Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

24 FEBRUARI 2013 WEEK 8

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

VERBOUWING DE HASSELBRAAM IN MEI

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

GEEN TEKENEN HERSTEL ECONOMIE WEST-BRABANT

Bijeenkomst over buurtpreventie

Onderhoud aan Schuitvaartjaagpad

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 26 februari vindt in wijk Centrum Oost in Etten-Leur een informatiebijeenkomst over buurtpreventie plaats in wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. In deze wijk gaat buurtpreventie van start. Het doel hiervan is bijdragen aan een veilige en leefbare buurt. De bewoners, politie, gemeente, Woonstichting en sociaal-cultureel werk bestrijden samen criminaliteit, vandalisme, ordeverstoringen, ergernissen en angst en werken samen aan een prettige leefomgeving voor iedereen. Bewoners van Centrum Oost hebben voor de informatiebijeenkomst een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

ETTEN-LEUR - In opdracht van de gemeente Etten-Leur begint een aannemingsbedrijf op maandag 25 februari met onderhoudswerk aan de rijbaan van het Schuitvaartjaagpad. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van beton van de rijbaan, het aanbrengen van een nieuwe fundatie voor de rijbaan en daarna asfalt op de fundatie. Verder worden inritten opnieuw aangesloten op de rijbaan en wordt aan beide zijden van het asfalt van de rijbaan een rij grasbetontegels aangebracht. Het werk wordt in fasen uitgevoerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met mei.

W E E K B L A D

Geldloper beroofd van duizenden euro’s

Jumping in gevaar door bouw pension

ETTEN-LEUR - Aan de Markthof in EttenLeur is dinsdag een 19-jarige man het slachtoffer geworden van een brutale straatroof. Omstreeks 18.15 uur werd hij bij de stortkluis van de ABN Amro beroofd van de dagopbrengst van zijn bedrijf. De man werd door een voorbijganger omver geduwd, waardoor hij op de grond viel. Daarop trok de overvaller de afstortzak uit zijn handen en ging er vandoor. In de zak bevonden zich enkele duizenden euro’s. Volgens het slachtoffer was de overvaller een lange man met een fors postuur. Verder droeg hij een zwarte jas met capuchon. De gealarmeerde politie heeft de dader niet meer aangetroffen.

ETTEN-LEUR - Op het moment dat de gemeenteraad van Etten-Leur besluit dat de grootschalige accommodatie voor arbeidsmigranten op de hoek Bankenstraat - Hoevenseweg er mag komen, betekent dit zo goed als zeker het einde van Jumping Etten-Leur op Hoeve de Grient. Enkele jaren geleden heeft Rinus Blom zijn gronden verkocht aan de gemeente. Er zouden woningen worden gebouwd, maar bij gebrek aan investeerders is dat er niet van gekomen. Mocht er groen licht komen voor de accommodatie voor arbeidsmigranten, dan wordt die op dit terrein gerealiseerd. Vooralsnog gaat Jumping Etten-Leur nog door. Dit jaar van 29 mei tot en met 2 juni.

Drie zaken op agenda raadsvergadering ETTEN-LEUR - Op maandag 25 februari wordt om 19.30 uur in de raadzaal een openbare raadsvergadering gehouden. Tijdens deze bijeenkomst komen een drietal onderwerpen aan de orde. Zo wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Verder wordt gevraagd het bestemmingsplan ‘De Streek’ vast te stellen. Dit voorstel wordt gecombineerd met de vaststelling van de welstandscriteria voor dit plangebied. Ook staan de uitgangspunten en verbetervoorstellen voor de planning en controlcyclus inclusief de nieuwe indeling voor de begroting op het programma.

Doe Maar Vet gaat weer van start ETTEN-LEUR - Vanaf 1 maart start Doe Maar Vet, de vetste bandwedstrijd van Noord-Brabant, georganiseerd door Nieuwe Nobelaer Poppodium. In de voorronden op 1, 8 en 15 maart nemen telkens drie bands het tegen elkaar op. Een vakkundige jury kiest uit de 9 bands 3 finalisten die de strijd aangaan in de finale op 22 maart. De jury bepaalt de winnaar waarbij zij niet alleen oordeelt over de muzikale kwaliteit maar ook over de act. De hoofdprijs is een prime time plek op het hoofdpodium van Popelucht in augustus. Elke Doe Maar Vet avond wordt gehouden in café K’Annet op de Markt in Etten-Leur. De aanvang is 20.30 uur en de entree is gratis.

ETTEN-LEUR - Deze week is de eerste fase van de herinrichting Parklaan van start gegaan. In deze fase worden fietspaden aangelegd rondom de rotonde Couperuslaan en komt er een oversteekpunt op de Parklaan met (tijdelijke) stoplichten. Verder wordt een voetpad aan de zuidkant van de Parklaan aangelegd en een inrit voor het nieuw te bouwen sportcomplex De Banakker. FOTO PETER HOUTEPEN

M I en D Woonstichting D E L B U Rmet G elkaar S E aan & tafel V E E R S E Gemeente Etten-Leur

Bouwprojecten flink onder druk ETTEN-LEUR - Het nieuwe woonakkoord van VVD, D66, ChristenUnie en SGP heeft zo zijn gevolgen voor een aantal op stapel staande bouwprojecten in Etten-Leur. Vorige week kondigde de Woonstichting Etten-Leur (WEL) aan als gevolg van het akkoord een aantal bouwprojecten uit te stellen, onder andere die aan de Streek en het Withof. DOOR PETER HOUTEPEN Van de 370 woningen die bijvoorbeeld aan de Streek gepland staan, zou een groot deel door de WEL gebouwd worden. Omdat door het woonakkoord onder andere de huren worden verhoogd kost dat de WEL enkele miljoenen per jaar. Kansen “Het probleem waar de Woonstichting mee geconfronteerd wordt is dat door de kabinetsplannen op het gebied van wonen hun investeringsvermogen aangetast wordt”, zegt wethouder Jean-Pierre

t

h

u

i

Schouw. “En daarom wil de Woonstichting een aantal projecten doorschuiven.” WEL wil de bouw in de Streek uitstellen tot 2019. Lopende projecten, zoals aan de Kerkwerve en het gebied Don Bosco, worden wél voortgezet. Schouw ziet kansen om in goed overleg met elkaar ervoor te zorgen dat er in ieder geval eerder gebouwd wordt dan de Woonstichting nu aangeeft. “Ik heb de verwachting dat die behoefte ook gewoon aanwezig is.” De wethouder ziet kansen in het aanvullen van van de WhetEinvesteringsvermogen E K B L A D Woonstichting. “Bijvoorbeeld door het verkopen van huurwoningen.”

s

i

n

...VOOR

d

e

HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

r

Prestatieafspraken De gemeente Etten-Leur en de Woonstichting hebben een gezamenlijke woonvisie. “Die hebben we samen ontwikkeld en is vastgesteld door de gemeenteraad en de Raad van Commissarissen van de Woonstichting. We hebben ook prestatieafspraken gemaakt waarin staat dat voor het sociaal huursegment de Woonstichting degene is die de woningen realiseert. Op het moment dat dit onder druk staat, zitten we natuurlijk weer aan tafel.” Jean-Pierre Schouw verwacht dan ook dat dit op korte termijn zal gebeuren.

e

g

i o LEENDERT VAN DEN BORN B.V. Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777

www.leendertvdborn.nl

tuincentrum Etten-Leur A.s. zondAg open 11.00 - 17.00u.

orchideeën show !!! Lage Vaartkant 11

076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

Etten-Leurse man gewond op A27 ETTEN-LEUR/HANK - Een 27-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A27 ter hoogte van Hank. Het slachtoffer was met zijn bestelbus een aantal vrachtauto’s aan het inhalen. Door nog onbekende oorzaak klapte hij achterop een van de vrachtwagens. Hierbij kwam het busje klem te zitten, waardoor het voertuig nog zo’n 100 tot 150 meter meegesleurd werd door de de vrachtauto. Deze werd bestuurd door een 39-jarige man uit Polen. Hij kwam met de schrik vrij. Gezien het sporenbeeld bestaat het vermoeden dat de Etten-Leurenaar onwel is geworden of achter het stuur in slaap is gevallen.

Intercityverbinding gaat via Roosendaal ETTEN-LEUR - Tussen Den Haag Holland Spoor en Brussel rijdt vanaf heden een directe intercityverbinding via Roosendaal. De trein rijdt nu nog twee keer per dag, maar vanaf 11 maart wordt die acht keer per dag ingezet. Het traject tussen Den Haag en Brussel duurt twee uur en een kwartier. De intercity vervangt de Fyra die op 17 januari uit de dienstregeling is genomen na aanhoudende problemen met de treinen van de Italiaanse leverancier Ansaldobreda. De tijdelijke intercity rijdt niet door naar Amsterdam. De nieuwe treinverbinding rijdt dit weekend in verband met werkzaamheden op het Belgisch spoor alleen tussen Den Haag en Antwerpen.


START VERKOOP

ZATERDAG 2 MAART VAN 11.30-13 UUR Op steenworp afstand van het hart van Etten-Leur wordt de voormalige locatie van de Boerenbond naast cultureel centrum Nieuwe Nobelaer ontwikkeld tot een mooie, intieme woonomgeving. In dit gezellige, geborgen hof worden 10 ruime semibungalows en 10 prachtige eengezinswoningen gerealiseerd. De architectuur, de detaillering en de afwerking maken van dit plan een kwalitatief hoogwaardige woonomgeving passend bij de unieke, centraal gelegen en toch rustige locatie.

Ruime woonkamer 3 slaapkamers Grote vrij indeelbare zolder met vaste trap Diverse woningen met garage Prijzen vanaf € 198.500 v.o.n.

emlaan

n Berch

Anna va

ra sst ion at

• • • • •

t Sta

10 PRACHTIGE EENGEZINSWONINGEN

10 RUIME SEMIBUNGALOWS

• • • •

Compleet woonprogramma op de begane grond Tuinen op zonzijde Eigen parkeerplaats voor de deur Prijzen vanaf € 279.500 v.o.n.

Locatie: Heijblom Makelaardij - Markt 17 - Etten-Leur ONTWIKKELING & REALISATIE

VERKOOP & INFORMATIE

www.vanagtmaal.nl

t. 076 50 41 500 www.heijblommakelaardij.nl

WWW.HOFVANBALLAERT.NL

t. 076 52 42 400 www.vandewatergroep.nl Te huur

PER DIREKT IREKT TE HUUR:

garagebox Wilhelminalaan 14 etten-Leur M. Kock 076-5012005

PER DIREKT IREKT TE HUUR:

kamer/appart. gemeubileerd

VRIJSTAANDE WONING

te huur e 350

internet aanw.

Bergen op Zoom, centrum. zonder postadres

telnr: 06-20526263

VRIJSTAANDE WONING

borg halve mnd vooruit

IN HOEVEN IN HOEVEN

uw eigen

krant

Voor Info: nfo:

06-53797429

Voor Info: nfo: 06-53797429 info@ fonmulders.nl

15m. of 25m. centrum EttenLeur, 220 v. op afgesloten terrein met verlichting en poortcode. Optie: extra parkeerplaats Inl.: 06-51508241

TE HUUR

APPARTEMENT

advies

Per direct beschikbaar.

kranten op maat

Info: 06-10924904

HUGO

vraagt v.a. ’98

t e l

0 7 6

5 9 9

8 1 1 1

u w k r a n t @ vo r s s e l m a n s . n l

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! Renovatiesteiger Altrex alum. steiger Rol en Gevelsteigers Huur - Montage - Demontage Specialist in stalen steigers

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

TE HUUR of KOOP

gelegen Weihoek in Roosendaal woonkamer/keuken, 2 slaapkamers, lift etc. e 700,- per maand excl. service kosten e 175,- pmd gas-licht-water bel 0165-561424

Oude Bredaseweg 58 Etten-Leur Tel: 076-5012009 info@zegersmakelaardij.nl

Wildbaan 124 (de Grient) EttEn-lEur VraaGPriJS € 199.500,- K.K. ZATERDAG 2 MAART 2013

OPEn HuiS

VAN 11:00 TOT 15:00 UUR Deze royale, uitgebouwde tussenwoning met ±10m diepe achtertuin is heerlijk rustig gelegen. Zowel aan de voor- als achterzijde van de woning is veel privacy en voldoende parkeergelegenheid. De woning is centraal gelegen en op korte afstand van openbaar vervoer. Ind: hal, toilet, riante uitgeb. woonkamer met U-vormige keuken ±46m2 v.v. designradiator, gashaard en tuindeuren. 1e verd: 3 slpkrs, badkamer v.v. ligbad, toilet en wastafelm. 2e verd: voorzolder, slpkr met dakkapel. WWW.ZEGErSMaKElaardiJ.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443 Wilt u vandaag uW auto verkopen? Bel dan

koogJe auto’S Alle merken, types en bouwjaren Ook bussen, jeeps, sloopauto’s met of zonder gebreken

Contante betaling en RDW vrijwaring

Steigerkoning rooSendaal

Tel: 06-16423545

www.ladderensteigerkoning.nl

U BELT En WIJ KOMEn DIRECT

Tel. 0165-561424 • Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

APPARTEMENT

garagebox

grafisch ontwerp

z u n d e rt

4BRJ

Te huur:

Nieuw gerenov. 2k app. in Breda, serviceflat Belvedère Nieuw Wolfslaar.

info@ fonmulders.nl

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

70m2 opslagruimte centrum etten-leur 6 290,- pmnd inf: 06-28768155

24 uur per dag

ROMMELMARKTEN MAART 3 MRT. klundeRT spoRThal de nieRvaeRT 10 MRT. oud-GasTel spoRThal T veeRhuis 17 MRT. hoeven spoRThal de paRResTee 24 MRT. hooGeRheide M.F.C. kloosTeRhoF 30 MRT. hansweeRT (bRadeRie) open 10-18u 31 MRT. zundeRT spoRThal ondeR de MasT RoMMelMaRkTen open 9:00/16:30 uuR

(Er mogen geen dieren in de hallen) inl.en reserv. 0165-302682 of www.deMaRkTen-wouw.nl


actualiteit

Informatieavond voor ouders en buurtbewoners

Verbouwing basisschool De Hasselbraam in mei van start ETTEN-LEUR - De locatie Beukenlaan van basisschool De Hasselbraam in Etten-Leur ondergaat binnenkort een grote verbouwing en wordt getransformeerd naar Nieuwe Brede School De Hasselbraam. De verbouwing start in mei van dit jaar en is naar verwachting in februari 2014 afgerond. DOOR PETER HOUTEPEN Op maandag 25 februari wordt voor ouders en buurtbewoners een informatieavond over de verbouwing gehouden. Die begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur op het adres Beukenlaan 45. De aanwezigen worden ingelicht over het bouwproces, de verwachte overlast en de verkeersafwikkeling. Er wordt ook een 3D presentatie gegeven waarbij duidelijk wordt hoe het ‘nieuwe’ gebouw er van binnen en buiten uit komt te zien. Noodlocatie Op de Beukenlaan verblijven momenteel de groepen 1 tot en met 4. “Die verhuizen we ten tijde van de verbouwing naar een noodlocatie, Oberon in Markenland”, zegt directeur Willeke van Huffelen van De Op de Beukenlaan komen naast De Hasselbraam geen andere basisscholen. Dat is ook de reden dat gesproken wordt over de Nieuwe Brede School De Hasselbraam en geen Brede School+. Wel komt Surplus erbij in het gebouw met kinderopvang en dus de peuterspeelzaal die nu nog Jip & Janneke heet.

Hasselbraam. Deze groepen, in totaal 102 kinderen, blijven daar zitten tot de verbouwing is afgerond. Zij komen in Markenland samen te zitten met de peuterspeelzaal die nu nog Jip & Janneke heet. “Maar die gaat straks ook De Hasselbraam heten.” Jip & Janneke zit nu nog in het wijkgebouw aan het Binnenhof. “Het is fijn als we straks al bij elkaar kunnen zitten zodat we de programma’s op elkaar af kunnen stemmen.” De kinderen die nu op Markenland verblijven gaan naar per 1 maart naar De Vleer toe. “Dat gebouwtje komt dan niet helemaal leeg omdat er nog een gedeelte BSO blijft zitten, maar in elk geval is er genoeg ruimte voor onze vier groepen.” Aanzicht De Hasselbraam aan de Beukenlaan, daterend uit 1968, wordt in mei rigoureus verbouwd, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Van Huffelen: “In feite blijven alleen de dragende muren staan. De buitenkant krijgt een heel ander aanzicht. Met een hele andere steen.” Van een uitbreiding is nauwelijks sprake. “Alleen aan de achterkant komt er een heel klein stukje bij.” Als het karwei in februari 2014 geklaard is, komen alle groepen van De Hasselbraam, 1 tot en met 8, naar de locatie Beukenlaan.

Het gebouw is een ontwerp van de architectencombinatie geWOON architecten - architecten HMV.

