Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

30 JUNI 2013 WEEK 26

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

CARILLON NU OFFICIEEL DALTONSCHOOL

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

DSE NEEMT HET WEDEROM OP TEGEN NAC

Twee locaties nieuwbouw meest geschikt

Brutale overval in parkeergarage

ETTEN-LEUR - Het Banakkerterrein en het Oderkerkpark in Etten-Leur lijken de twee meest geschikte locaties voor het cultureel expertisecentrum ofwel de nieuwe Nieuwe Nobelaer. Dat bleek woensdagavond tijdens een workshop voor onder andere leden van de gemeenteraad en andere betrokken in het Oude Raadhuis. Een stuurgroep had twaalf locaties in beeld gebracht, negen op een bestaande plek en drie in nieuwbouwvorm. De negen bestaande accommodaties werden om verschillende redenen, onder andere te klein en reeds in gebruik, door de aanwezigen niet echt als geschikt bevonden. Het gebouw moet er omstreeks 2020 staan.

ETTEN-LEUR - Maandagavond omstreeks 23.45 uur is een beveiligingsmedewerker van de parkeergarage in Etten-Leur overvallen door drie of vier mannen. De bewaker werd vastgebonden, waarna de overvallers de betaalautomaten in de garage leegden. Ze zijn er vervolgens vandoor gegaan met de auto van de toezichthouder, een zwarte Ford Ka met het kenteken 18-GV-PJ. Het slachtoffer kon alarm slaan toen een collega van de meldkamer van zijn bedrijf inbelde. De beveiligingsmedewerker, die net een controleronde in de garage had verricht, heeft aangifte gedaan. De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

W E E K B L A D

Jeugdland gaat over een week van start ETTEN-LEUR - Op maandag 8 juli opent het kindervakantiepark Jeugdland in EttenLeur weer zijn deuren. Om 09.00 uur gaan de poorten van het terrein aan de Wipakker (naast de brandweerkazerne) open. Bijna drie weken lang kunnen kinderen er op verschillende manieren spelen en knutselen. Jeugdland duurt tot en met donderdag 25 juli en is iedere werkdag te bezoeken tussen 09.00 en 16.00 uur. Tussen de middag bestaat de mogelijkheid om op het terrein de zelf meegebrachte boterhammen op te eten. De entree bedraagt 2,50 euro per dag. Komende week worden door vrijwilligers van Jeugdland de tenten opgebouwd en ingericht.

Op zoek naar Brabants buurtproject ETTEN-LEUR - Net als in 2012 is Groen Dichterbij op zoek naar de meest sociale en groene buurtprojecten van Nederland. In iedere provincie wordt één Icoonproject 2014 gekozen. Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van hun omgeving. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit project krijgt steun van het Groen Dichterbij Support Team en een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- om nieuwe plannen uit te voeren. Tot 15 augustus 2013 kunnen projecten zich aanmelden op www.groendichterbij.nl

‘Code Rood’ voor Brabantse vennen ETTEN-LEUR - Het gaat niet goed met de vennen in Noord-Brabant: ze worden bedreigd door verzuring en verdroging. Om het tij te keren, is actie nodig. Overheden, natuurorganisaties en waterschappen bundelen de krachten en bieden praktische en financiële steun aan eigenaren van de vennen. Ook de provincie betaalt mee. Gedeputeerde Johan van den Hout: “De kosten voor het herstellen van een ven werden tot voor kort gedeeld door de eigenaar en de provincie. Maar inmiddels zijn de subsidies ‘stapelbaar’. Dat wil zeggen dat een ven-eigenaar voortaan niet meer de helft hoeft bij te leggen, maar hiervoor ook andere geldbronnen mag aanboren.”

Extra geld voor startersleningen ETTEN-LEUR - Muziek en ballonnen afgelopen woensdag op het schoolplein van ‘t Carillon in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur. Zo kort voor de zomervakantie werd gevierd dat ‘t Carillon nu officieel Daltonschool is. Wat dit precies betekent leest u elders in deze uitgave van de Bode op pagina 3. FOTO PETER HOUTEPEN

Jongen zegt geld op te halen namens Zoomvlietcollege

Oplichter collecteert opnieuw ETTEN-LEUR - In Etten-Leur is wederom een jongeman actief die de deuren langsgaat namens het Zoomvlietcollege uit Bergen op Zoom. De jongeman probeert geld in te zamelen voor een sponsorloop. Het ZoomvlietcolD E L R Gte maken S E te& V E E R S E lege laat weten nietsM metIdeDactiviteit vanBdeU jongen hebben. DOOR PETER HOUTEPEN Het is niet de eerste keer dat de oplichter de deuren in Etten-Leur langs gaat. In maart van dit jaar gebeurde dit ook al. Toen probeerde de jongeman geld in te zamelen voor een sponsorloop die het Zoomvlietcollege zogezegd voor KiKa ging houden.

matiebewijs en heeft een badge van de school bij zich. “In maart ging het om een sponsorloop voor KiKa, ik weet niet helemaal zeker of dat nu weer het geval is. In elk geval een activiteit namens het Zoomvlietcollege Mensen geven soms een euro, 2 euro of soms zelfs 5 euro. De jongen stopt het geld in zijn zak en fietst daarna weer weg.”

Badge “De jongen recidiveert dus gewoon. Dat is duidelijk”, zegt Anke Derksen, stafmedewerker Communicatie van het Zoomvlietcollege. Zij heeft net als in maart ook nu weer de politie gebeld. De jongeman is in het bezit van legiti-

Argwaan Het Zoomvlietcollege werd deze week gebeld door een mevrouw uit Etten-Leur. “Die had meteen al argwaan omdat deze jongen bij haar al een keer eerder aan de deur was geweest. Haar man is hem zelfs nog gevolgd.

Maar op een gegeven moment fietste hij een paar straten in en is haar man hem uit het oog verloren.” Een dag later stond de jongen bij de buren voor de voordeur. “Dat zijn al wat oudere mensen en die hebben hem 2 euro gegeven. Hij gaat ook niet van deur tot deur, maar pikt gewoon willekeurige adressen uit”, aldus Derksen. De stafmedewerker Communicatie van het Zoomvlietcollege kent nog een verhaal van een mevrouw uit Etten-Leur waar de jongen meerdere keren aangebeld heeft. “Zij heeft hem al twee keer 5 euro gegeven. En vooral oudere mensen zijn geneigd om wat sneller in dit soort praktijken te stappen.”

W E E K B L A D

...VOOR HET LAATSTE t h u i ACTUELE s i n d e r e g i o LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL Voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www.internetbode.nl

ETTEN-LEUR - De provincie Noord-Brabant stelt 6miljoen euro beschikbaar voor mensen die voor het eerst een woning willen kopen. De provincie sluit aan bij de regeling voor startersleningen van het Rijk en gemeenten. De verwachting is dat met de provinciale bijdrage in de komende drie jaar 800 extra startersleningen kunnen worden afgegeven. “De woningmarkt verkeert op dit moment in een diepe crisis”, aldus gedeputeerde Yves de Boer van Ruimtelijke ontwikkeling en Wonen. “Er vindt amper beweging plaats. Algemeen erkend is dat vooral starters nog voor enige beweging op de woningmarkt kunnen zorgen, omdat zij geen huis achterlaten.”

Provincie investeert half miljard ETTEN-LEUR - De provincie Noord-Brabant gaat voor bijna een half miljard euro investeren in innovatie (125 miljoen), energie (60 miljoen), breedband (50 miljoen) en natuur (240 miljoen). De Provinciale Staten hebben vrijdag ingestemd met het instellen van de vier investeringsfondsen. De provincie kan zo participeren in projecten, waarvoor banken in deze tijden de beurs vaak dicht houden. Uitgangspunt is wel dat gemeenten, marktpartijen en maatschappelijke organisaties ook hun financiele steentje bijdragen in de projecten. Met uitzondering van de pot voor natuur gaat de provincie ervan uit dat het geïnvesteerde kapitaal kan worden terugverdiend.

Teckelrennen op terrein Trouwe Herder ETTEN-LEUR - De jaarlijkse teckelrennen van de afdeling Noord-Brabant & Zeeland van de Nederlandse Teckelclub vinden deze zondag (30 juni) plaats op het terrein van VDH Kringgroep de Trouwe Herder aan de Kerkstraat 17a in Rucphen. Bij het teckelrennen rennen twee teckels tegen elkaar. Gezien het eigenwijze karakter van de teckel staat de middag garant voor plezier. Iedereen met een teckel (met of zonder stamboom) kan meedoen. Het terrein opent om 13.00 uur. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. De rennen starten om 14.00 uur. Voor teckels die afvallen is er het parcours bewegen en spel. Info bij M. Swanenberg 0168-452451 of G. Embregts 0165-342691.


SOL-ART ZONWERING & ROLLUIKEN

Het he buit le jaar d en g oor on e over der onz nieten et ka of v ppinge errasan p n olyc van gla arbo s naat

KOOP KANTOORMEUBELEN

Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!!

Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !! Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal

VAARWEL ONGEWENSTE HAREN! Definitief ontharen met VIPL

Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

Rijbewijs in 2 weken? www.verkeersschoolblom.nl

SPECIALE ! TIE ZOMERAC

Lid BOVAG & ANWB

T (076) 50 15 535

”Dat kan!.. Doe een spoedopleiding.”

Onderdeel Bovenlip of kin

Normaal € 37,50

Oksels

72,50

Bikini

75,00

Onderbenen

155,00

Volledige benen

300,00

Rug of borst en buik

250,00

Actieprijs € 20,00 € 37,50 € 40,00 € 79,00 € 159,00 € 130,00

GEÏNTERESSEERD?

Tegen inlevering van deze advertentie

Een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek met proefbehandeling t.w.v. € 50,00

* Alle prijzen zijn indicatie prijzen., dit kan afwijken afhankelijk van het behandelgebied!

Natuurlijk Blom. De snelste weg naar je rijbewijs.

Beautyinstituut Su Chên’s Torenpad 16A Etten-Leur www.suchens.nl 076-5017664

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING! PROFITEER NEDERLAND OR KIEST VO ZONNEPANELEN NOG DIT JAAR DE ZON Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

VAN SUBSIDIE

HOUD

ONDER HUUR LEASE KOOP

NU SLECHTS 6% BTW OP ARBEIDSLOON

Bezoek onze vernieuwde website:

WWW.VIGAR.NL


actualiteit

Eerste officiële school in Etten-Leur met Daltononderwijs

Certificaat en plaquette voor ’t Carillon ETTEN-LEUR - De bevestiging was er al een tijdje, maar het officiële certificaat ontbrak nog. Sinds deze week niet meer. In aanwezigheid van burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot en Jacques van Oers, algemeen directeur van Stichting Katholiek Primair Onderwijs Etten-Leur (SKPOEL), is woensdag het Daltoncertificaat uitgereikt aan directeur Anja Vernooij van basisschool ‘t Carillon in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur. DOOR PETER HOUTEPEN ‘t Carillon aan de Triangeldreef is hiermee de eerste Daltonschool in Etten-Leur. Op zo’n school leren kinderen door het zelfstandig opdoen van kennis en ervaring. Postbode Bijna vanzelfsprekend kende de uitreiking van het certificaat een spannend karakter voor de 400 leerlingen van de school. Plotseling verscheen de burgemeester woensdagochtend op het zonovergoten schoolplein van ’t Carillon. Hier werd de burgermoeder vrijwel meteen ‘lastig gevallen’ door een postbode die haar een pakketje overhandigde. Omdat Van Rijnbach-de Groot niet op het Stadskantoor was en de postbezorger daar te horen kreeg dat die naar ’t Carillon was

Visitatie Nu ’t carillon eenmaal officieel Daltonschool is, krijgt het naast de reguliere onderwijsinspectie eens in de zoveel jaar visitatie van de Nederlandse Daltonvereniging. Die kijkt of nog steeds voldaan wordt aan de in het concept opgenomen afspraken.

gegaan, had zij ook snel zich die richting gekozen. In het pakket dat de burgemeester uitpakte bevond zich het Daltoncertificaat, dat vervolgens werd uitgereikt aan directeur Anja Vernooij van de school. Aansluitend hierop werd de plaquette op de muur onthuld, waarop staat dat ’t Carillon nu officieel Daltonschool is. Om het feestelijke moment luister bij te zetten vertoonden leerlingen uit groep 8 onder leiding van Leon Linders van slagwerkgroep Rondomtrom hun kunsten op djembé-trommels en werden door de overige scholieren na de laatste klap ballonnen opgelaten. Positief advies ’t Carillon heeft zich op 1 januari 2010 aangesloten bij de Nederlandse Daltonvereniging. Vernooij: “Op dat moment is bij ons de omvorming naar Daltonschool van start gegaan. In de tussentijd zijn alle leerkrachten Dalton-gecertificeerd.” In maart jongstleden bezochten leden van de Nederlandse Daltonvereniging de school om te kijken of ’t Carillon het predicaat Daltonschool waardig was. Op basis van de bevindingen werd aan het dagelijks bestuur van de vereniging een positief advies uitgebracht, met de feestelijkheden van afgelopen woensdag tot gevolg.

