekeren-Jacobs; pastoor Verhoeven; tot zekere intentie. Dinsdag 29 mei 9.00u: Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor H. Pitt. Intentie: t.e.v. Maria Woensdag 30 mei 19.00u: Rozenkransgebed in de Clemenskapel. ST.JAN DE DOPER HOEVEN Pastorie: St.Janstraat 38, 0165-502336. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 11.30u. Pastoor Maickel Prasing is bereikbaar in Oudenbosch 0165-330502. Annemiek Buys is ook via dit nummer te bereiken. Frank van Gerven is bereikbaar via 0165-312181. Ziekenbezoek: Bent u thuis langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag een bezoekje van een van de pastores laat het dan even weten bij de pastorie. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of wordt u nieuwe inwoner van onze parochie, laat het dan even weten bij onze pastorie. Tweede zaterdag van de maand viering om 19.00u. Zondag is er een viering om 09.30u. Vrijdag 25 mei 11.30u Huwelijk van Arthur Embregts en Moniek v. Agtmaal. Voorganger: Maickel Prasing. Zondag 27 mei 9.30u 1e Pinksterdag. Voorganger: Maickel Prasing en Frank v. Gerven. Lector: Frans Buys. Koor: St. Janskoor. Collecte: WNM. Intenties: uit dankbaarheid; Franciscus Aarts

en Arnolda Verhoeven; o.o. Aarts v. Dommelen en zoon Kees; Maria v. Herwijnen en Petrus Verhoeven; o.o. Janus Oomen en Jeanne Moerings; Jacques v. Hoof en Joke Cornel; Pastoor Leonardus v. Nispen; Nelly Lauwerijssen-Kas; Nico Donkers e.v. Ad v. Merode; o.o. v. Merode-Braspenning; o.o. Brans-Bastiaansen. Voor verjaardag: Riet Jaspers e.v. Kees Oomen. Als jaargetijde: o.o. Wilhelmus Braspenning en Cornelia Antens en dochter Bets. Maandag 28 mei 9.30u 2e Pinksterdag. Voorganger Alex Schuerman. Lector: Dimph Schouw. Misdienaars: Jasper en Alicia. Koor dameskoor. Collecte: WNM. Intenties: Uit dankbaarheid vanwege een 50 jarig huwelijk; Felix Wijnen e.v. Thea Wijnen en overl. fam. Koster de week: Jan Verschuuren. Mededelingen: Op 15 juni gaan trouwen John van Aert en Carina van de Riet. Eerste H. Communie: Op zondag 13 mei hebben 37 kinderen in onze parochiekerk St. Jan de Doper hun eerste H. communie gedaan. Het waren twee sfeervolle vieringen in een mooi versierde kerk. Tijdens de eerste viering verzorgde de St. Jannekes de muziek en zang en tijdens de tweede viering Future. Ook dit jaar hebben de communicantjes tijdens de voorbereiding op hun eerste communie weer geklust voor een goed doel n.l. de sponsorfietstocht naar Alpduzes tbv.KWF Kankerbestrijding .Tijdens de terugkomviering op zondag 17 juni a.s. komen er twee deelnemers Thijs en Tim van team “Zesjescultuur” iets vertellen over het goede doel en zij nemen het gespaarde geld in ontvangst. Overleden: Woensdag 23 mei hebben wij afscheid genomen van Wim Kranendonk. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte. Bedevaart naar Kevelaer: Tot 1 augustus hebt u de gelegenheid u op te geven voor de bedevaart naar Kevelaer vanuit Roosendaal en omgeving, die dit jaar voor de 96ste keer gehouden wordt. De tweedaagse tocht is op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus, de ééndaagse tocht is op woensdag 22 augustus. Wie het bezwaarlijk vindt om zelf voor een hotel te zorgen, kan daarbij hulp krijgen. Inlichtingen en aanmelden bij: Mw. J.Voeten-van Oosterhout, Vierschaarstraat 4, 4751 RP Oud Gastel, tel. 0165-313099 of via ceijnden@ hotmail.com PAULUS PAROCHIE OUDENBOSCH Pastoor Maickel Prasing, Markt 59, 4731 HN Oudenbosch, 0165-330502. Parochie e-mail: paulus@ipv-oudenbosch.nl. Website: www.paulus.ipv-oudenbosch.nl. Secretariaat 0165-312181, geopend op dinsdag van 10.00-12.00u en op woensdagavond aansluitend aan de viering tot 20.00u. Zaterdag 26 mei 19.00u Eucharistieviering. Pinksteren. Intenties: Jan v.d. Nobelen e.v. Dien Dielemans, overl. ouders Dirne-Reijnaars, Huwelijksafkondiging voor Arno Hommel en Sandy Mollen die 1 juni trouwen in St. Anna. Op het altaar brandt de kaars voor José Heijtveldt-Uijtdewilligen. Voorganger: Pastoor Maickel Prasing & Annemiek Buijs-Tuytelaars. Lector: Riet v.d. Wassenberg. Koster: Riet Baecklant. Koor: Pauluskoor. Zondag 27 mei 11.00u Woord- en Communieviering. Pinksteren. In de dagkapel. Intenties: Huwelijksafkondiging voor Arno Hommel en Sandy Mollen die 1 juni trouwen in St. Anna. Op het al-

