Page 1

E T T E N - L E U R S E

17 JULI 2013 WEEK 29

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

RESTAURATIE WINKEL JET VAN IERSSEL VAN START

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

AANPAK DIEP GRONDWATER VOSDONK VAN START

O P L AG E :

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Goghpl ein

20

|

W E E K B L A D

Etten-Leur

MIDWEEKEDITIE

THUIS IN DE REGIO

Meer dan waa rschijnlijke Tourwinnaar van start in Rabo Profronde

ETTEN-LEUR - Bij een brand aan de Baai in Etten-Leur is in de nacht van zaterdag op zondag een camper volledig uitgebrand. De brandweer kreeg de melding over de brand omstreeks 00.45 uur. Bewoners aan de Baai schrokken wakker van een harde knal, vermoedelijk omdat de gasfles in de camper explodeerde. Die stond geparkeerd op een pleintje aan de Baai. De ravage als gevolg van de explosie was enorm; brokstukken van de camper lagen overal op straat verspreid. Ook een aantal bossen en bomen achter de camper vlogen in brand, maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere voertuigen of bomen.

ETTEN-LEUR - De organisatie van de Rabo Profronde van Etten-Leur heeft Chris Froome, de vermoedelijke winnaar van de Tour de France 2013, gestrikt. De in Kenia geboren Froome maakt op zondag 11 augustus zijn opwachting in het centrum van Etten-Leur.

ETTEN-LEUR - Bij een ongeval op het woonwagenkamp Egelhof in Etten-Leur is vorige week dinsdagavond een man gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij bezig was met het reinigen van een zwembad. Op een bepaald moment kreeg de bewoner van het kamp daarbij een chemische stof binnen. Onmiddellijk werden massaal de hulpdiensten gealarmeerd, waaronder ambulance, brandweer en de traumahelikopter. Die laatste werd later weer afbesteld. De man is met verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval met de chemische stof in Etten-Leur heeft kunnen gebeuren, is niet bekendgemaakt.

DOOR PETER HOUTEPEN Maandagochtend kreeg het bestuur van de Rabo Profronde het verlossende telefoontje van John van den Akker van Cycling Service, de organisatie die als tussenpersoon fungeert daar waar het gaat om afsluiten van contracten voor de criteriums na de Tour de France.

Glorieus De van de SKY-ploeg onderdeel uitmakende Froome (28) was zondag nog de glorieuze winnaar van de etappe naar de legendarische kale berg Mont Ventoux. Eerder deze Tour schreef hij al de eerste Pyreneeën-etappe naar Ax-3 Domaines op zijn naam. In de Ronde van Frankrijk van 2012 W vervulde E E KhijBals Lmeesterknecht A D een belangrijke rol in de Tourwinst van

Z MER-SALE t

h

u

i

s

i

n

d

e

40% 25% 10% 15%

r

ZONDAG 21 JULI GEOPEND van 12.00 tot 17.00 uur

Diverse aanbiedingen vindt u op onze website: www.poppelaarstuincentrum.nl Rietdijk 1B Rietdijk 1B 4824ZB ZB -- Breda Breda 4824 Tel.:+31(0)76+31(0)76- 541 541 46 46 24 Tel.: 24 www.poppelaarstuincentrum.nl www.poppelaarstuincentrum.nl

Bradley Wiggins en wist hij zelf de zevende etappe op zijn naam te schrijven. Sponsor De Keniaans-Britse Froome rijdt na de Tour de France drie criteriums in Nederland. Behalve in Etten-Leur verschijnt hij ook aan de start in Stiphout en het Friese Surhuisterveen. vervolg zie elders in deze Bode

e

g

i

o

Kom vandaagvakanti nog kijken,eperiode Tijdens Leuke acties met elektrische fietsen!

Geldig t/m 01-07-2013

Man krijgt chemische stoffen binnen

Etten-Leur strikt Chris Froome

GEOPEND

van dinsdag t/m zaterdag Van Goghplein 20, Etten-Leur Tel. 076-5012765

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

ent

Camper uitgebrand na explosie

van Vincent van Goghplein 20 | Etten-Leur | 076-5012765

ETTEN-LEUR - Zaterdagavond ontkurkten de champagneflessen voor Edwin Schilt en navigatrice Lisette Bakker op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Het duo won enigszins verassend met hun Subaru Impreza WRC de GTC Rally 2013. Topfavoriet Jeroen Swaanen, de twee voorgaande jaren winnaar, viel al in een vroeg stadium uit. Hij vond zijn Waterloo op de koningsproef van de rally, de KP de Hel XL in en rond Achtmaal. De Nacht van Achtmaal stond dit jaar voor het eerst sinds 2009 weer op het programma. Elders in deze Bode meer over de GTC Rally 2013. FOTO WIMO FOTOGRAFIE

Wethouder Theo Vaes plakt ‘Ettertjes’ ETTEN-LEUR - In 2012 hebben de bewoners van de wijk Banakkers in het kader van de door de gemeente Etten-Leur uitgeloofde prijs voor een buurtinitiatief, gekozen om de verkeerspaaltjes in de wijk, de zogeheten Ettertjes, te voorzien van reflecterende strips. De klacht was dat de paaltjes in het donker slecht zichtbaar waren en, als gevolg hiervan, er vaak schade aan zowel paaltjes en voertuigen ontstond. Op vrijdag 19 juli gaat een groep buurtbewoners de meer dan 400 Ettertjes in de wijk beplakken. Wethouder Theo Vaes, die de wijk Banakkers in zijn portefeuille heeft, voorziet op 19 juli om 10.00 uur ceremonieel het eerste Ettertje van de strips.

Werk Parklaan verder met nieuwe aannemer ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur heeft opdracht verleend aan Dura Vermeer Infrastructuur BV voor het afbouwen van de Parklaan. Het werk ligt al enkele weken stil sinds de vorige aannemer het faillissement heeft aangevraagd. De gemeente vindt het belangrijk het werk zo snel als mogelijk voort te zetten. Door de abrupte beëindiging van de werkzaamheden is een situatie ontstaan die niet acceptabel en niet veilig is. De aannemer zal dan zo ook snel mogelijk starten met de werkzaamheden. “We vinden het belangrijk dat dit project nu zo snel als mogelijk voorgezet kan worden om nog meer vertraging te voorkomen”, aldus wethouder Jan van Hal.


alle dranken goedkoper!!! Sterke drank

ballantine's

napoleon brandy vsop 70 cl

oblomov vodka 70 cl

Hele liter

eLders 22,39

15.

vergeLijkbare prijs 9,79

99

eLders 11,49

8.

8.

99

99

Wijnen

torres rose´ ook rood of wit

eLders 7,39

4.

99

eLders 5,99

mateus rose´

3 voor

10.-

corona bier 35,5 cl

flesopener In 3 verschillende kleuren op = op

Heerlijk Mexicaans zomerbiertje. Bij uitstek hét biertje voor bij de BBQ!

evian mineraal water 1,5 liter

cola

1.

orangina frisdrank

shot- of borrelglaasje op = op

1,5 liter

eLders 1,65

eLders 0,95 eLders 0,89

50

eLders 0,25

37

99

25

89

sinas Blik 33 cl

1,5 liter eLders 0,49

eLders 1,66

50

5.99

Fris en Fruitig

eLders 1,99

eLders 1,19

eLders 7,79

8.99

Bier en allerlei

plastic bierglaZen 12 x 25 cl

riesling Laugel

normaaL 9,49

9.99

Blik 50 cl

2.99

eLders 18,27

vergeLijkbare prijs 12,79

best bier

eLders 3,59

3.99

Zonneklaar vieux Hele liter 35% Alc.

de Zeven granen hollandse graanjenever Hele liter

baron d'arignac Wit, rosé of rood

beaujolais cave de bel air Beste koop volgens vakblad "Perswijn"

49

99

17

ijsthee citroen

1,5 liter

eLders 0,69

45

waarom elders meer betalen? Geniet, maar drink met mate.

rOOsendaal Laan Van Henegouwen 17 | st. WillebrOrd Dorpsstraat 10 ★ | zundert Molenstraat 4 ★ ★ Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 22 juli 2013, zolang de voorraad strekt.

WWW.dirCKiii.nl


actualiteit

Opknapbeurt stukje Ettens cultureel erfgoed eindelijk zover

Restauratie winkel van Jet van Ierssel van start ETTEN-LEUR - Wie kent het niet? Het pand aan de Oude Bredaseweg 10 in Etten-Leur met zijn karakteristieke toonbank dat bekend staat als de winkel van Jet van Ierssel. Na jaren van leegstand, bewoning door krakers en verpaupering, is de restauratie van dit gemeentelijk monument van start gegaan. DOOR PETER HOUTEPEN Eigenaar Jeroen van der Schenk, die een jaar of wat geleden als bij toeval tegen het pand aanliep, heeft de benodigde vergunningen rond en wil het nog voor de winter wind- en waterdicht hebben. “Dat betekent dat de daken van het voorhuis, het achterhuis en de oude smederij voor december gerestaureerd dan wel vervangen moeten zijn.” Ook de constructie van de smederij moet snel aangepakt worden, want die staat volgens de eigenaar op instorten. Hij verwacht niet dat de restauratie van alle kozijnen nog voor de winter afgerond zal zijn. Behouden Volgens Van der Schenk verkeert het pand in slechte staat, in het bijzonder het achterhuis en de smederij. De oude winkel is

Bouwjaar

Het exacte bouwjaar van het pand is nog niet helemaal bekend. Volgens de makelaar stamt het uit 1920, maar Jeroen van der Schenk heeft inmiddels met wat research foto’s gevonden uit 1915 waarop het pand al in vol ornaat te bewonderen is.

er nog het beste aan toe. Bedoeling is dat de winkelinrichting van Jet van Ierssel behouden blijft inclusief de oude tegelvloer. Die winkelinrichting wordt binnenkort overgebracht naar een restauratie-atelier, waarbij alleen het hoogst noodzakelijke uitgevoerd zal worden. “De inrichting hoeft er niet als nieuw uit te zien. Het is een winkel met een verhaal. Dat mag best gezien worden. En dat geldt eigenlijk voor de gehele restauratie.” De gevelrestauratie wordt uitgevoerd door ambachtelijk voegers, allen aangesloten bij de stichting Voeggarant. Zij voorzien de gevel van circa 350 m2 nieuw voegwerk. Hiervoor wordt een kalkmortel gebruikt in de oorspronkelijke samenstelling. Het werk is begin deze week van start gegaan en is waarschijnlijk voor volgend jaar zomer klaar. Uitdagingen Van der Schenk heeft nog wel een aantal financiële uitdagingen op te lossen, maar maakt zich daar niet heel druk om. “Dat wisten we voordat we aan het project begonnen. We hebben tientallen mensen gesproken die plannen hebben gehad met het pand. Het bouwkundig rapport, een snelle rekensom én de monumentstatus waren voor hen reden om af te zien van de koop.

Bedoeling is dat de winkelinrichting van Jet van Ierssel behouden blijft inclusief de oude tegelvloer. FOTO LÉONTINE VAN GEFFEN-LAMERS

De kosten in dit project overstijgen de waarde van het pand na restauratie, dus creativiteit is troef.” Delen Het gat in de begroting bedraagt bijna 200.000 euro, waarvan naar schatting zeker 55.000 euro gerelateerd is aan de monumentenstatus. De gemeente heeft geen

geld beschikbaar voor het behoud van dit gemeentelijk monument, dus doet Van der Schenk het zonder subsidie. Door het delen van verhalen via de website en sociale media verbindt hij met belanghebbenden in het project. Met deze projectmatige aanpak en creatieve samenwerkingsvormen met bedrijven is nu al ruim 83.000 euro van het gat gedicht. “De rest komt

ook wel goed”, aldus de eigenaar van het pand. Voor de totale restauratie wordt twee jaar uitgetrokken. Halverwege wil Jeroen van der Schenk met zijn gezin het pand gaan bewonen. De afwerking wordt in fasen uitgevoerd. Website: www.monument076.nl

Gemeente Etten-Leur draagt verantwoordelijkheid over aan Bodemzorg

Aanpak van diepe grondwaterverontreiniging Vosdonk-Noord ETTEN-LEUR - Op het braakliggende perceel tussen Parallelweg 1 (Schut Flexible Packaging) en Parallelweg 5 Wetgeving andere provincies locaties beheert zoals (Roto Smeets Etten) in Etten-Leur is een begin gemaakt met het beheer van de diepe grondwaterverontreiniging “We staan hier op de plek waarvan eind stortplaatsen en verontreinigde plaatsen. jaren tachtig van de vorige eeuw vast is En daar weer hele mooie, veilige landonder het bedrijventerrein Vosdonk-Noord. DOOR PETER HOUTEPEN Wethouder Jean-Pierre Schouw gaf maan-

dagmiddag samen met directeur Bert Krom van Afvalzorg het startsein voor de werkzaamheden. Dat gebeurde op enigszins ludie-

ke wijze. Uit een peilbuis werd door het tweetal een champagnefles naar boven gehaald en daarna ook meteen soldaat gemaakt.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO PETER HOUTEPEN

www.internetbode.nl

Wethouder Jean-Pierre Schouw en Bert Krom toosten op de goede afloop.

komen te staan dat we te maken hebben met behoorlijke bodemverontreiniging en ook grondwaterverontreiniging”, aldus wethouder Schouw. “Op dat moment hebben wij samen met de provincie en de bedrijven aan de bel getrokken. Begrijpelijkerwijs stonden de bedrijven toen niet te springen om hier een gesprek over te gaan. Dat had ook te maken met de kosten en de financiële gevolgen. Dat is veranderd in 2005, toen er nieuwe wetgeving is gekomen. Daarnaast konden we als gemeente subsidie krijgen voor herstructurering, terwijl de provincie ideeën kreeg over de aanpak van dit soort verontreinigingen.”

Overgeheveld De ondiepe verontreiniging tot 5 á 6 meter diep wordt door de gemeente en de bedrijven zelf aangepakt. Voor de aanpak van de diepere grondwaterverontreinigingen (tot liefst circa 180 meter diep) hebben vier bedrijven en de gemeente Etten-Leur zich verenigd in het ‘Samenwerkingsverband Vosdonk-Noord’. Met de ondertekening van de overeenkomst is de verantwoordelijkheid voor het beheer én de risico’s van de diepe grondwaterverontreiniging overgeheveld aan Bodemzorg. “Wij zijn een onderdeel van Afvalzorg”, legt directeur Bert Krom uit. “Afvalzorg is een semi-overheidsbedrijf wat met name in Noord-Holland en Flevoland maar ook in

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

schappen van maakt.”

Filter Projectleider namens Bodemzorg is Peter Assenberg. “De verontreinigingen die hier ontstaan zijn, zijn velerlei. Wij gaan de grondwaterkwaliteit op het bedrijventerrein monitoren. Over het terrein verdeeld zitten al een aantal peilbuizen in de grond. Aan de onderkant van die buizen, ver in de grond, bevindt zich een filter waarmee je water naar boven kunt halen en kunt controleren.” Indien nodig worden gerichte maatregelen genomen. Op deze manier zijn er geen belemmeringen voor de bedrijfsvoering en de ruimtelijke ontwikkelingen op het circa 3,5 hectare meter nu nog braakliggende terrein. Verschillende bedrijven op bedrijventerrein Vosdonk-Noord maken gebruik van het diepe grondwater.

Uniek

De gezamenlijke aanpak is uniek in Nederland. Het initiatief hiertoe kwam van de Provincie Noord-Brabant en is mede vorm gegeven door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). ingenieursbureau arcadis was verantwoordelijk voor aanbesteding van het grondwaterbeheer.

Volg ons op twitter: @ettenleurseBode.


Een nieuw plafond in 1 dag!

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

Plafonds • Sierlijsten • Verlichting

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

Telefoon:........................... Naam:............................. Adres:...................... .................................................... Postcode:..................... Woonplaats:.........................