Van links naar rechts Anja Vernooij, Jacques van Oers en burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot bij de plaquette. FOTO PETER HOUTEPEN

Kernwaarden Het Daltonconcept gaat uit van acht kernwaarden. De drie belangrijkste voor de leerlingen zijn samenwerking, zelfstandigheid en als laatste vrijheid en gebondenheid. De school stelt de kaders en daarbin-

nen krijgen de leerlingen enige mate van vrijheid. Ze mogen zelf bepalen wanneer ze wat gaan doen binnen een bepaalde tijdslimiet. De leerkracht is óf begeleider óf meer sturend bezig. “Het is een heel duidelijk con-

cept waarin kinderen hun eigen vrijheid kunnen nemen.” Vrijheid waarover de kinderen de komende weken op een andere manier genieten, want in de tussentijd is afgelopen vrijdag de grote schoolzomervakantie begonnen…

‘Zo’n wedstrijd is ook voor de gemeente een mooi stukje promotie’

DSE ontvangt voor tweede keer selectie NAC voor oefenpot ETTEN-LEUR - Een genoegdoening voor het feit dat de selectie van NAC wel eens gebruik mag maken van het “De voorbereiding op de nieuwe compe- Na zes jaar actief te zijn geweest als traikunstgras van DSE is het niet. “Nee, wij moeten ook gewoon betalen voor dit oefenduel hoor”, aldus voorzitter titie is nu een week eerder gestart. Dat ner van de DSE-selectie, wordt Peter Baan heeft te maken met het WK voetbal in Bra- uitgezwaaid. “Hij is eigenlijk al weg, maar Corné Lauwen van DSE. “Maar er zit wel wat reductie op de prijs. Een soort kortingsbon”, zegt hij lachend. DOOR PETER HOUTEPEN Komende dinsdag (2 juli) vindt op sportpark Hoge Neerstraat in Etten-Leur voor het tweede opeenvolgende jaar de oe-

fenwedstrijd DSE-NAC plaats. Het is meteen ook het tweede vriendschappelijke duel van NAC in de voorbereiding op het seizoen 2013-2014. De wedstrijd aan de Hoge Neerstraat staat onder leiding van

scheidsrechter Ruud Bossen. Toeschouwers Vorig jaar vond de oefenwedstrijd in EttenLeur (uitslag 0-13) een week later plaats.

zilië in 2014. Hopelijk hebben we dinsdag dezelfde weersomstandigheden als vorig jaar. Toen glipten we op de avond van het duel mooi door het slechte weer heen. We hadden toen eigenlijk schitterend voetbalweer, goed voor tussen de 1700 en 1800 toeschouwers. We tekenen er dinsdag voor.” Contacten De contacten tussen DSE en NAC zijn min of meer ontstaan toen Arno van Zwam met zijn keepersschool naar DSE kwam. Lauwen: “Het is normaal zo dat de selectie van NAC hier komt trainen als er een ontmoeting in de Eredivisie op het programma staat tegen een vereniging die op kunstgras voetbalt.” Afgelopen seizoen waren dat Heracles Almelo en PEC Zwolle en met ingang van komend seizoen komt daar SC Cambuur bij. Het voorbije seizoen is NAC wat vaker bij DSE te gast geweest. “ Afgelopen winter was vanwege de vorst de vaste trainingsaccommodatie van NAC in Zundert niet altijd beschikbaar. Toen zijn ze ook een aantal keren uitgeweken naar Etten-Leur.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO DSE

www.internetbode.nl

Alex van Dorst van DSE (links) in duel met Mats Seuntjens tijdens de wedstrijd van vorig jaar.

Afscheid De wedstrijd van dinsdag staat ook in het teken van het afscheid van twee DSEmensen.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

dit is een soort toetje. Peter neemt nog een keer plaats op de bank, voordat hij aan de slag gaat bij SV Sprundel.” Verder wordt afscheid genomen van Danny Lauwen. Inderdaad, de zoon van. Na vanaf zijn prille jeugd bij DSE actief te zijn geweest, maakt hij op 20-jarige leeftijd de overstap naar hoofdklasser Dosko in Bergen op Zoom. “Dat is een vrij aardige stap ja”, zegt zijn vader. “Hij is gevraagd. Dosko had hem al wat langer op het oog.” Happening “We willen er gewoon weer een mooie happening van maken”, besluit Corné Lauwen. “Zo’n wedstrijd is ook voor de gemeente Etten-Leur een mooi stukje promotie. Van NAC kregen we vorig jaar complimenten over de staat van het veld en dat wordt door de gemeente onderhouden. Het veld lag er bij als een biljartlaken, liet NAC ons weten. En daar ziet het nu weer naar uit, want om te groeien is het de laatste weken uitstekend weer geweest.” De wedstrijd DSe-Nac op sportpark Hoge Neerstraat begint dinsdag 2 juli om 19.30 uur. Kaartjes zijn te koop aan de kassa. Het sportpark is open vanaf 17.30 uur. er is disco voor de wedstrijd, in de rust en nog een tijdje na afloop.

Volg ons op twitter: @ettenleurseBode.


TEXTIEL ACTIE!

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

DIVERSE

GO AND CAMP

DIVERSE

en kinderen uitzoeken!

in opbergtas gemakkelijk mee te nemen 81x51x51x42 cm

passer, markers, memoblaadjes, gel geurpennen of mini nietmachines

VOUW STOEL diverse kleuren

ZOMER SCHOENEN dames, heren

SCHOOL SPULLEN keuze uit:

VA N A F

2.99

TUIN

SOLARSTEEN of TULP solarsteen: met vlinder of libelle 11x7,5x6,5 cm solartulp: 46 cm

4.99

lichtgewicht VOUWBED

20.95

PLATINUM

DVD+R RECORDABLES schrijfsnelheid tot 16x jewelcase, 4.7 GB

5 - PA C K UITZOE K E N

!

1.29

CIRCUS

JONGLEER RINGEN 24 cm

Platinum CD-R RECORDABLES 700 MB, 10-pack

2.79

POLYCARBONAT

REIS KOFFER diverse kleuren

2.19

PROFESSIONELE

0.79

SNORKEL SET diverse kleuren verstelbare bril de snorkel bevat een uitlaat membraan

anti-condens SILICONEN ZWEMBRIL

1.19

SUBLIEM

2.99

VLEK VERWIJDERAAR White Brilliant 1200 gram

spinwheels 360째 draaibaar

jongleer borden jongleer kegels

2.49 2.99

S E T/3

1.99

idem 71 liter

37.95

25.95

TEXTIELACTIE!

DIVERSE

KINDER T-SHIRTS uitzoeken!

1.59

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 3.50 4.95

ROKJES, JURKJES OF

HEREN

T-SHIRT of POLO uitzoeken! VA N A F

VA N A F

1.49

0.79

Elders 7.95 8.99

DAMES TOPS uitzoeken!

VA N A F

Blinq VLOEIBAAR WASMIDDEL 200 ml

1.99

2.49

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 30-06-2013 t/m za. 06-07-2013 in Nederlandse filialen.

44 LITE R


actualiteit

Uniek moment wordt gevierd met speciale aanbiedingen

Colofon

Kees de Rooij viert 40-jarig dienstverband in supermarkt

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ETTEN-LEUR - “Ik ben op 1 juli 1973 bij Albert Heijn Etten-Leur begonnen”, zegt Kees de Rooij. “Die zocht toen winkelhulpen. Ik heb me met m’n 15 jaar gelijk aangemeld. Met veel plezier ga ik nu al veertig jaar naar de Albert Heijn supermarkt, tegenwoordig onder leiding van Jan en Jeffrey Pollemans.” Maandag 1 juli is Kees de Rooij veertig jaar in dienst. Volgens Jan Pollemans komt een 40-jarig dienstverband zelden voor in supermarkten. “Dit is uniek. En daarom vieren we met speciale aanbiedingen.”

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest

DOOR HUUB VERVEST

Acquisitie Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 26

De oplossing van deze puzzel is in week 27 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Toen hij zich als parttimer in 1973 aanmeldde bij Albert Heijn zat Kees de Rooij net als de meeste winkelhulpen nog op school. “Timmerman wilde ik eigenlijk worden. Maar het werk in de supermarkt beviel me goed. Of ik in vaste dienst wilde komen? Nee, daar heb ik nooit spijt van gehad. Het werk in een grote supermarkt vind ik afwisselend. Je hebt heel veel contact met klanten.” De Rooij is van alle afdelingen thuis in de supermarkt. Hij vindt de omgang met de nu ongeveer 150 personeelsleden, parttimers en fulltimers, leuk. “Maar aan de kassa, dat is niks voor mij. Ik ben liever in de supermarkt bezig. Mijn eerste loon? Ik denk minder dan twee gulden per uur.” Kees de Rooij werkt van maandag tot en met vrijdag. “In de weekenden ben ik er alleen als er heel veel drukte wordt verwacht of anderen afwezig zijn. Vrije tijd? Vroeger Radio Allegro en nog steeds valkparkieten en kanaries.” Spiegelen Even voor een gesprekje in een van de kantoren achter de winkelruimte, straalt Kees de Rooij rust uit, wetend dat de schappen goed gevuld en gespiegeld zijn. “Je hebt klanten die snel door de winkel gaan. Anderen kunnen uren blijven. Ja, er is in veertig jaar heel veel veranderd. Dat komt door het scannen aan de kassa. Toen ik bij Albert Heijn begon, kwamen dagelijks verschillende vrachtwagens van diverse leveranciers om te lossen. Nu komt alles vers, houdbaar en diepvries, meerdere keren per dag uit het magazijn in Tilburg. Wij hadden in het begin veel werk aan het prijzen van de producten, voorraden bijhouden en bijbestellen. In een supermarkt is veel geautomatiseerd. De voorraden in winkel en magazijn zijn bekend en via de

Kees de Rooij is maandag 1 juli precies 40 jaar in dienst bij Albert Heijn. FOTO HUUB VERVEST

kassa’s wordt bijgehouden wat er verkocht is. Daarop wordt bijbesteld. Het vullen en aanvullen van de schappen, controle van de voorraad, verzorgen van displays, spiegelen en klanten helpen is het werk van de verkoper. Dat ben ik. Het assortiment is uitgebreider geworden. Kerstmis en Pasen met bijzondere producten zijn heel leuke tijden.” 40 cent Toen Jan Pollemans de Etten-Leurse Albert Heijn overnam waren er geen veranderin-

gen voor het personeel. De rechten en plichten die bij AH golden, werden door hem overgenomen. Jan Pollemans: “Omdat Kees de Rooij een bijzonder jubileum viert zijn er bij ons vanaf maandag 1 juli tot en met zaterdag 6 juli speciale aanbiedingen. Veertig jaar is toch bijzonder in de supermarktwereld. We hebben diverse aanbiedingen voor een bijzondere prijs, 40 cent. Vrijdagavond 5 juli bieden we Kees de Rooij van negen tot tien uur een receptie aan bij The Butler. Voor collega’s en klanten.”

Etten-Leur doet mee aan Europees initiatief

Big Jump Dance Event voor schoon water ETTEN-LEUR - Schoon water is van levensbelang. Daarom wordt op zondag 14 juli om klokslag 15.00 uur weer het DOOR PETER HOUTEPEN Big Jump Dance Event gehouden. In heel Europa springen op dat tijdstip kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig zwemwater te benadrukken. Ook de Westpolderplas De Big Jump alhier is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie, de provincie in Etten-Leur is een van de locaties. en waterschap Brabantse Delta. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de gemeente Etten-Leur en Jachthaven De Turfvaart.

Fransman Het initiatief van de Big Jump is afkomstig van de Fransman Roberto Epple. Hij organiseerde al een zwemactie in de Loire. Zeven jaar later pakte hij het grootser aan, tijdens de eerste internationale Elbe-zwemdag op 14 juli 2002. Over een afstand van duizend kilometer, van Tsjechië tot aan Hamburg, waren er 55 zwemlocaties waar 100.000 mensen al dan niet springend te water gingen. Toen ontstond de naam Big Jump en Epple besloot dat er elke vijf jaar in heel Europa in het water gedoken moest worden: 2005, 2010 en 2015. Maar ook in de tussenliggende jaren staat het iedereen vrij om op een bepaalde dag in juli een zogeheten regionale Big Jump te organiseren. In 2012 werd er in heel Europa op 215 locaties gesprongen; in 2011 waren dat er 115.

De Westpolderplas was al eerder het toneel van de Big Jump.

