Page 1

thuis in DE regio

WEEKENDEDITIE

u Spaar n er me o p l a g e : 1 8 . 7 0 0 f o   0 0 € 5 direct en ktroijtga l ee o p l a g e z e e l a n d m en w eeenswt a- rb r na.*b a n t : 4 8 0 . 0 0 0 ke e d e c flee

E T T E N - L E U R S E

11 NOVEMBER 2012 WEEK 45

Uitgeverij

de

bode

actualiteit

Vertraging voor actualisatie woonvisie

bv

I

Postbus

22,

4880

onroerend goed

AA

Zundert

auto’s

het nieuws van de gemeente etten-leur

I

Te l .

076

599

sport

8 111

kerkelijk nieuws

18.000e bezoeker voor jarige milieustraat

Anna van Berchemlaan 36 Etten-Leur (076) 5012230 www.rnvg.nl

I

Winterspaarweken

w nu w spaart, w . i nkan t egelijk r n egenieten tbode.nl Wie

* Deze actie loopt tot en met 18 februari 2011. Vraag naar de voorwaarden. **Rente per 10 november 2010. Rentewijzigingen voorbehouden.

vacatures

Roels & van Ginneken Anna van Berchemlaan 36 Etten-Leur Postbus 26 (076) 5012230 www.rnvg.nl 4870 AA ETTEN-LEUR T (076) 5012230 E info@rnvg.nl I www.rnvg.nl

Bedrijfsongeval Pauvreweg eist dode

Schoenmaker speelt in Les Misérables

ETTEN-LEUR - Een medewerker van een bedrijf aan de Pauvreweg in Etten-Leur is dinsdagmiddag als gevolg van een arbeidsongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer is een 60-jarige man. Het personeelslid van het bedrijf raakte klem tussen de wand van een zeecontainer en een grote machine die daarin met een vorkheftruck geplaatst werd. Naast brandweer en ambulance kwam ook een traumahelikopter ter plaatse om assistentie aan het slachtoffer te verlenen. De hulp mocht echter niet meer baten. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval bij het bedrijf aan de Pauvreweg.

ETTEN-LEUR - Celinde Schoenmaker uit Etten-Leur gaat een rol spelen in de musical Les Misérables in Londen. Hiermee maakt zij haar West End debuut. De 23-jarige Etten-Leurse speelt van 14 januari tot en met 15 juni de rol van Fantine in het Queen’s Theatre op West End. Celinde neemt de rol over van Sierra Boggess. Al op jonge leeftijd stond Celinde Schoenmaker in de musicals Annie (Stardust), Oliver (Joop van den Ende) en Pinokkio (Studio 100). Ze studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg richting Muziektheater. In april dit jaar studeerde Schoenmaker Summa Cum Laude af aan het conservatorium met de voorstelling ‘Nacht, Moeder’.

W E E K B L A D

Sluitingstijden horeca met jaarwisseling

Woonevent over Schoenmakershoek

ETTEN-LEUR - Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van Etten-Leur heeft bekendgemaakt dat ter gelegenheid van de jaarwisseling verruimde sluitingstijden van kracht zijn voor alle horecabedrijven in Etten-Leur. In de nacht van maandag 31 december 2012 op dinsdag 1 januari 2013 mogen de horecabedrijven tot 06.00 uur in de ochtend hun deuren open houden. Een uitzondering hierop vormen sportkantines, sociëteiten en coffeeshops. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden zes weken lang bezwaar maken bij de burgemeester van Etten-Leur. Dat kan via het volgende postadres: Postbus 10.100, 4870 GA in Etten-Leur.

ETTEN-LEUR - Vandaag (11 november) wordt in Etten-Leur door diverse marktpartijen een woonevent gehouden. De woningbouwplannen in de wijk Schoenmakershoek staan hierbij centraal. Ook de gemeente Etten-Leur neemt deel en toont het inrichtingsplan van het openbare gebied. Zo wordt onder andere aangegeven waren geparkeerd kan worden, welke gedeeltes ingericht worden als groen en waar de lichtmasten komen te staan. Het woonevent wordt deze zondag gehouden van 11.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in het kantoorpand van Heijblom Makelaardij gevestigd aan de Markt 17 in het centrum van Etten-Leur.

Winkeldieven betrapt op stelen kleding OOSTERHOUT/ETTEN-LEUR - Een beveiliger heeft dinsdagmiddag in een warenhuis op de Arendshof in Oosterhout twee winkeldieven uit Etten-Leur betrapt. Het gaat om een 24-jarige man en een 26-jarige vrouw. Ze bleken in meer zaken kleding gestolen te hebben en hadden een magneet bij zich waarmee ze de beveiliging van de kleding konden halen. Het gaat om bij elkaar voor 351 euro aan winkelwaarde. De 26-jarige vrouw raakte op het bureau onwel. Ze had kennelijk GHB gebruikt, want een een flesje met dat spul werd bij haar aangetroffen. De vrouw werd op advies van de GGD arts naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

Waterschap zoekt jeugdbestuurder ETTEN-LEUR - Waterschap de Brabantse Delta zoekt een nieuwe jeugdbestuurder. Het afgelopen jaar was Risha Adolphs de eerste jeugdbestuurder van het waterschap. Omdat zij 18 jaar is geworden, moet zij stoppen. Een jeugdbestuurder maakt onderdeel uit van het jeugdwaterschap waarin jongeren zitten van 12 tot 18 jaar oud. Het jeugdwaterschap betrekt jongeren bij waterbeheer en het werk van waterschappen. De bestuurder bedenkt activiteiten om de jeugd te betrekken bij de waterwerkzaamheden. Het waterschap zoekt iemand tussen de 14 en 16 jaar en zich minimaal 1 jaar wil inzetten. Zie verder www.brabantsedelta.nl/jeugdbestuur

ETTEN-LEUR - Woensdag was de milieustraat aan de Verschuurweg op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur precies een jaar in gebruik. Dit werd gevierd met een cadeautje voor de bezoekers. Wethouder Jan van Hal zette de 18.000e bezoeker extra in het zonnetje. De gelukkige was de 73-jarige M Herman was G er voor pakket. FOTO MART VAN LIESHOUT I DReniers. D ENaast L bloemen B U R S hem E een&milieuvriendelijk V E E R S E

Plaatsing van 100 meter hoge molens laat nog even op zich wachten

Voltooiing windpark uitgesteld ETTEN-LEUR - De plaatsing van de windmolens op het nieuwe windpark aan de Zwartenbergseweg in EttenLeur is uitgesteld. Aanvankelijk zou dit komende week plaatsvinden, maar het gaat nog enkele weken duren voor het zover is, zo laat Eneco weten. DOOR PETER HOUTEPEN De molens zijn meer dan 100 meter hoog en energiebedrijf Eneco zal te zijner tijd met grote hijskranen de laatste onderdelen van het nieuwe windpark omhoog hijsen en in elkaar zetten. Vijf Windpark Zwartenbergseweg bevindt zich in het gebied aan de oostkant van de Zwartenbergseweg en bestaat uit vijf windmolens van 2 MegaWatt per stuk. Samen gaan ze jaarlijks ruim 28 miljoen kWh leveren, vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 8000 huishoudens.

t

h

u

...voor het laatste actuele lokale nieuws... kijk op WWW. internetbode.nl

i

Parallel De bouw van het windpark loopt overigens vrijwel parallel met de bouw van windpark Hoevensche Beemden in Hoeven. Daar vond op 10 oktober jongstleden met 300 bezoekers al een zogeheten ‘kijkje bij de bouw’ plaats. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het terrein dusdanig klaar te maken dat de windmolenonderdelen aangeleverd en de windturbines in elkaar gezet kunnen kabels Wgaan E worden. E K BZo LzijnAde D voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens voorbereid. De fundaties, met hierin het stalen vlechtwerk, zijn inmiddels uitgehard. Ze

s

i

n

d

e

r

moeten sterk genoeg zijn om de windturbines met een mast van 105 meter en een rotordiameter van 90 meter te kunnen dragen. Klant De Eneco groep richt zich op het besparen van energie; het samen met klanten opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie (elektriciteit, gas en warmte). Vanuit haar missie ‘duurzame energie voor iedereen’, investeert de Eneco groep in duurzame energiebronnen, energie-oplossingen en infrastructuur met als doel energie ook op langere termijn schoon, leverbaar en betaalbaar te houden voor de klant.

e

g

i

o

ZONDAGOPEN van 10.00 tot 17.00 uur

Maak nu kans op een

Lancia

t/m 11 november

10 % ra

ex t g ko r t i n le

+

he o p d e c t ie c o ll e

Gratatigse mon

*

Etten-Leur / Lokkerdreef 33 (A58, afslag Etten-Leur/Vosdonk) / Tel. 076 - 501 71 51 www.keukenmaxx.nl * Actie is geldig t/m 11 november 2012. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Bekerwedstrijd NAC op woensdag ETTEN-LEUR - De wedstrijd NAC-Heracles Almelo in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi wordt gespeeld op woensdag 19 december, zo heeft de KNVB bepaald. Op de datum 19-12 dus, en dat maakt het voor het nu 100-jarige NAC meteen tot een bijzondere datum. In 1912 immers werd de jubilerende club opgericht. De wedstrijd begint om 18.45 uur en dus niet om 19.12 uur, zoals verschillende supporters via NAC-fansites al suggereerden. Scheidsrechter Pieter Vink leidt het duel. NAC schakelde eerder amateurclub HBS uit na na het nemen van strafschoppen. Heracles bekerde verder dankzij een 2-0 overwinning op Sparta Rotterdam.

Op zoek naar leukste kinderboekenkast ETTEN-LEUR - Nieuwe Nobelaer Bibliotheek start samen met andere bibliotheken in Nederland een zoektocht naar de leukste kinderboekenkast van Nederland. De kast geeft uiteindelijk een overzicht van boeken die bij verschillende generaties populair zijn. Iedereen kan tot het einde van het jaar zijn of haar favoriete boek een plaatsje in de kast geven via de website www.leukstekinderboekenkast.nl. Het draait niet alleen om de boeken, maar vooral om de herinneringen die mensen hebben bij een boek. Degenen met de mooiste herinnering maken kans op een boekenkast met de 100 leukste boeken en deze cadeau te geven aan een basisschool naar keuze.


G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

WILT U OOK

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

* gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen * mechanische ventilatie systemen

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

Polikliniek PolikliniekEtten-Leur Etten-Leur Polikliniek Bloedprikken? nednedke ekuezueze EeEnenvavnaznezlfesplfrspekrek U kunt zonder Etten-Leur afspraak bij ons terecht

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur

Medio december vestiging in BERGEN OP ZOOM

Verzekeringen HypotHeken pensioenen Financieringen

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

Voordeligste HypotHeek in de regio? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 cp etten-Leur tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Van Os uurwerken b.V. Etten-Leur

www.vanosuurwerken.nl

Polikliniek Polikliniek Etten-Leur Etten-Leur

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

Spataderen Voor

is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor dermatologie en flebologie.

mogelijke behandelingen: • scleroseren (wegspuiten) • microchirurgische technieken • endovasculaire laser (vervangt operaes) • foamscleroseren (voor grotere vaten) • operatie • laser voor kleine vaatjes Alleen behandeling door ervaren dermatologen, flebologen en chirurgen. De behandelingen worden vergoed door de verzekering vergoed, zoals in ziekenhuizen gebruikelijk is.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl

n akma

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

De vaten worden in kaart gebracht met duplex (echo-doppler) of Veinlite. Het dermatologisch centrum

e

v degen e n ge

! schap

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

5PLK

Polikliniek Etten-Leur Schoonhout 215 | 4827 ML Etten-Leur Tel. (076) 504 20 00 | www.polikliniek-ettenleur.nl

Schoonhout Schoonhout 215215 4827 4827 MCMCEtten-Leur Etten-Leur Tel.Tel. (076) (076) 504504 2020 0000 www.polikliniek-ettenleur.nl www.polikliniek-ettenleur.nl

• U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven • Maar Vitaal doet meer!

Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en

Daylight Power Slingerweg 87 4814 AZ Breda 088 - 0300500

169.95 NU

149.95

actief te blijven

• Kom kijken en verbaas u over ons assortiment aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker • U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!


actualiteit

‘We hebben te maken met een hele turbulente woningmarkt’

Vertraging in actualisatie woonvisie gemeente Etten-Leur ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur heeft de gemeenteraad laten weten dat er enige vertraging is opgetreden in de planning voor de actualisering van de woonvisie. Nog niet alle bruikbare informatie voor het formuleren van een nieuwe visie is beschikbaar. De vorige dateert uit 2007. DOOR PETER HOUTEPEN “We hebben op dit moment te maken met een hele turbulente woningmarkt”, legt wethouder Jean-Pierre Schouw uit. “We hebben natuurlijk een woonwensenonderzoek gedaan met een aantal andere partijen. Alleen willen wij heel graag alle actualiteiten die er gaan plaatsvinden met betrekking tot wijzigingen die we mogen verwachten vanuit het Rijk hier ook graag in verwerken.” Korte termijn Volgens de wethouder wil de gemeente Etten-Leur zich nu in eerste instantie vooral richten op de korte termijn. “Ik denk dat iedereen daar naar zit te snakken. Hoe kan het nou makkelijker gemaakt worden om een woning te verkopen dan wel te kopen in de huidige woningmarkt? Daar gaan nu al onze inspanningen op gericht worden.” In het verleden zijn door de gemeente best wel wat afspraken gemaakt met bouwende partijen, waardoor de flexibiliteit niet altijd aanwezig was om te kunnen reageren op de veranderende behoefte. “We zien nu dat in het verdere programma wat we vanaf heden hebben we eigenlijk nog weinig van dat soort afspraken hebben.

Dat betekent dat je makkelijker kunt schakelen wanneer behoeftes gaan veranderen in de markt.” Realiteitszin Schouw benadrukt dat bij alle doelgroepen - senioren of jongeren - die op dit moment een stap in hun wooncarrière willen maken er wel wat realiteitszin moet komen. “En tussen de wensen willen en kunnen zit nog een hele wereld. Ik denk dat wij als gemeente hierin ook een rol hebben. Wij zullen ook moeten vertellen wat er op dit moment kan en mag. En vervolgens zullen we moeten kijken of dat ook aan kan sluiten bij de wensen die er zijn in de markt.” Animo De wethouder hoopt dat de gemeente de woonvisie in de loop van volgend jaar kan afronden en anders in de eerste helft van 2014. “In de tussentijd gaan er natuurlijk wel gewoon projecten door. Het zal alleen allemaal wat kleinschaliger zijn.” Schouw verwijst hierbij onder andere naar de bouw die momenteel plaatsvindt op de voormalige Bruba-locatie (op de hoek van de Oude Bredaseweg met de Anna van Berchemlaan) en het Boerenbond-terrein aan de Stationsstraat. “Je ziet in elk geval dat

Wethouder Jean-Pierre Schouw hoopt dat de woonvisie in 2013 of anders begin 2014 wél gereed is. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN

daar nog wel animo voor is. Op de Brubalocatie zijn ook gesprekken geweest over de invulling van de commerciële plint. De verwachting is dat daar gelukkig ook invulling voor gaat komen. Voor wat betreft de woningen alhier ben ik onlangs nog bijgepraat en ik heb begrepen dat ze op eentje

na zijn verkocht. En het zijn toch allemaal appartementen in de prijs van 250.000 euro of meer.” Voor het Boerenbond-terrein is op 30 oktober nog een informatieavond gehouden. Hiervoor meldden zich 23 belangstellenden.

De ontwikkeling op deze locatie gaat uit van het realiseren van een twintigtal woningen met bijbehorende voorzieningen zoals infrastructuur en groen. Tijdens de informatieavond is er een toelichting gegeven op de kaders, de verkavelingsopzet en het concrete bouwplan.

17.000 bezoekers wisten Verschuurweg reeds te vinden

Milieustraat Vosdonk viert eerste verjaardag ETTEN-LEUR - Woensdag was de milieustraat aan de Verschuurweg op het industrieterrein Vosdonk precies een jaar in gebruik. Dit werd gevierd met een cadeautje voor de bezoekers. Wethouder Jan van Hal zette de 18.000e bezoeker in het zonnetje en speelde even voor Sinterklaas in de milieustraat. In een jaar tijd hebben de ruim 17.000 bezoekers 5000 ton afval (herbruikbare grondstoffen) gebracht.

de milieustraat geweigerd. Met deze pas wordt oneigenlijk gebruik van de milieustraat door inwoners van andere gemeenten en bedrijven voorkomen.

DOOR MART VAN LIESHOUT

Locatiebeheerders Corné Jaspers en William Segeren staan deze woensdag bij de toegang van de milieustraat om de bezoekers te verwelkomen. Zij overhandigen elke bezoeker een tas met een opvouwbare ophangbox voor klein chemisch afval, een frisbee en twee sleutelhangers van gerecycled plastic en een pakket zakken voor plastic afval. De taak van bovengenoemde locatiebeheerders bestaat uit het aansturen van WVS-personeel, het aanmelden van containers en controle op de orde en netheid van het terrein.

Etten-Leur heeft wat milieubeleid een

voorbeeldfunctie. Dit blijkt uit het feit dat diverse gemeenten in Nederland en België belangstelling hebben getoond voor de

milieustraat op industrieterrein Vosdonk. Iedere inwoner van Etten-Leur krijgt een milieupas. Zonder pas wordt toegang tot

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MART VAN LIESHOUT

www.internetbode.nl

Een aanbieder van groenafval in de eenjarige milieustraat.

Betere scheiding Het wachten is op wethouder Jan van Hal, die bij aankomst ook een tas krijgt aangeboden; een sigaar uit eigen doos. ”Hoe netjes kan een gebied er uitzien waar alleen maar troep gebracht wordt”, ontvalt hem. De wethouder legt uit dat er in de nieuwe situatie een betere scheiding plaatsvindt en dat de winst uit de scheiding wordt gehaald. Een delegatie van de gemeente is naar Frankrijk geweest om daar kennis te nemen van de hier toegepaste objecten. “Een nieuw element is de laaggelegen afvalbakken waardoor vrachtwagens beter kunnen laden en lossen en de bezoekers hoeven geen trapje meer op om hun afval kwijt te raken”, legt hij uit.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Op de containers komen stofnetten zodat het er altijd netjes bijligt. Nietsvermoedend Het wachten is op de 18.000ste bezoeker. Die komt nietsvermoedend rond twee uur het terrein oprijden. Het blijkt de 73-jarige Herman Reniers te zijn die groenafval komt brengen en zeer verbaasd is over de horde fotografen. De wethouder feliciteert hem en overhandigt een milieuvriendelijk pakket met onder andere LED-spaarlampen, een Ecowasbol (die wasverzachter moet vervangen) en nog wat milieuvriendelijke producten. Ook krijgt de heer Reniers een mooie bos bloemen overhandigd, terwijl Jan van Hal opmerkt: “Als ze verwelkt zijn, kun je ze hier weer terugbrengen.”

Afvalstroom De milieustraat kent twee stromen. Een route is voor gratis afval zoals tuinafval, papier, glas plastic, oud ijzer en klein chemisch afval. De tweede afvalstroom is voor onder andere hout en schoon puin. De eerste kuub (of twee maal een halve kuub) afval is gratis. Daarna moet er betaald worden. Eenmaal per jaar ontvangen de inwoners van Etten-Leur een afvalwijzer waarop de tarieven en de openingstijden van de Verschuurweg staan vermeld.

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.


Informatieavond

BREDA 01/10/201 2 t.e.m. 11/ 11/2012

Grensarbeiders

Interieur Workshop!

Vanaf

Op donderdag 15 november 2012 organiseren de drie FNV Vakbonden een informatieavond voor grensarbeiders.

CTIE Inspiratie voorAwonen?

10 +1m²

*

Mensen die wonen in Nederland en werken in Belgie.

Maak nu zelf Luw moodbord, A Mpersoonlijke Wat zijn de onderwerpen: I N A AT onder begeleiding van onze styliste!

1 Sociale Zekerheid informatie door de Sociale Verzekeringsbank SVB.

2 Zorgverzekering informatie door CZ zorgverzekeringen. Meer informatie in de winkel of op vromans.decokay.nl 3 Belastingen informatie door FNV Buitenlandse Belastingen Dienst.

Kom langs, en laat uGverrassen! D

EN L R E V S E

Op deze avond is iedereen van harte welkom lid of geen lid van FNV.

C

SUC S N E G WE

Wat wordt op deze avond onder Uw aandacht gebracht:

Naam:

€ 5,- Van 19.30 tot 21.30 uur: Rijen : woensdag 3 oktober Q U I C K•S T E P ® V L O E R E N . O N T D E K E E N W E R E L D WA A R I N JE WIL WONEN.

Etten-Leur: woensdag 10 oktober * Actie niet cumuleerbaar. Niet geldig op Classic en Creo. Actie enkel geldig bij deelnemende winkelpunten, zie www.quick-step.nl

Raadhuisplein 32 | 5121 JZ Rijen | T 0161-224187

Bisschopsmolenstraat 46 | 4876 AP Etten-Leur | T 076-5035797

vromans@decokay.nl | www.vromans.decokay.nl

www.vromans.decokay.nl | vromans-ettenleur@decokay.nl

Adres:

Ik ben ziek, waar ben ik verzekerd, letselschade, arbeidsongeval. Kinderbijslag. Rustpensioen.

Waar betaal ik belasting, melden bij belasting zeer belangrijk. PC en woonplaats:

Telefoon:

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Heerbaan 4-6 4817NL Breda.

Aanvangstijd: 19.30 t/m 22.00 uur.

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 46 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,50 € 4,80

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,14 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Tijdens deze informatieavond is er alle gelegenheid voor vragen te stellen.

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

EEN NIEUWE BADKAMER IS DICHTERBIJ FONTEIN SET BADKAMER JOY COMPLEET DAN U DENKT... 30% VOORDEEL per kg per stuk

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

EEN NIEUWE Badkamer BADKAMER IS DICHTERBIJ Joy DAN U DENKT...

Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam verrassen!

30%9,-

Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam verrassen!

€ 1795,-

AKTIE WANDCLOSET

voordeel € 24

GLASWAND + STORTDOUCHE

30% VOORDEEL

bestaande uit: wandcloset Gastelseweg I 4705 AC Roosendaal I T 0165 56 83 07 toiletzitting soft96 close inbouwreservoir (normaal) Gastelseweg 96 I 4705 AC Roosendaal I T 0165 56 83 07 druktoets chroom

F 0165 56 09 68 I E info@verhoevenvanerp.nl I www. verhoevenvanerp.nl

VAN € 627,36 Gastelseweg 96 I 4705 AC Roosendaal

I

T 0165 56 83 07

Inte

Deze avond wordt gehouden in Amrâth Hotel Brabant.

Wie pleegde het verraad? Het boek vertelt het verhaal. De strijd tussen de post op de Vloeiweide in Rijsbergen (onder Breda) en een overmacht aan Duitse soldaten en landverraders duurt liefst twee uur. De post verdedigt zich heroisch, na een maand verzetswerk voor de naderende geallieerden te hebben verricht.

Rinie Maas beschrijft het gevecht van incident naar incident. Nog nooit werden verzetshandelingen zo minutieus vastgelegd, dankzij jarenlang nauwgezet onderzoek in archieven en interviews met tientallen betrokkenen in Breda, Oosterhout, Etten-Leur en Zundert. Daardoor geeft het boek antwoord op vragen die al lang leven.

Tekst: 176 pagina’s, inclusief supplement herdenkingen Beeld: 150 foto’s. Drie katerns gecategoriseerde foto’s: 1. Neefs, 2. Strijd, 3. Herdenking

www.vloeiweide.nl h et bo ek is v er kr ijgb a a r bij: boekhandel Plantage | Winkelcentrum etten-Leur


actualiteit

Geld voor natuur- en milieueducatief project

Colofon

Financiële bijdrage van college voor Bijengilde Etten-Leur

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders verstrekt het Bijengilde Etten-Leur e.o. een financiële bijdrage van maximaal 4500 euro. Het geld is bestemd voor de uitvoering van het natuur- en milieueducatief project ‘De Bij hoort erbij’.

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 45

De oplossing van deze puzzel is in week 46 te vinden op www.internetbode.nl

Het college ondersteunt het project ook vanwege het feit dat 2012 het Jaar van de Bij is.

