Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

E T T E N - L E U R S E

27 MAART 2013 WEEK 13

Uitgeverij

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

bv

ACTUALITEIT

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

EVENEMENTENSEIZOEN VAN START MET BIJENMARKT

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

599

8 111

I

KERKELIJK NIEUWS

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

JAZZFESTIVAL GAAT ANDERE NAAM DRAGEN

Giftige dampen vrij bij bedrijf Pet Power

Uur langer profiteren van daglicht

ETTEN-LEUR - Het bedrijf Pet Power aan de Hermelijnweg op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur is vorige week donderdag een paar uur ontruimd geweest. Tegen 11.00 uur werden twee werknemers onwel nadat in de productiehal giftige dampen waren vrijgekomen bij een mengproces. Abusievelijk waren twee soorten chemicaliën die niet matchen met elkaar, bij elkaar gekomen. Uit voorzorg werden de twee werknemers voor onderzoek met de ambulance naar het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal gebracht. In de loop van de middag, nadat de chemicaliën afgezogen waren, kon de productie bij Pet Power weer hervat worden.

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart gaat om 02.00 uur de zomertijd weer in. We zetten de klok dan een uur vooruit. Een handig ezelsbruggetje voor wie altijd diep moet nadenken of horloges, wekkers of pendules nou vooruit of terug moeten: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit. Over zeven maanden gaan we pas weer terug in de tijd. Tot de nacht van 26 op 27 oktober profiteren we van een uur langer daglicht.

Drie mannen stelen lasapparaat

Vacature sportjury Etten-Leur ingevuld

ETTEN-LEUR - De politie heeft vrijdagmiddag drie mannen aangehouden die een lasapparaat bij een bedrijf op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur hadden gestolen. Het gaat om twee mannen uit Etten-Leur (35 en 49) en een 48-jarige man uit Klundert. Het drietal verklaarde het apparaat meegenomen te hebben omdat de zaak van een 38-jarige man uit Zevenbergen faillissement had aangevraagd, terwijl hun bedrijf nog een forse vordering had openstaan voor reeds geleverde personeelsdiensten. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. Aan de drie verdachten is door de politie een dagvaarding uitgereikt.

ETTEN-LEUR - De vacature die binnen de sportjury van het Sportgala Etten-Leur was ontstaan door het stoppen van Ad Heijdens, is ingevuld. Na 15 jaar deel te hebben uitgemaakt van de sportjury besloot Heijdens een streep te zetten onder zijn werk als jurylid. Hij wordt opgevolgd door Rob van den Wijngaart. Rob heeft jarenlang bij voetbalvereniging Internos zondag 1 gespeeld. Met dat team is hij zelfs twee keer sportploeg van het jaar geworden. De negenkoppige jury bepaalt ieder jaar wie uiteindelijk de winnaars worden van de Etten-Leurse sporttitels (www.sportgalaettenleur.nl). Het Sportgala is in 2014 toe aan de 32e editie.

ETTEN-LEUR - Kouder dan koud was het afgelopen zondag. Niet echt ideaal weer voor de koopzondag in Winkelhart Etten-Leur. En al helemaal niet voor een modeshow in de buitenlucht. Op zich nog niet zo’n probleem, omdat het Winkelhart natuurlijk ook nog een overdekt deel heeft. Op twee podia werd hier de nieuwste voorjaarsmode geshowd. FOTO PETER HOUTEPEN

Winkelcentrum Etten-Leur zet app in om consument naar winkel t e trekken

Wereldhave speelt in op trend ETTEN-LEUR - Winkeliers van Winkelcentrum Etten-Leur zijn klaar voor de toekomst. Bezoekers hebben vanaf heden de mogelijkheid om een interactieve winkelcentrum app te downloaden op hun smartphone. DOOR PETER HOUTEPEN

ETTEN-LEUR - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon slaan de handen ineen en houden op woensdag 12 juni weer de Buitenspeeldag. De initiatiefnemers roepen gemeenten, ouders, buurtbewoners, scholen, belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Inschrijven kan via de website: www.buitenspeeldag.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Door de toenemende populariteit van online shoppen, ziet de winkelier de consument minder vaak in het winkelcentrum. Eigenaar Wereldhave speelt actief in op deze trend door de winkeliers alle middelen te bieden die ze nodig heeft om de klant te bereiken. Ondernemers kunnen via de app hun producten en winkel ‘tot leven wekken’. Logische stap De app is bedoeld voor consumenten die graag als eerste op de hoogte willen zijn van de allerlaatste aanbiedingen uit het winkelcentrum.

t 1 a/pmr il

2e pa op asdag 10-17en! uur

Op het moment dat zij in de buurt komen van het winkelcentrum, ontvangen zij automatisch de laatste aanbiedingen. Thuis kunnen de consumenten op hun mobieltje de nieuwste trends op bijvoorbeeld modegebied bekijken. Volgens Hans Vermeeren, managing director van Wereldhave Nederland, is de rol van het winkelcentrum aan het veranderen. “Dus moeten wij mee. Deze mobiele winkelcentrum app is wat ons betreft de logische volgende stap binnen de digitale strategie van Wereldhave. Dat wij hiermee voorloper zijn binnen de branche is natuurlijk leuk, maar het uiteindelijke succes zullen we samen met onze winkeliers moeten realiseren.”

Digitaal pakket De mobiele winkelcentrum app maakt overigens onderdeel uit van een compleet digitaal pakket. In februari vorig jaar opende Wereldhave voor Winkelcentrum Etten-Leur al een zogenaamd ‘online winkelcentrum’. Hierbij werden individuele winkeliers geholpen met het opstarten van social media als Facebook, Twitter en Snipper (social video), die vervolgens werden gekoppeld aan de nieuwe websites van het winkelcentrum en van de ondernemers zelf. De winkeliers leren door middel van trainingen en workshops hoe zij de onderdelen uit het digitale pakket effectief kunnen inzetten voor hun eigen business.

GRATIS violen! e

2 PAASDAG GEOPEND! van 10.00 tot 17.00 uur

Breda sEtten-Leur s Oosterhout

www.TB.eu

GRATIS VIOLEN

PA A S S H O W v.a. vrijdag 29 maart

2e Paasdag GEOPEND 10.00 - 16.00 uur WWW.AUTOROMME.NL

bij besteding vanaf € 20,- OP=OP

Geldig t/m maandag 1 april.

Inschrijven voor Buitenspeeldag

Zie ook onze advertentie op de achterpagina van deze Bode. Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

Politie controleert snelheid met bewoner ETTEN-LEUR - De politie heeft vrijdagochtend samen met een buurtbewoner een preventieve snelheidscontrole in het kader van het project ‘Veilige Straat’ gehouden aan de Hilsebaan in Etten-Leur. Hierbij is de snelheid van 60 passanten gemeten. De 19 bestuurders die te hard reden, werden door een buurtbewoner op hun rijgedrag aangesproken. De maximale toegestane snelheid op de Hilsebaan is 60 km/u, terwijl de hoogst gemeten snelheid vrijdag 85 km/u bedroeg. De politie houdt controles op locaties waar de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen zijn gebeurd en waarbij overschrijding van de snelheid de belangrijkste oorzaak is geweest.

Slechte start voor logistieke sector ETTEN-LEUR - Het gaat niet goed met het logistieke bedrijfsleven. 2013 is slecht begonnen voor ondernemers in deze bedrijfstak. Het aantal opheffingen van logistieke bedrijven is in het zuidwesten van Nederland naar recordhoogte geschreven. Om toch het hoofd boven water te houden, snijden veel bedrijven in de kosten. Het personeel wordt hiervan de dupe, waardoor de werkloosheid van personen die werkzaam zijn in de logistieke branche sterk oploopt. Dat blijkt uit de Logistieke Monitor Zuidwest-Nederland van het eerste kwartaal van de Kamer van Koophandel. In 2013 verwacht één op de vier bedrijven te snijden in het personeel.


an der de fietsspecialist

Vraag naar de voorwaarden in de winkel!

BISSCHOPSMOLENSTRAAT 104 4876 AP ETTEN-LEUR 076-5020050 WWW.VANDERVEEKENFIETSEN.NL

Deze week: Bij besteding van minimaal € 25,-:

1 PAK KOEKEN naar keuze

GRATIS

s n a m j i e Jac H

Openingstijden C1000 Heijmans:

OP OP=

Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00.

KERKWERVEKERKWERVE 19-27 ETTEN-LEUR 25 ETTEN-LEUR, 076-5025960

Zondag 1e Paasdag GESLOTEN Maandag 2e Paasdag GEOPEND 12.00 - 18.00 uur

6OLPEH]LJ


ACTUALITEIT

‘Hier wordt nog ouderwets handel gedreven’

Evenementenseizoen Etten-Leur van start met bijenmarkt ETTEN-LEUR - De start van het evenementenseizoen in Etten-Leur is aanstaande. Traditiegetrouw begint die met de bijen- en natuurmarkt op Hof van den Houte in het winkelcentrum. De markt start op zaterdag 30 maart om 08.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. DOOR PETER HOUTEPEN De bijen- en natuurmarkt in Etten-Leur betekent niet alleen de start van het evenementenseizoen van Etten-Leur, maar is ook altijd de eerste bijen- en natuurmarkt die in Nederland wordt gehouden. Al in de vroege ochtend vindt de aanvoer van bijenvolken door imkers plaats. “Hier wordt nog ouderwets handel gedreven”, zegt Henk Boot. Hij is voorzitter van de organiserende vereniging Bijengilde Etten-Leur e.o. “De imkers komen van heinde en verre, van het noorden van Nederland tot het zuiden van België.” Bijenvolken Boot legt uit dat imkers in het voorjaar kijken hoe ze er voorstaan met hun bijenvolken. “Zijn ze goed of slecht uit de winter gekomen? Iemand die een teveel aan bijen heeft, komt naar de markt om bijen te verkopen. Iemand die er te weinig heeft of zin heeft om bijen te gaan houden, komt naar de markt om ze aan te kopen. Want we merken wel dat steeds meer particulieren bijen willen gaan houden. De telefoon staat hier niet stil. En in principe kun je al met een zes raamskast beginnen hoor.”

Biodiversiteit Het Bijengilde Etten-Leur e.o. is met een stel andere imkergroepen uit kring de Baronie bezig om gemeenten te laten zien hoe zij bij kunnen dragen aan biodiversiteit. “In Etten-Leur zijn we daar al behoorlijk mee bezig. Zo worden steeds vaker op braakliggende terreinen bloemenmengseltjes ingezaaid in plaats van gras.

‘Imkers komen van heinde en verre’ De bijen zullen dan ook de winter beter doorkomen. De gemeente wil ook een ander maaibeleid voor de bermen hanteren, zodat ook hier meer biodiversiteit komt.” Animatie Bezoekers kunnen op 30 maart op de markt in Etten-Leur verder onder andere genieten van allerlei soorten honing, stuifmeel, propolis, crèmes en lekkernijen. Boot: “We hebben ook veel drachtplanten staan die mensen zelf in een pot kunnen zetten of op het balkon. Dat zijn planten waar insecten heel graag op vliegen.” Voor de kinderen is er animatie, waaronder kaarsenrollen en genieten van een bijenvolk achter glas.

Al in de vroege ochtend vindt de aanvoer van bijenvolken door imkers plaats. Links Henk Boot van Bijengilde Etten-Leur e.o. ARCHIEFFOTO DE BODE

“Wespen zijn er nog niet, anders zouden we die ook nog meenemen.” Tevens worden oude ambachten uitgeoefend. “Maar er worden ditmaal geen kor-

ven gevlochten. Die mensen zijn bezig met wat anders. Maar ze maken andere leuke creaties van buntgras, wel gerelateerd aan de bij.” Tot slot worden op deze markt

boeken, tijdschriften en andere materialen aangeboden die betrekking hebben op bijen en is allerhande andere voorlichting en educatie aanwezig.

Gemeenten formuleren nog officieel standpunt

Advies voor clustering Etten-Leur, Rucphen en Zundert ETTEN-LEUR - De gemeenten Etten-Leur, Rucphen en Zundert zouden intensief samen moeten werken in een zogenaamd cluster. Die aanbeveling doet de Adviescommissie Krachtig Bestuur in het rapport ‘Veerkrachtig bestuur in West-Brabant’. De commissie vindt dat samenwerking tussen plattelandsgemeenten nu nog te weinig oplevert en streeft er naar steden te laten verbinden met het landelijk gebied. DOOR MONIQUE JANSEN In Etten-Leur wacht het college van bur-

gemeester en wethouders op dit moment de stappen af van de provincie NoordBrabant.

De aanbeveling ‘Veerkrachtig bestuur in West-Brabant’ is immers nog alleen een advies.

Inhoud Etten-Leur werkt al intensief samen met andere gemeenten. Dat gebeurt bijvoorbeeld samen met Zundert en Rucphen al op het gebied van orde en veiligheid, handhaving en werk en inkomen. Gemeentewoordvoerster Annemiek Voesenek laat weten dat de samenwerkingsverbanden verschillen per onderwerp en per gemeente. “Wel is een grote overlap duidelijk waar te nemen”, meldt zij. “Deze samenwerkingsverbanden- en vormen zijn vanuit de inhoud ontstaan.” Bestuurskracht De Zundertse burgemeester Leny Poppede Looff vindt het denkbaar dat Zundert samen met Rucphen en Etten-Leur op den duur één gemeente gaat vormen. “Ik vraag me daarbij wel af of zo’n grote plattelandsgemeente voldoende bestuurskracht houdt. Immers, de kwantiteit gaat omhoog, maar geldt dat ook voor de kwaliteit?”. De Zundertse burgemeester wil daarom ook aansluiting bij de gemeente Breda serieus overwegen. Wel laat ze weten dat ze het liefste wil dat de gemeente Zundert bestuurlijk zelfstandig blijft. Begin april neemt het college van burgemeester en wethouders een officieel standpunt in.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

In Etten-Leur wacht het college van burgemeester en wethouders op dit moment de stappen af van de provincie Noord-Brabant. ARCHIEFFOTO HANS VAN BERKEL

Hechten aan zelfstandigheid Het gemeentebestuur van Rucphen gaat nog een officieel standpunt formuleren, maar laat wel weten te hechten aan zijn zelfstandigheid. “Echter afhankelijk van de opgedragen taken aan de gemeente wordt samengewerkt gezocht en gevonden met andere

gemeenten om deze taken goed te kunnen volbrengen. Afhankelijk van de taak wordt bezien met welke gemeenten samenwerking wordt gezocht. De samenwerkende gemeenten kunnen dus per taak verschillen. Een herindeling van gemeenten is hierdoor niet nodig”, meldt een woordvoerder van de gemeente Rucphen. Eind 2013 heeft de gemeente een gloednieuw gemeentehuis betrokken in de Binnentuin tussen Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord. Minimumaantal inwoners Het kabinet Rutte-II streeft naar gemeenten met een minimumaantal inwoners van 100.000. De adviescommissie vindt dat deze schaalgrootte niet leidend mag zijn en dat samenwerkingsverbanden of gemeenten met een kleinere schaal niet bij voorbaat mogen worden uitgesloten.

Clusters De Adviescommissie Krachtig Bestuur pleit voor in totaal voor vijf clusters. Naast de concentratie Etten-Leur, Zundert en Rucphen gaat het om een cluster Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, een cluster Roosendaal, Moerdijk en Halderberge en een cluster Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. De kern Chaam zou als het aan de commissie ligt naar Breda gaan.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.

VOORJAARSACTIE Bij aankoop van actiemodellen garagedeuren GRATIS elektrische bediening en een kleur naar keuze. Vermeld de code “lente” bij uw offerteaanvraag (voorjaarsactie is geldig t/m 30 april 2013)

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl PAGINA 3


- ADVERTORIAL -

‘Wat de klant wil, dat kan!’

Vreugde Meubelen vanaf nu ook specialist in PVC-vloeren OUDENBOSCH - Vreugde Meubelen heeft sinds kort een nieuwe afdeling waar de eigenaren Jan Vreugde en Louis Oosterhof vol lof over zijn, namelijk de pvc-vloeren. Bang om te vernieuwen zijn de compagnons, tevens zwagers kennelijk niet. “We willen blijven ontwikkelen en onze klanten staan daarbij centraal”, stellen beide heren. “Verkopen kan iedereen, maar écht luisteren naar wat iemand zoekt, is een vak apart. Wij zoeken net zo lang tot we hebben wat de klant wil. Dat maatwerk is onze kracht!” DOOR ELS ROMMERS Wie binnenstapt bij Vreugde Meubelen wordt verrast door de enorme showroom waarbij je je ogen flink de kost moet geven, want anders mis je misschien wel wat. Naast een meer dan uitgebreid aanbod aan meubels, vind je er namelijk ook een fraaie collectie schilderijen.

Gecombineerd met de nodige woonaccessoires, krijg je het gevoel van ‘gezellig winkelen’. Jan en Louis zijn dan ook voortdurend bezig met het ontwikkelen van de showroom. “Toen we het familiebedrijf rond 2000 overnamen, zijn we uit respect voor de bestaande klanten in dezelfde lijn doorgegaan, maar hebben wel onze eigen stempel erop gedrukt”, lichten Jan en Louis toe. “In de loop der tijd hebben we de zaak steeds in fasen gemoderniseerd en zelfs uitgebreid. Het meeste recente voorbeeld is onze pvc-afdeling.” PVC-vloer De voordelen van de pvc-vloeren liegen er niet om. “Ze zijn robuust, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk” leggen Jan en Louis uit. “Bovendien zijn de vloeren maar een paar millimeter dik. Er is een ruime keuze aan kleuren en dessins. Zo zijn er pvc-vloeren die maar amper van echte houten of stenen vloeren te onderscheiden zijn. Maar daarnaast verkopen we ook nog steeds tapijt, laminaat en vinyl.

Wij durven te stellen dat we het goedkoopste zijn in het stofferen van trappen. We werken met twee ervaren stoffeerders. Dus alle kunde en kennis is aanwezig in dit bedrijf.” Klachtenvrij Kort gezegd is alles wat onder de hoofdstukken wonen, slapen en vloeren te vinden bij Vreugde Meubelen. “Dus ook bijvoorbeeld dekbedovertrekken en kwaliteitsmatrassen”, verduidelijkt Louis. “Kwaliteit vinden we belangrijk. Want we streven ernaar dat onze klanten klachtenvrij van hun gekochte product kunnen genieten. En mocht er dan toch iets aan de hand zijn, dan gaan wij heel ver om dat euvel te verhelpen. Met een verlopen garantietermijn gaan wij dan ook, binnen bepaalde grenzen, coulant om. Onze stelling is: wat onze klant wil, dat kan! Een passende oplossing vinden is voor ons een uitdaging. Iedereen kan hier slagen, zowel jong als oud en alles er tussen in. Als extra service kan men op onze

Het team van Vreugde Meubelen is in haar nopjes met de nieuwe pvc-vloerenafdeling. FOTO ELS ROMMERS

website www.vreugdemeubelen.nl alvast een kijkje nemen naar een deel van onze collectie.

Maar iedereen is natuurlijk vooral welkom in onze showroom, die van dinsdag tot en met zaterdag geopend is.”

Vreugde Meubelen, Bosschendijk 189, 4731 DD Oudenbosch, tel. 0165-312615

www.tychovloeren.nl

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

webshop - online onderhoudsproducten voor alle soorten vloeren en meubelen SHOWROOM donderdag - vrijdag - zaterdag geopend Bisschopsmolenstraat 54-58 - Etten-Leur - 076-5030019 - info@tychovloeren.nl

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 17 april, Hotel Trivium Etten-Leur Do 18 april, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

00

PALLETS

Minimaal 100 stuks.

r

GEVRAAGD 06-57128895

Uw auto/bus verkopen?

uu

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

Bel 06-10401169

Correcte afhandeling RDW erkend

LAATSTE WEEK!

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

G e 2 DA

O

. 12

S N .00 A 7 PEtot 1

PA

n va

MAIS- en GRASLAND

Auping Essential, in 5 kleuren Incl. matrassen, excl. hoofdbord

Vanaf € 1.820,-

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

Aannemersbedrijf Johan Huijbrechts BV Voor al Uw Burgerlijke & Utiliteitsbouw nieuwbouw & verbouw machinale timmerwerken dakkapel plaatsen in één dag

125 jaar Auping

vieren we met een uitgeslapen droomdeal

OKT

De Auping matrassen Adagio en Cresto zijn uitgeroepen als ‘Beste uit de test’.

* Vraag naar de voorwaarden in de winkel of kijk op de achterkant.

Vraag geheel vrijblijvend een prijsofferte aan Ettensebaan 15 telefoon fax info

4882 TA ZUNDERT 076 5976677 076 5977749 www.johanhuijbrechts.nl

Uitgebreide collectie dekbedden, kussens, bedtextiel en badjassen. Valpoort 60 s Etten-Leur, 076-5441414, zie: www.jacksuykerbuyk.com


ACTUALITEIT

In kader van Stedenband Šiauliai en Etten-Leur

Column

Litouwse studenten op snuffelstage ETTEN-LEUR - Na enige jaren rust op dat front is op verzoek van de Technische Universiteit van Šiauliai, zusterstad van Etten-Leur in Litouwen, de ontvangst van studenten en het bezoek aan bedrijven in Etten-Leur weer in het leven geroepen. Vorige week dinsdag brachten acht Litouwse studenten als begin van een weekprogramma een bezoek aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Slot van de snuffelstages was maandag een vriendelijke ontvangst en rondleiding bij de Etten-Leurse plant van Saint Gobain Isover.

Eugène de Kok

Duurzaam donker? Heeft u zaterdagavond ook gezellig een uur bij kaarslicht doorgebracht? Dan was u in tegenstelling tot ondergetekende - één van de tienduizenden mensen in Nederland en miljoenen wereldwijd die meededen met Earth Hour, een actie van het Wereld Natuur Fonds. Elk jaar levert het prachtige plaatjes op: de verlichte Eiffeltoren voor en de donkere tijdens Earth Hour, de Euromast zonder lampjes en een bijna onzichtbare skyline van Hong Kong, omdat de kantoren een uur op zwart gaan. Met het uur wil het WNF naar eigen zeggen aandacht vragen voor energiebesparing, omdat de aarde opwarmt door het gebruik van fossiele brandstoffen. Dat heeft rampzalige gevolgen voor mensen, dieren en planten. Laat me in de eerste plaats zeggen dat Earth Hour dit jaar hoogst ongelukkig viel. Als je mensen wilt laten weten dat de aarde warmer wordt op een avond voor de bijna koudste 24 maart sinds 1916, de gevoelstemperatuur op sommige plekken min zestien graden is en sneeuwvlokken de donkere straten wit kleuren, sta je met 1-0 achter. Pech. Hoe graag ze het misschien ook wil, het klimaat heeft het WNF niet in de hand. Laat me duidelijk zijn: ik roeptoeter niet als een PVV’er dat klimaatverandering onzin is en dat de intens koude zaterdag en zondag daarvoor het bewijs zijn, maar acties als Earth Hour kunnen me gestolen worden. Een bijdrage leveren aan een beter milieu doen ze sowieso niet, maar dat is ook niet de bedoeling. Het WNF wil er ‘een signaal’ mee afgeven. We moeten weten dat we bewuster met energie moeten omgaan als we die dieren uit de WNF-reclamespotjes willen redden van de ondergang, maar als je niet al decennia in een grot leeft - wat overigens erg energiebewust zou zijn - en de duizenden spotjes met panda’s, ijsberen, Doutzen Kroes en andere ‘bewustwordingscampagnes’ hebt gemist, heb je dat signaal al ontvangen. Mensen stappen niet over op duurzame energiebronnen door gelikte acties als Earth Hour, maar als alternatieven voor fossiele brandstoffen bereikbaar en betaalbaar zijn. Als het WNF daar zijn fondsen eens voor zou aanwenden, zou ze haar geld pas nuttig en duurzaam besteden.

Colofon

Studenten van de Technische Universiteit van Šiauliai bij hun bezoek aan Saint Gobain Isover.

DOOR HUUB VERVEST

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Gedurende de snuffelweek van acht Litouwse studenten werden behalve de Technische Universiteit in Eindhoven bezoeken gebracht aan SVZ, Trafa, Peeters Landbouwmachines, Parker Gas Separation, de Etten-Leurse brandweer, Nooijens melkveehouderij en als laatste Isover. “

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 13 De oplossing van deze puzzel is in week 14 te vinden op www.internetbode.nl

Het kostte weinig moeite in Etten-Leur adressen te vinden waar de studenten welkom waren”, stelt Joop Biegelaar, begeleider van de studenten namens de Stedenband Etten-Leur/Šiauliai. “De studenten zijn bij diverse Etten-Leurse bedrijven vriendelijk onthaald. Behalve technische zaken hebben we bijvoorbeeld ook een molen bezocht. Zondag hebben we met ze Amsterdam bezichtigd. Maar bijvoorbeeld ook de Volkeraksluizen. Een kleine barrière is misschien de kennis van de Engelse taal. Maar deze voornamelijk op techniek georienteerde studenten zijn wel nieuwsgierig en leerzaam ingesteld.”

Have a safe visit Bij Saint Gobain, opgericht in 1665 voor het vervaardigen van de spiegels in de Spiegelzaal in Versailles, werken wereldwijd honderdduizenden medewerkers. “Bij de vestiging Saint Gobain Isover in Etten-Leur, sinds 1961, werken 228 medewerkers”, volgens Wim Thijs. “Hier richten wij ons met de productie van glaswol bijna volledig op de Nederlandse en Belgische markt. Onze producten zijn voornamelijk bedoeld voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie van woningen en industriële gebouwen. Op andere plaatsen in Nederland maakt Saint Gobain steenwolsubstraat voor de agricultuur.” Uitleg over de spinners voor de productie van glaswol, kostenbesparing en technische onderzoeksaspecten werd gegeven door Christophe Bareyt. Met ‘Have a safe visit’ en voorzien van veiligheidsbrillen, helmen en veiligheidshesjes startte de rondleiding door de immense productie- en opslaghallen onder leiding van Alex Witte, production engineer bij Isover.

FOTO HUUB VERVEST

Vriendelijke mensen De enige dame in het Litouwse studentengezelschap was Laura Reizgeviciute. Laura studeert bouwkunde gericht op het berekenen van bouwkundige constructies in staal, beton en hout. “Dat kan zijn voor woningen, industriële gebouwen en kantoren. Litouwen is een land in ontwikkeling. Gedurende ons bezoek hier hebben we bedrijven bezocht die qua productie en werkwijze toch wel anders zijn dan in ons land. Indrukwekkend is hoe Nederlanders omgaan met de bedreigingen van water.” Van Nederlanders vindt Laura dat het vriendelijke mensen zijn. “Jullie lachen veel. We werden overal vriendelijk ontvangen. Er is heel veel tijd aan ons besteed.” Glaswol voor isolatie was deze Litouwse bouwkundige dame niet onbekend. Dinsdag 26 maart zijn de studenten die gedurende het verblijf in Etten-Leur op privéadressen zijn ondergebracht, weer op het vliegtuig richting Litouwen gestapt. Binnen enkele weken hopen deze studenten hun opleiding af te ronden.

Oude Stijl Jazzfestival wordt Van Gogh Traditional Jazzfestival

Evenement krijgt andere naam ETTEN-LEUR - Het Oude Stijl Jazzfestival Etten-Leur krijgt met ingang van dit jaar een andere naam een gaat het Van Gogh Traditional Jazzfestival heten. De Stichting Oude Stijl Jazz, de Stichting Vincent van Gogh en de VVV zijn dat overeengekomen. Het jazzfestival vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en wel op zaterdag 25 mei, gelijktijdig met de start van het evenement Van Gogh Leeft. DOOR PETER HOUTEPEN Hoewel beide evenementen hun zelfstandigheid en eigen identiteit behouden, wordt wel gezocht naar meerwaarde in onder andere gezamenlijke promotie en uitstraling. Het jazzfestival bestaat uit een streetparade en een aantal terrasconcerten in het centrum van Etten-Leur.

© www.sudokusite.eu

Afstemming De samenwerking komt niet helemaal uit de lucht vallen. In het laatste weekend van mei barst het van de activiteiten in Etten-Leur. Voor de VVV een reden om een en ander op elkaar af te stemmen. De samenwerking tussen de jazz en Van Gogh is daarvan het eerste resultaat. De komende PAGINA 5

weken worden de verschillende activiteiten verder op elkaar afgestemd en worden de programma’s verder vorm gegeven. Versmelting Of Vincent van Gogh een liefhebber was van jazz is niet bekend. Van oorsprong is de jazz, evenals de blues, een versmelting van Afrikaanse en Europese muziekstijlen die plaatsvond in Amerika. De aanleiding tot het ontstaan van de jazz is de afschaffing van de slavernij in Amerika in 1863. Na de opheffing van de slavernij trok de zwarte bevolking weg van de plantages, richting steden. New Orleans werd toen het mekka van de jazz, zoals die nog volop te horen valt tijdens het EttenLeurse jazzfestival.

Parallel Van Gogh woonde en werkte in 1881 voor een langere periode in Etten. Vooral in die periode werden veel jazzbands geboren. De populariteit van de jazz in Europa hield gelijke tred met de ontwikkeling van Vincent van Gogh tot een wereldberoemd kunstenaar. Met de samenwerking tussen de Stichting Vincent van Gogh en de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur wordt deze parallel weer nieuw leven ingeblazen. Hou voor het programma de websites www.vincentvangoghinetten.nl en www. ettenleurjazzfestival.nl in de gaten of kijk op www.uitinetten-leur.nl


KORT BEDRIJVIG

Wie volgt Dick Jaspers op?

Vier dagen strijd om nationale titel driebanden masters

Haarstudio Toosanna bestaat 15 jaar ETTEN-LEUR - Haarstudio Toosanna bestaat 15 jaar. En met net zoveel enthou-

ZEVENBERGEN - Vanaf donderdag 28 maart rolt vier dagen het ivoor over het groene laken bij JBV Amorti in Ze- siasme en nu nog meer ervaring staat eigenaresse Toosanna dagelijks nog in venbergen waar gestreden zal worden om het Nederlands kampioenschap driebanden voor masters. haar salon. Met nog steeds liefde voor het kappersvak, tijd en aandacht voor haar klanten om zo haar creativiteit uit te kunnen leven. Wat begonnen is als iets heel kleins, is uitgegroeid naar iets heel moois. Alle tijd en aandacht voor haar klanten is niet onopgemerkt voorbij gegaan want Haarstudio Toosanna heeft de titel ‘Leukste kapsalon van Etten-Leur’ gewonnen. Toosanna is hier natuurlijk hartstikke blij en trots op. Ervaring Na 26 jaar in het kappersvak heeft Toosanna al heel wat ervaring opgedaan, maar ze vindt het toch belangrijk om haar vak helemaal up to date te houden met cursussen en shows te volgen en om haar erkenning als leerbedrijf te blijven behouden. “Elke dag is weer een mooie dag om bij te leren.” Klanten Graag wil Toosanna alle lieve en trouwe klanten bedanken voor de afgelopen 15 jaar. “Want door deze klanten heb ik mijn salon kunnen laten groeien. Daarom hebben we in april feestmaand met allemaal leuke acties voor onze klanten (zie de advertentie in deze Bode).” Het begint op 30 maart al met een paasbrunch. En zoals altijd met iets lekkers bij de koffie. App Binnenkort heeft Toosanna buiten een website (www.haarstudiotoosanna.nl) en Hairplanner online ook haar eigen app. Hierop zijn alle nieuwtjes van de salon te zien, samen met de ruime openingstijden van de salon. Is Dick Jaspers de te kloppen man in Zevenbergen?