taar brandt de kaars voor José HeijtveldtUijtdewilligen. Voorgangers: Jos Dekkers & Riet Baecklant. Koster: Ben Claassen. Woensdag 30 mei 19.00u Woord- en Communieviering. Intenties: uit het gebedsboek van onze Parochie. Op het altaar brandt de kaars voor José Heijtveldt-Uijtdewilligen. Voorganger: Diaken Frank v. Gerven. Koster: Riet Baecklant. Boekenmarkt: In het weekend van 16 & 17 juni wordt weer onze inmiddels traditionele boekenmarkt gehouden. Er zijn al weer veel nieuwe boeken binnen gekomen. Er is beslist voor elk wat wils. Zelf niet zo’n boekenliefhebber? Geef het bericht dan door aan familie, vrienden en bekenden. Op zaterdag 16 juni is de boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 17 juni van 12.00 tot 14.00 uur. Lopend vuurtje: Dit jaar doen we al weer voor de 7e keer mee met het lopend vuurtje. Het doel waar we dit jaar voor gaan fietsen is Tororo in Zuid-Oost Oeganda. Rinty Plukkel gaat in Tororo een nieuw hospice starten. We fietsen voor dit doel met de andere parochies in de omgeving. Heeft u zin om mee te fietsen dan zien wij u graag op zaterdag 26 mei. U kunt vertrekken vanaf 9.30 uur in onze kerk. Er zijn verschillende afstanden die variëren van 35 km. tot 120 km. BASILIEK VAN DE H.H. AGATHA & BARBARA Pastoor Maickel Prasing pr. Pastorie: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch, 0165-330502, fax 0165-330514, buzzernr. 06-65426689. Diaken Fr. v. Gerven 0165-312181. Pastoraal werker A. Buijs 0165-330502. Team-assistent E. Roovers 06-16540840 buzzernr. 06-65426693. E-mail: basiliek@ ipv-oudenbosch.nl. Op werkdagen is er ‘s morgens van 9.00 tot 12.00u iemand op de pastorie om uw misintenties en boodschappen in ontvangst te nemen. U kunt verder altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Ziekenbezoek: Bent u thuis langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van de pastoor Prasing dan kunt u dit melden op de pastorie. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of wilt u parochiaan van de Basiliekparochie zijn laat u dat dan even weten op de pastorie. Vrijdag 25 mei Basiliek 11.00u: Huwelijk Dennis Krijnen en Guusje de Jong 14.00u: Huwelijk Corné van Oorschot en Patricia Stam 16.00u: Huwelijk Tony Braspenning en Chantal Pruim Zondag 27 mei 11.00u Basiliek Eerste Pinksterdag. Eucharistieviering pastoor M. Prasing en diaken Fr. v. Gerven. Voor Jonas Isedoorn, Nico Iorsé en Mats Wierikx die vandaag worden gedoopt. Voor Corné v. Rijsbergen en Catharina Rovers en Maurice Goossens en Judith Hauf die 1 juni in de Basiliek gaan trouwen en voor Arno Hommel en Sandy Mollen die in de kapel van St. Anna gaan trouwen op 1 juni; Uit dankbaarheid bij gelegenheid van 20e verjaardag priesterwijding; Overl. leden Gilde Sint Sebastiaan; Johanna Proosten; Kees Wagemakers e.v. Nolda de Graaf verj; Toon Ossenblok jgt; Cornelis Hagens e.v. Cornelia Hagens-Jongenelen verj; mevr. Verschuren-Kestens en Fransje jgt; overl. fam. Prasing-Ewers; Ruud Prasing; Jaap Blokland; Martinus v.d. Heuvel e.v. Anna v. Rijswijk; Adrianus en PAGINA 28

