Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

E T T E N - L E U R S E

17 APRIL 2013 WEEK 16

Uitgeverij

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

HUREN WORDT ONBETAALBAAR VOLGENS HBV

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

SANDRA WIJKHUISEN IN RACE VOOR AWARD

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

Cees van Veen naar kroning in Amsterdam

Arrestaties na vondst kluis in auto

ETTEN-LEUR - Cees van Veen uit Etten-Leur is één van de 500 Nederlandse burgers die op 30 april aanwezig mag zijn bij de kroning van Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Van Veen is enorm oranjegezind en vreselijk verrast door de uitnodiging. De manager van het Winkelhart Etten-Leur is van de uitnodiging op de hoogte gebracht door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van Etten-Leur. Dinsdagmiddag heeft de burgemeester uitgelegd hoe de selectieprocedure is verlopen en hoe de keuze op Cees van Veen is gevallen. Meer hierover kunt u lezen in de Etten-Leurse Bode van zondag 21 april.

ETTEN-LEUR - De politie heeft zaterdagavond op de Oostpoort in Etten-Leur drie mannen - een 24-jarige man uit Vlaardingen, een 20-jarige Rotterdammer en een 23-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats - aangehouden, nadat in de auto waarin zij reden een vermoedelijk gestolen kluis was aangetroffen. Agenten surveilleerden zaterdagavond in een onherkenbare auto gericht op het tegengaan van woninginbraken en overvallen. Op de Hoevenseweg zagen ze een auto met hoge snelheid rijden. Hierop werd besloten de bestuurder een stopteken te geven. De kluis is vermoedelijk afkomstig van een woninginbraak aan de Papenstraat.

Nieuw sportcentrum heet De Banakker

Turnster Juul van Ooijen naar NK turnen ETTEN-LEUR - De 11-jarige turnster Juul van Ooijen uit Etten-Leur heeft afgelopen weekend in Reusel de finale van het Nederlands kampioenschap turnen in de 2e divisie weten te behalen. Van Ooijen deed dit met een prachtige derde plek in de halve finale, waarbij ze met name op de balk en de vloer wist te schitteren. De turnster uit Etten-Leur, lid van BredaGym, kreeg het brons omgehangen met een totaalscore van 46,566 punten en behaalde naast de meerkampfinale ook nog een reserveplek op de toestelfinale vloer. De finale van het Nederlands kampioenschap wordt op zaterdag 25 mei aanstaande gehouden in Dordrecht.

VANDAAG BIJ DE BODE

ETTEN-LEUR - Sinds zondag prijkt aan de gevel van café de Klomp aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur een nieuw schilderij van Vincent van Gogh. Het schilderij is gemaakt door kunstenares Rian Huijbrechts, van wie ook het vorige schilderij van Van Gogh aan de gevel van het café hing. De onthulling vond plaats door voorzitter Lex Besselink van de Etten-Leurse Van Gogh-stichting. FOTO HANS VAN BERKEL

Ruimte vrijgekomen door vertrek van peuterspeelzaal

Fysiotherapeut naar De Gong ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur gaat een deel van wijkgebouw De Gong aan de Trompetlaan in de wijk Grauwe Polder verhuren voor het gebruik als ruimte voor een fysiotherapiepraktijk. De verhuur gaat in per 1 mei van dit jaar. DOOR PETER HOUTEPEN De betreffende ruimte was tot 1 februari van dit jaar in gebruik als peuterspeelzaal van Surplus Kinderopvang. Voor de huur van de ruimte is een openbare procedure gevolgd volgens de huidige bestemming maatschappelijke doeleinden. Passend “De peuterspeelzaal maakt geen gebruik meer van een deel van het gebouw De Gong”, zegt wethouder Theo Vaes. “Zij zaten op de plek waar je rechts De Gong binnenkwam. Als college hebben we gekeken wat er dan past binnen de

sociaal-maatschappelijke doeleinden van het gebouw om dit op te vullen. En vervolgens hebben we een fysiotherapiepraktijk gevonden die daar gebruik van wil maken.” Hoge kosten Het peuterspeelzaalwerk en de kinderopvang bevinden zich in een krimpsituatie, legt de wethouder uit. Vanwege de hoge kosten is opvang vaak niet meer door ouders en/of begeleiders van kinderen te betalen. “Het peuterspeelzaalwerk en de kinderopvang zijn als gevolg hiervan ook aan het proberen om dingen anders te regelen. Dat is dan ook een van de redenen geweest dat de

ruimte in De Gong is vrijgekomen.” Clusteren Surplus Kinderopvang is bezig om een aantal zaken te clusteren en bij elkaar te brengen. “In Brede school De Vleer bijvoorbeeld hadden we berekend dat we een grote capaciteit nodig zouden hebben, maar die is minder geworden als gevolg van de economische situatie. Dus de kinderopvangorganisatie is ook aan het proberen om de kosten omlaag te brengen, onder andere door accommodaties en voorzieningen te bundelen. De peuterspeelzaal vanuit De Gong is dacht ik naar de Tamboerijn gegaan”, besluit de wethouder.

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders kent de Stichting Wielertopsport Etten-Leur een subsidie toe van maximaal 1.814 euro voor de organisatie van de tweede Servais Knaven Classic. Deze toertocht wordt gehouden op 5 mei. Het bedrag wordt toegekend op basis van de Algemene Subsidieverordening en de beleidsregel ‘Subsidieverstrekking Evenementen voor Cultuur, Toerisme en Recreatie’. Bij de Servais Knaven Classic worden op 5 mei verschilende afstanden gereden, zowel voor het hele gezin als voor de geoefende recreantfietser. Start en finish van het evenement zijn bij het Trivium Hotel in Etten-Leur.

✂ tuincentrum Etten-Leur

Volop tuinmeubelen, bbq’s en tuin- en perkplanten! ALLE ZONDAGEN OPEN 11.00 - 17.00u.

Lage Vaartkant 11 076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

Open huis op zaterdag 20 april Ontdek het bijzonder wonen in ServiceresidentieVredenbergh

comfort

Serviceresidentie Vredenbergh

expositie

manicure

wijnproeverij

ÀWQHVV

hapjesbuffet

beelden

bridgen

rondleidingen

schilderen

presentaties

informatie

Bredase VVV

LENTE-TOPPER ZONDAG 21 APRIL OPEN van 12.00 tot 17.00 uur

muziek

Struik Margriet pot maat 19, volle plant van € 7,99

U bent van harte welkom van 15.00 uur tot 17.30 uur op het adres: Lovensdijkstraat 7 Breda. Meer informatie: www.vredenbergh.nl of www.surpluscomfort.nl

nu voor €

4,99

Geldig t/m maandag 22 april 2013.

ETTEN-LEUR - Het nieuwe sportcomplex, ter vervanging en uitbreiding van het bestaande zwembad en de ijsbaan in Etten-Leur, gaat Sportcentrum De Banakker heten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur bekendgemaakt. De gemeente wordt eigenaar van het gebouw en de naamvoering op het gebouw is onderdeel van de te verlenen omgevingsvergunning. De voorbereidingen voor de bouw zijn al in volle gang. De aanbestedingsprocedure voor een exploitant voor het sportcomplex is inmiddels ook van start gegaan. De verwachting is dat het gebouw in 2015 klaar is. Het nieuwe complex krijgt minimaal 110 parkeerplaatsen.

Subsidie voor Servais Knaven Classic

Tuinmeubel kortingsweekend

KORTING tot 25% Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl


an der de fietsspecialist

Vraag naar de voorwaarden in de winkel!

BISSCHOPSMOLENSTRAAT 104 4876 AP ETTEN-LEUR 076-5020050 WWW.VANDERVEEKENFIETSEN.NL

Deze week:

Bij besteding van minimaal € 25,-:

10 AFBAK PISTOLETS GRATIS

s n a m j i Jac He

Openingstijden C1000 Heijmans:

OP=OP

Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

KERKWERVEKERKWERVE 19-27 ETTEN-LEUR 25 ETTEN-LEUR, 076-5025960

6OLPEH]LJ


ACTUALITEIT

Vereniging roept huurders op hun stem te laten horen op jaarvergadering

HBV Etten-Leur: ‘Huren worden onbetaalbaar’ ETTEN-LEUR - De Huurders Belangen Vereniging (HBV) Etten-Leur roept haar huurders op in actie te komen tegen de huurverhoging per 1 juli aanstaande. Volgens de HBV worden de huren onbetaalbaar als gevolg van maatregelen vanuit Den Haag. DOOR PETER HOUTEPEN De regering heeft het voornemen om de komende jaren veel geld te heffen bij wooncorporaties om een deel van haar begrotingstekort af te dekken. Om te zorgen dat corporaties toch voldoende geld hebben, staat minister Stef Blok van Wonen forse huurverhogingen toe. Onverantwoord Woonstichting Etten-Leur (WEL) wil de komende jaren de maximale huurverhogingen doorvoeren, omdat zij zegt geen andere mogelijkheid te hebben om voldoende geld voor de verhuurdersheffing bijeen te krijgen. De HBV Etten-Leur vindt de hoge huurverhogingen onverantwoord omdat het voor veel huurders niet betaalbaar is. Zij heeft dit in een advies aan WEL laten weten. Groeien WEL wil per 1 juli de huren met 4 tot 6,5% verhogen. Huishoudens met inkomens Plaats van de HBV jaarvergadering is het Huurdershuis aan de Liesbosweg 40c in Etten-Leur. Ontvangst vanaf 19.00 uur; aanvang van de vergadering om 19.30 uur.

boven 33.614 euro krijgen zelfs te maken met een inkomensafhankelijke huurverhoging. Volgens Jos Aal, zaakvoerder van de Huurdersraad HBV, is deze huurverhoging het begin van een reeks. Volgens hem zullen de huren in Etten-Leur in 2017 met 70 tot 200 euro per maand gestegen zijn. “Dat maakt huren in een tijd van gelijkblijvende en veelal dalende inkomens voor veel huishoudens onbetaalbaar.” Nu al hebben 560 huurders volgens WEL een betalingsachterstand. “Dat aantal zal flink groeien.” Een en ander staat ook in de rapportage ‘Marktconforme huren en woonuitgaven’ van onderzoeksinstituut OTB (Universiteit Delft). Hieruit blijkt dat 20 tot 45% van de huishoudens met een inkomen tot 43.000 euro meer huur gaan betalen dan volgens de Nibud-normen verantwoord is. Beïnvloeden Over het voornemen van de regering om de verhuurdersheffing te verhogen is trouwens het laatste woord nog niet gevallen. Minister Blok moet van de Eerste en Tweede Kamer met een zorgvuldige uitwerking komen voor de heffing vanaf 2014, met ruimte voor investeringen en rekening houdend met de draagkracht van corporaties en huurders. “Maar daar waar er nog onzekerheid is over de toekomstige lasten,

‘Als de huurders niets doen, moeten zij gaan betalen’, aldus Jos Aal van de Huurdersraad HBV.

neemt WEL alvast een voorsprong op de doorbelasting naar de huurder.” De huurders zelf zijn volgens Jos Aal de enige partij die het tij kunnen keren. “Als zij niets doen, moeten zij gaan betalen. Wanneer ze hun stem laten horen, kunnen zij

de besluitvorming beïnvloeden.” De HBV Etten-Leur zoekt voorbeelden van mensen die moeite hebben - of door de huurverhogingen krijgen - met het betalen van de huur. Zij kunnen zich deze woensdagavond (17 april) melden in het Huurdershuis. Dan

houdt de HBV haar jaarvergadering met als thema de huurverhogingen. Overigens heeft WEL al wel laten weten te kijken wat ze kan doen voor huishoudens die als gevolg van de huurdersverhoging structureel in financiële nood komen.

Oprichtster Yellow Roses Foundation in race voor prijs

Sandra Wijkhuisen kandidaat voor Miss Natural Award ETTEN-LEUR - Sandra Wijkhuisen uit Etten-Leur dingt mee naar de titel Miss Natural Award 2013. Wijkhuisen is spraktijk al jaren met 100% natuurlijke/ ook de lievelingsbloemen van mijn schoonmoeder. Ik vond dit geen toeval en vertelde oprichtster van de stichting Yellow Roses Foundation, die ieder jaar een verwen- en ontspanningsdag houdt voor biologische huidverzorging en make-up. haar waarom ik zo ontroerd reageerde. We vrouwen met een levensbedreigende ziekte, waaronder kanker. DOOR PETER HOUTEPEN Wijkhuisen is al twintig jaar bezig met een

positieve levensstijl en voeding, ook vanwege de ernstige voedselallergie van haar zoon. Puur, biologisch, pescotariër en zon-

der chemische toevoegingen. Uit respect voor de mens, dier en de natuur, werk zij in haar eigen beautysalon en gezondheid-

Eer Ontspanning, meditatie en bewegen doet ze het liefst in een bosrijke omgeving. “Vroeg in de ochtend, om te kunnen genieten van de ontwakende natuur.” Naast mantelzorger maakt zij ook tijd vrij voor de door haarzelf opgerichte stichting Yellow Roses Foundation. Mensen helpen geeft Wijkhuisen ‘miljoen in haar hart’. “De Miss Natural Award 2013 winnen zou een eer zijn voor datgene wat ik doe, waar ik voor sta en wat ik wil delen met anderen.”

zijn even apart gaan zitten en hebben allebei een potje zitten huilen.” Voor Sandra was dit een teken dat ze op de goede weg zat. “Helaas had ik die twee dagen maar ruimte en tijd voor slechts zes vrouwen. Ik vond het verschrikkelijk dat ik niet nog meer dames kon helpen, want ik heb er een paar af moeten wijzen.” Daarom besloot zij om het in het jaar daarna grootser op te zetten en werd de stichting Yellow Roses Foundation in het leven geroepen.

Gele rozen In 2005 las Sandra Wijkhuisen in de Bode een piepkleine advertentie waarbij Viva La Donna Day van Corinne de Haas uit Den Haag schoonheidsspecialistes opriep om mee te doen met de landelijke verwendag voor vrouwen met kanker.

Uitreiking De uitreiking van de Miss Natural Awards vindt plaats op zaterdag 20 april tijdens een evenement midden in het bos op landgoed Drakenburg in Baarn. Tot en met vrijdag 19 april 22.00 uur kan op de kandidaten gestemd worden. Op 20 april dienen alle tien finalisten aanwezig te zijn in Baarn, waar zij zich voor zullen stellen. De aanwezige deelnemers bepalen uiteindelijk wie Miss Natural 2013 wordt. Aan het eventueel winnen van de prijs zit voor Sandra Wijkhuisen ook nog een persoonlijk tintje. “Op de dag van de uitreiking wordt mijn moeder 75 jaar. Dat zij dit met haar uitgezaaide kanker haalt is al een wonder. Het winnen van deze Award zou dan ook het cadeau voor mijn moeder zijn en voor mij.”

‘Ik wist gelijk dat ik dit moest doen’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Sandra Wijkhuisen houdt ieder jaar met haar stichting Yellow Roses Foundation een verwen- en ontspanningsdag voor vrouwen met een levensbedreigende ziekte. ARCHIEFFOTO DE BODE

Het trof haar zo, mede omdat het jaar ervoor haar schoonmoeder was overleden aan alvleesklierkanker. Haar sterfdatum is 31 mei. Wijkhuisen wist gelijk dat ze dit moest doen, ook al was het erg kort dag om alles te regelen. Uiteindelijk kreeg zij het wel voor elkaar. Haar eerste klant overhandigde haar een prachtige bos gele rozen. “Onvoorstelbaar, want dit waren

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Stemmen op de Etten-Leurse kan via: http://award.missnatural.nl

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.


r o o v n e l l e d o De laatste m

! n e z j i r bodemp OP=OP

Nu of nooit!

t k a a m t r e p Ex n e g e t e ruimt * ijs!

r p p o inko 150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels *Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Actie is geldig t/m zondag 21 april 2013.

MEENEEMPRIJZEN!


ACTUALITEIT

‘Je kunt hier lekker vooruit kijken’

Column

Adriaan van Bergen wandeltocht met voorjaarsweer ETTEN-LEUR - “De wandelaars die vandaag en morgen naar Het Turfschip komen kun je in twee groepen verdelen. De ene groep dat zijn recreanten. Die gaan voor 6, 10 of 15 kilometer. De anderen die 20, 30 of 40 kilometer lopen, zijn meestal in training voor grote wandeltochten of een mars als de Vierdaagse van Nijmegen.” Cees Martens weet als wandelaar waar over hij praat. Hij zit achter de inschrijftafel in Het Turfschip voor de 24e editie van de Adriaan van Bergen wandeltocht.

Addo Sprangers

Sprinkhaan Ooit gekeken naar de afleveringen van Doomsday Preppers die door National Geographic Chanel op televisie worden uitgezonden? Erg leerzaam, zo kan ik u verzekeren. Preppers zijn mensen die zich actief voorbereiden (als in het Engelse woord ‘prepare’) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Denk aan een financiële crisis, een politieke crisis en natuurrampen. Preppers streven een zo groot mogelijke mate van zelfvoorziening na - met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen - om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Het fenomeen preppers is opgekomen in 2008, als gevolg van de wereldwijde financiële banken crisis. Het komt er op neer dat je optimaal voorbereid bent om te overleven op het moment dat de wereld in een chaos verandert. Je beschikt bijvoorbeeld over grote voorraden zaden die je kunt gebruiken om gewassen te telen, je leert voedzame insecten als sprinkhanen te eten, je weet hoe te handelen bij chemische oorlogsvoering of een nucleaire ramp en je kunt je gewapend verdedigen tegen anderen die het gemunt hebben op de door jou getroffen maatregelen die ervoor moeten zorgen dat jij en je sociale netwerk in ieder geval niet het loodje leggen. De urgentie daartoe werd mij des te duidelijker na de cyberaanvallen op de ING en de daarop volgende waarschuwing van het Nibud om voorbereid te zijn op calamiteiten in het elektronisch betalingsverkeer. Want of het nu om cyberaanvallen, elektronische storingen of een geskimd pasje gaat, je bent de pineut wanneer je niet bij je geld kunt. Cash geld is te allen tijde een must, zo luidt de boodschap. De scenario’s die het Nibud schetst, liegen er niet om. Door een stroomstoring bijvoorbeeld kan het hele betalingssysteem platliggen en ook een kapot pasje helpt niet bij het pinnen. Ervan uitgaande dat we voorlopig nog met euro’s betalen, verwacht ik een nieuwe trend: het achter de hand te houden geld wordt - net als in vroeger tijden, toen rovende bokkenrijders op alternatieve wijze hun kostje bijeen scharrelden - voortaan voor alle zekerheid gewoon in de grond begraven. Of ik daaraan mee ga doen, weet ik nog niet. De extra knoflooksaus en sambal haal ik alvast wel in huis. De sprinkhanen zijn gewaarschuwd.

Colofon

DOOR HUUB VERVEST

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

De Adriaan van Bergen wandeltocht beleeft volgend jaar een jubileumeditie.

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 16 De oplossing van deze puzzel is in week 17 te vinden op www.internetbode.nl

“Zijn we nu al klaar? Hebben we een stuk overgeslagen? We wilden meer van EttenLeur zien.” Zo meldt zich een jonge moeder met kinderen van 6 en 4 jaar aan de inschrijftafel bij Cees Martens. Het is goed dat Cees Martens en enkele vrijwilligers zelf de wandelroutes uitzetten en de omgeving kennen. “Wat kunt u zich nog herinneren mevrouw? Waar denkt u dat het verkeerd gegaan is?” Haar kinderen maken geen bezwaar om opnieuw te beginnen. “Dan denk ik”, zegt organisator Cees Martens, “dat u bij de Donkerstraat rechtsaf gegaan bent in plaats van linksaf richting Elshoutweg.” Het drietal begint opnieuw. Op goede pad Een goed kwartier later loopt de vrouw met de twee kinderen op een drassig pad door een gebied van Staatsbosbeheer. Richting Deurnestraat. Weer op het goede pad. De Berk, zoals het hier heet, maakt deel uit van Staatsbosbeheerobject De Haagse Beemden. Daar zijn wandelpaden aangelegd. Harrie van Wees en Gemma

van Wanrooij zijn vrijwilligers bij de stichting Nationale Jeugdvierdaagse Breda. Destijds kwam Leurenaar Jan van Harssel naar de stichting met de vraag de Adriaan van Bergen tocht te organiseren. Volgend jaar is de 25e editie. “Gemma en Harrie zijn verstokte wandelaars. Twee van de vijftien vrijwilligers die het mogelijk maken een tweedaagse wandeltocht in Etten-Leur te kunnen houden”, vindt Cees Martens. “Met heel veel ervaring en inzicht pijlen Gemma en Harrie de wandelroutes uit. Zij lopen alle routes. Vertrekken doen ze met 250 bordjes en plakkaten. Komen ze na een uur of zeven terug, dan mag je er op rekenen dat de wandelaars zaterdag en zondag gemakkelijk de route weten te vinden. Vrijdag kregen ze wel een flinke hagelbui voor de schoenen.” Hagel, sneeuw of regen stond de wandelaars 13 en 14 april niet te wachten. Eindelijk voorjaar en wandelweer. Houten kop Uit een van de wandelpaden in De Berk stapt een eenzame wandelaar, spiekend op zijn routebeschrijving. Met ‘Ik ben niet

FOTO HUUB VERVEST

van hier’ probeert de wandelaar in eerste instantie vragen te ontwijken. Dan vertelt de wandelaar waar hij vandaan komt, waar hij gewerkt heeft en dat hij ooit begon te wandelen samen met zijn intussen overleden vrouw. De ex-mijnwerker laat littekens zien. “Opgelopen in de Maurits mijn. Wandelen doe ik bijna elk weekend. Vandaag, zaterdag, in Etten-Leur, morgen in Helmond. Zo is er elk weekend wel ergens een tocht. Vandaag loop ik 20 kilometer, morgen in Helmond ook. Bij mooi weer kies ik ook wel voor 30 kilometer.” Jan Gruils (81) is geboren en getogen in Sittard. “Wat mooi is aan de wandeltocht in Etten-Leur? Je kunt lekker vooruit kijken, zo vlak is het hier. Dat is niet vaak in ZuidLimburg. In bossen wandel ik niet graag. Alleen maar bomen. Daar krijg ik een houten kop van zeg ik dan maar.” Door het gesprek mist Jan Gruils het bordje met de AVB pijl. In de verte ziet hij andere wandelaars. Voordeel van een vlakke wandeltocht. “Daar zal ik ook naar toe moeten. Als je vanaf 1984 bijna iedere week wandelt en er 81.000 kilometer op hebt zitten, dan vind je altijd de goede weg.”

Eventing Etten-Leur zit er weer op

© www.sudokusite.eu

ETTEN-LEUR - Eventing Etten-Leur, editie 33, zit er weer op. Bij het paardensportevenement aan het Schuitvaartjaagpad werden deelnemers en publiek traditiegetrouw bij de laatste hindernis ‘Wapen van Etten-Leur’ (met de drie kasteeltorens) afgelopen zondag vriendelijk uitgezwaaid met een welgemeend ‘Tot Ziens’. In 2014 is Eventing Etten-Leur weer terug op de eerste en tweede zondag van april. Zie ook elders in deze Bode. PAGINA 5


Basisschoolleerlingen schilderen landschappen

- ADVERTORIAL -

Jonge kunstenaars nemen aanloop naar ‘Van Gogh Leeft’ ETTEN-LEUR - Vol inspiratie gingen maandagmorgen 414 leerlingen terug naar hun basisschool na een college van kunstenares Jacqueline Braat over oud-inwoner van Etten en Leur Vincent Van Gogh. Leerlingen van zes Etten-Leurse basisscholen uit de groepen 5 en 6 kregen onderricht in landschap schilderen naar voorbeeld van Etten-Leurs’ beroemdste inwoner. Of Van Gogh jeugdige navolgers heeft blijkt eind mei als de 400 kunstwerken een plaats krijgen in Het Withof tijdens ‘Van Gogh Leeft’.

