Page 1

THUIS IN DE REGIO u

Spaar n

f meer WEEKENDEDITIE € 500  o ect

E T T E N - L E U R S E

ir 9 JUNIe2013 n krijg d e rm a w n e e WEEK 23 eken.* fleeced

Winterspaarweken

U Wie i t gnue spaart, v e r i kan j gelijk d egenieten bode

EN WEST-BRABANT:

bv

IRentePtoto2,5% s t b** u s

22,

4880

* Deze actie loopt tot en met 18 februari 2011. Vraag naar de voorwaarden. **Rente per 10 november 2010. Rentewijzigingen voorbehouden.

ACTUALITEIT

Roels & van Ginneken Anna van Berchemlaan 36 Etten-Leur Postbus 26 (076) 5012230 www.rnvg.nl 4870 AA ETTEN-LEUR T (076) 5012230 E info@rnvg.nl I www.rnvg.nl

O P L AG E :

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

ONROEREND GOED

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

GEMEENTE GAAT PARKEERAUTOMATEN VERVANGEN

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Anna van Berchemlaan 36 Etten-Leur (076) 5012230 www.rnvg.nl

Straatspeeldag wijk Kontakt afgelast

Schaapsherder scheert kudde

ETTEN-LEUR - De straatspeeldag in het kader van Nationale Buitenspeeldag in de Kloosterlaan van wijkvereniging Kontakt gaat dit jaar niet door. Kontakt wilde net als in andere jaren leuke activiteiten organiseren, maar door ziektes en afmeldingen zijn niet genoeg vrijwilligers voorhanden om een en ander verantwoord door te laten gaan. Om sowieso de wijkvereniging draaiende te houden, is Kontakt zeer dringend op zoek naar vrijwilligers. Iets organiseren en/of op bestuurlijk niveau een steentje bijdragen? Aanmelden kan bij voorzitter Annelies Bink, e-mail: binkhillemans @ziggo.nl. Mogelijk is er dan volgend jaar weer wel een straatspeeldag.

ETTEN-LEUR - Deze zondag (9 juni) scheert schaapsherder Dirk Geleijns in Etten-Leur een deel van zijn kudde schapen. Dat doet hij aan de Patagonweg op industrieterrein Vosdonk van 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Kijkers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Zo’n 200 tot 300 schapen bevolken daar sinds april de bermen Vanwege de lastige ligging, laat de gemeente Etten-Leur de bermen en de taluds alhier sinds april begrazen in plaats van maaien. Hiervoor heeft het schaapsherder Dirk Geleijns benaderd om een van zijn kuddes in te zetten. Door te laten begrazen in plaats van maaien, wordt het beheer en onderhoud gemakkelijker.

W E E K B L A D

Foto-expositie tijdens en na open dag

Kinderen en jeugd De Josjes op de planken

ETTEN-LEUR - FotoKunstCollectief P.27 exposeert foto’s tijdens de open dag van Nieuwe Nobelaer op 9 juni. De nieuwe expositie loopt tot en met 31 augustus. FotoKunstCollectief P.27 is een bijna logisch vervolg op een studieproject van drie studenten van de opleiding FotoKunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten (IKO) in Hoogstraten-België. Onder de titel P.27 hebben zij een project uitgewerkt, waarbij ze aan de hand van pagina 27 van een zelf gekozen boek, onafhankelijk van elkaar en naar eigen interpretatie, zijn gaan fotograferen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een project van 27 foto’s. Alle werken zijn te leen en te koop.

ETTEN-LEUR - De kinderen en jeugd van Theatergroep Josjes spelen op 14, 15 en 16 juni de sterren van de hemel in de kleine zaal van Nieuwe Nobelaer. De kinderen spelen Shrik, naar het idee van de beroemde film Shrek. Shrik, een heel lief monster, komt samen met zijn sprookje vrienden in de mensenwereld terecht. Hij ontmoet de prinses en wordt gelijk verliefd, maar zal iedereen dat accepteren? De jeugd speelt Gesmeerde bliksem naar de beroemde film Grease, waarin Sandy in een nieuwe stad komt te wonen en natuurlijk naar een nieuwe highschool gaat. Er zijn nog kaarten voor 15 en 16 juni, ‘s middags om 14.30 uur en zaterdagavond om 20.30 uur.

Rotonde weekend lang afgesloten ETTEN-LEUR - Vanwege de herinrichting van de Parklaan in Etten-Leur is de rotonde Schoonhout-Couperuslaan van vrijdagavond 14 juni 22.00 tot maandagochtend 17 juni 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. In dit weekend wordt de bovenste deklaag van de rijbaan van deze rotonde en die van de rijbaan tussen de twee rotondes van de Parklaan aangelegd. Het verkeer wordt omgeleid. Tijdens dit weekend kunt u de wijk Hoge Neer uit via de Hilsebaan, Hoge Vaartkant of via Achter de Molen, Bisschopmolenstraat en Beiaard. De huisartsenpost is te bereiken via de rotonde Rode Poort-Anna van Berchemlaan en vervolgens via de Oude Bredaseweg.

Speciale app voor hulpverlening 1-1-2 ETTEN-LEUR - De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant Midden-WestNoord roept op de 1-1-2-hulpverleningsapp te downloaden. Deze applicatie is gratis beschikbaar voor smartphones. Hij kan gedownload worden via de Appstore op de iPhone en via Google Play op toestellen met Android. De app is in de stores te vinden met de zoekwoorden RAV Brabant. De app heeft een GPS-functie, zodat de beller altijd weet in welke omgeving hij of zij zich bevindt. In noodsituaties, waarin elke seconde telt, scheelt dit kostbare tijd. Ook bepaalt de app de dichtstbijzijnde huisartsenpost. De app geeft ook info over het gebruik van 1-1-2.

ETTEN-LEUR - In verband met de opening van De Vleer aan de Kraanvogel in Etten-Leur was er afgelopen week een feestelijk programma voor de basisscholen de Hofstee en de Springplank, Surplus kinderopvang en Surplus Welzijn. Het programma startte dinsdag op de parkeerplaats van De Vleer met het zingen van een speciaal voor deze feestweek gecomponeerd lied. Aansluitend namen leerlingen van de Hofstee en de Springplank deel aan een sponsorloop. De opbrengst daarvan is bestemd voor de bekostiging van de feestweek. FOTO EDWIN KRAAN

Perceel wordt bestemd voor gemengde doeleinden

Clubgebouw The Stags in verkoop

M I Dclubgebouw D E L Bvan U honkR GenSsoftbalvereniging E & V EThe E Stags R S aan E de Olympiade 43 in ETTEN-LEUR - Het voormalig Etten-Leur staat te koop. Het gebouw dateert uit 1996. Het grondoppervlak omvat circa 430 m2. DOOR PETER HOUTEPEN Voor The Stags is het clubgebouw overbodig geworden, nu de vereniging verhuisd is naar de nieuwe sportaccommodatie aan de Streek, waar ook rugbyvereniging REL haar wedstrijden gaat spelen. Onlangs zijn na een tweede keuring de nieuwe velden van The Stags goedgekeurd en is de sleutel overgedragen. De jongste leden van de honk- en softbalclub hadden de eer om het splinternieuwe veld als eerste te bespelen. Functie De gemeente Etten-Leur heeft een andere functie gegeven aan het clubge-

bouw en besloten om het samen met de onderliggende grond te bestemmen voor gemengde doeleinden. In de praktijk betekent dit dat het perceel bestemd is voor (para)medische dienstverlening, zakelijke dienstverlening, schoonheidssalon, pedicure, massage of daarmede vergelijkbare beroepen (overigens geen sauna’s, stoombaden en kapsalons). Inrichting Het clubgebouw heeft een entree/hal met dames- en herentoiletgroep, een kantine van circa 52 m2, een keuken, een bijkeuken, een magazijn, een berging/cv.ruimte, een aparte entree met gang naar

vier kleedruimten met toilet en douches en twee scheidsrechtersruimten met toilet en douche. Het perceel ligt in de wijk Hoge Neerstraat temidden van vele sportaccommodaties en daarbij behorende parkeergelegenheid. Inschrijving De verkoop vindt plaats via inschrijving. Inschrijfbiljetten moeten uiterlijk donderdag 8 augustus om 17.00 uur in een gesloten envelop, voorzien in de linkerbovenhoek van het opschrift ‘Inschrijving Olympiade 43’ door E&L Notarissen, Bredaseweg 159, Postbus 34, 4870 AA EttenLeur zijn ontvangen.

W E van E K B LRaay A D In memoriam Rien ETTEN-LEUR - Ofschoon we wisten, dat Rien ernstig ziek was, was het toch nog schrikken, toen we vernamen, dat Rien was overleden. In Internoskringen, ent danhvooral u bij ide oude s kern, iwasnRien geen onbekende. Toen zijn zoons gingen voetballen in de jaren zeventig, werd hij meteen leider. Zelf was hij altijd een actief speler geweest bij v.v. Hero en daarna bij Internos. Vanaf het begin was hij ook echt een leider, die in de regio snel een goede naam opbouwde. Na enkele jaren trad hij toe tot het jeugdbestuur en werd jeugdsecretaris. Dat was een functie die hem op het lijf geschreven stond. Hij was vlot met de pen en zeer punctueel. De notulen zagen er altijd zeer verzorgd uit en bij de KNVB liep alles voor Internos op rolletjes. Hij was daar geen

onbekende. Niet voor niets werd hij gevraagd om als secretaris zitting te nemen in de Jubileumcommissie van de Kring Roosendaal, want als hij ergens aan begon, dan zette hij zich daar ook voor honderd procent voor in. Dat heeft de jeugdafdeling van Internos toernooien d eondervonden, r want e bij g de zeer i omvangrijke o was hij de man die alles keurig op papier had. Buiten de voetbal was Rien een vlotte kerel in de omgang, een echte Carnavalvierder, een gezellige mens om mee om te gaan. Met heel veel mooie herinneringen nemen we afscheid van Rien. Onze gedachten gaan daarbij uit naar zijn vrouw Ria en de kinderen en kleinkinderen. Rien, het was fijn om met en onder jou te hebben mogen samenwerken. We zullen je niet licht vergeten. Bedankt voor alles. RKVV “Internos”

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

‘t Carillon krijgt Daltoncertificaat ETTEN-LEUR - Op woensdag 26 juni wordt in aanwezigheid van burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot en Jacques van Oers, algemeen directeur van Stichting Katholiek Primair Onderwijs Etten-Leur (SKPOEL), officieel het Daltoncertificaat uitgereikt aan basisschool ‘t Carillon in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur. Dat gebeurt door de Nederlandse Daltonvereniging (NDV) Het voltallige team alsmede de 400 leerlingen zullen bij de uitreiking aanwezig zijn. ‘t Carillon aan de Triangeldreef is dan meteen de eerste Daltonschool in Etten-Leur. Op een Daltonschool leren kinderen door het zelfstandig opdoen van kennis en ervaring.

Dierenbescherming: laat uw kat chippen ETTEN-LEUR - De Dierenbescherming West- en Midden-Brabant heeft juni uitgeroepen tot de chipmaand. Katteneigenaren kunnen heel juni hun huisdier laten chippen met een korting bij een deelnemende dierenarts. Door uw huisdier te laten chippen en registreren, én ervoor te zorgen dat uw registratie up-to-date blijft, is de kans groter dat u uw kat terugvindt na een vermissing. In tegenstelling tot het chippen van honden is het chippen van katten in Nederland niet verplicht. Voorkom dat u uw kat verliest: laat hem of haar chippen, registreer het chipnummer en uw gegevens bij een databank. Meer info op http:// wmbrabant.dierenbescherming.nl


Heijblom Heeft ‘t in Huis In prIjs vErLaagd Waldhoornlaan 39a, Etten-Leur

wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! wilt u even kijken? kom naar het van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur open huis op 27 maart a.s.!

g p! nokoo e g p!3 t nokoo e 3 t

van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur 3-, 4- en 5- kamerappartementen

24

In residentie “Hetmet pr Atrium”achtig uitzicht op in centrum gelegen goed verzorgd de leurse jachthaven 4-kamer appartement op de 1e verdieping met ruim balkon, lift, 3-, 4- en 5- kamerappartementen grotemet pr garage,achtig uitzicht op afgesloten parkeerruimte op eigen terrein. Voorts • eigentijds en modern gebouw de leurse jachthaven riante ontvangsthal met een fraai Atrium. Indeling vo.a. entree/hal, f ana • uitzicht op haven 00,—met ruime woonkamer met toegang tot balkon, semi open keuken 56.0 € 2 • woonkamer vanaf ca. 33m2 hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur totaal ca. • eigentijds en modern gebouw • minimaal 2 slaapkamers vanaf ,— tv-kamer, aparte • uitzicht op haven 41 m2, 2• open keuken slaapkamers waarvan een in5gebruik 2 6.000als 2 € 2 2 • woonkamer vanaf ca. 33m • oppervlakte 85m -140m logeer/hobbykamer, geheel betegelde badkamer met douchecabine • minimaal 2 slaapkamers • eigen overdekte inpandige parkeerplaats en wastafel, apart toilet.

24

Van Os uurwerken Etten-Leur

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

• open keuken • oppervlakte 85m2-140m2 Prijs: € 212.500,- k.k. • eigen overdekte inpandige parkeerplaats

realisatie

markt 17, etten-leur 076 504 15

www.vanosuurwerken.nl 00 | www.heijblommakelaardij.nl realisatie 076 504 15 00 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl www.heijblommakelaardij.nl

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU € 195,-

Voor

ee

v egen n ged

n akma

! schap

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

5PLK

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Aangesloten bij

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

LANDELIJK WONEN AAN E E N S F E E RV O L H O F WONINGTYPE POPULIER VANAF € 277.000,- V.O.N.

INFOAVOND 17 Juni a.s. Modelwoning

! Actie e l a i Spec

Breugelhof 5 Bosschenhoofd Tijd: 19.00 tot 20.30 uur

g! gelin e r op O oko u D ASC et C m f d en/o gron , r e 0 0 ond 71.0 en z 1 p € o f K

S I T GRApakket uw

afbo

vana

ni 17 ju

Wonen aan de bosrijke, oostelijke rand van Bosschenhoofd. Aan een sfeervolhof met vrij uitzicht op open

Adviseurs

• • • •

velden en natuurpark Pagnevaart. En dat voor maar € 277.000,v.o.n? Het kan! In één van de 8 royale twee-onder-een-kapwoningen met eigentijdse architectuur die Aan de Stegge in project Bosschenhof realiseert.

Lagere inkomenseis hypotheektoetsing Lagere maandlast 100% fiscaal aftrekbare rente Geen concessies aan woongenot

Modelwoning, Breugelhof 5: € 299.000,- v.o.n. Kopen zonder grond met Duokoop-regeling € 195.000,- v.o.n.

(17 juni ook BijZonderPlan adviseur aanwezig)

W W W . B O S S C H E N H O F. N L

BON MAKELAARDIJ 0168 335 855

EVERS MAKELAARDIJ 0165 322 300

Ontwikkeling en bouw:

AAN DE STEGGE 0165 560 602 www.adsr.nl


actualiteit

Modern betalen met pinpas en creditcard; slechts twee muntautomaten in garage blijven

Gemeente gaat alle parkeerautomaten vervangen ETTEN-LEUR - Nieuwe parkeerautomaten en de invoering van mobiel parkeren. De gemeente Etten-Leur kondigt veranderingen aan op het gebied van parkeren. ‘Modern’ parkeren doet na de zomervakantie zijn intrede in de gemeente. DOOR PETER HOUTEPEN In eerste instantie wordt de huidige parkeerapparatuur zo goed als volledig vervangen. “Deze is zowel technisch als economisch afgeschreven”, aldus wethouder Jan van Hal. Dit vaststaand feit alsmede nieuwe ontwikkelingen op het gebied van parkeren, heeft de gemeente Etten-Leur doen besluiten om wijzigingen aan te brengen. Provider In september wordt het mobiel parkeren ingevoerd, wat in principe wil zeggen dat door de klant op moderne wijze betaald kan worden. Iedere parkeerder die aangesloten is bij een provider kan het parkeergeld voldoen door te bellen, sms’en of gebruik te maken van een app op de smartphone. Mobiel parkeren is een aanvulling op de manier van betalen voor parkeren in de betaald parkeergebieden op straat. Daarnaast komen er nieuwe ticketautomaten, zo’n 30 stuks, waar met de pinpas kan worden betaald. De kleine individuele parkeermeters bij onder andere gehandicaptenparkeerplaatsen worden overigens niet vervangen. Veiligheid Omstreeks november wordt in de parkeer-

garage nieuwe apparatuur in gebruik genomen, waaronder nieuwe betaalautomaten. Ook deze automaten accepteren pinpas en in de toekomst mogelijk ook creditcard. Betalen met munt- of briefgeld kan vanaf dat moment nog bij twee automaten in de garage; vermoedelijk bij de drukke opgangen naar de Albert Heijn en de Hema. De garage is wel de enige plek waar straks nog met geld betaald kan worden.