DOOR PETER HOUTEPEN In het project staat het bijenvolk centraal en in het bijzonder de honingbij. De bijen leven als volk, hebben hun eigen taal en zijn erg ijverig. Ze zorgen voor bestuiving en ze maken honing. Hoe ze dat doen wordt geleerd in ‘De Bij hoort erbij’. Lespakket Het project bestaat uit een handleiding voor leerkrachten met hierin leuke opdrachten voor de leerlingen. Het omvat drie voorbereidende lessen van steeds drie kwartier en een bezoek aan imkerij van Henk Boot, ‘Den Hill’ aan de Hilsebaan in Etten-Leur. Henk Boot, tevens voorzitter van het Bijengilde Etten-Leur e.o., laat hier de kinderen zien hoe een bijenvolk leeft en welke producten er gemaakt kunnen worden. De financiële bijdrage van 4500 euro vanuit de gemeente Etten-Leur is bestemd voor het lespakket, bestaande uit onder andere ma-

© www.sudokusite.eu

terialen en folders. “Het is niet alleen een leuk project vanwege de workshops met het educatieve karakter”, zo verklaart wethouder Jean-Pierre Schouw namens het college. “Maar we ondersteunen het ook omdat 2012 het Jaar van de Bij is.” Oorsprong Het Bijengilde Etten-Leur e.o. heette tot begin dit jaar Bijenhoudersvereniging Etten-Leur e.o. De vereniging is destijds ontstaan als bijengilde en daarom werd door de aangesloten imkers besloten om in de naam terug te verwijzen naar haar oorsprong. De bijenhoudersvereniging van Etten-Leur is voortgekomen uit het ‘Biegilde van Etten’ dat in 1670 officieel werd ingeschreven. In 1912 werd met 50 leden gestart onder de naam Bijengilde. Terwijl het ledental bij bijenverenigingen landelijk terugloopt, telt de afdeling Etten-Leur thans 43 leden. Zij zijn behalve uit EttenLeur afkomstig uit Rucphen, Halderberge,

Moerdijk en Roosendaal. Activiteit In september vierde het Bijengilde zijn eeuwfeest in het Munnikenheide College met een grote tentoonstelling in het kader van het thema ‘Verbinding’. Een belangrijke jaarlijks terugkerende activiteit van de vereniging is de bijenmarkt in het Winkelhart van Etten-Leur, waarop dit voorjaar bij opbod een bijenkast werd geveild door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot en die uiteindelijk 550 euro opbracht. Dit bedrag is geschonken aan de Stichting Bijzonder Gewoon, een stichting opgericht door moeders voor kinderen die buiten de boot vallen. Een ander vermeldenswaardig feit is de schenking van een lindeboom ter gelegenheid van 50 jaar Baronie in 2006. De Baronie is de overkoepelende vereniging van bijenhoudersverenigingen in de Baronie van Breda. De lindeboom is geplaatst in het Oderkerkpark in Etten-Leur.

Turfgeschiedenis herleeft in fietsrouteboek

Fietsen langs turfvelden en vaarten in West-Brabant ETTEN-LEUR - Het wordt kouder en de bladeren vallen. Zo gaat het elk jaar, al eeuwenlang. In de natuur zien we klooster in Tongerlo is het veengebied rond let Center. Inmiddels hebben ook vijftien doorlopend het afsterven van mos, bladeren en planten. Ze hopen zich op, laag boven laag, in vennen en in laag- Nispen, Essen en Kalmthout ontgonnen. heemkundekringen gebruik gemaakt van ten, waar ze langzaam verkolen. De veenlagen zijn soms één meter, soms wel tien meter dik. De ontgonnen gebieden in West- Brabant onze expositie”. Om de geschiedenis van DOOR MIEKE SPEKMAN

Dit veen werd vroeger afgestoken, er werden blokken van gemaakt die men liet drogen. Die blokken moer, gedroogde veengrond, noemt men turf. Het was een

uitstekende brandstof. Vanaf de Middeleeuwen groeide de bevolking in de steden zoals Brugge, Antwerpen en Gent. De vraag naar turf, een belangrijke brandstof, werd groot. De veengebieden rond de Vlaamse steden raakten rond 1260 uitge-

put en men ging op zoek naar nieuwe gebieden om te ontginnen. In West- Brabant lagen grote veengebieden. Vlaamse kooplieden kochten de gronden op. Ook de abdij van Tongerlo, nam deel aan de exploitatie van de moeren. Vanuit het Norbertijnen-

Cor Rops (links) en René Konings staan bij de bewerkte foto van Ben Steffen van de Brugstraat in Roosendaal, die op de tentoonstelling van 2006 te zien was. FOTO MIEKE SPEKMAN PAGINA 5

leverden naar schatting in de jaren rond 1300 een kwart van de totale turfproductie in de Nederlanden. Voor het afvoeren van turf is er een net van vaarten gegraven met een totale lengte van 320 kilometer. De Brugstraat in Roosendaal was vroeger zo’n turfvaart. De turf uit Zundert, Kalmthout, Essen en Nispen vervoerde men met platte schuiten, vletten, over die vaarten naar de haven van Roosendaal. Die haven werd een belangrijk overslagcentrum voor de turfhandel. Op het Turfhoofd (Turfberg) werd de turf verhandeld. Er kwamen bestellingen uit Antwerpen, Mechelen, en zelfs uit Londen. De turf bracht welvaart in de regio, vooral in de zestiende eeuw. Ook vanuit de havens van Oudenbosch, Leur, Zevenbergen, Bergen op Zoom en Breda werd turf verscheept. Bruine goud De Roosendaalse heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale organiseerde in 2006, op initiatief van Toon de Bruin, een tentoonstelling over de turfwinning. Secretaris Cor Rops vertelt: “Onze tentoonstelling met de titel ‘Turf, het bruine goud van Roosendaal’ trok veel bezoekers. Het was een reizende tentoonstelling die in diverse streekmusea te zien was. In 2007 was de tentoonstelling te zien in Rosada Out-

de turfwinning in al zijn facetten zichtbaar te make,n is er in 2009 een projectgroep in het leven geroepen, Projectgroep Herleving Turfhistorie West Brabant, waarin acht heemkundekringen uit de regio vertegenwoordigd zijn. Het project wordt ondersteund door Brabants heem en Erfgoed Brabant. Fietsrouteboek Een belangrijk project van de werkgroep is het fietsrouteboek. Het bevat negen turfroutes door West-Brabant. Secretaris van de projectgroep René Konings vertelt: “De routes hebben betrekking op plaatsen die in het verleden belangrijk waren voor de turfwinning. Vanuit Roosendaal lopen er drie fietsroutes. Een internationale route van 50 km langs Nispen, Essen, Kalmthout en Nieuwmoer. Een route door het Gastels Laag naar Oudenbosch en Bosschenhoofd van 30 kilometer en een route van 40 kilometer naar Zundert, via Schijf, waar men het beeldje van de turfsteker kan bewonderen.” Het boekje bevat ook routes rond Bergen op Zoom, Etten en Breda. “Onderweg fiets je langs turfvaarten en havens, overblijfselen van de rijke historie van de turf, het bruine goud.” Het boekje is te koop bij de lokale heemkundekringen en de plaatselijke VVV’s.


Oranjefonds waardeert verbinding tussen ‘jong en oud’

De Ca ntorije blij met nieuwe piano

Cheques voor Avoord Zorg en Wonen ter waarde van € 2.500

Romantisch concert in Trouwkerkje ETTEN-LEUR - In het kader van de actie Hart op de juiste plek heeft gemengd koor De Cantorije een gift van 1700 euro ontvangen van de Rabobank West-Brabant noord.

Isabella de Klerk, leerlinge van groep 5 van basisschool De Pontus, Jan van Iersel van de bewonersvereniging Contrefort en Paul van der Velden, manager welzijn, namen de prijs gezamenlijk in ontvangst.

ETTEN-LEUR - ‘Alle jaren tellen’, is het thema van Het Oranjefonds dit jaar. Van de 180 inzendingen in geheel Nederland is Avoord Zorg en Wonen met twee initiatieven doorgedrongen tot de regionale nominaties voor de Appeltjes van Oranje. Duurzaam verbinden van jong en oud staat centraal.

tien geselecteerde organisaties/ initiatieven zichzelf presenteren, waarna de jury zich beraadde wie door zou kunnen gaan naar de volgende ronde. Francy van Iersel, dagbestedingscoach Avoord Zorg en Wonen presenteerde de samenwerking met Do-re-mi, waarbij onder andere gezamenlijke zorg van de zusters en de jeugd voor de dierenweide ter sprake kwam. Ook structurele themamiddagen zoals ‘oma’s ladekast’ verbindt jong en oud. Vanuit Welzijn presenteerde Paul van der Velden, manager Welzijn regio Etten-Leur, de diverse activiteiten die de afgelopen twee jaar georganiseerd zijn en nog worden. Niet enkel de diverse ontmoetingsmarkten en huiskamerfuncties voor de wijk werden onder de aandacht gebracht, maar ook de samenwerking met het kinderdagverblijf in het Anbarg, de kinderkook cafés, de samenwerking met de diverse Brede Scholen, de wijkverenigingen en huiswerkbegeleiding naar aanleiding van overlast met hanggroep jongeren

Onafhankelijk van elkaar zijn er twee initiatieven vanuit Avoord genomineerd voor de Appeltjes voor Oranje. Enerzijds is de samenwerking tussen Do-Re-Mi en Avoord Zorg en Wonen in de schijnwerpers gezet. Anderzijds met name de brede selectie vanuit Avoord Welzijn die verbindingen tussen jong en oud bewerkstelligd. Beide initiatieven hebben de top tien van geheel zuidelijk Nederland behaald. De volgende landelijke ronde ging nipt aan de neus van Avoord voorbij. Oud en jong Bij de regionale nominaties mochten de

werden gepresenteerd. Beide initiatieven werden door het oranjefonds zeer gewaardeerd en beloond met een cheque van €2500,- welke ter voortzetting van de projecten gebruikt mogen worden.

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

2SE4 RVICE

www.warm in huis.nl

Jaarlijks keert deze bank een aanzienlijk bedrag uit aan culturele projecten in haar werkgebied en koor de Cantorije had een aanvraag voor subsidie ingediend. Het koor had dringend behoefte aan een nieuwe elektrische piano. Deze wordt bij de wekelijkse repetities op woensdagavond in het Turfschip en met concerten gebruikt. De gift van De Rabobank werd door bestuur en leden van de Cantorije met blijdschap begroet. Temeer omdat het in deze tijden waarin subsidies nagenoeg verdwenen zijn steeds moeilijker wordt om het hoofd financieel boven water te houden. Het zijn momenteel drukke tijd voor de zangers en zangeressen van het koor want op zaterdag 17 november staat een optreden in het Trouwkerkje aan het Van Bergen-

Kunstgebit stuk?

plein op het programma. De dirigent heeft deze keer een romantisch programma samengesteld met werken van onder andere Rheinberger, Mendelssohn, Dowland, Mancini, Brahms en Sullivan. Er staan dus niet alleen klassieke werken op het programma maar ook moderne werken zoals Moonriver en een song uit de musical De Mikado van Sullivan. Tijdens dit concert dat op 17 november om 20.00 uur begint zal De Cantorije tal van nieuwe werken laten horen. De begeleiding is in handen van Kristof Bastiaensen. De toegang is gratis. Noteer vast deze datum in de agenda. Het belooft een sfeervolle muzikale avond te worden.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

KORTE BERICHTEN

ETTEN-LEUR Wijkvereniging Banakkers: Hij komt, hij komt die lieve goede Sint. Jawel, Sinterklaas en zijn pieten komen weer naar Ut Praotuis. Dit gaat gebeuren op zaterdag 24 november om 10.00 uur. Alle kinderen die nog niet in groep 6 zitten zijn van harte welkom. Je moet je alleen wel even opgeven en dit kan bij Willy, Maerlantstraat 1 of bij Kitty, Huygenslaan 91 of bij Sandra, Brederolaan 59. Wel opgeven voor 14 november.