Laat je niet kisten! Wie kent het niet, dat je na afloop van een begrafenis of crematie tegen elkaar zegt: “Op deze manier wil ik het zeker niet”. “Voor mij geen standaard dienst van drie kwartier in de aula en koffie met cake in een half uurtje achteraf.” Maar denkt u dan ook niet meteen: “Maar hoe moet het dan wel?” en “Is het wel mogelijk wat ik wil?” Tijdens de bijeenkomst met de pakkende titel “Laat je niet kisten” praten mr. Max Hoedeman, als notaris verbonden aan Van Gogh notarissen & adviseurs uit Zundert en Rucphen, Jan Reedijk Uitvaartverzorging uit Etten-Leur, assurantie-adviseur Chris Broeders uit Rucphen en Gabriëlle van party- en zalencentrum De Twee Gebroeders uit Etten-leur u op ludieke wijze bij over alles wat mogelijk is rondom een uitvaart. U kunt zien en meemaken dat vrijwel niets onmogelijk is en dat “standaard” niet in het woordenboek hoeft voor te komen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 23 april 2013 bij “De Twee Gebroeders”, Hoge Neerstraat 1, 4873 LM Etten-Leur. Inloop vanaf 19.00 u. Aanvang programma 19.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.vgogh.nl Van Gogh Notarissen, Meirseweg 13 b, 4881 DH Zundert, tel. (076) 597 2600, fax (076) 597 6260, e-mail notarissen@vgogh.nl, www.vgogh.nl

In10ce danst Tell Me ETTEN-LEUR - De eerste grote voorstelling van Stichting Danspunt EttenLeur is een feit. Op zondag 21 april danst In10ce de voorstelling Tell Me in Nieuwe Nobelaer. Het is het eerste project sinds de verzelfstandiging van de groep in maart 2012 en daarom extra bijzonder.

Alle Van Gogh landschappen van basisschoolleerlingen hangen straks in Het Withof.

DOOR HUUB VERVEST Leerlingen van de basisscholen Vincent van Gogh, de Leest, ’t Carillon, het Kompas, de Toverlaars, de 4 Heemskinderen en het Kofschip kregen in Nieuwe Nobelaer uitleg van beeldend kunstenaar Jacqueline Braat over de door Van Gogh geschilderde en later vaak wereldberoemde landschappen. Kunstenares en docente beeldende vakken Jacqueline Braat is een bewonderaarster van Van Gogh: “Het accent van het college voor basisschoolleerlingen lag vanmorgen op landschappen die Van Gogh schilderde.” De colleges van Jacqueline werden vanwege de grote aantallen leerlingen in twee groepen gegeven. In de Van Gogh zaal in Nieuwe Nobelaer. Direct om een uur maandagmiddag ging de groep 6 leerlingen van juf Ilona van Oers van de Vincent van Goghschool aan de slag. ‘Schilderbloes’ of ‘schilderjas’ aan

en penselen maar. Sommige leerlingen hadden al een schets op papier gemaakt van wat ze wilden schilderen. Op het echte schilderdoek werd het soms toch iets anders. Kleurexplosies soms. Zou dat bij Vincent niet precies hetzelfde zijn geweest? Was het ochtendcollege van invloed op de schilderstukken? Tiego Vissers had op zijn schilderdoek al lucht, bloemen en gras gezet. “Even wachten tot de verf opgedroogd is.” Ondertussen leek het alsof Tiego er over peinsde hoe verder met zijn ‘van Gogh’. “Het college van vanmorgen over van Gogh vond ik een heel klein beetje saai. Ik had een film verwacht.” Dat het meesterwerk van Tiego straks in Het Withof hangt als ‘Van Gogh Leeft’ op 25 mei opent interesseert Tiego wel. Droogde die verf maar sneller op. Vliegende appelboom ‘De roze boomgaard’ en ‘De roze perzik-

FOTO HUUB VERVEST

boom’ waren maandagmiddag (nog) niet te herkennen bij de werken van de leerlingen van de Vincent van Goghschool. Wel ‘De vliegende appelboom’ van Senne Langeveld. “Ik vond het Van Gogh college vanmorgen leerzaam. Het is nu voor het eerst dat ik echt op doek schilder.” Ruim voor het einde van de les, twee uur ’s middags, is Senne klaar met zijn ‘Van Gogh’. Kaam Kaya’s ontwerp is iets minder kleurrijk. Wel herkenbaar. “Het stelt twee bergen voor. Dat zijn die groene. Blauw is water en dat gele onder aan de bergen is het strand. Als je even wacht schilder ik er snel een zon bij. Geen gele maar bruin-geel. Want die kleur heeft de ondergaande zon. Ik denk dat ik mijn schilderij ‘De twee bergen’ ga noemen.” Verborgen talenten op de Van Goghschool? Worden de schilderstukken pas over jaren erkend en vanwege de hoge kunstwaarde wereldwijd gewaardeerd?

Welke boodschap schuilt er achter dansen als 23:55? Wat voor herinneringen koestert In10ce dat inmiddels al tien jaar bestaat? En wat is de drijfveer van de choreografe en haar dansers? Achter elke beweging schuilt een verhaal. Aangrijpend, tastbaar of juist klein, bijna onzichtbaar. De voorstelling Tell Me vormt de rode lijn uit het tienjarig bestaan van In10ce. De dansen van deze klassiek- moderne groep staan bekend om het vertellende, de statements en de combinatie van techniek en emotie. Het publiek is op 21 april niet alleen toeschouwer van mooie dansen, maar krijgt ook inzicht in het leven van de danseres-

sen en de choreografe zelf. Een bijzonder element uit de voorstelling is de nieuwe dans Tell Us, de spil van Tell Me. In deze dans is de stem van het publiek bepalend voor het verloop van de dans. Tell Me vindt op zondag 21 april, om 19.00 uur plaats in Nieuwe Nobelaer. Reserveren kan via info@danspuntetten-leur.nl. Meer informatie op: www.danspuntetten-leur.nl

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

KORTE BERICHTEN ETTEN-LEUR Moederdagevent: Woensdag 1 mei vindt van 19.00 tot 23.00 uur in De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur het Moederdagevent plaats. Dit gratis evenement staat in het teken van trends op het gebied van mode, huis en tuin, beauty, gezondheid en vooral: gezelligheid. Aanmelden: www.moederdag-event.nl SV’81: Uitslagen 11 april: P. Coertjens 1268; J. Wissel 1190; J. Rommers 1151; N. v. Meer 1144; F. v. Schaik 1137; G. Dirven 1130; D. Jaspers 1130; M. vd Bos 1042. Fietstocht: Zondag 21 april is het weer fietstocht bij Restaurant ‘Neerlandsch Koffyhuis’ aan de Markt te Etten-Leur. Vanaf 10.00 uur kunt u weer starten voor 25, 40 of 70 km. Voor onderweg krijgt U een lunchpakket mee. Graag wel vooraf tel. opgeven op 0765018977. Hobbybeurs: Op zaterdag 20 en zondag 21 april is er een hobbybeurs in wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42. Beide dagen van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Er zijn verschillende hobbyisten die iets van hun hobby aan u willen laten zien. Kom langs en geniet er van. Ook kunt u ATC kaartjes ruilen.

BEDRIJVIG NIEUWS Negger s, FIRST in Reclame

Neggers en First slaan handen ineen ETTEN-LEUR - Reclamebedrijven Neggers en First, beide gevestigd in Etten-Leur, zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Per 1 april heeft Neggers Reclame de lopende werkzaamheden van First Reclame overgenomen. Eigenaresse Henriëtte Broeders van First reclame is blij met de overname van haar bedrijf. “Neggers Reclame is een jonge dynamische onderneming die in dezelfde branche werkzaam is als First. Het bedrijf is inmiddels 5 jaar actief en heeft in die periode hele mooie projecten uitgevoerd. We vullen elkaar uitstekend aan. Kwaliteit staat bij Neggers Reclame hoog in het vaandel en dat maakte de overname extra interessant. Kortom: een perfecte partij om mee in zee te gaan.” Projecten Onder leiding van eigenaar Thijn Neggers

zijn de afgelopen maanden al diverse projecten van First Reclame tot volle tevredenheid uitgevoerd. Hij nam de werkzaamheden mee in zijn planning. Vervolgens is een overname van activiteiten ter sprake gekomen. Thijn Neggers: “Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Een reclamebedrijf als First met breed en aansprekend klantenbestand wilde ik heel graag overnemen.” Goede naam Binnen enkele weken zijn alle activa overgedragen aan Neggers Reclame. Henriëtte Broeders blijft nog aanspreekpunt van First reclame. Beide bedrijven hebben in de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd op het gebied van ontwerp en productie van alle mogelijke reclame-uitingen. “Wij werken met uitsluitend kwaliteit maar streven naar beheersbare kosten. Daardoor kan het leveren en onderhouden van alle reclamevormen binnen het door

de klant gewenste reclamebudget gerealiseerd worden”, aldus Henriëtte Broeders. Signing pakket Door het samengaan van de beide bedrijven wordt nu het volledige signing pakket aangeboden: Gevel- en raambelettering, banners en vlaggen, autobelettering, bouw- en reclameborden, bewegwijzering en zuilen. Ook de techniek van car wrapping en folies aanbrengen bij gebouwen beheerst het bedrijf. Een prachtig voorbeeld hiervan is de nieuwbouw bij Stella Maris in Welberg waar uitzendorganisatie Goodmorning, een trouwe relatie van Neggers Reclame, vierhonderd Oost-Europese arbeiders gaat huisvesten. Passievol Neggers reclame is een jong en passievol bedrijf dat alert is op ontwikkelingen in de markt. De kracht van het bedrijf is de persoonlijke manier van zaken doen met de

Het team van Neggers Reclame.

klant. Het bedrijf is gevestigd aan Van Bergenplein 13D, 4871 CD Etten-Leur, waar het beschikt over een ruime werkplaats,

mooi kantoor, gezellige kantine, eigentijdse designafdeling en moderne (print- en plot)apparatuur.

Openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur en ’s avonds en op zaterdag op afspraak. www.neggersreclame.nl PAGINA 6


LIEF EN LEED

Familieberichten Zwanentranenkoor Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de vele kaarten, uw belangstelling en medeleven tijdens het ziekbed en na het overlijden van mijn lieve man, zorgzame vader en opa

Rien Mouwen Uw medeleven heeft ons gesteund in deze moeilijke tijd. Jo Mouwen – Kas Kinderen en (achter)kleinkinderen

DANKBETUIGING Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je lief hebt, missen moet. Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, tijdens zijn ziekte en na het overlijden van mijn man, vader, schoonvader en opa

Jos Klep Het verdriet blijft, maar uw steun heeft ons bijzonder geholpen. Hartelijk dank daarvoor. Rika Klep-van Meer Sandra, René en Jan Etten-Leur, april 2013.

In Memoriam Pieter Meeuwsen ETTEN-LEUR - Op 1 maart 2009 schreven ze zich in als lid van Het Zwanentranenkoor. Margie én Pieter Meeuwsen. ‘n Paar maanden later al waren ze volledig ingeburgerd. Alsof ze d’r altijd geweest waren. Hij, Pieter, stond altijd achteraan bij de bassen. Liet zo z’n blik continue over die grijze en/of kale koppen voor zich dwalen. Soms met ‘n grijns in z’n ogen omdat er weer eens eentje ‘uit de toon viel’, of met ‘n frons omdat, ondanks herhaald verzoek te zwijgen, iemand toch nog commentaar leverde of zong als het niet moest. Hij straalde rust uit, was er als het nodig was en was er wel eens niet als hij vond dat-t-ie gemist kon worden. Zo was Pieter. Maar, toen we ‘n probleem hadden ten aanzien van de invulling van het penningmeesterschap, werd hem gevraagd of hij misschien interesse had... “Oh ja hoor, lijkt me wel wat!” En binnen enkele maanden was de administratie van het koor omgevormd van een amateuristische goedwillendheid, in een geprofessionaliseerd geautomatiseerd boekhoudsysteem. Al tijdens het eerstvolgende jaarverslag gebeurde het voor het eerst in jaren dat geen vragen om duidelijkheid ge-

steld hoefden te worden. Het stónd er! Zo was hij, duidelijk waar nodig, kritisch waar nodig, geamuseerd waar het kon, in voor een geintje op z’n tijd! We wisten inmiddels al geruime tijd dat hij ziek was. Dat het misschien wel een aflopende zaak was, maar zó snel...!? Zoals we hem hadden leren kennen regelde hij de boel, desnoods vanaf z’n ziekbed. Hij werkte eerst een tijdelijke vervanger in, en toen het écht af ging lopen, ook nog eens een nieuwe penningmeester. Het zorgde dat alles goed geregeld was, óók voor het koor, inmiddels zijn koor, zodat we, Het Zwanentranenkoor, dóór konden als het fout zou gaan met zijn ziekte. En helaas, afgelopen vrijdag gíng het fout. ‘s Nachts is hij overleden. Wij verliezen een prachtlid, maar onze gedachten zijn vooral bij zijn vrouw Margie, en bij z’n kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen alle sterkte toe bij dit verlies. Op de rouwkaart stond zijn lijfspreuk: “Life is a game. Play it!” Vanaf deze plaats, Pieter: “You lived your life! You did it!” Het Zwanentranenkoor

! n e t s i k t e i n Laat je UITNODIGING

DANKBETUIGING Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je liefhebt, missen moet.

Notaris Max Hoedeman, begrafenisondernemer Jan ZĞĞĚŝũŬ͕ĂƐƐƵƌĂŶƟĞͲĂĚǀŝƐĞƵƌŚƌŝƐƌŽĞĚĞƌƐ͕'ĂďƌŝģůůĞǀĂŶ ƉĂƌƚLJͲĞŶnjĂůĞŶĐĞŶƚƌƵŵĚĞdǁĞĞ'ĞďƌŽĞĚĞƌƐŐĞǀĞŶƐĂŵĞŶ ĞĞŶĞŶĞƌǀĞƌĞŶĚĞůĞnjŝŶŐĚŝĞƵnjĞŬĞƌŵŽĞƚŵĞĞŵĂŬĞŶ͘

Langs deze weg willen wij onze oprechte dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, tijdens haar ziekte en na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder en oma

Max: ͞EŝĞƚƐŝƐŽŶŵŽŐĞůŝũŬŽŵŝŶĞĞŶĐŽĚŝĐŝůŽĨƚĞƐƚĂŵĞŶƚ ďĞƐĐŚƌĞǀĞŶƚĞŚĞďďĞŶ͕ŵĂĂƌũĂ͘͘͘ǁĂƚĞŶŚŽĞĚŽĞũĞĚĂƚ͍ sŽŽƌŬŽŵƚĞůĞƵƌƐƚĞůůŝŶŐĞŶůĂĂƚƵǀĞƌƌĂƐƐĞŶ͊͟

Ad Lazeroms-Bastiaansen Het heeft ons goed gedaan te mogen ervaren, dat zij bij zo velen geliefd was.

Jan: ͞DĞƚĚĞŶŽĚŝŐĞĐƌĞĂƟǀŝƚĞŝƚƌĞŐĞůĞŶǁŝũĚĂƚŐĞŶĞǁĂƚƵŽĨ ƵǁĚŝĞƌďĂƌĞĠĐŚƚŐƌĂĂŐǁŝůƚ͘ƌŝƐnjŽǀĞĞůŵŽŐĞůŝũŬ͕ĂůůĞĞŶ ŵŽĞƚũĞŚĞƚĞǀĞŶǁĞƚĞŶ͘͟

P.C.M. Lazeroms Kinderen en kleinkinderen

ŚƌŝƐ͗ ͞'ĞďŽŶĚĞŶĂĂŶĞůĂ͕DŽŶƵƚĂŽĨǁĂƚĚĂŶŽŽŬ͍KŶnjŝŶ͘͘͘͘ ĞƌŝƐŚŝĞƌŝŶnjŽǀĞĞůŇĞdžŝďŝůŝƚĞŝƚ͕ǁĂĂƌĚŽŽƌŚĞƚƵŶŝĞƚŵĞĞƌ ŐĞůĚŚŽĞŌƚĞŬŽƐƚĞŶ͘͘͘͟

Weekenddiensten

'ĂďƌŝģůůĞ͗ ͞/ĞƚƐĂŶĚĞƌƐĚĂŶďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚĞĞŶƌŽƵǁĐĞŶƚƌƵŵ͕ĂƵůĂ͕ ŬĞƌŬ͕ĐƌĞŵĂƚŽƌŝƵŵ͍KŶĚĞŬŽŶnjĞƌƵŝŵĞŵŽŐĞůŝũŬŚĞĚĞŶŽŵ ĞĞŶǀŽŽƌƵŐĞƉĂƐƚĞƐĨĞĞƌƚĞĐƌĞģƌĞŶ͘͟

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444,

'ƌĂƟƐƚŽĞŐĂŶŐĞŶǀŽůĚŽĞŶĚĞŐĞůĞŐĞŶŚĞŝĚŽŵǀƌĂŐĞŶƚĞƐƚĞůůĞŶ͘

Bredaseweg 171.

U komt toch ook? Wanneer: DINSDAGAVOND 23 APRIL 2013͘ /ŶůŽŽƉǀĂŶĂĨϭϵ͘ϬϬƵ͘ ĂŶǀĂŶŐƉƌŽŐƌĂŵŵĂϭϵ͘ϯϬƵƵƌ >ŽĐĂƟĞ͗ ĞdǁĞĞ'ĞďƌŽĞĚĞƌƐ͕ ,ŽŐĞEĞĞƌƐƚƌĂĂƚϭ͕ϰϴϳϯ>DƩĞŶͲ>ĞƵƌ͘

Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

“standaard”? n a v n e k ij w te f a k o Durft u o

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Zij is te bereiken op: 06 48498248

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl PAGINA 7


IN EN OM DE TUIN

Wij zijn vooral gespecialiseerd in tuinplanten vers uit eigen kwekerij!!!

VROEGE VOGELS

Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!!

2e Paasdag a.s. Zondag geopend geopend van10.00 10.00 -- 16.00 16.00 uur van uur

HELLEBORIS A.S. WEEKEND:

WEEKKNALLER! LAVENDEL bodembedekker vol

10 voorbloemen â‚Ź 7,95 blauwe

per stuk ₏ 1,50 ‡*URRWVWHDVV ‡Volle tray Tray à 8 stuks ₏ 7,95 WXLQSODQWHQXLWGH VIOLENjVWXNV tuinplanten uit de UHJLR QX ₏ 4,95 s +UImAVENDEL regio

A.s. zaterdag 20 april van 8.00 - 10.00 uur

normaal â‚Ź 3,50 ‡Pnu RIMULA’S â‚Ź 2,95 per stuk ÂźSVWXN

20%

‡6FKHUSVWHSULM]HQ ‡ HHWEDUHWXLQ ‡ HHWEDUHWXLQ JURHQWHQIUXLW groenten, fruit, NUXLGHQSODQWHQ kruidenplanten ‡:HNHOLMNVVFKHUSH DDQELHGLQJHQ

s 6ASTE0LANTEN 10 stuks â‚Ź 5,-

â‚Ź 1,50 PST

Keuze uit 100 soorten ‡ MADELIEFJE nu voor 5 10 stuks

12,50 â‚Źâ‚Ź 2,50

e 2Bij Paasdag geopend aankoop van â‚Ź 10,- 2H3DDVGDJ

‡6 ‡ 6SHFLDOLWHLWLQ SHFLDOLWHLWLQ SHUNNXLS[[O perk, kuip xxl, KDDJSODQWHQ DOWLMG KDDJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

GHJRHGNRRSVWH

YRRULHGHUHNODQW HHQ voor iedere klanteen *5$7,6

LEUKE ATTENTIE /(8.($77(17,( 75$<9,2 /(1

KORTING OP ALLES*

Antwerpseweg 91 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72

Actievoorwaarden

r %JUBBOCPEHFMEUBMMĂ&#x160;Ă&#x160;OPQ[BUFSEBHBQSJMWBOVVSCJKBMMFXJOLFMT r %FLPSUJOHJTPPLHFMEJHPQ www.tuincentrumovervecht.nl r %FLPSUJOHHFMEUPQOBHFOPFHIFUIFMFBTTPSUJNFOU VJUHF[POEFSECPFLFO CMPLIVUUFO DBEFBVLBBSUFOFOTFSWJDFT r %FLPSUJOHHFMEUOJFUJODPNCJOBUJFNFUSFFETBGHFQSJKTEF GPMEFS BSUJLFMFO

Â&#x2021;*5$7,6NRIÂżH 2 Â&#x2021; Â&#x2021; P P2 WXLQSODQWHQSOH]LHU

Ou de tot

loc 20 atie jul i

RIJ

SB

ER

G

ZUNDERT

DE

WO

K

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 u. en Zaterdag 9.00 tot 17.00u.

Nieuwe locatie

vanaf 15 augustus

aat

kkeb rugs tr

Ba

De Plantage

EN

Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)

Breda TUIN

TERRAS

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

KOM IN DE KAS TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S

XXLgerust KERSTROOS Kom kijken naar onze specialiteiten: â&#x201A;Ź 3,95 p.eenjarige stuk van â&#x201A;Ź hangplanten 8,95 perkplanten, en kuipplanten. Dan kunt u 3 voor â&#x201A;Ź met eigenâ&#x201A;Ź ogen zien hoe het groeit en bloeit.7,50 Bij ons voor 5,50 uit 5 kleuren) kunt u de producten vers uit (keuze eigen kwekerij kopen. met minimaal 10 bloemstelen

s! UBRIETA+ITTE Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

BEUKEN + HAAG TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S 3,95 perSylvatica stuk 100â&#x201A;Źcm* Fagus

3 voor â&#x201A;Ź 7,50

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,(keuze uit 5 kleuren)

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

dagelijks VERSE AARDBEIEN VASTE PLANTEN

LAVENDEL voor de border â&#x201A;Ź 1,00 per stuk keuze uit 100 soorten

10 voor â&#x201A;Ź 7,95 Per stuk: â&#x201A;Ź 1,50

BEUKENHAAG

10cm* voor â&#x201A;Ź 12,50 100 Fagus Sylvatica â&#x201A;Ź 1,00 per stuk

KOOPZONDAGEN: 10 voor â&#x201A;Ź 8,95 $OOH]RQGDJHQ

KOOPZONDAGEN: WPMXQL

$OOH]RQGDJHQ XXU WPMXQL 10.00-16.00 uur Met uitzondering

e van 1uitzondering Paasdag en Met e e van1 1Pinksterdag. Pinksterdag.

#CPDKGFKPIGPDÄ? HUIS

DIER

GroenRijk Prinsenbeek

Zondag 21 april zijn wij o pen Van 11.00 to 17.00 uu t r

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Festuca glauca. Potmaat 14 cm. Per stuk

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Perkplantjes in draagtray

O.a. Begonia, Afrikaantje, Petunia.

Schapengras

Vervul 1a - Rijsbergen

!

van 4,99Dvoor

draagtray 10 stuks

2,

99

1,49

GroenRÄłk Prinsenbeek (voorheen Tuincentrum Schalk)

0DVWODQGGUHHIĹ&#x2DC; www.groenrÄłk.nl

Te Koop

BUXUS

TAXUS

3 jarig - 25/35 cm

20/40 cm

â&#x201A;Ź 0.50 per stuk

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

Zundert, 076-5973377

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

6.845 euro voor het goede doel Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

Ondersteuningsgroep

Nabestaanden na zelfdoding ETTEN-LEUR - Nabestaanden van zelfdoding blijven in verwarring achter. Het is zeer moeilijk te aanvaarden dat de zelfdoding als enige uitweg werd gezien. Verder voelen ze zich vaker dan bij andere doodsoorzaken, verantwoordelijk voor het overlijden, vragen zich af of ze signalen hebben gemist, voelen zich tekort schieten en vragen zich af of deze dood voorkomen had kunnen worden. Deze nabestaanden lopen risico om zelf ernstige psychische klachten te ontwikkelen en hebben behoefte aan hulp gericht op hun speciďŹ eke vragen en problemen. Om dit helpen te voorkomen start Indigo Brabant regelmatig een ondersteuningsgroep voor mensen die een dierbare verloren hebben

aan zelfdoding. Het doel van deze groep is steun, erkenning en herkenning bij elkaar en delen van gevoelens van machteloosheid, schuld, schaamte en verdriet. Deelnemers voelen zich hiermee geholpen in het kunnen accepteren en verwerken. Informatie Deze groep wordt gestart in onze locaties in Breda en in Tilburg; 8-10 bijeenkomsten; 8-12 deelnemers. Hieraan zijn geen kosten verbonden voor deelnemers. Voorafgaand aan deelname vindt eerst een kennismakingsgesprek met de begeleiders plaats. Informatie en aanmelden: Indigo Brabant, telefoon 088-01 61800, via preventieregiobreda@indigobrabant.nl of via onze website www.indigo.nl.

