Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

E T T E N - L E U R S E

8 MEI 2013 WEEK 19

Uitgeverij

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

BEELDENTUIN TITAMBIRE VIERT KOPEREN JUBILEUM

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

SERVAIS KNAVEN CLASSIC IN LEKKER VOORJAARSWEER

Wijkbusproef op zaterdag verlengd

Controle van het spoor door ProRail

ETTEN-LEUR - De wijkbus in Etten-Leur rijdt, bij wijze van proef, sinds januari ook op de zaterdagen. Deze proefperiode is verlengd tot september om goed te kunnen inschatten welk effect dat heeft op het gebruik van de pendeldienst. Indien er naar het oordeel van het bestuur van de wijkbusvereniging gemiddeld te weinig mensen gebruik maken van deze zaterdagdienst, kan besloten worden om hier weer een einde aan te maken. Mensen die van de wijkbus gebruik maken, kunnen het beste reizen met de OV-chippas. Losse kaartjes zijn er nog wel, maar die zijn duurder. U betaalt dan namelijk 3,50 euro voor een enkele keer instappen.

ETTEN-LEUR - ProRail gaat in Etten-Leur een standaardcontrole uitvoeren met betrekking tot de kwaliteit van onder andere de ondergrond van het spoor en de ballast (spoorgrind). De check vindt plaats tussen de overwegen Hoevenseweg en Plantijnlaan. Omwonenden kunnen hierbij wat hinder ondervinden van de machines die gebruikt worden en van de bouwverlichting. De controles worden gehouden in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei van 00.30 uur tot 06.00 uur en in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni van 00.30 uur tot 06.00 uur. Door onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kan de planning worden aangepast.

Onderdeel van ROC West-Brabant failliet

Vrouw (23) bekent zakkenrollerij

ETTEN-LEUR - Het onderdeel P3Transfer BV van het ROC West-Brabant is failliet verklaard. De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken. Hierdoor komen 70 medewerkers op straat te staan. P3Transfer bood speciale opleidingstrajecten aan om om de regionale economie een impuls te geven. Volgens het ROC was er geen andere optie dan P3transfer BV failliet te laten gaan. Het opleidingsinstituut spreekt van een ‘zware slag’. ROC West-Brabant wil de nadelige gevolgen voor de betrokken cursisten en daarmee indirect hun werkgevers mogelijk beperken. Gekeken wordt of de lopende trajecten voor cursisten en opdrachtgevers zijn te waarborgen.

Inzamelcampagne loopt niet best ETTEN-LEUR - De Wecycle Koninginnedag inzamelcampagne is geen daverend succes. Middels deze campagne wilde men inwoners aansporen om in de week na Koninginnedag oud elektrisch speelgoed of apparaten en kapotte spaarlampen in te leveren bij de milieustraat. Een ieder kreeg een tas en een kraskaart waarmee kans werd gemaakt op een leuk uitje voor het hele gezin. Volgens een woordvoerder van Saver blijkt echter dat er niet speciaal meer bezoekers op de milieustraten komen door de Wecycle-actie. “Wel vinden bijna alle mensen het leuk om een tas en een kanskaart te krijgen. Deze zijn dan ook bijna op”, zegt ze desgevraagd.

Vier mannen opgepakt na ongeval ETTEN-LEUR/BREDA - In de nacht van vrijdag op zaterdag mei is rond de klok van 00.20 uur bij een aanrijding op de kruising van de Backer en Ruebweg en Konijnenberg in Breda een man ernstig gewond geraakt. Het gaat om een 24-jarige bestuurder uit Zundert. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn auto werd hard in de flank geraakt en sloeg meerdere keren over de kop. Vier mannen die probeerden weg te lopen van de plek van het ongeluk, zijn aangehouden. Het betrof twee 18-jarige mannen uit Breda, een 19-jarige Bredanaar en een 32-jarige man uit Etten-Leur. Een van hen gedroeg zich agressief tegen het ambulancepersoneel en de agenten.

ETTEN-LEUR - Zaterdag is in het Heerma van Vossplantsoen in Etten-Leur weer de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden. Na de gezamenlijke herdenking in het Trouwkerkje volgde vanuit de kerk een stille tocht naar het plantsoen, waar een monument herinnert aan de oorlogsslachtoffers. Hier werden onder andere kransen gelegd door college van burgemeester en wethouders en door leden van de Oranjestichting. FOTO HANS VAN BERKEL

Geweldpleger rijdt vrouw en twee kinderen aan op Liesbosweg

Vluchtauto veroorzaakt ongeval ETTEN-LEUR - Een 27-jarige automobilist heeft maandagochtend op de Liesbosweg in Etten-Leur een ernstig verkeersongeval veroorzaakt. De man reed een vrouw en twee meisjes van 6 en 7 jaar aan toen hij op vlucht was voor de politie. Beide kinderen raakten gewond en zijn naar ziekenhuizen vervoerd. DOOR PETER HOUTEPEN Het ongeluk gebeurde rond 10.50 uur De veroorzaker was kort tevoren betrokken bij een geweldsdelict op de kruising van de Liesbosweg met het Schoonhout. Een surveillerende motoragent zag dat nabij de kruising twee mannen met elkaar op de vuist gingen. De agent stopte en wist de vechtersbazen te scheiden. Motoragenten wisten één van hen arresteren, maar de andere, een 27-jarige Oosterhouter sprong in een blauwe VW Golf en sloeg op de vlucht. Letsel Circa 200 meter verderop raakte de vluchtauto van de weg en belandde via de berm op de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers die de Liesbosweg verbindt met de Antwerpenlei/Brabant-

laan. Op de oversteekplaats schepte de auto een vrouw en twee kinderen. De vrouw bleef bij de aanrijding lichamelijk ongedeerd. De twee meisjes (beiden afkomstig uit Etten-Leur) raakten gewond. Het 6-jarige meisje liep verwondingen op aan haar voet en been en moest per ambulance naar een ziekenhuis in Breda vervoerd worden. Het 7-jarige meisje was er ernstiger aan toe. Zij had een flinke hoofdwond en werd ter plaatse behandeld door een team van de traumahelikopter. Dit slachtoffertje is vervolgens per ambulance overgebracht naar een kinderziekenhuis in Rotterdam, alwaar een schedelbasisfractuur werd vastgesteld. Bekende De motoragent had al tijdens de vechtpartij collega’s ter assistentie opgeroe-

pen. De arriverende agenten zagen het ongeluk gebeuren. De geweldpleger wilde er na het ongeval opnieuw vandoor gaan. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie en er moest pepperspray aan te pas komen om hem onder controle te krijgen. De 27-jarige arrestant is overigens een bekende van politie en justitie. Hij is in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten. Persoonlijk Verkeersongevalanalisten van de politie hebben de plaats van het ongeluk onderzocht op sporen en foto’s gemaakt van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot heeft zich op de plaats van het ongeval persoonlijk op de hoogte laten brengen van de situatie.

tuincentrum

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Etten-Leur

LENTE-TOPPER Zie ook onze advertentie op de achterpagina!

ETTEN-LEUR/BREDA - De politie heeft zondag een 23-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Zij zou betrokken zijn geweest bij meerdere gevallen van zakkenrollerij, onder andere in Etten-Leur. Hier deed een 83-jarige vrouw in 2012 aangifte nadat ze inkopen had gedaan bij een textielwinkel in de Bisschopsmolenstraat. Het slachtoffer betaalde met een pinpas, maar miste die even later. Ze ging terug naar de winkel om te vragen of ze de pas daar had laten liggen, maar dat bleek niet zo te zijn. Korte tijd later bleek er al geld van haar rekening te zijn verdwenen. Camerabeelden hebben mede geleid tot de aanhouding van de 23-jarige vrouw uit Breda.

Lintje voor Nijs van Noordennen ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Vorige week heeft burgemeester Jac. Klijs van de gemeente Moerdijk aan Nijs van Noordennen een koninklijke onderscheiding uitgereikt vanwege zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na jaren actief te zijn geweest als vrijwilliger op basisscholen in Klundert en Etten-Leur en als lid van een ouderraad in laatstgenoemde gemeente, begon Van Noordennen in 1988 vrijwilligerswerk bij de waterscoutinggroep Matthijs Heldt in Zevenbergen. Daar vervulde (en vervult) hij diverse taken, onder andere als penningmeester. Daarnaast is hij ook penningmeester van de Stichting Seniorenraad Zevenbergen.

VOLOP MOEDERDAGBOEKETTEN

Terraspot

TUINMEUBEL SHOW 1000 m2 tuinmeubelplezier Altijd volop aanbiedingen GRATIS thuis gebracht Altijd de beste prijs! Zie: www.poppelaarstuincentrum.nl

Div. kleuren ø 26cm van 12,99 voor

99

6, Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

HEMELVAART 10 - 17u. en MOEDERDAG 11-17u. GEOPEND

Lage Vaartkant 11 076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL


‘t is zover

P O T S N E I E E F T PL HE

Zondag 12 mei v.a. 14.00 uur

FEES HET T OP PLEI N

Heijmans Kerwerve

15 JAAR

! n e s s i m t e i n e j Dit mag . a . o n a v s n e d e r Met opt

Willemijn Bogers Winnares van het Etten-Leurs Songfestival

Jeroen van Zelst Jeroen Spierenburg

Jordi Franken

Daphné v/d Water

Aanstormend talent uit Brabant

Puur op ‘t gevoel

Quizmaster Jack Heijmans

Trekking van de grote C1000 Heijmans Aktie. Dit mag je niet missen. Zondag 12 mei van 12.00 tot 18.00 uur

15% FEESTKORTING

HEMELVAARTSDAG GEOPEND van 09.00-18.00 uur

op al uw boodschappen, exclusief tabak, geneesmiddelen en beltegoed

s n a m j i Jac He

Openingstijden C1000 Heijmans:

Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

KERKWERVEKERKWERVE 19-27 ETTEN-LEUR 25 ETTEN-LEUR, 076-5025960

6OLPEH]LJ


ACTUALITEIT

Zimbabwaanse Char ity Bandason eregast op de Vedelring

Beeldentuin Titambire viert koperen jubileum ETTEN-LEUR - Het is mede via dochter Glenda Mangnus dat er tussen Linda de Vos en Zimbabwe een band ontstond. “Glenda ging in 1994 voor een cultureel uitwisselingsproject naar dit Afrikaanse land dat grenst aan Zuid-Afrika. Ze ontmoette daar de Zimbabwaanse Charity. In 1998 kwam de vraag of we voor Zimbabwaanse beeldhouwkunst iets konden betekenen.” Sinds 1999 bestaat Titambire, de beeldentuin aan de Vedelring 184 in EttenLeur. Titambire betekent in Shonataal ‘Welkom’. “Uitgebreid welkom”, zegt Linda de Vos. DOOR HUUB VERVEST “Natuurlijk, ik ben zelf ook gecharmeerd van de Zimbabwaanse beeldenkunst en van beeldhouwen.” In 1998 gingen de eerste beelden uit Zimbabwe op weg naar Etten-Leur. Onze tuin ging op de schop en beeldentuin Titambire werd in 1999 geopend door Charity Bandason in het bijzijn van een afvaardiging van de Zimbabwaanse ambassade. Sindsdien zijn vele beelden vanuit Zimbabwe via de Etten-Leurse Vedelring verhuisd en vervolgens naar tuinen en woningen in heel Etten-Leur en omgeving. “We doen het vooral om Zimbabwaanse vrouwen te helpen aan enig inkomen. En het helpt!” Linda de Vos biedt in deze dagen - omdat Titambire komend weekend een koperen jubileum viert - onderdak aan Charity Bandason. Talent Als de Zimbabwaanse Charity het bij het rechte eind heeft, zijn vrouwen in Zimbabwe rond 1960 overgegaan van het bewerken van hout naar het werken met stenen. “Hout hebben we nodig om te stoken, om

te koken. Stenen liggen voor het oprapen”, glimlacht Charity Bandason, weduwe en moeder van drie opgroeiende kinderen. Het talent van Zimbabwaanse vrouwen en ondertussen ook enkele mannen voor het bewerken van stenen is puur natuur. “Ze kijken het van elkaar af, leren de techniek van elkaar en proberen er steeds weer iets bijzonders, iets fraais en vooral nog unieker van te maken. Het talent heeft zich in de tijd van het bestaan van Titambire ontwikkeld.” De tientallen beeldhouwwerken in deze tuin in de Etten-Leurse wijk Grauwe Polder zijn het bewijs en te koop. “De meeste stenen beelden zijn of binnen of buiten te plaatsen. De opbrengst van de beelden - abstract en realistisch - gaat naar Zimbabwe. “Naar de vrouwen in eerste instantie.” Workshops Gedurende haar verblijf in Nederland werkt Charity niet alleen in de beeldentuin aan de Vedelring 184. Op tweede pinksterdag bijvoorbeeld bewerkt ze stenen tijdens de open dag bij wijn- en aspergeboerderij De Santspuy. Afgelopen zaterdag stond ze

Charity Bandason was aanwezig bij de opening van beeldentuin Titambire 12,5 jaar geleden. Komend weekend is de beeldhouwster weer op de Vedelring om uitleg te geven.

op het Tuin & Idee Event in Etten-Leur. Feest Titambire viert het weekend van 11 en 12 mei feest omdat de beeldentuin dan pre-

cies 12,5 jaar bestaat. “Weliswaar een koperen jubileum, maar toch bijzonder.” Titambire is deelnemer aan de kunstroute Van Gogh Leeft. De komende weken zijn er niet alleen demonstraties beeldhouwen. U

kunt zelf aan de slag met Charity Bandason als er in de Menmoerhoeve workshops worden gegeven. “De tijden en data daarvoor spreken we af naar aanleiding van het aantal aanmeldingen.

‘En avant’ en weg is de groep sportfietsers

Servais Knaven Classic met het mooiste voorjaarsweer ETTEN-LEUR - Of de voorinschrijvers voor de tweede Servais Knaven Classic bij het Trivium hotel op de fiets stapten omdat ze een mintgroen herinnerings T-shirt kregen? Zelf hebben de meesten voorkeuren voor andere kleuren. Echte reden voor deelname is dat het op-en-top fietsliefhebbers zijn. Zonder twijfel. Ruim voor 08.00 uur op bevrijdingszondag 5 mei stonden tientallen fietsfanaten bij de organisatietafels om hun aanwezigheid te melden en snel van start te gaan. ‘En avant’. 64 of 207 kilometer? DOOR HUUB VERVEST Servais Knaven nam in Etten-Leur als wiel-

renner afscheid van de sport. Sindsdien is er jaarlijks een Servais Knaven Classic in Etten-Leur. De huidige ploegleider van Sky

nam zondag zelf ook deel aan de naar hem genoemde classic georganiseerd door de Stichting Wielertopsport Etten-Leur. Zon-

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De Servais Knaven Classic startte zondagmorgen vanaf het Trivium. Honderden fietsliefhebbers/De sters reden de met geel, rood, wit en blauw aangeduide fietslussen door West-Brabant en een stukje België. FOTO HUUB VERVEST

dag 11 augustus van dit jaar organiseert deze stichting de profwielerronde van Etten-Leur. West-Brabant is een deel van het land dat wielrennen in het hart sluit. 525 renners meldden zich bij de voorinschrijving. Medeorganisator Peter Tunnisen schatte vroeg op de zondagochtend 300 dag inschrijvingen. “En dan komen nog de mensen die op een gewone fiets wel 25 kilometer durven weg te trappen.” Summum De Servais Knaven Classic is een toertocht voor iedereen. Gezien de veelheid en de bontheid van de fietstenues hebben toerfietsers ’s morgens vroeg toch wel de overhand. Het summum van opvallende fietskleding lijkt een fietsbroek met links een oranje pijp en rechts een blauwe. Reclame op fietskleding moet er op. Naar voorbeeld van beroepsrenners. “Is het halen van een startstempel echt noodzakelijk? Kunnen we niet beter meteen gaan fietsen?” Het ongeduld om op de fiets te stappen en snel 64, 89, 122, 147, 183 of zelfs 208 kilometer weg te trappen symboliseert de lust om kilometers te gaan vreten. Toch haalt deze groep een stempel bij de start. Er wordt gelijk een krentenbol en een banaan verorberd. De thuis met water gevulde bidon wordt snel leeg gekapt en gevuld met een gratis bij de start aangeboden energydrank. Reclame en wielersport: het hoort bij elkaar als snelheid en twee wielen bij een fiets. “We zijn zo terug”, klinkt het bij vertrek. En amper 100 meter verder: “Als we niet

uitkijken, rijden we hier al lek op die verdomde betonplaten.” Even houdt de groep in, McDonalds voorbij. Asfalt…. Dan wordt er doorgetrapt en worden er lussen gereden door West-Brabant en een stukje in fietsland België. Opbouwen Uli Wachenschwanz en Mario Van Nispen zitten zondagmorgen om acht uur aan de koffie in het Trivium hotel. Het is een fietskoppel dat al jaren samen rijdt. “’s Winters doen we aan spinning, in het voorjaar stappen we op de racefiets.” Voor de Servais Knaven Classic hebben ze ingeschreven voor ‘slechts’ 64 kilometer. “Wij zijn nog in de opbouw. Later in het fietsseizoen maken we meer kilometers. Maar wij zijn wel vanuit Princenhage al op de fiets naar het Trivium gekomen. Vorig jaar reden we hier ook mee. Je kunt aan de massale deelname zien dat het een goed georganiseerde tocht is.” Mario: “Mijn fietsmaat Uli gaat dit jaar alleen naar Berlijn om aan een fietstocht deel te nemen.” In goed verstaanbaar Nederlands legt zijn fietsmaat Uli Wachenschwanz uit dat hij jaren geleden naar Breda kwam. “Ik ben Oost-Berlijner. Op 9 juni is in Berlijn een fietstocht. Hier is het druk, maar in Berlijn waren vorig jaar 12.000 deelnemers. Fietsen is in Holland populair: in Berlijn ook, weisst Du.” Sportfietsers kennen elkaar. Aan tafel bij Uli en Mario voegt zich Bredanaar Ad Koijen met een beker koffie. “Fietsen doe ik drie tot vier keer per week. Vandaag 122 kilometer. Dat soort afstanden leg ik per week wel enkele keren af.”

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl


ACTUALITEIT

Thema ‘Tuin’ met twintig kramen en stands

Column

Tweede editie Tuin & Idee op Raadhuisplein goed bezocht ETTEN-LEUR - “Plantenmarkten of geraniummarkten worden in het voorjaar op meer plaatsen in Nederland gehouden. Wat wij met het evenement Tuin & Idee op het Raadhuisplein voor ogen hebben is een breder opgezet evenement met het thema tuin.” Zo ziet de Stichting Etten-Leur Promotion (STEP) de tuin- en plantenmarkt Tuin & Idee, die zaterdag voor de tweede keer is gehouden.

Eugène de Kok

Dankbaarheid Eerlijk gezegd vond ik douaneliefhebber (zie daarvoor zijn website maco.nl) en republikein Hans Maessen en studente politieke geschiedenis en fervent tegenstandster van de door haar en andere complotliefhebbers verzonnen oliemaffia Joanna van der Hoek ronduit ondankbaar. Nadat de twee tijdens de troonswisseling op de Dam waren opgepakt en een middagje hadden moeten doorbrengen op het politiebureau rolde elke journalist de rode loper voor hen uit. Overal kregen ze ruim de tijd om uit te huilen en hun gal te spuwen over de verschrikkelijke behandeling ‘doojjrr de staat’, zoals Joanna vertelde in een accent waar zelfs een in ‘Wassenaajjrr’ geboren en getogen vrouw niet aan kan tippen. Eberhard van der Laan had beloofd dat er ruimte zou zijn voor een tegengeluid. Van de burgemeester kregen ze die ruimte, tot zijn spijt, zei hij later, niet. Gelukkig waren de media er nog. Maessen stond elke krant te woord en was woensdag minuten lang te zien in Nieuwsuur. Joanna werd na het voorval onder meer geïnterviewd door de NOS. Drie minuten en negen seconden lang mocht zij haar verhaal doen. Het was ‘vejjrrschrikkelijk’ geweest, zei ze, terwijl ze moeite leek te moeten doen een glimlach te onderdrukken. Ze vertelde hoe ze haar kartonnetje met ‘geen onderdaan’ en ‘fuck the international oil maffia’ niet omhoog had mogen houden tijdens de balkonscène. ‘Ik ben monddood gemaakt’. Beste Joanna: je had ruim drie minuten de tijd om je punt alsnog te maken, maar je dacht er niet eens aan. Je had het te druk met jezelf en verongelijkt doen. Voor Maessen gold hetzelfde. Ook van hem geen woord over waarom hij op de Dam stond. Ik vroeg me af of het hen hier niet om te doen was geweest. Voor demonstranten waren er op 30 april zes plekken in Amsterdam ingeruimd, maar dit tweetal moest en zou naar de Dam, ‘toevallig’ omringd door tig cameraploegen, die hun arrestatie filmden. Maessen en Joanna kregen de aandacht waar ze volgens mij op uit waren. Twee agenten kwamen Maessen de dag erna zelfs een bloemetje brengen, bij wijze van excuses. Een beetje dankbaarheid had het tweetal gepast.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Tuin & Idee, op poten gezet door STEP, beleefde zaterdag de tweede editie op een zonnig Raadhuisplein.

DOOR HUUB VERVEST Perkplanten, snijbloemen, tuinmeubels, tuinhaarden, gazonmaaiers, (tuin)handschoenen, veiligheid in huis en tuin, tuinbeelden en betere hoveniersbedrijven presenteerden hun producten en mogelijkheden op het Etten-Leurse Raadhuisplein. Met 20 deelnemers was de bezetting dit jaar iets minder dan in 2012. Een groot verschil met vorig jaar was wel dat de weersomstandigheden stukken beter waren. STEP is de groep vrijwilligers die ook de Oranjemarkt organiseert. “Gelukkig zijn er ondernemingen die in dit concept geloven en er graag aan meewerken.” Op gang Perkplanten en groenteplanten worden door Marco Raats aangeboden op Tuin & Idee. “Normaal verkoop ik aan huis op de Koekoekstraat. Mijn dochter Wendy en ik staan met liefde en plezier op deze markt. Zeker, de verkoop komt vanmiddag goed op gang.

Het begint nu te lopen. De mensen doen eerst de boodschappen en dan is er tijd voor de tuin. Man, wat hadden we vorig jaar pech met het weer.” Aardbeienplanten waren op de eerste blik niet te zien in de kraam van Marco. “Aardbeien heb ik wel. Maar zat.” De eerste kisten met vroege zomerkoninkjes zijn leeg. “Nee, die teel ik niet zelf. Als ze op zijn heb ik zo weer andere. Bij mij in de buurt wonen aardbeientelers genoeg.” Peter Limbeek staat op Tuin & Idee bij de bekende bakfiets met planten van De Bremberg. “De mensen beginnen ons al aardig te kennen. ‘Ze zijn er weer’ horen we bezoekers zeggen.” Uitleg en informatie over de planten in de bakfiets en de uitstalling daaromheen geeft een van de cliënten van De Bremberg. “Ik kijk even in mijn boek. Dan weet ik precies hoe groot en hoe hoog die plantjes worden, mevrouw.” Planten die 30 centimeter hoog kunnen worden vindt de vrouw aan de kraam te hoog voor rond haar vijver.

FOTO HUUB VERVEST

“Kom dan maar eens kijken in onze showtuin aan de Lage Bremberg. Daar hebben we trouwens veel meer planten dan we vandaag mee hebben kunnen nemen. Daar hebben we zeker wel lagere plantjes voor rond uw vijver mevrouw.” Veilig Met iets andere intenties dan tuininrichting en tuinaankleding staat het VAC op Tuin & Idee. Marijke Van Ginneken en Isabelle Van den Broek zoeken er deelnemers voor gratis workshops voor 55 plussers. “Ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen.” Daarom houden de gemeente Etten-Leur en de Woonstichting workshops met als motto ‘Woon Morgen Zonder Zorgen’. Aanmelden kan bij de Woonstichting (076-502 46 00) of bij Marijke Van Ginneken (076521 08 66). De link tussen het VAC en het thema tuin: klimbeveiliging bedoeld voor tegen regenpijpen, beveiligingscamera’s en andere artikelen om veiliger in huis en tuin te blijven wonen.

