Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

18 JULI 2012 WEEK 29

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

DRIE AVONDEN ZOMERSPEKTAKEL OP RAADHUISPLEIN

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

SLOPEN KERK DUURDER DAN VERBOUWEN

Boek Etten-Leurse horeca in de maak

Gemeenten laten buurtbus rijden

ETTEN-LEUR - Later dit jaar is het boek gereed dat heemkundekring Jan uten Houte maakt over de Etten-Leurse horeca. Ook de jaarlijks wisselende tentoonstelling in de ontvangstruimte van het streekmuseum zal voor eind dit jaar over de Etten-Leurse horeca worden ingericht. Naar verwachting zal het boek begin november klaar zijn. Ook niet-leden van de heemkundekring kunnen in het bezit komen van dit unieke exemplaar en hiervoor nu al intekenen. De verkoopprijs voor dit boek bedraagt 14,95 euro, maar de voorintekenprijs is slechts 9,95 euro. Bestellingen hiervoor kunnen gedaan worden bij: petervandekorput@ gmail.com

ETTEN-LEUR/ZUNDERT - De gemeenten Etten-Leur en Zundert bereiden een buurtbusverbinding tussen beide gemeenten voor. Aanleiding hiervoor is het ontbreken van een rechtstreekse openbaar vervoerverbinding tussen beide gemeenten, waarvoor wel de behoefte bestaat. In een experimentjaar wordt bekeken of een dergelijke OV-verbinding inderdaad in een structurele behoefte voorziet. Het is de bedoeling dat de eerste rit in januari 2013 plaatsvindt. De twee gemeenten financieren dit experimentjaar zelf. De uitvoering ervan is wel afhankelijk van de medewerking van de provincie Noord-Brabant als openbaar vervoerautoriteit.

W E E K B L A D

Parkeervakken op Europalaan

Politieke markt in september ETTEN-LEUR - Na de val van het kabinet Rutte in het voorjaar, vinden op woensdag 12 september de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Hieraan voorafgaand willen de Etten-Leurse afdelingen van landelijke partijen op zaterdag 8 september een gezamenlijke politieke markt houden. Deze vindt plaats in het het Etten-Leurse Winkelhart met als directe locatie het overdekte winkelcentrum. Van 10.00 tot 16.00 uur vindt u hier dan de politieke kramen van de verschillende politieke partijen. Bent u van een politieke partij en heeft u interesse om mee te doen, vraag dan informatie aan op telefoonnummer 06-15 52 80 57.

ETTEN-LEUR - In het Brabantpark in Etten-Leur stonden zondagmiddag ruim honderd marktkramen opgesteld voor de vierde Luikse Markt van biljartvereniging DDS (De Doorschieters). De markt is in het leven geroepen om de clubkas van DDS te spekken en is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige braderie. FOTO HANS VAN BERKEL

Ziekenwagen kwam in 85 gevallen niet binnen kwartier aan

Ambulance komt meestal op tijd ETTEN-LEUR – Ambulances komen in levensbedreigende situaties in West-Brabant vaak te laat aan. De afgesproken norm is dat ziekenwagens in 95 procent van de spoedeisende gevallen in een kwartier ter plaatse Mpercentage I D D Ewordt L Bin U R G alleen S E in Breda & VenERoosendaal E R S E moeten zijn, maar dat de regio gehaald. In Etten-Leur wordt de norm net niet gehaald, maar deze gemeente doet het wel veel beter dan buurgemeenten Zundert en Moerdijk. DOOR MONIQUE JANSEN

Man mishandelt beveiligers in winkel

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Die analyseerde de aanrijtijden van 1,3 miljoen ambulanceritten in 2010 en 2011.

ETTEN-LEUR - Een 21-jarige man uit EttenLeur is vrijdagmiddag aangehouden in het winkelcentrum aan het Hof van den Houte. De man was met een blikje drinken een winkel ingelopen, terwijl dat tegen de regels van de zaak was. Toen een beveiliger hem daarop aansprak, werd hij plots agressief. De beveiliger pakte de man daarop vast, waarna een strubbeling ontstond. De beveiliger moest meerdere klappen incasseren en riep de hulp van zijn collega’s in. Er moesten meerdere beveiligers en winkelmedewerkers aan te pas komen om de man onder controle te brengen. De verdachte verklaarde later tegenover de politie dat hij verslaafd is aan GHB.

Ambulancepost De ziekenwagen kwam in Zundert 229 keer te laat aan op een totaal van 862 ritten. Daarmee scoort Zundert erg slecht. De gemeente staat op een 400e plek van in totaal 415 gemeenten. Dat is opvallend, omdat de gemeente wel een ambulancepost in Rijsbergen heeft. In de uitgestrekte gemeente Moerdijk kwam de ziekenwagen in 346 gevallen van de 1398 oproepen te laat. In Moerdijk staat een ambulancepost in Zevenbergen.

D66-jongeren prijzen langstudeerder

VAN CAULIL

ETTEN-LEUR - De Brabantse jongerenafdeling van D66 heeft de ‘Langstudeerder van Brabant-prijs’ in het leven geroepen. De Jonge Democraten vinden dat langstuderende studenten die veel nuttige zaken hebben gedaan naast hun studie in het zonnetje gezet dienen te worden. Het is een ludiek protest van de Jonge Democraten om te protesteren tegen de 3000 euro boete die langstudeerders aan collegegeld moeten betalen. Floris Jan Donders van Jong D66: “Op het moment worden alleen de negatieve aspecten van langer studeren belicht.” Donders vindt dat studenten een nuttige toevoeging zijn aan de maatschappij. De prijs wordt eind juli uitgereikt.

Norm Buurgemeenten van Zundert doen het HOFLEVERANCIER

KEURSLAGER-TRAITEUR

t

h

u

i

STAF & BIANCA

Keurslagerkoopje Keurslagerkoopje Geldig van 23/7 t/m 28/7.

Gepaneerde Schnitzels 4 stuks

5.95

Stationsstraat 2 Etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223

een stuk beter, maar ook daar haalt de ambulancedienst de gestelde norm van vijf procent niet. In Rucphen kwam de ambulance te laat in totaal 60 spoedeisende ritten op een totaal van 976 ritten. Dat is 6,1 procent. Etten-Leur staat op de landelijke lijst op een 107e plek. De ambulance kwam daar in 5,4 procent van de gevallen niet binnen de gestelde norm. De ziekenwagen arriveerde in 85 gevallen niet binnen een kwartier. In totaal moest de ambulance in Etten-Leur 1576 keer uitrukken voor een spoedeisende situatie. Risico Koepelorganisatie Ambulancezorg Nederland presenteerde daags na de bekendmaking van het onderzoek van RTL Nieuws W haar E Eeigen K jaarcijfers. B L A Daaruit D blijkt dat het landelijke gemiddelde van de responstijd 9:32 minuut bedraagt. De

WEES ONS OOG, s FOTOGRAFEER i n d e ONS r VOOR Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

ambulancezorg geeft wel toe dat de cijfers in de stad gunstiger zijn dan op het platteland. Dat heeft volgens de organisatie te maken met het aantal ritten. Dat ligt in de perifere gebieden aanzienlijk lager dan in de stad, maar dat verklaart niet waarom in Breda slechts in 193 gevallen de ambulance te laat komt op een totaal van ruim zesduizend ritten en Zundert het met 229 ritten keer te laat moet doen. Hans Simons, voorzitter van de ambulancezorg, verklaarde tegenover RTL Nieuws dat mensen op het platteland een bewust risico nemen om daar te gaan wonen. Ondanks herhaalde pogingen kwam De Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord die verantwoordelijk is voor de ambulancezorg in de regio niet met een reactie.

Autoschade - Ruitreparatie e voor g i alleo automerken

Actie APK e 19.95 Autobedrijf Jos de Rijk B.V. Vossendaal 41 Etten-Leur Tel. 0165-504650 www.josderijkauto.nl

Auto Hommel

Uw krant is bij Drukkerij Vorsselmans in uitstekende handen

toYotA & SuZuKI

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

info@autohommel.nl 076-5015967

Nu ook specialist in:

www.autohommel.nl

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur heeft de bezwaren op het besluit om het vergunninghoudersparkeren in het laatste deel van de Europalaan op te heffen, ongegrond verklaard. De uitvoering van dit besluit was in verband met de ontvangen bezwaren opgeschort. Om de parkeerhinder voor de betrokken bewoners te verminderen, heeft het college nu voorgesteld om een parkeerverbod in te voeren en op de Europalaan een aantal parkeervakken aan te brengen. Het college heeft verder ingestemd met de namen voor het gebied Spoorzone Noord vanwege de aanleg van nieuwe openbare ruimten.

Inkoop zonnepanelen op agenda Regio ETTEN-LEUR - De Regio West-Brabant bespreekt dit najaar de mogelijkheid om burgers collectief zonnecollectoren te laten inkopen. De Steenbergse wethouder Leo Heijmans heeft het onderwerp op aandragen van de Steenbergse gemeenteraad op de agenda gezet. Steenbergen wil in navolging van een initiatief in Groningen, waarbij burgers zich konden inschrijven voor het collectief inkopen van zonnecollectoren, ook in West-Brabant en Tholen een dergelijk systeem opzetten. Heijmans is blij dat het onderwerp op de agenda komt. “Zo kunnen burgers toch op een goedkope manier investeren in duurzaamheid.”

Flinke hap uit WVS-reserves ETTEN-LEUR - De WVS-groep heeft over het jaar 2011 een tekort van bijna tweeenhalf miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening 2011 WVS-groep. Dit tekort haalt men uit de algemene reserves van de WVS-Groep. Een dergelijk tekort was wel voorzien, maar dat neemt niet weg dat men zich zorgen maakt over de toekomst. Om die reden zijn er al fikse bezuinigingen aangekondigd. Desalniettemin verwacht men ook over 2012 een fiks tekort wat ook uit de algemene reserves gehaald zal moeten worden. “Dit heeft grote gevolgen voor het weerstandvermogen van de WVSGroep”, zegt men. “We moeten zulke tekorten zien te voorkomen.”


WIJ LATEN DE ZON VOOR U SCHIJNEN;

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERDE ELEKTRISCHE FIETSEN MET ZOMERSE KORTINGEN!

Bisschopsmolenstraat 104, Etten-Leur, Tel. (076) 5 02 00 50, www.profilevanderveeken.nl

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Vakantie Van dinsdag 31/7 zijn wij met vakantie. Dinsdag 14/8 staan wij weer voor u klaar!

S V I TI TE I E GIEGNE K K EERK I JE! R I J ! AALLLLEE S VEERRSSUU NWKEW

in W perkgoed! in perkgoed! A L L E S V E R S U I TWijEWij Izijn Gzijn Egoed Ngoed K EK ERIJ! A L L E S V E R S• 30.000 U I T E I G E N K W E K ERIJ! Wij zijn goed in perkgoed! m2 kwekerij • 30.000 m2 kwekerij

Molenstraat 67 4881 CR Zundert 076-5973164 | www.lingerieoda.nl

Wij goed in perkgoed! • 10.000 m2 zijn overdekte verkoopruimte

• 10.000 m2 overdekte verkoopruimte 30.000 m2 kwekerij • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten 10.000 m2 30.000 m2 overdekte kwekerij verkoopruimte • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 ca. soorten Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Onze Hangpotten 50 soorten 10.000 m2 specialiteit: overdekte verkoopruimte Onze specialiteit: ca. 50 soorten • Vele seizoensproducten scherpe prijzen zoals: • Vele tegen scherpe prijzen zoals: Keuze uit seizoensproducten zo’n 100Hangpotten soortentegen perkplanten Vele seizoensproducten tegen scherpe zoals: violen - primula’s - geraniums - bolchrysanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten violen - primula’s - geraniums -prijzen bolchrysanten violen - primula’s - geraniums bolchrysanten • Vele seizoensproducten tegen -scherpe prijzen zoals: pompoenen pompoenen pompoenen violen - primula’s - geraniums --bolchrysanten - coniferen • Tevens: laanleibomen fruitbomen coniferen • Tevens: laanleibomen fruitbomen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen pompoenen heesters - palmen - olijven - groenteplanten enz. - enz. heesters - palmen - olijven - groenteplanten heesters - palmen - olijven - groenteplanten - -enz. • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen heesters - palmen - olijven - groenteplanten - enz. • • • • • • • • •

Alle perk- en kuipplanten NOG VOLOP NOG VOLOP NOG VOLOP NOG VOLOP PERKPLANTEN PERKPLANTEN PERKPLANTEN 30% KORTING PERKPLANTEN vers uit eigen kwekers

Bij aankoop van E 25. GRATIS hanging basket A. Hendrickx De Duizendpoot Dagelijks DagelijksDagelijks Dagelijks verse verse verse verse Ze zijn er weer! Met een kraan van min. 76cm. breed kan ik bij u in de achtertuin komen. aardbeien aspergesasperges aardbeien Om te: spitten, graven van rioleringen/ vijvers / zwembaden of Nieuwe KLEI AARDAppELEN funderingen en om beplanting te verwijderen.

vers uit eigen kwekers vers versuit uiteigen eigenkwekers kwekers 00 NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! Kom gerust eens kijken NU NOG VOOR UW TUIN HET JAAR DOOR! NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET JAAR Dagelijks geopend NU NOGMEER MEER VOOR UW TUIN HETHELE HELEHELE JAAR DOOR!DOOR! Dagelijks Dagelijks verse Dagelijks aardbeien verse aardbeien

Kom gerust eens kijken Kom gerust kijken Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse Kom gerust eenseens kijken Dagelijks geopend Dagelijks Zaterdag 09.00 09.00 tot 17.00 Dagelijks geopend asperges Maandag t/mDagelijks Vrijdag tot uur 18.00 uur geopend verse De koffi eVrijdag staat klaar Maandag t/m 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur asperges Zaterdag 09.00 tot 17.00 De koffi09.00 e staat klaar Zaterdag tot 17.00 uur uur

koffi e staat DeDe koffi e staat klaarklaar

Tevens sierbestrating aanleggen en leveren. Daarvoor kan ik een vrijblijvende all in offerte voor u maken!

Tel: 06-53999207

NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

STAPEL VOORDEEL BIJ MORRES

Op de volledige Morres collectie

EN OPRUIMING

MET KORTINGEN

70% OP AL ONZE TOT WEL

*

SHOWROOM

KOOP NU BETAAL LATER**

WIJ MAKEN HET MOGELIJK GROTERE BEDRAGEN GESPREID TE BETALEN. Koen Wauters

*Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.morres.com

MODELLEN

** Een niet doorlopend goederenkrediet van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Morres treedt op als verbonden bemiddelaar van Santander Consumer Finance Benelux B.V.. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de algemene voorwaarden en het standaard informatieblad. Santander en Morres geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

De grootste woonwinkel voor Nederland én België is ELKE ZONDAG OPEN Industrieweg 2 | 4561 GH | Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) | Tel. 0031(0)416 - 673678 | www.morres.com klantenservice@morres.nl | Maar 45 minuten van Breda, 15 minuten van Antwerpen en 25 minuten van Gent

15 0 I N G E R I C H T E WO O N K A M E R S•10 0 C O M P L E T E S L A A P K A M E R S•5 0 G E S T Y L D E B A BY- E N K I N D E R K A M E R S W o o n d e c o r a t i e • B e d - e n B a d t e x t i e l • A r t • R a a m - e n v l o e r b e k l e d i n g • Ta p i j t e n • V e r l i c h t i n g • W o o n c o s m e t i c a • K l e i n m e u b e l e n • K o k e n / t a f e l e n • H o m e o f f i c e


actualiteit

Horeca Winkelhart nodigt bezoekers uit op Caraïbische, Spaanse en Hollandse avond

Drie donderdagen Zomerspektakel op Raadhuisplein ETTEN-LEUR - De horecaondernemers uit het Winkelhart van Etten-Leur houden met ingang van volgende week donderdag (26 juli) drie weken achtereenvolgend een zomerevenement onder de noemer Zomerspektakel op het Raadhuisplein in het Winkelhart van Etten-Leur. DOOR PETER HOUTEPEN Aan iedere avond is een bepaald thema verbonden. Zo wordt op 26 juli op het Raadhuisplein in Etten-Leur een avond in Caraïbische stijl gehouden met onder andere verkoop van ijs en cocktails. Er komt ook een centraal podium te staan voor optredens en dergelijke. De thema’s op 2 en 9 augustus zijn respectievelijk Spanje en Holland. Verrassingsact Op 26 juli, wordt het muzikale Caraïbische gedeelte onder andere ingevuld met een optreden van de in Colombia geboren Jody Bernal, bekend van de monsterhit Que si, que no. “We hebben verder de Love Boat, dat is een verrassingsact”, aldus Winkelhartmanager Cees van Veen. De avond wordt geopend door een steelband van ruim 20 man die op vaten loopt te trommelen. Het programma loopt - net als in de weken daarna - van 19.30 tot 23.30 uur Hoofdact Op de tweede - Spaanse - avond, op 2 augustus, is Belle Perez de hoofdact. Zij is in België geboren, maar heeft de Spaanse nationaliteit. Perez is bekend van de hit Que viva la vida. De Belgische Spaanse presenteerde ook samen met Jan Smit het TROS-muziekfeest.

De derde en laatste donderdag, op 9 augustus, is ingeruimd voor een echte Hollandse avond met optredens van de Amsterdammer Peter Beense, Rob van Daal en diverse andere lokale artiesten, onder andere Johnny & Anita. Op iedere Zomerspektakel-avond is er ook muziek van DJ Kevin; hij is presentator van RTL 4 Lifestyle Xperience Fanatiek De horeca van het Winkelhart verzorgt, naast de tappunten op het Raadhuisplein, hapjes in de thema’s van de desbetreffende avond. Cees van Veen: “De horeca heeft een eigen activiteitenpot en activiteitengroep.

Succes wordt mede bepaald door het weer Zij hebben mij gevraagd om hen daarin te ondersteunen. Het traject van vergunningen en dergelijke valt bijvoorbeeld allemaal onder de Stichting Winkelhart. De horeca wil die zomeravonden iets meer laten bruisen. Zij zijn er ook zeer fanatiek mee bezig. Ze praten erover en delen gratis consumptiebonnen uit aan de mensen die nu iets in hun zaak consumeren.”

Jody Bernal is op 26 juli de hoofdact van de Caraïbische avond.

Mochten de Zomerspektakel-avonden aanslaan, dan worden ze wellicht volgend jaar grootschaliger aangepakt en komen er mogelijk ook meer avonden. “

Als dit aanslaat, willen we het volgend jaar grootschaliger aanpakken en nog meer avonden doen. Bijvoorbeeld bij de opening van het terras-

seizoen. Hoewel ik me realiseer dat het succes van zo’n avond ook mede bepaald wordt door de weersomstandigheden”, besluit Cees van Veen.

Architect pleit nog eens voor behoud Heilig Hartkerk

‘Slopen 3 miljoen duurder dan verbouwen’ ETTEN-LEUR - De Heilig Hartkerk aan de Kerkwerve in Etten-Leur slopen en op die plek een nieuwe Brede school Bevindingen Burgers bouwen of de kerk verbouwen tot school, dat scheelt nogal wat in de kosten. Dat zegt architect en bouwkundig Inmiddels zijn hekken rond de kerk ge- Herijgers heeft in de wandelgangen vernoplaatst ter voorbereiding op de sloop. In men dat de gemeente Etten-Leur voor het inspecteur Pieter Herijgers uit Etten-Leur. DOOR PETER HOUTEPEN Op maandag 2 juli bepaalde de rechtbank

in Breda in kort geding dat sloop van de kerk gerechtvaardigd is. Het kort geding was aangespannen door het Cuypersge-

nootschap uit Amsterdam, die zich inzet voor het behoud van Nederlands erfgoed uit de 19e en 20e eeuw.

het 55 jaar oude gebouw vond op zondag 17 juni de laatste eredienst plaats. De Mariaparochie heeft de Heilig Hartkerk aan de eredienst onttrokken omdat het vanwege de financiën niet langer in staat is om drie kerken in Etten-Leur open te houden.

‘Geld moet door de burgers opgehoest worden’

Inmiddels zijn hekken rond de kerk geplaatst ter voorbereiding op de sloop.

FOTO PETER HOUTEPEN

Werk zoeken via je mobiel

De gemeente en de Mariaparochie zijn van mening dat sloop de beste optie is in plaats van herbouw van de kerk voor andere doeleinden. Pieter Herijgers verzet zich al langer tijd tegen sloop en is bovendien van mening dat de kerk er lang niet zo slecht aan toe is. Hierbij baseert hij zich onder andere op een rapport van de Monumentenwacht Noord-Brabant van enkele jaren geleden dat hij - na een verzoek hiertoe aan de gemeente Etten-Leur - heeft kunnen inzien. “Opvallend genoeg komt dit rapport overeen met mijn eigen bevindingen. Er zijn weliswaar verspreid wat reparatiepuntjes aan de kerk noodzakelijk, maar van een grondige restauratie zoals het inspectierapport van de gemeente wil doen laten blijken, is in de verste verte geen sprake.”

bouwen van een nieuwe (Brede) school op de plaats van de Heilig Hartkerk 9 miljoen euro heeft uitgetrokken. “Met een globale berekening kom ik met de reparatie van de buitenzijde van de kerk, aanpassingen binnenin tot hergebruik, het maken van 26 lokalen en twee zalen voor sport en naschoolse opvang en het bouwen van acht tot tien lokalen op de plek waar nu de pastorie staat, op een raming van 6 miljoen euro.” Een verschil van 3 miljoen euro dat volgens de architect en bouwkundig inspecteur door de burgers van Etten-Leur moet worden opgehoest. Daar komt volgens hem nog bij dat aan de sloop van de kerk veel emoties kleven. “Het voelt als een gat. Alsof het hart uit de Kerkwerve wordt weggeslagen en waardoor ook de naam Kerkwerve niet meer van toepassing is.” Bezien De architect voegt eraan toe dat met zijn plannen de kerk altijd weer opnieuw kerk kan worden. “Alles kan weer worden gedemonteerd.” Tot slot lijkt hem de praktische en ook financiële kant van zijn plannen voor de gemeenteraad en het college van Etten-Leur zeker de moeite waard om de reeds besliste stappen nog eens opnieuw te bezien.

VACATURES in zowel krant, website en nu ook met je SMARTPHONE brabantwerkt.mobi PAGINA 3


DE OPRUIMEXPERT

ZET HET VOORDEEL VOOR U KLAAR! 499.-

cm 94 LCD LCD-TV 37BV701.

NU

MICRO SD

• Full HD • HDMI en USB mediaspeler • Geschikt voor Digitenne

16 GB

TABLET GALAXY TAB 7.0 PLUS.

79.-

• 1.2 GHz Dual Core processor • Uitbreidbaar geheugen • Dun en licht SENSEO HD7810/60. • 1 of 2 kopjes tegelijk • Auto uit • Ultiem gemak

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 21 juli 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

Glashandel P. v. Veldhoven en Zn.