ETTEN-LEUR - Vorige week donderdag stond op beide locaties van het Munnikenheide College de jaarlijkse Goede Doelen Actie voor de onderbouw op het programma. Met een sponsorloop hebben de leerlingen in Rucphen geld opgehaald voor Kika. Het totaalbedrag was 3279 euro. De locatie Etten-Leur steunt dit jaar de voedselbank in Etten-Leur. Met een groep van vier Ă vijf leerlingen hebben zij een voedselpakket samengesteld via een boodschappenlijst ter waarde van ongeveer 50 euro. Hiervoor hebben zij hulp van familie, buren en kennissen ingeschakeld. Op 11 april werden de pakketten samen met de leerlingen van twee klassen naar de voedselbank gebracht. In totaal waren het 60 pakketten Ă  50 euro, dus in totaal 3.000 euro. De school heeft daarnaast 1 euro per leerling beschikbaar gesteld voor deze goede doelen, waardoor het totaalbedrag uitkomt op 6.845 euro. PAGINA 8


KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN

DƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x201A;ĹŹĹ?Ć?Ä&#x201A;ůώϹŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ŜƾĹ?Ć&#x161;Í&#x2014; 

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

ZÄ&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ dĹ?žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ?ŽŽĆ&#x161;Ä?Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Í&#x2DC;Íż sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ͲÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ĺ&#x161;ĆľĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍžÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ĺ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůŽŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍż /Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

, G I L E D R O O V D J I ALT

! D E O G D J I T L A B LI JV E N D

VERLAAGD -17%

-20% v an 7.49

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

Ossenhaastournedos 280 g

5.

99

Kippenvleugeltjes

van 2.79

750 g

Lekker naar buiten!

2.

69

>Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻ

Geraniums of fuchsiaâ&#x20AC;&#x2122;s

v4 stuks 99

34.99

Versaanbieding!

500 g

v an 1.29

Kinder inline skates

24.99

* Vanaf woensdag 17-04-2013

-47%

-48%

0.

69

Appelen Junami 1 kg

van 2.49

1.

29

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 17-04-13 t/m dinsdag 23-04-13.

Uw zonweringspecialist Hennie Clemens

1.79

3.

Mini smaaktrostomaten300 g

0.99

Dames en heren inline skates

Bosschenhoofd

Zalmvissticks

v 20 l

N

0165-318621

500 g

4.

89

Potgrond

Print IEUW en v op n an fotoâ&#x20AC;&#x2122;s agels

www.clemens-zonweringen.nl

Hollandse biefstuk

v an 1.99

Vanaf woensdag 17-04-2013

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

.HHQVHZHJÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021; ZZZGLDQDVQDLODUWQO

van 5.89

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.


KORT BEDRIJVIG

Het Stags-seizoen is geopend ETTEN-LEUR - Honk- en Softbalvereniging The Stags opende afgelopen weekend het seizoen 2013. Een enigszins merkwaardige start. Door de aanhoudende kou waren oefenwedstrijden onmogelijk. Nog nooit eerder werden er zoveel wedstrijden afgelast. Doodzonde, aangezien er hard gewerkt was aan een compleet oefenprogramma. The Stags laten zich echter niet zomaar uit het (honkbal)veld slaan en speelden dan ook met volle moed hun eerste competitiewedstrijden. PSV-Stags Pupillen 1 Zij hadden hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen PSV. Na de eerste slagbeurt stonden zij voor met 3-0. Thomas de Wit liet zijn fastball het werk doen, maar kon niet voorkomen dat het gelijk werd. Na een matige slagbeurt van The Stags kwam Tijn Verdonk als pitcher op de heuvel en gooide in twee innings maar liefst zes keer drie slag. In de laatste slagbeurt stonden The Stags met 10-7 voor. Zij konden helaas een aantal punten van PSV niet voorkomen en de overwinning ging uiteindelijk naar de tegenstander. Eindstand: 11-10; niet gek voor een debuut in de tweede divisie. Twins-Stags Aspiranten 2

De training van de Australische Kevin MacLeod leek zijn vruchten afgeworpen te hebben. In de eerste slagbeurt scoorden de aspiranten maar liefst 12 punten. Bas de Bruijn haalde in deze inning een verre bal in het rechtsveld op geweldige wijze uit de lucht. Dit team, dat voor het eerst in de aspirantencompetitie meedraait, had een geweldige wedstrijd. Nullen werden gemaakt alsof ze nooit anders hadden gedaan. In de 2e inning bleek het honkbalveld maar net groot genoeg voor Giovanni Dierkx. Hij sloeg drie punten binnen door een bal die richting het homerunhek vloog en enkele centimeters verwijderd was van een homerun. Dit belooft wat voor aankomend seizoen. Ook Ramon Marijnissen liet zich van zijn beste kant zien door een schitterende vangbal. De acht punten die Twins scoorden in de laatste inning waren niet genoeg om The Stags in te halen. Met een eindstand van 11-22 kwamen drie punten mee terug naar Etten-Leur. Nuenen-Stags Softbalpupillen Zaterdag speelden de softbal pupillen hun eerste competitiewedstrijd ooit onder een stralende zon. De wedstrijd tegen Nuenen begon niet geweldig. De meiden kwamen met 0-5 achter te staan. Nadat Sanne De-

bognies een homerun sloeg keerde het tij echter en kwamen ze ijzersterk terug. Ze maakten een inhaalslag door acht punten te scoren en wisten verdere punten van de tegenstander te voorkomen. Een 5-8 winst is het resultaat van de inspanningen die de meiden leverden. Een mooi begin van het seizoen voor deze jonge softbalsters, die Merel Lunsingh Tonckens als nieuwste lid verwelkomen. Deze groep fanatieke meiden zal nog vaak van zich laten horen de komende tijd. Overige uitslagen Beeball Roef!-Stags 17-20 Twins-Stags Pupillen 2 15-2 Gryphons-Stags Aspiranten 1 14-4 Jeka-Stags Senioren 1 11-11 Wizards-Stags Senioren 2 16-4 Honk- en softbalvereniging The Stags heeft ook dit jaar een breed jeugdaanbod met teams in alle leeftijdsklassen. Spelers vanaf 7 á 8 jaar kunnen hier terecht. Ook voor de oudere jeugd heeft The Stags voldoende mogelijkheden. Ervaring is niet belangrijk. Plezier, gezelligheid, sportiviteit en inzet des te meer. Interesse? Er is een team waar jij bij past! Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact op via info@hsvthestags.nl of bel het secretariaat tijdens kantooruren op 076-5083557.

Kay Beerendonk derde op internationaal toernooi ETTEN-LEUR - Op zondag 14 april heeft een kleine delegatie van Karate-do SAN onder leiding van coach Martin Michels (BoZ) deelgenomen aan het 8e Open Itosu Kata Toernooi in Waalwijk, wat een internationaal karate toernooi is met in totaal 400 deelnemers uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De volgende leden van SAN deden mee: Jill Beerendonk (7 jaar), Kay Beerendonk (10 jaar), Davy van Sprundel (12 jaar), Dani Potters (13 jaar en Chiara Castro (14 jaar). Als eerste was Jill aan de beurt in de categorie meisjes 7-8-9 jaar. Ze won de eerste 2 wedstrijden van tegenstanders van 9 jaar, maar verloor net de 3e wedstrijd met 2-1 van een 9-jarige tegenstandster. Helaas verloor ze in de herkansing eveneens, zodat ze geen 3e meer werd. Slechts een super mooie 5e plaats. Kay deed het buitengewoon goed. In de categorie jongens 10-11 jaar won hij overtuigend de eerste 3 wedstrijden, maar in de poulefinale verloor hij nipt met 2-1, dus naar de herkansing. Daar won hij de wedstrijd om de 3e plaats, wat hem voor het eerst een prijs opleverde op een groot in-

BREDA - Het Radius College start met een nieuwe opleiding Art+Design. Daarom is er op woensdag 15 mei is een open middag in het lokaal van Mediavormgeving aan de Terheijdenseweg 348 in Breda. De opleiding is bedoeld voor alle creatieve jongeren, die iets met nieuwe media en kunst hebben. Wat je hoofd bedenkt, maken je handen met behulp van computer, camera of ander hulpmiddel. Het is een ideale opleiding voor ontwerpers die vrij en origineel denken en die zich door niets laten beperken. Art+Design is toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (zij volgen een driejarig traject) of HAVO/ VWO leerlingen (zij volgen een tweejarig traject). Alle opleidingseisen vind je op www.radiuscollege.nl. De nieuwe opleiding valt onder de richting Mediavormgeving en slaat een brug naar het HBO. Het biedt leerlingen de kans een portfolio te ontwikkelen of stage-ervaring op te doen. De open middag begint op 15 mei om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Je kunt binnenkomen op de tijd die jou uitkomt. We vragen jou wel om je aan te melden via mail M.bakker@rocwb.nl zodat we voldoende koffie en thee hebben klaarstaan. Het is wel noodzakelijk om bij het bezoek je portfolio mee te nemen. Het gebouw van het Radius College ligt recht achter Intratuin In Breda. Radius College, Terheijdenseweg 348, Breda.

VROMANS

- Nieuwe elastische buitenverven - Buitenduurzaamheid tot 12 jaar met 1 laag! - Veel voorkomende problemen - Vol = vol

ternationaal toernooi. Dani, Chiara en Davy liepen goede kata’s maar verloren echter alle 3 in de eerste ronde van hun categorie en kwamen ook niet meer in aanmerking voor de herkansing, hopelijk volgende keer beter. Al met al konden we als Karate-do SAN toch met een goed gevoel huiswaarts gaan, alle hadden goed hun best gedaan op een zeer belangrijk toernooi! Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, OudenBosch, Breda, Hoeven, Rucphen en

Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet SanderBanken speelgroep 14.00 uur Binnenhof 13 ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet C-West bingo 20.00 uur den Drempel Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut PraoC-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet Grauwe Polder bezige handjes 13.30 uur de Gong C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers bridge 13.30 uur ut Praotuis ’t Hooghuis kaarten 19.30 uur de Vleer Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer C-West inloopmiddag 13.00 uur den Drempel C-Oost beugelen 13.30 uur ’t Palet Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong de Keen filmavond gr. 4 19.45 uur ’t Voortouw

20 april 21 april 21 april 22 april 22 april 22 april 22 april 22 april 22 april 22 april 22 april 23 april 23 april 23 april 23 april 24 april 24 april 24 april 24 april 24 april 24 april 24 april 24 april

Grteanvterisf-

Bui workshop

Kom langs of stuur een mail om aan te melden naar: workshop@decokay.nl

Kay met kiai, ontlading.

Oud-Gastel. Agenda Zondag 21 april: 2e West Brabantse jeugd Shoto cup kampioenschappen te Roosendaal, Redband sporthal. Zaterdag 22 juni: 10e open West Brabantse Karate toernooi te Wouw. Wilt u inlichtingen over karate, weerbaarheid of mentale coaching: www.karatedosan.nl, 06-24222772, of kom gezellig langs, de eerste 2 trainingen zijn gratis.

Agenda wijkactiviteiten 17 april 17 april 17 april 17 april 17 april 17 april 17 april 17 april 18 april tuis 18 april 18 april 18 april 18 april 18 april 19 april 19 april 19 april 19 april 19 april 19 april 19 april 19 april

Open dag nieuwe opleiding Art+Design Radius College

Grauwe Polder hobbybeurs 13.30 uur de Gong Grauwe Polder hobbybeurs 13.30 uur de Gong SanderBanken country 13.30 uur Binnenhof Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer C-Oost 3 D kaarten maken 13.30 uur ’t Palet Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel C-Oost buurtbeheer 19.45 uur ’t Palet Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Sanderbanken kindermiddag 14.00 uur Binnenhof C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet C-Oost kindermiddag 14.00 uur ’t Palet ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet PAGINA 10

Woensdag 17 april 19:30 in Rijen Woensdag 24 april 19:30 in Etten-Leur

Gekozen tot inspiratiewinkel van het jaar 2013! Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | gratis parkeren achter de winkel Rijen | Raadhuisplein 32 | 0161-224187 | workshop@decokay.nl

Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur ETTEN-LEUR - Zondag 21 april vindt weer het laatste oude stijl jazz concert plaats voor het festival en de vakantieperiode. Op 25 mei houdt de Stichting voor de 7e keer het oude stijl jazzfestival, deze keer in samenwerking met de Stichting van Gogh en het VVV, onder de naam “van Gogh Traditional Jazzfestival”. Eerst sluit de Stichting echter aanstaande zondag nog het seizoen af met het orkest Brook 86.Brook Eighty-Six is in 1986 opgericht in Prinsenbeek (Beek = Brook (Eng.)) Vrijwel onmiddellijk na de opheffing van “Oh Sixteen Oh Seven”, bekend van “Het leven is goed in m’n Brabantse land”, kozen vier leden voor de start van deze nieuwe formatie. De groep speelt hoofdzakelijk swingende dixieland met een oude-stijl-sausje, gezellige, toegankelijke, maar vooral kwalitatief hoogwaardige muziek waarbij saamhorigheid en spelvreugde voor de leden voorop staat. Hoogtepunten zijn vooral de optredens in programma’s met dixie-prominenten zoals Prowizorka Jazzband, Max Collie

Rhythm Aces, Sami Swoi Orchestra, Les Haricots Rouges, en vele andere grootheden. In de zomer van 2009 werd het orkest uitgenodigd voor een tournee in Cantabria (Noord-Spanje). Het succes van deze tournee leidde ertoe dat zij ook in 2010 weer werden gevraagd voor een nog uitgebreidere tournee. Beelden van Cantabria 2009 zijn te vinden op Youtube (zoekwoord: brook86). Alweer te lang geleden, in 1991, werd de CD “All of Us” uitgebracht en de voorbereidingen voor een nieuwe geluidsdrager zijn in volle gang. De leden: Carrie Kok, vocaliste; Naud v.d. Wijngaart, trompet, bugel; Munnus Gimbrère, trombone; Henk Vernes, klarinet; Jan v.d. Wijngaart, bas-tuba; Jan Bakx, banjo, gitaar; Bart Kouwenberg, drums. Graag nodigt de Stichting iedereen weer uit op deze laatste concertmiddag voor de vakantieperiode. Zoals altijd is de aanvang om 14.00 uur en is de toegang nog steeds gratis. Wilt u meer weten van de Stichting en/of van het komende festival, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl.


DE

MEUBELSHOP.EU

Nijverheidsweg 1 - 4731 CZ Oudenbosch - Email: info@demeubelshop.eu - www.demeubelshop.eu

Tel.: 076-5976678 Gsm: 06-23252847 E-mail: qualito@ziggo.nl

Goede kwaliteitsmeubelen voor een scherpe prijs! OPENINGSTIJDEN

sMAANDAGTM DONDERDAG VANTOT sVRIJDAG VANTOT

Opent haar deuren: Zaterdag 20-04-2013 Zondag 21-04-2013

Van 12.00 tot 17.00 uur. Van 10.00 tot 17.00 uur.

Qualito parket het juiste adres voor: Planken vloeren Kurk Duo/multi/lamel plank Egaliseren Tapis visgraat Onderhoudsmiddelen Laminaat Schuren, kleuren en onderhoud van parket PVC Timmer-, interieurwerk

â&#x201A;Ź 599,00

Hoekbank BIANCO

â&#x201A;Ź sZATERDAG VANTOT

06-25568920

Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP  

  

skidome.nl

Te vinden op adres: Molenstraat 17A2 (het voormalige Anna klooster) Zundert KĆ&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014;DÄ&#x201A;ͲÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Ć?ĹŻĹ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;tŽͲÄ&#x161;ŽϭϏÍ&#x2DC;ϏϏͲϭϴÍ&#x2DC;ĎŹĎŹÍ&#x2DC;sĆ&#x152;Ď­ĎŹÍ&#x2DC;ϏϏͲώϏÍ&#x2DC;ĎŹĎŹÍ&#x2DC; Ä&#x201A;Ď­ĎŹÍ&#x2DC;ϏϏͲϭϳÍ&#x2DC;ĎŹĎŹÍ&#x2DC;ŽϭϏÍ&#x2DC;ϏϏͲϭϲÍ&#x2DC;ĎŹĎŹ In samenwerking met:

Afstandsbedieningen ...................................â&#x201A;Ź 0,50 Behangrollen .............................................. â&#x201A;Ź 0,50 Kastpapier en Plastic rollen ........................ â&#x201A;Ź 0,25 Romans ...............per stuk â&#x201A;Ź 0,50 of 6 voor â&#x201A;Ź 2,50 Kinderboeken ..............................................â&#x201A;Ź 0,10 Doosjes Knikkers .........................................â&#x201A;Ź 0,25 Zonnebrillen .................................................â&#x201A;Ź 0,20 Harde Brillenkokers .....................................â&#x201A;Ź 0,20 Bekers en Mokken .......................................â&#x201A;Ź 0,10 Kandelaartjes en Waxinelichthoudertjes .....â&#x201A;Ź 0,10 Voor Koninginnedag volop Oranje Spulletjes. Voor de communicantjes diverse cadeautjes en felicitatiekaarten.

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur, di t/m za van 10 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur.

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

De winkel voor woonaccessoires en advies in homestyling

DÄ&#x17E;ĆľÄ?Ä&#x17E;ĹŻĆ?Í´ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;ĹŹÍ´Ä&#x201A;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĆľĆ? Markt 46 ϰϴϳϹĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ä&#x201A;Ć&#x2030;ͲĆ?ĆľÄ&#x161;Í&#x2DC;Ŝů

WEEKAANBIEDINGEN -AANDAG $INSDAG 7OENSDAG $ONDERDAG

Worstenbrood â&#x201A;Ź 1,00 Appelflap â&#x201A;Ź 1,00 Rozijnenbollen VOORâ&#x201A;Ź 1,00 Eierkoeken VOORâ&#x201A;Ź 1,00

BROODJE VAN DE MAAND

De warmste Bakker

BELGISCH CHOCOLADE BROODJE gevuld met banketbakkersroom

â&#x201A;Ź 1,00

ANIJSBROODJES

4 + 1 GRATIS

MaĂŻsbroodje

GRAM â&#x201A;Ź 1,10

Tevens kunt u sparen voor GRATIS artikelen (zie info in winkel)

VRIJDAG - ZATERDAG

Vruchtenschelp

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO WWW.SAMENAFSLANKEN.NL

HERBALIFE

AFSLANKEN EN MEER ENERGIE SHAKE BEKER KADO bel Monique Franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

10

1,

â&#x201A;Ź

WORSTENBROOD

5 + 1 GRATIS

Klokkenmakerij

3T*ANSTRAATs(OEVENs ).(/%6%.()'(4%!

/UDE"REDASEWEGs%TTEN ,EURs 

chronische/acute rug- en nekpijn Q uitstraling/pijn in armen of benen Q hoofdpijn/migraine Q chronische oorontsteking bij kinderen Q huilbabies/voorkeurshouding Q

Pinksterbloemstraat 1 4761 ZT Zevenbergen T 0168 32 88 09 WWW . OSTEOPATHIEMOERDIJK . NL


Kozijnen Serres Schuifpuien Overkappingen Nieuwbouw Renovatie Â&#x2021;=RQZHULQJHQ Â&#x2021;5ROOXLNHQ Â&#x2021;+RUGHXUHQ Â&#x2021;6FUHHQV Â&#x2021;,VRODWLHJODV Â&#x2021;*DUDJHGHXUHQ

In meer dan 120 DA-winkels in Nederland! + Een kwaliteitsbril voor een scherpe prijs. + Er komt aan de kassa niets bij! + Altijd een vaste lage prijs. + Dat is EyeloveÂŽ!

Complete bril op iedere sterkte inclusief gratis oogmeting! uze

uit

1n7tu5ren!

Ke

mo

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier! BOLLEBOOM V.O.F. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

Iedere bril is ook als zonnebril op sterkte verkrijgbaar voor dezelfde prijs

EyeloveÂŽ multifocale bril

Algemene Kennisgeving Openbare vergadering Algemeen Bestuur PDDQGDJDSULORPXXU LQKHWJHERXZYDQ:96JURHSDDQGH%RVVWUDDW 5/ 5RRVHQGDDO YHUJDGHU]DDOGLUHFWLH Agenda: 2SHQLQJ 5HVXPpYDQGHRSHQEDUHYHUJDGHULQJYDQKHWDOJHPHHQ EHVWXXURSGHFHPEHU /LMVWYDQLQJHNRPHQHQXLWJHJDQHVWXNNHQPHGHGHOLQJHQ 2QWZHUSVRFLDDOMDDUYHUVODJ:96JURHS 2QWZHUSMDDUUHNHQLQJ:96JURHS 2QWZHUSEHJURWLQJ 5RQGYUDDJ 6OXLWLQJ

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263, Email info@wvsgroep.nl, www.wvsgroep.nl

za. 20 april 12:00 - 15:00

>Â?Â?iĂ&#x160;Â?Â&#x153;V>Ă&#x152;Â&#x2C6;iĂ&#x192;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤiÂ&#x2DC;

Â&#x17D;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`iĂ&#x20AC;`>}Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;LÂ?Â&#x2C6;Â?vĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;ÂŤiĂ&#x2022;Ă&#x152;iĂ&#x20AC;Â&#x153;ÂŤĂ&#x203A;>Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;LĂ&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;VÂ&#x2026;Â&#x153;Â&#x153;Â?Ă&#x192;iĂ&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x203A;>Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;}>Ă&#x192;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x2022;`iĂ&#x20AC;Â&#x153;ÂŤĂ&#x203A;>Â&#x2DC;}

ÂźÂ?Ă&#x192;Ă&#x160;Â?iĂ&#x160;Â&#x17D;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x160;Â?iĂ&#x160;Ă&#x203A;Ă&#x20AC;Â&#x153;Â?Â&#x2C6;Â?Â&#x17D;Ă&#x160;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x152;âĂ&#x153;>>Â&#x2C6;Ă&#x152;]Ă&#x160;Â&#x17D;Ă&#x2022;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â?iĂ&#x160;âiÂ?vĂ&#x160; Â&#x201C;iĂ&#x152;Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;}iĂ&#x20AC;Ă&#x2022;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2026;>Ă&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;>>Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;iĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x153;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;°½

kijk voor een locatie in uw buurt op:

www.kober.nl

+ Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinder mogelijk) + Incl. niet goed = geld terug garantie + Gratis onzichtbaar leesgedeelte + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis extra dun geslepen + Gratis luxe brillen koker + Gratis oogmeting

â&#x201A;Ź 99,-

EyeloveÂŽ bril op sterkt e

NIEUWE COLLECTIE NU IN DE WINKEL!

2

â&#x201A;Ź 39,-

Met deze coupon:

Zo eenvoudig bestelt u uw nieuwe bril bij EyeloveÂŽ: 1

(voor veraf Ăłf dichtb ij) + Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinde r mogelijk) + Incl. niet goed = gel d terug garantie + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis extra dun ges lepen + Gratis luxe brillen koker + Gratis oogmeting

3

4

Deze kortingsactie loopt t/m 27 april 2013 en uitsluitend bij inlev ering van deze coup on.

Kies uw montuur

Laat uw ogen of bril opmeten

14 dagen later

Ligt uw nieuwe bril voor u klaar!

KORTINGSCODE: 521 82

DA van Meeuwen, Winkelcentrum 43, Etten-Leur, tel. 076-501 2247


TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TOUWEN

is Mondzorgcentrum Wij bieden een totaaloplossing voor centrale verwarming:

Íť Cv installatie werken. Íť Cv ketel vervanging. Íť Zonneboilersystemen. Íť Onderhoud cv ketel. Íť Onderhoud gaskachels.

Welk Neelen om bij Service , U W warmte speciali st

Íť Onderhoud warmwater toestellen. Íť Gasdichtheid keuringen.

TOUWEN geworden

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

,68,7

Jan Jochems HANDEL

Íť 24 uur storings dienst.

