Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

4 JULI 2012 WEEK 27

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

ORGANISATIE KLAAR VOOR EXOTIC GREEN RALLY

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

HEILIG HARTKERK MAG GESLOOPT WORDEN

480.000

VACATURES

Het werk(t)!

Met trots presenteren wij u onze nieuwe uitstraling. Een nieuw gezicht met behoud van kwaliteit.

Een greep uit onze vacatures: R&D-Engineer Mechanica

Succesvolle driehoeksverhouding

Zowel kandidaten als opdrachtgevers zijn feitelijk onze klanten. Daarom bevinden wij ons als bemiddelende partij in een soort van driehoeksverhouding. Door de juiste koppeling te leggen, gericht te zoeken en de markt goed te kennen, heeft Techno Select al vele malen bewezen hoe succesvol zij in deze bemiddelende rol is.

Bij een fabrikant van hoogwaardige geautomatiseerde analyseapparatuur voor laboratoria en de procesindustrie.

Servicemonteur www.technoselect.nl

Meer informatie? Over ons of één van onze vacatures kunt u vinden op:

www.technoselect.nl

Bij een leverancier gespecialiseerd in de verkoop / onderhoud van machines voor het snijden en verpakken van brood en banket.

APK-Keurmeester Bij een zeer vooruitstrevend en modern bedrijf gespecialiseerd in het vervangen van diverse auto onderdelen.

Twee rondemissen tijdens profronde

Zwemwaterkwaliteit Westpolderplas prima

ETTEN-LEUR - Tijdens de profwielerronde van Etten-Leur op zondag 12 augustus zijn twee rondemissen actief. Miss Rabobank is Ingrid Hoppenbrouwers, werkzaam op de afdeling Bedrijven van de Rabobank in Etten-Leur en al dertien jaar actief in het modellenwerk bij Dyon Caractère. Miss Winkelhart Etten-Leur is de 23-jarige Charlotte de Keijzer. Ze is geboren en getogen in Etten-Leur. Haar grote passie is mode en styling en ze is dan ook de enthousiaste verkoopster bij Caractère in Etten-Leur. Der twee rondemissen waren afgelopen maandagavond te gast bij het RTL-televisieprogramma Tour du Jour met Wilfred Genee en Gert Jacobs.

ETTEN-LEUR - Met het zwemwater in de Westpolderplas in Etten-Leur Noord is niets mis. Het water wordt gedurende het zwemseizoen wekelijks gecontroleerd door het Waterschap Brabantse Delta. Dat gebeurt in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Tijdens de controles die in de afgelopen periode gehouden zijn, is gebleken dat de zwemwaterkwaliteit van de Westpolderplas prima in orde is. Verder heeft in maart van dit jaar het jaarlijks groot onderhoud aan de plas plaatsgevonden. Daarnaast wordt ter verdere controle en veiligheid het strand bij de Westpolderplas dagelijks geëgaliseerd en schoon gemaakt.

Vestiging Etten-Leur: info@technoselect.nl | Telefoon: 076 - 50 40 747

W E E K B L A D

Vestiging Oosterhout: oosterhout@technoselect.nl | Telefoon: 0162 - 49 40 40

Korte brand in gebouw Mon Plaisir

Man slaat portier in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur heeft zondagmiddag een klein brandje gewoed. Het vuur woedde rond de klok van 14.00 uur op de bovenste etage van een gebouw aan de Mon Plaisir. In dit gebouw zijn meerdere bedrijven gevestigd, waaronder het Grafisch Centrum Etten-Leur. De brandweer was na de melding snel ter plaatse met onder andere een ladderwagen en een tankautospuit. De brandhaard bevond zich op één van de bovenste etages van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Mon Plaisir. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het is niet bekend wat de oorzaak van het uitbreken ervan is.

ETTEN-LEUR - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur op de Markt in Etten-Leur een 27-jarige man aangehouden. De politie kwam in actie naar aanleiding van een melding van een vechtpartij op de Markt. De 27-jarige inwoner van Etten-Leur zou volgens getuigen een portier van een café geslagen hebben. Als bezoeker kwam hij het café na sluitingstijd binnen en werd hij verzocht de gelegenheid weer te verlaten. Hierop werd de man, aldus het slachtoffer, agressief en sloeg hij de portier. De portier van de horecagelegenheid op de Markt verklaarde ook te zijn bedreigd met een fles door de aangehouden man.

Brandstofdief van de weg gehaald ETTEN-LEUR - De politie heeft rond in de nacht van zondag op maandag in EttenLeur een 28-jarige automobilist uit Essen van de weg gehaald. Hij wordt verdacht van tanken zonder te betalen. De diefstal vond plaats bij een tankstation aan de A27 in Nieuwendijk. Surveillerende agenten keken na de melding naar de auto uit. In Etten-Leur troffen ze het voertuig in de Nachtegaal aan. Bij het zien van de politieagenten verhoogde de bestuurder zijn snelheid. Het lukte de agenten om de automobilist in het Schoonhout tot stoppen te dwingen. De man uit Essen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

ETTEN-LEUR - Zes dagen lang was het centrum van Etten-Leur weer het decor van de zomerkermis. Meer dan 60 attracties - voor jong en oud - stonden er opgesteld op het Raadhuisplein, de Markt, Oude Bredaseweg en aan weerszijden van de Anna van Berchemlaan ter hoogte van Nieuwe Nobelaer. Sommige attracties blijven een aparte ervaring... FOTO HUUB VERVEST

Drie weken lang spelen op terrein aan de Wipakker

M I D D E L B U R G S E & V E E R S E Jeugdland gaat weer van start ETTEN-LEUR - Op maandag 9 juli gaan op de Wipakker in Etten-Leur (naast de brandweer) voor de 47e keer de poorten open van Jeugdland. Hier kunnen de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar drie weken lang op velerlei manieren spelen, onder andere knutselen en timmeren. DOOR PETER HOUTEPEN Kinderen kunnen in de periode van 9 tot en met 26 juli op alle werkdagen van ‘s morgens 09.00 tot ’s middags 16.00 uur op Jeugdland terecht. Deelnemers die tussen de middag blijven moeten wel een lunchpakketje meebrengen; tussen 12.00 en 13.00 uur bestaat de gelegenheid om dit op te eten.

K E N N I S

VA N

O P T I E K

Govaert t

Bisschopsmolenstraat K E N N75 I S SINT WILLEBRORD - NAC Breda werkt twee oefeningswedstrijden af Etten-Leur op sportT. 076 - 50 33 170 park De Gagelrijzen in Sint Willebrord. W. optiekgovaert.nl NAC treedt op dinsdag 24 juli aan tegen

Autoschade - Ruitreparatie voor alle automerken

Auto Hommel h

u

i

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC

PEC Zwolle. De aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur. Op zaterdag 28 juli zal NAC aantreden tegen Sparta uit de Jupiler League. De aanvang van deze wedstrijd is 17.00 uur. Vóór aanvang van deze wedstrijd zal er om 13.00 uur gespeeld worden tussen het 1e elftal van Rood-Wit en Jong NAC, daarna zal er om 15.00 uur de jaarlijkse traditiewedstrijd zijn tussen de supporters van NAC en Sparta om de Andro Knel Bokaal. Toeschouwers zijn welkom tegen entreegeld.

Playbackwedstrijd De ouders van kinderen die nog nooit op Jeugdland zijn geweest wordt geadviseerd om even te blijven om te kijken of het allemaal goed gaat. Wanneer ouders blijven en desgewenst even willen roken, moeten ze dat wel buiten de poort doen. Op het terrein van Jeugdland zelf is roken verboden. Jeugdland wordt op donderdag 26 juli afgesloten met de traditionele playbackwedstrijd en een optreden van een artiest.

Parkeren Ouders die hun kinderen met de auto komen brengen, worden door de mensen van Stichting Jeugdland gevraagd om op de parkeerplaats naast de brandweer te parkeren en niet voor de inrit van Jeugdland of de brandweer. De uitrit moet te allen tijden open blijven voor de brandweer. Auto’s die daar toch staan, worden op kosten van de eigenaar verwijderd. VoorLmeer www.jeugdlandettenleur.nl W E E K B A informatie: D

Govaert

NAC Breda speelt op sportpark Rood-Wit

Portemonnee(tje)s kunnen tijdelijk in bewaring gegeven worden bij de entree en ook fietssleuteltjes kunnen daar ingeleverd worden. Medicijnen moeten bij de staftent afgegeven worden; de kinderen moeten wel zelf in de gaten houden op welk tijdstip ze deze medicijnen moeten innemen.

VA N

O PT IE K

Actie APK e 19.95

Nu ook specialist in:

s toYotA i n

& SuZuKI d e r e g i o

www.autohommel.nl

Autobedrijf Jos de Rijk B.V. Vossendaal 41 Etten-Leur Tel. 0165-504650 www.josderijkauto.nl

info@autohommel.nl 076-5015967

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC Bisschopsmolenstraat 75

Etten-Leur Bisschopsmolenstraat 75 T. 076 - 50 33 170 Etten-Leur W. optiekgovaert.nl T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

VIER DIT SAMEN MET ONS MEE!

HARINGTEST 2012 A.S. ZATERDAG 7 JULI VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

2 kg IMPERIAL MOSSELEN, € 12,95

mosselkruiden en mosselsaus Proef nu dé

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

 ROERBAK

MOSSELEN

Maüt in Clash of the Coverbands ETTEN-LEUR - Op zondag 8 juli vindt in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven een extra voorronde plaats van de bandcompetitie The Clash of the Cover Bands voor de Regio Zuid (Zeeland/Noord-Brabant/ Limburg) en België/Luxemburg. Vier bands gaan de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes. Eén van de deelnemers in Eindhoven is de rock/ funk coverband Maüt uit Etten-Leur. Het programma in het muziekcafé begint om 16.30 uur.

Bedevaartgangers naar Beauraing ETTEN-LEUR - Beauraing is een plaats in de Belgische Ardennen, nabij Namen, Dinant en Han. Hier hebben in de winter van 1932-1933 vijf kinderen vele keren een verschijning gekregen van Maria. Het is een druk bezochte bedevaartplaats geworden. Op zondag 2 september vertrekken pelgrims vanuit Oudenbosch, Breda, Etten-Leur en omstreken naar Beauraing. In deze laatste plaats stapt ook een zanggroep op die in Beauraing de kerkdienst mee verzorgt. Voor verdere inlichtingen en aanmelding: Tiny Naalden, Julianalaan 31 Etten-Leur, telefoon 076-502 10 59 (tinynaalden@casema.nl) of Betsie Fiolet, telefoon 076-503 25 71.


Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 6 juli t/m zondag 8 juli, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart

29.99 per stuk

per stuk

15.99

5. camp active

180x50x0.6 cm

Slim bezig.

17. 99 180x75 cm

99

camp active

k per stu

Slaapzak enveloppe k per stu

Camping mat

per stuk

89.99 per stuk

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

39.99

19. 99 yosemite camp active cape cod camp active

3persoons

Koepeltent

59.

k per stu

99

2persoons

Koepeltent

k per stu

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Partij handel

EXPERT RUIMT OP! VAN 84 9.-

698.-

VAN 399.-

100

HZ

LCD-TV 32PFL3017. • 3x HDMI en USB • Digital Crystal Clear • Superscherpe beelden

C

VAN 699.-

298.-

488.-

A

100

LED-TV UE46EH5300.

HZ

A

+ • 3x HDMI en USB • WiFi ready • Bedien met uw smartphone

VAN 649 .-

548.-

100

HZ

B

B

498.-

LED-TV 42LS3400.

LED-TV 42PFL3007.

LED-TV TXL37E3.

• Clear Voice II • HDMI en USB • Media spelen via USB

• 3x HDMI en USB • Diepe en heldere beelden • Kristelhelder geluid

• 3x HDMI en USB • VIERA Link • Via SD foto’s bekijken

Etten-Leur Winkelcentrum 25, (076) 5020672

MEENEEMPRIJZEN!

Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zaterdag 14 juli 2012.

VAN 599.-


actualiteit

Deelnemersveld omvat veel topcoureurs

Organisatie klaar voor Exotic Green Rally ETTEN-LEUR - Komende zaterdag (7 juli) raast de grote rallyklassieker van de Exotic Green Rally weer door het West-Brabantse land. Ook nu is EttenLeur weer de plaats van waaruit de rally wordt gedirigeerd. Met allerlei nevenactiviteiten als City Racing en de R Sport-Cars Short Rally kunnen autosportliefhebbers er tot diep in de nacht hun hart ophalen. DOOR HENK KETELAAR De West-Brabantse rallyklassieker kampt in deze editie een beetje met de naam. Dit omdat de sponsor, Uitzendorganisatie Exotic Green, onlangs haar naam veranderde in Goodmorning. Na vijf jaar sponsorschap heeft de rally onder Exotic Green zo’n grote bekendheid gekregen dat besloten is om toch onder de deze naam van start te gaan, temeer omdat na deze editie het contract afloopt. John Elst, voorzitter van de Stich-

Exotic Green Rally De Exotic Green Rally start op de Markt in Etten-Leur om 09.46 uur. De Shortrally om 15.29 uur. De klassementsproeven zijn vrijwel identiek aan die van vorig jaar. Allerlei evenementen maken die dag een verblijf in Etten-Leur voor het gehele gezin aantrekkelijk. Naast de vele honderden vrijwilligers is er dringend behoefte aan meer mensen die zich voor de organisatie willen inzetten. Surf voor meer informatie naar: www.excoticgreenrally.nl

ting Autosport Zuid-West Nederland: “De contacten voor een andere hoofdsponsor zijn nog zo pril dat ik daarover geen mededelingen wil en kan doen.” Titelverdediger “Laten we ons eerst maar op zaterdag 7 juli richten”, zegt Elst die er zichtbaar veel zin in heeft en niet kan wachten totdat het zover is. Gezien de startlijsten van de Exotic Green Rally en de R Sport-Cars Shortrally is dat ook wel te begrijpen. Onder de deelnemers bevinden zich topcoureurs die ook meedoen aan het World Rally Championschip (WRC). De kampioen van vorig jaar, Jeroen Swaanen, komt in ieder geval met zijn Ford Focus WRC de titel verdedigen. “Ook dit jaar zal de rally pas tegen het einde worden beslist”, zo is de verwachting van John Elst. VIP-behandeling Nieuw dit jaar is de passage in Achtmaal, de plaats waar de rally zijn roots heeft. Daar knallen de rallywagens dwars door het dorp, waar een heuse jump en een spin worden gemaakt. Zij komen nu eens niet vanachter café Den Thuur het dorp in, maar er voorlangs. “Dat wordt daar een echt spektakel.” Op deze en op verschillende

Ook De Bode draagt de West-Brabantse rallyklassieker een warm hart toe.

andere plaatsen zijn soortgelijke publieksproeven ingebouwd. “Mensen die alle rallyhoogtepunten willen mee beleven, kunnen zich bij de inschrijfbalie in het Winkelcentrum van Etten-Leur als VIP laten inschrijven. Zij worden met een busje naar de be-

treffende passages gebracht en begeleid.” City Racing Ook dit jaar starten ’s middags in het centrum van Etten-Leur de bolides van de GTC City Racing. “Het parcours met zijn haar-

FOTO HENK KETELAAR

speldbochten is onveranderd. Dat, en de klassementsproef Etten-Leur, is die dag voor het publiek gratis”, besluit John. Sluitstuk is de finish van de Short Rally om 22.18 uur en die van de Green Exotic Rally om 23.30 uur op de Markt van Etten-Leur.

Rechtbank Breda stelt Mariaparochie in het gelijk

Heilig Hartkerk mag gesloopt worden BREDA/ETTEN-LEUR - De kogel is door de kerk, hoewel dat in dit verband wellicht een wat vreemde uitspraak is. De rechtbank in Breda heeft maandagmiddag in een kort geding bepaald dat de Heilig Hartkerk aan de Kerkwerve in Etten-Leur gesloopt mag worden. DOOR PETER HOUTEPEN Het kort geding was aangespannen door het Cuypersgenootschap uit Amsterdam, die zich overal in het land inzet voor het behoud van erfgoed uit de 19e en 20e eeuw. Het genootschap is van mening dat de Heilig Hartkerk - circa 55 jaar oud - een monument is en daarom niet gesloopt mag worden. Vergunning Vorige week woensdag diende een eerste kort geding bij de voorzieningenrechter in Breda, maar die deed geen uitspraak en verwees de zaak door naar de civiele rechter. De voorzieningenrechter was van mening dat het Cuypersgenootschap bezwaar had gemaakt tegen een vergunning die er in feite niet was. Het bestuur van de Mariaparochie hoefde immers bij de gemeente Etten-Leur geen vergunning tot sloop van de Heilig Hartkerk aan te vragen. Feitelijk bevestigde de civiele rechter maandag wat de voorzieningenrechter al had geopperd. De Mariaparochie werd op alle punten in het gelijk gesteld in het kort geding versus het Cuypersgenootschap.

De voorbereidingen om de Heilig Hartkerk te slopen kunnen definitief doorgaan.

ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten. Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders, mailings, krantenspecials.

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl

Zorgvuldig Bastiaan Anink van het bestuur van de parochie is dan ook een opgelucht man. “We zijn de afgelopen week geconfron-

‘Dit gaat je niet in de kouwe kleren zitten’ Anink spreekt namens het parochiebestuur ook nog maar eens de suggestie tegen dat er allerlei mogelijkheden zijn met het gebouw. “Er wordt gezegd dat het een fluitje van een cent is om de kerk om te vormen tot een bruikbaar gebouw. Ik wil toch nog eens benadrukken dat dit niet zomaar even mogelijk is. Een kerkgebouw is gefundeerd onder de muren. Die muren zijn heel zwaar. Als je daar aan wat wilt doen, moet je een complete fundering binnen je gebouw maken. Daarnaast heb je in een kerk heel weinig lichtinval. Daardoor moet je de hele constructie aan gaan passen en feitelijk het hele gebouw gaan herbouwen. Het omvormen van het gebouw is ook niet nieuw, aangezien we deze discussie de afgelopen tien jaar al hebben gevoerd met alles en iedereen.

Lief en leed Vakantieleed

én vermogen delen?

Lief en leed én vermogen delen?

Letselschaderecht

PAGINA 3

teerd met twee kort gedingen en dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Wij hebben deze sloop uiterst zorgvuldig voorbereid en zijn hier meer dan vijf jaar mee bezig geweest. Het is nogal wat als op het laatste moment geprobeerd wordt om dat tegen te houden. We hebben alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen en zijn tot het besluit gekomen dat sloop van de kerk de beste optie is.”

Vastgoedrecht

Familierecht

Ondernemingsrecht

Nieuw.

Nieuw

.

www.ak-advocaten.eu

Arbeidsrecht

Strafrecht


EXPERT RUIMT OP! VAN 299.-

2A 22.-

9.VAN 49

388.VAN 119.-

88.-

A +

100

HZ +

A +

STOOMSTRIJKSYSTEEM TDS1601.

WASMACHINE WAB28260.

• Stoomdruk 4 bar • Stoomafgifte 90 g/min • Startklaar: 7 min.

• 5,5 kg vulgewicht • 1400 toeren • Startuitstel

VAN 5 99.-

A +

344.OPRUIMKNALLER!

VAN 99.-

STOFZUIGER BSGL31700. • 1700 watt vermogen • Elektronische zuigkrachtregeling • Stofzakvolindicatie

66.-

Etten-Leur Winkelcentrum 25, (076) 5020672

KOEL-/VRIESCOMBINATIE KGC 230/60.

KOEL-/VRIESCOMBINATIE KGV33NW20.

• 170 liter netto koelen • 45 liter netto vriezen • Automatische ontdooiing

• 195 liter netto koelen • 94 liter netto vriezen • Energiezuinig

MEENEEMPRIJZEN!

Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zaterdag 14 juli 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

Uitnodiging

Open Huis

PLAFONDSHOW “Eindelijk een plafo nd zonder scheuren!”

