Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

O P L AG E :

E T T E N - L E U R S E

14 APRIL 2013 WEEK 15

Uitgeverij

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

WERKGELEGENHEID IN 2012 LICHT GEDAALD

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I

Te l .

SPORT

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

AMBIANCE EN ENTERTAINMENT OP TOUR DE LEUR

Westpolderplas klaar voor het mooie weer

Man gewond bij woningoverval

ETTEN-LEUR - De afgelopen weken heeft het jaarlijks groot onderhoud aan de Westpolderplas in Etten-Leur Noord plaatsgevonden. Bij deze werkzaamheden is onder andere de bodem van het zwemgedeelte van de plas afgeschraapt. Het onderhoud vindt plaats om de kwaliteit van het zwemwater in de plas goed en op peil te houden. Tijdens het zwemseizoen wordt bovendien het zwemwater in de Westpolderplas wekelijks gecontroleerd door het Waterschap Brabantse Delta. Dat gebeurt in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Daarnaast wordt strand aan de Westpolderplas wordt dagelijks geëgaliseerd en schoongemaakt.

ETTEN-LEUR - Een 55-jarige inwoner aan de Heggemus in Etten-Leur is maandagavond met geweld overvallen in zijn woning. De man opende rond 22.30 uur de voordeur toen er gebeld werd en moest onder bedreiging onder andere zijn pinpas en zijn pincode afgeven. De daders zijn er met geld en de pinpas vandoor gegaan. Ook stalen zij een fiets uit de schuur. Bij de overval liep het slachtoffer ook verwondingen op aan zijn gezicht. De man is door ambulancepersoneel bekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De technische dienst hield een uitgebreid sporenonderzoek en heeft ook een buurtonderzoek gehouden.

Collecte voor Hartstichting

Hennepkwekerij in appartement

ETTEN-LEUR - In de week van 14 tot 20 april gaan landelijk 60.000 mensen collecteren voor de Hartstichting. Met de opbrengst wordt de strijd aangegaan tegen hart- en vaatziekten. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland, dus iedereen kent wel iemand die met deze ziekten te maken heeft. Een enorm maatschappelijk probleem met veel persoonlijk leed. Voor patiënten en hun omgeving verandert een hart- of vaatziekte vaak hun leven. Zij moeten leren omgaan met beperkingen, angst en onzekerheid. Veel van de collectanten hebben hart- en vaatziekten van dichtbij meegemaakt. Een belangrijke drijfveer om langs de deuren te gaan.

ETTEN-LEUR - De politie heeft dinsdag na een tip in een appartement aan de Schoolstraat in Etten-Leur een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand waren vijf mannen bezig met het knippen van de planten. Er stonden 255 planten. Deze planten en circa 30 kilo aan geoogste toppen werd in beslag genomen. De verdachten komen uit Dordrecht en zijn respectievelijk 24, 25, 26, 28 en 48 jaar oud. De 24-jarige verdachte is de huurder van het pand. De politie heeft zijn auto en contant geld in beslag genomen. De stroom werd voor de meter om afgetapt. De politie vermoedt dat er al meerdere keren geoogst is. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR - Zo’n 200 schapen bevolken sinds kort de bermen langs het Bolwerk en het Koninginnebos in Etten-Leur. Vanwege de lastige ligging, laat de gemeente Etten-Leur de bermen en de taluds alhier begrazen in plaats van maaien. Hiervoor heeft het schaapsherder Dirk Geleijns benaderd om een van zijn kuddes in te zetten. FOTO MART VAN LIESHOUT

Werkzaamheden Gasunie aan gastransportleiding Etten-Leur

Karwei in oostelijk deel van start ETTEN-LEUR - Nadat eerder in het westelijke deel begonnen was, is de Gasunie van start gegaan met de onderhoudswerkzaamheden aan haar regionale gastransportleiding in het oostelijke deel van de gemeente Etten-Leur. Deze werkzaamheden, de zogeheten tweede fase, duren naar verwachting tot omstreeks augustus. DOOR PETER HOUTEPEN

Politie waarschuwt voor vals geld ETTEN-LEUR - De politie waarschuwt inwoners in Etten-Leur Noord alert te zijn bij het uitwisselen van geld. De waarschuwing volgt op de ontdekking, afgelopen week, dat er vals geld in omloop is. Tot dusver is een winkel gedupeerd door het betalen van vals geld, terwijl bij een andere winkel geprobeerd is om met vals geld te betalen. In beide gevallen gaat het om biljetten van 50 euro. Vorig jaar met carnaval dook ook al een keer vals geld op in Etten-Leur Noord. Bij Het Turfschip werden illegale biljetten van 50 euro aangetroffen. Een 17-jarige jongen uit Sprundel werd aangehouden omdat hij in het bezit was van zo’n vals briefje.

ANWB wil actie tegen wegenvignet ETTEN-LEUR - De ANWB vraagt actie van het kabinet om de plannen voor een Belgisch tolvignet van tafel te krijgen. De provincies Brabant en Zeeland maken zich grote zorgen over de gevolgen van de tolplannen. België wil een wegenvignet invoeren voor auto’s voor de duur van tien dagen, twee maanden en één jaar. De ANBW schat dat de kosten ongeveer 100 euro zullen bedragen. Belgische ingezetenen worden gecompenseerd. De ANWB vindt het onterecht dat wegen waar voor al is betaald onder het tolregime worden gebracht. Ook zou er veel automobilisten geen alternatief zijn om het vignet ook buiten de snelwegen verplicht is.

verwijderd, waarna de nieuwe leiding op exact dezelfde plaats zal komen te liggen.

In het oostelijke deel kon pas begonnen worden nadat het deel van de leiding tussen het pompstation Seppe en Middendonk vervangen was. Parallel In het westelijke deel betreft het de gastransportleiding vanaf de Brabantlaan (Campinaterrein) tot de kruising van de Attelakenseweg met de Liesbosweg. De bestaande leiding loopt aan de noordkant parallel aan de spoorbaan RoosendaalBreda. Eerst wordt de bestaande leiding

Gegarandeerd Bijzonder aan dit traject is dat vanaf de Plantijnlaan tot aan de Sigarenmakerstraat de werkzaamheden plaatsvinden met een zogenaamde horizontaal gestuurde boring. Alleen aan het begin en het einde van de boring is hiervan boven de grond iets te zien. Op de rest van het traject vindt de vervanging plaats door een open ontgraving, met een werkstrook variërend van circa

tien tot achttien meter breed. Tijdens de werkzaamheden zal de gaslevering aan huizen en bedrijven gegarandeerd blijven. Groter gebied De werkzaamheden in Etten-Leur maken onderdeel uit van een groter gebied dat de Gasunie vervangt, globaal gezien tussen Zegge en Boxtel. Aanleiding om tot vervanging over te gaan is het feit dat de huidige leidingen het einde van hun levensduur naderen; ze dateren al uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Het betreft dus een preventieve vervanging.

Start zomerschool senioren 50+ ETTEN-LEUR - De Zomerschool voor senioren (50+) gaat weer van start. Vanaf eind maart tot 31 mei kan men zich inschrijven voor de diverse activiteiten. In tegenstelling tot vorige jaren is het na 31 mei niet meer mogelijk om in te schrijven. Inschrijvingen worden op volgorde van datum verwerkt. Het aantal deelnemers groeit nog ieder jaar.

Compleet scheiden?

€ 625

p.p.

ScheidingCentrum.nl

Er staan in de maanden juli en augustus vijfentwintig activiteiten op het programma. Zoals bijvoorbeeld workshops, stadsen tuinwandelingen, films, musea en zelfs een bustocht naar Hoogstraten in België. Er is dus keuze genoeg voor iedereen. Voor alle activiteiten geldt vol is vol. De boekjes met informatie over de activiteiten en inschrijfformulier kunt u ophalen bij de Pluspunten van Surplus in de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Etten-Leur.

tuincentrum Etten-Leur A.S. ZONDAG OPEN 11.00 - 17.00u. Zondag tussen 11.00-13.00 uur:

Koffie, thee of cappucino, 1e kopje GRATIS !!! Lage Vaartkant 11 Anna van Berchemlaan 36 Etten-Leur (076) 5012230 www.rnvg.nl

Anna van Berchemlaan 36 Etten-Leur (076) 5012230 www.rnvg.nl

076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Werkzaamheden aan Brandseweg ETTEN-LEUR - In opdracht van de gemeente Etten-Leur begint een aannemingsbedrijf met de werkzaamheden aan de riolering en de herbestrating van de Brandseweg tussen de Korte Brugstraat en de Boeieraak enerzijds en van de Boeieraak vanaf de Brandseweg tot aan de Turfijker anderzijds. Het werk wordt door het aannemingsbedrijf gefaseerd uitgevoerd. Per fase is steeds een beperkt deel afgesloten voor het verkeer. Voor het verkeer wordt een omleidingroute steeds met borden aangegeven. De werkzaamheden gaan van start op dinsdag 16 april en duren voorzienbaar zoals het er nu naar uitziet tot medio dit jaar.

NAC en Sarpong akkoord over contract BREDA - NAC en Jeffrey Sarpong hebben dinsdagavond een mondeling akkoord bereikt over een contract, dat de aanvallende middenvelder vanaf volgend seizoen voor drie jaar aan de Bredase club verbindt. Sarpong trainde vanaf vorige week dinsdag al mee met de selectie van NAC. Hij zat toen zonder club en mocht in Zundert zijn conditie op peil houden bij de club waar hij eerder, tijdens het seizoen 20112012, in actie kwam. Hij kwam toen voor NAC eenmaal tot scoren in elf duels. De middenvelder kwam eerder ook uit voor Ajax en Real Sociedad. Zijn contract bij het Spaanse Real Sociedad werd afgelopen winterstop ontbonden.


$)9$//(1=21'(5/,-1(1 %LMGHPHWKRGHGLH0DNH,W(DV\ WRHSDVWZRUGWJHZHUNWPHW SLHSNOHLQHSXQWMHVGLHSLMQORRVLQ KHWRRUZRUGHQJHSODDWVW 'H]H]RUJHQRDYRRUHHQ VQHOOHUHYHWYHUEUDQGLQJHQGDWMH JHHQEHKRHIWHKHEWDDQ ]RHWLJKHLGHQRYHUPDWLJHWHQ

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Van Os uurwerken Etten-Leur

www.vanosuurwerken.nl

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar â‚Ź20,- pu. ĂŠn maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â‚Ź5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

COMPUTER PROBLEMEN?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

+++ )&$,#! 

  

!  ,  

&%$&(' '&& # $*& %%## EuroďŹ x (XURĂ€[

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

%5('$+$/67(5(1³,NYRHO PHMDDUMRQJHU,Q]HVPDDQ GHQWLMGEHQLNNLORDIJHYDO OHQ0LMQOLFKDPHOLMNHNODFKWHQ ]LMQPHWDIJHQRPHQ,NEHQ RRNWHUZLMOLNWRFKDVWPDWLVFK EHQYHHOPLQGHUNRUWDGHPLJ JHZRUGHQ´YHUWHOWHHQHQWKRX VLDVWH5LWD.=LMLVHHQYDQGH FXUVLVWHQGLHPHWHQWKRXVLDVPH KHW¾$IYDOOHQ]RQGHU/LMQHQœ SURJUDPPDYROJHQYDQ0DNH,W (DV\³+HW¿MQHLVGDWMHQRUPDDO HHWHQRRNEHVWYHHOOHNNHUVPDJ ZDDUMHQLHWGLNYDQZRUGW´ (UZRUGWJHHQGLHHWYRRUJH VFKUHYHQ³=HNHUDOVMHHHQGUXN OHYHQOHLGWKHEMHJHHQWLMG RPSUHFLHVYROJHQVKHWERHNMH ERRGVFKDSSHQWHGRHQHQWH NRNHQ:LM]HJJHQHHWJHZRRQ ZDDUMHWUHNLQKHEW(U]LMQPDDU HHQSDDURQEHODQJULMNHGLQJHQ ZDDUYDQKHWEHWHULVRP]HPLQ

GHUIUHTXHQWWHQXWWLJHQ]RDOV RDFKLSVHQNRHNMHV0DDUGH EHKDQGHOLQJJDDWGLHEHKRHIWH RRNWHJHQ9HUGHUPDJMHQD JHQRHJDOOHVHWHQ´'HEHODQJ ULMNVWHWLS³0DDNYDQKHWDIYDO OHQ]RQGHUOLMQHQHONHGDJHHQ IHHVWMH´ 'H0DNH,W(DV\PHWKRGHZRUGW LQPLGGHOVWRHJHSDVWLQSUDN WLMNHQLQKHHO1HGHUODQG2Q]H WKHUDSHXWHQZHUNHQXLWVOXLWHQG RSDIVSUDDN

³0DNH,W(DV\ EHGDQNW-XOOLHPDNHQ MHQDDPKHOHPDDO ZDDU´

ZZZPDNHLWHDV\QO Mobiele fietsenmaker

Levering van NATUURSTENEN BINNENVLOEREN

Etten-Leur e.o.

WELL BALANCED bestaat 5 jaar Boek t/m 15 mei en win massages tot eind 2013! Ook therapeutische massages

06-51062370 www.fietsherstelaanhuis.nl

ZUNDERT 076 - 597 37 03

(vergoeding zie site) www.praktijkwellbalanced.nl of bel 06-48340828

Inclusief tness, groepslessen en sauna

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • w www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Aanmelden voor 30 april 2013 2011. Maak voor uw eerste bezoek een afspraak. Minimum leeftijd 18 jaar.

9RRUVWHYHQ‡';(WWHQ/HXU‡7HO‡ZZZPHGLVSRUWVQO Voorsteven 32 ‡871 DX EttHQ/HXU‡Tel. 076 - 501 00 0‡ZZw.medisports.nl


ACTUALITEIT

Aantal niet werkende werkzoekenden bedraagt ruim 1.300

Werkgelegenheid in Etten-Leur in 2012 licht gedaald ETTEN-LEUR - Het aantal mensen dat werkzaam is in Etten-Leur, is in 2012 met 1,2% gedaald ten opzichte van 2011. Dat staat in de Sociaal-Economische Thermometer die de gemeente ieder jaar laat verschijnen. DOOR PETER HOUTEPEN Waar in 2011 nog 20.742 mensen werk hadden in Etten-Leur, waren dat er eind 2012 20.506. “Dat staat toch een beetje in contrast met wat de omliggende regio heeft gedaan. Want die zijn wat gegroeid. Niet heel erg veel, maar toch”, licht wethouder Jean-Pierre Schouw van Economische Zaken toe. Momentopname Sinds 2008 is ieder jaar sprake geweest van een lichte daling van het aantal banen, met uitzondering van de periode 2010-2011 toen een kleine opleving te zien was met een stijging van 2,2%. Schouw: “Daarnaast is het wel zo dat als we naar de leegstand in Etten-Leur kijken, dat dit ten opzichte van de regio nou net weer laag is.” De instroom in de bijstand en de NWW (Niet Werkende Werkzoekenden) is volgens Schouw eigenlijk niet zo heel erg gigantisch. “In andere gemeenten constateren we grotere uitschieters. Het kan ook een tijdelijk fenomeen zijn hoor. Volgend jaar kan het er weer heel anders uitzien. Het gaat hier ook om een Thermometer, zonder voorspellend vermogen. Het is eigenlijk een momentopname.”