Systeem met pinnen en chippen goedkoper Een systeem met pinnen en chippen is in elk geval goedkoper. Dat is niet alleen een overweging geweest. Ook de veiligheid telt mee. Bij braak in de huidige automaten, los van het feit of daar veel of weinig geld inzit, is de schade relatief groot. Vergunningen Op een deel van de Markt, ten noorden van de Papenstraat, is nu nog betaald parkeren van kracht. Met de plaatsing van de nieuwe ticketautomaten gaat dit veranderen in een parkeerschijfzone met een maximale parkeerduur van twee uur. De gemeente

Er komen zo’n 30 nieuwe ticketautomaten, waar met de pinpas kan worden betaald.

Etten-Leur denkt nog na over de wijze waarop het parkeren rondom de nieuwe ijsbaan en het zwembad (het toekomstige sportcomplex de Banakker) vormgegeven moet worden.

In september neemt de gemeente ook een nieuw vergunningensysteem in gebruik. Dit systeem maakt het mogelijk om gegevens te raadplegen uit de Gemeentelijke Basis Administratie en van de Rijksdienst

voor het Wegverkeer te raadplegen op het moment dat iemand aan de balie komt voor een parkeervergunning. Na betaling van de vergunning is deze meteen te raadplegen door toezichthouders.

Etten-Leur heeft primeur aan de Zwartenberg

Opening eerste WindLab in Nederland voor schoolklassen ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur krijgt een heus windlaboratorium voor schoolklassen die alles willen we- DOOR PETER HOUTEPEN ten over windenergie. Het laboratorium, het eerste in Nederland en afgekort tot WindLab, wordt maandag 10 juni in gebruik genomen nabij het windpark van Eneco aan de Zwartenberg. Hierbij zijn onder andere Beau van Erven “Wij hebben veel verzoeken binnengekreDorens, voorvechter van windenergie, en Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe aanwezig. gen van scholen en scholieren die meer

informatie wensten over windenergie. Zij gaven ook aan behoefte te hebben aan kennis over dit onderwerp”, aldus Saskia Steenstra namens Eneco. Om in die behoefte te voorzien is door de energieleverancier het WindLab ontwikkeld. Verplaatsbaar Het eerste windlaboratorium in Nederland met een educatief karakter is verplaatsbaar, waardoor in heel het land naast of in de buurt van een windpark les kan worden gegeven aan leerlingen uit groep7 en 8 alsmede brugklassers door eigen, speciaal hiervoor, opgeleide medewerkers. EttenLeur krijgt voor een periode van anderhalf jaar de primeur, waarna het voor een zelfde periode naar een ander Nederlands windpark van Eneco verhuist.

Duurzame energie heeft net als de jeugd de toekomst Het WindLab is twee dagen per week open en de lessen zijn gratis te volgen. Maandag 10 juni wordt het feestelijk in gebruik genomen.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ENECO

www.internetbode.nl

In het WindLab heeft een enkele klas al een proefles gedraaid.

Vlag In de maand mei zijn leerlingen van groep

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

7 van 21 scholen uit Etten-Leur, Zevenbergen en Prinsenbeek benaderd om mee te doen aan een vlaggenwedstrijd ter viering van de opening van het WindLab. De eerste drie deelnemende klassen hijsen bij de opening hun zelfgemaakte vlag. De winnende vlag wordt door een driekoppige jury gekozen, bestaande uit wethouder Jean-Pierre Schouw, Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe en Pieter Tavenier, directeur van Eneco Wind. Beau van Erven Dorens leidt deze middag in goede banen en de winnende klas mag direct daarna de eerste officiële les volgen. Vertaald Het lesprogramma van het WindLab is ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde partijen. Zij hebben de kennis van Eneco vertaald naar interactief lesmateriaal voor 10- tot 12-jarigen, waardoor het aansluit bij een aantal door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geformuleerde leerdoelen. Het programma bestaat uit drie delen en begint in de klas met een toegankelijke en speelse voorbereidende les over duurzame energie. Daarna volgt het bezoek aan het WindLab, waar leerlingen onder andere zelf een windmolen ontwerpen, in elkaar zetten en testen. Buiten worden de nodige windproefjes uitgevoerd en nemen ze een kijkje beneden in een echte windmolen. Er volgt een afronding in de klas om de opgedane kennis in praktijk te brengen met als hoogtepunt de diploma uitreiking.

Volg ons op twitter: @ettenleurseBode.


Een plek voor fantasierijke kinderen! Meld NU met VROEGBOEKKORTING aan voor * Zeemeerminnen-zomer (8 en 9 augustus) * Draken-eiland * Toverschool * Elfenland

www.serpentine-toverwereld.nl workshops - cursussen - kinderfeestjes

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider

korting tot 15 juli

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Bezoek onze infoavond!

Breda: ma. 10 juni (aanvang 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius)

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Uitvaartverzorging Ria Brens volledige verzorging van crematie of begrafenis persoonlijke begeleiding dag en nacht bereikbaar Zandspui 1 4873 LX Etten-Leur

Tel. 076 - 5015006 Fax 076 - 5019931

C u w rsu w s w e .e n du C de on lta tra .n ct l

Dit jaar staat er in Terheijden een nog leukere Traaierie markT aan te komen. Zondag 16 juni gelijk met Vaderdag. De markt en rommelmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn volop gratis activiteiten voor jong en oud. Ook is de grootste sjoelbak van Europa aanwezig.

TE HUUR

Nieuw

Gitaar/zanGles Gecombineerd en/of spelen in een band (div. instr.).

GARAGEBOX

gitaarschool

Toon v/d Maagdenberg toongitaar@gmail.com tel. 076-5032876

Wilhelminalaan 14 Etten-Leur M. Kock 076-5012005

www.tg-promotions.nl 06-53124868

Creatieve mensen gezocht voor de avondopleiding bloem! • Zoek je een praktijkgerichte opleiding • Met persoonlijke aandacht • En een erkend diploma

Meld je dan aan voor de gratis proefles op dinsdag 18 juni aanvang 19:30 uur Edudelta College Goes Stationspark 39 Voor aanmelding en meer informatie kun je contact opnemen met: Edudelta Contract Goes, tel. 0113 272241 of mail naar contract@edudelta.nl

DinsDag

€ 13,95 p.p.

Onbeperkt Spare-ribs

woensDag

Gegrilde Kipfilet met jus van truffel-sjalot

DonDerDag

Scholfilet met Chutney van tomaat basilicum

vrijDag

€ 10,95 p.p.

€ 10,95 p.p.

Biefstuk € 10,95 p.p. Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Leerlooierstraat 9 4871 EN Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

Nieuw

* infrarood verwarming * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

9 JUNI WOUW

BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

15 EN 16 JUNI OUD-GASTEL

BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

16 JUNI HOOGERHEIDE LUCASPLEIN ROMMELMARKT 23 JUNI ETTEN-LEUR

BRABANTPARK ROMMELMARKT

29 JUNI RUCPHEN

PARKEERTERREIN SPORTHAL DE VIJSPRONG ROMMELMARKT

30 JUNI RIJSBERGEN

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

4 4 4 4

EXPOSITIE TROONSWISSELING € 42,50 PALEIS HET LOO + RONDRIT VELUWE 12 juni Vervoer + entree Paleis het Loo + koffie & gebak + rondrit Veluwe

ANTWERPEN – SOLDEN 3 en 6 juli

€ 15,00

PALEIS OP DE DAM 3 juli en 5 augustus

€ 35,00

FINISH TOUR DE FRANCE 21 juli

€ 47,50

ZONDAGMIDDAGCRUISE 23 juni en 21 juli

€ 29,50

Vervoer + plattegrond

Vervoer + entree en rondleiding

2-daagse reis incl hotel vanaf € 89 p.p.

Vervoer + rondvaart + optredens div. artiesten

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN € 22,50 24 juli en 9 aug Vervoer + entree Safaripark

DAGREIS LONDEN € 52,50 29 juni, 6 en 20 juli, 3 en 17 aug

Vervoer, overtocht + plattegrond

2-DAAGSE LONDEN

vanaf € 119,00

13/14 juli, 27/28 juli, 10/11 aug 24/25 aug Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

GENTSE FEESTEN € 17,50 24, 26 en 27 juli MOSSELDAG € 15,00 17 aug 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIÈRA BUSREIS € 695,00 VLIEGREIS € 975,00 12 t/m 19 okt Met optredens van o.a. Jannes, Rene Schuurmans, Johan Heuser en Yannick Bovy

BOEDHA VRIJMARKT

INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL OF WWW.DEMARKTEN.COM

www.brabantexpres.nl


actualiteit

Maaltijdendienst stichting ‘Hulp in nood’

Colofon

Dagelijks een complete maaltijd thuisbezorgd in Etten-Leur

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ETTEN-LEUR - Mensen in Etten-Leur die door omstandigheden moeite hebben om hun eigen potje te koken, worden op hun wenken bediend door de maaltijdendienst van de stichting ‘Hulp in nood’; ook bekend als warme maaltijd voorziening of tafeltje-dek-je. Men kan een keuze maken uit dagelijkse bezorging van koel-verse maaltijden.

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen

DOOR MART VAN LIESHOUT

Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 23

De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl

In eerste instantie is de maaltijdvoorziening gericht op ouderen vanaf 65 jaar. Ook jonge mensen met een beperking of mensen die door een ziekte of ongeval niet in staat zijn te koken, kunnen van deze voorziening gebruik maken. De maaltijdendienst houdt rekening met bijzondere wensen of speciale diëten. Vegetarisch, zoutloos, suikervrij, alles is bespreekbaar. Een maaltijd bestaat uit: soep, vlees, groenten, aardappelen en dessert. Ook pasta en rijst worden in het menu opgenomen. Magnetron Het eten wordt bereidt in de keuken van GGZ Breburg. De maaltijden worden dagelijks vers gekookt en als ze bijna gaar zijn, snel gekoeld bij een temperatuur van 5 graden. Het verdere garen is bij de mensen thuis in de magnetron.

Koel-verse maaltijden het hele jaar door Wie geen magnetron heeft kan er een huren bij de stichting en krijgt daar een duidelijke uitleg bij. Voor wie echt niet met een magnetron kan omgaan, bijvoorbeeld dementerenden, wordt een uitzondering gemaakt. Voor deze mensen is er een speciale route met een warme maaltijd. De koel-verse maaltijden worden dagelijks bezorgd tussen 09.15 en 11.00 uur en dienen tot men gaat eten in de koelkast te worden bewaard. De maaltijdendienst bestaat al vanaf 1970 en is opgericht door wijlen Liz Zuidwijk en Ida van Warmerdam-Winnubst. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers.

© www.sudokusite.eu

Leon Hillemans en Ida van Warmerdam-Winnubst van de maaltijdendienst stichting ‘Hulp in nood’. FOTO MART VAN LIESHOUT

Brandweerman De maaltijdendienst heeft ook een sociale functie. Door het bezorgen is er iedere dag aandacht van de bezorgers. “Ik heb meegemaakt dat de hond blafte en de krant nog in de brievenbus zat. Ik heb de politie gebeld die constateerde dat een man versuft op bed lag. Zo kon op tijd hulp worden geboden”, zegt Leon Hillemans. Het is zelfs voorgekomen dat bij hevige sneeuwval de brandweer maaltijden heeft gereden. De brandweerwagen kwam vast te zitten in Markenland en is door buurtbewoners weer op de weg getrokken. De betreffende brandweerman is met pensioen en wordt op dit moment door ons van maaltijden voorzien”, vertelt Ida van Warmerdam lachend.

Ut Praotuis Mensen met een laag inkomen krijgen korting op de maaltijden. Het verschil wordt door de gemeente bijgelegd. Ook betaalt de gemeente een kilometervergoeding voor de bezorgers. Tevens bestaat de mogelijkheid om elke dinsdag en vrijdag een warme maaltijd te gebruiken in ’Ut Praotuis’ in de wijk Banakkers. Iedereen die zich wil aanmelden voor de maaltijdendienst kan terecht bij: Leon Hillemans, telefoon 076-501 70 91 of bij Ida van Warmerdam-Winnubst, telefoon 076501 21 03. Volledige informatie is ook terug te vinden op de website: www.maaltijdendienst.nl

Litouwse fotografen exposeren in Stadskantoor

Stichting Stedenband houdt benefietconcert voor zorghuis ETTEN-LEUR - In 2012 bracht een delegatie van de Stichting Stedenband Etten-Leur een bezoek aan een verzorgingshuis in zusterstad Siauliai in Litouwen. Dit verzorgingshuis heeft behoefte aan goed meubilair, hulpmiddelen en de mogelijkheid om de bewoners af en toe te kunnen verwennen. De eigen middelen van dit tehuis zijn hiervoor ontoereikend. Daarom wil de Stichting Stedenband Etten-Leur een benefietconcert houden voor deze instelling. DOOR PETER HOUTEPEN De muziekgroepen Duo Papilio en The Old Limetree Jazzperados gaan komende zomer naar Litouwen om op een zomerfestival in Siauliai te spelen. HoeDadSo gaat

zes weken later naar het Big Band festival in Siauliai. Deze muziekgroepen stellen hun programma kosteloos ter beschikking. Medewerking Om niet met lege handen in Litouwen aan

te komen, hebben de drie muziekgroepen de koppen bij elkaar gestoken en het idee opgevat om een benefietconcert te geven in Etten-Leur. Nieuwe Nobelaer heeft zijn medewerking hieraan gegeven en stelt op zaterdag 15 juni de grote zaal en foyer ter

beschikking. Alle musici spelen voor het goede doel. Duo Papilio en HoeDadSo spelen in de grote zaal, waarna The Old Limetree Jazzperados alle belangstellenden meenemen naar de grote foyer. De toegang is gratis, maar de Stichting Stedenband zal bij het verlaten van Nieuwe Nobelaer een donatie vragen voor dit goede doel. Het benefietconcert begint om 20.00 uur.

muzikale ondersteuning wordt verzorgd door orkest ‘de Wereldbende’. De tentoonstelling zal te bezichtigen zijn tijdens de reguliere openingstijden op werkdagen tot 28 juni. De kleine officiële delegatie uit Siauliai, die voor deze gelegenheid naar Etten-Leur reist, omvat naast de loco burgemeester ook de wethouder van cultuur, mevrouw Raciene, en public relations-medewerker, mevrouw Jaugelaviciene.

(Un)Seen Voorafgaand aan het concert wordt op vrijdag 14 juni in de publiekshal van het Stadskantoor van Etten-Leur de fototentoonstelling ‘(Un)Seen Siauliai’ geopend. Vorig jaar organiseerde de Stichting Stedenband Etten-Leur in samenwerking met fotoclub Fodipress een tentoonstelling over EttenLeur in 100 foto’s. Deze tentoonstelling reisde vervolgens in september 2012 naar Siauliai om daar succesvol te worden geexposeerd in het cultureel centrum.

Apart programma Voor deze delegatie wordt naast de opening van de tentoonstelling een apart programma georganiseerd door de stichting in samenwerking met de gemeente EttenLeur. Dit programma omvat een ontvangst op een Brede school en op het Munnikenheide College in het bijzijn van wethouder Theo Vaes, alsmede een kijkje bij diverse sportterreinen en een informatieve uiteenzetting over het nieuwe zwembad in aanwezigheid van wethouder Jean-Pierre Schouw.

Fotografen Nu komen er vijf fotografen uit Siauliai naar Etten-Leur om hier 100 foto’s uit Siauliai onder de titel ‘(Un)Seen Siauliai’ tentoon te stellen. Dat gebeurt wederom in samenwerking met fotoclub Fodipress. De expositie wordt officieel geopend door de loco burgemeester van Siauliai, mevrouw Danguole Martinkiene, samen met burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van Etten-Leur op 14 juni om 19.30 uur. De

The Old Limetree Jazzperados verlenen hun medewerking aan het benefietconcert. PaGiNa 5

Toren Voor de fotografen wordt in samenwerking met Fodipress een programma op touw gezet. De fotoclub zal hen meenemen naar diverse locaties die de moeite waard zijn om te fotograferen; ook worden ze ontvangen op de wekelijkse clubavond. Het is zelfs mogelijk gemaakt door Michel Gottmer dat men de toren beklimt en op die manier foto’s van Etten-Leur kan maken.


Afsluiting gespreksmiddagen

Seniorenpastoraat en werkgroep ouderen Banakker

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Maaltijdendienst Stichting hulp in nood bezorgt dagelijks uw 3 gangen maaltijd voor € 5,95 p.p. 076-5012103 / 5017091

2 juli

DSE-NAC ETTEN-LEUR - Het is vv DSE uit Etten-Leur weer gelukt om NAC te strikken voor een wedstrijd. Het is voor de Bredase eredivisionist de tweede wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Senioren in beste stemming na huifkarrentocht door de Zwartenbergse polder.