95.-

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

terwijl de meubels blijven staan

Met 4 legborden

80b x 38d x 178h

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63 BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl

Advertorial

Zomeractie Murray Motormaaiers

“Wondermiddel voor spieren & gewrichten”

werken. Bovendien is DexSil Forte de eerste vloeibare formule met de combinatie van advertorial MSM, Glucosamine en Chondroïtine, wat het tot de krachtigste formule in de strijd tegen pijnlijke spieren en gewrichten maakt. Binnen Belgische wetenschap heeft een doorbraak enkele dagen wordt al een eerste effect gevoeld Belgische wetenschap een doorbraak de na strijd tegen pijnlijke spierenvan en gewrichten gerealiseerd in de strijd heeft tegen pijnlijke spieren en 3 weken is het herstel de spierenmaakt. en gerealiseerd in de tegenonderzoek pijnlijke spieren Binnen enkele dagen wordt effect en gewrichten. Na strijd jarenlang is een gewrichten al dusdanig dataldeeen pijneerste signifi cantgeis en gewrichten. Na jarenlang onderzoek is een voeld en na 3en weken is het herstel van de spieren en koppeling gemaakt van de hoogste kwaliteit gereduceerd u soepeler kunt bewegen. koppeling gemaakt van de hoogste kwaliteit gewrichten al dusdanig dat de pijn significant is geSilicium met MSM, Glucosamine en ChonSilicium met MSM, Glucosamine en Chondroïtine. reduceerd en u soepeler kunt bewegen. Geadviseerd droïtine. Dit heeft de krachtigste formule Geadviseerd gebruik is circa 2 maanden. Dit heeft de krachtigste formule voor behoud gebruik is circa 2 maanden. voor behoud en versterking van kraakbeen Vervolgens is het raadzaam om over te stappen en versterking van kraakbeen en gewrichten en gewrichten De resultaten op alleen DexSil klachten opgeleverd. De opgeleverd. resultaten zijn verbluffend.zijn Het Vervolgens is het Silicium, raadzaam zodat om over te stappen op verbluff end.DexSil Het product structureel voorkomen kunnen worden. DexSil product heet Forte. heet DexSil Forte. alleen DexSil Silicium, zodat klachten structureel voorkomen kunnen worden. DexSilspierpijn, Forte is ideaal bij Forte is ideaal bij gewrichtspijn, Silicium isisessentieel hethet behoud en herstel van gewrichtspijn, spierpijn, artrose, hernia’s Silicium essentieelvoor voor behoud en herstel artritis, artrose, hernia’sartritis, en ontstekingen, en isen kraakbeen en gewrichten. MSM (behoud bindweefontstekingen, bij: en is verkrijgbaar bij: van kraakbeen en gewrichten. MSM (behoud verkrijgbaar sel), Glucosamine (herstel kraakbeen) en Chondrobindweefsel), Glucosamine (herstel kraakbeen) itine (bescherming gewrichten) worden vaak afzonDA van Meeuwen Etos Binnenhof, Amstelveen en Chondroïtine (bescherming gewrichten) derlijk gebruikt, maar ze hebben nauwelijks effect bij Winkelcentrum 43 Binnenhof 62A worden vaakvan afzonderlijk gebruikt, maar afwezigheid Silicium. Toevoeging van de kataEtten-Leur Etos Rembrandthof, Amstelveen ze hebben nauwelijks eff ect bij afwezigheid lysator Silicium zorgt ervoor dat deze bestanddelen Rembrandthof 51 van Toevoeging vanen deeffectief katalysator zeer Silicium. snel worden opgenomen werken. Etos Badhoevedorp Bovendienzorgt is DexSil de eerste vloeibare forSilicium ervoorForte dat deze bestanddelen Sloterweg 121 mule met de combinatie van MSM, Glucosamine en zeer snel worden opgenomen en effectief

Nu slechts : € 649,- incl. btw Een prachtige motormaaier met: • een krachtige 6,5pk B&S motor. • een volledig aluminium chassis, • kogel gelagerde stalen wielen • een 53cm aluminium maaidek • achterwielaandrijving en robuuste bumpers.

“Wondermiddel voor spieren & gewrichten”

www.zitmaaiers.nl

Chondroïtine, wat het tot de krachtigste formule in

Onderhoud - Onderdelen - Reparatie Ook het adres voor: Zitmaaiers, Tuinfrezen, Tractoren, Hakselaars

ZHE TRADING BV

Potenblokseweg 4 4794 RM Heijningen (gem. Moerdijk) Tel. Algemeen +31(0)168-467 467 Tel. ’s avonds 06-54391504 (Wim Molendijk)

Goede start Jongerenontwikkelcentrum

Pluspunt Valpoort

Opening van De Boekenkast

ETTEN-LEUR - Het JOC is na een spetterende opening gestart met het ontdekken en laten zien van talenten van jongeren. Het jongerenwerk heeft niet stil gestaan en kijkt met een glimlach terug op de afgelopen maanden. EttenLeurLeeft De redactie van de EttenLeurLeeft bestaat uit jongeren die worden begeleid door het jongerenwerk. De Mulitmediaruimte in het JOC is het kloppende hart van deze internetcommunity. De nieuwe website www.EttenLeurLeeft.nl laat goed zien waartoe jongeren in staat zijn. Er zijn 10 video’s te zien van diverse activiteiten. “Ik heb de kans gekregen om te groeien bij het jongerenplatform en bij EttenLeurLeeft, ik ga op pad tijdens de evenementen en interview zelfs bekende mensen zoals Keizer, dat is toch vet”, geeft Stephan Beute aan.

Muziekproject/Muziekstudio Jongeren kunnen ook hun muzikale talent kwijt in de muziekstudio. “In Etten-Leur zijn er genoeg jongeren die hun energie stoppen in het schrijven van een rap en het maken van beats”, vertelt Dirk Vrakking. Er melden zich steeds meer jongeren die een rap willen opnemen in de muziekstudio. Dat is een mooie ontwikkeling. “We zijn nu bezig met een muziekproject met als thema jeugdwerkeloosheid. Het jongerenwerk merkte dat de jeugdwerkeloosheid aan het toenemen is en dat jongeren moeilijk aan een baan komen, vandaar dit thema“.

Lef tonen voor Reünie Dit jaar was er een reünie van het jongerenplatform. Nicky Luksemburg van het jongerenplatform is hier trots op. “Je ziet waartoe jongeren in staat zijn als zij de mogelijkheden krijgen om te leren en te ontdekken. Jongeren hebben voor de reünie zelfs bekende cabaretiers geïnterviewd zoals Jandino en Ruben Nicolai. Daar is veel lef voor nodig”, aldus een glimlachende Nicky.

Theatercursus “Toen we in het nieuwe jongerencentrum ook gebruik konden maken van de zaal, met daarin een podium, was het idee er al snel om te beginnen met theaterlessen”, aldus Anneleen Huisman, één van de jongerenwerkers. “En dat hebben we gedaan. Met een klein groepje hebben we elke woensdagmiddag scènes gemaakt en typetjes gespeeld. In de cursus theater voor beginners zijn deze beginners uitgeroeid tot acteurs die zelfverzekerd op het podium kunnen staan.” In september start de volgende uitdaging: het maken van een theaterstuk. Nieuwe gezichten zijn hartelijk welkom op woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30u.

Breakdance Op maandagavond trainen de Floorillaz in het JOC. Zij hebben zich de laatste tijd ontwikkeld tot een professionele groep breakdancers. “Jongeren die zich geroepen voelen om te leren breakdance zijn welkom bij onze trainingen, het is Cool om onze ervaring en kennis over te dragen aan andere jongeren die iets willen leren”, aldus één van de breakdancers.

Meidenwerk Al bijna 10 jaar organiseert het jongerenwerk “Meidenwerk”. Anneleen: “Elke dinsdagavond komt er een groep meiden naar Brede School de Vleer om hier leuke, gezellige ac-

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Onlangs is in het Pluspunt Valpoort 153 “de Boekenkast” geopend. Iedereen die wil lezen kan hier gratis een boek komen lenen. Anne Vorstenbosch en Adrie v.d Knaap, beide gastvrouw in het pluspunt, kwamen op het idee een boekenkast in te richten voor senioren. “De universiteit van Tilburg wilde boeken een tweede leven geven, dus aan boeken komen was geen probleem”, aldus Adrie. “We hebben de boeken mooi gerubriceerd en er is voldoende keuze uit allerlei genres.” Op woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 -16.00u. helpen Anne en Adrie u graag. Meidenwerk tiviteiten te doen zoals, make-uppen, koken, sieraden maken, spelletjes, theeleuten en nog veel meer. Alle meiden van 11 tot en met 16 zijn welkom. De groep wordt begeleid door een club enthousiaste vrijwilligsters”. Heb je interesse om mee te doen of wil je vrijwilliger worden? Kom dan eens langs op dinsdag tussen 18.30 en 20.30u (na de vakantie). Weerbaarheid “Afgelopen periode hebben we in het jongerencentrum elke woensdagavond de weerbaarheidtraining gehad”, zegt Anneleen. “Hier hebben we een groep jongeren, die als onzekere jongens en meisjes binnenkwamen, kunnen transformeren tot jongeren die zelfverzekerd en sterk in hun schoenen staan. We hebben ze voor onze ogen zien veranderen en we zijn erg trots op deze groep!” In september start een volgende cursus van 10 weken. De cursus wordt gegeven door een professionele trainer die de jongeren persoonlijk begeleidt.

Diversiteit Naast deze vaste groepen en de groepen die gebruik maken van het JOC tijdens de inloopavonden, hebben ook andere jongeren gebruik gemaakt van het JOC. In april was er een bijeenkomst voor Jonge Mantelzorgers (in samenwerking met HOOM). Voor de tieners was er een Teenage Party en de keuken is gebruikt om samen met jongeren te koken. Op 27 juni vond een informatieavond plaats over ‘rijden onder invloed’. Naast een presentatie waren er een aantal heftige voorbeeldfilmpjes. Iedereen die aan deze cursus heeft meegedaan en goed door de kennisquiz kwam, kreeg als beloning een leuke korting op de aanvraag van het rijbewijs. “Bewustwording en gedrag in het verkeer, dat mag best beloond worden”, aldus Wethouder Theo Vaes. Wil jij een talent ontdekken, of heb je een talent wat je wil overbrengen op anderen, meldt je dan aan via www.EttenLeurLeeft.nl of facebook.com/Etten-Leur-Leeft.

Surplus Welzijn Nieuws p/a Kerkwerve 46 4873 CJ Etten-Leur Telefoon (076) 501 64 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


actualiteit

Column

Jubilarissen op Jeugdland 2013

Nell en ‘Toby’ samen goed voor zeventig jaar vrijwilligerswerk ETTEN-LEUR - Op de openingsdag van Jeugdland 2013, vorige week, werden maar liefst drie vrijwilligers in het zonnetje gezet. Peter van Oers en Nell Schoonen zijn al 35 jaar vrijwilliger op Jeugdland. Jeanne van Rooden is er zelfs al 40 jaar actief als vrijwilliger. De drie jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Corrie Roovers en kregen van de kinderen een mooie bos bloemen aangereikt. Op de afscheidsavond volgt nog een cadeautje. “Het zijn nooit grote cadeaus, want dat gaat ten koste van de kinderen”, zegt Corrie Roovers.

Eugène de Kok

Een politiek dier

Geen vakantie voor mij. Naast me ligt een vuistdikke stapel brieven. Allemaal van mijn hand. Bovenop ligt er eentje over de mug. Verschrikkelijke beestjes. Nut hebben ze niet. Het enige dat ze doen is je wakker houden, je steken en vervolgens dagen jeuk veroorzaken. Ik wil dat er eens iets wordt gedaan aan dat zoemende onheil. Eronder ligt een epistel over de meeuw en vogels in het algemeen. Elke ochtend stap ik met een goed humeur de deur uit, maar dat verdwijnt als ik voor mijn auto sta. Iedere dag zit deze vol met kledders vogelpoep. Maandsalarissen verdwijnen richting de wasstraat, maar het heeft geen nut. Ze gaan maar door. Kan daar iets tegen worden ondernomen? Verder heb ik nog brieven over spinnen (loopt u niet vaak met uw gezicht in zo’n plakkerig web?), krabben, kreeften en kwallen (zitten in de zee waarin ik wil zwemmen), honden (blaffen is geluidsoverlast), eenden (steken in de buurt altijd over zonder gebruik te maken van het zebrapad) en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Dieren zijn leuk, maar ze moeten geen overlast veroorzaken. Vind ik. ‘Laat doen. Wat jij wilt, kan niet’, hoor ik u denken, maar dat ben ik niet met u eens. Mijn brieven zijn namelijk geadresseerd aan Tweede Kamerlid Johan Houwers. In tegenstelling tot zijn collega’s is de VVD’er niet met reces. De ondernemer en het politieke dier had vorige week zijn fifteen minutes of fame. Houwers zei zich zorgen te maken over de bij Luttelgeest gevonden wolf. Of het een grap is, zoals donderdag een kenner beweerde, of niet; Houwers’ scherpte siert hem. Er ligt één wolf langs de weg en hij heeft het al over de volksgezondheid en verkeersveiligheid. ‘Als er meer komen, moeten we serieus overwegen ze af te schieten’, zei hij tegen het ANP. Zo’n vaart zal het niet lopen, dus wellicht kan hij eerst iets doen aan bovenstaande zaken. Of ... hij laat de natuur zijn gang gaan en houdt zich bezig met echte problemen. Nog beter: hij viert vakantie en houdt zijn mond. Doe ik dat ook.

kooktent. “Vroeger was macramé heel populair, maar dat is helemaal over”, weet ze te vertellen. Op dit moment is Nell vooral te vinden in de kleutertent. “De kinderen kunnen hier lekker kleuren en ik kan dan rustig breien”. Breien is de passie van Nell. Ze breit de hele dag door aan berenkleding voor de Kika beren. Ze verkoopt de beren op Jeugdland en ook de zelfgebreide kleertjes. Een meisje dat een berenrokje zoekt is hevig teleurgesteld. Want die zijn op… Kankeronderzoek Zowel de beren als de kleertjes vinden gretig aftrek bij de kinderen op Jeugdland. “De helft van de opbrengst is voor kankeronderzoek, de andere helft is voor de aanschaf van nieuwe beren”, zegt Schoonen.

Jeugdland, een goedkope vakantie dicht bij huis Nell Schoonen en Peter van Oers alias ‘Toby’.

DOOR MART VAN LIESHOUT

Colofon

Peter van Oers ( 49), beter bekend als ‘Toby’, dankt zijn naam aan het boek en de gelijknamige slavernijfilm Roots, wij zwarten’. De hoofdpersoon uit de film, Kunta Kinte - die voor het gemak Toby wordt genoemd - vertoont gelijkenissen met de donkergetinte Peter. “Ik noem het cultureel gekleurd”, zegt Corrie Roovers. Peter is werkzaam bij Gamko als plaatwerker. Hij vertelt over de levering van bierkoelers aan Australië en de honderd flexbars die naar Ibiza gaan.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Lauran Mol

Vakantie Van Oers, die momenteel in Hoeven woont, is geboren en getogen in Etten-Leur. Hij heeft hier de L.T.S. doorlopen en werkt

Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl h

u

i

s

i

n

d

e

al vanaf 1979 op Jeugdland. Hij doet het vrijwilligerswerk in zijn vakantie samen met zijn vrouw en jongste dochter. Jeugdland is voor de familie echt vakantie. Hij is begonnen met de huttenbouw, waarna hij zijn diensten aanbood bij de buitenspelen. Op de vraag waarom hij nu in de kooktent zit, zegt Peter: “De kinderen vinden mijn frietjes zo lekker.” Als kinderen gevraagd wordt naar Peter van Oers, krijgen ze vaak als antwoord: “Wie is da?” Maar als ze naar Toby vragen weet iedereen over wie het gaat. Kika beren De andere vrijwilliger die al 35 jaar op Jeugdland actief is, is Nell Schoonen. Zij heeft 19 jaar in de bibliotheek gewerkt. Ze is begonnen met knutselen en werkte in de

In haar huis in het Paulushofje, dat volgens Nell het mooiste plekje van Etten is, hangen zeven bezemstelen met kleertjes. Mensen hangen soms plastic zakken met wol aan de deur. Ook komt het voor dat jonge mensen die trouwen voor hun huwelijksreis een berenkoppel in bruidskleding kopen om op de hoedenplank te zetten. Bonbons Ook op Facebook is Nell Schoonen te vinden. Hierop kreeg ze ooit een reactie van een vrouw uit Duitsland die als kind bij haar op Jeugdland was geweest. Al pratend met de jubilarissen komen de mooiste verhalen naar boven. Zo was er een jongetje dat jaren op Jeugdland kwam en na afloop altijd een doos met vijf bonbons meenam en zei: “Alstublieft, voor alle vrijwilligers.”

Run in schoon water op Big Jump

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

FOTO MART VAN LIESHOUT

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 29

De oplossing van deze puzzel is in week 30 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ETTEN-LEUR - Met het zwemwater van de Westpolderplas in Etten-Leur is niets mis, zo werd onlangs al bekend. Het water is ook schoon, reden temeer voor een 100-tal mensen om zondagmiddag gezamenlijk het water in te rennen voor de jaarlijkse Big Jump. Om klokslag 15.00 uur sprongen op dat tijdstip in heel Europa kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig zwemwater te benadrukken. Gelukkig was het dit keer veel aangenamer om de Big Jump in Etten-Leur te wagen dan in 2012. Toen was het aantal deelnemers zeer beperkt vanwege de regen. Daar hadden de deelnemers zondag weinig last van. De Big Jump in Etten-Leur is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie, de provincie en waterschap Brabantse Delta. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de gemeente Etten-Leur en Jachthaven De Turfvaart. FOTO HANS VAN BERKEL PaGiNa 5


Scheuren over het randje van de rotonde tijdens de klassementsproef in Etten-Leur centrum. FOTO HUUB VERVEST

De Nacht van Achtmaal was voor het eerst sinds 2009 weer in het programma opgenomen. FOTO WIMO FOTOGRAFIE

Topf avor iet Jero e n Swa a n e n v a lt u i t i n t e r u g g e k e e r d e N a c h t v a n A c h t ma a l

Edwin Schilt verrassende winnaar GTC Rally 2013

Stofwolken in het buitengebied.

FOTO WIMO FOTOGRAFIE

ETTEN-LEUR - Samen met navigatrice Lisette Bakker heeft Edwin Schilt verrassend de GTC Rally 2013 op zijn naam geschreven. In hun Subaru Impreza WRC waren ze na 210 kilometer wedstrijd op snelheid de sterksten in de GTC Rally DOOR PETER HOUTEPEN De editie 2013, met start en finish in EttenLeur, was voor het eerst sinds 2010 weer verspreid over twee dagen. Nieuw was ook dat de Nacht van Achtmaal weer in het programma was opgenomen. De laatste keer was dat het geval in 2009. Kansloos Iets na half zes vrijdagavond streek de Etten-Leurse wethouder Theo Vaes de gemeentevlag voor de start van startnummer 1, Jeroen Swaanen. De winnaar van de twee voorgaande edities was ook nu de grote favoriet, maar werd kansloos toen hij in de fout ging op de koningsproef van de rally, de KP de Hel XL in en rond Achtmaal. Tijdens de derde en laatste passage van de avond schoof de CitroĂŤn C4 hard van de baan, terwijl Swaanen op dat moment al met een tijdstraf van 1 minuut rondreed.