Magazine 216=20(5

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

EN

Bekijk onze aanbiedingen snel online op www.bomont.nl

TRANSPORT

TE KOOP:

Seringenstraat 3 Íť 4711 LZ Sint willebrord Íť 06-31067770 info@neelenservice.nl Íť www.neelenservice.nl

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Heren trui van â&#x201A;Ź 69,95 voor â&#x201A;Ź 59,95

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Dahliastraat 61 ϰϳϭϭ'd^Ć&#x161;Í&#x2DC;tĹ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161; T: 06-24134133 Í&#x2014;Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ä?Ć&#x2030;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů /Í&#x2014;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ć&#x2030;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

DOMBURG

GOES

MIDDELBURG

RENESSE

TERNEUZEN

ZOUTELANDE

ETTEN-LEUR

OOSTSTRAAT 1

GROTE MARKT 1

MARKT 73

HOGEZOOM 171

NOORDSTRAAT 109

LANGSTRAAT 13

WINKELCENTRUM 16

Al ruim 15 jaar ervaring als schildersbedrijf, voor al uw schilderwerk binnen & buiten, behang en spuitwerk, Ĺ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2022;Ç Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÎ&#x2DC;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ć&#x161;Í&#x2DC;Ĺ&#x161;ŽƾĆ&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161; Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2DC;sŽŽĆ&#x152;ĆľÇ Ĺ?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ŽĨĹŹĹŻÄ&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;sŽŽĆ&#x152; Ç Ĺ˝ĹśĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśŽƾÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;ŜώŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ć&#x161;ϲКdtͲĆ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĨÍ&#x2DC;

Blijft u nog langer zitten wachten op de ware? Of gaat u het nou eens serieus aanpakken? Discreet, betrouwbaar en doeltreffend: Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl UW RELATIE IS ONZE MISSIE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

  > Voor bouwen met persoonlijke aandacht moet u bij Aannemersbedrijf van Opstal & Zn bv zijn. Wij leveren nog een produkt af waar met hart en ziel aan gewerkt is.

- Voor al uw nieuwbouw en verbouwwerkzaamheden ͲDÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśŽƾÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć?Ä&#x201A;ĹľÄ?Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ć?Ć&#x;žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍ&#x2022; ensuiteâ&#x20AC;&#x2122;s / radiatorombouwen / lambriseringen etc. - Levering van hout en plaatmateriaal op maat en Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;ŽŽĆ&#x152;ĆľĹ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;ŽĎůÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; - Tevens bouw van maatwerk betonkelders/zwembaden.

Vraag vrijblijvend prijsopgaaf. Maalbergenstraat 11, 4884 MT Wernhout. Tel.: 076-5973478 Email: info@opstal.nl

ZONDAG 21 APRIL GRATIS TESTDAG VAN ELEKTRISCHE FIETSEN! )LHWVHQ PHW HHQ GXZWMH LQ GH UXJ ]R ]RX X KHW ILHWVHQRSHHQHOHNWULVFKHILHWVNXQQHQRPVFKULMYHQ (HQHOHNWULVFKHILHWVLVJHHQVQRUILHWV(HQVQRUILHWV ULMGWQDPHOLMNRSEHQ]LQHHQULMGWYDQ]HOI %LMHHQHOHNWULVFKHILHWVPRHWXJHZRRQILHWVHQZDQW LQ GH]H ILHWVHQ ]LW HHQ FRPSDFWH HOHNWURPRWRU LQ KHWZLHOYDQGHILHWVJHPRQWHHUG'H]HPRWRUJHHIW RQGHUVWHXQLQJZDQQHHUHUJHWUDSWZRUGW2RN]LMQ HUHOHNWULVFKHILHWVHQPHWDIQHHPEDUHDFFX¡V

w w w. g o u d i s g e l d . n l

'HHOHNWULVFKHILHWVLVYRRULHGHUHHQGLHHHQEHHWMH KXOS NDQ JHEUXLNHQ RI GLH OHNNHU OLFKW ZLO ILHWVHQ%LMYRRUEHHOGDOVMHPHW]ZDUHERRGVFKDS SHQ ILHWVW 2I ZDW GDFKW X YDQ ELMYRRUEHHOG DOV X GH NLQGHUHQ RS GH ILHWV PRHW YHUYRHUHQ" 2RN YRRUGHJHQHGLH]LFKœILOHORRV¡LQGHVWDGZLOWYRRUW EHZHJHQ PDDU ERYHQGLHQ LQ IULVVH NOHGLQJ RS NDQWRRU ZLO YHUVFKLMQHQ LV GH HOHNWULVFKH ILHWV HHQ JH]RQGHQJRHGNRRSDOWHUQDWLHI

WIJ BETALEN U DE HOOGST MOGELIJKE DAGPRIJS DIRECT CONTANT!

'H HOHNWULVFKH ILHWV LV QDWXXUOLMN HHQ XLWHUPDWH JH]RQG DOWHUQDWLHI DOV X RP JH]RQGKHLGVUHGHQHQ QLHW PHHU ]ZDDU EHODVW PDJ ILHWVHQ 'HQN KLHUELM ELMYRRUEHHOG DDQ UHXPD RI KDUW HQ YDDW]LHNWHQ (LJHQOLMN LV GH HOHNWULVFKH ILHWV WHJHQZRRUGLJ JH VFKLNWYRRULHGHUHGRHOJURHS

GOUD IS Gâ&#x201A;ŹLD

:LMNXQQHQDOOHVQHWMHVRSSDSLHU]HWWHQPDDUKHW EHVWHLVGDWXX]HOIHUHHQVYDQRYHUWXLJGYDQKHW JHPDN YDQ HHQ HOHNWULVFKH ILHWV 'DDURP QRGLJHQ ZLMXXLWRPWHNRPHQQDDUGHJUDWLVWHVWGDJ]RGDW XHHQVNXQWULMGHQRSHHQHOHNWULVFKHILHWV

De Bergen op Zoomse Goudbank Wassenaarstraat 44 De Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a De Middelburgse Goudbank Varkensmarkt 4 De Bredase Goudbank Van Goorstraat 2

je wil jezelf opladen niet je ďŹ ets. de twist lite single is de voordeligste elektrische ďŹ ets in zijn klasse!

TWIST LITE SINGLE (UNRPWHHQWLMGGDWHHQDDQWDOGLQJHQZDWPLQGHU PDNNHOLMNJDDQPHWHQRSGHILHWV2SHQDIVWDS SHQ KROOHWMH RS ZLQGMH WHJHQ +HW ZRUGW GDQ WLMG YRRUYHUDQGHULQJ-HZLOWHUHLJHQOLMNQRJQLHWDDQ ZDQWMHEHQWQRJQLHW]R´RXG¾

=RQGDJ DSULO2013 ]DO GH]H JUDWLV WHVWGDJ 21 april SODDWVYLQGHQ 8 NXQW GH]H GDJ HOHNWULVFKH ILHWVHQ YDQDOOHEHNHQGHPHUNHQXLWNRPHQWHVWHQ

-HJDDWMHGXVHHUVWRULsQWHUHQ(U]LMQULMZLHOHQWH NXVWHQWHNHXU9RRULHGHUHEHXUV)LHWVHQPHWHQ ]RQGHURQGHUVWHXQLQJ

'LWHYHQHPHQWYLQGWSODDWVELM 'H=HYHQEHUJVFKH+RHYH 6FKDQVGLMN=HYHQEHUJHQ 9DQDIXXU

-H ODDW MH YRRUOLFKWHQ GRRU GH KHUHQ YDQ 3URILOH =HYHQEHUJHQ=HYHUWHOOHQMHSUHFLHVGHYRRUGHOHQ HQQDGHOHQYDQHHQILHWV=H]RHNHQLQLHGHUJHYDO van â&#x201A;Ź 1.499 HHQILHWVGLHELMMHSDVW-HPDJSURHIULWMHVPDNHQ RSYHUVFKLOOHQGHILHWVHQ1LNVLVGHKHUHQWHYHHO=H PRHWHQVRPVZHOHQJHOHQJHGXOGKHEEHQ

1DWXXUOLMNVWDDWHURRNHHQNRSMHNRIILHNODDU

TWIST LITE SINGLE

â&#x201A;Ź 1.199 eel!! ordeel voorde â&#x201A;Ź 300 voord

=XLGKDYHQ=HYHQEHUJHQ 7HO Ă&#x192;ZZZSURILOH]HYHQEHUJHQQO

1D HHQ SDDU QDFKWMHV VODSHQ KHE LN HHQ ILHWV 1.499ILHWV PHW RQGHUVWHXQLQJ XLWJHNR]HQ +HWvan LV â&#x201A;ŹHHQ JHZRUGHQ,NYRQGKHW]RILMQZHHU]RQGHUSUREOH PHQWHNXQQHQILHWVHQGDWLNPLMQPDQHURRNppQ FDGHDX JHGDDQ KHE :H JDDQ QX ]RQGHU PRHLWH el! deel! 0 voordeel 300 â&#x201A;Ź 30 KHWKROOHWMHZHHURS+HWRSHQDIVWDSSHQPHWHHQ ODJHLQVWDSJDDWRRNZHHUYDQ]HOI

â&#x201A;Ź 1.199

'H JDUDQWLH HQ VHUYLFH ELM GH KHUHQ YDQ 3URILOH =HYHQEHUJHQ LV JHZHOGLJ =H KHEEHQ YRRU LHGHUH NODQWYROGRHQGHWLMGHQDDQGDFKW ,N NDQ LHGHUHHQ QX KHW YRRUMDDU ZRUGW ]R¡Q ILHWV DDQEHYHOHQ=RZRUGWILHWVHQZHHUOHXN

(HQWHYUHGHQNODQW


Ontdek onze nieuwe collecties IN ETTEN-LEUR

Onze store in Etten-Leur is

elke zondag open

Uw keuken nu met

SET CORTINA FIETSEN

CADEAU

Met 5

Nú: 1 6.900,-

*

apparaten!

*Actie is geldig t/m 21 april 2013 bij aankoop van een complete keuken v.a. € 7.500,-. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Etten-Leur / Lokkerdreef 33 / Tel. 076 - 5017151 / www.keukenmaxx.nl

ARV Achilles

Drie kampioenen bij TTV Tanaka

Kampioenen in de landelijke klasse C, vlnr Femke, Nick en Erik.

ETTEN-LEUR - Het was een bijzonder weekend bij tafeltennisvereniging Tanaka in Etten-Leur. Tijdens de laatste thuiswedstrijden van dit voorjaar was er zicht op maar liefst drie kampioenschappen. Als eerste was het 8e seniorenteam aan de beurt. Vrijdagavond was er slechts één puntje nodig om het kampioenschap in de 7e klasse veilig te stellen. Sander en Joyce wilden het niet op hun geweten hebben als één van hen de eerste partij zou verliezen en het kampioenschap dus nog wat uitgesteld werd. Ze lieten de eer aan Ben, die zich geplaatst zag tegenover een tegenstander die er al vanaf het begin niet in geloofde een rol van betekenis te kunnen spelen. Het duurde dan ook niet lang voordat het gewenste eerste punt voor Tanaka

FOTO: BEN DE GRAAF.

8 op het scorebord stond. De spanning was er af en de felicitaties werden dankbaar in ontvangst genomen. Tegenstander Hotak had in het vervolg ook niet echt veel in te brengen en keerde derhalve zonder een enkel punt huiswaarts. Tanaka 2 verdedigde een voorsprong van 12 punten op nummer twee Markiezaat. Het hing hier ook nog een beetje af van de score bij een andere wedstrijd in hun poule. Toen eenmaal bekend was dat titelconcurrent Backhands teveel punten had laten liggen, was het voor Kim, Johan en Björn niet zo moeilijk meer om heel gretig het kampioenschap in de tweede klasse binnen te halen en zodoende promotie naar de eerste klasse veilig te stellen. Hier mocht de tegenstander, ODT uit Roosendaal, nog wel als schrale troost twee punten meenemen.

Rond de klok van twaalven waren alle wedstrijden gespeeld en kon in de lekker volle en gezellige kantine de derde helft pas goed beginnen. De kampioenen werden nog maar eens gefeliciteerd door degenen die daar de gelegenheid nog niet voor hadden gehad. Zaterdag was het de beurt aan het eerste jeugdteam van Tanaka dat uitkomt in de landelijke klasse C. Femke, Erik en Nick hadden ook aan slechts één puntje genoeg om zich kampioen te mogen noemen. En dat ze alle drie zenuwachtig waren, was in de volle en warme Tanaka-hal wel te merken. In tegenstelling tot alle voorgaande wedstrijden mocht nu Femke als eerste het strijdperk betreden om het beslissende punt te maken. Ze begon vlot en leek alles onder controle te hebben, maar moest de derde game aan haar tegenstander laten. Gesterkt door de aanmoedigingen van alle aanwezigen (behalve de tegenstanders) begon Femke aan de vierde game. Het ging gelijk op tot 9-9, maar toen bij 10-9 tegenstander Harmen zijn laatste fout maakte was de opluchting groot en kon een breed lachende Femke samen met teamgenoten Erik en Nick de vele felicitaties in ontvangst nemen. De spanning was er dus ook hier af en wellicht daardoor raakte Erik zijn tot nu toe ongeslagen status kwijt. Maar het kampioenschap was binnen en daar ging het uiteindelijk om. De laatste wedstrijd van de drie kampioenen is aanstaand weekend slechts een formaliteit. Maar niet voor het tweede jeugdteam. Zij hebben ook nog alle kans op het kampioenschap en zij moeten daarvoor aanstaande zaterdag al om 09.30u vol aan de bak in Terneuzen tegen Effect ‘71 om een voorsprong van vijf punten op titelconcurrent Yerseke te verdedigen. Als ze hun zenuwen in bedwang kunnen houden en winnen, dan kunnen Stijn, Joyce en Julia als vierde kampioen gehuldigd worden. PAGINA 14

10 van Halsteren ETTEN-LEUR - Zondag 7 april werd in Halsteren de 3e wedstrijd binnen de cyclus van het Loopcircuit West Brabant gelopen. Na een lange winter was het nu voor de 1e keer een prachtig loopweer en de aanwezige Achillianen hadden er veel zin om de 10 km te volbrengen. Het parkoers was in het geheel in het centrum van Halsteren en er moesten 4 ronden van 2500 meter gelopen worden. Toch was het niet gemakkelijk omdat er veel over trottoirs gelopen moest worden met de gebruikelijke op- en afstapjes. Kees Lazeroms van Achilles was wederom de beste loper en hij kwam binnen op een prachtige tijd van 34.00 en verbeterde hiermede zijn PR met 20 seconden (Halsteren 2012) en behaalde een mooie 2e plaats bij de M45. Jeffrey Faes liep ook wederom een sterke wedstrijd en kwam uit op 36.15 wat hem de 4e plaats opleverde bij de M Senioren. In de M 45 was er een 7e plaats voor Jan Arnouts in een keurige tijd van 38.09.

Peter Nefs liet de klok stilstaan op 42.35 onmiddellijk gevolgd door Rabin Mohunlol in een tijd van 42.41. Bij de vrouwen liep Jose van der Linden een ijzersterke wedstrijd en pakte hiermee wederom een podiumplaats (2e) bij de V 45 in een mooie tijd van 43.27. Met deze tijd zat zij maar 12 seconden boven haar PR van 43.15 gelopen in Teteringen 2009. Ook voor Cia Smulders was er een 2e plaats bij de V 55 in een keurige tijd van 48.17. Voor Jose Kuijstermans was het maar liefst 1 ½ jaar geleden dat zij, door allerlei blessures, een 10 KM wedstrijd had gelopen. Luid aangemoedigd door de aanwezige Achillianen kwam zij net onder de 50 minuten (49.54) door de finish en met deze tijd was zij ontzettend blij. Alle Achilleslopers werden goed aangemoedigd door onze trainer Tonio de Jong die ondertussen ook nog tijd had om mooie foto’’s te maken. Op de 5 KM liep de jonge Sietse Nefs naar een mooie 19e plaats in 22.22min Iedereen ging voldaan naar huis en kon nog nagenieten van een mooie sportdag.

Aktie ter ondersteuning Moerdijkrunners MOERDIJK - De Roparun is één van de grootste estafettelopen ter wereld. In een paar dagen wordt een afstand van 520 km afgelegd van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Een sportieve prestatie van formaat. Een Roparunteam bestaat uit ongeveer 24 mensen, waarvan 8 lopers die elk ongeveer 65 km afleggen. Ze worden daarbij begeleid door fietsers, chauffeurs van campers, auto’s en busje, masseurs, cateringdames en de teamcaptain.

Het doel is om geld op te halen voor mensen met kanker in de laatste fase van hun leven. Het motto van de Roparun spreekt dan ook voor zich: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Op zondagmiddag 28 april is er vanaf 13.00 tot 16.00 uur een aantal activiteiten voor dit goede doel: spinning-zumba-crossfit en squash. De komende weken zullen verenigingen en het bedrijfsleven benaderd worden om dit goede doel te steunen. Individuele deelnemers zijn ook van harte welkom.


ZZP’ers OPGELET Hulp nodig bij het opstarten van je bedrijf of met de facturatie en administratie?

Bel dan: 06-83799240 VOOR AL UW DAKWERKEN!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

eukenKeller k en blokk v.a.

€195,ak

oelb incl. sp

SHOW AFKE ROOMKEU URKE K UKEN ENS & S TOT

75% KORT ING

Keller Fabrieks Outlet Atoomweg Roosendaal, achter Keller Keukenfabriek info@kellerfabrieksoutlet.nl www.kellerfabrieksoutlet.nl Openingstijden: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

10.00 - 16.00u. 10.00 - 16.00u. 10.00 - 16.00u.

N DE CT VEAK!!! E R I D ABRI F

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. KŽŬǀŽŽƌĂůƵǁďĞƐƚƌĂƟŶŐƐŵĂƚĞƌŝĂůĞŶ͕ŽƉŚŽŽŐnjĂŶĚ͕ŐƌŝŶĚnjĂŶĚ͕ĞŶnj

Tel. 0622523365 / 0765971547

DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR ALLE SOORTEN ZAND, GRIND EN SPLIT zoals; speelbakkenzand, basaltsplit en tuinaarde enz. TEVENS HET ADRES VOOR HET PLAATSEN VAN AFVALCONTAINERS VAN 1M3 TOT 38M3. tel. 076-5974110 / 06-51299931

Bureau Opdidakt is VERHUISD!! Ons nieuwe adres is:

Bredaseweg 185 4872 LA te Etten-Leur Ook in ons nieuwe pand blijven we de gedifferentieerde zorg aanbieden; van onderzoek en begeleiding tot sociaal-emotionele en leerproblemen. Helena Christensen draagt montuur Spijkers en Spijkers 25262360

Gaat uw zoon/dochter niet (meer) zorgeloos naar school door leerproblemen, sociaal-emotionele klachten of gedragsproblemen? Zit uw zoon/dochter niet lekker in zijn/haar vel?

OOK TEVEEL BETAALD? WAS NOU MAAR NAAR SPECSAVERS GEGAAN! Specsavers Etten-Leur Hof van den Houte 156 076 501 4409

Bij aankoop van elk montuur vanaf €79. U kunt uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Dit geldt voor één persoon. De zonnebrillen aanbieding geldt alleen voor zonnebrillen op sterkte. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Niet in combinatie met andere aanbiedingen en geldig tot 1 mei 2013. specsaversnederland. www.specsavers.nl © 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved.

Opdidakt wil u hierbij helpen! Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek (076-50 11 654 of 06-12 91 96 91), zodat we samen kunnen kijken op welke manier wij uw zoon/dochter kunnen ondersteunen. www.opdidakt.nl (etten-leur@opdidakt.nl)

Indien u een verwijzing van uw (huis)arts heeft voor eerstelijns psychologische zorg, wordt begeleiding (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.


Gemeente Etten-Leur Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Archieffoto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Afscheid van Frans Dingenouts van de gemeente Etten-Leur Op 25 april aanstaande neemt Frans Dingenouts afscheid van de gemeente Etten-Leur en beëindigt hiermee zijn ambtelijke carrière van bijna 48 jaar. De laatste 40 jaar is Frans werkzaam geweest in de gemeente Etten-Leur. Hij heeft in de loop van de jaren verschillende functies vervuld en neemt nu afscheid in het ambt van gemeentesecretaris. Het college van burgemeester en wethouders stelt iedereen graag in de gelegenheid om Frans en zijn echtgenote persoonlijk de hand te schudden tijdens een receptie op 25 april aanstaande van 17.00 – 18.00 uur in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis, ingang Markt 1 te Etten-Leur.

Bekendmaking De secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat dagelijks bestuur in haar vergadering van 26 maart 2013 heeft vastgesteld: Ontwerp projectplan EVZ Vossenbergsevaart.

Infobijeenkomst Gemeentelijk Verkeersen Vervoersplan op 24 april Op woensdag 24 april is er een informatiebijeenkomst waar we het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) op hoofdlijnen presenteren. De bijeenkomst is in het Oude Raadhuis aan de Markt 1 en start om 19.30 uur. U bent hierbij van harte welkom. De titel ‘Veilig, leefbaar en bereikbaar, Etten-Leur doet het gewoon’ die het GVVP op hoofdlijnen heeft meegekregen, geeft al aan wat de belangrijkste speerpunten zijn van het Verkeers- en Vervoersplan. In de presentatie worden deze speerpunten toegelicht in relatie tot de thema’s, Gemotoriseerd verkeer (auto, grote voertuigen, hulpdiensten), Langzaam verkeer (voetgangers, (brom-) fietsers), Openbaar vervoer, Verkeersveiligheid, Parkeren en Gedrag. Na de presentatie is er voor een ieder gelegenheid om vragen te stellen. De gemeente actualiseert op dit moment het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). In dit plan staat de visie op verkeer en vervoer in Etten-Leur. Het huidige GVVP is gemaakt in 2006. De actualisatie die nu plaatsvindt is nodig om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer.