Dubbele beglazing. Ook het adres voor nieuwe kozijnen. 10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

Glashandel

P. v. Veldhoven en Zn. OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Tuinstoelen ................................................... € 2,00 Herenpantalons ............................................ € 1,00 Naslagwerken ............................................... € 1,00 Stripboeken .................................................. € 0,50 Kinderboeken ............................................... € 0,10 Stropdassen ................................................. € 0,25 Draagriemen voor grote tassen .................... € 0,25 Kop en schotels ............................................ € 0,25 Alle Koffers .......................................HALVE PRIJS Alle Blikken en Bussen .....................HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386


actualiteit

Column

Open dag bij Bijengilde Etten-Leur e.o.

‘Zonder bijen geen groenten en fruit’ ETTEN-LEUR - “Bijen zijn nuttige insecten. Ze verzamelen stuifmeel en nectar. Met ijver bezoeken ze bloeiende gewassen zorgen voor de bevruchting daarvan. Zonder bijen geen groenten en fruit, geen eten.” Wie veronderstelt dat de hobby-imker iemand is van de oudere garde vergist zich. Ludo van Meel (35) is sinds een jaar of zes imker. Hij vertelde zondag tijdens de landelijke open imkerdag over zijn hobby.

Addo Sprangers

Dorpspriester U kent ’m vast wel, die reclame van de Koninklijke Landmacht. Huis-, tuin- en keukengebeurtenissen uit het dagelijkse burgerleven worden gespiegeld aan situaties waar militairen voor komen te staan. Een keuze makende uit de twee opties ‘geschikt’ en ‘ongeschikt’ wordt met het aankruisen van het desbetreffende vakje vervolgens duidelijk tot welke categorie de hoofdrolspeler in het wervingsfilmpje behoort. De slampampers, lamzakken, kneuzen, twijfelaars en kanslozen krijgen met het keiharde ‘ongeschikt’ een denkbeeldige schop onder hun reet, terwijl de echte doorzetters en degenen die doortastend en alert zijn bijkans met fanfaregeschal als ‘geschikt’ door Defensie worden binnengehaald. Hebben we daarmee iets nieuws onder de zon? Nee, hoor, Defensie acteert gewoon heel erg old skool. Nog niet zo heel lang geleden bepaalden ouders hier in Nederland immers ook of zoon- of dochterlief wel met een zogenaamde ‘goede partij’ naar huis kwam. In India gingen ze vroeger zelfs nog een stapje verder, las ik onlangs. Dorpspriesters, huwelijksmakelaars en oude tantes werden ingeschakeld om uit te zoeken of iemand wel een goede huwelijkskandidaat was. Om het maar even wat duidelijker te stellen: een zedig meisje dus en geen snollenbol die al op jeugdige leeftijd als afgelikte boterham door het leven gaat. Een jongen dus met een goedbetaalde baan en liefst ook nog welgestelde ouders in plaats van een loser die alleen maar denkt in termen van seks, drugs en rock-‘n’-roll. Een huwelijkskandidaat ook die fysiek top is en geen verborgen medische gebreken kent, zodat er straks bij voorbaat al geen halve Quasimodo in de wieg ligt. De tijden veranderen en tegenwoordig zoeken verontruste ouders in India steeds vaker hun toevlucht tot detectives, zo blijkt. Alleen zij lijken nog in staat dergelijke prangende vragen te beantwoorden in een land waar mensen nog massaal uitgehuwelijkt worden. Tja, dan lijkt mij het concept van de vrije keuze nog altijd het meest hanteerbaar. Mijn nu nog jonge dochters staan straks ongetwijfeld ook met een al dan niet geschikte kandidaat op de stoep, eentje waar ze hopelijk goed over hebben nagedacht en met wie ze verwachten gelukkig te worden. We weten dan snel genoeg wat voor vlees we in de kuip hebben, verwacht ik zo. Geheelonthouder, supporter van de verkeerde voetbalclub en absoluut geen muziekliefhebber? Geeft niet. Zelfs ik mocht blijven. Daar is geen dorpspriester aan te pas gekomen.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ludo van Meel: ‘2012 is het Jaar van de Bij. Bedreigde solitaire bijen kunnen worden geholpen met een bijenhotel.’

Ettenleurse Bode

DOOR HUUB VERVEST

Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Annelies de Pijper, Huub Vervest, Frans van der Bom Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 29

De oplossing van deze puzzel is in week 30 te vinden op www.internetbode.nl

De landelijke open imkerdag, met rond de 200 deelnemers, is een initiatief van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Van Bijengilde Etten-Leur e.o. stonden zondag bij Den Hill in Etten-Leur en bij Imkerij Bijeen in Zevenbergen de deuren en de bijenkasten open. Om bij te praten over bijen met Henk Boot, Ben de Deugd, Ludo van Meel en Peter Stoop. Een andere mogelijkheid om bij te blijven is zondag 23 september tijdens de tentoonstelling van het 100-jarige Etten-Leurse imkersgilde in het Munnikenheide College in Etten-Leur. 2012 is het Jaar van de Bij. Aangestoken Ludo van Meel is ‘aangestoken’ door het imkervirus door het lezen van een boek. “Toevallig ging het in dat boek zijdelings over het houden van bijen. Mijn opa was imker en waarschijnlijk door deze combinatie ben ik begonnen met het volgen van

een cursus bij de NBV. Samen met mijn mentor heb ik mijn eerste volk aangeschaft.” Nu bezit de Etten-Leurse Ludo zes bijenvolken. “Twee kasten staan in EttenLeur. In de buurt van laatbloeiende lindenbomen en bij een veld met veldbonen.” Samen met imker Ben de Deugd heeft Ludo bijenkasten staan bij luzerneklaver in Oud-Beijerland. Ben de Deugd: “Imkers moeten kijk hebben op de natuur. Als het weer goed is vliegen de bijen vroeg in het jaar op sneeuwklokjes; laat in het jaar zoeken ze de bloeiende winterhei op. Bijen steken normaal niet tenzij het erg koud is en ze nauwelijks voedsel kunnen vinden. Dan kun je beter bij de kasten wegblijven. Wespen, die een spits achterlijf hebben en de alarmkleuren geel en zwart, kunnen na de zomer lastig worden. Het zijn eigenlijk aaseters. Bij gebrek aan aas zoeken ze aan het eind van de zomer wat anders. Dan is een barbecue aantrekkelijk voor ze.” Een beetje griezelig vonden de kinderen die zondag de bijenkasten zagen, wel. De

wijze waarop imkers met hun bijen omgaan en de uitleg over de werkwijze, de producten, het nut van de bijen en het verschil met wespen bracht respect en waardering voor de zoet zoemende honingbij. Solitaire bijen De in zwermen levende honingbij bestuift gewassen. Solitaire bijen of wilde bijen vervullen dezelfde functie. Door de eenzijdigheid aan planten op akkers en velden en door het gebruik van pesticiden worden deze solitaire bijen, waarvan meer dan 300 soorten in Nederland voorkomen, bedreigd. Een goedkope, effectieve methode om deze bijen te helpen is een bijenhotel. De solitaire bijen nestelen gaatjes in een blok hout of holle stengels van bijvoorbeeld bamboe. Bij Bijengilde Etten-Leur e.o. (www.bijengilde.nl) is informatie verkrijgbaar over hoe een bijenhotel te maken en waar op te hangen. Zorg wel dat de bijen in uw tuin of op uw balkon bloeiende planten op hun weg tegen komen.

Na twee jaar terug op de wedstrijdkalender in Etten-Leur

Men- en endurancewedstrijd ETTEN-LEUR - Twee jaar geleden werd bij menstal Jochems in Etten-Leur een men- en endurancewedstrijd gehouden. Van verschillende deelnemers kwam de vraag of hier nog een vervolg op zou komen. DOOR PETER HOUTEPEN

© www.sudokusite.eu

Vijf vrijwilligers zijn daarop deze winter rond de tafel gaan zitten om een en ander te bespreken. Zij besloten er alles aan te gaan doen om de men- en endurance in 2012 weer als officiële wedstrijd op de kalender te krijgen. Echter, de datum die in eerste instantie was uitgekozen - 7 juli - bleek bij nader inzien een zeer slechte keuze te zijn vanwege de op diezelfde dag in Etten-Leur te houden Exotic Green Rally . Nadat een zesde vrijwilliger zich had aangemeld, werd besloten de wedstrijd te verplaatsen naar 22 juli, komende zondag dus. “Het was allemaal wel erg kort dag, PAGINA 5

maar we hebben het voor elkaar gekregen”, aldus Toon Jochems. “Alles is rond. Inmiddels zijn er inschrijvingen binnen gekomen vanuit heel Nederland, België en zelfs vanuit Duitsland. Jochems: “Ja, we zijn erg blij met de belangstelling vanuit het buitenland.”. Keuringen Men- en endurance is een lange afstandsrit voor paarden en paard met wagen. De klasse 1 rijdt een rit van 28 kilometer, waarbij de paarden voor vertrek gekeurd worden door een dierenarts, na ongeveer tweederde van de rit nog een keer en tot slot volgt bij de finish de derde en laatste

keuring. De klasse 2 rijdt een rit van 56 kilometer met een keuring voor vertrek, halverwege en aan de finish. Bij iedere keuring moet de hartslag van het paard onder de 60 zijn . Als bij alledrie de keuringen het paard goed is en de rit op de juiste snelheid is afgelegd, kan dit de winst opleveren. Buitengebied en bossen De hele rit is in het buitengebied en de bossen van Etten-Leur, de Pannenhoef, de Klein Zundertse hei en het buitengebied van Sprundel. De start en finish is bij menstal Jochems aan de Zundertseweg 65a in Etten-Leur. Hier is ook het parkeerterrein.


Inbesteding Attero zou andere afspraken mogelijk maken

Postzegel ter gelegenheid van 30 jarig bestaan

Gemeenten willen af van zeer hoog tarief afvalverwerking

ETTEN-LEUR - Generaal Maczek Museum is zondag 22 juli geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

postzegels zijn te koop in de koffie corner van het museum, evenals boeken over de oorlog en bevrijding van Breda.

Op de 1e verdieping is een expositie te zien over de bevrijding van Breda door de 1e Poolse Pantser-divisie en over de geschiedenis van de Poolse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanaf 1939 tot hun demobilisatie in 1947. Op de begane grond is een extra tentoonstelling ingericht over De Vlucht van de Bredanaars in mei 1940. U hoort hier de originele oproep van burgemeester Van Slobbe om Breda te evacueren en enkele interviews van mensen die gevlucht zijn. Ook zijn er diverse verslagen en dagboeken uit deze hectische periode. In de filmzaal worden films over De Vlucht uit Breda gedraaid en ook de film Oorlog en Bevrijding Breda 1939-1944.

Het museum is gevestigd op de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda, ingang De La Reijweg 95. Legitimatie is verplicht. Het bezoek is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom, omdat het museum zonder enige subsidie draait. Het Generaal Maczek Museum is steeds op zoek naar voorwerpen en foto’s welke betrekking hebben op de bezetting, het verzet en de bevrijding van Breda en andere delen van Nederland. Meer informatie als vrijwilliger of museum: 076-5274089 of 076-5601224, info@maczekmuseum.nl; www.maczekmuseum.nl

Generaal Maczek Museum

Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van het museum heeft de Stichting Vrienden van het Generaal Maczek Museum een postzegel uitgegeven. Naast een foto van de generaal is het embleem van zijn 1e Poolse Pantserdivisie afgebeeld. De zegels zijn geldig in Nederland en alleen te koop in het museum. De opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan het museum. Deze

               

Dieren Centrale Nederland De gemeenten in West Brabant betalen bij Attero 140 euro per ton om GFT- en restafval te laten verwerken.

ARCHIEFFOTO

Vermist Poes, lapje, witte borst, buik en poten, is gechipt, Torenvalk Etten-Leur. Kater, rood, zonder wit, kale plek op buik, is gechipt, Fazant Etten-Leur.

berg Etten-Leur. Waterschildpad roodwang, Ouwer EttenLeur. Rattenslang, bruin-geel, Cimbaalhof EttenLeur.

Kat, cypers, met witte aftekeningen, Polderstraat Sprundel /Etten-Leur. Kat, zwart met witte aftekeningen, Haans-

Informatie Gratis registratie en informatie 0161433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

ETTEN-LEUR - De gemeenten in West Brabant betalen bij Attero 140 euro per ton om GFT- en restafval te laten verwerken, terwijl de marktprijs bijna de helft lager ligt. Gezien het contract zit men echter tot 2017 vast aan de gemaakte afspraken, tenzij men een inbestedingstraject wordt gevolgd. Dit houdt in dat de aandeelhoudende grotere gemeenten zoals Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda meer aandelen kopen en dus andere afspraken Gevonden te kunnen maken over de prijzen en de minimale aanleververplichting van maar liefst 510.000 ton afval. DOOR VERA DE GEUS De West-Brabantse gemeenten laten hun restafval verwerken door Attero. Hiermee zijn flink bedragen gemoeid. Men betaalt namelijk 140 euro per ton, terwijl de marktprijs tussen de 80 en 100 euro per ton ligt en daar zijn de gemeenten niet gelukkig mee. Een andere afspraak die men liever kwijt dan rijk is, is het feit dat de gemeenten samen minsten 510.000 ton afval per jaar aan moeten leveren aan Attero, omdat er anders een fikse boete wordt opgelegd. De gemeenten vinden dit niet passen in de tijd waarin afval scheiden het streven is en willen af van dergelijke afspraken. Vanwege de contracten die tot en met 2017 lopen is dat echter geen optie. Stemmen Wel is er de mogelijkheid tot inbesteding.

Dit maakt het mogelijk om ruim voor het aflopen van het huidige contract andere afspraken met Attero te maken. Het gaat daarbij dan om meer flexibiliteit, meer duurzaamheid en meer marktconforme tarieven. Daarvoor is het echter noodzakelijk dat de gemeenten die klant zijn bij Attero ook aandeelhouder worden.

‘Onderzoek naar risico’s’ Gemeenten zoals Bergen op Zoom en Breda zijn al aandeelhouder en ook de provincie Noord Brabant heeft dertig procent van de aandelen in handen. Om in te kunnen besteden moet een groot aantal gemeenten instemmen. Om precies te zijn het aantal gemeenten dat verantwoordelijk is voor

de helft van totale afvalaanbod. Gemeenteraad De komende maanden wordt het inbesteedalternatief nader onderzocht. Men wil namelijk voorkomen dat de kosten straks hoger zijn en wil daarom weten wat het toekomstperspectief is op het gebied van afval. Ook wordt er gekeken onder welke voorwaarden de aandelen gekocht kunnen worden en welke risico’s eraan kleven. Ook moeten de diverse gemeenteraden er nog een besluit over nemen.

- ADVERTORIAL -

De Plantage ontvangt winnaar actie tuinhortensia RIJSBERGEN - De exclusieve tuinhortensia ‘Endless Summer’ voert ook dit jaar een landelijke consumentgerichte promotiecampagne. Onderdeel daarvan zijn consumentenacties met Gazelle en Pokon. Bij Plantenkwekerij de Plantage in Rijsbergen werd deze week de hoofdprijs uitgereikt: een Gazelle stadsfiets.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Agenda wijkactiviteiten 18 juli C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet 18 juli C-West damesclub 20.00 uur den Drempel 18 juli C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet 19 juli C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel 20 juli Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis 20 juli Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 20 juli C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel 20 juli Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis 20 juli C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet 20 juli Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong 20 juli ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar 22 juli Grauwe Polder inloop 14.00 uur de Gong

23 juli C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel 23 juli C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel 24 juli Banakkers sjoelen 9.30 uur ut Praotuis 24 juli Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 24 juli Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis 24 juli C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet 24 juli C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel 25 juli C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet 25 juli C-Oost power yoga 20.00 uur ‘t Palet 25 juli C-West damesclub 20.00 uur den Drempel 26 juli C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel

Jubileumreünie bij EL Pio Popvocals ETTEN-LEUR - Voor EL Pio Popvocals, hèt popkoor van Etten-Leur, zoals we ons zelf graag typeren, is 2012 een jubileumjaar. We bestaan immers 15 jaar en EL Pio Popvocals kent inmiddels een duidelijke plaats in het culturele leven van Etten-Leur. Dit jaar stonden er diverse optredens in onze agenda: weer bij De Fendert Zingt (12 mei), Middelburg Vól-Koren (2 juni) en (zo onderhand bijna vanzelfsprekend) zijn we ook weer aanwezig op het Cumel

festival (22 september). Maar ons einddoel dit jaar is een spetterend jubileumfeest op zaterdagavond 17 november in het Turfschip voor het Etten-Leurse publiek. EL Pio Popvocals zal daar natuurlijk met heel veel plezier, enthousiasme en vooral natuurlijk ook trots een knallend optreden verzorgen. De avond zal verder muzikaal ingekleurd worden op verschillende manieren, dus dat het een happening wordt mag duidelijk zijn. Voor dat feest nodigen we natuurlijk in ieder geval iedereen uit die ooit lid is ge-

weest van EL Pio. Omdat we van veel oudleden inmiddels waarschijnlijk verouderde adresgegevens hebben, roepen we alle oud-leden op zich te melden bij ons secretariaat: Margriet Hofman; 06-51550981; secretariaat@elpio.nl. Na aanmelding krijg je hier een bevestiging van. Want aangezien er geen entree gevraagd zal worden voor deze avond (een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom) verwachten we veel reacties en dan geldt voor het Turfschip: vol is vol. www.elpio.nl PAGINA 6

Guusje Geerts, prijswinnares bij Plantenkwekerij de Plantage, met eigenaar Perry Pijnen (rechts) en Dennis van Willegen van Endless Summer hortensia (links).

Uit de verkoop van vele tienduizenden hortensia’s schreven enkele duizenden deelnemers zich in met hun unieke wincode. Uit alle inzendingen is mevrouw Guusje Geerts uit Etten-Leur een van de gelukkige winnaressen van de hoofdprijs: een trendy Gazelle ‘Miss Grace’ stadsfiets. Mevrouw Geerts werd bij Plantenkwekerij de Plantage extra verrast met een bloemetje en een glaasje champagne. Mevrouw Geerts kocht haar Endless Summer hortensia vanwege de mooie presentatie op het tuincentrum en de kwaliteit van de plant. Pas later zag ze dat deze hortensia unieke eigenschappen bezit waaronder bloei op elke tak, gedurende de gehele zomer en elk jaar opnieuw. De fiets komt goed van pas. “Mijn fiets is toevallig onlangs gestolen. Ik kwam uit de supermarkt en zag er iemand op wegrijden. Mijn man heeft even verderop de fietstassen terug gevonden. Dit komt dus heel goed uit”, vertelt ze. Onder de duizenden deelnemers zijn ook 100 Pokon (hortensia) voedingspakketten verloot.


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter! Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen)

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op.

www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

Voor alle haarbehandelingen aan huis

Knippen al vanaf € 7,50!

* centrale verwarming * gawalo installaties

Opzetten van gel/acryl nagels

* vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

Vanaf € 35,00!

Van maandag t/m zaterdag geopend! Tel.: 06-11119311

www.vanhaartotnagels.nl

een Voor

gedeg

hap ! ansc m k a en v

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

         

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Iedere vrijdag van 20 juli t/m 31 augustus vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel de Roskam, Molenstraat 1, 4881 CP ZUNDERT

Op zondag 22 juli en 5 en 19 augustus Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Mastbos, Burg. Kerstenslaan 20, 4837 BM BREDA

Op zondag 29 juli en 12 en 26 augustus

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tullip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

5PLK

Voor al uw installaties zoals o.a.


Locatie voor onder andere toekomstig hospice in oktober open

Sleuteloverdracht van nieuw pand Avoord Zorg en Wonen ETTEN-LEUR - Vorige week is het pand aan de San Francescolaan in Etten-Leur opgeleverd waar straks onder andere het hospice Marianahof, het magazijn en het Centraal Bureau van Avoord Zorg en Wonen gevestigd wordt alsmede de pijnpoli van het Amphia Ziekenhuis. Bestuurder Herman Weggen van Avoord Zorg en Wonen nam symbolisch de wat groot uitgevallen sleutel van het pand in ontvangst van de aannemer.

Koopzondag ETTEN-LEUR - Onlangs heeft in de Evenementenbode een advertentie gestaan met hierin de mededeling dat het op 29 juli koopzondag is in het Winkelhart van EttenLeur. Dit is echter onjuist. In juli is er geen koopzondag; de eerstvolgende is weer op 26 augustus.

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR C/Z Bridgeclub Woensdag 11 juli: 1 Wil De Weerd & Jan Aarts 64,50%; 2 Joan Nuijten & Dieuwertje Vroom 61,00%; 3 Adrie Van Den Broek & Cor Krijnen 56,50%; 4 Willy Theunis & Rien Theunis 55,00%; 5 Nel Van Leeuwen & Ed Van Leeuwen 51,50% Donderdag 12 juli, A lijn: 1 Ria Luijkx & Nanny Nooren 63,75%; 2 Nellie Nooren & Jac Brooymans 54,38%; 3 Cisca Blom & Corrie Hermans 53,13%; 4 Riet Feskens & Toos Jaquemijns 52,50%; 5 Coby Brabers & Kees Baremans 50,00% B Lijn: 1 Jannie Helmink & Joke Staps 69,53%; 2 Cita Martens & Bart Mol 61,72%; 3 Riet Sep & Mariët Van Der Does 55,63%; 4 Tiny Goossens & Ella Spaan 54,38%; 5 Ad Van Den Enden & Mart Van Den Enden 53,13%

Sleuteloverdracht van het pand aan de San Francescolaan in Etten-Leur.

DOOR PETER HOUTEPEN Volgens architect Sander van Sambeek is het eindresultaat heel goed geslaagd. “Er zit licht en rust in dit pand. De gerestaureerde oude elementen zoals de stalen kozijnen, het glas-in-lood en de vloeren van de trappen komen tot hun recht. Dat was precies de bedoeling.” Er is niet heel erg afgeweken van de eerste tekeningen. “De pergola die we op het terras bij de huiskamer van het hospice hebben geplaatst geeft een informele sfeer, terwijl we de hal van het Centraal Bureau juist moderner en strakker hebben gehouden.” Kwaliteit De aannemer was met name verrast over de kwaliteit van de vloeren in de trappenhuizen. Onder drie lagen vloerbedekking lag een - volledig in tact zijnde - authentieke stenen vloer verborgen. “De kapel is ook een knap iets geworden. En niet te

vergeten de stilteruimte; een hypermoderne uitbouw in de binnentuin van dit historische pand. Dat contrast is goed uitgepakt. Oud en nieuw vloeien hier overal mooi in elkaar over.” Het eindresultaat is een oud gebouw dat getransformeerd is tot een pand dat weer voldoet aan de modernste technische maatstaven. Zo zijn de verwarming, de koeling, de waterleidingen en de riolering weer up to date. Volgens Herman Weggen, bestuurder van Avoord Zorg en Wonen is het knap dat met behoud van de oude elementen er zo’n licht en transparant pand is ontstaan. “De sfeer van het oude pand is behouden gebleven. Die opdracht is voltooid. Het is nu aan ons de taak om dit multifunctionele gebouw klaar te maken voor de toekomstige gebruikers.” Oktober De verwachting is dat het nu opgeleverde

FOTO AVOORD ZORG EN WONEN

gebouw - in het voormalige verpleeghuis van de Zusters Franciscanessen van Etten in de Bisschopsmolenstraat - omstreeks oktober zijn deuren opent op het terrein van de woonzorglocaties Kloostergaard en Kloosterhof van Avoord Zorg en Wonen. In het hospice wordt in de toekomst palliatieve zorg aan terminale cliënten uit de regio verleend. Palliatieve zorg richt zich op het verminderen van het lijden en op verbetering van de kwaliteit van het leven van terminale patiënten. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen thuis willen sterven, in hun eigen vertrouwde omgeving omringd door naasten. De tweede keuze is een omgeving die het meest de sfeer van thuis benadert, zoals een hospice. Omdat in de regio Etten-Leur/Zundert nog geen sprake was van zo’n voorziening, kwam vanuit de Seniorenraad het verzoek om een faciliteit te creëren.

