Issuu on Google+

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

6 MAART 2013 WEEK 10

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

INRIT SPORTCOMPLEX IN VOORBEREIDING

AA

Zundert

I

AUTO’S

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

Te l .

599

8 111

I

KERKELIJK NIEUWS

REÜNIE BIJ 10-JARIG BESTAAN JONGERENPLATFORM

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

Inloopavond over genealogie

Mannenkoor treedt op in het Anbarg

ETTEN-LEUR - Vanavond (woensdag 6 maart) is er in het Paulushofje weer de mogelijkheid om met uw vragen te komen over stamboomonderzoek bij Heemkundekring Jan uten Houte. Op deze avond zijn een aantal genealogen aanwezig om u wegwijs te maken in het zoeken naar uw voorouders. Het kan zijn dat u een bepaald familielid niet meer kunt vinden of dat u iets wilt weten over de omgeving waar uw voorvaderen gewoond hebben. Ook kunt u vragen hebben over diverse soorten programma’s om uw gegevens digitaal te kunnen opslaan. De aanwezige mensen helpen u graag verder. Deze genealogische avond begint om 19.30 uur.

ETTEN-LEUR - Op donderdag 7 maart verzorgt het Etten-Leurs Mannenkoor een optreden voor de bewoners van het Anbarg. Al verscheidene jaren hebben de mannen daar gezongen en ze komen graag weer terug om een voorproefje te geven van hun voorjaarsconcert. Hiervoor wordt momenteel druk gerepeteerd. Het optreden in het Anbarg begint om 19.00 uur. Het voorjaarsconcert vindt plaats op zondagmiddag 21 april in Het Trouwkerkje. Bij dit voorjaarsconcert vindt ook een gastoptreden plaats van het gezelschap Viaggio. Informatie is ook te vinden via de website. Het adres hiervan luidt: www.etten-leursmannenkoor.nl

W E E K B L A D

www.hypotheekshop.nl/et en-leur

Motorrijder loopt fikse beenwond op

Geblesseerde Schalk voorlopig aan de kant

ETTEN-LEUR - Een 23-jarige motorrijder is vorige week bij een een ongeval gewond geraakt op de Concordialaan in Etten-Leur. De jongeman reed in zijn woonplaats vanuit de Plantijnlaan op de Concordialaan in de richting van de Hoevenseweg. Een 38-jarige automobiliste kwam op dat moment vanuit tegengestelde richting. Zij wilde linksaf een oprit oprijden toen ze piepende en slippende banden hoorde. Zij verklaarde dat zij daarna de motorrijder vol in de zijflank van haar auto zag rijden. De man liep daarbij een beenwond op. De vrouw alarmeerde de hulpdiensten. Een ambulance heeft vervolgens de motorrijder naar het ziekenhuis gebracht.

ETTEN-LEUR - NAC kan de komende weken geen beroep doen op Alex Schalk. De 20-jarige aanvaller liep afgelopen week tijdens de training een kneuzing in zijn voet w op na een duel met ploeggenoot Tim Gilissen. Dat meldt Voetbal International. Hoe lang de geboren Bredanaar uit de roulatie is valt nu nog moeilijk in te schatten. De verwachting is dat de spits tussen de drie en zes weken niet inzetbaar is in de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj. Schalk maakte dit seizoen tot dusver drie competitiedoelpunten in het shirt van NAC. De spits, die in Breda een doorlopend contract heeft tot medio 2015, zouwww.hypotheekshop. overigens op het verlanglijstje van FC Utrecht staan.

Etten-Leur

Buitenarrangement

van 7.99

5.99

voor In diverse voorjaarskleuren, zowel pot als plant! Looptijd 6 t/m 10 maart 2013

A.s. zondAg open 11.00 - 17.00u.

Lage Vaartkant 11

Behoefte aan verbinding tussen Etten-Leur en Moerdijk door (nieuwe) ontwikkelingen

Gemeenten praten over buslijn

M en I D D E bekijken L B U ofRer G E & V E E R Stussen E beide gemeenten ETTEN-LEUR - Etten-Leur Moerdijk eenSrechtstreekse busverbinding te realiseren valt. Een voorstel hiertoe is afkomstig van raadslid Cees Huijssoon van de fractie van Onafhankelijk Moerdijk. DOOR PETER HOUTEPEN Door allerlei (nieuwe) ontwikkelingen blijkt steeds meer dat er behoefte bestaat aan een rechtstreekse (buurt)busverbinding tussen de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur. Deze ontwikkelingen betreffen in het bijzonder de uitbreiding van het Marklandcollege in Zevenbergen waardoor ook leerlingen uit Etten-Leur deze school (gaan) bezoeken. Daarnaast blijkt uit opgaven van zowel het Munnikenheide College en de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) in Etten-Leur dat leerlingen uit de gemeente Moerdijk deze scholengemeenschappen dagelijks bezoeken.

076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

VANDAAG BIJ DE BODE

t

h

u

i

Werkplein Maar er speelt nog meer. Zo dienen inwoners uit de gemeente Moerdijk voor het aanvragen van een uitkering zich te vervoegen bij het Werkplein in Etten-Leur. Navraag bij het Werkplein heeft geleerd dat er regelmatig klachten zijn over de slechte busverbinding tussen Zevenbergen en Etten-Leur. Ook het Huisartsenlaboratorium in EttenLeur heeft aangegeven dat regelmatig inwoners uit Moerdijk een medische behandeling aldaar dienen te ondergaan zoals laboratoriumonderzoeken en functieonderzoeken zoals ECG en longfunctieonderzoeken enz. Een ander argument voor zo’n busverbinding is WhetEfeitEdatKzowel B Zevenbergen L A D als

s

Hypotheekshop. Wij hebben voor nieuwbouwwoningen extra lage rentetarieven beschikbaar. Ook als je een overbruggingskrediet nodig hebt. Bel ons dus vandaag nog: Nieuwbouw eenlagere kort bezoek kanmaandlasten? je jarenlangmet voordeel opleveren!

ZONDAG 10 MAART GEOPEND van 12.00 tot 17.00 uur

VA N

Profiteer nú van onze speciale nieuwbouwrentes!

Govaert

€ 5,

00

Z O N D A

Bisschopsmolenstraat K E N N75 I S Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 G W. optiekgovaert.nl

10 T M A A R

PARCOURS

HOOFDSP

2 0 1 3

DEELNEMERS

ONSOR

VA N

O PT IE K

Viooltjes set van 10. Div. kleuren, ook grootbloemig. 3 SETS

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC Bisschopsmolenstraat 75

Etten-Leur Bisschopsmolenstraat 75 T. 076 - 50 33 170 Etten-Leur W. optiekgovaert.nl

T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

Had de bank geen tijd of was uzelf te laat?

Nieuwbouw kopen? Kom dan nú langs bij De Hypotheekshop. Wij hebben voor nieuwbouwwoningen extra lage rentetarieven beschikbaar. Ook als je een Kom dan langs tussen 25 maart 2013 overbruggingskrediet nodig hebt. Bel 11 onsendus vandaag nog: voor de eventuele omzetting van uw aflossingseen kort bezoek kan je jarenlang voordeel opleveren!

O P T I E K

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC

INTERVIEWS

op in Etten-Leur Nieuwbouw met Nieuwbouw kopen?maandlasten Kom dan nú langs bij De lagere

Besproken Huijssoon heeft voorgesteld dat de Hypotheekshop. Wij hebb ETTEN-LEUR - Om woninginbraken, straatgemeente Moerdijk samen met de gelage rentetarieven roof en overvallen tegen te gaan heeft debesch meente Etten-Leur bij het provinciaal bepolitie vorige week in Etten-Leur zogehestuur een verzoek in gaat dienen voor de overbruggingskrediet no ten roadblocks opgezet. Dat gebeurde op realisatie van een (buurt)busverbinding plaatsen waar laatstebezoek tijd meer inbraen het beschikbaar stellen van de nodige eendekort kan je ja vanzijnonze speciale nieuwbouwre gepleegd. Op de Tuindersweg, (financiële) middelen. Profiteer nú ken Donkerstraat en Lange Brugstraat werden In de tussentijd hebben de betrokken Kom120dan nú langs bij De door agenten passanten gecontrowethouders van de twee Nieuwbouw gemeenten het kopen? leerd.Wij Er hebben werden geen bijzondere zaken onderwerp al een keer besproken. Hypotheekshop. voor nieuwbouwwo aangetroffen. Wijkbewoners die uitleg www.hypotheekshop.nl/etten-leur rentetarieven als reje een kregen beschikbaar. over het doel van deOok controles Etten-Leur heeft al eerderlage te kennen geageerden enthousiast. Op de Molenas geven positief te staan overbruggingskrediet tegenover zo’n nodig hebt. Bel onsendus va Zundertseweg werden 60 auto’s gecontrorechtstreekse verbinding. een kort bezoek leerd.kan Ook je hierjarenlang werden geen voordeel bijzonderhe- oplev den aangetroffen en ook hier reageerden wijkbewoners enthousiast.

Govaert K E N N I S

Profiteer nú van onze s

Profiteer nú Politie van onze speciNieuwbouw ale nieroadblocks uwbouwrentkopen? es! Kom zet

Voorjaarskriebels! i n d e r e g i o

Rucphen

37e RABOBANK

Etten-Leur over een aantrekkelijk winkelcentrum beschikken.

€ 6,

99

Geldig t/m maandag 11 maart.

tuincentrum

Nieuwbouw met Nieuwbou lagere maandl a st e n? lagere ma

ETTEN-LEUR - Rugbyclub Etten-Leur (REL) hield afgelopen zondag op haar sportcomplex aan de Lange Brugstraat een open dag. In de ochtend waren er rugbyclinics voor de jeugd. Hier werd door de aanwezigen fanatiek kennis werd gemaakt met deze toch als behoorlijk bekend staande stoere sport. FOTO HANS VAN BERKEL

vrije hypotheek naar een bankspaarhypotheek en maak gebruik van het fiscale voordeel.

Markt 19, Ette www.hypothe

Potgrond Zak 40 ltr. per stuk € 4,79

DUID

NU 2 STUKS

Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

Markt 19, Etten-Leur. (076) 504 72 54 www.hypotheekshop.nl/etten-leur

Markt 19, Etten-Leur. (076) 504 72 54 www.hypotheekshop.nl/etten-leur

DUIDELIJK VERHAAL

DUIDELIJK VERH


OPENINGSACTIE! NIEUWE WINKEL ETTEN-LEUR!

WIN EEN IPAD MINI! Wij heten u welkom in onze nieuwste Phone House vestiging: Etten-Leur! Kom snel langs voor deze bijzondere openingsacties! Voor de beste service en specialisten op het gebied van telecom! Bij het afsluiten van uw abonnement maakt u tevens kans op een GRATIS IPAD MINI!

SAMSUNG GALAXY SIII MINI

SAMSUNG GALAXY GIO

NU VOOR

89,

99

NU BIJ HI PREPAY GRATIS 200 SMS + 75 MB BIJ 20 OPWAARDEREN

NU SLECHTS

34,

50

Telefoon 0,22,63 p/mnd voor de 1e 9 maanden, daarna 45,25 p/mnd met een 2-jarig T-Mobile iSmart 150 min (incl. 1250MB, 14,4 Mbps) + Onbeperkt Internet Voordeelbundel

AUTOLADER OF LEREN CASE bij afsluiten abonnement (ook bij aankoop prepaid pakket)

50%

KORTING

PREPAID Inclusief max. 10,- beltegoed Besturingssysteem: Android 2.3 • 3.2” touchscreen • 3.0 megapixel-(video)camera • Meer geheugen met MicroSD-kaart (tot max. 32GB)

Besturingssysteem: Android 4.1 • 4.0“ Super AMOLED scherm voor een super beeldervaring • Android™ 4.1 Smartphone • 1GHz Dual Core processor voor meer en snelle prestaties

Nieuw of verlengen? Kies uit alle telefoons en netwerken met nummerbehoud. Onze service!

Torenpad 18a, T: 076-2030022 Vraag de verkoper naar de voorwaarden. Zolang de voorraad strekt. 50% korting op een autolader of leren tasje geldig i.c.m elk abonnement, met of zonder toestel. De iPad Mini wordt verloot onder de abonnement verkopen in de periode 8 maart t/m 16 maart. De getoonde prijzen zijn exclusief thuiskopieheffing. Zet- en drukfouten voorbehouden. Acties alleen geldig bij vestiging Etten Leur, Torenpad 18a T: 076-2030022

FC-J1533_Adv. 264x400 Etten Leur.indd 1

3/4/13 4:40 PM


actualiteit

Karwei wordt meegenomen bij werkzaamheden herinrichting Parklaan

Inrit toekomstig sportcomplex al in voorbereiding ETTEN-LEUR - Wie over de Parklaan rijdt, de belangrijke verkeersader in Etten-Leur, kan er niet omheen. Borden wijzen het deelnemend verkeer op hinder; sinds een aantal weken is de reeds lang aangekondigde herinrichting van de Parklaan van start gegaan. DOOR PETER HOUTEPEN In totaal bestaat het gigantische karwei uit 13 fases. In de eerste fase worden fietspaden aangelegd rondom de rotonde Couperuslaan en komt er een oversteekpunt op de Parklaan met (tijdelijke) stoplichten. Tevens wordt er een voetpad aan de zuidkant van de Parklaan aangelegd en wordt de inrit voorbereid van het nieuw te bouwen sportcomplex De Banakker. Deze inrit komt op de Parklaan. Verwachting De verwachting is dat het nieuwe sportcomplex de Banakker, met zwembad, ijsbaan en fitness, jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers gaat trekken. Van die 300.000 bezoekers per jaar komen er 210.000 personen voor het zwembad, 55.000 voor de ijsbaan en 60.000 voor het fitnessgebeu-

Kosten

De herinrichting van de Parklaan kost in totaal 2 tot 2,5 miljoen euro. De gemeente etten-leur krijgt subsidie van de provincie Noord-Brabant om de klus mogelijk te maken. De subsidie bedraagt zo’n 800.000 euro.

ren, zo schat de gemeente Etten-Leur in. De bouw van het complex, op de huidige ligweide van zwembad de Banakker, start vermoedelijk ergens eind dit jaar. De verwachting is dat het gebouw in 2015 klaar is. Het nieuwe complex krijgt minimaal 110 parkeerplaatsen. Dat aantal moet opgeteld worden bij de parkeerplekken die intact blijven, zoals het parkeerterrein bij de Rode Poort en de parkeerplekken aan de Bernard van Meursstraat. Doorstroming Uiteindelijk wordt de Parklaan heringericht om de verkeersafwikkeling en -doorstroming op deze verkeersader te verbeteren en de doorstroming van de hoogwaardig openbaar vervoerlijnen te waarborgen. Hiertoe worden de twee aangrenzende rotondes Anna van Berchemlaan-Rode Poort en Schoonhout-Couperuslaan omgebouwd tot meerstrooksrotondes. Hiervoor is in mei 2012 het ‘Ontwerpplan voor de herinrichting van de Parklaan’ vastgesteld. Volgens een afspraak met de provincie moet deze HOV-lijn een vrije busbaan hebben voor de snelle doorstroming. Daarom komt er een verdubbeling van de rijbaan en worden de twee rotondes Anna van

De plek waar de inrit van het toekomstige sportcomplex is voorzien.

Berchemlaan-Rode Poort en SchoonhoutCouperuslaan naar binnen toe verbreed om een betere verkeersafwikkeling te bevorderen. Op die manier kunnen ook op deze twee verkeerspleinen de bussen goed doorrijden.

FOTO HANS VAN BERKEL

Delen Omdat de Parklaan een belangrijke verkeersfunctie binnen de gemeente heeft, is voor de uitvoering een faseringsplan uitgewerkt. Dit houdt in dat het werk in verschillende delen (fasen) wordt uitgevoerd, zodat het

verkeer tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk kan doorstromen. Er zal sprake zijn van hinder die niet kan worden voorkomen, maar door toepassing van diverse (verkeers)maatregelen wordt de doorgang en bereikbaarheid zoveel mogelijk gewaarborgd.

Activiteiten voor en door jongeren

Reünie bij 10-jarig bestaan Jongerenplatform Etten-Leur ETTEN-LEUR - Zaterdagmiddag vond in de Beuken aan de Lambertusstraat in Etten-Leur een bescheiden feestje plaats. Oud-leden, samenwerkingspartners en de politiek waren uitgenodigd om aanwezig te zijn op de reünie ter gelegenheid van ruim tien jaar jongerenwerk. Het was een gezellige drukte waarbij het publiek werd vermaakt met enkele zelfgemaakte films, een tonprater en onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen die het jongerenwerk een warm hart toedraagt herinneringen ophalen. DOOR MART VAN LIESHOUT “Een groot feest was niet de bedoeling, daarvoor ontbreekt het aan financiële mid-

delen en tijd. Er staan voor de komende periode nogal wat activiteiten op stapel, zoals de jaarlijkse scootermeeting en andere jongerenactiviteiten”, zegt jon-

gerenvoorzitter Nicky Luxemburg. Nicky is inmiddels acht jaar voorzitter van het Jongerenplatform Etten-Leur (JPEL) en draagt onder andere zorg voor het uitvoeren van

een aantal taken. Hij werkt nauw samen met andere jongerenwerkers zoals Maurice de Wit, Amhamad el Ouali en Anneleen Huismans.

Tonpraoter Vanaf een draaitafel strooit een DJ passende achtergrondmuziek de zaal in en verzorgt het geluid voor de gastsprekers. Op het podium verschijnen enkele oudleden die herinneringen ophalen, terwijl wethouder Theo Vaes in de passende outfit van een jongerenwerker de bezoekers namens de gemeente toespreekt en tonpraoter Luuk Meesters als Leo de lappenboer de lachers op zijn hand probeert te krijgen. Prominenten Op de zelfgemaakte films is een eerbetoon te zien van diverse prominenten die het Jongerenplatform feliciteren met het 10-jarig bestaan. Zo geeft Jac van Dongen zijn visie op het jongerenwerk, dat ook de felicitaties in ontvangst mag nemen van Joris Linssen, Ruben Nicolai, Guido Weijers en Sjaak Bral. Die laatste merkt op: ‘Waar kleine mensen op kleine plaatsen kleine dingen doen, verandert de wereld’.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MART VAN LIESHOUT

www.internetbode.nl

Bezoekers van de reünie in de Beuken.

Limousine Een van de aanwezigen is Rosa Tromp, betrokken bij het jongerenwerk vanaf het prille begin. “Ik ben begonnen bij het jongereninspectieteam. We gingen bij scholen langs of Kentron om te kijken wat er bij de jongeren speelde. Ik weet me nog te

herinneren dat we met het gemaakte verslag in een Limousine werden opgehaald om het verslag op het gemeentehuis aan te bieden. Ik was toen 14 jaar oud.” Rosa is tot twee jaar terug actief betrokken geweest bij het Jongerenplatform. “Door mijn baan in Rotterdam kan ik niet meer naar alle vergaderingen, maar de belangstelling is er nog steeds. Het is een hechte vriendengroep geworden.” Buurtsportwerk Een van de jongerenwerkers, Amhamad el Ouali, die zich vooral bezighoud met multimedia, is trots op de aanwezigheid van camera’s, mengpanelen en software in het jongerengebouw. “Jongeren kunnen hier met professionele camera’s films monteren, cd’s en dvd’s maken, beeld en geluid monteren. Alles zit nu in één gebouw en er is een website voor meidenwerk, jongerenplatform en buurtsportwerk. Wij treden hier gezamenlijk mee naar buiten”, zegt hij. Thema Op vrijdagavond wordt er muziek gemaakt. De muziekprojecten hebben altijd een maatschappelijk thema zoals bijvoorbeeld criminaliteit en verslaving. Er wordt meestal gewerkt in drie fasen. De eerste fase is een kennismaking met de studio, fase twee is het maken van de muziek of film en fase drie het schrijven van de tekst. Dit alles onder begeleiding van ervaren vrijwilligers. Het eindresultaat is meestal een muziekvideoclip, waarbij de aanwezige jongeren vaak meedoen als figurant.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @ettenleurseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PaGiNa 3


20%

RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

RTENS

bv

Koopzondag 10 maart geopend 10.00 - 16.00 uur

% 0 1 AKTIE

korting op ons GEHELE assortiment

KORTING KNIPPEN

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor 10 maart t/m 24 maart ting Ook 24 maart open van 10.00 - 16.00 uur

OP ÉÉN ARTIKEL NAAR KEUZE

Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

Breda

TERRAS

HUIS

166940 166940

DIER

Voorjaars voordeel Hortensia Hortensia Macrophylla. Pot 14 cm. 5-6 Bloemen. Diverse kleuren.

1 en 2 mei De Bosrand is: orchideeënweekend - sfeervol genieten en vriendelijk in de buurt

Tuincentrum De Bosrand Rijsbergen ELKE ZONDAG OPEN!

2 2

Aanstaande zondag geopend

TUIN

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

000000 000000

• Dit aanbod geldt alléén deze week op maandag 4 maart t/m zaterdag 9 maart (en op koopzondag 10 maart) 2013 bij alle 18 Tuincentrum Overvecht winkels tegen inlevering van deze advertentie. • De korting op www.tuincentrumovervecht.nl ontvang je met online kortingscode h8rR8F • De 20% korting geldt op nagenoeg het hele assortiment (uitgezonderd boeken, blokhutten, cadeaukaarten en services) en wordt verrekend op het duurste artikel aan de kassa. • De korting geldt niet in combinatie met reeds afgeprijsde artikelen. • Maximaal 1 bon per klant.