ETTEN-LEUR - Op de rand van EttenLeur, bij Ton en Ineke van den Wijngaart, beter bekend als jonkheer Engelbrechte van Etten en moeder Anna, werd de gezamenlijke gespreksmiddag op de 1ste ma van de maand in het Praethuis in de wijk Banakker deze keer een gezellige ontmoeting met deze voormalige schout van Etten-Leur. Na een boeiende uiteenzetting van de geschiedenis van de Zwartenbergse pol-

der werd historie werkelijkheid. Met een wagen vol geladen, vol met senioren werd een rondrit gemaakt door deze polder op de grens van Brabant en Holland, waar het turfschip zijn tocht begon naar het kasteel van Breda en Vincent van Gogh van Etten naar Zevenbergen toog om er twee jaar op de kostschool te verblijven. Koffie en een neutje verdreven de kou en achter de kont van het paard was het ook nog niet zo gek toeven. Ook wij kijken terug op boeiende gesprekken over onderwerpen als euthanasie, goed en kwaad, dementie,

armoede, het hospice en Hildegard van Bingen. Op 2 september van 13.30-15.00 uur begint er weer een nieuw seizoen in het Praethuis Achter de Molen.

www.jb-sieraden.nl

SENIOREN KOERSBALCLUB ’T PALET Op dinsdag 4 juni hebben we weer een gezellige en sportieve wedstrijd gespeeld. De punten werden, voor de eerste 5 plaatsen met gedeelde plaatsen, als volgt behaald: 1. Piet Lauwerijssen 29 punten; 2-3. Nettie v.d. Beemt en Jaantje Nooijens 27 punten; 4. Gijs Rochat 22 punten; 5. Aart Hermus 17 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www.centrumoostel.nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdag middag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. De de Jeu de Boules club van woensdagmiddag kan nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich hiervoor opgeven bij F. Fleuren tel. 076-5021128.

Sportspatten Sporting Oekel ETTEN-LEUR - Wielervereniging Sporting Oekel organiseert de Dikke Banden Race op zondag 16 juni.

Dikke Banden Race Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals de wielrenners op TV? Tijdens de Dikke Banden Race hebben we je graag aan de start. Winnaars* mogen naar de FinaleDag, waarbij renners van het Rabobank Liv Giant Team of het Rabobank Development Team aanwezig zijn. Meedoen? Meld je dan snel aan bij wielervereniging Sporting Oekel: www.facebook.com/wielervereniging. sportingoekel of sportingoekel@ gmail.com. De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 0 tot en met 15 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door wielervereniging Sporting Oekel samen met de Rabobank. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht.

Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen. Leeftijdscategorieën De Dikke Banden Race wordt gereden in verschillende leeftijdscategorieën: Categorie 1: jongens en meisjes geboren tussen 2007-2013, starttijd 12.30 uur Categorie 2*: jongens en meisjes geboren in 2005-2006, starttijd 12.50 uur Categorie 3*: jongens en meisjes geboren in 2003-2004, starttijd 13.15 uur Categorie 4*: jongens en meisjes geboren in 2001-2002, starttijd 13.45 uur Categorie 5: jongens en meisjes geboren tussen 1998-2001, starttijd 14.15 uur * De winnaars van categorie 2, 3 en 4 worden aangemeld om deel te nemen aan de Finaledag van de Rabo Dikke Banden Race en krijgen hier een uitnodiging voor. Op wat voor fiets mag je deelnemen? Alle fietsen, behalve racefietsen en raceframes, die zijn niet toegestaan. Go Biking! Ook organiseren wij op deze dag de Go Biking! Tour. Go Biking! Tour is opgezet om jeugd te stimuleren meer te bewegen en ze kennis te laten maken met de wielersport. Het zijn clinics waar kinderen kennismaken met de fietssport. Met BMX-fietsen wordt een parkoers gereden met hindernissen onder begeleiding van een KNWU-trainer.

Deze training duurt ongeveer een uur en wordt gegeven op het parkeerterrein van de Action in de Sint Bavostraat. Kermiskoers Wielervereniging Sporting Oekel Rijsbergen organiseert de eerste editie van de Dikke Banden Ploegen Tijdrit tijdens de Rijsbergse Kermis op 16 juni, St. Bavostraat (start/finish) vanaf 15.00 uur. Meedoen? Meld je dan snel aan bij wielervereniging Sporting Oekel: www.facebook.com/wielervereniging. sportingoekel of sportingoekel@gmail.com. Inschrijven kan tijdens de St. Bavoloop of op zondag 16 juni in café d’n Dokter. Een deelnemende ploeg aan de tijdrit bestaat uit 4 personen. De samenstelling hiervan bepaald de ploeg zelf d.w.z. alleen heren, alleen dames of een combinatie hiervan. Alle 4 deelnemers moeten over de finish komen. De tijd van de laatste deelnemer bepaalt de finishtijd. Op wat voor fiets mag je deelnemen? Alle fietsen, behalve racefietsen en raceframes , die zijn niet toegestaan. Waarom deelnemen? Wielervereniging Sporting Oekel steunt Stichting KiKa in de strijd tegen kinderkanker. Het inschrijfgeld komt dan ook geheel ten goede aan de actie van Stichting KiKa: ‘Draag je steentje bij tegen kinderkanker’ (http://www.kikabouw.nl). PAGINA 6

De spelers van NAC kunnen in deze wedstrijd hun visitekaartje afgeven. Vv DSE hoopt dat de weergoden goed gezind zijn, een belangrijk deel van de opkomst van het publiek is afhankelijk van het weer. NAC heeft in deze regio een enthousiast publiek die de club bij alle wedstrijden achterna reist. Vv DSE heeft het vorige seizoen bewezen een goede gastheer te kunnen zijn zowel voor de voetballers maar ook zeker voor het publiek. Peter Baan Deze wedstrijd zal ook in het teken staan van het afscheid van Peter Baan. Peter Baan is 6 jaren actief geweest als trainer van vv DSE 1, Peter heeft in deze 6 jaren een elftal gecreëerd waarmee hij kampioen is geworden en promotie heeft afgedwongen van de 5e naar de 4e klasse. Peter heeft vv DSE op voetbalgebied weer op de kaart gezet. Peter zal zijn carrière voortzetten bij sv Sprundel. De wedstrijd wordt gespeeld op 2 juli op het sportpark De Hoge Neerstraat in Etten-Leur, aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur en zal geleid worden door Dhr. R. Bossen.

Vrijwilligerscentrale Etten-Leur

Vrijwilligers gevraagd ETTEN-LEUR - De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur heeft een groot aantal vacatures voor vrijwilligerswerk. Zij zijn te vinden op onze website www. vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl. Hieronder een greep uit de vele vacatures waarin wij bemiddelen. Begeleiding van verblijfsgerechtigden (VC19E) Wij zoeken met spoed vrijwilligers voor de begeleiding en ondersteuning van verblijfsgerechtigden bij de eerste opvang. Het is de bedoeling deze mensen gedurende twee jaar wegwijs te maken in Etten-Leur en te helpen bij het contact met instanties en voorzieningen. Het gaat om een tijdsinvestering van 8 uur per week, die naar eigen indeling en in overleg is te besteden. Gevraagd worden flexibiliteit, een oplossingsgerichte werkhouding en verantwoordelijkheidsgevoel. De vrijwilligers krijgen gerichte deskundigheidsbevordering, regelmatige werkbespreking en een onkostenvergoeding. Dansen met bewoners ouderentehuis (VC197) Welke vrijwillig(st)ers met affiniteit voor ouderen lijkt het leuk om te helpen bij dansactiviteiten voor bewoners en bezoekers van een tehuis voor ouderen? Het dansen wordt begeleid door een professional. Het gaat om de vrijdagmiddag. De vrijwillig(st)er haalt dan de bezoeker of bewoner (soms met een rollator) op bij de woongroep of het appartement, drinkt samen met de cliënt een kopje koffie en ondersteunt hem/haar bij de uitleg en/of het dansen.

Videoredacteur kunststichting (VC157) Welke vrijwillig(st)er heeft het enthousiasme, de interesse, de creativiteit en de kennis om video’s te gaan maken voor een kunststichting? Het gaat om korte filmpjes over tentoonstellingen of andere kunstevenementen. Hij/zij krijgt daarbij de nodige inhoudelijke en creatieve input, maar is verder vrij om de werkzaamheden uit te voeren naar eigen tijd en inzicht. De betreffende stichting wil internationaal interesse te stimuleren voor beeldende en toegepaste kunst, via artikelen, video etc. Voor dat doel zijn er camera’s beschikbaar. Hulp voor cliënt bij het lezen (WG3F) Wij zoeken een vriendelijke vrijwillig(st) er om een man van 26 jaar een uurtje per week te komen begeleiden bij het lezen. Het gaat om een cliënt met een licht verstandelijke beperking, die bewoner is van een instelling met locaties in Etten-Leur. De man is rustig en leergierig en heeft al een basiscursus eenvoudig lezen gevolgd. De tijd is tijdens de avond en is in overleg vast te stellen. De vrijwillig(st)er krijgt voor zijn/haar taak begeleiding vanuit de instelling. De Vrijwilligerscentrale is gevestigd in het stadskantoor. De belangrijkste taak is vraag en aanbod bij elkaar te brengen en informatie te geven over vrijwilligerswerk. Wij zijn in de zomertijd geopend op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 13.00 uur. Adres: Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur. Tel. 076-5018755, e-mail: info@ vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl, www. vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl


www. eurofix.nl IDEAAL VOOR ZELFBOUW

ARMANI JEANS - CAROLINE BISS - D’EXTERIOR - DENNY ROSE - DESERIOUS - FEHU - LIU JO LIU JO JEANS - PATRIZIA PEPE - PHARD - SAVE THE QUEEN - STRENESSE BLUE SUPERTRASH ANTHONY MORATO - FRANKIE MORELLO - HANS UBBINK – ICEBERG – MOSCHINO - ZUMO

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

huid- en laserklinieken

huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie

• poliklinieken dermatologie • huidtherapie ermatologie • en huidtherapie huidlaserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op ZoomBergen opMiddelburg ZoomMiddelburg Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Bergen opBergen Zoomop - Middelburg Eurofix ken dermatologie huidtherapie Eurofix ddelburg ZoomMiddelburg te dermatologen van Nederland•(weekblad Elsevier) Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch Bij ons kunt u terecht voor veilige enanti-rimpelbehandelingen effectieve Bij ons kunt u terecht voor veilige effectieve Industrieweg - 4731 Oudenbosch m- Middelburg Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch en huidverjonging: > Rimpelfi lling met en Restylane, eneffectieve huidverjonging: -rimpelbehandelingen en huidverjonging: > Rimpelfi met Restylane, Bijlaserklinieken ons kunt u terecht>•Botoxbehandelingen, voor veilige lling en anti-rimpelbehandelingen Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39 huid- enanti-rimpelbehandelingen poliklinieken dermatologie • huidtherapie > Fractional Laser en CO2-fractional laser, -enRimpelfilling Restylane e, Botoxbehandelingen, ve anti-rimpelbehandelingen huidverjonging:met Rimpelfi lling met > en>de nieuwe Ultherapie tegenRestylane, huidverslapping. Bergen op ZoomMiddelburg Dhr./mevr.

Fractional Laser en CO2-fractional laser, estylane, - Botoxbehandelingen > Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, BOEKEN: - Fractional Laser en CO2-fractional lasertegen huidverslapping. ctional laser, en de en nieuwe n, > Fractional LaserUltherapie en CO2-fractional laser, kleine spatadertjes nog veel meer… Bij ons kunt u huidoneffenheden, terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Adres - enlaser, de nieuwe Ultherapie tegenUltherapie huidverslapping egen huidverslapping. CO2-fractional > en de nieuwe tegen huidverslapping.Stripboeken .......................................... p.st. € en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, Kookboeken.................................................. € alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, rapie tegenVerder huidverslapping. Er weer jonger uitzien…tegen zonder plastische chirurgie Botoxbehandelingen, Verder alle> laserbehandelingen overbeharPC + plaats Kinderboeken ................................................ € , couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, ing,> Huidcouperose, pigmentvlekken, huidoneffenen laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Alle Coupons ...................................................... € meer… couperose, eharing, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… > en3dspatadertjes de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. heden, kleine en• nog veel meer... Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 • www.huidlaser.nl Alle Puzzels ........................................................ € g veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw

0,50 0,25 0,10 0,25 0,20 zonder plastische chirurgie Er weer jonger uitzien... Alle Glazen ......................................................... € 0,10 Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,zonder pigmentvlekken, zonder plastische chirurgie plastische chirurgie zonder plastische chirurgie Alle Rieten Manden ............................... HAlvE PRijS huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Alle Hanglampen ................................... HAlvE PRijS

n…

Er weer jonger uitzien… Er weer jonger uitzien…

m Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg Extra aanbiEding tijdEns dE 64-263822 >• www.huidlaser.nl Huid- en laserkliniek • In Barcode gebouw centrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op zonder Zoom • 0164-263822 www.huidlaser.nl plastische• chirurgie aardbEiEnfEEstEn: wm • 0164-263822 Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam.nl alle damesen kinderkleding HalvE Prijs 050 • www.dermateam.nl gebouw Park Veldzigt 67op • 4336DR • 0118-673050 > Huiden laserkliniek Bergen Zoom • InMiddelburg Zorgcentrum Lievensberg • www.dermateam.nl - alle videobanden: p.st. € 0,10; 13 voor € 1,18-673050 • www.dermateam.nl Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl

Er weer jonger uitzien…

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Levering van Mobiele NatuursteNeN fietsenmaker biNNeNvLoereN Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER

euw in Etten-Leur, Breda, osendaal omstreken:

ww. fietsherstelaanhuis.nl zundert Tel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0 www.fietsherstelaanhuis.nl

076 - 597 37 03

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

computer problemen?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

AFVALLEN ZONDER LIJNEN

AFVALLEN AFVALLEN ZONDER ZONDER LIJNEN LIJNEN

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen. Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

AFVALLEN ZONDER LIJNEN

Deze zorgen o.a. voor een snellere vetverbranding en dat je behandeling gaat die behoefte behandeling gaat die behoefte der frequent te nuttigen, zoals geen behoefte hebt aan ook tegen. Verder mag je nao.a. koekjes. ookchips tegen.en Verder mag Maar je na- de genoeg allesen eten.” De belangzoetigheid overmatig eten. behandeling gaat die behoefte genoeg alles eten.” De belang-

den den tijd tijd ben ben ik ik 20 20 kilo kilo- afgevalafgevalBREDA/HALSTEREN “Ik voel len. Mijn lichamelijke klachten me 10 In zesklachten maanlen.jaar Mijnjonger. lichamelijke zijn met 95% afgenomen. Ik ben den zijn tijd ben ik 20 kilo afgeval95% afgenomen. Ik ben ook,met terwijl ik toch astmatisch len. Mijn lichamelijke klachten ook, terwijl ik toch astmatisch ben, veel minder kortademig zijn met 95% afgenomen. Ik ben geworden”, verteltkortademig een enthouben, veel minder ook,siaste terwijlRita ik toch K. Zijastmatisch is een een enthouvan de geworden”, vertelt ben,cursisten, veel minder kortademig siaste Ritadie K. met Zij isenthousiasme een van de geworden”, vertelt een Lijnen’ enthouhet ‘Afvallen zonder cursisten, die met enthousiasme siaste Rita K. Zijvolgen is eenvan van de It programma Make het ‘Afvallen zonder Lijnen’ Easy. “Het fijne is, dat je normaal cursisten, die met enthousiasme programma volgen van Makemag It eet en ookzonder best veel lekkers het ‘Afvallen Lijnen’ waar je niet dik van wordt.” Easy. “Het fijne is,van datMake je normaal programma volgen It eet“Het en ook veeljelekkers mag Easy. fijnebest is, dat normaal Er wordt geen dieet voorgeeet en ook veel waar je best niet dik vanlekkers wordt.”mag “Zeker als je een druk waarschreven. je niet dik van wordt.”

rijkste tip: “Maak van het afval-

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

ook Verder mag narijkste tip: “Maak het afvallen tegen. zonder lijnen van elke dagje een genoeg alles eten.” De belangfeestje!” len zonder lijnen elke dag een rijkste tip: “Maak van het afvalfeestje!” len zonder elke dagwordt een De Make It lijnen Easy methode feestje!” inmiddels toegepast in 31 prak-

BREDA/HALSTEREN - “Ik voel der frequent te nuttigen, zoals me 10 jaar jonger. In zes maan- o.a. chips en koekjes. Maar de den tijd ben ik 20 kilo afgeval- behandeling gaatmethode die behoefte De Make It Easy wordt tijken in heel Nederland. Onze in 31 praktherapeuten werken uitsluitend Make Ittoegepast Easy methode wordt len. Mijn lichamelijke klachten Deinmiddels ook tegen. Verder mag je natijken in heel Nederland. Onze op afspraak. inmiddels toegepast in 31 prakzijn met 95% afgenomen. Ik ben tijken genoeg alleswerken eten.” De belangtherapeuten uitsluitend in heel Nederland. Onze op afspraak. therapeuten werken uitsluitend ook, terwijl ik toch astmatisch oprijkste tip: “MaakItvanEasy, het afval“Make afspraak. maken ben, veel minder kortademig lenbedankt! zonder lijnenJullie elke dag een leven leidt, heb je geen tijd je“Make naam Ithelemaal Easy, Er wordt geen dieeteen voorgeom precies volgens het boekje geworden”, vertelt enthoufeestje!”“Make It Easy, Er wordt geen dieet voorgewaar...” schreven. “Zeker je een bedankt! Jullie maken boodschappen te als doen en tedruk schreven. “Zeker een druk bedankt! Jullie maken siaste leidt, Rita K.hebZijalsjeisjegeen een van koken. Wij zeggen: eet gewoon leven tijd de je naam naam helemaal levenwaar leidt, jehebt. geenErtijd je heb trekvolgens in zijn maar je helemaal om precies het boekje cursisten, die met enthousiasme De Make It Easy methode wordt om precies volgens het boekje een paar onbelangrijke dingen waar...” boodschappen te doen en te waar...” boodschappen doen en te waarvan hette beter is Lijnen’ om ze minhet Wij ‘Afvallen zonder koken. Wij zeggen: gewoon inmiddels toegepast in 31 prakkoken. zeggen: eeteet gewoon je trek in hebt. Er zijn maar waarwaar je trek in hebt. Ervan zijn maar programma volgen Make It tijken0174-213202 in heel Nederland. Onze www.makeiteasy.nl onbelangrijke dingen een een paarpaar onbelangrijke dingen Easy. “Hethet fijne is, dat jezeze normaal waarvan het beter is om minwaarvan beter is om min- therapeuten werken uitsluitend eet en ook best veel lekkers mag op afspraak. www.makeiteasy.nl 0174-213202 www.makeiteasy.nl 0174-213202 waar je niet dik van wordt.”