ARCHIEFFOTO PaGiNa 5

Essentieel “Schoon water in de natuur is essentieel voor de gezondheid van mens, plant en dier”, aldus Brabantse Delta. Voor ruim 1

miljoen inwoners en bedrijven zuivert het waterschap het afvalwater en laat het weer schoon terug de natuur instromen via beken en sloten. “Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen, want niemand wil ziek worden van een zwempartij. Denk hierbij onder andere aan de blauwalg.” Bovendien zorgt Brabantse Delta er voor dat beken, sloten en rivieren schoon zijn.” Programma Het programma in Etten-Leur op zondag 14 juli start om 14.30 uur met verwelkoming van de deelnemers en met dancemuziek van dj Stan Janssen. Om 1 minuut voor drie wordt het startsein voor de Big Jump gegeven, volgt de sprong in het water van de Westpolderplas en is er aquarobics met instructrice Barbara Hauf. Rond 15.45 uur is het einde van de Big Jump voorzien. De deelname is overigens gratis.

Kwaliteit tegen 2015 moeten de rivieren volgens de europese wetgeving (Kader Richtlijn Water, KRW) van voldoende ecologische kwaliteit zijn om baden en watersport weer mogelijk te maken. 2010 was een absoluut topjaar met 250 officiële en misschien wel 400 onofficiële Big Jumps in heel europa.


svDIO JazzDemo

Schitterende afsluiting dansseizoen

LEZERSPOST Pesten Waarom word ik gepest? Ligt het aan mij omdat ik ben wie ik ben? Het antwoord dat je krijgt is dan dat je het zelf uitlokt. Al die jaren op de basisschool ben ik buiten de groep gesloten en gepest. Het werd van kwaad tot erger, ging naar een andere school en dacht dat het dan wel over zou gaan. Een nieuw begin. Maar nee, het begon weer opnieuw. Ligt het dan echt aan mij? Eerst ging het stiekem als niemand het in de gaten had, later werd het gewoon openlijk gedaan onder de neus van de leerkrachten. Ze noemen me spastisch, dik, lomp en wat al nog niet meer. De pestkoppen weten niet wat voor littekens ze achter hebben gelaten bij mij. Ze zeggen dat schelden geen pijn doet, maar het is vele malen erger dan schoppen of slaan. Die blauwe plekken gaan wel weg, maar die scheldwoorden niet. Ik ben bang om vrienden te maken, want die zullen ook wel weer gaan pesten denk ik dan. Ik schaam me en durf niets meer te vertellen. Overal gespuwd worden op school door de klas, bij de sport door volwassenen, zelfs door sommige familieleden. Ze trappen je gewoon de grond in, ik begrijp gewoon niet waarom mensen pesten. Ik heb er alles aan gedaan om erbij te horen; naar de SOVA trainingen, naar de GGZ . Ik ben helemaal binnenstebuiten gekeerd. En waarvoor? Om erachter te komen dat er eigenlijk niets mis is met mij. Dat mijn gedrag voornamelijk het gevolg is van pesten.

Niet alleen de dans, maar ook de aankleding was schitterend.

ETTEN-LEUR - Traditiegetrouw wordt het dansseizoen bij svDIO afgesloten met de een wervelende show, de JazzDemo. Afgelopen zondag was het, na lang oefenen met de dansjuffen Ursula en Amber, eindelijk zover: de opvoering van De Kleine Zeemeermin. Terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel kwam, werd binnen in de aula van de KSE (met dank aan de vele vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt) genoten van het inmiddels al bijna 180 jaar oude sprookje van Hans Christian Andersen. Op beeldende wijze - en dit jaar ondersteund met de nodige audiovisuele effecten - had Ursula Biemans samen met haar man Ron en dochters een eigen versie van De Kleine Zeemeermin gemaakt. Op

deze manier kon zeker gesteld worden dat er voor iedere dansgroep uitdaging in de show zat - van populaire kinderliedjes voor de allerkleinsten tot stoere en stevige beats voor de tieners. Basis is (en bleef) uiteraard het verhaal van een kleine zeemeermin die met haar vader (de koning van de zee) op grote diepte in een weidse oceaan woonde en op een dag naar de oppervlakte mocht zwemmen om ‘de wereld daarboven’ te bekijken. Vanaf dat moment werd de toeschouwer meegetrokken in een ouderwets liefdesdrama van een onmogelijke liefde en een - gelukkig - happy end. Kortom: ‘feel-good’ van de bovenste plank! De opbrengst van de JazzDemo van dit jaar wordt gedoneerd aan Artsen Zonder Grenzen, via Tour4Life. Tour4Life is een loodzware 8-daagse wie-

lertocht van Italië naar Nederland, die dit jaar van 1 tot en met 8 september zal worden verreden. Bas van den Bemt, een lid van het West-Brabantse team ‘Sport4Life’ heeft als tegenprestatie gedurende de hele show op een spinning-bike voor op het podium gefietst. Ken jij iemand die ook best een in dergelijke show zou willen schitteren, of wil je dat zelf? Kijk dan op www.svdio-ettenleur.nl voor de tijden en locaties van de danslessen van svDIO en dans gewoon een keer mee.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Ik ben niet zo sociaal vaardig, maar omdat ik al jaren buiten de groep val heb ik ook nooit kunnen leren hoe het echt moet. Ik heb teruggepest naar anderen en dat vind ik ook niet goed van mezelf. Maar het was een reactie, ging de waarheid omdraaien om maar niet op mijn donder te krijgen. Vaak was het toch al dat ik de schuld kreeg van dingen die gebeurden. Ik kan bazig zijn, en vrij aanwezig, wil graag altijd als eerste zijn, heb moeite met wachten en luisteren. Maar ondanks alles kan ik ook andere dingen wel heel goed. Ik ben niet perfect, heb ook mijn gebreken, maar als je echt de moeite zou nemen om me te leren kennen, dan zou je een hele goede vriend aan me hebben. Eentje door dik en dun. De laatste weken is het op school zo erg geworden dat de leraren het maar beter vonden dat ik niet mee op schoolkamp ging. Mij is ontnomen wat de pestkoppen wel was gegund. Achteraf ben ik blij dat ik niet mee hoefde. Het afscheidschriftje waarin klasgenootjes een woordje aan elkaar kunnen schrijven, staat vol met scheldwoorden en mededelingen dat ze zo’n hekel aan mij hebben. De leerkracht vond dit prima en het schoolhoofd wist nog te zeggen dat ik toch ook een irritant mannetje was. Thyrone de Wildt, Etten-Leur

Meer weten over de sociale wijkteams? Bel het Wmo-loket via 076-5024025.


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Onlangs is Ismel van Weeghel ons team komen versterken. Inwoners van de gem. Halderberge kunnen na een overlijden contact met haar opnemen onder tel.: 06 – 12936831 B.g.g. belt u ons centrale nummer: 076 - 5022887 Jan Reedijk Uitvaartverzorging te Etten-Leur, Jagershof 10, 4871 KG Etten-Leur, Tel.: 076 - 5022887 Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar. www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Advies: Bewaar deze advertentie bij uw uitvaartpapieren.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Maaltijdendienst Stichting hulp in nood bezorgt dagelijks uw 3 gangen maaltijd voor € 5,95 p.p. 076-5012103 / 5017091

www. eurofix.nl

HOFLEVERANCIER

kEuRsLAgER-tRAItEuR

IDEAAL VOOR ZELFBOUW

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen

VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN

keurSLagerkoopje

Cordon bleus

oosterse Varkensfilet 100 gram met aubergine

€5.95 €1.85

Volg ons ook op Facebook. keurslagerij van Caulil. Staf en bianca

DinsDaG: scHnitZELDaG

4 voor

€6.00

woEnsDaG: GEHaKtDaG panKLaar 1 kilo

PC + plaats

Service/verkoop aan huis

Dinsdag van 16.00 uur tot 17.00 uur De zomerkermis, die tot en met woensdag in het centrum van Etten-Leur draait, heeft een uitgebreid programma van omlijstende activiteiten. Een daarvan is een Happy Hour op dinsdag a.s. van 16.00 uur tot 17.00 uur. Onderstaande Etten-Leurse ondernemers bieden in dat uur

GRATIS KERMISVERTIER

06-51157192 www.klaverdesk.com

DonDErDaG: biEfstuK

€5.95 3 voor €7.50

vrijDaG - ZatErDaG: 4 DuitsE biEfstuKKEn met gratis saus

€5.95

Stationsstraat 2 etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223 Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

aan de bezoekers van de genoemde attracties aan: • C 1000 Jac Heijmans, Kerkwerve 25, Etten-Leur - American Wipp (locatie Oude Bredaseweg) - Mini-jet (locatie Oude Bredaseweg) • Praxis Etten-Leur, Trivium 152, Etten-Leur - Duin Buggy (locatie Marktplein) • Grand-café “De Burgemeester op de Markt”, Markt 40, Etten-Leur - Venezia Labyrint (locatie Zuidelijk deel Markt) • Grand-café “The Butler”, Markt 8-12, Etten-Leur - Flying Jump (locatie Marktplein) • Café-Zaal Marktzicht, Markt 50, Etten-Leur - Autoscooter (locatie Markt) • Life & Garden, Lage Vaartkant 11, Etten-Leur - Super Mouse (locatie Oderkerkpark)

3 stuks

SpeCiaL

computer problemen?

Adres

geldig 1/7 t/m 6/7

graTiS kruidenboTer

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

HAPPY HOUR op Etten-Leurse Kermis

weekaanbiedingen TroTS Van de keurSLager

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch Dhr./mevr.

staf & bianca

bij 2 runderentrecotes

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

van caulil

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak!

etten-leur Grand Café Restaurant

20 Detin% Burgemeester g

op al es!Cafe15-%Zaal

kor

bij mi

0.-* ding van 10 nimale beste

korting Marktzicht

op alles!

TuincenTrum

bij minimale

besteding van

50.-*

trivium 152, etten-leur PAGinA 7 *Zie www.praxis.nl voor de voorwaarden.

met praxis krijg je alles voor elkaar

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386


ONDERNEMEND

Etten-Leur

AB BRABANT I PROFILE TYRECENTER VAN OERS

Ervaren werkgever van flexibel en vast personeel voor diverse werkzaamheden

Een op de vijf mensen rijdt met slechte banden

Profile Tyrecenter Van Oers specialist in banden en velgen

AB Brabant opent kantoor in Etten-Leur

Op 1 oktober 1961 zette Toon van Oers in het centrum van Etten-Leur een bandenbedrijf op dat thans bekend staat onder de naam Profile Tyrecenter Van Oers. Vanaf die tijd is het familiebedrijf Van Oers een begrip in Etten-Leur en omstreken. Ronald van Oers en zijn partner Josine Olsthoorn zijn de huidige eigenaren. Sinds 1991 is het hoofdbedrijf gevestigd aan de Vossendaal met een nevenbedrijf in Bergen op Zoom.

Met haar nieuwe kantoor in Etten-Leur wil AB Brabant haar opdrachtgevers uit WestBrabant gaan bedienen. AB Brabant is een ervaren werkgever van flexibel en vast personeel voor uiteenlopende werkzaamheden bij agrarische bedrijven in de melkveehouderij, varkenshouderij en pluimveehouderij. Ook beschikt het over vakkundig personeel voor in de glastuinbouw, fruitteelt, plantenteelt en boomkwekerij en daarnaast vakkundige arbeidskrachten voor de groenvoorziening, bouw- en transportsector.

Het bedrijf is een merkonafhankelijke specialist in banden en velgen en kan daardoor een objectief advies op maat geven voor de best presterende banden. Er kunnen banden worden geleverd ‘voor alles wat rijdt en rolt’, van steekwagens tot shovels en alles wat daartussen zit. Ook mag Van Oers zich de onbetwiste truckbanden specialist noemen. Daarnaast wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week een optimale service verleend. Een service die niet alleen voor Nederland geldt, maar door het internationale netwerk kan Profile Tyrecenter deze service in heel Europa leveren.

AB Brabant is ontstaan uit een aantal verenigingen die destijds zijn opgericht om bij het wegvallen van de ondernemer de continuïteit van agrarische bedrijven te kunnen waarborgen. In de loop der jaren zijn deze verenigingen opgegaan in een groter samenwerkingsverband en in 2002 is het huidige AB Brabant gevormd. Door het vizier op de toekomst te richten, is AB Brabant vandaag de dag dé personeelsvoorziener voor bedrijven in Noord-Brabant. Het kantoor in Etten-Leur is inmiddels het vierde kantoor.

Koploper Swen Jansen.

Topomgeving In West zijn de accountmanagers Swen Jansen en Leo van Dalen al langer actief. Vanaf 1 juli bedienen zij vanuit het nieuwe kantoor in Etten-Leur de markt. Het kantoor bevindt zich op de bovenste verdieping van een bedrijfsverzamelgebouw. In dit kantoor is ruimte voor zes werkplekken en de beschikking over een vergaderzaal. Begin september wordt het kantoor officieel geopend. Swen Jansen: ‘West Brabant is een topomgeving voor de Nederlandse economie. Gelegen tussen de Rotterdamse haven en Antwerpen, hebben hier de afgelopen tien jaar steeds meer bedrijven zich gevestigd. Door

onze sterke groei in dit gebied en de veranderende vraag naar flexibele arbeid, moeten we snel kunnen schakelen met onze opdrachtgevers. Door een kantoor te openen in Etten-Leur, kunnen we ook de instroom van kandidaten verbeteren en de naamsbekendheid in dit gebied vergroten. Etten-Leur ligt zeer centraal in West-Brabant tussen Tilburg en Steenbergen. De gekozen locatie op de Bredaseweg, net langs de A58 afrit 18 Etten-Leur, is voor iedereen bereikbaar. Ik kijk er naar uit om samen met het team te gaan werken vanaf deze locatie en zie de toekomst bijzonder positief tegemoet!’

