Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

13 JANUARI 2013 WEEK 2

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

SIMONE ECKHARDT TERUG VAN VELDWERK IRAN

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

LAATSTE RONDJE DOOR GEBOUW DE HOFSTEE

Nieuwe directeur voor gemeente

Gewapende overval op zonnestudio

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur heeft Barbera Silvis-de Heer benoemd in de functie van gemeentesecretaris/directeur van de gemeente per 1 maart 2013. Thijs de Jongh, de huidige algemeen directeur, heeft onlangs aangekondigd de gemeente Etten-Leur te verlaten. Hij vertrekt op 1 maart naar de gemeente Breda. Frans Dingenouts, huidig gemeentesecretaris, maakt dit jaar gebruik van de FPU en gaat genieten van zijn pensioen. Barbera Silvis-de Heer werkt nu nog als waarnemend directeur Concernzaken bij de gemeente Spijkenisse. Het college van Etten-Leur is blij snel een opvolger te hebben gevonden.

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur is maandagavond rond 20.30 uur een gewapende overval gepleegd op zonnestudio Sunsation aan de Dreef. De dader is er vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag. Een van de aanwezige medewerkers werd bij de overval door de dader bedreigd met een vuurwapen. Hij kwam binnen nadat de laatste klanten waren vertrokken. De man eiste geld van de medewerker en verliet het pand nadat hij zijn buit binnen had. De man sprak met een accent, was lichtgetint, droeg een donkere trui en een lichte broek en had een bivakmuts op. De politie heeft na de overval nog een vergeefse zoektocht naar de dader gehouden.

Minder starters In West-Brabant ETTEN-LEUR - Het aantal startende bedrijven in West-Brabant is gedaald met 14 procent. In 2012 zijn er volgens de Kamer van Koophandel 3800 mensen een bedrijf gestart. Dit is 600 minder dan het jaar ervoor. Het aantal starters in de dienstensector is erg hoog. Dit aantal blijft de laatste jaren nog toenemen. In de bouwsector zijn er steeds minder mensen die een bedrijf starten. Waar in 2008 nog 16 procent van de nieuwe ondernemingen een bouwbedrijf was, is dit aantal in 2012 gedaald naar 11 procent. Veel mensen beginnen in hun eentje een eigen bedrijf, want in 2012 was 96 procent van de starters een eenmanszaak (ZZP’er).

1621 bosjes hyacinten voor hele wijk ETTEN-LEUR - De Postcode Loterij zet een hele wijk in Etten-Leur in de bloemen. De Bloemprijs van de Loterij is namelijk op wijkcode 4876 gevallen. In totaal winnen inwoners van Etten-Leur 1621 potjes met hyacinten. Iedereen die met wijkcode 4876 meespeelde in de novembertrekking van de Postcode Loterij wint per lot een potje hyacinten. Deze bloemen zijn duurzaam gekweekt. De winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs binnenkort ophalen bij een bloemenzaak in Etten-Leur. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee.

Schaatsbaan open tot en met februari ETTEN-LEUR - Tot en met 28 februari is bij goed schaatsweer de kunstijsbaan van sportcentrum De Banakker open voor recreatief schaatsen. Het schaatsen op noren is op deze kunstijsbaan niet toegestaan. Voor de veiligheid wordt aangeraden om altijd handschoenen te dragen tijdens het schaatsen. De kunstijsbaan bij sportcentrum De Banakker is op maandag en dinsdag open van 09.00 tot 17.30 uur, op woensdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en ook ‘s avonds van 18.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag tenslotte van 12.00 tot 16.00 uur.

W E E K B L A D

ETTEN-LEUR - Sinds deze week bestaat de mogelijkheid om op acht plekken in het Winkelhart van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 10.00 uur een ontbijtje te nuttigen voor 1 euro. Het ontbijt bestaat uit een croissantje met jam, een pistolet met omelet en spek en koffie of thee. De actie loopt voorlopig gedurende twee maanden. FOTO HANS VAN BERKEL

Volgend seizoen opvolger van Ger Musters

Vermeulen nieuwe trainer Internos ETTEN-LEUR - Patrick Vermeulen wordt met ingang van het seizoen 2013-2014 de nieuwe hoofdtrainer van v.v. Internos. Het bestuur van de Etten-Leurse derdeklasser is met de Roosendaler een contract overeengekomen voor één seizoen met optie voor een langere samenwerking. DOOR PETER HOUTEPEN

Ger Musters, met wie het bestuur van In-

en deelname in de hoofdklasse in het

Vermeulen is thans trainer van vierdeklasser RSV uit Rucphen, waar hij bezig is aan zijn tweede en laatste seizoen. Na de lopende competitie maakt hij de overstap naar Internos, waar hij overigens geen onbekende is. Vermeulen is in het verleden zes jaar trainer geweest van de A-jeugd van Internos. Hierna is hij de senioren gaan trainen. De afgelopen seizoen deed hij dat bij Halsteren, MOC’17 in Bergen op Zoom en meest recent dus RSV.

verbrak. Aanleiding hiervoor was het ontbreken van vertrouwen vanuit de spelersgroep, die aangaf geen basis meer te zien in een goede samenwerking om in de tweede seizoenshelft tot aansprekende resultaten te komen. Het besluit om de samenwerking met Ger voortijdig te beëindigen, is het bestuur zwaar gevallen. “Niet in de laatste plaats omdat Ger een rijk verleden heeft bij onze vereniging en met name verantwoordelijk is geweest voor de gloriejaren vanaf 1999 van ons eerste elftal”, aldus voorzitter Edwin van der Ham. Hoogtepunt in dat opzicht was de promotie naar

huidige bestuur Ger Musters nog steeds erkentelijk. Ook na zijn terugkeer in 2010 als hoofdtrainer heeft hij verdienstelijke resultaten geboekt.”

M I D D E ternos L B eind U vorig R GjaarSdeEsamenwerking & V Eseizoen E R2004-2005. S E “Daarvoor is ook het

Vertrouwen Patrick Vermeulen wordt de opvolger van

LEENDERT VAN DEN BORN B.V. Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777

www.leendertvdborn.nl

t h u i ...VOOR

HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Gepast Het bestuur betreurt het dan ook dat de samenwerking op deze manier heeft moeten eindigen, maar wil benadrukken dat immer sprake is geweest van een goede samenwerking tussen het bestuur en Musters. Het bestuur hecht eraan om hem op gepaste wijze uit te luiden. Hiervoor zal nog een gepast moment worden gezocht.

Uitzendbureau Techno Select uit Etten-Leur reikt Scholingvouchers uit. Techno Select BV al jaren actief in de personeelsbemiddeling W E E K B L A D in voornamelijk de technische sector en gevestigd in Etten Leur reikt aan werkzoekenden en kandidaten een scholingsvoucher uit met een waarde s van € i500,-n . Metd ditetegoedr kunnen ingeschreven kandidaten en medewerkers van Techno Select BV hun vaardigheden of hun basis kwalificatie op peil brengen zodat de kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot of op peil blijven. De voucher kan door ontvanger, bij een erkend onderwijs instituut, gebruikt worden voor betaling van de opleiding. Elco van den Broek ( commercieel directeur ) is verheugd dat Techno Select door STOOF opleiding & ontwikkeling flexbranche uitgekozen is om

deze vouchers als een van de eerste uit te reiken. Door deze vouchers kunnen wij onze medewerkers en potentiele medewerkers nog beter voor bereiden op de toekomstige arbeidsmarkt die continue in beweging e g i is.o Tevens worden de kansen op een baan door het volgen van gerichte opleidingen vergroot.

Op de foto reikt Ursula Hernandez Romero ( officemanager ) de eerste Voucher uit aan Jodie Terleth.

Motorrijder gewond bij ongeval A58 ETTEN-LEUR - Bij een ongeval op de A58 ter hoogte van Etten-Leur is dinsdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. Het ongeluk vond plaats in de rijrichting Breda. De man kwam rond 16.45 uur in botsing met een auto. Een traumateam werd opgeroepen, maar bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij. Als gevolg van het ongeval werd een rijstrook van de A58 tijdelijk door de politie afgesloten. Vanuit de richting Sint Willebrord ontstond daardoor enkele kilometers file. Veel automobilisten kozen eieren voor hun geld en verlieten de snelweg.

Dronken bestuurder ramt boom ETTEN-LEUR - Op de rotonde op de Roosendaalseweg in Etten-Leur is dinsdag rond 19.40 uur een auto met hoge snelheid tegen een verkeersbord gereden en daarna tegen een boom tot stilstand gekomen. Toen de politie arriveerde, waren de inzittenden van de wagen gevlogen. Een getuige meldde dat ze uitgestapt waren en weggelopen waren in de richting van het centrum. Even later kon de politie de 22-jarige bestuurder en zijn 24-jarige bijrijder aanhouden. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de bestuurder te veel had gedronken. Hij blies 340 ug/l. De man was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Nieuwe regels voor het rijbewijs WEST-BRABANT - Vanaf 19 januari gelden er nieuwe regels voor het rijbewijs. Er komen categorieën bij en voor sommige categorieën verandert de minimumleeftijd; die wijzigt voor het besturen van voertuigen uit de categorieën A (motor), C (vrachtwagen) en D (bus voor personenvervoer van meer dan acht personen). Het motorrijbewijs krijgt drie categorieën: A1, A2 en A. De categorie hangt af van het vermogen van de motor, de leeftijd en de ervaring van de motorrijder. Het vrachtwagenrijbewijs krijgt twee categorieën: C1 en C. Het C1-rijbewijs is voor lichte vrachtwagens en campers; Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 7500 kilo.


FEESTELIJKE AANBIEDINGEN I.V.M. 1-JARIG BESTAAN!

KIBBELING VERSE ZALMFILET

500 gram

6.95

500 gram

7.99

4.40

VISBAMI/VISMIHOEN

400 gram

GARNALENBISCUITROLLEN

kg IMPERIAL MOSSELEN, 3 + 12 GRATIS mosselkruiden en mosselsaus

GEMARINEERDE PANGASIUSFILET

2 + 2 GRATIS

€ 12,95

 ROERBAK MOSSELEN Proef nu dé echte Zeeuwse Parels! groente € 7,95 voor 500 gram Aanbiedingenmet geldig tot 19-01-2013

PORTIE GEBAKKEN MOSSELEN

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6  4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL (om mee te nemen) WWW.VISHAVENZICHT.NL

€ 2,95

www.internetbode.nl

TE KOOP:

HAARDHOUT

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor uw voor het (gratis) aanleveren mosselgroente, van al uw nieuws stokbrood, kruidenboter etc...

95% eikenhout Leverbaar in big bags van ¼ kuub, ½ kuub en 1 kuub of los gestort vanaf 2 ½ kuub

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL

www.bastiaansenloonwerken.nl Tel: 076-5968279

OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur.

Voor al uw klussen o.a. stucwerk schilderwerk en behangen

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houte kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077

Lid worden? 088 - 117 11 77 • www.thebe-extra.nl

INFORMEER NAAR ONZE LAAG ST E PR IJS GARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

ons op Facebook en profiteer van extra voor deel!

Kozijnen

Kijk voor meer informatie en een uitleenpunt bij u in de buurt op www.thebe-extra.nl.

Rolluiken

In 2013 moet u het lenen van loophulpmiddelen (zoals krukken, rollators en looprekken) zelf gaan betalen. Voor leden van Thebe Extra blijven deze loophulpmiddelen gratis te leen.

Het moet niet gekker worden! We zijn er ondersteboven van!

Zonwering

…met uw lidmaatschap van Thebe Extra

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

DEZE MAAND 15% KORTING OP ALLES

Ook in 2013 leent u krukken gratis...

Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-


actualiteit

Stichting SPOTS onderzoekt leefomstandigheden cheetah

Simone Eckhardt terug van veldwerk in Iran ETTEN-LEUR - Simone Eckhardt, voorzitter van de Etten-Leurse stichting SPOTS, is teruggekeerd uit Iran. Hier bezocht ze het door SPOTS ondersteunde Iranian Cheetah Society (ICS). Iran is het enige land buiten het continent Afrika waar nog cheetah’s leven. Deze ondersoort is zwaar bedreigd. Recent zijn de schattingen van 100 cheetah’s bijgesteld naar minder dan 70. DOOR PETER HOUTEPEN De cheetah in Iran leeft in hele andere omstandigheden dan zijn familieleden in Afrika. In Iran zijn geen wijde vlaktes waar dit dier, bekend om zijn snelheid, flinke passen kan rennen. Het is hier vooral berggebied waar het dier zijn toevlucht neemt. Doordat de leefomstandigheden zo zwaar zijn, wat onder andere blijkt uit de aanwezigheid van weinig prooidieren, kan een beschermd gebied maar een kleine hoeveelheid cheetah’s herbergen. Bikkelen Eckhardt is op pad gegaan met het team van ICS dat middels veldwerk duidelijkheid probeert te krijgen waar en hoeveel cheetah’s er nog leven. Dat wordt vooral gedaan door het plaatsen van cameratraps. Camera’s die op strategische plaatsen worden geïnstalleerd en die reageren op beweging. Zo krijgt men inzichtelijk of er

Stichting SPOTS SPOTS is in 2004 opgericht en zet zich in voor de bedreigde, wilde katachtigen. Meer informatie is te vinden op: www.stichtingspots.nl

in dat specifieke gebied cheetah’s leven en hoeveel. Eckhardt liep met het team mee en moest het nodige klauterwerk verrichten. “Het leek wel een survival bootcamp en het was erg bikkelen. Maar het heeft me wel een goed inzicht gegeven in de moeilijke omstandigheden waarin dit dier moet leven, maar ook waarin het ICS moet werken.” Samenwerking Simone kreeg de nodige vragen over haar bezoek aan Iran. “Mensen denken dat de regering geen interesse heeft in natuurbescherming. En dat klopt niet. De Iraanse regering heeft veel interesse in de cheetah. Immers, dit dier leeft buiten Afrika alleen nog met zekerheid in Iran. Dat geeft ze een zekere prestige en verantwoordelijkheid.” Maar het land leidt wel onder de sancties die wereldwijd gelden voor Iran. Voor het ICS wordt het werken hierdoor steeds moeilijker. Gelden kunnen niet meer rechtstreeks worden overgemaakt en transacties verlopen nu via stichting SPOTS. Ook het kopen van zaken als cameratraps wordt aanzienlijk bemoeilijkt. Toch heeft de Etten-Leurse vertrouwen in het werk van ICS. “Je merkt dat ze groot aanzien hebben bij de regering en plaatselijke overheden. En dat is belangrijk,

Simone Eckhardt: ‘Het leek wel een survival bootcamp en het was erg bikkelen’.

want zij maken uiteindelijk de beschermings- maatregelen.” Zo zijn er op dit moment programma’s lopende waarbij het leefgebied van de Iraanse cheetah wordt uitgebreid naar omringende landen zoals Turkmenistan. Dat geeft het dier meer bescherming en ruimte.

Respect Simone Eckhardt heeft groot respect voor iedereen in Iran die bezig is met natuurbescherming. “De parkopzichters moeten vaak met minimale middelen werken, iets dat versterkt wordt door de internationale sancties. Ze

hebben geen goede kleding en uitrusting. Als SPOTS willen we in ieder geval proberen om hier in Nederland contact te krijgen met winkels die dit soort outdoor artikelen leveren. Wellicht willen zij spullen in natura doneren en daarmee wordt het werk in Iran zeker ondersteunt.”

Leerlingen en leerkrachten verhuizen naar Brede School de Vleer

Laatste rondje door schoolgebouw de Hofstee ETTEN-LEUR - Op dinsdag 22 januari wordt basisschool de Hofstee in Etten-Leur met de grond gelijk gemaakt. De school verdwijnt, maar de ruim 400 leerlingen en 33 leerkrachten verhuizen naar Brede school de Vleer. Deze week konden ouders en oud-leerlingen nog eenmaal het oude schoolgebouw bezoeken, de lokalen bekijken en een praatje maken met de leerkrachten. DOOR MART VAN LIESHOUT

Basisschool de Hofstee in de wijk Hooghuis houdt op te bestaan als gebouw. De

naam blijft gehandhaafd bij de overgang naar Brede school de Vleer. Directeur Jack

Slangen en zijn team openden deze week op verzoek de deuren voor mensen die voor de laatste keer een rondje wilden maken in hun oude schoolgebouw. Vooraf was aangegeven dat het geen groots evenement zou worden, maar een sobere reünie voor belangstellenden. Of het de dag was of het tijdstip is niet bekend, maar het aantal bezoekers bleef beperkt. Park Jessica Heirbaut, onderbouwcoördinator, kon de stroom bezoekers eenvoudig de baas. Op de vraag wat er na de sloop met het terrein gaat gebeuren zegt ze: “De Hofstee en de Springplank verhuizen naar de Vleer en het terrein gaat veranderen in een park.” Het antwoord op de vraag waar de naam de Hofstee vandaan komt moet ze schuldig blijven, maar gelukkig weet de oudste leerkracht, kleuterjuf Els Doggen (51), te vertellen dat de naam ontleend is aan een oude boerderij met een gegolfd dak. Dat is weer terug te vinden in het logo van de school.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MART VAN LIESHOUT

www.internetbode.nl

Kleuterjuf Els Doggen (links) en haar collega in hun kleuterhoek.

Prettige ruimten Bouwbedrijf Moeskops uit Eindhoven is zowel voor de sloop van het oude gebouw als voor de nieuwbouw verantwoordelijk. Met de sloop van het oude gebouw gaat geen historisch monument verloren. Het eenvoudige pand zou toch niet op de werelderfgoedlijst van Unesco zijn gekomen. Wat wel verdwijnt is de sfeer en de prettige ruimten.