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

HET INBOEDELTJE

Bij de methode die Make It Easy wordtdie gewerkt Bij toepast de methode Make Itmet Easy Bij de methode die Make Itmet Easyin Voor al uw klussen piepkleine die pijnloos toepast puntjes wordt gewerkt Stuc, schilderwerk en beBij de diedie Make It Easy piepkleine pijnloos in hetmethode oor puntjes worden geplaatst. hang. Timmer en tegelwerk toepast wordt gewerkt met toepast wordt gewerkt met het oor worden geplaatst. Deze zorgen o.a. voor een www.demmersinterieur.nl Deze zorgen o.a. voor een piepkleine puntjes die pijnloos in piepkleine puntjes die pijnloos in snellere vetverbranding en dat je Demmers Interieur snellere vetverbranding en dat je het oor worden hebt geplaatst. Etten-Leur 06-41211049 geen behoefte aan het oorzorgen wordeno.a. geplaatst. geen behoefte hebt aaneen Deze voor zoetigheid zoetigheid en en overmatig overmatig eten. eten.

snellere vetverbranding en dat je behoefte hebtzoals aan BREDA/HALSTEREN - “Ik voel der geen frequent te nuttigen, zoetigheid en overmatig me 10 10 jaar jaar jonger. jonger. In In zes zes maanmaano.a. chips chips en en koekjes. koekjes. Maar Maar eten. de me o.a. de

M A R K T H O F 1 1 w w w. c a r a c t e r e - e t t e n l e u r . n l T : 0 7 6 5 2 6 3 7 5 0

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard! krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. (milieu)vergunningen. UU kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. kunt dagelijks kabel en metalen, tegen ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen.

Metaalprijzen geldig week 32 24 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,55 € 1,90 € 0,80 € 0,95

€ 3,25 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,55 € 2.90 p/kg € 0,70 € 0,70 p/kg € 1,00 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 4,75 € 5,80 p/kg € 4,25 € 5.30 p/kg € 3,75 € 5,05 p/kg € 2,70 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 0,90 € 1,30 p/kg € 0,90 € 1,20 p/kg € 0,75 € 0,80 p/kg € 0,35 € 0,50 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 0,35 € 0,45 p/kg € 0,14 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

Special paintS tel.: 06 - 222 66 818

Vader & Kidsweekend of ... Hoe overleef ik Vaderdag op de Brabantse Wal?

Verras je vader met dit unieke Vaderdagarrangement. Verblijf van 14 tot 16 juni in je eigen tent op Narvik HomeParc Bergse Zand, bezoek op zaterdag met je vader het unieke Klimbos Brabantse Wal en ga samen op de diverse hoogtes de uitdaging aan. Hierna ontspannen wandeling over het Blotevoetenpad en we sluiten de dag af met een gezellig barbecue. Op zondag staat het ontbijtbuffet klaar en kan je de dag verder zelf indelen met bijv. een GPS tocht, moutainbiken of een bezoek aan de historische stad Bergen op Zoom. Kortom een weekend vol actie en ontspanning samen met je vader voor € 49,50 p.p. Kijk voor meer info op www.bergse-zand.nl

Ook voor uw zomervakantie!


KORT BEDRIJVIG

Knotsgekke kwaliteitsband weer naar Etten-L eur

Vier uur Papa di Grazzi tijdens profronde ETTEN-LEUR - Er wordt op 11 augustus niet alleen hard gefietst in EttenLeur. De organisatie heeft ook een podium voor een band, die veel muzikale kwaliteit en show in de bagage heeft. En in heel Nederland alles plat speelt, zorgt dat het dak er af vliegt. Uit Groningen komt Papa di Grazzi. Vorig jaar reeds in Etten-Leur en toen een absoluut succes. Vandaar dit jaar geprolongeerd. Van drie tot zeven uur kan er genoten worden van dit gezelschap. Zanger (Papa) Albert Gras is niet meer weg te denken in het feestcircuit. Deze Godfather of Party was eerst oprichter, zanger en bedenker van Melrose en tevens de zanger en tekstschrijver van de hitsingel ,,O’’ waarmee hij nog steeds door de tenten dendert.

Na bijna 25 jaar Melrose kwam er echter een geschil tussen de band en Albert over de te varen koers voor de toekomst en formeerde Albert de band Papa di Grazzi. Om de vraag naar bepaalde liedjes nog beter te kunnen beantwoorden is de band in 2007 uitgebreid met zangeres Joanne. Zij heeft in diverse bands ervaring opgedaan. Helemaal gek, helemaal knots, supermuzikaal, verrassend, maar vooral erg veelzijdig, zo kun je de show van Papa di Grazzi het beste omschrijven. Papa di Grazzi behoort, zoals de mensen uit het vak het noemen, ‘tot de absolute top’ van het feesttentcircuit, maar dat vindt de band zelf een beetje te veel van het goede. Met beide benen op de grond is hun speelmotto. Maar door de jarenlange podiumervaring is de band overal inzetbaar en is niet alleen het volume maar ook het repertoire

en indien gewenst de hele show aan te passen aan de wensen voor elk willekeurig te houden evenement. Papa di Grazzi is echter meer dan een band die fantastisch kan musiceren. Het is een gelikte show met maffe taferelen. Een band met geinige acts, een sms-party, superlenige lekkere danseressen, saxofoonsolo’s, trompet, een videoshow, noem maar op. Het kan bij Papa di Grazzi niet op. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers, acts en natuurlijk de o zo populaire eighties/nineties nummers en showblocks. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een album, dat inmiddels bijna af is. Naast entertainer / zanger “Papa di Grazzi’’, Albert Gras, bestaat de band uit acht andere kanjers. Zij zorgen er voor dat op 11 augustus in Etten-Leur wederom alle feestelijke registers worden geopend.

Samenwerken toverwoord in wielersport

Baronie Breda Classic gaat ambities waarmaken BREDA - Op zondag 13 september wordt voor de vierde achtereenvolgende keer het wielerevenement Baronie Breda Classic (BBC) gehouden. De voorbereiding is in volle gang. Met een evenement als dit begint Breda zich te profileren als wielerstad. Door meer samen te werken met Bredase en Westbrabantse wielerorganisaties en bedrijven zijn de ambitieus gestelde doelen binnen handbereik gebracht.

Nieuwe locatie fysiotherapie Daniëlle Rombouts

Daniëlle Rombouts in haar praktijk aan de Trompetlaan in Etten-Leur.

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 8 juni vond de open dag van fysiotherapie Daniëlle Rombouts plaats. In een mooi opgeknapt pand op de Trompetlaan 40 in EttenLeur, naast de Gong tegenover de Lidl, opende de praktijk haar deuren voor het publiek. Iedereen werd persoonlijke wijze ontvangen door eigenaresse Daniëlle Rombouts en collega Annette Mulder, die uitgebreid de tijd namen om geïnteresseerden te informeren over de verschillende therapievormen die zij bieden. Persoonlijke begeleiding bij de stap naar beter bewegen; daar draait het om. In 2009 startte Daniëlle haar eigen praktijk voor fysiotherapie in Etten-Leur. In eerste instantie nog vanuit huis, maar vanaf 1 juni op een nieuwe locatie. “Het is heerlijk om nu meer ruimte te hebben en daardoor meer therapiemogelijkheden te kunnen bieden. Het voelt echt als een nieuwe start. “Ik heb er ontzettend veel zin in en kan nu meer mensen helpen een stap in de goede richting te zetten. Zodat zij zich weer zo goed mogelijk kunnen bewegen.” Erkende professional Daniëlle is fysiotherapeut, manueeltherapeut , oefentherapeut bij bekkenbodem klachten en dry needling therapeut. Collega Annette is fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Voor alle behandelingen en trainingen bent u in professionele handen. Kwaliteit en persoonlijke benadering staan daarbij hoog in het vaandel. www.fysiotherapie-rombouts.nl

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

OBS de Leest viert 5-jarig bestaan ETTEN-LEUR - Van 10 tot en met 13 juni vieren kinderen, leerkrachten en ouders van OBS De Leest het 5-jarig bestaan van de school. Dit gebeurt met trots omdat de school in 5 jaar tijd een enorme groei heeft doorgemaakt. Walter Clement doet de ontwikkelingen rondom de Baronie Breda Classic uit de doeken.

DOOR HENK KETELAAR De organisatie van BBC heeft binnen vijf jaar haar volwassenheid bereikt. Het evenement staat prominent op de internationale wielerkalender en bezit sinds vorig jaar bij de UCI een internationale status. Dit wil zeggen dat internationale profploegen eraan kunnen meedoen en er zelfs UCI punten mee kunnen verdienen. Als hoofdsponsor verbond de Rabobank vorig jaar haar naam aan deze wedstrijdkoers die daarom officieel de naam Rabo Baronie Breda Classic voert. Veel Westbrabantse dorpen zullen bij de doorkomst ook dit jaar weer gastheer zijn van deze klassieker. De start vindt plaats bij het Rat Verlegh Stadion en de finish is aan de Prinsenkade in de Bredase binnenstad waar op dat moment ook de Rabo Dikke Banden Race wordt gehouden. Wielerstad Door steeds intensiever samen te werken met andere wielerorganisaties als de

Dorpenomloop Rucphen en De Goeie Ontsnapping, een overkoepelende wielerorganisatie in Noord-Brabant, heeft de BBC dit jaar op 12 juni bijvoorbeeld een etappe weten binnen te halen van ‘De Ster ZLM Toer’. Een profkoers waar volgens Walter Clement, secretaris van de BBC, de hele wielertop aan meedoet. “Een wielrenner als Marc Cavendish kan dan zomaar in Breda aan de start verschijnen,” merkt hij in dat verband op tijdens een onlangs gehouden persbijeenkomst. Toertocht Daarbij presenteerde BBC-voorzitter Ton Krzeszewski, de Bredase Makro-vestiging, groothandel voor bedrijven en professionele klanten, als topsponsor voor de Johan van der Velde Toerrit. Die wordt separaat van de wedstrijdkoers ook op zondag 13 september gehouden. Op aangeven van de deelnemers is het parcours volledig aangepast zodat het een uitdaging is om de tocht in alle drie de categorieën 60, 100, 140 km te volbrengen. Als kuitenbij-

FOTO JORIS KNAPEN

tertjes zijn er bijvoorbeeld een groot aantal viaducten in de ritten opgenomen. Het voorterrein van de Makro is dit jaar voor het eerst het domein van de toerrijders waar de start en finish te vinden is. “Het wordt één groot wielerfestijn,” zegt Walter Clement “Er wordt een heel wielerdorp gebouwd waar het voor de start mogelijk is om een sportontbijt te nuttigen. Ook in de rustpauze zal het aan niets ontbreken,” laat Walter niet zonder trots horen.

Internationaal Op de bijeenkomst werd bekend dat de kans nog steeds aanwezig is dat Breda in 2015 startplaats is van een internationale wielerronde als de Vuelta of Tour de France. Hiermee lijkt de droom van de oprichters van de Rabo Baronie Breda Classic. Voor de wedstrijdkoers hebben zich dit jaar al 22 buitenlandse ploegen ingeschreven. PAGINA 8

Deze dagen staan in het teken van het jubileum en worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen. In samenwerking met circusschool Variëtéma

oefenen de kinderen allerlei circusacts: van jongleren en acrobatiek tot ballopen en eenwielfietsen. Daarnaast gaan ze aan de slag met het maken van gepaste circuskleding. Op donderdag 13 juni wordt de week feestelijk afgesloten met een middag-en avondvoorstelling. De kinderen voeren hun ingestudeerde acts op. Voor de middagvoorstelling (13.15 uur zaal open) zijn nog kaarten te koop. Het belooft een spetterende voorstelling te worden.

Franciscus Ziekenhuis ontvangt vinkje ETTEN-LEUR - Op donderdag 2 mei heeft het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal een vinkje ontvangen voor goede darmkankerzorg. Met dit kwaliteitskeurmerk toont het ziekenhuis aan dat het aan de voorwaarden voor goede zorg aan mensen met darmkanker voldoet.

minimale voorwaarden vastgesteld. In de ‘Patiëntenwijzer dikkedarmkanker’, bereikbaar via www.nfk.nl, is onder andere te lezen wat verwacht mag worden van de zorg op het gebied van darmkanker. Zo is een van de voorwaarden dat de patient een vast aanspreekpunt heeft tijdens de behandeling.

Om voor het vinkje in aanmerking te komen moest een vragenlijst worden ingevuld. De patiëntenorganisaties SPKS, Vereniging HNPCC-Lynch, Polyposis Contactgroep en de Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK), hebben specifiek voor de zorg aan mensen met darmkanker

Door de uit de vragenlijst verkregen gegevens online beschikbaar te stellen worden patiënten bewuster van wat zij mogen verwachten van de darmkankerzorg en van de verschillen tussen ziekenhuizen. Ook huisartsen en zorgverzekeraars kunnen deze informatie raadplegen.


HOFLEVERANCIER

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus.

kEuRsLAgER-tRAItEuR

van caulil

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak!

staf & bianca

weekaanbiedingen geldig 10/6 t/m 15/6

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

TroTS Van de keurSLager

Verse brochettes

meT graTiS STroganoFFSauS

VLeeSwarenkooPje

bij 150 gram kalfsrollade

100 gram tonijnsaus graTiS

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

TiP Van de keurSLager

Pastasalade

tandprothetisch Centrum etten-Leur Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

DinsDaG: scHnitZELDaG

Cokookt Ook voorm.m.v. nieuwe oogst appels en peren en natuurlijk verse wintergroenten bent U bij ons aan het goede adres!

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

DonDErDaG: biEfstuK

Attelakenseweg 8 Etten-Leur 076-5013304

Openingstijden tottot eind juni: zaterdag van 8.30 17.00 maandag t/m vrijdag Attelakenseweg 8 van 8.30 tot 18.00 zaterdag van 8.30 tot 17.00 Etten-leur 076-5013304 zon- en feestdagen van 9.00 tot 12.00

€5.95 3 voor €7.50

vrijDaG - ZatErDaG: 4 DuitsE biEfstuKKEn met gratis saus

www.mediumkiek.nl

Stationsstraat 2 etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223

Het gehele assortiment

€5.95

06-57935247

best betalende goudinkoper van breda - gratis taxatie !

inkoop - verpanding goud - zilver - munten

076-587.29.10

nu ook reparatiewerk

Corrie Kriesels Etten-Leur T. 06 19497862 E. concor@live.nl

• sanering / reparatiewerk houtrot

• ramen/deuren afhangen • hang- en sluitwerk • glaszetten • schilderwerken • allerlei timmerwerken • ook voor het herstellen van inbraakschade

Alle luxe broodjes € 2,50

10-12 persoons Raster en kruimelvlaaien zonder slagroom € 7,50

€6.00

MediuM kiek

openingstijden:

Bezoek onze website woensdag t/m vrijdag www.groentenvandeboer.nl en onzevanfacebook-pagina. 8.30 tot 18.00

4 voor

woEnsDaG: GEHaKtDaG panKLaar 1 kilo

www.onderhoudsbedrijfkriesels.nl

Geniet noG naar tot 29 juni Bent U op zoek een lekker van onze asperGes decembercadeau? zaterdag 15 juni vanaf 10 uur Bij ons kunt U prima slagen! asperGeproefdaG

€0.95

100 gram Volg ons ook op Facebook. keurslagerij van Caulil. Staf en bianca

Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl

Om ter plaatse te consumeren of om mee te nemen


G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

€ 35,- AM GRvan R E P basis op goud* fijn

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en bestek. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wil maken.

