Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

5 DECEMBER 2012 WEEK 49

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

HERINRICHTING VOOR SPORTCOMPLEX HOGE NEERSTRAAT

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE GEZET

Geen sloop basisschool D’n Overkant

Ad Heijdens stopt als sportjury bij Sportgala

ETTEN-LEUR - Basisschool D’n Overkant wordt niet gesloopt. Die toezegging heeft wethouder Jan van Hal maandagavond namens het college gedaan in de opinievergadering. Het college liet onlangs weten af te zien van herontwikkeling van het 100 jaar oude pand aan de Stationsstraat in Etten-Leur. Bedoeling was dat er een multifunctionele accommodatie zou komen waar naast ouderensociëteit De Appelgaarde ook het pastoraal werk onderdak zou krijgen. Als D’n Overkant straks naar de Brede school verhuist, komt het 100 jaar oude pand leeg te staan. Van Hal liet weten dat er een passende bestemming voor gezocht zal worden.

ETTEN-LEUR - Ad Heijdens zet eind december definitief een streep onder zijn werk als jurylid van de Sportgala EttenLeur. Met het stoppen van Heijdens ontstaat binnen de jury een vacature. Net zoals in het verleden het geval was zal deze vacature via een open sollicitatie ingevuld gaan worden. Inwoners van Etten-Leur die geïnteresseerd zijn in sport in het algemeen en in de Etten-Leurse sport in het bijzonder, kunnen zich nu reeds aanmelden bij juryvoorzitter Helma Dielemans. Wilt u precies weten wat het sportgala inhoudt, wie er verantwoordelijk voor zijn en wie deel uitmaken van de jury, kijk dan op: www.sportgala-ettenleur.nl

W E E K B L A D

Binnenbrand in woning Trompetlaan

Muurschilderingen beklad met graffiti

ETTEN-LEUR - Zaterdagavond laat moest de brandweer uitrukken voor een brand in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur. Rond de klok van 22.45 werd er een binnenbrand gemeld vanuit een seniorenwoning in de Panfluit aan de Trompetlaan. Bij het uitbreken van het vuur waren er geen bewoners aanwezig in de woning; bij de brand kwam veel rook vrij. Het is niet bekend hoe het vuur is ontstaan. De brandweer slaagde er na korte tijd in de brand te blussen. Eerder op de dag moest de brandweer in actie komen bij een gaslek aan de achterkant van een huis op Baai. Ook de politie en Enexis werden opgeroepen. Hoe het gaslek is ontstaan, is onduidelijk.

ETTEN-LEUR - De muurschilderingen die deze zomer door de twee Etten-Leurse kunstenaars Mario Pasetto en Stijn de Wilde zijn gemaakt in de fietstunnel onder de Bredaseweg in Etten-Leur zijn in het weekend beklad met graffiti. Onbekenden hebben onder andere leuzen aangebracht. Bij het maken van de muurschilderingen is een speciale coating gebruikt. Hierdoor was het mogelijk om de graffiti ook weer heel snel weg te halen zonder dat daarbij de tekeningen werden aangetast. Op de schilderingen wordt de geschiedenis van Etten-Leur weergegeven met onder andere tekeningen van turfschipper Adriaan van Bergen en Vincent van Gogh.

Container in brand op koopzondag ETTEN-LEUR - In het centrum van EttenLeur heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Iets voor de klok van 16.00 uur vatte op de Ridderstraat een container voor plastic afval vlam. De brand van de container trok heel wat nieuwsgierige kijkers, hetgeen op zich niet zo verwonderlijk was omdat zondag in het Winkelhart van Etten-Leur door de winkeliers een koopzondag werd gehouden. De gealarmeerde brandweer kwam ter plaatse en wist het vuur snel te blussen. Hoe de container in het centrum van Etten-Leur vlam heeft kunnen vatten, is de brandweer onduidelijk. De oorzaak van de brand is dan ook onbekend.

Toch HSL tussen Breda en Antwerpen BREDA - Nederland en België hebben maandag hun ruzie over een internationale spoorverbinding bijgelegd. Over het dossier is elf jaar lang over en weer gesproken, maar steeds zonder resultaat. Begin deze week volgde de kentering. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) is er nu in geslaagd om afspraken te maken met de Belgische vervoerder NMBS en de NS om voortaan tussen Breda en Antwerpen een hogesnelheidstrein (HSL) te laten rijden. De HSL gaat vanaf 8 april volgend jaar acht keer per dag rijden en zal ook het Belgische station Noorderkempen aandoen. Voor de trein geldt geen reserveringsplicht en geen toeslag.

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

ETTEN-LEUR - Omwonenden van de Kerkwerve in Etten-Leur en in het bijzonder van de Heilig Hartkerk hebben sinds vorige week iets meer zicht (zie foto). Kort nadat de sloopwerkzaamheden van de kerk werden hervat, werd met een grote hijskraan de toren van de kerk getrokken. Dat gebeurde in het bijzijn van enkele belangstellenden. LEZERSFOTO PIET VAN DER SMISSEN

Goede mogelijkheden om belangen huurders en woningzoekenden te behartigen

Nieuwe overeenkomst HBV en WEL ETTEN-LEUR - De Huurders Belangen Vereniging (HBV) en Woonstichting Etten-Leur (WEL) werken intensief samen. Dit hebben Henk Smits en Peter Pennings, leden van de Huurdersraad, en Karo van Dongen, directeurbestuurder van WEL, bevestigd met het ondertekenen van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. DOOR PETER HOUTEPEN De ondertekening vond vorige week plaats aan het einde van de Huurdersconferentie in het Huurdershuis van de HBV aan de Liesbosweg in Etten-Leur. Het thema van deze conferentie was ‘Invloed op onderhoud en woningverbetering’. De bijeenkomst trok veel belangstellenden.

Rob van Son, directeur Wonen bij WEL. “Daarnaast ligt onder andere vast hoe WEL de HBV stimuleert en immaterieel en financieel ondersteunt. Ook is afgesproken hoe het overleg plaatsvindt en voor welke onderwerpen adviesrecht of instemmingsrecht van toepassing Wis.EWijEwaarderen K B Lde inbreng A D van de HBV en vinden deze erg belangrijk.”

Overleg “De samenwerkingsovereenkomst biedt de HBV goede mogelijkheden om de belangen van bewoners, t hhuurders u ien woningzoekenden te behartigen”, aldus

Gedateerd De overeenkomst vervangt de vorige overeenkomst. Die was gedateerd, onsder andere i door n een bestuurswisseling d e r en een structuurwijziging binnen de HBV.

BReDA BREDA

Zondag Zondag

open opEn ZIE ONZE ADVERTENTIE MET

KeRSTAAnBIeDInGen 10.00 tot 17.00 uur VERDEROP IN DEZE KRANT

DIT NAJAAR ZIJN WIJ IEDERE ZONDAG OPEN! www.tuincentrumovervecht.nl

Zeven huurders hebben plaats genomen in de Huurdersraad; zij vormen samen het bestuur van de HBV. Jos Aal nam de functie van zaakvoerder voor zijn rekening. Hij is adviseur bij de Woonbond Kennis- en Adviescentrum, en regelt bij de HBV de dagelijkse gang van zaken. Etten-Leur telt zo’n 4700 woningen die door de Woonstichting verhuurd worden. Daarnaast zijn er nog circa 500 woningen die in het bezit zijn van andere corporaties en particulieren. DeeHBVgtelt op i ditomoment ongeveer 600 leden.

Vrouw gewond bij ongeval Schoonhout ETTEN-LEUR - Bij een ongeval op het Schoonhout in Etten-Leur is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt. Net voor de spits, zo rond 08.00 uur, vond er een aanrijding plaats tussen twee auto’s. De vrouw die gewond raakte bevond zich in één van de twee wagens. De ambulance die ter plaatse kwam onderwierp het slachtoffer aan een kort onderzoek en vervoerde haar vervolgens naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen van de vrouw zijn geen mededelingen gedaan. Omdat het ongeluk net voor de ochtendspits plaatsvond, zette de politie de weg tijdelijk af voor doorgaand verkeer en leidde het om.

Mediadeal Fox krijgt goedkeuring NMa

BREDA - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft zijn goedkeuring ...VOOR verleend aan de samenwerking tussen Eredivisie Media & Marketing (EMM) en K E N N I S VA N O P T I EK HET FOX International Channels (FIC). Met het verwerven van de uitzendrechten van het LAATSTEOPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC eredivisievoetbal door Fox zou - verspreid over een periode van twaalf jaar - circa 75 ACTUELEBisschopsmolenstraat K E NN IS VAN OPTIEK een miljard euro zijn gemoeid. “Deze overEtten-Leur LOKALE T. 076 - 50 33 170 eenkomst gaat onherroepelijk een impuls voor NAC betekenen,” zo meldde Stefaan W. optiekgovaert.nl NIEUWS... OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC Bisschopsmolenstraat 75 Eskes, algemeen directeur van de Bredase voetbalclub, in augustus al bij de presenEtten-Leur Bisschopsmolenstraat 75 tatie van de mediadeal. “Zowel financieel KIJK OP WWW. T. 076 - 50 33 170 Etten-Leur als in de marketing en commerciële exploiINTERNETBODE.NL W. optiekgovaert.nl tatie.” T. 076 - 50 33 170

Govaert

Govaert

W. optiekgovaert.nl


r

HAIR, NAIL and BEAUTY SALON

• Heeft u ook altijd mooie wimpers willen hebben? • Heeft u er ook genoeg van om elke dag mascara op te doen? Pak dan NU uw kans en maak gebruik van de tijdelijke aktie:

WIMPER EXTENTIONS VOOR DE PRIJS VAN € 25,00 kijk snel OP: www.ladydiva.nl Of bel tel: 076-8871443 / 06-44227222 u kunt bij ladydiva ook terecht voor uw Hairextensions, acryl-nagels of make-up. actie loopt tot 31-12-2012

Bussen te huur v.a. € 48,- p/dag

www.QualityCarRent.nl

KranKzinnig lage prijzen!

076-5022267 / 06-53561726

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

keukens

kiezen keuken w u is u h t

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

Maak gebruik van onze ervice! s g r o z e b is Grat de 20.ook onder

WINKELCENTRUM

ETTEN-LEUR

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

Voor

e

v degen e n ge

n akma

! schap

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

5PLK

d

LADYDIVA

2e Bril graTiS De Donk 26

Zevenbergen

Laat je verrassen bij specsavers! specsavers etten-Leur Hof van den Houte 156 (tegenover HEMA) 076 501 4409

Openingstijden: di-vr 11:00-17:00, za 11:00-16:00 Bij aankoop van elk montuur vanaf €79. U kunt uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Dit geldt voor één persoon. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Acties gelden niet in combinatie met elkaar. © 2012 Specsavers Optical Group. All rights reserved. facebook.com/specsaversnederland. www.specsavers.nl

www.vanleeuwenjuweliers.nl


actualiteit

‘Verenigingen kunnen straks weer jaren vooruit’

Herinrichting voor sportcomplex aan Hoge Neerstraat ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur gaat het sportcomplex Hoge Neerstraat herinrichten. De verbouwing begint in april volgend jaar en duurt tot september. DOOR PETER HOUTEPEN In de herinrichting is het plan van een vierde hockeyveld voor Hockeyclub EttenLeur (HCEL) opgenomen alsmede aanvullende parkeergelegenheid. Mogelijk is er ook nog ruimte voor een vijfde (semiwater) veld. Verder worden onder andere twee bestaande kunstgrasvelden bij de korfbalvereniging (ELKV) voorzien worden van nieuwe matten. Mogelijk De komst van een vierde (en eventueel vijfde) veld bij HCEL wordt mogelijk nu de huidige buurman op het sportpark, honk- en softbalvereniging The Stags, gaat verhuizen naar de Streek. The Stags gaat samen met Rugbyclub Etten-Leur (REL) - thans actief op een terrein dat eigendom is van de Mariaparochie aan de Lange Brugstraat in Etten-Leur Noord - gebruik maken van het nieuwe sportcomplex aldaar.

Verkiezing

De verkiezing sportgemeente van het jaar wordt georganiseerd door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Onlangs is in aanwezigheid van een groot aantal leden van zowel The Stags als REL de eerste officiële handeling voor de realisatie van de nieuwe clubhuizen verricht. De voorzitters van beide verenigingen, Mark Pigmans (The Stags) en Joop Jansen (REL) sloegen de eerste paal op de plaats waar in april 2013 de clubhuizen van beide verenigingen geopend worden. Enige tijd geleden is aan de Streek reeds gestart met de aanleg van de sportvelden. Als alles volgens planning verloopt, staat de verhuizing gepland voor mei 2013. Via de websites www.hsvthestags.nl en www. rugbyclubettenleur.nl kan de voortgang van de nieuwbouw gevolgd worden. Het stelt beide verenigingen in de gelegenheid om verder door te groeien, hetgeen op hun huidige accommodaties nauwelijks mogelijk is. Het straks vrijkomende clubgebouw van The Stags op de Hoge Neerstraat gaat in de verkoop. Poort Het herinrichtingsplan is in oktober gepresenteerd aan bewoners van de wijk Hoge Neerstraat en de daar actief zijnde sportverenigingen. Tijdens deze bijeenkomst hebben de aanwezige bewoners ook aangedrongen op het plaatsen van een poort bij het nieuwe parkeerterrein, zodat deze kan worden afgesloten.

HCEL krijgt er straks een vierde en mogelijk vijfde veld bij.

“We hebben aan dat verzoek voldaan omdat bewoners voor overlast vrezen van ongewenste bezoekers op het moment dat er geen sportactiviteiten plaatsvinden”, aldus wethouder van Sportzaken JeanPierre Schouw.

Met de wijze waarop het sportpark heringericht wordt, speelt de gemeente EttenLeur in op de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van sport. Schouw: “De verenigingen kunnen na de herinrichting weer jaren vooruit. Met het hoge niveau van

ARCHIEFFOTO

sportvoorzieningen dat we als gemeente aanbieden en waaraan deze herinrichting een bijdrage levert, hopen we in 2015 een gooi te kunnen doen naar de titel sportgemeente van het jaar. Dat is ambitieus, maar we denken dat het mogelijk is.”

Volle zaal voor mensen die zich vrijwillig inzetten

Prijzen voor William Siemons en Jongerenplatform ETTEN-LEUR - In het Turfschip in Etten-Leur Noord zijn vrijdagavond in twee categorieën de vrijwilligersprijzen 2012 van Etten-Leur uitgereikt. In de categorie project van het jaar was de prijs voor het Jongerenplatform; tot Klein vrijwilliger van het jaar werd door de vijfkoppige jury William Siemons gekozen. DOOR PETER HOUTEPEN De prijzen werden uitgereikt door burge-

meester Heleen van Rijnbach-de Groot. Uit de longlist voor de categorie ‘Project’ was door de jury eerst een shortlist gemaakt.

Drie genomineerden bleven over: het Jongerenplatform, de Stichting CUMEL en de Stichting Kennedymars.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO HANS VAN BERKEL

www.internetbode.nl

De burgemeester overhandigt de oorkonde aan vrijwilliger van het jaar William Siemons.

“Drie projecten waarbij veel vrijwilligers betrokken zijn”, aldus de burgemeester bij het voorlezen van het juryrapport. “Drie projecten ook die gericht zijn op de bevolking van Etten-Leur. Het verschil is dat de een zich richt op het sportieve, de ander op het culturele en de derde op het sociale aspect.” Omdat de verschillen zo klein waren, koos de jury voor een project waarvan de activiteiten doorgaans heel vernieuwend en inventief zijn. “Daarnaast inspireert het project heel specifiek een doelgroep die te weinig zichtbaar is in het vrijwilligerswerk. Het spoort deze groep aan om zelf ook vrijwilligerswerk te doen.” Het feit dat het winnende project volledig georganiseerd wordt door en voor jongeren, deed de jury besluiten de vrijwilligersprijs voor het beste project toe te kennen aan het Jongerenplatform Etten-Leur. Hersenbreker Waar het kiezen van het beste vrijwilligersproject al heel moeilijk was, was de prijs voor de beste vrijwilliger van 2012 al helemaal een hersenbreker, zo liet de burgemeester doorschemeren. Ook hier waren de aanmeldingen talrijk; meer dan dertig mensen werden voorgedragen en er moesten er dus in het voortraject heel veel afvallen. Dat het aanwijzen van de winnaar nog een hele klus was,

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

mocht blijken uit de opmerking van Van Rijnbach dat er bij de eindstemming van de jury op een bepaald moment zelfs sprake was van een ex aequo situatie. Uiteindelijk werd gekozen voor iemand die het helemaal niet leuk vindt om in de schijnwerper te staan, namelijk William Siemons. “Deze vrijwilliger is zoals heel veel oudere vrijwilligers, bescheiden en stil, soms bijna onzichtbaar bezig met het vrijwilligerswerk. Achter de schermen voelt hij zich het best en daarom halen we hem deze keer naar voren”, besloot de burgemeester. William Siemons is al meer dan 25 jaar actief bij de marathon van Brabant en HV Internos. De laatste jaren doet hij het onderhoud van de kantine. Daarnaast is hij ook betrokken bij ARV Achilles en het Drukkerijmuseum. Er was ook nog een eervolle vermelding voor Stephan Beute als vrijwilliger onder de 23 jaar. Positief Coördinator Dick Witte van de Vrijwilligerscentrale kijkt tevreden terug op de avond. “Alle stoelen in de zaal, en dat zijn er driehonderd, waren bezet. De reacties waren positief. De burgemeester was verbaasd over de opkomst en de organisatie.” Daarnaast was het ook nog eens heel gezellig. “Want hoewel de prijzen om tien uur allemaal uitgereikt waren, vertrokken de laatste bezoekers pas na een uur ’s nachts.”

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.


Kozijnen Serres Schuifpuien overkappingen Nieuwbouw Renovatie • • • • • •

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/ ontwerp van A tot Z.

! g e w n e t e o m j i w

opheffings uitverkoo p

50%

g n i t r o k kassa ctie scolle

lichting r e v e l e op de h

zoals:

Unieke kans!!!

Alles halve prijs! m.u.v. kappen en lichtbronnen

Gulden w eg 10, 4879 N L E t t e n - L e u r , Tel . 0 7 6 -50 3 2 8 7 8 , F ax 076- 5 03785 0, ke e s . g oos s e ns@het net . nl

- Massive - Philips - Lirio - Leclercq en vele andere bekende merken.

BUDGETLAMP BREDA 1000m2 met alle bekende merken Hoekpand Catharinastraat / Kennedylaan / 076 - 5140167

Algemene Kennisgeving Openbare vergadering Algemeen Bestuur maandag 10 december 2012 om 14.00 uur, in het gebouw van WVS-groep aan de Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal (vergaderzaal directie). Agenda: 1. Opening. 2. Resumé van de openbare vergadering van het algemeen bestuur op 17 september 2012. 3. Lijst van ingekomen en uitgegane stukken / mededelingen. 4. Rapportage 3e kwartaal 2012 WVS-groep. 5. Overzicht kostenontwikkelingen bij WVS-groep. 6. Voorstel tot vaststelling van de begroting 2013. 7. Voorstel tot vaststelling van het Machtigingsbesluit 2013. (ex art. 2, onder a, Treasurystatuut) 8. Voorstel tot vaststelling van het Controleprotocol 2012 en het normen- en toetsingskader 2012. 9. Rondvraag. 10. Sluiting.

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263, Email info@wvsgroep.nl, www.wvsgroep.nl


actualiteit

Column

Winkel voorlopig voor een maand aan Hof van den Houte

Shop van Nieuwe Nobelaer in Winkelhart Etten-Leur ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag heeft Nieuwe Nobelaer een winkel geopend in Winkelhart Etten-Leur. Het Centrum voor Kunst en Cultuur sloot hiertoe onlangs een overeenkomst met Wereldhave, eigenaar van het Winkelcentrum Etten-Leur.

Addo Sprangers

Leerzaam

Bijzonder leerzaam. Zo valt de door Van Dale georganiseerde en steeds terugkerende verkiezing van het Woord van het Jaar best te omschrijven. De editie van 2012 - zowel de Nederlandse als de Vlaamse - vormt daarop geen uitzondering. De lijstjes met spitsvondige woordvondsten vliegen je, net als de in deze tijd gebruikelijke verlanglijstjes voor Sinterklaas, om de oren. Over lijstjes gesproken: ooit al eens gehoord van een bangalijst? Neen, dat heeft niets te maken met een nieuw gerecht bij de afhaalchinees. Een bangalijst bevat de namen van meisjes die naar verluidt gemakkelijk tot seks over te halen zijn. Banga dus, straattaal voor de oeroude benaming slet. In het Vlaamse land lopen weer andere sloeries rond, zo leert een blik op de zojuist genoemde lijstjes. Een politieke partij die daar met een politieke partij een tijdelijk verbond sluit, een zogenaamde kartelpartij, kan er op rekenen vervolgens minachtend voor kartelslet te worden uitgemaakt. Nog even terugkomend op de afhaalchinees van daarnet: in Vlaanderen wordt de Aziatische frituurhouder, ook in Nederland geen onbekend fenomeen, keurig aangeduid als frietchinees. Dat is wel zo duidelijk, vind ik zelf, want over het te bestellen product kan dan in ieder geval geen misverstand bestaan. Je moet dan natuurlijk geen crisisportemonnee hebben, de Vlaamse metafoor voor een beperkt budget als gevolg van de economische crisis. Privacygevoelig is het doornemen van de Vijftig Tinten-trilogie. Lezeressen van de erotische bestsellers kunnen dit wellicht beter niet aan de grote klok hangen, want voor je het weet wordt er gefluisterd dat ze zich met mamaporno bezighouden. Niet te verwarren overigens met het Vlaamse stripbiljart, waarbij na elke gepotte bal de tegenstander een kledingstuk moet uittrekken. Mooi gevonden vind ik het woord zonderwoordenjournalistiek, de aanduiding voor journalistiek die zelfcensuur pleegt door een courant woord uit te bannen terwijl er nog geen goed alternatief voor bestaat. Communicatiedeskundige Leon Neels bedacht het in reactie op het ‘afschaffen’ van het woord allochtoon door de krant De Morgen. Laten we dat vooral niet doen met het Woord van het Jaar. Dat is en blijft… eh… leerzaam. Tenzij u er natuurlijk een mooi alternatief voor weet.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 49

DOOR PETER HOUTEPEN Nieuwe Nobelaer betrekt voorlopig voor een maand het leegstaande winkelpand aan het Hof van den Houte 101, dat zich bevindt naast Jack & Jones en Pearle. De invulling betekent voor Wereldhave en het Winkelhart meer levendigheid in het centrum en voor Nieuwe Nobelaer een kans om zich aan een breed publiek te presenteren. De winkel heet NN Shop en afgelopen zaterdag lag vanaf 13.00 uur de rode loper uit. Ter gelegenheid van de opening blies trompettist Koen Castelijns een aantal Sinterklaasliedjes.

Colofon

Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

De shop is in zeer korte tijd tot stand gekomen. Directeur Jos Kok van Nieuwe Nobelaer opende zaterdag de deuren. FOTO NIEUWE NOBELAER

Cadeaus Wie op zoek is naar een uniek cadeau voor de feestdagen, kan een bezoekje brengen aan de Nieuwe Nobelaer shop in het Winkelhart. De winkel biedt een scala aan cadeaus zoals theatertickets, dinerbonnen, bioscoopbonnen, VVV-bonnen,

de Etten-Leurse museum cadeaubon, VIParrangementen, abonnementen voor Bibliotheek, Speel-o-theek of Kunstuitleen, VVV cadeaumanden met lokale producten en nog veel meer. Ook kan het winkelend publiek er terecht voor advies en meer informatie over cursussen, workshops, theatervoorstellingen en abonnementen. Diverse flyers, brochures en magazines zijn gratis af te halen in de shop, maar dat kan natuurlijk ook op de locatie van Nieuwe Nobelaer aan de Anna van Berchemlaan 2. Klein podium In de eerste dagen na de opening is gebleken dat de winkel behoorlijk aanslaat bij het winkelend publiek. Zo zijn er al heel wat theaterkaartjes en VVV-bonnen verkocht. Het idee voor de shop in het Winkelhart was al langer een wens van Nieuwe Nobelaer, maar kwam onlangs in een stroomversnelling.

Vorige week werd de winkel in enkele dagen tijd compleet ingericht. De shop biedt ook ruimte aan een klein podium waar regelmatig diverse kleine optredens plaatsvinden. Maar ook activiteiten, zoals voorlezen, grimeren, schilderen, boetseren en dergelijke zijn voorzien. Hou voor het programma hiertoe de websites en Facebookpagina’s van Nieuwe Nobelaer en het Winkelhart in de gaten. Openingstijden Winkelend publiek kan gedurende de maand december bijna dagelijks terecht in de shop terecht, maar in ieder geval op zaterdagen, koopzondagen en koopavonden. Een compleet overzicht van de openingstijden is te vinden op de website www. nieuwenobelaer.nl. Of de winkel ook in het nieuwe jaar open zal zijn, is nog niet bekend. Nieuwe Nobelaer overlegt hierover nog met Wereldhave. Voorlopig zit de shop aan het Hof van den Houte er tot 3 januari 2013.