Linda van der Sanden en haar moeder komen met zoon Daan van 1 nog even afscheid nemen. “Ik vond de aula en de indeling van de school altijd erg gezellig, net als de gymzaal direct aan de school”, aldus Linda, die als oud-leerlinge vanaf groep 1 op de Hofstee heeft gezeten. Haar moeder was overblijfmoeder via de Markenlanden en is gestopt sinds de overgang naar Surplus. Empatisch De Hofstee is een katholieke basisschool die in 1984 van start ging met vijf leerkrachten. Dat de school nu ruim 400 leerlingen en 33 leerkrachten heeft zegt iets over de bevolkingstoename in Etten-Leur. Kernwoorden van de school zijn ‘verantwoordelijk, enthousiast, empatisch en creatief’. Bij een rondgang door de school spat de creativiteit inderdaad van de muren. Elk lokaal is een kleurrijk avontuur waar het enthousiasme van zowel leerlingen als leerkrachten ook na schooltijd nog duidelijk voelbaar is. De Hofstee verhuist op vrijdag 18 januari naar de nieuwe Brede school+ de Vleer en op 22 januari gaat daar ‘de beuk erin’. Veel leerlingen en leerkrachten zullen met weemoed terugkijken op een bewogen periode in een leerzame en sfeervolle omgeving.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PAGINA 3


CARNAVALSWINKEL KEES KONINGS WWW.KEESKONINGS.COM te ESSEN computer problemen?

HEijbLoM HEEft ‘t in Huis

STOP NU MET ROKEN!!!

Service/verkoop aan huis

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

06-51157192 www.klaverdesk.com

Wipakker 16, Etten-Leur

AfvAllen

in groepsverband Etten-Leur, Rijsbergen, Zundert, Prinsenbeek

Dimphie’s slank-klup Kijk op:

www.slankklupdimphie.nl In centrum gelegen vrijstaande woning met voormalige aanpandige winkelruimte met magazijn en grote garage/berging. Indeling o.a. begane grond: entree/hal, woonkamer, dichte keuken, voormalige winkelruimte, magazijn, berging met c.v.-ruimte, garage/berging ca. 16.00 x 4.00 m., 1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers, badkamer met ligbad, wastafel en 2e toilet. Het pand met bestemming “wonen” bevindt zich in een slechte staat van onderhoud waardoor er met direct noodzakelijke herstel/onderhoudswerkzaamheden rekening gehouden dient te worden. kijkdagen: zaterdag 19 januari van 10.00-11.30 uur • woensdag 6 februari van 15.00-16.30 uur Bezichtigingen op afspraak zijn eveneens mogelijk Inschrijfbiljetten moeten uiterlijk donderdag 4 april 2013 om 17.00 uur in een gesloten envelop, voorzien in de linkerbovenhoek van het opschrift “Inschrijving Wipakker 16” door Notaris Greving, Markt 48, Postbus 559, 4870 AN Etten-Leur zijn ontvangen. Voor meer informatie en een uitgebreide documentatieset m.b.t. de inschrijvingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Markt 17, Etten-Leur

076 504 15 00 www.heijblommakelaardij.nl

€ 4,00 korting inschrijving jan./feb.

●● Hoogste slagingspercentage,90,5% 90,5% Hoogste slagingspercentage,  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogstemethode slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste methode -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste -> Nieuwste methode -> alle Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG enVBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijtherapeuten en RBNG) Word vergoeddoor door gediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen 3 behandelingen 20 3Geen behandelingen van 20minuten minuten ontwenningsverschijnselen ●● Geen extra kilo’svan en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minuten Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook: AFVALLEN, BURN-OUT  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extra kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MENOPAUZE,MIGRAINE, AFVALLEN, BURN-OUT VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

TE HUUR

GARAGEBOX

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

WILHELMINALAAN 14, ETTEN-LEUR

M. Kock Tel. 076-5012005

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus.

Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak!

Special paintS tel.: 06 - 222 66 818

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit Merk

type

Kleur

bouwjaar verkoopprijs

Renault Clio 1.2 16v 5 drs

zilver met.

aug-04

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd lmv

zilver met.

jan-07

7.500

Renault Clio estate 1.2 16v airco

zwart met.

apr-11

12.450

4.250

Renault Modus 1.4 16v airco radio cd pan dak

zwart met.

nov-07

8.750

Renault Modus 1.2 tce airco lmv

rood met

nov-07

8.500

Renault Kangoo 1.6 16v airco

blauw met.

jun-03

3.950

Renault Megane III 1.6 16v airco radio cd nav lmv

zwart met.

jan-11

15.750

Renault Megane II 1.4 16v airco radio cd

grijs met

jan-04

4.750

Renault Megane II 1.4 16v radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault Grand Scenic 2.0 16v nav pan.dak LPG

blauw met.

nov-07

11.750

Renault Grand Scenic 2.0 16v nav LPG

bl./ grijs

jan-08

12.500

Renault Grand Scenic 1.5 dCI 7 pers.airco radio cd

zilver met.

jun-05

4.500

Renault Scenic 1.6 16v automaat airco

grijs met

okt-00

2.500

Renault Laguna 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd nav dak

beige met.

mrt-07

8.500

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

29.750

Renault espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

aug-02

4.950

Opel

grijs met

jun-06

4.750

Corsa 1.2 5 drs LPG

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

lockers garderobekasten schoolkluisjes

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

werkkasten

Halsterseweg 165 4613 AL Bergen op Zoom T 0164 76 44 22

postkasten

info@locker.nl www.locker.nl

laptopkasten

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

HOUD

ONDER

4BRJ

HUUR

NIEUWE CV-COMBI KETEL? Ook voor u hebben wij een betaalbare oplossing!

LEASE KOOP

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

U HUURT AL EEN CV-KETEL VOOR MINDER DAN 1 EURO PER DAG!

Nu met GRATIS klokthermostaat

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE • VERHUUR • VERKOOP • FLEXLEASE • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Bezoek onze vernieuwde website: WWW.VIGAR.NL


actualiteit

Instuif voor potentiële nieuwe leden op zaterdag 19 januari

Colofon

Yeti’s willen groeien bij komst van nieuwe ijsbaan

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ETTEN-LEUR - In 1995, twee jaar na de openstelling van de ijsbaan bij de Banakker, is in Etten-Leur een ijshockeyclub opgericht, zo herinneren bestuursleden Pia de Beer en Adrie de Ridder zich. “Eind 2015 kan onze vereniging in Etten-Leur beschikken over een overdekte wedstrijdbaan: de enige ijshockeybaan in West-Brabant. Dat biedt de Yeti’s groeimogelijkheden.” Zaterdag 19 januari is er daarom een instuif op glad ijs op het huidige baantje naast het zwembad.

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest

DOOR HUUB VERVEST

Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 02

De oplossing van deze puzzel is in week 03 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

De Etten-Leurse ijshockeyvereniging bestaat sinds oktober 1995. Bestuurslid Adrie de Ridder: “Het begon met een paar fervente ijshockeyers uit de regio. In EttenLeur bij de Banakker was in West-Brabant de enige mogelijkheid, op een ijsbaantje van 18 bij 38 meter, om met stick, puck en schaatsen aan de slag te gaan. Voor wedstrijden in competitieverband worden onze spelers nu ‘uitgeleend’ aan ijshockeyclubs in Dordrecht, Antwerpen of Turnhout.” Pia de Beer: “Wij kunnen nu met nieuwe jeugdteams starten. Die kunnen geleidelijk instromen in de nationale competitie. Daarom is er op zaterdagmorgen 19 januari een kennismakingsochtend met ijshockey. IJshockey is voor meisjes en jongens.” Wedstrijdbaan “Er is altijd goed overleg geweest met de gemeente Etten-Leur”, stellen de bestuursleden van de ijshockeyclub. “Na het afketsen van de enthousiaste plannen voor een groot sport- en vrijetijdscomplex op het Trivium, waar ook wij fantastische mogelijkheden zagen, besloot de gemeente een nieuw sportcomplex te bouwen ter vervanging van het huidige Banakker complex. Het wordt een combinatie van zwembad, fitnessruimte en een overdekte ijsbaan. De verwachting is dat de wedstrijdbaan in november 2015 in gebruik kan worden genomen.” Na twintig jaar ’s winters oefenen op een klein baantje, beschikken de Yeti’s dan over een heuse gelegenheid voor het beoefenen van hun stoere en snelle teamsport. Daar kan ook gespeeld worden voor de nationale competitie. Laat de Tilburg Trappers, de Dordtse Lions en de Eindhovense Kemphanen maar naar Etten-Leur komen…

IJshockeyvereniging Yeti’s zoekt nieuwe (jeugd)leden. Vince Van der Reyden (6) is al twee jaar een enthousiast beoefenaar van deze stoere sport. FOTO HUUB VERVEST

Nieuwe jeugdteams “Nu spelen leden van ijshockeyvereniging Yeti’s op andere plaatsen in Nederland en België”, maken Pia de Beer en Adrie de Ridder nog eens duidelijk. “We willen nu beginnen met het opbouwen van nieuwe jeugdteams. We hebben straks een ideale overdekte ijsbaan van wedstrijdformaat. Er zijn bij de Yeti’s hoofdtrainers en hulptrainers die in opleiding zijn voor trainer.” Een ijshockeyteam kan bestaan uit wel vijftien spelers. IJshockeyers komen tot ‘explosie’ op de ijsbaan. Ze zijn soms korte tijd op de baan, er wordt gewisseld om op krachten te komen. De Yeti’s willen een flink aantal nieuwe leden en vrijwilligers verwelkomen. Die zijn zaterdag 19 januari van 09.00 tot 11.00 uur welkom op

de ijsbaan op het terrein van zwembad de Banakker tijdens de instuif. Breng handschoenen en schaatsen mee (ook te huur bij de Banakker). Als je wilt en durft mag je meedoen met een ijshockeytraining. Er wordt uitleg gegeven over de speciale kleding die ijshockeyers dragen, hoe, waar en hoe vaak er getraind wordt. Trainen gebeurt ’s zomers op skates. Aanmelden Raadzaam is vooraf per e-mail belangstelling aan te melden (info@yetisetten-leur. nl). Het weer kan de organisatie van de instuif op de oude buitenbaan parten spelen. IJshockeyvereniging Yeti’s meldt bij eventueel uitstel wanneer de alternatieve datum is.

Artiesten treden belangeloos op

India-project goed doel van Opwaarmaovut de Stijloren ETTEN-LEUR - De commissie Opwaarmaovut van de Stijloren heeft besloten om dit jaar het India-project van Jac DOOR PETER HOUTEPEN van Dongen uit te roepen als goede doel. Officieel heeft het project de naam Holy World Foundation Project.

Jac van Dongen, al meer dan 30 jaar waard van café de Klomp in het centrum van EttenLeur, zorgt er zelf voor dat alle ter beschikking gekomen middelen, zowel in materiële als financiële zin zonder overbodige kosten of inhoudingen op de plaats van bestemming komen in het noorden van India. Inmiddels zijn hier een tweetal scholen en een medische post gebouwd om de plaatselijke bevolking enigszins hoop op een goede toekomst te geven. Dit heeft de Stijloren doen besluiten om een deel van de opbrengst van de Opwaarmaovut ter beschikking te stellen aan dit goede doel. Belangeloos Een bezoek aan de Opwaarmaovut op zaterdag 19 januari is al voldoende. Alle artiesten treden op deze avond belangeloos op en de entree is gratis. Optredens zijn er van onder andere de ZZP´ers, Ad van Riet uit Hoeven, DJJozz en Die 01608. Als gasten verwelkomen de Stijloren een aantal Prinsen met gevolg uit de omgeving, zoals Leurse Leut, de Sikken uit Teteringen, de Ossekoppen uit Essen en de de Rijense Carnavals Stichting uit het Wringersgat. Vanzelfsprekend is ook Prins Dré I met gevolg en hofkapel Simpelfonie van de partij. Het hele programma wordt aan elkaar gepraat door Gerardus Bartels. De Opwaarmaovut vindt plaats in zaal Markzicht, de residentie van de Stijloren; de zaal gaat open om 19.30 uur.

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsveiling in de Klomp werd op 1 januari voor het India-project 11.725 euro opgehaald. Links Eric Poppelaars en rechts Bram Peeters (spreekstalmeester tijdens de veiling). FOTO LEX FROELING PAGINA 5

Overnachting In 1990 kreeg Jac van Dongen vanuit z’n binnenste de onverklaarbare drang om naar India te gaan. De reis zelf kwam pas dertien jaar later, in oktober 2003. Samen met Niels Mathot werd deze eerste reis naar India een trip met een toeristisch karakter. Bij toeval was er een overnachting in een schooltje in het plaatsje Rewa. Jac en Niels leerden daar - alweer toevallig - Anand Pidiha kennen. Indiër Pidiha is een maatschappelijk werker/leraar Engels die zich het lot van de bewoners van Rewa aantrekt. Rewa is een ketting van kleine dorpjes met zo’n 4000 inwoners. Na deze ontmoeting ontstond een briefwisseling tussen Anand Pidiha en de twee EttenLeurenaren. Het resultaat daarvan was dat er snel een geldinzamelingsactie in De Klomp op gang kwam. Met dat geld is vijf jaar later onder andere een school gebouwd en zijn medische kampen ingericht. Sinds het eerste bezoek in 2003 gaat er met enige regelmaat financiële hulp van Etten-Leur naar het Indiase Rewa.


KORT BEDRIJVIG

Raamberg-kunstenaars treden naar buiten

Schilderijen en beelden te gast in Trouwkerkje Bruidsbeurs van Liberté Anneke van Lieshout heeft in tijd dat ze ke- Bruidsmode ramiste is al heel wat keren haar werk la-

Marijke Venghaus, Anneke van Lieshout en Wil Luijten aan het werk in atelier De Raamberg.

ETTEN-LEUR - “Voor een aantal van ons is de expositie in het Trouwkerkje op een of andere manier een debuut. Dat het extra spannend. We houden geen opening, maar we zijn er allemaal op 12, 13,19 en 20 januari. En dan al of niet onder het genot van een drankje kunnen we onze bezoekers, als ze dat willen, informeren.” Dat vertelt Wil Luijten uit Etten-Leur namens de kunstenaars van atelier De Raamberg in Klein-Zundert. Voor het eerst treden ze onder de naam De Raamberg naar buiten. De deelnemers zijn de schilders Marijke Venghaus, Eva Brunda, Annie van Strien, Hilly van Veen en Wil Luijten en de keramiste Anneke van Lieshout en beeldhouwer Magreet Jansen. Zij tonen het werk dat zij afgelopen jaar in het atelier gemaakt hebben. Interessant omdat zij zeer verschillend werken. Zo schildert Marijke Venghaus figuratief. Zij heeft zich deze keer vooral toegelegd op vrouwenportretten en deze zijn boeiend vanwege de fijne penseelvoering en de sprekende kleuren. Eva Brunda begint op figuatieve basis maar gedurende het schilderproces ontstaat er

een abstractie waarin de mensen zichtbaar blijven. Zij werkt gepassioneerd. Dat vertellen haar heftige kleuren. De reeks die ze exposeert heeft de bijbel als basis. “Ik ben niet religieus maar oude meesters die bijbelse verhalen hebben geschilderd inspireren me zeer.” Voor Hilly van Veen was het afgelopen jaar de jazzmuziek het thema van haar werk. Zij schilderde kleine bezettingen maar ook een eenzame violist of een koperblazer. Bij haar is het kleurgebruik zeer ingetogen en de tekening droomachtig door de zachte ‘tekening’. Zij debuteert, zoals Eva, in het Trouwkerkje en beiden laten voor het eerst hun werk na hun kunstacademietijd. Voor Marijke Venghaus is exposeren niet nieuw maar niet eerder was haar werk te zien in Etten-Leur. Op herhaling in het Trouwkerkje zijn Magreet Jansen en Wil Luijten. Vorig jaar hadden zij samen met hun schilderijen en beelden een enthousiast publiek. “We hopen dat ons nieuwe werk evenveel mensen weet te boeien`, aldus Magreet. Ze heeft opnieuw inspiratie gevonden in het werken met hout. “En ìk heb een uitstapje gemaakt naar steen, want ook hier kan ik mijn gevoel goed in verwoorden.”

ten zien.”Ik vind het leuk om met mijn ateliercollega’s mee te doen. Het is trouwens ook heel prettig zo samen te werken. Je bekritiseert elkaar, motiveert elkaar en dat komt ons werk ten goede.” Zij verloochent haar liefde voor organische vormen niet. Hoewel z]e af en toe een figiatief beeld maakt is ze op en top zichzelf als ze al haar kracht geeft aan de huid, cq. de structuur van haar object. Abstract is het werk van Annie van Strien. Zij neemt binnen het collectief een aparte positie in omdat haar werk bestaat uit een zeer sprankelend en zeer fijn geschilderd lijnenspel in boeiende en onverwachte kleursamenstellingen. Zij is als schilder afgestudeerd op het IKO maar is daarna verder gegaan in grafiek. “Mijn grafisch werk is ontwikkeling en daarmee treed ik nog niet naar buiten.” Wil Luijten: “Ik heb een geweldig jaar achter de rug, omdat ik in De Raamberg zoveel als ik wil kan werken. Ik maak er beelden en schilderijen.” Haar schilderijen hebben een omfloerste vormgeving. “Ik krijg vaak te horen dat ze die zachte kleuren niet bij mij verwachten. Maar mij houdt dat zeer bezig. Ik gebruik olieverf en dan begint het proces van schrapen met de borstel, krassen met nagels en wrijven met de doek. Het is abstract werk met verhalen.” De expositie van De Raamberg in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein is open zaterdag 12 en zondag 13 januari van 12.00 tot 17,00 uur en zaterdag 19 en zondag 20 januari van 12.00 tot 17.00 uur. RST Advocaten (Fatimastraat 5 Breda) houdt iedere maandag tussen 16.30 en 18.00 uur gratis inloopspreekuur over sociaal recht/arbeidsrecht en de grensgevallen, speciaal voor ZZP-ers, kleine werkgevers en hun adviseurs. Voor meer informatie kunt u bellen met mr. Bas Loontjes, telefoonnummer 076-5220511

Hoe bevallen warmtepompwoningen

Eind januari loopt hij door de wijk om bij bewoners aan te bellen en naar hun ervaringen te vragen. Bewoners kunnen hun mening ook mailen: naar rik@rikvollebregt.nl. Vollebregt wil weten wat de kopers en huurders vinden van de energiekosten en het comfort, de gebruiksvriendelijkheid en het bedieningsgemak. De interesse van de journalist is gewekt omdat Etten-Leur tot Warmtepompstad van Europa is uitgeroepen. Vollebregt: ‘De warmtepomp staat bekend als energiebesparende techniek en alle betrokken bedrijven en instellingen stellen dat Schoenmakershoek een succes is. Dat geloof ik graag, maar ik wil dat ook van de bewoners weten. Hoor en wederhoor is een journalistiek principe.’