“Dat is geen probleem omdat we hier nu al lege lokalen hebben. Het gebouw is in principe groot genoeg om al die groepen met in totaal 233 leerlingen te herbergen.” De groepen 5 tot en met 8 krijgen nu nog les in het gebouw van De Hasselbraam aan de Namenstraat.

Benieuwd Van Huffelen snapt dat (buurt)bewoners heel erg benieuwd zijn naar wat er gaat gebeuren. “Vandaar ook de informatieavond op 25 februari. Er komen hier straks allemaal bouwwagens door de straat rijden.

De Beukenlaan, aan de voorkant bij ons, is een heel smal straatje. Het zou niet fijn zijn als daar cementwagens of ander groot bouwverkeer door gaat rijden. Dat gaan we overigens ook proberen te voorkomen hoor.”

Veel banen op de tocht; meer werkloosheid dreigt

Geen tekenen van herstel economie West-Brabant WEST-BRABANT - Het bedrijfsleven in West-Brabant is na een tegenvallend 2012 ook het nieuwe jaar negatief DOOR PETER HOUTEPEN West-Brabant de afgelopen maanden nog wat kunnen verzachten, maar in de tussenbegonnen. In het eerste kwartaal van 2013 staan alle indicatoren diep in het rood, zo blijkt uit de resultaten van Bedrijven in West-Brabant zien hun resul- tijd staat ook de buitenlandse afzet bij veel COEN (Conjuctuurenquête Nederland) die deze week zijn gepubliceerd door de Kamer van Koophandel. taten verslechteren en worden gedwongen om te snijden in hun kosten. Vooral de werkgelegenheid lijkt hier de dupe van te worden. Ongeveer één op de vier ondernemers verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar personeel te moeten afstoten.

Omzet Ondernemers zien vooralsnog geen tekenen van herstel. Eén op de vier ondernemers verwacht een daling van de omzet in het eerste kwartaal, slechts één op de tien gaat uit van groei.

Bedrijven trappen op de rem Als gevolg van seizoensinvloeden is het eerste kwartaal ‘traditioneel’ wat minder, echter de verwachtingen zijn sinds begin 2010 niet zo slecht geweest. Het resultaat wordt vooral negatief beïnvloed door de zwakke binnenlandse afzet. Bijna alle sectoren hebben hier last van. Het meest schrijnend is de situatie in de bouw. De omzet in de bouw holt hard achteruit en inmiddels zijn opheffingen en faillissementen in de bouw aan de orde van de dag.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

www.internetbode.nl

Een verder oplopende werkloosheid in West-Brabant lijkt de komende maanden onontkoombaar.

Export De export heeft de economische pijn in

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

bedrijven onder druk. Vooral het laatste kwartaal van 2012 was voor de West-Brabantse bedrijven teleurstellend. In het eerste kwartaal van 2013 lijkt de situatie wat te stabiliseren, maar er is nog altijd sprake van een kleine krimp. Wel is de exportdaling landelijk nog groter. Personeel Door de slechte bedrijfsresultaten en het lage ondernemersvertrouwen trappen veel bedrijven in West-Brabant op de rem als het gaat om investeringen. Ongeveer 27% verwacht dit jaar de investeringsuitgaven te zullen terugschroeven. Landelijk ligt dit cijfer zelfs op 32%. Zorgwekkend zijn ook de verwachtingen ten aanzien van de vraag naar personeel. Ongeveer 23% van de bedrijven in WestBrabant gaat uit van een daling van de personeelssterkte in het eerste kwartaal; slechts 7% verwacht een uitbreiding. Landelijk is dit respectievelijk 27% en 8%. Vooral in de bouw verwachten veel ondernemers een krimp van het personeelsbestand. Verontrustend is ook het negatieve sentiment bij de industrie. Aangezien het hier veelal om grotere werkgevers gaat, kan de impact groot zijn. Een verder oplopende werkloosheid in West-Brabant lijkt de komende maanden dan ook onontkoombaar.

Volg ons op twitter: @ettenleurseBode.


WINTER AANBIEDING

Modellenwerk, een vak apart. Dyon Caractère blijft scoren! Veel jonge meiden en ook jongens willen model worden. Dankzij de hype van programma’s als Benelux Next Topmodel, dat wekelijks door duizenden mensen gevolgd werd, wordt duidelijk dat je niet ‘zomaar’ model wordt… Hier komt nogal wat bij kijken. Modellenburo Dyon Caractère blijft scoren in het trainen en begeleiden van modellen en het succesvol organiseren van fashionshows, fotoshoots en promoteams.

Motorrijlespakket! Nu lessen en deze zomer rijden!

Modellenburo Dyon Caractère is al meer dan 22 jaar actief in het organiseren van cursussen waarin loop-, houdings- en presentatietechnieken centraal staan. Uitleg en oefening in fotoshoots, samen met Foto Floor (onder andere bekend van Linda), het lopen van een modeshow, maar ook make-up en kapsel worden hier uitgebreid behandeld door een creatief team van vakmensen. In 20 lesweken leer je hoe je je representativiteit en presentatie kunt verbeteren en kun je proeven aan alle aspecten die met het modellenwerk te maken hebben… Kortom, een zeer uitgebreide, brede cursus waarin je niet alleen kennis maakt met het beroep mannequin/ dressman, hostess of fotomodel.

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - Theorieles - theorie examen - Theorieboekje

€1.125,-

€900,-

Aanbieding geldig tot 1 april 2013 Vraag naar de voorwaarden

Het is ook een leuke manier om jezelf te versterken en je zelfvertrouwen te vergroten. Iets waar iedereen zijn hele leven nog plezier van zal hebben. De lessen worden gegeven op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in één van de zalen van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Op dinsdag 26 februari is een informatieavond waar je vrijblijvend kan komen kijken. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact met ons op en wij sturen je meer informatie toe!

Ridderstraat 3 4872 AA Etten-Leur

T: 076 5038803 E: info@dyon-caractere.nl

computer problemen?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

tel.: 06 - 222 66 818

o.a. stucwerk schilderwerk en behangen Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

type

Kleur

bouwjaar

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

blauw met.

jul-10

6.950

Renault

Modus 1.2 tce airco lmv

rood met

nov-07

8.500

Renault

Kangoo 1.6 16v airco radio cd

blauw met.

jun-03

3.950

Renault

Megane III 1.6 16v airco radio cd nav lmv zwart met.

jan-11

15.750

Renault

Megane II 1.4 16v radio cd

jun-03

3.950

Renault

Scenic III 1.4 tce airco ecc nav radio cd lmv grijs met.

mei-11

18.950

Renault

Grand Scenic 1.5 dCI 7 pers.airco radio cd zilver met.

jun-05

4.500

mrt-07

8.500

jun-04

4.250

apr-01

2.950

rood

huid- en laserklinieken huid• poliklinieken dermatologie huid-en en laserklinieken laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie • huidtherapie Renault Laguna II 1.6 16v airco ecc radio cd nav dak beige met. • poliklinieken dermatologie • huidtherapie huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • en huidtherapie huidlaserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op ZoomBergen opMiddelburg ZoomMiddelburg Bergen op Zoom Middelburg huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Renault Laguna II 2.0 16v airco ecc nav.trekhaak zilver met. Bergen op Zoom-DeMiddelburg Bergen op Zoom- Middelburg beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Vanaf 15.00 uur in Bij ons kunt u terecht voor veilige enanti-rimpelbehandelingen effectieve Bij ons kunt u terecht voor veilige effectieve Bergen op Zoom- Middelburg en huidverjonging: > Rimpelfi lling met en Restylane, Renault Laguna II 1.6 16v airco ecc radio cd zilver met. eneffectieve huidverjonging: Bij ons kunt Feesterij u terecht voor en effectieve anti-rimpelbehandelingen enlaserklinieken huidverjonging: > Rimpelfi met Restylane, Bij ons kunt u terecht>•Botoxbehandelingen, voor veilige lling en anti-rimpelbehandelingen ~tveilige Trefpunt huid- enanti-rimpelbehandelingen poliklinieken dermatologie • huidtherapie > Fractional Laser en CO2-fractional laser, Renault Laguna II 1.6 16v airco radio cd blauw met. -enRimpelfilling Restylane en huidverjonging: > Rimpelfi met Botoxbehandelingen, Bij ons kunt u terecht voor lling veilige enRestylane, effectieve anti-rimpelbehandelingen huidverjonging:met Rimpelfi lling met > en>de nieuwe Ultherapie tegenRestylane, huidverslapping. Bergen op ZoomMiddelburg Raadhuisstraat 80 rucphen De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

Special paintS

Voor al uw klussen

De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

Merk

> Botoxbehandelingen, Fractional Laser en CO2-fractional laser, en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, - Botoxbehandelingen > Botoxbehandelingen, Renault Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav zwart met. Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, - Fractional Laser en CO2-fractional lasertegen huidverslapping. > Fractional Laser en CO2-fractional laser, en de nieuwe Ultherapie > Botoxbehandelingen, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, kleine spatadertjes en nog veel meer… Bij ons kunt u huidoneffenheden, terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Renault espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak beige met. Zaal open 14.00 uur - enlaser, de nieuwe Ultherapie tegenUltherapie huidverslapping > en de>nieuwe Ultherapie huidverslapping. Fractional Laser entegen CO2-fractional > en de nieuwe tegen huidverslapping. en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, Renault vel Satis 2.0t automaat radio cd nav antraciet met. Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, > en€15,00 de nieuwe tegenVerder huidverslapping. Kaarten € 12,50 voorverkoop en in deUltherapie zaal Er alle weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgiepigmentvlekken, Botoxbehandelingen, Verder alle> laserbehandelingen tegen overbeharVerder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, Opel Corsa 1.2 16v 5drs airco radio cd zilver met. > Fractional Laser en CO2-fractional laser, ing,> Huidcouperose, pigmentvlekken, huidoneffenen laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum huidoneffenheden, kleine spatadertjes tegen en nogoverbeharing, veel meer… couperose, Verder alle Laserbehandelingen pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en Lievensberg nog veel meer… > en3dspatadertjes de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. heden, kleine en • nog veel meer... Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 • www.huidlaser.nl GOedKOPe INRuILeRS huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw

Er weer weerjonger jonger uitzien… zonder plastische &chirurgie Er uitzien... Uw krantErisweer bij uitgeverij dIveRSe Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,zonder pigmentvlekken, jonger uitzien… zonder plastische chirurgie Er weer jonger uitzien… plastische chirurgie zonder plastische chirurgie • Nieuwe auto’s huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… De Bode in uitstekende handen Er weer jonger uitzien… zonder chirurgie > Huid-plastische en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg • Occasions Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

> Huid- enBoerhaaveplein laserkliniek Middelburg • In Barcode Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 3d • 4624VT Bergen gebouw op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam.nl Park Veldzigt 67laserkliniek • 4336DR Middelburg • www.dermateam.nl > Huid- en Middelburg • •In0118-673050 Barcode gebouw Park Veldzigt 67op • 4336DR • 0118-673050 Kroonstraat 42 > Huiden laserkliniek Bergen Zoom • InMiddelburg Zorgcentrum Lievensberg • www.dermateam.nl Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nlTel.: 076-5011371

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

sep-01

2.750

sep-10

29.750

aug-02

4.950

jun-05

8.750

aug-08

7.950

Met APK bedRIjfSwAGeNS

> Huid-naar en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg Informeer vrijblijvend onze mogelijkheden: • APK-keuringen • Inbouw SCM-alarm Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 >• www.huidlaser.nl Huid-jonger en laserkliniek • In Barcode gebouw > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In •Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op zonder Zoom • 0164-263822 www.huidlaser.nl Er weer uitzien… plastische• chirurgie Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl • Reparaties

‘Ga mee als > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw vakantie- Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl vrijwilliger!’

verkoopprijs

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

STERREN IN DE SNEEUW € 649,00 6-DAAGSE REIS KLEINWALSERTAL 17 t/m 22 mrt 2013

d tot Zet r a A h n a V

Vervoer, 5 overnachtingen, 3 excursies + optredens van: Wolter Kroes, Vinzzent, Grad Damen, Rene Schuurmans en vele anderen

HUISHOUDBEURS 21 t/m 24 feb 2013

06 - 12590262 info@vlamenzo • www.vlamenzo.nl

€ 29,50

Blauwe envelop?

Vervoer + entree

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – WERDER BREMEN € 79,00 9 mrt Vervoer + wedstrijdticket

SCHALKE 04 – HOFFENHEIM 30 mrt

€ 99,00

KEUKENHOF 4 apr, 20 apr en 1 mei

€ 32,50

LIBELLE ZOMERWEEK 13 t/m 19 mei

€ 34,00

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

Vervoer + entree

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

Vervoer + entree

DAGREIS LONDEN vanaf € 49,00 30 mrt, 27 apr, 25 mei, 29 juni, 6 juli Vervoer, overtocht + plattegrond

2-DAAGSE LONDEN vanaf € 119,00 30 mrt, 27 apr, 4 mei, 29 juni, 13 juli Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

www.brabantexpres.nl

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Binnenkort wordt weer de bekende envelop van de belastingdienst bij u bezorgd. Uw aangifte inkomstenbelasting (2012) moet voor 1 april a.s. ontvangen zijn. Komt u er zelf niet uit, dan kan ik u van dienst zijn. Het tarief is € 65,- per aangifte (voor twee personen € 90,-). Het aanvragen van een zogeheten DigiD kost u € 12,50 per persoon (alle bedragen zijn incl. 21% BTW en zijn niet verhoogd). Reiskosten bereken ik alleen als u niet in Prinsenbeek woont. U kunt me bereiken op 06-236 12 708 of 076-8875100. Mailen kan op hjvanhooijdonk@ziggo.nl. Henk van Hooijdonk, Brielsedreef 24a, 4841 KS Prinsenbeek. Als u vorig jaar al klant was, bel ik u binnenkort zelf voor een afspraak. U krijgt dan als vaste klant 10% korting op het standaard tarief.

‘Bureau 24a’, voor uw aangifte inkomstenbelasting

Medisch Pedicure Nada voor al uw voetklachten

Nada Kanters Tamboerijn 94 Etten-Leur 076-5022222 info@salon-nada.nl www.salon-nada.nl

ZUNGU VIERT FEEST

SMS HOME AAN 5757

naar en steun HomePlan met 3 euro per maand


actualiteit

Combinatie van wandelen en natuurbeleving

Colofon

Cees Aarts loopt voor tiende keer de Bossche 100

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ETTEN-LEUR - Eind januari heeft Cees Aarts uit Etten-Leur voor de tiende maal de Bossche 100 gelopen. Een prestatie van formaat. Als de meeste mensen zich nog een keer omdraaien in bed, loopt Cees kilometer na kilometer onder barre weersomstandigheden door het Brabantse landschap, met als beloning een diploma en een Bossche bol.

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode

nedymars heb ik overigens niet uitgelopen, ik had de verkeerde schoenen aan en de hiel was volledig versleten”, zegt hij.

Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol

Grand route Corsica Naast de officiële wandeltochten lopen Cees en zijn vrouw ook regelmatig samen lange afstanden. Zijn vrouw loopt 25 kilometer, een afstand die Cees ‘uitlopen’ noemt. Zo is Cees met zijn twee zonen de ‘grand route’ gaan lopen op Corsica. Een erg zware tocht vanwege de hitte en de 15 kilo zware tent die op de rug werd meegedragen. Op de vraag wat iemand bezielt om zoveel te lopen, zegt hij: “Het is een combinatie van wandelen en natuurbeleving, waar ook nog enige prestatiedrang om de hoek komt kijken.”

Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 08

De oplossing van deze puzzel is in week 09 te vinden op www.internetbode.nl Cees Aarts met diploma.

DOOR MART VAN LIESHOUT Cees Aarts, inmiddels 74 (wat hem overigens niet aan te zien is), heeft het weer geflikt. Tien jaar op rij heeft hij meegedaan aan de Bossche 100. In 1988 namen Annie Gijzel en Theo van der Wijst het initiatief om een wandeltocht van 100 kilometer uit te zetten, beginnend en eindigend in Den Bosch. Het eerste jaar liepen 34 wandelaars de tocht uit. Op dit moment kunnen 110 mensen deelnemen, de rest komt op de reservelijst. “Anders is het niet meer behapbaar voor de organisatie”, zegt Cees. De stichting Bossche 100 wordt ondersteund door de Ollandse Lange Afstand Tippelaars (OLAT).