Achtergrond Met de uitvoering van het ontwerp projectplan wordt netto 2,9 km EVZ (7,3 ha) gerealiseerd. De in te richten (delen van) percelen zijn gelegen langs de Muizenstraat, Zandspui en Steenmansstraat. Ter inzagelegging Het ontwerp projectplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 5 april 2013 gedurende zes weken ter inzage op het kantoor van het waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Het ontwerp projectplan is gedurende dezelfde periode te lezen op en te downloaden van de website van het waterschap. Wilt u een toelichting op de stukken, dan kunt u een afspraak maken. Verder liggen de stukken ter inzage op het stadskantoor van de Gemeente Etten-Leur, Roosendaalseweg 4, 4875 AA te Etten-Leur. U kunt het stadskantoor van 9.00 uur tot 17.00 uur binnenlopen om ter inzage liggende stukken te bekijken en om gebruik te maken van het informatiecentrum. Tijdens de avondopenstelling op maandag kunt u hiervoor terecht van 17.00 uur tot 19.00 uur. Indienen zienswijze Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van ter inzagelegging schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op de waterhuishoudkundige aspecten van dit projectplan. ■ schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar: waterschap Brabantse Delta, de heer P.A.M. Janssen, Postbus 5520, 4801 DZ te Breda. Een schriftelijke zienswijze dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten: 1. de naam en het adres van de indiener; 2. de dagtekening; 3. de naam van het ontwerp projectplan

waartegen de zienswijze zich richt; 4. een opgave van de redenen waarop men zich met het ontwerp projectplan niet kan verenigen. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekend gemaakt als u hierom vraagt. voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 076 564 14 93. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijze? Het waterschap stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het waterschap hierop. Degene die een zienswijze heeft ingediend krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Dit wordt apart bekend gemaakt. Inloopavond Op 23 april 2013 organiseert het waterschap een inloopavond op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvigenelaan 5, 4936 AA Breda. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur bent u van harte welkom om het ontwerp projectplan in te zien en kunt u vragen stellen. Crisis- en herstelwet Op de besluitvorming tot vaststelling van het definitieve projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat het instellen van pro-forma beroep (het later indienen van de beroepsgronden) tegen het definitieve projectplan niet mogelijk is. Contact Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. F. Oostra onder telefoonnummer: 076 564 10 00 of f.oostra@brabantsedelta.nl. Namens het dagelijks bestuur, De secretaris-directeur ir. H.T.C. van Stokkom Breda, 3 april 2013 Waterschap Brabantse Delta Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda, Postbus 5520, 4801 DZ Breda T 076 564 10 00 F 076 564 10 11 E info@brabantsedelta.nl

OPINIEBIJEENKOMST VAN DE GEMEENTERAAD

GEMEENTE ETTEN-LEUR 17 APRIL 2013

Agenda van de opiniebijeenkomst van de gemeenteraad op 22 en 23 april Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 22 april en op dinsdag, 23 april ’s avonds vanaf 19.00 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur wordt gestart met de opiniebijeenkomst in kamer 1.04 A/B/C van het vergadercentrum. Tijdens de opiniebijeenkomst komen onderstaande onderwerpen aan de orde: Maandag 22 april – Bestuur en dienstverlening ■ Voorstel afronden takendiscussie fase 2; ■ Voorstel vaststelling vereenvoudiging P&C cyclus en ombouw begroting; ■ Voorstel herijking APV 2012; ■ Voorstel vaststelling 3e wijziging van de legesverordening; ■ Voorstel indienen zienswijze op ontwerp begroting Belastingsamenwerking West-Brabant 2014. Dinsdag 23 april – Blok Leven Voorstel vaststelling beleidsnotitie ‘Doelgroepenbeleid sport’/zwembad en ijsbaan de Banakker

Dinsdag 23 april – Blok Wonen Voorstel benoeming van een burgerlid in de welstandscommissie; ■ Voorstel vaststelling bestemmingsplan Lange Brugstraat-hoek Donkerstraat. ■

Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de agenda van de opiniebijeenkomst verkrijgbaar in het informatiecentrum van het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met dinsdag 23 april 2013, op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4. De volledige agenda van de opiniebijeenkomsten is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender bij de datum 22 en 23 april op ’Opiniebijeenkomst’ klikken. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad Vervolgens in de kalender bij 22 en 23 april op Opiniebijeenkomst klikken

Vooraankondiging Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat er een bestemmingsplan in voorbereiding is voor het perceel Olympiade 43. Deze bekendmaking betreft een aankondiging. Naar aanleiding hiervan is het niet mogelijk om een reactie in te dienen. Er liggen dan ook geen stukken ter inzage. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over deze voorbereiding. Via een afzonderlijke publicatie zal bekend gemaakt worden op welk moment het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd met de mogelijkheid om reacties in te dienen. Etten-Leur, 17 april 2013


GEMEENTE ETTEN-LEUR 17 APRIL 2013

Ontwerpplan inrichting openbaar gebied Don Boscoplantsoen e.o. Het eerste kwartaal van 2013 is gestart met de bouw van de brede school aan de Edward Poppelaan en de woningen aan het Don Boscoplantsoen. Naar verwachting zullen brede school en woningen begin volgend jaar in gebruik worden genomen. Vooruitlopend op openstelling van de brede school zal een deel van de openbare ruimte rondom de school worden aangepast. Het resterend gebied wordt na oplevering van de nieuwbouw aangepakt. Ten behoeve van de inrichting van het openbaar gebied is een ontwerpplan opgesteld. Op een tekening is o.a. aangegeven hoe het gebied wordt ontsloten, waar geparkeerd kan worden, welke gedeeltes ingericht worden als groen en waar de lichtmasten komen te staan. Het ontwerpplan ligt van 18 april tot en met 1 mei 2013 ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor. In deze periode kunt u een schriftelijke inspraakreactie op het ontwerp plan indienen bij ons college (Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur). Het ontwerpplan is vanaf 18 april ook in te zien op de website van de gemeente Etten-Leur. Wij streven ernaar vanaf maart/april 2014 te starten met het aanleggen van de definitieve bestrating rondom het Don Boscoplantsoen.

=ZHPPHHHQVWHXQ  Wanneer?

ma 13 t/m vrij 17 mei 2013

Hoe laat?

07:00 ² 08:30 12:00 ² 13:30 18:00 ² 21:00 Vrijdag 17 mei is er een feestelijke afsluiting van 19:00 ² 21:00 uur

Afstanden:

Kinderen t/m 12 jaar en 50+ Kiezen tussen: 250 meter en 500 meter Vanaf 13 jaar 500 meter

Inschrijven:

Vóór 5 mei: ŗ 8,- per persoon Na 5 mei: ŗ 10,- per persoon Inschrijven aan de balie van Zwembad De Banakker

Etten-Leur, 17 april 2013 Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Spoorzone Noord

Melding art. 8.41 Wet milieubeheer

Voor meer informatie: ZZZGHEDQDNNHUQO

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij onderstaande melding op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer hebben ontvangen. De publicatie van de melding heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de melding worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. ■

Tjoapack Netherlands b.v. / Prolepha Labs b.v. voor de inrichting gevestigd aan de Nieuwe Donk 9, 4879AC te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit).

Ingediende aanvraag voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 8 april 2013 tot en met 12 april 2013 onderstaande aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvraag heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

9 april 2013

2013OG0148-01

het uitbreiden van een woning

Keenseweg 55

4871 DS

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 8 april 2013 tot en met 12 april 2013 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

10 april 2013 12 april 2013 12 april 2013

2012OG0595-01 2012OG0516-02 2013OG0043-01

Nijverheidsweg 39 Bisschopsmolenstraat 159

4879 AP 4876 AK

8 april 2013 12 april 2013 12 april 2013 12 april 2013

2013OG0087-01 2013OG0118-01 2013OG0119-01 2013OG0124-01

het het het ten het het het het

Orgelhof 56 Adamastraat 3 Beiaard 95 Beiaard 115 Nijverheidsweg 45

4876 4873 4876 4876 4879

verbouwen van een bedrijfsruimte wijzigen van de voorgevel indeling en het maken van een doorbraak tussen voorkamer en woonkamer uitbreiden van bestaande schuur tot garage en het versmallen van een groenperk behoeve van een nieuwe in\uitrit plaatsen van een dakkapel huisvesten van seizoenarbeiders huisvesten van seizoenarbeiders bouwen van een sprinklerkelder

ZJ BC CB CC AP

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn de volgende omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) te verlenen. Intern kenmerk

Omschrijving

Locatie

Postcode

Datum ter inzage

2012OG0527-02

een revisie milieu

Lokkerdreef 39

4879 ND

18-04-2013

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de datum van terinzagelegging gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor te EttenLeur gedurende de openingstijden. Alvorens daartoe een definitief besluit te nemen, stelt het college eenieder in de gelegenheid om tegen het voornemen, gedurende de genoemde periode van terinzagelegging, zienswijzen, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Wij maken u erop attent dat tegen de uiteindelijke beschikking uitsluitend beroep kan worden ingediend als er een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

22 februari 2013 22 februari 2013

2013OG0075-01 2013OG0074-01

het uitbreiden van de woning het uitbreiden van de woning

Vinkenbroek 37 Vinkenbroek 39

4871 JD 4871 JD

Rectificatie Op de gemeentepagina’s in de Etten-Leurse Bode van 27 maart 2013 staat gepubliceerd dat op 18 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingekomen voor het realiseren van 3 nieuwe stallen ten behoeve van een varkenshouderij op het adres Bankenstraat 16, 4874 NE te Etten-Leur. Het betreft hier echter een aanvraag voor een omgevingsvergunning 2e fase die is ingekomen voor het realiseren van 3 nieuwe stallen ten behoeve van een varkenshouderij op het adres Bankenstraat 16. Etten-Leur, 17 april 2013

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


UITGAAN

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren.

1XWHUHVHUYHUHQ

/,%(//(=20(5:((. :LMULMGHQGDJHOLMNVYDQWPPHL ÂźSSLQFOXVLHIHQWUpH 'LYHUVHRSVWDSSODDWVHQELMXLQGHEXXUW 7HOLQIR#PX\VUHL]HQQO

Ook voor kinder- en familiefeestjes.

DINSDAG

â&#x201A;Ź 13,95 p.p.

Onbeperkt Spare-ribs

WOENSDAG Gebakken kipfilet op gewokte groente met saus van witte druif â&#x201A;Ź 10,95 p.p.

DONDERDAG Tilapiafilet op gewokte tauge en zeekraal met saus van kerrie en ananas â&#x201A;Ź 10,95 p.p.

VRIJDAG

Biefstuk â&#x201A;Ź 10,95 p.p. Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (â&#x20AC;&#x2122;s maandags gesloten) MARKT 18

ETTEN-LEUR

BEL VOOR RESERVERING 076 - 5016037

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN *********** ZATERDAG 20 APRIL VOOR SINGLES & PAREN: HARMONIEZAAL RIJSBERGEN (naast de Rabo)

LIVE BAND THE WIGS MET ZANGERES IRIS Entree â&#x201A;Ź 5,00 p.p.

& IEDERE ZATERDAG VOOR PAREN & KOPPELS: KOUTERSHOF RIJSBERGEN (naast de kerk)

MET ONZE DJ CLAUDIA VEEL RUIMTE VOOR (STIJL)DANSERS Entree â&#x201A;Ź 3,00 p.p.

0165 342478

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

De Turfvaert - Open Golfdag Zondag 21 april Kom kennismaken met de golfsport op Golfpark De Turfvaert tijdens de Nationale Open Golfdag op zondag 21 april 2013. Iedereen is van harte welkom! Tussen 12.00 en 17.00 uur start er ieder uur gratis een rondleiding met een kennismakingsles. Schrijf je in via www.deturfvaert.nl of bel naar 076-5968354

Zalen open 19.30 uur Start 20.15 UUR

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

INLICHTINGEN : 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl kopje dansen

Meer informatie? Kijk even op www.deturfvaert.nl Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

SCHALKE 04 - HSV 28 apr

â&#x201A;Ź 115,00

ROLAND GARROS 27 mei

â&#x201A;Ź 79,00

FORMULE 1 GP BELGIĂ&#x2039; 25 aug

â&#x201A;Ź 179,00

3-DG MUZIEKREIS DRENTHE 2 t/m 4 juni (All inclusive)

â&#x201A;Ź 239,00

KEUKENHOF 20 apr en 1 mei

â&#x201A;Ź 32,50

Vervoer, ticket en 3 consumpties + 1 snack

Vervoer + entree Courts Annexes

Vervoer + entree Bronze

Vervoer, 2 overnachtingen, excursies en 2 feestavonden met optredens van o.a. Jannes

Vervoer + entree

KONINKLIJKE SERRES LAKEN â&#x201A;Ź 25,00 24 apr en 2 mei Vervoer, entree en vrij bezoek aan Brussel

HEILIGE BLOEDPROCESSIE 9 mei (Hemelvaart)

â&#x201A;Ź 35,00

LIBELLE ZOMERWEEK 13 t/m 18 mei

â&#x201A;Ź 34,00

ZONDAGMIDDAGCRUISE 23 juni en 21 juli

â&#x201A;Ź 29,50

Vervoer, tribuneplaats en vrij bezoek Brugge

Vervoer + entree ]RQGDJPHL½SS

Vervoer + rondvaart + optredens div. artiesten

DAGREIS LONDEN vanaf â&#x201A;Ź 49,00 27 apr, 25 mei, 29 juni, 6 juli Vervoer, overtocht + plattegrond

2-DAAGSE LONDEN

vanaf â&#x201A;Ź 119,00

27/28 apr, 4/5 mei, 29/30 jun, 13/14 jul Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

www.brabantexpres.nl

Vrijwilligerscentrale Etten-Leur

PRESENTEERT

Zaterdag 20 april

21.30 uur

B-TONES

Speelde twee jaar geleden in de Klomp tijdens het Beatles tribute weekend

Zondag 21 april

16.30 uur

BOYD SMALL

Boyd Small was zanger/drummer van The Terraplanes

Maandag 29 april

21.30 uur

ARMAND Kaartverkoop â&#x201A;Ź 5,-

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

Cafetaria Chantal

:LOKHOPLQDODDQÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO

Heeft u een (kinder)feestje, dan is onze familiezak friet van 2½, 4 of 6 euro een goede oplossing voor u. 1 + 1 ACTIE (geldig t/m 30-4-2013) Bij aankoop van een rundvleeskroket: krijgt u een rundvleeskroket GRATIS! U bent van harte welkom bij ons! DAGELIJKS GEOPEND Openingstijden: Ma.-Di.: 16.00-22.00 | Wo., Do, Vr. Za. en Zo.: 12.00-22.00

Vrijwilligers gevraagd ETTEN-LEUR - De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur heeft een groot aantal vacatures voor vrijwilligerswerk. Zij zijn te vinden op onze website www.vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl. Hieronder een greep uit de vele vacatures waarin wij bemiddelen. Medewerker kunsteducatie (m/v) (VC16D) Voor een vrijwillig(st)er met enthousiasme voor kunst hebben wij bij de Kunstuitleen een vacature voor educatief medewerk(st)er. Voor deze functie is betrokkenheid bij de lokale gemeenschap van belang. Er worden tevens goede interactieve en communicatieve vaardigheden gevraagd. De medewerk(st)er ontvangt op de maandag- en/of donderdagochtend groepen leerlingen (tot 15 jaar) en hun leerkracht. Hij/zij begeleidt hen bij een kunstspel waarin een gezamenlijke ontdekkingsreis naar kunst en cultuur wordt ondernomen. Dansen met bewoners van ouderentehuis (VC197) Welke vrijwillig(st)ers met afďŹ niteit voor ouderen lijkt het leuk om te ondersteunen bij dansactiviteiten voor bewoners en bezoekers? Het dansen wordt begeleid door een professional. Het gaat om de vrijdagmiddag. De vrijwillig(st) er haalt dan de bezoeker of bewoner (soms met een rollator) op bij woongroep of appartement, drinkt samen met de cliĂŤnt een kopje kofďŹ e en ondersteunt hem/haar bij de uitleg en/of het dansen.

Bestuursfunctie heemkundevereniging (VCD7) Wij zoeken met spoed een vrijwillig(st)er die als bestuurslid mee wil denken over het beleid van de Heemkundekring en het heemkundig museum Jan Uten Houte. In overleg neemt hij/zij tevens uitvoerende werkzaamheden op zich. Er is een inwerkperiode gepland van een half jaar. Gevraagd wordt een communicatief persoon met MBO/HBO-niveau, die visie, initiatief en een goed vermogen tot samenwerken bezit. Hij/zij is bij voorkeur goed geworteld in de samenleving en heeft veelzijdige netwerken. De tijden zijn in overleg. De invulling van deze functie vergt ongeveer 8 uur, te verdelen over de weekdagen. Begeleid(st)er bij wandelen (VC1C) Wie heeft interesse om (mee) te begeleiden bij het wandelen in clubverband van oudere mensen. Van hem/haar wordt uiteraard afďŹ niteit met (licht dementerende) ouderen verwacht. Verdere kwaliteiten die gevraagd worden zijn: ďŹ&#x201A;exibele opstelling en geduld. Er is ondersteuning en begeleiding van de verenigingsleider. De tijden zijn op maandag- en woensdagmiddagen. De Vrijwilligerscentrale is gevestigd in het stadskantoor. De belangrijkste taak is vraag en aanbod bij elkaar te brengen en informatie te geven over vrijwilligerswerk. Wij zijn geopend op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Adres: Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur, tel. 076-5018755, e-mail: info@vrijwilligerscentrale-etten-leur. nl, www.vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl


B4

C3

A1

E

C5

A2

C1

C4

E

B1

VERKOOP FASE 2 GESTART

Uitgesproken Zevenbergen! ,PPQOVNFU

Fase 1 van Bosselaar Zuid is inmiddels in aanbouw. Hierin is nog een klein aantal fraaie woningen beschikbaar. Inmiddels is de verkoop van fase 2 gestart. Ook deze fase kent een mooi en aantrekkelijk geprijsd woningaanbod, onder andere met diverse rijwoningen en hoekwoningen. Daarnaast zijn er verschillende typen semi-bungalows, met kleine of grote kavel, plat of hellend dak. Voor ieder wat wils. Ook is er een viertal zeer ruime vrijstaand-geschakelde woningen aan het water beschikbaar. Bouwt u liever zelf? U heeft de keuze uit kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-ĂŠĂŠn-kap woningen.

t -BHFSFJOLPNFOTFJTIZQPUIFFLUPFUTJOH t -BHFSFNBBOEMBTUEPPSSFOUFWPPSEFMFO t BGUSFLCBSFSFOUF NFUBnPTTJOHTWSJKEFFM t (FFODPOTFTTJFTBBOXPPOHFOPU

-PPQHFIFFMWSJKCMJKWFOECJOOFOJOPOTJOGPDFOUSVNPQMPDBUJFUJKEFOTEFJOGPSNBUJFEBH PQ[BUFSEBHBQSJMBTWBOVUPUV)FUJOGPDFOUSVNJTCFSFJLCBBSWJBEF ;VJESBOE)VJ[FSTEJKLFOEFUJKEFMJKLFCSVHPWFSEF3PPEF7BBSU

XXXCPTTFMBBS[VJEOM

20 APRIL INFORMATIEDAG OP LOCATIE

Ontwikkeling:

Informatie:

www.berlaere.nl

www.bonmakelaardij. nl info@bonmakelaardij.nl T: 0168 - 33 58 55

www.vanagtmaal.nl

www.brabantsewaard.nl

LENEN HUREN KOPEN

Nationale Scootmobielweken Trek eropuit voor extra voordeel!

NU

-20%

20%

www.qmakelaars.nl nieuwbouw@qmakelaars.nl T: 0165 - 70 05 30

-20%

-20%

LLE A P O G KORTIN BIELEN! O SCOOTM

+ Gratis pechhulpservice (24/7) /216 

+ Gratis extraâ&#x20AC;&#x2122;s zoals: !%(%#$!% .$!.&! -+!"-%/ %&1- %#$!% ./-%*%*# +!'&!)!/1!-'!!-.-!#!(. Vraag ook eens naar een thuisdemonstratie van de scootmobiel

Scootmobiel Go-Go Elite Traveller

Scootmobiel Victory 10 Deluxe

Scootmobiel Victory XL 140

5+'%* 2%!(0%/1+!-%*# 5 ')0 5(!0-*,.5,1+02-

5+),/!*2!* 5')0/%!- %0.1* ') 5*(02!*-++

5 2%!(0%/1+!-%*#!3/-#!1!!5 ')0/%!- %0. ') 5*-++ 42-/!*4%(1!-

1*6 

1*6 

voor â&#x201A;Ź

voor â&#x201A;Ź

1*6 

voor â&#x201A;Ź

749

-%.(/%& !!*!(4+-#1!-'++,,0*/%&0%* !00-/ %&'++'!!*.%*+*4!2!2%*'!(2222!(4+-#2%*'!(*(

2.199

!(4+-#!./%#%*#-! IABC 5176, tel: 076 - 524 52 50

3.799

Aanbiedingen gelden tot en met 28 april 2013 of zolang de voorraad strekt. Niet geldig in combinatie met andere acties. Welzorg kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor onjuiste prijzen, druk- of zetfouten. Afbeeldingen kunnen afwijken.

t 7FJMJHmOBODJFSFONFU/)(


Aftellen

Geslaagde Eventing Etten-Leur

Het weer was onze beste sponsor

Het kan ook wel eens mis gaan. Rinus Christianen van de bouwploeg is er als de kippen bij om de schade te herstellen.

ETTEN-LEUR - Het zit er weer op. Twee dagen mooie paardensport van de 33e Eventing Etten-Leur onder schitterende weersomstandigheden. “Het weer was onze beste sponsor”, zo blikte een tevreden voorzitter Cees van Oerle terug. En het weer was inderdaad op beide zondagen werkelijk om in te lijsten. Zowel voor deelnemers als publiek kon niet beter, een terechte beloning voor de organisatie en de vele vrijwilligers. Vele maanden werk zijn niet vergeefs geweest. Dit stelde ook wethouder JeanPierre Schouw vast in zijn woordje bij een van de prijsuitreikingen afgelopen zondag. Hij had dan ook grote waardering namens het college voor de organisatie die er ieder

jaar weer in slaagt om met vernieuwingen en aanpassingen steeds een stapje hoger te gaan. Op zijn beurt stak voorzitter Cees van Oerle de geweldige medewerking van de gemeente Etten-Leur niet onder stoelen of banken. “Altijd kan alles prima met de gemeente geregeld worden, vooral dit jaar met de werkzaamheden aan het Schuitvaartjaagpad. Zeker met alle op- en afritten die keurig zijn gerealiseerd. Veel dank daarvoor”. Zondag waren er maar liefst 208 deelnemers (over beide dagen zelfs 415, het absoluut maximaal haalbare) uit alle delen van het land en België, waaronder een dertiental uit Etten-Leur zoals Meggy van den Akker, Wendy Frijters, Bregje Martens

en Nienke Monden-Otjens. Toch waren er zondag helaas ook enkele kleine incidenten met combinaties, die gelukkig achteraf zonder ernstige gevolgen bleken. De meest in het ook springende gebeurtenis was bij de Watercombinatie (waterbak) waar al meerdere weigeringen vielen te noteren, maar Robin van der Zanden uit Zundert met haar paard Castle Echo de hindernis indook. Een valpartij en kapotte balken als gevolg. Wel erg geschrokken uiteraard, maar gelukkig zonder noemenswaardig letsel. Rinus Christianen van de bouwploeg was binnen enkele tellen aanwezig om met zijn boormachine de meest noodzakelijke noodverbanden aan te leggen aan de hindernis zodat de wedstrijden zonder oponthoud vervolgd konden worden. Hieruit blijkt weer dat de Etten-Leurse Stichting Samengestelde Wedstrijden over een uitmuntende bouwploeg beschikt die niet alleen in de aanloop naar de Eventing onmisbaar is, maar zeker ook tijdens de wedstrijddagen alert is om bij onvoorziene omstandigheden meteen passende maatregelen te nemen. Ongelukjes kunnen zich altijd voordoen, maar de organisatie kan alles bij elkaar genomen terug kijken op een geslaagd evenement. Maandagochtend was het meteen weer alle hens aan dek om alles op te ruimen. Ook altijd een gigantische klus, maar het hele gebied was maandagavond weer spic en span. De boeren kunnen weer aan de slag op hun velden en akkers! Alle uitslagen van de wedstrijden van zondag zijn terug te vinden op: www.eventingettenleur.nl

Jada en Emy houden de aftelkalender up to date.

ETTEN-LEUR - De kinderen van groep 1 tot en met 4 van basisschool De Hasselbraam en van peuterspeelzaal Jip en Janneke van Surplus tellen af. Nog maar een weekje en dan gaan ze verhuizen. Op donderdag 25 en vrijdag 26 april zijn de

kinderen van De Hasselbraam vrij en gaan de juffen en de meneren alle spullen van de school verhuizen. De dagen ervoor hebben de kinderen al helpen inpakken. Op een aftelkalender kruisen ze iedere dag een dag af, zo kunnen ze goed zien wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden.

A.S. ZONDAG OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR

PC Concordia Florebit ETTEN-LEUR - Voor onze eventingruiters stond zondag geheel in het teken van SGW Etten-Leur. Vooral Brian Martens die voor de eerste keer hier aan deelnam met zijn pony Bor had deze dag alles mee. Na zijn dressuurproef en een foutloos springparcours en een

mooie cross zonder fouten mocht hij het podium op voor zijn 1e prijs in ontvangst te nemen. Anne Roovers met haar Dylano wist ook een mooie podium plaats te behalen. Zij reed een mooie foutloze cross en won hiermee de 3de prijs. Zondag is onze afsluiting winterprogramma op ons oefenterrein. We starten deze dag om 10.00 uur met de dressuur.