Eerste sneeuw daalt neer

De oplossing van deze puzzel is in week 50 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ETTEN-LEUR - Voor het eerst deze herfst sneeuwde het. West-Brabant kwam maandagochtend onder een dun laagje sneeuw te liggen. Vanaf een uur of acht daalde de sneeuw volop neer. Enige tijd later spoelde regenval de sneeuw snel weer weg. Het winterse weer zorgde op sommige plekken voor gladheid, vooral op de binnenwegen. Het meeste verkeer hield daar rekening mee. Sneeuw is ook altijd aanleiding voor fraaie plaatjes getuige bijgaande foto. LEZERSFOTO MARTIN SNIJDERS PAGINA 5


Eindejaarsbingo Leurse Leut ETTEN-LEUR - Op zondagmiddag 9 december luidt Karnavalsvereniging Leurse Leut het jaar 2012 alvast feestelijk uit voor alle liefhebbers van het bingospel. Dan worden namelijk in het Turfschip op de Leur van 14.00 tot 17.00 uur diverse bingorondes gedraaid door de enthousiaste bingocommissie van Leurse Leut met daarin de bekende geldprijzen en datumprijzen. Waarbij natuurlijk de superhoofdprijs van € 75 in de superronde wordt uitgedeeld. De bingozaal is geopend vanaf 13.00 uur, zodat iedereen alvast onder het genot van een kopje koffie in de stemming kan komen voor deze eindejaarsbingo van Leurse Leut. Tijdens deze bingomiddag kunnen alle aanwezigen ook alvast in het bezit komen van een persoonlijk toegangs-

bewijs voor de Zonnebloemmiddag van Leurse Leut, die gehouden zal worden op 27 januari. In het nieuwe jaar zal de eerstvolgende bingo gedraaid worden op zondag 17 februari. In de maand januari heeft Leurse Leut een overvolle carnavalsagenda en worden allerlei activiteiten georganiseerd en bezoeken gebracht die mede dankzij de opbrengst van de bingomiddagen tot stand kunnen komen. Onder het motto ‘We haole alles van stal’ zullen we Prins Jerom d’n 1e en zijn gevolg in januari en februari 2013 regelmatig tegenkomen in ‘t Zwaajgat. Tijdens de vorige bingo op 11/11 was Prins Jerom zeer vrijgevig met allerlei extra prijzen voor het bingopubliek. Op deze wijze sprak hij namens Leurse Leut zijn dank uit voor de trouwe bezoekers van de bingomiddagen omdat mede hierdoor vele mooie carnavalsevenementen

voor jong tot oud op de Leur georganiseerd kunnen worden. Op de foto’s is te zien hoe Prins Jerom met strakke hand de bingonummers indrukte en de bijbehorende prijzen uitdeelde.

Efkes buurte mee: Nar Servatius van de Stijloren

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Voor een nieuwe bitterzoete en kokend hete show

Theatergroep Max Mini houdt audities ETTEN-LEUR - In 2013 speelt Theatergroep Max Mini alweer haar 47e voorstelling en jij kan meedoen! Max Mini draagt al jaren haar steentje bij aan de lokale cultuur van Etten-Leur met zelfgeschreven stukken, plaatselijk talent en altijd weer een smakelijk thema… Ook deze keer brengt Max Mini een pittige show op de planken: een verse musical

uit eigen keuken die culinaire kenners en smakkende smulpapen het water in de mond zal doen lopen. Smul mee van de komische strijd tussen het chique restaurant Chez André en gezellige Mexicaanse bistro Papinacho als zij na jarenlange vrede door een ministeriële ingreep ineens lijnrecht tegenover elkaar komen te staan! Een bitterzoet en kokend heet verhaal, met gastronomische wendingen en een snufje romantiek…

Denk jij dat je Max Mini kan aanvullen met jouw dans- speel- en/of zangtalent? Schrijf je dan in om auditie te doen op dinsdagavond 18 december en bewijs dat jij ook de ingrediënten van een echte Max Miniaan in je hebt! Repetities vallen op maan- en woensdagavonden en in de week van 2 t/m 9 juni spelen wij onze voorstelling. Meer informatie en schrijf je in via www. maxmini.nl.

Kerkzwervers op weg naar Kerstmis ETTEN-LEUR - Eindelijk weer wat berichtgevingen over ons koor “de Kerkzwervers”. Op weg naar Kerstmis staan er een heleboel activiteiten op het programma. Zo zijn er een drietal concerten waar we een prachtig repertoire aan liederen ten gehore brengen. Het eerste, een winterconcert, wordt samen met het Zwanen-en tranenkoor gegeven op vrijdag 14 decem-

ber om 19.30 uur in de aula van de Scholengemeenschap. In dat weekend, op zondag 16 december, in het Mariahof worden de bewoners in kerststemming gebracht. Op vrijdagavond 21 december volgt er een zeer sfeervol Kerstconcert in Het Trouwkerkje in Etten-Leur. Wij hopen daar naast vele nieuwe toehoorders ook al onze trouwe Harte-fans weer te begroeten en ze te laten genieten van ons eigen repertoire. Later zal hierover nog meer informatie te

vinden zijn in diverse krantenberichten. Tenslotte gaat deze Kerst niet zomaar aan ons voorbij want op kerstavond verzorgen we om 23.00 uur in de Petruskerk een zeer sfeervolle nachtdienst. Op eerste kerstdag zijn we te vinden in de Lambertuskerk om 11 uur waar we ook daar deze dienst opluisteren. De Kerkzwervers zijn dus flink op weg naar Kerst.

www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt

Stadsverlichting bij ZIEL ETTEN-LEUR - Op zondagavond 9 december opent ZIEL alweer voor de vierde keer haar deuren voor een uur gedeelde stilte in de Lambertuskerk, Markt te Etten-Leur, ontvangst vanaf 19.45 in stilte, aanvang 20.00 uur. Stadsverlichting is een initiatief van Tijn en Kris Touber om een cultuur van verlichting te stimuleren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die samen stil zijn een harmoniserend effect op hun omgeving hebben; dit wordt het Maharashi-effect genoemd. Vanuit interesse voor dit experiment en vanuit de

behoefte om een bijdrage te leveren aan de samenleving is Stadsverlichting ontstaan. Op dit moment wordt er elke tweede zondag van de maand, tussen 20.00 en 21.00 uur in 525 huiskamers in heel Nederland gemediteerd. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, stimuleert Stadsverlichting een huiskamercultuur van hartelijkheid, verstilling en samenhorigheid. Overal ontstaan kleine oases waar mensen welkom zijn voor een uur gedeelde stilte en hartelijkheid. De huiskamercultuur die op deze manier ontstaat, maakt dat mensen zich weer thuis voelen bij el-

kaar en maakt een mooiere wereld vanzelf tot werkelijkheid. De avonden zijn open voor iedereen, met òf zonder meditatie ervaring. Als je dat prettig vindt dan kunt je je eigen meditatiekussen/bankje/matje meenemen, stoelen en dekentjes zijn aanwezig. Na afloop is er een kop thee en gelegenheid om na te praten voor wie dat wil. Er zijn geen kosten verbonden aan deze meditatieavond. Aanmelden kan bij voorkeur via de site van stadsverlichting: www.stadsverlichting. nu, maar ook via de site van ZIEL www. zininetten-leur.nl

De nieuwe Nar van der Stijloren: Nar Servatius.

ETTEN-LEUR - In de serie interviews van kenmerkende Stijloren nu een portret van de nieuwe Nar van de Stijloren: Nar Servatius. Nadat Jeroen Schoone als Nar Jerommeke had aangegeven te willen stoppen als Nar heeft het bestuur van de Stijloren mij gevraagd om die functie in te vullen. Ik hoefde hierover niet lang na te denken. Ik had vorig seizoen immers al een keer proef kunnen draaien als verhanging van Nar Jerommeke tijdens het Narrenfestijn van de Leurse Leut. Jerommeke was toen ziek en de Stijloren wilden niet zomaar het Narrenfestijn van de Leurse Leut voorbij laten gaan. Dit jaar heb ik helaas mijn intrede tijdens het Narrenfestijn niet kunnen maken vanwege het overlijden van onze voorzitter Jan Tak. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Omdat dit het eerste jaar voor mij

FOTO: DE STIJLOREN.

als Nar van de Stijloren is zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Nar Servatius, in het dagelijks leven beter bekend als Servie Schrauwen en ik ben geboren in 1993 en ik ben via de Jeugdraad en Tussenraad lid geworden van de Stijloren. Vorig jaar was ik nog Raadslid en nu Nar: een droombaan voor mij. Voordat het zover was heb ik nog stad en land afgereisd voor mijn pak en dergelijke. Uiteindelijk zijn we voor mijn pak terecht gekomen bij Ingrid Peeters (dochter van ex-Stijloor en ex-Nar van de Stijloren Toontje Peeters,m een beter adres kun je niet hebben). Zij heeft het pak voor mij helemaal met de hand gemaakt aan de hand van een door mij aangeleverd ontwerp. Ik ben er dan ook heel blij mee. We gaan nu de laatste weken in voor carnaval en ik heb er zin in. Ik zou zeggen veel plezier allemaal met de voorbereidingen en we zien elkaar vast en zeker.

Zing mee met Van Alles Wat ETTEN-LEUR - Kijk jij ook zo graag naar “The Voice of Holland”? Denk je dan wel eens: ik zou ook wel zo goed willen zingen. Of zing je gewoon graag? Kom dan eens bij ons luisteren, kijken en/of meedoen. We beginnen nu aan het kerstrepertoire.

Je kunt dan ook meezingen in de kerstviering op 24 december om 19.00 uur in de Lambertuskerk. Wij oefenen op 7 december, 14 december en 21 december in de pastorie van de Petrusparochie. We zingen van 19.00 tot 20.30 uur. Hopelijk zien we je dan. Jongerenkoor Van Alles Wat.

BEDRIJVIG NIEUWS Bread & Butter is Family geworden

Horeca met glimlach op Burchtplein ETTEN-LEUR - De familie Akan - moeder Meral, vader Orhan en zoon Halil - hebben de voormalige Bread & Butter op het Burchtplein niet alleen uitgebreid maar ook totaal vernieuwd. “Van plafond tot vloer en alles wat daar tussen zit is helemaal anders geworden. Wat gebleven is, is onze gastvrijheid. Gastvrijheid met een glimlach. Dat hoort in de horeca. Net zoals kwaliteit en betaalbaarheid.” De nieuwe naam van de lunchroom met diner is: Family Etten-Leur. “In 2008 zijn wij hier op het Burchtplein met nul klanten begonnen met de formule

van Bread & Butter. We begonnen met 4-0 achter en staan nu met 2-0 voor”, zegt eigenaar Orhan Akan, ondertussen groetend en glimlachend naar bezoekers. Goed geprijsd “Ik denk dat we hier in de loop der tijd een goede naam hebben opgebouwd. Dat mag ik toch aannemen tenminste, want we zien steeds meer klanten. Soms dezelfde gezichten en zeker ook nieuwe gezichten.” Achter Orhan van the Family prijkt een bord met opschrift ‘Welkom in de gezelligste woonkamer van Etten-Leur’. “Je moet in de horeca gastvrij zijn, vriendelijk, kwaliteit leveren en goed geprijsd zijn. Je

probeert bezoekers een warme huiskamer te bieden.” Dat is de succesformule van de horeca op het Burchtplein. En verder: “Als ondernemer moet je tevreden zijn met wat je hebt. Wie vriendelijk is wordt ook zo behandeld. AH Jan Pollemans schonk 500 stuks gebak voor onze klanten op de eerste openingsdag na de verbouwing.” Zitplaatsen en terras Family op het Burchtplein heeft binnen nu 120 ruime zitplaatsen en ’s zomers een bijna even groot terras. De lunchroom met de mogelijkheid om te dineren is dagelijks open. Op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot 21.00 uur.

Horeca met een lach bij de vernieuwde Family op het Burchtplein.

Eethuis Family, Burchtplein 40, Etten-Leur. Telefoon: 076-501 32 11. Facebook: eethuisfamily PAGINA 6


lief en leed

Bedankt voor alle felicitaties, cadeaus, bloemen en kaarten die wij voor ons 50-jarig huwelijksfeest mochten ontvangen. Dit alles heeft deze bijzondere dag nog specialer gemaakt voor ons.

Familieberichten ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Kees en Anneke Jansen-Nouws kinderen en kleinkinderen

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Dankbetuiging

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Graag willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de belangstelling en de bijdrage aan onze 60-jarige bruiloft. Het heeft ervoor gezorgd dat

Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

het een onvergetelijke, mooie dag was.

Rinus en Jo Wijnings-Klep

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter!

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Zij is te bereiken op: 06 48498248

Een uniek leven verdient een uniek afscheid.

Jack, Joke en Rosita.

het begin ingen.

en hun laatste h is het goed ie laatste reis. nabestaanden reeds bij leven

d of begraven de afscheidspen ? kerheid bij de or hen is het grijpende gewilsbeschikking sen aan en leg

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen) www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

Weekenddiensten

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om situaties zich Bel voor levensbedreigende 112. over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Huisarts Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. wil niet uw uitvaart, maar uw afNeem een identiteitsbewijs scheid regelen. De wensen mee. van de overledene en de familie staan cenApotheek traal. Thuis opbaren en huisartsenpost, verzorgen, of tel. 502 5650. Dienstapotheek naast samen opbaren in het afscheidshuis, Tandarts zelf bloemen bestellen bij de bloeHetsamen antwoordapparaat vanuitzoeken, de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. mist, de muziek het Dierenartsgroep eucharistieboekje maken, toeWest-Brabant spraken voorbereiden, zelf de kist Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. dragen en eventueel helpen bij het Landbouwhuisdieren en paarden begraven. Zo komen we samen tel. tot076 501 3645/596 1333. een persoonlijke en unieke uitvaart.

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

ag 31 maart en zondag 1 april.

was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitis het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of MorAfscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op mogelijkheden. een “bakske troost”.

Bij aanschaf van een elektrisch RV40 rolluik krijgt u nu gratis

Somfy Oximo RTS motor

(motor met obstakeldetectie compleet met handzender) Actie is geldig tot en met 21 december 2012

Weekaanbiedingen

OPRUIMING

ACTIE

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

ACTIE

Vrijdag - zaTerdag

ACTIE

Kersenflap 30% KORTING met slagroom op dames- en herencollectie

€ 1,20

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP!

Markt 82b I 4875 CG Etten-Leur T. 076 5022830 I I. www.sol-art.nl

Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

PAGINA 7

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415


Expositie Kloostergaard

KORT BEDRIJVIG

Rabo zet ambassadeurs in voor uw buurt

ETTEN-LEUR - Heel de maand december kunt u een bezoek brengen aan de expositie in locatie Kloostergaard van Avoord zorg en wonen. De werken van onderstaande exposanten zijn daar te bezichtigen van 8.30 tot 19.00 uur. Lisette de Rooy is 2,5 jaar geleden begonnen met schilderen op het baanlozencentrum te Etten-Leur. Rian Huybregts geeft daar les en het is er super gezellig. Met olieverf is ze begonnen, nu is dat ook vaak acrylverf, haar inspiratie is wel de natuur. Ook vind ze natuurlijke kleuren en materiaal mooi om mee te werken. Verder hoopt ze nog veel te leren en lang te kunnen genieten van het schilderen. Schilderen is de passie van Ans Snepvangers, ze wordt er zeer rustig van. Haar schilderpassie voert ze nu alweer 15 jaar uit. Haar voorkeur in haar werk is zeer variërend. Ze varieert van stillevens tot abstract, van zeer kleurrijk tot

WEST-BRABANT - Aanwezig bij de opening van een nieuwe winkel, een bloemetje voor het gouden echtpaar of een luisterend oor bij een optreden van de muziekvereniging? Bij belangrijke momenten in uw buurt is de Rabo Ambassadeur aanwezig. Gevraagd én ongevraagd. De Rabobank vindt het belangrijk om te weten wat er in de omgeving speelt en daar gaan de ambassadeurs bij helpen. Heeft u een tip of idee? Geef het aan hen door. Vindt u iets van de bank? Dan horen zij het ook graag. U kunt Rabo Ambassadeurs aanspreken of contact met ze opnemen via: www.rabobank.nl/wbn “Ter ere van een 60-jarig huwelijk heb ik bij een echtpaar in Klundert een bloemetje gebracht. Ze waren blij verrast!”, aldus Ambassadeur Jannie Meeuwisse.

Eén van de ten toon gestelde werken.

heel ingetogen. Het schilderen komt vanuit haar gevoel en dat is de reden dat het zo gevarieerd is. Rian Huybregts van den Beemd is in 1993 begonnen met schilderen. In 1999 is ze gevraagd of ze schilderles wilde geven bij het Activiteiten Cen-

trum, daarna is ze naar de kunstacademie IKO in Hoogstraten gegaan en heeft deze met goed gevolg afgesloten. De lievelingskleuren waar ze mee werkt zijn de primaire kleuren. Haar werk bestaat uit figuratief abstract op een groot doek.

Rabobank wil meer zijn dan alleen een financiële dienstverlener. Ze is betrokken bij haar omgeving en klanten. De introductie van de Rabo Ambassadeurs is daar een mooi voorbeeld van. Ze helpen de bank om te weten wat er speelt, geven klanten persoonlijke aandacht en zijn het aanspreekpunt voor iedereen in de buurt.

Activiteitenagenda maand december

Nieuws over e-books van de Bibliotheek

De Panfluit en de Appelgaarde

ETTEN-LEUR - De Bibliotheken introduceren Lees Meer, de nieuwe manier om e-books te ontdekken. Via de website www.bibliotheek.nl/leesmeer kan iedereen e-books vinden, die passen bij de plek waar je bent.

DE PANFLUIT (TROMPETLAAN 45) Maandag 09.00 Vrije inloop 55+, Vrij biljarten 10.45 Gymnastiek Surplus 13.00 Vrije inloop 55+, biljarten, knutselen, rikken 13.15 Yoga Surplus Dinsdag 09.00 Vrije inloop 55+ en vrij biljarten 09.30 Computercursus voor beginners 13.00 Vrije inloop 55+ en hobbyclub 13.00 Bingo (derde dinsdag van de maand), Biljartvereniging De Panfluit 19.30 Fotovereniging Etten-Leur/Prinsenbeek

De Bibliotheek heeft voor Lees Meer een gevarieerd aanbod e-books samengesteld. E-books die je zou willen lezen na bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of voorstelling. Of e-books voor als je graag in de keuken staat om lekker te kokkerellen. Voor elke plek heeft Lees Meer een selectie van verschillende e-books. Niet alleen informatieve boeken, maar ook prentenboeken, romans of verhalenbundels die je inspireren en je gevoel op dat moment versterken. Ook handig voor onderweg Lees Meer gaat van start met bekende plekken in Rotterdam en de provincie Gelderland. Denk aan de Kunsthal, het Openluchtmuseum en het Luxor Theater. Ook heeft de Bibliotheek e-books geselecteerd voor de treinstations in Nederland. Korte verhalen en romans handig voor onderweg in de trein, bus of metro. Geen e-reader nodig De e-books van Lees Meer zijn gewoon op

een tablet, smartphone of computer met een recente browser te lezen. De meeste e-readers met een browserfunctie zijn ook geschikt. Beschikbaar voor iedereen Vanaf 1 december 2012 kan iedereen gebruikmaken van Lees Meer. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Het enige wat mensen moeten doen, is zich eenmalig gratis aanmelden op www. bibliotheek.nl/leesmeer. Alle e-books via Nieuwe Nobelaer Bibliotheek Alle mogelijkheden voor het lezen van e-books, zoals streaming e-books, downloadable e-books, e-book sticks en ereaders, vind je onder nieuws op www. nieuwenobelaer.nl Over de Bibliotheek De Bibliotheek biedt iedereen vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur zodat mensen zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de maatschappij. Het is een schatkamer vol materialen, ideeën en verhalen. Een plek die bezoekers in ontmoeting brengt met informatie en ideeën. Bibliotheken beschikken over de meest complete en veelzijdige collectie van Nederland. De Bibliotheek heeft vestigingen verspreid over heel Nederland en heeft circa 4 mil-

joen leden. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.nl.

Bij ons hoeft u geen stickers te plakken of bonnen uit te knippen!!!!

Donderdag t/m zondag

30% KORTING TOT

*

op vele Kerstartikelen

Zondag 9 en 16 december open 11-17 uur volop echte Kerstbomen

Woensdag 09.00 Vrij biljarten, KBO Bridge 10.00 Koffieochtend Polderbewoners 13.00 Sjoelclub De Panfluit, Biljartvereniging De Panfluit 13.30 Spaanse les voor gevorderden Donderdag 09.00 Vrije inloop 55+ en hobbyclub, Vrij biljarten 10.15 Engelse les voor beginners 13.00 Vrije inloop 55+ en kaarten, Biljartvereniging De Panfluit, Engelse les voor gevorderden 15.00 Engelse les voor beginners

* zie de uitzonderingen bij de ingang.

Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512 www.tuincentrumdebont.nl

Open: ma 11.00-17.30 u • di t/m do 9.30-17.30 u • vr 9.30-20.00 u • za 9.00-17.00 u

Vrijdag 09.00 Vrije inloop 55+, Vrij biljarten

10.00 Spaanse les voor beginners 13.00 Vrije inloop 55+, rikken, Vrij biljarten, Franse les voor beginners APPELGAARDE (LAMBERTUSSTR. 7) Maandag 09.15 Gymnastiek Surplus, Leesclub 10.15 Line Dance KBO 13.00 Vrij kaarten en spelletjes, Gespreksgroep, Biljarten 19.00 Videogroep, EHBO Dinsdag 09.00 Biljarten, Bridgeles voor beginners, Bridge KBO 13.00 Biljarten, Rikken, Handwerken KVO, Handwerken Rode Kruis 19.00 Massagecursus, Tai Chi, EHBO cursus Woensdag 08.45 Tai-Chi 09.00 Biljarten, KBO Tafeltennis 10.30 Mercandokoor 13.00 Biljarten, ANBO (derde woensdag), Kaarten/Creatief, KBO Klaverjassen 17.30 Slagwerkschool Rondomtrom Donderdag 09.00 Biljarten, KBO bridge, Bridgeles voor gevorderden 13.00 KBO sjoelen, KBO Line Dance, Vrij kaarten, Biljarten 19.00 EHBO, KBO bridge Vrijdag 09.00 Biljarten, Diverse vergaderingen 13.00 Biljarten, Vrij Kaarten.

BEDRIJVIG NIEUWS ‘Kwaliteit en service is bij ons vanzelfsprekend!’

Decokay Vromans, dé woonwinkel anno nu ETTEN-LEUR - Aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur is Decokay Vromans al bijna 30 jaar een toonaangevende zaak voor wat betreft verf en behang. Met vijf stoffeerders in vaste dienst al geruime tijd óók het adres voor raamdecoratie, gordijnen en vloeren. Hier kun je terecht voor een goed advies over interieurverzorging in de ruimste zin van het woord en beeld. De modernste communicatiemiddelen worden graag toegepast om het advies zo duidelijk mogelijk te maken. Familiebedrijf Decokay Vromans bestaat als bedrijf al meer dan 75 jaar. Inmiddels is het uitgegroeid tot twee moderne en stijlvolle woonwinkels, waarin de derde generatie Jeroen samen met Christ en Ria Vromans aan het roer staat. Advies Monique, Hans, Carolien, José, Lotte en Jeroen staan in de winkel klaar met goed advies en ideeën. Jarenlange ervaring leert dat het voor klanten vaak heel moei-

lijk is om een concrete keuze te maken om bijvoorbeeld behang, verfkleur en vloerbedekking te combineren. De klanten worden in de winkel overdonderd door het rijke scala aan kleuren wat daar aanwezig is. “Je hebt wel gidsen in onze winkel nodig, want een dergelijk uitgebreide collectie doet je duizelen”, aldus Hans Schikan. Ze adviseren op artistiek gebied zoals kleuren- en materiaalcombinaties, maar praten ook met verstand van zaken over de eigenschappen van het materiaal. Desgewenst gaat Carolien mee naar uw woning. In verband met het licht het liefst overdag. Als styliste komt zij aan huis persoonlijke interieuradviezen uitbrengen. Service Het geven van goed advies betreffende kwalitatief goede producten staat al jarenlang bij Decokay Vromans hoog in het vaandel. Daarnaast is het geven van service een van de speerpunten van deze zaak. Kwaliteit en service zijn hier met de tijd meegegroeid, mede door een professionele backoffice waar Rina, Dorine en Daniëlle de kwaliteit, service en planning

bewaken. Inspiratie en meerwaarde Dat kwaliteit en service hoog in het vaandel staat blijkt wel uit het feit dat op het onlangs gehouden Nederlands kampioenschap stofferen één van de medewerkers net buiten de top 3 eindigde. Volgens Jeroen Vromans (die zelf zijn personeel coacht) staat of valt de zaak met het personeel. “Ons werk is net een teamsport. Een team is net zo sterk als de zwakste schakel daarin.” Dagelijks wordt iedereen gestimuleerd inspiratie en meerwaarde voor de klant te bieden. “Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, weten we de klanten vaak te verassen!” Samenwerking Vanaf heden is er een samenwerkingsverband met Schiefer (voormalig Allicht) en Hans Thijs (Thijs Stucadoors- Schildersen Afbouwbedrijf). Een ruim aanbod van lamparmaturen creëert een gezellige sfeer. De vertrouwde gloeilamp is onbeperkt op voorraad in de Bisschopsmolenstraat. Samen met Thijs biedt Decokay Vromans

Familiebedrijf Decokay Vromans bestaat als bedrijf al meer dan 75 jaar.

nog méér service; één planning, één aanspreekpunt voor uw hele verbouwing. Innovatief Innovatief is de website die Decokay Vromans heeft. Klanten oriënteren vaak op het

internet. Om de klanten thuis al te helpen in het oriëntatieproces, kun je op de website zelf een moodboard (het visualiseren van je smaak) samenstellen. Deze kun je mailen of uitprinten en mee naar de winkel nemen als basis voor je veranderplannen.