De jury van de Europese warmtepompprijs oordeelde dat de gemeente Etten-Leur een actief beleid voert, dat er ruim 10 jaar ervaring is en dat er veel (1500) huizen een warmtepomp hebben. Maar tot nu toe is er dus weinig bekend over de ervaringen van bewoners van warmtepomphuizen. Vollebregt hoopt daar in Etten-Leur antwoorden op te vinden. Vollebregt: ‘Ik hoop dat veel mensen reageren, al is het maar met een kort mailtje naar rik@rikvollebregt.nl. Mensen die heel tevreden zijn, of juist heel ontevreden. Maar zeker ook de mensen die vinden dat de warmtepomp het gewoon goed doet, verder niets bijzonders, moeten mailen. Hoe meer respons, hoe beter. Dat geeft een goed overzicht’ De warmtepomp is een energiezuinige en milieuvriendelijke techniek die een gasketel vervangt. Alle koop- en huurwoningen in Schoenmakershoek hebben een warmtepomp die het huis verwarmt en warm water levert.

Er was natuurlijk veel hilariteit onder de andere vissers omdat dit nummer toevallig bij Gerrit viel. Vanzelfsprekend moet de wedstrijd eerst gevist worden alvorens te oogsten en dat dat deed Gerrit met verve want met 2979 gr. ving hij de meeste vis-

sen van allemaal, ruim 700 gram meer dan nummer twee - Johan Maas - die 2263 gr. ving. Ook deze wedstrijd eindigde een visser met een hoog nummer bij de eerste drie. Peter Robbinson ving op nr. 28 - dus niet in de zwaaikom - 1093 gr. Na de wedstrijd was er de prijsuitreiking en werd er nog lang nagepraat over het nummer 7 dat Gerrit voor zichzelf had getrokken. De eerstvolgende wedstrijd is op 19 januari dan wordt er weer gevist voor de wintercompetitie. De volledige uitslag luidt als volgt: 1. Gerrit Lambregts 2977 gr, 2. Johan Maas 2263

Mensen die geen gelegenheid hebben om de bruidsbeurs te bezoeken of mensen die tijdens de beurs enthousiast zijn geworden over de prachtige bruidskleding van Liberté, kunnen terecht in de bruidsmodespeciaalzaak aan de Kaaistraat 63 in Steenbergen. Kijk voor meer informatie op www.libertebruidsmode.nl of bel 0167-56 05 56.

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

KORTE BERICHTEN

HSV De Kleine Voorn ETTEN-LEUR - Op zaterdag 5 januari meldden 28 vissers zich voor de loting van de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd. Voor de eerste keer zat Gerrit Lambregts aan de commissietafel om de nummers te trekken en lootte direct het topnummer “7”, de plaats waar de laatste tijd veel vis is gevangen.

Bij Liberté let men op de kleinste details en men maakt van iedere japon en elk kostuum dan ook letterlijk een stukje maatwerk. “Je kunt samen met ons je eigen bruidsjapon ontwerpen welke door onze ervaren coupeuses perfect op maat wordt gemaakt”, stelt Corry. Voor iedereen die met trouwplannen rondloopt, geeft zij het advies om op zondag 20 januari de bruidsbeurs in zalencentrum De Raayberg in Bergen op Zoom te bezoeken. Daar wordt tussen 12.00 en 16.00 uur twee keer een show gehouden. Tijdens deze shows wordt de nieuwste collectie bruidsmode getoond, inclusief de bijpassende accessoires. “Dat is zeker meer dan de moeite waard”, aldus de bruidsmodeexpert.

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Techniekjournalist onderzoekt Schoenmakershoek ETTEN-LEUR - Techniekjournalist Rik Vollebregt verzamelt voor twee vakbladen de ervaringen die bewoners van Schoenmakershoek hebben met hun warmtepompwoning.

Liberté Bruidsmode is al jarenlang een begrip in de regio West-Brabant en verre omgeving. Corry Geuze heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bruidsmode voor zowel hem als haar en ook de bruiloftsgasten kunnen voor hun feestelijke kleding bij haar terecht.

gr, 3. Peter Robbeson 1093 gr, 4. Hannes Beljaars 919 gr, 5. Arend Lammers 877 gr, 6. Jac de Graauw 795 gr, 7 Cees Vermeeren 694 gr, 8 Piet Boot 572 gr, 9 Sjef Poppelaars 472 gr, 10. Jan van Gool 447 gr, 11 Wim Heymans 444 gr, 12 Henk Kokke 411 gr, 13 John Derks 3836 gr, 14 Wim Termohlen 338 gr, 15 Rene Verhoef 310 gr, 16 Ries v/d Broek 295 gr, 17 Johan Horstmans 268 gr, 18 Tiny Augustijn 219 gr, 19 Cees Damen 188 gr, 20 Sjef Roovers 140 gr, 21 Johan Snoeren 106 gr, 22 Ad Voermans 97 gr, 23 Cees Maas 94 gr, 24 Jan Santbergen 67 gr, 25 Louis Melisse 15 gr, 26 Bart Klep 10 gr, 27 Toon van Oers 5 gr, 28 Peter Mathijssen 0 gr. PAGINA 6

ETTEN-LEUR Alzheimer café: Beslissingen rond het levensiede bij dementie. Palliatieve sedatie en euthanasie; de verschillen’. Uitgenodigd is mevrouw A. den Dulk, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg bij Avoord Zorg en Wonen. Zij zal proberen meer helderheid te verschaffen over dit ingewikkelde onderwerp. Donderdag 17 januari om 19.30 uur in Het Anbarg, Nassaulaan 1, Etten-Leur. Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken, kunt u HOOM bellen zodat zij u thuis kunnen ondersteunen tijdens uw bezoek aan het Alzheimer Café, tel. 0168-356555 of info@hoomondersteuning.nl

Indoor trekker-trek in Stal ’t Sander breekt records ETTEN-LEUR - De indoor trekkertrekwedstrijd in manege Stal ’t Sander in Etten-Leur trok op zondag 30 december volgens de organisatoren een record aantal van geschat 1200 belangstellenden. De indoor trekkertrekwedstrijd in EttenLeur die nu voor de zesde keer georganiseerd werd dit jaar kende ook een record aantal deelnames, ruim 180 deelnames maakten ruim 270 zogenaamde runs om te bepalen wij de sterkste was in de diverse klassen. Voor de deelnemers in de landbouwklassen was het ook spannend of de tractor niet te ver opgevoerd was, want zij werden dit jaar getest met een vermogenstester, om de strijd zo eerlijk mogelijk te houden. Er werd omstreeks 9.00 uur gestart met een voorselectie wedstrijd in de landbouwklassen, waarvan de vijf besten later op de dag een finale reden. Deelnemers uit Etten-Leur deden

het goed, met name Merijn Naalden en Marian de Deugd wisten een eerste plaats te behalen. Omstreeks 13.00 starten de opgevoerde landbouwtractoren in de sportklassen. Hier behaalde Dennis Buijnsters in de 4 ton agrisport een verdienstelijke eerste prijs. Ook Frank de Deugd presteerde goed, want behaalde de 2e prijs in de 5 ton agrisport. Indrukwekkend was ook de demonstratie van de uit Duitsland overgekomen “Bauernschreck” een op zich normaal ogende International 1455, die in de manege bewees inderdaad de schrik te zijn van de duitse boeren. Tussendoor werd het publiek vermaakt met een mini trekkertrek wedstrijd. Met een heus klein sleepwagentje en een 5-tal mini-tractoren werd een demonstratie gegeven door zeer jeugdige deelnemers. Tijdens het evenement was er ook weer de kinder trekker-trek wedstrijd waar ook erg veel belangstelling voor was. Voor de uitslagen van de gehele wedstrijd zie www.indoorettenleur.nl.


T&T

Welkom bij (voorheen legerstock Weelde): lief en leed het carnavalspaleis uit de grensstreek wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel,

Weekenddiensten

met een nog groter collectie kleding en attributen ...

Familieberichten

T&T T&T

Welkom bij (voorheen legerstock Weelde): Welkom bij uit de grensstreek (voorheen legerstock Weelde): het carnavalspaleis het carnavalspaleis uit de grensstreek met een nog groter collectie kleding en attributen ...

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel, Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel, Iedereen verdient een waardig afscheid. Jan Reedijk Uitvaartverzorging helpt daarbij. Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. (voorheen legerstock Weelde) Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

T&T

met een nog groter collectie kleding en attributen ...: Welkom bij het carnavalspaleis uit de grensstreek wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel, info@janreedijkuitvaartverzorging.nl

www.janreedijkuitvaartverzorging.nl met een nog groter collectie kleding en attributen ...

T&T

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

076 - 502 28 87* Welkom bij (voorheen legerstock Weelde): het carnavalspaleis uit de grensstreek Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op: *Ook als u een Natura uitvaartverzekering heeft, kunt u ons bellen

Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel,

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

T&T

met een nog groter collectie kleding en attributen ...

T&T T&T

Welkom bij (voorheen legerstock Weelde): Welkom bij (voorheen legerstock Weelde): het carnavalspaleisWelkom uit de grensstreek bij (voorheen legerstock Weelde):

het carnavalspaleis uit de grensstreek wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel, 1500 m2 caRnaval met een nog groter collectie kleding en attributen ... Weelde): Welkom bij T&T (voorheen bij (voorheen legerstock Weelde) : Weelde) ne metWelkom een nog groter collectie kleding en legerstock attributen ... legerstock Rgens zo Welkom bij (voorheen veel Keuz:e

T&T T&T Welkom bij T&T

wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel,

het carnavalspaleis met een nog groter collectie kleding en attributen ...uit de grensstreek wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel,

(voorheen legerstock Weelde): het carnavalspaleis uitende grensstreek het carnavalspaleis uit de grensstreek met een nog groter collectie kleding attributen ...1500 m caRnaval het carnavalspaleis uit de grensstreek

het carnavalspaleis uit de grensstreek wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel,

ook 2 alle denkbare attributen: brillen, pruiken, 2 wimpers, ne Rg enen wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steedsnog met steeds dezelfdemet eigenaar personeel, s nagellak, m zo ve15 ca el00 Rn 15 Ke wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken dezelfde eigenaar en 00 uz m2 ca ringen, zwaarden, epersoneel, Rnav aval wij hebben wel onze naam veranderd, maar werken nog steeds met dezelfde eigenaar en personeel, al neRgen nes Rgzo ensve zoel veelKe Keuz uzee oorbellen, hawai-rokjes, borsten, boa’s, maskers, ook allebaarden, denkbare attributen: ook alle denkbare attributen: vingersloze handschoenen, ook alle denkbare attributen: brillen, pruiken, wimpers, brillen, pruiken, wimpers, brillen, pruiken, wimpers, nagellak, ringen, zwaarden, beenwarmers, zakdoeken, nagellak, ringen, zwaarden, nagellak,oorbellen, ringen,hawai-rokjes, zwaarden, oorbellen, hawai-rokjes, panty’s, hoeden, kousen, bretels, baarden, borsten, boa’s, maskers, hawai-rokjes, baarden, borsten, boa’s,oorbellen, maskers, etc. vingerslozeboa’s, handschoenen, baarden, borsten, maskers, vingersloze handschoenen,

met een nog groter collectie kleding en attributen ... met een nognog groter collectie kleding enkleding attributen ... attributen met een groter collectie en ... De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

beenwarmers, zakdoeken,

De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

huid- en laserklinieken huid• poliklinieken dermatologie huid-en en laserklinieken laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie • huidtherapie • poliklinieken dermatologie • huidtherapie ermatologie • en huidtherapie huidlaserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op ZoomBergen opMiddelburg ZoomMiddelburg Bergen opBergen Zoomop - Middelburg ken dermatologie huidtherapie ddelburg Zoom- Middelburg te dermatologen van Nederland•(weekblad Elsevier) Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Bij ons kunt u terecht voor veilige enanti-rimpelbehandelingen effectieve Bij ons kunt u terecht voor veilige effectieve m- Middelburg en huidverjonging: > Rimpelfi lling met en Restylane, eneffectieve huidverjonging: -rimpelbehandelingen en huidverjonging: > Rimpelfi met Restylane, Bijlaserklinieken ons kunt u terecht>•Botoxbehandelingen, voor veilige lling en anti-rimpelbehandelingen huid- enanti-rimpelbehandelingen poliklinieken dermatologie • huidtherapie > Fractional Laser en CO2-fractional laser, -enRimpelfilling Restylane e, Botoxbehandelingen, ve anti-rimpelbehandelingen huidverjonging:met Rimpelfi lling met > en>de nieuwe Ultherapie tegenRestylane, huidverslapping. Bergen op ZoomMiddelburg

1500 m2 caRnaval

neRgens zoveel Keuze

1500 m2 caRnaval

neRgens zoveel Keuze

ook alle denkbare attributen: brillen, pruiken, wimpers, nagellak, ringen, zwaarden, oorbellen, hawai-rokjes, baarden, borsten, boa’s, maskers, vingersloze handschoenen, beenwarmers, zakdoeken, panty’s, hoeden, kousen, bretels, etc.

Fractional Laser en CO2-fractional laser, estylane, - Botoxbehandelingen > Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, - Fractional Laser en CO2-fractional lasertegen huidverslapping. ctional laser, > en de en nieuwe n, Fractional LaserUltherapie en CO2-fractional laser, huidoneffenheden, kleine spatadertjes nog veel meer… Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen - enlaser, de nieuwe Ultherapie tegenUltherapie huidverslapping egen huidverslapping. CO2-fractional > en de nieuwe tegen huidverslapping. en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, rapie tegenVerder huidverslapping. Er alle weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgiepigmentvlekken, Botoxbehandelingen, Verder alle> laserbehandelingen tegen overbehar, couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, ing,> Huidcouperose, pigmentvlekken, huidoneffenen laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum meer… couperose, eharing, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en Lievensberg nog veel meer… > en3dspatadertjes de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. heden, kleine en• nog veel meer... Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 • www.huidlaser.nl g veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw

vingersloze handschoenen, beenwarmers, zakdoeken, panty’s, hoeden, kousen, bretels, beenwarmers, zakdoeken, etc. panty’s, hoeden, kousen, bretels, confetti, haarlak, panty’s, hoeden, kousen, bretels, etc. serpetinespray, kleur confetti, etc. haarlak,

en glitterspray, 2 confetti, haarlak, glitterspray, 15en00 m etc. confetti, haarlak, ca Rnaval decoratieartikelen etc. decoratieartikelen etc. etc. serpetinespray, kleur neRgen skleur zoveel Keuze serpetinespray, en glitterspray, en openingstijden: glitterspray, openingstijden: decoratieartikelen etc.vanaf etc.nu tot en met carnaval decoratieartikelen etc. etc. vanaf nu tot en met carnaval 7 dagen open!attributen: ook per alleWeek denkbare maandag brillen,13.00 - 18.00wimpers, u. openingstijden: openingstijden: pruiken, 7 dagen per Week open! dinsdag tot en met donderdag vanaf nu tot en met carnaval ringen, zwaarden, vanaf nu tot en nagellak, met carnaval ook 10.00 - 18.00 u. serpetinespray, kleur

ook alle denkbare attributen: brillen, pruiken, wimpers, nagellak, ringen, zwaarden, oorbellen, hawai-rokjes, baarden, borsten, boa’s, maskers, vingersloze handschoenen, beenwarmers, zakdoeken, panty’s, hoeden, kousen, bretels, etc.

confetti, haarlak, serpetinespray, kleur en glitterspray, decoratieartikelen etc. etc.