Stijging Het aantal NWW-ers in Etten-Leur bedroeg in december 2012 1.351 personen. Dat is een stijging van 221 eenheden in vergelijking met december 2011. De grootste categorie mensen zonder werk in Etten-Leur bevindt zich in de leeftijdscategorie 27-45, rond de 50%. Ook de categorie 45-65 is redelijk groot (30 tot 40%). De NWW-ers in Etten-Leur zijn voor een groot deel laag tot middelbaar opgeleid.

‘Het is eigenlijk een momentopname’ Als gekeken wordt naar de verhouding tussen Etten-Leur/West-Brabant en Nederland op het gebied van de leeftijd van de NWW-ers en het opleidingsniveau kan de conclusie getrokken worden dat Etten-Leur het gemiddeld doet. De actuele cijfers tot en met februari 2013 vallen niet tegen, maar ook niet mee”, vult burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot aan. “Bij de jeugd valt het op dit moment mee, omdat op 1 februari weer heel veel opleidingen begonnen zijn. Maar het betekent wel dat als straks in mei en juni

Eind 2012 hadden 20.506 mensen werk in Etten-Leur. ARCHIEFFOTO

de diploma’s worden uitgereikt, er weer een hausse kan komen.” Bedrijfsgrond In 2012 is het aantal vestigingen in EttenLeur met 50 gestegen. De stijgende trend

van de laatste jaren wordt daarmee voortgezet, echter is de groei minder groot als in de jaren ervoor. In de Regio West-Brabant is dit procentueel hetzelfde. Het aantal starters in 2012 bedroeg 292 bedrijven, terwijl het aantal opheffingen

212 bedroeg. Tot slot valt in de Sociaal-Economische Thermometer op dat de jaarlijkse uitgifte van bedrijfsgronden scherp gedaald is. Bedroeg dit percentage in 2011 nog 9,8, in 2012 was dat nog maar 3,9%.

‘Met minder middelen voorzieningenniveau op peil houden’

Takendiscussie gemeente vraagt om andere aanpak ETTEN-LEUR - Met minder middelen anders en slimmer te werk gaan. Dat is de essentie van de tweede fase van economisch, financieel, technologisch en uiteindelijk in samenspraak die wijk wordt de takendiscussie die de gemeente Etten-Leur heeft gepresenteerd. In juni vorig jaar werd met fase 1 al een be- demografisch gebied zorgen ervoor dat verbeterd, dan wordt wel het doel bereikt.” dit op een andere manier moet dan in het langrijke stap gezet naar de realisering van de Toekomstvisie Etten-Leur. DOOR PETER HOUTEPEN De Toekomstvisie beschrijft wat voor ge-

meente Etten-Leur wil zijn in 2020 met een doorkijk naar 2030. Etten-Leur heeft de voorbije decennia tegen lage lasten

voor haar inwoners een prima voorzieningenniveau opgebouwd en wil dat graag zo houden. Allerlei ontwikkelingen op

verleden. “Meer van buiten naar binnen denkend. Dat is eigenlijk de rode draad in het programma”, aldus wethouder Jan van Hal. Verantwoordelijkheid In de takendiscussie zijn 77 actiepunten benoemd. Niet alle actiepunten zijn klaar. Duidelijk is dat Etten-Leur bol staat van de initiatieven. “Wij willen vol gebruik maken van de initiatieven en het ondernemerschap vanuit de samenleving.

‘Het levert in elk geval kansen op’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Jan van Hal: ‘Als er weinig of geen subsidiebedrag meer vrij komt, moeten we op een andere manier te hulp schieten.’ ARCHIEFFOTO HANS VAN BERKEL

Dit willen we als gemeente faciliteren, in plaats van dit altijd andersom moet zijn. Wij moeten als gemeente leren om dat meer los te laten en inwoners moeten misschien wat meer leren om hierin verantwoordelijkheid in te nemen. Het is geven en nemen. Soms willen mensen gewoon dat de gemeente zaken regelt. Soms is dat terecht en soms niet. Het gebeurt ook wel eens dat ze teveel eigen initiatief willen nemen en dan moet je uitleggen waarom dat niet kan. Zelf opdrachtgever zijn kan natuurlijk niet.” Van Hal geeft een voorbeeld. “Zelf een straat in een wijk openbreken omdat men daar wel de juiste mensen voor heeft gaat dus te ver. Een straat valt onder het openbaar gebied. Maar als

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Soepeler Omdat de subsidiekraan steeds verder dichtgedraaid wordt, zal voor evenementen en dergelijke ook sprake moeten zijn van een andere aanpak. “Dat betekent in de praktijk wellicht dat we het mensen zo makkelijk mogelijk moeten maken bij het organiseren van een evenement. Als er weinig of geen subsidiebedrag meer vrij komt, moeten we op een andere manier te hulp schieten. Daar staan we open voor. Bijvoorbeeld door geen leges meer te heffen of soepeler om te gaan met vergunningen. Op den duur zal dat ook de ambtenaren verlichten. Je kunt ook zeggen: hebben we straks nog wel subsidies? Misschien hebben we straks wel prestatieafspraken.” Financieel Wat het uitvoeringsprogramma de gemeente Etten-Leur uiteindelijk financieel oplevert is niet bekend. Jan van Hal: “Het levert in elk geval kansen op. Die kansen zullen afhankelijk van hoe een en ander zich verder ontwikkelt, gedefinieerd worden. Maar dit was ook geen financiële opdracht. De opdracht luidde om de samenwerking te verbeteren alsmede de kwaliteit van het product. Pas later zal duidelijk zijn wat het ons financieel oplevert. Uiteindelijk gaat het hier om een continu proces met als doel de Toekomstvisie van Etten-Leur ook in 2030 betaalbaar te hebben.”

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.


SPECIALE SPORTPRIJZEN VOOR KONINGSFEESTEN MEDAILLES v.a.

â‚Ź 0.60

BEKERS v.a.

â‚Ź 1.25

ERELINTJES v.a.

â‚Ź 0.40

en vele andere prijzen.

Stolker Sportprijzen reeds 41 jaar De Bekerboer van Oudenbosch. www.medailles.nl www.debekerboer.nl stolker@caiwy.nl Ook s’avonds geopend Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accu’s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â‚Ź 0,75 p/kg â‚Ź 1,05 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,95 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,40 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,40 p/kg â‚Ź 0,16 p/kg ½

₏ 0,85  ½ 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuwsSTOP NU MET ROKEN 6723180(752.(1 Ɣ slagingspercentage90,5% , 90,5% Ɣ Hoogste Hoogste slagingspercentage, x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ɣ methode -> Ɣ Nieuwste Nieuwste methode ->Luxopuncture Luxopuncture x Nieuwste methodedoor -> Luxopuncture ƔBlijvend vergoed alle Zorgverzekeraars Ɣ Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012!!!

GRATIS ONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

KEUKENS

kiezen keuken w u is u h t

Kwaliteits keukens v.a. â‚Ź 3900,Ook het adres voor uw keukenrenovatie d.m.v. nieuwe deuren, werkblad en/of apparatuur.

‘t kan allemaal bij Ad Hellemons Keukens GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. TEL. 076-5033971 ČŠ WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

 

 

  

%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

     

    

       !" # $$ # # $$

Wie zijn wij?

x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

’t Veranda-Huys, de specialist in Verandadaken / Terrasoverkappingen, raamdecoratie en zonwering. Zeven dagen per week speciaal voor u geopend!

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG RBNG) therapeuten ƔEHKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG 

Ɣ 3x behandelingen vanvan 2020minuten ƔGeen extra kilo’s HQSLMQORRV 3 behandelingen minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos DEFINITIEF AFSLANKEN, Ɣ/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, Ɣ Geen extra kilo’s en pijnloos x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Ɣ Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN, BURNOUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

In de nieuwe showroom in Breda staan zes modellen terrasoverkappingen en een uitgebreide collectie raamdecoratie. Alle zonweringproducten zijn verder ook aanwezig en zijn mooi gepresenteerd in onze showroom. We hebben terrasoverkappingen in alle soorten en maten en voor ieder budget. Een verandadak verlengt je buitenseizoen, zeker met het wisselvallige Nederlandse weer zijn ze ideaal. We leveren ze ook met diverse glaswand systemen, hierdoor bent u nog meer beschut tegen regen en wind. :LM]LMQRIÂżFLHHOGHDOHUYDQ5HQVRQ6RODUOX[$OOXPD9HUDQR HQ6XQĂ€H[

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN0 # $$ 123 45

5PLK

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN16

 (WWHQ/HXU 

(WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV

Waarom naar ’t Veranda-Huys?

EXOTISCH TUINCENTRUM

ZONDAG 14 APRIL

OPEN

Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment ! -

PAGO DE

S

-

7 DAGEN

PER WEEK

OPEN

We zijn om te beginnen 7 dagen per week geopend voor onze klanten. Verder hebben we altijd leuke acties voor onze klanten, op die manier heeft de klant een nog scherpere prijs. De garantie op al onze producten is standaard 5 jaar en op sommige producten zelfs 10 jaar. Dit geeft onze klanten de zekerheid die ze willen hebben. Ons professioneel montage team is ook een goede reden om zaken te doen met ’t Veranda-Huys. Zij realiseren uw droom daadwerkelijk in, om of aan uw huis. Vorstelijke actieweken 2Q]HYRUVWHOLMNHDFWLHVWPKHWHLQGHYDQGHPDDQG

Boeddhabeelden

‡

voor binnen en buiten

‡

Outdoor teaktafels Lavastenen pagodes Teakwortel schalen Potten & Vazen

www.evenaar.com %UHGDVHZHJ‡(WWHQ/HXU‡7HO

‡ ‡ ‡

0DDQGDJ WP GRQGHUGDJ 0D[LPD OH NRUWLQJ RS GH montage, deze is gratis op al onze producten. 9ULMGDJ]DWHUGDJHQ]RQGDJNURRQNRUWLQJRSGH montage van al onze producten. Bij aanschaf van een terrasoverkapping / tuinkamer met een lamellen of glazen dak een gratis troon! Iedere derde klant krijgt een dinerbon voor twee personen. Iedere bezoeker ontvangt een leuke feestelijke attentie tijdens onze vorstelijke actieweken.

2SHQLQJVWLMGHQ Ma 13.00 - 18.00 Di 10.00 - 18.00 Wo 10.00 - 18.00 Do 10.00 - 21.00 Vr 10.00 - 18.00 Za 10.00 - 17.00 Zo 12.00 - 17.00

J.F. Kennedylaan 14, 4811 ET Breda, +31(0) 76 - 8503958 | www.tveranda-huys.nl | info@tveranda-huys.nl


ACTUALITEIT

Artiesten treden op aan Van Bergenplein

Colofon

Tour de Leur heeft amusementsprogramma rond

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Redactie Peter Houtepen

ETTEN-LEUR - De organisatie van het wielercriterium Tour de Leur dat op zondag 12 mei toe is aan zijn eerste lustrum, heeft nu ook het ambiance- en entertainmentprogramma rond. Tussen 14.00 en 19.00 uur is er op het Van Bergenplein live muziek en zijn er optredens van diverse artiesten. Op het podium verschijnen deze middag Anton van Ginneken, Mister Nightlife, Randy Watseels, Robin van Damme, d’n Henk, de Mannen van Brabant en Roger van Meer.

Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest

DOOR PETER HOUTEPEN

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode

Acquisitie Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 15

Als gevolg van reconstructiewerkzaamheden kent het parkoers van de Tour de Leur dit jaar een wijziging. De start is ter hoogte van de permanence café-zaal Roeloffs en de finish op het Van Bergenplein ter hoogte van de Rabobank. Het parkoers loopt van de Kapelstraat, Kasteellaan, Lange Brugstraat, Korte Brugstaat, Eikstraat, Lindenbleek en Van Bergenplein weer door de Kapelstraat. De finish ligt ter hoogte van de Rabobank aan de Geerkade. Het rondje is 1,3 kilometer lang, met veel bochten en korte snelle stukken.

De oplossing van deze puzzel is in week 16 te vinden op www.internetbode.nl Programma Het programma op zondag 12 mei start om 12.00 uur met een prominentenkoers over 30 kilometer met hierin de plaatselijke Etten-Leurse favorieten. Dit onderdeel is tevens geschikt voor alle bedrijven en Leurs publiek dat zich aan de Tour de Leur heeft verbonden. De categorie ID-renners (coureurs met een verstandelijke beperking) starten hun criterium van 30 kilometer om 13.00 uur. Tour de Leur is nog op zoek naar Leurse coryfeeën die te gast willen zijn bij de ceremonie protocollair van dit onderdeel. De Nieuwelingen meisjes en de Junioren vrouwen rijden hun koers van 50 kilometer om 14.30 uur. Als laatste zijn de Junioren heren aan de beurt voor een criterium van 65 kilometer. Zij starten om 16.00 uur. Het ceremonie protocollaire van Tour de Leur bestaat uit wethouder Theo Vaes, Ronnie Buiks (voorzitter Stichting Wielertopsport EttenLeur), Edith Klep (promotor van het dameswielrennen) en oud-profcoureur Jan(tje) Siemons.

© www.sudokusite.eu

De rondemissen van Tour de Leur: Kimberly Kerstens (links) en Anne Lotte Kerremans.

Bloemen en kussen De bloemen en de bijbehorende kussen aan de eerste drie renners van iedere categorie worden uitgedeeld door de twee rondemissen, Anne Lotte Kerremans en Kimberly Kerstens. Anne Lotte Kerremans is 18 jaar en is model bij modellenburo Dyon Caractère in Etten-Leur.