Vrijdag 6 juli van 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 7 juli van 10.00 - 16.00 uur Zondag 8 juli van 11.00 - 15.00 uur

Een nieuw plafond in 1 dag! Geschikt voor elke ruimte. • Schone montage in één dag

Ik heb belangstelling voor uw Plameco plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

• Zonder hakken en breken

Telefoon: ...........................Naam: .......................................... Adres:....................................................................................... Postcode:...........................Woonplaats: .................................

• De meubels kunnen blijven staan

Uw adviseur Katy

ALTIJ VRIJ V D A OND N ERHOU D

• Onderhoudsvrij

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436 4800 VB Breda

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar!

Vlakbij de Makro!

Weidehek 125 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 WWW.PLAMECOPLAFONDS.NL

Ruim 30 jaa ervari r ng


actualiteit

Column

Glitter en glamour tot op duizelingwekkende hoogte

Zomerkermis gaat de hoogte in ETTEN-LEUR - Glitter, glamour, knipperende lichten en lichtjes in alle kleuren van de regenboog, rook en snelheid tot op duizelingwekkende hoogte. De zomerkermis van Etten-Leur groeit. Ook in de hoogte. ‘Al al … alweer een prijs, attenzione, here we go’; op allerlei manieren lokten de kermisexploitanten de afgelopen dagen de bezoekers aan het centrum van Etten-Leur. De zware scheepstoeter kwam maar net boven de muziek en de aanprijzingen uit.

Addo Sprangers

Eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst, wordt er wel eens gezegd. Soms wordt daar echter onhandig mee omgegaan en dan druk ik me nog zachtjes uit. Vooral in de kledingbranche zouden sommige verkopers soms té eerlijk zijn. Dat valt althans af te leiden uit een door Weight Watchers verricht onderzoek naar klantenbejegening. Ruim een derde van de- meestal met een maatje meer gezegende - vrouwelijke shoppers zou door personeel al eens dusdanig zijn beledigd dat ze het pand verlieten zonder iets aan te schaffen. Daar kan ik me iets bij voorstellen als fijntjes wordt opgemerkt dat je er uitziet als een ‘oude doos’, of wanneer als tip wordt meegeven dat je ‘beter op zoek kunt naar iets meer verhullende kleding omdat je armen te dik zijn’. Da’s inderdaad stijlloos. Nu zie ik zelf ook regelmatig mensen rondlopen in kledij waarvan ik het mijne denk. Ik veronderstel dan dat zelfkritiek niet hun grootste deugd is. Tegelijkertijd denk ik: leven en laten leven. Als jij iets mooi vindt, moet je het ook gewoon dragen. Bovendien zullen anderen omgekeerd ook best wat op mijn keuzes hebben aan te merken. Het zij zo. Veertig procent van de door Weight Watchers ondervraagden kreeg trouwens te maken met onbehulpzaam en grof personeel. Klinkt bekend. Ooit wilde ik een paar stoere sportschoenen kopen, maar daar zag ik snel van af omdat de verkoper meer belang hechtte aan het doornemen van de laatste stapavond met zijn eveneens in de sportzaak aanwezige kameraden. Al kan het natuurlijk ook zijn omdat hij die sneakers niet bij me vond passen. Daar had hij dan eerlijk in moeten zijn, vind ik. Schoenen hebben ze overal, dus houdoe en niet meer tot ziens. Ook haardracht is zo’n item. Cristiano Ronaldo kan goed voetballen, maar het zijn tegenwoordig niet eens meer zo zijn weergaloze acties of prachtige doelpunten die onderwerp van gesprek zijn. Neen, de grote vraag is of de Portugese ster van Real Madrid in de rust van de wedstrijd zijn kapsel opnieuw heeft gemodelleerd (of laten modelleren, da’s niet helemaal duidelijk) om met elke haar in plooi weer helemaal gesoigneerd aan de tweede helft te kunnen beginnen. Eigenlijk zit ik erop te wachten dat hij een keertje helemaal kaalgeschoren het veld op komt. Dan is die discussie voorlopig ook weer uit de wereld. Maar dan wel zeggen of het hem ook écht staat. Da’s wel zo eerlijk.

De Fun House is big; drie etages hoog.

DOOR HUUB VERVEST

Colofon

De kermis in het centrum van Etten-Leur wordt steeds groter. Nieuw dit jaar was de Ice Jet met een gevel die aan Rusland doet denken, maar waar de ijsberen niet warm of koud worden van de hoge snelheden waarmee je rond gereden wordt.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode

Klassieker De Hard Rock Waltzer is een klassieker in nieuwe stijl. Tot de grootste attracties, qua omvang, mocht het Fun House op de Oude Bredaseweg gerekend worden; drie etages hoog. ‘Het meisje zonder hoofd’ is een kermisattractie uit tijden dat het volk uit liep om iets te zien dat ongeloofwaardig en griezelig was. Uit de tijd van de zweefmolen, draaimolen en de grote schommels stamt ook het pony rijden, dat plaatsvond naast de Van Kuijckflat. De kermisexpo in

Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Annelies de Pijper, Huub Vervest, Frans van der Bom Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Het Witte Paard gaf even rust; kermisattracties hebben modelbouwers geïnspireerd tot nauwkeurige huisvlijt en geduld. Autoscooters Zondagochtend waren traditioneel de autoscooters weer het decor voor de kermismis onder leiding van voorvanger pastor Ton van Balveren. De mis werd weer voorafgegaan door een optreden van de familie Dekkers. Aan de dienst verleenden ook het Lambertuskoor en Michel Gottmer hun medewerking. Al bijna even traditioneel was de kermismiddag voor verstandelijk gehandicapten op maandag, uitsluitend voor passé-partout houders en hun begeleiders. Entertainment Maandag en dinsdag was er in de avonduren ook muzikaal entertainment op de Etten-Leurse zomerkermis, onder andere

FOTO HUUB VERVEST

met Brabant Toppers on Tour. Optredens waren er onder andere van Sieneke, Django Wagner en de plaatselijke ‘hero’s’ Jeroen Spierenburg en Manfred Jongenelis. Yoeri L’Abee, ook plaatselijk, zou er ook een optreden verzorgen, maar moest maandag vanwege ziekte afzeggen. In de persoon van Anita van de Rapsodies werd voor hem vervanging gevonden. Ondernemer Als soort van noviteit werd woensdag ook een prijs uitgereikt aan de kermisvriendelijkste ondernemer en werd zes dagen meedoen en zwieren en zwaaien afgesloten met de eurodag. Hierbij draaiden diverse attracties tegen de prijs van 1 euro of tegen een andere kortingsactie. Zie ook verderop in deze Bode: Zomerkermis Etten-Leur in beeld.

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Rondvlucht als prijs

Puzzel week 27

De oplossing van deze puzzel is in week 28 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ETTEN-LEUR - De Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht In Nederland (SEGVIN) in Etten-Leur organiseerde verleden jaar de wedstrijd ‘Als van Gogh nog geleefd had’. Dit jaar was het thema van de wedstrijd ‘Adriaan van Bergen anno 2012’. De uitwerking van dit thema werd gedaan door leerlingen van het Munnikenheide College in Etten-Leur en Rucphen. De werken zijn momenteel tentoongesteld in Nieuwe Nobelaer en vorige maand werden door een vakkundige jury negen prijswinnaars gekozen. Afgelopen donderdag mochten ze verdeeld over drie vluchten vanaf Seppe een rondvlucht maken boven Etten-Leur, de gedenknaald aan de Rijsbergseweg en Rucphen. De prijswinnaars kwamen uit: Etten-Leur, Sint Willebrord, Sprundel, Rucphen en Bosschenhoofd. FOTO JEROEN POTTERS PAGINA 5


Greg LeMond in Etten-Leur

KORTE BERICHTEN

Reünie De Schalm: Mytylschool De Schalm viert 50 jarig jubileum met reünie op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur, Brabantlaan 3, 4817 JW Breda. Voor alle oudpersoneelsleden , oud-medewerkers kinderteam RCB en oud-leerlingen. Opgeven voor zaterdag 22 september via www.mytylschooldeschalm.nl. De entree is gratis. Tijdens deze reünie wordt het jubileumboek gepresenteerd. Bezoekers die hulp nodig hebben mogen natuurlijk iemand meebrengen.

KORT BEDRIJVIG Tienjarig jubileum Maja Jefkins

Positieve Praktische Psychologie Vrouwen ETTEN-LEUR - Ruim tien jaar geeft drs. Maja Jeffkins met veel enthousiasme de cursussen ‘Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen’ in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Inmiddels hebben honderden vrouwen uit Etten-Leur en wijde omgeving met veel plezier deelgenomen aan deze cursus. Zij hebben hun psychologische kennis verrijkt en veel inzicht gekregen in de vraag waarom mensen doen zoals zij doen in allerlei situaties.

ETTEN-LEUR - Vorige week donderdag was Greg LeMond te gast in Etten-Leur bij fietsspecialist Profile van der Veeken om een fiets uit te reiken aan de heer Koks uit Breda. Koks was de hoogste bieder van een door Merida gesponsorde racefiets. Op deze fiets had drievoudig Tour de France-winnaar en ex-wereldkampioen Greg LeMond op zondag 24 juni de Greg LeMond Ride for the Paragames gereden, een tocht van 90 kilometer waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Paragames Breda. Greg LeMond (links op de foto) kwam samen met zijn zoon Scott en goede vriend Ron naar de Bisschopsmolenstraat om deze fiets uit te reiken en te signeren. Tevens maakte hij in Etten-Leur een proefrit op een E-bike. “This is great!”, was zijn reactie na een snelle rit door de Bisschopsmolenstraat. De Amerikaan deed zich verder onder andere tegoed aan whisky en heerlijke haring van de Zeeuwse Bron.

Bingo Leurse Leut ETTEN-LEUR - Zondag 8 juli is het weer zover, dan is de laatste bingo van Leurse Leut voor de zomer vakantie in het Turfschip. Zoals gebruikelijk beginnen we om 14.00 uur met de eerste getallen op het bord te toveren. In het vorig stukje had ik belooft om met leuke verhalen/anekdotes te komen van de Bingo. Om bij het begin te beginnen: Zo’n 14 jaar geleden kwamen enkele mensen op het idee om een bingo te houden. Zo gezegd, zo gedaan. Rinus Hermans, Peter Meesters en Appie Exalto draaiden letterlijk de eerste bingo. Dit bleek een enorm succes te zijn, dus besloot men om hiermee verder te gaan. Gezelligheid stond voorop, dus niet alleen maar het afroepen

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

van getallen. Tussendoor werden geregeld grappen verteld. Niet echt moeilijk voor dit illustere trio. Na 1 jaar gaf Appie Exalto het stokje over aan Leo Willemen. Al snel werd het gedraai met de balletjes vervangen door het elektronische apparaat. Geen gedraai meer, maar één druk op de knop, en voila daar kwam het nummer te voorschijn. Toen Rinus Hermans plotseling overleed dreigde deze gezellige middag op te houden. Gelukkig waren er toen enkele leden binnen Leurse Leut die de draad weer snel op pakten. Toon Bastiaansen oftewel Toon Klok, Jos Aarts en Leo Willemen gingen ermee verder. Voor deze mensen telde maar één ding namelijk de gezelligheid. Meestal werden en worden nog steeds de bingo’s geleid door Leo Willemen,waarbij Jos Aarts de knoppen bediende. Toon Bastiaansen hield de boel allemaal scherp in de gaten. Maar ja, je kan niet altijd op een zondag. Toen Jos Aarts verhinderd was, mocht Toon Bastiaansen achter de knoppen. Nou Toon en moderne techniek, dat is eigenlijk vooraf al vragen om problemen. Nood breekt wet zullen

we maar zeggen; 1 rondje in de bingo is goed voor 3 prijzen. De getallen van de vier hoeken, de getallen onder de letter b-i-ng-o en de volle kaart natuurlijk. Toen erbij de de getallen van de 4 hoeken bingo was gevallen, drukte Toon alle getallen weer weg. Met wat improvisatie heeft Leo het toch weer goed gekregen. Bij het volgende gedeelte van het spel, de cijfers onder de letter G trapte Toon de stekker eruit, met als gevolg, alle cijfers weer weg. Sindsdien heeft Toon nooit meer mogen helpen. In de loop van de jaren zijn Jeroen Tak en Freddy van Peer bij de bingo gekomen.                

Om het tienjarig jubileum te vieren, heeft Maja een nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen ontwikkeld met als titel: ‘In Liefde Blijven’. Tijdens deze feestelijke cursus bespreekt Maja op een zeer enthousiaste wijze allerlei actuele onderwerpen uit de hedendaagse psychologie. Praktische tips en handvatten worden gegeven om positief om te gaan met allerlei lastige situaties zowel thuis als op het werk. De onderwerpen worden op een luchtige en voor iedereen begrijpelijke manier besproken. De cursus is niet alleen interessant, maar ook erg gezellig om aan deel te nemen. Deze cursus is speciaal bedoeld voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in allerlei nieuwe onderwerpen uit de hedendaagse psychologie en daar graag méér van zouden willen weten. De cursus wordt gegeven in Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2 in Etten-Leur en bestaat uit acht bijeenkomsten. De data zijn: donderdagavond 13/9, 27/9, 11/10, 8/11, 15/11, 6/12, 17/1, 24/1. De vergoeding om deel te nemen aan deze nieuwe cursus is 220 euro inclusief certificaat als bewijs van deelname en cursusmateriaal over de besproken onderwerpen. Iedereen die zich aanmeldt vóór 15 juli ontvangt 25 euro korting, waardoor het cursusgeld 195 euro wordt. Alle cursisten ontvangen als welkomstgeschenk een leuke verrassing. Voor aanmeldingen, een folder of meer informatie kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen met Maja Jeffkins.

Honderden vrouwen uit Etten-Leur en wijde omgeving hebben met veel plezier deelgenomen aan de cursus.

Maja Jeffkins, telefoon 010-2344554. Internet: www.praktischepsychologie.nl

BEDRIJVIG NIEUWS Na briljante verbouwing

Mekes Juwelier heropend ETTEN-LEUR - In de afgelopen weken heeft Mekes Juwelier, gevestigd in het winkelcentrum Etten-Leur, een complete metamorfose ondergaan. Niet alleen is de voorgevel aangepast, met een grote etalage en ruime entree, ook de indeling en uitstraling is aangepast aan de trends van deze tijd. Op vrijdag 29 juni opende Mekes dan ook na de grote verbouwing zijn vernieuwde winkel. “In de oude situatie was er in verschillende opzichten sprake van ruimtegebrek waardoor het niet altijd gemakkelijk was om onze collectie aantrekkelijk te presenteren. De klanten hebben nu alle ruimte om gezellig te shoppen”, vertellen de eigenaren Richard en Marleen. “We hebben de winkel laagdrempelig gehouden met een ruime entree en een duidelijk herkenbare presentatie van onze luxueuze collectie.” De winkelruimte is voorzien van een nieu-

we vloer en interieur, vitrines aan beide wanden, waardoor alles in een oogopslag overzichtelijk is geworden en ook lichter. Modern Juwelier Mekes is vanaf het begin van het winkelcentrum in Etten-Leur een begrip in de regio en heeft vanaf 1996 twee verbouwingen achter de rug. “Het werd tijd voor vernieuwing, met name om ook een breder publiek binnen te halen”, geeft Richard aan. Het assortiment is zeer uitgebreid. Bekende topmerken, zoals Breil, in zowel horloges als sieraden, Vendoux en My Imenso voor de vrouw, zijn breed vertegenwoordigd. Dus er is voor elk wat wils. De mode wordt op de voet gevolgd en hierop sluit de collectie aan. Voor de jongeren zijn er diverse modellen horloges van Converse te verkrijgen in trendy kleuren. Sportief en goed te combineren met de andere artikelen van dit merk en tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar.

Verliefd, verloofd, getrouwd Naast horloges en sieraden zijn er natuurlijk ook vriendschap- en relatieringen verkrijgbaar. Betaalbare trouwringen van Desiree vanaf 500 euro per paar. Nog steeds een hot item zijn de zilveren graveerplaatjes in diverse vormen en maten welke na aankoop gratis worden gegraveerd. Bij Mekes juwelier kunt u ook terecht voor een mooi cadeau bij een geboorte, doop of verjaardag. Er is een groot assortiment met onder andere kinderspaarpotten en kinderbestek. Service en kwaliteit “Mekes juwelier wordt al heel lang gedragen door een team enthousiaste mensen, gedreven door de passie voor het juweliersvak. De positieve reacties van de klant, onze bevlogenheid voor het vak vormen de basis voor de samenstelling van de collecties”, zegt Richard. “Alles is er veranderd behalve onze filosofie.

‘De klanten hebben nu alle ruimte om bij ons gezellig te shoppen’, aldus de eigenaren Richard en Marleen.

Wij bieden de klant dezelfde service ook betreffende reparaties, want achter in de zaak bevind zich nog steeds de reparatieen werkplaats. Van het vervangen van de

Mekes Juwelier, Winkelcentrum 11, Etten-Leur. Telefoon: 076-501 29 41 PAGINA 6

batterij in uw horloge en het graveren tot reparaties aan uw gouden en zilveren sieraden , wordt door professionele vakmensen uitgevoerd.”


Jack, Joke en Rosita.

het begin ingen.

en hun laatste h is het goed ie laatste reis. nabestaanden reeds bij leven

d of begraven de afscheidspen ? kerheid bij de or hen is het grijpende gewilsbeschikking sen aan en leg

lief en leed

Familieberichten

De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter!

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen)

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om Persoonlijke zich zorg bij het laatste afscheid... over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Dag en nacht bereikbaar wil niet uw uitvaart, maar uw afscheid regelen. De wensen van de margaret@verbraak-uitvaart.nl overledene en de familie staan cenwww.verbraak-uitvaart.nl traal. Thuis opbaren en verzorgen, of samen opbaren in het afscheidshuis, Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, het eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

Tel.: 0165-36 45 66

www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

Weekenddiensten

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts

ag 31 maart en zondag 1 april.

Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171.

was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitis het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek� komt dan ook er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of MorAfscheidshuis�. Een plek om samen te komen, te rouwen, afigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op mogelijkheden. een “bakske troost�.

Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650.

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid

Tandarts

Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waar-

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Dierenartsgroep West-Brabant

Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/

neming verzorgt. Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915.

*DIRECT GELD NODIG * Verpand - Beleen - Verkoop uw: Ps3 - xbox360 laptop - TV - Gsm - etc.

www.USEDPRODUCTS.NL Concordiastr. 15a, T. 076-5335334

POOLS KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST BOuwBedrijf TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL Verbouw, Renovatie, Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Badkamers, Keukens, staan wij voor u klaar!

Schilderwerk, Stucwerk. Betaalbaar en betrouwbaar.

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

ontwerp van A tot Z.

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

Gulden w e g 10, 4879 N L E t t en - L eu r, Tel . 0 7 6 -50 3 2 8 7 8 , F ax 076- 5 03785 0, kees . g oos s ens@het net . nl

De warmste warmste bakker De Bakker

kaiser broodjes

aardbeien vlaai

ook half afgebakken

met leurse aardbeien en slagroom

e rperiod Wij zijn de hele zome

geopend

worstenbrood 5+1 gratis vakantie extraatje

tour de france

4 weken lang, alle dagen van de week

vollerkoren

broodjes 4 + 1 GraTis

snit

â‚Ź6.50 3+2 gratis

tour de france

â‚Ź 6.95

gevulde koek

Bakker Mark Elias 2 voor

â‚Ź2.00

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 PAGINA 7


Maarten in allerbeste stemming met zijn zojuist gescoorde speelgoed.

Clowns vermaken de jeugd.

Even een prijs(je) scoren. FOTO’S HUUB VERVEST

Rennen op het water in de Walking Waterballs.

Zomerkermis Etten-Leur in beeld

Kermisdrukte op de Markt van Etten-Leur. PAGINA 8

Beleving groots; impact hevig.