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

www.tuinhoutspecialist.nl

Actievoorwaarden

1 en 2 mei isNhet G 10 maart bij O DA‘orchideeënweekend’ Z n e 9 G A D Tuincentrum De Bosrand. Alle 4 de D ZATER EN

- deskundig advies

EEKin het teken filialen zullen N ditWweekend ORCHIDEvanE‘oËrchideeën’ staan. timent Groot assor

- 7 dagen per week open, dus ook iedere zondag

- de scherpste prijzen

- gezellige koffiecorner

een lekker Tevens zal ervoor dit weekend een hapje en een drankje orchideeën ‘orchideeënspecialist aanwezig zijn,

- grootste assortiment in groen en sfeer

om u van-diverse informatie te compleet in dierbenodigdheden en dierenvoer en van uw eig ! voorzien en vragen te beën ee id uitgebreide tuinwinkel h orc otten antwoorden. Opmeubelen, verschillende verlichting, gereedschap etc. Gratis omp met ën afdelingen vindt u diverse proee id h rc o e van d Speciale aanbieding: - bloemboeketten reniging! ducten die iets met ‘orchideeën’ te s ve(1 ie v d a tak) Phalaenopsis ig d naar eigen wens in onze bloemenwinkel Deskun maken hebben. U bent van harte van € 5,99 welkom. voor €3,99 Openingstijden

Primula

van 8,99Dvoor

Primula Acaulis. Pot 10 cm. Per stuk 0,99

4,

95

3 voor

1,

99

maandag van 13.00 uur tot 17.45 uur dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.45 uur zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Antwerpseweg 30a te Rijsbergen

www.tcdebosrand.nl

www.tcdebosrand.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Toekomstig

Tuincentrum Schalk

Tuincentrum Schalk Mastlanddreef 9 4841 KJ Prinsenbeek 076-5439332 www.tuincentrumschalk.nl

Mastlanddreef 9 • Prinsenbeek www.tuincentrumschalk.nl

Steenloper 8 4872 CV Etten-Leur Inschrijving KvK Breda no: 40283152

vaarbewijscursus

Badminton, volleybal of zaalvoetbal als vrijetijdsbesteding?

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt BEgin MaaRt spoedcursus op zaterdag

www.yachtconsult.com.

Telefoon 0165-546707

FOTOCURSUSSEN Omni Poldersport wil jullie uitnodigen om op een ontspannen manier te sporten. Kom en ervaar deze gezonde en leuke sporten samen met leeftijdsgenoten.

en verwijderen

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Actie: Maak gebruik van onze speciale actie. Wanneer je voor 31 maart 2013 lid wordt, hoef je de eerste maand niet te betalen.

WINTER AANBIEDING

Motorrijlespakket!

Wanneer: De speeltijden kunt u terugvinden op onze website www.poldersport.info

Voor meer informatie of om je in te schrijven, ga naar www.poldersport.info of stuur een email naar ledenadministratie@poldersport.info

€900,-

Aanbieding geldig tot 1 april 2013 Vraag naar de voorwaarden

Gevorderden Digitale Fotografie Masterclass Voor uitgebreide informatie: www.eb-fotocursussen.nl

Tel. 06-14127643

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

€1.125,-

Basiscursus Digitale Fotografie

Waar: Sporthal “De Gong” Hobodreef 10, 4876 XB Etten-Leur

Nu lessen en deze zomer rijden!

- 15 lessen - AVB+AVD examen - Theorieles - theorie examen - Theorieboekje

Edwin Brosens

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 13 maart, Hotel Trivium Etten-Leur Do 14 maart, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl


actualiteit

Column

Kleine wijziging in parcours 37e editie

Rabobank Dorpenomloop kent internationaal deelnemersveld ETTEN-LEUR - De gemeente Rucphen staat zondag 10 maart in het teken van de 37e editie van de Rabobank Dorpenomloop. Veelbelovende wielertalenten van internationale continentale wielerploegen verschijnen dan aan de start in Sint Willebrord. Teams die onder meer hun opwachting maken zijn Atlas Personal Jakroo, Leopard Continental, Rabobank Development en Doltcini-Flanders.

Addo Sprangers

Onsterfelijk

Hoogmoed komt voor de val. Het al eeuwen in zwang zijnde spreekwoord blijkt nog altijd niet aan actualiteit te hebben ingeboet. Dat onderstreepte het Ajax van trainer Frank de Boer afgelopen week nog maar eens al te duidelijk. In de halve finale van het KNVBbekertoernooi besloot De Boer met duidelijk misplaatste arrogantie om maar liefst zeven basisspelers ‘rust’ te gunnen. Ook met de tweede garnituur immers moesten de kaasboertjes van AZ geen probleem vormen voor de zelfbenoemde Amsterdamse Godenzonen. Dat bleek een grove misrekening. De Alkmaarders lieten zich namelijk beslist niet de kaas van het brood eten en boekten in de Amsterdam Arena een keurige 0-3 overwinning. Ajax kon daarmee dag zeggen tegen de vooraf zo ‘zekere’ bekerfinale. Een dergelijke vorm van zelfoverschatting was thaibokser Ramon Dekker vreemd. De achtvoudig wereldkampioen onderschatte niemand en bereidde zich altijd tot in de puntjes voor op zijn wedstrijden. Met succes. In de ring kreeg geen enkele tegenstander de Bredase vechtmachine klein en ging hij nimmer knock-out. Groot was dan ook de schok toen hij afgelopen week, per fiets zijn conditie op peil houdend, op pas 43-jarige leeftijd plotseling bezweek aan een hartstilstand. Magere Hein, de man met de zeis, bleek als enige een maatje te groot voor Ramon Dekker. Binnen de ring een gerespecteerde vechtersbaas, daarbuiten een aardige en gastvrije kerel, zo bleek toen ik hem enkele jaren gelden interviewde. Iemand ook die bescheiden was over zijn sportprestaties, terwijl hij voor de thaibokssport net zoveel of misschien zelfs nog meer betekent dan Johan Cruyff voor de voetbalsport. Dat bleek telkens weer wanneer hij Thailand bezocht. De verschijning van Ramon Dekker deed het openbaar leven er bijkans stoppen. Niet voor niets kreeg hij er nog niet zo lang geleden een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de thaibokssport. Ramon Dekker was de verpersoonlijking van die sport. Het bericht over het overlijden van de vechtsportlegende deed wereldwijd dan ook het nodige stof opwaaien. In de thaibokswereld zullen nieuwe talenten tot in de eeuwigheid worden vergeleken met het fenomeen Ramon Dekker. Van iets dergelijks kunnen ze bij Ajax op dit moment alleen dromen. Godenzonen of niet, Ramon Dekker geniet pas echt de status van onsterfelijkheid.

Colofon

De Dorpenomloop kent elk jaar een spannend verloop.

DOOR MONIQUE JANSEN

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Het parcours van de Rabobank Dorpenomloop kent een lengte van 187,18 kilometer en gaat door de gemeenten Rucphen, Zundert en Etten-Leur. De route kent een kleine wijziging. Door werkzaamheden aan de weg tussen de Sprundelsebaan en de Bredasebaan heeft de organisatie de koers een klein deel verlegd. De renners gaan nu via de Zundertseweg linksaf via Wildert. Daar rechtsaf te slaan op de Oosteindseweg komen ze terug op de Bredasebaan.

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 10

De oplossing van deze puzzel is in week 11 te vinden op www.internetbode.nl

Overwinning Brambilla Vorig jaar won de 24-jarige Italiaanse wielrenner Giorgio Brambilla de Dorpenomloop. Dit jaar komt hij zijn titel verdedigen. Brambilla fietst dit seizoen voor de Zwitserse ploeg Atlas Personal Jakroo. Een opvallende naam rijdt mee bij het Leopard Continental Team. De 22-jarige Italiaan Piero Baffi is paraat. Hij is zoon van oud-prof en teamdirecteur Adriano Baffi. Ook de Belg Sean de Bie - zoon van Eddy de Bie - koerst voor Leopard. Regionale renners Natuurlijk ontbreken ook namen uit de regio niet. Voor het Rabobank Developmentteam rijdt Ricardo van Dongen uit Oosterhout mee. Andere namen uit de streek zijn Bram de Kort van Cycling Team

Jo Piels, Jurriën Bosters van Metec en Fausto Hofland en Joeri Leijs van Croford. Ook Willebrord Wil Vooruit is afgevaardigd in de Dorpenomloop. De jonge ploeg brengt Guus de Graauw, Corné Hagenaars, Kenny Kastelijn, Dennis van Iersel en Peter Woestenberg aan de start in Sint Willebrord. Nederlands talent De Rabobank brengt naast Ricardo van Dongen ook andere talenten als Jasper Bovenhuis, Merijn Korevaar en Dylan van Baarle mee. De 18-jarige Merijn Korevaar geldt als een groot wielertalent. Hij won vorig jaar de tweede etappe van de Grote Prijs Rüebliland in Zwitserland. De 20-jarige Dylan van Baarle schreef de proloog van Thüringen-Rundfahrt onder de 23 jaar op zijn naam. De Oosterhoutse Ricardo van Dongen reed twee jaar lang als junior bij Willebrord Wil Vooruit. Vorig jaar won hij de junioreneditie van de Ronde van Vlaanderen. Hayden McCormick De Belgische ploeg Lotto-Belisol U23 brengt onder meer de Nieuw-Zeelander Hayden McCormick aan de start. De 19-jarige McCormick geldt als een enorm talent. Hij werd vorig jaar nationaal NieuwZeelands kampioen op de weg en wist de aandacht te trekken van professionele

ARCHIEFFOTO

Europese teams door goede resultaten in Europa neer te zetten. Belgische talenten bij Belisol zijn onder meer Alexander Geuens en Rob Leemans uit Hoogstraten. Opvallende namen bij de nieuwe Belgische ploeg van Doltcini-Flanders zijn eliterijder zonder contract Gorik Gardeyn en de jonge talenten Darijus Dzervus uit Litouwen en Andris Smirnovs uit Letland. UCI 1.2-status De Rabobank Dorpenomloop kent een zogenaamde UCI 1.2-status. Deze categorie richt zich op jonge en talentvolle renners. Het bestuur van de Dorpenomloop wil het criterium uiteindelijk optillen naar het niveau UCI 1.1. De organisatie is er in geslaagd om dit jaar met hetzelfde budget te werken als voorgaande jaren. Door de crisis schroefden enkele trouwe sponsoren hun bijdrage terug of beëindigden die helemaal. Het betstuur slaagde erin om nieuwe sponsoren aan zich te binden, waardoor de Dorpenomloop op hetzelfde niveau als vorig jaar wordt gehouden.

Livestream De Dorpenomloop is via internet en kabeltelevisie live te volgen. Surf voor meer info naar www.dorpenomlooprucphen.nl

Brabantse Delta pakt sloten buitengebied aan

Waterschap baggert waterlopen ETTEN-LEUR - Om wateroverlast te voorkomen is waterschap Brabantse Delta begonnen met het baggeren van een aantal sloten en andere waterlopen in het buitengebied van de gemeente Etten-Leur. DOOR PETER HOUTEPEN De bagger uit deze waterlopen wordt langs de waterkant op de oevers neergelegd en later met vrachtwagens afgevoerd door de gemeente Etten-Leur. Naar verwachting duren de werkzaamheden drie weken.

© www.sudokusite.eu

Samenstelling De waterlopen grenzen aan gemeentelijke eigendommen. In deze wateren ligt nu teveel bagger ofwel slib. De samenstelling bestaat uit opgehoopt zand en bladafval en is relatief schoon en kan zonder problePaGiNa 5

men op de oevers worden neergelegd. Het waterschap baggert vanaf de oever met een kraan. Tijdens het baggeren kan enige hinder ontstaan doordat wegen gedeeltelijk worden afgezet op plaatsen waar gebaggerd wordt of het slib in vrachtwagens wordt geladen. Daarnaast kan het geluid van kranen en vrachtwagens toenemen. Zuurstof Bagger is een sliblaag op de bodem van watergangen, dat bestaat uit kleideeltjes, plantenresten en zwerfvuil. Het zorgt er-

voor dat watergangen ondieper worden. Om wateroverlast te voorkomen moet er voldoende ruimte zijn om regenwater op te vangen en af te voeren. Door te baggeren houdt waterschap Brabantse Delta de watergangen diep genoeg. Ook zorgt een sloot vol bagger ervoor dat er in het water een tekort aan zuurstof ontstaat. Hierdoor ontstaan algen, kroos en stankoverlast. Planten en dieren kunnen er niet of nauwelijks leven. Door het verwijderen van slib krijgt het water meer zuurstof, wordt het helder en keren planten, vissen en overige (water)dieren weer terug.


WIJKVERENIGING CENTRUM OOST Activiteiten in maart 3D Kaarten maken: Op maandag 11, 18 en 25 maart houdt de werkgroep volwassenen 3D kaarten maken, aanvang 13.30 tot 16.00u in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend om 13.15u. Inlichtingen bij Mw. Vermunt 5032718 of Mw.de Jong 5016308 Koersballen: Op dinsdag 12, 19 en 26 maart kunt u van 13.30 tot 16.30u koersballen in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend om 13.15u. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128 Jeu de Boules: Op woensdag 6, 13, 20 en 27 maart kunt u van 13.30 tot 16.30u Jeu de Boules spelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.00u. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128 Kinder-Bingo: Op woensdag 13 maart houdt de commissie jeugd een bingo voor kinderen. Vanaf 14.00 tot 16.00u in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, deur open vanaf 13.45. Wij vragen een kleine bijdrage voor entree en spelen 5 ronden. Is uw kind nog te jong om alleen bingo te spelen, kom dan gezellig mee. Wij hopen dat we die middag veel kinderen mogen begroeten. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Diana 076-5020441 of Corina 076-5018759. Themamiddag Voorjaar: Op woensdag 27 maart houdt de commissie jeugd een knutselmiddag voor kinderen met als thema Pasen. Vanaf 14.00 tot 15.30u in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, deur open vanaf 13.45u. Alles wat je maakt mag je meenemen. We vragen een kleine bijdrage waar je ook weer een consumptie voor krijgt en iets lekkers. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Diana 076-5020441 of Corina 076-5018759. Inloopochtend: Op donderdagochtend 7, 14, 21 en 28 maart is er een inloopochtend i.s.m. het Oecumenisch inloophuis van 09.30 tot 12.00u. Een ontmoetingsplaats voor iedereen. Waar je jezelf mag zijn, je verhaal kwijt kunt en een luisterend oor vindt. Je kunt er creatief bezig zijn met wenskaarten maken e.d. Of gewoon gezellig een spelletje spelen zoals dammen, schaken, darten enz. Er is ook koffie, thee, een lees en informatiehoek aanwezig. Beugelen: Op vrijdag 8, 15, 22 en 29 maart kunt u van 14.00 tot 16.00u Beugelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.45u. Inlichtingen bij Dhr. Naalden 5021059. Bingoavond (20.30 tot 23.00): Op zaterdag 16 maart houden we weer een gezel-

lige bingo avond in het Wijkgebouw, Vincent van Goghplein 37, te Etten-Leur. Van 20.30 tot 23.00u (gewijzigde tijden i.v.m. ledenvergadering). Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. Deze gezellige avond is voor zowel leden als niet-leden, voor jong en oud, iedereen is welkom. Breng gerust familie, vrienden en kennissen mee. Paaseieren zoeken: Op zaterdag 23 maart houdt Wijkvereniging Centrum Oost voor kinderen van 0 t/m 8 jaar. Paaseieren zoeken met de Paashaas. Aanvang om 13.30u in het wijkgebouw ’t Palet aan de Vincent van Goghplein 37 in Etten-Leur. De deur is open vanaf 13.00u. Deelname voor leden is gratis, voor niet-leden vragen wij een kleine bijdrage. Graag willen wij weten hoeveel kinderen hieraan mee willen doen. Inschrijving kan tot uiterlijk 16 maart door middel van een briefje met naam en leeftijd, plus de bijdrage voor niet-leden (briefje is ook te vinden in het 1e kwartaal van het activiteitenboekje) af te geven op een van de volgende adressen: Diana van Oers, v.d. Elsenstraat 4, EttenLeur, 076-5020441, of Corina de Bruyn, Dr. Mollerstraat 34, Etten-Leur. 076-5018759, of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00u in het wijkgebouw. Paastaart maken voor de jeugd: Op zaterdag 30 maart gaan we taarten maken met als thema Pasen. Hierbij nodigen wij jou uit om samen met je broertjes en zusjes en vriend(innet)jes samen met ons de allerlekkerste en mooiste Paastaart te maken! Dit gaan wij doen zaterdag 30 maart van 10.30 tot 12.30u of 14.00 tot 15.30u. Ben jij tussen de 5 en 15 jaar en vind je het leuk? Geef je dan op voor 23 maart bij Corina de Bruijn en schrijf deze datum op de kalender! U kunt ons vinden in wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend vanaf 09.45u of 13.45u. Als jij of je papa nog vragen heeft mag je/hij mailen naar corinadbvo@ kpnmail.nl of bellen naar 076-5018759/0655978348. WIJKVERENIGING GRAUWE POLDER Kaarten Dinsdag 12 maart gaan we weer kaarten. Om 19.30 uur starten we met de spelvormen rikken en jokeren. Tevens gaan we deze avond voor het eerst sjoelen de bedoeling is dat deze activiteit ook iedere 2e dinsdag van de maand gaat plaats vinden. Voor meer info kan U terecht bij Kees Oomen 06-12413478. Rommelmarkt en kledingbeurs Zaterdag 9 maart van 11.00 tot 16.00 uur wordt in ons wijkgebouw De Gong weer een rommelmarkt en kledingbeurs georganiseerd. Deze markt is gratis te bezoeken vanaf 11.00 uur en zal tot ong. 16.00 uur

WIJKEN

duren. Het adres van ons wijkgebouw is: Trompetlaan 42, 4876 XA Etten-Leur. WIJKVERENIGING CENTRUM WEST Bingo Het voorjaar komt langzaam in het land, de natuur ontwaakt moeizaam uit haarwinterslaap,de dagen gaan ook al wat lengen. Ook de wijkbewoners worden weer actiever. Daarom organiseert wijkvereniging Centrum West op woensdag 13 maart weer een bingo. De opbrengst van deze avond zal door de wijkvereniging gebruikt worden voor het organiseren van activiteiten voor bewoners van onze wijk. Activiteiten voor jong en oud, man of vrouw, dus voor iedereen die er aan mee wil doen. Als u ons wilt steunen kom en speel eens gezellig een avondje bingo, samen met uw mede buurtbewoners. Woensdagavond 13 maart bingoavond in ons wijkgebouw Den Drempel, Papenstraat 47 . Om 19.30 uur is de zaal open en om 20.00 uur gaan de bingoballen rollen. Toegang is gratis. Algemene Ledenvergadering Woensdag 20 maart 19.30 uur in wijkgebouw Den Drempel, Papenstraat 47. Agenda: 1.Opening voorzitter; 2. Mededelingen; 3. Goedkeuring notulen Algemene ledenvergadering 21 maart 2012; 4. Financieël verslag boekjaar 2012; 5. Verslag kascontrolecommissie, benoeming kascontrolecommissie 2013; 6. Koffiepauze ; 7. Begroting boekjaar 2013; 8. Verslagen werkgroepen wijkvereniging; 9. Bestuurverkiezing (2 functies zijn vacant); 10. Activiteitenprogramma 2013; 11. Rondvraag; 12. Sluiting. Wij als bestuur stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. WIJKVERENIGING DE GRIENT/SANDERBANKEN Dansavond Zaterdag 9 maart hebben we weer onze maandelijkse dansavond. Deze avond is voor stijldansen, maar ook de country dansers komen aan bod. DJ Willy zorgt voor de gezellige muziek. Aanvang 20.00 uur, Binnenhof 13, Etten-Leur.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Gratis sociale vaardigheidstraining ETTEN-LEUR - Is jouw kind verlegen/teruggetrokken, onzeker of juist agressief? Heeft jouw kind een laag zelfbeeld? Maakt jouw kind moeilijk vriendjes? Is er sprake van pesten of gepest worden? Dan is jouw kind niet de enige. Dat een sociale vaardigheidtraining helpt, weten de 70 kinderen die in 2012 een training hebben gevolgd. Juzt, partner in het

CJG, biedt ook dit jaar gratis sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen van 6-12 jaarwoonachtig in Etten-leur en Zundert. In groepjes van 6 kinderen én onder begeleiding van deskundige sociale vaardigheidstrainers werkt jouw kind spelenderwijs aan het vergoten van zijn of haar sociale vaardigheden. Meer weten of jouw kind aanmelden? Stuur een mail naar klantenbureau@juzt. nl.

