Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

28 NOVEMBER 2012 WEEK 48

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

BERT THIJSSEN TREEDT TERUG ALS VOORZITTER MKB

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

PRIJZENREGEN BIJ AFSLUITING CONSUMENTENACTIE

Sloop Heilig Hartkerk weer hervat

Verdachten opgepakt door filmpje

ETTEN-LEUR - Het bedrijf Konings uit Roosendaal heeft maandag de sloop van de Heilig Hartkerk aan de Kerkwerve in Etten-Leur hervat. De sloop lag enige tijd stil om uiteenlopende redenen. Eerst werd asbest aangetroffen en later moesten eerst de gsm-masten, die zich op de kerktoren bevonden, verwijderd worden en naar een andere locatie verplaatst worden. Die plek is intussen gevonden op een nieuwe mast aan de Zundertseweg. De Heilig Hartkerk is in juni na een laatste eredienst gesloten, omdat de overkoepelende Mariaparochie in Etten-Leur financieel gezien niet langer drie kerken in de gemeente open kon houden.

ETTEN-LEUR - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongens uit Etten-Leur aangehouden op verdenking van vernieling en/of openbare geweldpleging. Een agent buiten dienst hoorde een groepje jongeren zich luidruchtig gedragen. Hij vermoedde dat er gestalde fietsen werden omgegooid. Samen met een collega ging hij een kijkje nemen. Zij troffen omgegooide fietsen aan en er werd door de jongens, die alcohol hadden gedronken, gelachen en gejoeld. Een vriend van de jongens had alles op zijn mobiele telefoon gefilmd. Na het bekijken van de opnames kon de politie het tweetal aanhouden. Het duo is door hun respectievelijke ouders opgehaald van het bureau.

W E E K B L A D

Wederom ongeluk op Zevenbergseweg

Duet Etten-Leurenaar met Braziliaan

ETTEN-LEUR - Op de Zevenbergseweg tussen Etten-Leur en Zevenbergen heeft vorige week donderdag wederom een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen komend vanaf industrieterrein Zwartenberg verleende geen voorrang aan een personenauto. De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Er was alleen materiële schade. Dit in tegenstelling tot het ongeluk dat eerder in de week plaatsvond. Daarbij kwam een 70-jarige vrouw uit Zevenbergen om het leven, nadat de auto waarin het slachtoffer zat in botsing was gekomen met een landbouwvoertuig. Zij was inzittende van een wagen die bestuurd werd door haar echtgenote.

ETTEN-LEUR - Zanger Evert van Huygevoort uit Etten-Leur gaat een duet opnemen met de Braziliaanse componist Leleu Chapenejo. Onlangs bracht Van Huygevoort het lied ‘Mijn levensdoel’ op de markt, een cover van Chapenejo. Dit nummer was in Brazilië al een grote hit. Het tweetal is met elkaar in contact gekomen via Facebook en Twitter. Nadat Leleu Chapenejo het lied van de Etten-Leurenaar had beluisterd, liet hij weten graag een duet met Evert te willen opnemen. Het is de bedoeling dat het zowel in Nederland als Brazilië wordt uitgebracht. Van Huygevoort zingt zijn deel van het lied in in de studio van Manfred Jongenelis in Etten-Leur.

Werkloosheid dreigt op te lopen ETTEN-LEUR - De werkloosheid in WestBrabant lijkt verder op lopen in 2013. Dat blijkt uit de regionale enquête die de Kamer van Koophandel (KvK) heeft gehouden. “Zorgwekkend zijn de verwachtingen ten aanzien van de vraag naar personeel. Vooral in de industrie en de bouw verwachten ondernemers een krimp van het personeelsbestand. Ook boven de sector vervoer pakken donkere wolken zich samen. Een verder oplopende werkloosheid lijkt volgend jaar onontkoombaar”, voorspelt de KvK. Ongeveer 28% van de bedrijven in West-Brabant gaat uit van een daling van de personeelssterkte in 2013; 11% verwacht een uitbreiding.

Cock Groenewegen Schrale M neemt I D D stokje E L Bover U van R GSybrand S E & V E E R S E

Nieuwe voorzitter VVD Etten-Leur ETTEN-LEUR - Cock Groenewegen is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de VVD afdeling Etten-Leur. Tijdens de laatst gehouden algemene ledenvergadering heeft hij het stokje overgenomen van Sybrand Schrale, die deze functie zes en half jaar heeft ingevuld. DOOR PETER HOUTEPEN Op de vergadering nam Sybrand Schrale de aanwezigen in het kort mee naar de hoogte- en dieptepunten die hij als voorzitter in de afgelopen zes en half jaar met de VVD in Etten-Leur heeft mogen beleven. Met veel plezier heeft hij gewerkt om de VVDafdeling in Etten-Leur en daarbuiten bekendheid te geven. zijn opvolger, Cock Groenewegen zegde toe met veel enthousiasme op de ingeslagen weg verder te gaan. De nieuwe voorzitter is een ervaren ondernemer, die in april van dit jaar toetrad tot het bestuur.

Hij voerde ruim 35 jaar de directie over diverse bedrijven in de oplegger- en aanhangwagenindustrie. Daarnaast bekleedde hij diverse bestuursfuncties, onder andere bij de Industriële Kring in Etten-Leur en de FME/CWM Zeeland Brabant Limburg. Hij was tevens oprichter van de Stichting Surveillance Vosdonk (SSV).

Vrije tijd In 2007 ging de van oorsprong Rotterdammer met pensioen en kreeg hij de beschikking over veel vrije tijd. Groenewegen besloot zaken te gaan doen die hij leuk vond, de VVD was er één van. Van die partij was hij overigens al lid geBestuursfuncties worden in maart 1995. Door deelname aan de partij hoopt hij Cock Groenewegen werd in april 1948 geboren in Rotterdam en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan Etten-Leur, waar is sinds 1963 woonachtig in Etten-Leur. Hij is gehuwd hij nog W Een heeft E K B L altijd A Dmet veel plezier woont. Andere hobby’s zijn tuinietwee kinderen en vier kleinkinderen. ren, wandelen en reizen.

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Waterschap controleert sloten ETTEN-LEUR - Waterschap Brabantse Delta controleert of er onderhoud is uitgevoerd aan sloten en andere waterlopen in het werkgebied van het waterschap. Grondeigenaren, grondgebruikers en pachters in West-Brabant zijn verplicht jaarlijks onderhoud uit te voeren aan sloten die belangrijk zijn voor aan- en afvoer van water. De medewerkers van het waterschap controleren of de waterplanten en vuil op de bodem zijn weggehaald, de oevers zijn gemaaid en andere onderhouds- en herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Als blijkt dat de eigenaar/gebruiker zich niet houdt aan de verplichtingen, wordt er door het waterschap handhavend opgetreden.

geopend

AG BER ND M ZO ECE D 2

www.brabantwerkt.nl

bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

ETTEN-LEUR - Op de jaarlijkse korpsavond op de kazerne aan de Wipakker in Etten-Leur heeft burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot aan vijf brandweerlieden de NVBR-onderscheidingen uitgereikt. NVBR staat voor Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding. Tevens is aan vier personen de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt. FOTO HANS VAN BERKEL

KOOPZONDAG

BReDA BREDA

Zondag Zondag

open opEn 10.00 tot 17.00 uur

10.00 tot 17.00 uur kerstshow! DIT NAJAAR ZIJN WIJ IEDERE ZONDAG OPEN! www.tuincentrumovervecht.nl

Houd iedere maand een leuk zakcentje over... ...met de collectieve ziektekostenverzekering van Thebe Extra. Thebe Extra werkt samen met VGZ, CZ en OHRA en heeft afspraken gemaakt over collectieve verzekeringen. Dit betekent een gunstige premie voor onze leden.

ons op Facebook en ontvang extra voordeel! Lid worden? www.thebe-extra.nl • 088 - 117 11 77

www.winkelhartetten-leur.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL


Bij Expert vindt de Sint met gemak, de beste cadeaus voor schoen en zak! 129.-

ANDROID 4.0

117.TABLET T108AANL1. • Lichtgewicht: slechts 340 gram!

NU

129.-

249.-

99.-

SENSEO® SARISTA HD8010/10 PEARL WHITE.

SCHEERAPPARAAT RQ1145.

• Vers gemalen bonenkoffie • 6 verschillende smaken

• Volgt gezichtscontouren voor het beste scheerresultaat

99.-

49.-*

PRINTER MG3250.

*Prijs na 10.- retour via Canon

• Draadloos printen, kopiëren en scannen

59.-

69.-*

79.-

49.-

PREPAID PAKKET SAMSUNG GALAXY POCKET. • Incl. 10.- beltegoed

69.-

DRAADLOZE SPEAKER MICRO WIRELESS. *Prijs na 30.- retour via Hi

• Bluetooth speaker voor smartphone of tablet

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 1 december 2012.

67.TANDENBORSTEL TRIZONE 1000. • Bewegende borstelharen bereiken meer tandoppervlak


actualiteit

Huidig bestuurslid Cees van Veen wordt opvolger

Bert Thijssen stopt als voorzitter van MKB Etten-Leur ETTEN-LEUR - Bert Thijssen legt deze woensdag (28 november) zijn functie neer als voorzitter van het bestuur van MKB Etten-Leur. Dat doet hij tijdens de Algemene Ledenvergadering van het MKB in Nieuwe Nobelaer. Thijssen is niet herkiesbaar voor een nieuwe termijn. Ook secretaris Willy Platvoet treedt na ruim tien jaar af. DOOR PETER HOUTEPEN Thijssen volgde in 2002 Peter Dirven op als voorzitter. Nu, 10,5 jaar later, geeft hij het stokje door. Het bestuur van het MKB heeft huidig bestuurslid Cees van Veen voorgedragen als zijn opvolger, vooral vanwege zijn grote dossierkennis van het Winkelhart Etten-Leur. Van Veen is ook manager van het Winkelhart. Succesvol Bert Thijssen werd in 2002 bestuurslid van de afdeling. Op dat moment was hij nog voorzitter van het Winkelcentrum. In Etten-Leur zelf - waar hij overigens niet is geboren - is hij al meer dan 25 jaar een succesvol ondernemer. Al vroeg was Toerisme zijn grote liefde en nadat Thijssen in 1985 met succes zijn studie had afgerond, ging hij aan de slag bij West-Brabant Expres in Zevenbergen. Toen Gerrit Vos zijn afscheid aankondigde bij Reisburo Etten-Leur in het overdekte Winkelcentrum, zag Thijssen zijn kans schoon. In december 1986 werd hij zijn opvolger. Aanvankelijk bleef de naam Reisburo Etten-Leur bestaan, maar in de tussentijd is het al vele jaren bekend als The Travel Company.

Contacten “Als voorzitter van het MKB ben je een soort verbinder”, blikt Thijssen terug. “Zorgen dat de contacten met de gemeente goed zijn, is een grote rol voor mij en het bestuur geweest. Ik denk dat we daar ook wel in geslaagd zijn. We constateren dat de gemeente veel vaker als voorheen contact zoekt met het MKB. Het hoort ook wel een beetje bij deze tijd. Tien jaar of langer geleden lag dat wel anders.”

‘Als voorzitter ben je een soort verbinder’ Bert Thijssen denkt dat de bemoeienis van het MKB met de toenmalige grootschalige detail(plannen) van de gemeente voor het Trivium-terrein een soort van kantelpunt zijn geweest. “We hebben daar toen stevig onze tanden ingezet, zeer tot schrik van toenmalig burgemeester Hans van Agt. Die verbaasde zich over onze opstelling, maar we wilden niet met ons laten spelen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een heel mooi convenant tussen de projectontwikkelaar, de gemeente en het MKB, waarbij heel duidelijk in aangegeven is wat wel en wat niet op dat terrein kon.” Nochtans is het project nooit van de grond gekomen,

Bert Thijssen geeft na 10,5 jaar de voorzittershamer van het MKB door.

maar dat had een andere oorzaak. In overtreding In het 100-jarig jubileumjaar van het MKB,

in 2011, liet Bert Thijssen al weten zo goed als zeker bezig te zijn aan zijn laatste termijn van vier jaar. “Omdat ik het een slechte zaak vind als mensen ergens

lang bestuurslid of voorzitter zijn. Maar los daarvan ben ik eigenlijk al in overtreding, omdat mijn termijn van twee keer vier jaar er feitelijk allang opzit.”

Halderberge sluit aan op verbindingszones langs Kibbelvaart in Etten-Leur en Rucphen

Ecologische verbindingszone breidt uit ETTEN-LEUR - De gemeente Halderberge en Waterschap Brabantse Delta hebben overeenstemming bereikt over het aanleggen van een ecologische verbindingszone langs de Kibbelvaart. Wethouder Jan Akkermans van de gemeente Halderberge en de heer Hieltjes, bestuurder van waterschap Brabantse Delta, hebben een overeenkomst getekend waarmee het startsein kan worden gegeven aan het project. De verbindingszone komt door de gemeenten Etten-Leur, Rucphen en nu dus ook Halderberge.

DOOR MERIJN SITSEN Een ecologische verbindingzone (EVZ) zorgt ervoor dat natuurgebieden met elkaar in verbinding staan. Dit zorgt ervoor dat dieren en ook planten zich beter kunnen verplaatsen tussen gebieden. Deze voorziening zorgt er ook voor dat regenwater beter kan worden afgevoerd. “De verbindingszone gaat er voor zorgen dat mensen in de omgeving hun voeten droog houden”, zegt Jan Akkermans. Tot slot ziet een EVZ er volgens hem een stuk mooier uit in het landschap. Verbindingszones aanleggen Zodra het startsein gegeven kan worden gaat het waterschap oevers van bestaande sloten schuin afgraven. Ze leggen vervolgens poelen aan en planten struikgewas waarin flora en fauna zich thuis voelen. Op de oevers komen rietkragen die voor een betere waterkwaliteit zorgen.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De wethouders Jan Akkermans (links) en Jan van Hal (rechts) samen met de heer Hieltjes van het waterschap voor de verbindingszone in Etten-Leur. FOTO MERIJN SITSEN

Samenwerking Akkermans gaf eerlijk toe dat Halderberge op dit gebied wat achterloopt op omliggende gemeenten als Etten-Leur en Rucphen. Daar is volgens de wethouder een mooie situatie ontstaan. Etten-Leur en Rucphen hadden eerder al een akkoord bereikt met het waterschap en daar is men inmiddels druk bezig met het bouwen van verbindingszones langs de Kibbelvaart of zijn ze zelfs al klaar. De wethouder van Halderberge is dan ook blij

dat hij nu eindelijk de overeenkomst kan tekenen. “De ondertekening wil ook zeggen dat de gemeenten meer gaan samenwerken op dit gebied.” Het waterschap had volgens hem al in 2010 gevraagd om mee te doen aan het project. “We hebben dit jaar eindelijk besloten om geld te reserveren om de voorziening te bekostigen”, legt hij uit. Ook voor de omliggende gemeente is de samenwerking goed nieuws. “Een ecologische verbindingszone heeft pas effect als het helemaal sluit”, legt wethouder Jan van Hal van de gemeente Etten-Leur uit. Hij heeft dan ook grote waardering voor de deelname van de buurgemeente. Voortgang Inmiddels is dus de overeenkomst tussen de gemeente Halderberge en het waterschap getekend. Dit wil zeggen dat er gestart kan worden de ontwikkeling van het project. Landeigenaren die een stuk grond hebben langs de kibbelvaart worden persoonlijk benaderd door de gemeente over de voorgang van het project. “We gaan kijken hoe we door middel van aankoop, ruil, samenwerking of op andere manieren de benodigde grond kunnen verkrijgen”, vertelt Akkermans. De verwerving van de grond gaat op vrijwillige basis volgens de wethouder, de gemeente gaat dus geen grond onteigenen. Ook bestaat er de mogelijkheid om mee te werken aan deze plannen zonder dat de grond van eigenaar verandert.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PAGINA 3


OVERBEHARING

Elders al vaak laten behandelen en nog weinig resultaat? Bezoek dan de huidtherapeuten voor een behandeling met de nieuwste laserapparatuur Lasers voor o.a. licht gekleurde haren, gevoelige huid en voor een donkere huid. Bij vooruitbetaling de 6e BEHANDELING GRATIS

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl

Bij aanschaf van een elektrisch RV40 rolluik krijgt u nu gratis

Somfy Oximo RTS motor

(motor met obstakeldetectie compleet met handzender) Actie is geldig tot en met 21 december 2012

ACTIE

ACTIE ACTIE

SWISSFLEX INRUILWEKEN zOn 2 Dec Dag gEO emBer pEnD Markt 82b I 4875 CG Etten-Leur T. 076 5022830 I I. www.sol-art.nl

Met de eerste wetenschappelijke matras gecombineerd met een unieke boxspring. Het slaapsysteem Yuno wordt als eerste geïntroduceerd bij De Been Slapen & Wonen in Etten-Leur.

Wij nodigen u uit voor een

gratiS meeting. Slapen iS Zeer perSoonlijk.

Uw oude bed is geld waard!

De nieuwe matras bestaat uit een basisstuk, dat met behulp van inlegstroken maat specifiek wordt aangepast. Een nieuw en uniek meetsysteem brengt de persoonlijke drukpunten in kaart: die vormen de blauwdruk voor de persoonlijk aangepaste matras. Custom8, dat gespecialiseerd is in biomechanica, ergonomie en metingen, werkte voor Yuno een meetsysteem uit dat, in functie van de lichaamsbouw, aangeeft hoe sterk het lichaam op bepaalde punten in de matras moet zakken dan wel ondersteund moet worden. Optimaal slapen is immers enkel mogelijk indien de wervelkolom tijdens de slaaphouding dezelfde positie inneemt als rechtstaand. In de nagelnieuwe Yuno-shop worden voorafgaand de schouders, taille en heupen van de betrokkene gemeten. De meting en het resultaat uitproberen in een testmatras nemen slechts enkele minuten in beslag. Yuno werkt overigens uitsluitend met natuurlijke en gerecyclede materialen. Wij nodigen u uit voor een gratis meeting. Slapen is zeer persoonlijk.

Ruil nu uw bed in op een slaapsysteem van Swissflex en ontZaterdag 1 december wordt er thema dag georganiseerd bij Slaapcentrum De Been om hetvang nieuwe totslaapsysteem € 1000,- te Vraag in de winkel naar deervaren. voorwaarden U krijgt persoonlijke slaaptips om over na te denken! retour

Hof v.d. Houte 158 – ETTEN LEUR BLADEL - BERKEL & RODENRIJS - BRIELLE - GELDERMALSEN - KRIMPEN a/d IJSSEL - ROSMALEN - STEENBERGEN - ZALTBOMMEL

www.hovenschoenen.nl

Bisschopmolenstraat 51 * Etten-Leur * Tel. 076-5034150 www.debeen.nl * e-mail: debeen@debeen.nl


actualiteit

Column

Voor rondvaarten, feesten, partijen en vergaderingen

Passagiersschip Brabant toeristische aanwinst voor Etten-Leur ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag maakte Ton Stoop van paviljoen De Turfvaart zijn eerste bemande proefvaart met zijn nieuwe partyboot, de Brabant. Deze primeur viel de Stichting het Zorgenkind ten deel. Op uitnodiging van Stoop waren 31 mensen met een beperking en hun 16 vrijwilligers de eersten die een ruim vier uur durende, volledig verzorgde rondvaart met de Brabant meemaakten. En dat was ondanks de mist écht genieten.

Eugène de Kok

Het kan kleiner

Ik kreeg het uiterst geheime stuk uit handen van een niet nader aan te duiden man in een donkere parkeergarage. De redactie van Nieuwsuur zou zijn vingers aflikken als ze het zouden zien. In alle bescheidenheid valt hun onthulling van vorige week over de hervorming van het gevangeniswezen erbij in het niet. Wat erin staat? Al jaren werken topwetenschappers aan een totale metamorfose van Nederland. Wie het leest, weet dat je de plannen om Nederland te verdelen in vijf provincies letterlijk moet nemen. De nieuwe superprovincie van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel is - als het aan het kabinet ligt - alles wat overblijft van Nederland. De randen van Nederland verdwijnen. De mensen daar blijven maar zeuren om geld, voorzieningen en zaken als nieuwe wegen. De provincies in de periferie zijn te duur, terwijl iedereen weet dat de Randstad Nederland draaiende houdt, zegt Den Haag. Het plan is een schets van het nieuwe Nederland. De noordelijke provincies worden een tweede Groene Hart, Zeeland en het westen van Noord-Brabant een groot zandstrand. Lekker goedkoop en zo hebben de Randstedelingen wat meer ruimte om van de zon te genieten. Is het niet meer zo dringen in Scheveningen en Zandvoort. Over Limburg denkt Den Haag nog na. Verkopen aan Duitsland is een optie. Sommige inwoners, die er wonen, kunnen er blijven om het de toeristen uit het midden van het land naar de zin te maken, maar het gros kan op kamers in de vele lege kantoorpanden, die de Randstad rijk is. Dan verdienen de projectontwikkelaars daar er ten minste ook weer wat geld aan. U denkt dat het een grap is, maar dit is al lang in gang gezet. De herinrichting van het gevangeniswezen is één van de voorbodes. Al jaren verdwijnen overheidsdiensten en werkgelegenheid uit de periferie. Daarnaast wordt het Rijksgeld voortaan zo verdeeld dat het meeste naar de Randstad gaat. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat Zeeuwen, Brabanders en de rest zich als makke schapen naar het midden laten leiden. ‘Hoe verder van de Randstad, hoe raker de klappen’, kopte tijdschrift Binnenlands Bestuur vorige week naar aanleiding van de gevolgen voor gemeenten van het regeerakkoord. De echte klappen komen echter nog, weet ik.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 48

Ton Stoop is al vanaf april 2001 beheerderhavenmeester van de jachthaven en recreatieplas De Turfvaart. Begin 2005 opende hij samen met zijn vrouw het paviljoen De Turfvaart met een gezellig café en een grote feestzaal voor feesten en partijen. Direct aan de jachthaven (ook voor passanten) heeft hij inmiddels ook een aantal camperplaatsen gerealiseerd. Vanaf nu is het ook mogelijk rondvaarten, feesten, partijen, vergaderingen enzovoorts te organiseren op rondvaart- partyschip Brabant.

De oplossing van deze puzzel is in week 49 te vinden op www.internetbode.nl

wateren tussen Zeeland, Zuid-Holland en Midden Brabant promoot), kwam hij in aanraking met Peter Vermeeren, een rondvaartbedrijf reder uit Geertruidenberg. Een van de schepen die Vermeeren exploiteerde was de Durme. Dit schip was aanvankelijk een klein Frans kanalen-rivierscheepje, wat vanaf 1983 in Parijs dienst deed als partyboot. In 1987 haalde Vermeeren de Durme naar Geertruidenberg, waar het schip hoofdzakelijk gebruikt werd voor tochten in de Biesbosch en vaar-fietstochten door heel Brabant. De pensioengerechtigde leeftijd van Vermeeren leidde ertoe dat hij zijn complete vloot verkocht. Ton Stoop zag voldoende mogelijkheden om zijn wateractiviteiten in Etten-Leur uit te breiden en werd in oktober jongstleden eigenaar van de Durme, die hij omdoopte tot Brabant. Drie verdiepingen Het schip is bijna 25 meter lang, 5 meter breed een heeft een diepgang van 1,20 meter. Uniek aan dit schip is dat de stuurhut vóór op de boot geplaatst is. Het bestaat uit drie verdiepingen. Bovendeks

FOTO FRANS VAN DER BOM

is het zonnedek met tafeltjes en stoelen, vanwaar uit men vrij over de passerende landerijen kan kijken. Onder dit zonnedek bevindt zich de salon, waar het goed toeven is met zitplaatsen voor ongeveer 60 mensen, een goed voorziene bar, een kombuis met acht gaspitten, ovens, koeling en een professionele vaatwasser. Onder in de boot is een sfeervolle bar, volledig in pluche ingericht. Mogelijkheden Met de Brabant heeft Ton Stoop een verlengstuk op De Turfvaart gerealiseerd. Mensen die graag in een eigen ruimte met een groep een feest willen organiseren, kunnen uitstekend in de bar en of in de salon van het schip terecht. Men kan alleen de ruimte huren of een keuze maken uit een volledig verzorgde rondvaart. Bruiloften, familiereünies, bedrijfsfeesten, netwerkdagen, studiedagen; alles is mogelijk en bespreekbaar. Iets wat zeker op de planning komt is de vaste lijndienst de Adriaan van Bergentocht. Hierbij kunnen mensen opstappen voor de historische tocht naar het Spanjaardsgat in Breda.

Consumentenactie Winkelhart afgesloten

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

DOOR FRANS VAN DER BOM

Water Ton Stoop is op en onder water groot geworden. Ruim 20 jaar diende hij bij de Koninklijke Marine en jarenlang verdiende hij de kost als beroepsduiker. Toen hij in 2001 aan zijn avontuur bij De Turfvaart begon, woonde hij met zijn gezin bijna vier jaar op zijn tjalk ‘Jonge Jantje’. Dit schip gebruikt hij nog steeds voor allerlei recreatieve doeleinden. Via zijn bestuursfunctie binnen de stichting ‘Varen in Brabant’ (een stichting die de recreatieve

Ettenleurse Bode

Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Het schip is bijna 25 meter lang, 5 meter breed een heeft een diepgang van 1,20 meter.

Prijzenregen op Burchtplein ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag stroomde het Burchtplein in het Winkelhart van Etten-Leur tegen 14.00 uur goed vol voor de apotheose van de consumentenactie Kom, Koop en Win! Zo’n 200 mensen stonden zenuwachtig te wachten op de bekendmaking van de hoofdprijs en 74 andere prijzen die deze middag uitgedeeld werden. DOOR PETER HOUTEPEN Tijdens de actie Kom, Koop en Win! ontvingen klanten de afgelopen weken bij iedere besteding van 5 euro in de winkels van Winkelhart Etten-Leur één zegel (tot een maximum van vijf zegels per keer) voor de spaarkaart waarop in totaal negen zegels geplakt konden worden. Alle consumenten die zo’n volle kaart ingeleverd hadden, maakten kans op vele prijzen inclusief de superhoofdprijs, een jaar lang gratis shoppen ter waarde van 5400 euro.

© www.sudokusite.eu

Gat in de lucht In eerste instantie werden tussen 14.00 en 15.00 uur 74 mensen verblijd met een prijs in een gouden enveloppe. Tussendoor trad de Etten-Leurse artiest Yoeri LÁbée op in het gezelschap van een aantal Zwarte Pieten. Presentator van de middag, Dyon Hagenaars, kwam ook nog met een leuke verrassing. De consumenten die op deze bewuste zaterdag een aankoop hadden gedaan in het Winkelhart mochten voor één keer extra hun aankoopbon in de ton doen. Hieruit werd een extra minuut lang gratis shoppen getrokken bij AH Pollemans. Winnares van deze verrassing werd mePAGINA 5

Winnares van de hoofdprijs Jacqueline Wiegman samen met presentator Dyon Hagenaars. FOTO HANS VAN BERKEL

vrouw Raaijmakers en zij mocht meteen aan de slag. Jacqueline Wiegman sprong samen met het complete gezin een gat in de lucht toen haar naam bekendgemaakt werd als winnares van de hoofdprijs.

Zij was in een keer 5400 euro rijker. Cees van Veen, manager van het Winkelhart, kijkt met een tevreden gevoel terug op Kom, Koop en Win!. “Deze plakactie is zeker een succes geweest.”