Voorsprong Aan het eind van de eerste dag voerde Bob de Jong samen met navigator Kees Hagman het klassement aan. De voorsprong op de latere winnaars Edwin Schilt en Lisette Bakker, bedroeg bijna 30 seconden. Echter, vanwege familiaire omstandigheden besloot Bob de Jong zaterdag niet meer van start te gaan en af te reizen naar Duitsland waar zijn vader, rallylegende Bert de Jong, eerder in de week een zware hartoperatie had ondergaan. De zege voor Van Schilt en Bakker lag daarmee, mede door het eerdere uitvallen van topfavoriet Jeroen Swaanen, voor het grijpen. Hun voorsprong op de concurrentie kwam op zaterdag niet meer in gevaar. Kapotte motor In de Markthuys Historic & Classic Rally ging de overwinning naar Arie van Esch en Leslie Steutel in hun Talbot Sunbeam Lotus. De streekrijders namen het onder

andere op tegen de vader van rallylegende Colin McRae, Jimmy. De Schotse coureur lag lange tijd aan de leiding, maar viel kort voor het einde uit met een kapotte motor. De strijd in de 350Z Challenge leverde een zege op voor Mats van den Brand en Eddy Smeets; de Jumbo Shortrally werd een prooi voor Marco Schapers en Patrick Stolk in hun Mitsubishi Lancer EVO X.

Kinderen Op de momenten dat de GTC Rally, de Markhuys Historic & Classic Rally en de Jumbo Shortrally zich buiten het centrum van Etten-Leur begaven, werd er volop geracet op de klassementsproef in het centrum van Etten-Leur. Initiatiefnemer en hoofdsponsor van zowel de GTC Rally als de GTC City Racing, Pe-

ter van der Kolk, steunt goede doelen van harte. Dat was ook de reden dat City Racing dit jaar in teken stond van de Stichting Groot Hart, een initiatief van televisie-presentator Rob Kamphues. Drie sessies lang reden circuitcoureurs waaronder Jan Lammers en Kamphues zelf, zieke kinderen rond in het centrum van Etten-Leur.

De Jumbo Shortrally werd een prooi voor Marco Schapers en Patrick Stolk in hun Mitsubishi Lancer EVO X.

Edwin Schilt en navigatrice Lisette Bakker in hun Subaru Impreza WRC op weg naar de overwinning in de GTC Rally. FOTO WIMO FOTOGRAFIE PAGINA 6

Einde wedstrijd na botsing met container.

FOTO WIMO FOTOGRAFIE

LEZERSFOTO ALBERT DE WOLF


lief en leed

Familieberichten

Een uniek mens is gestorven Dat hij uniek was, is gebleken uit de vele warme uitingen van medeleven die wij mochten ontvangen, persoonlijk of op schrift.

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Die blijken van belangstelling zijn voor ons een steun geweest bij het verwerken van het verlies. Wij danken u daarvoor hartelijk. Kinderen en kleinkinderen van

Piet van Sundert Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid

Etten-Leur, juli 2013

Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden. Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Dankbetuiging

Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Hartelijk dank aan allen die met ons meeleefden na het overlijden van

De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

Frans Oostvogels

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Bedankt voor de vele bloemen, kaarten, condoleances en uw persoonlijke aanwezigheid bij de uitvaart. Het was voor ons een grote steun.

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter!

Fam. Oostvogels Wernhout, juli 2013

Uitvaartverzorging Ria Brens volledige verzorging van crematie of begrafenis persoonlijke begeleiding dag en nacht bereikbaar Zandspui 1 4873 LX Etten-Leur

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen) www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

Tel. 076 - 5015006 Fax 076 - 5019931

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Zij is te bereiken op: 06 48498248

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Jack, Joke en Rosita.

het begin ingen.

en hun laatste h is het goed ie laatste reis. nabestaanden reeds bij leven

d of begraven de afscheidspen ? kerheid bij de or hen is het grijpende gewilsbeschikking sen aan en leg

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn 076 - 501 58 07 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen zorg bij het laatste afscheid... wil niet uw uitvaart, maar uwPersoonlijke afscheid regelen. De wensen van de overledene en de familie staan centraal. Thuis opbaren en verzorgen, of Dag en nacht bereikbaar samen opbaren in het afscheidshuis, margaret@verbraak-uitvaart.nl zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, www.verbraak-uitvaart.nl het eucharistieboekje maken, toeBergsebaan 104 • 4709 AR Nispen spraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Maaltijdendienst Stichting hulp in nood bezorgt dagelijks uw 3 gangen maaltijd voor € 5,95 p.p. 076-5012103 / 5017091

Tel.: 0165-36 45 66

ag 31 maart en zondag 1 april.

was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitis het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of MorAfscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op mogelijkheden. Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. een “bakske troost”.

VERHUUR AFVALCONTAINERS Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

Thebe Thuiszorg Etten-Leur Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen. Bel: 088-117 67 44 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

ROLSTEIGERS

Paardenbakken, stal- en montagewerk

Inruil Rolsteiger niet mooi, wel goed: 135x250cm, werkhoogte: 4 m € 325,of 100x200cm NU € 398,Huur nergens goedkoper! Bijv. 6m werkhoogte €9,- per dag incl BTW (Bij minimale 1 week huur, 7 dagen) Ook gevelsteigers - Renovatie en stalen steigers - Montage - Demontage !

Tel. 0165 303332

Vijfhuizenberg 121, Roosendaal, 0165-561424

Infra & verhuur

www.vanewouw.nl

www.ladderensteigerkoning.nl PAGinA 7

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP


GEMEENTE ETTEN-LEUR 17 JULI 2013

Gemeente Etten-Leur

Openbare besluitenlijst van b&w

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Klanttevredenheidsonderzoek Wet Werk en Bijstand en onderzoek stille armoede Het college laat het SGBO een klanttevredenheidsonderzoek Wet Werk en Bijstand (WWB) uitvoeren. Het onderzoek geeft inzicht in de mate van tevredenheid van cliënten over procedures en uitvoering van de WWB. Op basis van dit inzicht kunnen conclusies worden getrokken om de kwaliteit van de dienstverlening zo nodig te verbeteren. Het klanttevredenheidsonderzoek wordt gecombineerd met een onderzoek naar de bekendheid en het gebruik van inkomensondersteunende voorzieningen (stille armoede). Het tegengaan van stille armoede is een belangrijk aandachtspunt in het minimabeleid. Het onderzoek start begin oktober 2013. De rapportage wordt verwacht in december 2013. ■ Gebruik trainingsveld Rugbyclub R.E.L. als wedstrijdveld ■ Bezwaarschrift last onder dwangsom Schuitvaartjaagpad ongegrond verklaard ■ Bezwaar op besluit Knip Boeieraak ongegrond verklaard ■ Bezwaarschrift GSM-zendmast aan de Zundertseweg niet-ontvankelijk ■ Jaarverslagen 2012 Seniorenraad en Wmo-adviesraad ■

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweer: 088 2250100 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Heb jij foto’s van ons buitenbad? Wij zijn op zoek naar leuke, grappige, bijzondere, eigenaardige, grote, oude, mooie, zwart-witte, gekke, kleine, komische recente en kleurrijke foto’s van het buitenbad van zwembad De Banakker. Deze zomer is de laatste zomer dat het buitenbad is geopend. Met alle foto’s maken we een

leuke collage die we in De Banakker ophangen. Kun je ons hieraan helpen? Stuur dan je foto(‘s) per mail aan: barbara.hauf@etten-leur.nl of per post aan: Sportcentrum De Banakker, t.a.v. Barbara Hauf, Frederik van Eedenstraat 23-25, 4873 AW Etten-Leur. Alvast hartelijk dank!

Evenementenvergunning Pasar Malam De burgemeester heeft besloten om een vergunning te verlenen voor het evenement ‘Pasar Malam’ in het Oderkerkpark in Etten-Leur op 2 augustus 2013 van 13.00 tot 22.00 uur, op 3 augustus 2013 van 13.00 tot 23.00 uur en op 4 augustus 2013 van 13.00 tot 20.00. Daarnaast hebben burgemeester en wethouders voor voornoemde dagen en tijdstippen een ontheffing verleend van het verbod om toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben in de open lucht/tenten en een ontheffing voor het plaatsen van reclameborden. Besluit van 11 juli 2013 Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

De besluiten op deze openbare besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie College van b&w > Collegebesluiten

Vervanging gastransportleiding De Nederlandse Gasunie vervangt de gastransportleiding in Etten-Leur. Dit is nodig omdat de leiding het einde van zijn technische levensduur nadert. Ten behoeve hiervan zijn de volgende besluiten genomen:

Werk Parklaan gaat verder met nieuwe aannemer De gemeente Etten-Leur heeft opdracht verleend aan Dura Vermeer Infrastructuur BV voor het afbouwen van de Parklaan. Het werk ligt inmiddels stil sinds de vorige aannemer het faillissement heeft aangevraagd. De gemeente vindt het belangrijk het werk zo snel als mogelijk voort te zetten. Door de abrupte beëindiging van het werk is een situatie ontstaan die niet acceptabel en niet veilig is en niet lang kan blijven bestaan. De aannemer zal zo snel mogelijk starten met de werkzaamheden. Aan de planning wordt nu gewerkt. “Enige vertraging is door de ontstane situatie te verwachten. Dit proberen we zo veel als mogelijk te beperken. Zoals ook met de vorige aannemer was afgesproken wordt tijdens het werk periodiek gekeken wanneer bijvoorbeeld afsluitingen plaatsvinden etc. Natuurlijk rekening houdend met koopzondagen en evenementen. We vinden het belangrijk dat dit project nu zo snel als mogelijk voorgezet kan worden om nog meer vertraging te voorkomen.”, aldus wethouder Van Hal.

Verkeersmaatregelen voor Profronde Etten-Leur Ten behoeve van de Profronde Etten-Leur zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen: 1.Voor 11 augustus 2013 van 07.00 tot 19.00 uur Het afsluiten van de Anna van Berchemlaan (gedeelte Oude Bredaseweg - Lambertusstraat) en de Lambertusstraat voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers, voertuigen van deelnemers (fietsen), voertuigen van de organisatie en voertuigen van de hulpverleningsdiensten, met hekken voorzien van bord C01 van het RVV 1990. 2.Voor 11 augustus 2013 van 07.00 tot 21.00 uur a. Het afsluiten van de Oude Bredaseweg (gedeelte Markt – Anna van Berchemlaan) en de Markt (gedeelte Lambertusstraat – Oude Bredaseweg) voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers, voertuigen van deelnemers (fietsen), voertuigen van de organisatie en voertuigen van de hulpverleningsdiensten, met hekken voorzien van bord C01 van het RVV 1990. b. Het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) in de Stationsstraat (gedeelte Markt - Anna van Berchemlaan) en de Achtervang door middel van het afdekken van borden C02 en C03 van het RVV 1990; c. Het instellen van een stopverbod in de toegangsweg/inrit Stationsstraat – Van Kuijckflat door middel van borden model E2 van het RVV 1990; d. Het verwijderen van de paaltjes ter hoogte van de Van Kuijckflat.

3.Voor 11 augustus 2013 van 07.00 tot 22.00 uur Het afsluiten van het Raadhuisplein en het plein aan de Markt voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers, voertuigen van deelnemers (fietsen), voertuigen van de organisatie en voertuigen van de hulpverleningsdiensten, met hekken voorzien van bord C01 van het RVV 1990. 4.Voor 11 augustus 2013 van 03.00 tot 19.00 uur Het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E01 van het RVV 1990 en aanwijsborden voor de parkeervakken (waaronder het parkeerterrein aan de Anna van Berchemlaan, grenzend aan het Oderkerkpark) op de wegen/ weggedeelten onder 1. en voor het parkeerterrein gelegen naast de brandweer aan de Wipakker 8 te Etten-Leur, met uitzondering van voertuigen van de organisatie, VIP-genodigden en deelnemers. 5.Voor 11 augustus 2013 van 03.00 tot 21.00 uur Het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E01 van het RVV 1990 en aanwijsborden voor de parkeervakken op de wegen/weggedeelten onder 2a. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Vergunning voorwerpen openbaar gebied Er is een vergunning verleend voor het gebruik van het openbaar gebied aan de Antwerpenlei, gelegen tussen de Plantijnlaan en de Liefkenshoek, te Etten-Leur in de periode van 1 juli 2013 tot en met 9 augustus 2013 ten behoeve van de vervanging van de gastransportleiding in Etten-Leur Ontheffing geluid De werkzaamheden kunnen de nodige geluidsproductie met zich meebrengen. De ontheffing geldt voor de periode van 11 tot en met 19 juli 2013 op werkdagen, niet zijnde zaterdagen, zon- en feestdagen ten behoeve van de uitvoering van de werkzaamheden. In voornoemde periode gelden de normen genoemd in de Circulaire Bouwlawaai 2010. Tijdelijke verkeersmaatregel In verband met het gebruik van openbaar gebied is er een tijdelijke verkeersmaatregel getroffen door het afsluiten van het fietspad en het voetpad aan de Antwerpenlei te Etten-Leur, het gedeelte tussen de Plantijnlaan en de Liefkenshoek, voor alle verkeer en voetgangers van 1 juli 2013 tot en met 9 augustus 2013 door middel van het plaatsen van hekken voorzien van borden C01 van het RVV 1990 (geslotenverklaring). Bezwaar Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen voornoemde besluiten bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken, gerekend vanaf 10 juli 2013.


gemeente etten-leur 17 juli 2013

Uniek quatre-mains concert op de beiaard van Etten-Leur Op vrijdag 19 juli bespelen Boudewijn Zwart en Frank Steijns gelijktijdig (dus met vier handen) het carillon in de gemeentetoren aan het Raadhuisplein. Tussen 19.00 en 20.00 uur brengen zij de volgende muziekstukken ten gehore: ■ Johann Schrammel: Marsch ‘Wien bleibt Wien’ ■ Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata in D KV 381 (allegro - andante - allegro molto) ■ Johann Sebastian Bach: Uit Concerto für drei Klaviere BWV 1063 Deel I - Allegro ■ Ralph Driffill: Toccata in f opus 14 ■ Intermezzo: vierhandige potpourri van bekende operamelodieën

Gustav Peter: Souvenir de Cirque Renz Manuel de Falla: Danza ritual de Fuego Boudewijn Zwart stamt uit een bekende organistenfamilie. Hij studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en piano (hoofdvak) aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam (de voorloper van het Conservatorium van Amsterdam). In 1990 won hij alle categorieën van de driejaarlijkse Internationale Beiaardwedstrijd ‘Koningin Fabiola’ in Mechelen (België). Hij is stadsbeiaardier van Dordrecht (Grote Kerk), Ede (Oude Kerk), Gouda (St. Janstoren), Amsterdam (Westertoren, Zuidertoren, en de Oude Kerk),

■ ■

Bergambacht (St. Laurentiustoren), Schoonhoven, IJsselstein, Barneveld, Apeldoorn, Wageningen en Zeewolde. Hij heeft verschillende composities op zijn naam staan. Hij is president van de internationale beiaardiersvereniging Eurocarillon. Boudewijn Zwart is één van de oprichters van het succesvolle Oude Haven Concert dat sinds 1998 jaarlijks op de eerste zaterdag van september plaatsvindt in Schoonhoven. Sinds 2002 heeft Zwart ook de leiding van het Carillon Instituut Nederland te Dordrecht, een private hogere beroepsopleiding voor beiaardiers. Frank Steijns studeerde hoofdvakken viool,

muziektheorie en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde er vier eerste prijzen en in 1994 het Laureaatsdiploma cum laude. Aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen volgde hij gelijktijdig zijn optreden tot beiaardier, waar hij in 1991 summa cum laude zijn einddiploma behaalde. Hij is eerste violist in het orkest van André Rieu en daarnaast stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Zowel Frank als Boudewijn bezitten een eigen mobiel carillon, waarmee ze de beiaardcultuur op hun eigen wijze in alle uithoeken van de wereld promoten.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 4 juli 2013 tot en met 11 juli 2013 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

4 juli 2013 5 juli 2013 5 juli 2013 9 juli 2013 9 juli 2013 10 juli 2013 10 juli 2013 11 juli 2013

2013OG0276-01 2013OG0266-01 2013OG0263-01 2013OG0072-02 2013OG0136-02 2013OG0272-01 2013OG0268-01 2013OG0275-01

het aanbrengen van een seallaag het uitbreiden van de bestaande bedrijfshal het uitbreiden van een bedrijfsruimte het plaatsen van een dakopbouw op de woning het uitbreiden van een bestaande rundveestal detailhandel in volumineuze dierbenodigdheden het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het huisvesten van 5 personen het oprichten van een woonhuis

Nieuwe Donk 7 Nieuwe Donk 6 Nijverheidsweg 39 Pleinstraat 8A Naaldstraat 3 Trivium 150 Pianohof 66 Haansberg 92

Postcode 4879AC 4879AC 4879AP 4871NS 4873LZ 4873LP 4876VN 4874NL

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 8 juli 2013 tot en met 12 juli 2013 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

12 12 12 10

2013OG0159-01 2013OG0217-01 2013OG0226-01 2013OG0245-01

het het het het

Haansberg 100 Zeedijk 23 Hertesprong 2 Bisschopsmolenstraat 110

juli juli juli juli

2013 2013 2013 2013

uitbreiden van de woning uitbreiden van een tankpark en aanpassen van een losplaats huisvesten van 6 personen huisvesten van personen

Postcode 4874NL 4871NM 4874JB 4876AR

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

23 mei 2013 3 juni 2013 6 juni 2013 6 juni 2013 6 juni 2013 11 juni 2013

2013OG0219-01 2013OG0216-01 2013OG0221-01 2013OG0222-01 2013OG0223-01 2013OG0233-01

het het het het het het

Begijnstraat 21 en 23 Bazuinlaan 82 Begijnstraat 10 Kapelstraat 16 en 18 Lage Donk 29 Wildbaan 78

intern verbouwen van het pand uitbreiden van de woning herstellen van brandwerende scheidingen herstellen van brandwerende scheidingen plaatsen van een CO2 tank uitbreiden van de berging achter de woning