DOOR CHARLES LUIJTEN Knoopt het Willebrordse biljartfenomeen Dick Jaspers er nog een kampioensjaar aan vast of weet een van de andere vijftien masters hem daarvan af te houden? Bij JBV Amorti aan de Dr. Ariënslaan 88 in Zevenbergen zijn ze er klaar voor. Hier staan van 28 tot en met 31 maart de zestien best gekwalificeerde spelers uit het Grand-Prix eindklassement 2012 aan de biljarttafel. Prestigieus De organisatie van de Masters 2013 is in handen van de Stichting Topbiljart Zundert en de jeugdbiljartvereniging Amorti. Hans Snellen en Jan van Kerkoerle zijn van de eerstgenoemde, terwijl Henny Wezenbeek en Frans Tielen van de laatste deel uitmaken. Snellen spreekt van een prestigieuze wedstrijd. “Het is vooral vandaag de erg moeilijk om

ůĞŵĞŶƐŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ hǁnjŽŶǁĞƌŝŶŐƐƉĞĐŝĂůŝƐƚ ,ĞŶŶŝĞůĞŵĞŶƐϬϭϲϱͲϯϭϴϲϮϭ

ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů

ARCHIEFFOTO DE BODE

hiervoor voldoende centen binnen te halen. Sponsors staan beslist niet in de rij. Dat je dagen van te voren in touw bent om er een zo’n aantrekkelijk mogelijke biljartarena van te maken is echter niet erg. Maar we doen het graag.” Ritme De locatie waar de beste Nederlandse driebandenspelers het ivoor in Zevenbergen laten rollen is volgens Hans Snellen prima. “Een ander belangrijk aspect is dat het in de kop van Noord-West Brabant gehouden wordt. In die regio leeft de biljartsport volop. Daarom ga ik er vanuit dat de belangstelling goed zal zijn.” Uit zijn team staat onder andere Barry van Beers aan de groene tafel die de laatste tijd aardig op dreef is en wanneer hij in zijn ritme komt beslist tot een van de kanshebbers hoort. “Ik zit prima in mijn vel en hoop dat de vorm er de komende dagen zal zijn. Als het voor het publiek maar een mooi kampioenschap wordt”, zegt hij. Promotie Aan promotie voor het evenement kan niet hard genoeg gewerkt worden vindt Hans Snellen. “We zijn dan ook verheugd dat alle wedstrijden live te zien zijn via www. kozoom.com en dat ook, onder voorbehoud, Studio Sport een reportage maakt van de finale. Aandacht die we erg nodig hebben voor onze mooie sport in deze

moeilijke tijd. Al met al denken we er in te zijn geslaagd een sfeer te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen. We zullen ervoor zorgen dat de service naar het publiek in elk opzicht zo optimaal mogelijk zal zijn.” Toegang vrij Voor het kampioenschap zijn twee wedstrijdtafels geplaatst waarop het zicht uit alle hoeken van de arena goed is om de elite uit de Nederlandse biljartwereld aan het werk te zien. Daarvan is de start donderdag 28 maart om 12.00 uur. Verder wordt die dag om 14.00, 19.00 en 21.00 uur gespeeld. Deze tijden gelden ook vrijdag en daags erna. Zondag beginnen de halve finales om 11.30 uur en de finale om 14.30 uur. Bijzonder is de gratis toegang tot het evenement.

27 maart 27 maart 28 maart 28 maart 28 maart 28 maart 28 maart 28 maart 29 maart 29 maart 29 maart 29 maart

Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer SanderBanken speelgroep 14.00 uur Binnenhof 13 Grauwe Polder paasknutselen 14.00 uur de Gong C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet C-Oost kindermiddag 14.00 uur ’t Palet C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel Sander Bank. bloemschikken volw. 19.30 uur Binnenhof 13 Grauwe P. Bloemschikken volw. 19.30 uur de Gong C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers bridge 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder bezige handjes 13.00 uur de Gong ’t Hooghuis kaarten 19.30 uur de Vleer Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong C-West inloopmiddag 13.00 uur den Drempel C-Oost beugelen 13.30 uur ’t Palet

Expositie schilderijen van Rodica Mirita

Poule-indeling Poule A: Raimond Burgman, Jeffrey Jorissen, Harrie van de Ven en Ad Koorevaar. Poule B: Jean-Paul de Bruijn, Martien van der Spoel, Herman Slikker en Ruud Holscher. Poule C: Dick Jaspers, Glenn Hofman, Jean van Erp en Wim van Cromvoirt. Poule D: Berry van Beers, Dave Christiani, Jan Arnouts en Huub Wilkowski.

Agenda wijkactiviteiten 27 maart 27 maart 27 maart 27 maart 27 maart 27 maart 27 maart 27 maart 27 maart

Haarstudio Toosanna, Torenpad 8, Etten-Leur. Telefoon: 076-501 11 60. Internet: www.haarstudiotoosanna.nl

29 maart ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer 29 maart Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis 29 maart Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong 30 maart C-West paaseieren kleuren 10.00 uur den Drempel 30 maart Banakkers paaseieren zoeken 11.00 uur ut Praotuis 30 maart C-Oost paastaart maken 10.30 uur ’t Palet 30 maart C-Oost paastaart maken 14.00 uur ’t Palet 30 maart Grauwe Polder dansen 20.00 uur de Gong 1 april SanderBanken country 13.30 uur Binnenhof 13 2 april Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong 2 april Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis 2 april Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 2 april Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong 2 april Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis 2 april C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet 2 april C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel 3 april Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis 3 april Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis 3 april C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet 3 april ‘t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer 3 april C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel 3 april C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet PAGINA 6

ETTEN-LEUR - Van 25 maart tot 21 mei is bij Avoord Zorg en Wonen, locatie Het Anbarg een expositie van schilderijen van Rodica Mirita te bezichtigen. Rodica Mirita is geboren in Roemenië in 1958, en sedert 1991 woonachtig in EttenLeur. Vanaf 1968 bezig met tekenen en kunstschilderen en art-opleiding gevolgd. In de periode 1984-1991 was zij modeontwerpster in Boekarest. Schilderen betekent heel veel voor haar, het is voor haar een levensbehoefte, “a way of live and my way of coming in touch with world”.

Zij wil met haar schilderijen anderen de wereld laten zien door haar ogen. De schoonheid ook van het kleine. Haar stijl is expressief en kleurrijk en bloemen vormen voor haar een belangrijke inspiratiebron. Avoord Zorg en Wonen, locatie Het Anbarg vindt u aan de Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.30 uur. In het Grand café kunt u terecht voor een kopje koffie of een drankje. Wilt u zelf eens exposeren kom dan de ruimte bekijken en neem contact op met Tonnie v.d. Bos tel. 06-23406624, t.van. de.bos@avoord.nl

WIJKEN WIJKVERENIGING CENTRUM WEST Paaseieren kleuren Wijkvereniging Centrum West organiseert zaterdagmorgen 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Den Drempel Papenstraat 47 Paaseieren zoeken en kleuren. Voor alle kinderen uit onze wijk van 1 tot 12 jaar. Verf en eieren zijn gratis aanwezig. Voor de mamma en pappa is er koffie. Ook opa en oma met kleinkinderen zijn van harte welkom.

WIJKVERENIGING DE BAAI Algemene jaarvergadering Hierbij nodigen wij u uit voor de algemene jaarvergadering van wijkvereniging “de Baai”. Deze vindt plaats op woensdag 3 april om 20.15 uur in clubgebouw Achillis gelegen op het sportpark Concordialaan. Op de agenda staat: opening; goedkeuring notulen 2011; ingekomen stukken; jaarverslag secretaris; financieel jaarverslag penningmeester; begroting 2013; kascontrole commissie; jaarverslagen werkgroepen; rondvraag en sluiting. Wij hopen u allen te mogen ontmoeten.


LIEF EN LEED

Familieberichten CONFERENTIECEEdZhDKsENDON< Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

Ä&#x17E;ĹśĆ?ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;ŽůůÄ&#x17E;ĹŻĹ˝Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĨĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161; Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

<Ĺ?ĹŠĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;ŽŜŏÍ&#x2DC;Ŝů ŽĨĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹľĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŜĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä?ŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ŽŜĆ?Ĺ˝Ć&#x2030;Í&#x2DC; ŽŜĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;ƾžĹ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;ŽŜŏÍ&#x2022;,ŽĨĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ď´Í&#x2022;ϰϳϰϭ<,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ϏϭϲϹͲϹϏϳϹϹϏ

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Zij is te bereiken op: 06 48498248

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

3455-678-797*:;954576<%5;

       

Zwanentranenkoor

In Memoriam Dien van Dravik ETTEN-LEUR - Wetende dat de gemiddelde leeftijd van de Zwanentranenkoorleden inmiddels boven de 65 jaar is, weet je dat afscheid nemen van een lid wegens zijn/haar overlijden, er bij hoort. Maar toch blijft zoâ&#x20AC;&#x2122;n afscheid steeds weer een moeilijk moment. Dien van Dravik, lid vanaf de oprichting van ons koor, heeft ons op ruim 80-jarige leeftijd verlaten, zo hoorden we dit weekend. Ondanks het feit dat we wisten dat het met haar gezondheid langzamerhand wat minder werd, werden we toch verrast. De afgelopen jaren bleven haar de lichamelijke ongemakken niet bespaard. Telkens was er weer wel iets dat haar afwezigheid deed opvallen. â&#x20AC;&#x153;Is Dien er niet vandaag?â&#x20AC;? was dan automatisch weer de vraag bij aanvang van een repetitie. Want iedereen wist dat Dien een trouw bezoekster van repetities en optredens was. Haar afwezigheid viel direct op. Hoewel, opvallen deed Dien niet, maar ze wĂĄs er wel. Met haar priemende ogen en fronsende wenkbrauwen, liet ze duidelijk merken als iets haar niet zinde of beviel, haar ogen ďŹ&#x201A;itsten dan van links naar rechts. Als tijdens een repetitie het weer eens wat rumoerig was, zag je haar ogen duidelijk maken: Moet dat nou, kan â&#x20AC;&#x2DC;t niet wat rustiger!? â&#x20AC;&#x153;We komen om te repeteren, â&#x20AC;&#x153;maaiwenâ&#x20AC;? doen ze maar in de pauze of na aďŹ&#x201A;oop!â&#x20AC;? zei ze dan, als je haar er op aansprak. Vanaf het begin in De Zwaan, later in Het Oude Turfschip en nu in het Nieuwe Turfschip, bij optredens dicht bij huis of veraf: Dien wĂĄs er, of ze was ziek... â&#x20AC;&#x2DC;n Aantal weken geleden â&#x20AC;&#x2DC;moestâ&#x20AC;&#x2122; ze helaas naar een verzorgingstehuis, het ging niet meer alleen thuis. Ze had meer zorg nodig. Maar dat haar gezondheid zo snel achteruit zou gaan, neen dat hadden we niet verwacht. Maar haar kennende, weten we dat ze gezegd zou hebben â&#x20AC;&#x153;â&#x20AC;&#x2DC;t Is goed zoâ&#x20AC;?. Aanstaande vrijdag begeleiden we haar naar haar laatste rustplaats... Dien we zullen je missen. Houdoe en bedankt! Zwanentranenkoor

         !"#$$% ##&'(')*) Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66 Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl "ERGSEBAANs!2.ISPEN

,ZQMU]bQMS[\]SSMVMVLI\_I[PM\LIV -Z_MZLOMMV_WWZLOM[XZWSMVMVVI\QMV UQV]\MV[\WVLMV_MJ]Q\MV 2IUUMZIT[JQRMMVJMOZINMVQ[WN KZMUI\QM MMVTII\[\M_WWZLIKP\MZ_MOMJTQRN\ 0M\SIVIVLMZ[-ZbQRV_WWZLMV^WWZ -ZbQRVZQ\]MTMVWUIN[KPMQL^WZU\MOM^MV WWSIT[MZOMMVSMZSMTQRSMJQVLQVOUMMZQ[ 7UPMZQVVMZQVOMV\MLMTMV 7UIN[KPMQLWVLMZ_WWZLMV\MJZMVOMV WUZ]QU\M\MOM^MVIIV^MZLZQM\MVOMUQ[

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

8M\MZ;\IU )N[KPMQL[JMOMTMQLQVO >ZIIO^ZQRJTQR^MVLLMJZWKP]ZMIIV" !!! MUIQT"IN[KPMQL[JMOMTMQLQVO(OUIQTKWU ___IN[KPMQL[JMOMTMQLQVOKWU JM _IIZLMbMIL^MZ\MV\QMJQR]_XMZ[WWVTQRSMXIXQMZMV

PAGINA 7


NIEUW! Dorps wonen in een unieke woonwijk

bouverijen, natuurlijk in teteringen - Uitnodiging informatieavond - dinsdag 2 april, inloop v.a. 19.00 uur Start verkoop

Wij nodigen u van harte uit om op dinsdagavond 2 april a.s. aanwezig te zijn bij de informatiebijeenkomst over de nieuwe wijk Bouverijen te Teteringen. De informa-

De officiële verkoop start op zondag 14 april a.s. Tussen 13.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom in het informatiecentrum op de bouwlocatie. Het makelaarsteam staat dan voor u klaar om alles te vertellen over deze unieke woonwijk aan de rand van Teteringen!

tieavond vindt plaats bij Golfpark De Haenen, Laan der Continenten 70, Teteringen. Vanaf 19.00 uur staat de koffie voor u klaar, om 19.30 uur begint de presentatie. Tijdens deze avond praten wij u geheel bij over de laatste ontwikkelingen van deze unieke woonwijk, mis dit niet! Bent u niet in de gelegenheid, maar wilt u toch graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkeling van Bouverijen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Dit kan eenvoudig op:

www.bouverijen-teteringen.nl Teteringse Heide

PRESENTATIE BOUVERIJEN LAAN DER CONTINENTEN 70

OO ST E

RH OU T

SE W

EG

ɳ Golfpark De Haenen

Teteringen sportpark De Gouwen

Қ

OO

ST

ER

HO UT

SE W

EG

Breda KADIJK

Glasvezel Alles-in-één Standaard met Interactieve TV De eerste 3 maanden

67.11

45./mnd*

Overal in en om het huis tv-kijken op je laptop, tablet of smartphone Met één druk op de knop een programma even op pauze zetten

AD-10998/02-13

Supersnel internetten met 100 Mbit/s

kpn winkel | kpn.com/glasvezelactie | 0800 0404

*Actieprijs geldt voor Glasvezel Alles-in-één Standaard i.c.m. een jaarcontract. Na 3 maanden vervalt de korting en betaal je voor het pakket € 67,11 /mnd. Kijk voor de beschikbaarheid en de voorwaarden op kpn.com/glasvezel

A2

7

|

E3

11

NIEUWE


INFORMATIE AVOND

ALLES OVER DE ELEKTRISCHE FIETS 

SCHRIJF NU IN!

076-5020050

MAXIMAAL 12 PERSONEN PER AVOND.

20% knalkorting op het gehele assortiment

DONDERDAG 28 MAART- WOENSDAG 3 APRIL

VOL=VOL an der de fietsspecialist

E

2 PAASDAG GEOPEND BISSCHOPSMOLENSTRAAT 104 4876 AP ETTEN-LEUR 076-5020050 WWW.VANDERVEEKENFIETSEN.NL

Donderdag 28 - Vrijdag 29 en Zaterdag 30 maart 2013 Drogisterij & Parfumerie Meeuwen | Winkelcentrum 43 | Etten-Leur * De actie is alleen geldig op 28-29 en 30 maart 2013. De actie is niet geldig op alle foto-enen filmartikelen, cadeaubonnen babyvoeding onder de 6 maanden. * Deandere actieaanbiedingen, is alleen geneesmiddelen, geldig opDA28-29 30 maart 2013. Deenactie is niet geldig op alle klantenkaart is uitgesloten van deze actie. andere aanbiedingen, geneesmiddelen, foto- en ďŹ lmartikelen, cadeaubonnen en babyvoeding onder de 6 maanden. DA klantenkaart is uitgesloten van deze actie.

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk 9,6/(..(5(1*(=21' 

AANGEBODEN

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop â&#x20AC;&#x2DC;t Leursbaantje

Parket PVC Laminaat vloeren

²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²² %HUQKDUGVWUDDW 7HO ,QWHUQHWZZZSDOLQJUXFSKHQQO 3;5XFSKHQ

2

loeren al van Eiken parketv loer

af â&#x201A;Ź 34,95/m

incl. onderv

Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

VARKENS DRIJFMEST

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

GEĂ?NJECTEERD OP GRAS- EN BOUWLAND Bel M. van Gurp 06-13210126

ZOEKT U EEN PARTNER VOOR HET LEVEN? Mens & Relatie is er voor u. Maak een vrijblijvende afspraak. Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

076-5011668 I fax 076-5036557

www.vanrooden-dakservice.nl jeroen@vanrooden-dakservice.nl

* vraag naar de voorwaarden

T. 076 - 501 14 44 Kijk voor alle jubileumacties op www.triviumsport.nl

Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

9LVERHUGHULMÂśW+RHNVNH

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken. Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten.

(deze actie is geldig in de 30 jubileumweken van 18 maart t/m 13 oktober 2013)

Ook reinigen van dakgoten

8ZDGUHVYRRUOHNNHUHJHURRNWH SDOLQJIRUHOPDNUHHOHQ]DOP

VAN ROODEN

Actie!

30 weken lang sporten met 30% korting*

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder$+0 .)% !(!* 3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!* 3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!* Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+, afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281

UW RELATIE IS ONZE MISSIE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

BUSSEN TE

KARWEI ETTEN-LEUR GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

ELISE

DANSSCHOENEN 2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU 0167-522939 / 06-10807891

HUUR

v.a. â&#x201A;Ź 48,- p/dag MAART AKTIE!!! Gehele maand maart km vrij op al onze huurbussen

www.QualityCarRent.nl 076-5022267

V.O.F. G & K Services - Breda â&#x20AC;&#x153;Voor al uw schoonmaakwerkzaamhedenâ&#x20AC;? voor: - Particulieren - Bedrijfsruimtes - Kantoren - Hotels & Restaurants etc. 06-83277640

â&#x2013; Goede Vrijdag 29 maart 9.00 - 18.00 uur

WINTER AANBIEDING

â&#x2013; Zaterdag 30 maart 9.00 - 18.00 uur

Motorrijlespakket!

â&#x2013; Zondag 1e Paasdag Gesloten â&#x2013;  2e Paasdag 9.00 - 17.00 uur GEOPEND KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - Theorieles - theorie examen - Theorieboekje

â&#x201A;Ź1.125,-

â&#x201A;Ź900,-

Aanbieding geldig tot 1 april 2013 Vraag naar de voorwaarden


Prominenten uit West-Brabant samen op de racefiets

Cycling Ambassadors van start

The Clash of the Cover Bands ETTEN-LEUR - Zaterdag 20 april vindt in Poppodium Nieuwe Nobelaer een voorronde plaats voor het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The Benelux Edition 2013/2014’ voor Regio Zuid (Noord-Brabant/Limburg/Zeeland).

WEST-BRABANT - Vorige week zijn de Cycling Ambassadors West-Brabant gestart. Een fietsclub voor managers en bestuurders van overheid, ondernemingen en onderwijswereld die inmiddels zo’n veertig deelnemers telt. Het is de bedoeling dat hun onderlinge samenwerking verbetert door ook samen te gaan fietsen. De deelnemers komen uit alle 19 gemeenten die de regio West-Brabant vormen. Samen gaan zij trainen op de racefiets en in de winter op mountainbikes. Er komen eigen tochten met motorbegeleiding. Ook zullen de Cycling Ambassadors gezamenlijk gaan deelnemen aan fietsevenenten van andere organisaties. Oprichter en voorzitter is Oosterhouter Zes bands gaan ieder met een 30 minuten Bert Kandel, die in de gemeente Moerdijk gemeentesecretaris is. durende set de muzikale strijd met elkaar

aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes. De uiteindelijke winnaars

krijgen naast naamsbekendheid ook een cd-contract met videoclip en plugging en distributie in de Benelux, een presentatie/ release avond en een tour van 20 optredens door de Benelux. De winnaars van vorig jaar, rock coverband Koyle, stond in de Mega Top 100 van de single/videoclip End Of June. Gedurende hun deelname worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal naar een hoger niveau te tillen. Speel jij ook in een coverband of tribute band en wil je deelnemen, geeft je dan op via www.theclashofthecoverbands.co Hier vindt je alle informatie. De avond op 20 april begint om 20.00u; zaal open om 19.30u.

Grootste benefietavond van de Benelux voor Syrië ETTEN-LEUR - De grootste benefietavond van de Benelux voor Syrië wordt op 30 maart in de Nobelaer in Etten-Leur gehouden.

Startavond van de Cycling Amabssadors West-Brabant met de onthulling van het clubtenu. Vlnr Cycling Ambassor burgemeester Klijs van Moerdijk, initiatiefnemer Bert Kandel, ex-prof Bob Rasenberg, ex-prof Johan vd Velde, burgemeester Peter vd Velden van Breda, ex-prof Rini Wagtmans, burgemeester Harrie Nuijten van Alphen Chaam (voorzitter van de Stichting De Goeie Ontsnapping die het wielrennen in West-Brabant bevordert) en Cycling Ambassador burgemeester Fons Naterop van Wijk en Aalburg, die voor de Ambassadors met Marianne Vos, woonachtig in die gemeente, een toertocht gaat organiseren . FOTO ADRIAAN VAN ZIJP

Waarom zo’n fietsclub? Bert Kandel vertelt dat hij in Rotterdam al een dergelijke club heeft georganiseerd die al twaalf jaar marathons loopt en samen traint en netwerkavonden houdt. Dat bleek een groot succes in het Rotterdamse. “Ik woon nu in Oosterhout en heb door mijn werk veel te maken met de 19 samenwerkende West-Brabantse gemeenten. In Rotterdam is hardlopen belangrijk, denk aan de marathon. Maar hier in Brabant gaat het meer om fietsen. Dat is ook een traditie die veel toppers heeft opgeleverd. Fietsen leeft enorm in Brabant, dat merk ik ook wel aan de belangstelling voor de Cycling Ambassadors. Ik verwacht dat we aan het eind van het seizoen honderd deelnemers zullen hebben.”

Stimulerend Kandel vertelt dat samen prestaties neerzetten enorm stimulerend is voor de onderlinge samenwerking tussen mensen van gemeenten, bedrijven en onderwijs. “Dat is natuurlijk ook goed voor de gezondheid. Maar ook voor de ontwikkeling van WestBrabant als economische regio”. De Ambassadors komen uit alle 19 WestBrabantse gemeenten. Zij hebben komend seizoen zes zelf georganiseerde tochten van 75 tot 100 kilometer. Verder wekelijks een trainingstocht en ook clinics en netwerkavonden.

sport, en dan vooral wielrennen en economie hand in hand gaan” , aldus Bert kandel. De eerste grote tocht is op zaterdag 6 april vanuit Tholen. Belangstellenden uit de doelgroep die dan willen kennis maken met deze nieuwe club zijn welkom. Zij kunnen de website van de Ambassadors raadplegen (www.cawb.nl) of bellen met voorzitter Bert Kandel: 0651107351 of secretaris Adriaan van Zijp (06-52037061).

AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl

KORTE BERICHTEN Thema-avond Kinderen en kanker: Op maandagavond 8 april zullen Els Heesakkers, Jet Hellema en Ingrid Kooyman elk vanuit hun specifieke achtergrond als ervaringsdeskundige of professional ingaan op dit onderwerp. Aanvang 19.30-21.30 uur. Er zal ruim tijd zijn voor het beantwoorden van vragen. Wilt u deze avond bijwonen? Aanmelding graag voor donderdag 4 april via onze website www.honingraad.nl, per email naar welkom@honingraad. nl of tel. 076-5655291. Toegang gratis. IVN-natuurwandeling: Op 2e Paasdag, maandag 1 april verzorgen natuurgidsen van IVN Mark & Donge een wandeling door De Vloeiweide met het thema: verkavelingen. Vertrek om 14.00 uur vanaf zevensprong bij bruggetje over Bijloop, Raamschoorseweg, 4838 EN Breda. Zie ook www.ivn-markendonge.nl Anders leren denken: De cursus constructief denken, bedoeld voor mensen die last hebben van stress, somberheid, angst- en/ of spanningsklachten start op 18 april in Breda van 15.30-17.30u. Kennismakingsgesprekken zijn op 5 april in Breda. Er zijn 5 bijeenkomsten. Informatie en aanmelden: Indigo Brabant, tel. 0880161800, info@indigobrabant.nl of www.indigo.nl. ETTEN-LEUR Aftrap Educatieve Activiteiten: Naar verwacht zal deze Educatieve Route ergens voor de Opendag van “Beleef de Rith” op 20 mei (2e Pinksterdag) in gebruik genomen worden. Maar vooraleer deze tig-in-een-zoekpuzzelspeurroute haar entree kan maken, verwelkomen De Menmoerhoeve en “Linksom en Rechtsom”

Zaterdag Van Gogh fietstocht ETTEN-LEUR - Zaterdag is het precies 160 jaar geleden dan Vincent van Gogh geboren werd. Van Gogh startte zijn carrière in het toenmalige boerendorp Etten. Een mooie reden om op die dag letterlijk in de sporen van de wereldberoemde schilder te treden. De organisatie is in handen van de Stichting Vincent van Gogh EttenLeur i.s.m. het UITpunt / VVV. Een deskundige gids fietst met u langs de vele plekken in en rondom Etten-Leur waar

Vincent graag kwam. Onderweg hoort u uiteraard waarom en hoe Van Gogh te werk ging. De tocht duurt circa 2,5 uur en wordt afgesloten met kop Ettense koffie/thee met iets lekkers erbij. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is voorinschrijving noodzakelijk. Vol is vol. Dit kan bij de Balie van Nieuwe Nobelaer (UITpunt/VVV EttenLeur), via vvvetten-leur@nieuwenobelaer. nl, of tel. 076-5045200. Het vertrek van deze fietstocht is om 13.30 uur vanaf de Nieuwe Nobelaer (melden bij de Balie).

PAASSHOW Vrienden van de Wannebiezz 2e Paasdag GEOPEND

Doelstelling De naam Ambassador staat voor onze doelstelling: samen door deelname aan allerlei wielergerelateerde activiteiten laten zien dat West-Brabant een regio is waar

Een van de sprekers is de gerenommeerde Amerikaanse bekeerde moslim Yusuf Estes. Estes is in Housten opgegroeid in een protestants christelijke familie en heeft 28 jaar actief het Christendom gepredikt. De benefietavond is vormgegeven door zang, een kindertheater en lezingen omtrent de huidige situatie in Syrië. Verwacht wordt dat er meer dan duizend belangstellenden bij dit evenement aanwezig zullen zijn. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de Syrische vluchtelingen in Jordanië. Het initiatief komt van de Roosendaalse islamitische jongerenorganisatie IVR Jon-

geren, die de krachten heeft gebundeld met verschillende zusterorganisaties uit Nederland. De dringende hulpvraag vanuit vluchtelingenkampen in onder anderen Jordanië en de nijpende situatie waarin de Syriërs in verkeren, zag de jongerenorganisatie als aanleiding om een grootse benefietavond te organiseren. Er is inmiddels ook een speciale website geopend: helpsyrie.nl. Kaarten zijn via verschillende kanalen te verkrijgen, waaronder helpsyrie.nl. Ook kunnen belangstellenden donaties doen op een speciaal rekeningnummer dat hiervoor is geopend: 468478752. Het geld dat wordt opgehaald, gaat naar het vluchtelingenkamp Aza’tari in Jordanië nabij de grens met Syrië. Men zal de vluchtelingen in de eerste basisbehoeften voorzien, waaronder voedsel en kleding.

