Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

20 JUNI 2012 WEEK 25

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

ONDERGRONDSE CONTAINERS VOOR JOZEFHOF

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

599

OPENING PLUSPUNT VALPOORT

480.000

VACATURES

Het werk(t)!

Met trots presenteren wij u onze nieuwe uitstraling. Een nieuw gezicht met behoud van kwaliteit.

Een greep uit onze vacatures: R&D-Engineer Mechanica

Succesvolle driehoeksverhouding

Zowel kandidaten als opdrachtgevers zijn feitelijk onze klanten. Daarom bevinden wij ons als bemiddelende partij in een soort van driehoeksverhouding. Door de juiste koppeling te leggen, gericht te zoeken en de markt goed te kennen, heeft Techno Select al vele malen bewezen hoe succesvol zij in deze bemiddelende rol is.

Bij een fabrikant van hoogwaardige geautomatiseerde analyseapparatuur voor laboratoria en de procesindustrie.

Servicemonteur www.technoselect.nl

Meer informatie? Over ons of één van onze vacatures kunt u vinden op:

www.technoselect.nl

Bij een leverancier gespecialiseerd in de verkoop / onderhoud van machines voor het snijden en verpakken van brood en banket.

APK-Keurmeester Bij een zeer vooruitstrevend en modern bedrijf gespecialiseerd in het vervangen van diverse auto onderdelen.

Informatieavond over Alzheimer

Werkzaamheden aan weg A27

ETTEN-LEUR - Er komt een moment, dat de zorg te zwaar wordt, of dat er in de thuissituatie niet meer voldoende aan de behoeften van de persoon met dementie voldaan kan worden. Soms wordt het thuis-zijn gevaarlijk. Dan kan opname in het verpleeghuis de oplossing zijn. Wanneer is dat moment aangebroken? Wat betekent een opname voor degene met dementie? En wat betekent het voor de partner en familie? Hoe gaat het dan verder? Dit vragen we Hanny Zock, ervaringsdeskundige. Haar man was opgenomen in Het Anbarg. Het Alzheimer Café vindt plaats in Het Anbarg, Nassaulaan 1 in Etten-Leur en begint om 19.30u.

ETTEN-LEUR - Rijkswaterstaat voert in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juni werkzaamheden uit aan de A27. Tijdens deze werkzaamheden is de verbindingsweg van de A27 vanuit Breda naar de A58 richting Roosendaal afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder. Het verkeer van Breda naar Roosendaal kan omrijden via knooppunt Sint Annabosch richting Tilburg en kan vervolgens de afrit naar Bavel nemen. Daarna dient het verkeer de oprit naar de A58 richting Roosendaal te pakken. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Vestiging Etten-Leur: info@technoselect.nl | Telefoon: 076 - 50 40 747

W E E K B L A D

Vestiging Oosterhout: oosterhout@technoselect.nl | Telefoon: 0162 - 49 40 40

BVL voor Etten-Leurse basisscholen

Eefje van Stokhem wint prijs OMO

ETTEN-LEUR - Twaalf Brabantse basisscholen, waarvan twee uit Etten-Leur, hebben donderdag het BrabantsVerkeersveiligheidsLabel (BVL) ontvangen. Het label is een bewijs dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het school beleid. De BVLcommissie bepaalt viermaal per jaar of de deelnemende basisscholen voldoen aan de BVL-criteria. De commissie kent het Label toe en toetst daarna met na controles of de scholen het mogen behouden. De Etten-Leurse basisscholen De Hasselbraam en De Hofstee het Label toegekend gekregen. In de gemeente Etten-Leur hebben daarmee nu alle BVL-scholen het Label in bezit.

ETTEN-LEUR - Scholiere Eefje van Stokhem van het Munnikenheide College heeft een geldprijs van 1.600 euro gekregen voor haar stageverslag bij H&M. De leerlinge van de Etten-Leurse school won de OMOprijs voor het niveau vmbo en mavo. OMO staat voor Ons Middelbaar Onderwijs en vertegenwoordigt middelbare scholen in Noord-Brabant. De jury oordeelde dat het stageverslag er van Eefje top uitzag. Ze had gekozen voor goede omschrijvingen en goede foto’s waarop ze zelf in H&Mkleding prijkt. De OMO-prijs werd voor de tiende keer uitgereikt. Er waren ook twee prijzen van 400 euro. Het stageverslag van Eefje was haar sectorwerkstuk.

Bedevaartgangers naar Beauraing ETTEN-LEUR - Beauraing is een plaats in de Belgische Ardennen, nabij Namen, Dinant en Han. Hier hebben in de winter van 1932-1933 vijf kinderen vele keren een verschijning gekregen van Maria. Het is een druk bezochte bedevaartplaats geworden. Op zondag 2 september vertrekken pelgrims vanuit Oudenbosch, Breda, Etten-Leur en omstreken. In deze laatste plaats stapt ook een zanggroep op die in Beauraing de kerkdienst mee verzorgt. Voor verdere inlichtingen en aanmelding: Tiny Naalden, Julianalaan 31 Etten-Leur, tel. 076-5021059, tinynaalden@casema. nl of Betsie Fiolet tel. (076)5032571.Meer informatie: www.bedevaartbeauraing.nl

ALS BIJLAGE BIJ DEZE BODE: THEATER KALENDER

CULTUURCENTRUM ZUNDERT

ETTEN-LEUR - De Heilig Hartkerk in Etten-Leur is uit de eredienst getrokken. Tijdens de laatste kerkdienst zat de kerk stampvol. Het gebedshuis is dichtgegaan, doordat ook de kerk in Etten-Leur te maken heeft met een teruglopend aantal parochianen en minder geld. De Petruskerk en de Lambertuskerk blijven open. FOTO HANS VAN BERKEL.

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

OV-promocampagne houdt Bus Band Battle

ETTEN-LEUR - Onder het motto ‘De bus. That sounds cool’ daagt Goed bezig BUS, de OV-promocampagne van Brabant, jonge muziekbandjes uit om mee te doen aan de BUS Band Battle 2012. Alle scholieren in Brabant in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar die in een bandje spelen, kunnen aan deze muziekwedstrijd meedoen. Bandjes kunnen inschrijven via www.facebook.com/ busbandbattle door vóór 1 september een filmpje van maximaal 3 minuten van hun band te uploaden. Daarbij moeten zij in een paar zinnen aangeven waarom zij vinden dat ze BUS Band Battle 2012 moeten winnen. Via Facebook kunnen mensen stemmen op hun favoriete band.

Auto Hommel Nu ook specialist in:

toYotA & SuZuKI www.autohommel.nl info@autohommel.nl 076-5015967

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

BIJ INSCHRIJVING

2

KAVELS

r n d e k a l e

12 13

GELEGEN AAN DE STREEK IN ETTEN-LEUR ZUID

lCentrum Culturee Zundert

Breda

Zondag HEMELVAARTSDAG

EN ZoNDAG open

opEN 10.00 tot 17.00 uur

tuinmeubelshow

10.00 tot 17.00 uur www.tuincentrumovervecht.nl

Autoschade - Ruitreparatie www.tuincentrumovervecht.nl voor alle automerken

Actie APK e 19.95 Autobedrijf Jos de Rijk B.V. Vossendaal 41 Etten-Leur Tel. 0165-504650 www.josderijkauto.nl

geopend

AG I ND UN ZO 4 J 2

KOOP BOUW WOONSTICHTING ETTEN-LEUR BIEDT TE

Breda

WWW.VBTMAKELAARS.NL

076 521 6000 www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Zundert entrum CultuurC at 5 Molenstra dert 4881 CP Zun - 5971999 076 n telefoo ndert.nl www.cczu nl website cczundert. theater@ e-mail

ECHT WEL.

www.winkelhartetten-leur.nl


(advertorial)

de siliconen Hydrogel contactlens van specsavers

Met siliconen hydrogel contactlenzen beschikken klanten van Specsavers over hoogwaardige en zeer comfortabele lenzen. Deze contactlenzen laten significant meer zuurstof door dan traditionele zachte lenzen. En dit maakt de lenzen comfortabeler waardoor u de lens langer kunt dragen. Kom naar de winkel en profiteer nu van 1 maand gratis siliconen hydrogel lenzen bij aankoop van een siliconen hydrogel lenzenpakket van 6 maanden. waar voor je geld Er zijn steeds meer lenzen in het assortiment van Specsavers die van dit hoogwaardige materiaal zijn gemaakt. Zo heb je al siliconen hydrogel maandlenzen vanaf €14 incl. lenzenvloeistof,

thuisbezorging, gratis aanmeting, nazorg en controle. Tevens zijn er ook torische lenzen (met cylindersterkte), multifocale lenzen (met leesgedeelte), daglenzen en maandlenzen (die ook ‘s nachts gedragen kunnen worden) in dit materiaal.

U kunt voor vrijblijvende informatie over onze contactlenzen altijd binnenlopen in een van onze winkels of een afspraak maken voor een gratis oogonderzoek. Na beoordeling van uw ogen, sterkte en wensen kunnen we u een passend advies geven. wist u dat u bij een abonnement flink voordeel ontvangt:

Zijn Siliconen hydrogel contactlenzen van dezelfde kwaliteit als gewone lenzen? “Siliconen hydrogel contactlenzen zijn een uitstekende keuze voor klanten die hun lenzen graag vaak en lang dragen. Ze drogen minder snel uit en voorzien het oog van ruim voldoende zuurstof. Hierdoor blijven je ogen witter en voelen ze de hele dag comfortabel aan.” Jasper Bakx (Opticien) Specsavers Etten-Leur

• 10% korting op uw contactlenzen; • gratis oogonderzoek; • gratis controles en nazorg; • gratis lenzenvloeistof; • alles gratis thuisbezorgd; • en 25% korting op een montuur vanaf €99 incl. gratis standaard enkelvoudige glazen! Dus kom nu naar de winkel en profiteer van ons voordeel!

Uw SPEcSavErS-winKEl! Specsavers Etten-leur Hof van den Houte 156 (tegenover HEMA) 076 501 4409

1200

HZ

demodagen!

2499.-

2298.-

3D SMART

A

vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni Koopzondag 2

LED-TV 46PFL9706. • Ambilight Spectra 2 • 3D Max • Levensechte helderheid

4 juni

open van 12.00 - 17 .00 uur!

400

HZ

3D

NU

1799.-

SMART

LED-TV 55PFL5537.

A

200

HZ SMART

A

3D SMART

1599.-

1499.-

C

LED-TV 40PFL7007.

• Geïntegreerde WiFi • Pixel Plus HD • Unieke gamemodus

699.-

599.-

• Ambilight Spectra 2 • Toetsenbord voor nog eenvoudiger Smart TV

100

HZ LED-TV 37PFL4007. • WiFi Ready • Pixel Plus HD • Opnemen via USB

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672 Van experts kun je meer verwachten. Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zondag 24 juni 2012.

A

599.-

399.-

LED-TV 32PFL3517. • WiFi ready • DVB-T en DVB-Ci+ tuner • Media delen via netwerk


actualiteit

Helft al geplaatst, rest volgt in september

Ondergrondse afvalcontainers bij appartementen Jozefhof ETTEN-LEUR - Oktober 2011 werden per huishouden drie nieuwe afvalcontainers uitgedeeld. Waar bewoners weinig ruimte hebben voor eigen kliko’s, is de gemeente gestart met plaatsing van ondergrondse containers. DOOR HUUB VERVEST Deze containers, zoals op het Jozefhof, kunnen gedeblokkeerd worden met de milieupas. De milieupas ‘kent’ alleen bewoners die bevoegd zijn deze containers te gebruiken. Een tweede serie containers komt in september. Op kritische plaatsen heeft afdeling Stadsbeheer van de gemeente de afvalinzameling met de nu gebruikelijke drie containers - restafval, gft en papier - geïnventariseerd en is begonnen met plaatsing van vijf kubieke meter grote ondergrondse containers. Zoals op het Jozefhof. Wethouder Jan van Hal, begeleid door Wil Welvaarts van afdeling Stadsbeheer, was donderdagmorgen aanwezig bij de ingebruikname van de nieuwe ondergrondse containers voor papier en restafval. Bewoners van Meulenzicht en Meulenend, appartementencomplexen aan het Jozefhof, brachten er hun eerste restafval dat keurig ‘onder de grond’ verdween. Milieupas Liesbeth Kösters en Anna van Zundert ontgrendelden met hun milieupas de ondergrondse containers en deponeerden een zak restafval. A lle bewoners rondom de locaties waar dergelijke containers geplaatst zijn, hebben daarover bericht en instructie van

de gemeente ontvangen. In september volgt plaatsing van meer van deze containers, zoals bij appartementen aan de Bernhardlaan, de Rozengaard en nog een aantal andere locaties. Elke ontgrendeling van ondergrondse containers voor restafval wordt geregistreerd en daarop wordt straks afgerekend. Het blijft raadzaam restafval op te sparen in plastic zakken van zestig liter en volle zakken te storten. De ‘mond’ van de ondergrondse containers is op dit volume afgestemd. Per storting tikt de rekening. Papier - niet in plastic zakken - ‘slikt’ de ondergrondse container altijd kosteloos. Voor aangeduide bewoners ook alleen met milieupas. Meldsysteem Volgens Wil Welvaarts van de gemeente is in de ondergrondse containers een systeem ingebouwd waarmee melding gaat naar de afvalinzamelaar wanneer de container bijna vol is. “De afvalinzamelaar rijdt straks volgens een bepaald schema om de containers te legen. Is een container sneller dan gebruikelijk vol dan wordt dat automatisch doorgegeven. Er wordt dan extra gereden om te legen. Volle restafvalzakken hoeven dus nooit bij de container te staan, evenmin als dozen papier.” Bij storingen of andere calamiteiten belt men het vijfcijferige gemeentenummer 14076, zonder kengetal, zonder ‘50’ er voor.

Donderdag zijn de containers op het Jozefhof in gebruik genomen.

FOTO HUUB VERVEST

Jac van Dongen: ‘Ik ben hier tijdelijk’

Dertig jaar café De Klomp lijk zijn we allemaal kinderen van God’. De ETTEN-LEUR - 21 Juni 1982. De 26 jaar jonge Jac van Dongen wordt uitbater van het dan al enkele jaren bestaande DOOR HUUB VERVEST uitbater van De Klomp typeert zijn horecacafé ‘De Klomp’ op de Oude Bredaseweg. “Ik ben hier tijdelijk”, beweert de uitbater van een bijzonder café in Donderdag 21 juni 2012, verschijnt een gelegenheid als een ‘love en peace café’. Etten-Leur na dertig jaar. boek over dertig jaar cafébaas. Zaterdag 23 juni is er een besloten jubileumfeest voor Klompgangers. “Maar dat is al helemaal vol,” zegt Jac van Dongen er gehaast bij. Jac van Dongen zegt ondertussen in EttenLeur ingeburgerd te zijn. Je zou niet anders verwachten na dertig jaar achter de toog van een café in het centrum van Etten-Leur. “Ik heb Etten-Leur zien ontwikkelen. Zien groeien. Van het eens zo stille centrum is in de loop der tijd toch iets gekomen dat levendigheid uitstraalt. Of dat zo blijft? De maatschappij verandert. Vind je nog mensen die iets voor en met anderen willen doen? Als hier vreemden binnen komen en zonder op of om te kijken een ‘juup’ bestellen, dan kijk ik ze aan en zeg ik ‘Goeie dag. Ik heet Jac. U wilt een ‘juup’? Een café is een ontmoetingsplaats, daar ontmoet je andere mensen. Daar praat je met andere mensen. Dit is wel mijn eerste en mijn laatste café. ”

‘Stapels verzoeken van muzikanten om hier op te treden’

Dertig Jaar café de Klomp, een boek waard. Jac van Dongen noemt het een ‘love en peace’ café.

FOTO HUUB VERVEST

Love en peace Jac van Dongen, voor wie muziek een belangrijke rol speelt in het leven, signaleert een veranderende maatschappij. “Voor mij is iedereen gelijk. Mensen moeten respect hebben voor elkaar.” Deze visie op het leven vertaalde Van Dongen eens met: ‘Uiteinde-

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

“Iedereen is welkom. Dit is een café waar ik de regels bepaal. Als iemand er iets wil organiseren, dan kan dat. Ik geef die vrijheid. Dat is al dertig jaar. Dat blijft zo.” Café de Klomp, niet het grootste, niet het strakste ‘tappunt’ van Etten-Leur staat al jaren bekend om de live muziekoptredens. Herman van Loenhout, Armand, trad er diverse keren op. “We krijgen stapels verzoeken van muzikanten om hier op te treden.” De Klomp van idealist Jac van Dongen heeft op dat vlak naam en plaats verworven. Zielekracht Het boek ’30 jaar De Klomp’, door Jac van Dongen geschreven en voorzien van diverse foto’s uit die jaren, is precies op tijd klaar om donderdag 21 juni als eerste te worden uitgereikt aan Kees (Bartels) en Kees (Nooijens). “Die zie ik hier al dertig jaar voor een praatje en een pilsje. Dat is de oudere generatie van mijn klanten. Het boek heb ik geschreven op basis van mijn zielekracht. Ik geef daarin mijn zienswijzen weer op het leven zoals ik dat onder andere op de Oude Bredaseweg heb ervaren. Er staan ook ingezonden stukken in. Marjolein en Danny krijgen het jubileumboek ook aangeboden. Die zijn van de jongere generatie Klompbezoekers. Hun achternamen? Weet ik niet. Is dat dan zo belangrijk?” Typisch De Klomp. ’30 Jaar De Klomp’ is in bescheiden oplage gedrukt. Er kan nabesteld worden. Aan de toog.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


Get ready for summer!

Ontvang een gratis attentie met gelukscode. Hiermee maakt u kans op een Roselaar Shopcheque t.w.v. â‚Ź 25,-

ows, h s n o i h Fas plein rs y t u a e b e ake-ovele m t e m essiont & profo o fot sho

Beauty & Fashion Event met Kelly Pfaff!

Koopzondag 24 juni van 12.00 -17.00 uur Kijk voor meer informatie op www.winkelcentrumroselaar.nl WWW.HOBBYKAS.NL

Budget â‚Ź 350,Alu-pro kas v.a. â‚Ź 925,Combi-pro kas v.a. â‚Ź 900,Victoriaanse kas v.a. â‚Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

    Â Â? 

Â?Â?Â?  Â? Â?

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

VREEMD PLEKJE OP UW HUID? Verandert een moedervlek? Laat het tijdig deskundig beoordelen! U kunt zonder wachtlijst bij ons terecht. • De meeste plekjes kleiner dan 5 mm kunnen, indien nodig, meteen verwijderd worden. • Wij garanderen ongeacht de omvang van de afwijking een behandeling binnen twee weken. • Zonodig digitale computerbeoordeling van een moedervlek • Vergoeding door alle verzekeraars, zoals in ziekenhuizen gebruikelijk.

HET DERMATOLOGISCH CENTRUM IS EEN DOOR HET MINISTERIE VAN VWS ERKEND GESPECIALISEERD MEDISCH CENTRUM VOOR DERMATOLOGIE EN FLEBOLOGIE. - ADVERTYORIAL -

Leren typen op een speelse, hippe en bovenal leuke manier!

Kindertypecursus.nl legt goede basis voor later RIJSBERGEN- Wie denkt dat typeles saaie kost is, heeft het mis! ‘Kindertypecursus.nl’ maakt blind leren typen leuk! DOOR LOTTE VAN GIELS “Ik vond het fijn om op typeles te zitten. Ik heb nu geleerd waar alle lettertjes zitten. Ook is het handig voor later.� Deze reactie van een leerling van ‘kindertypecursus. nl’ zegt genoeg! Sylvia Ligterink startte twaalf jaar geleden met haar typeschool. Als mede-eigenaar van Daemen- ICT gaf Sylvia al cursussen ‘Word’, ‘Excel’ en internet aan volwassenen en besloot, nadat haar toen 9-jarige dochter huilend van haar eerste typeles thuiskwam, dat leren typen ook anders kon. “Ik dacht: het moet leuker kunnen,� aldus Sylvia. Modern Sylvia werkte tijdens haar cursussen al-

tijd met de methode ‘instruct’. “Zij hadden ook een typeprogramma dat specifiek op kinderen gericht was,â€? vertelt Sylvia. Ze vervolgt: “De kinderen leerden hiermee typen op een speelse, leuke manier. Het zijn kinderen van negen jaar, die kun je niet behandelen als iemand van veertien. Ze gaan al de hele dag naar school, dat is al inspannend. De typelessen zijn daarom ook ĂŠĂŠns in de twee weken, waardoor de kinderen nog voldoende tijd overhouden om kind te zijn!â€? Het typeprogramma waar ‘kindertypecursus.nl’ mee werkt heeft twee jaar geleden, in samenwerking met Sylvia, een enorme facelift ondergaan: leren typen op een interactieve, speelse, hippe en moderne manier! Blind typen Blind typen, ofwel typen met tien vingers, is heel belangrijk. Het geeft de kinderen van nu een voorsprong tijdens hun school-

loopbaan en latere werkkring. “Je bent veel sneller en binnen ‘no time’ klaar,â€? vertelt Irma Snepvangers die reeds zeven jaar typejuf is bij ‘kindertypecursus.nl’. Ze vervolgt: “Blind kunnen typen is echt tijdsbesparend maar ook gezondheidstechnisch heeft het een hoop voordelen.â€? Dyslexie Dyslectische kinderen zijn bij ‘kindertypecursus.nl’ ook aan het juiste adres. Door het letter voor letter aanslaan van wat je ziet op het beeldscherm, speelt de woordherkenning geen rol. “Op deze manier nemen we langzaam maar zeker de onzekerheid weg die een kind met dyslexie ervaart als het lange stukken tekst moet lezen,â€? vertelt Sylvia. De bijkomende extra training van de letter-klank koppeling bij spellend typen, de interactieve oefeningen met signalering en correctie bij het typen van een verkeerde toets ĂŠn het steeds herhalen van letters en lettercom-

Het team van Kindertypecursus.nl

binaties die woorden vormen, heeft een ontzettend gunstige invloed op kinderen met dyslexie. Leren typen op een leerzame, speelse en leuke manier? Dan is uw kind bij kindertypecursus.nl aan het juiste

FOTO KINDERTYPECURSUS.NL

adres. Met de inspirerende, bevlogen, vakbekwame juffen leert uw kind in ‘no time’ blind typen! Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden voor de nieuwe typecursus die start in september.

Kindertypecursus.nl, De Waterman 5, 4891 TL Rijsbergen, tel. (076) 5964931, fax (076) 5964902, e-mail info@kindertypecursus.nl, www.kindertypecursus.nl


actualiteit

Column

Tweede Pluspunt Surplus op Valpoort open

Informatiepunt voor senioren ETTEN-LEUR - Sinds zes jaar is er een Pluspunt voor senioren op de Valpoort, centrum Etten-Leur. Dit inlooppunt van Surplus dat samenwerkt met vrijwilligers en wijkbewoners is bedoeld voor oudere bewoners uit de wijk. Om dagelijks binnen te lopen om koffie te drinken. Om actief te blijven. Donderdag werd aan de overkant een tweede Pluspunt aan de Valpoort geopend.

Addo Sprangers

Tostie Supermarkten die aan het eind van de dag brood weggooien aangezien klanten het de volgende dag niet meer willen kopen omdat het oud is. Het is te gek voor woorden, zo meldde Louise Fresco, hoogleraar Duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam, in de media. Volgens haar moeten supermarkten oud brood gewoon verkopen omdat het ook een dag later nog te eten is. Ik ben het helemaal met haar eens. Als levende kliko van het gezin neem ik niet zelden en geheel vrijwillig de taak op mij om de na een paar dagen mogelijk nog niet verorberde boterhammen om te zetten in overheerlijke tosti’s met kaas en ketchup of tomatensaus. Daar is niks mis mee, zo merk ik ook aan de bijval die ik ondervind van mijn jongste dochtertje zodra ik het tosti-apparaat tevoorschijn haal. Een tosti, bij onze Vlaamse buren aangeduid met het veel exclusiever klinkende croque-monsieur, betekent eenvoudigweg heerlijk smullen. Ook niet verkeerd: meatloaf ofwel gehaktbrood, waarin ook prima oud brood kan worden verwerkt. Helemaal lyrisch word ik bij de gedachte aan wentelteefjes. Om precies te zijn die mijn moeder vroeger altijd maakte. U ziet: zelfs met oud brood kun je nog alle kanten op. Al maakt het natuurlijk een groot verschil of je daar zelf voor kiest. Iemand die op straat leeft of voor zijn of haar portie eten op het Leger des Heils of de Voedselbank is aangewezen, heeft doorgaans niet zoveel te kiezen. Louise Fresco heeft echter wel een punt. Waar hier - en elders in het Westen - ongeïnteresseerd wordt omgegaan met voedsel, wordt elders honger geleden en da’s toch iets om over na te denken. Sommigen hebben zo hun eigen methoden om geen oud brood te hoeven eten. Ze gaan gewoon naar een Grieks restaurant, eten hun buikje vol en melden bij het ontvangen van de rekening dat ze niet van plan zijn om te betalen ‘omdat ze via de EU al betaald hebben aan Griekenland’. Dat meldt althans het vakblad Misset Horeca op gezag van de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland. Dezelfde ‘truc’ kan natuurlijk worden uitgehaald na een avondje lekker tapas eten in een Spaans restaurant, of na een rondje van twintig pints Guinness in de Ierse pub. Al zal het na zo’n actie met veel eigenaren moeilijk zoete broodjes bakken zijn. Ik ga toch maar voor de tostie.

