Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

7 NOVEMBER 2012 WEEK 45

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

MANTELZORGERS EEN KEER ZELF VERWEND

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

I

Te l .

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

EERSTE HORECABOEK VOOR WEDUWE GRONDLEGGER

Tijdelijke afsluiting afrit 17 Breda-Noord

Werkzaamheden aan Sprundelsebaan

ETTEN-LEUR - Rijkswaterstaat voert in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november onderhoudswerkzaamheden uit aan de A16. Tijdens deze werkzaamheden is afrit 17 Breda-Noord (A16) richting Rotterdam afgesloten voor het verkeer van donderdag 20.00 uur tot vrijdag 06.30 uur. Rijkswaterstaat meldt hierbij nauwelijks verkeershinder te verwachten. Verkeer op de A16 richting Breda-Noord wordt als volgt omgeleid: rijd door op de A16 richting Rotterdam, neem afrit 18 Zevenbergschen Hoek, ga linksaf op de eerste rotonde (tweede afslag), ga linksaf op de tweede rotonde (derde afslag) en neem de oprit naar de A16 richting Breda.

ETTEN-LEUR - In opdracht van de gemeente Etten-Leur is een aannemingsbedrijf begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan en fietspaden van de Sprundelsebaan. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen en vervolgens aanbrengen van nieuw asfalt. Dat gebeurt op zowel de rijbaan als het fietspad. Verder wordt aan beide zijden van het asfalt van de rijbaan een rij grasbetontegels aangebracht. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De eerste fase, tussen Grauwe Polder en Zundertseweg, duurt tot eind van dit jaar.

W E E K B L A D

Studie ontwikkeling zuidwest-Nederland

Bekerduel NAC tegen Heracles Almelo

ETTEN-LEUR - Er komt een studie naar de ontwikkelingsscenario’s voor de zuidwestelijke Delta. Het Planbureau voor de Leefomgeving gaat hierover in opdracht van de provincies Brabant, Zuid-Holland en Zeeland een studie over uitvoeren. De nadruk ligt op economie en ecologie. Ontwikkelingen rondom de regio zullen daarbij worden meegenomen, zoals de samenwerking van de havens van Rotterdam en Antwerpen, de scheepvaartroutes door het gebied tussen Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen, de ontwikkelingen op het vlak van waterveiligheid en beschikbaarheid van zoetwater, en behoud en bescherming van de natuur in zuidwest-Nederland.

ETTEN-LEUR - Bij de loting voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi is voor NAC een thuiswedstrijd uit de hoge hoed getoverd. De Bredase ploeg speelt in het eigen Rat Verlegh Stadion tegen Heracles Almelo. NAC schakelde woensdag inn Breda de Haagse topklasser HBS uit na het nemen van strafschoppen. Heracles won met 2-0 van Sparta Rotterdam in het eigen Polman Stadion. De complete loting: Vitesse-ADO’20, FC Den Bosch-SC Cambuur, FC Dordrecht-AZ, FC Groningen-Ajax, Go Ahead Eagles-PEC Zwolle, SC Heerenveen-Feyenoord, NAC -Heracles Almelo en Rijnsburgse Boys-PSV. De duels worden gespeeld op 18, 19 en 20 december.

Hooi uitgeschakeld door enkelblessure ETTEN-LEUR - NAC kan voorlopig niet beschikken over Elson Hooi. De aanvaller liep woensdag in de bekerwedstrijd tegen HBS een enkelblessure op en en staat daardoor waarschijnlijk vier tot zes weken aan de kant. Het jonge NAC-talent viel in de verlenging van de bekerwedstrijd tegen de Haagse topklasser HBS geblesseerd uit na een harde tackle van een van de amateurs. Omdat interim-trainer Adrie Bogers al drie keer had gewisseld, moest NAC met tien man verder. De Bredase ploeg won uiteindelijk na strafschoppen. In juni van dit jaar maakte de snel doorgebroken Hooi de stap van het beloftenteam van NAC naar de selectie. Hij tekende een tweejarig contract.

ETTEN-LEUR - Enkele honderden kinderen en hun begeleiders trotseerden vrijdagavond de regen voor een Halloweentocht in Etten-Leur Noord, georganiseerd door vier wijkverenigingen. De familie Dils maakte de route extra spannend door met een geluidswagen voorop te rijden. Uit de wagen klonk griezelmuziek. FOTO JOHAN MARQUERING

Al 100 meldingen binnen bij gemeente Etten-Leur

BuitenBeter app is populair ETTEN-LEUR - Een viertal weken geleden is in Etten-Leur de promotiecampagne voor de app Buiten Beter M I app D voor D EdeLsmartphone, B U R G S E problemen & V Ein E S E gestart. Dit is een gratis waarmee de R buitenruimte kunnen worden gemeld bij de gemeente. In de tussentijd heeft de campagne al zo’n 100 meldingen in de gemeente Etten-Leur opgeleverd. DOOR PETER HOUTEPEN De meeste meldingen gaan over kapotte straatverlichting, zwerfvuil en losse stoeptegels. Ook zijn scheefstaande of verdwenen verkeersborden gemeld. Exacte locatie Losliggende stoeptegels, achtergelaten zwerfvuil, vernield straatmeubilair of verstopte rioleringen in de buitenruimte, het zijn zaken die vaak door de gemeente opgelost kunnen worden na een melding. Dit kan nu snel en simpel via een smartphone. Door het sturen van een

melding en het bijsluiten van een foto met de exacte locatie helpt de melder de gemeente om de buitenruimte mooi en schoon te houden. A tot Z Etten-Leur is aangesloten op het BuitenBeter platform, waardoor meldingen van A tot Z digitaal verwerkt kunnen worden. Dit betekent dat de status van de melding altijd te zien is en de melder een berichtje ontvangt wanneer de melding is afgehandeld. De BuitenBeter app is gratis te downloaden via de Appstore, Google play, Windows Market en Blackberry

W E E K B L A D Govaert K E N N I S

BReDA

Zondag

open

VA N

O P T I E K

Govaert

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC

Minister wil Fyra voorlopig via Breda ETTEN-LEUR - Minister Melanie Schultz van Haegen wil dat de Fyra die vanaf 9 december tussen Amsterdam en Brussel gaat rijden, tijdelijk ook stopt in Breda. Op die manier wil de minister voorkomen dat de provincie Noord-Brabant zonder snelle treinverbinding naar België komt te zitten. In december wordt namelijk de Beneluxtrein via Roosendaal uit de dienst genomen. Als de Fyra van Amsterdam naar Brussel inderdaad gaat stoppen in Breda, is de bewindsvrouw bereid om de juridische stappen tegen de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS op te schorten. Schulz heeft dat geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.

t

h

Bisschopsmolenstraat K E N N75 IS VA N O PT IE K u i s i n d e r Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

10.00 tot 17.00 uur

kerstshow! www.tuincentrumovervecht.nl

Informatie Inwoners kunnen naast het melden via de BuitenBeter app nog steeds via de gebruikelijke meldkanalen hun melding doen. Via de website, email, telefoon of een bezoek aan het gemeentehuis. Meer informatie is te vinden op www.ettenleur.nl of www.buitenbeter.nl.

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP e g i WWW. o INTERNETBODE.NL

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC Bisschopsmolenstraat 75

Etten-Leur Bisschopsmolenstraat 75 T. 076 - 50 33 170 Etten-Leur W. optiekgovaert.nl

T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

www.internetbode.nl

Beleef onze Kerst 2012 a.s. zondag open (12.00-17.00)

warme sferen..... ijskoude prijzen!

8 t/m 11 nov.

Heijblom makelaardij

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Appworld en werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie wordt de melding doorgegeven aan de juiste gemeente. Deze app is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry of Windows Mobile.

organiseert woonevent scHoenmakersHoek-oost Zie middenpagina’s in deZe bode!

20% KORTING OP ALLES *

(het gehele tuincentrum assortiment)

* zie de uitzonderingen bij de ingang.

Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Openingstijden: ma 11.00 - 17.30 u • di t/m do 9.30 - 17.30 u • vr 9.30 - 20.00 u • za 9.00 - 17.00 u

Waterschap zoekt nieuwe dijkgraaf ETTEN-LEUR - Dijkgraaf Joseph Vos van waterschap Brabantse Delta gaat in mei 2013 met pensioen. Het waterschap heeft daarom sinds 1 november een vacature voor dijkgraaf opengesteld. De dijkgraaf is de voorzitter van het algemeen bestuur van een waterschap, vergelijkbaar met de rol van een burgemeester in een gemeente. De Roosendaler Joseph Vos vervulde die functie sinds 2004. Het waterschap heeft aangegeven dat zijn opvolger vooral een bruggenbouwer moet zijn, die de partijen dichter bij elkaar brengt. Ook moet hij of zij goed samenwerken met andere overheden en instanties. De vacature loopt nog tot 18 november.

Kerkelijke rechtbank naar Utrecht ETTEN-LEUR - De kerkelijke rechtbank (‘officialaat’) van het bisdom van Breda heeft haar bevoegdheden per 1 november overgedragen aan de kerkelijke rechtbank van het aartsbisdom Utrecht. Personen die een procedure tot nietigverklaring van een huwelijk willen beginnen kunnen daarna terecht bij de kerkelijke rechtbank van het aartsbisdom. Aanleiding om de bevoegdheid van de kerkelijke rechtbank van Breda over te dragen is het dalende aantal procedures tot nietigverklaring van huwelijken die aanhangig gemaakt worden bij de kerkelijke rechtbank van het bisdom Breda. Dat aantal ligt nu op circa vijf per jaar. Enkele jaren terug was dit het dubbele.


OP=OP 1600 TOEREN

OP=OP 479.-

599.-

299.-

399.A

ENERGIEKLASSE

LCD-TV 37BV701. • Full HD • 3x HDMI aansluiting • 2x USB

2000 WATT

OP=OP INCL. TURBOBORSTEL STOFZUIGER AEO 5470.

WASMACHINE WAE32162NL. • 6 kg vulgewicht • 1600 toeren • Waterbeveiliging en beladingsensor

119.-

69.95

• Zuigkrachtregeling • Telescopische buis • 9 meter actieradius

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672

Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 10 november 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

Glashandel P. v. Veldhoven en Zn.

Dubbele beglazing. Ook het adres voor nieuwe kozijnen. 10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

Glashandel

P. v. Veldhoven en Zn. OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

keukens

kiezen keuken w u is u h t

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl


actualiteit

Thema 2012 ‘Nu even niet’

10 november 15e dag van de Mantelzorg ETTEN-LEUR - Op zaterdag 10 november vindt voor de 15e keer de dag van de mantelzorg plaats. Op en rond deze dag houden steunpunten van de mantelzorg, gemeenten en andere organisaties activiteiten voor mantelzorg. De bedoeling is om mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje te zetten. DOOR MART VAN LIESHOUT Het thema voor de dag van de mantelzorg is dit jaar ‘Nu even niet’. Mantelzorgers die met liefde voor een ander zorgen vergeten soms goed voor zichzelf te zorgen of komen daar niet aan toe. Even er tussenuit is een absolute voorwaarde om de zorgtaken te kunnen volhouden. De landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg, MEZZO, houdt tal van activiteiten die zijn terug te vinden op www.mezzo. nl .

Compliment In Nederland zijn ruim 2,6 miljoen mantelzorgers. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor hun zieke familieleden of vrienden. Het gaat om intensieve zorg voor langere tijd en is een zware belasting, zeker als dit moet gebeuren in combinatie met een baan. Vervangende zorg (respijtzorg) kan helpen, evenals het ‘mantelzorgcompliment’. Als iemand wordt verzorgd door een mantelzorger, dan ontvangt men automatisch een aanvraagformulier om het mantelzorgcompliment, een financiële tegemoetkoming, aan te vragen.

PGB “Mantelzorg kan in allerlei vormen voorkomen, zoals de zorg voor partners van dementerenden in een verpleegtehuis of mensen met gehandicapte kinderen thuis”, zegt Greet Dogterom die zelf haar moeder in een verpleegtehuis heeft verzorgd. Zij ontving een vergoeding via het PGB (Persoons Gebonden Budget) van de onlangs overleden Miel Wouters. Hiervoor werden boodschappen gedaan, halen en brengen naar ziekenhuizen en het aflossen van de mantelzorger. Een vergoeding die niet in verhouding staat tot de verleende diensten. Van huis uit is Greet geen verpleegkundige, maar biologe, boekhouder en voormalig medewerkster van de Wereldwinkel en Isis. Hieruit blijkt dat de mantelzorgpet iedereen past. Zorginstellingen Dat laatste geldt nog meer voor de werkelijke mantelzorger, de vrouw van de inmiddels overleden Miel Wouters, die zelf als vrijwilliger tot zijn dood muziek maakte voor de bewoners van het Hooghuis. Zijn vrouw, Anne Vorstenbosch, heeft vijf jaar voor haar man gezorgd waarvan zeven maanden zeer intensief. “Er waren dagen bij dat ik totaal niet buiten kwam”, zegt Anne. Een permanente zorg voor de patiënt, altijd bezig zijn met eten en drinken

De Siamese kat met de toepasselijke naam Buddy, die tot het eind bij Miel Wouters op bed lag, heeft zich van zijn zorgtaken gekweten.

geven, medicijnen toedienen, stomazakjes vervangen, in- en uit bed helpen en contact zoeken met zorginstellingen als Thebe. Blokzorg Hoom houdt op 8 november namens de gemeente een ontspanningsmoment voor de mantelzorgers in het Turfschip. Het gaat hier om informele zorg waarbij geen verpleegkundige taken worden uitgevoerd, maar bijvoorbeeld een praatje of een wan-

deling wordt gemaakt, wordt voorgelezen en koffie of thee gezet wordt voor de patiënt. De organisatie Thebe levert mensen aan die wel een verzorgende taak hebben of regelen ‘blokzorg’, zodat de mantelzorgers even wat lucht krijgen. Floriade In het geval van Miel Wouters is een beroep gedaan op de stichting ‘Ambulancewens’, een stichting die bestaat uit vrijwil-

ligers die met een afgeschreven en door de ANWB gratis onderhouden ambulance een dagje weg willen. Zo heeft deze organisatie Miel de dag van zijn leven bezorgd in de Floriade omringd door zijn hele familie. De Siamese kat met de toepasselijke naam Buddy, die tot het eind bij Miel op bed lag heeft zich van zijn zorgtaken gekweten. Hij zal zijn baasje missen evenals alle familieleden en vrienden die hem een warm hart toedragen.

Eerste exemplaar horecaboek voor weduwe grondlegger

‘Van gelagkamer tot grand café’ tevens thema tentoonstelling ETTEN-LEUR - Het boek ‘Van gelagkamer tot grand café’ van Jan uten Houte beschrijft de historie en het heden van Etten-Leurse bierbrouwerijen en frisdrankproducenten, herbergen, cafés en enkele (nieuwe) wijngaarden. Zondagmorgen, voor de opening van de nieuwe wisseltentoonstelling in het Heemkundig Streekmuseum Jan uten Houte, werd het nieuwe boek overhandigd aan mevrouw Anny Besters. Haar in 1999 overleden man, Cees Besters, had bijna 20 jaar geleden al plannen voor het boek van de heemkundekring.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

‘Van gelagkamer tot grand café’ heet het nieuwe boek van Jan uten Houte en is tevens de naam van de zondag geopende wisseltentoonstelling. FOTO HUUB VERVEST

DOOR HUUB VERVEST ‘Van gelagkamer tot grand café’ werd op basis van reeds door Cees Besters verzamelde documentatie geschreven door Jos Martens en René Konings. Co-auteur Jos Martens overhandigde het eerste officiële exemplaar van het boek aan weduwe Anny Besters. “In de jaren vijftig hebben Cees Besters en Pierre Tempelaars al een inventarisatie gemaakt van verdwenen en bestaande cafés van Etten-Leur”, meldt Jos Martens. “Toon Buckens en Jacques Nagelkerke hebben er later ook hun tanden in gezet. Met het boek is toch weer een stukje geschiedenis van Etten-Leur vastgelegd. En dat is toch een van de doelstellingen van de heemkundekring.” Cafébezoeken Het nieuwe boek van heemkundekring Jan uten Houte, die nestelt en haar museum heeft op het eeuwenoude Paulushofje, heeft de vormgeving van Rob Schrauwen. Peter van de Korput coördineerde en fotografeerde. “Cafébezoeken afleggen voor het verzamelen van informatie en het verkrijgen van foto’s was ook het aangename deel van ons werk”, volgens Jos Martens en René Konings. Konings: “De medewerking van de oude en de nieuwe horeca en producenten was erg spontaan. Veel foto’s en informatie zijn uit de verzameling van de heemkundekring. De goede respons van familieleden van niet meer bestaande ca-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

fé-eigenaren en de goede samenwerking met de huidige horeca was opmerkelijk.” Voor wie interesse heeft in de historie van Etten-Leur en om welke reden dan ook wil weten hoe het vroeger was en nu is met de Etten-Leurse horeca: het boek, gedrukt door Drukkerij Vorsselmans in Zundert, is verkrijgbaar bij museum Jan uten Houte, Plantage boekhandel in het overdekte winkelcentrum, Bruna op het Van Bergenplein en bij de VVV/Uitpunt in Nieuwe Nobelaer. Vat bier Een herberg, café of gelagkamer was vroeger niet alleen een lokaal voor verstrekking van alcoholische drank en eten. Bijeenkomsten, vergaderingen, club- en verenigingsavonden, verkopingen, sportclubs, kaarten, biljarten, toneel; het café was dé ontmoetingsplaats. Ook voor handelsreizigers die het nieuws meebrachten. Zondagmorgen brachten Jac van Dongen en Wim Roeloffs met een juk een vat bier naar het streekmuseum om sfeer te brengen bij de opening van de wisseltentoonstelling die duurt ongeveer oktober volgend jaar. Het museum aan het Paulushofje ademt nu een sfeer van oude en minder oude cafés. Bierlucht ontbreekt. Museum Jan uten Houte is elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur open en tevens iedere eerste zondag van de maand van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.


Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Elektronische uitwisseling van medische gegevens In de afgelopen jaren is gewerkt aan de invoering van de landelijke elektronische uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur (voorheen het landelijk elektronisch patiëntendossier). Via dit systeem kan de zorgverlener (zoals huisarts en apotheek) die u behandelt, uw actuele medische gegevens opvragen en inzien. Per 1 januari 2012 is de verantwoordelijkheid hiervoor van het ministerie van VWS overgedragen aan de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Deze organisatie heeft in overleg met de belangenorganisatie van patiënten (patiëntenfederatie NPCF) afgesproken het systeem voor elektronische uitwisseling van medische gegevens zonder steun van de overheid voort te zetten.

Alleen met uw toestemming

altijd weer intrekken. Bent u in de afgelopen jaren door uw zorgverlener aangemeld bij de zorginfrastructuur? En heeft uw zorgverlener u voor 2013 nog niet om toestemming gevraagd? Dan kunnen uw gegevens vanaf 1 januari 2013 niet meer worden uitgewisseld via de zorginfrastructuur. U kunt ook na 1 januari 2013 nog toestemming geven. Uw gegevens mogen dan worden uitgewisseld vanaf het moment dat u toestemming hebt gegeven.

Meer informatie In de folder ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ vindt u uitgebreide informatie. Deze folder vindt u op de website www.vzvz.nl/informatiepunt, op www.rijksoverheid.nl en in de praktijk van de deelnemende zorgverleners. Voor vragen en meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met het Informatiepunt voor Zorgcommunicatie, telefoon 070 - 317 3456.

Vanaf 1 januari 2013 worden alleen nog gegevens uitgewisseld van degenen die hiervoor toestemming hebben gegeven aan hun zorgverlener. Als uw zorgverlener is aangesloten bij het systeem dan zal hij u vragen of u ermee instemt dat uw gegevens kunnen worden uitgewisseld. U kunt uw toestemming

’BINNEN EEN WEEK GEHOLPEN’ Stolmed klinieken biedt uitstekende oogheelkundige zorg en is gespecialiseerd in staaroperaties en het behandelen van glaucoom. U staat bij ons altijd centraal en u kunt op korte termijn bij ons terecht. We hebben contracten gesloten met de zorgverzekeraars waardoor de geleverde zorg aan u wordt vergoed. Parkeren is bij ons makkelijk en gratis. Ook voor rijbewijskeuringen en ooglidcorrecties kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen op telefoonnummer: 0113-212228. Wij zijn u graag van dienst.

BEL VOOR EEN

CONSULT

0113-212228 VESTIGINGEN KLINIEKEN: ETTEN-LEUR Voorsteven 100-116, 076-504 09 09 RUCPHEN Van Wesemalestraat 13, 0165-34 45 86 BERGEN OP ZOOM Boerhaaveplein 1, 0164-24 69 23 GOES s’ Heer Hendrikskinderendijk 111, 0113-21 22 28. info@stolmedklinieken.nl, www.stolmedklinieken.nl

zkn

ZELFSTANDIGE KLINIEKEN NEDERLAND

KEURMERK


actualiteit

Column

‘Voor herhaling vatbaar’ vinden deelnemers

60 paren op Adriaan van Bergen bridgedrive in Leurse horeca ETTEN-LEUR - Na afloop van de dertiende Adriaan van Bergendrive wachten bridgepartners Margriet Tieleman en Liedy Voordouw en Lina en Frans Veeke op het resultaat van een bridgezondag in Etten-Leur Noord. Even later stroomt de zaal in Het Turfschip vol. Een bridgezondag nadert haar einde met het bekend maken van de uitslag. Op de tafel ereprijzen voor de deelnemers: alcoholische en zoete versnaperingen. Het echtpaar de Vries uit EttenLeur eindigt op de eerste plaats.

Addo Sprangers

Underdog

Bekervoetbal blijft een geweldig fenomeen. Vooral als de zwakkere broeders het opnemen tegen de gedoodverfde favorieten, is het wachten op de verrassingen die komen gaan. Het is het verhaal van David en Goliath in de voetbalarena. De dood of de gladiolen. Dat soort werk. Soms redt de underdog het net niet, zoals de Haagse amateurs van HBS vorige week in Breda. Daar wisten de profs van NAC pas na strafschoppen de zich de gehele wedstrijd plus verlenging leeg knokkende amateurs van HBS te verslaan. De staande ovatie van het publiek voor de Hagenezen was verdiend, maar hun bekeravontuur was ten einde. Toch waren er links en rechts ‘kleine’ ploegen die wisten te stunten. Go Ahead Eagles bijvoorbeeld, met een mooie 0-3 overwinning bij De Graafschap. En wat te denken van FC Den Bosch uit de Jupiler League, dat in Enschede eredivisiekoploper FC Twente met 1-2 wist te kloppen. Het zijn resultaten waar nog tot in lengte van dagen over wordt nagepraat, al betrof het hier voor de Tukkers een onaangename verrassing. Van surprises in die categorie zijn we in het dagelijks leven doorgaans niet zo gecharmeerd. De in het regeerakkoord gepresenteerde maatregelen vallen daar bij veel mensen ook onder. Gaan alle plannen door, dan is het in de samenleving straks ook alles of niks. Net als in de Verenigde Staten krijgen we steeds meer te maken met de ‘haves’ en ‘have nots’. U kunt uw zorgpremie niet betalen? Tja, dan kunnen wij u ook niet helpen. Misschien kunt u terecht bij het volgende ziekenhuis, waar de gangen vol liggen met dakloze verslaafden, neergeschoten bendeleden en aidspatiënten. Uw baan en daardoor ook uw huis kwijtgeraakt? Da’s vette pech. In een tentenkamp verblijven mochten de uitgeprocedeerde asielzoekers ook niet, dus u kunt wellicht uw geluk beproeven bij een van de trailerparkjes aan de rand van de stad. Dat klinkt Amerikaans? Ja, dat is het ook wel een beetje. De nieuwe tijd, hè? Ach, je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben, zoals als bij de loting in het bekervoetbal. De verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Net als de zich nu al opstapelende problemen voor het nieuwe kabinet.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode

Zondag was de Adriaan van Bergen bridgedrive op diverse horeca locaties in Etten-Leur. In 2013 worden op 3 november de kaarten weer geschud.

Ettenleurse Bode

DOOR HUUB VERVEST

Redactie Peter Houtepen

Het damespaar De Brouwer/Van Weert wordt nummer twee en op de derde plaats eindigen mevrouw Schager en de heer Magnus. De organisatie van de 13e Adriaan van Bergendrive is mede in handen van Joke van Haaren: “Iets minder deelnemers dan voorgaande jaren, maar met zestig bridgeparen toch een behoorlijke interesse.”

Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 45

De oplossing van deze puzzel is in week 46 te vinden op www.internetbode.nl

Uitzwermen De kroegendrive in Etten-Leur Noord begon en eindigde in Het Turfschip, waar de 120 deelnemers gezamenlijk de lunch gebruikten. Met een kwartier tijd om van locatie naar locatie te wandelen, werd de Adriaan van

Bergendrive in acht spelrondes gespeeld. Uitzwermen van Het Turfschip naar Saveurs, De Pastoor, Mandy’s of Hof van Holland, of weer terug. Met of zonder paraplu, want het is zondag 4 november, het is herfst en het hier Nederland. Cursus Margriet Tieleman houdt het er op dat ze een jaar of zeven twee avonden per week bridge speelt. Haar spelpartner Liedy Voordouw herinnert zich dat ze een jaar of twintig terug het bridgen leerde via een AVRO cursus op tv. “Ik ben 28 jaar geleden begonnen met bridgen”, zegt Lina Veeke uit Hoeven. Echtgenoot Frans geeft de tip om met een bridgecursus te beginnen. ”Je moet het

spel en de systemen goed leren. Vooral het bieden is lastig. Kun je rikken en heb je daar gevoel voor, dan is bridgen een goede volgende stap. Bridgen is een denksport.” Bridge zien de deelnemers aan deze tafel, wachtend op de uitslag, als een goed tijdverdrijf en een heel sociaal gebeuren. De dames Tieleman en Voordouw eindigen op de 32e plaats, echtpaar Veeke uit Hoeven belandt in de rangschikking op plaats 13. Goed georganiseerd Volgend jaar is op 3 november de 14e Adriaan van Bergendrive. “Het is hier goed georganiseerd”, vindt Lina Veeke. “Wat ons betreft voor herhaling voor deelname vatbaar.” Woorden van iemand die 28 jaar dit spel beoefent en daarmee de troeven in handen heeft.

Verbetering van woonsituaties met beperkte mobiliteit

APB pleit voor kiss and ride ETTEN-LEUR - Het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) heeft tijdens haar recente wijkbezoek en het maandelijkse bezoek aan de weekmarkt twee verzoeken binnengekregen om de woonsituatie van ouderen in EttenLeur en in het bijzonder van inwoners met een beperkte mobiliteit te verbeteren. DOOR PETER HOUTEPEN Bewoners met een beperkte mobiliteit van het wooncomplex Lumenstaete hebben aangegeven problemen te ondervinden bij het ophalen en thuis brengen. Aan de hoofdingang aan de Roosendaalseweg geldt een stopverbod, waardoor het onmogelijk is om direct voor de ingang te worden afgezet door familie, kennissen en de taxichauffeur. De achteringang van het gebouw is lastig toegankelijk voor rolstoelen en rollators omdat hier sprake is van zelfsluitende deuren. “Tussen de twee hoofdingangen is in onze ogen voldoende ruimte om een zogenaamde kiss and ride-mogelijkheid te maken met beperkte kosten”, meent Kees van Aert van het APB. “Een verlaging van de trottoirband en een aanduiding voor het gebruik kan voldoende zijn.” Faciliteren Een zelfde soort opmerking heeft het APB ook van bewoners in de omgeving Valpoort en Burchtplein ontvangen. Ook hier is de vraag om voor bewoners met een beperkte mobiliteit de mogelijkheid te creëren om zo dicht mogelijk bij de ingang van hun wooncomplex te kunnen worden afgezet. Het APB is van mening dat in een tijd waar steeds meer de aandacht wordt gevestigd op zelfredzaamheid en mantelzorg en een toenemend aantal senioren inwoners deel uitmaakt van onze maatschappij, de gemeente Etten-Leur faciliterend moet optreden. Het APB vraagt het college van burgemeester en wethouders dan ook om op deze problemen in te gaan. “Niet alleen om onze gemeente verder ouderenproof te maken”, aldus Kees van Aert, “maar ook inwoners met een beperkte mobiliteit te faciliteren zodat zelfredzaamheid en mantelzorg ook op deze plaatsen redelijkerwijs mogelijk wordt.” © www.sudokusite.eu PAGINA 5


Sambaband XammeRamme daagt u uit

XammeRamme tijdens optreden jaarmarkt Kruisland.

ETTEN-LEUR - Zaterdagmiddag 10 november, durft u het aan? Slaan op Braziliaanse instrumenten. Een ervaring die u niet snel zal vergeten. Met een mix van onervaren deelnemers en leden van XammeRamme speelt u in een goed uur tijd een muziekstuk. De band speelt op 7-8 verschillende instrumenten en je speelt op een groot drumstel maar dan met ongeveer 30 man tegelijk.

daarna zal de eerste workshop van start gaan van een dik uur. Een korte pauze wordt opgevolgd door een tweede kort optreden van de band en direct daarna start de tweede workshop. Rond 17.00 uur wordt de middag afgesloten. U hoeft zich dus niet aan te melden echter wilt u verzekerd zijn van een plaatsje is het handig uw gegevens even door te geven: www. xammeramme.nl/workshops

XammeRamme U kent de band misschien van de begeleiding tijdens het MaMi spektakel Etten-Leur, ‘emmer trommelen carnaval 2012. Ook tijdens de Etten-Leurse wandelvierdaagse waren ze bij de afsluiting op donderdagavond aanwezig. Tijdens zaterdagmiddag op het Cumel 2012 festijn, de carnavalsoptochten van Hoeven en Etten-Leur of Het 100 jarig Basiliek feest in Oudenbosch waren ze van de partij. Op het Tongerlo Plein Roosendaal hebben ze ook diverse malen gespeeld. Tevens als Zwarte Pieten - en Kerstmannen band in Roosendaal gaven ze op bijzondere wijze acte de préséance. Daarnaast waren ze dit jaar op diverse festivals te bewonderen zoals bijvoorbeeld in Nijmegen, Boekel en Luxemburg. Via hun website, facebook en twitter zijn hun activiteiten door het jaar heen eenvoudig te volgen. XammeRamme bestaat in de tussentijd 6 jaar en heeft vele plannen voor de toekomst. Eén van de verrassende activiteiten in 2013 is de samenwerking met Roosendaal Zingt. Een uniek samba festival tijdens het feestweekend van Roosendaal Zingt begin juni 2013 wordt momenteel voorbereid! Voor de stad Roosendaal wordt dit een unieke muzikale ervaring en een groot samba festijn kort voor het Roosendaal zingt spektakel vanwege hun 10 jarig bestaan in 2013.

Weekactiviteitenagenda maand november

De Panfluit en De Appelgaarde DE PANFLUIT (TROMPETLAAN 45) Maandag: 09.00 Vrije inloop 55+, Vrij biljarten 10.45 Gymnastiek Surplus 13.00 Vrije inloop 55+, biljarten, knutselen 13.15 Yoga Surplus Dinsdag: 09.00 Vrije inloop 55+ en vrij biljarten 09.30 Computercursus voor beginners 13.00 Vrije inloop 55+ en hobbyclub 13.00 Bingo (derde dinsdag van de maand), Biljartvereniging De Panfluit 13.30 Computercursus voor gevorderden 19.30 Fotovereniging Etten-Leur/Prinsenbeek Woensdag: 09.00 Vrij biljarten, KBO Bridge 10.00 Koffieochtend Polderbewoners 13.00 Sjoelclub De Panfluit, Biljartvereniging De Panfluit 13.30 Spaanse les voor gevorderden Donderdag: 09.00 Vrije inloop 55+ en hobbyclub, Vrij biljarten 10.15 Engelse les voor beginners 13.00 Vrije inloop 55+ en kaarten, Biljartvereniging De Panfluit, Engelse les voor gevorderden 15.00 Engelse les voor beginners Vrijdag: 09.00 Vrije inloop 55+, Vrij biljarten 10.00 Spaanse les voor beginners 13.00 Vrije inloop 55+ kaarten, Vrij biljarten, Franse les voor beginners

Hun bandleider Niek van Meer is gewend om workshops te geven en hij zal in korte tijd de hele menigte in beweging zetten. Een niet alledaagse muzikale uitdaging kan ik u verzekeren. Ervaring dus absoluut niet nodig. Met het nodige enthousiasme en een beetje lef wordt het absoluut een zeer gezellige middag bij Tweegebroeders in Etten-Leur.

APPELGAARDE (LAMBERTUSSTR. 7) Maandag: 09.15 Gymnastiek Surplus, Leesclub 10.15 Line Dance KBO 13.00 Vrij kaarten en spelletjes, Gespreks-

Programma XammeRamme stelt deze middag geheel kosteloos ter beschikking. De inloop is geheel vrij de hele middag door. Vanaf 14.00 uur begint het programma met een kort optreden van XammeRamme en direct

ETTEN-LEUR - In het volgende Diaconaal Café staat “de WMO en de rol van de kerken” centraal. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is ingevoerd in januari 2007.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Oecumenisch Overleg houdt Vierde Diaconaal Café

In Nieu we Nobelaer Theater

Win vrijkaarten voor ‘Jeans 22 - Dynamite’ ETTEN-LEUR - Na de ongelooflijk succesvolle en door publiek en pers zeer gewaardeerde voorstelling ‘Jeans 21 - Grown Up brengt Jeans de 22e editie op de planken. ‘Dynamite’ heet de nieuwe show en de kern van de voorstelling is passie, plezier en intense emotie. Te zien op woensdag 14 november in Nieuwe Nobelaer Theater.