Educatief Vermaak eenieder van harte op Tweede Paasdag met de aftrap van op handen zijnde educatieve activiteiten. Voor info en programma: www.Menmoerhoeve.nl of www.LinksomenRechtsom.nl. Tot ziens op Tweede Paasdag tussen 9.15 en 17.00 uur op De Menmoerhoeve. WIEGO: WIEGO neemt op maandag 1 april deel aan de Paaswandeltocht te Wijk en Aalburg. De bus vertrekt vanaf vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur, tussen 8.30 en 9.10 uur (afhankelijk van het opstappunt). Terug rond 16.30 à 17.00 uur. Afstanden: 10 ,15, 20 en 30 km. Geïnteresseerden (ook Nordic Walking-sporters) die mee willen en geen lid zijn, kunnen voor informatie terecht bij H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130 te Breda (tel. 076-5657357 of 06-36080869). SV’81: Uitslagen 21 maart: J. Wissel 1315; P. Coertjens 1257; N. v. Meer 1189; D. Jaspers 1184; F. v. Schaik 1158; J. Rommers 1157; G. Dirven 1097; M. vd Bos 1032 Country line dance middag: Wil en Nel van Boheemen houden op maandag 1 april (2e paasdag) een country middag. Dit is geen grap. DJ Willy zorgt voor de muziek, maar je mag ook een eigen cd of usb stick meebrengen. Er worden ook oude dansen gedraaid .Aanvang 13.30 tot 17.30 uur, Binnenhof 13 Etten-Leur. Informatie-avond: Op woensdag 27 maart organiseert Surplus Kinderopvang ism Kinds&Coach van 19.00-21.30u een informatie-avond over scheiden, loyaliteit en communicatie, locatie: kdv Do-re-mi/bso Kameleon 3, Tamboerijn 9-11, Etten-Leur. Graag van tevoren aanmelden: doremikameleon3@surpluskinderopvang.nl. PAGINA 10

nu al een traditie ETTEN-LEUR - De Stadsgehoorzaal in Vlaardingen schudde afgelopen zaterdag een avondlang op haar grondvesten. In het, tot de nok toe gevulde, sfeervolle theater vierden de Wannebiezz hun ‘2835 daags bestaan’ met veel muzikale vrienden en een uitzinnig publiek. Al weken werd, door menigeen, reikhalzend uitgekeken naar dit theaterfeest en er ontstond een levendige handel in tickets, waardoor de verwachtingen voor “Vrienden van de Wannebiezz” hoog waren. Meteen vanaf het moment dat de bezoekers, die overigens uit alle windstreken kwamen, de Stadsgehoorzaal betraden zat de stemming er al goed in. Sjaan Valkhoff, getrouwd met een nazaat van de legendarische Jaap en bovenal tweelingzus van Gilles de la Tourniquette, nam als een volleerde garderobedame de vele jassen in ontvangst. De meeste bezoekers sloegen de koffie over en proostten in een bijna familiare sfeer op een avond waarvan niemand nog wist hoe die ging verlopen, maar waarbij niemand er aan twijfelde of het gezellig zou worden. Wat daarna gebeurde is nauwelijks samen te vatten in een kort verslag. Na een warming up door blaaskapel “De Haringkoppen”, een prachtig voorge-

dragen gedicht door Toon Hermans zelf en een spectaculaire entree van de Wannebiezz met een heuse showbizztrap begon een meezingfeest met zeer uiteenlopende liedjes met en van collega’s Martin Eden, Yoeri L’Abée, zus Sjaan, Marco de Hollander en Rita Young. Een enorm scherm toonde diverse songteksten, twitterberichten en veelal komische clips. Twee ogenschijnlijk onvermoeibare danseressen zorgden voor nog meer dynamiek in deze, toch al, vlotte show. Tussen de massaal meegezongen levensliederen en discoklassiekers door kwam zangeres Angelina de Wannebiezz feliciteren met hun nieuwe single “Vandaag mag nooit meer overgaan” die op deze avond werd geïntroduceerd. Tijdens de zogenaamde ‘halftimeparty’ en een dampende afterparty wisselden de artiesten elkaar af, waarbij zij op enthousiasmerende wijze werden aangekondigd door collega Edwin van der Toolen. Na 5 uur lang zingen, dansen en drinken stelde men unaniem vast dat “Vrienden van de Wannebiezz” de hoge verwachtingen ruimschoots heeft waargemaakt. Het heeft er alle schijn van de dit bijzondere theaterfeest een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden met telkens weer nieuwe muzikale vrienden van de Wannebiezz.
Het Aardbeienterras Beleef de wereld der Zomerkoninkjes

20% knalkorting

Vanaf vrijdag 29 maart elke dag geopend van 10.00-18.00 uur Verwarmd binnenterras!!

Van aardbeienlunch tot speelweide… Pannenhoefsebaan 31, RijsbergenDĞĞƵǁŝƐĚŝũŬŽŶŐ͘ƚĞƚƚĞŶͲ>ĞƵƌ Donderdag 28 - Vrijdag 29 en Zaterdag 30 maart 2013

dĞŬŽŽƉ͗tĞŝůĂŶĚŵĞƚŚŽƵƚŽƉƐƚĂŶĚĞŶŽƉĐĂ͘ϯϴϯϬŵϸ͕ ƌƵƐƚŝŐŐĞůĞŐĞŶŶĂďŝũ^ĐŚƵŝƚǀĂĂƌƚũĂĂŐƉĂĚƚĞƚƚĞŶͲ>ĞƵƌ͘ WƌŝũƐŽƉĂĂŶǀƌĂĂŐ

Drogisterij & Parfumerie Meeuwen | Winkelcentrum 43 | Etten-Leur

sŽŽƌŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞďĞůƚƵŽŶƐŬĂŶƚŽŽƌ͗ϬϳϲͲϱϵϲϰϭϳϭ

* De actie is alleen geldig op 28-29 en 30 maart 2013. De actie is niet geldig op alle

Als kwaliteit en service er toe doen!

dĞŬŽŽƉ͗WĞƌĐĞĞů ĐƵůƚƵƵƌŐƌŽŶĚŽƉĐĂ͘ ϰϱ͘ϴϭϬŵϸ͕ĂĂŶĞĞŶ ǀĞƌŚĂƌĚĞǁĞŐ ŐĞůĞŐĞŶŝŶĚĞ ŶĂďŝũŚĞŝĚǀĂŶƚƚĞŶͲ >ĞƵƌ͕ĞǀĞŶďĞƌŐĞŶ ĞŶ,ŽĞǀĞŶ͘ WƌŝũƐŽƉĂĂŶǀƌĂĂŐ͘

op het gehele assortiment

www.hetaardbeienterras.net

s2ADIATOREN s6LOERVERWARMING s#6 KETELS s7ARMTEPOMPEN s:INK ENDAKWERK

Exclusief Landelijk Wonen & Agrarisch Vastgoedfoto-enen filmartikelen, cadeaubonnen babyvoeding onder de 6 maanden. * Deandere actieaanbiedingen, is alleen geneesmiddelen, geldig op 28-29 30 maart 2013. Deenactie is niet geldig op alle DA klantenkaart is uitgesloten van deze actie. andere aanbiedingen, geneesmiddelen, foto- en filmartikelen, cadeaubonnen en babyvoeding onder de 6 maanden. DA klantenkaart uitgesloten van deze actie

ǁǁǁ͘ǀĞƌŵĞĞƌĞŶŵĂŬĞůĂĂƌĚŝũ͘Ŷů

$EALERVANBEKENDEMERKEN /OKVOORALUWLUCHTVERWARMING

Munnikenheiweg 26 - Etten-Leur - Tel. 076 - 5012496

www.peeterstenkley.nl s4ECHNISCH)NSTALLATIEBEDRIJFs#ENTRALE6ERWARMING s!IRCONDITIONINGs,OODGIETERIJs/NDERHOUD

Altijd goed. Altijd de voordeligste. Extra Paasvoordeel!

Advocaat

Geschenk paasei

0.5 l BL IJV EN D

VERLAAGD

Pijnboompitten 100 g

van 3.49

2.

89

BL IJV EN D

BL IJV EN D

VERLAAGD

VERLAAGD

350 g

van 3.29 Hollandse van 2.99

2.

85

garnalen 100 g

van 3.29

2.79

Voordelig voorjaarsklaar!Vanaf woensdag 27-03-2013 Kunststof plantenbak

Tuinfiguren

Tuinposters

Klein: 3.99, groot: 6.99

Van metaal.

Extra groot met frame.

2.49

Potgrond Dagelijks verkrijgbaar.

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

vvanaf

3.

99

Versaanbieding! Meloen Galia Per stuk

v an 1.79 VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. KŽŬǀŽŽƌĂůƵǁďĞƐƚƌĂƟŶŐƐŵĂƚĞƌŝĂůĞŶ͕ŽƉŚŽŽŐnjĂŶĚ͕ŐƌŝŶĚnjĂŶĚ͕ĞŶnj

Tel. 0622523365 / 0765971547

8.99 14.99 Vanaf donderdag 28-03-2013

v 20 l

0.99

*

-45%

-52%

0.99

* Versaanbieding geldig vanaf donderdag 28-03-13 t/m woensdag 03-04-13.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

Mini romatrostomaatjes 400 g

van 2.69

1.29

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.


X x x x x

x x x

ZATERDAG 30 MAART DEMODAG SMALFILM SCANNEN Heeft u nog oude super 8 en dubbel 8 films in de kast liggen? Deze kunt u via Media Markt Breda laten scannen naar DVD of harde schijf. Op zaterdag 30 maart wordt gedemonstreerd hoe het scannen in zijn werk gaat en wat de kwaliteit is van het gescande filmmateriaal.

LAAT UW OUDE BEELDEN

NIET VERLOREN GAAN,

STEL ZE VEILIG VOOR DE TOEKOMST!

ALLEEN OP DE DEMODAG EXTRA VOORDELIG! NEEM UW FILMS MEE EN LEVER ZE IN OP DEZE SPECIALE DAG:

TNBMGJMNpWJEFPpEJBmT OFHBUJFWFOpGPUPmT Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


AANHANGW./CARAVANS/CAMPERS

VERHUUR ZIE DESNEP.NL OLIE VERVERSEN/KOB REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

UITLATEN WIELEN ACCUâ&#x20AC;&#x2122;S AIRCO APK

Opslag Zomerbanden monteren Wij werken voor alle leasemaatschappijen In april een afspraak via desnep.nl is 10% korting

Zwanger & Fit

Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676

U bent zwanger: Gefeliciteerd! Uw lichaam verandert en het kind in de buik groeit en ontwikkelt zich. Zwanger & Fit helpt u om u goed voor te bereiden op de bevalling en de eerste tijd daarna. U kunt hiermee beginnen rond 20 weken zwangerschap en al inschrijven vanaf 12 weken zwangerschap.

Kozijnen Serres Schuifpuien Overkappingen

Het team van Zwanger & Fit werkt samen met diverse verloskundigenpraktijken. De cursus wordt gegeven onder leiding van een verloskundige en bestaat uit 16 bijeenkomsten: - 12 lessen voor de bevalling. - 4 lessen na de bevalling.

Nieuwbouw Renovatie Â&#x2021;=RQZHULQJHQ Â&#x2021;5ROOXLNHQ Â&#x2021;+RUGHXUHQ Â&#x2021;6FUHHQV Â&#x2021;,VRODWLHJODV Â&#x2021;*DUDJHGHXUHQ

Naast informatiebijeenkomsten met als themaâ&#x20AC;&#x2122;s: Zwanger zijn, bevalling, kraamperiode en herstellen na een bevalling, wordt er wekelijks actief in groepsvorm getraind (Perfect Pilates Peri Partum). Tijdens de zwangerschapspilates wordt er gewerkt aan: - Voorkomen en bestrijden van bekkenpijn, rugklachten, bekkenbodemklachten en incontinentie. - Algehele ďŹ theid bevorderen. - Voorbereiding op de bevalling. - Ontspanning.

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier! BOLLEBOOM V.O.F. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

Kosten Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt de cursus geheel vergoed. Informeer hiernaar bij uw verzekering of kijk in de polisvoorwaarden.

Succesformuleâ&#x20AC;&#x153;Home Based Franchiseâ&#x20AC;?

Deelname De cursus start vanaf maandag 15 april 2013 om 20.00 uur. U kunt zich aanmelden vanaf 12 weken zwangerschap via telefoonnummer 076 50 100 01 of mail naar info@medisports.nl

Franchisers

zoekt West Brabant

3URÂżHOVFKHWVIUDQFKLVHQHPHU Â&#x2021; &RPPHUFLsOHHUYDULQJ OLHIVW%%

Â&#x2021; $FKWHUJURQGDOV ondernemer/retailer is een prĂŠ Â&#x2021; LVRRN]HHUZHONRP Â&#x2021; %HUHLG]LMQRPLQHHQJHOLPLWHHUGH OLFHQWLHWHLQYHVWHUHQ Bezoek ons ook op Facebook

Voorsteven 32, 4871 DX Etten-Leur, tel. 076 501 00 01, www.medisports.nl

%H]RHNRQ]HZHNHOLMNVHPHHWLQJPDDUWHQDSULOLQKHW 7ULYLXP+RWHOWH(WWHQ/HXUDDQYDQJXXU 0DLORIEHOYRRUHHQRULsQWHUHQGJHVSUHN IUDQVYDQVRHVW#LWPEUHGDQOWHO


KORT BEDRIJVIG

SENIOREN ZONDAGMIDDAGINLOOP In het Grand café van Kloostergaard staat op zondag 1 april het thema Vergeten Groenten op de agenda. We bedoelen met “vergeten” die typen van groenten, kruiden en fruit die ooit voor veel mensen in Nederland deel uitmaakten van hun voedselpakket en hun plekje in onze cultuur hadden, maar in onbruik of onmin raakten. Vergeten groenten zijn o.a. postelein en pastinaak, schorseneren, maar ook rassen zoals Opperdoezen aardappels of sterappeltjes. Kees de Regt komt vanmiddag het een en ander vertellen over vergeten groenten en heeft nog een aantal recepten. Er is een kleine proeverij. Ook hangt er weer een nieuwe expositie in kloostergaard; prachtige quilt doeken. De doeken in vele vormen en maten, met zachte en felle kleuren, zijn te bewonderen in atrium a en in de tussengang. In atrium a staat een biljart waar u gratis een partijtje kan spelen. En is het mooi lenteweer dan kunt u in de prachtige kloostertuin met dierenhoekje een wandeling maken. Er is een ruime parkeergelegenheid. Wijkbewoners en cliënten van Avoord Zorg en Wonen zijn van harte welkom. De inloop start rond 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. EN WEER IS ER KOFFIETIJD MET LOCAL+ Goede Vrijdag zit het Local+-team om 10.00 uur weer startklaar om voor u een gezellige uitzending te verzorgen. In het eerste uur hebben we 3 tel.gasten met nieuws over hun werk/hobby. Martin Wijngaards vertelt over zijn kunstwerk Werelddragers dat in de Pannenhoef staat, Ton v.d. Wijngaart over de presentatie van zijn 2 boeken en cd die aansluitend wordt gedraaid en Nell Schoonen met nieuws uit KIKA-land. In het tweede uur vertellen Toos Schouten en Hans Schuijt over het koor Cantorije, het ontstaan, uitvoeringen en de zangers/ zangeressen. Natuurlijk is er veel muziek. Mocht u een verzoeknummer willen horen, bel ons dan even, tel. 076-5269606, en wij doen ons best om dit nummer te draaien voor u. U kunt ons beluisteren op 105.7 FM of 92.9 FM op de kabel. KBO ETTEN-LEUR CZ Bridgeclub Dinsdag 19 maart, lijn A: 1. Kitty v. Ginneken-Coby Brabers 58,5%; 1. Ed en Nel v. Leeuwen 58,5%; 3. Riet Feskens-Naantje Rokx 50,0% Lijn B: 1. Dirry de Voigt-Jan Aarts 65,0%; 2. Riet Ansems-Bart Mol 61,9%; 3. Riet Leijten-Annie Pijs 59,4% Lijn C: 1. Thea Swaanen-Ria Schimmer 59,5%; 2. Will de Weert-Riet Sep 58,5%; 2. Anneke Oostvogels-Heleen L’Ami 58,5%; 2. Lieke de Poorte-Dina v. Geel 58,5% Woensdag 20 maart: 1. Coby Brabers & Kees Baremans 64,00%; 2. Wil de Weert & Jan Aarts 60,00%; 3. Tiny Goossens & Martin Goossens 57,50% Donderdagmorgenbridge 21 maart, A lijn: 1. Riet Ansems-Bart Mol 64,2%; 2. Rinie v.d. Meer-Theo v.d. Broek 60,0%; 2. Cor en Jan v. Meer 60,0% B lijn: 1. Ella Spaan-Piet Voesenek 60,9%; 2. Hennie en Toon Koomen 57,8%; 3. Adri en Andre Mol 56,3%; 3. Carmen Nagtzaam-Koosje Govaers 56,3% Donderdag 21 maart, A: 1. Naantje Rokx & Koosje Vermunt 64,17%; 2. Ria Krol & Riet Mol 60,42%; 3. Ria Nedermowe & Dina Geel 57,92% B: 1. Cisca Blom & Corrie Hermans 58,00%; 1. Joan Nuijten & Dieuwertje Vroom 58,00%; 3. Willy Theunis & Nellie

Rasenberg 57,00%

Will de Groot-Geralda Frijters 56,67%

Kofferbridge Uitslag 23 maart, Koffer 11: Johan de Rijk-Wil Tirions 63.80; Dories en Frans v/d Reepe 61.46; Jan en Els Mol 61.20. Volledig uitslag www.bridgeclubkboetten-leurcz.nl

Lourdes reis Zoals reeds aangekondigd, is er een commissie gevormd om de mogelijkheden van een reis naar Lourdes onder de KBO vlag te bekijken. Inmiddels is de commissie bijeen geweest en is men bezig gegevens te verzamelen voor de mogelijkheden. Het is de bedoeling om te reis te gaan doen rond half september en er wordt gekeken naar een 8 of 10 daagse reis. Alles staat of valt uiteraard met het aantal personen, dat deel wil nemen aan deze reis. Om een inzicht te krijgen over de precieze belangstelling, vraagt de commissie, om alvast op te geven, of men in principe belangstelling heeft voor deze reis. U verplicht u nog tot niets, maar het geeft een idee om hoeveel personen het eventueel gaat. Degene die belangstelling hebben worden derhalve verzocht, dit zo spoedig mogelijk door te geven aan een van de volgende personen: Toos Adriaansen tel.5010504 e-mail: breitoos.1@kpnmail.nl; Antoon Vermeulen tel. 5020088 e-mail: afvermeulen@casema. nl; Piet Teunissen tel. 5013018 e-mail: pietc.teunissen@kpnmail.nl; Lenie Piket tel.5032305 e-mail:kboleur@casema.nl

Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel. 5020520. Uitslagen mat 1: 1/2. Teun Voetee 18; 1/2. Annie de Visser 18; 3/4. Riet Balemans 15; 3/4. Richard Jacobse 15; 5. Bas Maliepaard 14. Mat 2: 1/2. Netty v.d. Beemt-Zus v. Sundert 27; 1/2. Jan Jochems-Rein Stoelinga 27; 3. Dien v.d. Wijngaart-Netty v.d. Beemt 25; 4. Koosje v. Gils-Miep Bakker 21; 5. Marga Stoelinga-Kees Bakker 16 Sjoelen Uitslag 21 maart, A-klasse: 1. Jeanne Aarts 1099 pnt; 2. Lenie de Kok 1069 pnt; 3. Corrie Reijnaars 1068 pnt B-klasse: 1. Nel Boer 1047 pnt; 2. Riet Balemans 1032 pnt; 3. Koosje v. Gils 1019 pnt C-klasse: 1. Riet Snepvangers 984 pnt; 2. Jaantje Nooijens 984 pnt; 3. Naan Baremans 891 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. Fietsen op vrijdag De winterslaap is weer voorbij. De fietsen kunnen weer van stal en in het vet. Het mooie weer gaat er aan komen en dus met z’n allen op de fiets. Voor de ouderen, die houden van een rustig tempo en niet te ver, is er elke vrijdag een gelegenheid om in groepsverband een tochtje te maken. We fietsen dan niet meer dan circa 25 km. met een snelheid van niet harder dan 12 a 13 km/uur. Het aantal fietsers dat op vrijdagmiddag met ons er op uit trekt om de natuur in de omgeving van Etten-Leur te bewonderen groeit gestaag. Tevens is het mooie gelegenheid om in contact te komen met anderen en je blijft er ook nog eens fit bij. Mochten de benen het allemaal niet meer zo goed aankunnen zijn de huidige fietsen met trapondersteuning een goede uitkomst. Ook van deze mogelijkheid wordt bij ons in de groep goed gebruik gemaakt. Halverwege leggen we ergens aan voor een bakje koffie of een frisdrank. We vertrekken ’s middags om 13.00 uur vanaf de Appelgaarde in de Lambertusstraat. U hoeft zich niet vooraf op te geven maar gewoon daar te staan om 13.00 uur. Wat U mee moet brengen is een degelijke fiets en goede zin. De rest wordt voor U geregeld. Het fietsseizoen start voor ons weer op vrijdag 5 april en we rekenen op Uw deelname. Wilt U nog wat informatie: Rien en Jo van Halteren, tel. 076-5269812. KBO LEUR Bridge Uitslag 21 maart, A-lijn: 1. Ineke Stevens-Jean-Pierre Ven 65,28%; 2. Kees Maas-Frans Verheijden 63,19%; 3. Ria Luijten-Riet Smit 54,17% B-lijn: 1. Ria v. Gijsel-Bets Nouws 62,50%; 2. Riet Meys-Rieneke Theunis 60,63%; 3.

Dierencentrale Nederland Gevonden Kat, zwart met witte aftekeningen, Hoevenseweg Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

AFWIKKELING VAN EEN NALATENSCHAP Als een familielid overlijdt, moet er ondanks het verdriet veel geregeld worden. Bankzaken moeten geregeld worden, de pensioen- of andere uitkeringsinstanties Sanne Odekerken moeten op de so@ak-advocaten.eu hoogte gesteld Sectie: Familierecht worden, de huur moet worden opgezegd, lidmaatschappen of abonnementen moeten worden beëindigd. Ook moet in kaart gebracht worden waaruit de nalatenschap van de overledene bestaat. Wat is het saldo van de bankrekeningen? Welke inboedelzaken had iemand? Zijn er verzekeringen tot uitkering gekomen? Is er een huis dat eventueel verkocht moet worden? Zijn er schulden? De nalatenschap is de totale waarde van alle bezittingen en schulden van de overledene. Bedacht moet wel worden dat wanneer de overledene in gemeenschap van goederen was getrouwd, de nalatenschap bestaat uit de helft van het totale vermogen van het echtpaar. De erfgenamen hebben recht op een deel van de nalatenschap. Indien de overledene een testament had opgesteld, dan blijkt uit het testament wie de erfgenamen zijn. Indien er geen testament is, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Vervolgens zal in overleg met alle erfgenamen de nalatenschap verdeeld moeten worden. Helaas kan dit tot de nodige discussie leiden tussen de erfgenamen. Zonder overeenstemming tussen alle erfgenamen kan een nalatenschap echter niet verdeeld worden. Indien het niet mogelijk blijkt om tot overeenstemming te komen, kan een rechter uiteindelijk de nalatenschap op verzoek van (een deel van) de erfgenamen verdelen. Ook kan een rechter bepalen dat bijvoorbeeld een woning verkocht moet worden. Uiteraard kunnen wij u in dergelijke kwesties van advies voorzien of bijstaan. Indien u meer informatie hierover wenst, neemt u dan gerust contact op voor een afspraak.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 14

076-502 20 80

Surplus Kinderopvang trakteert

Maart = Taart ETTEN-LEUR - Enkele peuters van KDV de Sjoester hebben alle juffen en meneren van Brede School de Pijler getrakteerd op een lekker jubileumcakeje. Reden: Surplus Kinderopvang bestaat 25 jaar en wie jarig is trakteert! Met een doos vol cakejes, gebakken door de medewerkers van Taart&Zo, Amarant en voorzien van het Surplus Kinderopvang jubileumlogo, trok het groepje peuters samen met juf Miranda de school door. Bij elke klas werd even aangeklopt. Met name bij de bovenbouwgroepen oogstte het bezoek van onze hummeltjes veel ‘oooh’s’ en ‘aaah’s’! Elke peuter mocht om de beurt een lekker cakeje aan de verraste juf of meneer geven. Die op hun beurt onze peuters weer hartelijk feliciteerden met ‘hun’ 25e verjaardag. Enne, de cakejes smaakten prima, hebben wij later gehoord.

Roadrunners Etten-Leur

Koude circuitrun in Zandvoort ETTEN-LEUR - Vier RoadRunners trotseerden de kou en gingen van start op de afstand van 12 kilometers in de Circuitrun in Zandvoort op zondag 24 maart. Erik Landesbergen was de snelste van het viertal. Hij kwam tot de mooie tijd van 55.44. Marco Genefaas was deelnemer in de Businessrun en legde dezelfde afstand af in 1.00.53. Esther Mohunlol was met haar

1.02.49 zes seconden sneller dan Wim Oostdijk die na 1.02.55 finishte. Behalve Roderik Blok waren op 17 maart Marianne en Kees Mol deelnemer aan de Kievitloop te Bergen Op Zoom. Marianne liep naar een PR op de 5 km in 25.16. Kees Mol kwam uit op een tijd van 21.44. In de Drunense Duinenloop op 17 maart ging ook Corné van Beek van start voor de 21,1 km. Hij liep een voortreffelijke wedstrijd die hij afsloot in de mooie tijd van 1.36.32.

KORT BEDRIJVIG

Taart voor docenten ETTEN-LEUR - De leidsters van Peuterspeelzaal ‘t Beukennest, Surplus Kinderopvang, vertelden de peuters: we gaan vandaag op stap ! Daarop kregen zij meteen de vraag : ‘Waarom?’ Het antwoord daarop was: omdat we feest hebben en daarom kregen alle kinderen een kroon. Wij zijn allemaal een beetje jarig: omdat we 25 jaar bestaan! En als er feest is ga je trakteren. De traktatie gingen we samen ophalen bij TaartenZo/Amarant om vervolgens naar alle juffen en meesters van basisschool D’n Overkant te brengen. Want we vinden het fijn om ook in deze school te mogen werken en spelen ! In het kader van Maart = Taart trakteert Surplus Kinderopvang alle basisscholen binnen het werkgebied.

Sneller herstel en natuurlijker resultaat

Nieuwste methode voor in Amphia ETTEN-LEUR - Sinds een paar maanden biedt het Amphia Ziekenhuis de nieuwste methode op het gebied van borstreconstructie. Daarbij wordt eigen weefsel uit de onderbuik gebruikt. Bij deze methode worden de buikspieren intact gelaten en is een prothese overbodig. Met als gevolg een sneller herstel, natuurlijker resultaat en minder functieverlies. Deze innovatieve methode, DIEPlapmethode genoemd, wordt in een select aantal ziekenhuizen uitgevoerd. In West-Brabant is Amphia het eerste ziekenhuis waar de behandeling plaatsvindt. “DIEPlap staat voor ‘Deep Inferior Epigastric Perforator lap’. Het vernieuwende aan deze reconstructiemethode is de wijze waarop de bloedtoevoer naar de borst tot stand komt”, vertelt plastisch chirurg in Amphia Hans de Schipper. “ We halen het weefsel met eigen bloedvoorziening uit de buik en sluiten de bloedvaten uit dit weefsel met behulp van een microscoop aan op vaten achter de ribben in de borstkas. In tegenstelling tot andere reconstructiemethodes met eigen weefsel, blijven de buikspieren daardoor gespaard. Hierdoor verloopt het herstel sneller en blijft de buikwand vooral ook steviger. Daarnaast oogt en voelt de gereconstrueerde borst natuurlijk door het gebruik van het eigen overtollige weefsel uit de onderbuik”, vult plastisch chirurg Thijs de Wit aan. Om tot dit resultaat te komen is wel een ingrijpende operatie nodig die vijf tot acht uur kan duren.

Weer volwaardig vrouw Ondanks de complexiteit van de ingreep is patiënte Betty Leverman erg te spreken over het resultaat: “De plastisch chirurgen hebben geweldig werk verricht. Mijn gereconstrueerde borst voelt als een heel natuurlijk onderdeel van mijn lichaam en oogt gelijkwaardig aan mijn andere borst. En juist deze voordelen wogen voor mij ruimschoots op tegen mogelijke nadelen als de complexiteit en duur van de operatie en het litteken op mijn onderbuik. Als ik wil, kan ik zelfs weer een bikini dragen. Ik ben eind november geopereerd. De herstelperiode was soms pittig maar ging ook vrij voorspoedig. Inmiddels kan ik eigenlijk alles weer. En het allerbelangrijkste: ik voel mij echt weer volwaardig vrouw en dat voelt ontzettend goed.” Eigenwaarde Zo’n 15% van de ongeveer 5000 vrouwen die jaarlijks een borstamputatie ondergaan, kiest voor een borstreconstructie. “In ons Oncologisch Centrum worden jaarlijks meer dan vierhonderd patiënten met borstkanker behandeld”, aldus Mary Groenewoud, directeur Service in het Amphia Ziekenhuis. “Wij kunnen hen nu ook dicht bij huis in de, voor hen inmiddels vertrouwde, omgeving van ons ziekenhuis de meest innovatieve behandeling op het gebied van borstreconstructie aanbieden. Maar bovenal hopen wij vrouwen te helpen hun vrouwelijke identiteit en gevoel van eigenwaarde te versterken. Ongeacht of zij kiezen voor deze nieuwe methode of één van andere reconstructiemogelijkheden die in Amphia geboden worden.”


IN EN OM DE TUIN

GRASZODEN

Te Koop

De beste kwaliteit van West-Brabant!

BUXUS

TAXUS

Kijk en vergelijk

3 jarig - 25/35 cm

20/40 cm

â&#x201A;Ź 0.50 per stuk

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

Graszodenkwekerij Heidehoeve

Zundert, 076-5973377

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

WWW.HOBBYKAS.NL Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

-9DOHQWLMQ EHVWUDWLQJHQ YRRUOHYHULQJHQRIDDQOHJYDQ Â&#x2030;GLYHUVHVRRUWHQVLHUEHVWUDWLQJHQ Â&#x2030;JURQGZHUN]DDPKHGHQ Â&#x2030;NXQVWJUDV Â&#x2030;VWUDDW]DQGEUHNHU]DQG]LOYHU]DQG 9RRUHHQEH]RHNQHHPWHOHIRQLVFKFRQWDFWRSYRRUHHQ DIVSUDDNPHW-9DOHQWLMQRS RI 06-25012181 of 06-22204290 

8NXQWRRN½VDYRQGVWHUHFKWRILQKHWZHHNHQG 

4715 RQVDGUHVLV.UDDLKHL GH%LQQHQWXLQ 59WH58&3+(1 5 ZHEVLWH ZZZMYDOHQWLMQEHVWUDWLQJHQQO HPDLO LQIR#MYDOHQWLMQEHVWUDWLQJHQQO

Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Gazononderhoud Laat over het onderhoud van uw gazon geen gras groeien! Bestrijd nu het aanwezige mos en onkruid. Na drie weken verticuteert u het gazon. Hiermee verwijdert u alle dode mos en onkruid. Ontstane open plekken zaait u in met graszaad. Geef uw gazon voldoende water in de zomer en maai het gazon op een hoogte van 3 cm. Zorg voor voldoende organische voeding. Start hiermee in april en geef de laatste voeding in september. Op onze website downloadt u gratis een handig bemestingsplan!

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Advies nodig over uw gazon? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Onbezorgd genieten. Jansen Hoveniers. www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

2E PAASDAG ALLE WINKELS GEOPEND! TUIN

SLECHTSS

4.

99

NU ALLE TUINMEUBELEN EN BARBECUES

Loungeset Monaco

299.-

XL Hortensia

1FSTUVL5,99 tCPFSFOIPSUFOTJBtWPPSKBBSTCMPFJFStEJWFSTFLMFVSFO tQPUNBBUDN

TERRAS

SLECHTS

Set 4-delig compleet. tLVOststof wicLFrlooLtBOUSBDJFUtJODMLVTTFOT

XL

SLECHTSS

Spaanse Margriet

HUIS

GRATIS THUISBEZORGD

1.79

79.-

Konijnenhok

1FSTUVL tPTUFPQFSNVNtEJWFSTFLMFVSFOtQPUNBBU DN

"GNYYDN119,tFYUSBHSPPULPOJKOFOIPLtCJOOFOFOCVJUFOSVJNUF WPPSKFLPOJKOtQMBTUJDMBEFWPPSFFOWPVEJHSFJOJHFO

DECO AFDELING VOL PAAS-IDEEĂ&#x2039;N

"MUJKEQSJKTtot 90% korting Gefeliciteerd!