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Plaquette onthuld op zijgevel

Puzzel week 19 De oplossing van deze puzzel is in week20 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ETTEN-LEUR - Op de zijgevel van café De Pastoor aan de Domineesgang in Etten-Leur Noord is zondagmiddag, op Bevrijdingsdag, een plaquette onthuld die herinnert aan de bevrijding van Etten-Leur op 30 oktober 1944. Dat gebeurde tijdens een rondrit door de regio West-Brabant van de Timberwolves, de inmiddels veteranen die destijds verantwoordelijk waren voor de terugkeer van de vrijheid in Etten-Leur aan het einde van het jaar 1944. De plaquette is een initiatief van de Vrienden van de Timberwolves en is aangeboden door de Adriaan van Bergenstichting. De onthulling werd gedaan door een viertal nog in leven zijnde Timberwolves. FOTO HANS VAN BERKEL PAGINA 5


Zwanentranenkoor

DSE dames naar de hoofdklasse

ETTEN-LEUR - Twee zondagen achtereen heeft het Zwanentranenkoor voor een succesvol optreden gezorgd. Eerst vorige week in Drunen op het Korenfestival aldaar. Al eerder was het Zwanentranenkoor hier actief. Eervol weer deze nieuwe uitnodiging voor dit grootse korenfestival. Op drie van de in totaal acht verschillende podia moesten zij optreden. Het publiek, echte levenslied-liefhebbers, was in groten getale opgekomen. Niet alleen natuurlijk voor het Etten-Leurse koor, maar ook voor al die andere 23 optredende koren. Maar, eerlijk is eerlijk, de optredens van het Zwanentranenkoor werden toch wel bijzonder actief bezocht door die liefhebbers. Het leverde na afloop veel applaus en enthousiaste reacties op. Dankbaar voor het koor om zo op te kunnen en mogen treden. Dan afgelopen zondag naar Dongen. Een traditie aan het worden lijkt het wel. Want ook hier, na eerdere optredens, weer een nieuwe uitnodiging ontvangen. Hoewel het weer ‘tegenwerkte’ (het was namelijk

DSE dames van Heeren en supporters vieren feest.

ETTEN-LEUR - Het eerste damesteam van DSE heeft een unieke prestatie geleverd. Vorig seizoen zijn zij kampioen geworden

in de tweede klasse. Aanvankelijk was voor het nieuwe seizoen handhaving in de eerste klasse de doelstelling. Nog voor de winterstop werd deze doelstelling bijgeschaafd en bleken de Dames 1 van DSE

lekker zonnig en dus eigenlijk niet goed om binnen in een zaal op te moeten treden) waren ook hier de reacties van de luisteraars weer heel positief. In de warme zaal was toch nog behoorlijk veel publiek aanwezig. Van de drie andere koren, maar ook van levenslied-liefhebbers uit Dongen en de directe omgeving. Koorleden, muzikanten, dirigent én publiek konden heel tevreden huiswaarts keren na de diverse succesvolle optredens. Al bij al een heel geslaagde dag. Dan staat het volgende optreden ook al weer op stapel: 17 mei ‘Montmartre op de Leur’. Hier ook ‘vaste prik’, een optreden door het Zwanentranenkoor. Omdat de vakantiemaanden weer met rasse schreden naderen: Noteer alvast in uw agenda: Woensdag 26 juni de jaarlijkse Open Repetitie in Het Turfschip in EttenLeur-Noord. Van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur bent u dan van harte welkom om de vakantie van het Zwanentranenkoor mede in te luiden. De koorleden verwachten alle supporters, sponsoren en donateurs op deze traditionele Open Repetitie.

een serieuze titelkandidaat te zijn. Afgelopen zondag werden zij wederom kampioen en zal de formatie van Angelique van Dongen volgend seizoen haar debuut in de hoofdklasse maken.

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR C/Z Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel. 5020520. Uitslagen Mat 1: 1. Rinus Wijnings 43; 2. Jac Swaanen 29; 3/4. Riet Balemans 26; 3/4. Dien v.d. Wijngaard 26; 5/6. Kees Bakker 23; 5/6. Aart Willemse 23. Mat 2: 1. Jan Jochems 34; 2. Netty v.d. Beemd 29; 3. Jose te Pas 23; 4. Leny de Kok 22; 5. Annie de Zwart 21 Mat 3: 1. Jo Snepvangers 23; 2. H. Evers 17; 3/4. Giel Hellemons 16; 3/4. Annie Evers 16; 5. Teen Voetee 14. Sjoelen Uitslag 2 mei, A-klasse: 1. Zus v. Aert 1114 pnt; 2. Jeanne Aarts 1080 pnt; 3. Lenie de Kok 1063 pnt B-klasse: 1. Dien v.d. Wijngaart 1023 pnt; 2. Naan Baremans 991 pnt; 3. Koosje v. Gils 986 pnt

C-klasse: 1. Ans de Kroon 1004 pnt; 2. Jopie v.d. Boor 998 pnt; 3. Jo Krijnen 859 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. KOFFIETIJD MET LOCAL+ Na de vele festiviteiten van de laatste tijd zoals de inhuldiging van Willem-Alexander als koning, bevrijdigingsfeesten etc. kan het Local+team niet achter blijven en zorgt voor een gezellige en gevarieerde uitzending a.s. vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Jan Hendrikx vertelt ons over ‘de smid in het dorpsbeeld van vroeger’ en Ivo Witte geeft adviezen om gezondheidsproblemen in het voorjaar te voorkomen. In het tweede uur is Guus van Mieghem, EHBO-docent, onze gast en vertelt over zijn ervaringen tijdens 25 jaar docentschap en geeft nuttige tips. Daartussen draaien wij vrolijke muziek. Mocht u het vergeten zijn: u kunt ons vinden op 92.9 op de kabel en in de ether op 105.7.

KORTE BERICHTEN ETTEN-LEUR Beugelen: Uitslag 3 mei: Piet Vermunt-Piet Verhoeven 30 punten; Adrie Koeken-Ries Jaspers 28 punten; Adrie Koeken-Kees Naalden 30 punten; Piet Verhoeven-Piet Vermunt 22 punten; Ries Jaspers-Kees Naalden 30 punten; Piet Vermunt-Rein Nuiten 22 punten; Rein Nuiten-Ries Jaspers 30 punten; Kees Naalden-Piet Verhoeven 28 punten. Dit was de laatste wedstrijd van het winterseizoen. De kampioenen worden later bekend gemaakt. SV’81: Uitslag 2 mei: P. Coertjens 1250; J. Wissel 1250; D. Jaspers 1195; F. v. Schaik 1167; G. Dirven 1112; J. Rommers 1108; N. v. Meer 1094; M. vd Bos 1035. Dansavond: Zaterdag 11 mei houdt SanderBanken/de Grient een dansavond voor stijldansers, maar ook de line danceres komen aan bod. DJ Willy zorgt voor gezellig muziek. Aanvang 20.00 tot 24.00u, Binnenhof 13 Etten-Leur. Bingoavond: Zaterdag 18 mei heeft SanderBanken/de Grient een bingoavond. Er worden 10 rondes gespeeld en op elke ronde zijn 3 prijzen te winnen. Aanvang 19.30, Binnenhof 13 Etten-Leur.

Govaert K E NNIS

VA N

O PT IE K

Bisschopsmolenstraat 75 Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

Agenda wijkactiviteiten 8 mei Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis 8 mei C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet 8 mei C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet 8 mei C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel 10 mei Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong 10 mei Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 10 mei Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis 10 mei ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer 10 mei C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet 10 mei Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong 11 mei SanderBanken dansen 19.30 uur Binnenhof 13 11 mei C-Oost bingo 19.30 uur ’t Palet 13 mei Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis 13 mei Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong 13 mei Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong 13 mei Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong 13 mei ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer 13 mei C-Oost 3 D kaarten maken 13.30 uur ’t Palet 13 mei C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel 13 mei C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel

14 mei 14 mei 14 mei 14 mei 14 mei 14 mei 14 mei 14 mei 15 mei 15 mei 15 mei 15 mei 15 mei 15 mei 15 mei 15 mei 16 mei 16 mei 16 mei 16 mei

Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ‘t Palet Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong C-Oost A.B. 19.30 uur ’t Palet C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis SanderBanken kindermiddag 14.00 uur Binnenhof 13 C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet C-Oost kinderbingo 14.00 uur ‘t Palet ‘t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder bezige handjes 13.00 uur de Gong C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel PAGINA 6

Stadsverlichting bij ZIEL ETTEN-LEUR - Alles zelf doen is optellen. Samenwerken is vermenigvuldigen. Elke tweede zondag van de maand Stadsverlichting bij ZIEL. Op dit moment zijn er ruim 600 locaties in Nederland,waar iedereen op de 2e zondag van de maand welkom is voor het delen van een uur gezamenlijke stilte: Stadsverlichting. De achterliggende reden van Tijn en Kris Touber voor het starten van dit initiatief, zijn de uitkomsten van een aantal onderzoeken, waaruit bleek dat als mensen samen stil zijn, zij een harmoniserend effect op hun omgeving hebben. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, blijkt namelijk minder criminaliteit te zijn, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn er minder verkeersongevallen. Voor

een betere wereld hoef dus je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent in een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van saamhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur gedeelde stilte en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen - bij zichzelf, bij elkaar en in hun leefomgeving. De avonden zijn open voor iedereen, met òf zonder meditatie ervaring. Er zijn geen kosten verbonden aan deze meditatieavond. Aanmelden: www.stadsverlichting.nu of www.zininetten-leur.nl Ontvangst vanaf 19.45 uur in stilte; aanvang 20.00 uur (vanaf dan is de deur dicht), Lambertuskerk, Markt 62, 4875 CG EttenLeur.

Gehandicapten Oldtimer Tour ETTEN-LEUR - Op zaterdag 18 mei vindt de 12de Gehandicapten Oldtimer Tour plaats. Oldtimer bezitters en -bestuurders geven gehandicapten uit de regio een ritje als passagier in hun voertuig. De tour vertrekt om 12.30 uur vanaf het Schipperskwartier en trekt door de polders rondom Etten-Leur. Vele bezitters en bestuurders van oldtimers hebben al aangegeven ook in dit jaar mee te willen werken aan een onvergetelijke dag voor gehandicapten uit de regio. Omdat er jaarlijks ruim 80 passagiers zich aanmelden is de organisatie altijd op zoek naar extra oldtimers die willen meerijden. Bent u in het bezit van een oldtimer en wilt u meehelpen om een geweldige dag te organiseren kunt u zich hiervoor aanmelden. Programma Om 11.30 uur verzamelen oldtimers, bestuurders en passagiers bij het Schipperskwartier op Leur. Vanaf 12.00 uur is het instappen zodat om 12.30 uur het sein voor vertrek kan worden gegeven. Het konvooi rijdt ongeveer een uur door de polders rondom Etten-Leur.

Bij terugkomst worden de bestuurders en hun passagiers in het Schipperskwartier ontvangen met koffie en broodjes. De rest van de middag wordt muzikaal opgeluisterd door Radio Succes FM die voor diverse artiesten hebben gezorgd. Sponsors Deze organisatie van deze tour is in particuliere hand. De initiatiefnemers Cora en Jos Meyer krijgen hierbij de steun van vele vrijwilligers. Om dit evenement te bekostigen en het voor de deelnemers gratis te houden is steun van sponsoren nodig. Particulieren, bedrijven of instellingen wordt gevraagd een financiële bijdrage te geven of een blijvende herinnering voor de deelnemers te verzorgen. Voor informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij Cora en Jos Meyer: 06-42464386 (na 17.00 uur) of oldtimerrit@leursehavenfeesten.nl.


LIEF EN LEED

Familieberichten

†Met grote verslagenheid, geven wij u kennis van het plotselinge overlijden van mijn echtgenote, onze moeder en oma

CONFERENTIECEEdZhDKsENDON<

Adrie van Baaren-Dekkers 7-11-1953

4-5-2013 Bart Kitty Linda en Raimond, Rose

Ä&#x17E;ĹśĆ?ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;ŽůůÄ&#x17E;ĹŻĹ˝Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĨĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;

Etten-Leur, 4 mei 2013

Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Volgens de wens van de overledene heeft de crematieplechtigheid in besloten kring plaatsgevonden.

<Ĺ?ĹŠĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;ŽŜŏÍ&#x2DC;Ŝů ŽĨĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹľĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŜĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä?ŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ŽŜĆ?Ĺ˝Ć&#x2030;Í&#x2DC; ŽŜĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;ƾžĹ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;ŽŜŏÍ&#x2022;,ŽĨĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ď´Í&#x2022;ϰϳϰϭ<,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ϏϭϲϹͲϹϏϳϹϹϏ

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Zij is te bereiken op: 06 48498248

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

3455-678-797*:;954576<%5;

       

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

         !"#$$% ##&'(')*)

Dimphieâ&#x20AC;&#x2122;s Slank-Klup houdt clubuur in:

Voor al uw installaties zoals o.a. * Weekmenu voor het hele gezin

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* centrale verwarming

* Ervaringen uitwisselen

* gawalo installaties

* Wekelijks een thema

* vloerverwarmingssystemen

* Stok achter de deur.

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

Kijk voor informatie op: WWW.SLANKKLUPDIMPHIE.NL Dimphie Coremans 076 5019915

Rijsbergen: woe.av. 18:30 Koutershof do.mo 9:00 Koutershof Zundert: woe.av. 20:00 Cult.Cent.Zundert do.mo. 10:00 Cult.Centr.Zundert Etten-Leur: di.mi. 13:30 en woe.mo. 9:30 Adres: Steenloper 23 do.av. 19:00 Brede school De Vleer Kraanvolgel 22 Prinsenbeek: di.av. 18:30 de Zilverberk Schoolstraat 9

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Parket PVC Laminaat vloeren

Alle DVDâ&#x20AC;&#x2122;s en CDâ&#x20AC;&#x2122;s ................................. â&#x201A;Ź 0,25 Kop en Schotel ....................................... â&#x201A;Ź 0,20

SCHIMMELNAGELS

Konsalik Boeken ..................................... â&#x201A;Ź 0,25 Damespockets ........................................ â&#x201A;Ź 0,10

a loeren al van Eiken parketv loer

2

f â&#x201A;Ź 34,95/m

incl. onderv

Kinderboeken ......................................... â&#x201A;Ź 0,10 Alle Blikken en Bussen .............. HALVE PRIJS Alle Zwangerschapskleding ....... HALVE PRIJS

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

ER ZIJN NOG STEEDS MOOIE SPULLEN VOOR MOEDERDAG!

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

www.dermcentrum.nl

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

PAGINA 7

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder$+0 .)% !(!* 3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!* 3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!* Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u 5 zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+, afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281


3D LAAGE NG N

BRADERIEAANBIEDINGEN

â&#x20AC;&#x153;MERKKLEDING!â&#x20AC;? Blazers

â&#x201A;Ź199

â&#x201A;Ź149

â&#x201A;Ź79

Shirts Pantalons/

â&#x201A;Ź79

â&#x201A;Ź49

â&#x201A;Ź59

Rokken

â&#x201A;Ź149

â&#x201A;Ź179

â&#x201A;Ź89

Pullovers

â&#x201A;Ź99

â&#x201A;Ź109

â&#x201A;Ź79

Jeans

â&#x201A;Ź79,95 â&#x201A;Ź129

Lederen slippers

Wandelcoach J. van de Riet Met wandelen kom je fysiek maar ook geestelijk in beweging. Hierdoor kun je nare ervaringen verwerken en nieuwe inzichten krijgen, tevens is het ontspannend. Info: 06-22656813 of mail naar: Wandelcoach.jvanderiet@gmail.com U bent van harte welkom.

J a n s t r a a t

â&#x201A;Ź149 â&#x201A;Ź499 5 8 a + b

Dakshop â&#x20AC;&#x2DC;t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

RIOOL DEFECT ?? Terras of tuin bestraten ?

John de Heus Pottenbakkerstraat 24 4813 LC Breda

www.deheusinfra.nl info@deheusinfra.nl kvk - nummer 55909957

Of kijk o p

w ww.h a vep- wi n kel.n l

Voegwerk! zoekt voegwerk

06-55887266

HELP

* Geisha

* Sandwich

* Sâ&#x20AC;&#x2122;NOB

* S.O.S. Jeans

* Expresso

* Aaiko

* Sao Paulo

* 10 Feet

* Question

H o e v e n

-

0 1 6 5 - 5 0 6 0 4 8

9,6/(..(5(1*(=21' 8ZDGUHVYRRUOHNNHUHJHURRNWH SDOLQJIRUHOPDNUHHOHQ]DOP

²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²² %HUQKDUGVWUDDW 7HO ,QWHUQHWZZZSDOLQJUXFSKHQQO 3;5XFSKHQ

076-5011668 I fax 076-5036557

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken. Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten.

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

Tel. 0622523365 / 0765971547

VRAGEN OVER VERLEDEN - HEDEN EN TOEKOMST, CONTACT MAKEN MET OVERLEDENEN OF MAGNEETMASSAGE: Goed voor vele lichamelijke en geestelijke klachten

MAGNETISEUR G.A. VERKERK ZUNDERT 06-30189159

VAN ROODEN

vakbekwame

VOEGER

vanaf 10.00-18.00

9LVERHUGHULMÂśW+RHNVNH

Riool vernieuwen/aanleg/reparatie

Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

-

â&#x201A;Ź15,â&#x201A;Ź20,â&#x201A;Ź20,â&#x201A;Ź15,-

Zaterdag 11 & Zondag 12 mei

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

de Heus infra 0638934256/0765223583 Voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klus- en werkkleding ga je naar HaVeP!

p/st p/st p/st p/st

10.00-20.00

Corrie Kriesels Etten-Leur T. 06 19497862 E. concor@live.nl

WWW.ONDERHOUDSBEDRIJFKRIESELS.NL

S t .

â&#x201A;Ź59

Vrijdag 10 mei

p/st â&#x201A;Ź25,p/st â&#x201A;Ź10,-

s3!.%2).'2%0!2!4)%7%2+ (/542/4

s2!-%.$%52%.!&(!.'%. s(!.' %.3,5)47%2+ s',!3:%44%. s3#(),$%27%2+%. s!,,%2,%)4)--%27%2+%. s//+6//2(%4(%234%,,%. 6!.)."2!!+3#(!$%

HET ADRES VOOR:

MOBIELE TELEFOONS Íť MOBIELE ABONNEMENTEN PREPAIDTOESTELLEN/KAARTEN Íť DECT APPARATUUR NAVIGATIESYSTEMEN Íť TABLETS ALLE MOBIELE DATA TOEPASSINGEN

BERGEN OP ZOOM SERVICECENTER VOOR:Â&#x2021;6DPVXQJÍť HTC

VAKMANNNEN www.vanrooden-dakservice.nl GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

ZONDAG 2 JUNI

ROMMELMARKT GALDER Meedoen? â&#x201A;Ź 10,info: henk.leidner@ziggo.nl

Mobiele fietsenmaker Etten-Leur e.o.

06-51062370 www.fietsherstelaanhuis.nl

jeroen@vanrooden-dakservice.nl

Tijdens herinrichting Winkelcentrum Steenbergen

KORTINGEN van 10 tot 30%

op onze voorraad kleding voor bruid, bruidegom en bruidsmoeders

LibertĂŠ Mode voor Bruid & Bruidegom Kaaistraat 63, 4651 BM Steenbergen Bel voor afspraak 0167-560 556 www.libertĂŠbruidsmode.nl

ETTEN-LEUR BERGEN OP ZOOM STEENBERGEN

Torenpad 18a, 4872 XN Fruiteniersdreef 8, 4614 HH Geert Vinckestraat 2a, 4651 DJ

076-2030022 0164-261691 0167-566444


, ALTIJD VOORDELIG DƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x201A;ĹŹĹ?Ć?Ä&#x201A;ůώϹŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ŜƾĹ?Ć&#x161;Í&#x2014;

ALTIJD GOED!Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

ZÄ&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ dĹ?žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ?ŽŽĆ&#x161;Ä?Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Í&#x2DC;Íż sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ͲÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ĺ&#x161;ĆľĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍžÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ĺ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůŽŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍż /Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

Proef de lente!

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

1.

69

Snoepijsjes

Amigo bier 6x 0.33 l

3.99

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Runderbraadworstjes

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

225 g

Garnalenspiesen

Partysauzen

336 g

265 ml

1.99 3.99

Dat loopt lekker.

KLEUR JE HUIS MET WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN

1.29 Vanaf zaterdag 11-05-2013

Sportschoenen Maten: 37 t/m 45.

29.99

TIJDELIJK GRATIS KLEUR Ă&#x2030;N MAAR 6% BTW*

Loop- of sportbroek

*VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

www.kumasol.nl

Alle behandelingsmogelijkheden Zonder wachtlijsten

is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor dermatologie en flebologie.

(QNHOHPRJHOLMNKHGHQ - $!!$#&,$ #&!!&.####+ # - #!#*#) ,"%'$&'' met ultraviolet licht en UV-badtherapie. - )RWR OLFKW WKHUDSLH voor huidkanker.

Alleen behandeling door ervaren dermatologen. #!##+$&#$$&*&, &# *&$,$!'#, #),#&) ! '

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Damesmaten: 36 t/m 42 Herenmaten: M t/m XL

Wolfgang AT-AS40SE

Eczeem Jeuk Psoriasis Huidkanker

Het dermatologisch centrum

13.99

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

www.dermcentrum.nl

- 4" scherm - simlockvrij - Dual core 1 GHz-processor - Dual sim - 5 megapixel camera

Loop- of sportshirt

119.00

9.99

Versaanbieding! Biologische peren 500 g

34% goe

* Vanaf woensdag 08-05-2013

Paprika 3 stuks.

dkoper

v an 1.49

0.99

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 08-05-13 t/m dinsdag 14-05-13.

49%

goedkop er

v an 1.95

0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Kunstenaars aan het werk op ‘De Leur’

Kunstenaars actief in de kunstweek.

ETTEN-LEUR - In de week voor de Leurse Havenfeesten zijn er een aantal kunstenaars actief in Etten-Leur Noord, de zogenaamde Leurse Kunstweek.

Gedurende deze week zullen zij allerlei kenmerkende gebouwen, zoals het Trouwkerkje, de Haven en meer pittoreske omgevingen vastleggen op hun eigen manier.

Maja Dansers ETTEN-LEUR - Na de afgelopen festiviteiten rond het 15 jarig bestaan hebben we het even een beetje rustig aan gedaan. Nu zijn we volop bezig met de voorbereiding van de havenfeesten waar ook wij als Maja Dansers elk jaar te zien zijn. Zoals altijd zijn we tijdens de jaarmarkt te zien naast het Turfschip alwaar we vanaf 10.30 uur gaan beginnen met onze demonstratie Country-Line Dansen. Natuurlijk kunnen we niet de gehele dag staan dansen, want dat zou een probleem worden voor onze voeten met de steentjes als ondergrond. Desalniettemin zal er volop gedanst worden en als u staat te kijken en voelt de neiging om mee te komen doen, aarzel niet en kom er gewoon bij staan. Iedereen is welkom. Na het einde van de jaarmarkt gaan de voetjes omhoog en worden veder gespaard voor de volgende

dag. Dan houden we in het Turfschip en Country-Linedans middag die voor iedereen vrij toegankelijk is. De zaal is open om 13.00 uur en het geheel zal duren tot ongeveer 18.00 uur. De muzikale omlijsting is in handen van DJ Aad, wat betekend dat de muziek voor ieder wat wils en te dansen zal zijn. Natuurlijk kan men bij Aad ook verzoekjes aanvragen. Dus 2e pinksterdag Maandag 20 Mei Country-Linedans middag bij The Maja Dansers. Locatie Turfschip Leur. Toegang geheel gratis. Ruim voldoende parkeergelegenheid bij het Turfschip. Hou wel rekening met de Lelieloop die ook deze dag gehouden wordt. Men kan het beste via de Rijsdijk komen. Voor meer informatie over de Maja Dansers: Tijdens de pinksterdagen zijn er voldoende mensen aanwezig die u meer informatie kunnen verstrekken of onze site www.majadansers.nl

Expositie Trouwkerkje

Ets van Marian Vergouwen.