Postcode 4871EH 4876AG 4871EH 4871EC 4874LM 4874KG

Ingediende aanvragen voor een evenementenvergunning

De burgemeester van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij in de periode van 8 juli 2013 tot en met 12 juli 2013 onderstaande aanvragen voor een evenementenvergunning heeft ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Evenement

Locatie

3 juni 2013 5 juni 2013 9 juli 2013 11 juli 2013

2013ET0064 2013ET0062 2013ET0071 2013ET0072

Profronde Etten-Leur Van Oers Marathon Brabant Jeugdkamp 2013 Speelstad 2013

Centrum van Etten-Leur Centrum van Etten-Leur e.o. Hogeweg 17 Winkelhart Etten-Leur

Periode 11 augustus 27 oktober 9 augustus 25 augustus

2013 2013 2013 2013

Verleende evenementenvergunning

De burgemeester van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij in de periode van 8 juli 2013 tot en met 12 juli 2013 de volgende evenementenvergunning heeft verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Evenement

Locatie

11 juli 2013

2013ET0059

Pasar Malam

Oderkerkpark

Periode 2 augustus 2013

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verleende ontheffing Wegenverkeerswet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 8 juli 2013 tot en met 12 juli 2013 de volgende ontheffing op grond van de Wegenverkeerswet voor het houden van een wedstrijd met voertuigen hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Evenement

Locatie

15 juli 2013

2013ET0064

Profronde Etten-Leur

Centrum van Etten-Leur

Periode 11 augustus 2013

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. Etten-Leur, 17 juli 2013

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


RondvaaRten

Op donderdag vertrekt om 10.30 uur m.p.s. BRABANT voor de Adriaan van Bergen

RONDVAART

EXTRA AFVAART : ZONDAG 21 en 28 JULI INCL. KOPJE KOFFIE OF THEE MET IETS LEKKERS Prijs per persoon: € 17,50

RESERVEREN GEWENST

MPS BRABANT IS HET GEHELE JAAR TE RESERVEREN VOOR EXCLUSIEVE FEESTEN, PARTIJEN, BEDRIJFSUITJES ETC. ETC.

info@mps-brabant.nl

076-5037067

www.mps-brabant.nl

2.99

Schol 500 gram

DANS EN oNtmoEt ElkAAr iN rijSbErgEN ZAtErDAg 20 juli Harmoniezaal te Rijsbergen

Ingang Lagestraat 1 cq 3. Gelegen aan Lindekesplein naast super Plus en Pinautomaat Rabo. Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Entree € 5,00 per persoon Inlichtingen: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

ALLROuNd LIVE PARty BANd

DinsDag

Onbeperkt Spare-ribs

mEt GOEdE dANS muZIEk

€ 13,95 p.p.

woensDag

Zomerse kip met gebakken fruit

DonDerDag Vis uit de oven

vrijDag Biefstuk

€ 10,95 p.p. € 10,95 p.p. € 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

VOOR SINGLES & PAREN:

5.99

Dorade 500 gram

gschar

/Ton Roodbaars 500 gram

FINISH TOUR DE FRANCE € 47,50 21 jul SAFARIPARK BEEKSE BERGEN € 22,50 24 juli en 9 aug Vervoer + entree Safaripark

DAGREIS LONDEN 20 juli, 3 en 17 aug

€ 52,50

GENTSE FEESTEN 24, 26 en 27 juli ZOMER VERRASSINGSREIS 31 juli

€ 17,50

Vervoer, overtocht + plattegrond

€ 64,50

4.99

en

Lekkerbekk

A.s. Zaterdag

Haringparty!

S 2 + 1 GRATI ele zomer Wij zijn de geh d! en2 gewoon geop kg

IMPERIAL

mosselkruiden en mossels

Aanbiedingen geldig tot 23-07-2013

ROERBAK MOSS

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6  4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

Proef nu dé echte Zeeuwse Parels!

Compleet verzorgde dag

MOSSELDAG € 15,00 17 aug 3-DGSE MUZIEKREIS OP DE VELUWE 29 sep t/m 1 okt vanaf € 239,00 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIÈRA BUSREIS € 695,00 VLIEGREIS € 975,00 12 t/m 19 okt

met groente

€ 7,95 voo

 PORTIE

GEBAKK

€ 2,95 (om mee te nem

Uiteraard kunt u bij ons ook t mosselgroente, stokbrood, kru

Met optredens van o.a. Jannes, Rene Schuurmans, Johan Heuser en Yannick Bovy

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 487

www.brabantexpres.nl

Voegwerk! vakbekwame

computer problemen?

voeger zoekt voegwerk

06-55887266

Jan076-7511933 Jochems | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHA ‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’

Handel en TransporT OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 gratis advertentie

Te koop:

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Verhuur:

Afvalcontainers

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Geert, deelnemer vakantiereizen

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl


SOL-ART ZONWERING & ROLLUIKEN

PRRDIJEESL! VOO

23%

goedkop er

Het he buit le jaar d en g oor on e over der onz nieten et ka of v ppinge errasan p n olyc van gla arbo s naat

Kabeljauwfilet van 5.49

Gemengde zeevruchten van 2.99

2.29

4.99

B LI JV E N D

VERLAAGD

20%

goedkop er

Zalmfilet Multi-Dak is al 25 jaar gespecialiseerd in de renovatie van pannendaken en bitumineuze daken.

van 2.89

Onze werkzaamheden bestaan uit:in de renovatie Multi-Dak Multi-Dak is al 25isjaar al 25gespecialiseerd jaar gespecialiseerd in de renovatie van pannendaken van pannendaken en bitumineuze en bitumineuze daken.daken. • • • • •

Renovatie van daken (zowel pannendaken en bitumineuze daken) OnzeOnze werkzaamheden werkzaamheden bestaan bestaan uit: uit: Timmerwerkzaamheden (zoals dakkapellen, overstekken, gootbakken etc.) • Renovatie • Renovatie van daken van daken (zowel(zowel pannendaken pannendaken en bitumineuze en bitumineuze daken) daken) Verbouwingen (zowel binnen,alsdakkapellen, buitenshuis) • Timmerwerkzaamheden • Timmerwerkzaamheden (zoals(zoals dakkapellen, overstekken, overstekken, gootbakken gootbakken etc.) etc.) Zink• enVerbouwingen loodwerk (zoals goten, schoorsteenlood en overig zink en loodwerk) • Verbouwingen (zowel(zowel binnen,binnen,als buitenshuis) als buitenshuis) Isolatiewerkzaamheden (zowel de isolatie van pannendaken als daken) • Zink • en Zink loodwerk en loodwerk (zoals (zoals goten,goten, schoorsteenlood schoorsteenlood en overig en overig zink en zink loodwerk) enbitumineuze loodwerk) •

Tissues

van 0.99

2.79

0.79

Vanaf woensdag 17-07-2013

Isolatiewerkzaamheden • Isolatiewerkzaamheden (zowel(zowel de isolatie de isolatie van pannendaken van pannendaken als bitumineuze als bitumineuze daken) daken)

Kijk op www.multi-dak.nl voor meer informatie of vraag een offerte aan! Kijk op Kijk op www.multi-dak.nl www.multi-dak.nl voor meer voor meer informatie informatie of vraag of vraag een offerte een offerte aan! aan!

Multi-Dak - Havenkant Havenkant 6 4781 AA 6 4781 Moerdijk AA -Moerdijk 0168-416513 - T: 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - M: 06-53213154 - E-mail -: E-mail info@multi-dak.nl info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 -4781 AA Moerdijk T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : :info@multi-dak.nl

er zijn weer hollandse Bij ons kunt U prima slagen! kersen! Ook voor nieuwe oogst appels en

Bent U op zoek naar een lekker decembercadeau?

zater

peren en natuurlijk verse wintergroenten bent U bij ons aan het goede adres!

Aluminium strandstoel Gewicht: 2.8 kg.

24.99

IJsmachine Inhoud: 1 l.

34.99

openingstijden:

Bezoek onze website woensdag t/m vrijdag www.groentenvandeboer.nl 8.30 tot 18.00 en onzevanfacebook-pagina. Attelakenseweg 8 Etten-Leur 076-5013304

zaterdag van 8.30vanaf tot 17.00 Openingstijden juli: woensdag t/m vrijdag Attelakenseweg 8 van 8.30 tot 18.00 zaterdag van 076-5013304 8.30 tot 17.00 Etten-leur

KOOP KANTOORMEUBELEN

Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!!

Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !! Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

Neopreen volleyof strandbal

4.99

Lampion op zonne-energie

Vers & voordelig!

Handsinaasappelen 2 kg

2.99

Vanaf woensdag 17-07-2013

*

Witlof

22% goedkop

500 g

er

van 2.95

2.29

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 17-07-13 t/m dinsdag 23-07-13.

25%

goedkop er

van 0.65

0.49

Altijd een Aldi in de buurt!

Breda, Brusselstraat 10-12 - Breda, Gr. Hendrik-III-plein 35 - Breda, Rijnauwenstraat 110 Breda, Teteringsedijk 130 - Breda, Belcrumweg 4-7 - Breda, Allerheiligenweg 85 Etten-Leur, Markt 13 - Etten-Leur, Concordialaan 195-197

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


No-nonsense aanpak in personeelsbemiddeling

Enthousiasme, inzet, begrip en creativiteit vormen basis van Techno Select Van zolderkamer tot een garage. Van garage tot kantoor en nu van kantoor naar een nieuw kantoor. Sinds enkele weken bevindt Techno Select zich op een gloednieuwe locatie aan de Pottenbakkerstraat 41 in Etten-Leur en heeft het de oude locatie aan de Bisschopsmolenstraat, waar het jaren gehuisvest was, verlaten. DOOR PETER HOUTEPEN Eigenaar Marco van den Beemt, net 50 jaar geworden, was jarenlang wereldwijd leider van verschillende turnkey projecten. Op een gegeven moment had de kersverse Abraham dat wel gezien en ging hij een andere richting uit. Omdat Van den Beemt bij die projecten altijd veel te maken had met uitzendkrachten, koos hij voor een carrière in de personeelsbemiddeling. In 1997 leidde dit tot de start - op een zolderkamer - van Techno Select. Focus Techno Select werd opgericht als uitzendbureau voor de technische sector. Al vrij snel, zo rond het jaar 2000, lag de focus niet alleen meer op het wegzetten van technisch personeel, maar ook op het gebied van logistiek, productie, ICT, commercieel et cetera. In de loop der jaren heeft het team van Techno Select veel bedrijven in West-Brabant aan nieuw personeel geholpen. Naadloos Techno Select bemiddelt voornamelijk in functies met uitzicht op een vast dienstverband. “Een vacature die wij met professionele mensen invullen en waarbij de toekomst volop kansen biedt voor zowel u als onze mensen. Vanaf de basis al bouwen aan meer productiviteit voor jaren. Wij selecteren mensen met onze kennis van de zoekende organisatie en zorgen dat zij na verloop van tijd naadloos overgaan in een van beide zijden gewenste dienstbetrekking. Zo simpel is het.”

Intermediar

Dat deze no-nonsense aanpak werkt blijkt uit het feit dat ruim driekwart van alle geplaatste Techno Select kandidaten na het verstrijken van het uitzend- of inleencontract bij de betreffende opdrachtgever een vast dienstver-

wij zijn op zoek naar: Ervaren op het gebied van personeelsbemid

band aangaan.

als intermediair in een optimale driehoeksv

Relatiebeheerder het / accountmanager moment dat het u past, voor de periode fulltime

voor haar rekening.” Als relatiebeheerder / accountmanager heb je affiniteit met de uitzendwereld . Dagelijks heb je telefonisch en persoonlijk met nieuwe TECHNO SELECTcontact Pottenbakkkerstraat 41 en bestaande klanten. Tevens heb je marktkennis van de regio. Het is Keuken 300 cm, in vanille com een zelfstandige functie waarin de gestelde targetsIn belangrijk Hierbij meerdere zijn. kleuren leverbaar e wordt je ondersteund door onze backoffice.

Deze ondernemers feliciteren Laagste

Interesse in deze uitdagende, zelfstandige job? Voor prijs vragen kun je contact opnemen met Marco van den Beemt. GARANTIE Uw sollicitatie kunt u richten aan management@technoselect.nl

T

met hunwww.technoselect.nl nieuwe hu Bisschopsmolenstraat 52-A 4876 AP Etten-Leur | info@technoselect.nl | tel: 076 - 50 40 747

zonnestroom • warmtepompen • zonnewarmte • klimaat- en luchtbehandeling

Groots in houten en stalen trappen

centrale verwarming • loodgieterswerken • dak- en zinkwerken elektrawerken • airconditioning

Verhuurbedrijf

E TT E N

GESPECIALISEERD

Lokkerdreef 14 T: 076 - 50 88 000 4879 ND Etten-Leur F: 076 - 50 88 060 Postbus 82 E: info@vermeulen-trappen.nl Groots in houten en stalen trappen 4870 AB Etten-Leur I: www.vermeulen-trappen.nl Lokkerdreef 14 4879 ND Etten-Leur Postbus 82 4870 AB Etten-Leur

T: F: E: I:

• • • • • •

076 - 50 88 000 076 - 50 88 060 info@vermeulen-trappen.nl www.vermeulen-trappen.nl

info@dagemo.nl

Tel. 0344-63 55 22 Newtonstraat 25, Tiel

www.dagemo.nl info@dagemo.nl

Tel. 0344-63 55 22

www.dagemo.nl

Pauvreweg 64 � 4879 NH � Etten-Leur T/F: 076-5010253 � M: 06-10385015 S: www.verhuurbedrijfajaspers.nl

uw adres voor grond- en wegenbouw en al uw overige werkzaamheden

Reparatie en onderhoud v dakbedekkingen Platte en schuine daken WWW.REJ Dakpannen en zinken got Kunststof dakbedekking Aanbouw en verbouwinge

de tegels

A. Jaspers Newtonstraat 25, Tiel

Jeroen Boschstra Nieuwbouw Telefoon 076-5020312

06 - 537

Systembeh r-IPTelfonie-IPCamera’s Systeembeheer - IP Telefonie - IP Camera’s Syste mbeh er-IPTel fonie-IPCamera’s Nerlopweg4 -481 RSBreda tel:076530 12

Neerloopweg 44 - 4814 RS Breda tel: 076 53 00 102

Ne rlo pweg4 -4814RSBreda tel:076530 102

0063043.pdf 1

WWW.REJ

Lokkerdreef 10, 48 Tel 076-5 www.janvan


      

      

    



KEUKENS, BADKAMERS, TEGELS & SAUNA’S VOOR DE BESTE PRIJS!

bij JAN VAN SUNDERT

ddeling en met enthousiasme en betrokkenheid verenigt Techno Select werkgever en werknemer

verhouding. “Daarbij weten wij die mensen te vinden die aan inzet de beste invulling geven. Op Techno select BV is sinds 1997 actief op het gebied van flexibele en vaste ar-

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/ ontwerp van A tot Z.

ebeidsbemiddeling dat u wenselijk acht. Arbeidskracht zonder arbeidsadministrati voor voornamelijk technisch geschoold personeel. Vanuit ons e, dat neemt Techno Select graag kantoor in Etten Leur zijn wij met ons enthousiaste team actief in de regio zuid west Nederland. Eind 2012 betrekken wij ons nieuwe kantoor in Etten-Leur van waaruit wij onze klanten en medewerkers nog beter van dienst kunnen zijn.

1, 4871 EP Etten-Leur

Telefoon: 076-504 07 47

Website: www.technoselect.nl

mpleet met apparatuur incl. vaatwasser. en op maat te maken. Wij vragen:

Techno Select Ervaring en kennis van de uitzendbranche Kennis van de regio Zelfstandig

Guldenw eg 10, 4879 NL E tten- Leur, Tel. 076- 5032878, Fax 076- 503785 0 kees.goossens@ hetnet.nl

Eilandkeuken, compleet met Geen 9 tot 5 mentaliteit apparatuur incl. vaatwasser meerdere Kijk voor meer uitdagendeIn functies op onze internetsite. kleuren leverbaar en op maat te maken.

MBO niveau

uisvesting

1001 soorten tegels & natuursteen. Volop aanbiedingen!

Wij wensen Techno 4500m2 Select showroom met 300 keuken veel succes in het nieuwe pand en badkameropstellingen Kijk voor overige folderaanbiedingen op www.janvansundert.nl Christianen Beveiliging

Designkeuken, compleet met apparatuur incl. vaatwasser In meerdere kleuren leverbaar en op maat te maken.

N-LEUR

IN:

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4, 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800 Vestiging Etten Leur

van bitumineuze

Vosdonk 4, 4879 NC Etten-Leur Kreeft 6a, 4401 NZ Yerseke Tel. 076-5032800 www.kumasol.nl Tel. 0113-574173

aat 3, Etten-Leur 2, Mobiel 06-53725890

www.kumasol.nl

10 JA JADAK.NL AR G

ten

en

ARA PART NTIE VOOR ICULIE BEDIJ REN EN VEN!

Etten-Leur T (076) 503 67 03 M (06) 15 09 27 88 E info@cb-beveiliging.nl W cb-beveiliging.nl

Vestiging Yerseke Kreeft 6a, 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173 Vestiging Yerseke

Meer informatie over onze diensten www.christianenbeveiliging.nl

zijn van...