KORT BEDRIJVIG

Winter Fair op Zwar tenberg

Pickwick Club even in Etten-Leur

Als ‘Beste kerstshow van Nederland’

Life & Garden heeft nominatie te pakken

ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Al vroeg op pad waren de eerste bezoekers van de tweede Winter Fair aan de Zevenbergseweg tussen Etten-Leur en Zevenbergen in de boerderij van Ton en Ineke van den Wijngaart. En dat ondanks de dichte mist die de landerijen en de wegen rond rivier de Mark zaterdagochtend bijna onzichtbaar maakten. Omdat het ook nog knap fris was, werden de condities van het Engelse klimaat erg dicht benaderd. En ETTEN-LEUR - De genomineerden voor de competitie ‘Beste kerstshow van dat kwam goed uit omdat bijna alle medewerkers van de fair zich gekleed hadden in de stijl van de Pickwick Club Nederland’ zijn bekend. Dertien Nederlandse tuincentra komen in aanmerking uit de boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens. voor de publieksprijs die aan de competitie is verbonden.Onder hen is ook Life

& Garden uit Etten-Leur. Deze prijs wordt kort na de uittocht van Sinterklaas bekend gemaakt en uitgereikt. Bezoekers aan de site www.bestekerstshow.nl kunnen tot 6 december stemmen op hun favoriet. Later komen de genomineerde shows ook nog in aanmerking voor de vakprijs. Deze wordt op vakbeurs Christmasworld in Frankfurt( Duitsland) bekendgemaakt en uitgereikt. De competitie ‘Beste kerstshow van Nederland’ beoogt de kerstshows van tuincentra naar een hoger plan te tillen. Ook wil ze onderstrepen dat tuincentra een fantastische plek zijn voor het beleven van kerstmis. De competitie is een initiatief van tuincentrumvakblad TUINZAKEN, in samenwerking met de organisator van de toonaangevende vakbeurs Christmasworld in Messe Frankfurt, met brancheorganisatie Tuinbranche Nederland en met creatief bureau 2Dezign. Tuincentrum Life & Garden, Lage Vaartkant 11, Etten-Leur. Telefoon: 076-503 49 56. Internet: www.lifeandgarden.nl

Oliebollenkraam op de Leur ETTEN-LEUR - Vanaf vrijdag 30 november staat de familie De Raden voor de eerste keer met de oliebollenkraam op het Van Bergenplein op de Leur. De kraam blijft er staan tot en met oudejaarsdag.

Ton en Ineke van den Wijngaart kwamen zo uit een boek van Charles Dickens.

DOOR TIES STEEHOUWER Ineke van den Wijngaart en haar man Ton hadden zich ook verkleed op z’n Engels, liepen rond en hielden het hele gebeuren nauwlettend in de gaten. Hoewel dat eigenlijk niet nodig was omdat iedereen precies wist wat hem of haar te doen stond. Ineke laat weten dat er vorig jaar, verdeeld over twee dagen zeker duizend bezoekers werden geteld.

de gehele week

20% KORTING *

“Maar zeker weet je dat natuurlijk nooit. We hebben gewoon de bekertjes geteld.” De bezoekers hadden het zaterdag en zondag prima naar hun zin. In de oude boerderij tussen Leur en Zwartenberg was dan ook heel wat te zien en te beleven. En te kopen natuurlijk. Hoewel dat niet het hoofddoel van de fair was gezien de schappelijke prijzen die er voor de producten gevraagd werden. Demonstraties Er konden op de fair niet alleen leuke en lekkere dingen worden gekocht, maar er werden ook demonstaties gegeven. Zo stond Wim van der Wilden achter een elektrische figuurzaagmachine, waar hij niet alleen leuke figuren mee zaagde maar ook de kerststal als puzzel.

FOTO TIES STEEHOUWER

Van der Wilden vertelt dat hij in zijn werkzame leven directeur was van verzorgingshuis De Mauritshof in Klundert en dat hij in het figuurzagen een leuke hobby had gevonden. Hij maakt overigens ook klein meubelen van steigerhout. Ook Jan van der Westen uit Prinsenbeek was druk aan het werk aan zijn tiffany lampen en ander mooi glaswerk. Naast hem werden chocoladeproducten verkocht en spullen gemaakt van paardenmelk. In de tuin achter de boerderij waren dit jaar enkele tenten geplaatst waar alles werd verteld over de Sensi therapie en waar het vilt vrouwtje liet zien wat ze de laatste tijd allemaal gemaakt had. Tussen het bekijken van al deze leuke en interessante zaken door konden de bezoekers iets nuttigen in het sfeervolle boerderijcafé.

Twee fitnessclubs in race voor nationale prijs ETTEN-LEUR - De populariteit van fitness is algemeen bekend. Er zijn dan ook heel wat fitnessclubs in Nederland. Maar wat maakt een fitnessclub nou de beste van Nederland? Is dat de prijs/kwaliteit verhouding, de sfeer, de klantvriendelijkheid of de persoonlijke begeleiding? In iedere gemeente zijn twee winnaars: het centrum met het hoogste gemiddelde cijfer en het centrum met het meeste aantal stemmen. Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden en om door te gaan naar de provincie ronde. Provincieronde Medisport Etten-Leur bv is met een eindcijfer van 9,39 eerste geworden in de categorie hoogste gemiddelde cijfer. Body Active sport- en gezondheidscentrum is gemeentewinnaar in de categorie meeste aantal stemmen met een eindcijfer van 8,27. Nu volgt tot en met 14 december de provincieronde, waarin alle gemeentewinnaars strijden om de provinciale titel. De provinciewinnaars ontvangen tijdens de feestelijke Award uitreiking allen een Fitnessclub van het Jaar Award en ook wordt hier de landelijke winnaar bekend gemaakt. Voor elke stem gaat een extra donatie aan Spieren voor Spieren!

op het gehele Kerstassortiment

Zondag 2, 9 en 16 december open 11-17 uur

Prijzen voor stemmers Voor de mensen die stemmen zijn er leuke prijzen te winnen. Zoals een 3-daagse reis voor 2 personen naar Berlijn met verblijf in het schitterende Ritz-Carlton, inclusief treinreis. Andere prijzen zijn 5x een wellness dag voor 2 personen en 10x een abonnement op de Eurosport Player.

verkoop echte Kerstbomen start zaterdag a.s. * zie de uitzonderingen bij de ingang. Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512 www.tuincentrumdebont.nl

Iedereen kan stemmen via www.fitnessclubvanhetjaar.nl

Open: ma 11.00-17.30 u • di t/m do 9.30-17.30 u • vr 9.30-20.00 u • za 9.00-17.00 u

Agenda Het Turfschip Maandag 3 december 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 10.30-12.30u KBO Toneel 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Bridge 13.30-15.30u KBO Line Dance 13.30-14.30u KBO Ouderenkoor 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.30-22.15u Oriëntaalse Dans 19.30-23.00u Veron Afd. 54 19.45-23.15u Bridgeclub Double Dummy 20.00-23.00u Toneelvereniging Mag ’t licht uit! 20.00-22.30u El Pio Popvocals 20.00-22.30u Particolare Dinsdag 4 december 09.45-11.45u KBO Line Dance 10.00-12.00u KBO bestuursvergadering

De familie is geen onbekende in Etten-Leur. Zo staan ze staan al meer dan 15 jaar op de kermis is Etten-Leur centrum en op de septemberkermis op de Leur. De kraam op het Van Bergenplein is geopend van woensdag tot en met zaterdag; vanaf ongeveer 11 uur en op vrijdags met de markt al eerder. De kraam heeft iedere dag het bekende assortiment. Van lekkere oliebollen en krentenbollen, maar ook appel- en berlinerbollen. Kortom, het assortiment dat ook bekend is van de kermis.

met bodes 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u Philatelica 13.30-16.30u KBO Koersbal 13.30-16.00u KBO Handwerken 19.30-23.00u Bridge Het Turfschip 19.30-23.00u Baroniespoor 20.00-22.30u Koor Cantorije Woensdag 5 december 09.30-11.30u Quiltgroep 09.45-11.45u KBO Line Dance 10.00-12.00u KBO Darten 11.15-12.00u KBO Ouderengym 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30u KBO Sjoelen 13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof 14.00-17.30u Senior Singers 14.00-16.30u Voices of the Globe 20.00-22.00u Zwanen Tranen Koor

Leerlingen van OBS De Leest 20.15-22.00u Feestorkest Sjubokz Donderdag 6 december 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop 12.15-13.15u KBO Gezamenlijke maaltijd 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 19.30-00.00u Bridge Sans Atout 19.30-22.00u Petruskoor 20.00-22.00u Theatr’EL Vrijdag 7 december 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.30 KBO Koersbal 13.30-16.00u Pro Musica Zondag 9 december 13.30-17.00u Bingo Leurse Leut 14.00-17.00u Kunstexpositie 19.30-00.00u Maja Dancers, line dance PAGINA 6

ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise ETTEN-LEUR - Leerlingen van OBS De Leest deden op 23 november mee met de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De Leest vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilig en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden. ANWB Lightwise bestaat uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de

noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze hun fietsen op 15 belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van de Lightwise gereedschapskoffer met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaan alle leerlingen van De Leest met een goed verlichte en veilige fiets de winter in. In november organiseren maar liefst 500 basisscholen in het land ANWB Lightwise. Hiermee worden meer dan 125.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid. Voor nadere informatie over het programma Lightwise: www.anwb.nl/lightwise


1-23 tegenlicht (346 x 230 mm)

lief en leed

Familieberichten

Al hield je nog zoveel van het leven Je had het niet in eigen hand Ongevraagd moest je het verlaten En wij staan machteloos aan de kant

Erg verdrietig, maar dankbaar voor al het goede wat zij ons gegeven heeft, hebben wij, omringd door allen die haar lief waren, afscheid moeten nemen van ons mamaatje

Weekenddiensten

Trots en gelukkig zijn wij met de geboorte van onze dochter en zusje

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Mirte

Lia Weijers - Gabriëls Cornelia Maria

Zij is geboren op 19 november 2012

echtgenote van

Johan, Esther en Minke Oonincx

Ton Weijers

Brandseweg 8 - 4871 CH Etten-Leur

Zij overleed in de leeftijd van 66 jaar.

Ton Weijers Wendy - Robert Richard - Chloé Correspondentieadres: Peppelgaarde 13 4871 TC Etten-Leur U kunt afscheid nemen van Lia in het uitvaartcentrum van DELA, Tuinzigtlaan 41 te Breda op woensdag 28 november van 18.30 tot 19.00 uur. De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 29 november om 10.15 uur in de parochiekerk Heilige Petrus, Lange Brugstraat 32 te Etten-Leur, waarna om 12.15 uur de crematieplechtigheid volgt in Aula 1 van het crematorium Zuylen, Tuinzigtlaan 11 te Breda. Voor aanvang van beide diensten kunt u schriftelijk condoleren. Na de crematieplechtigheid heeft u de gelegenheid de familie persoonlijk te condoleren in de koffiekamer aldaar.

Groot is de leegte die zij achterlaat. Mooi zijn de herinneringen die blijven. Ook als u geen rouwbrief heeft ontvangen, bent u welkom.

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

J&& d& W&&&&&

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Markt 70 Etten-Leur AFSCHEIDSHUIS IN RIJSBERGEN. www.jandewit-zn.nl

In het weekeinde van 31 maart en 1 april hoopt Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Het Afscheidshuis te openen met een Open Dag en Uitvaartbeurs. Het Afscheidshuis wordt gevestigd in het achtergedeelte van het voormalig Gemeentehuis van Rijsbergen. Naast een verzorgingskamer en een opbaarkamer is er ook groot helderziende gelegenheid om afscheid te nemen in de aula (de helpt bij liefde, probl. met ongeveer 75 zitplaatsen. voormalige raadszaal),

Mr. BALABA

terugk. partner, examen, geluk, sex. probl., bescherming. Tel. 06 - 84341697

het Afscheidshuis

Zij is te bereiken op: 06 48498248

Een uniek leven verdient een uniek afscheid.

076-5015807

Uitvaartverzorgers: Annelies, Jack, Joke en Rosita.

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Een afscheid is het begin van herinneringen.

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het Natuurlijk stellen mensen hun laatste meeste is immers geregeld. reis het liefst uit. Toch is het goed Uitvaartverzorging Jack Mathijssen vooraf stil te staan bij die laatste reis. wil niet uw uitvaart, maar uw afHet is vooral voor de nabestaanden scheid regelen. De wensen van de Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken belangrijk het afscheid reeds bij leven overledene en de familie staan cente bespreken. traal. Thuis opbaren en verzorgen, of Wil ik liever gecremeerd of begraven samen opbaren in het afscheidshuis, worden en hoe moet de afscheidszelf bloemen bestellen bij de bloeplechtigheid gaan verlopen ? mist, samen de muziek uitzoeken, Niets is erger dan onzekerheid bij de het eucharistieboekje maken, toenabestaanden, want voor hen is het spraken voorbereiden, zelf de kist 169.95 NU overlijden een zeer ingrijpende geSlingerweg 87dragen en eventueel helpen bij het beurtenis. Met een wilsbeschikking begraven. Zo komen we samen tot AZleg Breda geef je je afscheidswensen4814 aan en een persoonlijke en unieke uitvaart.

Daylight Power

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. Deafscheid Donk 26 de Bom EenJ.J. uniek leven verdient een uniek de meubelvriend 95 Een geschilderde kist ? 088 - 0300500 marijke meustraat 32, Kunstenares Mariette Jochems-Lambregts uit Wernhout maakt een Openingstijden: persoonlijk afOpen Dag: zaterdag 31 maart en zondag 1 april. Breda 076-5141601 scheid mogelijk.

149.

Zevenbergen

za ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur Wat spreekt mijdi-vr aan ? 11:00-17:00, Welke mogelijkhe-

den zijn er? In principe is alles mogelijk en natuurlijk spelen kleuren een belangrijke rol. Samen met de nabestaanden of de kleinkinderen de kist beschilderen ? Wij halen gratis Samen bespreken waar de overledene uw bruikbare voor stond: Bloemen, dieren, sport, hobstrand ….. spullen op. by, Waar was de overledene uniek in ?

Tevens uw oud ijzer.

Etten-Leur

Meubelstoffering Kussenconfectie Achterwanden Yachtstoffering Buitenkussens 2nd life furniture Projectstoffering

• Maar Vitaal doet meer! • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en actief te blijven • Kom kijken en verbaas u over ons assortiment aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker • U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!

Op 1 januari jongstleden was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitvaartverzorger. Inmiddels is het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team wordt gestreefd naar een stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook steeds terug. Vandaar dat er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Mortuarium, maar voor “Het Afscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afscheid te nemen op een eigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op een avond behoort tot de mogelijkheden. En dat alles natuurlijk met een “bakske troost”.

www.vanleeuwenjuweliers.nl

Touwen b.v.

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

• U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven

11:00-16:00

0165-785364 06-29171038 Tandprothetische Praktijk

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Voor info of offerte bel of mail ons +31(0)651850910 info@avanro.nl www.avanro.nl

Glasschade ?! Ruit stuk ?!

Scan deze code met je smartphone www.verlaar.nl

Supersnel Glasherstel Vertrouwd en resultaatgericht!

Bel gratis 0800 - 837 52 27 PAGINA 7

24 u ser urs vice


SENIOREN ZONDAGMIDDAG-INLOOP IN KLOOSTERGAARD Op zondag 2 december bent u in het Grand Café van Kloostergaard vanaf 14.00 uur op Bisschopsmolenstraat 272 van harte welkom. Het wordt deze keer een ’spirituele’ middag. Geertje Tobe laat u kennismaken met spirituele, feel good, muziek, van kerstliedjes tot klassiek voor ieder wat wils. Trees Gommers showt en verkoopt allerlei religieuze artikelen, van Maria beeldje tot engel en sieraden. Zij staan deze middag in het Atrium tegenover het Grand Café. In het atrium is ook een biljart aanwezig waar u gratis gebruik van kunt maken. Kloostergaard Kloosterhof heeft een prachtige parktuin met dierenhoekje waar u heerlijk kunt wandelen. Wij zorgen voor een kop koffie of thee met iets lekkers. Er is ruim parkeermogelijkheid en de inloop duurt tot 16.00 uur. KBO ETTEN-LEUR C/Z Bridge Dinsdag 20 november, A lijn: 1. Cisca Blom-Mia Verschragen 65,8%; 2. Franchise Jacobs-Jaan Broere 63,8; 3. Corrie Groenhuis-Rinus v. Gils 60,8%. B lijn: 1. Dirry de Voigt-Jan Aarts 66% 66,01; 2. Kees Linschoten-Jan Mellema 62% 62,02; 3. Willy Theunis-Jan Rasenberg 61% 2361,03 C lijn: 1. Riet Leijten-Annie Pijs 61,5%; 2. André en Adrie Mol 59,0%; 3. Jannie Helmink-Willy v. Rossum 55,5% Woensdag 21 november: 1. Ria Luykx & Nanny Nooren 68,13%; 2 5 Coby Brabers & Kees Baremans 63,13%; 3 8 Dieuwertje Vroom & Joan Nuijten 61,50% Uitslagen donderdagmorgen 22 november, A lijn: 1. Riet Ansems-Bart Mol 62,5%; 2. Ella Spaan-Piet Voesenek 59,2%; 3. Dymf Godecke-Henriet Kerstens 53,1% B lijn: 1. Toon Weterings-Wim v. Heugten 61,7%; 2. Riet Bakker-Wim Willems 56,7%; 3. Riet Sep-Mariet v.d. Does 55,8%

Donderdag 22 november, A lijn: 1. Naantje Rokx & Koosje Vermunt 64,00%; 2. Riet Goossens & Martin Goossens 62,13%; 3. Tiny Goossens & Ella Spaan 55,40% B lijn: 1. Anneke Oostvogels & Toos Korsmit 57,50%; 2. Stien Fleuren & Frans Fleuren 55,63%; 3. Joan Nuijten & Dieuwertje Vroom 55,00% Kofferbridge uitslag koffer 19, 25 november: Jan v. Bedaf-Jacq v. Bergen 59.64; Marian v. Uffelen-Adje Albers 55.99; Corry Ruskus-Ria Nedermowe 54.95; Ria de Brouwer-Gonny v/d Bosch 54.43; Renata en Erik Roozendaal 53.65; Lia Cornelis-Wil Storms 52.08; Ria KrolPiet v. Dijk 52.08; Johan de Rijk-Wil Tirions 50.78; Hans v/d Aart-Nan v. Kuyk 49.22 Koffer reserveren? U belt Tom Hartman, tel. 076-8884385. Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Wie hierover wat meer wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk Tel: 5020520. Maar even komen kijken tijdens de wed

strijden op bovengenoemde dagen kan ook: van harte welkom! Uitslagen Mat 1: 1. Giel Hellemons 34; 2. Teun Voetee 31; 3. Harry Evers 20; 4. Bas Maliepaard 17; 5. Mientje Rommens 14. Mat 2: 1. Cor v.d. Steen 35; 2. Rinus Wijnings 20; 3. Richard Jacobs 19; 4. Annie Suijkerbuijk 16; 5. Janine Maliepaard 14. Mat 3: 1. Jo Snepvangers 21; 2. Zus v. Sundert 17; 3. Aad Willemse 16; 4. Jack Swaanen 15; 5/6. Miep Bakker 11; 5/6. Joke Wijnings 11. Sjoelen Uitslag 22 november, A-klasse: 1. Corrie Reijnaars 1079 pnt; 2. Jeanne Aarts 1064 pnt; 3. Riet Balemans 1052 pnt B-klasse: 1. Nel Boer 995 pnt; 2. Koosje v. Gils 992 pnt; 3. Jaantje Nooijens 974 pnt C-klasse: 1. Ans de Kroon 1049 pnt; 2. Lea Eilert 988 pnt; 3. Riet Snepvangers 877 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kboettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO.

ETTEN-LEUR Dubbel afgestudeerd: Mark Brabers, oud student van de KSE, is afgelopen week afgestudeerd in de politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Met een gewogen gemiddelde van 9,3 zal hij tevens cum laude afstuderen aan de Vrije Universiteit in het Europees recht. SV’81: Uitslagen 22 november: J. Wissel 1210; F. v. Schaik 1209; P. Coertjens 1199; N. v. Meer 1144; G. Dirven 1130; D. Jaspers 1121; J. Rommers 1106; M. vd Bos 1042; T. Kapitein 998. Beugelen: Uitslag 23 november: 1e wedstrijd Naalden-Verhoeven 26 punten tegen Nuiten-Koeken 30 punten. 2e wedstrijd Naalden-Verhoeven 30 punten tegen NuitenKoeken 18 punten. 3e wedstrijd Nuiten-Naalden 28 punten tegen Vermunt-Verhoeven 30 punten. Hebt u ook interesse, kom dan gerust eens kijken of meedoen op vrijdagmiddag 13.30 uur. Vrouwen Profiel Etten-Leur: Op donderdag 29 november om 19.30 uur in Nieuwe Nobelaer komt de heer Stammers, apotheker ons het een en ander vertellen over geneesmiddelen. Met name zal hij ingaan op de actuele ontwikkelingen rondom medicijnen o.a. naar aanleiding van de recente TV uitzending van Radar. Ook zal hij ingaan op de mogelijkheden van het wisselen van zorgverzekeraar. Introducées zijn van harte welkom. Voor inlichtingen: mevr. M. Verbeem, voorzitter, tel. 5034055.

WIJKEN WIJKVERENIGINGEN DE GRIENT/SANDERBANKEN Bingo Zaterdag 1 december hebben we weer een bingo avond. We spelen 10 rondes, en op elke ronde zijn 3 prijzen te winnen. Deze bingo bestaat uit kerst- en boodschappen prijzen. Aanvang 19.30 uur. Adres: Wijkgebouw Sanderbanken, Binnenhof 13, Etten-Leur. Let op: dit is een verzette avond, stond eerst gepland op zaterdag 8 december. WIJKVERENIGING GRAUWE POLDER Bingo Wijkvereniging Grauwe Polder in Etten-Leur houdt zondag een bingomiddag in haar wijkgebouw ‘de Gong’. De deelnemers moeten hiervoor de minimale leeftijd van 16 jaar hebben bereikt. De bingo begint om 14.00 uur en zal ong. om 17.30 uur eindigen. Let op! De deuren zullen pas om 13.30 uur opengaan dus kom niet te vroeg! Het wijkgebouw bevind zich aan de Trompetlaan 42.

Amphia behaalt kwaliteitskeurmerk NIAZ ETTEN-LEUR - Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft besloten dat het Amphia Ziekenhuis de NIAZ accreditatiestatus weer voor vier jaar mag voeren. Dit jaar is voor het eerst ook afzonderlijk nog de accreditatiestatus verleend aan het oncologisch zorgproces binnen Amphia. De NIAZ accreditatie is het bewijs dat de organisatie er volledig op is gericht om kwaliteit en veiligheid voor patiënten en medewerkers te borgen. De NIAZ accreditatie is vier jaar geldig. “Wij zijn er trots op dat onze organisatie de externe kwaliteit- en veiligheidstoets van het NIAZ uitstekend heeft gehaald. Deze accreditatiestatus geeft vertrouwen dat een zorginstelling een goed en veilig georganiseerde instelling is voor patiënten, verzekeraars en samenwerkingspartners. In ons geval geldt dit nu dus ook nog in het bijzonder ten aanzien van zorg voor kankerpatiënten”, aldus Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur. Complimenten waren er onder meer voor de aandacht voor kwetsbare ouderen, de beroertezorg (stroke service) het scholingsbeleid, de participatie van de cliëntenraad en van vrijwilligers, de kwaliteit van infectiepreventie en het bekkenbodemcentrum. Olof Suttorp: “De medisch specialisten, medewerkers en vrijwilligers in Amphia zetten zich dagelijks vol passie in om onze patiënten de beste zorg te leveren in een plezierige en veilige omgeving. Dat is onze primaire taak. Het NIAZ keurmerk is vervolgens het bewijs dat wij hier ook heel goed in slagen.”

Agenda wijkactiviteiten November/december 2012 28 november Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis 28 november Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis 28 november C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet 28 november SanderBanken speelgroep 14.00 uur Binnenhof 13 28 november C-Oost kindermiddag 14.00 uur ’t Palet 28 november ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar 28 november C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet 28 november C-West damesclub 20.00 uur den Drempel 29 november Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis 29 november C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet 29 november Grauwe Polder PC cursus 9.30 uur de Gong 29 november Grauwe Polder bezige handjes 13.00 uur de Gong 29 november C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel 29 november Banakkers bridge 13.30 uur ut Praotuis 29 november C-West groen en speel 14.00 uur den Drempel 29 november ‘ t Hooghuis kaarten 19.30 uur de Vogelaar 30 november Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 30 november Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong 30 november C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel 30 november Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis 30 november C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet 30 november ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar 30 november Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong 1 december C-West sinterklaas 10.00 uur den Drempel

KORTE BERICHTEN

Inloopochtend ProstaatKankerStichting: Dinsdag 4 december is de ProstaatKankerStichting in het Franciscus Ziekenhuis vertegenwoordigd. Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn de leden van de stichting te vinden in de centrale hal tegenover het Patiënten Service Bureau, route 94. Daar kunt u terecht met uw vragen. Er is ook informatiemateriaal verkrijgbaar. Heeft u vragen over deze inloopochtend, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Patiënten Service Bureau, tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer (0165) 58 85 76 of via e-mail psb@fzr.nl. WIEGO: Wandelsportvereniging WIEGO neemt op zaterdag 1 december deel aan de Sint Nicolaas-wandeltocht te Leusden (bij Amersfoort). Daarvoor laat WIEGO een bus rijden. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 8.30 en 9.10 uur (afhankelijk van het opstappunt). De terugkomst ligt rond 16.30 à 17.00 uur. De te lopen afstanden zijn 5, 10 ,15 en 20 km. Meer informatie: H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130 te Breda (tel. 076-5657357, b.g.g. 06-36080869).

1 december 2 december 3 december 3 december 3 december 3 december 3 december 3 december 3 december 3 december 3 december 3 december 4 december 4 december 4 december 4 december 4 december 4 december 4 december 5 december 5 december 5 december 5 december 5 december 5 december

SanderBanken bingo 19.30 uur Binnenhof 13 Grauwe Polder bingo 14.00 uur de Gong Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong C-Oost 3 D kaarten maken 13.30 uur ’t Palet Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Banakkers A.B. 19.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder hobby 13.30 uur de Gong C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel Grauwe Polder PC cursus 9.30 uur de Gong Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet PAGINA 8

WIJKVERENIGING CENTRUM OOST Activiteiten in december 3D kaarten maken: Op maandag, 3, 10 en 17 december organiseert de werkgroep volwassenen 3D kaarten maken, aanvang 13.30 tot 16.00 uur in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend om 13.15 uur. Inlichtingen bij Mw. Vermunt 5032718 of Mw.de Jong 5016308 Koersballen: Op dinsdag 4, 11 en 18 december kunt u van 13.30 tot 16.30 uur koersballen in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend om 13.15 uur. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128. Jeu de Boules: Op woensdag 5, 12 en 19 december kunt u van 13.30 tot 16.30 uur Jeu de Boules spelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.00 uur. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128 Kinder bingo: Op woensdag 12 december organiseert de commissie jeugd een bingo voor kinderen. Vanaf 14.00 tot 16.00 uur in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, deur open vanaf 13.45. Wij vragen een kleine bijdrage voor entree en spelen 5 ronden. Is uw kind nog te jong om alleen bingo te spelen, kom dan gezellig mee. Wij hopen dat we die middag veel kinderen mogen begroeten. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Diana 076-5020441 of Corina 076-5018759. Jeugd themamiddag Kerst: Op woensdag 19 december organiseert de commissie jeugd een Knutselmiddag voor kinderen. Het thema is Kerst. We maken kerstkaarten evt. 3D of met andere mooie versieringen. Verder kun je nog altijd knippen, plakken, kleuren of andere mooie dingen maken Kom gerust eens een keertje kijken Vanaf 14.00 tot 15.30 uur in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, deur open vanaf 13.45. Alles wat je maakt mag je meenemen. We vragen een kleine bijdrage waar je ook weer een consumptie voor krijgt en iets lekkers. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Diana 076-5020441 of Corina 076-5018759. Inloop-ochtend: Op donderdag ochtend 6, 13 en 20 december is er een inloop-ochtend i.s.m. het Oecumenisch inloophuis van 09.30 tot 12.00 uur. Een ontmoetingsplaats voor iedereen. Waar je jezelf mag zijn, je verhaal kwijt kunt en een luisterend oor vindt. Je kunt er creatief bezig zijn met wenskaarten maken e.d. Of gewoon gezellig een spelletje spelen zoals dammen, schaken, darten enz. Er is ook koffie, thee, een lees en informatiehoek aanwezig. Beugelen: Op vrijdag 7, 14 en 21 december kunt u van 14.00 tot 16.00 uur Beugelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.30 uur. Inlichtingen bij Dhr. Naalden 5021059 Kerstbingo: Op zaterdag 8 december houden we weer een gezellige Kerstbingo avond in “het Wijkgebouw”, Vincent van Goghplein 37, te Etten-Leur. Van 19.30 tot 22.30 uur (zaal open om 19.00). Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. Deze gezellige avond is voor zowel leden als niet-leden, voor jong en oud, iedereen is welkom. Breng gerust familie, vrienden en kennissen mee. BUURTVERENIGING DVO Kaartavond Op vrijdag 30 november houdt buurtvereniging DVO weer een kaartavond rikken en jokeren in zaal Marktzicht, Markt 50 te Etten-Leur. Inschrijven 19.15u, aanvang 19.30u. Ook niet leden zijn welkom.