Zij volgt een opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft daarnaast een baantje in de horeca. Kimberly Kerstens is 19 jaar en volgt een opleiding als advocate. Zij is in de tussentijd ook al voor het vijfde jaar rondemiss van Tour de Leur. Zes jaar geleden werd ze door haar oom Wim Roeloffs gevraagd om de bloemen uit te reiken.

Advocaat over de risico’s van sociale media bij opsporing

Ziya Yeral verdedigt verdachte veelbesproken geweldsdelict ETTEN-LEUR - Door de vele aandacht in de media zijn geweldsincidenten plots een hot issue. Regelmatig wordt het publiek ingezet om daders te identificeren en voor justitie te brengen. Advocaat Ziya Yeral vertegenwoordigt een verdachte uit Oosterhout en stond deze onlangs bij toen hij bij Pauw en Witteman zijn verhaal deed. Het doel: in actie komen tegen eenzijdige beeldvorming, want is het inzetten van sociale media wel zo’n goed middel voor dit soort situaties?

Zira Yeral vindt dat het vak van een strafadvocaat niet altijd begrepen wordt.

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE “Ik zie het als uiterst redmiddel”, is Yeral stellig. Vaak komen beelden al naar buiten als er volgens hem onderzoekstechnisch nog veel valt te doen. Waar de beelden naar buiten komen om mogelijke daders te herkennen, hebben ze ook impact op het leven van betrokken van wie hun rol niet vaststaat. “Ze kunnen herkend worden op straat. Dat kan moeite opleveren met het vinden van werk of er in resulteren dat ze op school aangesproken worden.” Tja, dan maar eerst nadenken voor je tot domme daden overgaat? Volgens de advocaat moet het Nederlandse rechtssysteem niet vergeten worden. Dat stelt dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. “We leven niet in de Middeleeuwen. Toen werden mensen aan de schandpaal genageld en kon men er tomaten naar gooien. Dat wil je niet hebben. Stel dat iemand onschuldig is?” Bananenrepubliek Vaak gaat men daaraan voorbij en is er soms de mening dat verdachten geen rechten hebben. Onterecht: “We leven niet in een bananenrepubliek, waar we mensen zonder proces kunnen veroordelen. De vraag is: wil je zo’n rechtssysteem in Nederland?” Bij zijn optreden als strafadvocaat krijgt hij desalniettemin regelmatig kritiek. “Na Pauw en Witteman kreeg ik een aantal mails binnen, waarin ik behoorlijk beledigd werd. Mensen die dat doen, weten niet wat mijn vak is.” Als strafpleiter moet je volgens hem een dikke huid hebben. Wakker ligt hij niet van de kritiek, maar vervelend blijft het. Vooral omdat hij er niets mee kan: “Een aanval op mij, is uiteindelijk een aanval op de rechtstaat.”

PAGINA 5

Garanties Er wordt ook wel eens vergeten dat hij de verdachte louter bijstaat. “Een advocaat moet geen garanties geven. Uiteindelijk is het de rechter die beslist.” De zaak in Oosterhout is volgens hem erg, maar niet uitzonderlijk. “Ik wil het totaal niet bagatelliseren, want wat er gebeurd is, is vreselijk”, beaamt Yeral. De vraag rijst of het zelf opzoeken van de media dan wel zo’n goed idee is. “Het belang van de cliënt staat altijd voorop”, benadrukt de advocaat. Het was zijn wens het woord te doen om een weerklank te geven. “Voor we naar Pauw en Witteman gingen, heb ik de ouders gesproken en natuurlijk met de cliënt zelf. Voor de cliënt was het gebeuren een schok. Zoveel media aandacht vanuit één richting.” Volgens de verdachte ging er veel aan vooraf dat onbelicht blijft. “Als iemand dit ziet, denkt die persoon dat wij een stelletje psychopaten zijn die er zomaar op los slaan”, heeft hij zelfs gezegd. Spijt Mensen die beweren dat zijn cliënt geen spijt had, zien dat fout. “Ik vind het zo’n onzin. Hij komt bij Pauw en Witteman, hartstikke zenuwachtig, zat zelfs te trillen. Ik heb hem natuurlijk voorbereid, maar zo’n jongen heeft geen media-ervaring. Dan komt niet alles er even soepel uit. Natuurlijk heeft hij spijt, anders had hij daar toch niet gezeten?” Ziya Yeral is advocaat in Etten-Leur, afkomstig uit Bergen op Zoom en woonachtig in Roosendaal. In zijn werk behandelt hij voornamelijk strafzaken, omdat die hem het meest interesseren. “Ik zag vroeger op TV al veel spraakmakende strafzaken, dat zal wel van invloed zijn”, lacht hij. Wat betreft de inzet van sociale media voor opsporing is hij sceptisch. “Je hebt ieders privé-leven te eerbiedigen. Zowel van burgers als veroordeelden. Privé is van toepassing op iedereen.”


Meepraten op het forum van uw huisarts

Het medisch forum telt momenteel al 115 gebruikers.

ETTEN-LEUR - Lotgenoten vinden, gezondheidsnieuws lezen en vragen stellen aan andere patiënten. Het kan op het medisch forum van Het Huisartsenteam. Zorggroep Het Huisartsenteam, waar veertig huisartsen uit o.a. Etten-Leur, Breda en Oudenbosch bij zijn aangesloten, heeft

onlangs een medisch forum gelanceerd. Op het forum kunnen (chronische) patiënten lotgenoten vinden, vragen stellen aan andere patiënten en gezondheidsberichten lezen. Daarnaast dient het forum als klankbord voor de Cliëntenraad. Zij posten regelmatig stellingen en vragen, om op deze manier meningen van de achterban te polsen.

Met het medisch forum speelt de innovatieve zorggroep in op de met hoog tempo toenemende technologie en medische kennis van patiënten. Patiënten moeten volgens Het Huisartsenteam nog beter geïnformeerd worden, via andere kanalen worden bereikt en de gelegenheid krijgen om hun mening over bepaalde thema’s te uiten. Het Huisartsenteam is de eerste zorggroep van Nederland die een medisch forum opricht. Digitale patiënten communicatie is voor de zorggroep erg belangrijk. Naast het forum zijn zij ook op facebook te vinden en informeren ze hun patiënten onder andere middels een digitale nieuwsbrief en gezondheidstips. Registreren voor het forum gaat eenvoudig en anoniem. Kijk op http://forum.hethuisartsenteam.nl & www.faceook.com/ HetHuisartsenteam.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

SENIOREN KOERSBALCLUB ’T PALET Uitslag dinsdag 9 april: 1 Bas Maliepaard 23 punten; 2-3 Frans Fleuren en Frans Lauwerijssen 21 punten; 4-5 Jaantje Nooijens en Jet van Vlimmeren 17 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www.centrumoostel.nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport, wij spelen op dinsdagmiddag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. Jeu de Boules club speelt op woensdagmiddag, nieuwe leden opgeven bij F. Fleuren, 076-5021128. KONINGINNENDAG IN DE SCHAAPSKOOI Voorafgaand aan de Troonswisseling op 30 april serveert het Vrijwilligersteam van de Schaapskooi voor de bezoekers vanaf 12.30 uur een diner. Dit is een nasigerecht, saté met met satésaus, kroepoek en atjar, een drankje en een lekker toetje. Nadien kunnen we vanaf 14.00 uur kijken naar de TV uitzending van de troonswisseling. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de Schaapskooi, Dreef 43 Etten-Leur. Inleveren voor 19 april. KBO LEUR Bridge Uitslag 4 april, A-lijn: 1. Betty Wolff-Rietje Kool 64,17%; 2/3. Cees Schuurmans-Toon v. Dorst 58,33%; 2/3. Frie BeenakkersFrans Takx 58,33%; 4. Ria v. Gijsel-Bets Nouws 55,00% B-lijn: 1. Riet Meys-Rieneke Theunis 73,61%; 2. Willy v. RossumToos Franken 54,17%; 3. Tonnie de Leeuw-Gerard Pouw 52,78% Turfsjoelers Aangezien de laatste paar maanden een paar leden ontvallen zijn

aan de turfsjoelers en ook een paar leden om gezondsheidsredenen zijn gestopt zijn de Turfsjoelers thans op zoek naar nieuwe leden. Er wordt elke woensdagmiddag vanaf 13.30 tot 15.30 uur gesjoeld in het Turfschip. Er wordt gesjoeld in een onderlinge competitie van 10 maanden. De competitie start in september en het seizoen wordt afgesloten met een etentje in juni. Aangezien de sjoelclub uit vele oudere leden bestaat, wordt er gespeeld met 2 man aan 1 bak. Hierdoor is er meer tijd voor een praatje met elkaar, want gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de sjoelclub. Als u interesse heeft om te sjoelen, loop dan voor een kennismaking, op woensdagmiddag gerust eens binnen bij de sjoelclub in het Turfschip. Wenst u meer informatie, neem dan contact op met Wim Dielemans tel. 5878497 of stuur een mailtje naar w.dielemans@casema.nl KBO ETTEN-LEUR C/Z Sjoelen Uitslag 4 april, A-klasse: 1. Jeanne Aarts 1109 pnt; 2. Lenie de Kok 1072 pnt; 3. Riet Balemans 1042 pnt B-klasse: 1. Willie Joosen 996 pnt; 2. Naan Baremans 985 pnt; 3. Wim Vervaart 969 pnt C-klasse: 1. Ans de Kroon 1056 pnt; 2. Riet Snepvangers 931 pnt; 3. Jo Krijnen 833 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO.

Leur kleurt Oranje ETTEN-LEUR - Tijdens Leur Kleurt Oranje! is er op dinsdag 30 april in het Schoenmakerspark weer van alles te doen voor zowel jong als oud. Dit jaar is het wel een bijzondere editie. Hare Majesteit Koningin Beatrix verlaat de troon en draagt haar taken over aan haar zoon Willem Alexander. De organisatie heeft er voor gezorgd dat op een TV scherm in de tent de troonswisseling te volgen zal zijn. Om 14.00 uur wordt er gestart met oud Hollandse spelletjes voor de jongeren op het kinderplein. Gelijktijdig wordt er gestart met de inmiddels traditionele zeskamp voor de ouderen. Voor deze zeskamp kunnen nog steeds teams inschrijven. Inschrijven kan via de website van Leur Kleurt Oranje. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking. Zoals elk jaar is er ook weer voor het nodige amusement gezorgd. Tijdens de pauze van de zeskamp (14.30 uur) en voorafgaand aan de prijsuitreiking van de zeskamp zullen diverse bekende artiesten zorgen voor een muzikale intermezzo.

Kunstgebit stuk?

De kinderen van de basisscholen krijgen zoals gebruikelijk allemaal een kleurplaat waar mooie prijzen aan zijn verbonden. Heb je geen kleurplaat ontvangen dan kun je hem downloaden van de site (www.leurkleurtoranje.nl). Een deskundige jury zal rond 17.00 uur de winnaars bekendmaken. Als afsluiting zullen door alle deelnemende kinderen ballonnen worden opgelaten. Voor de ballon die de het verst van het kinderplein zijn eindbestemming heeft gevonden is ook een prijsje weggelegd. Voor de jongere deelnemers is er een speciale attentie en voor alle deelnemers van de zeskamp sowieso een herdenkingmedaille. Om dit alles in goede banen te kunnen lijden zijn er nog al wat vrijwilligers nodig. Er hebben zich al behoorlijk wat mensen aangemeld, maar we kunnen er altijd nog wat meer gebruiken. Van 12.30 tot 17.30 uur hebben we nog wat vrijwilligers nodig. Voelt u zich geroepen om een handje toe te steken, schroom dan niet om je op te geven. Stuur een mailtje naar: info@leurkleurtoranje.nl

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

KORTE BERICHTEN ETTEN-LEUR Alzheimer café: ‘Belevingsgerichte benadering in de derde en vierde fase’. Jolanda Alvarez, consulente ‘Belevingsgerichte zorg’ komt uitleggen wat er gebeurt in de ik-beleving van de mens in deze stadia van het ziekteproces en hoe je daarmee zou kunnen omgaan. Het Alzheimer Café vindt plaats in Het Anbarg op donderdag 18 januari, Nassaulaan 1 in Etten-Leur en begint om 19.30u. Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken, kunt u HOOM bellen zodat zij u thuis kunnen ondersteunen tijdens uw bezoek aan het Alzheimer Café. HOOM, tel. 0168-356555, e-mail info@hoomondersteuning.nl Jong Toptalent in de Boshoeve: Op zondag 14 april vindt het laatste concert in de RABO Bank reeks Jong Toptalent plaats. Het laatste, omdat de Boshoeve per 1 mei zijn deuren sluit. De reeks wordt elders voortgezet. Zondag treedt de toppianiste Anja Stojanovic op. Aanvang 15.00u, einde: ca. 17.15u, Pater Taksweg 3 te Rijsbergen. Reserveren: info@deboshoeve.org of 076-5968708. Diaconaal Café: Het Oecumenisch Overleg houdt op 16 april het vijfde Diaconaal Café. Rentia Krijnen komt in het Diaconaal Café in de Smeltkroes vertellen over het Keniaproject. Naast het verhaal van Rentia Krijnen kunnen zelfgemaakte producten uit Kenia gekocht worden. Om 20.00 uur start de avond. Na de afsluiting om 22.00 uur is er gelegenheid om na te praten. Aanmelden (niet noodzakelijk, wel gewenst) bij Gerard Hanselaar, tel. 076-5014072 of 06-28875387, gerhans@xs4all.nl. Smeltkroes, Kwadestraat 2 4671 NH Etten-Leur.