confetti, haarlak, serpetinespray, kleur 2 en glitterspray, decoratieartikelen etc. etc.2

maandag 13.00 - 10.00 18.00 u. oorbellen, hawai-rokjes, damespakken per Week open! Vrijdag - 20.00 u. 7 dagen per Week open! 1500 m caRnaval7 dagen maatje meer: baarden, borsten, boa’s, maskers,

tot en- met donderdag 1500 Zaterdag 10.00 - 17.00 u.u. m el maandag dinsdag 13.00 18.00 u.vingersloze caKe neRgen Rnuz maandag 13.00 - handschoenen, 18.00 maat 48 t/m aval zo nes Rg openingstijden: enve s zovee Zondag- 10.00 - 17.00 60 met donderdag ook l Kee 10.00 18.00 u.u. dinsdag tot en uz e

openingstijden: vanaf nu tot en met carnaval

vanaf nu tot en met carnaval

dinsdag tot en met donderdag zakdoeken, beenwarmers,

damespakken ookWeek open! 7 dagen per 10.00 - 18.00panty’s, u. ook 10.00 - 18.00 u. bretels, hoeden, kousen, maandag 13.00 - 18.00 u. Koningsstraat 29, damespakken damespakken ook alle denkbare attributen: ook alle denkbare attributen: maatje meer: Vrijdag 10.00 Vrijdag- 20.00 u. 10.00 -etc. 20.00 u. dinsdag tot en met donderdag B-Weelde (Ravels) ook zonder plastische chirurgie maatje meer: maatje meer: brillen, pruiken, wimpers, brillen, pruiken, 10.00 - 18.00 u. wimpers, maat t/mringen, Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl damespakken Zaterdag 10.00 - 17.00 u. Zaterdag 10.00 - 17.00 u. T. 0032 (0)14 6548 86 30 Vrijdag 10.00 - 20.00 u.zwaarden, nagellak, zwaarden, maat 48 t/m maat 48 t/m nagellak, ringen, maatje meer: Verder alleplastische Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,zonder pigmentvlekken, zonder chirurgie plastische chirurgie Zaterdag 10.00 - 17.00 u. hawai-rokjes, 60 confetti, haarlak, zonder plastische chirurgie maat 48 t/m oorbellen, Zondag 10.00 - 17.00 u. 10.00 17.00 u. 60 60 oorbellen, hawai-rokjes, Zondag 10.00 - 17.00 u. 60 BeKijK ooK eens onze meuBelafdeling en andeRe aRTiKelen. huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… baarden, borsten, boa’s, maskers, serpetinespray, kleur zonder chirurgie Geentoegelaten tassen ofbij zakken toegelaten bij het winkelen. Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen. Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen. Geen of zakken toegelaten bij het winkelen. baarden, borsten, boa’s, maskers,Geen tassen of zakken hettassen winkelen. > Huid-plastische en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg vingersloze handschoenen, Koningsstraat 29, Koningsstraat 29, en glitterspray, vingersloze handschoenen, beenwarmers, zakdoeken, B-Weelde (Ravels) Koningsstraat 29, m Lievensberg B-Weelde (Ravels) Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • Website: www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg Koningsstraat 29, Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be Koningsstraat www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be beenwarmers, zakdoeken, panty’s, hoeden, kousen, bretels, T. 0032 (0)1429, 65 86 30 decoratieartikelen etc. etc. T. 0032 (0)14 65 86 30 B-Weelde (Ravels) B-Weelde (Ravels) etc. bretels, panty’s, hoeden, kousen, 64-263822 >• www.huidlaser.nl Huid- en laserkliniek • In Barcode gebouw centrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op zonder Zoom • 0164-263822 www.huidlaser.nl plastische• chirurgie B-Weelde (Ravels) 2 BeKijK ooK eens meuBelafdeling T.onze 0032 (0)14 65 86 30 en andeRe aRTiKelen. BeKijK ooK eens onze meuBelafdeling en86 andeRe aRTiKelen. T. 0032 (0)14 65 30 etc. openingstijden: T. 0032 (0)14 65 86 30 wm • 0164-263822 Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam.nl confetti, haarlak, neRg ens zoveel Keuz vanaf nu tot en met carnaval e serpetinespray, kleur 050 • www.dermateam.nl gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl confetti, haarlak, > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg en glitterspray, serpetinespray, kleuretc. etc. 18-673050 • www.dermateam.nl decoratieartikelen maandag 13.00 - 18.00 u. Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl

n…

7 dagen per Week open!

maandag 13.00 - 18.00 u. dinsdag tot en met donderdag 10.00 - 18.00ook u. damespakken Vrijdag 10.00 - 20.00 u. maatjeu.meer: Zaterdag 10.00 - 17.00 maat 48 t/m Zondag 10.00 - 17.00 60 u.

Er weer weerjonger jonger uitzien… Er uitzien... Er weer jonger uitzien…

Vrijdag 10.00 - 20.00 u. Zaterdag 10.00 - 17.00 u. Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be Zondag 10.00 - 17.00 u. Zondag Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen.

Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be Website: www.carnavalspaleis.be www.ttreijnen.be 1500 m ca•Rn Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be aval

Er weer jonger uitzien…

BeKijK ooKmeuBelafdeling eens onze meuBelafdeling andeRe aRTiKelen. BeKijK ooK eens onze en andeRe en aRTiKelen.

7 dagen per Week open! BeKijK ooK eens onze meuBelafdeling en andeRe aRTiKelen.

en glitterspray, ook alle denkbare attributen: dinsdag tot en met donderdag openingstijden: etc. etc. decoratieartikelen brillen, pruiken, wimpers, ook vanaf nu tot en met carnaval 10.00 - 18.00 u. nagellak, ringen,damespakken zwaarden, 7 dagen per Week open! Vrijdag 10.00 - 20.00 u. openingstijden: oorbellen, hawai-rokjes, maatje meer: maandag 13.00 18.00 u. vanaf nu tot en met carnaval Zaterdag 10.00 - 17.00 u. borsten, boa’s, maatmaskers, 48 t/m dinsdag tot baarden, en met donderdag 2 60 7 dagen per Week open! Zondag 10.00 - 17.00 u. ook 10.00 - 18.00 u. 2 vingersloze handschoenen, damespakken maandagVrijdag 13.00 - 18.00 u. u.zakdoeken, 10.00 20.00 Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen. beenwarmers, maatje meer: ne-- Rg Zaterdag 10.00 17.00en u. s zo dinsdag tot en met panty’s, donderdag ne Rg ve elen maat 48 t/m hoeden, kousen, bretels, s Ke zo uz veel Keuze e Koningsstraat 29, ook Zondag - 17.00 u. 10.00 10.00 - 18.00 u.etc. 60 B-Weelde (Ravels) damespakken winkelen.u. Vrijdag Geen tassen of zakken toegelaten 10.00bij- het20.00 T. 0032 (0)14 65 86 30 maatje meer: Zaterdag 10.00 - 17.00 u.

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

1500 m c15 aR00 nav malcaRnaval

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Koningsstraat 29, B-Weelde (Ravels) T. 0032 (0)14 65 86 30

Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be

confetti, haarlak, Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be ooku.alle denkbare attributen: Zondag 10.00 - meuBelafdeling 17.00 attributen: ooK eens onze en andeRe aRTiKelen. serpetinespray, kleurook alle denkbare maat 48 t/m 60 BeKijK

brillen, pruiken,brillen, wimpers,pruiken, wimpers, en glitterspray, BeKijK ooK eens onze meuBelafdeling en andeRe aRTiKelen. nagellak, etc. ringen, zwaarden,ringen, zwaarden, decoratieartikelen etc. nagellak,

Koningsstraat 29, B-Weelde (Ravels) T. 0032 (0)14 65 86 30

Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen.

Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be oorbellen, hawai-rokjes, oorbellen, hawai-rokjes, openingstijden:

baarden, borsten, boa’s, maskers, vanaf nu tot en met carnaval baarden, borsten, boa’s, maskers, BeKijK ooK eens onze zijn meuBelafdeling en andeRe aRTiKelen. Uw oude gouden sieraden nog steeds geld waard vingersloze handschoenen, 7 dagen per Week open! vingersloze handschoenen,

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten.

Bent u ook aan de wintersport toe?

serpetinespray, kleur

Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen.

serpetinespray, kleur Twijfel niet langer. en glitterspray, en glitterspray, B-Weelde (Ravels) Uwdecoratieartikelen doosje met oude sieraden Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be etc. etc. T. 0032 (0)14 65 86 30 decoratieartikelen etc. etc. kan uw welverdiende vakanBeKijK ooK eens onze meuBelafdeling en andeRe aRTiKelen. openingstijden: tie zijn! Het kanopeningstijden: zomaar in vanaf nu tot en met carnaval uw la liggen! vanaf nu tot en met carnaval

Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke Koningsstraat 29, dagprijs en betalen u direct contant.

ook damespakken maatje meer: maat 48 t/m 60

beenwarmers, zakdoeken, maandag 13.00 - 18.00 u. beenwarmers, zakdoeken, dinsdag totpanty’s, en met donderdag hoeden,panty’s, kousen, bretels, hoeden, kousen, bretels, 10.00 - 18.00 u. etc. etc. Vrijdag 10.00 - 20.00 u. Zaterdag 10.00 - 17.00 u. confetti, haarlak, Zondag 10.00 - 17.00 u. confetti, haarlak,

7 dagen per7 Week open! dagen per Week open!

Bergen op Zoomse Goudbank

Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSEDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG FIJNAART Zalencentrum De Parel Prinses Margrietstr. 15 10.00 - 17.00 uur

VRIJDAG EN ZONDAG ZATERDAG ook BREDA ook ZUNDERT Mastbos damespakkenHotel damespakken Hotel de Roskam maatje meer: Burg.maatje Kerstenslaan meer:20 Molenstraatmaat 1 48 t/m10.00 maat 48 t/m 16.00 uur 60 10.00 - 17.00 uur 60

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar. Koningsstraat 29, 29, Koningsstraat B-Weelde (Ravels) B-Weelde (Ravels) PAGINA 7 T. 0032 (0)14(0)14 65 8665 3086 30 T. 0032

maandag 13.00 - 18.00 u. 13.00 - 18.00 u. maandag Roosendaalse dinsdag tot en met donderdag dinsdag tot en met donderdag Goudbank 10.00 - 18.00 u. 10.00 - 18.00 u. Molenstraat 9a Vrijdag 10.00 - 20.00 u. 10.00 - 20.00 u. Vrijdag 4701 JK Roosendaal Zaterdag 10.00 - 17.00 u. 10.00 - 17.00 u. Zaterdag Tel. (0165) 85 22 68 Zondag 10.00 -Zondag 17.00 u. 10.00 - 17.00 u. Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen. Geen tassen of zakken toegelaten bij het winkelen.

roosendaalsegoudbank@gmail.com

Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be Website: www.carnavalspaleis.be • www.ttreijnen.be

BeKijK ooK eens onzeonze meuBelafdeling en andeRe BeKijK ooK eens meuBelafdeling en aRTiKelen. andeRe aRTiKelen.


GEMEENTE ETTEN-LEUR 13 JANUARI 2013

Gemeente Etten-Leur

Rectificatie

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Op de gemeentepagina’s in de Etten-Leurse Bode van 19 december 2012 staat gepubliceerd dat op 11 december 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingekomen voor het kappen van een 715 m2 bosplantsoen op het adres Antwerpenlei huisnummer 17 t/m 25 en huisnummers 101 t/m 135.

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl

Nota Minimabeleid Gemeente Etten-Leur 2013 Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur maakt bekend, dat in de vergadering van 18 december 2012 besloten is de Nota Minimabeleid gemeente EttenLeur 2013 vast te stellen. De nota ligt vanaf 14 januari 2013 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Samenleving in het stadskantoor.

Niet ontvangen emailformulieren vanwege storing Via onze website is er een mogelijkheid om een emailformulier in te vullen en te verzenden naar de gemeente EttenLeur. In de periode van 25 oktober 2012 tot en met 4 januari 2013 zijn vanwege een technische storing bij de ombouw van de emailformulieren deze niet bij ons binnengekomen (ook al heeft u een ontvangstbevestiging ontvangen). De storing is verholpen en vanaf nu worden de emailformulieren dan ook weer keurig bij ons bezorgd en in behandeling genomen. Heeft u in de genoemde periode gebruik gemaakt van het emailformulier op onze website, en heeft u nog geen antwoord op uw bericht ontvangen, dan verzoeken wij u om uw bericht opnieuw aan ons te sturen. De eerdergestuurde formulieren zijn namelijk niet meer te traceren. Onze excuses voor dit ongemak. Voor alle duidelijkheid: de storing gold alleen voor het formulier dat wordt aangeboden op www.etten-leur.nl. Indien u rechtstreeks een mail naar de gemeente heeft gestuurd via info@etten-leur.nl dan is die email wel door ons ontvangen.

Mw. Barbera Silvis-de Heer nieuwe gemeentesecretaris / directeur gemeente Etten-Leur Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur heeft op 8 januari mw. Barbera Silvis-de Heer benoemd in de functie van gemeentesecretaris / directeur van de gemeente Etten-Leur per 1 maart 2013. Dhr. Thijs de Jongh, de huidige algemeen directeur van de gemeente Etten-Leur, heeft onlangs aangekondigd gemeente Etten-Leur te verlaten. Hij vertrekt op 1 maart 2013 naar de gemeente Breda. Dhr. Frans Dingenouts, huidig gemeentesecretaris, zal dit jaar gebruik maken van de FPU en gaat genieten van zijn pensioen. Mevr. Silvis-de Heer werkt nu nog als waarnemend directeur Concernzaken bij de gemeente Spijkenisse. Vanaf 1 maart 2013 gaat zij in Etten-Leur aan de slag. Het college is erg blij zo snel een goede opvolger te hebben gevonden en kijkt uit naar de samenwerking.

Verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van Etten-Leur maken bekend dat zij voornemens zijn om een openbare parkeerplaats aan te wijzen en deze in te richten als een individuele gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de Margrietlaan 51 en hiertoe op 3 januari 2013 een verkeersbesluit hebben genomen. In verband hiermee zal er een bord model E6 (gehandicaptenparkeerplaats) met onderbord met kenteken 63-SB-RF worden geplaatst. Dit verkeersbesluit en de daarbij behorende situatietekening liggen voor eenieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor gedurende 6 weken na deze openbare bekendmaking. Gedurende 6 weken na deze openbare bekendmaking kunnen belanghebbenden een gemo-

tiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van EttenLeur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit. Tegelijk met het bezwaarschrift en gedurende de behandeling daarvan, kan bij de voorzieningenrechter een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd indien onverwijlde spoed, gelet op betrokken belangen, dat vereist. Het adres van de voorzieningenrechter is postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Etten-Leur, 13 januari 2013

Het betreft hier echter een aanvraag voor een omgevingsvergunning die is ingekomen voor het kappen van een 715 m2 bosplantsoen ter hoogte van Antwerpenlei huisnummer 1 t/m 25.

Vergadering welstandscommissie Op 17 januari aanstaande vindt de vergadering plaats van de welstandscommissie. Deze vergadering is openbaar. De agenda voor deze vergadering ligt vanaf dinsdag 15 januari ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. De agenda kunt u vanaf dinsdag 15 januari 12.00 uur ook vinden op de gemeentelijke internetsite. De vergadering wordt gehouden in kamer 002 van het oude raadhuis (ingang via het bordes) van 9.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben geen spreekrecht. Burgemeester en wethouders kunnen op verzoek in een bijzonder geval spreekrecht in toelichtende zin toekennen aan belanghebbenden (niet zijnde de indiener van het bouwplan). Een dergelijk verzoek dient schriftelijk en uiterlijk 16 januari aanstaande vóór 12.00 uur te worden ingediend bij het hoofd van de afdeling Vergunning en Handhaving. Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Welstand & Monument

Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Plangebied De Streek Voor het bestemmingsplan ‘De Streek 2012’ en het beeldkwaliteitsplan De Streek zijn de vaststellingsprocedures gevolgd. Het college stelt de raad voor deze plannen vast te stellen. Wijkontwikkelingsplannen Het college stemt in met het opstellen van evaluaties voor wijkontwikkelingsplannen Baai en Etten-Leur Noord. Bovendien geeft het college opdracht voor het opstellen van wijkontwikkelingsplannen voor Grient en Sanderbanken vanaf januari 2013. Dit in samenspraak met Woonstichting Etten-Leur. Hiermee geeft het college verder uitvoering aan een raadsbesluit om voor alle wijken van Etten-Leur wijkontwikkelingsplannen op te stellen. Handhavingsbeleid kinderopvang De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de kwaliteit van de kinder-opvangvoorzieningen binnen de gemeentegrenzen. Dit gebeurt op basis van de Wet kwaliteitseisen kinderopvang en peuterspeelzalen (Wkkp) en de Beleidsregels Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Deze beleidsregels zijn door een uitspraak van de Raad van State door de Minister omgezet naar een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Dit is gebeurd op 6 juni 2012. Daardoor is het afwegingsmodel, wat nu onderdeel is van het handhavingsbeleid, wettelijk niet meer geldig. Dit moet vervangen worden door het afwegingsmodel van 2012. Het beleid zelf blijft onveranderd.

Donkerstraat’ en stelt de gemeenteraad hiervan in kennis. Voormalig Boerenbondterrein Het college stelt de gemeenteraad voor om een bestemmingsplan en welstandscriteria vast te stellen voor de ontwikkeling van het voormalige Boeren-bondterrein (Stationsstraat 56-62). Binnen het plangebied worden 10 patiowoningen, 10 grond-gebonden woningen en parkeergelegenheid gerealiseerd. Herziening bestemmingsplan Buitengebied Het college stelt de raad voor om de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied, Haansberg 47, vast te stellen. Bestemmingsplan Attelaken Om aan de wettelijke plicht, om periodiek bestemmingsplannen te herzien, te voldoen is een voorontwerp bestemmingsplan voor de woonwerklocatie Attelaken opgesteld. Van 18 oktober t/m 28 november 2012 kon een reactie op het voorontwerp worden gegeven. Het college heeft ingestemd met de beoordeling van de reacties. De reacties leiden tot aanpassing van het plan. Daarnaast is besloten tot enkele ambtshalve aanpassingen. Alle aanpassingen worden verwerkt in een ontwerp-bestemmingsplan, dat vervolgens - nadat het ontwerpplan ter inzage heeft gelegen - aan de gemeenteraad ter vaststelling wordt aangeboden.