TE KOOP

BIJ INSCHRIJVING

Dit jaar een feestelijke kerst? LUXE SALADE SCHOTEL

GOURMET SCHOTEL

Prijs per persoon (min. 2 pers.)

LUXE VISHAPJES

Prijs per persoon (min. 2 pers.)

€12.95

€9.95

In opdracht van de Gemeente Halderberge verkoopt Evers Makelaardij o.z. onderstaand pand bij inschrijving

Prijs per hapje (min. 12 stuks)

€1.50 2 kg IMPERIAL MOSSELEN, mosselkruiden en mosselsaus € 12,95 

Dit jaar een feestelijke kerst?  ROERBAK MOSSELEN Proef nu dé KOM NAARParels! ONZE SPECIALEmet groente € 7,95 voor 500 gram echte Zeeuwse

KERSTSHOW  PORTIE GEBAKKEN MOSSELEN OP ZATERDAG € 2,95 (om mee te nemen) 1 DECEMBER

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor uw mosselgroente, stokbrood, kruidenboter etc...

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 ETTEN-LEUR Kerst een speciaal moment van het jaar, gezellig samen metCEfamilie, 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 vrijdaggenieten… 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur. vrienden enOPENINGSTIJDEN: kennissen. Een moment om vanuurte Maak van uw kerst dit jaar iets bijzonders en kom langs bij Visspeciaalzaak Havenzicht voor een persoonlijk advies. Onze kerstfolder ligt voor u klaar. Vraag aan één van onze medewerkers naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag!

BOVENSTRAAT 55, HOEVEN In het buitengebied van Hoeven, landelijk gelegen voormalige woonboerderij met vrijstaande loods. Gezien de huidige staat van onderhoud, zijn de opstallen toe aan een grondige verbouwing en modernisering. De totale oppervlakte is 22.716 m2.

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

KIJKDAGEN: Zaterdag: 1 december van 10.00 tot 12.00 u

SCHOONHEIDSSALON

Maak nu je huid gezond

Zaterdag: 15 december van 10.00 tot 12.00 u

Buiten de kijkdagen zijn bezichtigingen mogelijk in overleg met het makelaarskantoor. Inschrijving kan uitsluitend geschieden d.m.v. een inschrijfbiljet. Deze biljetten dienen uiterlijk 6 maart 2013 bij van Dorresteijn Netwerk Notarissen, aan de Veilingweg 10 te 4731 CW Oudenbosch, ingeleverd te zijn. Inleveren van de inschrijfbiljetten dient te geschieden in een gesloten enveloppe, in de linker bovenhoek voorzien van het opschrift “ inschrijving Bovenstraat 55, Hoeven.

Een goede doorbloeding van je huid is erg belangrijk. DE TAAL VAN SCHOONHEID Zo worden je afvalstoffen beter afgevoerd. Je crème wordt beter opgenomen en is er minder huidveroudering. Vanaf je 40e levensjaar neemt je doorbloeding af. Daarom is het belangrijk deze goed te trainen. Goede doorbloeding van je huid is een unieke huidverjonging. Maar ook de slecht doorbloede huid met acne of veel mee-eters heeft hier ontzettend veel baat bij. Een huid met een goede doorbloeding ziet er stralend, mooi en jong uit. Dit trainen kun je met het unieke doorbloedingsmasker van Babor. Dit zie en voel je meteen. Meer weten?

Opening van de enveloppen geschiedt door de notaris op 6 maart 2013 om 11.00 uur op zijn kantoor. Inschrijvers kunnen hierbij aanwezig zijn. De organisatie van de verkoop is in handen van Evers Makelaardij o.z. Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van reden niet of niet aan de hoogste bieder te gunnen.

Maak nu een afspraak en ervaar het effect zelf: Bel 076 785 1688 of mail info@salonlissage.nl

Nader inlichtingen en informatieset met inschrijfbiljet zijn verkrijgbaar bij :

tel 076 785 1688 - Nachtegaal 131, Etten-Leur www.salonlissage.nl st. -gerardushof 1, 4744 bC bosschenhoofd, Tel. 0165 - 322300

kaiser kaiser broodjes broodjes Verse marsepein figuren

voor € 5,99 voor € 5,99

• Object : uitgebouwde 2/1 kap woning met garage. • Perc.opp. 385 m², inhoud ca. 350 m³, bouwjaar 1931. • Ligging: aan de hoofdstraat, midden in de dorpskern van het plaatsje Zegge • Overig: goed onderhouden, diepe achtertuin

Vraagprijs € 269.000,-

Rucphen

Hoeven

Vraagprijs € 495.000,- k.k.

BOA0272

•NNIEUW IEUW

Vraagprijs € 345.000,- k.k.

• Object : vrijst. woning met inp. garage, landelijk gesitueerd. • Perc.opp.4675 m², inhoud ca. 800 m³, bwj. 1977-78. • Ligging: in het buitengebied. • Overig: verrassend veel woonruimte en is o.a. uitgerust met maar liefst 5 slaapkamers.

Onze Lieve Vrouwestraat 184

Vissenberg 16

incl. mand incl. mand en 60-lamps en 60-lamps binnenbinnenverlichting verlichting

4 + 1 GraTis

Chocolade Cake

Vraagprijs € 245.000,- k.k.

• Object : vrijstaande semi-bungalow met vrijstaande garage. • Perc.opp. 910 m², inhoud ca. 530 m³, bouwjaar INSTAPKLAAR! ca. 1974-75. • Ligging: rustig aan een woonerf. Vraagprijs € op 215.000,• Overig: 2 slaapkamers en badkamer de b.g.g.

V

Vra

OPEN HUIS

compleet compleet van € 19,95 van € 19,95

€ 14,95 € 14,95

Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332

€ 6.95

a.s. zaterdag 29 septem

Woensdag 5 december vanpakjesavond 11:00 - 15:00 uu Vraagprijs € 349.500,- k.k. Vraagprijs € 299.000,- k.k. zijn wij i.v.m. e 2.50 om 17.00 uur geSloten kijk voor onS overiGe aanBod op www.everS-makelaardij.nl Bakker Mark Elias Bakker Mark Elias Bakker Mark Elias RUIM PERCEEL!

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte (VanBergenplein) Bergenplein)Etten-Leur, Etten-Leur, 076-5441160 KorteBrugstraat Brugstraat 44 (Van tel.tel. 076-5441160

Bezoek ook eens onze webshop! Bezoek ook eens onze webshop!

Geldig van woensdag 28-11-2012 t/m dinsdag 04-12-2012 Geldig van woensdag 28-11-2012 t/m dinsdag 04-12-2012

BOA0248

Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Noordeinde 15

* Speculaasstaaf * Sint snit * Sint gebak * Sint tompoes

•VERLAAGDE VRAAGPRIJS VRAAGPRIJS VERLAAGDE

2e halVe pRijS kijk voor ons overige elke aanbod op www.evers-makelaardij.nl

Picea Conica 80cm 80cm Picea Conica Zondag 2 December Zondag 2 December geopend van 11.00 tot 17.00 uur. uur. geopend van 11.00 tot 17.00 Orchidee div. kleuren Orchidee div. kleuren 60cm 2 tak,2Htak, H 60cm van €van 8,99€ 8,99

Vraagprijs € 960.000,- k.k.

aardbeien aardbeien vlaai vlaai Hilsondisstraat 22

Vra

Sint Snit • Pietentaartje varkens, frietje met kroketje, olifanten, en een voorspoedig Wij wensen u fijne feestdagen 2012 kikkers, muizen en nog veel meer met leurse aardbeien en slagroom ook half afgebakken GEVRaaGd Sint Vlaaien met leurse aardbeien en slagroom ook half afgebakken

06-50930164

Inl. (0174)-624420 of 627571

• Object : vrijstaande semi-bungalow met ruime aanpandige garage. • Perc.opp. 660 m², inhoud ca. 569 m³, bouwjaar 1977. • Ligging: op een bijzonder mooie rustig locatie, in een kleinschalige bungalow wijk • Overig: zeer goed onderhouden, slaapkamer op de begane grond.

BOA0264

Zegge

€1250,- per maand ex BTW (evt. te koop!)

Maisland

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Sprundel

Loods 1000 m2 te huur te Willemstad N-Br

• Object : 2 kamer appartement met berging op de begane grond. • Woonopp: 47 m², inhoud ca. 160 m³. • Ligging: op loopafstand van alle woonvoorzieningen • Overig: uitermate geschikt voor starters.

De De warmste warmste Bakker Bakker Voor het heerlijk avondje!

* Roomboteramandelstaaf * Roomboteramandelletter * Worststaaf BUITENOBJECT! * Worstletter

BOA0262

VERLAAGDE VRAAGPRIJS

Vissenberg 11

Sprundel

Vraagprijs € 119.500,- k.k. www.dermcentrum.nl

Zegse Steenweg 1 VERLAAGDE VRAAGPRIJS!

Warmste bakker van€ Prinsenbeek! Vraagprijs 324.000,- k.k. Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Vraagprijs € 395.000,- k.k.

De Branden 83

Zegge

•NIEUW NIEUW

Schijf

Zegge

Zegge

BOA0273

Vraagprijs € 224.000,- k.k. • Object : uitgebouwde vrijstaande woning met garage en berging. • Perc.opp. 370 m², inh. ca. 405 m³, bwj. 1966. • Ligging: op loopafstand van het centrum. • Overig: goed onderhouden.

• Object: vrijst.woning met garage en stenen berging. • Perc.opp. 314 m², inhoud ca. 353 m³ woning, 63 m³ garage, bouwjaar 1986. • Ligging: in een jonge rustige woonomgeving, met vrij uitzicht. • Overig: instapklaar, slaapkamer en badkamer op de beg.gr.

Onze Lieve Vrouwestraat 148 MET ROYALE LOODS!

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Witte Moeren 6

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Vraagprijs € 324.500,- k.k.

•VERLAAGDEVRAAGPRIJS VRAAGPRIJS VERLAAGDE Elisabethpark 34

Sprundel

dermatoloog

Frederik van Eedenstraat NIEUW 9

BOA0254

www.evers-makelaardij.nl

Sprundel

huidtherapeute

verbetering van uw huid advies voor een optimale huidverzorging 5, microdermabrasie, diverseAloysiushof soorten peeling laserbehandelingen

• Object : vrijst. woning met vrijst.garage en berging. • Perc.opp. 820 m², inhoud ca. 430 m³, bouwjaar ca.1968 in 2007 geheel gemoderniseerd. • Ligging: aan een doorgaande weg, op enkele honderden meters loopafstand van het ‘Pagnevaartbos’. • Overig: deze woning heeft alle woonbehoeften op de begane grond.

BOA0240

•VERLAAGDE VRAAGPRIJS11 VERLAAGDE VRAAGPRIJS Elisabethpark

Hoeven

huidconsulente

Vraagprijs € 369.500,- k.k.

• Object : karakteristieke vrijst. woning met garage. • Perc.opp. 1445 m², inhoud ca. 480 m³, bouwjaar 1935. • Ligging: aan de buitenrand van het dorp aan een doorgaande weg. • Overig: recent gemoderniseerd, ruim kavelopp., een uitdaging voor de echte tuinliefhebber.

U kunt hiervoor terecht bij onze schoonheidsspecialiste

•P.INSTAPKLAAR INSTAPKLAAR van Breugelstraat 148,

Sprundel

Vraagprijs € 345.000,- k.k.

• Object : uitgebouwde hoek 2/1 kap woning met garage en carport. • Perc.opp. 242 m², inh. ca. 390 m³, bwj. 1987. • Ligging: in een jonge woonomgeving op een hoek. • Overig: ruimtelijk gesitueerd ten opzichte van de aangrenzende woonhuizen.

BOA0271

Oud Gastel

•NIEUW NIEUW Kastanjelaan 23

Bosschenhoofd

Vraagprijs € 259.000,- k.k.

Marijkestraat 1

St. 4744BC BCBosschenhoofd, Bosschenhoofd, Tel. 0165 - 322300 St.Gerardushof Gerardushof 1, 1, 4744 Tel. 0165 - 322300

BOA0270

Bosschenhoofd

•NIEUW NIEUW

Sprundel

BOA0269

Lindenplantsoen 36

St. Willebrord

Bosschenhoofd

Bosschenhoofd

HUIDVEROUDERING LITTEKENS

Pastoor van Breugelstraat 46a

Bosschenhoofd

Pastoor van Breugelstraat 10

Bosschenhoofd

Kastanjelaan 23

Elise Dansschoenen Officieel dealer van Diamant dansschoenen Uit voorraad leverbaar!

Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332 www.tuincentrumschalk.nl nl www.tuincentrumschalk.nl Mastlanddreef 9, Prinsenbeek 076-5439332 www.tuincentrumschalk.nl n l 0167-522939 - 06-10807891


Accordeonparty

Pleegouders gezocht

Open dag pleeggezinnen levert mooie resultaten

ETTEN-LEUR - Zondag 2 december is weer de maandelijkse accordeonparty in cafe-zaal ‘t Pleintje, Kanariestraat 15 te St.Willebrord van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen mag spelen jong of oud of gevorderd of beginner geen probleem. Drummer en geluid aanwezig. Gratis grote parking en gratis toegang.

Accordeonvereniging Sempre-Crescendo bedankt iedereen die het afgelopen jaar belangeloos hebben meegewerkt om deze middagen te doen slagen. Op de eerste plaats de accordeonisten uit Nederland en België, A.v.Nispen met het geluid en Dre Koen en Wil Zijlmans voor de drums, fam. v.d. Made en personeel voor de gastvrijheid. Ook het publiek bedankt want zonder jullie word het een stille boel.

Gratis budgetcursus

Rondkomen met inkomen ETTEN-LEUR - “Zo, dus jij wilt die mooie nieuwe fiets? Dan ga je er toch voor werken! Neem maar een baantje in het weekend dan kun je gaan sparen.” Het klinkt tegenwoordig bijna ouderwets, maar menigeen heeft deze wijze les toch van zijn/haar ouders meegekregen. Ook nu is sparen voor iets dat je wilt hebben nog steeds de beste oplossing. Voor veel mensen blijkt het steeds moeilijker om de woonlasten elke maand op tijd te betalen.

Pleegouder werkt mee aan actie.

RTTEN-LEUR - 350 belangstellenden hebben één van de 100 pleegezinnen bezocht die meewerkten aan de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’. Onder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ organiseerde Pleegzorg Nederland op zaterdagmiddag 10 november een open dag bij 100 pleeggezinnen. Het doel van de actie om meer aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en op het schrijnend tekort aan pleegouders in ons land lijkt gehaald. Ook de West-Brabantse jeugdzorgaanbieder Juzt, met zo’n 450 actieve pleegouders, sloot zich aan bij deze actie. Negen

pleeggezinnen en één gezinshuis, die één of meerdere kinderen opnemen in hun gezin, zette hun deur open. Het aantal bezoekers in onze regio was niet zo hoog. Echter de bezoekers die de stap namen om binnen te komen kijken waren zeer serieus en belangstellend. Er zijn goede, inhoudelijke gesprekken gevoerd. Vragen als: ‘Wat betekent het voor je eigen kinderen als je pleegouder wordt?’ en ‘Moet je speciale talenten hebben als pleegouders, zou ik dat wel kunnen?’ werden met de ervaren pleegouders besproken. De verwachting is dat een flink deel van de bezoekers op korte termijn het traject van

voorbereiding en screening voor aspirant pleegouders ingaat. Deze actie heeft meegeholpen om mensen die overwegen om pleegouder te worden op een persoonlijke wijze te informeren over pleegzorg in de praktijk. Begin deze week zijn er veel meer informatiepakketten aangevraagd dan voor de actie. Heb jij ook interesse in pleegzorg, vraag een informatiepakket aan of meld je aan voor een informatiebijeenkomst. De eerst volgende avond vind plaats op 17 december in Roosendaal. Kijk voor meer informatie op www.juzt.nl/pleegzorg of bel 076 5256444.

Maandelijkse woonlasten Wanneer je eenmaal zelfstandig woont, zijn er betalingsverplichtingen en kun je niet zomaar alles wat je wilt hebben aanschaffen. Het beste is om daarvoor te sparen. Maar wat als er geen ruimte (meer) is in het budget om te sparen en je toch iets wilt kopen? De verleiding kan dan groot zijn om een krediet af te sluiten om de zo de nieuwste blu-ray speler toch in huis te hebben. Juist dan wordt vaak vergeten dat de maandelijks te betalen aflossing en rente ook in het budget moeten passen. Kan er een maand niet gespaard worden, dan is dat voor een keer niet zo erg. Maar kan er een maand niet worden betaald aan de kredietverstrekker, dan is dit mogelijk een begin van schuldenproblematiek! Inzicht budget Het is dus heel belangrijk om inzicht te

hebben in je budget. Dat is waar het in de budgetcursus “Rondkomen met Inkomen” allemaal om draait: inzicht in de maandelijkse inkomsten en uitgaven hebben en beide ook op elkaar afstemmen. Dat laatste vergt wel een flinke dosis zelfdiscipline en misschien ook wel een dosis zelfkritiek. Wanneer, waar, voor wie en kosten? De cursus start op maandag 14 januari. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 januari. De cursus is gratis en toegankelijk voor alle huurders van Woonstichting Etten-Leur. Het is wel belangrijk dat u mee wilt doen in groepsverband en dat u de Nederlandse taal voldoende beheerst. De cursus vindt plaats in de vergaderruimte van de Huurderbelangenvereniging aan de Liesbosweg 40-C in Etten-Leur en bestaat uit vier bijeenkomsten. De aangemelde cursisten krijgen voorafgaand aan de cursus een uitnodiging voor een intakegesprek. Deze budgetcursus wordt in opdracht van Woonstichting Etten-Leur en o.a. in samenwerking met Surplus Welzijn. Meer informatie of aanmelden Neem contact op met Gerdy Martens van Surplus Welzijn 076-5014650. Wilt u deelnemen: Corrie van den Brand, 076-5024647, info@woonwel.nl onder vermelding van Budgetcursus. Het aanmeldingsformulier is ook te vinden op: www.woonwel.nl

ZDF neemt deel aan Brabants Sprintkampioenschap

ars Prijswinna van onze tober: e in ok cebookacti

Fa

VAN HARETEERD! GEFELICIT

Audi A4 Audi A4 VW Passat VW Passat Variant VW Golf Mdel 2009 VW Golf benzene VW Polo autom. VW Touran Volvo S 80 T clim Volvo 850 A. Jaguar XJ Executive Nissan Micra 5 drs Nissan Micra Nissan Primera Fiat Panda Fiat Seicento Fiat Stilo Fiat Palio Weekend Citroen C1 **** Citroen C1 airco Citroen xsara picasso Mitsubishi Colt Chevrolet Matiz Daewoo Matiz Opel Agila Opel Astra ` Peugeot 206

1.8 B 1.6 B 2.0 D 1.9 D 1.9 D 1.4 B 1.4 B 1.6 B 2.5 B 2.4 B 3.2 B 1.2 B 1.0 B 1.6 B 1.1 B 1.1 B 2.4 B 1.6 B 1.0 B 1.0 B 1.6 B 1.3 B 0.8 B 0.8 B 1.3 D 1.4 B 1.4 B

04/ 08 03/ 99 09/ 07 11/ 99 10/ 08 11/ 07 11/ 01 07/ 04 01/ 04 05/ 94 04/ 01 12/ 07 06/ 94 11/ 96 01/ 08 08/ 03 03/ 02 01/ 99 03/ 08 03/ 07 06/ 01 10/ 05 07/ 08 08/ 98 09/ 04 04/ 05 02/ 04

Peugeot 206 Peugeot 106 Toyota Paseo GT Suzuki Alto Seat Ibiza Renault Meg. Scenic Renault Meg. Scenic Renault Clio Ford Focus Wagon Ford Fiesta Ford Mondeo Chrijsler Voyager Ford Fiesta VW Caddy Life Ford Transit Verhuis VW 9 Pers. Bus air. VW Trans. Dubb c VW 9 Pers. Bus air. VW 9 Pers. Bus VW Trans. Bestel dc VW Trans. Bestel dc VW Caddy VW bus lang EC tdi VW bus kort EC tdi VW bus kort EC

WWW.

1.4 B 1.1 B 1.5 B 1.1 B 1.4 B 2.0 B 1.6 B 1.4 B 1.6 B 1.2 B 1.8 B 3.3 B 1.1 B 1.2 B 2.5 D 1.9 D 1.9 D 1.9 D 1.9 D 1.9 D 2.5 D 1.9 D 2.5 D 2.5 D 1.9 D

06/ 04 02/ 01 02/ 96 09/ 02 03/ 01 12/ 05 11/ 00 08/ 99 01/ 04 09/ 98 09/ 98 03/ 92 03/ 96 01/ 11 09/ 07 04/ 04 06/ 05 06/ 04 06/ 04 02/ 05 09/ 04 07/ 07 12/ 98 09/ 98 05/ 01

Opel Combo Z.XEP Opel Combo Z. DT Opel Combo Suzuki Vitara VW Transp. Pick Up VW Bestel 1.0 tdi Mitsubishi L400 lang Mitsubishi L200

NL

AUTO Auto

VAN DE

SCHRAUWEN bedrijf --------

1.4 B 1.3 D 1.7 D 1.6 B 1.9 D 2.5 D 2.5 D 2.5 D

WEEK -------- Zundert

€ 4.500,-

CITROËN C1 van maart 2008

.NL

NL

SPECIALE ACTIES, AANBIEDINGEN EN PRIJSVRAGEN OP:

WWW.FACEBOOK.COM/SCHRAUWENAUTO

02/ 08 01/ 06 05/ 00 01/ 92 03/ 96 08/ 99 01/ 00 07/ 07

076 - 597 27 77 Palmbosstraat 5 Zundert PAGINA 10

Christel en Jordi in het Pieter van den Hoogenband Stadion.

ETTEN-LEUR - ZDF neemt met Christel en Jordi deel aan Brabantse Sprintkampioenschappen 2012. Over twee dagen verdeeld is het Brabants Sprintkampioenschap korte baan 2012 gezwommen in het Pieter van den Hoogenband Stadion in Eindhoven. Sinds lange tijd had ZDF daar weer een afvaardiging van

2 zwemmers. Christel Brugmans en Jordi Martens (Etten-Leur) hebben hier mooie resultaten behaald. Op bijna alle slagen is een pr gezwommen. Christel heeft zelfs 2 keer een top 10 plaats weten te veroveren. Rucphen en met name ZDF staat dus weer op de kaart van Brabant. Weer een reden te meer om de Vijfsprong en dan zeker het zwembad voort te laten bestaan.


onroerend goed

TE KOOP IN SPRUNDEL

2 Ruime woningen

geschikt voor Gezinswoning of Starterswoning PRIJZEN V.A. 6 130.000,- K.K. TEVENS Perceel Bouwgrond TE KOOP Met Bouwvergunning Direct te aanvaarden TEL: 06 51173219

HEijbLoM HEEft ‘t in Huis

Te Huur een

garagebox aan de Dunantstraat te etten-Leur. Te bevragen bij 06-53744886

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

OPEN 2 HUIS!DEC. VAN 14.00 TOT 16.00 UUR

Beiaard 148, Etten-Leur In plan Grauwe Polder nabij centrum gelegen uitstekend afgewerkte middenwoning met tuin op zonzijde met achterom. Indeling g p! nokoo o.a. begane grond: te hal/entree met g p!3 nokoo toilet, tuingerichte e woonkamer met 3 t van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur dubbele tuindeuren naar terras, semi open keuken aan voorzijde met een in 2007 geplaatste luxe hoekopstelling voorzien van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur 3-, 4- en 5- kamerappartementen van 5 pits gasfornuis, schouwkap, oven, aparte magnetron, met pr achtig uitzicht op vaatwasser, koelkast en vriezer. 1e verdieping: ruime overloop de leurse jachthaven met 3-, 4- en 5- kamerappartementen toegang tot 2 royale slaapkamers en moderne badkamer met pr achtig uitzicht op (2010) met inloopdouche, wastafelmeubel, designradiator en 2e • eigentijds en modern gebouw vanaf ,— de leurse jachthaven • uitzicht op haven 0 toilet. Middels vaste trap naar zolderverdieping van € 256.00voorzien • woonkamer vanaf ca. 33m2 2x dakkapel aan voor- en achterzijdefwaardoor een eveneens • minimaal 2 slaapkamers • eigentijds en modern gebouw *) VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN na • open keuken is ontstaan.va • uitzicht op haven ,— royale slaapkamer Deze woning is 00instapklare 2 2 256.0 2 € • oppervlakte 85m -140m • woonkamer vanaf ca. 33m rondom• geheel voorzien van kunststof kozijnen met HR++ glas eigen overdekte inpandige parkeerplaats • minimaal 2 slaapkamers • open keuken en nabij alle voorzieningen gelegen. Prijs: € 189.500,- k.k.

24

24

wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! Wij helpen bij: INRUIL EIGEN Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

• oppervlakte 85m2-140m2 • eigen overdekte inpandige parkeerplaats

504 15 00 Markt 076 17, Etten-Leur

WONING MOGELIJK*

www.heijblommakelaardij.nl

■ ■ ■ ■ ■ ■

Twee-onder-een-kap woningen van 650 m3 en 800m3 Onderscheidende tijdloze architectuur Instapklaar: u kunt hier direct wonen Veilig en zorgeloos wonen Energiezuinige woningen met warmtepomp Inruil eigen woning mogelijk: Gerust Gevoel Garantie®

Kom op de koffie in de gezellige modelwoningen!

U bent welkom op zondag 2 december tussen 14.00-16.00 uur. Bereikbaar via de Donkerstraat in Etten-Leur.

realisatie

| www.heijblommakelaardij.nl

Kijk voor meer informatie op 076 504 00 076 504 15 0015 | www.heijblommakelaardij.nl www.brandwondenvereniging.nl

GROTER WONEN? NU BEZICHTIGEN, NU BESCHIKBAAR!

realisatie

www.schoonendreef.nl

076 5022888

BijzonderAanbod: wonen in Oak Park, Oudenbosch beslis nog voor 2013!

076 5033000

076 5148656

Veel van uw voor vervalle delen n Kijk voo in 2013! r informa meer t oak-par ie op k.nl

Wonen in een unieke park- & tuinappartementen in een groene oase in hartje oudenbosch is nu mogelijk vanaf € 258.600,–

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op bijzonderaanbod.nl

TE KOOP: UNIEKE PARK- & TUINAPPARTEMENTEN EEN GROENE OASE IN HARTJE OUDENBOSCH

In O ak Park wo o nt u in het hartje van O udenb osch, midden in het gro en van de prachtige b otanische tuin ‘het Arb oretum’ en het rustieke ‘Tivo lip ark’. Tegelijkertij d geniet u van het co mfort van alle centrumvo orzieningen op slechts enkele minuten wandelen. D e royale indelingen van deze luxe app artementen varrieren van 13 1 m 2 tot circa 2 6 0 m 2 vo or een dubbel app artement. Vraag naar de mogelijkheden in verb and met de verko op van uw eigen wo ning!