Agenda wijkactiviteiten 6 maart 6 maart 6 maart 6 maart 6 maart 6 maart 7 maart 7 maart 7 maart 7 maart 7 maart 7 maart 7 maart 8 maart 8 maart 8 maart 8 maart 8 maart 8 maart 8 maart 9 maart 9 maart 11 maart 11 maart 11 maart 11 maart 11 maart 11 maart 11 maart 11 maart 11 maart 12 maart 12 maart 12 maart 12 maart 12 maart 12 maart 12 maart 12 maart 13 maart 13 maart 13 maart 13 maart 13 maart 13 maart 13 maart 13 maart

Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet ‘t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel C-West Groen en Speel 14.00 uur den Drempel Banakkers bridge 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder bezige handjes 13.00 uur de Gong Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong C-West inloopmiddag 13.00 uur den Drempel C-Oost beugelen 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong Grauwe Polder rommelmarkt 11.00 uur de Gong SanderBanken dansen 20.00 uur Binnenhof 13 Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong C-Oost 3 D kaarten maken 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis koersbal 13.30 uur de Vleer C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel Grauwe Polder kaarten 19.30 uur de Gong Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost kinderbingo 14.00 uur ’t Palet C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet ‘t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vleer C-West bingo 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet C-West cabaretgroep 20.00 uur den Drempel

BEDRIJVIG NIEUWS Telefonie en internet met hartelijke service

The Phone House opent 8 maart ETTEN-LEUR - The Phone House is een landelijke keten van speciaalzaken in telefonie, netwerken, internetaansluitingen en alles wat dat verbindt. Alleen al in Nederland opereren meer dan 200 winkels onder de naam The Phone House. Op vrijdag 8 maart opent Ad Haverkamp The Phone House Etten-Leur. Na Bergen op Zoom (1999) en Steenbergen (2009) is Phone House Etten-Leur de derde vestiging van vader Ad en zoon Jeffrey Haverkamp. “Voordat ik de eerste vestiging van The Phone House in Bergen op Zoom opende was ik wat je noemt ‘telecom-adviseur”, verklaart Ad Haverkamp zijn kennis, interesse en overstap naar The Phone House. “Op een bepaald moment kwamen mobiele telefonie, netwerken en de internetmarkt vrij. Nu zijn er diverse aanbieders

van (mobiele) telefoons, meerdere providers en keuzemogelijkheden voor internetaansluitingen met digitale tv. Jong en oud, zonder mobiele telefoon en draadloos internet, het kan bijna niet meer.” Om een keus te maken uit de vele en voor de nietingewijden soms complexe aanbiedingen en technische mogelijkheden, wordt u bij The Phone House geholpen door ervaren personeel. Leg bij Phone House uit wat uw wensen zijn en u kunt kiezen uit diverse telefoons, tablets, netwerken en abonnement types.

Phone House groot geworden. Na een aanschaf wordt door ons even gebeld om te luisteren naar de ervaringen. Waar kunnen we misschien nog verbeteren? En als er op een later tijdstip nog vragen zijn, gewoon naar binnen lopen en nog eens uit laten leggen.” Niet voor niets staat The Phone House in de top drie van speciaalzaken op dit vlak. Jeffrey Haverkamp wordt de bedrijfsleider in The Phone House Etten-Leur. Zijn specialiteit is snelle reparatie van mobiele telefoons van de merken Samsung, HTC, Sony en Nokia.

‘Bellend naar buiten’ “Bij Phone House ligt het zwaartepunt op service”, zegt Ad Haverkamp met overtuiging. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn over wat ze bij ons kopen. Onze klanten kunnen bellend of internettend de winkel uitstappen. Dat komt door goede uitleg over het gekozen toestel. Direct te gebruiken. Daarmee is

Openingsaanbiedingen The Phone House Etten-Leur is gevestigd op de hoek van het Torenpad, tegenover Bruba Sport. Vanaf het Burchtplein is het Torenpad de winkelstraat die verbindt met de Oude Bredaseweg/Anna van Berchemlaan. Ad Haverkamp: “Ter gelegenheid van de opening aanstaande vrijdag hebben we als speciale aanbieding onder andere een

Na Bergen op Zoom en Steenbergen wordt vrijdag 8 maart The Phone House Etten-Leur op het Torenpad de derde vestiging van Ad Haverkamp.

prepaid pakket tegen gereduceerd tarief, een abonnement met een gratis Samsung, 50% korting op accessoires en met de verkoopbon van een nieuw abonnement

The Phone House, Torenpad 18a, Etten-Leur. Telefoon: 076-203 00 22. Website: www.phonehouse.nl PAGINA 6

maakt men kans op een gratis Ipad mini.” The Phone House Etten-Leur hanteert dezelfde openingstijden als de meeste winkels in het Winkelhart Etten-Leur.


lief en leed

J&& d& W&&&&&

Familieberichten

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Weekenddiensten

Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

076-5015807

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Zij is te bereiken op: 06 48498248

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Jack, Joke en Rosita.

het begin ingen.

en hun laatste h is het goed ie laatste reis. nabestaanden reeds bij leven

d of begraven de afscheidspen ? kerheid bij de or hen is het grijpende gewilsbeschikking sen aan en leg

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil niet uw uitvaart, maar uw afscheid regelen. De wensen van de overledene en de familie staan centraal. Thuis opbaren en verzorgen, of samen opbaren in het afscheidshuis, zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, het eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

ag 31 maart en zondag 1 april.

Kozijnen Serres Schuifpuien overkappingen Nieuwbouw Renovatie • • • • • •

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur

was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Tel: Uit-076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl is het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of MorAfscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op mogelijkheden. een “bakske troost”.

Zoekt u een betaalbare terrasoverkapping? Eventueel met terrasverwarming Bel of mail

Sinds 1916 de specialist in Etten-Leur voor: Is uw woning 2 jaar oud: 6% btw m.b.t schilderwerk !!

alle schilderwerken • wandbekleding gevelreiniging • alle soorten beglazingen

Rudi Saman, 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyM

Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397

uw SchILdErwErk onzE zorg!

Pottenbakkerstraat 18 • 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5019754 • www.hermansschilderwerk.nl

All (A) round Hairstyling

De warmste Bakker

GRIEP ?? Wij geven gratis vitaminen weg !! aardbeien kaiser GRATIS 1 liter APPELSIENTJE van een PAASSNIT ! vlaai broodjes bij aankoop PAASSTOLLETJES

WALDKORN CROISSANT

met leurse aardbeien en slagroom ook half afgebakken 100% ROOMBOTER 100% AMANDELSPIJS met roomboter bereid

4 + 1 GraTis

€ 6.95

4 + 1 GRATIS 3 + 1 GRATIS Bakker Mark Elias

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 PAGinA 7


Op maandag 18 februari jl. vond in het Trivium te Etten-Leur een informatieavond plaats voor de mogelijk gedupeerden van neuroloog Sanders om hen te kunnen informeren over hun juridische positie en mogelijkheden. Tijdens de informatieavond zijn reeds vele vragen beantwoord. De zaak Sanders heeft echter duidelijk gemaakt dat er nog steeds veel vragen leven. Voor de Bode aanleiding om in gesprek te gaan met Ferda van Benthem en José Renshoff, beide letselschadeadvocaat bij Asselbergs & Klinkhamer advocaten te Etten-Leur. Letselschade is een breed juridisch begrip, wat is de definitie van letselschade? Letselschade is inderdaad breed. Wij behandelen veel verkeersongevallen, arbeidsongevallen, beroepsziektezaken, een val van een paard, pesterijen op school, een ongeluk op het hockeyveld, noem maar op. Wat wij ook steeds vaker tegenkomen zijn problemen met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van zelfstandigen. Die betalen niet graag. Letselschade is schade aan personen en schade van personen. Inkomensschade, huishoudelijke hulp, klusjes die je niet meer kunt doen in en om het huis, smartengeld.

José Renshoff. FOTO ASSELBERGS & KLINKHAMER

Uw kantoor is volop in het nieuws geweest vanwege de affaire Sanders. Hoe is dat balletje gaan rollen? Wij hadden enkele zaken tegen dokter Sanders in behandeling. We hadden dus al enkele signalen dat er waarschijnlijk iets niet goed was gegaan. Door ons was bij de Inspectie voor de GezondheidsZorg (IGZ) één van de zaken tegen dokter Sanders al gemeld als calamiteit. Renshoff heeft er vervolgens voor gezorgd dat de heer van den Berg zijn verhaal kon doen in de media. BN De Stem plaatste het artikel op maandag 13 februari. Een paar uur later stond er op de website van de Inspectie voor de GezondheidsZorg het bericht dat de Inspectie neuroloog Sanders het bevel had gegeven met zijn werk te stoppen. Kunt u de belangrijkste punten aangeven die u tijdens de informatieavond met de belangstellenden heeft besproken? Wij hebben de aanwezigen voorgelicht over de juridische mogelijkheden. Welke stappen kan men zetten. Het ziekenhuis aansprakelijk stellen, schadevergoeding claimen, een tuchtklacht indienen. We hebben het gehad over het verzamelen van de informatie, het opvragen van het dossier in het ziekenhuis en bij de huisarts. Belangrijk is dat we controleren of het dossier compleet is, of er goed genoteerd staat hoe de behandeling is verlopen en welke onderzoeken er zijn verricht om vast te stellen of iemand MS had. Hoe is de diagnose gesteld, was de diagnose juist, had deze diagnose gesteld mogen worden. Dat doen wij samen met een gespecialiseerd medisch adviseur.

Wanneer kunt u voor een zaak ingeschakeld worden? Wij kunnen het beste vlak na een ongeluk op het werk of in het verkeer of nadat u weet dat er iets verkeerd is gegaan in een ziekenhuis ingeschakeld worden. Dan bespreken wij wat er moet gebeuren en zetten wij de eerste noodzakelijke stappen. Wij bespreken ook of u er niet beter aan doet eerst even rust te nemen, bij te komen van het ongeluk of de fout van het ziekenhuis/de arts. Wij komen dan later weer in beeld. Voor ons staat het welbevinden van onze klant centraal. De zaak Sanders is een hele actuele zaak. Kunnen ook zaken uit het verleden alsnog worden aangebracht en beoordeeld door uw kantoor? Een hele algemene richtlijn: een verkeersongeluk verjaart na 5 jaar, beter is het om bij een verkeersongeluk de zaak aan te spannen binnen 3 jaar na de dag waarop het ongeluk gebeurde, maar 5 jaar kan vaak ook nog, als je maar de naam en het adres van de aansprakelijke persoon hebt. Een arbeidsongeval verjaart na 5 jaar. Een ongeluk waarbij iemand als passagier in een bus of trein (of vliegtuig) zat, verjaart na 2 jaar. Een medische fout verjaart 5 jaar nadat je weet dat er iets fout is gegaan, soms kom je daar pas jaren later achter. Wie betaalt de kosten van een advocaat? Dient cliënt die zelf te betalen of zijn cliënten die een rechtsbijstandverzekering hebben ook welkom? De kosten verdienen bijzondere aandacht. De algemene regel is, dat de kosten door de tegenpartij worden betaald, als de aansprakelijkheid vaststaat. Bij een verkeersongeval is dat vaak wel duidelijk. Bij een ongeluk op het werk ook wel. Bij een medische fout ligt dat moei-

ELBC basketbal ETTEN-LEUR - Zaterdag 2 maart moest het basketbalteam U16 van ELBC het uit opnemen tegen de nummer twee uit de competitie: Eastwood Tigers. ELBC rouleerde zijn spelers om iedereen voldoende speeltijd te geven. ELBC speelde een kleine man to man verdediging en Eastwood Tigers een 3-2 zone. Beide teams hadden hier aanvallend moeite mee. Na 5 minuten was de stand 2-0 voor Eastwood Tigers. ELBC bleef echter goed verdedigen en pakte regelmatig de bal af. Ook in aanvallend opzicht vond ELBC de basket al ging dit aanvankelijk moeizaam. Na 10 min speeltijd was de stand naar 4-11 opgeklommen. Het tweede kwart ging gelijk op met ruststand 12-18. In het derde kwart zette Eastwood Tigers meer

druk zodat ze langzaam dichter bij kwamen tot uiteindelijk tot een spannend gelijkspel 24-24. Het laatste kwart ging ELBC voor de winst. Enkele spelers waren te gretig en werden terug gefloten voor loopfouten, door het goed fluitende scheidsrechtersduo. Het eind had ELBC de wedstrijd rustig kunnen uitpassen sommige spelers wilden echter nog te graag scoren. Uiteindelijke eindstand 32-35 in het voordeel van ELBC. ELBC blijft daarmee bovenaan in de competitie staan. Overige uitslagen Scheldesport-ELBC DS 52-29 Blauw Wit U14-ELBC U14 79-35 Back eagles ELBC U18 42-54 Miggliore-ELBC MU18 73-54 Meer weten over basketbal ? Kijk op www.elbc.nl

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

Ferda van Benthem. FOTO ASSELBERGS & KLINKHAMER

lijker. Er moeten altijd goede duidelijke afspraken gemaakt worden over de kosten. Vaak kunnen wij afspraken maken met een rechtsbijstandverzekering. En in Nederland kennen we het systeem van gesubsidieerde rechtsbijstand voor on-en minvermogenden. Welke stappen zou u onze lezer willen adviseren die zich wil laten adviseren over een letselschadezaak? Ons advies: bellen of een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Vaak weten wij al heel snel of er mogelijkheden zijn, of er wat in uw zaak zit. Wij hebben zo veel ervaring, dat we een zaak vaak snel kunnen overzien. Zijn er verder nog punten die u onder de aandacht van onze lezer zou willen brengen? Ja, pas op voor bureaus die werken op basis van no cure no pay. Vaak is dat helemaal niet nodig, omdat de tegenpartij de kosten betaalt en je bent wel een stuk van je schadevergoeding kwijt. U beiden bent gespecialiseerd in letselschade. Bent u de enige op uw kantoor die hierin werkzaam is? Wij werken met 10 mensen dag in dag uit aan letselschadezaken. Daarnaast kunnen wij indien er in de letselschadezaak vragen of problemen rijzen in de familiale sfeer of in de werksituatie een beroep doen op de familie- en arbeidsrechtadvocaten binnen ons kantoor. We hebben ook nog specialisten op het gebied van bestuursrecht, huurrecht en bedrijven, maar die hoeven wij in letselschadezaken niet vaak in te schakelen.

KOSTELOOS inLOOpSpREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

KORTE BERICHTEN Als je vader of moeder in de war of verslaafd is: Speciaal voor kinderen/jongeren van ouders met psychische of verslavingsproblemen organiseert Indigo Brabant in samenwerking met Novadic-Kentron een tweetal cursussen. Doe-Praatgroep (9-12 jaar) dinsdagmiddag 26 maart 16.00-17.30u (10 wekelijkse bijeenkomsten); Jongerengroep (12-17 jaar) donderdagavond 21 maart 18.30- 20.00u (8 wekelijkse bijeenkomsten) Deelname gratis. Info/aanmelding: Indigo Brabant, afd Preventie 088-0161800, info@indigobrabant.nl; www.indigo.nl Informatiebijeenkomst Glaucoom: In het kader van de internationale glaucoom week van 11 tot en met 15 maart houdt de afdeling Oogheelkunde van het Amphia Ziekenhuis op donderdag 14 maart een informatiebijeenkomst over Glaucoom. De informatiebijeenkomst start om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Naast een presentatie van dr. Thomas Colen, oogarts in het Amphia Ziekenhuis is er voldoende ruimte voor vragen. De bijeenkomst vindt plaats in de Gehoorzaal, locatie Langendijk in Breda. Inschrijven is niet nodig. Longpunt: Dinsdag 12 maart van 14.30u tot 16.30u is er weer een bijeenkomst van het Longpunt Breda. Dit keer is het thema: Bewegen. Kom luisteren naar 2 fysiotherapeuten die u meer inzichten geven waarom bewegen zo goed voor ons, longpatienten, is. Hotel Merlinde, Schormolenstraat 6, 4811 VP Breda, gratis deelname. ETTEN-LEUR SV’81: Uitslagen 28 februari: P. Coertjens 1188; J. Wissel 1155; D. Jaspers 1100; J. Rommers 1084; G. Dirven 1058; T. Kapitein 972; M. vd Bos 958. Beugelclub ‘t Palet: Uitslagen vrijdag 1 maart: Naalden-Jaspers 30 punten; KoekenNoback 16 punten; Jaspers-Noback 30 punten; Naalden-Koeken 22 punten; NaaldenNoback 24 punten; Koeken-Jaspers 30 punten. Vrijdag 8 maart kan het beugelen geen doorgang vinden. Women Only: Een drieluik van gedichten, schilderkunst met een muzikale omlijsting. Vrijdag 8 maart, aanvang 19.30 uur in de Nieuwe Nobelaer, ingang Vincent van Goghplein, Etten-Leur. Rita Klapwijk, dichteres; Caroline Van de Vate, kunstschilderes; Martine Lage, componiste, pianiste. Contact: womenonly@online.nl; www.dehoeksteen. com; http://www.facebook.com/groups/354019341291241/; www.dehoeksteen.com Jong Toptalent in de Boshoeve: Zondag 10 maart concert RABO Bank Jong Toptalent van 15.00-17.00 uur. Twee zeer getalenteerde jonge musici maken hun opwachting. Liset Pennings op dwarsfluit en Aart Strootman op gitaar. Zij brengen werken ten gehore van onder meer Erik Satie, Bela Bartok, Ravi Shankar en Maxima Pujol. Reserveren: info@ deboshoeve.org of 076-5968708. Locatie: Pater Taksweg 3, 4891 SV Rijsbergen.

- A D V ER T ORIAL -

Verkrijgbaar bij Vriens Opel Breda en Vriens Opel Etten-Leur

De nieuwe Opel ADAM Opel heeft recent de eerste vierhonderd introductie Opel ADAM’s geleverd aan haar dealernetwerk, dus ook aan Vriens Opel te Breda en Etten-Leur Naar verwachting zal de hippe en compacte ADAM extra veel jongere kopers voor Vriens Opel aantrekken.

Huub Janssens, eigenaar-directeur van Vriens Opel: “De Opel ADAM is uniek, eigenzinnig en misschien wel een beetje controversieel.” Met 61.000 variaties aan de buitenkant en bijna 82.000 in het interieur, combineert ADAM een krachtig design met vrijwel onbeperkte personalisatiemogelijkheden. Zo is elke ADAM volledig uniek. Bovendien biedt hij toptechnologie uit de hogere segmenten, zoals een nieuw onboard infotainmentsys-

teem – IntelliLink - dat de smartphone van de eigenaar in de auto integreert (Android en Apple iOS), zodat internetgebaseerde applicaties beschikbaar zijn in de auto. ‘Moods’ In plaats van de gebruikelijke uitrustingsniveaus van Opel te gebruiken, heeft ADAM de regels overboord gegooid. De welbekende afwerkingsniveaus zijn vervangen door drie verschillende, uiterst geïndividualiseerde ‘moods’ of werelden, waar de klant uit kan kiezen: JAM is onconventioneel, modieus en kleurrijk, GLAM is eerder elegant, verfijnd en geraffineerd, terwijl SLAM bij een energieke en sportieve houding past. Deze drie ‘moods’ vormen de basis voor praktisch onbeperkte personalisatiemogelijkheden, met een brede keuze

aan carrosseriekleuren, drie dakkleuren, tientallen velgen, verschillende interieurkleuren, interieur decors en diverse mogelijkheden voor de hemelbekleding, zoals een dak dat door middel van LED-technologie op een sterrenhemel lijkt. De Opel ADAM wordt aangeboden met drie efficiënte benzinemotoren (1,2 l 51kW/70 pk, 1,4 l 64 kW/87 pk en 1,4 l 74/ kW100 pk) in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Alle motoren zijn uitgerust met een ecoFLEX pakket, en dus ook de brandstofbesparende Start/Stop-technologie. De verkoopprijs van ADAM start vanaf € 12.495,-. De nieuwe ADAM is bij Vriens Opel per direct beschikbaar voor een verrassende proefrit. Met zoveel keus helpen wij u graag om uw eigen unieke ADAM op maat samen te stellen. De nieuwe Opel ADAM. Voor meer info www.vriensopel.nl

www.vriensopel.nl PAGINA 8

FOTO VRIENS OPEL


- ADVERTORIAL -

Just Man herenmode gevestigd in Zevenbergen ZEVENBERGEN - Sinds vorige week is aan de Noordhaven 54 in Zevenbergen het herenmodebedrijf Just Man neergestreken. Het wordt gerund door Peter Brouwers uit Oosterhout, oud-werknemer van Smits Kleding. Op het adres Noordhaven was sinds 1920 het toenmalige kledingbedrijf Matthee gevestigd. Toen Hans en Lenie Matthee geruime tijd geleden lieten doorschemeren met de zaak te willen stoppen, was dit in de kledingbranche snel bekend. Smits Kleding met als hoofdvestiging Oosterhout vestigde daarop in 2005 het vijfde filiaal. Inmiddels is vorig jaar besloten deze vestiging weer te sluiten. Collectie Peter Brouwers uit Oosterhout, reeds zo’n 25 jaar werkzaam bij Smits Kleding, kwam dit voornemen ter ore. Voor hem het moment om eens te overwegen voor zichzelf te beginnen. Zijn bedoeling is de werkwijze op dezelfde voet advertentie-2013-02-150x175-hr.pdf 1 15-2-2013 11:28:25

voort te zetten, maar dan onder de eigen naam Just Man. Het bestaande assortiment van onder meer Baileys, Digel en Vanquard is uitgebreid met Meyer, Olymp en Men’s. De volledig nieuwe collectie is afgestemd op het voorjaar en de zomer. Wat de prijsklasse betreft geeft Brouwers aan dat Just Man tot het middensegment moet worden gerekend. Acties Voorlopig gaat Brouwers met al zijn ervaring de zaak alleen runnen, met dien verstande dat hij op de vrijdag en zaterdag wat assistentie krijgt. Voor het eventueel vermaken van kleding, tegen geringe kosten, kan hij beschikken over de diensten van een atelier in Oosterhout. Verder voert hij ook weer een spaarsysteem in en is Just Man vanaf deze week te vinden op Facebook. De openingstijden tijden zijn: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.30-17.30 uur, vrijdag van 10.30-21.00 uur en op Net voor de opening van zijn herenmodezaak Just Man rangschikt Peter Brouwers nog wat zaterdag van 09.30-16.30 uur. kledingstukken.