Zomers genieten op de Brabantse Wal Fietsen

Water

Evenementen

Dé fietsregio bij uitstek; dat is de Brabantse Wal. De fietsroutes brengen u door stad en dorp, langs de steilrand van de Brabantse Wal en door uitgestrekte polders. Tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die de Brabantse Wal te bieden heeft! Met een kaart van de fietsknooppunten op zak kunt u eindeloos routes samenstellen zodat u het beste uit uw fietstrip kunt halen. Kijk op vvvbrabantsewal.nl voor het aanbod van themaroutes.

De Brabantse Wal biedt fantastische mogelijkheden om de streek vanaf het water te verkennen. Steenbergen biedt goede mogelijkheden voor de waterrecreanten en het idyllisch sluizencomplexje Benedensas is uniek. De nieuwe zeil- en vaarroute nemen u mee langs het vestingverleden van de streek. Wie graag actief is, kan ook naar hartelust ‘outdoren’op het water: survivalen, kanoën en overnachten op het water behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Er is altijd wat te doen op de Brabantse Wal! In de maand juli vindt een keur aan evenementen plaats voor jong & oud, o.a. De Kleine Tour in Steenbergen, wandelexcursies in de gemeente Woensdrecht en De Krabbenfoor – drie dagen lang gezelligheid met muziek, kraampjes, eten & drinken, demonstraties in Bergen op Zoom. Bezoek ook de Roofvogelshow in Het Markiezenhof en neem een kijkje bij de ruim 70 m² maquette van Bergen op Zoom. Ga 260 jaar terug in de tijd! Een compleet overzicht van de evenementen vindt u op vvvbrabantsewal.nl

Wandelen KORTINGSCOUPON Streekpad De Brabantse Wal Tegen inlevering van deze coupon ontvangt u een korting op de uitgave Wandelen langs de steilranden, het streekpad dat u kennis laat maken met het unieke landschap van de Brabantse Wal.

Het gebied te voet ontdekken over een afstand van 112 kilometer? Dat kan met de nieuwe uitgave Streekpad De Brabantse Wal. Het pad slingert langs de vestingsteden Bergen op Zoom en Steenbergen, door kleipolders en heideontginningen, door bossen en stuifzanden, en een aantal interessante dorpen. Eén van de hoogtepunten is de steilrand: u wordt beloond met een schitterend uitzicht van 20 meter boven het vlakke land! De route is verdeeld in trajecten dus u kunt zelf het aantal kilometers bepalen dat u gaat lopen.

oom is jarig! Bergen op Z 0jaarstad.nl w.80 Ga naar ww at er allemaal en om te zi w te doen is!

U betaalt ¤10,- i.p.v. ¤16,90 Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij: Geldig bij: VVV Brabantse Wal en de agentschappen. Deze actie loopt t/m 31 juli 2012 en zolang de voorraad strekt.

VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482 VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide 0164 613 155 VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen 0167 566 533

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via twitter


antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling

Wespen

bestrijding

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten!

06-54398577

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl

en andere plaagdieren 7 dagen per week

op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Dre Wit (‘t) goed Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

Van mierlo

Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging, impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingvanmierlo.nl Voor frisse en stralende gevels!

Ontdek je huis opnieuw !

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Expert verlaagt uw

50.energiepremie

A ++

na 50.energiepremie

Tel.: 06-50905037

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

698.-*

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Dameskleding ���������������������� 2 HALEN 1 BETALEN 12-Delige grote Larousse encyclopedie ����� € 12,50 Dierenboeken ����������������������������������������������� € 0,40 Kinderboeken ����������������������������������������������� € 0,10 Konsalik �������������������������������������������������������� € 0,25 Alle Ordners en Multomappen ���������������������� € 0,25 Alle ontbijt, soep en dinerborden ������������������ € 0,10 Grote collectie Clown’s ���������������������HALVE PRIJS Alle IJscoupes en kleine schaaltjes ��HALVE PRIJS

Voeg- en gevelreiniging

Bel voor gratis prijsopgave voor nu en later.

reparaties witgoed producten Etten-Leur

NO FROST

Expertprijs is 898.Min 50.- energiepremie wordt dit 848.Na 150.- retour via Siemens wordt dit 698.-

energierekening!

*

KOEL-/ VRIESCOMBINATIE KG36NAW32.

energiepremie

4GB

499.-

na 50.energiepremie

A ++

GRATIS

BBQSET

KOEL-/ VRIESCOMBINATIE ERB36533X. • Totale netto inhoud 337 liter • Zeer stil • Freshzone: vlees en vis langer vers

A +

25.energiepremie

204.na 25.energiepremie

LAPTOP VPCEH3F1EWNL3.

LED-TV 32LS3400.

• Intel Core i3-2350M processor • Numeriek toetsenbord • In enkele seconden online

• Geschikt voor Digitenne • HDMI en USB • Energiebespaarfunctie

Nu tot wel 100.-

energiepremie! Expert denkt met u mee om uw energierekening te verlagen. Niet alleen zijn de apparaten in deze advertentie zeer energiezuinig, maar als u één van deze apparaten aanschaft, ontvangt u ook nog eens tijdelijk aantrekkelijke energiepremies!

100.energiepremie

50.-

25.-

KOELER ZRG716CW. • Netto inhoud 153 liter • Verstelbare glazen legplateaus • Makkelijk te reinigen

cm 81 LED

499.-

A

energiepremie

na 100.energiepremie

"

energiepremie

100.299.-

na 100.energiepremie

,5

50.-

320GB

INTERN SCHIJF

15

• Totale netto inhoud 252 liter • Super koelen • Hydrofresh: groente en fruit langer vers

100.-

energiepremie

energiepremie

Meer weten? Uw Expert vertelt het u graag!

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 7 juli 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.


Ballonnenwedstrijd Koninginnedag 2012

Zomerbridge Sans Atout ETTEN-LEUR - Het was de avond van de onverwachte nederlagen. Bij het voetbal werden onze oosterburen eruit getikt door een geblakerde Italiaan met een demonische blik. Bij het tennis werd Nadal naar de slachtbank geleid door een boomlange Tsjech. Zelf gingen we kopje onder in een slemcontract: vier down. Het blijft echter zomeren bij Sans Atout, elke donderdagavond! Uitslagen A-lijn: 1. A. Vels en M. Rijnen 71.35%; 2. K. v. Ginneken en H. de Voigt 57.29%; 3. L. Cornelis en M. Schmitz 56.77%. B-lijn: 1. N. v. Oirschot en N. Zonligt 62.08%; 2. L. Vogelaar en J. Snijders

WIJKEN

Emy Voesenek met haar ouders en zusje.

ETTEN-LEUR - Van alle opgelaten ballonnen zijn er slechts drie teruggekomen, dus alle drie zijn zij in de prijzen gevallen. Danu Acs, Thijs de Wildt en Emy Voesenek hebben inmiddels hun prijs in ontvangst mogen nemen. Op de foto Emy Voesenek, foto’s van de overige prijswinnaars zijn te zien op onze website www.oranjestichtingetten-leur.nl

WIJKVERENIGINGEN DE GRIENT/SANDERBANKEN Bingoavond Zaterdag 7 juli hebben we weer een bingoavond. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 18.30 uur. Wijkgebouw SanderBanken, Binnenhof 13.Country/linedancemiddag Op zondag 8 juli organiseren Wil en Nel van Boheemen hun country/ linedance middag. Dj Willy zorgt voor de muziek maar je mag ook een eigen cd meebrengen en verzoekjes zijn uiteraard welkom. Aanvang 13.30 tot 17.30 uur. Dit is ook aan de Binnenhof 13 (de volgende country middag is weer in oktober). Dansavond Op zaterdag 14 juli is er een dansavond. Deze avond is voor stijldansen, maar ook de linedancers komen aan bod. Aanvang 20.00 tot 24.00 uur, Binnenhof 13 Etten-Leur.

Open repetitie Zwanentranenkoor ETTEN-LEUR - Woensdag 11 juli is het weer zo ver. Dan houdt het Zwanentranenkoor haar traditionele, jaarlijkse, open repetitie. Ook dit jaar zal die weer worden gehouden in het ‘thuishonk’, Het turfschip aan de Schipperstraat in Etten-Leur-Noord. De avond begint, zoals elke ‘normale’ repetitie, om 20.00 uur en zal eindigen omstreeks 22.00 uur. Op deze avond zal het Zwanentranenkoor weer laten zien en horen hoe het er op een wekelijkse repetitie aan toe gaat. Ouwe getrouwen liederen opfrissen, nieuwe liedjes instuderen en andere nummers weer eens ‘lekker’ voluit zingen. Een

‘normale’ repetitie is dikwijls redelijk inspannend, vooral als er weer eens ‘n nieuw lied moet worden aangeleerd. De repertoirecommissie onder leiding van Jacques Suykerbuyk levert jaarlijks 2 ĂĄ 3 nieuwe nummers aan, die door dan door Cor van Rooy (dirigent/arrangeur van het koor) worden bewerkt en voor de verschillende partijen worden aangepast. Op een repetitie waar zo’n nieuw nummer wordt ingestudeerd, kan hij dan behoorlijk streng zijn, kan hij vinnig uit de hoek komen. DĂĄn is er geen tijd voor geintjes maar moet er heel serieus worden geoefend. Maar op de open repetitie zal het er heel wat soepeler aan toe gaan. Dan staat gezelligheid voorop

met een serieuze ondergrond, want het publiek moet wĂŠl kunnen zien en horen hoe het er bij staat met het koor. Zijn ‘ze’ dit jaar weer vooruit gegaan, hoe klinken die nieuwe liedjes, en mogen er fouten gemaakt worden. Maar zodra Cor die fouten weer hoort, zal er, zoals op een gewone repetitie, gewoon een herstart volgen! Kortom: Serieus met een gezellige insteek. De vaste supporters en donateurs weten hoe er er aan toe gaat, die zullen er weer wel zijn. Heeft u zo’n open repetitie nog niet meegemaakt? Kom beslist eens luisteren in het Turfschip. Nogmaals de avond begint om 20.00 uur, maar kom op tijd, want vol is vol.

T W I N - L I F E

58.75%; 3. J. Wols en R. v. Thoor 54.17%. C-lijn: 1. R. Dubbeldeman en N. v. Steen 62.50%; 2. T. Gielen en P. Welles 59.38%; 3. G. Toebak en K. Broos 54.17%. TWIN LIFE KLEDING MeerALLE info: www.bcsansatout.nl

3 HALEN 2 bETALEN SENIOREN

KBO ETTEN-LEUR C/Z Bridgeclub Dinsdag 26 juni, A lijn: 1 Henk De Voigt-Ella Spaan 58,0% ged. 22 Wim Willems-Piet Voesenek en Van Rinus Gils-Corrie Groenhuis 57,20% B lijn: 1 Annie Pijs-Riet Leijten 65,43%; 2 Ed Van Leeuwen-Nel Van Leeuwen 59,22%; 3 Koosje Govaers-Carmen Nagtzaam 57,50% C lijn: 1 Riet Mol-Nellie Nooren 70,6%; 2 Naantje Rokx-Riet Feskens 62,5%; 3 Nellie Rasenberg-Willy Theunis 61,3% Woensdag 27 juni: 1 Willy Theunis-Rien Theunis 60,00%; 2 Nel Van Leeuwen-Ed Van Leeuwen 56,20%; 3 Ria Luijkx-Nanny Nooren 52,80% Ook voor 28 casual herenmode, Donderdag juni,damesA lijn: en 1 Cita Martens-Bart Mol 65,00%; ondergoed & accessoires, klus- 55,63%; 3 Nellie Nooren2 Riet Goossens-Martin Goossens en werkkleding ga je naar HaVeP! Adrie Van Den Broek55,00% B lijn: 1 Ria Luijkx-Nanny Nooren 58,33%; 2 Joseph Krol-Peter Etten-Leur Goirle Winkelcentrum 51-52 Bergstraat 50 Schellens 55,00%; 3 Stien Fleuren-Frans Fleuren 54,17% T (076) 503 41 16 T (013) 534 71 36 Koersbalclub f k i j k o p w w w. h a v e p - w i n k e l . n l De Oleden van Koersbalclub Centrum-Zuid spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Wie hierover wat meer wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk, tel. 5020520. Maar even komen kijken tijdens de wedstrijden op bovengenoemde dagen kan ook. Mat 1: 1 Jo Snepvangers 30, 2 Rinus Wijnings 22, 3 Netty van de Beemd 19, 4/5 Mientje Rommens en Riet Balemans 16 Mat 2: 1 Leny de Kok 25, 2 Harrie Evers 23, 3 Koosje van Gils 21, 4/5 Kees Bakker en Teun Voetee 17 Kijk voor overig KBO nieuws op www.kbo-ettenleurcz.nl

T W I N - L I F E ALLE TWIN LIFE KLEDING

3 HALEN 2 bETALEN

Kunstgebitten tomson

Kerkwerve 13, 4873 CE Etten-Leur Tel.: 076-5012942

I.v.m. vakantIe zijn wij gesloten van: 16 juli t/m 5 aug.

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

Vanaf maandag 6 augustus hopen we U weer van dienst te mogen zijn.

Bakkerij Meijers Medewerk(st)ers Bezorgbakkers

;VOEFSU# S PP M

)POEFOTD

FEB

I

Wij wensen ook U een hele fijne vakantie!

)POEFOTD

PP

#S

FEB

I

.BSUJO(BVT M;VOEFSU

-&3&/ 4".&/8&3,&/

-&3&/ °QSPGFTTJPOFMFCFHFMFJEJOH

.BSUJO(BVT

4".&/8&3,&/ °CFHFMFJEJOHPQNBBU

Gaat u bouwen of verbouwen? Voor bouwen met persoonlijke aandacht moet u bij Aannemersbedrijf van Opstal & Zn bv zijn. Wij leveren nog een produkt af waar met hart en ziel aan gewerkt is.

°QSPGFTTJPOFMFCFHFMFJEJOH

°QPTJUJFWFUSBJOJOH

°CFHFMFJEJOHPQNBBU

°TUSBGGFOPWFSCPEJH °QPTJUJFWFUSBJOJOH

°MFFSVXIPOEEFOLFO °TUSBGGFOPWFSCPEJH °MFFSVXIPOEEFOLFO °HFFOCBBTNBBSDPBDI °HFFOCBBTNBBSDPBDI

°VOJFLFMFTNBUFSJBMFO °VOJFLFMFTNBUFSJBMFO

°UIFPSJFMFTTFO °UIFPSJFMFTTFO

"MMFFOFFOHFMEJH

"MMFFOFFOHFMEJH 8BBSCPSHDFSUJžDBBUHFFGU 8BBSCPSHDFSUJžDBBUHFFGU [FLFSIFJEEBUVUFEPFOIFFGU [FLFSIFJEEBUVUFEPFOIFFGU NFUFFOFSLFOEF.BSUJO(BVT NFUFFOFSLFOEF.BSUJO(BVT )POEFOTDIPPM

)POEFOTDIPPM

.BSUJO(BVT)POEFOTDIPPM;VOEFSU#SFEB WPPSNFFSJOGPSNBUJFCFMPGHBOBBS .BSUJO(BVT)POEFOTDIPPM;VOEFSU#SFEB XXXNBSUJOHBVTIPOEFOTDIPPM[VOEFSUCSFEBOM

WPPSNFFSJOGPSNBUJFCFMPGHBOBBS XXXNBSUJOHBVTIPOEFOTDIPPM[VOEFSUCSFEBOM

ACTIE vanaf juni: GĂŠĂŠn EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397 Glashandel P. v. Veldhoven en Zn.

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Dubbele beglazing.

voor al uw drukwerk

Ook het adres voor nieuwe kozijnen.

in alle denkbare verschijningen

10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

- Voor al uw nieuwbouw en verbouwwerkzaamheden - Maatwerk en ouderwets ambachtstimmerwerk, ensuite’s / radiatorombouwen / lambriseringen etc. - Levering van hout en plaatmateriaal op maat en voorzien van de door u gewenste profileringen. - Tevens bouw van maatwerk betonkelders/zwembaden.

Vraag vrijblijvend prijsopgaaf. Maalbergenstraat 11, 4884 MT Wernhout. Tel.: 076-5973478 Email: info@opstal.nl

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP!

Glashandel

P. v. Veldhoven en Zn. drukkerij@vorsselmans.nl z u n d e rt

t e l

0 7 6

5 9 9

8 1 1 1

OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl


advertentie de bode maandmenu.pdf

27-6-2012

22:16:35

Brasserie De Turfvaert

Julianastraat 1 | 4715 AT Rucphen T (0165) 34 22 11 ‫ ׀‬W www.wapenvannassau.nl

Je bent van harte welkom!

Maandmenu Juli

Hoofdgerechten Vegetarische salade met feta, olijven, rode ui, croutons en kruidendressing.

C

M

Y

CM

MY

of Zomerse zalm spies gemarineerde stukjes zalm op spies v/d grill uw Nie**** Aardbeien hangop met vanilleijs en slagroom ieuw N of brasserie Koffie of Thee met likeur €.2.00 extra

Keuze menu maand juli en augustus

****

Kalfssucade met een zachte mosterd saus. of In roomboter gebakken sliptong met huisgemaakte remouladesaus.