VERKOOP EN INFORMATIE:

0165-33 12 33 OF WWW.OAK–PARK.NL

Van Meer Makelaars B.V. www.vanmeermakelaars.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Binnenkort in Nieuwe Nobelaer, de Kring en de Maagd.

Zazí speelt: puur en alles live gebracht Drie mooie vrouwen op het podium, dat moet de aandacht wel trekken. En dat is nu juist wat Zazí niet wil, want bij de dames staat de muziek voorop en niet wie ze zijn of hoe ze eruit zien. Geen gelikte show waar het alleen om uiterlijk vertoon gaat, maar mooie liedjes en muziek vol passie gebracht. Puur en alles zelf gespeeld, in diverse talen én met verschillende instrumenten. Dat zijn de ingrediënten van Zazí en de voorstelling Zazí Speelt.

Agenda Go Back To The Zoo Mezz Breda donderdag 29 november 20.00 Blaudzun Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 30 november 21.00 Delain Mezz Breda vrijdag 30 november 21.00 Stef Bos De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 30 november 20.00 Back To Basic De Klomp Etten-Leur zaterdag 1 december 21.30 The New Shining Mezz Breda zaterdag 1 december 21.00 The Orb Mezz Breda zaterdag 1 december 22.00 Old No.7Band De Klomp Etten-Leur zondag 2 december 16.30 Chameleons Vox Mezz Breda maandag 3 december 20.30 Memphis Maniacs Mezz Breda donderdag 6 december 21.00 Gruppo Sportivo De Maagd Bergen op Zoom donderdag 6 december 20.00 When All Light Dies + Otis Mezz Breda vrijdag 7 december 20.00 Beef Mezz Breda vrijdag 7 december 21.00 The Tenors De Kring Roosendaal vrijdag 7 december 20.00 Acda en de Munnik De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 7 december 20.00 Alex Roeka & Band De Kring Roosendaal vrijdag 7 december 20.30

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Margriet Planting: “Het is heel puur en we doen alles zelf op het podium. We laten een eigen stijl zien en dat is wat mensen uniek vinden. We kunnen immers ook wel wat.” Met ‘wel wat’ doelt ze op de vele instrumenten die ze bespelen, dan moeten de diverse talen niet over het hoofd gezien worden. Eén ding mag duidelijk zijn; de leden van Zazí maken het zichzelf niet gemakkelijk als het op muziek aankomt. Ze leerden elkaar kennen in Parijs, komen uit Haarlem en wonen in Amsterdam. “Je merkt dat we heel erg verbonden zijn. Soms te verbonden, want als het te gezellig is, moet er ook nog gewerkt worden. Dan gaat de knop om.” De drie tourden onlangs door Amerika en dan zit je op elkaars lip, maar dat hoeft geen drempel te zijn. De clichés zijn volgens de bandleden waar: “Je moet over alles kunnen praten, anders red je het niet.” Clichés over Amerika zijn alles behalve waar: “Amerikanen zijn juist wél heel open en je bent enorm welkom. Zo’n warm bad, het enthousiasme en de hysterie. Dat verwacht je niet. Ook al verstaan ze er geen zak van, ze zijn heel erg meelevend. Na de show komen ze je feliciteren, omdat je zo’n talent hebt bij-

Nu Online Zazi.

voorbeeld... In Nederland krijg je ook wel complimenten, maar heel anders. Eerst geloof je gewoon niet dat het echt is, maar uiteindelijk blijkt dat de Amerikanen heel positief denkend zijn, vrij. Alles kan daar!” “We zijn publiekslieveling geworden”, vertellen de bandleden: “Sterker nog, We zijn meteen voor september teruggevraagd!” Zazí wil de volgende Amerikaanse tour nog beter voorbereiden en er het maximale uit-

FOTO ERIC VAN DEN ELSEN.

halen. Voor het zover is, zijn de drie in de theaters te zien en wordt de EP die net uit is gepromoot. “Iedereen moet komen kijken. Mensen moeten weten dat we dankbaar zijn, we genieten ervan, van dit hele avontuur én we gaan ervoor!” Zazí speelt staat 2 december in de Nieuwe Nobelaer, 16 december in De Kring en 1 juni in De Maagd. Meer info: zazimusic.com

Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

40 jaar geleden

Crazy Horses

Gratis optreden op donderdag 29 november in Crossroads

Bluesmuzikant Guy Davis (U.S.A.) in Bergen op Zoom

Guy Davis.

De Amerikaanse akoestische bluesmuzikant Guy Davis komt een sessie verzorgen bij het radioprogramma Crossroads. De opnames vinden plaats in het Vest-

zaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. De toegang voor dit avondvullende optreden is gratis. De opnames beginnen om 20.15 uur.

De 60 jarige New Yorker Guy Davis is een man die al heel wat jaartjes meedraait in het Folk-Country-Blues circuit. Je moet van hem geen gitaargeweld verwachten. Wel mooi opgebouwde bluessongs. Voor zover de door hem vertolkte liedjes niet van eigen hand zijn, put Guy uit het oeuvre van blueshelden als Leadbelly, Son House, Willie Dixon, McKinley Morganfield of recentere componisten als Bob Dylan. Met mooi harmonica- en gitaarspel en zijn prachtige, wat zwaardere, licht schuurpapieren stem trekt Guy songs helemaal naar zich toe. Guy Davis heeft zowel iets van Buddy Guy als van Taj Mahal. Vanuit het hart is hij een verteller, een meester in het brengen van intieme, rijk genuanceerde verhalen tot stomping acoustische blues, aangevuld met een folky mandoline, banjo en accordeon. Davis heeft een interessante carrière achter de rug, gevuld met vele awards en maar liefst 14 albums. Als bluesgitarist, banjospeler en acteur wist hij in New York al vroeg naam te maken. Zo hielp hij in de jaren negentig van de vorige eeuw mee om de country blues nieuw leven in te blazen. Zijn nieuwste project is een hoorspel, getiteld ‘The Adventures of Fishy Waters – In Bed With The Blues’, waarmee hij een extra dimensie toevoegt aan zijn carrière. Guy kruipt voor dit hoorspel in de huid van het karakter Fishy Waters, die zichzelf op de gitaar begeleidt tijdens het vertellen van kampvuurverhalen.

Crazy Horses van de Osmonds nummer 1 dankzij Mies Bouwman.

De top 5 van 16 december 1972 1.Crazy Horses – Osmonds 2.Ben – Michael Jackson 3.Het Banananenlied – André van Duin 4.Ich Hab’ Die Liebe Geseh’n – Vicky Leandros 5.I Think I Love You – Partridge Family Crazy Horses was de eerste nummer 1 hit van de Osmonds. De plaat bleef maar liefst zeven weken de Top 40 aanvoeren. In 1972 waren de Osmonds jong, piepjong. De broers Alan, Wayne, Merrill, Jay en Donny waren respectievelijk 23, 21, 19, 17 en 15 jaar jong. De broers kregen in 1962 hun eerste professionele contract toen ze een aantal optredens mochten verzorgen in Disneyland. Daar werden ze ontdekt door Andy Williams, de Amerikaanse zanger die iedere week een populaire TV show maakte. Haj zag wel wat in de jonge talenten en precies tien jaar vóór hun eer-

ste Nederlandse nummer 1 hit maakten de broers hun debuut in Andy’s show. Het programma werd ook op de Nederlandse TV uitgezonden, zodat (toen nog) het viertal broers geode bekenden werd bij het Nederlandse publiek. Eind jaren zestig traden de Osmond Brothers, inmiddels uitgebreid met Donny, nog in veel andere Amerikaanse shows op, maar het platensucces wilde maar niet komen. Het duurde tot 1971 voordat de broers ook in de hitlijsten succesvol waren. One Bad Apple was in 1971 de eerste grote Amerikaanse hit. Terwijl de groep in 1971 en 1972 nog eens zes Amerikaanse hits scoorde, wilde het in ons land maar niet lukken. De grote doorbraak kwam eind 1972, toen de Osmonds in het populairste TV programma van dat moment, Eén Van De Acht van Mies Bouwman, optraden. Een paar weken later schoot Crazy Horses de Top 40 in.

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @West- Point.nl - www. West- Point.nl - Inf o @W e st - Po int . nl - w w w .W e st - Po int . nl PAGINA 12


onroerend goed

Achttien Bodes, allemaal anders

En of we thuis zijn in de regio … De Bode valt op een half miljoen adressen gratis in de bus. Liefst achttien edities vliegen er wekelijks uit bij uitgeverij De Bode. Heel West-Brabant, Tholen, Sint Philipsland, de Bevelanden en Walcheren worden gecoverd. Een topdekking. Alle Bodes hebben hun eigen, zeer lokale karakter. Het grondgebied van een gemeente is doorgaans het verspreidingsgebied. De lezers worden zeer op maat en fijnmazig bediend met vooral nieuws uit hun eigen leefomgeving. Dat is onze corebusiness. Dat is de kurk waarop we drijven. Ook onze adverteerders beseffen dat ze hun klanten via De Bode uitermate gericht kunnen benaderen, of juist een uitgebreid marktgebied kunnen aanboren door tegen een zeer aantrekkelijk tarief in meerdere kranten tegelijk te adverteren.

Pieter Baks Uw Makelaar in Etten-Leur

PROFITEER NU:

Bij aan- of verkoop van uw woning

via ons en shop

* B.T.W VRIJ bij de KARWEI

OPEN 2 HUIS!DEC. VAN 14.00 TOT 16.00 UUR

Aktie geldig t/m 31 december 2012 en alleen in KARWEI Etten-Leur * vraag in de bouwmarkt naar de voorwaarden.

GELIJKVLOERS WONEN, MET TUIN? NU BEZICHTIGEN, NU BESCHIKBAAR!

www.nocurenopaymakelaars.nl

Van Leeuwenhoeklaan Roosendaal Op uitstekende locatie gelegen goed onderhouden, royaal en comfortabel appartement met eigen berging en parkeerplaats in afgesloten souterrain. Dit appartement beschikt o.a. over een ruime en lichte woonkamer, een complete keuken, 2 slaapkamers, een ruim balkon, en tevens een zeer ruim dakterras. Zeer geschikt voor 50 +. Huurprijs: € 750 excl. G/W/L.

Voor meer informatie of een bezichtiging kunt u bellen naar 085 – 40 111 05 of kijk op www.brh-vastgoed.nl

INRUIL EIGEN WONING MOGELIJK* *) VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

■ ■ ■ ■ ■ ■

Gelijkvloerse woningen van 580 m3 Onderscheidende tijdloze architectuur Instapklaar: u kunt hier direct wonen Veilig en zorgeloos wonen Energiezuinige woningen met warmtepomp Inruil eigen woning mogelijk: Gerust Gevoel Garantie®

Kom op de koffie in de gezellige modelwoningen!

U bent welkom op zondag 2 december tussen 14.00-16.00 uur. Bereikbaar via de Donkerstraat in Etten-Leur.

www.schoonendreef.nl

076 5022888

076 5033000

076 5148656

TRADITIONELE BOUW MET DIVERSE MOGELIJKHEDEN AAN DE GRAUWE POLDER TE ETTEN-LEUR

BETALEN BIJ OPLEVERING KOPEN MET TEVREDENHEIDSGARANTIE!

3 Vrijstaande woningen, ruim 830 m3, achtertuin van 35 m diep, v.a. € 425.000,– v.o.n. inclusief 1.100 m2 eigen grond!

GEEN BOUW RENTE!

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN BEZOEK AAN DE MODELWONING TEL. 076 504 15 00 OF BEZOEK WWW.PERFECTEPLEK.NL

Projectontwikkeling


x x x

to werkd El t 2 ag g ke 2.0 eop 0 u end ur !

x x

x x x

x x

Totaal € 150,voordeel!

Ook verkrijgbaar in wit

et cm bl ,7 Ta 25

"| ,1 10

Creëer eenvoudig content met S Pen, S Note en Adobe© Photoshop© Touch

Normaal: Retour via Samsung: Media Markt prijs: Tablet Mania voordeel:

459,75,384,-* 75,-

a i n a M t e l b a T voordeel Accessoire t.w.v. Galaxy Note 10.1 WiFi 10,1" Tablet

1280x800 LCD scherm, 2 GB werkgeheugen, WiFi (Direct), Bluetooth, micro USB, 1.9 Megapixel camera aan de voorzijde, 5.0 Megapixel camera aan de achterzijde, versnellingsmeter, GPS, kompas, gyroscoop, Android 4.0. Art.nr.: 1189415/ 1189413

Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

*De prijs van € 384,- is de prijs na € 75,- retour via Samsung

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 26.11 t/m 02.12.2012 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. verwijderingsbijdrage.

Hoge snelheid met 1,4 GHz Quad Core Processor

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


GEMEENTE ETTEN-LEUR 28 NOVEMBER 2012

Gemeente Etten-Leur

Collecterooster voor december

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Winnende wijkideeën In de afgelopen maanden is er in elke wijk in Etten-Leur een wijkcontactavond gehouden. Met uitzondering van de wijken De Grient en Sanderbanken, want daar wordt dit najaar gestart met de wijkontwikkelplannen. De wijkwethouder, wijkverenigingen, woonstichting, wijkagent, Surplus Welzijn, scholen, instellingen en ondernemers die actief zijn in de wijken hebben hun speerpunten voor 2013 tijdens de wijkcontactavonden gepresenteerd. Tijdens de avonden is tevens het beste wijkidee gekozen. Voorafgaand aan de wijkcontactavond konden bewoners ideeën indienen om de wijk mooier, veiliger, leuker of gezelliger te maken. Ook konden zij aangeven wat zij wensten in 2013 om de wijk nóg beter te maken? De ingebrachte ideeën krijgen waar het kan een plaats op de wijkagenda voor 2013, maar het ‘Beste Wijkidee’ was 1000 euro waard. Dit bedrag is voor de uitvoering van het plan. Belangrijkste spelregel voor een wijkidee is dat het sociaal moet zijn, het mag niet alleen een eigen belang dienen maar een gezamenlijk belang van de straat, buurt of hele wijk. Het volledige overzicht van de winnende wijkideeën staat op www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Wijk & Contact.

Agenda van de opiniebijeenkomst van de gemeenteraad op 3 december Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 3 december aanstaande ’s avonds vanaf 19.30 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur start de opiniebijeenkomst in kamer 1.04 A/B/C van het vergadercentrum. Tijdens de opiniebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde: Maatschappelijke zaken ■ Voorstel over de vaststelling van het Gemeentelijk beleidsplan schuldhulpverlening; ■ Voorstel over het indienen van een zienswijze op de ontwerpbegroting WVS 2013; Bestuurlijke zaken Voorstel over de financiering van de brede scholen; ■ Voorstel betreffende het geven van toestemming voor het aangaan van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Midden en West-Brabant (GR OMWB); ■ Voorstel over de vaststelling van het normenkader rechtmatigheid; ■

dag 3 december worden de voorstellen waarover overeenstemming bestaat behandeld in een openbare raadsvergadering. Deze besluiten zijn dan officieel genomen en kunnen worden uitgevoerd. Voorstellen waarover (nog) geen overeenstemming bestaat worden behandeld in de openbare raadsvergadering van 17 december 2012. Voor belangstellenden is gratis een exemplaar van de agenda verkrijgbaar in het informatiecentrum van het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 3 december 2012, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4. De volledige agenda van de opiniebijeenkomst is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender op 3 december klikken.

Ruimtelijke zaken Voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan bedrijventerrein Zwartenberg; ■ Voorstel over het beschikbaar stellen van een krediet voor de herinrichting Concordialaan (gedeelte tussen de Statenlaan en de Plantijnlaan). ■

Youtube video over Etten-Leurse gemeenteraad Hoe werkt de besluitvorming van de Etten-Leurse gemeenteraad eigenlijk? Daarover is een korte, informatieve video geplaatst op het gemeentelijke youtubekanaal www.youtube.com/ gemeenteettenleur. Het bekijken daarvan is zeker de moeite waard.

Collecte Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) stelt jaarlijks een landelijk collecterooster op. De hierop voorkomende stichtingen/instellingen zijn in het bezit van een CBF-keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven als aan een aantal criteria wordt voldaan die een oordeel geven over de steunwaardigheid van de instelling. Voor collectes is de gemeente gebonden aan het collecterooster van het CBF. Naast deze collecteweken is er een beperkt aantal weken over waarin door (lokale) stichtingen/instellingen collectes kunnen worden gehouden. Om in deze zogeheten vrije periodes te mogen collecteren dienen de stichtingen/instellingen een vergunning aan te vragen bij de gemeente. In december 2012 zijn de volgende collectes en vrije periodes in Etten-Leur: ■ 25 november t/m 1 december: St. Leger des Heils ■ 2 december t/m 9 december: Vrije periode ■ 10 december t/m 15 december: Nationale Oogcollecte ■ 16 december t/m 31 december: Vrije periode Kledinginzameling Het CBF heeft de gemeenten in Nederland gewezen op praktijken van illegale kledinginzameling. Die inzamelingsacties vinden plaats zonder gemeentelijke vergunning. Hoewel dergelijke illegale kledinginzamelingspraktijken in onze gemeente (nog) niet zijn geconstateerd, willen we dit toch onder uw aandacht brengen. De volgende door het CBF positief beoordeelde stichting zal in 2012 in Etten-Leur kleding inzamelen: ■ Oktober t/m december St. War Child

Meer informatie over deze stichtingen/ instellingen is te vinden op de site van het CBF (www.cbf.nl).

Aansluitend aan de opiniebijeenkomst van maanZie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad > Kalender 3 december

Eén blauw bolletje en verder is er niets Andre Kuipers keek 193 dagen vanuit zijn ruimtecapsule naar de aarde. In een interview zei hij: “In dat grote zwarte niets, zweeft ons kleine blauwe bolletje. Dat is echt alles wat we hebben. Verder is er niets. We moeten er dus wel heel zuinig op zijn.” Helemaal waar en daar kunnen we in Etten-Leur mee beginnen. Samen met jou willen we zoeken naar mogelijkheden om nóg beter met ons afval om te kunnen gaan. Heb jij een idee hoe we beter kunnen omgaan met ons afval? Vorig jaar is er in Etten-Leur een nieuwe manier van afval inzamelen gestart en niet zonder succes. Het percentage afval dat gescheiden wordt aangeboden is gestegen van 54 naar 70%! Aan huis is het 63%. Bij de milieustraat wordt 90% van het afval gescheiden gebracht. Van het afval dat aangeboden wordt via de restafvalcontainer blijkt nog 89% herbruikbaar materiaal te zijn, wat niet thuishoort in de restafvalcontainer. Hoe kunnen we dit percentage naar beneden brengen, heb jij een idee? Wij zijn er benieuwd naar. Laat het ons weten en wie weet gaan we met jouw idee wel aan de slag. Draagt je idee bij aan het verminderen van restafval en kan het de kosten van het inzamelen van afval verlagen? Als het antwoord hierop ‘ja’ is dan heb je kans dat je idee meegenomen wordt tijdens de proeven die we volgend jaar uitvoeren met mogelijke verbeteringen voor de afvalinzameling. Mail je idee? Wil jij je idee met ons delen? Mail vóór 15 december naar wil.welvaarts@etten-leur.nl of stuur een brief naar Gemeente Etten-Leur ter attentie van Wil Welvaarts naar Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur.

Ontwerpbesluit wijziging aanduiding Lange Brugstraat Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 20 november 2012 hebben besloten om voor het perceel kadastraal bekend onder sectie M nr. 2207 (ged.) gelegen tussen Lange Brugstraat 93 en 95, de aanduiding ‘maximaal aantal aaneen te bouwen woningen’ om te zetten van 1 naar 2, waardoor het mogelijk wordt om een twee-aaneen woning te realiseren tussen de Lange Brugstraat 93 en 95. Het betreft hier een wijziging zoals bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.6 van het bestemmingsplan ‘Schoenmakershoek-Oost’. Het ontwerpbesluit met plankaart ligt gedurende de periode van 29 november 2012 t/m 9 januari 2013 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te EttenLeur. De gegevens zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite (www.etten-leur. nl) bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Schoenmakershoek-Oost. Gedurende de periode van ter inzageligging kan een ieder mondeling maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit indienen bij burgemeester en wethouders van EttenLeur, Postbus 10.100 te 4870 GA Etten-Leur. Etten-Leur, 28 november 2012


GEMEENTE ETTEN-LEUR 28 NOVEMBER 2012

Ontheffing geluid Het college heeft besloten om op grond van artikel 4:6 van de APV, een ontheffing te verlenen van het verbod om in de open lucht toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt door werkzaamheden aan de Parklaan in Etten-Leur met machines voor: ■ Maximaal 5 weekeinden (vrijdagavond tot en met maandagochtend) in 2013; ■ Maximaal 20 nachten in 2013. Door het beperkt toestaan van het werken in de nacht en weekenden duren de gehele werkzaamheden aan de Parklaan duidelijk minder lang. Hierdoor wordt ook de periode waarin het verkeer, en daarmee de omliggende wijken, overlast ondervindt aanzienlijk bekort. Bezwaar Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Toepassing Belemmeringenwet Privaatrecht

Brandweerlieden gehuldigd tijdens korpsavond Het Brandweercluster Breda, Etten-Leur, Rucphen, Zundert heeft op vrijdag 23 november de jaarlijkse korpsavond in de brandweerkazerne aan de Wipakker in Etten-Leur gehouden. Tijdens deze bijeenkomst reikte burgemeester mevr. H.van Rijnbach-De Groot de NVBR onderscheidingen uit. Ook reikte ze de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uit, als blijk van waardering namens Hare Majesteit de Koningin voor langdurig lidmaatschap van de brandweer. Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Alarm & Hulpdiensten > Brandweer

De burgemeester van de gemeente Etten-Leur brengt ter openbare kennis dat met ingang van 5 december 2012, gedurende twee weken in het gemeentehuis te Etten-Leur ter inzage liggen de stukken in verband met het verzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Corporate Dienst van Rijkswaterstaat te Utrecht, namens NV Nederlandse Gasunie, statutair gevestigd te Groningen, om toepassing van de Belemmeringenwet privaatrecht (Bp), aangezien met rechthebbende(n) geen overeenstemming

is bereikt over de aanleg en instandhouding van een aardgastransportleiding Z-527-15 aansluiting GOS Etten-Leur in de gemeente Etten-Leur. Op 19 december 2012 zal om 12.30 uur in het provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch, Brabantlaan 1, een zitting worden gehouden, waar bezwaren kunnen worden ingediend en overleg kan worden gepleegd met verzoeker. Etten-Leur, 28 november 2012

Vergunning en verkeersmaatregelen voor Kerstmarkt in Etten-Leur-Noord

Voornemen straatnaamtoekenning Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het voornemen tot toekenning van een straatnaam aan de nieuwe openbare ruimte op het voormalig Boerenbondterrein aan de Stationsstraat 56. Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. Het ontwerpbesluit kan ook worden ingezien op de gemeentelijke website: www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Stationsstraat 56-62 (voormalig Boerenbondterrein). Gedurende de termijn van zes weken kunnen mondelinge of schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Etten-Leur, 28 november 2012

De burgemeester heeft een vergunning verleend voor het houden van een kerstmarkt op 14 december 2012 van 18.00 tot 23.00 uur in de Lange Brugstraat, Domineesgang, Zwaaikom en op de Geerkade te Etten-Leur. Ten behoeve hiervan zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen: ■ het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten met dranghekken voorzien van bord C1 van het RVV 1990 (geslotenverklaring) voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers, hulpverleningsvoertuigen en voertuigen van de organisatie op: 14 december 2012 vanaf 15.00 uur tot 24.00 uur Geerkade (gedeelte van Bergenplein – Boeieraak) - Domineesgang – Lange Brugstraat (gedeelte Van Bergenplein – Brouwerstraat) - Havenkom ■

het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E1 van het RVV 1990 voor alle voornoemde wegen/weggedeelten waarvoor een tijdelijke geslotenverklaring geldt op de daarbij aangegeven periodes voor alle voertuigen met uitzondering van voertuigen van de organisatie en hulpverleningsvoertuigen.

Bezwaar Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Opvoeden. Hoe doe ik dat op een positieve manier?

Bel

(076) - 504 01 59

Zit je ergens mee? CJG Etten-Leur kan je helpen!

www.cjgettenleur.nl


gemeente etten-leur 28 november 2012

Bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen 2012 Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat in de vergadering van 13 november 2012 besloten is de ‘Regeling categoriale inkomensondersteuning voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen 2012’ vast te stellen. Heeft u een chronische ziekte of bent u gehandicapt? Uw ziektekosten kunnen dan flink oplopen. Heeft u tevens een laag inkomen, dan is het mogelijk dat u bijzondere bijstand kunt ontvangen. Bij het vaststellen van het recht op de bijzondere bijstand speelt het inkomen en vermogen een rol. Wanneer komt u in aanmerking? U moet aan een aantal voorwaarden voldoen: a. Tot de doelgroep worden gerekend: 1. personen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (80-100%), 2. personen met een Wmo-voorziening, anders dan thuiszorg, 3. personen met langdurige (langer dan 6 maanden) op medische gronden geïndiceerde thuiszorg, 4. personen van 65 jaar en ouder. b. De bijstand bedraagt maximaal € 225,--. Bij samenloop van rechthebbenden binnen een gezin bedraagt de bijstand € 340,--. c. Bij bepaling van het recht op bijzondere bijstand geldt een inkomensgrens van 110% van de geldende bijstandsnorm. Personen met een inkomen exclusief vakantietoeslag boven 110% van de geldende bijstandsnorm komen niet in aanmerking voor deze regeling. De inkomensgrenzen per maand excl. vakantietoeslag zijn: Personen jonger dan 65 jaar: Alleenstaande zonder medebewoner Alleenstaande met 1 medebewoner Alleenstaande met 2 medebewoners Alleenstaande ouder zonder medebewoner Alleenstaande ouder met 1 medebewoner Alleenstaande ouder met 2 medebewoners Gehuwden zonder medebewoner Gehuwden met 1 medebewoner Gehuwden met 2 medebewoners

€ € € € € € € € €

977,92 838,22 698,52 1.257,32 1.117,62 977,92 1.397,03 1.257,33 1.117,63

Personen 65 jaar en ouder: Alleenstaande Alleenstaande ouder Gehuwden (een of beiden 65 jaar of ouder)

€ 1.072,86 € 1.350,13 € 1.476,72

Personen in inrichting waarvan zak- en kleedgeld van toepassing is: Alleenstaande of alleenstaande ouder Gehuwden

€ €

360,89 578,85

d. De bepalingen voor het vermogen vinden op overeenkomstige wijze plaats als voor de algemene bijstand en de individuele bijzondere bijstand. Wanneer uw vermogen hoger is dan onderstaande bedragen, komt u niet in aanmerking voor deze regeling. De vermogensgrenzen zijn: Alleenstaanden: € 5.685,00. Alleenstaande ouders, gehuwden en ongehuwd samenwonenden € 11.370,00. Voor zover het in de woning gebonden vermogen minder bedraagt dan € 48.000,00 blijft dit buiten beschouwing. e. Voor de uitvoering van deze regeling geldt als peildatum 1 oktober 2012. In tegenstelling tot de voorgaande jaren kan er dit jaar als gevolg van de wetswijziging WWB geen automatische toekenning plaatsvinden voor personen van 65 jaar of ouder. Deze wetswijziging beperkt de doelgroep tot 110% van de geldende bijstandsnorm. Dit betekent dat u altijd een aanvraag moet indienen indien u denkt hiervoor in aanmerking te komen. U kunt de bijzondere bijstand aanvragen bij de Afdeling Samenleving in het Stadskantoor. U moet wel vóór 1 juli 2013 de aanvraag indienen indien u van mening bent dat u in aanmerking komt voor deze bijzondere bijstand. Graag verwijzen wij u naar de minimagids van de gemeente Etten-Leur. Daar worden de mogelijkheden op bijzondere bijstand ook verder toegelicht. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Samenleving en op www.etten-leur.nl.