Colofon

Het nieuwe, tweede Pluspunt van Surplus is vooral voor vragen over zorg en welzijn voor senioren.

DOOR HUUB VERVEST

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Annelies de Pijper, Huub Vervest, Frans van der Bom Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 25

De oplossing van deze puzzel is in week 26 te vinden op www.internetbode.nl

In dit nieuwe Pluspunt geeft men informatie over onderwerpen waar ‘ouderen’ mee te maken hebben. Met accent op zorg en welzijn. De wijkbus stopt er voor de deur. “Pluspunt op de Valpoort trekt steeds meer bezoekers,” stellen Anita Dudok en Richard Franken in wiens handen de dagelijkse coördinatie van de activiteiten rust. “Pluspunt Valpoort is iedere weekdag open van negen uur ’s morgens tot vier uur ’s middags. En op woensdagavond van half acht tot tien uur. Wat daar gebeurt? Gezellig samenzijn met andere ouderen, jeu de boules, biljarten, sjoelen, kaarten. Ja, zelfs een buiten barbecue organiseren wij. En men kan er een warme maaltijd bestellen.” Zorg en Welzijn “Het donderdag geopende tweede Plus-

punt aan de overzijde van de Valpoort, in gebouw De Wachter, is meer bedoeld voor vragen over zorg en welzijn voor senioren. Hier kan men terecht met vragen over maatschappelijk werk, schuldhulpverlening, er zijn ouderenadviseurs en sociale raadslieden,” legt Surplus Zorg en Welzijn uit. “Er is ruimte en gelegenheid voor computerles en een zomerschool. Straks kan de wijkzuster hier spreekuur houden.” Anton van Mansum, lid van de Raad van Bestuur van Surplus, meldt dat door Surplus onlangs Pluspunten zijn geopend in Breda, Zundert en Zevenbergen. “Senioren willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met alle vragen over zorg en welzijn kunnen ze in deze Pluspunten terecht. Daar is nu al veel behoefte aan. Dat zal naar verwachting meer worden.” Het nieuwe Pluspunt in het centrum van Etten-Leur is een samenwerking tussen

FOTO HUUB VERVEST

Woonstichting Etten-Leur en Surplus. De ruimte is van WEL, de service van Surplus. W en S samen: WenS. ‘Altijd wat te doen’ Valpoortbewoner Theo van der Ven, bijna 95, is de beste promotor van het Pluspunt aan de Valpoort: “Ik woon nu zeven jaar in een appartement op de Valpoort. Er is altijd wat te doen in het Pluspunt daar. Ik ga er rikken. Een keer per week warm eten. Ik heb als kok gewerkt. Eerst in restaurants in Den Haag, later in een instelling in Etten-Leur Noord. Het is goed eten in het Pluspunt.” De oudste bewoner van Valpoort en vaste gast van het Pluspunt Valpoort opende het nieuwe Pluspunt aan de overzijde. Samen met wethouder Theo Vaes. Als symbool en voorbeeld voor 55plussers onthulden zijn een fotocollage met actieve senioren.

Diverse afstanden en familieloop in Prinsenbeek

In startblokken voor Overbosloop PRINSENBEEK - De Overbosloop in park Overbos in Prinsenbeek wordt dit jaar weer voor de vierde keer gehouden. Het sportieve evenement vindt plaats op zondag 9 september. DOOR ADDO SPRANGERS Bij het bepalen van de nieuwe datum is rekening gehouden met andere loopevenementen en activiteiten in de regio en het dorp Prinsenbeek, zo meldt de organisatie. Ook de aanvangstijden zijn enigszins aangepast. Voor de eerste afstand, met een wedstrijd over 6 kilometer waarbij in drie ronden door het park en over de HSL en A16 zal worden gelopen, klinkt het startschot om 12.15 uur. Voor de doorgewinterde hardloper is er een lange wedstrijd over 10 km ( vijf ronden), de aanvangstijd van dit onderdeel is 13.30 uur. Vervolgens zal om 15.00 uur de start van een prestatieloop door het park plaats vinden. De ervaring leert dat naast de beginnende recreatieve lopers er altijd veel sportieve jeugd deel neemt aan dit onderdeel. Deelnemers lopen maximaal vier ronden van 1,3 km. Herinnering Het loopevenement wordt om 16.00 uur afgesloten met een gezellige familieloop waarbij met name de kleinere lopers en de ouders aan deel kunnen menen. Eén ronde is 350 meter en er kan worden gekozen uit één tot acht ronden. Deelname staat bij dit onderdeel voorop, winnen is leuk meegenomen. Alle deelnemers aan de dag ontvangen naast de verzorging een leuke herinnering aan hun sportieve prestatie. Voor de winnaars (man en vrouw) van de 6- en 10 km-wedstrijden worden kunstwerken gemaakt. Bij alle onderdelen zullen er via een loterij leuke prijsjes te winnen zijn. Voor deelname kan vanaf dit jaar gebruik worden gemaakt van voorinschrijving via www.overbosloop.nl Bij voorinschrijving is er bij alle onderdelen een korting van toepassing. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk bij het secretariaat, dat staat opgesteld bij de ingang van het park aan de Valdijk. Na betaling ontvangt men direct startnummer en speldjes. Inschrijving is mogelijk tot vijftien minuten voor aanvang van de verschillende lopen.

© www.sudokusite.eu PAGINA 5


Motorvierdaagse zit er weer op

Knotsgekke kwaliteitsband naar profronde in Etten-Leur

Vier uur Papa di Grazzi ETTEN-LEUR - Er wordt op 12 augustus niet alleen hard gefietst in EttenLeur. De organisatie heeft ook een podium voor een band, die veel muzikale kwaliteit en show in de bagage heeft. En in heel Nederland alles plat speelt, zorgt dat het dak er af vliegt.

ETTEN-LEUR - 73 motorrijders deden mee aan de Motorvierdaagse in Etten-Leur. De start was bij café Roeloffs. FOTO JOHAN MARQUERING

Kunst uit de H.Hart in de Petruskerk ETTEN-LEUR - Op 24 juni is zoals elk jaar de Petrus- en Paulusviering in de Petruskerk. Het wordt een feestelijke viering met medewerking van het koor VAW. Ook zal het Sint Hubertusgilde aanwezig zijn en na de dienst een vendelgroet brengen. Het feest zal dit jaar wat anders van opzet zijn omdat het tevens een welkomstviering is voor de mensen van de H.Hartgeloofsgemeenschap. Na de dienst zal er een feestelijke bijeenkomst zijn in de tuin van de pastorie. Al een paar jaar is het de gewoonte om mensen uit de geloofsgemeenschap de gelegenheid te geven om wat van hun hobby te laten zien. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om mensen uit de H.Hart te vragen. Van Dre van de Goorberg, Adry Luykx en Wies dekkers zullen schilderijen te zien zijn. Hun werk zal gedurende een week te bezichtigen zijn na de diensten en op weekdagen van 10 tot 12 uur via de pastorie. Wij hopen U te ontmoeten.

Agenda wijkactiviteiten Juni 2012 20 juni Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis 20 juni Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong 20 juni Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis 20 juni ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar 20 juni C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet 20 juni C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet 20 juni C-West damesclub 20.00 uur den Drempel 21 juni C-Oost inloop 9.30 uur ’t Palet 21 juni Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis 21 juni C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel 22 juni Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 22 juni C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel 22 juni Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis 22 juni C-Oost beugelen 13.30 uur ’t Palet 22 juni Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong 22 juni ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar 22 juni Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong 24 juni Banakkers bingo 13.30 uur ut Praotuis 24 juni Grauwe Polder bingo 14.00 uur de Gong 25 juni Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong

Uit Groningen komt Papa di Grazzi. Van drie tot zeven uur kan er genoten worden van dit gezelschap. Zanger (Papa) Albert Gras is niet meer weg te denken in het feestcircuit. Deze Godfather of Party was eerst oprichter, zanger en bedenker van Melrose en tevens de zanger en tekstschrijver van de hitsingel ,,O’’ waarmee hij nog steeds door de tenten dendert. Na bijna 25 jaar Melrose kwam er echter een geschil tussen de band en Albert over de te varen koers voor de toekomst en formeerde Albert de band Papa di Grazzi. Om de vraag naar bepaalde liedjes nog beter te kunnen beantwoorden is de band in 2007 uitgebreid met zangeres Joanne. Zij heeft in diverse bands ervaring opgedaan. Helemaal gek, helemaal knots, supermuzikaal, verrassend, maar vooral erg veelzijdig, zo kun je de show van Papa di Grazzi het beste omschrijven.

Papa di Grazzi behoort, zoals de mensen uit het vak het noemen, ,tot de absolute top’ van het feesttentcircuit, maar dat vindt de band zelf een beetje te veel van het goede. Met beide benen op de grond is hun speelmotto. Maar door de jarenlange podiumervaring is de band overal inzetbaar en is niet alleen het volume maar ook het repertoire en indien gewenst de hele show aan te passen aan de wensen voor elk willekeurig te houden evenement. Papa di Grazzi is echter meer dan een band die fantastisch kan musiceren. Het is een gelikte show met maffe taferelen. Een band met geinige acts, een smsparty, superlenige lekkere danseressen, saxofoonsolo’s, trompet, een videoshow, noem maar op. Het kan bij Papa di Grazzi niet op. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers, acts en natuurlijk de o zo populaire eighties/nineties nummers en showblocks. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een album, dat inmiddels bijna af is. Naast entertainer / zanger ,,Papa di Grazzi’’, Albert Gras, bestaat de band uit acht andere kanjers. Zij zorgen er voor dat in Etten-Leur alle feestelijke registers worden geopend.

SLA UW SLAG!

ZO N 2 G 4 DA EO JU G PE N N I D

Onze bestaande collectie boxsprings, matrassen, ledikanten, bedbodems, kasten, dekbedden en bedtextiel moet plaats maken voor de nieuwe collectie.

PROFITEER NU VAN HOGE KORTINGEN!!! *

25 juni Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis 25 juni Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong 25 juni C-Oost 3 d kaarten maken 13.30 uur ’t Palet 25 juni ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar 25 juni C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel 25 juni C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel 25 juni Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong 25 juni Banakkers breiclub 19.30 uur ut Praotuis 26 juni Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong 26 juni Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 26 juni C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet 26 juni Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis 26 juni C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel 27 juni Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis 27 juni Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong 27 juni C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet 27 juni Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis 27 juni SanderBanken speelgroep 14.00 uur Binnenhof 13 27 juni ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar 27 juni C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet 27 juni C-West damesclub 20.00 uur den Drempel

* vraag naar de voorwaarden.

Valpoort 60 • Etten-Leur, 076-5441414, zie: www.jacksuykerbuyk.com

WIJKEN ZOMER BINGO IN UT PRAOTUIS Zondag 24 juni is het weer zover. De zomerbingo voor volwassenen in Ut Praotuis. Met wederom geweldige prijzen in de vele ronden. Entree is gratis. Kaartverkoop in de zaal. Aanvang 13.30 uur. Kom op tijd vol=vol. BINGO IN DE GONG Op zondag 24 juni is er weer een bingo in de Gong, Trompetlaan 42. Voor deze gezellige middag met leuke prijzen, kunt u om 13.30 uur binnenlopen en dan beginnen wij om 14.00 uur. Omdat het ook samenloopt met de zondagmiddaginloop krijgt u van ons het eerste kopje koffie of thee gratis.

BEDRIJVIG NIEUWS

Nieuwe kappersformule DreamLagoon kiest voor Etten-Leur ETTEN-LEUR – Kappersformule DreamLagoon opende zaterdag 9 juni haar allereerste vestiging aan de Markt in Etten- Leur. Onderneemster Yvonne Burg (43) heeft zich met haar voormalige Zinn-kapsalon aangesloten bij de nieuwe kappersketen DreamLagoon, waar klanten in een relaxte omgeving en tegen één vaste lage prijs van 18,50 terecht kunnen voor hun droomkapsel. DreamLagoon oprichter Ludo de Bruyn (42): “DreamLagoon is een nieuwe kappersformule die het comfort van de klant voorop stelt. De visie van DreamLagoon vertaalt zich naar een optimale prijs-

kwaliteitverhouding die het, juist in deze tijd, mogelijk maakt om regelmatig naar de kapper te blijven gaan voor een perfect geknipte, gekleurde en gestylde coupe.” Onderneemster Yvonne Burg vertelt: “Door mij aan te sluiten bij de formule DreamLagoon kan ik mij volledig concentreren op mijn passie: het kappersvak. DreamLagoon organiseert veel zaken centraal, waardoor ik nu alle tijd aan mijn trouwe klanten kan besteden.” Mond op mond reclame van deze tevreden klanten heeft er al toe geleid dat ook steeds meer mensen buiten Etten-Leur Yvonne ’s kapsalon weten te vinden. “Van te voren een afspraak maken is vanzelfsprekend mogelijk, maar dit hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen op het

moment dat het jou het beste uitkomt. En natuurlijk kun je bij ons voor de deur parkeren.” Vanuit de thuisbasis Noord Brabant zal DreamLagoon zich verder uitbreiden over Nederland. DreamLagoon werkt hierbij samen met bestaande kapsalons die zich bij de keten aansluiten, maar ook met kappers die als franchisenemer bij DreamLagoon juist graag de eerste stap naar het zelfstandig ondernemerschap willen zetten. DreamLagoon is trots op de samenwerking met het innovatieve merk Indola voor professionele haarverzorgingsproducten. Om deze samenwerking en de opening van DreamLagoon Etten-Leur te vieren, ontvangen de eerste bezoekers een Indola goodie bag cadeau met gratis producten.

www.DreamLagoon.nl of www.DreamLagoonshop.nl PAGINA 6


lief en leed

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden. Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op. Conferentiecentrum Bovendonk, De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter!

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen) www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

OPEN DAjuGni

3 zaterdag162.30 uur 13.00 tot

Ve r k o o p

KDV De Groene Vlinder denkt met u mee! Het beste voor uw kind! Heel veel flexibiliteit/werkrooster bespreekbaar. Biologisch/duurzaam/kleinschalige groepen/kleine dieren aanwezig. Biologisch Kinderdagverblijf naast WIJK SCHOENMAKERSHOEK! BSO: v.a. €5.93 per uur incl. Kinderdagverblijf: v.a. €6.10 per uur incl.

van niet-religieuze inventaris kerkbanken, kasten, tafels etc.

Open Dag a.s. zaterdag 23 juni 13.00-16.30 uur

In verband met de sluiting van de Heilig Hartkerk wordt de niet-religieuze inventaris verkocht waarvoor geen herbestemming is gevonden.

Proefberekening/belastingtoeslag/opzegging, wij regelen het voor u! Meld u nu aan, bijv. voor na de schoolvakantie.

E-mail: info@kd vdegroenevlinder.n l Tel: 076 532145 7 / 06 43746915 Adres: Pottenbak kerstraat 11a Inschrijfformul ieren downloa den via de web Locatie: Op door site. gaande weg vanu it wijk Schoenmak Website: www ershoek .kdvdegroenevl inder.nl

Kijk- en verkoopdagen:

vrijdag 29 juni van 18.00 tot 21.00 uur zaterdag 30 juni van 9.00 tot 12.00 uur

50% LESALE 50% Start: woensdag 20 juni

Locatie: kerk en pastorie Kerkwerve Etten-Leur

SALE 50% SALE 50%

woensdag 20 juni

Start: woensdag 20 juni

Voorwaarden: contante betaling zelf zorgen voor de (evt.) demontage & transport opslag van gekochte goederen niet mogelijk

Zondag woensdag 24 juni - Meulenmarkt 20 juni 4 juni - Start: Meulenmarkt (open vanaf 9:30)

pen vanaf 9:30) Zondag 24juni juni- -Meulenmarkt Meulenmarkt Zondag 24 (openvanaf vanaf9:30) 9:30) (open

info: bestuur@hmaria.nl Kijk voor aktievoorwaarden in de winkel Kijk voor aktievoorwaarden in in de Kijk voor aktievoorwaarden dewinkel winkel

NIEUW Ronde balen persen + wikkelen Variabele diameter van 0.80 tot 1.65 Meer gras in een baal voor lagere kosten

All (A) round Hairstyling

www.verkooyen.nl

0613812397

Kijk voor aktievoorwaarden in de winkel

Bisschopsmolenstraat – tel. 076-5030573 Bisschopsmolenstraat5757– Etten-Leur – Etten-Leur – tel. 076-5030573www.tpashuiske.nl www.tpashuiske.nlinfo@tpashuiske.nl info@tpashuiske.nl

traat 57 Bisschopsmolenstraat – Etten-Leur – tel. 57 076-5030573 www.tpashuiske.nl info@tpashuiske.nl – Etten-Leur – tel. 076-5030573 www.tpashuiske.nl info@tpashuiske.nl

PAGINA 7

0168 - 324918

Alle kappersservice aan huis

Sandra:


Kunstgebitten

Reinigingsservice

tomson

JOHN

reparaties & nieuwe met garantie

Riool of afvoer verstopt?

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

076-5976183

Vagevuurstraat 5 Zundert

gedeg

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

ap !

5PLK

een Voor

sch kman a v en

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

WEGGEMANS BV

v.a. € 48,- p/dag

www.QualityCarRent.nl 076-5022267 / 06-53561726

Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”          

Bussen te huur

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK Voor alle haarbehandelingen aan huis

Knippen al vanaf € 7,50! Opzetten van gel/acryl nagels

Vanaf € 35,00!

Van maandag t/m zaterdag geopend! Tel.: 06-11119311

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

www.vanhaartotnagels.nl

wim brEssErs

west -brabants grootste keuze in tweewielers

tuinbonen met gratis bonenkruid!

Elektrische fietsen

Elke dag vers gerooide nieuwe aardappelen!

Frieslander en Doré

En een groot aanbod voorjaarsgroenten van eigen kwekerij. Wij helpen U graag en U proeft het verschil! Boerderijwinkel Geopend ma. t/m vrij. 15.00 - 20.00 zaterdag 9.00 - 16.00

Groentekwekerij Luijkx

Oude Koekoekweg 20, 4876 NN Etten-Leur 0765016394 - 0623057871

Qwic Gazelle ACTIE: Qwic Base van 1199,-

Schoenmakerij van de Voort Geerkade 5 4871 CK Etten-Leur Tel: 076-50.23.505

voor E

999,-

KOM GERUST EENS LANGS VOOR EEN DESKUNDIG ADVIES Dorpsstraat 85-87-89 • St. Willebrord • 0165-382325

Zie ook www.wimbressers.nl

Eigen schade-afdeling en ophaalservice

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

www.schoenmakerijvandevoort.nl * info@schoenmakerijvandevoort.nl

Kozijnen Serres Schuifpuien overkappingen

Al het brood en gebak van Etten-Leur kunnen wij niet bakken......

Nieuwbouw Renovatie

...maar wel het lekkerste !

Kerkwerve 13

Tel. 50 12 942 Serre Brasserie ’t Ogenblikske

• • • • • •

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

50% ! ! r e p o k d e o g s n Nerge

kortingen tot 89,95

94,95

44,95

49,95

Grote o partij eacc extr ! ingekocht

Super actie!

l Ook heel veelleen!! andere mod

169,95

84,95 Winkelcentrum 2 ETTEN-LEUR

www.modeschoenen.nl

v op oo Ko r m m de de o er a S ok ke nd AL n! er E ! e

Geldt niet in combinatie met andere acties. Vraag naar de voorwaarden!

stuntaanbiedingen

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl


Laatste inloopconcert Raadzaal Etten-Leur ETTEN-LEUR - Het laatste inloopconcert in de Raadzaal is zaterdag 23 juni en wordt verzorgd door Jan-Sjoerd van der Vaart uit Oosterhout.

Hij speelt op het Jacobus Zeemansorgel werken van o.a. J.S.Bach, enkele delen uit de Water Music van Händel en Flötenuhrstücke van Häydn. Aanvang inloop-

KBO ETTEN-LEUR C/Z

matie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO.

Bridge Dinsdag 12 juni, A lijn: 1. Gonny v. Poppel en Thea Swaanen; 2. Riet Leijten en Ella Spaan; 3. Jaan Broere en Frenchic Jacobs B lijn: 1. Toos Korsmit en Ton Mineur; 2. Toos v.d. Wijngaarde en Nellie Monden; 2. Thea Prins en Henk de Voigt C lijn: 1. Cisca Blom en Mia Verschragen; 2. Ria Nedermowe en Riet Feskens; 3. Rinus v. Gils en Corrie Groenhuis Woensdag 13 juni: 1. Piet v. Dijk & Peter Schellens 60,50%; 2. Riet Ansems & Bart Mol 60,00%; 3. Adrie v.d. Broek & Cor Krijnen 59,00% Donderdag 14 juni, A lijn: 1. Bart Mol & Jan Aarts 65,63%; 2. Riet Feskens & Toos Jaquemijns 58,75%; 3. Riet Goossens & Martin Goossens 53,75%; 3. Ria Krol & Riet Mol 53,75% B lijn: 1. Ad v.d. Ende & Mart v.d. Enden 60,94%; 2. Corrie v. Bedaf & Jan v. Bedaf 56,88%; 3. Joseph Krol & Peter Schellens 50,00% Koersbal De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Mannen en vrouwen van alle leeftijden vinden Koersbal een gezellige en boeiende sport, die je niet zomaar onder de knie krijgt maar daardoor juist des te interessanter is. Wie hierover wat meer wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk Tel: 5020520. Maar even komen kijken tijdens de wedstrijden op bovengenoemde dagen kan ook: van harte welkom! Uitslagen Mat 1: 1 Jo Snepvangers 28; 2. Leny de Kok 27; 3. Annie Suijkerbuijk 21; 4. Rinus Wijnings 14; 5. Teun Voetee 12 Mat 2: 1/2. Dien v/d Wijngaard 21; 1/2. Jack Swaanen 21; 3. Annie de Zwart 17; 4. Huub de Rijder 16; 5. Riet Balemans 15. Sjoelen Uitslag 14 juni, A-klasse: 1. Corrie Groenhuis 1141 pnt; 2. Corrie Reijnaars 1121 pnt; 3. Jeanne Aarts 1109 pnt. B-klasse: 1. Jaantje Nooijens 1017 pnt; 2. Koosje v. Gils 1015 pnt; 3. Mien Oomen 939 pnt. C-klasse: 1. Adrie Vaane 922 pnt; 2. Tonnie Pertijs 910 pnt; 3. Annie v. Gils 767 pnt. Belangstelling? Bel gerust even voor infor-

“Redzaam ouder” Dit is de titel van een advies dat is uitgegaan van de Raad voor Gezondheid & Zorg (RVZ) De ondertitel luidt: “Zorg voor nietredzame ouderen vraagt om voorzorg door iedereen.” Burgers moeten rond hun 60e een plan maken over hoe ze straks hun zorg willen regelen, aldus de RVZ. En omdat de zorg onbetaalbaar dreigt te worden, moeten ouderen zelf gaan betalen. De ouderenorganisaties in Nederland, verenigd in de CSO, verzet zich tegen dit idee en vinden het advies van de RVZ kort door de bocht: dat ouderen zelf regie houden over hun leven en plannen maken is een goede zaak. Maar alles naar de eigen verantwoordelijkheid van burgers schuiven is niet verstandig. Hoewel de ouderenorganisaties erkennen dat de betaalbaarheid van de zorg onder druk staat en vinden dat de discussie over collectief en privaat gevoerd moet worden, verschillen ze op een aantal punten van mening met de RVZ. ‘Wonen en actief blijven’ centraal Plannen maken voor de zorg op oudere leeftijd, betekent plannen maken over wonen. Ouderen zelf geven aan dat goed wonen een cruciale voorwaarde is voor behoud van zelfstandigheid. Niet zorg moet voorop staan in de plannen, maar wonen en actief blijven. Een levensloopgeschikte woning met voorzieningen in de buurt houdt ouderen uit de verpleeg- en verzorgingshuizen. Helaas is er nu al een tekort aan levensloopgeschikte woningen en dit loopt op met 40.000 per jaar! Er is door de minister een Actieplan ouderenhuisvesting toegezegd, maar dit wordt niet voortvarend opgepakt. Het RVZ wil wel het bouwen van slimme woningen met veel technologie bevorderen, maar dit heeft weinig zin als de basis (de voorraad toegankelijke woningen) niet op orde is. Ouderenorganisaties zijn bereid om een rol op te pakken bij het ondersteunen van (jonge) ouderen bij het maken van toekomstplannen over wonen en zelfstandig blijven. Maar dat gaat niet als vervolgens de geschikte woningen er niet zijn. Ouderenzorg geen armenzorg

concert 15.00u. Toegang gratis. Deze concerten worden georganiseerd door stichting Jacobus Zeemans.