BEDRIJVIG NIEUWS Demonstraties nieuwe behandelingen op open dag 20 april

Beauty Studio Elegance heeft al 20 jaar ervaring ETTEN-LEUR - Maak tijd vrij voor de feestelijke open dag op zaterdag 20 april bij Beauty Studio Elegance. Op de Moerdijkse Postbaan startte Bianca Braat-Melisse haar salon in maart 1993. Na enkele verhuizingen en uitbreidingen vinden klanten haar salon sinds tien jaar op de EttenLeurse Oranjelaan. Voor de open dag van 20 april, ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan, is iedere geïnteresseerde uitgenodigd. Er zijn die zaterdag demonstraties met huidverbeterende behandelingen. U kunt uw huid gratis laten scannen en analyseren. De feestelijke open dag wordt omlijst met een hapje en een drankje. De schoonheidssalon van Bianca Braat heeft in de loop van het bestaan de behandelmogelijkheden uitgebreid met wellness, huidverbeterende behandelingen en diverse specialisaties. “Recentelijk volgden wij weer nieuwe opleidingen voor huidverbetering en nagelbehandeling: microdermabrasie, mesotherapie en gellak

voor langdurig mooi verzorgde nagels. Dat is een goede aanvulling op de verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen die wij bij Beauty Studio Elegance al hebben”, licht Bianca Braat de nieuwste ontwikkelingen toe. Deze nieuwe methodieken voor huidbehandeling worden tijdens de open dag gedemonstreerd. Bij Elegance werken vier vaste medewerk(st)ers; schoonheidsspecialisten, pedicures en een masseur. Het Etten-Leurse schoonheidsen wellness instituut is vanwege de keuze aan behandelingen populair bij stagiaires. Elegance uit Etten-Leur werd genomineerd voor ‘Leerbedrijf van het jaar 2012’. Op afspraak Beauty Studio Elegance werkt uitsluitend op afspraak om klanten alle aandacht te geven. Bianca Braat: “Bij nieuwe klanten nemen we de tijd voor een kennismakingsgesprekje, een huidscan en een huidanalyse gevolgd met uitleg over de mogelijkheden die wij hebben. Wat mag bij ons verwacht worden?” Schoonheidsstudio Elegance heeft drie

compleet ingerichte behandelruimtes. Behandelingen, alleen op afspraak, kunnen op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op bepaalde dagen wordt tot ’s avonds 10 uur gewerkt, op wens van vrouwen en mannen die graag in ontspannen sfeer specialistische aandacht voor hun huid willen. Een helder overzicht van de lichaams- en gelaatbehandelingen toont de website van Beauty Studio Elegance. Voor nieuwkomers: de ingang van Beauty Studio Elegance is aan de Schonckweg. Elegance is depositaire van Dermaprime en Neoderma. Acnébehandelingen, elektrisch ontharen, camouflage en pedicure van voeten van diabetici en reumapatiënten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Aanbiedingen In verband met het 20-jarig bestaan en de feestelijke open dag hebben klanten vanaf februari een lot gekregen voor de jubileumloterij. De trekking is tijdens de open dag. Er zijn mooie prijzen te winnen met als hoofdprijs een complete metamorfose.

Op de open dag worden onder andere demonstraties gegeven met nieuwe, huidverbeterende methodieken.

Die wordt afgerond met een professionele fotoshoot. Tijdens de open dag geven Bianca Braat en haar medewerkers/sters uitleg over het nieuwe systeem met voor-

Beauty Studio Elegance, Oranjelaan 24, Etten-Leur. Telefoon: 076-503 5087. Website: www.studio-elegance.nl PAGINA 6

deelabonnementen voor VIP members. De open dag op 20 april is vanaf 10 uur tot een uur of 3 ’s middags. Voor iedere bezoeker ligt een presentje klaar.


20 Jaar

HOFLEVERANCIER

KEURSLAGER-TRAITEUR

De winkel voor woonaccessoires en advies in homestyling

DĞƾÄ?ĞůĆ?Í´ĹśĆ&#x;ĞŏÍ´ĂĚĞĂƾĆ? Markt 46 ϰϴϳϹƊĞŜͲ>ÄžĆľĆŒÇ Ç Ç Í˜Ä?ĂƉͲĆ?ĆľÄšÍ˜ĹśĹŻ

VAN CAULIL STAF & BIANCA

WEEKAANBIEDINGEN Geldig 15/4 t/m 20/4

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Malse Kogelbiefstuk

MET GRATIS KRUIDENBOTER

VLEESWARENKOOPJE 100 gram Gebraden

Gehakt + 100 gram Cervelaatworst samen

Ga naar onze Facebookpagina voor onze jubileumactie en like ons

KEURSLAGERKOOPJE

Shoarmapakket

Domineesgang 14a | 4871 KA Etten Leur

500 gram varkensvlees, 5 broodjes + saus pakket

T. 076-5038352 | mundisol@vx.nl | www.vx.nl/mundisol

â‚Ź2.90 â‚Ź5.95

SPECIAL

Italiaanse biefstukrol 100 gram

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

DINSDAG: SCHNITZELDAG

â‚Ź1.95

4 voor

â‚Ź6.00

WOENSDAG: GEHAKTDAG

Scheiden is ook een nieuw begin!

DONDERDAG: BIEFSTUK

VRIJDAG - ZATERDAG: VARKENSOESTERS met gratis saus 4 voor

  ! !  

" !  " % !! 

Stationsstraat 2 Tel.: (076) 5012400

 # % $  #   # ! #  " !

Uitvaartverzorging Ria Brens volledige verzorging van crematie of begrafenis persoonlijke begeleiding dag en nacht bereikbaar Zandspui 1 4873 LX Etten-Leur

Tel. 076 - 5015006 Fax 076 - 5019931 VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

UURWERKEN, GOUD, ZILVER, REPARATIE-INRICHTING 0DUNW‡(WWHQ/HXU‡7HO

â‚Ź5.95

Etten-Leur Fax: (076) 5031223

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

 

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

â‚Ź5.95 3 voor â‚Ź7.50

PANKLAAR 1 kilo


GEMEENTE ETTEN-LEUR 14 APRIL 2013

Gemeente Etten-Leur

Nationale Sportweek ook in Etten-Leur

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Dit jaar is van 20 tot en met 27 april de Nationale Sportweek. In diverse gemeenten in het land (ook in Etten-Leur) worden door sportaanbieders in die week extra activiteiten georganiseerd. De bedoeling is om in de Nationale Sportweek speciaal aandacht te vragen voor het stimuleren van sporten en bewegen voor alle leeftijden.

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Archieffoto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Informatiebijeenkomst ‘Veilig, leefbaar en bereikbaar, Etten-Leur doet het gewoon’ op 24 april

Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan in hoofdlijnen klaar Op woensdag 24 april is er een informatiebijeenkomst waar we het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) op hoofdlijnen presenteren. De bijeenkomst is in het Oude Raadhuis aan de Markt 1 en start om 19.30 uur. U bent hierbij van harte welkom. Presentatie De titel ‘Veilig, leefbaar en bereikbaar, EttenLeur doet het gewoon’ die het GVVP op hoofdlijnen heeft meegekregen, geeft al aan wat de belangrijkste speerpunten zijn van het Verkeersen Vervoersplan. In de presentatie worden deze speerpunten toegelicht in relatie tot de thema’s, Gemotoriseerd verkeer (auto, grote voertuigen, hulpdiensten), Langzaam verkeer (voetgangers, (brom-)fietsers), Openbaar vervoer, Verkeersveiligheid, Parkeren en Gedrag. Na de presentatie is er voor een ieder gelegenheid om vragen te stellen.

Informatie voor GVVP uit interactieve avond Op 25 september 2012 hebben verschillende belangenorganisaties en inwoners deelgenomen aan een interactieve bijeenkomst. Aanwezigen hebben die avond hun mening over de huidige verkeerssituatie met ons gedeeld en we zijn samen in gesprek gegaan over bestaande verkeersknelpunten en mogelijke oplossingen hiervoor. Met de informatie die wij die avond kregen zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat wordt op 24 april gepresenteerd. Actualisatie De gemeente actualiseert op dit moment het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). In dit plan staat de visie op verkeer en vervoer in Etten-Leur. Het huidige GVVP is gemaakt in 2006. De actualisatie die nu plaatsvindt is nodig om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer.

Herbestrating en rioleringswerk Brandseweg en Boeieraak start dinsdag 16 april In opdracht van de gemeente Etten-Leur begint een aannemingsbedrijf op dinsdag 16 april met werk aan de riolering en de herbestrating van de Brandseweg tussen de Korte Brugstraat en de Boeieraak en van de Boeieraak vanaf de Brandseweg tot aan de Turfijker. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Per fase is steeds een beperkt deel afgesloten voor het verkeer. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De werkzaamheden duren voorzienbaar tot medio dit jaar. Zie www.etten-leur.nl Actueel > Werk in uitvoering

Elke woensdag avondopenstelling Milieustraat Net als vorig jaar is er ook nu weer een avondopenstelling van de Milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg. Deze is elke woensdag van 16.00 – 19.00 uur open. De avondopenstelling duurt tot en met woensdag 23 oktober. Als de wintertijd ingaat, komt er dus ook weer een einde aan de avondopenstelling. Zie voor meer informatie www.afval3xbeter.nl

Wijzigingen en vermeldingen voor de nieuwe gemeentegids op tijd doorgeven Het actualiseren van de redactionele vermeldingen in de Etten-Leurse gemeentegids 2013-2014 gaat beginnen. Aan alle adressen in Etten-Leur die een emailadres in de gidsvermelding hebben staan, wordt automatisch door Akse Media (de gemeentegidspartner van gemeente Etten-Leur) een mail verzonden waarmee kan worden gereageerd voor de nieuwe vermelding. Het is ook mogelijk om - met een unieke, persoonlijke inlogcode - via internet de eigen gegevens naar wens aan te passen. De overige adressen (zonder bekend emailadres) worden tijdens de periode van actualisering telefonisch benaderd door Akse Media. Opgelet: men dient dus de organisatie of vereniging zelf (opnieuw) aan te melden voor plaatsing in de gemeentegids. Wijzigingen en vermeldingen kunnen aan de redactie worden doorgegeven tot uiterlijk 24 mei 2013. Men kan voor mutaties en/of vermeldingen ook zelf op de volgende manieren reageren: ■ per e-mail: redactie@aksemedia.nl (o.v.v. gemeentegids Etten-Leur) ■ telefonisch: 0223-673010 (redactie Akse Media) ■ schriftelijk: Akse Media (t.a.v. gemeentegids Etten-Leur) Postbus 6033, 1780 KA Den Helder. Akse Media is de enige gemeentegidspartner van uw gemeente De gemeente Etten-Leur heeft met slechts één uitgever van gemeentegidsen samenwerkingsafspraken over het uitbrengen van de officiële gemeentegids van Etten-Leur. Namelijk met Akse Media. Dit brengen wij regelmatig onder uw aandacht via deze gemeentepagina’s, via www. etten-leur.nl en via onze twitter- en facebookaccounts, zodat het voor iedereen duidelijk is dat Akse Media onze partner is. Gemeente Etten-Leur werkt dus op dit gebied niet samen met andere partners.

In deze week houdt Bredeschool De Pijler (basisscholen De Pontus, De Leest en Surpluskinderopvang in wijk Schoenmakershoek) voor de verschillende leeftijdsgroepen allerlei spannende en uitdagende bewegingsactiviteiten. Tijdens de gymtijden kunnen kinderen o.a. kennis maken met de sporten thai kick boksen, volleybal, tennis, karate, voetbal en basketbal, dansen beleven en kennis maken met theater. Om deze week extra aandacht te geven, opent op maandag 22 april wethouder Jean-Pierre Schouw de Beweegweek. Bovendien hebben tal van Etten-Leurse sportverenigingen en sportbedrijven zich bereid verklaard extra activiteiten te organiseren tijdens de Nationale Sportweek. Er worden activiteiten gehouden door: Badmintonvereniging Saturnus, Twirlingsport West-Brabant, Okinawa Kyokushin, Medisport, Aikidoschool Oosterhout, Tafeltennisvereniging Tanaka, Triviumsport & Dance, Sportvereniging DIO. In het schema op www.etten-leur.nl bij Vrije tijd > Sportweek kun je zien wat er zoal op sportgebied in die week te doen is, waar dit plaatsvindt en bij wie informatie is te verkrijgen. Loop gerust eens binnen en proef vrijblijvend van de verschillende sporten. De sportaanbieders zijn graag bereid iedereen van alle informatie te voorzien. Zie www.etten-leur.nl Vrije tijd > Sportweek

Ontwerpplan voor herstraten Pianohof ter inzage In het kader van het onderhoudsprogramma zijn er in de Pianohof werkzaamheden gepland voor het riool en de bestrating. Naast het bestaande gemend riool wordt er een extra rioolbuis aangelegd voor het hemelwater van de straat. Hiermee wordt de bestaande rioolafvoer verbeterd. Dit bestaande riool is nog in goede staat en hoeft niet te worden vernieuwd. Vervolgens wordt de verharding opgebroken en voor een deel met nieuwe materialen weer terug aangebracht. Daar waar mogelijk wordt er een aantal extra parkeervakken aangebracht om tegemoet te komen aan de hoge parkeerdruk in de straat. Op een aantal plaatsen gaat dit wellicht ten koste van het bestaande groen. Hiervoor is een ontwerpplan gemaakt. Dit ontwerpplan ligt van 17 april tot en met 1 mei 2013 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor van de gemeente Etten-Leur. In deze periode kan een inspraakreactie op het ontwerp via de hiervoor beschikbare standaardformulieren worden ingediend bij het college. De inspraakreactie mag ook in een brief worden verwoord. Bovendien wordt er een inloopavond gehouden op 17 april a.s. tussen 19.00 uur en 21.00 uur in wijkgebouw De Gong, Trompetlaan 42. Op deze avond is het mogelijk om het voorlopig ontwerp te bekijken en vragen hierover te stellen. Er wordt naar gestreefd om in september 2013 met de uitvoering van de werkzaamheden te beginnen.


GEMEENTE ETTEN-LEUR 14 APRIL 2013

Openbare besluitenlijst college van burgemeester en wethouders ■

Nieuwe sportcomplex heet straks ‘Sportcentrum De Banakker’ De voorbereidingen voor de bouw van een nieuw sportcomplex, ter vervanging en uitbreiding van het bestaande zwembad en de ijsbaan, zijn in volle gang. De aanbestedingsprocedure voor een exploitant voor het sportcomplex is inmiddels gestart. Voor de communicatie en promotie van het sportcomplex, is het belangrijk om een naam vast te stellen. De gemeente wordt eigenaar van het gebouw en de naamvoering op het gebouw is onderdeel van de te verlenen omgevingsvergunning. Op grond van verschillende overwegingen wordt gekozen voor de naam ‘Sportcentrum De Banakker’.

■ ■

Vaststellingsprocedure bestemmingsplan Buitengebied van start Voorstel aan raad voor 3e wijziging Legesverordening Verhuur Trompetlaan voor fysiotherapie Subsidieverzoek St. Wielertopsport EttenLeur toegekend Koningsboom planten op 30 april 2013

De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze reden kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.

Chippen en registreren van pups verplicht ■

Archieffoto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Jaarlijks onderhoud Westpolderplas uitgevoerd

Westpolderplas is klaar voor het mooie weer! De afgelopen weken heeft het jaarlijks groot onderhoud aan de Westpolderplas plaatsgevonden (o.a de bodem van het zwemgedeelte is afgeschraapt). Dit onderhoud gebeurt om de kwaliteit van het zwemwater in de plas goed te houden. In het zwemseizoen wordt het zwemwater in de Westpolderplas wekelijks gecontroleerd door het Waterschap Brabantse Delta in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en wordt het strand dagelijks geëgaliseerd en schoon gemaakt.