Besluit artikel 2.31 Wabo Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op verzoek van Schut Flexible Packaging B.V. de bodemvoorschriften van de omgevingsvergunning van 21 september 2009, van Schut Flexible Packaging B.V., Parallelweg 1, Etten-Leur, hebben gewijzigd. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor te Etten-Leur gedurende de openingstijden. Alvorens daartoe een definitief besluit te nemen, stelt het college eenieder in de gelegenheid om tegen het voornemen, gedurende de genoemde periode van terinzagelegging, zienswijzen, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Wij maken u erop attent dat tegen de uiteindelijke beschikking uitsluitend beroep kan worden ingediend als er een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 19 november 2012 tot en met 23 november 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

19 19 20 22

2012OG0544-01 2012OG0540-01 2012OG0545-01 2012OG0547-01

het het het het

Rijsbergseweg 38B Sander ongenummerd Anna van Berchemlaan 2 Klappenberg 2

4873LT n.v.t. 4872XE 4873NN

november november november november

2012 2012 2012 2012

verbouwen van een garage naar mantelzorgverblijf kappen van 34 knotwilgen en 4 eikenbomen plaatsen van een zuil met bewegwijzering met GAE kap bouwen van een dierenverblijf

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 19 november 2012 tot en met 23 november 2012 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

23 november 2012 23 november 2012 20 november 2012

2012OG0505-01 2012OG0535-01 2012OG0536-01

het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning het plaatsen van een nieuwe reclame aan de gevel van het winkelpand het wijzigen van de draagconstructie van een winkelpand

Irenelaan 5 Hof van den Houte 66 Oude Bredaseweg 42

4872BK 4873BJ 4872AE

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Beschikking uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Intern kenmerk

Omschrijving

Locatie

Postcode

Datum ter inzage

2012OG0312-01

het toevoegen van een nieuw productieproces voor een nieuw product

Oude Kerkstraat 4

4878AA

29-11-2012

De aanvraag, beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de datum van terinzagelegging gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor te Etten-Leur gedurende de openingstijden. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door: ■ Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. ■ De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking. ■ Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. ■ Het beroepsschrift kan binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van terinzagelegging) schriftelijk en gemotiveerd ingediend worden bij de rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Indien onverwijlde spoed zulks vereist, kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, sector bestuursrecht, voorts worden verzocht om hangende het beroep een voorlopige voorziening te treffen. Etten-Leur, 28 november 2012

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


Tips

Sinterklaas

‘t Heerlijk avondje is gekomen!

HORS D’OEUVRE, GOURMET, FONDUE, STEENGRILL, BAVAROIS EN BORRELHAPJES

Schitterend!

fashionable armbanden. Bezet met crystals in diverse kleurencombinaties.

nú49.95

p.st.

NIJVERHEIDSWEG 12, OUDENBOSCH

Sinterklaas tel. 06 -tip 13 31 49 62 TRAMPOLINES

Sinterklaas tip Sinterklaas tip Sinterklaas tip Sinterklaas tip TRAMPOLINES Sinterklaas tip

UUrwerken, GoUd, Zilver, reparatie-inrichtinG Markt 38 • Etten-Leur • Tel. 076-5012896

Sinterklaas tip TRAMPOLINES TRAMPOLINES TRAMPOLINES TRAMPOLINES TRAMPOLINES

Bent U op zoek naar een lekker decembercadeau? SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS SKELTERS

SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN SPEELTOESTELLEN

Bij ons kunt U prima slagen! Ook voor nieuwe oogst appels en peren en natuurlijk verse wintergroenten bent U bij ons aan het goede adres! openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 zaterdag van 8.30 tot 17.00

SAVELKOULS

SAVELKOULS SAVELKOULS SAVELKOULS SAVELKOULS Schansdijk 2 Schansdijk 2 Schansdijk 2 SAVELKOULS Zevenbergen Schansdijk 22 Schansdijk SAVELKOULS Zevenbergen Zevenbergen Schansdijk Tel. 0168-324 719 Zevenbergen Zevenbergen Schansdijk 22 Tel. 0168-324 719 Tel. 0168-324 719 www.savelkoulstuinhout.nl Tel. 0168-324 719 Zevenbergen www.savelkoulstuinhout.nl

Zevenbergen Tel. 0168-324 719 www.savelkoulstuinhout.nl www.savelkoulstuinhout.nl

Tel. 0168-324 0168-324 719 719 www.savelkoulstuinhout.nl Tel. www.savelkoulstuinhout.nl www.savelkoulstuinhout.nl

Attelakenseweg 8 Etten-leur 076-5013304


T E L T ELOU

TEG

D A A R R O O V E W r i a t NIEU i n a s k o o Nu

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN

NU dagelijks geopend ma. t/m van vr. 9.00 tot 18.00 uur zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur Magazijnen van: Bakx Badkamers Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

www.tychovloeren.nl BodemPRIJZEN SHOWROOM donderdag - vrijdag - zaterdag geopend Bisschopsmolenstraat 54-58 - Etten-Leur - 076-5030019 - info@tychovloeren.nl

PARTNERKEUZE VAN UITSTEKEND MAATSCHAPPELIJK NIVEAU Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Rucphen • Ontwerp • Aanleg • Onderhoud • Sierbestrating • Boomverzorging T: 0165 - 342415 • E: info@jibro.nl

www.jibro.nl

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis. Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliënt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht. De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren. Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen. Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren.

op behandeling knippen/föhnen

Zaterdag 1 december a.s. OPENING van 13.30 tot 17.00 uur U bent van harte welkom voor een hapje en een drankje.

Dorpsstraat 103 - St. Willebrord - Tel. 0165-382794

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt BEgin januaRi spoedcursus op zaterdag www.yachtconsult.com.

Telefoon 0165-546707

Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

broodje van de maand Pandabrood 400 gram

€ 1,25

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Pietengebak

€ 1,35 Ook uw adres voor:

pepernoten, marsepein, chocolade letters, div. chocolade figuren, taai taai, strooigoed, r.b. amandel letters en staven. Dit alles uit eigen bakkerij!

Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

15% KORTING

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

DECEMBER AANBIEDING! KORTING OP ALLE VLOEREN!!!

Laminaat, Houten vloeren en Vloertegels VRAAG NAAR DE ACTIE VOORWAARDEN

“Bezoek onze showroom”

Actie geldig van 26 november tot 8 december 2012

webshop - online onderhoudsproducten voor alle soorten vloeren


AUTOMONTAGEBEDRIJF

KNVB roept NAC op matje vanwege spreekkoren supporters

‘Niet refereren aan oudste beroep’ BREDA - NAC is door de KNVB op het matje geroepen vanwege door haar supporters aangeheven spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. Luciano da Silva, de Braziliaanse doelman van de ploeg uit Groningen, werd toen uitgemaakt voor ‘puta’. NAC roept haar fans op in het vervolg ‘geen referenties te maken aan de Spaanse vertaling van het oudste beroep ter wereld’.

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegelrenovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

www.samenafslanken.nl

herbalife

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

.....voor het laatste actuele lokale nieuws.....

kijk op WWW.internetbode.nl

BC de Gong Uitslag 1e speelavond v/d 3e ronde, A lijn: 1. Erik Roozendaal-Mario Vugts 61.01%; 2/3. Frans Evers-Kees Konings 59.82%; 2/3. Wies Schot-Anton Frijters 59.82%; 4. Nel v. Oirschot-Nel Zonligt 55.06% B lijn: 1/2. Ans v. Eeden-Jopie Verhaeren 59.64%; 1/2. Karin Arons-Henny v/d Put 59.64%; 3. Cilly Potters-Thomas Goddijn 57.55%; 4. Dicky Baan-Ans Hupkes

55.73% C lijn: 1. Gre Breeschoten-Nel Spaans 60.52%; 2. Lia Cornelis-Lena Vogelaar 59.83%; 3. Dimphy Blom-Piet Blom 57.88%; 4. Jacq Koreman-Ries Mol. Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden aan Adrie Slagter tel. 06-20353797 of per e-mail aan a3slagter@casema.nl. Standen en info op www.nbbclubsites.nl/club/28005.

Bridgeclub Sans Atout

Bridgecursus voor beginners FC Groningen-doelman Luciano kreeg in Breda bier en spreekkoren over zich heen.

DOOR ADDO SPRANGERS Via haar website legde de Bredase club afgelopen donderdag uit waarom NAC tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen heeft geprobeerd het publiek tot stilte te manen, iets waarover klaarblijkelijk de nodige onduidelijkheid bestond. Het betrof dus de door de Bredase aanhang gerichte acties tegen doelman Luciano. Deze kreeg, naast bekers bier, ook kwetsende spreekkoren over zich heen. “Zowel de KNVB als NAC keuren de acties

af,” zo meldt de Bredase club. Zij vreest dat het gebruik van het woord ‘puta’ een vervelend staartje kan krijgen voor de club. Confrontaties

‘Graag andere ludieke spreekkoren’ “Niet alleen tegen Groningen is dit een probleem, maar ook bij andere tegenstanders met een buitenlandse keeper. NAC roept de supporters op met andere ludieke

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

spreekkoren op de proppen te komen, die geen geldboetes of puntverlies tot gevolg hebben.” Ook roept de club de supporters op om bier vooral te drinken en aanstekers in de zak te houden. NAC spreekt daarnaast de wens uit dat fans verdere nadelige effecten voor de club voorkomen door in de toekomst geen referenties te maken aan de Spaanse vertaling van het oudste beroep ter wereld. “NAC wil verdere confrontaties met de KNVB over deze kwesties koste wat kost vermijden,” zo besluit de club.

Kijk of jouw mobiel al geschikt is WEST-BRABANT - NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie beter informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. NL-Alert ontvang je gratis en is anoniem. NL-Alert werkt al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons. De komende jaren neemt dat aantal verder toe. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie. Kijk op nl-alert.nl of jouw mobiel al geschikt is.

GGD Br abant en Zeeland

Bijna 400 jongeren bezoeken soa-testdag WEST-BRABANT - De vier GGD’en in Brabant en Zeeland organiseerden deze dag op 27 september. Jongeren tot en met 24 jaar konden zich gratis en anoniem laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) zonder vooraf een afspraak te maken. In totaal vonden we 46 soa’s. In bijna alle gevallen gaat het om chlamydia, de meest voorkomende soa onder jongeren. Tijdens de zomervakantie en de introductie van het nieuwe studiejaar komt het vaker voor dat jongeren onveilig vrijen. We hopen dat we door het organiseren van deze inloop-testdagen de drempel voor jongeren om zich te laten testen verlagen. Opkomst en uitslagen per GGD •GGD West-Brabant: 150 jongeren lieten zich testen bij de GGD in Breda. Bij 19 personen troffen we een soa aan. In 17 gevallen was dat chlamydia en in twee gevallen genitale wratten. Dat betekent dat we bij 11,3% van de bezoekers chlamydia aantroffen. •GGD Brabant-Zuidoost: 84 jongeren lieten zich testen bij de GGD in Eindhoven. Bij tien personen troffen we chlamydia aan. Dat komt neer op een percentage van 11,9%. •GGD Hart voor Brabant: 117 jongeren bezochten de testdag bij de GGD in Tilburg of ‘s-Hertogenbosch. In totaal vonden we bij 11

personen chlamydia en bij één persoon gonorroe. Dat betekent dat we bij 10,3% van de bezoekers een soa gevonden hebben. •GGD Zeeland: 45 jongeren lieten zich testen in Goes of Middelburg. Bij vijf personen vonden we chlamydia. Dat komt neer op een percentage van 11,1%. Het percentage gevonden soa’s is in alle gevallen lager dan het gemiddelde percentage gevonden soa’s bij jongeren t/m 24 jaar bij de vier GGD’en in 2011 (14,3%). Een verklaring hiervoor kan zijn dat er meer jongeren naar de inloop-testdag komen die een kleiner risico lopen op een soa en zich anders niet zouden laten testen. Preventie Het hele jaar door verzorgen we voorlichtingen op onder andere scholen en zijn we aanwezig bij evenementen en in uitgaansgelegenheden om met jongeren in gesprek te gaan over veilig vrijen. Jongeren t/m 24 jaar kunnen altijd met vragen over seksualiteit, anticonceptie, veilig vrijen of soa terecht bij de GGD. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken voor het gratis Sense-spreekuur via tel. 0900-3696969 (€0,10 per minuut). Informatie over liefde, relaties, anticonceptie en veilig vrijen is ook te vinden op www. sense.info. Hier kunnen jongeren ook chatten of telefonisch advies inwinnen. PAGINA 20

ETTEN-LEUR - Bridgeclub Sans Atout biedt u de mogelijkheid op woensdag 9 januari te starten met een bridgecursus voor beginners. Uw eerste les is gratis, u beslist na deze les of u doorgaat met de cursus. Bridge is een spannend en zeer boeiend kaartspel waaraan je heel veel plezier kunt beleven. Omdat je elke 4 spellen tegen een ander bridgepaar speelt is bridge een zeer sociale wedstrijd-denksport. Naast de gezelligheid is bridgen natuurlijk een uitermate goede training voor uw hersenen. U hoeft zich niet als bridgepaar op te geven, als u alleen komt ontmoet u vanzelf een bridgepartner op de lesgroep. Na de cursus op woensdagavond van januari t/m mei kunt u vervolgens deelnemen aan de zomercompetitie die Sans Atout elk jaar van juni t/m. augustus organiseert en ook toegankelijk is voor niet-leden. In deze

periode kunnen we de nieuwe leden van de lesgroep nog 3 maanden begeleiden. Dan kunt u doorstromen naar de beginnersgroep van Bridgeclub Sans Atout. Wij spelen elke donderdagavond, in een zeer gezellige ambiance, in het prachtige nieuwe Turfschip in Etten-Leur. We starten om 19.30 uur en spelen dan een competitie van 24 spellen in verschillende niveaugroepen Gegevens Onze nieuwe lesgroep start op woensdag 9 januari om 19.30 uur (einde: half mei). Adres: Turfschip, Schipperstraat 2, 4871 KK Etten-Leur. De eerste les is gratis, uw beslist daarna of u wilt doorgaan met de lessen. Informatie: clubtelefoon Sans Atout 06-16970352 (dhr. Jan Mol). Aanmelden: clubtelefoon Sans Atout 0616970352 of bcsansatout@gmail.com. Zie ook onze website: www.bcsansatout.nl

Dierencentrale Nederland Vermist Poes, rood, witte borst, voorpoten en wit in snuit, Korte Brugstraat Etten-Leur. Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Winterexpositie bij Atelier Jacqueline Braat ETTEN-LEUR - Graag willen we u uitnodigen voor deze bijzondere expositie. Truus Rozinga sculpturen/keramiek; Patricia Valkenburg, textiel en Jacqueline Braat, schilderijen. In de mooie ambiance van tuin en atelier van kunstenares Jacqueline Braat, willen deze kunstenaressen graag hun werk tonen. Bij een eerdere gezamenlijke expositie ontdekten zij, dat hun werken elkaar versterkten. Patricia Valkenburg Oud Gastel Patricia werkt met diverse materialen die ze vorm geeft tot textiele objecten. Door te experimenteren met materialen en verschillende technieken, komen de meest uiteenlopende autonome en toegepaste kunstwerken tot stand. Vilt is een materiaal wat ze veel gebruikt in haar ruimtelijk werk.

Jacqueline Braat Etten-Leur Haar doeken zijn gedurfd en expressief. Zij kenmerkt zich door krachtig kleurgebruik en laat zich inspireren door de schoonheid van de natuur en de mens in al haar kwetsbaarheid. Truus Rozinga Zevenbergen Mooi is een beleving die Rozinga graag iedere dag om zich heen wil ervaren b.v. in de natuur, “mooie”mensen, kunst, gebouwen, kleuren etc. Ideeën en vormen van haar werk, ontstaan uit deze beleving. Openingstijden: Vrijdag 7 december 13.00-21.30 uur; zaterdag 8 december 13.00-17.00 uur; zondag 9 december 13.00-17.00 uur. Adres: Oude Bredaseweg 118, 4872 AH Etten-Leur, tel. 06-22068380.


Open dagen voor stomadragers 11 en 18 december 2012, 15 en 22 januari 2013

Hebt u een stoma en wilt u een leuk en leerzaam dagje uit, alleen of met uw partner? Bent u ook benieuwd hoe uw stomahulpmiddelen worden gemaakt? Kom dan eens een kijkje nemen op één van de ‘Open Dagen’ bij EuroTec in Roosendaal, de enige fabrikant van stomahulpmiddelen in Nederland. Ontmoet andere stomadragers in een ontspannen sfeer op het inpandige dorpsplein van EuroTec. Velen gingen u voor en kwamen enthousiast weer thuis.

Voor iedereen met een stoma Of u nu al 20 jaar een stoma hebt of net uit het ziekenhuis bent ontslagen, u en uw eventuele partner zullen tijdens de bijeenkomst talloze nuttige tips en nieuwigheden horen. Uw bezoek is geheel vrijblijvend en gratis.

Programma • • • • •

• •

10.30 u.Opening. 10.45 u. Film, EuroTec in beweging. 11.15 u. Rondleiding door de fabriek. 12.00 u.Warm buffet op het overdekte marktplein. 13.30 u. Informatie over de nieuwste producten en alles wat ter sprake komt over leven met een stoma. 15.00 u.Discussie. 15.30 u.Sluiting.

Het overdekte dorpsplein bij EuroTec

Problemen?

Hoe en waar? EuroTec is gemakkelijk per auto en trein te bereiken. U krijgt van ons een duidelijke routebeschrijving en voor treinreizigers wordt het vervoer van en naar het station door ons geregeld.

Bent u verhinderd? Mochten deze dagen u niet uitkomen meldt u zich dan aan voor open dagen op een latere datum. Bent u doordeweeks te druk en bezoekt u ons liever op een zaterdag tijdens een vrije inloopdag? Laat het ons weten en wij zullen u bij voldoende belangstelling op een zaterdag uitnodigen.

EuroTec BV Schotsbossenstraat 8 4705 AG, Roosendaal Tel.: 0165 - 551226 Fax: 0165 - 541656 Email: info@eurotec.nl

EuroTec levert niet direct aan stomadragers, maar uitsluitend via hun vertrouwde leverancier. Hebt u problemen met uw stoma en u komt er niet uit? Bel dan gerust met EuroTec voor hulp en advies. Of kijk op onze vernieuwde website www.eurotec.nl

EuroTec geeft ook een kleurrijk stomazakboekje uit met talloze tips en adviezen voor een probleemloos leven met een stoma. U kunt dit boekje gratis aanvragen bij EuroTec.

Om u goed te kunnen ontvangen graag vooraf aanmelden! Bel EuroTec 0165 - 55 12 26 of email naar info@eurotec.nl.

Bode 11-2012.indd 1

15-11-12 10:16

Op mensen afstappen en ze in hun kracht zetten Eind van dit jaar neemt Rien Rijken afscheid van Surplus. Hij bereikt de pensioengerechtigde leeftijd. De ontwikkelingen in de zorg- en hulpverlening heeft hij in zijn werkzame leeftijd steeds van dichtbij meegemaakt. Gedurende zijn loopbaan als ambtenaar bij de gemeente Oudenbosch kwam hij achter zijn behoefte om zich met mensen en hun problemen bezig te houden. Als medewerker van de Sociale Dienst in de gemeenten Boxtel en Dongen kreeg hij de mogelijkheid mensen daadwerkelijk te begeleiden in hun financiële situatie en ook bij hun relatie- en opvoedingsproblemen. Rijken: “Bij mij kwam indertijd de steeds sterker wordende behoefte om met maatschappelijk werk bezig te zijn. Ik heb toen de parttime opleiding maatschappelijk werk gevolgd aan de Sociale Academie Markendaal in Breda.” Huisbezoek Na een lange carrière in de Thuiszorg kwam Rien terecht bij het algemeen maatschappelijk werk. Rijken: “Ik heb in mijn functie als leidinggevende Thuiszorg veel huisbezoeken

gebracht aan cliënten. Eigenlijk waren wij al heel vroeg met outreachend werk bezig. We stapten op de mensen af en troffen daar vaak heel schrijnende situaties aan die kordaat ingrijpen behoefden.” Rien gaat nog steeds veelvuldig op huisbezoek bij zijn cliënten en ontmoet hen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit biedt veel aanknopingspunten voor de ondersteuning. “In het maatschappelijk werk probeer ik altijd de mens voorop te stellen en deze te accepteren zoals die is. Dit wekt vertrouwen, wat de samenwerking ten goede komt.” Hij gaat uit van het hele sociale systeem van de cliënt: gezin, vrienden, buurt en werk. In zijn rol als ketencoördinator voor jeugdigen zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat alle betrokkenen de hulpverlening zo goed mogelijk op elkaar afstemmen om zo efficiënt hulp te kun-

nen bieden. Daarbij betrekt hij ook de ouders die ondersteuning krijgen in de omgang met hun kind. Rijken: “In de praktijk zijn er situaties geweest waarbij gescheiden ouders door overleg weer ‘on speaking terms’ zijn geraakt wat de kinderen alleen maar ten goede komt.” Eigen regie Vroeger hielp hij mensen door hen te ondersteunen in die zaken, die zij (nog) niet zelf

konden. Hij nam sommige taken van hen over, om deze daarna weer terug te geven als het eenmaal op de rails stond. Nu wordt er veel meer oplossingsgericht gewerkt, uitgaande van de eigen kracht van mensen. Rijken: “Kijken wat iemand wel kan in plaats van kijken naar wat hij of zij niet meer kan. Dat geeft mensen de mogelijkheid om zelf hun eigen regie te behouden zonder dat de maatschappelijk werker dat doet.”

Bewoners vertellen wat ze belangrijk vinden in hun wijk ETTEN-LEUR - In de afgelopen weken vonden veel wijkcontactavonden plaats in verschillende wijken. Aan de hand van speerpunten uit de wijkagenda hebben bewoners de wijkpartners verteld wat zij belangrijk vinden voor hun wijk. De wijkcontactavonden zijn georganiseerd door de gemeente, de wijkmanager, WEL, de wijkagent, vrijwilligers van de wijkvereniging en de wijkwerkers van Surplus Welzijn. Het doel van de avond is om de bewoners te informeren over de nieuwe ontwikkelingen in hun wijk en hen te betrekken bij de uitvoering en vormgeving van de wijkactiepunten.

Wijkbewoners betrokken bij actiepunten Wijkwerker Leman Citak legt uit: ”Op elke avond was er een lijst met actiepunten waarvan de aanwezigen de prioriteit mochten aangeven. Ook werden ter plaatse actiepunten toegevoegd. Op deze manier zijn wijkbewoners betrokken bij de uitvoering van de wijkagenda. Het zijn belangrijke momenten voor wijkbewoners om gezamenlijk in gesprek te kunnen gaan met de wijkpartners over onderwerpen die hen bezig houden. Daarom vind ik het ook belangrijk om de bijeenkomsten positief te beginnen. Via de

Nobelaer Kunsteducatie heb ik geregeld dat acht kinderen, in groepjes van vier, een miniconcert hebben gegeven. In andere wijken zong Mylene van der Smissen, geboren en getogen Etten-Leurse, een lied met de speerpunten van de wijk erin en de boodschap: Samen maken we er een fijne buurt van.” Er is uitleg gegeven over de woonservicegebieden, de wijkzuster, sociale wijkteams, de brede school en buurtpreventie. Daarnaast is in elke wijk het beste wijkidee gekozen door de aanwezige bewoners. De winnaars ontvingen 1000 euro om hun idee uit te voeren. Bewoners in de wijken Hooghuis en Centrum Oost willen met dat bedrag de ontmoeting gaan stimuleren tussen jong en oud. De jongerenwerkers van Surplus Welzijn gaan de bewoners daarbij ondersteunen. De wijkwerkers bieden ondersteuning bij diverse actiepunten zoals ‘Zorgen voor elkaar’ in Hooghuis en het project ‘Veilig achterom’ in Banakkers.

Activiteitenagenda Vrijwilligersprijzen 2012 Vrijdag 30 november Turfschip Genomineerden: Beste Vrijwilliger 2012 - Frans van Dijk - Will van Aaken - William Siemons Beste vrijwilligersproject 2012 - Het Jongerenplatform - Stichting Cumel - De Kennedymars Kerstactiviteiten Voor kinderen 12 dec Kerstknutselen Gong 12 dec Kerstknutselen Sanderbanken 14 dec Kerstdisco Voortouw 15 dec Kerststukjes maken de Drempel 18 dec Kerststukjes maken Gong 22 dec Kerstknutselen Turfschip Voor volwassenen 15 dec Kerstworkshop Gong 16 dec Kerstcountry Gong Voor senioren 20 dec Kerstmiddag de Drempel

Surplus Welzijn Nieuws p/a Kerkwerve 46 4873 CJ Etten-Leur Telefoon (076) 501 64 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


sport

Nebosja Gudelj: ‘NAC moet weer NAC worden ’

Geflatteerde nederlaag bij debuut

Pupillen Achilles actief in crossseizoen

BREDA - Nebosja Gudelj, sinds vorige week hoofdtrainer (vooralsnog zonder diploma) van NAC, ging er op een gege- ETTEN-LEUR - Pupillen en CD junio- Diomedoncross ven moment maar bij zitten. Aanvankelijk fanatiek coachend legde hij zich bij zijn debuut als coach neer bij de ne- ren Achilles goed vertegenwoordigd Het was een gezellige frisse zondagochderlaag die zijn ploeg vrijdagavond opliep. Een tikje geflatteerd won het bezoekende ADO Den Haag met 0-3 in Breda. in Boscross AVS’90. tend. De pupillen en CD junioren waren

Jordy Buijs zag zijn treffer in de 13e minuut wegens hands (zie foto) geannuleerd worden.

DOOR PETER HOUTEPEN Net als zijn voorgangers, zal Gudelj geconstateerd hebben dat er heel veel werk aan de winkel is bij NAC. Aan de oud-speler (1997 tot 2005) de moeilijke taak een modus te vinden waardoor de ploeg voor de Eredivisie behouden blijft. Dat werd vrijdagavond eens te meer duidelijk. Hands Een uur lang had NAC de tegenstander behoorlijk in de greep, scoorde zelfs, maar Jordy Buijs zag zijn treffer in de 13e minuut terecht door arbiter Reinold Wiedemeijer afgekeurd worden wegens hands. Twee minuten eerder claimde Anthony Lurling na een kopbal hands bij ADO-verdediger Vito Wormgoor. Tv-beelden wezen uit dat dit niet het geval was. De bal raakte de borst van Wormgoor. Den Haag had één kans via Tjarron Chery. Controle Bij het verstrijken van dat uur schampte

Tim Gilissen bij een corner van ADO Den Haag met het hoofd de bal, die daarna pardoes voor de voeten viel van Tommie Beugelsdijk: 0-1. “Tot we die goal tegen kregen vond ik dat we goed speelden”, aldus Gudelj. “We hadden de wedstrijd onder controle, de opbouw was heel goed, het positiespel ook en we konden constant de vrije man vinden. We kregen ook wat kansjes. Alleen, we scoren niet en zelf kregen we heel makkelijk een goal tegen. En daarna kenden we een mindere fase. Er was geen organisatie meer. Sterk punt van ADO is het omschakelmoment, daar vielen ook die tweede en derde goal uit.” Een kwartier voor tijd maakte Chery de 0-2 en acht minuten voor tijd mocht Rydell Poepon vanaf de strafschopstip aanleggen voor de 0-3, nadat Sepp de Roover - de overigens in buitenspel staande - Chery omver had getrokken. Omdat er sprake was van een scoringskans, kon De Roover ook meteen met een rode kaart vertrekken.

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Dominant Ondanks het feit dat de situatie van NAC met de week uitzichtlozer wordt, is Gudelj er niet de man naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Als oud-speler weet hij maar al te goed wat er verwacht wordt. “NAC moet weer NAC worden. Maar dat kost een beetje tijd. Op korte termijn kun je niet alles bereiken. Maar zeker in thuiswedstrijden moeten we dominant zijn. Met veel passie en inzet vooruit voetballen en vooruit verdedigen. Dan gaat ook het publiek achter de ploeg staan.” De eerstvolgende keer thuis is dat tegen Feyenoord…

Programma 02/12: NEC-NAC (12.30 uur) 09/12: NAC-Feyenoord (14.30 uur) 15/12: Roda JC-NAC (19.45 uur) 19/12 NAC-Heracles (KNVB-beker, 18.45 uur) 22/12: NAC-PSV (20.45 uur)

Tanaka jeugd 6 kampioen

Kampioenen Tanaka 6: Nam, Trung, Anouk, Timo en Daisy-Lynne.