ETTEN-LEUR - Zoals gebruikelijk tijdens de Havenfeesten zal op zaterdag 18 mei van 13.00 tot 17.00 en zondag 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur een expositie plaatsvinden. Dit jaar exposeren Jos Harzing en Marian Vergouwen hun werk. Jos Harzing is geboren in 1933 en in heel Nederland van Driebergen tot Boxtel en van Oss tot Amersfoort bekend om zijn beelden en beeldjes. In Etten-Leur is Jos vooral van het centrum voor de beeldende kunsten ‘Doornbos’ bekend. Jos heeft de academie kunstoefening in Arnhem en de beeldhouwafdeling van de Jan van Eyk academie in Maastricht doorlopen. Zelf heeft Jos lesgegeven aan de vrije acade-

mie in Oss en heeft hij gewerkt als creatief therapeut in de Rijkspsychiatrische Inrichting in Grave. Van 1975 tot 2000 was Jos begeleider op de beeldende afdeling van Doornbos. Na zijn afscheid bij Doornbos heeft Jos meer tijd gekregen voor zijn passie “steen kappen”. Emotie, vorm en natuurlijke houdingen zijn te herkennen in zijn beelden. Marian Vergouwen is geboren in 1959 en vooral bekend door haar zwart/wit etsen waarin de natuur centraal staat bekend. Tot in detail worden objecten zoals veertjes weergegeven. Marian haalt haar inspiratie vaak uit haar directe omgeving maar ook is zij regelmatig te vinden in diergaarde Blijdorp. Het ambachtelijke vak etsen leerde ze van een van de beste etsers van deze tijd namelijk Han van Hagen. Zijn passie voor het vak gaf hij door aan Marian. Na pentekenlessen gegeven te hebben op verschillende basisscholen en in creativiteit centrum het Veerhuis als ook in haar eigen atelier, geeft Marian momenteel enkel nog in haar atelier les. In 2010 kwam haar prentenboek “Glimlachjes” uit, elke tekening is voorzien van een versje dat ze zelf geschreven heeft. De gedetailleerde composities en de trefzekere penzetting van Marian maken haar werk zeer boeiend. Wij nodigen u graag uit, een kijkje te komen nemen in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. De toegang is zoals altijd gratis.

Dit kan zijn door middel van een schilderij of een tekening, maar ook door middel van bijvoorbeeld een beeld. De Leur heeft voor ieder ‘kunstenaarsoog’ wel wat speciaals te bieden. De kunstenaars zullen tijdens Montmartre in meerdere kramen de resultaten laten zien van een week noeste arbeid. Indien u altijd al een uniek aandenken van de Leur had willen bezitten, is dit de uitgelezen mogelijkheid om het vrijdagavond tijdens de Montmartemarkt aan te schaffen. Bent u zelf actief in de kunst of lijkt het u leuk om eens te ruiken aan ‘kunst op de Leur’, dan bent u van harte welkom om zelf actief deel te nemen aan de Kunstweek. U kunt dit doen door uiterlijk ‘s morgens voor 9 uur door te geven (eerder mag natuurlijk ook) waar u zit of staat en met hoeveel mensen u bent. Dit kan per e-mail: expositie@leursehavenfeesten.nl of telefonisch op nummer 076-5038078. We komen u dan opzoeken met koffie, thee of iets fris en natuurlijk een versnapering. Altijd al eens lekker buiten actief willen zijn met schilderen tekenen etc. doe dan gezellig mee. En als u komt…. dan hebben wij de koffie klaar staan!

Eerste scheidingscafé in Etten-Leur Overweegt u om uit elkaar te gaan? Bent u betrokken bij een scheidingsproces? Of bent u al enige tijd gescheiden, maar zijn er zaken nog niet afgewikkeld? Bezoek Anoeska van Ginderen dan het eerste avg@ak-advocaten.eu scheidingscafé van EttenSectie: Familierecht Leur! Gedurende alle stadia van een scheiding moet u belangrijke beslissingen nemen en kunnen er bij u vele vragen rijzen. Zo moeten er bijvoorbeeld beslissingen worden genomen over de kinderen, de alimentatie, de procedure en de woning. Maar ook aan andere aspecten zoals de verzekeringen, testamenten, pensioenen, de onderneming van een of beide partners zal de nodige aandacht moeten worden besteed. Een goede beslissing kunt u alleen maken met behulp van de juiste informatie en waar nodig een gedegen advies. En om grip te houden op de situatie, is het belangrijk dat de vele vragen beantwoord worden. Het scheidingscafé biedt u de unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen of vragen te stellen aan scheidingsdeskundigen. U vindt onder één dak alle deskundigen die in beeld kunnen komen bij een scheiding. Hierdoor kunt u op één avond alle benodigde informatie inwinnen. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het scheidingscafé vindt plaats op dinsdagavond 21 mei 2013, van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Asselbergs & Klinkhamer Foyer van de Nieuwe Nobelaer. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het scheidingscafé is een initiatief van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Van dit kantoor zullen Sanne Odekerken en Anoeska van Ginderen aanwezig zijn, beiden gespecialiseerd echtscheidingsadvocaat en -mediators. De overige aanwezige deskundigen zijn Tomesen Makelaardij, Laater, Veldsink – Schuijt Adviesgroep, H&L Accountants & Belastingadviseurs, KindercoachBreda en De Partners Notariaat & Estate Planning.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 10

076-502 20 80

Roadrunners Etten-Leur

Trackmeetings Utrecht ETTEN-LEUR - Vrijdag 3 mei hebben drie atleten deelgenomen aan de eerste van een aantal trackmeetings in het baanseizoen in Utrecht. Zij liepen allen de 3.000 meter en kwamen tot mooie resultaten.

Jeroen Nijland liep bij de Senioren naar een verdienstelijke 10e plaats en hij realiseerde een tijd van 9.25,16. Rini Mol bereikte de 2e plaats bij de M55 met zijn tijd van 11.06,09. Roderick Blok liep voor de eerste maal een 3000 meter op de baan en hij kwam uit op de tijd van 11.15,09.

PC Concordia Florebit ETTEN-LEUR - Het zomerseizoen 2013 is van start gegaan. Zaterdag was de eerste selectiewedstrijd voor onze springruiters op het prachtige terrein van Ons Genoegen te Prinsenbeek. Brian Martens wist hier met zijn pony Bor de meeste stijlpunten bij elkaar te rijden

in de klasse D-B en won de 1e prijs. In de klasse D-L was Anne Roovers met Dylano iedereen te snel af en mooi foutloos voor haar ook een verdiende 1e prijs. Zondag organiseerde kring Breda hun springwedstrijd in Princenhage hier behaalde Brian Martens met Bor in de klasse D-B een mooie 2de prijs.

Fietsevenement voor het gehele gezin

Als een lopend vuurtje ETTEN-LEUR - Op de zaterdag voor Pinksteren, 18 mei, alweer voor de 12e keer de sponsorfietstocht ‘Als een lopend vuurtje’. Steeds meer kerken in West Brabant zijn open om fietsers en bezoekers te ontvangen. Zij vormen daarmee een pleisterplaats voor ontmoetingen. Dit jaar hebben zij gekozen voor het thema ‘Vuur dat blijft branden’. Vuur staat symbool voor geestdrift en hartstocht (het vuur van de liefde) en tevens voor zuiverheid (het heilig vuur). We fietsen voor goede doelen om hen te steunen hun vuur brandend te houden. Het doel van ’t Lopend Vuurtje is tweeledig: enerzijds geld inzamelen voor goede doelen en anderzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerken. Iedereen kan de fietsers sponsoren, door afspraken met de fietsers te maken of door geld in de sponsorbus in de kerk te storten. Deelnemers kunnen uit verschillende routes kiezen. Voor de fietsers zijn er verschillende afstanden: 35 km, 45 km, 60 km en 120 km. Bij elke deelnemende kerk kan gestart worden en worden de routes uitgereikt. Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan. Bij elke kerk, die aangedaan wordt, kan een stempel verkregen worden. In elke kerk zijn er die dag gastvrouwen en gastheren om de deelnemers te ontvangen. Tochten Vanaf 9.30 uur kunt u starten bij alle deelnemende kerken die vanaf 9 uur open zijn. U krijgt bij aanmelding een routebeschrij-

ving in de kerk waar u de fietstocht start. Ook krijgt u per deelnemer een herkenningsvaantje voor aan de fiets. De routes gaan langs de opengestelde kerken. Een route van 25 kilometer komt langs ongeveer 4 opengestelde kerken; de route van 120 kilometer langs meer dan 20 kerken. Let op! De kerkdeuren sluiten om 17.00 uur. Gezinstocht ca. 30-35 km: Speciaal voor gezinnen met kinderen. Gevorderden ca.40-45 km: Een langere variant van bovengenoemde tocht voor gezinnen met grotere kinderen en voor mensen die vaker fietsen. Sportieve tocht 65 km: Voor de wat meer ervaren recreatieve fietsers. Prestatietocht 120 km: Voor de getrainde toerfietser. Als u de 120 kilometer wilt fietsen en vóór 9.30 uur (openingstelling van de Kerken) wil starten moet u zich van te voren aanmelden bij uw lokale kerk. Deelnemende kerken Achtmaal St. Corneliuskerk; Breda Noord RK (franciscuskerk) Lucaskerk; Etten-Leur De Baai, Mariaparochie, Petrus kerk; Fijnaart: Geref Gemeente; Klundert: H. Johannes de Doper; Nispen: H. Maria Hemelvaart; Oudenbosch: Basiliek van de H Agatha en Barbara, Paulusparochie, Protestantse Kerk Oud Gastel, Protestantse Gemeente Oud Gastel en Kruisland, H. Laurentius; Prinsenbeek: OLV Ter Hemelopneming; Roosendaal Kruiskerk; Rucphen Martinus Kerk; Ulvenhout Laurentiusparochie; Willemstad H Maagd Maria; Zegge H Maria Boodschap; Zevenbergen Herv.; Zundert v. Goghkerkje.

Open dag Beleef de Rith RIJSBERGEN - Maak van 2e Pinksterdag een mooi en interessant uitstapje. In dat geval kies je voor “Beleef de Rith”. Een zestal ondernemers in het fraaie buitengebied rond RijsbergenEtten Leur en Breda houden dan een open dag. Ze heten u van harte welkom. Een toeristische route waaraan bedrijven liggen van de meest uiteenlopende aard. Stuk voor stuk interessant om er een kijkje te nemen. Wat is er te zien, waar komt het allemaal vandaan hoe worden de producten vervaardigd? U weet het allemaal wanneer u een rit maakt op of over de Rith. Een landelijk gebied waarvan een deel tot Rijsbergen, Etten Leur en Breda behoort. De ondernemers van de volgende bedrijven houden op 2e Pinksterdag een open dag waarop u van harte welkom bent om daar nader kennis mee te kunnen maken. Het zijn: Melkveebedrijf De Kleine Meren van de fam. Verschuren aan de Hellegatweg 31 in Rijsbergen waar 50 melkkoeien en 40 stuks jong vee zijn. Gaat horen, zien en proeven. Asperge- en wijnboerderij De Santspuy, Zandspui 45 in Etten-Leur.

Daar wordt het zogeheten ‘witte goud’ geteeld maar ook druiven. Zie hoe de asperges worden geoogst en van de druiven wijn wordt geproduceerd. U kunt op elk bedrijf een start maken met de rit op en over de Rith waar een routebeschrijving klaar ligt. Dat is ook bij De Menmoerhoeve, Zundertseweg 66 onder Etten-Leur grenzend aan natuurgebied Pannenhoef waar men een potje boerengolf of boerenzeskamp kan spelen. Tevens een camping. Voor een lekker ijsje onderweg is de Heidehoeve, Hoge Bremberg 33 het adres. Daar wordt van melk van eigen koeien ijs bereid, er is een speelgelegenheid voor de kinderen. Wanneer u op bijzondere wijze kersen wil zien bloeien en groeien in een kas, dan naar de familie Biemans, Liesstraat 97, Breda. Verschillende rassen vleeskersen worden daar gekweekt. Er zijn verder spullen uit grootmoeders tijd te zien. Tot slot op naar de tuinderij van René van Haperen om het telen van aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen te bewonderen. Ga er kijken, ruiken en proeven. Rithsestraat 128, Breda. De Open dag is van 10.00 tot 16.00 uur. Routebeschrijving via www.beleefderith.nl of bij een van de bedrijven.


Klussenservice

EMSA BV

Zondag 12 mei

Rondom het van Bergenplein, Etten-Leur Noord

12:00 uur 13:00 uur 14:30 uur 16:00 uur

GRATIS TOEGANG

Prominenten & Turfrijders ID categorie Nieuwelingen Meisjes/Junioren Dames

Junioren Heren

30 30 40 65

km km km km

Anton van Ginneken Mister Nightlife Robin van Damme Roger van Meer Randy Watseels D’n Henk Mannen van Brabant

E V I L

IDAK Audio & Light

HSI

HOFFMANS Installatietechniek

Pottenbakkenstraat 21 4871 EP Etten-Leur T. 076-5022516

Tel: 03-3157609 MEER www.radiovalencia.be

Op zoek naar een leuk, origineel en betaalbaar cadeau? U vindt het bij Gestrikt! Korte Brugstraat 16a Etten-Leur 076-5320896 www.gestrikt.nl Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 9:30u tot 17:30u

STUCADOORSBEDRIJF

FRANK PERTIJS

Café

Bernard van Meurstraat 24 d’Ouwe Brug Etten-Leur

Autobedrijf Jac Ossenblok

Disco Mee z’n tweeen - Verpo Stoffering - Cafe ‘t Tapperijke - Hermans Schildersbedrijf - Stucadoor van Baal Nagels enzo - Handyman - Drogisterij DA den Torfschipper - Kleemans Onderhoudsbedrijf - L & M - Het Turfschip Bruna Novelle - van Wolven Catering - Autobedrijf Schrauwen - Broos Groenvoorziening - La Parure Modewinkel - Party Pack


Talboom Bestratingen BV S TIJDENS HEMELVAART OPEN! AA CHERPE NBIEDIN GEN !!!!!

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

Wij zijn steengoed in het maken, leveren en adviseren van: (sier)bestratingen - terrassen - grondwerken - zand/grond en bestratingsmaterialen - natuursteen tuintegels - kunststof/ houten schuttingen - terrasoverkappingen - tuinontwerpen

Kraaihei 9 - Rucphen - tel. 06-26328788

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

(aan de achterzijde van het nieuwe gemeentehuis) info@talboombestratingen.nl www.talboombestratingen.nl

Openingstijden: ma t/m vr 9.00-17.00 uur, za 9.00-16.00 uur of op afspraak

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

e A j n cti a r

OHemelvaartsdag OPEN

van 10.00 tot 16.00 uur Wij geven kleur aan uw tuin Bij aanschaf van onderstaande stenen GeoColor Geel/Oranje GeoAntica Napoli & Riviera GeoArdesia Riviera

GeoVolta Riviera GeoSenza Autumno

In de periode van 15 april t/m 31 mei ontvangt u 10% korting op de aanschafwaarde van bovenstaande tegels.

Graszodenkwekerij Heidehoeve

Schoenmakerij 5 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168-452730 www.boelenstuininrichting.nl

Vervul 1a - Rijsbergen

VOOR EEN MOOI GAZON NAAR

Graszodenkwekerij

MARTENS afhalen, bezorgen en aanleg mogelijk.

Bovenheining 3a Tel./Fax 076-5962414 4891 PR Rijsbergen Mobiel 06-22409341 www.graszoden-martens.nl

e

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

OPRUIMING

WWW.HOBBYKAS.NL

â&#x201A;Ź

BIJINLEVERINGVANDEZEBON

KORTING

Diverse

SHOWMODELLEN SPEELTOESTELLEN

Budget kas

â&#x201A;Ź 360,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 875,-

Combi-pro kas v.a. â&#x201A;Ź 1000,-

Showterrein met 36 kassen

VOOR:

PERKPLANTEN, GERANIUMS, GROENTE PLANTEN, lijks POTGROND, ENZ. rtsdag Dage ien aa aard

be

M. Raats

elv D Hem EO P E N r) G eikbaa

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

TRAMPOLINES

NAAR: (Ber <Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ď­Í&#x2022;ĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152; Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;ϏϳϲͲϹϏϭϾϏϲϯŽĨϏϲͲϯϏϰώώϏϴϯ

â&#x20AC;&#x2DC;Ga mee als vakantievrijwilliger!â&#x20AC;&#x2122;

Zero-turn maaier

SAVELKOULS Schansdijk 2 Zevenbergen Tel. 0168-324 719 www.savelkoulstuinhout.nl

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

Koop bij de man die het ook repareren kan!

Levering van NATUURSTENEN BINNENVLOEREN

Dekkers Machinehandel vof Dekkers Machinehandel vof

Noordhoeksestraat 1, Oud Gastel, Tel. 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl

ZUNDERT 076 - 597 37 03 0 # $$

123 45%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Riolering of afvoer verstopt?

    

       !" # $$ # # $$

5PLK 

   

 

     

â&#x20AC;&#x2DC;Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?â&#x20AC;&#x2122; Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

VOOR AL UW TUIN EN PARKMACHINES

DE LIKEURVANETTENͲLEUR GELDIGTOTENMETZATERDAG11MEI2013,INTELEVERENBIJDEETTENͲLEURSE SLIJTERIJEN: GELDIGTOTENMETZATERDAG11MEI2013,INTELEVERENBIJDEETTENͲLEURSE SLIJTERIJEN: GALL&GALLBURCHTPLEIN /GALL&GALLKERKWERVE VANBERGENPLEIN/GIJSBERTDEKOCK,WIJNENVOORGENIETERS GALL&GALLBURCHTPLEIN /GALL&GALLKERKWERVE /GALL/GALL &GALL&GALL VANBERGENPLEIN/GIJSBERTDEKOCK,WIJNENVOORGENIETERS

Proeverij â&#x20AC;&#x2122;t Moeierboompke bij slijterijen Etten-Leur ETTEN-LEUR - â&#x20AC;&#x2DC;t Moeierboompke is de overheerlijke Etten-Leurse likeur op basis van cognac en ontleent haar naam aan de eeuwenoude boom op de Markt in Etten-Leur. De verkoop wordt door de Junior Kamer Etten-Leur, een groep jonge ambitieuze en ondernemende mensen, geheel belangeloos gedistribueerd. De gehele winst wordt gedoneerd aan lokale goede doelen. Voor wie het likeurtje nog niet kent houden zij op zaterdag 11 mei gratis proeverijen bij alle slijterijen in Etten-Leur.

Skelters

XL serie tractoren 13-20 pk

OP EEN CADEAUVERPAKKING OPEENCADEAUVERPAKKING

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

www.moeierboom mpke.nl

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Tussen 11.30 en 14.30 uur bent u van harte welkom om de overheerlijke likeur te proeven. Onze promotieteams zullen u met veel enthousiasme ontvangen.

Als u onze kortingsvoucher elders in deze Bode meeneemt, krijgt u bij aankoop ook nog eens een mooie korting op de cadeauverpakking. En, last but not least, u steunt met uw aankoop goede doelen in Etten-Leur. Goede doel Het kunnen steunen van goede doelen is de motor voor de Junior Kamer om het drankje aan de man te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Stichting Leergeld, Jeugdland en de Harold van Zundert stichting. Zomaar wat voorbeelden van de vele goede doelen, die de Junior Kamer een warm hart toedraagt. â&#x20AC;&#x2DC;t Moeierboompke wordt geschonken door de meeste horecagelegenheden in Etten-Leur en wordt verkocht via alle slijterijen in EttenLeur.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Gastgezinnen gezocht WEST-BRABANT - De internationale organisatie voor interculturele uitwisselingen AFS is op zoek naar gastgezinnen voor een aantal buitenlandse scholieren in de leeftijd van 15-18 jaar gedurende10 maanden. Deze scholieren komen bij het begin van het nieuwe schooljaar naar Nederland en gaan juli 2014 weer terug naar huis. Ze zijn afkomstig uit verschillende landen: ItaliĂŤ, Spanje, Japan, Thailand, IndonesiĂŤ, AustraliĂŤ, USA, ArgentiniĂŤ, BraziliĂŤ, Costa Rica en andere landen. Ze staan allemaal te popelen om Nederland te ontdekken, de taal te leren en alles te weten te komen over onze gewoontes en gebruiken. In ruil daarvoor bieden ze hun gastfamilie een kijkje in hun eigen cultuur, zodat beide kanten een ervaring rijker worden.

Ze gaan net als hun Nederlandse leeftijdsgenoten alle dagen (op de ďŹ ets) naar school en gaan proberen om hier nieuwe vrienden te maken en een goeie relatie met hun gastfamilie op te bouwen. Om dit allemaal te kunnen doen hebben deze scholieren een gastvrij gastgezin nodig dat hen gedurende hun verblijf hier een plekje wil bieden en gezamenlijk deze ontdekkingstocht wil ondernemen. De gastgezinnen en de scholieren krijgen uiteraard begeleiding van de vrijwilligers van AFS en tevens worden er gedurende het uitwisselingsjaar een aantal activiteiten voor de scholieren en de gastgezinnen georganiseerd. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over AFS en/of het gastouderschap, neem contact op met Josephine Meerman 06-13951516; www.afs.nl


IN EN OM DE TUIN

Er zijn weer verse asperges!

Vlinders in de tuin Krijgt u nog geen vlinders in uw buik van uw tuin? Laat uw borders ontpoppen door er vlinders in te lokken. Dat doet u eenvoudig door het aanplanten van nectarrijke bloemen. Verspreid vlinderplanten in de tuin en plant in groepen, zo is de aantrekkingskracht optimaal. Vlinderplanten kunnen zelfs in een pot op het terras of balkon. Zo brengen vlinders bijzonder leven ĂŠn kleur in uw tuin, een heel seizoen lang. Ook graag genieten van vlinders in uw tuin? Op onze website treft u een handig overzicht van vlinderplanten aan.

Bezoek onze website www.groentenvandeboer.nl en onze facebook-pagina. ĆŠÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ĺ?Ď´ ĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;ϏϳϲͲϹϏϭϯϯϏϰ

Hulp nodig bij aanplanten? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

KĆ&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x161;ŊƾŜĹ?Í&#x2014; ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ć&#x161;ÍŹĹľÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ? Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ŜϴÍ&#x2DC;ĎŻĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ď­Ď´Í&#x2DC;ĎŹĎŹ Ç&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ŜϴÍ&#x2DC;ĎŻĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ď­ĎłÍ&#x2DC;ĎŹĎŹ Ç&#x152;ŽŜͲÄ&#x17E;ĹśĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ŜϾÍ&#x2DC;ĎŹĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ď­ĎŽÍ&#x2DC;ĎŹĎŹ

Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers. www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

RTENS

([RWLVFKWXLQFHQWUXPGH(YHQDDURSHQWKDDU%$0%2(78,1(1 P2YROH[RWLVFKHWXLQLGHHsQ/DDWXYHUUDVVHQ LQVSLUHUHQ

bv

Tuinhoutspecialist Tuinscherm Recht 21 pl.

www.evenaar.com %UHGDVHZHJÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO

Hemelvaartsdag open 10.00 - 16.00 uur

Vlonderplank geĂŻmpregneerd 28x145mm diverse lengtes

nu voor 48,- euro

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

Onze akties zijn geldig t/m 2e pinksterdag

+HPHOYDDUWVGDJPHL=RQGDJPHLJHRSHQG

bv

RVS geschroefd 180 x 180 cm

van 56,50

Graag tot ziens!

RTENS

10% korting

www.tuinhoutspecialist.nl Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z.

Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Te Koop

BUXUS

TAXUS

2 jarig - 20/30 cm

20/40 cm

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

Zundert, 076-5973377

Kleine bedragen maken grote verschillen.

VROEGE VOGELS

gratis plaatsing

5 -$$5 ,3 ((1%(*5,3 

A.s. zaterdag 11 mei van 8.00 - 10.00 uur

9(5.2236(59,&((121'(5+28' 78,1(13$5.0$&+,1(6

20%

2PGLWWHYLHUHQHHQPDDQGODQJ

NRUWLQJ  

KORTING OP ALLES*

Actievoorwaarden

r %JUBBOCPEHFMEUBMMĂ&#x160;Ă&#x160;OPQ[BUFSEBHNFJWBOVVSCJKBMMFXJOLFMT NVWPO[FXFCTIPQ r %FLPSUJOHHFMEUPQOBHFOPFHIFUIFMFBTTPSUJNFOU VJUHF[POEFSECPFLFO CMPLIVUUFO DBEFBV LBBSUFOFOTFSWJDFT r %FLPSUJOHHFMEUOJFUJODPNCJOBUJFNFUSFFETBGHFQSJKTEF GPMEFS BSUJLFMFO "T[POEBHNFJJT#SFEBPPLHFPQFOEWBOUPUVVS

HEMELVAARTS$NWLHORRSWYDQDSULOWRWPHLYUDDJQDDUGHYRRUZDDUGHQ 6W-DFREVVWUDDW$.*DOGHU 7HOZZZELMOJURHQWHFKQLHNQO 2SHQLQJVWLMGHQ 0D9UXXUXXU =D XXU 

DAG OPEN

Breda TUIN

TERRAS

10.00 - 17.00 uur

HUIS

DIER


ANBO jubileert en u profiteert! Word lid voor

slechts

Wij zien u graag! Al 112,5 jaar.