=ZHPPHHHQVWHXQ  Wanneer?

ma 13 t/m vrij 17 mei 2013

Hoe laat?

07:00 ² 08:30 12:00 ² 13:30 18:00 ² 21:00 Vrijdag 17 mei is er een feestelijke afsluiting van 19:00 ² 21:00 uur

Afstanden:

Kinderen t/m 12 jaar en 50+ Kiezen tussen: 250 meter en 500 meter Vanaf 13 jaar 500 meter

Inschrijven:

Vóór 5 mei: ŗ 8,- per persoon Na 5 mei: ŗ 10,- per persoon Inschrijven aan de balie van Zwembad De Banakker

Voor meer informatie: ZZZGHEDQDNNHUQO

Sinds 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor honden. Elke hond die er vanaf deze datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd zijn bij één van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden. Waarom is het chippen en registeren van pups verplicht geworden? Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hoopt op deze manier misstanden in de hondenhandel en fokkerij te kunnen opsporen en aanpakken en het welzijn van honden te verbeteren. Honden worden namelijk vaak niet gevaccineerd, worden te jong bij de moeder weggehaald, zijn slecht gesocialiseerd of worden slecht behandeld. Verder kunnen gevonden of verdwaalde honden door de chip snel worden herenigd met de eigenaar. Wanneer chippen en registreren? Honden geboren vanaf 1 april 2013 moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte worden geregistreerd. Ook alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd uit het buitenland, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd, tenzij de hond korter dan 3 maanden blijft, bijvoorbeeld voor vakantie. Deze honden moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen. Waar kan ik mijn hond laten chippen? Voor het laten chippen van uw hond kunt u terecht bij de dierenarts. Dit kan tijdens een gewoon consult en is in de meeste gevallen te combineren met andere behandelingen. Het is ook mogelijk dat er een chipper aan huis komt, bijvoorbeeld als u een nestje heeft. Dit gebeurt bij rashonden waarvoor een stamboom wordt aangevraagd. Deze worden dan gechipt door een chipper van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Waar kan ik mijn hond laten registreren? Zodra de hond bij u in huis komt wonen, dient u de registratie aan te laten passen aan uw eigen gegevens. Soms kan de dierenarts gelijktijdig met het chippen, de registratie van de chip bij de databank voor u regelen. Anders moet u zelf contact opnemen met een van de aangewezen databanken om het chipnummer en uw gegevens te laten registeren. Alle veranderingen die daarna plaatsvinden moeten eveneens aan de databank worden gemeld. Veranderingen dienen binnen 14 dagen te worden doorgegeven. Doet u dit niet dan bent u in overtreding en riskeert u een boete. Van de registratie ontvangt u schriftelijk of digitaal een registratiebewijs. Aangewezen databanken De databanken die de registratie verzorgen staan vermeld op de website www.chipjedier.nl Op dit moment zijn de volgende databanken aangewezen: Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders: www.hondregistreren.nl Virbac Nederland BV: www.backhomeclub.nl Petlook: www.petlook.nl MicPoint: www.petbase.eu Waar moet u op letten als u een pup koopt? De pup dient gechipt (nummer van 15 cijfers, met als eerste 3 cijfers 528) en geregistreerd te zijn door de fokker, de handelaar of door de particulier. Vraag altijd om een bewijs van de chipregistratie. Chippen en registreren niet alleen voor honden! Behalve voor honden is een goede identificatie en registratie voor veel meer huisdieren verstandig. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw huisdier weer bij u teruggebracht kan worden als het eens ontsnapt! Hoe een chip werkt en verdere informatie kunt u lezen in een folder, die u kunt ophalen in het gemeentelijk informatiecentrum in het stadskantoor of via de site www.chipjedier.nl.

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ SCHALKE 04 - HSV 28 apr

â‚Ź 115,00

ROLAND GARROS 27 mei

â‚Ź 79,00

FORMULE 1 GP BELGIĂ‹ 25 aug

â‚Ź 179,00

3-DG MUZIEKREIS DRENTHE 2 t/m 4 juni (All inclusive)

â‚Ź 239,00

KEUKENHOF 20 apr en 1 mei

â‚Ź 32,50

Vervoer, ticket en 3 consumpties + 1 snack

Vervoer + entree Courts Annexes

Vervoer + entree Bronze

Vervoer, 2 overnachtingen, excursies en 2 feestavonden met optredens van o.a. Jannes

Vervoer + entree

KONINKLIJKE SERRES LAKEN â‚Ź 25,00 24 apr en 2 mei Vervoer, entree en vrij bezoek aan Brussel

HEILIGE BLOEDPROCESSIE 9 mei (Hemelvaart)

â‚Ź 35,00

LIBELLE ZOMERWEEK 13 t/m 18 mei

â‚Ź 34,00

ZONDAGMIDDAGCRUISE 23 juni en 21 juli

â‚Ź 29,50

Vervoer, tribuneplaats en vrij bezoek Brugge

Vervoer + entree ]RQGDJPHL½SS

Vervoer + rondvaart + optredens div. artiesten

DAGREIS LONDEN vanaf â‚Ź 49,00 27 apr, 25 mei, 29 juni, 6 juli Vervoer, overtocht + plattegrond

2-DAAGSE LONDEN

vanaf â‚Ź 119,00

27/28 apr, 4/5 mei, 29/30 jun, 13/14 jul Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

www.brabantexpres.nl Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

1XWHUHVHUYHUHQ

/,%(//(=20(5:((.

Golf

:LMULMGHQGDJHOLMNVYDQWPPHL ÂźSSLQFOXVLHIHQWUpH 'LYHUVHRSVWDSSODDWVHQELMXLQGHEXXUW 7HOLQIR#PX\VUHL]HQQO

Op zaterdag 29 juni 2013 rijden wij naar Scheveningen naar de

Musical SISTER ACT Prijs bus en 1e Rang â‚Ź 90,00

RGC De Turfvaert ETTEN-LEUR - Het winterseizoen is afgesloten en de zomercompetitie is gestart met nieuwe kansen voor iedereen. Alhoewel de zomer nog ver te zoeken is werd toch met 38 deelnemers de lentekriebel-mixwedstrijd gestart.

DINSDAG Onbeperkt Spare-ribs

â‚Ź 13,95 p.p.

WOENSDAG Gebakken kipfilet op gewokte groente met saus van witte druif â‚Ź 10,95 p.p.

DONDERDAG Op zaterdag 12 oktober 2013 rijden wij naar Amsterdam naar de

Musical HIJ GELOOFT IN MIJ Prijs bus en 1e Rang â‚Ź 93,00

Tilapiafilet op gewokte tauge en zeekraal met saus van kerrie en ananas â‚Ź 10,95 p.p.

VRIJDAG

Biefstuk ₏ 10,95 p.p. Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten)

Wilt u met een van deze reizen mee? Geef u dan zo spoedig mogelijk op, via onderstaand telefoonnummer TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF

KERSTENS Tel. 0165-344241 Email: info@keverreizen.nl

MARKT 18

ETTEN-LEUR

BEL VOOR RESERVERING 076 - 5016037

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL PAGINA 10

Verheugend te vermelden dat tevens de heren Twan Vissers en Denie de Jong vanuit het bestuur meededen. Omdat tevens de wintercompetitie werd afgesloten heeft de wedstrijdcommissie er dan ook een feestdag van gemaakt, welk werd afgesloten met een heus diner. Na aoop van de wedstrijd werden de winnaars door Gerard in het zonnetje gezet (het was tenslotte een ‘lentekriebel’ wedstrijd). Winnaar werd met 48 stablefordpunten Ellen Vermeer. Tweede werd Huub Hirden met 39 en derde Wendy van Alphen met 35 punten. Bovendien werd er ook gestreden om de neary en de longest. Bij de vrouwen ging de neary naar Joke de Graaf en de longest naar Wendy en bij de mannen werd de neary gewonnen door Cor de Kroon en de longest door Antoon Jacobs. Hierbij alle winnaars gefeliciteerd met de geleverde prestatie. Daarna werd en lekkere lente-ui-soep geserveerd, waarna de prijsuitreiking van de wintercompetitie volgde. Van de totaal beschikbare 26 wedstrijden zijn 11 niet doorgegaan en 3 zijn niet meegeteld (wintergreens), zodat 12 wedstrijdscores beschikbaar waren. Hiervan werden de beste 7 scores samengeteld. Overall winnaar werd Olga met 232 punten, gevolgd door Pieter met 231 en Wendy met 230. Aan de stand is duidelijk te zien welke kleine verschillen er uiteindelijk waren. Toen volgde de uitreiking van de eclectic wisselbokaal. Hier waren ook prijsjes voor degene met de minst aantal slagen gedurende de wintercompetitie. Bij de dames was dat Wendy met 73, Olga met 78 en Wilma met 80 slagen. Bij de heren respectievelijk Cor met 69, Jan met 70 en Marcel met 74 slagen. Maar het ging natuurlijk om de bokaal. Wie had met z’n persoonlijke handicap het hoogst aantal stablefordpunten behaald. De climax werd op de laatste dag bereikt, zo spannend is deze competitie deze winter geweest. Derde werd Gerard (Rijn) met 52, tweede Olga met 53, maar winnaar en kampioen Eclectic bokaal winter 2012/2013 is geworden Pieter met 55 stablefordpunten. Hierna werd het heerlijke diner voortgezet, welk werd afgesloten met een lekker dessert en een geurig kopje kofďŹ e. Ook Ad Jacobs prikte een vorkje mee. Een lange frisse dag werd beĂŤindigd met een warm gevoel van een zeer geslaagde lentekriebel-mixwedstrijd. Derhalve vanaf deze plek een zeer gemeend bedankt aan Het Park, de wedstrijdcommissie en alle andere personen die er voor hebben gezorgd dat deze dag tot een buitengewone geslaagde dag uitgroeide.


Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen * mechanische ventilatie systemen

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* onderhoudscontracten en service * sanitair

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

SPECIAL PAINTS Tel.: 06 - 222 66 818

Voor al uw klussen o.a. stucwerk, schilderwerk timmerwerk en behang Vrijblijvende offerte Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

* ketel vervanging Gerestaureerde

ANTIEKE meubelen:

͛ƚĹśĆ&#x;ĞŏŚƾLJĆ?

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

is uw specialist!

EhϹϏКĹŹĹ˝ĆŒĆ&#x;ĹśĹ? Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366 Ä‚ΘĹ˝'KWE van 12 - 17u

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

TE HUUR

garagebox t.o. Nw. Nobelaer 06 12600481

CURSUS HAARKNIPPEN vrij. en zat. ochtend nog plaats binnenkort vlechtcursus www.styleline.nl 06-12158097

TE HUUR

GARAGEBOX

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Wilhelminalaan 14 Etten-Leur M. Kock 076-5012005

Caravan/Camper verkopen:

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans – Campers en Vouwwagens.

Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

s Wegen succes d 1 maan d verleng

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

WINTER AANBIEDING

LADDERS Professioneel: Aluminium of Hobby bijv. 3-delig, 11 sporten, 7.5 mtr â‚Ź 179,Professioneel: 2x13 sporten, 6.5 mtr â‚Ź 149,en 3x12 sporten, 8 mtr â‚Ź 298,Trap 8 treden, 178cm stahoogte â‚Ź 99,incl. B.T.W.

Motorrijlespakket!

LADDER EN STEIGERKONING

Nu lessen en deze zomer rijden!

7HO‡Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

www.ladderensteigerkoning.nl

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

â‚Ź1.125,-

â‚Ź900,-

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Aanbieding geldig tot 1 mei 2013. Vraag naar de voorwaarden.

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

/HWRSDSULORSHQLQJQLHXZÂżOLDDO%UHGD

G OUD IS G â‚ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

,- M â‚Ź 40R A G R PE p basis va n o

G

RX ÂżMQJ

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN /RRSW X HHQV ELQQHQ GH NRIÂżH VWDDW NODDU YRRU HHQLHGHU GLH van onze diensten gebruik wil maken.

�Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte VOXLWLQJ"%LM*RXGLV*HOGNXQWXWHUHFKW voor vrijblijvend advies voor al uw reparaties en ontwerpen�. zijn! Het kan zomaar in la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

OPENINGSTIJDEN:0DXXU'LWP=DXXU.RRS]RQGDJHQuur

Roosendaalse Goudbank

%HUJHQRS=RRPVH*RXGEDQN

Tel. (0165) 85 22 68

Tel. (0164) 24 32 34

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal

:DVVHQDDUVWUDDW%:%HUJHQRS=RRP

Middelburgse Goudbank

Varkensmarkt 4, 4331 LA Middelburg

Tel. (0118)-85 10 66

%UHGDVH*RXGEDQN

9DQ*RRUVWUDDW+-%UHGD


Lenteconcert samen met Viaggio

Etten-Leurs Mannenkoor doet het weer

IVN organiseert excursie naar Tiengemeten ETTEN-LEUR - IVN Etten-Leur organiseert een geweldige excursie naar het eiland Tiengemeten op zondag 21 april.

ELM bij zijn laatste Kertsconcert in het Trouwkerkje.