© www.sudokusite.eu

Elf uitvallers De tocht wordt uitgezet over een traject met soms onmogelijke, vaak onverharde paden. Als gevolg van het barre winterweer waren er elf uitvallers. De start is om 22.00 uur in de voetbalkantine van Concordia en de deelnemers moeten uiter-

lijk 18.00 uur de volgende dag binnen zijn. Het routeboekje wordt pas voor de start overhandigd, zodat het hele traject een verrassing blijft. Een vast punt op de route zijn de Loonse en Drunense duinen. “Een vreemde gewaarwording, als je ineens in Oosterhout loopt, zo dicht bij huis, terwijl je terug moet naar Den Bosch”, aldus Cees Aerts. Oudste deelnemer Inmiddels is Cees al een tijdje gepensioneerd. In een vorig leven was hij magazijnbeheerder bij Thetford. Hij besloot van zijn huis naar zijn werk te lopen en terug. Daar ligt waarschijnlijk de basis van zijn passie. Naast de Bossche 100, waar Cees als oudste deelnemer te boek staat, heeft hij tal van tochten uitgelopen. Als voorbeeld noemt hij de Kennedymars (14x), de Zuidwesthoek mars (4x), de omloop van Goeree-Overflakkee, Welkenraedt in België (3x) en nog vele andere bekende en minder bekende tochten, waarvan de meeste 100 kilometer of meer waren. “De eerste Ken-

Schoorsteenwesp Tijdens het lopen heeft Cees oren en ogen geopend om de natuur te ‘beleven’. Wandelend over allerlei mogelijke en onmogelijke paden heeft hij oog voor vogels, vlinders en insecten.

‘Wandelen als levenskunst’ Hij is van plan op zoek te gaan naar de schoorsteenwesp, die hij in een boekje van de KNNV heeft ontdekt. Gefascineerd is hij ook door bijzondere vlindersoorten en vogels, zoals de grauwe klauwier die maar op enkele plaatsen voorkomt. “In plaats van een film over de natuur op tv te bekijken ga ik liever zelf de natuur in. Gaandeweg ontrolt zich daar een natuurfilm”, legt de wandelaar uit. Op de vraag of in zijn geval de leeftijd een rol speelt, zegt Cees: “Je moet harder aan je conditie werken, die gaat sneller achteruit. Het is alsof je over een evenwichtsbalk loopt die steeds smaller wordt, zodat je er gemakkelijker vanaf tuimelt.”

Per 1 januari gestegen met 18,5 eurocent per liter

Verhoging accijns op rode diesel treft bewoners buitengebied ETTEN LEUR - De verhoging van de accijns op rode diesel treft veel huishoudens in buitengebieden behoorlijk DOOR MERIJN SITSEN in hun portemonnee. Deze huishoudens zijn vaak niet aangesloten op het gasnet en moeten hun huis dus op een andere manier stoken. Cor Westdorp, bewoner van de Holleweg in Bergen op Zoom, is één van de slachtoffers Cor Westdorp woont in een afgelegen van het besluit. Volgens hem zijn alle bewoners in buitengebieden die in een soortgelijke situatie zitten de pineut. gebied ver buiten de bebouwde kom van Bergen op Zoom. Net als zoveel andere bewoners van buitengebieden in heel WestBrabant is hij niet aangesloten op het gas. Deze mensen moeten hun huis stoken via een externe tank met diesel. In het verleden kon er gebruik worden gemaakt van zogenaamde rode diesel. Met deze diesel bedoelt men laagbelaste, halfzware olie en gasolie waarin herkenningsmiddelen zijn gemengd. In het Lenteakkoord is besloten om de korting op de accijns voor deze brandstof op te heffen. Dit heeft tot het gevolg dat deze diesel van de één op de andere dag een prijsstijging meemaakt van 18,5 eurocent per liter.

Cor Westdorp moet vanaf 1 januari 2013 zijn tank vullen met duurdere brandstof.

FOTO MERIJN SITSEN PaGiNa 5

Doorberekenen De maatregel treft niet alleen bewoners, maar heeft ook enorm veel invloed op ondernemers die afhankelijk zijn van de brandstof. De gevolgen voor sectoren zoals de landbouw en transport zijn behoorlijk. “Ondernemers kunnen de prijs nog compenseren door deze door te berekenen aan hun klanten. Ik als simpele buitengebiedbewoner kan de enorme verhoging in kosten echter nergens op verhalen en ben dus de pineut”, legt Westdorp uit. De kosten waren vol-

gens hem al gestegen doordat de BTW in 2012 is verhoogd naar 21 procent. Dit vindt hij echter niet zo erg omdat deze maatregel iedereen op een gelijke wijze treft. De huidige situatie vindt de bewoner van het buitengebied echter niet eerlijk. Alternatieven Cor Westdorp is absoluut niet van plan te verhuizen want hij is heel erg blij met zijn huis en woonomgeving. Hij woont er al meer dan dertig jaar, maar toen hij er ging wonen kon hij ook niet vermoeden dat de kosten zo explosief zouden stijgen. “Ik zou ook kunnen overstappen op een LPG tank, maar dit brengt ook veel kosten en richtlijnen met zich mee. Een gastank aanleggen kost veel geld. De hele installatie moet worden omgebouwd en er zijn enorm veel richtlijnen”, legt hij uit. Er zit voor hem dus niet veel anders op dan flink meer te betalen om zijn huis warm te stoken. Hij hoopt dat er voor ‘simpele’ bewoners een uitzondering kan worden gemaakt voor de regelgeving en heeft daarom gevraagd in een brief aan het parlement. “ Voor de scheepvaart is ook een uitzondering gemaakt”, vertelt de bewoner van het buitengebied. Hij misgunt de ondernemers in deze branche hun korting niet, maar verzoekt dan ook dat voor huisbrandolie ook een dergelijke uitzondering kan worden gemaakt.


KORT BEDRIJVIG

Zonnebloem afdeling Etten-Leur

Wil van Oorschot neemt afscheid als bestuurslid

Sculptuur ‘Zonnebloem’.

ETTEN-LEUR - Tijdens de jaarvergadering van 18 februari hebben vrijwilligers en bestuur afdeling Etten-Leur van de Zonnebloem afscheid genomen van Wil van Oorschot als bestuurslid. Wil is jaren de spil van de afdeling Ettenleur geweest. Met hart en ziel heeft zij zich ingezet voor de gasten en het reilen en zeilen van de afdeling. Wil kende iedere vrijwilliger, maar ook alle gasten. Niets was haar te veel en iedereen kon bij haar terecht.

Koken met kinderen bij AH Pollemans

Ze stond bekend als Wil Zonnebloem. In breder verband heeft zij ook op regionaal niveau haar sporen verdient. Enige jaren is zij regio voorzitter geweest. Voor de zeer vele jaren, die zij als vrijwilliger voor de Zonnebloem actief is geweest, heeft zij enige jaren geleden al een gouden insigne van de Zonnebloem ontvangen. Als dank voor de vele jaren van inzet voor de afdeling, kreeg zij een kleine sculptuur overhandigd. Deze sculptuur, voorstellend opengevouwen handen met in de handpalmen een gouden zonnebloem, geeft weer wat Wil heeft betekend. Zij droeg de Zonnebloem op handen en werd door iedereen op handen gedragen. De gouden zonnebloem geeft zon, warmte en aandacht, ook dat deed Wil. De afdeling heeft met dit sculptuur haar dankbaarheid aan Wil van Oorschot willen tonen. Zij zal nog als vrijwilliger haar werk voor de afdeling blijven voortzetten. Met haar aftreden is een tijdperk van de afdeling afgesloten.

bloem, net als de vier jubilarissen die hun zilveren insigne hebben ontvangen. De dames Evers en Halve en de heren Van Kuyck en Van Oorschot. U kunt uw energie inzetten voor bezoekwerk, maar ook voor de vele activiteiten die we organiseren. Vele handen maken het werk lichter. Zonder elkaar is iedereen alleen. De Zonnebloem maakt impactvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte of handicap mogelijk. De vrijwilligers zorgen concreet en dichtbij voor sociale samenhang en leveren een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid bij fysiek beperkten. Meer weten? Kijk op www.zonnebloem.nl Wilt u voor de afdeling iets betekenen, of wilt u als gast deelnemen, mail dan naar zonnebloem.ettenleur@gmail.com.

De afdeling Etten-Leur van de Zonnebloem kan altijd vrijwilligers gebruiken. Wilt u zich ook inzetten voor de Zonne-

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

De resultaten van de overige zwemmers waren: Gilliano Biharie (1995) 50m rug 39.05,100m school 1.39.22 en 50m vlinder 37.42. IJsbrand Buijnsters (2002) 50m vrij 37.92 en 100m rug 1.39.26. Sanne v.Gelder (1998) 200m vrij 2.27.77 en 100m vrij 1.07.69. Iris v.Hassel (1998) 100m rug 1.18.32 en 100m school 1.29.74. Whitney v.Hoeckel (1994) 100m school 1.25.35 en 50m vlinder 33.41. Evi Huijbregts (2000) 100m vrij 1.22.37 en 50m vlinder 42.30. Anton Jansen (2000) 200m vrij 2.29.84 en 100m rug 1.19.47. Joep de Klerk (1997) 100m vrij 1.10.85 en 50m vlinder 35.47. Bernice Lauwen (1997) 100m vrij 1.17.18 en 50m vlinder 40.06. Susanne v.d. Linden (1988) 200m vrij 2.30.88 en 100m school 1.20.98. Camo Mieris (2000) 50m rug 36.54 en 50m vlinder 31.84. Fabio Mieris (1998) 100m vrij 1.03.77 en en 50m vlinder 32.18. Jaro Musters (1998) 100m vrij 1.05.44, 50m rug 32.49 en 50m vlinder 34.17. Kyra Musters (1996) 100m school 1.41.96. Ka-

rin Potters (1999) 100m vrij 1.21.64, 50m rug 42.41 en 50m vlinder 48.34. Aniek Resink (1995) 50m vlinder 35.30 en 50m rug 34.92. Martino Valentijn (1994) 100m school 1.20.12 en 50m vlinder 32.18. Selene Wortel (1997) 200m vrij 2.17.18, 100m rug 1.13.32 en 100m school 1.23.02. Wessel v.Zunderd (1998) 50m vlinder 35.01 en 100m vrij 1.12.04. Jolanda Post (1990) deed nog een dappere poging om de 200m vlinder te oefenen voor de competitie, maar moest deze helaas staken i.v.m. haar nog aanwezige schouderblessure.

Z&PC DIO

OWKW deel 4 ETTEN-LEUR - Op zondag 17 februari vond de vierde ronde van de OWKW wedstrijden plaats. Het was een thuiswedstrijd in zwembad De Banakker, waarbij de grootste verbetering op naam van Jordy Rens kwam te staan. Jordy (1999) zwom de 100m school in 1.34.59,een verbetering van 14 seconden! Ook wist hij een PR te zwemmen op 50m vlinder 34.81 en 100m vrij 1.11.11. Voor Bas v.Haperen (1998) was het zijn eerste wedstrijd, met meteen mooie tijden op de klok: 50m rug 42.87 en 100m vrij 1.15.01. Grote PR’en waren er ook voor: Lieke Bastiaansen (2003) 50m vrij 35.93 en 100m rug 1.33.39.Timo Musters (1998) 50m vlinder 36.15, 50m rug 37.44 en 100m vrij 1.06.70. Richard Vrolijk (1998) 50m vlinder 49.49 en 100m vrij 1.29.30. En Nadja Wortel (1998) 50m vlinder 33.81, 100m vrij 1.05.29 en 100m school 1.21.86.

Z&PC DIO had ook nog een Dames-team op de 4x 100m wisselslag estafette, bestaande uit Sanne, Selene, Iris en Nadja. Deze wist een mooie 1e plaats te bemachtigen in 5.15.67.

KBO LEUR Bijeenkomst nieuwe leden Alle nieuwe leden van afgelopen jaar ontvangen hierbij een uitnodiging voor een bijeenkomst, waar wij u willen informeren over het reilen en zeilen binnen KBO Leur. Bent u al langer lid en ook geïnteresseerd in deze bijeenkomst, of heeft u vragen of suggesties, die u wilt inbrengen, kom dan ook naar deze bijeenkomst. U bent van harte welkom op maandagmorgen 25 februari om 10.00 uur in het Turfschip. Ook aspirant leden en niet leden zijn welkom. Gespreksochtend Op dinsdag 26 februari zal er weer een gespreksochtend plaatsvinden in het Turfschip. Het thema is deze ochtend het oude verhaal van Jozef. De bijeenkomst duur

van 10.00 tot 11.30 uur. Gezamenlijk eten U kunt zich opgeven voor de gezamenlijke maaltijd op donderdag 7 maart om 12.15 uur in het Turfschip. Het menu is deze keer: Vermicellisoep met groenten, Boeuff Bourguignon met gekookte rijst, doperwtjes en bospeen en een gemengde salade en chocoladevla met slagroom na. Tot vrijdag 1 maart aanmelden bij Gemma de Boer, tel.5018898 of e-mail:gemmajos@boerden.com 5 daagse busreis Friesland Op 6 mei vertrekken wij voor een 5-daagse busreis naar Friesland, Texel en Groningen. U kunt zich nog tot eind februari voor deze busreis aanmelden bij Antoon Vermeulen tel. 5020088. Bekijk ook de documentatie op www.kboleur.nl rubriek agenda Excursiereis Zuid Engeland en London Er staat een 8 daagse busreis gepland met vertrekdatum 13 september. Behalve Londen zullen o.a. Winchester, Salisbury, Stonehenge, Graafchap Dorset Well, Bath, de Cotswolds en Oxford bezocht worden. Ook voor deze reis kunt u zich aanmelden bij Antoon Vermeulen tel. 5020088 en ook van deze reis kunt u uitgebreide informatie lezen op onze website www.kboleur.nl in de rubriek agenda

ETTEN-LEUR - Woensdag 20 februari heeft Albert Heijn Pollemans een wel heel speciale middag gehad. De middag stond in het teken van bakken en koken. Zo bijzonder is dit niet op zich, want vaak worden er demonstraties voor volwassenen gehouden in deze winkel, maar dit keer waren de kinderen aan de beurt. De middag bestond niet alleen uit keuren, maar de kids werden ook aan het werk gezet. Zo mochten kinderen zelf mini hamburgers bakken. Samen met supermarktmanager Jeffrey Pollemans hebben de kinderen heerlijke hamburgers gebakken en zelf de toppings samengesteld. Daarnaast mochten de kinderen elders in de winkel zelf een pizzapunt versieren met heerlijke ingrediënten. En zoals het in een echt restaurant betaamt, mocht er ook een menukaart gemaakt worden. Kinderen hebben zelf een heuse menukaart gemaakt met daarop de ingrediënten van hun eigen verzonnen gerechten. Dit alles stond in het thema van het kinderthema van Albert Heijn. Van week 6 tot en met 11 staan de Albert Heijn-winkels in Nederland en België in het teken van het thema Keukentje. Klanten kunnen tijdens de themaweken vijftig keukenmini’s verzamelen die variëren van ‘verse’ producten, zoals een pompoen, tot minikeukengerei, zoals een pollepel. Bij elke keukenmini zit een kaartje met daarop een afbeelding van het product. Met de keuken-mini’s en de kaartjes kunnen kinderen zelf de meest fantasierijke gerechten bedenken. Spelenderwijs leren ze zo hoe leuk koken is. Bij elke vijftien euro aan boodschappen krijgen klanten één keukenmini. Ook krijgen klanten bij een aantal actieproducten een extra keukenmini. Bij welke producten dit is, staat aangegeven in AH Bonus. Albert Heijn J&J Pollemans, Burchtplein 13, Etten-Leur.

Kunstgebit stuk?

60 jarig bestaan KBO Leur Dit jaar bestaat KBO Leur 60 jaar. Dit zal gevierd worden op dinsdagmiddag 23 april in het Turfschip. Nadere mededeling volgen met de volgende Ons, maar zet u deze datum alvast in uw agenda.

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

De vijfde OWKW-wedstrijd vindt plaats op 21 april in Roosendaal. De volledige uitslag kunt u vinden op: www.dioweb.nl

SENIOREN KOERSBALCLUB ’T PALET Uitslag dinsdag 19 februari: 1-2 Nettie van den Beemt en Leni de Kok 21 punten; 3 Jet van Vlimmeren 17 punten; 4-5 Aart Hermus en Bas Maliepaard 16 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www. centrumoostel.nl. Wij spelen op dinsdagmiddag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. Jeu de Boules club van woensdagmiddag kan nog nieuwe leden gebruiken, opgeven bij F. Fleuren 076-5021128.

Spelenderwijs leren de kinderen hoe leuk koken is.

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Muziekleerlingen treden op met Harmonie Constantia

KBO ETTEN-LEUR C/Z Sjoelen Ondanks het slechte weer zijn er toch nog 11 dapperen gekomen om hun potje te sjoelen. Ondanks het geringe aantal was het toch gezellig met verrassende uitslagen. Wel hebben we de klassen wat door elkaar moeten gooien. Uitslag 14 februari, A-klasse: 1. Naan Baremans 1038 pnt; 2. Ans de Kroon 1034 pnt; 3. Ria Frijters 1018 pnt B-klasse: 1. Nel Boer 1015 pnt; 2. Riet Goos 1001 pnt; 3. Wim Vervaart 935 pnt C-klasse: 1. Riet v. Nijnatten 941 pnt; 2. Lea Eilert 929 pnt; 3. Riet Snepvangers 921 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kboettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. PAGINA 6

Muziekleerlingen in de harmonie.