Zilveren Tomaat voor Piet Kas ETTEN-LEUR - Zaterdagavond is Piet Kas tijdens een barbecue voor alle Etten-Leurse SP leden onderscheiden met een Zilveren Tomaat. Het speldje werd in het bijzijn van de familie van Piet Kas opgespeld door Johan van den Hout, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant namens de SP. De Etten-Leurse voorzitter van de SP kreeg de onderscheiding voor al zijn inzet voor de afdeling. Sinds het jaar 2005 is Piet Kas al actief lid en hij heeft vrijwel alle denkbare functies uitgevoerd binnen de afdeling. In de praktijk zijn er periodes geweest dat Piet Kas er bijna alleen voor stond. Er zijn periodes geweest waarin Piet Kas bijna alle taken alleen moest doen. Samen met de helaas vorig jaar overleden Christ Broeren was Piet de rode draad van de afdeling. Er zijn momenten geweest dat de afdeling aan een zijden draadje hing en toen ging Piet Kas met zijn overtuigingskracht de strijd aan met Jan Marijnissen en anderen van het hoofdbestuur om de afdeling te kunnen behouden. De afdeling Etten-Leur heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Onder de leiding van Piet Kas is de afdeling nu aan het groeien in ledenaantal, is de afdeling een sterk bestuur aan het

Koersbalclub De leden van Koersbalclub Centrum-Zuid spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Wie hierover wat meer wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk, t. 5020520. Maar even komen kijken tijdens de wedstrijden op bovengenoemde dagen kan ook. Mat 1: 1 Riet Balemans 27; 2 Teun Voetee 20; 3/6 Annie Suijkerbuijk, Janny Maliepaard, Harrie Evers, Jaantje Nooijens 17. Mat 2: 1 Annie de Visser 25; 2 Mientje Rommens 21; 3 Jan Jochems 20; 4 Netty v.d. Beemd 19; 5 Rinus Wijnings 18. Sjoelen Uitslag 12 juli, A-klasse: 1. Jeanne Aarts 1064 pnt; 2. Ria Frijters 1041 pnt; 3. Corrie Reijnaars 1033 pnt B-klasse: 1. Nel Boer 1046 pnt; 2. Mien Oomen 988 pnt; 3. Wim Vervaart 986 pnt C-klasse: 1. Lea Eilert 964 pnt; 2. Tonnie Pertijs 906 pnt; 3. Riet van Nijnatten 885 pnt Belangstelling: bel voor informatie Rien van Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453, of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Fietsdriedaagse De gezellige dagen om samen te gaan fietsen komen er weer aan. Op maandag 6 augustus begint voor de 18e keer de bekende Fietsdriedaagse van de KBO. Drie dagen genieten van elkaars gezelschap in de mooie natuur in onze omgeving. Aan deze fietstochten kan iedereen (van alle leeftijden) deelnemen. Voor een aantrekkelijk bedrag kan men per dag of nog gunstiger voor 3 dagen ineens hiervoor inschrijven. Vanaf 09.30 uur kan er bij De Appelgaarde gestart worden. U krijgt dan de routebeschrijving van de dag mee. Elke dag is er tijdens de tocht een controlepost waar u verplicht een stempel dient te halen. Van iedere wordt ook verwacht dat zij/hij zich uiterlijk om 16.30 uur ook bij De Appelgaarde afmeldt. Vergeet dit niet want voor de veiligheid van de deelnemers houden we bij of ieder die vertrokken is ook weer terug is. De routes zijn tussen 25-30 km lang; mooi van een halve dag maar je kunt er ook de hele dag over doen. Op dinsdag kan men kiezen uit een tocht van 30 of 45 km. Voor de lange route dient men uiterlijk om 13.00 uur te vertrekken! Om het extra gezellig en aantrekkelijk te maken kan men op woensdag bij de controlepost een lunch gebruiken. Die dag (woensdag) wordt u vanaf 16.00 uur in De Appelgaarde een hapje en een drankje aangeboden. Dit ter afsluiting van deze fietsdriedaagse. Wie voor alle drie de dagen had ingeschreven krijgt dan een herinnering. Wij hopen dat het zoals voorgaande jaren weer drie mooie, gezellige -en zeker zonnige- dagen worden. Let op: startadres ouderensociëteit: De Appelgaarde, Lambertusstraat 7. Kijk voor overig KBO nieuws op www.kbo-ettenleurcz.nl KOFFIETIJD MET LOCAL+ Vrijdag 20 juli neemt het team van Local+ weer plaats achter de draaitafel en zal mooie en leuke muziek, interessante gasten en de rubriek nostalgie presenter. In het eerste uur zal Piet Teunissen weer aan het woord zijn in zijn sappige dialect en is er weer een heerlijk recept. In het tweede uur vertelt Cor Kerstens het een en ander over de joodse gemeenschap in het begin van de 20ste eeuw in Etten-Leur en wat hij zoal is tegengekomen bij zijn onderzoek. Verder, zoals u gewend bent, weer volop muziek voor iedereen. Rien en Con zitten achter en knoppen en Toos neemt weer de presentatie op zich. Kortom van 10 tot 12 00 uur volop genieten op 105.7 FM in de ehter of 92,9 FM op de kabel. ANBO ACTIEF

Piet Kas krijgt de Zilveren Tomaat opgespeld door Johan van den Hout.

vormen, en zal de afdeling bij de komende gemeenteraadsverkiezingen gaan strijden voor een plaats binnen de raad. Piet Kas is heel erg begaan met de afdeling en doet er alles voor om de afdeling te versterken. De nachtelijke telefoongesprekken om 3 uur ‘s nachts met de organisatiesecretaris Jasper Struijs en het door

weer en wind fietsen met de bakfiets om op een regenachtige markt het SP verhaal onder de mensen te brengen tekent het onvoorstelbare doorzettingsvermogen van Piet Kas. De Zilveren Tomaat is een hoge onderscheiding binnen de SP en wordt zelden uitgereikt. PAGINA 8

Buissche Heide en Arnhem Bingo geprobeerd, keuze verkeerd. Dan maar naar buiten naar de Buissche Heide op woensdag 15 augustus. Vertrek vanuit De Nieuwe Nobelaer om 12.30u met auto’s (carpoolen), 13.00u ontvangst in de Heerenkamer en om 14.00u een wandeling met gids. Opgave bij S.Donkers 076-5016807 of slmdonkers@ziggo.nl. Op 15 september een gratis uitstapje voor ANBO leden naar het Openluchtmuseum te Arnhem op 25 september. Een initiatief van de Museumplusbus. Er kunnen max. 30 mensen mee. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Opgave o.v.v. naam, aantal, rollator of rolstoel, eigen lunchpakket of lunch in restaurant op eigen kosten bij S.Donkers, 076-5016807 of slmdonkers@ziggo.nl. Leest u ook onze nieuwsbrief! Vraag ernaar via paulaar@live.nl en blijf op de hoogte van onze activiteiten. ANBO komt op voor uw belangen als senior in Nederland. Kijk ook eens op www.anbo.nl


Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

FA B R I E K S R E S TA N T E N , M E R K A P PA R AT U U R E N A C C E S S O I R E S

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Worstenbrood â‚Ź 1,00 Appelflap â‚Ź 1,00 Rozijnenbollen 3 voor â‚Ź 1,00 Eierkoeken 3 voor â‚Ź 1,00

broodje van de maand Ettens Puur (licht meergranen)

â‚Ź 1,00

! D N E P O E G K A V W U O B E D S

vrijdag - zaTerdag

4 Kaiserbroodjes

! P O = IE! OP

TIJDEN

T K A E I T VAKAN

â‚Ź 1,

00

af ₏ 150, n a v n e t s lka bouwkoe anaf ₏ 425,in l o o lp ir sv • Wh atwasser f ₏ 25,a v i t t e r o na •B kasten va ₏ 25,n e k u e K f • den vana • Werkba

G

IN T R O K % 0 7 EXTRA:

! S N E K U E K G OP OPSLA

Wa ttw e

g

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

Dr

eb

be

lst

ra

at

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Drebbelstraat 5 4622 RC Bergen op Zoom T: 0164-285314 E: keukenoutlet@bruynzeel.com

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

TIJDENS DE BOUWVAK (23 JULI T/M 11 AUGUSTUS)

Donderdag: 13:30 - 17:00 uur Vrijdag: 13:30 - 17:00 uur Zaterdag: 09:00 - 13:00 uur

WWW.BRUYNZEELKEUKENOUTLET.NL Alleen uitzoeken en meenemen, dus geen bestellingen of reserveringen

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

BODEMPRIJZEN • UITZOEKEN • AFREKENEN • MEENEMEN Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547 WWW.HOBBYKAS.NL

Budget â‚Ź 350,Alu-pro kas v.a. â‚Ź 925,Combi-pro kas v.a. â‚Ź 900,Victoriaanse kas v.a. â‚Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

Geopend tijdens de vakantieperiode Proef nu de echte Zeeuwse parels van Adri & Zoon in Etten-Leur alleen bij ons verkrijgbaar.

2 kg IMPERIAL MOSSELEN, mosselkruiden en mosselsaus ₏ 12,95 

Proef nu dĂŠ echte Zeeuwse Parels!

 ROERBAK

met groente

MOSSELEN

â‚Ź 7,95 voor 500 gram

 PORTIE

GEBAKKEN MOSSELEN

Probeer ook eens â‚Ź 2,95 (om mee te nemen)

Visbami

400 gram

Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ staan wij voor u klaar!

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

E T S T A A L KANS!

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

profiteer op=op!

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

TOTALE LEEGVERKOOP

Op onder andere: bankstellen slaapkamers verlichting kasten eetkamers stoelen fauteuils karpetten boxsprings

50% op alles

G N I T KOR

4.40

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor uw mosselgroente, stokbrood, kruidenboter etc...

Haringtest heeft Havenzicht met een 9 bekroond. VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur.

OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur.

Woonboulevard Oostplein 5 Roosendaal tel. 0165 53 93 15 ma 13.00 - 17.30 uur di t/m do 10.00 - 17.30 uur vrij 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur


Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Postbus 51 verandert van naam en telefoonnummer WEST-BRABANT - Postbus 51 verandert van naam en telefoonnummer. Burgers met vragen aan de Rijksoverheid kunnen vanaf nu bellen met de informatielijn via het nieuwe telefoonnummer 1400. De naam Postbus 51 wijzigt in Rijksoverheid.

Aan de informatievoorziening van de Rijksoverheid verandert verder niets. Die blijft vragen van burgers beantwoorden via telefoon en e-mail en campagnes voeren via onder meer radio- en tv-spotjes. Met de naam- en nummerwijziging wil de Rijksoverheid de herkenbaarheid voor burgers vergroten. Eerder is al één rijkslogo in gebruik genomen en zijn de websites van ministeries opgegaan in www.rijksoverheid.nl.

De Schipper is een van de weinige plastisch chirurgen in Nederland die dit examen heeft behaald. Beumer is zelfs de eerste orthopedisch chirurg in Nederland. Ad van Beurden, medisch manager Zorgkern Orthopedie: “Hand- en polsklachten hebben vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om de werkomgeving of de privé-situatie, bij bijna elke beweging gebruik je je hand of pols. Het is daarom van groot belang dat handletsel in een vroeg stadium wordt herkend en adequaat wordt behandeld.” Om die reden is de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie onlangs ook de campagne ‘Meer dan onhandig’ gestart. De vereniging wil het publiek bewust maken van het feit dat klein letsel aan handen en polsen grote gevolgen kan hebben. De eisen om toegelaten te worden tot het examen zijn streng. Kandidaten moeten een specialisatie in plastische of orthopedische chirurgie hebben voltooid. Ze moeten beschikken over microchirurgische operatieve vaardigheden, ervaring hebben met reconstructies van handletsels en de behandeling van andere aandoeningen in

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

ECTIE RCOLmLod ZOMmEes e -heren

Het NRT wordt voornamelijk overdag gespeeld. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de kwalificatierondes voor het eindtoernooi dat vanaf woensdag wordt gespeeld. Het toernooi is te volgen op internet, facebook en twitter en in de Bode. Op vrijdag 3 augustus komt Sjeng Schalken naar ons park voor een tennis clinic! Onder de lezers verloten wij 2 deelnameplaatsen. Stuur een leuke/originele reden waarom jij mee wilt doen aan deze clinic voor donderdag 2 augustus 12.00 uur naar clinic@tvroosendaal.nl; vermeld tevens je naam, telefoonnummer en je tenniservaring. De winnaar van de clinic krijgt uiterlijk donderdag eind van de dag bericht. Dus schrijf je in en kom in ieder geval allemaal kijken naar de clinic van deze extopper van het Nederlandse tennis. Datum clinic: vrijdag 3 augustus van 17.00 tot 18.30 uur, TV Roosendaal, Kennedylaan 1a te Roosendaal. Toegang tot het park is de gehele week gratis. Voor de tennisliefhebber een leuk dagje uit en een goede kans toekomstige toppers te zien. Arantxa Rus won dit toernooi in 2007 bijvoorbeeld.

de hand (bijvoorbeeld ongevallen, artrose en tumoren). Ook aantoonbare wetenschappelijk inspanningen, dat wil zeggen publicaties op het gebied van handchirurgie, zijn een voorwaarde. Europees handexamen Dit examen wordt afgenomen door examinatoren van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH), allemaal zeer ervaren handchirurgen. Gedurende twee dagen wordt de theoretische en praktische kennis op het gebied van de hand- en polschirurgie getoetst. De Europese Federatie adviseert zo veel mogelijk plastisch en orthopedisch chirurgen die handchirurgie bedrijven, zich verder te bekwamen en het examen te doen. Op die manier wil zij de handchirurgie naar een hoger niveau krijgen. Opleidingsziekenhuis Amphia is één van de grootste, algemene topklinische ziekenhuizen van Nederland. Ruim 260 medisch specialisten, 4600 medewerkers en zo’n 300 vrijwilligers streven continue naar verbetering van kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg. Het Amphia Ziekenhuis is, als een van 28 ziekenhuizen in Nederland, lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit zijn ziekenhuizen die hooggespecialiseerde zorg kunnen verlenen en ‘teaching hospitals’ zijn voor medisch-specialistische opleidingen.

Kunstgebitten

da

30 70 % KORTING

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

computer problemen?

06-51157192 www.klaverdesk.com

ding

Vagevuurstraat 5 Zundert

Klokkenmakerij

met 220 volt, centrum Etten-Leur op afgesloten terrein met poortcode en verlichting. Aanv. per direct. Tel.: 06-51508241 Veilig en ruim terrein.

Service/verkoop aan huis

m.u.v. bedrijfskle

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

www.USEDPRODUCTS.NL Concordiastr. 15a, T. 076-5335334

garagebox

tot

tomson

*DIRECT GELD NODIG * Verpand - Beleen - Verkoop uw: Ps3 - xbox360 laptop - TV - Gsm - etc.

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken Te huur:

OPRUIMING

De naam Postbus 51 wordt niet meer gebruikt. Aan het eind van de tv-spots wordt www. fietsherstelaanhuis.nl de naam Postbus 51 vervangen door RijksTel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0 overheid. De bekende ‘jingle’ rond de rawww.fietsherstelaanhuis.nl dio- en tv spots blijft wel dezelfde.

Specialisten Amphia experts in hand- en polschirurgie ETTEN-LEUR - Annechien Beumer, orthopedisch chirurg en Hans de Schipper, plastisch chirurg, beiden werkzaam in het Amphia Ziekenhuis, zijn onlangs geslaagd voor het Europees handexamen.

St. Willebrord

Mobiele fietsenmaker

Jubileum tennistoernooi TV Roosendaal

65x betekent nog lang niet dat het toernooi de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. In tegendeel. In het sportieve jaar 2012 met het EK voetbal, Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen, past het gezelligste TVR Open-/***NRT toernooi van Roosendaal in week 31, perfect. Tijdens deze week, van 30 juli t/m 5 augustus zal het toernooi weer in het teken staan van Brabant, met de typische Brabantse hapjes, de Brabantse gastvrijheid, de Brabantse gezelligheid en tot de kleine uurtjes feesten tijdens de Brabant Party op vrijdag. Dit gecombineerd met tennis wedstrijden van het ***NRT op hoog niveau en de even spannende TVR-Open wedstrijden op ieders niveau belooft het weer een fantastische week te worden.

Voor al uw dakwerken!!

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. CapitonneerNummer 1400 werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Via het telefoonnummer 1400 kunnen Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een burgers met vragen aan de Rijksoverheid vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl terecht op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. De Rijksoverheid sluit zich hiermee aan bij de zogeheten 14-reeks voor overheden. De telefonische Nieuw loket- in Etten-Leur, Breda, Roosendaal ten van meer dan 100 gemeenten hebben reeds een telefoonnummer dat begintenmetomstreken: 14, gevolgd door het netnummer. Net als Etten-Leur e.o. voor de overige nummers in de 14-reeks MOBIELE FIETSENMAKER geldt voor 1400 een tarief voor bellen naar een vast nummer.

65e toernooi met clinic door Sjeng Schalken

ETTEN-LEUR - In de week van 30 juli tot en met 5 augustus zal voor de 65e keer het Open West Brabantse tennis toernooi-/***Nationaal Ranglijst Toernooi gehouden worden op het tennispark TV Roosendaal aan de Kennedylaan 1a te Roosendaal.

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

Reinigingsservice

JOHN

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Riool of afvoer verstopt?

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Jan Jochems Wegens uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij per direct op zoek naar een

chauffeur

voor zowel nationaal als internationaal transport met trekker trailer. ADR is een vereiste. In bezit van rijbewijs BCE en chauffeursdiploma. Relevante chauffeurservaring. 65+ mogen ook reageren!

Transportbedrijf Muijs Roks BV

Roosendaalseweg 13, 4711 RR St. Willebrord Tel. 0165 - 38 22 84, Muijs_Roks@hotmail.com

Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Abrahamdag ‘ziet’ abraham en gaat op herhaling ETTEN-LEUR - De mannen uit Zundert hebben een zeer speciale band met Abrahamdag in Oosterhout. Elk jaar, nu al voor de vijftigste keer op rij, komen er zo’n 65 mannen die in het lopende kalenderjaar ‘Abraham hebben gezien of gaan zien’ op de eerste zaterdag van oktober naar Oosterhout om daar hun wijsheid te vieren. Elk jaar ook zijn er weer mannen die zich te laat hebben aangemeld en daarom niet geplaatst konden worden omdat het maximale aantal deelnemers al bereikt was.

Voor hén én alle oud-Abrahammen uit Zundert en omstreken is er goed nieuws! Op zaterdag 13 oktober 2012 wordt er een speciale Abraham-reüniedag gehouden voor álle oud-Abrahammen én voor hen die ooit buiten de boot zijn gevallen omdat het maximale aantal deelnemers al was bereikt. Abraham-reüniedag kent een speciaal programma waaraan 500 mannen deel kunnen nemen. Voor het éérst zie je vaders en zonen, schoonvaders en schoonzonen en ook een hele lichting broers samen aan een en dezelfde Abrahamdag deelnemen; oké, aan Abraham-reüniedag, maar u mag

op voorhand aannemen dat zij samen de oude vertrouwde ‘Abrahamsfeer’ opnieuw weer zullen ervaren. Aanmelden voor deelname kunt u doen bij het voor u vertrouwde adres van Jaap Hoekman: café De Ossekop, 076 5972368, bvossekop@home.nl) óf via www.abrahamdag.com en het kopje ‘Meedoen’ aan te klikken en vervolgens bij ‘Aanmelding voor…..’ door te scrollen naar: Reünie. Als u niet over Email beschikt kunt u ook een briefje sturen naar Abrahamdag, Postbus 50, 4900 AB Oosterhout, ondervermelding van uw adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en geboortejaar.

Ombudsman speciaal voor ouderen WEST-BRABANT - Het Nationaal Ouderenfonds lanceert vandaag de OuderenOmbudsman: een vraagbaak en klachteninstituut, speciaal voor ouderen. Een initiatief dat volgens bestuur en directie van het Ouderenfonds hard nodig is in deze economisch moeilijke tijden, waarin ook de ouderen flink worden geraakt. Door de vele bezuinigingen en de brij aan regelgeving hebben veel senioren geen idee meer waar ze recht op hebben. Daarnaast hebben ze grote moeite om de juiste instanties te vinden. Ook familie en vrijwilligers, die zorg aan een oudere verlenen, zien vaak door de bomen het bos niet meer. De OuderenOmbudsman wil aan deze onoverzichtelijke situatie een einde maken. De organisatie verwijst mensen met vragen door naar de juiste regelingen en PAGINA 10

instanties. Daarnaast kunnen mensen, die zich onheus bejegend voelen door bijvoorbeeld een zorginstelling of op enigerlei wijze gediscrimineerd worden, bij de OuderenOmbudsman een klacht indienen. De OuderenOmbudsman bekijkt alle klachten serieus en onderneemt actie waar nodig. Daarnaast biedt de OuderenOmbudsman senioren de mogelijkheid hun stem te laten horen. Zo zal de kersverse instantie nauwlettend in de gaten houden of bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen, die ouderen treffen, leiden tot extra klachten. Indien nodig, trekt de OuderenOmbudsman hierover aan de bel. Bevorderen zelfredzaamheid Het Nationaal Ouderenfonds, de drijvende kracht achter de OuderenOmbudsman, wil met haar initiatief de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Omdat de groep senioren almaar groter wordt, mensen lan-

ger op zichzelf blijven wonen en familie/ mantelzorgers steeds minder tijd hebben, is het van groot belang dat de ouderen zelf de weg weten te vinden naar de juiste instanties. Oproep Het Nationaal Ouderenfonds doet een oproep aan ouderen en degenen die voor hen zorgen om hun vragen, ervaringen of klachten te delen met de OuderenOmbudsman. Dit stelt de OuderenOmbudsman in staat om in de toekomst gerichte hulp te verschaffen aan al diegenen die dat nodig hebben. De OuderenOmbudsman is op doordeweekse dagen geopend van 9 uur ‘s morgens tot 17 uur ‘s middags en is bereikbaar via tel. 0900-6080100 (5 cent per minuut) of via de mail op ouderenombudsman@ ouderenfonds.nl. Website www.OuderenOmbudsman.nl


Zorgenco Het bureau voor verpleegkundige hulp en begeleiding bij u thuis. Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft.

