Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

E T T E N - L E U R S E

31 JULI 2013 WEEK 31

Uitgeverij

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

BAU EN LAU VASTGELEGD VOOR PROFOMNIUM

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ETTEN-LEUR IN RACE VOOR BESTE WERKGEVER

Wethouder deelt ijs uit aan vrijwilligers

Celstraf met tbs voor Etten-Leurenaar

ETTEN-LEUR - Jeugdland Etten-Leur zit er weer op. Bijna drie weken lang konden kinderen zich op het terrein aan de Wipakker op allerlei manieren vermaken met spelletjes en andere manieren van ontspanning. Aan het eind van de editie 2013 kwam wethouder Theo Vaes namens de gemeente aan alle vrijwilligers van Stichting Jeugdland ijsjes uitdelen om hen te bedanken voor hun inzet tijdens de hitte en warmte waarin zij moesten opereren. Dit jaar trok het jeugdvakantiepark wel zo’n 700 minder bezoekers dan vorig jaar: 3300 tegen 4000. De Stichting Jeugdland zegt dat dit vooral te wijten is geweest aan het warme weer.

DEN BOSCH - Ook in hoger beroep is bij het gerechtshof in Den Bosch vier jaar gevangenisstraf met tbs en dwangverpleging geëist tegen een inwoner van Etten-Leur. Het gaat om een 43-jarige man. Hij stak drie jaar geleden in een woning aan de Van Genkstraat in Etten-Leur zijn 22-jarige ex-vriendin met een mes. De vrouw raakte bij de steekpartij levensgevaarlijk gewond. Toen de man na de steekpartij op de vlucht sloeg, loste de in de tussentijd gealarmeerde politie een waarschuwingsschot. Eerder had ook de rechtbank in Breda al een celstraf van vier jaar cel met tbs en dwangverpleging tegen de man uit EttenLeur geëist.

Jongeman opgepakt voor afpersing

Blijlevens ontslagen bij ploeg Belkin

ETTEN-LEUR - De politie heeft afgelopen vrijdag omstreeks de klok van 17.40 uur in Etten-Leur een 17-jarige jongeman uit Ermelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht afpersing te hebben gepleegd. Een 16-jarige jongen uit Etten-Leur zat met enkele vrienden op een bankje in de Spoorlaan in Etten-Leur. De verdachte uit Ermelo kwam naar hen toe, sprak de jongens toe en eiste geld. Onder druk heeft de 16-jarige knul vervolgens een geldbedrag aan hem afgegeven. Korte tijd later deed hij hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is daarna door agenten aangehouden en in verzekering gesteld voor het plegen van een strafbaar feit.

WEST-BRABANT - Jeroen Blijlevens is ontslagen als ploegleider bij Belkin. Vorige week kwam naar buiten dat de oudcoureur in de Tour de France van 1998 epo heeft gebruikt. Hij was toen in dienst van TVM en won een etappe. Blijlevens heeft in een open brief verklaard dat hij gedurende zijn carrière als wielrenner epo tot zich heeft genomen. Eerder dit jaar ontkende ‘Jerommeke’ dat nog. In het dopingconvenant van de Nederlandse wielerploegen liet de West-Brabander toen opnemen nooit doping te hebben gebruikt. Epo was in 1998 nog niet te traceren door de dopingautoriteiten; met terugwerkende kracht wel.

Gemeenten maken afspraken met MEE ETTEN-LEUR - De gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Zundert hebben de samenwerkingsafspraken met organisatie MEE vastgelegd in een convenant. MEE biedt ondersteuning aan mensen met een beperking en hun familie. Het overheidsorgaan College van Zorgverzekering (CvZ) deed onlangs het verzoek om de afspraken te beschrijven in een overeenkomst. De zes gemeenten zijn afzonderlijk benaderd voor het opstellen van een convenant. In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn gemeenten verantwoordelijk voor de regie rond de ondersteuning van cliënten met een beperking.

ETTEN-LEUR - Het eerst Zomeravondspektakel in het Winkelhart, afgelopen donderdag, was al meteen een schot in de roos. Prima weersomstandigheden, veel publiek en lekkere muziek. Voor dat laatste zorgden op het podium Denny Braaf (zie foto), Samantha Steenwijk en Roxeanne en Dré Hazes. Morgen (donderdag 1 augustus) gaat het op het Raadhuisplein in Etten-Leur terug naar de ‘80’s en ‘90’s met de nederpopband Kaas!. Zie ook elders in deze Bode. FOTO HUUB VERVEST

Partij vraagt zich af of volksgezondheid niet in gevaar is

Zorgen over bodemvervuiling ETTEN-LEUR - De fractie van Ons Etten-Leur heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de bodemvervuiling die is aangetroffen ter hoogte van de voetgangers- en fietsoversteekplaats aan de Brabantlaan. DOOR PETER HOUTEPEN Gasunie vervangt sinds enkele maanden de hoofdgasleiding in de gemeente. Bij proefsleuvenonderzoek werd enkele weken geleden een vervuiling van de bodem opgemerkt op voornoemde locatie. Waar het de bedoeling was om de leiding via open graafwerkzaamheden te verrichten, wordt ter hoogte van de voetgangers- en fietsoversteekplaats onder de vervuiling door geboord. Woordvoerder Volgens Ons Etten-Leur is dat een vreemde situatie. “Wij hebben voor aanvang

Ik ga op vakantie en ik neem mee... WIN EEN BODE ACTIEPAKKET t.w.v.

de BODE! Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode op jouw vakantiebestemming en win mooie prijzen! Stuur je mooiste foto naar:

€ 50 +

JOUW FOTO IN DE BODE!

van de werkzaamheden het verzoek gedaan om het boortraject in zijn totaliteit ondergronds te doen”, aldus José Lockx, gemeenteraadslid voor Ons Etten-Leur. “Volgens de Gasunie was dat niet mogelijk omdat het boorapparaat dertig meter trekveld nodig zou hebben. Wij hebben dit voor waarheid en in vertrouwen aangenomen.” Ons Etten-Leur heeft hierover ook nog contact gehad met een woordvoerder van de Gasunie, waarin bevestigd werd dat ondergronds niet mogelijk was. “Er waren bodemonderzoeken uitgevoerd en de veiligheid stond voorop. Wij hoefden ons geen zorgen te maken.”

Verbazing Groot was dan ook de verbazing toen Ons Etten-Leur vorige week ter ore kwam dat door de Gasunie onder de vervuiling door geboord werd. “Door deze boringen komt er vervuilde grond naar boven. Wat te doen als de oude leiding wordt verwijderd? Dan komt er nog meer van deze vervuilde grond naar boven!” De partij maakt zich dan ook zogen over de volksgezondheid van mens en dier. “Er lopen daar dagelijks mensen met huisdieren en er fietsen mensen. Kan het college hier veiligheid garanderen?”

ZDZͳSALE ZONDAG 4 AUGUSTUS GEOPEND van 12.00 tot 16.00 uur

40% 25% 10% 15%

Diverse aanbiedingen vindt u op onze website: www.poppelaarstuincentrum.nl

foto@internetbode.nl Vermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 14 augustus 2013

Rietdijk 1B Rietdijk 1B 4824ZB ZB -- Breda Breda 4824 Tel.:+31(0)76+31(0)76- 541 541 46 46 24 Tel.: 24 www.poppelaarstuincentrum.nl www.poppelaarstuincentrum.nl

22 bekeuringen bij verkeerscontrole ETTEN-LEUR - Agenten hebben bij een verkeerscontrole in Etten-Leur afgelopen vrijdag 22 bekeuringen uitgedeeld. De controle werd gehouden op de Bredaseweg en vond plaats tussen 14.15 uur en 15.30 uur. De meeste bekeuringen, 17 om precies te zijn, werden gegeven vanwege het niet dragen van de veiligheidsgordel. Verder eenmaal voor niet hands free bellen, voor het rijden door rood licht en voor rechts inhalen. Daarnaast werd bij de verkeerscontrole op de Bredaseweg in Etten-Leur ook nog tot twee keer toe een bromfiets uit het verkeer gehaald. Dat gebeurde vanwege overtreding van de maximale constructie snelheid.

Ons Etten-Leur voor duidelijke communicatie en informatie

Voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl


KOOP Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!! Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !!

 

 

  

 

%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

     

    

       !" # $$ # # $$

5PLK

KANTOORMEUBELEN

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

Gastelseweg 208 4704 RT Roosendaal 06 5703 5772

0 # $$ 123 45

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

restauratie – antiek – meubelen – stofferen Vraag vrijblijvend een offerte aan! Boeken: 9 delen ‘Romantische Meesterwerken .... p.st. â‚Ź 0,50 Konsalik ........................................................... â‚Ź 0,25 Kinderboeken .................................................. â‚Ź 0,10 Scharen in diverse maten .................................. â‚Ź 0,25 Lege Lego emmertjes ......................................... â‚Ź 0,25 Coupons in div. maten ........................................ â‚Ź 0,25 Bruin glazen artikelen ......................................... â‚Ź 0,05 Alle speelgoed ....................................... HALVE PRIJS Alle gezelschapsspellen ........................ HALVE PRIJS Alle spiegels .......................................... HALVE PRIJS Alle spaarpotten..................................... HALVE PRIJS Let op! Vanaf juli zijn wij ‘s zaterdags geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje� Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

249.-

. 7 17

119.-

78.SCHEERAPPARAAT 15

LED-TV M2352D -PZ. t58 cm beeld t.FEFHFTDIJLUBMTDPNQVUFSNPOJUPS t*EFBBMBMTF57

tComfortabel en glad scheren t6JULMBQUSJNNFS tVVSPQMBEFO 50 minuten scheren

Veel voordeel voor de thuisblijvers! 359.-

269.99.-

TABLET ("-"9:5"# tGroot en helder scherm t4VSGFO FNBJMFO NV[JFLMVJTUFSFOFOOPHWFFMNFFS t"OESPJEFO(#HFIFVHFO

. 6 6

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zondag 4 augustus 2013.

STOFZUIGER #4(- t1XBUUWFSNPHFO t;VJWFSFVJUCMBBTMVDIU tNFUFSCFSFJL


ACTUALITEIT

‘Belkin Brothers’ gaan de strijd aan met Tourwinnaar Chris Froome

‘Bau’ en ‘Lau’ komen ook naar Etten-Leur ETTEN-LEUR - Nadat eerder al Chris Froome, winnaar van de Tour de France 2013, was vastgelegd, heeft de organisatie van de Rabo Profronde van Etten-Leur bekend gemaakt dat op zondag 11 augustus ook Bauke Mollema en Laurens ten Dam aan de start staan in het profomnium in het centrum. DOOR PETER HOUTEPEN Mollema en Ten Dam, liefkozend Bau en Lau genoemd, zorgden er met hun uitstekende prestaties tijdens de Tour de France voor dat veel mensen aan de buis gekluisterd zaten om de verrichtingen van de twee geboren Groningers in Frankrijk te volgen. Mollema eindigde uiteindelijk als zesde in de Tour en Ten Dam dertiende. Meet & Greet Veerman ICT Services uit Roosendaal, al jaren een trouwe sponsor van de profronde, heeft er voor gezorgd dat Bauke Mollema in Etten-Leur te aanschouwen is. De komst van Laurens ten Dam wordt mogelijk gemaakt door toedoen van sponsor

Programma 12.00 uur: Funklasse 12.45 uur: Dikke Banden Races 14.00 uur: Voorstellen profrenners 14.15 uur: Tijdrit profs 14.45 uur: Puntenkoers profs 15.30 uur: Dameswedstrijd 17.05 uur: Rit in lijn profs 18.15 uur: Huldiging profomnium

Winkelhart Etten-Leur. “Zij gaan hier ook een Facebook actie voor een Meet & Greet aan verbinden”, zegt voorzitter Ronnie Buiks van de Rabo Profronde van EttenLeur. “Het Winkelhart wilde heel graag Ten Dam in Etten-Leur aan het vertrek zien en wij zijn als organisatie hartstikke blij dat we hierdoor de twee beste Nederlandse renners uit de Tour de France aan de start hebben staan.” Heel trots In de tussentijd zoekt de organisatie nog verder naar Nederlandse renners uit de Tour de France of een mooie buitenlandse topper.

‘Heel trots op wat we nu in huis hebben’ Buiks: “We hebben links en rechts wat visjes uitgeworpen en wachten af of daar nog wat uitkomt. Is dat het geval, dan komt dat deze week nog naar buiten. Maar we zijn natuurlijk al verguld met het feit dat Mollema, Ten Dam en Chris Froome naar Etten-Leur komen. Die laatste rijdt alleen in deze regio een wedstrijd. We zijn heel

Bauke Mollema en Laurens ten Dam zijn van de partij in Etten-Leur.

trots op wat we nu in huis hebben, met daarbij aangetekend dat we bij de dames natuurlijk ook al Marianne Vos aan het

vertrek hebben staan. Ik denk dat we hiermee toch op flinke belangstelling kunnen gaan rekenen. En in tegenstelling tot bij-

FOTO HANS VAN BERKEL

voorbeeld de Acht van Chaam en de Draai van de Kaai in Roosendaal bieden wij de bezoekers ook nog eens gratis entree.”

Nominatie gemeente in categorie van organisaties met minder dan duizend werknemers

Etten-Leur in de race voor ‘Beste Werkgever 2013’ ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur maakt kans op de titel ‘Beste Werkgever 2013’ in de categorie van organi- DOOR PETER HOUTEPEN saties met minder dan duizend werknemers. Etten-Leur is samen met 49 andere organisaties genomineerd. Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van Etten-Leur zegt als verantwoordelijke voor het personeelsbeleid erg trots te zijn op de nominatie. “We zijn een ambitieuze gemeente die kansen en uitdagingen ziet en pakt. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en zich te laten zien in de organisatie.” Betekenen Volgens de burgemeester typeren korte lijnen, ruimte voor innovatie, heldere taakverdeling en duidelijke verwachtingen de gemeentelijke organisatie.

‘Medewerkers krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Het Stadskantoor blijkt een goede werkplek te zijn.

“Je kunt echt iets betekenen in de nauwe samenwerking met onze inwoners en partners. De gemeente Etten-Leur heeft een goed arbeidsvoorwaardenpakket. De balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk en dat komt hierin terug.” Een en ander vraagt wel flexibiliteit van twee kanten. “ Wij belonen medewerkers bij het leveren van bijzondere of extra prestaties op creatieve manieren. Daarmee blijken we in staat om bevlogen en gedreven medewerkers aan ons te binden.” ARCHIEFFOTO HANS VAN BERKEL Dat de tevredenheid blijkt is duidelijk ge-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

worden uit een medewerkersonderzoek. Van de 317 bij de gemeente Etten-Leur in dienst zijnde personen, vulde 81,3% het onderzoek in. Omdat de resultaten dusdanig positief waren, is de gemeente EttenLeur nu in de race voor Beste Werkgever 2013. Betrouwbaar Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen, waarmee het meteen het grootste en meest betrouwbare onderzoek van Nederland is. De 100 hoogst gekwalificeerde organisaties zijn verdeeld over twee categorieën; meer dan duizend en minder dan duizend medewerkers. Zo is voor elke categorie een top 50 van beste werkgevers gemaakt. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen, is gebaseerd op de algemene tevredenheid van de eigen medewerkers. Filosofie Het beste werkgeversonderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer door Effectory en Intermediair uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Effectory en Intermediair willen met dit instrument bijdragen aan goed werkgeverschap. De filosofie erachter is dat organisaties die goed in contact staan met hun medewerkers, beter presteren en hoger scoren op werkbeleving. Op dinsdag 8 oktober maken Effectory en Intermediair bekend wie zich de beste werkgevers van Nederland mogen noemen in de twee categorieën.

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.


ZONNEKLAAR BERENBURG Hele liter

SOUTINI SAMBUCA 70 cl

BAILEYS IRISH CREAM KOFFIELIKEUR 70 cl

ELDERS 16,99

NORMAAL 8,49

99

99

12.