Toos Rubbens en fam; Jan Antens; Joke Broere-Lazaroms verj; Peter den Heijer e.v. Anke den Boer. Maandag 28 mei 11.00u Basiliek Tweede Pinksterdag. Eucharistieviering deken-pastoor P. Verbeek. Overl. leden Pro Petri Sede: Mevr. Smeele- Wortelboer, Maassluis; mevr. De Graaf-Reuring, Mijdrecht; mevr. Tilburgs-Verbaken, Hiversum; dhr. Creemers, Vught; dhr. Huyten, Eygelshoven; dhr. Andriessen, Weert; dhr. van Rijn, Eindhoven; dhr. Dierick, Maastricht; dhr. Crijns, Obbicht; pater Paulus van Winden, Hulst; dhr. Cornelissen, Vredepeel; dhr. Wijssen, Maastricht; dhr. Jansen, Arnhem. Dinsdag 29 mei 19.00u Hellemonskapel. Viering. Voor het welzijn van de parochie. Donderdag 31 mei 19.00u Hellemonskapel. Viering. Cisca den Braber. Vrijdag 1 juni Hellemonskapel 10.00u: Eerste vrijdagviering van de maand. Vrijdag 1 juni Basiliek 12.30u: Huwelijk Corné van Rijsbergen en Catharina Rovers 14.00u: Huwelijk Maurice Goossens en Judith Hauf Collecte: De opbrengst van de collecte bedraagt € 130,65. Tweede collecte: De opbrengst van de tweede collecte is bestemd voor de Nederlandse missionarissen. Lector: Eerste Pinksterdag C. Snijders, Tweede Pinksterdag E. Hinten. Acolieten: Eerste Pinksterdag Dianne, Willemijn, Floor; Tweede Pinksterdag Cor, Wouter, Pim. Koren: Eerste Pinksterdag Basiliekkoor, Tweede Pinksterdag Basiliekkoor.. Avondvieringen: De vieringen op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur zullen niet meer plaatsvinden in de Basiliek maar in de Hellemonskapel. Gildemis: Op Eerste Pinksterdag vindt om 11.00 uur de Gildemis plaats met medewerking van het Oudenbossche Gilde Sint Sebastiaan. Brunch: Zondag 24 juni is er aansluitend aan de eucharistieviering een brunch voor alle parochianen i.v.m. het feestjaar. Wilt u hieraan deelnemen dan kunt u zich na iedere viering op zondag aanmelden bij leden van de werkgroep i.v.m. de inkoop en organisatie. De brunch is voor iedereen gratis. Winkel: Het boek en postzegels “Honderd jaar Basiliek” zijn te verkrijgen in de winkel. Openingstijd van 13.00 tot 16.30 uur. U kunt de winkel bereiken via de Basiliek en het Doelpad. KAPEL VAN SAINT LOUIS Stg. Behoud Cultureel Erfgoed Saint Louis. Contactpersoon. J. Snepvangers, 0165319000. Rector J. Adriaansen. Contactpersoon kapelgemeenschap; W. Koch, 0165314219. Opgave misintenties: M.L. van Hooijdonk, 0165-315042. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 27 mei (Pinksteren) zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor gr. 1-5 van de basisschool. Voor gr. 7-8 is er BasiX. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zon-