Decokay Vromans, Bisschopsmolenstraat 46, Etten-Leur. Telefoon 076-503 57 97. Website: www.vromans-ettenleur.decokay.nl; e-mail: vromans-ettenleur@decokay.nl PAGINA 8


www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyM

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

|

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

|

|

|


L LEKKER E K K Kerst

KERST CULINAIR

2012

jaar Uw Thuis Buiten

Restaurant ● Bowling ● Feestzaal

jaar Uw Thuis Buiten aurant Huis Den Deijl

aurant Huis Den Deijl

Gratis bowlen

Op beide Kerstdagen kunt u weer komen genieten eenKerstdagen waar Culinair Feest bij Huis Dengenieten Deijl. Opvan beide kunt u weer komen

voor de

van Culinair Huis Den Deijl. Vooreen onze waar Kerstinformatie kuntFeest u kijkenbij op www.huisdendeijl.nl Voor onzeopKerstinformatie u kijken opinfo@huisdendeijl.nl www.huisdendeijl.nl of bellen 076 565 36 16kunt of mailen naar of bellen op 076 565 36 16 of mailen naar info@huisdendeijl.nl

kinderen rs td ag

In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide Kerstbrunch àà € € 37,95 37,95 p.p. p.p. Kerstbrunch Kinderen Kinderen van van 22 t/m t/m 44 jaar jaar àà € € 14,50. 14,50. Kinderen Kinderen van van 55 t/m t/m 10 10 jaar jaar àà € € 19,95. 19,95. Op 1e en 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur een luxe familiedinerbuffet Op 1e envoor 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur t/m een10 luxe familiedinerbuffet € 39,50 p.p.en kinderen jaar € 19,95

e 1e & 2e K

voor € 39,50 p.p.en kinderen t/m 10 jaar € 19,95

van 11.00 tot 13.00 uur

‘s Avonds om 19.00u pakken wij flink uit. Op 1e Kerstdag met een 5-gangen ‘s Avonds omluxe 19.00u pakkenKerstdiner wij flink uit.à € 59,95 p.p. en op 2e Kerstdag een net zo luxe 4-gangen Kerstdiner à € 49,50 p.p.

Op 1e Kerstdag met een luxe 5-gangen Kerstdiner à € 59,95 p.p. Op2e beide dagen iseen er een uit 2 Kerstdiner heerlijke hoofdgerechten. en op Kerstdag netkeuzemogelijkheid zo luxe 4-gangen à € 49,50 p.p.

1e en 2e Kerstdag Kerstbrunch €29,75 p.p. Kerstdiner €49,50 p.p. 4 gangen

Kerstbuffet

€39,50 p.p.

Alleen 2e Kerstdag!

****** VOOR BIJ U THUIS:

Kerstschotel €16,00 p.p. Buffet Noël €29,50 p.p. (Warm- en koud buffet incl. dessert)

Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda Op beide dagen is er een keuzemogelijkheid uit 2 heerlijke hoofdgerechten.

Tel. 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl

Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda

Tel.www.huisdendeijl.nl 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616

8 4836 BH Breda tel. 076-5653616 www.huisdendeijl.nl

(voorheen De Keienpomp) www.dekeienpomp.nl ************

Voor meer informatie en reserveringen: 0168-370545 Hazeldonkse Zandweg 28b Zevenbergen

“Catering Nico en Anneke”

e en 1 en Wij bezorg gens or m ‘s 2e Kerstdag bij u thuis

www.de3musketiers.nl

Luxe Rundvleessalade € 9,00 p.p.

Rundvleessalade (300 gram p.p.), gevuld eitje, meloen met rauwe ham, ham/aspergerolletje, plakje cervelaat, roompaté, balletje gehakt, gegrilde kipfilet. Gegarneerd met diverse soorten groenten en fruit. ************

Luxe Visschotel € 11,50 p.p.

Zalmsalade (300 gram p.p.), gevuld eitje, meloen met rauwe ham, ham/ aspergerolletje, Noorse garnalen, gerookte zalm, gerookte forelfilet. Gegarneerd met diverse soorten groenten en fruit. ************ Dit jaar krijgt u er gratis stokbrood met kruidenboter bij! Hertenlaan 34a, 4741 AD Hoeven. Telefoon 0165 504480

Kerstversiering

Het geven van cadeautjes met Kerstmis komt voort uit twee feesten in het Romeinse rijk. Zo vierden de Romeinen op 17 december het feest van Saturnalia, een feestelijke dag met veel geschenken. De viering van het Romeinse nieuwjaarsfeest op 1 januari ging gepaard met het geven van geschenken aan de kinderen en de armen. Daarbij werden de huizen versierd met groen en met lichtjes. Dat maakt meteen ook de oorsprong van onze eigen kerstdecoratie duidelijk. De Kelten en Germanen vulden het feest verder in. Zij bedachten het versieren van een boom en het daarbij eten in een gezellige sfeer. Een verbod van Karel de Grote in de negende eeuw om bomen te versieren met Kerstmis, maakte dat deze gewoonte langzaam maar zeker verdween. Honderden karen later maakte het oude gebruik een opvallende comeback, want sinds de zeventiende eeuw maakt het gebruik wederom deel uit van de traditie rond Kerstmis. In de Middeleeuwen ontstond een uitgebreid aanbod van kerstliederen.

Kindvriendelijk

Het kindvriendelijke karakter van Kerstmis heeft veel te maken met het feit dat in bepaalde streken Sint-Nicolaas wordt gevierd op 25 december. Door de vermenging met sprookjesachtige figuren uit sagen ontstaat de kerstman: Santa Claus in een karrenslee, voortgetrokken door rendieren. Dat is meteen ook de verklaring waarom in bepaalde Amerikaanse kerstliederen ‘Santa Claus’ wordt vernoemd. In België valt dat feest op 6 december. In Nederland komt de Sint op 5 december. De vigilie op de vooravond van Sint-Nicolaas, een liturgische viering, is hier in de volkstraditie ‘pakjesavond’ geworden.

Lekker eten doe je hier!

Al 37 jaar staan we bekend om de lekkerste salades o.a. hors d’oeuvres, speciale vissalades en speciale vleessalades.

Diverse smaken bavarois puddingen opgemaakt met slagroom. NIEUW:  Huisgemaakte Thiramisu  Witte en Bruine Chocolademousse Bestel tijdig voor de Kerstdagen en Oud- en Nieuwjaar. De bestellijst voor de feestdagen ligt voor u klaar of kijk op de site

www.cafetarialiana.nl

Dorpsstraat 132a, St. Willebrord Tel. 0165-382669

1e en 2e Kerstdag Kerst à la carte Kijk voor ons Kerstmenu op onze site:

www.eeterijtheike.nl Reserveer tijdig! Dorpsstraat 134, St. Willebrord Tel. 0165-384811

Wij wensen u smakelijke Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.


Nu per stuk: Keuze uit verschillende vormen o.a.: auto, wolk, hart, dino, ster, wijnglas Afmeting: 30x40 cm

Nieuw!

€ 12,49

Incl. btw

incl. muurbevestiging

Leuk voor kinderkamer of keuken! Bestel nu op www.officepalace.nl

Bij aankoop van een bakje

€ 1,=

Ambachtelijke Chocolade het 2e bakje naar keuze voor

Tegen inlevering van deze bon, m.u.v. sint/kerst en paaschocolade Winkelcentrum 34, Etten-Leur, 076-5013445 Roselaar 14, Roosendaal, 0165-537725

Winteractie

2e Hoofdgerecht gratis Op vertoon van uw AH kassabon Tel: 076-5012340 / www.hotelhetwittepaard.nl

ACTIE

Zie de voorwaarden op onze website of scan de code:

10% KORTING Bij inlevering van deze bon Niet geldig in combinatie met andere acties

Gevestigd bij de bussluis Schuin tegenover AH

Maand gratis sporten! - Alleen als u nog geen klant bent bij Medisport

- Bij afname abonnement, ongeacht soort abonnement

- Minimaal 18 jaar - Bij inlevering van deze bon Al klant? Op onze facebookpagina extra acties met deze kassabon, kijk snel! www.medisports.nl 076-50 10 001

By Indulge

PRESENT 4 U...

Free Haircut

Voorwaarden: Niet inwisselbaar voor producten of contanten en alléén voor nieuwe klanten.

Markt 11 4875 CB Etten-Leur 076-5033422

www.indulge.nl info@indulge.nl Twitter: @cutsbyindulge

KassabonAds - www.kassabonads.nl - Voordeelbonnen apart inwisselbaar - AH Pollemans Etten-Leur - Milieuvriendelijke kassabon met FSC keurmerk - KassabonAds -  076 50 41 684 - Niet op de openbare weg gooien - KassabonAds - www.kassabonads.nl - Aanbiedingen onder voorbehoud van drukfouten - KassabonAds -  076 50 41 684 - Voordeelbonnen apart inwisselbaar - AH Pollemans Etten-Leur - Milieuvriendelijke kassabon met FSC keurmerk - KassabonAds - www.kassabonads.nl - Aanbiedingen onder voorbehoud van drukfouten - AH Pollemans Etten-Leur - Voordeelbonnen apart inwisselbaar - KassabonAds -  076 50 41 684

Nú met GRATIS witte krijtstift

Uw boodschap direct in juiste handen!

Uw advertentie hier?

Adverteren

?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, tel: 076-5041684 KassabonAds is een product van

Bij DA Van Meeuwen een bril op sterkte Stap 1: Kies een bril Stap 2: Laat de sterkte van de glazen van je bestaande bril opmeten, of neem je bestaande recept mee Stap 3: Uw bril wordt besteld en is binnen 14 dagen klaar

Enkelfocaal voor slechts € 49,= Multifocaal voor slechts € 99,= Niet in combinatie met andere acties

Speciale actie: - Gratis oogmeting - Bij aankoop van 2 brillen € 20,= korting

DA Drogisterij & Luxe Parfumerie Van Meeuwen Winkelcentrum 43, 4873 AC Etten-Leur, 076-5012247

* Bon geldig t/m 28 februari 2013 www.eyelovebrillen.nl

Parti Dirven ▪ Winkelcentrum Etten-Leur ▪ tegenover Hema

10% KORTING OP DE GEHELE COLLECTIE Dames: Supertrash Denny Rose Patrizia Pepe Save the Queen

Heren: Iceberg Franky Morello Armani Love Moschino Anthony Morato

Geldig t/m 28-2-2013, bij inlevering van deze kassabon, 1 bon per aankoop Markthof 11, Etten-Leur Nieuwe Ginnekenstraat 20b, Breda

www.caractere-ettenleur.nl

KassabonAds - www.kassabonads.nl - Voordeelbonnen apart inwisselbaar - AH Pollemans Etten-Leur - Milieuvriendelijke kassabon met FSC keurmerk - KassabonAds -  076 50 41 684 - Niet op de openbare weg gooien - KassabonAds - www.kassabonads.nl - Aanbiedingen onder voorbehoud van drukfouten - KassabonAds -  076 50 41 684 - Voordeelbonnen apart inwisselbaar - AH Pollemans Etten-Leur - Milieuvriendelijke kassabon met FSC keurmerk - KassabonAds - www.kassabonads.nl - Aanbiedingen onder voorbehoud van drukfouten - AH Pollemans Etten-Leur - Voordeelbonnen apart inwisselbaar - KassabonAds -  076 50 41 684

Krijtborden Silhouette

office

palace

bakt kerstspecialiteiten De warmste Bakker

warmste vrijdag &De zaterdag

Bakker

aardbeien kaiser Kerststaaf e4.50 aardbeie kaiser ofvlaai broodjes 4 + 1 gratis Worststaaf e3.00 Mini kerststolletjes 100% roomboter 100% amandelspijs

broodjes Kerstklokjes choco ook half afgebakken

vlaai

met leurse aardbeien en slagroom Chocolade kerstkransjes

zaKje: prijs en sla met leurse aardbeien 4 + 1Kerstlijsten GraTisliggen2eklaar!!! €halve 6.95

gevuld met praline

2eafgebakken zaKje: halve prijs ook half

4 + 1 GraTis

€ 6.

Bakker Mark Elias Mark Etten-Leur, Elias tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4Bakker (Van Bergenplein) Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

Bakker Mark Elias van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven • U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen

• Maar Vitaal doet meer! Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5

Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en actief te blijven

Daylight Power Slingerweg 87 4814 AZ Breda 088 - 0300500

• Kom kijken en verbaas u over ons assortiment aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker

169.95 NU

149.95

• U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!

Rabo Ambassadeurs. Uw persoonlijke aanspreekpunt in de regio Etten-Leur.

Ingrid Hoppenbrouwers Etten-Leur René Petrusma Etten-Leur Joyce Maas Etten-Leur

Maak kennis met uw Rabo Ambassadeurs. Rabobank. Een bank met ideeën.

U komt hem of haar straks overal tegen. Vanaf nu zijn zij het bijzondere gezicht van Rabobank West-Brabant Noord in de regio Etten-Leur. Bij belangrijke momenten in uw buurt is de Rabo Ambassadeur aanwezig. Gevraagd én ongevraagd. Zo blijft Rabobank West-Brabant Noord dichtbij u in de buurt. Wilt u met hen in contact komen? Ga dan naar de ledensite te bereiken via: www.rabobank.nl/wbn


*Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 03.12.12 t/m 09.12.12 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen excl. verwijderingsbijdrage

L E E D R O O V , 0 5 2 T TO * OP ALLE

AMBILIGHT TV’S

WIN ELKE DAGERUUW G!

AANKOOPBEDRAG T

Koper naar de voorwaarden ver de g aa vr of ht ilig mb l/a t.n diamarK KijK voor de voorwaarden op me

Let op: 5 december geopend van 10.00 uur tot 18:00 uur

e ijk el ud ho is hu el ve el he op el de Waanzinnig voor ! en el ik rt sa ng gi or rz ve e ijk nl oo rs pe &

• Stofzuigers • Koffie & thee apparatuur

• Strijkijzers • Keukenapparatuur

• Klimaatbeheersing • Persoonlijke verzorging

BREDA • Kruisvoort 14 Woonboulevard Breda • Tel. 076 - 5258100 • www.mediamarkt.nl

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo


GEMEENTE ETTEN-LEUR 5 DECEMBER 2012

Gemeente Etten-Leur

Vuurwerk, nu nog niet!

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie)

Nieuwe Afvalwijzer 2013 deze week in de brievenbus De nieuwe Afvalwijzer die per 1 januari 2013 ingaat, wordt deze week bij u thuis bezorgd. De oude Afvalwijzer gaat nog mee tot en met deze maand, daarna kunt u die wegdoen. De inzameldagen zijn weer aangepast naar 2013. In de nieuwe Afvalwijzer kunt u ook alle informatie vinden over afvalsoorten en hoe u deze kunt scheiden. Naast deze informatie worden ook de nieuwe afvaltarieven vermeld. De gemeente heeft bij deze nieuwe afvalkalender aandacht geschonken aan de opmaak, zodat ook de mensen die last hebben van kleurenblindheid geen probleem meer hebben met het lezen van de afvalkalender. De Afvalwijzers 2013 zijn natuurlijk straks ook beschikbaar op www.afval3xbeter.nl. Uw postcode en huisnummer intikken is daar voldoende om de juiste Afvalwijzer in beeld te krijgen. Ook alle overige informatie over afval kunt u vinden op www.afval3xbeter.nl.

Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl

Zie www.afval3xbeter.nl

Politie extra waakzaam De politie is extra waakzaam, treedt op tegen afstekers van vuurwerk en zal direct verbaliseren. Het bezitten van vuurwerk is altijd strafbaar met uitzondering van de periode van 28 december 2012 tot en met 1 januari 2013. Zie je iemand met vuurwerk, meld het bij de politie via 0900-8844.

Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Volg de gemeente via facebook, twitter en youtube Ga naar www.facebook.com/gemeente. ettenleur en klik bovenaan de pagina op de button ‘Vind ik leuk’. Vanaf dat moment volg je de facebookpagina van Gemeente Etten-Leur. En ben je volger, dan verschijnen de gemeenteberichten vanzelf in jouw nieuwsoverzicht op facebook. Ook via de homepage van www.etten-leur.nl kun je snel en eenvoudig naar de gemeentelijke facebookpagina. Klik daarvoor in de kolom ‘Contactinfo’ op het facebooklogo. Het nieuws van de gemeente Etten-Leur kun je ook volgen via twitter. Ga naar http:// twitter.com/gem_ettenleur en volg ons. De Etten-Leurse twitterpagina herken je aan het icoontje met de rood-witte torentjes en aan de ondergrond met wit-grijze torentjes. En ben je eenmaal volger van gem_ettenleur dan word je via tweets steeds op de hoogte gebracht van het laatste gemeentenieuws. In de meeste gevallen ontvang je als volger een link naar meer nieuws over het onderwerp op www.etten-leur.nl. Ook worden er regelmatig nieuwe video’s toegevoegd aan het gemeentelijke YouTube kanaal. Ga naar www.youtube.com/gemeenteettenleur en je komt op de gemeentelijke pagina op youtube. Als je een youtubeaccount hebt, kun je je ook abonneren op ons kanaal en dan mis je helemaal niks. Ook verschijnt er automatisch een bericht op twitter als er een nieuwe video is toegevoegd door de gemeente. Het is nu wel heel eenvoudig om het gemeentenieuws altijd en overal te volgen: via twitter, facebook, youtube maar ook via internet, rss en email nieuwsbrief. Kies maar!

Oproep aan ouders Als uw kind begint met het afsteken van vuurwerk, kan het lastig zijn om toezicht te houden. Op deze leeftijd wordt de invloed van vrienden groter. Als iemand in de vriendenclub buiten de toegestane tijden (illegaal) vuurwerk afsteekt of spullen vernielt, kan de rest van de groep dit overnemen. Het kan dan voor uw kind moeilijk zijn om niet met de groep mee te doen. Het is goed om heldere afspraken te maken over het gebruik van vuurwerk. Kinderen en jongeren hebben behoefte aan duidelijkheid. U kunt hen die geven!

Steeds vaker worden er door het jaar op verschillende plaatsen in Etten-leur heftige knallen gehoord. Het lijken wel ontploffingen, maar het gaat hier om illegaal vuurwerk, soms zelfs van eigen fabricaat. Iedereen weet dat dit verboden is. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur, tijdens de jaarwisseling, en dan moet het ook nog goedgekeurd vuurwerk zijn. Het afsteken van illegaal vuurwerk is niet alleen verboden, maar brengt ook extra gevaren met zich mee. Je brengt met het afsteken ervan niet alleen jezelf in gevaar, maar vooral ook je omgeving. Dit wil je toch niet? Wat zegt jouw verantwoordelijkheidsgevoel hiervan? Oudere mensen, kinderen en dieren zijn vaak de dupe. Ook wordt er met vuurwerk veel schade toegebracht aan gebouwen, straatmeubilair en andere openbare voorzieningen, zoals verkeersborden, lichtmasten, prullenbakken, brievenbussen en bushokjes. Word je betrapt, dan verhaalt de gemeente de schade op jou! Zonde van de schade en van het geld. Elk jaar vinden persoonlijke ongelukken plaats door vuurwerk. Meer dan de helft van de slachtoffers is jonger dan 19 jaar. Voorkom dit voor jezelf en je omgeving. Het aansteken van knallers met een beschadigde of te korte lont en het in de hand afsteken van klappers, zijn de belangrijkste oorzaken van letsel. Met name het gebruik van illegaal vuurwerk kan persoonlijke ellende geven. Kortom, heb je enig verantwoordelijkheidsgevoel, wil je je geld in je zak houden en wil je niet dat er gewonden vallen? Blijf dan af van illegaal vuurwerk en steek het al helemaal niet af!

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 26 november 2012 tot en met 30 november 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

19 26 27 27

2012OG0543-01 2012OG0552-01 2012OG0554-01 2012OG0549-01

het het het het

Thorbeckelaan 2 Hof van den Houte 120 Olympiade ongenummerd Streek ongenummerd

4871GA 4873BJ n.v.t. n.v.t.

november november november november

2012 2012 2012 2012

aanpassen van gevelbekleding samenvoegen en verbouwen van winkelpand(en) herinrichten van sportpark Hoge Neerstraat bouwen van een waterretentie kelder

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 26 november 2012 tot en met 30 november 2012 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

30 29 29 30

2012OG0490-01 2012OG0499-01 2012OG0543-01 2012OG0545-01

het het het het

Lange Brugstraat 99 Schoonhout 57 Thorbeckelaan 2 Anna van Berchemlaan 2

4871CN 4872MB 4871GA 4872XE

november november november november

2012 2012 2012 2012

verbouwen van een woonboerderij plaatsen van een dakkapel op de voorzijde van de woning aanpassen van gevelbekleding plaatsen van een reclamezuil t.b.v. een geldautomaat

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvraag om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

3 september 2012

2012OG0434-01

Het aanbrengen van een interne zoldervloer en het opbouwen van een technische ruimte

Munnikenheiweg 47

4879NE

Etten-Leur 5 december 2012


KIES JE KORTING Leeftijdskorting Leeftijdskorting hoef je niet te kiezen. Die krijg je automatisch als je reist met een Persoonlijke OV-chipkaart en tussen de 4 t/m 18 jaar of 65+ bent.

Reis je veel met de bus en ben je tussen 12 en 18? Kies voor het Jeugdabonnement op je OV-chipkaart. Onbeperkt bussen door heel Brabant voor € 78,70 per maand.

Geregeld met de bus naar je werk? Kies voor Dalkorting op je OV-chipkaart. Op werkdagen na 9.00 uur altijd 40% korting in de bus in heel Brabant voor maar € 10,50 per jaar.

Dalkorting Kies nu voor Dalkorting op je Persoonlijke OV-chipkaart (€ 10,50 per jaar). Dan reis je na 9.00 uur en in het weekend de hele dag met 40% korting.

Dagje uit of familie bezoeken?

Leeftijds- én Dalkorting Heb je recht op leeftijdskorting? Kies dan ook voor Dalkorting (€ 10,50 per jaar) op je Persoonlijke OV-chipkaart. Je korting loopt in de daluren op tot 60%.

Meer informatie en bestellen op www.ovchipwijzer.nl

Met ‘automatisch opladen’ altijd voldoende saldo op je OV-chipkaart.

De tarieven in deze advertentie gelden tot 31-12-2012.

De bus in Brabant is voordeliger dan je denkt.


GROOTSTE KEUZE IN KERST

Mini kerststerren in 4-pack

4.99

3.

25.95

Alle glazen kerstballen

+1 3GRATIS

Voor binnen en buiten. Met 384 heldere lampjes. Snoerlengte 2,4 m.

19.99

Nordmann kerstboom

De Abies Nordmanniana is een grofnaaldige boom die zijn naalden goed vasthoudt. Gezaagde boom. Hoogte 150 cm. Wij pakken de boom gratis in en helpen je met inladen.

ENORME

KEUZE IN

Zweedse fakkels Hoogte 25 cm. Inclusief aanmaakblokje. Per stuk 4,99

KERSTBOMEN

23.99

10.3 voor

Geldt voor alle losse glazen kerstballen.

SPECIALE KOOPAVOND

HUIS

Clusterverlichting

TERRAS

Handige draagtray met kerststerren. Diverse kleuren.

99

TUIN

VERLICHTING

Geldig t/m 16 december

VRIJDAG 7 DECEMBER

14.

99

18.30-22.00 UUR

DIER

15% KORTING

op de hele kerstcollectie, decoratie en kerstgroen!