6.

ELDERS 13,99

9.99

VERGELIJKBARE PRIJS 11,45

ELDERS 1,79

1.-

..

FAHNENBRAU BIER Blik 50 cl

ELDERS 5,89

ELDERS 4,69

3.99

3.99

6.

BARNETTI VERMOUTH BIANCO

9.

PAMPAS DEL SUR Ons grote succes!

ELDERS 3,09

ELDERS 4,19

2.59

2.99

GLAZEN KARAF

DRINK GLAZEN

Ideaal voor sap, wijn of sangria! op=op

In zomerse kleuren op=op

1,5 liter

1,5 liter

ELDERS 0,39

ELDERS 0,99

ELDERS 1,99

ELDERS 1,39

29

59

99

69 BEKER XL PORSELEIN In 6 trendy kleuren op=op

ELDERS 0,69

ELDERS 1,99

45

99

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 5 augustus 2013, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

ROSEยด D'ANJOU

99

99

8.

Of Lรถwenweisse blik 50 cl

NORMAAL 9,99

VERGELIJKBARE PRIJS 12,69

99

WEISSBIER FRANZISKANER

Berger Baron Bordeaux Ook rood

SCOTCHMAN WHISKY 70 cl

GIJSBRECHT VAN AEMSTEL JONGE JENEVER Hele liter

^SSE LA CHA Chardonnay

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD

PEPSI COLA OF 7-UP Blik 33 cl

JOJO TROPICAL

MINERAALWATER

ELDERS 0,45

29

SINAS

1,5 liter

APPELSAP

1,5 liter

ELDERS 0,49

ELDERS 1,29

37

89


ACTUALITEIT

Convenant buitengewone opsporingsambtenaren Etten-Leur, Breda en Zundert

Column

‘Samen staan we sterker’ ETTEN-LEUR - Buitengewone opsporingsambtenaren in Etten-Leur, Zundert en Breda kunnen voortaan wederzijds worden ingezet. De burgemeesters van de drie gemeenten hebben dit onlangs bekrachtigd met hun handtekening in een convenant.

Eugène de Kok

Het internetcafé Op het moment dat deze column wordt gedrukt, stap ik in het vliegtuig. Vakantie. Fijn voor je, denkt u misschien. Ja, maar eerlijk gezegd houd ik ook mijn hart vast. Op de plek waar ik al jaren naartoe ga, is geen kabeltelevisie en ben je min of meer verstoken van internet. Het is ook geen Nederlandse enclave waar de Telegraaf dagelijks, in kilo’s zware stapels wordt bezorgd. Als je iets van het nieuws wilt zien, moet je een paar kilometer rijden naar het stadje. Daar kun je in een internetcafé - hier bestaan ze nog - de nieuwssites checken. En elke keer dat ik dat de laatste jaren deed, werd ik er verre van vrolijk van. Zo las ik op een zonnige morgen in juli 2000 dat een Concorde was neergestort op een vliegveld in Parijs. 113 doden en het einde van het supersonische vliegtuig. Tijdens mijn vakantie in augustus 2005 raasde de orkaan Katrina over New Orleans. Iedereen weet wat daarvan de gevolgen waren. Halverwege augustus 2008 leek het in tegenstelling tot andere jaren redelijk te gaan, maar las ik al wel berichten over een Amerikaanse bank: Lehman Brothers. In september stonden alle medewerkers met een kartonnen doos op straat en was de kredietcrisis een feit. In 2010 ging ik met een goed gevoel op vakantie, omdat die crisis al op zijn einde leek te lopen en de weg omhoog was gevonden. Nee dus, bleek in juli in het donkere internetcafé. Elke website was veranderd in het Financieel Dagblad. Griekenland en Europa zouden omvallen als andere landen niet snel met miljarden euro’s over de brug kwamen. Drie jaar later is niets veranderd. ‘Europa wil graag een zomer zonder Griekse crisis’, was eind juni een kop van een NOS-bericht. Dat wil ik ook, maar ik vrees het ergste met de aangekondigde massaontslagen onder ambtenaren en de demonstraties tegen die maatregelen. Een causaal verband tussen mijn vakantiebezoekjes aan het internetcafé en rampspoed elders is er niet, maar dit keer neem ik het zekere voor het onzekere en kruip niet achter het beeldscherm. Wie weet helpt het. Bovendien vier ik dan ook eens echt vakantie.

Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot: ‘Samen komen we tot betere resultaten en oplossingen.’ ARCHIEFFOTO HANS VAN BERKEL

DOOR PETER HOUTEPEN

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 31 De oplossing van deze puzzel is in week 32 te vinden op www.internetbode.nl

Het is een nieuwe stap in de interregionale samenwerking van gemeenten in de regio West-Brabant. In maart van dit jaar al kwamen de gemeenten Breda en Zundert met elkaar overeen om gebruik te maken van elkaars buitengewone opsporingsambtenaren. Een treffend voorbeeld daarvan is de samenwerking bij handhavingsacties van de gemeente Zundert op Parc Patersven in Wernhout. Het convenant maakt het mogelijk dat buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Breda aan deze acties deelnemen. Handhaving Etten-Leur heeft maakt nu dus ook deel uit van het samenwerkingsverband. Hierdoor zijn buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeenten niet langer gebonden aan gemeentegrenzen en mogen zij werkzaamheden op het grondgebied van Etten-Leur, Zundert en Breda uitvoeren. De

werkzaamheden richten zich met name op handhaving drank en horeca, parkeren en sociale zekerheidsfraude. Ook rondom evenementen en bij de uitvoering van handhavingsacties is de samenwerking mogelijk.

‘Nieuwe stap in interregionale samenwerking gemeenten’ “In de huidige tijdgeest staan samenwerking, efficiëntie en partnerschappen voorop,” zo benadrukt de Bredase burgemeester Peter van der Velden. Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van de gemeente Etten-Leur laat zich uit in woorden van gelijke strekking. “We werken al veel samen met gemeenten in de regio en die samenwerking wordt steeds belangrijker”, zegt ze. “Ik ben dan ook blij met dit conve-

nant. Samen staan we sterker en komen we tot betere resultaten en oplossingen, zowel in de eigen gemeente als daarbuiten.” Ook burgemeester Poppe-de Looff van de gemeente Zundert toont zich heel blij met het convenant. “Door slim samen te werken hebben we meer slagkracht om lokale en gemeenteoverschrijdende problematieken aan te pakken.” Afspraken Een eerste gezamenlijke actie staat al op stapel. Op zondag 11 augustus ondersteunt een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Breda in Etten-Leur tijdens de Rabo Profronde. Per onderwerp is het mogelijk een afzonderlijke overeenkomst met concrete afspraken vast te stellen. Deze overeenkomsten vallen onder het getekende convenant. Het initiatief tot de samenwerking ligt bij de gemeenten; het Openbaar Ministerie en de politieregio Zeeland en West-Brabant zijn medeondertekenaars.

Wordt vervolgd op donderdag 1 en 8 augustus

Zomeravondspektakel Etten-Leur wederom schot in de roos ETTEN-LEUR - In 2012 bood de gezamenlijke horeca van de Promenade in het Etten-Leurse Winkelhart gratis drie muzikale zomeravonden aan. Het enorme succes van vorig jaar wordt in 2013 herhaald. Afgelopen donderdagavond traden op het Raadhuisplein Denny Braaf, Samantha Steenwijk en broer en zus Roxeanne en Dré Hazes op. DOOR HUUB VERVEST Vroeg op de avond waren de terrassen al helemaal bezet, even later stond het Raadhuisplein vol. Muziekliefhebber of niet, de sfeer was goed en het weer deed de naam van het avondspektakel eer aan. Dansbewegingen Want klagen over het weer was er donderdagavond niet bij. Op de terrassen aan het Raadhuisplein moesten er vroeg op de avond handen en bierviltjes aan te pas komen om tegen de zon in naar het podium te kijken. Toen om precies acht uur ‘Buona Sera’ klonk was het direct een goede avond en werden voorzichtig de eerste dansbewegingen geshowd.

© www.sudokusite.eu

Foto Voor de fans van Denny Braaf was het even PAGINA 5

wachten tot zijn optreden begon. Mooi de tijd om met bewonderaars op de foto te gaan. Artiesten lenen zich daar graag voor, zij moeten het toch van hun bekendheid hebben? Amsterdammer Denny Braaf is bekend van het tv programma ‘Bloed, zweet en tranen’ op SBS6. Bloed en tranen blijven deze donderdagavond achterwege. Het zweet kwam vanzelf, doch de horeca zou de horeca niet zijn als ze daar geen oplossing voor zou vinden. Podium Door een andere opstelling van het dit jaar grotere podium (met de achterzijde naar de Raadzaal) is er meer plaats voor publiek en vloeibare versnaperingen zijn links en rechts, ondanks de drukte, snel verkrijgbaar. ‘TV Sterren in Etten-Leur’ met Denny Braaf, Samantha Steenwijk en Roxeanne en Dré Hazes was het thema van de eerste

donderdagavond van dit Zomeravondspektakel. Andere muziek Morgen (donderdag 1 augustus) klinkt er wat andere muziek op het Raadhuisplein. In drie sessies speelt de nederpopband Kaas! dan de grootste hits uit de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw. Het belooft gezien de weersverwachting opnieuw een tropische avond te worden. Op donderdag 8 augustus tenslotte is alles Hollands wat er klinkt op het derde en laatste Zomeravondspektakel. Optredende artiesten zijn dan Willem Barth, Thomas Berge en Jeroen Spierenburg. De laatste speelt een thuiswedstrijd en zal ongetwijfeld gaan zorgen voor een vlammende afsluiting van de tweede editie van het Zomeravondspektakel in EttenLeur.


Maakt overstap naar UVV in Ulvenhout

Jeugdtrainer Dennis Braspenning verlaat NAC Breda ETTEN-LEUR - Maar liefst 10 jaar lang heeft trainer/coach Dennis Braspenning de jeugd bij NAC Breda opgeleid. Structuurwijzigingen binnen deze profclub voor het nieuwe voetbalseizoen noodzaakte de jeugdtrainer zijn contract voor onbepaalde tijd te beëindigen. Met nieuwe vooruitzichten in het amateurvoetbal, namelijk de aanstelling als hoofdtrainer van de selectie van UVV’40 Ulvenhout, wil hij zich uiteindelijk ontwikkelen tot trainer in de top van het amateurvoetbal. coach te volgen. Het werd het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) in Goes. Binnen 3 jaar had hij zijn diploma TC-3, TC-2 en zelfs TC-1 op zak en hierdoor mag hij op elk niveau binnen het amateurvoetbal als trainer/coach fungeren. NAC Breda Tijdens zijn opleiding heeft Dennis diverse stages gelopen waaronder bij NAC en RBC. Een brug naar een parttime baan als trainer was gelegd. Begonnen als assistent bij de C-jeugd van NAC, promoveerde hij na één jaar tot hoofdtrainer van de D jeugd, een functie die hij maar liefst 7 jaar bekleedde. “Ik had ambities om in de jeugd om hogerop te komen binnen NAC-Opleidingen en twee jaar geleden kwam de B1 vrij, die kans heb ik met beide handen aangegrepen”. Nu twee jaar later vertrekt Dennis. “ Hoewel ik begrijp dat een club als NAC individuen opleidt om ze klaar te stomen voor het 1e elftal, ben ik een trainer die gevoelsmatig meer in het collectief denkt. Voetbal is voor mij een teamsport, je leidt een groep op om samen tot prestaties te komen”.

Dennis Braspenning begint bij UVV.

DOOR CORINE ROKS “De structuurwijzigingen binnen NAC ervaar ik als positief, zo komen er meer elftallen en de randvoorwaarden worden beter ingevuld. Deze hebben er helaas wel toe geleid dat ik heb moeten besluiten om te stoppen”, verklaart de 32-jarige Dennis zijn vertrek bij de profclub. “Een verandering in de vijf trainingsdagen kon ik met mijn werk in de horecazaak van mijn zus niet meer combineren. Voorheen begonnen de trainingen om 18:00 uur, maar deze worden in het nieuwe seizoen met twee uur vervroegd voor een betere aansluiting met de scholen”. Al die tijd heeft Dennis zijn twee banen prima kunnen combineren, maar afgelopen januari werd hij tijdens de

FOTO CORINE ROKS

bespreking en de plannen van het nieuwe voetbalseizoen, voor deze moeilijke keuze gesteld. CIOS Het voetbal loopt als een rode draad door zijn leven. Het begon in zijn woonplaats Rucphen. De toen nog jonge Dennis sloot zich aan bij voetbalvereniging RSV. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en al snel voetbalde hij bij RBC Roosendaal in de jeugd, het tweede elftal was uiteindelijk het hoogste haalbare. Daarna heeft hij nog 5 jaar in de eerste Klasse bij RKSV Halsteren gespeeld en sloot hij zijn actieve voetbalperiode 2 jaar geleden af bij RSV. De passie voor het voetbal lag hem goed en Dennis besloot een opleiding tot trainer/

Amateurvoetbal Deze doelstelling kan Dennis in zijn nieuwe functie als hoofdtrainer in het amateurvoetbal van UVV’40 Ulvenhout nastreven. “Half februari heb ik kenbaar gemaakt dat ik wilde stoppen. Een moeilijke tijd voor het vinden van een nieuwe plek als trainer bij een club, de nieuwe aanstellingen van nieuwe trainers voor het nieuwe seizoen zijn dan in principe al ingevuld. In de wandelgangen hoorde ik echter dat ze in Ulvenhout op zoek waren naar een hoofdtrainer voor de selectie, uit gesprekken bleek het enthousiasme wederzijds”. Over zijn aanstelling zegt Dennis: ”UVV speelt momenteel in de vijfde Klasse. De doelstelling is om, binnen afzienbare tijd, met het eerste elftal te promoveren naar de vierde Klasse”. Voor Dennis blijft NAC de mooiste club van Nederland: “Ik ben en blijf supporter in hart en nieren. De kans die ik heb gekregen om trainer/coach te mogen zijn bij deze geweldige club, zal voor altijd een mooie herinnering blijven”.

Dremel Goede Doelen Toernooi van start ETTEN-LEUR - Voor de 4e keer houdt de tennisvereniging TC Etten het “Dremel Goede Doelen toernooi”. Afgelopen zaterdag en zondag werden de voorwedstrijden gespeeld op de 13 banen van tennispark “de Koekoek”aan de Hogeweg. Deze week worden de poulewedstrijden verder afgewerkt met als hoogtepunt de finales aanstaande zondag. In het jaarlijks terugkerend toernooi worden uitsluitend “dubbels” gespeeld in de categorieën 45+ en 60+. Alhoewel veel toernooien in de regio een lichte terugloop in aantal deelnemers zien, is de belangstelling zowel van de ruim 240 deelnemers alsook van de vele toeschouwers voor het Goede Doelen Toernooi groot. Uit de zeven aanmeldingen van goede doelen zijn twee stichtingen geselecteerd die zich beide inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Zorgboerderij de Bremberg biedt diverse activiteiten aan zoals het verzorgen van dieren op de boerderij alsook het telen, verzorgen

en onderhouden van planten. Niet alleen boerderij activiteiten vinden er plaats. Zo zorgt ook het vervaardigen van kleine meubels en ook andere houtbewerking activiteiten voor een zinvolle dagbesteding. De tweede Stichting die een donatie van het toernooi tegemoet mag zien is de Sichting Swing. Zij stelt zich ten doel een om leuke en gezellige vrije tijdsbesteding te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Met ruim 40 cursisten en zo’n 30 vrijwilligers wordt op 32 woensdagen dansles gegeven. De cheques worden op de feestelijke finaledag uitgereikt aan de beide goede doelen. Voor deze finale dag wordt door TC Etten aan alle finalisten een finalisten ontbijt aangeboden meldt toernooileider Corry Musters-Hendrikx. Om goed weer te krijgen is voor de organisatie van het toernooi niets te veel. Zo reisden zij naar het Belgische Meerseldreef om een worst te offeren aan Santa Clara. De legende zegt dat het dan goed weer wordt.