Twijfelt u niet! Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn. Het kan zomaar in uw lade liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar. * Parkeergeld wordt vergoed bij verkoop

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. t/m Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur

BREDASE GOUDBANK

BERGEN OP ZOOMSE GOUDBANK

ROOSENDAALSE GOUDBANK

MIDDELBURGSE GOUDBANK

V. Goorstr. 2, (zijstr. v. Nieuwe Ginnekenstr.), 076-5329780

Wassenaarstraat 44, 0164-243234

Molenstraat 9a, Tel. 0165-852268

Varkensmarkt 4, 0118-851066

----------------------------------- OP

KOOPZONDAGEN

GEOPEND -----------------------------------

Alle tennisprijzen voor TC Etten 5 ETTEN-LEUR - Wat is de overeenkomst tussen een kapper, projectontwikkelaar, transporteur, koelingsexpert, hulpverlener, rijschoolhouder? Zij zijn voor de tweede keer achter elkaar tenniskampioen geworden bij TC Etten. Het was een geWELdig seizoen, zij waren immers bij de een na laatste wedstrijd al kampioen en daardoor konden zij het kampioenschap 2x vieren. Daarnaast organiseerde TC Etten nog een spetterende barbecue avond voor iedereen en daar werd het kampioenschap op grootse wijze voor de derde keer gevierd, inclusief huldiging op de aanwezige platte kar. Tevens namen twee spelers van het team op die avond een extra prijs van de club in ontvangst.

Joost Govaers werd volledig terecht gekozen tot speler van het jaar oftewel Mister 100%. Hij won al zijn wedstrijden en dat was hem in de najaarscompetitie ook al (bijna) gelukt. Uiteraard had zijn “playing captain” een speciaal t shirt voor hem laten drukken; hiermee bewees hij dat TC Etten hem terecht een extra prijs gaf. Kees Konings werd gekozen tot coach van het jaar, in het juryrapport stond: strakke organisatie, perfecte teambesprekingen, uitgebreide analyses van tegenstanders etc. Natuurlijk is een coach helemaal niets zonder zijn spelers: Michel Oomen, Erwin Ansems, Corné Lauwen en Corné Voesenek. Zij allen bleven bijna allemaal ongeslagen, 28 wedstrijden gespeeld en hiervan werden er maar liefst 24 gewonnen… Kortom in tennistermen gesproken, wij zijn/ worden allemaal sterke zessen (of sommige 5?) en volgend jaar zijn wij waarschijnlijk TC Etten 3 in de 2e klasse. PAGINA 10

Daar zullen onze tegenstanders die wij dit jaar verpletterd hebben blij mee zijn of wij in de 2e klasse heel gelukkig worden, dat weten wij over exact 1 jaar. Voorlopig gaan wij met zijn allen lekker trainen op de vaste woensdagavond. Ook in de najaarscompetitie zal dit team weer laten zien, wat zij allemaal kunnen. Na de resultaten van vorig jaar, zal ook hier de druk weer ontzettend hoog zijn. Maar daar gaan wij al jaren goed mee om, dus zal dat nu ook WEL lukken. Daarnaast wordt er uiteraard deelgenomen aan diverse toernooien, zoals zeker de eigen toernooien van TC Etten: Bouwman Open toernooi eind juni en het Goede Doelentoernooi begin augustus. Kortom, een lekker tennisseizoen is zeker nog niet afgelopen en wordt hopelijk nog van mooie resultaten voorzien.


GEMEENTE ETTEN-LEUR 9 JUNI 2013

Gemeente Etten-Leur

Schetsboek voor de wijken De Grient en Sanderbanken

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Weer een stap verder met de wijkontwikkelingsplannen voor De Grient en Sanderbanken. Het schetsboek is een feit. Dit is het resultaat van een interactief proces met buurtbewoners en maatschappelijke organisaties die in beide wijken actief zijn. Bekijk het schetsboek op www.etten-leur. nl bij Wonen & Leven > Buurt & Wijk > Haal het beste uit je wijk (en dan kiezen voor Sanderbanken of De Grient).

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweer: 088 2250100 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

De OLA-Stormbaan ligt op 15 juni weer in het zwembad Kom op zaterdag 15 juni met al je vrienden en vriendinnen naar zwembad De Banakker, want de spectaculaire OLAStormbaan ligt dan weer opgeblazen in het bad. Klimmen, klauteren en plezier maken van 12.00 uur tot 15.45 uur. Entree is € 3,50 per persoon. Jij komt toch ook?

19 juni 2013 19.00 UUR N IEUWE N OBELAER

ENERGIECAFE KIES OOK VOOR ZONNE-ENERGIE Kom naar het eerste Etten-Leurse Energiecafé en laat u informeren over de mogelijkheden van zonne-energie. Met drie inspirerende sprekers: Jean-Pierre Schouw van de gemeente Etten-Leur Jan Schouw, voorzitter Stichting Bredase Energie Services Mariëtte Nooijens-Brans van de werkgroep Duurzaam

Kiezen voor zonne-energie = kiezen voor de toekomst De werkgroep Duurzaamheid is ingesteld door de gemeenteraad van Etten-Leur. Uw gemeenteraad neemt duurzame energie en de mogelijkheden daarvan, voor u in Etten-Leur, heel serieus. Duurzame energieopwekking is een populair onderwerp. Er zijn veel aanbieders die met wis-

selende informatie naar buiten komen. Om de inwoners van Etten-Leur te informeren over de mogelijkheden van zonne-energie houden wij een Energiecafé op 19 juni vanaf 19 uur in de Vermeulen Theaterzaal van de Nieuwe Nobelaer. Deelname is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Zie www.etten-leur.nl Actueel > Nieuws > Nieuwsberichten

Enquête over containerparken Als gemeente willen wij graag dat onze inwoners hun afval goed scheiden. U kunt daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van een van de containerparken. Op een containerpark staan meerdere verzamelcontainers voor kunststof, glas en/of textiel bij elkaar. Bij veel supermarkten en winkelcentra is zo’n containerpark te vinden. We willen graag weten wat u vindt van het containerpark waar u regelmatig komt. We horen ook graag uw mening over afvalscheiding in onze gemeente, en hoe dat eventueel volgens u beter kan. In juni houden we bij 8 containerparken en op de weekmarkten een enquête over afvalscheiding. Hier zijn studenten aanwezig die u namens de gemeente een aantal vragen kunnen stellen op onderstaande data en locaties. ■ Woensdag 12 juni 09.00 uur - 13.00 uur, weekmarkt op de Markt ■ Vrijdag 14 juni 09.00 uur - 13.00 uur, weekmarkt op het Van Bergenplein ■ Vrijdag 14 juni 15.00 uur - 20.00 uur en Zaterdag 15 juni 10.30 uur - 15.00 uur bij containerparken op de volgende locaties: o Bij Lidl op de Trompetlaan o Bij C 1000 op de Kerkwerve o Bij Dirk van de Broek op de Schoonhout o Bij Albert Heijn op het Burchtplein o Bij Aldi op de Dreef o Bij Aldi op de Concordialaan o Bij Lidl op het Van Bergenplein o Bij Jumbo op de Turfijker De gemeente waardeert uw mening enorm en hoopt dan ook op uw medewerking wanneer een student hierom vraagt. Het kost slechts een paar minuten van uw tijd. Wilt u uw mening wel graag geven, maar komt u op deze dagen niet bij één van deze locaties, of heeft u geen tijd? De enquête kunt u ook digitaal invullen. Van 12 juni tot en met 22 juni is dit mogelijk via de website www.afval3xbeter.nl.

Zie www.afval3xbeter.nl

Openbare besluitenlijst van b&w Nota Overheids- en burgerparticipatie ‘Ruimte voor initiatieven in EttenLeur’ Het college heeft op basis van een raadsopdracht een nieuwe nota Overheids- en burgerparticipatie opgesteld onder de titel ‘Ruimte voor initiatieven’. Burgerparticipatie gaat over de inwoner die meedoet met de overheid. Bij overheidsparticipatie is het juist andersom: de gemeente doet mee met de inwoners. Dit sluit ook nadrukkelijk aan bij de toekomstvisie Etten-Leur 2030. Het waarom en hoe is vastgelegd in deze nota. Het college vraagt de gemeenteraad om deze nota vast te stellen en opdracht te geven voor de verdere uitwerking. ■ Bezwaarschriften verkeersbesluit ‘Herinrichting Pottenbakkerstraat’ ontvankelijk en ongegrond. ■ Plan woonrijp maken Don Boscoplantsoen e.o. deels aangepast ■ Benutting distributieve ruimte voor vestiging nieuw tankstation ■ Concept Gemeentelijk Verkeers en Vervoer Plan (GVVP) ■ Evaluatie gladheidbestrijding seizoen 2012-2013 ■ Inventarisatie regionale samenwerking decentralisaties ■ Meer toezichthouders WWB ■

De besluiten op deze openbare besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > College van b&w > Collegebesluiten

Concours Hippique Outdoor Etten-Leur 2013 De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor het evenement Concours Hippique outdoor aan de Hoevenseweg 34-36 te Etten-Leur op 22 juni 2013 van 11.00 tot 19.00 uur en op 23 juni 2013 van 8.00 uur tot 19.00 uur. Daarnaast heeft het college ontheffing verleend voor het ten gehore brengen van geluid/muziek op voornoemde data en tijden. Besluit verzonden op 4 juni 2013. Het college heeft de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen door op de Hoevenseweg te Etten-Leur op de dagen vanaf een uur voorafgaand tot een uur na de tijden waarop het evenement plaatsvindt: ■ het instellen van een 30-kilometerregime door middel van borden A1 van het RVV 1990. Bezwaar Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit op grond van artikel 7:1 van de Awb binnen zes weken na verzending van dit besluit daartegen bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur.


Tekst & foto’s: Bart van den Acker

TEST: FIAT 500L Natuurlijk doet de 500L sterk denken aan de succesvolle kleine 500, maar als je ‘m ‘in het wild’ ziet, valt pas op hoe gróót die compacte Fiat echt is.

INTERIEUR: Ruim en handig Logisch gevolg van zijn forse buitenmaten is dat de 500L ook van binnen heel ruim is. Voorin kan desnoods Sinterklaas zijn mijter ophouden. Achterin is de L ook ruim genoeg voor twee volwassenen, als de achterbank geheel naar achteren staat. Bij de testauto zit hier wel de rand van het panoramadak (Lounge uitvoering) wat in de weg, dat slokt onnodige centi-

TECHNIEK: Liever een viercilinder? Ik reed in de 500L opnieuw met Fiats TwinAir-motor, die ben ik al in menig recente Italiaan tegengekomen. Technisch is het heel knap wat die motor kan. Er is ook een 500L leverbaar met een 1.4 verkrijgbaar. Wie zakelijk rijdt en een 500L wil, moet maar eens goed doorrekenen wat een dieseltje kost.

meters hoofdruimte op. De achterbank is

VANAF: € 18.695 In 2007, precies vijftig jaar na de èchte 500, verscheen de huidige Fiat 500. De 500 is de meest aaibare auto in jaren èn de meest verkochte Fiat van dit moment. De 500 is vooral mateloos populair bij vrouwen. Zijn sterkste eigenschap, het leuke en compacte design, is tevens zijn grootste beperking, door gebrek aan ruimte. Wat nu, als een jongedame door omstandigheden plotseling behoefte krijgt aan veel meer ruimte dan een 500 kan bieden? Nou, een 500L natuurlijk! Dit véél grotere model heeft nog steeds veel van de charmes van die eigenwijze 500 en als het moet ruimte voor het hele gezin! CARROSSERIE: Ideaal uitzicht! Tja, net als de 500 moet de ‘L’ het ook vooral hebben van zijn uiterlijk. De wer-

eerlijk bij zeggen dat ik de

kelijke overeenkomst tussen beide Fiats is wel heel bescheiden. Feit is dat ook

slaagd vind. Fiat heeft wel iets anders voor elkaar. De 500L zit rondom erg goed in het glas. De dakstijlen zijn talrijk en daardoor per stuk

de 500 L een heel eigen gezicht heeft, waarbij opvalt dat de gekozen kleur sterk bepaalt hoe goed dit overkomt. Eén van de typische aspecten van de auto is dat je lekker kunt combineren met kleuren van carrosserie en dak. Goh, waar ken ik dat toch van? Fiat heeft hiervoor duidelijk met een schuin oog gekeken naar het succes van Mini, ook een merk dat juist bij vrouwen enorm populair is. Het valt trouwens ook pas op als de 500L naast of tussen andere auto’s staat hoe gróót hij is. Door die link met de bestaande 500 heb je gauw de neiging te denken dat ook die L een compacte auto is. Dat klopt dus niet. Ik moet er trouwens ook

heel gemakkelijk te verschuiven en om te klappen. De bagageruimte is met 400 liter inhoud riant. Daarbij heeft Fiat een paar handige details aangebracht, in de vorm van vakjes, haakjes en netjes in de zijkanten en een losse vloerplaat, die op verschillende hoogtes kan worden geplaatst. Als de achterbank plat ligt, ontdek ik pas een extra vakje, waarin bijvoorbeeld een gevarendriehoek past en die met klittenband vastzit op de bodem van de bagageruimte. De voorstoelen zijn qua zitcomfort voldoende voor huis-, tuin- en keukengebruik van de 500L, op

CONCLUSIE De 500L heeft vooral binnen Fiat een duidelijk functie: 500-rijders (m, maar vooral v!) binnen het merk houden. De uitvergrote 500 is enorm ruim en praktisch, er zitten veel slimme details in en dit zal in de praktijk een heel handige gezinsauto blijken. Afhankelijk van het doel waarvoor de auto wordt gebruikt, is het verstandig goed naar de motorisering te kijken.

proporties van de 500L niet vanuit elke hoek heel ge-

wat minder massief. Resultaat: het uitzicht rondom is veel beter dan bij veel andere moderne auto’s het geval is! De iets hogere zitpositie helpt daarbij gevoelsmatig ook nog wat. De voorzijde van de carrosserie is vanaf de bestuurdersstoel net niet te overzien, de achterzijde is lastig in te schatten. Parkeersensoren zijn wenselijk.

In het interieur zien we een mooie mix van vormen en details die doen denken aan de Panda en 500. Gelukkig gaat dat op geen enkel punt ten koste van bedieningsgemak of ergonomie.

lange afstanden komen ze wat te kort, met name omdat de zittingen zo kort zijn uitgevallen. Het dashboard is in vormgeving en kleurgebruik duidelijk verwant aan –vooral- dat van de nieuwe Panda. Die frivoliteit is leuk en gelukkig staat het nergens de praktische of ergonomische eigenschap-

Het is knap hoe Fiat erin is geslaagd de 500L zowel een eigenzinnig uiterlijk als heel praktische eigenschappen mee te geven. Het uitzicht rondom is beter dan in vrijwel elke andere moderne auto!

pen van het instrumentarium in de weg. De voornaamste instrumenten zijn prima afleesbaar. De bediening van de cruise control verdient als detail een extra compliment, want die is onzichtbaar, maar op gevoel goed te bedienen.

Prijslijst belangrijkste versies: Fiat 500L TwinAir 105 Eco Pop: Fiat 500L TwinAir 105 Eco Easy: * Fiat 500L TwinAir 105 Eco Lounge: Fiat 500L 1.4 16V 95 Pop: Fiat 500L 1.4 16V 95 Easy: Fiat 500L 1.4 16V 95 Lounge: Fiat 500L 1.3 MultiJet 85 Pop: Fiat 500L 1.3 MultiJet 85 Easy: Fiat 500L 1.3 MultiJet 85 Lounge: Fiat 500L 1.6 MultiJet 105 Easy: Fiat 500L 1.6 MultiJet 105 Lounge: * = testauto

€ 18.695 € 20.695 € 22.195 € 20.995 € 22.995 € 24.495 € 22.495 € 24.495 € 25.995 € 26.495 € 27.995

Beknopte technische gegevens testauto: Rijklaar gewicht: 1.235 kg; Motor: 0,9 liter turbo, tweecilinder, benzinemotor, 77 kW/105 pk; Gemiddeld brandstofverbruik tijdens de test: 1 op 14,8; CO2-uitstoot in g/km: 109; Energielabel: A


ÉÉ

I B N

L AA A L L RIJKL

GE

E N PLEET! T T M J O CO

RE

U NS

PE

R

rij ¢ 1 klaar 7.

995 ,-

E HE

GEHEEL RIJKLAAR

x 17.995,-

de ideale auto voor het hele gezin

AANTREKKELIJK PLUS-PAKKET:

Standaard o.a. voorzien van: • Airconditioning • 16" Lichtmetalen velgen • Privacy glas • Cruise control • Lederen stuur met audiobediening

• Radio/CD-speler met 5” Touch screen en Bluetooth connectie • TomTom voorbereiding • Voorstoelen met lendesteun en armleuning

• ESP met hill-holder • Parkeersensoren achter • Afleverpakket incl. matten en volle tank • En nog véél meer!

• Automatische airconditioning • Automatisch dimmende binnenspiegel • Regensensor • Mistlampen vóór MEERPRIJS PLUS-PAKKET

x 595,-

Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Zolang de voorraad strekt. Diverse kleuren mogelijk. Metallic lak of pastellak tegen meerprijs. Afgebeelde auto wijkt niet af van de aanbieding.

Gem. brandstofverbruik: 4,8 l/100 km (1 op 20,8). CO2: 112 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de officiële Europese testmethode. Het daadwerkelijk verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volume gerelateerde gemiddelde CO2 –uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012.

BESTE DEAL V A N NEDER LAND!