(SPFOBBOCJFEJOHFO[JKO HFMEJHUNEJOTEBHBQSJM Eierkoker 0WFSJHFBBOCJFEJOHFO[JKO 1FSTUVL HFMEJHUN[BUFSEBHBQSJM tWPPSJOEFNBHOFUSPOtJOWSPMJKLFLMFVSFO

1.49

Softone minilantaarns 1FSTUVL tYYDNtFYDMUIFFMJDIUt0101

2.99

g PQBSUJLFMOBBSLFV[F Je kri5%jgtkorvantindaa g op 1 artikel naar "MMFXJOLFMTPQFOVVS keuze! Kras snel open en wie

TOT

Breda

9KO0RTI%NG

weet krijg jij vandaag

krassen

Gefeliciteerd! Je krijgt vandaag 5% korting op 1 artikel naar keuze!

Kras snel open en wie weet

korting!

krijg jij vandaag korting!

Kras snel ope

TOT

90% KORTING

Gefelicit Je krijgt vaeerd! nd 5% kort aag op 1 artikeing l naar keuze! n en wie wee

t krijg jij vand

aag korting!

TOT

90%

KORTING

NATUURLIJK GOED, VERRASSEND VOORDELIG!

DIER

PAASKRASSEN Paaskort Paaskorting krasseningPaaskortin OP 2E PAASDAG! g krassen

BEZOEK ONZE NIEUWE


/,;),:;, =669<>+0,9

Aanbiedingen geldig t/m 6 april 2013. Zolang de voorraad strekt.

4,,9265015,5,5 2077,5/622,5 67(504(3>693+53

159.00 Kippenhok Hennie

Ruime loopren, nachthok en extra broedhok. Dak kan openklappen. Afm. 183 x 78 x 104 cm.

199.00

Elite Collection Rabbit Home 3

69.

95

Dubbel nachthok. Uitschuifbare kunststof lade, ingelegd in hout. Dak kan opengeklapt. Afm. 191,5 x 78,5 x 117 cm.

Konijnenhok Cotton Taupe Met nachthok en uitschuifbare kunststof lade. In stijlvol taupe/ roomwit. Afm. 111 x 45 x 78 cm.

50,<> 12.95

39.

95

9.95

5<2. .9(;0:

3 dozen

nu

49.95 2.,?;9( .9(;0:

9.95

((5 9(+,9 Nestor kattenbak Kap kan opengeklapt en hoeft voor het dagelijks onderhoud niet te worden verwijderd. Met filter. In meerdere kleuren.

Premium Care 15 + 2 kg gratis

Pedigree maaltijdzakjes

Hoogwaardige, complete voeding voor de volwassen hond. Adult small/medium en Adult large.

Heerlijke, zachte vleesbrokjes in handige portieverpakking. 8 zakjes per doos.

nu

Eukanuba 12 kg + 2,5 kg gratis Lam en rijst voor kleine/middelgrote en grote volwassen honden. Nu ook zalm en rijst, voor alle volwassen honden.

nu

10 voor

2 voor

3.99

9.95

4.95

nu

14.95

,?;9(.966;7(2

Gourmet Gold

Vitakraft Magic Clean 5 liter

Mergkoekjes 2 kg

Farm Food Dental Chips 1 kg

Heerlijke maaltijd voor de kat. Verschillende smaken mousse of stukjes in saus. Blikje 85 gram.

Zeer absorberende, geur- en stofvrije kattenbakvulling. Bijzonder zuinig in het gebruik.

Heerlijke hondenkoekjes, ideaal als beloning of tussendoortje.

Kauwsnack voor de hond van schoon runderhuid. Helpt tandplak oplossen, voorkomt slechte adem.

+,4660:;,,5.966;:;,+0,9,5>052,3: 6<+,5)6:*/44,;+6.>(:/ ),9.,567A6644 6<+,5)6:*/ 463,5:;9((; ;,3 

2012=6694,,9((5)0,+05.,5 67(504(3>693+53

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 

),9.,567A664 9(=,3:;9((; ;,3

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 


MEUBELSHOW

3300m2

Voor iedere bezoeker iets lekkers! De kofďŹ e staat klaar!

INRUIL

E0AASDAG

OPEN

MO G EL

!

IJK

 UUR

10

Uw leverancier voor de complete woninginrichting

jaar garantie op alle meubelen

Gewoon mooier !

MEUBELENsSLAAPKAMERSsVLOERENsGORDIJNENsZONWERINGsACCESSOIRESsVERLICHTING Margrietstraat 15, Rucphensestraat 62 St. Willebrord, www.daanvandeurse.nl, Tel. 0165 382403

TWEEDE PAASDAG OPEN DAG

VOORJAARSACTIE

VERKOELING EN SCHADUW TIJDENS ZONNIGE DAGEN U BENT 6 DAGEN PER WEEK VAN HARTE WELKOM IN ONZE SHOWROOM

ACTIE

Elektrisch knikarmsysteem + afstandsbediening vanaf

â&#x201A;Ź900,- inclusief BTW.

Ramen en deuren

Dakkapellen

Serres

Rolluiken

Zonweringen

Garagedeuren

ETTEN-LEUR: %#$"$"" !#! ( %#$"$($ 

 

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL


ARV Achilles: NK Halve Marathon

Zilver voor Toon Heeren en Kees Lazeroms

Toon Heeren (met bril), enkele kilometers voor de finish in Venlo.

ETTEN-LEUR - In Venlo werd afgelopen zondag voor de tweede achtereenvolgende keer het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon gelopen. Vier Achilleshardlopers deden mee: Ben Vriends, Jeffrey Faes, Toon Heeren en Kees Lazeroms. Over de omstandigheden waaronder deze 21.097 meters werden hardgelopen meldde meegereisde trainer Dick Lam het volgende: “Het was fris zondag 24 maart 2013 in Venlo en er stond een stevige wind. Zelfs met twee broeken aan en drie lagen onder de jas, staande onder de warme blower bij de worstenkraam van de HEMA was het nog koud! Dus een lekker hardloopweertje voor een halve. Al vanaf

het eerste stuk na de start hadden de lopers de wind flink tegen, daarna bogen ze de stad in en na 2 km de stad weer uit het open land in. Het eerste stuk de wind mee en op de terugweg de wind tegen.” Ervaren rot onder de Achillesdeelnemers was Toon Heeren, die in zijn hardloopcarrière al tien keer tijdens een NK op het podium had gestaan. In Venlo lukte de atleet uit Sint Willebrord dat voor de elfde maal. Toon liep een zeer goede wedstrijd, want zelfs onder toch zwaardere omstandigheden dan 10 februari j.l. in Schoorl liep Toon nog iets sneller. Zo was zijn tweede vijf km net zo snel als zijn eerste vijf km (16:45), de derde vijf ging door de tegenwind bijna een minuut langzamer (17:39). Na tweederde van de race kwam zijn directe te-

genstander hem voorbij en kon Heeren net niet meer aanhaken. Qua snelheid moest de master45 terug van 3:21 min. per km naar 3:35. Maar met een zilveren plak was hij ook heel tevreden. Zijn vier jaar oudere clubgenoot Kees Lazeroms, die op 9 maart tot de categorie M50 was toegetreden, over zijn race: “Ik heb een lekkere wedstrijd gelopen, mijn tijd viel gezien de weersomstandigheden niet tegen. Ik had nr. 1 wel in beeld, maar het gat was te groot om dicht te lopen.” Wel een mooi succes voor Kees en zeker na een periode van blessures om er meteen met een eerste NK medaille te staan. Met een tussentijd van 35.27 min na 10 km. noteerde de M50-er uit Etten-Leur zelfs een iets snellere tweede vijf kilometer. Ook Kees moest inleveren in het tweede deel van zijn race en kwam na 1.17,24 over de eindstreep. Tussen Toon en Kees finishte nog Ben Vriends. De Zundertse hardloper was de week voorafgaande aan de halve marathon ziek geworden en net op tijd hersteld. Maar hij merkte na 15 km dat de energie er niet meer was. En moest de wedstrijd laten lopen. Per vijf kilometer moest de gymnastiekdocent in spé zijn tempo bijstellen, om uiteindelijk na 1.16,13 als 25e NK senior te eindigen. De vierde Achillesatleet die in Venlo aan de start stond was Jeffrey Faes. Deze 27-jarige hardloper uit Schijf liep in deze Siberische wedstrijd bijna drie minuten sneller dan eind oktober in Etten-Leur. Nu realiseerde hij tijdens zijn NK-debuut een uitstekende 1.22,43 (was 1.25,32).

Koud weekend sportende Triatleten ETTEN-LEUR - Zondag werd de 2e zwemloop van het Haverkamp zwemloop circuit in Roosendaal afgewerkt. Onder een koude oosten wind waar het ook nog gesneeuwd had werden er door de Jeugd van de Triathlon Vereniging van Breda toch weer podium plaatsen behaald. Syb de Jong uit Teteringen werd wederom 1e bij de H10 100 mtr zwemmen, 1 km lopen in een tijd van 6.49 en kon hier Sebastiaan Martinot uit Etten Leur nog net achter zich houden. Pieter Meijvis Meer (TVB) werd in deze cat. 3e Op de afstand 250 zwemmen, 2.5 km lopen behaalden Diederick Pemen uit Meer (TVB) de 1e plaats bij de H14 (tijd 13.53) tweeling broertjes Dylan Pemen werd er 1e (tijd 15.25) Dolf Pemen 2e en Lars Wandel Breda 3e bij de H12 op deze afstand. Bij de Senioren op de afstand 500 mtr zwemmen, 5 Km lopen werd Thea Segeren Breda 2e bij D40 (34.16) en Rian Buitendijk uit Breda 4e in deze cat. Tamara Winnemuller Etten-Leur behaalden

de 1e plaats bij de D20 (tijd 34.29). Sietse de Jong uit Teteringen werd 5e bij de H16 op deze afstand in een tijd van 30.31 Op de afstand 1000 mtr zwemmen en 10 km lopen werd Gerbert van den Biggelaar Oud-Gastel 2e H20 (tijd 47.43) Wim van Haperen uit Etten Leur 6e H50 en Toin Bastiaansen uit Terheijden 10 eH50 en de 9e plaats H40 ging naar Ruud Sprangers uit Meer (TVB). Ook werd dit weekend de Wintertriathlon (NK jeugd en junioren) in Enschede gehouden. Al is het schaatsen dan wel binnen, op de fiets en het lopen hadden ze ook hier te maken met de zeer extreme kou. Ewout Buijs uit Breda behaalden hier de 5e plaats NK in de cat.12 t/m 15 Jaar Idse van Benthem uit Made werd 6e bij de pupillen 10 Jaar. Brigitte Tuinzaad mocht bij de D40 de 3e prijs ophalen op de afstand van 10km lopen 50 km Fietsen en 20km schaatsen en Belgische clublid Patrick Damen uit Meer (TVB) behaalden de 4 e plaats bij de H senioren 20 t/m 39 Jaar en misten op een haar het podium.

SC Unitas ‘30 ETTEN-LEUR - Voor een aantal teams (zowel zondag-,zaterdag- als jeugdafdeling) staat er een dubbel programma op de kalender met de paasdagen. Houdt daar rekening mee en bekijk de Unitassite nauwlettend. Let ook op dat de zomertijd ingaat! Programma donderdag 28 maart 19.00 Unitas’30 E1-HVCH E1 Zaterdag 30 maart 17.00 FC Moerstraten 3-Unitas’30 Zon. 4 17.00 Unitas’30 Zon. 6-DSE 5 14.30 Nordea 1-Unitas’30 Zat. 1 15.00 VVC’68 8-Unitas’30 Zat. 2 14.30 Dinteloord 4-Unitas’30 Zat. 3 12.45 Unitas’30 Zat. 4-DVO’60 5 13.15 Zundert 2-Unitas’30 Zat. 5 14.45 Beek Vooruit A3-Unitas’30 A2 14.45 Unitas’30 B3-JEKA B6 12.45 Unitas’30 C1-Roosendaal 12.45 Unitas’30 C3-WHS C1 13.00 Hoeven C3-Unitas’30 C4 12.45 Unitas’30 C5-JEKA C7 14.45 Unitas’30 MB1-SC Gastel MB1 14.30 Rimboe MC1-Unitas’30 MC1 10.45 Unitas’30 MD1-Achtmaal MD1 10.45 ODIO ME1-Unitas’30 ME1 10.00 DVO’60 F6-Unitas’30 F14 11.00 Tholense Boys D1-Unitas’30 D2

10.45 Unitas’30 D3-Seolto D1 10.45 Unitas’30 D4-Halsteren D6 10.30 Steenbergen D3-Unitas’30 D5 11.15 Hoeven D3-Unitas’30 D6 9.30 TSC E2-Unitas’30 E2 9.30 Schijf E1G-Unitas’30 E3 9.30 Unitas’30 E4-Halsteren E4 9.30 Unitas’30 E5-DSE E2 9.00 Klundert E2-Unitas’30 E6 9.30 Unitas’30 E7-SJO Prinsenland E4 9.00 VVR E4-Unitas’30 E8 9.30 SVC E3-Unitas’30 E9 9.30 Unitas’30 E10-De Fendert E5 8.30 Steenbergen E6-Unitas’30 E11 10.00 Boeimeer E9-Unitas’30 E12 9.30 Unitas’30 E13-SCO/TOFS E5 11.00 BSC F1-Unitas’30 F2 10.30 Zwaluwe F1G-Unitas’30 F3 8.30 Unitas’30 F4-SVC F1 9.30 Unitas’30 F5-JEKA F8G 8.30 Unitas’30 F6-Baronie F7 8.30 Unitas’30 F7-MOC’17 F9 9.00 Roosendaal F9-Unitas’30 F8 8.30 Unitas’30 F9-Virtus F6 8.30 Unitas’30 F10-Kogelvangers F2 8.30 Unitas’30 F11-TSC F10 8.30 Unitas’30 F12-DSE F4 8.30 Beek Vooruit F8-Unitas’30 F13 8.30 Unitas’30 K1-Rood Wit K1 10.00 Right’Oh K1-Unitas’30 K2 9.30 Unitas’30 K3-Be Ready K1

11.00 Dongen K1-Unitas’30 K4 11.00 Unitas’30 K5-Victoria’03 K1 10.30 Alliance K3-Unitas’30 K6 8.30 Unitas’30 MP1-BSC MP2 8.30 Unitas’30 MP2-Chaam MP1 Maandag 1 april 14.30 Victoria’03 1-Unitas’30 Zon. 1 14.30 Madese Boys 2-Unitas’30 Zon. 2 12.30 Unitas’30 Zon. 3-SAB 3 12.30 Unitas’30 Zon. 4-Nieuw Borgvliet 5 10.00 Unitas’30 Zon. 6-TPO 3 14.30 Unitas’30 Zat. 1-ODS 1 14.30 Unitas’30 Zat. 2-DVO’60 7 10.45 Unitas’30 D5-MOC’17 D4 17.00 Unitas’30 F1-Bavel F1 9.30 FC Bergen F2-Unitas’30 F9 Finale rikseizoen 2012-2013 Op 5 april is het alweer tijd voor de laatste rikavond van dit seizoen. We starten met rikken om 20.00 uur. Voor de beste drie rikkers van het algemeen klassement heeft Unitas’30 een paar prachtige prijzen ter beschikking gesteld, nl. 3e prijs een friteuse, 2e prijs een bladblazer en een bladzuiger, 1e prijs een dames of herenfiets. Maar ook voor de dagprijzen; die elke rikavond verdeeld worden; is een bezoek aan onze kantine meer dan waard.

PAGINA 18

Grote benefietavond voor Syrië ETTEN-LEUR - De grootste benefietavond van de Benelux voor Syrië wordt op 30 maart in de Nobelaer in Etten-Leur gehouden. Een van de sprekers is de gerenommeerde Amerikaanse bekeerde moslim Yusuf Estes. Estes is in Housten opgegroeid in een protestants christelijke familie en heeft 28 jaar actief het Christendom gepredikt. De benefietavond is vormgegeven door zang, een kindertheater en lezingen omtrent de huidige situatie in Syrië. Verwacht wordt dat er meer dan duizend belangstellenden bij dit evenement aanwezig zullen zijn. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de Syrische vluchtelingen in Jordanië. Het initiatief komt van de Roosendaalse islamitische jongerenor-

ganisatie IVR Jongeren, die de krachten heeft gebundeld met verschillende zusterorganisaties uit Nederland. De dringende hulpvraag vanuit vluchtelingenkampen in onder anderen Jordanië en de nijpende situatie waarin de Syriërs in verkeren, zag de jongerenorganisatie als aanleiding om een grootse benefietavond te organiseren. Er is inmiddels ook een speciale website geopend: helpsyrie.nl. Kaarten zijn via verschillende kanalen te verkrijgen, waaronder helpsyrie.nl. Ook kunnen belangstellenden donaties doen op een speciaal rekeningnummer dat hiervoor is geopend: 468478752. Het geld dat wordt opgehaald, gaat naar het vluchtelingenkamp Aza’tari in Jordanië nabij de grens met Syrië. Men zal de vluchtelingen in de eerste basisbehoeften voorzien, waaronder voedsel en kleding.

Politie houdt woninginbreker aan ETTEN-LEUR - De politie heeft zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur op de Streek een 23-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een laptop in een woning aan de Gitaarhof. De man staat geregistreerd als GHB gebruikende veelpleger. Elders in Etten-Leur is zaterdagavond een 67-jarige man uit die plaats aangehouden door een beveiliger. Hij werd rond 19.15 uur betrapt op het afgesloten terrein van de Kringloopwinkel aan de Daalderweg. De man kreeg een boete van 90 euro vanwege het zich bevinden op verboden terrein. Twee weken geleden werd dezelfde man ook al aangehouden vanwege een winkeldiefstal.

Jeugd VV Internos trotseerde de kou en voetbalde Uitslagen zaterdag 23 maart Internos D4-MOC’17 D4 1-8 Internos C1-BSC C1 2-2 Internos D2-Viola D1 1-2 Internos D5-SC Kruisland D1 1-0 Internos C3-Lepelstr. Boys C1 2-4 Internos C4-Baronie C7 2-5 Internos Za6-De Fendert 5 1-1 Internos Za6-De Fendert 5 1-1 Internos MA1-MZC’11 MA1 3-3 Internos G1-SVG G1 1-4 Internos Za2-NOAD’67 2 0-1 Internos Za3-DVO’60 3 1-1 Internos Za3-DVO’60 3 1-1 Internos A1-XerxesDZB A1 1-3 Internos A3-Rijen A2 3-1 Zwaluwe F2-Internos F5 0-5 Zwaluwe F2-Internos F5 0-5 Hoeven E2-Internos E4 1-1 Hoeven E4-Internos E6 1-4 SJO Prinsenland D2-Internos D6 4-0 Bavel F1-Internos F1 12-1 Roosendaal D1-Internos D1 2-2 DSE E5-Internos E8 1-1 Hoeven D2-Internos D3 2-1 METO D3-Internos D7 2-6 Baronie A2-Internos A2 4-3 CHC/Orka B1-Internos B1 8-1 Unitas’30 B2-Internos B2 0-0 Hoeven C3-Internos C5 0-4 TSC B5-Internos B3 4-1 BVV’63 A2-Internos A4 0-3 Moerse Boys 2-Internos Za5 4-1 NOAD’67 1-Internos Za1 5-1 SCO/TOFS 3-Internos Za4 2-1 Zondag 24 maart ZBC’97 5-Internos Zo8 1-0 Programma zaterdag 30 maart 12.00 Jodan Boys A1-Internos A1 14.45 Internos A3-DIA A1 13.15 Roosendaal A4-Internos A4 11.30 MZC’11 MA1-Internos MA1 13.00 Sprundel B1-Internos B2 11.30 Zundert B2-Internos B3 11.30 SVC C1-Internos C2 11.15 Internos C3-Alliance C2 09.00 Moerse Boys C3-Internos C4 11.15 Internos C5-Victoria’03 C4 10.00 Internos D2-Hoeven D1 08.45 Internos D3-Hoeven D2 11.45 MOC’17 D4-Internos D4 09.30 SC Kruisland D1-Internos D5 10.00 Internos D6-SJO Prinsenland D2 10.00 Internos D7-METO D3

10.00 Virtus E1-Internos E1 09.30 The Gunners E1-Internos E2 09.30 Baronie E2-Internos E3 08.45 Internos E4-Hoeven E2 08.45 Sprundel E3-Internos E5 10.00 Internos E6-Hoeven E4 10.00 Internos E8-DSE E5 10.30 Steenbergen F3-Internos F2 10.15 Roosendaal F6-Internos F3 08.45 Internos F4-ST TPO/VOV F1 08.45 Internos F5-Zwaluwe F2 08.45 Internos F6-Victoria’03 F4 10.30 SJO Prinsenland F4-Internos F7 10.30 Dosko M1-Internos M1 10.30 Steenbergen M2-Internos M2 14.30 WHS 2-Internos Za2 14.45 Internos Za3-Seolto 2 14.45 Internos Za4-De Fendert 4 14.45 Internos Za5-Alliance 3 14.30 BSC 2-Internos Za6 12.45 Internos G2-SVG G2 16.30 Noordhoek 2-Internos Zo3 17.00 Internos Zo4-Roosendaal 4 17.00 SVC 4-Internos Zo5 17.00 Bavel 4-Internos Zo7 15.00 Noordhoek 4-Internos Zo11 17.00 Internos Zo12-Beek Vooruit 7 17.00 NSV VR1-Internos VR1 Maandag 1 april 12.30 HZ’75 D1-Internos D3 09.45 Internos D4-Steenbergen D3 11.00 Val Aan VR1-Internos VR1 13.00 DVO’60 6-Internos Za5 11.30 Internos Zo2-Baronie 2 12.00 DSE 2-Internos Zo3 12.00 MOC’17 4-Internos Zo4 09.45 Internos Zo5-Halsteren 4 11.30 Terheijden 4-Internos Zo6 09.45 Internos Zo7-Rijen 5 09.45 Internos Zo8-Unitas 2 09.45 Victoria’03 5-Internos Zo9 14.00 Oudemolen 1-Internos Zo10 09.45 Internos Zo11-Victoria’03 7 13.00 Terheijden 5-Internos Zo12 Dinsdag 2 april 19.30 Internos A2-VVR A1 18.30 Madese Boys E6-Internos E7 Voor de meest actuele wedstrijd info altijd op de site kijken. Oproep aan alle leiders en trainers a.u.b. uitslagen geven. Ook van oefenwedstrijden.


Uw Nederlands verbeteren met behulp van de computer? Dat kan!

ABC 123

Er is nog plaats in onze cursus: t t t t

7FSIPPHVXTDISJKGOJWFBVEPPSBMMFSMFJPQESBDIUFOPQEFDPNQVUFS 7FSIPPHVXMFFTOJWFBV 7FSCFUFSVXTQFMMJOHFOHSBNNBUJDB ,SJKHLMBTTJLBBMFOJOEJWJEVFFMMFT

Voor wie? 7PMXBTTFOFONFUFFOBGHFSPOEFCBTJTTDIPPMPQMFJEJOHPGIPPHVJUFOLFMF KBSFOWPPSUHF[FUPOEFSXJKTPGCFSPFQTPOEFSXJKT EJFPWFSFFOHPFEF NPOEFMJOHFUBBMWBBSEJHIFJE/FEFSMBOETCFTDIJLLFO

Nu al een hoortoestel voor *

De Acht Garanties van Van Boxtel

1 Alle aandacht die nodig is 2 Hoormeting is altijd gratis 3 StAr gecertificeerd 4 Hoortoestel eerst gratis ervaren 5 Zwitserse technologie als norm 6 Hoortoestellen direct leverbaar 7 Wij regelen uw declaratie 8 Gratis service en onderhoud

Uw gehoor is tĂŠ belangrijk voor twijfel. Daarom hebben we De Acht Garanties. Hiermee komt u gegarandeerd tot de beste hooroplossing voor uw hoorprobleem. Wilt u meer weten over onze uitzonderlijke aanpak? U bent van harte welkom in onze hoorwinkel. Van Boxtel luistert.

Duur van de cursus %FDVSTVTEVVSUXFLFOFOWJOEUQMBBUTPQ EJOTEBHNJEEBHWBOVVSUPUVVS 4UBSUFOFJOEEBUVNBQSJMKVOJ Kosten %F[FDVSTVTLPTUĂŠ JODMVTJFG BENJOJTUSBUJFLPTUFOFOMFTNBUFSJBBM Waar? De leslocatie is: ,FMMFCFFL$PMMFHF7JB )PPHTUSBBU 3PPTFOEBBM

â&#x201A;Ź 147,-

Etten-Leur, Bisschopsmolenstraat 41a, (076) 501 61 06

Aanmelden vóór 4 april a.s. #JKWPPSLFVSNBJMFOEWPHFM[BOH!SPDXCOM #FMMFOWSBBHOBBS%JBOB7PHFM[BOH

* Eigen bijdrage na vergoeding, afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Pak uw tweede kans! Find your destination

STUKADOORSBEDRIJF STUC-, TEGELRENOVATIEEN SCHILDERWERKEN

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Tandprothetische Praktijk

TOUWEN B.V. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Voegwerk! vakbekwame

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

KUNSTGEBITTEN TOMSON

REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

K

076-5976183

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDEN

- Kunststof / houten kozijnen - Gevelbetimmeringen - Dakkapellen / Dakramen - Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas - Rolluiken - Garagedeuren Bel voor een vrijblijvende offerte.

ACTIE

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

15% KORTING op kunststof kozijnen

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Levering van NATUURSTENEN BINNENVLOEREN

Manueel therapie richt zich op het beter laten functioneren van gewrichten. Door het snelle effect wat meestal direct merkbaar is, vindt er afname van pijn plaats. Dit zorgt weer voor het beter kunnen functioneren van de omliggende spieren. Heeft u last van: - Hoofdpijn - Duizeligheid - Oorsuizen - Nekklachten - Lage rugklachten Kom dan naar de gratis voorlichtingsavond op woensdag 3 april om 20.00 bij Fysiotherapie Medisport Etten-Leur bv. Op deze avond vertellen wij wat manuele therapie voor u kan doen!

Fysiotherapie Me

Fysiotherapie Medisport Fysiotherapie Medisport BV Fysiotherapie Medisport edisport

Kozijnen en Glas van Wingerden

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

Heeft u al tijden last van hoofdpijn, nek en/ of rugklachten? Bent u in het verleden hiervoor al behandeld maar gaf dit geen resultaat? Dan is manuele therapie bij Fysiotherapie Medisport bv iets voor u!

Om in te schrijven voor de voorlichtingsavond of het maken van een afspraak:

Geldig t/m eind april 2013

Nijverheidsstraat 7 - 4791 ED Klundert T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nl Kijk ook eens op:

Manuele therapie bij hoofdpijn, nek en rugklachten

ZUNDERT 076 - 597 37 03

www.medisports.nl

www.medisports.nl


Gemeente Etten-Leur Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Agenda van de raadsvergadering op 2 april De voorzitter van de gemeenteraad maakt bekend dat op DINSDAG 2 april om 19.30 uur in de raadzaal een openbare raadsvergadering wordt gehouden. Tijdens deze raadsvergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de raadsagenda verkrijgbaar in het informatiecentrum van het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met dinsdag 2 april, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om: ■ voor de fractie van Leefbaar Etten-Leur 2 burgerleden te benoemen; ■ het voorstel over fondsvorming voor een impuls in de woningmarkt vast te stellen; ■ de herziening van de kantorenvisie vast te stellen; ■ de raadsopdracht inzake het project stimulering zonnepanelen vast te stellen.

De volledige agenda van de raadsvergadering is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl > Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender bij 2 april ‘raadsvergadering’ aanklikken.

Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad

Stadskantoor Het stadskantoor is gesloten op goede vrijdag 29 maart en op tweede paasdag 1 april. Bovendien vervalt de avondopenstelling op maandag 1 april. De eerstvolgende is op maandag 8 april. Voor informatie van en over uw gemeente kunt u natuurlijk ook op deze dagen wel terecht op www.etten-leur.nl

Afvalinzameling Alle informatie over de inzameling van afval rond pasen is per wijk te vinden op uw Afvalwijzer en op www.afval3xbeter. nl bij Afvalwijzer 2013. Na het ingeven van uw postcode en huisnummer op die website ziet u de eventuele wijzigingen rond pasen in uw wijk. U kunt natuurlijk ook de Afvalwijzerapp downloaden op uw mobiel, dan bent u altijd op de hoogte.

Zwembad De Banakker De openingstijden van zwembad De Banakker rondom pasen zijn te vinden op www.debanakker.nl

De gemeenteraad heeft besloten om: ■ De raadsopdracht sportbeleidsnota vast te stellen; ■ de regionale visie op de transformatie van de zorg voor jeugd ‘West-Brabant, een prettige en gezonde omgeving om op te groeien’ en de schets ‘Zorg voor jeugd 2015 West-Brabant West’ vast te stellen; ■ de wijziging van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2013 vast te stellen; ■ een zienswijze op de kadernota 2014 van de GGD West-Brabant in te dienen; ■ de Nota Regionaal Veiligheidsbeleid vast te stellen; ■ Het voorstel n.a.v. de quickscan van het Rekenkameronderzoek over burgerparticipatie vast te stellen; ■ De raadsopdracht actualisatie nota burgerparticipatie vast te stellen; ■ Het inkoopbeleid vast te stellen; ■ De Maatregelen- en handhavingsverordening inkomensvoorzieningen 2013 gemeente Etten-Leur vast te stellen; ■ De verordening kwijtschelding heffingen gemeente Etten-Leur 2013 vast te stellen; ■ het bestemmingsplan Bisschopsmolenstraat-Voorvang vast te stellen; ■ het beleidsplan Openbare Verlichting vast te stellen; ■ de raadsopdracht Structuurvisie 2.0 vast te stellen.

De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze redenen kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.

Milieustraat Vosdonk De Milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg is gesloten op tweede paasdag 1 april. Op de overige dagen (dus ook op goede vrijdag en paaszaterdag) gelden de gebruikelijke openingstijden.

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 19 maart

Voor de complete formulering van de besluiten verwijzen wij u graag naar onze website: www.etten-leur. nl > Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad. Vervolgens in de Kalender bij de datum 19 maart klikken op Gemeenteraad.