Just Man Herenmode, Noordhaven 54, Zevenbergen. Telefoon (0168)-37 14 30.

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

reparaties - implantaten nieuwe protheses

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegelrenovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

C

06-13909620

M

Y

CM

Te koop:

MY

4 Spanten, GordinGen,

CY

aSbeStvrije Golfplaten

CMY

voor werktuigenloods

K

20m lang/14m breed 076-5972989

www.tychovloeren.nl webshop - online onderhoudsproducten voor alle soorten vloeren en meubelen SHOWROOM donderdag - vrijdag - zaterdag geopend Bisschopsmolenstraat 54-58 - Etten-Leur - 076-5030019 - info@tychovloeren.nl

H

KABELJAUWFILET MET SPEK

2.25 400 gram € 4.40

100 gram

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

VISMIHOEN

GEROOKTE MAKREEL per stuk

SUPERVERSE SLIPTONG per kilo  €

3.25

214.99 kg IMPERIAL

mosselkruiden en mossels

Aanbiedingen geldig tot 13-03-2013

ROERBAK MOSS

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6  4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

Proef nu dé echte Zeeuwse Parels!

met groente

€ 7,95 voo


Bridgeclub De Snit

Ploeg laat zich de kaas van het brood eten door Heerenveen

NAC lijdt onnodige nederlaag

ETTEN-LEUR - Uitslag van woensdag 27 februari:

BREDA - Juist in het weekend dat NAC afstand had kunnen nemen van de concurrentie en bovendien van een directe concurrent verloor het in eigen huis onnodig van Heerenveen. “Ik denk dat we bij de rust met 2-0 voor hadden moeten staan, dan is de wedstrijd gespeeld”, sprak doelman Jelle ten Rouwelaar terecht.

1. Ineke van Dalen & Ton van Dalen 61,11%; 2. Mariette Kint & Maaike Westerhof 59,72%; 3. Ans Baljé & Jochem van der Vegt 59,38%; 4. Agnes Braspenning & Rene Westendorp 54,17%; 5. Joke Veldman & Frans

Verheijden 53,47% Nieuwe leden, gevorderden en beginners zijn van harte welkom. We spelen woensdagavond in het Triviumhotel in Etten-Leur. Kom gerust vrijblijvend kijken. Proefspelen kan ook. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan bij Babs v. Dorst tel. 06-12837723 of bij secretaris Gerty Breg tel.06-10892192.

Bridgeclub Fair Play Uitslag donderdagmiddag 28 februari, Lijn A: 1. Anton v.d. Boer en Jaan Broere 68,33%; 2. Olga de Korte en Hetty Mulder 57,50%; 3. Marian v. Uffelen en Els Spelbos 53,33% Lijn B: 1. Ges Verburg en Nelly Nooren

70,83%; 2. Toos de Jong en Ans v. Oers 60,00%; 3. Ida v. Warmerdam en Siem v.d. Weijden 59,17% Nieuwe leden zijn van harte welkom. Info: 076-5033983.

immer werken Ook voor dakrenovatie en -onderhoud

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw

bouwaktiviteiten/

ontwerp van A tot Z. Anthony Lurling baalt van een gemiste kans.

DOOR PETER HOUTEPEN Vier grote kansen waren in de eerste helft niet aan NAC besteed. Onder andere Elson Hooi schoot op de paal en uit de rebound schoot Anthony Lurling wild over. Vier minuten na rust viel de op dat moment meer dan verdiende openingstreffer toch. Nemanja Gudelj besloot van 25 meter een zondagsschot te wagen, waar keeper Kristoffer Nordfeldt zich lelijk op verkeek. Een treffer die normaal gesproken bevrijdend zou moeten werken, maar zaterdagavond anders uitpakte. Weggegeven “We maken de 1-0 en daarna is het afgelopen met ons”, aldus Ten Rouwelaar. “Daarna hebben we de wedstrijd weggegeven. We werden veel te slordig in balbezit, konden geen druk meer zetten

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

op de tegenstander, liepen te ver terug naar achteren en verliezen daardoor deze wedstrijd terecht.” De doelman leek aanvankelijk nog de hoofdrol voor zich op te eisen door in de 74e minuut een penalty van Alfred Finnbogason te stoppen (na een nogal domme handsbal van Sepp de Roover), maar de redding bleek slechts uitstel van executie. In de 82e minuut maakte de spits van Heerenveen alsnog de gelijkmaker, om drie minuten later koppend ook nog de winnende 1-2 te maken. Voor de IJslander waren het respectievelijk zijn 18 en 19e goal van het seizoen; een prestatie van formaat bij het toch middelmatige Heerenveen. Vechten De ploeg van Marco van Basten is door de zege NAC op de ranglijst gepasseerd. Ten Rouwelaar: “Dit was onze slechtste

wedstrijd na de winterstop. Dat kan een keer gebeuren omdat we de laatste tijd goed bezig zijn. Het is alleen jammer dat we uitgerekend nu verliezen omdat we goede zaken hadden kunnen doen.” De Friese keeper in Bredase dienst dacht aanvankelijk met het stoppen van de strafschop zijn team er doorheen te slepen. “Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Maar goed, vrijdag moeten we weer naar Groningen toe. Wij moeten gewoon elke week vechten voor de punten, dat is vanavond wel weer gebleken. Als we dat niet doen, hebben we het tegen elke tegenstander lastig.”

Programma 08/03: Groningen-NAC (20.00 uur) 17/03: NAC-Willem II (12.30 uur) 30/03: Twente-NAC (18.45 uur)

G ul de nw e g 1 0 , 4 8 7 9 N L E tte n-Le ur, T e l . 0 7 6 -50 3 2 8 7 8 , F ax 0 7 6 -5 0 3 7 8 5 0 , k e e s. g o o sse ns@ he tne t. nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Btw-actie!

Betaal nu geen 21% maar slechts 6% Btw op meubelen en slaapcomfort

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE (Actie geldig t/m 31-3-2013 excl. aanbiedingen)

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS! Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden? Het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken Postbus 264 1940 AG Beverwijk Tel: 0628 924 494 Fax: 020 - 453 55 86 info@brandwondenvereniging.nl www.brandwondenvereniging.nl

V&V Transport zoekt gedreven collega's zonder 9 tot 5 mentaliteit!

Chauffeur Pakketdienst (M/V) Functie eisen: - Geldig Rijbewijs B - Uitstekende sociale vaardigheden - Nederlandse taal in woord en schrift. - Minimaal 2 jaar ervaring - Standplaats Etten-Leur

Belangstelling Heeft u belangstelling voor deze functie dan kunt u dit kenbaar maken middels een schrijven waarin u uw sollicitatie onderbouwd met een curriculum vitae. V&V Transport BV - Info@vvtransportbv.nl

Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Diverse Showroommodellen tegen dumpprijzen! Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

PAGINA 10

Dinsdagmiddag gesloten

Dinsdagmiddag gesloten


TE HUUR 73,6 m2

TE KOOP

Nieu w en

Print

v op n an foto’s agels

bedrijfsruimte De Waterman Rijsbergen Div. bedrijfsactiviteiten mogelijk. tel. 06 22 37 63 42

2 WONINGEN EN BOUWGROND

Heeft u of Keenseweg 82 • Etten-Leur • 06-46020740 www.dianas-nail-art.nl iemand uit Te koop: Te huur uW omgeving Luxe brandWonden? garagebox 2-onder-1 kap Wilhelminalaan 14 etten-Leur

woning

M. Kock 076-5012005

in Rijsbergen www.biesveld20.nl

WOONSTICHTING ETTEN-LEUR (WEL) BIEDT PER DIRECT 2 HOEKWONINGEN EN BOUWGROND TE KOOP AAN. DE GROTE PERCELEN LIGGEN AAN DE RAND VAN ETTEN-LEUR, IN EEN GROENE, RUSTIGE OMGEVING.

Te huur:

150m opslagruimte 2

IDEALE KLUSWONINGEN: ■ Streek 26: opp. ca. 281 m2, inhoud ca 333 m3: € 149.000,– k.k. ■ Streek 30: opp. ca. 448 m2, inhoud ca 396 m3: € 224.000,– k.k.

(excl. zolder van 50m2)

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Industrieterrein Vosdonk Guldenweg Tel. 076-5418421

BOUWGROND ■ Naast deze woningen ligt een bouwperceel van ca. 800 m2 met een woonbestemming. Zeer geschikt voor het realiseren van een vrijstaande woning of een twee onder een kap. Vraagprijs bouwgrond: € 249.000,– k.k. ■

NIEUW! TE HUUR: Net gereNoveerd prachtig pand met moNumeNtale uitstraliNg

OMGEVING ■ De Streek ligt op enkele fietsminuten van het centrum van Etten-Leur. Een wijkwinkelcentrum aan de Kerkwerve, een basisschool, scholengemeenschap en sportvoorzieningen bevinden zich eveneens op korte afstand. ■ Interesse? Bel voor meer informatie naar de makelaar.

VB&T MAKELAARS 076 521 60 00

Praktijkruimte, advocaat, jurist, tandarts, makelaar, fysio enz. Tevens mogelijk tot kantoor of winkelgebruik. Gunstige huurprijs. Zichtlocatie in het centrum van Prinsenbeek. Bel 06-234 925 33 voor een vrijblijvende bezichtiging!

ECHT WEL. WWW.WOONWEL.NL

Comfortabel wonen in het hart van Oudenbosch s Open Hui 9 maart0 2:0

10:00 – 1

Huurprijs vanaf

Eigen parkeerplaats, gelegen aan een prachtig plein in het centrum, woonopper2

vlakte circa 80 m , luxe en ruim opgezette badkamer, moderne en complete keuken.

€725 vastgoed management

076 54 34 666


GEMEENTE ETTEN-LEUR 6 MAART 2013

Gemeente Etten-Leur Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Wijkbus rijdt ook op zaterdag Sinds begin dit jaar rijdt de wijkbus – bij wijze van proef voor een half jaar – voor uw gemak

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Free WiFi terwijl u wacht Als u in de publiekshal van het Stadkantoor bent, kunt u gratis gebruik maken van Free WiFi. Via uw smartphone of tablet zoekt u naar GEM-Publiek en dan bent u zo online. Dat is een extra service van uw gemeente als u eventjes moet wachten of als u in het informatiecentrum bent om wat te lezen. En bent u voor een overleg of een bijeenkomst in het oude raadhuis, dan geldt hetzelfde. Via GEM-Publiek bent u direct online. Handig toch?

ook op zaterdag van 9.15 – 17.15 uur. De winkels en woonwijken van Etten-Leur zijn dus 6 dagen per week uitstekend bereikbaar met de wijkbus. Dus stap in en laat u eenvoudig en snel heen en weer brengen. Gemeente Etten-Leur stimuleert haar inwoners om de auto te laten staan. Zeker voor korte ritten binnen de gemeente. De wijkbus en bewaakte fietsenstallingen bieden uitstekende alternatieven voor de auto. Kijk voor meer informatie op www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Verkeer & Vervoer > Lijn & Wijkbus.

Reis eens anders. Neem de wijkbus!

Ontvang nieuws in uw mailbox Bent u nog geen abonnee? Dan kunt u zich aanmelden voor de gratis emailnieuwsbrief van uw gemeente door op www.etten-leur. nl in de kolom ‘Contactinfo’ te klikken op ‘Ontvang nieuws in uw mailbox’. U komt dan in een gebruikersprofiel dat u nog niet kunt invullen. Dus klik op ‘Nieuwe gebruiker? Klik hier om te registreren.’ Vul vervolgens de velden in en klik op ‘Maak profiel’. U ontvangt daarna een activatielink in uw mailbox. Activeer de link. Nu u een gebruikersprofiel heeft kunt u opnieuw bij ‘Contactinfo’ gaan naar ‘Ontvang nieuws in uw mailbox’ en vul de velden ‘e-mailadres’ en ‘wachtwoord’ in en klik op ‘Log in’. U kunt zich abonneren op vier verschillende nieuwsbrieven (u kunt ze natuurlijk ook alle vier aanvinken). U kunt uw abonnement verwijderen door de opties uit te vinken. U kunt zich later altijd weer opnieuw abonneren.

Reis eens anders. Neem de wijkbus!

Bestemmingsplan De Streek, 2012, Etten-Leur Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 februari 2013 het bestemmingsplan ‘De Streek, 2012’ gewijzigd heeft vastgesteld (NL. IMRO.0777.0054DESTREEK-3001). Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden gelegen tussen de weg de Streek, Zundertseweg, de rijksweg A58 en de weg Grauwe Polder. De weg de Streek en een beperkt gedeelte van de weg Grauwe Polder maken ook onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Het besluit tot vaststelling met de daarbij behorende stukken waaronder het raadsvoorstel, het bestemmingsplan ‘De Streek, 2012’ en de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken, liggen gedurende de periode 7 maart 2013 tot en met 18 april 2013 voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. De desbetreffende stukken zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > De Streek. Daarnaast zijn het raadsbesluit en het bestemmingsplan raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de periode 8 maart 2013 tot en met 18 april 2013 kan tegen het raadsbesluit van 25 februari 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Streek, 2012’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak

van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan alsmede belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Streek 2012’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het raadsbesluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Etten-Leur, 6 maart 2013

Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder plangebied de Streek Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur delen mede dat zij op 11 december 2012 op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden wegverkeerslawaai vanwege de rijksweg A58 hebben vastgesteld van maximaal 51dB voor de realisering van nieuwe woningen in het plangebied de Streek. Het betreft woningen die zijn gelegen in het op 25 februari 2013 door de gemeenteraad vastgesteld bestemmingsplan ‘De Streek, 2012’. Het besluit en het daaraan ten grondslag liggend akoestisch onderzoek liggen gedurende de periode 7 maart 2013 tot en met 18 april 2013 voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. De desbetreffende stukken zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.ettenleur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > De Streek. Gedurende de periode 8 maart 2013 tot en met 18 april 2013 kan tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s Gravenhage. Beroep kan worden

ingesteld door een belanghebbende die bij burgemeester en wethouders een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit alsmede belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot burgemeester en wethouders te wenden. Het besluit tot vaststelling van hogere waarden treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Op dit besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het raadsbesluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Etten-Leur, 6 maart 2013

Dumpafval en stroperijen. Realiteit? Stel u bent met uw hond aan het wandelen in het buitengebied van Etten-Leur. Uw ochtendrust wordt verstoord door motorcrossers die u voorbij schieten, loslopende honden, stroperij van reeën, vossen of ander wild, roofvogels die vergiftigd zijn met in gif gedrenkt aas, het lozen van mest in een sloot of u treft om de haverklap dumpafval aan. Realiteit? Ja, helaas wel. Toezichthouders en handhavers van de gemeente, provincie, waterschap en politie kunnen onmogelijk overal tegelijk zijn. Daarom hebben wij uw ogen en oren nodig. Uw hulp als burger, recreant of natuurliefhebber is onmisbaar. Met uw hulp kunnen we nog meer misstanden oplossen en wellicht zelfs voorkomen. Hoort, ziet of ruikt u iets ongewoons? U kunt uw melding op verschillende manieren doorgeven. U kunt de app Buitenbeter op uw smartphone downloaden. Op een zeer eenvoudige wijze kunt u vervolgens uw melding doorgeven aan de gemeente Etten-Leur. Geen smartphone? Ga dan naar www.etten-leur.nl, op de homepage ziet u ‘ik wil’. Daar kiest u voor ‘een melding over mijn woonomgeving doorgeven’. Stuurt u liever een mailtje? Dat kan, stuur uw mailtje naar meldpunt@etten-leur.nl . Het voordeel van deze digitale meldingen is dat u een bevestiging van uw melding krijgt en wij houden u over uw melding op de hoogte. Digitale meldingen hebben dus de voorkeur. Bent u niet in de gelegenheid om digitaal uw melding te doen? Dan kunt u nog altijd bellen met 14 076 of langskomen in het stadskantoor. Helpt u ons? Zorgt u samen met ons voor een schoon, heel en veilig EttenLeur?


gemeente etten-leur 6 maart 2013

Laat weten wat u vindt van Etten-Leur Etten-Leur werkt aan een nieuw initiatief: citymarketing. Het doel van dit project is de relevantie te bepalen van citymarketing voor Etten-Leur. Help ons bij het bepalen van het imago van Etten-Leur door de vragenlijst over dit onderwerp op onze website in te vullen. Hierin kunt u aangeven wat u belangrijk vindt, waar Etten-Leur verbeterd kan worden en wat volgens u de sterke en zwakke punten van Etten-Leur zijn. Laat ook uw stem horen.

Informatieavond ‘Gemeenteraad is dat wat voor mij?’ op 11 maart Burgemeester Heleen van Rijnbach en raadsgriffier Wim Voeten verzorgen op maandagavond 11 maart om 19.00 uur in het Oude Raadhuis een informatieavond ’Gemeenteraad is dat wat voor mij?’, om geïnteresseerden uit Etten-Leur wegwijs te maken in het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek. Wat zijn de belangrijkste taken van de raad? Wat houdt raadswerk in? Hoe kan men participeren in de lokale politiek? Wat zijn de rechten en plichten? Hoe werkt een raadslid met inwoners, andere raadsleden, burgemeester, wethouders en ambtenaren? Hoe zit de vergaderstructuur in elkaar? Deze vragen komen onder andere aan bod. Op deze avond zijn uiteraard de deelnemende fracties in de gemeenteraad ook vertegenwoordigd

om eventuele vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen. Het is uiteindelijk de bedoeling om te laten zien hoe boeiend het is om politiek actief te zijn en om zo een bredere belangstelling te genereren voor het werk in de gemeenteraad en om politiek betrokken te zijn.

Om een goed onderzoek uit te kunnen voeren, is het van belang te weten waar Etten-Leur nu staat en wat het imago van Etten-Leur is. Wij vragen u als bewoner of ondernemer het imago van Etten-Leur te bepalen door de vragenlijst in te vullen. Ook bezoekers van Etten-Leur worden ondervraagd. U vindt de ‘Vragenlijst citymarketing’ op de homepage van www.etten-leur.nl aan de rechterzijde als fotobanner. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 10 minuten. U kunt de vragenlijst insturen tot en met 15 maart. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Wilt u meer weten over het raadslidmaatschap of oriënteert u zich om u kandidaat te stellen voor de gemeenteraad die in maart 2014 door onze inwoners wordt gekozen, meldt u dan aan voor deze informatieavond. Dat kan per e-mail op griffie@etten-leur.nl of telefonisch bij de griffie (076-5024367).

Meldingen art. 8.41 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij onderstaande meldingen op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer hebben ontvangen. De publicatie van de meldingen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de melding worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. ■ ■ ■ ■ ■

Gemeente Etten-Leur voor de inrichting gevestigd op het adres Olympiade 51, 4873 DA te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit). Enexis BV voor de inrichting gevestigd (gasdrukmeet- en regelstations) op het adres Zeedijk 25, 4871 NM te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit). Enexis BV voor de inrichting gevestigd (gasdrukmeet- en regelstations) op het adres Zeedijk 23, 4871 NM te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit). Q Autoglas BV voor de inrichting gevestigd op het adres Hagemuntweg 9, 4879 NM te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit). Kaasmakerij Ozgazi BV voor de inrichting gevestigd op het adres Nijverheidsweg 39, 4879 AP te Etten-Leur (Melding Activiteitenbesluit).

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 20 februari 2013 tot en met 1 maart 2013 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

20 20 21 21 22 22 22 25 26 27 28

2013OG0077-01 2013OG0076-01 2013OG0078-01 2013OG0079-01 2013OG0081-01 2013OG0075-01 2013OG0074-01 2013OG0082-01 2013OG0084-01 2013OG0087-01 2013OG0088-01

het het het het het het het het het het het

Vinkenbroek 33 Lokkerdreef 41 Banjostraat 69 Pater Arnold Damenstraat 26 Oderkerkpark ong. Vinkenbroek 37 Vinkenbroek 39 Orgelhof 61 Wevershof, bouwnummer 7 en 8 Adamastraat 3 Markt 60

4871 4879 4876 4871 nvt 4871 4871 4876 nvt 4873 4875

februari februari februari februari februari februari februari februari februari februari februari

2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013

plaatsen van een dakopbouw op de bestaande woning plaatsen van een opslag niet ontvlambare vloeistoffen magazijn huisvesten van seizoensarbeiders huisvesten van seizoensarbeiders kappen van een boom (Tilia Tomentosa) plaatsen van een dakopbouw op de bestaande woning plaatsen van een dakopbouw op de bestaande woning kappen van twee zomereiken bouwen van 2 woningen plaatsen van een dakkapel herinrichten van het voorplein Lambertuskerk Etten-Leur

JD ND XN XG JD JD ZH BC CG

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 25 februari 2013 tot en met 1 maart 2013 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

26 26 26 26

2013OG0041-01 2013OG0047-01 2013OG0049-01 2013OG0045-01

het het het het

Klaroenring ong. (Park Grote Toer) Europalaan 131 - 133 Zwartenbergseweg ong. Stationsplein naast Dijkmanstraat 17

nvt nvt nvt nvt

februari februari februari februari

2013 2013 2013 2013

kappen kappen kappen kappen

van van van van

3 4 6 2

bomen bomen bomen bomen

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvraag om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

21 december 2012

2012OG0595-01

het verbouwen van een bedrijfsruimte

Nijverheidsweg 39

4879 AP

Etten-Leur, 6 maart 2013

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


www.samenafslanken.nl

herbalife

g Bezoek onze showroom en ontvan Korting 5% op Materialen + 15% op Montage • 1600Wp • 8 zonnepanelen • Omvormer 1.5ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 41% lagere stroomkos

• 660Wp • 3 zonnepanelen • Omvormer riaal • Basis aansluit mate ten • 17% lagere stroomkos

€ 4.100,00

• 2400Wp • 12 zonnepanelen • Omvormer 3ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 62% lagere stroomkos

• 1200Wp • 6 zonnepanelen • Omvormer 1.5ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 32% lagere stroomkos

- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

• 4000Wp • 20 zonnepanelen • Omvormer 4ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 99% lagere stroomkos

€ 3.272,50

€ 1.657,00

“Die ene druppel. Die doet er toe.”