Profile Tyrecenter is bovendien koploper in innovatieve online diensten. Via de website www.profile. nl/etten-leur kan men banden bestellen, informatie krijgen of een afspraak maken. Liever nog ziet Profile Tyrecenter dat mensen langskomen, zodat er een persoonlijk advies gegeven kan worden. Misschien kan men nog langer van hun huidige banden gebruik maken of is met een kleine aanpassing meer rendement haalbaar. Bovendien wordt er gecontroleerd of de reserveband inzetbaar is. Dat kan aanzienlijk in de kosten schelen. Een ander aspect van de serviceverlening is het uitlijnen van de wielen en het toevoegen van stikstof in de banden. Hierdoor slijten de banden minder, is een betere wegligging gegarandeerd en wordt op brandstof bespaard.

www.abbrabant.nl

Interesse of vragen?

Ronald van Oers en Josine Olsthoorn.

Zonder afspraak Men kan zonder afspraak langs komen voor gratis bandencontrole of advies. Kwaliteit en service hoeven niet duur te zijn. Ook mensen met een klein budget kunnen hier een goede gebruikte band of velg vinden. Speciaal voor Profile Tyrecenter is een huismerkband ontwikkeld, de Interstate, een band met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een op de vijf automobilisten rijdt met banden in slechte staat. Voor sommigen is het belangrijker dat de caravan gepoetst is dan dat er goede banden op liggen.

Zwaarder beladen Omdat de camper, caravan of vouwwagen vaak langere tijd heeft stilgestaan, is het van groot belang dat de banden worden gecontroleerd op kwaliteit en bandenspanning. Ook als men met de auto op vakantie gaat is het verstandig de banden te laten controleren, een zwaarder beladen auto heeft een andere bandenspanning nodig. Van Oers zorgt er graag voor dat u veilig en kostenbesparend op uw bestemming aankomt.

Vossendaal 27, 4877 AA, Etten-Leur | Tel 076-5012398 | etten-leur@profile.nl

Uitgeverij de Bode, Lauran Mol, 076 599 8111 of mail naar advertentie@internetbode.nl

DNC haalt man boven die bijna drie dagen in een scheepswrak opgesloten zat

Bergs duikbedrijf betrokken bij bijzondere reddingsactie BERGEN OP ZOOM - DCN Diving uit Bergen op Zoom was voor de kust van Nigeria betrokken bij een bijzondere reddingsactie. Het duikbedrijf, wat bezig was om een oliepijpleiding aan te leggen, werd gevraagd om hulp te bieden bij een noodsituatie met een gezonken schip. De duikers van DCN werden voornamelijk ingeschakeld om de lichamen van de bemanning van het gezonken schip te bergen. Toen ineens één van de duikers werd vastgepakt door een overlevende, keek deze wel eventjes raar op.

De crew op hun schip in Nigeria samen met Harrison Okene (voorste rij, tweede van links).

FOTO DCN DIVING PAGINA 8

DOOR MERIJN SITSEN Het gezonken schip lag al meer dan twee dagen op de bodem van de Atlantische oceaan toen het schip van DNC aankwam op de plaats van het onheil. “We hadden eigenlijk helemaal niet gerekend op overlevenden”, vertelt Wim Vriens, mede-eigenaar van DCN. Toen duiker Jed Chamberlain net als zijn collega’s bezig was met het opsporen van de lichamen van de bemanning, werd hij ineens vastgegrepen. “Hij schrok wel even”, zegt Vriens. Chamberlain vond in een luchtbel tot zijn grote verbazing de nog levende Harrison Okene, de kok van het gezonken schip. Hij had tijdens het kapseizen een plek gevonden die niet onder water kwam te staan. “Ik zat daar in het water en complete duisternis. Ik dacht dat het water vanzelf wel zou stijgen maar dat gebeurde niet”, vertelt Okene aan persbureau Reuters. De kok vertelt verder dat hij ongelofelijk veel honger en dorst had. Wereldnieuws De bijzondere reddingsactie van Okene is over de hele wereld in het nieuws geweest. “Jed Chamberlain werd na de actie geïnterviewd door BBC en ook de NOS heeft aandacht besteed aan de actie”, zegt

Vriens. Het is volgens hem ook best bijzonder dat iemand het zolang onder water uit heeft kunnen houden. Dit heeft volgens de eigenaar van DCN vooral te maken met de hoeveelheid zuurstof in zo’n luchtbel. “Op een bepaald moment is de zuurstof op in zo’n luchtbel en dan stik je. Dat duurt normaal niet zo lang en daarom is het bijzonder dat de 29-jarige kok nog in leven was”, verklaart Vriens. Decompressie Vriens vertelt dat het naar boven brengen van iemand die zolang onder water heeft gezeten geen simpele klus is. “Als je voor een langere periode onder water zit moet je lichaam weer wennen aan de druk boven water”, legt hij desgevraagd uit. Dit gebeurt in een decompressieruimte waarbij langzaam de druk wordt afgebouwd. Okene mag van geluk spreken dat de hulp van DCN diving werd ingeschakeld. Het bedrijf, wat is gestart door de vader van Wim Vriens, heeft jaren ervaring in het werken onder water. Het bedrijf is in het verleden betrokken geweest bij projecten zoals het aanleggen van de Beneluxtunnel en de HSL-4 tunnel. Daarnaast wordt het bedrijf wereldwijd ingezet om onder water allerlei constructies in elkaar te zetten.


gemeente etten-leur 30 juni 2013

Gemeente Etten-Leur

Collecterooster voor juli en augustus

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Collecte Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) stelt jaarlijks een landelijk collecterooster op. De hierop voorkomende stichtingen/ instellingen zijn in het bezit van een CBFkeurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven als aan een aantal criteria wordt voldaan die een oordeel geven over de steunwaardigheid van de instelling. Voor collectes is de gemeente gebonden aan het collecterooster van het CBF. Naast deze collecteweken is er een beperkt aantal weken over waarin door (lokale) stichtingen/instellingen collectes kunnen worden gehouden. Om in deze zogeheten vrije periodes te mogen collecteren dienen de stichtingen/instellingen een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie)

De maanden juli en augustus 2012 zijn aangewezen als vrije periodes.

Kledinginzameling Het CBF heeft de gemeenten in Nederland gewezen op praktijken van illegale kledinginzameling. Die inzamelingsacties vinden plaats zonder gemeentelijke vergunning. Hoewel dergelijke illegale kledinginzamelingspraktijken in onze gemeente (nog) niet zijn geconstateerd, willen we dit toch onder uw aandacht brengen.

Internet: www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl ■

Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (e 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweer: 088 2250100 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Toezichthouders Wet Werk en bijstand Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur maakt bekend dat in de vergadering van 3 juni 2013 besloten is de fraudepreventiemedewerkers van de afdeling Samenleving aan te wijzen als toezichthouder op grond van artikel 76a van de Wet Werk en bijstand. Door deze aanwijzing als toezichthouder krijgen de betreffende fraudepreventiemedewerkers de bevoegdheden toegekend die genoemd zijn in Afdeling 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Samenleving.

Stadskantoor gesloten op zes maandagavonden in de zomervakantie In de zomer komen er minder mensen naar het stadskantoor. Daarom zijn er sinds enkele jaren tijdens de schoolvakantieweken geen avondopenstellingen. Ook dit jaar blijft de draaideur op maandagavond gesloten van 1 juli tot en met 5 augustus. Op maandag 12 augustus kunt u met of zonder afspraak ’s avonds weer terecht van 17.00 - 19.00 uur. Op de overige dagen gelden er in de hele vakantieperiode geen wijzigingen: publieksbalie is dus ’s morgens van 9.00 - 12.00 uur open met en zonder afspraak en ’s middags van 12.00 - 17.00 uur alleen op afspraak.

De volgende door het CBF positief beoordeelde stichtingen zullen in 2013 in Etten-Leur kleding inzamelen: Juli t/m september: ■ Fonds Gehandicaptensport Oktober t/m december: ■ KICI

Nieuwe Nobelaer VVV presenteert toeristische plattegrond en smartphone-app ‘inBrabant’

Etten-Leur op de kaart Etten-Leur op de kaart. Toepasselijker kan de toeristische plattegrond van Etten-Leur bijna niet heten. De rijk gevulde informatieve plattegrond werd vrijdag 21 juni door Pierre van Damme van Nieuwe Nobelaer VVV EttenLeur overhandigd aan wethouder Jan van Hal (cultuur, toerisme & recreatie). De plattegrond is volgens Van Damme gemaakt op veler verzoek van bezoekers. ‘Eigenlijk beschikt iedere VVV wel over een gratis plattegrond voor toeristen. Het hoort min of meer bij je basisassortiment. Het VVV-agentschap in EttenLeur beschikt er al zo’n jaar of 3 niet meer over, nadat we eerder al eens een wat eenvoudiger kaart hadden gemaakt i.s.m. leerlingen van de KSE. Omdat het niet prettig is om steeds ‘nee’ te moeten verkopen, hebben we besloten om een nieuwe plattegrond te maken. Mede dankzij een bijdrage van de Rabobank, PEP, Het Witte Paard en Thetford konden er uiteindelijk 3.000 exemplaren gedrukt worden.’ Bezienswaardigheden Op de plattegrond wordt een overzicht gegeven van bezienswaardigheden in Etten-Leur. Ook uitgaansgelegenheden, kapellen, mariabeelden en kerken zijn op de kaart terug te vinden, evenals de musea, campings, hotels, camperplaatsen en bed&breakfast-locaties. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van plekjes waar je als recreant een activiteit kunt doen, deel kunt nemen aan een excursie of een lekker streekproduct op de kop kunt tikken. Aardig extraatje is een overzicht van oplaadpunten voor elektrische fietsen, auto’s en boten. Fietsroute Op het allerlaatste moment is op de plattegrond

Meer informatie over deze stichtingen/ instellingen is te vinden op de site van het CBF (www.cbf.nl).

ook nog een mooie fietsroute opgenomen. De route is ca. 35 km en voert fietsliefhebbers langs de pareltjes van Etten-Leur. De route gaat door het noordelijke buitengebied, via het centrum naar het zuidelijke buitengebied en weer terug via het Liesbos. ‘Uiteraard voert de fietsroute langs een aantal locaties waar fietsers even kunnen stoppen voor een hapje, drankje of excursie’, voegt Van Damme toe. QR-code De kaart is voorzien van 2 handige QR-codes. Deze kunnen gescand worden met een smartphone, waarna je of terecht komt bij de website van de VVV of bij een mogelijkheid om de app ‘inBrabant’ te downloaden. Deze app is ontwikkeld door Vrijetijdshuis Brabant (voor Apple en Android) en is ook voor ook voor VVV Etten-Leur een waardevolle toevoeging in het promoten van het lokale aanbod. Op het moment dat je de app opent, krijg je namelijk standaard als eerste het aanbod in je eigen omgeving te zien. Met de app, de plattegrond en het vorige week geplaatste CityDotz-touchscreen in de bibliotheek, levert de VVV een belangrijke nieuwe bijdrage aan de promotie van Etten-Leur Gratis verkrijgbaar De VVV-plattegrond is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij de VVV in de bibliotheek van Nieuwe Nobelaer en vanaf volgende week ook in het overdekte winkelcentrum, stadskantoor, bij Caractere, het Van Gogh Informatiecentrum, de hotels, paviljoen De Turfvaart, Van der Veeken tweewielers, De Zwaan, de Menmoerhoeve, de Santspuy en ijsboerderij Heidehoeve. Voor meer informatie: Pierre van Damme, 06-22115501

Ontwerp Drank- en Horeca vergunning Burgemeester en wethouders zijn voornemens op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet onder voorschriften vergunning te verlenen aan Tennisclub de Vijfhuizen voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting gevestigd op het adres Vijfhuizenweg 16 te Etten-Leur.

nemen is betrokken kunnen tot 6 augustus 2013, zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Gedurende deze periode zal de ontwerpvergunning op het stadskantoor ter inzage liggen.

Degenen wiens belang rechtstreeks bij dit voor-

Etten-Leur, 26 juni 2013.