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR CZ Bridge Dinsdagmorgen 9 april, A-lijn: 1. Willy Theunis-Corrie Hermans 69,2%; 2. Kitty v. Ginneken-Coby Brabers 60,0%; 3. Henk de Voigt-Joep Bijen 56,7% B lijn: 1. Adrie v.d. Broek-Cor Krijnen 57,5%; 1. Riet Leijten-Annie Pijs 57,5%; 3. Ella Spaan-Cees Wouters 56,5% C lijn: 1. Gonny v. Poppel-Gerard Koevoets 68,5%; 2. Thea Swaanen-Ria Schimmer 62,5%; 3. Wim v. Heugten-Jan Appeldoorn 59,0% Woensdag 10 april: 1. Naantje Rokx & Koosje Vermunt 58,50%; 2. Willy Theunis & Nellie Rasenberg 55,63%; 3. Jan v. Bedaf & Jac v. Bergen 55,50% Donderdag 11 april, A lijn: 1. Riet Ansems-Bart Mol 64,2%; 2. Theo v.d. BroekRinie v.d. Meer 62,5%; 3. Ella Spaan-Piet Voesenek 57,5% B lijn: 1/2. Hennie Koomen-Lieke de Poorte 61,3%; 1/2. Riet Leyten-Annie Pijs 61,3%; 3. Riet Sep-Mariet v.d. Does 52,5% Donderdag A lijn: 1. Naantje Rokx & Koosje Vermunt 58,50%; 2. Willy Theunis & Nellie Rasenberg 55,63%; 3. Jan v. Bedaf & Jac v. Bergen 55,50% B lijn: 1. Stien Fleuren & Frans Fleuren 60,00%; 2. Ad v. Enden & Mart v. Enden 59,50%; 3. Wil de Weert & Riet Sep 59,00% Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel. 5020520. Uitslagen Mat 1: 1. Bas Maliepaard 36; 2. Jo Snepvangers 34; 3. Leny de Kok 22; 4.

Jaantje Nooijens 21; 5. Rein Stoelinga 19. Mat 2: 1. Annie de Visser 26; 2. Dien v.d. Wijngaard 22; 3. Rinus Wijnings 20; 4/5. Koosje v. Gils 18; 4/5. Riet Balemans 15. Mat 3: 1. Annie de Zwart 25; 2. Jan Jochems 23; 3. Annie Suijkerbuijk 20; 4. Jo Wijnings 19; 5/6. Ricard Jacobse 18; 5/6. Jack Swaanen 18 Sjoelen Uitslag 11 april, A-klasse: 1. Jeanne Aarts 1138 pnt; 2. Riet Balemans 1035 pnt; 3. Mien Bartels 1028 pnt B-klasse: 1. Nel Boer 1028 pnt; 2. Koosje v. Gils 1002 pnt; 3. Naan Baremans 971 pnt C-klasse: 1. Lea Eilert 992 pnt; 2. Riet Snepvangers 866 pnt; 3. Annie v. Gils 836 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. KBO LEUR Bingo Op zondag 21 april is het weer Bingo in het Turfschip. De aanvang is 14.00 uur. De zaal in het Turfschip is wederom open vanaf 13.00 uur. Graag uw spaarkaart en stift meebrengen. Gespreksochtend ouderen KBO Leur en de Petruskerk organiseren op 23 april weer een gespreksochtend in het Turfschip. Deze begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 11.30 uur. Het thema is deze keer Zinvol en gelukkig oud worden. Dit thema is meer dan de moeite

waard om eens bij stil te staan, om samen bij stil te worden en wie weet om naar aanleiding daarvan onze gedachten en ervaringen met elkaar te delen. Inlichtingen vanuit het ouderenpastoraat: Will van Aaken tel. 5020619; Jeannette Verstappen tel. 8888541. Viering 60 jarig bestaan Leden, die zich opgegeven hebben, zijn op 23 april welkom in het Turfschip om deze viering mee te maken. De zaal is open vanaf 12.30 uur en de viering begint om 12.45 uur. VOORJAARSMARKT EN ZONDAGMIDDAG-INLOOP IN KLOOSTERGAARD Op zondag 27 april bent u in het Grand Café en het atrium van Kloostergaard, een locatie van Avoord Zorg en Wonen op Bisschopsmolenstraat 272 van harte welkom. Deze inloopmiddag is er een voorjaarsmarkt. Er staan diverse kraampjes waar u allerlei artikelen kunt bewonderen en kopen o.a. bloemen en planten, kaarten en viltcreaties, sieraden gemaakt van prachtige stenen maar ook van wegwerpmateriaal, schoenen en pantoffels, zelfgemaakte decoratieartikelen en er is zelfs speciale sambal te koop. In ons Grand café kunt u terecht voor een kopje koffie (1e kopje gratis) een drankje of een hapje. En vooral belangrijk, een gezellig praatje met medebezoekers. Wanneer dan eindelijk het lenteweer is gekomen kunt u een wandeling maken in onze prachtige kloostertuin met een dierenhoekje waar een aantal kippen, geiten, bokjes, ganzen etc het erg naar hun zin hebben. Er is een ruime parkeermogelijkheid. De inloop start deze keer om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. PAGINA 20

Strijbeekseweg 14 Ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Etten-Leurse biljartcompetitie KANNET-OUWE BRUG 4-4 A Hendriks-M. Lips 2-0 B. v. Helden-F. Hesselle 0-2 A. Koevoets-W. Avontuur 2-0 M. v. Helden-P. Brandt 0-2 BSL-BBP 5-3 R. v/d Beemt-H. Post 0-2 K. Schoenmakers-R. Lauwen 2-0 C. Teunissen-T. Aarts 1-1 A. v. Oers-A. Aarts 2-0 DDS 1-DDD 2 2-6 A Kerstens-J. Oonincx 0-2 M. Luiken-H. Bruil 0-2 J. Veraart-A. Jaspers 2-0 B v. Bezouw-M. Weterings 0-2 VVK-DE SCHUIT 2-6 E. Hermans-J. de Klerk 0-2 E. v/d Reepe-J. Baartse 2-0 J. v. Kastel-R. v/d Steen 0-2 J. Hermans-T. Verheyen 0-2 ZGR 3-MM 6-2 K. Kolijn-D. v/d Reepe 2-0 J. Roks-K. v. Sundert 2-0 W. v. Brink-N. Brans 0-2 I. Dorst-R. v. Cauter 2-0 DDD 1-DDS 2 6-2 J. Voermans-J. Slijpen 2-0 J. v. Oers-W. v. Liebenstein 2-0 H. Gielen-G. Nijssen 0-2 L. de Zwart-K. Dekkers 2-0 ZGR 1-BVR 1 2-6 N. Hefti-J. Roovers 2-0 M. v/d Sman-J. Engelen 0-2 T. Mehagnoul-W. Hermans 0-2

J. Dekkers-H. Oomen 0-2 BVR 2-ZGR 2 2-6 K. Roks-C. Bartels 2-0 F. Brok-B. Oomen 0-2 A. Mouwen-J. Dijkstra 0-2 G. Kellenbach-K. Nooyens 0-2 Stand: 1. KANNET 132-92; 2. BSL 12599; 3. DDD 2 123-101; 4. BVR 2 121-103; 5. BBP 121-103; 6. DDS 2 115-109; 7. ZGR 3 114-110; 8. DDD 1 110-114; 9. ZGR 2 109-115; 10. BVR 1 108-116; 11. OUWE BRUG 106-118; 12. ZGR 1 103-121; 13. DE SCHUIT 103-121; 14. VVK 102-122; 15. DDS 1 101-123; 16. MM 95-129 Programma Woensdag 17 april VVK-BSL BBP-DE SCHUIT ZGR 3-OUWE BRUG Donderdag 18 april DDD 1-BVR 1 MM-KANNET Vrijdag 19 april ZGR 2-DDS 1 BVR 2-DDD 2 Maandag 22 april KANNET-ZGR 3 Dinsdag 23 april BSL-DE SCHUIT DDS1-BVR 2 Woensdag 24 april VVK-BBP OUWE BRUG-MM


CURSUS & OPLEIDING

VAARBEWIJSCURSUS Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

WORKSHOP sieraden maken voor volwassenen en kinderfeestjes

s Wegen s e c c u s d 1 maan d g n le r e v

START BEGIN MAART Spoedcursus op zaterdag WWW.YACHTCONSULT.COM.

Telefoon 0165-546707

WINTER AANBIEDING

Motorrijlespakket! Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

LENTE AANBIEDING Auto-praktijkpakket!

CURSUS HAARKNIPPEN vrij. en zat. ochtend nog plaats binnenkort vlechtcursus www.styleline.nl 06-12158097

Nu lessen en deze zomer rijden!

- praktijk examen

nu voor

€999,-

Aanbieding geldig tot 1 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden.

€1.125,-

€900,-

Aanbieding geldig tot 1 mei 2013. Vraag naar de voorwaarden.

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 20 praktijklessen à 60 minuten - eigen verklaring

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 15 mei, Hotel Trivium Etten-Leur Do 16 mei, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

art + design Nieuwe opleiding VMBO 3-jarige opleiding HAVO/VWO 2-jarige opleiding

Open middag 15 mei 14:00 - 18:00 uur www.radiuscollege.nl


www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Jac Ossenblok b.v. Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

CITROĂ&#x2039;N CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction

22220

CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction+AIRCO

25196

2010 2011

â&#x201A;Ź 7190

CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction+Airco

28078

2011

â&#x201A;Ź 7190

CITROEN C3 1.1i Ligne Prestige

94956

2005

â&#x201A;Ź 4990

CITROEN C3 1.4 L. Business

59284

2011

â&#x201A;Ź 12490

CITROEN C3 1.4 L. Business

41292

2011

â&#x201A;Ź 12990

CITROEN C3 1.4i Image

73648

2007

â&#x201A;Ź 7490

CITROEN C4 1.6 HDi Ligne Bns

58285

2011

â&#x201A;Ź 16290

CITROEN C4 1.6 VTi Collection

5

2013

â&#x201A;Ź 21990

CITROEN C4 1.6 VTi Ligne Bns

44544

2011

â&#x201A;Ź 15990

CITROEN C4 1.6-16V Image

69276

2006

â&#x201A;Ź 7990

CITROEN C4 1.6-16V L. Prestige

40072

2006

â&#x201A;Ź 7990

119509

2009

â&#x201A;Ź 12990 â&#x201A;Ź 10490

CITROEN C4 Grand Picasso 1.6 7-pers. automaat CITROEN C4 Picasso 1.8-16V Prestige 5p.

70687

2007

CITROEN C5 2.0-16V Caractère automaat

92605

2006

â&#x201A;Ź 7990

CITROEN C5 Tourer 1.6 THP Business Autom.Navi.

57173

2010

â&#x201A;Ź 21490

141706

2010

â&#x201A;Ź 18990

10993

2012

â&#x201A;Ź 18890

122614

2007

â&#x201A;Ź 7490

7690

2012

â&#x201A;Ź 8990

CITROEN C6 2.7 HdiF V6 Exclus. automaat CITROEN DS3 1.6 e-HDi So Chic CITROEN Xsara Picasso 2.0i-16V Exclusive automaat

HYUNDAI HYUNDAI i10 1.0 i-Drive Cool HYUNDAI i10 1.2 i-Drive Cool

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

2045

2012

â&#x201A;Ź 8990

HYUNDAI i20 1.2i Dynamic

29368

2010

â&#x201A;Ź 10490

HYUNDAI i30 1.6 GDI i-Motion Nieuw Model

21500

2012

â&#x201A;Ź 18990

HYUNDAI i30 1.6i i-Motion

17795

2011

â&#x201A;Ź 14290

HYUNDAI i30 1.6i i-Motion Bns.

38342

2011

â&#x201A;Ź 14290

HYUNDAI i40 1.6 GDI B. i-Motion

10528

2011

â&#x201A;Ź 23890

HYUNDAI ix35 2.0i Business Ed.

64034

2010

â&#x201A;Ź 21890

HYUNDAI Matrix 1.6i Dynamic

95628

2006

â&#x201A;Ź 6490

HYUNDAI Tucson 2.0i Active

109853

2004

â&#x201A;Ź 7490

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

CITROEN Berlingo 1.6 HDI 500 Club

110962

2009

â&#x201A;Ź 7990

CITROEN Jumper 30 2.2 HDI L1H1

45567

2008

â&#x201A;Ź 10490

AUTOMONTAGEBEDRIJF

CITROEN Jumper 30 2.2 HDI L2H2

98524

2011

â&#x201A;Ź 13990

HYUNDAI H 300 2.5 CRDi Dyn.Dubb.cab.170pk

21648

2010

â&#x201A;Ź 16490

BEDRIJFSWAGENS

Alle nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij ons in de showroom van zowel CitroĂŤn als Hyundai. Op al onze gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

EX BIJ CLUS OT I E F TE N

UNIEKE AANBIEDING

FIAT PANDA SEMPRE FIAT PANDA SEMPRE 85 PK TWINAIR TURBO Voorzien van: 6 Bluetooth met USB 6 15" Lichtmetalen velgen 6 Airconditioning 6 Mistlampen voor 6 Privacy Glas achter 6 Elektrische ramen voor 6 Centrale vergrendeling met afstandsbediening 6 Achterbank in delen neerklapbaar

6 5 persoons uitvoering 6 Elektrisch verstelbare en verwarmbare spiegels 6 Leder stuur met audiobediening 6 In hoogte verstelbare bestuurdersstoel 6 Stootstrips op de ďŹ&#x201A;anken 6 Dakreling 6 Handige opbergbak in bagageruimte

ALLĂ&#x2030;Ă&#x2030;N BIJ OTTEN GEHEEL RIJKLAAR

x 10.995,-

5 0 wegenbelasting tot januari 2014 Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken, aďŹ&#x201A;everingspakket, volle tank, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten, geheel rijklaar. Geen kortingen mogelijk, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en zolang de voorraad strekt. Afgebeelde auto wijkt niet af van de daadwerkelijke uitvoering. Kenteken 2013. Meerprijs metallic lak w 410,-.

Gem. brandstofverbruik: 4,2 l/100 km (1 op 23,8). CO2: 99 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde C0 2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012.


CORSA BERLIN

ASTRA BERLIN

MERIVA BERLIN

ZAFIRA TOURER BERLIN

€ 16.095

€ 22.045,-

€ 21.345

€ 30.245

€ 12.995

De nieuwe

€ 19.495

€ 18.995

€ 25.595

BERLIN MODELLEN

WIJ MAKEN DUITS RIJDEN BEREIKBAAR.

Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar is voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust is met heel veel extra’s: zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/CD/mp3-speler, cruise-control en een boardcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652

www.vriensopel.nl

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 – 11.0; kms/liter: 83.33 - 9.09; CO2 gr/km 27 – 259.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Wijzigingen voorbehouden.

Kia 20 jaar in Nederland. Dubbel voordeel op alle Kia modellen

Kia Picanto 20th Anniversary

Kia Rio 20th Anniversary

1.0 CVVT 3-deurs

1.2 CVVT 3-deurs

th

Rijklaar v.a. 䪦 4.703,50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

**

Uw klantvoordeel loopt op tot wel 䪦 1.795,Kia Picanto A | wegenbelastingvrij | 14% netto bijtelling v.a. 䪦 42,- /mnd*

20 Anniversary Surprise Surprise! Alle Kia Picanto en Kia Rio uitvoeringen tijdelijk gratis met een volledig ge ntegreerd Pioneer navigatiesysteem met touchscreen t.w.v. 䪦 1.295,-.

Rijklaar v.a. 䪦 6.545,**

50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

Uw klantvoordeel loopt op tot wel 䪦 2.045,Kia Rio A | wegenbelastingvrij | v.a. 14% netto bijtelling v.a. 䪦 72,- /mnd**

AUTOROMME ROOSENDAAL, BELDER 41, 4704 RK ROOSENDAAL, TEL.: 0165 - 820 250, WWW.KIA-ROOSENDAAL.NL AUTOROMME ETTEN-LEUR, VOSDONK 43, 4879 NC, TEL.: 076 - 50 25 950, WWW.KIA-ETTENLEUR.NL AUTOROMME HOEVEN, BREDE MOLENWEG 6, 4741 RL HOEVEN, TEL.: 0165 - 50 29 86, WWW.KIA-HOEVEN.NL Gem. verbruik: 3,2 - 6,3 l/100km, 31,2 - 15,9 km/l. CO2-uitstoot: 85 -147 g/km. Actievoorwaarden: Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges en recyclingbijdrage. Exclusief metallic lak en lakbescherming. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Informeer voor de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer. *Alle genoemde bijtellingspercentages en het wegenbelastingvrij zijn, zijn afhankelijk van datum van registratie. De vrijstelling van wegenbelastingvrij geldt tot 1 januari 2014. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtelling bedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model en welke modellen vrijgesteld zijn van wegenbelasting zie kia.com. **De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningsnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Uw Kia-dealer en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financi le product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (tot uiterlijk 12 maanden na tenaamstelling) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt 䪦 5.000,- voor de Kia Picanto en 䪦 7.500,- voor de Kia Rio. Deze actie is geldig voor het actuele modelprogramma van een nieuwe Kia Picanto of Kia Rio met aankoopdatum t/m 1 juni 2013 en uiterste registratiedatum van 8 juni 2013. Deze actie geldt, tenzij anders vermeld, niet in combinatie met andere acties en zolang de voorraad strekt.


HELP VAKMANNNEN GEZOCHT

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

BUSSEN TE

HUUR

v.a. € 48,- p/dag MAART AKTIE!!! Gehele maand maart APRIL april km vrij op al onze huurbussen

www.QualityCarRent.nl 076-5022267 TE HUUR

BEDRIJFS RUIMTE v.a. € 35,- p/m2 WůĂŶƩĞůĂŬĞŶƩĞŶͲ>ĞƵƌ 076-5033686

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl


U kiest voor een Schrauwen-auto, want dán weet je zeker dat alles klopt, dat je gegarandeerd niet teveel betaald, en dat het met de garantie altijd goed zit!

STICHTING HEDEN EN VERLEDEN De stichting vraagt voor haar verzameling

AFGEVEN KAN IEDERE ZATERDAG tussen 10.00 en 12.00 uur Vergoeding bespreekbaar. Ettenseweg 75 (achterom) 4891 XT Rijsbergen

Dat kan dus beter! Kijk op www.dgdroosendaal.nl of neem meteen contact met ons op.

* Wij hebben hem voor u of wij zoeken hem voor u; Snel, voor de laagste prijs en onder volledige garantie!

TIP: knip deze advertentie uit en bewaar deze GSM 06 22 41 43 07

076 - 597 2777

TE HUUR

LUXE APPARTEMENT

Palmbosstraat 5 Klein Zundert

in Spanje.

www.schrauwenauto.nl

Voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klus- en werkkleding ga je naar HaVeP!

4 km van strand, bij golfbaan met zwembad. 400 euro p.w.

O f k i j k op

www.golfappartement .nl

www. ha vep-w i nke l . nl

JAN VAN SUNDERT, Bij aankoop van een keuken,

heeft het allemaal

Bij aankoop van een badkamer,

*

30% KORTING 25% KORTING

Dé zakelijke dienstverleners waar u écht wat aan heeft.Bij aankoop van tegels,

*

Bij aankoop van een sauna,

20% KORTING

*

op keukendelen

op het TOPmerk

GRATIS

GRATIS MONTAGE

DEVILLE SANITAIR

10e M2

+

Rechtzaad 5 4703 RC Roosendaal, Tel 0165 - 39 56 77.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Voor meer informatie zie

“Elk jaar betaalt u trouw de niet malse tarieven aan uw accountant en vraagt u zichzelf af wat zijn (of haar) adviezen u werkelijk hebben opgeleverd”

U wilt meer kwaliteit...

DOODS/ BIDPRENTJES OVERLIJDENSBERICHTEN

*

ELKE

(maatwerk)

ZONDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

www.adviesburocoremans.nl

Tel: 076-5962336 Fax: 076-5964794 info@adviesburocoremans.nl

Slank voor de zomer!!

Start nu en voorkom bikini stress. Voor meer informatie neem contact op met

Bodycomfort 076-5030408

Bisschopsmolenstraat 120a Etten-leur

OUDE BREDASEWEG 26 ETTEN-LEUR TEL.: 076-5022747 WWW.DINA-RAAMDECORATIE.NL

LAAT DE ZON MAAR SCHIJNEN

KAMERHOOG OVERGORDIJN 6 kleuren

JASNO SHUTTERS Gratis montage

Nu 49,95p/m Gratis gemeten Gratis gemaakt

WWW.BODY-COMFORT.NL VITRAGE soepelvallend wit of crème

KLEUR JE HUIS MET WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN

180cm hoog 24,95p/m 280cm hoog 28,95p/m Gratis gemeten Gratis gemaakt

PLISEE HORDEUREN Op maat gemaakt Gratis gemonteerd

TIJDELIJK GRATIS KLEUR ÉN MAAR 6% BTW*

.

20% KORTING op ROLGORDIJNEN en JALOEZIEËN

*VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

www.kumasol.nl

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur vrijdag 9.00 tot 17.30 uur en 18.30 tot 20.00 uur zaterdag 9.30 tot 15.00 uur


SPORT

Seizoen eindelijk van start

Internos A1 maakt de wedstrijd wel erg spannend

Comb.Heeren 1 en 2 op Nijvel

Internos A1-Roosendaal A1 strijd om lijfsbehoud

die het seizoen in elk geval goed beginnen. De laatste jaren weten ze steeds meer hun stempel te drukken op de kopposities en zijn een geduchte tegenstander voor elke liefhebber. Ook in het Samenspel de Westhoek 70 gaan ze tegen 1490 duiven met de eerste 2 prijzen aan de haal en in het rayon tegen 14436 duiven leggen ze beslag op de 2e en 3e plek. Een mooi begin van 2013, ondanks dat het wat verlaat is. Piet en Toos proficiat.

Comb Heeren 1 en 2 op Nijvel.

ETTEN-LEUR - Vorige week zou de eerste wedvlucht geweest zijn en de week daarvoor de laatste oefenvlucht, waarop alle systemen getest konden worden voor aanvang van het echte werk. De lange winter gooide echter roet in het eten en afgelopen week reden de wagens dan ook pas voor het eerst met de duiven richting België. DOOR JAN ROBBESON De eerste en laatste oefenvlucht afgelopen

woensdag was ook nog letterlijk een grens geval de duiven konden pas laat in de middag aan de grens gelost worden omdat het weer verder in België geen goede lossing kon waarborgen. De duiven moesten dus afgelopen zaterdag gelijk aan de bak en gelukkig was het nu wel goed weer en de wind werkte ook aardig mee, zodat ze met een snelheid van door de 100 km/u huiswaarts konden keren en gezien de slechte voorbereiding werd het toch een goede vlucht waarin de prijzen binnen 10 minuten verdiend waren. De winnaars van dit weekend behoren tot de Comb Heeren,

Pv de Eendracht In concours 499 duiven. Snelste duif 12:51:19. Snelheid 1688,609 m/m. Laatste prijs 12:59:24. Snelheid 1503.766 m/m. 1-2-8-11-17. Comb. Heeren, 3-4-15-22. K. v. Zundert, 5-6-19. Comb. Robbeson, 7. C. Daelman, 9. F. Aarts, 10-13. AC Wevers, 12. C. Maas, 14. C. Huybrechts, 16. C. Baremans, 18. C. Hellemons, 20. Enden vd Riet, 21-23-25. C. Dekkers & Zn, 24. G. v. Zundert. Pv de Snelpost In concours 184 duiven. Eerste duif 12:53:55. Snelheid 1656,531 m/m. Laatste prijs 12:59:15. Snelheid 1500,733 m/m. 1-2-3-5-8. J. Nouws, 4. C. v. Beek, 6-7. B. v. Elteren, 9-13-20-21-24. C. Bulkmans, 10-14-15-16. J. Dirven, 11-17. Comb. Lodewijks, 12-18-19-22-25. A. Christianen, 23. P. v. Nijnatten. Komend weekend gaan ze naar het op 145 km gelegen Quievrain.

Roadrunners Etten-Leur ETTEN-LEUR - De deelnemende RoadRunners in Rotterdam hebben uitstekende prestaties geleverd. Birgit Voorn en Teun van Uffelen hadden zich voorbereid op de Marathon om Birgit naar een tijd onder de 3 uur en 15 minuten te brengen. Door trainer Ad Vissers was zij prima voorbereid op de wedstrijd en Birgit ging kon vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Eén niet onbelangrijke factor heeft niemand in de hand n.l. de weers-

omstandigheden. Ondanks de lastige wind en de stijgende temperaturen slaagde Birgit erin meer dan twee minuten sneller te lopen dan in de twee voorgaande marathons. Zij kwam uit op de mooie tijd van 3.12.49 (netto) waarmee zij de 6e plaats bereikte in de leeftijdscategorie V45. Ook Teun van Uffelen liep een uitstekende wedstrijd. Hij deed tot 34 km voor Birgit veel kopwerk maar raakte toen licht geblesseerd. Desondanks liep hij naar een tijd van 3.15.52.