ETTEN-LEUR - Op zondag 3 maart is om 15.00 uur een gezamenlijk concert van de leerlingen Muziek van Nieuwe Nobelaer en Harmonie Constantia. Het concert duurt ongeveer 30 minuten.

Het repertoire bestaat onder andere uit muziek van Disney, de Efteling, Sound of Music en Lady Gaga. Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis, locatie: Bresam Evenementenplein.


lief en leed

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Familieberichten

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Iedereen verdient een waardig afscheid. Jan Reedijk Uitvaartverzorging helpt daarbij.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

info@janreedijkuitvaartverzorging.nl www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op: 076 - 502 28 87* *Ook als u een Natura uitvaartverzekering heeft, kunt u ons bellen

Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Definitief afslanken!! STOP STOPNU NUMET METROKEN!!! ROKEN!!! ●● Nieuwste methode -> Luxopuncture slagingspercentage, 90,5% ●Hoogste Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● GEEN JOJO-EFFECT  Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture ● Nieuwste methode ->-> Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture Nieuwste methode Luxopuncture Nieuwste methode ->alle Luxopuncture ●● Wordt vergoed dooralle Zorgverzekeraars !!!  Nieuwste methode -> Luxopuncture Blijvend vergoed door Zorgverzekeraars inin2012 2012 ● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars Zeereen succesvol al indoor Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland ● Wekelijks behandeling van min.  Blijvend vergoed alle20Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijbij VBAG enVBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijbij enenRBNG)  Word vergoed door alle verzekeringsmaatschappijen (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten VBAG en RBNG) aangesloten VBAG RBNG)  (Zorgverlenersnummer: Word vergoed door 90-039475, alle verzekeringsmaatschappijen ● behandelingen door gediplomeerde therapeuten

● ●3 3behandelingen van 2020 behandelingen van 20minuten minuten Geen ontwenningsverschijnselen van  3behandelingen 3Geen behandelingen van 20minuten minuten ontwenningsverschijnselen STOPPEN MET ROKEN BURN-OUT   Geen extra kilo’s en pijnloos ●● Luxopuncture ook: 3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilo’s en pijnloos Geen extra kilo’s en pijnloos  3 behandelingen 20 minuten ● Geen extra kilo’s envan pijnloos   Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID Geen kilo’s en pijnloos ● ●Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Geenextra extra kilo’s en pijnloosMIGRAINE, Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN   Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN enBURN-OUT BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

van caulil staf & bianca

weekaanbiedingen geldig 25/2 t/m 2/3

TRoTS Van de keuRSLageR

Vers kalfsgehaktballen

2SE4RVICE UURS

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak: Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur) 076-5153143 (Etten-Leur) (Etten-Leur)

HOfLEVERanciER

kEuRsLagER-tRaitEuR

www.warm in huis.nl

4e gratis

VLeeSwaRenkoopje

100 gram gebraden rollade + 100 gram Rauwe ham

samen

keuRSLageRkoopje

Filetlapjes

4 stuks

SpeCiaL

Behandelingen ook ’s-avonds (Etten-Leur) Ook Behandelingen ’s-avonds en inook het ’s-avonds weekend Ook ’s-avonds en in het weekend

€5.95

Carpaccio van varkenshaas en courgette 100 gram

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 41,PER GRAM FIJN GOUD*

€3.98

€2.25

DinsDag: scHnitZELDag

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Stationsstraat 2 etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223

wOEnsDag: gEHaktDag

4 voor

€6.00

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

€5.95 3 voor €7.50

pankLaaR 1 kilo DOnDERDag: biEfstuk

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij taxeren en kopen alle soorten sieraden in. Goud en zilver maar ook diamanten, gouden tanden en munten. Bij ons kunt u terecht voor het analyseren, repareren of een geheel nieuw ontwerp van uw sieraden. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wilt maken!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Bergen op Zoomse Goudbank Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

Bent u ook aan de wintersport toe? Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Middelburgse Goudbank Varkensmarkt 4 4331 LA Middelburg Tel. 06-84901123

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. en Do. 10.00 - 17.00 uur, Vrij. 10.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur


gemeente etten-leur 24 februari 2013

Gemeente Etten-Leur

Dit is een publicatie van NV Nederlandse Gasunie

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (e 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Laat weten wat u vindt van Etten-Leur Etten-Leur werkt aan een nieuw initiatief: citymarketing. Het doel van dit project is de relevantie te bepalen van citymarketing voor Etten-Leur. Help ons bij het bepalen van het imago van Etten-Leur door de vragenlijst over dit onderwerp op onze website in te vullen. Hierin kunt u aangeven wat u belangrijk vindt, waar Etten-Leur verbeterd kan worden en wat volgens u de sterke en zwakke punten van Etten-Leur zijn. Laat ook uw stem horen. Om een goed onderzoek uit te kunnen voeren, is het van belang te weten waar Etten-Leur nu staat en wat het imago van Etten-Leur is. Wij vragen u als bewoner of ondernemer het imago van EttenLeur te bepalen door de vragenlijst in te vullen. Ook bezoekers van Etten-Leur worden ondervraagd. u vindt de ‘Vragenlijst citymarketing’ op de homepage van www.etten-leur.nl aan de rechterzijde als fotobanner Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 10 minuten. U kunt de vragenlijst insturen tot en met 15 maart. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Gasunie voert werkzaamheden uit aan regionale gastransportleiding

Informatieavond ‘Gemeenteraad is dat wat voor mij?’ op 11 maart Burgemeester Heleen van Rijnbach en raadsgriffier Wim Voeten verzorgen op maandagavond 11 maart om 19.00 uur in het Oude Raadhuis een informatieavond ’Gemeenteraad is dat wat voor mij?’, om geïnteresseerden uit Etten-Leur wegwijs te maken in het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek. Wat zijn de belangrijkste taken van de raad? Wat houdt raadswerk in? Hoe kan men participeren in de lokale politiek? Wat zijn de rechten en plichten? Hoe werkt een raadslid met inwoners, andere raadsleden, burgemeester, wethouders en ambtenaren? Hoe zit de vergaderstructuur in elkaar? Deze vragen komen onder andere aan bod. Op deze avond zijn uiteraard de deelnemende fracties in de gemeenteraad ook vertegenwoordigd

om eventuele vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen. Het is uiteindelijk de bedoeling om te laten zien hoe boeiend het is om politiek actief te zijn en om zo een bredere belangstelling te genereren voor het werk in de gemeenteraad en om politiek betrokken te zijn. Wilt u meer weten over het raadslidmaatschap of oriënteert u zich om u kandidaat te stellen voor de gemeenteraad die in maart 2014 door onze inwoners wordt gekozen, meldt u dan aan voor deze informatieavond. Dat kan per e-mail op griffie@etten-leur.nl of telefonisch bij de griffie (076-5024367).

Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Burger- en Overheidsparticipatie Het college vraagt de gemeenteraad om opdracht te geven tot het actualiseren van de nota burgerparticipatie. De toekomstvisie, takendiscussie en de evaluatie van de burgerparticipatie door de rekenkamer, vormen het kader van de opdracht. In de nieuwe nota is overheidsparticipatie het uitgangspunt. Daarmee speelt de gemeente meer en beter in op de initiatieven vanuit de samenleving.

mingsplan is aanleiding geweest om dit voorontwerp aan te passen. De toegestane oppervlakte voor fitnessruimte is gemaximeerd op 1000 m2.

Regionaal beleidsplan Zeeland-West-Brabant 2013-2014 Het college stelt de gemeenteraad voor om kennis te nemen van het Regionaal beleidsplan Zeeland-West-Brabant 2013-2014 van het Veiligheidscollege (in oprichting) en om de inhoud ervan te onderschrijven. In het Veiligheidscollege i.o. zitten de burgemeesters van de 39 gemeenten die samen het gebied van de regionale eenheid Zeeland-WestBrabant omvatten met politieleiding en Openbaar Ministerie. Het Veiligheidscollege in oprichting (i.o.) heeft het plan eind 2012 in concept vastgesteld met de afspraak dat het concept voorgelegd wordt aan colleges en gemeenteraden. Omdat het regionaal beleidsplan ook een programma voor 2013 bevat maakt de gemeente dit jaar geen apart jaarplan integrale veiligheid. In de loop van dit jaar wordt bekeken of dit voor 2014 een meerwaarde heeft.

Sportbeleidsnota Het college heeft met de gemeenteraad afgesproken dit jaar een nieuwe sportbeleidsnota op te stellen. Via de raadsopdracht en de daaraan gekoppelde (concept) inhoudsopgave worden afspraken gemaakt over de aanpak en inhoud van de nieuwe nota.

Kantorenvisie 2013-2018 Het college herziet de kantorenvisie uit 2000, zoals dit als actiepunt is opgenomen in het Sociaal Economized Beleidsplan 2009. Leegstand van de kantoren is hierin meegenomen.

Inkoopbeleid Het college stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met het nieuwe Inkoopbeleid en dit beleid, met het oog op de verwachte datum van inwerkingtreding van de Aanbestedingswet, op 1 april in werking te laten treden.

Bestemmingsplan Sander-Banken Het college start de vaststellingsprocedure voor het bestemmingsplan Sander-Banken. In dit bestemmingsplan wordt voornamelijk de bestaande situatie vastgelegd. De ingediende inspraakreacties op het voorontwerp bestemmingsplan zijn aanleiding geweest om dit voorontwerp op onderdelen aan te passen. Structuurvisie In het raadsprogramma 2010-2014 staat de opdracht om de structuurvisie te actualiseren. De bestaande visie is van 2005. De Wet Ruimtelijke Ordening kent de plicht de visie eens in de tien jaar te herzien. Het college biedt de gemeenteraad een raadsopdracht aan voor het opstellen van een nieuwe structuurvisie. Sportcomplex De Banakker Het college start de vaststellingsprocedure voor het bestemmingsplan en de welstandscriteria Sportcomplex De Banakker. De ingediende inspraakreactie op het voorontwerp bestem-

Huurdersdebat 13 maart 2013 Het college neemt op verzoek van de Huurders Belangen Vereniging en Woonstichting EttenLeur op 13 maart 2013 deel aan een huurdersdebat waar de gevolgen van het regeerakkoord aan de orde komen.

Starters- en duurzaamheidsleningen Het college stelt de gemeenteraad voor één miljoen euro beschikbaar te stellen om via startersen duurzaamheidsleningen een impuls te geven aan de lokale woningmarkt en werkgelegenheid. Ecologische Verbindingszones Kibbelvaart Vossenbergsevaart Het college geeft, conform het advies van de regioarcheoloog, delen van de EVZ’s Kibbelvaart en Vossenbergsevaart vrij voor graafwerkzaamheden en laat voor bepaalde delen nog booronderzoeken uitvoeren.

Tour de Leur Met college kent op basis van de Algemene Subsidieverordening en de beleidsregel ‘Subsidieverstrekking Evenementen Cultuur, Toerisme en Recreatie’ aan Wielercomite Tour de Leur een subsidie toe van maximaal € 1.500,00 voor de organisatie van het evenement Tour de Leur op 12 mei 2013. Openbare verlichting Het college verzoekt de gemeenteraad in te stemmen met het nieuwe beleid voor de Openbare Verlichting en hiervoor de komende jaren de benodigde gelden in de begroting op te nemen. De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze reden kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.

Van 21 februari tot en met 1 juni 2013 voert Gasunie onderhoudswerkzaamheden uit aan haar regionale gastransportleiding in het westelijke deel van de gemeente Etten-Leur. Er wordt een nieuwe gasleiding aangelegd parallel aan het spoor tussen het pompstation Seppe van Brabant Water en De Middendonk. Dit zal plaatsvinden door gebruik van gestuurde boring en open ontgraving. Later in 2013 verwijdert Gasunie de oude leiding langs het spoor. Hierover worden omwonenden van de leiding te zijner tijd uiteraard geïnformeerd. Aanleiding werkzaamheden Aanleiding voor de werkzaamheden is het preventief vervangen van de huidige leidingen. Deze naderen namelijk het einde van hun levensduur. Bij het vervangen van een gastransportleiding is het belangrijk dat de gaslevering gegarandeerd blijft. Daarom blijft de bestaande leiding in gebruik totdat de nieuwe leiding klaar is. Wat houden de werkzaamheden in? Bij deze werkzaamheden wordt gegraven en vindt bronbemaling (tijdelijk aanpassing grondwaterspiegel) en het lozen van grondwater plaats. Daarnaast wordt de leiding over gedeelten van het tracé met boringen gelegd. Door boringen te gebruiken hoeft er minder te worden gegraven. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden mogelijk bomen gekapt en struiken gesnoeid om de werkzaamheden te kunnen laten plaatsvinden. Er wordt boombesparend gewerkt en beplanting wordt na afloop van de werkzaamheden in overleg met de betreffende grondeigenaren vervangen. Deze werkzaamheden starten eind februari. Bij de start hiervan worden de grondeigenaren geïnformeerd. Wat merkt u ervan? Tijdens de werkzaamheden blijft de gaslevering bij huizen en bedrijven gegarandeerd. Er zullen diverse transporten met vrachtwagens plaatsvinden om materieel aan te voeren. Het is mogelijk dat in de buurt van de graafwerkzaamheden het geluid te horen is van een graafmachine en een bronneringspomp. Bij de Oude Antwerpsepostbaan en bij De Heul zal het geluid van het boren te horen zijn. De planning van de werkzaamheden: ■ Gereedmaken tracé (februari, maart) Vanaf 21 februari starten we met het vrijmaken van het gehele tracé, wordt teelaarde weggehaald en worden de rijbanen aangelegd voor het gehele tracé. Constructie kruisingen en aanleg gasleiding (maart – april) In deze periode worden onderdelen aan elkaar gelast waarmee er geboord wordt en ook lassen we lengtes pijpleiding. Delen van het tracé van de pijpleiding worden onder de grond door geboord en waar dit niet van toepassing is graven we de grond open om de pijpleiding te leggen.

Afwerken en constructie aansluitingen op bestaande leidingen (mei, juni) In mei en juni testen we de nieuwe leiding, gaat de afgegraven grond en teelaarde terug over de leiding, wordt gras ingezaaid en herplanten we de bomen en struiken.

Meer informatie Gasunie heeft ook plannen om de leiding langs het spoor tussen de Brabantlaan en de kruising Attenlakenseweg/Liesbosweg in Etten-Leur te vervangen. Hierover is eerder gepubliceerd. Deze publicatie is na te lezen via www.etten-leur.nl. Dat deel van het project kan pas uitgevoerd worden als het deel van de leiding, tussen het pompstation Seppe en De Middendonk, vervangen is. Daarna kan de oude leiding langs het spoor buiten bedrijf gesteld en vervangen worden. Heeft u vragen over de plannen van Gasunie dan kunt u mailen naar communicatie@ gasunie.nl. Meer informatie over het project en een overzichtsfoto van het werk zijn te vinden op www.etten-leur.nl bij Actueel > Werk in uitvoering > Vervanging gastransportleiding


gemeente etten-leur 24 februari 2013

Belastingaanslagen 2013 Afgelopen weekend is op de meeste adressen in Etten-Leur de belastingaanslag bezorgd. Alleen voor panden, waarvan de WOZ-waarde nog niet is vastgesteld, is de aanslag nog niet opgelegd. Dit gebeurt eind april.

Belastingsamenwerking West-Brabant verstuurt aanslagen De belastingaanslagen ontvangt u van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). De BWB is een samenwerkingsverband van een aantal West-Brabantse gemeenten, waaronder Etten-Leur en het Waterschap Brabantse Delta. De BWB is op 1 januari 2012 opgericht om de belastingtaken voor de deelnemende organisaties uit te voeren.

Meerdere belastingen op één aanslag Vanaf 2013 ontvangt u uw aanslag gemeentelijke belastingen en uw aanslag waterschapsbelastingen van de BWB zoveel mogelijk op één aanslagbiljet. Ook verzorgt de BWB eventuele correspondentie over uw aanslag en telefonische contacten over de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Op uw aanslagbiljet 2013 kunnen staan: ■ WOZ-beschikkingen ■ Onroerende-zaakbelastingen ■ Rioolheffing ■ Afvalstoffenheffing ■ Hondenbelasting ■ Zuiverings-/verontreinigingsheffing, ■ Watersysteemheffing Belastingaanslagen die nu nog niet kunnen worden opgelegd, verstuurt de BWB later in het jaar. Op de achterzijde van uw aanslagbiljet vindt u meer informatie over o.a. betalingswijzen, kwijtschelding en mogelijkheden rondom machtigen.