dag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch. nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 27 mei begint in Oud Gastel de kerkdienst om 09.00u en in Oudenbosch om 10.30u. In de Pinksterzondag zullen twee mensen van de gemeente belijdenis afleggen van hun geloof en tevens wordt een diaken bevestigd. De diensten zullen worden geleid door ds. Ch. Inkelaar-de Mos. Deze week: Elke dinsdagmiddag om 13.30-15.30 uur is er de Soos voor Senioren. Iedere woensdag is er van 19.00-20.00 uur gebedskring in de Pastorije. In de maanden juli en augustus zijn er geen inloopochtenden op vrijdagochtend. Lopend vuurtje: Op zaterdag 26 mei organiseert de ZWO commissie weer de jaarlijkse fietstocht voor een goed doel. Dit keer voor stichting Okusubira in Uganda, die hospices opzet en onderhoudt. Er zijn routes van 35/45/65 en 120 km uitgezet. U kunt de fietsers ook sponsoren als u zelf niet mee fietst. Opgeven bij Lenie Keijzer of Nel Grunt, en Nel Kuijlen in Oud Gastel. Ook stellen we het zeer op prijs als u wat wilt bakken voor bij de koffie voor alle gasten die we verwachten. Tot slot: Een goede keuze voor de eeuwigheid maakt duizenden slechte keuzes op aarde ongedaan. De keuze is aan jou. VOL EVANGELIE GEMEENTE “OP DE ROTS” Erediensten iedere zondag aanvang 10.30u. Bijbelstudie en bidstond donderdagavond aanvang 19.30u. Adres: Constantijn Huijgensplein 12, 4741 AZ Hoeven. Website met iedere maand een nieuwe overdenking en de actuele agenda: www.opderots.nl. Voorganger J. Mulder tel. 0165-316064. Donderdag 24 mei: bijbelstudie. Zondag 27 mei (Pinksteren): gaat J. Mulder voor. Donderdag 31 mei: bidstond.


M


vacatures

WIE DE SCHOEN PAST…

GevraaGd

Personeel

horeca medewerker en ervaring shoarma nummer: 06-53313372 of 06-20258074 uit Dongen, producent van orthopedische maatschoenen is op zoek naar:

Ambachtslieden voor de functie’s van

Orthopedische schoenmakers en / of schoenherstellers.

“Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

Ervaring op deelbewerkingen van het schoenmakersvak is een pre.

Opleidingsplaatsen

Spreekt het vakgebied u aan, beschikt u over twee rechterhanden en een goed gevoel voor kwaliteit dan is een interne opleiding mogelijk. Voor aanvullende informatie kunt u kijken op onze site www.osk-schoentechniek.nl en contact opnemen met Rob van Ieperen op telefoonnummer 0162 - 32 08 64. Uw sollicitatie kunt u richten aan: OSK Schoentechniek B.V. Steenstraat 7f 5107 NE Dongen. E-mail: info@osk-schoentechniek.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

033 - 456 79 20 www.devakman.info

SCHIEFER

SIGNAAL & SPECIAALLAMPEN B.V. - opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

GEZOCHT: SHOWROOM VERKOOPSTER

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Wij zijn een import- en exporthandelsonderneming in 10.000 typen verlichtingsbronnen (lampen). Onze uiteenlopende klantenkring bestaat uit afnemers wereldwijd en bevinden zich in diverse sectoren, zoals scheepvaart, ziekenhuizen, overheid, industrie, groothandels en leveranciers van armaturen (voor de consument en industrie).

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 30 mei, Hotel Trivium te Etten-Leur Do 28 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Luisteren is een belevenis! Vrijwilligerswerk bij Sensoor ook! Word VRIJWILLIGER bij SENSOOR Breda. Sensoor is er dag en nacht voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. Wij zoeken vrijwilligers voor aan de telefoon of chat. Voor informatie en aanmelden kijk op www.sensoor.nl/ brabant of bel 076 - 521 84 50 voor een informatiepakket.

Hiernaast voeren wij een showroom met armaturen en ventilatoren. Voorheen werd dit verkocht in onze winkel “Lampenspeciaalzaak de Lichtbron” in Etten-Leur. Dit is nu geïntegreerd in onze groothandel. Vanuit hier zullen wij de klanten bedienen van onze samenwerkingspartner Decokay Vroomans die voor Schiefer de detailhandelskant voor zijn rekening neemt.

Functieomschrijving • • • • • •

Het beheren van de showroom Verkoop vanuit de showroom Inkopen van nieuwe armaturen Logistieke afhandeling Administratie Showroom Totaaladvies geven (eventueel bij mensen thuis)

Persoonlijke kenmerken

Onbeperkt genieten van de wereldkeuken

Voor ons compleet nieuwe restaurant aan de • Accuraat Rucphensebaan 18 in Roosendaal – in winkelcentrum • Flexibel Go Stores – zijn we op zoek naar creatieve, enthousiaste • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken • • PatisserieGevoel voor design en flexibele medewerk(st)ers.Wij zijn op zoek •naar Italiaans • Mediterraans Aziatisch • Frans • Zeebanket • Kids Buffet • En nog veel Service Gericht meer • full- en parttimers voor de volgende functies:

Onbeperkt genieten van demanager Werkervaring Dewereldkeuken wereldkeuken Live cooking buffet - Restaurant Inclusief non-alcoholische dranken en luxe desserts.