* uitgezonderd reeds geldende aanbiedingen

Online bestellen: www.tuincentrumovervecht.nl woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

december 9-17 uur

december 9-21 uur

december 9-22 uur

december 9-19 uur

december 10-17 uur

december 10-18 uur

december 9-18 uur

december 9-21 uur

december 9-21 uur

december 9-21 uur

december 9-17 uur

december 10-17 uur

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16

PARTYSERVICE & CATERING PARTYSERVICE & CATERING MAURICE VAN PEER MAURICE VAN PEER

Breda, Heilaarstraat 175

Bij ingang woonboulevard Breda

HAPJESSCHALEN HAPJESSCHALEN

SCHAAL SCHAAL PARTY PARTY 32,50 32,50 EURO EURO (50 (50 STUKS) STUKS) SCHAAL SCHAAL VARIA VARIA 37,50 37,50 EURO EURO (50 (50 STUKS) STUKS) HAPJESSCHALEN GEVULD GEVULD TOMAATJE TOMAATJE MET HOL. HOL. GARNALEN GARNALEN ROLLETJE ROLLETJE GEROOKTE GEROOKTE ZALM ZALM MET MET MOUSSE MOUSSE SCHAAL PARTY MET 32,50 EURO (50 STUKS) SCHAAL VARIA 37,50 EURO (50 STUKS) GEVULD EITJE MET GARNERING GEVULD EITJE MET GARNERING SANDWICH MET PALING SANDWICH MET PALING GEVULD TOMAATJE MET HOL. GARNALEN ROLLETJE GEROOKTE ZALM MET MOUSSE GEHAKTBALLETJE MET ANANAS PATE CROUTE GEHAKTBALLETJE MET ANANAS PATE EN EN CROUTE GEVULD EITJE MET GARNERING SANDWICH MET PALING ROLLETJE ROLLETJE HAM HAM MET MET ASPERGES ASPERGES GEVULD GEVULD TOMAATJE TOMAATJE HOL. HOL. GARNALEN GARNALEN GEHAKTBALLETJE MET ANANAS PATEMET ENMET CROUTE GAMBA GAMBA MET MET KERVEL KERVEL OP OP PRIKKER PRIKKER SOESJE SOESJE MET MET ROOMKAAS ROOMKAAS ROLLETJE HAM MET ASPERGES GEVULD TOMAATJE MET HOL. GARNALEN SANDWICH SANDWICH MET MET PALING PALING SANDWICH SANDWICH MET MET COBURGHAM COBURGHAM EN EN MELOEN MELOEN GAMBA MET KERVEL OP PRIKKER SOESJE MET ROOMKAAS BLOKJE BLOKJE KAAS KAAS MET MET AUGURK AUGURK EN EN ZILVERUI ZILVERUI GAMBA GAMBA MET MET KERVEL KERVEL OP OP PRIKKER PRIKKER SANDWICH MET PALING SANDWICH MET COBURGHAM EN MELOEN DRIEHOEKJE DRIEHOEKJE CERVELAAT CERVELAAT MET MET AUGURK GEVULD GEVULD EITJE EITJE MET MET GARNERING GARNERING BLOKJE KAAS MET AUGURK EN AUGURK ZILVERUI GAMBA MET KERVEL OP PRIKKER DRIEHOEKJE CERVELAAT MET AUGURK GEVULD EITJE MET GARNERING

WWW.CATERING-MAURICEVANPEER.NL WWW.CATERING-MAURICEVANPEER.NL GAGELRIJZEN 175 SINT WILLEBRORD GAGELRIJZEN 175 SINT WILLEBRORD TEL. 0165-382288 FAX. 0165-388250 TEL. 0165-382288 FAX. 0165-388250 KOUDE SCHOTELS KOUDE SCHOTELS

GOURMET GOURMET MINIMAAL MINIMAAL 4 PERSONEN 4 PERSONEN 15,00 15,00 EURO EURO P.P. P.P.

VERSCHILLENDE 6 VERSCHILLENDE SAUSJES,KOMKOMMERSALDE,FRUITSALADE,UIEN,CHAMPIONS,PAPRIKA, SAUSJES,KOMKOMMERSALDE,FRUITSALADE,UIEN,CHAMPIONS,PAPRIKA, MINIMAAL 4 PERSONEN 15,00 EURO P.P. SCHOTEL A 10,00 EURO P.P. SCHOTEL (VIS & VLEES) SCHOTEL B 11,00 EURO6P.P. (VLEES)GOURMET SCHOTEL A 10,00 EURO P.P. (VIS & VLEES) B 11,00 EURO P.P. (VLEES)

HUZARENSALADE,STOKBROOD HUZARENSALADE,STOKBROOD EN EN KRUIDENBOTER. KRUIDENBOTER. RUNDVLEESSALADE RUNDVLEESSALADE RUNDVLEESSALADE RUNDVLEESSALADE6 VERSCHILLENDE SAUSJES,KOMKOMMERSALDE,FRUITSALADE,UIEN,CHAMPIONS,PAPRIKA, VLEESSCHAAL VLEESSCHAAL MET MET BIEFSTUK,LAMSCOTELETJES,HAMBURGER,KIPFILET,FRICANDEAU,GYROS. BIEFSTUK,LAMSCOTELETJES,HAMBURGER,KIPFILET,FRICANDEAU,GYROS. HUZARENSALADE,STOKBROOD EN KRUIDENBOTER. GEVULD EITJE GEVULD EITJE GEVULD EITJE GEVULD EITJE VLEESSCHAAL MET BIEFSTUK,LAMSCOTELETJES,HAMBURGER,KIPFILET,FRICANDEAU,GYROS. GEVULD GARNALEN GEVULD TOMAATJE MET HAMPREISALADE GEVULD TOMAATJE MET HOL. TOMAATJE GARNALEN MET HOL. GEVULD TOMAATJE MET HAMPREISALADE STEENGRIL STEENGRIL MINIMAAL MINIMAAL 4 PERSONEN 4 PERSONEN 15,00 15,00 EURO EURO P.P. P.P. GEROOKTE MAKREELFILET HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU GEROOKTE MAKREELFILET HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU 6 VERSCHILLENDE 6 VERSCHILLENDE SAUSJES,KOMKOMMERSALDE,FRUITSALADE,UIEN,CHAMPIONS,PAPRIKA, SAUSJES,KOMKOMMERSALDE,FRUITSALADE,UIEN,CHAMPIONS,PAPRIKA, STEENGRIL MINIMAAL 4 PERSONEN 15,00 EURO P.P. & GAMBASCERVELAAT MET AUGURK CERVELAAT MET AUGURK STEURGARNAALTJESSTEURGARNAALTJES & GAMBAS HUZARENSALADE,STOKBROOD HUZARENSALADE,STOKBROOD EN EN KRUIDENBOTER. KRUIDENBOTER. 6 VERSCHILLENDE SAUSJES,KOMKOMMERSALDE,FRUITSALADE,UIEN,CHAMPIONS,PAPRIKA, RIVIERKREEFTJES & ZALMSALADE ROOMPATE RIVIERKREEFTJES & ZALMSALADE ROOMPATE VLEESSCHAAL MET SHASLICK,BIEFSTUK,SATE,TARTAARTJES,KIPFILET,FRICANDEAU. VLEESSCHAAL MET SHASLICK,BIEFSTUK,SATE,TARTAARTJES,KIPFILET,FRICANDEAU. HUZARENSALADE,STOKBROOD EN KRUIDENBOTER. HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU kiPRollaDE KIPROLADE HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU KIPROLADE VLEESSCHAAL MET SHASLICK,BIEFSTUK,SATE,TARTAARTJES,KIPFILET,FRICANDEAU. CERVELAAT MET AUGURK ARDENNEHAM MET MELOEN ARDENNEHAM MET MELOEN CERVELAAT MET AUGURK COKTAILS COKTAILS RAUWKOST & FRUITGARNERING RAUWKOST & FRUITGARNERING RAUWKOST & FRUITGARNERING RAUWKOST & FRUITGARNERING HOLLANDSE GARNALEN  8,508,50 P.ST. P.ST. RODE RODE ZALM ZALM  6,506,50 P.ST. P.ST. COKTAILS SCHOTEL C 14,00 EURO P.P. (VIS) SCHOTEL 16,00 EUROHOLLANDSE P.P. (VIS &GARNALEN VLEES) cocktails SCHOTEL C 14,00 EURO P.P. (VIS) SCHOTEL D 16,00 EURO P.P. D(VIS & VLEES) NOORSE NOORSE GARNALEN GARNALEN   6,508,50 6,50 P.ST. P.ST. KIP HAWAII HAWAII   6,506,50 6,50 P.ST. P.ST. HOLLANDSE GARNALEN P.ST. KIPRODE ZALM P.ST. RUNDVLEESSALADE RUNDVLEESSALADE RUNDVLEESSALADE RUNDVLEESSALADE KINGKRAB KINGKRAB  12,50  P.ST. P.ST. ARDENNEHAM MELOEN   P.ST. P.ST. GEVULD EITJE GEVULD EITJE NOORSE GARNALEN  12,50 6,50 P.ST. ARDENNEHAM KIP HAWAII MELOEN 6,506,50 6,50 P.ST. GEVULD EITJE GEVULD EITJE GEVULD GARNALEN GEVULD GARNALEN KINGKRAB  12,50 P.ST. ARDENNEHAM MELOEN  6,50 P.ST. GEVULD TOMAATJE MET HOL. TOMAATJE GARNALEN MET HOL.GEVULD TOMAATJE MET HOL. TOMAATJE GARNALEN MET HOL. GEROOKTE MAKREELFILET MAKREEL & FORELFILET GEROOKTE MAKREELFILET GEROOKTE MAKREELGEROOKTE & FORELFILET BAVOROIS BAVOROIS (BAVOROIS (BAVOROIS ZIJN ZIJN VOOR VOOR 4 A4 5APERSONEN) 5 PERSONEN) GEROOKTE IJSSELMEER PALING FILET GEROOKTE IJSSELMEER PALING FILET IJSSELMEER GEROOKTE PALING FILET GEROOKTE IJSSELMEER PALING FILET ANANAS ANANAS 13,50  13,50 P.ST. P.ST. ZIJN SINASAPPEL SINASAPPEL  13,50  13,50 P.ST. P.ST. BAVOROIS (BAVOROIS VOOR 4 A 5 PERSONEN) GEROOKTE NOORSE ZALMFILET GEROOKTE NOORSE ZALMFILET GEROOKTE NOORSE ZALMFILET GEROOKTE NOORSE ZALMFILET CHOCOLADE CHOCOLADE  13,50  P.ST. P.ST. PASSIEVRUCHT  13,50  P.ST. P.ST. ANANAS  13,50 13,50 P.ST. PASSIEVRUCHT SINASAPPEL  13,50 13,50 P.ST. STEURGARNAALTJES STEURGARNAALTJES & GAMBAS STEURGARNAALTJES STEURGARNAALTJES & GAMBAS AARDBEI AARDBEI  13,50  13,50 P.ST. P.ST. CHIPOLATA CHIPOLATA  13,50  13,50 P.ST. P.ST. CHOCOLADE  13,50 P.ST. PASSIEVRUCHT  13,50 P.ST. RIVIERKREEFTJES & ZALMSALADE RIVIERKREEFTJES RIVIERKREEFTJES RIVIERKREEFTJES & ZALMSALADE AARDBEI  13,50 P.ST. CHIPOLATA  13,50 P.ST. HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU FRICANDEAU KRAB & ZALMSALADEKRAB & ZALMSALADEHAM MET ASPERGES & CERVELAAT MET AUGURK & ROOMPATE GAMBAS WARME WARME GERECHTEN GERECHTEN CERVELAAT MET AUGURK & ROOMPATE GAMBAS RAUWKOST & FRUITGARNERING RAUWKOST & FRUITGARNERING RAUWKOST & FRUITGARNERING RAUWKOST & FRUITGARNERING GERECHTEN GERECHTEN ZIJN ZIJN KANT KANT EN EN KLAAR KLAAR VERPAKT VERPAKT IN ALUMINIUMBAKJES IN ALUMINIUMBAKJES WELKE WELKE MAKKELIJK MAKKELIJK WARME GERECHTEN ALLE SCHOTELS ZIJN INCLUSIEF STOKBROOD & KRUIDENBOTER IN DE IN DE OVEN OVEN WARM WARM GEMAAKT GEMAAKT KUNNEN WORDEN WORDEN HOELANG HOELANG EN EN WELKE WELKE TEMPERATUUR TEMPERATUUR ALLE SCHOTELS ZIJN INCLUSIEF STOKBROOD & KRUIDENBOTER GERECHTEN ZIJN KANT EN KUNNEN KLAAR VERPAKT IN ALUMINIUMBAKJES WELKE MAKKELIJK ZETTEN WIJKUNNEN WIJ NETJES NETJES OP OP PAPIER PAPIER VOOR VOOR UW. UW. IN DE OVEN WARM ZETTEN GEMAAKT WORDEN HOELANG EN WELKE TEMPERATUUR VARKENSHAAS VARKENSHAAS MET MET CHAMPIONS CHAMPIONS  NETJES 8,008,00 8 GEPELDE 8 GEPELDE GAMBAS GAMBAS IN IN LOOKOLIE  12,00  12,00 ZETTEN WIJ OP PAPIER VOOR UW. . LOOKOLIE HUISKAMERBUFFETTEN HUISKAMERBUFFETTEN VARKENSFILET VARKENSFILET IN ROOMSAUS IN ROOMSAUS   8,008,00 VISBUIDELTJE VISBUIDELTJE MET MET GROENTEN GROENTEN  10,00  10,00 VARKENSHAAS MET CHAMPIONS 8,00 8 GEPELDE GAMBAS IN LOOKOLIE  12,00 BUFFET 6/8 PERSONEN 137,50 EURO BUFFET220,00 10/15 PERSONEN 220,00 EURO BUFFET 6/8 PERSONEN 137,50 EURO BUFFET 10/15 PERSONEN EURO KALKOENFILET KALKOENFILET IN WILDSAUS IN ROOMSAUS WILDSAUS   8,008,00 8,00 6 TONGROLLETJES 6 TONGROLLETJES MET MET ZALM ZALM  15,00  10,00 15,00 VARKENSFILET IN VISBUIDELTJE MET GROENTEN  SCHAAL&RUNDVLEESSALADE & GEV. EITJES SCHAAL&RUNDVLEESSALADE &PRIJZEN GEV. EITJES SCHAAL RUNDVLEESSALADE GEV. EITJES SCHAAL RUNDVLEESSALADE GEV. EITJES PRIJZEN VANVAN WARME WARME GERECHTEN GERECHTEN ZIJN ZIJN PER PERSOON PERSOON EN EN PERPER PERSOON PERSOON TE TE BESTELLEN BESTELLEN KALKOENFILET IN WILDSAUS  PER 8,00 6 TONGROLLETJES MET ZALM  15,00 ZALMSALADE & GEV.SCHAAL TOMAATJES ZALMSALADE & GEV. TOMAATJES SCHAAL ZALMSALADESCHAAL & GEV. TOMAATJES ZALMSALADESCHAAL & GEV. TOMAATJES PRIJZEN VAN WARME GERECHTEN ZIJN PER PERSOON EN PER PERSOON TE BESTELLEN VLEESSCHAAL MET : MET : VLEESSCHAAL VLEESSCHAAL MET : VLEESSCHAAL MET : HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU HAM MET ASPERGES & FRICANDEAU CERVELAAT MET AUGURK & DRUMSTICKS CERVELAAT MET AUGURK & DRUMSTICKS AFHALEN CERVELAAT MET AUGURK & DRUMSTICKS CERVELAAT MET AUGURK & DRUMSTICKS AFHALEN BEZORGEN BEZORGEN HAM MET MELOEN & GEHAKTBALLETJES HAM MET MELOEN & GEHAKTBALLETJES HAM MET MELOEN & GEHAKTBALLETJES HAM MET MELOEN & GEHAKTBALLETJES 24-dec 24-dec 16.00 16.00 - 18.00 - 18.00 UUR UUR 24-dec 24-dec 16.00 16.00 - 19.00 - 19.00 UUR UUR AFHALEN BEZORGEN VISSCHAAL MET : VISSCHAAL MET :25-dec VISSCHAAL MET : VISSCHAAL MET : 25-dec 11.00 11.00 - 13.00 13.00 UUR UUR 25-dec 25-dec 09.00 09.00 - 14.00 14.00 UUR UUR 24-dec 16.00 -- 18.00 UUR 24-dec 16.00 -- 19.00 UUR ZALMFILET GEROOKTE PALING &GEROOKTE ZALMFILET PALING & ZALMFILET GEROOKTE PALING &GEROOKTE ZALMFILET PALING & 26-dec 26-dec 11.00 11.00 - 13.00 -- 13.00 UUR UUR 26-dec 26-dec 09.00 09.00 - 14.00 -- 14.00 UUR UUR 25-dec 11.00 13.00 UUR 25-dec 09.00 14.00 UUR GEROOKTE FOREL & MAKREELFILET GEROOKTE FOREL & MAKREELFILET GEROOKTE FOREL & MAKREELFILET GEROOKTE FOREL & MAKREELFILET 31-dec 31-dec 16.00 16.00 - 18.00 -- 18.00 UUR UUR 31-dec 31-dec 14.00 14.00 - 19.00 -- 19.00 UUR UUR 26-dec 11.00 13.00 UUR 26-dec 09.00 14.00 UUR & GAMBAS & STEURGARNALEN & GAMBAS & STEURGARNALEN GARNALEN & GAMBASGARNALEN & STEURGARNALEN GARNALEN & GAMBASGARNALEN & STEURGARNALEN 1-jan 1-jan 11.00 11.00 - 12.00 -- 12.00 UUR UUR 1-jan 1-jan 11.00 11.00 - 13.00 -- 13.00 UUR UUR 31-dec 16.00 18.00 UUR 31-dec 14.00 19.00 UUR MOSSELEN & ZEEBANKET & KREEFTJES MOSSELEN & ZEEBANKET & KREEFTJES MOSSELEN & ZEEBANKET & KREEFTJES MOSSELEN & ZEEBANKET & KREEFTJES 1-jan 11.00 - 12.00 UUR 1-jan 11.00 - 13.00 UUR BEZORGKOSTEN BEZORGKOSTEN 5,00 5,00 EURO EURO SCHAAL MET VERSCHILLENDE BAVOROIS SCHAAL MET VERSCHILLENDE BAVOROIS SCHAAL MET VERSCHILLENDE BAVOROIS SCHAAL MET VERSCHILLENDE BAVOROIS BEZORGKOSTEN 5,00 EURO SAUSJES & BROODSALADES SAUSJES & BROODSALADES SAUSJES & BROODSALADES SAUSJES & BROODSALADES STOKBROOD & KRUIDENBOTER STOKBROOD & KRUIDENBOTER STOKBROOD & KRUIDENBOTER STOKBROOD & KRUIDENBOTER

BEZORG BEZORG ENEN AFHAALTIJDEN AFHAALTIJDEN BEZORG EN AFHAALTIJDEN

WWW.CATERING-MAURICEVANPEER.NL WWW.CATERING-MAURICEVANPEER.NL WWW.CATERING-MAURICEVANPEER.NL

SCHALEN ZIJN MOOI MET RAUWKOST EN DE SCHALEN ZIJNDE MOOI OPGEMAAKT MET OPGEMAAKT RAUWKOST EN FRUITGARNERING EN DE BAVOROISSCHAAL IS OPGEMAAKT MET FRUITGARNERING EN DE BAVOROISSCHAAL IS OPGEMAAKT MET WiJ WENsEN U PREttiGE FEEstDaGEN SLAGROOM SLAGROOM EN VERS FRUIT EN VERS FRUIT WIJ WIJ WENSEN WENSEN UW PRETTIGE PRETTIGE FEESTDAGEN FEESTDAGEN EVENTUEEL PERSONEN IS MOGELIJK EVENTUEEL EXTRA PERSONENEXTRA BIJBESTELLEN IS BIJBESTELLEN MOGELIJK A 17,50 EURO P.P. A 17,50 EURO P.P. ENUW EEN cUliNaiR 2013!!!

WIJ WENSEN UW PRETTIGE FEESTDAGEN


Het Withof weer decor voor Amu-Sing ETTEN-LEUR - Op zaterdag 15 december is Het Withof voor het zesde achtereenvolgende jaar keer het decor voor de culinaire benefietshow AmuSing. De opbrengst is dit jaar voor de KanjerKetting, een beloningssysteem voor kinderen met kanker. De organisatie van Amu-Sing heeft weer een gevarieerd muzikaal programma in petto. Tijdens de show zijn te horen symfonieorkest Sinfonietta uit Breda, het koor Kioso Kyuwenda uit Heinenoord, musicalvereniging Max Mini, het duo SiS, gitariste Marlou van Stift en een combo met Thijs van Gurp uit Etten-Leur.

Tijdens Amu-Sing worden ook enkele nummers uit de show SJAAK, Brel op z’n Brabants gezongen. Ook de balletgroepen 12Be en In10ce dragen hun steentje bij. Culinair De show wordt afgewisseld met culinaire bijdragen van de Etten-Leurse restaurants Het Koetshuis, De Wacht, Sprankeling, Het Witte Paard, Hotel Trivium en IJsboerderij Heidehoeve. Zij schotelen het publiek een aantal heerlijke amuses voor. Het Withof Woonstichting Etten-Leur stelt, evenals voorgaande jaren, belangeloos de grote

kapel van het voormalige klooster het Withof beschikbaar voor Amu-Sing. Die wordt door medewerkers aan het benefietevenement prachtig in kerstsfeer aangekleed. Studenten van het Zoomvlietcollege zorgen er met hun uitgekiende licht- en geluidsplan voor dat het programma volledig tot zijn recht komt.

De Hasselbraan kiest schoolkampioen voorleeswedstrijd

Kaartverkoop Kaarten voor Amu-Sing worden verkocht bij de VVV’s in Etten-Leur en Breda en de Bonbonnerie in het winkelcentrum EttenLeur. Meer informatie: www.amu-sing.nl, www.kanjerketting.nl.

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR C/Z Bridge Dinsdag 27 november, A-lijn: 1. Corrie Groenhuis-Jaan Broere 64,2%; 2. Piet Voesenek-Wim Willems 59,2%; 3. Henk de Voigt-Thea Prins 57,9% B lijn: 1. Riet Feskens-Naantje Rokx 64,4%; 2. Anneke Oostvogels-Heleen L’Ami 59,4%; 3. Gonny v. Poppel-Jacq Koreman 58,1% C lijn: 1. Tini v.d. Dungen-Peter Lavrijsen 67,0%; 2. Will de Weert-Riet Sep 63,0%; 3. Toos en Jac v. Bergen 57,5% Woensdag 28 november: 1. Dieuwertje Vroom & Joan Nuijten 62,50%; 2. Coby Brabers & Kees Baremans 57,50%; 3. Wil de Weert & Jan Aarts 55,50% Donderdagmorgen 29 november, A-lijn: 1. Theo vd Broek en Kees v Elteren 66.9%; 2. Ella Spaan en Piet Voesenek 63.3%; 3. Riet Bakker en Wim Willems 54.4% B-lijn: 1. Riet Leyten en Annie Pijs 56.7%; 2. Carmen Nagtzaam en Koosje Govaers 55%; 3. Adrie en Andre Mol 54.4% Donderdag 29 november, A lijn: 1. Ria Luykx & Nanny Nooren 65,00%; 2. Naantje Rokx & Koosje Vermunt 58,75%; 3. Jan Aarts & Rien Theunis 55,83% B lijn: 1. Wil de Weert & Riet Sep 66,25%; 2. Corrie v. Bedaf & Jan v. Bedaf 56,09%; 3. Joan Nuijten & Dieuwertje Vroom 53,91% Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Wie hierover wat meer wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk tel. 5020520. Maar even komen kijken tijdens de wedstrijden op bovengenoemde dagen kan ook: van

harte welkom. Uitslagen Mat 1: 1. Annie Suijkerbuijk 33; 2. Netty v.d. Beemt 30; 3 Giel Hellemons 26; 4. Jo Snepvangers 20; 5. Jack Swaanen 17 Mat 2: 1. Riet Balemans 24; 2/3. Miep Bakker 20; 2/3. Rinus Wijnings 20; 4. Aad Willimse 17; 5. Koosje v. Gils 15 Mat 3: 1. Bas Maliepaard 23; 2. Teun Voetee 17; 3. Annie de Visser 13; 4. Zus v. Sundert 13; 5/6. Jaantje Nooijens 11; 5/6. Jan Appeldoorn 11. Sjoelen Uitslag 29 november, A-klasse: 1. Riet Balemans 1120 pnt; 2. Mientje Bartels 1067 pnt; 3. Lenie de Kok 1025 pnt B-klasse: 1. Willie Joosen 1044 pnt; 2. Koosje v. Gils 1002 pnt; 3. Wim Vervaart 962 pnt C-klasse: 1. Ans de Kroon 983 pnt; 2. Lea Eilert 956 pnt; 3. Riet Snepvangers 949 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kboettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. KOFFIE MET LOCAL+ Vrijdag 7 december tussen 10 en 12 uur is het weer tijd voor Koffie met Local+. Een programma van en voor de iets oudere Etten-Leurenaar. We presenteren U een melange van mooie muziek, interessante interviews, weekendtips, een nostalgisch verhaal en een lekker recept. Als studiogast hebben we Leo Seelen. Hij gaat met ons praten over de actie Loop voor Hoop, die plaats gaat vinden begin juni 2013. Een

Bridgeclub Tanaka Uitslag 29 november Groep A 1.Bep Luijkx-Ton Luijkx 62,01% 2.Twink Le Poole-Nini Schager 59,86% 3.Marcolien Hitzert-Ria Aarden 59,10%

Wij spelen donderdagochtend om half 10. Men mag gratis proef komen spelen. Wij kunnen nog enkele leden gebruiken. Voor informatie bel naar 0165-503111

actie die heel groots gaat worden en in het teken staat van de ziekte kanker. Johan Nibbelke komt nog een mooi verhaal vertellen. U ziet: genoeg redenen om af te stemmen op LocalFM. Op 105.7 MHz en 92.9 op de kabel. ONTMOETING IN KERSTSFEER IN ‘T PRAOTHUIS Op 27 december is er een ontmoetingsmiddag voor de senioren van de H.Maria parochie in ‘t Praothuis in Etten-Leur-Zuid. Het wordt georganiseerd door het seniorenpastoraat van de parochie en u bent welkom vanaf half twee. De middag begint om twee uur en duurt tot half vijf. We kunnen helaas maar 70 senioren ontvangen die we een gezellig programma bieden in de sfeer van Kerstmis met Kerstmuziek, een gebedsdienst en natuurlijk een natje en een droogje. Alle senioren zijn van harte welkom tot het aantal van 70 mensen. Vervoer dient u zelf te regelen (deeltaxi, familie, vrienden). Alleen, wanneer dat echt niet lukt, kunt u dat vermelden bij de aanmelding. Deze aanmelding kan geschieden via tel. 076-5020224, e-mail: paulaar@live. nl of een briefje naar Seniorenpastoraat H.Mariaparochie t.a.v. A van Laarhoven, Bazuinlaan 99, 4876 AD Etten-Leur o.v.v. seniorenmiddag 27 december. Er worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd.