Bepaling waarde en WOZ-beschikking De BWB stelt jaarlijks de WOZ-waarde van alle panden vast met als waardepeildatum 1 januari van het jaar daarvoor. Voor 2013 is dat 1 januari 2012. Bij de herwaardering van onroerende zaken in het kader van de Wet WOZ vindt géén indexering plaats. De waarde van panden wordt onderbouwd met verkoopcijfers van vergelijkbare panden die rond de waardepeildatum 1 januari 2012 zijn verkocht. De woningen, die worden gebruikt om de waarde van andere panden te bepalen, hoeven niet identiek te zijn, maar zijn wel vergelijkbaar. Bij het bepalen van de waarde van een pand wordt dan bekeken of er verschillen zijn die de waarde kunnen beïnvloeden, zoals inhoud, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudstoestand en ligging. Uit de vergelijking met verkochte panden blijkt echter dat de onroerendgoedmarkt zeer grillig is. Sommige woningen zijn behoorlijk in waarde gedaald, andere niet of nauwelijks. Door de crisis staan woningen doorgaans langer te koop, maar de voor de WOZ relevante verkoopprijzen waren rond de waardepeildatum in de meeste gevallen niet drastisch gedaald.

van bepaalde vrijstellingen voor de heffing van onroerende-zaakbelastingen (bijvoorbeeld de kassenvrijstelling) dan is de heffingsmaatstaf lager dan de WOZ-waarde. De tarieven zijn: Woningen: Eigenarenheffing 0,1017% Bedrijven (niet-woningen): Eigenarenheffing 0,1370% Gebruikersheffing 0,1130%

Afvalstoffenheffingen Gebruikers van percelen bij wie huishoudelijke afvalstoffen worden ingezameld (in de praktijk zijn dit alle woningen) betalen afvalstoffenheffing. Het vastrecht van deze afvalstoffenheffing is lager dan vorig jaar. In 2012 betaalde u € 246,60 voor 26 x aanbieden van de restafvalcontainer, het aanbieden van de GFT-container, de papiercontainer en het plastic. Voor elke aanbieding restafval minder dan 26 wordt deze maand € 2,15 teruggestort. Het vastrecht voor 2013 is € 192,-- Daarin zitten de volgende aanbiedingen restafval : a. 9 aanbiedingen bij gebruik van restafvalcontainer; b. 27 aanbiedingen bij gebruik van een ondergrondse restafvalcontainer; c. 54 aanbiedingen bij een bemeterde rolcontainer. In het vastrecht zit ook de mogelijkheid om per jaar 26 keer de GFT-container, om de 4 weken de papiercontainer, om de 14 dagen plastic in Hero-zakken aan te bieden en 2 keer een ½ m3 afval te brengen naar de betaalroute van de milieustraat. Voor aanbiedingen restafval boven de hierboven genoemde aantallen worden de volgende bedragen per extra aanbieding in rekening gebracht: a. bij gebruik van een restafvalcontainer € 4,50; b. bij gebruik van een ondergrondse restafvalcontainer € 1,50; c. bij gebruik van een bemeterde rolcontainer € 0,75. De tarieven voor extra aanbiedingen restafval zijn verschillend, omdat de minicontainer een inhoud heeft van 180 liter, de inwerptrommel van de ondergrondse verzamelcontainer een inhoud heeft van 60 liter en de inwerptrommel van een bemeterde rolcontainer een inhoud heeft van 30 liter. Voor het brengen van elke ½ m3 afval naar de betaalroute van de milieustraat meer dan de 2 keer een ½ m3 die in het vastrecht begrepen is, betaalt u € 12,50. De afrekening van extra aanbiedingen in 2013 vindt plaats in 2014.

Rioolheffing Iedere gebruiker van een pand van waaruit water op de gemeentelijke riolering wordt afgevoerd, betaalt rioolheffing. Het tarief voor 2013 is € 203,64 per jaar. Per maand is dit € 16,97.

Hondenbelasting WOZ-waarde bepalend voor hoogte diverse belastingen De WOZ-waarde wordt gebruikt voor de heffing van diverse belastingen, zoals de onroerende-zaakbelastingen, de waterschapslasten (omslag gebouwd) en de inkomstenbelasting (eigen woningforfait).

Onroerende-zaakbelastingen (OZB) De gemeente Etten-Leur hanteert voor woningen en niet-woningen verschillende OZB-tarieven met een percentage van de zogenaamde heffingsmaatstaf. De heffingsmaatstaf voor de OZB is meestal gelijk aan de WOZ-waarde van uw pand. Alleen als er bij een pand sprake is

Iedereen die een hond houdt, betaalt hondenbelasting. De tarieven zijn als volgt: voor een eerste hond € 49,92 voor iedere volgende hond € 124,80 voor kennels € 299,52

Digitale balie voor het regelen van diverse belastingzaken De BWB heeft vanaf medio februari 2013 via www.bwbrabant.nl een ‘digitale balie’ in gebruik. Hier kunt u eenvoudig en direct diverse belastingzaken regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw WOZ-waarde inzien, een automatische incasso afsluiten of uw rekeningnummer van uw automatische incasso wijzigen.

Ook kunt u hier uw hond aan- of afmelden, een aanvraagformulier kwijtschelding opvragen of een bezwaar indienen. Heeft u geen internet, dan kunt u diverse belastingzaken ook regelen door het reactieformulier, dat bij het aanslagbiljet is gevoegd, in te vullen en terug te sturen naar de BWB.

Betalingswijzen U kunt het belastingbedrag in twee gelijke delen vóór de vervaldagen die op het biljet staan betalen. U kunt het bedrag storten op het rekeningnummer van de BWB (28.51.54.265): - met bijgevoegde acceptgirokaarten, of - via een andere betalingsopdracht, bijvoorbeeld met een eigen overschrijvingskaart of via internetbankieren. Vermeld bij uw betaling het betalingskenmerk (zie voorzijde aanslagbiljet). Bij betaling na de laatste vervaldag kan invorderingsrente in rekening worden gebracht. U voorkomt dit door tijdig te betalen. Betaalt u via een automatische incasso, dan wordt het belastingbedrag in tien maandelijkse termijnen van uw rekening afgeschreven.

Automatische incasso Heeft u nog niet eerder een machtiging afgegeven en wilt u het aanslagbedrag in tien termijnen betalen, ga dan naar de digitale balie van de BWB en verleen een machtiging tot automatische incasso. U kunt dit ook schriftelijk doen, via het reactieformulier, zo snel mogelijk na ontvangst van het aanslagbiljet (BWB, Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur). Wilt u uw bankrekeningnummer voor de automatische incasso wijzigen of niet via automatische incasso betalen, dan kunt u dit ook doorgeven via de digitale balie. Telefonisch of door het invullen op het reactieformulier bij het aanslagbiljet kan het ook.

Bezwaren Bent u het niet eens met de belastingen op het aanslagbiljet, dan kunt u binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet automatisch, dat u niet hoeft te betalen! Wilt u wachten met betalen, totdat er een uitspraak op uw bezwaar is gedaan, dan dient u om uitstel van betaling te vragen.

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Kunt u het aanslagbedrag niet of met moeite betalen, dan kunt u voor de rioolheffing (basistarief), afvalstoffenheffing (deels) en waterschapsbelastingen kwijtschelding aanvragen. Of u voor kwijtschelding in aanmerking komt, is afhankelijk van uw vermogen, inkomen en uitgaven. Dien uw aanvraag zo snel mogelijk in bij de BWB, bij voorkeur binnen 2 maanden na dagtekening van het aanslagbiljet. Latere indiening kan tot betalingsproblemen leiden, als u niet in aanmerking komt voor kwijtschelding. Via de digitale balie op www.bwbrabant.nl kunt u een kwijtscheldingsformulier downloaden. Het kwijtscheldingsformulier is ook telefonisch aan te vragen bij de BWB via telefoonnummer 076-5298300 of via het reactieformulier.

Meer weten? Voor nadere informatie over deze belastingen en/of heffingen, kunt u bellen met de BWB via telefoonnummer 076-5298300. De openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 en van 13.00-16.00 uur, vrijdag van 9.00-12.30 uur. U kunt ook een afspraak maken voor (telefonisch) contact buiten de openingstijden. Informatie over het aanbieden van afval en het gebruik van de Milieustraat vindt u op www.afval3xbeter.nl

Vergadering welstandscommissie Op 28 februari aanstaande vindt de vergadering plaats van de welstandscommissie. Deze vergadering is openbaar. De agenda voor deze vergadering ligt vanaf dinsdag 26 februari ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. De agenda kunt u vanaf dinsdag 26 februari 12.00 uur ook vinden op de gemeentelijke internetsite. De vergadering wordt gehouden in kamer 002 van het oude raadhuis (ingang via het bordes) van 9.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben geen spreekrecht. Burgemeester en wethouders kunnen op verzoek in een bijzonder geval spreekrecht in toelichtende zin toekennen aan belanghebbenden (niet zijnde de indiener van het bouwplan). Een dergelijk verzoek dient schriftelijk en uiterlijk 27 februari aanstaande vóór 12.00 uur te worden ingediend bij het hoofd van de afdeling Vergunning en Handhaving. Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Welstand & Monument

Collecterooster voor maart Collecte Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) stelt jaarlijks een landelijk collecterooster op. De hierop voorkomende stichtingen/instellingen zijn in het bezit van een CBF-keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven als aan een aantal criteria wordt voldaan die een oordeel geven over de steunwaardigheid van de instelling. Voor collectes is de gemeente gebonden aan het collecterooster van het CBF. Naast deze collecteweken is er een beperkt aantal weken over waarin door (lokale) stichtingen/instellingen collectes kunnen worden gehouden. Om in deze zogeheten vrije periodes te mogen collecteren dienen de stichtingen/instellingen een vergunning aan te vragen bij de gemeente. In maart 2013 zijn de volgende collectes en vrije periodes in Etten-Leur: 24 februari t/m 2 maart Vrije periode 3 t/m 9 maart St. Jantje Beton 10 t/m 16 maart Reumafonds 17 t/m 23 maart St. Simavi 24 t/m 30 maart St. ZOA 31 maart t/m 6 april Natuurmonumenten Kledinginzameling Het CBF heeft de gemeenten in Nederland gewezen op praktijken van illegale kledinginzameling. Die inzamelingsacties vinden plaats zonder gemeentelijke vergunning. Hoewel dergelijke illegale kledinginzamelingspraktijken in onze gemeente (nog) niet zijn geconstateerd, willen we dit toch onder uw aandacht brengen. De volgende door het CBF positief beoordeelde stichtingen zullen in 2013 in Etten-Leur kleding inzamelen: Januari t/m maart Rode Kruis April t/m juni Humana Juli t/m september Fonds Gehandicaptensport Oktober t/m december KICI Meer informatie over deze stichtingen/ instellingen is te vinden op de site van het CBF (www.cbf.nl).

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


Wie kent wie?

Franciscus Ziekenhuis

Informatieavond voor aanstaande ouders ETTEN-LEUR - Het Franciscus Ziekenhuis houdt op donderdag 14 maart een informatieavond voor aanstaande ouders. De avond vindt plaats in de aula, begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Vanaf 19.00 uur bent u welkom. De toegang is gratis. De avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis bevallen en hun partners. De bevalling kan poliklinisch of vanwege een medische indicatie in het ziekenhuis plaatsvinden. Nanda Dahrs en Erzie Koeijvoets, verpleegkundigen van de afdeling verloskunde, gaan deze avond in op de gang van zaken bij de verlosafdeling en wat u kunt verwachten als u in het ziekenhuis bevalt. De verloskundigen Marisol Arends en Liesbeth Aldelhof vertellen u over de verschillende manieren van bevallen. Ook informeren zij u over andere zaken waarmee

u te maken kunt krijgen tijdens uw bevalling. Tenslotte gaat Ponde Yperman, borstvoedingsdeskundige, uitgebreid in op het geven van borstvoeding. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Ook zijn er diverse stands aanwezig met informatiemateriaal. Bent u verhinderd? Het Franciscus Ziekenhuis houdt vier keer per jaar een informatieavond voor aanstaande ouders. De volgende avond vindt plaats op 20 juni. Heeft u vragen over deze informatieavond, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Patiënten Service Bureau, tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer (0165) 588576. U kunt zich voor deze avond opgeven via bovenstaand telefoonnummer of e-mail: psb@fzr.nl onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, het aantal personen en de uitgerekende datum.

KORTE BERICHTEN Wie herkent deze koorknapen?

ETTEN-LEUR - Weer een foto in de rubriek ‘Wie helpt de heemkundekring?’ Hierbij wordt uw aandacht gevraagd voor een nieuwe foto uit het archief van de heemkundekring ‘Jan uten Houte’. Reacties op de vorige foto: Op de laatst gepubliceerde carnavalsfoto heeft de heemkundekring helaas geen reacties ontvangen.

De nieuwe foto: Op de nieuwe foto is een jongenskoor te zien. Wie herkent de afgebeelde personen en heeft nog meer informatie over deze foto? ‘Wie kent wie?’ is ook op de website: www.janutenhoute.nl te bekijken. Ook zijn daar de foto’s van de vorige aflevering nog te zien en is er ook een formulier voor reacties.

Hebt u nog oude foto’s of films uit Etten of Leur? Deze zijn als aanvulling op het archief van ‘Jan uten Houte’ altijd welkom. Uw gegevens kunt u per post sturen naar Heemkundekring ‘Jan uten Houte’, Markt 53, 4875 CC Etten-Leur of mailen naar: janutenhoute@hetnet.nl. Ook kunt u uw gegevens deponeren in de brievenbus op het Sint Paulushofje in Etten-Leur op nummer 53. Telefoon: 076-5034244.

Fotolezing vogelfotograaf Glenn Vermeersch ETTEN-LEUR - Op donderdag 28 februari presenteert de vogel- en natuurfotograaf Glenn Vermeersch een bijzondere fotolezing in het IVN Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61, Etten-Leur (Noord). Als fervent vogelkijker en bioloog van opleiding had de Vlaming Glenn Vermeersch het geluk zijn hobby en werk deels te kunnen verenigen. Zo schreef hij samen met anderen een 10-tal jaar geleden de ‘Atlas van de Vlaamse broedvogels’ en sindsdien volgden nog talloze publicaties over vogels en de evolutie ervan in Vlaanderen. Sinds kort hoort daar ook de eind- en beeldredactie van het tijdschrift ‘Vogelnieuws’ bij, de ornithologische nieuwsbrief van het

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Fotografie van vogels is voor Glenn niets anders dan een andere manier van vogels kijken. Geholpen door een ruime kennis van het onderwerp, tracht hij -steeds met behulp van zelfgebouwde fotohutten en met veel respect voor zijn onderwerp- zo goed mogelijk door te dringen in de leefwereld van de vogels. Natuurbeleving en kijken komen daarbij op de eerste plaats, de beelden volgen dan vanzelf. Vermeersch zal de lezing geven in twee delen van elk ca. 45 minuten. In een eerste deel toont hij de grote verscheidenheid aan vogels in het Grenspark “De ZoomKalmthoutse heide” door de seizoenen heen. In een tweede deel krijgt men dan

een blik achter de schermen en bespreekt hij de aanpak van een aantal specifieke fotoprojecten en uiteraard wordt dan ook telkens het resultaat getoond. Organisatie: IVN Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur. Aanvang: 20.00 uur. Toegang voor leden gratis. Reserveren, niet verplicht maar nu zeer aan te raden: pr@ ivn-etten-leur.nl

Zonder Bas (regiotraining KNVB) werd om 19.00u afgetrapt. De thuisploeg nam direct het heft in handen en combineerde fraai, tot de zestien. Hoewel het veldspel tot tevredenheid leidde in de rust, werden echte kansen nauwelijks gecreëerd en bleef het dan ook 0-0. In de tweede helft voltrok zich een zelfde spelbeeld, nu wist de thuisploeg het goede spel wel te belonen door een treffer van Jurre. De voorsprong werd kundig verdedigd en kwam niet meer in gevaar. Unitas’30 F2-BVV F1 Eindelijk was het weer zover, we mochten weer eens aantreden voor een competitiewedstrijd. Een nieuwe competitie wel te verstaan. Hoewel het 1e wedstrijd was, was het alsnog moeilijk om genoeg spelers bij elkaar te krijgen. Drie afmeldingen en onze eigen

keeper, Tim Moss, moest het tijdens de warming-up ook al opgeven wegens griepverschijnselen. Gelukkig waren Tobias, Lars, Tygo en Niels bereid om ons te helpen, want hun wedstrijd was afgelast. De 1e wedstrijd dus. Deze begon ook wat later omdat BVV F1 wat te laat was. Jovi stond had er zin in want hij bleef maar roepen waar de tegenstander uithing. Het duel begon zeer goed mag ik wel zeggen. Er werd prima samen gespeeld en binnen 2 minuten was het Yin die de 1-0 er in schoot, de 2-0 volgde al snel en kwam tot stand via Thijm na prima samenspel met Lars. Tobias was zeer goed op dreef aan de rechterzijde en mocht na 10 minuten de 3-0 op het scorebord zetten. BVV F1 was tot nu toe nog niet bij het doel van gelegenheidskeeper Tygo geweest. Maar hij werd al snel afgelost door de echte keeper Niels die nog op het laatste moment uit bed was getrommeld. De 4-0 liet niet lang op zich wachten, want daar was Yin alweer met 2e doelpunt. Tobias kon zich op een gegeven moment goed los weken van zijn vele tegenstanders en joeg daadwerkelijk met een snoei-

ETTEN-LEUR Avoord komt aan huis: Avoord Zorg en Wonen biedt al enkele jaren thuiszorg aan senioren onder de naam Avoord AanHuis. Sinds deze week is die dienstverlening versterkt dankzij de komst van vijf auto’s. Het Avoord AanHuis-team, dat 24 uur per dag thuis ouderenzorg verleent, kan nu veilig op weg naar al haar cliënten. CJG: Speciaal voor Etten-Leurse ouders van kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar organiseert het CJG dit jaar vier Triple P workshops: leren luisteren, ruzie en agressie, een goed slaap patroon ontwikkelen en boodschappen doen. Aanmelden: Elly Vanlaerhoven e.vanlaerhoven@meewestbrabant.nl. Meer informatie vind je op: www.cjgetten-leur.nl Avoord Zorg en Wonen Rendez vous: Thema: Hobby’s. Hobby’s worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier. Deze middag komen Pierina en Yvonne Mentzel. Yvonne werkt op de Schaapskooi als vrijwilligster. Een van haar hobby’s is het maken van glashangertjes. Sieraden maken is Pierina’s passie, ze maakt unieke handgemaakte sieraden met echte kralen van hoge kwaliteit. Avoord, Zorg en Wonen, Grand Café van Het Anbarg, donderdag 28 februari van 14.0015.30 uur. Heeft u een interessant onderwerp: Tonnie v.d. Bos, t.van.de.bos@avoord.nl, 0623406624.