10 km Jeroen Bijland, Ahmed Agougil en Bianco Blanke liepen in Rotterdam de 10 km. Jeroen vond het een lastige wedstrijd door het vele valse plat in het parkoers. Toch liep hij naar een mooie tijd van 36.02 waarmee hij 19e werd in het totale veld van deelnemers. Ahmed Agougil kwam uit op een tijd van 45.44 en Bianca Blanke voltooide haar wedstrijd in 52.33.

Toernooien SC Unitas ‘30 ETTEN-LEUR - Op de speciale toernooipagina kan men alle info vinden aangaande de toernooien. De eerst programmaboekje zijn binnen. Unitas’30 A1: 19 mei toernooi Hapert Unitas’30 B1: 19 mei toernooi Hapert Unitas’30 MB1: 12 mei toernooi DEVO; 26 mei toernooi DSE Unitas’30 C1: 10 mei toernooi Beek Vooruit; 11 mei toernooi Beek Vooruit; 25 mei toernooi Unitas G. Unitas’30 C2: 25 mei toernooi Sparta’30 Unitas’30 C3: 12 mei toernooi Groen-Wit Unitas’30 C4: 19 mei toernooi VVR Unitas’30 C5: 12 mei toernooi Groen-Wit Unitas’30 MC1: 17 mei toernooi VVR; 26 mei toernooi DSE Unitas’30 D1: 18 mei toernooi Meppel; 19 mei toernooi Meppel; 25 mei toernooi Unitas’30; 1 juni toernooi LRC Leerdam Unitas’30 D2: 12 mei toernooi Rijen; 18 mei toernooi Meppel; 19 mei toernooi Meppel Unitas’30 D3: 10 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi Dongen Unitas’30 D4: 10 mei toernooi Unitas’30; 19 mei toernooi VVR Unitas’30 D5: 10 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi Dongen; 26 mei toernooi DIA Unitas’30 D6: 10 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 MD1: 19 mei toernooi Baronie; 26 mei toernooi DSE Unitas’30 E1: 18 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi VVGZ; 1 juni toernooi Beek Vooruit Unitas’30 E2: 11 mei toernooi Groen-Wit; 18 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 E3: 18 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Woudrichem

Unitas’30 E4: 11 mei toernooi DEVO; 18 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 E5: 18 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Woudrichem Unitas’30 E6: 9 mei toernooi Boeimeer; 18 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 E7: 18 mei toernooi Unitas’30; 2 juni toernooi DESK Unitas’30 E8: 11 mei toernooi Zwaluwe; 18 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 E9: 9 mei toernooi Boeimeer; 18 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 E10: 18 mei toernooi Unitas’30; 2 juni toernooi DESK Unitas’30 E11: 11 mei toernooi Zwaluwe; 18 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi UVV’40 Unitas’30 E12: 18 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Internos Unitas’30 E13: 11 mei toernooi DEVO; 18 mei toernooi Unitas’30 Unitas’30 ME1: 19 mei toernooi Baronie Unitas’30 F1: 12 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi VVGZ; 1 juni toernooi Beek Vooruit Unitas’30 F2: 12 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi Woudrichem Unitas’30 F3: 12 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi TVC Breda Unitas’30 F4: 12 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi TVC Breda Unitas’30 F5: 12 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi Woudrichem Unitas’30 F6: 12 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi TVC Breda Unitas’30 F7: 11 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Dongen Unitas’30 F8: 11 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi TVC Breda Unitas’30 F9: 11 mei toernooi Unitas’30; 1 juni toernooi Bavel

Unitas’30 F10: 11 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi DIA Unitas’30 F11: 11 mei toernooi Unitas’30; 1 juni toernooi Bavel Unitas’30 F12: 11 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi TVC Breda Unitas’30 F13: 25 mei toernooi Steenbergen Unitas’30 F14: 11 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi DIA Unitas’30 K1: 11 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Dongen Unitas’30 K2: 11 mei toernooi Unitas’30; 1 juni toernooi Bavel Unitas’30 K3: 11 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Steenbergen Unitas’30 K4: 11 mei toernooi Unitas’30; 18 mei toernooi Halsteren Unitas’30 K5: 11 mei toernooi Unitas’30; 25 mei toernooi Dongen Unitas’30 K6: 11 mei toernooi Unitas’30; 1 juni toernooi Bavel Unitas’30 MP1: 18 mei toernooi Baronie Unitas’30 MP2: 18 mei toernooi Baronie Ouder/leider voetbal Op zaterdagavond 20 april is het tijd voor het traditionele Ouder- / Leidervoetbal. Aanvang 18.00 uur, inschrijven kan bij de brievenbus activiteiten commissie waar een lijst hangt. Deze avond is bedoeld voor alle ouders van spelende leden, maar ook trainers en leiders. Per team van minimaal 5 personen moeten er minimaal 2 vrouwen zijn, waarvan 1 in het veld. Ben je niet met voldoende spelers dan kun je toch inschrijven, je wordt dan met een ander team ingedeeld. De avond wordt weer opgevrolijkt door de muziek van Jos en Arie. PAGINA 26

Merijn, keeper Internos A1 weet te redden.

ETTEN-LEUR - De A1 moest thuis aantreden tegen Roosendaal A1. Een directe concurrent in de strijd tegen de degradatie. Zij hadden 4 punten meer. Internos was verplicht om te winnen om kans te blijven houden. De jongens gingen dan ook fanatiek en met veel inzet aan de slag. En de beste kansen waren ook voor Internos. Het was Asraf die de eerste twee doelpunten wist te maken. En voor rust liet de keeper van Roosendaal nog een schot van Mike het doel in glippen. Zo was er een comfortabele ruststand van 3-0. Na rust liet Roosendaal merken zich nog niet over te willen geven. Een enigszins verkeerd getimede rush van de Internos links back leidde tot balverlies en het eerste doelpunt van Roosendaal. Even later was het een enigszins lucky shot dat de kruising invloog en was de stand 3-2. Roosendaal wilde meer maar uit een counter wist Asraf weer te scoren en de 3 punten leken op zak voor onze A1. Maar Roosendaal bleef het proberen maakten gelukkig de 4-3 en gingen toen nog even alles of niets spelen. Tot verbazing van iedereen viel pal voor tijd nog de verrassende gelijkmaker, eindstand 4-4. Jonge spelers van harte welkom Heeft u een zoon of dochter die met veel plezier in de tuin of op straat voetbalt? En die het leuk lijkt om met een team te trainen en echte wedstrijden te spelen? Bij voetbalvereniging Internos zijn jonge spelers vanaf vijf jaar van harte welkom. De jongste voetballers van vijf tot zeven jaar starten bij de Mini’s. Zij trainen één keer in de week, ze leren omgaan met de bal, waarbij plezier voorop staat. De wedstrijden vinden plaats op een half veld en

duren 2x 20 minuten. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld, zes spelers in het veld en een keeper. Als uw kind iets ouder is, geboortejaar 2004/2005 dan start hij bij de F-jeugd. Hier worden kinderen op een speelse manier vertrouwd gemaakt met het voetbalspel en het samen spelen. Kinderen uit het geboortejaar 2003/2004 starten in de E-jeugd. Ook zij voetballen nog op een half veld, maar hier duren de wedstrijdjes 2x25 minuten. Ook zijn de trainingen al echt gericht op aanvallen, verdedigen en de beginselen van positiespel. Uiteraard staat ook hier het plezier voorop en krijgt elk kind de gelegenheid om op zijn eigen niveau te voetballen. En hoewel winnen natuurlijk erg leuk is, zijn spelers bij ons winnaars als ze hun best hebben gedaan, als ze elke week weer een beetje bij leren, als ze als team goed samenspelen, als ze sportief gedrag vertonen en respect hebben voor elkaar, tegenstander en de scheidsrechter. Wanneer u eerst eens kennis wil maken en zien of uw zoon of dochter zich thuis voelt op het voetbalveld, dan kan er altijd eerst een keertje meegetraind worden. Neem hiervoor eerst even contact op met de coordinator, zie op de website (www.vvinternos.nl) onder het kopje organisatie/ coördinatoren voor de contactgegevens. Ook voor inschrijvingen kunt u het beste bij de coördinator zijn. Voor algemene vragen kunt u ook contact opnemen met ons bestuurslid Jeugdzaken, Jack van Heijst (jeugdzaken@vvinternos.nl). U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom op ons sportpark aan de Olympiade! Oproep aan alle leiders en trainers a.u.b. uitslagen geven. Ook van oefenwedstrijden. BRIDGE

BC DE GONG Uitslag 3e speelavond, A lijn: 1. Erik Roozendaal-Mario Vugts 67.36%; 2. Nel v. Oirschot-Nel Zonligt 59.03%; 3. Ankie v. Etten-Lidy v/d Laars 57.29%; 4. Frans Evers-Kees Konings 55.90% B lijn: 1. Monique Calon-Fons Calon 59.72%; 2. Piet Voesenek-Wim Willems 57.99%; 3. Michel Stolker-Theo v. Wijchen 56.94%; 4. Peter Broks-Adrie Slagter 56.25% C lijn: 1. Lia Cornelis-Lena Vogelaar 67.71%; 2. Jacq Koreman-Ries Mol 64.93%; 3. Clarie Boers-Bep de Leeuw 61.81%; 4/5. Judith v. Hoof-Lieke v. Hoof 53.13%; 4/5. Joke Bos-Corrie Tak 53.13%. Afmelden: Ook al gaat men met een invallerspelen ook dit altijd melden aan Adrie Slagter per Email aan a3slagter@casema.nl of per tel 06-20353797. Wilt u vrijblijvend kennis maken met onze club om te komen spelen neem dan contact op met Adrie Slagter tel. 06-20353797. Standen en info kunt u vinden op www.nbbclubsites/club/28005 BRIDGECLUB FAIR PLAY Uitslag donderdagmiddag 11 april, Lijn A: 1. Luus v. Wandelen en Henny Brugman 68,75%; 2. Jaan Broere en Mariolein Koevoets 57,50%; 3. Annie Adolfsen en Bep Dirven 53,13% Lijn B: 1. Jeanne Snijders en Kitty v. Ginneken 70,63%; 2. Ank v.d. Boer en Annie de Koning 59,38%; 3. Riet Ansems en Adrie v.d. Broek 54,38% Wij hebben nog plaats voor nieuwe leden. Info: 076-5033983.


KUNSTGEBITTEN TOMSON

REPARATIES & NIEUWE

:,/'6725(35(6(176

MET GARANTIE

076-5976183

)$6+,21(9(17

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

=21'$*$35,/ 67-$1675$$7+2(9(1

Vagevuurstraat 5 Zundert

S.P.S. SALES

02'(6+2:6 # 

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

1$*(/67</,67( 9,6$*,( %<6$1'5$/29(/<1$,/6 29(5+((5/,-.(,-6-(6 =20(56(+$3-(6 *5$7,6)2726+227 ,1-(1,(8:(287),7

Reinigingsservice

$//((1'(=('$* .257,1*

Riool of afvoer verstopt?

0,6+(71,(7

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

JOHN

MEDIUM KIEK :(679225675$$7$ &(',17(/225' 7

67-$1675$$7 $1+2(9(1 7

::::,/'6725(1/

www.mediumkiek.nl 06-57935247

TE HUUR

GARAGEBOX

www.tychovloeren.nl webshop - online onderhoudsproducten voor alle soorten vloeren en meubelen

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Wilhelminalaan 14 Etten-Leur M. Kock 076-5012005

SHOWROOM donderdag - vrijdag - zaterdag geopend Bisschopsmolenstraat 54-58 - Etten-Leur - 076-5030019 - info@tychovloeren.nl

ISO-RENO * * * * * *

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

SUPERAANBIEDING:

ELEKTRISCHE SCOOTERS MET â&#x201A;Ź600,- KORTING BIJ SCOOFIE Comfortabel Geen geluid of stank - Start altijd - Nooit meer naar de pomp Voordelig Slechts â&#x201A;Ź0,40 per 100km - Nagenoeg geen onderhoudskosten Milieuvriendelijk Geen CO² uitstoot

TESTWINNAAR 10 bekendste merken getest

van: â&#x201A;Ź 2.399,voor: â&#x201A;Ź 1.799,-* * Excl. rijklaarmaakkosten. Op=op.

VERSE ROODBAARS 500 gram

â&#x201A;Ź

4.99

â&#x201A;Ź

8.99

VERSE KABELJAUWFILET 500 gram

Âť Grote actieradius Âť 2 jaar garantie Âť Verschillende kleuren Âť Op = op

CALZONE BROODJES (met verse roomkaas en heerlijk gerookte zalmfilet; 8-10 min. 180 graden in de oven).

2 + 1 GRATIS

SPAANSE ROERBAKSCHOTEL 500 gram

â&#x201A;Ź

7.50

Aanbiedingen geldig tot 24-04-2013 VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

ÂŽ

Gastelseweg 147 Roosendaal Tel: 0165-769129 Ç Ç Ç Í&#x2DC;ÄŽÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć?ͲĆ?Ä?ŽŽĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Í&#x2DC;Ŝů


Gábor Babos helpt ploeg Gudelj een handje

NAC niet onfortuinlijk tegen NEC

meld je aan voor de buitenverfworkshop in Rijen: woensdag 17 april Etten-Leur woensdag 24 april

BREDA - Mede en misschien wel dankzij Gábor Babos heeft zaterdagavond een 2-0 overwinning uit het vuur gesleept tegen NEC. Babos is nu nog doelman van NEC, maar keert volgend seizoen terug op het oude nest in Breda.

-Nieuwe elastische buitenverven -Buitenduurzaamheid tot 12 jaar met 1 laag! -veel voorkomende problemen -kom langs of stuur een mail om aan te melden naar workshop@decokay.nl -vol = vol

middenlijn in de 82e minuut vier spelers uit en besloot het er vanaf 20 meter eens op te wagen. Zijn niet eens zo fantastische schot schoot uiterst knullig onder Babos door: 1-0. Drie minuten later besliste Elson Hooi het duel, maar ook bij zijn inzet leek de toekomstig NAC-keeper niet helemaal vrijuit te gaan.

De twee doelpuntenmakers van zaterdagavond in een shot gevangen, Elson Hooi (links) en Anthony Lurling. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

DOOR PETER HOUTEPEN De 38-jarige Hongaar zag er op z’n minst niet erg gelukkig uit bij de twee late goals die NAC zaterdag in het Rat Verlegh Stadion in Breda scoorde. Wel twee enorme belangrijke doelpunten, want het moet wel erg raar lopen mocht NAC nog in nacompetitiegevaar komen. Sterker nog, de play-offs voor Europees voetbal zijn feitelijk net zo dichtbij. Ban Het was Anthony Lurling die in de 82e minuut de ban brak voor NAC, in een wedstrijd die geen winnaar op leek te gaan leveren. In de eerste helft was NEC de betere ploeg en acteerde NAC zwak. Toch kreeg het een enorme kans toen Mats Seuntjens oog in oog kwam te staan met

Babos, nadat hij even daarvoor de bal ontfutseld had bij Rens van Eijden. Seuntjens schoot echter ver naast. Aan de andere kant was Jelle ten Rouwelaar zeer attent op inzetten van Eric Falkenburg (kopbal van dichtbij) en Navarone Foor. Middenlijn In de tweede helft, waarin NAC een stuk beter voor de dag kwam, miste Nemanja Gudelj van dichtbij uit een rebound en waren er mogelijkheden voor Danny Verbeek en Jordy Buijs om voor de thuisploeg te scoren. NAC zelf kwam nog een keer goed weg toen Sören Rieks uit een voorzet van Melvin Platje op de paal kopte. In de belangrijke laatste fase van de wedstrijd was het Anthony Lurling die de overwinning inleidde. De aanvaller, die deze week 36 wordt, speelde komend vanaf de

Terecht “De actie was fantastisch”, aldus Anthony Lurling na afloop over zijn eerste goal. “Maar eigenlijk moet je zo’n bal dan ook strak in het kruis schieten. In plaats daarvan rolt ie onder Babos door.” Zijn doelpunt en dat van Hooi drie minuten later betekende de 500e overwinning van NAC in de Eredivisie. Voor trainer Nebojsa Gudelj was het zijn zesde overwinning als hoofdcoach van NAC. Voor het eerst kon er na afloop bij de Serviër ook eens een lachje af, hoogstwaarschijnlijk beseffend hoe belangrijk de zege was. “Onze eerste helft was heel matig. Te voorzichtig, maar ook te slordig. Het opbouwen van achteruit was niet optimaal. In de tweede helft hebben we veel passie, veel strijd en veel agressiviteit getoond en ook genoeg kansen gecreëerd. Op basis van de tweede helft hebben we denk ik ook terecht gewonnen.” Gudelj roemde ook het publiek, dat zich zaterdag vooral in die tweede helft eens te meer de twaalfde man toonde. En over Anthony Lurling tot slot: “Hij heeft een paar weken niet gespeeld, maar je ziet hoe belangrijk hij voor ons is. Hij blijft gaan en acties maken. Hij wil alles doen om de wedstrijd te winnen.”

Buitenverfworkshop!

Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | gratis parkeren achter de winkel Rijen | Raadhuisplein 32 | 0161-224187 | workshop@decokay.nl

Dierencentrale Nederland Vermist Poes, cypers zonder wit, halsband wit met steentjes, Hooiweg Etten Leur Poes, cypers, witte buik, voeten en wit in snuit, is gechipt, vl.band grijs + bel, Tuinstraat Etten Leur Gevonden Kat, cypers, met witte aftekenuingen, Vijfhuizenweg Etten Leur

Restant programma 21/04: Utrecht-NAC (14.30 uur) 27/04: NAC-Ajax (20.45 uur) 05/05: NAC-Roda JC (12.30 uur) 12/05: Feyenoord-NAC (14.30 uur)

Kat, cypers, zonder wit, Plantijnlaan Etten Leur Poes, zwart met witte aftekeningen, Kuifeend Etten Leur Kat, zwart, met witte aftekeningen, Stationsstraat Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Laat u inspireren bij D66 ETTEN-LEUR - Als u eens wilt kijken hoe het gaat bij een fractieberaad van D66, dan kan dit weer aanstaande donderdag 18 april. Zeker als u geïnteresseerd bent in politiek en u zich afvraagt wat nu de achtergrond is van het gemeentenieuws wat u in de Bode vindt, dan geeft zo’n bezoek zeer veel inzicht in het besluitvormingsproces en zult u zien, dat er niet over één nacht ijs gegaan wordt bij D66. Maar natuurlijk is het mogelijk om ook gewoon langs te komen als algemeen belangstellende. Alle fractieberaden van D66 zijn openbaar, dus we zijn gewend, dat er inwoners bij ons aanschuiven en ook gewoon meepraten over de onderwerpen, die op de agenda staan. Voor de agendapunten van de inforaad en de gemeenteraad kunt u kijken op www.etten-leur.nl >> Bestuur & Organisatie >> Internetsite gemeenteraad Ons fractieberaad begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19:15 uur. Locatie is Hotel Trivium en Spa. U bent van harte welkom!

Trainer Nebojsa Gudelj: ‘We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd’

NAC weer stuk dichter bij handhaving BREDA - Degradatie? Na de 2-0 overwinning op NEC zaterdagavond geloven ze in Breda eigenlijk niet meer dat NAC dat kan overkomen, al is dat in theorie nog mogelijk. Een overwinning bij FC Utrecht komend weekeinde zou daarom meer dan een geruststelling betekenen. DOOR ADDO SPRANGERS Sterker nog: door een zege zou het nu op de elfde plaats van de ranglijst geklasseerde NAC (35 punten) stiekem zelfs nog aan de play-offs voor Europees voetbal mogen gaan denken. Het ‘gat’ met de nummers zeven tot en met tien (Heerenveen met 41 punten, FC Groningen met 39 punten, NEC met 37 punten en ADO Den Haag met 36 punten) is immers niet zo heel groot en met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt ‘alles’ mogelijk. Zo ver wil NAC-trainer Nebojsa Gudelj echter niet gaan. “We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd,” aldus de altijd nuchtere Servische oefenmeester. “Het is niet zo dat we nu ineens naar boven moeten kijken, we blijven bij onze doelstelling.” Nederlaag En dat is dus ‘gewoon’ handhaving. Een overwinning bij FC Utrecht zou die gewenste zekerheid een stuk dichter bij huis brengen. De forse nederlaag van de Utrechters (6-0) het voorbije weekeinde bij AZ ten spijt, zal het voor de Bredase ploeg naar verwachting echter geen ‘walk over’ worden. FC Utrecht, op de zesde plaats van de ranglijst met 51 punten, doet namelijk volop mee in de race om een Europees ticket. In eigen huis zal het er bovendien op gebrand zijn zich te revancheren voor het pak slaag in Alkmaar. Al zal dat laatste

dan moeten gebeuren zonder de inbreng van Anouar Kali en Jan Wuytens, die elk na twee keer geel een rode prent kregen voorgetoverd in het duel tegen AZ. Botteghin Bij NAC is Eric Botteghin na een wedstrijd schorsing weer present in de Bredase defensie. Alle ogen zullen echter vooral weer zijn gericht op Anthony Lurling. De aanvaller nam zijn ploeg zaterdagavond tegen NEC weer bij de hand en tekende daarbij hoogstpersoonlijk ook nog het eerste doelpunt aan. “Als je realistisch bent ,kwam deze wedstrijd te vroeg,” zo blikte hij terug op de wedstrijd tegen de Nijmeegse club. “In vier weken tijd heb ik meegedaan aan een goede groepstraining. In de eerste helft kreeg ik weinig ballen, maar in de tweede helft ging het beter. Je breekt de ban met een goede actie en bent belangrijk voor het team. Dat is ook waarom je wil spelen, omdat je weet dat je belangrijk kunt zijn.” Zijn teamgenoten en de supporters van NAC weten dat ook, net als trainer Nebojsa Gudelj. Hij roemde de 36-jarige routinier van NAC om zijn inbreng. “Leeftijd zegt me niets. Je ziet hoeveel Lurling voor NAC betekent.”

‘Lurling belangrijk voor het team’

PAGINA 28

NAC kon zaterdag juichen na de 2-0 zege op NEC.

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL


Volg je hart en gebruik je talent! Zorg jij met ons mee? 7YVTPYWMWIIRVIKMSREPIWXMGLXMRKZSSV^SVK[SRIR[IP^MNRIROMRHIVSTZERKQIXHSGLXIVWXMGLXMRKIRMR;IWXIR1MHHIR &VEFERX;MN[IVOIRQqXQIRWIRZzzVQIRWIR&MRRIR7YVTPYW>SVK[SVHXKI[IVOXFMNQIRWIRXLYMWSQ^SQIX[EVQXI ^SVKSTQEEXXIOYRRIRFMIHIREERSR^IGPMtRX :SSVI\XVEQYVEPI^SVKMRHIZSPKIRHIKIQIIRXIR&VIHE)XXIR0IYV6SSWIRHEEP,EPHIVFIVKI *MNREEVX/PYRHIVXIR;MPPIQWXEH^MNR[MNST^SIOREEVSRHIVRIQIRHIIRFIXVSOOIRGSPPIKE´W

VERZORGENDE NIVEAU 3 / IG EN VERPLEEGKUNDIGE NIVEAU 4 &IRNIKIHMTPSQIIVHZIV^SVKIRHIRMZIEY -+ SJZIVTPIIKOYRHMKIRMZIEYHERRSHMKIR [MNNIKVEEKYMXSQXIWSPPMGMXIVIR;IFMIHIRHMZIVWIGSRXVEGXQSKIPMNOLIHIR /MNOZSSVQIIVMRJSVQEXMIIRWSPPMGMXEXMISTSR^I[IFWMXI[[[WYVTPYW^SVKRPIROPMOST:EGEXYVIW

RV 3JFIPQIXHIEJHIPMRK4 3XIP

DE GROOT DETACHERING

?

Aquadistri b.v.

Vlietweg 8, 4791EZ, Klundert, The Netherlands Tel : +31 (0)168-408333, Fax: +31 (0)168-408334

Info@aquadistri.com, www.aquadistri.com

IS LASTECHNIEK JOUW TOEKOMST? Wij zijn op zoek naar enthousiaste kandidaten die een BBL traject willen gaan volgen en die in de toekomst aan de slag willen als lasser. Om in aanmerking te komen voor dit BBL traject dien je te voldoen aan onderstaande criteria:

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING?