ETTEN-LEUR - Anouk, Nam, Trung, Timo en Daisy-Lynne zijn in navolging van Heren 1 in hun voorlaatste wedstrijd kampioen geworden in de vierde klasse aspiranten bij de jeugd. Anouk, Timo, en Daisy Lynne haalden onder het toeziende oog van Nam en Trung de benodigde 4 punten met gemak binnen door met 8-2 te winnen van Taverbo. Dat goede prestaties motiveren bleek ook nu weer, want alle wedstrijden die zaterdag in de Tanaka-hal werden gespeeld hadden een team van Tanaka als winnaar! Jeugd 2 heeft daarbij goede zaken gedaan door te winnen van de koploper, waardoor er nog een piepkleine mogelijkheid is op een kampioenschap. Alles zal dus afhangen van de laatste thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen de nummer twee. Afgelopen vrijdag was de laatste ronde in de regionale seniorencompetitie. De aandacht ging die avond uit naar een spannende wedstrijd in

FOTO: ROB VAN GOGH

de derde klasse. In de poule waar Tanaka 5 in speelt zijn alle teams behoorlijk aan elkaar gewaagd getuige het verschil van slechts vijf punten tussen de nummers één en vijf voor aanvang van de laatste speelronde. Tanaka 5 trad aan tegen Belcrum 8, op dat moment nog koploper, met een achterstand van 4 punten. Alles was er dus aan gelegen om met minimaal 8-2 te winnen om zodoende Belcrum in de stand te passeren. Een lastige opgave want de uitwedstrijd werd nog met 7-3 verloren. Maar in een zinderende wedstrijd die bol stond van het spinnen en een behoorlijke dosis spanning waren het Pieter, Jeroen en Tuan die namens Tanaka met keihard knokken uiteindelijk als overwinnaars het strijdperk mochten verlaten met een 7-3 overwinning. Het was nu afwachten wat voor resultaten er in de andere poule wedstrijden werden behaald. Alles van een eerste plaats en kampioen tot en met een vijfde plaats en het spelen van een eventu-

ele degradatie wedstrijd zat er nog in. Uiteindelijk gingen zowel Hotak en ODT nog over Tanaka en Belcrum heen en bleven beiden met lege handen achter. Tanaka 5 eindigde het seizoen als vierde met slechts 2 punten achterstand op kampioen ODT. Tanaka 9 dat afgelopen voorjaar nog met overmacht kampioen geworden was in de 7e klasse, heeft het hele seizoen hopeloos onderaan gebungeld in de 6e klasse. Met een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand van 10 punten op de nummer vijf in hun poule leek zelfs een extra wedstrijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen niet haalbaar. Joyce, Sander en Ben moesten echter juist aantreden tegen de nummer vijf in Sint Annaland. Als de eerste wedstrijd verloren zou worden dan was rechtstreekse degradatie naar de 7e klasse een feit. Waar de tegenstander echter geen rekening mee had gehouden was dat de sterkste opstelling van Tanaka 9 geen enkele moeite had met hun Zeeuwse tegenstanders. De eerste enkelronde werd vlotjes afgewerkt en daarna was zelfs het dubbel een formaliteit voor de Tanakianen. De Tanakianen gingen zelfs geloven in een 10-0 overwinning, het moest niet gekker worden! Bij een 8-0 voorsprong struikelde Ben echter figuurlijk over zijn tegenstandster en was degradatie een feit. Het laatste punt was nog wel voor Tanaka 9, maar dat mocht dus niet meer baten. Aanstaande vrijdag is de finale van het seizoen in de Tanaka-hal. Er worden dan maar liefst 8 promotie/degradatie wedstrijden gespeeld door in totaal 16 teams. PAGINA 22

Op een koude maar vooral natte en drassige zondagochtend stond weer menig Achilles pupil en CD junior klaar voor een rondje bos crossen. Deze tweede ARWB cross werd gelopen in de bossen van Standaardbuiten. Bij de C junioren jongens was het alweer een één twee drietje de gebroeders Dirks Daan 1e, Stef 2e liepen een mooie tijd van 9min39 en 9min40. Op korte afstand volgde Koen van Duijnhoven hij werd knap derde door in de eindspurt nog snel een atleet in te halen, zijn tijd 10min03. De heren hebben de vorige cross qua uitslag gekopieerd naar deze cross, dit zegt veel voor de toekomst. Bij de B pupillen meisjes heeft Romy Forzong met een tijd van 5min11 deze keer de eerste plaats veroverd. Romy had zelfs nog een eindspurtje over om nog een paar heren in te halen. Bij de A pupillen jongens heeft stefan Mariën een mooie 3e plaats behaald. Rob Leungen zat er maar een seconde achter en eindigde op een mooie 5e plaats.

goed vertegenwoordigd, helaas op een paar categorieën na was er wel een of meerdere Achillianen vertegenwoordigd. We hopen dat voor de C-junioren meisjes de volgende keer ook vertegenwoordigd zullen zijn. Het programma van de ARWB crossen zijn dit jaar omgegooid qua indeling. De junioren starten nu eerst en we eindigen met de D-pupillen. Bij de C junioren was het vanaf het begin al vrij duidelijk en bij de finish was het een 1-2-drietje. Daan Dirkd 1, Stef Dirks 2 en Koen van Duijnhoven 3. Bij de B pupillen meisjes ging het voor Joyce Foesenek ook als een speer, zij finishte ook als eerste. Voor enkelen was dit de eerste keer een cross, bij Lalenur Kiliç was dit ook het geval. Zij eindigde op een mooie elfde plaats bij de A pupillen Meisjes. 16 december Achilles clubcross Pupillen en junioren: niet vergeten je op tijd in te schrijven via de site www.arvachilles.nl

Etten-Leurse biljartcompetitie KANNET-DDS 2 4-4 B. v. Helden-A. Kerstens 2-0 A. Bakker-J. Slijpen 0-2 A. Koevoets-G. Nijssen 0-2 J. Hermans-W. Brabers 2-0 DDS 1-VVK 0-8 A. Kerstens-P. Ribbens 0-2 J. Veraart-E. Hermans 0-2 K. Dekkers-E. v. Zundert 0-2 B. v. Bezouw-J. Hermans 0-2 OUWE BRUG-DDD 1 4-4 M. Lips-J. v. Oers 2-0 F. de Hesselle-M. Broeders 0-2 W. Avontuur-L. de Zwart 2-0 P. Brandt-H. Gielen 0-2 ZGR 3-ZGR 1 2-6 J. Thijs-J. Boeren 0-2 K. Kolijn-N. Hefti 0-2 I. Dorst-J. Bekkers 0-2 W. v. Brink-T. Mehagnoul 2-0 MM-BVR 1 6-2 R. v. Inge-J. Roovers 2-0 D. v/d Reepe-J. Engelen 2-0 K. v. Sundert-J. Kaptein 0-2 N. Brans-W. Hermans 2-0 DDD 2-DE SCHUIT 8-0 A. Jaspers-J. Baartse 2-0 J. Hermans-R. v/d Steen 2-0 E. Roeloffs-F. v. Huijgenvoort 2-0 M. Weterings-H. v. Huijgenvoort 2-0

ZGR 2-BBP 2-6 J. v. Dartel-H. Post 0-2 B. Oomen-R. Lauwen 0-2 J. Dijkstra-T. Aarts 0-2 H. Schreuder-A. Aarts 2-0 BVR 2-BSSL 0-8 F. Brok-A. v. Oers 0-2 A. Mouwen-C. Teunissen 0-2 W. Plasmeier-K. Schoenmakers 0-2 K. Roks-J. Krijnen 0-2 Stand: 1. DDD 2 57-39; 2. BSL 57-39; 3. ZGR 1 55-41; 4. MM 52-44; 5. KANNET 5046; 6. VVK 49-47; 7. DDD 1 47-49; 8. DDS 2 47-49; 9. BBP 47-49; 10. ZGR 2 47-49; 11. DDS 1 46-50; 12. BVR 2 46-50; 13. BVR 1 44-52; 14. OUWE BRUG 44-52; 15. DE SCHUIT 41-55; 16..ZGR 3 39-57 Programma Woensdag 28 november OUWE BRUG-KANNET BBP-BSL Donderdag 29 november DDD 2-DDS 1 MM-ZGR 3 Vrijdag 30 november BVR 1-ZGR 1 ZGR 2-BVR 2 Maandag 3 december KANNET-MM Dinsdag 4 december BSL-VVK DE SCHUIT-BBP DDS 1-ZGR 2

Roadrunners Etten-Leur viert 20 jarig bestaan ETTEN-LEUR - Op zaterdag 24 november vierden de leden het 20 jarig bestaan van hun vereniging. Op initiatief van Fer van Bergen en Michel Bego werd in het najaar van 1992 de vereniging opgericht. Een groot aantal leden met aanhang was gekomen om het 20 jarig bestaan te vieren. Onder de aanwezigen waren ook de oud-bestuursleden van het eerste uur. De eerste voorzitter Felix van Beek was daarvoor uit Leeuwarden naar Etten-Leur gekomen. Ook Bert Verhees en Hans Meesters waren aanwezig. Na het openingswoordje van voorzitter Marc Hoskens kon het feest beginnen. Hans Meesters las voor uit eigen werk waarbij hij zijn loopervaringen uit het verleden deelde met de toehoorders. Stephan van Ginneken trad op als quizmaster bij een quiz onder alle deelnemers. De in groepjes ingedeelde feestgangers moes-

ten een zestal vragen over Etten-Leur en over sportgebeurtenissen beantwoorden. Uiteindelijk bleek Ingrid Smienk de slimste van allen en mocht de jubileumtrofee in ontvangst nemen. Fer van Bergen liet zien een waardig molenaar te zijn en had zelfgemalen volkoren meel meegebracht. Om er zeker van te zijn dat de pannenkoeken goed zouden smaken bakte hij die zelf op een voortreffelijke manier. Ook de waarzegster was aanwezig om iedereen een geweldige toekomst te voorspellen. Door de organisatoren was gezorgd dat het de feestvierenden niet aan eten en drinken ontbrak. Op een groot scherm werden doorlopende foto’s van loopgebeurtenissen uit de 20 jarige historie getoond. Uit de gesprekken was op te maken dat ieder het geweldig naar de zin had. Het bestuur en de organisatoren kunnen terugzien op een geslaagde viering van dit heuglijke feit. Nu op naar de 25 jaar.


huidproblemen

Winterjas voor uw exoten

Een mooie olijfboom, vijgenboom of palm in uw tuin? Bescherm deze mediterrane pareltjes goed tegen vorstschade! Bij Jansen Hoveniers vindt u vanaf nu speciale winterjassen. Deze hoezen met ritssluiting voorkomen dat Koning Winter voor onaangename verrassingen zorgt. Kom bij ons langs en kies uit de diversen maten de meest geschikte winterhoes. Al verkrijgbaar vanaf € 9,95! Zo staat uw mediterrane boom er deze winter warmpjes bij. Kijk voor meer informatie op onze site.

Heeft u een droge, doffe, vale beschadigde of verdikte huid? Littekens, rimpels of verkleuringen? Neem dan contact op met onze schoonheidsspecialiste of huidtherapeute.

kortingscoupon

Advies of hulp bij de uitvoering nodig? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Met deze coupon krijgt u 20,- euro korting voor een complete Hannah-behandeling. Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Onbezorgd genieten. Jansen Hoveniers. www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

www.dermcentrum.nl - ADVERTORIAL -

Petit Spa Brilliant aanwinst voor ondernemend Zevenbergen ZEVENBERGEN - Sinds medio augustus is aan de Zuidhaven 31 in Zevenbergen Petit Spa Brilliant gevestigd. Deze salon voor schoonheidsverzorging en wellness biedt haar klanten vooral de mogelijkheid om een natuurlijke huidpeeling door Garra Rufa visjes te ervaren. In de tijd dat Sandra Schoones bij de klantenservice van Surplus werkte had zij reeds een schoonheidssalon aan huis. Maar de wens leefde om dit vanuit een zelfstandig bedrijf te gaan doen, reden waarom naar een geschikte locatie werd gezocht. Uiteindelijk kwam men terecht bij het leegstaande pand aan de Zuidhaven. Na het vervullen van de nodige formaliteiten begon voor echtgenoot Peter een grondige verbouwing, waar gedurende drie maanden alle vrije tijd, inclusief vakantie, in ging zitten. Huidschilfers Het resultaat is een moderne, fris ogende salon, met vele faciliteiten voor schoonheidsverzorging en wellness. Om te beginnen met de fish spa, die de grootste is in de omgeving en bestaat uit

drie hand- en zes voetfish spa’s. De fish spa’s zijn individueel, dus men hoeft de Garra Rufa visjes nooit met andere klanten te delen. De visjes zuigen de dode huidcellen en huidschilfers af van de opperhuid, maar laten daarbij de onderliggende huid met rust. Tijdens het verwijderen van de dode huid scheiden de visjes een enzym af, dat een vitaliserende uitwerking heeft op de onderliggende huid. Arrangement De beautysalon kent een dubbele uitvoering, waarbij de behandeling zowel individueel of in combinatie kan plaatsvinden. Verder biedt Petit Spa Brilliant een manicure- en pedicurestudio, spray tanning om op een veilige en snelle manier een egale bruine teint te krijgen, alsmede huidverbetering en definitieve ontharing via IPL (Intense Pulsed Light). Al deze behandelingen zijn uit te breiden met een arrangement, zoals high tea of lunch. Dochters Voor de werkzaamheden in de beautysalon kan Sandra

Schoones beschikken over een schoonheidsspecialiste als oproepkracht. Daarnaast assisteren haar dochters Sanne en Manon bij de diverse activiteiten. Zo verzorgt Sanne vanwege haar horecaopleiding bij de Rooi Pannen in Breda de arrangementen en begeleidt Manon hierbij de klanten, terwijl echtgenoot Peter zich onder meer bezighoudt met de verzorging van de vissen. Dit laatste omvat het regelmatig verversen van het water en schoonmaken van de filters. Leerbedrijf Petit Spa Brilliant is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) en is tevens een erkend leerbedrijf van de KOC Nederland, waartoe momenteel vier stagiaires voor hun opleiding in Zevenbergen zijn. De openingstijden zijn: maandag van 13.00 - 22.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 - 22.00 uur, zaterdag van 09.30 – 17.00 uur en zondag in overleg. Uitvoerige informatie is te vinden op onderstaande website.

Manon Schoones demonstreert de fish spa, geflankeerd door moeder Sandra en zus Sanne.

Petit Spa Brilliant, Zuidhaven 31, Zevenbergen. Telefoon 0168-85 26 82. Website: www.petitspabrilliant.nl

OOK DE SINT KOOPT BIJ EXPERT! Alléén op zaterdag 1 december

10% KORTING OP ALLE ESPRESSOAPPARATEN!*

Alléén op koopzondag 2 december

10% KORTING OP ALLE KLEIN HUISHOUDELIJKE APPARATUUR!*

Alle espressoapparaten,

30.- of 50.extra korting!

nu met

Nespresso Demodag Kom op zaterdag 1 december tussen 09.00 en 17.00 uur naar de Nespresso demodag en proef de verschillende smaken koffie. U komt toch ook?

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672 Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis *Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Kom snel naar onze winkel en profiteer mee!


sport

Eerste uitreiking Jan vd Enden Bokaal

Piet Heeren wint Marathon seizoen 2012

Wederom een geweldige avond met blije winnaars.

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend vond bij Pv de Eendracht de 33e prijsuitreiking van de Marathon plaats. DOOR JAN ROBBESON Sinds 1980 strijden de liefhebbers, om de diverse bekers die er te winnen zijn plus de talrijke naturaprijzen. Voor aanvang worden er van de 16 vluchten vanaf 450 km een tiental geselecteerd voor het Marathonkampioenschap, zijnde 4 dagfondvluchten voor de oude duiven, 2 overnachtvluchten en de 4 langste jonge duivenvluchten. Per vlucht waren er een vijftal naturaprijzen te verdienen, dus stond er een mooie prijzen tafel met 50 leuke naturaprijzen. Er zijn 5 wisselbokalen namelijk een beker voor de Duif kampioen oude duiven dagfond plus de Rini Riemens bokaal voor de eerste 2 getekenden met de meeste punten over

vier vluchten. Voor de Jonge duiven is er de Toekomst bokaal voor de bovenste 2 getekende over de 4 aangewezen vluchten en dit jaar werd voor de eerste keer de Jan vd Enden bokaal uitgereikt. Aan het begin van het seizoen toen er voor een nieuwe bokaal gekeken moest worden moest de commissie ook gelijk een nieuwe naam bedenken voor deze bokaal, kwam men al snel op het idee om deze de Jan vd Enden bokaal te gaan noemen, omdat Jan zich al ruim 40 jaar ingezet heeft voor de vereniging en talloze taken vervuld heeft, daarbij leek het een mooi idee om eens een prijs niet postuum naar iemand te vernoemen. Toen de commissie naar Jan ging om toestemming te vragen, was dan ook het eerste wat Jan zei “Ik ben toch nog niet dood”, maar was wel zichtbaar trots dat hij dit eerbetoon mocht mee maken.

De Toekomst bokkaal en het Duifkampioenschap waren een prooi voor Piet Heeren, die de Rini Riemens bokaal die steevast door mevr Riemens uitgereikt wordt, moest laten aan Jos Wevers, daarna was het de beurt aan Jan van de Enden om de naar hem vernoemde bokaal uit te reiken vergezeld van zijn kinderen en kleinkinderen werd hij eerst nog eens in het zonnetje gezet door Ad Peeters die even alle werk wat Jan in die veertig jaren voor de vereniging gedaan had de revue liet passeren en dat was niet mis. Daarna mocht Jan de Bokaal uitreiken aan Yvonne de Rooij die de eer had deze voor de eerste maal in de wacht te slepen. De Roubosbokaal had de fam de Rooij zich al toegeëigend, door deze 5 keer in de wacht te slepen en hebben nu weer een stap in de richting gezet door nu voor de eerste keer de Jan van de Enden bokaal mee naar huis te nemen. Tonproater De Teun nam het toen voor een half uurtje over en wist in die tijd veelvuldig de lachspieren los te krijgen. Ook de bonnenverkoop door Chr den Braber en het Rad waren de commissie goed gezind en nadat de 50 naturaprijzen van de dagklassementen uitgereikt waren was het tijd voor het huldigen van de kampioenen van de Marathon. Barry Nijssen reikte met hulp van Mevr Sprenkels de prijzen uit. De 3e plaats was voor Jan Robbeson, als 2e was geëindigd Ries van Zundert. De eerste plaats was voor Piet Heeren die nu voor de 4e keer de wisselbokaal in ontvangst mocht nemen, mocht het hem volgend jaar weer lukken, dan blijft deze zijn eigendom. 3 kristallen vazen, 3 medailles en 3 mooie natura prijzen vielen de overwinnaars ten deel. Ook de nummers 4 t/m 10 kregen nog een natura prijs plus mochten zij allen nog een zak duivenvoer mee naar huis nemen.

ELBC Basketbal ETTEN-LEUR - Op 24 november speelde ELBC U 14 in de Gong tegen de westbrabant Giants. Dit is altijd een geducht tegenstander. Het was een goede wedstrijd. Het eerste part werd toch met wat zenuwen gestart. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er stabieler gespeeld ELBC heeft heel de wedstrijd voorgestaan (17-10, 28-16, 32-47). De jongens van ELBC konden het laatste part goed benutten om nog verder uit te lopen tot de eindstand 64-38. Met name in

de laatste twee parten werd er heel goed samengespeeld en sterk verdedigd. Door soepel combinatiespel van Marnik, Toby en Sem die de bal uiteindelijk af maakte. Daar werd samenspel op de mat gelegd waar de coach Johan Hageman trots op kon zijn. Roy de Koning werd dit keer topscoorder van de wedstrijd. ELBC U 12-Blauw-Wit ELBC had een moeizame start deze wedstrijd tegen de Roosendaalse ploeg Er was veel balverlies en bij het rebounden werd

teveel ruimte aan Blauw-Wit gegeven. Hierdoor stond ELBC in de rust flink achter. In de tweede helft van de wedstrijd herpakte ELBC zich. Er werd feller gespeeld en beter verdedigd. Uiteindelijk was Blauw-Wit toch te sterk er werd er met 30-62 verloren. Het komende weekend zijn er alleen uitwedstrijden. Wilt u toch het basketballen niet missen, kijk dan op de site www. elbc.nl, voor informatie over trainingstijden en activiteiten.

ARV Achilles

Jac Beekers haalt podium bij NK Cross ETTEN-LEUR - Op zaterdag 24 november werd het NK Cross voor Masters verlopen in het bosgebied de Warande nabij de Universiteit van Tilburg. Alle oneffenheden waren in het rondje opgenomen en tevens waren er nog een drietal bomen neergelegd waar iedereen overheen moest. Dit NK Cross werd gehouden tijdens de Internationale loket.nl Warandeloop Tilburg. Tijdens het evenement was er een sterk deelnemersveld aanwezig in alle leeftijdsklassen. Alle deelnemers hadden zowel een borstnummer als een rugnummer waarop duidelijk de klasse was te herkennen. Hierdoor konden de toeschouwers langs de kant precies zien wie eerste liep in elke klasse.

Alle dames en de heren vanaf 50 jaar liepen een afstand van 5600 meter (3 ronden). De heren Masters t/m 49 jaar liepen een afstand van 7500 meter. Vanuit Achilles waren er 5 deelnemers aanwezig: Cia Smulders, José van der Linden, Jos Jochems, Kees Lazeroms en Jac Beekers. José van der Linden liep in de klasse dames 45+ en behaalde een 9e plaats met een tijd van 25:38 minuten. Cia Smulders werd in haar klasse zelfs 5e met een tijd van 28:47. Kees Lazeroms eindigde op een 10e plaats in de klasse heren 45+ met een tijd van 27:28. Kees heeft nu al plannen om in maart volgend jaar het NK halve marathon te gaan lopen omdat hij dan mag uitkomen in de klasse 50+. Jac Beekers, uitkomend

in de klasse 65+, kreeg na de eerste ronde van José en Cia te horen dat hij op een 4e plaats lag en dat de 3e man ongeveer 30 meter voor hem liep. In de 2e ronde kon hij dit gaatje dichtlopen en samen gingen hij en concurrent Rob Kruis als 3e en 4e de laatste ronde in. In deze ronde schoot Jac’s clubgenoot Jos Jochems hem te hulp. Hij nestelde zich op kop van het groepje om zodoende te proberen Rob Kruis te lossen, zodat de 3e plaats voor Jac kon worden veilig gesteld. Het lukte hen om de volger te lossen en zodoende kon Jac Beekers de 3e plaats op dit NK te behalen in een tijd van 24:40. Jos Jochems kwam voor hem over de finish in 24:38 en werd daarmee in zijn klasse 55+ uiteindelijk 29e. Opnieuw uitstekende prestaties van iedereen.

ARV Achilles Jongens succesvol op NK ETTEN-LEUR - Karsten Nefs en Rick Lambregts kwamen uit in de categorie jongens B junioren. In deze drukbezette en zware cross liepen beide junioren naar een mooie eindtijd en klassering toe. Karsten werd van het volledige deelnemersveld 50e en Rick bezette als 1e jaars B junior de 63e plek over all. Een mooi resultaat.

Bij de C junioren kwamen Daan Dirks, Stef Dirks en Koen van Duijnhoven in actie. Daan en Stef namen meteen een goede positie in, waarbij Daan iets meer voorin liep dan Stef. Stef liep het gat met Daan vervolgens in twee rondes dicht en zo liepen ze gezamenlijk naar de finish waarbij Daan van de Nederlanders de 7e plek opeiste en ook Stef in de top-tien kwam en de 9e plek innam.

Voor Koen verliep het NK cross teleurstellend. Ondanks een verkoudheid waren de eerste 3 ronden conform verwachting. In de vierde ronde kreeg Koen echter zodanig last van steken in zijn zij dat het tempo enorm vertraagde en er een mooie klassering niet meer inzat. Al met al een mooi NK cross en volgend jaar zijn deze Achilles junioren er ongetwijfeld weer bij. PAGINA 24

SC Unitas ‘30

Technische staf Unitas 3 toont de nieuwe outfit.

Programma zaterdag 1 december 16.30 Unitas’30 Zat.1-TSC 1 (zat) 12.30 Seolto 6 (zat)-Unitas’30 Zat.2 14.00 DSE 3 (zat)-Unitas’30 Zat.3 14.45 Unitas’30 Zat.4-Vrederust 4 (zat) 15.00 Bavel 4 (zat)-Unitas’30 Zat.5 14.30 Zeelandia Middelb. A1-Unitas’30 A1 13.00 Baronie A3-Unitas’30 A2 13.00 Beek Vooruit B1-Unitas’30 B1 12.45 Unitas’30 B2-Zwaluwe B1 14.30 BSC B4-Unitas’30 B3 11.15 Internos C1-Unitas’30 C1 12.45 Unitas’30 C2-Boeimeer C2 11.00 VVC’68 C1-Unitas’30 C3 10.30 Cluzona C3-Unitas’30 C4 15.00 Roosendaal C7-Unitas’30 C5 10.30 Baronie MB1-Unitas’30 MB1 12.30 Steenbergen MD1-Unitas’30 MD1 10.15 JEKA D2-Unitas’30 D1 11.00 Unitas’30 D2-The Gunners D1 9.30 Unitas’30 D3-Moerse Boys D2 11.15 Sprundel D2-Unitas’30 D4 9.00 Moerse Boys D3-Unitas’30 D5 9.30 Unitas’30 D6-TSC D4 10.00 Internos E1-Unitas’30 E1 9.30 Unitas’30 E2-Beek Vooruit E4 9.30 Groen Wit E2-Unitas’30 E3 8.45 Moerse Boys E1-Unitas’30 E4 9.00 Virtus E3-Unitas’30 E5 9.00 Virtus E4-Unitas’30 E7 10.00 Internos E8-Unitas’30 E9 9.30 Unitas’30 E11-Moerse Boys E2 9.30 Unitas’30 E12-Groen Wit E5 10.00 Virtus E6-Unitas’30 E13 9.30 Unitas’30 F1-Roosendaal F1 11.00 Unitas’30 F7-BSC F3 11.00 Unitas’30 ME1-Madese Boys ME1 Zondag 2 december 14.30 Unitas’30 Zon.1-METO 1 (zon) 12.00 Unitas’30 Zon.2-JEKA 3 (zon) 12.30 DVVC 3 (zon)-Unitas’30 Zon.3 10.00 WVV’67 3 (zon)-Unitas’30 Zon.4 10.00 Unitas’30 Zon.5-De Fendert 4 (zon) 10.00 SC Amstelwijck 4 (zon)-Unitas’30 Zon.6

14.30 JEKA 17 (zon)-Unitas’30 Zon.7 Unitas’30 D5 wint met 3-1 van Victoria’03 Na een echte kampioenswedstrijd waarin de spanning nog hoog opliep (zie verslag D5) werd Unitas’30 D5 verdiend kampioen en mocht gaan feestvieren met allemaal een mooie beker en heerlijke frietjes en drinken in de kantine. Namens het hele team D5 en de trainers Antonio, Alex en Jordy bedanken wij alle supporters die er luid en duidelijk waren deze dag, de vader van Job voor de bekers, de moeder van Luc voor de taartjes en het Unitas jeugdbestuur en Annie met het barteam voor de geweldige ambiance waarin we mochten genieten van ons kampioenschap. Een mooie uitdaging om ook de komende zomer weer op die biljarttafel te mogen staan met de voorjaarsbeker. Unitas’30 E5 wint met 4-0 van Sprundel “Waar was dat feestje, nou daar bij de E5 was dat feestje!” Tijdens het ploppen van de champagnekurken werd er op het veld flink gehost en gezongen door de jongens. Als laatste werd de kampioensvlag nog rond het hele veld gedragen. Er werd snel gedoucht want er wachtte een feestje in de kantine. Ondertussen werden de coaches -aangekleed en wel- even onder de douche gezet want belofte maakt schuld en…. natte kleren. Nadat iedereen weer opgefrist was, begon het feest in de kantine met friet, snoepzakken en drinken. En natuurlijk het luide K-K-kampioenen lied niet te vergeten terwijl het team letterlijk op de tafel stond te dansen. Dit gaan we niet snel vergeten.... en de grote vraag is of er ook een voorjaarsfeestje zal komen want het zal na de winterstop vast niet gemakkelijker worden.