ETTEN-LEUR - Ook dit jaar heeft het Etten-Leurs Mannenkoor o.l.v. dirigent Dieneke Bicknese-de Rhoter weer een lenteconcert op zijn presenteerblad. En deze keer is er samenwerking gezocht met het gezelschap Viaggio, dat met instrumentale muziek en gedichten de mannenstemmen zal afwisselen in dit optreden. Ook pianist Antoine Zielhorst verleent weer zijn medewerking in de koorbegeleiding. Afgelopen maanden is er intensief gerepeteerd om weer een aantal nieuwe liederen op het programma te kunnen zetten. Naast enkele “ouwe gouwe” Russische liederen zingen de mannen liederen uit de Duitse, Franse (Cantique de Jean Racine) en Engelse romantiek. Verder zingen zij “And the glory of the Lord” uit de Messiah van Händel. Ook het ELM wil naar aanleiding van

FOTO: ROB HEEREN.

de troonwisseling een lied zingen voor de nieuwe koning, en doet dit met het altijd weer mooi klinkende Domine salvam fac. Zij zullen het concert afsluiten met de bekende liederen Exodussong en You’ll never walk alone. Het programma wordt voor een belangrijk deel ingevuld door Viaggio. Dit gezelschap bestaat uit vier mensen waaronder dichteres en zangeres Marijke van Hooff, die voor haar werk afgelopen jaar de Halderbergse Cultuurprijs kreeg. Verder hoort bij deze groep Pieter van Dijck, pianoleraar aan de muziekschool, maar zeker zo bekend vanwege het bespelen van vele instrumenten uit verre landen als China en Zuid-Amerika. En Viaggio gaat ons inderdaad meenemen op die verre reizen, samen ook met leider en accordeonist Piet van Tienen en Paul Hendriks, die viool en gitaar speelt. Net als het mannenkoor gaan de muzi-

kanten naar nieuwe plaatsen maar keren ook terug naar plekken waar ze het enorm naar hun zin hebben gehad. Er wordt een bezoek gebracht aan een aantal landen van Europa en tevens aan Brazilië, Argentinië, Oost-Europa en Rusland. Het kwartet brengt o.a. opzwepende tango’s, vrolijke volksliedjes, een weemoedige wals en meeslepende Balkanmuziek. Wie ver reist moet het eigen land niet veronachtzamen. Het repertoire kent ook Nederlandse volksliedjes en werd onlangs met Franse chansons uitgebreid. Marijke van Hooff leidt de nummers in en draagt naast eigen gedichten ook werk van andere dichters voor. Al met al belooft dit concert een vrolijk, weemoedig, ingetogen, uitbundig en verrassend geheel te worden. Het concert is op zondagmiddag 21 april en begint om 14.30 uur in het Trouwkerkje. De toegang is gratis. Inlichtingen: www.etten-leursmannenkoor.nl

Vrolijke mix van muziek en verhalen met een serieuze noot

Vertelconcert ETTEN-LEUR - Stichting Ziel (Zin In Etten-Leur) ontwikkelt jaarlijks een programma met relaties tussen kunst, cultuur, spiritualiteit en zingeving. Met het jaarthema Meer met minder wil zij inspelen op de veranderingen die momenteel gaande zijn in onze samenleving. Daar-

bij rijst de vraag: is een soberder leven per definitie van mindere kwaliteit? Of is ook het omgekeerde aan de orde? Kom en ervaar het zelf op zondagmiddag 21 april in de monumentale Lambertuskerk in Etten-Leur tijdens een muzikaal vertelconcert met foto-expositie. Aanvang 15.00 uur in de Lambertuskerk, Markt 62, 4875 CG Etten-Leur. Meer info: www.zininetten-leur.nl

We vertrekken om 9.00u vanaf station Zevenbergen en gaan om 10.00 met de pond over, bij het plaatsje Nieuwendijk. We zijn om uiterlijk 15.00u weer terug. Tiengemeten is een eiland in de provincie Zuid-Holland. Het maakt deel uit van de gemeente Korendijk. De naam duidt op de grootte: een gemet is een oude landmaat van ruim 0,4 hectare. Tiengemeten is 8,5 km lang en 3 km breed. De maat van het eiland en de naam zijn nu dus niet meer met elkaar in overeenstemming: 10 gemeten is ongeveer 4 hectare, wat wil zeggen: een stuk van 100 bij 400 meter. Tot 2007 lag er op het eiland de buurtschap Tiengemeten. De buurtschap bestond een kleine kern van zeven boerderijen met daaromheen grote akkerlanden met hier en daar een boerderij. Op het eiland was één weg Tiengemeten. Landbouw was samen met de veerdienst en het rattenvangen de enige vorm van inkomsten. Er is een veerpontverbinding over het Vuile Gat (onderdeel van het Haringvliet) met Nieuwendijk, ten westen van Zuid-Beijerland. Bij kleine groepen wordt gebruikgemaakt van een kleine vlet;

de grote veerpont wordt gebruikt om groot materiaal over te zetten. Auto’s zijn niet toegestaan op Tiengemeten. De populariteit van Tiengemeten als recreatie- en natuurgebied groeit. In 2008 trok het eiland 20.000 bezoekers, in 2009 waren het er 27.000 en in 2010 ruim 30.000. Het wordt een tocht voor echte natuurliefhebbers. Wandelschoenen, brood, koffie en een verrekijker meenemen. We gaan genieten. Nadat het eiland in 2007 is ‘teruggegeven’ aan de natuur heeft het zich ontwikkeld tot een echt vogelparadijs. Het water van het Haringvliet heeft er vrij spel en stroomt in en uit het eiland. Soorten als Stelkluut, Krombekstrandloper, Kemphanen, Havik, Slechtvalk, Roerdomp kunnen soorten zijn die we gaan zien. Er gaan goede gidsen mee. Allen in het bezit van telescopen en veel parate kennis. Gelieve u van te voren aan te melden bij Frank Linssen 06-24360486 of Mark van der Zijden 06-12990700.

www.jb-sieraden.nl

Agenda Het Turfschip Maandag 15 april 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.00-16.30 KBO Bridge 13.30-14.30u KBO Ouderenkoor 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 18.00-23.00u Kooklub 2 19.30-22.15u Oriëntaalse Dans 19.45-23.15u Bridgeclub Double Dummy 20.00-22.30u Koperensemble Particolare 20.00-22.30u El Pio Popvocals Dinsdag 16 april 09.45-11.45u KBO Line Dance 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.30u KBO Handwerken 19.30-23.00u Bridge Het Turfschip 19.30-23.00u Baroniespoor Woensdag 17 april 09.30-11.30u Quiltgroep 09.45-11.45u KBO Line Dance 09.00-12.00u KBO Darten 10.00-12.00u KBO Leur, Vergadering 11.15-12.00u KBO Ouderengym 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Sjoelen

13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof 13.45-16.30u Senior Singers 14.00-16.30u Voices of the Globe 19.30-22.30u Bridge Sans Atout 20.00-22.30u Koor Cantorije 20.00-22.00u Het ZwanenTranenKoor Donderdag 18 april 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 16.00-17.00u Wijkzuster 19.00-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-23.00u Fodipres 19.30-22.00u Petruskoor 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 19 april 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Koersbal 18.30-00.00u Schaakvereniging Staunton 19.30-20.30u Salsa Galante 19.00-22.45u Oriëntaalse Dans Zondag 21 april 13.00-17.00u Gezellig samen op stap, Bingo 18.30-01.00u Maja Dansers Line Dance

BEDRIJVIG NIEUWS Welke mondzorg past het beste bij mij

Dutch Dent een begrip in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Voor iedereen die zorg heeft voor zijn gebit is in de Bisschopsmolenstraat 108 in Etten-Leur een tandartspraktijkwinkel onder de naam Dutch Dent. Een winkel met dental cosmetics. Het gaat niet alleen om producten maar ook om diensten. Men kan er alles voor de mond kopen, van elektrische tandenborstel tot tandpasta, van mondwater tot rager, maar vooral het bijbehorend advies geeft een meerwaarde. In de bekende drogisterijketens vindt iedereen wel een tandenborstel of mondwater. Dutch Dent onderscheidt zich door vakkundig advies en een scala aan bijzondere producten. De prijzen wijken nauwelijks af van de drogisterijen, het aanvullend advies geeft de doorslag. Dutch Dent is een uniek concept voor Nederland en werkt samen met tandartsen,

mondhygiënisten uit de regio. Ondanks het feit dat Dutch Dent in Etten-Leur nog maar kort de deuren heeft geopend, is er al behoorlijk wat aanloop vanuit Etten-Leur. Het ligt in de bedoeling deze succesformule uit te breiden naar meerdere plaatsen in Nederland. Eerlijk advies De drijvende krachten achter deze formule zijn Larissa Staneke (23) mede-eigenaar Dutch Dent en praktijkmanager van BlinQ tandartsen, en Herman de Raaf (32), tandarts bij BlinQ tandartsen in Etten-Leur en Terneuzen. In de winkel wordt u ontvangen door John welke vaak wordt vergezeld door een tandheelkundig professional zoals tandarts, mondhygiëniste of preventieassistente, om u van een eerlijk advies te voorzien Deze specialisten verzorgen in de winkel ook regelmatig avonden over tandheelkundige hulp. Winkelt u liever vanuit thuis, Tibor verzorgt voor u de webshop.

Zorgtaken Onlangs was Dutch Dent te gast in het programma ‘Lekker leuk leven’ van SBS 6. Hier werd verteld over preventieve gebitsverzorging en het voorkomen van tandplak, gaatjes en paradontitis. Ook het wegnemen van angst voor de tandarts is een van de zorgtaken van Dutch Dent. Larissa en Herman maken duidelijk dat het belangrijk is om mensen te enthousiasmeren voor hun mondverzorging. “De tijd van de belerende tandartsvinger is passé”, aldus Larissa. Het is trendy en sexy om je mond te verzorgen. ”Het is leuk te ontdekken dat jonge meiden via Facebook of Twitter elkaar laten weten dat ze fan zijn van een lekker smaakje of leuk kleurtje tandpasta ontdekt hebben”, zegt Herman de Raaf. “Alles wat bij kan dragen aan een leven lang een gezonde mond stimuleren wij!” Doel De medewerkers van Dutch Dent hebben

Het team van Dutch Dent.

tot doel, met hun kennis en kunde vrijblijvend advies te geven om zo tandproblemen te voorkomen. Fabrikanten stellen producten ter beschikking voor een ‘feel taste experience’.Op deze manier kunnen alle producten vrijblijvend in de winkel worden uitgeprobeerd. Bijvoorbeeld of een bepaalde tandpasta niet te scherp is voor

Dutch Dent, Bisschopsmolenstraat 108, Etten-Leur. Telefoon: 076-820 03 70 PAGINA 12

kinderen. Ook informatie over onder andere antisnurkbeugels, verantwoord bleken en andere tandheelkundige behandelingen wordt er gegeven. De mondzorgwinkel is vanaf 1 maart in gebruik genomen en heeft met een groot aantal producten en vakkundig advies als motto: ‘Voel, proef en beleef!’


AUTO’S

LENTE AANBIEDING Auto-praktijkpakket! Nu lessen en deze zomer rijden! Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 20 praktijklessen à 60 minuten - eigen verklaring - praktijk examen

vanaf

nu voor

€999,-

Aanbieding geldig tot 1 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden.

vanaf

Tenzij de huurders in actie komen

Huren worden onbetaalbaar Merk

Type

Kleur

BouwjaarVerkoopprijs

Renault

Twingo II airco cruisecontr. regensensor

zwart met.

jul-10

7.450

Renault

Clio III 1.5 dCi 3 drs airco radio cd

zwart met.

okt-09

10.250

Renault

Clio 1.2 16V 5 drs airco ecc radio cd

wit

jan-05

5.650

Renault

Clio 1.4 16V airco lmv

zilver met.

aug-05

4.750

Renault

Megane III 1.4 Tce Coupe airco ecc nav lmv zwart met.

apr-10

14.950

Renault

Megane II 1.4 16V radio cd airco ecc

beige met.

jul-06

5.950

Renault

Megane II 1.4 16V radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault

Scenic 1.6 16V airco

blauw met

apr-02

2.250

Renault

Grand Scenic III 1.4 Tce 7 pers. nav.

zwart met.

nov-11

19.750

Renault

Grand Scenic 1.5 DCI 7 pers.airco radio cd zilver met.

jun-05

4.500

Renault

Laguna II 1.6 16V airco ecc radio cd nav dak beige met.

mrt-07

8.500

Renault

Laguna 2.0 16V airco ecc radio cd lmv

zilver met.

jun-04

4.250

Renault

Laguna 1.8 16V airco ecc radio cd lmv

antraciet met.

feb-03

3.750

Renault

Laguna 1.6 16V airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.750

Renault

Vel Satis 2.0T automaat radio cd nav

antraciet met.

jun-05

8.750

Peugeot

207 1.4 16V 5 drs airco radio cd

grijs met

feb-10

9.250

Peugeot

407 2.0 16V nav. Leer airco

grijs met

nov-04

4.250

Audi

TT 1.8 Turbo airco radio cd lmv

zilver met.

okt-98

4.950

ETTEN-LEUR - De regering heeft het voornemen om de komende jaren veel geld te heffen bij de corporaties, om een deel van haar begrotingstekort af te dekken. Om te zorgen dat corporaties voldoende geld hebben, staat minister Blok forse huurverhogingen toe.

Voorsteven 21 4871 DX Etten-Leur Voorsteven 21 Telefoon 076-5012228 4 8 7 1 D X E t t e n - Llein ug r e d T e l e f o o n 0o7o6r- 5 0 1 2 2 2 8

tbe Klan

8,6

GOEDKOPE INRUILERS MET APK & DIVERSE BEDRIJFSWAGENS ‡ ‡ ‡ ‡

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

‡ Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

‡ ‡ ‡ ‡

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

‡ Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

APK-keuringen Totaal onderhoud Div. occasions Autoverkoop alle merken Citroën C4 1.6 Ligne Business airco .............. grijs .......2011 ......14.750,Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.150,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......11.200,Ford Focus 1.6 station trend ........................ zwart .......2008 ......10.750.Nissan Almera Tino airco + winterbanden ...groen .......2000 ........3.950,Opel Corsa 1.4 16V Business 5-drs airco. ...blauw .......2008 ........7.850,Opel Meriva 1.6 16V Business airco ............blauw .......2008 ........9.450,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......................rood .......2007 ........7.750,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. ......................... zwart .......2008 ........8.300,Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ........9.250,VW Passat 1.6 ComfortLine ..........................................1997 ........1.750,-