Italiaans • Mediterraans • Aziatisch • Zeebanket • Kids Buffet • En11.00-17.00 nog veel uur U kunt• Frans ook reserveren: 0165• -Patisserie 566 886 • Bereikbaar tussen

- Koks, hulpkoks meer Inclusief non-alcoholische dranken en luxe desserts. GevraaGd -De Weekendhulpen wereldkeuken Live cooking buffet kunt ook reserveren: 0165 - 566 886 • Bereikbaar tussen 11.00-17.00 uur VAKANTIEMEDEWERKER -UOpeningstijden: Bedieningsmedewerkers et uur ma t/m don 16.30 / 22.00 uur/ vrij - za Solliciteren - zo 16.00 M / 22.30

Openingstijden: ma t/m don 16.30 / 22.00•uur/ vrij - zaDetailhandelservaring - zo 16.00 / 22.30 uur

Administratief onderlegd Nieuw in West Brabant. De smaak van Wereldse gerechten samengebracht.

Bedrijfsfeesten, Meeting point, Kinderhoek, DinerMBO bon niveau • Volop gratis parkeerplaatsen

Prijs maandag t/m donderdag

voor in de boomkwekerij Leeftijd vanaf 15 jaar. Goed betaald, licht werk in een enthousiast team.

J. van Aken en Zn. b.v. Oudenbosch, 06-53152936

veer reser TijDig

ma t/m do Diner 2 uur Diner 3 uur vanaf 12 jaar € 24,95 € 29,95 65+CAO. € 22,95 € 27,95Diner Bij belangstelling Nie verzoeken uw in wij je een sollicitatiebrief met CV en foto te sturen naar: Arbeidsvoorwaarden Meeting volgens senioren de point, horeca Bedrijfsfeesten, Kinderhoek, bon 3 t/m 11 jaar € 12,50 € 14,50 We Schiefer Signaal &stSpeciaallampen BV of info@schiefer.nl Brabant. 0 t/m 2 jaar Gratis Gratis T.a.v. Mevr. K. Schiefer De smaak Voor meer informatie, bel 06 244 999 41/ 0165-566 886 Volop gratis parkeerplaatsen Pottenbakkerstraat 35reldse van We veer Stuur uw sollicitatiebrief reser 4871 EP Etten-Leur Prijs vrijdag/zaterdag/zondag gerechten ig CV naar: mevr.tang@hotmail.com TijD Prijs met maandag t/m donderdag www.schiefer.nl samengebracht. vr t/m zo Diner 2 uur Diner 3 uur Of via post naar: Diner 2 uur Diner 3 uur vanaf 12 jaar € 27,95 € 32,95 Mevrouw Tang, Diner Rucphensebaan 18,34706 vanaf 12 jaar € 29,95 € 34,95 ma t/m do 2 uursenioren Diner uurPJ Roosendaal 65+ € 25,95 € 30,95 senioren 65+ € 27,95 € 32,95 vanaf 12 jaar € 24,95 3 €t/m29,95 11 jaar € 14,50 € 18,00 3 t/m 11 jaar € 14,50 € 18,00 2 jaar Gratis Gratis senioren 65+ € 22,95 0 €t/m27,95 0 t/m 2 jaar Gratis Gratis

MOEDERD AG voor alle moeders een leuke attentie

Met MOEDERD AG

Let op: Tijdens schoolvakanties geldt ons weekendtarief


vacatures

Groenhuysen, locatie De Kim, zoekt een

• Verzorgende IG

gevraagd

OPrOeP vrachtwagenchauffeur

Bar-dancing Bomax

a. van Overveld transport

Leeftijd tot 45 jaar

Zegge; tel. 0165-540724

Barpersoneel Kerkstraat 6, 4761 CB Zevenbergen Tel: 06-20411773

(m/v) 24 - 32 uur per week, St. Willebrord

Formido zoekt mensen met

die zelfstandig en op initiatiefrijke wijze belevingsgerichte zorg verleent aan onze cliënten.

teamgeest

Kijk voor meer informatie op www.groenhuysen.nl

trekker-oplegger voor avonddienst

inzet en

formido oudenbosch zoekt per direct een nieuwe collega voor de afdeling hout/bouw. Wij denken aan een persoon, die enthousiast, flexibel en servicegericht is. die inzet en teamgeest toont en geïnteresseerd is in onze bouwmarkt. als medewerker van formido oudenbosch ben je

Ouder worden, jezelf blijven

Gezocht wegens uitbreiding werkzaamheden

Wij zijn op zoek naar

verkoopmedewerker m/v afd. hout/bouW fulltime

samen met je collega’s verantwoordelijk voor jouw afdeling, je helpt klanten, bestelt en verzorgt de artikelvoorraad en presenteert goederen op een aantrekkelijke wijze.