! B T j i b n é é l Al

25x Polo

ION 8tot8-EDIT50,Nu ¤14.9

25x Golf 7 8tot8-

laar! Prijs is rijk

EDIT Nu ¤19.99ION 0,P rijs is rijkla ar!

et mee! wroom do o sh , n e p t8o g van 8 to e werkda lk e a d re ts B Werkplaa

Inclusief extra ¤ ¤808 korting + 808 dagen extra garantie! Liever Leasen? Lager in aanschaf = minder bijtelling + 80,8 dagen gratis lease!

TB Volkswagen Breda | Konijnenberg 3, 4825 BC | T: 076 8 000 000 | info@tb.eu | TBvolkswagen.nl

(totaal 4 jaar en 2 maanden)

Bij ons is je vakantiegeld meer waard! Beperkte aantallen beschikbaar. Kom nu naar de showroom!

Acties zijn geldig t/m 01-07-2013. Prijzen zijn incl. afleverkosten en 21% BTW. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten, prijs- en productwijzigingen voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de actiemodellen.

8 t o t 8EDITIONS

Een nieuwe Volkswagen voor een ongelooflijke prijs!


Door: Bart van den Acker

Porsche 911: tijd voor de Turbo! Stapsgewijs completeert Porsche het leveringsprogramma van de zevende 911-generatie, die vorig jaar is gelanceerd. Nu is het tijd voor de Turbo, toevallig precies veertig jaar na Porsches eerste ‘blaasinstrument’. Voor autoliefhebbers is dit op papier al smullen. De nieuwe Turbo krijgt standaard een verbeterde vierwielaandrijving, maar bovendien ook elektronisch geregelde,

actieve achterwielbesturing (!). Er komen twee versies. De Turbo heeft een 3,8 liter zescilinder boxer met 383 kW/520 pk, de Turbo S heeft dank zij een twinturbo 412 kW/560 pk. Voor wie het weten wil: de Turbo sprint van 0 – 100 km/u in 3,2 seconden, de Turbo S doet dat in 3,1 seconden (joepie, wat een verschil…). Die acceleratie is vooral mogelijk dank zij het feit dat beide versies al hun vermogen ‘kwijt’ kun-

nen en door de fabelachtige PDKzeventraps transmissie. Toch zegt het weinig, de tussenacceleraties van bijvoorbeeld 50 naar 150 km/u zijn veel indrukwekkender. O ja: de Turbo S haalt een top van 318 km/u. Eind september komen de eerste nieuwe Turbo’s in ons land. De 911 Turbo is er dan vanaf | € 186.700,- de Turbo S vanaf € 220.500,- Volgende stap: de Turbo Cabrio, wedden?

Dacia Dokker is gearriveerd

stelwagen leverbaar zijn. Wij kijken hier naar de ‘geel kenteken’-uitvoering, dus de personenauto-versie. Hij heeft schuifdeuren in beide flanken en biedt echt heel veel ruimte. OPROEP AAN ALLE al aangekondigd, nu is-ie er echt, De bagageruimte met de achterbank gewoon SEAT-RIJDERS! de Dacia rechtop bedraagt liefst 800 liter, dat is het Naast de Lodgy en straks de nieuwe Logan dubbele van een doorsnee middenklasse-

Toch zullen die drie elkaar straks niet ‘in de weg’ zitten, want de uitgangspunten zijn nogal verschillend. De Dokker is in de basis een lichte bedrijfsauto en zal dus ook als be-

Autofabriek NedCar is in handen van VDL en gaat in 2014 voor BMW in Nederland Mini’s bouwen. Leuke historische link is dat de vroegste Mini’s in 1959 ook in ons land werden geassembleerd, bij Molenaar in Amersfoort. VDL heeft inmiddels één van de oudste Mini’s in ons land opgespoord en vijf NedCar-medewerkers gaan die tot in de puntjes restaureren. Die mag t.z.t. wel in de hal staan!

Heb je race-ambities? Abarth start een racetalentenjacht in tien Europese landen, die online begint en eindigt in een finale op het circuit van Monza (I). De winnaar gaat naar huis met Seat heeft de Leon en Leon SC een splinternieuwe Abarth 500. Aanmelmet TDI-dieselmotor nog wat den? 1.6 Ga naar www.makeityourrace.com.

Dacia Dokker is gearriveerd

Hij was al aangekondigd, nu is-ie er echt, de Dacia Dokker. Naast de Lodgy en straks de nieuwe Logan MCV is dit al de derde Dacia, die veel ruimte voor een scherpe prijs biedt.

KORT NIEUWS

222.008 IM 128x108 • Perc. opmaak 100% • Perc. uitdraai 100% • 128x108 • FC

zuiniger gemaakt. met 81 kW/110 pk ligt het officiële verbruik nu op 3,4 l/100 km, ofwel een uitstoot van auto. met de bank waardoor neergeklapt beide gaat datmonaar 88 g/km CO2, bestelwagen-niveau: 3.000 liter. dellen in aanmerking komen voor Er is een TCe 115 benzinemotor (85 kW/115 14% bijtelling voor zakelijke rijders. pk, dus) en een dCi 90 diesel (66 kW/90 pk) Beide versies zijn nu al teAmbiance bestellen, en er zijn twee uitvoeringen, en Lauréate. Sterk punt is zijn prijsstelling, de vanaf € 23.990, levering start na de Dokker is er al vanaf € 15.990,-. zomer.

Hij was Dokker. MCV is dit al de derde Dacia, die veel ruimte voor een scherpe prijs biedt. Toch zullen die drie elkaar straks Heb je race-ambities? niet ‘in de weg’ zitten, want de uitgangspunten zijn Autobedrijf Ad Witteveen, Breda nogal verschillend. De Dokker is in de basis een lichte G E SAbarth racetalentenjacht P E C I A L I S E Estart R D I N Veen O L K S WA G E N , S E AT E N A U D I bedrijfsauto en zal dus ook als bestelwagen leverbaar in tien Europese landen, die online zijn. Wij kijken hier naar ‘geel kenteken’-uitvoering, begint en in een Audi A6de Avant 2.7 V6 TDi Quattro Tiptronic6 Pro Line Volkswagen Golfeindigt 1.4 3drs Turijn, Airco finale op het 7.300 97.763 km, Magic (zwart(I). parelm.), dus de personenauto-versie. Hijmetallic, heeft circuit vanBlackMonza Debenzine winnaar 2010, 68.000 km, zilver dieselschuifdeuren 36.500 2006, Volkswagen Golf 1.6 3drs 3 mndn garantie + Nieuwe APK Hyundai Atos Spirit 1.0i LX in beide flanken en biedt echt heel veel ruimte. De gaat naar huis met een splinternieu2.250 1998, 185.894 km, groen metallic, benzine 2002, 68.616 km, zilver (grijs metallic), benzine 1.950 bagageruimte met de achterbank gewoon rechtop bewe Abarth 500. Aanmelden? Ga Volkswagen Golf 1.9 TDi 90PK 3drs Trendline, Schuifdak Seat Arosa 1.4i Automaat 3drs Stella 2.150 km, zilver (grijs metallic), diesel draagt liefst 800 liter,2001, dat is het dubbele van een doornaar228.220www.makeityourrace.com. 72.830 km, donker blauw metallic, benzine 3.500 2000, Volkswagen Golf 2.0 TDi 140PK 3drs Sportline, snee middenklasse-auto. met deSensation bank neergeklapt Seat Ibiza 1.4 16V 3drs Dealer onderhouden! 2005, 325.798 km, 2006, 124.834 km, blauw, benzine 5.950 deepblackpareleffect (zwart metallic), diesel gaat dat naar bestelwagen-niveau: 3.000 liter. 5.350 Seat Ibiza 1.6 Automaat 3drs Climate Control, Unieke Auto! Volkswagen Golf Cabriolet 1.8 Trendline, Zeer nette auto! Er is een TCe 115 benzinemotor (85 kW/115 pk, dus) 2000, 86.398 km, blauw metallic, benzine 3.350 2000, 184.360 km, donker blauw metallic, benzine 3.850 en een dCi 90 diesel (66 kW/90 pk) en er zijn twee Volkswagen Fox 1.2 3drs Trendline, Stuurbekr, Elek. Pakket Volkswagen Polo 1.2 12V 3drs, Sportline uitvoeringen, Ambiance en Lauréate. Sterk punt 2007, 54.947 km, indigoblauw parelmoer, benzine is zijn 4.950 2004, 72.529 km, reflexzilver metallic, benzine 5.450 Volkswagen 1.4 16V 3drs Airco, LM velgen prijsstelling, de Dokker is er Golf al vanaf €Ocean, 15.990,-. Volkswagen Polo 1.2 3drs Optive, Airco De SEAT-dealer vraagt alle SEAT-rijders zich op 6 november te melden bij de dichtstbijzijnde vestiging. Door de verwachte strenge winter heeft SEAT besloten een GRATIS Wintercheckdag te organiseren. Meld u hiervoor aan op

seatwintercheck.nl en profiteer van alle voordelen die deze extra controle u biedt. En wie weet gaat u ook nog met een gratis set winterbanden naar huis.* Tot 6 november bij uw SEAT-dealer. Zeker in de winter!

* Kijk voor de actievoorwaarden op seatwintercheck.nl

222.008 IM 128x108 PMS 485.indd 1

01-10-10 15:52

2003, 142.544 km, donker grijs metallic, benzine

4.350

2007, 50.965 km, zwart metallic, benzine

7.350

AUTOBEDRIJF AD WITTEVEEN BV, Showroom/Verkoop, Ad Witteveen, Kalshoven 17, 4825 AL Breda, T. 076-5423441, F. 076-5720961, adwitteveen@planet.nl


Merk/type Merk/type Volkswagen Golf GTI 3drs

Volkswagen GolfAirco GTI 3drs Renault Scenic Renault Scenic Airco Citroen Berlingo 1.9 Diesel Citroen Berlingo Volkswagen Golf1.9 1.8Diesel Cabrio Volkswagen Golf 1.8 Mitsubishi Space StarCabrio 1.3 Airco Mitsubishi Space 2.0 StarDiesel,Airco 1.3 Airco Mazda Premacy Mazda Premacy Diesel,Airco Peugeot 206 1.42.0 3drs Airco Peugeot 206 1.4 3drs Airco Chevrolet Kalos 1.2/1.4 3/5drs 2X Chevrolet Chevrolet Kalos Matiz 1.2/1.4 0.8 5drs3/5drs 2X Chevrolet Matiz 0.8 Seat Ibiza 1.4 3drs 5drs Seat Ibiza 1.4 3drs Renault Kangoo 1.6 LPG-G3 4X4 Renault Kangoo 1.6 LPG-G3 4X4 Renault Scenic 1.6 Airco, Cruise Renault Scenic 1.6 Airco, Cruise Hyundai Atos 1.1 5drs Hyundai Atos 1.1 5drs Volkswagen Golf 1.4 Airco 5drs Volkswagen Golf 1.4 Airco 5drs Mazda Premacy 1.8 Airco Mazda Premacy 1.8 Airco Mitsubishi Lancer 1.6 4drs Airco Mitsubishi Lancer 1.6 4drs Airco Opel Meriva 1.4 5drs Airco Opel Meriva 1.4 5drs Airco Hyundai Elantra 2.0 5drs Airco Hyundai Elantra 2.0 5drs Airco Citroen C1 5drs Wbl vrij Citroen C1 5drs Wbl vrij Seat Leon 1.4 5drs Airco Seat Leon 1.4 5drs Airco

Bouwjaar Bouwjaar 1995

Prijs

€Prijs 1.450 €€1.450 1.950 €€1.950 2.250 €€2.250 2.450 €€2.450 2.450 €€2.450 2.500 €€2.500 2.750 €€2.750 3.450 €€3.450 3.450 €€3.450 3.750 € 3.750 € 3.750 € 3.750 € 3.950 € 3.950 € 3.950 € 3.950 € 4.450 € 4.450 € 4.950 € 4.950 € 4.950 € 4.950 € 4.950 € 4.950 € 4.950 € 4.950 € 5.650 € 5.650 € 5.950 € 5.950

1995 2003 2003 2000 2000 1998 1998 2001 2001 2003 2003 2002 2002 2005 2005 2005 2005 2003 2003 2003 2003 2004 2004 2007 2007 2003 2003 2003 2003 2004 2004 2005 2005 2007 2007 2010 2010 2004 2004

Merk/type Merk/type Range Rover 4.6 Automaat

Range Rover 4.6 Automaat Citroen C1 3drs Wbl vrij Citroen C1 3drs Fiat Panda 1.2 Wbl 5drsvrij Airco Fiat Panda 1.2 5drs Airco Opel Astra 1.8 Cabrio Opel Astra206 1.8 1.6 Cabrio Peugeot CC Cabrio Peugeot 206 1.6 Cabrio Fiat Fiorino 1.3 CC Diesel Fiat Fiorino107 1.35drs Diesel Peugeot Airco, Wbl vrij Peugeot 107 5drs Airco, Wbl vrij vrij Citroen C1 5drs Airco, Wbl Citroen C1 5drs Airco, Wbl vrij Citroen C1 5drs Airco, 5 stuks! Citroen C1 5drs stuks! Opel Tigra 1.8 Airco, Cabrio,5 Airco Opel Tigra 1.8 Cabrio, Airco Peugeot 107 5drs Airco, Wbl vrij Peugeot 107 5drs Airco, Wbl vrij Fiat Grande Punto 1.2 Airco Fiat Grande Punto 1.2 Airco Renault Espace 2.0 7-persoons Renault Espace 2.0 7-persoons Fiat 500 1.4 3drs Airco Fiat 500 1.4 3drs Airco Mazda 3 1.6 4drs Airco Mazda 3 1.6 4drs Airco Hyundai Accent 1.4 3drs Airco Hyundai Accent 1.4 3drs Airco Citroen C3 1.4 5drs Automaat Citroen C3 1.4 5drs Automaat Peugeot 207 1.4 5drs Airco Peugeot 207 1.4 5drs Airco Opel Astra 1.6 Station,Autom. Opel Astra 1.6 Station,Autom. Honda Civic 4drs Hybride Honda Civic 4drs Hybride

Bouwjaar Bouwjaar 2000

Ruim 150 150 auto's auto'sop opvoorraad! voorraad!Meer Meerinfo infoop op Ruim www.hommelautobedrijven.nl www.hommelautobedrijven.nl

2000 2010 2010 2009 2009 2003 2003 2004 2004 2010 2010 2010 2010 2010 2010 2011 2011 2006 2006 2012 2012 2009 2009 2006 2006 2007 2007 2007 2007 2010 2010 2009 2009 2009 2009 2007 2007 2008 2008

Prijs Prijs € 5.950

€ 5.950 € 5.950 € 5.950 € 6.250 € 6.250 € 6.750 € 6.750 € 6.950 € 6.950 € 7.250 € 7.250 € 7.350 € 7.350 € 7.450 € 7.450 € 7.750 € 7.750 € 7.950 € 7.950 € 8.450 € 8.450 € 8.750 € 8.750 € 8.750 € 8.750 € 8.950 € 8.950 € 8.950 € 8.950 € 8.950 € 8.950 € 9.250 € 9.250 € 9.450 € 9.450 € 9.450 € 9.450 € 9.950 € 9.950

Merk/type Bouwjaar Prijs Merk/type Peugeot 207 1.6 3drs Airco,NaviBouwjaar 2010 Prijs € 10.950

Peugeot 207 1.6 3drs 2010 Hyundai Coupe 2.0Airco,Navi Airco 2007 € 10.950 € 10.950 Hyundai Coupe2.2 2.0Full Airco 2007 Opel Vectra options 2008 € 10.950 € 11.450 Opel VectraClio 2.21.2 Full5drsAirco,2 options stuks2008 Renault 2012 € 11.450 € 11.950 Renault Clio 1.2 5drsAirco,2 stuks 2012 Mini One 1.4 3drs Airco 2009 € 11.950 € 12.950 Mini One 1.4 3drs 2009 Volkwagen PoloAirco 1.2,1.4 Airco 2011 € 12.950 € 12.950 Volkwagen 1.2,1.4 Peugeot Polo 308 1.6 5drsAirco Automaat 2011 2009 € 12.950 € 13.350 Peugeot 308 1.6 5drs Automaat 2009 € 13.350 Hyundai Santa Fe 2.7 V6 2008 € 14.350 Hyundai Santa 1.6 Fe 2.7 2008 Ford Focus 5drsV6 Navi 2011 € 14.350 € 16.250 Ford FocusScenic 1.6 5drs Renault 1.6Navi 5drs, Airco 2011 2010 € 16.250 € 16.950 Renault Scenic 1.6 5drs, Airco 2010 € 16.950 Bmw 118 1.8, Airco, lm 2010 € 17.250 Bmw 118 1.8, Airco, lm 2010 € 17.250 Audi S6 Avant 5.2 V10 Full 2007 € 34.950 Audi S6 Avant 5.2 V10 Full 2007 € 34.950

Onderhoudvoor vooralle allemerken merken Onderhoud

Merk

Type

Renault

Clio 1.2 16V 5drs airco ecc radio cd

Renault

Kleur Bouwjaar Verkoopprijs wit

jan-05

5.650

Clio 1.4 16V airco lmv 5drs

blauw met

jul-04

4.250

Renault

Clio 1.5 dCi diesel airco

zwart met.