Regelingen met pasen

RAADSVERGADERING

GEMEENTE ETTEN-LEUR 27 MAART 2013

Foto Peter van Trijen / Gemeente Etten-Leur

Herinrichting Parklaan en aangrenzende rotondes, fase 2 van 13 is begonnen

Tijdelijke nachtafsluitingen Parklaan voor het gemotoriseerd verkeer Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden aan de Parklaan zijn fietspaden aangelegd rondom de rotonde Couperuslaan en is er een oversteekpunt gerealiseerd op de Parklaan met (tijdelijke) stoplichten. Vanwege de winterse omstandigheden lopen de werkzaamheden aan de fietspaden iets achter op de planning. De verwachting is dat deze de komende weken worden afgerond. Maandag 25 maart is fase 2 gestart waarin begonnen is met de uitbreiding van de noordelijke rijbaan, de onder en tussenlagen worden aangelegd. Er wordt een tijdelijke verharding aangelegd rondom de rotonde Couperuslaan. Er zijn nog de volgende tijdelijke nachtafsluitingen voorzien: ■ Woensdag op donderdagnacht (27 maart 22.00u – 06.00u) ■ Dinsdag op woensdagnacht (2 april 22.00u – 06.00u) ■ Woensdag op donderdagnacht

Zie www.etten-leur.nl Actueel > Werk in uitvoering

(3 april 22.00u – 06.00u) Donderdag op vrijdagnacht (4 april 22.00u – 06.00u) Vrijdag op zaterdagnacht (5 april 22.00u – 06.00u)

Waar de werkzaamheden precies plaatsvinden is te zien op de tekening van fase 2 op www. etten-leur.nl. Op de hoogte blijven? U kunt de voortgang van de werkzaamheden aan de Parklaan volgen via de gemeentelijke pagina’s in de Etten-Leurse Bode, via de fotobanner ‘Parklaan’ op de homepage van www.etten-leur. nl, twitter (#parklaanettenleur) en facebook. Heeft u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer E. Stolk of J. Lazeroms van de afdeling Techniek & Uitvoering van de gemeente via 14076. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen via info@ etten-leur.nl

Meld u aan voor de informatieve stapavonden ‘Happy ouders’ De kinderen voor het eerst op stap… en dan? Wat komen zij tijdens het uitgaan tegen en wat wordt er gedaan om uitgaan veilig en leuk te houden? Deze en nog meer vragen zullen een hoop ouders hebben op het moment dat hun kinderen voor het eerst gaan stappen. In april kunnen ouders mee naar een speciaal Happy Hour en krijgen zij antwoord op al hun vragen. Op ludieke wijze nemen deskundigen de ouders mee naar de wereld van het stappen. De avonden zijn op dinsdag 16 en 23 april in het hartje van het Bredase uitgaanscentrum. Ouders krijgen vier presentaties (gegeven door o.a. horeca, gemeente, beveiliging, politie, Novadic-Kentron en Helder Theater) in de horecagelegenheden rondom de Vismarkt. In die presentaties komen thema’s als veilig uitgaan, alcohol (trends en opvoeding) en de horeca in Breda op een interactieve manier aan bod. De Happy Ouders-avond wordt op gezellige wijze afgesloten waarbij ouders de mogelijkheid krijgen om na te praten en vragen te stellen aan de deskundigen. Interesse? Heeft u kinderen van 16 of van bijna 16? Wilt u meer informatie over veilig uitgaan voor uw kind? Meldt u zich dan vóór donderdag 4 april aan voor de informatieve avond via de website www.happyouders.nl


GEMEENTE ETTEN-LEUR 27 MAART 2013

Verkeersbesluit Intrekken verbod doorgaand vrachtverkeer Etten-Leur Noord Burgemeester en wethouders van Etten-Leur maken bekend dat zij bij besluit van 19 maart 2013 bovenstaand verkeersbesluit hebben genomen. Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na deze openbare bekendmaking voor eenieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. Tevens is het besluit te vinden via de gemeentelijke internetsite. Etten-Leur, 27 maart 2013

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Op 19 maart 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met het ‘Inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Etten-Leur’. Met dit nieuwe Inkoopbeleid wordt beoogd het gemeentelijke inkoopbeleid in overeenstemming te brengen met de Aanbestedingswet. De aanbestedingswet en het nieuwe Inkoopbeleid treden per 1 april a.s. in werking. U kunt het nieuwe inkoopbeleid raadplegen op de gemeentelijke internetsite of binnen zes

weken na dagtekening van deze publicatie in het informatiecentrum in het Stadskantoor. Etten-Leur, 27 maart 2013

Zie www.etten-leur.nl Actueel > Inkoop en aanbesteding

Zie: www.etten-leur.nl Bekendmakingen> Verkeersbesluiten

Toertocht Zwijndrecht Maatregelen- en handhavingsverordening Inkomensvoorzieningen 2013 Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur maakt bekend, dat in de raadsvergadering van 19 maart 2013 door de gemeenteraad is besloten de ‘Maatregelen- en handhavingsverordening Inkomensvoorzieningen 2013 gemeente Etten-Leur’ vast te stellen. De verordening treedt in werking op 28 maart 2013.

De verordening ligt vanaf 28 maart 2013 gedurende 6 weken kosteloos ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor van EttenLeur. Daarnaast is de verordening gepubliceerd op www.overheid.nl > lokale regelingen. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Samenleving in het stadskantoor.

Op 1 juni 2013 vindt de Toertocht Zwijndrecht plaats met een doorkomst door Etten-Leur via de route: Komende vanaf de Zevenbergseweg – fietspad Rijsdijk – Parallelweg Rijsdijk – Aletta Jacobsbaan – Statenlaan – Concordialaan – Hoevenseweg – Sprangweg. Ten behoeve hiervan zijn deze wegen/weggedeelten afgesloten op het moment dat het peloton passeert (naar verwachting tussen 09.20 en 09.35 uur). Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Meldingen art. 8.41 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij onderstaande meldingen op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer hebben ontvangen. De publicatie van de meldingen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de melding worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. ■ ■ ■

J. Buijs V.O.F. voor de inrichting gevestigd aan de Bollendonkseweg 21, 4874 NT te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit). Mts. J.C.M.M. Pijs & H.L.M. Pijs - Nuiten voor de inrichting gevestigd aan de Bollendonkseweg 22, 4874 NT te Etten-Leur (Melding activiteitenbesluit). W.M.G. Rommens voor de inrichting gevestigd aan de Zeedijk 2, 4871 NM te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit).

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 13 maart 2013 tot en met 22 maart 2013 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

13 13 14 14 14 14 15 15 15 15 15 18 18 18 19 20

2013OG0119-01 2013OG0118-01 2012OG0252-02 2013OG0116-01 2013OG0120-01 2013OG0117-01 2013OG0130-01 2013OG0129-01 2012OG0495-02 2013OG0133-01 2013OG0127-01 2013OG0124-01 2013OG0128-01 2013OG0126-01 2013OG0132-01 2013OG0069-02

het het het het het het het het het het het het het het het het

Beiaard 115 Beiaard 95 Bollendonkseweg 22 Zwarthoofd 5 Wilhelminalaan 18 Staakveld 8 Willem Dreessingel 66 Kouwelaarsbrand 73 Kouwelaarsbrand 75 Bisschopsmolenstraat 28 Nijverheidsweg 9 11 Bredaseweg 170 Nijverheidsweg 45 Hoekseweg 9 Bankenstraat 16 Bollendonkseweg 17 Munnikenheiweg 35

4876 4876 4874 4878 4872 4871 4871 4871 4876 4879 4872 4879 4879 4874 4874 4879

maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart maart

2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013

huisvesten van seizoenarbeiders huisvesten van seizoenarbeiders uitbreiden van een ligboxenstal uitbreiden en wijzigen van interne ruimten van een distributiecentrum huisvesten van arbeidsmigranten plaatsen van een carport en het verplaatsen van een uitrit uitbreiden van de woning dmv van een opbouw uitbreiden van de woning dmv van een opbouw verbouwen en vernieuwen van een dubbel woon/winkelpand bouwen van een fietsoverkapping plaatsen van een vlaggenmast bouwen van een sprinklerkelder bouwen van een opslagruimte realiseren van 3 nieuwe stallen tbv een varkenshouderij verbreden van een ligboxenstal uitbreiden van een kantoorgedeelte en het plaatsen van een nieuwe overkapping

CC CB NT AL BX GX JG JG AN AP LC AP AA NE NT NE

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 18 maart 2013 tot en met 22 maart 2013 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

19 maart 2013

2012OG0560-01

20 maart 2013 20 maart 2013 19 maart 2013

2012OG0592-01 2013OG0001-01 2013OG0060-01

19 maart 2013 19 maart 2013 20 maart 2013

2013OG0081-01 2013OG0082-01 2013OG0089-01

het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het huisvesten van afzonderlijke personen in de woning het realiseren van een tijdelijke accomodatie het uitbreiden van een woning het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het (tijdelijk) huisvesten van maximaal 6 personen het kappen van een Tilia Tomentosa het kappen van twee zomereiken het kappen van twee eikenbomen

Locatie

Postcode

Contrabas 91 Zwartenbergseweg nummer 19 Keizersweg 10

4876 VG n.v.t. 4871 LB

Lindenbleek 33 Oderkerkpark ong. Orgelhof 61 Parklaan ong.

4871 WH n.v.t. 4876 ZH n.v.t.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. Etten-Leur, 27 maart 2013

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


VINCENT VAN GOGHPLEIN 20 - TEL. 076-5012765 vijdag 29-03 van 09:00 tot 17:00 zaterdag 30-03 van 09:00 tot 17:00

VROLIJK

PASEN! VRIJDAG & ZATERDAG PAASSHOW 2E PAASDAG GESLOTEN ZEER GROOT ASSORTIMENT ELEKTRISCHE FIETSEN

KOGA | GAZELLE | KALKHOFF | SPARTA | BATAVUS | SIMPLEX

Talboom Bestratingen A.s. zaterdag 30 maart openen wij ons nieuwe

bedrijfspand aan de Kraaihei 9 te Rucphen. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze fraai aangelegde showtuin!

Tijdens het Paasweekend kunt u profiteren van onze speciale openingsaanbiedingen!!

Café D’Ouwe Brug

OPENINGSTIJDEN PAASWEEKEND:

Zaterdag 30 maart: 10.00 - 17.00 uur. ■ 2e Paasdag 1 april: 10.00 - 17.00 uur. Voor de kinderen is er een springkussen! Wij zijn steengoed in het maken, leveren en adviseren van: (sier)bestratingen - terrassen - grondwerken - zand/grond en bestratingsmaterialen natuursteen tuintegels - schuttingen - terrasoverkappingen - tuinontwerpen

Dus kom gerust even langs of neem vrijblijvend contact met ons op: Talboom Bestratingen - Kraaihei 9 - Rucphen - tel. 06-26328788 info@talboombestratingen.nl - www.talboombestratingen.nl

-

1e PAASDAG zondag 31 maart a.s:

PAAS-PARTY m.m.v. zanger NICK en Dj ED VAN KATWIJK. Aanvang 20.00 uur. Entree = GRATIS VOL=VOL


VROLIJK

PASEN! St. Janstraat 147 - 4714 EE Sprundel - Tel: 0165-382830

2e PAASDAG OPEN van 11.00 - 16.00 uur

OCCASIONS Autoâ&#x20AC;&#x2122;s boven de â&#x201A;Ź 4.500 worden geleverd PHWDĂ&#x20AC;EHXUW$3.HQ%RYDJJDUDQWLH Fiat Panda 1.2 airco Fiat 500 1.4 16V Sport airco lm velgen Fiat Punto Evo airco 5 drs Fiat Punto Classic airco lm velgen Ford Puma 1.7 airco lm velgen Mercedes CLK 230 komp Automaat Cabrio airco Opel Agila 1.2 16V Njoy Opel Astra Sports Tourer 1.3 Cdti Opel Astra 1.7 Cdti Cosmo leer airco lm velgen Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy airco lm velgen Opel Corsa 1.2 16V airco lm velgen Opel Corsa 1.2 N-Joy 3 drs airco Opel Corsa 1.2 N-Joy 5 drs airco Opel Meriva 1.4 Turbo airco Im veIgen Opel Meriva 1.6 Aut airco Im veIgen Opel Vectra 1.8 Elegance airco lm velgen Skoda Octavia 1.6 Elegance airco lm velgen Volkswagen Golf V5 Gti airco lm velgen

2e PAASDAG OPEN van 11.00 - 17.00 uur

BJ

2011 2007 2010 2009 2000 1998 2006 2011 2008 2007 2006 2008 2007 2011 2008 2003 2006 2002

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, schades, ruitreparatie en BOVAG producten!

VOOR ACTUELE PRIJZEN ZIE:

WWW.CAOOMEN.NL

WEEKAANBIEDINGEN -AANDAG $INSDAG 7OENSDAG $ONDERDAG

Worstenbrood â&#x201A;Ź 1,00 Appelflap â&#x201A;Ź 1,00 Rozijnenbollen VOORâ&#x201A;Ź 1,00 Eierkoeken VOORâ&#x201A;Ź 1,00

BROODJE VAN DE MAAND Liv CHOLESTEROLVERLAGEND GRAM â&#x201A;Ź 1,50 Tevens kunt u sparen voor GRATIS artikelen (zie info in winkel)

VRIJDAG - ZATERDAG

4 Mini Croissants â&#x201A;Ź 1,00 Paasvlaaipunt â&#x201A;Ź 1,10 NIEUW: EIKEN PLANKEN VLOEREN

VOOR PASEN chocolade hazen, eieren en mandjes

Dat komt mooi uit Ulvenhout. Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 www.ulvenhoutwooncenter.nl - info@ulvenhoutwooncenter.nl

3T*ANSTRAATs(OEVENs ).(/%6%.()'(4%!

/UDE"REDASEWEGs%TTEN ,EURs 


PASEN!

Ç Ä&#x17E;

Ćľ ĹśĹ?Ä&#x17E;

De â&#x153;&#x201D;winkel voor woonaccessoires en advies in homestyling DÄ&#x17E;ĆľÄ?Ä&#x17E;ĹŻĆ?Í´ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;ĹŹÍ´Ä&#x201A;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĆľĆ? Markt 46 ϰϴϳϹĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ä&#x201A;Ć&#x2030;ͲĆ?ĆľÄ&#x161;Í&#x2DC;Ŝů

Zondag 24-3 en 2e Paasdag geopend

VROLIJK

Onze vis... dat is pas thuis uit eten!!! Proef kwaliteit, proef klasse... proef vis van â&#x20AC;&#x153;de Zeeuwse Bron!â&#x20AC;?

PAASFEEST = VISFEEST!!! Speciale paasactie Visgourmet voor â&#x20AC;&#x2DC;n super brunch of diner! 6 verse vissoorten en gambaâ&#x20AC;&#x2122;s van het huis, gepresenteerd op een mooie schaal, â&#x20AC;&#x2DC;t blijft immers gezellig eten!

Â&#x2018;ǤÂ&#x192;ǤÂ&#x192;Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x152;Â&#x192;Â&#x2014;Â&#x2122;ƤÂ&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2013;ÇĄ Â&#x2021;Â&#x2039;Â&#x17D;Â&#x201E;Â&#x2018;Â&#x2013;ƤÂ&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2013;ÇĄÂ&#x192;Â&#x17D;Â?ƤÂ&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2013;ÇĄÂ&#x192;Â?Â&#x2030;Â&#x192;Â&#x2022;Â&#x2039;Â&#x2014;Â&#x2022;ÇĄÂ&#x2039;Â&#x17D;Â&#x192;Â&#x2019;Â&#x2039;Â&#x192;Â&#x2021;Â?Â&#x2039;Â&#x2026;Â&#x2013;Â&#x2018;Â&#x201D;Â&#x2039;Â&#x192;Â&#x201E;Â&#x192;Â&#x192;Â&#x201D;Â&#x2022;ǤǤǤ

(â&#x201A;Ź 8,95)

p.p.

â&#x201A;Ź 7,99

Te bestellen v.a. 2 personen en minimaal 1 dag van te voren.

Hapjesschaal

10% KORTING !

Bestel uw bomvolle visschotel, zoals een visschotel hoort te zijn... zonder poespas... bomvol vis!! Te bestellen in 3 maten - Klein â&#x201A;Ź 29,95 â&#x17E;&#x2122; â&#x201A;Ź 26,95 (Âą 4 pers.) - Middel â&#x201A;Ź 49,95 â&#x17E;&#x2122; â&#x201A;Ź 44,95 (Âą 7 pers.) - Groot â&#x201A;Ź 69,95 â&#x17E;&#x2122; â&#x201A;Ź 62,95 (Âą 10/12 pers.)

Kibbeling Goede Vrijdag Stunt! Č&#x2039;Â&#x17D;Â&#x17D;¹¹Â?Â&#x2030;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x2020;Â&#x2039;Â&#x2030;Â&#x2018;Â&#x2019;Â&#x2DC;Â&#x201D;Â&#x2039;Â&#x152;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Í&#x2013;Í?ÇŚÍ&#x2014;Č&#x152;

â&#x201A;Ź 6 25

500 gram , Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2021;Â?Â&#x201E;Â&#x2039;Â&#x152;Â&#x2018;Â?Â&#x2022;Â&#x2030;Â&#x2021;Â&#x201E;Â&#x192;Â?Â?Â&#x2021;Â?Â&#x2DC;Â&#x192;Â?Â&#x192;Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x152;Â&#x192;Â&#x2014;Â&#x2122;ƤÂ&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2013;ǤǤǤ (normaal 9, om uw vingers bij af te likken... â&#x201A;Ź 75) warm uit de pan... + GRATIS DE LEKKERSTE RAVIGOTTESAUS

GRATIS parkeren achter de zaak

www.dezeeuwsebron.nl Bisschopsmolenstraat 96

Etten-Leur

tel. 076 - 52 63 195

winkel@dezeeuwsebron.nl

Wij zijn vooral gespecialiseerd in tuinplanten vers uit eigen kwekerij!!! Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!!

2e Paasdag geopend van 10.00 - 16.00 uur

HELLEBORIS TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S

LAVENDEL

XXL KERSTROOS

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

van â&#x201A;Ź 8,95

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

voor â&#x201A;Ź 5,50 met minimaal 10 bloemstelen

Â&#x2021;Volle

Â&#x2021;*URRWVWHDVV tray WXLQSODQWHQXLWGH VIOLENjVWXNV tuinplanten uit de

QXâ&#x201A;Ź

4,95

Â&#x2021;PRIMULAâ&#x20AC;&#x2122;S ÂźSVWXN

10 stuks

â&#x201A;Ź 5,-

Â&#x2021;MADELIEFJE

5 stuks â&#x201A;Ź

2,50

2e Paasdag geopend 2H3DDVGDJ YRRULHGHUHNODQW HHQ voor iedere klanteen

LEUKE ATTENTIE /(8.($77(17,( Antwerpseweg 91 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72 Ou de tot

loc 20 atie jul i

RIJ

SB

ER

G

ZUNDERT Ba kkeb rugs t

EN DE

(keuze uit 5 kleuren)

BEUKEN + HAAG 100 cm* Fagus Sylvatica

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

VASTE PLANTEN voor de border

Â&#x2021;:HNHOLMNVVFKHUSH DDQELHGLQJHQ Â&#x2021; Â&#x2021;6 6SHFLDOLWHLWLQ SHFLDOLWHLWLQ SHUNNXLS[[O perk, kuip xxl, KDDJSODQWHQ DOWLMG KDDJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

GHJRHGNRRSVWH

Â&#x2021;*5$7,6NRIÂżH 2 Â&#x2021; Â&#x2021; P P2 WXLQSODQWHQSOH]LHU

KOOPZONDAGEN:

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 u. en Zaterdag 9.00 tot 17.00u.

Met uitzondering van 1e Paasdag en 1e Pinksterdag.

keuze uit 100 soorten

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,50

10 voor â&#x201A;Ź 12,50

$OOH]RQGDJHQ WPMXQL XXU

WO

K

Nieuwe locatie

vanaf 15 augustus

traa

De Plantage

UHJLR regio Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ Â&#x2021; Â&#x2021; HHWEDUHWXLQ HHWEDUHWXLQ JURHQWHQIUXLW groenten, fruit, NUXLGHQSODQWHQ kruidenplanten

â&#x201A;Ź 3,95 p. stuk

3 voor â&#x201A;Ź 7,50

Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)


Ja wij zijn 1 april

tweede Paasdag geopend van 10.00 - 17.00 uur Al meer dan 14 jaar een begrip in Zevenbergen en omgeving

GARAGEDEUR VERVANGEN? ediening - afstandsb 47 RAL kleuren it u ze ken - Keu nieuwe doe - Keuze uit

WEINOR PLAZA HOME TERRASDAK VAN TEXTIEL *Deze actie is geldig bij aankoop tot 8.8.2013, vraag naar de voorwaarden

LENTE ACTIE GRATIS elektrisch aandrijving Geldig tot 30 april

Zonwering - Rolluiken - Garagedeuren - Veranda-daken Markiezen - Screens - Shutters - Horren - Binnenzonwering

www.dedeugd-dekkers.nl Hazeldonkse Zandweg 19a - Zevenbergen - T. 0168 33 05 34

AL EENS IN HET TUIN PARADIJS GEWEEST?

2e Paasdag

open 11.00

/16.00u

Geniet nog dit AR VOORJA van uw eigen S! PARADIJ

IdeeĂŤn doet u op in onze showtuin Jacobs Sierbestrating heeft een van de grootste en fraaiste showtuinen op het gebied van sierbestrating in heel West Brabant. U vindt er werkelijk alles!

Sierbestrating Rijsbergen Laguitensebaan 49, 4891 XR Rijsbergen, Tel. 076-5962069, Fax 076-5964348, E-mail info@jacobssierbestrating.nl Openingstijden: ma t/m vr 9.00-18.00 u., zaterdag 08.00-16.00 u.

www.jacobssierbestrating.nl

Sierbestrating


VROLIJK

ISO-RENO Kozijnen - Glas - Zonwering - Timmerwerken

2E PAASDAG

PASEN!

OPEN van 10.00-16.00 uur

5% KORTING

TERRASOVERKAPPING antraciet / wit / crème wit 400 x 300 cm nu slechts â&#x201A;Ź 1.350,-

ROLLUIKEN

(excl. montage)

van het merk

HEROAL 5% KORTING

Bij aankoop van alle zonweringen

5% PAASKORTING

met 5 jaar garantie

Ramen - Deuren - Kozijnen Â&#x2021;.XQVWVWRIÂ&#x2021;$OXPLQLXP Â&#x2021;+DUGKRXW Â&#x2021;,VRODWLHJODV Zie ook www.iso-reno.nl

Bij aankoop van kunststof kozijnen GRATIS inzethorren.

De Wate rma n 2 , Rijsb e r g e n , Tel. 076- 5962549 (Industriete rre i n De Wa t e r m a n aan de we g Rijsbergen/Et t e n -L e u r )

Reserveer tijdig voor uw Communiefeest

HORS Dâ&#x20AC;&#x2122;OEUVRE SCHALEN HAPJESSCHALEN GOURMET, FONDUE, BARBECUE SCHOTELS Kijk en bestel op: www.barbequejochems.nl

Grieks Specialiteiten Restaurant

â&#x20AC;&#x153; ORESTIS â&#x20AC;?

Wilhelminalaan 2 Etten-Leur

NIJVERHEIDSWEG 12, OUDENBOSCH

tel. 06 - 13 31 49 62

WIM BRESSERS

West -Brabants grootste keuze in tweewielers DEALER VAN ALLE TOPMERKEN Grote ELEKTRISCHE FIETSEN RZ VK GAZELLE EN QWIC DV 3D 2e Paasdag OPEN 10.00-17.00 uur

al v.a.

â&#x201A;Ź 999,-

Geachte mensen uit Etten-Leur en omgeving.....

ons ededelen dat m g a a r g ie ll end. Wij willen ju sdag is geop a a P e 2 n e e et 1 t een restaurant m rwelkomd me e v t d r o w n e Iedere als afzakker n e o z u o je glaas nectarlikeur! je s a la g jk li r een hee at staurant zod e r s n o in g a ie gra ĂŠn Wij zien jull beleven op ĂŠ g a d e ig ll e z ke & ge jullie een leu ige dagen. van deze heil

Kom langs en test zelf!

RUIM AANBOD

bres- COMMUNIEFIETSEN

 YRRUUHSDUDWLH 2RNsers.nl Q JH LQ HU YHU]HN

wij

Â&#x2021;VQHOOHOHYHULQJ

Tel.: 076-5263247

irectie Namens de d wensen en personeel ! e paasdagen!! iedereen fijn

Â&#x2021;DFFHVVRLUHV Grieks Specialiteiten Restaurant

Â&#x2021;VFKDGHDIGHOLQJ Â&#x2021;HLJHQRSKDDOVHUYLFH 'RUSVVWUDDWÂ&#x2021;6W:LOOHEURUGÂ&#x2021;

RUIME KEUZE SCOOTERS

Zie ook www.wimbressers.nl

â&#x20AC;&#x153; ORESTIS â&#x20AC;?

Wilhelminalaan 2 Etten-Leur Tel.: 076-5263247 GRATIS parkeren


VROLIJK

Paaspakkers!

PASEN!

3URƪWHHUQXWLMGHOLMNYDQGH]HVSHFWDFXODLUHDDQELHGLQJHQ Tweede paasdag zijn er geweldige redenen om naar onze showroom te komen. Want op maar liefst vijf Toyota modellen krijgt u YDQRQVQXWRWŚH[WUDLQUXLOZDDUGH¨QMDDUODQJUHQWHRYHUGHƪQDQFLHULQJ2IXQXNLHVWYRRUGH$\JRGH<DULV RRN+\EULG GHL4GH9HUVR6RIGH8UEDQ&UXLVHUKHWWLMGHOLMNHDFWLHYRRUGHHOPDDNWXZQLHXZH7R\RWDQRJDDQWUHNNHOLMNHUGDQ KLMDOLV.RPWZHHGHSDDVGDJELMRQVODQJVHQSURƪWHHU %UDQGVWRIYHUEUXLN (&) YDULHHUWYDQONP NPO WPNPNP NPO &22 99-125 gr / km.

Tijdens de Paasshow worden er geen rijklaarmaakkosten gerekend voor onze occasions. Contantprijs

Aanbetaling

Totaal kredietbedrag

Jaarlijks kostenpercentage

Debetrentevoet

Looptijd in maanden

Termijnbedrag

Totaal te betalen bedrag

â&#x201A;Ź 8.490,-

â&#x201A;Ź 2.990,-

â&#x201A;Ź 5.500,-

0,0 %

0,0 %

36

â&#x201A;Ź 152,77

â&#x201A;Ź 5.500,-

'LWQLHWGRRUORSHQGHNUHGLHWZRUGWDDQJHERGHQGRRU7R\RWD)LQDQFLDO6HUYLFHVŢ*HOGLJYDQIHEUXDULWPDSULOŢ9RRUHHQQLHXZH7R\RWDL4$\JR<DULV9HUVR68UEDQ&UXLVHUŢ0LQLPXPDDQEHWDOLQJYDQGHFRQVXPHQWHQSULMVŢ0LQLPXPNUHGLHWEHGUDJŹPD[LPXPŹŢ2QGHUYRRUEHKRXGYDQNUHGLHWDFFHSWDWLHŢ7RHWVLQJHQUHJLVWUDWLHELM%.5WH7LHO Ţ7R\RWD)LQDQFLDO6HUYLFHVVWDDWRQGHUWRH]LFKWYDQGH$XWRULWHLW)LQDQFLªOH0DUNWHQ $)0 Ţ:LM]LJLQJHQHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQŢLQIR#WR\RWDIVQO

Andreae

2e paasdag open van 10.00 - 16.00

RTENS

bv

Zevenbergen, de Hil 2, 0168-324150, www.andreae.nl

Tuinhoutspecialist

RTENS

bv

Bij Pasen horen matses Voor veel mensen is het traditie om bij het paasfeest matses op tafel te zetten. Dit is plat brood dat niet is gerezen. Het lijkt op een grote cracker en is rond of vierkant. Meestal doen mensen er boter en suiker of kaas op. In het Jodendom viert men met Pesach (Pasen) de bevrijding uit de slavernij in Egypte. Volgens de Thora moesten de Joodse mensen vlak voor vertrek in opdracht van God snel brood bakken zonder zuurdesem. Dat werd de matse. Ook katholieke en christelijke gezinnen eten met Pasen matses.

2e Paasdag en

ZONDAG 7 april open 10.00 - 16.00 uur

nu voor

480,- euro

19mm 260x200cm inclusief dakleer

nu voor

775,- euro

28mm 250x250cm inclusief dakshingels

Vlonderplank geimpregneerd P =O

Dubbel Rabat

van 895,-

van 595,-

28x145mm 300cm

OP van 7,10 nu voor 5,80 euro p.st.

geimpregneerd 19x145mm 300-360-420cm van 1,85 p.m1 nu voor

1,50 euro p.m1

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z.

Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

PA A S S H OW Jac Ossenblok b.v. Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

Alle nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij ons in de showroom van zowel CitroĂŤn als Hyundai. Op al onze gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

VRIJDAG 29 MAART XXU

ZATERDAG 30 MAART XXU 2E PAASDAG XXU

HET ADRES VOOR BETAALBAAR AUTORIJDEN!

0RQ3ODLVLUÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO

Kijk voor meer info op :::9$.*$5$*((77(1/(851/ Verkoop, reparatie, onderhoud, APK, aircoservice, storingsdiagnose en accessoires voor alle merken.

Ook voor leaseautoâ&#x20AC;&#x2122;s en autoâ&#x20AC;&#x2122;s met fabrieksgarantie


bij

VROLIJK

met JAN VAN SUNDERT

4500m2 showroom, mĂŠĂŠr dan 300 keuken- en badkameropstellingen 1001 soorten tegels & natuursteen Vloertegels â&#x201A;Ź16,95 60x60cm nu vanaf

Bij aankoop van keuken,

30% KORTING

per m2

Wandtegels 25x33cm nu vanaf

parket nu vanaf

GRATIS

GRATIS MONTAGE*

TEGELS t.w.v â&#x201A;Ź500

+

â&#x201A;Ź27,95 per m2

*

op keukendelen

â&#x201A;Ź14,95 per m2

Keramisch

Bij aankoop van een badkamer,

*

2 e PAASDAG GEOPEND

Personen- en bedrijfswagens

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

Chinees Specialiteiten WOK-Restaurant Kerkwerve 1 Etten-Leur telefoon 076-5012807

SPECIAAL VOOR DE PAASDAGEN

SPECIAAL AFHAALMENU

Extra uitgebreid

(voor 2 personen)

Wok en Lopend Buffet

Bestaande uit: 4 st. mini Loempiaâ&#x20AC;&#x2122;s Babi Pangang - Dactjar Roetjak (gestoofd rundvlees, licht pikant) -

Vanaf 17.00 t/m 21.00 uur. Volwassenen

â&#x201A;Ź 12,- p.p.

Kinderen tot 11 jaar

â&#x201A;Ź 7,50

Reserveren gewenst.