Geertje Tobé speelt oude liedjes over de zee

Eerste mini Shanti-cd van The Crew Music

SENIOREN

Het RVZ plan doet een forse greep in de portemonnee van ouderen. Redzame ouderen moeten zorg zelf gaan organiseren en financieren, de overheidsfinanciering is er alleen nog voor de niet redzame ouderen. De ouderenzorg is daarmee niet langer een voorbeeld van onze beschaving, maar wordt armenzorg. Bij het zelf volledig financieren van zorg is een forse kanttekening op zijn plaats. Burgers moeten al veel sparen om hun pensioenvoorziening op peil te houden en in toenemende mate voor andere zaken zoals hulpmiddelen. Maar ook ouderen kunnen iedere euro maar één keer uitgeven, dus het zelf betalen van zorg is voor grote groepen niet haalbaar. Andere oplossingsrichtingen De ouderenorganisaties nemen graag hun verantwoordelijkheid voor het betaalbaar houden van de zorg, o.a. door actieve inzet van de 3e generatie ouderen, zoals de RVZ in het advies aanbeveelt. Maar het in stand houden van een goede bodem in de ouderenzorg is primair een collectieve verantwoordelijkheid en geen individuele. Voor betaalbaarheid van de zorg zijn wel een aantal andere oplossingen te noemen: - Investeren in levensloopbestendige woningen - Investeren in gezonde leefstijl en vroegtijdige signalering: voorkomen is beter dan genezen. - Anders organiseren van de medische ouderenzorg: integrale zorg met minder zorgverleners bij ouderen met meerdere aandoeningen. De CSO is de koepelorganisatie van ouderenorganisaties in Nederland. KOFFIETIJD MET LOCAL+ Het Local+-team heeft voor a.s. vrijdag weer een leuk en interessant programma samengesteld. In het eerste uur is er een telefonisch interview met Ivo Witte, apotheker in Etten-Leur over o.a. preventie bij het reizen, Jan Hendrikx vult de rubriek Nostalgie en Ivan Smulders van rest. De Haard heeft een heerlijk recept voor Tonijntartaar a la Nicoise. In het tweede uur hebben we maar liefst 3 gasten die acties voor/tegen kanker voeren, nl. Jan Mol over Alpe d’HuZes, Nel Schoone over Kika en Sandra Wijkhuisen over St. Yellow Roses. Daarnaast is er ook volop muziek. Local+ is vrijdag 22 juni te beluisteren op 105.7 en op de kabel op 92.9 van 10 tot 12 uur.

Geertje Tobé met haar geesteskind.

ETTEN-LEUR - Geertje Tobé, toetsenvrouw van TCM uit Etten-Leur, krijgt tijdens haar muziekwerk voor mensen met een beperking veel te maken kinderliedjes. Natuurlijk zijn liedjes over de zee overal heel erg populair. Ze staan bekend onder de naam Shanti-liederen. Tijdens de ontmoetingsdag op 17 juni van ASVZ Vincentius in Udenhout, waar Geertje samen met haar man Eef lessen “Muziek en Beleving” geeft aan mensen met een beperking, pre-

senteerde zij trots de eerste mini Shanticd van TCM, oftewel The Crew Music. Zij opende deze dag trouwens met een eigen compositie “De Vrijwilliger”. Deze gloednieuwe cd bevat 18 oude Nederlandse liedjes, zoals “Berend Botje” en “Schuitje varen”. Door de bijzondere geluidseffecten is deze cd extra aantrekkelijk geworden voor jong en oud. Ook veel mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen er veel plezier aan beleven: jeugdherinneringen. Op www.crewmusic.nl vindt u meer informatie.

D-Toets concert van leerlingen cello en piano ETTEN-LEUR - Op zaterdag 23 juni om 16:30 uur vindt in de VermeulenGroep Theaterzaal in Nieuwe Nobelaer een D-toetsconcert plaats van leerlingen cello en piano. De D-toets is het hoogst haalbare examen dat een leerling op een muziekschool kan

behalen. De kandidaten zijn Wieke de Kruif (cello) en Sarah Zheng (piano), leerlingen van respectievelijk Astrid Schijns en Pieter van Dijck. Naast solostukken spelen zij ook muziek voor cello en piano en voor strijkkwartet. De muziekstukken zijn gecomponeerd tussen 1700 en 2013, dus van alle tijden! De toegang is openbaar en gratis.

- ADVERTORIAL -

Turfvaert is ware oase in Rijsbergs buitengebied

RIJSBERGEN - Bent u er al eens geweest.? Wacht niet, want golfpark De Turvaert biedt veel meer dan u mocht denken. DOOR CHARLESLUIJTEN

Het wordt ons duidelijk wanneer we rondkijken. Ad Jacobs vertelt enthousiast over het golfpark wanneer we met hem op misschien wel het mooiste terras van Rijsbergen zitten, dat een fraai uitzicht biedt over De Turfvaert met de daarin aangelegde vijverpartij. Een tafeltje verderop zit een viertal relaxt achter een pint bier. Binnen wordt gezellig getafeld door een gezelschap dat zichtbaar geniet van de gerechten die de aan de brasserie verbonden keuken heeft bereid. “Steeds meer inwoners van Rijsbergen en daarbuiten weten onze brasserie De Turfvaert te vinden, zoals de fietser en de wandelaar die even wat wil uitrusten en daarbij een kop koffie ofthee met appelgebak - met of zonder slagroom - gebruikt. Anderen komen langs om te lunchen of om gezellig een avond te dineren met vrienden, partner of familie,” zegt Ad Jacobs. Het kan allemaal bij De Turfvaert. Sommige mensen denken dat het daar alleen

en uitsluitend te doen is om een partijtje golf, maar dat is dus een grove vergissing.

Betaalbaar De Turfvaert is een ware oase in het Rijsbergse buitengebied waar u beslist eens naar toe moet gaan. Wanneer u er eenmaal bent geweest, keert u er waarschijnlijk ook weer snel terug, al is het alleen maar vanwege de brasserie met haar vele verschillende dranken - waaronder wijnarrangementen - en smaakvolle gerechten. De Rijsbergse keukenbrigade Maurice Brouwers en Lo Snelders staat garant voor kwaliteit. “ Wij hebben een menukaart samengesteld die op ieder moment van de dag volop betaalbare mogelijkheden biedt. Van heerlijk salades tot drie gangen diners met keuzes uit vlees en vis. Heeft iemand speciale wensen, wij denken heel graag mee”, zegt Jacobs die ons de kaart toont waarop streekproducten uit eigen regio voortkomen. “Ik nodig iedereen van harte uit kennis te komen maken met de keuken De Brasserie De Turfvaert. Om er zeker van te kunnen zijn dat men plaats heeft geef ik het advies mee even een belletje te doen voor een reservering.”

Het interieur van Brasserie De Turfvaert.

Golfpark De Turfvaert, Zwart Moerken 12, 4891 TK Rijsbergen, Tel. (076) 596 83 54, e-mail info@deturfvaert.nl, www.deturfvaert.nl PAGINA 10

FOTO CHARLES LUIJTEN


t r a m n Meule 24 juni Zondag

2 4 J u n i: b ra d e r i e e n e n t e r t a i n me n t i n Wi n k e l h a r t

Koopzondag en Meulemarkt met straattheater ETTEN-LEUR – Zondag 24 juni, zoals iedere laatste zondag van de maand koopzondag in het Winkelhart. Het is dan tevens Meulemart met 250 kramen met allerhande koopwaar en daartussen een standwerkersconcours. Diverse attracties voor kinderen staan tussen de uitstallingen. Podia voor muzikanten; loopacts tussen het winkel- en marktpubliek. Om vijf uur wordt de ‘wissel Meule’ uitgereikt bij het Witte Paard. De winnaar van het straatfestival mag dat ‘ding’ een jaar lang thuis bewonderen. DOOR HUUB VERVEST De Meulemart, eens als braderie van winkeliers van de Bisschopsmolenstraat gestart, is uitgegroeid tot grootste braderie in West-Brabant. De laatste jaren wordt de Meulemart georganiseerd door de gezamenlijke winkeliers van Winkelhart Etten-Leur. Daardoor is het mogelijk een mix te maken met een concours voor standwerkers, kinderattracties en straattheater. De prijsuitreiking van het standwerkersconcours is om 6 uur bij De Burgemeester. Voor de feitelijke organisatie van de Meulemart tekent het Etten-Leurse bedrijf Arto Laros Entertainment.

het eigenlijke Winkelhart en op de Oude Bredaseweg staan podia waar optredens verzorgd worden. De beste zangact waardeert een jury met het beeldje ‘De Troubadour’ gemaakt door de Etten-Leurse kunstenares Karin van Geel.

even voorstellen...

Mand met artiesten Tussen het Meulemart publiek lopen allerlei vreemde typetjes, die graag opvallen en Hallo! Wij en zijnde uw nieuwe troubadours. De 85 deelnemers aan dit straattheater zang actsvisspecialist. zijn zondag 24 Opvan 1 december a.s. openen wij inde detwee Bisschopsmolenjuni ‘thuis’ in Het Witte Paard. Kijk bij het eten uw versnapering uit voor straat visspeciaalzaak. Het assortiment bestaat vraatzuchtige struisvogels. Uw veiligheid op de een Meulemart wordt gegarandeerd uit vis,slagerij’ schaal- presenteert en schelpdieren. In een door twee ‘Belgische rijkswachten’ in hun voornamelijk dienstauto. ‘Bart’s verbouwd winkelpand een onsje half om half. Steltlopers steken ertotaal met kop en schouder bovenstaat het deskundig publiek personeel klaar. uit. Het straatfestival tijdens de Meulemart voor heeftu een grote mand vol artiesten.

Podia De Meulemart begint bij de rotonde op de Bisschopsmolenstraat en loopt via het Aan de achterzijde van deze folder staan aanbiedingen Raadhuisplein door tot en met een deel van de Etten-Leurse Markt. Ook een stuk van de komende 4 weken. Loop dus binnenkort eens de Oude Bredaseweg wordt afgesloten voor deze braderie met allerhande koopwaar De Meulemart begint om 10 uur, horecavoor open vanaf 11 uur en de winkels in binnen om even kennis te maken en om de lekkerste en versnaperingen. Op de Bisschopsmolenstraat, het Raadhuisplein,Alvast Burchtplein, in het Winkelhart hebben de deuren open van 12 tot 17 uur. een glimp van de rijk gevulde toonbank... verse vis van de regio te proeven. Tot snel!

! R E B M E C E D 1 F A N A V N OPE Vers van?uw visspecialist Wat kunt u verwachten even voorstellen... Onze vis: Dat is thuis uit eten!

Hallo! Wij zijn uw nieuwe visspecialist.

U kunt bij ons terecht voor een totaalaanbod in de

Op 1 december a.s. openen wij in de Bisschopsmolen-

: geldiggebakken t/m zaterdag viswereld. VanWEEKAANBIEDING verse haring tot de lekkerste vis.23 junistraat tot gourmetschalen.

een visspeciaalzaak. Het assortiment bestaat

• Kibbeling Piri Piri Schotel

Van pastagerechten tot slaatjes en van Zeeuwse mosselen

voornamelijk uit vis, schaal- en schelpdieren. In een totaal verbouwd winkelpand staat deskundig personeel voor u klaar.

Onze bekende kibbeling van kabeljauw filet in een zacht pittige rode saus Aan de achterzijde van deze folder staan aanbiedingen

€ 8,50

de komende 4 weken. Loop dus binnenkort eens MET GRATIS HUISGEMAAKTE NASI (2voor pers.) 500 gram binnen om even kennis te maken en om de lekkerste

Alle producten worden in eigen keuken bereid. Ze zijn

gemaakt van deAlvast beste breed assortieeningrediënten. glimp van de rijk Naast gevuldeons toonbank... ment bieden wij u ook graag de beste service en begeleiding

verse vis van de regio te proeven. Tot snel!

MEULEMART AKTIE: alleen geldig op zondag 24 juni

• Hollandse Nieuwe DECEMBER!

voor het bereiden van onze (gezonde) lekkernijen.

AF 15 STUKS € 8,50 AN p/stukV € 1,80 MEGAKNALLER OPEN

De Zeeuwse Bron staat garant voor smakelijke feestdagen! Maak nu kennis met onze overheerlijke visproducten en

knip de weekaanbiedingen de achterzijde uit. slaatjes, overheerlijke kibbeling en gebakken vis Uiteraardopdeze dag broodjes,

Wat kunt u verwachten GRATIS parkeren ? achter de zaak.

www.dezeeuwsebron.nl

U kunt bij ons terecht voor een totaalaanbod in de

viswereld. Van verse haring tot de lekkerste gebakken vis.

Bisschopsmolenstraat 96 en Etten-Leur tel. 076 - 52 63 195 Van pastagerechten tot slaatjes van Zeeuwse mosselen

winkel@dezeeuwsebron.nl

tot gourmetschalen. Alle producten worden in eigen keuken bereid. Ze zijn gemaakt van de beste ingrediënten. Naast ons breed assortiment bieden wij u ook graag de beste service en begeleiding

MEULEMART De Zeeuwse Bron staat garant voor smakelijke feestdagen! Maak nu kennis met onze overheerlijke visproducten en knip de weekaanbiedingen op de achterzijde uit.

AG I ND UN ZO 4 J 2

voor het bereiden van onze (gezonde) lekkernijen.

www.dezeeuwsebron.nl

Bisschopsmolenstraat 96

Etten-Leur

tel. 076 - 52 63 195

winkel@dezeeuwsebron.nl

Centrum Etten-Leur 250 kramen, straattheater enz.. www.winkelhartetten-leur.nl

IEDERE LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND GEOPEND


t r a m n Meule 24 juni Zondag

Bij ons wint u altijd tijdens Experts Oranjezomer! 176.-

Full

HD

146.-*

100

HZ

C

349.-

16 GB

235.-

KLASSE

429.-

299.-

LCD-TV 32PFL3017. • 3x HDMI en USB • Digital Crystal Clear • Superscherpe beelden

NESPRESSO M19011300 CITIZ & MILK. • 19 bar pompdruk • 1 liter waterreservoir • Heerlijk geschuimde melk * Prijs na 30.- retour via Nespresso

Laatste kans! Gratis Expert BBQ Bij besteding vanaf 150.- ontvangt u een gratis BBQ! Maar let op, OP=OP! Daarnaast kunt u kans maken op 1 van de 150 straatprijzen. Kijk voor meer informatie op www.expert.nl/ek2012

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt!

www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 23 juni 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

TABLET GALAXY TAB 7.0. • 1.2 GHz Dual Core processor • MicroSD slot • Dun en licht

NU

PREPAID PAKKET BLACKBERRY 9320. • Facebook en Twitter apps • 3G-connectiviteit • Lange batterijduur

129.-


t r a m n Meule 24 juni Zondag

TIJDENS DE MEULEMART NOG ENKELE LAATSTE STUKS VOOR ZÉÉ SCHERPE PRIJZEN O.A TIJDENS DE MEULEMART NOG Sparta country tour ENKELE LAATSTEHippe STUKS OmaVOOR fiets inZÉÉR TIJDENS MEULEMART NOG SCHERPEDE PRIJZEN O.A stijl. landelijke 3 ENKELE LAATSTE STUKS VOOR versnellingen en ZÉÉR Sparta country tour TIJDENS DE MEULEMART NOG TIJDENS DE PRIJZEN MEULEMART trommelremmen. SCHERPE O.ANOG Hippe OmaVOOR fiets in ZÉÉR ENKELE LAATSTE STUKS ENKELE LAATSTE STUKS VOOR € 699,00 Sparta country tour landelijke stijl. 3 ZÉÉR SCHERPE PRIJZEN SCHERPE PRIJZEN O.AO.A. Hippe Oma fiets versnellingen en in Sparta country tour landelijke stijl. 3 trommelremmen. SPARTA COUNTRY TOUR

MEULEMART

AANBIEDINGEN

versnellingen en in Hippe Oma fiets € 699,00 trommelremmen. Hippe Oma fiets stijl. in landelijke 3 landelijke stijl. € 699,00 3versnellingen versnellingen en en

trommelremmen. VOOR 699,00 Batavus comanche€NU€559,00 Sportieve lichtgewicht fiets. Voorzien van 24 versnellingen. Batavus COMANCHE comanche BATAVUS Batavus comanche €Sportieve 799,00 lichtgewicht Sportieve Sportieve lichtgewicht fiets. Voorzien van 24 lichtgewicht fiets. fiets. Voorzien van 24 Voorzien van versnellingen. 24 versnellingen. Batavus comanche€versnellingen. €€799,00 799,00 799,00 NU VOOR Sportieve lichtgewicht €649,00 fiets. Voorzien van 24 versnellingen. Gazelle marbella € 799,00 GAZELLE MARBELLASportieve elektrische fie met ook nog eens 8 Sportieve elektrische fiGazelle ets met ook nogmarbella versnellingen! Incl. accu Gazelle marbella eens 8 versnellingen! Sportieve elektrische fiet Incl. accu € brons brons 2199,00 Sportieve elektrische fiet €met 2199,00 ook nog eens 8 met ook nog eens NU VOOR versnellingen! Incl.8accu €versnellingen! 1799,00 Incl. accu brons € 2199,00 Gazelle marbella brons € 2199,00 Sportieve elektrische fiet ALTRA ADVENTURE met ook nog eens 8 Altra adventure versnellingen! Incl. accu Comfortabele Comfortabele tourfiets met brons € 2199,00 Altra adventure tourfiets met 27 27 versnellingen. € 599,00 Comfortabele versnellingen. Altra adventure €tourfiets 599,00met 27 NU VOOR Comfortabele versnellingen. €479,00 tourfiets € 599,00met 27 versnellingen. Altra adventure € 599,00 EN NOG VEEL MEER! Ook gebruikte fietsen en eenComfortabele giga koopjes kraam met fietsbroeken, tourfiets met 27 shirts, schoenen, helmen, brillen, versnellingen. handschoenen, tassen enz, enz,… En nog veel meer! Ook gebruikte € 599,00 trommelremmen. € 699,00

Café-Zaal Marktzicht Markt 50 • Etten-Leur

Tijdens de Meulemart Zondag 24 juni

Alleen Zondag 24 Juni

2e artikel*

Live Music

Let’s Dance Groot Zonneterras

Aanvang: 15.00 uur/Toegang GRATIS

E1,* Duurste Betalen Bisschopsmolenstraat 84 - Etten-Leur 076-5016205 - www.mireillecouture.nl dinsdag t/m zaterdag 10.00u tot 17.00u

Kapsalon ‘Klein Venetie’ voor dames en heren

black hair artypes, ook in ha le al in rd ee ,Gespecialis Er m id dag 69 id dag - Ki n d Wo En sdag m

De gehele zomer: bij besteding van € 15,GRATIS OLIEBAD BEHANDELING Openingstijden: Maandag Gesloten Dinsdag t/m donderdag 09.00 tot 19.00 uur. Vrijdag 09.00 tot 21.00 uur. Zaterdag 08.30 tot 18.00 uur. Koopzondagen 12.00 tot 17.00 uur.

Bisschopsmolenstraat 88, Etten-Leur. Telefoon 076-5013639

Enmnog gebruikte gsgiga Ook lanmeer! igeen ellveel fietsen koopjes kraam o gezen Kfietsen g a d n . o t Z r en een giga koopjes kraam a e Meulem 24 shirts, f op dfietsbroeken, aschoenen, met ni vangebruikte juOok En veel meer! metnog fietsbroeken, shirts, schoenen, 10.00 uur helmen, brillen, handschoenen, pend helmen,enbrillen, handschoenen, geokoopjes fietsen een giga kraam tassen enz, enz,….. tassen enz, enz,….. met fietsbroeken, shirts, schoenen, En nog veel meer! Ook gebruikte helmen, brillen, handschoenen, fietsen giga koopjes kraam tassen en enz,een enz,….. Bisschopsmolenstraat 104, shirts, Etten-Leurschoenen, met fietsbroeken, Tel. 076 5020050 helmen, brillen, handschoenen, www.profi levanderveeken.nl tassen enz,….. Net enz, een (f)ietsje beter!


sport

Beleef de

Exotic Green Rally

René de Brouwer Koning der Koningen

W E E K B L A D

samen met

zaterdag 7 juli t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

doe mee en

win !

1e prijs: 5

kaarten meevliegen helikopter kaarten meerijden in auto 3e prijs: 5x 2 vip-kaarten 2e prijs: 5

Wat moet je doen??? Hieronder staan drie vragen die juist beantwoord moeten worden. Vraag 1: Hoeveel jaar bestaat de Stichting Autosport Zuid-West Brabant? Vraag 2: Wie was de winnaar van het eerste rally evenement dat de Stichting Autosport Zuid West Brabant heeft georganiseerd? Vraag 3: Wie is de eerste winnaar van de R Sport-Cars short rally? Stuur de juiste antwoorden vóór 1 juli a.s. naar actie@internetbode.nl o.v.v. prijsvraag rally. Vergeet niet je naam en telefoonnummer erbij te zetten! Uitgeverij de Bode Bredaseweg 26, Zundert Tel. 076 599 8111

NAC ontvangt anderhalf miljoen euro voor middenvelder

Robbert Schilder naar FC Twente BREDA - Robbert Schilder vertrekt naar FC Twente. Naar verluidt ontvangt NAC Breda een bedrag van anderhalf miljoen euro voor de middenvelder. een schuld van elf miljoen euro) heeft elke cent hard nodig. Een belangrijk deel van het geld zal NAC dan ook niet kunnen herinvesteren in nieuw spelersmateriaal. Als vervanger zou NAC de transfervrije linkervleugelverdediger Mark Looms van Heracles Almelo willen inlijven ter versterking van de Bredase defensie. Ajax Schilder stond sinds het seizoen 20092010 onder contract bij NAC Breda. Vóór dit dienstverband stond hij van 2005 tot en met 2009 onder contract bij Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

‘In sportief opzicht is vertrek Schilder aderlating’

Robbert Schilder in actie voor NAC Breda.

DOOR ADDO SPRANGERS Schilder kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor NAC Breda en speelde meer dan honderd wedstrijden voor de club. FC Twente had al langer belangstelling voor Schilder. Daarnaast waren ook AZ en SC Heerenveen in de markt voor de middenvelder. Schilder tekent bij FC Twente een contract voor vier seizoenen. Hij stond al geruime tijd in de belangstelling van de

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Enschedese club, maar ook van AZ en Heerenveen. Schilder tekent een contract voor vier seizoenen. Hoewel NAC en FC Twente geen transfersom hebben bekendgemaakt, zou met de overgang een transfersom van anderhalf miljoen euro zijn gemoeid. Dat meldt althans het weekblad Voetbal International. Het bedrag is minder dan de twee miljoen euro waarop NAC van tevoren had gehoopt, maar de armlastige club (NAC heeft

In februari 2006 debuteerde hij in Amsterdam in de hoofdmacht. Ajax verhuurde de middenvelder tijdens de contractsperiode twee keer aan Heracles Almelo. In totaal speelde Schilder tot dusver 159 competitiewedstrijden in de Eredivisie. Hij scoorde daarin zestien keer. Volgens Jeffrey van As, de technisch directeur van NAC, geeft de verkoop van Schilder de Bredase club de ruimte ‘om creatief aan de slag te gaan met de selectie voor het nieuwe seizoen’. Van As: “Natuurlijk is het in sportief opzicht een aderlating. Aan de andere kant hebben we Robbert destijds binnengehaald om hem als speler te ontwikkelen, in de hoop met zijn verkoop aan hem te verdienen. Daarin zijn we geslaagd.” Steve McClaren, trainer-coach van FC Twente, toont zich op de website van zijn club blij met zijn nieuwe aankoop. “Wij zijn zeer content met de komst van Robbert Schilder. Hij is een speler met veel ervaring in de Eredivisie. Robbert heeft een goed linkerbeen en kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. Bovendien heeft hij laten zien af en toe een doelpunt te kunnen meepikken.” PAGINA 14

ETTEN-LEUR - Op de Kring Gilde dag die werd gehouden bij Gilde Sint Jan te Wernhout is Rene de Brouwer Koning van de Cloveniers Gilde Etten, Koning der Koningen geworden met het onderdeel geweer schieten op het laatste stukje houten vogel. FOTO: HANS VAN BERKEL.

Koningschieten Schutsgilde Sint Hubertus Leur ETTEN-LEUR - Op zondag 24 juni houdt het Schutsgilde Sint Hubertus uit Leur hun tweejaarlijks koningschieten. Deze zal voor de allerlaatste keer gehouden worden op het veld van rugbyclub Etten-Leur, gelegen aan de Lange Brugstraat 130.