feb-03

2.500

Renault

Grand Modus 1.2 Tce airco lmv

rood met

okt-08

8.950

Renault

Megane III Estate 1.6 16V nav

zwart met.

mei-11

15.750

Renault

Megane II gr.Tr. 1.5 DCI airco

zwart met.

jan-06

4.250

Renault

Megane III 1.4 Tce Coupe airco ecc nav lmv

zwart met.

apr-10

14.950

Renault

Megane II 1.4 16V radio cd

rood

jun-03

3.250

Renault

Megane II 1.6 16V airco

groen met

mei-03

3.950

Renault

Scenic 1.6 16V airco

blauw met

apr-02

2.250

Renault

Grand Scenic III 1.4 Tce 7 pers. nav.

zwart met.

nov-11

19.750

Renault

Grand Scenic II 1.6 16V airco 7 pers.

grijs met

okt-04

5.250

Renault

Laguna 1.6 16V airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.750

Renault

Trafic 2.0 Dci Dubb. Cab. airco nav.

zilver met.

jun-09

13500 ex

Audi

TT 1.8 Turbo airco radio cd lmv

zilver met.

okt-98

4.950

Citroen

C4 5drs 1.6 16V Automaat airco ecc radio cd

blauw met

mei-07

8.950

Citroen

C1 airco stuurbek. Afstandsbed. Elec. Ramen

gris met

okt-08

6.250

Daewoo Tacuma 1.6 airco radio cd

blauw met

sep-04

4.250

Peugeot

zilver met.

nov-04

4.750

407 2.0 16V airco ecc nav radio cd lmv

Goedkope inruilers met APK & div. bedrijfswagens • • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm Reparaties

• • • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app. Inbouw LPG

Kroonstraat 42 Etten-Leur Tel.: 076-5011371 Fax: 076-5011372 www.bramtangeman.nl

Bellier Jade

JDM Roxsy

Van Gils Auto’s - Door

Bellier Jade

JDM Roxsy JDM XHEOS

Van Gils Auto’s - Doornbos Van Gils Auto’s - Doornbos Bellier Jade

JDM Roxsy

Brommobielen Van Gils Auto’s - Doornbos

Doornboslaan 104 4816 EA Breda Doornboslaan

104 Doornboslaan 104 4816 EA Breda Tel. 076-5720494 4816 EA Breda

www.vangils-autos.nl

Tel. 076-5720494 Tel. 076-5720494 www.vangils-autos.nl www.vangils-autos.nl

Brommobielen Nieuw en Gebruikt Brommobielen Nieuw en Gebruikt Nieuw en Gebruikt WIJ WIJZIJN ZIJN VERHUISD VERHUISD !! !!

BrommobielenVANAF Nieuw en Ge VANAF 11 OKTOBER OKTOBER Mega 400 Van

Mega 400 Van

KUNTUUALLEEN ALLEEN NOG KUNT NOG TERECHT OP TERECHT OP DE ONZE LOCATIE AAN ONZE LOCATIE DE WIJAAN ZIJN

Mega 400 Van

DOORNBOSLAAN 104

DOORNBOSLAAN 104

VER

VANAF 1 OK KUNT U ALLE


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l

the kingfishers: jonge band met ambities

Agenda Dance4Teddy Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 13 juni 20.00 Mnozil Brass De Kring Roosendaal donderdag 13 juni 20.15 Mezz Barst Mezz Breda vrijdag 14 juni 19.30 Clash Of The Coverbands Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 14 juni 20.00 Back To De Hooi Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 15 juni 20.00 Erick E Mezz Breda zaterdag 15 juni 22.00 Shake The Snake Time-Out Roosendaal zaterdag 15 juni 22.30 The Light Brigade Mezz Breda zondag 16 juni 16.30 Club Maison Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 22 juni 22.00 SauS Time-Out Roosendaal zaterdag 22 juni 22.30 Kicks!Festival Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 28 juni 20.00 Kill The DJ Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 29 juni 22.00 Pluis en de Struikrovers Time-Out Roosendaal zaterdag 29 juni 22.30 Blommenkindersfestival Vrouwenhofpark Roosendaal zondag 21 juli 14.00

The Kingfishers.

over de band ‘the Kingfishers’ is de laatste tijd al veel geschreven. niet zo gek want de jonge band uit Breda heeft de afgelopen 4 maanden veel van zich laten horen. na het winnen van de eerste editie van de Bredase Poprock bandwedstrijd zit de band in een stroomversnelling. Hoe is dat voor de bandleden? DOOR LYNN GEES “Veel vergelijkingsmateriaal hebben we niet” , lacht zanger Mickey Fraanje: “Want toen we begonnen waren, wonnen we meteen deze wedstrijd.”. Het winnen van de wedstrijd zorgt er niet voor dat de optredens binnenstromen, maar binnen Breda hebben de mannen toch al flink wat uurtjes op het podium doorgebracht in een relatief korte tijd. Het genre van de band is dan ook lekker toegankelijk voor het bredere publiek met een

mix van alternatieve pop/rock met britpop en blues invloeden. De ontwikkeling van de band heeft de laatsten weken vooral op het podium plaats gevonden. De nummers staan niet helemaal vast en ieder optreden heeft daarom zijn eigen sfeer. De typische sound van de band komt voort uit de pianoen orgelpartijen van pianist en gitarist Bob Clerx. Bob vertelt: “Mijn keyboard wordt echt gebruikt als een geluidseffect.” Wat sommige dus als een ouderwets geluid zouden bestempelen, wordt door The Kingfishers bewust gebruikt als sound voor de band. Bob is echter in hart een pianist in hart nieren, het liefst zou hij het hele optreden klassieke stukken spelen. Dit doet hij natuurlijk niet tijdens een optreden, maar zijn klassieke invloeden zijn wél terug te vinden in de sound van de band. Waar muziek gespeeld wordt, moet eerst muziek geschreven worden. Zanger Micky heeft deze taak tot op heden op zich genomen, maar ondertussen blijkt dat ook

bassist Roel Meijvis zich ontpopt tot een songwriter. “Ik schrijf voor iedereen een partij, maar deze jongens zijn allemaal stuk voor stuk nogal eigenwijs” , vertelt Micky, waarop WP’S CD Recensie de rest van de heren al grinnikend in haken: “ Soms is het toch ook beter dan wat jij had bedacht.” Een basis idee wordt aangevuld door de rest van de band “ Ik maak een soort tekening en zij kleuren hem in” , zegt Micky. De band wil nu gaan werken aan nieuwe nummers om zo een setlist van minstens een uur te hebben, zodat ze straks op het podium wat langer kunnen knallen. De setlist bestaat nu uit negen nummers waarvan zanger Micky in zeer korte tijd acht nummers heeft geschreven om zo deel te kunnen nemen aan de poprock bandwedstijd. Toekomstplannen genoeg, maar eerst de single afronden. De groep staat ook nog regelmatig op het podium: Meer info: thekingfishers.nl

the fifth Alliance ‘unrevealed secrets of ruin’

Geschiedenis kenmerkt zich door bandwisselingen

livin blues: what’s in a name?

Livin Blues begin jaren 70.

in 1967, het jaar van ‘the summer of love’ wordt livin Blues opgericht door ted oberg. Na enkele bezettingswijzigingen wordt in 1968 de single Murphy McCoy (geschreven door George Kooymans) opgenomen met naast Oberg, Cesar Zuiderwijk, Gerard Strötbaum , Nicko Christiansen en John Lagrand. De laatste twee vormden eerder het bluesduo In-

discrimination. In deze bezetting verzorgt de band het voorprogramma van Fleetwood Mac in februari 1969. In 1970 kan de band nog steeds als bluesgroep worden aangemerkt maar beginnen langzaam maar zeker invloeden van progressieve rock door te sijpelen op de tweede LP ‘Wang Dang Doodle’. Een ingekorte versie van het titelnummer van de elpee wordt op single uitgebracht en wordt een hit. Het succes bezorgt de band optredens in heel Europa, van Engeland tot

Italië. Op de volgende elpee, ‘Bamboozle’ staat de internationale hit ‘L.B. Boogie’. Een nummer dat je al herkent aan de eerste akkoorden. In 1972 ontfermt de beroemde Engelse producer Mike Vernon (John Mayall, Fleetwood Mac, Focus) zich over Livin Blues. Op voorspraak van Vernon wordt Kenny Lamb van de Engelse bluesgroep Jellybread de nieuwe drummer. Hij is te horen op de LP Ram Jam Josey, die al nauwelijks als een bluesplaat kan worden aangemerkt. Het blijkt de laatste plaat van het gouden tijdperk van Livin’ Blues te zijn. Eigenlijk verdwijnt Livin Blues nooit van het podium. In de loop van de jaren wisselt de band diverse malen van samenstelling. In 1989 valt het doek voor Livin’ Blues na de LP ‘Snakedance’ definitief. Het gebruik van de naam blijft daarna een punt van discussie tussen Ted Oberg en Nicko Christiansen. Oberg noemt zijn band in de jaren ‘90 simpelweg Oberg. Christiansen speelt in die tijd in een band genaamd New Livin’ Blues en sinds 2005 onder de naam Livin’ Blues Xperience (LBX). Deze laatste band tourt sindsdien succesvol door Nederland. LBX blijft het dichtst bij de nummers en sound van de ‘oude’ band. De stem van Nicko Christiansen heeft in al die jaren niets aan kracht ingeboet. Op zondag 21 juli is Livin Blues Xperience te zien tijdens het Roosendaalse Blommenkindersfestival.

Fifth Alliance.

Veertig minuten gevuld met de nodige dosis doom, sludge & hardcore, dit alles doorstoken met vrouwelijke grunt vocalen van zangeres silvia. the fifth Alliance (tfA) weet met hun debuut album een flinke steen in de door ‘hippe scene kids’ vervuilde sludge/ hardcore vijver te gooien. DOOR WOUTER DE VUGT Geen overdreven ‘breakdowns’ die in dit genre zo gewild zijn en door de eerder vernoemde kids te pas en te onpas ingezet worden, maar wel veel tempo wisselingen en een keur aan melodische riffs. De openingstrack ‘Hollow’ duurt dan wel tien minuten, vervelen doet het in ieder geval niet. Een lang intro, outro en het zwaar

aangezette midden stukken zorgen er voor dat de tien minuten voorbij vliegen. The Fifth Alliance heeft in het verleden wat ledenwisselingen ondergaan maar dat lijkt de band alleen maar ten goede te zijn gekomen. Wat TFA altijd al anders heeft gemaakt dan de meeste bands zijn de schreeuwerige vocalen van Silvia, die duidelijk niet blij is met hoe het er aan toe gaat in de wereld. Maatschappijkritische teksten die de boodschap dragen om eens goed om je heen te kijken. ‘Seven Seven Seven’ en ‘Standing Tall’ zijn mijn persoonlijke favorieten. ‘Standing Tall’ bevat een tempowisseling waarvan je nu al kunt zeggen dat hij menig circle pit zal veroorzaken. The Fifth Alliance laat zien dat je met zeven nummers een prima album kunt afleveren, mits je het maar meent!

nu online

op de website van west-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Meest actueel: ProefMei, Joy Division Undercover, Zazi speelt, Stevie Ann, Chef Special, CD presentatie Popschool, Crossroads Radio invites Garron Frith, lokaal talent Nieuwe Nobelaer, Bassrulers Outdoor, CatWalk Talk en Borstrock!

w w w .w e s t - P o in t. n l - in fo @wes t- Point.nl - www.west- Point.nl - inf o @w e st - Po int . nl - w w w .w e st - Po int . nl PAGINA 16


Activiteiten Unitas’30 buiten Bettinehoeve BV tenuesponsor van ELKV2 de groene velden AdVErtoriAL

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend werd in “de achtertuin” van Unitas’30 een groot evenement georganiseerd: “Samenloop voor Hoop”, een evenement van het KWF.

ELKV2 is verheugd met de nieuwe shirts en broeken en rokjes die ze afgelopen zondag overhandigd kregen door Johan en Marian Ewijk van de Bettinehoeve. Bettinehoeve BV namens ELKV en spelers/sters en trainer/coach bedankt! Topsprinter Mark Cavendish verdedigt titel

In startblokken voor Ster ZLM Toer BREDA - Mark Cavendish zal van woensdag 12 juni tot en met zondag 16 juni gaan proberen zijn titel in de Ster ZLM Toer te prolongeren. Voor wielerliefhebbers in de regio zal vooral de tweede etappe Breda-Breda komende donderdag tot de verbeelding spreken.

Voor dit evenement hadden zich 58 teams ingeschreven waaronder één team: “Vrienden van Unitas’30” (het huidige team F9). De opzet van de Samenloop voor Hoop was proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel, de enige voorwaarde was dat er altijd één deelnemer van het team op de baan aanwezig moest zijn om te lopen en dit 24 uur lang. Waarom meelopen, waarom onder de naam Vrienden van Unitas’30? Iedereen heeft in zijn omgeving helaas wel met deze ziekte te maken, wij als club helaas te vaak het laatste jaar. Daarom moet je soms wel eens buiten je eigen voetbalvelden treden, zeker als dit in je “achtertuin” wordt gehouden. Een ieder in ons team had zijn of haar beweegreden om mee te lopen, maar uitgangspunt was dat wij trots zijn op de locatie waarop onze kinderen mogen voetballen en we trots zijn op de club Unitas’30. De club die dankzij de inzet van vele vrijwilligers week in en week uit weer al die kinderen, ouders en supporters dat sportmoment geeft, een ieder op zijn of haar niveau. Zeker hebben wij ook even stil gestaan bij onze veel te vroeg overleden voorzitter Jan Willemse. Samenlopen voor hoop, hopen dat we kunnen bijdragen aan dat geneesmiddel, dat onderzoek, mogelijkheden die

hoop kunnen geven. Het team “Vrienden van Unitas’30” heeft 1598 euro opgehaald en gedoneerd aan deze HOOP. Namens het team “vrienden van Unitas’30” bedanken wij iedereen die langs is geweest, iets gekocht heeft, de morele steun en de vele likes op https://www. facebook.com/pages/Vrienden-van-Unitas30/463798990356649 , weet dat steun en waardering kan zitten in dat ene kleine woordje “Succes”! Geslaagd Edwin Hultermans en Corne de Weert zijn beiden geslaagd voor de cursus Keepercoach niveau II. Namens het bestuur en alle (kader-)leden van Unitas’30 van harte gefeliciteerd Edwin en Corné! Pasfoto inleveren Let op: dit is een belangrijke oproep! Er moeten nog pasfoto’s ingeleverd worden door enkele E- en B-spelers! Volgend seizoen gaan een aantal E-spelers over naar de D-categorie. Vanaf deze categorie mag je alleen nog maar spelen als je in het bezit bent van een geldige spelerspas. Om deze pas te maken, moet je je pasfoto inleveren. Daarnaast zijn er ook een aantal junioren die reeds een spelerspas hebben, maar waarvan deze komende zomer verlopen! Kijk op de site of jouw naam erbij staat. Bezorg je pasfoto altijd in een envelop met daarop vermeld jouw naam + geboortedatum en lever deze in in de leiderskamer t.a.v. Richard Teunissen.

Agenda Het Turfschip

Komende donderdag staat de nieuwe etappe Breda-Breda op het programma.

DOOR ADDO SPRANGERS Cavendish zal tijdens de 27ste editie van deze meerdaagse wielerwedstrijd door Zuid-Nederland en Wallonië stevige concurrentie krijgen van collega-topsprinters André Greipel en Marcel Kittel. Acht WorldTour ploegen dingen naar de gele leiderstrui van ZLM Verzekeringen en de Grote Prijs Jan van Heeswijk. Onder anderen Greg van Avermaet, Lars Boom, Adam Hansen en Jurgen Roelandts zullen het Cavendish erg lastig gaan maken in de strijd om de eindzege. Naast acht WorldTour ploegen zullen op woensdag 12 juni ook vijf pro-continentale en een gelijk aantal continentale ploegen aan de start in Goes verschijnen. Door de diversiteit van het parcours vormt de Ster ZLM Toer

Etappeschema Woensdag 12 juni: 1e etappe Proloog Goes (8,0 km) Donderdag 13 juni: 2e etappe Breda - Breda (175,7 km) Vrijdag 14 juni: 3e etappe Buchten - Buchten (188,3 km) Zaterdag 15 juni: 4e etappe Hotel Verviers - La Gileppe (186,0 km) Zondag 16 juni: 5e etappe Gerwen - Boxtel (176,2 km)

al jaren voor veel renners een uitstekende voorbereiding op de nationale kampioenschappen en de Tour de France.