â&#x201A;Ź 17,00

Kung Po Kai Pin (gesneden kippenvlees - 2 stokjes SatĂŠ Met grote bak nasi of bami of witte rijst

met gekruide pikante saus)

+ERKWERVEs%TTEN ,EURs4EL 

KEUKENS & KEUKENS eigentijds, smaakvol en betaalbaar design

Gelmelstraat 84-A - 2320 Hoogstraten - 03/320.99.00 (naast lidl) www.keukensenkeukens.be - info@keukensenkeukens.be

Wij maken uw droomkeuken werkelijkheid

NB[BVt[POEBHVtEJXPHFTMPUFO

-40% PAASSHOW -40% **

**

vrijdag 29 maart PAASACTIE -40%

PAASACTIE -40%

zaterdag 30 maart

PASEN! 2e Paasdag geopend van 10.00-16.00h BMW 320 Aut,ecc,leder Cadillac 3.2 Aut.Sport Luxury,navi,leder CitroĂŤn C2 1.1i Furio airco,abs CitroĂŤn Xsara Picasso 1.6i Difference CitroĂŤn Berlingo Multispace el-pakket, 1 jaar APK Daihaitsu Grand Move 1.5i Stuurbekr.el-pakket Honda Civic 1.4i 5d Airco,el-pakket Mercedes C180 4d Elegance el-pakket, trekhaak Nissan Terrano 3.Di 7pers,4x4,airco Opel Corsa 1.4i-16v Essentia 5d Airco Opel Astra 1.6i 3d GL Airco,1jaar APK Opel Astra 1.6i-16v 5d GL El-pakket Opel Astra Station 1.3CDTi 90 Essentia Ecc,Navi Opel Vectra 2.2i-16v 4d Sport Edition airco.leder Opel Corsa 1.2i-16v 5d Essentia airco,el-pakket Peugeot 107 XR 3d airco, el-pakket Peugeot 207 SW XS 1.6i-16VTi panoramadak,ecc Peugeot 207 1.4i-16v5d VTi XR ecc,el-pakket Peugeot 307 2.0i-16v 5d XS airco,leder Peugeot 308 1.6i-16v 5d Ecc,navi,el-pakket Peugeot 407 SW 2.0i-16v Panoramadak,ecc Renault Twingo 1.2i Zwart Renault Twingo 1.2i Airco,stuurbekrachtiging Renault Clio 1.2i-16v 5d Authentique Renault Clio 1.2i-16v 5d Authentique Airco Renault Megane 1.6i-16v 3d Acces Ecc,el-pakket Renault Megane 1.5DCi 5d Authentique Pan.dak,ecc Renault Megane 1.5Dci 110pk Coupe Ecc,bose Renault Megane Scenic 1.6i-16v Ecc,el-pakket Renault Megane Scenic 1.6i-16v Privilege cc,leder Seat Ibiza 1.4i Stuurbekrachtiging Seat Arosa 1.4i Automaat,airco,stuurbekrachtiging Seat Arosa 1.4i Stuurbekrachtiging,carbonlook Suzuku Grand Vitara 2.0i-16v 5d bullbar,sidebar,airco Volkswagen Polo 1.4i 3d Trendline Stuurbekr. Volkswagen Polo 1.4i-16v 75pk 5d airco,el-pakket Volkswagen Polo 1.4i-16v 59kw airco,el-pakket Volkswagen Golf 1.6i 3d Comfortline Ecc,el-pakket Volkswagen Touran 1.6i-16Fsi 6bak,airco,el-pakket Volkswagen Passat 2.0i 4d Comfortline Ecc,el-pakket Volkswagen Bora 2.0i 4d Airco,trekhaak,el-pakket Volkswagen Jetta 2.0TDi 4d Comfortline 6bak,ecc

2009 2005 2006 2003 2000 1999 2004 1995 2003 2004 2000 1999 2006 2001 2008 2009 2007 2008 2004 2008 2005 2000 2002 2006 2008 2006 2005 2012 2001 2004 1999 1999 2001 2001 2000 2004 2008 1999 2003 2003 1999 2006

37.501 23.749,103.013 8.449,90.714 4.199,137.226 3.699,169.273 1.999,142.939 1.799,82.400 5.499,261.727 1.449,186.315 6.999,173.929 3.899,242.451 1.849,172.046 1.949,125.592 6.749,220.573 2.299,122.872 6.999,81.009 5.999,117.165 7.499,98.751 5.399,168.959 3.999,123.473 7.949,152.717 5.399,211.210 1.399,122.619 2.899,156.663 4.399,112.406 5.999,106.540 4.699,172.410 4.199,9.131 18.450,148.138 2.399,146.601 3.999,125.228 1.199,161.316 2.299,115.282 2.499,152.179 4.999,140.538 2.799,159.977 4.699,80.197 7.799,123.763 2.999,180.472 5.250,204.864 3.999,201.160 1.999,177.777 6.999,-

GULDENWEG 14 4879 NL ETTEN-LEUR TEL: 076-5041068 / 06-53561726

Paaszondag Paasmaandag Geopend van11.00 tot17.00

TWEEDE PAASDAG OPEN VAN 12.00 TOT 16.00 UUR. t7FSLPPQWBOTJFSCFTUSBUJOHFOFOOBUVVSTUFFO Ă&#x17D;Bezoek onze geheel vernieuwde showtuin!

t7FSLPPQWBO[BOE TQMJUFOHSJOE

Sfeervolle romantische keuken in pastorijstijl. Leverbaar in hoogwaardige quality folie en in massief hout. U voelt zich een echte keukenprinses in deze uitzonderlijke keuken.

Greeploos hoogglans leverbaar en alle mogelijke uitvoeringen en kleuren. Strak, modern en tijdloos. Op en top keukendesign op maat. Compleet met alle apparatuur.

VAN: â&#x201A;Ź12.975

VAN: â&#x201A;Ź11.823

COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź6.200*

Voor levering in Nederland,

COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź5.900*

0% BTW (alleen tijdens Paasshow)

s6ERKOOPVANSIERBESTRATINGENENNATUURSTEEN t7FSLPPQWBOTDIVUUJOHEFMFO UVJOIPVUFO s6ERKOOPVANZAND SPLITENGRIND CMPLIVUUFO s6ERKOOPVANSCHUTTINGDELENENBLOKHUTTEN t(SBUJTBEWJFTFOPGPGGFSUF s'RATISADVIESENOFOFFERTE t"BOMFHWPPSQBSUJDVMJFSFOFOCFESJKWFO Kleine Kleine s!ANLEGVOORPARTICULIERENENBEDRIJVEN prijzen, prijzen, Bezoek onze showtuin! Groot Groot Bezoek onze showtuin! assortiment! assortiment!

Net over de grens de goedkoopste Belg, voor heel Nederland. tTIPXSPPNSVJNN2t,FV[FVJUNFFSEBOLFVLFOTt(SBUJTPGGFSUF t(SBUJTNPOUBHFt(SBUJTMFWFSJOHtKBBSHBSBOUJFtNBBOEFOSFTFSWBUJFNPHFMJKL t1FSTPPOMJKLBEWJFTt"MUJKEEFWPPSEFMJHTUFJOEFSFHJP * in basisopstelling met: oven, kookplaat, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim. ** Voor directe beslissers

DE GROOTSTE EN GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIĂ&#x2039; !!!!!

Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168/452730 - b.g.g tel.: 06/53164602 www.boelenstuininrichting.nl

20 jaar


VROLIJK

PASEN! BTW, WEG ERMEE! Geen 19% 21% Geen 21% maar maar

0% 0% BTW BTW Montage 6% BTW!

Bij aankoop van een nieuwe voor- of binnendeur Vraag naar de actie voorwaarden TRAPPEN KOZIJNEN & DEUREN Hazeldonkse zandweg 28 4762 AL Zevenbergen Tel. 0168 - 326207 Fax 0168 - 328767 showroom@provily.info www.provily.info

SHOWCOOKING RESTAU S L A RAN ENTA I T R O

KONGâ&#x20AC;&#x2122;S GARDEN WOK Dorpsstraat 248-250 | 4711 EP | St. Willebrord | Tel. 0165-388791 | Fax 0165-381393

2E PAASDAG PAASSHOW

van 10.00 tot 17.00 uur met grote kortingen en acties! ONS RESTAURANT IS UITGEBREID MET EEN SPECIALE AFDELING sKKZÍłEE'Z,dE

1

E

EN 2

E

PAASDAG

ONBEPERKT ETEN & DRINKEN WOKKEN - BAKKEN - JAPANSE SUSHI - SALADE EN MET UITGEBREID KOUD EN WARM LOPEND BUFFET Voorgerechten - Soepen - Grote Chinese garnalen - Lamskoteletjes Malse biefstuk - TongďŹ let - Mosselen - ZalmďŹ let - Haring - Paling

9RRULHGHUHNODQWLVHUKHHUOLMNHYHUVHNRIÂżHPHWJHEDN

PORTO Semi cassette - handbediend, 5 meter breed x 2,5 meter uitval - RAL 9001 of GRATIS antraciet structuurlak incl. streepdoek en montage

â&#x201A;Ź 1.025,-

SALOU Cassettescherm met motor 5 meter breed x 2,5 meter uitval - RAL 9001 of GRATIS antraciet structuurlak incl. streepdoek en montage

Babi Pangang - Babi pangang spek

ROLLUIK ACTIE (min. 20% KORTING)

(incl. drank zoals bier, wijn, frisdranken, kofďŹ e en thee. Schepijs, vers fruit en gebak. Excl. sterke dranken zoals jenever, cognac, whiskey, likeur, e.d.)

Rolluik 2,5 meter breed x 1,9 meter hoog - in 3 kleuren incl. motor en montage van 534,00 NU

RESERVEER VOOR DE PAASDAGEN! Woensdag t/m Vrijdag â&#x201A;Ź 23,95 per persoon KInderen 3 t/m 6 jaar â&#x201A;Ź 7,95 7 t/m 12 jaar â&#x201A;Ź 12,95

Zaterdag/ Zon- en feestdagen â&#x201A;Ź 26,95 per persoon KInderen 3 t/m 6 jaar â&#x201A;Ź 9,95 7 t/m 12 jaar â&#x201A;Ź 13,95

Voor meer info: www.kongsgarden.nl

â&#x201A;Ź 1.318,â&#x201A;Ź

415,-

SECTIONAL GARAGEDEUR (40 mm dik) 2,5 meter breed x 2,12 meter hoog - wit incl. motor en montage

â&#x201A;Ź 1.395,-

In ons assortiment ook onze top hordeur: de plissĂŠ deur (Japans) en cassetteschermen met ingebouwde halogeen spots. Ook voor al uw binnenzonwering, screens, valschermen, markiezen, rolpoorten en garagedeuren. Dealer van Velux zonweringen, Unilux horren en Zonnelux ELQQHQ]RQZHULQJHQ

.DDLVWUDDW+56W:LOOHEURUG T 0165 - 38 73 07 M 06 - 21 27 16 86 E-mail: vandoorenzonweringen@home.nl


VROLIJK

PASEN! PA F A IJN SD E A G EN !

PAASBESTELLIJST LIGT IN DE WINKEL VOOR U KLAAR!

Luxe Salade Schotel Prijs per persoon (min. 2 pers.)

95

12,

Gourmet Schotel Prijs per persoon (min. 2 pers.)

95

9,

Graag bestellen voor vrijdag 29 maart

PAASTIP

Zalm Tompouce gevuld met pesto en amandelen

100 gram

50

2,

HUISSPECIALITEIT

Zalm-Scholrol

met honingmosterdsaus en zeekraal

100 gram

25

2,

1e Paasdag geopend voor het ophalen van uw bestelling. Zoals u weet: “Service ten top!”

van! n e g a d s a a P e smakelijk r e n e k a m ij W Wij helpen u graag iets lekkers op tafel te zetten!

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL


DIRCKIII PAKT UIT

MET PASEN!

LITER TER! E LI HELHELE VERGELIJKBARE PRIJS 12,35

9.

99

Verwen uw geliefde met een heerlijke champagne bij het paasontbijt of verras uw familie met een geweldige brunch! Wat u ook van plan bent, Dirck III heeft aan alles gedacht. De mooiste wijnen, de beste bubbels en het lekkerste tafelwater. Net als fris, bier en sterke drank, natuurlijk bij ons altijd voor de scherpste prijzen van Nederland. Zo viert u gegarandeerd een vrolijk en voordelig Pasen! HELE LITER ELDERS 21,79

HELE LITER

16.

99

HELE LITER RIJS! MP

BODE

HELE LITER

OP = OP

STUNT! ELDERS 5,70

2.99

ELDERS 32,99

26.

99

ELDERS 14,89

10.

49

TOPWIJN VOOR WEINIG! ` CORBIERES Chateau Avalon

CHARDONNAY OF SHIRAZ

HELE LITER

HELE LITER

ELDERS 21,49

17.99

16.

99

CHARDONNAY-TORRONTĂ&#x2030;S OF MALBEC-SHIRAZ-BONARDA

CAMPO NUEVO Rood of rosĂŠ

Round House

ELDERS 23,99

Vega Roble

TOPKLASSE! ELDERS 6,99

3.

99

MĂ&#x2030;DOC Chateau Clos du Moulin

3 FLESSEN

KEL DERPRIJS!

4.

5.

99

PER FLES!

OP = OP

ELDERS 4,79

7.

99

GEORGES LACOMBE Brut of Demi-Sec

POMMERY Brut Royale

3,- KORTING GEORGES LACOMBE RosĂŠ

GULPENER LENTEBOCK

3,- KORTING

3,- KORTING VAN 18,99

15.

99

PIPER-HEIDSIECK Brut of Demi-Sec

5- KORTING VEUVE CLIQUOT Brut

6,- KORTING ..

MOET & CHANDON

5,- KORTING

6 x 30 cl

200 ml

OP = OP

27.99

37 COLA

ELDERS 0,71

3.

59

HELE LITER

PER STUK!

PER BLIK!

ELDERS 1,69

ELDERS 1,19

17

99

BEST BIER

ELDERS 8,99

6.49

69

PFANNER SAP

EVIAN MINERAALWATER

ELDERS 0,25

SINAASAPPELSAP Ook appelsap 0,89

Orange, Cranberry, Aardbei of Ananassap

25 cl

ELDERS 0,39

1,5 liter ELDERS 0,99

IJSTHEE

1,5 liter ELDERS 0,69

MULTI VITAMINE LIGHT

VAN 42,99

36.99

HELE LITER

VAN 36,95

ELDERS 1,49

Kijk op WWW.DIRCKIII.NL voor nog meer aanbiedingen en uw dichtstbijzijnde slijterij.

ENERGY DRINK

SINAAS-PERZIK NEKTAR

+GRATIS BIERFLUITJE

31.95

CASSIS

1,5 LITER

49

Krat 24 pijpjes

1,5 LITER

33 cl

ELDERS 5,19

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

Acties geldig tot maandag 1 april 2013, zolang de voorraad strekt.

TRENDY DRINKGLAZEN

Regular, Light of Zero

VAN 21,99

VAN 32,99

ELDERS 0,49

29

25.95 18.

1,5 LITER

ELDERS 0,45

COCA-COLA

VAN 28,95

99

COLA OF SINAS MINERAALWATER

Ook Lemon & Lime

2.99

ELDERS 11,99

SENSATIONELE KORTINGEN! DE GROOTSTE MERKEN CHAMPAGNE

SUPER PRIJZEN!

ELDERS 15,87

99

ELDERS 8,49

POUILLY-FUMĂ&#x2030; Les Rabichottes LĂŠon Vatan

10.-

ELDERS 7,89

DISCOUNT

89

4+2 GRATIS

1,5 liter ELDERS 1,29

1,5 LITER

1,5 LITER

ELDERS 5,70

ELDERS 1,49

3.04

1.09

TOMATENSAP

hele liter ELDERS 0,89

FRUITFRIS

1,5 liter ELDERS 0,79

27 69 45 87 69 57


SPORT

Record aantal deelnemers

PSV Concordia Florebit

Eventing Etten-Leur leeft enorm

Hans van Bedaf negende op NK Dressuur

De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe hindernis ‘Schommelbank’.

later. De laatste start is pas om half zes”. Gelukkig blijft het langer licht, de klok is dan al vooruit gezet... De immer populaire crosscountry met 21 hindernissen kent dit jaar ook weer een aantal nieuwe obstakels, want het steeds vernieuwen en aanpassen blijft de jaarlijkse uitdaging van de bouwploeg o.l.v. Johan Vermunt en Rinus Christianen. ‘Visovergang’, ‘Voederplaats’, ‘Splitsing’, ‘Gezaagde boom’ en ‘Schommelbank’ bijvoorbeeld zijn de nieuwe namen in het omvangrijke crosscountryparcours. Zo blijft het ook voor deelnemers en publiek ieder jaar weer opnieuw een interessante maar zeker ook uitdagende cross met de nodige scherprechters en de steeds terugkerende en spectaculaire ‘Watercombinatie’, in de volksmond beter bekend als de waterbak. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er op de eerste en tweede zondag van april weer een schitterend paardensportevenement van te maken. Vooral mogelijk gemaakt door de 18 grondeigenaren, 135 (!) sponsoren groot en klein, meer dan honderd vrijwilligers en ruim 400 deelnemers. Nu nog een lekker lentezonnetje....

ETTEN-LEUR - Voorzitter Cees van Oerle van de Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-Leur (SGW) is een gelukkig mens. Prima medewerking van grondeigenaren, een groot aantal sponsoren, voldoende vrijwilligers en een maximaal aantal deelnemers. De 33e Eventing Etten-Leur is er klaar voor. Bijna dan!

Zondag 7 april voor de L, M, Z-paarden en Z-pony’s, zondag 14 april de B, L, M-pony’s en B-paarden. De eerste starts zijn om 08.00 uur (dressuur), 09.30 uur ( springen) en 10.00 uur (crosscountry). De terreinen en bossen nabij het Schuitvaartjaagpad in het zuidelijk buitengebied van Etten-Leur is dan weer ‘the place to be’. www.eventingettenleur.nl

De actieve bouwploeg geeft nog wel het nodige te doen, de laatste puntjes op de i zeg maar, “Komt altijd weer goed”zegt Cees van Oerle, lopend als een trotse veldmaarschalk door de bossen naast het Schuitvaartjaagpad. “De eventing leeft enorm” zo gaat hij verder, “we hebben dit jaar een record aantal inschrijvingen, 207 voor de eerste dag en 217 voor de week

Geniet

van de zon!

Bij Mulders Tuinmeubelen heeft u de keuze uit een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

2e Paasdag geopend van 10 - 17 uur

oudenbosch

ETTEN-LEUR - De 11-jarige turnster Juul van Ooijen uit Etten-Leur is weer goed op dreef.

0165 31 26 76

H. Post-K. Roks 2-0 R. Lauwen-W. Plasmeier 2-0 P. Engelen-F. Brok 0-2 A. Aarts-A. Mouwen 0-2 DDD 1-KANNET 4-4 J. Voermans-T. Hendrikx 0-2 J. v. Oers-B. v. Helden 2-0 M. Broeders-A. Bakker 0-2 L. de Zwart-A. Koevoets 2-0 BVR 1-ZGR 3 4-4 G. Prins-J. Thijs 2-0 J. Roovers-K. Kolijn 2-0 J. Kaptein-J. Roks 0-2 W. Hermans-W. v. Brink 0-2 ZGR 1-MM 4-4 K. v. Wanrooy-R. v. Inge 2-0 H. de Neef-D. v/d Reepe 0-2 T. Mehagnoul-K. v. Sundert 0-2 J. Bekkers-N. Brans 2-0 Stand: 1. KANNET 116-84; 2. BSL 112-88; 3. BVR 2 110-90; 4. DDD 2 109-91; 5. BBP

lemaal gesmeerd verliep. Er was ook een grote belangstelling van ouders wat deze middag tot een zeer speciale maakte. Komende weken gaan deze trainingen elke woensdagmiddag vanaf 15.30 uur herhaald worden. Samen met de speciaal onderwijs scholen en extra publiciteit proberen we komende periode een goede basis te leggen en bestaansrecht te geven voor het G Handbal. De deelname blijft gratis tot aan de zomervakantie en staat open voor alle kinderen in het speciaal onderwijs of met een beperking. Indien er interesse is verwijzen wij u naar onze website www.handbalinternos. nl. of neem contact op door een mailtje te sturen naar ghandbal@handbalinternos. nl. Je kunt uiteraard ook op woensdagmiddagen een kijkje nemen.

Turnster Juul van Ooijen weer goed op dreef

Etten-Leurse biljartcompetitie BSL-ZGR 2 2-6 K. Schoenmakers-K. Bartels 0-2 J. Krijnen-J. Dijkstra 0-2 C. Teunissen-K. Nooyens 2-0 A. v. Oers-H. Schreuder 0-2 DDS 2-OUWE BRUG 2-6 J. Slijpen-H. Popeyus 0-2 W. v. Liebenstein-J. de Hesselle 0-2 M. Luiken-P. Brandt 0-2 J. Veraart-P. Brandt 2-0 DE SCHUIT-DDS 1 4-4 J. de Klerk-A. Kerstens 0-2 J. Baartse-G. Nijssen 2-0 R. v/d Steen-K. Dekkers 0-2 T. Verheyen-B. v. Bezouw 2-0 VVK-DDD 2 2-6 P. Ribbens-M. Bruil 0-2 E. Hermans-J. Oonincx 2-0 E. v/ Zundert-A. Jaspers 0-2 J. v. Kastel-M. Weterings 0-2 BBP-BVR 2 4-4

cordia Florebit wisten zich de afgelopen tijd in de prijzen te rijden: Loes Vriends had in Oud-Gastel haar M1 debuut met Nova Rota’s Cascada. Ze bewees dat ze er klaar voor waren en reed met een mooie score naar een tweede plaats. Joris van de Riet heeft na een lange wedstrijdstop meegereden met de Friezenwedstrijd in Hoeve Galderzicht. Met zijn stoere Friese hengst Remco C reed hij in het M1 naar een mooie overwinning en naar een derde plaats. Afgelopen weekend wist Pauline Bakkers met haar paard Davanti in het L1 naar een tweede plaats te rijden op de wedstrijd in manege Reigershof. Op deze wedstrijd kwam ook Roos Dyson met haar paard Romy aan de start, nadat ze door een blessure van Romy lange tijd niet in de ring was geweest. De rentree leverde haar een mooie tweede plaats op in de klasse ZZ Licht. Aanstaande zaterdag wordt onze jaarlijkse clubdag gehouden. Hier nemen de leden deel aan workshops, zoals een proefgerichte training gegeven door Hans van Bedaf, een sessie op de flexchair begeleid door Joris van de Riet en houding en zitlessen gegeven door Roos Dyson. Wie wil komen kijken is van harte welkom, meer info is te vinden op onze website www. concordiaflorebit.nl.

Geslaagde start G Handbal bij Internos

Negentien kinderen hadden zich aangemeld van zeven speciaal onderwijs scholen uit de omgeving. De leeftijd van de kinderen was voornamelijk van 6 tot 12 jaar en enige oudere kinderen. Samen met de D-jeugd en handbalgym groep van Internos werden er in een enthousiaste sfeer de eerste balvaardigheden beoefend, een handbal behendigheidscircuit gedaan en tot slot een partijtje gehandbald. Leden van Internos verzorgden de training met hulp van de C-jeugd waardoor het al-

kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl

131

Heesterbos Britty moest even wennen aan de entourage die een Nederlands kampioenschap met zich meebrengt, waardoor ze aan het begin van de proef een spanningsfoutje kregen. Gelukkig liet ze zich de rest van de proef erg fijn rijden, waardoor dankzij hele goede stukken toch nog naar een score van 62,45 % kon worden gereden. Dit bleek genoeg te zijn om door te stromen naar de finale. In de finale heeft Hans alles op alles gezet om nog wat op te kunnen schuiven in het klassement, maar helaas schrok Heesterbos Britty in deze proef ook een keer en draaide ze supersnel om, wat een topscore in de weg stond. Uiteindelijk kwam Hans met een score van 62,55 % en een negende plaats in de finale heel dicht bij de prijzen, maar mocht hij net geen kampioenschapslint mee naar huis nemen. Al met al kon hij toch terugkijken op een heel mooi kampioenschap met de pas 7-jarige Heesterbos Britty. De regionale wedstrijden zijn ook in volle gang. De volgende combinaties van Con-

ETTEN-LEUR - Afgelopen woensdagmiddag 20 maart is er een geslaagde start gemaakt met G handbal bij Internos. Het is het eerste initiatief van een handbalclub in Noord-Brabant en hopelijk volgen er meer.

Sets vanaf 499,-

molenstraat

ETTEN-LEUR - Voorzitter van Concordia Florebit Hans van Bedaf had zich in de gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen van het winterseizoen, welke gehouden werden in Utrecht.

108-92; 6. DDS 2 105-95; 7. DDD 1 100100; 8. ZGR 1 99-101; 9. ZGR 2 99-101; 10. BVR 1 96-104; 11. ZGR 3 96-104; 12. VVK 92-108; 13. DE SCHUIT 92-108; 14. DDS 1 91-109; 15. OUWE BRUG 90-110; 16. MM 85-115 Programma Woensdag 27 maart ZGR 3-DDD 1 OUWE BRUG-BVR 1 Donderdag 28 maart DDD 2-BBP MM-DDS 2 Vrijdag 29 maart BVR 2-DE SCHUIT ZGR 2-VVK Dinsdag 2 april DDS 2-KANNET BSL-BVR 2 DE SCHUIT-DDD 2 PAGINA 32

Juul wist in januari al een bronzen medaille te veroveren op de regiokampioenschappen in de categorie jeugd tweede divisie. Hiermee plaatste zij zich voor de landelijke voorrondes richting het NK. Op 10 maart mocht zij de voorronde turnen in

Tilburg, en dit niet zonder succes. Met de gouden medaille keerde de turnster van BredaGym weer huiswaarts en plaatste zich hiermee glansrijk voor de halve finale, die zij op 14 april mag turnen. Vorig weekend wist Juul nog eens drie medailles aan haar oogst toe te voegen op de regionale toestelfinales. Ze behaalde het zilver op vloer en brons op sprong en balk. Op brug werd ze vierde.

Bridgeclub de Gong Uitslag 6e en laatste speelavond van de 5e ronde, A lijn: 1. Frans Evers-Kees Konings 67.08% 2. Riet de Vries-Jos v/d Laars 64.24% 3. Jan Gielen-Louis v/d Vorst 61.46% 4. Ankie van Etten-Lidy v/d Laars 53.96% B lijn 1. Karin Aarons-Henny v/d Put 61.11% 2. Toos Gielen-Nini Schager 58.33% 3. Yvonne Gelens-Bert Gelens 57.99% 4. Carina Mulders-Cees Willemse 56.94% C lijn 1. Dimphy Blom-Piet Blom 57.26% 2/3. Greet Mol-Rick Nijman 57.04% 2/3. Betty Roels-John Mulders 58.04% 4. Jacqueline Dekkers-Renate Smith 57.14%

Gepromoveerd van B lijn naar A lijn: Joke van Haaren-Ton Vos; Andries CoensWim de Roon; Toos Gielen-Nini Schager; Yvonne Gelens-Bert Gelens Gepromoveerd van de C lijn naar de B lijn: Michel Stolker-Theo van Wijchen; Dimphy Blom-Piet Blom; Greet Mol-Rick Nijman; Betty Roels-John Mulders Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden per mail aan a3slagter@casema.nl of per tel.0620353797. Indien u eens kennis wilt maken en spelen op onze club neem dan contact op met Adrie Slagter tel.06-20353797. Info en standen kunt u vinden op www. nbbclubsites.nl/club/28005


Nog t/m 1 april VERVAT PALLET 10-daagse actie! 2 paasdag Open 10.00-17.00 uur e

(1 paasdag gesloten)

DE WISSEL CafĂŠ-Restaurant-Zaal Zaterdag 30 maart

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenu April â&#x201A;Ź 21,50

21.30 uur

SLIQ

de coverband uit Rotterdam, is niet meer weg te denken uit het betere covercircuit

zijn continu bezig met het uitbreiden van hun repertoire

Â&#x2021;(HWFDIp Â&#x2021;5HVWDXUDQW Â&#x2021;=DOHQPHWJURWHWXLQ Â&#x2021;7HUUDV

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

Dit menu wordt ook op beide Paasdagen geserveerd.

Zondag 31 maart

KINGSIZE

e

Gaatjes tapijt beige/grijs 2 1,50 p/m , Diverse maten as gt aa inclusief dr

LAURENS en JOSINE OSSE

PRESENTEERT

16.30 uur

Zalmsalade *** Kop Tomatensoep *** Varkenshaasmedaillons Champignonroomsaus Garni *** Chocolade Roomijs

BUFFETTEN, OOK AAN HUIS!

=0A?78':@@++@78': 8'@)A77A>@:A@++@6?8')A>@=6@)>@9=6

,A?4A>;@4=A:9=6A?@

Aquak

+EWžIW Easy blue â&#x201A;Ź39,99 Navulling â&#x201A;Ź15,-

Travellife Bergen 2 stuks

â&#x201A;Ź99

Degelijke opsta enkel â&#x201A;Ź15,-/ ppen dubbel â&#x201A;Ź20,-

ROLAND GARROS 27 mei

â&#x201A;Ź 79,00

FORMULE 1 GP BELGIĂ&#x2039; 25 aug

â&#x201A;Ź 179,00

3-DG MUZIEKREIS DRENTHE 2 t/m 4 juni (All inclusive)

â&#x201A;Ź 239,00

KEUKENHOF 20 apr en 1 mei

â&#x201A;Ź 32,50

1$

Vervoer + entree Bronze

Vervoer, 2 overnachtingen, excursies en 2 feestavonden met optredens van o.a. Jannes

Vervoer + entree

KONINKLIJKE SERRES LAKEN â&#x201A;Ź 25,00 24 apr en 2 mei Vervoer, entree en vrij bezoek aan Brussel

BOBBEJAANLAND 3 mei

â&#x201A;Ź 35,00

HEILIGE BLOEDPROCESSIE 9 mei (Hemelvaart)

â&#x201A;Ź 35,00

LIBELLE ZOMERWEEK 13 t/m 18 mei

â&#x201A;Ź 34,00

ZONDAGMIDDAGCRUISE 23 juni en 21 juli

â&#x201A;Ź 29,50

Vervoer en entree (reserveren voor 1/4/2013)

Vervoer, tribuneplaats en vrij bezoek Brugge

Vervoer + entree ]RQGDJPHL½SS

Vervoer + rondvaart + optredens div. artiesten

DAGREIS LONDEN vanaf â&#x201A;Ź 49,00 30 mrt, 27 apr, 25 mei, 29 juni, 6 juli Vervoer, overtocht + plattegrond

vanaf â&#x201A;Ź 119,00

27/28 apr, 4/5 mei, 29/30 jun, 13/14 jul Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

www.brabantexpres.nl

1,,1,#1,+11 @$1(@  %(#@1$@1$@1@%@, ///!?A>>A22!>5 2A)=?48>4@4?<78;@==9@=6@)=>:<4 gratis gebruik koelwagen

ROLSTEIGERS HUUR JE NERGENS GOEDKOPER.