7 258 90

JADAK.NL

879 ND Etten-leur 5048800 nsundert.nl 27-5-2011

- Buitenbeveiliging en - Buitenbeveiliging en detectiesystemen detectiesystemen

-

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800

- Poortautomatisering - Poortautomatisering

-

- Toegangscontrole - Toegangscontrole

-

Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur www.janvansundert.nl Rowijk hei- en funderingstechniek

- Rail-, schuif-, en draaipoorten - Rail-, schuif-, en draaipoorten

-

- Spijlenhekwerk - Spijlenhekwerk

-

- Sierhekwerk - Sierhekwerk

-

- Gaashekwerk - Gaashekwerk

-

- Houten poorten en hekwerken - Houten poorten en hekwerken

-

11:22:48

Ambachtlaan 28 4871 ED Etten-Leur Tel.: 076-50 30 460 Mobiel: 06-270 553 26 www.rowijk.nl


Rally in centrum Etten-Leur

Kijken en luisteren naar toeschouwers ook al spannend ETTEN-LEUR - Of iedere toeschouwer van de GTC Rally een auto- en rallyspecialist is mag licht betwijfeld worden. Zaterdag bij de rotonde Roosendaalseweg-Grauwe Polder ging het er gemoedelijk en gezellig aan toe. Klapstoelen en koelbox mee van huis, pa gewapend met een digitale camera met een kanon van een telelens langs de kant. Wachten op sensatie, snelheid en het geluid dat power onderstreept. Genieten van de zon of de schaduw en pas naar huis als de koelbox leeg, de fotokaart vol en de rally ten einde is.

Man rijdt met scootmobiel sloot in ETTEN-LEUR - Bij een ongeval aan de Donkerstraat in Etten-Leur is vorige week dinsdag een man met zijn scootmobiel in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en werd ter plaatse door personeel van een ambulance behandeld, maar hoefde voor nabehandeling niet mee naar het ziekenhuis. De man werd opgemerkt door voorbijgangers toen hij vanuit de sloot om hulp liep. Zij slaagden erin om zowel het slachtoffer als de scootmobiel uit het water te halen. Het is onbekend hoe de man te water is geraakt. De scootmobiel raakte door het ongeval zwaar beschadigd en is opgehaald door familie van de man.

Rendez-Vous bier- en wijnproeverij ETTEN-LEUR - Rendez-vous nodigt u uit voor een bier- en wijnproeverij door Cees van Baal.

De proeverij vindt plaats op donderdagmiddag 25 juli van 14.00 tot 15.30 uur in het Grand Café van Het Anbarg aan Nassaulaan 1 in Etten-Leur. De toegang is gratis. Alle cliënten en wijkbewoners in en om woonzorglocatie Het Anbarg zijn van harte welkom. Rendez-vous Op elke locatie van Avoord ontmoeten mensen elkaar. Niet alleen cliënten, vrijwilligers en medewerkers maar ook bezoekers en wijkbewoners. Om samen

te eten, te kaarten en ook om samen te praten. Zo ontstond in 2012 het idee voor een maandelijkse discussietafel onder de naam ‘rendez-vous’. Het vindt 1x per maand plaats op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur in het Grand Café van Het Anbarg. Elke maand is er een ander thema. Deelnemers krijgen één kopje koffie of thee aangeboden door Avoord. Andere drankjes zijn voor eigen rekening. Het doel is dat oud en jong, cliënt en wijkbewoners met elkaar kennis maken, ervaringen uitwisselen, gesprekken voeren, elkaar een luisterend oor bieden en dat ze in contact komen met gastsprekers, creatieve of muzikale mensen.

Agenda wijkactiviteiten ‘Harder, sneller’: als het aan de toeschouwers lag was er zaterdag meer sensatie bij de rally in Etten-Leur.

DOOR HUUB VERVEST Jimmy McRae ging zaterdag vanuit een goede uitgangspositie van start op de kop van de Etten-Leurse Markt in de Markthuys Historic & Classic Rally. Hij zag de rally helemaal zitten. De opvolger die in de startblokken staat, loopt niet over van optimisme en overtuiging van eigen kunnen: “Het zal moeilijk zijn tijd in te halen op die Schot.” Het komt niet eens uit zijn mond zichzelf moed in te praten. Deze starter op de tweede positie houdt ook minder rekening met de toeschouwers langs de route en mensen die vanaf terrassen de bewegingen en het volk dat deze GTC Rally trekt gade te slaan: “Of het nu regent of de zon schijnt, mij maakt dat vandaag niet uit.” Daar zit je dan op een terras, blij dat eindelijk eens de zon schijnt en het aangenaam weer is. Kenners De opmerkingen van toeschouwers zijn om een boek over te schrijven. Als de eerste keer de wagen voorbij komt die, volgens de kenners, aangeeft dat de rally over vijf minuten start is er blijheid: Eindelijk! “Trouwens een heel leuk model auto om te zien. Splinternieuw. Zo uit de showroom.

Zal wel wat kosten.” Tien minuten later komt dezelfde ‘vijf minuten’ auto weer voorbij. Nog steeds glimmend, slechts tien minuten ouder. “Daar heb je die vijf minuten bak weer. Ondertussen start de rally wel mooi vijftien minuten later”, klinkt het chagrijnig. Wat aanvankelijk als een mooie auto beoordeeld wordt, is een kleine ronde later al een ‘bak’ geworden. Gaat dat zo snel in de autowereld? Mooi plekkie “Hier gaan we zitten. Dit is een mooi plekkie.” Drie mannen, waarvan een senior en twee van dertig jaar jonger, settelen zich op het gras op de middenberm bij de rotonde Roosendaalseweg-Grauwe Polder. “Nu wordt er nog rustig gereden omdat de coureurs vooraf enkele rondjes rijden met kinderen als bijzitter. Straks gassen ze vanaf hier de Nijverheidsweg op. Dan gaat het stukken sneller over de rotonde. Hier gaat het spannen.” “Dit is een heel lastig stuk in het circuit”, vinden twee jongere mannen een paar stappen verder. “Zo hard mogelijk rijden naar de rotonde, snel de rotonde links op, dan een kort stukje recht de Grauwe Polder op en dan gelijk

FOTO HUUB VERVEST

weer rechts de Nijverheidsweg op. Gassen. Hier gaat het vandaag gebeuren. Je kunt er bijna zeker van zijn dat rallyrijders de stalen containers van Hein van Nispen raken.” De ‘kenners’ komen bedrogen uit. Voor de rotonde wordt er stevig afgeremd. ‘Bescheiden’ nemen de rallyrijders de rotonde. Van de containers verdwijnt geen stukje verf. “Harder”, roepen de toeschouwers. “Harder, sneller”, zonder te beseffen dat piloot en copiloot er totaal niets van horen. Sensatie blijft uit op deze plek. De koelbox raakt leeg, de fotokaarten van de tientallen fotografen vol. Wat gebeurt er met de honderden, nee duizenden digitale foto’s?

Clemens Zonweringen

Clemens Zonweringen Uw zonweringspecialist Uw zonweringspecialist Hennie Clemens 0165-318621 Hennie Clemens 0165-318621

17 juli 17 juli 17 juli 18 juli 19 juli 19 juli 19 juli 19 juli 21 juli 22 juli 22 juli 23 juli 23 juli 23 juli 23 juli 23 juli 24 juli 24 juli 24 juli 25 juli 26 juli 26 juli 26 juli 26 juli 28 juli

C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘ t Palet C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West inloopmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers hobby/sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet SanderBanken country 13.30 uur Binnenhof 13 C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Banakkers computerinloop 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West inloopmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers hobby/sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet Grauwe Polder inloop 14.00 uur de Gong

Open dag Imkerij www.clemens-zonweringen.nl www.clemens-zonweringen.nl

Vervolg van voorpagina

www.clemens –zonweringen.nl Etten-Leur strikt Chris Froome www.clemens –zonweringen.nl Vermoedelijk zal het daar wat Nederland betreft bij blijven, omdat hij ook nog vastgelegd is voor vier criteriums in België. De komst naar Etten-Leur wordt overigens mogelijk gemaakt door toedoen van sponsor Techno Select. Nopjes De organisatie is in zijn nopjes met het

contract, dat maandagochtend in samen- tijdje0165 bezig –om318621 hem voorBosschenhoofd dit jaar te strik– hebben 318621 Bosschenhoofd werking met Cycling Service is getekend. ken0165 en zojuist we de bevestiging “Vorig jaar hebben we ook al geprobeerd gekregen dat hij op 11 augustus hier zijn om hem in Etten-leur aan de start te krij- opwachting zal maken.” gen, maar dat is toen niet gelukt”, zegt Voorzitter Ronnie Buiks laat vanaf zijn vaLente voordeel vice-voorzitter Kees Maas. kantieadres weten dolgelukkig te zijn met De Olympische Spelen gooiden toen roet de komst van de meer dan waarschijnin het eten. lijke Tourwinnaar en de medewerking van “Via Cycling Service waren we al een Techno Select.

Lente voordeel

Uitwisseling Rotary Etten-Leur e.o. ETTEN-LEUR - Volgende week, 25 juli, vertrekt de 16-jarige Vera Sistermans voor 11 maanden naar de stad Moreila in Mexico. Zij gaat daar een jaar studeren aan een High School. Vera heeft zelf contact gezocht met de Rotary om haar hierbij te helpen. Het is voor Rotaryclub Etten-Leur e.o. dan ook een eer

om haar uitwisseling te sponsoren. Het isUw caanse cultuur. zonweringspecialist ook een kans om een belangrijke Rotary- Het thema van Rotary voor het komend doelstelling vorm te geven, namelijk: be-Hennie jaar is: Engage Rotary, Change Lives. Dit Clemens vorderen van de wereldvrede. zal zeker voor Vera gelden. In Mexico zal zij bij minimaal 3 gastgezinnen verblijven bij leden van een Rotaryclub Volgend jaar ontvangt Rotaryclub Ettenaldaar. Leur e.o. een buitenlandse student(e) als Doel van de uitwisseling is vooral het leren wederkerigheid; vanzelfsprekend uit het van de taal en kennismaken met de Mexi- wereldwijde Rotarynetwerk.

Uw zonweringspecialist Hennie Clemens PAGINA 14

De jeugd is ook vol interesse.

ETTEN-LEUR - Zondag 14 juli was het open dag bij de imkerij aan de Hilsebaan in Etten-Leur. Hier gaf de heer Boot uitgebreid tekst en

uitleg over de hele bijenwereld. Hoe belangrijk de Bijen in ons dagelijks bestaan zijn. De open dag was zeer zeker een succes, zeker gezien de grote opkomst.


Uw meUbelen in een andere kleur?

06-50210680

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje

Parket PVC Laminaat vloeren

Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl De

€ 10,- p.p. 4 t /m 12 jaar

NIEUW: Tuinornamenten van Il Cupido

winkel voor woonaccessoires en advies in homestyling

Ook voor balkon Meubels – Antiek – Cadeaus

Meubels – Antiek – Cadeaus

Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP

Markt 46 • Etten-Leur • www.cap-sud.nl Markt 46

loeren al van Eiken parketv loer

2

af € 34,95/m

incl. onderv

sleeën • tuben • schaatsen • springen • spelen 4875 CE Etten-Leur

skidome.nl

Riolering www.cap-sud.nl

of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

SALE SAL E SALE S ALE

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onderhoudsmiddelen • Vloer-make-over • Schaderapporten • Vakkundig advies • Machinaal schuren • Behandelen Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u 5 zaterdag 13.00 - 17.00 u Andere tijden/dagen op afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281

CURSUS HAARKNIPPEN

start september in uw regio! Tel. 015-3618033 www.SELFLINE.nl

Van Rooden 076-5011668 I fax 076-5036557

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken. Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten.

www.vanrooden-dakservice.nl jeroen@vanrooden-dakservice.nl

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

e

n akma

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

OP=OP DUS KO M SN LANGS! EL

50% KORTING

OP HEEL VEEL MONTUREN!

GRATIS STANDAARD ENKELVOUDIGE GLAZEN*

WAS NOU MAAR NAAR SPECSAVERS GEGAAN! Specsavers Etten-Leur Hof van den Houte 156 076 501 4409

* Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Niet in combinatie met andere aanbiedingen. © 2013 Specsavers Optical Group. specsaversnederland. www.specsavers.nl All rights reserved.

BRIL GRATIS

Aangesloten bij

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

5PLK

Voor

v degen e n ge

! schap


Burgemeester op de koffie

Meer oog voor gezin rondom bevalling ETTEN-LEUR - Sinds kort kunnen moeders, hun pasgeboren baby en partner na een geplande keizersnede in het Amphia Ziekenhuis bij elkaar blijven. Baby en partner blijven bij de moeder op zowel de OK als de uitslaapkamer. Hierdoor kan snel na de bevalling huid op huid contact tussen kind en moeder worden gerealiseerd. Pasgeboren baby en partner hoeven na een geplande keizersnede dus niet meer op de afdeling te wachten tot de moeder voldoende hersteld is van de operatie. Zij verblijven samen op de uitslaapkamer. Dit is niet alleen fijn, maar ook belangrijk in het hechtingsproces. Zo kan de binding tussen moeder, partner en baby direct beginnen. Wetenschappelijke studies tonen aan dat huid op huid contact met bij voorkeur de moeder aantoonbare gezondheidsvoordelen met zich meebrengt voor de pasgeboren baby. Voor het goed totstandkomen van borstvoeding is het ook

ETTEN-LEUR - Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot heeft vorige week op uitnodiging de koffieochtend in de Schaapskooi in Etten-Leur bijgewoond. Namens de bezoekers werd de burgemeester verwelkomd door de heer Oostveen, terwijl Ellis Lauwen als vrijwilligerscoördinator een welkomstwoord uitsprak namens de Avoord organisatie. De burgemeester op haar beurt sprak haar bewondering uit voor het vele vrijwilligerswerk dat in de Schaapskooi wordt gedaan, maar ook elders in de gemeente Etten-Leur.

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR CENTRUM/ZUID Bridgeclub Koffer bridgers u kunt weer bridgen. Bel eerst naar Ton Hartman, 076-8884385. Dinsdag 2 juli, A Lijn: 1. Jan Boers en Piet Voesenek 63,5%; 2. Annie Lauwerijsen en Rinus Bartels 58,5%; 3. Peter Lavrijsen en Tiny v d Dungen 56,5%. B Lijn: 1. Riet Feskens en Naantje Roks 64,0%; 2. Riet Ansems en Bart Mol 57,0%; 3. Thea Prins en Henk de Voigt 56,5%. C Lijn: 1. Jaantje Boere en Francis Jacobs 66,0%; 2. Nel en Ed van Leeuwen 61,0%; 3. Cees Linschoten en Jan Mellema 58,0%. Dinsdag 9 juli, A Lijn: 1. Corrie Groenhuis en Rinus van Gils 58,1%; 2. Dirry de Voigt en Jan Aarts 55,6%; 3. Jaantje Boere en Francis Jacobs 55,0%. B Lijn: 1. Bert Menheere en Jack Swaanen 60,4%; 2. Mia Verschragen en Ciska Blom Blom 53,7%; 3. Jan Boers en Piet Voesenek 53,1%. C Lijn: 1. Toos en Jack van Bergen 55,6%; 2. Corrie en Piet de Rooy 54,4%; 2. Cor en Jan van Meer 54,4%. Woensdag 10 juli: 1 Nel Leeuwen van-Ed Leeuwen van 64,17% 2 Dieuwertje VroomJoan Nuijten 53,33%, René Nieuwlaat-Joseph Krol 53,33%. Donderdagmorgen 11 juli: 1. Ria en Jan Wiegers 64,4%; 2/3 Riet Ansems-Bart Mol 58,1%, Ciska Blom-Riet Sep 58,1%; 4. Theo v.d. Broek-Piet Voesenek 54,4%. Donderdag 11 juli, A Lijn: 1 Nel Leeuwen van-Ed Leeuwen van 66,50%; 2 Riet Ansems-Adrie Broek vd 64,50% 3 Nellie Rasenberg-Willy Theunis 61,00%, Naantje Rokx-Koosje Vermunt 61,00%. B Lijn: 1 Ria Krol-Riet Mol 61,25%; 2 Joan Nuijten-Dieuwertje Vroom 53,13%; 3 Stien Fleuren-Frans Fleuren Koersbal De leden van Koersbalclub Centrum-Zuid spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel 5020520. Vrijdag 12 juli, Mat 1: 1. Jack Swaanen 24; 2. Rinus Wijnings 22; 3. Zus van Sundert 19; 4. Cor van der Steen 16; 5. Leny de Kok 15. Mat 2: 1. Netty van de Beemt 17; 2/3. Annie Suijkerbuijk 14; 2/3. Bas Maliepaard 14; 4. Annie de Zwart 13; 5. Jo Wijnings 12. KBO Fietsdag op vrijdag Op vrijdag 26 juli gaan we er weer de gehele dag op uit. Eenmaal per jaar vertrekken we al in de voormiddag om 10.30 uur om in

alle rust een dagje te fietsen. We verzamelen bij de Appelgaarde en afhankelijk van de windrichting vertrekken we gezamenlijk om circa 40 tot 45 km af te leggen die dag. We gaan weg met wind tegen en op de terugweg houden we de wind in de rug. We doen dat met een gangetje van niet harder dan 12 à 13 km per uur. We gaan genieten van de mooie omgeving van Etten-Leur en West-Brabant, want onze regio heeft veel te bieden voor een fietser. Onderweg is er gelegenheid voor een koffiepauze. Halverwege gebruiken we onze zelf meegenomen lunchpakketten en drinken. ’s Middags leggen we nog een keer aan voor koffie of een frisdrank. Kortom we maken er een leuke gezellige dag van. Als de weersomstandigheden het niet toe laten (regen) gaan we fietsen op 2 augustus a.s. Wilt U nog meer informatie, bel of mail dan naar Rien van Halteren: 076-5269812 of rienvanhalteren@hetnet.nl). Tot ziens op 26 juli bij de Appelgaarde om 10.30 uur en vergeet niet uw lunchpakket en extra drinken mee te nemen. Sjoelen De prijzen van het afgelopen seizoen zijn weer verdeeld. In de A-klasse was Gerda Kiviet de beste, in de B-klasse Nel Boer en in de C-klasse Ans de Kroon. Ans veroverde tevens de wisselbeker, die jaarlijks wordt uitgereikt aan diegene die het hoogst stijgt in gemiddelde. Afgelopen donderdag zijn we dan ook weer aan de nieuwe competitie begonnen. De bakken zijn gepoetst met Pledge en dat hebben we gemerkt. Als een spiegel waren ze en dat is terug te zien aan de resultaten. Uitslag 11 juli, A-klasse: 1. Ria Frijters 1043 pnt; 2. Mientje Bartels 1004 pnt; 3. Corrie Reijnaars 972 pnt B-klasse: 1. Wim Vervaart 993 pnt; 2. Koosje van Gils 986 pnt; 3. Naan Baremans 947 pnt C-klasse: 1. Jaantje Nooijens 855 pnt; 2. Adrie Vaane 849 pnt; 3. Zus Buis 770 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie Rien van Halteren telf: 5269812 of Mien Oomen telf: 5017453, of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt u al het nieuws van de KBO. PROBLEEMVOETEN Vrijdag 19 juli bijeenkomst speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. Senioren-appartementencomplex de van