Te koop:

Hooi kleine pakjes E 3.50

Vrij van onkruid en Jacobs kruid Aanbevolen voor paarden, schapen, geiten.

VAKANTIETIP! 6000 m2 antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires

Bij Zorgenco staat de client centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht.

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren.

Tandprothetische Praktijk

Onze helpenden, verpleegkundigen en tuinen klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen. Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord, tel 0165-383043 of 06-55511145.

Zorgenco Bremstraat 178 - 4711 RP - St.Willebrord

De warmste warmste bakker De Bakker

Tel. 076 596 24 01 of email: mar.aerts@planet.nl

Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

Touwen b.v.

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

e eriod p r e zo m Wij zijn de hele nd 7.30 uur

kaiser geopeaardbeien broodjes vlaai ot 1 8.00 t00 uur n a v maandag t/m vrijdag.30 tot 16. 7 zaterdag van

worstenbrood 5+1 gratis vakantie extraatje

4 weken lang, alle dagen van de week

ook half afgebakken

met leurse aardbeien en slagroom

muesli broodjes

appel-kaneel plaatcake

4 + 1 GraTis

€ 6.95

3+2 Bakker gratisMark Elias 2+1 gratis

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

PartiPjartij handel handel

Mega kortingen alleen op vrijdag zaterdag en zondag

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Slakom & bestek houtskool Navigatie systeemper stpuekr stuk Barbecue Noodhulpset 24dlg per sptuekr stuk 30x15CM rond 92x58x58cm Cartrek 700 lifetime cars 99 00 0099 cuisine elegance per stuk per stuk

3.89.

5.99149.99

9924 ..

1712 kooki

per per stukstuk

99 99 129.29.

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

d tot Zet Van hAar

06 - 12590262 info@vlamenzo • www.vlamenzo.nl

Speelkaarten Theekist bamboe&

k tuk per stpuer s

lifetime 21.8x18x9CM

9. 1.

dobbelstenen 6vaks per stuk per stuk

2.99 14.99

Hoofd &bloem nek kussen Dienblad

opblaasbaar 39x29CM 99 99 lifetime cars

per per stukstuk

4.992.99

Deze aanbiedingen zijn geldig uw c1000 in: Princenhage (Breda) Deze aanbiedingen zijn geldig bij uwbij c1000 in: Princenhage (Breda) de Donk (Haagse Beemde) Prinsenbeek Teteringen Burcht (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten- Leur - Klundert - Fijnaart Etten Leur Klundert - Fijnaart Aanbiedingen zijn van geldig van vrijdag julizondag t/m zondag Aanbiedingen zijn geldig vrijdag 20 juli 13 t/m 22 juli,15 juli, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.strekt.

k tuk per sptuer s

2.199. 99

bezig. SlimSlim bezig.


Gastvrij onthaal voor deelnemers Rolstoel Estafette

Samenwerking school en GGz

ROOSENDAAL – Martijn Terheijden (20) neemt deel aan Rolling on Wheels, een hele bijzondere estafette. Samen met 15 rolstoelafhankelijke lotgenoten rijdt hij van Kamperland, via Goes, Roosendaal, Ooischot, Arcen, Kaatsheuvel en Oud-Beijerland naar Hoek van Holland en dat is bij elkaar toch al gauw zo’n 450 km.

WEST-BRABANT - De begeleiding van jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) is sterk te verbeteren door behandeling volgens ASS Integraal. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Tilburg en fluent Zorgadvies.

Martijn en kornuiten op de bres voor Aantoonbaar resultaat voor jongere met autisme Stichting On Wheels

De behandeling is het resultaat van de intersectorale samenwerking tussen GGz Breburg Centrum Jeugd en Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Midden-Brabant (SWVVO). ASS Integraal wordt momenteel toegepast op negen scholen in Midden-Brabant. Kern van de behandeling is het verbeteren van de communicatie tussen ouders en school en het vergroten van hun kennis over autisme spectrum stoornissen. Een thuisbehandelaar van Centrum Jeugd GGz Breburg heeft een verbindende rol tussen ouders, leerkrachten en ggz-professionals. Hij helpt hen om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de jongere. De thuisbehandelaar stimuleert de school om meer aandacht te besteden aan autisme bij leerlingen en beter te communiceren met de ouders. Uit het onderzoek door fluent Zorgadvies

en de Universiteit van Tilburg blijkt dat ouders en professionals op school en bij Centrum Jeugd veel aan ASS Integraal hebben. De ouders geven aan dat de contacten tussen hen en de school veel vlotter verlopen door de verbeterde communicatie. De ouders voelen zich meer ontlast. Ze zijn zich meer bewust van de problematiek van hun kind en van het daarbij horende gedrag. Daardoor begrijpen en accepteren ze hun kind beter. Ouders en het gezin kunnen nu makkelijker de problemen bespreekbaar maken. Ook is het voor hen duidelijker wat ze van elkaar mogen verwachten. Bij hun kinderen zien zij een vermindering van probleemgedrag. De jongeren kunnen beter plannen en zijn zelfstandiger. Ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen en vinden meer aansluiting bij leeftijdsgenoten. De professionals hebben hun kennis over autisme vergroot en hebben zich meer kunnen verdiepen in de thuis- en schoolsituatie. Zij werden hierin begeleid door een in ASS gespecialiseerde psychiater en GZpsycholoog. Gezien het succes verwachten de initiatiefnemers dat meer scholen zich zullen aansluiten.

Zomersluiting Vader Jos en moeder Karen flankeren Martijn Terheijden na zijn aankomst in Roosendaal tijdens de Rolling on Wheels estafette. FOTO ELS ADAMS

DOOR ELS ADAMS Op zesjarige leeftijd werd bij Martijn de ziekte van Duchenne, spierdystrofie, geconstateerd en vanaf zijn achtste jaar is hij rolstoelgebonden. “Martijn is nu 20 jaar en is eigenlijk gewoon een ondeugende jongen. Hij woont thuis, werkt 4 dagen in de week en maakt heel bewust van elke dag iets bijzonders. In bepaalde dingen is hij heel consequent, gaat absoluut niet voor middernacht naar bed want hij wil alles uit het leven halen wat er inzit. Hij neemt nu voor de tweede keer deel aan Rolling on Wheels met het doel om aandacht te vragen en om geld in te zamelen voor de Stichting on Wheels. Deze stichting creeert zonder enige vorm van subsidie huurmogelijkheden van aangepaste campers, rolstoelbussen, een zijspanmotor en volledig aangepaste chalets. Met de opbrengst van deze Rolling on Wheels hopen ze de oude rolstoelbus te kunnen vervangen”, vertelt moeder Karen Terheijden. Hockeyteam Vader Jos vergezelt Martijn tijdens de

tocht die duurt van 30 juni tot 7 juli. Karen: “Vandaag doen ze dus na de langste tocht van zo’n 80 km Roosendaal aan. Alle deelnemers en hun ouders moeten ook hun steentje bijdragen voor wat betreft de organisatie. De avondmaaltijd krijgen ze aangeboden door een restaurant, ze overnachten op de Mytylschool en het ontbijt komt van de supermarkt.

‘Een hele speciale ervaring’ Het is voor deze jongeren een hele speciale ervaring om onder elkaar te kunnen zijn. Ze maken allemaal deel uit van hetzelfde hockeyteam. Rolstoelgebonden jongeren kunnen in het dagelijks leven niet zomaar even een logeerpartijtje organiseren, daar komt heel wat meer bij kijken.” Onder de deelnemers bevindt zich één meisje met een spierziekte. De ziekte van Duchenne treft vooral jongens want het wordt veroorzaakt doordat een eiwit wat nodig is voor de stevigheid van spiercellen niet kan

worden aangemaakt door een fout op het X-chromosoom. Presentatie Ruimschoots op tijd staat wethouder Kees Jongmans paraat om de deelnemers welkom te heten in Roosendaal. Hij is volledig op de hoogte van de daadkracht van Martijn. Twee jaar geleden deed Martijn namelijk een aanvraag bij het Foppe de Haan Fonds voor een sportrolstoel. De helft van het benodigde geld moest hij echter zelf bijeen brengen. Op zijn computer maakte hij een presentatie waarom hij die stoel echt nodig had, toog ermee naar wethouder Jongmans en voerde een vurig ‘sportrolstoelpleidooi’. Uiteraard beslist de wethouder daar niet alleen over maar hij was wel onder de indruk van Martijn. Op deze zonovergoten maandagnamiddag zijn we dat allemaal! Diep onder de indruk zelfs en niet alleen van Martijn maar ook van zijn mededeelnemers aan deze estafette en hun talloze begeleiders, veelal ouders. Chapeau voor de organisatie, maar vooral voor de inzet en levenslust van de deelnemers.

Bierprins of droomprins: Think before you drink stelt jongeren de keuze

Wat kies jij? WEST-BRABANT - Op 1 juni heeft het West-Brabantse alcoholpreventieproject ‘Think before you drink’ haar nieuwe zomeractie afgetrapt tijdens het Parkfeest in Oosterhout.

geren in aanraking met de voordelen van niet of weinig alcohol drinken. Humorvolle pictogrammen maken een positieve keuze aantrekkelijk. Nee zeggen tegen alcohol, dat is pas stoer!

Onder het motto ‘Wat kies jij?’ bezoeken promoteams deze zomer regionale festiviteiten waar veel jongeren komen. Door middel van stellingen verleiden zij hen om zelf de keuze te maken om wel of geen alcohol te drinken. ‘Wat kies jij?’: een bierprins of een droomprins?

Wat kies jij? De jongeren van de promoteams gaan deze zomer op pad naar uitgaansplekken en openbare feesten. Zij kennen de taal, de interesses, vraagstukken, informatiebehoeften van hun leeftijdsgenoten en prikkelen hen om deel te nemen aan de actie. Om de actie aan te laten sluiten bij de belevingswereld van jongeren worden de sociale netwerken Facebook, Hyves en Twitter ingezet om de actie online vorm te geven.

Niet drinken is stoer Jongeren houden van uitgaan en vinden dat het drinken van alcohol erbij hoort. Ook tijdens zomerfesti viteiten drinken jongeren (teveel) alcohol. ‘Think before you drink’ laat jongeren zien dat zij een keuze hebben. Wat kies jij?’ speelt in op de behoeften van jongeren; een succesvol imago, een strak lijf en eigen keuzes maken. Bewust, maar met een knipoog komen jon-

Succesvol Jongeren reageren enthousiast op de promoteams. Ze staan in de rij om hun keuze vast te leggen en gaan in gesprek over alcohol met hun peers. De inzet van social media is succesvol: www.facebook.

com/drinkthetdoor werd sinds 1 juni al meer dan 1000 keer bezocht. Meer informatie Meer informatie over alcohol en jongeren en de actie ‘Wat kies jij?’ is te vinden op www.drinkthetdoor.nl, de jongerensite van Think before you drink. Beeldmateriaal van ‘Wat kies jij?’ op het Parkfeest in Oosterhout laat zien hoe de actie in zijn werk gaat. Hier staat ook een overzicht van evenementen waar de promoteams deze zomer aanwezig zijn. Think before you drink ‘Think before you drink’ is een regionaal alcoholmatigingsproject van de 18 gemeenten in West-Brabant, GGD West-Brabant, verslavingsinstituut Novadic-Kentron, Politie Midden- en West-Brabant en vele andere samenwerkingspartners in de regio. Gezamenlijk zetten zij zich in om de trend te doorbreken dat jongeren steeds vaker, steeds meer en op steeds jongere leeftijd alcohol drinken. PAGINA 12

MEE Steunpunten WEST-BRABANT - De MEE Steunpunten zijn deze zomer tot en met 3 augustus gesloten met uitzondering van het steunpunt Steenbergen. Het Steunpunt Steenbergen blijft de hele zomer geopend. U kunt tijdens deze periode terecht in onze vestigingen in Bergen op Zoom (Louis Porquinlaan 1), Breda (Heerbaan 100) en Roosendaal (Langdonk 1).

Vanaf 6 augustus zijn alle steunpunten weer op de gebruikelijke tijdstippen geopend. Kijk voor de specifieke openingstijden op www.meewestbrabant.nl. Onze consulenten staan dan weer voor u klaar met advies, informatie en ondersteuning over leven met een beperking. Heeft u een vraag? Ga dan langs op het MEE Steunpunt of een Vestiging bij u in de gemeente. De consulenten van MEE helpen u graag verder.

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer.Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Bedevaart naar Kevelaer ETTEN-LEUR - Al sinds 1 jaren trekt jaarlijks de processie van Breda en omgeving naar Kevelaer. In Kevelaer wordt Maria vereerd als de ‘Troosteres der Bedrukten’. De Broederschap van O. L. Vrouw van Kevelaer Breda e.o. organiseert deze bedevaart op dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus. Twee dagen van bezinning, gebed, liturgie, processies en ook gezellig-

heid. Ieder jaar wordt er in Kevelaer gecollecteerd. De opbrengst dient twee doelen: we bestrijden daarmee de onkosten van bedevaart en Broederschap en het grootste gedeelte van de opbrengst bestemmen wij dit jaar voor een grondige opknapbeurt van ons processiebeeld. Meer informatie: Bert Hoebink, secretaris, Eggestraat 20, 4818 BS Breda, 0765217662, bert.hoebink@casema.nl.

Museum Oorlog en Vrede gaat naar Ieper ETTEN-LEUR - Na een verbouwing van 7 maanden zijn we sinds juni 2012 opnieuw welkom in het volledig vernieuwde In Flanders Fields Museum in Ieper, België. Reden voor het Museum Oorlog en Vrede in Breda een dagtocht te organiseren naar Ieper en omgeving, o.a. De Lakenhallen, de loopgraven, begraafplaats Tyne Cot Cemetry en wonen we ‘s avonds om acht uur de Last Post bij, bij de Menenpoort. In het museum In Flanders Fields, treedt de gewone soldaat op de voorgrond. U zult hier een intensieve en rijke beleving ervaren over de geschiedenis van 19141918 van deze streek. Langs de IJzer in Diksmuide vind je het laatste stukje Belgi-

sche front uit WO I. De Dodengang is een loopgravenstelsel waar Belgische troepen vier jaar lang stand hielden tegen de vijand. Tyne Cot Cemetery is een Gemenebest Militaire Begraafplaats gelegen ten zuiden van het dorpje Passendale. Tyne Cot is de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Nog steeds wordt iedere avond om acht uur bij de Menenpoort in het centrum De Last Post geblazen onder die immense witte erepoort. Ga mee met vrienden, kennissen, kinderen, kleinkinderen op zondag 23 september met ons mee voor een leerzame, interessante en gezellige dag. Voor informatie of aanmelden voor 31 juli: 06-23942521, fsanders@tiscali.nl.


Ensaid Modevakschool *Opleiding van Modinette tot Lerares Coupeuse *Opleiding voor eigen gebruik * * * *

Hulp bij het maken van kleding Ook losse lessen Maken van patronen Ook voor het laten maken van kleding

Inl.: Leonie v.d. Maagdenberg Beiaard 304 Etten-Leur Tel.: 076-501 69 62 of 06-536 77 405

UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL

Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

antieke meubelen en brocante:

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Verzekeringen HypotHeken pensioenen Financieringen

Voordeligste HypotHeek in de regio? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 cp etten-Leur tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

TE KOOP:

70 gewikkelde pakken

droog hooi / 1e snee

Direct van het land. Gemeente Zundert. Prijs per pak: 40 euro

    Â Â? 

Â?Â?Â?  Â? Â?

Bel: 06-48757941 of 06-23474586

   Â?   Â?Â?Â?Â?Â? Â?Â?­€€Â?‚ƒ Â? „€Â?… †‚Â?­Â?€† ‡ˆ‰‚Â?Â?Â?‚Â? ŠˆˆÂ? ‹Â?€Â?Â?‹ˆÂŒÂ…Â?Â?Â?…€Â? ‡Â?Â?  Â?€Â? †Â?€ˆŒ Â?Œ Â? Ž…Â?Â?Â?­ Â?‚Â?­Â…Â…Â? ‡Â?€Â?Â?Â?€€ ‚‚ÂŒ„Â?  ‹„€ ‚„Â? „Â?­ Â?‚Â?Â?   

DEZE MAAND BETALEN WIJ VOOR U DE BTW! V.M. WIJ ZIJN I.ANTIE K ZOMERVAN VAN GESLOTE 9 JULI. 14 T/M 2

Met z’n allen eropuit voor slechts ₏10,-!* EÊn dag onbeperkt bussen met de Goed bezig BUS Familiekaart.

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

Samen met de kinderen reis je nu voor slechts â‚Ź10,-* onbeperkt door Brabant. Gaan jullie naar het Vincent van GoghHuis of Indoor Skydive Roosendaal? Dan profiteer je bovendien van extra korting op de entree. Kijk voor alle informatie en voorwaarden op www.goedbezigbus.nl.

*De Goed bezig BUS Familiekaart is geldig voor 2 volwassenen + 3 kinderen (t/m 11 jaar). Of 1 volwassene + 4 kinderen (t/m 11 jaar). In de bussen van Arriva en Veolia Transport in Noord-Brabant. Het tarief is exclusief transactiekosten.

uitsluiten d online verkrijgb aar


GEMEENTE ETTEN-LEUR 18 JULI 2012

Gemeente Etten-Leur

Tweede Kamerverkiezingen

Extra openstelling voor afleggen ondersteuningsverklaringen

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ Email: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ Email: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afval informatienummer: 0900 2020217 (€0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

In de periode van 24 juli tot en met 31 juli 2012 moeten diverse politieke partijen zogeheten ondersteuningsverklaringen verzamelen. Omdat er in de zomerperiode geen reguliere avondopenstellingen zijn, zal op donderdag 26 juli van 18.00 tot 19.00 uur de publiekshal in het Stadskantoor, uitsluitend op afspraak, extra geopend zijn voor kiesgerechtigden die een ondersteuningsverklaring willen afleggen.

Uniek vierhandig beiaardconcert op 21 juli Op zaterdag 21 juli van 15.00 – 16.00 uur verzorgen Geert D’hollander en Liesbeth Janssens een uniek vierhandig concert op de beiaard in de gemeentetoren aan het Raadhuisplein. Onder de naam Hemony Duo treden beide Belgische muzikanten vaak op. Zij brengen samen de volgende muziekstukken ten gehore: 1. Sprankelende Barok Johann Sebastian Bach - Klavierconcerto nr 6 BWV 1057 Allegro-Largo-Allegro Gottlieb Muffat - Air and Hornpipe Georg Friedrich Händel - Voluntary on a flight of angels Louis Claude Daquin - Le Coucou (Rondeau) 2. Klassiek Intermezzo Ludwig Van Beethoven - Allegro für Laufwerk 3. Wereldpremière! Geert D’hollander - Uit Ludus Modalis II (Ten Carillon Studies for the Lower Degree): - Syncopes - Reflecting on Thoughts and Feelings - Rippling Water 4. Dansmuziek Johannes Brahms - Hongaarse dansen 1-5-7-11 Bela Bartok - Medley uit Mikroskosmos Darius Milhaud - Uit Scaramouche op 165b Brazileira

Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Europalaan Het college verklaart de bezwaren op het besluit om het vergunninghoudersparkeren in het laatste deel van de Europalaan op te heffen, ongegrond. De uitvoering van dit besluit was in verband met ontvangen bezwaren opgeschort. Om de parkeerhinder voor de betrokken bewoners te verminderen stelt het college een parkeerverbod in en brengt een aantal parkeervakken aan.

Ontvang nieuws in uw mailbox Bent u nog geen abonnee? Dan kunt u zich aanmelden voor de gratis emailnieuwsbrief van uw gemeente door op www.etten-leur.nl in de kolom ‘Contactinfo’ te klikken op ‘Ontvang nieuws in uw mailbox’. U komt dan in een gebruikersprofiel dat u nog niet kunt invullen. Dus klik op ‘Nieuwe gebruiker? Klik hier om te registreren.’ Vul vervolgens de velden in en klik op ‘Maak profiel’. U ontvangt daarna een activatielink in uw mailbox. Activeer de link. Nu u een gebruikersprofiel heeft kunt u opnieuw bij ‘Contactinfo’ gaan naar ‘Ontvang nieuws in uw mailbox’ en vul de velden ‘e-mailadres’ en ‘wachtwoord’ in en klik op ‘Log in’. U kunt zich abonneren op vier verschillende nieuwsbrieven (u kunt ze natuurlijk ook alle vier aanvinken). U kunt uw abonnement verwijderen door de opties uit te vinken. U kunt zich later altijd weer opnieuw abonneren.

Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij Ramon van Gils van de afdeling Publieks- en Wijkzaken, telefoon 0765024463. E-mailen kan ook: ramon.vangils@etten-leur.nl

Buurtbusverbinding Zundert-Etten-Leur Het college stemt in met de voorbereiding voor het opzetten van een buurtbusverbinding tussen Zundert en Etten-Leur. Aanleiding hiervoor is het ontbreken van een rechtstreekse openbaar vervoerverbinding tussen beide gemeenten waarvoor wel de behoefte bestaat. In een experimentjaar wordt bekeken of een dergelijke OVverbinding inderdaad in een structurele behoefte voorziet. De gemeenten financieren dit experimentjaar. Uitvoering ervan is wel afhankelijk van de medewerking van de provincie Noord-Brabant als openbaar vervoerautoriteit.

De naam Hemony Duo is gelinkt aan de 17de eeuws Hemony-beiaarden van Antwerpen en Gent. De Antwerpse is qua aantal historische klokken de grootste van België terwijl de Gentse de zwaarste beiaard is die Pieter Hemony ooit heeft gegoten. Geert D’hollander is in beide steden stadsbeiaardier. Liesbeth Janssens is adjuncts-stadsbeiaardier in Gent, waar elke eerste zondag van de maand een vierhandige concert wordt gegeven. Beiden hebben een conservatoriumopleiding achter de rug, behaalden hun beiaarddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen en werden meermaals bekroond op internationale wedstrijden. Geert D’hollander is tevens stadsbeiaardier in Lier en Sint-Niklaas, Liesbeth Janssens is stadsbeiaardier te Lommel. Ze zijn beiden actief in de Vlaamse Beiaardvereniging. Het Hemony Duo gaf vierhandige concerten op het Internationaal Beiaardfestival in Bok Tower Gardens Florida, het Internationaal Beiaardfestival in Springfield, Illinois, en in verscheidene concertreeksen in België, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, de Verenigde Staten en Rusland.