Agenda Het Turfschip www.jb-sieraden.nl

Unitas’30 D1 schakelt DVO’60 D1 uit ETTEN-LEUR - Unitas’30 D1 heeft maandagavond 18 februari, ten koste van DVO’60 D1, de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt. In een sportieve wedstrijd werd het 1-0 voor de geelhemden.

Thema avond: De Stichting Honingraad aan de Johan Willem Frisolaan 100 houdt een thema avond over Erfelijke borst- en/of eierstokkanker’ op maandagavond 4 maart. Mevrouw José van Montfoort, genetisch consulent op de afdeling Klinische genetica in het Erasmus MC te Rotterdam zal een lezing houden over dit onderwerp. Aanvang 19.3021.30 uur. Wilt u deze avond bijwonen? Aanmelding graag voor donderdag 28 februari via onze website www.honingraad.nl, per email naar welkom@honingraad.nl of tel. 076-5655291. Toegang gratis.

hard schot de 6-0 binnen. Op het eind ging Bas zich nog even met de aanval bemoeien en schoot van enige afstand de 7-0 over de keeper van BVV F1. Rust. De verdedigers waren er ook vandaag, Bram en Jovi konden de spaarzame aanvallen van BVV F1 iedere keer goed opvangen. Jovi legde een paar keer de tegenstander in de luren door zijn schijnbewegingen achterin. Tja, Bram kom je nooit voorbij, want hij pakt ieder bal af, zodat de keeper Niels vrij weinig te doen had. De 8-0 liet lang op zich wachten, Unitas F2 drong wel aan maar BVV F1 leek wel met 8 man voor de goal te liggen. Gelukkig gaf Tygo nog een mooie steekpass op Tobias, zodat hij zijn hattrick mocht maken. Zo, toch nog gescoord in de 2e helft 8-0. Op naar de volgende wedstrijd. Goed gedaan jongens. Programma 24 februari 14.30 Victoria’03 1-Unitas’30 Zon.1 14.30 Madese Boys 2-Unitas’30 Zon.2 10.30 Unitas’30 Zon.3-SAB 3 12.45 Unitas’30 Zon.4-Nieuw Borgvliet 5 10.00 Unitas’30 Zon.6-TPO 3 PAGINA 10

Maandag 25 februari 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 10.00-13.00u KBO Nieuwe ledendag 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.00-16.30 KBO Bridge 13.30-14.30u KBO Ouderenkoor 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.30-22.15u Oriëntaalse Dans 19.45-23.15u Bridgeclub Double Dummy 20.00-22.30u Koperensemble Particolare 20.00-23.00u Toneelvereniging Mag ’t licht uit! 20.00-22.30u El Pio Popvocals Dinsdag 26 februari 09.45-11.45u KBO Line Dance 10.00-11.30u KBO Gespreksgroep / Ouderenpastoraat 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.30u KBO Handwerken 19.30-23.00u Bridge Het Turfschip 19.30-23.00u Baroniespoor Woensdag 27 februari 09.45-11.45u KBO Line Dance 09.00-12.00u KBO Darten 11.15-12.00u KBO Ouderengym 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Sjoelen

13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof 13.45-16.30u Senior Singers 14.00-16.30u Voices of the Globe 19.30-22.30u Bridge Sans Atout 20.00-22.30u Koor Cantorije 20.00-23.00u Mag ’t licht uit! 20.00-22.00u Zwanen Tranen Koor 20.15-22.30u Feestorkest Sjubokz Donderdag 28 februari 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.00-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-23.00u Fodipres 19.30-22.00u Petruskoor 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 1 maart 09.00-11.45u KBO Bloemschikken 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Koersbal 18.30-00.00u Schaakvereniging Staunton 20.00-02.00u Salsa Galante 19.00-22.45u Oriëntaalse Dans Zondag 3 maart 9.00-17.30u Schaakvereniging Staunton Jeugdtoernooi 19.30-01.00u Maja Dancers, Line Dance

VOOR HET LAATsTE ACTUELE LOKALE NIEUWs KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL


21% BTW?

WEG ERMEE!

COMATHERM BETAALT DEZE MAAND UW BTW Ramen en deuren

Rolluiken

Dakkapellen

Zonweringen

Serres

Garagedeuren

U bent zes dagen per week van harte welkom in onze ruime showroom

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden? Het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: ¡ Lotgenotencontact ¡ Voorlichting ¡ Belangenbehartiging ¡ Juridische zaken

CARNAVAL

OP HERHALING !!!!!!! VRIJDAG 1 MAART VANAF 21.00 UUR HALFVASTENBAL MET D.J. MELVIN Leeftijd vanaf 16 jaar. Legitimatie verplicht. MARKT 23 Etten-Leur. Tel. 076-5018977 www.Neerlandschkoffyhuis.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Postbus 264 1940 AG Beverwijk Tel: 0628 924 494 Fax: 020 - 453 55 86 info@brandwondenvereniging.nl www.brandwondenvereniging.nl

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 

 t/m  febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa maar  t/m febr. Voorj 2013 tt2010 okt. 1maar t/m 1515 t/m sept. feb. 202013 ctie: tie mera erac Nazo Wint

  

  â‚Ź â‚Ź     

  Unieke behandelmethode 

 â‚Ź    â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź bij Fysiotherapie Medisport BV

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  !   

   #!   " ! ! !  

  #!  "  !  !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "     "       "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! ! bovengenoemde pijnklachten. tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde #  met pijnklachten.  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " #   vaak snel en pijnloos worden Deze kunnen met chiropractie ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! ! snel  " verholpen. vaak ! en pijnloos worden verholpen. ! verholpen.

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag  " ! klachten snel en pijnloos kunnen t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag verholpen, worden " worden worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen maart verholpen, 2008 vrijblijvende 115 oktober 2010 " 2013 en maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde " !   vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk #  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 aan de Oude Bredaseweg 36a, !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) ★   aan de Oude BredasewegWitte36a, 076-5023574  

 chiropractie_brabant@msn.com Tel.

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com

Behoort u ook tot de talloze patiĂŤnten met chronische pijnklachten? Heeft u al het mogelijke geprobeerd om ervan verlost te raken? Keerde uw pijn ook altijd na korte tijd terug, vaak nog erger dan voordien? Dan is E.S.W.T. wellicht iets voor u! E.S.W.T. staat voor Extracorporeal Shock Wave-Therapie. Het is de meest nieuwe ontwikkeling in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. E.S.W.T. is uitermate geschikt voor: - Tennis- golfelleboog; - Achillespeesontsteking; - Hielspoor; - Slijmbeursontsteking, schouderklachten; - Pijnklachten in de schouder; - andere vormen van peesontstekingen. Fysiotherapie Medisport BV is uniek in het aanbieden van E.S.W.T. in de regio!

Voor het maken van een afspraak of meer informatie:

Fysiotherapie Medisport

Fysiotherapie Medisport Fysiotherapie Medisport BV Fysiotherapie Medisport Fysiotherapie Medisport Fysiotherapie Medisport

www.medisports.nl www.medisports.nl www.medisports.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Zaterdag 30 maart St.Jan Roosendaal

Woodstock tribute band op eerste babyboomParty De stichting Blommenkinders organiseert op zaterdag 30 maart een nieuwe activiteit: de BabyBoomParty. De naam zegt het al; een happening met name bedoeld voor baby boomers. en helemaal in het teken van muziek uit de sixties. Het feest vindt plaats in de st.Jan in Roosendaal. Deze voormalige kerk wordt aan de binnenkant speciaal voor het feest volledig ‘psychedelisch’ verlicht. Eén van de acts die tijdens de BabyBoomParty op zullen treden is de Woodstock Tribute Band. Een 8 mans formatie die het overgrote deel van het Woodstock repertoire live brengt. En dat doen ze op zo’n wijze dat het vers chil met het ‘origineel’ nauwelijks te horen is. En dat is bijzonder, erg bijzonder. Zeker als je je realiseert dat de verschillen tussen de originele bands enorm zijn. Probeer maar eens muziek van, onder andere, Janis Joplin, Joe Cocker, Santana, Who, Jimi Hendrix op het hoogste niveau te spelen. De Woodstock Tribute Band doet dat schijnbaar moeiteloos. Het is dan ook niet voor niets dat zij een

Agenda

Woodstock Tribute Band.

van de meest gevraagde tribute bands van Nederland zijn. De BabyBoomParty belooft in ieder geval een hoog flower power gehalte te krijgen! Naast de Woodstock Tribute Band treden Cleanhead & Barefoot en DJ Bungalow Bill op. Kaarten (10 euro in de voorverkoop) zijn

verkrijgbaar bij de VVV Roosendaal aan de Markt te Roosendaal, Tobaccoshop Vriends aan de Nieuwe Markt te Roosendaal, Café De Klomp in Etten-Leur en CD speciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom. En op de avond zelf aan de deur (12 ½ euro).

nieuws

the Gathering geeft miniconcert in De waterput De Waterput heeft het weer voor elkaar! Zaterdag 2 maart geeft The Gathering om 14.00 een miniconcert op het Bergen op Zoomse Waterput podium. Dat wordt intiem smullen van één van de uniekste, succesvolste en origineelste rockbands uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Meer info: waterput.nl

Platenzaken in West-Brabant

Zondag 3 maart

Platenpionier in steenbergen en zevenbergen (1)

Drukte tijdens opening De Blokhut in 1964.

west-Point legt de geschiedenis van de west-Brabantse platenzaken vast. Deze keer het in 2 delen opgeknipte verhaal van dé muziekspeciaalzaakpionier in zowel steenbergen als Zevenbergen: John Goverde. Bij velen beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Jan Boezeroen’. Het interview met John Goverde (1933) vindt bij hem thuis, in Venray, plaats. Hij woont al weer bijna veertig jaar in Limburg. John is eigenaar geweest van twee platenzaken. De ene in Steenbergen, de ander in Zevenbergen. Beiden met dezelfde naam: ‘De Blokhut’. John: “Ik had verkering met Toos de Ron. Toos woonde in Steenbergen en ik in Zevenbergen. Wij zijn in 1955, op het hoogtepunt van de woningnood, getrouwd. We konden toen niet anders dan gaan inwo-

nen bij mijn Steenbergse schoonmoeder. Na vier maanden kregen we in diezelfde plaats, in de Smidstraat, een pand aangeboden dat als woning was afgekeurd. We zijn toch maar in dat huis getrokken omdat het makkelijker was om van hier uit aan een nieuwe woning te komen. Het bleek dat de benedenverdieping van het piepkleine pandje ooit gebruikt was als winkel. Het pand lag op een hoek. Precies op de hoek was de ingang en links en rechts waren kleine etalages. Ik dacht toen bij mezelf; ik maak er weer een winkeltje van! Bij Toine Timmermans kocht ik in zijn muziekzaak in de Roosendaalse Molenstraat een half metertje platen. Zonder uitzondering de hits van toen. Van Toine kreeg ik tien procent korting. Dat was meteen ook mijn winst. Die platen zette ik vervolgens in de etalage’s. En zo is het allemaal begonnen. Kort daarna ging ik ook muziekinstrumen-

The Cavern Beatles De Maagd Bergen op Zoom donderdag 28 februari 20.00 iLL Skill Squad Kring Roosendaal donderdag 28 februari 20.30 Hallo Venray Mezz Breda vrijdag 1 maart 20.00 Bandstrijd Doe Maar Vet K’annet Etten-Leur vrijdag 1 maart 20.30 Moke Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 1 maart 21.00 Nelson Can Mezz Breda vrijdag 1 maart 21.00 Stuiterbeesten El Corazon Roosendaal vrijdag 1 maart 21.00 Nederpop Theater Kring Roosendaal vrijdag 1 maart 20.00 The Gathering Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 2 maart 21.00 The Incrowd Time-Out Roosendaal zaterdag 2 maart 22.20 Plesxperience Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 2 maart 21.30 Brabocana De Schuur Zevenbergen zaterdag 2 maart 40UP Mezz Breda zaterdag 2 maart 21.00 Kathleen Willems Band Café De Klomp Etten-Leur zondag 3 maart 16.30 De Deeldeliers Mezz Breda zondag 3 maart 21.00 Quiz’m Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 3 maart 15.00 Open Podium Heksenketel Roosendaal zondag 3 maart 16.00 De Kring Recordings De Kring Roosendaal zondag 3 maart 15.30 Babyconcert Nieuwe Nobelaer Etten-Leur zondag 3 maart Number 9 Mezz Breda zondag 3 maart 16.30 Rob de Nijs De Maagd Bergen op Zoom woensdag 6 maart 20.00 Naturally 7 De Kring Roosendaal donderdag 7 maart 20.00

ten zoals mondharmonica’s en accordeons verkopen. In het begin heb ik veel geleerd van Toine Timmermans. Mijn vader kocht trouwens mijn eerste gitaar bij hem. Met Toine praatte ik over muziek en tegelijkertijd kreeg ik raad en advies over hoe je een platenzaak kon runnen. Vanwege de beide etalage’s werden ook al snel kermisfoto’s verkocht. Waarbij het erg handig was dat mijn vrouw een Steenbergse was. Zij herkende de mensen op de foto’s en dat scheelde een hoop zoeken als mensen langs kwamen om hun foto’s op te halen. Het winkeltje is nooit meer dan een bijverdienste geweest. Mijn geld verdiende ik voor de helft bij Bakkerij Luijkx in de Kaaistraat en voor de andere helft door op te treden met mijn band, de Texas Boys. Uiteindelijk hebben we dat winkeltje zes jaar gehad. Toen kregen we in de Goudenregenstraat een gloednieuw huis aangeboden. We hadden toen al drie kinderen. Ben toen ook hele dagen gaan werken bij één baas: de betonfabriek in Steenbergen waar we straatstenen maakten. Vrij snel werd ik tot bedrijfsleider gebombardeerd. Na vier jaar stopte het bedrijf. In 1963 heb ik toen de stap genomen om in de Grote Kerkstraat nummer 3 een muziekspeciaal te openen. Ik noemde deze zaak ‘De Blokhut’. Vond dat een mooie, aparte naam die bleef ‘hangen’. En dan was er ook nog de relatie met mijn oude band; de Texas Boys. Ik heb altijd wel wat met cowboys gehad. Rob de Nijs heeft de zaak nog officieel geopend. Hij was in die tijd erg populair.” Volgende week deel 2. Heeft u ook herinneringen aan of informatie over platenzaken van toen? Wij vinden alles interessant en kunnen alles gebruiken! Stuur een mailtje naar platenzakeninwestbrabant@hotmail.nl

rhythm & soul revue maakt oude soul jong

Rhythm & Soul Revue binnenkort in Roosendaal te zien (en horen).

the Rhythm & soul Revue bestaat uit muzikanten met verschillende achtergronden die het Hammondorgel- en buizenversterker gevoel weer terug willen pakken. Richard Habibuw en Don Haagh hebben met Combo Deluxe een tijd lang gastartiesten begeleid. Zij willen nu niet elke keer van repertoire veranderen, maar uitdiepen wat ze spelen. Drummer Elmore is ook al weer zo’n drie jaar ‘aan boord’. Evenals ‘The Mars-

hall Brothers’ op trompet en trombone. En sinds kort Peter op bas. Stacey, naast Marieke een van de 2 leading ladies staat overigens niet op de foto, zij was geveld door de griep. Oude Soul wordt jong gebracht. Andersom kan ook: nieuwe nummers, ouderwets gebracht. The Rhythm & Soul Revue is op zondagmiddag 3 maart voor het eerst met deze bezetting te zien en wel in De Sjoes aan de Markt te Roosendaal. Het optreden begint om 15.30 uur.