Vanaf de heroprichting van het gilde in 1981 vindt deze verschieting op dit terrein plaats. Voor het gilde een stukje historische grond, aangezien dit perceel in het verleden toebehoorde aan het gilde. Om 13.30 uur zal het complete gilde vanaf gildehuis de Mouterij in optocht vertrekken naar het schietterrein. Bij de schutsboom aangekomen trekt het gilde driemaal om de boom, waarna de koning zijn breuk met zilver,

welke hij twee jaar heeft mogen dragen, aan de schutsboom. Om 14.00 uur zal het startschot worden gegeven. Alle volwaardige beëdigde broeders zijn gerechtigd naar de vogel te schieten. Om het schieten zo ordelijk mogelijk te laten verlopen, schieten de broeders om beurt naar de vogel. De volgorde van schieten is door loting bepaald. Degene die het laatste stukje of de gehele vogel, die van hout is gemaakt, van de schutsboom schiet wordt tot winnaar uitgeroepen. Hij mag zich voor twee jaar schutterskoning noemen. Na allerlei plichtplegingen op het schietterrein zal het gilde in optocht vertrekken naar de Mouterij, waar de nieuwe koning geïnstalleerd zal worden. Kortom een dag vol oude tradities. Wij hopen dat u een kijkje komt nemen. www.st-hubertus-leur.nl

Roadrunners Etten-Leur

Elke Wouters en Birgit Voorn op podium ETTEN-LEUR - Zaterdag 16 juni was Rijsbergen in de ban van de St. Bavoloop. Naast de jeugdlopen kon er door de senioren en masters worden gestreden op de afstanden van 5 en van 10 km. De leden van Roadrunners Etten-Leur leverden weer mooie prestaties. Elke Wouters en Birgit Voorn streden opnieuw om een podiumplaats, Elke Wouters liep vrijdagavond in Utrecht een baanwedstrijd over 1000 meter. Zij deed dat uitstekend en zij werd met een tijd van 3.28,21 derde. Een dag later liep zij in Rijsbergen de 5.000 meter en werd nu 2e bij de vrouwen in de tijd van 22.13. Anja Boeren kwam eveneens uit op de 5.000 meter en zij liep naar een tijd van 25.39. Op de 10.000 meter behoefde Birgit Voorn in de categorie V45 slechts één vrouw voor zich te dulden. Ook Birgit behaalde dus een fraaie 2e plaats. Zij liep dit keer de afstand

in 43.12. Bij de mannen liep Roderik Blok de 5.000 meter en hij deed dit in de mooie tijd van 22.39. Op de 10.000 meter was William Lambregts ditmaal de snelste Roadrunner en zijn tijd werd 43.02. Erik Landesbergen liep naar een tijd van 43.35 gevolgd door Hennie Feskens in 43.48.Toon Luijten was de volgende finisher na 44.35. Edwin Hendrickx liep naar een voor hem ongebruikelijke tijd van 44.52. Franz Bos liet de stijgende lijn in zijn prestaties zien door nu een tijd te laten afdrukken van 52.13. Naast Elke Wouters liep ook Jeroen Nijland op vrijdag 15 juni In Utrecht de 1.000 meter op de baan. Jeroen liep naar een mooie tijd van 2.50,67 waarmee hij een 6e plaats behaalde. Marianne Mol liep op 9 juni in Schijf bij de Turfloop de afstand van 5 km. Zij deed dat in 25.54. Vier dagen later op woensdag 13 juni nam de deel aan de Galaloop in Gilze. Daar deed zij over dezelfde afstand 25.37.


14

INPAKKEN

& WEGWEZEN

- 17.00 geopend van 12.00

149.-

Full

HD

B

97.CAMERA DSCW610S. • 14 megapixels • 25 mm groothoeklens • Beeldstabilisatie

uu

69.-*

• HDMI en USB • DVB-T tuner • Compact model

LED-TV 221TE4LB. • Geschikt als PC-monitor • HDMI en USB • DVB-T decoder

DOCKING STATION RDPM5IP. • Voor iPod/iPhone • Krachtige stereoluidsprekers • Afstandsbediening *Prijs is exclusief iPhone.

A

249.-

199.-

149.-

89.-

LCD-TV AL1905.

C

4X

ZOOM

i Koopzondag 24 junr!

199.-

OOK LEVERBAAR MET INGEBOUWDE DVD-SPELER VOOR 169.-

MEGA PIXELS

449.-

349.-

LED-TV 32LS3400. • Clear Voice II • HDMI en USB • Energiebespaar functie

Etten-Leur Winkelcentrum 25, (076) 5020672

Gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zondag 24 juni 2012.

OPRUIMINGS UITVERKOOP keukens, kastjes, werkbladen en merkapparatuur MET KORTINGEN TOT 90%

ZOTTE ZATERDAG 23 JUNI A.S. VAN 9.00 TOT 17.00 UUR

DIVERSE ARTIKELEN ZELFS GRATIS! Atoomweg Roosendaal (achter Keller Keukenfabriek) www.kellerfabrieksoutlet.nl


GEMEENTE ETTEN-LEUR 20 JUNI 2012

Gemeente Etten-Leur

Verleende vergunningen en verkeersmaatregelen

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Maandag 25 juni binnenbad GESLOTEN Vanwege werkzaamheden is op maandag 25 juni het binnenbad van zwembad De Banakker de gehele dag gesloten. Bij een temperatuur van minimaal 20 graden is het buitenbad wel open.

1500 volgers via twitter Gemeente Etten-Leur plaatst inmiddels twee jaar berichten op twitter. Deze tweets bereiken al 1500 volgers. Dat is dus een behoorlijk groot aantal. Volg je de twitterberichten nog niet, ga dan naar http://twitter.com/gem_ettenleur (let goed op de juiste schrijfwijze!) en volg ons. De Etten-Leurse twitterpagina herken je aan het icoontje met de rood-witte torentjes. En ben je eenmaal volger van gem_ettenleur dan word je via tweets steeds op de hoogte gebracht van het laatste gemeentenieuws. In de meeste gevallen ontvang je als volger een link naar meer nieuws over het onderwerp op www.etten-leur.nl. Op deze manier hoef je niet zelf het nieuws te zoeken, maar brengt de gemeente het nieuws naar jou toe.

Agenda van de raadsvergadering op 25 juni De voorzitter van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 25 juni om 19.30 uur in de raadzaal een openbare raadsvergadering wordt gehouden. Om 23.00 uur zal worden beoordeeld of afronding van deze vergadering op 25 juni kan plaatsvinden, of dat de vergadering op dinsdagavond 26 juni om 19.30 uur zal worden vervolgd. Tijdens deze raadsvergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde: Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld: ■ om de herziening van de grondexploitaties vast te stellen; ■ om de jaarrekening 2011 vast te stellen; ■ om de 1e Bestuursrapportage 2012 vast te stellen; ■ om het einddocument van de takendiscussie en de raadsopdracht fase 2 van de takendiscussie vast te stellen; ■ om de kadernota 2013-2016 vast te stellen;

om de winkeltijdenverordening vast te stellen; om de project afwijkingsvergunning voor de gasunie vast te stellen.

Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de raadsagenda verkrijgbaar in het informatiecentrum van het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 25 juni 2012, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4. De volledige agenda van de raadsvergadering is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender bij 25 juni raadsvergadering aanklikken.

Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad

Aanwijzing incidentele trouwlocaties De gemeente Etten-Leur heeft de beschikking over drie vaste trouwlocaties, te weten: het Trouwkerkje, de Raadzaal en het Stadskantoor. Daarnaast geeft de gemeente de mogelijkheid om op verzoek van bruidsparen een locatie als trouwlocatie te laten aanwijzen. In dit kader heeft het college van b&w besloten om de op de adressen Grauwe Polder 84 en Vossenbergsevaart 14 te Etten-Leur staande panden met de daarbij behorende gronden aan te wijzen als huis der gemeente ten behoeve van de voltrekking van een huwelijk op 29 juni 2012 om 15.00 uur.

Wie durft er op de Ola Stormbaan? 11.00-16.00 uur: vrijzwemmen (ondiepe bad) 11.00-17.00 uur: vrijzwemmen (buitenbad) ■ 12.30-15.30 uur: de Ola stormbaan en vrijzwemmen (diepe bad) Er gelden die dag de gebruikelijke entreeprijzen. ■ ■

Kom op zaterdag 23 juni naar zwembad De Banakker voor een spetterende dag. Het programma ziet er als volgt uit: ■ 11.00-12.00 uur: banen zwemmen (diepe bad)

Zie www.debanakker.nl

Meulemart op 24 juni De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van de Meulemart op 24 juni 2012 van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van Etten-Leur. (verzonden 14 juni 2012) Het college heeft besloten een ontheffing te verlenen van het verbod om in de open lucht (of daarmee gelijkgestelde objecten, zoals tenten) toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt op 24 juni 2012 van 10.00 tot 17.00 uur. Het college heeft besloten de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen: 24 juni van 06.00 tot 20.00 uur ■ het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers en werktuigen tbv de op- en afbouw van het evenement door middel van (dranghekken voorzien van) bord C01 van het RVV 1990: o Bisschopsmolenstraat, gedeelte Roosendaalseweg tot aan rotonde Rode Poort/Beiaard; o Raadhuisplein; o Markt, gedeelte Raadhuisplein – kruising/doorsteek Dreef/Stationsstraat; o Oude Bredaseweg, gedeelte Markt Anna van Berchemlaan; o Roosendaalseweg, gedeelte Bisschopsmolenstraat – Veemarktstraat; o Markthof – Ridderstraat; o Burchtplein; o Oderkerkpad; ■ het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E01 van het RVV 1990 en aanwijsborden voor de parkeervakken in voornoemde straten; ■ het afdekken van borden C02 en C03 van het RVV 1990 waardoor tijdelijk de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) in de Achtervang wordt opgeheven; ■ het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) in de Stationsstraat (gedeelte Markt - Anna van Berchemlaan) door middel van het afdekken van borden C02 en C03 van het RVV 1990; ■ het instellen van een stopverbod in de toegangsweg/inrit Stationsstraat – Van Kuijckflat door middel van borden model E02 van het RVV 1990; ■ het verwijderen van de paaltjes ter hoogte van de Van Kuijckflat, Torenpad en Raadhuisplein (tussen plein Markt en Raadhuisplein); ■ een ontheffing te verlenen van artikel 62 van het RVV 1990 met betrekking tot het verkeersteken C01 (geslotenverklaring voor voertuigen) en E01 (parkeerverbod) van het RVV 1990 voor voornoemde straten ten behoeve van de voertuigen die nodig zijn voor het opbouwen en afbreken van het evenement. Jeugdland 9 t/m 26 juli De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van Jeugdland van 9 juli t/m 26 juli 2012 aan de Wipakker 6 te Etten-Leur van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. (verzonden 14 juni 2012). Het college heeft besloten een ontheffing te verlenen van het verbod om in de open lucht (of daarmee gelijkgestelde objecten, zoals tenten) toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt van 9 juli t/m 26 juli 2012 van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op 14, 21 en 28 juli van 19.00 tot 24.00 uur (vrijwilligersavonden). Twee standplaatsen Exotic Green Rally Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor het innemen van twee standplaatsen langs de klassementsproeven van de Exotic Green Rally/R-Sport Cars Short Rally op 7 juli 2012 (verzonden 15 juni). Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA EttenLeur.


RAADSVERGADERING

gemeente etten-leur 20 juni 2012

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 juni

De gemeenteraad heeft besloten om: ■ het voorstel over de toepassing van de eigen bijdrage regeling voor vervoersvoorzieningen vast te stellen; ■ de verantwoording van het budget fractieondersteuning 2011 vast te stellen; ■ het voorstel over het voornemen tot ICT-samenwerking met de gemeente Tholen vast te stellen; ■ de visie dienstverlening vast te stellen; ■ het voorstel over de ontwerp begroting 2013 van het Regionaal Archief West-Brabant vast te stellen; ■ geen zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2013 van de Gemeenschappelijke Regeling Openbare Gezondheidszorg (GROGZ); ■ geen zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2013 van de Gemeenschappelijke Regeling Regionaal Ambulance Vervoer (GRRAV); ■ een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2013 van de Gemeenschappelijke Rege-

ling Veiligheidsregio; kennis te nemen van het jaarverslag en de jaarrekening 2011 van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap West Noord-Brabant (WVS); een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2013 van de Gemeenschappelijke Regeling Regio West-Brabant; geen zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2013 van de Gemeenschappelijke Regeling Nazorg Gesloten stortplaatsen Bavel-Dorst en Zevenbergen het voorstel tot vaststelling van herinrichting Egelhof en intrekking verordening staangeld 2009 vast te stellen; het bestemmingsplan bedrijventerrein Vosdonk vast te stellen.

Voor de complete formulering van de besluiten verwijzen wij u graag naar onze website: www.etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad. Vervolgens in de Kalender bij de datum 12 juni klikken op Gemeenteraad. De besluiten in deze besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Aan de besluiten zijn nadere bepalingen en voorwaarden verbonden. Om deze redenen kunnen aan deze besluitenlijst geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.

Zie www.etten-leur.nl Bestuur & organisatie Internetsite gemeenteraad

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 7 juni 2012 tot en met 15 juni 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

7 juni 2012 8 juni 2012 12 juni 2012 12 juni 2012 12 juni 2012 12 juni 2012 14 juni 2012

2012OG0261-01 2012OG0259-01 2012OG0270-01 2012OG0264-01 2012OG0265-01 2012OG0266-01 2012OG0273-01

het het het het het het het

4874 4876 4874 4872 4872 4872 n.v.t.

14 juni 2012

2012OG0272-01

het inrichten van een schuur voor huisvesting medewerkers Kruidenaer

Edward Poppelaan 14 Banjostraat 32 Wildbaan 78 Houtduif 62 Irenelaan 2 Stationsstraat 109 Concordialaan ter hoogte van huisnummers 101 t/m 115 Bankenstraat 21A

kappen van een boom handelen in strijd met regels van ruimtelijke ordening uibreiden van een schuur plaatsen van een erfafscheiding oprichten van een garage uitbreiden van de bestaande woning kappen van 3 bomen

NA XK KG MH BK TC

4874 ND

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 14 juni 2012 tot en met 15 juni 2012 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

15 juni 2012 15 juni 2012 14 juni 2012 14 juni 2012 12 juni 2012 11 juni 2012 15 juni 2012 15 juni 2012 11 juni 2012 11 juni 2012 13 juni 2012

2011OG1055-02 2012OG0141-01 2012OG0117-02 2012OG0205-01 2012OG0206-01 2012OG0217-01 2012OG0119-02 2012OG0225-01 2012OG0224-01 2012OG0227-01 2012OG0111-02

het oprichten van stadswoningen en appartementen het oprichten van zorgappartementen het plaatsen van een erker het realiseren van een uitweg het kappen van 11 bomen het plaatsen van een dakkapel het veranderen van een bestaande garage naar een woonfunctie het kappen van twee kastanjebomen het monteren van een gevelreclame Het uitvoeren van groot onderhoud ten behoeve van 72 woningen het uitbreiden van de woning aan de voorzijde

Bisschopsmolenstraat / Streek Bisschopsmolenstraat Julianalaan 61 Hertesprong 36 Vijfhuizenweg Rijsdijk en Statenlaan Duinkerkelaan 99 Merel 11 Brabantpark Stijn Streuvelslaan Valpoort 112 Valpoort 141 Pianohof Guido Gezellelaan 132

n.v.t. n.v.t. 4872 BD 4874 JB n.v.t. 4875 CZ 4872 PE n.v.t. 4873 BR n.v.t. 4873 GG

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

27 februari 2012 30 maart 2012

2012OG0078-01 2012OG0137-01

het renoveren van een dak het plaatsen van een reclamebord

Van Bergenplein 70 Schoonhout 48

4871 CG 4872 ME

Etten-Leur, 20 juni 2012

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


ď€

ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€…ď€†ď€‡ď€ƒď€ƒ

kijkavond

ď€ˆď€‰ď€Šď€‚ď€†ď€‹ď€Œď€?ď€Žď€ ď€?ď€†ď€‰ď€ˆď€?ď€‘ď€’ď€ˆď€†ď€…ď€‘ď€Šď€?ď€‚ď€ ď€‚ď€ƒď€ ď€“ď€‚ď€”ď€•ď€–ď€—ď€„ď€‚ď€‘ď€—ď€Œď€˜ď€‚ď€–ď€?ď€†ď€…ď€Šď€„ď€ ď€…ď€‚ď€†ď€‡ď€ˆď€ƒď€‰ď€Šď€‹ď€ ď€Œď€Šď€?ď€?ď€?ď€‘ď€ ď€’ď€ˆď€ˆď€‹ď€ ď€“ď€ˆď€Œď€ˆď€”ď€Šď€‰ď€‚ď€?ď€‘ď€„ď€ ď€‰ď€‚ď€•ď€‘ď€‚ď€?ď€‘ď€ ď€ˆď€–ď€ ď€—ď€ƒď€˜ď€‘ď€™ď€™ď€‹ď€šď€Œď€Šď€ƒď€Šď€Šď€?ď€?ď€™ď€ƒď€‰ď€‚ď€Œď€Šď€ ď€Šď€‘ď€Žď€›ď€ ď€ˆď€”ď€ ď€˜ď€‚ď€–ď€?ď€†ď€‰ď€‰ď€™ď€ƒď€“ď€‚ď€™ď€‚ď€“ď€‚ď€–ď€ƒ ď€™ď€•ď€˜ď€‰ď€?ď€‘ď€‚ď€ ď€‚ď€ƒď€ ď€œď€ˆď€ˆď€?ď€Šď€ƒď€‰ď€˜ď€˜ď€“ď€ ď€—ď€?ď€?ď€ ď€žď€˜ď€ƒď€Œď€‰ď€ˆď€ƒď€?ď€šď€„ď€ ď€”ď€˜ď€‹ď€?ď€Šď€Šď€‹ď€”ď€“ď€˜ď€˜ď€‘ď€?ď€Šď€ƒď€ ď€ˆď€”ď€ ď€Šď€‚ď€Œď€Šď€ƒď€ ď€‘ď€Šď€‹ď€‹ď€Šď€‚ď€ƒď€›ď€ ď€&#x;ď€–ď€ ď€Šď€‘ď€‚ď€ƒď€Œď€Ąď€ ď€Žď€˜ď€›ď€ ď€˘ď€›ď€Łď€¤ď€ ď€Ľď€ ď€Śď€›ď€Łď€¤ď€ ď€—ď€§ď€¨ď€ ď€ ď€Šď€šď€„ď€ ď€”ď€‹ď€‚ď€†ď€‡ď€Šď€ƒď€ ď€‡ď€‚ď€†ď€ƒď€ ď€‚ď€ƒď€Žď€“ď€™ď€?ď€‚ď€Šď€–ď€ ď€?ď€?ď€ˆď€?ď€‘ď€Šď€ƒď€ ď€—ď€Œď€˜ď€?ď€„ď€ ď€?ď€˜ď€‘ď€Šď€‹ď€„ď€ ď€“ď€‚ď€Žď€?ď€‘ď€„ď€ ď€?ď€?ď€ˆď€ˆď€ƒď€ ď€˜ď€˜ď€?ď€šď€›ď€ ď€Şď€ƒď€“ď€‚ď€Žď€?ď€‘ď€‚ď€ƒď€Œď€Šď€ƒď€Ąď€ ď€Ťď€?ď€Žď€˜ď€”ď€Šď€ ď€Ťď€‰ď€™ď€Žď€˜ď€‘ď€‚ď€Šď€–ď€„ď€ ď€ ď€?ď€›ď€ ď€žď€›ď€ ď€’ď€˜ď€ƒď€ ď€Źď€‚ď€‘ď€‘ď€Šď€‹ď€Šď€ƒď€„ď€ ď€‘ď€Šď€“ď€Šď€–ď€ˆď€ˆď€ƒď€ ď€¤ď€§ď€¨ď€Łď€ ď€­ď€ ď€Łď€Žď€Žď€ ď€˘ď€Żď€°ď€

dondErdag 21 juni

van 19:00 tot 20:30 uur Ambachtsvlinder bwnr. 29, Etten-Leur

Zie ons complete aanbod op: www.zopfi-makelaardij.nl Zopfi Made Makelaardij o.G. kantoor: Antwerpsestraat 9e te Made tel. (0162) 68 74 70

ď€

ď€ Voor al uw installaties zoals o.a.

3

* centrale verwarming * gawalo installaties

3

* vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair

wilt u even kijken? kom naar open huis op 27 maart a.s.!

g p! nokoo te

van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoe wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! 24van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur

g p! nokoo te

3-, 4- en 5- kamerappartementen In het nieuwe Schoenmakershoek-Oost, plan Ambachtsvlinder met pr achtig uitzicht op worden totaal 48 woningen gerealiseerd en zijn thans in aanbouw. de leurse jachthaven Hierbij is nog 1 hoekwoning te koop te weten bouwnummer 29 type D welke is uitgebouwd op begane grond met 2.00 m. 3-, 4- en 5- kamerappartementen • eigentijds en modern gebouw Indeling o.a. begane grond: hal met toilet en meterkast, naf uitvaruime met pr achtig uitzicht op • uitzicht op haven 0,— gebouwde (2m) woonkamer met open keuken, bergkasten en 0 open.0 6 5 2 2 de leurse jachthaven ₏ slaande • woonkamer vanaf ca. 33m deuren naar de tuin. 1e verdieping: 3 slaapkamers, badkamer met• minimaal 2 slaapkamers wastafel, douche en toilet. 2e verdieping: middels vaste • eigentijds en modern gebouw • open keuken naf opstelplaats voor de trap te bereiken ruime zolder2-140m met gevelramen, 2 va • uitzicht op haven • oppervlakte 85m .000,— 6 5 2 2 ₏ • woonkamer vanaf ca. 33m warmtepomp en wasmachine/droger, mogelijkheid 4e kamer. • eigen overdekte inpandige parkeerplaats • minimaal 2 slaapkamers Aanvaarding: zomer 2012. • open keuken Koopsom: ₏ 265.000,- v.o.n. • oppervlakte 85m2-140m2

24

* ketel vervanging

• eigen overdekte inpandige parkeerplaats

Wederik 40 te terHeiJdeN Exclusief vrijst. woonhuis met riante tuin Bj. 2001 / perc. 850m² / inh. ca 525m³ Vraagprijs ₏ 525.000,- k.k.

SlUiZeWeG 10 te MAde Prachtig landhuis, type villa met parktuin Bj. 2000 / perc. 2580m² / inh. ca 550m³ Vraagprijs ₏ 699.000,- k.k.

076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl

Markt 17, Etten-Leur

076 504 15 00 www.heijblommakelaardij.nl 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl Te huur:

Te koop AANGeBoDeN:

Met of zonder extra parkeerplaats. 220 volt. Op afgesloten terrein met code en verlichting. Centr. Etten-Leur. Aanv. per direct. Tel.: 06-51508241

2-onder-1 kap woning

garagebox

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

Engels, Frans, Italiaans & Spaans

korting i t/m 15 jul

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

Geschikt voor werkenden, schoolverlaters en herintreders

V.a. maandag 20 augustus starten de nieuwe groepslessen (12-lessen) voor volwassenen en kinderen. www.bbabble.nl

o.a Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

WAGeNStrAAt 24 te WAGeNBerG Vrijstaand rietgedekte woning en tuinkmr. Bj. 1984 / perc. 540m² / inh. ca 375m³ Vraagprijs ₏ 399.000,- k.k.

kerkStrAAt 23 te WAGeNBerG Vrijstaande bungalow met grote garage Bj. 1965 / perc. 993m² / inh. ca 350m³ Vraagprijs ₏ 369.000,- k.k.

SiNt JoriSStrAAt 41 te ZeVeNBerGeN, Zeer courante hoekwoning met garage Bj. 1991 / perc. 184m² / inh. ca 330m³ Vraagprijs ₏ 224.500,- k.k.

MerelHof 41 te MAde Mooie, riante middenwoning met berging Bj. 1975 / perc. 146m² / inh. ca 400m³ Vraagprijs ₏ 219.000,- k.k.

HerMeliJNVliNder 87 te ooSterHoUt Luxe appartement, type 3-kmr, 2x parkplaats Bj. 2005 / woonopper. ca 146m², 2x balkon Vraagprijs ₏ 375.000,- k.k.

B.Babble taalgebruik persoonlijk en uitdagend

SPAANSE LES IN ROOSENDAAL Start 1e week van september.

Vroege vogel Voordeel

(3 t/m 7 september)

Verschillende niveaus.

20% korting op alles* Weekaanbieding Vroege vogel Voordeel 8.30-11.00 uur

6SDDQVHOHV LQ5RRVHQGDDO Ook voor echte beginners! 6WDUWZHHNHLQGHZHHN Kosten .RVWHQ Ÿ ₏ 220,- voor 15 lessen (incl. boeken en CD’s) 'LYHUVHQLYHDXœV

Kom op Zaterdag 9 Juni tussen naar ons tuincentrum en ontvang bij inlevering Zaterdag 9 Juni op tussen 8.30-11.00 uur en korting al uw aankopen*. van dezeKom bonop20% O.a. clematis, campsis

20% kortingKlimplanten op alles*

naar *ons tuincentrum ontvang bij inlevering Actievoorwaarden: De korting is geldig en op het gehele assortiment passiebloem, div. met kleuren korting op al uw aankopen*. van deze bon 20% uitzondering van: Blokhutten, lectuur, cadeaubonnen, bestellingen, lopende aanbiedingen en horeca. Zie ook de voorwaarden in de winkel. Actievoorwaarden: * De korting is geldig op het gehele assortiment met

2+1 Gratis

Mw. June Matthijs latertulia2004@hotmail.com www.la-tertulia.nl

uitzondering van: Blokhutten, lectuur, cadeaubonnen, bestellingen, Goedkoopste ook onze webshop! lopende aanbiedingenBezoek en horeca. Zie ookeens de voorwaarden in degratis winkel.

Bezoek ookook eens onze webshop! Bezoek eens onze webshop!