Bridgeclub Tanaka Uitslag 22 november, groep A: 1. Wil Brouwers-Rietje Verschuren 69,17; 2. Francis Bruijns-Jenny Lauwerijssen 54,17; 3. Twink Le Poole-Nini Schager 51,67 Groep B: 1. Franka Hermus-Janny Helmink 60,00; 2. Wim v. Heusden-Kees v. Nijnatten 55,00; 3. Anny v. Rijckevorsel-

Riet v. Schilde 53,75 Wij spelen donderdagochtend om half 10. De contributie is laag. Men mag gratis proef komen spelen. Gezellige club. Wij kunnen nog enkele leden gebruiken. Voor informatie bel naar 0165503111.

Bridgeclub Sans Atout Wintercompetitie 3e ronde 4e zitting, 22 november, Lijn A: 1. John v. Zunderd & Henny Steens 64,58; 2. Corry Lens & Ine Vink 59,52; 3. Mini v.d. Tol & Pieter v.d. Tol 58,63. Lijn B: 1. Riet Rommens & Gerard Rommens 67,71; 2. An Braspenning & Jan Braspenning 63,19; 3. Margret Hoeboer & Ferry Koedam 55,90.

Lijn C: 1. Rian Melcherts & Mariëtte Sioen 59,72; 2. Mieke Beersma & Klaas Roorda 57,64; 3. Joke Staps & Ria Schrauwen 54,51 Lijn D: 1. Gonny v. Poppel & Adrie Roovers 63,33; 2. Tina Bogaars & An v. Rijckevorsel 60,00; 3. Janny v. Duuren & Angelos Karapanayotis 59,58. Voor info: www.bcsansatout.nl

Bridgeclub De Goede Luyden ETTEN-LEUR - De tweede competitieronde is afgelopen.

In de A-lijn werden Gerda en Ludo eerste met een gemiddelde score van 58,2%. Tweede werden Nini en Guidi met 56,2% en derde Elly en Jan met 52,3%. Uit de B-

lijn promoveren Bets en Cees met 55,8%, Peter en Joop met 54,4%, Riet en Ton met 52,6% en Michel en Cor met 52,5 % Uit st C-lijn promoveren Anneke en Hans met 57,7%, Mini en Pieter met 56,1%, Adri en Jacqueline met 55,0% en tenslotte Marianne en Pierre met 52,9%.


Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

LADYDIVA

INVESTEER NU WAARDEVOL IN UW WONING. MOOIE LEEFSERRES, KOZIJNEN & DEUREN IN KUNSTSTOF & ALUMINIUM, RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔ 30 jaar ervaring.

HAIR, NAIL and BEAUTY SALON

✔ Eigen ontwerp en studiedienst.

Wilt u ook mooi en lang haar hebben met de feestdagen??

✔ In kunststof en aluminium.

TIJDELIJKE AKTIE:

✔ Alles maatwerk door eigen produktie in Kalmthout.

Haarverlenging met Original So-cap hairextensions.

✔ Onze adviseurs komen vrijblijvend ter plaatse en bespreken met

100 hairextensions van 30 cm inclusief: inzetten.

u het ontwerp van uw tuinkamer of leefkeuken tot in de details.

DIT ALLES VOOR DE PRIJS VAN â‚Ź 159,00

✔ Onbeperkt qua vormgeving en ralkleuren.

KIJK SNEL OP: www.ladydiva.nl Of bel Tel: 076-8871443 / 06-44227222

✔ Wij verzorgen met gespecialiseerde vakmensen uw volledige renovatie of nieuwbouwproject.

U kunt bij LadyDiva ook terecht voor uw Wimperextensions, Acryl-nagels of Make-up. Aktie loopt tot 31-12-2012.

✔ 10 jaar waarborg.

HELP

✔ Wij vragen nooit voorschotten.

VAKMANNNEN BEZOEK ONZE SHOWROOM GEzocHt Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

033 - 456 79 20 www.devakman.info

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3

SERRES - KOZIJNEN - DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Br ass c h a a t s e s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 K a l mt h o u t B e l g i Í • Te l 0 0 3 2 3 6 6 6 5 7 8 6 • Fa x 0 0 3 2 3 6 6 6 4 4 4 1 www. b r u vo. b e

vliegen?

v.a. â‚Ź 48,- p/dag

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND

www.QualityCarRent.nl 076-5022267 / 06-53561726 • Poorten (ook automatisch) • IndustriÍle hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Bedrijfskleding, bedrukt of geborduurd?

Nelemans . . . G E W O O N A LT I J D G O E D

Heet haar nieuwe depothoudster Heet haar nieuwe depothoudster Heet haar depothoudster LA nieuwe - COUTURE

LA - COUTURE ZELFMAAKMODE LA - COUTURE ZELFMAAKMODE van Bergenplein 46 A ZELFMAAKMODE van Bergenplein ETTEN LEUR 46 A van Bergenplein - LEUR 46 A ETTEN 076 - 5032609 ETTEN LEUR 076 - 5032609 van harte welkom 076 - 5032609

en wenst haar welkom veel succes. van harte van harte en wenst haar welkom veel succes. Kolibrie staat al 50 jaar garant voor en wenst haar veel succes.

borduurpromotie mannenmode dartshop

0113-639760

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

Bussen te huur

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

overwinterende

rd!

snel geleve Gewoon bij u in de buurt en razend

Molenstraat 105 - Zundert - Tel. 076-5990171 - Fax 076-5990172 info@nelemans-zundert.nl Naslagwerken ������������������������������������������������₏ 1,00

Kwaliteit, Service Kolibrie staat al en 50 Betrouwbaarheid. jaar garant voor Kwaliteit, Service Kolibrie staat al en 50 Betrouwbaarheid. jaar garant voor Kwaliteit, Service en Betrouwbaarheid. St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.

Damespockets �����������������������������������������������₏ 0,10

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

Kinderboeken ������������������������������������������������₏ 0,10

vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Alle dvd’s �������������������������������������������������������₏ 0,40 Alle cd’s ���������������������������������������������������������₏ 0,25 Stoelen voor mensen

Stoelen voor mensen

Alle puzzels ���������������������������������������������������₏ 0,20 Knuffels����������������������� klein ₏ 0,10 ������ groot ₏ 0,25 Nieuwe doosjes paperclips en punaises �������₏ 0,10 Kandelaartjes en Waxinelichthoudertjes �������₏ 0,10

Vanaf nu een grote sortering Kerstartikelen!

Modestyliste zoekt kledingof accessoirewinkel om mee te ondernemen of over te nemen.

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje� Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209

Bel voor een gratis demo of www.fityx.nl proefplaatsing 0165-870209

Bel voor een www.fityx.nl gratis demo of proefplaatsing 0165-870209

www.fityx.nl

UW VAKMAN WOONT NET OVER DE GR ENS IN KALMTHO UT!

Voor reakties: shaida@xs4all.nl

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Klokkenmakerij

Inbreng gevraagd, van ĂŠĂŠn item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 18 en woensdag 19 december VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

KEES

De allergrootste luchtDruk schietsport +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW - sortering in De regio!!

 

In 4½ - 5.05 - 5½ - 6.35 mm. Geen limiet aan kogelsnelheid en geen vergunning vereist, wel legitimatie verplicht. Uiterst deskundige voorlichting, garantie en service. Uiteraard hebben we ook alle toebehoren voor de buks. Mogelijkheid voor proefschieten.

Zeer uitgebreide keuze in de merken: Anschutz, Diana, Gamo, Crosman, FX, Feinwerkbau, Theoben, BSA, Weihrauch, AirArms, Eser, Evanix, Falcon, CZ, Umarex, etc. En‌..wij hebben de GAMO ZOMBIE !! Reparatie en inruil mogelijk. Ook uw adres voor kruis- en handbogen, kijkers, lasers, koffers, wapenkasten, paintballwapens, duikflessen en hogedruk-pompen

Persluchtbuksen

(op druk brengen dmv duikfles of pomp)

Metaaldetectors Black-Bull en C-Scope In iedere prijsklasse volop keus.

Fenix en Mag-Lite zaklampen zeer grote licht opbrengst

Gasflessen en toebehoren oa voor uw terrasverwarming en kachel.

Sluban voor de kids: past op Lego, maar dan veel voordeliger en andere modellen oa leger en marine.

Oudejaarsavond is pas ouderwets compleet met VUURWERK van Kees, vanaf dit jaar extra grote opslagbunkers, dus een nog grotere sortering/voorraad !! Geen bestellijst nodig. Voor alledaagse en niet-alledaagse spullen waarvan u niet weet waar u het zou kunnen vinden gaat u natuurlijk eerst naar:

KEES Vierwindenstraat 26-28 Breda, 076-5140144 openingstijden: di/vr 10-18 uur, zat 10-17 uur, zo/ma/koopavond gesloten zie ook: www.kees-breda.nl


sport

ELKV/Flynth 1-SKV1

VV Internos

Competitie wordt zondag weer hervat werk een mooie opstelling kunnen maken en vinden we allemaal al aardig ons plekje. Welke coach zou er niet blij van worden, om je linkerzijde in te kunnen vullen met linksbenige spelers? Martijn, Luca en Ivar vormen samen de linkerkant. De middenas wordt gevormd door Jeffrey, Lars, Willem en Nick Vanaert. En op de rechterkant staan Sebastian, Nick van Nijnatten en Koen hun mannetje. Meshach, Marc en Gino zijn bijna overal inzetbaar en als sluitpost kunnen we altijd terugvallen op Jimmy, onze keeper. Met nog een aantal wedstrijden te gaan in de competitie en voor de beker begint de D4-trein steeds beter te lopen. We zullen er als team wel iedere wedstrijd moeten staan. Hou vol mannen en wie weet staan we later dit seizoen nogmaals in de krant.

Aanwijzingen van Piet voor de mini’s

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend oefende Internos tegen buurman DSE. Dat werd een ruime 4-0 overwinning. Komende zondag weer het echte werk in de competitie. In Hulst mag Internos het opnemen tegen HVV dat zich na een slechte seizoenstart aan het herpakken is. Internos heeft de punten hard nodig om in het spoor van koploper Zeelandia te blijven. Internos D5 De spelers van D5 moesten zaterdag 24 november uit spelen tegen Oudemolen. Het was mistig en het veld was blubberig. Na een paar goede reddingen van de keeper, Timo van Gelder, kwam de bal in de richting van de tegenstander. Door een mooie voorzet van Dave de Bruijn kon Soufian Dahoum scoren. In de eerste helft kwamen er nog meer goede aanvallen door Fjorre Oostinidie en Marijn Monden, maar helaas geen treffers. In de tweede helft kwamen er goede acties van Niels Horsten waardoor Soufian Dahoum nog twee keer kon scoren. Micha Drost maakt ook nog een doelpunt, maar dat werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de laatste tien minuten raakte onze beste speler, Mau-

rice Raats, geblesseerd. Daardoor kwam er een tegendoelpunt en raakten wij onze laatste man kwijt. Max Janssen, Bas Bastiaansen, Micha Drost en Dave de Bruijn moesten toen de aanvallen tegenhouden. Helaas hadden we geen reservespelers en speelden we met 10 tegen 11. Door de strijdlust van Elize Miquel kwamen er ook nog serieuze aanvallen van onze kant, maar er vielen verder geen doelpunten meer. Gelukkig klonk toen al snel het eindsignaal, want het waren moeizame minuten. We hadden gewonnen met 1-3!

Speculaas actie Zaterdag 1 december speculaas ophalen om uit te delen van 10.00 tot 14.00 uur in de kantine. Niet vergeten want dit is de laatste mogelijkheid. Oproep aan alle leiders en trainers a.u.b. uitslagen geven.

Internos D4 Internos D4 heeft een bliksemstart gemaakt. Samen met Rood-Wit staat Internos met 15 punten op een gedeelde 1e plaats in de competitie. Van de 11 wedstrijden die we hebben gespeeld hebben we er 1 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren. De rest hebben we vol overtuiging met een overwinning kunnen afsluiten. Knap hoor! Het is altijd maar afwachten hoe het balletje gaat rollen. Een nieuwe teamsamenstelling en op een groot veld spelen met andere spelregels, het valt allemaal niet mee. Gelukkig hebben we met wat puzzel-

De vijfjarige Niels gaat tijdens het speelkwartier naar het toilet. Toen hij terug wilde naar het schoolplein hielden kinderen de stalen deur voor hem dicht. Tijdens ine Dilven het gestoei id@ak-advocaten.eu sectie letselschaderecht v e r b r i j z e l d e Niels zijn pink tussen de deur. Kunt u de school voor dit ongeval aansprakelijk stellen of is het een kwestie van pech?

PC Conordia Florebit ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend mochten onze dressuurruiters weer naar Oud Gastel voor de selectiewedstrijd. Zaterdag begon vroeg voor de klasse D-B maar dat maakte voor Joy Kars en haar Victor niets uit ze behaalde in de 1e proef de 5de prijs met 189 punten en haar tweede rondje ging nog beter hier voor Joy de 2de prijs met 199 punten. In de klasse C-B 2de proef ging de 1e prijs naar Femke Braat met Rinka 199 punten.

De klasse B-L1 2de proef ook voor Esmee Hoek met Kitty een 1e prijs 197 punten en in de klasse C-L2 twee keer de 1e prijs voor Cassandrah Mulders met Wiske. Op zondag hadden we maar 1 prijswinnaar en dat was Alice van Oers met Miss Montana klasse C-Z2 haar 2de proef was goed voor de 1e prijs. Jessie Terloo is met haar Ravel zondag nog afgereisd naar Houten om daar nog een mooi springparcours rond te rijden en dit leverde in het progressief een mooie 4de prijs op. Allemaal proficiat.

HSV De Kleine Voorn ETTEN-LEUR - Zaterdag 24 november kwamen 29 vissers vol goede hoop naar Café Roeloffs om in te schrijven voor de tweede winterwedstrijd. Na de loting gingen er twee mensen met een grote glimlach naar de waterkant. Bart Klep had nr. 5 geloot, de stek waar de laatste week dagelijks omstreeks 5 kilo was gevangen. Ook Gerrit Lambregts ging met kopnummer 35 naar buiten om zijn nieuwe viskist uit te proberen en met de intentie een “1” te vissen in zijn vak. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat hij zijn nieuwe viskist had gebruikt als een luie fauteuil, want net als de overige negenentwintig deelnemers ving ook Gerrit niet één vis. Volgens mij is dit fenomeen in de tijd dat wij nog visten in Lage Zwaluwe en de Rooie Vaart een enkele keer voorgekomen maar in de Leurse Haven was, sinds er vanaf 1930 wedstrijden worden gevist, het de eerste keer dat alle deelnemers met lege handen naar huis konden. Natuurlijk wisten diverse deskundigen re-

denen te bedenken voor de slechte vangsten. Zo meende de een dat de viscositeit van het water de reden was. Volgens een ander was het te mistig en een derde dacht dat het de luchtdruk was. De opmerking van een visser, dat na het onderzoek van afgelopen woensdag in de Zandwiel de mensen van Sportvisserij Nederland stiekem met een net door de zwaaikom zijn gegaan en deze leeg hebben gevist, was wel de beste. Bewonderenswaardig was dat tot het eind van de wedstrijd er maar enkele mensen de hoop hadden opgegeven een visje naar boven te halen en alsnog de dagprijs te winnen. Deze prijs zal nu bij de eerstvolgende wedstrijd worden verloot onder de 29 deelnemers. Na overleg tussen bestuur en wedstrijdcommissie, is er besloten om alle deelnemers een “1” te geven. Zaterdag 8 december vissen de wij de volgende wedstrijd. Inschrijven tot 12.30 uur in café zaal Roeloffs. Vissen van 13.15 tot 15.45 uur.

ZOrgplicht schOlen

Uiteraard moeten kinderen kunnen spelen en ravotten. Hoe goed u of de school probeert uw kind te beschermen, er gaat weleens wat mis. Voor een school geldt echter dat zij zich extra moeten inspannen om ongelukken te voorkomen. Kinderen brengen veel uren door op school en de zorg voor uw kind geeft u dan uit handen. Dat brengt verplichtingen voor de school met zich mee, de zogeheten ‘zorgplicht’ . Op basis van de zorgplicht moet een school er méér aan doen om ongelukken te voorkomen, dan bijvoorbeeld de moeder van het vriendje waar uw kind een keer gaat spelen. Het is tenslotte een pedagogisch deskundige organisatie. Er moet bijvoorbeeld voldoende toezicht worden gehouden tijdens het speelkwartier. De vraag is daarnaast of een jong kind zonder begeleiding de school in mag om naar het toilet te gaan. Tot slot kan de vraag worden gesteld of de stalen toegangsdeur voldoet aan de veiligheidseisen die gesteld mogen worden. Was de deur voorzien van deurstoppers etc.? Een school moet alle risico’ s inventariseren en daarop inspelen. Gebouwen moeten veilig worden ingericht en activiteiten dienen goed begeleid te worden. De ouders van Niels hebben een goede kans de school met succes aan te spreken.

tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

076-502 20 80

PAGINA 26 Ondernemingsrecht • Letselschaderecht • Vastgoedrecht • Familierecht • Arbeidsrecht • Strafrecht Bredaseweg 161

4872 LA Etten-Leur

T. 076 502 20 80

info@ak-advocaten.eu

www.ak-advocaten.eu

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen SKV op het schema en met vol enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut wist Alex Heeren een kort schot te scoren, waardoor ELKV de stand in hun voordeel wist te brengen. Vlak daarna wist ook SKV te scoren en kwamen we op een gelijke stand. Na een paar minuten scoorde Annemieke Robbeson een mooi afstandsschot, maar jammer genoeg kreeg SKV een strafworp mee die ze wisten te benutten. Tot zover dus nog steeds een gelijke stand. Ook Alex Heeren kreeg een strafworp mee die hij erin gooide en zo kwamen we weer even op een voorsprong. De tegenstander kwam helaas gelijk met een reactie hierop en de beide ploegen gingen weer gelijk op. Ditzelfde principe herhaalde zich na een goede doorloopbal van René van der Meulen, waarna de stand op 4-4 kwam. Hierna wist SKV opnieuw te scoren waardoor ELKV wat harder aan de bak moest om de kleine achterstand in te halen. Marianne van de Linde zorgde er met een schot voor dat we wederom gelijk kwamen te staan. Helaas hebben we het vlak voor de rust niet dicht kunnen houden, en de tegenstander wist uit te lopen naar een stand van 5-7, waarmee we dus ook de rust in gingen. Na de rust zette SKV de lijn van voor de rust weer gewoon door en ze kwamen al snel op vier doelpunten voorsprong. Ook op de schoten van René van der Meulen en Rebecca Kammeraat hadden ze een antwoord en al snel leek het onmogelijk om de achterstand in te halen. Christian

van der Linden was het hier echter niet mee eens en scoorde twee prachtige schoten waardoor ELKV weer het vertrouwen kreeg. SKV wist nog een keer te scoren waardoor we op een stand kwamen van 9-12. Marianne vd Linde maakte het laatste doelpunt voordat het eindsignaal klonk. Jammer, maar helaas konden we deze keer de punten niet in Etten-Leur houden, maar het was zeker een wedstrijd waar we veel van kunnen leren. Uitslagen ELKV/Flynth 1-SKV 1 10-12 ELKV/Flynth dames 1-Vessem 1 5-10 ELKV/Flynth 2-Velox 5 8-13 Korbatjo B1-ELKV/Flynth B1 8-4 Emergo E1-ELKV/Flynth E1 4-1 Programma zaterdag 1 december 09.00 ELKV/Flynth E1-Ten Donck E1 09.00 ELKV/Flynth F1-Keep Fit ’70 F1 10.00 ELKV/Flynth D1-Juliana D1 11.00 ELKV/Flynth B1-Juliana B1 14.15 VIOS C1-ELKV/Flynth C1 Zondag 2 december 10.00 Eureka 3-ELKV/Flynth 2 12.20 Eureka 1-ELKV/Flynth 1 13.00 Tovido 1-ELKV/Flynth dames 1 Voor meer informatie over onze vereniging, zie www.elkv.nl

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Staunton: Belangrijk Schaaknieuws ETTEN-LEUR - In verband met andere activiteiten in het Turfschip spelen wij op 7 december en 14 december in D’n Drempel, Halewijnstraat 47 in Etten-Leur. Heeft u nog vragen/opmerkingen, deze kunt mailen naar stauntonettenleur@gmail. com

Michèle Brouwer plaatst zich met Team niveau 3 ETTEN-LEUR - In sporthal De Smeltkroes in Maarheeze vond in het weekend van 24 en 25 november de kwalificatie plaats voor het NK Teams turnen, dat op 8 december in Alphen a/d Rijn zal worden gehouden. Dynamo Roosendaal had zich voor de kwalificatie ingeschreven met twee teams, een team niveau 2 en een team niveau 3. Per team mogen er dan vier turnsters uitkomen op een toestel en de beste drie punten tellen mee voor het teamresultaat. Michèle Brouwer maakte samen met vier andere turnsters – Dominique Choufoer, Noortje Brekelmans, Joleine van Es en Elyne Bickel – deel uit van Team niveau 3, een niveau hoger dan dat zij eigenlijk gaat turnen dit seizoen en twee niveaus hoger tov vorig seizoen. Zij kwam uit op de toestellen vloer, brug en balk. Op vloer draaide Michèle een mooie oefening, die niet alleen door de jury hoog beoordeeld werd maar ook bij het aanwezige publiek erg in de smaak viel. Een groot applaus en oh’s en ah’s vielen haar ten deel. Met het team behaalde zij een score van 37,200 pnt. en stond het op een tweede plaats. Vervolgens naar sprong. Binnen het team zaten drie goede springsters en met een teamscore van 37,500 pnt. klom Team niveau 3 naar de eerste plaats, een plaats die het niet meer zou afgeven. Op naar brug. Helaas voor Michèle wilden de handstanden niet lukken waardoor het punt laag uit kwam. Team niveau 3 stond er echter als een team! De drie andere turnsters zetten prima scores neer en met

Michèle, enige Etten Leurse turnster uit team niveau 2.

een teamscore van 34,850 pnt. vergrootte het team zijn voorsprong op de nummer 2. Het laatste toestel was balk. Daar zette Michèle een prima oefening neer, het eerste punt binnen het team en het tweede punt over alle 7 teams. Met een puntentotaal van 143,950 pnt eindigde Team niveau 3 dus op een eerste plaats, waarbij het de nummer 2 met maar liefst 6,550 pnt verschil achter zich liet. Dames, super gedaan en heel veel succes tijdens de finale.


uitgaan advertentie de bode maandmenu december.pdf

23-11-2012

16:59:41

rse Nu ook divhete wildgerec n

Brasserie De Turfvaert Je bent van harte welkom!

Maandmenu december

Een menu vol verrassingen van onze chef. Voor de echte genieters voorzien van een extra tussengerecht.

M

Voorgerecht (keuze uit vlees of vis)

****

Y

Tussengerecht

CM

****

MY

CY

Keuze menu maand december

of Gegrilde kipfilet gevuld met roomkaas en honing * Garnalenkroketjes met citroenmayonaise of of Gepaneerde scholfilet met rivierkreeftjes en kaassaus Saucisson sec carré camembert **** Keuzemenu heerlijke franse salamimaand flinterdun gesneden Kruidencake met amandel speculaasijs en slagroom metaugustus een vleugje camembert of Koffie of Thee / met likeur €.2.00 extra * of Kerriepasteitje Carpaccio van tonijn pasteitje met ragout van kerrie, kip, of prei en paddenstoelen Gevulde champignons ** AANBIEDING Soepje met gehakt en naar oudekeuze kaas Woensdag en donderdag of *** Jagerschnitzel met jagersaus, champignons en uien €. 22.95 ham met meloen ** Soepje naar keuze Woensdag en Donderdag AANBIEDING *** Bourgondisch Tafelen voor € 22,95 p.p. Gegrilde kipfilet Met een ananas chilisaus brasserie Vrijdag AANBIEDING of gebakken zalmforelfilet met preisaus Nu ook Grillarrangement en Nieuwe historie... of Bourgondisch Tafelen voor € 27,95 p.p. Nu nog meer variatie bij het Wapen van Nassau varkensoester met Bourgondische jus in Rucphen! U heeft tegenwoordig ook de keus Nu nog meer variatie bij het Wapen van Nassau in Rucphen! Vanaf juli 2012 uzelf te laten verwennen **** in onze nieuwe brasserie. Zaterdag en Zondag AANBIEDING heeft u ook de keus uzelf te laten verwennen in onze nieuwe brasserie. gedompeld in ontvangen chocolade HennyAardbeien en Frank zullen u zeer gastvrij in Henny en Frank zullen gastvrij ontvangen u van de sfeer zoals u van gewend bent. in de sfeer zoals Grillarrangement Metonsijsfamiliebedrijf enu zeer slagroom voor € 27,95 p.p. ons familiebedrijf gewend bent. Heerlijk tafelen staat bij ons hoog in het Heerlijk tafelen staat bij ons hoog in het vaandel. Of vaandel. U heeft de keus uit 3 overheerlijke arrangementen. U heeft de keus uit 3 overheerlijke arrangementen. Koffie of thee Donderdag en Zondag AANBIEDING Met likeur € 2.00 extra NIEUWJAARSDAG GEOPEND vanaf 17.00 uur voor € 21,50 p.p. High Tea Grillarrangement voor € 27,95 High Tea Grill buffetp.p. € 23.50 Aanbiedingen niet van toepassing op feestdagen

Hooferechten Feestelijk 4-gangen surprisemenu

C

Julianastraat 1 | 4715 AT Rucphen T (0165) 34 22 11 ‫ ׀‬W www.wapenvannassau.nl

Hoofdgerecht (keuze uit vlees of vis)

****

CMY

K

Nagerecht

€ 26,75 n! e r e v r e s e r n e Vooraf ev Meer informatie? Kijk even op www.deturfvaert.nl Brasserie De Turfvaert - Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

rasserie de Turfvaert Binnen en buiten spelen in

een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

€. 26.95

Nieuw

Nieuwe historie...

Aanbieding

Lekker theeleuten

U heeft onbeperkt de keus uit een

en bijkletsen met Julianastraat 1a |combinatie gerechten vlees, 34 09 99 | F (0165) 34 44 4715 AT van Rucphen | Tmet (0165) Woensdag enE donderdag elkaar en heerlijk vis en groenten. U begint met brasserie@wapenvannassau.nl | een W www.wapenvannassau.nl

€ 19.95 genieten van diverse lekkernijen. Woensdag t/m zondag vanaf 13.00 tot 16.30 uur. Reservering gewenst

21.50

Bourgondisch tafelen Gezellig en sfeervol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit alles op een zeer gezonde manier zonder ZEELANDHALLEN vetten of olie. Inclusief soepbuffet en* nagerecht naar keuze. Woensdag t/m vrijdag

heerlijk luxe soepbuffet waarna onze koks u verwennen met heerlijke hoofdgerechten. U eindigt met een nagerecht om uw vingers bij af te likken. Zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ 95

27.

gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’

9-16.30 uur

27.95

vanaf 17.00 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

0165 342478

Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | F (0165) 34 44 66 E brasserie@wapenvannassau.nl | W www.wapenvannassau.nl Geert, deelnemer vakantiereizen Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Spirituele Beurs Rucphen

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl presenteert donderdag 13 december

DE WISSEL Café-Restaurant-Zaal

66

muziekkwis

20.00

O.l.v. Jeroen, Ad en Merlijn. Opgave beperkt.