UURS

Alzheimercafé: ‘Stadia van dementie’. Jolanda Alvarez, consulente ‘Belevingsgerichte zorg’ kan goed uitleggen wat er gebeurt in de beleving wanneer iemand verkeert in deze stadia van het ziekteproces en hoe je daarop zou kunnen reageren. Het Alzheimer Café vindt plaats op donderdag 15 november in Het Anbarg, Nassaulaan 1 in Etten-Leur en begint om 19.30u. Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken, kunt u HOOM bellen zodat zij u thuis kunnen ondersteunen tijdens uw bezoek aan het Alzheimer Café. Heeft u interesse? Bel dan HOOM, T 0168356555 of per e-mail: info@hoomondersteuning.nl Lezing ‘Ouwe Vèrrekes’: Op donderdagavond 15 november houdt Rien Vermaire uit Hilvarenbeek een unieke voordracht over huisslachtingen en de tijd van vroeger. Hij haalt herinneringen voor u op in het Brabantse dialect. Heemkundekring ‘Jan uten Houte’ organiseert deze lezing om 20.00 uur in het Neerlandsch Koffyhuis. www.janutenhoute.nl

Agenda Het Turfschip

M3

M

2

M3

M3

M2

M2

M3

M2

PAGINA 6

Maandag 12 november 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 10.30-12.30u KBO-Toneel Tis was, vergadering 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Bridge 13.30-15.30u KBO Line Dance 13.30-14.30u KBO Ouderenkoor 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.30-22.15u Oriëntaalse Dans 19.45-23.15u Bridgeclub Double Dummy 20.00-23.00u Toneelvereniging Mag ’t licht uit! 20.00-22.30u El Pio Popvocals 20.00-22.30u Particolare Dinsdag 13 november 09.45-11.45u KBO Line Dance 10.00-12.00u KBO Vergadering 10.00-13.00u KBO gezamenlijk koken 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.00u KBO Handwerken 19.30-23.00u Oud & Jong 19.30-23.00u Bridge Het Turfschip 19.30-23.00u Baroniespoor Woensdag 14 november 09.45-11.45u KBO Line Dance 10.00-13.00u Gezamenlijk Koken 10.00-12.00u KBO Darten 11.15-12.00u KBO Ouderengym

13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Sjoelen 13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof 14.00-17.30u Senior Singers 14.00-16.30u Voices of the Globe 18.00-23.00u Koken voor heren 19.30-23.00u Volkstuindersvereniging E-L 19.30-22.30u Bridge Sans Atout 20.00-22.30u Koor Cantorije 20.00-22.00u Zwanen Tranen Koor 20.15-22.00u Feestorkest Sjubokz Donderdag 15 november 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 18.30-22.00u Postzegelvereniging Philatelica 19.30-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-22.00u Petruskoor 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 16 november 18.30-24.00u Schaakvereniging Staunton 19.00-22.00u Salsa Galante 19.00-23.00u Oriëntaalse Dans 20.00-22.30u Popvocals El Pio Zaterdag 17 november 12.00-01.30 Jubileum El Pio Zondag 18 november 19.30-00.00u Maja Dancers, line dance


lief en leed

Weekenddiensten

Familieberichten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Bedankt voor alle felicitaties, bloemen en kaarten voor ons 50-jarig huwelijksfeest. Dat heeft deze bijzondere dag nog specialer voor ons gemaakt.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Piet en Anneke Buijnsters - van Elteren

Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

STOP NU MET ROKEN!!!

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars!!! Stalling - Verkoop - Reparatie Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Zeer succesvol al indoor Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) Onderhoud - APK Keuring (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG enVBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij en RBNG)  Word vergoed door alle verzekeringsmaatschappijen ● 3 behandelingen door gediplomeerde therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten Nieuw in Etten-Leur, ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos MobieleBreda, 1 Star Trek Roosendaal  Geen extra kilo’s en pijnloos  3 behandelingen van 20 minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s pijnloos First C ●● Luxopuncture ook:enMENOPAUZE, To bol en omstreken: ontac dly go fietsenmaker  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT where  Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, t ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Dan d DEPRESSIES, VERMOEIDHEID n o o u r f j i j ne’s gone Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE befo je va  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT in het Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID dage st wel te ve re? l

ijks le diepen (45, k ven van Car l anker )?! a

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

www. fietsherstelaanhuis.nl 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekendTel:

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

HUIDZIEKTEN

Behandeling zonder wachtlijsten Alle behandelingsmogelijkheden, met hieronder enkele voorbeelden : Het dermatologisch centrum is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor dermatologie en flebologie.

• Volledig onderzoek naar allergieën binnen 2 weken. • Samenwerking met een diëste gespecialiseerd in voedselintolerane. • Behandeling van jeuk, eczeem, psoriasis met ultraviolet licht en UV-badtherapie. • Alle mogelijkheden voor huidkanker.

Alleen behandeling door ervaren dermatologen. De behandelingen worden door de verzekering vergoed, zoals in ziekenhuizen gebruikelijk is.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

r

www.fietsherstelaanhuis.nl

Uitvaartverzorging Ria Brens volledige verzorging van crematie of begrafenis persoonlijke begeleiding dag en nacht bereikbaar Zandspui 1 4873 LX Etten-Leur

Tel. 076 - 5015006 Fax 076 - 5019931

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

EEn mooiEr figuur mEt mindEr moEitE. Het bijzondere van bailine is dat je met zo min mogelijk inspanning en in korte tijd een geweldig resultaat bereikt. Precies het resultaat dat jij voor ogen had. Dat kan stevig afvallen zijn, maar dat hoeft niet. Veel vrouwen kiezen ervoor om gewoon strakker in hun vel te zitten, met meer spieren en minder vet. Daar merk je niets van op de weegschaal, maar in de spiegel des te meer. Hoe het werkt. Het hart van de bailine methode is de door Scandinavische wetenschappers ontwikkelde Cosmetic Training Simulator. Dit is een apparaat dat de spieren op precies de juiste plaatsen stimuleert met repeterende pulsjes. Dit doet het voor je: • Verbetert de circulatie • Verbetert de doelmatigheid van de spieren • Maakt het lichaam strakker en steviger • Geeft je de motivatie om door te zetten • Bestrijdt cellulitis.

De revolutionaire figuur-studio uit Scandinavië en gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

www.dermcentrum.nl

ps.schilderwerken@kpnmail.nl

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165-394302 E-mail: roosendaal@bailine.nl PAGINA 7

keukens

kiezen keuken w u is u th

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl HOfLEVERanciER

van caulil kEuRsLagER-tRaitEuR

staf & bianca

weekaanbiedingen geldig 12 t/m 17 november

keURSLageRkoopje grootmoeders Sudderlapjes-

rundvlees

vLeeSwaRenkoopje

4 stuks

.

€5 95

bij 150 gram Cervelaatworst 100 gram Likkepot GRATIS SpeCiaL

kip met pit kip met knapperige

.

€1

spinazie en pijnboompitjes, 60 100 gram verpakt in pancetta DinsDag: scHnitZELDag 4 voor €6.00 wOEnsDag: gEHaktDag 95 pankLaaR 1 kilo €5. DOnDERDag: biEfstuk 3 voor €7.50 VRij-ZatERDag: 4 DuitsE biEfstukkEn met gRatis saus €5.95 Stationsstraat 2 etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223


VV Unitas

Kunstenaar van het jaar 2013

Unitas ‘30 F9 is meer dan alleen voetballen

Unitas D5 had het lastig De Unitas toppers waren vooraf gewaarschuwd voor overmoedigheid want de tegenstanders gaan zich beter wapenen had de coach aangegeven. Ondanks een goede start met een aantal aanvallen was het na 5 minuten toch 0-1 toen een hoekschop ineens door de handen van Rens in het doel verdween. Dit gaf Internos moed en nog meer strijdkracht. Unitas was echter voetballend de betere ploeg en zorgde voor veel dreiging over de vleugels want op rechts waren Job, Romeo en Itse zeer aanvallend ingesteld. De vele voorzetten vonden echter geen gehoor hoewel Bob en Luc enkele malen op het doel schoten. Chiessa moest er aan te pas komen om vanaf het middenveld met een prachtige individuele actie de gelijkmaker binnen te schieten. Kort daarna liep een aanval over rechts en kon Danny er zijn voet tegenaan drukken 2-1. Net voor de rust was de combinatie tussen Colin en Daan die

de steekpas gaf naar Enrik en het verschil was gemaakt 3-1. Rust De warmte van het kleedlokaal deed Unitas geen goed want na de rust zette Internos aan en ondanks fel verdedigen van Sil en Bas kwamen er 2 kansen en stond het ineens 3-3. Paniek bij de toppers en het voetbal werd slechter. Voetballend lukte het niet goed meer dus dan maar via dode spelmomenten. Malik forceerde over links 2 hoekschoppen en de 2e hoekschop werd aanvankelijk afgeweerd maar een “maanbal” van Robin was de keeper te machtig 4-3. Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist toen Enrik de kans kreeg en deze binnen knalde 5-3.

tern 4 tegen 4 toernooi voor niet-selectie F-teams, op zaterdag werd de competitiewedstrijd gespeeld tegen Beek Vooruit, die nipt verloren werd met 2-3 en op zondag nam het hele team deel aan de familieloop in Etten-Leur. Het volledige team ging onder leiding van trainer Jurgen Rompa van start. Het was een waarachtig mooi, maar vooral opvallend gezicht. 9 jonge mannen en vrouwen die in hun opvallende geel/zwarte trainingspakken de aandacht trokken van het kijkend publiek. En niet 1 rondje, nee de meesten hielden het 10 ronden vol waarna iedereen moe en voldaan de finish bereikte. En de lopers vol trots hun medaille ophaalden. Jurgen Rompa kwam tot het idee nadat hij de Singelloop in Breda had gezien. “Daar zag ik dat teams van sportverenigingen meededen. Dat was niet alleen een mooi gezicht, ik vind het ook voor de uitstraling van de vereniging en voor het team een goed gevoel. Er was dan ook geen enkele speler die niet wilde meedoen.” Door na afloop nog met zijn allen gezellig op de Markt wat bij te komen werd het teamgevoel zeker nog eens extra geholpen. Wat in ieder geval blijkt hieruit is dat F9 een mooi en goed bij elkaar passend team is. En ook dat is belangrijk in de sport.

Bridgeclub Ons Genoegen Uitslag 7 november, Groep A: 1. Joke v. Haperen-Lidy v. Riel 60,71; 2. Toke Bulkmans-Henk Bulkmans 60,42; 3. Corrie v. Nijnatten-Marianne Voorkamp 55,65

Groep B: 1. Riet Ansems-Wil Brouwers* 61,40; 2. Corrie Groenhuis-Lesley v. Zanten 61,33; 3. Wim v. Heusden-Henk Hofsteden* 60,10

Bridgeclub Etten-Leur Uitslag 6 november, A-Lijn: 1. Els v.d. Lans en Jan Wijngaard 62.08%; 2. Riet v. Beers en Annie Oosschot 60.50%; 3. Rosemarie Spaas en Henk Jas 56.67% B-Lijn: 1. Marian v. Agt en Jopie Verhaeren 55.83%; 2. Ans v. Eeden en Ans Meulenbroek 55.00%; 3/4. May Rijnen en Cor v. Woensel 54.17%; 3/4. Irma Jacobs en Rob Doppen 54.17%

C-Lijn: 1. Wies en Jan Schot 59.38%; 2. Leo v. Leeuwen en Leo v.d. Vorst 57.15%; 3. Adrie Vilanueva en Marianne 54.86% Wij spelen op dinsdagavond in de Nobelaer. Interesse, wij hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Iets voor U, ’n telefoontje (076 5034784). U heeft bij ons de mogelijkheid om een paar weken zonder verplichtingen proef te draaien.

Na een spannende strijd tussen onder andere Marlene Dumas, Anton Corbijn, Rik van Iersel en Erwin Olaf, kwam Dalessi als winnaar uit de bus.

Nieuwe Nobelaer Kunstuitleen is trots om van deze kunstenaar een werk in de collectie te hebben. Het werk ‘meisje met hond’, is getekend in de typische ‘Dalessi stijl’, een alledaagse situatie die uit de context is gehaald. Van Rik van Iersel, één van de andere genomineerden, heeft Kunstuitleen zelfs 10 werken in huis.

Beginners en gevorderden van harte uitgenodigd om te komen spelen, info Ton van Daelen tel: 076-8867962 of Jochem van der Vegt tel: 076-5012624 tot ziens in het Trivium hotel.