Word nu ANBO-jubileumlid voor slechts y 12,50 en kies uw cadeau! Ga naar www.anbo.nl/brabant of bel (0348) 46 66 66.

GRATIS

Large fotoboek van FotoboekNU met 24 paginaâ&#x20AC;&#x2122;s en fotokaft t.w.v. 25,- Euro. DĂŠ belangenorganisatie voor senioren

KUNSTGEBITTEN TOMSON

REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

keuze korting

partytenten

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Hemelg vaartsda n a v open 9-17 uur

Etten-Leur

15%

PARTYTENT KOPEN? www.grotekadoshop.nl/

M.u.v. Baseline artikelen, vaste lage prijs-producten en Ruiter dakkapellen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting.

op ĂŠĂŠn artikel uit het gehele assortiment

25% keuze korting

Actie geldig t/m 26 juni 2013.

TUINMAN BIEDT ZICH AAN

WELL BALANCED bestaat 5 jaar

voor alle voorkomende werkzaamheden. Tevens doen wij ook aan Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ĺś. 06-25143015

Boek t/m 15 mei en win massages tot eind 2013!

Elke zondag open van 11-17 uur

Vanaf 9,75 p.p. compleet!

Ook therapeutische massages (vergoeding zie site) www.praktijkwellbalanced.nl of bel 06-48340828

Jan Jochems HANDEL

NIJVERHEIDSWEG 12, OUDENBOSCH www.barbequejochems.nl tel. 06 - 13 31 49 62

M.u.v. Baseline artikelen, vaste lage prijs-producten en Ruiter dakkapellen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting.

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Wij bieden een totaaloplossing voor centrale verwarming:

op ĂŠĂŠn artikel uit het gehele assortiment

Geldig van maandag 6 t/m zondag 12 mei 2013

Alles voor uw barbeque

Íť Cv installatie werken. Íť Cv ketel vervanging.

Geldig van maandag 6 t/m zondag 12 mei 2013

Praxis Etten-Leur Trivium 152, Etten-Leur

Íť Zonneboilersystemen. Íť Onderhoud cv ketel. Íť Onderhoud gaskachels.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Welk Neelen om bij Service , warmteU W speciali st

Íť Onderhoud warmwater toestellen. Íť Gasdichtheid keuringen. Íť 24 uur storings dienst. Seringenstraat 3 Íť 4711 LZ Sint willebrord Íť 06-31067770 info@neelenservice.nl Íť www.neelenservice.nl

VOOR BIJIE DE KOFF

ERDA GSPE CIALI TEITE N BAKT MOEDBakker DeERwarmste WARM STE BAKK WORS TENB ROOD JES 5 + 1 GRAT IS V

â&#x2122;Ľ

â&#x2122;Ľ

AARDBEIENVLAAI MET SLAGROOMHART IN FEESTVERPAKKING

KADOTIP

SLAGROOMTRUFFELS 200 GRAM ZAKJE

,50

â&#x201A;Ź2

â&#x2122;Ľ MOEDERDAG â&#x2122;Ľ SLAGROOMSNIT MET R E NG

BOULA NS BONBO

OOR B DE KOFFIEIJ

LEURSE AARDBEIEN VOOR HE ONTBIJT T

HALF AFGEBAKKEN:

â&#x2122;Ľ â&#x2122;Ľ

â&#x2122;Ľ

- PUNTJES - KAISER - MEERGRANEN TRIANGELS - CIABATTA - STOKBROOD, WIT - BRUIN - MEERGRANEN

Groeten Bakker Mark Elias Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

DiĂŤtistenpraktijk Greet Roelen Raadpleging na telefonische afspraak

T. 06-38000266 Rijsbergen Basisverzekering vergoedt 3 uren.

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO


GEMEENTE ETTEN-LEUR 8 MEI 2013

Gemeente Etten-Leur

het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) door middel van het afdekken van borden C2 en C3 van het RVV 1990 in de Kerkstraat (gedeelte Lange Brugstraat – Kapelstraat) op 19 mei 2013 van 05.00 tot 22.00 uur

het tijdelijk opheffen van de parkeerverbodszone in de wijk Attelaken op 19 mei 2013 van 10.00 tot 19.00 uur

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur

Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Archieffoto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Leurse Havenfeesten – vergunning en verkeersmaatregelen De burgemeester heeft een vergunning verleend voor het houden van de Leurse Havenfeesten op 17 mei 2013 van 14.00 tot 24.00 uur, 18 mei 2013 van 10.00 tot 24.00 uur, 19 mei 2013 van 10.00 tot 24.00 uur en op 20 mei 2013 van 13.00 tot 18.00 uur in de omgeving van de Leurse Haven en het Van Bergenplein te Etten-Leur, met een afvloeiingsregeling op 18, 19 en 20 mei 2013 van 00.00 tot 00.30 uur. Daarnaast heeft het college een ontheffing verleend om in de open lucht/tent toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt op 17 mei 2013 van 14.00 tot 24.00 uur, 18 mei 2013 van 13.00 tot 24.00 uur, 19 mei 2013 van 10.00 tot 24.00 uur en op 20 mei 2013 van 13.00 tot 18.00 uur alsmede op 18, 19 en 20 mei 2013 van 00.00 tot 00.30 uur in het kader van de afvloeiingsregeling.

Leurse Dijk (gedeelte Bierdragerspad – Slickbrug) 17 mei 2013 van 17.00 uur tot 19 mei 2013 tot 22.00 uur Muldersweg (gedeelte Barbierstraat – Leurse Dijk) 18 mei 2013 van 12.00 tot 18.00 uur Geerkade (gedeelte Spinaker – Slickbrug) 18 mei 2013 van 09.00 tot 19.00 uur Leurse Dijk (gedeelte Slickbrug – Koningsweg) 19 mei 2013 van 05.00 tot 22.00 uur Kapelstraat (gedeelte Van Bergenplein – Kerkstraat) – Van Bergenplein – Korte Brugstraat (gedeelte Lange Brugstraat – Eikstraat) – Eikstraat – Geerkade - Boeieraak (gedeelte Geerkade – Turfijker) – Domineesgang – Leurse Dijk (gedeelte Domineesgang – Slickbrug) – Lange Brugstraat (gedeelte Van Bergenplein – Kasteellaan) 20 mei 2013 van 10.00 tot 15.00 uur Domineesgang – Leurse Dijk (gedeelte Domineesgang – Landjuweel) – Geerkade – Muldersweg – Landjuweel – halve fietspad Donkerstraat (gedeelte Landjuweel - Muldersweg)

Bovendien zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen: ■

het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten met dranghekken voorzien van bord C1 van het RVV 1990 (geslotenverklaring) voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers, hulpverleningsvoertuigen en voertuigen van de organisatie op: 13 mei 2013 van 08.00 uur tot 22 mei 2013 tot 20.00 uur Het fietspad gelegen in het Schoenmakerspark (gedeelte tussen de Muldersweg en de Leurse Dijk) 16 mei 2013 van 18.00 uur tot 19 mei 2013 tot 22.00 uur Blok parkeervakken Van Bergenplein (ter hoogte van nummer 8) 17 mei 2013 van 11.00 uur tot 19 mei 2013 tot 22.00 uur

In verband hiermee kunnen de wegen/weggedeelten gelegen in het binnengedeelte van het parcours van de Lelieloop op 20 mei 2013 gedurende deze tijden tijdelijk niet ontsloten worden. ■

het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E1 van het RVV 1990 voor alle voornoemde wegen/weggedeelten waarvoor een tijdelijke geslotenverklaring geldt op de daarbij aangegeven periodes voor alle voertuigen met uitzondering van voertuigen van de organisatie en hulpverleningsvoertuigen

Zwemmen rond hemelvaart in De Banakker Elke woensdag avondopenstelling Milieustraat Ook dit jaar is er een avondopenstelling van de Milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg. Deze is elke woensdag van 16.00 – 19.00 uur. De avondopenstelling duurt tot en met woensdag 23 oktober. Als de wintertijd ingaat, komt er dus ook weer een einde aan de avondopenstelling. Opgelet: voor elk bezoek aan de Milieustraat heeft u de Milieupas nodig. Zie voor meer informatie www.afval3xbeter.nl

Datum

Binnenbaden

Buitenbaden

Donderdag 9 mei Hemelvaart

11:00-13:00 gezinszwemmen in beide baden 13:00-16:00 vrijzwemmen in beide baden

11:00 – 17:00

Vrijdag 10 mei

07:00-08:30 vroege vogels in het diepe bad 09:00-10:00 banenzwemmen in het diepe bad 12:30-13:30 lunchzwemmen in beide baden 13:30-15:45 EXTRA VRIJZWEMMEN in beide baden 19:00-20:30 vrijzwemmen in beide baden

12:30 – 18:00

Zaterdag 11 mei

11:00-12:00 ouder & Kind in het ondiepe bad 11:00-12:00 banenzwemmen in het diepe bad 12:00-16:00 vrijzwemmen in beide baden

11:00 – 17:00

Zondag 12 mei

11:00-13:00 gezinszwemmen in beide baden 13:00-16:00 vrijzwemmen in beide baden

11:00 – 17:00

Verleende vergunning bevolkingsonderzoek Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor het innemen van een standplaats met een onderzoekscentrum ten behoeve van het bevolkingsonderzoek van eind juni t/m eind november 2013 op het parkeerterrein aan de noordzijde van de Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

RAADSVERGADERING

Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Bezwaar Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit op grond van artikel 7:1 van de Awb binnen zes weken na verzending van dit besluit daartegen bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur.

Gemeenteraad

Agenda van de raadsvergadering op 13 mei De voorzitter van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag, 13 mei om 19.30 uur in de raadzaal een openbare raadsvergadering wordt gehouden. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om: ■ De herijking van de APV 2012 vast te stellen. Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de raadsagenda verkrijgbaar in het informatiecentrum van het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 13 mei, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4. De volledige agenda van de raadsvergadering is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www. etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender bij 13 mei ‘Raadsvergadering’ aanklikken. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad Vervolgens in de kalender bij 13 mei opraadsvergadering klikken

Zin om te zwemmen? Elke dag geopend!

Opgelet! De opening van het buitenbad is weersafhankelijk. Het buitenbad is open bij een te verwachten middagtemperatuur van 20 graden en het moet daarbij ‘overwegend zonnig’ zijn. Het weerbericht van www.weeronline.nl is bepalend bij deze beslissing die de dag ervoor wordt genomen. Bij twijfel kun je bellen met Sportcentrum De Banakker, tel: (076) 5013772.

Zie www.debanakker.nl

I TO SWIM

Kijk op onze website voor de openingstijden en meer informatie. Frederik van Eedenstraat 23-25, Etten-Leur s Tel: 076 - 5013772 s www.debanakker.nl


GEMEENTE ETTEN-LEUR 8 MEI 2013

Controle van het spoor door ProRail ProRail controleert regelmatig de kwaliteit van o.a. de ondergrond van het spoor en de ballast (spoorgrind). Binnenkort wordt er een standaard controle uitgevoerd in Etten-Leur tussen de overwegen Hoevenseweg en Plantijnlaan. Als u dichtbij het spoor woont, kunt u geluidshinder ondervinden van de machines die gebruikt worden. Tevens kunt u overlast hebben van de bouwverlichting. Locatie, periode en werktijden Tussen overweg Hoevenseweg en Plantijnlaan in de nacht van zaterdag 11 mei op zondag 12 mei van 00.30 uur tot 06.00 uur. En in de nacht van zaterdag 1 juni op zondag 2 juni van 00.30 uur tot 06.00 uur. ProRail probeert de werkzaamheden in de aangegeven tijd af te ronden. Door onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kan de planning echter worden aangepast. Onderhoud en vernieuwing van het spoor Door het regelmatig inspecteren en het tijdig vervangen of vernieuwen van onderdelen blijft het spoor in goede conditie. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak â&#x20AC;&#x2122;s nachts en in het weekend, aangezien er dan minder of geen reizigerstreinen rijden. Dat is veiliger voor de spoorwerkers. Bovendien blijft het aantal treinvertragingen voor de reiziger zo beperkt mogelijk. Meer informatie over de werkzaamheden Voor algemene informatie over de verschillende soorten werkzaamheden die ProRail uitvoert kunt u terecht op de speciale internetpagina www.prorail.nl/onderhoud. Ook kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week* gratis bellen met de afdeling Publiekscontacten via 0800 â&#x20AC;&#x201C; 776 72 45 of het contactformulier op de website invullen (www.prorail.nl/contact). *Let op: tussen 18.30 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds en 08.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s ochtends is Publiekscontacten alleen bereikbaar voor urgente zaken als ernstige overlast en veiligheidrisicoâ&#x20AC;&#x2122;s.

Zie www.etten-leur.nl Actueel > Werk in uitvoering

Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Lange Brugstraat-hoek Donkerstraat Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur delen mede dat zij op 26 maart 2013 op grond van de Wet geluidhinder, hogere waarden wegverkeerslawaai hebben vastgesteld tot maximaal 55 dB vanwege de weg Donkerstraat en Lange Brugstraat voor de nieuw te bouwen woningen op de hoek van de Lange Brugstraat en Donkerstraat. Het betreft woningen die zijn opgenomen in het op 23 april 2013 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122;. Het besluit en het daaraan ten grondslag liggende akoestisch onderzoek liggen gedurende de periode van 9 mei 2013 tot en met 20 juni 2013 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. Bovendien zijn deze gegevens raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Lange Brugstraat-hoek Donkerstraat. Gedurende de periode van 10 mei 2013 tot en

met 20 juni 2013 kan door belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij burgemeester en wethouders tegen het ontwerp besluit tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai of belanghebbende die aantoont redelijkerwijze hiertoe niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA â&#x20AC;&#x2122;s Gravenhage. Het besluit tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Etten-Leur, 8 mei 2013

Bestemmingsplan Lange Brugstraat-hoek Donkerstraat, Etten-Leur Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 april 2013 het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; (NL.IMRO.077 7.0061LBRUGDONKERSTR-3001) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; heeft betrekking op de gronden gelegen aan de Lange Brugstraat en de Donkerstraat. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om binnen het plangebied de woning Lange Brugstraat 97 te splitsen in twee woningen en 5 nieuwe woningen te realiseren met bijbehorende voorzieningen zoals infrastructuur en groen. Het besluit tot vaststelling met de daarbij behorende stukken waaronder het raadsvoorstel, het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; en het daaraan ten grondslag liggend akoestisch onderzoek, liggen gedurende de periode 9 mei 2013 tot en met 20 juni 2013 voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. Daarnaast zijn deze gegevens raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Lange Brugstraat-hoek Donkerstraat. Het raadsbesluit van 23 april 2013 en het bestemmingsplan

â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; zijn ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de periode van 10 mei 2013 tot en met 20 juni 2013 kan tegen het raadsbesluit van 23 april 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; door belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad over het ontwerp-bestemmingsplan of belanghebbende die aantoont redelijkerwijze hiertoe niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA â&#x20AC;&#x2122;s Gravenhage. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Lange Brugstraat-hoek Donkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Etten-Leur, 8 mei 2013

Werkzaamheden aan het spoor â&#x20AC;&#x201C; vergunning en ontheffing Vergunning voorwerpen openbaar gebied Het college heeft een vergunning verleend voor het plaatsen van een kraan en een boormachine op de hoek Antwerpenlei/Liefkenshoek/Plantijnlaan te Etten-Leur van 10 tot en met 12 mei 2013 en van 31 mei 2013 tot en met 2 juni 2013 ten behoeve van werkzaamheden om de staat van de ballast en de ondergrond in kaart te brengen tussen de overwegen aan de Hoevenseweg en de Plantijnlaan. Ontheffing geluid Het college heeft een ontheffing verleend voor het produceren van geluid in de nacht van 11 op 12 mei 2013 en in de nacht van 1 op 2 juni 2013, beide nachten tussen 00.30 en 06.00 uur, tijdens de werkzaamheden aan het spoor tussen

de overwegen aan de Hoevenseweg en de Plantijnlaan te Etten-Leur. In voornoemde periodes geldt een maximale norm van 60 dB(A) op de gevel van woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen en op de grens van geluidsgevoelige terreinen. Bezwaar Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen voornoemde besluiten bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente EttenLeur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken, gerekend vanaf 3 april 2013.

Meulemart en Pleinfestijn â&#x20AC;&#x201C; vergunningen en verkeersmaatregelen Meulemart De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van de Meulemart op 26 mei 2013 van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van Etten-Leur. (verzonden 7 mei 2013). Het college heeft besloten een ontheffing te verlenen van het verbod om in de open lucht (of daarmee gelijkgestelde objecten, zoals tenten) toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt op 26 mei 2013 van 10.00 tot 17.00 uur. Het college heeft besloten de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen: 26 mei 2013 06.00 tot 20.00 uur â&#x2013; het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers en werktuigen tbv de op- en afbouw van het evenement door middel van (dranghekken voorzien van) bord C01 van het RVV 1990: s $E"ISSCHOPSMOLENSTRAAT GEDEELTE2OOSENDAALSEWEGTOTAANROTONDE2ODE0OORT"EIAARD s (ET2AADHUISPLEIN s $E-ARKT GEDEELTE2AADHUISPLEINnTOTKRUISINGDOORSTEEK,AMBERTUSSTRAATEN2OCHUSSENLAAN s $ E/UDE"REDASEWEG GEDEELTE-ARKT !NNAVAN"ERCHEMLAAN s 2OOSENDAALSEWEG GEDEELTE"ISSCHOPSMOLENSTRAATn6EEMARKTSTRAAT s -ARKTHOFn2IDDERSTRAAT s "URCHTPLEIN s /DERKERKPAD â&#x2013;  het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E01 van het RVV 1990 en aanwijsBORDENVOORDEPARKEERVAKKENINVOORNOEMDESTRATEN â&#x2013;  het afdekken van borden C02 en C03 van het RVV 1990 waardoor tijdelijk de verplichte rijrichTINGÂŁÂŁNRICHTINGSVERKEER INDE!CHTERVANGWORDTOPGEHEVEN â&#x2013;  het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (ĂŠĂŠnrichtingsverkeer) in de Stationsstraat (gedeelte Markt - Anna van Berchemlaan) door middel van het afdekken van borden C02 en #VANHET266 â&#x2013;  het instellen van een stopverbod in de toegangsweg/inrit Stationsstraat â&#x20AC;&#x201C; Van Kuijckflat door MIDDELVANBORDENMODEL%VANHET266 â&#x2013;  het verwijderen van de paaltjes ter hoogte van de Van Kuijckflat, Torenpad en Raadhuisplein TUSSENPLEIN-ARKTEN2AADHUISPLEIN â&#x2013;  een ontheffing te verlenen van artikel 62 van het RVV 1990 met betrekking tot het verkeersteken C01 (geslotenverklaring voor voertuigen) en E01 (parkeerverbod) van het RVV 1990 voor voornoemde straten ten behoeve van de voertuigen die nodig zijn voor het opbouwen en afbreken van het evenement. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Pleinfestijn De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van Pleinfestijn 2013 op 22 juni 2013 van 10.00 tot 24.00 uur. (verzonden 25 april 2013). Het college heeft besloten een ontheffing te verlenen van het verbod om in de open lucht (of daarmee gelijkgestelde objecten, zoals tenten) toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt op 22 juni 2013 van 10.00 tot 24.00 uur. Het college heeft besloten de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen: Op 21 juni 2013 vanaf 17.00 uur tot 23 juni 2013 te 12.00 uur Het afsluiten van de oostelijke parkeerplaats voor alle verkeer, met uitzondering van voetganGERS DOORMIDDELVANHEKKENVOORZIENVANBORD#VANHET266 â&#x2013;  Het instellen van een parkeerverbod voor de oostelijke parkeerplaats aan het Vincent van GoghPLEINTE%TTEN ,EURDOORMIDDELVANBORDEN%VANHET266ENAANWIJSBORDEN â&#x2013;  Het afsluiten van het Vincent van Goghplein van huisnummer 2 tot 22 , alsmede de Norbartstraat vanaf Vincent van Goghplein tot Norbartstraat huisnummer 35. â&#x2013;  Het tijdelijk opheffen van het eenrichtingsverkeer in de Norbartstraat te Etten-Leur en doorGAANDVERKEER.ORBARTSTRAATRICHTING6INCENTVAN'OGHPLEIN GESTREMD â&#x2013; 

Op 22 juni 2013 van 00.00 tot 20.00 uur Het instellen van een parkeerverbod voor het weggedeelte tussen de Jeroen Boschstraat â&#x20AC;&#x201C; Poelsstraat te Etten-Leur door middel van borden E01 van het RVV 1990 en aanwijsborden. â&#x2013; Het instellen van een parkeerverbod voor het weggedeelte tussen de Wilhelminalaan â&#x20AC;&#x201C; Norbartstraat te Etten-Leur door middel van borden E01 van het RVV 1990 en aanwijsborden. â&#x2013; 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.


GEMEENTE ETTEN-LEUR 8 MEI 2013

Herhaalde publicatie

Gemeenteraad gaat de wijk weer in

Bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen 2012

De raad komt op bezoek bij de bewoners van Centrum-Oost

Heeft u een chronische ziekte of bent u gehandicapt? Uw ziektekosten kunnen dan flink oplopen. Heeft u tevens een laag inkomen dan is het mogelijk dat u bijzondere bijstand kunt ontvangen. Bij het vaststellen van het recht op de bijzondere bijstand speelt het inkomen en vermogen een rol.

De gemeenteraad heeft eerder besloten de wijken te bezoeken en met de wijkbewoners in gesprek te gaan over zaken die in de wijk spelen. Daarom houdt de gemeenteraad bijeenkomsten onder de titel ‘De raad komt op bezoek’. De eerstvolgende openbare bijeenkomst is op dinsdag 21 mei. Vanaf 19.45 uur zijn de bewoners van Centrum-Oost van harte welkom in De Beuken, Lambertusstraat 3.

Deze bekendmaking is een herhaalde publicatie van de regeling chronisch zieken, gehandicapten en ouderen van 2012. U kunt de bijzondere bijstand aanvragen bij de afdeling Samenleving in het stadskantoor. Heeft u reeds een aanvraag ingediend? Dan hoeft u niet opnieuw een nieuwe aanvraag in te dienen. U moet wel vóór 1 juli 2013 de aanvraag indienen, als u van mening bent dat u in aanmerking komt voor deze bijzondere bijstand. Graag verwijzen wij u naar de minimagids van de gemeente Etten-Leur. Daarin worden de mogelijkheden op bijzondere bijstand toegelicht. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Samenleving. Op de gemeentelijke internetsite vindt u de uitgebreide publicatie over dit onderwerp. Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Uitkering, Werk & Inkomen > Bijzondere bijstand & Minimabeleid

Ontheffing geluid centrum Burgemeester en wethouders hebben een ontheffing verleend voor het in werking hebben van een muziekinstallatie in het centrum van Etten-Leur gedurende de openingstijden van de winkels. Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Voorafgaand aan de wijkbijeenkomst vindt er vanaf de locatie De Beuken om 19.00 uur een wijkrondgang plaats in aanwezigheid van de portefeuillehouder, leden van het wijkbestuur en een aantal raadsleden. De bewoners zijn uiteraard eveneens van harte welkom om aan de wijkrondgang deel te nemen. Programma voor die avond: 19.45 uur: Ontvangst met koffie / thee en het tekenen van de presentielijst onder muzikale begeleiding van leerlingen van St. Frans; 20.00 – Welkomstwoord namens de gemeenteraad door de voorzitter van de gemeente20.15 uur: raad, mevr. H. van Rijnbach – de Groot, die de bijeenkomst als technisch voorzitter zal leiden met aansluitend een korte inleiding door de voorzitter van de wijkvereniging, mevr. I. Borghouts; 20.15 uur: Vervolgens krijgen de bewoners gelegenheid om onderwerpen aan de orde te stellen met als leidraad de thema’s van het Wijk Ontwikkelings Plan (WOP): Wonen, Sociaal-maatschappelijke activiteiten en voorzieningen, Openbare ruimte, Milieu, Mobiliteit/verkeer, Veiligheid, Werken. Dit onderdeel wordt afgesloten met een toelichting op het proces van het WOP en het vervolg. 21.15/21.30: Pauze met aansluitend een informeel samenzijn tussen wijkbewoners en raadsleden.