WWW.AUTOBEDRIJFKNOBEL.NL PAGINA 13

Woonstichting Etten-Leur (WEL) wil de maximale huurverhogingen de komende jaren doorvoeren, omdat zij zegt geen andere mogelijkheid te hebben om voldoende geld voor de verhuurderheffing bijeen te krijgen. De HBV Etten-Leur vindt de hoge huurverhogingen onverantwoord, omdat het voor veel huurders niet betaalbaar is en heeft dit in een advies aan WEL laten weten. WEL lijkt echter onverwurmbaar. Het onheil is alleen nog te keren als huurders richting politiek en WEL in actie komen. Woensdagavond 17 april houdt de HBV EttenLeur voor alle huurders van Woonstichting Etten-Leur haar jaarvergadering met als thema de huurverhogingen. Plaats: het Huurdershuis, Liesbosweg 40C, Etten-Leur. Ontvangst vanaf 19.00 uur en aanvang vergadering om 19.30 uur. Meer informatie vindt u op www. hbvettenleur.nl. Woonstichting Etten-Leur wil per 1 juli de huren met 4 tot 6,5% verhogen. Huishoudens met inkomens boven € 33.614 krijgen zelfs te maken met een inkomensafhankelijke huurverhoging. Deze huurverhoging is het begin van een reeks. De huren in Etten-Leur zullen in 2017 met € 70,- tot € 200,- per maand zijn gestegen. Dat maakt huren in een tijd van gelijkblijvende en veelal dalende inkomens voor veel huishoudens onbetaalbaar. Nu al hebben 560 huurders volgens WEL een betalingsachterstand. Dat aantal zal flink groeien. Dat blijkt ook uit de rapportage “Marktconforme huren en woonuitgaven” van onderzoeksin-

stituut OTB (Universiteit Delft), waaruit blijkt dat 20 tot 45% van de huishoudens met een inkomen tot € 43.000 meer huur gaan betalen dan volgens de Nibud-normen verantwoord is. De HBV Etten-Leur vindt het onacceptabel dat WEL haar eigen belang stelt boven de betaalbaarheid voor huurders. Daar komt bij dat WEL ook nog 10% op onderhoud wil besparen. Kortom de huurder moet meer betalen, maar krijgen minder! Let op, dat is allemaal gebaseerd op het voornemen van de regering om de verhuurderheffing te verhogen. Daar het laatste woord nog niet over is gevallen. Minister Blok moet van de Eerste en Tweede Kamer met een zorgvuldige uitwerking komen voor de heffing vanaf 2014. Met ruimte voor investeringen en rekening houdend met de draagkracht van corporaties en huurders. De minister heeft aangekondigd in mei te komen met voorstellen. Daar waar er nog onzekerheid is over de toekomstige lasten, neemt WEL alvast een voorsprong op de doorbelasting naar de huurder. Het innen bij huurders en het doorgeven van een heffing op last van de overheid is een vorm van belastingheffing. Dat is strijdig met het doel van corporaties, namelijk uitsluitend werkzaam te zijn in het belang van de volkshuisvesting. Toch krijgt het verzet van de corporaties niet veel vorm. Ook WEL lijkt zich neer te leggen bij de voornemens van minister Blok. De huurders zijn de enige partij die het tij kunnen keren. Als zij niets doen, moeten zij gaan betalen. Als zij hun stem laten horen, kunnen zij de besluitvorming beïnvloeden. De HBV Etten-Leur zoekt voorbeelden van mensen die moeite hebben -of door de huurverhogingen krijgen- met het betalen van de huur. Zij kunnen zich woensdagavond 17 april melden in het Huurdershuis.


Swimcup, Pietercup en Marleencup

Unitas’30 D1 en Gilze D1 in balans

Z&PC DIO

Unitas ‘30 bad. Timo Spaans (2002) zette een mooie tijd neer op de 100m rug 1.24.28 (PR, 10e) en 100m school 1.35.84 (PR, 12e). IJsbrand Buijnsters (2002) had zich geplaatst voor de 100m rug, en zwom een PR in 1.35.10 (32e). Birgit Kuijstermans (2001) ging van start op de 100m vrij 1.10.60 (PR, 11e) en 100m school 1.36.73 (PR, 18e). Onze minioren hebben het dus geweldig gedaan, en mochten ook nog de finales van de Swimcup kijken!

Nadja en Selene.

Etten-Leur - In het weekend van 4 t/m 7 april vond de Swimcup Eindhoven plaats. Op dit grote toernooi kwamen toppers uit heel de wereld, waaronder Sarah Sjoestroem en Ranomi Kromowidjojo. Voor Z&PC DIO kwamen Selene en Nadja Wortel aan de start.

haalde een dikke PR in een tijd van 38.83 en werd daarmee 30e bij de jeugd. Nadja zwom deze 50 meter in 39.95 seconden. Daarmee werd ze 36e bij de jeugd. Mooie tijden en het is natuurlijk geweldig om samen met je eigen held Ranomi te mogen starten.

Swimcup Op donderdag 4 april waren Selene (1997) en Nadja (1998) Wortel al vroeg aanwezig voor de Swimcup Eindhoven 2013. Als eerst mocht Nadja de 50m vrij zwemmen, ze finishte in een tijd van 30.01, 41e bij de jeugd. Haar zus Selene was daarna aan de beurt. Ze zwom een tijd van 28.91, wat niet alleen een PR was, maar ook een limiet voor de Nederlandse kampioenschappen! Daarmee werd ze 25e bij de jeugd. Zaterdag 6 april waren de zussen weer aan de beurt, dit keer de 50m school. Selene

Pietercup Op zaterdag 6 april vond na de series van de Swimcup, de Pietercup plaats. Op deze wedstrijd konden de minioren (tot 12 jr) een startbewijs veroveren en mochten ze op de foto met Pieter van den Hoogenband. De minioren 3 en 4 zwommen in het 25m-bad. Lieke Bastiaansen (2003) mocht starten op 100m vrij, 1.20.10 (6e) en 100m wissel 1.30.48 (6e) .Sebastiaan Martinot (2004) kwam uit op de 50m rug 51.32 (PR, 19e) en 100m vrij 1.33.68 (35e). De minioren 5 en 6 zwommen in het 50m-

Marleencup Op zondag 7 april vond, voor de finales van de Swimcup, de Marleencup plaats. Op deze wedstrijd mochten de junioren (12 tot 16 jr) starten en op de foto met Marleen Veldhuis. Onze dame Astrid Kuijstermans (1999) zwom de 50m school in 43.84 (PR, 13e). Fabio Mieris (1998) had een startbewijs voor 50m vlinder 31.99 (PR, 10e). Jordy Rens (1999) kwam het bad uit op 50m school in 43.96 (13e) en mocht er meteen weer inspringen op 50m vlinder 37.08 (PR, 15e). Camo Mieris (2000) haalde een PR op 50m vlinder 32.06 (11e) en 100m school 1.20.64 (13e). Anton Jansen (2000) had zich geplaatst voor 100m rug 1.16.82 (PR, 24e). Camo en Anton hebben beide op de 100m een limiet behaald voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen! Jaro Musters (1998) had 200m rug voor de boeg, 2.36.34 (PR, 11e), en 100m rug 1.12.44 (15e). Tenslotte had zijn broer Timo Musters (1998) 2 afstanden, 50m school 38.87 (PR, 7e) en 100m school 1.24.31 (PR, 18e). Ook onze junioren mochten de finales van de Swimcup bijwonen, en hebben weer veel inspiratie opgedaan! Voor meer informatie en de volledige uitslag: www.dioweb.nl

Brainstormbijeenkomst jonge Mantelzorgers ETTEN-LEUR - Het jongerenwerk van Surplus en Hoom organiseren op zaterdag 20 april een brainstormbijeenkomst voor jonge mantelzorgers in het JOC the Talentfactory. Wij denken dat een aantal jongeren niet bewust is dat zij mantelzorgers zijn, geeft Arjan Koreman van HOOM aan. Het is belangrijk voor deze doelgroep dat zij een plek hebben om elkaar te ontmoeten en met elkaar in dialoog gaan. Wat betekent het voor je als je in situatie komt waardoor je mantelzorger word en minder tijd hebt voor je eigen hobby`s, het emotioneel zwaar kan zijn. Geen tijd voor vrienden hebt omdat je voor je moeder of broertje

moet zorgen. HOOM en het jongerenwerk van Surplus willen graag weten wat er leeft onder de jonge mantelzorgers, geeft jongerenwerker Maurice de Wit aan. Wat willen de jonge mantelzorgers, op welke gebied kunnen we deze jonge mantelzorgers een steuntje in de rug geven. Hiervoor organiseren we samen een brainstormbijeenkomst in het JOC The Talentfactory. Dit is een ideale plek voor jonge mantelzorgers om zo en nu dan samen te komen. Arjan Koreman van Hoom geeft aan dat hij graag wil weten wat jonge mantelzorgers denken wat goed voor hen is. Vorig jaar zijn we een dagje naar de Efteling geweest, vertelt Arjan Koreman. Ik kan mij goed voorstellen dat zij zelf betere

ideeën hebben om samen een leuk uitje te organiseren. Vandaar dat we deze brainstormbijeenkomst willen organiseren. Weet je niet of twijfel je aan of je mantelzorger bent doe de test http://www.jongemantelzorgers.nl Wil jij graag dat er naar je geluisterd word en vind je het prettig om andere jonge mantelzorgers te ontmoeten om samen een leuk uitje of andere activiteiten te organiseren meld je dan aan. Informatie en aanmelden bij Arjan Koreman (HOOM) akoreman@hoomondersteuning.nl of bel: 06-12063491 Locatie: JOC The Talentfactory, van 13.0015.00 uur, Lambertusstraat 3, 4872 XA Etten-Leur.

Thuiswedstrijd Twirling Sport West-Brabant ETTEN-LEUR - Zaterdag 6 april organiseerde TSWB onder auspiciën van de NTSB een wedstrijd in ’t Turfschip. Het was voor onze vereniging weer de eerste wedstrijd van het seizoen na het mooi afgesloten NK in januari. Maar we hebben niet stil gezeten. Onze gevorderde twirlsters zijn direct na het NK begonnen met trainen voor de International Cup. Onze solisten, duo’s en A-team zijn hier druk mee bezig. Daarnaast proberen we ook met een samengestelde groep van TSWB en twirlsters uit Zeeland, ons te plaatsen voor dit unieke evenement. En zondag presenteerde deze groep “TSWB N-Joy”, bestaande uit 13 topmeiden zich voor de eerste keer op de vloer. We zijn erg trots op de meiden dat ze in zo’n korte tijd deze routine hebben neergezet, goed gedaan. Hierna volgt voor hen nog een verplichte wedstrijd. 20 april a.s. zullen we weten of zij mogen deelnemen aan dit unieke evenement wat dit jaar van 8-11 augustus in Almere zal plaatsvinden. Erg spannend allemaal. Maar ook onze jongste leden zijn druk bezig geweest met

hun routines. Er waren solo, duo en team optredens. En onze jongste dametjes hebben het fantastisch gedaan. Ons D-team presenteerde zich in hun nieuwe outfits en de mascotte knuffel in hetzelfde pakje als de twirlsters mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast deden een aantal van de jonge twirlsters ook mee met solo en duo onderdelen. Allemaal erg goed gedaan meisjes, jullie mogen trots zijn op jezelf. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder de inspanningen van onze coaches die hard hebben gewerkt om de routines klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd van het twirl seizoen. Uitslagen Freestyle: Juvenile B, Nikki Vergouwen 5e 6.75, Samantha Aarts 4e 8.125, Naomi Damen 2e 9.75. Duo Freestyle Juvenile A, Daantje van Osta/Leonie Pluer 4e 10, Samantha Aarts/Kristy Spaans 3e 11,5, Naomi Damen/Nikki Vergouwen 2e 13.5. Twirling Juvenile B Kristy Spaans 10e met 1.0. Twirling Junior B, Evelien Oostvogels 8e 2.25, Bo de Leeuw 7e 2.5 NK, Esther van Tilburg 2e 3.2 NK, Nina Vergouwen 1e 3.8 NK. Twirling Senior B, Yentl Boer 1e 2.9

NK. Twirling Adult B, Lindsay Hornstra 4e 3.1 NK, Kelly Ruskus 1e 4.0 Twirling Adult A, Simone van Haperen 2e 3.6. 2-baton Junior B Anouk Mathijssen 2e 2.4. Artistic Twirl Juvenile B, Kristy Spaans 2e 1.5, Artistic Twirl Junior B, Bo de Leeuw 5e 1.7, Esther van Tilburg 3e 2.1, Laura Coppens 2e 2,2, Anouk Mathijssen 1e 2.3. Artistic Twirl Senior B, Yentl Boer 2e 1.8. Artistic Twirl Adult B, Kelly Ruskus 5e 2.0, Lindsay Hornstra 4e 2.1, Simone van Haperen 3e 2.3. Artistic Pair Junior Level B, Nina&Laura 1e 22.0, Senior level B Yentl&Esther 1e 16.0, Senior Adult B Cynthia&Simone 1e 24.0. Teams: D team Freestyle Juvenile B, 2e, 17.0, A Team Freestyle Senior B 2e, 30.0 NK, Groep Freestyle Senior A , 1e 20.5 Mede door de hulp van onze vrijwilligers kunnen wij terugkijken op een mooie en gezellige wedstrijd in Etten-Leur. Mocht je het leuk vinden om ook te gaan twirlen neem dan contact op met Manuela v.d. Pol of kom op donderdagavond een kijkje nemen in De Beuken van 18.30-19.30 uur. Meer info over onze vereniging kunt u vinden op onze vernieuwde website www.tswb.nl. PAGINA 14

ETTEN-LEUR - Na een voetballoos paasweekend voor de D1, traden we vandaag aan tegen Gilze D1, de ploeg in vorm in onze competitie op dit moment. Zonder de geblesseerde Emiel, maar met Mitchell in de goal, begonnen we sterk aan het duel tegen de huidige nr. 4. We konden elkaar goed vinden in het positiespel en het leek een kwestie van tijd tot we op 1-0 zouden komen. Nadat de thuisploeg enkele mogelijkheden onbenut liet, viel dan zomaar uit het niets de treffer aan de andere kant. De Gilse middenvelder zag doelman Miitchell iets te ver voor zijn doel staan en de bal verscheen met uiterste precisie, over Mitchell, in de goal. Unitas’30 leek van slag en mocht van geluk spreken toen Gilze de paal raakte. Na de rust pakten we de draad weer op van de eerste twintig minuten. Er werd goed gespeeld en er kwamen steeds meer kansen waarbij met name Ayman vandaag het geluk niet aan zijn zijde had. Uiteindelijk was het toch Ayman die op fraaie wijze met zijn chocoladebeen de gelijkmaker maakte. In de slotfase konden beide ploegen er met de overwinning vandoor gaan. De keeper van Gilze was een aantal keren attent bij diverse inzetten van de geelhemden, maar ook aan de andere kant was onze keeper erg goed bij de les. Ondanks het goede spel en de puntendeling, heerste er toch een lichte teleurstelling in de spelersgroep. Pasfoto inleveren Let op: dit is een belangrijke oproep! Volgend seizoen gaan een aantal E-spelers

over naar de D-categorie. Vanaf deze categorie mag je alleen nog maar spelen als je in het bezit bent van een geldige spelerspas. Om deze pas te maken, moet je je pasfoto inleveren. Een heleboel pasfoto’s zijn al ontvangen, maar een aantal nog niet. Op onze site staat een overzicht met alle spelers die hun foto nog moeten inleveren. Bezorg je pasfoto altijd in een envelop met daarop vermeld jouw naam + geboortedatum en lever deze in in de leiderskamer t.a.v. Richard Teunissen. Programma zondag 14 april 14.30u Virtus 1 Unitas’30 Zondag 1 11.30u VOAB 2 Unitas’30 Zondag 2 10.30u Unitas’30 Zondag 3 Baronie 3 12.45u Unitas’30 Zondag 4 Wernhout 4 11.00u DIVO 3 Unitas’30 Zondag 5 10.00u Unitas’30 Zondag 6 Roosendaal 13 maandag 15 april 18.30u Jong NAC Jong Feyenoord Ouder/leider voetbal Op zaterdagavond 20 april is het tijd voor het traditionele Ouder-/Leidervoetbal. Aanvang 18.00 uur, inschrijven kan bij de brievenbus activiteiten commissie waar een lijst hangt. Deze avond is bedoeld voor alle ouders van spelende leden, maar ook trainers en leiders. Per team van minimaal 5 personen moeten er minimaal 2 vrouwen zijn, waarvan 1 in het veld.Ben je niet met voldoende spelers dan kun je toch inschrijven, je wordt dan met een ander team ingedeeld. De avond wordt weer opgevrolijkt door de muziek van Jos en Arie.