KORTE BERICHTEN ETTEN-LEUR WIEGO: Wandelsportvereniging WIEGO neemt op zaterdag 3 augustus deel aan de Strand en Duin-wandeltocht te Vlissingen. Daarvoor laat WIEGO een bus rijden. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 8.00 en 8.40 uur (afhankelijk van het opstappunt). De terugkomst ligt rond 17.30 à 18.00 uur. De te lopen afstanden zijn 5, 10 ,15, 20 en 30 km. Geïnteresseerden (ook Nordic Walkingsporters) die mee willen en geen lid van WIEGO zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130 te Breda (tel. 076-5657357 of 06-36080869). Beugelclub ‘t Palet: Uitslag 26 juli: Jaspers-Noback 30 punten tegen Verhoeven-Koeken 18 punten, Koeken-Naalden 30 punten tegen Nuiten-Vermunt 20 punten, JaspersVerhoeven 30 punten tegen Noback-Vermunt 24 punten. Vrijdag 2 augustus is het om 13.30 uur weer beugelen.

KPJ Etten houdt Stratenzeskamp ETTEN-LEUR - Jaarlijks houdt KPJ Etten de Stratenzeskamp in het Brabantpark te Etten-Leur. Zondag 18 augustus wordt dit alweer voor de 37e keer georganiseerd. Deze dag staat in het teken van een sportieve dag voor jong en oud. De opbrengst van deze dag gaat naar het goede doel: Stichting het Zorgenkind. Op deze dag zullen de teams verschillende proeven afleggen. Bij deze proeven draait het om behendigheid, snelheid, inzicht en samenwerking. Zoals elk jaar zal er een groot waterbassin opgezet worden waarin kinderen van jong en oud naar hartenlust

kunnen spelen. Het is de bedoeling dat ieder team een mascotte maakt, deze kunnen zij dan inzetten op een bepaalde proef waardoor ze een verhoging krijgen van het aantal behaalde punten. Ook is er ieder jaar een verkiezing van de leukste proef. In de tent worden er naast drinken ook verschillende snacks verkocht. Lijkt het je leuk ook eens een keer mee te doen en heb je nu een leuke groep mensen bij elkaar van ten minste 8 personen + 1 captain ongeacht mannen of vrouwen, geef dit dan door vóór vrijdag 9 augustus. Een team aanmelden is gratis en mogelijk door een mail te sturen naar kpjetten@ hotmail.com.

BEDRIJVIG NIEUWS ‘Wij pushen niet, maar geven service’

Arlecchino houdt feestweek ETTEN-LEUR - De exclusieve kinderkledingzaak Arlecchino aan de Markthof in Etten-Leur viert haar 25-jarig jubileum. “Dit willen wij niet zomaar voorbij laten gaan en daarom verzorgen wij een gehele feestweek vanaf maandag 5 augustus”, aldus Mechie Schweitz, eigenaresse van Arlecchino. DOOR KIMBERLY NOUWS Tijdens de feestweek staat op woensdagmiddag 7 augustus een ijscokar van Scoop voor de deur. Klanten die iets in de winkel kopen, mogen daar een gratis ijsje halen. Op zaterdagmiddag 10 augustus zijn de clowns Bol en Bollie in de winkel. “Alle kinderen zijn met hun ouders van harte uitgenodigd om langs te komen”, laat de enthousiaste eigenaresse weten. Verder staat er in de feestweek een grabbelton voor alle betalende klantjes en kunnen kinderen raden hoeveel lego blokjes er in de

pot zitten en maken zij kans op 25 euro. De winnaar zal bekend worden gemaakt op de Facebook van merkbroekies. Webshop Naast de kledingzaak hebben Mechie en haar echtgenoot Thom sinds 2011 een webshop aan de winkel gekoppeld. “De klant kan bij ons de nieuwe manier van shoppen ervaren. Onze klanten kijken vaak eerst thuis op de webshop en komen het de volgende dag kopen. Niet elk kind vind shoppen leuk en op deze manier kan er thuis samen met de kinderen gekeken worden wat leuk zou kunnen zijn. Dit scheelt ritjes voor moeders”, legt Mechie uit. De eigenaresse ziet ook steeds meer dat klanten het op de webshop van merkbroekies gaan bestellen en kiezen voor afhalen en betalen in de winkel. “Op deze manier kunnen ze het in onze zaak nog bekijken voordat ze tot aankoop overgaan. Het is dus een soort reservering plaatsen.”

Service Bij Arlecchino staat de klant centraal. Mechie vindt het erg belangrijk dat mensen niet gepusht worden om iets te kopen en dat ze zich op hun gemak voelen bij haar in de winkel. “Service verlenen staat voorop. We proberen waar mogelijk is altijd voor de klant artikelen na te bestellen.” Jassen moeten vaak worden nabesteld, daarom heeft Arlecchino voor deze winter extra veel winterjassen in de winkel hangen. In alle kleuren en maten, zo is er voor ieder wat wils. Hippe merken De kinderkledingzaak biedt enorm veel leuke en hippe merkjes voor kinderen aan. Zo hebben ze onder andere Vingino, Retour, Supertrash Girls, Chaos ans Order, Nickelson, Guess, Diesel, Antony Morato, Timberland, Cars jeans en sieraden van Gooische Frustels. Mechie blijft op zoek naar nieuwe merkjes en houdt de trends in de gaten.

Eigenaresse Mechie Schweitz: ‘Service staat voorop.’

De maten gaan vanaf 92 tot en met 176. De trend voor deze winter is voor de meiden nog steeds de bloemenprint broek, tijgerprinten in details verwerkt en zachte kleurtjes. Voor de stoere mannen veran-

Arlecchino, Markthof 9, Etten-Leur. Telefoon: 076-503 53 11. Website: www.arlecchino.nl; webshop: www.merkbroekies.nl PAGINA 6

deren de fel gekleurde broeken in donker groen, blauw en bordeauxrood. “Iedereen die benieuwd is naar onze nieuwe collectie of de wintertrends, kom gerust een kijkje nemen”, sluit Mechie af.


LIEF EN LEED

Familieberichten Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Zij is te bereiken op: 06 48498248

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Bedankt voor de vele kaarten met lieve woorden,

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

bloemen, telefoontjes en uw persoonlijke aanwezigheid bij het afscheid van

Jeroen Hanegraaf Het was voor ons een grote steun.

Weekenddiensten

Bets en Jan Hanegraaf

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Maartje, Dyan en Henriek

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Rijsbergen

Uitvaartonderneming Wilma van Opstal UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

een open visie een eigentijds karakter

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Maaltijdendienst Stichting hulp in nood bezorgt dagelijks uw 3 gangen maaltijd voor â‚Ź 5,95 p.p. 076-5012103 / 5017091

T 076 520 1799

www.wilmavanopstal.nl Thebe Thuiszorg Etten-Leur Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen. Bel: 088-117 67 44 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

Uitvaartverzorging Ria Brens volledige verzorging van crematie of begrafenis persoonlijke begeleiding dag en nacht bereikbaar Zandspui 1 4873 LX Etten-Leur

Tel. 076 - 5015006 Fax 076 - 5019931

Rouwhuiskamer Haagweg 332 4813 XE Breda

076-587.29.10

DAMES, HEREN & KIDS-KLEDING VAN O.A: GAASTRA, TOMMY HILFIGER, GEDDES & GILLMORE, MARCO POLO, MCGREGOR, GANT & GEISHA. M.U.V. ONZE NIEUWE COLLECTIES. GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

60%

ON SELECTED ITEMS TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

* gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Leerlooierstraat 9 4871 EN Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

NU OOK REPARATIEWERK

SALE OOSTSTRAAT 1

* centrale verwarming

INKOOP - VERPANDING GOUD - ZILVER - MUNTEN

BOMONT

DOMBURG

Voor al uw installaties zoals o.a.

BEST BETALENDE GOUDINKOPER VAN BREDA - GRATIS TAXATIE !

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

WWW.BOMONT.NL PAGINA 7

* infrarood verwarming * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

EXOTISCH TUINCENTRUM

3 en 4 Augustus PASAR ENTREE GRATIS!!

1e GRATIS 500 bezoek er Boedd hawier s ro o k

- Permanente indoor markt met grootste keuze in Oosterse Kadoartikelen - NIEUW: BAMBOETUINEN van 10.000 m2 entree gratis - Enorme keuze Boeddhabeelden voor binnen en buiten - Nieuwe Bonsai afdeling - Maskers, lampen, etc., etc.

www.evenaar.com %UHGDVHZHJ‡(WWHQ/HXU‡7HO‡0DDQGDJJHVORWHQ


ELKV/Flynth korfbalnieuws

Spektakel op Kanaal door Walcheren en vanuit Oostende

Sail In en Sail Out extra hoogtepunten Sail de Ruyter

ETTEN-LEUR - Na weken van niets doen en andere landen of plaatsen in Nederland te hebben bezocht tijdens de vakantie staat nu weer een hopelijk sportief seizoen voor de deur.

VLISSINGEN - Niet alleen tijdens de vlootschouw ziet het publiek de 150 schepen in actie. De Sail In vanuit Veere en Oostende op donderdag en de Sail Out op de laatste dag van het evenement zorgen ook voor een schitterend Intussen dat wij aan het genieten waren schouwspel. van de vrije tijd is er door veel mensen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we de competitie op compleet nieuwe velden kunnen gaan spelen. Op wat dingetjes na is alles klaar en daarom wordt er weer begonnen met de trainingen. De selectie en overige senioren gaan voor het eerst van start op dinsdag 6 augustus. Dat onze selectie de zaken serieus aan gaat pakken blijkt wel uit het feit dat er op 11 augustus een trainingsdag gehouden zal worden en op 18 augustus is er nog de deelname aan een toernooi in België bij Neerlandia. Als het mogelijk is

zal er nog een oefenwedstrijd gespeeld worden maar het is nog niet exact bekend wanneer dat zal zijn. Als afsluiting van de voorbereiding is er natuurlijk het eigen ELKV/Bettinehoeve toernooi welke in het weekend van 24 en 25 augustus gehouden zal worden. De jeugd mag nog een weekje langer genieten ban de rust want die gaan pas van start op dinsdag 13 augustus. Vanaf deze dag is er weer volop activiteit op het veld vanaf 18.30 uur. Natuurlijk bent u van harte welkom op de dinsdagavonden om eens te komen kijken hoe het een en ander gaat op de trainingen. En uiteraard is er altijd iemand aanwezig om uw eventuele vragen over korfbal en ELKV/Flynth te beantwoorden. Mocht u nog meer info wensen over ELKV/ Flynth verwijs ik naar onze overzichtelijke site www.elkv.nl

Agenda Het Turfschip Maandag 5 augustus 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop Restaurant en Terras geopend Dinsdag 6 augustus Restaurant en Terras geopend Woensdag 7 augustus Restaurant en Terras geopend Donderdag 8 augustus Restaurant en Terras geopend 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop De bruine vloot komt vanuit Veere in Vlissingen aan.

DOOR EUGÈNE DE KOK De eerste deelnemers arriveren donderdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Dokhaven in Vlissingen. Het gaat dan om de tjalken, hoogaarzen, aken, sleepboten en andere exemplaren van varend maritiem erfgoed die rond 9.00 uur vanuit Veere zijn vertrokken voor de Sail In. Jack de Boo van Uijen van het bestuur van Sail de Ruyter beschouwt de start van Sail de Ruyter als één van de hoogtepunten. “Het is een grote happening. Het is schitterend om zo’n stoet op het Kanaal door Walcheren te zien. Ook voor de schippers en mensen op de schepen is een geweldig onderdeel.” Een bijzondere deelnemer aan de Sail In vanuit Veere is de Hydrograaf, een voormalig stoomschip dat onder meer in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw is gebruikt door vorstinnen Emma, Wilhelmina en Juliana tijdens hun bezoeken aan de Hollandse eilanden. Een andere blikvanger is de Castor, een 46 meter lang schip dat in 1950 werd gebouwd voor het toenmalige ministerie van Oorlog. De derde opvallende deelnemer tussen het varende erfgoed is de Zilvermeeuw II van stichting De Zon-

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/BEN BIONDINA

nebloem. In het kader van social inclusion hebben vier studenten van de HZ University of Applied Sciences ervoor gezorgd dat de Zilvermeeuw II, die plaats biedt aan 200 mensen, meevaart in de spectaculaire opening. Aan boord is tevens een medisch team om de mensen te begeleiden en verzorgen. Oostende De tallships varen vanuit Oostende naar de Scheldestad. Te midden van tientallen andere historische zeilschepen vertrekken de tallships rond 10.00 uur vanuit de Belgische badplaats. “Deze armada verwachten we rond 16.00 uur in Vlissingen. Ook dat moet een schitterend zicht zijn vanaf de boulevards”, zegt De Boo van Uijen. Voorzitter Dick Schipper van Sail de Ruyter kijkt uit naar beide evenementen. “Voor de vlootschouw ben je afhankelijk van het weer. Als het bijvoorbeeld windkracht zes of zeven is, kan die niet doorgaan. We hebben dat één keer gehad tijdens Vlissingen Maritiem. Dan valt alles weg. Nu sowieso niet. Met de Sail In op donderdag en Sail Out op zondag voeg je drie hoogtepunten toe aan het programma.”

Als alles eenmaal in Vlissingen is, moeten ze hun plek zoeken in de havens. “We verwachten in totaal 150 schepen. We zullen moeite hebben alles langs de kaden te leggen”, lacht Schipper. De schippers lijken graag te komen naar Vlissingen. We zijn ook altijd goede gastheren voor ze geweest”, voegt De Boo van Uijen toe. “Als je het niet goed organiseert, komen ze niet terug.” Nederland-Rusland Via het nautisch evenementenbureau kan het publiek vaartochten boeken voor de Sail In vanuit Veere naar Vlissingen. Die mogelijkheid is er ook voor de aanbrengtocht vanuit Oostende, al is deze meer bedoeld voor business to business-arrangementen. Tijdens de rally vanuit Oostende varen 120 studenten van het Maritiem en Logistiek De Ruyter van Scalda mee op de Russische MIR, met zijn 130 meter het grootste schip van de vloot. Tijdens de tocht werken ze samen met 100 Russische studenten. De uitwisseling is georganiseerd in het kader van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Rusland en Nederland. Meer informatie op www.sailderuyter.nl.

13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.00-00.00u Bridge Sans Atout 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 9 augustus Restaurant en Terras geopend Zaterdag 10 augustus Restaurant en Terras geopend\ Zondag 11 augustus Restaurant en Terras geopend.

Jeugdland 2013 was warm ETTEN-LEUR - Jeugdland 2013 zit er weer op, het was weer een geweldig festijn voor de kinderen. Er kon weer van alles gedaan worden, de water glijbaan en de buikschuifbaan waren erg in trek en werden dagelijks gebruikt. Het was ontzettend warm drie weken lang, maar de vrijwilligers bleven gelukkig komen om te helpen daar waar nodig. Wij zijn ze dan ook heel dankbaar voor hun hulp. Er zijn 3317 betalende kinderen geweest, daarbij komen nog de kinderen van de vrijwilligers en de kinderen

die met entree bewijzen van de gemeente zijn geweest. Wat het totaal brengt op 3507 kinderen. En plezier hebben de kinderen gehad. We moesten af en toe een pleister plakken omdat ze in een spijker getrapt hadden, of een ander klein wondje hadden. Ook de nodige splinters hebben we er uit gehaald. Maar gelukkig waren er geen ernstige ongevallen. We gaan op korte termijn weer beginnen met de voorbereidingen voor 2014. We zijn iedereen dankbaar die op welke wijze dan ook zijn of haar bijdrage aan dit festijn heeft geleverd.