• 3200Wp • 16 zonnepanelen • Omvormer 3ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 82% lagere stroomkos

€ 2.210,00

€ 849,15

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

Romans ������������������������������ per stuk € 0,50 ����������������������������������������������� 6 voor € 2,50 Grote Tuinboeken ���������������������������� € 0,70 Kinderboeken ���������������������������������� € 0,10 Alle DVD’s en CD’s �������������������������� € 0,40 LP’s�������������������������������������������������� € 0,25 Alle Glazen ��������������������������������������� € 0,10 Sleutelhangers���������������������������������� € 0,05 Alle Rieten Mandjes������������� HALVE PRIJS VAnAf nu zIJn DE VooRJAARSMoDE En SCHoEnEn In DE wInKEL!

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Presenteert

Zaterdag 9 maart

21.30 uur

Link!

een band met een grote diversiteit aan pop-rock covers.

Zondag 10 maart

€ 5.100,00

16.30 uur

Charly and the Welfare Bluesband.

Spelen o.a. Muziek van Fogerty en Vaughan

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

Telefoon: +31(0)76 5017990 Email: solar@verdegro.com

Mais- en grasland

Autobedrijf

Mark Gijzen • Onderhoud • APK •Airco/Banden Service

Merk

type

Kleur

bouwjaar verkoopprijs

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zilver met.

sep-11

7.750

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zwart met.

sep-05

4.250

Renault

Clio 1.2 16v 5 drs airco ecc radio cd

wit

jan-05

5.650

Renault

Clio 1.4 16v airco lmv

zilver met.

aug-05

4.750

Renault

Clio III 1.5 dCi 3 drs nav airco

zwart met.

okt-09

10.250

Renault

Kangoo 1.6 16v airco radio cd

blauw met.

jun-03

3.950

Renault

Grand Modus tce airco radio cd

zwart met.

jun-08

9.450

Renault

Megane III 1.6 16v airco radio cd nav lmv zwart met.

jan-11

15.750

Renault

Megane II 1.4 16v radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault

Scenic 1.6 16v airco radio cd

grijs met

mrt-07

9.250

Renault

Grand Scenic 1.5 dCI 7 pers.airco radio cd zilver met.

jun-05

4.500

Renault

Grand Scenic 1.6 16v airco

apr-05

5.250

het adres voor betaalbaar autorijden!

Renault

Laguna II 1.6 16v airco ecc radio cd nav dak beige met.

mrt-07

8.500

Mon Plaisir 45 • Etten-Leur • Tel. 076-5041044

Guldenweg 29

Etten-Leur (Vosdonk-Zuid)

Tel.: 076 5019148 info@markgijzen.nl www.markgijzen.nl

www.markgijzen.nl

grijs met

Renault

Laguna II 1.6 16v airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Optie’s

Bouwjaar km

Prijs

Renault

Laguna II 1.6 16v airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

AIRCO, elek.pakket

2000

180224

1390

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

29.750

BMW

316 touring M pakk AIRCO, elek.pakket

1999

227311

2490

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak beige met.

aug-02

4.950

Chevrolet

Kalos 1.4 3deurs

AIRCO, stuurbekr.

2005

47027

4290

Renault

vel Satis 2.0t automaat radio cd nav

jun-05

8.750

Chevrolet

Matiz 0.8

AIRCO, elek.pakket

2006

61332

3990

Citroen

C5 1.6 16v HDI

AIRCO, elek.pakket

2006

171302

6290

Citroen

Saxo 1.4 VTS

Stuurbekr. Elek.ramen 2000

190826

1890

Citroen

Xantia 1.8

AIRCO, elek.pakket

2000

178143

990

Citroen

Xsara 1.6 5deurs

Stuurbekr. Elek.ramen 1999

181796

1790

Citroen

Xsara 1.4 5deurs

Stuurbekr. Elek.ramen 2003

133630

2890

Citroen

Xsara Picasso 1.8 AIRCO, elek.pakket

2002

193244

2490

Fiat

Bravo 1.2 16V

2000

150131

1690

Fiat

Seicento sport 1.1 Stuurbekr. Nwe APK

1999

146093

1390

Ford

Focus 1.6 wagon

AIRCO, elek.pakket

2000

184490

1990

Ford

Ka 1.3

AIRCO, stuurbekr.

1999

113480

1990

Hyundai

Coupe 2.0

AIRCO, elek.pakket

2002

136821

3290

Kia

Sportage xclusive

AIRCO, alle optie’s

2011

69678

21990

Mazda

2 1.4

AIRCO, elek.pakket

2006

70518

6190

Mitsubishi

Colt 1.3 5drs

AIRCO, elek.pakket

2006

89893

5490

Nissan

Almera 1.5 5drs

AIRCO, elek.pakket

2007

53721

5790

Nissan

Micra 1.2

AIRCO, elek.pakket

2005

94982

4690

Nissan

Note 1.4

AIRCO, elek.pakket

2007

110732

7690

Opel

Corsa B 1.2 3drs

Stuurbekr. Elek.ramen 1999

201154

1290

Opel

Corsa C 1.2 AUT

AUTOMAAT, elek.pak. 2001

98786

3190

Opel

Corsa C 1.4 5drs

AIRCO, elek.pakket

2006

74310

6290

Peugeot

206 1.4 SW

AIRCO, elek.pakket

2005

128477

4690

Peugeot

306 1.6 CABRIO

LEER, elek.pakket

2001

177865

3290

Renault

Scenic 1.6 16v

AIRCO, elek.pakket

2006

83243

7490

Renault

Scenic 4x4

AIRCO, elek.pakket

2002

112322

3890

Altea XL 1.6

AIRCO, elek.pakket

dec-06

147535

7890

Alto 5 drs

Stuurbekr. Elek.pakk.

2005

43797

3890

Merk

Type

Alfa Romeo 146 1.4 16v

AIRCO, stuurbekr.

sfjirdeb ne -nenosreP

OORG

DRETAZ avSeat

Suzuki

snSuzuki ois acco 06 .100060 aC 3890 Alto AUTOMAAT AUTOMAAT, stuurbekr. 2005 ! ! d a a r r o o v po 5890 Vw Fox 1.2 AIRCO, stuurbekr. 2009 119320

Kijk voor meer info op SGN www.vaKgaragE-ETTEn-LEur.nL EW TINEPO Verkoop, reparatie, APK, aircoservice, Oonderhoud, T Estoringsdiagnose accessoires voor alle merken. G Nen EE en O OokO voor leaseauto’sP auto’s ZN TIU met fabrieksgarantie

ov thce ret sno jib tn nezji

antraciet met.

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Personenen bedrijfswagens Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

gevraagd 06-57128895

AANGEBODEN

VARKENS DRIJFMEST GEïNjEctEErD OP GrAS- EN BOUWLAND Bel M. van Gurp 06-13210126

Reinigingsservice

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

HAARKNIP CURSUS start: wo. zat. april

Jac Ossenblok b.v. Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

www.STYLELINE.nl 06-12158097

CURSUS

CitrOën

HAARKNIPPEN start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl AUTOMONTAGEBEDRIJF

GROOTSE OPENING

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Personen- en bedrijfswagens ZATERDAG 19 JANUARI

HyunDai

Audi A3 Sportback 1.9 TDi 190.905 8.399,vanaf 10.00 uur01-2005 t/m 16.00 uur Cadillac CTS 3.2i automaat 02-2005 103.013 8.949,IEDEREEN IS Maalbergenstr. 24a Wernhout Ca. 60C2 occasions Citroen 1.1i Furio 01-2006 90.714 4.199,WELKOM ONDER HET GENOT VAN Tel. 076-5971739 / 06-54278822 op voorraad!! N Citroen Berlingo 1.6i-16v Multispace G 09-2004 98.346 3.799,info@jokozundert.nl HAPJE EN N E 133.643 EEN1.599,Daewoo Matiz 0.8 PureKORTI 05-2001 EEN DRANKJE www.jokozundert.nl , S 0 G IN1.4-16v LTrend10 0 05-1999 O Ford Focus 5d 126.061 1.949,T N E U VOOR DE KINDEREN P A O Civic 5dT1.4i E WE Honda 82.400 5.499,IS ER EEN LEUKE TO ESBRUIKTR05-2004 AAD103.027 ANIMATIE Honda CRVN 2.0i-16v 09-2006 8.450,G R O O E AANWEZIG. P EAstra 1.6NZE V 2x 05-1999 172.046 v.a. 1.999,OOpel O IT1.4i-16v tegen 131.722 Opel U Astra GTC 02-2008 7.999,auto ie! te is ju e garant d t r e o m o s 10-2001 158.109 Opel Vectra 2.2i-16v 2.499,n tv h io c s a re auto’s + bussen + jeeps ons te 2.0i-16v als occ 2x 01-2002 155.198 v.a. 3.299,- contant bet. + RDW-vrijwaring! unt bij e307 prijzen m U kPeugeot e n e e m l Peugeot 09-2007 117.165 7.499,IEDEREEN IS BeDriJfswagens zowe 207 SW XS 1.6i-16VTi 06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443 Renault ClioCa. 5d 1.2i-16v 11-2006 156.663 4.399,60 75 occasions WELKOM ONDER 2x Renaultop Twingovoorraad!!05-2000 211.210 v.a. 1.399,HET GENOT VAN Renault Megane 1.6i-16v Acces 06-2006 106.540 4.999,EEN HAPJE EN Seat Leon 1.9 TDi Sportstyler 08-2007 133.107 7.999,EEN DRANKJE Uw auto/bus Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van VW Golf 5d 1.6i Trendline 08-2007 137.499 8.399,zowel Citroën als Hyundai. VW Passat 2.0i Comfortline 07-2003 204.864 4.199,VOOR DE KINDEREN verkopen? Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden ALLES TE ZIEN IN ONZE VERLICHTE SHOWROOM VW Touran 1.6 16v FSi 07-2003 104.773 GULDENWEG 14 4879NL ETTEN 5.449,LEUR IS ER EEN LEUKE garantie of nog resterende fabrieks garantie. TELEFOONNUMMER 076 504 10 68 Bel 06-10401169 ANIMATIE 06 10 40 11 69 14 GuldenweG Diverse financierings vormen mogelijk,

GROOTSE OPENING

HUGO ZATERDAG 19vraagt JANUARI v.a. ’98 vanaf 10.00 uur t/m 16.00 uur

GEN N I T R SKO 0 0 0,G N I 1 TO OPEN T WEL IKTE AU TO EBRU AAD R G R OO EN AANWEZIG. Vetten-leur E nl Correcte afhandeling OP E ONZ4879 n IT erkend tel:U 076-5041068 / 06-53561726 to tege tieRDW iste au an ! FAX 076 504 10 69 WWW.QUALITY-OCCASION.NL INFO@QUALITY-OCCASION.NL

e ju gar voor d asions met t h c e r c ns te zen als oc ij nt bij o

waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl


OPTIEPAKKETTEN MET 50% KORTING.

De nieuwe

MOKKA

LANG GENOEG GEWOON GEDAAN. Maak kennis met de Opel Mokka, de nieuwe compacte SUV die niet alleen ongelofelijk veelzijdig is, maar ook uitzonderlijk stijlvol. Een auto waarmee u zich kunt onderscheiden van de massa. Zeker met onze aantrekkelijke optiepakketten. Kies nu bijvoorbeeld voor een Opel Mokka Cosmo en u krijgt het Executivepakket, met o.a. navigatie, Electronic Climate Control, achteruitrijcamera en telefoonvoorbereiding met bluetooth en stuurwielbediening met 50% korting. Kom naar onze showroom en profiteer!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 4,5-6,5; kms/liter: 22,2-15,4; CO2 gr/km 120-153.

Er is al een Opel Mokka vanaf € 22.645,-. Prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Deze actie is geldig op particuliere klantenorders vanaf 1 januari t/m 30 maart. Wijzigingen voorbehouden.

INCLUSIEF JALOERSE BUURMAN PEUGEOT 208 ACTIVE 1.2 82PK 5-DRS EXTRA INRUILVOORDEEL

VOORJAARS SALE

€ 1.000

VOORDEEL

&

0% RENTE

OP=OP

€ 16.970 € 1.000

€ 15.970*

ENVY PAKKET VOORDEEL! BEPERKT LEVERBAAR! Climate control • Licht- en regensensor • Mistlampen Peugeot navigatie • Parkeersensoren UW VOORDEEL € 600 GEEN WEGENBELASTING

Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.

PTA ROOSENDAAL Roosendaal Vlierwerf 6 Tel.: (0165) 52 66 66 www.pta.peugeot.nl AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur - Agent Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl AUTOBEDRIJF F. NOUWS Rucphen - Agent Sprundelseweg 35 B Tel.: (0165) 34 37 40 www.nouws.peugeot.nl PTA heeft ook vestigingen in Goes, Vlissingen, Terneuzen en Middelharnis *De genoemde prijs is incl. bpm, btw en exclusief kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Zo lang de voorraad strekt. Meerprijs eventuele metallic lak € 545,-. Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V., Hoofdweg 256, 3067 GJ Rotterdam (KvK 24125767, registratienummer AFM 12007744). Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Prospectus verkrijgbaar in de showroom of kijk op www.peugeot.nl. Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Geldig bij aanschaf van een nieuwe Peugeot 208 Envy. Actie geldig tot en met 7 maart 2013. Het actiemaximum op de 208 Envy is € 10.000. Afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden en voorwaarden. Peugeot 208 Envy 1.2 VTi Peugeot 208 Envy 1.2 VTi

Contantprijs € 15.935 € 16.990

Aanbetaling /inruil € 5.935 € 6.990

Totaal Krediet bedrag € 10.000 € 10.000

Looptijd in maanden Debetrente-voet Jaarlijks kosten-percentage 36 0% 0% 36 0% 0%

Maandbedrag € 278 € 278

Totaal te betalen bedrag € 10.000 € 10.000


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

Belastingadvies & aangiften:

- Privé en zakelijk - Administratie BelastBelasting ingadvi- Erfeseni& saangi f t e n: aangiftensen -- EstPrivaéteenplazakel nninigjk - Administratie mr. drs. Eva Smi- Erftsenissen Fiscaal jurist en- EstPreconoom ate planning

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

B BO OO OT T

BEL BA ES LT A ISNTGI N AG DA VD I SVEI U SR EU SR B.V. S B.V. Ettenseweg 73 Rijsbergen • Tel.: 596 161659 Ettenseweg Ettenseweg 73• 4891 4891 73XT XT 4891 rijsbergen XT rijsbergen tel: 076 076 tel: 596 076 596 59 16 59

”t Bootje” ”t Bootje” vaart vaart al 43 jaren al 43 op jaren eigen op eigen krachtkracht verder” verder” ! ! ”t Bootje” vaart al 44 jaren op eigen kracht verder! Zoekt UZoekt een kantoor U een kantoor dat pastdat bij uw pastonderneming bij uw onderneming in het middenin het middenen kleinbedrijf en kleinbedrijf (inclusief(inclusief zzp) en agro-sector zzp) en agro-sector

B O O T

en U wiltenbij U een wiltniet bij een ”te groot” niet ”tekantoor groot” kantoor zijn, maar zijn, wel maar bij een welkantoor bij een kantoor dat beschikt dat beschikt over alleover adviseurs alle adviseurs dan bentdan bent Zoekt Ujuiste een kantoor dat past bij uw onderneming in het midden- en kleinbedrijf U bij ons Uop bijhet ons op het adres. juiste adres. Tevens kunt Tevens u terecht kunt u bij terecht voor bij ons uwvoor particuliere uwUparticuliere aangifte. (inclusief zzp) enons agro-sector en wiltaangifte. bij een niet ”te groot” kantoor zijn, maar wel bij een beschikt over adviseurs dan bent bij ons op het juiste adres. Onze tarieven Onzekantoor tarieven zijn laagdat zijn i.v.m laaglage i.v.m overheadkosten lage alle overheadkosten en een echt en een familiebedrijf. echtUfamiliebedrijf. Bij ons zeer Bij ons persoonlijke zeer behandeling, behandeling, snelvoor en flexibel snel en en flexibel u merkt en uaangifte. direkt merktonze direkt meerwaarde. onze meerwaarde. Tevens kuntpersoonlijke U terecht bij ons uw particuliere Ettenseweg 73 4891omdat XT rijsbergen tel: 076 596van 16fiskalisten. 59van fiskalisten. Wij kunnen Wij kunnen alle diensten alle diensten leveren zoals leveren fiskalisten, zoals fiskalisten, omdat wij aangesloten wij aangesloten zijn bij een zijnnetwerk bij een netwerk

B E L A S T I N G A D V I S E U R S B.V.

Aangesloten Aangesloten bij: Register bij: Register Belastingadviseurs Belastingadviseurs , Fiscount , Fiscount en Agroadviseurs en Agroadviseurs ”tzijnBootje” vaart al 43 jaren op kracht verder” ! Onze tarieven laag i.v.m. lage overheadkosten en eigen een echt familiebedrijf. Deze aansluitingen Deze aansluitingen staan voor staan betrouwbaarheid, voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, onafhankelijkheid, deskundigheid deskundigheid en actuele en vakkennis. actuele vakkennis. BijUons zeer persoonlijke snelinen enenUkleinbedrijf merkt direkt onze meerwaarde. Zoekt een kantoor dat past bijbehandeling, uw onderneming hetflexibel midden(inclusief zzp) en agro-sector en U wilt bijook eenonze niet ”te groot” kantoor zijn, maar wel bij een kantoor beschikt over dan bent Wij kunnen alleop diensten leveren zoals fiskalisten, omdat wijdat aangesloten zijnalle bijadviseurs een netwerk Kijk ook Kijk eens op eens website: onze website: www.bootrijsbergen.nl www.bootrijsbergen.nl U bijvan ons fiskalisten. op het juiste adres. voor hetvoor gehele gehele bij belastingplan alles 2012 over , alles de landbouwvrijstelling, over de landbouwvrijstelling, en overige en zaken. overige zaken. Tevens kunthet ubelastingplan terecht ons2012 voor ,uw particuliere aangifte. OnzeAangesloten tarieven zijn laag i.v.m lage overheadkosten en een echt familiebedrijf. bij: Register Belastingadviseurs, Fiscount, Agroadviseurs en NOAB. Bij ons zeer persoonlijke behandeling, snel en flexibel en u merkt direkt onze meerwaarde. Deze aansluitingen staan voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, Wij kunnen alle diensten leveren zoals fiskalisten, omdat wij aangesloten zijn bij een netwerk van fiskalisten.

deskundigheid en actuele vakkennis.

Aangesloten bij: Register Belastingadviseurs , Fiscount en Agroadviseurs Deze aansluitingen staan voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, deskundigheid en actuele vakkennis.

Kijk ook eens op onze website: www.bootrijsbergen.nl

Kijk ook het eensgehele op onzebelastingplan website: www.bootrijsbergen.nl voor 2013 , alles over de landbouwvrijstelling, voor gehele zaken. belastingplan 2012 , alles over de landbouwvrijstelling, en overige zaken. enhet overige

Dé sportvereniging voor (ex-) hart- en vaatpatiënten

Nieuwe HartTrimclub Sportief ETTEN-LEUR - Kort geleden is de naam van de vereniging gewijzigd naar HartTrimclub Sportief. Zoiets gebeurt niet voor niets, het verduidelijkt de identiteit van de club. Geïnteresseerden in de sport kunnen alleen bij ons terecht indien hij of zij een (ex-) hart- of vaatpatiënt is. En omdat iedere sporter in het verleden zo kwetsbaar is gebleken bestaat elke groep uit maximaal 15 mannen en/of vrouwen; dat is door de gecertificeerde trainers/ sters te overzien en te beheersen ingeval incidenten. Ook in de leeftijden is er een enorme variatie en die loopt van zo’n 40 jaar tot in de tachtig. Er zijn geen grenzen!

Het wekelijkse uur sport bij de HartTrimclub Sportief bestaat uit het opwarmen van het lichaam om daarna de rest van de tijd te volleyballen. Het maakt niet uit of je er goed in bent of niet; het sociale aspect is net zo belangrijk gebleken. Bovendien is het, dank zij al die verschillen, goed mogelijk om groepen te vormen die op elkaar zijn afgestemd.

Ben jij ook een (ex-) hart- en vaatpatiënt, en geïnteresseerd in de HartTrimclub Sportief? Stuur een e-mail naar info@trimclubsportief.nl en wij nemen direct contact met je op (niet vergeten naam en telefoonnummer in je e-mail te vermelden). Geen internet, bel dan met Harmen Lensink op nummer 076-5420192.