Ensink, Bennie Hölzken, Tibisay Mercera, Eileen Schilder, Sarah van der Meer, Tjindjara Metschendorp en Ben van Vugt. De creatives van Jeans MD Bert Stoots en regisseur Perry Dossett, zetten wederom hun, inmiddels zeer succesvolle, handtekening onder deze editie. In de pers - Jeans – daar draaien de stoelen zich nog steeds voor om! – Metro - Smaak en variatie in volwassen show – DvhN / Jacques d’Ancona - Jeans – Muzikale wereldreis …. met vocalisten met gouden keeltjes – Theaterparadijs - Jeans – overdonderd met schitterende stemmen - Musicalsites

De nummers die in ‘Jeans - Dynamite’ te zien en te horen zijn, worden met volle overgave gebracht en raken het publiek recht in het hart door de emotie, de kracht en de intensiteit van de vertolking. Jeans geeft nog steeds jonge mensen met talent een professioneel podium en de kans om zich te bewijzen voor het grote theater-

groep, Biljarten 19.00 Videogroep, EHBO Dinsdag: 09.00 Biljarten, Bridgeles voor beginners, Bridge KBO 13.00 Biljarten, Rikken, Handwerken KVO, Handwerken Rode Kruis 19.00 Massagecursus, Tai Chi, EHBO cursus Woensdag: 08.45 Tai-Chi 09.00 Biljarten, KBO Tafeltennis 10.30 Mercandokoor 13.00 Biljarten, ANBO (derde woensdag), Kaarten/Creatief, KBO Klaverjassen 17.30 Slagwerkschool Rondomtrom Donderdag: 09.00 Biljarten, KBO bridge, Bridgeles voor gevorderden 13.00 KBO sjoelen, KBO Line Dance, Vrij kaarten, Biljarten 19.00 EHBO, KBO bridge Vrijdag: 09.00 Biljarten, Diverse vergaderingen 13.00 Biljarten, Vrij Kaarten

publiek. ‘Dynamite’ staat voor de kracht van deze jonge talenten en dus van deze voorstelling! Band In ‘Dynamite’ zijn de volgende jonge solisten te zien, uiteraard live ondersteund door de 5-koppige band: Nigel Brown, Diederick

Win theaterkaarten Nieuwe Nobelaer Theater geeft de lezers van De Bode de kans om vrijkaarten te winnen voor deze voorstelling op woensdag 14 november. Beantwoord hiertoe de volgende vraag; noem één andere titel van een voorstelling van Jeans. Mail ons het antwoord en maak kans op twee vrijkaarten. Je kunt je antwoord tot en met zondag 11 november sturen naar: marketing@nieuwenobelaer.nl. Onder alle inzendingen worden twee winnaars getrokken, zij krijgen dan zo spoedig mogelijk bericht. Behoor je niet tot de winnaars? Kaarten zijn nog te reserveren via: www. nieuwenobelaer.nl PAGINA 6

Deze wet is onderdeel van ingrijpende veranderingen die op het terrein van zorg en welzijn plaatsvinden en waarmee de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van zorg– en welzijnstaken bij de lokale overheid is neergelegd. De Wmo schept ook voor kerken een nieuwe situatie omdat zij gemeenten voorschrijft de ingezetenen en organisaties bij het beleid en de uitvoering daarvan te betrekken.

Dat werpt de vraag op of kerken zich daarvoor willen inzetten. De Wmo betrekt kerken nadrukkelijk bij de vraag welke rol zij (willen) vervullen in de lokale samenleving. Benutten zij de mogelijkheden die de Wmo daartoe biedt? Welke overwegingen spelen een rol bij het wel of niet participeren in het kader van de Wmo? Tine Ansems (Stichting De Vonk, Tilburg) is bereid gevonden aan deze avond mee te werken. Op 15 november staat vanaf 19.30 uur de koffie klaar in: “de Smeltkroes” (Kwadestraat 2). Aanmelden (niet noodzakelijk, wel gewenst) kan bij Gerard Hanselaar tel. 0628875387 of gerhans@xs4all.nl

KORTE BERICHTEN MS Collecteweek: Collectanten zijn hard nodig tijdens MS Collecteweek 19-24 november. Info: tel.: 010-5919839, www.nationaalmsfonds.nl. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom. ‘Alleen .... en dan verder’: De cursus ‘Alleen ... en dan verder’ is voor vrouwen, ouder dan 60 jaar, die weduwe zijn geworden. In een groep van ongeveer acht deelneemsters zal gesproken worden over rouw en hoe alleen verder te gaan. Start: dinsdagmiddag 20 november van 14.30 tot 16.30 uur op locatie in de wijk Heusdenhout/ Brabantpark, Breda. Aanmelding en informatie: GGz Breburg, Preventie, tel. (088-01) 65282, preventie. regiobreda@ggzbreburg.nl of via www.ggzbreburg.nl - Cursussen en trainingen. ‘Op verhaal komen’: Afdeling preventie van GGz Breburg start een nieuwe cursus ‘Op verhaal komen’ voor mensen die hun ‘derde levensfase’ ingaan. De cursus is gericht op 55-plussers. Start: dinsdag 4 december van 14.00-16.00 uur, 8 bijeenkomsten in Poelewei, Wijk Brabantpark, Breda. Kennismakingsgesprekken: 14 en 28 november. Aanmelden en informatie: GGz Breburg, Preventie, tel. (088-01) 65282, per e-mail: Preventie. RegioBreda@ggzbreburg.nl of www.ggzbreburg.nl ? Cursussen en trainingen Longpunt: Ieder maand organiseren we een middag voor longpatiënten. Op dinsdag 13 november van 14.30 tot 16.30 is er weer een bijeenkomst van het Longpunt Breda. Het onderwerp is Financiën. Hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6 in Breda. Toegang is gratis. ETTEN-LEUR SV’81: Uitslagen 1 november: J. Wissel 1197; N. v. Meer 1148; D. Jaspers 1147; J. Rommers 1115; G. Dirven 1036; M. vd Bos 954. Beugelen: Uitslag 2 november: Na een spannende strijd kregen we de volgende uitslagen Koeken Verhoeven 30 punten; Naalden Nuiten 12 punten; Vermunt Naalden 30 punten; Jaspers Koeken 14 punten. Rommelmarkt de Baai: Op zaterdag 10 november organiseert de werkgroep Kerk en Samenleving van de Protestantse gemeente De Baai weer een rommelmarkt in centrum De Baai, Baai 154 te Etten-Leur van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt er terecht voor o.a. kleding, elektrische huishoudelijke apparatuur, gereedschap, snuisterijen, speelgoed, serviesgoed en nog veel meer. Er is vast wel iets van uw gading bij. De opbrengst is bestemd voor het noodfonds.


lief en leed

Familieberichten Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de vele felicitaties en bloemen op ons Gouden Huwelijksfeest. Door zoveel vriendschap is het voor ons ‘n dag geworden om nooit te vergeten!

n laatste het goed tste reis. staanden bij leven

begraven fscheids-

eid bij de en is het ende geschikking an en leg

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid

Jac en Riet Rijken

Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Etten-Leur, november 2012

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op. Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

het Afscheidshuis

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Zij is te bereiken op: 06 48498248

Tel.: 0165-36 45 66

Een uniek leven verdient een uniek afscheid.

oke en Rosita.

begin en.

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Bedankt

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Weekenddiensten

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden er ruimte om zich Bel voorislevensbedreigende situaties 112. over te geven aan het verdriet. Het meesteHuisarts is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Huisartsenpost Etten-Leur, tel. af076 50 40 444, Bredaseweg 171. wil niet uw uitvaart, maar uw een identiteitsbewijs mee. scheid Neem regelen. De wensen van de overledene en de familie staan cenApotheek traal. Thuis opbaren en verzorgen, of Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. samen opbaren in het afscheidshuis, Tandartsbestellen bij de bloezelf bloemen mist, samen de muziek uitzoeken, Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. het eucharistieboekje maken, toeDierenartsgroep West-Brabant spraken voorbereiden, zelf de kist Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. dragen en eventueel helpen bij het Landbouwhuisdieren paarden begraven. Zo komen we en samen tottel. 076 501 3645/596 1333. een persoonlijke en unieke uitvaart.

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter! Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen)

1 maart en zondag 1 april.

et vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitet bedrijf een begrip geworden. Samen met het team eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook et gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Moridshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afwijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op ijkheden. bakske troost”.

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

WILT U OOK

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur PAGINA 7

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

ZATERDAG HALSTEREN Hotel de Ram Steenbergseweg 1 10.00 - 16.00 uur

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur


KORT BEDRIJVIG

15.000 vierkante meter beursvloer staat tussen 6 en 8 november weer vol

Contacta zet meer in op verdieping

Eerste winnaars van consumentenactie Winkelhart

GOES - De eerste twee edities van Contacta onder de hoede van LMG stonden voor het communicatiebureau vooral in het teken van groei. Voor de komende aflevering, die van dinsdag tot en met donderdag plaatsvindt in de Zeelandhallen, is ingezet op verdieping. “We willen de deelnemers inspireren, niet alleen maar entertainment ETTEN-LEUR - Zaterdag zijn op een klein podium voor AH Pollemans op aanbieden”, zegt LMG-directeur Perry Kentin.

het Burchtplein in Etten-Leur door Dyon Hagenaars de eerste twee prijswinnaars bekendgemaakt van de consumentenactie Kom, Koop en Win! van Winkelhart Etten-Leur.

De Zeelandhallen staan dinsdag, woensdag en donderdag weer in het teken van de Contacta.

DOOR EUGÈNE DE KOK Vorig jaar vond de netwerkbeurs van Zuidwest Nederland en Vlaanderen voor het eerst in de drie hallen van de Zeelandhallen in Goes plaats. Die stap betaalde zich met een recordaantal van ruim 21.000 bezoekers meteen uit. “We zijn tegen de stroom van de economie ingezwommen, hebben de laatste twee jaar grote sprongen gemaakt en veel enthousiaste reacties gekregen van deelnemers en bezoekers”, zegt Perry Kentin van LMG. Vorig jaar wist hij meteen dat het lastig zou zijn het record dit jaar te overtreffen. De voortekenen zijn echter goed. De beursvloer van ruim 15.000 vierkante meter staat met zo’n 300 deelnemers weer vol en duizenden ondernemers en belangstellenden uit Zuidwest Nederland zullen een bezoekje brengen aan de Contacta. Net als tijdens de twee voorgaande edities is er weer een aantal prominente sprekers. Dit keer zijn dat de oud-voetballers Jan Mulder en Hans van Breukelen, schoenenontwerper Floris van Bommel en zakenvrouw van het jaar 2012 Jacqueline Zuidweg. Er is echter meer. Zo geeft de voormalig CEO van McDonalds Nederland René Savelberg een lezing over het merk McDonalds en zijn er veel seminars van experts van onder meer DRV en de Rabobank.

“De presentaties van bekende Nederlanders zijn populair gebleken, maar er kunnen telkens maar 150 mensen bij aanwezig zijn. Je moet dus zorgen dat je ook voor die andere duizenden mensen iets hebt te doen. Daar hebben we dit keer heel bewust naar gekeken. Met allerlei seminars en workshops hebben we ingezet op verdieping, niet alleen op meer entertainment.” Vele seminars en workshops staan in het teken van het Contacta-thema ‘Kansen creëren’. “Veel ondernemers hebben momenteel minder geld te besteden. Dan

ARCHIEFFOTO LEONARD PASSCHIER

moet je innovatief zijn: niet denken in obstakels, maar kijken naar de mogelijkheden. Onze gasten geven daar invulling aan.” Ook de deelnemende bedrijven en organisaties zijn op het thema gewezen. “De een zal er meer mee doen dan de ander, maar zij maken uiteindelijk de beurs. Als LMG zorgen wij voor de faciliteiten en het programma waarmee we de ondernemers willen inspireren, zodat er ook op de vloer veel energie ontstaat.” De Contacta duurt van dinsdag 6 november tot en met 8 november. Meer informatie: www.contacta.nl.

Om ongeveer elf minuten over negen zal, geheel volgens traditie, het geheim worden prijsgegeven en de Prins van Leurse Leut worden voorgesteld aan het publiek. Ook de andere leden van het vernieuwde Protocol, Nar, Pliessie en Grote Boer en de leden van de Raad van Elf worden dan bekendgemaakt. Natuurlijk zijn Hofkapel de Turfblaozers en de Troelekus ook van de partij, evenals de Boerenraad. Voorstelling Het is een goede gewoonte op de Leur om alle leden van de vereniging even voor te stellen aan het publiek, dat bestaat uit de echte karnavalsliefhebbers in hart en nieren. Gelukkig zijn er daar nog heel veel van in Ut Zwaajgat zoals Leur heet in karnavalstijd. Dit jaar komt er in elk geval verandering in het Protocol. Hoe Leurse Leut de vacature(s) heeft ingevuld is ons niet bekend. Op het komende Elf-Elf-bal dat op zaterdag 10 november aanstaande wordt gehouden, zal blijken of dit is gelukt. Tip van de sluier Er gaan wel wat namen rond in het geruchtencircuit, maar zekerheid is er niet. Snelle tongen beweren dat Pliessie Dun Ed nu toch de (blauwe?) knoop heeft doorgehakt en dat hij in het nieuwe kabinet op het departement van Justitie, toeziend staatsecretaris van (consumptie)bonnen is geworden. Ook wordt verteld dat oudPrins Jerom al maanden in het buitenland vertoeft, met name op

KORT BEDRIJVIG

Gratis wintercheck bij Hommel Autobedrijven ETTEN-LEUR - De winter doet zijn intrede. Om er zeker van te zijn dat u ook tijdens winterse omstandigheden veilig en vertrouwd met uw auto op weg kunt, houdt Hommel Autobedrijven op zaterdag 10 november tussen 10.00 en 16.30 uur haar jaarlijkse Wintercontroledag. Tijdens deze dag wordt de auto op diverse cruciale punten gratis gecheckt. Met uw Daihatsu, Toyota & Suzuki kunt u terecht bij Auto Hommel op de Handelsweg 5 en voor alle andere merken bij Hommel Occasions op de Penningweg 1. Zoals inmiddels gewend bij onze vaste klanten kunt u, terwijl de auto gecontroleerd wordt, gebruik maken van overheerlijke en verse erwtensoep! En als u het leuk of interessant vindt, wordt uw auto gratis getaxeerd, zodat u weet wat hij nog waard is bij inruil. Accu Onderdeel van de wintercheck is dat de accu wordt doorgemeten; aan de hand van een testrapport wordt de kwaliteit van uw accu getoond. Door tijdig uw accu te vervangen voorkomt u startproblemen tijdens de koude winter. Uw voordeel is dat de accu’s tijdelijk bij Hommel extra scherp geprijsd zijn.

Leurs elf-elf spektakel ETTEN-LEUR - Zoals het een goede karnavalsvereniging betaamt, opent Leurse Leut met een spetterende 11/11-viering het seizoen 2012/2013. Dat gebeurt op zaterdag 10 november in ’t Turfschip aan de Schipperstraat.

Mevrouw Roks -Jansen was de eerste winnaar die meteen ter plaatste een minuut gratis mocht gaan shoppen bij AH Pollemans. De dame scoorde voor maar liefst 180 euro aan luiers/natte doekjes en vlees en andere artikelen. Ook Vanessa Netten sprong een gat in de lucht toen haar naam door de microfoon klonk. Haar naam werd even gecheckt via kantoor of zij inderdaad Winkelhart EttenLeur had ‘geliked’ op facebook en dat was inderdaad het geval. Dus deze week zien wij Vannesa op een scooter ter waarde van 895 euro door Etten-Leur crossen. Wil je zelf ook kans maken op één van deze fantastische prijzen, zorg dan dat je deze week volle spaarkaarten krijgt. Lever deze zaterdag 10 november in op het Burchtplein nabij AH Pollemans tussen 12.00 en 14.00 uur, want om 14.00 uur exact worden er weer twee gelukkige prijswinnaars uit de doos getrokken.

de Haaimaneilanden. Of dit iets met het witwassen van bonnen heeft te maken is niet bekend, maar zijn overhemden zijn altijd hagelwit. Onzekerheid Al met al veel onzekerheid daar in Ut Zwaajgat. Wilt u het fijne weten, kom dan naar het Elf-Elf-bal van Leurse Leut, dat is tenslotte de officiële opening van het karnavalsseizoen 2012-2013. Rode draad Tijdens deze avond wordt u uitgedaagd om mee te doen met het rode-draad-spel dat zoals altijd geïnspireerd is door het motto: We haole alles van stal. Twaalf teams van elk drie personen krijgen de gelegenheid om te laten zien wat ze waard zijn. Eeuwige roem en een aardige prijs zijn te verdienen. Er wordt gestreden op de onderdelen: spruit werpen en koei melkuh (dus niet andersom!). Deze onderwerpen zijn duidelijk geïnspireerd door het nieuwe motto! Wil je het allemaal van dichtbij meemaken, kom dan zaterdag 10 november om 20.11u naar ’t Turfschip aan de Lange Brugstraat. De toegang is natuurlijk gratis, er is veel levende karnavalsmuziek, er is een ludiek rode-draad-spel en natuurlijk is het de juiste plek om te weten wie Ut Zwaajgat voorgaan in de karnavalsviering en om eventueel kennis te maken met diverse bouwclubs en andere gezelschappen. Been there - done that Dit is de plek to-be voor alle karnavalsliefhebbers, wagenbouwers, individuelen, verenigingen en zelfs voor een stichting. We haole alles van stal. PAGINA 8

Winterbanden De condities op de Nederlandse wegen zijn gedurende de wintermaanden stukken slechter dan in de andere seizoenen. Om in deze koude periode toch veilig de weg op te kunnen, wordt geadviseerd winterbanden te laten monteren onder uw auto. Dat vergroot de veiligheid voor u en uw inzittenden aanzienlijk. Houdt u er ook rekening mee dat in sommige Europese landen winterbanden verplicht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Hommel Autobedrijven, Handelsweg/Penningweg 1, Etten-Leur. www.hommelautobedrijven.nl

Gratis boek voor bibliotheekleden

Nederland Leest De donkere kamer van Damokles ETTEN-LEUR - De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans is het boek van Nederland Leest 2012. In november deelt Nieuwe Nobelaer Bibliotheek dit boek gratis uit aan alle volwassen leden tijdens de bemande uren van de bibliotheekbalie en zolang de voorraad strekt. Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. De Brabantse bibliotheken doen dit jaar nog een schepje bovenop het gratis boek. Voor biebpashouders zijn er mooie prijzen te winnen met een krasactie, zoals een ballonvaart, culturele uitjes, sportieve dagjes weg, culinaire workshops en goedgevulde BiebBoxen. De gratis actieboekenlegger bevat een unieke code die tevoorschijn gekrast

wordt. Op voordeelmetjebiebpas.nl staat of de code in de prijzen valt. Meedoen kan tot 30 november, zolang de voorraad strekt. Van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur zijn de bibliotheekmedewerkers aanwezig om de gratis boekjes uit te reiken aan bibliotheekleden. voordeelmetjebiebpas.nl is een website met voordelige uitjes voor bibliotheekleden. Met een Brabantse bibliotheekpas kunnen leden met korting naar theaters, dierenparken, musea, pretparken, filmhuizen, lezingen, sportactiviteiten, festivals en nog veel meer. Momenteel biedt de website honderden uitjes in de provincies Brabant, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland.


ALLES VERS UIT EIGEN KWEKERIJ!

25% KORTING OP TAPIJT, VINYL, LAMINAAT, PVC STROKEN Colors@Home is al jaren toonaangevend op het gebied van vloeren, met een grote collectie en heel veel ervaring in het adviseren en leggen ervan. Hoog- en laagpolig tapijt in diverse kleuren, vinyl met een uitgebreide keuze in dessins en laminaat in talloze houtnerf patronen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast zijn er ook nog de nieuwe pvc stroken. Prachtige vloeren die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn, zonder de nadelen ervan. Kom dus snel langs en profiteer!

Actie geldt van 29 oktober t/m 10 november 2012.

Wij zijn goed in perkgoed!

Volle tray violen 18 stuks nu slechts € 5,00 • 30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Winterheide (€ 1,25 ••p/st.) 5 stuks nu slechts € 5,00 Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Bloembollen in 100 soorten 2 zakken nu slechts € 5,00

Nieuw:

• Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

Bosviool in hangvariateit 2 hangpotten nu slechts € 5,00 Let op onze specialiteit: Nieuwe (klei)aardappelen 10 kg nu slechts € 5,00 OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Hangplanten Skimmia XXL (€ 8,95 p/st.) 3 stuks € 19,95 Lavendel (€ 1,25 p/st.) 10 stuks nu slechts in 50 soorten deze weeK: € 9,95 doorsnede ø50cm 95 p. stuk Prijspakker: Haagbeuk 100cm 10 stuks nu slechts € 8,95

Geraniums €0,

(m.u.v. Franse Geraniums)

overige haagplanten) A L L E S V E Ook R S vooraf U I Tte Ebestellen I G E N(ook KW EKERIJ!

AqULEGIA (vaste plant) Nor maal € 1,95 p.stuk, nu 5 voor € 5,-

Wij zijn goed in perkgoed!

• 30.000 m2 kwekerijip van

T • 30.000 m2 kwekerij SpAANSE MARGRIET • 10.000 m2 overdekte verkoopruimte eek! • 10.000 m2 overdekte verkoopruimte ew d 5 voor € 5,Nor maal € 1,40 p.stuk, nu • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten

• Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen -

• Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten primula’s geraniums - bolchrycanten - pompoenen A.s. zondag OPeN van 10.00 -tot 16.00 uur prijzen zoals: • Vele seizoensproducten tegen scherpe violen • Tevens: laanleibomen fruitbomen coniferen - heesters primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen Voor koopzondagen zie • Tevens: laan-- leibomen fruitbomen - coniferen palmen olijven --groenteplanten - enz.- heesters palmen olijven groenteplanten enz. Letwww.plantenkwekerijdeplantage.nl op onze specialiteit:

OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN NU NOGmeer MEER voor VOOR UWtuiN TUINhet HEThele HELE JAAR DOOR! Hangplanten Nu Nog uw jaar door! Kom gerust eens kijken deze weeK:

in 50 soorten Kom gerust eens kijkengeopend - dagelijks geopend Dagelijks Dagelijks Dagelijks Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 95 doorsnede ø50cm verse verse maandag t/m vrijdag 09:00 tot 18:00uuruur p. stuk Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur asperges aardbeien Zaterdag 09:00 tot uur -klaar de koffie staat klaar De17:00 koffie staatFranse (m.u.v. Geraniums)

Geraniums €0,

AqULEGIA (vaste plant) Nor maal € 1,95 p.stuk, nu

5 voor € 5,-

Tip van k! de wee

OPRUIMING

SpAANSE MARGRIET Nor maal € 1,40 p.stuk,

Woninginrichting Kerkwerve 3a Etten-Leur vraag naar de voorwaarden

nu 5 voor € 5,-

OPRUIMING OPRUIMING ELEKTRISCHE FIETSEN A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Voor koopzondagen zie www.plantenkwekerijdeplantage.nl

DEMO-MODELLEN,

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend Dagelijks Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur asperges De koffie staat klaar Tandprothetische

Dagelijks OVERJARIGE MODELLEN EN verseDEMO-MODELLEN, OVERJARIGE MODELLEN EN aardbeien OVERJARIGE MODELLEN GEBRUIKTE E-BIKESEN GEBRUIKTE E-BIKES

NU MET ZÉÉR AANTREKKELIJKE KORTINGEN! NU MET ZÉÉR AANTREKKELIJKE KORTINGEN!

KOM, KOOP & WIN

reparaties witgoed producten Etten-Leur

ELEKTRISCHE FIETSEN NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! ELEKTRISCHE FIETSEN DEMO-MODELLEN, Tel.: 06-50905037

GEBRUIKTE E-BIKES NU MET ZÉÉR AANTREKKELIJKE KORTINGEN! ®

Dre Wit (‘t) goed

t/m november 2012 2012 zaterdag 20 zaterdag oktober t/m17 zaterdag 17 november

Een jaar lang

Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

GRATIS SHOPPEN

in Winkelhart Etten-Leur t.w.v. € 5.400,-! Er zijn 3 tussentijdse trekkingen met iedere week kans op:

Vanaf t.e.m.

CTIE Inspiratie voorAwonen?

1 minuut gratis winkelen bij

10 +1m²

en iedere week

Meer informatie in de winkel of o

een scooter Gratis zegel bij elke € 5,aa bestedingen; n

Kom langs, en laat uGverrassen! D

(tot een max imum van 5 zegels per keer)

S

WEGEN

N

ERLE V S E C SUC

€ 5,- Van 19.30 tot 21.30 uur:

PRIJZENSPONSORS

CHIMERE – ESPRIT ETTEN-LEUR – JAMBELLE ETTEN-LEUR BEEN- EN ONDERMODE RODAS COPY & OFFICE – MS MODE ETTEN-LEUR – HEMA ETTEN-LEUR – NIMCO HOUSE OF SHOES C&A – BOEKETTERIE – JEANS CENTRE – JUWELIER MEKES – ARLECCHINO (JUNIORMODE) EXPERT ETTEN-LEUR – ISABELLE MODE – BLOKKER ETTEN-LEUR DA DROGISTERIJ EN LUXE PARFUMERIE VAN MEEUWEN – H EN I MODE – MEXX LUNCHCAFÉ ZUS & ZO – COSMO HAIRSTYLING – BRUNA VAN GILS CHIQOORIJ PATISSERIE & TRAITEUR – HANS ANDERS – BURMANN HOME STYLING GALL & GALL BURCHTPLEIN – INTERTOYS – MODE 4 HER – FLEUR 85 SCOOP ICE-CREAM – HET GEBOORTERIJK – MISS ETAM

aff A3 winkelhart etten leur.indd 1

*

Maak nu zelf Luw mo A Mpersoonlijke I N A AT onder begeleiding van onze styli

J&J POLLEMANS

als je ons op facebook!

01/10/201 2 11/11/201 2

Rijen : woensdag 3 oktober Q U I C K•S T E P ® V L O E R E N . O N T D E K E E N W E R E L D WA A R I N JE WIL WONEN.

Etten-Leur: woensdag 10 oktober * Actie niet cumuleerbaar. Niet geldig op Classic en Creo. Actie enkel geldig bij deelnemende winkelpunten, zie www.quick-step.nl

www.winkelhartetten-leur.nl 05-10-12 16:35

Raadhuisplein 32 | 5121 JZ Rijen | T 0161-224187

Bisschopsmolenstraat 46 | 4876 AP Etten-Leur | T 076-5035797

vromans@decokay.nl | www.vromans.decokay.nl

www.vromans.decokay.nl | vromans-ettenleur@decokay.nl

Naam

Adres

PC en

Telefo


Het seizoen kan beginnen

Stijloren zijn er helemaal klaar voor ETTEN-LEUR - Jawel, de Stijloren zijn er weer helemaal klaar voor met een vernieuwd protocol in de startblokken en de vernieuwde Raad van XI en Tussenraad. Op vrijdagavond 9 november wordt het startschot gegeven voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen 2012-2013 onder het motto: “veur gut wit eddut”. Met dit motto bedoelen we natuurlijk het krijgen van het carnavalsvirus; want als je het uit moet leggen aan iemand die niets van carnaval begrijpt kom je wel tot die conclusie. Het is iets ongrijpbaars, en de verschijnselen lijken veel op het krijgen van een virus. In tegenstelling tot een echt virus is het wel leuk om je mee te laten gaan in

de feestende massa. De zaal van Marktzicht zal daarom open gaan voor het “grote publiek” om 20.30 uur; de uiteindelijke onthulling van de nieuwe Prins en gevolg zal beginnen om 21.11 uur en het beloofd een waar spektakel van licht en geluid te worden. Ook onze residentie Marktzicht is er weer helemaal klaar voor; zo is het Stijlorenspandoek weer opgehangen. En aan weerszijden van het spandoek prijken dit jaar voor het eerst stijloren. Die oren zijn een geschenk van Zaal Marktzicht aan de Stijloren. Deze oren zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd door de mensen van KV de Duimkes die als sinds jaar en dag bij Marktzicht thuis zijn sinds de sluiting van het Koetshuis (in zijn vorm als jongeren café). De avond zal wederom door Stijo-

renspraakwaterval Gerardus Bartels onze aan elkaar worden gepraat en de mechanische muziek zal worden verzorgd door disco Meezun2en. Tevens verwachten wij nog enkele kapellen die voor de livemuziek zullen zorgen. Op zaterdagmiddag 10 november zullen we gast zijn bij de Stichting Ma-Mi bij de presentatie van het thema van het Ma-Mi evenement dat plaats zal vinden op Maandagmiddag 11 februari en op zaterdagavond zijn we gast bij de presentatie van het Protocol en gevolg van onze vrienden van de Leurse Leut. Op zaterdagavond 17 november kun je ons weer in vol ornaat zien bij de Ziengaovut in de Nieuwe Nobelaer en op zaterdagavond 24 november staan we zijn allen achter onze Nar tijdens het Narrenfestijn van de Leurse Leut

WIJKEN WIJKVERENIGING GRAUWE POLDER Disco Aanstaande vrijdag organiseren wij weer een disco voor de jeugd. Deze discoavond begint om 19.30 uur en zal tot 21.30 uur duren. Tot 20.00 uur kan je binnen komen daarna gaat de deur dicht om het in- en uitlopen te voorkomen. Ook kan je met je vrienden even een spelletje tafelvoetbal spelen of een ander spelletje, of gewoon wat kletsen aan tafel of in onze zit zakken hoek. Deze avond is bedoeld voor de leerlingen van groep 4 t/m 8. Kaarten Dinsdag 13 november gaan we weer kaarten. Om 19.30 uur starten we met de spelvormen rikken en jokeren. De bedoeling is dat deze activiteit iedere tweede dinsdag van de maand gaat plaatsvinden. Mochten er ideeën voor andere spelvormen of wensen zijn dan horen we dat graag. U kan terecht bij Kees Oomen 0612413478. Dus elke 2e dinsdag van de maand, van 19.30 tot ca 21.30 uur in het wijkgebouw De Gong, Trompetlaan 42, 4876 XA Etten-Leur. De entree is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening. Rommelmarkt en kledingbeurs Zaterdag 17 november van 11.00 tot 16.00 uur wordt in ons wijkgebouw De Gong weer een rommelmarkt en kledingbeurs georganiseerd. Deze markt is gratis te bezoeken vanaf 11.00 uur en zal tot ong. 16.00 uur duren. Het adres van ons wijkgebouw is; Trompetlaan 42, 4876 XA. Etten-Leur. Er zijn op dit moment geen tafels meer beschikbaar. Voor meer info: 06-13558803. WIJKVERENIGING HET HOOGHUIS Wijkdisco Op vrijdag 9 november is er weer een wijkdisco voor de jeugd uit wijk het Hooghuis. Dit gaat dan over kinderen die in de wijk wonen of die er op school zitten in groep 4 t/m 8. Muziek is van Discomeezun2en. De disco begint om 19.00u en stopt om 21.00u. We gaan er een gezellige avond van maken. Ook vrijwilligers zijn deze avond welkom om eens een kijkje te komen nemen. WIJKVERENIGING CENTRUM WEST Bingo Ook in de maand november organiseert wijkvereniging Centrum West een bingoavond. Dit is de gelegenheid om net voor St. Nicolaas mooie prijzen te winnen. Wij hopen op een grote opkomst, zodat de opbrengst van deze avond ons weer in staat stelt de diverse activiteiten voor jong en oud uit onze wijk te kunnen organiseren. U blij met een gezellige avond en prijzen, wij blij met

de opbrengst. Dus niet vergeten: woensdagavond 14 november in Den Drempel, Papenstraat 47, vanaf 19.30 uur is de zaal open, om 20.00 uur gaan de bingoballetjes rollen. Toegang is gratis St. Nicolaasfeest Evenals voorgaande jaren brengt Sinterklaas ook dit jaar weer een bezoek aan onze wijk. De Sint zal zaterdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur naar ons Wijkgebouw Den Drempel komen. De wijkvereniging Centrum West heeft de Sint gevraagd om voor de kinderen van 0 tot en met 8 jaar cadeautjes mee te brengen. Wij hopen dat alle kinderen uit onze wijk aanwezig zijn. Kinderen maak een leuke tekening of kleurplaat en breng deze mee voor de Sint. Ook oma’s en opa’s met hun kleinkinderen zijn van harte welkom. Beste ouders, opa’s en oma’s let op: in verband met de inkopen van de Sint, kunnen kinderen die na zondag 11 november aangemeld worden, jammer genoeg niet meer mee doen. Dus tijdig aanmelden. Inleveren voor zondag 11 november bij: T. van Gastel Kamerijkstraat 13; A. Jongenelis Hondschotestraat 8; J. Oorschot Rijsselstraat 11. Deze St. Nicolaasmorgen is geheel gratis. Halloween Ook in Centrum West hebben de kinderen met hun ouders Halloween gevierd. De opkomst was nog groter dan vorig jaar. In optocht liepen de kinderen langs het enge moerasbos, waar verschillende engerds tevoorschijn kwamen. WIJKVERENIGING CENTRUM OOST Halloween spookpuzzeltocht 45 kinderen van Wijkvereniging Centrum Oost lieten zich niet afschrikken van spoken, heksen, magere hein etc. die in de wijk rond liepen. Een geslaagde avond die volgend jaar zeker opnieuw beleefd gaat worden. WIJKVERENIGINGEN DE GRIENT/SANDERBANKEN Bingoavond Zaterdag 10 november hebben we weer een bingoavond. We spelen 10 rondes n op elke ronde zijn 3 prijzen te winnen. Aanvang 19.30 uur, Wijkgebouw SanderBanken, Binnenhof 13, Etten-Leur. Countrymiddag Zondag 11 november houden Wilo en Nel van Boheemen hun countrymiddag. Hier komen nieuwe maar ook oude dansen aan bod. DJ Willy zorgt voor de muziek maar je mag ook een eigen cd meenemen. Aanvang 13.30 tot 17.30 uur, Binnenhof 13 EttenLeur.