Darters gezocht ETTEN-LEUR - Traditioneel begint het nieuwe dart seizoen weer met de Etten-Leurse Dartdrive (zondag 25 augustus). Op en rond de Markt wordt er gedart op borden geplaatst in de diverse Horeca gelegenheden. Het betreft een koppel dart toernooi met het speeltype 501 waar iedereen zich voor kan inschrijven. Alle koppels spelen in de voorronde 7 wedstrijden. De beste 32 spelen aansluitend het knock-out toernooi. Inschrijven kan online via www.ddel.nl of bij Party-Pack op Markt 39. Let op: je kunt alleen vooraf inschrijven en vol = vol! Volg DartDrive Etten-Leur op Facebook (dartdrive) en Twitter (@dartdrive).

‘30 start 45+ voetbal Vrijwillige coördinator palliatieve zorg gezocht Unitas ETTEN-LEUR - Op vrijdag 2 augustus 14.30 Sc Gastel B1-Unitas’30 B1 ETTEN-LEUR - Vrijwilligerswerk is leuk, dankbaar, zorgt dat je sociaal actief blijft en levert nieuwe contacten op. Vrijwilligerswerk zorgt voor gezelligheid en geeft een goed gevoel. Dat zijn alvast een paar redenen waarom u zou kunnen reageren op onderstaande vacature. Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ) biedt vrijwillige zorg aan mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is. Deze zorg bestaat uit ondersteuning aan de zieke thuis, maar ook aan de mensen in zijn naaste omgeving. VPTZ biedt aanvullende zorg in goed overleg met de zieke, de mantelzorgers en professionele zorgverleners. VPTZ zoekt een vrijwillige coördinator. Hij of zij helpt bij de organisatie en uitvoering van de zorgverlening en inzet van vrijwilligers; begeleidt vrijwilligers; neemt actief deel aan de maandelijkse vrijwilligersbijeenkomst en bewaakt de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg.

U heeft natuurlijk affiniteit met palliatieve en terminale zorg. U kiest bewust om werkzaam te zijn in de informele zorg en bent flexibel in werktijden en werkdagen. Een dag in de week heeft u 24 uur bereikbaarheidsdienst. Op andere dagen bent u flexibel om naar eigen inzicht intakeafspraken te plannen en telefonisch zorginzetten te regelen. De bereikbaarheidsdienst gedurende weekenden wordt gedeeld met 4 andere coördinatoren. Als vrijwillige coördinator bent u gemiddeld drie dagdelen verspreid door de week bezig met VPTZ zaken. Flexibiliteit is noodzaak. Bij drukte kan meer tijd van u worden gevraagd. U mag rekenen op ongeveer twee vergaderingen per maand. Daarnaast wordt u in de gelegenheid gesteld om bij te scholen, is er twee maal per jaar een teambuildingsactiviteit en bezoekt u interessante lezingen, symposia, themadagen etc. De coördinatoren nemen elkaars taken waar bij ziekte en vakanties. U kunt goed zelfstandig werken maar ook in teamverband. Kennis van en ervaring

met leidinggeven en vrijwilligerswerk is een pré. U bent gezond, beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, heeft inlevingsvermogen en kunt goed luisteren. U bent vaardig op de PC, beschikt over een rijbewijs B en bent in het bezit van een auto. U krijgt van VPTZ het gebruik over een computer en mobiele telefoon. U ontvangt een kleine onkostenvergoeding en een ruime reiskostenvergoeding. Verder bieden wij u mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering op het gebied van palliatieve terminale zorg en trainingen voor coördinatoren. Wij bieden een functie in een actieve organisatie die volop in ontwikkeling is met zeer gemotiveerde en actieve vrijwilligers. Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u meer weten? Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur kunt u bellen met 0628240208; of stuur een email naar info@ vptz-westbrabanttholen.nl. Neemt u ook gerust een kijkje op de website: www. vptz-westbrabanttholen.nl. PAGINA 8

om 19.30 uur starten we met het derde seizoen 45+ voetbal bij Unitas’30. Iedereen is welkom om op vrijdagavond een balletje mee te trappen. De doelstelling is dat we op een half kunstgrasveld een partijtje van twee keer 30 minuten, 7 tegen 7 spelen zonder lichamelijk contact. Vind je het leuk om een partijtje onderling te voetballen met voetbalvrienden uit je vereniging of regio (geen competitie), zorg dan dat je om 19.30 uur op vrijdag aanwezig bent. De gemiddelde leeftijd is nu 52 jaar, met een spreiding tussen 45 en 70 jaar. Vanaf 2 augustus spelen we elke vrijdag om 19.30 uur bij Unitas’30, 45+ voetbal. Voorlopige oefenwedstrijden Zondag 4 augustus 12.00 Unitas’30 Zon.1-Dosko 1 12.00 Unitas’30 Zon.2-Dosko 2 Zaterdag 10 augustus 14.45 Unitas’30 Zat.1-Willem II AV Zat.1 14.45 Unitas’30 A1-Sc Gastel A1

12.45 Unitas’30 C1-Sc Gastel C1 10.45 Unitas’30 D1-WDS’19 D1 9.30 Unitas’30 E2-Madese Boys E2 9.30 Unitas’30 E3-Madese Boys E3 9.30 Unitas’30 E5-Madese Boys E5 9.30 Unitas’30 E7-Madese Boys E7 8.30 Unitas’30 F3-Madese Boys F2 8.30 Unitas’30 F4-Unitas’30 F5 Zondag 11 augustus 12.00 Unitas’30 Zon.1-Boeimeer 1 12.00 Unitas’30 Zon.2-Lepelstraatse Boys Competitie-indelingen jeugd vanaf 3e klasse De competitie-indeling veldvoetbal van alle jeugdteams voor het seizoen 2013/’14 zijn bekend gemaakt. Nadat eerder de hogere competities waren gepubliceerd, zijn nu ook de lagere teams online gezet. Kijk dus op de site www.unitas30.nl. Ook toekomstige leden kunnen zich nog altijd melden; via de site is info beschikbaar of kom gewoon even langslopen op ons sportpark.


â‚Ź Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP  

  

skidome.nl

ZOMEER L!

VOORDE

Aannemersbedrijf Johan Huijbrechts BV

6 F L ES JES

Voor al Uw Burgerlijke & Utiliteitsbouw nieuwbouw & verbouw machinale timmerwerken dakkapel plaatsen in ĂŠĂŠn dag

Direction Soleil

RosĂŠbier

0.75 l

6x 0.33 l

3.79

Vraag geheel vrijblijvend een prijsofferte aan Ettensebaan 15 telefoon fax info

4882 TA ZUNDERT 076 5976677 076 5977749 www.johanhuijbrechts.nl

3.49 3 LITER

Als prijs, kwaliteit en service belangrijk zijn!

Tequila avoured bier

Kaapse pracht Bag-in-Box

0.5 l

3l

0.85

8.69

Vanaf woensdag 31-07-2013

Solar tuinverlichting Inclusief LED-verlichting.

3.99 Zweedse fakkel Gemiddelde brandduur: 2 uur.

3.99

www.horstenzitenrelaxcomfort.nl .HUNYDDUWVHVWUDDWo:DVSLNo7HOHIRRQ

Age vital crème 60+ - intensieve lifting - dag- of nachtcrème - 50 ml

5.

99

Anti-rimpelcrème - met collageen - verstevigt de huid - 50 ml

5.99

Vanaf woensdag 31-07-2013 g! li de or vo & s er V

*

Citroenen 500 g

46%

goedkop er

Mini Roma trostomaatjes 400 g

v an 1.09

0.59

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 31-07-13 t/m dinsdag 06-08-13.

43%

goedkop er

v an 1.75

0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


GEMEENTE ETTEN-LEUR 31 JULI 2013

facebook of twitter.

Gemeente Etten-Leur

Voorkom inbraak Wees alert op deze zaken en maak het de inbreker lastig. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Vooral bij warm weer staan ramen en deuren vaak open. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe.

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur

Op www.politie.nl onder de kop onderwerpen/ diefstal of op www.123inbraakcheck.nl vindt u nog meer tips om inbraak te voorkomen.

Veldduathlon Etten-Leur

Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) ■

Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweer: 088 2250100 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Meld uw vakantie bij de politie Als u op zomervakantie gaat, meld dan een week voor uw vertrek uw vakantie bij de politie via 0900-8844. U kunt ook een formulier invullen op het politiebureau. Door uw melding weet de politie dat u weg bent en wie uw sleutelhouder is, mocht er zich iets voordoen bij uw woning. De politie zal uw huis niet extra bewaken maar wel betrekken in het normale surveillancepatroon. Tref uw maatregelen Inbrekers hebben geen vakantie. De zomer is een ideale tijd om in te breken, als mensen op

In de zomer komen er minder mensen naar het stadskantoor. Daarom zijn er sinds enkele jaren tijdens de schoolvakantieweken geen avondopenstellingen. Ook dit jaar blijft de draaideur op maandagavond gesloten tot en met 5 augustus. Op maandag 12 augustus kunt u met of zonder afspraak ’s avonds weer terecht van 17.00 - 19.00 uur. Op de overige dagen gelden er in de hele vakantieperiode geen wijzigingen: de publieksbalie is dus ’s morgens van 9.00 - 12.00 uur open met en zonder afspraak en ’s middags van 12.00 - 17.00 uur alleen op afspraak.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 15 juli 2013 tot en met 26 juli 2013 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Stadskantoor gesloten op maandagavonden in de zomervakantie

vakantie gaan. Zorg dat uw woning tijdens uw vakantie een bewoonde indruk maakt. Laat de post opruimen en zet de planten niet midden in de kamer zodat de buren ze makkelijk water kunnen geven. Een tijdschakelaar waardoor automatisch het licht op bepaalde tijden aan- en uitgaat is ook handig. Spreek op uw voicemail niet in dat u met vakantie bent en wees u ervan bewust dat de moderne inbreker ook uw social media in de gaten houdt. Laat op geen enkele manier merken dat u op vakantie bent via social media als

Ten behoeve van de Veldduathlon zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen: Het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten middels dranghekken voorzien van borden C01 van het RVV 1990 (geslotenverklaring) voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, hulpverleningsvoertuigen en voertuigen van deelnemers/ organisatie, op 26 januari 2014 van 07.00 tot 18.00 uur: - Hoge Bremberg (gedeelte Zandspui – Moerdijkse Postbaan); - Moerdijkse Postbaan (gedeelte Hellegatsweg – Hoge Bremberg).

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

18 juli 2013 20 juli 2013

2013OG0291-01 2013OG0288-01

Oude Kerkstraat 4 Grauwe Polder 154

4878 AA 4876 NC

20 juli 2013

2013OG0289-01

Kloosterlaan 57

4871 TJ

23 juli 2013

2013OG0292-01

Nijverheidsweg 9 en 11

4879 AP

23 juli 2013

2013OG0293-01

24 juli 2013

2013OG0295-01

het vervangen van een kooladsorber het realiseren van een kantoor en het veranderen van de bestaande schuur bij een woning het realiseren van een oprit/parkeerplaats in de zijtuin van een woning het bouwen van een kleedruimte/vergaderruimte/kantoor in het betreffende pand het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het huisvesten van personen het bouwen van een carport

Zundertseweg 6 Schutsgildelaan 80

4876 NK 4871 LM

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Ingediende aanvragen voor een evenementenvergunning De burgemeester van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij in de periode van 16 juli 2013 tot en met 26 juli 2013 onderstaande aanvragen voor een evenementenvergunning heeft ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Evenement

Locatie

Periode

16 juli 2013

2013ET0073

het houden van een Jaarmarkt

Markt, Oude Bredaseweg, Raadhuisplein, Bisschopsmolenstraat

29 september 2013

Verleende ontheffing Wegenverkeerswet Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 22 juli 2013 tot en met 26 juli 2013 de volgende ontheffing op grond van de Wegenverkeerswet voor het houden van een wedstrijd met voertuigen hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Evenement

Locatie

Periode

29 juli 2013

2013ET0068

Veldduathlon Etten-Leur

Kogelvanger Etten-Leur

26 januari 2014

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. Etten-Leur, 31 juli 2013
STICHTING HEDEN EN VERLEDEN

'HĂ€QLWLHI$)6/$1.(1

De stichting vraagt voor haar verzameling

6723180(752.(1

ƔNieuwste methode -> Luxopuncture

✂

Ć” JOJO-EFFECT Ć” GEEN Hoogste slagingspercentage, 90,5%

x Hoogste slagingspercentage, 90,5% ƔWordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Ɣ Nieuwste methode -> Luxopuncture

x Nieuwste methode -> Luxopuncture Ć” Blijvend vergoed door allevan Zorgverzekeraars in 2012 Ć”:HNHOLMNVHHQbehandeling 20 min. x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangeslotentherapeuten bij VBAG RBNG) Ć”%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG 

TIP: knip deze advertentie uit en bewaar deze Tel. 076 596 16 59 GSM 06 22 41 43 07

WEEKAANBIEDINGEN

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN-AANDAG $INSDAG 7OENSDAG $ONDERDAG

(WWHQ/HXU Bel vrijblijvend voor info of afpraak: %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV 076-5153143 (Etten-Leur) Behandelingen ook ‘s avonds.

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Toscaans donker

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

inzetten. Nu ook strass en feather

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.

extensions â‚Ź 4,50 per streng.

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

Bel voor meer info Rebecca:

VRIJDAG - ZATERDAG

5 Kaiserbroodjes Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

â‚Ź1,00

06-57000556

vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

GRAM â‚Ź 1,25

Tevens kunt u sparen voor GRATIS artikelen (zie info in winkel)

Vanaf â‚Ź 1,80 per streng incl.

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

Worstenbrood â‚Ź 1,00 Appelflap â‚Ź 1,00 Rozijnenbollen VOORâ‚Ź 1,00 Eierkoeken VOORâ‚Ź 1,00

BROODJE VAN DE MAAND

HAIREXTENSIONS SOCAP AKTIE! St. Willebrord

BEHALVE OP 4 AUG. DAN STAAN WE MET EEN STAND OP DE BOERENDAG IN DE BUURT VAN DE KARKOOI IN RIJSBERGEN Vergoeding behoort tot de mogelijkheden. Ook voor complete verzamelingen.

Ɣ 3x behandelingen vanvan 20 minuten 3 behandelingen Ɣ/X[RSXQFWXUHRRN 20 minuten MET ROKEN BURN-OUT STOPPEN x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ɣ Geen extra kilo’s en pijnloos DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Ɣ Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE 4,*21* $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID 

AFGEVEN KAN IEDERE ZATERDAG tussen 10.00 en 12.00 uur Ettenseweg 75 (achterom) 4891 XT Rijsbergen

✂

DOODS/ BIDPRENTJES OVERLIJDENSBERICHTEN

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

voor

bureaus - kasten - stoelen - tafels

â‚Ź200!

3T*ANSTRAATs(OEVENs ).(/%6%.()'(4%!

Max. twee stuk per klant en wij kopen niet van handelaren

/UDE"REDASEWEGs%TTEN ,EURs 

ROLSTEIGERS NERGENS GOEDKOPER bijv. huur 6 meter werkhoogte â‚Ź 9,- per dag (bij minimaal 1 week huur 7 dagen). Ook verkoop Rolsteigers - Ladders - Trappen Montage - Demontage gevelsteigers

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

www.ladderensteigerkoning.nl

Bisschopsmolenstr. 61 (076) 737 02 66 4876 AJ Etten Leur Di. tot za. 10:30 tot 16:30u.

baars e e Z f o e d a Verse Dor gratis

3+1

p op=o en Witvisspiez Vissleetje

nieuw

!