****

CY

Coupe Romanoff

CMY

€ 26,75

K

veren! r e s e r n e v e f Voora Brasserie de Turfvaert - Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

rasserie de Turfvaert

* Tonijn salade of Runder carpaccio Keuzemenu maand of Ham met meloen augustus brasserie Nieuw * ** Nieuw €. 24.50 Soepje naar keuze Carpaccio van ***tonijn Aanbieding Woensdag en donderdag Nu nog meer variatie bij het Wapen van Nassau in Rucphen! Va brasserie of Slibtong brasserie heeft u ook de keus uzelf te laten verwennen in onze nieuw €. 20.95 Gevulde champignons 2 gepaneerde slibtongetjes met remouladesaus Nu nog meer variatie bij het Wapen van Nassau Ruc Henny en Frank zullen u zeer gastvrij ontvangen in dein sfeer of kaas heeft u ook de keus uzelf te laten verwennen on met gehakt en oude ons familiebedrijf gewend bent. Heerlijk tafelen staat bijinons Ze zijn weer Henny en zullen u zeer gastvrij ontvangen in Kippan hawaii met chilisaus ananas,ui en paprika vaandel.er U heeft de Frank keus uit 3 overheerlijke arrangementen. of ons familiebedrijf gewend Heerlijk tafelen sta verse jumboNu mosselen! nog meer variatie bij hetbent. Wapen van Nassau in Ruc Nu nog meer variatie bij het Wapen van Nassauvaandel. in Rucphen! Vanaf 2012 3 overheerlijke arrangem ham met meloen U heeft de juli keus heeft u ook de keus uzelfuit te laten verwennen in on heeft u ook de keus uzelf te laten verwennen in onze nieuwe brasserie. ** Henny en Frank zullen u zeer gastvrij ontvangen in Henny en Frank zullen u zeer gastvrij ontvangen in de sfeer zoals u van High Tea Grill buffet ons familiebedrijf gewend bent. Heerlijk tafelen staa High Tea gewend bent. Heerlijk Soepje naar keuze ons familiebedrijf tafelen staat bij ons hoog in het Lekker theeleuten U heeft onbeperkt de ke vaandel. U heeft de keus uit 3 overheerlijke arrangem vaandel. heeft de keus uit overheerlijke met arrangementen. LekkerUtheeleuten en3 bijkletsen elkaar *** High bu en bijkletsen met Tea combinatieGrill van gerechte Lekker theeleuten U heeftUonbep en heerlijke genieten van diverse lekkernijen. elkaar en heerlijk vis en groenten. begin Gegrilde kipfilet en bijkletsen met combinatie va genieten van diverse lekkernijen. heerlijk luxe soepbuffet Woensdag t/m zondag, vanaf 13.00 tot 16.30 uur Met een ananas chilisaus elkaar en Tea heerlijk vis en groente Woensdag t/m zondag koks u verwennen met High Grill bufh brasserie Reservering gewenst High Tea Grill buffet vanaf 13.00 genieten tot 16.30 uur. 50 van diverse lekkernijen. heerlijk luxe hoofdgerechten. eindis of Lekker theeleuten U heeftUonbep 21. Reservering gewenst Lekker theeleuten U heeftWoensdag onbeperkt de keus uit een t/m zondag koks u verwen nagerechtcombinatie om uw vinger en bijkletsen met va gebakken zalmforelfilet met preisaus en bijkletsen met combinatie van gerechten met vlees, vanaf 13.00 tot 16.30 uur. 50 hoofdgerechte likken. vis elkaar en heerlijk en groente gewenst Grill buffet Nieuwe historie...of elkaar en heerlijk vis en Reservering groenten. U begint met een21. nagerecht om Bourgondisch tafelen Zaterdag en zondag genieten van diverse lekkernijen. luxe s genieten van diverse lekkernijen. luxe soepbuffet waarna onze vanaf Uheerlijk heeft onbeperkt de keus uit 16.00heerlijk uur likken. Gezellig en sfeervol uwzondag eigen vlees Woensdag t/m koks u verwen varkensoester Bourgondische jus Nu nog meer variatiemet bij het Wapen van Nassau Woensdag t/m zondag koks u verwennen met heerlijke een combinati e van gerechten vanaf 13.00 tot 16.30 uur. Bourgondisch tafelen Zaterdag en zond of vis bereiden aan tafel. Dit alles 50 hoofdgerechte Bourgondisch tafelen vanaf 13.00 tot 16.30 uur. Nu nog meer variatie bij het Wapen van Nassau in Rucphen! Vanaf juli 2012 **** hoofdgerechten. Usfeervol eindigt uw meteigen een 21. Reservering gewenst vanaf 16.00 uur Gezellig en vlees vlees, vis en groenten. U een zeer gezonde manier zonder 21.50 opmet Reservering gewenst nagerecht om inheeft Rucphen! Vanaf juliuzelf 2012teheeft uverwennen ook de keusin onzeGezellig en sfeervol uw eigen u ook de keus laten nieuwe brasserie. nagerecht om uw vingers bij af te of vis bereiden aan tafel. en Dit luxe alles Aardbeien gedompeld in chocolade vetten of olie. Inclusief soepbuffet begint met een heerlijk likken. likken.op een zeer gezonde manier zonder vlees vis bereiden aan tafel. nagerecht Henny en Frank zeer gastvrij ontvangen in de sfeerofzoals u van naar keuze. uzelf te laten verwennen inu onze nieuwe brasserie. Bourgondisch tafelen Zaterdag en zond soepbuff et waarna onze koks Metzullen ijs en slagroom Bourgondisch tafelen Zaterdag en zondag 95 vanaf 16.00 uur vetten of olie. Inclusief soepbuffet ons familiebedrijf gewend bent. Heerlijk tafelen staat Dit bij ons in hetzeer gezonde Woensdag t/m vrijdag alleshoog op een Gezellig uw95 eigen vleesen vanaf 16.00 uur en sfeervol 27. u verwennen met heerlijke Gezellig en sfeervol uw eigen vlees Of vanaf 17.00 nagerecht uur 27. Henny en Frank zullen u zeer ontvangen in naar aan keuze. of vis bereiden tafel. Dit alles vaandel. U heeft de keus uit gastvrij 3 overheerlijke arrangementen. manier ofzonder vettaanentafel. of Dit olie. hoofdgerechten. U eindigt met vis bereiden alles Woensdag t/mgezonde vrijdag manier zonder Koffie of thee op een zeer een zeer gezonde Inclusiefopsoepbuff et enmanier zonder vanaf 17.00 uur om uw vingers een nagerecht 27.95 de sfeer zoals u van ons familiebedrijf gewend bent. vetten of olie. Inclusief soepbuffet en Met likeur € 2.00 extra vetten of olie. Inclusief soepbuffet en nagerecht naar keuze. bij afnagerecht te likken. naar keuze. Heerlijk tafelen staat bij ons hoog in het vaandel. nagerecht naar keuze. Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | F (0165) 34 Woensdag vrijdag Zaterdag ent/mzondag E brasserie@wapenvannassau.nl Woensdag t/mt/mvrijdag Woensdag vrijdag 95 17.00 uur 27.|95W www.wapenvannassau.n Grill buffet € 23.50 arrangementen. vanaf 17.00 uur 27. vanafvanaf UHigh heeft deTea keus uit 3 overheerlijke 16.00Julianastraat uur 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | vanaf 17.00 uur

Nieuwe historie... Nieuwe historie...

Nieuwe historie...Nieuwe historie...

Nieuw

Nieuwe historie...

Aanbieding

E brasserie@wapenvannassau.nl | W www.wapenv Lekker theeleuten U heeft onbeperkt de keus uit een en bijkletsen met Julianastraat 1a |combinatie gerechten vlees, 34 09 99 | F (0165) 34 44 66 4715 AT van Rucphen | Tmet (0165) Woensdag enE donderdag elkaar en heerlijk vis en groenten. U begint met Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | brasserie@wapenvannassau.nl | een WJulianastraat www.wapenvannassau.nl 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | F (0165) 34 44 66 E brasserie@wapenvannassau.nl | W www.wapenv € 19.95 genieten van diverse lekkernijen. heerlijk luxe soepbuffet waarna onzeE brasserie@wapenvannassau.nl | W www.wapenvannassau.nl

Woensdag t/m zondag vanaf 13.00 tot 16.30 uur. Reservering gewenst

koks u verwennen met heerlijke hoofdgerechten. U eindigt met een nagerecht om uw vingers bij af te likken.

21. BENT U KLAAR VOOR DE WARE LIEFDE? 50

Bourgondisch tafelen

Zaterdag en zondag

vanaf 16.00 uur Bel voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 vettenOf of olie. Inclusief soepbuffet en (landelijk) 0800-0230595

Gezellig en sfeervol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit alles op een zeer gezonde manier zonder

27.95 VERHUUR AFVALCONTAINERS

nagerecht naar keuze.

■ Verkoop/Leggen/Reparaties ■ 100% Stofvrij schuren en behandelen van bestaande vloeren ■ Diversiteit in houtsoorten en laminaat ■ In ieder patroon te leggen ■ Voor elk budget ■ Goede service, eigen leggerij

www.mens-en-relatie.nl Woensdag t/m vrijdag 95 vanaf 17.00 uur erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

27.

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | F (0165) 34 44 66 Een echte aanrader! E brasserie@wapenvannassau.nl | W www.wapenvannassau.nl

Meer informatie: 0165-518175 ■ Laurier 51 ■ 4751 KG Oud Gastel

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

Uw Groenteman: Edwin de Wit, 36 jaar

Sinds 1916 de specialist in Etten-Leur voor: Is uw woning 2 jaar oud: 6% btw m.b.t schilderwerk !!

alle schilderwerken • wandbekleding gevelreiniging • alle soorten beglazingen

uw SchILdErwErk onzE zorg!

Pottenbakkerstraat 18 • 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5019754 • www.hermansschilderwerk.nl

Voorsteven 32 • 4871 DX Etten-Leur • Tel. 076 - 501 00 01 • www.medisports.nl


gemeente etten-leur 4 Juli 2012

Gemeente Etten-Leur

Zwemwaterkwaliteit Westpolderplas prima

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur Postadres: Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ Email: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ Email: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) ■

Internet: www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl ■

Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afval informatienummer: 0900 2020217 (€0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Het zwemwater in de Westpolderplas wordt in het zwemseizoen wekelijks gecontroleerd door het Waterschap Brabantse Delta in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Tijdens de controles die de afgelopen periode zijn gehouden, is gebleken dat de zwemwaterkwaliteit van de Westpolderplas prima is. Verder heeft in maart het jaarlijks groot onderhoud aan de plas plaatsgevonden en wordt het strand dagelijks geëgaliseerd en schoon gemaakt.

Foto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Certificaten voor deelnemers cursus Woon Morgen Zonder Zorgen Op vrijdag 29 juni reikte wethouder Jean Pierre Schouw in het Oude Raadhuis aan de Markt, certificaten uit aan deelnemers van de cursus Woon Morgen Zonder Zorgen. “Het was een interessante cursus met praktische voorbeelden die we meteen kunnen gebruiken. Wat opvalt is dat je al met hele kleine aanpassingen veel kunt bereiken. We hebben dan ook veel zin om onze kennis en adviezen door te geven”, aldus de enthousiaste cursisten. “Je kijkt ook meteen anders naar je eigen woon- en leefomgeving en denkt alvast aan de mogelijkheden voor als je zelf ouder wordt”.

De cursus Woon Morgen Zonder Zorgen is door de gemeente Etten-Leur en de Woonstichting Etten-Leur mogelijk gemaakt. Het is één van de acties die voortkomen uit de (senioren)woonbeurs die eind 2011 is gehouden. Twaalf personen (vanuit VAC, Seniorenraad, Huurdersraad, Surplus welzijn en gemeente Etten-Leur) zijn opgeleid om vooral senioren te adviseren over veiligheid in en om de woning en over mogelijkheden voor woningaanpassingen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen (blijven) wonen. De cursisten gaan ná de zomervakantie de wijken in.

Burgemeester en wethouders delen mede, dat: ■ de raad van de gemeente Etten-Leur in zijn openbare vergadering van 12 juni 2012 de verordening staangeld 2009 heeft ingetrokken; ■ het college het aanwijzingsbesluit gemeentelijke belastingen van 20 december 2011 heeft ingetrokken en opnieuw heeft vastgesteld; ■ het hoofd van de afdeling bestuurs- en concernondersteuning enkele mandaatbesluiten heeft vastgesteld. Deze besluiten treden in werking met ingang van de dag van de bekendmaking. Dit betekent dat deze besluiten bekendgemaakt zijn op 4 juli 2012 en derhalve in werking treden op 4 juli 2012. De besluiten zijn opgenomen in een algemeen verkrijgbaar gestelde uitgave van de gemeente Etten-Leur van 2 juli 2012, onder nummer 7. Deze uitgave is met ingang van maandag 2 juli 2012 beschikbaar in het informatiecentrum in het stadskantoor.

Blije Big Jump in Westpolderplas Op zondag 8 juli klokslag 15.00 uur springen in de Westpolderplas, en in heel Europa, kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. Deelname is gratis en alle deelnemende kinderen krijgen een leuk aandenken. Brabantse gezinnen zijn blij met schoon water. Schoon water om te zwemmen, te surfen, om er langs te fietsen of te wandelen of te picknicken zonder bang te zijn dat kinderen met het water in aanraking komen. Dankzij het werk van waterschap Brabantse Delta kan iedereen naar hartenlust genieten van een fraaie en bovenal gezonde waterrijke natuur. Daarom een blije Big Jump op zondag 8 juli. De Big Jump in Brabant is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie, de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de betrokken gemeenten (waaronder EttenLeur) en de provincie. Meer info: Zie www.bigjump.nl

Intrekking verordening en vaststelling mandaat- en aanwijzingsbesluiten

Opening van het mosselseizoen

Zeeuwse Mosseldag op de weekmarkt van woensdag 11 juli Op woensdag 11 juli wordt op de Beste Markt van Nederland in Etten-Leur het mosselseizoen geopend. Tijdens deze Zeeuwse Mosseldag op de Etten-Leurse weekmarkt kunnen de bezoekers vanaf 10.00 uur genieten van het Zeeuwse goud en de Zeeuwse cultuur. Wethouder Jean Pierre Schouw opent deze weekmarktactiviteit en daarmee officieel het mosselseizoen. Het publiek wordt verwend met het gratis proeven van Zeeuwse mosselen, die op traditionele wijze ter plaatse worden gekookt. Uiteraard kunt u de mosselen ook kopen bij de visjongens op de markt. De nostalgische mosselman en dorpsomroeper zorgen onder begeleiding van stemmige zee-

mansliederen voor een gezellige sfeer. Vissersclowns Bol en Bollie delen cadeautjes, ballonnen, kleurplaten en snoep uit aan de kinderen. Ook de Zeeuwse poffers zullen er zijn. Dit zijn dikke pannenkoekjes met krenten en rozijnen met suiker en stroop. Zeeuwse babbelaars worden gebakken en men kan genieten van de Zeeuwse touwslager. Deze touwslager van de molen de ‘5gebroedersuitzeeland’ maakt springtouwen voor de kinderen. Ook brengt hij heerlijk eigen gemalen meel mee voor het bakken van brood en pannenkoeken. Uit Etten-Leur is Frans Buiks aanwezig met een presentatie van zijn landbouwmuseum. Al met al een aanrader om aan het begin van de vakantie de weekmarkt in het centrum van Etten-Leur te bezoeken.

Met ingang van maandag 2 juli 2012 liggen de besluiten kosteloos ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek, Anna van Berchemlaan 4. Een ieder kan op verzoek, tegen betaling van een bedrag aan leges, een afschrift krijgen van de genoemde verordening. Voor vragen en/of een toelichting kan men contact opnemen met de Gemeente Etten-Leur, telefoonnummer 14 076. Etten-Leur, 4 juli 2012

Tweede Kamerverkiezingen

Extra openstelling voor afleggen ondersteuningsverklaringen In de periode van 24 juli tot en met 31 juli 2012 moeten diverse politieke partijen zogeheten ondersteuningsverklaringen verzamelen.

Stadskantoor gesloten op maandagavond In de zomer komen er minder mensen naar het stadskantoor. Daarom zijn er sinds enkele jaren tijdens de schoolvakantieweken geen avondopenstellingen. Ook dit jaar blijft de draaideur op maandagavond gesloten tot en met 10 augustus. Op maandag 13 augustus kunt u met of zonder afspraak ’s avonds weer terecht van 17.00 - 19.00 uur. Op de overige dagen gelden er in de hele vakantieperiode geen wijzigingen: publieksbalie is dus ’s morgens van 9.00 - 12.00 uur open met en zonder afspraak en ’s middags van 12.00 - 17.00 uur alleen op afspraak.

Omdat er in de zomerperiode geen reguliere avondopenstellingen zijn, zal op donderdag 26 juli van 18.00 tot 19.00 uur de publiekshal in het Stadskantoor, uitsluitend op afspraak, extra geopend zijn voor kiesgerechtigden die een ondersteuningsverklaring willen afleggen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij Ramon van Gils van de afdeling Publieks- en Wijkzaken, telefoon 0765024463. E-mailen kan ook: ramon.vangils@ etten-leur.nl


gemeente etten-leur 4 Juli 2012

Stand van zaken van het nieuwe sportcomplex De Banakker Gemeente Etten-Leur is achter de schermen al maanden drukdoende met de voorbereidingen van het nieuwe zwem- en schaatscomplex De Banakker. Maar wat houden deze voorbereidingen eigenlijk in? Dat zetten we hieronder voor u kort op een rijtje.

Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Etten-Leur 2012 Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur maakt bekend, dat in de vergadering van 26 juni 2012 besloten is de beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Etten-Leur vast te stellen. De beleidsregels treden in wer-

king op 1 juli 2012. De beleidsregels liggen vanaf 5 juli 2012 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Samenleving in het stadskantoor.

Op dit moment zijn we volop bezig met het maken van een voorontwerp bestemmingsplan. Hiermee wordt een juridische basis gelegd om de bouw daadwerkelijk te kunnen realiseren. De planning is om dit voorontwerp bestemmingsplan eind september, begin oktober de inspraak in te brengen. Voordat het zover is, gebeurt er wel het een ander aan onderzoeken. Zo heeft er een archeologisch onderzoek plaatsgevonden in mei, in de vorm van een proefsleuvenonderzoek. Op dit moment vindt er een verkeersonderzoek plaats, dat onder andere gaat over de ontsluiting voor fiets- en autoverkeer en aan te leggen parkeerplaatsen op het terrein. Er is al nagedacht over de groenstructuur op het nieuwe terrein, waar moet het komen en wanneer moet daar de aanplant voor plaatsvinden. Er hebben flora en fauna onderzoeken plaatsgevonden en onderzoeken betrekking hebbend op lucht en geluid. Al deze gegevens zijn van belang voor het uiteindelijke voorontwerp bestemmingsplan en/of het plan van eisen. De Europese aanbesteding voor de architect is gestart. We verwachten het laatste kwartaal van dit jaar de architect gekozen te hebben en met een eerste schetsontwerp te komen. Globale tijdslijn Het totale traject bestaat uit vier fases. We zitten nu in de voorbereidingsfase, die is in januari 2012 gestart en duurt tot oktober 2012, de beknopte uitleg van deze fase leest u hierboven. Vanaf november 2012 tot december 2013 komen we in de ontwerpfase. De daadwerkelijke bouw (fase 3) start in januari 2014 en de oplevering, en dus exploitatie van het pand, staat gepland voor eind 2015. Meer informatie over het nieuwe sportcomplex vindt u op de gemeentelijke internetsite. Zie www.etten-leur.nl Actueel > Nieuw sportcomplex De Banakker

Nog één dag zwaaien en zwieren Vandaag (woensdag 4 juli) is de laatste kermisdag in het centrum van Etten-Leur. Tot middernacht draaien de ruim 60 attracties op het Raadhuisplein, Marktplein, Markt, Oude Bredaseweg, Anna van Berchemlaan, parkeerterrein Oderkerkpark en parkeerterrein Nieuwe Nobe-

laer. Alle kermisinformatie staat natuurlijk ook op www.etten-leur.nl bij Vrije tijd en op www. kermisetten-leur.nl En vergeet niet om het fotoalbum van Hans van Berkel te bekijken.

Meldingen art. 8.41 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij onderstaande meldingen op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer hebben ontvangen. De publicatie van de meldingen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de melding worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. ■ Nieuwe Nobelaer voor de inrichting gevestigd op het adres Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE te Etten-Leur (Activiteitenbesluit). ■ STD Etten-Leur voor de inrichting gevestigd op het adres Lokkerdreef 39a, 4879 ND te Etten-Leur (Activiteitenbesluit).

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 21 juni 2012 tot en met 29 juni 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

21 juni 2012

2012OG0293-01

22 25 26 26

2012OG0292-01 2012OG0295-01 2012OG0302-01 2012OG0294-01

het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het opwekken van windenergie het kappen van 4 bomen het veranderen van het bestaande kantoorpand en loods het oprichten van een clubgebouw het verwijderen van één dode beuk

Lokkerdreef 14 San Francescolaan 149 Handelsweg 8 Zundertseweg nabij huisnummer 24a Markt 97

4879 4876 4879 n.v.t. 4875

juni juni juni juni

2012 2012 2012 2012

ND CV AJ CD

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 25 juni 2012 tot en met 29 juni 2012 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

26 28 29 28 29 29 29

2012OG0015-01 2012OG0078-01 2012OG0137-01 2012OG0181-01 2012OG0244-01 2012OG0246-01 2012OG0202-01

het kappen van diverse bomen het renoveren van een dak het plaatsen van een reclamebord op de voorgevel van het bedrijfspand het legaliseren en overkappen aan de achtergevel en het plaatsen van een dakkapel het plaatsen van een erfafscheiding ten behoeve van een volkstuinencomplex het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van een bedrijfswoning Het vervangen van een voorgevelpui in het bedrijfspand

Rijsbergseweg / Hoevenseweg Van Bergenplein 70 Schoonhout 48 Grauwe Polder 146 Streek ong. Oude Bredaseweg 42 Markt 50

n.v.t. 4871 4872 4876 n.v.t. 4872 4875

juni juni juni juni juni juni juni

2012 2012 2012 2012 2012 2012 2012

CG ME NC AE CG

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvraag om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

30 april 2012

2012OG0191-01

het uitbreiden van een woning

Kromhout 10

4871 DZ

Etten-Leur, 4 juli 2012

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


Op de complete H-serie designradiatoren 50% korting

% 0 5

G N I T OR

K

H018-SW

H037-SG

H006-MW

H001-LC

van: € 164,00

van: € 268,00

van: € 268,00

van: € 398,00

voor: € 82,-

voor: € 134,-

voor: € 134,-

voor: € 199,-

Diverse wastafels nu extra scherp geprijsd voor € 49,: U N

9 4 €

250.0421

150.1375

100.1510

,-

CL-3050 van: € 169,00

van: € 169,00

voor: € 49,-

voor: € 49,-

Gratis Villeroy &Handdoekset Boch Handdoekenset Bij een minimale besteding van € 950,-

IS T A IS R G AT IS GR ATnu: G€R 182,-

van: € 189,00

Mocoori douchecabine

R1204 Bij een minimale besteding van € 950,- 90 x 90 cm - schuifdeuren - exclusief douchebak

Bij een minimale besteding van € 500,-

adviesprijs: € 399,00

nu:

uw voordeel € 200,00

voor: € 49,-

Villeroy & Boch Subway 2.0 Toilet

Handdoekset

nu:

182,-

voor: € 49,-

van: € 179,00

199,-

74476 | met verdekte bevestiging (excl. toiletzitting softclose € 111,00)

adviesprijs: € 289,00

uw voordeel € 107,00

nu:

182,-

Bezoek onze webshop:

www.sanitairtotaal.nl

showroom! Bezoek nu onze

Zaagmolen 2a, 4751 VL Oud Gastel (NL) NL: t. 0165 - 30 84 53 | f. 0165 - 30 84 54

Uitgebreide en persoonlijke uitleg!