Agenda wijkactiviteiten 7 november 7 november 7 november 7 november 7 november 7 november 7 november 8 november 8 november 8 november 8 november 8 november 8 november 8 november 9 november 9 november 9 november 9 november 9 november 9 november

Bankkers gym 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder PC cursus 9.30 uur de Gong Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar C-West wijkcontactmoment 19.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet Grauwe Polder PC cursus 9.30 uur de Gong Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet Grauwe Polder bezige handjes 13.00 uur de Gong C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers bridge 13.30 uur ut Praotuis C-West groen en speel 14.00 uur den Drempel Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel ’t Hooghuis koersbal 14.15 uur de Vogelaar Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet

9 november ’t Hooghuis disco 19.00 uur de Vogelaar 9 november Grauwe Polder disco 19.30 uur de Gong 10 november SanderBanken bingo 19.30 uur Binnenhof 13 11 november SanderBanken country 13.30 uur Binnenhof 13 12 november Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong 12 november Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis 12 november ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar 12 november Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong 12 november C-Oost 3 D kaarten maken 13.30 uur ’t Palet 12 november C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel 12 november C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel 12 november Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong 13 november Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong 13 november Banakkers sjoelen egelantiers 9.30 uur ut Praotuis 13 november Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 13 november Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong 13 november C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet 13 november Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis 13 november C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel 13 november Banakkers wijkcontactmoment 19.00 uur KSE 13 november Grauwe Polder kaarten 19.30 uur de Gong PAGINA 10

Frietjes-zondag in de Schaapskooi

ETTEN-LEUR - Het kon weer niet op in de Schaapskooi, heerlijke friet en snacks. Tevreden bezoekers en een vrijwilligersteam dat weer terug kan kijken op een geslaagd evenement. En natuurlijk was het weer gezellig.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS inLOOpSpREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

Themabijeenkomst Parkinson ETTEN-LEUR - Woensdag 14 november organiseert TWB, Thuiszorg met Aandacht een themabijeenkomst over Parkinson met als thema ‘beweging’. Tijdens deze bijeenkomst kunnen Parkinsonpatiënten en mantelzorgers kennis maken met activiteiten die hen ondanks hun ziekte helpen actief te blijven. Voor mensen met de ziekte van Parkinson is het van groot belang geestelijk en lichamelijk actief te blijven. Er zijn in de regio verschillende mogelijkheden om hierbij advies en begeleiding te krijgen. Een par-

kinsonverpleegkundige geeft deze avond informatie en praktische tips over het leven met Parkinson. De aanwezigen maken kennis met de Dagbegeleiding van TWB. Er is een presentatie van een wandelclub voor Parkinsonpatiënten. Ook presenteert het NSWAC activiteiten die zij organiseren voor mensen met de ziekte van Parkinson. De bijeenkomst over Parkinson start om 19.00 uur en vindt plaats aan de Belder 2-4, 4704 RK in Roosendaal. Iedereen die de bijeenkomst bij wil wonen kan zich aanmelden via tel: 088-560 2000 of kijk op www.twb.nl.

Inloopavond familieonderzoek bij Jan uten Houte ETTEN-LEUR - Op woensdagavond 7 november is er weer een inloopavond vanaf 19.30 uur voor iedereen die iets wil weten over zijn familiegeschiedenis. U bent welkom op het Paulushofje aan de

Markt te Etten-Leur. Er zijn diverse mensen aanwezig die u wegwijs kunnen maken in het opstellen van uw stamboom of die u kunnen helpen dat ene ontbrekende stukje te vinden. De inloopavond is gratis toegankelijk en iedereen is welkom vanaf 19.30 tot 22.00 uur.

Dieren Centrale Nederland Gevonden Reu, Jack Rusell Terrier, wit-bruin, kale plek bij staartaanzet, Rijsdijk Etten-Leur.

Informatie Gratis registratie en informatie 0161433437, www.dierencentrale.nl

Prinselijke Bingo Leurse Leut op 11/11 ETTEN-LEUR - Nog niet eerder organiseerde karnavalsvereniging Leurse Leut zo’n bijzondere bingo als de aanstaande bingo op 11 november. Een heuse 11/11-bingo, toepasselijker kan het niet voor de prinselijke karnavalsvereniging van de Leur. De bingocommissie gaat er alles aan doen om een extra carnavalstintje aan deze bingo te geven. ‘Wij gaan er alles aan doen om prinselijk bezoek te krijgen op deze middag’, aldus Jack van Batenburg van de bingocommissie van Leurse Leut. Of dat gaat lukken blijft spannend, want de avond voorafgaand aan de bingo presenteert Leurse Leut haar nieuwe prins Carnaval en zijn directe gevolg. ‘En ga er

maar vanuit dat onze nieuwe prins meteen een overvolle agenda zal hebben, maar we gaan er alles aan doen om de prins een bezoek te laten brengen aan onze bingomiddag’, vervolgt Van Batenburg vastberaden. Naast het vaste prijzenpakket bestaande uit diverse geldprijzen zullen er meerdere extra prijzen uitgedeeld worden, die allemaal te maken hebben met carnaval in ‘t Zwaajgat. Iedereen is op zondag 11 november vanaf 13.00 uur van harte welkom in ‘t Turfschip in Etten-Leur. De bingorondes worden vanaf 14.00 uur gespeeld en deze gezellige, carnavaleske bingomiddag zal rond 17.00 uur afgelopen zijn. Ben erbij, want dit is de kans om uit handen van de nieuwe prins van ‘t Zwaajgat de bingoprijzen uitgereikt te krijgen.


Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyM

COMPLETE WONINGINRICHTING

oon ier ! Gewm oo

op alle meubelen

INRUIL MOGEL IJK!

10

jaar garantie

meubelen ● gordijnen ● vloeren ● verlichting ● kleinmeubelen ● zonwering ● woonaccessoires

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten. - Vrijdagavond koopavond.

BEN JIJ ER AAN TOE OM JE TE BINDEN? Zet dan Mens & Relatie in om je levenspartner te vinden

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Daemen Networking ICT-Solutions viert 20-jarig bestaan Vraag naar de actie voorwaarden

Trappen kozijnen & deuren Hazeldonkse zandweg 28 4762 AL Zevenbergen Tel.: 0168 - 326207 Fax: 0168 - 328767 showroom@provily.info www.provily.info

RIJSBERGEN – In 20 jaar is er veel veranderd. Ooit begonnen vanuit een zolderkamer en tegenwoordig specialist in online diensten voor het MKB. ‘Je moet alert blijven en mee kunnen groeien met de ontwikkelingen wil je succesvol blijven.’ Daar zijn eigenaren Richard Daemen en Sylvia Ligterink van Daemen Networking ICT Solutions van overtuigd. DOOR MIEKE VAN MEER ‘De economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar cloud (= datacenter) diensten een grote vlucht heeft genomen’, vertelt Richard. ‘Bedrijven willen tegenwoordig ICT als een maandelijkse dienst afnemen’. Vanaf 2003 na de bouw van ons nieuwe bedrijfspand hebben wij ons volledig toegelegd op de zakelijke markt van dienstverlenende MKB-bedrijven. Netwerken aanleggen, beheren, beveiligen en continu bewaken. Het verhuren van kennis en capaciteit is steeds belangrijker geworden.’ Oplossingen ‘Een up-to-date kennisniveau van medewerkers is essentieel zeker bij onze online werkplek en server diensten’, legt Sylvia uit. ‘Alle data en e-mail van onze klanten staan optimaal beveiligd in onze datacenters. Medewerkers kunnen vanaf iedere plaats en vanaf ieder apparaat met internet toegang inloggen op het bedrijfsnetwerk. Dat is veel minder risico voor het bedrijf omdat ze geen investeringen in hard- en software

V.l.n.r. Sylvia Ligterink, Helga van Leur en Richard Daemen: ‘Tijd om te vieren wat we in 20 jaar hebben bereikt’ meer hoeft te doen. Wij bedenken de oplossingen voor de klant en nemen alle zorgen uit handen. De vraag naar online dienstverlening wordt de komende jaren alleen maar groter. De laatste trend is de integratie van mobiele en vaste telefonie vanuit ons online tele-foniesysteem. Door onze persoonlijke benadering en het in spelen op de vraag naar nieuwe diensten hebben we ons de afgelopen jaren kunnen onderscheiden. ‘Anders hadden we nu ons 20-jarig bestaan niet kunnen vieren’ zeggen de eigenaren. Duurzaamheid Dat feestje werd gevierd op 2 november jl. met hun klanten, met duurzaamheid als thema. RTL4

weervrouw Helga van Leur gaf een presentatie hoe we met duurzaam ondernemen en het gebruik van ‘’clouds’’ een positieve bijdrage kunnen leveren aan het klimaat. ‘We willen graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door onze cloud diensten hebben we het server energieverbruik van onze klanten tot wel 90% verminderd. Daarnaast sponseren we ook verschillende organisaties met onze ICT diensten zoals door een basisschool afgeschreven pc’s te schenken of door ICT advies en ondersteuning te geven aan de voedselbank Tilburg. ‘We zijn trots op wat we allemaal bereikt hebben en dan mag je op andere terreinen best iets terug doen voor de maatschappij.’

Daemen Networking ICT-Solutions De waterman 5, 4891 TL Rijsbergen Tel.: 076 – 5961391 www.daemen-ict.nl


SENIOREN

Bussen te huur

Romans voor volwassenen .............â‚Ź 0,50 ..............................................6 voor â‚Ź 2,50 KBO ETTEN-LEUR C/Z Stripboeken ....................................â‚Ź 0,50 Bridge v.a. â‚Ź 48,- p/dag Uitslag 30 oktober, Lijn A: 1. Nel v. Leeuwen & Ed v. Leeuwen 60,83%; 2. Riet Ansems & Bart Kinderboeken ..................................â‚Ź 0,10 Alle bekers en mokken ....................â‚Ź 0,10 Mol 59,17%; 3. Mariolein Koevoets & Jaan Broere 57,92% Lijn B: 1. Ella Spaan & Cees Wouters 60,50%; 2. Cisca Blom & Mia Verschragen 57,50%; 3. Alle glazen .......................................â‚Ź 0,10 Alle letterbakbeeldjes ......................â‚Ź 0,05 076-5022267 / 06-53561726 Dirry De Voigt & Jan Aarts 56,25% Alle Rieten en Houten Poppenstoeltjes Lijn C: 1. Corrie Mooy & Cees v. Hassel 57,90%; 2. Lenie v. Beek & Annie Lauwerijsen 56,00%; ............................................ HAlve PRijS 3. Toos vd Wijngaarden & Nellie Monden 54,80%; 3. Wil De Weert & Riet Sep 54,80% ď€ ď€ ď€Ąď€‹ď€žď€ ď€˘ď€?ď€?ď€?ď€‹ď€ ď€Łď€ ď€¤ď€ ď€Ľď€Śď€§ď€§ď€ ď€¨ď€‘ď€ ď€ ď€Šď€¨ď€Şď€&#x;ď€–ď€Ťď€ ď€Ąď€‹ď€žď€ ď€˘ď€?ď€?ď€?ď€‹ď€ ď€Łď€ ď€¤ď€ ď€Ľď€Śď€§ď€§ď€ ď€¨ď€‘ď€ ď€ ď€Šď€¨ď€Şď€&#x;ď€–ď€Ťď€ ď€?ď€?ď€?ď€žď€’ď€ƒď€„ď€“ď€ˆď€”ď€†ď€‰ď€…ď€‹ď€‰ď€›ď€œď€…ď€ƒď€‰ď€?ď€žď€…ď€“ď€ ď€Źď€ ď€Žď€?ď€“ď€‰ď€Žď€­ď€’ď€ƒď€„ď€“ď€ˆď€”ď€†ď€‰ď€…ď€‹ď€‰ď€›ď€œď€…ď€ƒď€‰ď€?ď€žď€…ď€“ď€ Woensdag 31 oktober, A lijn: 1. Bart Mol & Riet Ansems 60,00%; 2. Ria Luykx & Nanny ď€?ď€?ď€?ď€žď€’ď€ƒď€„ď€“ď€ˆď€”ď€†ď€‰ď€…ď€‹ď€‰ď€›ď€œď€…ď€ƒď€‰ď€?ď€žď€…ď€“ď€ ď€Źď€ ď€Žď€?ď€“ď€‰ď€Žď€­ď€’ď€ƒď€„ď€“ď€ˆď€”ď€†ď€‰ď€…ď€‹ď€‰ď€›ď€œď€…ď€ƒď€‰ď€?ď€žď€…ď€“ď€ Extra spEElgoEd voor ď€Žď€Żď€°ď€ ď€¤ď€ ď€§ď€°ď€Łď€ ď€ąď€Ľď€ ď€ąď€ąď€ ď€Žď€Żď€°ď€ ď€¤ď€ ď€§ď€°ď€Łď€ ď€ąď€Ľď€ ď€ąď€ąď€ ď€ Nooren 58,33%; 3. Coby Brabers & Kees Baremans 56,67% sintErklaas in dE winkEl ď€ ď€˜ď€™ď€‰ď€•ď€Žď€•ď€‘ď€šď€…ď€Žď€?ď€?ď€‰ď€•ď€‡ď€šď€›ď€„ď€œď€? ď€˜ď€™ď€‰ď€•ď€Žď€•ď€‘ď€šď€…ď€Žď€?ď€?ď€‰ď€•ď€‡ď€šď€›ď€„ď€œď€? B lijn: 1. Piet v. Dijk & Peter Schellens 65,00%; 2. Nellie Schuurmans & Annie Lauwerijsen ď€žď€Œď€Žď€?ď€?ď€&#x;ď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€˘ď€‡ď€‡ď€’ď€—ď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€‚ď€‚ď€Œď€‡ ď€žď€Œď€Žď€?ď€?ď€&#x;ď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€˘ď€‡ď€‡ď€’ď€—ď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€‚ď€‚ď€Œď€‡ ď€‡ď€Łď€†ď€…ď€‰ď€Œď€?ď€†ď€‘ď€‡ď€¤ď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€˘ď€‡ď€’ď€Ľď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€‚ď€‚ď€Œď€‡ Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltjeâ€? 62,50%; 3. Corrie Heijboer & Beb Dirven 60,00% ď€‡ď€Łď€†ď€…ď€‰ď€Œď€?ď€†ď€‘ď€‡ď€¤ď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€˘ď€‡ď€’ď€Ľď€ ď€Ąď€Ąď€‡ď€‚ď€‚ď€Œď€‡ Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Uitslagen donderdagmorgen 1 november, A lijn: 1. Ciska Blom-Gonny v. Poppel 60,0%; 2. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, Riet Bakker-Wim Willems 57,5%; 3. Ria en Jan Wiegers 55,6% ď€ B lijn: 1. Cita Martens & Nelly Monden 64,2%; 1. Theo v.d. Broek & Cees v. Elteren 64,2%; 3. donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u. ď€?ď€Œď€Žď€?ď€?ď€†ď€‘ď€‡ď€’ď€“ď€”ď€‡ď€‰ď€•ď€‡ď€–ď€†ď€…ď€‰ď€Œď€?ď€?ď€‰ď€Šď€ƒď€‰ď€Œď€‡ď€‡ ď€ Toon Weterings & Wim v. Heugten 55,0% ď€‚ď€ƒď€„ď€ ď€…ď€†ď€‡ď€ƒď€ˆď€‰ď€…ď€ ď€Šď€ ď€Šď€ƒď€‹ď€ ď€†ď€Œď€ ď€?ď€‰ď€…ď€…ď€ƒď€Žď€ ď€‹ď€‰ď€ ď€?ď€†ď€Œď€‰ď€…ď€ ď€Œď€?ď€?ď€‰ď€…ď€ ď€Œď€‰ď€‹ď€ ď€‡ď€‰ď€ ď€…ď€ƒď€‰ď€Šď€?ď€Žď€‹ď€‰ď€ ď€ ď€?ď€Œď€Žď€?ď€?ď€†ď€‘ď€‡ď€’ď€“ď€”ď€‡ď€‰ď€•ď€‡ď€–ď€†ď€…ď€‰ď€Œď€?ď€?ď€‰ď€Šď€ƒď€‰ď€Œď€‡ď€‡ Donderdag 1 november, A lijn: 1. Coby Brabers & Kees Baremans 66,00%; 2. Naantje Rokx & ď€?ď€ ď€Œď€†ď€‡ď€‰ď€“ď€“ď€‰ď€…ď€ ď€‰ď€…ď€ ď€…ď€?ď€‹ď€Šď€Šď€”ď€“ď€ƒď€„ď€?ď€ ď€†ď€†ď€?ď€ ď€‹ď€‰ď€Žď€‹ď€ ď€‹ď€‰ď€ ď€”ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ď€…ď€•ď€ ď€–ď€”ď€—ď€?ď€?ď€”ď€ ď€‡ď€‰ď€ ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€ ď€…ď€†ď€‡ď€ƒď€ˆď€‰ď€…ď€ ď€Šď€ ď€Šď€ƒď€‹ď€ ď€†ď€Œď€ ď€?ď€‰ď€…ď€…ď€ƒď€Žď€ ď€‹ď€‰ď€ ď€?ď€†ď€Œď€‰ď€…ď€ ď€Œď€?ď€?ď€‰ď€…ď€ ď€Œď€‰ď€‹ď€ ď€‡ď€‰ď€ ď€…ď€ƒď€‰ď€Šď€?ď€Žď€‹ď€‰ď€ ď€ Koosje Vermunt 61,00%; 3. Nelly Nooren & Jac Brooijmans 56,50%; 4. Willy Theunis & Nellie ď€‡ď€˜ď€…ď€?ď€Œď€ƒď€‰ď€?ď€ ď€‰ď€…ď€ ď€Žď€†ď€Šď€™ď€“ď€‰ď€Žď€Žď€‰ď€ ď€—ď€?ď€…ď€ ď€‡ď€‰ď€šď€‰ď€ ď€?ď€?ď€›ď€œď€‹ď€™ď€?ď€‹ď€Žď€‰ď€”ď€Žď€ ď€‹ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ď€…ď€Žď€ ď€‡ď€‰ď€šď€‰ď€ ď€ ď€‘ď€Šď€’ď€†ď€‹ď€?ď€ ď€Œď€†ď€‡ď€‰ď€“ď€“ď€‰ď€…ď€ ď€‰ď€…ď€ ď€…ď€?ď€‹ď€Šď€Šď€”ď€“ď€ƒď€„ď€?ď€ ď€†ď€†ď€?ď€ ď€‹ď€‰ď€Žď€‹ď€ ď€‹ď€‰ď€ ď€”ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ď€…ď€•ď€ ď€–ď€”ď€—ď€?ď€?ď€”ď€ ď€‡ď€‰ď€ ď€ ď€‘ď€Šď€’ď€†ď€‹ď€?ď€ ď€?ď€?ď€?ď€ˆď€žď€ ď€&#x;ď€‰ď€ ď€?ď€†ď€ ď€ ď€ƒď€‰ď€ ď€Žď€‹ď€?ď€?ď€‹ď€ ď€?ď€?ď€?ď€”ď€žď€ ď€ Rasenberg 54,50% ď€‘ď€†ď€”ď€‹ď€†ď€Œď€ ď€ˆď€‰ď€…ď€†ď€‰ď€ˆď€ ď€”ď€‰ď€‡ď€‰ď€…ď€‰ď€…ď€ ď€—ď€†ď€†ď€”ď€ ď€‰ď€‰ď€…ď€ ď€’ď€‰ď€šď€†ď€‰ď€?ď€„ď€‰ď€žď€ ď€‡ď€˜ď€…ď€?ď€Œď€ƒď€‰ď€?ď€ ď€‰ď€…ď€ ď€Žď€†ď€Šď€™ď€“ď€‰ď€Žď€Žď€‰ď€ ď€—ď€?ď€…ď€ ď€‡ď€‰ď€šď€‰ď€ ď€?ď€?ď€›ď€œď€‹ď€™ď€?ď€‹ď€Žď€‰ď€”ď€Žď€ ď€‹ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ď€…ď€Žď€ ď€‡ď€‰ď€šď€‰ď€ ď€ B lijn: 1. Mevr. Jongmans & Kees Linschooten 59,00%; 2. Cisca Blom & Corrie Hermans 56,50%; 3. Cita Martens & Bart Mol 56,00%; 4. Anneke Oostvogels & Toos Korsmit 54,00%; 5. ď€?ď€ ď€?ď€?ď€?ď€ˆď€žď€ ď€&#x;ď€‰ď€ ď€?ď€†ď€ ď€ ď€ƒď€‰ď€ ď€Žď€‹ď€?ď€?ď€‹ď€ ď€?ď€?ď€?ď€”ď€žď€ ď€ Ad v. Enden & Mart v. Enden 53,50% ď€‘ď€†ď€”ď€‹ď€†ď€Œď€ ď€ˆď€‰ď€…ď€†ď€‰ď€ˆď€ ď€”ď€‰ď€‡ď€‰ď€…ď€‰ď€…ď€ ď€—ď€†ď€†ď€”ď€ ď€‰ď€‰ď€…ď€ ď€’ď€‰ď€šď€†ď€‰ď€?ď€„ď€‰ď€žď€ Koersbal Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmidTel. 076-5016517 Fax 076-5036988 dag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Wie hierover wat meer GSM 06-53838824 wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk Tel: 5020520. Maar even komen kijken tijdens de

www.QualityCarRent.nl

ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€‡ď€ˆď€‰ď€Šď€„ď€‹ď€…ď€„ď€‚ď€Œď€‡ ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€‡ď€ˆď€‰ď€Šď€„ď€‹ď€…ď€„ď€‚ď€Œď€‡

wedstrijden op bovengenoemde dagen kan ook: van harte welkom! Uitslagen Mat 1: 1. Annie Suijkerbuijk 31; 2/3. Mientje Rommens 21; 2/3. Harrie Evers 21; 4. Giel Hellemons 16; 5. Netty v.d. Beemt 15 Mat 2: 1. Annie de Zwart 33; 2. Jo Snepvangers 22; 3/4. Leny de Kok 25; 3/4. Bas Maliepaard 25; 5/6. Jaantje Nooijens 13; 5/6. Aat Willemse 13 Mat 3: 1. Jan Jochems 28; 2/3. Jan Appeldoorn 27; 2/3. Rinus Wijnings 27; 4. Annie de Visser 26; 5. Koosje van Gils 18 Sjoelen Uitslag 1 november, A-klasse: 1. Lenie de Kok 1127 pnt; 2. Corrie Groenhuis 1125 pnt; 3. Jeanne Aarts 1069 pnt B-klasse: 1. Nel Boer 1022 pnt; 2. Wim Vervaart 978 pnt; 3. Jaantje Nooijens 950 pnt C-klasse: 1. Ans de Kroon 1088 pnt; 2. Riet v. Nijnatten 947 pnt; 3. Adrie Vaane 903 pnt Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO. KOFFIETIJD BIJ LOCAL+ Vrijdag 9 november serveren wij tussen 10 en 12 uur koffie. U bent van harte welkom om samen met ons te genieten van een programma voor en door de wat ouderen. Zoals u van ons bent gewend draaien we muziek, en informeren we U over allerlei zaken die mogelijk voor U van belang zijn. We geven het recept van een zoete soja wokschotel, en nodigen U uit op de winterfair op 24 en 25 november. Het nieuwe boek “van gelagkamer tot grand cafĂŠâ€? wordt uitgebreid besproken rond de klok van 11 uur. Genoeg ingrediĂŤnten voor een leuke uitzending. We hopen dat U onze gast bent.

All (A) round Hairstyling Sandra:

;VOEFSU# S

)POEFOTD

PP M

0613812397

FEB

I

Alle kappersservice aan huis

)POEFOTD

PP

#S

FEB

I

.BSUJO(BVT M;VOEFSU

-&3&/ 4".&/8&3,&/

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

-&3&/ °QSPGFTTJPOFMFCFHFMFJEJOH

.BSUJO(BVT

M

landbouwtrekker 110 pk + 135 pk

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

geldig t/m 31.12.12

- Sanitair, gas en waterinstallaties DE GEZAMENLIJKE OUDENBOSSCHE - CV installaties - Dakbedekkingen WIJNHANDELAREN - Zink en loodwerken houden op

j i r e v e o r j i p r e j n i j v j i r e r i e e o v v r e e W ijnnppprroo A2 poster nov2012:Opmaak 1 9-10-2012 12:26 Pagina 1

ZONDAG 11 NOVEMBER DE GEZAMENLIJKE OUDENBOSSCHE van 13.00 tot 17.00 uur

www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

A2 poster nov2012:Opmaak 1

9-10-2012

12:26

Pagina 1

een WIJNHANDELAREN DE GEZAMENLIJKE OUDENBOSSCHE houden op WIJNHANDELAREN DE GEZAMENLIJKE OUDENBOSSCHE 11 NOVEMBER Maandag: Worstenbrood â‚Ź 1,00 ZONDAG houden op WIJNHANDELAREN van 13.00 tot 17.00 uur op 11 NOVEMBER ZONDAG Dinsdag: Appelflap â‚Ź 1,00 houden een ZONDAG 11 NOVEMBER van 13.00 tot 17.00 uur Woensdag: Rozijnenbollen 3 voor â‚Ź 1,00 van 13.00 tot 17.00 uur een een Donderdag: Eierkoeken 3 voor â‚Ź 1,00

Weekaanbiedingen

broodje van de maand Pandabrood 400 gram

â‚Ź 1,25

A2 poster nov2012:Opmaak 1

9-10-2012

12:26

Pagina 1

j i n j i W WW

met wel 60 Tevens kunt u sparen voor graTis verschillende wijnen met wel 60 artikelen (zie info in winkel) met wel 60 voor en relatiegeschenken verschillende met welwijnen 60 verschillende wijnen en relatiegeschenken voor vrijdag - zaTerdag verschillende wijnen de feestdagen de feestdagen voor en relatiegeschenken

Saucijzenbroodjein Fidei et Arti (naast de Basiliek) te Oudenbosch

°QSPGFTTJPOFMFCFHFMFJEJOH

°QPTJUJFWFUSBJOJOH

Entree gratis - u bent van harte welkom

°CFHFMFJEJOHPQNBBU

â‚Ź 1,20

°TUSBGGFOPWFSCPEJH °QPTJUJFWFUSBJOJOH

°MFFSVXIPOEEFOLFO °TUSBGGFOPWFSCPEJH °MFFSVXIPOEEFOLFO °HFFOCBBTNBBSDPBDI °HFFOCBBTNBBSDPBDI

°VOJFLFMFTNBUFSJBMFO °VOJFLFMFTNBUFSJBMFO

°UIFPSJFMFTTFO °UIFPSJFMFTTFO

"MMFFOFFOHFMEJH

"MMFFOFFOHFMEJH 8BBSCPSHDFSUJžDBBUHFFGU 8BBSCPSHDFSUJžDBBUHFFGU [FLFSIFJEEBUVUFEPFOIFFGU [FLFSIFJEEBUVUFEPFOIFFGU NFUFFOFSLFOEF.BSUJO(BVT NFUFFOFSLFOEF.BSUJO(BVT )POEFOTDIPPM

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

.BSUJO(BVT)POEFOTDIPPM;VOEFSU#SFEB

WPPSNFFSJOGPSNBUJFCFMPGHBOBBS .BSUJO(BVT)POEFOTDIPPM;VOEFSU#SFEB XXXNBSUJOHBVTIPOEFOTDIPPM[VOEFSUCSFEBOM WPPSNFFSJOGPSNBUJFCFMPGHBOBBS XXXNBSUJOHBVTIPOEFOTDIPPM[VOEFSUCSFEBOM

ininFidei de Basiliek) te te Oudenbosch FideietetArti Arti(naast(naast de Basiliek) Oudenbosch Entree gratis - Wijnhandel u bent van harte welkom Entree gratis - u bent van harte welkom Entree gratis - u bent van harte welkom

Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV Kessel's Slijterij - Gall & Gall Wijnhandel

Wijnhandel Wijnhandel vanSpaandonk Spaandonk &&Zoon Fa. Fa. F.J.F.J. vanWine ZoonBVBV from the Alps Flesjewijnshop Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV

Kessel's Slijterij - Gall & Gall

Kessel's Slijterij - Gall & Gall

Kessel's Slijterij - Gall & Gall Flesjewijnshop Flesjewijnshop

)POEFOTDIPPM

ndert-Breda 78x100mm FC.indd 1

lease-optie 0% rente

A2 poster nov2012:Opmaak 1 9-10-2012 12:26 Pagina 1

en relatiegeschenken voor dedefeestdagen in Fidei etfeestdagen Arti (naast de Basiliek) te Oudenbosch

4".&/8&3,&/ °CFHFMFJEJOHPQNBBU

MG Zundert-Breda 78x100mm FC.indd 1

110 135 GX

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Kozijnen Serres 27-02-2009 10:25:54 Schuifpuien overkappingen 27-02-2009 10:25:54

Wine from the Alps Flesjewijnshop

Wine from the Alps St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

• U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven

Nieuwbouw Renovatie • • • • • •

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

Wine from the Alps

• Maar Vitaal doet meer! • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en actief te blijven

Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken • Kom kijken en verbaas u over ons assortiment Voorheen:

MediPlus

Slingerweg 87 4814 AZ Breda 088 - 0300500

aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker

• U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!


OVERBEHARING

Elders al vaak laten behandelen en nog weinig resultaat? Bezoek dan de huidtherapeuten voor een behandeling met de nieuwste laserapparatuur Lasers voor o.a. licht gekleurde haren, gevoelige huid en voor een donkere huid.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Verzekerd bij CZ? Dan krijgt u bij ons 10% korting bij de laserepilatie.

www.dermcentrum.nl

T E L T ELOU

TEG

D A A R R O O V E W r i a t NIEU i n a s k o o u N

+

NU dagelijks geopend ma. t/m van vr. 9.00 tot 18.00 uur zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

2e BRIL GRATIS

Magazijnen van: Bakx Badkamers

of INCL. VARIFOCALE GLAZEN

Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

of INCL. ONTSPIEGELDE GLAZEN

BodemPRIJZEN

of INCL. MEEKLEURENDE GLAZEN

SALE

VANAF 7 NOVEMBER TIP! U kunt ook de eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar gebruiken voor deze actie. Specsavers kan deze rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Zo hoeft u niets voor te schieten. Bereken snel uw persoonlijke zorgpasvoordeel op: zorgverzekeraarvoordeel.specsavers.nl I.V.M. ONZE NIEUWE HUISSTIJL

ALLE PRIJZEN

€29

€59

ALTIjD INCLUSIEF GRATIS STANDAARD ENKELVOUDIGE GLAZEN

€109

€79

+

€139

2e BRIL GRATIS

€169

€199

OF INCL. VARIFOCALE GLAZEN OF INCL. ONTSPIEGELDE GLAZEN OF INCL. MEEKLEURENDE GLAZEN

Kom nu naar SpecSaverS en word aangenaam verraSt! Specsavers etten-Leur Hof van den Houte 156 (tegenover HEMA) 076 501 4409

Bij aankoop van elk montuur vanaf €79. Kiest u voor een 2e bril dan kunt u uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Dit geldt voor één persoon. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Kiest u voor de varifocale glazen dan ontvangt u standaard varifocale glazen. Kiest u voor de ontspiegelde of meekleurende glazen dan ontvangt u standaard enkelvoudige glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Acties gelden niet in combinatie met elkaar. © 2012 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.nl

€229

STERK VERLAAGD

10 TOT 80% KORTING OP DE GEHELE COLLECTIE

Breda, Karrestraat 17 Etten-Leur , Hof van den Houte 8 Bergen op Zoom, Zuivelstraat 16

www.bovendeertschoenen.nl


gemeente etten-leur 7 november 2012

Gemeente Etten-Leur

Voorontwerpbestemmingsplan Sander-Banken, Etten-Leur

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) ■

Internet: www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl ■

Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (e 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Gemeente present bij Woonevent Schoenmakershoek (-Oost) Op zondag 11 november wordt er door diverse marktpartijen een Woonevent gehouden waar zij hun woningbouwplannen in de wijk Schoenmakershoek (-Oost) presenteren. De gemeente EttenLeur neemt hieraan ook deel en zal het inrichtingsplan van het openbare gebied tonen. Op tekening is onder andere aangegeven waar geparkeerd kan worden, welke gedeeltes ingericht worden als groen en waar de lichtmasten komen te staan. Hierbij nodigen wij u uit voor dit Woonevent dat op zondag 11 november van 11.00 tot 15.00 uur plaatsvindt in het kantoorpand van Heijblom Makelaardij, Markt 17 te Etten-Leur.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken op grond van de Algemene Inspraakverordening EttenLeur bekend dat van 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 voor een ieder het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Sander-Banken’ (NL.IMRO.0777.0023SAN DERBANKEN-1001) ter inzage ligt.

Wijkcontactavonden voor Banakkers, Baai en Hoge Neerstraat Wijkcontactavond Banakkers op 13 november Op dinsdag 13 november om 19.00 uur is de wijkcontactavond van wijk Banakkers in de aula van de KSE (Stijn Streuvelslaan 42). Tijdens deze avond komen veel interessante onderwerpen aan bod. Op de gemeentelijke website vindt u het volledige programma. Het wordt een avond voor en door bewoners, ondersteund door de woonconsulent, wijkagent, wijkmanager en wijkwethouder. Bovendien stelt de wijkzuster zich deze avond voor. Er staat een aantal korte presentaties in de aula op het programma, waarna de bezoekers in de pauze meer informatie kunnen krijgen over de onderwerpen in de daarvoor ingerichte standjes. Belangrijk onderwerp deze avond is de wijkagenda 2013. Er wordt gekeken of de belangrijkste punten voor 2013 op de lijst staan. Tijdens een interactief deel van de avond worden de aanwezigen hierin meegenomen. Meer weten over deze wijkcontactavond? Neem dan contact op met wijkmanager Annelieke Selbach. Zij is bereikbaar via annelieke.selbach@ etten-leur.nl of bel 14 076. Wijkcontactavond Baai op 14 november Op woensdagavond 14 november zijn bewoners en andere betrokkenen uit de Baai van harte welkom op de wijkcontactavond in het clubgebouw van ARV Achilles, Concordialaan 206 (ingangsweg sportterrein). Binnenlopen vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur start het programma. Bewoners van wijk Baai worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten over de speerpunten voor de wijkagenda Baai 2013. De gemeente en de netwerkpartners Wijkvereniging Baai, Woonstichting, wijkagent, Surplus Welzijn, BS Het Kompas, De Hasselbraam en Avoord zijn aanwezig. Maak ook kennis met de kersverse wijkzuster, mevrouw Nancy Hormann. Er kan bovendien worden genoten van het optreden van de Breakdanceshow van ‘Floorillaz’. Tijdens de bijeenkomst horen de aanwezigen meer over de plannen om woonservicegebieden en de hieraan gekoppelde sociale wijkteams in te richten. De betekenis en de mogelijkheden van Brede School Hasselbraam voor de wijk komen ter sprake. Verder kan men van gedachten wisselen over de mogelijkheden van Buurtpreventie in de wijk. Meer weten? Neem contact op met de wijkmanager Guido Roelofs. Zijn emailadres is guido.

Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Wijk & Contact

roelofs@etten-leur.nl. Hij is tevens bereikbaar via het algemene vijfcijferige telefoonnummer van de gemeente Etten-Leur: 14 076. Meer informatie kun je vinden op de website van gemeente Etten-Leur. Wijkcontactavond Hoge Neerstraat op 14 november Het herinrichtingsplan sportvelden de Hoge Neerstraat zoals het wordt uitgevoerd, wordt tijdens de interactieve wijkcontactavond op 14 november in de Twee Gebroeders gepresenteerd, aanvangstijd 19.30 uur. Daarnaast zijn er nog tal van interessante presentaties over bijvoorbeeld de resultaten van het in het voorjaar uitgevoerde parkeeronderzoek in de wijk. Bovendien wordt er informatie gegeven over o.a.: de mogelijkheid om buurtpreventie in te voeren in de wijk, woonservicegebieden en het nieuw in te voeren sociaal wijkteam. Ook de wijkzuster stelt zich voor. De wijkagenda 2013 wordt aan de wijkbewoners en belanghebbenden gepresenteerd. Dit is de wijkactielijst voor 2013 waar de onderwerpen op staan benoemd waar we als gemeente, maar ook als Woonstichting Etten-Leur, politie, Surplus welzijn, wijkvereniging en wijkbewoners mee aan de slag gaan. De aanwezigen kunnen actiepunten toevoegen of verwijderen van de wijkagenda in een interactief gedeelte van de avond. Tevens zijn de wijkwerkers als de wijkagent, wijkvereniging, wijkmanager, welzijnswerker en woonconsulent aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden over de leefbaarheid van de wijk. De avond wordt muzikaal ingeleid door jonge wijkmuzikanten en de wijkvereniging zorgt voor een hapje en een drankje. Meer weten over deze wijkcontactavond? Neem dan contact op met de wijkmanager Annelieke Selbach. Zij is bereikbaar via annelieke.selbach@ etten-leur.nl of bel 14 076. Wijk & Idee Al eerder berichtte de gemeente Etten-Leur dat er € 1000,- beschikbaar is gesteld voor het ‘Beste Wijkidee’. Tijdens de wijkcontactavonden op 13 en 14 november stemmen alle aanwezige bewoners op de wijkideeën die zijn ingediend in de verschillende wijken. Het gaat om ideeën waarbij de bewoners zelf de wijk mooier, veiliger, leuker of gezelliger kunnen maken. Een idee moet sociaal zijn. Dit betekent dat het niet alleen het eigen belang dient, maar een belang van straat, buurt of hele wijk. Belangrijk is ook dat medebewoners het idee leuk vinden.

Het plangebied betreft de wijken (Klein en Groot) Sander en Lage Banken. Het gebied wordt grofweg begrensd door de plannen voor Haansberg Oost en Spoorzone en de weg Haansberg aan de westzijde, het spoor aan de zuidzijde, de Groene Wig en de wijk Baai/Markenlanden aan de oostzijde en aan de noordzijde de weg Sander en het buitengebied. In dit nieuwe bestemmingsplan gaat het vooral om het vastleggen van bebouwing en vormen van gebruik zoals die nu aanwezig zijn en bevat onder andere planregels voor bebouwing die voldoen aan de woonwensen van vandaag. Binnen het plangebied zullen geen grootschalige (her) ontwikkelingen plaatsvinden. Het voorontwerp-bestemmingsplan kan tijdens openingstijden worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor aan de Roosendaalseweg 4. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Sander-Banken. U treft dan de stukken aan in pdf. Daarnaast kunt u het voorontwerp-bestemmingsplan digitaal raadplegen via http://www. ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL. IMRO.0777.0023SANDERBANKEN-1001 Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur (o.v.v. ‘inspraakreactie voorontwerp-bestemmingsplan SanderBanken’). Daarnaast is het mogelijk om uw inspraakreactie kenbaar te maken via het gemeentelijk e-mailadres: info@etten-leur. nl, onder vermelding van ‘inspraakreactie voorontwerp-bestemmingsplan SanderBanken’. Indien u een nadere toelichting wenst of een mondelinge inspraakreactie wilt indienen, kunt u contact opnemen met de afdeling Gebiedsontwikkeling (076-5024213). Etten-Leur, 7 november 2012

Kijkje bij bouw windmolens Zwartenbergseweg Op woensdag 14 november bent u van harte welkom om tussen 15.00 en 18.00 uur te komen kijken naar de plaatsing van windmolens van meer dan 100 meter hoog. Graag verzamelen op de locatie waar op dat moment de grote hijskraan zich bevindt. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ontwerpbestemmingsplan Bisschopsmolenstraat-Voorvang, Etten-Leur Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat gedurende de periode 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Bisschopsmolenstraat-Voorvang’ (NL.IMRO.0777.0051BMO LENVOORVANG-2001) met de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken voor een ieder ter inzage liggen in het informatiecentrum in het stadskantoor aan de Roosendaalseweg 4. Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en onderzoeken raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www. etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Bisschopsmolenstraat/Voorvang. Het ontwerpbestemmingsplan is bovendien raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de percelen Bisschopsmolenstraat 71 t/m 85 en de onbebouwde gronden gelegen aan de Voorvang grenzend aan de achterzijde van het perceel Bijvang 33. Het bestemmingsplan maakt het o.a. mogelijk om binnen het plangebied detailhandel en woningbouw te realiseren. Daarnaast voorziet het ontwerpbestemmingsplan in een parkeerkelder. Gedurende de periode van ter inzageligging kan een ieder mondeling maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Bisschopsmolenstraat-Voorvang’ indienen bij de gemeenteraad van Etten-Leur, Postbus 10100 te 4870 GA Etten-Leur. Etten-Leur, 7 november 2012


gemeente etten-leur 7 november 2012

Werk aan rijbaan en fietspaden Sprundelsebaan

Sluitingstijden horeca met jaarwisseling

In opdracht van de gemeente Etten-Leur is een aannemingsbedrijf begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan en fietspaden van de Sprundelsebaan. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd: ■ Het asfalt van de rijbaan wordt verwijderd; ■ Er wordt nieuw asfalt op de rijbaan aangebracht; ■ De fietspaden van asfalt worden voorzien van een nieuwe laag rood asfalt; ■ Het fietspad van tegels wordt voorzien van nieuwe rode tegels; ■ De inritten worden opnieuw aangesloten op de fietspaden en de rijbaan; ■ Aan beide zijden van het asfalt van de rijbaan wordt een rij grasbetontegels aangebracht.

De burgemeester van Etten-Leur maakt bekend, ter gelegenheid van de jaarwisseling, verruimde sluitingstijden voor alle horecabedrijven in Etten-Leur (met uitzondering van sportkantines, sociëteiten en coffeeshops) in de nacht van 31 december 2012 op 1 januari 2013 tot 06.00 uur te hebben vastgesteld. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij de burgemeester van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. We streven er naar om de fases in de volgende perioden te laten plaatsvinden: ■ Fase A: tussen Grauwe Polder en Zundertseweg, tot eind 2012; ■ Fase B: tussen Zundertseweg en Rijsbergseweg, na fase A tot en met maart 2013; ■ Fase C: tussen Grauwe Polder en de grens met gemeente Rucphen, na fase B tot medio mei 2013. Zie www.etten-leur.nl Actueel > Werk in uitvoering

Ontwerpbestemmingsplan Stationsstraat 56-62, Etten-Leur Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat gedurende de periode 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 voor een ieder het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationsstraat 56-62’ (NL.IMRO.0777.0056STATIONSSTR56-2001) en de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken ter inzage liggen in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. Daarnaast zijn het ontwerp bestemmingsplan en onderzoeken raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Stationsstraat 56-62. Het ontwerp bestemmingsplan is ook raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplan-

nen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0777.0056 STATIONSSTR56-2001. Het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationsstraat 56-62’ heeft betrekking op de gronden gelegen tussen de weg Anna van Berchemlaan, de Stationsstraat, de Van den Elsenstraat en de Nobelaer. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om binnen het plangebied een twintigtal woningen te realiseren met bijbehorende voorzieningen zoals infrastructuur en groen. Gedurende de periode van ter inzageligging kan een ieder mondeling maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationsstraat 56-62’ indienen bij de gemeenteraad van Etten-Leur, Postbus 10.100 te 4870 GA Etten-Leur. Etten-Leur, 7 november 2012

Ontwerp-welstandscriteria plangebied Stationsstraat 56-62 Voor het plangebied Stationsstraat 56-62 (voormalig boerenbondterrein) is een bestemmingsplan in ontwikkeling dat voorziet in de realisering van grondgebonden woningen. Conform het gestelde in de Welstandsnota 2010 zijn er ten behoeve van deze ontwikkeling ontwerp-welstandscriteria opgesteld. Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur delen mede dat op grond van de Algemene inspraakverordening Etten-Leur deze ontwerp-welstandscriteria gedurende de periode 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 voor een ieder ter inzage ligt in het informatie-

centrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. Daarnaast zijn deze digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur. nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke plannen > Stationsstraat 56-62. Gedurende deze periode kan een ieder mondeling maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over de ontwerpwelstandscriteria indienen bij de gemeenteraad van Etten-Leur, Postbus 10.100 te 4870 GA Etten-Leur. Etten-Leur, 7 november 2012

Ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur delen mede dat zij op grond van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere waarden wegverkeerslawaai tot maximaal 59 dB vast te stellen vanwege de weg Anna van Berchemlaan voor de nieuw te bouwen woningen aan de Stationsstraat 56. Het betreft woningen die zijn opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationsstraat 56-62’. Het ontwerpbesluit en het daaraan ten grondslag liggende akoestisch onderzoek liggen gedurende de periode 8 november tot en met 19 december 2012 ter inzage in het informatiecentrum in het

stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. Bovendien zijn deze gegevens raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur. nl bij Wonen & Leven >Ruimtelijke plannen > Stationsstraat 56-62. Gedurende de periode van ter inzageligging kunnen belanghebbenden mondeling maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het voornemen tot vaststelling van de hogere waarden indienen bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA te Etten-Leur. Etten-Leur, 7 november 2012

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 25 oktober 2012 tot en met 2 november 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

25 29 30 30 30 30

2012OG0515-01 2012OG0517-01 2012OG0521-01 2012OG0520-01 2011OG0816-02 2012OG0519-01

het het het het het het

Galgepad 13 Bovenas 2 Pastoor van Weesstraat 20 Concordialaan 258 Schonckweg 2 Parklaan ong.

4876NJ 4873HT 4872VB 4871ZE 4872AR

oktober oktober oktober oktober oktober oktober

2012 2012 2012 2012 2012 2012

plaatsen van lichtmasten plaatsen van een houten tuinhuisje plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning realiseren van een dakkapel aan de voorzijde van de bestaande woning uitbreiden van de bestaande woning en garage vellen van 5 bomen

Verleende omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 29 oktober 2012 tot en met 2 november 2012 de volgende omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

31 oktober 2012

2012OG0458-01

het plaatsen van een dakopbouw

Brandseweg 56

4871CH

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn de volgende omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) te verlenen. Intern kenmerk

Omschrijving

Locatie

Postcode

Datum ter inzage

2012OG0463-01

Brandveilig gebruiken van een brede school

Kraanvogel 22

4872 SB

8 november 2012

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de datum van terinzagelegging gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor te EttenLeur gedurende de openingstijden. Alvorens daartoe een definitief besluit te nemen, stelt het college eenieder in de gelegenheid om tegen het voornemen, gedurende de genoemde periode van terinzagelegging, zienswijzen, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Wij maken u erop attent dat tegen de uiteindelijke beschikking uitsluitend beroep kan worden ingediend als er een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is. Etten-Leur, 7 november 2012

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


Zigeunerversie van Hava Nagila Hava een hype op YouTube

Muziek was voor Fritz Schremmer de meest abstracte vorm van kunst NISPEN - Twee jaar geleden overleed kunstenaar Fritz Schremmer, een markant figuur waar veel mensen nog vaak met weemoed aan terugdenken. Fritz Schremmer was beeldend kunstenaar en docent ruimtelijke vorming op de academie St. Joost in Breda, maar ook een bevlogen gitarist. Zijn hart lag bij de zigeunermuziek. Hij beheerste de flamencoslagen en improviseerde daar op. Zijn muziek had een eigen geluid, sprak een eigen taal. DOOR MIEKE SPEKMAN In 1999 behaalde het Gipsy Music trio uit Nispen, bestaande uit Fritz Schremmer, Remko Willems en later Peter van Merode, grote successen met hun zigeunermuziek op internet. De Spaanse liedjes Vamos en Perompompero stonden op de eerste plaats in de Mp3.com. in de VS en hun Spaanse uitvoering van het wereldberoemde Hava Nagilah Hava stond op twee. Nu, twee jaar na het overlijden van gitarist Schremmer is vooral dit laatste lied op youtube weer een topper. De filmpjes uit die tijd, gemaakt in de huiskamer, zijn de laatste weken 12.000 keer bekeken. (www.gipsymusic.nl) Vriend en mentor Remko Willems denkt nog vaak aan Fritz Schremmer, die zijn vriend en mentor was. Hij vertelt: “Fritz maakte al muziek samen met mijn ouders toen ik nog in de luiers liep. Volkszanger Dick Hageman uit Ossendrecht was daar ook vaak bij. Fritz stimuleerde me om muziek te gaan maken. Later gaf hij me het advies om een eigen muziekschool op te richten in Nispen. We hebben samen de naam “de Stemming” bedacht. Ik ben hem er nog dankbaar voor. Vanaf mijn zeventiende jaar speelde ik al samen met Fritz gitaarmuziek. Hij woonde buitenaf in Nispen op een boerderij en menig zomeravond rond het kampvuur

klonk onze zigeunermuziek door de zwoele avondlucht. In 1995 zijn we begonnen met het Gipsy Music Trio. Omdat Fritz in de kunstwereld zat, speelden we vaak in kunstgalerieën en op culturele festivals. Later toen we bekender werden traden we op de gekste plaatsen op. In louche bars, op feesten van krakers, op een bluesboot maar bijvoorbeeld ook op een party in Blaricum, in het Gooi.”

BC de Gong Uitslag 2e speelavond v/d 2e ronde, A lijn: 1. Nel v. Oirschot-Nel Zonligt 65.83%; 2. Frans Evers-Rob v/d Goorbergh 58.33%; 3. Fred v/d Blink-Sjoerd Wartena 54.17% B lijn: 1. Monique Calon-Fons Calon 53.33%; 2/3. Michel Stolker-Theo v. Wijchen 52.92%; 2/3. Dicky Baan-Ans Hupkes 52.92% C lijn: 1. Joke v. Oirschot-John v. Oirschot 56.67%; 2. Ans v. Eeden-Jopie Verhaeren 55.83%; 3. Cily Potters-Thomas Goddijn

55.50% D lijn: 1. Marijke v/d Snden-Leny v. Wijchen 60.42%; 2. Jeanne Evers-Anita d’Haens 53.47%; 3. Dimphy Blom-Piet Blom 52.08% Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden aan Adrie Slagter tel. 06-20353797 of per e-mail aan a3slagter@casema.nl Info en standen kunt u vinden op www. nbbclubsites.nl/club/28005

Inloopdagen en lotgenotencontact ETTEN-LEUR - In november zijn onderstaande patiëntenverenigingen in het Franciscus Ziekenhuis vertegenwoordigd.

Bedevaart In de zomer van 1996 ging het trio naar Zuid Frankrijk, naar de Camargues op pelgrimstocht. In het dorp Les SaintesMaries-de-la Mer komen elk jaar op 24 en 25 mei zigeuners uit alle delen van Europa bijeen om hun beschermvrouwe, de Heilige Sarah, te vereren. Er wordt gedanst en muziek gemaakt. Het Gipsy Trio was er bij en speelde samen muziek met familieleden van de beroemde Gypsie Kings en Manitas de Plata.

Zittend op de voorgrond Fritz Schremmer. Linksachter, Peter van Merode, achter Remko Willems. FOTO MORENA WILLEMS-ROHDE

Wereldmuziek met zigeunersausje HetGipsy Music Trio improviseerden veel in hun muziek. Fritz Schremmer was daar een meester in. Bekende songs overgoot hij met een zigeunersausje. Zelfs van de kleine nachtmuziek van Mozart maakte hij een rumba versie. Uit het trio ontstond later de Gipsy Music Social Club, een vriendenclub. Remko zegt: “Die naam is gekozen omdat we steeds met verschil-

lende vrienden muziek speelden. Flamencogitarist Hans Milikan, die nu in de band speelt van Angesz Y Diego was er ook vaak bij. Na de optredens werd er samen gegeten, gedronken en gefilosofeerd over muziek en het leven. Het leven van Fritz eindigde plotseling, maar zijn muziek zal voort blijven leven, want de band van Angesz y Diego blijft de nummers van Fritz spelen. We blijven hem gedenken.”

Tijdens de inloopdagen zijn de leden te vinden in de centrale hal tegenover het Patiënten Service Bureau, route 94. Daar kunt u terecht met uw vragen. Er is ook informatiemateriaal verkrijgbaar. Donderdag 8 november: 14.00-16.00u Inloopmiddag Patiënten Vereniging voor Neurostimulatie. Dinsdag 13 november: 10.00-12.00u Lotgenotencontact voor stomapatiënten. Meer informatie is te verkrijgen bij de Nederlandse Stomavereniging, telefoonnummer

0346- 26 22 86 of via e-mail: info@stomavereniging.nl. Het lotgenotencontact vindt plaats in de flat tegenover het ziekenhuis. Donderdag 15 november: 19.00-21.00u Lotgenotencontact Schildklierstichting Nederland. Meer informatie en/of aanmelden (noodzakelijk) bij mevrouw Kleijwegt, via e-mail kleijwegtlinda@hotmail.com of telefonisch 06-10 91 92 68. Het lotgenotencontact vindt plaats in Conferentiekamer 1 en 2. Heeft u vragen over deze activiteiten, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Patiënten Service Bureau, tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer (0165) 58 85 76 of via e-mail psb@fzr.nl.

.....voor het laatste actuele lokale nieuws.....

kijk op WWW.internetbode.nl

B

open huis

mo ezoek h dela et n ppa ieuw rtem e e nt

zaterdag 10 november van 11.00 -12.30 uur Locatie: Boeieraak 1G, etten-Leur Laatste appartement ! Royaal appartement van ca. 130 m2 2 slaapkamers 2 parkeerplaatsen in de parkeerkelder Unieke ligging aan de Leurse Haven Koopsom € 304.529 v.o.n.

Verkoop en informatie: Bax Makelaardij & Verhuur tel. 076 - 503 30 00 heijblom Makelaardij tel. 076 - 504 15 00

Kijk ook eens op:

Bouwfonds koop zeker,

zeker nu! • Wij verkopen uw huidige woning! • 100% opbrengst van de taxatiewaarde! • Geen makelaarskosten!

www.bouwfonds.nl


HEIJBLOM MAKELAARDIJ ORGANISEERT AANTREKKELIJK WOONEVENT SCHOENMAKERSHOEK-OOST IN GEMOEDELIJKE SFEER!

Zeven partijen vinden elkaar in dit unieke gezamenlijke initiatief

VIER lopende en spiksplinternieuwe NIEUWBOUWPROJECTEN in Schoenmakershoek.

nieuwe woonwijk Schoenmakershoek nadert zijn einde met het stuk Schoenmakershoek-Oost. Een aantal clusters zijn al gerealiseerd en een vijftal clusters staan in de steigers. (zie elders in deze special). Om met de bouw van deze clusters (projecten) te kunnen beginnen is het een voorwaarde dat zeventig procent van de te bouwen woningen verkocht is. Om die zeventig procent te kunnen realiseren hebben een zevental partijen elkaar gevonden. Het toverwoord hierbij was: “planoptimalisatie”.

“Er moest wat gebeuren!”, volgens Frans Heijblom van Heijblom Makelaardij. “Iedereen had er de mond vol van, in de pers hoorde je niet anders: de crisis slaat vooral toe in de bouwwereld…leegstand…onvoldoende doorstroming…stagnerende bouwactiviteiten en ga zo maar door.” Evenals meerdere spelers op de huizenmarkt heeft Frans Heijblom zijn buik al langer vol van dit negatieve imago over de woningmarkt. Tijd om de handen ineen te slaan en deze negatieve spiraal te doorbreken. Met een compleet nieuw elan presenteren de partners zich op het aanstaande “Woonevent Schoenmakershoek-Oost.” ten huize van Heijblom Makelaardij Nieuwe impulsen “Wij zijn ervan overtuigd dat de crisis op de huizenmarkt op een keerpunt gekomen is. Momenteel gaan de wisselingen op de woningmarkt nog maar mondjesmaat, maar toch verkopen we elke week gelukkig nog huizen. De duidelijkheid die met de nieuwe kabinetsplannen met betrekking tot de huizenmarkt op tafel gaat komen zal zeker een positieve invloed gaan uitoefenen: kopers hebben behoefte aan duidelijkheid. Er is een einde gekomen aan de speculatieve onduidelijkheid omtrent hypotheekaftrek. Wellicht gaat de handrem nu van de koopangst af. Daarnaast is er momenteel een enorm aanbod op de huizenmarkt; er zijn legio keuzemogelijkheden.

Nieuwbouw wordt weer aantrekkelijk: Over 15 jaar is een kwart van de Nederlandse bevolking 65+; de huidige woning geschikt maken is vaak een kostbare geschiedenis en een nieuwbouwwoning is vaak duurzaam opgetrokken en direct aan te passen aan de individuele woonbehoeften. Duurzaam bouwen speelt daarbij een niet te verwaarlozen rol. Door nieuwbouwwoningen super goed te isoleren en gebruik te maken van nieuwe technieken, bijvoorbeeld met waterpompen die gebruik maken van aanwezige bodemwarmte, wordt niet alleen de portemonnee minder aangesproken, maar wordt eveneens het milieu bespaard. Fossiele brandstoffen raken in de toekomst op en dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de energiekosten in de toekomst fors zullen stijgen. Dit betekent dat een optimale isolatie en het aanboren van alternatieve energiebronnen van groot belang is om de woonlasten nu en in de toekomst te beperken. Duurzaam bouwen is in de wijk Schoenmakershoek-Oost een hot item. Idee Het idee om een Woonevent Schoenmakershoek-Oost te organiseren is een idee van Frans Heijblom. De realisatie van de aantrekkelijke

Optimalisatie ‘Wat houdt deze optimalisatie nu precies in? ‘ zal menig aspirant koper zich afvragen. Voordat een projectontwikkelaar/bouwbedrijf met de bouw van een project mag beginnen dient hij aan een aantal eisen van de overheid, in dit geval van de Gemeente Etten-Leur te voldoen. Binnen deze ‘optimalisatie gedachte’ gingen de betrokken partijen individueel in gesprek met de Gemeente Etten-Leur, hetgeen leidde tot een positieve bijstelling van de regels in het voordeel van de toekomstige koper. Zo was er bijvoorbeeld bij cluster zeven (Bouwbedrijf Boot) sprake van twaalf bouwkavels. Na overleg is dit teruggebracht naar tien kavels, zodat de zeventig procent verkoopverplichting eerder gehaald zou worden. Het bouwbeeld bleef gelijk, maar de optimalisatie lag verder ook in grotere percelen, verbetering van de woningen met bijvoorbeeld een garage in plaats van een berging en een vrijere indeling van de woningen, aangepast aan de wensen van de toekomstige kopers. De projectontwikkelaars/bouwers werden flexibeler in de realisatie van de woningen.

De koper krijgt zo veel meer waar voor zijn geld. Uiteindelijk kon elke projectontwikkelaar van de nog te realiseren clusters in ‘Schoenmakershoek-Oost’ na overleg met de gemeente Etten-Leur vernieuwend de woningmarkt op. Het resultaat is dat de te realiseren woningen flexibeler aan potentiële kopers aangeboden kunnen worden. Zo krijgt deze nieuwe wijk een compleet nieuw elan en wordt het oostelijke gedeelte van de Schoenmakershoek een volwaardige wijk waar

Schoenmakershoek Etten-Leur

WOONEVENT

ZONDAG

11-11

het goed wonen is. De gemeente Etten-Leur ziet zo een mogelijkheid om de doorstroming op de huidige woningmarkt te bevorderen. Het grote voordeel van deze optimalisatie is, dat deze wijk onderscheidend en nieuw is ten opzichte van vele andere wijken. De nieuwbouw hier biedt veel nieuwigheden en is zo interessant en concurrerend ten opzichte van bestaande bouw. Woon-event Eerder organiseerde Heijblom Makelaardij samen met de realiserende marktpartijen een groots Event in Het Turfschip. Dit was erg grootschalig en men had er te weinig gelegenheid tot directe individuele contacten. De ervaringen met een nieuwbouwparty in zomersfeer, die Heijblom de afgelopen zomer had in en om zijn prachtige monumentale pand aan de Markt 17, bracht hem op het idee de handen met alle betrokken partijen in elkaar te slaan en op zondag 11 november a.s. van 11.00 uur tot 15.00 uur in een ongedwongen en laagdrempelige sfeer het ‘Woonevent SchoenmakershoekOost’ te organiseren. Alle betrokken partijen zullen in een gemoedelijke sfeer aanwezig zijn. In de hal en alle kantoren op de begane grond van Heijblom Makelaardij liggen de 5 bouwplannen (zie elders in deze special) ter inzage. Er is zelfs een ruimte ingericht om eventueel te kunnen ‘speed-daten’, zodat ieders privé belangen gewaarborgd zullen zijn. Alles zal onder het genot van een natje en een droogje in een sfeer van duidelijkheid plaatsvinden.

Frans Heijblom: ”We moeten er voor zorgen dat diverse partijen met elkaar in gesprek komen met (hopelijk) een gunstig vervolgtraject.”

11.00-15.00 u. Heijblom Makelaardij Markt 17 Etten-Leur www.heijblommakelaardij.nl


n.

NEN?

- -hhe ei ji bj bl loommmmaakke el laaaarrddi ji j2 20 01 12 2- -

Kom Komnaar naarhet hetWoonevent Woonevent Schoenmakershoek Schoenmakershoek Zondag 11 november - van 11.00 tot 15.00 uur Zondag 11 november - van 11.00 tot 15.00 uur Locatie: kantoor Heijblom Makelaardij, Markt 17 in Etten-Leur Locatie: kantoor Heijblom Makelaardij, Markt 17 in Etten-Leur

€ 23 nnu van € 235.5u0vanaf 5.500,- v a 0,- vf.o.n .o.n. .

Nu een huis kopen. Ja of Nee? Als u verwacht langere tijd in uw nieuwe huis te blijven wonen, kan een huis kopen een goede optie zijn. Bent u van plan binnen vijf jaar weer te verhuizen? Dan kan het slimmer zijn om niet te kopen.

6 twee-onder-één-kap - & 2 vrijstaande woningen 6 twee-onder-één-kap - & 2 vrijstaande woningen

Stel úw woonvraag tijdens het woonevent 11 riante hoek- en tussenwoningen 11 riante hoek- en tussenwoningen Schoenmakershoek.

Kom tijdens het Woonevent kijken wat Schoenmakershoek u te bieden heeft. Zo is er voor de hoek- en rijwoningen Rabobank. Een bank met ideeën Kom tijdens het Woonevent kijken wat Schoenmakershoek u te bieden heeft. Zo is er voor de hoek- en rijwoningen een nieuwe verkaveling én zijn er nieuwe, verlaagde verkoopprijzen! Wij vertellen u er graag meer over tijdens een nieuwe verkaveling én zijn er nieuwe, verlaagde verkoopprijzen! Wij vertellen u er graag meer over tijdens het woonevent of kijk alvast op onze website. het woonevent of kijk alvast op onze website.

Kijk Kijkvoor voormeer meerinfo infoop: op: www.bouwfonds.nl www.bouwfonds.nl Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn

GROTER WONEN?

Hoe krijg ik mijn huis verkocht? Bij de verkoop van uw huis is het bepalen van een goede vraagprijs belangrijk. Huizen die met een scherpe vraagprijs

GELIJKVLOERS WONEN?

starten, hebben uiteindelijk een hogere verkoopprijs dan huizen die beginnen met een hoge vraagprijs die stapje

! SCHITTEREND WONEN AAN DE ZEEPZIEDERSTRAAT! voor stapje wordt verlaagd. Zo blijkt uit onderzoek van NVM.

INRUIL EIGEN WONING MOGELIJK* *) VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Twee-onder-een-kap woningen van 650 m3 en 800m3 Gelijkvloerse woningen van 580 m3 Onderscheidende tijdloze architectuur Instapklaar: u kunt hier direct wonen Veilig en zorgeloos wonen Energiezuinige woningen met warmtepomp Inruil eigen woning mogelijk: Gerust Gevoel Garantie®

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn

Stel úw woonvraag tijdens het woonevent Schoenmakershoek.

Rabobank. Een bank met ideeën

www.schoonendreef.nl


n.

NEN?

!

Hoe krijg ik mijn huis verkocht?

- heijblom makelaardij 2012 -

Bij de verkoop van uw huis is het bepalen van een goede vraagprijs belangrijk. Huizen die met een scherpe vraagprijs starten, hebben uiteindelijk een hogere verkoopprijs dan

Nu een huis Nu een huis Nu een voor stapje wordt verlaagd. blijkt van NVM. kopen. JaZohuis ofuit onderzoek Nee? kopen. kopen.JaJaofofNee? Nee?

huizen die beginnen met een hoge vraagprijs die stapje

Als u verwacht langere tijd in uw nieuwe huis te blijven

wonen, kan een huis kopen een goede optie zijn. Bent u van Als u verwacht langere tijd in uw nieuwe huis te blijven plan vijf jaar weer te verhuizen? Dan kan het huis slimmer Als binnen u kan verwacht tijdgoede in uw nieuwe te blijven wonen, een huislangere kopen een optie zijn. Bent u van zijn om niet te een kopen. kopen een goede optie zijn. Bent u van wonen, kan plan binnen vijf jaarhuis weer te verhuizen? Dan kan het slimmer zijn ombinnen niet te kopen. plan vijf jaar weer te verhuizen? Dan kan het slimmer

zijn om niet te kopen.

Stel úw woonvraag tijdens het woonevent Schoenmakershoek.

Stel úw woonvraag tijdens het woonevent Schoenmakershoek. Stel úw woonvraag tijdens het woonevent Rabobank. Een bank met ideeën. Schoenmakershoek. Stel úw woonvraag tijdens woonevent Rabobank. Een bankhet met ideeën.

Schoenmakershoek. Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank. Een bank met ideeën

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn

Hoe krijg ik mijn huis verkocht? Hoe krijg ik mijn Hoe krijg mijn Hoe krijg mijn vraagprijs belangrijk. Huizen dieik metik een scherpe vraagprijs huis verkocht? starten, hebben uiteindelijk een hogere verkoopprijs dan huis verkocht? huis verkocht? huizen die beginnen met een hoge vraagprijs die stapje Bij de verkoop van uw huis is het bepalen van een goede

Bij de verkoop van uw huis is het bepalen van een goede

vraagprijs belangrijk. Huizen die met een scherpe vraagprijs voor wordt uit onderzoek vangoede NVM. Bij destapje verkoop vanverlaagd. uw huisZo is blijkt het bepalen van een Bij de verkoop van uw huis het bepalen van een starten, hebben uiteindelijk een ishogere verkoopprijs dan goede vraagprijs belangrijk. Huizen die met een scherpe vraagprijs huizen die beginnen een hoge vraagprijs die stapje vraagprijs belangrijk.met Huizen die met een scherpe vraagprijs starten, hebben uiteindelijk een hogere verkoopprijs dan voor stapjehebben wordt verlaagd. Zo blijkt uit onderzoek van NVM. starten, een hogere verkoopprijs dan huizen die beginnenuiteindelijk met een hoge vraagprijs die stapje

huizen die beginnen eenuithoge vraagprijs die stapje voor stapje wordt verlaagd.met Zo blijkt onderzoek van NVM. voor stapje wordt verlaagd. Zo blijkt uit onderzoek van NVM.

Stel úw woonvraag tijdens het woonevent Schoenmakershoek. Stel úw woonvraag tijdens het woonevent

Schoenmakershoek. Stel úw woonvraag tijdens het woonevent Rabobank. Een bank met ideeën. Schoenmakershoek. Stel úw woonvraag tijdens woonevent Rabobank. Een bankhet met ideeën.

Schoenmakershoek. Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank. Een bank met ideeën

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/wbn


WOONEVENT

Schoenmakershoek Schoenmakershoek

ETTEN-LEUR zondag 11 november a.s. van 11.00-15.00 uur Etten-Leur

Schoenmakershoek | Fase 1 Schoenmakershoek | Fase 2 Cluster 12

Van Agtmaal

Schoenmakershoek | Oost

Een vrijstaande woning voor de prijs van een tweekapper!

Cluster 2

N.B.U.

Cluster 5

Bouwfonds

Cluster 7

Boot

Cluster 9

Bouwfonds

ZONDAG 11 NOVEMBER

WOON EVENT

Heijblom Makelaardij, Markt 17 Etten-Leur

www.heijblommakelaardij.nl Van 11.00 tot 15.00 uur

10 Hofwoningen in Schoenmakershof Koopsom vanaf € 329.000,– v.o.n. de

vraag naar zen tijdens prijKoopsom vent! oonevanaf het 3w325.000,– v.o.n. 5 Tuin+terras woningen in Vijfhoven UITGEBREIDE PROJECT INFORMATIE AANWEZIG!