‘Karavaan trekt door Baronie van Breda’ Nieuw De Ster ZLM Toer start dit jaar voor het eerst in haar bestaan op Zeeuws grondgebied. Een proloog over een afstand van 8,0 kilometer door Goes - uitgezet door voormalig Ronde van Vlaanderen-winnaar Kees Bal - biedt de renners die willen gaan voor de eindoverwinning een eerste mogelijkheid tot het maken van verschil. Met Breda als nieuwe etappeplaats krijgt de Ster ZLM Toer een nog gevarieerder etappeschema. De tweede etappe voert de karavaan door ‘de Baronie van Breda’ en daarmee biedt het parcours van de Ster ZLM Toer niet alleen kansen aan tijdrijders, klimmers, en sprinters, maar kunnen ook de klassieke waaierrijders hun kans grijpen. Bloemen De renners zullen om 12.00 uur vanaf de Konijnenberg in Breda vertrekken voor een 176 km lange etappe door West-Brabant. Naar verwachting zullen de eerste ploegen omstreeks 10.30 uur in Breda arriveren om

FOTO WOUTER ROOSENBOOM

zich voor te bereiden op de wedstrijd. Voor de start zullen de renners de presentielijst op het startpodium tekenen en zullen de truidragers nog even in de bloemen gezet worden. Aan het einde van de etappe zal de finish aan de Moerlaken in totaal drie keer worden gepasseerd. De eerste passage zal plaatsvinden omstreeks 14.15 uur, waarna er nog twee omlopen zullen volgen via Den Hout en Terheijden. De finish wordt verwacht om 16.00 uur. Beklimmingen Ook dit jaar staat de traditionele etappe door het Limburgse Heuvelland weer in het routeschema. De etappe waarin de renners beklimmingen als de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg krijgen voorgeschoteld vertrekt en eindigt in het Limburgse wielerdorp Buchten. De Koninginnerit zal ook in 2013 worden verreden in de Belgische Ardennen. Op de stuwdam van La Gileppe zal de finish liggen van een etappe die start in Verviers. De Ster ZLM Toer wordt op zondag 16 juni afgesloten met een etappe door de provincie NoordBrabant.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl PAGINA 18

Maandag 10 juni 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-14.30u KBO Ouderenkoor 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 18.00-23.00u Kookclub La Cuisine de Luer 19.30-22.15u Oriëntaalse Dans 20.00-22.30u Koperensemble Particolare 20.00-22.30u El Pio Popvocals Dinsdag 11 juni 09.45-11.45u KBO Linedance 10.00-13.00u KBO Gezamenlijk Koken 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.30u KBO Handwerken 19.30-23.00u Baroniespoor 19.30-23.00u Oud en Jong Bingo Woensdag 12 juni 09.00-12.00u KBO Darten 09.45-11.45u KBO Linedance 10.00-13.00u Gezamenlijk Koken 11.15-12.00u KBO Ouderengym 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Sjoelen

13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof 13.45-16.30u Senior Singers 20.00-22.00u Zwanentranen Koor 20.00-22.30u Koor Cantorije Donderdag 13 juni 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 16.00-17.00u Wijkzuster 19.00-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-22.00u Petruskoor 19.30-23.00u Fodipres 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 14 juni 09.00-11.45u KBO Bloemschikken 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Koersbal 18.30-00.00u Schaakvereniging Staunton 19.30-22.00u Salsa Galante les 19.00-22.45u Oriëntaalse Dans Zondag 16 juni 18.30-01.00u Maja Dansers Line Dance

Open dag Nieuwe Nobelaer in teken van meedoen ETTEN-LEUR - Op zondag 9 juni is de open dag van Nieuwe Nobelaer die plaatsvindt van 13.00 tot 17.00 uur. Het accent ligt dit jaar op doen, waarbij de bezoeker uitgenodigd wordt actief mee te doen met workshops op het gebied van beeldende kunst, dans, toneel en muziek.

Ook kan kennisgemaakt worden met nieuw aanbod in de vorm van presentaties en workshops van o.a. bellydance, vilten en fashion fotografie. Gedurende de middag vinden er naast workshops diverse optredens plaats van muziek-, toneel- en dansgroepen. Rond 15.00 uur is er een groot verrassingsoptreden op het Evenementenplein dat absoluut de moeite waard is om te zien en horen. Aan het eind van de middag treden er binnen en buiten ook docenten op, zoals de docentenband Britneys op het buiten-

podium. Dus ook voor wie liever toekijkt, valt er genoeg te genieten. Voor wie letterlijk een kijkje achter de schermen wil, is de rondleiding door onze afdeling Theatertechniek interessant. De kleintjes die graag met speelgoed aan de slag gaan, kunnen terecht in de VermeulenGroep Theaterzaal, waar de SpeelO-Theek een leuk speelplein creëert. Ook kunnen ze cupcakes maken en natuurlijk is er voor elk kind een gratis suikerspin. Vanaf 13.00 uur is het inloopmiddag in de Kunstuitleen. Bezoekers zijn van harte welkom voor een nieuwe expositie van het regionale Fotokunstcollectief P.27. De Kunstuitleen verloot een museumjaarkaart onder bezoekers die op 9 juni hun emailadres achterlaten voor de nieuwsbrief. Deze middag boordevol kunst en cultuur is zoals elk jaar gratis toegankelijk te bezoeken.


Voormalig clubgebouw honk- en softbalvereniging ‘The Stags’

TRANSPORTPLANNER TRANSPORTPLANNER (M/V) (M/V) (Assistent) trAnsportplAnner

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN WIJhet BIEDEN FUNCTIE-EISEN

FUNCTIE-EISEN

Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering • kennis van automatisering Kijk voor meer informatie op bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte • flexibele en servicegerichte instelling instelling WWW.farmtrans.nl Een uitdagende fulltime baan in een team van REAGEREN REAGEREN • stressbestendig • stressbestendig Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • goede contactuele eigenschappen of bel naar jonge enthousiaste collega’s in een bedrijfWilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: met Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen Irma Velthuizen 0168-38 59 02 een informele • opleiding op minimaal MBO-niveau werksfeer en een passende pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) beloning pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau • ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), RK UZevenbergen (industrieterrein Tel.D0168 39DG 30S30, email functie is een pré functie is een pré F O 4761 R Q A L I T F Y O GR O Q O U D A SMoerdijk). L HI T A YN GL OI -ON H A info@farmtrans.nl N D L I N G

Wij bieden:

wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! wilt u even kijken? kom naar het van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur open huis op 27 maart a.s.!

g p! nokoo e g op!3 t o n ko e t 3

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Olympiade 43, Etten-Leur

Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen BV, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

GROUP Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

HEijbLoM HEEft ‘t in Huis

Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) RK Zevenbergen Tel. 0168 - 39 (industrieterrein 30 30, email info@farmtrans.nl, Moerdijk) Tel. 0168 www.farmtrans.nl - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

In opdracht van gemeente Etten-Leur bieden wij bij inschrijving te koop aan het voormalige clubgebouw van honk- en softbalvereniging ‘the Stags’. Dit gebouw en de onderliggende grond krijgt als bestemming Gemengde Doeleinden, hetgeen inhoudt dat het perceel bestemd is voor (para)medische dienstverlening, zakelijke dienstverlening, beauty 3-, 4- en 5- kamerappartementen en wellness (geen sauna’s, stoombaden en kapsalons). Dit bestemmingsplan ligt t/m 05-06-2013 ter inzage bij de Gemeente Etten-Leur. De met pr indeling is als volgt: entree/hal met dames- en herentoiletgroep, kantine ca. 52 m2 keuken, achtig uitzicht op bijkeuken, magazijn, berging/cv.-ruimte, aparte entree met gang naar 4 kleedruimten met toilet en douches en 2 de leurse jachthaven 3-, 4- en 5- kamerappartementen scheidsrechtersruimten met toilet en douche. Dit gebouw is gelegen in de wijk Hoge Neerstraat te midden van vele met pr achtig uitzicht op sportaccommodaties en daarbij behorende parkeergelegenheid.

van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur

24

24

• eigentijds en modern gebouw de leurse jachthaven

kijkdAGen vanaf

0,— woensdag 12 0 juni van 15.00 tot 16.30 uur V.v.o.: ca 230• uitzicht op haven m2 Bouwjaar: 2 ca. 1996 € 256.0 • woonkamer vanaf ca. 33m Aanvaarding: in overleg Grondopp.: ca 430 m2 zaterdag 22 juni van 11.00 tot 13.00 uur • eigentijds en modern gebouw

• minimaal 2 slaapkamers vanaf Bezichtingen op afspraak zijn eveneens mogelijk • uitzicht op haven 00,— • open keuken 256.0 Inschrijfbiljetten moeten uiterlijk2donderdag 8€ augustus 2013 om 17.00 uur in een gesloten envelop, voorzien in de • woonkamer vanaf ca. 33m • oppervlakte 85m2-140m2 linkerbovenhoek van het opschrift “Inschrijving Olympiade 43” door E&L Notarissen, Bredaseweg 159, Postbus 34, • minimaal 2 slaapkamers • eigen overdekte inpandige parkeerplaats 4870 AA Etten-Leur zijn ontvangen. • open keuken 2 Voor verdere inschrijvingsvoorwaarden zie www.heijblommakelaardij.nl of bel met ons kantoor. • oppervlakte 85m -140m2 • eigen overdekte inpandige parkeerplaats

Barry Callebaut is wereldleider in de productie van hoogkwalitatieve cacao- en chocoladeproducten (van de cacaoboon tot het afgewerkte product in de winkel). Barry Callebaut is aanwezig in 30 landen, telt meer dan 45 productie-eenheden en heeft een zeer divers personeelsbestand van zo’n 6000 personen. Barry Callebaut bedient de gehele voedings-middelenindustrie, van levensmiddelenfabrikanten tot professionele gebruikers van chocolade (zoals chocolatiers, patissiers of bakkers). Barry Callebaut is wereldwijd leider in cacao- en chocolade-innovaties en biedt een breed scala aan diensten op het gebied van productontwikkeling, verwerking, opleiding en marketing. Via zijn Cocoa Horizons initiatief en onderzoeksactiviteiten werkt het bedrijf samen met cacaoboeren, boerenorganisaties en andere partners om de toekomstige cacaobevoorrading te waarborgen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren.

Wij zijn per direct op zoek naar

Machine-operator (m/v) realisatie

Markt Etten-Leur 07617, 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl

Standplaats Zundert

076 504 15 00 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl www.heijblommakelaardij.nl

realisatie De inhoud van de functie: - Het opstarten en bedienen van de productiemachines; - Het herstellen van kleine storingen; - Het volledig onderhouden van de machines; - Het begeleiden van het productieproces met betrekking tot kwaliteit van de producten; - Het correct invullen van diverse registratieformulieren; Functie eisen: - Opleiding op MBO niveau 4 (levensmiddelentechnologie), Vapro A; - Je hebt ervaring in, bent bekend met algemene hygiëneregels, HACCP/BRC; - Een positieve werkhouding (geen 8-5 mentaliteit); - Eigenschappen: hands-on, aanpakker, zelfstandig, flexibel, kwaliteitsbewust; - Focus op structurele verbetering en het nemen van verantwoordelijkheid; - Grote waarde hechten aan hygiëne en discipline; - Kunnen werken in teamverband; - Je bent bereid om in 3-ploegendienst te werken; Na een interne opleiding kun je zelfstandig opereren. Arbeidsvoorwaarden: Wij bieden een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een groeiende en dynamische organisatie. Het betreft hier een fulltime dienstverband met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Sollicitatie: Herken je jezelf in deze functie en denk je een goede invulling te kunnen geven aan hetgeen wij vragen dan nodigen wij je uit om je schriftelijke sollicitatie te sturen naar de afdeling Human Resources van Barry Callebaut Decorations BV, Postbus 100, 4880 AC Zundert t.a.v. Mariëlla Hopstaken. Je kunt je sollicitatie ook per e-mail sturen naar: mariella_hopstaken@barry-callebaut.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Scheiden is ook een nieuw begin! Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring. We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding. De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

ling orde o e b t Klan

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur

V Vo oo o rr s s tt e ev ve en n 2 21 1 telefoon 076-5012228 4 48 87 71 1 d dX X e e tt tt e en n -- l le eu u rr te e ll e e ff o oo on n 0 07 76 6 -- 5 50 01 12 22 22 t 28 8

8,6

uw Ook

VW

s in

j on s bi

i

g

e oed

.

den

han

APK-keuringen

APK-keuringen

Totaal onderhoud

Totaal onderhoud Div. occasions

Div. occasions Autoverkoop alle merken

Autoverkoop alle airco merken Fiat Grande Punto 1.4 active ............................blauw......2007 ..... 7.150,..blauw .... ......2009 2007..... 8.250,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ..........................................zwart ...11.200,FordMeriva Fusion airco ........................zwart .... 2006........9.450,11.250,Opel 1.6 1.4 16V Business airco .........................blauw ..blauw .... ......2008 2007..... 8.250,FordIbiza Fiesta 1.6 ghiaairco 5 drs ................zwart .... ......2005 2009........4.950,13.950,Seat 1.4 Referance .....................................grijs

Ford Fusion 1.4 airco ........................zwart .... 2006... 11.250,-

Hyundai Dynamic airco .................grijs .... ......2009 2008........9.250,14.750,Suzuki Swifti30 Shogun 5-drs airco. .................................grijs Ford Fiesta 1.6 ghia 5 drs ................zwart .... 2009... 13.950,KiaPolo Picanto aircoHatchback m/t ...................... oranje .... ......2012 2005..... 6.950,VW Comfortline 1.2 autom. DSG ....zilver ...17.000,-

Hyundai i30 Dynamic airco .................grijs .... 2008... 14.750,-

Peugeot 206 1.6 pack airco 3 drs ..... rood .... 2005..... 9.350,www.autobedrijfknobel.nl

GEZOCHT ervaren en leerling

sTOffEErdEr c.v. per mail

info@aol.nl

Kia Picanto m/t pack ...................... oranje .... 2007..... 2005..... 9.775,6.950,Peugeot 207airco 1.4 XS airco......... rood ....

PeugeotClio 206 1.2 1.6 airco pack 5-drs. airco .............zwart 3 drs ..... rood .... .... 2008... 2005.....10.250,9.350,Renault

Peugeot XSairco pack................... airco.........zwart rood .... 2007..... Seat Ibiza207 1.4 1.4 Sport .....2005 ..... 9.775,8.750,Skoda Fabia combi 1.45-drs. airco.............zwart ..............grijs.... 2008... 2006.....10.250,9.250,Renault Clio 1.2 airco VW 1.6airco Turijn airco ........grijs 2005... 11.950,SeatGolf IbizaStation 1.4 Sport ................... zwart .... .....2005 ..... 8.750,VW Golf Pluscombi 1.6 Turijn airco..............grijs ............grijs .... Skoda Fabia 1.4 airco .... 2005... 2006.....13.950,9.250,-

Volvo V40 1.8 airco 1.750,VW Golf Station 1.6...........................zwart Turijn airco ........grijs .... .... 1997..... 2005... 11.950,-

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,-

Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,-

www.autobedrijfknobel.nl

B r a b a n t We r k t . n l b e r e i k t maandelijks 35.000 kandidaten


VADERDAG HEREN

POWERPLUS

AXE

of The Muppetshow maten XS-XL

16+1 koppelstanden 2 jaar garantie incl. toebehoren TÜV-gekeurd

100 ml

SCHROEVEN DRAAIER 3,6 volt li-ion accu

BOXER SHORTS Popeye, Lucky Luke 2 STUK S

Elders 7.95 9.49

GEBRUIKSKLAAR

4.99

ONKRUID BESTRIJDER 750 ml

Werckmann BIT SET 64-delig

4.99

HEREN

AFTER SHAVE diverse geuren VA D E R DA G

TIP!

Playboy SHOWER GEL 250 ml

10.95 1.49 2.49

POLS HORLOGE grote keuze modellen topkwaliteit uurwerk

UNIVERSELE

AUTOMATTEN SET met securbevestiging om de bestuurdersmat vast te zetten

4 -DE LIG

3.19

2.09

SOLAR

TUIN LAMP RVS hoogte 36 cm

1.59

DOPPEN SET 16-delig

0.79

topkwaliteit chrome vanadium in opbergkoffer

TI VA D E R DA G Elders 19.95 24.95

POWERPLUS

SCHUUR MACHINE 180 watt

3.98

2 jaar garantie incl. handzame koffer en toebehoren TÜV-gekeurd

solar TUIN LAMP RVS 70 cm

WERCKMANN

Elders 8.99 9.95

Werckmann SCHUUR VELLEN 10 vellen

1.19

KUNSTSTOF

SKATE BOARD diverse kleuren

13.95

contrasterende wielen ABEC 5 lagers aluminium truck ca. 68 cm

P!

10.95

Elders 29.95 34.95

Grand Prix COCKPIT SPRAY 400 ml

0.99

MOUWLOOS

HEREN SHIRT diverse kleuren

5.95

en prints 100% katoen maten M-XXL

katoen HEREN POLO diverse kleuren maten M-XXL

2.99

HEREN

2.29

LEDEREN PORTEMONNEE diverse modellen en kleuren

12.95

trendy HEREN SJAAL diverse dessins

1.79

2.89

voor de 100 artikelen ACTION.NL Kijk Kijk voor winkeladressen ennieuwste overige informatie op onzeop website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 09-06-2013 t/m za. 15-06-2013 in Nederlandse filialen.

gebruiksklaar INSECTEN BESTRIJDER binnen en buiten 750 ml

DELZ_20130609