Bel 0165-308453 voor een showroom afspraak. Deze advertentie is geldig tot en met 31 juli 2012. Of zolang de voorraad strekt.

maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: 09.00 - 17.30 uur donderdag: 09.00 - 17.30 uur vrijdag: 09.00 - 20.00 uur zaterdag: 09.00 - 16.00 uur woensdag en zondag: gesloten

Daarom shopt u bij Sanitairtotaal Altijd de beste prijs | overzichtelijk en onbeperkte keuze | snelle levertijd | 100% Plash, Mocoori en Varono te bezichtigen in showroom | demonstratieruimte stoomcabines en whirlpools


onroerend goed

Infodag & sta rt inschrijving Zaterdag 7 ju li 11-15 uur Restaurant ’D e Tijd’ Antwerpsewe g 24, Rijsberg en

Wonen op een landelijke plek?

BEdrijfsonroErEnd goEd

Te Huur:

WooNruimte in Rijsbergen 108m2 €375,- p/mnd

Korte Brugstraat 16a, Etten-Leur

excl. gas-licht

In hartje Leur gelegen winkelruimte (ca 150 m2) met pantry, achterportaal en toilet. De winkelruimte is eventueel in twee gedeelten verhuurbaar, waarbij de 2e ruimte toegang heeft via een eigen oprit met dubbele deuren. Dit pand is gelegen aan een toegangsweg naar het Van Bergenplein - onlangs geheel gerestyled - en met diverse winkels een uitstekende winkelstand voor de meest recent gebouwde woonwijken zoals de Keen en Schoenmakershoek. Huurprijs totaal: € 2.000,- per maand excl. btw

Tel 076-5961906 06-20623043

uw eigen

krant advies grafisch ontwerp

Torenpad 18, Etten-Leur

12 bouwkavels

6 woningen

• oppervlakte vanaf 500 m2

• in een bijzonder woonpark

Realiseer uw droom in Parc Tichelt. Een unieke kans: de verwezenlijking van uw droomhuis op een rustig gelegen kavel in een prachtige landelijke omgeving. Of kiest u liever voor een uniek woonconcept in de vorm van een parcwoning? Neem alvast een kijkje in Parc Tichelt te Rijsbergen op de website of bel Van Hassel Makelaars: 076-5975900.

kranten op maat

Op mooie zichtlocatie gelegen winkelpand met een vloeroppervlakte van ca. 105 m2. Het Torenpad is een toegangsweg naar Winkelhart Etten-Leur, waar reeds diverse (ambachtelijke) bedrijven gevestigd zijn. Dit multifunctionele hoekpand is geschikt als winkel- of kantoorruimte en heeft mooie raampartijen die kunnen dienen als etalage. Huurprijs: € 1.850,- per maand excl. btw

zundert tel 076 599 8111 uwkrant@vorsselmans.nl

Zie ook onze website voor het overige bedrijfsonroerend goed aanbod. Markt 17, Etten-Leur

076 504 15 00

www.parctichelt.nl

www.heijblommakelaardij.nl

Te koop AANGeBoDeN:

2-onder-1 kap woning

te Rijsbergen www.biesveld20.nl

WAAROM NIET NÚ UW DROOMVILLA KOPEN? DAN KOPEN WIJ UW BESTAANDE WONING! * *vraag naar de voorwaarden

WWW.SCHOONENDREEF.NL

KOM KIJKEN OP

ZATERDAG 7 JULI 14.00 - 16.00

Bereikbaar via de Donkerstraat in Etten-Leur

EN U BENT MISSCHIEN 2X VERKOCHT! Extra grote tweekappers met 800 m3 en 220 m2 gebruiksoppervlakte

Tweekappers met 650 m3 en 170 m2 gebruiksoppervlakte

Gelijkvloers wonen met 580 m3 en 150 m2 gebruiksoppervlakte

T 076 5022888

T 076 5033000

T 076 5 148 656


Treeport werkt samen met vogelopvang aan biodiversiteit Sinds 2011 werkt Treeport samen met het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Treeport en het Vogelrevalidatiecentrum vinden elkaar in onderwerpen als duurzaamheid en biodiversiteit. Om de toekomst van de boomkwekerijen en een goede leefomgeving te

bevorderen, worden diverse activiteiten ondernomen. In een nulmeting is van diverse vogels en zoogdieren de verspreiding in de gemeente Zundert onderzocht. Met allerlei maatregelen gaat Treeport nu deze dieren, de zogenaamde indicatorsoorten, een handje helpen met als doel de biodiversiteit in de boomkwekerijen en de omgeving daarvan te bevorderen.

‘DE BOOM IN MET TREEPORT’ Rubriek bomen over bomen

Vanaf heden zijn de nestkastjes te koop bij de VVV in Zundert. Samen met Vogelrevalidatiecentrum Zundert werkt Treeport aan biodiversiteit en dus aan de toekomst!

Cotinus: Een boom met pruiken Cotinus coggygria groeit van nature in China maar komt ook voor in delen van Europa. Van Zuidoost-Frankrijk tot in Turkije groeit de plant op stenige hellingen tot ruim 1000 meter hoogte waar hij vanuit een forse heester uitgroeit tot een kleine meerstammige boom van zo’n vijf meter hoogte. In onze tuinen blijft de plant iets kleiner en bij tuincentra is veelal alleen de struikvorm te koop. Toch kan zo’n struik ook hier uitgroeien tot een enkele meters hoge boom en soms helpen kwekers een handje door de plant eerst op te kweken tot een stamhoogte van ruim 1,5 meter waarna de plant zich vrij mag vertakken. De familie waartoe Cotinus behoort - de pruikenboomfamilie - bestaat voor het overgrote deel uit planten die vooral in de tropische regiones voorkomen. Bekende tropische familiegenoten zijn de mango, de cashewnoot en de echte pistache. Slechts een paar vertegenwoordigers groeien in de gematigde zones en Cotinus is daar samen met Rhus, in het Nederlands fluweelboom geheten, het bekendste voorbeeld van. Cotinus coggygria bloeit in Nederland in de zomermaanden. Aan elke struik zijn zowel mannelijk, vrouwelijke als steriele bloemen te vinden en elke bloem heeft een doorsnede van circa drie millimeter. Een aantal bloemen tezamen vormt echter een tot soms wel 30 cm grote groene bloempluim. Tijdens het rijpen van de vruchten vergroten de bloemstelen zich waardoor uiteindelijk, aan het einde van de zomer, grote ’pruiken’ ontstaan. Hieraan heeft de heester zijn Nederlandse naam pruikenboom te danken. In Engeland spreekt men over de ‘smoke-bush’. Behalve vanwege de fantastische wolken met bloemen en vruchtjes is de groenbladige vorm ook een aanwinst vanwege de opvallende herfstkleur. Het grijzig groene blad verkleurt vanaf begin oktober opvallend goudgeel. Een recente aanwinst is de groenbladige cultivar ‘Young Lady’ die al op jonge leeftijd rijk bloeit. De vele bloempluimen hebben een purperbruine gloed die mooi met het frisse blad contrasteert. ‘Green Fountain’ is een groenbladige variëteit met een beperkte hoogte en een zeer rijke bloei. Cotinus coggygria is vooral populair vanwege de roodbladige cultivars. Die groeien uit tot forse struiken die opvallen van het vroege voorjaar tot de late herfst. Van alle roodbladige cultivars is ‘Royal Purple’ veruit het meest gekweekt. Zijn blad loopt in het voorjaar zeer donkerrood uit en blijft die kleur het hele seizoen behouden. De ‘pruiken’ van de roodbladige cultivars hebben een eveneens donkerrode kleur. Ze zijn beduidend kleiner dus ook minder opvallend dan bij de soort. Ook de herfstkleur bij de roodbladige vormen is meer bescheiden; het rode blad verkleurt langzaam naar oranjebruin. Een recente introductie is ‘Golden Spirit’ met heldergeel loof dat ongevoelig is voor zonnebrand. Juist in de zon is de bladkleur het meest intens. ‘Golden Spirit’ bloeit zoals de soort. Cotinus ‘Grace’ is een kruisingsvorm met een lossere habitus. Het opvallend grote blad heeft een zacht purperrode tint en verandert in de herfst naar koperkleurig.

BEDRIJF UITGELICHT:

Boomkwekerij P. de Labie en Zn. Van: Charly en Peter de Labie. Bedrijfstype: Bos en haagplantsoen, beveerd materiaal, struiken en laanbomen. Plaats: Zundert Sortiment: Eik, beuk, haagbeuk, taxus, buxus en diverse soorten voor de kerstbomentelers. Buiten deze soorten nog verschillende andere soorten in diverse herkomsten. Heeft u participaties van Treeport: Nee Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: Niet specifiek ons bedrijf, maar dat de boomkwekerijsector over het algemeen ondanks alle economische malaise nog steeds floreert. Wat vindt u mooi aan het vak: Afwisseling en met mooi weer buiten de kost kunnen verdienen, met slecht weer is het allemaal wat minder. Wat is uw favoriete boom: Moerbei, deze staan op ons terras, dus daar geniet ik het meest van.

Midfond seizoen ten einde

Comb.vd Enden-vd Riet eerste op Orleans ETTEN-LEUR - Mooi weer en een zzw wind zorgden er voor dat de convoyeurs in het op 450 km gelegen Orleans om 7:15 uur de duiven in vrijheid konden stellen, zodat zij aan hun laatste vlucht van dit seizoen konden beginnen.

Moeizame start van de jonge duiven

Jos Wevers wint eerste vlucht vanuit Nijvel ETTEN-LEUR - Het weer was goed de wind ZZW, maar ondanks dat waren vele liefhebbers er nog niet gerust op de weg naar de eerste vlucht was niet zonder slag of stoot verlopen en menig jonge duif wist tijdens de voorgaande opleer vluchten de weg naar het hok niet te vinden.

Door Jan Robbeson De wind zorgde ervoor dat er snelheden van boven de 100 km/u bereikt konden worden.Het midden van de afdeling lag door de wind in een gunstige zone en hier werden dan ook de vroegste duiven gepakt. Een van die duiven hoort toe aan de grootvader en kleinzoon combinatie Jan vd Enden en Koen vd Riet. Het is de 3 jarige duivin 9-1289082 die zich als eerste in Etten-Leur laat constateren tegen 300 duiven. In het samenspel tegen 594 duiven is dit goed voor een mooie 4e plek. In het rayon tegen 2307 duiven zijn het de zelfde liefhebbers die ook in het samenspel de eerste 4 spelen. Op de afdeling Brabant 2000 pakken ze een hele mooie 5e plaats tegen maar liefst 8687 duiven weer een prima prestatie dus, daar ze 3 weken te-

Voorbeelden van deze maatregelen zijn het ophangen van diverse nestkasten, het creëren van takkenhopen en het doen ontstaan van ruigtes en overhoekjes. Door het ophangen van nestkasten worden bepaalde soorten bevorderd. Zo helpen kerkuilen en torenvalken aan het terugbrengen van de muizenstand in de kwekerij. Met het ophangen van kunstnesten voor boeren- en huiszwaluwen worden deze zwaluwsoorten gestimuleerd om te broeden in de buurt van boomkwekerijen. Het zijn echte insecteneters en daarmee kan er een win-winsituatie voor kweker én zwaluw ontstaan. Onlangs heeft het Vogelrevalidatiecentrum in opdracht van Treeport 200 nestkastjes voor koolmezen gemaakt. Deze kastjes zijn voorzien van een plaatje met “Treeport Natuursupporter”. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Treeport van 26 juni jl. hebben de aanwezige leden een nestkastje meegekregen. Naast de functionaliteit van zo’n nestkastje, tijdens de 18 dagen dat koolmezen een nestje hebben, vangen zij zo’n 18.000 rupsen weg!, heeft het kastje ook een symbolische betekenis. Treeport is namelijk te vergelijken met een nestkastje; het is een broedplaats voor goede, vruchtbare ideeën om de boomkwekerij in deze regio nog beter op de kaart te zetten.

Door Jan Robbeson

Jan en Koen pakken tweede zege van het seizoen.

rug ook al de eerste over het gehele rayon pakte sluiten zij het midfond seizoen van de oude duiven op een schitterende manier af. Jan en Koen proficiat. De Eendracht in concours 230 duiven Snelste duif 11:40:28 Snelheid 1700,840 m/m. Laatste prijs 12:00:59 Snelheid 1573,775 m/m. 1-19 vd Enden-vd Riet, 2-3 AC Wevers, 4-11 P Maas, 5-15 Comb Albers, 6-25 M v Zundert,7-20 R v Poppel,8-13 Comb Heeren, 9-16-18-24 Comb

Robbeson, 10-17 K v Zundert, 12 A Prins, 14-22 F Damen, 21 P v Beers, 23 F Nooijens. De Snelpost in concours 70 duiven Eerste duif 11:50:09 Snelheid 1636,440 m/m. Laatste prijs 12:05:03 Snelheid 1559,179 m/m. 1-5-15 A Aerts, 2-4-1321 Comb Lodewijks, 3-11 A Christianen, 6-7-14 H Peeters, 8-10-17-23 C Bulkmans, 9-12-18 J Dirven,16-22 P v Nijnatten, 1920-24 J Nouws. PAGINA 18

Ondanks de goede weersomstandigheden die zij toen hadden en het is dan ook gissen waar de oorzaak ligt, dat de ongerustheid niet geheel onterecht was bleek later op de dag toen de prijzen verdiend waren en er links en rechts nog redelijke aantallen thuis moesten komen. De vlucht op zich verliep gezien de voorbereidingen redelijk goed en binnen 3 kwartier waren de prijzen verdiend. Jos Wevers van Pv de Eendracht weet met de 12-1706546 de snelste te zijn van de Etten-Leurse verenigingen. De in de Langeweg wonende liefhebber werd later op de dag nog nipt geklopt op

Orleans, maar bij de jonge duiven weet hij de nr. 2 Piet Maas die hiermee de snelste van Etten-Leur is nipt te kloppen, dus met 2 en 3 op Orleans en 1 en 3 met de jonge duiven was het voor Jos een prima dag. Eerder op Creil wist Jos in de vereniging ook al een eerste te pakken en op de Eendaagse fondvluchten maakt hij met slechts 3 duiven elke vlucht goede uitslagen. De Eendracht in concours 965 duiven Snelste duif 10:37:29 Snelheid 1785,875 m/m. Laatste prijs 11:08:10 Snelheid 1151,628 m/m. 1-3-16 AC Wevers, 2-424 P Maas, 5-7-14-18 Comb Robbeson, 6 M v Zundert,8-9-10-12 H vd Broek, 11 R v Poppel, 13-22 J v Unen, 15 F Aarts, 1719 Comb Heeren, 20 K v Zundert, 21-23 C Huybrechts, 25 GWG Reniers. De Snelpost in concours 308 duiven Eerste duif 10:32:17 Snelheid 1758,992 m/m. Laatste prijs 11:01:24 Snelheid 1223,625 m/m. 1-2-5-11 A Christianen, 3-8-12-15 C Bulkmans, 4-7-14-21-22-25 J Dirven, 6-16-17 B v Elteren, 9 M Hermes, 10-13-20-23 H Peeters.


Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

een g

edeg

! schap

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

5PLK

Voor

kman en v a

         

Weekaanbiedingen

ABRAHAMDAG ‘ZIET’ ABRAHAM!

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Stichting Abrahamdag Oosterhout organiseert op 6 okt. a.s. voor de 50e keer Abrahamdag. Vanwege dit bijzondere feit zal op zaterdag 13 okt. een speciale Abraham-reüniedag worden gehouden.

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

broodje van de maand

Alle oud-Abrahammen (óók zij die eerder niet deel hebben kunnen nemen) kunnen zich aanmelden bij het voor u vertrouwde adres: café De Ossekop te Zundert (tel. 076 5972368 / Email bvossekop@home.nl) óf via de website www.abrahamdag.com en het kopje “MEEDOEN” aan te klikken en vervolgens bij het kopje “Aanmelding voor…..” door te scrollen naar: “Reünie”. Zie ook elders in dit blad!

€ 1,00

Ettens Puur (licht meergranen)

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Flanvlaaipunt

Reinigingsservice

JOHN

€ 1,

10

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Mobiele fietsenmaker

voor

Nieuw in Etten-Leur, Breda, Roosendaal en omstreken:

Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER

Bespaar direct op uw energie rekening! Profiteer nu tijdelijk van 15% subsidie op VerdegroSolar® zonnepanelen!

€ 0,50 keuze uit

Grote broccoli- Bosuien- Courgette groen Courgette geel- Krop andijvie - Krop ijsbergslaSpitskool - Komkommer- Krop botersla Kg. Krielaardappelen- bleekselderij Wij helpen U graag en U proeft het verschil

Boerderijwinkel

Geopend ma. t/m vrij. 15.00- 20.00, Zaterdag 9.00 – 16.00 Groentekwekerij luijkx Oude koekoekweg 20, 4876 NN Etten Leur www. fietsherstelaanhuis.nl 0765016394--0623057871

Tel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0

Setprijs q 999,– - 15% subsidie

q 849,15 Uw totaalprijs incl. 15% subsidie*

www.fietsherstelaanhuis.nl

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

Geef om kinderen.

- Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken

redeenkind.nl Giro 1599333

www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl Kozijnen Serres Schuifpuien overkappingen

COMPLETE 650 Wp SET 3 zonnepanelen + 1 omvormer + aansluitmateriaal = plug-and-play

Voor andere sets en úw rendement bezoekt u onze website Bestel online of bezoek onze showroom: Munnikenheiweg 59, Etten-Leur Open op werkdagen van 09.00-16.30 uur

www.VerdegroSolar.nl

*Kijk voor meer informatie op www.agentschapnl.nl

Nieuwbouw Renovatie

Serre Brasserie ’t Ogenblikske

• • • • • •

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl


sport

Tal van activiteiten rond 100-jarig bestaan Bredase voetbalclub

Senioren 1 komen niet los van laatste plaats

NAC Breda presenteert jubileumlogo HSV The Stags ETTEN-LEUR - NAC Breda voert tijdens het voetbalseizoen een uniek jubileumlogo op de nieuwe shirts, ter gele- ETTEN-LEUR - Dit weekend speelde dinals 2 kon Remco van Tilburg (2-5-4-1), genheid van het 100-jarige bestaan van de club. Het logo is zondag voorafgaand aan de eerste training officieel het eerste senioren honkbalteam in de reliever van Rob van der Kruijsen, het Oss hun wedstrijd tegen Vos/Cardi- niet dicht houden. Coach Ronald Snijder gepresenteerd door de Stichting 100 Jaar NAC en Stefaan Eskes, de algemeen directeur van NAC. nals. Het is hen niet gelukt om de rode lantaarn in de derde klasse over te dragen aan Vos/Cardinals 2.