Verzoek tegemoetkoming planschade Het college wijst het verzoek om tegemoetkoming planschade van de eigenaar van Spoorlaan 141 af.

Programma Brabant Veiliger 2011-2014 Het college maakt aan de provincie kenbaar dat wordt voldaan aan de kwaliteitscriteria van het Programma Brabant Veiliger 2011-2014, uitvoeringsprogramma 2012 (betreft externe veiligheid).

Bestemmingsplan Lange Brugstraat-hoek Donkerstraat Het college start de vaststellingsprocedure voor het bestemmingsplan ‘Lange Brugstraat-hoek

Verwijderen houtopstanden Antwerpenlei 1-25 Het college verleent een omgevingsvergunning voor het vellen van 715 m2 bosplantsoen met

boom-vormers in het openbaar gebied ter hoogte van de Antwerpenlei 1-25 in verband met de vervanging van de gastransportleiding. Actie zonnepanelen Het college neemt deel aan de regionale actie voor de aanschaf van zonnepanelen. Met deelname wil de gemeente een bijdrage leveren aan de regionale doelstelling voor opgewekte duurzame energie. Door deelname aan dit project wordt de aanschaf van zonnepanelen gestimuleerd en worden de deelnemers daarbij volledig ontzorgd. Gastransportleiding Etten-Leur-Oost Het college neemt kennis van de ingediende zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning voor de aanleg/het vervangen van een gastransport-leiding in Etten-Leur-Oost en besluit, ondanks de ingediende zienswijze, de omgevingsvergunning te verlenen. Gastransportleiding Etten-Leur-West Het college verleent een omgevingsvergunning voor de aanleg/het vervangen van een gastransportleiding in Etten-Leur-West. Bovendien verleent het college een vergunning voor het gebruik van het openbaar gebied langs de spoorlijn ter hoogte van de Midden Donk voor de uitlegstroken voor de vervanging van de gastransportleiding gedurende een maand in de periode maart tot en met juni 2013. Inkoopbeleid Het college stemt in met het plan van aanpak om het gemeentelijke inkoopbeleid in overeenstemming te brengen met de nieuwe Aanbestedingswet. De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze reden kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.


Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Carnavalskleding bedrukken party - pack Markt 39 Etten-leur

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

d tot Zet r a A h n a V

06 - 12590262 info@vlamenzo • www.vlamenzo.nl

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55

2SE4RVICE

> Vervanging > Service > Onderhoud

UURS

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

WWW.SPORTGALA-ETTENLEUR.NL

zaterdag

19 JANUARI

HET

BODY ACTIVE SPORTGALA ETTEN-LEUR

De avond voor sportief Etten-Leur

www.warm in huis.nl

THEATER DE NIEUWE NOBELAER Met show, muziek en de bekendmaking van de sportploeg, sportman, sportvrouw en talenten van het jaar! Bekendmaking winnaar Publieksprijs

Een hypotheek Aanvang: 20.15 uur

HOfLEVERanciER

Entree: Gratis

van caulil kEuRsLagER-tRaitEuR

is meer dan een mooie façade.

staf & bianca

weekaanbiedingen geldig 14 t/m 19 januari

TRoTS van de keuRSLageR

Runder entrecote met gratis kruidenboter

100 gram

SpeciaL

bergspitz gekruid h.o.h. gehakt

met oude kaas

vLeeSwaRenkoopje

100 gram

150 gram Mortadella + 150 gram Tonijnsalade

samen

keuRSLageRkoopje

Hacheepakket

500 gram Rundvlees + uien en kruiden samen DinsDag: scHnitZELDag wOEnsDag: gEHaktDag

€2.35 €1.40 €4.98 €5.95

4 voor

€6.00

€5.95 3 voor €7.50

pankLaaR 1 kilo DOnDERDag: biEfstuk

Stationsstraat 2 etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223

Uw droomhuis gevonden?

G L A S B L A Z E R I J Droomhuis gevonden?

Bel of- e-mail hypotheek gesprek en wij zorgen voor gratis hypotheekgesprek en wijeen zorgen vooraankoopmakelaar 076-5021087 een gratis aankoopmakelaar hypotheek@luyten.nl bij de eerstvolgende bezichtiging! IDAK BV

Kom langs voor een gratis onafhankelijk PIET SPRENKELS Kom langs voor een gratis onafhankelijk bij de eerste berichtgeving!

audio & lights

Bel 076-5021087 of e-mail hypotheek@luyten.nl.


Wie kent wie?

Gezellig bezig binnen een van de SandS-clubs ETTEN-LEUR - Wil je in de donkere koude wintermaanden niet elke avond alleen thuis zitten en ben je dus op zoek naar gezelschap én tegelijkertijd een leuke bezigheid?

Kom dan naar SandS. Een nieuwe organisatie in Etten-Leur die o.a. graag mensen samen brengt die (nu nog) veelal alleen door het leven gaan (jong & oud is wel-

kom). Je kunt er binnen een warme sfeer bloemschikken, kaarten (ieder spel) en wenskaarten maken. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie en ons adres: www.sunshineandsugar.nl of bel naar Miranda 06-26879531 / Ed 06-47475733. Wij ontmoeten u heel graag bij SandS daar waar de deur voor u open staat en de heerlijke geur van koffie en thee hangt.

geWOON architecten, uw architect aan huis! Loopt ook u momenteel met bouwplannen rond? geWOON architecten uit Etten-Leur geeft passend advies en helpt met een efficiënt en creatief ontwerp.

Komen deze dames u bekend voor?

ETTEN-LEUR - Weer een foto in de rubriek ‘Wie helpt de heemkundekring?’ Hierbij wordt uw aandacht gevraagd voor een nieuwe foto uit het archief van de heemkundekring “Jan uten Houte”. Reacties vorige foto Op de foto van de heren aan het ronde tafeltje kreeg de heemkundekring reacties van mevr. K. Ros, mevr. C. van der PutNooijens, Wendy Gobbens, mevr. L. KlepCoppens, Annemiek Melis-Verhees en Piet Klep. De personen op de foto zijn v.l.n.r.: Kees Nooijens, Kees Gobbens, Ward van Sundert, Toon Verhees, Jos Klep en Jos Gobbens. De foto is gemaakt in de pastorie van de H. Hartkerk in 1957 na het gereedkomen van

de centrale verwarming in de kerk. De heren waren bijna allemaal lid van de aannemersvereniging Etten-Leur e.o. en hebben samen kosteloos de installatiewerkzaamheden voor de verwarming uitgevoerd. De heemkundekring bedankt alle personen hartelijk voor hun reactie. Nieuwe foto Een foto van een zevental dames in een park. Wie herkent ze en weet over deze foto nog meer te vertellen? “Wie kent wie?” is ook op de website: www.janutenhoute.nl te bekijken. Ook zijn daar de foto’s van de vorige aflevering nog te zien en is er ook een formulier voor reacties. Hebt u nog oude foto’s of films uit Etten of Leur? Deze zijn als aanvulling op het archief van

“Jan uten Houte” altijd welkom. Uw gegevens kunt u per post sturen naar Heemkundekring “Jan uten Houte”, Markt 53, 4875 CC Etten-Leur of mailen naar: janutenhoute@hetnet.nl. Ook kunt u uw gegevens deponeren in de brievenbus op het Sint Paulushofje in Etten-Leur op nummer 53. Tel. 076-5034244.             

Winterwandeling bij wv De Losse Feeter ETTEN-LEUR - Op zondag 20 januari houdt wandelvereniging De Losse Feeter uit Etten-Leur weer een snerttocht. Vanaf 9 uur kan er vertrokken worden voor de afstanden 10, 20 en 30 km. Het startpunt is in Wipakker 6 te Etten-Leur. Op de website www.delossefeeter.nl staat een plattegrond van de vertrekplaats. De wandeling gaat door het buitengebied tussen Etten-Leur, Sprundel en Rijsbergen en er zullen zeker plekjes zijn, die bijzondere aandacht verdienen. Na een heerlijke wandeling komt men weer terug bij het vertrekpunt en wordt de wandeling afgesloten met een heerlijke kop snert. Voor verdere info verwijzen wij u naar onze website.

Aanvan g lessen

Karate-do SAN

SC Unitas ‘30 ETTEN-LEUR - Op 18 januari is het tijd voor de derde rikavond van dit seizoen. We starten met rikken om 20.00 uur. Neem gerust vrienden, buren en bekenden mee. Oproep assistenttrainers uit de A- of Bjeugd. Gezocht wordt een A- of B-speler die interesse heeft om vanaf 7 januari als assistent-trainer bij F2 onder de vleugels van Michel van Ham en Alan Moss mee te lopen op dinsdag en donderdag tussen 18.15 en 19.30 uur. Lijkt het je leuk en heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Jack van Beers, Technisch Jeugdcoördinator Unitas’30, tel. 06-51270049 of via de mail: technisch-jeugd@unitas30.nl.

Jeugd tm 13 jaar, 1e uur.

ETTEN-LEUR - De lessen starten weer. Op de dinsdag in Roosendaal in zaal de Watermolen en op donderdag in zaal de Kersenberg en op woensdag in Etten-Leur in de zaal de Vondellaan. Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven en Oud Gastel. De doelstelling voor de wedstrijdgroep is helder, we gaan voor minimaal 2 top drie plaatsen op alle grote toernooien waar we aan mee gaan doen. De trainers hebben er

zin in, wat wij gezien hebben in de groei van onze wedstrijdgroep is om trots op te zijn. Sinds vorig jaar juni is Etten-Leur erbij gekomen, waardoor men de mogelijkheid heeft tot 3x in de week te trainen, dit werpt vruchten af. Dit was ook zeer goed te zien tijdens het laatste examen in december waar alle bruine bandexamens met succes werden afgesloten. Agenda: 20 januari, 1 ronde vanen competitie te Waspik; 2 februari internationale stage in Geel België o.l.v. Con Voermans. Meer inlichtingen: 0624222772; www.karatedosan.nl

Bridgeclub Tango

Uitslag woensdagmorgen 9 januari, A lijn: 1. Kitty v. Ginneken en Wim de Roon 58,33%; 2. Ida v. Soest en Nel Zonligt 58,19%; 3/4. May Rijnen en Anke Vels & Rina v. Helten en Sylvia v. Steen 52,22% B lijn: 1. Dicky Baan en Adrie Mol 65,10%; 2. Els Spelbos en Marian v. Uffelen 59,38%; 3. Riet Goossens en Riet Mol 55,94% C lijn: 1. Tina Bogaars en Toos Korsmit 67,58%; 2. Riet Coens en Bep de Leeuw 67%; 3. Jan v. Oosterhout en Ineke Snijder 63,58% PAGINA 10

Particuliere markt geWOON architecten is een jong en fris bureau dat in 2005 werd opgericht door Marc Barben en Hans Schneijderberg. Samen met een aantal collegae helpen zij graag uw bouwwensen werkelijkheid te laten worden. Afgelopen jaar is onder andere gewerkt aan een aantal grotere nieuwbouwprojecten waaronder twaalf starterswoningen in het CPO-project ‘Opperstraat’ te Hoeven, het clubgebouw van Unitas 30 en 50 woningen in het plan ‘Don Bosco’ beiden te Etten-Leur . Naast deze grotere projecten is geWOON architecten bij uitstek de architect voor particulieren, zowel nieuwbouw als verbouw. ‘Hier liggen onze roots en ervaring. De huidige bouwregelgeving biedt bijvoorbeeld meer mogelijkheden dan veel mensen denken’, legt Hans uit. Laagdrempelig ‘Eerst goed luisteren, dan pas tekenen’. Bij geWOON architecten is het gebruikelijk om bij mensen thuis af te spreken om zodoende de sfeer te ervaren en mensen te zien in hun vertrouwde leefomgeving. Hans: ‘Wij houden van een persoonlijke en laagdrempelige benadering en merken dat mensen thuis veel vrijer zijn dan hier op kantoor. Tijdens een eerste vrijblijvend bezoek proberen we de achterliggende gedachte van de klant te achterhalen om uiteindelijk

zo efficiënt mogelijk te verbouwen en het maximale resultaat te realiseren met zo min mogelijk ingrepen’. Beginnen op nul is de basis bij het architectenbureau. Er worden geen standaard tekeningen uit de kast gehaald en er wordt een werkvolgorde gebruikt om samen stapsgewijs het proces van idee naar ontwerp, bouwaanvraag en uitvoering te doorlopen. Met behulp van de kernwoorden identiteit, interactie en duurzaamheid worden ideeën vertaald in een passend ontwerp. Vaak kan al in de beginfase een 3D tekening gemaakt worden om zo mensen een goed beeld te geven en hun plan optimaal te laten ervaren. Hierna volgt de feedback en gaat het proces tussen architect en opdrachtgever verder. Wilt u weten wat geWOON architecten voor u kan betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

geWOON architecten Landmanweg 16 4871 KV Etten-Leur 076-5011240 www.gewoonarchitecten.nl

SENIOREN KOERSBALCLUB ’T PALET Op dinsdag 8 januari hebben we weer een gezellige en sportieve wedstrijd gespeeld. De punten werden voor de eerste 5 plaatsen als volgt behaald: 1. Frans Fleuren 19 punten; 2. Kees Lokers 17 punten; 3. Aart Hermus 16 punten; 4. Bas Maliepaard 15 punten; 5. Piet Lauwerijssen 14 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www.centrumoostel.nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdag middag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. De Jeu de Boules club van woensdagmiddag kan nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich hiervoor opgeven bij F. Fleuren tel. 076-5021128.

Bridgeclub De Snit Uitslag: 1. W. Braspenning & J. Braspenning 67,71%; 2. À. Braspenning & R. Westendorp 62,50%; 3. J. Mellema & K. Govaers 61,46%; 4. M. Kint & Maaike Westerhof 55,21%; 5. B. v. Dorst en Mieke Houben 51,88%.

De bridgeclub De Snit kan nog steeds nieuwe leden verwelkomen. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Opgeven kan bij het secretariaat. Mevr. G. Breg, tel. 06-10892192.

Leurse Mauwavonden ETTEN-LEUR - Het is weer zover. Karnavalsvereniging Leurse Leut houdt natuurlijk ook dit jaar weer twee weergaloze Mauwavonden.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari wordt ’t Turfschip aan de Schipperstraat 2 vanaf 20.00u omgetoverd in de Leuttempel van Leurse Leut. Volgens de laatste berichten zullen tenminste zeven(!) Mauwers en diverse muziekgezelschappen de avond vullen. Wie zijn de Mauwers De mauwers zijn in willekeurige volgorde Ronnie Buiks, Jan Heeren, Ad van Overveld, Arno Renne (Grootste Mauwer 2012-titelverdediger), Carla van Gils, Luuk Meesters (Rinus-lacht-mee-trofee 2012) en André Geldtmeijer. Natuurlijk is ook Prins Jerom I van Ut Zwaajgat met zijn voltallige gevolg aanwezig.

Wie jureert Een deskundige jury bestaande uit Piet Teunissen, John Huybrechts, Hans Machielsen, Jacqueline Hermus en voorzitter Jan Weterings ontbreekt niet en ook zal weer de gewaardeerde mening van een publieksjury worden gevraagd. Voorverkoop De voorverkoop van toegangsbewijzen vindt plaats op zaterdag 12 januari vanaf 10.00 uur in het Turfschip aan de Schipperstraat 2 op de Leur. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, zorg er dan voor om tijdig toegangskaarten te kopen. Het beloven weer twee fraaie avonden te worden, geheel passend bij het motto van Leurse Leut voor 2013: We haole alles van stal. Kijk ook regelmatig op www.leurseleut.nl


Nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen Nieuwe cursus Positieve Positieve Praktische Praktische Nieuwe cursus cursus Praktische Op Nieuwe vrijdagochtend 8 februari Positieve Psychologie voor Vrouwen Psychologie en woensdagavond 13 februari voor Vrouwen Psychologie voor Vrouwen start drs. Maja Jeffkins in

RELATIECURSUS “HOUD ME VAST” Wat: Het verkrijgen van meer verbondenheid in je relatie. Waarom: Je leert beter communiceren, delen en uiten van emoties en je leert omgaan met spanningen in de relatie.