3 voor

5.99 7.99

tEe EeTtEeSsT g G t T s S e E Bb bEeNn DdEe NiIeEuUwWeE BB HeEb h J j I i W W eEN ! AnNdDsS a L l l L o O H rR oOoOiItT! H u EU e L L n N HiIlL! ! EETtTteE ErRsScCh VvAaNn Ve v t T e E h H FfTt UPpRrOoEe U

Aanbiedingen geldig t/m dinsdag 6-8-2013 A

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

Vijfhuizenberg 121 Roosendaal

Tel. 0165-561424

De warmste Bakker IS DE HELE ZOMER OPEN! VRIJDAG EN ZATERDAGAANBIEDINGEN

WORSTENBROOD SPELT EIERKOEKEN

4+ 1 GRATIS

5 + 1 GRATIS

AARDBEIENBANANEN VLAAI + slagroom 6 a 8 pers.

â‚Ź 6,00

MUESLIBROODJES

3+ 2 GRATIS

Groeten Bakker Mark Elias Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Producties met Tiësto, Christina Aguilera en Rod Stewart

Baggi Begovic staat op Dance Boulevard Bergen op Zoom Agenda The Herfsts Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 1 augustus 20.30 PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 31 juli 20.00 PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 1 augustus 20.00 Dance Boulevard De Plaat Bergen op Zoom zaterdag 3 augustus 12.00 Jelmer de Waard Sieben Parkpodium Roosendaal zondag 4 augustus 14.00 PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 7 augustus 20.00 Dreadless Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 8 augustus 20.30 PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 8 augustus 20.00 Roseländer Musikanten Sieben Parkpodium Roosendaal zondag 11 augustus 14.00 The Benelux Mezz Breda zondag 11 augustus 16.30 John Mayall Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 11 augustus 20.00 De Jeugd Van Tegenwoordig Mezz Breda woensdag 14 augustus 20.00 Traumahelikopter Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 15 augustus 20.30

‘Het leven gaat door.........’

Baggi Begovic.

Wat Rod Stewart, Tiësto en Christina Aguilera met elkaar gemeen hebben? Ze werkten allemaal samen met de Nederlandse DJ / Producer Baggi Begovic. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Baggi Begovic zit al zo’n achttien jaar in het vak en werd vierendertig jaar terug geboren als Ajdin Begovic. De artiest groeide op in Bosnië en vluchtte tijdens de oorlog naar Nederland. “Dan heb je maar twee keuzes. Je hebt de makkelijke, voor de hand liggende keuze, dat is met de Joegoslavische gemeenschap omgaan én dat kan ook heel fout gaan. Ik had al snel door dat ik daar geen deel van wilde uitmaken. Het alternatief was de muziek en zodoende kwam hij via het dorpje Lekkerkerk, onder de rook van Rotterdam, langzaam in de scene. “Daar

ontdekte ik housemuziek. Dat was voor mij iets van wow, dit wil ik ook.” Het vormde zijn eerste échte kennismaking met de DJ cultuur, maar een muziekliefhebber was hij altijd al. “Ik was altijd met muziek bezig, had draaitafels thuis, maar was nooit een DJ. Ik draaide daar mijn Elvis Presley plaatjes op.” En van Elvis Presley belandde Begovic langzaam in de dance. Op de Rotterdamse partyboot Barocca greep hij zijn kansen voor honderd procent. Nederland was definitief omarmt en daar hoorde de muziek volledig bij. “Ik heb wel mijn school afgemaakt” , lacht Begovic. “Maar ik zat volgens mij voor 90% van mijn tijd op die boot plaatjes te draaien.” De gok pakte goed uit, al had dat ook anders kunnen gaan. “Het had ook bij een hobby kunnen blijven, maar ik denk dat het ’t enthousiasme is en de kennis die ik van de muziek had.

Alles om me heen heeft er wel voor gezorgd dat ik ben waar ik nu ben.” Toch hebben de gebeurtenissen in zijn thuisland hem ook gevormd. Over de oorlog praat hij liever niet, maar dat het hem veranderd heeft, is een feit. “Het heeft me wel harder gemaakt, het heeft mijn ogen geopend en heeft me nuchterder gemaakt. Ik lig niet snel van dingen wakker.” Ondanks alles grapt hij dat hij af en toe wat vrolijker in het leven mag staan. Tijdens zijn sets vinden mensen hem soms chagrijnig kijken én voor een optreden zit hij vaak half suf in een hoekje. Dat hij tijdens het draaien gewoon geconcentreerd is en voor zijn set energie spaart, komt niet altijd bij iedereen aan. Want één ding wil hij verzekeren en dat is dat zijn leven muziek is en dat zijn werk een grote hobby is. Zaterdag 3 augustus Dance Boulevard Bergen op Zoom. Meer info: dance-boulevard. nl en baggibegovic.com

Festivalverhalen

Witte Raaf Theater 24 en 25 augustus

Toekomstige vrijwilliger.

Bai Kamara en Pieter van Bogaert samen in Rucphen

Vorige week zondag waren wij aanwezig bij het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Hier konden wij de volgende prachtige, menselijke, verhalen optekenen.

zijn betrokken, positieve kijk op de wereld. Velen kennen Pieter van Bogaert als pianist en hammondorganist van onder andere The Crew, Double Brown of Raymond van het Groenewoud. Uit de chemie die ontstond toen Pieter de laatste twee nummers van Bai muzikaal mee ondersteunde, groeide het plan om ‘ooit’ samen een programma uit te voeren. Dat ‘ooit’ is nu gekomen. Het programma wordt een mix van het repertoire van beide, door de wol geverfde, muzikanten. Hun improvisatietalent zal worden aangesproken, wat eerder leidde tot fragiele muzikale oorstrelende pareltjes. Reserveren is een voorwaarde in verband met het beperkte aantal zitplaatsen. Reserveren via info@turnblue.nl of tel. 0165 342985 of 0623693270.

Nu Online Bai Kamara. Foto: Michael Chia.

Bai Kamara heeft al eerder opgetreden in het intieme Witte Raaf theatertje, gelegen aan de rand van Rucphen.

Hier overtuigde hij als songwriter, zanger en gitarist. Hij wist ook de harten te raken van de bezoekers door

Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries.

De vrijwilliger Kort voordat met het opbouwen van het festival werd begonnen meldde een vrijwilliger, een man van midden vijftig, zich af omdat zijn vader was overleden. Op de zaterdag, de dag waarop er in het Vrouwenhofpark door een grote groep mensen druk met hekken werd gesjouwd en podia werden opgebouwd, kwam deze vrijwilliger langs. Hij was linea recta van de crematie van zijn vader naar het festivalterrein in opbouw gereden. Zijn boodschap was kort. “Ik ga nu naar mijn moeder om haar te ondersteunen. Maar morgen en overmorgen ben ik van de partij. Jullie kunnen op mij rekenen”. En de volgende dag wás hij van de partij. Om van ’s morgens tien tot het begin van de nacht allerlei hand en spandiensten te verrichten die bij een festival nodig zijn. De dag daarna, de dag van het leegruimen van het enorme festivalterrein, meldde hij zich op een zinderende maandagochtend als eerste. Om in de brandende zon bij temperaturen die snel opliepen tot boven de 35 graden uren lang bouwhekken te sjouwen......... De trouwe bezoeker Tijdens het Blommenkindersfestival staan her en der nostalgische flower-power busjes opgesteld. Eén van de eigenaren van

zo’n busje zat tijdens de festivaldag voor zijn busje van de muziek te genieten. Tot hij een ouder stel aan zag komen. De mannelijke helft van het echtpaar had moeite met lopen en zag er grauw uit. Met de nodige moeite ging de man in de schaduw van een boom op het gras zitten. De eigenaar van het flower-power busje liep naar het echtpaar toe en vroeg of het echtpaar eventueel gebruik wilde maken van een paar campingstoeltjes om op te zitten. Dankbaar maakten zij gebruik van dit aanbod. Al snel kwam er een gesprek op gang. Het echtpaar was afkomstig uit het oosten van Brabant. Zij waren trouwe bezoekers van dit festival. De man was ziek, ernstig ziek. Maar hij moest en zou naar het festival. Zelfs nu de temperatuur tropisch was. Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn......... De toekomstige vrijwilliger Vanwege de tropische temperaturen hadden de festivalorganisatoren op het terrein een gratis watertappunt aangelegd. Een heel simpele constructie. Niks meer of minder dan een slang die in een boom was opgehangen. Uren aan een stuk was hier een jongetje actief. Niet voor zichzelf. Niet om met water te spelen. Niet om heerlijk met de slang allerlei richtingen op te spuiten. Niks van dat alles. Geconcentreerd hielp hij mensen, zo klein als hij was, met het vullen van bekers, kopjes, flesjes en emmers. Tot hij zelf door en doornat was. Gelukkig was dat geen straf gezien de weersomstandigheden.........

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 12


DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

UITGAAN

3 AUG. 4 AUG. 10 AUG. 10 AUG. 11 AUG.

BREDA CAMPING LIESBOS BRADERIE MET LUIKSE-MARKT WOUWSE-PLANTAGE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT YERSEKE ZOMERMARKT BRADERIE MET LUIKSE-MARKT RIJSBERGEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CAMPING FORT ORANJE BREDA WINKELCENTR. DE BERG (HAAGSE BEEMDEN) DE MUIZENBERGSE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 17/18 AUG. RIJSBERGEN AMERICAN DAY BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CAMPING FORT ORANJE 17 AUG. TOPPER YERSEKE MOSSELFEESTEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CENTRUM/HAVEN/DE DIJK AL JAREN 40.000 BEZOEKERS 18 AUG. STEENBERGEN FLORAPLEIN LUIKSE-MARKT 24 AUG. RIJSBERGEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CAMPING FORT ORANJE 25 AUG. ROOSENDAAL EVENEMENTTER. DE STOK BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 25 AUG. RIJSBERGEN BOEDHA VRIJMARKT

Nieuwe verbouwen actie All-in Dining A’DAM & PALEIS OP DE DAM € 35,00 5 aug

Maandag t/m donderdag € 22,95, Nu € 19,95 p.p. Vrijdag t/m zondag € 24,95, Nu € 22,95 p.p. Kinderen 3 t/m 6 jaar € 9,95 7 t/m 12 jaar € 12,95

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN € 22,50 9 aug

Dinsdag’s gesloten, behalve op feestdagen.

Vervoer + rondleiding Paleis op de Dam + vrij bezoek aan Amsterdam

Vervoer + entree Safaripark

Alle markten open van 10:00 tot 17:00 uur

Inl/reserv. 0165-302682 of www.demarkten-wouw.nl of www.demarkten.com

De prijzen zijn inclusief alle warme & koude dranken, voor bier, wijn en aperitief betaalt u € 1,00 per glas.

DAGREIS LONDEN € 52,50 3 en 17 aug, 28 sep en 12 okt Vervoer, overtocht + plattegrond

Brasserie De Turfvaert

MOSSELDAG € 15,00 17 aug SCHALKE 04 – B. DORTMUND € 129,00 26 okt

Je bent van harte welkom!

Maandmenu Augustus

Vervoer + ticket + 3 consumpties + snack

MUSICAL SISTER ACT 13 okt, 19 nov en 18 dec

€ 65,00

Ceaser salade met gerookte kip en een frisse dressing of Gepofte paprikasoep met croutons *** Diamanthaas met saus naar keuze of Gebakken sliptong met remouladesaus *** Frambozenparfait met rood fruit en slagroom

Vervoer + 2e rang ticket

3-DGSE MUZIEKREIS OP DE VELUWE 29 sep t/m 1 okt vanaf € 239,00 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIÈRA BUSREIS € 695,00 VLIEGREIS € 975,00 12 t/m 19 okt

Dinerarrangement voor 2,5 uur. Na 2,5 uur geldt een toeslag van 3,50 p.p. per uur.

Met optredens van o.a. Jannes, Rene Schuurmans, Johan Heuser en Yannick Bovy

Tel : 0165-388791 www.brabantexpres.nl

www.kongsgarden.nl

€ 26,75

Actie tijd tot 31-08-2013

Graag vooraf reserveren

Dorpsstraat 248 – 250 4711 EP St.Willebrord

Meer informatie? Kijk even op www.deturfvaert.nl Brasserie de Turfvaert - Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

PROGRAMMA-SAMENVATTING: FOLKLORE, HET BOERENLEVEN VAN 65 JAAR GELEDEN - HISTORISCHE OPTOCHT MET ZWARE TREKPAARDEN - KERMIS – STRAATTHEATER – OLD-TIMER TRACTOREN –

VETERANENSPORTDAG

-

GROTE

BRADERIE

-

EXPOSITIES

-

KALFJES

VOORBRENGWED-

STRIJD DOOR KINDEREN - SNUFFELMARKT - KLEINDIEREN – KINDERBOERDERIJ DE LEIJHOEVE – DE GEHELE DAG: ZEER SPECTACULAIRE SHOWS MET PAARDEN, HONDEN, EZELTJES, BIKETRIAL EN VOETBALCLINIC - COUNTRY LINE DANSEN EN MUZIEKGROEPEN - GROTE FEESTTENT EN GEZELLIGE TERRASJES!

Boerendag: uw fijnste dagje uit!

4

zaterdag augustus Eerste weekend van augustus2012 2013.

37ste 36ste BOERENDAG

RIJSBERGEN

Uw fijn ste dag je uit !!!

zaterdag 3 augustus

Boerendag

Een gezellig en gemoedelijk echt Brabants dagje uit voor jong en oud? Kies dan voor de weg naar Rijsbergen. Daar wordt op zaterdag 3 augustus voor de 37ste keer de Boerendag gehouden. Een evenement met jaarlijks ruim 15.000 bezoekers. Het wonen, werken en leven van vele jaren geleden op het Brabantse platteland wordt er levensecht in beeld gebracht. Een volle dag vermaak, met veel amusement, muziek, braderie, straattheater, country line dans en show, spectaculaire optredens van o.a. de The Future Guys met een ware westernshow, De Veluwe Hunt met Hoornblazers met een impressie van een slipjacht, Bike Trial en een heuse reptielenshow van Ferry Torrez.

zaterdag 3 augustus

De entreeprijs is slechts € 5,- per persoon (kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang). Parkeren is gratis. De folkloregroep beeldt tijdens de Boerendag het thema “leuren langs de deuren” uit. Allerlei kooplieden en ambachtslieden zijn te verwachten: schillenboer, bakker, toddenboer, waarzegger, barbier, enz.

van 10.00 - 17.30 uur

Afterparty

van 20.30 - 01.00 uur

Op zaterdagavond Afterparty PHWGHEDQG³GH¿NHULQ´HQ'LVFR$PELDQFH(QWUHH€ 8,Op zondag 4 augustus Classic- en Oldtimerday: de hele dag het evenemententerrein vol met allerlei mogelijke modellen oldtimers: tractoren, auto’s, brommers en stationaire motoren. Op zondag feest in de tent vanaf 15:00 uur met DJ Gijs. Entreeprijs € 3,-

zondag 4 augustus

Classic- en Oldtimerday van 10.00 - 17.00 uur en daarna tot 20.00 uur feest in de tent

Het bestuur en alle vrijwilligers heten u alvast van harte welkom op zaterdag 3 augustus en zondag 4 augustus 2013 in Rijsbergen.