nu online op de website van west-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

w w w . w e s t - P oin t. n l - in fo @w est- Point.nl - www.west- Point.nl - i nf o @ we st - Po int . nl - w w w .we st - Po int . nl PAGINA 12


Jack van Loenhout brengt met drie bands tribute aan Reina

Bassist speelt voor Alpe d’HuZes en overleden vrouw

ETTEN-LEUR - Jack van Loenhout heeft een zware tijd achter de rug, of eigenlijk zit hij er nog middenin. Zijn vrouw overleed amper een jaar geleden en hij voedt alleen hun kind op. Toch zit hij niet bij de pakken neer en wil hij iets doen, zodat zijn vrouw Reina door niemand vergeten wordt én er geld binnenkomt voor Alpe d’HuZes. Op 24 februari speelt hij met drie bands tijdens een benefiet in het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Het optreden is bedoeld om geld in te zamelen voor zijn schoonvader. Hij heeft na het overleden van zijn dochter, Jack’s vrouw, besloten deel te nemen aan het beklimmen van de Alp D’Huez. “Verwerking”, noemt Jack het mooi. Volgens hem speelde de gedachte al even in zijn schoonvaders hoofd, maar duurde het een tijdje voor de knop doorgehakt werd. Het eerste dat hij er van merkte? “Hij had een fiets nodig” , lacht Jack. “Die heb ik hem gedoneerd.” Ondanks alles is er wel ruimte voor humor en af en toe een lach. Het leven gaat tenslotte door.Na de aanmelding moest er nog op een loting gewacht worden. “Die was bekend in oktober of november, geloof ik.” In de tussentijd werd er achter de schermen al wel flink getraind. “Hij is een gewone fietser. Fietst wel flinke stukken, maar dan toertjes op een normale fiets.” Volgens Jack is dit heel andere kost en zal het een flinke uitdaging worden. Dochter Zelf waagt hij zich niet de berg op. Hij heeft genoeg te doen, zoals een fulltime baan combineren met het opvoeden van zijn dochter. En Yara, want zo heet zijn dochter, betekent veel voor Jack. “Ze is de enige reden om door te gaan eigenlijk.” Jack en Reina wilde al lange tijd een kind, maar toen ze zwanger was, bleek ze ook aan huidkanker te lijden. Om het ongeboren kind niet in gevaar te brengen, werd er niet behandeld. Een hels dilemma, al is Jack helder over de situatie. “Reina had weinig toekomstperspectief, het is zo gebeurd.” De keuze tussen Reina of de baby, werd min of meer bepaald.

Terugkijken naar carnaval 2013 in het Stijlorenrijk ETTEN-LEUR - Hebt u er in deze saaie tijd even behoefte aan terug te kijken naar carnaval 2013? Dat kan: kijk dan regelmatig op de website van de Stijloren: www.scdestijloren.nl.

De site wordt regelmatig bijgewerkt door onze webmaster Jac Nooijens met foto´s en teksten. Op zaterdag 9 maart (halfvasten) vindt de jaarlijkse Houdoe-avond bij Zaal Roelofs op het van Bergenplein plaats. Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting Carnavals Optocht Etten-Leur. Tijdens deze avond zal er een video-opname van de Optochten worden getoond en zullen de

prijzen van de deelnemers worden overhandigd. Tevens zullen zowel Leurse Leut als Stijloren hun motto voor het nieuwe carnavalsseizoen bekendmaken. Voor de nieuwsgierigen onder ons: carnaval 2014 vindt plaats in het weekend van zondag 2 maart. De seizoensagenda van de Stijloren voor het carnavalsseizoen 2013-2014 zal op korte termijn op onze site worden gezet. De Stijloren danken iedereen voor zijn of haar bijdrage aan carnaval en zien u graag terug volgend seizoen dat zal beginnen op vrijdag 8 november met de presentatie van de Prins en gevolg in Zaal Marktzicht.

Dierencentrale Nederland Gevonden Kater, rood, zonder wit, Hilsebaan Etten Leur Jack van Loenhout en zijn dochter Yara

“Door hoe de feiten lagen, hoefden we die ook niet echt te nemen. Reina had er waarschijnlijk ook weinig mee opgeschoten, misschien had ze nog een paar maanden langer gehad.” Gezond Toen Yara gezond en wel geboren werd, konden de drie nog twee maanden van elkaar genieten. Reina was helaas niet meer tijd gegund. Jack is desondanks dankbaar voor de tijd die ze samen gehad hebben en het feit dat hij een mooie dochter heeft. Hij en zijn dochter maken het prima. “Ze is nu op een leeftijd dat het echt een handenbindertje is”, lacht hij. Yara alleen laten gaat bijna niet. Voor werk regelt hij een oppas met opa en oma, en muziek maakt hij als zijn dochter slaapt. Daarbij ligt de nadruk op als, maar om te voorkomen dat ze wakker wordt, gebruikt hij een koptelefoon. Actie Muziek is het tweede wat hem door de

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

moeilijke tijd heeft gesleept. “Het is eigenlijk mijn enige afleiding.” En het is een manier om geld in te zamelen voor de fietsactie van zijn schoonvader. Zo ziet hij het optreden ook. “Vooral voor het goede doel, ook wel om Reina te herinneren, maar het moet niet al te zwaar worden. Ik moet me nog een beetje staande kunnen houden op het podium.” Voor hem is de herinnering nog te vers. Zijn omgeving heeft begrip voor de situatie en in de muziek heeft hij goede vrienden. “De band is nog bij elkaar na een jaar stilstaan. Dat zegt heel wat”, vertelt hij trots. Op 24 februari speelt Jack als bassist bij U2 coverband The Real Thing, Herman Brood band BrooT én met de eenmalige weer bij elkaar gekomen leden van Elfish & The Fishbones. De benefietmiddag start om 15.30 uur in het Zwijnshoofd. Zijn schoonvaders actie is te vinden op www.opgevenisgeenoptie. nl onder de naam Lauw Boeren (http:// deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/lauwboeren/lauw-boeren/).

Vermist Teef, jack rusell terrier, 3 kleur, oude hond, Zwartenbergseweg Etten Leur

Poes, zwart, zonder wit, Bisschopsmolenstraat Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Nieuwe concertserie Stichting Jacobus Zeemans ETTEN-LEUR - Voor het concertseizoen 2013 heeft de Stichting Jacobus Zeemans een afwisselend programma samengesteld. In de historische ambiance van Raadzaal, Trouwkerkje en St.Lambertuskerk treden naast landelijk bekende solisten ook ensembles uit de regio op. In de maanden mei en juni zijn er in de Raadzaal op zaterdagmiddag “inloopconcerten” waar conservatoriumstudenten en amateurs optreden. Het concertseizoen begint op 10 maart met een optreden van Saxofoor o.l.v. Kees Schrauwen in het Trouwkerkje. Op 7 april geeft Ignace Machiels, organist

van de St- Salvatorskathedraal te Brugge een orgelconcert in het Trouwkerkje. Op zaterdag 26 mei improviseert Gijs van Schoonhoven uit Enschede in de Raadzaal over schilderijen van Vincent van Gogh georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vincent van Gogh. Op 22 september zijn er orgelimprovisaties door Michel Gottmer over Gregoriaanse liederen in het Trouwkerkje. 6 oktober Trouwkerkje Lambert van Eekelen orgel m.m.v. Hoeks Koperensemble. De serie wordt afgesloten op 10 november met Rob Nederlof, orgel/ klavecimbel, Willeke te Brummel Strouke, sopraan en Lex Bergink hobo. Aanvangstijd 15.00 uur.

Spectacle of The Tragedy laat andere kant van Europa zien

Noortje van Eekelen maakt grafisch project over Eurocrisis BREDA - De Europese Unie is een onderwerp dat veel mensen bezig houdt. Noortje van Eekelen is ook gefascineerd door het wel en wee van Europa én met name de rol die de Europese leiders op zich nemen. Ze maakte een kleurrijk portret met een andere blik op hen en oogstte er veel aandacht mee. Zelfs Portugese en Italiaanse media pikten haar kleurrijke collage van de jasjes van Angela Merkel en haar filmstrip van de altijd goedlachse Mark Rutte op. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE De grafisch ontwerpster is in Bergen op Zoom geboren, maar vanwege haar carrière verruilde ze haar geboortestad al snel voor Breda, om vervolgens via Amsterdam in Rotterdam te belanden. Daar woont en werkt ze nu met veel plezier. Voor ze in Rotterdam belandde, werd er in Amsterdam gestudeerd aan de het Sandberg Instituut, dat de master opleiding vormt van de Rietveld Academie. “De focus van deze studie lag op grafisch ontwerp in combinatie met maatschappelijk geëngageerd onderzoek.” Abstract Een onderwerp was snel gevonden: de Europese crisis: “In de periode voorafgaand aan mijn studie, was ik gefascineerd geraakt door de verslaggeving omtrent de Europese crisis. Hoewel het iedere dag in het nieuws is, blijft het voor velen een abstract onderwerp en iets wat ver van de mensen af staat. Ik had het vermoeden dat het interessant zou zijn om deze crisis een duidelijker gezicht te geven, door te kijken of het mogelijk was om onderliggende patronen zichtbaar te maken voor het publiek. “

Noortje van Eekelen wil vaker soortgelijke onderwerpen aansnijden. PRIVÉ FOTO NOORTJE VAN EEKELEN

Rutte Het resultaat is te vinden onder de naam ‘The spectacle of the tragedy’ op het internet, zo is er een speciale website: www. thespectacleofthetragedy.nl. PAGINA 13

Daar zijn beelden te vinden van een kleurenpalet met tientallen foto’s van Angela Merkel in steeds een andere outfit of Mark Rutte met iedere keer een andere lach. Daarnaast figuren ‘de vrouwen’ van Berlusconi én is Carla Bruni te zien met haar vele tassen en jurken. “Met het project wil ik de bevolking vooral een spiegel voorhouden, de alledaagsheid van politiek leiders laten zien, maar ook de absurditeiten waarmee sommigen wegkomen.” Voorbeelden daarvan heeft Noortje genoeg: “Extreem droge financiële feiten zoals de (top)salarissen van politieke leiders ten opzichten van de banaliteiten van deze leiders.” Seksschandalen Die banaliteiten visualiseert ze in haar werk. “Dan kom je bijvoorbeeld uit bij de veroveringen van Berlusconi, waarbij je een overzicht ziet van wat hem werkelijk bezig houdt. In principe bekritiseer ik hier de seksschandalen van Berlusconi.” Toch is er niet alleen ingezoomd op uitspattingen, maar wordt er ook gekeken naar onderliggende boodschappen. “Waarom spelen Merkel en Sarkozy een typisch toneelspel voor de camera, waarin hij de sympathieke vent mag zijn, maar Merkel in feite degene is die financieel de touwtjes in handen heeft? Gaat het hier om de beheersing van Europees vertrouwen?

Beeldvorming Alles heeft er de schijn van dat de grafisch ontwerpster een aversie heeft tegen Europa, maar niets is minder waar. “In principe ben ik geen tegenstander van Europa, maar ik ben vooral geïnteresseerd in de wijze waarop we onze politieke leiders omgaan met de beeldvorming, nonchalance en verantwoordelijkheid met betrekking tot de Europese crisis.” Haar project is dan ook niet per definitie een protest. “Volgens mij is het een project waarbij grafisch ontwerp en onderzoeksjournalistiek samenkomen. De EU en de Euro gaan ons allemaal aan, en als je kijkt naar het krachtenveld waar in we in deze wereld bewegen, kunnen we ons niet veroorloven om daar in een positie in te nemen waarin we ons van de landen om ons heen vervreemden.” In haar project zit veel tijd en er is eveneens veel materiaal voor nodig. Voor de afbeeldingen van Merkel, spitte Noortje 6000 zo’n afbeeldingen door. Toch is de tijdsinvestering het waard. Het project kreeg aandacht in veel Europese media, onder andere in Das Bild en diverse Porugese en Italiaanse kranten. “Na alle positieve aandacht voor het project lijkt het me interessant om het project voort te zetten”, lacht ze. Sowieso staan er meer soortgelijke onderwerpen op haar planning. Meer info: www.thespectacleofthetragedy.nl en www.noortjevaneekelen.nl


Achillescross jeugdprestaties

Keep Fit ‘70 1-ELKV/Flynth 1 ETTEN-LEUR - Op een zonnige zondagmiddag vertrokken we naar Roosendaal voor de wedstrijd tegen KeepFit. We hoopten de punten mee terug te kunnen nemen naar EttenLeur. De punten die we tot nu toe in deze competitie hebben behaald zijn tenslotte afkomstig van KeepFit. We begonnen de wedstrijd geconcentreerd en stonden na een kwartier spelen al voor met 2-4. Helaas zwakte het spel af en mede door het grote aantal plaatsfouten werden er in de eerste helft geen doelpunten meer gemaakt door ons. KeepFit wist de korf echter wel te vinden en dit resulteerde in een 6-4 achterstand tijdens de rust. Na de rust werd er gewisseld in een poging om het tij te keren. Dit zorgde wel voor een verandering in het spel, maar niet

B pupillen gaan voor de zege.

ETTEN-LEUR - Op zondag 17 februari was het gezellig druk bij de Achillescross in de Kogelvanger. Dit was de laatste ARWB-cross van het crossseizoen. In sommige categorieën moesten de prijzen nog verdeeld worden, dus spannend was het nog! Deze keer geen sneeuw, geen regen maar wel koud met later een lekker zonnetje. De pupillen die minimaal 3 van de 5 crossen meegelopen hadden werden opgenomen in het totaalklassement en voor de 1e 10 van elke categorie lag een mooie medaille klaar. Bij de jongens A-pupillen werd Stefan Mariën knap 2e, Rob Leungen 8e, Tobias Martinot 13e en Mels Hillemans behaalde de 15e plaats. In het eindklassement valt Stefan net buiten het podium en wordt 4e, Rob valt net buiten de medailles en wordt 11e, Tobias eindigt op de 15e, Mels op de 22e en Bart Dirne op de 25e plaats. Bij de meisjes A-pupillen behaalde Lalenur

Kilic een 9e, Bente vd Wouw een 12e en Britt Luijkx een 18e plaats in de laatste cross. Dit resulteerde voor Lalenur in een mooie 10e plaats in het eindklassement. Britt eindigt op de 23e en Nine Gelderblom op de 36e plaats in een groot deelneemstersveld. Bij de jongens B-pupillen behaalde Daan Moelands een mooie 4e en Levi Rens een 10e plaats. Dit betekent voor Daan een 5e plaats in het klassement. Bij de meisjes B-pupillen was het nog heel spannend en behaalde Joyce Foesenek een 2e, Romy Forzong een 3e, Kaylee Damen een 5e, Femke vd Poel een 10e, Bregje Nefs een 11e, Fleur Verwijmeren een 13e en Sabine Dirven een 16e plaats in de laatste cross. De 2e plaats van Joyce in de laatste cross was genoeg voor de 1e plaats in het eindklassement een herhaling van vorig jaar! Met 1 punt verschil en in punten gelijk met de nummer 3 werd Romy dankzij haar 2 eerdere overwinningen knap 2e. Kaylee eindigt op een mooie 6e plaats, Fleur wordt 15e en Sabine wordt 16e.