Bridgeclub ‘t Turfschip een prooi voor Daan Dirks. In de slotfase verwees Daan Dirks zijn broer Stef Dirks, die dit jaar een sterke progressie liet zien, naar de tweede plaats. Koen van Duijnhoven finishte als 3e. Ook Berend Voorn (10e plaats) en Tim Dirne (15e plaats) liepen als 1e jaars C junioren een uitstekend debuut in deze categorie. Bij de D junioren Meisjes waren er dit jaar 4 deelnemers die een prima wedstrijd lieten zien. Esmee Foesenek (8e plaats), Maud Boeren (9e plaats), Floor Dirne (12e plaats) en Julissa v/d Berg (26e) hebben een puike wedstrijd laten zien. Bij de D junioren jongens liep Frank Dirven, in een groot deelnemersveld naar de 32e plaats. Een mooi veelbelovend begin van deze Achilles atleten in dit cross seizoen.

De eerste cross van het seizoen werd geopend door een ijzersterk optreden van de Achilles C junioren Daan Dirks, Stef

ETTEN-LEUR - Giovanni Dalessi is op zaterdag 3 november verkozen tot Kunstenaar van het jaar 2013 door Stichting Kunstweek.

Uitslag 7 november: 1e en 2e gedeelde plaats met 59,72% Mariette Kint & Maaike Westerhof en Ineke en Ton v. Daelen; 3e Wil en Jos Braspenning 59,38%; 4e Gerty Breg & Frans Bruinsma 59,03%; 5e Thea & Arie Duindam 52,78%

Unitas F9 deelnemer familieloop Etten-Leur Het team F9 van S.C. Unitas leverde afgelopen weekend een topprestatie. Allereerst deed het team op vrijdagavond mee aan de R&R Stucadoorscup, een in-

Dirks en Koen van Duijnhoven. Na 100 meter liep het Achilles trio aan kop en had al een gat geslagen met de rest van het deelnemersveld; dit veranderde de rest van de wedstrijd niet meer. De start was voor Koen van Duijnhoven; de finish was

Meisje met hond, van Giovanni Dalessi.

Bridgeclub De Snit

ARV Achilles Cross

ETTEN-LEUR - Jongens C junioren Achilles domineren Diomedon Cross.

Kunstuitleen heeft werk in huis van Giovanni Dalessi

Uitslagen dinsdag 6 november: 1. Ria en Corry 62,85%; 2. Frieda en Adrie 62,15%; 3. Jeannie en Angelos 59,03% Bij deze gezellige club met leden uit EttenLeur, Breda en St. Willebrord die spelen in Het Turfschip is nog plaats voor enkele le-

den. Wie van een kleine club houdt of wie pas van een cursus komt zal zich zeker bij ons thuis voelen. voorzitter Ton Luijkx, tel. 076-5218396 of secretaris Annet Mensink tel. 076-5145204, zullen u graag nadere inlichtingen geven.

Biljarten in de Schaapskooi

www.jb-sieraden.nl

Bridgeclub Tango Uitslagen woensdagmorgen 7 november A-lijn: 1. Joke van Haaren & Riet de Vries 59,38%; 2. Els Spelbos & Marian van Uffelen 56,25%; 3. Riet van Beers & Mary van der Vorst 55,73%. B-Lijn: 1. Dicky Baan & Ans Hupkes 62,08%; 2. Jenny de Roon & Jeanny Wols 58,75%; 3. Joke van Oorschot & John van Oorschot 58,33%. C-Lijn 1.Dimphy Blom & Piet Blom 61,81%; 2. Betty Roels & Ida van Warmerdam 56,67%; 2. Jan Clavan & Greetje Roozen 56,67%. PAGINA 8

Biljarten in de “Schaapskooi” in een ontspannen sfeer.

ETTEN-LEUR - De biljartclub van ontmoetingsruimte de Schaapskooi heeft plaats voor nieuwe leden. Nu biljarten we alleen op de dinsdagmid-

dag maar bij genoeg aanmeldingen kan ook op donderdagmiddag gespeeld worden. Loop voor informatie gerust even binnen, we zijn er elke dinsdagmiddag vanaf 13.00 tot 16.30 uur. De koffie staat klaar.


GEMEENTE ETTEN-LEUR 11 NOVEMBER 2012

Gemeente Etten-Leur

Verleende vergunningen

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Amu-sing De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor Amu-sing op 15 december 2012 op de locatie Bisschopsmolenstraat 162 te Etten-Leur. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl

Presentatie Buitengebied op internet Woensdag 7 november bezochten zo’n 300 belangstellenden de informatieavond over het bestemmingsplan Buitengebied. De presentatie die is vertoond, is terug te vinden op www.etten-leur.nl. Klik op de homepage op de fotobanner ‘Buitengebied’.

Kijkje bij bouw windmolens Zwartenbergseweg Op woensdag 14 november bent u van harte welkom om tussen 15.00 en 18.00 uur te komen kijken naar de plaatsing van windmolens van meer dan 100 meter hoog. Graag verzamelen op de locatie waar op dat moment de grote hijskraan zich bevindt. Vooraf aanmelden is niet nodig. Energiebedrijf Eneco verwacht dan met grote hijskranen de laatste onderdelen van het nieuwe windpark Zwartenbergseweg omhoog te hijsen en in elkaar te zetten. Deskundigen zijn aanwezig om uitleg te geven. Wat er de 14e precies te zien zal zijn, is afhankelijk van de weersomstandigheden en van de voortgang van de bouw. Windpark Zwartenbergseweg is in het gebied aan de oostkant van de Zwartenbergseweg en bestaat uit 5 windmolens van 2 MegaWatt per stuk. Samen zullen ze jaarlijks ruim 28 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 8000 huishoudens. De verwachting is dat in december de eerste kilowattuur op basis van windenergie geproduceerd wordt. Eneco is in maart gestart met de bouw van windpark Zwartenbergseweg. Er is hard gewerkt om het terrein dusdanig klaar te maken dat de windturbineonderdelen aangeleverd kunnen worden en de windturbines in elkaar gezet kunnen gaan worden.

Foto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Eénjarig jubileum Milieustraat Vosdonk Op 7 november was de Milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg één jaar open. Wethouder Jan van Hal verwelkomde de 18.000e bezoeker (de heer Herman Reniers) met een aantal milieuvriendelijke presentjes en een bos bloemen. Bovendien is er een film over de Milieustraat gemaakt. Die staat natuurlijk op het gemeentelijke youtubekanaal.

Zie www.afval3xbeter.nl Zie www.youtube.com/gemeenteettenleur

RAADSVERGADERING

Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie)

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 5 november De gemeenteraad heeft besloten om: ■ de heer M. van der Bijl te benoemen als raadslid voor de VVD-fractie; ■ de heer P. de Regt te benoemen als lid van het audit committee; ■ de specifieke controle onderwerpen accountantscontrole vast te stellen; ■ de programmabegroting 2013 vast te stellen. Voor de complete formulering van de besluiten verwijzen wij u graag naar onze website: www.etten-leur.nl > Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad. Vervolgens in de Kalender bij de datum 5 november klikken op Gemeenteraad. De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze redenen kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.

Agenda van de raadsvergadering op 12 november De voorzitter van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 12 november a.s. om 19.30 uur in de raadzaal de openbare raadsvergadering van maandag 5 november wordt vervolgd. In deze vergadering wordt aan de gemeenteraad voorgesteld: ■ om de belastingverordeningen 2013 vast te stellen; ■ een besluit te nemen op het voorstel over de gezamenlijke werkorganisatie Werk en Inkomen Sociale Zaken. Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de raadsagenda verkrijgbaar in het informatiecentrum in het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 12 november 2012, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4. De volledige agenda van de raadsvergadering is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender bij 12 november raadsvergadering aanklikken. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad

Spreekuur Cliëntenraad Sociale Zaken De Cliëntenraad Sociale Zaken houdt op elke 2e maandag van de maand spreekuur van 13.30 uur tot 15.30 uur in het kantoor van Wmo-loket Elz in het Stadskantoor. U kunt op maandag 12 november vrijblijvend binnenlopen en de Cliëntenraad om advies vragen. De Cliëntenraad Sociale Zaken is een door de Gemeente Etten-Leur ingesteld adviesorgaan op het gebied van het gemeentelijke, sociale zekerheidsbeleid en van de dienstverlening van de afdeling Samenleving. De Cliëntenraad kan u ook helpen met het invullen van formulieren, u de weg wijzen naar waar u terecht kunt met uw aanvragen, klachten enz. Het is namelijk soms behoorlijk moeilijk om de goede weg te vinden in de wirwar van papieren, loketten en plaatsen die er zijn. Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Uitkering, Minima & Inkomen > Cliëntenraad Sociale Zaken

Plaatsen van een container Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor het plaatsen van een container, jaarlijks van april tot en met november, in de Florijnstraat ter hoogte van nummer 6G te Etten-Leur (verzonden 7 november 2012). Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Financiering brede scholen Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de voorgestelde werkwijze voor duurzame financiering van brede scholen. De aanleiding hiervoor is de ontwikkeling van brede scholen volgens het uitvoeringsprogramma van de structuurvisie plus. Bestemmingsplan Sander-Banken Het college heeft besloten om het voorontwerpbestemmingsplan ‘Sander-Banken’ voor de wijken (Klein en Groot) Sander en Lage Banken ter inzage te leggen en vrij te geven voor inspraak en vooroverleg. Daarmee voldoet het college aan de wettelijke plicht om bestemmingsplannen periodiek te actualiseren. In dit bestemmingsplan gaat het vooral om het vastleggen van bebouwing en vormen van gebruik ervan, zoals deze nu aanwezig zijn. Belanghebbenden in het gebied worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Richtlijn waardering en activa 2012 Het college heeft de ‘Richtlijn waardering en activa 2012’ vastgesteld. De aanleiding hiervoor is een toezegging aan de gemeenteraad op 7 mei 2012 om een kader te geven voor het vaststellen van het jaarlijkse rentepercentage. De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze reden kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.

Raadsverordeningen Wet werk en bijstand 2012 Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur maakt bekend, dat in de raadsvergadering van 29 oktober 2012 door de gemeenteraad besloten is de volgende verordeningen Wet werk en bijstand vast te stellen: ■ Verordening Langdurigheidstoeslag WWB 2012-A gemeente Etten-Leur; ■ Verordening Toeslagen en verlagingen WWB 2012-A gemeente Etten-Leur; ■ Verordening Maatschappelijke participatie voor schoolgaande kinderen WWB 2012-A gemeente Etten-Leur; ■ Verordening Voorzieningen maatschappelijke participatie 2012-A gemeente Etten-Leur. De verordeningen treden in werking op 12 november 2012. De verordeningen liggen vanaf 12 november 2012 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Samenleving in het stadskantoor.


s op Kijk dagelijkit onze webs eor de vo w w w.action.nl

100 NIEUWSTE ARTIKELEN TRENDY

3.5 KANAALS

DECO

diverse kleuren en modellen maten 35-42

met gyroscoop, prachtige LED verlichting en tri-band infraroodbesturing

lengte 100 cm 6 bloemen

DAMES BOOTS

BESTUURBARE FOAM HELICOPTER MAGNOLIA WOO N T R E N 2012!