APK ALL-IN

€ 19,95 AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl (incl. kosten afmelden en roet- of viergasmeting)

Agenda wijkactiviteiten 5 december 5 december 5 december 5 december 5 december 5 december 6 december 6 december 6 december 6 december 6 december 7 december 7 december 7 december 7 december 7 december 7 december 7 december 7 december 8 december 9 december 9 december 9 december 10 december 10 december

Grauwe Polder PC cursus 9.30 uur de Gong Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet Grauwe Polder bezige handjes 13.30 uur de Gong C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers bridge 13.30 uur ut Praotuis Banakkers egelantiers 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong C-Oost bingo 19.30 uur ’t Palet Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis Banakkers bingo 13.30 uur ut Praotuis SanderBanken country 13.30 uur Binnenhof 13 Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong

10 december 10 december 10 december 10 december 10 december 10 december 11 december 11 december 11 december 11 december 11 december 11 december 11 december 11 december 12 december 12 december 12 december 12 december 12 december 12 december 12 december 12 december 12 december 12 december

C-Oost 3 d kaarten maken 13.30 uur ’t Palet Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong Grauwe Polder kaarten 19.30 uur de Gong C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet SanderBanken kerstknutselen 14.00 uur Binnenhof 13 C-Oost kinderbingo 14.00 uur ’t Palet Grauwe Polder kerstknutselen 14.00 uur de Gong ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar SanderBanken bloemschikken 19.30 uur Binnenhof 13 C-West damesclub 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet PAGINA 16

De voorlezers en de jury.

ETTEN-LEUR - Het was voor Daan, Praveena (groep 8) en Jan (groep 7) een spannende dag op vrijdag 30 november. Zij waren de week ervoor door hun klasgenoten als klassewinnaar gekozen van de nationale voorleeswedstrijd. Nu moesten zij het tegen elkaar opnemen onder toeziend oog van een vierkoppige jury die hen beoordeelde op de keuze van

het boek, en uiteraard hun voorleesprestaties. Het was een knappe prestatie die de voorlezers leverden, met als gevolg dat de jury heel lang in beraad was. De jury bestond deze middag uit: Nicole (Nieuwe Nobelaer), Claudia (Bruna), Juf Rian (leescoördinatrice) en de heer Hoppenbrouwers (Directeur B.S. de Hasselbraam). Zij kozen uiteindelijk voor Jan Heijnen uit groep 7 en hij zal de Hasselbraam vertegenwoordigen op 23 februari in de plaatselijke ronde.

KORTE BERICHTEN Rouwcafé: Maandagavond 10 december vanaf 19.30 uur met Marinus van den Berg. Locatie: zorgcentrum de IJpelaar aan de Overakkerstraat 111 te Breda. Marinus van den Berg, verpleeghuispastor, heeft veel goed ontvangen boeken over verlieservaringen en rouwverwerking geschreven. Vanuit zijn jarenlange ervaring met rouw en verlies zal hij zijn eigen verhaal vertellen over rouw bij verlies van een dierbare. Voor informatie: Humanitas Breda, Heemskerkstraat 55, tel. 076-5614693, breda@humanitas.nl, www. humanitas.nl/afdeling/breda ‘Alleen .... en dan verder’: Een cursus voor weduwen (60+). Start op dinsdagmiddag 15 januari van 13.30 tot 15.30 uur op de Baronielaan 133, Breda. Kennismakingsgesprekken zijn op 13 december en 8 januari. Aanmelding en informatie: GGz Breburg, Preventie, tel: (088-01) 65282, preventie.regiobreda@ggzbreburg.nl of www.ggzbreburg.nl - Cursussen en trainingen. ETTEN-LEUR Beugelen: Uitslag 30 november: Koeken-Nuiten 10 punten tegen; Jaspers-Verhoeven 30 punten; Naalden-Nuiten 30 punten tegen; Vermunt-Verhoeven 28 punten; NaaldenJaspers 20 punten tegen; Verhoeven-Koeken 30 punten; Jaspers-Vermunt 30 punten tegen; Naalden-Koeken 28 punten. Als U ook eens wil zien hoe het spel gespeeld wordt, kom gerust eens een kijkje nemen op vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur bij de beugelbaan op het Vincent van Goghplein. Staunton: Belangrijk Schaaknieuws. In verband met andere activiteiten in het Turfschip spelen wij op 7 en 14 december in D’n Drempel, Halewijnstraat 47 in Etten-Leur. Heeft u nog vragen/opmerkingen, deze kunt mailen naar stauntonettenleur@gmail.com Country/line dance middag: Wil en Nel van Boheemen organiseren op zondag 9 december weer een gezellige country/line dance middag. DJ Willy zorgt voor de muziek, maar je mag ook een eigen cd meebrengen. Aanvang 13.30 uur tot 17.30 uur, wijkgouw SanderBanken, Binnenhof 13 Etten-Leur. Gratis budgetcursus: Bij het artikel vorige week van ‘rondkomen met inkomen’ is een verkeerd telefoonnummer vermeld. De cursus start op maandag 14 januari. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 januari. De cursus is gratis en toegankelijk voor alle huurders van Woonstichting Etten-Leur. Meer informatie: Gerdy Martens van Surplus Welzijn 0765016450; www.woonwel.nl WIJKVERENIGING CENTRUM WEST

WIJKEN

Bingoavond Woensdag 12 december organiseert wijkvereniging Centrum West een bingo in de sfeer van Kerstmis. De laatste bingo van 2012, dat kunt u niet zo maar voorbij laten gaan. Kom en speel mee met onze bingo op 12 december in Den Drempel Papenstraat 47. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en om 20.00 uur gaan de bingoballetjes weer rollen. De toegang is gratis. WIJKVERENIGING DE BANAKKER Kerstbingo in ut Praotuis Zondag 9 december is het weer zover. De Kerstbingo voor volwassenen in Ut Praotuis met wederom geweldige prijzen in de vele ronden. Entree is gratis. Kaartverkoop in de zaal. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Kom op tijd vol=vol. Nieuwjaarsreceptie Op zondag 13 januari bent u van harte welkom in ut Praotuis van 14.00 tot 16.30 uur op de nieuwjaarsreceptie die wij u graag aanbieden. Muzikaal zal deze worden ingevuld door het koor de Kerkzwervers.


All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

Loods 1000 m2 te huur te Willemstad N-Br €1250,- per maand ex BTW (evt. te koop!)

Inl. (0174)-624420 of 627571

Pallets

Open Huis in Made

U bent van harte welkom!

WANNEER?

A.s. do. 6 dec. van 16.00 - 20.00 uur

WAAR?

Ploegstraat 13, Made. (navigatie: Kalverstraat 17, Made)

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Stel online uw huis samen en weet direct wat die kost!

Te koop:

Luxe

2-onder-1 kap woning in Rijsbergen www.biesveld20.nl

Bezoek in Emmeloord onze 3 modelwoningen!

Bij on s beta alt u pa s bij opleverin g! Titaniumweg 10, 8304 BR Emmeloord 0527 - 624 370 | info@groothuisbouw.nl

groothuisbouw.nl

Koop uw droomwoning in Schoenmakershof nog in 2012! Veel van uw fiscale voordelen vallen weg in 2013

NEEM VOOR INFOR MEER CONTAMATIE CT MET D OP MAKE E LA AR!

• Vrijstaand geschakelde woningen met inhoud van ca. 625 m3 • Tweekappers met inhoud van ca. 615 m3 • De kavelgrootte varieert van 241 m2 tot 422 m2

Het mooiste hof dat de wijk Schoenmakershoek rijk is.

Koopsom vanaf € 295.000,– v.o.n.

Informatie en verkoop Heijblom Makelaardij 076 504 15 00


Leger des Heils in Breda organiseert Alpha-cursus

Bisschop Hopmans in hoogstwaarschijnlijk vervalste brief in 1942:

‘Uw naam wordt misbruikt; dat doet mij verdriet’ “Uw naam wordt misbruikt; dat doet mij verdriet”, schrijft bisschop Hopmans op 5 september 1942 aan de pastoors Van Genk uit Achtmaal en Verbunt uit Rijsbergen.

Historisch plaatje van de kerk van Achtmaal.

DOOR RINIE MAAS In de brief schrijft de bisschop aan de beide pastoors dat hun namen voorkomen op in Rotterdam circulerende lijsten. De briefschrijver noemt hij niet. Aan de brief valt veel op. Pastoor Verbunt is ereburger van Rijsbergen. Pastoor Van Genk uit Achtmaal is bij de lezers misschien minder bekend. In 1925 vernieuwde hij zijn kerk met een priesterkoor en twee sacristieën. De toren werd gerestaureerd en hij realiseerde een nieuwe kruisweg. Pastoor van Genk noch Verbunt maakte deel uit van het verzet. Ze wilden ‘herder zijn voor allen’. Lijst Volgens de briefschrijver echter zouden er

FOTO ARCHIEF RINIE MAAS

in Rotterdam mensen zijn die jongens werven voor Engeland ‘maar ze in werkelijkheid aanbrengen bij de bezettende macht’. De briefschrijver beweert niet dat de pastoors hier iets mee te maken hebben ‘maar hun namen komen voor op die lijst’. En dat ze erop voorkomen acht hij smadelijk voor de bisschoppen en priesters in Nederland. Maar… waardoor ze erop voorkomen vermeldt hij niet. De brief is dus lasterlijk. Ergo: de anonymus toont helemaal niets aan. Hij suggereert iets. Maar bewijst totaal niets. Misbruikt Op zijn beurt geeft bisschop Hopmans te kennen dat het hem tòch verdriet doet dat de namen van beide pastoors worden mis-

bruikt. Want dat is zijn overtuiging. In het boek‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ is de brief nìet opgenomen, na nader onderzoek. Waarom niet? De brief is al te lichtvaardig een eigen leven gaan leiden. Hij heeft dubieuze kenmerken. De brief is (na) geschreven en niet getypt. Hij voert niet het wapen van de bisschop en zijn spreuk: ‘Mihi vivere Christus’. Dat wil zeggen ‘het leven is voor mij Christus’. En…de brief aan de bisschop maakt een vervalste indruk. Het (na) gedrukte briefhoofd klopt niet. Het heeft geen adres. Wel een postrekeningnummer. En de kerk is geen bank. Het wijze woord spreekt wellicht van de stichting Vloeiweide Theo Rombouts in een reactie op de brief: “Dat we deze moeten laten rusten in het archief van de parochie... Omdat de bezettende macht de geestelijke overheid in 40-45 probeerde zwart te maken met ‘acties’ van hun sympathisanten.”

Boek Het boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ geeft nog veel meer onvermoede inkijkjes in de complexiteit van het drama. Het boek beleeft een herdruk in verband met wachtenden en nieuwe afnemers voor Sinterklaas en Kerstmis en is nog beperkt - verkrijgbaar bij Uitgeverij Vorsselmans aan de Bredaseweg 26 in Zundert en via de website www.vloeiweide.nl

ETTEN-LEUR - Het Leger des Heils in Breda organiseert binnenkort weer een Alpha-cursus. In deze cursus, die voor elke belangstellende toegankelijk is, wordt op een aantrekkelijke en eenvoudige wijze ingegaan op de grondbeginselen van het christelijk geloof. Wilt u weten waarom Jezus op aarde kwam en wat Hij in uw leven kan beteken? Volg dan deze cursus.

De cursus wordt gedurende een tiental weken gehouden op de woensdagavond, ingaande 16 januari. Het aanvangstijdstip is 19.30 uur en de cursus is rond 21.45 uur afgelopen. Plaats: Hendrik Berlagestraat 102 te Breda-Noord. Voor informatie en opgave kunt u bellen met Geerlinda Verhagen, 06-10578574 of met Heleen Verburg, 06-16704770. Verder kunt u ons per mail bereiken op: korps.breda@legerdesheils.nl of bezoek onze website: www.ldh-breda.nl

Bridgeclub De Snit Uitslag 28 november: 1. Babs v. Dorst en Ineke v. Daelen 65,83%; 2. Agnes Braspenning & René Westendorp 62,92%; 3. Lena Vogelaar & Wil Braspenning 60,00%; 4. Mieke Houben & Anneke Kras 52,50%; 5. Mieke en Arie v. Haren 50,00%

Volgende week 5 december geen bridge avond. Interesse om bij een gezellige kleine club te komen bridgen? info bij Ton van Daelen tel 076-8876962 of Jochem v.d. Vegt tel 076-5012624.

Bridgeclub Double Dummy Uitslag zitting 4, ronde 6, 3 december, A-lijn: 1. Math v.d. Bosch-Jochem v.d. Vegt 60.07%; 2. Piet Voesenek-Wim Willems 55.21%; 3. Lia Cornelis-Margot Schmitz 54.86% B-lijn: 1. Twink le Poole-Wil Storms 62.08%; 2. Jeanne v. Hooijdonk-Wil Heshof 59.17%; 3. Dre Boom-Ton Hefti 52.50%

C-lijn: 1. Gerrie de Winter-Wigard v. Hooijdonk 62.08%; 2. Lidy v.d. Laars-Arna Teunissen 60.50%; 3. Corry Janssen-Michel Stolker 60.42% Wij spelen op maandagavond in het Turfschip. Voor meer informatie zie www. clubsites.nl/club/28039 of bel 0765012037/5014342.

Zangeres van TCM is oma geworden

Geertje Tobé zingt over zichzelf

Kunst op papier ZEVENBERGEN - De mogelijkheden op papier zijn eindeloos maar wat deze dames hebben gepresteerd is de moeite van een bezoekje waard. Waar gaat het om? In de aula van het gemeentehuis in Zevenbergen exposeren Ria Dekker en Bep Hamstra hun

kalligrafische werken. Zij beoefenen deze hobby al jaren met heel veel plezier en willen dit graag met u delen. Ria en Bep zijn al enige jaren lid van de vereniging Mercator, een vereniging van liefhebbers & beoefenaars van het Italicschrift. Hier zijn ze trouw iedere maand te vinden om inspriratie op te doen en

workshops te volgen op divers gebied. Ze volgen lessen bij de heer Thomas Laudy, artistiek leider van deze vereniging. De heer Thomas Laudy is een gerenommeerd kalligraaf in binnen- en buitenland. Als uw belangstelling is gewekt, u kunt de werken bekijkentot 9 december in de aula van het gemeentehuis in Zevenbergen.

Help! Hoe kom ik van mijn schulden af WEST-BRABANT - Schulden maken is tegenwoordig erg makkelijk geworden. Bij de bank, of via internet is een lening zo gepiept, en ook ‘vandaag kopen en pas over een jaar betalen’ is een slogan die je steeds vaker hoort. Mensen verliezen al snel het overzicht over het bestedingspatroon en blijven maar geld uitgeven. Mensen die hersenletsel hebben opgelopen of een licht verstandelijke beperking hebben, hebben een grotere kans om problematische schulden te maken. Ze hebben vaak een laag inkomen, dus vooruit denken, keuzes maken en verleidingen weerstaan is heel belangrijk. En juist daar hebben ze moeite mee. Al snel verliezen zij het overzicht van hun uitgaven en raken daardoor steeds sneller in de schulden. Opeenstapeling van schulden Schuldhulpverlening kan in een dergelijke situatie uitkomst bieden. Mensen met een beperking kunnen daarvoor bij MEE WestBrabant terecht. De consulenten van MEE geven onafhankelijk informatie, advies en ondersteuning bij het oplossen van financiële moeilijkheden. “Dagelijks spreek ik mensen die in financiële nood zitten”, vertelt consulent schuldhulpverlening Mythe Frentrop. “Zij zien vaak door de bomen het bos niet meer, waardoor de schulden alleen maar toenemen. De rekeningen stapelen zich letterlijk op.” De MEE-consulent biedt uitkomst door de financiële situatie

in kaart te brengen, zo ook in het geval van de familie Jansen. “Meneer Jansen verloor zijn baan waardoor het gezin ineens minder inkomen had. Ze wisten niet dat ze een uitkering aan konden vragen, waardoor ze hun elektra en zorgverzekering op een gegeven moment niet meer konden betalen. Toen ze een uitkering kregen vanuit de gemeente hadden ze al twee maanden geen zorgverzekering en elektra meer betaald. Alle andere vaste lasten konden nog maar net betaald worden. Doordat een deurwaarder had gedreigd hun elektriciteit af te sluiten betaalden zij eerst alle schulden bij hun energiemaatschappij. Verder hadden ze een regeling met de zorgverzekering getroffen van 100 euro per maand. Hierdoor bleef er vervolgens geen geld meer over voor de huur, waardoor er een huurschuld ontstond. De auto ging ook nog eens kapot en het gezin kon echt niet zonder auto. Ze besloten daarom een lening af te sluiten om een auto te kunnen kopen. Hier moesten ze elke maand 200 euro aan af betalen. Beetje bij beetje werden de schulden hoger en hoger totdat dit bedrag 15.000 euro was geworden en ze elk moment hun huis uit konden worden gezet.” Schulden maken is makkelijker dan oplossen. De familie heeft MEE hierbij om advies gevraagd. Samen met de consulent hebben zij alle papieren in een map gedaan en de consulent heeft samen met hen een budgetplan gemaakt, om te kijken hoe hoog hun inkomen was en welke vaste lasten er waren. Samen kwamen ze

erachter dat de familie Jansen 50 euro per maand had om van te eten, wat natuurlijk niet kan met een gezin van vijf personen. Omdat de schulden te hoog waren om zelf af te lossen hebben ze samen met de consulent een aanvraag ingediend bij de Kredietbank. Die heeft een schuldenregeling getroffen met de deurwaarders waardoor de familie Jansen na 4 jaar geen enkele schuld meer heeft. Ondersteunen MEE West-Brabant ondersteunt haar cliënten kosteloos, maar neemt de lasten niet uit handen. “Wij staan naast de cliënt, rijken handvatten aan, denken mee, zoeken naar oplossingen en hebben kennis over schuldhulpverlening”, vertelt Myrthe. “Bovendien hebben wij door onze jarenlange ervaring nauwe contacten met gemeenten, rechtbank, banken, deurwaarders, uitkeringsinstanties en de Kredietbank. Daardoor weet MEE West-Brabant als geen ander de weg op het gebied van schulden en oplossingen.” Gratis advies Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe u uw financiën op orde kunt krijgen? De consulenten van MEE zijn dagelijks te bereiken voor informatie en vragen over leven met een beperking. U kunt ze bereiken via de mail: info@meewestbrabant.nl of telefonisch op 076-5223090. Ook kunt u eens kijken op de website www.meewestbrabant.nl. PAGINA 18

Geertje met kleinkind Cloë.

ETTEN-LEUR - Onlangs kwam het tweede boekje met cd van de pers, waarin Geertje een aantal thema’s uit het leven van veel mensen in liedvorm naar voren brengt. De toepasselijke titel van deze bundel is “Allerlei dicht bij mij”. Geertje verhaalt daarin op een speelse manier over het ouder worden en wat dat met iemand kan doen. Een van de liedjes is “Ik ben oma geworden”. Des te leuker is het, dat de toetsenvrouw en zangeres van The Crew Music bij het schrijven ervan nog

niet wist, dat dit haar kortgeleden weer zou overkomen. U kunt haar humoristische liedje beluisteren op www.crewmusic.nl en meteen te weten komen, dat deze oma nog lang niet uitgerangeerd is. Vergeet u verder vooral niet op 16 december vanaf 8.50 uur naar Nederland 2 te kijken. Geertje vertelt dan in een langdurige uitzending over wat haar allemaal is overkomen. Deze oma is al die ellende gelukkig te boven gekomen en helpt nu anderen om weer normaal in onze maatschappij te kunnen functioneren: een voorbeeld-oma!


Riolering of afvoer verstopt?

Sinds 1916 de specialist in Etten-Leur voor: Woning 2 jaar of ouder 6% btw m.b.t schilderwerk !! alle schilderwerken • wandbekleding gevelreiniging • alle soorten beglazingen Informeer vrijblijvend naar ons aantrekkelijk wintervoordeel in de maanden november t/m maart

Rioolreiniging v. Hooijdonk

Alle Rolluiken

20%

koRting

Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Reinigingsservice

JOHN

Actie hele mAAnd decembeR geldig

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Pottenbakkerstraat 18 • 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5019754 • www.hermansschilderwerk.nl

Nijverheidsweg 29 - 4731 CZ Oudenbosch Tel: 0165 - 314878 - www.akrol.nl - email: info@akrol.nl Openingstijden: ma. t/m vr. 9.00 - 17.00 u, za. 9.00 - 15.00 uur.

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 18 en woensdag 19 december VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegelrenovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Mobiele fietsenmaker

euw in Etten-Leur, Breda, osendaal omstreken:

Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER

Kennisgeving/mededeling Voorbereidingsbesluit Zuid-West 380 kV hoogspanningsverbinding Borssele – Tilburg (gedeelte in de provincie Noord-Brabant)

Voorbereidingsbesluit De Minister van Economische Zaken (hierna: EZ) en de Minister van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) bereiden een (rijks)inpassingsplan voor. In dat inpassingsplan zal het tracé van de nieuwe Zuid-West 380 kV hoogww. fietsherstelaanhuis.nl spanningsverbinding van Borssele naar Tilburg worden vastgelegd. Tel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0 Voor dit tracé worden twee voorbereidingsbesluiten vastgesteld: een voor de provincie Zeeland en een voor de provincie Noord-Brabant. www.fietsherstelaanhuis.nl Op 8 juni 2012 is al het voorbereidingsbesluit voor het gedeelte van dit tracé in de provincie Zeeland genomen.

hiervoor een specifieke omgevingsvergunning is verleend. Het precieze gebied waarvoor deze beperking geldt, is aangegeven op de kaart bij het voorbereidingsbesluit.