Toscaanse Jasmijn

u! u u ! k u u e l u ek KKuukkele

Heerlijk geurend en winterhard pot 15cm H120cm van â‚Ź 16,95 

Nu â‚Ź 9,95

BrANdeStrAAt 20 te WAGeNBerG Fraai landhuis, type woonboerderij Bj. 1954 / perc. ca 3300m² / inh. ca 660m³ Vraagprijs ₏ 475.000,- k.k.

Voor vragen: info@bbabblekids.nl

Brochure aanvragen of meer info? 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl

Geldig van woensdag 20-06-2012 t/m dinsdag 26-06-2012

te Rijsbergen www.biesveld20.nl

realisatie

ÂŤ 0Z/LGLD3DUUD ZZZODWHUWXOLDQO /DWHUWXOLD#KRWPDLOFRP

THUISKAPSTER worden? sept. start nieuwe CURSUS www.styleline.nl 06-12158097

cursus haarknippen sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

076-5439332 Mastlanddreef 99 Prinsenbeek 076-5439332 9 Prinsenbeek www.tuincentrumschalk.nlMastlanddreef 076-5439332 Mastlanddreef Prinsenbeek nnl ln l www.tuincentrumschalk.nl www.tuincentrumschalk.nl

oop van sierbestratingen en natuursteen. Haal het voorjaar huis!! Haal het voorjaar ininhuis!! • Verkoop van sierbestratingen en natuursteen. Haal het voorjaar in huis!! • Verkoop van sierbestratingen en natuursteen. oop van• Verkoop zand, van split en grind. zand, split • Verkoop van zand, split en en grind. grind. oop van schuttingdelen, tuinhout enenen • Verkoop van schuttingdelen, • Verkoop van schuttingdelen, tuinhout tuinhout blokhutten. hutten. blokhutten. Kleine Kleine Gratis •• Gratis advies en/of offerte. prijzen, is advies en/of offerte. prijzen, Aanleg voor particulieren en ••Aanleg en bedrijven. bedrijven. Kleine Groot eg voor particulieren en bedrijven. assortiment! prijzen, Groot Bezoek onze onze showtuin! Bezoek showtuin!

Bezoek onze showtuin!

Groot assortiment! assortiment!

Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168/452730 - b.g.g tel.: 06/53164602 Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen www.boelenstuininrichting.nl Tel.: 0168/452730 - b.g.g tel.: 06/53164602

hoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen www.boelenstuininrichting.nl : 0168/452730 - b.g.g tel.:van 06/53164602 Zondag 25 april: geopend 12.00 - 16.00 uur www.boelenstuininrichting.nl

Hendrickx S V I TI TE I E GIEGNE K K EERK I JE! R IA. AALLLLEE S VEERRSSUU NWKEW J!

ALLES ALLES

in W perkgoed! in perkgoed! U I TWijEWij Izijn Gzijn Egoed Ngoed K EK ERIJ!

De Duizendpoot

Met een kraan van min. 76cm. breed kan ik bij u in de achtertuin komen. VERS Om te: spitten, graven van rioleringen/ vijvers / zwembaden of V E R S• 30.000 U I T E I G E N K W E K E R I J ! Wij zijn goed in perkgoed! m2m2 kwekerij • 30.000 kwekerij funderingen en om beplanting te verwijderen. Wij zijn goed inverkoopruimte perkgoed! • 10.000 m2m2 overdekte verkoopruimte • 10.000 overdekte • 30.000 m2 kwekerij Tevens sierbestrating aanleggen en leveren. • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • 30.000 10.000 m2 • m2 overdekte kwekerij verkoopruimte • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 ca. soorten • 10.000 Keuze uit 100 soorten perkplanten • Onze specialiteit: Hangpotten 50 soorten Daarvoor kan ik een vrijblijvende • m2zo’n overdekte verkoopruimte • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten • Vele seizoensproducten scherpescherpe prijzen zoals: • Vele tegen prijzen zoals: • Keuze uit seizoensproducten zo’n 100 soortentegen perkplanten all in offerte voor u maken! • Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen - primula’s - geraniums - bolchrysanten • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten violen - primula’s - geraniums - bolchrysanten violen - primula’s - geraniums bolchrysanten • Vele seizoensproducten tegen -scherpe prijzen zoals: pompoenen pompoenen pompoenen violen primula’s geraniums bolchrysanten • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen -pompoenen heesters - palmen - olijven - groenteplanten enz. - enz. heesters - palmen - olijven - groenteplanten heesters - palmen - olijven - groenteplanten - -enz. • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen heesters - palmen - olijven - groenteplanten - enz.

Tel: 06-53999207

Nog volop Graszoden De beste kwaliteit van West-Brabant! pERkpLANTEN vers kwekers versuit uiteigen eigen kwekers NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! Kijk en vergelijk NU VOOR UW TUIN HET JAAR NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET JAAR NUNOG NOGMEER MEER VOOR UW TUIN HETHELE HELEHELE JAARDOOR! DOOR!DOOR! Ze zijn er weer! Nieuwe Graszodenkwekerij kLEI AARDAppELEN Heidehoeve NOG VOLOP NOG VOLOP NOGVOLOP VOLOP NOG PERKPLANTEN PERKPLANTEN PERKPLANTEN PERKPLANTEN vers uit eigen kwekers vers uit eigen kwekers Dagelijks verse Dagelijks Dagelijks aardbeien Dagelijks verse verse aardbeien verse

aardbeien aardbeien

Kom gerust eens kijken Dagelijks Dagelijks Kom gerust geopend eens kijken Kom gerust kijken Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse Kom gerust eenseens kijken Dagelijks geopend Dagelijks Zaterdag 09.00 09.00 tot 17.00 Dagelijks geopend Dagelijks asperges Maandag t/mDagelijks Vrijdag tot uur 18.00 uur geopend Dagelijks verse De koffi eVrijdag staat klaar Maandag t/m 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur asperges verse verse Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffi e staat klaar asperges Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur

koffi e staat DeDe koffi e staat klaarklaar

asperges

NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com


Nog 2 te koop! Koopsommen vanaf € 612.500,v.o.n.

Uitnodiging Open Huis

Kom binnenkijken!

Over het Gastels Quartier  Riante villa’s (minimaal 860 m3)  Veel glas  Prachtig uitzicht over het water  Twee ‘rug-aan-rug’ gesitueerde

Zaterdag 23 juni Van 11.00 uur tot 15.00 uur Oudenbosscheweg 2 D, Oud-Gastel

Meer informatie

Gastels Quartier wordt gerealiseerd ter hoogte van Oudenbosscheweg 6

www.gastelsquartier.nl

Showroom Breda Vossenberg 4 4825 BH Breda Noord T 076 5735735 F 076 5713384 E info@livingstone.org

www.livingstone.org

www.vanmeermakelaars.nl

Van Meer Makelaars Kade 24 Oudenbosch T 0165 331233 E info@vanmeermakelaars.nl

openhaarden (één binnen en één buiten)

 Zeer hoog afwerkingsniveau

www.livingstone.org

www.veldhoen-romeijn.nl

Veldhoen & Romeijn Makelaardij Vlietkade 1 Oud-Beijerland T 0186 619 300 E oudbeijerland@veldhoen-romeijn.nl

WAAROM NIET NÚ UW DROOMVILLA KOPEN? DAN KOPEN WIJ UW BESTAANDE WONING! * *vraag naar de voorwaarden

WWW.SCHOONENDREEF.NL

KOM KIJKEN OP

ZONDAG 24 JUNI 14.00 - 16.00

Bereikbaar via de Donkerstraat in Etten-Leur

EN U BENT MISSCHIEN 2X VERKOCHT! Extra grote tweekappers met 800 m3 en 220 m2 gebruiksoppervlakte

Tweekappers met 650 m3 en 170 m2 gebruiksoppervlakte

Gelijkvloers wonen met 580 m3 en 150 m2 gebruiksoppervlakte

T 076 5022888

T 076 5033000

T 076 5 148 656


Uitgave juni 2012

Waterschapsnieuws Overdiepse Polder in vogelvlucht - De aanleg van de nieuwe terpen en dijk in september 2011.

Maaionderhoud langs het water

Brabant springt voor schoon water

Op 1 juni 2012 is waterschap Brabantse Delta begonnen met het jaarlijkse maaien van de waterlopen in Westen Midden-Brabant. Het maaien is belangrijk, omdat het waterschap zo voorkomt dat waterlopen dichtgroeien en er wateroverlast kan ontstaan. Om efficiënt te kunnen werken en schade te beperken, is het belangrijk dat de waterlopen die gemaaid worden goed bereikbaar zijn. I www.brabantsedelta.nl/maaionderhoud

Op zondag 8 juli vindt de Big Jump plaats. Dit is een internationale manifestatie om aandacht te vragen voor schoon water. Klokslag 15.00 uur springen in heel Europa kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. In Brabant vindt de Big Jump onder andere plaats in de Westpolderplas in Etten-Leur. Deelname is gratis en voor de deelnemende kinderen is er een coole gadget. Meer informatie over de locaties, verzamelpunten en extra activiteiten rondom de jump vindt u op I www.bigjump.nl. U kunt ons ook volgen op twitter via @bigJumpNL.

Wandelen in een waterberging Vorig jaar werd ruim acht hectare voormalige landbouwgrond langs de Steenbergsche Vliet omgevormd tot een waterbergingsgebied waar flora en fauna de kans krijgen zich te verspreiden en te overleven.

Controle op blauwalgen Iedere zomer krijgen we opnieuw te maken met blauwalgen. Dat heeft alles te maken met de oplopende temperaturen, de hoeveelheid voedingsstoffen in het water en het gebrek aan stroming. Hierdoor blijft er minder zuurstof in het water en hebben blauwalgen de kans zich te ontwikkelen. Waterschap Brabantse Delta controleert het water regelmatig op de aanwezigheid van blauwalg. Wanneer deze wordt geconstateerd, plaatst de gemeente waarschuwingsborden. In dat geval raden we contact met water sterk af. Vooral hondenbezitters wordt afgeraden honden uit de vijver te laten drinken of erin te laten zwemmen. Blauwalgmeldingen E contactcentrum@brabantsedelta.nl.

Waterveiligheid: vechten, vluchten of volstromen?

Copyright: Aeroview.

Langs de zomerdijk loopt nu een GPS-wandelroute waar u van alles leert over de natuur, de cultuur en het water om u heen. De nieuwe vleermuizenkelder vormt het startpunt van deze educatieve route. Met een smartphone in de hand maakt u bij diverse points of interest kennis met opmerkelijke plekken in deze ecologische verbindingszone. Een interview, gedicht of afbeelding biedt u nét dat beetje extra om van een doorsnee Nederlands waterlandschap een omgeving te maken waarover u zich kan verwonderen. I www.kunstroutesbrabant.nl

Contactcentrum

Waterbeheer en waterveiligheid zit ons Nederlanders in de genen. Dat kan ook niet anders in een land, waarvan 26% onder zeeniveau ligt en ruim 50% is blootgesteld aan overstromingsrisico. Voor de extreem hoogwatersituaties in 1993 en 1995 richtten we ons vooral op dijken verhogen. Daar is de laatste decennia een nieuw gedachtengoed bij gekomen: daar waar het kan, geeft waterschap Brabantse Delta nu ook ruimte terug aan het water. Een geheel andere aanpak dus, maar met hetzelfde doel! De terpen van de Overdiepse Polder Een mooi voorbeeld van ‘water de ruimte geven’, ziet u in de Overdiepse Polder. In tijden van extreem hoogwater vormt de Bergsche Maas op veel plekken langs de rivier een bedreiging voor dorpen en steden. Die bedreiging verminderen we door de polder (doelbewust) om te vormen tot een waterbergingsgebied. De boeren die hier altijd hebben gewoond, bedachten zelf een plan om hun boerderijen op terpen opnieuw op te bouwen of elders hun bedrijven voort te zetten. Het project loopt tot eind 2015 en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. I www.overdiepsepolder.nl Dijkverhoging Amer-Donge Daar waar de Overdiepse Polder onder water wordt gezet voor onze veiligheid, helpt bijvoorbeeld de dijk aan de zuidwestoever van het Oude Maasje het water juist buiten te houden. Over een lengte van 940 meter wordt de dijk hoger en breder gemaakt, zodat de omgeving droge voeten houdt. Ruimte voor de rivier Beide projecten zijn onderdeel van het Rijksprogramma ‘Ruimte voor de rivier’ waarin Rijkswaterstaat sámen met waterschappen, gemeenten en provincies zorgt voor de veiligheid van vier miljoen Nederlanders. I www.ruimtevoorderivier.nl

Voor al uw vragen, meldingen en klachten kunt u op werkdagen terecht bij het Contactcentrum van waterschap Brabantse Delta. T 076 564 10 00 I www.brabantsedelta.nl E contactcentrum@brabantsedelta.nl

Belastingsamenwerking West-Brabant Voor vragen over uw belastingaanslag neemt u contact op met Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). T 076 529 83 00 I www.bwbrabant.nl E info@bwbrabant.nl

Heerlijk Helder H2O Waterschap Brabantse Delta zorgt voor schoon water in sloten en rivieren. Eén van de manieren om dit te doen, is voorkomen dat er afvalwater wordt geloosd in het oppervlaktewater. Daarom zuiveren wij het afvalwater van huizen en fabrieken in een rioolwaterzuiveringsinstallatie vóórdat het geloosd wordt op het oppervlaktewater. Hoe dat precies werkt, ziet u met eigen ogen bij de rioolwaterzuivering Bath of Nieuwveer. Meer weten? I www.brabantsedelta.nl/rondleidingen Let op: 1 juli is rioolwaterzuiveringsinstallatie Bath sowieso geopend vanwege de Rabo Ledenfietstocht die dit jaar in het teken staat van duurzaamheid.

Volg het waterschap ook op Twitter! Wilt u op de hoogte blijven van actueel waterschapsnieuws? Volg ons via @brabantsedelta

Contact

Voor meer informatie: www.brabantsedelta.nl

Waterschap Brabantse Delta Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda Postbus 5520, 4801 DZ Breda T 076 564 10 00 F 076 564 10 11 Redactie: afdeling Communicatie


In Nederland trotseren we iedere dag met frisse moed de elementen. Bij Softline weten we dat

Meubeltrend

een goede nachtrust onmisbaar is voor een vitaal leven. Onze hoogwaardige boxsprings, ont-

en handmatig geproduceerd in NederSt. Janstraat 97 worpen - 4714 EC Sprundel land, bieden het comfort dat bij uw lichaam past.

T (0165) 388008 Zodat u uitgeslapen en vol energie aan iedere dag

begint. En de prijs? Ook die is helemaal Hollands!

info@meubeltrend.eu - www.meubeltrend.eu Meubeltrend St. Janstraat 97 - 4714 EC Sprundel T (0165) 388008 info@meubeltrend.eu - www.meubeltrend.eu

www.softlinebedden.nl

Zaterdag 23 + Zondag 24 juni tijdens de braderie

Helemaal Hollands.

MAGAZIJN LEEGVERKOOP! Nu één

maa

gratisnd proefs lapen in uw eigen sl aap

kamer! Kijk op softlin ebedde of scan n.nl deze Q R-code

Nu bij Meubeltrend:

Hollandse bedden van wereldklasse. In Nederland trotseren we iedere dag met frisse moed de elementen. Bij Softline weten we dat een goede nachtrust onmisbaar is voor een vitaal

Tijdens de Braderie:

leven. Onze hoogwaardige boxsprings, ontworpen en handmatig geproduceerd in Nederland, bieden het comfort dat bij uw lichaam past. Zodat u uitgeslapen en vol energie aan iedere dag begint. En de prijs? Ook die is helemaal Hollands!

Balanzz Matrassen

Meubeltrend St. Janstraat 97 - 4714 EC Sprundel T (0165) 388008 info@meubeltrend.eu - www.meubeltrend.eu

2e HALVE PRIJS

STOMERIJ VAN ALPHEN

www.softlinebedden.nl

G r a t i s ophaal-bezorgservice in Etten-Leur, st. Willebrord, sprundel, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd

De warmste warmste bakker De Bakker

aardbeien kaiser worstenbrood 5+1 gratis broodjes vlaai Alle dAgen vAn de week

Pantalon Colbert Kostuum Rok Trui/Vest

4 weken lAng

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

€ 6,00 € 6,50 € 12,50 € 5,50 € 5,50

Wij reinigen ook: dekbedden (1 dagservice) waterbedhoezen - skikleding (1 dagservice) - glas/ overgordijnen - overalls - bedrijfskleding - particulier wasgoed (van ondergoed tot bovenkleding)

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Gr. Pakken

hooi

tE v E n s G E s p E c i a L i s E E r d i n B r a n d -, r O E t - E n W a t E r s c H a d E s !

Gr. Pakken gewikkeld

Winkel gevestigd aan de Korte Bunder 17 Hoeven

Antwerpseweg 28 / Rijsbergen

(Prijswijzigingen onder voorbehoud)

076- 5964753

adriaan van aardbeien met leurse aardbeien en slagroom bergen broodje vlegel 4 + 1 GraTis € 6.95 ONZE GROTE OPRUIMING

ook half afgebakken

spek, gehakt, kaas en met een zoete chili saus

Tel.: 0165 - 502458

€1.00

Bakker

met leurse aardbeien en slagroom Mark Elias 5 pers.

€6.00

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

SAMEN DE ZOMER IN? Bel nu en scoor drie maanden gratis bemiddeling:

Voor meer info: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

IS BEGONNEN

Een groot deel van de zomercollectie 2012 is nu scherp afgeprijsd!

40% 50 % 0 2 % 30% 10% korting

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Gras

U BELT, WIJ KOMEN

Voorheen van Best Schoenen

ko

ting kor

rt ing

ing kort

kor ting

Hof v.d. Houte 158 - ETTEN-LEUR BERKEL & RODENRIJS - BLADEL - BRIELLE - GELDERMALSEN KRIMPEN a/d IJSSEL - ROSMALEN - STEENBERGEN - ZALTBOMMEL

Tel. 0622523365 / 0765971547

AG I ND UN ZO 4 J 2

IEDERE LAATSTE

www.hovenschoenen.nl

ZONDAG VAN DE MAAND

www.winkelhartetten-leur.nl

G E OP END

ww


KORT BEDRIJVIG

Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland

Jurering kunstwerken brugklassers Munnikenheidecollege

Junior Kamer Etten-Leur houdt Running Dinner

Cheque voor Stichting Jeugdland

Junior Kamer Etten-Leur hield op 12 mei j.l. een Running Dinner. Zes horecagelegenheden in Etten-Leur waren gastheer voor de deelnemers. Bij Zus en Zo werd een aperitief geschonken, de restaurants de Vier Jaargetijden, Lo Stivale, De Wacht en De Nobelaer verzorgden de heerlijke diners en de afsluitende borrel werd verzorgd door de burgemeester. Zo’n honderd deelnemers wandelden tussen het voor-, hoofd- en nagerecht naar de diverse restaurants. Niet alleen de restaurants wisselden, maar ook de tafelgenoten. Het bleek een geslaagde avond. Na afloop van de borrel werd aan de deelnemers een leuke goodie bag uitgereikt die door o.a. Life and Garden, Praxis, Office Palace, De Bonbonnerie, Moeierboompke en Parti is verzorgd. Naast een gezellig avond verzorgen was het streven van dit evenement om geld bijeen te brengen voor een goed doel. Dit jaar was Stichting Jeugdland gekozen om de opbrengst aan uit te keren. Afgelopen dinsdag heeft de Junior Kamer bij Zus en Zo een cheque van duizend euro uitgereikt aan Corry Roovers. Aardig detail is dat Stichting Jeugdland het bedrag van dit culinaire evenement gaat besteden aan kookartikelen/kookgerei. www.jketten-leur.nl

Succes voor ARV Achilles bij St. Bavoloop V.l.n.r. Mary Vincenten (docent Munnikenheidecollege), Lia Boeren (Stichting Adriaan van Bergen), Jos Kok (directeur Nieuwe nobelaer) en Gemma Vriens (namens de Koepel Etten-Leur).

ETTEN-LEUR - In samenwerking met de Stichting Eerste Gemotoriseerde vlucht in Nederland hebben de brugklassers van het Munnikenheidecollege een aantal kunstwerken gemaakt waarin verbeeld wordt hoe Adriaan van Bergen de vesting Breda had kunnen helpen veroveren als hij de beschikking over vliegtuigen had gehad.

Ook hebben zij zich kunnen uitleven in het ontwerpen van vliegtuigen. De resultaten zijn tot en met half juli te zien in de foyer van de Nieuwe Nobelaer. Een deskundige jury heeft op 14 juni de mooiste exemplaren uitgezocht. Als beloning krijgen de makers hiervan een rondvlucht vanaf Seppe aangeboden.

Kom je moeilijk bij je gevoel door de drukte van alledag?

Graag help ik je om terug te gaan vanuit je hoofd naar je gevoel. Bel voor info 06 83381127

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl Ze Zijn er weer !

nieuwe AArDAPPeLen

Heel de week geopend van maandag t/m zaterdag!

Aanbiedingen geldig vanaf donderdag

DENK OM BROODDAG:

10 ZACHTE PUNTJES OF KADETJES

5 brood naar keuze

Vrijdag en Zaterdag:

Alle dagen geopend / Al 80 jaar goed bezig! TOLBERGCENTRUM 164, ROOSENDAAL VAN BERGENPLEIN 12, ETTEN-LEUR ZATERDAG:

3 worstenbroodjes +

en andere plaagdieren 7 dagen per week

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Mobiele fietsenmaker

Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

uw eigen

krant

06-54398577

euw in Etten-Leur, Breda, osendaal omstreken:

3 GRATIS Pallets

Fam. Wijnen, Eerste Molenweg 8, Hoeven, 0165-502423 ma. en woe. gehele dag gesloten

bestrijding

€ 2,50

DUBBELE TOMPOES 2 voor € 2,10 6 GRANEN HEEL BROOD voor € 1,65 Zaterdag: 4 + 2 Worstenbroodjes Gratis 3 ASSORTIKOEKEN + 1 GRATIS € 3,75

Dore’s & Frieslanders GRATIS GESCHRAPT

Wespen

voor

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken

ww. fietsherstelaanhuis.nl Tel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7www.loodgietersbedrijf-broeren.nl 0 www.fietsherstelaanhuis.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

advies grafisch ontwerp kranten op maat

z u n d e r t

t e l

0 7 6

5 9 9

8 1 1 1

u w k r a n t @ v o r s s e l m a n s . n l

PAGINA 22

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 16 juni stonden ruim 35 Achilles lopers in Rijsbergen aan de start van de St. Bavoloop. Deze loop telt mee voor de loperscompetitie bij ARV Achilles en dus was het voor veel lopers zaak om een goede prestatie neer te zetten. Tijdens de wedstrijd werden zij dan ook flink aangemoedigd door vele supporters. Het publiek was sowieso in groten getale langs de kant gaan staan, vooral bij de finish in de Bavostraat. Na een flinke hoosbui voor de start konden de lopers van start gaan voor hun gekozen afstand: 2,9, 5 of 10 kilometer. Tijdens de wedstrijd was er sprake van een hoge vochtigheidsgraad en voelde het warm aan. Desalniettemin werden er goede prestaties neergezet door de aanwezige Achilles leden. Bij de Dames pakte José van der Linden op de 5 kilometer de eerste prijs in een tijd van 21:52 minuten. Normaal loopt José de 10 kilometer maar zij koos nu voor de 5 km omdat ze nog wat last heeft van een hamstringblessure. Het bracht haar wel een mooie 1e plaats! Andere Achilles dames werden keurig 5e, 12e, 14e, 16e en 20e,, in een deelnemersveld van 45 lopers. Achilles-LTV gastloopster Elizeba Cherono bereikte overigens bij de 10 kilometer een overtuigende zege in 33:39 minuten. Ook de mannen van Achilles deden goede zaken op de 10 kilometer. Jos Jochems liep bij de M55 wederom sterk. Zijn tijd van 42:00 leverde hem een 3e plaats op. Door een klein foutje van de organisatie wist hij helaas te laat dat hij op het podium was geëindigd en was hij zodoende te laat voor

de podiumhuldiging bij de finish. Wel werd hij later gehuldigd bij de prijsuitreiking bij het Koutershof. Kees de Hoon eindigde net achter Jos Jochems als 4e in een tijd van 42:07 minuten. Tonio de Jong kwam bij de M35 uit op 40:10 en een 19e plaats. Bij de categorie M45 bereikte Kees Lazeroms in een tijd van 35:25 een 5e plaats. De Bavoloop was alweer zijn zesde 10 km wedstrijd dit jaar met overal mooie uitslagen; zijn PR van 34:20 liep hij in Halsteren. Jeffrey Faes vertrok als een speer en eindigde in 37:02. Ook hij liep zijn zesde 10 km wedstrijd dit jaar; zijn PR staat op 36:47 gelopen in Bergen op Zoom. In dezelfde categorie liep Jan Arnouts wel een PR, nu uitkomend op 37:42. Zijn vorige persoonlijk record liep hij slechts 10 dagen geleden bij de Pagnevaartloop in Oudenbosch (37:50). Hoewel het slechts een verbetering van 8 seconden betreft, was Jan er erg blij mee! Met zijn tijd werd hij 12e bij M45. Peter Gulden werd in dezelfde categorie 17e in een tijd van 40:19 en Haydar Kara 21e in een tijd van 40:50. Kortom, gewoon een geslaagd evenement voor Achilles.