Op vrijdagochtend 8 februari

een nieuwe cursus OpenBarendrecht vrijdagochtend 813 februari Op donderdagavond februari woensdagavond februari Op vrijdagochtend 87 Positieve Praktische Psychologie start Jeffkins enstart woensdagavond 1313 februari drs.drs. MajaMaja Jeffkins in in en woensdagavond februari voor Vrouwen! Etten-Leur een nieuweincursus start drs. Maja Jeffkins Barendrecht een nieuwe cursus start drs. Maja Jeffkins in Positieve Praktische Psychologie Barendrecht een nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie Deze cursus vaneen acht bijeenkomsten is Barendrecht nieuwe cursus voor Vrouwen! speciaal bedoeld voor vrouwen die voor Vrouwen! Positieve Praktische Psychologie Positieve Praktische Psychologie geïnteresseerd zijn bijeenkomsten in allerlei onderDeze cursus van acht is voor Vrouwen! voor Vrouwen! speciaal bedoeld voor vrouwenpsychologie die geïnwerpen uit de hedendaagse

In elke relatie loop je pijnpunten op. Door met de emoties die daarbij horen aan de slag te gaan voorkom je ruzies over heel andere dingen. Waar: Badstraat 2 in Breda

Deze cursus van acht bijeenkomsten is teresseerd zijn méér in allerlei onderwerpen en daarbedoeld graag willen die weten.uit speciaal voor van vrouwen de hedendaagse psychologie en daar graag cursus van acht bijeenkomsten Deze psychologiecursus is een posiDeze cursus van acht bijeenkomsten is is geïnteresseerd zijn in Deze allerlei onderméér willen weten. speciaal bedoeld voor die van tievevan cursus, waarin jevrouwen aanpsychologiecurde hand speciaal bedoeld voor vrouwen die werpen uit de hedendaagse psychologie sus is voorbeelden een positieve cursus, waarin je aan de geïnteresseerd zijn in allerlei ondervele uit dewillen praktijk van het geïnteresseerd zijn allerlei onderen daar graag méérin van weten. hand van vele voorbeelden uit de praktijk werpen uit de hedendaagse psychologie dagelijks leven inzicht krijgt in het werpen uit de hedendaagse Deze psychologiecursus is psychologie eenkrijgt posi-in het van het levenvan inzicht Maja Jeffkins: “Het is een gezellige en daardagelijks graag méér willen weten. denken handelen mensen! entieve daar graag méér van cursus, waarin jewillen aan deweten. hand van denken enenhandelen van mensen! Deze psychologiecursus is een posicursus waarin je veel inzicht krijgt in vele voorbeelden uit deispraktijk van het Deze psychologiecursus een posiOnderwerpen tieve cursus, waarin je aan de hand van het denken en handelen van mensen”. Onderwerpen dagelijks leven inzicht krijgt in het tieveTijdens cursus, waarin je aan dejehand vanhet deze cursus krijg antwoord op vele voorbeelden uit de je praktijk van Tijdens deze cursus krijg antwoord op Maja Jeffkins: “Het is een gezellige denken en handelen van mensen! vele voorbeelden uit de praktijk van het de vraag,waarom waarom mensen zich dagelijks leven inzicht krijgt ingedragen het de vraag, mensen zich gedragen cursus waarin je“Het veel krijgt deelneemsters ontvangen als wel-in dagelijks leven inzicht krijgt in het Maja Jeffkins: isinzicht een gezellige zoals zijdat doen verschillende situa- Alle denken endat handelen van mensen! zoals zij doen in in verschillende situaties Onderwerpen komstgeschenk een leuke verrassing. Maja Jeffkins: “Het is een gezellige het denken en handelen van mensen”. ties en hoe je daar het beste op kunt denken en handelen van mensen! en hoe je daarcursus het beste opje kunt reageren. Tijdens deze krijg antwoord op cursus waarin je veel inzicht krijgt in Onderwerpen reageren. Allerlei handige tips, inzichten cursus waarin veel inzicht krijgt in Allerlei tips, inzichten en handvathet denken enje handelen van mensen”. de vraag,handige waarom mensen zich gedragen Onderwerpen Tijdens deze cursus krijg antwoord op Alle en handvatten worden gegeven vanuit de Data: donderdagavond 7/2,van 7/3, ten worden dejemoderne deelneemsters ontvangen als welData: woensdagavond 13/2, 13/3, het denken en handelen mensen”. zoals zij datgegeven doen invanuit verschillende situade vraag, mensen zich gedragen Tijdens deze waarom cursus krijg je en antwoord 21/3, 4/4, 18/4, 16/5,leuke 30/5,22/5, 13/6 5/6 psychologie, Enneagram N.L.P. omop moderne Enneagram en komstgeschenk een verrassing. 27/3, 10/4, 24/4, 8/5, ties en hoe psychologie, jehet daar het het beste op kunt Alle ontvangen als wel-uur zoals zij doen ingaan verschillende situapositief omdat te kunnen metgedragen hetgaan gedrag Tijd:deelneemsters donderdagavond 20.00 tot N.L.P. om positief om tezich kunnen met Tijd: dereageren. vraag, waarom mensen woensdagavond, 20.00 tot 22.00 22.00 uur Allerlei handige tips, inzichten komstgeschenk een leuke verrassing. deelneemsters ontvangen als welvan mensen invan allerlei situaties. Leuke stra- Alle ties en hoe je daar het beste op situakunt Locatie: Theater de Nieuwe Nobelaer, het gedrag mensen in allerlei situaLocatie: Theater `t Kruispunt, zoals zij dat doen in verschillende en handvatten worden gegeven vanuit de Data: woensdagavond 13/2, 13/3, tegieën worden gegeven om méér begrip en komstgeschenk een leuke verrassing. Anna van Berchemlaan 2, Etten-Leur reageren. handige tips, inzichten ties. Leuke strategieën worden gegeven Middenbaan 111, Barendrecht ties en hoe je Allerlei daar het beste op kunt moderne psychologie, het Enneagram en 27/3, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 5/6 geluk in je leven te brengen. En natuurlijk en handvatten worden gegeven vanuit de om méér begrip en geluk in je leven te Data: woensdagavond 13/2, 13/3, reageren. handige tips, inzichten N.L.P. omAllerlei om te kunnen gaan met Tijd: Er start ook in ook een een cursus cursus in Barendrecht Essen op uur 20.00 tot 22.00 worden erpositief andere boeiende onderwerpen moderne psychologie, het Enneagram en 27/3,woensdagavond, brengen. natuurlijk worden ersituaandere 10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 5/6 enhet handvatten worden gegeven vanuit de op vrijdagochtend 831februari! donderdagochtend januari! gedrag En van mensen in allerlei Locatie: Theater `t Kruispunt, Data: woensdagavond 13/2, 13/3, besproken! Wij doen geen rollenspel en een N.L.P. om onderwerpen positief om tebesproken! kunnen gaan met Tijd: woensdagavond, 20.00 tot 22.00 uur boeiende Wij 31/1, 7/3, 21/3, 28/3,22/5, 16/5,22/3, 30/5, Data: 10/4, vrijdagochtend 8/2, 8/3, moderne psychologie, hetis Enneagram en ties. Leuke strategieën worden gegeven Middenbaan 111, Barendrecht specifieke vooropleiding niet nodig. 24/4, 8/5, 5/6 het gedrag van mensen allerlei situa- 27/3, Locatie: Theater Kruispunt, geen rollenspel en in een 20/6,woensdagavond, 27/6 5/4, 19/4, 24/5,`t7/6, 21/6 omdoen méér begrip en geluk in jespecifieke leven te N.L.P. om positief om te kunnen gaan met Tijd: 20.00 tot 22.00 uur Er start ook een cursus in Barendrecht ties. Leuke strategieën worden gegeven Middenbaan 111, Barendrecht vooropleiding is niet nodig. tot 11.30 uur Tijd: 9.30 vrijdagochtend 9.30 tot 11.30 uur De cursusEn bestaat uit 8in bijeenkomsten en Locatie: brengen. natuurlijk worden ersituaandere het gedrag van mensen allerlei Theater `t op vrijdagochtend 8 Kruispunt, februari! om méér begrip en geluk in je leven te kost € 220,incl. materiaal en certificaat Er start ook111, een cursus in Barendrecht boeiende onderwerpen besproken! Wij enMiddenbaan ties. Leuke strategieën gegeven Data: vrijdagochtend 22/3, De cursus bestaat uitworden 8worden bijeenkomsten Schrijf je snel snel in, in,Barendrecht want8/2, er slechts een brengen. En natuurlijk er andere Schrijf je er isis8/3, slechts een als bewijs van deelname. Alle specifieke deelneemsters op vrijdagochtend 8want februari! geen rollenspel en in een 5/4, 19/4, 24/5, 7/6, 21/6 omdoen méér begrip en geluk je leven te kost € 220,incl. materiaal en certificaat aantal plaatsen beschikbaar om beperkt aantal plaatsen beschikbaar om boeiende onderwerpen besproken! Wij ontvangen als welkomstgeschenk een leuke Er start ook een cursus in Barendrecht Data: vrijdagochtend 8/2, 8/3, 22/3, vooropleiding is niet nodig. Tijd: vrijdagochtend 9.30 totcursus! 11.30 uur deel te nemen aan unieke als bewijs van deelname. brengen. En natuurlijk worden er andere op nemen aandeze unieke doen geen rollenspel en een specifieke verrassing. 5/4, 19/4, 24/5, 7/6, 21/6 cursus! vrijdagochtend 8deze februari! boeiende onderwerpen besproken! Wij vooropleiding is niet nodig. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en Data: Tijd: vrijdagochtend vrijdagochtend 9.30 11.30 uur 8/2, 8/3, 22/3, je snel ertot is slechts een Belen vrijblijvend voor meerSchrijf informatie of in, eenwant folder doen geen rollenspel een specifieke kost € 220,incl. materiaal en certificaat 5/4, 19/4, 24/5, 7/6, beschikbaar 21/6 beperkt aantal plaatsen om De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en Schrijf je snel in, want er is slechts een tel. 010nodig. - 234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl vooropleiding is niet als bewijs van deelname. deel te nemen aan deze unieke cursus!uur vrijdagochtend 9.30 tot 11.30 kost € 220,- incl. materiaal en certificaat Tijd: beperkt aantal plaatsen beschikbaar om als bewijs van deelname. deel te nemen aan deze unieke cursus! De cursus bestaat 8 bijeenkomsten en Schrijf je snelofin, want er is slechts een Beluit vrijblijvend voor meer informatie een folder

Wanneer: vanaf woensdag 6 Februari 2013 om de week van 20.00 tot 22.00 uur. Totaal 8 bijeenkomsten Aanmelden kan via info@seksueleproblemen.nl of 076-5615010 (tel. nummer ook voor meer informatie) Wie: Jacqueline Rulkens SPV, EFT basis therapeut en Coby van Essen SPV, Systeemtherapeut NVRG, Seksuoloog NVVS, EFT basis therapeut

Heeft u of ieManD uit uW oMgeVing BranDWonDen?

kost € 220,-tel. incl.010 materiaal en certificaat beperkt aantal plaatsen beschikbaar om 234 45 54 voor of ziemeer www.praktischepsychologie.nl Bel-vrijblijvend informatie of een folder als bewijs van deelname. deel te nemen aan deze unieke cursus!

DinsDag

tel. 010 - 234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

Onbeperkt Spare-ribs

€ 13,95 p.p.

Gefrituurde Kipfilet met zoetzure saus

€ 10,95 p.p.

woensDag De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken Kijk voor meer informatie op

www.brandwondenvereniging.nl

DonDerDag

Pangasius filet belegd met graved lachs en tomaat met een sauce blanche € 10,95 p.p.

vrijDag

Biefstuk € 10,95 p.p. Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037 ROMMELMARKTEN jANuARi/fEbRuARi

3 FEBR. HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF 9 FEBR. KRUININGEN REIMERSWAALHAL 17 FEBR. WOUW SPORTHAL OMGANCK 24 FEBR. HOOGERHEIDE TENNISHAL SPORTS&PLEASURE OPEN 9:00/16:30 UUR

(Er mogen geen dieren in de hallen) Inl.en reserv. 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

PRE-CARNAVALAVOND VRIJDAG 18 JANUARI

VANAF 21.00 UUR

CARNAVALSBALBAL MET D.J. MELVIN Leeftijd vanaf 16 jaar. Legitimatie verplicht. GRATIS ENTREE MARKT 23 Etten-Leur. Tel. 076-5018977 www.Neerlandschkoffyhuis.nl Graag deze advertentie plaatsen in Groot Etten-Leur Op de pagina uitgaan van ZONDAG 13 JANUARI a.s. en doorplaatsen op woensdag.

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

27 JAN. STEENBERGEN SPORTHAL t CROMWIEL

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

13 JAN. FIJNAART DE PAREL SPORTS&EVENTS 20 JAN. OUD-GASTEL SPORTHAL t VEERHUIS

Bel vrijblijvend voor meer informatie of een folder tel. 010 - 234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

korting . t/m 20 jan

meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Bezoek onze infoavond!

STERREN IN DE SNEEUW € 649,00 6-DAAGSE REIS KLEINWALSERTAL 17 t/m 22 mrt 2013 Vervoer, 5 overnachtingen, 3 excursies + optredens van: Wolter Kroes, Vinzzent, Grad Damen, Rene Schuurmans en vele anderen

HUISHOUDBEURS 16 t/m 24 feb 2013

€ 29,50

Breda: di. 22 jan. (aanvang: 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius) Roosendaal: do. 24 jan. (aanvang: 19.30 uur) Philipslaan 82 (Kalsdonk) Bergen Op Zoom: wo. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Ooitas 3 (De Bergse Plaat) Goes: do. 24 jan. (aanvang: 19.30 uur) Bergweg 12 (Wijkcentrum Jan Ligthart) Middelburg: di. 22 jan. (aanvang: 19.30 uur) Vrijlandstraat 65 (Dauwendaele) Oosterhout: ma. 21 jan. (aanvang: 19.30 uur) Dillehof 1 (Fabius Opleidingen)

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Vervoer + entree

SCHALKE 04 – HANNOVER96 € 89,00 18 jan

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

SCHALKE 04 – DÜSSELDORF 23 feb

€ 89,00

DAGREIS DISNEYLAND® 26 jan

€ 69,00

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

Vervoer + entree 1 kind per volwassene voor € 25, extra kinderen à € 49

www.brabantexpres.nl

Huishoudbeurs € 31,- p.p.

Inclusief vervoer en entreekaart. Nu te reserveren. Wij rijden dagelijks van 16 t/m 24 februari 2013 Bij ons gaat elke 4e persoon gratis mee met de bus! Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Muys Reizen Rucphen tel:0165-342351 of e-mail: info@muysreizen.nl


Gratis cursus of workshop

Vrijwilligers uit Etten-Leur kunnen zich inschrijven

ETTEN-LEUR - Vrijwilligerscentrale Etten-Leur biedt vrijwilligers in de gemeente Etten-Leur de kans gebruik te maken van een gratis cursus of workshop. Er is voor 2013 weer een interessant aanbod samengesteld. Voorwaarde is dat je vrijwilligerswerk doet bij een organisatie

en woonachtig bent in Etten-Leur. Naast twee computercursussen (Word en Excel voor beginners) is er opnieuw een bestuurskadercursus, die uitgebreid aandacht schenkt aan de opleiding voor bestuursfuncties bij organisaties en verenigingen. Verder zijn er dit voorjaar cursussen op het vlak van PR en vormgeving; workshops

over de onderwerpen Sociale Media, Website, Fondswerving en vrijwilligerswerving. Op www.vrijwilligerscentrale-ettenleur.nl staat het formulier dat je kunt kopiëren en invullen. Je kunt het daarna als bijlage mailen naar: info@vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl Versturen met de post kan natuurlijk ook: Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur. De inschrijvingen dienen uiterlijk 10 februari binnen te zijn! Je krijgt daarna bericht of de cursus doorgaat. Voor alle cursussen geldt dat er wordt ingeschreven op volgorde van binnenkomst. Het is daarom van belang om niet te lang met inschrijven te wachten, want vol is vol. (Cursussen met weinig aanmeldingen vallen af). De cursussen worden gegeven aan de Valpoort (Pluspunt Surplus); de workshops aan de Kerkwerve (kantoren Surplus).

www.jb-sieraden.nl

Bestuursoverdracht GrootGroenPlus een feit ETTEN-LEUR - Op donderdag 3 januari was het zover, alle bestuursleden van de internationale Vakbeurs GrootGroenPlus kwamen samen aan de Molenstraat in Zundert om de officiële bestuursoverdracht te laten plaatsvinden. Het aftredende bestuur heeft de afgelopen vier jaar enorme inspanningen geleverd om ten eerste de beurs te behouden en ze tevens naar een hoger niveau te tillen. Gezien de intensieve en tijdrovende betrokkenheid van dit bestuur was in 2009 al besloten dat ze de kar maximaal vier edities zou trekken. Het aantredende bestuur is dan ook afgelopen oktober al gekozen en had reeds op 8 november j.l. een eerste vergadering om

de portefeuilles te verdelen en hun visie en missie te bepalen. Het nieuwe bestuur samengesteld uit Didier Hermans (Herplant BVBA), penningmeester Wendy van Aart (Van Aart Boomkwekerijen), secretaris Frans van Wanrooij (ABAB), Erik Bastiaensen (CLTV), Frank Roelands (Roelands Boomkwekerijen BV) en voorzitter David Bömer (Boomkwekerij Bömer VOF) gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Samen met beurseigenaar, de stichting European Plant Support (EPS), werd meteen een licentieovereenkomst en de driejarige organisatieovereenkomst getekend met C-Plus BV. Het nieuwe bestuur zal samen met dit energieke Zundertse organisatiebureau zorgen voor een vooruitstrevende en innovatieve invulling

van de beurs. De 23e editie van 2 t/m 4 oktober 2013 heeft plaats op de nieuwe locatie aan de Molenstraat 155. Er wordt volop gewerkt aan vernieuwende concepten zoals een Innovatie & Inspiratie Plein, dit alles met behoud van de karakteristieke boomkwekerijsfeer. De eerstvolgende deelnemersbijeenkomst heeft plaats op 7 februari en zal een terugblik werpen op de editie van 2012. Het nieuwe thema voor 2013 zal bekend gemaakt worden en het nieuwe bestuur staat er open voor al uw vragen. Inschrijven kan inmiddels online via www.grootgroenplus.nl. Wacht niet te lang want er ontstaat jaarlijks een wachtlijst.