Bv. Rolsteiger 8 meter werkhoogte â&#x201A;Ź 9,- per dag (min. 1 week/7 dagen huren)

GEBRUIK ONZE AANHANGWAGENSERVICE! Ook voor Renovatie - Gevel- en Stalen steigers.

Tel. 0165-561424 Vijfhuizenberg 121, Roosendaal www.ladderensteigerkoning.nl

TOPKWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS! NIEUW; 100x200cm Rolsteiger, 6 m werkhoogte COMPLEET â&#x201A;Ź 889,- Slechts: â&#x201A;Ź 698,- incl. BTW of INRUIL; professionele Rolsteiger 135x300cm 10 m werkhoogte, nieuwprijs â&#x201A;Ź3000,- NU â&#x201A;Ź1575,- incl. BTW 7HOÂ&#x2021;Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

Dorema MEGA Voortentensho w korting 30 tot 50 % v.a. â&#x201A;Ź432,-

www.ladderensteigerkoning.nl

Onbeperkt Spare-ribs ent Safarica familiet n va y ka ac Lake M 99,â&#x201A;Ź499,- voor â&#x201A;Ź3 TIJDENS PAASWEEKEND KofďŹ e & Snack corner geopend!

Roergebakken kip met ui, kerrie en creme fraiche op rijst â&#x201A;Ź 10,95 p.p.

DONDERDAG

Stadionweg 31 3077 AP Rotterdam vlak bij de kuip 010-4970832

6 APRIL 12 APRIL 13 APRIL

LIVE MUZIEK met de (L)RUSTIGE 4 en de PAASHAAS om met de kinderen eieren te zoeken.

HANGOVER SHOTJES NIGHT STUIFTEENAGE.NL > MEGA SCHUIMPARTY HARD & HEAVY MET O.A. THE VIPER

MEER INFO: WWW.STUIVEZAND.NL

Bijbeltekst: Titus 2.11 want de zaligmakende genade Gods is verschenen aan alle mensen.

www.BIJBEL.nl

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

moet geloven om gered te worden.

0 # $$ 123 45

Kabeljauw met spek omwikkeld op pasta met citroensaus â&#x201A;Ź 10,95 p.p.

VRIJDAG

Biefstuk â&#x201A;Ź 10,95 p.p. Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

VERVAT.NL

DIT PAASWEEKEND: OPENING TERRAS! OP 2E PAASDAG

Op deze site kunt u zien wat u

â&#x201A;Ź 13,95 p.p.

WOENSDAG

info 0165 529824 of kijk op de site www.tosca-markten.nl

.84A3>A?;<3;-@22@;<3;-@9>="5==9;<3;@ A>@&=&97<85;<3;! .3)<?A>;<5<:A-@*?3&7A>;<5<:A-@;A55A? ;<5<:A.<3/9=;7;<5<:A@A>@9=09=00A?;<5<:A! .#7=92?==:@A>@9?38:A>2=7A? .(3 A@/A4/A?62=?:'A;-@/A4/A?62A;7A9@ A>@;A?*A77A> .A*7@6=?;A5A8>A>2=?:A>@A>@4A/==>@2A;7A9@

STEIGERKONING ROOSENDAAL

DINSDAG

Op 2de Paasdag in Tennishal de Leeuwerik Leeuwerikstraat 27 te Zundert. Kraam â&#x201A;Ź 22,00, 2de kraam voor â&#x201A;Ź 15,00

.@ 86"85A7@4A0<?8>AA?:-@*<?9A>;"85A7@4A0<?8>AA?: .@#6A95<6@4A0<?8>AA?:-@;=<?0<;78&9@4A9?38: .@1>@AA>@<023?4A?

ROLSTEIGERS

Rolkachel gas â&#x201A;Ź55

ROMMELMARKT

6A?@6A?;==> *<><"@@6A?;

Vervoer + entree Courts Annexes

2-DAAGSE LONDEN

++@% @A3?=

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (â&#x20AC;&#x2122;s maandags gesloten) MARKT 18

ETTEN-LEUR

BEL VOOR RESERVERING 076 - 5016037

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

    

%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

     

    

       !" # $$ # # $$

5PLK

Duo pack 95 em/Rinse â&#x201A;Ź16,

*==?:AA56<99A?@%((,

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Vervat keuken tent van â&#x201A;Ź445,- voo r â&#x201A;Ź225,-


Presentatie dichtbundel NAC vol vertrouwen naar FC Twente Ewoud Scheifes Trainer Nebojsa Gudelj: ‘Op welke manier we winnen is niet zo belangrijk’

BREDA - Het vertoonde spel was niet fantastisch, het resultaat des te meer. De recente 4-0 zege van NAC op Willem II maakt dat NAC met vertrouwen uitziet naar de komende wedstrijd bij FC Twente komende zaterdag.

ETTEN-LEUR - Op zondag 31 maart (Eerste Paasdag) presenteert de dichter Ewoud Scheifes zijn nieuwe dichtbundel Steenman & Vlindervrouw. Vanaf 14.00 uur staan in Huis ‘t Merelnest bij het Liesbos poëzie, muziek en taal centraal. De band Miller Avenue heeft enkele gedichten van Scheifes op muziek gezet en brengt deze ten gehore. De bundel is ter plekke verkrijgbaar en het is mogelijk deze te laten signeren. Ewoud vormt samen met zijn broer Joost De Brooddichters van Steenman. Het duo is onder meer bekend van de jaarlijkse rijmsessies rond Sinterklaas en van de organisatie van poezieavonden. De presentatie vindt plaats

in Huis ‘t Merelnest, Steenmansweg 40, 4873 LB in Etten-Leur, aanvang 14.00 uur. Steenman & Vlindervrouw Scheifes schrijft op wat hij ziet, denkt en voelt en geeft zo zijn leven een verblijfsvergunning. Zijn werkelijkheid wordt legitiem doordat hij deze vastlegt in woorden. Primaire, onderkoelde emoties en bloedrood geverfde passie wisselen elkaar af in zijn werk. Zijn taal neigt nergens naar mooi of bedacht en zijn onderwerpen liggen dicht bij huis. Scheifes is een reus in het kleine, een bescheiden waarnemer van zijn eigen bestaan, die dicht om zichzelf deelgenoot te maken van zijn onverschrokken liefde voor het leven. De bundel is o.a. te koop bij www.boekscout.nl

Vrijwilligerscentrale Etten-Leur

Vrijwilligers gevraagd ETTEN-LEUR - De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur heeft een groot aantal vacatures voor vrijwilligerswerk. Zij zijn te vinden op onze website www. vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl. Vreugde na de treffer van Mats Seuntjes tegen Willem II. Komende zaterdag wacht FC Twente.

DOOR ADDO SPRANGERS

We zitten in een goede fase, maar moeten met beide benen op de grond blijven.”

Dat geldt echter ook voor de ploeg uit Enschede. FC Twente (dat donderdag in een oefenwedstrijd tegen FC Volendam met 4-4 gelijk speelde) heeft de sinds de winterstop ingezette vrije val in de eredivisie namelijk eindelijk een halt weten toe te roepen. Na acht wedstrijden op rij zonder overwinning, boekten de Tukkers in de laatste competitiewedstrijd een geflatteerde uitzege op FC Groningen: 0-3. De ploeg van oud-NAC’er en trainer Alfred Schreuder steeg door de zege weer naar de vijfde plaats. Schreuder nam eind februari de taken over van Steve McClaren die na een teleurstellende reeks vertrok uit Enschede. Schreuder beschikt echter niet over de noodzakelijke papieren. FC Twente kreeg van de KNVB daarom geen dispensatie om het seizoen met hem af te maken en moet korte termijn op zoek naar iemand die wel de juiste papieren heeft. Het zijn problemen waar in Breda niemand wakker van zal liggen. Cruciaal Ook bij NAC heeft er een trainerswissel plaatsgevonden en de huidige oefenmeester is volledig gediplomeerd. Niet alleen dat: hij doet het niet eens onverdienstelijk ook. Onder leiding van Nebojsa Gudelj lijkt NAC, inmiddels elfde op de ranglijst, namelijk langzaam maar zeker weg te lopen uit de onderste regionen. De drie punten in de derby tegen Willem II waren dan ook meer dan welkom. “We wisten van tevoren dat het niet makkelijk zou worden, want we moesten het spel maken, thuis voor eigen publiek,” zo blikt Gudelj terug op de laatste competitiewedstrijd. “Deze wedstrijd was cruciaal voor ons, en de doelstelling was dan ook drie punten.” Een geslaagde missie dus, al benadrukt hij dat in huidige fase van de competitie elk punt belangrijk is. “Op welke manier we winnen is niet zo belangrijk, het is belangrijk dat we drie punten pakken.

TE HUUR

GARAGEBOX Geen elektra. € 88,50 per maand. Locatie: Spoorlaan t.h.v. Julianalaan.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

TE HUUR

werkplaats/

BEDRIJFSRUIMTES opslagruimte Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur

Oefenwedstrijd Van de oefenwedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch afgelopen donderdag zal hij niet veel wijzer zijn geworden. Die eindigde in een 0-0 gelijkspel. FC Den Bosch wist overigens wel te scoren, maar de treffer van Tom van Weert werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarmee is het belangrijkste wapenfeit van de wedstrijd meteen genoemd, want bijzonder hoogstaand was het allemaal niet op het eigen jeugdcomplex van de Bosschenaren. Dat had waarschijnlijk voor een belangrijk deel te maken met het grote aantal afwezigen. Uit voorzorg werden Jelle ten Rou¬welaar (in zijn plaats keepte Tim Coremans), Kenny van der Weg, Eric Botteghin, Nemanja Gudelj, Jordy Buijs en Danny Verbeek aan de kant gehouden. Ook Anthony Lur¬ling deed niet mee, dit vanwe¬ge de buikspierblessure die hij opliep in het competitieduel tegen Willem II opliep. Anouar Hadouir (enkel) Rick ten Voorde (hamstring) kunnen bij hem plaatsnemen in de ziekenboeg. Zij vielen geblesseerd uit in het duel tegen FC Den Bosch. Alex Schalk behoort eveneens tot het gezelschap pechvogels. Hij liep afgelopen week tijdens de training opnieuw een kwetsuur op. De afwezigheid van de vele basisspelers maakte wel dat twee beloften hun opwachting in de hoofdmacht mochten maken: Rick Stuij van den Herik en Gautam Kalpoe kregen van trainer Nobojsa Gudelj hun eerste speelminuten in het eerste elftal. Leuk voor de statistieken. Komende zaterdag gaat het weer om de punten.

Restant programma 30/03: Twente-NAC (18.45 uur) 06/04: Vitesse-NAC (18.45 uur) 13/04: NAC-NEC (19.45 uur) 21/04: Utrecht-NAC (14.30 uur) 27/04: NAC-Ajax (20.45 uur) 05/05: NAC-Roda JC (12.30 uur) 12/05: Feyenoord-NAC (14.30 uur)

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Tel. 06-44935236 TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

in Rijsbergen

Voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klus- en werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

Of kijk op

www. ha vep- winkel. nl

Tel. 06-51191490

Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

TE KOOP

Dre Wit (‘t) goed

BOUWGROND

reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

25x64m / 1600m2 Irenestraat 65, zijde Etten-Leur (Oost) Achterzijde vrij. Tel. 0165-314339/ 06-30059811 B.g.g. 0165-853330/ 06-16409036

Mobiele fietsenmaker Etten-Leur e.o.

06-51062370 www.fietsherstelaanhuis.nl PAGINA 34

Hieronder een greep uit de vele vacatures waarin wij bemiddelen. Medewerkers (m/v) voor kunstuitleen (VC16C/VC16D) Voor vrijwilligers met affiniteit en enthousiasme voor kunst hebben we op dit moment enkele vacatures bij de Kunstuitleen. Het gaat om een medewerk(st)er voor de balie (VC16C) en een voor educatieve activiteiten (VC16D). Voor beide functies is betrokkenheid bij de lokale gemeenschap van belang. Er worden tevens goede interactieve en communicatieve vaardigheden gevraagd. De baliemedewerk(st)er gaat als gastvrouw leden en bezoekers mensen informeren en enthousiasmeren aangaande het lenen en eventueel later kopen van kunstwerken. De educatief medewerk(st) er ontvangt op de maandag- en/of donderdagochtend groepen leerlingen (tot 15 jaar) en hun leerkracht. Hij/zij begeleidt voor hun een kunstspel voor een gezamenlijke ontdekkingsreis naar kunst en cultuur. Dansen met bewoners van ouderentehuis (VC197) Welke vrijwillig(st)ers met affiniteit voor ouderen lijkt het leuk om te ondersteunen bij dansactiviteiten voor bewoners en bezoekers? Het dansen wordt begeleid door een professional. Het gaat om de vrijdagmiddag. De vrijwillig(st)er haalt dan de bezoeker of bewoner (soms met een rollator) op bij woongroep of appartement, drinkt samen een kopje koffie en ondersteunt hem/haar bij de uitleg en/of het dansen.

Begeleid(st)er van verblijfsgerechtigden (VC1C) Wie heeft interesse om mensen uit andere culturen te begeleiden die zich voorgoed in Etten-Leur vestigen en hier moeten integreren? Het gaat om vrijwilligerswerk gedurende 2 jaar met een tijdsinvestering van ongeveer 2 dagdelen per week. De tijden kunnen naar eigen inzicht en in overleg worden ingevuld. Gevraagd worden een oplossingsgerichte werkhouding en verantwoordelijkheidsgevoel. De taken zijn bevorderen van zelfredzaamheid, wegwijs maken naar winkels en instellingen en begeleiden naar de juiste voorzieningen. Er zijn regelmatig werkbesprekingen en er is deskundigheidsbevordering. Maatje (vrouw, tussen 20 en 30 jaar) (VC17E) Een jonge vrouw ontvangt graag bezoek van een initiatiefrijke jonge vrijwilligster die bekend is in Etten-Leur voor een praatje en om af en toe met haar uit te gaan. Zij woont sinds kort in Etten-Leur en wil haar sociale netwerk uitbreiden. Zij heeft daar ondersteuning bij nodig. Als vrijwilligster ga je haar helpen om onder de mensen te komen. Het kan bijvoorbeeld gaan om samen een bioscoop of terrasje te bezoeken of een boswandeling te maken. De tijden worden in overleg vastgesteld. De Vrijwilligerscentrale is gevestigd in het stadskantoor. De belangrijkste taak is vraag en aanbod bij elkaar te brengen en informatie te geven over vrijwilligerswerk. Wij zijn geopend op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Adres: Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur, tel. 076-5018755, info@ vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl, www. vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl


De warmste Bakker

De warmste bakker bakt heerlijke producten voor Pasen! s%) "2//$*% s0!!3'%"!+ s0!!34!!24%. s0!!30%4)4&/52 s#(/#/,!$%%)%2%.

s-).)0!!334/,,%4*%3 s-)$$%,0!!334/, s(!:%."2//$*%3 s+!.%%,(!:%. s+)0"2//$*%3

VOOR HET PAASONTBIJT VOOR HET PAASONTBIJT LEKKER BIJ DE KOFFIE

KAISER2//-"/4%2 0!!33.)4 BROODJES #2/)33!.43 7,00 0,25 0,50 Bij aankoop van een paassnit, GRATIS 2e kaartje voor een pretpark.

Ook half afgebakken p/stuk

p/stuk

p/stuk

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

Nieuwe activiteiten in het Pluspunt Burn-out, beter voorkomen dan genezen ETTEN-LEUR - In het Pluspunt aan de Valpoort worden voortdurend nieuwe activiteiten georganiseerd voor en door senioren. Eén van deze activiteiten is de kookclub. Kookclub SAM-SAM In november 2012 is de kookclub gestart met wekelijkse bijeenkomsten. Deze vinden plaats in het Pluspunt op dinsdag in de oneven weken en op donderdag in de even weken. De kookclub wil senioren een leuke activiteit bieden door gezellig voor en met elkaar te koken en vervolgens samen te eten. De club zoekt nog sponsoren om iets extra’s te kunnen doen voor de leden, bijvoorbeeld een workshop op het culinaire vlak. Piet de Vries, lid van de kookclub: “Van de AH winkel hebben we een basispakket gekregen

met allerlei kruiden en basisproducten. De leden van de kookclub doen zelf hun boodschappen, maken het eten klaar en dekken de tafel met menukaartjes en een bloemetje. Het ziet er keurig verzorgd uit. Laatst bestond het menu uit een heerlijk frisse kipcocktail, gevolgd door een preistamppot met kipreepjes en roomkaas. Daarna hadden we even een kletspauze en ten slotte kwam het dessert, wat er goed uitzag. Ja, het oog wil ook wat en het smaakte verrukkelijk. Nadat alles opgeruimd was hebben we nog gezellig samen koffie en thee gedronken. Het was een zeer geslaagde activiteit.”

ETTEN-LEUR - Het zal je maar overkomen: Een totaal gevoel van uitputting, extreme vermoeidheid en als een berg op zien tegen je werkdag. Je voelt je niet meer hetzelfde, ondanks dat je het werk nog steeds leuk vindt om te doen. Maar het lukt je gewoonweg niet meer. Wat er is er toch met je gebeurd? Ieder mens produceert stresshormoon als hij of zij snel extra moet presteren. Dat zorgt ervoor dat je hartslag verhoogt en dat je meer alert bent. In principe is dat goed en gezond, als het maar niet te lang duurt en je daarna voldoende rust en ontspanning neemt om geestelijk en lichamelijk te herstellen. Daardoor neemt het stresshormoon weer af. Bij veel en langdurige stress, waarbij je lichaam niet voldoende tijd krijgt om te herstellen, ontwikkel je een weerstand, die ervoor zorgt dat je goed kunt blijven presteren onder langdurige stress. Tot het moment dat je lichaam en geest zó uitgeput zijn, dat het letterlijk stopt met functioneren. Dan spreken we van een burn-out. Wat kan je zelf doen om burn-out te voorkomen? - Zorg dat je na een stessvolle dag en/of week

direct tijd inruimt om te ontspannen en uit te rusten. - Neem je klachten altijd serieus, zoals vermoeidheid, moeilijk kunnen inslapen, je opgejaagd voelen en prikkelbaar zijn. - Bedenk wat je zelf zou kunnen doen om de oorzaak van de stress weg te nemen. Los problemen zo snel mogelijk op. Ben je zo uitgeput dat dit niet meer lukt? Neem dan eerst een periode rust om weer voldoende kracht te hebben om de problemen aan te pakken. Mocht dat niet afdoende zijn, bezoek dan de huisarts of het maatschappelijk werk voor hulp. - Als je twijfelt, kan je op internet testjes doen om meer inzicht te krijgen. Bijvoorbeeld op www.stresstest123.nl/burnout. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het Algemeen Maatschappelijk Werk, T 076 501 64 50

Meer bewegen voor ouderen: Zwemmen in de Banakker Heerlijk bewegen in het water. Ieder naar eigen kunnen en vermogen. U kunt zelf kiezen welke manier van zwemmen het best bij u past. Er is les in het instructiebad en in het diepe bad. Kom eens langs voor een gratis proefles. Sportcentrum De Banakker, Frederik van Eedenstraat 23-25, Etten-Leur. Interesse? Bel dan naar Loket Surplus 0168 33 18 33

Surplus Welzijn Nieuws

Enkele leden van kookclub SAM-SAM

Vraag het de wijkagent Onlangs heeft de wijkagent Patrick Lange een bezoek gebracht aan het Pluspunt Valpoort 112. De middag was georganiseerd om bewoners de mogelijkheid te bieden in gesprek te gaan met de wijkagent. Zo’n dertig senioren kwamen naar het Pluspunt. Veel vragen gingen over het creeren van een veilige woonomgeving, het in- en uitstappen van bewoners wanneer zij door familie worden opgehaald of thuisgebracht en de verlichting rondom de appartementen. De wijkagent heeft de bewoners tips gegeven over wanneer ze gaan pinnen en boodschap-

Activiteitenagenda

pen doen i.v.m. de toename van zakkenrollen en pinfraude. Er is zelfs een mogelijkheid voor een basiscursus zelfverdediging voor senioren om beter weerbaar te zijn en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook angstgevoelens voor zgn. ‘hangjongeren’ werden besproken. Ouderenadviseur Anita Dudok: “Om de bewoners meer vertrouwd met de jongeren te maken, willen we deze middag een vervolg geven en proberen jongeren met ouderen in gesprek te laten gaan. Het was een zeer nuttige middag.”

Help, een puber in huis ETTEN-LEUR - Wat kan ik verwachten van mijn kind in de puberteit? Hoe moet ik omgaan met het veranderende gedrag van mijn kind? De cursus Omgaan met Pubers helpt! Er zijn nog een aantal plaatsen, voor ouders die goed voorbereid willen zijn. De cursus wordt gegeven door medewerkers van Surplus Welzijn, partner in het CJG Etten-Leur. Aan de hand van vijf thema’s (puberteit, geld, gevoelens, genotsmiddelen, pubers en grenzen) krijgen ouders informatie, tips en adviezen van de cursusleiders of gastsprekers. Ook is er gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen.

Respect voor verschillende manieren van opvoeden is daarbij een belangrijk uitgangspunt. De cursusavonden vinden plaats bij Surplus aan De Kerkwerve 46 in Etten-Leur. Aanmelden kan bij Josina Hoogendoorn, door een e-mail te sturen naar josina.hoogendoorn@surpluswelzijn.nl.

p/a Kerkwerve 46 4873 CJ Etten-Leur Telefoon (076) 501 64 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


SPORT

Tanaka 2 stunt tegen Markiezaat 1

Synchroonzwemmen Hieronymus

Tanaka Tafeltennis

Nadja Buurmans 9e met duet op NJK

Een trotse en enigszins verbaasde RIny na zijn tweede winstpartij. Foto: Ben de Graaf.

ETTEN-LEUR - Bij het begin van de tweede competitiehelft stond Tanaka 2 tweede in hun poule op slechts één puntje van koploper Markiezaat. Afgelopen vrijdag was er Johan, Bram en Björn alles aan gelegen om het de tegenstanders uit Bergen op Zoom zo moeilijk mogelijk te maken en liefst ook nog winnend het strijdperk te verlaten. De uitwedstrijd in januari ging nog nipt verloren dus waren de mannen voorbereid op een lastige wedstrijd. Johan beet het spits af tegen Chris Mulders en zette al vrij snel het eerste punt voor Tanaka op het bord. Bram vocht zich na een 1-2 achterstand in games knap terug om alsnog te zegevieren in vijven. Ook Björn vocht voor wat hij waard was. Na een moeizame eerste game die hij met 18-16 won leek het wat makkelijker te gaan, maar pas na 14-12 in

de vierde game stond er dan toch 3-0 voor Tanaka 2 op het bord. Tot eigen verbazing zagen de Tanakianen daarna echter de overwinning in het dubbel aan hun neus voorbij gaan. Ze waren in het geheel niet onder de indruk van dit verliespuntje want in de tweede en derde enkelronde werden slecht twee games prijsgegeven. Met deze 9-1 overwinning staat Tanaka 2 zomaar ineens 7 punten los van nummer twee Markiezaat 1 en beginnen ze voorzichtig aan een kampioenschap te denken. Dinsdag staat de volgende wedstrijd, tegen hekkensluiter OTTVA, op het programma. Prima gelegenheid om de voorsprong uit te breiden. Het eerste jeugdteam zit wat het kampioenschap in de landelijke C-klasse betreft eigenlijk wel op rozen. Met nog maar vier wedstrijden te gaan, hebben Femke, Erik en Nick dit seizoen nog geen enkele keer

een verlies te hoeven incasseren en lijkt dus niemand hun weg naar het kampioenschap te kunnen blokkeren. Als alles volgens plan verloopt dan zullen ze hun voorsprong van maar liefst 15 punten niet meer uit handen geven. Dat naarmate het einde van de competitie nadert de vorm toeneemt, bleek wel toen het 7e seniorenteam aan het einde van de vrijdagavond na een intensieve wedstrijd tegen een team van Markiezaat zegevierend richting de kantine vertrok. Die overwinning kwam mede tot stand door twee overwinningen van Riny die met zijn spel de tegenstanders tot wanhoop dreef en daarmee niet alleen zichzelf maar ook de andere Tanakianen verbaasde. Vorige week was al te lezen dat Tanaka 8 het kampioenschap binnen handbereik heeft. Sander, Joyce en Ben voegden nog maar eens 8 punten toe aan hun totaal, en verstevigden hun voorsprong op de nummer 2 tot maar liefst 18 punten. Hier kan dus ook niet meer zo veel fout gaan en hopelijk kunnen ze tijdens één van de twee thuiswedstrijden die nog gespeeld moeten worden de felicitaties in ontvangst nemen. Tafeltennis is natuurlijk waar het allemaal om draait bij Tanaka. Maar daarnaast houdt men ook van een behoorlijk potje gezelligheid. Daarvan was het tafelvoetbaltoernooi van afgelopen zaterdagavond weer een meer dan geslaagd voorbeeld. Vier strategisch opgestelde voetbaltafels vormden het strijdtoneel in de diverse poules. Al gauw bleek dat die niet naar sterkte waren ingedeeld. Maar dat drukte de pret absoluut niet. Op naar Pasen en het familietoernooi. Tot Ziens. Tot Tanaka.

ELBC Basketbal

Nadja en Lilianne met hun duet.

ETTEN-LEUR - Zaterdag 23 maart vond het Nederlands Junioren Kampioenschap ofwel NJK plaats in de Hoornse Vaart in Alkmaar. De NJK is één van de hoogtepunten van het synchroonzwemmen en de meiden van Hieronymus trainen hier dan ook een heel seizoen hard voor. De NJK is bedoeld voor zwemsters van 15 tot 18 jaar. De NJK bestaat uit twee onderdelen, techniek en de uitvoeringenwedstrijd die wordt gezwommen op muziek. Vanuit Hieronymus waren Nadja Buurmans uit Etten Leur,

Lonneke van de Merbel, Demi van Bogaert en Lilianne Sweere vertegenwoordigd. Lonneke en Demi zwommen alleen de techniekwedstrijd. Nadja en Lilianne waren ingeschreven met hun duet en moesten zich hiervoor dus zien te plaatsen door genoeg punten bij de techniekwedstrijd te zwemmen. Die punten hebben ze gehaald en zij mochten als 2e starten met hun duet. Hiermee zijn ze uiteindelijk 9e van Nederland geworden. Een erg mooie prestatie voor de 2 dames, zeker gezien het feit dat dit hun eerste seizoen is in deze leeftijdscategorie. Meer info www.zpv-hieronymus.com

- ADVERTORIAL -

Sprundelse wint scooter bij Scooterhuis.nl

Trainers welkom ETTEN-LEUR - Basketbalvereniging ELBC kijkt vooruit naar volgend seizoen. De club wil het trainerscorps op peil houden. Daarom wordt er gezocht naar basketbaltrainers die vanuit hun ervaring en trainerscapaciteiten een team basketbalvaardigheden aan kunnen leren. In Etten-Leur en omgeving zijn wellicht nog (oud) basketballers te vinden die hun trainersdiploma te gelde willen maken bij ELBC. Bij de jeugdteams zal het accent liggen op het aanleren van de fundamentals. Bij de oudere teams kan er gewerkt worden aan de teamtactiek en het samenwerken. Trainers die belangstelling hebben kunnen zich melden bij de voorzitter van de vereniging, Paul Vermeulen. Via www. elbc.nl De club wil ook de meisjeslijn een boost

gaan geven. Basketbal staat ten onrechte vooral bekend als mannensport omdat op TV vooral Amerikaans mannenbasketbal wordt getoond. Het is echter ook een ideale sport voor meisjes die graag in een team werken en conditioneel echt uitgedaagd willen worden.Doordat het een teamsport is, worden niet alleen de spieren getraind, het is vooral erg gezellig om met je team op pad te gaan. ELBC U14-Simple Dribble Na het verlies tegen Blauw -Wit vorige week was het weer even inkomen. Het eerste en tweede part lukt het nog niet erg, ondanks dat er wel een voorsprong werd opgebouwd. Vanaf het derde part ging het wat beter. Er werd nog wel veel gemist onder het bord maar de voorsprong kon stelselmatig worden vergroot waardoor er met dubbele

cijfers werd gewonnen: 72-40 voor ELBC Daniel Goossens en Raph van der Lught gaven als scheidrechtersduo op een goede manier leiding aan de wedstrijd. Een week later speelde ELBC U 14 tegen Vossenberg. Ook dit was een goede wedstrijd waarbij ze al in het eerste kwart konden uitlopen met 20 punten. Daaardoor kon er doorgewisseld worden en kwam iedereen aan zijn speelminuten. Thijmen van de Beemt werd topscoorder. Vossenberg werd in Oudenbosch verslagen met 33-85, waardoor ELBC op een gedeelde eerste plaats staat met Blauw Wit uit Roosendaal Overige uitslagen Vossenberg Dames-ELBC 87-23 Eastwood Tigers U18-ELBC U18 58-60 Waldric Meisjes U18-ELBC MU18 58-59 Waldric U10-ELBC U10 42-36

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

Davy Mertens in de RABO profronde ETTEN-LEUR - Wellicht is hij nog niet alom bekend bij de wielerliefhebber, maar een kennismaking met Davy Mertens is op zijn plaats. En het gaat er van komen. De Etten-Leurse pedaalduwer mag zijn kwaliteiten tonen aan het grote publiek van de plaatselijke profronde, op zondag 11 augustus. Davy (hij noemt zichzelf liever Dave) behoort tot de ID renners in het Nederlandse wielerpeloton. Dit zijn coureurs met een verstandelijke beperking, internationaal bekend als Intellectual Diasability (ID). Ze rijden ook over de grens. Zo waren er wedstrijden in Spanje, Zwitserland, Denemarken en Dave nam afgelopen zomer nog deel aan de Special Olympics in Den Bosch. Hij leeft echt voor zijn sport, waardoor de resultaten in heden en verleden niet uitbleven. Krachttraining, kilometers maken, sprinttraining zijn voor hem geen hindernissen, hij heeft er een speciaal

schema voor opgesteld. Dave ging van het fietsen houden op de Liduinaschool in Breda. Fanatiek zoals hij is, knalde hij toen al op een gewone fiets de straatstenen uit het wegdek. De belangstelling voor de wielersport werd hier geboren en het duurde niet lang of hij kwam in het bezit van een racefiets. Een familielid had zo’n ding nog op zolder staan, daarop is zijn carrière begonnen. Hij kreeg er meer en meer zin in en proefde bij zichzelf dat er meer in zat dan alleen maar trainen. Dat “rijwiel” is intussen vervangen door een mooie carbon racefiets,(splinternieuw in 2013), een tijdritfiets en of het nog niet genoeg is ook een veldritfiets is toegevoegd aan zijn racearsenaal. Zoals al vermeld bleven de resultaten niet uit en eindigde hij al diverse malen op het hoogste schavot. Hij werd 2x Nederlands kampioen op de weg, waaronder in 2012, door in de eindsprint zijn grote rivaal Jonathan Duinkerke te verslaan. Dat hij daar nog dikwijls aan denkt getuigt zijn glun-

derde lach van oor tot oor. Daarnaast heeft ook tijdrijden hem 2 x de nationale titel gebracht. Het zal u als lezer niet verwonderen dat Dave toch ook eens graag bij de “elite” zou willen rijden, met andere woorden deelnemen aan een echte profronde. Er zijn bij de KNWU strenge eisen om te kunnen deelnemen aan wedstrijden van die categorie. Maar dankzij de organisatoren van het “Etten-Leurs wielerspektakel”, het Sportgala en de KNWU consul wordt zijn droom waar. Hij zal daarom op 11 augustus 2013 op het tijdritpodium staan op het Raadhuisplein, waarna hij zijn capaciteiten mag tonen. Vooraf zal hij, net als de profs, aan het talloos opgekomen publiek worden voorgesteld, met zijn naam in grote letters op het bord van de voorrijwagen. Dat de deelname beperkt blijft tot het rijden tegen de klok is een voorwaarde van de KNWU, maar dat vindt Dave niet erg. Hij zal tussen de coureurs die hun boterham verdienen in dit vak, zijn “gat laten zien”. PAGINA 36

De overhandiging van de scooter.