Zomerbridge Sans Atout ETTEN-LEUR - De sportzomer verloopt voor ons landje met zijn poldermodel geenszins zomers. Onze voetballers passen het verkeerde model toe waardoor ze de overkant van het veld nauwelijks halen. De Zomerbridge gaat door tot het einde van augustus: zomer of niet! A-lijn: 1. J. Huijbrechts en H. Steens 61.25%; 2. K. v. Ginneken en H. de Voigt

55.83%; 3. J. en J. Koreman 54.58% B-lijn: 1. G. Toebak en K. Broos 63.33%; 2. R. Mies en J. Lauwerijssen 59.17%; 3. J. v. Haperen en L. v. Riel 56.25% C-lijn: 1. R. Floor en R. de Brouwer 65.00%; 2. C. Mulders en C. Willemse 59.50%; 3. N. v. Oirschot en N. Zonligt 59.33% Elke donderdagavond is er bridgen in Het Turfschip, aanvang half acht. Meer info: www.bcsansatout.nl

Dierencentrale Nederland Vermist Poes, cypers, witte kin en sokken, mager, staat hoog op poten, Marathon Etten Leur Papegaai, grijze roodstaart, is geringd, Concordialaan Etten Leur Gevonden Poes, rood, met witte aftekeningen, Tuindersweg Etten Leur

Kater, zwart, zonder wit, Huygenslaan Etten Leur Konijn, grijs, Achter de Molen Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl


Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+

DE 3 MUSKETIERS BOWLING ARRANGEMENT

Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

DinsDag

woensDag

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

********************** SUPER BBQ + BOWLEN

SUPER BBQ + +BOWLEN all-in all-in arrangement arrangement + 6 6 consumpties consumpties all-in arrangement + 6 consumpties p.p. p.p.

40,40,p.p.

Gepaneerde scholfilet met een venkelsaus

€ 10,95 p.p.

Vruchtenschelp

Biefstuk

€ 10,95 p.p.

SUPER BBQ

vlees vlees + + stokbrood stokbrood + + salades salades + + aarappelgratin aarappelgratin + + sausjes sausjes + + dessert dessert vlees + stokbrood + frites 50 + sausjes + dessert p.p. p.p. + springkussen voor de kids

SUPER BBQ

vrijdag - zaTerdag

DonDerDag

22,

met slagroom

€ 1,

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

45,-

400 gram € 1,00

Vikorn

Kipfilet omwikkeld met spek en bestreken € 10,95 p.p. met kruiden crème fraiche

vrijDag

Bowlen Bowlen + + 3-gangen-keuze-menu 3-gangen-keuze-menu + +6 6 consumpties consumpties Meer dan zomaar barbecueën! Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement p.p. p.p. met of zonder bowlen.

broodje van de maand

€ 13,95 p.p.

Onbeperkt Spare-ribs

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

50 22, p.p. GESLAAGD?

25

Gratis* Gratis* uurtje uurtje bowlen bowlen (na (na tonen tonen diploma) diploma)

0,00 p.p. p.p.

(* (* vraag vraag naar naar de de voorwaarden) voorwaarden)

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

 

Springkussen Springkussen voor voor de de kids! kids!

 St. Janstraat  

 

41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

Jan Jochems Handel

en

TransporT

DAGTOCHTEN - ZOMER - DAGTOCHTEN

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

2-DAAGSE LONDEN 7/8 juli

€ 99,00

ANTWERPEN SOLDEN 1, 4 en 12 juli

€ 10,00

EttEn-LEur

Hazeldonksezandweg 28b

076-5030019

ook voor onderhoudsmiddelen

Afvalcontainers

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Bisschopsmolenstraat 54 info@tychovloeren.nl

van 6 m3 tot 40 m3

€ 39,50

Hout, PVC, Laminaat

Voor: houten-laminaat-pvc vloeren dealer van: OSMO-Parketman-WOCAUniverseel-Lecol-Olie fris

Verhuur:

FLORIADE

www.de3musketiers.nl

Tycho Vloeren

Levering van NatuursteNeN biNNeNvLoereN

20 juni, 6 en 19 juli, 10 en 19 aug, 5 en 23 sep

Incl. overnachting & ontbijt (obv 2-pax kamer)

Profiteer van de uitverkoop in Antwerpen

PROLOOG TOUR DE FRANCE € 27,50 30 juni Vervoer naar proloog in Luik

FINISH TOUR DE FRANCE 22 juli

€ 45,00

OLYMPISCHE DAGTOCHT 28 en 29 juli en 1 aug

Vervoer naar de finish in Parijs

89,00

Wegwedstrijden wielrennen

www.brabantexpres.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

vlooien markt

Bisschopsmolenstraat 60 EttEn-LEur

076 - 526 44 87

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

zondag 24 juni

4762 AL Zevenbergen

0168 545 info@de3musketiertiers.nl 0168 370 370 545 info@de3musketiers.nl

BIOSCOOP CINE-SERVICE ETTEN-LEUR

Binnentuin 2, 4873 BT Etten-Leur,Tel nr: 076 5010167, www.cine-service.nl

PROGRAMMA VAN 21 T/M 27 JUNI

HET MONSTER VAN PARIJS Nederlands gesproken (6 jaar) Vrijdag 16.00 uur, Zaterdag 13.30 + 15.00 uur, Zondag 13.30 + 15.00 uur, Woensdag 14.00 + 15.45 uur 21 JUMP STREET met Jonah Hill, Channing Tatum en Ice Cube (12 jaar) Donderdag 19.00 + 21.00 uur, Vrijdag 18.45 + 21.00 uur, Zaterdag 16.45 + 18.45 + 21.00 uur, Zondag 16.45 + 18.45 + 21.00 uur, Maandag 19.00 + 21.00 uur, Dinsdag 19.00 + 21.00 uur, Woensdag 19.00 uur 3D DR. SEUSS’ DE LORAX EN HET VERDWENEN BOS NL gesproken (6 jaar) Vrijdag 16.00 uur, Zaterdag 13.45 uur, Zondag 13.45 uur, Woensdag 15.45 uur BRAMMETJE BAAS met Coen van Overdam, Egbert Jan Weeber en Katja Herbers (A.L.) Zondag 13.45 + 15.45 uur, Woensdag 14.00 + 15.45 uur ROCK OF AGES met Tom Cruise (12 jaar) Donderdag 21.00 uur, Vrijdag 18.45 + 21.15 uur, Zaterdag 15.45 + 18.45 + 21.15 uur, Zondag 18.45 + 21.00 uur, Maandag 20.00 uur, Dinsdag 20.00 uur, Woensdag 20.00 uur 3D WICKIE THE VIKING 2 Nederlands gesproken Vrijdag 16.00 uur, Zaterdag 13.45 uur, Zondag 13.45 uur, Woensdag 13.45 uur SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN met Kristen Stewart en Charlize Theron (12 jaar) Donderdag 21.00 uur, Vrijdag 21.15 uur, Zaterdag 18.45 + 21.15 uur, Zondag 15.45 + 18.45 + 21.00 uur, Maandag 21.00 uur, Dinsdag 21.00 uur, Woensdag 21.00 uur SNEEUWWITJE Nederlands gesproken (6 jaar) Zaterdag 13.45 uur, Woensdag 13.45 uur THE DICTATOR met Sacha Baron Cohen (12 jaar) Donderdag 19.00 uur, Vrijdag 16.00 + 18.30 uur, Zaterdag 15.45 + 18.30 uur, Zondag 18.45 uur, Maandag 19.00 uur, Dinsdag 19.00 uur, Woensdag 15.45 + 18.45 uur 3D THE AMAZING SPIDER-MAN met Andrew Garfield en Emma Stone (12 jaar) Woensdag 21.00 uur PROMETHEUS met Michael Fassbender en Charlize Theron (16 jaar) Donderdag 21.00 uur, Vrijdag 22.00 uur, Zaterdag 22.00 uur, Zondag 21.00 uur, Dinsdag 21.00 uur INTOUCHABLES met François Cluzet (12 jaar) Donderdag 19.00 uur, Vrijdag 18.45 uur, Zaterdag 15.45 uur, Maandag 21.00 uur, Woensdag 20.30 uur JACKIE met Carice en Jelka van Houten en Holly Hunter (12 jaar) Donderdag 19.00 uur, Vrijdag 20.00 uur, Zaterdag 20.00 uur, Zondag 15.45 uur Maandag 19.00 uur, Dinsdag 19.00 uur, Woensdag 19.00 uur 3D DE PIRATEN:ALLE BUITENBEENTJES AAN DEK NL gesproken (6 jaar) Vrijdag 16.00 uur, Zaterdag 13.30 uur, Zondag 13.30 uur, Woensdag 13.45 uur 3D MEN IN BLACK 3 met Will Smith, Josh Brolin enTommy Lee Jones (9 jaar) Donderdag 19.00 uur, Vrijdag 19.00 uur, Zaterdag 15.00 + 19.00 uur, Zondag 15.00 + 19.00 uur, Maandag 19.00 uur, Dinsdag 19.00 uur, Woensdag 19.00 uur WHAT TO EXPECT WHEN YOU’RE EXPECTING (A.L.) Donderdag 21.00 uur, Vrijdag 21.15 uur, Zaterdag 17.00 + 21.15 uur, Zondag 17.00 + 21.00 uur, Maandag 21.00 uur, Dinsdag 21.00 uur, Woensdag 16.00 + 21.00 uur

Re

van 10 tot 17 uur

stauRant

0161-456291

donderdag 21 juni

16.00

30 jaar KLOMP Filmavond

zaterdag 23 juni

GROOTSE VIERING 30 jaar KLOMP KERMIS IN uT duRP vrijdag 29 juni: Start Kermis zaterdag 30 juni: Open zondag 1 juli: Open

‘s avonds EK FINALE

16.00 14.00 14.00

maandag 2 juli: Open 16.00 dinsdag 3 juli: Open 16.00 woensdag 4 juli: Open 16.00 ‘s avonds traditioneel optreden van de Enige Echte:

Cactus Cowboys

www.cactuscowboys.nl

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

IntratuIn terheijdenseweg 500 4826 aa

breda (Winkel is gesloten)

volg breda-noord en de borden richting terheijden. zie ook de pijlen met “vlooienmarkt”

☎ 0161-456291

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

Cafetaria Chantal

Wilhelminalaan 4 • Etten-Leur • Tel: 076-5036026

Heeft u een (kinder)feest, dan is onze familiezak friet een goede oplossing voor u.

Spare-ribs + friet Kip-schnitzel + friet dagelijKS geOpend

€ 5.00 € 3.50

VRIJDAG 22 JUNI

ZOMERCARNAVAL m.m.v. D.J. Melvin BBQ, Sangria en zomerse klanken

FIETSTOCHT VAN 25-40-EN 70 KM.

ZONDAG 24 JUNI

Start vanaf 10.00 uur met gratis lunchpakket. Inschrijven t/m zaterdag 23 juni. € 7,00 p.p.

U bent van harte welkom !

Openingstijden:

Ma.-di.: 16.00-22.00 | Vr.-za.: 12.00-22.30 | Zo.-wo.-do.: 12.00-22.00

Markt 23, 4875 CB Etten-Leur TEL.076-5018977 www.neerlandschkoffyhuis.nl


sport

Achilles-LTV atleten doen goede zaken tijdens Bavoloop

Mike Teekens was de snelste Achilles-LTV atleet op de 10 km. FOTO: NICOLINE FRANKEN.

ETTEN-LEUR - Bijna alle fitte atleten van Achilles-LTV deden mee aan de jubileumuitvoering van de Bavoloop in Rijsbergen. Tim Ernest bleef vrijdagavond in Utrecht 3/100 boven zijn 800-PR en Timothy Vergauwen debuteerde bij het NK senioren in Amsterdam. De halve hoofdafstand van de Rijsbergse wegwedstrijd is al jarenlang het domein van de Achilles-LTV atleten. Zo ook in 2012, waarin een rood-zwart gekleed viertal alle andere deelnemers achter zich liet. Als eerste kwam Alwin Roovers over de eindstreep. De onlangs voor zijn vwo-diploma geslaagde 19-jarige hardloper uit Rijsbergen won de 5 km. in 16.15 min. De Talentenloop werd een prooi voor Felix Warndorff, de B-junior die tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Junioren in Breda een

uitstekende vierde plaats behaalde op de 3.000 meter. In de eindsprint versloeg het 16-jarige talent uit Standdaarbuiten zijn teamgenoot Thomas Kools, die blijk gaf weer in goede conditie te zijn. De 16.40 min. waarin Thomas de 5 km. in Rijsbergen aflegde is dan ook zijn beste prestatie tot nu toe op deze afstand. De uit Etten-Leur afkomstige Erik Roeloffs sloot de rij van Achilles-LTV lopers en liet voor hem de tijd stoppen na 17.03 min. Na een formidabele wolkbreuk, die alle toeschouwers naar binnen joeg, klaarde de hemel op en konden de deelnemers aan de hoofdafstand om 20.00 uur onder goede omstandigheden vertrekken. Mike Teekens had zijn zinnen gezet op een top tien positie en een snelle tijd. Op 9 juni had hij samen met Timothy Vergauwen een testloop over ongeveer 10 km. in Schijf succesvol afgelegd. Met die wetenschap kon de hardloper uit Roosendaal

met vertrouwen kort achter de kopgroep door Rijsbergen rennen. Om uiteindelijk als achtste te finishen in een nieuwe besttijd van 31.16 min. Ongeveer een minuut daarachter streed Toon Heeren met zijn voormalige clubgenoot Jeroen van Damme. Liep de stylist uit St. Willebrord in enkele meter voor de Roosendaaler, in de laatste omloop wist Van Damme de M45 kampioen in te halen en voor te blijven. Ben Vriends wist met 34.11 min. zijn PR met meer dan een halve minuut te verbeteren en kon ondanks de zwaar aanvoelende benen voor de wedstrijd toch terugkijken op een geslaagde Bavoloop. Op vrijdagavond 15 juni deed Tim Ernest mee aan de Trackmeeting in Utrecht om zijn 800 metertijd aan te scherpen. Dat lukte de fysiotherapeut uit Wouw gedeeltelijk. Met 2.02,03 scoorde hij weliswaar zijn snelste tijd van dit seizoen, voor een verbetering van zijn PR kwam Tim net 4/100 seconde te kort. Ook op die vrijdag werd pas aan het eind van de middag bekend of Timothy Vergauwen toegelaten werd tot de 5.000 meter van het Nederlands Kampioenschap senioren in Amsterdam. Ondanks dat de Zundertenaar onder de limiettijd was gebleven in Tilburg op 25 mei, was het afwachten of hij bij de eerste twintig geplaatst zou worden. Dus op zondag 17 juni deed Timothy voor het eerst bij de grote jongens mee! Om 12.25 u. werd er gestart en de groep van twintig bleef tot ongeveer 2.500 meter bij elkaar. Een versnelling van Patrick Stitzinger trok het veld uit elkaar en Timothy moest de voorsten laten gaan. Een onwillige rug verhinderde hem voluit te gaan en zo eindigde zijn debuut op het NK senioren in een 16e in 15.04,81 min.

Koningschieten ETTEN-LEUR - De leden van het Cloveniersgilde Etten schieten op zondag 24 juni op de “vogel” met als inzet het Koningschap van het Gilde. Het evenement zal plaatshebben op het terrein van atletiekvereniging Achilles en

vangt aan om 14.00 uur. Om beurten zullen de Gildebroeders met de kruisboog schieten op de “vogel” bevestigd aan een verticaal geplaatste paal. De Gildebroeder die het laatste stukje van de vogel neerhaalt verwerft het Koningschap voor de komende 2 jaar. Tijdens het Koningschieten

presenteert het Gilde de prachtige nieuwe Gilde kostuums die zijn aangeschaft met financiële steun van de Rabobank WestBrabant Noord in het kader van de actie: Hart op de Juiste Plek. Het Gilde nodigt geinteresseerden van harte uit om het Koningschieten bij te wonen.

Ries Rommens snelste van Sens

Sc Unitas ’30 meer dan alleen maar voetballen ETTEN-LEUR - Als we het jeugdvoetbal van de laatste jaren eens goed onder de loep nemen, zien we enkele grote veranderingen.

Voorheen ging bijna alle aandacht uit naar de voetbalsport zelf, tegenwoordig zien we dat het jeugdvoetbal een steeds belangrijkere taak heeft bij het opgroeien van onze jeugd. Er is duidelijk sprake van een groeiende sociale waarde voor het kind die gekoppeld is aan een verantwoorde ontspanning. Om dit alles te verwezenlijken wordt er heel wat gevraagd van een voetbalvereniging. Sc. Unitas ’30 heeft aan deze punten de afgelopen jaren veel aandacht besteed en heeft op deze punten een duidelijke voortrekkersrol genomen. Dit alles heeft geleid tot een pracht van een jeugdafdeling die wordt ondersteund door een kader van zeer gemotiveerde personen. De goede organisatie en de bekwaamheid van de kaderleden staan garant voor een goede en verantwoorde manier van ontspanning waarbij ieder individu ruim voldoende aandacht krijgt. Ook het sociale aspect heeft bij Sc. Unitas ’30 meer dan voldoende aandacht. Naast de wedstrijden op zaterdag en de trainingen wordt er volop voor het kind georganiseerd getuige de activiteitenkalender die voor het seizoen 2012-2013 is samengesteld. Een kleine selectie: diverse trainingskampen c.q. weekenden, darten, toernooien, diverse activiteiten i.v.m. St. Nicolaas, oud en nieuw, en pasen. Sc. Unitas ’30 doet heel wat moeite om het spelplezier en de sociale waarde van het jeugdvoetbal zo hoog mogelijk te houden. Dit betekent dat er heel wat verwacht wordt van de begeleiding van de kinderen. Reeds een aantal keren zijn er bij Sc. Unitas ’30 JVBL/JVSL-cursussen geweest waardoor er een fiks aantal begeleiders/ trainers met een diploma op zak rondlopen. Al deze begeleiders staan garant voor een gezonde sportbeoefening. Momenteel zijn de eerste voorbereidingen

voor het seizoen 2012-2013 weer begonnen. Sc. Unitas ’30 neemt momenteel in de competitie deel met 53 jeugdteams in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. De D, E, F pupillen en kabouters spelen hun wedstrijdjes op zaterdagmorgen, terwijl de A, B en C junioren op de zaterdagmiddag hun kunsten op de grasmat mogen vertonen. Voor het eerst in het nieuwe seizoen nemen er ook vijf meisjesteams aan de competitie deel. Er is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen in deze categorie! Verder kunnen we in alle leeftijdscategorieën nog wel spelers gebruiken die de gelederen komen versterken. Tevens blijven wij altijd op zoek naar enthousiaste leiders en/of trainers die in de diverse categorieën een stukje begeleiding op zich willen nemen. Heb jij interesse om gezellig te voetballen ? Aarzel niet en meld je aan. Sc. Unitas ’30 is gevestigd op Sportpark de Lage Banken aan de Concordialaan. Daar kan nu op drie spiksplinternieuwe kunstgrasvelden gespeeld worden; hebben we binnenkort de beschikking over 20 kleedkamers; een mooie tribune en een gezellige kantine. Nieuwe leden kunnen zich melden bij: Groepscoördinator A: Marcel de Bruijn ecoordinator@unitas30.nl, 076-5023077, 06-11710368. Groepscoördinator B: Walter Klep b-coordinator@unitas30.nl, 06-57318125 Groepscoördinator C: Ton v.d. Corput ccoordinator@unitas30.nl, 076-8875599, 06-52619615 Groepscoördinator DE: Marcel de Bruijn e-coordinator@unitas30.nl, 076-5023077, 06-11710368 Groepscoördinator F: Eric van Bavel, fcoordinator@unitas30.nl, 076-5035021, 06-10647190 Groepscoördinator K: Esther Bos k-coordinator@unitas30.nl, 076-5011142, 0613685962 Groepscoördinator Meisjes: Julia Nuijten, meisjes-coordinator@unitas30.nl, 0765035323, 06-28572898.

Bossen wandeltocht ETTEN-LEUR - Wandelsportvereniging Wiego organiseert op zondag 24 juni de 49e Bossen-wandeltocht.

km. Starttijd 30 en 40 km 8.00 tot 9.00 uur; 20 km 8.00 tot 10.00 uur. Onderweg is er verzorging, koffie/thee en diverse limonadeposten. Ook is er een caférust voor de 30 en 40 km. De herinnering bestaat uit een kleine standaard. Meer informatie: dhr. H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130, Breda, 0765657357; b.g.g. 06-36080869.

ETTEN-LEUR - We zitten nu halverwege juni en als er vanaf 1 april 2 weekenden geweest zijn waarin de duiven onder ideale omstandigheden naar huis konden komen houdt het wel op.

Iedereen, ook Nordic Walking-sporters, kan hieraan meedoen. Startplaats is Heuvelzicht, Heuvelstraat 144 te Breda (wijk Heuvel/Princenhage). De te lopen afstanden zijn 20, 30 en 40

DOOR JAN ROBBESON

Bridge To Bridge

Ook dit weekend was het op zaterdag weer geen weer. Een brede storing van Bordeaux tot aan Maastricht zorgde ervoor dat de convoyeurs het lossen al vroeg uit moesten stellen naar de zondag. De duiven in het Zuid Franse St.Vincent moesten zelfs tot maandag wachten eer ze in vrijheid gesteld konden worden. Gelukkig waren de omstandigheden voor de duiven in het op 385 km gelegen Sens op zondag beter en konden de duiven met een snelheid van rond de 100 km/u huiswaarts keren. De Zw wind zorgde ervoor dat Etten-Leur weer goed partij kon geven aan de rest van West-Brabant. De 11-1833512 van Ries Rommens weet bijna de gehele afdeling Brabant 2000 voor te blijven. Van de 10507 tegenstanders hoeft hij er slechts een voor te laten gaan en legt hiermee beslag op een schitterende 2e plaats. In Rayon 2 tegen 2907 duiven is hij de snelste en zodoende ook de snelste van Etten-Leur en het samenspel de Westhoek’70. De Etten-Leurse duivenliefhebbers geven dit jaar goed partij aan de rest van Brabant met al 4 Rayons en 1 afdelingsoverwinning op zak. Ries proficiat.

Uitslag koffer 1: 1. Johan de Rijk-Wil Tirions 66,41; 2. Renata en Erik Roozendaal 65,63; 3. Henny v/d Put-Karin Arons 65,10; 4. Lia Cornelis-Margot Schmitz 57,29; 5. Froukje André-Henny v/d Oord 55,21; 6.

Dories en Frans v/d Reepe 54,69; 7. Ria Aarden-Ria Krol 52,34; 8. Jos Maas-Ria Verdaas 51,56; 9. Wil de Weert-Riet Mol 50,00. Reserveren? Bel Tom Hartman, 0768884385.

Succesvol vierde ronde club competitie afgerond ETTEN-LEUR - Karate-do SAN heeft haar 4e ronde gehouden. Voor de jeugd was dit tevens de slot fase van de competitie.

De 11-1833512 speelt de 2e tegen 10507 duiven.

Pv de Eendracht In concours 302 duiven. Snelste duif 10:56:34. Snelheid 1642,204 m/m. Laatste prijs 11:12:16. Snelheid 1535,988 m/m. 1-20-25. R. Rommens, 2-18-24. Comb Robbeson, 3-5-13. K. v. Zundert, 4-15. F. Damen, 6. Comb Albers, 7-8. AC Wevers, 9-12. Comb Heeren, 10-11. C. Hellemons, 14-17. P. v. Beers, 16. F. Sloekers, 19. vd Enden-vd Riet, 21. R. v. Poppel, 22-23. A. v. Beers. Pv de Snelpost In concours 110 duiven. Eerste duif

11:02:28. Snelheid 1595,821 m/m. Laatste prijs 11:18:06. Snelheid 1492,069 m/m. 1-18. C. Bulkmans, 2-7-12. C. v. Beek, 3-8. A. Aerts, 4-22. Comb Baremans, 5-11-2425. P. v. Nijnatten, 6-17-19. J. Nouws, 9-14. A Christianen, 10. C. Stallen, 13-15-16-2023. Comb Lodewijks, 21. J. Dirven. Komend weekend staan er maar liefst 3 vluchten op het programma. Voor de overnachters Cahors 850 km, voor de eendaagse fond Argenton 600 km en voor de midfond de voorlaatste vlucht vanuit Creil 300 km. PAGINA 24

SAN houdt jaarlijks voor de jeugd van 7 tm 15 jaar, 4 x een intern club toernooi. 2x kata en 2 x kumite. Hierdoor kan de jeugd wennen aan de stress die er bij komt kijken, wanneer ze buiten de school ook aan wedstrijden gaan deelnemen. De beste van deze dag waren op kumite (sparren): Burak Yilmaz, Khallil Hajjout, Kay Beerendonk, Roeland de Rijk, Davy van Sprundel, Yilmaz Kuru, Koen Pasman, Chiara Castro, Jill Beerendonk, Kyra Margaritha. Eindstandclub competitie Karate-do SAN heeft afgelopen week

haar interne club competitie afgerond. De kampioen van dit jaar was: 1e Davy v Sprundel! 2e Burak Yilmaz, 3e Kaan Kuru, 4e Roeland de Rijk, 5e Daniëlla van Geel, 6e Chiara Castro, 7e Dani Potters, 8e Fabienne de Rijk, 9e Kay Beerendonk, 10e Ben Ernest. Bij SAN staat inzet, motivatie en doorzettingsvermogen hoog in het vaandel. Het interne toernooi was dan ook een genot om naar te kijken! Karate-do SAN is aangesloten bij de KBN (Karate do Bond Nederland) de officiële karate bond. Agendatip: 30 juni bostraining Liesbos Etten-Leur. Wilt u inlichtingen over karate, zelfverdediging of weerbaarheid: 06-24222772, www.karatedosan.nl


Afvallen zonder lijnen! Afvallen zonder lijnen!

Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyM

Door Margon van den Berg Door Margon van den Berg

‘Ik voel me 10 jaar jonger’

WW W.VA NDENBROEKBES

TR AT INGEN.NL

EKACTIE

KUNSTGR AS 10% KORTING

*

*Geldig t/m 1 juli 2012

DIG A D

V IE S

T E K WA

L ITEIT

N VA K KU HO O G S

BE S T E E 10 0 % T

SER V IC

E

= NHEID V R E DE

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel info@vandenbroekbestratingen.nl SIERBESTRATING • TUINVERLICHTING • BLOKHUTTEN • VERANDA’S

BREDA - “Ik voel me ‘Ik voelgrote mesuccessen 10 jaarboeken.” jonger’ 10 jaar jonger. In zes maanden tijd ben ik- “Ik 20 voel kilo afgevallen. De basis is de auriculotheBREDA me grote successen boeken.” Mijn lichamelijke zijn rapie ofwel ooracupunctuur. 10 jaar jonger. In klachten zes maanden met 95%ikafgenomen. Ik ben Daarmee wordt het lichametijd ben 20 kilo afgevallen. De basis is de auriculotheook, terwijl ik tochklachten astmatisch lijke van teveel eten Mijn lichamelijke zijn rapieaspect ofwel ooracupunctuur. ben, veel afgenomen. minder kortademig aangepakt. Er worden daarmet 95% Ik ben Daarmee wordt het lichamegeworden”, een enthou- voor kleine puntjes op het ook, terwijl ikvertelt toch astmatisch lijke aspect van teveel etenoor siaste Ritaminder K. Zij is een van gezet. Het isErabsoluut ben, veel kortademig aangepakt. worden pijnloos. daarde cursisten,vertelt die met heeftpuntjes meteenopeffect. geworden”, eenenthouenthou- En voorhet kleine het oor siasme het K. ‘Afvallen zonder Maar siaste Rita Zij is een van gezet.het Hetprogramma is absoluutbevat pijnloos. lijnen’ programma volgen van meer. je meteen niet anders gaat de cursisten, die met enthouEn het“Als heeft effect. Make Easy. “Het leuke is, denken, toch de gedachte siasmeIt het ‘Afvallen zonder Maar hetblijft programma bevat dat je normaal eet volgen en ook van best hangen datjejeniet ietsanders moet opgelijnen’ programma meer. “Als gaat veel je is, niet ven, dat bijzonder is en lekker. Makelekkers It Easy.mag “Hetwaar leuke denken, blijft toch de gedachte dik wordt.” eet en ook best Door ookdat je je gedachtegang dat van je normaal hangen iets moet opgeover etenbijzonder aan te pakken, kan veel lekkers mag waar je niet ven, dat is en lekker. Directeur Yvonne Bakker van iedereen, diegedachtegang daarvoor open dik van wordt.” Door ook je Make It Easy hoort dit soort staat, slagen.” over eten aan te pakken, kan verhalen “Het proDirecteur dagelijks. Yvonne Bakker van iedereen, die daarvoor open gramma bestaat uit dit een comEr wordt geen dieet voorgeMake It Easy hoort soort staat, slagen.” binatietherapie. Vijftien schreven. “Zeker als je een verhalen dagelijks. “Hetjaar progeleden wij als in druk leven leidt,dieet hebvoorgeje geen gramma zijn bestaat uit eerste een comEr wordt geen ons land daarmee begonnen tijd om precies volgens het binatietherapie. Vijftien jaar schreven. “Zeker als je een bij rookverslaafden. Inmiddels boekje boodschappen doen geleden zijn wij als eerste in druk leven leidt, heb je tegeen is gebleken, dat ook degenen en Wijvolgens zeggen:het eet ons land daarmee begonnen tijd te omkoken. precies die teveel eten of snoepen, gewoon waar je trek in te hebt. bij rookverslaafden. Inmiddels boekje boodschappen doen met de combinatiemethode Er maar een paar onbeis gebleken, dat ook degenen en zijn te koken. Wij zeggen: eet die teveel eten of snoepen, gewoon waar je trek in hebt.

Bij de methode die Monique Hermus hanteert wordt gewerkt met piepkleine puntjes die pijnloos in het oor worden geplaatst. Deze zorgen voor een snelleredie vetverbranding en dathanteert je geen Bij de methode Monique Hermus behoefte hebt aan overmatig eten. wordt gewerkt metzoetigheid piepkleineenpuntjes die pijnloos in het oor worden geplaatst. Deze zorgen voor een snellere vetverbranding dat je geen langrijke dingen die jeenmoet behoefte hebt aan zoetigheid en overmatig eten.

laten staan, zoals chips en koekjes. nagelangrijke Verder dingen mag die jejemoet noeg alles eten.” laten staan, zoals chips en De belangrijkste tip: “Maak van koekjes. Verder mag je nagehet afvallen zonder lijnen elke noeg alles eten.” dag een feestje!”tip: “Maak van De belangrijkste het afvallen zonder lijnen elke De It Easy methode dagMake een feestje!” wordt toepast in 24 praktijken in DeNederland. Make It Easy methode Een de therapeuten is wordtvan toepast in 24 praktijken Monique Hermus zij werkt in Nederland. uitsluitend afspraak. is Een van deop therapeuten Monique Hermus zij werkt Om u nog beter van dienst te uitsluitend op afspraak. zijn er elke maand op donderdag behandelingen Bredatebij Om u nog beter vanindienst Vuchterhage, Antwerpenstraat zijn er elke maand op donderVoor alle verdere informatie 93 ingang). dag(zij behandelingen in Breda bij en voor het maken van een Vuchterhage, Antwerpenstraat afspraak van informatie 09.00 uur Voor alle kan verdere tot 17.30het uurmaken gebeldvan worden en voor een naar 0174-213202.Voor afspraak kan van 09.00 meer uur informatie tevens: www. tot 17.30 uur gebeld worden makeiteasy.nl. naar 0174-213202.Voor meer informatie tevens: www. makeiteasy.nl.

VOOR DE BESTE PRIJS & KWALITEIT KWALITEIT KOOPT U BIJ ONS! DE ALUMINIUM && PVC, PVC, DE MOOISTE KOZIJNEN, DEUREN & SERRES IN ALUMINIUM RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔Maatwerk Maatwerkalle alleserres. serres. ✔ ✔Fabricatie Fabricatievan vanramen ramen&&deuren deuren ✔ pvcen enaluminium. aluminium. ininpvc ✔Alles Allesinineigen eigenbeheer beheersinds sinds1983. 1983. ✔ ✔10 10jaar jaarwaarborg. waarborg. ✔ ✔ ✔Geen Geenvoorschot. voorschot. ✔ ✔Nieuwbouw Nieuwbouw--Renovaties. Renovaties. ✔ ✔Alle AlleRAL-kleuren. RAL-kleuren. ✔ ✔Volledige Volledigeafwerking. afwerking. ✔ ✔Geplaatst Geplaatstdoor doorvakmensen. vakmensen.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

BEZOEK ONZE ONZE SHOWROOM BEZOEK SERRES--KOZIJNEN KOZIJNEN -- DEUREN DEUREN in in ALUMINIUM ALUMINIUM && PVC PVC SERRES

B ras s c h aat s este stee en nw we eg g 2 29 92 2 •• 2 29 92 20 0 K K alm a lm tth ho 32 66 7 8866 •• Fa x 00003 3 22 33 666 6 66 444 4 4411 Bra sschaatse ou u tt B Be elg lgië ië •• Te Tell 0 00 03 23 36 66 65 57 Fax A lle d dage a g en n o op pe en n v va n 10 10U U to t o tt 117 7U on g va n 114 4 UU tto t 17 w w.br u vo.be Alle an U • • z zo nd da ag v an ot 1 7UU •• w www.bruvo.be

EXIT

WEKEN

WIJ GAAN VERBOUWEN EN RUIMEN OP MET KORTINGEN TOT

70%

KIJK OP WWW.BREJAARTSPORT.NL VOOR EEN GREEP UIT ONZE EXIT AANBIEDINGEN VEEMARKTSTRAAT 12 • BREDA • 076 522 70 00 • WWW.BREJAARTSPORT.NL O'NEILL • PUMA • PROTEST • BRUNOTTI • BJÖRN BORG • REEF • HAVAIANAS • GAASTRA • SUNFLAIR • ADIDAS • SUNMARINE • ESPRIT • NIKE • ICEPEAK


opruiming!

• Jochie • Tel-Yoh • Quick E 15,Kapelstraat 11 Prinsenbeek Tel. 076 5414268 www.molschoenen.nl info@molschoenen.nl

    

FABRIEKS VERKOOP FABRIEKS VERKOOP KEUKENS KEUKENS VRIJDAG 27 VRIJDAG 22APRIL JUNI

van 17.00 tot 21.00 VRIJDAG 27uur APRIL van 17.00 tot 21.00 uur

                Â? Â?Â? ­€‚ƒ„ Â… †€‡†­‡ˆ‰Â?Š ‹   ‹‹ 

 Â 

Â?

KEUKENS KEUKENS Compleet vanaf:

Dameskleding ...................... 2 HALEN 1 BETALEN Grote planten en tuinboeken ........................ ₏ 1,00 Stripboeken .................................................. ₏ 0,50 Kookboeken.................................................. ₏ 0,40 Kinderboeken ............................................... ₏ 0,10 Alle LP’s........................................................ ₏ 0,25 Damessjaaltjes ............................................. ₏ 0,20 Riemen ......................................................... ₏ 0,25 Diverse plastic artikelen................................ ₏ 0,05 Alle speelgoed ..................................HALVE PRIJS Alle foto- en schilderijlijstjes..............HALVE PRIJS

Compleet vanaf: 1.790,= 1.790,=

GRATIS APPARATUUR GRATISMONTAGE APPARATUUR & GRATIS & GRATIS MONTAGE Penningweg 35 4879 Penningweg AE Etten-Leur35 4879 AE Etten-Leur

DE KEUKENFABRIEK DE KEUKENFABRIEK

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje� Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten! Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ staan wij voor u klaar!

Mon plaisir 113 Etten Leur

Tel: 076-5985226

van Lanschotstraat 18 Achtmaal

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW


auto’s

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Merk

type

Kleur

bwjr

Prijs

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd leder dak

blauw met.

jun-05

5.250

Renault

twingo 1.2 airco

zwart met.

jun-03

3.950

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zwart met.

feb.-04

4.250

Renault

twingo 1.2 radio cd

paars met.

okt-00

2.450

Renault

Clio 1.2 16v 5drs airco radio cd lmv

zilver met.

sep.-10 10.750

Renault

Clio 1.2 16v 5drs airco radio cd lmv nav

zwart met.

sep.-10 10.950

Renault

Clio 1.4 16v 3drs. airco radio cd lmv

zilver met.

sep-05

6.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco radio cd

zilver met.

jan. 07

7.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault

Megane 1.4 tce Cabrio leder ecc nav lmv

zwart met.

feb-11

24.500

Renault

Megane 1.6 16v 5drs radio cd airco

rood met.

mei-03

4.250

Renault

Scenic III tce nav airco ecc lmv

zwart met.

jan-11

20.950

Renault

Scenic 1.6 16v airco ecc nav lmv

zwart met.

jul-08

13.750

Renault

Scenic 2.0 Automaat airco

blauw met

jun-99

2.250

Renault

Grand Scenic III tce nav airco ecc lmv

grijs met.

jan-11

22.950

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers aut

zilver met

jan.-08

13.750

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers

rood

jul-04

6.750

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

3.250

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

apr-03

4.950

Renault

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met. aug-02

Renault

Trafic 2.5 dci dubbele cabine, airco navi ex. btw

zilver met.

jan.-09

14.750

4.000

vw

Lt 35d dubbele cabine open laadbak

groen

jun-92

3.250

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

06 - 122 58 443

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt schades, ruitreparatie en BOVAG producten! St. Janstraat 147 – 4714 Tel: 0165-382830 u bij ons terecht, belEE of Sprundel mail ons– voor meer info

Ook ’s avonds.

OCCASIONS BJ PRIJS Prijs APK, en of Bovag-garantie in € OCCASiOnS BJ PRiJS Ookincl. voor uwafleverbeurt wintercheck winterbanden kunt Mercedes Benz C180Kbel combi airco meer 2007info 18.950 IN € u bij ons terecht, of Avantgarde mail ons voor Mercedes Benz C180K Sedan Avantgarde airco 19.250 Mercedes Benz C180K combi 20072007 19.950 BJ2007 PRiJS Avantgarde aircoleer nav.airco Saab 9-5OCCASiOnS 2.0t Estate 19.950 IN € Saab 9-5 Golf 2.0t 1.6 Estate leer nav.airco 20072009 19.950 Volkswagen Trendline airco 15.950 Mercedes Benz C180K combi 2007 Opel Vectra 3.0 Cdtiairco Eleg. airco 2004 9.950 Hyundai Tucson 2.0 V6 W.Cup 2006 19.950 9.950 Avantgarde airco Opel Zafira 1.8 16V Max Cool airco 2004 6.950 Opel Zafira 1.8 16V Eleg. Airco 2002 4.950 SaabAstra 9-5 2.0t Estate leerairco nav.airco 2005 2007 19.950 Opel H 1.8 Cosmo 10.950 Opel Zafira 1.6 16V AircoEleg. airco 2004 2002 9.950 4.950 Opel Vectra 3.0 Eleg. V6 Cdti Opel Astra Opel Vectra 3.0H1.8 V6 Cdti Eleg. Airco 2004 12.450 8.750 Opel Zafira 16V Max Cool airco 2007 2004 6.950 Opel Astra 1.6 GTC Njoy airco Opel Vectra 1.9H V-Line airco 2006 12.950 6.950 Opel Astra HDCTi 1.8 Business Cosmo 2005 10.950 Opel Astra 1.6 airco 2008 Opel Astra Opel Astra H 1.6 Stat. 20072009 12.450 Opel Agila 1.0 Edition airco Bus. Airco 7.950 Opel Astra H 1.6 1.6 Stat. GTC Cosmo Njoy airco 2007 12.450 Opel Astra H 2007 Opel Agila 1.2 16V 2004 12.950 4.450 Opel Astra HNjoy 1.6airco Business airco 2008 12.950 Opel Astra 1.6 Cosmo 2007 Opel Corsa 1.2H 3 drsaut.station 2008 11.950 7.950 Opel Astra Astra H H 1.6 1.6 Njoy Stat. airco Bus. Airco 2007 12.450 Opel 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 7.450 Opel Astra Astra H H 1.4 1.6 Njoy Stat. Cosmo 2007 12.950 Opel 2004 7.950 Opel Corsa 1.21.7 airco 5drs 2007 11.950 7.750 Opel Astra HBusiness 1.6 aut.station 2007 Opel Astra DTCosmo Njoy airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.2H16V airco 2007 7.450 7.950 Opel Astra 1.6Njoy Njoy airco 2004 7.950 Opel Meriva 1.4 16V airco 2005 Opel Meriva 1.6 Aut. Airco 2004 5.450 6.450 Opel Astra H16V 1.4 Njoy 2004 7.950 Opel Agila 1.2 16V 2004 Opel C1 Astra Njoy airco airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.4 DT 16V inTouch 2009 Citroën 1.0 1.7 Amb. Airco 2010 10.950 7.950 Opel Corsa Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Opel Cdti 2004 Peugeot 207 1.61.3 airco 2007 3.950 9.450 Opel Agila 1.2 16V 2004 5.450 Opel Corsa 1.2 Njoy airco 3 drs 2008 Ford Fiësta 1.25 Trend airco 2009 9.950 9.950 Opel Corsa Corsa 1.2 1.4 Business 16V inTouch 2009 10.950 Opel aircoairco 5drs 2007 8.950 Ford KaCorsa 1.3 Futura 2006 8.450 4.950 Opel Corsa 1.3 airco Cdti 2004 3.950 Opel 1.2 Business airco 5drs 2007 Toyota Yaris 1.3 VVTi Asp. Airco 2010 11.950 Opel Corsa Corsa 1.2 1.2 Business Njoy aircoairco 3 drs3drs 2007 2008 9.950 Opel 7.950 Toyota 1.6 Ecc airco 5drs 2001 2006 3.950 9.995 OpelCorolla Corsa 1.2VVT Business 2007 8.950 Skoda Octavia 1.6 airco Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 1999 2007 Mercedes C180 Fiat Punto 1.2Benz Active airco 2006 8.450 5.450 Opel Corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 Eleg.auto.airco OCCASIONS Skoda Octavia airco 2001 3.950 Peugeot 205zonder 1.41.6 Generation 1997 750 Prijs incl.APK garantie Mercedes BenzF650 C180 1999 BMW All Road 1995 2.250 Opel Astra 1.6 GL 1998 1.950 BEDRiJFSWAGEnS (EX B.T.W.) Eleg.auto.airco Opel Astra 1.6 16V Comfort 2000 6.750 2.450 Peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 Opel Combo 1.3 CDTi airco/navi 2007 Chrysler Neon 2.01.3 16V Aut.airco 2000 4.750 1.750 BMWCombo All Road F650 1995 2.250 Opel Cdti 2004 BEDRIJFSWAGENS BEDRiJFSWAGEnS (EX B.T.W.) 1.3afleverbeurt CDTi airco/navi 2007 6.750 exOpel BTW Combo incl. APK, en Bovag-garantie Opel Combo 1.3 Cdti 2004 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750 4.750

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’

Voorsteven 21 4871 dX etten-leur Voorsteven 21 telefoon 076-5012228 4 8 7 1 d X e t t e n - llein ug r e d r t e l e f o o n 0o7o6 - 5 0 1 2 2 2 8

tbe Klan

8,6

APK-keuringen Totaal onderhoud Div. occasions Autoverkoop alle merken Fiat Grande Punto 1.4 active airco...............blauw .......2007 ........7.950,..blauw .... 2007..... 8.250,Ford Fiesta 1.6 ghia 5-drs ............................ zwart .......2009 ......13.450,Ford Fusion ........................zwart .... 2006... 11.250,Opel Corsa 1.41.4 16Vairco Business 5-drs airco. ...blauw .......2008 ........9.550,-

Ford Fiesta1.6 1.616V ghia 5 drs airco ................zwart .... 2009... 13.950,Opel Meriva Business ............blauw .......2008 ......10.450,Hyundai i30 Dynamic airco .................grijs .... 2008... 14.750,Peugeot 206 1.6 pack airco 3-drs ..................rood .......2005 ........6.900,Kia Picanto airco m/t ...................... oranje .... 2005..... 6.950,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......................rood .......2007 ........9.550,Peugeot 206 1.6 pack airco 3 drs ..... rood .... 2005..... 9.350,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. ......................... zwart .......2008 ........8.950,Peugeot 207 1.4 XS pack airco......... rood .... 2007..... 9.775,Seat Leon 1.6 Reference airco ...................blauw .......2006 ........8.800,Renault Clio 1.2 airco 5-drs. .............zwart .... 2008... 10.250,Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ................... grijs .......2009 ......10.550,Seat Ibiza 1.4 Sport airco ................... zwart .....2005 ..... 8.750,Volvo V40 1.6 Europa navigatie airco ............ grijs .......2004 ........8.250,Skoda Fabia combi 1.4 airco ..............grijs .... 2006..... 9.250,VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ........................ grijs .......2005 ......10.950,VW Golf Station 1.6 Turijn airco ........grijs .... 2005... 11.950,-

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

www.autobedrijfknobel.nl VW Golf Plus 1.6 Turijn airco ............grijs .... 2005... 13.950,-

Volvo V40 1.8 airco...........................zwart .... 1997..... 1.750,-

Kleine bedragen maken grote verschillen.

www.autobedrijfknobel.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

ALLEEN IN JUNI: KIJKEN-KOPEN-RIJDEN VOORDEEL!

gratis plaatsing

Jac Ossenblok b.v. 1983

2011

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044 Merk en Type

Bj

Km Prijs €

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

18 KLEUREN OP VOORRAAD! OP = OP

TRANSFER VAN HET JAAR! NIEUW. DE PEUGEOT 208 ACTIVE 1.4 VTI 95PK 3-DRS VANAF € 15.950

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

€ 750 EXTRA TRANSFERBONUS • 0% RENTE - 3 JAAR Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Te koop gevraagd

Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van zowel Citroën als Hyundai. Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

3 X 3 ACTIE: 3 JAAR EXTRA GARANTIE • 3 JAAR PEUGEOT ASSISTANCE 3 JAAR GRATIS ONDERHOUD GEEN WEGENBELASTING

GEEN BPM

GEEN BPM

GEEN BPM

Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.

0% rente actie alleen geldig bij aanschaf van de Peugeot 208 1.4 VTi. Genoemde adviesprijs is incl. btw, excl. kosten rijklaarmaken, eventueel vernislak, verwijderingsbijdrage, leges en overige fabrieksopties. Afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Deze aanbiedingen gelden alleen bij aanschaf en registratie uiterlijk 30 juni 2012. Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V (registratienummer AFM 12007744). Meer info en voorwaarden via www.peugeot.nl. Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Actie geldig tot en met 30 juni 2012, actiemaximum op de 208 is € 10.000

Peugeot 208 Access 1.4 VTI Peugeot 208 Access Envy 1.4 VTI

Contantprijs

Aanbetaling/ inruil

€ 14.350 € 17.490

Prijskrediet

Looptijd in maanden

Debetrentevoet

€ 7.200

€ 7.900

36

0%

0%

€ 219

€ 7.900

€ 7.490

€ 10.000

36

0%

0%

€ 278

€ 10.000

PTA ROOSENDAAL Vlierwerf 6 Tel.: (0165) 52 66 66 PTA GOES Pearyweg 11 Tel.: (0113) 22 06 20 PTA VLISSINGEN Pres. Rooseveltlaan 768 Tel.: (0118) 42 04 20 PTA TERNEUZEN Productiestraat 4 Tel.: (0115) 68 35 30 PTA MIDDELHARNIS Kastanjelaan 41-43 Tel.: (0187) 48 30 94 www.pta.peugeot.nl

AUTOBEDRIJF DE KEEN B.V. Etten-Leur Voorsteven 25 Tel.: (076) 501 31 51 www.dekeen.peugeot.nl AUTOBEDRIJF F. NOUWS Rucphen Sprundelseweg 35 B Tel.: (0165) 34 37 40 www.nouws.peugeot.nl

Jaarlijks kostenTotaal te betalen Maandbedrag precentage bedrag


Fietstocht Jan uten Houte

De Van Gogh vrijwilliger

‘Van De Oogst word ik enthousiast’

Bij ieder plaatje in het Vincent van Gogh Informatiecentrum weet Martien Monden wel een verhaal te vertellen.

ETTEN-LEUR - Vanuit zijn appartement aan de Markt kan Martien Monden ‘zijn’ Vincent van Gogh Informatiecentrum prima in de gaten houden. Martien is een Van Gogh-vrijwilliger pur sang. Hij ademt als het ware Van Gogh! Bij de geboren Ettenaar werd in zijn jonge jaren thuis al veel over de wereldberoemde schilder gesproken. Zijn vader heeft er ontzettend veel verhalen over verteld, dus de interesse voor Van Gogh was er bij

Martien al van kinds af aan. De grote doorbraak kwam overigens pas in 2002 toen hij een specifieke Van Gogh-cursus volgde bij Rebecca Nelemans en Ron Dirven. In het kader van deze cursus volgden ook bezoeken aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hier werd Monden meteen gegrepen door ‘Oogstlandschap’ (kortweg ‘De Oogst’ genoemd), door van Gogh in 1888 in Arles geschilderd. “fantastisch mooi” zegt Martien haast Lyrisch. Door zijn cursusleiders werd hij meteen

voor de leeuwen gegooid en moest hij ter plaatste zijn uitleg over ‘De Oost’ lanceren. “Tja, als boerenzoon kon ik er natuurlijk over blijven praten. De suppoosten daar stonden werkelijk paf. De Oost is dan ook zo’n prachtig schilderij, daar wordt ik automatisch enthousiast van” legt de bevlogen Martien uit. In het Etten-Leurse Van Gogh Informatiecentrum zit Martien Monden dan ook prima op zijn plaats. De bezoekers worden door hem meer dan uitgebreid van alle mogelijke informatie voorzien, zijn Van Gogh kennis is haast onuitputtelijk. Maar hij doet het dan ook graag, heel graag zelfs. Zoals ook bij de Van Gogh Stadswandelingen voor groepen is Monden een prima gids, veel onderwerpen kan hij tot in detail uit de doeken doen. Martien Monden is bepaald geen stilzitter. Als hij niet voor ‘Van Gogh’ in de weer is, dan is hij wel te vinden in het heemkundig streekmuseum ‘Jan uten Houte’ eveneens aan de Markt en daarnaast zingt hij ook nog graag zijn nootje mee in het Basiliekoor van Oudenbosch. Komende zondag (24 juni) weer de laatste zondag van de maand dus koopzondag. En ook nog de Meulemart. U bent dan welkom in het Van Gogh Informatiecentrum van 13.30 tot 16.30 uur. De eerste zondag van juli echter gesloten vanwege de zomerkermis. Nieuwe vrijwilligers voor het Informatiecentrum blijven altijd welkom. Neem gerust eens contact op met Simon Donkers (tel. 5016807) of Cor Kerstens (tel. 5020459). www.vincentvangoghinetten.nl

ETTEN-LEUR - Heemkundekring Jan uten Houte houdt zondag 24 juni haar jaarlijkse fietstocht. Aan deze tocht kunnen ook niet-leden meedoen. De fietstocht is voor iedereen geschikt en er is een rustpunt onderweg. Voor de tocht kunt u zich inschrijven op de dag zelf in het Heemkundig Streekmuseum Jan uten Houte aan de Markt 59 te EttenLeur tussen 12.30 en 13.30 uur. Voor het bescheiden inschrijfgeld ontvangt u 2 consumptiebonnen en een routebeschrijving

met informatie. Tijdens de route kunt u opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. U kunt de oplossing hiervan op uw controlekaart invullen en deze op het eindpunt inleveren. Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn, zodat er weer velen deel kunnen nemen aan een mooie fietstocht. Tijdens kermis museum gesloten. Wegens de kermis op de Markt is het museum op zondag 1 juli en dinsdagen woensdagmiddag 3 en 4 juli gesloten. Voor informatie kunt u altijd terecht op de website: www.janutenhoute.nl.