Kuyckflat in Etten Leur, recreatiezaal, Oude Bredaseweg nummer 11 ‘s morgens van 10.00 tot 12.00 uur. In het Atrium van het nabijgelegen woonzorgcentrum Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 172, ‘s middags van 14.00 tot 16.00 uur. Voor mensen met gevoelige of opgezwollen voeten of enkels, steunkousen, zwachtels, beugels, steunzolen, knobbels, likdoorns, eksterogen, hamertenen, diabetes en reumatische aandoeningen. De toegang is gratis. KOFFIETIJD BIJ LOCAL+ Vrijdag 19 juli staat tussen 10.00 en 12.00 uur de koffie klaar bij local+. Misschien vindt u het leuk om eens te komen kijken in de studio. U bent van harte welkom. Wilt u muziek aanvragen? Ook dat kan. We zijn te bereiken op tel.nr 5269606. U ziet wel er zijn volop mogelijkheden om te luisteren of gast te zijn in ons programma. Lukt het niet en blijft u liever thuis achter de radio? We hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met diverse berichten en mooie muziek. Sybrand Schrale is sinds kort de nieuwe voorzitter van local FM. Hij is na de klok van 11 uur onze gast en u hoort van hem welke plannen er voor onze omroep bestaan. Nieuwsgierig geworden? Stem dan op ons af 105.7 (ether) en 92.9 (kabel). Con en Coen bedienen de knoppen en Anske neemt de presentatie voor haar rekening. Tot vrijdag. GRATIS UW VERKEERSKENNIS OPFRISSEN De meest ervaren verkeersdeelnemers vind je bij de senioren. Maar hoe staat het met de kennis van de verkeersregels, die nogal eens gewijzigd en aangepast zijn? Veilig Verkeer Nederland biedt alle verkeersdeelnemers van 50 jaar en ouder de gelegenheid om in een serie van 3 bijeenkomsten van 2 uur hun kennis van de laatste verkeersregels aan te scherpen. Een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland komt ons bijpraten over alle wijzigingen en vernieuwingen van de afgelopen jaren. Deze zeker heel nuttige opfriscursus wordt gehouden op drie achtereenvolgende donderdagen van 9.30 tot 11.30 uur en wel op 5, 12 en 19 september. Men kan zich aanmelden vanaf nu tot uiterlijk 22 augustus. De populariteit van de cursus is de afgelopen jaren flink toegenomen. Schrijft u zich daarom op tijd in, want vol is vol. Wie zich opgeeft wordt wel verwacht op alle bijeenkomsten! Er wordt beslist geen examen afgenomen. Zowel in De Appelgaarde, De Panfluit als in Het Turfschip liggen inschrijfbonnen gereed. PAGINA 16

belangrijk dat een kind zo snel mogelijk na de geboorte wordt aangelegd bij de moeder. Bij de nieuwe werkwijze is uiteraard aandacht voor hygiëne en infectiepreventie zodat de bevalling voor zowel moeder als kind veilig verloopt. Op korte termijn wordt dit ook bij ongeplande keizersneden mogelijk. Met deze nieuwe werkwijze komt Amphia tegemoet aan de vraag van veel moeders. Het past bovendien bij de ontwikkeling naar meer gezinsgerichte zorg binnen het ziekenhuis. Huid op huid contact na een keizersnede is nog niet vanzelfsprekend. Het wordt op dit moment in een beperkt aantal ziekenhuizen aangeboden.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Agenda Het Turfschip Maandag 22 juli 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop Restaurant en Terras geopend Dinsdag 23 juli Restaurant en Terras geopend Woensdag 24 juli Restaurant en Terras geopend Donderdag 25 juli Restaurant en Terras geopend 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 13.00-16.30u KBO Bridge

13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 13.45-16.30u Senior Singers 19.00-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-23.00u VV-EL Ledenvergadering 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 26 juli Restaurant en Terras geopend Zaterdag 27 juli Restaurant en Terras geopend Zondag 28 juli Restaurant en Terras geopend

Geslaagd voor orthodontist ETTEN-LEUR - Babette Aarts uit EttenLeur is geslaagd voor orthodontist. Zij heeft de KSE afgerond in 2003, toen heeft ze haar VWO diploma gehaald. Daarna heeft ze de universitaire studie tandheelkunde in Nijmegen gevolgd van 2003-2009. In 2009 heeft ze haar tandartsdiploma in ontvangst genomen. In plaats van te gaan werken als tandarts, solliciteerde zij voor de specialisatie Orthodon-

tie. Dit was heel spannend omdat er maar 8 studenten in elke 2 jaar in Nijmegen aan deze opleiding mogen beginnen. De sollicitatieprocedure was succesvol want zij mocht beginnen aan de 4 jaar durende opleiding tot orthodontist. Afgelopen vrijdag was de officiële uitreiking van haar diploma en mag ze zich nu officieel orthodontist noemen. Zij gaat haar carrière beginnen in een orthodontiepraktijk in Etten-Leur en in Breda.

KORTE BERICHTEN ETTEN-LEUR Beugelenclub ‘t Palet: Uitslag 12 juli: Naalden-Jaspers 22 punten tegen VerhoevenNoback 30 punten. Nuiten-Boelmans 16 punten tegen Verhoeven-Naalden 30 punten. Noback-Jaspers 30 punten tegen Nuiten-Boelmans 20 punten. Nuiten-Verhoeven 18 punten tegen Naalden-Koeken 30 punten. Vrijdag 19 juli is het vanaf 13.30 uur weer beugelen. Workshop salsa Alzheimer café: Meer bewegen is juist ook voor mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie een goed idee. Lisa de Vree-Smit laat u kennismaken met de Salsa. Het Alzheimer Café vindt plaats in Het Anbarg op donderdag 18 juli, Nassaulaan 1 in Etten-Leur en begint om 19.30u. De zaal gaat open om 19.00u. U kunt gratis parkeren. Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken, kunt u HOOM bellen zodat zij u thuis kunnen ondersteunen tijdens uw bezoek aan het Alzheimer Café. Heeft u interesse? Bel dan HOOM, T 0168-356555 of per e-mail: info@hoomondersteuning.nl. IVN-wandeling: Op zondag 21 juli verzorgen natuurgidsen van IVN Mark & Donge een wandeling in het Markdal. Vertrek om 14.00 uur vanaf Rest. De Kogelvanger, Galderseweg 55, 4836 AC Breda. De wandeling duurt 1,5 à 2 uur en is vrij toegankelijk. Zie ook www.ivn-markendonge.nl Opbrengst collecte: De Maag Lever Darm Stichting heeft in de collecteweek van 24 juni tot en met 29 juni in Etten-Leur een bedrag van € 3.414,63 opgehaald. Het geld dat opgehaald wordt met de collecte, stelt de MLDS in staat om wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker te financieren en mensen bewust te maken van de alarmsignalen van darmkanker. Z onder de bijdrage en inzet van vrijwilligers en donateurs is dit onmogelijk. De MLDS wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd daarvoor hartelijk danken. Uw hulp bij de collecte is voor ons van groot belang! Mocht u de collectant gemist hebben, dan kunt u uw bijdrage storten op giro 2737 t.n.v. Maag Lever Darm Stichting te Amersfoort. Fietstocht: Zondag 21 juli maandelijkse fietstocht van 25, 40 of 70 km met gratis lunchpakket en mooie fietsroute. U kunt zich telefonisch opgeven: 076-5018977 tot en met zaterdag 20 juli. Het vertrek is vanaf 10.00 uur bij restaurant Neerlandsch Koffyhuis, Markt 23 te Etten-Leur.


KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG

LAATSTE MODELLEN

VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN

OPRUIMING RACEFIETSEN * KORTINGEN TOT

35%

* overjarige modellen

Leurs Voetpad 4, aan Korte Brugstraat Tel. 076 - 50 41 177

KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Openingstijden: di. t/m do. 9.00 - 18.00 uur, vrij 9.00 - 20.00 uur, za. 9.00 - 17.00 uur, ‘s maandags gesloten

De warmste Bakker

De hele zomer open! aardbeien kaiser WorStenbrooD 5 + 1 gratiS vlaai broodjes aarDbeienvlaai + Slagroom € 6,50 vrijDag & zaterDagreclame:

Antiekrenovatie ElisE Hans Swanenberg DansschoEnEn • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl WWW.HOBBYKAS.NL

€ 360,-

Alu-pro kas

v.a. € 875,-

Combi-pro kas v.a. € 1000,Victoriaanse kas v.a. €1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

Dore en Frieslander

bij W. Nooren Liesboslaan 309, Breda

Officieel dealer van Diamant dansschoenen. Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 / 06-10807891

Verkoop vanaf 13.00 uur Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur tel: 076-5212118

S.p.S. SaleS

Wij zijn op zoek naar

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, scherpe prijzen. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

TandproTheTische Budget kas

te koop Nieuwe kleiaardappeleN

prakTijk Touwen

is

getuigen

€ 6.95 € 0,40

3 + 2 gratiS

Groeten Bakker Mark Elias Bakker Mark Elias Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

Mobiele fietsenmaker

gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

Dre Wit (‘t) goed

Touwen geworden

tel. 0165 - 505510

4volkorenbrooDjeS + 1 GraTis mini

die de aanrijding hebben gezien tussen een zwarte Peugeot 107 en een tractor met oplegger op maandag 26-11-2012 Nieuw in Etten-Leur, Breda, Het grootste KRINGLOOP tussen15.30 - 1600 uur warenhuis van Breda! op de t-kruising Roosendaal IN- & VERKOOP: Bergsestraat/Plantagebaan en omstreken: meubels, huisraad, witin Wouw. goed, kleding, inboedels, U kunt ons bereiken Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER op 06-47105612 antiek, e.d. Tevens

Mondzorgcentrum

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

met leurse aardbeien en slagroom ook half afgebakken SaucijzenbrooDje 0,75

reparaties witgoed producten www. Etten-Leur Tel:

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

raadhuisplein 4, hoeven

HET INBOEDELTJE

Koele Mei 10 fietsherstelaanhuis.nl (Wijk Doornbos) 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0 06-53774366

www.fietsherstelaanhuis.nl

Tel.: 06-50905037

Ontslag vergOeding (gouden handdruk)

voor het beste advies en begeleiding bij u thuis, laag tarief! accountant Coll. Breda tel.: 076-5495220

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

Kunstgebitten

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Leerlooierstraat 9 4871 EN Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* infrarood verwarming * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Wespen

bestrijding kijk op

www.josstruijs.nl

06-54398577

ladders

ACTIE-WEGENS SUCCES VERLENGD!

Professioneel aluminium 2x16 sporten alTreX uitgebogen bomen en toprollen, 8m werkhoogte geen € 598,maar € 349,- incl BTW en bezorging (regio) of HoBBY 3x9 met stabilisatiebalk, 5,7 m werkhoogte nu € 129,-. Alle maten leverbaar. en wij zijn open: BEL 0165-561424

Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling.

Vijfhuizenberg 121 Roosendaal

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

www.ladderensteigerkoning.nl

Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Led Zeppelin, Joe Cocker, Golden Earring, Livin Blues, Rolling Stones, Blues Brothers

blommenkindersfestival vol toppers

Blommenkinders Festival Poster.

op zondag 21 juli vindt in het Roosendaalse Vrouwenhofpark voor de zevende keer het Blommenkindersfestival plaats. en zoals altijd staat de muziek uit de jaren zestig en zeventig centraal. sinds een paar jaar kan dit festival zich het grootste, maar wellicht ook gezelligste festival van west-Brabant noemen. tijd voor een gesprekje met bestuursleden toon van oers (secretaris) en Cor Geers (vice voorzitter). Wat kunnen de bezoekers dit jaar verwachten op het festival?

Cor: “We hebben een erg uitgebalanceerd en divers programma weten te realiseren. Met de nodige top tributebands, maar ook met de enige echte Livin’ Blues, een band die in 1967, het jaar van de Summer of Love, werd opgericht. Van de afsluitende band verwacht ik ook veel. Dat is de twaalfkoppige ‘Blues Brothers Tribute Band’, winnaar van de Clash Of The Coverbands. Een band die een prachtige sound produceert en waarvan we weten dat ze een echt geweldig feestje kunnen bouwen. Door de omvang van de band, met achtergrondzangeressen en blazerssectie, zal één van de podia zelfs

worden uitgebouwd. En natuurlijk hebben we ook een band die voor het wat steviger werk zorgt. Via popjournalist Willem Jongeneelen kwamen we op het spoor van Steeler. Zonder discussie de beste Led Zeppelin Tribute band van het Europese vaste land. Ik kan bijna niet wachten om hen aan het werk te zien! Dan hebben we, bijvoorbeeld, ook nog eens The Cosmic Carnival staan. Zij hebben twee jaar geleden de ‘Grote Prijs van Nederland’ gewonnen.” Toon vult aan: “Op het podium van het openluchttheater hebben we, net als vorig jaar, gekozen voor het wat rustiger werk. Hier staan vier duo’s. Die muziek brengen van Nina Simone, Everly Brothers, Simon & Garfunkel en de Rolling Stones, maar dan akoestisch. Erg bijzonder!” Zijn er nog veranderingen ten opzichte van de voorgaande jaren? Toon: “We hebben de terreinindeling veranderd. Om het overzichtelijk te maken is er nog maar één ingang, bezoekers zullen zich veel gemakkelijker van de ene naar de andere kant van het terrein kunnen bewegen”. Cor: “Het programma voor de jongste bezoekertjes, die overigens (tot en met 12 jaar) gratis toegang hebben, is aanzienlijk uitgebreid. Zij krijgen in het Rosarium een eigen plek: de Himalaya tent. Waar ze gratis kunnen deelnemen aan een gratis activiteiten zoals een kunstclinic die door kunstenaars wordt gegeven. Waar knuffels worden omgetoverd tot kunstwerkjes en waar kralen worden geregen tot (sixties) kettingen en gezichtjes worden verfraaid met schmink. Drummers-in-spé kunnen deelnemen aan een heuse drumclinic!” Toon: “We vinden het voor de uitstraling van het festival ook belangrijk om uit te gaan van vriendelijke prijzen. De toegangsprijs hebben we voor het vierde jaar op rij ongewijzigd laag (7.50€ voorverkoop red.) kunnen houden. Cor: “We hebben dit jaar ook een erg bijzondere, intieme, act: drag queen en tassenlezeres Darla Davina. In België is zij/hij in korte tijd een fenomeen geworden. Zij krijgt in het rosarium haar eigen plek. Wie zij is en wat zij doet is moeilijk te omschrijven. Zij kijkt via je tas in je ziel. Een unieke ervaring, boeiend, grappig en ernstig tegelijk……”.

Programma blommenkindersfestival zondag 21 juli roosendaal 14.00-15.00 Fastfinger 14.30-15.30 The Merwecasters (The Everly Brothers) 15.15-16.15 Bloody Buccaneers (Golden Earring) 16.00-17.00 Tribute To Nina Simone 16.30-17.30 The Cosmic Carnival 17.30-18.30 The Robinsons (Simon & Garfunkel) 17.45-18.45 Livin’Blues 19.00-20.00 Spider & The Fly (Rolling Stones) 19.00-20.15 Joe Undercover Band (Joe Cocker)

20.30-21.30 Steeler (Led Zeppelin) 21.45-23.00 Blues Brothers Tribute Band 14.00-20.30 Rosarium: Blommenkids (drumclinic, clown, schminken, kunstworkshops) 15.00-20.00 Rosarium: Tassenlezeres en dragqueen Darla Davina 14.00-23.00 Oldtimers Vans 14.00-23.00 Festivalmarkt

Agenda PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 17 juli 20.00 Collapsing New People Gebouw-T donderdag 18 juli 20.30 PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 18 juli 20.00 Clean Pete Mezz Breda zondag 21 juli 16.30 Blommenkindersfestival Vrouwenhofpark Roosendaal zondag 21 juli 14.00 PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 24 juli 20.00 PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 25 juli 20.00 Simius Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 25 juli 20.30 History-X Café Die Twee Bergen op Zoom donderdag 25 juli 20.30 AJ & The Wildgrooves Café Die Twee Bergen op Zoom vrijdag 26 juli 21.30 Coloured Dream Café Die Twee Bergen op Zoom zaterdag 27 juli 21.30 Wolf in Loveland Mezz Breda zondag 28 juli 16.30

Te zien op het Blommenkindersfestival

steeler ‘doet’ led zeppelin tot in perfectie

Steeler doet Zeppelin bijna vergeten.