Parkeerverbod Sander op 12 en 25 augustus Op 12 augustus 2012 van 10.00 tot 16.00 uur en op 25 augustus 2012 van 10.00 tot 18.00 uur vindt respectievelijk de Paardenfok- en showdag en de Ponykeuring plaats op de locatie Sander 13 te Etten-Leur. Ten behoeve hiervan is gedurende voornoemde periodes een parkeerverbod ingesteld aan beide zijden van het Sander te

Etten-Leur, gedeelte Haansberg – Slagveld. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Subsidie Nieuwe Nobelaer periode 1 juli 2012- 1 juli 2014 Het college stemt in met subsidiebeschikking aan Stichting Nieuwe Nobelaer voor de periode van 1 juli 2012 - 1 juli 2014 overeenkomstig eerder gemaakte afspraken. Straatnaamgeving - Spoorzone Noord Het college stemt in met namen voor het gebied Spoorzone Noord. De nieuwbouw in de Spoorzone Noord gaat gepaard met de aanleg van nieuwe openbare ruimten. Nieuwe namen zijn Don Boscoplantsoen en Juvenaatlaan. Verder zijn de namen Don Boscolaan en Litouwenplein toegekend aan de uitbreiding van bestaande openbare ruimten. Beleidsplan Gemeentelijke Schuldhulpverlening Etten-Leur 2012-2015 Het college stemt in met het concept beleidsplan en legt dit concept beleidsplan voor advisering voor aan de clientenraad en de Wmo-adviesraad. De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze reden kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.


gemeente etten-leur 18 Juli 2012

Vergunning verleend voor hekwerk Kerkwerve 2 Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor het plaatsen van een hekwerk rondom het terrein van de Heilig Hartkerk aan de Kerkwerve 2 te Etten-Leur tot en met november 2012 (verzonden 12 juli).Tegen

dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Aanwijzing van een Dienst van Algemeen Economisch Belang

Opvoeden. Hoe doe ik dat op een positieve manier?

Bel

(076) - 504 01 59

Zit je ergens mee? CJG Etten-Leur kan je helpen!

www.cjgettenleur.nl

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur maken bekend dat zij hebben besloten om, in het kader van de toepassing van de Vrijstellingsbeschikking L 312/67 van de Europese Commissie, de volgende activiteiten als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) aan te merken: a. het aanbieden van activiteiten welke primair plaatsvinden, en naar algemeen maatschappelijk gebruik thuishoren, in een bibliotheek, een speel-o-theek, een kunstuitleen, alsmede het verhuren van ruimten voor (niet commercieel) sociaal cultureel gebruik evenals voor het gebruik als oefenruimten voor amateurgezelschappen, voor zover daarbij wordt voldaan aan de van gemeentewege opgelegde doelverplichting(en) en taakstelling(en) alsmede b. het aanbieden van theateractiviteiten, kunstzinnige en beeldende vorming evenals activiteiten welke primair plaats vinden in een muziekschool - daaronder begrepen dans- en theaterlessen - alsmede voorlichtingsactiviteiten voor de gemeente Etten-Leur voor

zover deze een component van algemeen nut in zich hebben en daarbij wordt voldaan aan de van gemeentewege opgelegde doelverplichting(en) en taakstelling(en). Het College heeft de uitvoering van de DAEB voor de periode 1 juli 2012 tot 1 juli 2014 opgedragen aan de stichting Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur en de stichting hiervoor een compensatie verleend in de vorm van een subsidie. De besluiten liggen vanaf 18 juli 2012 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het stadskantoor van de gemeente Etten-Leur, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. Tegen de besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de besluiten op de voorgeschreven wijze bekend zijn gemaakt, bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Etten-Leur, 18 juli 2012

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 4 juli 2012 tot en met 13 juli 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

4 juli 2012 5 juli 2012 9 juli 2012 9 juli 2012 9 juli 2012 9 juli 2012 10 juli 2012 9 juli 2012

2012OG0332-01 2012OG0336-01 2012OG0333-01 2012OG0334-01 2012OG0335-01 2012OG0337-01 2012OG0340-01 2012OG0339-01

het het het het het het het het

Florijnstraat 3 Stationsstraat 19 Korte Brugstraat 36 Lambertusstraat 3 Spoorlaan 106 Laurierhof 35 Kerkwerve 2 Brandseweg 48

4879 4872 4871 4872 4872 4871 4873 4871

oprichten van een bedrijfsverzamelgebouw vervangen van kozijnen renoveren van een dak wijzigen van diverse ruimtes ten behoeve van de scouting kappen van één lindeboom inpandig wijzigen van de woning oprichten van een tijdelijke mast plaatsen van een dakopbouw

AH TA XS XA XS VM CJ CH

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 9 juli 2012 tot en met 13 juli 2012 de volgende omgevingsvergunning(en), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

12 juli 2012 11 juli 2012

2012OG0264-01 2012OG0283-01

het plaatsen van een erfafscheiding het huisvesten van seizoensarbeiders in een bestaande schuur behorende bij de bedrijfswoning

Houtduif 62 Bankenstraat 21A

4872 MH 4874 ND

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvraag om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

17 mei 2012

2012OG0228-01

het slopen van een draagmuur ten behoeve van het creëren van extra ruimte in een restaurant

Stationsstraat 5

4872 TA

Etten-Leur, 18 juli 2012

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l In Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom

Sven Hammond Soul op Palm Parkies

Agenda PalmParkies Vrouwenhof Roosendaal woensdag 18 juli PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 19 juli Sparrow Falls Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 19 juli 22.00u Wolf Pack Time Out Roosendaal zaterdag 21 juli 22.30u Nevada Drive Mezz Breda zondag 22 juli 20.00u Blommenkindersfestival Vrouwenhof Roosendaal zondag 22 juli 14.00u PalmParkies Valkenbergpark Breda dinsdag 24 juli PalmParkies Vrouwenhof Roosendaal woensdag 25 juli PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 26 juli Little Trouble Kids Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 26 juli 22.00u Sven Hammond Soul.

Sven Figee is erg blij binnenkort op Palm Parkies te staan. Hij hoopt met het optreden onder andere meer voet aan de grond te krijgen in België. Eerder stond de artiest onder andere op Paaspop, in het Geldredome met Anouk én op North Sea Jazz. Door Robby van der Zande Het interview met Sven vindt plaats op één dag voor het optreden op North Sea Jazz. “We hebben er twee jaar geleden al gestaan” , vertelt Sven: “Heel eervol, een van de gaafste festivals waar we gestaan hebben.” Nu staat de groep op een groter podium, in de Congo tent. Dat verschil typeert de groei van de band.

Sven herinnert zich nog goed het eerste album. “Dat heb ik houtje, touwtje gedistribueerd” , vervolgt hij. Inmiddels wordt dat veel professioneler aangepakt en heeft de groep de nodige aanhang verkregen. Nico Dijkshoorn is fan van de groep, maakte onder andere een voorwoord en gedicht voor de band. Bovendien nam hij de hoofdrol op zich door al hoepelend in een clip te spelen. Dijkshoorn is niet de enige BN’er die van de groep fan is. Giel Beelen programmeerde Sven Hammond Soul op zijn eerste jazzcompilatie en ook op het tweede album valt de groep straks terug te vinden. Voor een optreden bij

DWDD benaderde Sven zelf het bekende TV programma. “Mathijs is fan van de Hammond”, concludeert hij. Wat betreft de waarde van het TV optreden in de bekende show is Sven duidelijk: “Het heeft enorme promotionele waarde.” Of het een beter podium is dan North Sea Jazz, één van de best beste jazzfestivals ter wereld, blijft het een lastige keuze. “North Sea Jazz heeft enorm veel publiek” , weet de artiest: “DWDD is qua bereik breder. Eigenlijk is het allebei belangrijk. North Sea Jazz levert weer veel media aandacht op. Het is een wisselwerking.” Uiteindelijk draait het volgens de frontman

om één ding: “Zieltjes winnen voor je club, het (muzikale) evangelie voortbrengen.” Wat dat betreft heeft de groep geen klagen. “Als klein jongentje was ik met mijn vader bij North Sea Jazz. Het was altijd mijn fantasie daar te staan.” Die wens is nu dus dubbel uitgekomen, maar daar is hard voor gewerkt. Als artiest is Sven verantwoordelijk voor zijn eigen band en dat is toch iets geheel anders dan op een regulier optreden als (sessie)muzikant staan. “Op zich is spelen met je eigen band heel anders dan meespelen met een artiest. Nu heb je alle verantwoordelijkheden. Wat voorheen leuk was, is nu span-

terwijl achter me de songteksten werden geprojecteerd. De mensen keken letterlijk over me heen. Dat was een heerlijk gevoel!” Jan: “Ik herken dat wel. Je staat echt in je blote kont op het podium, Bij mij helpt het als ik een zonnebril draag. Dan kan het publiek niet in mijn ogen kijken.” Kaz: “Ik doe altijd mijn ogen dicht tijdens een optreden. Helpt ook.” Zowel Jan als Kaz zijn druk bezig met nieuwe dingen. Jan: “Ik ga zelf een live cd opnemen met eigen apparatuur. Met alleen zang, gitaar en het publiek. Op de cd komen nummers die me iets doen, songs die me zijn bijgebleven. Tijdens het optreden worden de teksten achter me geprojecteerd. Teksten zijn belangrijk. Daar mee verwerk je het leven.” Jan vertelt dat hij nog 150 liedjes, al dan niet af, heeft liggen. “Ik wil eind van dit jaar een cd klaar hebben met daarop tussen de 10 á 15 nummers. Het worden waarschijnlijk luisterliedjes.” Wat vinden Jan en Kaz van de ‘muziek van nu’? Kaz: “Ik volg veel soorten muziek, maar absorbeer minder dan toen ik jong was. Tijdens North Sea Jazz zag ik Esperanza Spalding optreden. Echt fantastisch. Dan denk ik bij mezelf er is nog een hoop binding met waar wij vandaan komen. Ik heb echter niets met ‘DJ’s’. Die elektronische hoempa begrijp ik niet. Het is in wezen marsmuziek. Daar kan ik geen klik mee krijgen.” Jan: “Hier kun je spreken van een generatiekloof. Alle muzieksoorten hebben bestaansrecht. Je kan niet zeggen ‘Ik lust geen bloemkool als je het nooit geproefd hebt’. Kaz Lux en Jan de Bruijn zijn op 22 juli te zien tijdens het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Meer info: Blommenkinders.nl

Kaz & Jan al 25 jaar samen ‘on the road’.

nend. Ik kan nu dan ook écht zenuwachtig zijn voor een optreden.” De groep is veel live te zien, zoals op Palm Parkies: 24 juli Breda, 25 juli Roosendaal en 26 juli Bergen op Zoom. Meer info: svenhammondsoul.nl of parkies.net.

Nu Online Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Jan de Bruyn en Kaz Lux

‘Meestal lachen we wel!’ Ze treden geregeld met elkaar op. Kaz Lux uit Oosterhout. Bekend geworden als frontman van Brainbox en in 2000 uitgeroepen tot beste Nederlandse zanger van de twintigste eeuw. En Jan de Bruijn uit Zundert. Al decennialang een hele grote naam op de West-Brabantse podia. Al weer zo’n 25 jaar terug hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet in ‘Het Kaffee’ in Rijsbergen. Jan: “Het klikte meteen tussen ons. We komen uit dezelfde hoek van het land. Echt samen spelen deden we wat later. Ook dicht bij huis. In de Zundertse ‘In De Wandelgangen’. We treden sindsdien relatief frequent met elkaar op. Al improviserend spelen we dingen die we leuk vinden”. Kaz: “Jan fietst er tijdens optredens lekker doorheen met zijn gitaar. We vullen elkaar goed aan. Als we naar elkaar lachen zit het goed. Meestal lachen we wel…” Jan: “Het klikt niet alleen muzikaal tussen ons. We mogen elkaar vrienden noemen. Ja toch Kaz?” Kaz: “Absoluut. Ik keek onlangs naar een programma waar Ivo Niehe Rafael van der Vaart interviewde. Rafael kwam met een mooie uitspraak, ‘Voor vriendschap hoef je geen moeite te doen’. Mooi toch? En dat voor een voetballer!” Jan: “De voetballers zijn niet meer zo lomp als vroeger.” Jan en Kaz treden op 22 juli op tijdens het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Daarom de vraag wat hun herinneringen zijn aan het magische jaar 1967, het jaar van de ‘summer of love’. Kaz: “De sixties waren behoorlijke ‘hype’. Deze jaren hebben bijgedragen aan het groeien van mijn muzikaal gevoel. Met mijn eerste optreden verdiende ik vijftig gulden. Heb ik meteen

geïnvesteerd in elpees. Ik volgde een aantal stromingen. Natuurlijk Hendrix en The Beatles. Pas tijdens de opnamen van mijn elpee ‘I’m The Worst Partner I Know’ in 1973 had ik het gevoel dat alles bij elkaar kwam.” Jan: “Ik ben van 1958, ben tien jaar jonger dan Kaz. Tijdens de summer of love was ik misdienaar. Kan er niet meer van maken. Thuis maakten we samen veel muziek. Vond vroeger bijna alles wat ik hoorde mooi. Ik zapte en zap nog steeds door de muziek. Ik zap zelfs door het leven. Daar voel ik me het beste bij. Ik vind Elvis Presley prima. Maar ook Bobby Prins. Die man is bezield bezig. Ik geloof in dat wat hij doet”. Kaz vult Jan aan. “Als je van country houdt dan hou je ook van dat soort dingen. Eddy Wally bijvoorbeeld.” Kaz: “Jan en ik zijn aan het repeteren voor ons optreden in Roosendaal. We gebruiken een lijst met nummers uit de jaren vijftig en zestig. Liefst muziek met zo weinig mogelijk akkoorden. We moeten niet teveel hoeven nadenken tijdens het spelen”. Jan: “Er moet rek in zitten. Als het te moeilijk wordt dan gaat het ten koste van de spontaniteit.” Is er nog sprake van spanning voor een optreden? Kaz: “Ik ben op de dag van een optreden ’s morgensvroeg al gespannen. Allerlei doemscenario’s spelen zich dan in mijn hoofd af. Naarmate de dag vordert wordt het minder. Eenmaal op het podium is het o.k.” Jan voelt die spanning ook nog steeds. “Ik vind dat heerlijk. Dat hoort er gewoon bij.” Kaz: “Zingen kost veel energie. Op het podium moet de broek uit en wil je alles geven. Mensen staan me aan te kijken als ik optreed. Dat went nooit. Pas speelde ik op een podium

w w w . We s t - P oin t. n l - In fo @ Wes t- Point.nl - www.West- Point.nl - Inf o@ We st - Po int . nl - w w w .W e st - Po int . nl PAGINA 16


EXPERT RUIMT OP! M E E N E ME ! N E Z J I R P

Op alle winkelmodellen

extra korting!

499.-

A

469.-

299.-

333.-

A +

549.-

399.-

400

HZ

3D

SMART

A

1599.-

1199.-

LED-TV KDL46HX820. • Opnemen via USB • Sony Internet TV • Bel gratis via Skype

600

HZ

3D

A

666.-

A ++

KOEL-/VRIESCOMBINATIE KGV33NW20.

WASMACHINE AWO5476.

LED-TV UE40EH5000.

LED-TV 32PFL9606.

• 195 liter netto koelen • 94 liter netto vriezen • Glazen legplateaus

• 1400 toeren • 6 kg vulgewicht • 23 uur startuitstel

• 2x HDMI en USB • Media spelen via USB • Kristalheldere beelden

• Geïntegreerde WiFi • Ambilight Spectra 3 voor maximale beleving

Etten-Leur Winkelcentrum 25, (076) 5020672

Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zaterdag 21 juli 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

Etten-Leurse Bode - 264x200mm h - Full Colour - week 29

(advertorial)

SPECSAVERS DRAAGT ZORG VOOR MEER DAN ALLEEN BRILLEN PrOfessiOneel OOg- en hOOrOnderzOek Bij Specsavers kunt u niet alleen terecht voor een grote collectie moderne monturen, de winkel biedt ook oog- en hoorzorg van de hoogste kwaliteit. Klanten zijn van harte welkom om langs te komen voor een professionele oogmeting. Deze oogmeting wordt altijd gedaan door een opticien met minimaal een driejarige overheidserkende opleiding. Ook uw gehoor kunt u toevertrouwen aan iemand met verstand van zaken. Alle audiciens van Specsavers zijn volledig gediplomeerd. Bij Specsavers kunnen klanten altijd gratis een vrijblijvende, uitgebreide hoortest laten uitvoeren. gratis netvliesCheCk Als aanvulling op het oogonderzoek biedt Specsavers een nieuwe service: de preventieve NetvliesCheck. Specsavers biedt deze controle als eerste optiek-

Jasper Bakx (Opticien) Specsavers Etten-Leur

keten gratis aan, aan mensen boven de 45 jaar. De NetvliesCheck is een preventieve controle van de gezondheid van de ogen. Met deze service kunnen mogelijke netvliesafwijkingen, die kunnen wijzen op onder andere hoge oogdruk, netvliesslijtage of diabetische retinopathie (complicaties van suikerziekte), vroegtijdig worden gesignaleerd. deClaratie BiJ uw zOrgverzekeraar Wij hebben samenwerkingen met bijna alle zorgverzekeraars. Naast de extra kortingen die wij voor u met uw zorgverzekeraar hebben afgesproken, declareren wij voor u. Dat scheelt administratieve rompslomp met het opsturen van bonnetjes! Op onze website www.specsavers.nl kunt u snel bekijken hoeveel uw zorgvoordeel bedraagt!

Jasper Bakx: “Het mooie van Specsavers vind ik dat professionaliteit en de gezondheid van de ogen en oren centraal staat. Zo hebben we de modernste apparatuur op het gebied van oog- en hooronderzoek. Met deze apparatuur kunnen heel precies én snel oogmetingen en gehoormetingen worden verricht. Ook mijn team wordt regelmatig geschoold op gebied van service, kwaliteit en product, zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.” Jasper Bakx is er trots op dat Specsavers ook de NetvliesCheck

aanbiedt: “Deze professionele oogservice is nu voor iedereen boven de 45 binnen handbereik. Bij een oogarts of ziekenhuis moet vaak een afspraak worden gemaakt en zijn er geregeld wachttijden. Bij ons kun je binnenlopen wanneer het jou uitkomt. Door regelmatig een NetvliesCheck te doen, kunnen mensen de vinger aan de pols houden. Want hoe sneller je een bepaalde aandoening ontdekt, hoe groter de kans dat deze te verhelpen is.”

uw sPeCsavers-winkel in de Buurt! specsavers etten-leur Hof van den Houte 156 (tegenover HEMA) 076 501 4409

999.-


HEijbLoM HEEft ‘t in Huis Lepelaar 34, Etten-Leur In parkplan Oostpoort op hoeklocatie gelegen helft van 2 o.e. kapwoning met garage en mooi aangelegde tuin op ca. 200 m2 eigen grond. Indeling o.a.: begane grond met tegelvloer en vloerverwarming: entree/hal met betegeld toilet, L-vormige woonkamer met openslaande tuindeuren, open keuken met hoekopgestelde keuken incl. inbouwapparatuur, 1e verd.: overloop, 2 (voorheen 3) slaapkamers, complete badkamer met ligbad, douchecabine, 2e toilet en wastafelmeubel, 2e verd.: vaste trap, voorzolder met HR-combiketel (2009), aansluiting wasmachine/droger en bergruimte, 4e royale slaapkamer met bergruimte en groot dakraam. Een prima onderhouden woonhuis gelegen in een rustige, fijne woonomgeving. Prijs: € 325.000,- k.k.

Voor al uw klussen o.a. stucwerk schilderwerk en behangen Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049 Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Wespen

bestrijding en andere plaagdieren 7 dagen per week

06-54398577

Markt 17, Etten-Leur

076 504 15 00 www.heijblommakelaardij.nl

Pallets

Te koop gevraagd Allevoor soorten Uw aankoop makelaar Geen aankoop, dan ook uw geen– nieuwe kosten. Zevenbergen Moerdijk. droomhuis. ook kapot www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk oor 06-51549157 v r a la Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923 ake m Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw uwnieuwe nieuwe droomhuis. droomhuis.

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

Special paintS tel.: 076 - 5016833

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

DAGTOCHTEN - ZOMER - DAGTOCHTEN

p . Minimaal 100 stuks. aankoo droomhu–isMoerdijk. Uw Zevenbergen we u ie n uw www.barel.nl dijk. – Moer n e g r e nb 0168 ZeveBel: arel.n-l 323923 www.b 323923 68 Bel: 01

DANSEN

Iedere Zaterdag

ZAAL KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open 19.30 uur Start 20.15 uur Gelegen naast de RK Kerk, Koutershof 4 Alle ballroom, latin en zuid-amerikaanse dansen wij !!!

FLORIADE

€ 39,50

FINISH TOUR DE FRANCE 22 juli

€ 45,00

OLYMPISCHE DAGTOCHT 28 en 1 aug

MADURODAM 4 aug

€ 29,50

BLOEMENTAPIJT BRUSSEL 16 en 18 aug MOSSELDAG YERSEKE 18 aug 50 PLUS BEURS UTRECHT 11, 13 en 14 sep

€ 22,50

10 en 19 aug, 5 en 23 sep

Vervoer naar de finish in Parijs

Wegwedstrijden wielrennen

Kom uw geleerde danspassen van uw eigen dansschool bij ons oefenen. Allemaal met een danspartner. Entree € 3,00 tel: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

89,00

Incl entree en vrij bezoek Scheveningen

€ 15,00

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

€ 25,00

Incl entree

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

www.brabantexpres.nl

All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397

Bussen te huur v.a. € 48,- p/dag

www.QualityCarRent.nl 076-5022267 / 06-53561726

- Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten! Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl


uitgaan

en r vering Bij rese rsonen! pe vanaf 6 ering van nd o z it u de Met r duren u de 2-u t! r a rondva

Reserveer nu één van onze dagtochten en ontvang 20% korting! Dagtocht met bezoek aan het Biesbosch Museum

Rien Poortvliet Museum op eiland Tiengemeten

Dagtocht met bezoek aan Slot Loevestein

Uitwaaien en zwaaien De boot vertrekt om 10.00 uur vanuit Lage Zwaluwe. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak. U vaart via een mooie route naar Rotterdam. Om 12.00 uur wordt de scheepslunch geserveerd. Na de scheepslunch om 13.00 uur arriveert u in Rotterdam alwaar u SS Rotterdam bezoekt. Wij hebben de ‘Uitwaaien en Zwaaien Tour’ voor u gereserveerd. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding. Rond 15:00 uur wordt de vaartocht weer vervolgd, om 17.30 uur arriveren we weer in Lage Zwaluwe.

Dagje uit voor het hele gezin Gezellig uitstapje voor familie en of gezin! Om 10.15 uur wordt u aan boord verwacht, waar u kunt genieten van 2 kopjes koffie met gebak. We varen door Nationaal Park de Biesbosch, tijdens de tocht wordt er voor een heerlijke scheepslunch gezorgd! Omstreeks 13.00 uur arriveren we bij het Biesbosch Museum in Werkendam, midden in de prachtige natuur. U kunt hier ook heerlijk wandelen (2 km). Omstreeks 14.00 uur zullen we weer richting Drimmelen varen, waar we rond 16.00 uur afmeren.