Elders 12.95 17.95

D

4.99 12.95 2.29 DRACENA lengte 85 cm 25 blaadjes

1.99

Elders 24.95 34.95

DAMES/TIENER

MICRO LED-LICHT

DECO

diverse kleuren maten S-XL

binnen/buiten 4,5 m snoer

keuze uit: hoogte 90 cm of hoogte 60 cm met decoratie

BASEBALL VEST

CLUSTER KERST VERLICHTING BOOM

ES 768 L A M PJ

Elders 14.99 19.95

8.49 17.49 Elders 24.95 29.95

mini glas KERST BALLEN 24 stuks

1.15

4.49

HEGRON 2-IN-1 BAD EN

LED

ORAL-B 1-2-3

verzorgend of verfrissend

20-LEDS 2 meter leuk in kerststukken, vazen en schalen

3-pack

DOUCHE CREME

10 0 0 M L

Elders 1.79 2.29

1.09

LICHT SNOER

Elders 1.99 2.49

1.15

TANDEN BORSTELS

Elders 2.29 2.69

0.98

Kijk voor winkeladressen en overige


UITZOEKEN

SCHOEN CADEAU

g i d e l l o v d n e s s a r r e v g i l e d r o o v d n e v e rba z SINT EN PIET

GEBREIDE

120 gram

diverse kleuren

CHOCOLADE LOOP LETTER SJAAL

0.79 0.65 2.49 Sint en Piet CHOCOLADE FIGUREN 2x100 gram

1.45

Elders 6.95 9.95

JUICY FRUIT

JONGEN OF MEISJE

AUTO

showercream en bodylotion 50+50 ml

35 cm

universeel makkelijk te bevestigen

CADEAU BADSET

Floral Boutique CADEAU BADSET 100+50 ml

1.79

TIENER OF

1.49

DAMES HIPSTER diverse prints en kleuren katoen/elastan maten XXS-L

2 - PA C K

Elders 3.99 4.49

1.59

BABY POP

BABY POP lacht, huilt, slaapt en brabbelt

7.49

3.29

ANTI-IJS DEKEN

kunststof IJS KRABBER 18 cm

0.29

POLAR BEAR

MAX LIPS

heren/dames

2 stuks

ALASKA MUTS

lederen HAND SCHOENEN dames maten S-XXL

3.49

2.98

1.29

LIPPEN BALSEM

Hegron HAND & NAGELCREME tube 100 ml

0.79

0.59

informatie op onze website ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 11-11 t/m za. 17-11

Elders 1.49 2.99


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Geschiedenis van de West-Brabantse platenzaken

Jetty geniet al 53 jaar van haar platencollectie West-Point wil de geschiedenis van de West-Brabantse platenzaken vastleggen. Wij vroegen de West-Point lezers om hun medewerking om ons (digitaal) zaken zoals foto’s, verhalen en platenverpakkingen aan te leveren. De reacties stromen nog steeds binnen. Deze week het verhaal dat Jetty Blijdenstein uit Roosendaal ons stuurde. “Ik ben 66 jaar en was dus in de jaren 50 en 60 teenager en erg geïnteresseerd in plaatjes draaien. Ik woonde op de Boulevard in Roosendaal en om de hoek in de Molenstraat werd in 1958 Muziekhandel Timmermans geopend, waar ik, mijn broer en mijn vader al snel vaste klanten werden. In 1959 was mijn absolute favoriet ‘Sail’Along Silvery Moon’ van Billy Vaughn. Als het kermis was, ging ik speciaal in de vliegtuigen om naar dit nummer te luisteren. Nou was het aanvankelijk alleen verkrijgbaar op een epeetje, een single met 4 nummers. Een EP kostte maar liefst 6,50 (gulden). Een single 3,95. Ik heb weken lang met mijn 6,50 in mijn zak gelopen en wilde iedere keer na school bij Timmermans binnen lopen, maar dan had ik mijn geld niet meer. Het kwam er uiteindelijk toch van en kocht op 13 mei 1959 mijn eerste plaatje. Kort daarop kocht ik mijn eerste elpee ‘La Paloma’, ook van Billy Vaughn. Dat was het begin van een platencollectie van ongeveer 400 singles en evenzoveel elpees, die hier nu nog in de kast staan. Alle singletjes zitten nog in de originele hoesjes en steeds wil ik ze opruimen, maar kan het niet over mijn hart verkrijgen. Wel ga ik van de winter alles eens kritisch bekijken, want bij de elpees zitten veel verzamelelpees. Wat ik weg wil doen gaat naar mijn vrienden. Ik heb nog een platenspeler, maar helaas ben ik erg slechthorend. Ik ben dat al mijn hele leven, maar nu wordt het erger naarmate de leeftijd vordert. Gelukkig heb ik nog een goed hoortoestel en soms kan ik nog een hele middag plaatjes draaien en geniet er nog net zoveel van als 50 jaar geleden.

Agenda

Sail Along Silvery Moon was het eerste plaatje van Jetty.

Ik had een heerlijke jeugd! Het was zelfs zo, dat, als ik uit school kwam, de heer Timmermans mij op stond te wachten om te zeggen dat er weer nieuwe sterren aan het firmament waren. Dan moest ik de winkel mee in en er naar luisteren. Op een dag zei hij: nu heb ik een artiest die het volgens mij helemaal gaat maken, kom maar eens luisteren. Het was de single ‘Sans Toi Mamie’ van Adamo. En ik was het helemaal met hem eens. Mijn vader was onderwijzer en schoolhoofd en gaf bijlessen. Hij werd benaderd door de directeur van de Vero om zijn zoon wat bij te spijkeren. Mijn vader wilde er nooit geld voor vragen. Toen de bijlessen voorbij waren wilde de directeur persé een cadeau geven, mijn vader moest maar eens wat platen opschrijven, dan kon hij daar uit kiezen. Dus mijn vader had zo’n 15 titels van platen opgeschreven en Timmermans wachtte hem op om te zeggen dat er iets

voor hem klaar lag. Mijn vader mee naar binnen en wat denkt u: hij had alle platen gekregen die hij had opgeschreven als dank voor de bijlessen! Mijn vader was er heel blij mee, maar ook verlegen omdat het niet zijn bedoeling was alles te krijgen. De zaak van Timmermans is er helaas niet meer en als ik in de Molenstraat kom dan kan ik wel janken dat alles weg is wat mij in mijn jeugd zo dierbaar was. Mijn vader en broer zijn helaas al overleden. Hun platen zijn allemaal verdeeld en verkocht, want ik kan niet alles houden. Ik koop nu helemaal geen cd’s meer, want ik zou nog 3 levens nodig hebben om alles te draaien wat in de kast staat. En als ik Sail along silvery moon weer draai dan zit ik weer in de vliegtuigen op de kermis!!” Heeft u ook informatie over de West-Brabantse platenzaken van weleer? Stuur een mailtje naar platenzakeninwestbrabant@hotmail.nl

Absolute must voor bluesrockliefhebbers

Bluesreus Popa Chubby in Gebouw-T New Yorker Popa Chubby is een van ’s werelds beroemdste (en beste) bluesrock gitaristen. Best bijzonder dus dat hij West-Brabant aan doet. Chubby is letterlijk en figuurlijk een reus. Zijn gitaar wordt in zijn imposante handen een speelgoedgitaartje.

Popa Chubby.

FOTO PETER UYTDEHAGE.

De klanken die hij uit zijn fender tevoorschijn tovert zijn even machtig als zijn gestalte. Popa heeft geen gemakkelijke jeugd achter de rug. Vanaf zijn zevende leefde hij alleen, nadat zijn vader overleed. Op zijn achttiende verhuisde hij naar New York, waar hij door drugsgebruik op de straat belandde. Dankzij de muziek wist hij te ontkomen aan zijn verslaving en werd opgenomen in de bluesscene van New York. Nu, 22 albums later, tourt hij over de hele wereld om zijn prachtige muziek te laten horen. Zijn Modern Bluesrock, met een mix van intensiteit en integriteit, heeft Popa Chubby een van de populairste artiesten in zijn genre gemaakt. Zelf beschrijft hij zijn stijl als The Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, Jimi Hendrix meets Robert Johnson. Chubby is absoluut onze concerttip van de maand. Gewoon naar toe gaan! Chicken skin gegarandeerd….. Meer info: gebouw-t.nl

Eliades Ochoa Mezz Breda donderdag 15 november 20.30 Blackie & The Oohoos Mezz Breda donderdag 15 november 21.00 Popa Chubby Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 15 november 20.30 New Cool Collective Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 16 november 21.00 Esther Groenenberg De Kring Roosendaal vrijdag 16 november 20.30 Jan Akkerman & Eric Vloeimans Mezz Breda vrijdag 16 november 21.00 Jay Nash Mezz Breda vrijdag 16 november 21.00 Time Bandits De Commerce Kruisland zaterdag 17 november Senq Time-Out Roosendaal zaterdag 17 november Heavy Duty Rock De Klomp Etten-Leur zaterdag 17 november 21.30 Crap Shoot De Klomp Etten-Leur zondag 18 november 16.30 Bel Canto De Kring Roosendaal zondag 18 november 14.30 John Carrie Mezz Breda zondag 18 november 16.30 Memphis Maniacs Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 22 november 20.30 Di-rect Mezz Breda donderdag 22 november 20.00 Jan Rot De Kring Roosendaal donderdag 22 november 20.30 Maria de Fatima De Maagd Bergen op Zoom donderdag 22 november 19.30

Stemweek Top 2000 komt er weer aan

Stem op Armand! Twee hitnoteringen heeft Armand in de legendarische Veronica Top 40 gehad. ‘Ben Ik Te Min’ denderde in maart van het magische-summer-oflove- jaar 1967 de nationale hitlijst binnen. In september van datzelfde jaar kwam zijn tweede grote hit, ‘Blommenkinders’, op de geuren van hasjiesj en marihuana de Veronica Top 40 ingewaaid. Hoewel Armand een groot aantal singles en elpees heeft uitgebracht is de oogst aan hits relatief klein. Naast zijn twee grote hits zijn de songs ‘Een Van Hen Ben Ik’ en ‘Met De Tandem Naar Marokko’ bij een groot publiek bekend. Ondanks deze bescheiden oogst aan hits mag Armand zich rekenen tot de hele kleine groep jaren zestig artiesten die nog steeds hun brood / spacecake verdient met muziek. Sterker nog, zijn populariteit groeit weer stevig. Onder andere door zijn optreden in ‘Ali B op Volle Toeren’. Dankzij dit optreden liep Armand recent tussen hooggehakte dames en in galakostuum gestoken heren over de gouden loper van het Televizier-Ring Gala. En zat ons aller oerhippie, kleurig verkleed als zichzelf, tijdens de uitreiking van de prijzen pontifocaal vooraan in de zaal. Prachtig! Helaas gaat het wat minder goed met Armand in de Radio Twee Top 2000. Vanaf de start van de Top 2000 (1999) tot nu staat Armand met ‘Ben Ik Te Min’ in deze hitlijst. Met deze song bereikte Armand in 2004 de 307-de positie. Maar kwam in 2011 niet verder dan nummer 796. Met ‘Blommenkinders’ ging het nog slechter. Dit prachtige nummer kwam in 2008 voor het laatst in de Top 2000 terecht.

Armand in de sixties.

Daarom onze oproep aan alle West-Point lezers, hun familie, vrienden en kennissen; Stem dit jaar op Armand! Onze enige, echte, oerhippie. Een schat van een man die altijd zichzelf is gebleven. Hét Nederlandse symbool voor de jaren zestig. Die teksten schreef als: “Blommenkinders leg die stiletto’s weg, vergeet die bloedige taferelen, want geuren en kleuren zijn de nieuwe wereldmacht, vechten gaat zo gauw vervelen..” Hoe kunt u stemmen? Is erg eenvoudig; ga in de week waarin u kunt stemmen (derde week van november) naar de site van de Top 2000 van Radio 2. Met een paar klikken kunt u hier uw stem uitbrengen. Onze dank is groot! Leve Armand!

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid. Meest actueel: Senself, Jazztafette, Crossroads, Rhytm en Brass Session Orchestra, Ear Candy, Fabulous Wannabeatles, Mr. Polska, Horrorstep, Markiezaats Musicalkoor én meer.