Uit liefde voor de geweldige led Zeppelin sound werd ‘steeler’ opgericht. een Rotterdamse band, met een Zeeuws-west-Brabants randje, die bestaat uit vier door de wol geverfde muzikanten die samen het gevoel deelden om de bijzondere sound van één van ’s werelds meest legendarische bands allertijden live op het podium te brengen. Het idee om een Led Zeppelin tribute band samen te stellen was in 2009 afkomstig van gitaarvirtuoos Luca Giordano. Hij speelde al bijna heel zijn leven de typische, op ‘the blues’ gebaseerde Zeppelin akkoorden en solo’s. Binnen Zeppelin gespeeld door gitaar-god-legende Jimmy Page. Nadat het idee was geboren om een Zeppelin tribute band te formeren plaatste Luca simpelweg een advertentie: bandleden gezocht. In mum van tijd kon Luca een bassist (JP Hofman) en drummer (Lennard Veldhoen) toevoegen aan zijn band. Maar toen begon het zoeken naar een geschikte zanger. Want de typische Zeppelin sound wordt natuurlijk voor een belangrijk deel

bepaalt door de gierende stem van zanger Robert Plant! En toen liepen ze tegen de uit Sint Philipsland afkomstige Marijn Geluk aan…. Niet de eerste de beste overigens. Marijn is tegelijkertijd ook nog eens de zanger van de fameuze WestBrabantse glamrockband ‘666 The Nightmare’. In 2010 behaalde Marijn in Hollywood tijdens de World Championships Of Performing Arts (een soort Olympische Spelen voor artiesten) de tweede plaats in de categorie zang/pop. Je moet als zanger ook wel van goeden huize komen om het zo herkenbare Zeppelin geluid live te brengen! Steeler beheerst de Zeppelin sound akelig goed. Steeler vertaalt het ‘Zeppelin gevoel’ niet alleen in een onnavolgbaar nagespeelde sound maar lukt het ook nog eens een wervelende, spetterende, show te presenteren. Gewoon tijdens een optreden van Steeler je ogen dicht doen. En in mum van tijd waan je je ‘back in the seventies’ waar je dan vooraan bij het podium staat waar Led Zeppelin speelt! Steeler speelt zondag 21 juli van 20.30 tot 21.30 op het Blommenkindersfestival. Meer info: www.steeler.nl

nu online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries.

w w w . w e s t - P oin t. n l - in fo @w est- Point.nl - www.west- Point.nl - i nf o @ we st - Po int . nl - w w w .we st - Po int . nl PAGINA 18


2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRP 2SHO&RUVD9&RPIRUW  ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP zie: 2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

www.caoomen.nl

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 

BUSSEN TE

powered by Ford EcoBoost TopGear.nl:

“Precies de

35,-6

juiste mix�

 

Ford Fiesta Style

HUUR

• Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels met richtingaanwijzers • Elektrisch bedienbare ramen vóór • Radio/CD/MP3 speler incl. AUX + USB • Airconditioning

v.a. â‚Ź 48,- p/dag MaaRT akTiE!!!Gehele Gehelemaand maandjuli juni jUli akTiE!!! km vrij op al onze huurbussen

Normaal

www.QualityCarRent.nl

13.995,-

Inruilpremie

1.000,-

Nu

12.995,-

Technology Pack inclusief navigatiesysteem met 5-inch kleurenscherm en SYNC BluetoothÂŽ Voice Control. Normaal 900,- nu 495,-

076-5022267

129,Vanaf slechts

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

p.mnd. met Ford Options

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

1 jaar gratis autoverzekering

Ook verkrijgbaar met:

14% bijtelling

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Heimolendreef 36a - Rucphen

Kenmerken Options-aanbieding: Contante AanTotaal Vaste debet Jaarlijks Duur Termijn- SlotTotaal te prijs betaling kredietbedrag rentevoet kostenpercentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag 12.995,- 4.569,8.426,8,9% 8,9% 25 mnd 129 p.mnd 6.675,9.771,De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoopvoorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 23,3; liter/100 km: 4,3; CO2 g/km: 99.

DROOMHUIS?

WWW.BAREL.N

L

Uw aankoop ma kelaar voor uw nieuwe droom huis. Zevenbergen – Mo erdijk. www.barel.nl Bel: 0168 - 323923

TE HUUR

GARAGEBOX

Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw droomhuis. Wilhelminalaan uwnieuwe nieuwe droomhuis. makelaar Uw aankoop voor makelaar voor Bel ons oopvrijblijvend Uw aank Etten-Leur voor al uw vragen! is. Zevenbergen – Moerdijk. mhu uwdroo nieuwe droomhuis. uw nieuwe

www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk rdijk. Bel: 0168 323923 www.barel.nl - gen Bel:- 0168 - 323923 – Moe nber Zeve

vb&t makelaars

14

Zomeractie

M. Kock 076-5012005

Zevenbergen – Moerdijk. .barel.nl www 23 Bel: 0168 - 3239 www.barel.nl Bel: 0168 - 323923

AANHANGW./CARAVANS/CAMPERS

VERHUUR ZIE DESNEP.NL Heusdenhoutsestraat, Breda

OLIE VERVERSEN/KOB

Achterste Havervelden, Breda

Houtwolplantsoen, Oosterhout

REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE TREKHAKEN

BANDENSERVICE UITLATEN WIELEN

Juli actie Gratis

Vakantiebeurt

ACCU’S AIRCO

Of second opinion, met een officieel keuringsrapport APK

-Olieverversen -Kleine onderhoudsbeurt -Grote onderhoudsbeurt -Jaarlijkse onderhoudsbeurt -Onderhoudsbeurt volgens fabrieksgegevens In combi met een apk zie desnep.nl voor de prijzen Banden mogen wij monteren voor alle leasemaatschappijen

Eerst naa

r De Snep

Etten-Leur, Mon Plaisir 91, T.076-5015853

Voordeel bij huren vóór 1 september, definitief verlaagde huurprijs!

Dit geldt voor de volgende woningen: Breda, Heusdenhoutsestraat 3, appartement A5 van â‚Ź 820,- nu â‚Ź 765,-! Breda, Heusdenhoutsestraat 5, appartement B4 van â‚Ź 840 nu â‚Ź 780,-! Breda, Achterste Havervelden 34, van â‚Ź 785 nu â‚Ź 725,-! Oosterhout, Houtwolplantsoen 192, van â‚Ź 935 nu â‚Ź 875,-!

Verhuur: vb&t makelaars Breda, Emmastraat 2, tel. 076-5216000 e-mail: breda@vbtmakelaars.nl, makelaars.vbtgroep.nl


sport

Jeugd van Unitas ‘30 gooit hoge ogen in Scheveningen

summer deals

r nu! Profiteete week ts a ll e rl a A

zondag

2 1 ju li

geop7e.0n0 udur 1 0 .0 0 - 1

50% 40% korting korting tot

op al onze keukens

op al onze apparatuur

Etten-Leur / Lokkerdreef 33 / Tel. 076 - 501 71 51 www.keukenmaxx.nl / GEhELE zomEr GEopEnd

*Actie is geldig t/m 21 juli 2013. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

tot

BRIDGE

De jeugd van Unitas ‘30 Nederlands Kampioen in Scheveningen.

ETTEN-LEUR - Enkele weken geleden wisten de F-1 en de D-1 van de club uit Etten-Leur zich al te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Beachsoccer. Deze voorrondes werden gehouden in Sprundel en kreeg een vervolg in het KNVB

Beachsoccer stadion te Scheveningen. De dag begon bewolkt, maar dit mocht de pret niet drukken. Na een zinderende finale werd de D-1 kampioen. Na een strafschoppensessie kon de beker mee naar EttenLeur. Maar ook de F-1 mag zich vanaf nu het beste F-team van Nederland noemen. Patrick Cranenburg en zijn F-1 team zorg-

den ervoor dat de eer hoog werd gehouden en ook zij wisten de eerste plaats te halen. Een vriendenteam dat bestond uit andere jeugdleden van Unitas ‘30 nam de tweede plek voor hun rekening. Aan de eind van de dag kwam de zon ook nog van achter de wolken vandaan en dit zorgde voor de kers op de (zand)taart.

Wederom voor taaie rakkers

Stan Snepvangers eerste van Cahors ETTEN-LEUR - Heel de week waren het tropische temperaturen in Zuid en midden Frankrijk. Zo ook in Cahors zo’n 856 km van Etten-Leur. Daar bij de matige NO wind en het plaatje was compleet om er weer een vlucht van te maken voor taaie rakkers. door Jan Robbeson De duiven werden om 11:45 bij een temperatuur van 30 graden gelost, om aan de 4e vlucht voor de overnachters te beginnen. Een van de taaie rakkers was de 09-3958614 van Stan Snepvangers, die de concurrentie in Etten-Leur met bijna een uur voorsprong weet te verslaan. Ook op Bordeaux, toen een ochtendlossing, wist de 09-3958614 zich al te klasseren. Nu de snelste in Etten-Leur en een prachtige 3e plaats in het Rayon. Op de afdeling tegen 2995 duiven een geweldige 8e plaats. De Nationale uitslag is nog niet

BRIDGECLUB SANSATOUT Zomeravond competitie, 11 juli, 7e ronde, Lijn A: 1 Wil Weijer-Tom Weijer 64,75%; 2 Margot Schmitz-Lia Cornelis 64,50%; 3 Corrie van Workum-Riet van Oers 56,25%; 4 Riet Vergouwen-Corry van Gils 55,50%. Lijn B: 1 Koosje Broos-Gerda Toebak 64,58%; 2 Mariette Sioen-Rian Melcherts 58,75%; 3 Lidy Voordouw-Wil Storms 56,67%; 4 An Braspenning-Jan Braspenning 55,83%. Lijn C: 1 Mario Vugts-Eric Roosendaal 69,17%; 2 Luce Renne-Fon Renne 58,75%; 3 Mieke Vriends-Toon Vriends 58,33%; 4 Lena Vogelaar-Jeanne Snijders 50,42%, Johan de Rijk-Wil Tirions 50,42%. Lijn D: 1 Nadine Zuijderwijk-Toon v Hapert 68,58%; 2 Mieke Beersma-Klaas Roorda 62,96%; 3 Lidy van Riel-Joke van Haperen 56,50%; 4 To Schep-Joop Schep 56,25%. Info: www.bcsansatout.nl

Jonge duiven in vorm

Henk van den Broek wint Nijvel

bekend, maar het laat zich aan zien dat Stan hier tegen 10000 duiven rond de 40e stek zal eindigen en gezien de zwaarte van de vlucht een meer dan goede prestatie. Stan Proficiat. PV DE SNELPOST In concours 20 duiven: Snelste duif 11:18:21. Snelheid 855,629 m/m. Laatste prijs 15:58:24 Snelheid 638,335 m/m. 1-4-5 C Snepvangers; 2-3 Comb Hermans. PV DE EENDRACHT In concours 72 duiven: Eerste duif 12:20:43 Snelheid 794,029 m/m. Laatste prijs Zon 15:50:33. 1-7-8 B Nijssen; 2-9-14-18-22 A Bastiaansen; 3-20 Comb Robbeson; 4-5-13-15-16 Comb de Rooij; 6-23 C Hellemons; 10 Comb Maas; 11 H vd Broek; 12 Comb Sprenkels; 17 Comb de Bruyn; 19 P Kools; 21-24 Chr den Braber; 1-4-5 C Snepvangers; 2-3 Comb Hermans.

Derde keer in vier weken

Jos Wevers pakt zege op Pommeroeul Het was de 13-1323692, die voor Jos zijn 3e overwinning bezorgde. Vorige week op zijn eerste beproeving wist de 13-1323692 al een mooie 37e te spelen tegen 737 duiven nu de eerste tegen totaal 616 duiven. Ook in het samenspel tegen 1516 duiven pakt hij de zege. Jos Proficiat.

De 3e overwinning van seizoen 2013.

ETTEN-LEUR - Afgelopen Zaterdag was het dan eindelijk goed weer in de vroege ochtend nog wat nevel, maar die verdween al snel. Doordat er nog 2 afdelingen ter plaatse waren en er op de vlieglijn andere afdelingen ook moesten lossen, waren de duiven uit Etten-Leur en omstreken als laatste aan de beurt om in vrijheid gesteld te worden. door Jan Robbeson Om 11:15 klonk het fluitsignaal om de deuren te openen en vertrokken de ruim 8300 jonge duiven uit rayon 1 en 2 een aantal

FOTO P. V. BEERS

voor hun tweede keer en de anderen voor de 3e keer. Net als de eerste 2 vluchten stond er weer een NO wind en de trek van de jonge duiven is in hun eerste 2 weken al zo’n beetje bepaald. Bij Jos Wevers op de Langeweg is de laatste weken zowel bij de jonge als oude duiven de vorm aanwezig, dit blijkt wel uit het feit dat hij nu in 4 weken tijd voor de 3e keer eerst speelt. Vorige week gingen zijn jonge duiven voor de eerste keer mee en maakte hij al meteen een mooie uitslag. Dit weekend doet hij het meer dan dunnetjes over met 6 duiven bij de eerste 10 en 11 bij de eerste 25 en 28 van de 47 duiven in de prijzen.

PV DE EENDRACHT In concours 465 duiven: Snelste duif 13:15:19 Snelheid 1232,733 m/m. Laatste prijs 13:37:18 Snelheid 980,225 m/m. 1-4-5-7-8-10-12-19-20-24-25 AC Wevers; 2-16 Comb Robbeson; 3-21 C Hellemons; 6-14 P v Beers; 9 K v Zundert; 11 C Baremans; 13-23 Comb Maas; 15 M v Zundert; 17 Reniers & Muijssenberg; 18-22 G Reniers. PV DE SNELPOST In concours 148 duiven: Eerste duif 13:17:58 Snelheid 1134,198 m/m. Laatste prijs 13:43:18 Snelheid 942,353 m/m. 1-15 B v Elteren; 2 J Hermans; 3-4-16-22 A Christianen; 5-12-18-20 J Nouws; 6-1011-13 C v Beek; 7-21-23-24-25 P v Nijnatten; 8-9 M Hermes; 14-19 C Bulkmans; 17 C Robbeson. Komend weekend de laatste eendaagse vlucht voor de oude duiven vanuit het op 698 km gelegen Ruffec. De jonge duiven gaan nog een keer naar Pommeroeul veel succes allemaal. pAGINA 20

Henk heeft de jonge duiven goed in orde

ETTEN-LEUR - Door langdurige mist was men genoodzaakt te wachten tot 11:00 uur eer men over kon gaan tot het lossen van de jonge duiven in het op 110 km gelegen Nijvel, dit had echter ook tot gevolg dat de temperaturen inmiddels al aardig opgelopen waren. door Jan Robbeson Het lijkt er op, dat de jonge duiven uit Etten-Leur hun trek nog niet gevonden hebben en te lang met de klad van rayon 1 en 2 mee blijven vliegen tot ze er te laat achter komen dat ze te ver zijn en daarna moeten gaan zoeken naar hun hok. Een enkeling let wel op en een van die spaarzame is de 13-1323058 van Henk van den Broek. Die overigens zijn jonge duiven in de juiste vorm heeft steken want Henk zijn duiven zijn een van de weinige, die nog enige weerstand kunnen bieden in het samenspel. Daar de trek van de jonge duiven, zo lijkt het, op de route ligt van de andere verenigingen en de wind zal snel moeten draaien richting West om hier verandering in te brengen. Henk heeft in Etten-Leur de 2 vroegste duiven en met 11 van de 13 in de prijzen maakt hij een geweldige uitslag in eigen vereniging. In Etten-Leur tegen

FOTO P V. BEERS

943 duiven. In het samenspel tegen 1902 duiven speelt hij de 40e en in het rayon ondanks de trek van de duiven een goede 100e prijs tegen 5657 duiven. Henk proficiat. PV DE EENDRACHT In concours 737 duiven: Snelste duif 12:38:41 Snelheid 1130,016 m/m. Laatste prijs 13:59:04 Snelheid 619,941 m/m. 1-3-9 H vd Broek; 2-23 Reniers & Muijssenberg; 4 Comb Maas; 5 Comb Albers; 6-20-21-22 C Hellemons; 7 Comb Robbeson; 8 J v Unen; 10 C Maas; 11 R Rommens; 12-15-18 R v Poppel; 13 Enden-vd Riet; 14-25 K v Zundert; 16-17-19 AC Wevers; 24 P v Beers. PV DE SNELPOST In concours 206 duiven: Eerste duif 11:39:50 Snelheid 1094,100 m/m. Laatste prijs 14:17:34 Snelheid 580,120 m/m. 1 C Robbeson; 2 P van Rijen; 3-7-25 Comb Lodewijks; 4-14 C Bulkmans; 5-6-12-13-2122 C v Beek; 8 J Dirven; 9-17 M Hermes; 10-11 C Stallen; 15-16-18-19-23-24 P v Nijnatten; 20 J Nouws. Komend weekend staat Quievrain op het programma, allen weer veel succes.


op

Kijk op action.nl voor de folder

vakantie

INTEX

ZIKI

DVD TOPTITELS

1-persoons 76x191x22 cm

diverse kleuren en prints maten XS-L

Jackie, The Road, Nova Zembla en The Ghostwriter

DAMES HIPSTER katoen/elastan

2-persoons LUCHTBED

9.95-

Power LED CAMPING LAMP

2.39-

TRENDY

5.99

BARBECUE EMMER diverse kleuren metaal/zink hoogte 25 cm Ø27 cm

kant en klaar GRILL BARBECUE 31x24x4 cm

1.29

2-RINGS

RING BAND PP met glossy finish

5.89

design of uni A4 formaat

PP folio ELASTO MAP A4-formaat

0.59

SPEEL FILM keuze uit o.a. 2 - PA C K

ZOMERS

DAMES ROK met elastieken band

2.69

diverse kleuren en prints maten S-XL

zomers DAMES TOP maten S-L

1.99

DRAAGBARE

3.59

via Bluetooth

0.69

4.99

1.99

INTEX VINYL

OPBLAAS KROKODIL incl. handgreep

23.95

TEXTIELACTIE!