BRIDGE BRIDGECLUB ETTEN-LEUR Uitslag 9 april, A-Lijn: 1. Mia en Jo v. Nistelrooij 66.15%; 2. Irma Jacobs en Ton Vos 57.81%; 3. Rieki en Herman Bos 50.52% B-Lijn: 1. Jeane Snijders en Len Vogelaar 60.00%; 2. Mieke en Toon Vriends 59.17%; 3. Thomas Goddijn en Piet Voesenek 54.58% C-Lijn: 1. Ans v. Eeden en Ans Meulenbroek 63.33%; 2. Dories en Frans v.d. Reepe 61.67%; 3. Paula v. Herwijnen en Wil Heshof 55.00% Spelen op dinsdagavond in de Nobelaer. Info: 076-5034784. U heeft bij ons de mogelijkheid om een paar weken, zonder verplichtingen proef te draaien. BRIDGECLUB TANGO Uitslag woensdagmorgen 10 april; A lijn: 1. Ida v. Soest en Nel Zonligt 63,33%; 2. May Rijnen en Anke Vels 57,50%; 3. Riet Goossens en Riet Mol 55,%. B lijn: 1. Johan Bruinsma en Ria Nedermowe 59,11%; 2. Jan Boers en Theo v. Wijchen 56,98%; 3. Els Spelbos en Marian v. Uffelen 55,99%. C lijn: 1. Riet Coens en Bep de Leeuw 63,33%; 2. Adje Albers en Jose Smit 62,08%; 3. Annie Oonincx en Maria Boekateros 57,08%. BRIDGECLUB ‘T TURFSCHIP Hierbij de top 3 van 9 april: 1. Corry & Ria 69,35%; 2. Gonnie & Ton 69,05%; 3. Jeannie & Angelos 59,52% Ofschoon het aantal leden weer geleidelijk toeneemt zijn er bij deze gezellige club met leden uit Etten-Leur, Breda en St. Willebrord nog enkele plaatsen beschikbaar. Wie de voorkeur geeft aan een kleine gezellige club of wie pas van een cursus komt kan contact opnemen met voorzitter Ton Luijkx, tel. 076-5218392 of secretaris Annet Mensink tel. 076-5145204. BRIDGECLUB DOUBLE DUMMY Uitslag zitting 1, ronde 3, 8 april, A-lijn: 1. Toos Gielen en Anton Frijters 71.35%; 2. Lina en Frans Veeke 58.13%; 3. Ans Baljé en Erik Roozendaal 54.38% B-lijn: 1. Ria Schoof en Ine Vink 65.42%; 2. Dré Boom en Ton Hefti 57.92%; 3. Ria Floor en Rini v. Gils 56.67% C-lijn: 1. Thea en Jack Swaanen 63.02%; 2. Betty Roels en Renata Roozendaal 58.85%; 3. Margot Schmitz en Lidy Voordouw 54.69% Gedetailleerde gegevens vindt u via www.nbbclubsites.nl/club/28039. Voor informatie over de club kunt u bellen met 076-5014342 of 5012037. BRIDGECLUB ONS GENOEGEN Uitslag 10 april, groep A: 1. Nelly v. Thillo-Albert Paulissen 70,83; 2. Kees Adamse-Nel Verbocht 67,01; 3. Rietje de Kanter-Jopie v.d. Veerdonk 66,67 Groep B: 1. Riet Ansems-Wil Brouwers 60,88; 1. Nettie de Bot-Naantje Kuijk 60,88; 3. Toos de Jong-Marianne Konings 58,80 We zijn weer bijna aan het eind van het seizoen. De laatste dag sluiten we weer af met een gezellig etentje.We zijn benieuwd wie er 1ste wordt. BRIDGECLUB DE SNIT Uitslag 10 april: 1e en 2e gedeelde plaats met 63,33% Ans Maessen & Rein Stoelinga en Lena Vogelaar & Wil v.d. Gaag; 3. Ans Baljé & Jochem v.d. Vegt 58,75%; 4. Wil & Jos Braspenning 55,50%; 5. Agnes Braspenning & Thomas Goddijn 55,00% We spelen nog een ronde van 4 spellen voor de Slotdrive. Info over De Snit bij Gerty Breg tel. 06-10892192 of Jochem v.d. Vegt tel. 076-5012624.


VACATURES

Sterk merk biedt zeker werk

Hotel Central/Restaurant Sistermans

is per direct op zoek naar een gedreven, enthousiaste en vakbekwame

Zelfstandig werkend kok m/v

ALDI is ĂŠĂŠn van de grootste Europese detailhandelsondernemingen met ruim 480 filialen in Nederland. Ons uitgebalanceerde assortiment kenmerkt zich door zijn hoge kwaliteit en lage prijs. Respectvolle omgang met elkaar, onze klanten en leveranciers, is de basis van ons succes.

Kijk op onze website www.hotelcentral.nl voor meer informatie over ons bedrijf. Geinteresseerd? Neem dan contact op met Jos Oskam Tel 0165-535657 of stuur een mail naar sistermans@hotelcentral.nl

Om dit succes te continueren zijn wij voor de regio Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Breda op zoek naar een ondernemende klantgerichte

Vervangend filiaalleider m/v

Solliciteer NU!

U bent een belangrijk aanspreekpunt voor onze klanten en ziet het als een uitdaging om – bij afwezigheid van de filiaalleider – de verantwoordelijkheid over te nemen voor een ALDI-filiaal. U beschikt over een natuurlijk organisatietalent, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Tevens weet u van aanpakken bij alle voorkomende werkzaamheden, zowel in de verkoop als aan de kassa. U bent representatief, sociaal en communicatief vaardig zowel naar uw collega’s als naar de klanten toe. In de levensmiddelenbranche voelt u zich thuis. Natuurlijk zijn uw afgeronde beroepsopleiding en/of enkele jaren werkervaring in de detailhandel een voordeel. Maar ook als u onervaren bent in onze branche, kan deze functie voor u een uitdaging zijn. Vanzelfsprekend bent u bereid verantwoordelijkheid te nemen en hanteert u de correcte omgangsvormen. Wij bieden u naast een aantrekkelijk salaris, een baan met zekerheid in een kerngezonde onderneming. Wilt u ons succes ook het uwe maken? Dan zien wij uw sollicitatie graag tegemoet!

Voor onze restaurants in Etten-Leur, Hazeldonk, Roosendaal en Oud Gastel zijn wij op zoek naar:

ALDI Roosendaal B.V. T.a.v. de heer C.H.J. Sep, Districtleider Postbus 1850 4700 BW Roosendaal

Nieuwe medewerkers om ons team te versterken!

Hoge kwaliteit – Lage prijs Wij zoeken: r r 

&OUIPVTJBTUFFOHFNPUJWFFSEF NFOTFOWBOKBBSFOPVEFS .FOTFOEJFCFSFJE[JKOPNJOIFU XFFLFOEFOJOEFBWPOEVSFOUFXFSLFO

Solliciteer direct online via: www.werkenbijmcdonalds.nl

Wij bieden: r r 

&FOTBMBSJTFOBSCFJETWPPSXBBSEFO WPMHFOTEF)PSFDB$"0 &FOHF[FMMJHFXFSLTGFFSXBBSCJKKFTBNFONFU MFFGUJKETHFOPUFOJOFFOIFDIUUFBNXFSLU

S&H is een toonaangevende, moderne

Ben jij onze nieuwe Belgische medewerker?

service organisatie die staat voor

Wij zijn per 1 juli a.s. op zoek naar Belgische medewerkers, die onze afdeling Klantenservice gaan versterken. Je beantwoordt vragen over bestellingen van o.a. Belgische klanten (Vlaams- en Franstalig) die per e-mail en telefoon binnenkomen. We zoeken zowel mensen die bij ons op kantoor komen werken als mensen die de werkzaamheden vanuit huis uitvoeren.

kwaliteit. Dankzij onze hoogwaardige alles-onder-ĂŠĂŠn-dak fulfilment oplossingen kunnen onze klanten zich volledig op hun kernprocessen

GEZOCHT

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

voor leuke (bij)baan: Dames en heren, in bezit van rijbewijs en auto en 2 dagdelen per week beschikbaar BEL VOOR INFO: 06-30540067

richten. .FUQSPNJOFOUFPQESBDIUHFWFST [PBMTPB.BST 'FZFOPPSE /3$ -( Boskalis en Douwe Egberts bieden wij een leuke, afwisselende en EZOBNJTDIFXFSLPNHFWJOHXBBSJO jouw werk meetelt.

Weekenddiensten

Kijk voor meer informatie op www.s-h.nl.

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Op kantoor (vacature A): Ben je op zoek naar leuke, afwisselende werkzaamheden binnen een jong en gemotiveerd team? Kom dan ons team versterken in FFOGVMMUJNFPGQBSUUJNFBBOTUFMMJOH0O[FBGEFMJOH,MBOUFOTFSWJDFJT bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Geef bij je sollicitatie aan hoeveel dagen per week je werkzaam wilt zijn. Vanuit huis (vacature B) Zou je deze werkzaamheden graag vanuit huis uitvoeren? Reageer dan op vacature B. S&H zorgt in dit geval voor het inwerken, een professioneel telefoontoestel en een vaste begeleidster waar je op terug kunt vallen. Je geeft zelf aan op welke tijdstippen (dagdelen) je beschikbaar bent en je wordt ingezet al naar gelang de drukte en jouw beschikbaarheid. Je ontvangt een vaste, aantrekkelijke vergoeding per telefoongesprek en afgehandelde email.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

S&H Productfulfilment BV 1PTUCVT -;.PFSEJKL 1304

Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Wat wij zoeken Belgische medewerkers die zowel de Vlaamse als Franse taal uitstekend beheersen. De juiste persoon is zelfstandig, klantgericht en accuraat en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Werkervaring op het gebied van klantenservice is absoluut een prĂŠ. Verder heb je: t FFO.#0XFSLFOEFOLOJWFBV t FSWBSJOHNFUHBOHCBSFLBOUPPSTPGUXBSF

Tel. (0168) 38 56 56

Is je interesse gewekt? Stuur je brief en kort c.v. naar sollicitatie@s-h.nl. Vermeld hierbij duidelijk of je interesse hebt in vacature A of B en geef aan hoeveel dagen / uren je per week beschikbaar bent. Je kunt natuurlijk ook eerst even het filmpje van de afdeling bekijken op www.s-h.nl/nl/klantenservice2.


7 STANDEN

STOERE

EPOXY COATED

textileen zitting

100% katoen maten S-XL

tuinkrabber, gazonhark, schoffel of tuinhark

HEREN BERMUDA diverse prints

TUIN STOEL aluminium frame

S

! TUNTPRIJS

Elders 39.95 46.99

HOGE RUG

19.95

TUINSTOEL KUSSEN 117x45x5,5 cm H[FOVWRHO

beach VOET- of VOLLEYBAL diverse kleuren

2.69

QUIX

TUIN GEREEDSCHAP zeer sterke kwaliteit

6.99

SUPER ONTVETTER super krachtige reinigingsformule 750 ml

Epoxy coated TUIN SPADE essen steel

4.99

100% KATOEN

2.79

JONGENS SHIRT diverse kleuren en prints maten 92-164

NIEUW!

DEO SPRAY diverse soorten 150 ml

1.19

0.38

INTEX

FAMILIE ZWEMBAD 262x175x56 cm

Elders 5.95 6.98

TUIN

2.69

SOLAR STEEN of TULP ‡ VWHHQPHW vlinder of libelle 11x7,5x6,5 cm ‡ WXOSFP

topkwaliteit!

UITZOE K E N

Elders 1.99 3.91

ORANJE EDITIE

CUPCAKE BAKSET voor 12 cupcakes

1.35

compleet met vormpjes en decoratie

aluminium SERVEER SCHALEN SET/2 35 cm 43 cm

0.56 0.79

%(5*(123=220‡.DVWDQMHODDQ %5('$‡5DW9HUOHJKVWUDDW %5('$‡7UDPVLQJHO &+$$0‡%DDUOHVHZHJ

bijpassend AFDEK ZEIL

3.75

DAMES/HEREN

13.95

ZOMERSE HOED diverse kleuren en dessins maten 56-58

1.29 ',17(/225'‡5DDGKXLVSOHLQD (77(1/(85‡0DUNW *,/=(‡6WHHQDNNHUSOHLQ .$$76+(89(/‡+RRIGVWUDDW

1.35

HOUT PLAMUUR voor binnen en buiten gebruik sneldrogend tube 400 gram

1.59 2267(5+287‡$UHQGVKRI 266(1'5(&+7‡'H%URXZHULM 5,(/‡'RUSVWUDDWD

SORISO

!

SET/3 PLAMUUR MESSEN professionele kwaliteit S, M en L

0.99

5,-6%(5*(1‡6W%DYRVWUDDW 5226(1'$$/‡%RXOHYDUGI 7,/%85*‡7URXZODDQ

1.19 7,/%85*‡'--LWWDVWUDDW :$$/:,-.‡,UHQHVWUDDWD =(9(1%(5*(1‡=XLGKDYHQD

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 14-04-2013 t/m za. 20-04-2013 in Nederlandse filialen.

REXONA

6.99

microvezel SUEDE DOEK 40x40 cm

DELZ_20130414  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you