De honkballers uit Etten-Leur gaven in de laatste twee inning een 7-12 voorsprong uit handen. Het werd 12-12. Door dit gelijkspel hield The Stags een punt achterstand op Vos/Cardinals 2. The Stags nam tijdens de tweede slagbeurt met 1-3 de leiding, maar door twee veldfouten en een matig optreden van pitcher Rob van der Kruijssen boog de thuisploeg de achterstand om in 7-3. The Stags herstelde zich door goed slagwerk van Marcel Simjouw (drie binnengeslagen punten) en Vincent van Essen (vier binnengeslagen punten) en liep in het eerste gedeelte van de achtste inning uit naar een 7-12 voorsprong. Tijdens de laatste twee slagbeurten van Vos/Car-

(1-0-0-0) kwam als closer op de heuvel en zorgde ervoor dat de dertiende run van de thuisploeg uitbleef. Op een enkele inhaalwedstrijd na is de zomerstop voor The Stags begonnen. In augustus zal het tweede deel van de competitie starten en zullen de velden wekelijks weer volop bezet zijn. The Stags heeft ook dit jaar weer een breed jeugdaanbod met teams in vrijwel alle leeftijdsklassen. Spelers vanaf 5 a 6 jaar oud kunnen terecht en een leuke competitie spelen tegen leeftijdsgenoten uit de regio. Ervaring is niet belangrijk. Plezier, gezelligheid en inzet des te meer. Heb je interesse? Er is een team waar jij bij past. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op via info@hsvthestags.nl of bel het secretariaat tijdens kantooruren op 076-5083557.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Peter Daalmans (l) en Stefaan Eskes met het ‘nieuwe’ oude logo.

DOOR ADDO SPRANGERS Het jubileumlogo komt voort uit een innige samenwerking tussen de BVO en de speciaal in het leven geroepen stichting om het begin van de volgende honderd jaar van de Bredase formatie kracht bij te zetten. De Stichting 100 jaar NAC doorliep de afgelopen weken een zorgvuldig traject om NAC een aanbeveling te doen over het logo. De Stichting werd hierbij pro deo bijgestaan door een communicatiebureau.”Veel clubs grijpen een jubileum aan om een speciaal logo in de markt te zetten,” zo weet voorzitter Peter Daalmans van de Stichting 100 jaar NAC. “We hebben uiteindelijk voorgesteld om het allereerste NAC-logo te herintroduceren met enkele stilistische

aanpassingen. Het is het logo zoals de mensen van de oprichtingsakte het een eeuw geleden bedoeld hebben. Dit logo is het meest NAC: met de typische schuine baan en de hoofdkleur zwart om het rebelse karakter van de club te onderstrepen.”

‘Logo onderstreept rebelse karakter van de club’ Het management en directie van NAC hebben het initiatief omarmd en draagvlak getoetst bij Clubraad, Supportersclubs en Museum. Algemeen directeur Stefaan Eskes: “Hiernaast is de case ook voorgelegd bij de Stichting Cultuur,

het orgaan dat een logowijziging van NAC moet goedkeuren. Alle voornoemde partijen zijn enthousiast en hebben zich achter het initiatief geschaard. “ Het jubileumlogo komt terug op de wedstrijdkleding, het briefpapier, de nieuwe website die in de loop van dit seizoen live gaat, op de seizoenkaarten en op de losse tickets. Hiernaast wordt het jubileumlogo verspreid onder alle clubs, alle televisiezenders en de media. De Stichting 100 jaar NAC houdt in september ook allerlei activiteiten rond het 100-jarig jubileum van de club. Zo staan onder meer een spectaculaire vuurwerkshow, een avond voor de NAC Business Club, een spelersreünie, een supportersreünie, een straatversierwedstrijd en verschillende Kidsmiddagen op het programma.

Concours Hippique Etten-Leur is de strijd extra groot omdat hierin weer gestreden wordt om de ‘Weekblad De Bode wisselbokaal’. De winnaar van vorig jaar, Dominique van der Horst, zal ook dit jaar weer aan de start staan en er alles aan doen om deze fantastische bokaal weer mee naar huis te kunnen nemen. De deelnemers van de klassen Z1 en Z2 mogen naast de reguliere wedstrijd ook deelnemen aan de Kür op muziek die om 16.30 uur wordt verreden nabij het hoofdterrein, een echte aanrader voor het publiek!

Rob de Bruin in actie op concours hippique Etten-Leur 2011

ETTEN-LEUR - Paardensportvereniging Concordia Florebit uit Etten-Leur organiseert op 7 en 8 juli het jaarlijkse Concours Hippique op de terreinen van de heer Blom aan de Hoevenseweg te Etten-Leur. Op deze dag is het hoofdterrein voor de springpaarden gereserveerd. Daarnaast zullen ook de dressuurpaarden aantreden. Springen Het programma voor de springpaarden zit dit jaar weer bomvol. Op zaterdag beginnen we om 12.00 uur met de klasse B, de ruiters en amazones in deze klasse springen over hindernissen van ongeveer een meter hoog. Verder start er een rubriek L (1,10 m hoog). Op zondag beginnen we om 8.00 uur met een rubriek L, daarna twee rubrieken M waarvan de beste 10 combinaties mogen starten in een sensationele finale waarin di-

rect op tijd gestreden gaat worden om een echte auto. Naast deze finale zijn de klassen Z en ZZ natuurlijk ook de hoogtepunten van de dag. In de klasse ZZ, waarbij de paarden over hindernissen van zo’n 1,40 meter hoog springen, wordt weer gestreden om de Witlox VCS wisselbeker. Dressuur Voor de dressuur staat op zaterdag de Sublicup op het programma, dit is een wedstrijd voor 4- 5- en 6-jarige dressuurpaarden, zij kunnen zich hierbij plaatsen voor de finale die in december in Ermelo wordt verreden. Om 13.00 uur wordt gestart met de 4- jarige paarden. De ruiters en amazones rijden hierbij een vrije proef, met de 4-jarige paarden op L niveau, met de 5-jarige op M niveau en met de 6-jarige op Z niveau. Op zondag starten vanaf 9 uur de reguliere dressuur klassen B t/m Z2, in de klasse Z2

Markt 21 te Etten-Leur

FOTO MAURICE VAN STEEN

KOSTELOOS SPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur (vrije inloop)

Roadrunnerrit ETTEN-LEUR - Motortoerclub MC Roadrunner (sinds 1981) houdt zondag 8 juli alweer voor de 27e keer haar jaarlijkse Roadrunnerrit. Deze inmiddels zeer bekende motortoertocht voor clubs en individuele rijders die start vanuit Prinsenbeek gaat dit jaar door het schitterende landschap van WestBrabant en België en heeft een lengte van 200 km (voor diegene die niet van lange

NK jeugdmotorcross

Jens Walvoort vergroot zijn voorsprong ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend stond er voor de achtjarige Jens Walvoort twee wedstrijden meetellend voor het Nederlands kampioenschap op het programma.

Strodorp Al met al een veelzijdig programma met voor ieder wat wils. In het gezellige strodorp kunnen de kinderen zich vermaken met een luchtkussen. Verder zijn er nog enkele acties voor KiKa (kinderen kankervrij) waaronder een kleine loterij en de verkoop van KiKaberen. De toegang is gratis! Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen, de entree is vanaf de Hoevense weg (schuin tegenover de Kattenstraat). Programma Zaterdag 7 juli: 12.00u springen klasse B; 15.30u springen klasse L; 13.00u dressuur om de Subli-cup voor 4, 5 en 6 jarige paarden. Zondag 8 juli: 08.00u springen klasse L; 10.15u springen klasse M 1e groep; 12.00u springen klasse M 2e groep; 14.30u finale springen klasse M ‘The winner takes it all’ om de auto; 15.30u springen klasse Z; 17.30u springen klasse ZZ om de ‘Witlox VCS wisselbeker’. 09.00u dressuur klasse L1, L2 en Z1; 13.30u dressuur klasse B, M1 en M2; 13.30u dressuur klasse Z2 om de ‘Weekblad De Bode wisselbeker’; 16.30u dressuur kür op muziek. PAGINA 20

ritten houden is er een ingekorte versie van 100 km). Het inschrijfgeld is inclusief een duidelijke routebeschrijving op papier of GPS (Garmin of Tomtom welke op het vertrekpunt te downloaden is) waarbij elke rijder in staat is de route te volgen, een kop koffie of thee bij vertrek en na afloop is er een gratis tombola op het inschrijfnummer. Het vertrekpunt is; Café ‘t Veehandelshuis, Groenstraat 80 Prinsenbeek. De vertrektijden liggen tussen 9.00 en 12.00 uur.

Jens Walvoort

FOTO RENE VAN DINTHER

Zaterdag werd er gereden op de mooie en zware zandbaan te Axel. De eerste manche kwam Jens niet in zijn ritme en verloor al snel de aansluiting met de kopman. De tweede manche ging veel beter en deze wist hij te winnen. Uiteindelijk greep de motorcrosser uit Etten-Leur dan ook de dagzege. Met dit goede gevoel was op zondag de wedstrijd in Vlissingen. Uit de training bleek dat Jens dit een fijne baan vond. De eerste manche leverde een overwinning op met meer dan 35 seconden voorsprong op de nummer twee. De tweede manche lag Jens in tweede positie na de start en trachtte hij verschillende malen te passeren. De eerste hield echter geen ruimte en daardoor moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Ook in Vlissingen leverde het de dagzege op. Volgende week is er een wedstrijd in Markelo. Na de vakantie zijn er nog twee wedstrijden voor het NK. De voorsprong is echter al opgelopen naar 62 punten.

Wandelen met Wiego ETTEN-LEUR - Wandelsportvereniging Wiego neemt op zaterdag 7 juli deel aan de Zevendorpen-wandeltocht te Oud-Vossemeer. Voor de bus zijn er vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 8.00 en 8.40 uur (afhankelijk

van het opstappunt). De terugkomst ligt rond 17.45 à 18.30 uur. De te lopen afstanden zijn 5, 10, 15 20, 30 en 40 km. Geïnteresseerden (ook Nordic Walking-sporters) die mee willen en geen lid van Wiego zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130, Breda, 076-5657357, b.g.g. 06-36080869.


Steun Stichting Opkikker Help Re/max Makelaar Pieter Baks 70.000 mobieltjes in te zamelen Inleveradressen op onze website

www.nocurenopaymakelaars.nl

ROMMELMARKTEN EN bRAdERiEËN JULi

1 JULI

BERGEN OP ZOOM ROMMELMARKT STADSPARK KIJK IN DE POT 7 JULI BRADERIE OOSTERLAND (SCHOUWEN-DUIVELAND) 8 JULI HEERLE BRADERIE 15 JULI ETTEN- LEUR ROMMELMARKT (BRABANTPARK) 21 JULI OUD-VOSSEMEER BRADERIE 22 JULI STEENBERGEN ROMMELMARKT (FLORAPLEIN) 26-27-28 JULI BERGEN OP ZOOM ROMMELMARKT KRABBENFOOR (THALIAPLEIN) 28 JULI YERSEKE-CULINAIR (MIDZOMERFEESTEN) 29 JULI BREDA DE MUIZENBERGSE BRADERIE (HAAGSE BEEMDEN) WINKELCENTRUM DE BERG

Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

Bussen te huur v.a. € 48,- p/dag

www.QualityCarRent.nl 076-5022267 / 06-53561726

ELKE DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG VAN 10.00 TOT 16.00 UUR

KEUKENS, KASTJES, WERKBLADEN EN MERKAPPARATUUR MET KORTINGEN TOT 90%

NERGENS GOEDKOPER OOK VOOR PARTICULIEREN

Atoomweg Roosendaal (achter keller keukenfabriek)

www.kellerfabrieksoutlet.nl

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

Boerderijwinkel Hoeve ‘t oosteind oosteindseweg 37 - Sprundel Tel: 0165-382541 www.hoeve-t-oosteind.nl

reenrally et de Exoticg m d n a rb e v In en aterdagmorg zijn wij op Z uur. n 8.00-10.30 7 juli open va

pEnd:

EXTRA gEo

6 juli tot vrijdagavond

20.00uur


EX BIJ CLUS

STARTKLAAR

OT IEF TEN

LEVERTIJD: 1 DAG

NOG STU20 KS!

FIAT PANDA PLUS EDITION II O.a. voorzien van: • Pittige 1.2 4 cilinder 69 pk motor • 5-Deurs • In delen neerklapbare achterbank • 2 Airbags • Airconditioning • Elektrische ramen voor • Centrale vergrendeling • Stuurbekrachtiging • ABS • Bumpers in carrosseriekleur • Radio/cd/mp3-speler

GEHEEL RIJKLAAR

L 7.995,-

Aantrekkelijk Plus-pakket: • Centrale vergrendeling met afstandsbediening • Stootlijsten • Afleverpakket incl. volle tank, nk, matten en lampenset, gevarendriehoek en EHBO-kit

PAKKETPRIJS €

5,395,-

NOG 10 S! K U T S

DE 500 EASY Voor Voorzien van: • Airco • Stuurbekrachtiging • Elektrische ramen • Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening • 15" Lichtmetalen Ce velgen velge • 7 x Airbag • Radio/cd/MP3-speler • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • Deelbare achterbank • Chroompakket verw • Pittige 1.2 4-cilinder 69 pk (51kW) benzinemotor • Afleverpakket incl. Pit volle tank en matten • En nog veel meer.

GEHEEL RIJKLAAR GE

L 11.995,-

30 KENTEKENKLARE PANDA’S EN 500’S VOOR VLIJMSCHERPE PRIJZEN!

GEEN BPM · GEEN WEGENBELASTING · 14% BIJTELLING Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. Geen kortingen mogelijk, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Zolang de voorraad strekt. Metallic lak of pastellak tegen meerprijs. Gem. brandstofverbruik: 3,9 - 4,8 l/100 km (1 op 20,8 - 25,6). CO2: 90 - 110 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* ZOLANG DE VOORRAAD STREKT! Vraag naar de voorwaarden. *Bron: Jato Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.


2SHO=DILUD9&RPI$LUFR  2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR  2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD90D[[$LUFR  2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR  2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW  2SHO$VWUD+9$LUFR  2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR  2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR  2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR  2SHO$VWUD9$XW$LUFR  2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO 2SHO&RUVD9&RPIRUW  ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP zie: 2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

open DAgen 5, 6 en 7 juli

donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 21.00 uur zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur

Deze dagen:

korTingen ToT e 700,-

Te koop gevraagd

Vraag naar de voorwaarden

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

www.caoomen.nl

06-21939973 of 06-24963738

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR  0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV$$LUFR 0HUFHGHV$$LUFR  0HUFHGHV$$LUFR  0HUFHGHV&' 0HUFHGHV&' 0HUFHGHV&'  2SHO=DILUD9&RPI$LUFR 2SHO=DILUD9&RPI$LUFR 2SHO=DILUD9&RPI$LUFR  2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR 2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR 2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR  2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW 2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW 2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR Komt u gerust een kijkje nemen 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD90D[[$LUFR 2SHO9HFWUD90D[[$LUFR in onze winkel.We bieden u een groot aanbod 2SHO9HFWUD90D[[$LUFR 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR  velgen & banden voor de scherpste prijzen! 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR Voor meer informatie: 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR 2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR www.velgenshop.nl 2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR  2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW 2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW Velgen Shop Etten-Leur 2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW  2SHO$VWUD+9$LUFR 2SHO$VWUD+9$LUFR Voorsteven 3 - 4871 DX ETTEN-LEUR - Tel: 076-5036043 2SHO$VWUD+9$LUFR  2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR 2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR 2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR  2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR 2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR 2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR  2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR 2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR 2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR  2SHO$VWUD9$XW$LUFR 2SHO$VWUD9$XW$LUFR 2SHO$VWUD9$XW$LUFR  2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ 2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ 2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR 2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR 2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR 2SHO$VWUD6WDWZ 2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD 2SHO$VWUD 2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\  2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\ 2SHO&RUVD91MR\  2SHO&RUVD9&RPIRUW 2SHO&RUVD9&RPIRUW 2SHO&RUVD9&RPIRUW  2SHO&RUVD&GWL5K\WKP 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP Guldenweg 29 Etten-Leur 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP  2SHO&RUVD91MR\$XW 2SHO&RUVD91MR\$XW (Vosdonk-Zuid) 2SHO&RUVD91MR\$XW  2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU  2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 5019148 .LD3ULGH .LD3ULGH Tel.: 076  info@markgijzen.nl .LD3ULGH  %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: www.markgijzen.nl %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

rijlessen in Ligier

06 - 122 58 443

Verwen jezelf met een

Ook ’s avonds.

airco of DCI motor

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

voor maar 1e meer

auto-aanpassingen auto-rijschool auto-stoelen op maat breda@bevertmc.nl www.beverauto aanpassingen.nl

Guitig sportief of mysterieus klassiek? De nieuwe IXO is leverbaar in originele kleurencombinaties: aan u de keuze! Al een nieuwe Ligier vanaf e

8.500,-

zonDer AuTorijbewijs

Autobedrijf

Mark Gijzen

• Onderhoud • APK •Airco/Banden Service

gevraagd

Kom hem ontdekken bij uw Ligier dealer:

45

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

bever breda b.v. Hekven 17, 4824 AD breDA Tel. 076-5414944, Fax 076-5412088

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

35,-6 ,1Âź                 

www.markgijzen.nl

BUSINESS CLASS voor ECONOMY PRIJZEN! Ford Transit Economy Edition L1H1

Ford Transit Economy Edition L2H1

100pk TDCi Euro 5

100pk TDCi Euro 5

l Uw totaal voordee

â‚Ź 5.123,-

â‚Ź 6.273,-

Financial lease slechts 4,9% rente!

â‚Ź 14.742,-

EXCL. BTW

RIJKLAAR

NORMAAL RIJKLAAR Đ„ 19.865,-

NETTO

RIJKLAAR

NETTO

Financial lease slechts 4,9% rente!

l Uw totaal voordee

Financial lease slechts 4,9% rente!

NORMAAL RIJKLAAR Đ„ 22.865,-

â‚Ź 16.592,-

EXCL. BTW

Uitgerust met o.a.: • ABS/EBD • Bestuurdersairbag • Achterdeuren 180 graden te openen • 6 sjorogen in de laadruimte • Grote buitenspiegels met anti-dodehoekspiegels • Centr. vergrendeling met afst.bediening • Elektr. bed. ramen • Laadschot met ruit • Elektr. voorruitverwarming Inclusief Cool&Sound Pack met o.a.: Airco en Radio/CD-speler

tigchelaar AUTOBEDRIJVEN doen meer voor u!

Breda - Minervum 700I/c Etten-Leur - Ecustraat 23 Oosterhout - Beneluxweg 5

(076) (076) (0162)

528 14 00 503 44 50 48 1 400

Service dealers: Autobedrijf van de Wouw - Molenstraat 160 - Zundert (076) 597 22 96 Autobedrijf van Drimmelen - Melassestraat 2 - Zevenbergen (0168) 371 50 1

Go Further

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00. Koopavond tot 21.00 uur: Breda op donderdag, Etten-Leur en Oosterhout op vrijdag. Prijzen zijn excl. BTW/BPM, incl. kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage en leges. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspeciďŹ caties. Druk- en zetfouten voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.


Pleegzorg zoekt nieuwe Jaap en Geri Hoolboom ontvangen eerste cd gezinnen Bekroning muzikaal project ‘De Heer is Mijn Herder’

WEST-BRABANT - Het komt regelmatig voor dat een kind voor korte of langere tijd opgevangen moet worden omdat de ouders even niet in staat zijn hun kind te bieden wat het nodig heeft. Juzt Pleegzorg is dringend op zoek naar gezinnen in West-Brabant die deze kinderen een veilige plek willen bieden.