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 12


Van Bergenplein 15 4871 CD Etten-Leur

OPENINGSTIJDEN: dinsdag t/m zondag van 16.00 tot 21.00 uur

4871 CD Etten-Leur

Openingsactie:

Reserveren: 076 5441283 info@mandys-fd.nl www.mandys-fd.nl

Margriet Winterfair 16-19-21nov.excl. entrée Zwarte Markt 22 dec. • Donderdag 20 sept-zondag 23 sept. : voorgerecht gratis • Dinsdag 25 sept. t/m zondag 30 september: nagerecht gratis Oberhausen 8-13-15-20 dec. Kindergerechten vanaf € 7,50 Dusseldorf 8-13-15 dec. Reserveren: 076: 5441283 Keulen 8-13-15-20 dec. info@mandys-fd.nl Brugge 8-11-15 dec. www.mandys-fd.nl Maastricht 11 dec. Valkenburg 11 dec. 2 dgn Londen l.o. 8t/m9dec & 15t/m16dec. 2 dgn Disney/Parijs 27 t/m 28 december

€ € € € € € € € € €

16,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 99,50 116,50

Restaurant Sam Sing (2 pers) 3x keuze uit 15 gerechten (zie menukaart in restaurant) € 19,50 2 pers. w In de maand november Restaurant van ma. t/m vrij. Proef ons nieuw voorgerecht (gRatIS) Nieu

Markt 36 Etten-Leur 076-5034205

ETTEN-LEUR - Zijn we bereid onze meningen te onderzoeken? Socrates bevroeg de mensen in het oude Griekenland. Hij ontdekte dat ze niet goed wisten waar hun mening op gebaseerd was. Ziel nodigt je uit om ook in deze tijd jezelf te laten bevragen. Gun jezelf een avondje om in alle rust je motieven te onderzoeken. De afwegingen van anderen helpen je daarbij. Wat is de essentie, welke waarden bepalen jouw keuze, ben je bereidt jouw mening bijstellen? We onderzoeken in een kleine groep met maximaal 8 deelnemers algemene thema’s aan de hand van gewone dagelijkse voorbeelden, volgens logische stappen. Deze gesprekken vinden plaats op woensdag 14 en 21 november in de Pastorie van de Lambertuskerk aan de Markt 60 te Etten-Leur en beginnen om 20.00u. De begeleiding is in handen van Quinten van der Rhoer en Lia Rijbroek. Het is een tikje spannend in een prettige ontspannen sfeer. Iedereen van jong tot oud is van harte uitgenodigd. Gaarne vooraf aanmelden. Dat kan door te bellen met Simone Stevens (076-5109698).

Paardrijden voor gehandicapten ETTEN-LEUR - Het Vrolijke Ruitertje zet zich in om zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapten in de gelegenheid te stellen om paard te rijden. De lessen worden op 3 locaties en op 5 lesdagen gegeven. Op zaterdagmiddag wordt er gereden in de SDW manege in Bergen op Zoom. Op maandagavond en donderdagavond wordt er gereden in manege De Belle in Etten-Leur en op maandagavond en woensdagavond wordt er gereden in Ruitersportcentrum West Brabant in Wouwse Plantage. Om de ruiters goed te kunnen ondersteunen zijn er vrijwilligers actief. Afhankelijk van de handicap wordt de ruiter begeleid door 1, 2 of 3 vrijwilligers. Omdat er regelmatig verloop zit in de vrijwilligers, i.v.m. studie of bijv. zwangerschap, kan de stichting altijd wel nieuwe vrijwilligers gebruiken. Op dit moment zijn op alle locaties nieuwe krachten erg welkom. Inschrijven kunt U via onze website, maar u kunt ook inlichtingen vragen en/ of inschrijven via e-mail mari-west.1@kpnmail.nl. Onze web -site is erg verouderd maar er wordt hard gewerkt aan een geheel vernieuwde site. Via dit e-mail adres krijgt u zo snel mogelijk een reactie met antwoorden op al uw vragen. Bellen kan ook; tel. 0165-556085. U bent ook altijd welkom op een van de lesavonden (of middag) zodat u zelf kunt zien hoe een en ander in zijn werk gaat. Ook dan zijn er mensen aanwezig die u graag antwoord geven op uw vragen.

Onbeperkt Spare-ribs

Kip met boursin en honing € 10,95 p.p.

DonDerDag Vis stoofpotje

vrijDag Biefstuk

€ 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

Markt 18

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

mega

van 10 tot 17 uur Info: 0161 - 456291

Bress

sportcenter nieuwe Inslag 99 4817 gn

breda gelegen nabij oude casino a/d Heerbaan

Mega!

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

zondag 11 november

€ 10,95 p.p.

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten)

www. internetbode.nl

vlooien markt

€ 13,95 p.p.

woensDag

geoPeNd: Maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen van 12.30 tot 22.00 uur

Prijzen incl.vervoer,overnachting met ontbijt,entrée Disney Muys Reizen Rucphen Tel:0165-342351 info@muysreizen.nl

Socratische gesprekken bij ZIEL

DinsDag

Geert, deelnemer vakantiereizen Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

9 nov.: Stuifteenage.nl > airbrush night 10 nov.: WC experienCe > Vorstverlettour met DJ Willem 16 nov.: Stuifteenage.nl on tour (in Sprundel) 16 nov.: a-BomB > Behind Borderlines 17 nov.: apreS Ski night met DJ Jan Smit 24 nov.: glenn B-Day BaSh

WILDAVOND

RESTAURANT VROENHOUT Ook dit jaar gaan wij weer een culinaire wijn - spijsavond organiseren. Op Woensdag, 28 november 2012 zullen wij in samenwerking met Jeroen Broos van het wijnhuis Verbunt in Tilburg weer een culinair festijn maken. Kosten voor het 5 gangen menu € 49,50 Wijnarrangement € 25,00 Ontvangst vanaf 18.30 uur, begin diner 19.00 Graag reserveren op 0165-532632 of per mail info@restaurantvroenhout.nl Vol trots kunnen wij u mededelen, dat wij onze BIB GOURMANDE van de MICHELIN weer terug hebben gekregen. Tevens kunt u ook voor de kerstavonden 25 en 26 december reserveren

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Van Bergenplein 15

Afhaalmenu (2 pers.) Babi Pangang g ediN Foe Yong Hai i B N aa Koelow Yuk • Sate Nasi of Bami € 12,00

DAGREIS LONDEN 24 nov + 1, 8, 15 en 22 dec

€ 49,00

Vervoer, overtocht + stadsplattegrond

2-DAAGSE REIS LONDEN € 109,00 8/9 + 15/16 dec en 22/23 dec

Vervoer, overtocht, hotel + ontbijt

SCHALKE 04 – W. BREMEN 10 nov

€ 115,00

MARGRIET WINTER FAIR 16, 21 en 22 nov

€ 32,50

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

Vervoer + entree (op 22 nov slechts € 30 p.p.)

KERSTMARKT DÜSSELDORF € 25,00 29 nov, 1, 8, 14, 15, 21 en 22 dec KERSTMARKT AKEN € 25,00 1, 8, 12, 15, 20 en 22 dec KERSTMARKT OBERHAUSEN € 25,00 1, 8, 13, 15, 19 en 22 dec GOUDA BIJ KAARSLICHT € 17,50 11 dec KERSTMARKT BRUGGE € 22,50 8, 12 en 21 dec KERST IN FLUWEELENGROT € 29,50 29 nov, 3 en 14 dec DICKENS FESTIJN DEVENTER € 25,00 15 en 16 dec SCHALKE 04 – HANNOVER96 € 99,00 19 jan Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

www.brabantexpres.nl PAGINA 13


VACATURES

Schoonmaakbedrijf perfekt

bouwjaar verkoopprijs

Renault twingo II 1.2 16v Automaat airco radio cd

blauw grijs

jan-08

7.950

Renault Clio 1.6 16v 3 drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd lmv

zilver met.

jan-07

7.500

Renault Clio 1.2 16v 5 drs airco radio cd

zwart met.

jul-07

7.500

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd

zwart met.

aug-02

3.250

Renault Clio 1.4 16v 3 drs

rood

feb-99

2.250

Renault Kangoo 1.6 16v airco

blauw met.

jun-03

3.950

Renault Megane III 1.6 16v airco ecc radio cd navi. zwart met.

jan-04

15.750

Renault Megane III 1.6 estate airco ecc radio cd navi zwart met.

aug-11

18.250

Renault Megane II 1.4 16v radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault Grand Scenic III 7 pers. nav. lmv.

zilver met.

feb-11

21.750

Renault Grand Scenic 1.61 6v. airco 7 pers

grijs met.

mrt-05

6.250

Renault Laguna II 1.9 dCi airco ecc radio cd lmv

zilver met.

sep-02

3.750

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak beige met.

aug-02

4.950

Renault vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met.

aug-02

3.750

ford

zilver met.

nov-00

2.750

focus 1.6I Automaat sedan airco ecc

En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

De werktijden zijn van ma. t/m. vr. overdag gedurende 2 uur per dag.

Voor inlichtingen kunt u tussen 08:00 en 16:00 uur terecht bij Anja Zopfi of via onze website www.schoonmaakbedrijfperfekt.nl

Schoonmaakbedrijf perfekt b.v. krombraak 16, oosterhout. tel. 0162-45 45 30

computer problemen?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

Kijk voor meer informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CV naar sollicitaties@d-basics.com d-basics b.v. IABC 5101, 4814RN, BREDA

076-5239050 www.d-basics.com

TRANSPORTPLANNER (M/V)

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ GROUP chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

WIJ BIEDEN BV, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: FUNCTIE-EISEN Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ instelling voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. REAGEREN • stressbestendig opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN WIJhet BIEDEN FUNCTIE-EISEN FUNCTIE-EISEN Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering • kennis van automatisering Kijk voor meer informatie op bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte • flexibele en servicegerichte Wij bieden: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen instelling instelling WWW.farmtrans.nl pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dung • opleiding op minimaal MBO-niveau Een uitdagende fulltime baan in een team van REAGEREN REAGEREN • stressbestendig • stressbestendig Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • goede contactuele eigenschappen • ervaring in een soortgelijke of bel naar jonge enthousiaste collega’s in een bedrijfWilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: met Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen functie is een pré Velthuizen O R pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) Q U A LIrma I T Y G 0168-393030 O O D S H A N D L I N een informele • opleiding op minimaal MBO-niveau werksfeer en eenFpassende beloning pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau

TRANSPORTPLANNER TRANSPORTPLANNER (M/V) (M/V) TransporTplanner

Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) RK Zevenbergen Tel. 0168 - 39 (industrieterrein 30 30, email info@farmtrans.nl, Moerdijk) Tel. 0168 www.farmtrans.nl - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden? Het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

ben je handig met computers en spreek je naast Nederlands ook Frans? Help ons dan bij het ondersteunen van onze internationale cliënten!

• ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. www.farm functie is een pré functie is een pré F 516), O R4761Q RK U Zevenbergen A L I T F Y (industrieterrein O GR O Q O U D A S Moerdijk) L HI T A YNTel. DG0168 L OI O-N39 DG30 S 30,Hemail A Ninfo@farmtrans.nl, D L I N G

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

Postbus 264 1940 AG Beverwijk Tel: 0628 924 494 Fax: 020 - 453 55 86 info@brandwondenvereniging.nl www.brandwondenvereniging.nl

Medewerker ICT Helpdesk Franstalig

Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

voor een van onze projecten in Etten-Leur ind. terrein Vossendonk Zuid.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Kleur

interieurverzorgster

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

type

I.v.m. uitbreiding van onze werkzaamheden zoeken wij een

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Merk

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie

Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209

www.fityx.nl

.....VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS.....