Vanaf het NS-station Breda is Rijsbergen gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (Buslijn 115). Uitstappen busstation Julianastraat of Rijserf. Het terrein ligt hier ca. 500 meter vandaan. Inlichtingen: - -

Stichting Boerendag, Warande 14, Tel. 076-5962537 VVV Breda, Willemstraat 17, Tel. 0900-5222444 VVV Zundert, Markt 27, Tel. 076-5978590 ZZZERHUHQGDJULMVEHUJHQQO‡LQIR#ERHUHQGDJULMVEHUJHQQO Ook te volgen op facebook


ZONDAGMIDDAG-INLOOP Op zondag 4 augustus bent u in het Grand Café van Kloostergaard vanaf 14.00 uur op Bisschopsmolenstraat 272 van harte welkom. Op elke locatie van Avoord ontmoeten mensen elkaar. Niet alleen cliënten, vrijwilligers en medewerkers maar ook bezoekers en wijkbewoners. Om samen te eten, te kaarten en ook om samen te praten. Samen met de wijkverenigingen Banakkers en de Grauwe polder wordt er op de zondagmiddagen een inloop georganiseerd. Het doel is dat cliënt en wijkbewoners met elkaar kennis maken, ervaringen uitwisselen, gesprekken voeren, elkaar een luisterend oor bieden en dat ze in contact komen met gastsprekers, creatieve of muzikale mensen. Elke maand is er een ander thema. Soms komt iemand een hobby presenteren, of is er een braderie of een muzikaal optreden. Deelnemers krijgen één kopje koffie of thee aangeboden door Avoord. Andere drankjes zijn voor eigen rekening. Deze zondag zijn er enkele marktkramen met kadoartikelen, kettingen sjaals, ringen etc, bent u op zoek naar een mooi kadootje kom dan even kijken. Kloostergaard/ Kloosterhof heeft een biljart en een jeu de boules baan waar u gratis gebruik van kunt maken. In het atrium A en de tussengang hangt een nieuw expositie van Mia van Elst. Haar schilderijen zijn tot 17 september te bezichtigen. Verder is er een prachtige parktuin met dierenhoekje waar u heerlijk kunt wandelen. Er is ruim parkeermogelijkheid en de inloop duurt tot 16.00 uur. KOERSBALCLUB ’T PALET Uitslag dinsdag 23 juli: 1 Bas Maliepaard 26 punten; 2 Nettie van den Beemt 21 punten; 3-4 Frans Fleuren enJaantje Nooijens 14 punten; 5 Jet van Vlimmeren 13 punten. Meer uitslagen zijn te vinden op www.centrumoostel.nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdag middag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. De de Jeu de Boules club van woensdagmiddag kan nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich hiervoor opgeven bij F. Fleuren tel. 076-5021128. KBO ETTEN-LEUR CENTRUM/ZUID Bridge Uitslag: 1. Joseph Krol & René Nieuwlaat 61,67%; 2. Ria Luykx & Nanny Nooren 58,33%; 3. Piet v. Dijk & Riet Mol 51,67%; 4. Nel v. Leeuwen & Ed v. Leeuwen 51,04%; 4. Wil de Weert & Jan Aarts 51,04%; 6. Joan Nuijten & Dieuwertje Vroom 50,00%; 7. Cor v. Meer & Jan v. Meer 42,71%; 8.

Riet Sep & Mariet Does 41,67%; 9. Ria Krol & Tiny Goossens 40,63%. Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel. 5020520. Uitslagen vrijdag 26 juli, Mat 1: 1. Dien v/d Wijngaart 26; 2. Leny d Kok 23; 3. Teun Voetee 19; 4. Richard Jacobse 18; 5. Jan Jochems 15. Mat 2: 1. Giel Hellemons 16; 2. Koosje v. Gils 14; 3. Jaantje Nooijens 12; 4. Jo Wijnings 10; 5/7. Cees Bakker 8; 5/7. Riet Balemans 8; 5/7. Netty v/d Beemt 8. Mat 3: 1. Jack Swaanen 25; 2. Jo Snepvangers 17; 3. Zus v. Sundert 14; 4/5. Miep Bakker 11; 4/5. Aad Willimse 11. Unieke dagreis De KBO-Reiscommissie heeft weer iets moois in petto waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Thema van deze dagreis, die op woensdag 18 september plaatsvindt, is een vaartocht over de Maas gevolgd door een bezoek aan de tuinen van Appeltern. Het dagprogramma start met het vertrek van de bus om 08.30 uur bij De Appelgaarde. Die brengt het gezelschap naar Beneden Leeuwen voor de koffie met gebak. Om 10.15 uur geeft de kapitein het startsein voor een schitterende rondvaart door recreatie- en natuurgebied De Gouden Ham. De tocht voert over de Maas langs historische plaatsjes zoals Maasbommel, Megen en Appeltern en langs natuurgebied De Mooringerwaarden. De ochtend word afgesloten met een smakelijke lunch bij Moeke Mooren, een begrip in het Land van Maas en Waal, schitterend gelegen met uitzicht over het water! Na de lunch gaat de reis verder naar Appeltern, naar de Tuinen van Appeltern, het grootste tuinideeënpark van Europa. Werkelijk een indrukwekkende inspiratiebron voor tuinliefhebbers. Bezoek er de kruidentuin van A. Vogel en laat u verrassen in de Denkseltuin. Ervaar zelf de natuurlijke wereld van vijvers, bloemen en planten. De tuinen van Appeltern veranderen elke dag. Steeds worden er nieuwe tuinen aangelegd. En worden nieuwe producten en planten toegepast. De ruim 200 voorbeeldtuinen met een plantenmarkt, gezellige terrassen en restaurants staan garant voor een complete en gezellige middag uit. Om 17.00 uur begint de terugreis richting Tiel waar we een gastvrije locatie gevonden hebben voor een heerlijk 3-gangen diner. Verwachte aankomst in Etten-Leur 20.45 uur. In de prijs van deze dagtocht is

SENIOREN

Avoord Zorg en Wonen

inbegrepen koffie en slagroomtaart, lunch en diner. Voor nadere inlichtingen en aanmelding voor deelname kan men bellen naar Mevr. Ria Maas, Spoorlaan 4, EttenLeur, tel. 5021448.

ETTEN-LEUR - Avoord Zorg en Wonen organiseert diverse activiteiten, ook voor bewoners in de wijk.

Fietsdag op vrijdag Helaas kon de fietsdag die gepland was voor vrijdag 26 juli wegens familieomstandigheden niet doorgaan. Daarom wordt deze jaarlijkse fietsdag nu op vrijdag 2 augustus gehouden. Hierbij nogmaals het programma voor die dag: Eenmaal per jaar vertrekken we op een vrijdag om 10.30 uur om in alle rust een dagje te fietsen. We verzamelen dan bij de Appelgaarde en afhankelijk van de windrichting vertrekken we gezamenlijk om circa 40 tot 45 km af te leggen die dag. We gaan weg met wind tegen en op de terugweg houden we de wind in de rug. We doen dat met een gangetje van niet harder dan 12 a 13 km per uur. We gaan genieten van de mooie omgeving van Etten-Leur en West-Brabant, want onze regio heeft veel te bieden voor een fietser. Onderweg is er gelegenheid voor een koffiepauze. Halverwege nuttigen we onze zelf genomen lunchpakketten en drinken. ’s Middags leggen we nog een keer aan voor koffie of een frisdrank. Kortom we maken er een leuke gezellige dag van. Wilt U nog meer informatie bel of mail dan naar Rien v. Halteren (tel. 076-5269812 of rienvanhalteren@ hetnet.nl). Tot ziens op 2 augustus bij de Appelgaarde om 10.30 uur en vergeet niet Uw lunchpakket en extra drinken mee te nemen. NOOIT TE WARM VOOR LOCAL+ Warm of niet warm Local+ zendt uit en wel vrijdag 2 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Naast veel muziek uit de jaren 80, 90 en heden is er een telefonisch interview, de rubriek Nostalgie en een recept uit Syrie (voor ons Nederlanders ook gemakkelijk te bereiden). Daarna komt Yassir met één van de buurtvaders uitleggen wat het project Buurtvaders inhoudt en waarom dit is gestart. Ook in deze komkommertijd proberen we u nog ev. wat uittips te geven. Zoals u weet kunt u ons vinden op 105.7 FM en 92.9 op de kabel. Coen is als technicus in elk geval aanwezig met Rien of Con als 2e. technicus. Toos precenteert het programma Local+. Tot vrijdag!

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Smakelijke zomerweken bij Avoord ETTEN-LEUR - Avoord houdt in de zomermaanden diverse extra activiteiten, waarbij iedereen uit de wijk welkom is. Zowel Het Anbarg als Kloostergaard staan in het teken van smakelijk ontmoeten. Op beide locatie houdt Avoord allereerst een barbecue, met diverse soorten vlees, buffet en natuurlijk gezelligheid.

Op Het Anbarg is de barbecue op donderdag 1 augustus, op Kloostergaard woensdag 7 augustus. Vanaf 17.30 bent u van harte welkom. Pannenkoeken worden gebakken en geserveerd op Het Anbarg op donderdag 22 augustus, Kloostergaard donderdag 29 augustus. Wederom vanaf 17.30 uur.

Inschrijving voor deze avonden kan bij de gastvrouw op locatie, of via 076-5325000. Ijsjes Bij de zomer hoort ijs. Op maandag 5 augustus op het Anbarg en dinsdag 6 augustus is er op de locaties vers ambachtelijk schepijs van de zuivelboerderij. Tussen 15.00-17.00 uur scheppen wij u graag een verkoelend ijsje.

Agenda wijkactiviteiten 31 juli 31 juli 31 juli 1 augustus 1 augustus 2 augustus 2 augustus 2 augustus 2 augustus 2 augustus 2 augustus 4 augustus 5 augustus

C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel C-West groen en speel 14.00 uur den Drempel Banakkers egelantiers 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West inloopmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers hobby/sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong Grauwe Polder country 13.30 uur de Gong Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong

5 augustus 5 augustus 6 augustus 6 augustus 6 augustus 6 augustus 6 augustus 7 augustus 7 augustus 7 augustus 8 augustus 8 augustus

C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Banakkers computerinloop 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel C-West verg. buurtbeheer 14.00 uur den Drempel

PAGINA 14

Het Anbarg, Nassaulaan 1 4872 CW Etten-Leur 076-5135000 In Het Anbarg hangt vanaf 19 juli t/m 17 sept. een expositie van Mineke de Kam. U kunt dagelijks tussen 8.30 en 16.30 uur de expositie bezoeken. Locatie: in de eerste gang rechts op de begane grond. Iedere dinsdag boeken uitleen. Gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis tussen 10.00 en 11.30 uur 1e etage rechts. Groenteman Iedere dinsdag 9.00-12.30 Gang voor Grand café Koffie inloopochtend Iedere donderdag 10.00-11.00 Grand Café Zomer barbecue (inschrijven bij gastvrouw) donderdag 1 augustus 18.30-21.00 Grand café Wijkbingo maandag 19 augustus 19.0021.30 Grand Café Alzheimercafé thema: Film Mist; over een middelbare man die de diagnose Alzheimer kreeg. Donderdag 15 augustus 19.30-21.00 Grand Café rechts Zondagmiddagact. Zondag 18 augustus 14.30-16.30 Grand café Pannenkoekavond (inschrijven bij gastvrouw). Donderdag 22 augustus 18.3021.00 Grand café Rendez-vous: oude voorwerpen van vroeger. Gastspreker: Frans Buiks. Donderdag 29 augustus 14.00-15.30 Grand Café rechts Schoenenverkoop Carma vrijdag 30 augustus Hal voor Grand Café Contrefort, Schipperstraat 123 4871 KK Etten-Leur 076-5082600 Avoord Zorg en Wonen biedt voor bewoners van Contrefort, maar ook voor de gehele wijk Schoenmakershoek dagelijks activiteiten aan. Deze vinden plaats in het Turfschip, in samenwerking met het Turfschip en de KBO. Neemt u gerust contact op voor informatie over activiteiten die bij uw wensen aansluiten! Koffie inloop iedere maandag 10.00-12.00 Het Turfschip Koffie inloop Iedere donderdag 10.00-12.00 Het Turfschip

Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272 4876 AS Etten-Leur 076-5082500 Bewoners van locatie Kloosterhof zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten. In Kloostergaard is er vanaf 20 juli t/m 17 sept een nieuwe expositie van Mw Mia Elst. U kunt dagelijks tussen 8.30 en 17.30 uur de expositie bezoeken. Locatie: Atrium A en verbindingsgang. Biljart: in Atrium A van Kloostergaard staat een biljart. Hier kunt u gebruik van maken. Boeken uitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis. Iedere woensdag 10.00-11.30 2e etage A gebouw Koffie inloopochtend Iedere donderdag 10.30-11.45 Grand Café Bingo Iedere donderdag 14.00-16.00 Grand Café Zondagmiddag inloop: Zondag 4 aug.-18 aug. 14.00-16.00 Grand café Pannenkoekavond (inschrijven bij gastvrouw) donderdag 29 augustus 18.30-21.00 Grand café Groenteman Iedere dinsdag 9.00-12.30u Atrium A Schaapskooi, Dreef 43 4875 AC EttenLeur 076-5035574 In ontmoetingsruimte De Schaapskooi worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd voor bewoners uit de wijk zoals koffie-inloop, biljart, bloemschikken, kaarten en het eetpunt. U vindt de ingang aan de Veemarktstraat. Koffie inloop zondag, maandag, woensdag en vrijdag 10.20-11.30 Seizoensmaaltijd Iedere laatste dinsdag van de maand 12.30-13.45 Bingo Iedere 1e woensdag van de maand 14.00-16.00 Eetpunt Iedere vrijdag 12.30-14.00 Geen kaarten, bloemschikken en gym in de maand aug. De Ontmoeting, De Baai, Lucaserf 2, Etten-Leur 06-23163706 Naast een Dagopvang biedt de Ontmoeting ook activiteiten voor bewoners uit de wijk. Bereikbaar op ma-di-do en vrij van 9.0016.30u 06-23163706 Kennismaking Emile Boley (pastor) thema: wisseling seizoenen. Dinsdag 27 aug. 14.00-16.00.

Zomerfestival met kraampjes op de Leurse Brande ETTEN-LEUR - Op zondagmiddag 18 augustus wordt voor de 6e keer een zomerfestival gehouden op het terrein van GGZBreburg op de Leurs Brande in Etten-Leur. Er zijn muziekoptredens, rondritten met koetsje, creatieve workshops en meer.

Iedereen is welkom. Ook zijn er kramen voor 2e hands en zelfgemaakte producten. Heeft u interesse om een halve of hele kraam te huren, neem dan contact op met Jolanda Santbergen of Marian Sturkenboom 0880164350; J.Santbergen@ ggzbreburg.nl of M.Sturkenboom@ggzbreburg.nl

WIJKEN WIJKVERENIGING CENTRUM OOST Koersballen Op dinsdag 6, 13, 20 en 27 augustus kunt u van 13.30 tot 16.30 uur koersballen in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend om 13.15 uur. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128. Jeu de Boules Op woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus kunt u van 13.30 tot 16.30 uur Jeu de Boules spelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.00 uur. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128. Power-Yoga Op woensdagavond 7 en 14 augustus houdt Wijkvereniging Centrum Oost Power-yogales van 20.00 tot 21.15 uur in ons wijkgebouw. Dit, tegen een zeer kleine bijdrage per persoon per keer, exclusief consumpties. Kom op woensdagavond gerust eens kijken of het iets voor u is. U kunt ons vinden in wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend vanaf 19.45 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Martin van der Zee, 06-24785150 of stuur een mail naar yoga@avestri.nl. Inloop-ochtend Op donderdagochtend 15, 22 en 29 augustus is er een inloop-ochtend i.s.m. het Oecumenisch inloophuis van 9.30 tot 12.00 uur. Een ontmoetingsplaats voor iedereen. Waar je jezelf mag zijn, je verhaal kwijt kunt en een luisterend oor vindt. Je kunt er creatief bezig zijn met wenskaarten maken e.d. Of gewoon gezellig een spelletje spelen zoals dammen, schaken, darten enz. Er is ook koffie, thee, een lees en informatiehoek aanwezig. Beugelen Op vrijdag 2, 9, 16, 23 en 30 augustus kunt u van 14.00 tot 16.00 uur Beugelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.30 uur. Inlichtingen bij Dhr. Naalden 5021059. Alle niet genoemde activiteiten zijn in de maand augustus nog met vakantie.