Hele dag onbeperkt genieten Genieten van Nationaal Park de Biesbosch en het Rien Poortvliet Museum. Inschepen om 09.45 uur. U wordt ontvangen met een kop heerlijke koffie en appeltaart. Via de Biesbosch en het Hollands Diep zetten we koers richting het Eiland Tiengemeten. Na de lunch omstreeks 13.00 uur aankomst op het eiland. U kunt een bezoek brengen aan het Rien Poortvliet Museum, informatiecentrum, landbouwmuseum of een heerlijke wandeling maken op dit unieke eiland. Rond 17.30 uur zijn we weer in Drimmelen terug.

Middeleeuws Slot bezoeken Een 7,5 uur durende boottocht met tussenstop voor een bezoek aan het middeleeuwse Slot Loevestein. Zeker een dagje uit waarop u met veel plezier zult terugkijken. Slot Loevestein is geopend en u kunt op eigen gelegenheid rondlopen. Op 2 plaatsen worden verhalen verteld waar u vrijblijvend naar kunt luisteren. Uiteraard wordt alles verteld over Hugo de Groot en z’n bekende boekenkist. Om 09.45 uur wordt u aan boord van een van onze partyschepen verwacht. De koffie met appeltaart staat klaar. De scheepslunch kunt u verwachten rond het middaguur.

Wereldhaven Rotterdam De beste indruk van het Rotterdams havengebied ervaart u natuurlijk het beste vanaf het water. Aan boord van een van de Zilvermeeuw schepen. Om 09.15 uur stapt u in Drimmelen aan boord van de Zilvermeeuw voor een vaart naar Rotterdam. Om 09.30 uur worden de trossen losgegooid en begint een echte reis over het water, terwijl u geniet van koffie met appeltaart. Deze dagtocht gaat dwars door de Biesbosch richting Rotterdam via Merwede Noord en Nieuwe Maas. Om plm. 12.30 uur wordt een uitgebreide lunch in buffetvorm geserveerd, en ‘s middags een klein snackje. Na een afwisselende terugvaart wordt om plm. 18.00 uur in de thuishaven Drimmelen afgemeerd.

Dinsdag: 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus

Woensdag: 25 juli, 8 en 22 augustus

Dinsdag: 24 juli, 7 en 21 augustus

Woensdag: 18 juli, 1 en 15 augustus

Zaterdag: 14, 21 en 28 juli, 4, 11 en 18 augustus Dinsdag: 4 september.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

q 49,50

n 33,25

q 37,75

n 24,75

q 45,00

n 26,25

q 45,00

n 26,25

q 40,00

n 27,25

Zilvermeeuw Rondvaarten

Of maakt u liever een 2-uur durende rondvaart in Drimmelen? Vanaf Drimmelen vertrekken bijna dagelijks, van Pasen t/m herfstvakantie onze rondvaarten. Tijdens de vaart kunt u een drankje nemen aan de bar en vertelt de schipper over hetgeen u onderweg te zien krijgt. Prijzen bedragen: Volwassenen m 9,50 Kinderen 3 t/m 11 jaar m 6,50 Voor onze actuele afvaarttijden kunt u terecht op www.zilvermeeuw.nl

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw bv • Biesboschweg 2 • 4924 BB • Drimmelen T 0162 – 68 26 09 • F 0162 – 68 69 25 • info@zilvermeeuw.nl • www.zilvermeeuw.nl

Tegen inlevering van deze bon:

1 hoofdgerecht (door u gekozen) goedkoopste

ArgeNTIjNS grILL reSTAurANT

#

LOS LATINOS

graTis per tafel

gerecht

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

#

Aktie geldig 1 juli t/m 31 aug., alleen op maandag t/m vrijdag

2 voor 1

Dagtocht door de Wereldhaven Rotterdam

Vermelde prijzen per persoon

Dagtocht met bezoek aan SS Rotterdam

Actie:

Ons 4 gangen surprise menu van E 25,00 dat wij doordeweeks serveren is zo’n groot succes dat wij u dit menu de gehele zomervakantie elke dag willen aanbieden: Elke dag, dus ook in het weekend, tot en met 12 augustus a.s.: 4 gangen surprise menu voor E 25,00 Laat u door Sprankeling verrassen!! Vele gasten gingen u al voor. Reserveren gewenst.

7 dagen per week geopend!

www.loslatinos.nl

nieuwe Markt 75d, roosendaal, T. 0165-540405

Restaurant Feesterij Sprankeling John van Halteren en Ninet Heidema Bisschopsmolenstraat 34, Etten-Leur, tel. 076-8893232 www.sprankeling.net, info@sprankeling.net

DinsDag

Onbeperkt Spare-ribs

woensDag

cafe - feesterij ‘t trefpunt

Gekruide kip-pakketjes in bladerdeeg

DonDerDag

€ 10,95 p.p.

Tilapiafilet met een dragonsaus

vrijDag Biefstuk

€ 10,95 p.p. € 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

€ 13,95 p.p.

DANSEN

www.feesterijtrefpunt.nl

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Asian Cuisine voor fijnproevers

VOOR SINGLES & PAREN:

DANSEN

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

** NIEUW **

ZATERDAG 21 JULI VOOR SINGLESte&RIJSBERGEN PAREN: HARMONIEZAAL Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank ZATERDAG juli Zaal open 19.30 uur 21 start 20.30 uur

Harmoniezaal te Rijsbergen EDDY SMETS MET LETTY LANKA Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

Eddy SmEtS mEt lEtty lanka

Inlichtingen: 06 22 41 43 07 ALLROUND MET

ALLROuNd LIVE LIVE PARty PARTY BANd BAND

Afmeting ongeveer 74 x 70 mm

mEt GOEdE dANS DANS MUZIEK muZIEk GOEDE

Geniet & beleef de onbeperkte proeverij van onze delicate gerechten maandag en woensdag E 25,50 p.p. donderdag t/m zondag E 26,50 p.p. Lunch E 17,95 p.p.

Tijdens de bouwvak koffie of thee met appelgebak GRATIS Dinsdag gesloten (m.u.v. feestdagen) Volg ons ook via twitter en facebook Markt 34 • 4875 CE Etten-Leur • 076-5015076 www.meidelicious.nl Eigen parkeergelegenheid


sport

Ondanks hevige regenval

Prachtige paardensport in Etten-Leur

PSV Concordia Florebit ETTEN-LEUR - Uitslagen van wedstrijden. Ilse van Dongen wist met haar paard Winnetou een 7e plaats te behalen in Halsteren en een 11e prijs in Hulten, dit in de klasse B springen. Caroline Monden werd in Prinsenbeek 4e in de klasse B dressuur, en Loes Vriends werd tijdens deze wedstrijd 2e in de L2 met Nova Rota’s Cascade. Voor Roos Dyson was het vanwege een flinke knieblessure 8 maanden geleden dat ze aan de start was verschenen, toen ze in Prinsenbeek ZZ Licht startte. Gelukkig waren zij en haar paard Romy het niet verleerd en ze namen tijdens hun rentree een 4e prijs mee naar huis. Ook succes voor de SGW ruiters van onze club: Sylvia Pertijs wist met Allure een 3e plaats te halen in Vrouwenpolder, Patricia Nouws werd na een supermooi gereden wedstrijd 1e in Vlietland in de klasse L, en Anouk Smulders was het eerste weekend van juli naar het Zuid-Belgische, heuvelachtige Arville afgereisd en nam een 3e plaats mee naar huis. Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch. Dit is altijd een speciaal evenement vanwege het grote strodorp, de vele shows en attracties, optredens van zangers en het

De weersomstandigheden waren op zaterdag nog goed maar op zondag extreem slecht, voor het springparcours op de geweldige all-weather bodem van Hoeve de Grient was dat geen probleem, voor de dressuur op de grasbodem was het erg zwaar voor de paarden en de ruiters. Na een goede voorbereiding van het bestuur en veel van de leden lagen de terreinen er perfect bij, de startlijsten waren vol en het zag er naar uit dat het geweldig evenement zou worden. Sportief gezien werd het ook een geweldig evenement met spannende barrages en geweldig mooie winnaars ritten. Jammer genoeg stond daar tegenover dat alle vrachtauto’s het parkeerterrein op en af getrokken moesten worden door Jos Monden en Jarno Romme. Dressuur Op zaterdag waren de dressuurbanen nog perfect, in de Subli-cup wedstrijd voor jonge paarden gingen de overwinningen naar Marloes Maan uit Willemstad met haar 4-jarige Novisell’s Desteny, naar Niels Bax uit Weert met de 5-jarige Hubinstein en naar Nathalie Smeets uit Houten met haar 6-jarige hengst Bobo. Hans van Bedaf, de plaatselijke favoriet in deze klasse, pakte net naast de prijzen met zijn paard Heesterbos Britty.

Op zondag lieten de dressuurruiters zien dat paardrijden geen sport voor watjes is, door de hevige regenval in de nacht en de ochtend waren de dressuurbanen erg zwaar geworden, het was dan ook een hele kunst om de paarden in balans te houden en netjes voor te stellen voor de jury. Desondanks vond de jury dat er nog goed gereden werd, ze prezen het rijkunstig niveau van de ruiters. In de klasse Z2 was Dominique van der Horst ook dit jaar weer de grote winnares van de felbegeerde ‘Weekblad De Bode wisselbeker’. Vorig jaar won ze ‘de beker met de grote oren’ ook al met haar paard Pavidoff, dit jaar kreeg ze de meeste punten van de kritische jury met haar paard Wolfshoeve’s Bones. Dit is natuurlijk een fantastische prestatie! De klasse Z1 was een prooi voor de leerlingen van Hans van Bedaf, met overwinningen van Anja van Eekelen uit Oudenbosch en Anouk de Lint uit klundert, bovendien was er ook nog een mooie derde plaats voor plaatselijke favoriet Vicky van Aert met haar Victory’s Antarius. De overige plaatselijke favorieten reden in de klasse B en L1 vooraan mee voor de prijzen, de amazones Manon Leppens, Patricia Nouws en Mandy Pertijs gingen hier met de mooie prijzen aan de haal. De kür op muziek was een nek aan nek race tussen Marcel van Leeuwen uit Stramproy en Anouk de Lint, Marcel kreeg echter van de jury een half procent meer dan Anouk, ze reden beide een hele mooie kür waarbij de paarden echt voorgesteld werden als ‘happy athlete’.

vol. Op zaterdag werd de wedstrijd gestart met de klasse B, hierin komen de jonge onervaren paarden en/of jonge onervaren ruiters aan de start, in deze klasse worden de ruiters beoordeeld op rijstijl. In de overige klassen rijden de ruiters die foutloos door het parcours komen een barrage op tijd, dat betekend dat de ruiter met de minste springfouten en de snelste tijd, de winnaar van de rubriek is. In de klasse M werd in een finale van de tien besten van de twee M-rubrieken gestreden om een ‘’zo goed als nieuwe’’ rode Fort Fiësta (1990). Deze finale werd direct op tijd verreden zodat de ruiters meteen op het scherpst van de snede moesten rijden. De ruiters werden extra aangemoedigd door speaker Cees Bartels en na een prachtige strijd werd de Poolse ruiter uit Made, Michal Wawrzkiewicz gehuldigd als winnaar. Tijdens de ereronde met zijn zojuist gewonnen auto liet hij zien dat hij ook hiermee snelheid kon maken, met een lach van oor tot oor reed hij trots claxonerend door de piste. Bij de Z ruiters was Michel Sonneveld de grote winnaar, met zijn Millstream’s Zodoctro stond hij net voor Olympische ruiter Morten Djupvik uit Denemarken. In de hoogste klasse, de klasse ZZ, was de jonge Chaamse ruiter Zoi Snels de grote winnaar. De stalruiter van Jack Neefs was in de zinderende barrage de snelste foutloze combinatie met zijn 11-jarige paard Tangelo van de Zuuthoeve. Hiermee werd hij de winnaar van de prachtige ‘Witlox VCS - wisselbeker’.

Springen Het programma van het springen zat bom-

Al met al kunnen we weer terugkijken op een fantastisch paardensport weekend!

Open Bruba dubbel tennistoernooi ETTEN-LEUR - Het Open Bruba Dubbel Tennistoernooi gaat van start van 20 t/m 26 augustus bij TC de Vijfhuizen en het voor weekend start op 18 en 19 augustus. In de afgelopen jaren is dit tennistoernooi in de regio flink gegroeid mede ook door de gezelligheid en het sportieve karakter hiervan. Elk jaar opnieuw is het toernooi praktisch vol en dat wil wel het een en ander zeggen. Het 22e Open Bruba Dubbel Tennistoernooi belooft wederom een druk gebeuren te worden en daarom heeft de toernooicommissie al laten weten hieraan extra aandacht aan te besteden door met name

ook weer een perfecte organisatie van dit toernooi neer te zetten. De tennisliefhebbers komen uit alle windstreken naar dit toernooi om mee te kunnen spelen. Vooruitlopend op het komende toernooi kan al worden gezegd dat de bekende feestavond op vrijdag 24 augustus DJ Jozz en zanger Anton van Ginneken hun opwachting zullen maken en zich van hun beste kant zullen laten zien en vooral horen met hun live optreden. Gedurende de gehele week zal er weer zoals vanouds goed gezorgd worden voor de inwendige mens. Men zal per saldo niets te kort komen, aldus de toernooicommissie. Bovendien staan de baren keukenmensen hiervoor garant. Er zal worden gespeeld in diverse speel-

Inmiddels zijn ook de dressuurafvaardigingen naar de Brabantse Kampioenschappen bekend. Deze worden op 18 en 19 augustus gehouden in Chaam. Van onze club zijn de volgende combinaties afgevaardigd: Klasse B: Patricia Nouws met Breezer TC en Vicky van Aert met Barracuda, klasse L1 Kyara Pellis met Max en Annemieke van de Merwe met Sakari, klasse L2 Loes Vriends met Nova Rota’s Cascada, klasse M1 Fanny Jongenelen met All Star B en in de klasse ZZ Licht Hans van Bedaf met Winville. Al met al is onze club weer goed vertegenwoordigd, wij wensen de afgevaardigden veel succes met de voorbereidingen.

Zomerbridge Sans Atout

Springruiter Nick Bastiaanssen in actie tijdens Concours Hippique Etten-Leur.

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend organiseerde Paardensport vereniging Concordia Florebit haar jaarlijks concours Hippique aan de Hoevenseweg in Etten-Leur. Op de terreinen van Dhr. Rinus Blom was weer prachtige paardensport te zien in de disciplines springen en dressuur.

grote en gezellige wedstrijdterrein. Vanuit Oudenbosch werden de volgende prijzen mee naar huis genomen door onze leden: In de klasse L1 een 3e en een 6e plaats voor Kyara Pellis met haar haflinger Max. Voor Loes Vriends een 4e en een 2e prijs in het L2 met Nova Rota’s Cascada. In de Subli Cup wist Hans van Bedaf bij de 6-jarigen de rubriek te winnen met Heesterbos Britty. Bovendien werd hij in het ZZ Licht 4e en 5e met Winville, waarmee hij de week ervoor in Grave ook al de 3e plaats had weten te bemachtigen.

sterkten, namelijk van categorie 3 t/m 8, te weten dames- en heren dubbels en de gemengd dubbels. De finales staan gepland op zondag 26 augustus en het is te hopen dat de weergoden zullen meewerken tijdens de toernooiweek. Dit is evenzeer een belangrijke factor in het geheel. Heeft u interesse om mee te doen aan dit toernooi dan kan dit door u aan te melden bij inschrijving via de website van TC de Vijfhuizen www.devijfhuizen.nl of via de toernooiklapper van KNLTB. De inschrijvingsdatum sluit op 7 augustus. De toernooicommissie heet u van harte welkom op het tennispark van TC de Vijfhuizen, gelegen aan de Vijfhuizenweg 16 te Etten-Leur. PAGINA 20

Uitslag zevende avond

A-lijn: 1. J. Huijbrechts-H. Steens 60.00%; 2. F. v.d. Blink-S. Wartina 59.58%; 3. L. v. Riel-J. v. Haperen 57.08%. B-lijn: 1. N. Zonligt-N. v. Oirschot 62.50%; 2. J. Gielen-M. Vugts 61.25%; 3. M. Beersma-K. Roorda 57.50%.

C-lijn: 1. N. en R. Spaans 64.58%; 2. M. en J. v. Nistelrooij 63.33%; 3. G. Toebak-K. Broos 62.50% D-lijn: 1. N. en P. Stoof 70.00%; 2. R. Smith-J. Dekkers 63.75%. E-lijn: 1. N. Schager-G. Mangnus 63.75%; 2. C. Janssen-C. Wezenbeek 62.50%; 3. J. Martens-J. v. Vlimmeren 58.75%.

Olympische Zomerspelen, Paralympische Spelen, Special Olympics

Alles op een rijtje ETTEN-LEUR - Nadat het sportgala via de website, www.sportgala-ettenleur. nl, al onderwaterhockey en ijssleehockey presenteerde, is het nu de beurt aan alles wat de erenaam ‘Olympisch’ mag dragen. Het kan niemand ontgaan: van 27 juli tot en met 12 augustus staat Londen in het teken van de Olympische Zomerspelen. Kort daarna vinden (eveneens in Londen) de Paralympisch Spelen plaats (29 augustus-9 september). En om het rijtje helemaal compleet te maken is er ook een item gemaakt over de Special Olympics World Games. Alles bij elkaar zeker een reden om de website te bezoeken. www.sportgala-ettenleur.nl

Lustrum 45 plus tennistoernooi

TC de Vijfhuizen ETTEN-LEUR - Van 2 t/m 8 juli werd het 45 plus dubbel tennistoernooi gespeeld. Ook in het voorweekend werd er al gespeeld (1 juli). De belangstelling was groot, gelet op het aantal inschrijvingen. Voor het eerst werd leeftijdscategorie 60 plus toegevoegd. Het aantal inschrijvingen was wel gelijk aan dat van vorig jaar, maar de deelnames aan tennistoernooien nemen langzaam wat af. Het 45plus Frank Luijten Era Makelaardij Tennistoernooi vierde haar eerste lustrum en dat gaf aan het toernooi een speciaal tintje. Het weer tijdens het toernooi is over het totaal gezien redelijk meegevallen. Alleen op de eerste zondag (voorweekend) heeft het even flink geregend en op donderdagavond was het heftiger met regen, donder en bliksem en hebben de partijen die avond 1 uur en een kwartier stilgelegen. Op de feestavond op vrijdagavond was het erg druk. Het finalistenontbijt was goed bezet. Zo’n 50 mensen hadden zich hiervoor aangemeld. Na de prijsuitreiking werd er nog een kleine loterij gehouden met leuke prijzen. De deelnemers werden op speelsterkte ingedeeld. Er werd gespeeld in de speelcategorie 5 t/m 8. Na de finales op zondag werden de prijzen uitgereikt, nadat de voorzitter Theo Taks eerst iedereen bedankte.

Uitslagen categorie 45 plus: Damesdubbel 5: Lieke de LangeHeerebout/M. Machielsen-Trees Haans/ Netty Mathijssen 7-5/6-4. Damesdubbel 7: Lucia Moelands/Marloes van Opstal- Corona Ermens/Saskia de Nijs-van de Rijke 7-5/1-6/7-6. Damesdubbel 8: Dianne ter Avest/Margreet Medendorp-Caroliene Gijsen/Marianne Konings 7-5/6-4. Gem.dubbel 5: Carla de Held/Marc GoosAnja Bruijns/Cornie Biemans 6-2/6-1. Gem.dubbel 7: Marjo Roelen/ Jan Pieter van der Zouwen-Annelies Muller/John Visser 6-3/6-4. Gem.dubbel 8: Anja Adams-Claessen/Ad Adams-Elice en Hans Pellis 6-3/6-7/7-6. Heren dubbel 5: Karel Bot/Hans de NijsPieter de Leijer/Berry Vermunt 2-6/6-2/7-6. Heren dubbel 6: Ruud Finders/Willem Koole-Michel van Gils/Chris Moerenhout 6-3/6-2. Heren dubbel 7: Anton Coremans/Theo van der Zalm-Cornie Biemans/Bert van Loo 6-1/6-2. Heren dubbel 8: Ad Adams/Hans PellisGer Cremers/Ton van Gessel 6-3/7-5. Heren dubbel 7 60+: Jan van Dijke/Jac Snijders-Piet Caron/Ab Kleine 6-2/6-2. Heren dubbel 8 60+: Janus Meeuwissen/ Jos van Opstal-Frans Bastiaansen/Piet van Opstal 7-5/6-2.


ASTRA GTC € 167,-

MERIVA € 125,-

ZAFIRA TOURER € 250,-

CORSA € 84,-

per maand

per maand

per maand

per maand

TOT 30 SEPTEMBER BIJ OPEL

VOORDELIG RIJDEN MET DE 5+5 DEAL. Nu 5 jaar 0% rente + 5 jaar gratis onderhoud. Tot 30 september proteert Nederland van de Opel 5+5 deal. 5 jaar lang zonder een cent rente te betalen en 5 jaar lang gratis onderhoud. De 5+5 deal is de slimste deal voor iedereen die de komende 5 jaar precies wil weten wat hij maandelijks aan zijn auto kwijt is. Weinig, namelijk. Kom snel naar onze showroom voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1,2 – 11,0; kms/liter: 83,33 – 9,09; CO 2 gr/km 27 – 259. De 5+5 actie loopt op nieuwe klantenorders t/m 30 sept. 2012 met een uiterlijke kentekenregistratiedatum van 30 november 2012 en geldt voor alle Opel modellen m.u.v. Selection en Business+-uitvoeringen en Agila en Ampera. Het betreft een niet doorlopend krediet aangeboden door GMAC Nederland N.V. te Breda (KvK nr. 24107861, AFM register nr. 12013025). De vermelde kredietsommen zijn voorbeelden van het aanbod; het maximaal te nancieren bedrag varieert per model, zie complete 5+5 actievoorwaarden op www.opel.nl. Toetsing bij BKR te Tiel. Informatieblad bij GMAC klantenservice (076 - 5448932). Uw Opel dealer bemiddelt voor GMAC op basis van een contractuele verplichting.

KREDIETSOM LOOPTIJD IN MAANDEN 60 60

€ 5.000,€ 7.500,-

TOTAAL PRIJS KREDIET € 5.000,€ 7.500,-

NU IN DE SHOWROOM: DE NIEUWE KIA CEE‘D TIJDELIJK MET PREPAID TANKPAS* T.W.V. € 750,- !