SPRUNDEL - Na de geweldige opening van 16 maart j.l van BrabantQuads en Scooterhuis.nl is deze week de loting geweest van de te winnen scooter AGM VX50. Hierbij is als winnaar getrokken Mirella van Helmond uit Sprundel. Perry & Samantha feliciteren Mirella met het winnen van de scooter, welke geschonken werd door Scooterhuis.nl. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om langs te komen bij de opening dan is Brabant Quads en Scooterhuis.nl ook 2de paasdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Dit is tevens de laatste dag van de openingsactie. Voor de allerkleinste is er een springkussen aanwezig. Perry en Samantha heten u van harte welkom. Brabant Quads & ScooterHuis.nl, Kraaihei 30, Rucphen, 0165-769097

HSV De Kleine Voorn ETTEN-LEUR - Zaterdag 23 maart is de laatste wedstrijd van het seizoen, zogenaamde sluitingswedstrijd, gevist. Deze wedstrijd was ongetwijfeld de koudste van dit jaar. Desondanks waren er 13 vissers die de ijzige koude en de sneeuw trotseerden. Naast de koude werden de deelnemers tijdens deze koppelwedstrijd ook nog eens geconfronteerd met matige vangsten. Het beste koppel was Bart Klep en Rene Verhoef die met respectievelijk 435 en 237 gram een totaal van 672 gram scoorden. Voor Rene Verhoef betekent dit dat hij voor het tweede opeenvolgende jaar deze wedstrijd wint. Louis Mellisse viste alleen. Hij ving 304 gram die hij dus met twee mocht vermenigvuldigen. De 608 gram die hij op die manier realiseerde was voldoende voor plaats twee. Hannes Beljaars en Jac de Grauw eindigde op plaats drie ondanks dat Jac niet één vis wist te

haken. Na de wedstrijd was de prijsuitreiking in Café zaal Roeloffs. Volledige uitslag 1. Bart Klep en Rene Verhoef 672 gr, 2. Louis Melisse 608 gr, 3. Hannes Beljaars en Jac de Grauw 258 gr, 4. Sjef Poppelaars en Paul Bouwmeester 210 gr, 5. Michael van Ginneken en Johan Horstman 137 gr, 6. Wim Heymans en Henk Kokke 88 gr, 7. Cees Maas en Gerrit Lambregts 0 gr. Programma De eerstvolgende wedstrijd is op Koninginnedag 30 april. Dit betreft het Etten-Leurse Kampioenschap. Donderdag 11 april vindt de jaarlijkse wedstrijdvergadering plaats. Indien u opof aanmerkingen hebt, kom dan naar Café zaal Roeloffs en maak deze kenbaar. U kunt deze ook, vooraf, mailen aan het secretariaat van de Kleine Voorn.


Super voordeel door pakket inkoop

4.000,Nu met

CitroĂŤn C4 EXTRA . KORTING v.a * Picasso V.T.I. , 0 4 Collection â&#x201A;Ź25.8 v.a.â&#x201A;Ź29.840,-AUTOBEDRIJF F. NOUWS 35B, 4715 RB RUCPHEN. Tel: 0165 343740Sprundelseweg

8 L W Q R G L J L Q J -DDUOLMNVH3DDVVKRZ

(IWLS[[SVHXKILSYHIRZER^EXIVHEKQEEVXXQ^EXIVHEKETVMPEW

LET OP ook 2e paasdag zijn wij geopend van 10.30 tot 17.002e PAASDAG GEOPEND

NIEUWE AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S s.AVIGATIE s0ARKEERSENSOREN s!IRBAGS s2ADIO #$ MP

s-ISTLAMPEN s!IRCOAUTOMATISCH s(OOGTEVERSTELSTOEL s#RUISE#ONTROL

s"LUETOOTH s3TARTBEVEILIGING s#06 %LEKTRRAMEN s-IDDENARMSTEUN

* Zolang de voorraad strekt, excl. rijklaar maken en pties anders dan vermeld.

Van Beek AUTOBEDRIJVEN

Oudenbosch: Tel. 0165-313944 Roosendaal: Tel. 0165-552688 Bergen op Zoom: Tel. 0164-242050 Vlissingen (Ritthem): Tel. 0118-629955

Uw ofďŹ ciele Citroen dealer voor West-Brabant en Zeeland.

www.citroenvanbeek.nl

Zie ook:

WWW.NOUWS.PEUGEOT.NL

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

GRATIS

Inbreng gevraagd, van ĂŠĂŠn item tot complete inboedel, voor onze

ONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling opopdinsdag enwoensdag woensdag242 maart dinsdag19 23maart april en april VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Voorsteven 21 4871 DX Etten-Leur Voorsteven 21 Telefoon 076-5012228 4 8 7 1 D X E t t e n - Llein ug r e d T e l e f o o n 0o7o6r- 5 0 1 2 2 2 8

tbe Klan

8,6

KEUKENS

zen uken kie e k w u thuis

Kwaliteits keukens v.a. â&#x201A;Ź 3900,-

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

Autoverkoop alle merken CitroĂŤn C4 1.6 Ligne Business airco .............. grijs .......2011 ......14.750,-

â&#x20AC;&#x2DC;t kan allemaal bij

Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.150,-

Ad Hellemons Keukens

Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......11.200,-

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

Ford Focus 1.6 station trend ........................ zwart .......2008 ......10.750.-

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Peugeot 207 1.4 XS pack airco......................rood .......2007 ........7.750,-

TEL. 076-5033971 Č&#x160; WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

Opel Corsa 1.4 16V Business 5-drs airco. ...blauw .......2008 ........7.850,-

Renault Clio 1.2 airco 5-drs. ......................... zwart .......2008 ........8.300,Seat Cordoba 1.4 airco................................... grijs .......2002 ........2.400,-

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

LAMINAAT

Opel Meriva 1.6 16V Business airco ............blauw .......2008 ........9.450,-

GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken.

Nissan Almera Tino airco + winterbanden ...groen .......2000 ........3.950,-

Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ........9.250,-

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

VINYL

Div. occasions

van de catalogusprijzen

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

TAPIJT

Ook het adres voor uw keukenrenovatie d.m.v. nieuwe deuren, werkblad en/of apparatuur.

Totaal onderhoud

Met 4 legborden

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

APK-keuringen

VW Passat 1.6 ComfortLine ..........................................1997 ........1.750,Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

WWW.AUTOBEDRIJFKNOBEL.NL

ALLE WINKELS

MATRASSEN

1e EN 2e PAASDAG OPEN

de koopsensatie van breda e.o.

Passe-Partouts ................ in div. maten en prijzen 1LHXZH.RIÂżHEHNHUV....................................â&#x201A;Ź 0,50 %RHNHQ *URWHQDVODJZHUNHQ ................................. â&#x201A;Ź 1,00 6SURRNMHVHQYHUWHOERHNHQ...................... â&#x201A;Ź 1,00 3RFNHWVYRRUYROZDVVHQHQ ....................... â&#x201A;Ź 0,10 .LQGHUERHNHQ ............................................â&#x201A;Ź 0,10 Stropdassen ................................................â&#x201A;Ź 0,20 Puzzels ........................................................â&#x201A;Ź 0,20 $OOH5RHVWYULM6WDOHQ$UWLNHOHQ.........HALVE PRIJS Wij hebben een grote sortering zwangerschapskleding in de winkel!

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

THUISGEKNIPT

Dames, heren en kinderen Femke Struijs 06-14323102 Di & vrij 9.00 - 17.00 Woe & do 19.00 - 21.00 Za 9.00 - 13.00 AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

STADA STORES LIGT DIRECT ACHTER HET RAT VERLEGH NAC-STADION www.stadabreda.nl

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen


Seminar ‘Loslaten, hoe doe je dat?’ ETTEN-LEUR - Bode Bibliotheek biedt samen met werkcoach & trainer Froukje Smeding het praktische seminar ‘Loslaten, hoe doe je dat?’ op zaterdag 30 maart van 11.15 tot 12.45 uur. De toegang is gratis.

‘nieuwe schoenen’. Waarom is loslaten zo moeilijk?

doe je dat?’ is gratis, wel even aanmelden via www.werkwegen.nl. Werkcoach/ trainer Froukje Smeding neemt dan een gratis werkboekje voor je mee. Met z’n tweeën inschrijven is nog gezelliger en wat je leert, blijft langer hangen.

Op weg naar Pasen met peuters en kleuters

ETTEN-LEUR - In de Petruskerk aan de Lange Brugstraat, is er op zaterdag 30 maart om 17.00 uur een bijeenkomst, speciaal afgestemd op kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Pappa’s, mamma’s, broertjes en zusjes of opa Ooit stond ergens de pakkende leuze: “Je Meer gratis seminars moet eerst loslaten om met beide handen s7OENSDAGMEIUUR(ELP-IJN en oma zijn natuurlijk ook welkom. iets nieuws aan te kunnen pakken!” Maar partner (medewerker/collega) heeft een Op een speelse manier zullen we aan de het spreekwoord “geen oude schoenen burnout. Wat moet ik doen? wegdoen voor je nieuwe hebt” is ons stes7OENSDAG SEPTEMBER UUR viger ingeprent. Brein-Power (gebruik je verstand om je Vaak zoeken we niet eens naar nieuwe hersenen te versterken) schoenen en blijven we lopen met blaren. s7OENSDAGNOVEMBERUUR3TRESS Voorjaarscompetitie, ronde 3, zitting 2 En vaak houden we trouwens nóg vast aan Reserveer snel op het werk (hoe voorkom je, dat je op- van 21 maart Lijn A: ‘oude schoenen’, al lopen we allang op Deelname aan het seminar ‘Loslaten, hoe brandt?) 1. Mia v Nistelrooy & Jo v Nistelrooy 60,76% 2. Agaath de Raad & Johan de Raad ETTEN-LEUR - Op Paaszondag om 11.00 uur wordt er een De liederen die het koor zingt zijn geïnspireerd op deze thema’s 60,07% mooie Paasviering door het koor “de Kerkzwervers” ver- zoals bijvoorbeeld “let the sunshine in” en “O, happy day. Het 3. Wil Storms & Jan Huijbrechts 58,33%; zorgd in de Lambertuskerk. Het thema van deze viering is wordt een swingende en prachtige viering waar er een goede 4. Mieke Vriends & Toon Vriends 54,86% “Richt je naar het licht en laat de schaduw achter je”. Lijn B samenhang is tussen tekst, gebed en zang. Het thema van het licht zal verbeeld worden door een grote zon 1. Johan de Rijk & Wil Tirions 62,15% Velen hebben behoefte aan wat warmte na zo’n veel te lange waar ook de parochianen hun eigen zonnestraaltje aan toe kun- 2. Joke van Haperen & Lidy van Riel koude winter. We vieren dat nu toch eindelijk het licht en de nen voegen. 55,21% warmte terugkomt. Samen met pastor Ad Rouwendaal brengen Wie zich graag wil laten inspireren en zich wil richten naar de 3. An Braspenning & Jan Braspenning we in deze viering alles wat leven brengt , het licht, het water, zon wordt dus van harte uitgenodigd op Paaszondag in de Lam- 54,86% naar voren. 4. Dina Graumans & Jan Graumans bertuskerk. Onderwerpen seminar s7ATHOUDENWEVAST:IJNHETGEWOONten, een baan, spullen of …. mensen? s6OORWIEHOUDENWEVAST$OENWEDAT voor onszelf of voor anderen? s7AAROM ZIJN WE BANG OM LOS TE LATEN Welk gevaar lopen we? s7AT IS DE PSYCHOLOGIE VAN GESLAAGDE ‘loslaters’? s7AAROM GARANTIES NIET BESTAAN EN HOE dat besef je vleugels kan geven.

slag gaan met de thema’s rond Pasen zoals licht, nieuw leven en het Paasverhaal. Eenvoudige liedjes, gebedjes en kleurplaten mogen hierbij niet ontbreken. Het spannendste deel, bewaren we tot het laatst. Als het weer het toelaat, zullen we in de tuin van de pastorie op zoek gaan naar paaseieren! Tot zaterdag in de Petruskerk!

Bridgeclub Sansatout

Inspirerende Paasviering met Kerkzwervers

53,82% Lijn C 1. Corrie Peeters & Ab Knol 58,93% 2. Koosje Broos & Gerda Toebak 57,44% 3. To Luijkx & Toon Luijkx 54,46% 3. Marijke Hefti & Tonnie Steens 54,46% Lijn D 1. Ria Schimmer & Harry van Luenen 66,88% 2. Francis Jacobs & Nel Koninkx 59,90% 3. Corrie Verschuren & Piet Verschuren 58,13% 4. Janny van Beurden & Cees van Beurden 57,81% Info www.bcsansatout.nl

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, pastorie.lambertus@ hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.0010.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Samenkomst rond Pasen voor peuters en kleuters: In Informaria is een storende fout geslopen in de lijst van vieringen van de Goede Week en Pasen. Er staat vermeld dat de samenkomst rond Pasen voor peuters en kleuters om 17.00 uur in de Lambertuskerk is. Dit is onjuist. De samenkomst rond Pasen voor peuters en kleuters is om 17.00 uur in de Petruskerk. Kruishulde op Goede Vrijdag: Op Goede Vrijdag zijn er in beide kerken van de Mariaparochie om 15.00 uur Kruiswegvieringen en ’s avonds is er om 19.00 uur een Goede Vrijdagviering in de Lambertuskerk. Tijdens deze vieringen is er gelegenheid om een bloem/bloemen te leggen bij het kruis. U mag deze ook zelf meebrengen. Caritascollecte voor Vastenaktie: In Honduras is het door de grote armoede en de drugsbendes zo moeilijk om eerlijk werk te vinden, dat veel mensen besluiten te vluchten naar de Verenigde Staten. Daar hopen ze met hard werken genoeg te kunnen verdienen om hun hele familie fatsoenlijk te laten leven. De reis is zwaar en moeilijk. Veel mensen worden onderweg bedrogen, bestolen of overvallen. Velen worden ziek of gaan dood. En bijna allemaal worden ze opgepakt, gevangen gezet en teruggestuurd: berooid, geschonden, gewond. Met vliegtuigen vol worden ze teruggestuurd: totaal ongewenst! En dan is daar op het vliegveld zuster Valdete en haar medezusters, die hen zeggen: welkom thuis! Zij geven hen wat toiletspulletjes en dingen als veters en een broekriem, zodat ze zich kunnen opknappen en zich weer

een mens gaan voelen. De zusters luisteren naar hun verhalen zodat de mensen hun verdriet en hun teleurstelling kunnen delen. Ze geven waar nodig nazorg via de parochies. Daar leren ze ook vaardigheden waarmee ze geld kunnen verdienen. En dan lukt het deze mensen om op hun eigen plek toch een bestaan op te bouwen waarin ze voor hun families kunnen zorgen en zichzelf weer menswaardig voelen. Dankzij de inzet van deze zusters en hun vrijwilligers die, zoals zuster Valdete het beschrijft, in elke migrant de pelgrim Jezus herkennen en Hem met liefde en eerbied tegemoet treden. Vastenaktie steunt het werk van de zusters Scalabrinianas en de parochiecentra. We houden nu een extra caritascollecte voor hen. Als u het vastenaktiezakje bij u heeft, dan kunt u dit ook in de collecteschaal leggen. VIERINGEN Lezing: uit Genesis 1,1-2,2 Evangelie: Lucas 24,1-12 Lambertuskerk Witte Donderdag 28 maart 19.00u: Eucharistieviering, voorgangers: gehele pastoresteam. Zang van het Lambertuskoor. Goede Vrijdag 29 maart 15.00u: Kruisweg, gebedsviering, voorganger pastor Wim van Reen. Zang van het Dameskoor. 19.00u: Goede vrijdag viering, gebedsviering. Voorgangers: Gehele pastoresteam; Zang van het Lambertuskoor. Zaterdag 30 maart Paaswake 21.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren, zang van het Lambertuskoor. Misintenties: Barbara Kristina VerhoevenSzelagwoska, Willem Verwijmeren, Elisabeth Adriana Lucia Dekkers-Dikmans, Maria Anna Martha Melisse-Schmitz, Franciscus Twaalfhoven en overl. familie. Zondag 31 maart Pasen 11.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren. Zang van de Kerkzwervers. Misintenties: Barbara Kristina VerhoevenSzelagwoska, Elisabeth Adriana Lucia Dekkers-Dikmans, Maria Anna Martha Melisse-Schmitz, Nel Oostvogels-Antens (namens de buurt), Jan Blom, Bert v. Oers (verj.). Petruskerk Vrijdag 29 maart 15.00u: Kruisweg met bloemenhulde, pastor Ad Rouwendal. Zondag 31 maart 9.30u: Pasen. Eucharistieviering. Voorganger pastor Ton v. Balveren en zang van het Gemengd Petruskoor. Misintenties: Wil v. Harssel; Anna v.d. Avoird-Bakx; Piet v. Oers; Cees Nooyens; Hubertus en Elisabeth Baggen; Tinus de Regt; o.o. Oonincx-Graumans en Antonius Oonincx; Cornelia Otte; o.o. de

Deugd-Coremans en zoon Rien; Elisabeth Nooyens-Klep; overl. familie Vermeulen; Philip Michell; Pater Piet Dingenouts; o.o. v.d. Made-v. Meel. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 21 april, 9 juni. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 17 april, 4 juni. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 7 april om 13 uur (27 maart en 3 april), 5 mei om 13.00 uur (2 mei), 16 juni om 13.00 uur (6 en 13 juni), 23 juni om 11.30 uur (12 en 19 juni), 21 juli om 11.30 uur (9 en 16 juli), 25 augustus om 11.30 uur (13 en 20 augustus) , 29 september om 11.30 uur (18 en 25 september). De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Dinsdag 2 april: Parochiezaal 14.00u Seniorenpastoraat; Apostelzaal 18.15u repetitie kinderkoor; Markt 19.00u Huwelijkspastoraat; Ut Praothuus 19.30u De Kerkzwervers; Parochiezaal 19.30u Kinderkerst. Woensdag 3 april: Apostelzaal 19.30u Capella Ethatia; Markt 20.00u Ziel Donderdag 4 april: Markt 13.30u Pastoresoverleg; Markt 20.00u DOP voorgangers. Petruskerk Woensdag 3 april: Kerk hele dag inspectie kerk Monumentenwacht; 20.00u doopgesprek. Donderdag 4 april: 19.00u repetitie herenkoor; 20.00u in het Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 5 april: 8.00u viering in kerk Pontus-basisschool; 19.00u repetitie koor Van Alles Wat. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Samenkomst Goede Vrijdag 29 maart Op deze dag staan wij in het bijzonder stil bij het lijden en sterven van de Here Jezus, waarmee Hij het offer voor onze zonden PAGINA 38

bracht op Golgotha. Hierdoor zijn wij verzoend met God de Vader. We vieren dan het Avondmaal om 19.30 uur in het Ichthus Ontmoetingscentrum, Dreef 52-54 in Etten-Leur. Deze dienst wordt geleid door Arthur de Groot Zondag 31 maart Zondag 31 maart vieren we dat jezus de dood heeft verslagen. Dat betekent het Paasfeest! We hoeven geen angst meer te hebben voor de dood, want doordat Jezus opstond heeft de dood, heeft de Vader a.h.w. Zijn handtekening gezet onder het offer van Christus aan het kruis! Vier dit feest met ons mee zondag 31 maart om 10 uur, waarin Arthur de Groot spreekt. (Let op, dat u de klok 1 uur vooruit zet!) Weekactiviteiten In de serie “Leven naar Gods plan” vindt er dinsdag 2 april weer een onderwijsavond plaats om 20 uur in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Woensdag 3 april is er om 20 uur een Sjofaravond bij Wouter en Marlene Bos, Schubertlaan 31, Breda. De jeugd komt bij elkaar op zaterdag 6 april. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Donderdag 28 maart -Witte Donderdagbegint de dienst om 19.30 uur. Voorganger mevrouw ds. Ellen van Sluijs. In de dienst vieren we het Heilig Avondmaal. Vrijdag 29 maart -Goede Vrijdag- begint de dienst ook om 19.30 uur. Voorganger mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Zaterdag 30 maart -Stille Zaterdag- begint de Paaswake om 21.30 uur en is mevrouw ds. Ellen van Sluijs de voorganger. Ook in deze dienst vieren we het Heilig Avondmaal. Op 28, 29 en 30 maart verleent het kerkkoor De Baai medewerking aan de dienst. Zondag 31 maart – Pasen zal mevrouw ds. Ellen van Sluijs ook voorgaan. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs,

Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer. De dienst wordt gehouden in de zaal grenzend aan de evenementenruimte, ingang voorzijde. Zondag 31 maart vieren we Pasen. Rob Bakker zal spreken deze dienst. Let op: de zomertijd is ingegaan! Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Vrijdag 29 maart vieren we Goede Vrijdag om 19.30 uur in De Nieuwe Nobelaer Woensdag 3 april 19.45 uur gebedsavond bij fam. Bos. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Deze week vieren we de ‘Stille week’. Op Goede Vrijdag komen we om 20.00 uur bij elkaar om het sterven van Jezus Christus te gedenken. Op Paasmorgen vieren we het bizarre feit dat Jezus uit de dood is opgewekt en wat dat voor ons betekent. De diensten worden geleid door ds. Reinier Drop en wordt zoals altijd gehouden in Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang van de dienst op zondag is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan gerust contact op met onze predikant, Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


VACATURES

H.A. DE BRUIJN LANDBOUWMECHANISATIEBEDRIJF B.V. Is een modern bedrijf op het gebied van stalinrichting, melk- en voerinstallaties en mestverwerking voor de rundveehouderij in Zuid-Nederland en BelgiĂŤ. Momenteel bestaat ons team uit 45 personen. Ter uitbreiding van ons buitendienstteam zijn wij op zoek naar :

MONTAGE- EN SERVICE MONTEURS voor de melk- en voerinstallaties Wij vragen:       

Â&#x2021;=HOIVWDQGLJKHLG Â&#x2021;.HQQLVYDQHOHNWURWHFKQLHN Â&#x2021;0LGGHOEDDUWHFKQLVFKQLYHDX Â&#x2021;%HUHLGKHLGWRWKHWYROJHQYDQWUDLQLQJHQ Â&#x2021;.ODQWHQVHUYLFHJHULFKWHLQVWHOOLQJ Â&#x2021;$IÂżQLWHLWPHWGHUXQGYHHKRXGHULM Â&#x2021;*HHQDFKWWRWYLMIPHQWDOLWHLW Â&#x2021;5LMEHZLMV%

Wij bieden 

Â&#x2021;:HUNHQLQHHQFROOHJLDOHHQJHPRHGHOLMNHVIHHU Â&#x2021;6DODULVHQDUEHLGVYRRUZDDUGHQFRQIRUPGH&$2YRRUGH metaalnijverheid. Â&#x2021;3HUVRRQOLMNHRQWZLNNHOLQJPLGGHOVHHQUXLPFXUVXVDDQERG

Voor inlichtingen of een reactie, graag voor 31 maart, kunt u terecht op onderstaand adres of telefoonnummer: 

 

+$GH%UXLMQ/0%%9 7DY0DUN*RPPHUV %XQWZHJ.7$FKWPDDO Telefoon: 076-5985651 E-mail: mgommers@bruland.nl www.bruland.nl

Axis, de fysiospecialist, is onderscheidend op het gebied van fysiotherapie, diagnostiek, revalidatie en training. Al 15 jaar zijn we voorlopers in de paramedische markt. Onze praktijk staat voor kwaliteit, maatwerk en het streven naar perfectie.

Trainer

Wij zijn per direct op zoek naar een: Als trainer bij Axis coach je mensen tijdens revalidatie, begeleid je klanten bij het veranderen van leefstijl, ondersteun je de fysiotherapeuten en help je(top)sporters de beste prestaties te leveren. Wij zoeken iemand die kennis van zaken heeft, bereid is om de Axis denkwijze eigen te maken en het beste uit zichzelf en onze klanten te halen. We bieden een parttime baan (ongeveer 12 uur om te starten), waarbij doorgroei naar fulltime tot de mogelijkheden behoort. Wil je werken in een groeiende en gezonde organisatie, solliciteer dan snel! Je sollicitatiebrief en CV graag mailen naar: sollicitatie@axissports.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Arjan Otten, 0165 502852.

www.axis-fysiospecialisten.nl www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Wij zijn op zoek naar e

1 Monteur landbouwmechanisatie

.52+1(LVHHQLQQRYDWLHYHRUJDQLVDWLHLQSURFHVLQVWUXPHQWDWLHHQPHHWRSORVVLQJHQ opererend in meer dan 40 landen. Door continue onderzoek en ontwikkeling en consistente klantorientatie, zijn wij leidend binnen de wereldwijde proces- en meetindustrie. KROHNE Oil & Gas levert meet- en automatiseringsproducten, oplossingen en services aan de wereldwijde olie en gas industrie.

Krohne Oil & Gas is dringend op zoek naar:

:HUNWXLJERXZNXQGLJ7HNHQDDUV -HWDNHQSDNNHW Het verzorgen van basis- en detailtekeningen, As Build ontwerp of GA tekeningen/P&ID/Isometrics/staalconstructies.Tekenondersteuning bieden aan afd. Sales en E&I. Het bespreken van technische details met mechanical engineers en andere collegaâ&#x20AC;&#x2122;s. Daarnaast verleen je ondersteuning gedurende de fabricage en assemblage. )XQFWLHHLVHQ

x x x x x

VMBO/MBO Werktuigbouwkunde of gelijkwaardig Kennis van materialen, lasmethoden en staalconstructies Affiniteit met sterkteberekeningen WRWMDDUUHOHYDQWHZHUNHUYDULQJ Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

:DWELHGHQZH Een uitdagende en dynamische baan met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling! Kijk voor meer info of onze andere vacatures, a.o. 3URMHFW(QJLQHHUop ZZZNURKQHFRPFDUHHU

Heb je interesse? Reageer dan snel en mail je CV en brief naar: .52+1(2LO *DVĆ&#x201D;+5'HSDUWPHQW Ć&#x201D;<YRQQHGH5RRLMĆ&#x201D;\GURRLM#NURKQHFRP 3RVWEXVĆ&#x201D;/+%UHGD

Functie inhoud: s!LLEVOORKOMENDEWERKZAAMHEDENINDEMECHANISATIE s:ELFSTANDIGAFHANDELENVANZAKEN s7ERKENDENKNIVEAUMOTORVOERTUIGTECHNIEKENMETAAL s:ELFSTANDIGKUNNENWERKEN PROBLEEMOPLOSSENDVERMOGEN ENSERVICEGERICHT s'EEN MENTALITEIT Wij bieden: s%ENUITDAGENDEBAANMETEENGOEDSALARIS s%IGENINZICHTENINBRENGVANIDEEĂ&#x2018;N

5KUNTUWSOLLICITATIERICHTENAAN 2DE2EGTMECHANISATIE TUINENPARK !MBACHTLAAN%$%TTEN ,EUR 4EL &AX WWWRDEREGTNL INFO RDEREGTNL

MASSEY-FERGUSON

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Rien Heeren Schoentechniek V.O.F. is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het vervaardigen van orthopedische schoenen. Per direct zijn wij op zoek naar een:

Ervaren ONDERWERKMAKER of een jonge collega die het vak wilt leren Wij bieden: - een collegiale werksfeer binnen een klein teamverband. - afwisselend werk. - een functie met groeimogelijkheden. - interne opleiding. - een fulltime baan. Wij verwachten: - een ervaren onderwerkmaker of een collega (16 - 25 jaar) die het vak van begin tot eind wilt leren. - iemand die bijspringt in drukke periodes. Heb je interesse of wil je meer informatie bel of mail dan naar: Rien Heeren Schoentechniek V.O.F. Vossendaal 51, 4877 AA Etten-Leur Tel: 0165-344249 (in de ochtenden tussen 9.00 en 12.00) E-mail: info@heerenschoentechniek.nl


Poppelaars 2e PAASDAG 1 APRIL OPEN VAN 10.00 TOT 17.00 UUR!

9

5

95

,

,

Tulpen

Paasmand

10

00

2 bossen

2 Stuks

,

1

99

,

Aardbeienplantjes

Windlicht

6-pack

per stuk € 8,99

1

00

Elders 4,99

12

00

,

95

,

Buxusbol

Koffie met gebak

30-40cm

Op 2e Paasdag

Van 16,95

OP = OP

899

00

,

Lounge set Iomeo 6-delig, ook leverbaar in antraciet

Onze waarden De zekerheid van kwaliteit

GRATIS VIOLEN

Vakkennis die we graag met u delen

Bij besteding vanaf € 20,00

Een groot assortiment groen ende altijd de en altijd laatste trends

Tray van 18 stuks.

Een persoonlijk advies op maat

DE AANB ZE IE ZIJN G DINGEN E LDI DOND ERDAG G VAN 2 T/M M AAND 8 MAART AG 1 A PRIL

Altijd de beste prijs

Poppelaars Tuincentrum Rietdijk 1B 4824 ZB Breda T 076 - 54 14 624 poppelaarstuincentrum.nl

Elke zondag van 12 tot 17 uur geopend! Zondag 31 maart en 19 mei gesloten

DEL_20130327