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

8 dec. 2012 : 10.30 uur Gasterij de Posthoorn

Info www.suijkerbuijk.nu

LAURENS en JOSINE OSSE

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenu juli/augustus Maandmenu December € 20,95 • Eetcafé • Restaurant • EEtcafé € 20,95 • Zalen met grote tuin Wildpasteitje • REstauRant Cocktail Hawaï *** •• Terras ZalEn mEt gRotE tuin *** Kop Champignonsoep Kop champignonsoep •BEIdE tERRas ***

KERsTdagEn v.a. 28 juli zijn we weer normaal geopend gEopEnd!

Varkenshaas *** medaillons, Gebakken zalmfilet met garni stroganoffsaus, garni *** *** Aardbeienbavarois Roomijs aardbeien slagroom

buf ff et tt te en, n, ook ook aan aan h hu is! bu fe u is!

Feestelijk Kerstbuffet met een speciaal Kinderkerstbuffet bij Het Turfschip.

Feestelijk Kerstbuffet met een speciaal Kinderkerstbuffet bij Het Turfschip.

Oberhausen 8, 13, 15, 20 dec. Dusseldorf 8, 13, 15 dec. Keulen 8, 13, 15, 20 dec Brugge 8, 11, 15 dec. Zwarte Markt Beverwijk 22 dec.

€ 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00

Maastricht € 25,00 11 dec. Valkenburg € 25,00 11 dec. 2 dgn Londen € 99,50 8 t/m 9 dec & 15 t/m 16 dec. Inclusief vervoer en overnachting met ontbijt 2 dgn Disneyland & Parijs € 116,50 27 t/m 28 december Inclusief vervoer, overnachting met ontbijt en entree Disneyland

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Tel:0165-342351 E-mail: info@muysreizen.nl

December de heerlijkste periode van het jaar. Een maand waarin we ons inspannen om alle festiviteiten te laten slagen en hierna nog erg lang op

terug kijken. Het ware kerstgevoel beleeft u in Het Turfschip. Net als vorig jaar staat Het Turfschip rond de feestdagen in het teken van gezelligheid December de heerlijkste periode van het jaar. Een maand waarin we ons inspannen om alle festiviteiten te laten slagen en hierna nog erg lang op en sfeer. Geniet met familie, vrienden en kennissen van een gezellige middag met ons Kerstbuffet op 1ste en/of 2de Kerstdag. terug kijken. Het ware kerstgevoel beleeft u in Het Turfschip. Net als vorig jaar staat Het Turfschip rond de feestdagen in het teken van gezelligheid Voor beide Kerstdagen hebben wij eenen uitgebreid buffet waar middag u voortreffelijk kunt genieten zodat kerst echt Kerst is. Dit jaar en sfeer. Geniet met familie, vrienden kennissen van gemaakt een gezellige met onsvan Kerstbuffet op 1ste en/of 2de ook Kerstdag. hebben we speciaal voor de kinderen een heus Kinderkerstbuffet samengesteld. Eet smakelijk!

Voor beide Kerstdagen hebben wij tot eenspeelparadijs uitgebreid buffet waarEru zal voortreffelijk van kunt genieten zodat kerst knutselspulletjes ook echt Kerst is.enDiteen jaardvdHet Achterschip wordt omgetoverd voorgemaakt de kinderen. o.a. een springkussen zijn, kleurplaten, hoek met hebben wefatboys. speciaal voor de kinderen een heus Kinderkerstbuffet samengesteld. Eet smakelijk! De kosten voor het Kerstbuffet inclusief welkomstdrankje, koffie en thee zijn € 44,50 per persoon. Het Kinderkerstbuffet (voor kinderen van 4 tot en

Het Achterschip wordt omgetoverd tot speelparadijs voor de kinderen. Er zal o.a. een springkussen zijn, kleurplaten, knutselspulletjes en een dvdmet 12 jaar) inclusief ranja kost € 17,50 per kind. Kinderen tot 4 jaar eten gratis mee. hoek met fatboys. De kosten voor het Kerstbuffet inclusief welkomstdrankje, koffie en thee zijn € 44,50 per persoon. Het Kinderkerstbuffet (voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar) inclusief ranja kost € 17,50 per kind. Kinderen tot 4 jaar eten gratis mee. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

T. 076 501 31 45 E. receptie@hetturfschip.com I. www.hetturfschip.com

T. 076 501 31 45


bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 

 t/m  febr. 20 febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa t2010  15 t/m 2012 dec. okt. t/m 114maar nov. t/m ie 26 sept. ract13 ge Winte meractie: VroeVoorj Nazo

Enorm herfstvoordeel op een

nieuwe Corsa bij VRIENS Opel   

  â‚Ź â‚Ź     

  

 â‚Ź    â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź Profiteer nu nog van bijna â‚Ź 700,BPM voordeel t.o.v. 2013!

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  ! !  

   #!   " ! !  

    "  ! #! !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "      "     "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! ! tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van !  " pijnklachten. ! %% ! bovengenoemde tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde pijnklachten. #   !  bovengenoemde Deze kunnen metpijnklachten. chiropractie #  met  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " # snel  chiropractie  vaak en pijnloos worden Deze kunnen met ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! verholpen. ! verholpen.

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag snel  " ! klachten en pijnloos kunnen worden t/m vrijdag verholpen, worden t/m vrijdag verholpen,  " ! worden worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen 15 maart verholpen, 2008 vrijblijvende 114 oktober 2010 " december 2012 vrijblijvende rugen maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde rug60,-. dit tot een " van !  15,  vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor ter waarde " !  15,  vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk #  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 aan de Oude Bredaseweg 36a, !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   aan de Oude Bredaseweg 36a,   

 chiropractie_brabant@msn.com Tel. 076-5023574

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com Kozijnen Serres Schuifpuien overkappingen Nieuwbouw Renovatie • • • • • •

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

Corsa 3drs 1.2 16v Corsa 5drs 1.4 16v Anniversary Edition Anniversary Edition â‚Ź 16.095,-

Normaal:

NU VOOR: â‚Ź 11.995,-

Uw Vriens herfstvoordeel

Normaal:

â‚Ź 17.695,-

NU VOOR: â‚Ź 13.995,-

Uw Vriens herfstvoordeel

â‚Ź 4.100,- â‚Ź 3.700,* aanbiedingen mits uit voorraad leverbaar leverbaar, exclusief excclus clusief kosten rijklaarmaken Corsa (â‚Ź 733,25). 733 25) Registratie in 2012. Actie niet in combinatie met eventuele andere acties.

Kijk voor al onze overige aanbiedingen op:

www.vriensopel.nl

Minervum i 7001A, Breda d - (076) ( ) 5877 950 Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652

www.vriensopel.nl

portretfoto’s

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur

- Onderhoud - Contracten - Vervanging

Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

SNELLE SERVICE

OPEN DAG ZATERDAG 1 DECEMBER Van 10.00 – 17.00 uur

AANBIEDING

IMPORTEUR IN HAARDEN & KACHELS

Heren Pantalons

!! TOPMERKEN TEGEN BODEMPRIJZEN !!

nu 20%

Gashaarden – Houtkachels – Inbouwcassettes – Liftdeurhaarden Bezoekadres : Penningweg 4, Etten-Leur ,Tel: 06 13 26 31 68

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

KORTING Corduroy, Terlenka, Klassiek, Dress Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

Dealer van bekende merken Ook voor al uw lucht verwarming!

Munnikenheiweg 26 - Etten-Leur - Tel. 076 - 5012496

www.peeterstenkley.nl

• Technisch Installatiebedrijf • Centrale Verwarming • Airconditioning • Loodgieterij • Onderhoud


JAMMER DAT JE EENMAAL

BINNEN DE BUITENKANT NIET MEER ZIET 14% BIJTELLING & GÉÉN WEGENBELASTING NIEUWE MOTOR 3,2L/100KM 5 STERREN EURONCAP MULTIMEDIA SCHERM MET NAVIGATIE

VANAF € 13.990,EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN à € 855,-

WWW.INDUMIJ.NL

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

JE HERINNERT JE ALTIJD DE EERSTE KEER. DE NIEUWE RENAULT CLIO.

AUTO INDUMIJ

RENAULT EXPERIENCE CENTER OOSTERHOUT RENAULT EXPERIENCE CENTER ETTEN-LEUR

DE BOEDINGEN 19 ECUSTRAAT 5

TEL. (0162) 43 14 50 TEL. (076) 503 93 00

De nieuwe Renault Clio vanaf € 13.990,-. De genoemde vanafprijs is inclusief BTW en BPM. Exclusief kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en leges. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. en 12 jr. plaatwerkgarantie. Rentewijzigingen, drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van daadwerkelijk geleverde auto. Voor meer informatie: bel gratis 0800-0303, kijk op renault.nl of raadpleeg uw Renault-dealer. Min./max. verbruik getoonde modellen: 3,0-5,5 l/100 km. Resp. 33,3-18,2 km /l. CO 2 83-104 g/km.

Van Tilburg-Bastianen maakt schoon schip voor 2013 en daar profiteert u van! MIS DIT NIET!

OCCASIONSHOW VAN HET JAAR! 1.500, DÉ VOLKSWAGEN EN AUDI SUPERSHOW!

INRUEXTRA ILBON

US!

wel €

3.500

tot

,-

BOVE NOP A KOER NWB/BOV SLIJS * AG T *

29

DONDERDAG

NOVEMBER SHOWTIJDEN: 09.00 - 18.00 UUR

30

01

(KOOP)ZONDAG

SHOWTIJDEN: 09.00 - 20.00 UUR

SHOWTIJDEN: 09.00 - 17.00 UUR

SHOWTIJDEN: 12.00 - 17.00 UUR

VRIJDAG

NOVEMBER

ZATERDAG

DECEMBER

02 DECEMBER

Locatie Occasionshow: TB Occasion Center - Industrieterrein Vosdonk - Ecustraat 27 - 4879 NP Etten-Leur WWW.TB-OCCASIONCENTER.NL

VRAA

G NA

AR D

E VOO

RWA

ARDE

• Alle occasions €500,tot €2.500,- afgewaardeerd • Altijd weekendje N

weg bij aankoop occasion! • Vermaak voor de

kinderen!

• GRATIS taxatie! • GRATIS eten en drinken!


Hoezo Armoede

Themaweek bij Voedselbank Etten-Leur zijn om een stichting draaiende te houden niet mag onderschatten, zijn de gulle gevers van voedsel toch het allerbelangrijkst. Zonder hun hulp staat Stichting Voedselbank Etten-Leur met lege handen en kunnen zij de cliënten niet helpen. Het aantal aanvragen stijgt. Dat zal niemand verbazen. Dat de toevoer dit niet doet, evenmin. Hulp is echter harder nodig dan ooit tevoren.

ETTEN-LEUR - Tot 3 december is de themaweek ‘Hoezo Armoede’. Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij De Voedselbank in EttenLeur. Het einde van het jaar is voor veel mensen een reden om wat extra’s te doen voor de minder bedeelde medemens. Een tweetal horecaondernemingen heeft speciale decemberdagen voor de cliënten van de voedselbank georganiseerd. Ook zijn er diverse bedrijven en instanties die intern een inzameling houden waarvan de Voedselbank de opbrengst krijgt, iets waarvoor de stichting uiteraard heel dankbaar is. Binnenkort wordt de jaarlijkse kerstactie gehouden. Op 14 en 15 december wordt in diverse supermarkten het winkelend publiek verzocht iets extra’s te kopen voor De Voed-

selbank. Lijstjes met producten waaraan grote behoefte is, worden dan uitgedeeld, door leden van verschillende clubs en verenigingen. De bestelbus van de Voedselbank heeft een metamorfose ondergaan. Het nieuwe logo van Voedselbank EttenLeur prijkt er nu op en ook de namen van twee nieuwe sponsors. Garage Tangeman neemt in de toekomst het onderhoud van de bestelbus voor zijn rekening en TargetStandbouw zorgde voor de belettering van de bus. Het logo was een cadeautje van een anonieme graficus. De statuten waren gedateerd en een vriendelijk notarissenteam heeft ons ‘om niet’ geholpen met het samenstellen en vastleggen van nieuwe statuten. Aan een nieuwe website wordt gewerkt, ook dat gaat de stichting niets kosten, dit gebeurt in het kader van een schoolproject. Hoewel men de vele aspecten die nodig

a.s. vrijdag van 18-21 uur

X-Mass shopping night

25%* KORTING op het gehele Kerstassortiment

Zondag 2, 9 en 16 december open 11-17 uur verkoop echte Kerstbomen start zaterdag a.s. * zie de uitzonderingen bij de ingang. Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512 www.tuincentrumdebont.nl

Open: ma 11.00-17.30 u • di t/m do 9.30-17.30 u • vr 9.30-20.00 u • za 9.00-17.00 u

Indoor trekker-trek in Stal ‘t Sander

ETTEN-LEUR - Op zondag 30 december vindt voor de zesde keer een indoor trekker-trek wedstrijd plaats in de manege van “Stal ’t Sander”. In de manege wordt de wedstrijd verreden op een kortere baan dan gebruikelijk is en de manege is speciaal voorzien van een rookafzuiging.

dagavond 30 november tussen 20.00 en 21.30 uur ingeschreven worden in de kantine van Stal ’t Sander aan Het Sander 13. Om het inschrijven gemakkelijk te maken kun je een inschrijfformulier downloaden op www.indoorettenleur.nl. Er kan slechts een beperkt aantal tractoren ingeschreven worden, dus ben er op tijd bij.

Er zal gestreden worden in diverse klassen verdeeld in landbouw tractoren en sport tractoren. Deze laatste zijn opgevoerde tractoren die wat vermogen betreft weer verdeeld zijn in agri-, hypro- en megasport (voor meer info hierover zie www.hypropullers.nl). Natuurlijk wordt er ook aan de kinderen gedacht want voor hen is er weer een trap-trekker-trek wedstrijd. Kinderen die mee willen doen mogen zelf hun traptrekker meebrengen. Voor de landbouwklassen kan er op vrij-

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, pastorie.lambertus@ hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.0010.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Jaarlijkse wijziging zaterdagviering vanaf 1 december: Met de eerste zondag van de advent begint een nieuw liturgisch jaar. Dat is het moment waarop de zaterdagvieringen en de parochiële vieringen, zoals de boetevieringen en de avondvieringen in de Goede Week, van locatie wisselen. Met ingang van zaterdag 1 december zullen daarom voor de duur van het komende liturgische jaar de zaterdagviering en de parochiële vieringen in de Lambertuskerk zijn. De aanvangstijden van de vieringen blijven ongewijzigd: Zaterdag 17.00u Lambertuskerk; zondag 9.30u Petruskerk; zondag 11.00u Lambertuskerk. De aanvangstijden en locaties van de vieringen door de week veranderen niet. In het tweede weekend van de advent (8 en 9 december) is de wereldwinkel te gast in de Lambertuskerk. Op zondag om 11.00 uur is er een speciale gebedsviering rond de bisschoppelijke adventsactie, die dit jaar voor kinderen uit Honduras wordt gehouden. In dit weekend is er ook een Caritascollecte voor deze kinderen. Voor en na de vieringen op zaterdag en zondag is er gelegenheid om spulletjes uit Honduras en andere landen te kopen, onder andere kerstartikelen en zuivere koffie en thee. Met kopen bij de wereldwinkel doen we

mee aan eerlijke handel: boeren en handwerklieden worden niet uitgebuit, maar krijgen een fair loon voor hun werk. Na de viering op zondag 9 december wordt u een kopje zuivere koffie en eerlijke thee aangeboden. We hopen velen van u te mogen begroeten. VIERINGEN 1ste zondag van de advent. Lezing: Jeremia 33,14-16. Evangelie: Luca 21,2528.34-36. Lambertuskerk Donderdag 29 november 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zaterdag 1 december 17.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton van Balveren, Samenzang. Misintenties: Pa en ma v. Oosterhout-Feskens (verj), Johan v. Oosterhout (verj), Ries Brouwers, Paula Edam (verj.) Adrianus Maria Haanskorf, Johannes Albertus Leenman, Nel Martens, Catharina Cornelia Maria Voeten, Willem Johannes de Ridder, Jan Tak. Zondag 2 december 11.00u: Eucharistieviering, voorganger pastor Ton v. Balveren, Samenzang. Misintenties: Adrianus Maria Haanskorf, Johannes Albertus Leenman, Nel Martens, Catharina Cornelia Maria Voeten, Willem Johannes de Ridder, Jan Tak, Maria Mien, Johan Tro, Sandra Tjiha, Familie Monden en Wim Monden, Adri v. Gurp-Jochems (verj). Donderdag 6 december 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Zondag 2 december 9.30u: Eucharistieviering met voorganger pastor Ton v. Balveren en zang van het koor de Kerkzwervers. Misintenties: Cornelia v. Poppel-Renne; Lia Weijers-Gabriels; Tinus de Regt; o.o. v. Meer-de Hoon; o.o. Aartsen-de Hoon. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk.

BERICHTEN Overleden: Willem Johannes de Ridder, echtgenoot van Johanna Theodora Voermans, overleden op de leeftijd van 87 jaar. Jan Jacob Tak, echtgenoot van Adriana Elisabeth Hendrikus Maria Huijbregts, overleden op de leeftijd van 60 jaar. Afgelopen week hebben we van hen afscheid genomen. We wensen de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Woensdag 21 november is overleden mevrouw Lia Weijers-Gabriels in de leeftijd van 66 jaar. Voor haar wordt op 29 november om 10.15 uur de plechtige uitvaartdienst gehouden in de Petruskerk, waarna in Breda de crematie plaatsvindt. Wij bidden voor haar en om steun voor haar familie.

Zondag 9 december: Apostelzaal 20.00u Ziel. Petruskerk Maandag 3 december: 9.00u 1e Communie werkgroep. Dinsdag 4 december: 19.30u locatiecommissie; 20.00u doopgesprekken. Donderdag 6 december: vanaf 15.00u bijeenkomst pastores en bestuur; 20.00u in het Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 7 december: 19.00u repetitie Van Alles Wat.

Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 16 december, 27 januari, 24 februari, 24 maart, 21 april. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 4 en 12 december, 18 en 25 januari, 19 februari, 11 en 18 maart, 16 april. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 16 december om 13 uur (4 en 11 december), 13 januari om 13 uur (3 en 10 januari), 24 februari om 11.30 uur (13 en 20 februari), 17 maart om 13 uur (7 en 14 maart) en 7 april om 13 uur (27 maart en 3 april). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32.

EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 2 december U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthusfamilie, die om 10 uur bij elkaar komt in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Vandaag vieren we het Avondmaal, dat wordt geleid door Jorim Willems. Weekactiviteiten De tieners en jeugd gaan een gezellige Sinterklaasavond houden op zaterdag 1 december, die om 20 uur begint. Dinsdag 4 december vinden op verschillende plaatsen huisgroepen plaats. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome!

AGENDA Lambertuskerk Dinsdag 4 december: Apostelzaal 18.15u Kinderkoor; Lambertuszaal 18.15u repetitie kinderkoor kerst; Ut Praothuus 20.00u Repetitie Kerkzwervers. Woensdag 5 december: 10.00u repetitie Dameskoor. Donderdag 6 december: Markt 19.00u Sociale leer; Apostelzaal 19.30u repetitie Lambertuskoor. Vrijdag 7 december: Markt 14.00u Locatiecommissie. PAGINA 30

AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur. Pastor: Piet de Leeuw, tel. 5032053.

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 2 december, de eerste zondag van Advent, zal voorgaan mevrouw ds. El-

len van Sluijs. Het is deze keer doopdienst en bevestiging van een ambtsdrager. Er is kindernevendienst voor de kinderen van gr. 1-5 en 6-8 van de basisschool. In beide groepen het Adventsproject. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165383927 (secretariaat) of mail naar info@ dehoeksteen.com Zondag 2 december spreken Steven en Loryn. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Maandag 3 december: gebed, worship en onderwijs, 19.30 uur, De Nieuwe Nobelaer. Zaterdag 8 december: jeugdavond, 19.30 uur, De Nieuwe Nobelaer. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl


Op basis van 30 jaar ervaring levert RENA haar klanten kennis op hetOp gebied LED’s en elektronica. RENAhaar is dan ook een basisvan vanlicht, 30 jaar ervaring levert RENA klanten kennis op het betrouwbare voor productontwikkeling en realisatie op het gebied vanpartner licht, LED’s en elektronica. RENA is dan ook een gebied van toegepaste Innovatie staat hoog in op het betrouwbare partner LED-technologie. voor productontwikkeling en realisatie hetgebied vaandel. van toegepaste LED-technologie. Innovatie staat hoog in het

- opleidingen tot NMI registermediator

- in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

vaandel.

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

RENA wilwil de de unieke eigenschappen van de de vorm RENA unieke eigenschappen vanLED de in LED in de van vorm van kwalitatief hoogwaardige en geïntegreerde techniek beschikbaar kwalitatief hoogwaardige en geïntegreerde techniek beschikbaar maken voor de de Europese markt. maken voor Europese markt.

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

Wij hebben jou nodig om Rena te laten groeien!

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Di 18 dec, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 17 jan, Hotel Trivium Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

Wij hebben jou nodig om Rena te laten groeien!

Full time Medewerker (m/v) Sales Binnendienst

www.mediationeducatie.nl

Je werkt een dynamisch(full salestime) team samen met je collega’s van zo• binnen SMD-operator wel de binnenalsbinnen buitendienst. zorgen jullie voor bestaat het beheren Je bent werkzaam een teamGezamenlijk van machine operators. Je werk uit het bedienen, en heten uitbouwen vanvan de relaties met onze huidige potentiële Je tunen optimaliseren onze bestückingslijn. Ook hetenuitvoeren vanklanten. onderhoudswerkzaamhedendagelijks behoort tot de taken. Onze gaat uit naarEngels. een SMD meteen ervaring, maar voert gesprekken met voorkeur onze klanten in het Je operator zorgt voor als je bereid bent te leren, krijg je een interne van opleiding tot SMD-operator waarbij je de kneepjes efficiënte orderverwerking met bewaking levercondities en levertijden. vangeeft het vakopleert. Deze functie opcommerciële MBO 4 niveauondersteuning Techniek, kun jeen mogelijk ook combineren met Je pro-actieve wijze informeert de een BBL opleiding. klant over de mogelijkheden van onze producten, prijzen en eventuele alternatieven.

Als je goed kunt luisteren, word dan vrijwilliger bij Sensoor

Word VRIJWILLIGER bij SENSOOR Breda Sensoor is er dag en nacht voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. We zoeken vrijwilligers voor aan de telefoon of chat. Voor informatie en aanmelden kijk op www.sensoor.nl/ brabant. of bel 076-521 84 50 voor een informatiepakket

Parket PVC Laminaat vloeren

Aanmelden voor de nieuwe basistraining kan tot 11 januari 2013.

Assemblage medewerker (op oproepbasis)

Je bent secuur, nauwgezet en bereid om op flexibele basis te werken. Wij zoeken een collega Functie-eisen: die •geïnteresseerd in techniek en enige ervaring met elektronica strekt tot aanbeveling. MBO+/HBO iswerken denkniveau • Je hebt een aantal jaar ervaring in vergelijkbare functie, •je hebt Magazijn medewerker time) affiniteit met techniek en bent(full analytisch Als •magazijn medewerker zorg je voor een efficiënte verwerking van de inkomende en Ervaring met en kennis van geautomatiseerde systemen, uitgaande goederen. Basiskennis vanExact, de computer/administratie is onontbeerlijk, daarnaast Word en Excel, Powerpoint, CRM verwachten wijorganisatietalent een dienstverlenende instelling en een MBO opleiding Logistiek verdient de • Je hebt en bent flexibel ingesteld voorkeur. Kennis van elektronicacomponenten is een pré. • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent klant- en resultaatgericht Rena biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met ruime mogelijkheden • Uitstekende mondelinge tot het volgen van een opleiding. en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels

Heb je nog vragen over de functie-inhoud van bovenstaande vacatures, aarzel dan niet contact

a loeren al van Eiken parketv loer

2

f € 34,95/m

Enthousiast? Je kunt je reactie sturen naar m.hopstaken@rena.nl

Enthousiast? Je kunt je reactie sturen naar de afdeling HRM van Rena, t.a.v. Mariëlla Hopstaken, e-mail m.hopstaken@rena.nl

incl. onderv

presenteert zaterdag 1 december

Rena biedt uitstekende primaire secundaire arbeidsvoorwaarden op te nemen met Siebe Geerts, tel. en 06-53549036. met ruime mogelijkheden tot het volgen van een opleiding.

21.00

Back to Basic

Iso-reno

Al jarenlang een trouwe gast in de Klomp.

zondag 2 december

old No.7 BaNd

16.00

Oldies - Rock and Roll - Country

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u Andere tijden/dagen op afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281

ROMMEL EN WINTERMARKTEN DECEMBER 2 DEC. STEENBERGEN SPORTHAL ‘t CROMWIEL 8 DEC. YERSEKE WINTERMARKT (CENTRUM) 9DEC. HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF

* * * * * *

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onderhoudsmiddelen • Vloer-make-over • Schaderapporten • Vakkundig advies • Machinaal schuren • Behandelen

BIJVOORBEELD

8&9 DEC. ROOSENDAAL INDOOR WINTERMARKT HET WENNEKERHUIS (BADHUISSTRAAT)

Kozijnen, Ramen, DeuRen timmeRweRKen HoogRenDement isolatieglas teRRasoveRKappingen RolluiKen/scReens/maRKiezen seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

SEAT GARAGE SALE VOORRAADMODELLEN IBIZA EN LEON MET 21% BTW KORTING! TOT € 3.500,- VOORDEEL!

16 DEC. OUDENBOSCH SPORTCOMPLEX DE BEUK 23 DEC.OUD-GASTEL SPORTHAL t VEERHUIS 26 DEC.( 2e KERSTDAG) OSSENDRECHT

OP = OP

SP.H. DE DRIESCHAAR (Er mogen geen dieren in de sporthallen) Inl.en reserv. 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

DinsDag

Onbeperkt Spare-ribs

€ 13,95 p.p.

woensDag

IBIZA 5-DEURS 1.2 TDI STYLE E-ECOMOTIVE van € 18.020,- voor € 15.026,-

LEON COPA BUSINESS 1.6 TDI E-ECOMOTIVE

SMD-op

Kip met boursin en honing € 10,95 p.p.

van € 23.995,- voor € 20.496,-

DonDerDag

OOK AANTREKKELIJKE AANBIEDINGEN OP ANDERE MODELLEN.

Vis stoofpotje

vrijDag Biefstuk

€ 10,95 p.p.

ZELFS SINTERKLAAS RUILT ZIJN PAARD IN...

ENJOYNEERING

Je bent werkzaam binn tunen en optimaliseren heden behoort tot de ta € 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

Vraag ons naar de mogelijkheden en de voorwaarden. De actieperiode loopt van 17 november t/m 5 december 2012. Deze actie geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen. KOM SNEL LANGS WANT OP = OP

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik van een SEAT: 3,4 - 8,5L/100 km (1:29,4 - 1:11,8), CO2-emissie g/km 89 - 197. Er is al een SEAT vanaf € 7.825,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid.

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V. Beatrijsweg 63 • Klundert 0168 - 40 22 76 • www.seat.nl/keesvermeulen

Openingstijden: ma t/m do 08.00 tot 18.00 uur vr 08.00 tot 20.00 uur za 09.00 tot 16.00 uur


            Elke Zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur

De bloeme n en plante n aanbieding en van C1 000 zijn verkrij gbaar bij Jan Tit Ke rkwerve









 

   





 





 











    





      





 

  



















 

  

 



     







 



 





  



  





 





  

 

 



  

    







     







 



  



 









    

  





 

     

 

 

 

 

  

    

 





Openingstijden C1000 Heijmans: Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.  

s n a m j i e Jac H

       

KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960

  







  

 





  

 











  







        



 

 

  







     

       



  









       



 















 









 

 

 



 

  







 



 

DEL_20121128