OPEL NIEUWS

ZINDERENDE ZOMER. De elektrische

AMPERA

Kies voor 5 jaar 0% bijtelling. Met twee oplaadpunten; thuis ĂŠn op het werk. Nu alle opties gratis.

De

BERLIN MODELLEN

/HYHUEDDURS$JLOD&RUVD$VWUD0HULYDHQ=DøUD7RXUHU Heel veel extra’s voor een scherpe instapprijs.

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 - 11.0; kms/liter: 83.3 - 9.1; CO2 gr/km 27 - 259.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Kijk voor meer info, actievoorwaarden en verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Wijzigingen voorbehouden.

www.vriensopel.nl


Meubelstoffering eling oord e b t Klan

8,6

s in j on s bi i VW uw Ook

de goe

. den han

APK-keuringen

Totaal onderhoud

Brugel Woondesign

BESTRIJDING kijk op

www.josstruijs.nl

Dre Wit (‘t) goed

UITLATEN

WWW.HOBBYKAS.NL

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Tel.: 06-50905037

Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

Budget kas

â‚Ź 360,-

Alu-pro kas

v.a. â‚Ź 875,-

Combi-pro kas v.a. â‚Ź 1000,Victoriaanse kas v.a. â‚Ź1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

TE HUUR â– ETTEN-LEUR

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’98 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

www.mens-en-relatie.nl

BEDRIJFSRUIMTES

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Van 100 m2 tot 225 m2

06 - 122 58 443

Industriegebied

Ook ’s avonds.

‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

COMPUTER PROBLEMEN?

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

NIEUWE FRIET AARDAPPELEN Vers geschrapte

KRIELTJES

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

Mobiele fietsenmaker Etten-Leur e.o.

Bij: Fam. Wijnen

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

WIELEN

BANDENSERVICE

Na de vakantie lijnen? Wij lijnen uw auto.

ACCU’S AIRCO APK

Actie Augustus Uitlijnen 50% korting Goed uitgelijnde auto is veiliger en u bespaard brandstof. Of u heeft een van de kenmerken te vinden op www.desnep.nl, pagina “Uitlijnen�. Maak dan een afspraak via desnep.nl. Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Ook banden voor alle lease-maatschappijen

TOMSON

REPARATIES & NIEUWE

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Levering van NATUURSTENEN BINNENVLOEREN

wespen

maandag en woensdag gehele dag gesloten

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

06-51062370 www.fietsherstelaanhuis.nl S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

ZUNDERT 076 - 597 37 03

BUSSEN TE

HUUR

v.a. â‚Ź 48,- p/dag MAART AKTIE!!!Gehele Gehelemaand maandjuli juni JULI AKTIE!!! km vrij op al onze huurbussen

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden YDQ Tel. 06 53999207 3URÂżWHHU EWZ GH UHJHOLQJ RSDUEHLG

ETTEN-LEUR - Het is momenteel een drukke tijd voor de leden van de Kleine Voorn. Binnen vijf dagen zijn maar liefst drie verschillende wedstrijden gevist.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

55+ wedstrijd Evenals vorig jaar is op donderdag 25

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

van 6 m3 tot 40 m3

Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

Klokkenmakerij

GEVRAAGD Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

HSV De Kleine Voorn

Afvalcontainers

JOKO

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRœV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

DE DUIZENDPOOT

076-5022267

Vakantiewedstrijd 23 juli Onder tropische omstandigheden hebben 19 deelnemers elkaar gekampt tijdens de tweede vakantiewedstrijd 2013. De hitte is ongetwijfeld de belangrijkste reden dat voor deze wedstrijd slechts 19 deelnemers aan de start verschenen. Na een wat mindere periode was er afgelopen donderdag tijdens onze avondcompetitie eindelijk succes voor Ton Aarts. Blijkbaar smaakte dat naar meer want nauwelijks vijf dagen later boekte hij tijdens de twee vakantiewedstrijd zijn tweede overwinning op rij. Evenals de nummer twee – Cees Maas – ving Ton 8 vissen. De vissen van Ton bleken, na meting, groter dan die van Cees waardoor Ton met een overwinning op zak, huiswaarts mocht. Ton realiseerde 227 punten, Cees 191. Rene Verhoef zorgde dat de volledige top drie uit leden van de Kleine Voorn bestond. Rene behaalde met vijf vissen 150 punten.

AUTOMONTAGEBEDRIJF

WESPEN 06 - 13940938

of ander ongedierte Bel LVS 06-10598698 06-10014051

Mondzorgcentrum Touwen

BESTRIJDING

www.QualityCarRent.nl

Eerste Molenweg 8, Hoeven, 0165-502423

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676

KUNSTGEBITTEN MET GARANTIE

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

REMMENSERVICE AUTORUITEN

Autoverkoop alle merken

ACTIE-WEGENS SUCCES VERLENGD!

OLIE VERVERSEN/KOB

06-54398577

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

WWW.AUTOBEDRIJFKNOBEL.NL

VERHUUR ZIE DESNEP.NL

Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl

Div. occasions Fiat Grande Punto 1.4 active airco............................blauw......2007 ..... 7.150,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ..........................................zwart......2009 ...11.200,Opel Meriva 1.6 16V Business airco .........................blauw......2008 .....9.450,Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. .................................grijs......2009 .....9.250,-

AANHANGW./CARAVANS/CAMPERS

Iedere maand actie, zie desnep.nl

Voorsteven 21 4871 DX Etten-Leur Telefoon 076-5012228

Voorsteven 21 4871 DX Etten-Leur Telefoon 076-5012228

voor o.a. boten, stoelen, banken, wanden, en caravans Vullingen op maat!

WESPEN

PAGINA 16

juli is onder tropische omstandigheden de jaarlijkse 55+ wedstrijd gevist. 15 senioren van onze vereniging trotseerden de warmte en meldden zich voor deze wedstrijd met een rijke traditie. Henk Kokke werd de overtuigende winnaar door zowel de meeste vissen te vangen als de meeste punten te scoren. Henk ving zeven mooie maatvissen en voegde daar 11 ondermaatse aan toe. Bart klep ving vijf bovenmaatse en vier ondermaatse vissen die hem 176 punten en de tweede plaats opleverde. Voor Ton Aarts kan het niet op deze week. Na twee eerdere eerste plaatsen nu een derde met 10 vissen en 147 punten. Arend Lammerse treft de eer de grootste vis van de dag te hebben gevangen. Het betreft een exemplaar van 72 punten. Vijfde wedstrijd Zomercompetitie 18 deelnemers hebben zaterdagmorgen de vijfde wedstrijd van onze zomercompetitie gevist. Winnaar in vak A werd Peter Mathijssen die aan een bijzonder sterke competitie bezig is. Met uitzondering van een `9` tijdens de voorgaande wedstrijd scoorde hij uitsluitend enen en tweeĂŤn. Dankzij zijn tweede “1â€? deze competitie heeft Peter momenteel de leiding in het tussenklassement.

De eerste plaats deze keer werd behaald in vak A waar hij met zes vissen 110 punten bij elkaar sprokkelde. Op de tweede plaats een ex equo tussen Cees Maas en Rene Verhoef. Cees ving zeven vissen waarmee hij 98 punten behaalde. Rene had aan drie vissen voldoende om hetzelfde puntentotaal te realiseren. Zoals we vorige keer al schreven heeft Joop Huyben na een moeizame start zijn ritme gevonden. Evenals de voorlaatste wedstrijd behaalde Joop een “1â€? in zijn vak. Joop ving de meeste vissen van alle deelnemers (11 stuks) waarmee hij tevens het hoogste puntentotaal van de dag behaalde, 124 punten. Wim Termohlen ving vier vissen waarmee hij slechts ĂŠĂŠn punt tekort kwam om Joop Huyben van de troon te stoten. Als troostprijs zal Wim voorafgaande aan de volgende wedstrijd de dagprijs in ontvangst mogen nemen. EĂŠn van zijn vissen bleek de grootste van de dag . Dit keer volstond een exemplaar van 50 punten. Derde in vak B werd de winnaar van de 55+ wedstrijd Henk Kokke. Henk behaalde met drie vissen 90 punten. Programma Donderdag 1 augustus avondcompetitie, aanvang 18.45 uur. Dinsdag 6 augustus vakantiewedstrijd, aanvang 12.30 uur. Voor beide wedstrijden inschrijven tot 45 minuten voor aanvang.


KIJK OP ACTION.NL VOOR DE FOLDER!

HIGH STREET

SHAMPOO

ESSELTE

in diverse trendy kleuren

400 ml

stapelbaar A4-formaat

PALMOLIVE NATURALS diverse soorten

DAMES TOP maten S-XL voorgevormd

4.49

DAMES

KOUSEN VOETJES met katoen

7.99

één maat

heren QUARTER SOK met badstof maten 43-46 2 paar

1.49

2 PA A R

1.19

WETENSCHAPPELIJKE

REKEN MACHINE solar American Snacks XXL GUM diverse soorten

0.49

1.29

DESIGN

SKIM BOARD 104x52 cm

7.95

7.95

ZOMERSE HOED diverse kleuren

1.19

1.29

1.59

TEXTIELACTIE!

AMSTERDAM

LONGDRINK GLAZEN 27 cl stapelbaar COLA GLAZEN 22 cl of BIER GLAZEN 28 cl

1.69

S E T/6

1.69

0.89

2.49

DUGADOO'S OF BISTRELLO

CHIO CHIPS Bistrello

0.69

HANNIBAL

TROLLEY REISTAS met uitschuifbare handgreep voor optimaal reiscomfort extra stevig XL-size!

en dessins maten 56-58

textiel VLAGGEN LIJN ca. 6,5 meter

bureau KLEM LAMP diverse kleuren

paprika: 100 gram Dugadoo's bbq: 125 gram

radiografisch bestuurbare SPEEDBOOT 23 cm

DAMES/HEREN

BRIEVEN BAK diverse kleuren

11.99

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 7.95 8.99

Elders 3.50 4.95

MICROFIBER

KLARO

60x50x10 cm

reinigt en beschermd 1 liter

HOOFD KUSSEN voor de juiste ondersteuning

AUTO SHAMPOO was&wax

4.99

10 stuks AUTO POETSDOEKEN 33x34 cm

0.79

0.79

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 28-07-2013 t/m za. 03-08-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES TAS imitatieleer


Achilles 55-plus: al 22 jaar jong

Achilles 55-plus: ook tijdens de vakantie actief

Caritas in de Mariaparochie ETTEN-LEUR - Komend weekeinde is er in alle vieringen in de H. Mariaparochie weer een algemene Caritascollecte. Wat is Caritas eigenlijk? Caritas of liefdadigheid is het doen van een daad van liefde en barmhartigheid. Het is dienstbaarheid aan onze medemens voor wie wij een naaste willen zijn. We maken geen onderscheid naar ras, nationaliteit of geslacht noch naar politieke, religieuze of ďŹ losoďŹ sche overtuigingen: voor iedere mens in nood willen we een naaste zijn. Men kan caritas verrichten in materiĂŤle en immateriĂŤle zin. Het geven van geld of kleding aan goede doelen zijn voorbeelden van caritas in materiĂŤle zin. Het doen van vrijwilligerswerk is een vorm van caritas in immateriĂŤle zin.

Warming up van de 55-plusgroep van Achilles.

ETTEN-LEUR - “De ĂŠĂŠn is wat fanatieker dan de ander jaâ€? zei Mels de Vries (70), looptrainer van de 55-plussers van Achilles in mei 2011. Nu, twee jaar en twee maanden later is dat nog steeds niet veranderd. Kwamen er in 2011 op dinsdag- en donderdagochtend zo’n veertig senioren tussen 9.30 en 10.30 uur een uurtje trainen, volgens Mels telt de groep nu ongeveer vijftig meer en minder actieve leden. Als onderdeel van ARV Achilles is deze speciďŹ eke groep voor senioren in 1991 samen met Toos Dingenouts met zes deelnemers begonnen. En in tweeĂŤntwintig jaar zijn de meeste leden van deze tak van Achilles minstens twee keer per week actief. Sommigen “klussenâ€? er op de maandag op en rond de atletiekbaan nog wat bij en mocht Mels er een keer niet zijn, dan gaat de training gewoon door, want dat wordt dan automatisch door leden van de groep overgenomen. Eigen tempo Het ďŹ jne van deze groep is dat niets moet, alles is vrijwillig. Wil of kan je maar drie rondjes lopen en dan wandelen, prima. En

iedereen in zijn of haar eigen tempo. Maar ook duizendjes in 4.30 minuut hardlopen als je dat kan. Want sommigen doen nog aan wedstrijden mee, er is er zelfs een die als 70-jarige bijna alle Majors (de marathons in Boston, Londen, Berlijn, Chicago en New York) heeft gelopen. Alleen de Chicago Marathon dit najaar ontbreekt nog in zijn rijtje. Sociale functie Naast rondjes lopen op de atletiekbaan heeft deze groep ook een sociale functie. Want is er na de training minimaal kofďŹ e, bijna altijd is er wel iemand jarig (geweest) en trakteert op iets lekkers bij de kofďŹ e. “Dat maakt het ook gezellig. Het is een sociale bezigheid, eerst een stukje hardlopen en daarna samen wat drinken en gezamenlijk nakletsenâ€?, aldus Chris Dekker. Jaarlijks hoogtepunt Het jaarlijkse hoogtepunt van de 55-plusgroep is het dagje uit op de eerste dinsdag na de Nijmeegse Vierdaagse. Dan wordt er na de ochtendtraining een ďŹ etstocht georganiseerd naar een bestemming in de omgeving. In 2012 was dat het maĂŻsdoolhof in Prinsenbeek en dit jaar ging de

tocht naar de Memmoerhoeve, waar een aantal activiteiten plaatsvonden. Daarna terug ďŹ etsen naar de Achilles accommodatie om de dag met een barbecue af te sluiten. En op 23 juli waren er ondanks de vakantieperiode maar liefst bijna 40 leden aanwezig. Krachttraining Nieuw bij de 55-plussers is dat op donderdag na het inlopen aan het einde van de warming-up aandacht wordt gegeven aan krachtoefeningen. Spiermassaverlies is een veelvoorkomend verschijnsel bij oudere mensen. Dit proces is grotendeels omkeerbaar met behulp van speciďŹ eke, langdurige krachttraining. Wetenschappelijk is aangetoond dat individueel spierkrachtversterkende en balansoefeningen het aantal vallen en valincidenten met letsel met een derde verminderen! In onze vergrijzende maatschappij is het van groot belang om op deze relatief eenvoudige manier de kwaliteit van leven te verbeteren. Belangstelling? Kijk voor informatie op onze nieuwe internetsite (www.arv-achilles.nl/info/trainingstijden/ Trimgroep 55+).