Informatie en verkoop Heijblom Makelaardij 076 504 15 00

Heijblom Makelaardij Markt 17, Etten-Leur

■ Vrijstaande woningen vanaf 625 m3 ■ Tweekappers vanaf 615 m3 ■ Kavels van 241 m2 tot 429 m2 ■ Woonkamer/keuken van 47 m2 Meer weten? Kom naar het Woonevent!

1 Vrijstaand geschakelde woning 4 Twee-onder-één kapwoningen Inhoud ca. 510 m3 (incl. erker) Dakterras van 19 m2 Kavels van 214 tot 284 m2 Meer weten? Kom naar het Woonevent


Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen * mechanische ventilatie systemen

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

ACNE

Bij ons kunt u voor alle behandelingen terecht schoonheidsspecialiste huidconsulente

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

huidtherapeute dermatoloog

verbetering van uw huid advies voor een optimale huidverzorging microdermabrasie, peeling en lichttherapie voor behandeling van ontstekingen en littekens

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Mobiele fietsenmaker

Nieuw in Etten-Leur, Breda, Roosendaal en omstreken:

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

www.dermcentrum.nl

De DuizenDpoot

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden

tel. 06 53999207

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

www. fietsherstelaanhuis.nl Tel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0 www.fietsherstelaanhuis.nl

Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

HUIDZIEKTEN

Dinsdagmiddag gesloten

Behandeling zonder wachtlijsten Alle behandelingsmogelijkheden, met hieronder enkele voorbeelden :

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE Het dermatologisch centrum is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor dermatologie en flebologie.

Alleen behandeling door ervaren dermatologen. De behandelingen worden door de verzekering vergoed, zoals in ziekenhuizen gebruikelijk is.

Bestel uw meubelverzorgingsproducten rechtstreeks via

www.meubeltrend.eu Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Dinsdagmiddag gesloten.

• Volledig onderzoek naar allergieën binnen 2 weken. • Samenwerking met een diëste gespecialiseerd in voedselintolerane. • Behandeling van jeuk, eczeem, psoriasis met ultraviolet licht en UV-badtherapie. • Alle mogelijkheden voor huidkanker.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl


Achille s-LTV NIEUWS

Hanneke Messelink en Ineke Duyndam

Drie podiumplekken en twee PR’s

Achtervolgende groep 10 km.: links Toon Heeren, Ben Vriends (2239) en rechts Alwin Roovers.

ETTEN-LEUR - De acht deelnemende lopers van Achilles-LTV aan de dertigste uitvoering liepen allemaal top tien plaatsen en drie haalden zelfs het podium. Mike en Ben renden hierbij harder dan ooit op hun afstand op de laatste zondag van oktober. Om kwart voor elf vertrokken zo’n twintig procent van de deelnemers van de Marathon Brabant op de vijf kilometer. Huib Maas trok er vanaf het begon meteen hard aan, in de hoop Timothy Vergauwen, die hem vorig jaar in de eindsprint versloeg, eraf te lopen. Maar tot zijn verbazing geen Timothy, ‘Misschien pas bij de Kerstcross in Sprundel, want Timothy is nog aan het revalideren’, zo vernam hij van één van de trainers in de finishfuik. Na Huib kwam Thomas Kools als eerste Achilles-LTV-er

over de eindstreep. De winnaar van de vijf van Rucphen in 16.42 min. was in EttenLeur zes tellen minder snel en moest ook nog eens drie tegenstanders voor laten gaan. Zoiets ervoer nog nét B-junior Felix Warndorff ook. Nog nooit was hij achter zijn teamgenoot Thomas gefinisht, maar door een bijna onder de knie zijnde blessure en plotseling opkomende rugpijn kon hij zijn gewenste tempo niet halen. Een vijfde plaats in 17.04 min. was zijn deel. De populairste afstand op 28 oktober was de tien kilometer, de 1.293 finishers maakten ruim 37% uit van de in totaal 3.482 hardlopers die op de Markt over de finishmatten renden. Achilles domineerde deze afstand, doordat Colin Bekers meteen vanaf het bezig in een voor de rest van het veld te hoog tempo

liep en uiteindelijk met honderd seconden voorsprong won in 31.20 min. Net achter de zijn teamgenoot en eerste Master 45 Toon Heeren haalde Ben in vergelijking met een jaar geleden precies twee minuten van zijn tijd af, van 34.59 min toen naar 32.59 min, nu. En ook nog eens 29 tellen sneller dan zijn oude beste tijd van begin oktober in Breda. Ook Alwin Roovers wist ondanks de ademhalingsproblemen na twee keer wandelen toch zijn ooit tijdens de Hoevense Polderloop gevestigde beste tijd op de 9,6 km. aldaar te verbeteren tot 34.46 min. op een echte en goed nagemeten tien kilometer. In de achterhoede van dit seniorengeweld kwam Wilbert Touw bij de M35 tot 39.13 min., een zevende plaats in de eindrangschikking voor de 43-jarige Etten-Leurse hardloper. Als één van de favorieten op de halve marathon probeerde Mike Teekens de Keniaan Geoffry Terer bij te houden. Tot bijna een kilometer of tien bleef de afgestudeerde CIOS-student in het spoor van de Afrikaan, maar opspelende kuitkramp drukte zijn tempo, zodat hij Terer langzaamaan weg zag lopen. Desondanks bleef de Achilles-LTV atleet gefocust doorlopen en daverde hij na 1.09.06 over de eindstreep op de Etten-Leurse Markt. Daarmee verbeterde hij zijn beste halve marathontijd met meer dan zeven minuten, maar die liep hij dit jaar slechts als training.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Ploeg heeft wat lucht na tweede competitieoverwinning op rij

NAC houdt stand tegen beter RKC BREDA - Twee opeenvolgende competitieoverwinningen hebben NAC Breda naar de plek op de ranglijst gebracht waar technisch directeur Jeffrey van As de ploeg aan het eind van het seizoen ook inschat: tussen de 10 en de 14e plaats. Twee zeges ook onder interim-trainer Adrie Bogers en zijn assistent Arno van Zwam. oog in oog met NAC-sluitpost Jelle ten Rouwelaar of troffen het zijnet. Bij de spaarzame mogelijkheden op een uitbraak was NAC niet bij machte om dit op een fatsoenlijke manier uit te spelen. Vooral de vooral Hadouir in de tweede helft ingevallen Nadir Cifti maakte een zwakke indruk.

Nemanja Gudelj, hier aan de bal tegen RKC, maakte met het hoofd de winnende voor NAC. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

DOOR PETER HOUTEPEN Gelet op wat de ploeg zondagmiddag in eigen huis tegen RKC Waalwijk liet zien, zal er ook echt niet meer inzitten dan die plek tussen 10 en 14. De vraag blijft zelfs of Van As het allemaal wel goed inschat. In elk geval is NAC met 11 punten uit evenveel wedstrijden voorlopig even weg uit de gevarenzone. Balverlies Het duel tegen RKC begon dramatisch voor de thuisploeg. Zeer matig uitverdedigen van Kees Luijckx en vervolgens weifelend optreden van Sepp de Roover stelden Teddy Chevalier al na 1 minuut en 48 seconden in staat om voor de Waalwijkers de score te openen. Gelukkig voor NAC ging het uitverdedigen bij de bezoekers in

de eerste helft ook niet bepaald van een leien dakje. Henrico Drost verspeelde in de 24e minuut knullig de bal aan Danny Verbeek, waarna de NAC-jongeling beheerst afrondde. Op slag van rust leidde wederom balverlies voor RKC bij het uitverdedigen de 2-1 in voor NAC in. Anouar Hadouir mocht aanleggen vanaf 16 meter. Doelman Jeroen Zoet redde in eerste instantie, maar de terugspringende bal was een prooi voor Nemanja Gudelj die met het hoofd de vroeg opgelopen achterstand omboog in een voorsprong. Ver terug Na rust moest NAC ver terug en kwam het zelf nauwelijks nog aan voetballen toe. Kansen waren er in overvloed voor RKC, maar zowel Chevalier, Sander Duits Ard van Peppen en Nourdin Boukhari faalden

Opgelucht Adrie Bogers was na afloop vooral heel erg opgelucht over het behalen van de drie punten. “Op basis van de instelling en het karakter dat we getoond hebben zou je nog kunnen zeggen dat deze overwinning verdiend is”, zo verklaarde hij. “Maar voetballend waren we niet heel erg goed vanmiddag, dus op basis daarvan was deze zege misschien niet verdiend. Niettemin, als je in de onderste regionen verkeert is natuurlijk elke overwinning goed. Maar als trainer kijk je natuurlijk ook verder. En dan valt het tegen als dingen die je met elkaar afspreekt er niet allemaal uitkomen. De tweede helft stonden we constant onder druk en zelf kwamen we te weinig aan voetballen toe. Ik had de indruk dat sommige spelers er ook een beetje doorheen zaten. Mats Seuntjens was niet helemaal fris meer en ook met Danny Verbeek werd het steeds minder.”

Programma 09/11: NAC-Groningen (20.00 uur) 17/11: PEC Zwolle-NAC (19.45 uur) 23/11: NAC-ADO Den Haag (20.00 uur) 02/12: NEC-NAC (12.30 uur) 09/12: NAC-Feyenoord (14.30 uur) 15/12: Roda JC-NAC (19.45 uur) 22/12: NAC-PSV (20.45 uur) PAGINA 22

Amateurkunstenaars op Nationale Kunstdagen ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse amateurkunstenaars Hanneke Messelink, pentekeningen, en Ineke Duyndam, schilderkunstwerken, zijn tijdens de Nationale Kunstdagen op 10 en 11 november, ieder met vier werken aanwezig op de Nationale Kunstdagen in de Ahoy in Rotterdam. De Kunstdagen worden georganiseerd door Stichting Kunstweek in samenwerking met de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK). Stichting Kunstweek heeft als primaire doelstelling het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en van de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars en hun werk in het bijzonder. Hanneke Messelink en Ineke Duyndam namen beiden, op 27 januari van dit jaar, deel aan de Regionale Kunstdag in Den Haag. Uit 90 deelnemende kunstenaars werden zij verkozen tot de 30 best gewaardeerde. Op zich een hele prestatie omdat er ook professionele kunstenaars aan hebben deelgenomen. Daarnaast was de expositie buiten hun regio, alwaar ze al de nodige

Schilderij; Utah, pentekening: Kerkuil.

bekendheid genieten. Een jury bestaande uit tien kunstkenners en de bezoekers bepalen welke kunstenaar zich winnaar van de Kunstdagen 2012 mag noemen en de eerste prijs, een geldprijs van 5000 Euro in ontvangst neemt.

Regionaal event voor vrouwen

Women Only

ETTEN-LEUR - Vrijdag 9 november is het thema bij Women Only ‘Leven in je bestemming, dat is je geluk!’ met spreekster Jennie Keizer in de Nieuwe Nobelaer Ingang Vincent van Goghplein in Etten-Leur. Aanvang 19.30 uur. Aan wie ontlenen we onze identiteit? Of anders; door wie laten we ons beïnvloeden? We hebben anderen nodig; ten eerste om onszelf beter te leren kennen (te spiegelen), ten tweede om onszelf aan iemand op te kunnen trekken (bijv. bevestiging). Vroeger waren het onze ouders, die ons met vallen en opstaan, bevestigden en motiveerden; waardoor we een zelfbeeld ontwikkelen. Daarna worden we gevormd door de mensen om ons heen; de theorieën, ideologieën en religies, die ons be-

ïnvloeden. Dit alles bepalen de keuzes van ons leven. Bepaalt onze kijk op de wereld en onszelf. Dit bepaalt onze bestemming! Maar wat als het allemaal niet zo gaat! We staan op een kruispunt! Wat is mijn Bestemming?! Mis hem niet! Koppel je identiteit aan God, the safest place to be! Iedere 2e vrijdag van de maand organiseert Women Only. Op deze avonden worden voor en door vrouwen op een leuke, ongedwongen manier, actuele en inspirerende onderwerpen behandeld. De Bijbel is daarbij de inspiratiebron. Women Only laat zien dat de Bijbel geen stoffig boek is, maar nog steeds modern, actueel en toepasbaar in het leven van de moderne vrouw. Blessed to be a blessing is de ‘oneliner’ die de visie helder weergeeft Contact: womenonly@online.nl; www. dehoeksteen.com

Bridgeclub Tanaka ETTEN-LEUR - Uitslag van 1 november groep A: 1.Rietje Verschuren-Wil Brouwers 60,00%, 1.Jenny Lauwerijssen-Francis Bruijns 60,00%, 3.Albert Paulissen-Cees Wouters

57,50%. Groep B: 1. Diny Schouw-Henk Schouw 58,75%, 1. Bets Willemse-Kees Willemse 58,75%, 3. Kees van Nijnatten-Wim van Heusden 53,75%.

Bridgeclub Fair Play Uitslag donderdagmiddag 1 november, Lijn A: 1. Jaan Broere en Mariolein Koevoets 61,67%; 2. Gerrie Brans en Siem v.d. Weijden 56.67%; 3. Riet Ansems en Adrie v.d. Broek 53,33%

Lijn B: 1. Thea Prins en Kitty v. Ginneken 69,00%; 2. Leny en Henk Voets 57,89%; 3. Anton v.d. Boer en Liesbeth Hermans 51,32% Info: 076-5033983.

Bridgeclub Double Dummy Uitslag laatste zitting ronde 5, 5 november, A-lijn: 1. Toos Gielen en Anton Frijters 64.58%; 2. Ans Balje en Erik Roozendaal 64.17%; 3. Ria de Brouwer en Ria Floor 61.25% B-lijn: 1. Math v.d. Bosch en Jochem vd. Vegt 58.17%; 2. Marijke Schouten en Rien Kempwe 57.42%; 3. Jos v. Nistelrooij en Costa Yocarini 57.42%

C-lijn: 1. Will Braspenning en Jeanne Ksoreman 64.50%; 2. Jeanne v. Hooijdonk en Wil Heshof 64.50%; 3. Greet Mol en Gerda Toebak 60.83% Voor meer informatie kunt u terecht op www.nbbclubsites.nl/club/28039 of bel naar 076-5012037/5014342. Wij spelen op maandagavond in het Turfschip.

Bridgeclub ‘t Turfschip ETTEN-LEUR - De uitslagen van vorige week dinsdag: 1. Corry en Cees met 60,42%; 2. Jo en Toos met 56,60%; 3. Diena en Riet met 56,25%. Bij deze gezellige club met leden uit EttenLeur, Breda en St. Willebrord die spelen in Het Turfschip is nog plaats voor enkele le-

den. Wie van een kleine club houdt of wie pas van een cursus komt zal zich zeker bij ons thuis voelen. Ton Luijkx, tel. 076-5218396 of Annet Mensink tel. 076-5145204, respectievelijk voorzitter en secretaris zullen u graag nadere inlichtingen geven.


INVESTEER NU WAARDEVOL IN UW WONING. MOOIE LEEFSERRES, KOZIJNEN & DEUREN IN KUNSTSTOF & ALUMINIUM, RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔ 30 jaar ervaring.

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

€ 350,-

Alu-pro kas

v.a. € 925,-

Combi-pro kas

v.a. € 950,-

Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

✔ Eigen ontwerp en studiedienst.

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

✔ In kunststof en aluminium. ✔ Alles maatwerk door eigen produktie in Kalmthout. ✔ Onze adviseurs komen vrijblijvend ter plaatse en bespreken met u het ontwerp van uw tuinkamer of leefkeuken tot in de details. ✔ Onbeperkt qua vormgeving en ralkleuren. ✔ Wij verzorgen met gespecialiseerde vakmensen uw volledige renovatie of nieuwbouwproject. ✔ 10 jaar waarborg. ✔ Wij vragen nooit voorschotten.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

UW VAKMAN WOONT NET OVER DE GR ENS IN KALMTHO UT!

1

Star T

rek

First C To bold ontac ly go w h t er Dan d urf jij e no one’s gone befo je va in het dageli st wel te verd re? jks lev iepen (45, k en van Car anker

)?!

la

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

SERRES - KOZIJNEN - DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Vagevuurstraat 5 Zundert

B r asschaat sest eenw eg 292 • 2 9 2 0 K a l mt h o u t B e l g i ë • Te l 0 0 3 2 3 6 6 6 5 7 8 6 • F a x 0 0 3 2 3 6 6 6 4 4 4 1 www. b r u vo. b e

Voor een leuk sinterklaasfeest: www.sinterklaas-kruisland.nl

06 - 23 38 59 83

Maak kans op een gratis bezoek van Sint, voor een arm kind.

De De warmste warmste bakker Bakker!

aardbeien kaiser Gevuld SpeculaaStaartje vlaai € 2.95 broodjes ±400 gram ook half afgebakken

WorStStaaf

4 + 1 GraTis

€ 3.00

met leurse aardbeien en slagroom

SpeculaaS brok Bakker Mark Elias

€ 6.95 € 0.75

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 per stuk Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegelrenovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Sinds 1916 de specialist in Etten-Leur voor: Woning 2 jaar of ouder 6% btw m.b.t schilderwerk !! alle schilderwerken • wandbekleding gevelreiniging • alle soorten beglazingen Informeer vrijblijvend naar ons aantrekkelijk wintervoordeel in de maanden november t/m maart

Pottenbakkerstraat 18 • 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5019754 • www.hermansschilderwerk.nl


Treeport Services zet volgende stap met verhuizing Ruim 3 weken geleden is Treeport Services, de logistieke tak van Treeport, verhuisd naar het CLTV terrein in Zundert. In het boomkwekerswereldje wordt dit terrein inmiddels de Hub genoemd. De Hub is de lokale op- en overslagplaats voor planten uit de regio. Deze planten worden door de Treerun, de door Treeport Services gecoördineerde ophaaldienst, in een straal van 15 km rond Zundert twee maal per dag verzameld en vervolgens gelost op de Hub. Op de Hub kunnen partijen met planten worden verdicht en/of verdeeld. Hier kunnen afnemers

‘De boom in meT TreeporT’ Rubriek bomen over bomen

Callicarpa, alle energie gaat naar de bessen Heesters met bes trakteren ons voorafgaand meestal eerst op een opvallende bloei. Callicarpa doet dat niet. Deze heester verspilt geen energie aan grote kleurrijke bloemen maar bewaart dat voor de glanzende paarse bessen die elke nazomer verschijnen. Het geslacht Callicarpa behoort tot de ijzerhardfamilie, de Verbenaceae. Tot deze familie, die vernoemd is naar de in Nederland bekende rijkbloeiende eenjarige Verbena, behoren ook de bloemheesters Caryopteris, Clerodendrum en Vitex. Callicarpa kent circa 140 verschillende soorten die grotendeels thuishoren in de (sub) tropische klimaatzones. Zowel heester- als boomvormen komen voor en behalve bladverliezende kent het geslacht ook talrijke bladhoudende vertegenwoordigers. Slechts een paar soorten zijn geschikt voor aanplant in het Nederlandse klimaat. De wetenschappelijke naam van het geslacht is opgebouwd uit de Griekse woorden kallos, dat schoonheid betekent, en karpos, dat de letterlijke vertaling is van vrucht. Hiermee wordt meteen op een duidelijke manier aangegeven wat de belangrijkste sierwaarde van de plant is. De soort C. bodinieri is inheems in Midden en West-China en groeit daar in bosgebieden en struikgewas. Deze soort bloeit in juni met kleine lichtroze bloemen in trossen. Opvallend zijn de meeldraden die uit de kroon tevoorschijn komen. De vruchten zijn slechts drie tot vier millimeter in doorsnee maar omdat ze met veel bijeen staan zeer opvallend. Dat komt ook door de paarse kleur en het glanzende oppervlak. De trossen met bessen staan over de gehele lengte van de takken verspreidt. De planthunters Wilson en Giraldi waren beide aan het einde van de 19de eeuw werkzaam in China en verzonden vanuit die regionen een grote diversiteit aan planten richting Europa. Zij selecteerden daar een struik van C. bodinieri met een bijzonder rijke besdracht en verzonden deze als. C. bodinieri var. giraldii richting het Westen. Niet alleen de rijke besdracht was opvallend aan deze heester, ook de donkerviolette kleur van de bessen maakte indruk op de vinders. Jarenlang was C. bodinieri var. giraldii de meest aangeplante vertegenwoordiger van het geslacht Callicarpa. Totdat in Nederland in 1958 de cultivar ‘Profusion’ werd gewonnen. Inmiddels is dit de bekendste cultivar van C. bodinieri. ‘Profusion’ is een cultivar die circa twee meter hoog wordt maar door zijn trage groei zeker geschikt is voor de kleine tuin. De fraaie variëteit geeft jaarlijks een gegarandeerde overvloed aan paarse bessen die mooi over de takken verspreid staan. Om zo’n massa bessen te krijgen, is het wel raadzaam een paar struiken bij elkaar te planten om kruisbestuiving te bevorderen. Extra bij ‘Profusion’ is de roodbruine kleur van het loof aan jonge scheuten. Dat combineert mooi met de kleur van de bessen. Ook de herfstverkleuring van het blad is opvallend. ‘Violetta’ is een cultivar met lila bessen. Behalve C. bodinieri kent het geslacht Callicarpa nog een paar soorten die op een beschutte plaats in de Nederlandse tuin kunnen groeien, zoals C. japonica en C. dichotoma.

het totale pakket boomkwekerijproducten uit de regio in één keer ophalen. Steeds meer boomkwekers uit de regio maken gebruik van de Treerun en steeds meer afnemers van binnen en buiten de regio maken gebruik van de Hub. Hierbij enkele reacties van bedrijven die gebruik maken van de diensten van Treeport Services: GreenSales (Noordscheschut, Drenthe) - Pieter van der Linden: “Het levert met name kostenbesparingen op. Onze transporteur hoeft niet meer op verschillende plaatsen in Zundert te laden en kan hierdoor tijd besparen. Daarnaast hoeven wij niet meer te betalen voor extra laadadressen. Logistiek was voor ons een belemmerende factor om planten te kopen, de Treerun/Hub neemt deze drempel volledig weg en is dus de perfecte oplossing om meer handel in omgeving Zundert te bedrijven! Op termijn denken wij ook de handel sneller binnen te kunnen hebben. Naast de kostenbesparing is dit in de huidige markt een groot voordeel, zeker met het kleiner worden van de orders.” Van der Peijl Tuinplanten (Zundert) - Jean-Pierre van der Peijl: “Treerun maakt het interne transport in Zundert makkelijker. Daarnaast zorgt het gebruik van Treerun voor een sterke afname van vrachtbewegingen

in de regio: i.p.v. al die bakwagentjes die elke dag door de omgeving crossen, zorgt de Treerun met de vaste ophaaldienst voor een duurzamer alternatief. De Kuil Nurseries (Udenhout) - Gerard van Lokven: “Twee keer per week reden wij een halve dag door de regio Zundert om onze zendingen op te halen. Pogingen om de planten door de telers op 1 plaats te laten verzamelen, mislukten telkens. Dankzij de Treerun staan onze zendingen nu 2x per week gereed op de Hub; dit werkt dus tijdbesparend én kostenverlagend.” Marijke van Aert van Treeport Services: “Doordat we zelf aanwezig zijn op de Hub, hebben we direct zicht op de orders en kunnen we partijen controleren en verdelen. Dit betekent een groot voordeel voor de kwekers, zij kunnen hun partijen in dezelfde Treerun meegeven: we halen hiermee lucht uit de vrachtwagens. Dit voordeel komt ook terug bij de afnemer: het verdichten van zendingen resulteert ook voor hen in een verbeterde beladingsgraad en i.p.v. het rondrijden door Zundert is de wagen snel geladen van op 1 adres.” Wilt u meer weten over Treeport Services, bel dan naar 076-7620066 of stuur een mailtje naar info@treeportservices.com.

BEDRIJF UITGELICHT:

Vaste planten Kwekerij De noordhoek Bedrijfstype: wij zijn een handelskwekerij in vaste planten. Zelf kweken we ruim 1,3 miljoen planten per jaar. Onze specialiteit is het compleet maken van het sortiment kruidachtigen dat onze klanten nodig hebben. Ons klantenbestand is erg breed, wij leveren vooral aan handelaren die het complete sortiment tuinplanten willen leveren, maar ook aan grootgroenvoorzieners, hoveniers, tuincentra, afhaalcentra, collega vaste plantenkwekers en soms ook aan particulieren. Plaats: Schijf Sortiment: wij kweken 1200 soorten vaste planten, kruiden, varens en siergrassen in pot. Voorbeelden zijn Aster, Astilbe, Geranium, Hosta, Phlox, Salvia, etc. Ook kopen we bepaalde soorten bij, of worden er nog soorten speciaal voor ons gekweekt. Totaal zijn er ongeveer 1700 soorten planten te vinden op ons bedrijf. Heeft u participaties van Treeport: Ja, het belang van gezamenlijk ondernemen is groot. Samen sta je sterker. Wij denken dat er in de regio veel meer bereikt kan worden door samen initiatieven te ontwikkelen. De regio zou veel prominenter op de kaart kunnen staan als de neuzen meer in dezelfde richting zouden wijzen. Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: Dat wij, samen met onze werknemers, een goed product voor een nette prijs kunnen leveren aan al onze klanten,

of het nu grote of kleine afnemers zijn. Een ander belangrijk punt is dat het bedrijf er(bijna) altijd netjes verzorgd uitziet. Wat vindt u mooi aan het vak: Ik hou van veelzijdigheid. Er is bij ons veel variatie in de werkzaamheden. Daardoor is het nooit saai, maar hetgeen waar ik het meest van geniet is het grote sortiment dat we hebben. Iedere plant heeft wel iets wat mooi is. Soms moet je er op je knieën bij gaan zitten om het goed te bekijken, maar dan zie je vaak details die je niet eerder gezien hebt, waardoor je steeds weer verrast wordt. Wat is uw favoriete boom: Dat zijn er vele. In het verleden waren het de zonneroosjes, de Hosta’s, de Hemerocallis en de Heuchera’s, maar momenteel zijn de Persicaria amplexicaule types weer favoriet (een soort Duizendknoop). Volgend jaar is het waarschijnlijk weer een ander soort. Smaken verschillen en veranderen…

‘Stijgende lijn zien vast te houden’

NAC Breda klaar voor FC Groningen BREDA - Met de 2-1 overwinning op RKC Waalwijk afgelopen zondag sleepte NAC drie belangrijke punten in de wacht en steeg de Bredase ploeg van de zestiende naar de dertiende plaats op de ranglijst . Een zege op het bezoekende FC Groningen komende vrijdag kan NAC weer wat hoger in het befaamde ‘tweede rijtje’ plaatsen. DOOR ADDO SPRANGERS De Groningers, onder leiding van voormalig NAC-trainer Robert Maaskant, bekleden na het verlies in eigen huis tegen NEC

Statistieken 20/08/2011 NAC Breda-FC gen 2-2 Eredivisie 19/03/2011 NAC Breda-FC gen 0-1 Eredivisie 13/03/2010 NAC Breda-FC gen 0-3 Eredivisie 28/05/2009 NAC Breda-FC gen 1-1 Play-Offs 21/01/2009 NAC Breda-FC gen 2-2 KNVB-beker

GroninGroninGroninGroninGronin-

(1-2) met hetzelfde aantal punten als NAC (elf) namelijk de twaalfde plaats. In Breda heerst na de winstpartijen tegen VVV Venlo, HBS (beker) en RKC in ieder geval weer optimisme, al waren de zeges op laatstgenoemde ploegen verre van overtuigend. “Het ging niet gemakkelijk, maar het resultaat is wat nu belangrijk is,” zo maakte Nemanja Gudelj, maker van de winnende treffer tegen RKC, zondag al duidelijk. Ook Danny Verbeek, verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van NAC tegen RKC, liet blijken niet ontevreden te zijn. “We kunnen nu omhoog kijken. We hebben altijd al gezegd dat we niet op de plek horen waar we stonden, en dat we omhoog moesten op de ranglijst.” Dat laatste ziet keeper Jelle ten Rouwelaar zeker gebeuren. “Dit geeft zelfver-

trouwen voor de komende wedstrijden, als eerste komende vrijdag tegen Groningen. Je hebt de stijgende lijn nu te pakken en die moeten we zien vast te houden. Historie Tegen het dit seizoen tot dusver wisselvallig opererende FC Groningen ogenschijnlijk geen onmogelijke opgave. In Groningen wist de plaatselijke FC Feyenoord weliswaar knap op 2-2 te houden en won zij ook het bekerduel tegen ADO Den Haag met 1-0, maar de recente uitwedstrijden bij SC Heerenveen (3-0) en FC Utrecht (1-0) gingen verloren. Toch mag FC Groningen niet worden onderschat. De laatste drie competitieduels in Breda hielden de Groningers NAC een keer op een gelijk spel (2-2), terwijl ze twee PAGINA 24

Oud-NAC’er Kees Kwakman in een onderonsje met Anthony Lurling tijdens de laatste ontmoeting tussen NAC en FC Groningen in het Rat Verlegh Stadion. In augustus 2011 eindigde het competitieduel in Breda in een 2-2 gelijk spel. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

keer (0-1 en 0-3) wisten te winnen. Ook bij de play-offs voor een Europa League-ticket in 2009 was er sprake van een remise (1-1). Alleen de bekerwedstrijd in januari

2009 wist NAC uiteindelijk winnend af te sluiten, al waren daar wel strafschoppen voor nodig (1-1 na reguliere speeltijd, 2-2 na verlenging, 7-6 na strafschoppen).


Elke 4e pers. gratis op alle dagreizen Wegens groot succes aktie verlengd t/m 12 nov.

Margriet Winterfair Zwarte Markt Oberhausen Dusseldorf Keulen Brugge Maastricht Valkenburg 2 dgn Londen l.o. 2 dgn Disney/Parijs

€ 16,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 99,50 € 116,50

16 t/m 22 nov.excl. entrée 24 nov. 22 dec. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 8 dec. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 8 t/m 9dec & 15 t/m16dec. 27 t/m 28 december

Prijzen incl. vervoer, overnachting met ontbijt, entrée Disney

Muys Reizen Rucphen Tel:0165-342351 info@muysreizen.nl

mega

vlooien markt zondag 11 november van 10 tot 17 uur Info: 0161 - 456291

Bress

sportcenter nieuwe Inslag 99 4817 gn

breda gelegen nabij oude casino a/d Heerbaan

Mega!

ANSEN DVOOR ADSINGLES N &SPAREN: E N

VOOR SINGLES & PAREN: ZATERDAG 15 OKTOBER ZATERDAG 17 november HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

Harmoniezaal te3 naast Rijsbergen Ingang lagestraat 1 cq rabo bank

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 20.00 uur start 20.30 uur Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Met de allround TOP LIVE Partyband Entree € 5,00 per persoon met zangeres MIA Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Inlichtingen: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

AllRounD livE PARTy BAnD

Feestelijk Kerstbuffet met een speciaal Kinderkerstbuffet bij Het Turfschip.

Feestelijk Kerstbuffet met een speciaal Kinderkerstbuffet bij Het Turfschip.

December de heerlijkste periode van het jaar. Een maand waarin we ons inspannen om alle festiviteiten te laten slagen en hierna nog erg lang op terug kijken. Het ware kerstgevoel beleeft u in Het Turfschip. Net als vorig jaar staat Het Turfschip rond de feestdagen in het teken van gezelligheid December de heerlijkste periode van het jaar. Een maand waarin we ons inspannen om alle festiviteiten te laten slagen en hierna nog erg lang op en sfeer. Geniet met familie, vrienden en kennissen van een gezellige middag met ons Kerstbuffet op 1ste en/of 2de Kerstdag.

terug kijken. Het ware kerstgevoel beleeft u in Het Turfschip. Net als vorig jaar staat Het Turfschip rond de feestdagen in het teken van gezelligheid Voor beide Kerstdagen hebben wij eenen uitgebreid buffet waar middag u voortreffelijk kunt genieten zodat kerst echt Kerst is. Dit jaar en sfeer. Geniet met familie, vrienden kennissen van gemaakt een gezellige met onsvan Kerstbuffet op 1ste en/of 2de ook Kerstdag. hebben we speciaal voor de kinderen een heus Kinderkerstbuffet samengesteld. Eet smakelijk!

Voor beide Kerstdagen hebben wij tot eenspeelparadijs uitgebreid buffet waarEru zal voortreffelijk van kunt genieten zodat kerst knutselspulletjes ook echt Kerst is.enDiteen jaardvdHet Achterschip wordt omgetoverd voorgemaakt de kinderen. o.a. een springkussen zijn, kleurplaten, hoek met hebben wefatboys. speciaal voor de kinderen een heus Kinderkerstbuffet samengesteld. Eet smakelijk! De kosten voor het Kerstbuffet inclusief welkomstdrankje, koffie en thee zijn € 44,50 per persoon. Het Kinderkerstbuffet (voor kinderen van 4 tot en

Het Achterschip wordt omgetoverd tot speelparadijs voor de kinderen. Er zal o.a. een springkussen zijn, kleurplaten, knutselspulletjes en een dvdmet 12 jaar) inclusief ranja kost € 17,50 per kind. Kinderen tot 4 jaar eten gratis mee. hoek met fatboys. De kosten voor het Kerstbuffet inclusief welkomstdrankje, koffie en thee zijn € 44,50 per persoon. Het Kinderkerstbuffet (voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar) inclusief ranja kost € 17,50 per kind. Kinderen tot 4 jaar eten gratis mee. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

mET GoEDE DAns muZiEk

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

a uR a n es t t

Kijk op www.bootaccountants.nl kopje dansen. Band speelt ook regelmatig in Reusel, Herpen en Valkenswaard.

R

11DE VAN DE 11DE BAL MET D.J. MELVIN

T. 076 501 31 45 Heeft u of E. receptie@hetturfschip.com iemand uit I. www.hetturfschip.com

3-voudi beglazinge voor de g prijs van 2! Deze actie

AFMETING 70 X 70 CM.