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL SENIOREN

KOERSBALCLUB ’T PALET Op dinsdag 6 november hebben we weer een gezellige en sportieve wedstrijd gespeeld. De punten werden voor de eerste 5 plaatsen als volgt behaald: 1 Nettie van den Beemt 43 punten; 2 Frans Fleuren 28 punten; 3 Jet van Vlimmeren 19 punten; 4 Peter Zom 14 punten; 5 Gijs Rochat 12 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www.centrumoostel.nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdag middag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. De Koersbal club van dinsdagmiddag en de Jeu de Boules club van woensdagmiddag kunnen nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich hiervoor opgeven bij F. Fleuren tel. 076-5021128. KBO LEUR Bridge Uitslag 1 november, A-Lijn: 1. Ria v. Gijsel/Bets Nouws 64.58%; 2. Ineke Stevens/JeanPierre Ven 58.33%; 3. Riet Smit/Frans Verheijden 57.64% B-Lijn: 1. Tonnie de Leeuw/Jos den Boer 58.33%; 2. Will de Groot/Geralda Frijters 55.56%; 3/4. Thil en Cor Wouters 48.61% en Toos Franken/Willy v. Rossum 48.61% Einduitslag viswedstrijd In totaal werd er op zeven woensdagmiddagen gestreden, o.l.v. John Mathijssen, voor de eerste plaats van het klassement KBO viswedstrijd, die op 26 september begon. De wisselbokaal is voor de visser met de meeste punten en de Louis v.d. Ouweland bokaal voor de grootste gevangen vis. De aantal gevangen vissen, voor de gehele competitie 1205 stuks, was een stuk minder dan andere jaren misschien ook last van de recessie? Na afloop werd in de molen de Lelie, waar we te gast waren, met muzikale begeleiding en onder het genot van een hapje en een drankje met veel dank aan Tiny en Corry Augustijn en kleinkinderen, de einduitslag bekend gemaakt. De Louis v.d. Ouweland, werd uitgereikt door Joke, aan Johan Horstmans die nog net op laatste dag de grootste vis ving, goed voor 58 punten. De wisselbeker was dit jaar voor Bart Klep. Einduitslag: 1. Bart Klep; 2. Gerrit Lambregts; 3. Cees Vermeeren; 4. Piet Boot; 5/6. Jac Lambregts en Sjef Poppelaars; 7. Cees Damen; 8. Toon v. Oers; 9. Arend Lammerse; 10. Cor Willemse; 11. John Mathijssen; 12. Gerrit v. Poppel; 13. Tiny Augustijn; 14. Jan de Lange; 15. Johan Horstmans; 16. Ries v.d. Broek; 17. Cees Melisse. PAGINA 14


R VE P O KO S L E V A K W U R O E B B M E 17 NOV R ZAT. U U 0 0 . 11.00-13

Maak op zat. 17 november kennis met ’de HeideBurgh manier van leven’... Van 11.00 tot 13.00 uur heten we u hartelijk welkom op de locatie van de toekomstige 18 holes golfbaan aan de Langendijksestraat 7 te Rucphen. Op Landgoed HeideBurgh – dat ongeveer 90 hectare telt – heeft u bovendien de mogelijkheid uw eigen droomvilla te realiseren op een perceel van maar liefst 5.000 vierkante meter. Meer weten, ga dan naar www.heideburgh.nl

www.heideburgh.nl Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

Special paintS tel.: 06 - 222 66 818

Ben jij crisismoe en wil je meewerken aan successen? WIJ ZOEKEN GEDREVEN PROFESSIONALS OM ONZE GROEI AMBITIES TE VERWEZENLIJKEN.

Office Palace is een ambitieuze en groeiende onderneming. Een topbedrijf, geen last van de crisis, dat blijkt, want ook dit jaar bedraagt onze groei voor het achtste opvolgende jaar dubbele cijfers. Om deze groei in goede banen te leiden en verdere groei te realiseren hebben wij professionals nodig. Ambitieuze toppers waarvan iedereen zegt; dat is er 1 van Office Palace, dat zie je zo want hij/zij: 1. Streeft naar 100% klanttevredenheid 2. Heeft plezier in het werk 3. Heeft de ambitie om Office Palace groot te maken 4. Is een teamplayer met respect voor collega’s 5. Werkt constant aan verbetering 6. Is een winnaar Kortom, de kenmerken van de ideale OP-er! Office Palace.nl is dé nummer 1 in levering van kantoor-, horeca- en winkelbenodigdheden. Meer dan 20.000 verschillende artikelen op voorraad en een sterke focus op de detailhandel, horeca en MKB. Momenteel zijn wij met ongeveer 25 medewerkers ruim 45.000 kantoren en bijna 25.000 winkels en restaurants van dienst. Het is onze ambitie dit de komende jaren minimaal te verdubbelen. De volgende functies zijn beschikbaar:

Magazijn Medewerker (m/v), fulltime Dagelijks komen er in ons magazijn producten binnen, worden verpakt, verzendklaar gemaakt en verstuurd. Zie jij het als een uitdaging om deze processen in goede banen te leiden, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving Magazijn Medewerker - Het ontvangen, inslaan, verzamelen en verzenden van goederen - Het uitvoeren van controlewerkzaamheden - Het uitvoeren van eenvoudige administratieve handelingen o.a. het inboeken van inkomende goederen en de palletadministratie - Controleren van de bijgevoegde vrachtdocumenten, zoals vracht brieven, inslaglijsten, order verzamellijsten en verzendlijsten - Administratieve afhandelen van vrachtdocumenten, zoals onder tekenen (indien daartoe bevoegd), afgeven van juiste documenten aan de chauffeurs en in ontvangst nemen van documenten - Het registreren van retour gekomen goederen, evt ompakken en terug op voorraad zetten - Voorraadbeheer

Profiel Magazijn Medewerker: - MBO werk en denkniveau - Een flexibele instelling - In teamverband kunnen werken - Klantgerichte instelling hebben - Zet zich in om samen met anderen doelen te bereiken - Draagt bij aan een gezamenlijk resultaat ook wanneer dit niet van direct persoonlijk belang is - Herkent zichzelf in hoge mate in het profiel van de ideale OP-er

Functie eisen: Je bent een aanpakker, kan goed zelfstandig werken, je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werkt nauwkeurig. Je hebt een klant- en servicegerichte instelling en je hebt ervaring in een soortgelijke functie.

Inkoper (m/v), fulltime Voor de nieuw in te richten inkoopafdeling zijn wij op zoek naar een proactieve en gedreven inkoper. Heb jij processen onder controle, zie jij het als een uitdaging om de beste inkooptarieven te bedingen en tegelijkertijd de performance van de leverancier te waarborgen? Dan zoeken wij jou!

Functieomschrijving inkoper: - Bestellingen plaatsen bij leveranciers - Onderhandelen over inkoopcondites en afspraken maken met leveranciers. - Actief sourcen van nieuwe (met name Verre Oosten) leveranciers en relatiebeheer - Ontwikkelen en uitvoeren van professionaliseringsplannen voor de operationele inkoop - Het realiseren inkoop besparingsdoelstellingen

Functie eisen inkoper: - Een proactieve en flexibele instelling - Nauwkeurig en accuraat - HBO+ werk en denkniveau - Goede computervaardigheden, met name Excel vereist. Accountview een pre. - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Wij bieden voor alle functies Een marktconform salaris, een functieafhankelijke bonusregeling en prima arbeidsvoorwaarden in een dynamische, uitdagende en informele werkomgeving met een prettige werksfeer. Dankzij onze sterke groei zijn er voldoende mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen en door te groeien.

Solliciteren Je motivatiebrief en CV kun je per e-mail sturen naar info@officepalace.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw M. van Leeuwen op telefoonnummer 076-5041684. Zie ook www.officepalace.nl & www.facebook.com/officepalace.

Voor al uw klussen o.a. stucwerk schilderwerk en behangen

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur Voorsteven 21 telefoon 076-5012228 4 8 7 1 d X e t t e n - llein ug r e t e l e f o o n 0o7o6r-d 5012228

tbe Klan

8,6

Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

APK-keuringen

te koop gevraagd

Div. occasions

oude motoren brommers en scooters tel. 06-22332058 te koop gevraagd

hout en metaal bewerkingsmachines tractoren, heftrucks gereedschap bedrijfswagens landbouwwerktuigen tel. 06-5798 2052

Totaal onderhoud Autoverkoop alle merken Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.950,..blauw .... 2007..... 8.250,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......13.450,Ford .... 2006... 11.250,NissanFusion Almera 1.4 Tinoairco airco ........................zwart + winterbanden ...groen .......2000 ........3.950,Opel Corsa 16V Business airco. ...blauw .......2008 ........9.550,Ford Fiesta1.41.6 ghia 5 drs5-drs ................zwart .... 2009... 13.950,Opel Meriva 16V Business ............blauw .......2008 ......10.450,Hyundai i301.6 Dynamic aircoairco .................grijs .... 2008... 14.750,Peugeot 206 1.6 pack airco 3-drs ..................rood ........6.900,Kia Picanto airco m/t ...................... oranje .......2005 .... 2005..... 6.950,-

Peugeot 207 1.41.6 XSpack pack airco ......................rood ........9.550,Peugeot 206 airco 3 drs ..... rood .......2007 .... 2005..... 9.350,Renault Clio 1.21.4 airco 5-drs. ......................... ........8.950,Peugeot 207 XS pack airco......... zwart rood .......2008 .... 2007..... 9.775,Seat IbizaClio Sport1.2 1.4airco ..................................... zwart .......2001 ........3.500,Renault 5-drs. .............zwart .... 2008... 10.250,-

Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ......10.550,Seat Ibiza 1.4 Sport airco ................... zwart .....2005 ..... 8.750,VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ........................ grijs .......2005 ......10.950,Skoda Fabia combi 1.4 airco ..............grijs .... 2006..... 9.250,VW Golf 1.4..................................................... grijs .......2000 ........3.750,VW Golf Station 1.6 Turijn airco ........grijs .... 2005... 11.950,-

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,-

www.autobedrijfknobel.nl

EXOTISCH TUINCENTRUM

zOnDAg 11 nOvember OPen Gezellig even naar de Evenaar voor sfeervolle kado-artikelen

fUnShO

PPen

- nIeUW: Scentchips en branders Deze vullen uw interieur met de heerlijkste geuren - grootste assortiment wierook van nederland - Specialist in teakmeubelen (ook maatwerk mogelijk) - en nog steeds volop artikelen in de OPrUImIng

KOrTIngen TOT WeL 70% !

KADO TIP www.evenaar.com

Bredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660


Scheiden is ook een nieuw begin!

KOM, KOOP & WIN® t/m november 2012 2012 zaterdag 20 zaterdag oktober t/m17 zaterdag 17 november

Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring.

Een jaar lang

GRATIS SHOPPEN

We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding.

in Winkelhart Etten-Leur t.w.v. € 5.400,-!

De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Er zijn 3 tussentijdse trekkingen met iedere week kans op:

1 minuut gratis winkelen bij

TE VEEL SCHULDEN?

J&J POLLEMANS

Wij hebben de oplossing: begin 2013 schuldenvrij zakelijk en particulier

en iedere week

een scooter

Wilhelminalaan 2A - 4872 BX Etten-Leur info@comfortdienstenadvies.nl 076 - 532 42 95

Wilhelminalaan 2A - 4872 BX - Etten-Leur info@comfortdienstenadvies.nl - 076-532 42 95

als je ons op facebook!

Gratis zegel bij elke € 5,aa bestedingen; n

(tot een max imum van 5 zegels per keer)

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. PRIJZENSPONSORS

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

CHIMERE – ESPRIT ETTEN-LEUR – JAMBELLE ETTEN-LEUR BEEN- EN ONDERMODE RODAS COPY & OFFICE – MS MODE ETTEN-LEUR – HEMA ETTEN-LEUR – NIMCO HOUSE OF SHOES C&A – BOEKETTERIE – JEANS CENTRE – JUWELIER MEKES – ARLECCHINO (JUNIORMODE) EXPERT ETTEN-LEUR – ISABELLE MODE – BLOKKER ETTEN-LEUR DA DROGISTERIJ EN LUXE PARFUMERIE VAN MEEUWEN – H EN I MODE – MEXX LUNCHCAFÉ ZUS & ZO – COSMO HAIRSTYLING – BRUNA VAN GILS CHIQOORIJ PATISSERIE & TRAITEUR – HANS ANDERS – BURMANN HOME STYLING GALL & GALL BURCHTPLEIN – INTERTOYS – MODE 4 HER – FLEUR 85 SCOOP ICE-CREAM – HET GEBOORTERIJK – MISS ETAM

www.winkelhartetten-leur.nl

aff A3 winkelhart etten leur.indd 1

05-10-12 16:35

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

BomSchoenmakers Advocaten Sophiastraat 32, 4811 EM Breda tel.: 076-5200530 email: info@bstadvocaten.nl www.bstadvocaten.nl Echtscheiding, gaat u uit elkaar, problemen met alimentatie of omgang of heeft u een ander juridisch probleem? Wij bieden u een

Gratis intakegesprek

Bomschoenmakers is gespecialiseerd in personen- en familierecht, waaronder echtscheiding, echtscheidingsmediation, verbreking samenwoning, verbreking geregistreerd partnerschap, opstellen ouderschapsplan, gezag, omgang, alimentatie en internationale kinderontvoering. Voor vragen kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met: mevrouw mr. P.P.M. Hendrikx-Heeren p.hendrikx-heeren@bstadvocaten.nl / info@bstadvocaten.nl

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

NIEUWE CV-COMBI KETEL?

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING!

ZONNEPANELEN NEDERLAND KIEST VOOR DE ZON

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

HOUD

ONDER HUUR LEASE

j Ook voor u hebben wi sing! los op re lba taa be n ee

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

KOOP

U huurt al een hr-ketel voor minder dan 1 euro per dag!

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Bezoek onze vernieuwde website:

WWW.VIGAR.NL

DELZ_20121111  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you