Ingediend verzoek tot toepassen van een gelijkwaardige maatregel op grond van artikel 1.8 Activiteitenbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij op 25 april 2013 onderstaand verzoek tot toepassen van een gelijkwaardige maatregel betreffende de mechanische ventilatie op grond van artikel 1.8 Activiteitenbesluit hebben ontvangen. De publicatie van het verzoek heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan het verzoek worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. ■ Gemeente Etten-Leur voor de Parkeergarage gevestigd aan de Valpoort 1, 4873 BM te Etten-Leur

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 24 april 2013 tot en met 3 mei 2013 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

12 april 2013 24 april 2013 25 april 2013 25 april 2013 25 april 2013 29 april 2013 29 april 2013 1 mei 2013

2013OG0181-01 2013OG0121-02 2013OG0170-01 2013OG0171-01 2013OG0174-01 2013OG0182-01 2013OG0030-02 2013OG0176-01

het het het het het het het het

Schipperstraat 138 Willem Dreessingel 79 Wildbaan 130 Triangeldreef 68 Pianohof Nijverheidsweg 9 Streek 24 Parallelweg 5

4871 4871 4874 4876 n.v.t. 4879 4876 4878

plaatsen van een tuimelraam uitbreiden van de dakopbouw vervangen van de houten kozijnen aan de voorzijde van de woning maken van een tweede uitweg herstraten van de Pianohof vervangen van reclame bouwen van een semibungalow met een garage/berging kappen van drie bomen

KK GW KG EH AP AT AH

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 25 april 2013 tot en met 3 mei 2013 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

25 april 2013 26 april 2013 3 mei 2013 1 mei 2013

2013OG0010-01 2013OG0040-01 2013OG0077-01 2013OG0084-01

het het het het

4873 LM 4878 AA 4871 JD

1 1 2 3 3 1

2013OG0130-01 2013OG0129-01 2013OG0065-01 2013OG0069-02 2013OG0138-01 2013OG0165-01

het uitbreiden van de woning dmv van een dakopbouw het uitbreiden van de woning dmv van een dakopbouw Het verbouwen cq aanpassen van een bedrijfspand het uitbreiden van een kantoorgedeelte en het plaatsen van een nieuwe overkapping het uitbreiden van de garage het plaatsen van een kanosteiger, een rustpunt en een informatiebord

Hoge Neerstraat 15 Oude Kerkstraat 12 Vinkenbroek 33 Wevershof, Bouwnummer 7 en 8 Kouwelaarsbrand 73 Kouwelaarsbrand 75 Florijnstraat 3 Munnikenheiweg 35 Luxemburgstraat 7A Zevenbergseweg ong.

mei mei mei mei mei mei

2013 2013 2013 2013 2013 2013

plaatsen van een plantenkas en een beestenhok realiseren van 23 nieuwbouw bedrijfsunits voor de verhuur (opslag) plaatsen van een dakopbouw op de bestaande woning bouwen van 2 woningen

n.v.t. 4871 4871 4879 4879 4871 n.v.t.

JG JG AM NE AH

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

4 maart 2013 11 maart 2013

2013OG0093-01 2013OG0101-01

het uitbreiden van een bedrijfsruimte het uitbreiden van de woning

Nijverheidsweg 39 Binnenhof 80

4879 AP 4871 BP

Etten-Leur, 8 mei 2013

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


â&#x2122;¥ â&#x2122;¥

FM

FijneMoederdag

zondag 12 mei

Nog geen plannen voor Moederdag?

Restaurant & Brasserie

Rucphenseweg 30 Zundert, Tel. 076-5977979 www.demoersebossen.nl

Kom dan lekker genieten bij Orestis!

G MENU MOEDERDAMATENSOEP VAN

Grieks Specialiteiten Restaurant

KTE TO HUISGEMAA I TOMATEN POMMODORR OF EP MET HAM ASPERGESO *********** EEN LMFILET MET S GEBAKKEN ZA ESLOOKSAU BI N IJ W TE ZACHTE WIT OF LD NS OMWIKKE S MEDAILLO VARKENSHAA MET SPEK GNON SAUS MET CHAMPI GESERVEERD ** ************ MANOFF RO N IE BE AARD

Wilhelminalaan 2 Etten-Leur, tel. 076-5263247

* Alle feestdagen geopend! *

Voor meer informatie kunt u onze nieuwe site bezoeken:

â&#x201A;¬ 19,50 p.p.

www.restaurant-orestis.nl

AA VER SE R MO D ER BE BU DAGTIPIEN XU IN D SB ECO OL VA PO nu sN â&#x201A;¬19,T95Ã&#x2DC; 40C lech M MO t ST ERDA s â&#x201A;¬12.5 AM GTI 0 P NO F RM U H nu sAAL â&#x201A;¬C lech 12,95 SIA MO ts â&#x201A;¬ ER 10.0 DA MA GTI 0 IN R RG P IETE RIE NM T AND MO nu â&#x201A;¬ ER HA DAG 8,95 NG TIP PO Ã&#x2DC; 50 T nu â&#x201A;¬ CM XXL 9 MO ,95 p er s ER AA DAG tuk RD TIP PL AN BEIE N 6 st TJES uks nu â&#x201A;¬ 5,95

Alleen geldig op zondag 12 mei

a.s. weekend 11 + 12 mei Springkussen voor de kinderen

Antwerpseweg 91 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72 Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)

ALLES VERS UIT EIGEN KWEKERIJ! Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur en Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur.

KOOPZONDAGEN: Alle zondagen t/m 9 juni 10.00-16.00 uur Met uitzondering van 1e Pinksterdag

Â&#x2021;*URRWVWH DVVRUWLPHQW WXLQSODQWHQ XLWGHUHJLR Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ Â&#x2021; HHWEDUHWXLQ JURHQWHQIUXLW NUXLGHQSODQWHQ Â&#x2021;)UXLWERPHQ 6WUXLNHQ

Â&#x2021;:HNHOLMNVVFKHUSH DDQELHGLQJHQ Â&#x2021;6SHFLDOLWHLWLQ SHUNNXLS[[O KDQJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

Â&#x2021;*5$7,6NRI¿H Â&#x2021;P2 WXLQSODQWHQSOH]LHU

zaterdag 11 mei

F ru it d a g

Alle fruit o.a. bomen, klein fruit

20%

KORTING

Met kweker informatie en gratis heerlijke fr uitcocktails!

Alles vers uit eigen kwekerij

Hemelvaartsdag en a.s. zondag OPEN van 10.00 tot 16.00 uur

NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!


FM

♥ ♥

FijneMoederdag

zondag 12 mei

Zondag 12 mei is het weer Moederdag Alle moeders hebben weer een verwenfestijn in het vooruitzicht, want het is bijna Moederdag! Zondag 12 mei is het zover. Verwen mam met een dikke knuffel, zelfgemaakt presentje, bloemetje of ontbijt op bed. Bijna altijd zeggen ze dat die aandacht niet nodig is, maar wedden dat ze er (stiekempjes) van genieten?

SPECIAL DEALS

VOOR MOEDER

UURWERKEN, GOUD, ZILVER, REPARATIE-INRICHTING

Markt 38 Etten-Leur Tel. 076-5012896


â&#x2122;Ľ â&#x2122;Ľ

FM

FijneMoederdag

zondag 12 mei

Een bloemetje voor mama Een bos bloemen doet het altijd goed. Wil je weten welke soorten een toepasselijke betekenis hebben? Hier staan er enkele op een rij:

Moederdag Acties

â&#x2122;Ľ Anemoon: zorgzaam â&#x2122;Ľ Anjer: toewijding â&#x2122;Ľ Freesia: vertrouwen â&#x2122;Ľ Hortensia: dank je wel voor je begrip â&#x2122;Ľ Iris: wijsheid en vertrouwen â&#x2122;Ľ Jasmijn: naastenliefde â&#x2122;Ľ Kamperfoelie: toewijding â&#x2122;Ľ Klaproos: troost â&#x2122;Ľ Lelie: je bent lief â&#x2122;Ľ Ranonkel: charme â&#x2122;Ľ Roos: liefde

GIVE AWAY

%Ä?%(67(',1*9$1½ 2179$1*78((15,$' 6(59,1*75$<7:9 ½&$'($8

Voor de liefste Moeder!

VAN â&#x201A;Ź69,95 NU VOOR

â&#x201A;Ź25,-

SHOP NU

ONLINE

BOMONT.NL

VAN â&#x201A;Ź29,95 NU VOOR

â&#x201A;Ź14,95

DOMBURG

OOSTSTRAAT 1

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

MOEDERDAG enken Gesch

Collier 80 cm excl. hanger â&#x201A;Ź 19,50

â&#x201A;Ź 34,50

â&#x201A;Ź 25,50

â&#x201A;Ź 34,50

â&#x201A;Ź 31,50

â&#x201A;Ź 34,50 excl. hanger â&#x201A;Ź 25,50

â&#x201A;Ź 31,50

â&#x201A;Ź 28,95

â&#x201A;Ź 34,50

MOEDERDAG

â&#x201A;Ź 34,50

4-Gangen KEUZEMENU

â&#x201A;Ź 34,50

van de kaart

â&#x201A;Ź 31,95

â&#x201A;Ź 29,95

SUMMER STEEL

Deze zomer volop kleuren! Ringen, armbanden en setjes van edelstaal met geel of rosegoudkleurige platings gecombineerd met kleurstenen of leder. Naast eigen smaak te combineren.

MARKT 23 Etten-Leur. Tel. 076-5018977 www.Neerlandschkoffyhuis.nl

Iedereen viert Moederdag!

â&#x201A;Ź 41,50 â&#x201A;Ź 38,50

â&#x201A;Ź 44,50

â&#x201A;Ź 41,50

â&#x201A;Ź 47,95 â&#x201A;Ź 29,95

â&#x201A;Ź 41,50 â&#x201A;Ź 38,50

â&#x201A;Ź 38,50

â&#x201A;Ź 41,50

â&#x201A;Ź 39,95

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur - 076-5012941

Als we in andere landen kijken, wordt er het hele jaar door wel ergens Moederdag gevierd. Een greep uit de kalender: Februari: In Noorwegen is het de tweede zondag in februari Moederdag. Maart: Op 8 maart is het Moederdag in veel landen, zoals Afghanistan, Rusland, MacedoniĂŤ, China, Montenegro en Bulgarije. Maart: Op de eerste dag van de lente (21 maart) is het Moederdag in bijvoorbeeld Egypte, JordaniĂŤ, Irak en Soedan. Mei: Veel landen vieren het net als wij op de tweede zondag in mei, zoals Aruba, AustraliĂŤ, BelgiĂŤ, Canada, Duitsland, IJsland, Japan en Amerika. Juni: De tweede zondag in juni is het Moederdag in Luxemburg. Augustus: In Thailand is het 12 augustus Moederdag. Oktober: In ArgentiniĂŤ is het de tweede of derde zondag in oktober Moederdag. December: In IndonesiĂŤ is het op 22 december Moederdag


LIVE OP DE LEUR

Elke woensdagmiddag

â&#x201A;Ź KIDDIES KIDS KLUP  

  

skidome.nl

-AANDAG $INSDAG 7OENSDAG $ONDERDAG

Worstenbrood â&#x201A;Ź 1,00 Appelflap â&#x201A;Ź 1,00 Rozijnenbollen VOORâ&#x201A;Ź 1,00 Eierkoeken VOORâ&#x201A;Ź 1,00

BROODJE VAN DE MAAND GRAM â&#x201A;Ź 1,10

Kloosterbrood

Tevens kunt u sparen voor GRATIS artikelen (zie info in winkel)

VRIJDAG - ZATERDAG

Moederdag

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

Zondag 12-5 vanaf 17.45 uur weer vrij parkeren t.h.v. van Bergenplein 14 4871 CE Etten-Leur Tel. 076-5037575

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur, di t/m za van 10 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur. TANDPROTHETISCHE

6 pers.

â&#x201A;Ź6,

50

4 Mini Croissants

â&#x201A;Ź1,-

5

Maandag 2e Pinksterdag â&#x20AC;&#x153;REACHâ&#x20AC;? aanvang 15.00 uur Gratis toegang

GRATIS Wim en Els

PRAKTIJK TOUWEN

Van Bergenplein 41 Etten-Leur, Tel.: 076 - 501 23 35

Mondzorgcentrum

KEUKENS

zen uken kie e k w u thuis

TOUWEN geworden

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

DANS EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

Kwaliteits keukens v.a. â&#x201A;Ź 3900,-

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

te koop gevraagd

porselein en zilver ).(/%6%.()'(4%!

20 MEI

ONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

meubelen, klokken,

/UDE"REDASEWEGs%TTEN ,EURs 

Zondag 1e Pinksterdag LIVE optredens op het terras

CafĂŠ-Zaal

ANTIEK 3T*ANSTRAATs(OEVENs 

19 MEI

Bij goed weer op het terras

is

Aardbeienvlaai met slagroom

AANKOMST KENNEDYMARS Âą 15.00 uur, m.m.v. FREDDY MARCHALL

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

WEEKAANBIEDINGEN

11 MEI

VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 18 MEI

Ook het adres voor uw keukenrenovatie d.m.v. nieuwe deuren, werkblad en/of apparatuur.

Ingang Lagestraat 1 cq 3. Gelegen aan Lindekesplein naast super Plus en pinautomat Rabo

â&#x20AC;&#x2DC;t kan allemaal bij Ad Hellemons Keukens

Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur. Entree â&#x201A;Ź 5,00 per persoon Inlichtingen: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Harmoniezaal te Rijsbergen

06-51482362

GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken.

0165-539177

TEL. 076-5033971 Č&#x160; WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

ALLROUND LIVE PARTY BAND

MET GOEDE DANS MUZIEK

spectaculaire keukendagen

Woensdag

8 MEI

Hemelvaartsdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

9 10 11 12 MEI

OPEN

OPEN

9.30 - 18.00 U

10.00 -17.00 U

MEI

OPEN TOT 21.00 UUR

MEI

IN ETTEN-LEUR

MEI

OPEN

OPEN

9.00 - 17.00 U

10.00 -17.00 U

Uw keuken nu met

SET CORTINA FIETSEN

CADEAU * *Actie is geldig bij aankoop van een complete keuken v.a. â&#x201A;Ź 7.500,-. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Etten-Leur / Lokkerdreef 33 / Tel. 076 - 5017151 / www.keukenmaxx.nl

Met 5

Voor: 1

9.900,-

apparaten!


SPORT

Jeugdtoernooien Unitas’30

Eigen team mist opnieuw de boot

Klein-Zundert strijdtoneel nationale beker driebanden

ETTEN-LEUR - Op vrijdagavond 10 mei, zaterdagmorgen en -middag 11 mei en zondag 12 mei vinden bij Unitas’30 de jeugdtoernooien plaats.

KLEIN ZUNDERT - Vanaf morgen (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 12 mei rolt bij eetcafé Den Hoek in Klein Vrijdagavond 10 mei trappen de lagere DZundert het ivoor over het groene laken waarbij de nationale beker driebanden voor teams op het spel staat. teams af voor hun toernooi. Op 3 velden DOOR CHARLES LUIJTEN Opnieuw is het de eer aan de Stichting Topbiljart Zundert de finale te organiseren en daarmee zijn Jan van Kerkoerle (voorzitter) en Louis Havermans van de stichting maar wat trots. Dat men in Klein Zundert in staat is dergelijke groot biljartevenementen georganiseerd te krijgen, bewijst de manier waarop de KNBB zich uitspreekt in een aan de wand van biljartcentrum Den Hoek hangende oorkonde. Ter plaatse wordt daar van 9 tot en met 12 mei weer om de Nationale Beker Driebanden voor teams gespeeld. Jammer De acht best in het Nederlandse bekertoernooi geplaatste teams zijn in Klein Zundert te gast, het dorp dat binnen de internationale biljarttop vanwege sterke toernooien die er al eerder werden gehouden, niet onbekend is. Wat Van Kerkoerle een beetje jammer vindt is dat ook nu weer zijn team de eindstrijd in eigen huis niet heeft gehaald. Toch is hij een zeer tevreden voorzitter van Topbiljart Zundert want zijn ‘Snellen Recycling’ neemt tot nu een fraaie derde plaats in op de ranglijst van de landelijke competitie voor clubteams. “Hoe dan ook, de komende dagen kunnen biljartliefhebbers hun hartje bij Den Hoek weer ophalen.” Eerste partijen Er wordt gespeeld in een A- en B-poule. In de eerste de teams: Dallinga/Frans Bevers, Holland Mineraal, Landswelvaren/ Iets Anders, Hultermans Installatiebedrijf. Poule B bestaat uit TOVV.nl/MCR, A1 Biljarts, Post Luchtkanalen en Eekhoorn 1. Topbiljarters als Fréderic Caudron, de Nederlandse kampioen Jean Paul de Bruijn, Frans van Kuijck, Eddy Merkx en nog meer

Jan van Kerkoerle toont met enige trots de oorkonde.

FOTO CHARLES LUIJTEN

Titelkandidaten De finale vindt plaats zondag om 15.00 uur. Jan van Kerkoerle heeft het vermoeden dat de eindstrijd zal gaan tussen het team van Dallinga/Frans Bevers uit Zeeuws Vlaanderen en TOVV.nl/MCR uit Vlaardingen.“Deze teams hebben zich het laatste jaar sterk onderscheiden, maar wie weet gaat de nationale beker toch naar een outsider. Alles is in de sport mogelijk”,zegt hij. Studio Sport van de NOS is zondag van de partij en ’s avonds is er op televisie een kort beeldverslag.

Op zoek naar A-, B- en C-junioren Binnen de jeugdafdeling van SC Unitas ’30 is voor het volgende seizoen nog steeds plaats voor spelers en keepers die kunnen uitkomen bij de A-junioren (17 en 18 jaar),

de Klomp of café Hof van Holland in Etten-Leur. Dit kunt u doen tot 8 mei. Aan de start kunt u zich opgeven: 80km van 19.00 tot 22.00 uur 10-05-2013. 40/30/20 km 07.00 tot 09.00 uur 11-05-2013. Als u mee loopt steunt u gelijk KIKA. Wij hopen u te mogen begroeten op 10 en 11 mei.

Hierbij worden verschillende sport- en fitnessdemonstraties op het Bresam Evenementenplein onder de aandacht gebracht. Een gezonde lifestyle in al haar vormen, die o.a. ook overgewicht (obesitas) tegen gaat, daar gaat het om. Op het programma staan o.a. demonstraties dansen, zumba, het gebruik van verschillende fitness trainings apparaten en cardio apparatuur. Ook cross fit en boothcamp zullen worden gedemonstreerd. Voor de echte kracht-

bekende namen ontbreken aan de groene tafel niet. Aan stevige belangstelling voor de grote toernooien in eetcafé en biljartcentrum Den Hoek heeft het nooit ontbroken De eerste partijen worden donderdag om 14.00 uur in poule A gespeeld tussen Fréderic Caudron en Jack Wijnen en tussen Eddy Leppens en Willie Damen; in poule B Dion Lenin - Ronny Lindemann en Raymond Burgman - Huub Wilkowski. Verder zijn er donderdag nog wedstrijden om 16.00, 19.00 en 21.00 uur.

Kennedy-Baroniemars ETTEN-LEUR - Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver. Dan start weer de jaarlijkse Kennedy-Baroniemars van Etten-Leur. Je kunt je nog steeds hiervoor inschrijven via de website www. kennedymars-etten-leur.nl. Schrijf je liever persoonlijk in dat kan ook. Ga hiervoor naar café

Geniet

van de zon!

9 mei Hemelvaartsd ag geopend van 10 - 16 uur

Bij Mulders Tuinmeubelen heeft u de keuze uit een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

Sets vanaf 499,kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl

molenstraat

worden er deze avond 30 wedstrijden verspeeld. Aanvang 18.00 uur en het laatste fluitsignaal zal rond 21.45 uur klinken. Zaterdagmorgen 11 mei kunnen de kabouters en de laagste F-teams hun kunsten op de 6 kleine veldjes vertonen. Aanvang 9.00 uur en de laatste wedstrijd is om 12.00 uur afgelopen. Na de middag gaan we vrolijk verder met wederom 30 teams die in 6 poules van 5 hun competitie afwikkelen. En de koek voor de F-jes i.s.m. nog niet op want de hogere F-teams komen zondag 12 mei aan hun trekken. Dan zullen er 24 teams de velden van Unitas’30 bevolken. Uiteraard zullen alle kinderen weer sportief worden aangemoedigd door ouders en grootouders, broertjes en zusjes. Alle wedstrijden staan onder leiding van eigen Unitas-scheidsrechters die ook elke zaterdag weer klaar staan om te fluiten. Iets waar we als Unitas zijnde best trots op mogen zijn. Gezien de verwachtte drukte willen we aan iedereen vragen om zoveel als mogelijk is met de fiets te komen. Het aantal parkeerplaatsen loopt natuurlijk niet over. De weersvooruitzichten zijn goed en fietsen is gezond. Voor verdere info aangaande de uit en thuistoernooien verwijs ik u naar de speciale toernooipagina op de Unitas-site.

131

oudenbosch

0165 31 26 76 PAGINA 22

B-junioren (16 en 15 jaar) en C-junioren (14 en 13 jaar). Dit kunnen spelers en keepers zijn die kwaliteiten en motivatie hebben om te spelen in een selectieteam (A1, B1, B2, C1 en C2) of spelers en keepers die graag willen voetballen in een recreatieteam (A2, B3, B4, C3, C4 of C5). De selectieteams trainen 2x per week en de recreatieve elftallen trainen minimaal 1x per week. Alle teams spelen minimaal 1 wedstrijd per week. De selectieteams A1, B1 en C1 spelen in de Hoofdklasse. De selectieteams B2 en C2 spelen in de 2e klasse. De recreatieve A-, B- en C teams spelen in de 3e en 4e klasse. Alle spelers of keepers die belangstelling hebben om de komende maanden al een keer mee te trainen kunnen hiervoor contact opnemen met de groepscoördinator van de betreffende leeftijdscategorie. De contactgegevens zijn te vinden op de website van onze club (www.unitas30.nl). Pasfoto inleveren Let op: dit is een belangrijke oproep! Er moeten nog pasfoto’s ingeleverd worden door enkele E- en B-spelers! Volgend seizoen gaan een aantal E-spelers over naar de D-categorie. Vanaf deze categorie mag je alleen nog maar spelen als je in het bezit bent van een geldige spelerspas. Om deze pas te maken, moet je je pasfoto inleveren. Daarnaast zijn er ook een aantal junioren die reeds een spelerspas hebben, maar waarvan deze komende zomer verlopen! Op de site staat de volledige lijst met alle spelers die nog hun pasfoto moeten inleveren. Bezorg je pasfoto altijd in een envelop met daarop vermeld jouw naam + geboortedatum en lever deze in in de leiderskamer t.a.v. Richard Teunissen.

Mogelijk ook Sterkste Man-wedstrijden op 12 mei

Eerste fitness demonstratiedag in Nieuwe Nobelaer ETTEN-LEUR - Op zondag 12 mei vindt in Etten-Leur in Nieuwe Nobelaer de eerste fitness demonstratiedag plaats.

patsers is er gewichtheffen, met tekst en uitleg over hoe dit op een verantwoorde manier te doen. Indien er tijdig toestemming kan worden verkregen zal buiten bij Nieuwe Nobelaer een wedstrijd vrachtwagentrekken door sterke mannen houden. Een aantal toppers uit de Nederlandse krachtsport en sterkste-man- wedstrijden, zullen hier aan deelnemen. Ook sterke mannen uit de regio Etten-Leur worden hierbij uitgenodigd. Het vrachtwagentrekken begint om ongeveer 11.00 uur. De Fitness Demonstratiedag duurt van 12.00 tot 18.00u. De toegang tot het evenement is gratis.