Controle hondenbelasting In juli 2013 begint de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) met de jaarlijkse controle op het houden van honden in de bij de BWB aangesloten gemeenten (waar hondenbelasting wordt geheven), waaronder de gemeente EttenLeur. Medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Holland Ruiter N.V. voeren voor de BWB deze controle steekproefsgewijs huis-aan-huis uit. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, wat zij op verzoek aan u kunnen tonen. Op dit legitimatiebewijs staat onder andere een foto van de controleur, zijn/haar naam en het logo van de BWB. De politie Regio West-Brabant is op de hoogte van deze controle. Treft de controleur bij u een hond aan, die nog niet in het bestand van de BWB is opgenomen, dan wordt u alsnog in de gelegenheid gesteld de verplichte aangifte hondenbelasting te doen. Doet u dit niet of pas bij de controle blijkt dat u bewust geen aangifte heeft gedaan, dan kan er een boete worden opgelegd. Meer informatie betreffende de hondenbelasting vindt u op onze website www.bwbrabant. nl/bwb/gemeentelijke-belastingen/belastingsoorten/hondenbelasting. U kunt hier ook het formulier voor aangifte en afmelden hondenbelasting downloaden. De tarieven van de hondenbelasting vindt u op www.bwbrabant.nl/bwb/ gemeentelijke-belastingen/tarieven Voor meer informatie of het aanvragen van een schriftelijk aangifteformulier kunt u bellen met BWB, afdeling klantcontact 076-5298300.


Topcoach in Rijsbergen

Vrijwilligerscentrale Etten-leur

Jacco Verhaeren geeft training bij Aquamarant

Vrijwilligers gezocht

Rijsbergen om een training te geven. Een aantal van deze groep zijn in training om op zondag 8 september mee te gaan doen aan de Amsterdam City Swim.

Jacco in actie tijdens de training.

ETTEN-LEUR - Donderdag 20 juni werd de aquafitgroep verrast met een bijzondere training. Jacco Verhaeren

g zonda i 30 jun

geopen 0 - 1 7 .0 1 0 .0 0

de coach van onder andere Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjodo kwam naar Aquamarant in

Buurtbemiddelaars m/v (VC89) Wij zoeken met spoed vrijwillig(st)ers die zich in Etten-Leur willen inzetten voor de bemiddeling bij problemen in de wijk. De bemiddelaar gaat (altijd) samen met een collega op bezoek bij partijen die een conflict hebben. Beide partijen dienen dan in te stemmen met een gezamenlijk gesprek om daarin tot een zelfgekozen oplossing te komen. De vrijwilligers krijgen vooraf een training van 5 dagdelen om dit werk te gaan doen. Daarna zijn er avonden om ervaringen met elkaar uit te wisselen en wordt er nog een verdiepingstraining georganiseerd. Gevraagd worden goede sociale en communicatieve vaardigheden, een luisterend oor en overtuigingskracht. De afspraken kunnen naar eigen initiatief

Klusjesman/vrouw en tuinman/vrouw (VC13E) Welke sociaal vaardige en handige vrijwillig(st)er wil zich inzetten voor een buurtorganisatie om klusjes te doen in huis of te werken in de tuin? Het gaat om ouderen of mensen met een beperking. Van hem/haar wordt verwacht zelfstandig te kunnen werken. De tijden zijn in nader overleg in te vullen. Als met eigen gereedschap wordt gewerkt is daar een vergoeding voor, evenals vergoeding van de reiskosten. Assistente bij het zwemmen (VC1A3) Voor een zelfstandige bewoonster van een tehuis voor ouderen zoeken wij een betrokken vrouw die haar wil ondersteunen bij het zwemmen. De vrijwilligster gaat op woensdagavond tussen 18.15 en 20.00 uur met haar mee in de taxi naar en van het zwembad. Deze taxi wordt door de bewoonster zelf verzorgd. De assistente helpt haar dan met aan- en uitkleden. Ze hoeft zelf niet mee te gaan in het water. De Vrijwilligerscentrale is gevestigd in het Stadskantoor. De belangrijkste taak is vraag en aanbod bij elkaar te brengen en informatie te geven over vrijwilligerswerk. Wij zijn in de zomertijd geopend op dinsdag en donderdag van 09.30 uur tot 12.30 uur. Adres: Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur, 076-5018755, info@ vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl; www. vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl

SUMMERDEALS

d

uur

€ 6.900,-

tot

Vrijwilligster voor meidenwerk (VC1A5) Wie heeft zin om een groep meiden van 11 tot en met 16 jaar te begeleiden bij leuke activiteiten in een wijkgebouw op de dinsdagavond? Het gaat erom de vaste jongerenwerkster te helpen bij bijvoorbeeld knutselen, make-up aanbrengen, film kijken, spelletjes doen, koken en kletsen. Een keer per jaar wordt een uitje georganiseerd. Gezocht wordt een enthousiaste en betrouwbare vrijwilligster vanaf 21 jaar, die goed kan omgaan met de doelgroep.

worden gemaakt op werkdagen tussen 9.00 uur en 21.00 uur. De reiskosten worden vergoed.

t/m zondag 14 juli

bij Keukenmaxx

Rugby van € 13.800,-

voor

Om deze deelnemers een hart onder de riem te steken kwam hij wat tips geven om in de grachten van Amsterdam te zwemmen. Zelf heeft hij hier vorig jaar aan deelgenomen. Ook heeft hij vorig jaar Koningin Maxima zwemtraining gegeven om in de Amsterdamse grachten te zwemmen. De deelnemers van de Aquafit les waren blij verrast dat ze een keer een training kregen van een echte topcoach en hebben, ondanks de inspanning, erg genoten van deze bijzondere les. De les bestond uit een stuk techniek maar ook conditietraining kwam aan bod. Ook werd er gelachen toen ze allemaal door elkaar moesten gaan zwemmen en er hier en daar een aanvaring was. Kort samengevat was het, volgens een van de deelnemers, heel erg gaaf om dit een keer mee te maken. Door jaarlijks een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft de Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. In 2013 word weer gezwommen voor ALS. Indien u de zwemmers van Aquamarant nog wil steunen in hun actie om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de stichting ALS kunt u het geld doneren op bankrekeningnummer: nl72rabo0112126782.

ETTEN-LEUR - De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur heeft een groot aantal vacatures voor vrijwilligerswerk. Zij zijn te vinden op onze website www. vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl. Hieronder een greep uit de vele vacatures waarin wij bemiddelen.

Met topapparatuur

50% ing kort

50% korting

op al onze keukens

25% extra korting

40% korting

tot

op al onze apparatuur

*Actie is geldig t/m 14 juli 2013 bij aankoop van een complete keuken v.a. € 7.500,-. Summerdeals zijn niet met elkaar te combineren. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Etten-Leur / Lokkerdreef 33 / Tel. 076 - 5017151 / www.keukenmaxx.nl

PAGINA 10

op alle

keukens

En nog veel meer …

Kijk voor alle

SUMMERDEALS op keukenmaxx.nl


onroerend goed

tE koop BIJ InschrIJvIng

Parkeerterrein/bouwperceel ca 2150 m2 aan de Vijfhuizenweg te Etten-Leur.

Mogelijkheid tot het bouwen met een maatschappelijke bestemming.

TE KOOP

2 WONINGEN EN BOUWGROND

wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.!

g p! nokoo te ! g 3 p nokoo e 3 t

HT OC RK VE

- opdracht van Stichting GGz In Breburg Groep bieden wij per inschrijving te koop aan: Nabij het centrum van Etten-Leur Noord, aan rand van industrieterrein Attenlaken gelegen parkeerterrein, deels omheind met hekwerk,voorzien van lantaarnpalen en straatkolvan 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur ken.

30

van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur 3-, 4- en 5- kamerappartementen

24

Dit terrein is volgens het bestemmingsplan Kom Leur geschikt als bouwkavel ten met pr achtig uitzicht op behoeve van maatschappelijke doeleinden, zijnde sociale, openbare, educatieve, de leurse jachthaven 3-, 4- en 5- kamerappartementen (para)medische en levensbeschouwelijke functies.

24

EK RE T S

met pr achtig uitzicht op

• eigentijds en modern gebouw de leurse jachthaven af vóór 17.00 uur in een van2013 Inschrijfbiljetten moeten uiterlijk woensdag 31 juli • uitzicht op haven 00,— 6.0het 2 € 25van gesloten • woonkamer vanaf ca. 33m envelop, voorzien in de linkerbovenhoek opschrift “Inschrijving • eigentijds en modern gebouw f • minimaal 2 slaapkamers aNotarissen, n parkeerterrein Vijfhuizenweg” door vE&L Bredaseweg 159, Postbus a • uitzicht op haven ,— 34, 4870 • open keuken AA Etten-Leur2 zijn ontvangen. € 256.000 • woonkamer vanaf ca. 33m • oppervlakte 85m2-140m2 • minimaal 2 slaapkamers • eigen overdekte inpandige parkeerplaats • open keuken Voor verdere inschrijvingsvoorwaarden zie www.heijblommakelaardij.nl of bel 2 • oppervlakte 85m -140m2 met ons kantoor. • eigen overdekte inpandige parkeerplaats

26

WOONSTICHTING ETTEN-LEUR (WEL) BIEDT PER DIRECT 2 HOEKWONINGEN EN BOUWGROND TE KOOP AAN. DE GROTE PERCELEN LIGGEN AAN DE RAND VAN ETTEN-LEUR, IN EEN GROENE, RUSTIGE OMGEVING. IDEALE KLUSWONINGEN:

realisatie 3

■ Streek 26: opp. ca. 231 m , inhoud ca 333 m : € 147.000,– k.k. Markt Etten-Leur 07617, 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl 2

OMGEVING ■ De Streek ligt op enkele fietsminuten van het centrum van Etten-Leur. Een wijkwinkelcentrum aan de Kerkwerve, een basisschool, scholengemeenschap en sportvoorzieningen bevinden zich eveneens op korte afstand. ■

■ Streek 30: opp. ca. 558 m2, inhoud ca 396 m3: € 224.000,– k.k.

076 504 15 00 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl www.heijblommakelaardij.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

realisatie

BOUWGROND ■ Naast deze woningen ligt een bouwperceel van ca. 800 m2 met een woonbestemming. Zeer geschikt voor het realiseren van een vrijstaande woning of een twee onder een kap. Vraagprijs bouwgrond: € 249.000,– k.k. ■

Interesse? Bel voor meer informatie naar de makelaar.

WWW.VBTMAKELAARS.NL OF BEL 076 521 60 00 ECHT WEL. WWW.WOONWEL.NL

Te huur:

garagebox

Centrum Etten-Leur bij Nobelaer. Op afgesloten terrein met verl. terrein verl. en poortcode.

Inl.: 06-51508241

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Te Huur

Multifunctionele nieuwbouw opslag-/bedrijfsruimtes Locatie: raat Oude Kerkst r. te Etten-Leu

op beveiligd en afgesloten terrein Afmetingen: ca. 35m2 opslag-/bedrijfsruimte begane grond ca. 25m2 entresol-/kantoorruimte

ogelijk Instappen m ,9 vanaf € 2 5 m r nd. (ex. btw) pe n particuliere en kleine rs onderneme t! le opge

Informeer nu naar de mogelijkheden: Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars Vijverstraat 1, 4818 ST Breda, 076 5147454 of bog@vandersande.nl


Etten-Leurse twirlsters naar International Cup 2013

ARV Achilles nieuws

Negen twirlsters geïnstalleerd bij Nederlandse equipe

Koen van Zomeren doet mee in Roosendaal ETTEN-LEUR - Achilles loper Koen van Zomeren heeft de smaak te pakken na zijn PR’s op de 10 kilometer. Op zondag 23 juni kon hij het toch niet laten om weer een wedstrijd te lopen, deze keer de Zomerklassieker van Brabant in Roosendaal. Hij koos nu voor de 4 Engelse Mile (ongeveer 6,4 kilometer) en wilde op deze kortere afstand vooral een hogere snelheid halen. De omstandigheden leken dit even in de weg te zitten, toen er de laatste 10 minuten voor de start een zware hoosbui naar beneden kwam en iedereen doorweekt was. Gelukkig stopte de regen net voor het startschot en begon na ongeveer 3 kilometer de zon flink te schijnen. Koen slaagde er prima in zijn snelheid te vermogen: 30:40 minuten en een gemiddelde snelheid die van 12,2 naar 12,6 km/uur is gegaan. Met zijn tijd eindigde hij netjes op de 35e plaats bij de Mannen Recreanten. In tegenstelling tot Koen liepen andere

In april hebben onze twirlsters zich op de selectiewedstrijd geplaatst voor de IC. En vanaf dat moment konden er 2 datums in de agenda genoteerd worden. 23 juni, het voorstellen van de equipe Nederland voor het EK en International Cup en de datum van de International Cup. Zondag 23 juni was naast een wedstrijddag dan ook een hele speciale dag waar onze twirlsters naar hebben uitgekeken. Op het einde van de dag, voor de prijsuitreiking, werd de Nederlandse equipe uitgebreid aan het publiek voorgesteld. Een heel bijzonder moment voor de twirlsters en hun ouders. Nederland zal met 53 twirlsters vertegenwoordigd zijn op de International Cup waarvan 9 Twirling Sport West Brabant twirlsters. Onze twirlsters hebben direct na het NK in januari zich gefocust op deelname aan dit wereldtoernooi. Er zijn vele extra uren getraind en zij hebben keihard gewerkt om dit doel te bereiken. Twirling Sport West Brabant is dan ook terecht trots op de deelname van hun leden Esther van Tilburg, Nina Vergouwen, Anouk Mathijssen,

www.jb-sieraden.nl

SENIOREN

De negen twirlsters van TSWB met trainster Manuela v.d. Pol.