M.C.S M.C.SBV BVisiseen eenmetaalverwerkende metaalverwerkendeenen services servicesverlenende verlenendeonderneming ondernemingdie die werkzaamheden werkzaamhedenverricht verrichtten tenbehoeve behoeve van vano.a. o.a.voedings-, voedings-,farmaceutische-, farmaceutische-, aluminiumen enalgemene algemeneindustrie. industrie. aluminium Vooronze onze werkplaats te Klundert zoeken Voor werkplaats te Klundert zoeken wij; wij;

Leerling draaier en leerling frezer Leerling draaier en leerling frezer Functie-eisen: afgeronde VMBO-opleiding Functie-eisenbereidheid ; afgeronde VMBO-opleiding tot voorgezette opleidingen bereidheid tot voorgezette opleidingen flexibele instelling flexibele instelling

Allround CNC draaier

Allround conventioneel draaier/frezer Functie-eisen: Bemetel/som opleiding is een pré Zelfstandig van tekening kunnen werken Functie-eisen ; Bemetel/som opleiding is een pré Bekend met FANUC besturing Zelfstandig van tekening kunnen werken flexibele instelling proflexibele actief instelling pro actief

Constructiebankwerker-lasser

Allround CNC draaier Functie eisen: afgeronde VMBO, niveau 2/3 Lasdiploma Mig/Mag, niveau 3 Functie-eisen ; Bemetel/som opleiding is een pré flexibele instelling Zelfstandig van tekening kunnen werken VVA-1 en eigen vervoer Bekend met FANUC besturing Bereidheid tot het volgen van opleidingen flexibele instelling pro actief

Meewerkend voorman buitendienst

Engineer

Werkzaamheden bestaan uit constructie, leidingwerk en algemeen onderhoud. Functie eisen: MTS-niveau Functie eisen ; MBO+ of HBO niveau werktuigbouw met ervaring Leidinggevende capaciteiten Ruime ervaring met Inventor Stressbestendig Bekend met MS Office Goede contactuele eigenschappen Minimaal 3 tot 4 jaar ervaring in soortgelijke functie Functie inhoud ; Zelfstandig ontwerpen van kleine constructies en niveau 2-3 Leeftijd tussen 30kunnen en 35 jaar lasdiploma’s Elektrisch, Argon, Mig/Mag (machinale) onderdelen. in het bezit van V.O.L. en eigen vervoer Project van inmeten tot en met fabricage ontwerptechnisch begeleiden.

Werkvoorbereider

Werkvoorbereider Functie eisen: MBO+ of HBO niveau werktuigbouw

Bekend met MS Office en tekenpakketten Autocad/Inventor Functie eisen ; MBO+ of HBO niveau werktuigbouw. Nauwkeurig kunnen werken en analytisch sterk Ervaring als werkvoorbereider constructie-technisch en/of machinaaltechnisch. Functie inhoud: Algemene werkvoorbereiding van orders voor constructie en Machinale afdeling. Bekend met MS Office en tekenpakketten Inkoop materialen t.b.v. productie, zorgt ervoor datAutocad deze tijdig beschikbaar zijn. Nauwkeurig kunnen werken analytisch sterk Assisteren met voorcalculatie van en project voor bovenstaande afdelingen.

Functie ; Werkvoorbereiding t.b.v constructie en machinale afdeling. Voor onzeinhoud buitendienst zoeken wij; Werkzaamheden; orderverwerking, inkoop en voorcalculatie.