Life on stage. Dat is typisch de nieuwe Kia cee’d. Met een veelgeroemd design, en een opvallende 7 jaar garantie. Geniet verder van ongeremd rijplezier, geruststellende veiligheid, en zaken als Smart Park Assist, variabele stuurbekrachtiging en een DCT transmissie met dubbele koppeling. Om het helemaal af te maken is de nieuwe cee’d uitermate ruim en tegelijkertijd zuinig met brandstof. Helemaal nu, want wie een cee’d koopt, krijgt er tijdelijk een prepaid tankpas* van maar liefst € 750,- bij. Ontdek meer Kia cee’d op kia.nl

DE KIA CEE’D

v.a. € 17.195,lease v.a. € 355,-/mnd

Gem. verbruik: 3,7-5,5 l/100km, CO2 -uitstoot: 97-145 g/km

Autoromme Roosendaal Autoromme Etten-Leur Autoromme Hoeven

ROOSENDAAL

Belder 41

4704 RK

0165 82 02 50

www.kia-roosendaal.nl

ETTEN-LEUR

Vosdonk 43

4879 NC

076 502 59 50

www.kia-ettenleur.nl

HOEVEN

Brede Molenweg 6 4741 RL

0165 50 29 86

www.kia-hoeven.nl

Getoond model kan afwijken van standaarduitvoering. Verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, exclusief metallic lak, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage. Leasetarief o.b.v. 60 maanden en 20.000 km./jr. Full Operational Lease via Kia Autolease. Tarief is excl. BTW en brandstof en incl. rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en banden, houderschapsbelasting en all-risk verzekering. Onder voorbehoud van kredietacceptatie. SE&O. *Tankpas actie alleen geldig voor een nieuwe Kia cee’d 5-deurs, met een uiterlijke kentekenaanvraag van 27 september 2012 en een uiterste registratiedatum van 12 oktober 2012. De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, oliën, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Actie niet geldig in combinatie met andere acties. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en volledige (garantie) voorwaarden op www.kia.nl.

www.kia.nl

MAANDLAST DEBETRENTEVOET € 83,34 € 125,-

0,00% 0,00%


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

Primeur: de nieuwe Renault Clio

kortnieuws

Dit is de allereerste foto van de nieuwe Renault Clio. Op het eerste gezicht valt op dat de Clio een prachtige vormgeving heeft: clean, herkenbaar, gespierd en met maar één stylinggrapje in de vorm van een weggewerkte achterste deurgreep. Dit is de eerste Renault die volledig is ontworpen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker

• De nieuwe Hyundai Santa Fe komt eraan. In september start de levering van deze ruime en moderne alleskunner, voor prijzen vanaf € 38.995 voor de benzineversies en € 40.995 voor de diesels.

en hij heeft daarmee een prachtig visitekaartje afgegeven, voor zover nodig. Deze nieuwe Clio is een rechtstreekse opponent voor de Peugeot 208, die net met veel bravour is geïntroduceerd. Samen kunnen die twee compacte Fransen het zeer belangrijke zogenaamde B-segment (iets groter dan de allerkleinste) wel eens flink op de kop gaan zetten. De

• De nieuwe Kia Cee’d is als vijfdeurs hatchback al heel succesvol, vanaf september krijgt die nog versterking van de Sportwagon. Die is ietsje langer dan de hatchback, maar uiteraard nog ruimer. De prijzen staan al vast: vanaf € 18.195. • Opmerkelijk nieuwtje van Nissan: met ingang van 1 april 2013, is de elektrisch Leaf te koop bij alle Nissan-dealers. Voor het zover is, krijgen alle betrokken medewerkers van de dealers instructie.

Primeur: de Dacia Dokker

• Staat er iets echt bijzonders in de stalling en heeft u zin om mee te doen aan een liefdadigheidsrit? Meldt u dan aan voor deelname aan de Maarten Memorial op 2 augustus. In deze rit van Rotterdam naar het Circuitpark Zandvoort, met enkele vrije rondjes op het circuit, worden honderd kinderen met kanker blij gemaakt, die zo voor één dag kunnen ze hun ziekte vergeten. De rit is vernoemd naar Maarten van Sten, die in 2003 op 27 jarige leeftijd overleed. Eén van de deelnemende auto’s die al zijn ingeschreven, is de Ferrari F40 die van Nigel Mansell is geweest. Aanmelden bij Wouter Glaser via www.maartenmemorial.com. • Het zeer prestigieuze concours d’elegance in de tuinen van Paleis Het Loo op 23/24 juni, is gewonnen door een wel heel treffende auto. Dat is deze Talbot-Lago T150 SS ‘teardrop’ uit 1937 met een carrosserie van Figoni & Falaschi, afkomstig uit de collectie het Louwman Museum in Den Haag. De onwaarschijnlijk mooie Talbot is niet alleen een terechte winnaar, maar attendeert autoliefhebbers die-er-nog-nooit-zijn-geweest ook nog eens op al het moois dat in het mooiste niet-merkgebonden automuseum van Europa te zien is.

Het wemelt echt van de nieuwe modellen, vaak verwacht, maar dat geldt niet voor deze. De Dacia Dokker wordt het vijfde model van het Roemeense merk, naast de Logan, Sandero, Duster en Lodgy. Die laatste verwachten we in september, de Dokker komt pas in 2013. Die twee zitten betrekkelijk dicht bij elkaar. De Lodgy is een zevenpersoons MPV, de Dokker is op de eerste plaats een compacte bestelauto,

Shooting Brake diende dan voor de jacht, die bood veel ruimte aan jagers, geweren en prooi. De historie gaat nog verder terug, want eerdere shooting brakes werden gewoon getrokken door paarden die niet schrokken van een geweerknal.

kend, maar reken erop dat ook de Dacia Dokker weer heel veel ruimte en comfort voor een scherpe prijs zal bieden.

Primeur: de nieuwe Seat Toledo Tja, dat zat erin, vlak na de eerste foto’s van de Skoda Rapid, is hier zijn evenknie uit Spanje, de nieuwe Seat Toledo. Motorkap, grille en voorbumper maken van deze zeer strak gelijnde sedan-met-achterklep plotseling een Seat. De interne concurrentie zal niet gering zijn, maar samen vormen de Rapid en de Toledo wel een heel sterk duo, dat in de zakelijke middenklasse, juist in deze tijd heel goed kan scoren. ‘Value for money’, een karakteristieke eigenschap van zowel Seat als Skoda, is van alle tijden, maar telt nu meer dan ooit. De exacte specificaties zijn evenals de eventuele verschillen met de Skoda nog niet bekend, maar de Toledo

Bijzonder: de Mercedes-Benz CLS ‘Shooting Brake’

In de historie van de auto is een Shooting Brake een adellijke variant op de stationcar. Als ze eenmaal waren bekeerd tot het automobilisme, hield rijke, vooral Britse landadel er zo’n honderd jaar geleden al meer auto’s op na. De

maar hij komt ook in personenauto-uitvoering. Dan is het een heel ruime vijfpersoons, met vooral een enorme bagageruimte. Zaken als een navigatiesysteem, uitgebreid audio-systeem, cruise control, parkeersensoren en airconditioning zijn voor de Dokker ook beschikbaar, al zal dat niet allemaal standaard zijn. Prijzen en meer details zijn nog niet be-

nieuwe Clio beschikt over innovatieve, nieuwe voorzieningen, zoals een ingebouwde tablet-computer met touch-screen bediening, zestraps automaat met dubbele koppeling, achteruitrijcamera en de ‘handsfreecard’ in plaats van een sleutel. Er komt in elk geval een nieuwe driecilinder benzinemotor, de TCe 90 met een CO2-uitstoot van maar 99 g/km en een nieuwe diesel, de dCi 90 met maar 83 g/km uitstoot. Minstens zo belangrijk is dat de Clio net als de 208 zo’n honderd kilo lichter is dan zijn voorganger. Minder gewicht betekent minder verbruik, betere wegligging en betere handelbaarheid, eindelijk lijkt daarmee een kentering te komen in de foute trend waarin auto’s alsmaar zwaarder zijn geworden. We verwachten de nieuwe Clio nog ruim voor het einde van het jaar in de showroom.

Ach, die oude begrippen verwateren, want wie weet er nou nog waar de naam stationcar vandaan komt? In elk geval is de Mercedes-Benz CLS Shooting Brake geen auto die zich direct leent om mee te gaan jagen, stel je voor dat het aangeschoten wild vlekken in de bekleding maakt, een kras van een hertengewei op het dak of modderlaarzen op het fraaie tapijt? Je moet er niet aan denken! Hoewel, als optie is de auto wel leverbaar met een laadvloer in de bagageruimte van minimaal 550 liter van Amerikaans kersenhout! Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om de Shooting Brake een heel persoonlijke stijl mee te geven. Er is keuze uit twee benzinemotoren en twee diesels en uiteraard is alle vooruitstrevende techniek die we kennen uit andere Mercedessen beschikbaar. De prijzen of de exacte timing van de CLS Shooting Brake staan nog niet vast, maar hij kòmt wel!

krijgt uiteraard een keur aan moderne Volkswagen-motoren ter beschikking: 1,2 en 1,4 liter TSI en de 1,6 liter

Jacky Ickx

Jacky Ickx is niet alleen de meest succesvolle Belgische autocoureur aller tijden, hij heeft ook internationaal gezien een heel indrukwekkende staat van dienst. Jacky, zoon van voormalig autojournalist Jacques Ickx, won zesmaal de 24 uren van Le Mans, hij won acht Grands Prix en was tweemaal vicewereldkampioen en in een heel andere tak van autosport won hij diverse ‘rally-raids’, waaronder eenmaal (1983) de meest beroemde van allemaal: Parijs-Dakar. Ickx heeft niet alleen een imposante loopbaan, maar groeide tegelijk uit van een beetje verwend jongetje tot een innemende en bijzondere persoonlijkheid, die ook veel oog heeft voor wat er verder in de wereld gebeurt. Eindelijk is er een goed boek over Jacky verschenen. Geen saai geschreven biografie, maar een aaneenschakeling van 24 bijzondere

TDI, op termijn in twee varianten. De Toledo komt in 2013 pas voor ons land beschikbaar.

momenten uit zijn leven, in mooi Vlaams geschreven. Bovendien is het een fotoboek van uitzonderlijke klasse, met heel veel zeer fraai en nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal. Er is een zeer speciale genummerde limited edition, gebonden in rubber (!), op heel groot formaat met als titel: X. Dit wordt geleverd met tien kleine glazen flesjes met unieke relikwieën, zoals een stukje raceoveral, een stukje boomschors, grind uit Francorchamps, een stukje carrosserie, elk authentiek en met een bijzonder verhaal er aan vast. De limited edition, waarvan slechts 150 exemplaren in het Nederlands, is exclusief voor Nederland te koop bij ‘De Boekenlegger’ in Eersel (www.de-boekenlegger. nl) en kost € 995. Gelukkig is er ook een eenvoudiger uitgave, zonder flesjes en op kleiner formaat, voor € 45. Een onmisbaar boek voor elke – historisch geïnteresseerde- autosportliefhebber.


auto’s

Nú inchecken

Komt u gerust een kijkje nemen in onze winkel.We bieden u een groot aanbod velgen & banden voor de scherpste prijzen! Voor meer informatie: www.velgenshop.nl

Velgen Shop Etten-Leur Voorsteven 3 - 4871 DX ETTEN-LEUR - Tel: 076-5036043

U bent van harte welkom bij de

“Doe Het Zelf Garage” in de regio Moerdijk. Bij ons huurt u al een autobrug voor slechts € 15,- p.uur incl. gereedschap, motorbrug voor slechts € 7,50

Profiteer van belastingvoordeel plús 1.000,vakantievoordeel op de Ford Ka en Fiesta! U rijdt de FORD KA nú al vanaf 7.650,-

Net voor de belastingverhoging hebben wij, speciaal voor u, extra Ford Ka’s en Fiesta’s ingekocht. Dat betekent dat u nu tóch nog kunt profiteren van honderden euro’s belastingvoordeel. Daarbovenop krijgt u ook nog een extra last-minute vakantievoordeel van maar liefst 1.000,-!

U rijdt de FORD FIESTA nú al vanaf 9.695,-

Zo’n dynamische last-minute Ka rijdt u hierdoor nú al vanaf 7.650,-. En de compleet uitgeruste last-minute Fiesta al voor 9.695,-! Maar let op: het aantal last-minute auto’s is zeer beperkt. Dus check nú in bij uw Ford dealer voor meer informatie over uw allerlaatste kans op zoveel voordeel!

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

Geen wegenbelasting

De FORD FIESTA ook met: 14% bijtelling

Selfservice Zevenbergen, Campagneweg 22F Tel. 06-15351535 www.selfservicezevenbergen.nl

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Heimolendreef 36a - Rucphen

Actie geldt alleen op geregistreerde auto’s. Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,9-30,3; liter/100 km: 3,7-7,2; CO2 gr/km: 87-149.

doen meer voor u!

Breda Etten-Leur Oosterhout

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00. Koopavond tot 21.00 uur: Breda op donderdag, Etten-Leur en Oosterhout op vrijdag. Uw krant is bij uitgeverij De Bode

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Voorsteven 21 4 8 7 1 d X e t t e n - llein e ugr t e l e f o o n 0o7o6r-d 5012228

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur telefoon 076-5012228

tbe Klan

8,6

APK-keuringen Totaal onderhoud Div. occasions

Merk

type

Kleur

bwjr

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zilver met.

aug-10

6.950

Prijs

Renault

Clio 1.4 16v 3drs. airco radio cd lmv

zilver met.

sep-05

6.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco radio cd

zilver met.

jan-07

7.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault

Modus 1.2 16v airco

beige met.

mei-05

5.500

Renault

Megane 1.4 tce Cabrio leder ecc nav lmv

zwart met.

feb-11

24.500

Renault

Megane 1.6 16v 5 drs nav. airco ecc radio cd

zilver met.

sep-10

15.450

Renault

Megane 1.6 16v 5drs radio cd airco

rood met.

mei-03

4.250

Renault

Megane 1.4 16v airco

rood met.

jun-03

4.250

Renault

Scenic III tce nav airco ecc lmv

zwart met.

jan-11

20.950

Renault

Scenic 1.6 16v airco ecc nav lmv

zwart met.

jul-08

13.750

Renault

Scenic 2.0 Automaat airco

blauw met

jun-99

2.250

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers aut

zilver met

jan.-08

13.750

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers

rood

jul-04

6.750

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

3.250

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

apr-03

4.950

Renault

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d.groen met. aug-02

4.000

Autoverkoop alle merken

toyota

Corolla verso 1.6 16v airco

beige met.

mei-03

5.950

Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.950,..blauw .... 2007..... 8.250,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......13.450,-

Opel

Astra 1.6 airco

zilver met.

sep-03

3.950

vw

Lt 35d dubbele cabine open laadbak

groen

jun-92

3.250

Ford Fusion ........................zwart .... 2006... 11.250,Opel Corsa 1.41.4 16Vairco Business 5-drs airco. ...blauw .......2008 ........9.550,Ford Fiesta 1.6 ghia 5 drs ................zwart .... 2009... 13.950,Opel Meriva 1.6 16V Business airco ............blauw .......2008 ......10.450,-

Hyundai i301.6 Dynamic airco .................grijs .... 2008... 14.750,Peugeot 206 pack airco 3-drs ..................rood .......2005 ........6.900,Kia Picanto airco m/t ...................... oranje .... 2005..... 6.950,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......................rood .......2007 ........9.550,Peugeot 206 1.6 pack airco 3 drs ..... rood .... 2005..... 9.350,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. ......................... zwart .......2008 ........8.950,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......... rood .... 2007..... 9.775,Seat Leon 1.6 Reference airco ...................blauw .......2006 ........8.800,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. .............zwart .... 2008... 10.250,Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ......10.550,Seat Ibiza 1.4 Sport airco ................... zwart .....2005 ..... 8.750,Volvo V40 1.6 Europa navigatie airco ............ grijs .......2004 ........8.250,Skoda Fabia combi 1.4 airco ..............grijs .... 2006..... 9.250,VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ........................ grijs .......2005 ......10.950,VW Golf Station 1.6 Turijn airco ........grijs .... 2005... 11.950,-

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,-

Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,-

www.autobedrijfknobel.nl

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738


sport

Wederom geen overnachtvlucht

Camo en Timo naar Speedo Sportemotion Jaargangfinale

C Bulkmans zegeviert op Bordeaux

Z & PC Dio zwemmers

is eigenlijk een verrassing. In die zin dat het overnachtspel zeker niet zijn favoriete spel is. Op alle andere spelsoorten is hij al decennia een man die je maar bij moet zien te houden, maar zoals gezegd op de overnacht heeft hij het nooit echt geprobeerd. Des te mooier is de overwinning die Cees Bulkmans, nu met de 10-1783795, weet te behalen op Bordeaux. Niet zo maar een overwinning, want de duiven hebben het zeer zeker niet kado gekregen, daarbij weet de duif zich zoals het er nu naar uit ziet als 3e te klasseren in de fondclub tegen het creme de la creme en ook in de afdeling wordt het een top 10 klassering tegen 4442 duiven. Nationaal tegen ruim 14000 duiven zit hij ook in de top 100 en dat is gezien het aantal specialisten die er 10-tallen duiven voor deze vluchten hebben zitten met 2 mee een geweldige prestatie. Cees geweldig proficiat.

Cees Bulkmans pakt hele mooie zege op Bordeaux.

ETTEN-LEUR - De weersomstandigheden waren vrijdag zodanig, dat men de duiven in Bordeaux niet kon lossen. Op zaterdag mocht men in Frankrijk niet lossen in verband met de Nationale feestdag aldaar. door Jan Robbeson Bordeaux is een vlucht die normaal gesproken ‘s middags gelost wordt, zodat de duiven ‘s nachts een rustpauze kunnen nemen. Het waarom is mij nog niet duidelijk, want normaliter gaat men alleen over tot een ochtendlossing als er een stevige ZW

wind staat waardoor de duiven ‘s nachts thuis kunnen komen. Ondanks de Westen en met plaatsen WNW wind had men toch besloten de duiven ‘s morgens om 8:00 uur de vrijheid te geven waardoor ze de 836 km in een keer af konden werken. Dat dit niet voor alle duiven, die gewend zijn een tussenpauze te nemen, is weggelegd blijkt wel als er ‘s avonds op diverse plaatsen alle prijzen nog niet verdiend zijn en het voor sommige duiven toch nog een overnachtvlucht wordt. Gelukkig worden er al vroeg op maandagochtend verschillende duiven gepakt en kan het concours gesloten worden. De winnaar van dit weekend

Pv de Snelpost in concours 32 duiven Snelste duif 19:26:50 Snelheid 1218,052 m/m Laatste prijs (M) 07:23:20 Snelheid 840,172 m/m 1 C Bulkmans; 2-6 Comb Hermans; 3-4 C Snepvangers; 5-7-8 Comb Baremans. Pv de Eendracht in concours 91 duiven Eerste duif 19:39:13 Snelheid 1196,041 m/m Laatste prijs (M) 6:44 1-7-10-24 Comb Robbeson; 2-25 Comb Sprenkels; 3-5-12-15-16 Comb de Rooij; 4-18 Chr den Braber; 6-9-13-17 A Bastiaansen; 8-20-23 P Kools; 11 A Peeters; 14 M Ossenblok; 19 C Hellemons; 21-22 Comb de Bruyn.

Camo Mieris en Timo Spaans.

ETTEN- LEUR - Op 1 juli vond in Dordrecht de Speedo Sportemotion Jaargangfinale plaats. Deze Jaargangfinale is het Nederlandse Kampioenschap lange baan voor de minioren. Er waren maar liefst 113 deelnemende verenigingen aanwezig. Op iedere afstand mogen de beste 24 zwemmers van Nederland, in de leeftijd tot 12 jaar, van start gaan. Z&PC Dio werd vertegenwoordigd door Timo Spaans (2002) en Camo Mieris (2000). Zij wisten beiden een plaats in de top 10 te veroveren, wat erg knap is aan het eind van zo’n lang zwemseizoen.

Voor Timo was het zijn eerste kampioenschap op de lange baan. Hij wist drie fantastische tijden te zwemmen: 100m school 1.42.22 (PR) 7e, 100m rug 1.29.25 (PR) 11e en 100m vrij 1.22.22 (PR) 21e. Camo wist zich tweemaal in de top 10 te zwemmen met 100m vlinder 1.24.86 5e, 100m school 1.27.90 9e en 100m vrij 1.15.56 24e. Aan het eind van deze dag werd de coach/ zwemmer estafette gehouden. Timo en Camo zwommen deze samen met zwemvereniging De Lansingh, als mooie afsluiting van deze topwedstrijd. Meer info www.dioweb.nl

Houdeng jonge duiven fotofinish

Rene van Poppel wint Houdeng

Wiego wandelvierdaagse ETTEN-LEUR - Vorige week vond in Apeldoorn de 59e Int. Vierdaagse Wandeltochten plaats. Meer dan 3300 wandelaars zijn daar van start gegaan, waarvan ruim 3000 de eindstreep hebben gehaald. Onder deze laatste waren alle 8 leden van Wandelsportvereniging Wiego die zich voor deze Vierdaagse hadden ingeschreven.

Twee van hen deden voor de eerste maal mee aan deze Vierdaagse, terwijl één lid (de heer John Haskell, 68 jaar) voor de 10e keer meedeed en één lid, de heer Harrie van Wees (58 jaar) zelfs voor de 17e maal en daarbij op de afstand 40 km/dag liep. Ons oudste deelnemende lid, de heer Arie de Bloeme (75½ jaar) liep voor de 5e maal en de afstand 20 km.

NAC maatje te groot voor DSE De 4e overwinning is voor Rene een feit. Foto P v Beers.