ETTEN-LEUR - De Nederlandse Twirl Sport Bond (NTSB) heeft de eer dit jaar de 7e International Cup (IC) te mogen organiseren van 8 tot en met 11 augustus in Almere. Een prachtig evenement voor de twirl sport in Nederland waaraan 1000 sporters uit de hele wereld zullen deelnemen. Negen twirlsters van Twirling Sport West Brabant uit Etten-Leur zijn afgelopen zondag 23 juni in Topsportcentrum Almere geïnstalleerd bij de Nederlandse Equipe voor dit evenement.

Achilles leden de 10 kilometer of de halve marathon. Op de 10 km finishte Toon Heeren in 32:30, wat hem keurig de 1e plaats in de categorie M45 opleverde en 7e overall. Wouter Warndorff liep 32:53 en eindigde daarmee 8e overall en 6e in de categore MSen., Rien Verhoeven in 43:48, trainer Michel van Boxtel in 44:33, Rien Mathijssen in 47:20 en Edwin Spangenberg in 47:22. Bij de dames werd Cia Smulders 2e in haar categorie V55 met een tijd van 48:50 . Op de halve marathon kwam Ad van Kempen over de streep in 1:32:56, Arjaan Jansen in 1:43:29 en Jan vd Moezel in 1:43:03. Allemaal weer nette prestaties waar Achilles trots op kan zijn.

Bo de Leeuw, Yentl Boer, Lindsay Hornstra, Cynthia van Haperen, Simone van Haperen en Kelly Ruskus. Ze komen in augustus uit met solo en duo onderdelen in de categorie twirling, artistic twirling, artistic pair en 2-baton twirling. Daarnaast hebben zij zich ook geplaatst met het A-team en de groep N-Joy in de categorie Freestyle. De twirlsters worden naast de bondscoach tevens begeleid door onze eigen trainsters Manuela van de Pol en Carina van Aert welke onze toppers naar dit niveau hebben gebracht. Het laatste half jaar is erg zwaar geweest. Naast de drukke bezigheden op school, stages en examens lag hun focus op twirlen. Zowel de twirlsters als trainsters hebben er heel veel tijd in gestoken. Deze prestatie hebben jullie aan jezelf te danken, al het harde werken is beloond. Wish it, dream it, do it, is voor jullie werkelijkheid geworden.

Het einddoel is in zicht. Onze sporters doen ontzettend hun best om de sport baton twirling een gezicht te geven in Etten-Leur en ze twirlen de laatste jaren op nationaal niveau erg goed mee. We zijn dan ook supertrots om 9 leden te mogen toevoegen aan de Nederlandse Equipe. We hebben Etten-Leur in Baton Twirling Nederland extra op de kaart gezet. Onze meiden gaan nu de laatste puntjes op de i zetten. Vanaf woensdag 7 augustus zullen onze twirlsters zich aansluiten bij de equipe in een grote hotelketen in Almere. We houden u op de hoogte en wensen onze twirlsters en trainsters alvast een onvergetelijke ervaring. En namens bestuur TSWB en ouders van de twirlsters heel veel succes op de IC. U kunt ons volgen via onze facebook pagina Twirling Sport West Brabant voor het laatste nieuws.

ABC OPLEIDINGEN &SLFOEEPPSIFU.JOJTUFSJFWBO0$8

KOERSBALCLUB ’T PALET Uitslag dinsdag 25 juni: 1 Piet Lauwerijssen 23 punten; 2 Jaantje Nooijens 19 punten; 3 Leni de Kok 17 punten; 4-5 Nettie van den Beemt en Jet van Vlimmeren 14 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www.centrumoostel.nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdagmiddag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. Jeu de Boules club: speelt op woensdagmiddag. Nieuwe leden opgeven bij F. Fleuren, 076-5021128. ZONDAGMIDDAG-INLOOP ‘ONTMOETING’ Op zondag 7 juli bent u in het Grand Café van Kloostergaard, een locatie van Avoord Zorg en Wonen, van harte welkom vanaf 14.00 uur op Bisschopsmolenstraat 272. Op elke locatie van Avoord ontmoeten mensen elkaar. Niet alleen cliënten, vrijwilligers en medewerkers maar ook bezoekers en wijkbewoners. Om samen te eten, te kaarten en ook om samen te praten. Samen met de wijkverenigingen; Banakkers en de Grauwe polder wordt er op de zondagmiddagen een inloop georganiseerd. Het doel is dat cliënt en wijkbewoners met elkaar kennis maken, ervaringen uitwisselen, gesprekken voeren, elkaar een luisterend oor bieden en dat ze in contact komen met gastsprekers, creatieve of muzikale mensen. Elke maand is er een ander thema. Soms komt iemand een hobby presenteren, of is er een braderie of een muzikaal optreden. Deze zondag staat ontmoeting centraal. Ondanks dat er geen speciale activiteit wordt georganiseerd bent u van harte welkom Deelnemers krijgen één kopje koffie of thee aangeboden door Avoord. Andere drankjes zijn voor eigen rekening. Kloostergaard/ Kloosterhof heeft een biljart en jeu de boules baan waar u gratis gebruik van kunt maken. In het atrium A en de tussengang hangen een 40 tal kunstwerken van Ada Meeberg. Haar expositie is tot 18 juli te bezichtigen. Verder is er een prachtige parktuin met dierenhoekje waar u heerlijk kunt wandelen. Er is ruim parkeermogelijkheid en de inloop duurt tot 16.00 uur.

Activiteiten in ontmoetingsruimte de Schaapskooi

WPPSEFTUVEJFT

BKB, BKC, PDB, BKL, PDL BKB, BKC, PDL, MBA BKB, BKC,PDB, PDB, BKL, PDL, MBA, PD BIV, VBA, AA MBA, PDSPD, BIV, VBA, VFA, VFA, AD-FM, AA VBA, HBO-ACC, AA HBO-SPD,HBO-ACC, HBO-ACC, HBO-BE HBO-SPD, HBO-BE

Frietjeszondag weer een groot succes

Postbus 8118 3301 CC Dordrecht Telefoon 078 618 66 62 W W W. A B C - O P L E I D I N G E N . N L

Mendurance en Endurance in Etten-Leur ETTEN-LEUR - In het weekend van 29 en 30 juni wordt er in Etten-Leur voor menners weer een mendurance (zaterdag 29 juni) en voor ruiters een endurance (zondag 30 juni) georganiseerd.

Archieffoto 2012.

Dit zijn lange afstandsritten door de vrije natuur, de routes worden van tevoren uitgezet en gemarkeerd met rode, witte en gele lintjes. De gezondheid van de paarden staat hierbij voorop. Zowel voor, tijdens en na de wedstrijd worden de paarden gecontroleerd door een dierenarts. De start en finish is bij de familie Jochems in EttenLeur, aan de Zundertseweg 65A. Meer informatie kunt u vinden op de website www.mendurance-ettenleur.nl PAGINA 12

Het smaakte weer voortreffelijk.

ETTEN-LEUR - Een dertigtal bezoekers hebben weer genoten van een heerlijk bord friet met bijbehorende snack en drankje. Tijdens de zomerperiode gaan de meeste activiteiten in de “Schaapskooi” gewoon door. De “koffieochtend” op zondag, maandag, woensdag, en vrijdag van 10.15 tot 11.30 uur. Evenals het “eetpunt” op vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur en ook de de biljartmiddag op dinsdag en donderdag.

Activiteiten die vervallen De kaartmiddag op woensdag vervalt in de maanden juli augustus en september, evenals het bloemschikken op de tweede donderdag van de maand. De gym vervalt in juli en augustus. Wilt u eens een kijkje komen nemen bij een activiteit of een kopje koffie komen drinken dan bent u van harte welkom. De ingang van de Schaapskooi bevind zich aan de Veemarktstraat.


Verschillende niveaus, ook voor echte beginners! d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie

Voor al uw klussen Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Medewerker ICT Helpdesk Franstalig Medewerker ICT Helpdesk Franstalig

Wie helpt ons bij het ondersteunen van onze internationale cliënten? Goede algemene Wie helpt ons bij het ondersteunen van onze automatiseringskennis goede beheersing van internationale cliënten?en Goede algemene de Franse taal is een vereiste. automatiseringskennis en goede beheersing van

4BRJ

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

Uw meUbelen in een andere kleur?

06-50210680 Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

Special paintS

Gezocht: volwassenen met een aangeboren hartafwijking behandeld voor een aangeboren hartafwijking? En bent u niet meer onder controle van de cardioloog? Dan behoort u tot de mensen naar wie cardiologen zoeken via www.8000vermisten.nl. Registreren belangrijk In Nederland hebben ongeveer 24.000 volwassenen een aangeboren hartafwijking. Hiervan staan zo’n 8.000 mensen niet onder controle van een cardioloog. Dit komt doordat in de jaren ’70, toen de hartchirurgie z’n intrede deed, een kind na een geslaagde hartoperatie niet onder controle bleef van de cardioloog. Sinds die tijd zijn de kennis en de behandelmogelijkheden enorm toegenomen. Het blijkt dat het juist verstandig is regelmatig terug te keren naar de cardioloog om vroegtijdig veranderingen op te sporen. Cardiologen

hebben daarom CONCOR opgericht. Dit is een databank om alle mensen in Nederland met een aangeboren hartafwijking te registreren. Het doel is hen optimale zorg te bieden en onderzoek te doen naar aangeboren hartafwijkingen. De Nederlandse Hartstichting steunt het project. Cardioloog Barbara Mulder nam het initiatief voor Concor. “Mensen die als kind tientallen jaren geleden een hartoperatie hebben gehad, weten vaak niet dat de hartafwijking van toen ook nu klachten kan geven. Ze hebben bijvoor-

beeld hartritmestoornissen of hartfalen, maar worden hiervoor niet of niet goed behandeld. Na een bezoek aan de cardioloog krijgen ze de juiste medicijnen of extra zorg. We weten en kunnen steeds meer. Daarom is het voor deze mensen een must om onder controle te staan van een cardioloog.”

vermist

Herkent u zich? De meest voorkomende aangeboren hartafwijkingen zijn gaatjes in het hartkamerof boezemtussenschot, vernauwde of lekkende hartkleppen en verkeerd aangesloten vaten. Maar ook aandoeningen net buiten het hart horen erbij, zoals een vernauwing van de aorta. Herkent u zich in deze informatie? Meld u dan via www.8000vermisten.nl. Verpleegkundigen van CONCOR nemen dan contact met u op. Zelf bellen kan ook: 020-5667644.

(kinder)feest = familiezak friet U bent van harte welkom bij ons!

Dagelijks geOpenD Openingstijden: Ma.-Di.: 16.00-22.00 | Wo., Do, Vr. Za. en Zo.: 12.00-22.00

voor al uw voetklachten

Nada Kanters Tamboerijn 94 Etten-Leur 076-5022222 info@salon-nada.nl www.salon-nada.nl

Caravan/Camper verkopen: š >[[\jk[[dWWd][Xeh[d^WhjW\m_`a_d]5 š 8[djkjkii[dZ[(&[d*&`WWh5 š 8[djk_dkm`[k]Z][ef[h[[hZe\X[^WdZ[bZWWdZ[^WhjW\m_`a_d][ddkd_[jc[[hedZ[hYedjheb[5

C[bZkWWdefmmm$.&&&l[hc_ij[d$db;[dY^[Ya#kfaWdlWdb[l[diX[bWd]p_`d$

Merk Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Audi Citroen Citroen daewoo Peugeot Peugeot

Type twingo 1.2 16v radio cd Clio 1.2 16v 5 drs airco ecc radio cd Clio 1.4 16v airco lmv 5-drs Grand Modus 1.2 tce airco lmv Megane III estate 1.6 16v nav Megane II gr.tr. 1.5 dCI airco Megane III 1.4 tce Coupe airco ecc nav lmv Megane III 2.0 Gt Coupe airco ecc nav lmv Megane II 1.4 16v radio cd Megane II 1.6 16v airco Scenic 2.0 16v airco Grand Scenic III 1.4 tce 7 pers. nav. Scenic II 1.6 16v airco LPG Laguna 1.6 16v airco ecc radio cd Trafic 2.0 Dci Dubb. Cab. airco nav. tt 1.8 turbo airco radio cd lmv C4 5 drs 1.6 16v Automaat airco ecc radio cd C1 airco stuurbek. Afstandsbed. elec. Ramen tacuma 1.6 airco radio cd 407 2.0 16v airco ecc nav radio cd lmv 206 1.4 3 drs radio cd

Kleur zilver met. wit blauw met rood met zwart met. zwart met. zwart met. blauw met rood groen met grijs met zwart met. grijs met zilver met. zilver met. zilver met. blauw met gris met blauw met zilver met. blauw met

Bouwjaar Verkoopprijs apr-03 2.950 jan-05 5.650 jul-04 4.250 okt-08 8.950 mei-11 15.750 jan-06 4.500 apr-10 14.950 apr-11 21.500 jun-03 3.250 mei-03 3.950 mrt-02 2.950 nov-11 19.750 okt-04 4.950 apr-01 2.750 jun-09 13500 ex okt-98 4.950 mei-07 8.950 okt-08 6.250 sep-04 4.250 nov-04 4.750 apr-00 1.950

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

De9edYeh_i[[dfhe`[YjlWdD[Z[hbWdZi[YWhZ_ebe][decc[di[dc[j[[dWWd][Xeh[d zoektocht van cardiologen naar mensen die als kind behandeld zijn ^WhjW\m_`a_d]j[h[]_ijh[h[d$ voor een hartafwijking, wordt gesteund door:

UUkrijgt geld, krijgtdan daneen eerlijk bod, direct geld, krijgt dan eeneerlijk eerlijkbod, bod,direct direct geld, vrijwaring en halen we de auto bijbij op. vrijwaring halen de auto bij uuop. vrijwaringen enwe halen we de auto u op.