Trainer Karate-do SAN tweevoudig 5e DAN ETTEN-LEUR - Con Voermans een van de trainers van Karate-do SAN is afgelopen weekenden door de KBN (Karatedo Bond Nederland) bevorderd tot 5e DAN.

Het was voor Con een zeer bijzondere gebeurtenis, want zoveel lopen er in Nederland niet rond met een 5e DAN, die erkend wordt door NOC-NSF.

12.00 tot 16.00 uur

Vorig jaar was Con al door de IBK, een Full contact Kyokushin organisatie bevorderd tot deze graag, dit heeft hij toen stil gehouden. Hij wilde niet zijn KBN DAN graad toen 4e DAN voorbij streven. De voorzitter van de bond, David Roovers gaf hem deze bijzondere promotie tot 5e DAN. In zijn speech werd aangehaald waarom Con deze eer ten deel viel. Enkele kernwoorden uit de speech waren. Oprecht, rechtvaardig, kritisch, integer, vernieuwend en het bespreekbaar durven maken van zaken, die nodig zijn ter, vernieuwing en borging. Zaken die vaak niet altijd gemakkelijk zijn, omdat karate bol staat van de tradities. Echter hij heeft aangetoond dat door open en helder de discussies aan te gaan tijdens b.v. brainstorm sessies, op inhoud, dit tot verbetering leiden. Inlichtingen over karate, weerbaarheid of mentale coaching: 0624222772; www.karatedosan.nl

Zalencentrum De raayberg

Antwerpsestraatweg 267 4624 JH Bergen op Zoom • info: 0167 560556

Kaaistraat 63, Steenbergen Tel.: 0167 - 560556 www.libertebruidsmode.nl

Gezocht: Standbeelden tijdens MaMispektakel

Con met beide 5e DAN graad diploma’s. PAGINA 12

Zij zullen ook meedoen als Standbeeld.

ETTEN-LEUR - Stichting MaMi is op zoek naar groepen, verenigingen en scholen die naast deelnemer ook als figurant willen dienen. Op het parcours worden op een 6-tal plaatsen ruimte gereserveerd, d.m.v. platte karren. Hierop kan dan de groep, vereniging of school zich tijdens het spektakel uitleven in het passende thema met aankleding. Men kan de kar zelf optuigen, passend in het thema Standbeelden. De groepen, verenigingen die hieraan mee willen doen, kunnen zich hiervoor opgeven via de mail bij Jan Mucharowski, j.mucha@kpnmail.

nl of bij Bastiaan Anink, bastiaananink@ casema.nl. U kunt zich aanmelden tot en met 18 januari. Maar let op, er is maar ruimte voor 6 groepen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt (vol=vol)! Overigens is deelname geheel op eigen risico. Kijk ook op onze website: www.mami-el. nl en volg ons via Facebook.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Bridgeclub Ons Genoegen Uitslag 9 januari, Groep A: 1. Tonny v. Gils-Ria Zagers 61,65; 2. Francis BruijnsAlbert Paulissen 55,70; 3. Cor v. ThilloNelly v. Thillo 53,40

Groep B: 1. Jaap Ossebaard-Rie Ossebaard 54,86; 2. Frank Vermeulen-Riet Vergouwen 54,17; 3. Toke Bulkmans-Henk Bulkmans 53,47

Agenda Het Turfschip Maandag 14 januari 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Bridge 13.30-15.30u KBO Line Dance 13.30-14.30u KBO Ouderenkoor 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 18.00-23.00u Kookclub La Cuisine de Luer 19.30-22.15u Oriëntaalse Dans 19.45-23.15u Bridgeclub Double Dummy 20.00-23.00u Toneelvereniging Mag ’t licht uit! 20.00-22.30u El Pio Popvocals Dinsdag 15 januari 10.00-13.00u KBO Gezamenlijk koken 09.45-11.45u KBO Line Dance 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.00u KBO Handwerken 19.30-23.00u Bridge Het Turfschip 19.30-23.00u Baroniespoor Woensdag 16 januari 09.30-11.30u Quiltgroep 10.00-13.00u KBO Gezamenlijk koken 09.45-11.45u KBO Line Dance 10.00-12.00u KBO Darten 11.15-12.00u KBO Ouderengym 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Sjoelen 13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof

14.00-17.30u Senior Singers 14.00-16.30u Voices of the Globe 19.30-22.30u Bridge Sans Atout 20.00-22.30u Koor Cantorije 20.00-22.00u Zwanen Tranen Koor 20.15-22.00u Feestorkest Sjubokz Donderdag 17 januari 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.30-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-22.00u Petruskoor 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 18 januari 09.00-11.45u KBO Bloemschikken 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Koersbal 18.30-24.00u Schaakvereniging Staunton 19.00-22.00u Salsa Galante 19.00-02.00u St. Carnavalsoptocht Feestavond 19.00-23.00u Oriëntaalse Dans Zaterdag 19 januari 13.00-17.00u KBO Bingo gezellig op stap 19.30-02.00u Feestavond Maja Dansers Zondag 20 januari 13.00-17.00u KBO Bingo, gezellig op stap 19.30-00.00u Maja Dancers, line dance


vacatures

Stichting tanteLouise-Vivensis biedt in westelijk Brabant een compleet dienstenpakket op het gebied van (begeleid) wonen, Stichting biedten inaanvullende westelijk Brabant een compleet dienstenpakket het gebied (begeleid) wonen, thuiszorg,tanteLouise-Vivensis verzorging & verpleging dienstverlening. In Bergen op Zoomop exploiteert zij van Residentie Meilust, een thuiszorg, & verpleging encomfortabel aanvullendewonen dienstverlening. In Bergen Zoom exploiteert zij Residentie Meilust,Ten een serviceflat verzorging waar in totaal 210 mensen in appartementen enop bungalows in een parkachtige omgeving. serviceflat waar totaal door 210 mensen wonen in appartementen en bungalows een parkachtige Ten gevolge van het in vertrek, interne comfortabel promotie, van de huidige verantwoordelijke, zoekt deinRaad van Bestuur omgeving. van tanteLouisegevolge het vertrek, door interne van de huidige verantwoordelijke, de Raad van Bestuurdynamische van tanteLouiseVivensis,van in nauwe samenspraak met promotie, de Bewonersraad van residentie Meilust, eenzoekt enthousiaste, betrokken, en Vivensis, gastvrije :in nauwe samenspraak met de Bewonersraad van residentie Meilust, een enthousiaste, betrokken, dynamische en gastvrije :

Coördinator Residentie Meilust Coördinator Residentie vacaturenummer 2012-144Meilust vacaturenummer 2012-144

De ideale kandidaat is een man of vrouw De ideale kandidaat is een man of vrouw Die middels uitgekiende marketingstrategie en met enthousiasme, in staat is de bezettingsgraad van appartementen en Die middelsoptimaal een uitgekiende marketingstrategie en met enthousiasme, in staat is de bezettingsgraad van appartementen en bungalows te houden. bungalows optimaal te houden. Die initiatieven ondersteunt of zelf neemt om de bewoners zich thuis te laten voelen en daarbij hun sociale leven te Die initiatieven ondersteunt of zelf neemt om de bewoners zich thuis te laten voelen en daarbij hun sociale leven te onderhouden. onderhouden. Die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan, wat zich, onder andere, manifesteert in de vorm van passende horeca- en Die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan, wat zich, onder andere, manifesteert in de vorm van passende horeca- en dienstverlenende activiteiten. dienstverlenende Die ervaring heeftactiviteiten. met en in staat is om een team van facilitaire en dienstverlenende medewerkers te coachen, te leiden en te Die ervaringhun heeft met en in staat is om een team van facilitaire en dienstverlenende medewerkers te coachen, te leiden en te stimuleren vakgebied. stimuleren vakgebied. Die, gezienhun de leeftijd van de bewoners, affiniteit heeft met ouderen. Die,oog gezien de leeftijd van de de mentale bewoners, heeftongemakken met ouderen.die de leeftijd met zich meebrengt en die daarvoor Die en oor heeft voor en affiniteit lichamelijke Die oog en oor lichamelijke ongemakken die de leeftijd met van zich (thuis-) meebrengt daarvoor desgewenst, opheeft maatvoor van de de mentale bewoner,envoor hem of haar een samenhangend pakket zorgen endie welzijn regelt. desgewenst, op maat van de bewoner, hem de of haar een samenhangend pakket van (thuis-) zorg en welzijn Daarbij evenwel rekening houdend metvoor de door bewoners zo gewenste zelfstandigheid, onafhankelijkheid enregelt. autonomie. Daarbij rekening houdend metindededoor de bewoners zo gewenste zelfstandigheid, onafhankelijkheid en autonomie. Die eenevenwel groot inlevingsvermogen heeft mogelijke aanpassingen gewenningsproblemen van nieuwe bewoner. Die een groot inlevingsvermogen heeft in de mogelijke aanpassing- en gewenningsproblemen van nieuwe bewoner. voordoen. voordoen. Die een uitstekende verstandhouding en samenwerking weet op te bouwen met de Bewonersraad. Die een uitstekende verstandhouding samenwerking zakelijk inzicht koppelt aan kennisen van huurrecht. weet op te bouwen met de Bewonersraad. Die zakelijk inzicht koppelt aan kennis van is huurrecht. een bemiddelende en bindende factor tussen de bewoners van Residentie Meilust, de eigenaar van het complex en Die een bemiddelende en bindende factor is tussen de bewoners van Residentie Meilust, de eigenaar van het complex en tanteLouise-Vivensis tanteLouise-Vivensis Die in staat is de begeleiding op zich te nemen van een grootschalig intern renovatieproject. Die in staat is de begeleiding op zich te nemen van een grootschalig intern renovatieproject. De functie-eisen De functie-eisen man of vrouw die wij zoeken is ambitieus, heeft communicatieve vaardigheden en is initiatiefrijk. Daarnaast heeft hij of zij een hands De of vrouween dierelevant wij zoeken is ambitieus, heeftincommunicatieve vaardigheden en afgeronde is initiatiefrijk. Daarnaast heeft hij of zij een hands on-man mentaliteit, aantal jaren ervaring een gelijkaardige functie en een opleiding op HBO niveau, richting onmentaliteit, eenHospitality, relevant aantal jaren ervaring in een gelijkaardige functie enEconomie een afgeronde opleiding op HBO niveau, richting Hotelmanagement, Facilitaire Dienstverlening, MER (Management, en Rechten). Hotelmanagement, Hospitality, Facilitaire Dienstverlening, MER (Management, Economie en Rechten). De arbeidsvoorwaarden De arbeidsvoorwaarden Naast een aantrekkelijke inschaling in de CAO VVT bieden wij de kandida(a)t(e) een aantal mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk Naast inschaling in de VVT bieden wij de kandida(a)t(e) een aantal arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij een aan aantrekkelijke pensioenregeling in PFZW, deCAO mogelijkheid tot collectief verzekeren bij IZZ, VGZmooie of CZ secundaire en diverse personeelsvoorzieningen hierbij in passende PFZW, deopleiding mogelijkheid totgebied collectief bij IZZ, VGZ of CZ en diverse personeelsvoorzieningen (Fitpasaan ed).pensioenregeling Tevens wordt een op het vanverzekeren management aangeboden. (Fitpas ed). Tevens wordt een passende opleiding op het gebied van management aangeboden. De sollicitatieprocedure De sollicitatieprocedure sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 31 januari 2013. Daarom vragen we u om uw brief met motivatie en cv vóór De sollicitatiegesprekken plaats op donderdag 31 januari 2013. Daarom vragen we u om uw brief 2012-144. met motivatie en cv vóór 23 januari 2013 te mailenvinden naar solliciteren@tantelouise-vivensis.nl. Vermeld hierbij het vacaturenummer 23 januari 2013 te mailen naar solliciteren@tantelouise-vivensis.nl. Vermeld hierbij het vacaturenummer 2012-144. Hebt u vragen over de functie? Bel dan gerust met Mascha van de Watering, HR adviseur, op telefoonnummer 06-41006665. Hebt u vragen over de functie? Bel dan gerust met Mascha van de Watering, HR adviseur, op telefoonnummer 06-41006665.

www.tantelouise-vivensis.nl www.tantelouise-vivensis.nl

Wilt u als vrijwilliger een 12 tot 14 jarige brugklasleerling een steuntje in de rug geven bij de start op de middelbare school? Denkt u als thuismentor door het begeleiden en geven van positieve aandacht schooluitval te kunnen voorkomen?

School’s Cool Breda Onderwijservaring

is

niet

is op zoek naar u! nodig.

Mail of bel voor meer Henriette@schoolscoolbreda.nl www.schoolscoolbreda.nl

-

informatie naar: 06-38216317

Heaven Jewels & Watches zoekt een

Heaven Jewels & Watches zoekt een verkooptalent voor 24 tot 32 uur per week. verkooptalent

24 tot 32 uur per week. Je bent representatief, voor je hebt tenminste een jaar ervaring in de modedetailhandel. Verder heb je passie voor mode en Je bent representatief,en je hebt jaar ervaring inflair de modedetailhandel. modeaccessoires de tenminste juiste een commerciële om klanten te Verder heb je passie voor mode en modeaccessoires en de juiste commerciële flair een adviseren en te overtuigen. Wij bieden een marktconform salaris, om klanten te adviseren en te overtuigen. Wij bieden een marktconform salaris, een prettige werkomgeving en leuke collega’s. prettige werkomgeving en leuke collega’s.

Allround Monteur IedereeN loopt warm waNNeer

JIJ

er BeNt

Wij zijn op zoek naar die zelfstandige CV- en airconditioning-monteur die bovenstaande kan waarmaken voor ons. Interesse? Bel of mail direct: AWS Warmte- en Koeltechniek b.v. corne@aws-breda.nl of (076) 5600 330. AWS Warmte- en Koeltechniek bv is een regionaal installatiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het vervangen van CV-ketels, monteren van complete CV-installaties, ketelhuizen, airconditioningsystemen van single split tot complete VRV-systemen, luchtbehandelingsystemen en warmtepomp systemen met name in de klein zakelijke en particuliere markt. Wij werken in een jong team van 20 enthousiaste medewerkers iedere dag aan bovenstaande installaties. Als monteur met de nodige ervaring ga je, na een gedegen inwerkperiode, zelfstandig projecten voor ons maken.

Wij vragen: - relevante diploma’s en F-gassen diploma; - goede contactuele eigenschappen; - geen 9 tot 5 mentaliteit; - 5 jaar ervaring in ons werkgebied is een pré. Wij bieden: - werken in een collegiaal en gemotiveerd teamverband; - sfeervolle werkomgeving; - afwisselende projecten; - auto van de zaak; - goede arbeidsvoorwaarden met als basis CAO klein metaal.

Ben JIJ de collega die wij zoeken? Neem dan contact op met:

Is werken bij Heaven Jewels & Watches iets voor jou? Is werken bij Heaven Jewels & Watches iets voor jou?

Mail dan je CV, motivatie met pasfoto naar: Mail dan je CV, motivatie met brief pasfotoaan naar:Heaven Jewels & Watches, Hof info@heavenel.nl of per info@heavenel.nl of per brief aan van den Houte 119, 4873AZ Etten-Leur Heaven Jewels & Watches, Hof van den Houte 119, 4873AZ Etten-Leur

Warmte- en Koeltechniek b.v. Mathenessestraat 41, 4834 EA Breda • Tel. (076) 5600 330

corne@aws-breda.nl • www.aws-breda.nl


W e s t- P o i nt v oo r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l DJ / Producer T-One droomt van carrière als artiest

Toine Goossens is klaar voor meer optredens De uit Putte afkomstige Toine Goossens mag met zijn negendertig jaar niet meer de jongste zijn, oud en afgeschreven is hij evenmin. En dat is precies zijn punt, want als enthousiaste DJ en producer wil hij graag draaien. Het liefst natuurlijk ergens resident, maar meedoen aan een contest of wedstrijd is voor hem ook perfect. En laat hem daar nu juist de beperking liggen, want men stelt regelmatig leeftijdsgrenzen. Vreemd, want muziek maken / draaien is toch van alle tijden en voor alle leeftijden? DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Toine, die produceert en draait onder de naam T-one kan er flink van balen. Al vanaf zijn elfde is hij bezig met muziek en stapje bij beetje is hij wijzer en technischer geworden, maar tot nu toe mist hij steeds de boot. “Ik had een vrouw die er niets mee had en vervolgens een ex die het al helemaal niks vond, dan raakt het op een lager pitje.” Gelukkig heeft zijn huidige relatie er alles behalve problemen mee, ze stimuleert hem zelfs. Zo doet ze onder andere de nodige internet promotie. En dat

is meteen één van de zaken waardoor Tone onderscheidend is. Voor vrijwel ieder optreden maakt hij flyers met daarop alle namen van meedraaiende artiesten, of post hij een Youtube filmpje met een mix en een promotionele afbeelding. Zo wordt niets aan het toeval overgelaten. Datzelfde geldt voor mixes, want alles is tot in het detail voorbereid. Toine gebruikt ook nooit zomaar een normale plaat. Hij start altijd met een intro, waarna tracks uit diverse stijlen volgen. “Vaak remixes van remixes, door mezelf gemaakt en met soms wel vijf nummers in één track.” Zo staat zijn hele set al vast. Tenzij het niet pakt. “Ik heb alle ruimte voor improvisatie met effecten én als het niet aanslaat heb ik altijd andere sets klaarstaan.” Dat gaat zelfs zo ver dat hij ruimte heeft om drie alternatieve richtingen in te gaan, om het publiek alsnog mee te krijgen.” Maar vanwaar die intensieve voorbereidingen? “Mijn nummers zitten heel kort op elkaar, soms duren ze maar één minuut of dertig seconden. In een set van veertig minuten die ik nu voorbereid heb, komen er dertig nummers voorbij. Dan moet je goed plannen. “ T-one is klaar voor meer optredens.