Menwedstrijden bij menstal ETTEN-LEUR - Op zondag 12 en zondag 19 mei houdt menstal Jochems aan de Zundertseweg in Etten-Leur een tweetal menwedstrijden. Op 12 mei staat een dressuurvaardigheidswedstrijd op het programma en op 19 mei een oefenmarathon. De dressuurvaardigheidswedstrijd is voor alle klassen, zowel voor paarden als pony’s. Aan de start verschijnen enkelspan, dubbelspan en meerspannen. De wedstrijd bestaat uit twee dressuurproeven en een vaardigheidsparcours. Het betreft hier overigens een officiële wedstrijd voor KNHS rijders. Er zijn 36 starts in de dressuur en er wordt gestreden om de wisselbeker van menstal Jochems en vele andere mooie prijzen. De start is om 10.30 uur en het einde is voorzien rond 15.30 uur. Oefenmarathon De oefenmarathon op zondag 19 mei bestaat uit een dressuurproef gevold door

een vaardigheidsparcours met een A traject, een overgangstraject en een E traject met vier marathon hindernissen. Het A traject ofwel een wegtraject gaat door het buitengebied, het overgangstraject is een staptraject van 1 kilometer en het E traject een traject van ongeveer 5 kilometer waar vier hindernissen in verwerkt zijn. Die bevinden zich op het terrein van menstal Jochems en zijn ontworpen door Toon Jochems. Tweespan Hij rijdt samen met zijn vrouw Annie als groom met een tweespan paarden, zowel in de regio, maar ook nationaal en internationaal. Momenteel is Jochems weer bezig met een jong span om ze op te leiden in het wedstrijdgebeuren. Dit span zal op 12 mei uitgebracht worden door Annie Jochems; een week later gaat Toon er mee aan de slag. Menstal Jochems bevindt zich aan de Zundertseweg 65a in Etten-Leur.


de Troubadour BRADERIE-ROMMELMARKTEN MEI 9 MEI

(HEMELVAART) BERGEN OP ZOOM BERGSE VRIJMARKT STADSPARK KIJK IN DE POT 11-12 MEI HOEVEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 18 MEI YERSEKE JAARMARKT MET LUIKSE-MARKT 19 MEI 1e PINKSTERDAG OUDENBOSCH ROMMELMARKT (GRASVELD DE BRINK) 20 MEI ROOSENDAAL 2e PINKSTERDAG BRADERIE MET LUIKSE MARKT EVENEMENTENTER. DE STOK

Hou je van een feestje? Groot of klein, dan moet je bij de Troubadour zijn! Voor een lage prijs een gezellig feest.

9:00/16:30 UUR (Er mogen geen dieren in de hallen)

Bier van het vat v.a. â&#x201A;Ź 1,25

Inl. en reserv. 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN.COM

Hoeven

0165-502415 www.detroubadour.net

DINSDAG Onbeperkt Spare-ribs

WOENSDAG

â&#x201A;Ź 13,95 p.p. â&#x201A;Ź 10,95 p.p.

Gegrild Haantje

DONDERDAG VRIJDAG

â&#x201A;Ź 10,95 p.p. â&#x201A;Ź 10,95 p.p.

Biefstuk

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

ROLAND GARROS 27 mei

â&#x201A;Ź 79,00

FINISH TOUR DE FRANCE 21 jul

â&#x201A;Ź 47,50

Vervoer + entree Courts Annexes

GDDJVHUHLVLQFOKRWHOYDQDI½SS

3-DG MUZIEKREIS DRENTHE 2 t/m 4 juni (All inclusive)

â&#x201A;Ź 239,00

LIBELLE ZOMERWEEK 13 t/m 18 mei

â&#x201A;Ź 34,00

ZONDAGMIDDAGCRUISE 23 juni en 21 juli

â&#x201A;Ź 29,50

Vervoer, 2 overnachtingen, excursies en 2 feestavonden met optredens van o.a. Jannes

Vervoer + entree ]RQGDJPHL½SS

Vervoer + rondvaart + optredens div. artiesten

DAGREIS LONDEN 25 mei, 29 juni, 6 juli

vanaf â&#x201A;Ź 49,00

2-DAAGSE LONDEN

vanaf â&#x201A;Ź 119,00

Vervoer, overtocht + plattegrond

29/30 jun, 13/14 jul

Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

www.brabantexpres.nl

PRESENTEERT

Zaterdag 11 mei

Pasteitje met Ragout van div. soorten vis

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

UITGAAN

21.30 uur

SOUL XTREME Een groovende ritmesectie, een superstrakke blazerssectie

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (â&#x20AC;&#x2122;s maandags gesloten) MARKT 18

ETTEN-LEUR

BEL VOOR RESERVERING 076 - 5016037

Cafetaria Chantal

:LOKHOPLQDODDQÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO

Met grote zorg bakken wij al 18 jaar voor u de lekkerste en voordeligste friet! Behalve scherp geprijsde familiezakken friet heeft u ook keuze uit ruim 40 verschillende snacks, ambachtelijk gemaakte milkshakes. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar en garanderen u kwaliteit tegen ook nog eens een lekkere prijs!

U bent van harte welkom bij ons!

DAGELIJKS Openingstijden: GEOPEND Ma.-Di.: 16.00-22.00 | Wo., Do, Vr. Za. en Zo.: 12.00-22.00

LIVE IN ZUNDERT 2013 Feesttent Bredaseweg 43 Zundert

BLĂ&#x2DC;F

JAMES MORRISON KANE ; RACOON GUUS MEEUWIS

WILL AND THE PEOPLE ;MISS MONTREAL ;MOKE

HANDSOME POETS ; CĂ&#x2DC;VER AT SEA ; SABRINA STARKE KENSINGTON ;90â&#x20AC;&#x2122;S NOW ;MEMPHIS MANIACS NIELSON ; THE KIK ; SPLENDID ; RIGBY THE NEW SHINING ; NUHR

Zaterdag 11 mei

100% Rock & Loll met de

20.00u

WC Experience

v.v.k â&#x201A;Ź 12,50

Afterparty

tent â&#x201A;Ź 15

Dj Team Kodex

V.V.K . Bruna Zundert, S Computers Rijsbergen, Total Tankstation Sprundel, Total Tankstation Wernhout , Ton Frut Meer ( B ), Special CD Shop Breda, CafĂŠ Stuivezand

www.liveinzundert.nl

!!! LAATSTE KAARTEN WWW.CONCERTATSEA.NL


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

Voorsteven 21 4871 DX Etten-Leur

Voorsteven 21 Telefoon 076-5012228 4871 DX Etten-Leur Telefoon 076-5012228

eling oord e b t Klan

8,6

APK-keuringen AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

Totaal onderhoud Div. occasions Autoverkoop alle merken CitroĂŤn C4 1.6 Ligne Business airco .............. grijs .......2011 ......14.750,Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.150,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......11.200,Opel Meriva 1.6 16V Business airco ............blauw .......2008 ........9.450,Renault Twingo air .......................................... geel .......2000 ........1.850,Seat Ibiza 1.4 Referance airco ....................... grijs .......2005 ........4.950,Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ........9.250,-

WWW.AUTOBEDRIJFKNOBEL.NL

BUSSEN TE

HUUR

v.a. â&#x201A;Ź 48,- p/dag MAART AKTIE!!! Gehele maand maand mei maart MEI AKTIE!!! Gehele km vrij op al onze huurbussen

www.QualityCarRent.nl 076-5022267

Dierencentrale Nederland Personen- en bedrijfswagens Audi A3 1.6i 3d Attraction ecc,el-pakket,etc Audi A3 1.6i 3d Attraction ecc, el-pakket, etc BMW 320 Aut,ecc,leder Cadillac 3.2 Automaat,Elegance leder,el-pakket, etc CitroĂŤn Berlingo Multispace el-pakket, 1 jaar APK Citroen C3 1.4i 5d Image airco,audiopakket,etc Citroen C5 Break 2.0i-16v Navi,ecc,el-pakket,etc Citroen C5 Break 2.0i-16v navi, ecc, parktronic, etc Citroen Saxo 3d 1.4i VTS stuurbekr, fabrieks audio, etc Citroen Xsara 1.6i 5d Millesime airco, el-pakket, etc Daihatsu Young RV 1.0i-12v STi stuurbekr.el-pakket,etc Fiat Punto 1.2 ELX 3d airco,el-pakket,etc Ford Escort 3d 1.6i CTX automaat, stuurbekr., etc Ford Ka 1.3i stuurbekr., airco, el-pakket, etc Ford Ka 1.3i Style stuurbekr., slechts 78.587km NAP Ford Focus 1.6i-16v Titanium 5d navi,ecc,el-pakket,etc Kia Carens VAN 2.0Crdi airco, el-pakket, marge Lancia Ypsilon 1.2i Elefantino Blu airco,alcentara,etc Mercedes C 180 Compressor SportcoupĂŠ,xenon,ecc Mercedes C-klasse Avantgarde AMG pakket, navi, etc Mercedes CLK 200 Elegance automaat,leder,airco,etc Nissan Terrano 3.Di 7pers,4x4,airco Opel Corsa 3d 1.2i-16v Sport stuurbek,el-pakket,etc Opel Corsa 1.4i-16v Essentia 5d Airco Opel Corsa 1.2i-16v 3d Comfort el-pakket, etc Opel Astra GTC 1.6i Enjoy,navi,el-pakket,etc Opel Astra 1.6i-16v 5d GL El-pakket Opel Astra Station 1.7 DTI GL ecc, el-pakket, etc Opel Astra Station 1.3CDTi 90 Essentia Ecc,Navi Peugeot 207 SW XS 1.6i-16VTi panoramadak,ecc Peugeot 207 1.4i-16v5d VTi XR ecc,el-pakket Peugeot 307 SW 1.6I-16V Premium ecc, parktronic, etc Peugeot 307 1.6i-16v xr 5d ecc, el-pakket, etc Peugeot 407 SW 2.0i-16v Panoramadak,ecc Renault Clio Estate TCE 100 Expression,ecc,el-pakket,etc Renault Clio 1.4i-16v MTV 3d el-pakket,lm-velgen,etc Renault Clio 1.6 3d automaat,el-pakket,etc Renault Clio 1.2i-16v 5d Authentique Renault Laguna Grand Tour 1.8i-16v xenon, ecc, etc Seat Arosa 1.4i Stuurbekrachtiging,carbonlook Toyota Aygo 1.0i-12v 3d stuurbekr, airco, el-pakket Volkswagen Lupo 1.0 stuurbekr., 1 jaar APK, etc Volkswagen Polo 1.4i-16v 5d Trendline airco, el-pakket, etc Volkswagen Polo 1.4i 3d Trendline Stuurbekr. Volkswagen Polo 1.4i-16v 75pk 5d airco,el-pakket Volkswagen Passat 2.0i 4d Comfortline Ecc,el-pakket Volkswagen Bora 2.0i 4d Airco,trekhaak,el-pakket Volvo S60 2.4i 140pk ecc,el-pakket,etc

2001 2001 2009 2005 2000 2008 2003 2003 2003 2000 2004 2002 1997 2003 2002 2008 2005 2000 2004 2008 2000 2003 2000 2004 2001 2006 1999 2002 2006 2007 2008 2005 2002 2005 2009 2000 2000 2006 2002 2001 2007 2000 2006 2000 2004 2003 1999 2004

199.934 199.934 37.501 74.101 169.273 143.145 228.241 229.025 124.425 287.348 114.199 122.250 101.532 148.692 78.587 134.288 121.493 137.055 157.439 113.000 245.608 186.315 128.333 173.929 132.569 133.809 172.046 252.014 125.592 117.165 98.751 193.222 147.613 152.717 122.041 177.049 174.152 156.663 213.219 115.282 128.196 103.562 102.859 140.538 159.977 204.864 201.160 122.524

3.149,3.999,22.999,6.999,1.999,6.199,2.299,2.449,2.849,1.199,2.999,2.399,599,2.449,2.499,9.399,2.799,1.799,7.449,21.450,3.995,6.499,1.999,3.645,2.749,7.499,1.749,2.499,6.749,7.499,5.399,3.999,3.299,4.999,7.999,2.349,2.499,4.399,2.299,2.499,4.799,2.449,6.699,2.499,4.699,3.749,1.999,6.999,-

GULDENWEG 14 4879 NL ETTEN-LEUR TEL: 076-5041068 / 06-53561726

Gevonden Teef, boerenfox, 3 kleur, halsband blauw, Tuindersweg Etten Leur Kat, cypers, met witte aftekeningen, Karekiet Etten Leur Poes, schildpad, witte bef, Markenland Et-

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

HET ADRES VOOR BETAALBAAR AUTORIJDEN!

0RQ3ODLVLUÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO 0HUN

7\SH

2SWLHÂśV

%RXZMDDU NP

3ULMV

Alfa rom.

147 1.6 LPG-G3

AIRCO, elek.pakket

2002

250102

1990

Chevrolet

Matiz 0.8

AIRCO, stuurbekracht. 2003

106198

2690

Peugeot

306 SRD

Diesel sedan

1995

320916

990

Citroen

Xsara 1.9d break AIRCO, stuurbekr.

2000

351971

990

Daihatsu

Cuore

1994

126575

890

Nieuwe APK

Fiat

Panda

AIRCO, stuurbekr.

2008

16488

6490

Honda

Civic 1.6 5 drs

AIRCO, elek.pakket

2001

139496

3690

Hyundai

Coupe 2.0

AIRCO, elek.pakket

2002

136821

2990

Mazda

2 1.4

AIRCO, elek.pakket

2006

70518

5990

Mazda

5 1.8

AIRCO, elek.pakket

2007

116279

9790

Mitsubishi

Colt 1.3 CZ3

AIRCO, elek.pakket

2006

104469

5990

Nissan

Note 1.4

AIRCO, elek.pakket

2007

110732

7390

Nissan

X-Trail 2.0 4x4

AIRCO, elek.pakket

2005

142124

7990

Opel

Agila 1.2

Stuurbekr, elek.pakk.

2000

128295

2290

Opel

Corsa 1.2 3DRS

Stuurbekr, elek.pakket

2000

152948

1890

Opel

Corsa 1.2 3DRS

AIRCO, stuurbekr.

2006

57498

5990

Opel

Vectra C 1.8 GTS AIRCO, leder, el.pak.

2003

174451

3990

2SHO

=DÂżUDY

$,5&2HOHNSDNNHW2SHO

=DÂżUDY

$,5&21$9,HOHNSDN 

Renault

Laguna 2.0T

AIRCO, elek.pakket

116257

11490

Renault

Megane Gr. Tour LPG/G3, AIRCO

2005

132742

4990

Skoda

Fabia Combi 1.4 16v AIRCO, elek pakket

2005

85346

7690

Suzuki

Swift 1.3 3DRS

AIRCO, stuurbekr.

2000

102969

2290

Toyota

Aygo 1.0 5drs

AIRCO, stuurbekr.

2008

38811

6490

VW

Golf V 1.6 3drs

AIRCO, elek.pakket

2006

85022

8690

Volvo

S40 1.8

AIRCO, elek.pakket

dec-00

116537

3990

Volvo

S40 1.8

2008

AIRCO, elek.pakket dec-00 116537 3990 .LMNYRRUPHHULQIRRS :::9$.*$5$*((77(1/(851/

Verkoop, reparatie, onderhoud, APK, aircoservice, storingsdiagnose en accessoires voor alle merken.

Ook voor leaseautoâ&#x20AC;&#x2122;s en autoâ&#x20AC;&#x2122;s met fabrieksgarantie

ten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Vliegerfestijn tijdens Leurse Havenfeesten

Reuzevliegers te bewonderen tijdens Leurse Havenfeesten.

ETTEN-LEUR - Tijdens de Paardenmarkt zullen de sky-pirates de gehele middag vliegeren met vliegers van groot tot klein. De kleinste vlieger is slechts 20 cm hoog en 30 cm breed, de grootste daarentegen zijn een panda beer van 10 meter lang en 8 meter omtrek en een jellyďŹ sh van 15 meter. Zaterdagmiddag zullen de vliegers ook enkele keren een snoepdropping houden.

Zakken met snoepjes gaan met een vlieger omhoog en in de lucht worden de snoepjes gedropt. De kinderen moeten uiteraard proberen de snoepjes op te vangen. Tevens kunnen kinderen onder professionele begeleiding van het sky-pirates team, hun eigen vlieger knutselen. Het sky-pirates team geeft hierbij een vlieggarantie af. Kom op 18 mei genieten van dit spektakel.


WINTERBANDEN WISSEL WEKEN!!! Winterbanden omleggen / wisselen naar uw zomerbanden:

€ 10,- per wiel ✄

nu slechts

(ŝŶĐů͘ďĂůĂŶĐĞƌĞŶĞŶŶŝĞƵǁǀĞŶƟĞůͿ

Maak een afspraak via 06 1535 1535, en knip deze coupon uit. *geldig tot 31 mei 2013

VRIENS VOORRAAD VOORDEEL!

Selfservice Zevenbergen, Campagneweg 22F Tel. 06-15351535 www.selfservicezevenbergen.nl

Voorraadkortingen oplopend tot € 5.000,- !!!

Jac Ossenblok b.v. Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

CITROËN

CITROEN Berlingo 1.6 CITROEN C-Zero 4-pers. 5 automaat CITROEN C1 1.0-12V Séduction CITROEN C1 1.0-12V Séduction airco CITROEN C1 1.0-12V Selection CITROEN C1 1.0-12V Selection CITROEN C3 1.1i Ligne Prestige CITROEN C3 1.2 VTi Collection navig. CITROEN C3 1.4i Image CITROEN C3 1.4i Ligne Prestige airco CITROEN C3 1.6 e-HDi Dynamique CITROEN C3 1.6i-16V Exclusive Automaat CITROEN C3 Picasso 1.4 VTi panorama dak CITROEN C4 1.6 VTi Collection CITROEN C4 1.6 VTi Ligne Bns CITROEN C4 1.6-16V Image CITROEN C4 Grand Picasso 1.6 7p. 5 automaat CITROEN C4 Picasso 1.8-16V Prestige 5p. CITROEN C5 Tourer 1.6 THP Business Autom CITROEN C6 2.7 HdiF V6 Exclus. CITROEN DS3 1.6 e-HDi So Chic CITROEN Jumper 30 2.2 CITROEN Xsara Picasso 1.8i-16V Plaisir CITROEN Xsara Picasso 2.0i-16V Exclusive

HYUNDAI

HYUNDAI H 300 2.5 HYUNDAI i10 1.0 i-Drive Cool HYUNDAI i10 1.1 Active Cool HYUNDAI i10 1.1 i-Drive Cool HYUNDAI i10 1.25i Dynamic Cool HYUNDAI i20 1.2i i-Motion HYUNDAI i30 1.6 GDI i-Motion HYUNDAI i30 1.6i i-Motion HYUNDAI i30 CW 1.6i Dynamic HYUNDAI i40 1.6 GDI B. i-Motion HYUNDAI ix20 1.4i i-Motion HYUNDAI ix35 2.0i Business Ed. nav. HYUNDAI Matrix 1.6i Dynamic HYUNDAI Tucson 2.0i Active

110962 9656 22220 28078 27199 9371 94956 6264 73648 78186 63211 36955 23900 5 44544 76079 119509 70687 57173 141706 10993 98524 171071 122614

2009 2012 2010 2011 2011 2011 2005 2012 2007 2006 2011 2007 2009 2013 2011 2007 2009 2007 2010 2010 2012 2011 2002 2007

€ 7990 € 16990 € 5990 € 7190 € 8190 € 8290 € 4990 € 15990 € 7490 € 6890 € 11790 € 8990 € 11990 € 21990 € 15990 € 8490 € 12990 € 10490 € 21490 € 18990 € 18890 € 13990 € 2990 € 7490

21648 7690 30795 3705 59026 29447 21500 17795 95745 10528 23534 64034 95628 109853

2010 2012 2008 2012 2010 2011 2012 2011 2008 2011 2011 2010 2006 2004

€ 16490 € 8990 € 6490 € 8690 € 6890 € 10990 € 18990 € 14290 € 9790 € 23890 € 15990 € 21890 € 6490 € 6990

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

€ 5.000,-

€ 4.000,-

€ 4.000,-

€ 3.500,-

ASTRA Berlin 5 drs

ASTRA Berlin Stationcar

CORSA Berlin

MERIVA Berlin

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

€ 19.495,-

€ 20.445,-

€ 12.995,-

€ 18.995,-

Alle prijzen incl btw en exclusief afleveringskosten. Actie aanbiedingen op geregistreerde auto’s en niet in combinatie met andere acties.

Kijk voor al onze overige aanbiedingen op:

www.vriensopel.nl

i l l Minervum i 7001A, Breda d - (076) ( ) 5877 950 www.vriensopel.nl Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652

De Ford C-MAX met EcoBoost Technologie.

BEDRIJFSWAGENS

Slechts 20% bijtelling, óók als 7-zitter.

Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van zowel Citroën als Hyundai. Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

Merk Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault

Type Twingo II airco cruisecontr. regensensor Clio III 1.5 dCi 3 drs airco radio cd Clio 1.2 16V 5 drs airco ecc radio cd Clio 1.4 16V airco lmv Clio 1.4 16v airco lmv 5 drs Grand Modus 1.2 Tce airco lmv Megane III Estate 1.6 16V nav Megane III 1.4 Tce Coupe airco ecc nav lmv Megane II 1.4 16V radio cd airco ecc Megane II 1.4 16V radio cd Scenic II 2.0 16V trekhaak airco ecc pan dak Scenic 1.6 16V airco Grand Scenic III 1.4 Tce 7 pers. nav. Laguna 2.0 16V airco ecc radio cd lmv Laguna 1.6 16V airco ecc radio cd

Renault Audi Citoen Citroen

Vel Satis 2.0T automaat radio cd nav TT 1.8 Turbo airco radio cd lmv C1 airco stuurbek. afstandsbed. elec. ramen C4 5drs 1.6 16V Automaat airco ecc radio cd

Kleur Bouwjaar Verkoopprijs zwart met. jul-10 7.450 zwart met. okt-09 10.250 wit jan-05 5.650 zilver met. aug-05 4.750 blauw met jul-04 4.250 rood met okt-08 8.950 zwart met. mei-11 15.750 zwart met. apr-10 14.950 beige met. jul-06 5.950 rood jun-03 3.950 zilver met apr-06 6.750 blauw met apr-02 2.250 zwart met. nov-11 19.750 zilver met. jun-04 4.250 zilver met. apr-01 2.750 antraciet met. zilver met gris met blauw met.

jun-05 okt-98 okt,-08 mei-07

8.750 4.950 6.250 8.950

GOEDKOPE INRUILERS MET APK & DIVERSE BEDRIJFSWAGENS ‡ ‡ ‡ ‡

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

‡ Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

‡ ‡ ‡ ‡

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

‡ Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

FORD C-MAX EcoBoost Normaal v.a. 21.650,Inclusief 2.500,- inruilpremie nu tijdelijk v.a. 19.150,Netto bijtelling vanaf 152,- p.mnd.* Uw nieuwe auto moet aan de ene kant meer presta-

gewicht van 1.200 kg is de C-MAX ook nog eens

ties en ruimte bieden en aan de andere kant minder

uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2013 in zijn

verbruiken en kosten. Dat alles biedt de Ford C-MAX

klasse. Dit maakt ’m nog eens extra aantrekkelijk,

EcoBoost, met z’n bekroonde één liter EcoBoost

van welke kant u ’m ook bekijkt. Kom nu kennismaken

motor. Door deze technologie valt de C-MAX, ook als

en ervaar deze auto in een

7-zitter, in de 20% bijtellingscategorie. En met een trek-

proefrit bij de Ford dealer.

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl/verkoopvoorwaarden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties. *Netto bijtelling o.b.v. belastingschijf van 42%. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,6 - 23,3; liter/100 km: 4,3 - 6,4 ; CO2 gr/km: 112 - 149.

20% bijtelling


Bewolking vertraagd lossing

HSV De Kleine Voorn

Reniers-Muijsenberg wint Morlincourt

Kampioenschap van Etten-Leur

Pv de Eendracht In concours 843 duiven. Snelste duif 13:12:29. Snelheid 1593,890 m/m. Laatste prijs 13:19:04. Snelheid 1480,035 m/m. 1-4-7-16-17-19. Reniers-Muijsenberg; 2-825. R. Rommens; 3-23. A.C. Wevers; 5-6. P. Maas; 9-18-22. R. v. Poppel; 10-13. Comb. Heeren; 11-12-15. K. v. Zundert; 14-24. H. v.d. Broek; 20-21. Enden-v.d. Riet. Pv de Snelpost In concours 265 duiven. Eerste duif 13:09:35. Snelheid 1568,355 m/m. Laatste prijs 13:22:45. Snelheid 1448,183 m/m. 1-5-12-13-17-18. C. v. Beek; 2-4-7-16. A. Christianen; 3-6-11-24-25. J. Nouws; 8. Comb. Baremans; 9. C. Bulkmans; 10. B. v. Elteren; 14. J. Dirven; 15. Comb. Lodewijks; 19-20. C. Stallen; 21. M. Hermes; 22-23. P. v. Nijnatten. Komend weekend alweer de voorlaatste Vitesse vlucht. Dit maal vanuit het op 300 km gelegen Creil.

Reniers-Muijsenberg snelste van Morlincourt.

ETTEN-LEUR - Overal was het afgelopen zaterdag stralend weer, behalve in Morlincourt en omstreken, daar hing hardnekkige lage bewolking en mist, die het onmogelijk maakte om de duiven vroeg te kunnen lossen en de convoyeurs moesten dan ook tot 10.30u wachten al eer ze de ruim 30.000 duiven in vrijheid konden stellen. Er stond een stevige westen wind en gezien de snelheden die gehaald werden heeft er links en rechts ook ZW in gezeten.