30 weken lang jubileumfeest! Typisch 30 jaar Trivium Sport & Dance [de afval-battle]

Afvallen in teamverband is makkelijker en veel leuker Informatieavond donderdag 14 maart om 20.15 uur

T. 076 - 501 14 44 Kijk voor alle jubileumacties op www.triviumsport.nl

Kinderen gratis Paaspainten met Pasen

Prijsuitreiking kleurwedstrijd ETTEN-LEUR - Om kinderen enthousiast te maken voor carnaval en kunst hebben we met carnaval een kleurwedstrijd gehouden en met Pasen kunnen de kinderen samen met hun ouders Paaspainten in Het Witte

Paard tijdens een heerlijke High Tea. Per ouder mag 1 kind gratis meedoen met de High Tea en het painten. Dit is op zondag 31 maart. Op 12 maart krijgen alle kinderen op De

Klankhof een leuke attentie omdat deze school de meeste kleurplaten heeft ingeleverd. De 3 kinderen die de eerste, tweede en derde prijs hebben gewonnen krijgen dan ook hun prijs. Zij zitten op De Klankhof, De Hofstee en D’n Overkant.

Concert Saxofoonensemble in Trouwkerkje ETTEN-LEUR - Het eerste concert in het nieuwe seizoen 2013 van Stichting Jacobus Zeemans zondag 10 maart wordt verzorgt door het ensemble Saxofoor o.l.v. Kees Schrauwen in het Trouwkerkje aan het van Bergenplein in Etten-Leur. Aan het concert werken nog een aantal gastspelers mee o.a.

Pieter van Dijck uit Etten-Leur. Er worden werken uitgevoerd van Scarlatti, Gerswin en Grieg. Het ensemble Saxofoor bestaat al ruim twintig jaar en heeft een breed repertoire van renaissance tot hedendaags. Het geeft regelmatig concerten in Belgie en Duitsland. In 2009 wonnen zij het nationale Selmer Saxofoonkwartetten concours. Aanvang concert 15.00u.

Pr

particulier / ondernemers bij u thuis. Laag tarief! Accountant Coll. Breda

tel.: 076-5495220

Belastingadvies & aangiften:

- Privé en zakelijk - Administratie - Erfenissen - Estate planning - Testamenten

Pr

mr. drs. Eva Smits Fiscaal jurist en econoom 06 – 48 47 90 39 eva.smits@bsbelastingadvies.nl www.bsbelastingadvies.nl

06 – 48 47 90 39 eva. s mi t s@bsbel a sti n gadvi e s. n l drs. Eva Smits BC demr. Gong www. b sbel a sti n gadvi e s. n l Fiscaal jurist en econoom Uitslag 3e speelavond v/d 5e ronde, A lijn: 1. Nel v. Oirschot-Nel Zonligt 62.20%; 2. Erik Roozendaal-Renate Roozendaal 58.93%; 3. Frans Evers-Kees Konings 54.46%; 4. Wies Schot-Anton Frijters 53.87% B lijn: 1. Yvonne Gelens-Bert Gelens 63.39%; 2. Toos Gielen-Nini Schager 60.42%; 3. Monique Calon-Fons Calon 58.93%; 4. Jeanne Evers-Anyta d’Haens 57.14%

C lijn: 1. Michel Stolker-Theo v. Wijchen 60.71%; 2. Lidy Voordouw-Leny v. Wijchen 59.52%; 3. Jacqueline Dekkers-Renate Smith 58.04%; 4. Betty Roels-John Mulders 55.36% Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden aan Adrie Slagter tel 06-20353797 of per e-mail aan a3slagter@casema.nl. Info en standen kunt u vinden op www. nbbclubsites.nl/club/28005

A lijn: 1. Wil Weijer & Tom Weijer 63,10%; 2. Mia v. Nistelrooy & Jo v. Nistelrooy 58,93%; 3. Kitty v. Ginneken & Henk de Voigt 57,74%; 4. Els Mol & Jan Mol 56,85% B Lijn: 1. Janny v. Duuren & Angelos Karapanayotis 63,33%; 2. Koosje Broos & Gerda Toebak 55,83%; 3. Mieke Beersma & Klaas Roorda 55,42%; 4. Trees v.d. Sanden & Ton v.d. Sanden 55,00%

C lijn: 1. Marijke Verzaal & Teun Verzaal 60,42%; 2. Inge Lang & Hans Lang 59,38%; 3. Mary Bakker & Piet Bakker 57,99%; 4. Margret Hoeboer & Ferry Koedam 55,21% D lijn: 1. Henk Weterings & Hans Geilenkirchen 57,50%; 2. Ad Rasenberg & Jan v. Polanen 57,08%; 3. Lian v. Dun & Jos v. Dun 55,00%; 4. Riny vd Crommenacker & Riet v. Oers 54,58%. Info; www.bcsansatout.nl

06 – 48 47 90 39 eva.smits@bsbel astiAtout ngadvies.nl Bridgeclub Sans www.bsbelastingadvies.nl

Bridgeclub De Goede Luyden ETTEN-LEUR - Op 24 februari werd in de Lanteern in St-Willebrord de jaarlijkse “Goeden Luyden” opendrive gehouden met deelnemers van de eigen vereniging, van andere verenigingen in de regio en zelfs nog van ver daarbuiten. Er werd in drie lijnen top-integraal gespeeld en er waren prijzen voor de paren die eerste, tweede en derde eindigden. Voor de paren die als 10de, 17e, 24e, 31e en 38e eindigden waren er flessen wijn.

Op de derde plaats eindigden Toos en Jan Gielen met een score van 61,3%. Tweede werden Monica Hogenboom en Annelies Munier met 64,5% en eerste met de fantastische score van 73,4 % Twink LePoole en Michel Stolker. Het was een gezellige drive met een lekker hapje onder het bridgen en alles verliep zonder problemen. Na afloop werden de wedstrijdleiders Gerda en Pieter, bedankt met een bloemetje.


Zó mooi kan zorgeloos wonen zijn...

…ontdek het comfort van ruim wonen!

1. NIEUWE WONINGEN GEEN ONDERHOUD EN LAGE ENERGIEKOSTEN 2. MOOIE WONINGEN ONDERSCHEIDENDE ARCHITECTUUR 3. GROTE WONINGEN GENOEG RUIMTE VOOR OPGROEIENDE KINDEREN 4. HUIDIGE WONING? INRUIL MOGELIJK! 5. OOK NOG DIVERSE GELIJKVLOERSE WONINGEN BESCHIKBAAR!

Zeepziederstraat

Dre Wit (‘t) goed

OPEN HUIS: ZONDAG 10 MAART 13-15.00

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Zeepziederstraat, Etten-Leur

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Ribkarbonade

100 gram

€ 0.79

Zigeunerburgers

100 gram

€ 0.75

€ 4.20

Hele kip (900 gram) Gekruid of naturel

Runderpoulet

100 gram

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe

T 076 5041500

Chinees Specialiteiten WOK-Restaurant

met garantie

Kerkwerve 1 Etten-Leur telefoon 076-5012807

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

kilo

Vagevuurstraat 5 Zundert

SpECIAAl AfHAAlMENu

€ 0.99

T 076 5148656

(voor 2 personen)

€ 17,00 Bestaande uit: 4 st. mini Loempia’s Babi Pangang - Foe Yong Hai Yu Hong Kai Pin (gesneden kippenvlees - 2 stokjes Saté Met nasi of bami of witte rijst

met gekruide knoflooksaus)

COMBINATIEGERECHTEN

met grote bak witte rijst voor 2 personen e 11,50 1. Babi Pangang + foe yong hai + 2 st. sate 2. Babi Pangang + koe loe Yuk + 2 st. sate 3. Babi Pangang + tjap tjoy + 2 st. sate 4. Babi Pangang + kip kerry + 2 st. sate 5. Babi Pangang + 1/4 kip + 2 st. sate 6. Babi Pangang + kip champignons + 2 st. sate 7. Babi Pangang + dactja roedjak + 2 st. sate (gestoofd rundvlees, licht pikant) 8. Babi Pangang + dactja smor + 2 st. sate (gestoofd rundvlees) Met nasi of bami i.p.v. witte rijst e 0,70 Met mihoen i.p.v. witte rijst e 2,00

Elke vrijdag, zaterdag en zondag v.a. 17.30 uur onbeperkt wokken en lopend buffet voor e 12.95 p.p.

Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

Nieuw in Brabant:

broodje van de maand Liv cholesterolverlagend 400 gram € 1,50 Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Flanvlaaipunt

1

10 € ,

Haagbeuken, coniferen, Taxus, leibomen, dakbomen en vele vaste planten!

€ 40,85 per maand

Vele soorten op voorraad of snel te leveren. Telefoon 06-10282433 of op zaterdagmiddag Strijpenseweg 27, Prinsenbeek

Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

16 of 17 jaar? Vanaf 6 april extra voordelig met de bus.

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

Slank voor de zomer!!

Start nu en voorkom bikini stress. Voor meer informatie neem contact op met

Bodycomfort 076-5030408

Bisschopsmolenstraat 120a Etten-leur

WWW.BODY-COMFORT.NL

Vanaf 6 april te koop: ‘Brabant Vrij 16- en 17-jarigen’ • Alleen te gebruiken i.c.m. persoonlijke OV-chipkaart. • Onbeperkt geldig op maandag t/m vrijdag in alle bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes in Brabant. Niet geldig op nationale feestdagen. • Te koop via de webshop van Arriva, bij de Arriva Stores (’s-Hertogenbosch en Veghel), de Servicepunten van Veolia Transport (Breda en Tilburg), de Hermeswinkel (Eindhoven) en bij veel OV-chipkaart-verkooppunten in Brabant. Ga voor meer informatie, zoals voorwaarden en verkooppunten, naar www.goedbezigbus.nl of www.hermes.nl.


Viering Internationale Vrouwendag in Etten-Leur

In Nie uwe Nobelaer Theater

Win vrijkaarten voor Crazy Piano’s ETTEN-LEUR - Bent u toe aan een avondje spectaculair piano-entertainment? Het vermaarde Scheveningse muziekconcept Crazy Piano’s staat op zaterdag 16 maart in het theater met een twee uur durende show. Twee brandweerrode concertvleugels, een paar knettergekke toppianisten annex entertainers, een drummer en een saxofonist: dat zijn de ingrediënten waarmee de zaal van voor tot achter op z’n kop wordt gezet. Bij deze swingende, uitdagende, humoristische en ontroerende muziekbeleving, beleeft iedereen in de zaal een sensationeel gevoel, wat je gewoon moet ervaren. Een compleet muzikaal hoogstandje voor alle leeftijden, waarbij stilzitten geheel onmogelijk is! Stuiterend Van toppers uit de jaren zeventig en tachtig tot de hits van nu, van lekkere meezingers tot vette rock-’n-roll, het komt allemaal voorbij. En nu eens niet braaf gespeeld: deze muzikanten brengen hun acts al stuiterend op en onder hun instrumenten of drummend op de kleppen van de vleugels. Crazy? Dacht het niet! Meer informatie vind je op: www.crazypianos.nl

Win theaterkaarten Nieuwe Nobelaer Theater geeft de lezers van De Bode de kans om vrijkaarten te winnen voor deze voorstelling. Beantwoord hiertoe de volgende vraag: in welke Nederlandse plaats staat het Crazy Piano’s restaurant? Mail ons het antwoord en maak kans op 2 vrijkaarten. Je kunt je antwoord t/m zondag 10 maart sturen naar: marketing@ nieuwenobelaer.nl. Onder alle inzendingen worden twee winnaars getrokken, zij krijgen dan zo spoedig mogelijk bericht. Behoor je niet tot de winnaars? Kaarten zijn nog te reserveren via: www.nieuwenobelaer.nl

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR CZ Bridge Uitslag 26 februari, A-lijn: 1. Corrie Groenhuis-Rinus v. Gils 60,6%; 2. Tini v.d. Dungen-Peter Lavrijsen 58,0%; 3. Kitty v. Ginneken-Coby Brabers 57,5% B lijn: 1. Riet Ansems-Bart Mol 67,9%; 2. Theo v.d. Broek-Kees v. Elteren 65,4%; 3. Ria Nedermowe-Jan Clavan 58,3%; 3. Jan en Cor v. Meer 58,3% C lijn: 1. Jannie Helmink-Willy v. Rossum 64,6%; 2. Adrie v.d. Broek-Cor Krijnen 63,8%; 3. Toos v.d. Wijngaard-Nellie Monden 63,8% Woensdag 27 februari: 1. Wil de Weert & Jan Aarts 64,10%; 2. Ria Krol & Dé Demouge 62,90%; 3. Coby Brabers & Kees Baremans 58,60% Donderdagmorgen 28 februari, A Lijn: 1. Ria en Jan Wiegers 62,5%; 2. Ciska Blom-Gonny v. Poppel 61,3%; 3. Riet Ansems-Bart Mol 58,1% B lijn: 1. Adri en Andre Mol 59,2%; 2. Nellie Monden-Cita Martens 55,0%; 3. Lieke de Poorte-Hennie Koomen 52,5% Donderdag 28 februari, A lijn: 1. Tiny Goossens & Ella Spaan 65,50%; 2. Cita Martens & Bart Mol 64,50%; 3. Naantje Rokx & Koosje Vermunt 61,50% B lijn: 1. Toos Wijngaard & Piet v.d. Wijngaard 64,50%; 2. Dé Demouge & Jan Rasenberg 61,50%; 3. Ad v. Enden & Mart v. Enden 59,00% Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel. 5020520.

Uitslagen Mat 1: 1/2. Jan Appeldoorn 23; 1/2. Annie de Zwart 23; 3. Jo Snepvangers 20; 4. Miep Bakker 19; 5/6. Jan Jochems 14; 5/6. Annie Evers 14 Mat 2: 1. Netty v.d. Beemt 34; 2. Helma Visser 26; 3. Zus v. Sundert 23; 4. Annie Suijkerbuijk 21; 5. Jaantje Nooijens 15. Sjoelen Uitslag 28 februari, A-klasse: 1. Ria Frijters 1068 pnt; 2. Riet Balemans 1030 pnt; 3. Jeanne Aarts 1028 pnt B-klasse: 1. Dymphie Broos 1058 pnt; 2. Koosje v. Gils 1053 pnt; 3. Willie Joosen 1050 pnt C-klasse: 1. Ans de Kroon 964 pnt; 2. Lea Eilert 922 pnt; 3. Riet Snepvangers 897 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. Jubileumviering 60 jaar KBO EttenLeur C/Z Vrijdag 8 maart worden alle leden die zich als gasten voor dit bijzonder feest hebben aangemeld vanaf half tien in de Nieuwe Nobelaer verwacht. Het is van belang dat men het uitgereikte persoonlijke toegangsbewijs meebrengt. Zorg ook dat U ruim voor tien uur aanwezig bent. Het dagprogramma wordt dan geopend met een gebedsdienst in de grote zaal. Daarna is er koffie met gebak en volgen toespraken van de burgemeester, een vertegenwoordiger van KBO-Brabant en van onze eigen voorzitter, afgewisseld door een gezellig optreden van de “Josjes”. Om 12.30 uur

Bruynseels-Vochten onbetwiste specialist verandabouw

volgt de lunch op het Evenementenplein en in de Vermeulenzaal (kleine zaal). Na hiervan genoten te hebben gaan we terug naar de grote Theaterzaal waar om twee uur het grote middagprogramma begint met het optreden van het uitgebreide gezelschap “De Gouden Mix” . Dit zal zorgen voor bijzonder muziektheater met toneel, sketches en zang. Deze show is getiteld: ‘Ons Heerlijk Brabant’ speelt zich af in de jaren 50/60 in een typisch Brabants dorp, waar zich allerlei verwikkelingen afspelen. In de pauze is er koffie of thee. Deze grootse jubileumbijeenkomst word afgesloten omstreeks half vijf. KBO LEUR Bridge Uitslag 28 februari, A-lijn: 1. Kees Maas-Frans Verheijden 66,67%; 2. Ria Luijten-Riet Smit 61,67%; 3. Ria v. GijselBets Nouws 52,50% B-lijn: 1. Thil en Cor Wouters 61,11%; 2. Tonnie de Leeuw-Frans Takx 58,33%; 3. Will de Groot/Geralda Frijters 54,17%

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief!

Voices of the Globe.

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 8 maart wordt er in Etten-Leur Internationale Vrouwendag gevierd in het Turfschip Schipperstraat 2. De zaal is open op 19.30 uur en je wordt onthaalt door muziek van DJ Hoeda. Het programma begint om 20.00 uur met een optreden van Voices of the Globe. Een vrouwenkoor waarvan het initiatief ligt bij o.a. Sivel. Zij presenteren een programma met liedjes uit alle windstreken. Verder komt er nog een spreekster, die kort iets vertelt over ‘vrouw zijn in deze wereld’ en er wordt ruimte gegeven aan veel muziek en dans.

De avond wordt afgesloten met een loterij. In tegenstelling van een eerder bericht is de avond voor alle Etten-Leurse vrouwen vanaf 16 jaar en ouder. Er zijn heerlijke hapjes uit diverse landen. Wij willen graag zoveel mogelijk EttenLeurse vrouwen begroeten op deze avond. U bent van harte welkom.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

VPTZ zoekt vrijwilligers ETTEN-LEUR - Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. We denken er niet graag aan, maar toch krijgen bijna alle mensen er vroeg of laat mee te maken: iemand in de naaste omgeving wordt ernstig ziek en wil graag zo lang mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving blijven. Om die wens te kunnen realiseren is vaak de hulp en ondersteuning van de zieke en mantelzorgers nodig. Dat doen de mensen van stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) West-Brabant & Tholen vrijwilligers. “Er zijn” is de missie van VPTZ. VPTZ vrijwilligers verlenen daar waar nodig en gewenst, tijd aandacht en ondersteuning. De vrijwilligers zijn gemotiveerde en goed opgeleide mannen en vrouwen, die zich belangeloos inzetten voor hun medemens. Dankzij hen kan vaak de laatste wens van een stervende, thuis blijven tot het einde, worden gerealiseerd. Ook in diverse woonzorgcentra en verpleeghuizen bevinden veel mensen zich in hun laatste levensfa-

se. Vrijwilligers verdwijnen vaak uit beeld wanneer de bewoners ziek worden en achteruitgaan. VPTZ West-Brabant & Tholen zoekt mensen die in de nabije toekomst af en toe kunnen waken bij hen, die weinig of geen familie hebben en hun laatste dagen in het verpleeg- of verzorghuis doorbrengen. Want iedereen mag alleen sterven, maar niet eenzaam. De stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen zoekt betrokken mannen en vrouwen, die hun oudere medemens willen bijstaan in de laatste weken van hun leven. Heeft u tijd om een medemens te helpen? VPTZ zoekt vrijwilligers voor de volgende regio’s: EttenLeur, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen. Wanneer u meer wilt weten over vrijwilliger worden bij VPTZ, neem gerust contact op me VPTZ West-Brabant & Tholen, Postbus 334, 4600 AH Bergen op Zoom, 06 - 514 980 69, email: info@vptz-westbrabanttholen.nl, neem een kijkje op onze website: www. vptz-westbrabanttholen.nl of op Facebook: Noah VPTZ.

ADVERTORIAL

‘Veranda volledig instapklaar bij oplevering’ Bruynseels-Vochten NV uit het Belgische Kalmthout beschikt over de specialisten bij uitstek waar het gaat over onder meer verandabouw. Een introductie met Guido Bruynseels en Marcel Vochten. DOOR ADDO SPRANGERS Zaakvoerders Marcel en Guido van verandabouwer Bruynseels-Vochten NV staan dag in dag uit met beide voeten in de materie. Marcel regelt de verkoop en de uitvoering van de projecten, terwijl collega Guido verantwoordelijk is voor de organisatie in de ateliers. Zo vullen de twee elkaar prima aan, en dat al dertig jaar lang. Groei Bruynseels-Vochten NV ging in 1983 van start als fabrikant van kunststof ramen. Destijds behoorden veranda’s niet tot het aanbod. Door de vlotte groei van het bedrijf was er al gauw meer bedrijfsruimte nodig. Begin jaren ’90 werd die gerealiseerd

met de aankoop van een fabriekshal op de Brasschaatsesteenweg, welke grondig werd verbouwd. “Die nieuwe locatie liet ons toe om een afdeling aluminium en verandabouw op te zetten,” vertelt Marcel. “Daar waren we al langer over aan het nadenken. We wilden onze klanten immers over de hele lijn onderhoudsvriendelijke en hoogwaardige producten kunnen aanbieden. Aluminium leent zich daar perfect toe. Dit materiaal is stabiel, heeft een hoge isolatiewaarde, is gemakkelijk te onderhouden en biedt zeer veel mogelijkheden naar kleur en vormgeving.” Instapklaar Een van de belangrijkste troeven waarmee Bruynseels-Vochten zich van anderen onderscheidt is haar dertig jaar kennis en ervaring. Guido: “Onze klanten krijgen niet alleen professioneel advies, ze kunnen bij ons ook kiezen voor een totaalpakket dat perfect is afgestemd op hun budget. Dit omvat het volledige traject van ontwerp tot oplevering van de afgewerkte veranda. We staan dus

ook in voor de fundering, het aanpassen van het rioleringsnet, het plaatsen van de arduin, de metselwerken en een eventuele doorbraak met de woning. Die werken gebeuren allemaal door eigen vakmensen. Daarnaast kunnen we zorgen voor zonwerings- en verwarmingssystemen, elektro en sanitair via zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. Voor de klant plannen en regelen wij alles van A tot Z. Bij oplevering is de veranda volledig instapkaar.” Vertrouwensrelatie Ook haar prima klantenservice is een belangrijke factor in het succes van Bruynseels-Vochten. “Wij zorgen dat we er staan voor de klant, en dat gedurende het gehele traject”, geeft Marcel aan. “Na goedkeuring van de offerte wordt het dossier door nagenoeg één en dezelfde persoon opgevolgd, dat schept een vertrouwensband. Ook als er later nog iets geregeld moet worden, kan de klant bij deze persoon terecht. Die vertrouwensrelatie trekken we door in onze volledige aanpak.”