Wilhelminalaan 4 • Etten-Leur • Tel: 076-5036026

Medisch Pedicure Nada Bent u als kind geopereerd aan een hartafwijking en niet meer onder controle?

Max Max 150.000 150.000km km

Cafetaria Chantal

tel.: 06 - 222 66 818

Bent u tussen de 20 en 50 jaar? Bent u in uw jeugd

Wilt Wilt uu uw uw auto auto verkopen? verkopen? Bel Bel :: 06-51286089 06-51286089 Ook Ook's'savonds avondsen enininhet hetweekend weekend

0164-262516 latertulia2004@hotmail.com 0164-262516 / 06-48206241 latertulia2004@hotmail.com www.la-tertulia.nl www.la-tertulia.nl

076-5239050 www.d-basics.com 076-5239050 www.d-basics.com

IABC 5101, 4814RN, BREDA d-basics b.v. IABC 5101, 4814RN, BREDA

Boeken +(2CD's) Start 1e week(inc. van september t/m 6 september) Reguliere 220 beginners! Verschillende niveaus. groepen Ook voor €echte Kosten € 220Kleine voor 15groepen lessen. (inc. Boeken + CD’s) € 260

Alle Alle Merken Merkenvanaf vanafBJ BJ2002, 2002,

de Franse taal is een vereiste. Kijk voor meer informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CVvoor naarmeer sollicitaties@d-basics.com Kijk informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CV naar d-basics b.v. sollicitaties@d-basics.com

Kosten voor 15 lessen

van 1uur SpaanSe leS in 15min. RooSendaal

Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

• • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU € 195,-

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

SCHIMMELNAGELS

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl

Cafe - Zaal Marktzicht Markt 50 • Etten-Leur

TIJDENS ETTEN-LEURSE KERMIS zaterdag 29 juni 20.30 uur

topformatie

“REACH”

zondag 30 juni 15.00 uur

“REACH”

woensdag 3 juli tijdens de markt

koffie + appelgebak,

2E KOPJE GRATIS woensdag 3 juli 20.30 uur bij mooi weer gezellig op ons terras naar de kermis kijken!

Live muziek Freddy Marchal

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

tot Zet d r a A h Van

06 - 12590262 info@vlamenzo • www.vlamenzo.nl

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87 Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE

Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

De DuizenDpoot

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden van tel. 06 53999207 Profiteerbtw de 6% regeling ( op arbeid)


Karate-do SAN open West Brabantse

Roger Alken met zijn twee toppers Nina en Fleur.

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN, heeft in het weekend van 22-23 juni haar elfde grote toernooi gehouden, de open West Brabantse. En wat heet groot, deze editie was de meest succesvolle in hun 18 jarig bestaan, 350 deelnemers, meer dan 600 toeschouwers. Beide coaches, Kees Beerendonk en Peter van Vlimmeren konden het bijna niet bijbenen. Waar normaal 2 matten lagen, waren er nu 4. De hoofdsponsor had zelfs een geluidsinstallatie geregeld inclusief verlichting. Om 08.00u waren de organisatoren in de Omganck te Wouw, daar stonden al meer dan 100 deelnemers op hun te wachten! Wat deze keer het toernooi succesvol maakte was de planning, die 1 week van te voren op de SAN site was geplaatst. Alle deelnemers en coaches wisten nu precies wanneer ze moesten komen. Wat gelijk ervoor zorgde dat er meer toeschouwers mee

kwamen. Nu was het niet meer om 09.00u binnen komen en mogelijk pas om 13.00u je eerste partij draaien. Nee, je was nu 1,5 uur binnen, op de mat. Men was nu vrij om te blijven kijken, of met hun prijs naar huis te gaan. Edwin van Gorp had voor iedereen ook een vaan geregeld, dus iedereen kon met een trofee naar huis gaan. San deed met 22 leerlingen mee, wat niet de grootse inschrijving was, die was voor Alken uit Sittard, wat gelijk duidelijk maakt, hoe bijzonder men dit toernooi ziet. De volgende deelnemers van SAN haalde

Kunstgebit stuk?

een prijs: Kimberly van Haperen, Kay Beerendonk, Dani Potters, Jill Beerendonk, Sem Methorst. Dit toernooi past in onze voorbereiding mbt het NK jeugd van de KBN. Hier willen we score met minimaal 3 prijzen. De sfeer zat er goed in, alle team leden steunde elkaar, ook bij een verlies. Dani Potters won goud in de kata klasse, terwijl we in de voorbereiding voor de kumite klasse gingen. De twee grote winnaar bij de senioren waren. O’Neill Zuiverloon, Unity Rotterdam won de open klasse Ippon Shobu, daarmee ook de wisselbeker het prijzengeld. Moustafa Makhlouf, Ridolfo Den Bosch won de -70 KBN klasse en 2e in de open klasse, hiermee verdiende hij wel de Martin Lambo memorial cup, deze prijs wordt gegeven aan de vechter met de meeste aanvalslust! 2 speciale jeugd prijzen waren voor twee meisjes van Alken, Nina v der Weij won op spectaculaire wijze van haar clubgenoot Fleur de Bruijn. Echter de jodan mawashi scores die ze maakte kon alleen gebeuren omdat Nina er zelf ook vol tegen aan ging! Nina kreeg de stijlprijs en Fleur de aanmoedigingsprijs. Martin Michels, werd gekroond tot Ere-Lid van Karate-do SAN. Meer inlichtingen over karate, weerbaarheid of mentale coaching: 06-24222772; www.karatedosan.nl

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

ZV Heerle/FC EL trapt af met kennismakingstoernooi ETTEN-LEUR - De recente gefuseerde zaalvoetbalvereniging ZV Heerle/FC EL hield zaterdag 22 juni een kennismakingstoernooi voor haar leden. Er werd gespeeld in gemixte teams met daarin heren, dames en jeugdspelers van de eerder 2 aparte verenigingen. Het toernooi vond plaats in Sporthal De Omganck, thuisbasis van de fusievereniging. Van het evenement werd tevens gebruik gemaakt om het nieuwe bestuur voor te stellen en om de nieuwe clubkleding te presenteren. De vereniging zal gaan spelen in de kleuren rood en wit en steekt samen met haar sponsoren alle teams in het nieuw. Bedel Karahan neemt de leiding over het 1e team en Jan van Loenhout neemt net als hij bij het vroegere ZV Heerle deed, het voorzitterschap op zich. Door de fusie lijkt de vereniging zich goed te gaan ontwikkelen. Met een sterk 1e en2e team, in totaal 5 senioren, 4 jeugdteams en een damesteam, groeit de vereniging uit tot één van de grootste in de regio.

Het 1e van ZV Heerle/FC EL zal uit gaan komen in de Topklasse. De vereniging heeft een duidelijk doel voor ogen, met haar 1e team in de Eredivisie komen. Zaterdag 17 augustus zal de eerstvolgende activiteit plaatsvinden, namelijk de Kick-off van het nieuwe zaalvoetbalseizoen ‘13-’14. Landskampioen CFE Ciba/VDL Groep komt deze avond naar Wouw om te spelen tegen het 1e team. De avond zal verder ingevuld worden met een onderlinge wedstrijd tussen beide B-junioren teams van de vereniging en die van de vrouwen tegen TZT/ Bunga Melati. RST Advocaten (Fatimastraat 5 Breda) houdt iedere maandag tussen 16.30 en 18.00 uur gratis inloopspreekuur over sociaal recht/arbeidsrecht en de grensgevallen, speciaal voor ZZP-ers, kleine werkgevers en hun adviseurs. Voor meer informatie kunt u bellen met mr. Bas Loontjes, telefoonnummer 076-5220511

Agenda Het Turfschip Maandag 1 juli 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop Restaurant en Terras geopend Dinsdag 2 juli Restaurant en Terras geopend Woensdag 3 juli Restaurant en Terras geopend Donderdag 4 juli Restaurant en Terras geopend 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop

13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 16.00-17.00u Wijkzuster 19.00-00.00u Bridge Sans Atout 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 5 juli Restaurant en Terras geopend Zaterdag 6 juli Restaurant en Terras geopend Zondag 7 juli Restaurant en Terras geopend

Enthousiasme en inspanActiviteitenkalender Avoord Zorg en Wonen ning bij het jiu jitsu examen Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

ETTEN-LEUR - Avoord Zorg en Wonen organiseert diverse activiteiten, ook voor bewoners in de wijk. Het Anbarg, Nassaulaan 1 4872 CW Etten-Leur 076-5135000 In Het Anbarg hangt vanaf 23 mei t/m 18 juli een expositie van Gonny in ‘t Veld. U kunt dagelijks tussen 8.30 en 16.30 uur de expositie bezoeken. Locatie: in de eerste gang rechts op de begane grond. Iedere dinsdag boeken uitleen. Gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis tussen 10.00 en 11.30 uur 1e etage rechts. Groenteman Iedere dinsdag 9.00-12.30 Gang voor Grand café Koffie inloopochtend Iedere donderdag 10.00-11.00 Grand Café Wijkbingo Maandag 15 juli 19.00-21.30 Grand Café Alzheimercafé thema: bewegen is goed voor het brein Donderdag 18 juli 19.30-21.00 Grand Café rechts “Samen Eten” Donderdag 25 juli 18.00-20.45 Grand Café Rendez-vous: Bier en wijnproeverij: Gastspreker Kees van Baal Donderdag 25 juli 14.00-15.30 Grand Café rechts Sieradenverkoop Rima Zaterdag 27 juli Hal voor Grand Café Contrefort, Schipperstraat 123 4871 KK Etten-Leur 076-5082600 Avoord Zorg en Wonen biedt voor bewoners van Contrefort, maar ook voor de gehele wijk Schoenmakershoek dagelijks activiteiten aan. Deze vinden plaats in het Turfschip, in samenwerking met het Turfschip en de KBO. Neemt u gerust contact op voor informatie over activiteiten die bij uw wensen aansluiten! Koffie inloop iedere maandag 10.00-12.00 Het Turfschip Koffie inloop Iedere donderdag 10.00-12.00 Het Turfschip De wensboom staat in het atrium op de woongroepen. Alle cliënten van Avoord kunnen hier een wens in ophangen. Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272 4876 AS Etten-Leur 076-5082500

Bewoners van locatie Kloosterhof zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten. In Kloostergaard is er vanaf 23 mei t/m 18 juli een nieuwe expositie van Mw. Ada Meeberg. U kunt dagelijks tussen 8.30 en 17.30 uur de expositie bezoeken. Locatie: Atrium A en verbindingsgang. Biljart: in Atrium A van Kloostergaard staat een biljart. Hier kunt u gebruik van maken. Boeken uitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis Iedere woensdag 10.00-11.30 2e etage A gebouw Koffie inloopochtend Iedere donderdag 10.30-11.45 Grand Café Bingo Iedere donderdag 14.00-16.00 Grand Café Zondagmiddag inloop: Zondag 7 juli en 21 juli 14.00-16.00 Grand café Verkoop Jonker schoenen Vrijdag 19 juli 14.00-16.00 Atrium A “Samen Eten” Woensdag 3 juli 18.30-21.00 Grand Café Groenteman Iedere dinsdag 9.00-12.30 Atrium A Schaapskooi, Dreef 43 4875 AC Etten-Leur 076-5035574 In ontmoetingsruimte De Schaapskooi worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd voor bewoners uit de wijk zoals koffieinloop, biljart, bloemschikken, kaarten en het eetpunt. U vindt de ingang aan de Veemarktstraat. Koffie inloopzondag, maandag, woensdag en vrijdag 10.20-11.30 Seizoensmaaltijd Iedere laatste dinsdag van de maand 12.3013.45 Bingo Iedere 1e woensdag van de maand 14.00-16.00 Eetpunt Iedere vrijdag 12.30-14.00 Geen kaarten, bloemschikken en gym in de maand juli De Ontmoeting, De Baai, Lucaserf 2, Etten-Leur 06-23163706 Naast een Dagopvang biedt de ontmoeting ook activiteiten voor bewoners uit de wijk. Bereikbaar op ma-di-do en vrij van 9.0016.30u 06-23163706. Bingo Maandag 15 juli 14.00-16.00.