De Ministers van EZ en IenM hebben onlangs voor dit project een voorbereidingsbesluit voor het gedeelte van het tracé in de provincie Noord-Brabant genomen. Bij dat besluit is bepaald voor welk gebied het inpassingsplan wordt voorbereid. Het gaat om een zone van respectievelijk 140 meter breed (70 meter aan weerszijden van het voorgenomen tracé + 150 kV kabel-tracés) en 160 meter breed (80 meter aan weerszijden van het voorgenomen tracé), waarbinnen het tracé van de hoogspanningsverbinding zal worden bestemd. De 160-meterzone geldt voor het gedeelte van het tracé tussen Oud Gastel en Standdaarbuiten. De 140-meter-zone geldt voor het gedeelte van het tracé tussen de grens met de Provincie Noord-Brabant en Oud Gastel en tussen Standdaarbuiten en het waterschapsterrein De Spinder van het Waterschap De Dommel (gemeente Tilburg). Daarnaast zijn in dit voorbereidingsbesluit de tracés van de 150 kV kabelaansluitingen met de 150 kV stations Oosteind, Tilburg Noord en Tilburg West opgenomen. Hiervoor geldt ook de zone van 140 meter breed (70 meter aan weerszijde van het voorgenomen tracé). De zones zijn bedoeld als marge zodat zeker wordt gesteld dat er zich in de directe nabijheid van het tracé geen ontwikkelingen voordoen die kleine aanpassingen in het tracé onmogelijk maken. Voor enkele delen van het tracé geldt dat het voorbereidingsbesluit een bredere zone bestrijkt dan de zones van 140 of 160 meter.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op vrijdag 7 december 2012. Het voorbereidingsbesluit is ook gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens beschikbaar via www.bureau-energieprojecten.nl.

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

kerstparty op 11-12-12

vanaf 19.00 bij Piersma kleding, schoenen, tassen en lingerie etc. 20% korting op uw aankopen en een leuk kadootje Lange Brugstraat 53 etten-leur

Gevolg van het voorbereidingsbesluit Als gemeenten een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor bouwen of voor overige werken en werkzaamheden, die op dit gebied betrekking heeft, dan moet bij het behandelen van die aanvraag rekening worden gehouden met dit voorbereidingsbesluit. Dat kan betekenen dat de aanvraag moet worden aangehouden. Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor het project, kunnen sommige nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen bovendien alleen nog maar plaatsvinden nadat

Besluit en kaart liggen met ingang van vrijdag 7 december 2012 tot en met donderdag 17 januari 2013 tijdens reguliere openingstijden ter inzage bij: - Gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3, Hoogerheide, T (140 164); - Gemeente Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2, Raamsdonksveer, T (140 162); - Ministerie van EL&I, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag, T (070) 379 89 79.

Het is niet mogelijk om tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5, eerste lid, in samenhang met artikel 7:1, eerste lid, en onderdeel C, subonderdeel 2 van de bijlage bij de Algemene wet bestuursrecht. Inloopavonden Er worden inloopavonden georganiseerd om een toelichting te geven op het voorbereidingsbesluit (gedeelte in provincie Noord-Brabant). U bent van harte welkom om op (een van) deze avonden vragen te stellen en bij de diverse stands informatie te krijgen over het voorbereidingsbesluit en het project. Er is geen plenair deel met presentaties of toelichtingen. U kunt vrij in- en uitlopen en op ieder moment tussen 19.00 uur en 21.00 uur de diverse medewerkers van de ministeries van EZ en IenM en van TenneT spreken. Deze inloopavonden vinden plaats op: - maandag 10 december 2012, van 19.00 uur tot 21.00 uur, Hotel de Witte Leeuw, Prins Hendrikstraat 6, 4941 JV Raamsdonksveer; - dinsdag 11 december 2012, van 19.00 uur tot 21.00 uur, Hotel De Borgh, IJshof 1, 4761 BE Zevenbergen; - donderdag 13 december 2012, van 19.00 uur tot 21.00 uur, Party Centrum Rozenoord, Beukenlaan 14, 4624 EA Bergen op Zoom. Nadere informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79.


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Donderdag 6 en vrijdag 7 december

Acda en de Munnik in De Kring en De Maagd Ze zijn bekend van de liedjes en optredens in het theater. Deze twee zaken zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden voor Acda en de Munnik, net zoals de twee artiesten aan elkaar. Het podium, optreden en muziek vormen een rode draad voor het duo; op één lijn zitten is de kern waardoor alles mogelijk is. Als artiest mogen ze dan beroemd zijn om de tweestemmigheid, in het ‘echte leven’ heeft ieder een eigen geluid, smaak en voorkeur.

Agenda

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Thomas Acda vertelt: “Theater is het belangrijkste van alles. Het is geweldig om op de radio gedraaid te worden, maar het komt allemaal voort uit de bron. Die bron is theater. Muziek en theater, daar draait het om én ook dan maak je genoeg mee. Zoals tijdens de opnames van ‘t Heerst. Onder die titel toeren de twee de theaters af. Volgens Acda staan we te weinig stil bij wat we hebben, bij het leven zelf. “Ik ken mensen die geen baan hebben, maar het toch druk hebben.” Conclusie: men staat vaak niet stil bij de dingen buiten een carrière en sociale verplichtingen; dromen en het leven gaan achteloos voorbij. Een mooi voorbeeld daarvan is het nummer ‘het regent zonnestralen’; overigens veel ouder dan de nummers op ‘t Heerst. Qua hit-notering niet de best scorende plaat van het duo, maar ongetwijfeld de meest populaire. Het nummer staat stil bij een man die alles heeft, maar eigenlijk toch niets. Door een bizar toeval begint hij een nieuw leven. De song sluit naadloos aan bij de boodschap hierboven. “Ik zal het niet zelf zeggen, maar het is volgens mij wel een klassieker geworden” , beschrijft Acda het nummer. “Als de lentezon doorbreekt kan je het draaien, als het herfst is, of als het regent en de radiopresentator zon wil.” Het nummer is volgens hem universeel inzetbaar en daardoor zoveel gedraaid. Hit-noteringen zeggen dan ook niets, ze zijn wellicht zelfs achterhaald. “Dan koopt

Acda en de Munnik.

iemand zichzelf in naar de nummer één.” Nee, succes meet je niet aan hoeveel keer een plaat over de toonbank gaat of aan prijzen die je wint. “Als de zalen vol zijn en de tour snel verkoopt, dan is het een succes. Er zijn namen, ik zal ze niet noemen, die drie nummer één hits hebben, maar niemand kent ze.” Wat dat betreft is het voor Acda en de Munnik een omgekeerde wereld, want succes en naamsbekendheid zijn er al jaren. Dat maakt ze overigens niet arrogant of personen met sterallures. Al laten ze zich wel rondrijden van en naar de shows, maar dat heeft een andere reden. Op het podium willen de artiesten graag alles geven voor het publiek en dan is naar huis rijden soms niet meer verstandig. “Ik reed een keer met Paul naar huis door de polder. Toen realiseerde ik me dat we niet zelf meer moeten rijden, dat is gewoon gevaarlijk.” Je moet wel geld uitgeven voor een chauffeur, maar het is prettig en het aller veiligst. Je moet gewoon niet denken op het podium dat je niet alles mag geven, omdat je nog terug moet rijden.” Mooie bijkomstigheid: de tourbus is ieder album weer onderwerp voor tenminste

FOTO BOB BRONSHOFF.

één song. Wat betreft het beste voor het publiek willen geven zijn de twee duidelijk. Dat komt letterlijk en figuurlijk tot zijn recht in ‘t Heerst. “Ik wil gewoon mooi weer op het podium, want na storm komt altijd mooi weer”, vertelt Acda. De essentie beschrijft hij “als samen liedjes zingen, it beats the hell out of a putjesschepper.” En voegt er meteen aan toe: “Alhoewel, dat lijkt me ook een leuk beroep!” Dat is het fijne aan het pad dat Acda ingeslagen is. “Word maar acteur, zei mijn vader altijd. Dan kan je elke keer iets anders zijn.” Het dagelijks leven en fantasie vormen de inspiratie voor het werk van beide artiesten. “Je leeft verder, leert meer. Komt steeds dieper bij de kern van wat je wilt vertellen. Je moet alleen weten wat je wilt vertellen, zelf al is het complete onzin.” Meer info via acdaendemunnik.nl

Memphis Maniacs Mezz Breda donderdag 6 december 21.00 Gruppo Sportivo De Maagd Bergen op Zoom donderdag 6 december 20.00 When All Light Dies + Otis Mezz Breda vrijdag 7 december 20.00 Beef Mezz Breda vrijdag 7 december 21.00 The Tenors De Kring Roosendaal vrijdag 7 december 20.00 Acda en de Munnik De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 7 december 20.00 Alex Roeka & Band De Kring Roosendaal vrijdag 7 december 20.30 Douglas Firs Mezz Breda zaterdag 8 december 21.00 JP & The Seeger Session Band De Maagd Bergen op Z. zaterdag 8 december 20.00 A Brand Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 8 december 21.00 The Deal De Klomp Etten-Leur zaterdag 8 december 21.30 Radio Vox De Klomp Etten-Leur zondag 9 december 16.30 Lukas Batteau Mezz Breda zondag 9 december 16.30 T-Sessie Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 9 december 15.30 New Cool Collective Big Band Mezz Breda zondag 9 december 21.00 John Mayall Mezz Breda woensdag 12 december 20.30 Zornik Mezz Breda donderdag 13 december 20.30 Alderliefste De Maagd Bergen op Zoom donderdag 13 december 20.00 Kicks!’nKraantje Pappie Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 14 december 21.00

Bergen op Zooms jazzpodium viert 10-jarig bestaan in Gebouw-T

Pol’s Place For Jazz pakt groots en gratis uit

Win! Tickets winnen? Laat ons via een reactie op Facebook of Twitter weten waarom je kans wilt maken op kaarten voor Acda en de Munnik. Facebook.com/popplatformwestpoint of @west_point op Twitter.

Bergen op Zoom zaterdag 8 december

A Brand rockt en funkt in Gebouw T

A Brand speelt in Gebouw-t.

Funky, dansbaar en cool, dat is toch wel waar het Vlaamse A Brand voor staat. De uit Antwerpen afkomstige band draait al weer heel wat jaren mee. Met hun singles ‘Warrior Soul’ en ‘Maze’ kwamen ze in 2003 in de spotlights te staan. De grote doorbraak in België kwam met Hammerhead in 2006. Daarna volgde nog meer hits zoals Judas, Beauty Booty Killerqueen en Time. DOOR WILLEM-JAN UYTDEHAGE

Met opvallende witte, foute pakken en alle bandleden vooraan het podium is de band een opvallende verschijning. In Nederland moet de band het publiek nog voor zich winnen, maar veel muziekliefhebbers zullen de band al wel kennen. De combinatie van rock, funk en dance maakt het moeilijk om op stil te blijven staan en de songs zijn catchy en gaan niet meer uit je hoofd. Tijdens ‘Grammar’ komen alle hits van die vier albums voorbij. De zorgvuldig geselecteerde nummers vormen een mash-up waarin ze over en

door elkaar gespeeld worden, in extended versions of in compleet andere versies. De Waterput had tijdens Record Store Day afgelopen jaar de primeur, maar nu komt A Brand dan ook in Gebouw T haar ‘mashup’ nummer GRAMMAR spelen. 1 lang nummer van ruim een uur met daarin een groot aantal van hun songs verwerkt. Alle hits van de vier albums die A Brand tot nu toe uitbrachten komen voorbij. De zorgvuldig geselecteerde nummers vormen een mash-up waarin ze over en door elkaar gespeeld worden, in extended versions of in compleet andere versies. Superstrak en boordevol energie gespeeld. Dikke gitaarriffs, gitaren die soms klinken als synths, danspasjes, samenzang, A Brand schudt het zou uit de mouwen van de, speciaal voor deze tour aangeschafte, witte motorpakken. Naast de eigen songs heeft A Brand ook een briljante versie van AC/DC’s Thunderstruck in huis, hopelijk horen we die ook voorbij komen in Gebouw T. In het voorprogramma staat Bed Rugs. Een Beatlesque Vlaamse band die indiepop, sixties, grunge en psychedelica op een verrassende manier combineert. Debuutalbum 8th Cloud kwam in het voorjaar van 2012 uit. Twee hele goede redenen dus om 8 december naar Gebouw T te komen. Meer info: gebouw-t.nl

In deze economisch sombere tijden is het toch mooi dat je her en der kunt genieten van gratis optredens. Het bekende Bergen op Zoomse jazzpodium Pol’s Place For Jazz geeft op zondag 9 december een feestje ter gelegenheid

van haar tienjarig bestaan in poptempel Gebouw-T. Twee gezelschappen treden op: The Slick Pit en Mrs Hips. Het evenement begint om 16.00 en de entree is zoals gezegd gratis! Meer info: polsplaceforjazz.nl en gebouw-t.nl

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid. Meest actueel: Foto’s Kunst in Beweging, Popa Chubby, New Cool Collective, Music4Air, Wonderen der Wildernis, Di-rect, British Pop Invasion, theatervoorstelling VIV en 90’s party in Gebouw-T. Interview Stoot, video items Troy en Music4Air.

w w w . W e s t - P oin t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 20


HOLLANDSE GEBAKKRAAM

Vervoer, 5 overnachtingen, 3 excursies + optredens van: Wolter Kroes, Vinzzent, Grad Damen, Rene Schuurmans en vele anderen

DAGREIS LONDEN 8, 15 en 22 dec

€ 49,00

2-DAAGSE REIS LONDEN 15/16 dec en 22/23 dec

€ 109,00

KERSTMARKT DÜSSELDORF 8, 14, 15, 21 en 22 dec KERSTMARKT AKEN 8 en12 dec KERSTMARKT OBERHAUSEN 8 en 13 dec GOUDA BIJ KAARSLICHT 11 dec KERSTMARKT BRUGGE 8, 12 en 21 dec KERST IN FLUWEELENGROT 14 dec DICKENS FESTIJN DEVENTER 15 en 16 dec SCHALKE 04 – SC FREIBURG 15 dec

€ 25,00

Vervoer, overtocht + stadsplattegrond

Vervoer, overtocht, hotel + ontbijt

€ 25,00 € 25,00 € 17,50 € 22,50 € 29,50

€ 7,50 p.p

Vleessalade

€ 9,00 p.p

Vissalade

€ 9,50 p.p

Luxe salade

€12,50p.p

Allerhande cocktails, soepen,

CL de Raden

Staat op het Van Bergenplein: Woensdag en Donderdag vanaf 12.00 uur. Vrijdag en Zaterdag vanaf 10.00 uur. Tegen inlevering van deze advertentie:

10 oliebollen voor €5,-

Bavaroises, vlees , vis enz. Voor de volledige lijst kijk op

Geldig t/m 15 december 2012

WWW.FEESTERIJTREFPUNT.NL Ook bezorgen wij aan huis. 0165-341533 Nieuw in Etten-Leur

raadhuisstraat 80

Loempia express

Kennis makings maand

Vietnamese loempia’s + aanverwante snacks Ideaal voor feesten en partijen

maand oktober 11 stuks* e 10,Gratis bezorging in Etten-Leur incl. gratis bakje saus. Uitsluitend telefonisch te bestellen

06-33407943

Oberhausen 8, 13, 15, 20 dec. Dusseldorf 8, 13, 15 dec. Keulen 8, 13, 15, 20 dec Brugge 8, 11, 15 dec. Zwarte Markt Beverwijk 22 dec.

€ 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00

€ 25,00 € 109,00

3-voudi beglazinge voor de g prijs van 2! Deze actie

€ 69,00

www.brabantexpres.nl

loop 31 decembe t tot r 2012

Nog 3 weken tot de Kerst Bel: Lia van der Wel 0165-388816

BESPAAR HONDERDEN EURO’S MET KUNSTSTOF KOZIJNEN VAN WERU WERU.NL Vestiging Etten-Leur: Vestiging Yerseke: Vosdonk 4 Kreeft 6a 4879 NC Etten-Leur 4401 NZ Yerseke Tel: 076-5032800 Tel: 0113-574173 www.kumasol.nl

Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl aanvang 21.00 start optreden 21.30

The deal

Nummers die u allang niet meer gehoord heeft. Het OJA hoor je veel tijdens deze optredens. zondag 9 december aanvang 16.00 start optreden 16.30

radiovox

Super Cover band Perfectie!

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

DANSEN

voor singles & paren ***********

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie Grote Sprookjesvertelboeken ������������������������€ 1,00 Kookboeken���������������������������������������������������€ 0,40 Kinderboeken ������������������������������������������������€ 0,10 Div� cartridges voor computer e�d� �����������������€ 0,50 Alle cd’s ���������������������������������������������������������€ 0,25 Alle dvd’s �������������������������������������������������������€ 0,40 Kandelaartjes en Waxinelichthoudertjes �������€ 0,05 Alle overige kandelaars �������������������� HALVE PRIJS Alle platte schalen ���������������������������� HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

ZAtErDAg 15 DEcEmbEr Harmoniezaal rijsbergen

tHE wigS met zangeres iris

iNLicHtiNgEN: 06 22 41 43 07

Entree: € 5,- per persoon / www.bootrijsbergen.nl

met goede k! LiVE dansmuzie

groot helderziende

helpt bij liefde, probl. terugk. partner, examen, geluk, sex. probl., bescherming. Tel. 06 - 84341697

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Vanaf t.e.m.

01/10/201 2 11/11/201 2

CTIE Inspiratie voorAwonen?

10 +1m²

*

Maak nu zelf Luw mo A Mpersoonlijke I N A AT onder begeleiding van onze styli

Ingang Lagestraat 1 cq 3 / naast de Rabobank Zaal open: 19.30 uur / Start: 20.30 uur

Mr. BALABA

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Tel:0165-342351 E-mail: info@muysreizen.nl

* vietnamese loempia’s diepgevroren

Vervoer + entree 1 kind per volwassene voor € 25, extra kinderen à € 49

presenteert zaterdag 8 december

Maastricht € 25,00 11 dec. Valkenburg € 25,00 11 dec. 2 dgn Londen € 99,50 8 t/m 9 dec & 15 t/m 16 dec. Inclusief vervoer en overnachting met ontbijt 2 dgn Disneyland & Parijs € 116,50 27 t/m 28 december Inclusief vervoer, overnachting met ontbijt en entree Disneyland

bekend van karnaval en haven Breda

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

DAGREIS DISNEYLAND® 26 jan

STERREN IN DE SNEEUW € 649,00 6-DAAGSE REIS KLEINWALSERTAL 17 t/m 22 mrt 2013

Huzarensalade

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Catering `t Trefpunt Rucphen

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

Meer informatie in de winkel of o Kom langs, en laat u k verrassen! lik!!

VC P n e n e trok s C V P u ook in n € 5,- Van 19.30 tot 21.30 uur: Rijen : woensdag 3 oktober Q U I C K•S T E P ® V L O E R E N . O N T D E K E E N W E R E L D WA A R I N JE WIL WONEN.

Etten-Leur: woensdag 10 oktober * Actie niet cumuleerbaar. Niet geldig op Classic en Creo. Actie enkel geldig bij deelnemende winkelpunten, zie www.quick-step.nl

Raadhuisplein 32 | 5121 JZ Rijen | T 0161-224187

Bisschopsmolenstraat 46 | 4876 AP Etten-Leur | T 076-5035797

vromans@decokay.nl | www.vromans.decokay.nl

www.vromans.decokay.nl | vromans-ettenleur@decokay.nl

Naam

Adres

PC en

Telefo


sport

VV Internos

Titelaspiraties voorlopig koelkast in ETTEN-LEUR - Internos is met lege handen teruggekomen uit Hulst. De plaatselijke HVV ‘24 won met 2-0. Mede door de zege van Zeelandia Middelburg moeten de titelaspiraties in de ijskast geplaatst worden. De achterstand is inmiddels al opgelopen naar 8 punten. HVV’24 speelde zoals de ploeg al jaren doet, op de counter. En helaas voor Internos, het leverde succes op voor de thuisclub. Internos had gedurende de hele wedstrijd het meeste balbezit maar zelfs een penalty werd gemist (Patrick Schalk). Jelle Coremans zag in dit duel twee keer geel en mag een schorsing gaan uitzitten. Voorwedstrijd: HVV E2-Internos E7 Op zondag 2 december werd de wedstrijd HVV ’24 1-Internos 1 gespeeld in Hulst. Internos E7 mocht een voorwedstrijd spelen tegen HVV E2. Om 11.30 uur verzamelden we op het sportpark om samen met de speler van Internos 1 naar HVV af te reizen. Uit eindelijk vertrekt de bus (een heuse dubbeldekker) om 12.00 uur richting Zeeuws Vlaanderen. Hier aan gekomen een warming up gedaan en ons op gemaakt voor een lekker potje voetbal. Helaas konden wij niet tippen aan

SC Unitas’30

Programma zaterdag 8 december 15.00 ONI 1-Unitas’30 Zat.1 14.45 Unitas’30 Zat.2-Zwaluwe 5 14.30 VVC’68 6-Unitas’30 Zat.4 12.45 Unitas’30 Zat.5-The Gunners 5 14.45 Unitas’30 A1-BSC A1 14.45 Unitas’30 A2-Roosendaal A3 12.45 Unitas’30 B1-MOC’17 B1 12.00 Klundert B1-Unitas’30 B2 15.00 Steenbergen B3-Unitas’30 B3 14.45 Unitas’30 B4-Madese Boys B5 12.45 Unitas’30 C1-MOC’17 C1 11.30 Beek Vooruit C2-Unitas’30 C2 11.00 Unitas’30 C3-Smerdiek C1 12.30 Steenbergen C4-Unitas’30 C4 15.00 Roosendaal C7-Unitas’30 C5 12.45 Unitas’30 MB1-Ziggo MB1 13.30 Ziggo MC1-Unitas’30 MC1 9.30 Tholense Boys MD1-Unitas’30 MD1 11.00 Unitas’30 D1-VVR D1 12.30 Gloria UC D1-Unitas’30 D2 11.00 Unitas’30 D3-VCW D1 11.00 Unitas’30 D4-Roosendaal D6 10.00 RSV D2-Unitas’30 D5 10.00 Internos D6-Unitas’30 D6 9.30 Unitas’30 E1-Tholense Boys E1 9.30 Unitas’30 E2-Baronie E2 9.30 Unitas’30 E3-MOC’17 E3 9.30 Unitas’30 E4-Victoria’03 E4 9.30 Unitas’30 E5-Internos E5 10.00 HZ’75 E1G-Unitas’30 E6 13.00 Beek Vooruit E5-Unitas’30 E7

de kwaliteit die de tegenstander had maar toch zijn wij als Internos E7 tevreden over de prestatie die de jongens geleverd hebben. Het was erg koud en het veld erg slecht maar ik denk dat we een geslaagde middag hebben gehad ondanks het verlies. Vanuit onze positie als leider van de E7 bedanken wij Internos 1 dat we mee mochten reizen met de selectie. Voor velen van ons was dit een ervaring die nog jaren meegaat. Namens: Axel , Mels, Giovanni, Kaja, Victor, Nick en Sjoerd. Bedankt voor deze dag. Uitslagen JVOZ A1-Internos A1 2-0 Moerse Boys A1-Internos A2 6-1 Internos A3-DSE A1 5-1 TSC A3-Internos A4 0-3 Theole B1 Internos B1 4-1 Internos B2-SVC B1 1-0 Internos B3-Sprundel B2 3-2 Internos C1-Unitas’30 C1 0-0 Internos C2-SJO Prinsenland C1 12-0 Victoria’03 C2-Internos C3 5-2 De Fendert C3-Internos C4 0-1 Internos C5-DSE C4 1-1 MOC’17 D1-Internos D1 1-0 Internos D2-Gloria UC D1 3-1 Madese Boys D3-Internos D3 1-2

11.00 Rood Wit W E3-Unitas’30 E8 10.00 De Fendert E4-Unitas’30 E9 9.30 Unitas’30 E10-Klundert E4 9.30 Unitas’30 E11-Zwaluwe E3G 9.30 Unitas’30 E12-JEKA E17 9.00 SC Gastel F1-Unitas’30 F1 9.00 De Fendert F1-Unitas’30 F2 9.00 Roosendaal F3-Unitas’30 F3 9.30 WVV’67 F2-Unitas’30 F4 9.45 Rood Wit W F2-Unitas’30 F5 8.30 Unitas’30 F6-Virtus F3 11.30 Victoria’03 F4-Unitas’30 F7 10.15 Roosendaal F8-Unitas’30 F8 8.30 Unitas’30 F9-Rood Wit W F3 8.30 Unitas’30 F11-BSC F7 8.45 MOC’17 F11-Unitas’30 F12 8.30 Unitas’30 F13-TVC Breda F6G 8.30 Unitas’30 K1-Unitas’30 K2 8.30 Unitas’30 K2-Unitas’30 K1 9.30 Unitas’30 K3-Rood Wit K1 10.45 vv Schijf K1-Unitas’30 K4 11.00 Unitas’30 K5-Internos K2 10.30 DOSKO K1-Unitas’30 K6 8.30 Unitas’30 ME1-DVVC ME1 9.00 Bavel F7-Unitas’30 F10 Zondag 9 december 14.30 SC Gastel 1-Unitas’30 Zon.1 11.30 IFC 2-Unitas’30 Zon.2 10.30 Unitas’30 Zon.3-IFC 3 12.45 Unitas’30 Zon.4-METO 5 10.00 Virtus 6-Unitas’30 Zon.5 10.00 Unitas’30 Zon.6-DEVO 5

SC Gastel D2-Internos D4 1-0 Internos D5-Hoeven D2 0-4 Madese Boys D5-Internos D7 2-6 Internos E1-Unitas’30 E1 2-1 Klundert E2-Internos E2 3-3 Internos E3-VVR E2 8-5 VVR E3-Internos E4 6-1 Internos E6-VVR E4 1-5 VVR E5-Internos E7 2-3 Steenbergen E5-Internos E9 5-4 Internos F1-DVO’60 F1 0-8 VVR F2-Internos F2 3-0 Internos F3-VVR F3 2-3 VVR F4-Internos F4 0-1 Madese Boys F6-Internos F5 2-7 Internos F6-VVR F5 6-0 VVR F6-Internos F7 3-7 Internos G1-Walcheren G1 8-0 WHS 1-Internos Za1 2-3 Internos Za2-TSC 2 3-1 Internos Za4-TVC Breda 3 4-3 Internos Za5-Seolto 5 7-0 Virtus 2-Internos Za6 1-0 Dubbeldam 5-Internos Zo11 2-0 HVV’24 1-Internos Zo1 2-0 Internos Zo3-SVC 2 7-1 Veerse Boys 4-Internos Zo8 1-3 Internos Zo9-Alliance 5 6-2 Dubbeldam 5-Internos Zo11 2-0 Oproep aan alle leiders en trainers a.u.b. uitslagen geven.