Â&#x2021;90%2PHWDDOWHFKQLHNGLSORPD Â&#x2021;*H]RQGHGRVLVZHUNOXVW Â&#x2021;(LJHQYHUYRHU LYPEHUHLNEDDUKHLGEHGULMYHQ

Â&#x2021;DYRQGHQGDJSHUZHHNZLOOHQOHUHQ 9ROGRH MLM DDQ ERYHQJHQRHPGH HLVHQ" 'DQ ]LMQ ZLM RS zoek naar jou! Stuur je curriculum vitae met motivatie naar info@degrootdetachering.nl 9RRUPHHULQIRUPDWLHNXQMHFRQWDFWRSQHPHQPHW6DQGUD Wieneke, of kijk op www.degrootdetachering.nl

Aquadistri BV is een toonaangevende leverancier van vijver- en aquariumproducten, onze klantenkring bestaat uit speciaalzaken, winkelketens en tuincentra in geheel Europa.

Magazijnmedewerker/Orderpicker m/v Ter versterking van ons magazijn en ter ondersteuning van onze Warehouse-manager zijn wij op zoek naar een veelzijdig magazijnmedewerker/Orderpicker. 'HIXQFWLHLVJHULFKWRSKHWRSHHQMXLVWHHQHIÂżFLsQWHZLM]HXLWYRHUHQYDQ magazijnwerkzaamheden: Orderverzameling, correcte wijze verpakken, ontvangst, controle, opslag en uitgifte van goederen. Bij afwezigheid van de Warehouse manager het team kunnen aansturen. Functie vereiste; Teamplayer, nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken; leidinggevende capaciteiten. 0RHWLQKHWEH]LW]LMQYDQHHQKHIWUXFNFHUWLÂżFDDWDOVPHGHLQKHWEH]LWYDQULMEHZLMV% Het bezit van rijbewijs C is een pre. Kijk voor informatie op onze website: www.aquadistri.com

Erkend leerbedrijf

Eventueel met terrasverwarming

THUISGEKNIPT

Bel of mail

Uw schriftelijke sollicitatie zien wij graag tegemoet; Aquadistri B.V.Vlietweg 8 â&#x20AC;&#x201C; 4791 EZ Klundert, NL of per E-mail: S.vandewelle@aquadistri.com T.a.v. Afd. Personeelszaken

Dames, Heren en Kinderen Femke Struijs 06-14323102 Knippen en stylen â&#x201A;Ź 16,50 FĂśhnen â&#x201A;Ź 16,50 Permanenten â&#x201A;Ź 35,00

Knippen kinderen tot 12 jaar â&#x201A;Ź 12,00 Watergolven â&#x201A;Ź 16,50 Verven v.a â&#x201A;Ź 32,00

Di & vrij 9.00 - 17.00. Woe & do 19.00 - 21.00. Za 9.00 - 13.00

Rudi Saman, 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397

In 1 dag geplaatst en volledig afgewerkt! sABSOLUTETOPKWALITEIT TOPkwaliteit sSUPERNAADLOZESANDWICHCONSTRUCTIE sUITSTEKENDEWARMTE ENGELUIDSISOLATIE sBESTANDTEGENELKWEERTYPEONDERHOUDSVRIJ sJAARSCHRIFTELIJKEFABRIEKSGARANTIE sRUIMJAARERVARING ProďŹ teer nu van verlaagde BTW-tarief!

g 2e Pinksterda

GEOPEND

showroom Heijningen & Breda 12-17u

Uitgebreide informatie en vele opties op

Alles Alles oo

MEUBELSTOFFEERBEDRIJF

â&#x20AC;&#x153;We wilden een r, ame extra k en kregen een n zee van licht e ruimte.â&#x20AC;?

WWWPOLYSTYLENL

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur. Regenbeemd 21, Breda (bij de MAKRO) 076-5729568 ,i}iÂ&#x2DC;LiiÂ&#x201C;`Ă&#x160;Ă&#x201C;ÂŁ]Ă&#x160; Ă&#x20AC;i`>]Ă&#x160;/iÂ?ivÂ&#x153;Â&#x153;Â&#x2DC;\Ă&#x160;äĂ&#x2021;Ă&#x2C6;Â&#x2021;xĂ&#x2021;Ă&#x201C;Â&#x2122;xĂ&#x2C6;nĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;iÂ&#x2C6;Â?Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;Ă&#x20AC;LiÂ&#x2C6;`Ă&#x192;Ă&#x153;i}Ă&#x160;{]Ă&#x160;/iÂ?ivÂ&#x153;Â&#x153;Â&#x2DC;\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;Ă&#x2021;Â&#x2021;xĂ&#x201C;nxxn

LEON PLUYM


KERKELIJK

Hairspray, de nieuwe musicalhit op de KSE

Voor dames met levensbedreigende ziekten

Lions organiseren oldtimer rit

Oldtimerrit van de Lionsclub.

ETTEN-LEUR - In de wensboom van de Lionsclub Etten-Leur e.o. die in december in het winkelcentrum stond, hing de stichting Yellow Roses Foundation de wens voor een oldtimerrit

voor dames met een levensbedreigende ziekte waaronder kanker. Deze wens is op zaterdag 13 april voor 16 zieke dames in vervulling gegaan, dankzij

de inzet van de Lions en vrijwilligers die hun oldtimers en zichzelf als chauffeur beschikbaar stelde voor deze dag. De dames werden met acht oldtimers waaronder een Jaguar MK2 uit 1960, een Citroën 403 uit 1958 en een Volvo Amazone uit 1967, bij hun huisadres opgehaald. Bij een verzamelpunt bij het Liesbos werd eerst een kopje thee/koffie gedronken en konden de oldtimers worden bewonderd. Daarna vertrokken de oldtimers met de vrouwelijke gasten, vergezeld van een vrijwilliger van de Lionsclub of van de Yellow Roses Foundation, voor een prachtige rit over kleine landwegen naar ’s-Gravenmoer, alwaar met 32 personen een lunch werd genuttigd. Ná de heerlijke lunch en het samen zijn van lotgenoten in een ontspannen sfeer, konden de dames weer plaatsnemen in een andere oldtimer. De chauffeurs en de vrijwilligers zorgden voor een gezellige en mooie rit, langs prachtige natuurlijke gebieden terug naar het huisadres van de gasten.

Inschrijfavond tractorpulling Hoeven ETTEN-LEUR - Vrijdagavond 19 april is het inschrijfavond voor de landbouwtractoren in de jaarlijkse trekkertrekwedstrijd te Hoeven. Inschrijven kan vanaf 19.30 bij Café het Tapperijke te Hoeven (Sint Janstraat 15). De wedstrijd zal dit jaar gehouden worden op 29 en 30 juni. 29 juni zal de wedstrijd worden gereden tussen de landbouwtractoren in verschillende klassen en enkele demo’s. 30 juni barst de strijd los tussen de pro stocks, specials, compact diesel en enkele superstock demo’s!

ETTEN-LEUR - Ieder jaar laten de leerlingen van de KSE in een grote musical hun talenten zien, dit jaar zullen zij de musical Hairspray opvoeren. Het is een musical voor en door leerlingen, waar al vanaf het begin van het schooljaar hard aan gewerkt wordt om zo net als vorig jaar een geweldig spektakel neer te zetten in de aula van de KSE. Iedereen is van harte welkom op donderdag 18 en vrijdag 19 april, de deuren openen om 19.30u en om 20.00u zal de show beginnen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van de KSE. Dit mag u niet missen! Inspirerende voorstelling Regisseur Ron Schijfs en het artistiek docententeam zijn met de leerlingen al vanaf het begin van het schooljaar hard aan het oefenen om er een spetterende musical van te maken vol dans, zang, muziek en spektakel. Na audities voor dans, zang en toneel is er een groep zeer getalenteerde, creatieve leerlingen geselecteerd die deze musical gaan dragen. De leerlingen zullen de musical natuurlijk opvoeren voor de leerlingen van de KSE maar het zou natuurlijk geweldig zijn als ook ouders, vrienden en vele andere belangstellenden van onze schoolmusical komen genieten. Een musical door en voor leerlingen. Vele leerlingen spelen, dansen en maken muziek, maar ook achter de schermen wordt keihard gewerkt. Een inspirerende voorstelling dus,

waarin talenten tot uiting komen. Het verhaal Begin jaren zestig droomt iedere tiener ervan om te dansen op tv in The Corny Collins Show. De mollige Tracy Turnblad wil het nog het liefst van iedereen. Ze laat zich niet stoppen door haar figuur, want zij is een geboren danseres. Met haar tomeloze enthousiasme en hippe danspasjes weet ze een plaatsje in de show te bemachtigen, tot grote ergernis van de huidige ‘dance queen’ Amber von Tussle. Als Ambers vriendje Link Larkin ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat pas echt vol. De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Teenage Hairspray 1962 te mogen dragen. Ze zetten alles op het spel, zo lang het haar maar goed blijft zitten. Informatie avondvoorstellingen In week 16 zal deze musical te zien zijn voor de onderbouwleerlingen. Donderdag 18 en vrijdag 19 april zal de musical ook te zien zijn voor bovenbouwleerlingen, ouders en natuurlijk voor alle andere belangstellenden. De deuren openen om 19.30u. en om 20.00u. zal de show beginnen. Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn bij de receptie van de KSE verkrijgbaar. Wilt u meer informatie over deze leuke musicalavonden? Mail dan nu naar yvanhaaren@k-s-e. nl. We hopen u allemaal te zien op donderdag- en/of vrijdagavond bij onze hitmusical Hairspray op de KSE.

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, pastorie.lambertus@ hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.0010.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Plechtige Maria-viering met ziekenzegening: Op zondag 12 mei vindt in de Lambertuskerk in Etten-Leur wederom een bijzondere Maria-viering met ziekenzegening plaats. De Eucharistieviering begint om 11.00 uur. Hierin wordt voorgegaan door pastoor T. van Balveren. Na de Eucharistieviering wordt er voor iedereen een gratis lunch geserveerd, waarna de Maria-hulde en ziekenzegening plaatsvinden. Voor diegenen, die afhankelijk zijn van vervoer van en naar de kerk, wordt gratis vervoer geregeld. Voor hen, die gebruik maken van een rolstoel en geen begeleiding hebben worden speciale rolstoelbusjes ingezet. Hiertoe dient men zich vóór 24 april schriftelijk of telefonisch op te geven bij Mevr. Van Oorschot, Europalaan 103, 4872AK in Etten-Leur. Tel:5020205, E-mail-adres: egmvanoorschot@kpnmail.nl (De Zonnebloem, afd.Etten-Leur.) Diegenen, die gebruik maken van een rolstoel maar wel worden begeleid, moeten zich eveneens vóór 24 april opgeven bij Mevr. Van Oorschot i.v.m. het reserveren van een plaats in de kerk. Voor allen, die geen gelegenheid hebben om zelfstandig, zonder begeleiding naar de kerk te komen, zoals ouderen, rollatorgebruikers of zij die slecht ter been zijn, wordt vervoer geregeld door leden van

het Cloveniersgilde. Ook hiervoor geldt, dat men zich vóór 24 april schriftelijk of telefonisch op moet geven bij J.J. Caron, Haansberg 32 in Etten-Leur. Tel:5021535, E-mail-adres: jcaron@kpnmail.nl. In de kerk is verpleegkundige hulp aanwezig Ook staan er rolstoelen ter beschikking en is er gezorgd voor sanitaire voorzieningen. Het vervoer (ophalen) begint om 9.30 uur. VIERINGEN 4de zondag van Pasen Lambertuskerk Donderdag 18 april 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zaterdag 20 april 11.00u: Woord- en communieviering. Voorganger pastor Wim v. Reen. Samenzang Intenties: Elisabeth Adriana Lucia Dekkers-Dikmans, Maria Anna Martha Melisse-Schmitz, Jac Staaljens, Dien v. Dravik-v.d. Wegen, Marinus Adrianus Wijnings. Zondag 21 april 11.00u: Woord- en communieviering. Voorganger pastor Wim v. Reen. Zang van het Lambertuskoor. Intenties: Elisabeth Adriana Lucia DekkersDikmans, Maria Anna Martha MelisseSchmitz, Jac Staaljens, Dien v. Dravik-v.d. Wegen, Marinus Adrianus Wijnings. Donderdag 25 april 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Zaterdag 20 april 10.30u: Eucharistieviering 1e Communie. Voorganger pastor Ton v. Balveren en pastor Ad Rouwendal met zang van het Kinderkoor De Hartegalen. Misintenties: Wil v. Harssel. Zondag 21 april 10.30u: Eucharistieviering 1e Communie. Voorganger pastor Ton v. Balveren en pastor Ad Rouwendal met zang van het Kinderkoor De Hartegalen. Misintenties: Anny de Regt-v. Leest; Wil v. Harssel; Ans Rensen; o.o. v.d. Berg-Roelen. Zondag 21 april 13.00u: Eucharistieviering 1e Communie. Voorganger pastor Ton v. Balveren en pastor Ad Rouwendal met zang van het Kinderkoor De Hartegalen. Misintenties: Anny de Regt-v. Leest; Wil v. Harssel. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de

apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 21 april, 9 juni, 30 juni, 18 augustus, 8 september. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 4 juni, 18 en 25 juni, 8 en 18 augustus, 29 augustus en 5 september Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 5 mei om 13.00 uur (2 mei), 16 juni om 13.00 uur (6 en 13 juni), 23 juni om 11.30 uur (12 en 19 juni), 21 juli om 11.30 uur (9 en 16 juli), 25 augustus om 11.30 uur (13 en 20 augustus) , 29 september om 11.30 uur (18 en 25 september). De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Huwelijk: Stefan van de Bos en Aure Rosalis Anlas hebben het voornemen om op 8 mei in het huwelijk te treden. Wij bidden voor voorspoed en veel geluk. AGENDA Lambertuskerk Maandag 22 april: Apostelzaal 20.00u Lopend vuurtje. Dinsdag 23 april: Apostelzaal 18.15u repetitie kinderkoor; Ut Praothuus 19.30u De kerkzwervers; Markt 20.00u Bestuur Ziel. Woensdag 24 april: Apostelzaal 10.00u repetitie dameskoor; Markt 10.00u Pastoresoverleg; Apostelzaal 19.30u Capella Ethatia; Markt 20.00u Ziel programmagroep. Donderdag 25 april: Markt 13.30u Pastoresoverleg; Apostelzaal 19.30u repetitie Lambertuskoor; Markt 20.00u Parochiebestuur. Vrijdag 26 april: Markt 20.00u Locatiecommissie. Petruskerk Donderdag 18 april: 9.30u inspectie kerk Monumentenwacht; 15.15u oefenen communicanten in kerk; 20.00u in Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 19 april: 9.00u Kerk versieren 1e Communie; 15.15u Oefenen communicanten in kerk. Dinsdag 23 april: 19.30u Locatiecommissie Donderdag 25 april: 20.00u In het Turfschip PAGINA 30

repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 26 april: 19.00u Repetitie koor Van Alles Wat. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 21 april Ook deze zondag bent u van harte welkom om de samenkomst van de Evangelische Gemeente Ichthus bij te wonen, die om 10 uur begint in het Ichthus Ontmoetingscentrum. In deze dienst spreekt Piet van Walsem. Deze dienst is met name gericht op de jeugd. Weekactiviteiten Zaterdag 20 april is het de avond van de jeugd, die om 20 uur elkaar ontmoeten in het Ichthus Ontmoetingscentrum Dinsdag 23 april komen op verschillende plaatsen in de regio huisgroepen bij elkaar. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 21 april zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Het is deze zondag Basement bovengronds. Er is kindernevendienst voor groep 1 tot 5 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Voor de kinderen van gr. 6-8 is er BasiX. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745.

Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165383927 (secretariaat) of mail naar info@ dehoeksteen.com Zondag 21 april spreekt Rob Bakker. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten: Woensdag 17 april 20.00u Gebedsavond bij de familie Bos. Introductiecursus: Meer weten over De Hoeksteen? Je kunt je weer aanmelden voor de introductiecursus die start in mei. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Zou je echt persoonlijk contact kunnen hebben met God? Jezus sprak met God en noemde hem zijn Vader. Dat is een God van dichtbij. 21 april gaat het over gebed met als thema “Op weg met God”. De dienst wordt geleid door ds. Reinier Drop en wordt zoals altijd gehouden in Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan gerust contact op met onze predikant, Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


VACATURES

ARTIFLEX ZEVENBERGEN Artiflex is een full service dienstverlener op het gebied van personeelsbemiddeling. Als onderneming met een professioneel team verleent Artiflex alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten op het gebied van Human Resources.

 UITZENDEN

Wij zijn regelmatig / per direct op zoek naar:

 DETACHEREN

 Stratenmakers / oppermannen Metselaars

 PAYROLLING WERKEN/LEREN (BBL) INTERNATIONAL RECRUITMENT

 Mechanisch monteurs (internationaal) Grondwerkers )PWFOJFST

Vestiging Zevenbergen Campagneweg 11b | 0168 - 371 505 | zevenbergen@artiflex.com

S&H is een toonaangevende, moderne

Ben jij onze nieuwe Belgische medewerker?

service organisatie die staat voor

Wij zijn per 1 juli a.s. op zoek naar Belgische medewerkers, die onze afdeling Klantenservice gaan versterken. Je beantwoordt vragen over bestellingen van o.a. Belgische klanten (Vlaams- en Franstalig) die per e-mail en telefoon binnenkomen. We zoeken zowel mensen die bij ons op kantoor komen werken als mensen die de werkzaamheden vanuit huis uitvoeren.

kwaliteit. Dankzij onze hoogwaardige alles-onder-ĂŠĂŠn-dak fulfilment oplossingen kunnen onze klanten zich volledig op hun kernprocessen richten. .FUQSPNJOFOUFPQESBDIUHFWFST [PBMTPB.BST 'FZFOPPSE /3$ -( Boskalis en Douwe Egberts bieden wij een leuke, afwisselende en EZOBNJTDIFXFSLPNHFWJOHXBBSJO

Wat wij zoeken Belgische medewerkers die zowel de Vlaamse als Franse taal uitstekend beheersen. De juiste persoon is zelfstandig, klantgericht en accuraat en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Werkervaring op het gebied van klantenservice is absoluut een prĂŠ. Verder heb je: t FFO.#0XFSLFOEFOLOJWFBV t FSWBSJOHNFUHBOHCBSFLBOUPPSTPGUXBSF

jouw werk meetelt. Kijk voor meer informatie op www.s-h.nl.

Op kantoor (vacature A): Ben je op zoek naar leuke, afwisselende werkzaamheden binnen een jong en gemotiveerd team? Kom dan ons team versterken in FFOGVMMUJNFPGQBSUUJNFBBOTUFMMJOH0O[FBGEFMJOH,MBOUFOTFSWJDFJT bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Geef bij je sollicitatie aan hoeveel dagen per week je werkzaam wilt zijn. Vanuit huis (vacature B) Zou je deze werkzaamheden graag vanuit huis uitvoeren? Reageer dan op vacature B. S&H zorgt in dit geval voor het inwerken, een professioneel telefoontoestel en een vaste begeleidster waar je op terug kunt vallen. Je geeft zelf aan op welke tijdstippen (dagdelen) je beschikbaar bent en je wordt ingezet al naar gelang de drukte en jouw beschikbaarheid. Je ontvangt een vaste, aantrekkelijke vergoeding per telefoongesprek en afgehandelde email.

S&H Productfulfilment BV 1304

1PTUCVT -;.PFSEJKL Tel. (0168) 38 56 56

Is je interesse gewekt? Stuur je brief en kort c.v. naar sollicitatie@s-h.nl. Vermeld hierbij duidelijk of je interesse hebt in vacature A of B en geef aan hoeveel dagen / uren je per week beschikbaar bent. Je kunt natuurlijk ook eerst even het filmpje van de afdeling bekijken op www.s-h.nl/nl/klantenservice2.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Wij zijn op zoek naar een:

All-rounder m/v die op â&#x20AC;&#x2DC;t juiste moment schakelt Als allrounder maak je deel uit van ons team waarmee je samen verantwoordelijk bent voor de gestelde doelen. Je kunt de behoefte van de klant bepalen en een goed verkoopadvies geven. Natuurlijk vind je het niet erg om de handen uit de mouwen te steken,

ook in de werkplaats. Je zult reparaties aan ďŹ etsen verzorgen, ze aďŹ&#x201A;everingsklaar maken en servicebeurten uitvoeren. Diplomaâ&#x20AC;&#x2122;s vinden wij belangrijk, maar eigenschappen als doorzet-tingsvermogen, inzet, enthousiasme en motivatie wegen zwaarder.

Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige baan aan bij Nederlands grootste keten van rijwielspeciaalzaken waarbij je volop kans krijgt ervaring op te doen en verder te groeien. Naast een goed salaris bieden wij je goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Pas je binnen ons â&#x20AC;&#x2DC;proďŹ leâ&#x20AC;&#x2122;? Schrijf dan binnen 10 dagen een korte brief met c.v. naar: ProďŹ le Zevenbergen â&#x20AC;&#x2DC;de Fietsspecialistâ&#x20AC;&#x2122;, t.a.v. M. van der Weijden of mail ons.

Zuidhaven 29 - 4761 CR Zevenbergen - Tel: 0168 371671 - Fax 0168 371672 E-mail: info@proďŹ lezevenbergen.nl - Internet: www.proďŹ lezevenbergen.nl www.proďŹ ledeďŹ etsspecialist.nl


/,;),:;, =669<>+0,9

Aanbiedingen geldig t/m 4 mei 2013. Zolang de voorraad strekt.

89.95

Hondenfietskar Lichtgewicht hondenfietskar met waterdichte ingang aan voorkant en extra achterinstap. Draagvermogen 40 kg.

DoggyRide Original Hondenfietskar De absolute nr.1 hondenfietskar. Zeer stevig en veilig lichtgewicht frame, antislipvloer en afsluitbaar zonnedak. Te demonteren tot bench. Draagvermogen 45 kg.

119.00 189.00

Loopplank Petramp Deluxe Voorkom onnodige gewrichtsbelasting van uw hond. Lichtgewicht aluminium, inschuifbaar met antisliplaag.

169.00 nu nu

49.

95

9.95

69.95

Royal Canin Hond 15 + 3 kg Royal Canin kat 10 + 2 kg

Klimmeubel Eco Tree Jump Uw kat kan klimmen, nagels scherpen en slapen. Zachte liggedeeltes en in diverse kleuren. Afm. 40 x 40 x 100 cm.

Voor de hond: Medium, Maxi en Giant Adult. Voor de kat: Fit 32, Sensible 33 en Light 40. Actieprijs geldt niet i.c.m. Royal Canin spaarkaart.

Supreme Science Selective rabbit & guinea pig 3 kg Ieder brokje bevat alle voedingsstoffen die het konijn of de cavia nodig heeft.

DoggyRide Buggy Mini Zeer wendbare hondenbuggy met zonnedak en antislipvloer. Makkelijk inklapbaar en ook te gebruiken als bench.

nu

vanaf

49.95

22.95 10.95

Proplan Hond 14 kg Hoogwaardige premiumvoeding, hoog vleesgehalte. Adult Original kip en rijst.

Cavalor Strucomix Original 15 kg Complete voedingsmix voor uw paard. Met natuurlijke kruiden en grassen ter stimulatie van de darmflora.

+,4660:;,,5.966;:;,+0,9,5>052,3: 6<+,5)6:*/44,;+6.>(:/ ),9.,567A6644 6<+,5)6:*/ 463,5:;9((; ;,3 

Advantix tegen teken en vlooien Verkrijgbaar in een verpakking van 4 pipetten. Alleen voor gebruik op de hond! Advantix 40: < 4 kg nu 22.95 - Advantix 100: 4-10 kg nu 24.95 Advantix 250: 10-25 kg nu 26.95 - Advantix 400: 25-40 kg nu 29.95

2012=6694,,9((5)0,+05.,5 67(504(3>693+53

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 

),9.,567A664 9(=,3:;9((; ;,3

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 

DEL_20130417