Sem is een baby van 18 maanden. Zijn moeder, Agnes is net 18 jaar. Het lukt haar door problemen even niet zelf haar kind op te voeden. Sem woont nu bij pleegouders. Zij zorgen een tijdje voor hem totdat zijn moeder het weer zelf kan. Agnes komt regelmatig bij Sem op bezoek. “Ze zijn dol op elkaar” zegt de pleegmoeder van Sem. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Soms blijven kinderen maar voor een korte periode in een pleeggezin wonen omdat de ouders nadat de problemen opgelost zijn zelf weer voor hun kind zorgen. Ook komt het voor dat kinderen voor een lange periode bij een pleeggezin gaan wonen. Als

ouders bijvoorbeeld verstandelijk beperkt zijn en de opvoeding van de kinderen voor hen veel te ingewikkeld blijft. Verder is het mogelijk dat een kind maar één keer per maand een weekend naar een pleeggezin gaat om gewoon gezellige dagen door te brengen. Wil je meer weten over pleegzorg kom dan naar een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer te horen over pleegzorg in het algemeen. Er is ook een pleegouder aanwezig die uit de praktijk iets vertelt. Er is uiteraard ruimte voor jouw vragen. Maandag 20 augustus: Juzt Pleegzorg, Erasmusweg 34, 4834 AA Breda. Maandag 1 oktober: ‘t Trefpunt, Wilhelminastraat 66, 4793 EN Fijnaart. De bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 22.00 uur. Je kan ook kijken op www.juzt.nl Wil je een informatiepakket ontvangen of jezelf inschrijven voor de informatieavond dan kan je u contact opnemen met Juzt Pleegzorg, 076-5256444, j.norton@juzt.nl.

Dieren Centrale Nederland Geertje Tobé overhandigt eerste cd.

ETTEN-LEUR - Op 1 juli overhandigde initiatiefneemster Geertje Tobé namens Stichting MONE het eerste exemplaar van ‘De Heer is Mijn Herder’ aan organist Jaap Hoolboom en zijn vrouw. De aanwezigen, waaronder ook Eef Tobé, medewerkend fluitist van TCM, waren ontroerd bij het beluisteren van de psal-

men, gezangen en religieuze liederen. Het bekende Flentrop-orgel in de Grote Kerk van Zevenbergen, waarop alles door Jaap was gespeeld, leek bijna aanwezig in zijn huiskamer. Dat gold trouwens ook voor de heldere klanken van de fluit. Het gevoelige spel van beide musici was dan ook uitermate bekwaam live opgenomen. Knip-en-plakwerk is er bij de mixage van de opnames

dan ook niet aan te pas gekomen Enkele muziekstukken werden al meteen meerdere malen beluisterd. De Etten-Leurse muziekstichting is uitermate tevreden met het resultaat: een waardevol muzikaal document. Op www.crewmusic.nl staat voor de geïnteresseerden een youtube-filmpje met een muziekfragment.

Agenda Het Turfschip Maandag 9 juli 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie inloop Woensdag 11 juli 09.00-12.00u KBO Darten 09.30-11.30u Quiltgroep 13.00-17.00u KBO Biljarten

13.30-16.00u Koersbal De Zwanenhof 14.00-17.30u Senior Singers 19.30-23.00u Baroniespoor 19.30-23.00 Volkstuindersvereniging E-L 20.00-22.00u Het Zwanentranenkoor Donderdag 12 juli 10.00-12.00u Avoord Zorg & Wonen, koffie

inloop 13.00-16.30u KBO Bridge 13.00-17.00u KBO Biljarten 13.30-16.15u KBO Kaarten en Rikken 13.30-16.30u KBO Koersbal 19.30-00.00u Bridge Sans Atout 20.00-22.00u Theatr’EL

Gevonden Poes, cypers, met weinig wit, Kolgans Etten-Leur. Kat, wit, halflangharig, Grauwe Polder Etten-Leur. Vermist Kater, zwart zonder wit, is gechipt, Deur-

nestraat Etten-Leur. Kater, rood, licht van kleur, zonder wit, is gechipt, halsband bruin + penning, Steenloper Etten-Leur. Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren: 0161433437. www.dierencentrale.nl

Landaankoop en bouw eetcafees

Adventsactie parochies ETTEN-LEUR - Het Kenyaproject Etten-Leur was een van de tien landelijke projecten waarvoor in de Adventstijd in de kerken in Nederland is gecollecteerd. Ook in de parochies van Etten-Leur. Momenteel ziet Rentia Krijnen hoe er voor de weduwen land is gekocht en er eetcafees worden gebouwd. Per eetcafee kunnen 20 jonge weduwen op toerbeurt geld verdienen voor hun gezin. Op het veld op

de foto van de nieuwe projectplaats Nduru staan al boontjes, soja en spinazie. Voor eigen gebruik en de verkoop. Het eetcafee werkt. Er komen mensen vergaderen van scholen en organisaties. En tussen de middag komen onderwijzers en anderen hier lunchen. Dit is een van de nieuwe projecten waarvoor vanuit Etten-Leur geld is gestuurd voor zelfvoorzieninmg van hard werkende vrouwen Deze week hoop ik weer thuis te zijn, Rentia Krijnen-Hendrikx in Kenia.

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, lambertuskerk@hetnet. nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-12.00 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, petruskerketten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. VIERINGEN: Lezing: Ezechiel 2,2/5 Evangelie: Marcus 6,1-6 Lambertuskerk: Donderdag 5 juli 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton van Balveren. Zondag 8 juli 11.00u: Eucharistieviering, voorganger is Pastor Ton van Balveren. Misintenties: Franciscus van Twaalfhoven (jrgt), Riet van de Berg-Coremans, Anna Sanders-Balm, Martina Otjens-Taks, Pierre Jacques Antoine van Oers, Johanna Cornelia Maria Antens. Donderdag 12 juli 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voor-

ganger is pastor Ton van Balveren Petruskerk: Zaterdag 7 juli 17.00u: Eucharistieviering met voorganger pastor Ton van Balveren en samenzang. Misintenties: Riet Rommens-Romme; Greet van Steen-Teunissen; Riet van den Berg-Coremans; Anna Sanders-Balm; Martina Otjens-Taks; Jo van Elteren-Brans. Zondag 8 jul 9.30u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Wim van Reen en samenzang. Intenties: Riet Rommens-Romme; Greet van SteenTeunissen; Riet van den Berg-Coremans; Anna Sanders-Balm; Martina Otjens-Taks; Johannes Otte. Dinsdag 10 juli 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton van Balveren. Elke week om 09.00u ochtendgebed Dinsdag in de Petruskerk: Ochtendgebed in de sacristie. Woensdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Donderdag in de Lambertuskerk: Ochtendgebed in de apostelzaal. Na elk ochtendgebed bent u welkom om een kopje koffie of thee te drinken in de pastorie of parochiezaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. Berichten Mariaparochie: Overleden: Pierre Jacques Antoine van Oers e.v. Elisabeth Francisca Maria Schellekens. Overleden op de leeftijd van 77

jaar. Johanna Cornelia Maria Antens w.v. Johannes Cornelis Sijmens, overleden op de leeftijd van 89 jaar, Doopvieringen Lambertuskerk: 12 augustus (vol), 23 september, 28 oktober en 25 november. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 18 september, 16 en 23 oktober, 20 november. Doopvieringen Petruskerk: Tussen haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 15 juli (5 en 12 juli), 26 augustus (14 en 21 augustus), 23 september (11 en 18 september); 28 oktober (17 en 24 oktober); 16 december (4 en 11 december). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00u in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Agenda: Lambertuskerk: Dinsdag 10 juli: Parochiezaal: 10.00u werkgroep kerkgebouw. Lambertuszaal: 19.30u Agendacommissie. Petruskerk: Donderdag 12 juli: 20.00u doopvoorbereiding. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur. Pastor: Piet de Leeuw, t. 5135176; 5032053. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl PAGINA 24

Samenkomst zondag 8 juli U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthus-familie, die om 10.00u bij elkaar komen. Vandaag is Mirjam Ruitenberg in ons midden. Zij werkt in Cambodja onder kansarme kinderen en volwassenen, die zij medische zorg verlenen welke ze zelf niet kunnen betalen. Na afloop is er ‘meet en greet’, waarbij alle aanwezigen een maaltijd wordt aangeboden en op informele wijze Mirjam kan worden ontmoet. Weekactiviteiten Vanaf vrijdag 6 t/m zondag 8 juli zijn Iris Bouwman en Janny Holster in ons midden om iets door te geven van ‘Profetische inzichten in Gods Meesterplan’. U kunt u opgeven: iris@judahandephraim.net, 0651763291. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14.00u vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen; Frans (francais), information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue Sri Lankezen in de Tamiltaal, information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 8 juli zal voorgaan ds. J. Visser uit Rotterdam. Er is kindernevendienst alle kinderen van de basisschool samen in één groep.

Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Zondag 8 juli Zondag spreekt Jan Verschoor. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten: Woensdag 4 juli 20.00 uur. Gebedsavond bij de familie Bos. Meer info over de Hoeksteen: www. dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, www.vpe.nl


al meer dan

008 06 r ....20 zilve......2 n, ....... ....... seda s ....... 16V, bron 1.8 1.2, deo Mona Fiat FordPand 006 . 2003 r ......2 n zilve .............. seda ....... 16V, w ....... blau deo ,18 dai Atos Ford HyunMon 3 .200 001 ....... ....... ......2 ....... ....... ....... ....... w ....... blau n , Atosra, groe daiAlme Hyun Nissan 004 ......2 00 ....... ...20 ....... ....... ....... ....... r ....... zilve , zwar Agila 1.9t HDI, l eot 206 Ope Peug 00 ...20 ........... 2001 r ....... zilve n ....... HDI, groe 1.9 16V, 206 1.6 eot na Peug Lagu ault Ren 01 ....20 ....... n groe, zwart....2007 1.6a16V, Lagu 19 DDIS ault Vitar Ren dna ki Gran Suzu 0 ..200 grijs..................... ault Ren : Scenic 1.6, Motor 04 ....20 ............1998 .............. n....... o r1000 sedacc Tuon zilve Mille18, iaS40 Aprilo Volv Moerdijkse Postbaan 72 Etten-Leur • Tel. 076-5020467

Voorsteven 21 4 8 7 1 d X e t t e n - llein e ugr t e l e f o o n 0o7o6r-d 5012228

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur telefoon 076-5012228

tbe Klan

8,6

het adres voor betaalbaar autorijden!

Mon Plaisir 45 • Etten-Leur • Tel. 076-5041044 Merk

Type Optie’s

Bwj

km

Prijs

Citroen

C55 2.0 exclusive airco, elek. pakket

2002

219449

€ 2290

Citroen

Xantia 1.8, airCO, elek. pakket

2000

178143

€ 1490

Citroen

Xsara 1.6 Break, stuurbekr., elek. pakket 1999

233239

€ 1490

Citroen

Xsara Picasso 1.8 airCO, elek.pakket

2003

168926

€ 3790

Citroen

Xsara Picasso 1.8 airCO, elek.pakket

2004

161337

€ 5290

Citroen

ZX 1.4 3 drs, stuurbekr. nwe aPK

1996

160824

€ 790

Dacia

Logan 1.4 airco elek. pakket

2007

62138

€ 6490

Daihatsu Valera 1.5, nwe aPK, weinig km

1996

124479

€ 990

Daewoo Matiz 0.8 5 drs., nette auto, nwe aPK

2000

87654

€ 1790

Fiat

Punto 1.3 3 drs Stuurbekrachtiging

2003

114053

€ 3490

Ford

Ka 1.3 airCO, Stuurbekr.

2005

117149

€ 3190

Hyundai atos 1.0 5 drs., nieuwe aPK

1999

115381

€ 1490

Kia

Sorento 2.5 CrDi airCO, elek.pakket

2005

129308

€ 8290

Mazda

Premacy 1.8, airCO, elek. pakket

1999

184781

€ 2290

Mitsubishi Carisma 1.8 airco, nieuwe aPK

1998

225331

€ 1190

Opel

astra 1.6 sedan airco, alek. pakket

1999

195280

€ 2190

Opel

Meriva 1.6 airco elek. pakket

2005

92305

€ 6290

Peugeot 106 1.1 3drs elek. ramen, nw apk

1999

186168

€ 1290

Peugeot 206 1.4 HDi 3 drs, airCO, weinig km

2002

94375

€ 4690

Peugeot 307 SW 1.6 16v airCO, NaVi, el.pakk.

2005

134555

€ 6990

renault

Megane 1.6 5drs, airco elek. pakket

2005

84114

€ 6290

renault

Meg. Scenic 1.6 airCO, NaViGaTiE

2007

103165

€ 9990

renault

Twingo 1.2, schuifdak, elek. pakket

2000

171510

€ 1890

Skoda

Fabia Combi 1.4 airCO, elek.pakket

2005

139199

€ 5890

Skoda

Octavia 1.6 16v airCO elek.pakket

2004

99384

€ 6290

Suzuki

ignis 1.3 5drs, airco, elek pakket

dec.06

103153

€ 6290

APK-keuringen

Financiering mogelijk op alle bovenstaande auto’s. Alle auto’s worden geleverd incl. afleverbeurt+vol jaar APK

Totaal onderhoud

VErKooP, ondErhoud, rEPArATiEs En AccEssoirEs Voor ELK MErK AuTo!!!

APK nu voor slechts €29.95

Div. occasions Autoverkoop alle merken Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.950,..blauw .... 2007..... 8.250,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......13.450,Ford Fusion 1.4 airco ........................zwart .... 2006... 11.250,Opel Corsa 1.4 16V Business 5-drs airco. ...blauw .......2008 ........9.550,-

Ford Fiesta1.6 1.616V ghia 5 drs airco ................zwart .... 2009... 13.950,Opel Meriva Business ............blauw .......2008 ......10.450,Hyundai i30 Dynamic airco .................grijs .... 2008... 14.750,Peugeot 206 1.6 pack airco 3-drs ..................rood .......2005 ........6.900,Kia Picanto airco m/t ...................... oranje .... 2005..... 6.950,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......................rood .......2007 ........9.550,Peugeot 206 1.6 pack airco 3 drs ..... rood .... 2005..... 9.350,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. ......................... zwart .......2008 ........8.950,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......... rood .... 2007..... 9.775,Seat Leon 1.6 Reference airco ...................blauw .......2006 ........8.800,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. .............zwart .... 2008... 10.250,Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ......10.550,Seat Ibiza 1.4 Sport airco ................... zwart .....2005 ..... 8.750,Volvo V40 1.6 Europa navigatie airco ............ grijs .......2004 ........8.250,Skoda Fabia combi 1.4 airco ..............grijs .... 2006..... 9.250,VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ........................ grijs .......2005 ......10.950,VW Golf Station 1.6 Turijn airco ........grijs .... 2005... 11.950,-

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,-

Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,-

www.autobedrijfknobel.nl

Voor alle haarbehandelingen aan huis

Knippen al vanaf € 7,50! Opzetten van gel/acryl nagels

A. Hendrickx

De Duizendpoot

Met een kraan van min. 76cm. breed kan ik bij u in de achtertuin komen. Om te: spitten, graven van rioleringen/ vijvers / zwembaden of funderingen en om beplanting te verwijderen. Tevens sierbestrating aanleggen en leveren. Daarvoor kan ik een vrijblijvende all in offerte voor u maken!

Tel: 06-53999207

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Vanaf € 35,00!

Van maandag t/m zaterdag geopend! Tel.: 06-11119311

www.vanhaartotnagels.nl

www.etten-leurse-autoservice.nl

Merk

type

Kleur

bwjr

Renault

twingo 1.2 airco

zwart met.

jun-03

3.950

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zwart met.

feb.-04

4.250

Renault

Clio 1.4 16v 3drs. airco radio cd lmv

zilver met.

sep-05

6.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco radio cd

zilver met.

jan-07

7.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault

Megane 1.4 tce Cabrio leder ecc nav lmv

zwart met.

feb-11

24.500

Renault

Megane 1.6 16v 5drs radio cd airco

rood met.

mei-03

4.250

Renault

Scenic III tce nav airco ecc lmv

zwart met.

jan-11

20.950

Renault

Scenic 1.6 16v airco ecc nav lmv

zwart met.

jul-08

13.750

Renault

Scenic 2.0 Automaat airco

blauw met

jun-99

2.250

Renault

Grand Scenic III tce nav airco ecc lmv

grijs met.

jan-11

22.950

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers aut

zilver met

jan.-08

13.750

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers

rood

jul-04

6.750

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

3.250

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

apr-03

4.950

vw

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met. aug-02

4.000

vw

Lt 35d dubbele cabine open laadbak

groen

3.250

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Kleine bedragen maken grote verschillen. gratis plaatsing

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

Tel: 076-5985226

van Lanschotstraat 18 Achtmaal

jun-92

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Mon plaisir 113 Etten Leur

Prijs

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506


De ICT specialist van West-Brabant ZOEKT

NIEUWE COLLEGA’S

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

S V I TI TE I E GIEGNE K K EERK I JE! R I J ! AALLLLEE S VEERRSSUU NWKEW

Account Manager ICT

in W perkgoed! in perkgoed! A L L E S V E R S U I TWijEWij Izijn Gzijn Egoed Ngoed K EK ERIJ! A L L E S V E R S• 30.000 U I T E I G E N K W E K ERIJ! Wij zijn goed in perkgoed! m2 kwekerij • 30.000 m2 kwekerij Wij goed in perkgoed! • 10.000 m2 zijn overdekte verkoopruimte

• 10.000 m2 overdekte verkoopruimte 30.000 m2 kwekerij • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten 10.000 m2 30.000 m2 overdekte kwekerij verkoopruimte • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 ca. soorten Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Onze Hangpotten 50 soorten 10.000 m2 specialiteit: overdekte verkoopruimte Onze specialiteit: ca. 50 soorten • Vele seizoensproducten scherpe prijzen zoals: • Vele tegen scherpe prijzen zoals: Keuze uit seizoensproducten zo’n 100Hangpotten soortentegen perkplanten Vele seizoensproducten tegen scherpe zoals: violen - primula’s - geraniums - bolchrysanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten violen - primula’s - geraniums -prijzen bolchrysanten violen - primula’s - geraniums bolchrysanten • Vele seizoensproducten tegen -scherpe prijzen zoals: pompoenen pompoenen pompoenen violen - primula’s - geraniums --bolchrysanten - coniferen • Tevens: laanleibomen fruitbomen coniferen • Tevens: laanleibomen fruitbomen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen pompoenen heesters - palmen - olijven - groenteplanten enz. - enz. heesters - palmen - olijven - groenteplanten heesters - palmen - olijven - groenteplanten - -enz. • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen heesters - palmen - olijven - groenteplanten - enz. • • • • • • • • •

Q.N.P. met als kernactiviteiten advies, installatie en beheer van IT en telecommunicatie oplossingen bij bedrijven en 00 instellingen met 5 tot 500 NOG VOLOP werkplekken, heeft al meer NOG VOLOP PERKPLANTEN 00 dan 20 jaar een leidende PERKPLANTEN vers uit eigen kwekers en onafhankelijke positie in vers uit eigen kwekers vers versuituiteigen eigenkwekers kwekers NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! Zuidwest Nederland. Kom gerust eens kijken NU NOG VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!Met ruim 35 gemotiveerde en Dagelijks geopend NU NOGMEER MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! Dagelijks Dagelijks Kom gerust eens kijken Kom gerust kijken Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse Kom gerust eenseens kijken verse Dagelijks geopend Dagelijks Dagelijks Zaterdag 09.00 09.00 tot 17.00 Dagelijks geopend Dagelijks goed opgeleide medewerkers Dagelijks asperges aardbeien Maandag t/mDagelijks Vrijdag tot uur 18.00 uur geopend Dagelijks Dagelijks verse verse De koffi eVrijdag staat klaar Maandag t/m 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur verse verse Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur asperges aardbeien verse verse bedienen wij MKB bedrijven, Zaterdag 09.00 tot 17.00 De koffi09.00 e staat klaar Zaterdag tot 17.00 uur uur aardbeien aspergesasperges aardbeien De koffi e staat klaar De koffie staat klaar zorginstellingen, onderwijsinstellingen en (semi) overheden. Door onze no-nonsense aanpak, kwaliteit en service blijft ons marktaandeel groeien en zijn wij op zoek naar nieuw talent!