SUPER FRISBEE Ø50 cm

1.69

CONTAINER FRIS bestrijdt hinderlijke geur en voorkomt achterblijven van afval pak 3 kg vuilnisbak LUCHT VERFRISSER 3 stuks

0.49

KATOEN

HARPIC

HOME CLASSICS

75x150 cm

of stralend wit

hoogte 52 cm Ø40 cm

katoen HAMAM DOEK 90x170 cm

3.99 -

3.99

Cillit Bang POWER CLEANER citrus of fresh 1000 ml

1.39

2.19

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 3.50 4.95

TOILET BLOK hygienic super active

3.29

KLIKO/VUILNISBAK

Elders 7.95 8.99

STRAND LAKEN diverse prints

2.99

ca. 168x86 cm

BLUETOOTH SPEAKER draadloos muziekstreamen

verstelbare HOOFD TELEFOON

KINDER FILM keuze uit o.a. Het Zakmes, Lover of Loser en Abeltje

STAANDE VENTILATOR 3 snelheden

0.79

11.95

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 14-07-2013 t/m za. 20-07-2013 in Nederlandse filialen.

LUCHT BED velours


Jan en Laurens Mol brengen tegeltableau uit 1941 naar Jan uten Houte

Schenking aan streekmuseum uit erven Chris Mol

Nog e nkele plaatsen

Bedevaart naar Kevelaer ETTEN-LEUR - Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen voor de eendaagse en tweedaagse busreis naar Kevelaer.

tocht is op woensdag 14 augustus. Voor de tweedaagse tocht moet er natuurlijk overnacht worden in Kevelaer. Wie het bezwaarlijk vindt om zelf een hotel te zoeken kan daarbij hulp krijgen.

vanuit Roosendaal en omgeving, die dit jaar voor de 97ste keer gehouden wordt. De tweedaagse tocht is op dinsdag 13 en woensdag 14 augustus, de eendaagse

Mouwen-Kas, Zundertseweg 50, 4876 NL Etten-Leur, 076-5032267; C. van den Eijnden, Keijenburg 17, 4702 CE Roosendaal, 0165-553652, ceijnden@hotmail.com.

ETTEN-LEUR - Streekmuseum Jan uten Houte in Etten-Leur krijgt regelmatig stukken aangeboden ter verrijking van het geregistreerde museum. Vrijdag brachten Jan en Laurens Mol, vergezeld door vriend Ton Graus, een tegeltableau naar het museum aan het Paulushofje. Een tegeltableau uit 1941, destijds aangeboden aan de Etten-Leurse Tot 24 juli hebt u de gelegenheid u op te huisarts Chris Mol, vader van de in de regio Den Bosch wonende zonen Jan (89) en Laurens (76). geven voor de bedevaart naar Kevelaer Inlichtingen en aanmelden bij: mw. J.

Fietstocht KVO Etten-Leur ETTEN-LEUR - Op dinsdagavond 23 juli kunnen leden van KVO Etten-Leur deelnemen aan de tweede zomerfietstocht. Gezamenlijke vertrekpunten: 18.45u bij de

Moeierboom op de Markt 19.00u bij de Turfvaart. We vervolgen de weg: Zevenbergseweg. Bij twijfelachtige weersvoorspellingen kunt u tussen 18.00 en 18.30u telefonisch contact opnemen met Maria Otjens 0765961653 of met Ria Trouw 076-5032845.

Stop huiselijk geweld ETTEN-LEUR - Een veilige omgeving wil iedereen! Huiselijk geweld is één van de meest voorkomende vormen van geweld. Het leven kan ingrijpend veranderen als gevolg van dit geweld. Jan en Laurens Mol, zonen van huisarts Chris Mol, vergezeld door vriend Ton Graus bij het tegeltableau dat geschonken werd aan Jan uten Houte. FOTO HUUB VERVEST

DOOR HUUB VERVEST De conservators van Jan uten Houte krijgen vaker aanbiedingen met de vraag of die bruikbaar zijn voor het streekmuseum. “Wij zijn een geregistreerd museum. Dat betekent dat er voorwaarden aan de schenkingen zijn. Onze conservators Willy Coppens, Piet Klep en Toon Buckens beoordelen wat aangeboden wordt”, zegt Karst Vaartjes, die recent verkozen is tot voorzitter van Heemkundekring Jan uten Houte. “Voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat het aangebodene iets moet zijn dat zich leent voor ons museum, het moet een binding hebben met Etten-Leur of regio, een zekere historische waarde en het moet passen in de collectie.” Geregistreerd “We hebben meer dan achtduizend geregistreerde stukken in depot in ons muse-

um”, meldt penningmeester Cor Kerstens. Mede-conservator Piet Klep oordeelt het tegeltableau dat in het begin van de Tweede Wereldoorlog aan de Etten-Leurse huisarts Chris Mol geschonken werd als bijzonder en waardevol voor Jan uten Houte en Etten-Leur. “Huisarts Chris Mol heeft voor Etten-Leur heel veel betekend. Trouwens niet alleen voor Etten-Leur. Huisarts Mol had op bestuurlijk vlak diverse belangrijke functies. Dit tableau werd hem in 1941 geschonken bij het 25-jarig bestaan van het Wit-Gele Kruis in de periode dat hij voorzitter was van het provinciale bestuur van deze kruisvereniging. Met dit tableau zijn we erg blij. Later wordt bekeken of er rond dit stuk misschien iets speciaals te doen is.” Voorlopig krijgt het tegeltableau een plaats op de bovenverdieping van het streekmuseum. Laurens Mol tekende de afstandsverklaring namens de erven Chris Mol.

Brabantse verbinding Het tegeltableau is een voorstelling van de verbinding tussen het Wit-Gele Kruis en de katholieke kerken in bekende Brabantse plaatsen als Bergen op Zoom, Roosendaal, Zundert, Etten-Leur, Breda, Oosterhout, Tilburg, Eindhoven, Grave, Oss, Boxmeer, enzovoorts. Het tegelplateau, waarvan er maar één bestaat, is in het begin van de oorlogsjaren in opdracht gemaakt van de destijds meer dan 170 afdelingen van het Wit-Gele Kruis met meer dan 100.000 leden. Bijzonder is de kleurrijke voorzijde. De historische betekenis blijkt ook uit wat op de achterzijde staat: Fecit: Tichelaars Kleiwarenfabriek Makkum. Gemaakt dus door de uit 1572 stammende kleiwarenfabriek. Onlangs werd de winkel in Makkum gesloten en gaat men verder met speciale opdrachten zoals het tegeltableau voor Chris Mol er ooit een was.

Lichamelijk maar ook verbaal geweld, psychische mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik, schending van rechten en financiële uitbuiting, zijn de vormen waarin huiselijk geweld zich uit, vaak in combinatie. Huiselijk geweld komt voor in alle lagen van de bevolking en bij alle culturen. Plegers kunnen familieleden zijn zo-

40 OPEN

1973 –a.s.2013 zondag Wij bestaan jaar en

Koninginnedag

NU KORTING TOT

%*

op onze tuinmeubel collectie van 10 * Korting op adviesprijzen

tot 17 uur

Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

als ouders of grootouders, kinderen, ooms en tantes of naasten zoals (ex)-partners en huisvrienden. Huiselijk geweld is een maatschappelijk probleem dat grote gevolgen heeft. Niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de mensen in hun omgeving. Het tast de gezondheid en het welzijn van mensen aan. Ook volgende generaties ervaren de gevolgen van huiselijk geweld: kinderen die slachtoffer of getuige zijn, lopen grote kans in hun latere leven slachtoffer of pleger te worden. Iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld kan terecht bij: het Steunpunt Huiselijk Geweld. Slachtoffers, plegers, kinderen, omstanders en buren die getuige zijn van huiselijk geweld kunnen er terecht. Ook professionals kunnen een beroep doen op het Steunpunt Huiselijk Geweld voor vragen of om een situatie te melden. Het Steunpunt Huiselijk Geweld BrabantNoord is bereikbaar via 0900-1262626. Behalve telefonisch is het ook mogelijk om per e-mail contact te leggen; mail dan naar info@shgwestbrabant.nl. Wie meer wil weten over huiselijk geweld en de mogelijkheden van advies en hulpverlening kan kijken op www.huiselijkgeweldwb.nl

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, bestuur@ hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 0765012281, pastorie.lambertus@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-10.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed.

tieviering, voorganger is pastor Ton van Balveren PETRUSKERK: Zondag 21 juli 9.30u Viering van Woord en Communie. Voorganger pastor Ad Rouwendal en samenzang. Intenties: Johannes van Kesteren; Mini Greven-Appels; Adriana van den Berk-Klep; Loomina Ithayarajan; Marie Mertens-Jochems; Johannes Otte; Mieke WellesKremers.

VIERINGEN: 16de zondag door het jaar. Lezingen: Genesis 18, 1-10a Lucas 10,38-42

Elke week is er om 09.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk: Ochtendgebed in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Na elk ochtendgebed bent u welkom om een kopje koffie of thee te drinken in de pastorie of parochiezaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk.

LAMBERTUSKERK: Donderdag 18 juli 9.00u Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton van Balveren Zaterdag 20 juli 17.00u Eucharistieviering, voorganger pastor Ton van Balveren. Samenzang Misintenties: Piet van Sundert, Christina Stevens, Dora Deckers-Aleards,Wilhelmina Maria v.d. Lindeloof-van de Borst, Tony Verwijmeren-Wagemans Zondag 21 juli 11.00u Eucharistieviering, voorganger pastor Ton van Balveren. Samenzang Misintenties: Piet van Sundert, Christina Stevens, Dora Deckers-Aleards,Wilhelmina Maria v.d. Lindeloof-van de Borst Donderdag 25 juli 9.00u Ochtendgebed met eucharis-

BERICHTEN: Doopvieringen in de Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 18 augustus, 8 september, 3 november, 17 november. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 8 en 15 augustus, 29 augustus en 5 september, 17 en 31 oktober, 22 oktober en 14 november, Doopvieringen in de Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 21 juli om 11.30u, 25 augustus om 11.30u (13 en 20 augustus), 29 september om 11.30u (18 en 25 september), 27 oktober (16 en 23 oktober), 15 december (4 en 11 december). De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00u in de pastorie van de

Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Overleden: Op 7 juli is overleden de heer Johannes van Kesteren, weduwnaar van mevrouw Henriëtte de Graaf, in de leeftijd van 90 jaar. Vrijdag 12 juli tijdens de uitvaart hebben we afscheid genomen. Wij bidden voor hem en om steun voor de familie. AGENDA: Lambertuskerk: Donderdag 25 juli, Markt: 14.00u Pastoresoverleg Markt: 20.00u Parochiebestuur Petruskerk: Maandag 22 juli, 20.00u Klussengroep. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www. ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 21 juli Ook deze zondag bent u van harte welkom om de samenkomst van de Evangelische Gemeente Ichthus bij te wonen, die om 10 uur begint in het Ichthus Ontmoetingscentrum aan de Dreef 52-54. In deze dienst spreekt Arthur/Corinne de Groot Weekactiviteiten: Deze week zijn er geen externe activiteiten. Samenkomsten in een andere taal: Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w.: in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue; voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst

PAGINA 22

Zondag 21 juli zal voorgaan ds. W.N. den Bok te Utrecht. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 0765013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CHRISTENGEMEENTE DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00u dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Zondag 21 juli wordt de dienst verzorgd door The Next Generation. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Meer info over de Hoeksteen: www.dehoeksteen. com Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www.vpe.nl


Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

broodje van de maand Stoemper

400 gram € 1,25

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Appelkruimelvlaaipunt

€1,

10

lichTiNsTAllATiEs PROcEsBEsTURiNGEN KRAchTiNsTAllATiEs PANEElBOUw BEVEiliGiNGsiNsTAllATiEs REGEliNsTAllATiEs BRANdMEldiNsTAllATiEs dATA- /GlAsVEZElNETwERKEN TElEFOONiNsTAllATiEs sPEciAl PROJEcTs lUchTBEhANdEliNG MEET & REGElTEchNiEK ENERGiEBEhEER wATERiNsTAllATiEs KOElTEchNiEK GAsTEchNiEK

Ben jij op zoek naar een uitdagende, zelfstandige en afwisselende baan in de techniek dan is één van de onderstaande functies wellicht iets voor jou. Wij zijn op zoek naar m/v voor de functie van:

- Allround Elektromonteur utiliteit en industrie - Leerling (hulp) Elektromonteur utiliteit en industrie Voor beide functies geldt: in het bezit van een geldig rijbewijs. Uw reactie zien we graag z.s.m. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld Postbus 397, 4600 AJ BERGEN OP ZOOM Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 in Hoeven: HigH Tea

oude Bredaseweg 31 • etten-Leur • 076-5012415 TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract

Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

ENKELE SCHOOLVERLATERS (m/v) voor opleiding binnen ons bedrijf voor wat betreft het bewerken en verwerken van vis c.q. visprodukten. Voor de personen met de juiste motivatie en inzet bieden wij een aantrekkelijk aanvangsalaris.

CHAUFFEURS (m/v) Voor de dagelijkse bezorging van onze produkten (ook op zaterdag). In bezit van rijbewijs B. Eventueel ook part-time mogelijk! U kunt uw reactie richten aan: Koman’s Vishandel B.V. T.a.v. dhr. J.M. Koman Den Bels 1 4782 PG Moerdijk Of aan personeelszaken@komanvis.nl

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

VOOR ONZE VESTIGING OP IND.TERR.MOERDIJK ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE

BOEKHOUDKUNDIG MEDEWERKER (M/V) 40 UUR

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

De organisatie Womy Equipment Supply B.V. is een internationale handelsonderneming en gespecialiseerd in de export van transportmiddelen en daarmee samenhangende producten.

wespen

De baan - Als boekhoudkundig medewerker ben je operationeel verantwoordelijk voor de gehele administratie. Je voert zelfstandig de financiële administratie, verzorgt en beheert de betalingen, kas, bank, debiteuren-, crediteuren- en salarisadministratie.

www.drvm.nl/vosdonk

Voor al uw klussen

KOMAN’S VISHANDEL B.V., leverancier van o.a. panklare vis aan horecabedrijven en supermarkten in geheel Nederland, zoekt wegens uitbreiding van haar werkzaamheden:

of ander ongedierte Bel LVS 06-10598698 06-10014051

best betalende goudinkoper van breda - gratis taxatie !

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

Is dit de baan voor jou? We zien je uitgebreide sollicitatie met c.v.graag tegemoet! Richt je sollicitatie aan Saskia Hoekwater, HR Manager via werkenbij@peinemann.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw C. Vermeulen, bereikbaar onder telefoonnummer 0168 331733.

076-587.29.10

Roestvrijstalen dressboys.......................... p.st. € 3,00 Lange damespantalons ...................................... € 1,00 Bermuda’s en korte broeken .............................. € 0,50 Alle CD’s en DVD’s ............................................ € 0,25 Harde brillenkokers............................................. € 0,20 Boeken: Naslagwerken .................................................. € 1,00 Romans ............................. p.st. € 0,50 6 voor € 2,50 Kinderboeken .................................................. € 0,10 Alle foto- en schilderijlijsten ................... HALVe pRijs Alle beeldjes en siersteentjes ................ HALVe pRijs Let op! Vanaf juli zijn wij ‘s zaterdags geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken

nieuwe AARDAPPeLen

Levering van NatuursteNeN biNNeNvLoereN

Dore’s & FrieslanDers gratis geschrapt Bij: Fam. Wijnen, eerste Molenweg 8, Hoeven, 0165-502423 maandag en woensdag gehele dag gesloten

zundert 076 - 597 37 03

Nieuw in onze showroom:

ROBOTMAAIERS van:

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

van tel. 06 53999207 Profiteerbtw de 6% regeling ( op arbeid)

Vers geschrapte krieltjes

info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

De DuizenDpoot

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden

Je staat stevig in je schoenen, bent service en klantgericht en beschikt over goede organisatorische vaardigheden. Daarbij ben je zorgvuldig en accuraat, werk je graag in een team en beschik je niet over een 8 tot 5 mentaliteit. Wij bieden je - Een zelfstandige, dynamische baan met een prima salaris

inkoop - verpanding goud - zilver - munten

nu ook reparatiewerk

Jouw profiel - Je hebt een afgeronde MBO-opleiding, op het gebied van bedrijfsadministratie aangevuld met relevante werkervaring (bij voorkeur in een handelsonderneming). Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Kennis van de Spaanse taal is een pre, alsmede kennis van internationaal betalingsverkeer.

Voor meer info neem contact op of loop eens binnen:

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

Martijn Huyskens Tuinmachines Korte Hei 19b, Sprundel Tel. 06-51245240 info@martijnhuyskens.nl www.martijnhuyskens.nl

VERKOOP ONDERHOUD REPARATIE


OP ALLE WASMACHINES, WASDROGERS, KOELKASTEN, VAATWASSERS, OVENS* *Kijk voor de voorwaarden op MediaMarkt.nl/bezorgen

8 megapixel camera met dual led flits

Windows phone 8

i.c.m. 2 jarig T-mobile stel samen 24 maanden lang

€ 33,25

PureMotion HD+

per maand

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 17.07 t/m 21.07.2013 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl)

GRATIS BEZORGING

- 150 belminuten - 500 MB databundel - onbeperkt whatsappen, posten en SMS'en

Verkrijgbaar, in zwart, wit l rood en gee PRIJS I.C.M. ABONNEMENT Lumia 820 Simlockvrije Smartphone i.c.m. abonnement

Art.nr. 1209453, 1209454, 1209455, 1209456

3 vrieslades

KGV 33 NW 20 Koel-/ vriescombinatie

Totale inhoud 280 liter, inhoud koelgedeelte 193 liter, inhoud vriesgedeelte 87 liter, energieklasse A+, 4 legplateaus, 3 vrieslades, afmetingen (hxbxd): 170 x 60 x 61 cm. Art.nr.: 1153913

Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DEL_20130717