12.00 Unitas’30 Zon.7-IFC 6 Unitas’30 E12-Rijen E8 1-10 Rijen E8: hier hadden we uit net van verloren met 6-5 en met de goede uitslag van vorige week hadden we de wil om nu te gaan winnen van ze. We waren niet compleet. Bart en Tjeerd moesten we missen. We probeerden nog een speler erbij te krijgen maar dit lukte net niet. Al snel kwamen we op achterstand en ondanks dat iedereen zijn best deed lukt het ons niet om gevaarlijk te worden en konden we Rijen niet stoppen. De ruststand 6-0. In de rust gaven we aan dat we beter met meer man achterin konden blijven en dat we moesten proberen om de spelers van Rijen E8 niet te laten schieten. Maar deze keer was Rijen de betere ploeg. Gelukkig heeft Jikke de eer nog kunnen redden met een tegendoelpunt en werd het uiteindelijk 1-10. Kerstrikken Op zondag 23 december om 14.30u is het weer tijd voor het kerstrikken. Zoals bekend zal Annie met haar kantinemedewerkers weer zorgen voor een leuke verrassing voor alle deelnemers en natuurlijk ook voor lekkere hapjes. Deze rikmiddag telt niet mee voor de rikcompetitie van het gehele seizoen. U dient aanwezig te zijn om 14:00u.

Karate leraar nu ook Kobujutsu leraar ETTEN-LEUR - Zaterdag 1 december heeft sensei Peter van Haasteren van SKEL uit handen van shihan Wim van de Leur het certificaat bevoegd Kobujutsu leraar ontvangen tijdens een special leraren training te Den Haag.

Sensei Peter ontvangt het certificaat van shihan Wim van de Leur.

Sensei Peter geeft al jaren karate les in Etten-Leur en sinds enige tijd ook kobujutsu les. Karate is het ongewapend vechten, het kobujutsu het gewapend gevecht, maar dan met de traditionele Japanse wapens als bo (stok), sai (drietand), tonfa (slagwapen) en nunchaku, de bekende wurgstokjes. In Japan wordt karate en kobujutsu vaak samen onderwezen, in Nederland zelden daar er weinig kobujutsu leraren zijn. Elke donderdagavond geeft sensei Peter niet alleen karate les, maar ook kobujutsu les van 19.30-20.30 uur gymzaal Beukenlaan. Karate les is eveneens op maandag- en woensdagavond. Voor meer info 06-53846144, info@skel.nl of www.skel.nl PAGINA 22

Pietenfeest bij svDIO

Als volleerde Pieten werd met pakjes gesjouwd.

ETTEN-LEUR - Na weer een jaar wachten was het zaterdag 1 december eindelijk weer zover - Sinterklaas kwam op bezoek bij svDIO. In de gymzaal aan de Lambertusstraat was het Pietenfeest. De zaal was omgetoverd tot een Pietengymzaal en liep vol met kleine Pietjes. Er werd - vol verwachting - flink gewerkt aan de toestellen en op de hindernissen, en er werden alvast een paar leuke dansjes geoefend. Sinterklaas, vergezeld van een aantal van zijn Pieten, had het koude weer getrotseerd en kon rekenen op een warm onthaal. Zo-

dra de eerste pepernoten waren verorberd liet iedereen vol overgave - en soms met een handje van - Sinterklaas zien hoe lenig hij of zij is. Nadat vervolgens samen met de Pieten de pepernotensamba was gedanst, en iedereen had laten zien ook de pietenstyle onder de knie te hebben, was het tijd voor... cadeautjes. Ondanks de problemen met de Pakjesboot was het de Pieten toch gelukt om voor de kinderen van svDIO cadeautjes mee te brengen. Dank je wel Sinterklaas, en hopelijk tot volgend jaar. Een complete foto-impressie van de Pietenfeesten kunt u vinden op www.svdio-ettenleur.nl.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS inLOOpSpREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

ARV Achilles

Surpriseloop Halsteren ETTEN-LEUR - Zondag 2 december kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet hoogstpersoonlijk naar de Surpriseloop te Halsteren om lopers van alle leeftijden te stimuleren tot het lopen van allerlei afstanden in het buitengebied van Halsteren rondom de Melanen. Bij de jeugd liep Bregje Nefs zeer verdienstelijk mee met de 1250 meter. Aan de finish kreeg ze dan ook een heuse

Sint-traktatie. Bij de oudere jeugd en volwassenen waren een drietal Achillianen aanwezig. Sietse Nefs liep als D-junior de 2,5 kilometer en sloot die af in 11:15 minuten. Riny Verhoeven volbracht de 10 km over een modderig parcours in 48:46 en Peter Nefs liep dezelfde afstand in 45:35. De Sint nam de moeite om bij elke ronde iedere loper hoogstpersoonlijk een high-five te geven waardoor menigeen extra energie kreeg. Een geslaagde Surpriseloop dus.

Etten-Leurse biljartcompetitie DDS-DDD 1 0-8 A. Kerstens-J. v. Oers 0-2 W. v. Liebenstein-M. Broeders 0-2 W. Brabers-L. de Zwart 0-2 B. v. Bezouw-H. Gielen 0-2 DE SCHUIT-VVK 6-2 J. de Klerk-G. Hermans 2-0 J. Baartse-J. v. Kastel 2-0 R. v/d Steen-E. v. Reep 0-2 H. v. Huijgenvoort-J. Hermans 2-0 OUWE BRUG-KANNET 4-4 H. Popeyus-B. v. Helden 2-0 F. Hesselle-T. Hendriks 0-2 W. Avontuur-A. Koevoets 2-0 P. Brandt-M. v. Helden 0-2 BBP-BSL 4-4 H. Post-R. v/d Beemt 0-2 R. Lauwen-J. Krijnen 2-0 T. Aarts-K. Schoenmakers 0-2 A. Aarts-A. v. Oers 2-0 DDD 2-DDS 1 4-4 M. Bruil-J. Slijpen 0-2 J. Oonincx-M. Luiken 0-2 H. Bruil-J. Veraart 2-0 J. Hermans-K. Dekkers 2-0 MM-ZGR 3 4-4 R. v/d Korput-K. Kolijn 2-0 K. v. Sundert-J. Dijkstra 0-2 R. v. Cauter-I. Dorst 2-0

BVR 1-ZGR 1 2-6 G. Prins-J. Boeren 0-2 J. Roovers-M. v/d Sman 0-2 J. Engelen-H. de Neef 0-2 W. Hermans-T. Mehagnoul 2-0 ZGR 2-BVR 2 4-4 K. Bartels-K. Roks 2-0 J. Dijkstra-A. Mouwen 0-2 K. Nooyens-F. Brok 2-0 H. Schreuder-G. Kellenbach 0-2 Stand: 1. DDD 2 61-43; 2. BSL 61-43; 3. ZGR 1 61-43; 4. MM 56-48; 5. DDD 1 5549; 6. KANNET 54-50; 7. VVK 51-53; 8. BBP 51-53; 9. ZGR 2 51-53; 10. DDS 1 50-54; 11. BVR 2 50-54; 12. OUWE BRUG 48-56; 13. DDS 2 47-57; 14. DE SCHUIT 47-57; 15. BVR 1 46-58; 16. ZGR 3 43-61 Programma Woensdag 5 december OUWE BRUG-ZGR 3 Donderdag 6 december DDD 2-BVR 2 Vrijdag 7 december BVR 1-DDD 1 ZGR 1-DDS 2 Dinsdag 11 december DDS 2-BVR 1 DE SCHUIT-BSL


AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

het adres voor betaalbaar autorijden!

Mon Plaisir 45 • Etten-Leur • Tel. 076-5041044 Merk Citroen Citroen Dacia Daewoo Daewoo Daihatsu Ford Ford Hyundai Kia Kia Kia Mitsubishi Mitsubishi Opel Peugeot Renault Renault Renault Renault Skoda Skoda Toyota

Type C5 1.6 HDIF Xantia 1.8 Logan 1.6 Matiz 0.8 Tacuma 1.6 Valera 1.5 Escort 1.8 5drs Fusion 1.4 AUT Atos 1.1 Picanto 1.0 Picanto 1.1 Rio 1.5 16v HB Carisma 1.8 Colt 1.3 5drs Corsa 1,4 3drs 206 1.4 SW Clio 1.2 3drs Laguna 1.8 Gr.tour Megane Gr.tour Twingo 1.2 Fabia Combi 1.4 Octavia 1.6 16v Avensis 1.8

Optie’s AIRCO, leer, elek.pak AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket Nwe APK, weinig km Nwe APK, weinig km AUTOMAAT, AIRCO AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, stuurbekr. AIRCO, nwe APK AIRCO, elek.pakket Stuurbekrachtiging AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, LEER, elek.pak Elek.pakket,weinig km AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket

Bouwjaar 2006 2000 2006 2006 2003 1996 1998 dec-03 2006 nov-07 2008 2005 1998 2006 1998 2005 2008 2003 2005 2000 2005 2004 2004

km 190101 178143 181305 61332 110607 124479 104293 101968 53485 120482 35208 96043 225331 89893 138999 128477 44460 167712 120228 63897 167991 99348 125705

Prijs 6990 990 2890 4390 2790 790 1290 4390 4490 4890 5990 3890 790 5890 1690 4890 6890 2990 5290 2490 4590 5290 7490

Kijk voor meer info op www.vaKgaragE-ETTEn-LEur.nL Verkoop, reparatie, onderhoud, APK, aircoservice, storingsdiagnose en accessoires voor alle merken.

Ook voor leaseauto’s en auto’s met fabrieksgarantie

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl WWW.HOBBYKAS.NL

2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD  Budget kas â‚Ź 350,2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  Alu-pro kas v.a. â‚Ź 925,6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRP 2SHO&RUVD9&RPIRUW  Combi-pro kas v.a. â‚Ź 950,,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP zie: 2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG Victoriaanse kas v.a. â‚Ź1400,2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG Bel voor onze folder/prijslijst HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV Showterrein %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

Merk

type

Kleur

Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Citroen ford

twingo II 1.2 16v Automaat airco radio cd twingo II 1.2 16v airco radio cd Clio 1.2 16v 5 drs Clio 1.6 16v 3 drs airco ecc lmv Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd lmv Clio 1.4 16v 3 drs Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd Clio estate 1.2 16v airco Grand Modus 1.2 tce airco Modus 1.4 16v airco radio cd pan. dak Kangoo 1.6 16v airco Megane III 1.6 16v airco ecc radio cd navi. Megane II 1.6 16v airco Megane II 1.6 16v airco Megane II 1.4 16v radio cd Grand Scenic III 7 pers. nav. lmv. Laguna II 1.9 dCi airco ecc radio cd lmv Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak C1 5 drs stuurbekrachtiging radio cd focus 1.6I Automaat sedan airco ecc

blauw grijs zwart met. zilver met. zwart met. zilver met. grijs met. zwart met. zwart met. zwart met. zwart met. blauw met. zwart met. grijs met. groen,met rood zilver met. zilver met. zilver met. blauw met. zwart met. beige met. zwart met. zilver met.

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 

35,-6 met 36

kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506 

• • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

St. Willebrord

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

• • • •

7.950 6.250 4.250 8.750 7.500 3.250 3.250 8.500 11.750 8.750 3.950 15.750 4.250 4.250 3.950 21.750 3.750 2.950 2.750 32.500 4.950 5.250 2.750

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur Voorsteven 21 telefoon 076-5012228 4 8 7 1 d X e t t e n - llein ug r e t e l e f o o n 0o7o6r-d 5012228

tbe Klan

8,6

APK-keuringen Totaal onderhoud Div. occasions Autoverkoop alle merken Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.950,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......13.450,..blauw .... 2007..... 8.250,Ford Focus 1.61.4 station trend ........................ zwart .......2008 ......10.750.Ford Fusion airco ........................zwart .... 2006... 11.250,Nissan Almera Tino airco + winterbanden ...groen .......2000 ........3.950,Ford Fiesta 1.6 ghia 5 drs ................zwart .... 2009... 13.950,Opel Corsa 1.4 16V Business 5-drs airco. ...blauw .......2008 ........9.550,Hyundai i301.6 Dynamic aircoairco .................grijs .... 2008... 14.750,Opel Meriva 16V Business ............blauw .......2008 ......10.450,-

Peugeot 206 SW station airco................ zwart .......2004 ........5.750.Kia Picanto airco m/t 1.6 ...................... oranje .... 2005..... 6.950,Peugeot 206 1.61.6 pack aircoairco 3-drs 3 ..................rood ........6.900,Peugeot 206 pack drs ..... rood .......2005 .... 2005..... 9.350,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......................rood .......2007 ........9.550,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......... rood .... 2007..... 9.775,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. ......................... zwart .......2008 ........8.950,Renault 5-drs. .............zwart .... 2008... 10.250,Seat IbizaClio Sport1.2 1.4airco ..................................... zwart .......2001 ........3.500,-

SuzukiIbiza Swift1.4 Shogun airco. ................... grijs .......2009 Seat Sport5-drs airco ................... zwart .....2005 ......10.550,..... 8.750,VW GolfFabia Plus 1.6 Turijn 1.4 aircoairco ........................ grijs .......2005 ......10.950,Skoda combi ..............grijs .... 2006..... 9.250,VW Golf 1.4..................................................... grijs .......2000 ........3.750,VW Golf Station 1.6 Turijn airco ........grijs .... 2005... 11.950,-

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,-

www.autobedrijfknobel.nl

• Inbouw LPG

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Autobedrijf

Mark Gijzen • Onderhoud • APK •Airco/Banden Service Guldenweg 29

VERHUUR AFVALCONTAINERS

Etten-Leur

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

(Vosdonk-Zuid)

Tel.: 076 5019148 info@markgijzen.nl www.markgijzen.nl

Dre Wit (‘t) goed Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

jan-08 jan-10 aug-04 mei-08 jan-07 mrt-03 aug-02 jun-08 jun-10 nov-07 jun-03 jan-11 jun-03 jun-03 jun-03 feb-11 sep-02 apr-01 sep-01 sep-10 aug-02 feb-08 nov-00

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS

Ook voor uw winterbanden!

www.caoomen.nl

bouwjaar verkoopprijs

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Tel. 0622523365 / 0765971547

www.markgijzen.nl

WINTERSALE

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

is begonnen

grote collectie ‘warmlopers’

99,-

89,-

109,95

99,95 Zwart Maat 36-42

L. Bruin Maat 36-42

99,124,95

159,95

Zwart Maat 40-46

Bruin Maat 36-42

*Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen Vraag naar de voorwaarden.

Winkelcentrum 2 4873 AA Etten Leur Tel.: 076-5264509

109,-


sport

Eureka 1-ELKV/Flynth 1

Ploeg Gudelj geeft zeker zijnde overwinning in slotfase weg

NAC laat NEC ontsnappen NIJMEGEN/BREDA - Een zege was zeer welkom geweest om onderin wat lucht te krijgen. Toch was NAC-trainer Nebosja Gudelj na afloop redelijk tevreden met de puntendeling tegen NEC. De kleine klassieker eindigde op de vroege zondagmiddag in Nijmegen in 1-1.

ETTEN-LEUR - Op een druilerige zondagochtend vertrokken we naar Rotterdam. Op naar een wedstrijd waar we punten hoopten te pakken.

nog drie. Eindstand was dus 9-3. Zo zie je maar weer; al speel je nog zo’n goede wedstrijd, als je je kansen niet afmaakt zul je nooit winnen.

We begonnen de wedstrijd goed geconcentreerd en vol strijdlust. Het veldspel zat goed in elkaar, alleen het scoren ontbrak nog heel erg. Eureka wist echter wel al snel te scoren. Het was Christian van der Linden die namens ELKV/Flynth de eerste treffer maakte. Maar ook Eureka wist weer tweemaal te scoren voordat Monique van de Linde het tweede doelpunt voor ELKV/ Flynth maakte. Tot aan de rust vielen er nog drie doelpunten. Wederom twee van Eureka en een door Christian van der Linden namens ELKV/Flynth. De ruststand was nu dus 6-3. Ondanks dat het veldspel goed verzorgd werd, had ELKV/Flynth veel moeite om de bal door de mand te gooien. Veel goede vrije kansen werden er ook in de tweede helft gecreëerd, maar niet afgemaakt. Eureka ging echter wel door met scoren en scoorde er voor het eind van de wedstrijd

Uitslagen Eureka 1-ELKV/Flynth 1 9-3 Tovido 1-ELKV/Flynth dames 1 11-3 Eureka 3-ELKV/Flynth 2 14-5 ELKV/Flynth B1-Juliana B1 7-13 VIOS C1-ELKV/Flynth C1 12-4 ELKV/Flynth D1-Juliana D1 0-12 ELKV/Flynth E1-Ten Donck E1 2-14 ELKV/Flynth F1-Keep Fit ’70 F1 2-6 Programma zaterdag 8 december 09.00 Oranje Zwart E2-ELKV/Flynth E1 09.00 Scheldevogels F2-ELKV/Flynth F1 11.30 Keep Fit ’70 B1-ELKV/Flynth B1 11.40 Deetos D3-ELKV/Flynth D1 Zondag 9 december 10.30 ELKV/Flynth dames 1-Flash 1 11.45 ELKV/Flynth 1-Keep Fit ’70 1 Voor meer informatie over onze vereniging, zie www.elkv.nl

PC Concordia Florebit ETTEN-LEUR - Zes van onze springruiters hebben 2 december meegedaan aan een wedstrijd in manege Galderzicht georganiseerd door de Paddock in Breda en vijf prijzen gingen mee naar Etten-Leur dus we kunnen toch wel zeggen dat het goed is gegaan. Anthony Lurling, hier op archief in actie tegen FC Utrecht, maakte zondag de 0-1 in Nijmegen.

DOOR PETER HOUTEPEN NAC liet - zo leek het - het initiatief in de beginfase van het duel aan NEC. Leek, want dat was toch niet helemaal de bedoeling. Nebosja Gudelj. “We begonnen niet erg goed aan de wedstrijd. We waren onvoldoende scherp in de duels, slordig in balbezit en de korte combinaties liepen niet.” Na circa 20 minuten herstelde zijn ploeg dit met goed positiespel. Opstomen Inleiding vormde wellicht de onverwachte kans voor Elson Hooi in de 19e minuut, overigens nadat NEC helemaal nog niet gevaarlijk was geweest. Anthony Lurling opende op Hooi en omdat zijn directe te-

Programma 09/12: NAC-Feyenoord (14.30 uur) 15/12: Roda JC-NAC (19.45 uur) 19/12: NAC-Heracles (KNVB-beker, 18.45 uur) 22/12: NAC-PSV (20.45 uur)

genstander Rémy Amieux de bal volledig kwijt was, kon de rechtsbuiten vrij opstomen richting het vijandige doel. Ex NACdoelman Gábor Babos kon echter redding brengen omdat Hooi de bal te ver voor zich uit speelde. Pas in de eindfase van de eerste helft was NEC middels Melvin Platje twee keer wél dreigend. Controle Na rust nam NAC de wedstrijd onder controle en dat resulteerde in de 59e minuut in een voorsprong. Op een voorzet van Hooi scoorde Lurling in twee keer de 0-1. De in de tweede helft vanaf links opererende Hooi kreeg zelfs nog een enorme kans om de score te verdubbelen. Het teleurstellende voor de dag komende NEC stelde daar bitter weinig tegenover, maar kwam tien minuten voor tijd toch aan de gelijkmaker. Een vrije trap van Leroy George leverde een ouderwetse scrimmage op waaruit Platje de 1-1 maakte. In de resterende tijd ontspon zich een duel waarbij het qua uitslag nog alle kanten uit had kunnen gaan, maar doelpunten vielen er niet meer. Gudelj:

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

“We hebben zelf veel gecreëerd vandaag en weinig kansen weggegeven. Hun goal viel eigenlijk uit het niets. Niettemin ben ik redelijk tevreden met het resultaat. Maar gezien het spel hadden we misschien hier wel drie punten moeten pakken. Met 12 punten uit 15 wedstrijden staat NAC op de 15e plaats, net boven de nacompetitiestreep. Komende zondag wacht in het Rat Verlegh Stadion in Breda Feyenoord…

KLEINE ONDERHOUDSBEURT + APK

€ 149

In de klasse A-B mocht Femke Braat met Sjoukje als aller eerste starten en dit

BC de Gong

Uitslag 2e speelavond v/d 3e ronde, A lijn: 1. Erik Roozendaal-Mario Vugts 63.54%; 2. Jan Gielen-Louis v/d Vorst 56.25%; 3/4. Jenny de Roon-Mary v/d Vorst 54.51%; 3/4. Joke v. Haaren-Ton Vos 54.51% B lijn: 1. Ans v. Eeden-Jopie Verhaeren 58.33%; 2. Nel Willemstein-Ton Willemstein 57.55%; 3. Karin Arons-Henny v/d Put 55.73%; 4. Piet Voesenek-Wim Willems 53.91%

mooie rondje leverde gelijk de 1e prijs op, in de klasse D-B reed Brian Martens met Bor een snel rondje wat goed was voor de 5de prijs, Renske Pertijs en Co-pilot reden een zeer gecontroleerd rondje en daarmee wonnen ze de 1e prijs en tot slot de klasse D-L daar ging de 1e prijs naar Bregje Martens en Hustice en de 3de prijs naar Anne Roovers met Dylano.

C lijn: 1. Lia Cornelis-Lena Vogelaar 66.67%; 2. Dimpy Blom-Piet Blom 63.75%; 3. Yvonne Gelens-Bert Gelens 61.11%; 4. Riet Coens-Jan v. Oosterhout 59.17% Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden aan Adrie Slagter tel. 06-20353797 of per e-mail a3slagter@casema.nl. Info en standen over onze club kunt u vinden op www. nbbclubsites/club/28005

Tweede ronde club competitie Karate-do SAN

AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl Inclusief emissiecontrole, vervangen olie, nieuw oliefilter, afmelding en btw.

ELBC U16 zet winnende reeks voort ETTEN-LEUR - Afgelopen zondagochtend reisde ELBC U16 af naar Bergen op Zoom met als inzet de derde plaats in de competitie.

WBB Giants speelde een zone verdediging. ELBC had wat moeite om de lengte van de verdedigers te omzeilen.. Veel schoten werden gemist wat toch te verklaren was: in de rust bleek de basket te hoog te hangen. De Giants liepen uit van 8-7 naar een ruststand van 22-11. Het derde kwart kenmerkte zich door vreemde beslissingen van de scheidsrechters waarbij de coach van ELBC zelfs een terechte technische fout opliep. Met nog 10 minuten speeltijd was de stand 27-20 in het voordeel van de Giants. Door goed verdedigend werk van ELBC, enkele fast breaks en het goed aanspelen van de center pakte ELBC in de 6de minuut eindelijk de welverdiende leiding in de wedstrijd. Wat volgde waren enkele hectische minuten waarin ELBC het hoofd koel hield en uitliep naar een 32-37 voorsprong. Met nog 1 1/2minuut te spelen kun je de wed-

strijd rustig uitpassen. Echter de Giants bemachtigde een aantal keer opnieuw de bal. Met een stand van 34-37 en 0 seconden op de klok kregen de mannen uit het Krabbegat maar liefst 3 vrije worpen om er nog een verlenging uit te slepen. Dit lukte niet en daarmee pakte ELBC de derde plaats in de competitie van WBB Giants af. Eindstand 35-37 voor ELBC. Dani Seits had daarbij een belangrijke bijdrage in de score met 18 punten. ELBC U 14-WBB Giants Ook de jongens van ELBC U 14 mochten uit tegen de Giants spelen. De eerste twee parten werd er wat minder attent gespeeld. Het lukte door het vroege tijdstip maar niet om goed wakker te worden. De laatste twee parten werd heel goed gespeeld en werd er aanvallend agressief genoeg spel op het veld gelegd. ELBC ging Full Court press spelen waarop de reuzen van Bergen op Zoom niet zo goed een antwoord hadden. Helaas was de achterstand te groot en de tijd te kort om de achterstand in te halen. Via de tussenstanden 184, 28-10, 34-19 werd de eindstand: 58-34.