ETTEN-LEUR - Waar blijft de zomer, dat is de vraag die heel Nederland zich stelt. Zo ook de duivenliefhebbers, die dit jaar nog maar weinig mooie weekenden gekend hebben. De jonge duiven voor wie het allemaal een leerfase is hebben het vanaf dag een nog niet gemakkelijk gehad en het is dit jaar dan ook een echte leerfase gelukkig komen ze er steeds beter doorheen en worden de prijzen steeds vlugger verdiend. door Jan Robbeson

ETTEN-LEUR - NAC Breda heeft er intussen - inclusief het duel tegen Serooskerke van deze week op het trainingskamp in Zeeland - vier oefenwedstrijden opzitten. De ploeg van John Karelse begon de campagne ruime anderhalve week geleden tegen Cluzona uit Wouw met een 0-5 zege. Afgelopen zaterdag werd een selectie van Zundertse spelers met 10-0 opgerold en vorige week dinsdag stonden er eveneens dubbele cijfers op het scorebord in Etten-Leur, waar NAC een oefenpot afwerkte tegen DSE. Op het sportpark aan de Hoge Neerstraat werd het 13-0. Grote man aan Bredase zijde was Koen van der Biezen, die vier van de 13 treffers voor zijn rekening nam. Van der Biezen was toen nog op proef bij NAC, maar heeft in de tussentijd te horen gekregen dat hij geen contract krijgt aangeboden. Scheidsrechter in Etten-Leur was overigens oud-toparbiter Roelof Luinge (zie foto), die na afloop nog lange tijd aanwezig bleef in het gezellige clublokaal van DSE. FOTO DSE PAGINA 24

Dit weekend was wederom de regen een spelbreker en kon er op zaterdag niet gelost worden in het Belgische Houdeng en moest men uitstellen naar de zondag. Ook op zondag wou het niet echt vlotten met het weer, daar de jonge duiven nog niet echt gewend zijn om 2 dagen in de mand te zitten en ook daar weer van moeten leren en een 3e dag mand geen optie was werd besloten om de duiven om 13:00 uur te lossen, zodat ze tussen de buien door huiswaarts konden keren. De snelste dit weekend was de 12-1706703 van Rene van Poppel. Het was ongeveer met een halve seconde voorsprong op de nummers 2 en 3 en met 1,5 seconden op de nummer 4 een zogenaamde fotofinish dus. Zoals Rene zelf zegt moet je dan een beetje geluk hebben om met de eerste aan de haal te gaan, maar hebben is hebben en voor Rene is dit al de vierde overwinning in eigen vereni-

ging en gezien de concurrentie die hij daar vindt kan hij nu al terug zien op een goed seizoen. In het samenspel tegen 1304 duiven moet hij een liefhebber voor laten gaan. Van het rayon was op dit moment nog geen uitslag bekend. Rene wederom Proficiat Pv de Eendracht in concours 666 duiven Snelste duif 14:30:42 Snelheid 1406,998 m/m Laatste prijs 14:48:49 Snelheid 1176,596 m/m 1 R v Poppel; 2-22 F Damen; 3-4-19-20 Comb Heeren; 5-21-24-25 AC Wevers; 6-7 P Maas; 8-9 G v Zundert; 10-11-12-1415-18 Reniers-Muijssenberg; 13-16-17 R Rommens; 23 Comb Robbeson; Pv de Snelpost in concours 237 duiven Eerste duif 14:30:22 Snelheid 1399,814 m/m Laatste prijs 14:48:24 Snelheid 1161,143 m/m 1-12 A Aerts; 2-4-7-8-22 H Peeters; 3-11 B v Elteren; 5 Comb Baremans; 6-16-17-19 J Dirven; 9-10 C v Beek; 12-13-23-24 P v Nijnatten; 15 Comb Lodewijks; 18-20-21 C Bulkmans; 25 C Stallen. Volgende week is de laatste eendaagse fondvlucht voor de oude duiven vanuit het op 636 km gelegen Poitiers en krijgen de jonge duiven 214 km voor geschoteld vanuit St Quentin. Allen weer veel succes


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N TIENERS/DAMES

DAMES/HEREN/KINDER

PP GLOSSY

katoen/elasthan diverse kleuren en prints maten XXS-XL

maten 19-46

decor of uni 2- of 4-rings

S E T/2

Elders 4.99 6.99

2.59

UITZOEKEN!

SPEEL GOED

3 PA A R

Elders 2.99 3.29

EXCELLENT

1.59

SORISO

125 cm hoog Ø 40 cm, 50W 3 snelheden chroom RVS

500 gram 2 componenten polyester ook te gebruiken als houtrotvuller 1 kg INSTANT VULLER

3.29

MAX

MOND WATER

3.29

mint of classic 3-in-1 500 ml

0.59

JOHNSON'S

0.69

BADGEL 500 ml

2.19

SHAMPOO 300 ml

1.09

1.49

KANT EN KLAAR

3-VAKS OF SATÉ

bijzonder handig 31x24x4 cm

wit kunststof 20 stuks

GRILL BBQ

Elders 2.49 3.49

TOILET- OF

1.25

MAKE-UP TASJE diverse uitvoeringen

0.69

PP ELASTO MAP

300 ml

0.79 25.95

UNIVERSELE PLAMUUR

RING BAND

STAANDE BABY VENTILATOR OLIE

Elders 34.95 39.95

Elders 1.49 2.99

Elders 1.49 1.99

SNEAKER SOKKEN

Elders 3.95 4.95

1.69

PARTY BORDEN herbruikbaar BESTEK 24-delig super sterk

1.19

SUBLIEM OXI

0.65

VLEKKEN VERWIJDERAAR extra oxi booster white brilliance 1200 gram

Elders 4.49 4.99

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 15-07 t/m za. 21-07 in Nederlandse filialen.

BOXER of HIPSTER


Jubilaris Koos Roovers Ere-lid van RODA

Jubilaris in gesprek met wethouder.

ETTEN-LEUR - Met een gewone verenigingsavond in gedachten en onder het bestuurlijk voorwendsel van een ledenvergadering is bij schietvereniging RODA onze voorzitter de heer Koos Roovers benoemd tot Ere-lid.

Het was in juni 2012 namelijk 50 jaar geleden dat hij zich in liet schrijven als lid van de schiet vereniging. Tijdens deze avond werd dhr. Roovers in het zonnetje gezet in bijzijn van alle leden en de wethouder van sportzaken A. Schouw die vorig jaar

tijdens het 50 jarige bestaan van de vereniging al op de hoogte was gebracht van dit feest. Op deze avond blikten we terug op de geschiedenis van RODA (Recht Op Doel Af) en wat er ondertussen allemaal veranderd is. 50 jaar bij een vereniging is niet iets wat heel veel voor komt en daarom werden er presentjes gegeven aan de jubilaris die vooral gericht zijn op de manier waarop hij ‘zijn’ schutters motiveert, stimuleert en vooral regelmatig vermanend doch vaderlijk toe spreekt. Onder de presentjes ook een jaarlijks terugkerende Roovers-penning waarbij de bedoeling is dat dhr. Roovers deze uitreikt aan de schutter die volgens hem persoonlijk aanmoediging en/of felicitaties verdiend. Hij was hiermee zeer vereerd. Na 50 jaar is dus vooral de titel Ere-lid volledig van toepassing op de manier waarop dhr. Roovers de vereniging al jaren draaiende houd, die tegenwoordig nog als voorzitter aanwezig is maar in al die 50 jaren ook alle functies heeft vervuld die binnen de vereniging horen, inclusief natuurlijk als schutter. Zijn leden danken hem hartelijk, feliciteren hem met dit jubileum en hopen dat hij nog lang binnen de vereniging actief zal blijven.

Zorg en Wonen

Wijkactiviteiten Avoord ETTEN-LEUR - Avoord Zorg en Wonen organiseert diverse activiteiten, ook voor bewoners in de wijk. Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u contact opnemen met de Servicepunten van onze locaties. Het Anbarg: Nassaulaan 1 4872 CW Etten-Leur, 076-5135000 In Het Anbarg hangt momenteel een expositie van Petra Romme. U kunt dagelijks tussen 08.30 en 21.00u de expositie bezoeken. Locatie: in de eerste gang rechts op de begane grond.

Contrefort: Schipperstraat 123 4871 KK Etten-Leur 076-5082600 Avoord Zorg en Wonen biedt voor bewoners van Contrefort, maar ook voor de gehele wijk Schoenmakershoek dagelijks activiteiten aan. Deze vinden plaats in het Turfschip, in samenwerking met het Turfschip en de KBO. Neemt u gerust contact op voor informatie over activiteiten die bij uw wensen aansluiten! Koffie inloop, iedere maandag, 10.0012.00u Het Turfschip Koffie inloop, iedere donderdag 10.0012.00u Het Turfschip

Boekenuitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis, iedere dinsdag10.00-11.30u 1e etage rechts Koffie inloopochtend, iedere donderdag 10.00-11.00u Grand Café Alzheimercafé, donderdag 19 juli, 19.3021.00u Grand Café Dementie-informatiepunt, donderdag 19 juli, 19.30-21.00u Ruimte bij Grand Café

Kloostergaard: Bisschopsmolenstraat 272 4876 AS Etten-Leur 076-5082500 Bewoners van locatie Kloosterhof zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten op locatie Kloostergaard. In Kloostergaard is er momenteel een expositie van Gonny Visser. U kunt dagelijks tussen 08.30 en 17.30 uur de expositie bezoeken. Locatie: Atrium A en verbindingsgang.

Biljart: in Atrium A van Kloostergaard staat een biljart. Hier kunt u gebruik van maken. Boekenuitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis, iedere woensdag 10.00-11.30u 2e etage A gebouw Koffie inloopochtend, iedere donderdag 10.30-11.45u Grand Café Bingo, iedere donderdag 14.00-16.00u Grand Café Optreden zangeres Marie-Christine, zaterdag 21 juli 14.00-16.00u Atrium A-gebouw Schaapskooi: Dreef 43 4875 AC EttenLeur 076-5035574 In ontmoetingsruimte De Schaapskooi worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd voor bewoners uit de wijk zoals koffie-inloop, biljart, bloemschikken, kaarten en het eetpunt. U vindt de ingang aan de Veemarktstraat. Koffie inloop, iedere zondag, maandag, woensdag en vrijdag 10.20-11.30u Biljarten, iedere dinsdag 13.30-16.00u Eetpunt, iedere vrijdag 12.30-14.00u

Naar Openluchtmuseum Arnhem

Senioren Mariaparochie ETTEN-LEUR - Het uitstapje naar het Openluchtmuseum op woensdag 25 juli vanuit de Kerkwerve 2 te EttenLeur is helemaal volgeboekt. De Museumplusbus vertrekt om 9.15 uur (aanwezig tussen 08.30-9.00u) en is om 11.15 uur in het museum. Het programma

wordt in de bus uitgereikt. Deelnemers die lunchen in het restaurant dienen al daar contant te betalen. Rond 19.00 uur is de bus weer in Etten-Leur. Deelnemers met rolstoel graag om 08.30 uur aanwezig zijn op de opstapplaats. Nadere informatie: 06-38519584.

Maja Dansers ETTEN-LEUR - De vakantieperiode is aangebroken en de Maja Dansers zijn ook aan de zomerstop begonnen zijn. Dus dat is voorlopig op zondagavond niet meer dansen in het Turfschip. Als iedereen dan hopelijk weer gezond en wel terug is gaan we weer starten aan het nieuwe seizoen. De eerste dansavond zal dan zij op zondag 26 augustus en deze zal

beginnen m 19.30 uur. Mocht u nu zin hebben om gelijk aan het begin mee te komen dansen dan kan dat natuurlijk, maar wilt u eerst kijken hoe het er aan toe gaat dan is men ook van harte welkom, vanaf 19.30 uur e dansen in het Turfschip gelegen aan de Schipperstraat. Meer weten over Maja Dansers: www. majadansers.nl

KORTE BERICHTEN

ETTEN-LEUR Country-linedance avond: Wil en Nel van Boheemen organiseren op zaterdag 21 juli een country-linedance avond in Hoeven. Dj Willy zorgt voor de muziek maar je mag ook een eigen cd meebrengen. Verzoekjes zijn uiteraard welkom. Aanvang 20.00 tot 24.00 uur, ‘t Tapperijke, St.Janstaat 15, Hoeven. Meer informatie: 076-5033859, 06-43690653. Het Alzheimer Café: Donderdag 19 juli in Het Anbarg, Nassaulaan 1 om 19.30u. De zaal gaat open om 19.00u. U kunt gratis parkeren. Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken, kunt u HOOM bellen zodat zij u thuis kunnen ondersteunen tijdens uw bezoek aan het Alzheimer Café. Heeft u interesse? Bel dan HOOM, 0168-356555 of per e-mail: info@hoomondersteuning.nl In de geheugenwinkel zijn verschillende artikelen verkrijgbaar geheugentraining, praktische hulpmiddelen en boeken met het thema geheugenproblemen, zoals dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Carla van Oorschot, casemanager dementie en vrijwilliger van de geheugenwinkel, kan u er alles over vertellen.

Succesvolle Open Repetitie Zwanentranenkoor ETTEN-LEUR - Woensdag jongstleden heeft het Zwanentranenkoor weer haar traditionele, jaarlijkse, Open Repetitie gehouden.

Om 20.00 uur precies begonnen de koorleden, in hun vertrouwde repetitielokaal in Het Turfschip, met enkele ‘opwarmertjes’, enkele ouwe getrouwen dus. Het ruimschoots aanwezige publiek werd snel in de juiste stemming gebracht en van lieverlede ging het koor helemaal ‘los’. Voor de pauze werden, afwisselend, smartlappen, meezingers en luisterliedjes

ten gehore gebracht. Na de pauze kwamen de nieuwere liederen aan bod. Bij het publiek gingen de handen in de lucht, er werd steeds meer mee gezongen. Kortom: Het Zwanentranenkoor raakt weer de juiste snaar met deze open repetitie. Het ruimschoots aanwezige publiek heeft genoten. Een staande ovatie na afloop was een terechte dankbetuiging van het publiek aan het koor. Het koor gaat nu op vakantie, vanaf 15 augustus gaan ze weer met frisse zin aan de slag om zich nog verder te gaan bekwamen.

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, bestuur@ hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 0765012281, lambertuskerk@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-12.00 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, petruskerketten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. Vieringen: Lezing: Jeremia 23, 1-6Evangelie: Marcus 6,30-34 Lambertuskerk: Donderdag 19 juli 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton van Balveren Vrijdag 20 juli 14.00u: Huwelijk Daniel Klijs en Monique Verwijmeren Zondag 22 juli 11.00u: Woord- en communieviering, voorganger is pastor Ad Rouwendal. Intenties: Pierre Jacques Antoine van Oers, Johanna Cornelia Maria Antens, Wil en Ria de Graaf, Tonny Verwijmeren – Baremans (Verj.) Donderdag 26 juli 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton van Balveren Petruskerk: Zaterdag 21 juli 17.00u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Ad Rouwendal en sa-

menzang. Intenties: Greet van Steen-Teunissen. Zondag 22 juli 9.30u: Eucharistieviering met voorganger pastor Ton van Balveren en samenzang. Misintenties: Greet van Steen-Teunissen; Jeannette EngelenNuijten; Cornelia Otte; Mieke Welles-Kremers Elke week om 09.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk: Ochtendgebed in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Na elk ochtendgebed bent u welkom om een kopje koffie of thee te drinken in de pastorie of parochiezaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. Berichten: Doopvieringen in de Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 12 augustus (vol), 23 september, 28 oktober en 25 november. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 18 september, 16 en 23 oktober, 20 november. Doopvieringen in de Petruskerk: De data van de eerstvolgende doopvieringen zijn als volgt, met tussen haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 26 augustus (14 en 21 augustus), 23 september ( 11 en 18 september); 28 oktober (17 en 24 oktober); 16 december (4 en 11 december). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Nieuwe aanvangstijden vieringen: Er is gebleken dat nog niet bij iedereen bekend is dat

de aanvangstijden van de vieringen in het weekend zijn veranderd. Hier volgen nogmaals de gewijzigde aanvangstijden: Op zaterdag is er om 17.00 uur een viering in de Petruskerk( vanaf de advent - december 2012 ) is de zaterdagviering in de Lambertuskerk. Op zondag is er een viering om 9.30u in de Petruskerk, en om 11.00u in de Lambertuskerk. Agenda: Lambertuskerk: Dinsdag 25 juli: Lambertuszaal: 20.00u Parochiebestuur AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW EttenLeur. Pastor: Piet de Leeuw, t. 5135176; 5032053. Zondag 22 juli 10.00u Viering van Woord en Communie. Collecte voor het solidariteitsfonds. Het St. Elisabethskoor zal deze viering met zang opluisteren. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www. ichthusgemeente.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 22 juli zal voorgaan ds. A.Heringa uit Breda. Kindernevendienst voor alle kinderen van de basisschool samen in één groep. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aan-

PAGINA 26

wezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 0765013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00u dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact: 0165-383927 (secretariaat), info@dehoeksteen.com. Zondag 22 juli: Aanstaande zondag spreekt Lily Knol. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten: Woensdag 18 juli 20.00u Verslag van de activiteiten van de familie Bos in Cambodja. Huiskamerbijeenkomst bij de Hans en Lareine. Meer info: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www.VPE.nl


vacatures

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij met spoed op zoek naar een

Systeem- werkplekbeheerder (40 uur p/w) De werkzaamheden vinden plaats op diverse locaties tussen Rotterdam en Antwerpen.

DE, GEMOTIVEER ZELFSTANDIG K WERKEND KO

Functie eisen: - MBO+ afgerond - Min 2 jaar relevante werkervaring - Kennis van Microsoft systemen Server/AD/Exchange/SQL - Goede kennis van Windows XP en Windows 7 - Rijbewijs - Pré; kennis van Hyper-V en Linux omgevingen, A+ - Goede beheersing in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal Aanbod en Inlichtingen - Salaris van ! 2200 tot ! 2600 bruto! - 25 vakantiedagen - Reiskostenvergoeding - Telefoon + notebook - Mogelijkheid tot het volgen van trainingen Spreekt deze vacature je aan of wil je meer info? Stuur dan binnen 7 dagen na de verschijningsdatum je CV naar michel@mitch-it.nl of bel 0168371718

1e of 2e monteur fulltime en meewerkend werkplaatsreceptionist fulltime Wij bieden: -Goede arbeidsvoorwaarden. -Prettige werksfeer in een informeel bedrijf. -Voor de juiste kandidaat goede toekomstmogelijkheden. automobielbedrijf

kessel b.v.

Bekijk de vacature snel op

Havendijk 13, 4731 ta oudenboscH tel. 0165 - 313858 Baanvelden 13, Rucphen

T. +31(0)165 - 34 31 34

I. www.skidome.nl

E. m.ruijten@skidome.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Loon- en Grondverzetbedrijf

KWS Benelux BV, dochterbedrijf van KWS Saat AG is een toonaangevend zaaizaadbedrijf gespecialiseerd in de selectie & veredeling en de verkoop van maïszaden & bietenzaden.

Voor onze vestiging te Etten-Leur zoeken we voor de afdeling Suikerbieten:

Assistent Logistiek, Administratie en Marketing m/v (Parttime 16-24 uur) Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor een correcte en vlotte goederenstroom naar en van de klanten van KWS. Je verzorgt een correcte en accurate administratieve afwerking van de leveringen. Deze werkzaamheden zijn seizoensgebonden en vinden met name in het voorjaar plaats. In het najaar ben je actief in de ondersteuning van marketingactiviteiten.

Profiel

• • • • • • • •

Wij zijn op zoek naar

Je hebt een afgeronde HBO opleiding Je bent accuraat en correct in administratie Je hebt kennis van het MS Office pakket en CRM systemen, kennis van SAP is een pré Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift, Duitse en/ of Franse taal is een pré

fa R. de Regt

Fa R. de Regt is een gerenommeerd loonbedrijf, dat sinds 1935 actief is in: agrarisch loonwerk, weg- en waterbouw, transport, maaiwerken, natuurbouw, grondwerken en cultuurtechniek. Ons doel is onze klanten met raad en daad bij te staan, en de uit te voeren opdrachten efficiënt en compleet te verzorgen. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een enthousiaste

kRaanmachinist • Met ervaring in onze werkgebieden • Die fulltime beschikbaar is (geen 8 tot 5 mentaliteit) • Met rijbewijs en VCA diploma Wij bieden: • Een afwisselende functie met ruimte voor ideeën en eigen inbreng • Een prettige werksfeer in een informeel bedrijf • Goed salaris Solliciteren kan mondeling of schriftelijk. Ook zzp-ers zijn welkom. Voor vragen neem je contact op met John de Regt, t. 076-5016819, Vijfhuizenweg 40, 4871 EE, Etten-Leur. www.rderegt.nl

De Kruidenaer is een kwekerij gespecialiseerd in de teelt van een breed assortiment verse kruiden. De kruiden worden geteeld in zowel kas, tunnels als volle grond. Onze verse kruiden worden gepositioneerd in het hoogste segment van de markt en worden geleverd aan diverse soorten afnemers: van supermarkten tot horeca en fabrikanten. Op iedere afnemer stemmen we de producten, de verpakking en de levering nauwkeurig af.

Je kan zelfstandig werken, maar weet je ook in kleine teams goed te ontplooien Je steekt graag de handen uit de mouwen en zoekt naar verbeteringen Je bent flexibel in verband met seizoensgebonden werkzaamheden Affiniteit met de agrarische sector is een pré

Durf jij een nieuwe uitdaging aan? Kom dan ons team versterken!

Kwaliteitsmedewerker m/v (fulltime)

Aanbod

Je bent werkzaam binnen een internationaal bedrijf in een prettige werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden.

De functie bestaat o.a. uit: • Beheer en optimalisatie van de relevante kwaliteitssystemen (Global Gap,BRC,SMK) • Begeleiding van interne en externe audits • Initiëren en implementeren van kwaliteitsverbeteringen en bevorderen van het kwaliteitsbewustzijn op de werkvloer door trainingen en instructies • Bijhouden en toepassen van alle relevante ontwikkelingen en wettelijke verplichtingen op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu • Aanspreekpunt voor klanten, toeleveranciers, certificerende instanties en overheden • Bewaken van de kwaliteitsnormen in- en uitgaand product • Afhandelen van de kwaliteitsklachten in- en uitgaan product • Opstellen van productspecificaties • Producten steekproefsgewijs laten onderzoeken, zowel chemisch als microbiologisch • Analyseren van laboratoriumonderzoeken • Uitvoeren en registreren van houdbaarheidstesten

Interesse?

Stuur je motivatie en CV vóór 1 augustus naar: lisette.staal@kws.com KWS Benelux BV | Schellingstraat 10 | Etten-Leur | 076 - 50 333 05 | www.kwsbenelux.com

Wij vragen van jou: • Minimaal mbo (denk-)niveau • Accuraat en gestructureerd • Resultaatgericht • Stressbestendig • Overtuigingskracht • Initiatiefrijk • Ervaring gewenst, niet vereist • Affiniteit met foodsector en/of agrarische sector • Kennis van Engelse taal in woord en geschrift • Bereidheid om te werken in het weekend volgens rooster

Vacature 18-7-2012 pagina 1

donderdag 12 juli 2012 11:09 Magenta Cyaan Zwart Geel

Wat heeft de Kruidenaer te bieden: • Een dynamische, uitdagende, jonge en flexibele werkomgeving; • Zelfstandige functie • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden; Denk jij de juiste persoon te zijn voor bovenstaande functie? Aarzel dan niet en mail je sollicitatiebrief met CV voor 12 augustus a.s. naar: jaromir@kruidenaer.nl Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Jaromir Dansen of Jacqueline Monden (jacqueline@kruidenaer.nl). Meer info over het bedrijf vind je op www.kruidenaer.nl of facebook. Per post reageren kan ook: de Kruidenaer BV, t.a.v: Dhr Dansen, Bankenstraat 21, 4874 ND Etten-Leur. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

kheden u contact

Werken bij deBreedonk! Wilt u meer weten over onze mogelijkheden: www.breedonk.nl

deBreedonk �����, ����� �� �� ��������������� ��� ���������








  



 











 

   







     



  

 







    



           





 



 



   

      

















 

          

   





      

     







   





   

  

 



 

 







 

 









  







 

s n a m j i e Jac H

   



  

KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960





        



Openingstijden C1000 Heijmans:











 

 

    





 



    

 

 





Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

DEL_20120718  

www.autohommel.nl DRIE AVONDEN ZOMERSPEKTAKEL OP RAADHUISPLEIN WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS Gepaneerde Uw krant is bij Drukkerij Vorss...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you