ETTEN-LEUR - 22 senioren en 2 jeugdleden hebben op Koninginnedag gestreden om het open Kampioenschap van Etten-Leur 2013. Met overmacht veroverde Wim Termohlen de titel bij de senioren. Wim ving maar liefst 80 vissen die hem een puntentotaal van 467 opleverde. Tweede eindigde Jac de Grauw die 50 vissen in zijn net deponeerde en daarmee 328 punten behaalde. Op de derde plaats vinden we de eerste inwoner van Ettenleur, Bart Klep. Bart ving 49 vissen. Eén te weinig om Jac de Grauw van de tweede plaats te stoten. Bij de jeugd ging het Kampioenschap naar een dame. Sabine Dirven ving één vis en liet daarmee de nummer twee Remko Bastiaanse achter zich.

DOOR JAN ROBBESON De snelste duif van de Etten-Leurse verenigingen zit dit maal op de lange weg bij de combinatie Reniers-Muijsenberg hun Geschelpte doffer 11-1873693 weet met een snelheid van bijna 96 km/u alle 1107 duiven voor te blijven. In Etten-Leur valt de eerste bij Ries Rommens, die hiermee de 2e plaats pakt. De 11-1873693 speelt in het samenspel de 2e tegen 2381 duiven en in het Rayon is dit goed voor een 3e plaats tegen 7071 duiven een geweldige prestatie. Reniers-Muijsenberg proficiat.

ůĞŵĞŶƐŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ hǁnjŽŶǁĞƌŝŶŐƐƉĞĐŝĂůŝƐƚ ,ĞŶŶŝĞůĞŵĞŶƐϬϭϲϱͲϯϭϴϲϮϭ

ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů

Anthony Lurling eist nog maar eens de hoofdrol op in knotsgek duel

NAC stelt eredivisieschap veilig

Donderdagavondcompetitie Na dinsdag het nieuwe visseizoen te zijn gestart met het kampioenschap van Ettenleur, is 2 mei de donderdagavondcompetitie 2013 van acquit gegaan. Begeleid door de mooie voorjaarszon hebben 25 deelnemers elkaar bekampt aan de Leurse Haven. De winnaar van de donderdagavondcompetitie 2013 startte evenals vorig jaar de eerste wedstrijd met een overwinning in zijn vak. Wim Termohlen ving 6 mooie

voorns en behaalde daarmee 286 punten. Dit aantal bleek voldoende voor de overwinning in vak A en voor de eerste dagprijs van dit seizoen. Tweede met 191 punten werd Johan Maas. Het merendeel van zijn punten dankt Johan aan een mooie brasem met een waarde van 100 punten. Henry van Gils completeert de top drie met 147 punten. In vak B waren de vangsten aanmerkelijk minder dan in het concurrerende vak. Zoals vaker zaten in dit vak de nummer één en twee op de kop en de staart van het parcours. Nummer één Cees Maas troefde zijn voormalige leermeester - Michael van Ginneke - af door met 6 vissen 227 punten te scoren. Michael ving 3 vissen en behaalde daarmee 129 punten. Louis Melisse, iedere competitie goed voor een aantal topklasseringen - werd derde 72 punten. Eén vis bleek hiervoor voldoende. Tijdens de laatste ledenvergadering is de nieuwe wedstrijdcommissie gepresenteerd. Deze bestaat uit de volgende leden: Kurt Clincke tel: 076-8875987/0640214541,Cees Maas, Ad Voermans tel: 06-21546920, Henry van Gils, Gerrit Lambregts en Bart Klep. De twee volgende wedstrijden vinden plaats op donderdag 9 mei, dit betreft een driekamp bij Esox. Donderdag 16 mei wordt de tweede wedstrijd van onze avondcompetitie gevist.

SC Unitas’30 is op zoek naar A-, B- en C-junioren ETTEN-LEUR - Binnen de jeugdaf-

trainen minimaal 1x per week. Alle teams

BREDA - 50e minuut: NAC - Roda JC 1-3 en RKC op voorsprong tegen Vitesse. Riskante situatie voor NAC met Fey- deling van SC Unitas ’30 is voor het spelen minimaal 1 wedstrijd per week. enoord uit nog voor de boeg. Tijd voor actie, tijd voor Anthony Lurling. En dus wint NAC met 5-3 en veroordeelt het volgende seizoen nog steeds plaats De selectieteams A1, B1 en C1 spelen in voor spelers en keepers die kunnen de Hoofdklasse. De selectieteams B2 en Roda JC tot het spelen van de nacompetitie. uitkomen bij de A-junioren (17 en 18 jaar), B-junioren (16 en 15 jaar) en Cjunioren (14 en 13 jaar). Dit kunnen spelers en keepers zijn die kwaliteiten en motivatie hebben om te spelen in een selectieteam (A1, B1, B2, C1 en C2) of spelers en keepers die graag willen voetballen in een recreatieteam (A2, B3, B4, C3, C4 of C5). De selectieteams trainen 2x per week en de recreatieve elftallen

C2 spelen in de 2e klasse. De recreatieve A-, B- en C teams spelen in de 3e en 4e klasse. Alle spelers of keepers die belangstelling hebben om de komende maanden al een keer mee te trainen kunnen hiervoor contact opnemen met de groepscoördinator van de betreffende leeftijdscategorie. De contactgegevens zijn te vinden op de website van Unitas’30. Wij kijken uit naar jullie reactie!

BRIDGE

Elson Hooi omspeelt na een pass van Anthony Lurling (achter nog zichtbaar) doelman Kurto van Roda JC en maakt de 4-3. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

DOOR PETER HOUTEPEN In een knotsgekke wedstrijd is zondagmiddag eens te meer gebleken hoe belangrijk Anthony Lurling met zijn 36 jaar nog is voor NAC. Zonder zijn inbreng - en niet alleen zondagmiddag - was NAC nu ongetwijfeld in de nacompetitie verzeild geraakt. Bij de hand Bij een 1-3 achterstand tegen het voor de laatste kans vechtende Roda JC nam hij zijn ploeg nog maar eens bij de hand. Met twee assists op Rick ten Voorde (2-3) en Elson Hooi (4-3) en twee zelfgemaakte wonderschone doelpunten, stelde hij voor de Bredase ploeg het eredivisieschap veilig. Zo tam als NAC in de eerste 50 minuten acteerde, zo hartverwarmend waren de 30 minuten daarna. Frank Demouge kopte Roda JC al vroeg op voorsprong, enigszins gelukkig maakte Eric Botteghin de gelijkmaker, waarna oud-NAC’er Roly Bonevacia met een schitterend afstandsschot

voor de 1-2 tekende en Mitchell Donald vijf minuten na rust met de 1-3 het duel voortijdig leek te beslissen. Leek, want toen stond Anthony Lurling op. De aanvaller ontsnapte overigens kort daarvoor nog aan een rode kaart na een gemene overtreding. Scheidsrechter Kevin Blom was mild en hield het bij slechts een gele prent. Emotioneel Rood of niet, de routinier straalde na afloop van oor tot oor. “De reactie van het publiek en van mijn ploeggenoten na mijn doelpunten. Ongelooflijk. En dat op 36-jarige leeftijd, dat is een jongensdroom eigenlijk. Het is een onbeschrijflijk gevoel. Maar een groot compliment aan de ploeg dat we bij 1-3 de rug rechten en deze wedstrijd helemaal omdraaien.” De Bosschenaar, die kort voor tijd een terechte publiekswissel ontving, kreeg het zelfs even te kwaad na afloop. “Ik ben een keer eerder emotioneel geweest dit

seizoen, maar dat was om een totaal andere redenen.” Lurling doelde op het op de reservebank plaatsnemen na een beslissing van de eerder ontslagen trainer John Karelse. “Nu ben ik emotioneel van blijdschap, emotie en opluchting.” Mentaal Ook trainer Nebojsa Gudelj was zondag een opgelucht man. “Onze doelstelling was in de Eredivisie te blijven. Vandaag heeft het team zich de tweede helft mentaal heel sterk getoond. We moesten een puntje pakken, op welke manier was niet zo belangrijk. Ik ben dan ook gewoon trots op deze ploeg, 1-3 achterstaan en met 5-3 winnen. Met veel strijd, passie en een goede mentaliteit. Alleen op die manier kunnen wij van iedere ploeg winnen.” Wat rest dit seizoen is de uitwedstrijd tegen Feyenoord, zondag 12 mei om 14.30 uur. dat duel gaat met dank aan Anthony Lurling voor NAC nergens meer over… PAGINA 26

BRIDGECLUB SANS ATOUT Voorjaarscompetitie 2 mei, Ronde 4 Zitting 3, Lijn A: 1. Dina Graumans-Jan Graumans 57,81%; 2. Kitty v. Ginneken-Henk de Voigt 53,13%; 3. John v. Zunderd-Henny Steens 51,04%; 4. An Braspenning-Jan Braspenning 50,00% Lijn B: 1. Nadine Zuijderwijk-Toon v. Hapert 56,75%; 2. Mieke Beersma-Klaas Roorda 55,25%; 3. Riet Schouw-Ton Beijloos 53,48%; 4. Joep Bijen-Rinus v. Gils 53,08% Lijn C: 1. Jeannette de Bruin-Luuk de Bruin 64,58%; 2. René Nieuwlaat-Cuno Hengst 57,50%; 3. Diny Lauwrier-Hans v.d. Aart 52,92%; 4. Francis Jacobs-Nel Koninkx 51,67% Lijn D: 1. Rian Melcherts-Mariëtte Sioen 66,25%; 2. Ria Schimmer-Harry v. Luenen 57,92%; 3. Lian v. Dun-Jos v. Dun 53,75%; 4. Lia Rubbens-Nel v.d. Schaaf 53,33%; 4. Ineke v. Daelen-Ton v. Daelen 53,33%. Info: www.bcsansatout.nl BC DE GONG Slotdrive: De feestcommissie heeft ons weer van de nodige hapjes voorzien op de slotdrive. Alles was tot in de puntjes geregeld. De prijzen voor de slotdrive bestonden uit asperges-aardbeien-wijn en een plantje. Ook dit geheel was prima verzorgd. Na het spelen van de slotdrive bedankte de voorzitter de mensen die wekelijks alles regelen voor het spelen van de clubavond zoals het klaarzetten en opruimen van de benodigdheden. Hier de uitslag van de slotdrive. De prijzen waren diegene die op plaats 2-5-9 of 13 in elke lijn in de einduitslag stand genoteerd. A lijn: 2e Leny v/d Star-Jan Boers 57.29%; 5e Monique Calon-Fons Calon 55.21%; 9e Maick Beck-John Wolters 46.53%; 13e Greet Mol-Rick Nijman 39.93% B lijn: 2e Erik Roozendaal-Mario Vugts 54.97%; 5e Jeanne Evers-Anyta d’Haens 53.68%; 9e Michel Stolker-Theo v. Wijchen 48.65%; 13e Nel v. Leeuwen-Ed v. Leeuwen 45.83% C lijn: 2e Marijke v/d Sanden-Leny v. Wijchen 58.42%; 5e Jannie Wijngaard-Jan Wijngaard 51.50%; 9e Piet Voesenek-Wim Willems 50.50%; 13e Franka Hermus-Jeanne Koreman 35.79% Na afloop van deze prijsuitreiking volgde de prijsuitreiking voor de Slemcompetitie en Kampioenschapspunten. Slemkampioen: 1e Fred v/d Blink-Sjoerd Wartena 36pnt score 15060; 2e Jacqueline en Toon v/d Bom 29 pnt score 12590; 3e Erik Roozendaal-Mario Vugts 29pnt score 12200. Kampioenschapspunten: 1e Frans Evers-Kees Konings 590 punten; 2e Nel v. OirschotNel Zonligt 573 punten; 3e Erik Roozendaal-Mario Vugts 566 punten Nieuwe leden kunnen zich altijd aanmelden. Wij spelen donderdag aanvang 20.00 in de Nobelaer. Aanmelden kan via tel. 06-20353797 Adrie Slagter. Wij beginnen weer 5 september. Info en standen kunt u vinden op www.nbbclubsites.nl/club/28005


L ALĂ&#x2030;Ă&#x2030;I B N

 E N  T T J O  

r

¢ 9ijkla .99 ar 5,-

fiat panda TWINAIR 65PK (47KW) EDIZIONE COOL

GEHEEL RIJKLAAR

x 9.995,-

14% bijtelling

Standaard o.a. voorzien van: $ Airconditioning $ Stuurbekrachtiging $ Elektrische ramen vóór $ Radio/CD/MP3-speler

$ Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening $ Stootstrips $ 4 Airbags

$ Spiegels en portiergrepen in carrosseriekleur $ AďŹ&#x201A;everpakket incl. volle tank en matten $ En nog vĂŠĂŠl meer

50

50

OOK ALS AUTOMAAT LEVERBAAR!

Inclusief: '%&#" "%"#'#$ MEERPRIJS

x 1.695,-

Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Zolang de voorraad strekt. Diverse kleuren mogelijk. Metallic lak of pastellak tegen meerprijs. Afgebeelde auto wijkt niet af van de aanbieding.

Gem. brandstof verbruik: 4,1 l /100 km (1 op 24,4 ) . CO2: 95 g /km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ofďŹ ciĂŤle Europese testmethode. Het daadwerkelijk verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volume gerelateerde gemiddelde CO2â&#x20AC;&#x201C;uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012.

www.indumij.nl

volg ons ook op facebook.indumij.nl + twitter.indumij.nl

RENAULT TWINGO

NU BIJ AUTO INDUMIJ SCHERPE RIJKLAARPRIJZEN! AIRCONDITIONING R-PLUG & RADIO (60W), USB & BLUETOOTHÂŽ BUITENSPIEGELS ELEKTRISCH VERSTELBAAR EN IN CARROSSERIEKLEUR 0% RENTE OP DE FINANCIERING RENAULT TWINGO COLLECTION RIJKLAAR VANAF â&#x201A;Ź 9.999,PRIJS IS INCLUSIEF â&#x201A;Ź 1.770,- VOORRAADVOORDEEL

ETTEN-LEUR OOSTERHOUT 0% actieďŹ nanciering 7,9% standaardtarief

Totaal kredietbedrag

LooptÄłd in maanden

Vaste debet rentevoet

â&#x201A;Ź 2.500 â&#x201A;Ź 5.000 â&#x201A;Ź 2.500 â&#x201A;Ź 5.000

24 24 24 24

0% 0% 7,9% 7,9%

JaarlÄłks kostenpercentage 0% 0% 7,9% 7,9%

Totaal te betalen MaandtermÄłn bedrag â&#x201A;Ź 2.500 â&#x201A;Ź 5.000 â&#x201A;Ź 2.711 â&#x201A;Ź 5.422

â&#x201A;Ź 104 â&#x201A;Ź 208 â&#x201A;Ź 113 â&#x201A;Ź 226

ECUSTRAAT 5 DE BOEDINGEN 19

TEL. (076) 503 93 00 TEL. (0162) 43 14 50

*Actie alleen van toepassing op geselecteerde voorraad autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij Auto Indumij, zo lang de voorraad strekt. Niet geldig i.c.m. landelijke acties. De in deze advertentie gecommuniceerde prijzen betreffen consumentenprijzen vanaf 1 januari 2013. De genoemde vanaf prijs is inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Afbeeldingen die in deze advertentie zijn gebruikt kunnen afwijken van de daadwerkelijk geleverde auto en/of speciďŹ caties in Nederland en/of ďŹ scale categorie waarin het model valt. Alle prijzen personenautoâ&#x20AC;&#x2122;s en diensten zijn inclusief BTW. Vraag altijd uw dealer naar de exacte details voor uw persoonlijke situatie. Het aďŹ&#x201A; opend krediet wordt verstrekt door Renault Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. te Schiphol-Rijk (KvK nummer 30055070, AFM vergunningsnummer 12009781). Alleen geldig op nieuwe Renault personenauto-orders van particulieren van 01/05/2013 tot en met 31/08/2013. Jaarlijks kostenpercentage 0% tot 24 maanden op de Twingo. Maximaal te ďŹ nancieren bedrag â&#x201A;Ź 5.000. Jaarlijks kostenpercentage na actie periode bedraagt 7,9%.Elke kredietaanvraag wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel. Bedragen zijn afgerond op hele euroâ&#x20AC;&#x2122;s. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Renault behoudt zich het recht voor de actie op elk moment te wijzigen of te beĂŤindigen. Bedragen zijn afgerond op hele euroâ&#x20AC;&#x2122;s. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Min./max. verbruik: 3,3-6,5 l/100 km. Resp. 30,3-15,4 km /l. CO 2 85-150 g/km.


10 jaar ‘Alle vertrouwen in spits Alex Schalk’ paardenbejaardenthuis NAC ziet zonnige toekomst voor ‘Der Bomber van Breda’

BREDA - Zijn rol bij NAC zou zijn uitgespeeld. Sterker nog, hij zou op het punt staan om te tekenen bij FC Utrecht. ETTEN-LEUR - 10 jaar geleden, een brengen is welkom en krijgt bij de stichting In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Roda JC besloot NAC alle hardnekkige geruchten rond Alex Schalk gewone doordeweekse avond na de zijn welverdiende rust. Gewoon lekker nog de kop in te drukken. ‘Der Bomber’ geniet het volste vertrouwen van de technische staf, zo meldt de Bredase club. zoveelste les op de manege, opeens een aantal jaren paard mogen zijn, op de komt het ter sprake, dat ene paard waar iedereen weleens op gelest heeft, wat altijd klaar staat, nooit protesteerde en iedereen als een echte leermeester geduldig op zijn rug ronddroeg.

Hij of zij moet weg en 9 van de 10 keer betekende dat de slacht. Jarenlang zijn best gedaan; honderden mensen, jong en oud plezier rijplezier gegeven. Maar nu kan hij niet meer, zijn benen worden stram, zijn rug zo pijnlijk door al die verschillende mensen die allemaal weer anders zitten en meebewegen. Kortom het werk in de manege wordt te zwaar. In zijn hoofd wil hij nog van alles, maar zijn lijf wilt niet meer mee. Een gewone doordeweekse avond, na de zoveelste les zit een groepje ruiters bij elkaar, kan dat nou echt niet anders, hij heeft ons zoveel plezier gebracht. Rusthuizen voor paarden zijn er genoeg in Nederland, maar puur voor werkpaarden, dat nog niet, en zo werd een gesprek een plan, een plan werd een doelstelling, en de doelstelling werd werkelijkheid. Sinds 9 mei 2003 is het manegepaardenpensioenfonds een feit. Wij zijn een rusthuis voor werkpaarden uit heel Nederland of het nu: manegepaarden, politiepaarden, of draaimolenpony’s zijn, elk paard wat zijn leven lang keihard heeft gewerkt om de mens te plezieren en brood op de plank te Alex Schalk, hier in actie tegen AZ, geniet grote populariteit bij de supporters van NAC.

DOOR ADDO SPRANGERS Dat NAC voor komend seizoen op zoek is naar versterking in de aanval wordt door de club niet ontkend. Zo zou de eerder voor NAC uitkomende aanvaller Michiel Kramer, momenteel in de Jupiler League furore makend bij FC Volendam, nadrukkelijk in beeld zijn voor een terugkeer naar Breda. Ook de naam van spits Frank Demouge, als huurling van het Engelse AFC Bournemouth tijdelijk in dienst bij Roda JC, circuleert in de wandelgangen. Die zoektocht wordt in de media breed uitgemeten. Daarbij wordt ook het mogelijke vertrek van spelers uit Breda onder de loep genomen. In dat verband wordt Alex Schalk al enkele maanden gelinkt aan FC Utrecht. Ondanks een tegenvallend seizoen, waarin Schalk slechts drie keer scoorde, zouden de Utrechters serieuze belangstelling voor hem hebben.

Complementair De al dan niet vermeende Utrechtse interesse ten spijt lijkt NAC echter niet bepaald voornemens zich van de talentvolle aanvaller te willen ontdoen. Volgens NAC wordt zelfs ten onrechte gesuggereerd dat spits Alex Schalk - momenteel herstellende van een voetblessure - zijn langste tijd bij de Bredase club heeft gehad.

‘Wat ons betreft blijft Alex in Breda’ “Niets is minder waar,” zo probeert de club op haar website alle geruchten naar het rijk der fabelen te verwijzen. “Der Bomber - een verwijzing naar de speelstijl van Schalk, die veel overeen zou komen met die van de legendarische Duitse goalgetter Gerd Müller - geniet het volste vertrou-

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

wen van de technische staf. “ De zoektocht naar aanvallers richt zich volgens de technische staf volledig op spelers die complementair zijn aan de huidige spelers in de voorhoede. Ook aan Alex Schalk. “Vorig jaar kende Alex een goed seizoen en werd hij op handen gedragen. Deze competitie heeft hij het lastig, mede ingegeven door persoonlijke en lichamelijke redenen. Het is aan ons om hem weer in de juiste richting te duwen,” aldus technisch directeur Jeffrey van As. “Alex is een spits die prima in ons arsenaal past. Hij is een aanvaller met bijzondere kwaliteiten, waar we zeker nog veel plezier aan gaan beleven. De trainer en ik hebben het volste vertrouwen dat Alex zich volgend seizoen herpakt en supporters snel herinnert aan de reden waarom zij hem vorig seizoen liefkozend ‘Der Bomber van Breda’ hebben genoemd. Wat ons betreft blijft Alex in Breda.”

wei met je collega’s, niets meer moeten, alleen nog maar genieten dat hebben ze immers verdiend.

Stichting manegepaardenpensioenfonds geeft deze paarden met behulp van donateurs nog een paardwaardige oude dag, een cadeautje, als dank voor hun jarenlange inzet. Gelukkig zien we de laatste jaren een positieve verandering in de samenleving en de paardenhouderij. Ook veel manege’s nemen nu zelf actief deel aan het sponsoren van een uitgewerkt manegepaard. Of vragen hun klanten mee te sparen aan het pensioen voor hun lievelingspaard. Zo wordt het een gezamenlijke missie om hun trouwe manegepaard een welverdiend pensioen te garanderen. Tien jaar geleden was het een wens om voor zoveel mogelijk paarden en pony’s een pensioen te kunnen realiseren, het is maar een puntje van de spreekwoordelijke ijsberg, maar 10 jaar later kunnen we met trots zeggen dat we al voor ruim 40 paarden en pony’s het verschil hebben betekend tussen leven en dood. Op 9 mei 2013 bestaat het manegepaardenpensioenfonds 10 jaar, en het eind is nog lang niet in zicht, er zijn nog zoveel doelstellingen te halen. We gaan gewoon door: voor de paarden, voor de pony’s, gewoon omdat ze het verdienen. www.manegepaardenpensioenfonds.nl

Teugel-leidselrit en fietstocht ETTEN-LEUR - Paardensportvereniging St.Isidorus uit Sprundel organiseert op 1e Pinksterdag, 19 mei, weer een teugel- en leidselrit. Deze rit zal op recreatieve wijze zijn, en u rijdt grotendeels door en rond natuurgebied de Pannenhoef. De route kan zowel aangespannen als onder het zadel gereden worden. Voorafgaand is er een vaardigheidsproefje. De lengte van de rit zal ongeveer 12 of 22 km zijn. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om een fiets route te rijden. De lengte hiervan is ongeveer 35 km. Hier zit een tussenstop in

verwerkt waar u uw consumpties kunt nuttigen. Graag van te voren opgeven. De start van deze ritten en vaardigheidsproef is bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66 te Etten-Leur bij de familie van Dijck. Koffie/ thee, fris en soep worden onderweg geserveerd. U kunt uw starttijd (tussen 10.00 en 12.00 uur) zelf bepalen in overleg met de organisatie op de dag zelf. Graag van te voren opgeven: telefonisch na 18.00u Theo Herrijgers 0165-383350; theocorherrijgers@ hotmail.com.

Gehandicaptenmiddag Stuivezand weer een groot feest

Informatiemarkt in Amphia

Voorkom en herken een beroerte ETTEN-LEUR - De Stroke Service Breda organiseert in het Amphia Ziekenhuis op dinsdag 14 mei, de Europese dag van de beroerte, een informatiemarkt.

van een CVA ketenorganisatie, de Stroke Service Breda. Hierin werken instellingen samen om bij een CVA de juiste zorg, op de juiste plaats en door de juiste persoon te bieden.