En dat voor maar â‚Ź20,- pu. ĂŠn maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â‚Ź5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

2 Hanging baskets E 10. NOG VOLOP NOG VOLOP PERKPLANTEN PERKPLANTEN Bij aankoop van E 25.

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

GRATIS hanging basket

Nog volop pERkpLANTEN Ze zijn er weer! Nieuwe kLEI AARDAppELEN

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

KOM & KIJK!

Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

de groot technisch uitzendBureau

DE KEEN ETTEN-LEUR Autobedrijf De Keen B.V. is de Peugeot-dealer voor de regio west-brabant waaronder gemeente Etten-Leur. Wij werken met een klein maar enthousiast team waarin

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

• Ontwerp (GRATIS) (GRATIS) • Verkoop (grootste (grootste assortiment) assortiment) • Realisatie (v.a. (v.a. ₏10,₏ 10,-m2) m2)

Tuin & Terras Zevenbergen

Geopend: .00d:u -18pen ma 13.00 Geo .00-18.00 u -12 .00 09 dagu 13 vrij.00 t/m di t/m vr ma 0u12.00u 13.00-18.00 u 6.0 00za 9.00-1 09. zaterdag 9.00-16.00u NE

BUDGET STO

6cm, bruin/zwart

strak 20x30x

â‚Ź 14,95 P/M

2

VERKOOP VAN VAN ALLE ALLE SOORTEN: SOORTEN: VERKOOP -SIERBESTRATING -SIERBESTRATING -KOPPELSTONES -KOPPELSTONES -KLEURVASTE SIERBESTRATING SIERBESTRATING -KLEURVASTE -GRINT -GRINT -SCHUTTINGEN/BLOKHUTTEN -SCHUTTINGEN/BLOKHUTTEN -NATUURSTEEN -NATUURSTEEN Dealer Inlite Tuinverlichting

Achterdijk Zevenbergen Achterdijk 3,3,Zevenbergen Tel. 0168-326412 Tel. 0168-326412 Mob. 06-54985679 Mob. 06-54985679 www.stekaysierbestrating.nl www.stekaysierbestrating.nl

resultaatbewust, klantvriendelijkheid en flexibiliteit de kernwoorden zijn. In verband met de ontwikkelingen in ons bedrijf zoeken wij op korte termijn de volgende functie

Junior Autoverkoper m/v Wij bieden u de mogelijkheid zich te ontwikkelen in een jong en groeiend bedrijf waarbij klanttevredenheid voorop staat met een merk dat bruist van activiteiten en toekomst.

Opleidingsniveau IVA driebergen of gelijkwaardig. Bent u de aangewezen kandidaat? Stuur dan schriftelijk uw sollicitatie en cv naar Autobedrijf De Keen B.V. t.a.v. Dhr. A.A.M. van Koulil

Autobedrijf De Keen B.V.

Voorsteven 25, 4871 DX Etten-Leur Telefoon : 076-5013151 www.dekeen.peugeot.nl

onze opruiming is begonnen!!! 1000 m2

Boedha

Outdoor

Rubberfolie

5,

Lichtgewicht buitenpot Grijs. Hoogte 41 cm

van 19,95 voor

9,99

Diverse topmerken filtersystemen en vijverpompen

(gecertificeerde) lassers Ervaring met Mig/Mag, TIG, OP en/of BMBE lasproces

constructieBankwerkers Met goede kennis van tekening lezen

1e PijPfitters Plaatwerkers lasroBotProgrammeur cnc draaiers / frezers meewerkend voorman Met ervaring CNC machines

monteur mts wtB / metaal lastechnici / Qc medewerker

LVSHUGLUHFWRS]RHNQDDUHHQ

Onze locatie vol inspiratie QDFKWSRUWLHUPY gespecialiseerd in het ontvangen van zakelijke gasten ZLM]RHNHQNDQGLGDWHQPHW voor vergaderingen, seminars en trainingen HHQIOH[LEHOHHQVHUYLFHJHULFKWHLQVWHOOLQJ ZHUN]DDPKHGHQEHZDNLQJYDQKHWJHERXZ ]RUJGUDJHQYRRUGHYHUJDGHU]DOHQ

vraagt kandidaten voor de functie WHFKQLVFKRQGHUKRXG 'HZHUNXUHQ]LMQYDULDEHODOQDDUJHODQJ GHEH]HWWLQJYDQKHWJHERXZ ,QPLQGHUGUXNNHSHULRGHV ZRUGHQHUGDJGLHQVWHQLQJHSODQG 6DODULsULQJFRQIRUP&$2YHUEOLMIVUHFUHDWLH

Gedurende de vakantieperiode is onze vestiging tijdens de normale werktijden geopend.

de groot technisch uitzendbureau

Weidehek 24, 4824 AS Breda info@degrootuitzendbureau.nl | www.degrootuitzendbureau.nl

ABU lid | NEN-4400 gEcErtificEErd

Gastheer m/v

Wij zoeken kandidaten die tijdens avond- en VWXXUXZEULHIPHWFYQDDU&RQIHUHQWLHFHQWUXP%RYHQGRQN nachtdiensten, onze gasten service verlenen +RIVWUDDW$.+RHYHQWDY'KU3YDQGH%URHN met een flexibele instelling. 2IVWXXUHHQHPDLOPHW&9QDDUSDXO#ERYHQGRQNQO

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

o.a. Oase - Velda - Vivaria

4,5 - 6 - 9 meter breed

20 jaar garantie

29,95

Voor verschillende opdrachtgevers zijn wij op zoek naar gemotiveerd personeel

Ă˜ 30 cm

14,99

kortingen tot 50%*

Banen voor langere tijd!

Staat er geen geschikte vacature bij, maar ben je wel op zoek naar een baan in de techniek? Bel ons gerust!

van 34,95 voor

van 59,95 voor

De Groot Technisch Uitzendbureau is specialist in het leveren van (las)technisch kundig personeel op alle niveaus. Onze kandidaten zijn altijd goed opgeleid en uitgebreid getest op hun competenties.

Kijk voor meer informatie op www.degrootuitzendbureau.nl of bel 076-5439078. Banen zijn voor langere tijd!

Olie brander

Clayfiber. Hoogte 30 cm

?

Met leidinggevende ervaring

$GYHUWHQWLHWHNVW+DOGHUEHUJVH%RGH

Tuinmeubelen

Het aanbod Q.N.P. biedt je een zelfstandige en afwisselende baan, met veel ruimte voor eigen initiatief en daadkracht in een dynamische, gezonde en groeiende organisatie. Natuurlijk staan hier ook passende arbeidsvoorwaarden tegenover. Mail je CV met foto naar hdbruijn@qnp.nl. Overtuig ons van jouw kennis, ervaring en kwaliteiten dan overtuigen wij jou van de onze.

Je hebt commerciĂŤle ambities en je hebt de “driveâ€? om het commerciĂŤle vak te leren. Je start vanuit onze commerciĂŤle binnendienst met als doel om je klaar te stomen voor je commerciĂŤle uitdagingen in de buitendienst. Je hebt afďŹ niteit met automatisering en telefonie en gaat je richten op acquisitiewerk en het generen van voornamelijk new-business in het Midden en West Brabant. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Je bent een teamspeler, kwaliteitsgericht, neemt graag initiatief en je bent gebrand om te winnen en je omzettarget te realiseren!

i.v.m. vakantie

BUITENLEVEN

Je maakt deel uit van een team van gekwaliďŹ ceerde netwerk engineers. Je verzorgt voor nieuwe en bestaande klanten de volledige ICT omgeving. Vanaf de installatie tot en met het periodiek beheer is het netwerk van de klant jouw uitdaging en verantwoordelijkheid. VariĂŤrend van besturingssystemen, beveiligingen, applicaties en communicatie tot documentatie.

Junior Account Manager ICT

13-07 t/m 12-08 GESLOTEN

ALLES VOOR UW

Netwerk Engineers

Binnen het commerciĂŤle team ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten en het beheren van deze klanten. Je genereert new-business in het Midden en West Brabant. Je adviseert op het gebied van automatisering en telecommunicatie en wordt vanuit een professionele binnendienst ondersteund. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt enkele jaren ervaring als commercieel adviseur binnen de ICT branche. Je bent een teamspeler, kwaliteitsgericht, neemt graag initiatief en je bent gebrand om te winnen en je omzettarget te realiseren!

Horeca ervaring is een pre.

tot

95 m2

25% * korting

Buitenkeuken 4 branders superprijs 599,-

399,* Vraag naar onze voorwaarden. Kortingen o.b.v. adviesprijzen Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Openingstijden: ma 11.00 - 17.30 u • di t/m do 9.30 - 17.30 u • vr 9.30 - 20.00 u • za 9.00 - 17.00 u

De werkuren zijn 18 tot 28 uur per week SalariĂŤring is conform CAO Horeca Uw schriftelijke reactie voorzien van CV kunt u t/m 31 juli 2012 sturen naar: Conferentiecentrum Bovendonk Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, t.a.v. George Stander of mail George@bovendonk.nl Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.bovendonk.nl

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com


GEZOCHT:

Schoonheidsspecialiste / Pedicure / Nagelstyliste Ben jij crisismoe en wil je meewerken aan successen? WIJ ZOEKEN GEDREVEN PROFESSIONALS OM ONZE GROEI AMBITIES TE VERWEZENLIJKEN.

Office Palace is een ambitieuze en groeiende onderneming. Een topbedrijf, geen last van de crisis, dat blijkt, want ook dit jaar bedraagt onze groei voor het achtste opvolgende jaar dubbele cijfers. Om deze groei in goede banen te leiden en verdere groei te realiseren hebben wij professionals nodig. Ambitieuze toppers waarvan iedereen zegt; dat is er 1 van Office Palace, dat zie je zo want hij/zij: 1. Streeft naar 100% klanttevredenheid 2. Heeft plezier in het werk 3. Heeft de ambitie om Office Palace groot te maken 4. Is een teamplayer met respect voor collega’s 5. Werkt constant aan verbetering 6. Is een winnaar Kortom, de kenmerken van de ideale OP-er!

Office Palace.nl is dé nummer 1 in levering van kantoor-, horeca- en winkelbenodigdheden. Meer dan 20.000 verschillende artikelen op voorraad en een sterke focus op de detailhandel, horeca en MKB. Momenteel zijn wij met ongeveer 25 medewerkers ruim 45.000 kantoren en bijna 25.000 winkels en restaurants van dienst. Het is onze ambitie dit de komende jaren minimaal te verdubbelen. De volgende functies zijn beschikbaar:

Manager inkoop + logistiek (m/v), fulltime Voor de nieuw in te richten inkoopafdeling en optimalisatie van de logistieke afdeling zijn wij op zoek naar een proactieve, ervaren professional. In deze functie kun je al je ervaring en ambitie kwijt om de afdeling naar eigen inzicht in te richten. Functieomschrijving: - Opzetten van een inkoopafdeling - Inrichting en uitvoering van het strategische, tactische en operationele inkoopproces - Actief sourcen van nieuwe (met name Verre Oosten) leveranciers en relatiebeheer - Verdere optimalisatie van het magazijn - Managen en Coachen van de afdelingen inkoop, magazijn en bezorgdienst - Ontwikkelen en uitvoeren van professionaliseringsplannen, - Het realiseren van project- en besparingsdoelstellingen - Rapporteert direct aan de directie Functie eisen: - HBO+ werk en denkniveau - Naast het acteren op strategisch/tactisch niveau, ben je ook graag operationeel actief - Bij voorkeur in het bezit is van een NEVI-1, NEVI-2 en/of NEVI-3. - Minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Functie eisen: - MBO+/HBO werk en denkniveau - 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie - Ervaring met Accountview is een pre - Bij voorkeur (telefonische) verkoopervaring - Klantgericht denken zit in de genen - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Medewerker debiteuren beheer + customer service (m/v), fulltime Voor deze veelzijdige en pittige functie vol met uitdagingen en verantwoordelijkheden zoeken we een topper die grip heeft op het debiteurenbeheer en de customer service activiteiten. Op termijn zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Functieomschrijving: - Opstellen en versturen van aanmaningen - Telefonische incasso en opvolging van disputen - Coördinatie interne incassodienst - Opstellen en toelichten debiteurenrapportage - Behandelen en verwerken van klachten / retouren - Onderhouden contacten met de vervoerders - Ontwikkelen en uitvoeren van professionaliseringsplannen

Veelzijdig Boekhoudkundig medewerker (m/v), fulltime

Functie eisen: - MBO+/HBO werk en denkniveau - 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie - Ervaring met Accountview is een pre - Stressbestendig, overtuigend en assertief - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Voor deze uitdagende afwisselende functie zoeken we een zeer nauwkeurig en accurate topper. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden voor deze functie.

Commerciële medewerker Contact Center B2B (m/v), full- en parttime

Functieomschrijving: - Invoeren en verwerken van verkoop-, inkoop-, bank-, en kasboeken - Inlezen, corrigeren en verwerken van bankbestanden - Controle van grootboekrekeningen en het oplossen van vraagposten - Overige administratieve taken - Optimaliseren van de administratieve organisatie

Voor deze pittige functie vol commerciële uitdagingen en targets zoeken wij een proactieve sales tijger die alert is op verkoopsignalen om optimaal te kunnen up- en cross-sellen. Op termijn zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden.

Functie eisen: - MBO+/HBO niveau - 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie - Ervaring met Accountview is een pre - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er! - Nauwkeurig en accuraat - Analytisch en probleemoplossend vermogen

Senior Commercieel binnendienst medewerker (m/v), fulltime Voor deze hectische en pittige functie vol commerciële uitdagingen zoeken wij een topper die het overzicht kan bewaren bij 20.000 producten en 25.000 klanten. Een specialist die begrijpt dat elke klant en situatie steeds om een unieke aanpak vraagt. Functieomschrijving: - Adviseren en informeren van klanten - Telefonische aannemen van orders, actief up- en cross-selling - Invoeren van orders - Opstellen en opvolgen offertes - Ondersteuning van de buitendienst - Verbetervoorstellen om de klanttevredenheid te verhogen

Functieomschrijving: - Via telefonische acquisitie op een klantgerichte en commerciele manier aanbieden van onze producten aan bestaande en potentiële klanten in de Nederlandse markt - Het verstrekken van inlichtingen, het beantwoorden van vragen, up- en cross-sellen bij elk verkoopsignaal en het achterhalen van belangrijke informatie - Het op een correcte wijze verwerken van gespreksresultaten en klantgegevens in het systeem - Het opstellen en opvolgen van offertes - Alsmede overige ondersteunende verkoop- en administratieve werkzaamheden Functie eisen: - MBO+/HBO werk- en denkniveau (met bij voorkeur reeds opgedane commerciële ervaring) - Proactieve instelling en gevoel voor commercie - Ambitieus, efficiënt, accuraat en stressbestendig - Probleemoplossend, verkoopsignaal herkenend en doorvragend vermogen - Resultaat- en klantgericht, positief gedreven door targets en drang om te scoren - Goede lees-, schrijf- en spreekvaardigheid in ABN alsmede een prettige telefoonstem - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Wij bieden voor alle functies Een marktconform salaris, een functieafhankelijke bonusregeling en prima arbeidsvoorwaarden in een dynamische, uitdagende en informele werkomgeving met een prettige werksfeer. Dankzij onze sterke groei zijn er voldoende mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen en door de groeien. Solliciteren Je motivatiebrief en CV kun je per e-mail sturen naar info@officepalace.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw M. van Leeuwen en/of mevrouw N. Verhaeren op telefoonnummer 076-5041684. Zie ook www.officepalace.nl & www.facebook.com/officepalace.

Graag serieuze kandidaten. Ervaring is een pré.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Telefoon: 0032-476-252 754

Heeren Groep

Gastelseweg 161, 4705 RA Roosendaal I.v.m. het vervroegd pensioen van onze huidige financieel manager, zijn wij voor onze beheermaatschappij op zoek naar een:

Financieel manager m/v Functiebeschrijving: Je bent verantwoordelijk voor het financieel- en personeelsbeleid in de ruimste zin van het woord en legt hierbij rechtstreeks verantwoording af aan de directie. Je geeft leiding aan de financiële administratie, bestaande uit ongeveer 4 personen. Je draagt zorg voor managementinformatie, zoals rapportages, begrotingen en vergelijkingen. Je bent verantwoordelijk voor het systeembeheer van de totale groep. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Functie-eisen: Financieel HBO opleidings-, werk- en denkniveau. Organisatorische en leidinggevende capaciteiten. Ervaring in een soortgelijke functie is een pre. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Bedrijfsprofiel: Heeren Beheersmaatschappij is de moedermaatschappij van Heeren Transport, Heeren Kraanverhuurbedrijf en Heeren Zand en Grind. Voor Heeren Transport zijn wij op zoek naar:

Planner m/v

Functieomschrijving: Je bent, samen met je collega-planners, verantwoordelijk voor het dagelijks aansturen van de chauffeurs. Hiervoor werk je nauw samen met klanten en chauffeurs. Je zorgt samen met de planning van Heeren Kraanverhuur voor de totale invulling van de groep. Tevens zorg je voor de administratieve voorbewerking van de opdrachten t.b.v. facturatie en loonadministratie. Functie-eisen: Minimaal MBO opleidings-, werk- en denkniveau. Ervaring in de logistiek is een pre. Communicatief sterk en een klantgerichte instelling. Zelfstandig, accuraat en stressbestendig Flexibele instelling (geen bezwaar tegen wissel- en zaterdagdiensten). Geen 9 tot 5 mentaliteit. Bedrijfsprofiel: Heeren Transport B.V. is breed georiënteerd in het vervoer over de weg. We vervoeren los gestorte producten in kippers en staal/constructie op open trailers. Maar ook machines en grote constructiedelen op speciaal materieel waaronder diepladers, semie-diepladers en triple uitschuifbare trailers. Verder zijn we sterk in het transport van agrarische producten. Kijk voor meer informatie over ons bedrijf op www.heerengroep.nl Ben je geïnteresseerd in één van bovenstaande functies dan nodigen we je uit om je sollicitatie met uitgebreide CV per post of email te sturen naar: Heeren Groep, T.a.v. dhr. H. Melkert, Postbus 1223, 4700 BE Roosendaal, Telefoon: 0165-545910, Emailadres: hmelkert@heerengroep.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

KOMAN’S VISHANDEL B.V., leverancier van o.a. panklare vis aan horecabedrijven en supermarkten in geheel Nederland, zoekt wegens uitbreiding van haar werkzaamheden:

ENKELE SCHOOLVERLATERS (m/v) voor opleiding binnen ons bedrijf voor wat betreft het bewerken en verwerken van vis c.q. visprodukten. Voor de personen met de juiste motivatie en inzet bieden wij een aantrekkelijk aanvangsalaris.

CHAUFFEURS (m/v) Voor de dagelijkse bezorging van onze produkten (ook op zaterdag). (in het bezit van rijbewijs B) U kunt uw reaktie richten aan: Koman’s Vishandel B.V. T.a.v. dhr. J.M. Koman Den Bels 1 4782 PG Moerdijk Of aan personeelszaken@komanvis.nl








  







 







 

     

















 



    

 











     





      









    

 

  



 

 

 





   

 

    











 







 



 

 

 

    

 







 

 









 





 

      





s n a m j i e Jac H



    



 

   



  





  

   





     

      



 

  

KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960



Openingstijden C1000 Heijmans:





Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

DEL_20120704  

Bisschopsmolenstraat 75 Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl Bisschopsmolenstraat 75 Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 W. optiekgov...