Wat is de Caritas-instelling? Caritas is een rechtspersoon vergelijkbaar met een stichting. Caritas werkt volgens een door de bisschoppen vastgesteld reglement en krijgt richtlijnen van het bisdom. Bestuursleden worden – op voordracht van het parochiebestuur – door de bisschop benoemd. Om activiteiten mogelijk te maken voert het Caritasbestuur een eigen ďŹ nancieel beleid. Voor elk boekjaar wordt een begroting ter goedkeuring aan de bisschop voorgelegd en het bestuur legt jaarlijks rekenschap en verantwoording af aan de bisschop. Zo kunnen parochianen erop rekenen dat de beschikbare middelen alleen besteed worden voor de speciďŹ eke doelstellingen. Wat doet Caritas? Caritas is een vorm van kerkelijk georganiseerde naastenliefde. Zij heeft als doel: de caritas (naastenliefde) permanent een herkenbare plaats te bieden binnen de parochiegemeenschap. Daarom richt Caritas zich op activiteiten die de solidariteit tussen mensen versterken. De samenleving verandert en de wereld komt steeds dichterbij. Nood en solidariteit hebben daardoor een ander gezicht gekregen, evenals de manier waarop Caritas haar bijdrage wil leveren. Met behulp van onze beperkte ďŹ nanciĂŤle middelen – die volledig bestaan uit giften van parochianen! – proberen wij te voorzien in onder andere: noodhulp

in de eigen parochie, ondersteuning van diaconale activiteiten, en ondersteuning van diaconale dienstverlening vanuit het Bisdom (de dienstbaarheid uit liefde en barmhartigheid noemen we ook Diaconie). De opdracht die Caritas heeft, vraagt om goede samenwerking binnen de parochiegemeenschap, en ook daarbuiten. Zo neemt Caritas deel aan een afstemmingsoverleg waar diverse raden en instanties in Etten-Leur vertegenwoordigd zijn. Caritascollecte Komend weekend is er weer een algemene Caritascollecte. Midden in de zomer staan in Nederland de scholen nog leeg en blijven de deuren nog gesloten. Voor velen is dat een heerlijk vrij gevoel. Niet iedereen kan dat gevoel opbrengen, omdat men zich geen extra uitgaven kan veroorloven. Sommige mensen zijn afhankelijk van uitkeringen, of van de voedselbank, of meevallertjes van anderen. Caritas kan een extra steun betekenen, indien wij hen daartoe met onze ďŹ nanciĂŤle bijdrage in staat stellen. Laten we samen die steun geven via de Caritascollecte die in de vieringen op 3 en 4 augustus gehouden wordt. Als u niet in de gelegenheid bent om een viering bij te wonen, en u wilt toch graag een bijdrage geven, dan kunt u een donatie overmaken op bankrekening 114826196 bij de Rabobank te Etten-Leur ten name van Caritas H. Mariaparochie, onder vermelding van Donatie Caritas. Caritas dankt iedereen hartelijk voor hun bijdragen!

40

² :LMEHVWDDQ

MDDU

NU KORTING TOT

%

op onze tuinmeubel collectie * Korting op adviesprijzen

  T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, bestuur@ hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 0765012281, pastorie.lambertus@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-10.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. VIERINGEN 18de zondag door het jaar. Lezingen: Prediker: 1,2, 2,21-23. Lucas 12,13-21. Lambertuskerk Donderdag 1 augustus 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zaterdag 3 augustus 17.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren. Samenzang. Misintenties: Christina Stevens, Dora Deckers-Alaerds, Wilhelmina v.d. Lindeloof-v.d. Borst, Kees Rommens, Antonius Adrianus Dirven, Kees v. Oorschot, Zuster Wilhelmina, Bea Brouwers, Jac de Hoon. Zondag 4 augustus 11.00u: Woord- en communieviering, voorganger pastor Lia Rijbroek. Samenzang. Misintenties: Christina Stevens, Dora Deckers-Alaerds, Wilhelmina v.d. Lindeloof-v.d. Borst, Kees Rommens, Antonius Adrianus Dirven, Piet en Joke Broos-Poppelaars. Donderdag 8 augustus 9.00u: Ochtendgebed met eu-

charistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Zondag 4 augustus 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger pastor Ton v. Balveren en samenzang. Misintenties: Johannes v. Kesteren; Miny Greven-Appels; Adriana v.d. Berk-Klep; Loomina Ithayarajan; Marie Mertens-Jochems; Cornelia Otte; Riet Scholte-Beerling; Valerie Luijten. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 18 augustus, 8 september, 3 november, 17 november. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 8 en 15 augustus, 29 augustus en 5 september, 17 en 31 oktober, 22 oktober en 14 november. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 25 augustus om 11.30 uur (13 en 20 augustus), 29 september om 11.30 uur (18 en 25 september), 27 oktober (16 en 23 oktober), 15 december (4 en 11 december). De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Dinsdag 6 augustus: Parochiezaal 14.00u seniorenpastoraat; Markt 20.00u bestuur Ziel. Donderdag 8 augustus: Markt 14.00u Pastoresoverleg; Lambertuszaal agenda commissie; Markt 20.00u

doopgesprek. Petruskerk Maandag 5 augustus: 20.00u klussengroep. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www. ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 4 augustus Ook deze zondag bent u van harte welkom om de samenkomst van de Evangelische Gemeente Ichthus bij te wonen, die om 10 uur begint in het Ichthus Ontmoetingscentrum aan de Dreef 52-54. In deze dienst vieren we het Avondmaal o.l.v. William en Janneke Kok. Weekactiviteiten Deze week zijn er geen externe activiteiten. Samenkomsten in een andere taal: Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w.: in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue; voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 4 augustus zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in ĂŠĂŠn groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120).

PAGINA 18

Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-34906745. CoĂśrdinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 0765013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CHRISTENGEMEENTE DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00u dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Zondag 4 augustus spreekt Rob Bakker. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN De dienst wordt geleid door ds. Reinier Drop en wordt gehouden in Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, ds. Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


Voor al uw klussen Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049 BSM Valves B.V. is een jonge dynamische onderneming gespecialiseerd in het vervaardiJHQYDQNODQWVSHFLĂ€HNHDIVOXLWHUVHQLVRQGHUGHHOYDQ$DOEHUWV,QGXVWULHV19:LM]LMQ DFWLHILQGHFKHPLVFKHSHWURFKHPLVFKHHQRIIVKRUHLQGXVWULH%60KHHIWHHQHLJHQ SURGXFWLHXQLWLQ%UHGDYDQZDDUXLWZLMDDQRQ]HNODQWHQLQGHKHOHZHUHOGOHYHUHQ %LM%60ZHUNHQHQWKRXVLDVWHPHQVHQ FD HQKHWLVHHQEHGULMIZDDUHHQLQIRUPHOH VIHHUKHHUVW :LM]LMQPHWVSRHGRS]RHNQDDUHHQJHGUHYHQ

Assistant Sales Department

Tot de taken behoren onder andere: ͝KHWYHUZHUNHQYDQGRRUGHGLUHFWHXURSJHVWHOGHRIIHUWHV ͝KHWLQYRHUHQYDQNODQWJHJHYHQVLQKHW(53V\VWHHP ͝KHWFRQWUROHUHQYDQELQQHQJHNRPHQRSGUDFKWHQRSMXLVWKHLGHQKHWLQYRHUHQYDQ RUGHUVLQKHW(53V\VWHHP ͝KHWRSVWHOOHQYDQRUGHUEHYHVWLJLQJHQ ͝KHWHURSWRH]LHQGDWYDQNODQWHQJHWHNHQGHRUGHUEHYHVWLJLQJHQLQNRRSRUGHUVZRUGHQ RQWYDQJHQHQGDWGH]HRYHUHHQVWHPPHQPHWGHRRUVSURQNHOLMNHRUGHUEHYHVWLJLQJ ELMJHHQRYHUHHQVWHPPLQJYHUNRSHULQVFKDNHOHQ ͝KHWGLJLWDDODDQPDNHQYDQDDQELHGLQJVPDSSHQ5)4 ͝KHWDUFKLYHUHQYDQRIIHUWHVLQGHGDDUYRRUJHPDDNWHPDSSHQ ͝KHWPDNHQYDQVSDUHSDUWVTXRWDWLRQV ͝KHWDDQQHPHQYDQGHWHOHIRRQELMDIZH]LJKHLGYDQGHUHFHSWLRQLVWHWHOHIRQLVWH ͝KHWDIVFKULMYHQHQUHJLVWUHUHQYDQDDQYUDJHQ ͝KHWRSVWHOOHQHQELMKRXGHQYDQ.H\$FFRXQW3ODQQHQ ͝KHW]RUJHQYRRURQGHUWHNHQLQJYDQRUGHUEHYHVWLJLQJHQGRRUGHPDQDJHUVDOHV GHSDUWPHQWHQKHWYHU]HQGHQHQDUFKLYHUHQYDQGH]HRUGHUEHYHVWLJLQJHQ ͝KHWYRRUEHUHLGHQYDQWHPDNHQEXVLQHVVWULSV YOXFKWHQERHNHQKRWHOUHVHUYHUHQ HYHQWXHOHKXXUDXWR¡VHWF ͝PDUNHWLQJJHUHODWHHUGH]DNHQ]RDOV]RUJHQYRRUNHUVWNDDUWHQHQUHODWLHJHVFKHQNHQ Functie-eisen: +%2ZHUNHQGHQNQLYHDX NHQQLVYDQ:RUGHQ([FHO JRHGHEHKHHUVLQJYDQGH1HGHUODQGVHHQ(QJHOVHWDDO MHEHQWà H[LEHOVWUHVVEHVWHQGLJHQDFFXUDDW

ROBOTMAAIERS van:

06-50210680 Infra & verhuur

Martijn Huyskens Tuinmachines Korte Hei 19b, Sprundel Tel. 06-51245240 info@martijnhuyskens.nl www.martijnhuyskens.nl

GROND- EN SLOOPWERKEN Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

5HDFWLHVQDDUDDQOHLGLQJYDQGH]HYDFDWXUHNXQWXVWXUHQQDDU$QQD.ULMJVPDQYLD DQQDNULMJVPDQ#EVPYDOYHVFRP 9RRULQIRUPDWLHRYHURQVEHGULMIYHUZLM]HQZLMQDDURQ]HZHEVLWHZZZEVPYDOYHVFRP :LMELHGHQHHQLQIRUPHOHJRHGHZHUNVIHHUHHQXLWVWHNHQGHEHORQLQJHQ DUEHLGVYRRUZDDUGHQYROJHQVGHFDRYRRUKHWPHWDDOEHZHUNLQJVEHGULMI

BSM VALVES BV Íť Zinkstraat 33 Íť 4823 AD Breda Íť Telefoon 076-5418400

PVM BV is een groothandel, im- en exportbedrijf in plantsoen zaden en materialen voor bos- en landschapsbouw.

KddgdcoZkZhi^\^c\^cOjcYZgiodZ`Zcl^_ ZZcbZYZlZg`ZgkddgYZ[jcXi^ZkVc

LOODSMEDEWERKER ;jcXi^Z^c]djY/ ƒAVYZcZcadhhZceaVciZc ƒ8dcigdaZde^c`dbZcYZ \dZYZgZchigddb ƒ6hh^hiZgZcaddYhX]Z[ ƒDcYZg]djYZckVcXdciVXiZcbZi `lZ`ZghZcigVchedgiWZYg^_kZc

EgdĂ&#x201E;Za/ Â&#x192;DeaZ^Y^c\deB7Dc^kZVj Â&#x192;6[Ă&#x201E;c^iZ^ibZiYZWddb`lZ`Zg^_ Â&#x192;<ZZc-idi*bZciVa^iZ^i Â&#x192;7gZZY^coZiWVVg Â&#x192;G^_WZl^_h7:

VAN ROODEN 076-5011668 I fax 076-5036557

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken. Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten. www.vanrooden-dakservice.nl jeroen@vanrooden-dakservice.nl VLIEGEN BESTRIJDING Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bastiaansen Loonwerken Bel voor info: 076-5968279

ELISE

DANSSCHOENEN

ZOETE KERSEN uit eigen BOOMGAARD HEIJNINGEN Zuylenhoeve, Kreekweg 1 Open ma t/m vrij van 10.00 tot 17.30 uur zat & zo van 10.00 tot 16.30 uur ROOSENDAAL Aspergekwekerij Vos,Boeiinksestraat 8 Open ma t/m vrij van 10.00 tot 17.30 uur zat van 10.00 tot 16.30 uur BREDA Intratuin,Terheijdenseweg 296 Ma gesloten Open di t/m vrij van 10.00 tot 17.30 uur zat van 10.00 tot 16.30 uur &Ä&#x201A;ĹľĹ?ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;^Ä?Ĺ&#x161;ƾƊÄ&#x17E;Ć&#x152;ϏϭϲϳÍ´Ϲώϴϭϭώ Info : www.zuylenhoeve.nl

2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU 0167-522939 / 06-10807891

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop â&#x20AC;&#x2DC;t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

L^_W^ZYZcZZcegZii^\ZlZg`db\Zk^c\ZcZZcW^_YZ[jcXi^ZeVhhZcYZWZadc^c\ V[]Vc`Za^_`kVcdeaZ^Y^c\ZcZgkVg^c\# <dZYZhZXjcYV^gZVgWZ^YhkddglVVgYZc#

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda 4EL s&AX www.dedakshop.nl

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

Tel. 0622523365 / 0765971547

Kddg^c[dgbVi^Z`jcijXdciVXidecZbZcbZi YZ]ZZg?#Kg^ZcYh!iZa#%+"&'.,+-*%# Jlhdaa^X^iVi^ZbZi8#K#`jcijg^X]iZcVVc/ EZa\gjbZcK^c`BViZg^VaZc7#K# :cZg\^ZlZ\'V!+.&*H7AdW^i]!i#V#k#?#K^c` ZbV^a/_d]Vck^c`5ekbWk#Xdb

INSTALLATIEBEDRIJF

Parket PVC Laminaat vloeren Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Voorsteven 7, Postbus 231, 4870 AE Etten-Leur, tel. 076-5033698 www.janschouw.nl

2

loeren al van Eiken parketv loer

af â&#x201A;Ź 34,95/m

incl. onderv

  â&#x2014;&#x2020; Door enkele kleine aanpassingen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen â&#x2014;&#x2020; Zoals een steunbeugel bij het toilet of een douchezitje â&#x2014;&#x2020; Maar ook complete badkamer- of toiletrenovatie is mogelijk â&#x2014;&#x2020; Voor iedereen hebben wij een persoonlijk en vakkundig advies â&#x2014;&#x2020; Profiteer nu van de 6% BTW regeling

VERKOOP ONDERHOUD REPARATIE

Voor meer info neem contact op of loop eens binnen:

XXUSHUZHHN

Omschrijving werkzaamheden: ,QGH]HIXQFWLHEHQMHGH´VSLQLQKHWZHE¾ELMKHWUHJHOHQHQRUJDQLVHUHQYDQDOOH YRRUNRPHQGHDGPLQLVWUDWLHYHHQSURMHFWPDWLJHZHUN]DDPKHGHQRSGHDIGHOLQJ6DOHV Je ressorteert rechtstreeks onder de Manager Sales Department.

Nieuw in onze showroom:

Uw MEUBELEN in een andere kleur?

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder$+0 .)% !(!* 3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!* 3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!* Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u 5 zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+, afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281


X x x x x

x x x

OP ALLE WASMACHINES, WASDROGERS, KOELKASTEN, VAATWASSERS, OVENS* *Kijk voor de voorwaarden op MediaMarkt.nl/bezorgen

per maand

i.c.m. 2-jarig Vodafone Red Essential 1e 6 maanden

â&#x201A;¬ 22,daarna â&#x201A;¬ 44,- per maand

- 400 minuten - onbeperkt SMS - 500 MB Databundel

Extra grote vuldeur

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKO HFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

Perfecte foto maken met Time Shift

Resttijd indicatie BlackBerry Hub

om snel up-to-date te blijven

6 kg inhoud

EWM146L Wit Wasmachine

PRIJS I.C.M. ABONNEMENT Art.nr.: 1238895, 1225701

Blackberry Z 10 i.c.m. 2-jarig abonnement

LHWVMHFXJDIU UPFSFOIBOENBUJHJOTUFMCBBSWBOUPFSFO TMFDIUTMJUFSXBUFSWFSCSVJL FYUSBHSPUFWVMEFVS HSBEFO UFPQFOFO QSPHSBNNBT FYUSBXBUFSPQUJF BOUJLSFVL FDP JOUFOTJFG EJTQMBZNFUVJHFTUFMEFTUBSU V FOSFTUUJKEJOEJDBUJF BGNFUJOHFO IYCYE YYNN FOFSHJFLMBTTF" (FMVJETOJWFBV XBTTFO E# " (FMVJETOJWFBV DFOUSJGVHFSFO E# " Art.nr.: 1167035

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DEL_20130731  
DEL_20130731