OPENING CARNAVALSEIZOEN!!!!! VRIJDAG 9 NOVEMBER vanaf 21.00 uur

T. 076 501 31 45 E. receptie@hetturfschip.com I. www.hetturfschip.com

uW omgeving brandWonden?

loop 31 decembe t tot r 2012

BESPAAR HONDERDEN EURO’S MET KUNSTSTOF KOZIJNEN VAN WERU WERU.NL

Leeftijd vanaf 16 jaar. Legitimatie verplicht.

Vestiging Etten-Leur: Vestiging Yerseke: Vosdonk 4 Kreeft 6a 4879 NC Etten-Leur 4401 NZ Yerseke Tel: 076-5032800 Tel: 0113-574173 www.kumasol.nl

MARKT 23 Etten-Leur. Tel. 076-5018977

www.Neerlandschkoffyhuis.nl

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Reinigingsservice

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

NIEUWE ECCO AANBIEDINGEN

59,79,-

89,95 Zwart Maat 35-40

139,95

69,-

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren

Zwart Maat 36-41

114,95

een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/

79,-

Bruin Maat 40-45

ontwerp van A tot Z.

Gulden w e g 10, 4879 N L E t t en - L eu r, Tel . 0 7 6 -50 3 2 8 7 8 , F ax 076- 5 03785 0, kees . g oos s ens@het net . nl

129,95

Winkelcentrum 2 4873 AA Etten Leur Tel.: 076-5264509

Zwart Maat 35-40

Vraag naar de voorwaarden.


sport

SC Unitas’30 Programma zaterdag 10 november 16:30 Unitas’30 Zat. 1-Oosterhout 1 (zat) 14:30 DSE 5 (zat)-Unitas’30 Zat. 2 14:45 Unitas’30 Zat. 3-VVC’68 5 (zat) 14:45 Unitas’30 Zat. 4-Kogelvangers 4 (zat) 15:00 SCO/TOFS 6 (zat)-Unitas’30 Zat. 5 14:30 Dongen A1-Unitas’30 A1 14:30 RCS B1-Unitas’30 B1 12:45 Unitas’30 B2-Moerse Boys B1 14:00 DIOZ B1-Unitas’30 B3 12:30 SC Gastel B2-Unitas’30 B4 11:00 Dongen C1-Unitas’30 C1 12:45 Unitas’30 C2-Seolto C1 12:45 Unitas’30 C4-Internos C4 11:45 MOC’17 C6-Unitas’30 C5 14:45 Unitas’30 MB1-DEVO MB1 12:45 Chaam MC1-Unitas’30 MC1 12:00 NVS MD1-Unitas’30 MD1 11:30 Moerse Boys D1-Unitas’30 D1 11:00 Unitas’30 D2-Internos D2 11:00 Unitas’30 D3-Noordhoek D1 11:00 Unitas’30 D4-Rood Wit W D2 11:00 Rood Wit W D3-Unitas’30 D5 11:15 Hoeven D3-Unitas’30 D6 11:00 Rood Wit W E1-Unitas’30 E1 9:30 Unitas’30 E3-Steenbergen E2 9:30 Unitas’30 E4-Internos E4 8:30 Unitas’30 E5-DSE E3 9:30 Unitas’30 E6-Kogelvangers E1 10:00 Internos E7-Unitas’30 E7 10:15 Victoria’03 E7-Unitas’30 E8 8:45 Internos E9-Unitas’30 E9 9:30 Unitas’30 E10-Sprundel E4 9:30 Unitas’30 E11-SVC E3 10:00 Boeimeer E9-Unitas’30 E12

9:30 Unitas’30 E13-Baronie E15 9:30 Unitas’30 F1-Beek Vooruit F1 8:30 Unitas’30 F2-Steenbergen F1 12:00 Terheijden F1-Unitas’30 F3 8:30 Unitas’30 F4-Internos F3 9:30 WVV’67 F2-Unitas’30 F5 8:30 Unitas’30 F6-Roosendaal F6 8:45 Sprundel F2-Unitas’30 F7 8:30 Unitas’30 F8-DSE F4 8:30 Unitas’30 F9-RSV F2 8:30 Unitas’30 F11-JEKA F12 10:15 Roosendaal F13-Unitas’30 F12 9:30 JEKA F16-Unitas’30 F13 13:00 SCO/TOFS K1-Unitas’30 K1 8:30 Unitas’30 K2-Cluzona K1 10:30 Alliance K1-Unitas’30 K3 9:30 Unitas’30 K4-Alliance K2 10:30 Steenbergen K2-Unitas’30 K5 11:00 Unitas’30 K6-Steenbergen K3 9:30 Unitas’30 ME1-Helvoirt ME1 8:30 Unitas’30 F10-JEKA F15 Zondag 11 november 14:30 Rood Wit W 1-Unitas’30 Zon. 1 12:00 Baronie 2-Unitas’30 Zon. 2 10:30 Unitas’30 Zon. 3-SSW 2 12:45 Unitas’30 Zon. 4-RSV 5 10:30 HZ’75 2-Unitas’30 Zon. 5 10:00 Unitas’30 Zon. 6-HZ’75 3 12:00 Unitas’30 Zon. 7-Advendo 5 13:00 Rood Wit F1-Unitas’30 F2

17 jaar en altijd al een keertje lekker willen voetballen? Dan ben je ook van harte welkom bij Unitas’30. Sportpark de Lage Banken. We kunnen nog steeds leden gebruiken voor ons nieuwe damesteam. Kom gerust eerst een keertje vrijblijvend meetrainen. Mini-pupillen spelen welpenvoetbal Woensdag 31 oktober hebben onze jongste toppers weer een training gevolgd van het KNVB project “Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal”. Onder toeziend oog van de Leeuw van Oranje werden diverse oefenvormen afgewerkt in circuitvorm. Aannemen, dribbelen, mikken, schieten, alles kwam aan bod. En als je aan het einde van deze leerzame middag nog als Welp door de poten van de grote Leeuw van Oranje mag schieten, dan ga je met een voldaan gevoel naar huis.

Damesvoetbal Dinsdag starten de trainingen voor de dames weer. Tijd: 20.00 uur veld 5 kleedkamer 3. Ben je een sportieve dame, vanaf

Na de marathon volgt de duathlon ETTEN-LEUR - Vorige week was de Brabant Marathon in Etten-Leur een groot succes. Meer dan 4000 deelnemers, een mooi herfstweertje, een goede organisatie en lekker veel volk op de Etten-Leurse Markt. Kortom John van Oevelen en de zijnen kunnen zeer tevreden terugkijken op deze dertigste uitgave. Maar drie maanden na de marathon kent Etten-Leur (en dat al weer meer dan tien jaar) nog een ander schitterend buitensportevenement en dat is, zoals u vast al wel weet, de Crossduathlon Etten-Leur. Een wedstrijd in de natuur waarbij het hardlopen door de natuur afgewisseld wordt met fietsen over onverhard terrein. Dit jaar hebben wij afscheid genomen van Inventus als

naamgever en superhoofdsponsor. Zeer gelukkig zijn wij als werkgroep crossduathlon van de WBTV dan ook met het feit dat MOS Accountants en Adviseurs uit Etten-Leur het superhoofdsponsorschap voor de editie 2013 op zich heeft willen nemen. Een dergelijk sportief evenement als de Crossduathlon Etten-Leur, kan moeilijk bestaan zonder sponsorgelden vandaar onze enorme blijdschap met MOS Accountants en Adviseurs, zonder hierbij de andere sponsoren van ons mooie natuurrijke evenement te kort te willen doen. De volgende editie van de MOS Accountants Crossduathlon vindt plaats op zondag 27 januari 2013. Locatie is wederom bosgebied de Kogelvanger, waar wij weer een afwisselend looptrajekt van 1 km uit gaan zetten alsook een zeer gevarieerd en schit-

terend ATB-parcours van 5.5 km gaan creëren. Laat dat maar aan ons over. De wedstrijdopzet van de komende editie is gelijk aan die van voorgaande jaren. Dus drie verschillende series, van kort tot lang, voor jongen en meisje, man en vrouw, jong en oud, voor zowel solo-deelname als voor deelnemers die als duo mee willen doen. Starttijden, inschrijfmogelijkheid, parcoursen, kortom eigenlijk alle informatie over onze mooie, inmiddels wijd en zijd goed bekendstaande Mos Accountants Crossduatlon Etten-Leur is te vinden op www.crossduathlonetten-leur.nl. Hier kunt u (bij “het laatste nieuws“) ook de data van de bekende en drukbezochte oefenmiddagen vinden, die werkgroeplid Wim van Haperen in januari 2013 weer gaat organiseren.

HSV de Platvissers ETTEN-LEUR - Op zondag 28 oktober vond de 6e boottocht plaatst van HSV de Platvissers. Met 17 leden zijn ze opnieuw vanuit Zierikzee gaan vissen met de SeaBear. De afgelopen nacht hadden de leden een uurtje langer kunnen blijven liggen omdat de klok een uur werd teruggezet. Het was in de vroege uurtjes wel bijzonder koud. Het had op sommige plaatsen zo’n 4 graden gevroren. Ze vertrokken om 08.20 uur vanuit de haven. De wedstrijd begon om 09.05 uur. Ze lagen in de buurt van de Zeelandbrug.

Er stond op dat moment niet veel wind. Er werd gevist op een diepte van ongeveer 22 meter. De eerste vis werd al na 4 minuten gevangen door Rinus Luiks. Dat beloofde dus weer een redelijke vangst te worden. De wedstrijd duurde tot 12.35 uur. Er is in de tussentijd niet meer verkast. Door iedereen werd gelukkig vis gevangen. Na weging bleek de uitslag als volgt te zijn: 1. Wil Siemons, 2. Jos van Zundert, 3. Toon Jaspers, 4. Diana van Oers, 5. John van den Berk, 6. Jan van Oers, 7. Jan Valentijn, 8. Piet Oomen en Kees Baremans, 10. Martin Wullems. De grootste vis werd

gevangen door Toon Jaspers. Hij ving een platvis van 35 centimeter. Na de weging werd er toch nog verkast. De wind nam toe, gelukkig bleef het droog. Er werd wat minder gevangen dan in eerste gedeelte van de dag. In totaal werden er ongeveer 212 vissen gevangen. Rond 15.15 uur werd het anker opgehaald om richting thuishaven te varen. De volgende en laatste boottocht voor dit jaar is op 25 november. We varen dan met de Sunbear vanuit Hansweert. Opgeven voor de leden is op maandag 19 november.

Volle bak ‘Oktoberfest’ bij TC de Vijfhuizen ETTEN-LEUR - Op 27 oktober werd er voor de eerste keer een “Oktoberfest” gehouden bij T.C. de Vijfhuizen. Het initiatief voor dit feest ontstond in de loop van dit jaar en na enig navragen of er belangstelling zou zijn voor een dergelijk feest onder de eigen leden bleek dat hiervoor een grote belangstelling bestond. Het “Oktoberfest” werd georganiseerd ten behoeve van alle sponsoren die het elk jaar maar weer mogelijk maken dat er diverse toernooien en andere festiviteiten gehouden kunnen worden. Het feest was een eerbetoon aan alle sponsoren en gezien moet worden als dank voor al hun inspanningen. Voor het organiseren van het “Oktoberfest” werd een commissie ingesteld met als voorzitter Peter van der Louw. Deze commissie zou voor de verdere invulling gaan zorgdragen van het te houden feest. Voor deelname aan dit feest konden ook eigen T.C. de Vijfhuizen leden inschrijven hetgeen ook massaal gebeurde. Binnen een zeer korte tijd was alles volgeboekt tot grote vreugde van de organiserende commissie. Alle sponsoren, de leden van de club van 100 en eigen leden werden dan ook hartelijk welkom geheten. De feestcommissie had gezorgd voor diverse spellen, zoals boomstammen doorzagen, grote spijkers in houtblokken slaan, touwtrekken e.d. Daarnaast had de organiserende commissie gezorgd voor een heel goed buffet compleet met echte Duitse braadworsten met zuurkool, gegrilde bouten en broodjes met grote knakworsten. Ook de echte Duitse bierpullen ontbraken niet.

Om 15.45 uur stopte een bus bij het tennispark omdat er een uitstapje was georganiseerd voor de sponsoren en de leden van de club van 100. Het was een excursie met een rondleiding in de geitenkaasfabriek door Johan, Sybren en Marian Ewijk. Deze gaven de rondleiding en legden uit wat er allemaal gedaan moest worden om een heerlijke smaakvolle geitenkaas te produceren. Iedereen vond dit erg interessant en men was verbaasd dat er zoveel bij kwam kijken, maar ook dat de geitenkaas over heel de wereld bekend was en er dus regelmatig orders ontvangen worden om de geitenkaas te exporteren. Daarna werd er vertrokken naar de Bettinehoeve aan de Bankenstraat waar eveneens iedereen werd rondgeleid. Aan het einde van de excursie werden de deelnemers in de kantine van de Bettinehoeve getrakteerd op de smaak van de geitenkaas in alle soorten en smaken met daarbij behorend een heerlijk wijntje. Rond 18.30 uur was het gezelschap weer terug op het tennispark en kon het feest gaan beginnen. Daarbij kon men tevens de totaal vernieuwde bar bekijken en konden de mensen ook kennismaken met een nieuw cashless betalingssysteem “minitix”geheten. Voorzitter Peter van der Louw en de overige commissieleden kunnen eveneens met voldoening terugkijken op het geslaagde “Oktoberfest”. Vice-voorzitter van de sponsorcommissie Frans Nooren dankte tenslotte de organiserende feestcommissie voor wat zij allemaal uit de kast hebben getrokken en verder iedereen voor de belangstelling en komst. Dit eerste “Oktoberfest 2012” is een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen, aldus de vice-voorzitter.

PC Concordia Florebit ETTEN-LEUR - Prins Auvergne uit Halsteren en de van Goghruiters uit Zundert organiseerden samen een selectie wedstrijd springen in de Goubergh te Roosendaal.

Dit zorgde voor grote rubrieken en dat leverde spannende momenten op. In de klasse D-B klassiek was de 10e prijs voor Brian Martens met Bor, in de klasse E-B de 5de prijs voor Renske Pertijs met Co-Pilot Tijdens de 2-fase DE-B bleef het lang span-

nend en leverde uiteindelijk de 2de prijs voor Priscilla v.d. Westen met Lotte en de 3de prijs voor Brian Martens en Bor op. De jongste ruiters waren ‘s middags aan de beurt en dit leverde voor Femke Braat met Sjouke een mooie 1e prijs op in de klasse A-B. Zondag stond er weer een mooi parcours voor de klasse DE-L hier wist Bregje Martens nog net een prijsje mee te pakken ze werd 13e met Hustice en in de 2-fase bleef ze mooi foutloos en dit leverde de 5e prijs op.

MAGAZIJNVERKOOP ZATERDAG 10 NOVEMBER 2012 11.00 – 14.00 UUR STEENSTRAAT 2 DONGEN Betreft showroom- en beursmodellen & meubelstoffen. Aankopen moeten direct meegenomen worden. Betaling à contant (bij voorkeur per pin).

WWW.MONTIS.NL

Internos stijgt met stip door winst op Victoria ‘03 ETTEN-LEUR - Internos was in deze wedstrijd de bovenliggende partij. In de 1e helft kregen beide ploegen wel wat kansjes maar met de rust was het nog steeds 0-0. In de 2e helft was Internos de veel betere ploeg hetgeen tot uitdrukking werd gebracht door goals van Alex van Eekelen, op aangeven van Jamal Chouiter, en Jean Asukaniam (assist Maikel Mol). Komend weekend staat thuis de topper tegen Zeelandia-Middelburg op het programma. Doordat twee concurrenten boven Internos beide punten inleverden, Rood Wit gelijk, MOC ’17 verloor, steeg Internos van plaats 4 naar 2. Zondag tegen Zeelandia thuis dus een rechtstreeks duel om de 1e plek in de competitie. Team in de krant: Internos D1 Vandaag de wedstrijd tegen de koploper, de jongens hadden goed getraind volgens de trainers Rick en Rick. Dus we konden wat verwachten, onze tegenstander had hun wedstrijdkleding vergeten. Er werden dus

wat broeken en sokken bij elkaar gezocht en de wedstrijd kon beginnen. Internos begonnen erg sterk aan de wedstrijd, een goede pass van Aziz die bij Emin aankomt. Helaas oog in oog met de keeper van Kloetinge mist hij jammerlijk. We bleven goed spelen en onze achterhoede met Bart ,Duncan, Danny, Raymon en Jens stond hun mannetje. Ze gaven tot dan toe niks weg maar na een klein kwartier kwam Kloetinge eigenlijk uit het niets op 0-1. Kloetinge werd steeds sterker maar we hielden tot de rust de 0-1 stand op het bord. De tweede helft twee frisse wissels het veld in, Lucas en Josco voor Emin en Santi, Tom werd linksbuiten, Yassir bleef op rechts en Mari bleef in de spits. Na een minuut of 5 in de tweede helft werd het 0-2. Een goede aanval die Kloetinge bekwaam afrondde. Bart Roovers van de E1 kwam voor Mari in het veld. En met nog tien minuten gingen we 1 op 1 spelen. Kloetinge gooide er een lange spits in en die maakten er nog 2. De eindstand was na 2 keer 30 minuten 0-4. Internos D1 heeft er alles aan gedaan maar de tegenstander was gewoon een stap verder dan wij. Volgende week lekker trainen en dan thuis tegen Madense Boys. PAGINA 26

Eerste “Super Saterday” Zaterdag 15 december zal de eerste editie van “Super Saturday” plaatsvinden. Aan het begin van de avond een activiteit gaan uitvoeren met de A-jeugd, de zaterdag seniorenteams, de zondag seniorenteams en de dames seniorenteams. Na de activiteit is het douchen en vervolgens gaan we met een feestavond in zoals nooit tevoren. De activiteit zal rond 19.00u beginnen en eindigt weer rond 20.30u. Als je met je team mee wilt doen is het de bedoeling dat je jezelf inschrijft, verdere informatie hierover volgt nog. De activiteit zal bestaan uit penalty’s schieten, shoot out en latje trappen! Daarna wordt het feesten, zie ook de website. Speculaas actie Alle pupillen en ouders vergeet niet de ingevulde lijsten uiterlijk 17 november in te leveren. in de leiderskamer in de plastic doos met het label speculaasactie. Ophalen speculaas om te gaan verdelen zaterdag 24 november en 1 december van 10.00 tot 14.00 uur in de kantine.


uitgaan

Bertus Busreizen 076-5613351

Zondag 11 November Hobby-Crea-Cadeaubeurs

MARGRIET Winterfair

Hobbymateriaal. Om 13.00 uur ruilen ATC’S Azza europees scrappen mini workshop. (breng foto’s mee). Kaarten div.technieken. Handgemaakte cadeau artikelen-school traktatie Slingers van NAC-bloemenmobile-waxinelichtjes. Mandela tekenen. Glaskunst. Baby born kleding. Kralen-kraaltjes-veel kleuren rijstekorrels. Materiaal voor zelf sieraden te maken.

Wij gaan op 17-21-22 nov .............................................. € 33,00

zondag 11 november 2012

RommelmaRkt

in Sporthal ‘t trefpunt in Rijsbergen, van 10.00 tot 15.30 uur.

Camping Laarse Heide Laarse Heistraat 10 Zundert

kraamhuur € 22,-. Bel voor een kraam:

0165 529824 • www.tosca-markten.nl

Toegang Gratis 10.30-16.00 uur er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

25 nov Herfst Verrassingsreis Geheel verzorgd ........... € 59,50 02 dec St Nicolaas Verrassingsreis Geheel verzorgd . € 59,50 26 dec Kerst Verrassingsreis Geheel verzorgd ............. € 79,50 30 dec Kerststallen-Borreltocht koffie, gebak, diner .... € 39,50 SpEcIAlE KERSTREIzEN: 08 dec Kerstmarkt Weekend Duitsland incl. hotel ...... € 99,00 11 dec Delft en Gouda bij kaarslicht koffie, gebak ...... € 27,50 13 dec Kerstmarkt Dusseldorf ....................................... € 27,00 14 dec Kerstmarkt Maastricht-Valkenburg................ € 27,00 17 dec Kerstmarkt Oberhausen en Essen ................. € 27,00 18 dec Kerstmarkt Keulen .............................................. € 29,00

Zie voor ons volledig programma: www.bertusbusreizen.nl

DinsDag

Onbeperkt Spare-ribs

€ 13,95 p.p.

woensDag

Kip met boursin en honing € 10,95 p.p.

DonDerDag Vis stoofpotje

Restaurant ● Bowling ● Feestzaal

€ 10,95 p.p.

vrijDag

cafe - feesterij ‘t trefpunt

Biefstuk

€ 10,95 p.p.

Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

Gratis bowlen

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

voor de

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) EttEn-LEur

rs td ag

Markt 18

kinderen

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Afhaalmenu (2 pers.) Babi Pangang Ke 1 e g e N Foe Yong Hai &2 Biedi aaN Koelow Yuk • Sate Nasi of Bami € 12,00

1e en 2e Kerstdag Kerstbrunch €29,75 p.p. Kerstdiner €49,50 p.p. 4 gangen

Kerstbuffet

****** VOOR BIJ U THUIS:

van 11.00 tot 13.00 uur

€39,50 p.p.

Alleen 2e Kerstdag!

Kerstschotel €16,00 p.p. Buffet Noël €29,50 p.p. (Warm- en koud buffet incl. dessert)

Restaurant Sam Sing (2 pers) 3x keuze uit 15 gerechten (zie menukaart in restaurant) € 19,50 2 pers.

DAGREIS LONDEN 24 nov + 1, 8, 15 en 22 dec

€ 49,00

Vervoer, overtocht + stadsplattegrond

2-DAAGSE REIS LONDEN € 109,00 8/9 + 15/16 dec en 22/23 dec

Vervoer, overtocht, hotel + ontbijt

SCHALKE 04 – W. BREMEN 10 nov

€ 115,00

MARGRIET WINTER FAIR 16, 21 en 22 nov

€ 32,50

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

w In de maand november Restaurant van ma. t/m vrij. Proef ons nieuw voorgerecht (gRatIS) Nieu

Markt 36 Etten-Leur 076-5034205

AnitA’s PolderPArty Feesttent Bredasebaan/ Munnikendijk

Vervoer + entree (op 22 nov slechts € 30 p.p.)

KERSTMARKT DÜSSELDORF € 25,00 29 nov, 1, 8, 14, 15, 21 en 22 dec KERSTMARKT AKEN € 25,00 1, 8, 12, 15, 20 en 22 dec KERSTMARKT OBERHAUSEN € 25,00 1, 8, 13, 15, 19 en 22 dec GOUDA BIJ KAARSLICHT € 17,50 11 dec KERSTMARKT BRUGGE € 22,50 8, 12 en 21 dec KERST IN FLUWEELENGROT € 29,50 29 nov, 3 en 14 dec DICKENS FESTIJN DEVENTER € 25,00 15 en 16 dec SCHALKE 04 – HANNOVER96 € 99,00 19 jan Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

www.brabantexpres.nl

geoPeNd: Maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen van 12.30 tot 22.00 uur

16-11-2012 20.00u entree €5,-

Stuifteenage On Tour

17-11-2012 20.00u entree €5,-

Polderdance

18-11-2012 14.30u

Anita’s Polderparty m.m.v.

entree €12,50

info www.stuifteenage.nl

Voor meer informatie en reserveringen: 0168-370545 Hazeldonkse Zandweg 28b Zevenbergen

www.de3musketiers.nl Nieuw in Etten-Leur

Loempia express

Kennis makings maand

Vietnamese loempia’s + aanverwante snacks Ideaal voor feesten en partijen

maand oktober 11 stuks* e 10,Gratis bezorging in Etten-Leur incl. gratis bakje saus. Uitsluitend telefonisch te bestellen

06-33407943 bekend van karnaval en haven Breda * vietnamese loempia’s diepgevroren

Kodex dj Willem en dj Twannie Legitimatie verplicht

Anita, Gebr. Ko, Wesley Klein, Johnny Gold, Yoeri LÁbée, Randy Watzeels, Linda Kools, Roger van Meer, Tommy Lips Jeroen Spierenburg

Kaarten V.V.K. € 10 Sprundel Total Jochems, Rucphen Martens Tweewielers, Rijsbergen Plus van Eekelen, Breda Special CD Shop Moerwijk, Etten-Leur Piet Friet Kerkwerve, Meer (B) Ton Frut en www.anitavanderapsodies.nl Op zondag is het jubileumalbum te koop voor € 10 Let op van 16 nov tot 18 nov. verplicht éénrichtingsverkeer vanuit Bredasebaan / Munnikendijk

presenteert

zaterdag 10 november

21.00

CommuniCation Breakdown

Uit Breda met een heel eigen geluid. Een mix van bluesy rock en pop.

zondag 11 november

royal Four

16.00

Een 3-mans formatie die niet slaafs drie minuten nummers spelen.

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl


sport

Jan vd Enden ontvangt Zilveren speld van verdienste

Karate-do SAN

Comb.Heeren pakt het Generaal kampioenschap 2012

Leraar scheidsrechter op zesde Open NK Full contact ETTEN-LEUR - Con Voermans een van de trainers van Karate-do SAN was afgelopen zaterdag verzocht, door de organisatie van het 6e open NED, Ichiban, Full Contact karate toernooi, Budokai Breda o.l.v. Larry Rombouts, om als scheidsrechter aanwezig te zijn.

De Kampioenen en Jubilarissen van Pv de Eendracht.

ETTEN-LEUR - Zaterdag 3 november was de dag dat Pv de Eendracht haar kampioenen huldigde. Voor het eerst werd er dit jaar al in de middag gestart met het programma zodat het voor de oudere liefhebbers niet al te laat hoefde te worden. DOOR JAN ROBBESON Voorgaande jaren was het rond middernacht afgelopen. Nu waren rond 20:00 uur de prijzen verdeeld. Traditioneel bleef wel het warm en koud buffet dat zich weer prima liet smaken. Voor dat het zover was werden als eerste de jubilarissen gehuldigd. C Baremans is al 50 jaar lid, P v Beers en L Dekkers zijn 40 jaar lid en Cees Hellemons en F Nooijens hebben er inmiddels ook al 25 jaar op zitten. Voor Jan vd Enden werd het wel een heel bijzondere middag. Jan werd eerst gehuldigd voor zijn 40 jarig jubileum als bestuurslid, maar mocht kort daarna nog een keer naar voren om onder luid applaus uit handen van bestuurslid G Haast van de afdeling Brabant 2000 de Zilveren speld van verdienste te ontvangen voor al het werk dat hij in die 40 jaar voor Pv de

Eendracht heeft gedaan en waar iedereen hem dankbaar voor is. Het was hem aan te zien dat hij er zeer trots op was dit kleinood te mogen ontvangen. De kampioenschappen werden als volgt verdeeld: Vitesse oude duiven Duifkampioen 1-2-3 K v Zundert Hokkampioen 1 K v Zundert, 2 R v Poppel, 3 Comb Robbeson Midfond oude duiven Duifkampioen 1 K v Zundert, 2-3 Comb Heeren Hokkampioen 1 K v Zundert, 2 Comb Heeren, 3 AC Wevers Fond oude duiven Duifkampioen 1 M v Zundert, 2-3 F Damen Hokkampioen 1 F Damen, 2 M v Zundert, 3 Comb Heeren Meerdaagse Fond Duifkampioen 1 Comb de Bruyn, 2 Comb de Rooij, 3 Comb Robbeson Hokkampioen 1 Comb de Bruyn, 2 Comb de Rooij, 3 P Kools Vitesse jonge duiven Duifkampioen 1 P Maas, 2 H vd Broek, 3 F Damen Hokkampioen 1 P Maas, 2 H vd Broek, 3 C Huybrechts Mid/Fond jonge duiven

Duifkampioen 1-2 Comb Heeren, 3 AC Wevers Hokkampioen 1 Comb Heeren, 2 F Damen, 3 C Hellemons Natoer Duifkampioen 1-3 Comb Heeren, 2 R v Poppel Hokkampioen 1 Comb Heeren, 2 R v Poppel, 3 AC Wevers Dit alles gebeurde voor het buffet,n a het eten werden tot slot de generale kampioenen gehuldigd. Een mooie verdiende 3e plaats was er voor M v Zundert. Comb. Robbeson, die heel lang de ranglijst aangevoerd had moest alsnog genoegen nemen met de 2e prijs en de meerdere erkennen in de Comb.Heeren die dank zij een fenomenale eindspurt de Generale titel naar zich toe wisten te halen. Hiermee werden de huldigingen afgesloten en kon eenieder weer voldaan huiswaarts keren. Voor dit seizoen zijn er nog 2 huldigingen. De eerste is op 28 november als de Marathonwinnaars gehuldigd worden, daarna komt in december nog de tentoonstelling in dat weekend worden de winnaars van de Dames ronde, de jonge duiven attractievluchten en de eerste prijswinnaars gehuldigd.

HSV DE Kleine Voorn ETTEN-LEUR - Zaterdag 10 november starten wij met de eerste wedstrijd van onze wintercompetitie. In een cyclus van acht wedstrijden wordt bepaald wie de opvolger wordt van Johan Snoeren die de vorige editie op zijn naam schreef. Deelnemers kunnen zich tot 12.30

uur inschrijven in ons clubhuis café zaal Roeloffs. De wedstrijd start om 13.15 uur en duurt tot 15.45 uur. Zoals ieder jaar is de plaats van handeling de kop van de Leurse haven gezien vanaf de steiger aan het van Bergenplein. Voor het eerst sinds vele jaren zal de wintercompetitie worden

gevist zonder Sjaak Lambregts die op 27 oktober, volledig onverwacht, op de leeftijd van 74 jaar is overleden. Het bestuur en de leden van de Kleine Voorn condoleren mevrouw Lambregts, William, Helen en Romy en wensen hen heel veel kracht tijdens deze moeilijke dagen.

Basketballers U16 schudden verliesreeks van zich af

ELBC Basketbal ETTEN-LEUR - De jongens van U 16 speelden thuis tegen de WBB Giants in basketbalpaleis de Gong. Dit keer werd de wedstrijd geleid door een prima onpartijdig scheidsrechters duo, Thomas van Elsakker en Gerwin Jaspers. Zij zagen een gedreven ELBC spelen tegen een lengteoverwicht aan de kant van WBB Giants uit Bergen op Zoom. ELBC had even moeite met de zone verdediging die de Giants speelden, maar daar zette ELBC hun ingestudeerde spelletje tegenover. Na het eerste kwart leidde ELBC met 13-4. Dit was vooral te danken aan de prima verdediging van ELBC. Het tweede kwart speelden de Giants beter in op de aanval van ELBC. De Etten-Leurse afstandsschoten gingen er echter opeens achter elkaar in. Dat leverde 3-punters op. Tweemaal van Marijn van Gelder en eenmaal van Nima Farhoudi, die de basket toch al regelmatig wist te vinden. Ruststand 26-9 in het voordeel van ELBC. De rust pakte coach Fred Hoefs aan om een variant in de aanval door te nemen. Dit bleek toch lastig. Een time-out en een kwart ver-

der leverde dit gelukkig toch resultaat op. Door prima rebound werk van Dani Seits, Jeremy van de Meer en Jorick Breugelmans en goede drives van Jens Bot, Franc Martens en Rens Hoefs liep ELBC verder uit. Na het laatste fluitsignaal was de eerste overwinning van dit seizoen een feit: 56-25. ELBC U12 Ook het gemengde team U12 kan tevreden op het weekend terugkijken. Zij speelden tegen Simple Dribble uit Steenbergen. Na een moeizame start van de competitie begint ELBC U12 steeds beter in haar spel te komen. Na een mooi gelijk spel twee weken geleden werd zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. Er werd vooral goed verdedigd maar ook aanvallend liep het spel goed voor ELBC. De ruststand van 24-14 werd uitgebouwd tot een terechte eindstand van 50-34. Zij staan daarmee op de vierde plaats in de competitie. De stijgende lijn kan volgende week waarschijnlijk goed van pas komen bij de eerste internationale wedstrijd tegen Esbac uit Essen. ELBC U18 De jongens van ELBC U18 waren tot nu toe

ongeslagen en speelden tegen de medekoplopers Miggliore uit Rijen. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op: 13-14 na het eerste kwart. Om het gedegen spel van Rijen te stoppen zette ELBC een zone verdediging neer. Dat was afdoende totdat de tegenstanders ook daar de gaten in de verdediging wisten te vinden. Een degelijk afstandschot hielp ook om de ELBCers achter zich te houden wat een 27-33 ruststand opleverde. In de tweede periode wist ELBC nog regelmatig te scoren waarbij de rol van de Etten-Leurse guard Raf van de Lugt belangrijk was. Hard werken in de verdediging en het team goed neer zetten in de aanval werd nog even volgehouden, maar de frustratie van de achterstand kon niet door iedereen goed opgevangen worden. De koppies gingen naar beneden, de technieken van het screen zetten en goed rondpassen werden steeds slordiger uitgevoerd. De scheidsrechters Ricky Swets en Elise Tiesema wisten op belangrijke momenten de rust in de wedstrijd terug te brengen. Dit kon echter niet voorkomen dat ELBC verloor met 58-72. PAGINA 28

Dit was de 4e maal dat Con aanwezig was op hun toernooi. Dit jaar waren er meer dan 200 deelnemers uit 6 verschillende landen, waaronder ook Rusland. Het toernooi begon met de jeugd vanaf 8 jaar. De naam full contact wil niet zeggen dat het een gevaarlijke wedstrijd vorm is, zeer zeker niet, de regels zijn zeer strikt. M.b.t. de jeugd kan er gesteld worden dat er 0 blessures waren! Con kreeg wederom de eer, om op de centrale mat (3e mat) als hoofdscheidsrechter de wedstrijden te mogen leiden. Samen met de Hoofdscheidsrechter van het toer-

nooi Alain Breugelmans zorgde hij ervoor dat alle wedstrijden zeer kundig geleid werden. Door Cor t Hart werden wederom zeer professionele foto’s gemaakt, waarvoor dank! Agenda 11 november Leuven Belgie, open kampioenschap WKF, 19 nov 2e ronde interne club competitie Karate do SAN, 21 tm 25 november WK te Parijs, 18 december karate examen Roosendaal, 19 december karate examen Etten-Leur, 22 juni 10e open West Brabantse Karate toernooi, juli 2e West Brabantse jeugd Shoto cup, 2 rondes interne club competitie Karate do SAN Wilt u inlichtingen over karate, weerbaarheid: www.karatedosan.nl, 0624222772, Vanaf nu is het ook mogelijk om fysieke en mentale trainingen buiten de normale karate uren te verkrijgen o.l.v. SAN3coaching

Sportschool Sankaku

Internationaal goud voor kata team ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag werden in de Belgische plaats Brugge internationale katawedstrijden gehouden. Een team van sportschool Sankaku had zich ingeschreven voor het nage-no-kata (het kata van de worpen) dat was het team van Roel Wesselink en Simon v.d. Doel.