Bij de meisjes C-pupillen behaalde Milou Twaalfhoven een 4e en Ylke Damen een 10e plaats. Ylke valt helaas net buiten de medailles en wordt 11e in het totaalklassement. Bij de jongens C-pupillen behaalde Finn Hillemans een 5e plaats en hij wordt ook in het klassement knap 5e. Allemaal proficiat met de mooie prestaties, knap gedaan hoor! Het cross-seizoen zit er nu weer op en het buitenseizoen komt er weer bijna aan. Succes allemaal op de baan en eind dit jaar vanaf november weer lekker crossen met zijn allen. RST Advocaten (Fatimastraat 5 Breda) houdt iedere maandag tussen 16.30 en 18.00 uur gratis inloopspreekuur over sociaal recht/arbeidsrecht en de grensgevallen, speciaal voor ZZP-ers, kleine werkgevers en hun adviseurs. Voor meer informatie kunt u bellen met mr. Bas Loontjes, telefoonnummer 076-5220511

De kanjers bestaan uit Jos van Bergen, Toon de Bruijn, Jörgen Jorissen, Marco Bekers, Joris Jorissen, Maartje Goossens,

Maarten Roesink en Kees Koens. Hiermee willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. Om onze teamdoelstelling van €30.000 te halen hebben we uw hulp nodig. Een van onze acties is het benefietsconcert op 2 maart bij de Ossekop in Zundert. Dankzij de medewerking van Drievoud,

June en Jaap beloofd het ook dit jaar weer een top-avond te worden. Tevens zullen we die avond enkele prachtige schilderijen veilen. Kaarten zijn te koop bij De Ossekop en Tenniscentrum de Leeuwerik in Zundert. Meer informatie: Josine.inhetveld@gmail. com; www.michelinhetveld.nl

Nachtmars voor de 21e keer met internationale deelnemers

Kennedymars door de Zuidwesthoek ETTEN-LEUR - Ook dit jaar weer organiseren de ondertussen tot acht samenwerkende wandelsport verenigingen de Nachtmars door de ZuidWesthoek over een afstand van 110, 80 en 50 km in de nacht van 9 op 10 maart. De Start van de 110 km is in Roosendaal. De start van de 80 km is in Steenbergen en de 50 km doet dat in Bergen op Zoom. De deelnemers worden volledig verzorgd. Onderweg langs de route ontvangen zij eten en drinken. De 110 km start om 16.00 uur (precies)! op het Thorhonk sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 5 te Roosendaal. Ze lopen dan van Roosendaal via Kruisland naar Steenbergen. Daar krijgen ze een broodmaaltijd die verzorgd wordt door de mensen van WSV De Blaar. Samen met de mensen die 80 km gaan lopen starten zij dan om 19.30 uur en lopen via De Heen met onderweg een stop in Oud Vossemeer waar iets genuttigd wordt. Waarna om 23.00 uur in Bergen op Zoom het startschot voor de 50 km gegeven wordt. Hier is alles in handen van Wandelsportvereniging De Krabben. Vandaar uit gaat het verder via Woens-

drecht, Ossendrecht naar Hoogerheide. Hier wacht voor alle lopers een ontbijt. Hier hebben de lopers ondertussen hun kilometers afgelegd en nu komt het zwaarste stukje, de laatste 25 km. Deze zal door een mooi gebied gaan via Wouwse Plantage via Nispen weer terug naar Roosendaal. In Roosendaal staan de mensen van Thor zowel voor de start, als voor de finish klaar. Op zondagmorgen 10 maart tussen 07.00 en 0.9.00 uur starten de wandelaars die nog niet zo’n grote afstand willen of kunnen lopen en toch willen deelnemen aan dit gebeuren voor een wandeltocht van 25 km of 15 km. Wij hebben deze tocht dan ook ‘De Morgenstond’ genoemd. Deze tocht gaat door een mooie omgeving naar Wouwse Plantage en daar pakken zij de route van de Nachtmars op om gezamenlijk met deze mensen terug naar Roosendaal te lopen. Omdat de lopers van de Nachtmars met het zwaarste gedeelte bezig zijn en het lint van lopers dan op zijn groots is werkt dit stimulerend op de wandelaars die uit de nacht komen. En onderweg zijn ook nog andere verenigingen actief: De Oos-

Uitslagen Keep Fit ’70 1-ELKV/Flynth 1 14-8 Vessem 1-ELKV/Flynth dames 1 8-7 ELKV/Flynth C1-Springfield C1 1-6 ELKV/Flynth D1-Deetos 0-9 Programma zondag 24 februari 11.45 Flash 1-ELKV/Flynth dames 1 Voor meer informatie over onze vereniging, zie www.elkv.nl

Clubkampioenschappen Sankaku weer een succes ETTEN-LEUR - Zondag 17 februari werden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Sportschool Sankaku weer gehouden in de Sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom. Er hadden zich 125 kinderen voor deze kampioenschappen opgegeven. Ze werden in drie groepen verdeeld. Er werd in 29 poules gejudood. De wedstrijden begonnen om 9.30 uur en waren om 14.00 uur afgelopen. Tussen iedere groep werden demonstraties gegeven door leden van onze sportschool die 10 maart deelnemen aan de Nederlandse Kodokan kata kampioenschappen te Gilze. Veel ouders waren aanwezig om hun kinderen aan te moe-

digen bij deze kampioenschappen. Na de zeer spannende wedstrijden kwamen de volgende kampioenen op het erepodium. Joris Boschman, Tom Janssen, Rik Zopfi, Mert Okul, Nick Nieberg, Nikki v.d. Gaag, Max Jansen, Elmar Boeren, Diego Forsten, Tristan Boeren, Wessel Koppejan, Bart Dijkshoorn, Kay Herijgers, Rick v.d. Gaag, Joren Kuijer, Jarl v. Burik, Tom Staps, Johan Pasman, Stijn Dekker, Stefan Valentijn, Sander v. Gurp, Tristan de Wild, Sasja Ryazanova, Dasy Millesen, Emellie v. Hasselt, Iris Fodi, Roshni Bholasingh, Lisenka v. Dongen. Al deze kampioenen van harte gefeliciteerd. Voor inlichtingen en foto’s kunt u kijken op www.sankaku.nl

Bridgeclub Ons Genoegen Uitslag woensdag 20 februari, Groep A: 1. Tonny v. Gils-Ria Zagers 64,58; 2. Iet v.d. Burg-Annette v.d. Veeken 60,76; 3. Henk Hofstede-Wim v. Heusden 59,38

Groep B: 1. Rietje de Kanter-Jopie v.d. Veerdonk 65,28; 2. Hans Braadbaart-Jaap Moerland 64,93; 3. Toos v. Ekelen-Ria Luijkx 63,19

Bridgevereniging Tango

BenefietSconcert Vida ETTEN-LEUR - In 2013 gaat Team Vida! op 6 juni weer een geweldige prestatie neerzetten, het 6 keer beklimmen van de Alpe d’Huez.

voor een positieve invloed op de stand. Nadat de tweede helft een kwartier bezig was stond het 10-6. We wisten elkaar nog steeds niet goed te vinden, waardoor er nog steeds weinig goede kansen werden gecreëerd. Uiteindelijk resulteerde dit in een uitslag van 14-8. Al met al was het geen geweldige wedstrijd, maar wel een om van te leren.

terschelde Stappers uit Sint Maartensdijk, Non Plus Ultra uit Woensdrecht en uit Halsteren de Wandelsport Vereniging Olympus ‘69. De gehele organisatie staat met elkaar door middel van mobiele telefoons in verbinding. Het parcours is voor de negende maal gewijzigd om de wandelaars door zo’n veilig mogelijk gebied te laten lopen. Verder is gedurende de nacht een busje, beschikbaar gesteld door een bekend bedrijf, met twee masseurs onderweg, en overal zijn EHBO mensen actief, om alles in goede banen te leiden en de wandelaar bij te staan met deze monstertocht. In totaal zullen ongeveer 100 vrijwilligers bezig zijn om het de wandelaars zo comfortabel mogelijk te maken, alleen lopen moeten ze zelf doen en dat zal zwaar genoeg zijn. Op het Thorhonk is er gelegenheid om te douchen. Voor inlichtingen kunt u bellen met de Marsleider Riet Lazeroms: 0167-566543, contactpersoon Frans Sloekers: 0165554516. Folder aanvragen: rielfke@home. nl. Voor informatie ter plaatse in Roosendaal: 0165-554516 b.g.g. 0164-684158 of 06-10215676. PAGINA 14

Uitslag woensdag 20 februari, A-lijn: 1. Toos Gielen en Louis v.d. Vorst 67,50%; 2. Mary v.d. Vorst en Koos Witteman 65,00%; 3. Dimphy en Piet Blom 52,08% B-lijn: 1. Andries Coens en Jeanne Evers 64,17%; 2. Hilly Dingenouts en Corry Paan-

tjens 58,75%; 3. Janny Verheyen en Toos v.d. Wijngaard 55,00% C-lijn: 1. Jan Clavan en Greetje Roozen 60,75%; 2. Ges en Piet Verburg 57,75%; 3. Betty Roels en Ida v. Warmerdam 55,65%

Bridgeclub ‘t Turfschip Uitslagen dinsdag 19 februari: 1. Ria en Corry 62,85%; 2. Annet en Nel 57,99%; 3. Jeannie en Angelos 57,64% Ofschoon het aantal leden weer geleidelijk toeneemt is er bij deze gezellige club met leden uit Etten-Leur, Breda en St. Wil-

lebrord nog plaats voor enkele leden. Wie de voorkeur geeft aan een kleine gemoedelijke club of pas van een cursus komt kan contact opnemen met voorzitter Ton Luijkx, tel. 076-5218392 of secretaris Annet Mensink tel. 076-5145204.

Uitslag 19 februari, A-Lijn: 1. Kok v.d. Giessen en Mario Vugts 59.58%; 2. Wies en Jan Schot 56.77%; 3. Toos Gielen en Piet Welles 55.21% Lijn-B: 1. Rosemarie Spaas en Henk Jas 62.92%; 2. Aukje en Rolf Wijbenga 62.50%; 3. Jeanne Snijders en Lena Vogelaar 58.33% C-Lijn: 1. Maranne Huis in ‘t Veld en Re-

nate Smith 57.19%; 2. Tiny Hop en Gerda de Nooij 56.77%; 3. Rita Drieenhuizen en Els Visser 53.65% Wij spelen op dinsdagavond in de Nobelaer. Interesse, wij hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Iets voor U, ’n telefoontje (076 5034784). U heeft bij ons de mogelijkheid om een paar weken, zonder verplichtingen proef te draaien.

Bridgeclub Etten-Leur

Bridgeclub de Gong Uitslag 1e speelavond v/d 5e ronde A lijn: 1. Riet de Vries-Jos v/d Laars 64.58%; 2. Wies Schot-Anton Frijters 62.92%; 3. Nel van Oirschot-Nel Zonligt 60.00%; 4. Erik Roozendaal-Mario Vugts 59.17% B lijn: 1. Joke van Haaren-Ton Vos 62.00%; 2. Nel Willemstein-Tom Willemstein 57.92%; 3. Joke van OorschotJohn van Oorschot 57.50%; 4. Monique Calon-Fons Calon 57.08%

C lijn: 1. Greet Mol-Rick Nijman 65.31%; 2. Michel Stolker-Theo van Wijchen 62.81%; 3. Mary v/d Vorst-Lena Vogelaar 60.63%; 4. Betty Roels-John Mulders 53.65% Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden aan Adrie Slagter per mail a3slagter@casema.nl of tel.nr 06-20353797. Info en standen kunt u vinden op www.nbbclubsites.nl/club/28005


Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

vacatures

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Transport van Overveld bv is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in groupage vervoer van- en naar Zuid-Europa. Service, klantgerichtheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wegens versterking van ons team zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega, in de avonduren voor de volgende functie:

Vacature

Order-entry

Mizuno Corporation Netherlands (Oud Gastel) is op zoek naar een:

Ervaren marketing en communicatie medewerker met affiniteit voor sport

Profiel De ideale kandidaat heeft minimaal HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar aantoonbare relevante ervaring. Je hebt een heldere eigen visie op (interactieve) marketing en de toepassingsmogelijkheden hiervan voor klanten. Daarnaast ben je resultaatgericht, proactief en flexibel. Ervaring met projecten op het gebied van interactieve media is vereist, net als een sublieme beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je hebt uitstekende organisatorische talenten, conceptueel denkvermogen en een ondernemende en pragmatische mentaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat je gevoel voor financiën hebt en over goede presentatievaardigheden beschikt.

Ruime ervaring met sociale media geldt als een duidelijke pré, evenals ervaring in B2B en B2C marketing en communicatie binnen de sportbranche. Je bent gewend te werken met een breed pallet aan partners (leveranciers, winkeliers, consumenten, atleten en evenementorganisaties). Mizuno biedt: Wij bieden je de mogelijkheid om te werken aan mooie, sportieve projecten. Dat doe je samen met ervaren professionals en voor een kring van gerenommeerde klanten. Het is een dynamische, creatieve en innovatieve werkomgeving met veel ruimte voor eigen ontwikkeling. Mizuno biedt je een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring en de mogelijkheid om op termijn door te groeien binnen de organisatie. Interesse? Mail je motivatiebrief en CV naar Mizuno Corporation Netherlands in Oud Gastel T.a.v. Dhr. J.P. van der Linden, jpvanderlinden@mizuno.nl

Argon 21 4751 XC Oud Gastel

Tel. 0165-349430 www.mizuno.nl

Barpersoneel Leeftijd tot 45 jaar

Voor het in drukke tijden verwerken van in- en verkooporders zoeken wij per direct een

OPROEPKRACHT Met interesse in techniek en woonachtig in Etten-Leur of directe omgeving. Stuur uw sollicitatie naar sollicitatie@jukebox-revival.nl

HAARKNIP CURSUS

Wij bieden: - Een prettige, informele werkomgeving. - Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

www.STYLELINE.nl 06-12158097

Voor meer informatie over Transport van Overveld bv, zie onze website:

Leren masseren?

start: wo. zat. april

Uw reactie graag met cv naar: e.v.overveld@overveld.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HOUD

ONDER HUUR

Volg op zaterdag 30 maart een workshop of start met de 7-daagse cursus op woensdagavond 3 april. Meer info en aanmelden: info@heelsaam.nl / 06 18706018

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Belasting aangiften

Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

particulier / ondernemers bij u thuis. Laag tarief! Accountant Coll. Breda

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

tel.: 076-5495220 Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus.

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

Kerkstraat 6, 4761 CB Zevenbergen Tel: 06-20411773

vanaf 6 jaar bel voor meer informatie

Functie eisen: - Communicatief vaardig, - Werken in teamverband, - Mbo-niveau.

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Bar-dancing Bomax

in etten-leur privé- of groepsles

Marie-Anne Gubbels 076-5017630 www.gitaarschoolgubbels.nl

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

gevraagd

Gitaarles

Functie beschrijving: - Ondersteuning planning, op administratief gebied - Ontvangen en uitgeven van goederendocumenten, - Voor circa 10 uur per week (Gem. 2 avonden vanaf 18.00 uur).

www.transportvanoverveld.com

Functie: Je bent verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Mizuno. Je hebt operationele verantwoordelijkheid voor interne en externe communicatie. Je stelt het PR- en marketingcommunicatieplan op geeft daar uitvoering aan. Je formuleert en realiseert het beleid op het gebied van online (social) media. Daarnaast zorg je dat de afgeronde projecten via de media onder de juiste doelgroep veel aandacht krijgen. Je redigeert en voert eindredactie van alle schriftelijke communicatie. Voor collega’s en relaties ben je een betrouwbare en deskundige gesprekspartner met een no-nonsense mentaliteit. Je rapporteert aan de directie.

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

NIEUWE CV-COMBI KETEL? Ook voor u hebben wij een betaalbare oplossing!

LEASE KOOP

U HUURT AL EEN CV-KETEL VOOR MINDER DAN 1 EURO PER DAG!

Nu met GRATIS klokthermostaat

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Florijnstraat 6 C 4879AH Etten-Leur

• VERHUUR • VERKOOP • FLEXLEASE • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Bezoek onze vernieuwde website: WWW.VIGAR.NL


Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN FIBERCLAY

FASHION

HORTENSIA, ROZEN OF BUXUS

36x27x11 cm

maten 36-41

15-20 hortensia’s, 30-40 buxussen of 25-35 rozen

BOEDDHA WANDHANGER weerbestendig

DAMES PUMPS diverse trendy kleuren

MEST KORRELS pak 1 kilo voor

NEN V O O R B IN N ! E IT U B EN

12.95

DOVE

DOUCHE GEL diverse soorten

7.49

Visible Care 200 ml

Elders 2.19 3.45

PERFECTION

DUBBELE FIETSTAS diverse

2.69

GROENLAND

1.39 4.99

SCHOONMAAK AZIJN 5 liter Rio DIKKE BLEEK extra krachtig eucalyptus 750 ml

0.59

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

KATOEN PIQUÉ

HEREN POLO diverse kleuren maten S-XXL

uitvoeringen waterafstotend inhoud 2x14 liter

DUBBELE FIETSTAS diverse kinder uitvoeringen

7.98

Elders 11.95 13.95

1.69

Elders 7.99 9.49

4.99

Elders 2.95 3.95

METALEN TUIN

VLINDER COLLAGE ca. 64x39 cm

Elders 7.95 9.95

HANDGESCHILDERD

PHILIPS

58x58 cm

700 MB 80 minuten DVD+R: 4.7 GB 120 minuten

WAND DECORATIE diverse afbeeldingen

Elders 19.95 24.95

ZOEK UIT

9.99

KLEIN SPEELGOED spikesbal, magneetset, motor met trekkoord, Princess make-up of diverse figuren puffer family

Elders 1.29 1.98

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

0.79 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

CD-R of DVD+R CD-R:

0.95

4.59 10 - PAC K

Elders 5.95 7.99

CAR ESSENTIALS

3.99

AANHANGER NET in handige opberghoes met elastisch koord 150x220 cm

VO O R KO M Elders 11.49 12.99

BOETE S !

5.99

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 24-02-2013 t/m za. 02-03-2013 in Nederlandse filialen.

extra grote uitvoering 52x43x16 cm

DELZ_20130224  
DELZ_20130224