Agenda

Toine Goossens uit Putte is er klaar voor!

“Ik hoef geen tweede Tiësto te worden, als ik maar van mijn hobby mijn werk kan maken. Dat zou ideaal zijn! David Guetta werd tenslotte ook pas bekend op zijn 43e.” T-one is 11 januari te zien in Hollywood in Rotterdam. Meer info: www.facebook.com/T.onedjproducer

Te zien in Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom

Tim Akkerman blijft dicht bij zichzelf in musical over Buddy Holly

Tim Akkerman als Buddy.

Bij het grote publiek is Tim Akkerman (32) vooral bekend als de ex-frontman van rockband Di-rect. Inmiddels staat de singer-songwriter al weer enkele jaren op eigen benen. Zo bracht hij in 2011 zijn debuutplaat ANNO uit, een intiem folkpopalbum. Dit jaar neemt Tim voor even afscheid van zijn solocarrière om zich op iets heel anders te gaan storten. Vanaf 18 januari kruipt hij namelijk in de huid van Buddy Holly in de door Albert Verlinde geproduceerde musical ‘The Buddy Holly Story’. De muziekshow zal ook een aantal theaters in West-Brabant aandoen. Een mooie reden voor WestPoint om met Tim in gesprek te gaan.

FOTO GOVERT DE ROOS

DOOR RUTGER RIJKEN Tim Akkerman vertelt vol trots over zijn rol als Buddy Holly, waarvoor hij naast zingen en performen ook moet gaan acteren. “Eind 2012 kreeg ik twee keer per week acteerles. Mijn coach gaf me tips en ik oefende de dialogen uit het script. Zo leerde ik stukje bij beetje de basistechnieken van het acteren. In december hebben we de hele show uitvoerig gerepeteerd met de regisseur.” Een drukke maar artistiek zeer uitdagende periode, aldus Akkerman. “Toen ik gevraagd werd had ik er een hard hoofd in hoor. Ik heb totaal geen acteerambities en wil die indruk ook niet wekken.

Bij acteren gaat het gelukkig niet om het opdreunen van een script, maar om het overbrengen van een emotie, een gevoel. Door veel van jezelf in de rol te leggen kun je dat volgens mij bereiken. Een belangrijke voorwaarde voor mij was de prachtige muziek van Buddy. Er zitten 32 songs in de show en de verhouding muziek/dialoog is 70/30. Als het andersom was geweest had ik het misschien niet gedaan.” ‘The Buddy Holly Story’ is ondanks het heftige levensverhaal van Holly een feelgoodmusical. “De scriptschrijver heeft dat fantastisch gedaan. Het is geen soundmixshow waarin iemand, verkleed als Buddy Holly, wat nummers staat te zingen. Het is een wervelend eerbetoon, een ode aan één van de grondleggers van de popmuziek.” Akkerman nam niet alleen acteerlessen maar las alles wat hij over Buddy Holly te pakken kon krijgen. “Het was een enorm gedreven persoon met een bizar levensverhaal. Zo jong sterven en tóch zoveel nalaten. Dat vind ik indrukwekkend.” “Buddy Holly heeft zulke goede liedjes geschreven. Ze zijn energiek en echt heerlijk om te spelen. Als bezoeker ontkom je er niet aan om die energie te voelen. Of je de songs nu kent of niet, je kunt bijna niet stilzitten.” We vragen Tim tot slot naar zijn verdere toekomstplannen. Zonder na te denken antwoord hij dat hij sowieso een vervolg wil maken op zijn album ANNO. “Daar ligt mijn ambitie. Deze musical kwam als een geschenk in een rustigere periode in mijn carrière. Als ik de bril van Buddy afzet aan het eind van de tour ga ik weer liedjes schrijven en oefenen met mijn band. Die tweede plaat gaat er zeker komen.” ‘The Buddy Holly Story’ is op 24 januari te zien in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur, op 2 april in Schouwburg de Kring in Roosendaal en op 10 mei in Theater de Maagd in Bergen op Zoom. Voor alle voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer info op buddydemusical.nl.

Johan Verminnen De Maagd Bergen op Zoom donderdag 17 januari 20.00 Wishbone Ash Mezz Breda donderdag 17 januari 20.30 Kicks!’nZwartLicht Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 18 januari 21.00 Kill The DJ Party Heksenketel Roosendaal vrijdag 18 januari 22.00 DeWolff Mezz Breda zaterdag 19 januari 20.30 Doomsludger Heksenketel Roosendaal zaterdag 19 januari 21.00 Carpenstars Fidei et Arti Oudenbosch zaterdag 19 januari 20.30 Muziekquiz De Commerce Kruisland zondag 20 januari 14.00 Pole Shift Survival Group Mezz Breda zondag 20 januari 16.30 Will And The People Mezz Breda zondag 20 januari 20.00 Nina June & Band Nieuwe Nobelaer Etten-Leur zondag 20 januari Raices Cubanas De Maagd Bergen op Zoom dinsdag 22 januari 20.00 Jeans 22 De Maagd Bergen op Zoom woensdag 23 januari 20.00 Dana Winner Nieuwe Nobelaer Etten-Leur woensdag 23 januari Kong e.a. Mezz Breda donderdag 24 januari 20.00 Rapalje Kloosterhof Hoogerheide donderdag 24 januari 20.15 Tim Akkerman Nieuwe Nobelaer Etten-Leur donderdag 24 januari Tangarine Mezz Breda vrijdag 25 januari 21.00 Power!Percussion Nieuwe Nobelaer Etten-Leur vrijdag 25 januari So Far So Good Café Stroop Bosschenhoofd vrijdag 25 januari 22.00

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Veertig jaar geleden

1973: mager muzikaal jaar

West-Brabander Nick Mackenzie scoorde goed op de hitlijst van 1973.

Het laatste decennium wordt aan het eind van ieder jaar uitgekeken naar de Top 2000. In het grijsgedraaide vinylverleden keken de muziekliefhebbers aan het eind van het jaar uit naar de top 100 van dat jaar. Als je in de Top 2000 allertijden gaat kijken waar de hits uit 1973 staan genoteerd dan valt op dat 1973 het niet echt goed doet in deze hitlijst. Drie nummers scoren vrij hoog: ‘Angie’ van The Rolling Stones op nummer 26, ‘Sympathy For The Devil’ van dezelfde band staat op nummer 50 en de best genoteerde song is van Nederlands beste rock & roll formatie sinds mensenheugenis: Golden Earring. Zij staan met ‘Radar Love’ op een hele mooie achttiende plek genoteerd. Maar bij deze drie noteringen blijft het dan. Pas op positie 104 komen we dan de volgende, overigens briljante, plaat tegen: ‘Smoke On The Water’ van Deep Purple. Toch konden in 1973 best nog een aantal aardige muzikale pareltjes worden gespot. Een paar noemen? ‘Late Again’ en ‘Stuck In The Middle’ van Stealers Wheel, ‘Albatross’ van Fleetwood Mac, ‘Kodachrome’

van Paul Simon, ‘Halo Of Flies’ van Alice Cooper, ‘Me And Mrs. Jones’ van Billy Paul en ‘Samba Pa Ti’ van Santana. Maar toch, al bij al, is 1973 niet een jaar dat bol stond van de songs met eeuwigheidswaarde. Zoals 1967 dat bijvoorbeeld wel was. In de top 10 van 1973 (Met tussen haakjes de positie van dat nummer in de Top 2000) staat West-Brabander Nick Mackenzie, afkomstig uit de muzikale ‘stal’ van Jack Jersey, zeer hoog met ‘One Is One’. In datzelfde jaar scoorde Nick Mackenzie ook goed met ‘Juanita’. Dat nummer bereikte in 1973 de 32ste plaats van de Top 100. De Top 10 van het jaar 1973 1. Do You Love Me – Sharif Dean 2. Angie – Rolling Stones (26) 3. We Were All Wounded At Wounded Knee – Redbone 4. ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer – Gerard Cox (813) 5. My Friend The Wind – Demis Roussos (1754) 6. Rote Rosen – Freddy Breck 7. Radar Love – Golden Earring (18) 8. One Is One – Nick Mackenzie 9. Block Buster – The Sweet (1954) 10. Go Like Elijah – Chi Coltrane (362)

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 14


vacatures

Voor uitbreiding van ons team zoeken wij: ICT/ Webdesigner (M/V) www.burgaflex.com Sollicitatiebrief met c.v. kunt u richten aan: Burgaflex BV

t.a.v. Jeroen van Nederkassel Postbus 238 4870 AE Etten Leur

In deze functie beheert u het ERP systeem, zorgt voor verdere implementatie van de productieplanning en CRM modules. Verder ontwikkelt en beheert u voor twee satellietbedrijven (SPAIRCON en grafisch bedrijf Id4U) websites en webwinkels. Een enorm gevarieerde ICT functie waar wij een enthousiaste medewerker voor zoeken. Kennis van de Engelse taal is een must. -Full time functie. -Werktijden maandag tot en met vrijdag 8:00 – 17:00 uur. -Je werkt in een jong en leuk team. -Gelegenheid tot ontplooiing en scholing. -Voorkeur voor een technische achtergrond.

Burgaflex, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Noord-Amerika, Engeland, Turkije en Australië, is producent van slangassemblages, fittingen en adapters bestemd voor de automotive industrie . Onze reputatie hebben we te danken aan speciaal ontworpen klantoplossingen. We werken samen met wereldwijde leveranciers zoals Goodyear. In onze eigen productiefaciliteiten kunnen we een grote variëteit aan airconditioning fittingen, leidingwerk en assemblages produceren. Onze filosofie is het leveren van hoogwaardige producten tegen een scherpe prijs en een uitstekende service. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld .

voor ± 10 uur per week. Tevens dien je flexibel inzetbaar te zijn bij extra drukte/vakantie-uitval collega’s Ook zijn wij op zoek naar enthousiaste, representatieve en vlotte scholieren voor de functie WinkeLMedeWerksTer voor in de middag/avonduren

Enthousiaste Scholieren/Studenten

voor horeca & kassa werkzaamheden. Leeftijd vanaf 21 jaar voor full-time dienstverband. Werktijden: dag, avond en weekend diensten. met foto naar:

Wegens uitbreiding van de werkzaamheden is L&M Lekker & Makkelijk Traiteurwinkel op de Geerkade op zoek naar een

medewerkster

Wij zijn op zoek naar:

Representatieve medewerkster m/v

Stuur uw reactie via e-mail

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Zoekt per direct

e-mail: colloseumcasino@live.nl of per post:

Colloseum Casino

Varkensmarkt 1 - 4731 JJ Oudenbosch Tel. 0165 - 32 42 88

www.colloseumcasino.nl

Als het jou leuk lijkt om bij L&M te werken, stuur dan je C.V. + pasfoto en een persoonlijke toelichting/motivatie naar: info@lekkermakkelijketten-leur.nl L&M Lekker Makkelijk Geerkade 1-B (Van Bergenplein) Etten-Leur

Die tijd en zin hebben om te komen werken in de tomaten op zaterdagochtend (van 7 tot 13.00 uur), vakanties en evt. doordeweeks.

Ben jij die gezellige jongen of meid ouder dan 14 jaar? Solliciteer dan bij Kwekerij Wilbert van Oers. Mail je naam, leeftijd en evt. je werkervaring naar: berbie@wvoers.nl Of neem alvast een kijkje op: www.wvoers.nl en vul het sollicitatieformulier in.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Projecten per direct op zoek naar

2 x TEKENAAR/ENGINEER-WTB UTILITEITSBOUW De functie: Het verzorgen van de benodigde offerte-, werk- en revisietekeningen, rekening houdend met de geldende normen en contractstukken. Het verzorgen van de engineering, rekening houdend met de geldende normen en contractstukken. Coördinatie met de andere bouwdisciplines/partners. Het onderhouden van contacten met opdrachtgevers en/of leveranciers m.b.t.technische aangelegenheden van de in behandeling zijnde projecten Het verzorgen van een correcte administratie en verbeteren van de tekeningen bestanden conform de opgestelde richtlijnen. Het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van teken software en applicaties.

Bresam Etten-Leurisiseen eengroeiend groeiend bedrijf zich bezighoudt de BresamHeftrucks Heftrucks in in Etten-Leur bedrijf datdat zich bezighoudt metmet de invan intern transportmateriaal. in en en verkoop, verkoop,reparatie, reparatie,onderhoud onderhoudenenverhuur verhuur van intern transportmateriaal.

De kandidaat: • Afgeronde opleiding op nivo MBO of HBO werktuigbouw • Aanvullende vakgerichte opleidingen • Minimaal 2 jaar ervaring in deze functie en branche • Ervaring met StabiCad en ervaring met StabiCad 8 is een pre. • Flexibele en klantgerichte instelling en stressbestendig • Woonachtig in de omgeving Breda

Wij zijn op zoek naar een;

Wij zoeken per direct;

Vrachtwagenchauffeur / monteur M/V Servicemonteur / Elektronicaspecialist M/V Functiebeschrijving;

In deze/ verantwoordelijkheden; zeer afwisselende baan ben jij verantwoordelijk voor vervoeren van heftrucks Taken ook voordiagnose het onderhoud van en reparaties aan heftrucks in het onzeoplossen werkplaats en •maar Zelfstandig van elektronische problemen stellen en daarvan op locatie. • Zelfstandig onderdelen uitzoeken en bestellen •Functie-eisen; Programmeren van software met een laptop 

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaaloplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaire- en elektrotechnische installaties.

Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. J. Tieleman, telefoon: 076-5728124. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl

Zelfstandige en flexibele werkhouding (geen 9 – 5 mentaliteit)

 In het bezit van rijbewijs B, C, E Functie-eisen  Technisch geeft de voorkeur • Zelfstandige en inzicht, flexibeleervaring werkhouding (geen 9 – 5 mentaliteit) • In hetKlantbezit en vanservicegericht een rijbewijs denken B •Aanbod Technische / elektrische achtergrond (meet- en regeltechniek) is een pre •Wij Klanten een servicegericht bieden uitdagendedenken functie binnen ons groeiende bedrijf met een passend

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

salaris en een prettige informele werksfeer in een klein team.

Aanbod Solliciteren WijBen bieden een passend salarisinen een prettige in een klein jij degene die wij zoeken ons jonge team,informele stuur danwerksfeer direct je sollicitatiebrief team. naar;

TE HUUR

Op A-locatie gelegen

Bresam Heftrucks B.V. Solliciteren T.a.v. de heer A. Mussers Ben jij degene die wij zoeken in ons jonge team, stuur dan direct je sollicitatiebrief Mon Plaisir 35

WINKEL C.Q. BEDRIJFSRUIMTE

naar;

BrEsam HEftrucks B.V. T.a.v. de heer F. Janssens Mon Plaisir 35 4879 AK Etten-Leur of per email naar; frank@bresam-heftrucks.nl

t.b.v. persoonlijke dienstverlening Oude Bredaseweg 21 EttEn-LEur

www.2dehandskledingbolke.nl

Inl.: Versendaal Makelaardij Tel. 0168-482570


Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN JONGENS/MEISJES

NICKLE PLATED

DISNEY

diverse kleuren en prints maten 98-158

band of cirkels hoog 55 cm

maten 62-86

SIER VAAS keuze uit sierwapen,

RI X L - U I T VO E

2 - PA C K

2.29

Elders 3.49 4.29

LIFETIME CARS

RUITEN WISSER Flex Wiper universal

maximale neerwaartse druk lange levensduur maten variërend tussen 38-45 cm

Elders 4.99 10.95

COOL ZONE

LOOP SJAAL 2-tone kleuren

2.49

60x50 cm

BABY PYJAMA katoen

Elders 29.95 39.95

NG

15.95 0.59 3.75

OFFICE ESSENTIALS

CULI BAKE

gegomd set/50

topping en decoratie chocolade, vanille of framboos 385 gram

C6 ENVELOPPEN 114x162 mm

2 VO O R

Elders 1.99 2.99

GARNIER

0.88

FRUCTIS SHAMPOO diverse soorten 200 ml

trendy DAMES SJAAL diverse kleuren 160x20 cm

1.99

2.39

TRENDY DECO

TEKST STICKER grote keuze teksten 100x12,5 cm

Elders 2.29 2.69

BLINQ VOCHTIGE

1.19

SCHOONMAAK DOEKJES citroenfris voordeelpak 80 stuks

WOONTR E Elders 1.99 2.49

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

N D!

0.79

Neh Neh BABY DOEKJES sensitive 64 doekjes

Elders 1.29 1.49

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

0.78 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

CUPCAKE KIT 12 cups, cakemix,

La Cucina CUPCAKE VORMPJES papier 100 x Ø10,5 cm of 80 x Ø12 cm

0.42

SOFT FLOWER

WOON DEKEN ivoor, grijs,

1.29

beige of antraciet royale afmeting 200x150 cm

HE E RLIJK Elders 16.95 19.95

3M SCOTCHLITE

Z AC H T!

9.95

REFLECTERENDE BAND 4 LED's incl. batterij voldoet aan EN 13356 ideaal voor buitensporten

E+L Sports TRAININGS VEST diverse kleuren voor junior of senior comfortabele pasvorm

1.29

1.29

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 13-01-2013 t/m za. 19-01-2013 in Nederlandse filialen.

BOXER SHORTS Cozzi

DELZ_20130113  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you