Zorgeloos Bij verandabouwer Bruynseels-Vochten NV is elke klant even belangrijk. Of het nu gaat om een bescheiden aanbouw of een grootschalig project, de firma maakt van elke opdracht een realisatie om trots op te zijn. Als klant hoef je je niets aan te trekken van

de organisatie. Je geniet van een zorgeloos traject en bij de oplevering is je veranda volledig instapklaar. En dat allemaal perfect binnen budget! De firma is tevens specialist in de renovatie en nieuwbouw van kunststof en aluminium kozijnen.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 18


nu: 2 hallen! zondag

10 maart

racketcentrum

terheijdenseweg 500 4826 aB

Breda Volg Breda-noord/terheijden Bij schaatsbaan Breda

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

vlooien markt

BUSSEN TE

gratis

HUUR

v.a. € 48,- p/dag MaaRT akTiE!!! Gehele maand maart km vrij op al onze huurbussen

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

www.QualityCarRent.nl 076-5022267

SCHALKE 04 – HOFFENHEIM 30 mrt

€ 99,00

VERRASSINGSREIS PASEN 1 apr (2e Paasdag)

€ 75,00

KEUKENHOF 4 apr, 20 apr en 1 mei

€ 32,50

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

Compleet verzorgde dagtocht

keukens

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

zen uken kie e k w u thuis

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

Vervoer + entree

KONINKLIJKE SERRES LAKEN € 25,00 24 apr en 2 mei Vervoer, entree en vrij bezoek aan Brussel

HEILIGE BLOEDPROCESSIE 9 mei (Hemelvaart)

€ 35,00

LIBELLE ZOMERWEEK 13 t/m 19 mei

€ 34,00

Vervoer, tribuneplaats en vrij bezoek Brugge

Vervoer + entree

DAGREIS LONDEN vanaf € 49,00 30 mrt, 27 apr, 25 mei, 29 juni, 6 juli Vervoer, overtocht + plattegrond

2-DAAGSE LONDEN vanaf € 119,00 27 apr, 4 mei, 29 juni, 13 juli Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

www.brabantexpres.nl

oPen: 10.00 - 17.00 uur

Info: 0161-456291 Te koop:

Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ééndagskuikens. Ook Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

9 + 10 MRT. ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

Gitaarlessen Gegeven door gediplomeerd docent

Klassiek solo en basgitaar in div stijlen.

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

Toon v/d Maagdenberg toongitaar@gmail.com Tel. 076-5032876

De mooiste ramen,

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

EN G A D 3 EUR art 201

a D OPEagN9 & zondag 10.0m 0 uur

Zaterd

7

0 tot 1

.0 van 10

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

BESTE PRIJS

Jan Jochems Handel

en

TransporT

BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013


sport

Internos weet niet te winnen en raakt verder achterop ETTEN-LEUR - Na het teleurstellend resultaat tegen Rood Wit W is ook de wedstrijd in Bergen op Zoom tegen MOC’17 verloren. Met een 3-1 nederlaag is Internos inmiddels afgezakt naar de vierde plaats, terwijl de derde plaats weleens recht zou kunnen geven op deelname aan de nacompetitie. Internos werd afgetroefd door MOC’17 en keek met rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Kort na de thee scoorde MOC’17 3-0 en was de wedstrijd al gespeeld. Patrick Schalk scoorde voor Internos nog wel maar een beter resultaat zat er niet in. Programma jeugd Zaterdag 9 maart 08.45 Internos D3-Unitas’30 D3 08.45 Internos D4-MOC’17 D4 08.45 Internos E5-Victoria’03 E5 08.45 Internos F4-Seolto F2 08.45 Internos F5-De Fendert F3

SC Unitas’30

Programma maandag 11 maart 18.30 Jong NAC-Jong NEC/Fc Oss Verdere programma van zaterdag 9 en zondag 10 maart zie de site www.unitas30.nl Darten Zaterdag 9 maart wordt het Koppeldarttoernooi weer gehouden. Aanvang om 16.00u. Aanwezig om 15.30u. Schrijf je in, nu het nog kan. Kosten te voldoen bij aanvang toernooi. In de pauze wederom een loterij. Organisatie: Edwin v. Zundert en Eric v. Elteren (darten@unitas30.nl). Jeugd darten Op vrijdag 8 maart wordt de jaarlijkse dartavond gehouden voor de C-D-E leden. De avond begint om 18.30 uur. Inschrijven kan door middel van een briefje met je naam en team in de brievenbus van de activiteitencommissie te doen. Je kunt je inschrijven tot 7 maart 20.00 uur. Er zijn prijzen voor de eerste drie plaatsen en voor de winnaar van de verliezersronde. Vriendinnendag Unitas ‘30 houdt op 22 maart en 12 april, in samenwerking met de KNVB, een Vriendinnendag en nodigt jou en je vriendinnen hiervoor uit. Heb jij zin om gezellig samen met jouw vriendinnen, buurmeisjes en/of nichtjes te komen voetballen bij onze vereniging? Of ken je andere meisjes die het

08.45 Internos F7-Klundert F4 08.45 Internos M1-Unitas’30 M2 10.00 Internos D1-RBC D1 10.00 Internos D5-SC Welberg D1 10.00 Internos E7-Baronie E9 10.00 Internos E8-Virtus E6 11.15 Internos C2-Virtus C2 11.15 Internos C5-Alliance C3 12.45 Internos B1-JEKA B1 12.45 Internos B2-Moerse Boys B1 12.45 Internos B3-Rijen B5 12.45 Internos G1-SSV’65 G1 14.45 Internos Za1-Tholense Boys 1 14.45 Internos Za4-Seolto 4 14.45 Internos A2-Terheijden A1 14.45 Internos A4-Halsteren A3 08.30 Unitas’30 F6-Internos F6 08.45 DVO’60 D5-Internos D7 09.00 Klundert D2-Internos D6 09.00 Virtus E4-Internos E6 09.00 Halsteren E8-Internos E9 09.00 Roosendaal F3-Internos F2 09.15 BSC E1-Internos E1

09.30 Cluzona F3-Internos F3 10.00 Virtus E2-Internos E2 10.00 Bavel E5-Internos E3 10.15 DSE C4-Internos C4 10.15 Halsteren F1-Internos F1 10.30 SC Stavenisse E1G-Internos E4 11.00 Advendo D1-Internos D2 11.00 Unitas’30 M5-Internos M2 11.00 SC Olympus G2G-Internos G2 11.45 Boeimeer C1-Internos C1 12.00 TSVV Merlijn 2-Internos Za2 12.30 VVC’68 5-Internos Za5 13.00 WDS’19 A2-Internos A3 14.00 Schijf C1-Internos C3 14.15 Jodan Boys A1-Internos A1 14.30 VVR 2-Internos Za3 14.30 DSE 5-Internos Za6 15.00 Beek Vooruit MA1-Internos MA1 Kijk voor meest actuele laatste wedstrijdinfo altijd op de site. Oproep aan alle leiders en trainers a.u.b. uitslagen geven. Ook van oefenwedstrijden.

ook leuk zouden vinden om een keer met je mee te gaan? Geef ze dan tegelijk met jou op! Meedoen is gratis. De Vriendinnendag van Unitas ‘30 op de Lage Banken begint om 17.45 uur en is rond 19.15 uur afgelopen. Tijdens deze vriendinnendag voetbal jij met de andere meisjes in de pupillen- en/of juniorenleeftijd een avond met elkaar en staat het plezier voorop. Het doel is om jou en je vriendinnen, buurmeisjes en/of nichtjes met hun ouders kennis te laten maken met het voetballen en met het meisjesvoetbal bij onze vereniging Unitas ’30. Jouw ouders en die van jouw vriendinnen, buurmeisjes en/of nichtjes mogen dus ook komen kijken. Meer informatie over meisjes- en vrouwenvoetbal bij Unitas ‘30 kun je vinden op www.unitas30.nl Wil jij met je vriendinnen, buurmeisjes en/of nichtjes meedoen? Vul het inschrijfformulier in en geef dit aan je leid(st)er of train(st)er. Je kunt ook een email, met daarin alle persoonlijke gegevens, sturen naar: Unitas ‘30, Julia Nuijten, meisjes coördinator Unitas ‘30, meisjes-coordinator@unitas30.nl Wil je meer weten over de activiteit? Kijk op de site van Unitas ’30.

van het seizoen 2013-2014, weer tijdig te voorzien van hoofdtrainers. Bekijk hier de totale lijst. A1: Sandor Wichers en Roger Lambregts B1: Cees v/d Luijtgaarden B2: Ashwin v/d Heuvel en Hussain Al Mizori C1: Antonio Verschuren C2: Corné de Weert D1: Joris Hendrikx D2: Antonio Verschuren (opleidingsteam) D3: Ron de Jong en Marcel de Bruijn D5: nnb (opleidingsteam) E1: Richard Teunissen E2: Jac Suijkerbuijk, Danny Fehling en Jack v. Beers (opleidingsteam) E3: Patrick Cranenburg E4: Rob Willers (opleidingsteam) E5: Jac Suijkerbuijk (opleidingsteam) F1: Nicky Kiewit F2: Yorrick Verwijmeren (opleidingsteam) F3: Kees Nooren F4: Rob Willers (opleidingsteam)

Technisch plaatje 2013-2014 De technische commissie is erin geslaagd om alle standaard- en opleidingsteams,

De term opleidingsteams is nieuw binnen Unitas’30. Om vanuit de F-pupillen (= 7-tallen) de overstap naar de D-pupillen (= 11-tallen) beter te kunnen maken, worden er binnen de F-, E- en D-pupillen opleidingsgroepen gevormd. Deze groepen trainen eveneens 2x per week. Deze teams worden niet aangemerkt als standaardteams.

Februari toernooi

BC Friday Badminton

Finale BC Friday februari-toernooi 2013.

ETTEN-LEUR - BC Friday badminton vereniging speelt elke vrijdagavond van 21.00-23.00 uur badminton in de indoor hal van Top Shot in Etten-Leur. Om het competitie element binnen de vereniging BC Friday badminton te verhogen, is er voor gekozen een toernooi te organi-

seren met de titel ‘februari toernooi 2013’. In de vier vrijdagavonden van de maand februari werden dubbel partijen gespeeld, waarna op vrijdagavond 22 februari de finale uitslag moest bieden. De strijd ging hierbij tussen het tweetal Dave Eikenhorst/Jan de Vries tegen Wer-

ner van Oers/Tjeerd Riemens. Uiteindelijk ging het tweetal Eikenhorst/ de Vries met de titel aan de haal. Mocht je interesse hebben gekregen in een partijtje badminton, dan ben je welkom op vrijdagavond vanaf 21.00 uur in Top Shot Etten-Leur, aan de Couperuslaan 14. pAGINA 20

1e boottocht 2013 onder winterse omstandigheden

HSV de Platvissers ETTEN-LEUR - Op zondag 24 februari rond 08.00 uur gingen er 14 leden van de HSV de Platvissers met de Sunbear vanuit Hansweert de Westerschelde op. Het waren echt winterse omstandigheden. Het sneeuwde en er lag al aardig wat sneeuw. Om omstreeks 08.50 uur lagen ze voor anker en kon de wedstrijd beginnen. Om 10.00 uur was er nog niets gevangen. De schipper besloot om het anker te lichten en te verkassen. Ter hoogte van het Middelgat zijn ze opnieuw voor anker gegaan. Om 11.40 uur werd pas de eerste vis gevangen. Jan van Oers ving de eerste vis. Tijdens de drie en een half uur netto durende wedstrijd werd er slechts een vis bijgevangen. John Smans ving deze vis. In de geschiedenisboeken van onze vereniging scoort deze boottocht qua vis-

vangsten veruit als de slechtste wedstrijd ooit. Er hoefde niet gewogen te worden. Jan van Oers had de grootste vis gevangen. Hij werd eerste. Tweede werd John Smans. De rest van de vissers werd derde. Na de wedstrijd werd opnieuw verkast en zijn ze terug gevaren naar de Kop van de Molenplaat. Tot kwart voor drie werd er recreatief doorgevist. Er werd niets meer gevangen. Iedereen had er genoeg van en de schipper kreeg zijn goedkeuring om terug naar de haven te varen. De volgende vistocht is op zaterdag 23 maart. We varen dan met De Salamander vanuit Tholen. Opgeven voor deze tocht is op maandag 18 maart van 18.00 uur tot 19.00 uur bij C.Baremans tel: 076-5020600. We hopen dan op betere vangsten. Voor verdere informatie over onze vereniging kijk dan eens op www.hsvdeplatvissers.dse.nl

Bridgeclub Tanaka Uitslag donderdag 28 februari, groep A: 1. Twink Le Poole-Nini Schager* 66,88; 2. Albert Paulissen-Cees Wouters 60,00; 3. Francis Bruijns-Jenny Lauwerijssen* 56,56 Wij spelen donderdagochtend om half 10.

De contributie is laag. Men mag gratis proef komen spelen. Gezellige club. Wij kunnen nog enkele leden gebruiken. Voor informatie bel naar 0165-503111.

a.s. zondag open

van 11.00 tot 17.00 uur

Strijbeekseweg 14 ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Biljartcompetitie Etten-Leur ZGR 3-ZGR 2 6-2 J. Thijs-K. Bartels 2-0 K. Kolijn-J. Dijkstra 2-0 W. v. Brink-K. Nooyens 2-0 I. Dorst-H. Schreuder 0-2 BSL-Kannet 2-6 R. v.d Beemt-A. Hendriks 2-0 J. Krijnen-A. Bakker 0-2 A. v. Oers-A. Koevoets 0-2 B. Mol-M. v. Helden 0-2 DDS 1-Ouwe Brug 6-2 A Kerstens-M. Lips 2-0 J. Slijpen-F. de Hesselle 0-2 W. v. Liebenstein-P. Brandt 2-0 J. Veraart-P. Brandt 2-0 De Schuit-MM 8-0 J. de Klerk-R. v. Inge 2-0 J. Baartse-R. v.d Korput 2-0 R. v.d Steen-N. Brans 2-0 F. v. Huijgenvoort-R. v. Cauter 2-0 BBP-ZGR 1 4-4 H. Post-N. Hefti 2-0 R. Lauwen-M. v.d Sman 0-2 T. Aarts-T. Mehagnoul 0-2 A. Aarts-J. Dekkers 2-0 VVK-ZGR 3 4-4 E. Hermans-J. Thijs 2-0 E. v. Zundert-K. Kolijn 0-2 E. v.d Reep-J. Roks 2-0 J. v. Kastel-I. v. Dorst 0-2 DDD 2-BVR 1 6-2 M. Bruil-J. Roovers 0-2 J. Oonincx-J. Kaptein 2-0 A. Jaspers-W. Hermans 2-0

E. Roeloffs-H. Oomen 2-0 ZGR 2-DDD 1 2-6 K. Bartels-J. Voermans 2-0 J. Dijkstra-J. v. Oers 0-2 K. Nooyens-H. Gielen 0-2 H. Schreuder-L. de Zwart 0-2 BVR 2-DDS 2 2-6 W. Plasmeier-M. Luiken 0-2 F. Brok-G. Nijssen 0-2 A. Mouwen-K. Dekkers 0-2 G. Kellenbach-B. v. Bezouw 2-0 Stand 1. Kannet 100-76; 2. DDD 2 99-77; 3. BSL 98-78; 4. BVR 2 96-80; 5. DDS 2 90-86; 6. BBP 89-79; 7. ZGR 1 89-87; 8. DDD 1 88-88; 9. BVR 1 88-88; 10. ZGR 2 86-90; 11. VVK 84-92; 12. ZGR 3 84-92; 13. DDS 1 83-93; 14. De Schuit 81-95;15. MM 73-95; 16. Ouwe Brug 72-104. Programma Woensdag 6 maart Ouwe Brug-ZGR 2 ZGR 3-DDS 1 Donderdag 7 maart DDD 1-BSL MM-DDD 2 Vrijdag 8 maart ZGR 1-DE SCHUIT BVR 1-VVK Maandag 11 maart Kannet-BVR 1 Dinsdag 12 maart DDS 1-BBP


aanbieding!

MAINCOWEL B.V. Zoekt Zoekt medewerkers medewerkers voor voor de de buitendienst buitendienst op diverse projecten in de regio’s op diverse projecten in de regio’s West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.

West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.

ONDERHOUDSBANKWERKERS

ONDERHOUDSBANKWERKERS 1E PIJPFITTERS

Voor nieuwe junioren: Gratis racket en een BrubaSport waardebon t.w.v. 6 15

1E PIJPFITTERS

GRONDWERKERS

GRONDWERKERS

U MOET IN HET BEZIT ZIJN VAN: EIGEN VERVOER & B-VCA

U MOET IN HET BEZIT ZIJN VAN:

Bent uEIGEN op zoekVERVOER naar een uitdagende & B-VCAfunctie met diversiteit in zowel de soort werkzaamheden als Bent in deuverschillende en werklocaties? op zoek naarprojecten een uitdagende functie Bel, mail in of zowel bezoekdedan onze website. met diversiteit soort werkzaamheden

www.tcetten.nl

5 lessen GrATiS

als0168-380299 in de verschillende info@maincowelbv.nl projecten en werklocaties?  Bel, mail of bezoek dan onze website. WWW.MAINCOWELBV.NL

Voor nieuwe Seniorleden Kijk snel op de website of neem contact op met Paul van Haren Tel. 06-51240091

 0168-380299

info@maincowelbv.nl

WWW.MAINCOWELBV.NL

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

www.adviesburocoremans.nl

Tel: 076-5962336 Fax: 076-5964794 info@adviesburocoremans.nl

DinsDag

Onbeperkt Spare-ribs

woensDag

€ 13,95 p.p.

Roergebakken kip met ui, kerrie en creme fraiche op rijst € 10,95 p.p.

DonDerDag

Kabeljauw met spek omwikkeld op pasta met citroensaus € 10,95 p.p.

vrijDag

Biefstuk € 10,95 p.p. Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

gratis bezorging in Etten-Leur v.a. e20.-

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

0165 342478

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

08 - 03 09 - 03 16 - 03 23 - 03 30 - 03

3 jaar STUIFTEENAGE.NL STUIVEZAND CLASSICS met o.a. PAT B, D-VINITY BAND ZONDER BANAAN, bestel je kaarten via www.stuivezand.nl BIRTHDAYZZ 4 years TEKNIXX Meer info www.stuivezand.nl


Geslaagde muziekdag

Stadsverlichting: stilte delen in Etten-Leur op 10 maart ETTEN-LEUR - Stilte confronteert ons met de drukte in ons hoofd, maar brengt ook rust, werkt helend en geeft ons de ruimte die nodig is om daadwerkelijk te kunnen horen. Niet vreemd dus, dat inmiddels is bewezen dat het een harmoniserend effect op de omgeving heeft, als ongeveer 1% van de bevolking regelmatig stil is.

Het hele orkest tijdens de muziekdag.

ETTEN-LEUR - Het was afgelopen zondag een drukte van jewelste in de Nieuwe Nobelaer. Er stond een grootse muziek dag op het programma. Leerlingen van de Kunsteducatie waren uitgenodigd om samen met de leden van Harmonie Constantia een hele dag muziek te maken. Om 10.00 uur druppelden de eersten binnen. De gevorderde leerling en leden van de Harmonie werden welkom geheten door Koen van Hooft, voorzitter van Harmonie Constantia. Al gauw nam Olaf Baeke het stokje over en werd er begonnen met de repetitie van 2 lastige stukken; enkele delen uit Efteling Highlights en Disney at the Movies. Ineens was er rumoer. Een van de trompettisten kwam binnen met een wel heel bijzonder verhaal. Onderweg naar de Nieuwe Nobelaer was hij een oudere man tegen gekomen die met zijn scootmobiel stil was komen te staan midden op een kruising bij de Nieuwe Nobelaer. Hulp was snel nodig. Samen met een ander lid van de Harmonie is de man opgestaan en kon deze man lopend zijn weg vervolgen. De gestrande scootmobiel zou in de loop van de dag opgehaald worden.

Na dit oponthoud kon de repetitie doorgaan en werd er flink gerepeteerd. Ondertussen kwamen de beginnende muzikanten al binnendruppelen. Tijd voor pauze dus. Na de pauze werd er nog eens 4 andere stukken geoefend. De groep muzikanten vulde het hele podium van de theaterzaal van de Nieuwe Nobelaer. Na de lunch werden alle nummers nog een keer gespeeld. Hier en daar een aanpassing zodat om 15:00 het afsluitende concert gegeven kon worden. Papa’s en mama’s, broertjes en zusjes, oma’s en opa’s werden om 15.00 uur welkom geheten door Loes Dircken, docent en manager van de kunsteducatie. “Deze dag is een mooi voorbeeld van de samenwerking die we hebben met de Harmonie. Een mogelijkheid om voor beginnende en gevorderde leerlingen te werken met een “echte” dirigent en te spelen in een groot orkest. Enkele weken geleden zijn ze al begonnen met de muziekstukken die u vanmiddag gaat horen. In je eentje is muziek maken al leuk, maar met z’n allen nog leuker. U aandacht voor de gevorderde leerling en Harmonie Constantia met enkele delen uit Efteling Highlights. Herkend u de muziek van de Indische waterlelies, Carnival Festival en Villa Volta?