Twee teams hadden zich ingeschreven voor het katame-no-kata (grondwerkkata), te weten Peter Goossens en Hans van Raak en Simon v.d. Doel en Roel Wesselink. Zij bonden de strijd aan met teams uit België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Bij deze wedstrijden mag je geen enkele

fout maken, bij iedere verkeerde actie of verkeerde stap krijg je aftrek van punten. Deelnemende teams worden in dit soort wedstrijden altijd beoordeeld door vijf juryleden en je moet dus uiterst geconcentreerd je technieken demonstreren. Simon en Roel werden na een spannende strijd kampioen in het katame-no-kata, Peter en Hans werden in deze klasse tweede. In het nage-no-kata werden Roel en Simon tweede achter het Belgische koppel dat bij de afgelopen Europese kampioenschappen de zilveren medaille wist te behalen. Sportschool Sankaku feliciteert de teams met deze prachtige prestaties.

Koppositie SV Staunton ETTEN-LEUR - Schaakvereniging Staunton heeft afgelopen zaterdag met 4-4 gelijk gespeeld tegen schaakvereniging Rode Lopers uit Oosterhout. Halverwege de wedstrijd keken onze lokale schakers aan tegen een achterstand van 2-4 en zag het er niet goed uit. In het laatste uur echter, werd de stand alsnog

gelijkgetrokken door overwinningen van Aad Quak en Ad Speekenbrink. Door dit resultaat blijft Staunton op de eerste plaats in klasse 3A en heeft Staunton nog volledig zicht op promotie naar de 2e klasse van de NBSB. Staunton maakt zich nu op voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen de schakers van Bergen op Zoom op 24 november.

Etten-Leurse biljartcompetitie BSL-DDD 2 5-3 R. v/d Beemt-M. Bruil 1-1 J. Krijnen-J. Oonincx 2-0 K. Schoenmakers-A. Jaspers 0-2 C. Teunissen-H. Bruil 2-0 DDS 2-ZGR 3 4-4 A. Kerstens-K. Kolijn 0-2 W. v. Liebenstein-J. Roks 2-0 K. Dekkers-W. v. Brink 2-0 B. v. Bezouw-I. Dorst 0-2 DE SCHUIT-ZGR 2 0-8 J. de Klerk-B. Oomen 0-2 J. Baartse-K. Bartels 0-2 R. v/d Steen-J. Dijkstra 0-2 H. v. Huijgenvoort-K. Nooyens 0-2 VVK-BVR 2 2-6 P. Ribbens-K. Roks 2-0 E. Hermans-W. Plasmeier 0-2 E. v/d Reep-F. Brok 0-2 J. Hermans-G. Kellenbach 0-2 BBP-DDS 1 2-6 H. Post-A. Kerstens 0-2 R. Lauwen-J. Slijpen 0-2 T. Aarts-J. Veraart 0-2 A. Aarts-C. v/d Berg 2-0 DDD 1-MM 6-2 J. v. Oers-R. v. Inge 0-2 M. Broeders-D. v/d Reep 2-0 L. de Zwart-R. v/d Korput 2-0 H. Gielen-N. Brans 2-0 BVR 1-KANNET 8-0

G. Prins-T. Hendrikx 2-0 J. Roovers-A. Bakker 2-0 J. Kaptein-A. Koevoets 2-0 W. Hermans-J. Hermans 2-0 ZGR 1-OUWE BRUG 4-4 J. Boeren-M. Lips 0-2 N. Hefti-F. Hesselle 2-0 M. v/d Sman-P. Brandt 0-2 T. Mehagnoul-P. Brandt 2-0 Stand: 1. DDD 2 41-31; 2. ZGR 1 41-31; 3. DDS 1 40-32; 4. BSL 39-33; 5. KANNET 3834; 6. MM 38-34; 7. DDS 2 37-35; 8. VVK 36-36; 9. BVR 2 36-36; 10. ZGR 2 36-36; 11. DDD 1 35-37; 12. DE SCHUIT 33-39; 13. BBP 33-39; 14. BVR 1 32-40; 15. OUWE BRUG 31-41; 16. ZGR 3 30-42 Programma Woensdag 7 november ZGR 3-BVR 1 OUWE BRUG-DDS 2 Donderdag 8 november MM-ZGR 1 DDD 2-VVK Vrijdag 9 november ZGR 2-BSL BVR 2-BBP Dinsdag 13 november DDS 2-MM BSL-DDS 1 DE SCHUIT-BVR 2


- ADVE RT O R I A L -

Bij Studio Haar krijgt iedere klant alle tijd, zorg en aandacht voor een goed resultaat

Studio Haar laat je stralen RUCPHEN - Midden in het centrum van Rucphen is sinds 30 juni de nieuwe dames- en herenkapsalon Studio Haar gevestigd. In deze gezellige en stijlvol ingerichte salon wordt ieder klant verwend door haarstylistes Wilma Elsten-Klep en Michelle Bugter in een fijne, ontspannen sfeer met een vers gezet kopje koffie, een mooi tijdschrift en een goed gesprek. DOOR HÉLÈNE HEIJS In Studio Haar staat een goed gevoel en ontspanning centraal. “De mensen moeten zich hier op hun gemak voelen”, vertelt eigenaresse Wilma Elsten-Klep. In een gemoedelijke en huislijke sfeer krijgen de klanten alle tijd, zorg en aandacht. Heerlijke hoofdmassages, deskundige en meedenkende adviezen voor ieder persoon, haartype en kapsel, met ondertussen een vers gezet kopje koffie en een goed gezellig gesprek.

“Wij gaan zeer zorgvuldig om met het vertrouwen van de klant en ze moeten het gevoel hebben dat het een uitje is”, aldus Wilma. Wilma en Michelle hebben een zeer grote passie voor het kappersvak. “Wij zijn altijd vernieuwend. Ieder kapsel krijgt een frisse en eigentijdse uitstraling”, vertelt Michelle. “Wij zorgen ervoor dat de mensen met een zeer tevreden en vooral goed gevoel weer naar buiten gaan”, aldus Wilma. Ervaring Eigenaresse Wilma Elsten-Klep werkte 10 jaar lang in een kapsalon in Roosendaal, waarvan een aantal jaar als bedrijfsleidster. Ook gaf zij als gediplomeerd trainster wekelijks trainingen aan leerling-kapsters. Michelle Bugter werkte 8 jaar als kapster en allround visagiste in Dinteloord. Waar Wilma zeer vakkundig is op het gebied van bruidskapsels, is Michelle dat op het gebied van (bruids-)visagie. Nog regelmatig is ze werkzaam voor diverse videoclips,

fashionshows en fashionshoots. Wilma en Michelle hebben de afgelopen jaren aan diverse nationale en internationale kapperswedstrijden meegedaan, zoals aan de Coiffure Award. Beiden volgen nauwgezet de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van haar, haarstyling en make-up door het regelmatig bijwonen van shows en trainingen.

Haarproducten Studio Haar werkt alleen met de professionele haarproducten van Goldwell en KMS. Vooral de elumenkleuringen van Goldwell geven een schitterend en langdurig resultaat, van felle kleuren tot een natuurlijke glans. “Wanneer iemand eenmaal een KMS product heeft gekocht dat bij ze past, raken ze hieraan verslaafd en komen ze hiervoor terug en dan kunnen ze niet meer zonder dit product”, vertelt Wilma. Voor maandenlang zichtbaar en voelbaar gezonder en pluisvrij haar geven ze ook keratinebehandelingen van Diorá Keratherapy.

Ladies night Eind november organiseert Studio Haar samen met een aantal plaatselijke ondernemers een ladies night met een workshop haarstyling, make-up advies en een hapje en een drankje. Op Facebook zijn ze zeer actief met het plaatsen van nieuwe trends en acties. Bij 500 pagina-‘likes’

wordt er een volledige metamorfose van haar en make-up verloot onder de ‘likers’! Openingstijden: Dinsdag van 8.30 – 20.00 uur, woensdag en donderdag van 8.30 – 17.30 uur, vrijdag van 8.30 – 20.00 uur en op zaterdag van 8.00 – 14.00 uur

Studio Haar, Schijfse Vaartkant 5, Rucphen, www.studiohaar.nl, info@studiohaar.nl, tel: 0165-344989

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

POOLS BOuwBedrijf Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. BetaalBaaR en BetRouwBaaR Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303 advertorial

GraphicAll Systems B.V. etiketteert op maat

Oud Gastels hightech bedrijf mede marktleider BREDA - Sinds kort werkt GraphicAll Systems B.V. vanuit een nieuw pand aan de Neon 23 in Oud-Gastel. Het verkoopt etiketprinters, software, toebehoren en levert zelfstandig de service op alle producten. Ze rekenen meer dan 1500 bedrijven tot hun klantenkring, variërend van ‘de bakkerij om de hoek’ tot en met de grote multinationals. DOOR HENK KETELAAR GraphicAll Systems B.V. komt voort uit Pharmalabel B.V. waar Eric Bonten en Saskia v.d. Lindeloof vroeger werkzaam waren. “Wij zijn in 1998 begonnen in een klein kamertje boven het toenmalige magazijn van Pharmalabel te Etten-Leur. Eric hield zich als techneut voornamelijk bezig met de techniek en software en ik met marketing, planning en de administratie,” vertelt Saskia en merkt daarbij op dat ze sindsdien zakelijke partners van elkaar zijn. Omdat het bedrijf steeds meer verzoeken kreeg om maatwerkoplossingen op etiketteergebied te leveren, hield Eric zich daar op een gegeven moment bijna voltijds mee bezig. Omdat deze tak van ondernemen niet tot de core business van het bedrijf behoorde, besloot de directie om samen met Eric en Saskia GraphicAll Systems B.V. op te richten. Overname Zelfs tegen de druk van de economische recessie in groeide het bedrijf GraphicAll Systems B.V. Tot voor vijf jaar geleden opereerde het onder de vleugels van het moederbedrijf Pharmalabel B.V. “We wilden zelf onze beslissingen kunnen nemen. Omdat we de afspraak hadden dat wij te zijner tijd het bedrijf konden overne-

men hebben we 2008 in goede harmonie afscheid van Pharmalabel B.V. genomen,” laat het tweetal dankbaar over deze gang van zaken horen. In dat verzelfstandigingsproces werden zij bijgestaan door Jeroen Rokx en Anja Brouwer, respectievelijk fiscalist en accountmanager bij Witlox VCS. “Jeroen en Anja hebben ons in die periode geholpen, kwamen met een risicoanalyse en slimme adviezen. Mede omdat we ook verstandig hadden geïnvesteerd, hebben we de stap naar verzelfstandiging durven zetten.” Uitbreiding Al gauw bereikte het bedrijf fysiek de grenzen van zijn mogelijkheden. Het huurpand in Etten-Leur werd te klein. Er moest een ander groter bedrijfspand komen. Omdat geen enkele bestaande bedrijfsruimte aan hun specifieke wensen voldeed, besloot het tweetal nieuwbouw te plegen. Het hypermoderne bedrijfspand waarin het nu is gehuisvest is helemaal naar de wens van Eric en Saskia gebouwd. “Het pand voldoet aan alle praktische eisen die wij tevoren stelden en het is bovendien ook nog eens mooi,” stelt het tweetal tevreden vast. Bij het tot stand brengen daarvan stond Christ van de Lindeloof, financieel adviseur bij Lorentzen en partner van Witlox VCS, hen bij. “Hij

V.l.n.r. Jeroen Rokx, Anja Brouwer, Eric Bonten, Saskia v.d. Lindeloof en Christ v.d. Lindeloof. FOTO HENK KETELAAR zorgde voor een passende financiering waaraan wij een goed gevoel overhielden,” merkt Saskia op. Eric en Saskia hebben nu acht hoog gekwalificeerde mensen in dienst en samen met deze mensen proberen zij aan alle wensen van hun klanten tegemoet te komen. Eric: “Mede dankzij de inzet en de kennis van onze mensen zijn onze klanten in staat om hun producten snel en doeltreffend te etiketteren/identificeren met minimale last voor hun productieproces en dat is de sterke kant van ons bedrijf.”

GraphicAll Systems B.V., Neon 23, Oud-Gastel, tel. (0165) 349480,

www.graphicall.com. Partner van Witlox VCS te Etten-Leur en Breda.

Accountants & Belastingadviseurs Telefoon Breda: 076-5225330 Telefoon E-L: 076-5034483 www.witloxvcs.nl info@witloxvcs.nl


A U T O n i e U w sn door: Bart van den Acker

Corsa EcoFlex: de zuinigste Opel ooit! Dat zijn altijd uitdagende stellingen, maar in dit geval zal het best kloppen. De Corsa 1.3 CDTi EcoFlex is beslist zuiniger dan, bijvoorbeeld, een A-Kadettje. Door wat ingrepen in motor en transmissie heeft Opel de EcoFlex nog even zuiniger weten te krijgen en gelukkig hebben ze ook het onderstel onder handen genomen, met het oog op meer rijcomfort. Volgens de officiële metingen neemt deze Corsa nu genoegen met 3,3 liter diesel per 100 kilometer en dat komt overeen met een CO2-

m u l o C

uitstoot van slechts 88 g/km. Dat is 7% zuiniger dan voorheen. Resultaat: in 2013 is deze Corsa nog vrij van BPM en zakelijke rijders betalen maar 14% bijtelling bij privégebruik. Hoe hard heel deze ontwikkeling gaat, of is gegaan, blijkt wel uit de vergelijking tussen deze nieuwe versie en de eerste Corsa EcoFlex van vijf jaar geleden. Deze nieuwe is liefst 26% zuiniger, terwijl de EcoFlex ook toen als zuinige versie te boek stond! De prijslijst van de Corsa Ecoflex start bij € 16.295.

Mercedes-Benz C220 CDI met 20% bijtelling Zakelijke rijders opgelet! Bij alle merken wordt er hard aan gewerkt om bepaalde modellen zo snel mogelijk af te stemmen op de strengere eisen in CO2-uitstoot. Vaak gaat het maar om een paar grammen, waardoor een populaire zakenauto toch nog net in aanmerking komt voor een lagere bijtelling. Dat is bijvoorbeeld het geval met de Mercedes-Benz C-klasse

C220 CDI in de ‘BlueEfficiency Editions’. De 2,2 liter dieselmotor met 120 kW/163 pk, gekoppeld aan een zesversnellingsbak, is door minimale ingrepen die in het rijden niet eens zijn te merken net even zuiniger geworden. Het officiële verbruik is gedaald van 4,4 naar 4,1 l/100 km en de uitstoot daarmee van 116 naar 109 g/km. Gevolg: de catalogusprijzen zijn net iets lager, vanaf

€ 39.995 voor de sedan en € 42.695 voor de Coupé en bovendien blijven die twee daarmee nèt binnen de grenzen voor 20% bijtelling, tot 2015! Dat maakt vooral die sedan zakelijk heel aantrekkelijk. Let wel: deze prijzen gelden vanaf 1 januari 2013, het gaat alleen om de hand-

geschakelde versies en dit geldt niet voor de Estate.

Interessante zakenauto: Volkswagen Jetta Hybrid

kortnieuws • Het kan nog even: de Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic is een fractie zuiniger gemaakt. Hierdoor is de CO2-uitstoot gezakt van 114 naar 112 g/km, waardoor deze Mondeo ook in 2013 goed is voor 20% bijtelling bij privégebruik door zakelijke rijders. Dat is een mooie laatste impuls voor deze Mondeo-generatie, want voor de zomer verwachten we de compleet nieuwe Mondeo. • De collega’s van AutoWeek hebben de lezers gevraagd hun oordeel uit te spreken over personenauto’s van de bouwjaren 2010 en 2011. In een aantal categorieën levert dat een mooie ‘Tevredenheidstrofee’ op, maar er kan maar één algemeen winnaar zijn. Dat is de Mazda2, die tevens zijn categorie won. De compacte Mazda scoorde vooral sterk op betrouwbaarheid, besturing, wegligging en bedieningsgemak, uiteraard beoordeeld door de mensen die zelf in zo’n Mazda rijden. Misschien zouden meer mensen dat moeten gaan doen? •Per 19 januari 2013 verandert er het een en ander op het gebied van rijbewijzen. Dit is het gevolg van maatregelen van de Europese Commissie, die er naar streeft de vereisten voor verschillende types rijbewijzen in alle lidstaten identiek te maken. De belangrijkste wijziging voor automobilisten is de komst van een rijbewijs ‘B+’. Voor rijbewijs B/E blijft een maximaal totaalgewicht van voertuig en geremde aanhanger van 3.500 kilo gelden, bij B+ wordt die grens opgetrokken tot 4.250 kg. Voor meer informatie: www.cbr.nl.

Een interessante nieuwe variant dient zich aan bij Volkswagen: de Jetta Hybride. De vierdeurs sedan is voorzien van de 1,4 liter TSI benzinemotor (110 kW/150 pk) en een 20 kW-sterke elektromotor. Die twee zijn aan elkaar gekoppeld via een DSG-transmissie. De Jetta Hybrid kan (max. twee kilometer en max. 70 km/u) ook volledig elektrisch rijden en geldt daarmee als een ‘full hybrid’. De batterijen van de hybrideaandrijving hebben wel wat van de riante bagageruimte weg gesnoept (374 i.p.v. 510 liter inhoud), maar daarmee is wel te leven. Belangrijk is dat de Volkswagen Jetta Hybrid via de officiële metingen maar 95 g/km aan CO2 uitstoot. Dat is aardig, want daarmee komt deze Volkswagen in

aanmerking voor 14% bijtelling voor privégebruik als de auto zakelijk wordt ingezet. Daarnaast is de TSImotor al in overeenstemming met de emissienorm Euro 6, die in 2014 van kracht wordt. De Jetta Hybrid is dus zuinig èn schoon, twee begrippen die te vaak worden verward. Om het verbruik nog iets verder te verlagen is de Hybrid voorzien van onder meer een spoilerpakket en een dichte grille. Er komen twee uitvoeringen: een Comfortline met onder meer al volautomatische airco en cruise control en een Highline met onder meer biXenon verlichting. De Volkswagen Jetta Hybrid is nú te bestellen vanaf € 29.990 en de levering start in het eerste kwartaal van 2013.

Onthuld: Opel Cascada Het is een rare tijd om de zomer in je bol te krijgen, maar dank zij de eerste beelden van de Opel Cascada krijgen we er alweer zin in. De Cascada is technisch afgeleid van de Astra, maar Opel ziet ‘m als een op zichzelf staand, geheel nieuw model. Het is opmerkelijk dat Opel –in navolging van Volkswagen- er voor kiest weer een volwaardige cabriolet te maken, met een volledig stoffen dak, in plaats van een ‘hard’ C/C-dak, zoals dat enkele jaren de mode was. Dat heeft er beslist mee te maken dat zo’n C/C-dak in de praktijk zwaar en kwetsbaar is, al zegt Opel daar zelf niets over en daarnaast zijn de materialen van het cabriodak flink vooruit gegaan. De Cascada heeft een dak dat thermisch en akoestisch is geïsoleerd door een speciale polyesterlaag tussen de buitenlaag en de binnenvoering van het dak. Dat is wel even wat anders dan een klap-

perend zeiltje! Door deze materialen is de Cascada ook ‘winterhard’. Het dak is elektrohydraulisch te openen en te sluiten, dat duurt 17 seconden en daarvoor hoeft de auto niet eens stil te staan (tot 50 km/u!). Ook mooi: behalve tien lakkleuren zijn er ook drie kleuren voor het dak te bestellen. De bagageruimte bedraagt met het dak geopende 280 liter, met het dak dicht 350 liter. De Cascada wordt leverbaar met een 1,4 liter turbo-benzinemotor (103 kW/140 pk) of een 2,0 liter diesel (121 kW/165 pk), maar bovendien debuteert in dit model de eerste van een compleet nieuwe Opel-motorenfamilie. Dat is een 1,6 liter turbobenzinemotor (125 kW/170 pk) die belooft een stuk zuiniger te zijn dan zijn voorgangers. Prijzen en dergelijke zijn nog niet bekend, we komen beslist nog uitgebreid op de Cascada terug. Was het maar vast voorjaar…

Ver weg

Het is voor iedereen verschillend in hoeverre de mogelijkheden van internet het leven hebben veranderd. Zelf ben ik nogal sceptisch tegenover elke vooruitgang, ik moet er eerst van overtuigd zijn dat iets handig of zinvol is voordat ik er aan meedoe. Goed, ik gebruik internet dus wel veel: telebankieren, hotelkamers boeken, kaartjes kopen voor allerhande voorstellingen of beurzen, dat is allemaal heel handig, ik mag ook graag op eBay rondneuzen. In mijn werk gebruik ik internet ook veelvuldig: foto’s, prijzen, specificaties van auto’s, dat heb ik allemaal niet meer op papier nodig, maar digitaal. Eén van de branches waarin door internet heel veel is veranderd, is de verkoop van gebruikte auto’s. Daarmee heb ik ook heel veel te maken en juist daarbij verbaast het me dat veel consumenten er niet nuchterder mee omgaan. De vele sites op dit gebied –en vooral een overkoepelende als het handige gaspedaal.nl- maakt die markt enorm transparant. Als occasionkoper kun je precies de auto zoeken die je wilt hebben, maar veel mensen slaan hierin door. Eigenlijk zie ik steeds twee fouten, die keer op keer worden gemaakt. Om te beginnen richten occasionkopers zich veel te sterk alleen op de prijs, daarop selecteren ze de auto van hun keuze. Dat is niet slim. De goedkoopste van een bepaald merk, type en bouwjaar is zelden de beste. Ik adviseer altijd: kies de mooiste en beste die je kunt betalen, daar heb je per saldo het meeste plezier van. Er zijn aanbieders van gebruikte auto’s die proberen in te spelen op die fout van sterk op prijs gerichte kopers. Zo zie ik vaak ‘meeneemprijzen’ in advertenties, terwijl er vrijwel niemand van die mogelijkheid gebruik maakt, of de genoemde prijs alleen geldt als je niks inruilt. Wat moet je dan met je inruilauto? Ruil je ‘m wel in, dan is de aangeboden auto ineens een stuk duurder, waardoor je je eigen inruilprijs betaalt. Niet doen, niet intrappen, bedrijven die dit soort trucs uithalen verdienen het niet dat je er je spaargeld naartoe brengt. Andere fout: mensen kopen een doodgewone auto veel te ver van huis. Regionale prijsverschillen zijn vrijwel verdwenen. Weet je wel hoe onhandig het is als je vanuit Brabant of Zeeland naar Friesland moet voor een garantieklusje? Dat kost je een dag! Het is nog dommer als precies dezelfde auto voor iets meer geld bij wijze van spreken ‘om de hoek’ te koop staat, bij een vertrouwd bedrijf, dat je ook graag voor onderhoud terug ziet. Een recent onderzoek vertelt dat van alle occasiontransacties voor auto’s tot vijf jaar oud maar 55% van de kopers een auto koopt binnen een straal van 25 kilometer. Voor mij betekent dit dat 45% van de kopers niet goed heeft gekeken naar het aanbod en de consequenties van ‘ver weg kopen’. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, als je een auto zoekt waarvan er maar heel weinig te koop zijn, zul je altijd zien dat die ene net heel ver weg staat. Voor de normale doorsnee middenklasser of compacte auto is het toch een stuk handiger die dicht bij huis te zoeken. Wat je van ver haalt, is lang niet altijd lekkerder. Bart van den Acker


auto’s

gevraagd St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

Autobedrijf C.A. oomen OCCASIONS PRIJS dit jAAr 50BJ jAAr bestAAt IN € !

Heimolendreef 36a - Rucphen

Mercedes c180K 19.950 om dit te Benz vieren, en combi u een kijkje2007 te geven avantgarde airco in ons bedrijf, bent u van harte welkom op Saab 9-5– 2.0t leer nav.airco 2007 19.950 St. Janstraat 147 4714estate EE Sprundel – Tel: 0165-382830 opel Vectra V6 cdti airco 24 2004 9.950 onze open3.0Dag opeleg. zaterdag november opel zafira 1.8 16V Max airco 2004 kunt 6.950 Ook voor uw wintercheck ofcool winterbanden a.s. van 10.00 tot 16.00 uur. Graag tot dan! opel astra H 1.8 cosmo airco 2005 10.950

u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info opel astra opel astra H 1.6 Gtc njoy airco

2007

12.450

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, OCCASIONS PRIJS opel astra H147 1.6–Business airco – BJ 2008 12.950 St. Janstraat 4714 EE Sprundel Tel: 0165-382830 schades, ruitreparatie en BOVAG € opel astra H 1.6 Stat. Bus. aircoproducten! 2007 IN 12.450 opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 Mercedes Benz c180K combi 2007 19.950 Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt opel 1.6 cosmo aut.station 2007meer11.950 OCCASIONS avantgarde airco u bijastra ons H terecht, bel of mail ons voor info BJ opel astra H 1.6 njoynav.airco aircoen Bovag-garantie 2004 19.950 7.950 Saab Prijs 9-5 2.0t estate leer 2007 incl. APK, afleverbeurt opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 OCCASIONS BJ ecc9.950 PRIJS opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 Mercedes C180 Avangarde airco 2007 opel astra 1.7komp. Dt njoy airco Automaat2002 5.450 IN € opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Mercedes CLK 230 komp Automaat Cabrio airco 1998 Mercedes Benz c180K combi 2007 10.950 19.950 opel astra H 1.8 cosmo airco 2005 opel 1.2airco 16V 2004 5.450 avantgarde Vw Golfagila 1.6 Automaat lm velgen 5 drs 2009 opel astra opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 10.950 19.950 Opel Astra 1.6 Temptation 5 drs airco lm velgen 2007 opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 opel astra H 1.6 Gtc airco 20072004 12.450 opel Vectra 3.0 njoy V6 cdti eleg. airco 9.950 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs 2008 9.950 opel astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy Airco lm velgen 2007 opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 opel 1.2 Business airco 2007 8.950 opel astra Hcorsa 1.6 Bus. airco opel astra H 1.8 cosmo airco5drs2007 2005 12.450 10.950 Opel Corsa 1.2Stat. N-Joy 3 drs Airco 2008 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.450 opel astra opel astra H 1.6 cosmo 2007 12.950 Opel Corsa 1.2Stat. N-Joy 5 drs airco 2007 opel corsa 1.2 Business aircoairco 3drs 2007 7.950 opel astra H 1.6 Gtc njoy 2007 11.950 12.450 opel astra H 1.6 cosmo aut.station 2007 Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 Opel Zafira 1.8 Elegance airco lm velgen 31-12-2002 opel astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 opel astra H 1.6Benz njoyc180 airco 2004 7.950 Mercedes opel astra H 1.6airco Stat. Bus. airco 1999 12.450 Opel Agila lm njoy velgen 2009 opel astra H 1.4 20042007 7.950 eleg.auto.airco opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 Opel Agila lm velgen 2004 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 opel astra H 1.6 cosmo aut.station 2007 11.950 BMW all road 1995 2.250 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 opel astra H F650 1.6 njoy airco 2004 7.450 7.950 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) 20042004 5.450 opel agila 1.2astra 16V opel H 1.4 njoy 7.950 Fiat Punto Classic Airco lm velgen 2009 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 opel astra Dt njoy airco 2002 10.950 5.450 opel corsa 1.4 16V1.7 intouch airco 2009 opel combo 1.3 cdti 2004 4.750 Fiat Punto airco 2005 opel Meriva 7.450 opel corsa 1.3 cdti 1.4 16V airco 20042005 3.950 Fiatopel Seisento Brusch 2002 agila 1.2airco 16V 3 drs 5.450 opel corsa 1.2 njoy 20082004 9.950 opel Tucson corsa 1.4 intouch 2009 10.950 Hyundai 2.0 16V Style lm velgen Airco ecc 2006 opel corsa 1.2 Business airco 5drsairco 2007 8.950 opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 opel corsa 1.2 Business airco Fordopel Fiesta lm velgen airco 2009 corsa 1.2 njoy airco5drs 3 drs 20072008 8.450 9.950 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 opel corsa1.6 1.25 Business airco 8.950 Toyota Corolla drs Automaat lm5drs velgen 2007 airco 2006 Skoda octavia 1.6 airco 20012007 3.950 opel 207 corsa 5drs 8.450 Peugeot 1.61.2 XS Business lm velgen airco airco ecc 2007 corsa 1.2 Business airco 3drs 7.950 Mercedesopel Benz c180 19992007 Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 eleg.auto.airco Benz c180 peugeot Mercedes 205 1.4 Generation 19971999 750 Voor BMW all eleg.auto.airco road F650actuele prijzen 1995 zie: 2.250 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) BMW all road F650 1995 2.250 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) opel combo cdti1.3 cDti airco/navi 20042007 4.750 opel 1.3 combo 6.750

www.caoomen.nl

opel combo 1.3 cdti

2004

4.750

Jac Ossenblok b.v.

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Merk

het adres voor betaalbaar autorijden!

Mon Plaisir 45 • Etten-Leur • Tel. 076-5041044 Merk Citroen Citroen Citroen Citroen Dacia Deawoo Daewoo Daihatsu Ford Kia Kia Mitsubishi Mitsubishi Nissan Opel Opel Opel Peugeot Peugeot Renault Renault Renault Renault Renault Skoda Skoda Toyota Toyota

Type Berlingo 1.9D C5 2.0 HDI Saxo 1.0 3DRS Xantia 1.8 Logan 1.6 Matiz 0.8 4drs Tacuma 1.6 Valera 1.5 Ka 1.2 Cerato 1.6 Picanto 1.1 Carisma 1.8 Spacerunner 2.0td Micra 1.0 3drs Astra 1.6 3drs Corsa Tigra 1.4 16v 206 1.4 SW 307 SW 1.6 16v Clio 1.6 3drs Laguna 1.6 Break Laguna 1.8 Gr.tour Meg. Scenic 1.6 Meg. Scenic 1.6 Fabia Combi 1.4 Octavia 1.6 16v Avensis 1.8 Yaris 1.3 5drs

Optie’s Stuurbekr. nwe APK AIRCO, elek.pakket Nieuwe APK AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket Elek. pakket, stuurbekr. AIRCO, elek.pakket Nwe APK, weinig km Elek. pakket, stuurbekr. AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, nwe APK Stuurbekr. nwe APK Nieuwe APK Stuurbekr. elek.pakket AIRCO, elek.pakket Stuurbekr. elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, NAVI, el.pakk. Stuurbekr. elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, Navigatie AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket AIRCO, elek.pakket

Bouwjaar 2002 2001 1999 2000 2006 2003 2003 1996 2009 2006 2008 1998 1998 1995 1999 2002 1995 2005 2005 1998 2000 2003 2001 2007 2005 2004 2004 2007

km 358613 245271 124352 178143 181305 58276 110607 124479 24462 52784 35208 225331 111780 116000 140037 47175 139256 128477 134555 180715 149909 167712 192957 103165 167991 99348 125705 78797

Prijs 1490ex 2190 1690 1090 2990 2490 2890 790 6390 5490 6290 890 1890 1290 1890 3990 1490 4990 5890 1790 1690 3190 2290 8990 4590 5490 7490 7690

type

Kleur

bouwjaar verkoopprijs

Renault twingo II 1.2 16v Automaat airco radio cd

blauw grijs

jan-08

7.950

Renault Clio 1.6 16v 3 drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd lmv

zilver met.

jan-07

7.500

Renault Clio 1.2 16v 5 drs airco radio cd

zwart met.

jul-07

7.500

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd

zwart met.

aug-02

3.250

Renault Clio 1.4 16v 3 drs

rood

feb-99

2.250

Renault Kangoo 1.6 16v airco

blauw met.

jun-03

3.950

Renault Megane III 1.6 16v airco ecc radio cd navi. zwart met.

jan-04

15.750

Renault Megane III 1.6 estate airco ecc radio cd navi zwart met.

aug-11

18.250

Renault Megane II 1.4 16v radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault Grand Scenic III 7 pers. nav. lmv.

zilver met.

feb-11

21.750

Renault Grand Scenic 1.61 6v. airco 7 pers

grijs met.

mrt-05

6.250

Renault Laguna II 1.9 dCi airco ecc radio cd lmv

zilver met.

sep-02

3.750

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak beige met.

aug-02

4.950

Renault vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met.

aug-02

3.750

ford

zilver met.

nov-00

2.750

focus 1.6I Automaat sedan airco ecc

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Financiering mogelijk op alle bovenstaande auto’s. Alle auto’s worden geleverd incl. afleverbeurt+vol jaar APK

VErKooP, ondErhoud, rEPArATiEs En AccEssoirEs Voor ELK MErK AuTo!!!