Deze informatiemarkt staat in het teken van het herkennen van een beroerte en de mogelijke gevolgen. Amphia geeft op deze dag, samen met de Stroke Service Breda en patiëntenverenigingen, voorlichting over het tijdig herkennen van de symptomen van een beroerte en over behandelmogelijkheden. Het thema van dit jaar is: Voorkom en Herken! In Nederland krijgen gemiddeld 110 Nederlanders per dag een beroerte, ook wel CVA genoemd. De oorzaak is een herseninfarct of hersenbloeding. De gevolgen zijn vaak zeer ingrijpend voor patiënten en hun omgeving. Daarom is het belangrijk om tijdig de symptomen te herkennen en vervolgens direct 112 te bellen. Hoe eerder een beroerte herkend wordt, hoe eerder behandeling kan plaatsvinden en hoe groter de kans op herstel. Tijdverlies is namelijk hersenverlies. Het Amphia Ziekenhuis maakt deel uit

Informatiemarkt Verschillende deskundigen geven op dinsdag 14 mei tussen 10.00 en 16.00 uur voorlichting op de informatiemarkt in de centrale hal van locatie Molengracht in Breda. Professionals geven dan antwoord op vragen en bezoekers kunnen die dag gratis hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten. Verder lopen er verpleegkundigen rond die onder meer uitleg geven over de Brain Care Unit in het Amphia Ziekenhuis. Ook zijn er patiëntenverenigingen en organisaties uit de Stroke Service Breda e.o. aanwezig, zoals de thuiszorg, het revalidatiecentrum en een aantal verpleeghuizen. Herkennen Als er sprake is van een beroerte, functioneren de hersenen niet meer voldoende. Van het ene op het andere moment kan dan iemands mond scheef staan of heeft iemand geen kracht meer aan een arm en/

of been, of hij/ zij spreekt onduidelijk. Ook het ineens uitvallen van het gezichtsveld aan één kant kan wijzen op een beroerte. Een beroerte kan blijvende gevolgen hebben. CVA is in Nederland de grootste oorzaak van invaliditeit. Bij één of meer van de volgende signalen belt u direct 112: Mond Let op of de mond scheef staat of een mondhoek naar beneden hangt. Hulpmiddel: vraag de persoon om zijn tanden te laten zien. Gezellig druk in de feesttent. Arm Let op of een arm of been verlamd is. Hulpmiddel: laat de persoon beide armen naar voren strekken. Kijk of een arm wegzakt.

ETTEN-LEUR - De stichting Gehandicaptenmiddag Stuivezand organiseerde zaterdag 4 mei voor de 12e keer een gezellige middag voor gehandicapten en hun verzorgers.

Spraak Let op onduidelijke spraak Hulpmiddel: laat de persoon een zin uitspreken.

Ruim 250 personen hadden zich daar voor aangemeld dus de feesttent zat lekker vol. Al bij de eerste artiest zat er de sfeer al meteen in en werd er volop gedanst en meegezongen. Iedereen zag je zichtbaar genieten van de muziek van Anita v.d. Rapsodies, Tommy Lips, Yoeri L’Abée en Anita

Bel direct 112! Tijdverlies = hersenverlies! (Bron hartstichting) PAGINA 28

FOTO CLARA FRIJTERS

en Ed. De finale was voor de Gebroeders Ko die het feest compleet maakten. Iedere artiest maakte tijd om even met degene die wilde op de foto te gaan of om een handtekening te vragen. Er wordt druk gewerkt aan een website, zodra die klaar is zullen de foto’s te zien zijn die gemaakt zijn door Clara Frijters. Ook de sponsoren zullen daar op vermeld worden. Langs deze weg willen wij dan ook iedereen bedanken die deze middag mogelijk gemaakt hebben.


KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

EEN GELUKKIGE TOEKOMST SAMEN? Bel dan voor meer info: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk) Het hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling. Al bijna 30 jaar succes.

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

KARWEI ETTEN-LEUR

Afvallen en juist slank blijven! Afvallen onder persoonlijke begeleiding met Power Slim. Wij helpen je om af te vallen en juist op gewicht te blijven. ng Wil jij: en ontva - D u n t r a t S -Weer lekker in je vel zitten? er Slim het Pow ,95 w.v. € 14 t. -Meer zelfvertrouwen en k e o b kook GRATIS energie hebben? -Deze keer echt een succes Actie geldig t/m 31 mei 2013 maken van je voornemen om af te vallen?

Maak snel een afspraak voor een gratis intakegesprek en bel naar 0165-387081! Kijk ook eens op www.instituutmarlotte.nl. De Heikant 6, Sprundel info@instituutmarlotte.nl 0165-387081

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN

■ 1 Pinksterdag GESLOTEN e

Kozijnen Serres Schuifpuien Overkappingen Nieuwbouw Renovatie ‡=RQZHULQJHQ ‡5ROOXLNHQ ‡+RUGHXUHQ ‡6FUHHQV ‡,VRODWLHJODV ‡*DUDJHGHXUHQ

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier! BOLLEBOOM V.O.F. Haansberg 80 Etten-Leur

■ 2e Pinksterdag OPEN van 9.00 tot 17.00 uur KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

Gevelreiniging

Jan van Mierlo Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,

impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingjanvanmierlo.nl

Een strakke buik in 4 weken? 100 testpersonen gezocht voor onderzoek*

Met plezier afslanken! Dat is het motto van dit afslankonderzoek. U traint met behulp van gebruiksvriendelijke cardio-apparatuur of u kunt deelnemen aan motiverende groepslessen. De nieuwe mobiele Slim Belly buikband stimuleert de doorbloeding rond de buik door lichte massage op basis van luchtdruk en verbetert daardoor de afbraak van vet. Daarnaast krijgt u bewezen succesvolle voedingsrichtlijnen. Ook geschikt voor ongetrainde personen zonder ervaring met fitness.

Voor frisse en stralende gevels! Ontdek je huis opnieuw!

Nieuwe website!

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552 Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Duur: 4 weken met 3 trainingen à 30 - 60 minuten per week Deelnamebijdrage 19,90 euro per week.

Slank voor de zomer!!

Uiterlijke aanmelddatum: 31 mei 2013 * De buikomvang en het gewicht worden bij de start en na 4 weken gemeten.

Start nu en voorkom bikini stress.

Minimum leeftijd 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met

Meld u nu aan via 076 - 501 00 01

Bodycomfort 076-5030408

Bisschopsmolenstraat 120a Etten-leur

WWW.BODY-COMFORT.NL

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouNIEUW: De mobiele Slim Belly, ook voor groepslessen.

Voorsteven 32 - 4871 DX Etten-Leur Tel. 076 - 501 00 01 - www.medisports.nl

wen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw

bouwaktiviteiten/

ontwerp van A tot Z.

G ul de nw e g 1 0 , 4 8 7 9 N L E tte n-Le ur, T e l . 0 7 6 -5 0 3 2 8 7 8 , F ax 0 7 6 -5 0 3 7 8 5 0 , k e e s. g o o sse ns@ he tne t. nl


Koningslied klonk precies op tijd in Etten-Leur

Huzarenstukje van koor De Cantorije

Inloopconcerten Raadzaal Etten-Leur ETTEN-LEUR - In de maanden mei en juni zijn er op de zaterdagmiddag een aantal inloopconcerten in de Raadzaal. Conservatoriumstudenten en amateurorganisten bespelen tussen 15.00-16.00u het Jacobus Zeemansorgel. De toegang is gratis en men kan tijdens

het concert rondwandelen in de kerk of een gedeelte beluisteren. Zaterdag 11 mei verzorgt Rowan van der Westen, orgelstudent aan het Tilburgs conservatorium het eerste concert. Rowan die binnenkort eindexamen orgel doet speelt een afwisselend programma van Italiaanse en Franse muziek van o.a. L.Vierne en Boëlmann.

Veilig heid en loopplezier voorop

Singelloop Breda ETTEN-LEUR - Het bestuur van Stichting de Bredase Singelloop heeft voor de 28e editie op 6 oktober gekozen voor enkele wijzigingen in het loopprogramma.

Koor de Cantorije zingt het Koningslied in de foyer van de Nobelaer.

ETTEN-LEUR - Er is heel wat over te doen geweest, maar precies om half acht klonk op 30 april het Koningslied in Etten-Leur. Dat was de verdienste van gemengd koor De Cantorije. Hoewel tekst en muziek laat beschikbaar waren wisten de zangers en zangeressen van het koor in slechts één repetitie het Koningslied in te studeren. Het werd wel een aangepaste versie want het gedeelte waarin gerapt moest worden lieten de zangers en zangeressen maar aan zich voorbijgaan. Op uitnodiging van het gemeentebestuur was De Cantorije aanwezig op een offici-

ele bijeenkomst voor alle gedecoreerden in Etten-Leur. Hierbij werden degenen die dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvingen nog even extra in het zonnetje gezet. In de grote foyer van de Nobelaer zong het koor, na een toespraak door burgemeester H. v. Rijnbach-de Groot het Wilhelmus. Voordien hadden alle aanwezigen het glas geheven op de nieuwe koning. Onder muzikale leiding van dirigent Marc van den Broek en begeleid door pianist Kristof Bastiaensen zong het koor hierna het Koningslied en het Etten-Leurse volkslied. Het korte optreden werd besloten met enkele werken uit het eigen repertoire waaruit bleek hoe veelzijdig dit Etten-Leur-

FOTO: HANS VAN BERKEL.

se koor is. De muzikale bijdrage aan deze geanimeerde bijeenkomst werd met een dankbaar applaus beloond. Jammer is het dat het koor zo weinig mannelijke zangers heeft. Hoewel burgemeester van Rijnbach de aanwezigen opriep om lid te worden heeft zich tot nu toe nog niemand gemeld. Koor De Cantorije bestaat uit een veertigtal leden die wekelijks met veel enthousiasme op woensdagavond om 20.00 uur in Het Turfschip repeteren. Iedereen die van zingen houdt is welkom. Nadere informatie is verkrijgbaar bij voorzitter Toos Schouten, tel. 5015994 of secretaresse Isabella Hufkens tel. 5020301.

De 15 km is vervallen. De 5 km en 10 km starten in groepen achter elkaar. De organisatie speelt hiermee in op het groeiend aantal deelnemers. Veiligheid en loopplezier blijven hiermee voorop staan. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit de 5 km, 10 km, halve marathon en Familieloop. Ten opzicht van eerdere jaren is hiermee de 15 km als afstand vervallen. Tevens zullen de 5 km en 10 km starten in groepen. Op basis van de eigen opgegeven verwachte eindtijd worden de lopers in een vak ingedeeld. De snelste groep in vak 1 start als eerste. De na-inschrijvers starten als laatste. Er wordt met tussenpozen van 10 min gestart op de 5 en 10 km. Bij de halve marathon en Familieloop is er sprake van 1 start. “Zo kunnen we meer ruimte geven aan het

grote aantal deelnemers op de 10 km”, zo motiveert voorzitter Willem Butz. “We voorkomen massale ophoping van lopers net na de start en vlak na de finish in de Veemarktstraat. Onze grootste taak is de veiligheid te bewaken. Met deze keuze verlagen we het risico op bijvoorbeeld valpartijen, met alle gevolgen van dien, tot een minimum”. Ook krijgen de hulpdiensten meer ruimte als deelnemers meer verspreid starten en finishen. Loopplezier De nieuwe opzet is tevens een antwoord op de evaluatie van eerdere edities. Deelnemers gaven steeds vaker aan dat het na de start lang duurt voor ze goed kunnen doorlopen. Dat heeft natuurlijk invloed op de eindtijd, voor velen niet onbelangrijk. Ook de doorstroom in de straten richting de finish op de Grote Markt zal nu nog beter verlopen. Deelnemers kunnen zich t/m 25 september voorinschrijven via de website www.bredasesingelloop.nl/voorinschrijving

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, pastorie.lambertus@ hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.0010.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Voedselbank: De voedselbank heeft behoefte aan verse groente en vers fruit! In de aanloop naar het Pinksterweekend haalt de werkgroep diaconie van de Mariaparochie vers fruit op voor de voedselbank Etten-Leur. Wilt u een bijdrage leveren, dan kunt u de groente en het fruit zaterdag 11 en zondag 12 mei meenemen naar de vieringen in beide kerken. Of van maandag 13 t/m donderdag 16 mei tussen 10 en 12 uur inleveren op de pastorie van de Petrus of de Lambertus. Wij zorgen dan dat het z’n weg naar de voedselbank vindt. Namens de voedselbank, hartelijk dank. VIERINGEN 7de zondag van Pasen. Lezingen: Uit de Handelingen van de Apostelen: 7,55-60. Johannes: 17,20-26. Lambertuskerk Donderdag 9 mei 11.00u: Hemelvaartsdag. Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren. Samenzang. Zaterdag 11 mei 17.00u: Woord- en Communieviering, voorganger Pastor Wim v. Reen. Samenzang: Intenties: Marinus Adrianus Wijnings, Henricus Franciscus (Harry) Rommens, Henne Vriesema en overl. fami-

lieleden, Maria Cornelia Derijck-Kerstens, Cornelis v. Ginneken. Uit dankbaarheid voor een 25 jarig huwelijk. Zondag 12 mei 11.00u: Eucharistieviering, plechtige Maria-viering met ziekenzegening. Voorganger pastor Ton v. Balveren. Zang van het Lambertuskoor. Misintenties: Marinus Adrianus Wijnings, Henricus Franciscus (Harry) Rommens, Maria Cornelia Derijck-Kerstens, Cornelis v. Ginneken, Toos Kannekens, Maria Josten. Donderdag 16 mei 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Hemelvaartsdag 9 mei is er geen viering in de Petruskerk. Zondag 12 mei 9.30u: Viering van Woord en Communie. Voorganger pastor Wim v. Reen met zang van het koor Van Alles Wat. Intenties: To Bastiaanssen-Graumans; Cornelia Otte; o.o. v. Poppel-Renne; Johanna Boeren-v. Poppel; Mireille Luime-Geerinck; Anny de Regt-v. Leest; Wim v.d. Broek; Kees de Regt. Mededeling: In verband met de Tour de Leur is de Petruskerk alleen vanaf de Lange Brugstraat en het parkeerterrein van het Turfschip bereikbaar. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 9 juni, 30 juni, 18 augustus, 8 september. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 4 juni, 18 en 25 juni, 8 en 18 augustus, 29 augustus en 5 september. Overleden: Maria Cornelia (Mieke) Derijck-Kerstens weduwe van Hubertus Derijck, overleden op de leeftijd van 80 jaar. Cornelis v. Ginneken echtgenoot van Johanna Gerarda Maria v. Ginneken-v. Hars-

sel. Overleden op de leeftijd van 80 jaar. Deze week hebben we afscheid van hen genomen. We wensen de familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 16 juni om 13.00 uur (6 en 13 juni), 23 juni om 11.30 uur (12 en 19 juni), 21 juli om 11.30 uur (9 en 16 juli), 25 augustus om 11.30 uur (13 en 20 augustus), 29 september om 11.30 uur (18 en 25 september). De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Huwelijk: Stefan v.d. Bos en Aure Rosales Anlas hebben het voornemen om op 8 mei om 12.00 uur in het huwelijk te treden. Wij bidden voor voorspoed en veel geluk. AGENDA Lambertuskerk Maandag 13 mei: Kerk kerk poetsen. Dinsdag 14 mei: Parochiezaal 10.00u Koffiegroep; Apostelzaal 18.15u repetitie kinderkoor; Ut Praothuus 19.30u De kerkzwervers; Parochiezaal 19.30u Kinderkerst; Markt 19.30u Caritas. Woensdag 15 mei: Apostelzaal 19.30u Capella Ethatia. Donderdag 16 mei: Markt 13.30u Pastoresoverleg; Markt 16.30u korenoverleg; Markt 19.30u Agenda commissie; Parochiezaal 19.30u repetitie Lambertuskoor. Petruskerk Maandag 13 t/m donderdag 16 mei gelegenheid groenten en fruit te brengen voor de voedselbank van 10.00 tot 12.00 uur. Maandag 13 mei: 20.00u Klussengroep. Donderdag 16 mei: 20.00u in Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 17 mei: 19.00u repetitie Van Alles Wat. Zaterdag 18 mei: “Lopend Vuurtje”, fietstocht, waarbij van kerk naar kerk gefietst wordt. De Petruskerk is daarvoor geopend van 9.30 tot 16.30u. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl PAGINA 30

Samenkomst zondag 12 mei Ook deze zondag bent u van harte welkom om de samenkomst van de Evangelische Gemeente Ichthus bij te wonen, die om 10 uur begint in het Ichthus Ontmoetingscentrum aan de Dreef 52-54. In deze dienst spreekt Marlene Bos. Weekactiviteiten Dinsdag 14 mei bent u welkom op een onderwijsavond met als thema: “Leven naar Gods plan”. Dit begint om 20 uur in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Woensdag 15 mei om 20 uur gaat de Sjofaravond van start t.h.v. Wouter en Marlene Bos aan de Schubertlaan 31 in Breda. De jeugd komt zaterdag 18 mei om 20 uur bij elkaar in het jeugdhonk van het Ichthus Ontmoetingscentum. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) is er om 9.00 uur een dienst in het Trouwkerkje aan de Lange Brugstraat. Voorganger is mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Op zondag 12 mei zal voorgaan ds. A. Heringa te Breda. Er is kindernevendienst voor groep 1 tot 3 en 4 to 6 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr.

A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00u dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Zondag 12 mei spreekt Bert Niehof. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Vrijdag 10 mei 19.30u Women Only, Nieuwe Nobelaer. Woensdag 15 mei 19.45u gebedsavond bij fam. Bos. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Donderdag 9 mei vieren wij Hemelvaart, deze dienst wordt geleid door ds. Reinier Drop. Zondag 12 mei wordt de dienst geleid door ds. Ben Eikelboom. De diensten worden zoals altijd gehouden in Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


Transport van Overveld bv is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in groupage vervoer van- en naar Zuid-Europa. Service, klantgerichtheid en Ă&#x20AC;H[LELOLWHLWVWDDQELMRQVKRRJLQKHWYDDQGHO 'DDURP]LMQZLMRS]RHNQDDUHHQQLHXZHFROOHJDYRRUGHIXQFWLH

TRANSPORTPLANNER Functiebeschrijving: +HWDDQQHPHQHQLQSODQQHQYDQH[SRUWHQLPSRUW]HQGLQJHQ Operationeel contact onderhouden met klanten, loods, customer service, FKDXIIHXUVHQDJHQWHQ (LVHQHQZHQVHQYDQNODQWHQEHRRUGHOHQHQQDVWUHYHQ ,QGHOHQHQYROJHQYDQFKDXIIHXUVWHYHQVDDQVSUHHNSXQWYRRUFKDXIIHXUV =RUJHQGDWGHEHODGLQJVJUDDGRSWLPDDOLVHQGHULWWHQUHQGDEHO]LMQ :HUN]DDPKHGHQYHUULFKWHQYROJHQVHHQURRVWHUZDDUELMEHUHLGKHLGWRW ZHUNHQLQDYRQGGLHQVWHQ Functie-eisen: .HQQLVYDQSODQV\VWHPHQHQ062IÂżFHDSSOLFDWLHV =HOIVWDQGLJNXQQHQZHUNHQ 1DXZNHXULJNODQWYULHQGHOLMNHQNZDOLWHLWVJHULFKW (QLJHMDUHQHUYDULQJLQVRRUWJHOLMNHIXQFWLHLVHHQSUH

2E PAAR KINDERSCHOENEN

Wij bieden: (HQSUHWWLJHLQIRUPHOHZHUNRPJHYLQJ (HQXLWGDJHQGHIXQFWLHELMHHQLQWHUQDWLRQDDORSHUHUHQGHQJURHLHQGEHGULMI *RHGHSULPDLUHHQVHFXQGDLUHDUEHLGVYRRUZDDUGHQ

HALVE PRIJS*

ETTEN LEUR, WINKELCENTRUM 2, 076-5264509

WWW.VANDERPLUIJMSCHOENEN.NL

TRANSPORT VAN OVERVELD BV Etten-Leur

* ALLEEN GELDIG IS OP DE â&#x20AC;&#x2DC;GELABELDEâ&#x20AC;&#x2122; ARTIKELE&DIT GELDT VOOR HET GOEDKOOPSTE& VRAAG NAAR DE VOORWAARDE&ACTIE GELDIG T/M ZATERDAG 11 MEI 2013

8ZUHDFWLHJUDDJPHWFYQDDUHYRYHUYHOG#RYHUYHOGQO

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Sinds 1916 de specialist in Etten-Leur voor:

Tel.: 06-50905037

Is uw woning 2 jaar oud: 6% BTW m.b.t schilderwerk !!

S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

DOOHVFKLOGHUZHUNHQÂ&#x2021;ZDQGEHNOHGLQJ JHYHOUHLQLJLQJÂ&#x2021;DOOHVRRUWHQEHJOD]LQJHQ

UW SCHILDERWERK ONZE ZORG!

$FTXLVLWLHQDDUDDQOHLGLQJYDQGH]HDGYHUWHQWLHZRUGWQLHWRSSULMVJHVWHOG

 

Exclusief Landelijk Wonen & Agrarisch Vastgoed 

ELISE

DANSSCHOENEN 2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

^Ć&#x2030;ŽŽĆ&#x152;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ď­ĎŽĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;

0167-522939 / 06-10807891 3RWWHQEDNNHUVWUDDWÂ&#x2021;(3(WWHQ/HXU7HOÂ&#x2021;ZZZKHUPDQVVFKLOGHUZHUNQO

Spoedopleiding motor! 3-Daagse spoedopleiding Hoog slagingspercentage!

www.verkeersschoolblom.nl Lid BOVAG & ANWB

T (076) 50 15 535

TE HUUR Per direct gestoffeerde

KAMER

in het centrum van Etten-Leur (uitsluitend voor een dame) Reacties of vragen 06-10423353

TE HUUR â&#x2013; ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied â&#x20AC;&#x2DC;Vosdonkâ&#x20AC;&#x2122; te Etten-Leur Flexibel huurcontract

Natuurlijk Blom. De snelste weg naar je rijbewijs.

www.drvm.nl/vosdonk

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜžÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹŠÍ&#x2DC;Ŝů Nou , vooruit nog en heel ev.. . dan

LENTE AANBIEDING

Motorrijlespakket! Bel vandaag nog: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 15 mei, Hotel Trivium Etten-Leur Do 16 mei, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) info@mediationeducatie.nl

sĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĆ?ÎŚĎ°Ď°ĎľÍ&#x2DC;ĎŹĎŹĎŹĹŹÍ&#x2DC;ĹŹÍ&#x2DC;

Nu lessen en deze zomer rijden!

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

Mooie ruime vrijstaande woning (ca. 590 m³) met garage en kantoorruimte/gastenverblijf op een royaal perceel van ca. 3521 m² op een fraaie locatie in het buitengebied van Zegge.

www.mediationeducatie.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

â&#x201A;Ź1.125,-

â&#x201A;Ź900,-

Aanbieding geldig tot 1 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden.


Moederdag HEMELVAARTSDAG 9 MEI OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR / KOOPZONDAG 12 MEI OPEN VAN 10.00 TOT 17.00 UUR

9

1+1 GRATIS

95

,

Zomerbloeiers

Franse Geranium

Mix Pot p29 Bloeit de hele zomer

Diverse kleuren 2,95 per stuk

Van 14,95 Nu slechts

5

9

95

,

95

,

Bougainvillea op stam Diep roze kleur p14 50/60cm

Moederdagmand

Van 9,95 Nu voor maar

Van 14,95 NU

12

95

,

Diverse kleuren

Samen

7

95

,

Boeket met Kubusvaas

Tuin Hortensia

Verschillende kleuren

Van 12,95 Nu voor

Diverse kleuren

3

25

,

Salsa Schaal Roze, wit, groen ø 25 cm

TUINMEUBEL SHOW 2

1000 m tuinmeubelplezier Altijd volop aanbiedingen GRATIS thuis gebracht Altijd de beste prijs! Zie: www.poppelaarstuincentrum.nl

Onze waarden De zekerheid van kwaliteit Vakkennis die we graag met u delen Een groot assortiment groen ende altijd de en altijd laatste trends

DE AANB ZE IE ZIJN G DINGEN ELDIG VAN DOND E T/M M RDAG 9 ME AAND AG 13 I MEI

Een persoonlijk advies op maat Altijd de beste prijs

Poppelaars Tuincentrum Rietdijk 1B 4824 ZB Breda T 076 - 54 14 624 poppelaarstuincentrum.nl

Elke zondag van 12 tot 17 uur geopend! Zondag 31 maart en 19 mei gesloten

Zondag 19 mei gesloten

DEL_20130508  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you