Het publiek ging ervoor zitten en werd getrakteerd op een mooi stukje muziek. Hierna kwam Disney at the Movies aan de beurt. Bekende stukken uit Jungle Book, Alladin, The Lion King en Mary Poppins passeerden de revue. Het applaus was voor de zo’n 10 gevorderde leerlingen en de leden van de Harmonie. Er volgende een populair liedje van Lady Gaga, Pokerface. Weer een tiental muzikanten deden mee. Als laatste de finale van het concert. Alle leerlingen werden door dirigent Olaf Baeke uitgenodigd om mee te doen. Als eerste de mars, You’re a grand old flag. Een bekend nummer als tweede. Weet u welke is d opdracht die Olaf aan het publiek geeft. Do-Re-Mi uit de Sound of Music, weet u wel…. Het laatste nummer is weer en concertmars genaamd Laredo. Vol overgave spelen zo’n 100 muzikanten olv Olaf Baeke de sterren van de hemel. Dit wordt bekroond met een warm applaus. Als toegift wordt het publiek nogmaals getrakteerd op Do-Re-Mi. Het publiek zingt en klapt mee en beloont de muzikanten met een staande ovatie. Een geslaagde muziek dag.

Dit uitstralingsfenomeen, dat door wetenschappers tot het Maharashi-effect is gedoopt, intrigeerde Tijn en Chris Touber (www.stadsverlichting.nu). Zij stellen daarom belangeloos hun huiskamer open voor meditatiesessies, vanuit hun wens om zo een bijdrage te leveren aan de samenleving. Daarnaast vragen ze zoveel mogelijk anderen om iedere 2e zondag van de maand om 20.00 uur hetzelfde te doen of om één van de inmiddels ruim 500 huiskamers te bezoeken voor een uur gedeelde stilte. Wanneer je de stilte in jezelf en het bewustzijn dat daaruit voor-

komt weer gaat ervaren, dan breng je de hemel vanzelf weer tot leven: in jezelf én in je omgeving. Dát is waar Stadsverlichting over gaat. Als jij hieraan, net als Stichting ZIEL, ook graag jouw steentje wil bijdragen, dan ben je van harte welkom, ongeacht of je meditatie ervaring hebt. Meldt je dan bij voorkeur aan op www.stadsverlichting.nu of op de site: www.zininetten-leur.nl Net als vorig seizoen zorgen wij weer voor een ‘huiskamer’, stoelen en dekentjes en zal Angelique ons weer naar de stilte begeleiden. Voor wie dat wil is er na afloop de mogelijkheid om bij een kop warme kruidenthee nog even bij te komen of met anderen na te praten. Zondag 10 maart, 14 april, 12 mei en 9 juni: ontvangst vanaf 19.45 uur in stilte; aanvang 20.00 uur (vanaf dan is de deur dicht) Locatie: Lambertuskerk, Markt 62, 4875 CG Etten-Leur. Entree: gratis.

op TV: RTL LifestyleXperience zondag 10 maart 14.25 uur RTL 4

20% KORTING op beha

ng (300 boeken, oa. Eijffinger)

OPGELET! NIEUW! PVC en PVC Click!

Gekozen tot inspiratiewinkel van het jaar 2013! Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | www.vromans-ettenleur.decokay.nl

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, bestuur@ hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 0765012281, pastorie.lambertus@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-10.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Agenda activiteiten Vastentijd: Achterin de kerk vindt een beknopte agenda met alle activiteiten in het kader van Vastenaktie. Neemt u gerust een exemplaar mee. Bij alle activiteiten bent u van harte welkom. Aanvulling bloemversiergroep: De bloemversiergroep van de Lambertuskerk is hard op zoek naar aanvulling van de werkgroep. Mocht u het leuk vinden om met bloemen te werken en de groep te komen ondersteunen. Geef dan u naam en telefoonnummer op bij de pastorie van de Lambertus. Tel. 076-5012281 (iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur). U zult dan teruggebeld worden door een van de leden van de werkgroep. VIERINGEN Vieringen: 3de zondag van de vasten. Lezing: uit het boek Jozua 5,9a-10-12. Evangelie: Lucas 15,1-3.11-32. Lambertuskerk Donderdag 7 maart 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zaterdag 9 maart 17.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren. Samenzang. Misintenties: Petronella Cornelia Kerstens-Verschuren, Petronella Jacoba Heeren-Lambregts, Johanna Maria Mathijssen-Lasaroms, Barbara Kristina Verhoeven-Szelagwo-

ska. We bidden met iemand mee uit dankbaarheid. Zondag 10 maart 11.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren. Samenzang. Misintenties: Petronella Cornelia Kerstens-Verschuren, Petronella Jacoba Heeren-Lambregts, Johanna Maria Mathijssen-Lasaroms, Barbara Kristina Verhoeven-Szelagwoska, Piet v. Beek en Arnold v.d. Linden, overl. ouders Jongenelis v. Haperen, Ria v. Berkum-Jongenelis, Corry de Grauw-Jongenelis en familie. Woensdag 13 maart 19.00u: Eucharistieviering. Voorgangers Bisschop Liessen en pastor Ton v. Balveren. Na afloop is er gelegenheid, onder het genot van een bakje koffie, de bisschop te ontmoeten. Donderdag 14 maart 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Zondag 10 maart 9.30u: Viering van Woord en Communie. Presentatie Eerste Communicanten. Voorganger pastor Ad Rouwendal met zang van het kinderkoor De Hartegalen. Intenties: Anna v.d. Avoird-Bakx; o.o. Vermunt-Graumans; Antonius Bastiaansen t.g.v. verjaardag; Johannes Timmers. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Lambertuskerk Gedoopt: Annabel Bierkens, Ronin Vogel, Jiro Vogel, Yoia Vogel. Doopvieringn Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 24 maart, 21 april, 9 juni. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 11 en 18 maart, 17 april, 4 juni. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 17 maart om 13 uur (7 en 14 maart) en 7 april om 13 uur (27 maart en 3 april). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op de-

zelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Maandag 11 maart: Kerk 19.00u Repetitie Passie concert; Lambertuszaal 18.00u Jongerenpastoraat; Markt 19.30u Caritas. Dinsdag 12 maart: Parochiezaal 10.00u Koffiegroep; Kerk 15.00u Vastenactie, sobere maaltijd en Vesper; Lambertuszaal 18.15u repetitie kinderkoor; Ut Praothuus 19.30u De Kerkzwervers. Woensdag 13 maart: Apostelzaal 10.00u repetitie Dameskoor; Markt 15.00u Bezoek Bisschop; Kerk 19.00u eucharistieviering; Markt 20.00u Ziel. Donderdag 14 maart: Markt 13.30u Pastoresoverleg; Apostelzaal 19.30u repetitie Lambertuskoor; Markt 19.30u agenda commissie; Lambertuszaal 20.00u gezinsvieringenwerkgroep. Zaterdag 16 maart: Kerk gehele dag Passie concert. Petruskerk Dinsdag 12 maart: 10.00u vergadering bloemschikken versiergroep; 13.30u Voorbereiding Stap 4 1e Communie. Woensdag 13 maart: 14.30u bezoek Bisschop Liessen. Donderdag 14 maart: 19.00u mogelijk oecumenische avond in de kerk; 20.00u in het Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 15 maart: 19.00u repetitie koor Van Alles Wat. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www. ichthusgemeente.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 10 maart, de vierde zondag van de veertigdagentijd, zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor groep 1 tot 5 en 6 tot 8 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerkzaal

PAGINA 22

na aankondiging van de voorganger. In deze weken houden ze zich bezig met het veertigdagen project. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 0765013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165-383927 (secretariaat) of mail naar info@dehoeksteen.com Zondag 10 maart spreekt Jan Verschoor. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Vrijdag 8 maart 19.30u Women Only, Nieuwe Nobelaer. Dinsdag 12 maart 14.00u 60+ huisgroep bij familie Koffyberg. Woensdag 13 maart 20.00u huisgroepen Etten-Leur en omgeving. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl


SelecTer wordT je nieT zomaar!

Techno Select en Techno Group pakken speciale

opdrachten

projectmatig

aan.

TechnoTechnoSelecTer SelecTer wordT je je wordT nieT zomaar!

nieT zomaar!

aannemingen

Bijvoorbeeld

voor

tijdelijke of speciale opdrachten, waar

Ter versterking van ons team hebben wij plaats voor een:

het niet meer gaat om de invulling van

Ben jij (MBO) technisch geschoold?

een vacature maar de uitvoering van Techno Select en Techno Group pakken

Gemotiveerd?

een project. Nationaal en internationaal speciale opdrachten aannemingen

Bereid tot het volgen van opleidingen?

projectmatig teams

aan. van

Bijvoorbeeld voor TechnoSelecters

worden Techno Select en Techno Group pakken

tijdelijke of speciale opdrachten, waar

ingezet die met hun specifieke kennis en

speciale

aannemingen hetopdrachten niet meer gaat om de invulling van

kunde klaar staan om elke technische klus

een vacature maar de uitvoering van projectmatig aan. Bijvoorbeeld voor

Ben jij (MBO) technisch geschoold? Gemotiveerd?

worden van TechnoSelecters de Techno Selectteams organisatie. Daar zijn

Kun je bedrijfwij goed vertegenwoordigen? Danjij willen graag kennis met je

gespecialiseerde divisies voor ontwikkeld

Heb je geen 9 tot 5 mentaliteit?

een vacature deomuitvoering van kunde maar klaar staan elke technische klus zoals de Techno Group en Techno Select

te klaren. Met achter zich de sturing van

een project. Nationaal en internationaal

Maintenance & Marine de Techno Select Services. organisatie. Daar zijn

worden

teams

van

TechnoSelecters

gespecialiseerde divisies voor ontwikkeld

De functie: Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van glasvezelversterkte polyester profielen. Je onderhoudt en verdiept de bestaande contacten, werkt actief aan uitbreiding van ons klantenbestand en draagt bij aan de afwikkeling van het verkoopproces. De werkzaamheden zullen deels in de buitendienst plaatsvinden en deels op ons kantoor in Heijningen. Het werkgebied is voornamelijk Nederland, Duitsland en België. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directie.

Heb je geen 9 tot 5 mentaliteit?

Bereid tot het volgen van opleidingen?

het niet meer gaat om de invulling van ingezet die met hun specifieke kennis en

Account manager (M/V) (fulltime)

Kun jij je bedrijf goed vertegenwoordigen?

te klaren. Met achter zich de van een project. Nationaal ensturing internationaal

tijdelijke of speciale opdrachten, waar

maken.

Ben jij (MBO) technisch geschoold?

Bel ons op telefoonnr. 076-5040747

Gemotiveerd?

Mail

je

sollicitatie

voorzien

van

je

Bereid tot het volgen van opleidingen?

uitgebreide CV naar info@technoselect.nl Dan willen wij graag kennis met je maken.

Kun jij je bedrijf goed vertegenwoordigen?

Bel ons op telefoonnr. 076-5040747

ingezet diezoals metdehun specifieke kennisSelect en Techno Group en Techno

Heb je je geen 9 totvoorzien 5 mentaliteit? Mail sollicitatie van je

Marine Services. klus kunde klaarMaintenance staan om&elke technische

uitgebreide CV naar info@technoselect.nl

te klaren. Met achter zich de sturing van Techno Select Uitzendorganisatie BV

de Techno Select organisatie. Daar zijn T: 076 - 50 40 747 gespecialiseerde divisies voor ontwikkeld F: 076 - 50 40 748 Techno Select Uitzendorganisatie BV E: info@technoselect.nl zoals de Techno T: 076 - 50Group 40 747 en Techno Select I: www.technoselect.nl F: 076 - 50 40 748 E: info@technoselect.nl Maintenance & Marine Services. I: www.technoselect.nl

Dan willen wij graag kennis met je maken. Bel ons op telefoonnr. 076-5040747 Mail

je

sollicitatie

voorzien

van

je

uitgebreide CV naar info@technoselect.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies Techno Select Uitzendorganisatie aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule T: Partner 076 - BV. 50Kijk 40 op: 747

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Wij zoeken: - Een zelfstandig commercieel talent, met de volgende kenmerken: o Relevante opleiding, minimaal op MBO+ niveau o Beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift o Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden o Doorzettersmentaliteit en gedreven en ambitieuze persoonlijkheid o Kennis van- en ervaring met het MS office pakket o Bereidheid tot reizen o Voor deze functie wordt een auto ter beschikking gesteld, dus het bezit van rijbewijs B is een vereiste Wij bieden: - Een zeer uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen een klein team in een sterk groeiend en innovatief bedrijf - Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris en een auto van de zaak - Enthousiaste en collegiale werkomgeving - Een zeer afwisselende klantenkring Interesse? stuur dan je CV met motivatie bij voorkeur per email naar stefan@bijlprofielen.nl.

BV

www.devakman.info Chocolaterie Ickx, gevestigd te Essen (België), is een succesvolle groeiende producent van F: 076 - 50 40 748 of www.keurmerkbedrijf.nl E: info@technoselect.nl unieke chocolade en confiserie, met export over de hele wereld. Ons bedrijf is sterk in zijn I: www.technoselect.nl speciale assortimenten voor de seizoenen, unieke designs en een handmatige afwerking. De klanten zijn klein- en groothandels (importeurs & distributeurs) en grootwarenhuizen al dan niet onder private label. Binnen onze organisatie zijn 125 betrokken medewerkers dagelijks bezig om top kwaliteit te leveren aan onze klanten. Hierbij zijn flexibiliteit en Voor in- en verkoop klantgerichtheid belangrijke speerpunten.

gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Bijl Profielen is in ruim dertig jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van glasvezelversterkte polyester profielen. Nederland is onze thuismarkt, maar we hebben onze grenzen verlegd, want vanuit onze vestiging in Heijningen bedienen wij klanten in geheel Europa. Klanten die actief zijn in diverse branches zoals de bouw, industrie, tuinbouw, maritiem, energietechniek, sport en recreatie. Een gezonde spreiding en een uiterst stabiele klantenset die maakt dat we jaar op jaar autonome groei weten te realiseren.

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zijn wij per direct op zijn naar een:

Medewerker technische dienst m/v Samen met het team van de technische dienst ben je medeverantwoordelijk om zelfstandig voorkomende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Je bent in het bezit van een MTS-bol 4 diploma in de richting Werktuigbouw aangevuld met elektronica of Elektronica aangevuld met mechanische kennis en hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan, bij voorkeur in een voedingsbedrijf. In verband met het lopen van wachtdiensten (late dienst tot 22:00 uur en zaterdagen) is je reistijd tot het werk maximaal 30 minuten. Enthousiasme, flexibiliteit, klantgerichtheid en daadkracht zijn eigenschappen die wij waarderen. Wij bieden afwisselend werk, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Is je interesse gewekt? Stuur dat je CV met motiveringsbrief naar: Chocolaterie Ickx NV t.a.v. Edwin Dekkers of edekkers@choc-ickx.be, Rijkmakerlaan 28, 2910 - Essen. Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Edwin Dekkers op nummer : +32 3 670 03 76 • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Dahliastraat 61 4711 GT St. Willebrord T: 06-24134133 E: info@cpvissenbergschilderwerken.nl I: www.cpvissenbergschilderwerken.nl

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Mollenbestrijding

Bastiaansen Bastiaansen Tevens 076-5968279 uw adres voor gehele ongediertebestrijding Tel. Tel. 076-5968279 www.bastiaansenloonwerken.nl

Al ruim 15 jaar ervaring als schildersbedrijf, voor al uw schilderwerk binnen & buiten, behang en spuitwerk, glasreparaties, wandafwerkingen & evt. houtrot reparatie. Voor uw grote of kleine werken. Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt 6% BTW-tarief.

IK WIL U GRAAG LEREN KENNEN Bent u klaar voor een duurzame relatie? Mens & Relatie helpt u bij het vinden van de juiste partner

Bel:

0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

UW RELATIE IS ONZE MISSE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

W.B. Bijl Profielen B.V. t.a.v. Stefan Jacobs Markweg Zuid 34 4794 SN Heijningen Telefoon 0167-521717 www.bijlprofielen.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

afm 130x96mm

Industrieweg 14, (Industriegebied Dintelmond) 4794SX Hei Marine-Engineering bv is eenbv zeer dynamisch bedrijf marine engineering afmGlobal 130x96mm afm 130x96mm afm 130x96mm van een reeks schitterende zoals Boegschroeven Industrieweg 14, (Industriegebied Dintelmond) 4794SXproducten Heijningen Industrieweg 14, Dintelmond) 4794SX Heijningen Global Marine-Engineering bv is een zeer dynamisch bedrijf gespecialiseerd in de fabricage Industrieweg 14, (Industriegebied (Industriegebied Dintelmond) 4794SX Heijningen Global is dynamisch bedrijf in Koppelingen. van eenMarine-Engineering reeks schitterende bv producten zoals Boegschroeven Azimuth thrusters Schakelbare Global Marine-Engineering bv is een een zeer zeer dynamisch bedrijf /gespecialiseerd gespecialiseerd in de deenfabricage fabricage van Koppelingen. van een een reeks reeks schitterende schitterende producten producten zoals zoals Boegschroeven Boegschroeven // Azimuth Azimuth thrusters thrusters en en Schakelbare Schakelbare Koppelingen. Koppelingen.

Wij zoeken voor een vast Dienstverband Tekenaar / Constructeur WTB

Wij zoeken voor een vast Dienstverband Wij zoeken een Tekenaar / Constructeur WTB Wij zoeken voor voor een vast vast Dienstverband Dienstverband Tekenaar Tekenaar // Constructeur Constructeur WTB WTB Minimaal MTS WTB Werk en Denkniveau -Minimaal MTS WTB en Minimaal MTS WTB Werk Werk en Denkniveau Denkniveau Nederlands / Engels sprekend Nederlands // Engels Engels sprekend sprekend -Nederlands Computerkennis MS Office/ Autodesk-inventor/3d CAD pakketkennis -Computerkennis MS Autodesk-inventor/3d CAD pakketkennis Computerkennis MS Office/ Office/tot Autodesk-inventor/3d pakketkennis Ervaring met Middelzware zware machinebouwCAD bij voorkeur in de tandwielkasten -Ervaring met Middelzware tot zware machinebouw Ervaring met Middelzware tot zware machinebouw bij bij voorkeur voorkeur in in de de tandwielkasten tandwielkasten en of Thrusters. en of en of Thrusters. Thrusters. Bij voorkeur ruime werkervaring -Bij voorkeur ruime werkervaring Bij werkervaring Eenvoorkeur tekentestruime behoort tot het sollicitatie interview Een tekentest tekentest behoort behoort tot tot het het sollicitatie sollicitatie interview interview -Een

Minimaal MTS WTB Werk en Denkniveau Nederlands / Engels sprekend Computerkennis MS Office/ Autodesk-inventor/3d CA Voorwaarden Ervaring met Middelzware tot zware machinebouw bij Voorwaarden Voorwaarden Wij bieden je een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je pakket primaire Wij bieden je een een goed goed via pakket primaire en en secundaire secundaire arbeidsvoorwaarden. arbeidsvoorwaarden. Zo heb je o.a.pensioen MN Services,opleidingsmogelijkheden,verlof / en of Thrusters. Zo heb je o.a.pensioen via MN Services,opleidingsmogelijkheden,verlof // Zo heb je o.a.pensioen via de MNCAO Services,opleidingsmogelijkheden,verlof overwerkregeling volgens . overwerkregeling volgens overwerkregeling volgens de de CAO CAO .. naar Eventueel doorgroeimogelijkheden zelfstandig hoofdconstructeur/engineer manager. Bij voorkeur ruime werkervaring Eventueel doorgroeimogelijkheden Eventueel doorgroeimogelijkheden naar naar zelfstandig zelfstandig hoofdconstructeur/engineer hoofdconstructeur/engineer manager. manager. Ben jij de juiste persoon voor deze functie dan kun je jouw reactie bij voorkeur sturen naarinterview Een tekentest behoort tot het sollicitatie Ben jij de juiste persoon voor deze functie dan kun je jouw reactie bij voorkeur sturen naar Ben jij de juiste persoon voorVoor dezemeer functie dan kun je bij voorkeur sturen informatie beljouw ons reactie op tel.nr.0167524544 of zienaar onze website.; info@global-engineering.nl Voor meer informatie bel ons op tel.nr.0167524544 of zie onze website.; info@global-engineering.nl info@global-engineering.nl www.global-engineering.nl Voor meer informatie bel ons op tel.nr.0167524544 of zie onze website.; www.global-engineering.nl www.global-engineering.nl

Voorwaarden Wij bieden je een goed pakket primaire en secundaire arbei Zo heb je o.a.pensioen via MN Services,opleidingsmogelijkh * Kozijnen, Ramen, DeuRen overwerkregeling volgens de CAO . * timmeRweRKen * HoogRenDement isolatieglas Eventueel doorgroeimogelijkheden naar zelfstandig hoofdco * teRRasoveRKappingen

Iso-reno * RolluiKen/scReens/maRKiezen

* seKtional gaRageDeuRen www.iso-Reno.nl Ben jij de 2juiste deze functie kunuurje jouw De Waterman 4891 TL persoon Rijsbergen voor Openingstijden: di. t/m vr. dan 10.00-17.00 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur avonds op afspraakbel ons aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend Voor meer‘sinformatie info@global-engineering.nl

www.global-engineering.nl

r o


x x x x x

x x x

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 04.03 t/m 10.03.2013 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl)

Korte programma's Startuitstel

6 kg inhoud

Lavamat 54870 wasmachine

1400 toeren, 6 kg inhoud, energieklasse A+, startuitstel, onbalanscorrectie, korte programma's mogelijk, laag waterverbruik. Art.nr.: 1145994

BEZORGEN

Voor ons zijn grote apparaten een kleinigheid. Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

Wij bezorgen uw nieuwe apparaten graag bij u thuis. Geen zorgen over het afvoeren van uw oude apparaat, dat nemen wij mee.

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


DEL_20130306