Beide teams bezetten nu de derde plaats in de competitie Vossenberg-ELBC U 12 Na een voorzichtige start ging ELBC steeds beter spelen tegen het team uit Oudenbosch. Er werd goed verdedigd en ook bij het rebounden waren de spelers erg actief. De ruststand van 12-17 was dan ook terecht. Soraya speelde haar eerste basketbalwedstrijd en heeft gelijk al gescoord. In het tweede deel van de wedstrijd bleef ELBC goed spelen en zorgde het team ervoor dat het voor Vossenberg een moeilijke middag werd. Uiteindelijk werd het 28-38 voor ELBC, een resultaat waar de spelers trots op mogen zijn. Vlissingen-ELBC Meisjes U 18 De meisjes van ELBC U 18 maakten het heel spannend tegen de Vlissingse meisjes. Zij wonnen nipt met één puntje verschil in een zenuwslopende eindstrijd: 62-63 voor ELBC. Meer weten over basketbal in Etten-Leur? Kijk op www.elbc.nl voor de laatste informatie. PAGINA 24

Ben Ernest met Bram v Gastel, cirkeltrap hoog, Jodan Mawashi Geri.

ETTEN-LEUR - Afgelopen dinsdag is de 2e ronde van 4 gehouden. Er wordt op 2 x kata en 2 x kumite gedraaid om te bepalen wie er club kampioen seizoen 2012 / 2013 wordt onder de 15 jaar. Het was in de Wingerd weer een volle bak, meer dan 30 deelnemers en het dubbele aantal bezoekers. De eerste ronde werd gewonen door 2 leden, Mohamed Boukhriss en Roeland de Rijk beide met het maximaal aantal punten. De nummers

3 tm 10 waren, Jill Beerendonk, Amani Amzil, Bram van Gastel, Koen Pasman, Kay Beerendonk, Chiara Castro, Suzanne de Bruin, Lars Jongmans. Speciale vermelding is er Ben Ernest, hij eindigde deze 2e ronde op de 12e plaats, echter moet daar dan wel bij gezegd worden dat hij tegen Roeland, die 1 kop groter en 30 kilo zwaarder is, geen centimeter naar achter ging. Hij ging het gevecht aan, wat door alle toeschouwers zeer gewaardeerd werd. Wilt u inlichtingen over karate, weerbaarheid: www.karatedosan.nl, 06-24222772.


NU BIJ INTRATUIN HALSTEREN

Intra Wellness

Dyna Dental Engineering

Dyna Dental is in de markt voor een:

is ruim 28 jaar wereldwijd

Tandtechnicus Dyna Scan Center m/v fulltime

actief op het gebied van innovatieve tandheelkundige producten en systemen.

Bezoek de showroom van Intra Wellness bij Intratuin Halsteren en maak kennis met alles op het gebied voor Thermae Thuis: uw home kuuroord! Wij bieden een gevarieerd aanbod tegen zeer scherpe prijzen. U bent van harte welkom!

De basis van het succes wordt gevormd door de ontwikkeling en verkoop

Infraroodcabine Bodo

uitvoering: Hemlock 120x120x200cm Van € 2.599,-

Sauna Alesund uitvoering: Linde 206x208x204cm Van € 5.154,-

van dentale implantaten.

NU

Het “Dyna team” is jong en

3.885,-

enthousiast.

€ 633,OPENINGSKORTING

NU

NU

4.506,-

2.187,-

€ 648,OPENINGSKORTING

€ 412,OPENINGSKORTING

Sauna Stavanger

Dyna Dental Engineering

uitvoering: Nordische Fichte 201x201x198cm Van € 4.518,-

maakt zich sterk door haar klanten kwalitatief hoogwaardige producten en

PROFITEER VAN ONZE

OPENINGSKORTINGEN NU

3.148,€ 644,OPENINGSKORTING

service te bieden.

Buitensauna Hamar

Dyna Dental Engineering

uitvoering: Red Cedar 182x243cm Van € 8.930,-

is EN ISO 9001:2000 en EN ISO 13485:2003

Buitensauna Tromso uitvoering: Nordische Fichte 220x220x260cm Van € 3.792,-

gecertificeerd de producten

NU

hebben het CE-Merk.

7.762,-

€ 1.168,OPENINGSKORTING

Functie omschrijving: Bij de nieuwe medewerker scan center staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. U zal CAD ontwerpen, van individuele tandheelkundige deel restauraties maken, m.b.v. scantechnologie. U voert de eindcontrole uit op de geproduceerde producten, m.b.v. CAM technologie. Ook het onderhouden van klant contacten met betrekking tot Dyna Scan Center behoort tot de taken. Voor deze functie zijn minimaal vereist: • Tandtechnische opleiding met achtergrond kroon & brugwerk, porselein, prothese techniek; • Ervaring in het digitaal ontwerpen van tandheelkundige restauraties; • Ervaring met het ontwerpen van CAD titanium stegen en kobaltchroom onderstructuren voor kroon en brugwerk; • Enige jaren ervaring in een soortgelijke functie; • Kennis van de Nederlandse taal, de Engelse taal is een pre; • Goede communicatieve vaardigheden, service gevoelig naar klanten; • De bereidheid tot het volgen van een extra opleidingen of cursussen op het gebied van tandtechniek; • Bereidheid tot de deelname aan beurzen, seminars en congressen en andere bijeenkomsten; • Kennis van implantologie producten is een pre; • Teamspirit, nauwkeurige en geordende werkwijze, creatief en initiatiefrijk, communicatief vaardig; • Affiniteit hebben met digitale tandheelkunde; Taken/verantwoordelijkheden: • Scannen, modelleren op de computer van tandheelkundige restauraties; • Uitvoeren van ingangscontrole op de door de laboratoria ingestuurde fysieke en/ of digitale werkstukken; • Direct klantcontact i.v.m. leveringen en/of productvragen, online ondersteuning van klanten welke operationele software design vragen hebben; • Uitvoeren kwaliteitscontrole van de geleverde producten volgens de opgestelde controle specificaties; • Aanleveren van ordergegevens aan de Sales binnendienst t.b.v. facturatie of garantie claims; • Verzend gereedmaken van producten welke aan de klant moeten worden geretourneerd en aanbieden aan de postkamer; • PMS rapporten samenstellen; Bevoegdheden: • Scannen en modelleren van tandheelkundige restauraties; • Communiceren met klanten over vormgeving en/of specifieke klantwensen t.o.v. het de ontwerpen product; • Kwaliteitscontrole en vrijgave voor verkoop van de producten welke in het Scan Center worden ontworpen;

Intra Wellness... Ook voor plaatsen en installeren! Maatwerk is standaard bij Intra Wellness!

Wij bieden: Een uitdagende en zelfstandige functie in een informele en prettige werksfeer. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Halsterseweg 65a Halsteren | www.intrawellness.nl

Geïnteresseerd? Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met dhr. K. Houten, telefoon 0164-258980. Uw sollicitatiebrief met CV kunt u voor 31 december mailen aan klaas@dynadental.com of per post zenden naar:

te koop gevraagd

heftrucks, tractoren, aanhangers, landbouwwerktuigen, hout en metaal bewerkingsmachnes, gereedschap

Dyna Dental Engineering b.v. t.a.v. Klaas Houten Korenbeursstraat 26, 4611 PW Bergen op Zoom

www.dynadental.com

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

tel. 06-57982052

DEMODAG zaterdag 8 december 3X SNELLER STRIJKEN Fantastisch resultaat met een minimale inspanning. Ervaar het zelf tijdens de demonstratie van Siemens en laat u verrassen door het gebruiksgemak!

235.-

189.-

10% KORTING OP ALLE NESPRESSO APPARATEN! Alle Nespresso apparaten,

30.- of 50.korting!*

nu met

STOOMSTRIJKSYSTEEM TS22EXTREM. • 3100 watt vermogen • 5.5 bar stoomdruk • Ontkalkingsysteem • 3 intensieve stoomstoten voor hardnekkige kreukels

PROBEER 2 MAANDEN NIET GOED, GELD TERUG**

Kom naar de Nespresso demodag Kom en proef de verschillende smaken koffie. U komt toch ook?

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672

Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis *Het betreft hier een geld retour actie via Nespresso **Voorwaarden kunt u vinden op www.siemens.nl Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zaterdag 8 december 2012


Simpelfonie houdt jaarlijks kapellenfestival Inschrijfmiddag grote Vanaf 20.00 uur zullen gerenommeerde ka- optocht pellen van binnen en buiten Etten-Leur hun muzikale kunsten vertonen in een feestelijke sfeer. Want de naam Simpelfonie staat garant voor een muzikaal feest. De volgende orkesten hebben hun medewerking aan deze avond toegezegd en zullen één of meerdere optredens verzorgen: de Leutige Krabben (Bergen op Zoom), Bredaos Kabaol (Breda), Nie Jakke (Zegge), Stik Leutig (St.Willebrord), de Blaoskaffers (Made), de Hutseklutsers (Etten-Leur), d’Aops (Rijsbergen), de Chica’s (Prinsenbeek) en uiteraard Simpelfonie. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis en er is ruimschoots gelegenheid om te parkeren.

Simpelfonie in actie.

ETTEN-LEUR - Zaterdagavond 8 december houdt Simpelfonie weer zijn jaarlijkse kapellenfestival in

“’t Strooienhuis”, Hoevenseweg 48, Etten-Leur.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

ETTEN-LEUR - De 2e zondag in december is de dag, die alle deelnemers aan de grote optocht met een dikke stift in hun agenda hebben staan. In 2012 is dit 9 december. De reden, dat dit zo een belangrijke dag voor de deelnemers aan de grote optocht is, dat op die dag de loting voor de volgorde in de grote optocht plaatsvindt. Elke deelnemer wil graag zo ver mogelijk vooraan in de grote optocht rijden of lopen. Immers dan ben je zeker verzekert van de aandacht en interesse van de kijkers. En daar doen ze het allemaal voor. De trekking wordt verricht per categorie. De prinsen van de Leurse Leut en de Stijloren verrichten gezamenlijk de loting. Een objectievere loting is niet mogelijk. Om deel te nemen aan de loting moeten de deelnemers wel zelf aanwezig zijn op deze middag.

Niet aanwezig betekent, dat je niet mee kan loten voor de volgorde in de grote optocht. Tijdens deze middag kan ook kopij ingeleverd worden voor de carnavalskrant ’t Kulleke en natuurlijk het inschrijfformulier voor deelname. Digitaal aanleveren van het inschrijfformulier en kopij op cd of USB stick is mogelijk. De muziek tijdens deze middag wordt verzorgd door Drive in show Meezun2en. Zij staan garant voor een gezellige carnavalsmuziek. Door Willemijn Bogers zal het winnende lied van de kiender ziengaovut ten gehore worden gebracht. Daarnaast wordt alles in het werk gesteld om ook de winnaar van de Ziengaovut Slubokz op te laten treden. De inschrijfmiddag wordt gehouden in Café-zaal Marktzicht, Markt 50. De middag begint om 14.00 uur. De entree is gratis.

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, pastorie.lambertus@ hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.0010.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Jaarlijkse wijziging zaterdagviering vanaf 1 december: Met de eerste zondag van de advent begint een nieuw liturgisch jaar. Dat is het moment waarop de zaterdagvieringen en de parochiële vieringen, zoals de boetevieringen en de avondvieringen in de Goede Week, van locatie wisselen. Met ingang van zaterdag 1 december zullen daarom voor de duur van het komende liturgische jaar de zaterdagviering en de parochiële vieringen in de Lambertuskerk zijn. De aanvangstijden van de vieringen blijven ongewijzigd: Zaterdag 17.00 uur Lambertuskerk; Zondag 9.30 uur Petruskerk; Zondag 11.00 uur Lambertuskerk. De aanvangstijden en locaties van de vieringen door de week veranderen niet. Caritascollecte voor het project: Laat de kinderen tot Mij komen…: Armoede, drugsgeweld, verlaten zijn door je ouders, de verleiding lid te worden van een straatbende: het kenmerkt het dagelijks leven van veel kinderen en jonge mensen in het Midden-Amerikaanse Honduras. Honduras hoort tot de meest gewelddadige landen ter wereld. De beruchte misdaadbendes – de Mara’s – zijn in veel gebieden oppermachtig en de veel van de opbrengsten van het land gaan via de grootgrondbezitters naar het buitenland. De bevolking is de dupe. De vaders die zich verantwoordelijk voelen, proberen in het buitenland een beter bestaan op te bouwen, anderen laten hun vrouw en kinderen in de steek of zijn betrokken bij een van de talloze drugsbendes. In alle gevallen staan de vrouwen er alleen voor: zij moeten voor een inkomen zorgen. De kinderen zijn daardoor vaak op zichzelf aangewezen, ook door de vele onderwijsstakingen. De scholen zijn dan dicht, waardoor de kinderen meestal nergens terecht

kunnen. Ook voor hen zijn dan de straat, de drugs en het geweld dichtbij en zijn verkeerde keuzes soms snel gemaakt. Zeven Franciscanessen in de hoofdstad Tegucigalpa ontfermen zich over de kinderen. In hun internaat Casa del Niño bieden de zusters de kinderen structuur, een opleiding, hulp bij het maken van huiswerk, religieuze vorming, een menswaardige omgeving en vooral veel liefde. Van daaruit kunnen ze zich sociaal en spiritueel ontwikkelen tot uitgebalanceerde volwassenen met kans op een betere toekomst dan hun ouders. Op dit moment zorgen de zusters voor 50 meisjes. Het internaatsgebouw is echter dringend toe aan renovatie. Het dak lekt op veel plaatsen. Daarnaast is de elektrische installatie onveilig en brandgevaarlijk. Tenslotte willen de zusters het gebouw uitbreiden met een extra verdieping, zodat ze meer kinderen kunnen opvangen. In de beide kerken van de H. Mariaparochie wordt tijdens de vieringen op 8 en 9 december een extra collecte gehouden voor dit project voor de kinderen. Het bestuur van de Caritas H. Mariaparochie beveelt deze collecte van harte bij u aan. Wereldwinkel te gast in Lambertuskerk: In het tweede weekend van de advent (8 en 9 december) is de wereldwinkel te gast in de Lambertuskerk. Op zondag om 11.00 uur is er een speciale gebedsviering rond de bisschoppelijke adventsactie, die dit jaar voor kinderen uit Honduras wordt gehouden. In dit weekend is er voor hen een Caritascollecte. Voor en na de vieringen op zaterdag en zondag is er gelegenheid om spulletjes uit Honduras en andere landen te kopen, onder andere kerstartikelen en zuivere koffie en thee. Met kopen bij de wereldwinkel doen we mee aan eerlijke handel: boeren en handwerklieden worden niet uitgebuit, maar krijgen een fair loon voor hun werk. Van harte aanbevolen! Na de viering op zondag 9 december wordt u een kopje zuivere koffie en eerlijke thee aangeboden. We hopen velen van u te mogen begroeten. VIERINGEN 2de zondag van de advent. Lezing: Profeet Baruch 5,1-9. Evangelie: Lucas 3,1-6. Lambertuskerk Donderdag 6 december 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zaterdag 8 december 17.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren, Samenzang. Misintenties: Adrianus Maria Haanskorf, Johannes Albertus Leenman, Nel Martens, Catharina Cornelia Maria Voeten, Willem Johannes de Ridder, Jan Tak. Zondag 9 december 11.00u: Gebedsviering, voorganger pastor Lia Rijbroek. Misintenties: Adrianus Maria Haanskorf, Jo-

hannes Albertus Leenman, Nel Martens, Catharina Cornelia Maria Voeten, Willem Johannes de Ridder, Jan Tak, Johannes Dirven, overl. ouders Piet en Toke RooversJoosen (geb.dag vader) en schoonzoon Ries, Kees Janssen, Joke Naalden, overl. ouders v.d. Sande-v. Ginneken, Mevrouw Jochems v.d. Riet (jgt). Donderdag 13 december 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Zondag 9 december 9.30u: eucharistieviering met voorganger pastor Ton v. Balveren en zang van het Herenkoor. Misintenties: Broer Schipperen; Cornelia v. Poppel-Renne; Lia Weijers-Gabriels; Gertrudis Otte; Jos Boeren; Wim v.d. Broek; Adrie Boot; o.o. Houtepen-de Vooght; Lian Gijzen jgt.; Cees Nooijens; Elisabeth Nooijens-Klep; o.o. Teunissen-Hekker; o.o. Poppelaars-v. Steen. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk: Ochtendgebed in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Overleden: Zondag 25 november is overleden de heer Hendrik (Broer) Schipperen in de leeftijd van 98 jaar. Van hem is 30 november tijdens de plechtige uitvaartdienst afscheid genomen. Wij bidden voor hem en om steun voor de familie. Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 16 december, 27 januari, 24 februari, 24 maart, 21 april. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 4 en 12 december, 18 en 25 januari, 19 februari, 11 en 18 maart, 16 april. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 16 december om 13 uur (11 december), 13 januari om 13 uur (3 en 10 januari), 24 februari om 11.30 uur (13 en 20 februari), 17 maart om 13 uur (7 en 14 maart) en 7 april om 13 uur (27 maart en 3 april). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Maandag 10 december: Kerk Poetsen; PAGINA 26

Markt 19.30u oecumenisch inloophuis. Dinsdag 11 december: Parochiezaal 10.00u werkgroep kerkgebouw; Apostelzaal 18.15u Kinderkoor; Lambertuszaal 18.15u repetitie kinderkoor kerst; Markt 19.30u Agenda commissie; Ut Praothuus 20.00u Repetitie Kerkzwervers. Woensdag 12 december: Kerk Kerststal plaatsen; Markt 10.00u woensdagmorgen voorgangers; Kerk 18.30u Vormselvoorbereiding. Donderdag 13 december: Markt 13.30u Pastoresoverleg; Markt 19.00u Sociale leer; Apostelzaal 19.30u repetitie Lambertuskoor. Vrijdag 7 december: Apostelzaal 14.00u felicitatiedienst Petruskerk Donderdag 6 december: 20.00u in het Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 7 december: 19.00u repetitie Van Alles Wat. Dinsdag 11 december: 20.00u doopgesprekken. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur. Pastor: Piet de Leeuw, tel. 5032053. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 9 december U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthus-familie, die om 10 uur bij elkaar komt in het Ichthus Ontmoetingscentrum, Dreef 52-54 in Etten-Leur. Vandaag spreekt Arthur de Groot. Weekactiviteiten Dinsdag 11 december vervolgt Arthur de Groot de studie over de Gaven van de Heilige Geest. Het begint om 20 uur in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Woensdag 12 december komt de Sjofargroep om 20 uur bij elkaar t.h.v. Wouter en Marlene Bos in Breda. Tieners en jeugd komen weer samen op zaterdag 15 december in het Ontmoetingscentrum. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl

Volgende kerkdienst Op zondag 9 december, de tweede zondag van Advent, zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor de kinderen van gr. 1-5 en 6-8 van de basisschool. In beide groepen het Adventsproject. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165383927 (secretariaat) of mail naar info@ dehoeksteen.com Zondag 9 december spreekt Danny Daane. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Woensdag 12 december 20.00 uur, huisgroepen Etten-Leur en omgeving. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Zondag 9 december wordt de dienst geleid door ds. Reinier Drop. Deze kerkdienst wordt zoals altijd gehouden in Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, ds. Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


vacatures

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

AANHANGWAGENS/CARAVANS/CAMPERS

VERHUUR ZIE DESNEP.NL OLIE VERVERSEN/KOB

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

REMMENSERVICE AUTORUITEN AUTOSERVICE

TREKHAKEN BANDENSERVICE

UITLATEN BANDEN WIELEN

Ter versterking een fte voor vestiging Zundert, Etten-Leur en Bergen op Zoom.

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Di 18 dec, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 17 jan, Hotel Trivium Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

ACCU’S AIRCO APK

Iemand voor de taakomschrijvingen: -P&O -Inkoop -Magazijn -Facturatie -Ondersteuning van administratie

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Doen waar je goed in bent!

Dus een spin in het web. Iemand met vakkennis en niet ouder dan 40 jaar. Iemand die op mbo/hbo niveau denkt en nooit stil zit.

We zijn voor onze vestiging Rijen op zoek naar een fulltime

Manager Belastingadvies Je bent een echte relatiebeheerder voor onze klanten en voorziet hen pro-actief van de beste belastingadviezen. Als manager ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een eigen portefeuille en draag je verantwoordelijkheid voor het kwalitatieve en kwantitatieve resultaat hiervan.

mail naar Barry@desnep.nl

Wie zijn wij?

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten 



   Jachthaven  de Batterij te Willemstad is op zoek naar een

enthousiaste collega die ons team op technisch vlak wil komen versterken. Ben jij die veelzijdige duizendpoot die op zoek is naar  dan is dit je kans. een nieuwe uitdaging

 

Vanaf 1 januari 2012 is ORZ

Accountants en Belastingadviseurs onderdeel van Schipper. Met 330

medewerkers en 11 vestigingen is

Schipper één van de meest toonaangevende accountants- en advieskantoren in Zuidwest-

Nederland. Op ons kantoor in

Rijen werken 27 medewerkers en

op ons kantoor in Zundert werken 25 medewerkers.

Vestigingen: Goes, Made, Middelharnis, Oud-Beijerland, Rijen, Rotterdam, Terneuzen, Tholen, Vlissingen, Zierikzee en Zundert.

Allround Technisch Medewerker Watersport

       deze functie verricht je allerhande technische o In o  werkzaamheden aan pleziervaartuigen. Je bent onderdeel o  vanoeen gemotiveerd team van specialisten in een informele o  maar professionele organisatie. Je werkt daarbij in een o  prettige omgeving op een fantastische locatie. Een uitgebreide  omschrijving van ons bedrijf en functie vind je op:  o  www.tiptopsailing.nl/vacature o  o  Je kunt je sollicitatie voorzien van CV en korte motivatie voor  21 december a.s. per e-mail richten aan John van der List:  john@tiptopsailing.nl.    Voor meer informatie en/of vragen  kun je bellen met 0168 476595  

(Sr.) Assistent-accountant Als assistent-accountant heb je enkele jaren relevante werkervaring. Met de kennis die je inmiddels hebt opgedaan, stel je zelfstandig jaarrekeningen en aangiftes samen. Je bereidt adviezen voor en verzorgt de opzet en inrichting van dossiers. Je hebt een vooropleiding SPD of HBO-BE/AC en bent eventueel studerend voor accountant. Aanvullende informatie over de functies in Rijen wordt graag gegeven door Jan van der Zandt of Chris van Opstal, telefoonnummer 0161 - 23 00 06. We zijn voor onze vestiging Zundert op zoek naar een fulltime

(Sr.) Assistent-accountant voor de agrarische praktijk

In deze functie werk je voornamelijk voor opdrachtgevers in de agrarische branche. Je hebt ruime ervaring met het samenstellen van jaarrekeningen en aangiftes voor veehouderijen, boomkwekerijen, akkerbouwers en fruittelers. Je bereidt adviezen voor en verzorgt de opzet en inrichting van dossiers. Je hebt een vooropleiding SPD of HBO-BE/AC en bent eventueel studerend voor accountant. Meer informatie over de functie in Zundert wordt graag gegeven door Koen Laseroms, telefoonnummer 076 - 522 05 20.

 Kijk op www.jachthavenwillemstad.nl en

 www.tiptopsailing.nl voor een indruk van ons bedrijf.

Je beschikt over een afgeronde studie fiscaal recht, fiscale economie of RB Master belastingadviseur, aangevuld met voldoende relevante ervaring in het MKB.

Accountants en adviseurs

Kun jij jezelf in een van deze profielen vinden, aarzel dan niet en schrijf ons! Je sollicitatie (met cv) ontvangen wij graag binnen twee weken. Deze kun je e-mailen naar de afdeling personeelszaken: pz@schipperaccountants.nl.

www.schipperaccountants.nl Gezocht met spoed!

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Autoverkoper QuAlity occAsion etten-leur Bel: 06-10401169

email: stegi076@planet.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


            Elke Zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur

De bloeme n en plante n aanbieding en van C1 000 zijn verkrij gbaar bij Jan Tit Ke rkwerve











 



 





 

 







 

















 





     

 









  

 

   





     











  

 











  







  

 







 

 

  



 

  

     

 

         

 





  



 

 

 

 



 

       

 

    











Openingstijden C1000 Heijmans: Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.  

s n a m j i e Jac H

       

















 

  

  



  



 

  

  











    



     



 





 



       



 

 





 

 





    









 



KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960

 

DEL_20121205  
DEL_20121205