Nieuwe jeugd aanmeldingen vv DSE ETTEN-LEUR - vvDSE club in beweging. Ons motto is “Positief”. Dit willen wij in alle geledingen van de club uitdragen. De afgelopen jaren zijn we aardig verwend met diverse kampioenen op allerlei niveau’s. Zo zijn afgelopen voorjaar 7 jeugdelftallen kampioen geworden. Maar DSE gaat niet alleen voor kampioenen. Wij willen vooral

een club zijn waar mensen zich thuis voelen en de speler(ster) centraal staat binnen onze club. Naast kinderen goed te leren voetballen krijgen ze bij DSE ook heel veel gelegenheid om zichzelf te ontplooien. Zo hebben we heel veel jeugdscheidsrechters en zijn er diverse jeugdige actief als leider en trainer. Zo proberen we bij DSE jaar in jaar uit alle jeugdleden te betrekken bij de

club. Daarnaast hebben we natuurlijk een jeugdkamp, F’jes kamp, penalty bokaal en ga zo maar door. Voor ieder wat wils. Wij hebben nog ruimte in de jongste jeugd. Voor de E, F en de mini’s is nog plaats. Meld uw zoon of dochter aan via dit email adres(ledenadministratie@vvdse.nl) en dan wordt de aanmelding doorgestuurd naar de betreffende coördinator binnen onze club. PAGINA 14

ETTEN-LEUR - “Mam, ik ben er helemaal klaar voor”! Het is de examenavond bij Budoschool Anjin-ryu als op maandag 17 juni de eerste jiu jitsuka’s enthousiast plaatsnemen op de mat. Vol spanning en tegelijk zo ontspannen. Klaar voor het examen van deze Japanse zelfverdedigingskunst. “Mokuso, mokuso jame, sensei ni re otekani re”, klinkt er het aan het begin. Het zijn woorden die de kinderen van buiten kennen. Na deze begroeting kan het examen beginnen... Als eerste staan de jiujitsuhelden vanaf 6 jaar op het programma. Op de gezichten van de toeschouwers verschijnt met regelmaat een glimlach bij het aanschouwen van de geleerde werp-, greep-, slag-, stoot- en traptechnieken. Met een grote haak, plaatst Dyanci zijn tegenstander op de mat. Legt hem in de houdgreep en kijkt met een schuin oog trots naar sensei Marc Schipperen, die achter de examentafel nauwlettend de krachten en de verbeterpunten van zijn

leerlingen noteert. Met duidelijk heel veel plezier vertoont de groep van 16 jongens en meisjes datgene waar ze wekelijks voor hebben getraind. De traptechnieken van Jibbe worden goedgekeurd met een knikje. De stoten die Fay mag plaatsen in de buik van Marc, mogen rekenen op een “goed gedaan Fay”. Het plezier is compleet als ze aan het eind van het examen allen worden beloond met een diploma en een slip. Gele, oranje en groene exemplaren worden na ontvangst van een applaus snel getoond aan de persoonlijke fans. Finn vraagt gelijk maar even aan zijn moeder of ze de nieuw verdiende slip die avond nog even op zijn band wil naaien. De mat in de gymzaal in Basisschool het Voortouw aan het Slagveld is ook de rest van de avond goed bezet, want de volgende 2 jeugdgroepen worden gevolgd door nog een groep volwassenen. In totaal ongeveer 50 leerlingen, jong en oud doen deze avond met succes examen.

Unitas ‘30 zoekt meisjes/meiden ETTEN-LEUR - Meisjesvoetbal is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Zo zien we ook bij Unitas´30 een sterke groei in het aantal meisjes/leden. We weten allemaal wat voetballen is, maar weet jij ook dat je als meisje kunt kiezen om te voetballen met jongens in een team of in een team met alleen maar meisjes? Er zijn bij Unitas´30 veel meisjes die ervoor hebben gekozen om in een meisjesteam te voetballen. Drie jaar geleden startte Unitas 30 nog voorzichtig met één team. Nu hebben we

in elke leeftijdsklasse, dus van F tot en met A al een meisjesteam. Meisjesvoetbal is ontzettend cool! Lijkt het je leuk om samen met je vriendinnen tegen een bal aan te schoppen? Lijkt het je juist leuk om in je eentje andere voetballende meisjes te leren kennen om samen een partijtje te spelen? We kunnen nog steeds meisjes leden gebruiken, vooral in de oudere teams in de leeftijd 13 tm 17 jarigen. Maar ook de jongere meisjes zijn natuurlijk van harte welkom. Je kunt je aanmelden via: meisjescoordinator@unitas30.nl. Kijk eens op de site van Unitas ’30 voor meer informatie.


vacatures

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Thuiswerk(st)ers gezocht Thuiswerkcentrale Darero is op zoek naar thuiswerk(st)ers. Vooakwerkzaamheden Voor diverse inpakwerkzaamheden. Voor meer info kunen tussen 9.00u en 16.00u. Voor meer info kunt u bellen tijdens werkdagen

Tel.en0031 765977519 tussen 9.00u 16.00u. Tel. 076 5977519

Perdirect directzijn zijnwij wijop opzoek zoeknaar: naar: Per

d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie

Chauffeurs rijbewijs C & bijrijders

Gemotiveerde chauffeurs met rijbewijs C Functie-eisen Chauffeur rijbewijs C Functie eisen: - Rijbewijs C Voldoende rijervaring en ervaring in meubelbezorging - -Digitale chauffeurspas Geen 9intot 5 mentaliteit - -Ervaring distributiewerk Bereid op zaterdag te werken - -Geen 9 totzijn 5 mentaliteit - In het bezit van digitale bestuurderskaart Functie-eisen bijrijders - Klantvriendelijkheid - Geen probleem met fysiek werk Voldoet u aan bovengenoemde eisen en heeft u interesse? - Collegiaal Stuur uw motivatie en cv naar sollicitatie@jlntransport.nl - Geen sollicitatie, 9 tot 5 mentaliteit

Programmeur / Software engineer Programmeur / Software engineer

Wie helpt ons bij het ondersteunen van onze internationale cliënten? Goede algemene automatiseringskennis en goede beheersing van de Italiaanse taal is een vereiste.

Kijk voor meer informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je naarmeer sollicitaties@d-basics.com KijkCVvoor informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CV naar sollicitaties@d-basics.com

Kijk voor meer informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CV naar sollicitaties@d-basics.com

De Cliëntenraad van het Franciscus Ziekenhuis is een onafhankelijke organisatie die de belangen behartigt van patiënten en bezoekers. De Cliëntenraad verzamelt informatie, vraagt patiënten om hun mening en informeert de achterban. Zij bespreekt onderwerpen die alle patiënten van het Franciscus Ziekenhuis aangaan en geeft hierover advies aan de Raad van Bestuur, bijvoorbeeld over het kwaliteitsbeleid, veiligheid, adherentie, verbouwing en herinrichting van de patiëntenkamers. De Cliëntenraad heeft adviesrecht en verzwaard adviesrecht met betrekking tot diverse onderwerpen.

Het Franciscus Ziekenhuis heeft 472 erkende bedden, er werken 132 medisch specialisten, ruim 1500 medewerkers en 150 vrijwilligers. Wij leveren alle medisch specialistische basiszorg voor de regio West-Brabant. Het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis zijn voornemens te fuseren tot één ziekenhuisorganisatie.

De Cliëntenraad bestaat normaliter uit negen leden. Dit zijn allemaal vrijwilligers. De leden wonen in het verzorgingsgebied van het Franciscus Ziekenhuis, zijn betrokken bij de ontwikkelingen van het ziekenhuis en hebben een brede deskundigheid en maatschappelijke ervaring.

Bijzonderheden De Cliëntenraad komt maandelijks bij elkaar. Tussendoor is er, indien nodig, overleg of werkbezoek.

met kennis van en ervaring met juridische vraagstukken

Lid Cliëntenraad

met kennis van en ervaring met facilitaire- en bouwzaken U heeft affiniteit met de ziekenhuisorganisatie en de zorgfunctie. Van u wordt verwacht dat u een bijdrage kunt leveren aan de doelstellingen van de Cliëntenraad. U kunt op strategisch niveau meedenken met de Raad van Bestuur en u bent bereid één à twee dagdelen per maand te investeren in bij deze functie behorende werkzaamheden. U heeft bij voorkeur bestuurlijke ervaring en bent in staat om in teamverband te werken.

d-basics b.v. IABC 5101, 4814RN, BREDA

076-5239050 www.d-basics.com

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Het Franciscus Ziekenhuis is een ondernemend, servicegericht ziekenhuis. Bij ons staat de mens centraal. Wij vinden het heel gewoon om de patiënt te vragen wat het bezoek of verblijf in het ziekenhuis zou veraangenamen. Als medewerker kun je hier ruimschoots initiatieven ontplooien en meedenken over concrete verbeteringen voor de patiënt. Zo werken we samen aan een nog betere kwaliteit van de zorg. Professionaliteit, samenwerking en een goede werksfeer gaan in onze organisatie hand in hand.

Lid Cliëntenraad

076-5239050 www.d-basics.com 076-5239050 www.d-basics.com

IABC 5101, 4814RN, BREDA

Vul dan het sollicitatieformulier in op onze website www.jlntransport.nl of stuur uw motivatie en cv naar sollicitatie@jlntransport.nl

De Cliëntenraad is op zoek naar twee nieuwe leden

Medewerker ICT Helpdesk Italiaans

ter versterking van onze afdeling IT zoeken wij ter versterking van onze(VB afdeling IT zoeken wij ervaren programmeurs / VB.NET) ervaren programmeurs (VB / VB.NET)

d-basics b.v. IABC 5101, d-basics b.v.4814RN, BREDA

Voldoet u aan bovengenoemde eisen en heeft u interesse?

d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie

U krijgt een jaarlijkse onkostenvergoeding en u kunt gebruik maken van de faciliteiten voor medewerkers van het Franciscus Ziekenhuis. Wij bieden u mogelijkheden voor scholing. Nadere informatie Nadere informatie kunt u inwinnen bij mevrouw A. Klaver, ambtelijk secretaris van de Cliëntenraad, tel. (0165) 58 86 96 of via de e-mail: cliëntenraad@fzr.nl Sollicitatie Bent u geïnteresseerd in deze functie en voldoet u aan het gevraagde profiel, dan kunt u uw schriftelijke reactie binnen twee weken na plaatsing van deze advertentie sturen naar de Cliëntenraad van het Franciscus Ziekenhuis, bij voorkeur per e-mail: clientenraad@fzr.nl of per post naar het Franciscus Ziekenhuis, t.a.v. de Cliëntenraad, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal.

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden / activiteiten zoeken wij medewerkers voor de functies:

Sales medewerk(st)er / Buitendienst Administratief medew. (20-24 uur)

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Allround onderhoudsmonteurs Constructiebankwerkers Gecertificeerde lassers Mig/Mag-Tig Instrumentatie fitters Voor meer informatie, kijk op onze site: www.smsmetaalservice.nl/vacatures Boerkensleen 5, 4705 RL Roosendaal Postbus 1710, 4700 BS Roosendaal 0165 – 53 50 70 0165 – 55 56 26

Metaalwerken Bergen op Zoom BV

is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 85 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisatie is; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines en apparaten voor diverse markten. Wij zijn volledig ISO 9001:2008 gecertificeerd. Metaalwerken Bergen op Zoom BV is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en geldt binnen de branche als zeer geavanceerd. Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functies van: • • • •

Machinaal verspaner voor onze boor- en freesafdeling. Lassers voor Mig en Tig lassen (BBL 2 opleiding)

Het volgens tekening kunnen lassen van plaatwerkdelen.

Plaatbewerkers/bankwerkers Logistiek medewerker

De registratie en administratieve afhandeling van in- en uitgaande goederen alsmede het beheer van de voorraden (MBO techniek is een pré.)

Interesse in een van deze belangrijke functies?

Mail dan een gemotiveerde brief met cv naar Metaalwerken Bergen op Zoom BV, t.a.v. Robert Vink, afdeling Personeelszaken, postbus 164, 4600 AD Bergen op Zoom. r.vink@bozgroup.eu Telefoon: 0164-240910 Zie ook onze website www.bozgroup.eu “Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld”


DELZ_20130630