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• • • •

• Reparaties

APK nu voor slechts € 29.95

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

www.etten-leurse-autoservice.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Begeerlijke Kampioen met tot wel 4.000,- inruilpremie

kbaar m FORD C-MAX beschi Met nu: teem met • Navigaties ys scherm en ur kle h inc 5 rol en Voice Cont • Bluetooth® iPod / or vo g tin lui • USB-aans USB-stick MP3-speler / en achter or ns se • Parkeer

995,-

Voor slechts 855,Uw voordeel

bijtelli et 20%

ng

én

C-MAX

2GRA.5ND0C-M0AX,4.00P0RE,-MIE

RD C- MA X ER IS AL EE N FO ,00 VA NA F 21.7

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

INRUIL

De Ford C-MAX en Grand C-MAX. Groots in binnenruimte en flexibel interieur. De C-MAX is niet voor niets door de ANWB verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2012. En nu ook uiterst voordelig, want u ontvangt tijdelijk 2.500,- inruilpremie op de C-MAX en maar liefst 4.000,op de Grand C-MAX! Natuurlijk is de C-MAX beschikbaar in de 20% bijtellingscategorie voor zowel diesel als benzine. Dus ga snel naar de Ford dealer, want een betere deal kunt u niet maken. Welkom in de kampioensklasse. Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW en BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Genoemde technologieën zijn niet altijd standaard, vraag uw Ford dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,5-22,7; liter/100 km: 4,4-6,9; CO2 gr/km: 112-154.

Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van zowel Citroën als Hyundai. Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

doen meer voor u!

Breda Etten-Leur Oosterhout

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00. Koopavond tot 21.00 uur: Breda op donderdag, Etten-Leur en Oosterhout op vrijdag.


Trivium Dance sleept twee eerste plaatsen binnen

KVO Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Trivium Dance kan trots zijn op haar demoteams Rush en FUSION.

Op 25 oktober tijdens de Groene Avond voor leden van KVO Etten-Leur werden de uitslagen bekend gemaakt van een kamer-

Zondag 4 november stonden de teams in de eerste voorronde van de hiphopwedstrijd UDO in Tilburg. Rush, o.l.v. Anne van Elteren, moest het opnemen tegen 15 andere teams en FUSION, o.l.v. Rachèle van Moorsel had 10 tegenstanders. Ze hebben hun uiterste best gedaan en alle energie gegeven en dat werd beloond met voor beide dansgroepen een eerste plaats.

Stadsverlichting bij ZIEL

Zondag 13 januari doen zij weer mee aan de 3e voorronde van deze hiphopcompetentie. Dit keer in Druten. Maar eerst gaan zij trainen voor de dansshow “Get Together”, die zondag 16 december in Zalinaz plaats zal vinden.

ETTEN-LEUR - Iedere 2e zondag van de maand. Locatie: Lambertuskerk, Markt te Etten-Leur, ontvangst vanaf 19.45 uur in stilte, aanvang 20.00 uur.

Dansteam FUSION voordat ze op gingen.

Dorcas Voedselactie ETTEN-LEUR - Dit jaar wordt in de week van 4 november tot en met 11 november voor de zeventiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden.

Op meer dan duizend locaties in Nederland wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Bij deze actie zijn meer dan 400 kerken, 600 supermarkten en ruim 6.000 vrijwilligers betrokken. Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen zijn zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Ook hebben veel mensen in Oost-Europa te lijden onder de enorme prijsstijgingen die worden veroorzaakt door de voedselcrisis. In 2011 werden tijdens de voedselactie meer dan 50.000 voedselpakketten

ETTEN-LEUR - De winnaars van de Groene Avond.

ingezameld. Dit jaar streven we ernaar om 55.000 voedselpakketten in te zamelen. Het is de bedoeling dat de eerste 20.000 voedselpakketten voor Kerst op de plaats van bestemming terechtkomen. Supermarkten en kerken Meer dan 600 supermarkten verlenen hun medewerking aan de Voedselactie. Dorcas-vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelende publiek. Op deze lijstjes staan producten die in de voedselpakketten worden gestopt. De klanten kunnen één of meerdere producten van het lijstje kopen en afgeven aan de vrijwilligers. Op 7 november wordt in veel kerken Dankdag voor Gewas en Arbeid gevierd. Honderden kerken zamelen tijdens deze diensten voedsel in. In Etten-Leur wordt op 10 za-

terdag november de Dorcas Voedselactie gehouden bij C1000 Heijmans, Kerkwerve en Albert Heijn Pollemans, winkelcentrum. Sorteren van voedsel Direct na de voedselinzameling worden de etenswaren naar verschillende regiocentra gebracht. Daar zorgen honderden vrijwilligers ervoor dat al het voedsel wordt uitgesorteerd en in pakketten wordt ingepakt. Zodra de voedselpakketten verzendklaar zijn gemaakt, gaan vrijwillige chauffeurs op pad naar Oost-Europa om de pakketten daar af te leveren. Ze zorgen vaak zelf voor een gesponsorde vrachtwagencombinatie. De overige transportkosten worden betaald van giften. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl

Op zondagavond 11 november opent ZIEL opnieuw haar deuren voor een uur gedeelde stilte. Stadsverlichting is een initiatief van Tijn en Kris Touber om een cultuur van verlichting te stimuleren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die samen stil zijn een harmoniserend effect op hun omgeving hebben; dit wordt het Maharashieffect genoemd. Vanuit interesse voor dit experiment en vanuit de behoefte om een bijdrage te leveren aan de samenleving is Stadsverlichting ontstaan. Op dit moment wordt er elke tweede zondag van de maand, tussen 20.00 en 21.00 uur in 525 huiskamers in heel Nederland gemediteerd. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, stimuleert Stadsverlichting een huiskamercultuur van hartelijkheid, verstilling en samenhorigheid. Overal ontstaan kleine oases waar men-

planten- en van een siererwtenwedstrijd. De uitslag van de kamerplantenwedstrijd: 1. Nelly Braspenning; 2. Toos Jansen; 3. Annie v.d. Broek. De uitslag van de bloemenwedstrijd: 1. Maria Otjens; 2. Willy Baremans; 3. Ria Pertijs.

sen welkom zijn voor een uur gedeelde stilte en hartelijkheid. De huiskamercultuur die op deze manier ontstaat, maakt dat mensen zich weer thuis voelen bij elkaar en maakt een mooiere wereld vanzelf tot werkelijkheid. ZIEL nodigt je van harte uit om hierbij aan te sluiten. Angelique Kerstens, die in haar eigen praktijk in Etten-Leur o.a. meditatiecursussen geeft (www.dekrachtvanhet-hart.nl), zal ons begeleiden naar de stilte. De avonden zijn open voor iedereen, met òf zonder meditatie ervaring. Als je dat prettig vindt dan kunt je je eigen meditatiekussen/bankje/matje meenemen, stoelen en dekentjes zijn aanwezig. Na afloop is er een kop thee en gelegenheid om na te praten voor wie dat wil. Er zijn geen kosten verbonden aan deze meditatieavond. Aanmelden kan bij voorkeur via de site van stadsverlichting (www.stadsverlichting. nu), maar ook via de site van ZIEL (www. zininetten-leur.nl) òf telefonisch: 0765019698.

Bridgeclub Sans Atout Uitslag 1 november, A lijn: 1. W & T Weijer 68,75%; 2. M & J v. Nistelrooy 66,25%; 3. A & J de Raad 59,58% B lijn: 1. T Hefti & D Boom 71,25%; 2. L van Tetering & P Welles 60,00%; 3. R & G Rommers 57,50% C lijn: 1. T & J Schep 59,58%; 2. M Beers-

ma & K Roorda 54,58%; 3. I & H Lang 54,17% D lijn: 1. J van Duuren & A Karapanayolis 66,67%; 2. M Hefti & T Steens 66,25%; 3. J & J van Dun 62,08% Info: www.bcsansatout.nl

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, bestuur@ hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 0765012281, pastorie.lambertus@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-10.30 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, pastorie.petruskerk@hmaria.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. VIERINGEN 31ste zondag door het jaar. Lezing: eerste boek der Koningen 17,10-16. Evangelie: Marcus 12, 38-44. Lambertuskerk Donderdag 8 november 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zondag 11 november 11.00u: Woord- en Communieviering. Dienst onder leiding van parochianen. Zang van het Koor “Van Alles Wat”. Intenties: Petronella Dirven, Christ Monden (jgt), overl. ouders AartsKoevoets, overl. ouders Monden-Klep, overl. ouders en familie Bastiaansen-Luijkx, Kees v. Dun, Cees v. Oorschot (verj.), Maria Hung, Maria Tuyet, Vincente Thuan, Josef Hung, Piet Rombouts en familie, Adrie v. Gurp-Jochems, Familie Huijbregts, overl. ouders S. Gobbens, Zus Koevoets. Donderdag 15 november 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Petruskerk Zaterdag 10 november 17.00u: Eucharistie met voorganger pastor Ton v. Balveren en met volkszang. Misintenties: Cornelia v. Poppel-Renne; Riek Reniers; Antoon Vermeulen; Jan Willemse; Lauran en Truus Vermunt. Zondag 11 november 9.30u: Eucharistie met voorganger pastor Ton v. Balveren en met volkszang. Misinten-

ties: Riek Reniers; Antoon Vermeulen; Jan Willemse; Cornelia v. Poppel-Renne; Johannes Otte; Wim v.d. Broek; o.o. Frijters-Huijbrechts. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Overleden: Nel Martens, weduwe van Toon Voermans, overleden op de leeftijd van 83 jaar. Deze week nemen we afscheid van haar. Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 25 november, 16 december, 27 januari, 24 februari, 24 maart, 21 april. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 20 november, 4 en 12 december, 18 en 25 januari, 19 februari, 11 en 18 maart, 16 april. Doopvieringen Petruskerk: De data van de doopvieringen met tussen de haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 16 december om 13 uur (4 en 11 december), 13 januari om 13 uur (3 en 10 januari), 24 februari om 11.30 uur (13 en 20 februari), 17 maart om 13 uur (7 en 14 maart) en 7 april om 13 uur (27 maart en 3 april). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Zondag 11 november: Apostelzaal 18.00u Ziel. Maandag 12 november: Kerk 18.30u Vormselwerkgroep. Dinsdag 13 november: Parochiezaal 10.00u Werkgroep kerkgebouw; Apostelzaal 13.30u Zonnebloem; Markt 14.00u Liturgie commissie; Apostelzaal 18.15u Kinderkoor; Markt 19.30u Agenda commissie; Lambertuszaal 20.00u Avondwakegroep; Ut Praothuus 20.00u Repetitie Kerkzwervers. Woensdag 14 november: Markt Eerste communiewerkgroep; Markt 19.00u Ziel. Donderdag 15 november: Apostelzaal 19.30u repetitie Lambertuskoor. Zondag 18 november: Kerk Lambertuskoor dag van de kerkmuziek.

Petruskerk Maandag 12 november: 9.00u werkgroep eerste communie. Dinsdag 13 november: 20.00u laatste avond lezen uit het Bijbelboek Jesaja. Donderdag 15 november: 19.30u Diaconaal café over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, in De Smeltkroes, Kwadestraat 2; 20.00u in het Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag 16 november: 19.00u repetitie Van Alles Wat. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW EttenLeur. Pastor: Piet de Leeuw, tel. 5032053. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www. ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 11 november U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthus-familie, die om 10 uur bij elkaar komt in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Vandaag spreekt Daniel Renger. Weekactiviteiten Dinsdag 13 november wordt de cursus vervolgd over de Gaven van de Heilige Geest, die gegeven wordt door Arthur de Groot, aanvang 20 uur. Woensdag 14 november is er een Sjofaravond t.h.v. Wouter en Marlene Bos om 20 uur. Zaterdagavond 17 november komen de jeugd en tieners bij elkaar in het Ichthus Gemeentecentrum. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 11 november zal voorgaan ds. W.M. Schraven uit Andel. Er is kindernevendienst voor gr. 1-3 en 4-6 van de basisschool. Op donderdag 15 november is er weer een diaconaal café georganiseerd door het

PAGINA 32

Oecumenisch Overleg. Deze keer is het onderwerp “de WMO en de kerken”. Spreker is mevrouw Tine Ansems, directeur van Stichting de Vonk uit Tilburg. Aanvang 20.00 uur. Locatie De Smeltkroes, Kwadestraat 2 Etten-Leur. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 0765013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165-383927 (secretariaat) of mail naar info@dehoeksteen.com Zondag 11 november spreekt Tomas Sagstrom. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Woensdag 14 november huisgroepen Etten-Leur en omgeving. Introductiecursus: we zijn alweer toe aan de najaars-introductiecursus. Voor iedereen die belangstelling heeft voor het lidmaatschap van De Hoeksteen. Doe je mee, mail naar het secretariaat. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl


BEKROOND R 1 BE OW EM SH EC T D RS E K

JAMMER DAT JE EENMAAL

BINNEN DE BUITENKANT NIET MEER ZIET

NIEUW:

HARING-ANANAS SALADE 100 gram

1.95

SUPERVERSE ROODBAARSFILET (Vraag in de winkel om een heerlijk recept) 100 gram

VERSE VISSOEP

1.99

2 kg IMPERIAL MOSSELEN, mosselkruiden en mosselsaus € 12,95 2 liter € 9.99

UIT EIGEN KEUKEN

(div. smaken) € 5,99 per liter

 ROERBAK MOSSELEN Proef nu dé BROODJE echte Zeeuwse Parels! met groente € 7,95 voor 500 gram GEBAKKEN VISBURGER € 2.50

14% BIJTELLING & GÉÉN WEGENBELASTING NIEUWE MOTOR 3,2L/100KM

PORTIE GEBAKKEN MOSSELEN

 Aanbiedingen geldig tot 14-11-2012

€ 2,95 (om mee te nemen)

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor uw WWW.VISHAVENZICHT.NL

mosselgroente, stokbrood, kruidenboter etc...

MULTIMEDIA SCHERM MET NAVIGATIE

VANAF € 13.990,EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN à € 855,-

WWW.INDUMIJ.NL

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL

huidproblemen

5 STERREN EURONCAP

Volg ons ook op FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

JE HERINNERT JE ALTIJD DE EERSTE KEER. DE NIEUWE RENAULT CLIO.

OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur.

AUTO INDUMIJ Heeft u een droge, doffe, vale beschadigde of verdikte huid? Littekens, rimpels of verkleuringen? Neem dan contact op met onze schoonheidsspecialiste of huidtherapeute.

RENAULT EXPERIENCE CENTER OOSTERHOUT RENAULT EXPERIENCE CENTER ETTEN-LEUR

DE BOEDINGEN 19 ECUSTRAAT 5

TEL. (0162) 43 14 50 TEL. (076) 503 93 00

De nieuwe Renault Clio vanaf € 13.990,-. De genoemde vanafprijs is inclusief BTW en BPM. Exclusief kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en leges. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. en 12 jr. plaatwerkgarantie. Rentewijzigingen, drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van daadwerkelijk geleverde auto. Voor meer informatie: bel gratis 0800-0303, kijk op renault.nl of raadpleeg uw Renault-dealer. Min./max. verbruik getoonde modellen: 3,0-5,5 l/100 km. Resp. 33,3-18,2 km /l. CO 2 83-104 g/km.

kortingscoupon Met deze coupon krijgt u 20,- euro korting voor een complete Hannah-behandeling. Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur Voorsteven 21 telefoon 076-5012228 4 8 7 1 d X e t t e n - llein ug r e t e l e f o o n 0o7o6r-d 5012228

tbe Klan

8,6

www.dermcentrum.nl

MID SEASON SALE Op een groot deel van onze grandioze najaarscollectie dames-, heren- en kinderschoenen!

30%

*

KORTING

(* geldig voor artikelen met label niet in combinatie met overige acties)

APK-keuringen

Autobedrijf

Mark Gijzen • Onderhoud • APK •Airco/Banden Service Guldenweg 29

Etten-Leur (Vosdonk-Zuid)

Tel.: 076 5019148 info@markgijzen.nl www.markgijzen.nl

www.markgijzen.nl

Voor al uw dakwerken!!

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

Graszoden

Totaal onderhoud Div. occasions Autoverkoop alle merken Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.950,..blauw .... 2007..... 8.250,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......13.450,Ford .... 2006... 11.250,NissanFusion Almera 1.4 Tinoairco airco ........................zwart + winterbanden ...groen .......2000 ........3.950,Opel Corsa 16V Business airco. ...blauw .......2008 ........9.550,Ford Fiesta1.41.6 ghia 5 drs5-drs ................zwart .... 2009... 13.950,Opel Meriva 16V Business ............blauw .......2008 ......10.450,Hyundai i301.6 Dynamic aircoairco .................grijs .... 2008... 14.750,Peugeot 206 1.6 pack airco 3-drs ..................rood ........6.900,Kia Picanto airco m/t ...................... oranje .......2005 .... 2005..... 6.950,-

Peugeot 207 1.41.6 XSpack pack airco ......................rood ........9.550,Peugeot 206 airco 3 drs ..... rood .......2007 .... 2005..... 9.350,Renault Clio 1.21.4 airco 5-drs. ......................... ........8.950,Peugeot 207 XS pack airco......... zwart rood .......2008 .... 2007..... 9.775,Seat IbizaClio Sport1.2 1.4airco ..................................... zwart .......2001 ........3.500,Renault 5-drs. .............zwart .... 2008... 10.250,-

Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ......10.550,Seat Ibiza 1.4 Sport airco ................... zwart .....2005 ..... 8.750,VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ........................ grijs .......2005 ......10.950,Skoda Fabia combi 1.4 airco ..............grijs .... 2006..... 9.250,VW Golf 1.4..................................................... grijs .......2000 ........3.750,VW Golf Station 1.6 Turijn airco ........grijs .... 2005... 11.950,-

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,40 jaar ervaring willen wij graag met u delen www.autobedrijfknobel.nl

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen

Hof v.d. Houte 158 - ETTEN LEUR BLADEL - BERKEL & RODENRIJS - BRIELLE - GELDERMALSEN KRIMPEN a/d IJSSEL - ROSMALEN - STEENBERGEN - ZALTBOMMEL

www.hovenschoenen.nl

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547


d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie

Jouw toekomst in de procesindustrie Bedrijfsprofiel Kolb Nederland B.V., onderdeel van de Zwitserse Kolb groep, is gevestigd op industrieterrein Moerdijk. Hier produceren wij grondstoffen voor de was-, reinigingsmiddelen -, cosmetica- en voedingsmiddelenindustrie die hun weg vinden naar gerenommeerde afnemers. Om aan de eisen van onze klanten te voldoen is ons bedrijf ISO 9001, 14001 en GMP+ gecertificeerd. Daarnaast voldoen wij aan de hoogst geldende Nederlandse en Europese veiligheids - en milieueisen. Op dit moment nemen wij een nieuwe productie unit in gebruik, waarmee wij in de komende jaren een belangrijke omzetgroei realiseren.

Jouw belangrijkste competenties: - Samenwerken en zelfvertrouwen uitstralen - Organiseren en prioriteiten stellen - Bereid zijn jezelf en de afdeling verder te ontwikkelen

Medewerker ICT Helpdesk Franstalig ben je handig met computers en spreek je naast Nederlands ook Frans? Help ons dan bij het ondersteunen van onze internationale cliënten!

Functie eisen - Diploma MBO-niveau 3 of 4 procestechniek - Enkele jaren werkervaring, in de (chemische) procesindustrie - In het bezit van het VCA certificaat - Bekendheid met geautomatiseerde procesbesturingen - Vertrouwd zijn met MS Office

Visgilde Oosterschelde is op zoek naar

jou!

Wij bieden B.V. biedt jou, naast diverse doorgroeimogelijkheWij zijn op Kolb zoekNederland naar den en een prima werksfeer, uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen en uitgebreide opleidingsfaciliteiten.

Momenteel zijn wij op zoek naar:

enthousiaste Procesoperators in 5-ploegendienst

medewerkers

Kijk voor meer informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CV naar sollicitaties@d-basics.com d-basics b.v. IABC 5101, 4814RN, BREDA

076-5239050 www.d-basics.com

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

Als procesoperator ben je de spil in ons productieproces. Je bent sa- Contact men met jouw collega’s in de ploeg verantwoordelijk voor de kwan- Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact diverse functies titatieve en kwalitatieve productie output en bent gefocustvoor op veilig opnemen met Wim Verschuur, HR Manager, tel. 0168 – 414300. ons werken. Je houdt toezicht op de buitenactiviteiten en om stuurt deteam bui- te versterken. tenoperators aan. Vanuit de controlekamer, bedien je een van onze Solliciteren? • Parttime medewerker • Zaterdagkrachten moderne batchreactoren en voert de proces- en productanalyses Ben je geïnteresseerd in een baan bij Kolb Nederland B.V. en wil je Vakantiekrachten uit. Je wordt ingeschakeld bij trainingen en opleidingen en • doet actief graag solliciteren? Stuur dan uiterlijk 19-11-2012 jouw motivatie met mee aan projecten voor procesoptimalisatie enHeb procesbeschrijving. Kolb Nederland je affiniteit metcvdenaar: versbranche en B.V., afdeling HR, Postbus 123, 4790 AC Klundert. Per email: Secretariaat_NL@kolb.ch ben je een teamplayer? Mail naar: info@oosterschelde.visgilde.nl of stuur je CV naar onderstaand adres.

Postbus 49 / 4690 AA Tholen E-mail jst.tholen@tip.nl

Uw kwaliteitsleverancier voor al uw vis, schaal/ en schelpdieren

want vis is feest!

Uw kwaliteitsleverancier voor al uw vis, schaal- en schelpdieren.

VISGILDE OOSTERSCHELDE

Vishandel J.C. Schot Tholen is een groeiend bedrijf dat gespecialiseerd in het Tholen beleveren van de horeca bedrijf en Vishandel J.C.isSchot is een groeiend dat gespecialiseerd is in hetOP beleveren Lombardenstraat 2 • 4611 VZ BERGEN ZOOM van de detailhandel. Wijdetailhandel. zijn gevestigdWij op het horeca en zijnindustrieterrein ‘de Slabbecoorn’ in Tholen. Tgevestigd 0164 25 op 55industrieterrein 24 • www.oosterschelde.visgilde.nl “de Slabbecoorn” in Tholen. Vanwege onze groei zijn wij per direct op zoek naar een:

Voor onze vishandel in Tholen zijn wij zijn op zoek naar

visfileerder m/v (Fulltime)

Schoonmakers m/v

Wij zoeken iemand die  zelfstandig en netjes kan werken vanaf 16 jaar  verantwoordelijkheidsgevoel heeft  de Nederlandse taal beheerst voor één of meer middagen per week  liefst ervaring heeft

goed te combineren met schoolrooster

en een:

voor de weekenden m/v leerling chauffeur visfileerder m/v voor het leveren van vis aan onze klanten (Fulltime)

goed te combineren met studie

Wij zoeken iemand die  netjes kan werken  de Nederlandse taal beheerst Voor onze winkel in Roosendaal geen 9 tot 5 mentaliteit heeft

zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste

Parttime Verkoopmedewerker m/v

Wij bieden:  salariëring volgens CAO visdetailhandel  goede onderlinge sfeer Met ervaring in

de versbranche

Heeft u interesse in of vragen over bovenstaande vacature, dan kunt u contact opnemen via bovenstaand (e mail) adres t.a.v. de heer Deurloo, of bellen naar de heer Deurloo, 0 6- 48 78 75 Mettel.ervaring in39de versbranche

Fulltime bedrijfsleider m/v

en soortgelijke functie

Wij bieden:

Voor info of sollicitatie: stuur een mailtje naar info@vishandel-schot.nl t.a.v. de heer Ad Timmermans

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Meubelstoffering

voor o.a. boten, stoelen, banken, wanden, en caravans Eigen maatwerk!

Brugel Woondesign Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl

Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

TE VEEL SCHULDEN?

Wij hebben de oplossing: begin 2013 schuldenvrij zakelijk en particulier

Wilhelminalaan 2A - 4872 BX Etten-Leur info@comfortdienstenadvies.nl 076 - 532 42 95

Wilhelminalaan 2A - 4872 BX - Etten-Leur info@comfortdienstenadvies.nl - 076-532 42 95

Te huur in Sprundel

Luxe woonruimte

met grote garage, met mooie tuin, 4 slaapkamers. Vloerbedekking en gordijnen aanwezig. huurprijs €950 p/m Tel: 0165 - 383864

Voor

e

v degen e n ge

n akma

! schap

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

TE HUUR Ca. 1.550m² akkerbouwgrond gelegen in buitengebied Etten-Leur Meer informatie? Bel 076-5656750

Te koop:

Luxe

2-onder-1 kap woning in Rijsbergen www.biesveld20.nl

• goede salariëring • goede onderlinge sfeer • mogelijk vaste uren in de toekomst

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Jan Jochems

5PLK

Visgilde De Nieuwe Markt Roosendaal

Slabbecoornweg 66 Postbus 49 / 4690 AA Tholen Tel.Slabbecoornweg 0031 (0)166 - 606625 40

www.makelaarinbreda.nl

Ondernemers opgelet!! Nu te huur: 6 prachtige bedrijfsruimtes bestaande uit hal met hoge sectionaldeur, toilet en een kantoorruimte op de verdieping. Vloeroppervlak circa 89 m². Voldoende parkeergelegenheid op eigen afsluitbaar terrein. Ideaal voor de zzp’er, startende ondernemer of de hobbyist. Penningweg 14a t/m f te etten-Leur TE HUUR VANAF SLeCHtS € 550,- PER MAAND!!

DIRECT UW HUIS VERKOPEN kijk op:

www.ZNVM.nl of bel met 06 1515 1229 Wij zorgen dat u geen stress meer heeft. Geen makelaarskosten, geen notariskosten. Directe zekerheid, bel of mail vandaag nog, binnen 48 uur een voorstel op uw woning. Echtscheiding, nalatenschap of gewoon snel verkopen? Wij nemen uw zorgen uit handen.

www.ZNVM.nl

ZATERDAG 10 NOVEMBER A.S. OPen DAg VAN 11.00 TOT 14.00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar! Meer info? Bel met Marc Tummers Makelaardij, telefoon 06-55783935 of email info@tummersmakelaardij.nl www.tummersmakelaardij.nl


vacatures

secretaresse/assistente Functieomschrijving Per tweede week januari 2013 zijn we op zoek naar een secretaresse/assistente m/v. In deze part time functie (16-20 u) met uitzicht op vast dienstverband ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden: • Alle voorkomende receptie- en telefoniewerkzaamheden. • Medisch secretariële werkzaamheden zoals het uitwerken en verzenden van verslagen en medische brieven voor huisartsen en specialisten. Functie-eisen Voor deze functie zoeken wij de volgende kwaliteiten in jou: representatief voorkomen/goede schriftelijke- en communicatieve vaardigheden (patiëntvriendelijk)/daadkracht, systematisch werken, ordelijkheid/zelfwerkzaamheid/respectvolle bejegening en integriteit/teamspeler/flexibel. Voldoe je aan bovenstaande eisen, stuur dan een mailtje of een brief met je sollicitatie vóór 17 november a.s. naar info@debaat-chiropractoren.nl

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Do 15 nov, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 22 nov, Hotel Trivium te Etten-Leur info@mediationeducatie.nl

School’s Cool Breda Onderwijservaring

is

niet

is op zoek naar u! nodig.

Mail of bel voor meer Henriette@schoolscoolbreda.nl www.schoolscoolbreda.nl

informatie naar: 06-38216317

bofrost* verovert met zijn vriesverse kwaliteitsproducten de Nederlandse markt in snel tempo. Want bofrost* bezorgt zijn lekkernijen aan huis en dat vinden steeds meer mensen praktisch. Dus zijn er ook steeds meer verkopers nodig om al die bofrost* klanten te bedienen en de bofrost* producten te promoten. De vestiging bofrost*BREDA is op zoek naar m/v:

VERKOPER

Wil je graag je eigen klantenkring uitbouwen? Altijd weer onderweg naar tevreden klanten? Met de zekerheid van een goed betaalde, vaste baan? Je krijgt bovendien korting op eigen producten.

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Tel: 015 – 36 112 36

Denkt u als thuismentor door het begeleiden en geven van positieve aandacht schooluitval te kunnen voorkomen?

bit.ly/BR-VK

Wij zijn op zoek naar een

Wilt u als vrijwilliger een 12 tot 14 jarige brugklasleerling een steuntje in de rug geven bij de start op de middelbare school?

scan & solliciteer

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

De Baat Chiropractoren c.s. zijn werkzaam in een goed geoutilleerde praktijk waar we ons richten op de behandeling van met name nek- en lagerugklachten.

www.mediationeducatie.nl

KLANTENWERVER (ZZP) Via huis-aan-huis vertegenwoordiging stel je ons productengamma bij particulieren voor. Je werft nieuwe particuliere klanten voor het bofrost* beleveringssysteem. Wij bieden je: * Zelfstandige activiteit in hoofd- of bijberoep * Goede verdiensten * Prima opleiding en ondersteuning * Uitstekende merknaam door de hoogkwalitatieve diepvriesproducten. Iets voor jou? Bel Michael Van Vugt op het nummer 06 205 34 543, Weidehek 28, 4824 AS Breda, breda@bofrost.nl

Om vandaag te kunnen inspelen op de vraag van morgen, investeren wij voortdurend in ons bedrijf. In nieuwe machines, maar ook in goede medewerkers. Vanzelfsprekend, want alleen met gemotiveerde collega’s kan Schut Flexible Packaging werken aan kwaliteitsproducten voor haar klanten. Schut Flexible Packaging B.V. is een bekend bedrijf op de markt van flexibele verpakkingen en opereert op de markt als zelfstandige onderneming binnen de FPH groep. Ongeveer zestig gemotiveerde mensen zijn dagelijks in teamverband bezig met het vervaardigen van hoogwaardige verpakkingen voor bekende merkfabrikanten in de voedings- en genotsmiddelen industrie. In de supermarkt komt u vaak producten tegen die voorzien zijn van een verpakking die ontwikkeld en bedrukt is bij Schut Flexible Packaging.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.met-bofrost.nl

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar de kandidaat die beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor kwaliteit, enthousiasme, doorzettingsvermogen, collegialiteit en verantwoordelijkheidsgevoel voor de volgende functie

Medewerker Zorgsystemen m/v 24 uur per week (Kwaliteit, Arbo, Voedselveiligheid en Milieu)

Functieomschrijving De medewerker zorgsystemen is verantwoordelijk voor de volgende taken: - Onderhouden van de kwaliteitszorgsystemen ISO 9001 en BRC IoP, waaronder het schrijven van risico-analyses. - Begeleiden, opvolgen en registreren van audits, inspecties en keuringen. - Opstellen van productspecificaties en conformiteitverklaringen. - Opvragen, beheren en verwerken van verklaringen en specificaties van leveranciers. - Opvolgen van acties komende vanuit de RIE inclusief rapportage. - Schrijven van veiligheidsinstructies. - Verzamelen van gegevens ten behoeve van het uitbrengen milieujaarverslag (uitbrengen door derden). - Optimaliseren en onderhouden van het milieuzorgsysteem. Functie-eisen: Wij zijn voor deze functie op zoek naar een enthousiaste man/vrouw op minimaal MBO niveau. Je werkt efficiënt, accuraat, probleemoplossend en doorziet zaken snel. Je beschikt over relevante ervaring met kwaliteitszorgsystemen en hygiënenormen en kent de wettelijke bepalingen voor onze industrie. Engelse wettelijke bepalingen lezen en begrijpen is voor jou geen probleem, verder spreek en schrijf je uiteraard zeer goed Engels. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en bent goed in staat zaken te initiëren, opvolgen, registreren en onderhouden. Schut Flexible Packaging biedt: • Een verantwoordelijke baan in een dynamische werkomgeving • Goede begeleiding op de werkvloer • Doorgroeimogelijkheden • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (volgens Kartoflex CAO) • Een collegiale werksfeer Informatie en sollicitatie: Sollicitaties kun je richten aan: Schut Flexible Packaging BV, t.a.v. Claudia Gelens, afdeling P&O, Postbus 16, 4870 AA, Etten-Leur of E-mail: c.gelens@schutflexiblepackaging.nl Indien u nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met Claudia Gelens, Telefoon: 076-5047000. De sluitingsdatum voor sollicitanten is 30 november a.s. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Gondrand Traffic bv zoekt ter versterking van de Logistieke afdeling te Moerdijk een fulltime medewerker;

Customer Service medewerker m/v Functieomschrijving • Het zorgdragen voor een correcte afwikkeling van de import- en exportzendingen van specifieke klant(en). • Het invoeren van zendingen in de operationele systemen. • Het up-to-date houden van de operationele systemen en de relatie(s). • Het verrichten van de benodigde correspondentie, communicatie en administratie met betrekking tot de inbound- en outbound orders van de specifieke klant(en). • Het opmaken van de benodigde transport bescheiden. • Het oplossen van onregelmatigheden met betrekking tot de orders. • Registreren van logistieke activiteiten ten behoeve van de facturatie en de interne rapportage Wat vragen wij? • Kennis van Douanezaken • Kennis van Voorraadbeheer • Kennis van Warehouseprocessen • Kennis van logistieke (administratieve) processen en -systemen Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie als customer service medewerker. Je beheerst de Nederlandse en Engels taal in woord en geschrift. Je bent goed bekend met geautomatiseerde systemen. Je hebt een opleiding op mbo of vergelijkbaar niveau. Je bent een echte teamplayer en beschikt over een commerciële instelling. Verder ben je flexibel met betrekking tot werktijden. Voor de functie van customer service medewerker heb je enige ervaring in voorraadbeheer en douanetechnische zaken. Wat bieden wij? Een prettige werkomgeving met open bedrijfscultuur, waarin ruimte bestaat om eigen initiatieven te ontwikkelen. Ruime opleidingsmogelijkheden. Een vaste aanstelling is mogelijk (na proeftijd en een contract voor bepaalde tijd) met een passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Solliciteren Bent u geïnteresseerd in deze functie, stuur uw brief met CV dan naar; Marco.timmermans@gondrand-logistics.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.








  







 



















    









 



 

 



handel  



 



   











  



   





 

   



 









 

  

 

 

   

 

   



















 









s n a m j i e Jac H





   



  

     





 















     



 



 

 

       







KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur  25 etten-Leur,



Openingstijden C1000 Heijmans:

076-5025960

















  

 











Partij





  







  





 



 

Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

DEL_20121107  
DEL_20121107