Allround onderhoudsbankwerker

Voor onze buitendienst zoeken wij; van hydrauliek & pneumatiek Functie eisen: MBO opleiding WTB kennis lasdiploma’s Tig/Mig, niveau 2 zelfstandigwerkend, pro actief flexibele instelling VVA-1 en eigen vervoer Functie eisen ; MBO opleiding WTB Functie inhoud: het verrichten preventief aan installaties en machines, het kennis van van hydrauliek & onderhoud pneumatiek verhelpen van storingen verbeteringen uitvoeren op mechanisch gebied met lasdiploma’s Tig/Mig,enniveau 2 inzelfstandigwerkend, achtneming van de daarop geldende veiligheidsvoorschriften en regels om pro actief voortgang het productie-proces te waarborgen. flexibelevan instelling VVA-1 en eigen vervoer M.C.S. BV biedt de geschikte kandidaat een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Schriftelijke sollicitaties met C.V. gelieve te richten aan: Functie inhoud ; het verrichten van preventief onderhoud aan installaties en machines,

Allround onderhoudsbankwerker

het verhelpen van storingen en verbeteringen uitvoeren op mechaM.C.S BV, afd. personeelszaken, Patrijsweg 2, 4791 RV Klundert. nisch gebied met in achtneming van de daarop geldende veiligheidsvoorschriften en regels om voortgang van het productieproces te waarborgen. M.C.S. BV biedt de geschikte kandidaat een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Schriftelijke sollicitaties met C.V. gelieve te richten aan: M.C.S BV, afd. personeelszaken, Patrijsweg 2, 4791 RV Klundert.

je bent flexibel inzetbaar, servicegericht en hebt een klantvriendelijke instelling. je volgt of hebt een afgeronde mbo/mtS opleiding. een aantal jaren werkervaring in de detailhandel is een pré. in ruil hiervoor biedt formido je goede arbeids­ voorwaarden en een plezierige werksfeer.

interesse gewekt? reageer dan direct via mail: formido bouwmarkten mevr. e. hooiveld, personeelsfunctionaris mail: personeelszaken@formido.nl

Huis. thuis. Formido.


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

NJnE.nl OR A w w w.actio K ijk op

OLDE R VOOR ONZE F

POLYCARBONAAT

DAMES

INKLAPBARE

diverse kleuren spinwheels 360° draaibaar onverwoestbaar 44 liter

diverse dessins en kleuren maten S-L

zwart of wit metaal/kunststof 115 cm hoog Ø 80 cm

TWISTED BIKINI

REIS TROLLEY 71 liter

37.95

25.95

STA TAFEL E K TIP!

neon kleuren NAGEL LAK 6 stuks

0.99

4.99 18.95 Elders 29.95 39.95

LICHTGEWICHT

PERSIL VLOEIBAAR

SOLAR

diverse kleuren gemakkelijk draagbaar 189x57x26 cm ideaal als logeerbed of op het strand

Summer Breeze of Purple Rain 1,188 liter 18 wasbeurten

RVS pilaar: 70 cm rond: 36 cm

VOUW BED

EK

20.95

AUTOSPIEGEL COVER keuze uit: rood-wit-blauw of oranje met leeuw

WAS MIDDEL Sunil WASPOEDER 3.06 kg 45 wasbeurten

5.59

DAMES

2.29

STREEP SINGLET diverse kleuren katoen/elasthan maten S-XL

TUIN LAMP

Elders 2.79 3.95

INSTELBARE

1.59

VLOER VENTILATOR diverse standen hoogte 105-140 cm Ø 35 cm

S E T/2 SET/2 AUTOVLAGGEN diverse dessins 30x46 cm

0.65

AS888

0.79

FIETS COMPUTER extra groot scherm 8 functies incl. batterijen

Elders 5.95 7.95

1.79

INTEX

LUCHT BED zware velours kwaliteit 2-persoons 157x203x47 cm

2.95

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

2.99

trendy DAMESRIEM diverse dessins maten S-XL

OUW M E T IN G E BP ! POM

Elders 49.95 54.95

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

Elders 17.95 19.95

HYGIËNE

HAND ZEEP

9.95

keuze uit 4 decoratieve decors met afneembaar etiket

DE

31.95 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

500 M L Elders 1.69 1.89

1.09

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 20-05 t/m za. 26-05 in Nederlandse filialen.

REIS TROLLEY

DH_20120523  

Dit jaar inspectie naar verlichting ELEKTRONISCHE AANMELDING BIJ GGZ WNB ARBORETUM TREKT BEZWAAR TEGEN STRAATNAAM IN Meer dan een half miljo...

DH_20120523  

Dit jaar inspectie naar verlichting ELEKTRONISCHE AANMELDING BIJ GGZ WNB ARBORETUM TREKT BEZWAAR TEGEN STRAATNAAM IN Meer dan een half miljo...