Familiemusical ‘Annie in een nieuw jasje’ ETTEN-LEUR - Annie in een nieuw jasje is een grote productie van leerlingen en docenten van de musicalklas van Nieuwe Nobelaer Kunsteducatie. Op zaterdag 23 juni voeren zij de musical in de Van Gogh Theaterzaal op om 14:30 uur en om 20:15 uur.

Door leerlingen en docenten Bijzonder is dat de musical volledig is gemaakt door leerlingen en docenten. De docenten van de musicalklas zijn Jos Schievelt (drama), Madelon van Riel (dans), Maartje Knoop (groepszang) en Cécile Creusen (solozang). Dramadocent Bart Mathijssen speelt één van de hoofdrollen: Mr. Warbucks. De leeftijden van de acteurs uit de musicalklas variëren van 9 tot 50 jaar. Het docentenorkest van Nieuwe Nobelaer zorgt voor begeleiding en speelt liedjes uit de film ‘Annie’ en zelf gecomponeerde muziek. Docenten Wim van Berkel en Harry

Hendriks schreven de bewerkingen voor het orkest. Het decor en de kleding is gemaakt door Kerry-Ann van Wensen en de grime wordt verzorgd door cursisten van de schminkcursus. Het verhaal Annie is een weeskind dat onder slechte omstandigheden in een weeshuis leeft. Net als alle andere kinderen hoopt ze dat een lieve meneer of mevrouw haar weg komt halen. Dan komt de miljonair Mr. Warbucks Annie halen om de kerstvakantie bij hem door te brengen. Ze besluiten Annie’s echte ouders te zoeken en loven een beloning uit. Ineens zijn er veel kapers op de kust die beweren haar echte ouders te zijn. Hoe zal dit aflopen? Kom kijken naar deze leuke en verfrissende familiemusical! Reserveren Kaarten zijn online verkrijgbaar via www. nieuwenobelaer.nl en aan de balie.

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, bestuur@ hmaria.nl; www.hmaria.nl H. Hartkerk: Pastorie: Kerkwerve 2, 4873CJ Etten-Leur. Tel: 0765012650, hhartkerk.mariaparochieettten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30-11.30 uur. De H.Hartkerk is geopend voor een persoonlijk gebed van maandag t/m vrijdag van 9.30-11.30 uur. Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 0765012281, lambertuskerk@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-12.00 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, petruskerketten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Nieuwe aanvangstijden vieringen: Met ingang van 24 juni veranderen de aanvangstijden van de weekendvieringen als volgt. Op zaterdag is er om 17.00 uur een viering in de Petruskerk. (Vanaf de advent - december 2012 - is de zaterdagviering in de Lambertuskerk.) (Op zaterdag 23 juni is er GEEN viering.) Op zondag is er om 9.30 uur een viering in de Petruskerk en om 11.00 uur in de Lambertuskerk. De ochtendvieringen zijn op dinsdag om 9.00 uur in de Petruskerk, woensdag om 9.00 in de Lambertuskerk, en op donderdag om 9.00 uur in de Lambertuskerk. Deze laatste zal, indien mogelijk, steeds een eucharistieviering zijn. Welkomstvieringen voor parochianen H. Hartkern: Op zondag 24 juni is er om 9.30 uur een eucharistieviering in de Petruskerk m.m.v. het Hubertusgilde. Pastores uit de Mariaparochie gaan in deze eucharistieviering voor. Ook op deze zondag om 11.00 uur is er een eucharistieviering in de Lambertuskerk m.m.v. het Cloveniersgilde. Ook hier gaan pastores uit de Mariaparochie in deze eucharistieviering voor. Aansluitend aan beide welkomstvieringen is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. VIERINGEN Lezing: Jesaja 49, 1-6. Evangelie: Lucas 1,57-66.80

Lambertuskerk Zondag 24 juni 11.00u: Eucharistieviering, voorgangers zijn: Pastor Ton v. Balveren, pastor Lia Rijbroek, pastor Wim v. Reen. Zang van het Lambertuskoor. Met medewerking van het Cloveniersgilde. Misintenties: Michaél Georgius Cornelis v. Kuijck, Jacoba v.d. RietChantrel, Maria Josten-Verheijen, Toos Kannekens, Allen Splinter. Donderdag 21 juni 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Vrijdag 29 juni 13.00u: 50 jarig huwelijksjubileum van de heer J.A. Sweep en mevrouw J.M.J. Sweep-de Koning. Petruskerk Zondag 24 juni 9.30u: Welkom H. Hartkern en Petrusfeest. Voorgangers pastores Ton v. Balveren, Wim v. Reen en Lia Rijbroek en zang van het Jongerenkoor Van Alles Wat. Misintenties: Dina Nuijten-Lambregts; Riet Rommens-Romme; Greet v. Steen-Teunissen; Marian Moerkens; Gertrudis Otte; Jac Rommers; Jac v. Steen. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de parochiezaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de dagkapel. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Petruskerk Overlijden: op 8 juni is op 90 jarige leeftijd overleden mevrouw Margaretha Hendrika Teunissen, weduwe van Christ van Steen. Donderdag 14 juni is tijdens de uitvaart afscheid van haar genomen. Dopen: De data van de eerst volgende doopvieringen zijn als volgt, met tussen haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 15 juli (5 en 12 juli), 26 augustus (14 en 21 augustus), 23 september (11 en 18 september); 28 oktober (17 en 24 oktober); 16 december (4 en 11 december). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Dinsdag 26 juni: 20.00u Lambertuszaal parochiebestuur. Donderdag 28 juni: 19.30u Apostelzaal Lambertuskoor. Vrijdag 29 juni: 13.00u Kerk 50 jarig huwelijksjubileum.

Petruskerk Maandag 25 juni: 8.45u parochieblad sorteren. Donderdag: 20.00u in Turfschip repetitie Gemengd Petruskoor. Vrijdag: 19.00u Jongerenkoor Van Alles Wat. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW EttenLeur. Pastor: Piet de Leeuw, t. 5135176; 5032053. Zondag 24 juni: geboorte van St. Jan de Doper, 10.00u Viering van Woord en Communie. Collecte voor het solidariteitsfonds. Het St. Elisabethskoor zal deze viering met zang opluisteren. Woensdag 20 juni is pastor Piet de Leeuw met pensioen gegaan bij Avoord Zorg en Wonen. Voorlopig blijft hij voorgaan in de vieringen op zondagochtend. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www. ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 24 juni U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthus-familie, die om 10 uur bij elkaar komen. In deze dienst spreekt Corinne de Groot. Weekactiviteiten De tieners en de jeugd sluiten dit seizoen op zaterdag 30 juni in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Voor meer informatie kunt u bellen: 06-30720194. Woensdag 27 juni komt de Sjofargroep weer bij elkaar t.h.v. Wouter en Marlene Bos, Schubertlaan 31, Breda (tel. 076-5611652). Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. een samenkomst in het Frans (francais). Information Joshua Muimba (tel.06/42285041) Soyez le b ienvenue. Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 24 juni zal voorgaan mevrouw ds Ellen van Sluijs. In deze dienst vieren we samen het Heilig Avondmaal. Er is kindernevendienst voor gr. 1-5 en van de basisschool. Voor de kinderen van gr 7-8 is er BasiX. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen

PAGINA 28

voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 0765013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165-383927 (secretariaat) of mail naar info@dehoeksteen.com Zondag 24 juni (10.00 uur) spreekt Rob Bakker. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Woensdag 20 juni 20.00u Gebedsavond bij de familie Bos. Donderdag 21 juni 19.30u Nieuwe Nobelaer Introductiecursus deel 2 Zaterdag 23 juni vanaf 17.00u Een outdoor mannenactiviteit in Heerle, mail voor meer info met het secretariaat. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op de website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via de website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www.VPE.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Je hebt elke dag de mogelijkheid om te leren wie God voor je is en wat Hij voor je betekent. Het gaat er in het leven om dat je ontdekt wie Hij voor jou wil zijn! Zondag 24 juni staan we daar in de kerkdienst bij stil. De dienst wordt geleid door br. Dick Volbeda. Deze kerkdienst wordt gehouden in Diakonia Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang van de dienst is 10.00 uur en de muzikale inloop start om 09.45 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over het geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met: tel. 0619021077.


M.Q. STATIEVEN B.V.

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Do 28 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 30 aug, Hotel Trivium te Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

Wij zijn een fabrikant van aluminium statieven, masten en toebehoren voor lasers, meetinstrumenten en machinebesturingen voor weg- en waterbouw, welke wereldwijd worden verkocht. Wegens uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

Ervaren CNC draaier, frezer. Doorgroeifunctie voor productieleider.

Die zelfstandig kan programmeren en ook conventioneel draaien en frezen beheerst i.v.m. het maken van spangereedschap en prototypen van nieuwe producten. Welke bereid is tot het verrichten van diverse productie werkzaamheden. Wij bieden de mogelijkheid tot het volgen van gerichte opleidingen. Heb je interesse in deze uitdagende functie met goede toekomst mogelijkheden stuur dan je schriftelijke sollicitatie naar het onderstaande adres ter attentie van de heer C. van Dongen of A. de Vries.

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

M.Q. Statieven B.V. Mon Plaisir 102-H 4879 AT Etten-Leur E-mail mail@mq-statieven.com

Lekker bijverdienen in de vakantie en toch veel vrije tijd!

AANBIEDING Alle kleding

3 HALEN * 2 BETALEN

PLUS: elke dag een gratis krant. PLUS: een gratis regenpak. PLUS: sparen voor leuke cadeaus. PLUS: â‚Ź 50,Snelle Start premie!

Uurwerken, Goud, Zilver, Reparatie-inrichting Markt 38 • Etten-Leur • Tel. 076-5012896

voor informatie en aanmelden: *n.v.t. op bedrijfskleding en andere kortingen

*min. lftd: 15/18 jr (afh. van de wijk)/legitimatie verplicht

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Zundert

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

 

 

      Bink Installatie Groep is een groeiend dynamisch installatiebedrijf dat werkzaam is in de particuliere en utiliteitsmarkt. Het profiel van ons bedrijf vindt u op onze internetsite www.binkgroep.eu    

  

  * ,!!( !! ( ** ) ! ** (

  * ,!!( ( ) ! ( BREDA  * / , ,  ) (*$ * * ,!!( * *  (  * / ) (*$ ,!!(  ( /  & * )*  !+ !! ** )*!#*%' /  & * )*  !+ )*!#*%' )+,! ( ( !, / (! /  )+,! ( ( !, / (! /  // /!($ !! ,  * * !( ( * * ( /!($ ,  * * !( ( (   !* * * )#* /+*/+* % ( )*!## ** (! ) /! !* )#* % ( )*!## (! ) /! !  !

Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar;

 

                        

    

                  

+&) $7 ) >67'>$)! : : ?:?: +&) $7 ) >67'>$)! !"' !6:$71 6) :': ()() !"' !6:$71 6) :': '' =$: >) ")'$)!1 6+( =$: >) ")'$)!1 6+( $6)1 )) '$"('$%& ) !7# $6)1 '$"('$%& ) !7# 7'":7 ": ": +)7=':1 7'":7 +)7=':1 (&: ) ) --:'& >) >) +)!>6 ) ) (&: --:'& +)!>6 :'$%& >67'>$)!1 '7 % !6++&: :'$%& >67'>$)!1 '7)++$: % )++$: !6++&: +)!6) :+: , ")':

& +)!6) :+:%6 , %6 ")':

& ==6 ==6 '' =$: >) 67: ")# =$: >) 67: ")# ": $7 ": A+ (&&'$%& : A!!) ": $7 ": A+ (&&'$%& : A!!) $: 7@ !6:$71 $: 7@ !6:$71 '$)! '$)! ) &6$%!: $6) ) ) +&% ) &6$%!: $6) +&% '7 % 7:+--) )) 7:+-7:+% 6% 6 '7?$': % ?$': 7:+--) (1 6 +)67:=)$)! ?):?): +- +(1 6 +)67:=)$)! :+":+" !?++) (3 + ?6&: ": ": )$:1)$:1  !?++) (3 + ?6&: * ).*! ":  * ).*! ": ": ": (+(): : : -=):%7 A$%) A$%) !# !# (+(): -=):%7

6 '7 ) 6+&6 ":": ?$' 7:+--)

6 '7 ) 6+&6 ?$' 7:+--) +>6)&+(7:) (:(: =-=):==61 +>6)&+(7:) =-=):==61 -':7: $7 '' "+: ) ) )$+:$) -':7: $7 '' "+: )$+:$) !:

& $: 7@ !6):$ : : $% ": !:

& $: 7@ !6):$ ++6 ++6 ?+6) (:(: ) ) '&:6+)$# $% ": ?+6) '&:6+)$# >6?))1 >6?))1 ": ": !:!: '=&&)1 $))) >6:$) '=&&)1 $))) >6:$) 7"7" 4>6&'$&&65 -' A)=?# 4>6&'$&&65 -' A)=?# +)$2= 6(=7 ?6&: +*)+

+)$2= 6(=7 ?6&: +*)+ !) !:!: "$% +"$%A$%+'7 !) A$% )$:#6+&6 '7 )$:#6+&6 )) +-!A+":1 '7 : A+&6:% )) +-!A+":1 '7 : A+&6:% * !# )#( $

+& +& ": A$% A$% * !# )#( $ ": ++6++6 ": ": '>)1

+$:'++7 )&A$% '>)1

+$:'++7 )&A$% ) ) 7$!)':% !: 6=&:

+)$2= 7$!)':% !: 6=&:

+)$2= 6>6$)! (:(: !6+-7")'$)!) 6>6$)! !6+-7")'$)!) & $: 7@#(:"+1 $)7 & $: 7@#(:"+1 $)7 6 6A)7)' ) 7+'==: -$%)'++7 6 6A)7)' ) 7+'==: -$%)'++7 >++6>++6 6$%>)1 $>67 :'>$7$# 6$%>)1 $>67 :'>$7$# +-6$":$)! $) ,** ":

& $: $: 6$6$ +-6$":$)! $) ,** ":

& "'"' &'$) 7:6$' -=):%7 $)1 $)1 (&67 &'$) 7:6$' -=):%7 +)67:=)) & $: $: (&67 +)67:=)) & 7@7@ >'>' =$A)) 6+&67 >) >) "=)"=) -=):%7 =$A)) 6+&67 ?+6) !-':7: +-  -=):%7 ?+6) !-':7: +- 7@#(:"+ ++6++6 6 $)6"=) -6+#-6+# 7@#(:"+ $) "=) >67'>$)! !"+'-)1 = = >$%:$) >67'>$)! !"+'-)1 >$%:$) =$:$)) >) >) A)=?)) $ $ !6((57 =$:$)) A)=?)) -+7$:$> )": ) ) : : !6((57 -+7$:$> )": %6 %6 ':6':6 A$%) A$%) 6 ;< $) $) 6-6&:$%&) ;< -6&:$%&) ": ": 7$!)' 4$& ?$' 7$!6:5 )6)6 !>)1 7$!)' 4$& ) ?$' ) 7$!6:5 )($'7 ?+6:

& $: 7@ !>)1 )($'7 ?+6:

& $: 7@ 6') ?6?6 :"6-=:) ?6&) 6') :"6-=:) ?6&) "67)) 7:=6)1 -=):%7 "67)) 7:=6)1 -=):%7 >))7 ++6++6 (66 A+6!>6A# >))7 (66 A+6!>6A# >+'!)7 & $: 7@ (:"+1 >+'!)7 & $: 7@ (:"+1 +)66&) : : >67'>$)!77$!)'1 +)66&) >67'>$)!77$!)'1 &667 6&)1 &667 6&)1 Dinsdag 1"november zij Dinsdag 1 #( zij aanwezig

+)$2= 6(=7 $7 ) >) >) ")1")1

+)$2= 6(=7 $7 ) ++6 -=):%7 ) ) ?& ')!')! : : ++6 -=):%7 ?& ) $7 A$%is $) $) ) "november #( $7)?A$! A$%isaanwezig )?A$! Donderdag 28 juni is):6 aanwezig 2B-Home Business Centre, 8 maart iszij zij):6 aanwezig in het 2B-Home Business Centre, inin

- >'6 >6A+& &+(: A$% ?6 $) $)

- >'6 >6A+& &+(: A$% ?6 ':)':) A$::) ) (66 (') -6 -6 in A$::) ) (66 (') ":het <#+( =7$)77 ": <#+( =7$)77 Vuchterhage, Antwerpenstraat Burg. VernĂŠdesportpark 1a, Burg. VernĂŠdesportpark

!*(($

!*(($ !! (:(: ) ) (!):% : :$># (!):% : :$># =6!1 6)7-+6:-6& , 1a, =6!1 6)7-+6:-6& , 93 Breda. (zij ingang) 4826 HB Breda. PW Zoetermeer. 2712 PW Zoetermeer. 6)6) >6?$%): "+: : 6+&)1 >6?$%): "+: : 6+&)1 2712 <8,< +:6(61 <8,< +:6(61 U â&#x20AC;&#x2DC;s terecht en dan â&#x20AC;&#x2122;s terecht en dan â&#x20AC;&#x2122;s avonds terecht en dat ,)  ( * ,)  ( *

!( !*-),()

!( !*-),() U kunt &=): )dan 57 avonds >+)7 :6": )dat : kunt &=): ) 57avonds >+)7 :6": )dat : geldt voor de geldt ook voor de ook voor de vervolgbehandeling !': ++&ook >++6 vervolgbehandeling >6>+'!")'$)! !': ++& >++6 vervolgbehandeling >6>+'!")'$)! A>) !) $7 ": *0*0 !'=&: A>) !) $7 ": !'=&: )$

)!>6 ) ) ?& ':6':6 )$

)!>6 ?& die donderdag 26 juli plaatsvindt 8 november plaatsvindt, 5-6$' april plaatsvindt dinsdag 8 november plaatsvindt, $ dinsdag +<9 -':7>$): $ $)7! +- $)7! <9 -6$' -':7>$): 7$!6: >6?' : A!!) ) ) 7$!6: >6?' : A!!) ) ) ?+6) 6$ -=):%7 >6>)!) ?+6) 6$ -=):%7 >6>)!) die eveneens in Vuchterhage in Breda. eveneens in Business eveneens in 2B-Home Business >))7 $) 2B-Home <#+( =7$)77 >))7 $) het <#+( =7$)77 ) ) %6 %6 $7 ": -6):! : : )$: )$: ++6++6 $7 ": -6):! ) ) )$=? -=):% ?6++6 )$=? -=):% ?6++6 in Centre in ):6 $) Zoetermeer.

!*(($ ):6 $) Zoetermeer.

!*(($ 6++&: )+!)+! 7:7 $%A+)6 "++! 6++&: 7:7 $%A+)6 "++! 6 !) "+: +):7:: (6 : : Centre 6 !) "+: +):7:: (6 Voor alle verdere informatie en voor 8080 .+)")&'$%& +)6A+& .+)")&'$%& +)6A+& :):) + 7)+-)1

: : & $: $: + 7)+-)1 & maken van$)+6(:$ een$)+6(:$ afspraak kan>++6 van '' >66 ) >++6 ++6 '' >66 ) 6)/1

6

& $: 7@ 7:6: 6)/1

6

& $: 7@ 7:6: 7@#(:"+ $7 ": =7=7 (+!'$%& : : ++6het 7@#(:"+ $7 ": (+!'$%& uur tot>) 17.30 uur gebeld worden (&) >) ) 7-6& &) &) ": (&) ) 7-6& )6)6 ) ) 6++&>6$% 6') ) !: 6++&>6$% 6') ) !: 7:+--) (:(: 6+&) A+)6 &$&-6+# 7:+--) 6+&) A+)6 &$&-6+# ": 09.00 0174-213202. >)naar B*1BB ==6 ==6 :+: ,*1BB ==6 ==6 !' >) B*1BB :+: ,*1BB !' 6+( '>)7')! !6):$ +- 6+( '>)7')! !6):$ +- '() + $& '() + : $&?+6)1 : ?+6)1 Voor meer informatie tevens: )6)6 B,8B,8 #<,;<B<1 ?+6) #<,;<B<1 ")'$)!1 :: ()() !=6) ")'$)!1 !=6) 6 +(: 6+&) (6 $7 ) ) ) ?+6)

6 +(: 6+&) (6 $7 ) www.makeiteasy.nl (6 $)+6(:$ :>)7 (6 $)+6(:$ :>)7 67: A7 A7 ()) :+":+" +=: 67: ()) +=: '$"('$%& >67'>$)! '') (&) '$"('$%& >67'>$)! '') (&) ++6++6 ???1(&$:7@1)'1 ???1(&$:7@1)'1 $) ) $7 ) "6"'$)!7")'$)! $) ) $7 ) "6"'$)!7")'$)! ++&++& -7@"+'+!$7" 7-:) -7@"+'+!$7" 7-:)

Hulpmonteurs Elektro Wat bieden wij? - Je geniet van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bedrijfskleding en de mogelijkheid tot het betrekken van (hand-)gereedschappen via de werkgever zijn standaard. - Onze orderportefeuille bestaat uit grote en kleine projecten die zich nagenoeg allemaal in een straal van 50 kilometer rond ons kantoor in Zundert bevinden. Reistijd blijft op deze manier tot een minimum beperkt. - Heb je ambitie en wil je jezelf ontplooien binnen ons bedrijf dan bieden wij doorgroei mogelijkheden met een goed toekomst perspectief. - Je betrekt een goed salaris conform cao en geschaald naar gelang je opleiding, verantwoordingsgevoel en inzet. - Een gezellig team met leuke collega's Wat vragen wij? - Pas jij binnen een jong en gemotiveerd team met een goede sfeer? - Wij zoeken gemotiveerde collega's die er samen met ons de schouders er onder willen zetten - Sociale collega's met geen acht tot vijf mentaliteit. - Mensen die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken. - Een flexibele instelling Schoolverlaters zijn welkom.

Voor reacties neemt u contact op met; Bink Installatie Groep, Dhr. R. Bink Hofdreef 32, 4881 DR Zundert Telefoon: +31 (0)76 599 17 00 Mail: r.bink@binkgroep.eu Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


vacatures

Wil jij hét aanspreekpunt zijn als wijkzuster/wijkbroeder? Als wijkzuster/wijkbroeder ben je het aanspreekpunt op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de wijk. Met de klant onderzoek je de behoefte of de vraag. Samen kijken jullie wat de klant en het netwerk op kan vangen. Professionele aanvulling van de eigen kracht. Niet de indicatie, maar de vraag van die specieke klant is leidend. De wijkzuster/wijkbroeder is er voor iedereen! Voor de wijkzuster/wijkbroeder nieuwe stijl zijn wij in ons hele werkgebied op zoek naar

WIJKVERPLEEGKUNDIGEN Wij zoeken goed opgeleide wijkverpleegkundigen bij voorkeur niveau 5. Als persoon zoeken wij het type mensen-mens. Ben je opgeleid op niveau 3 of 4 en wil je graag samen met de wijkzuster/wijkbroeder de wijk in, ook dan hebben wij mogelijkheden voor je. Wil jij met ons meedoen, kijk dan voor meer informatie en sollicitatie op onze website www.surpluszorg.nl en klik op Vacatures (vacaturenr. 2012/037). Of bel met Jolanda Knuistingh Neven, personeelsadviseur, tel. 0168-323350.

LOONBEDRIJF MONDEN te Etten-Leur Wij zijn op zoek naar een collega die ons bedrijf komt versterken voor de functie van:

Allround tractorchauffeur De werkzaamheden bestaan uit alle voorkomende tractor werkzaamheden, van zaaien tot oogsten. Wij bieden een afwisselende en uitdagende baan met een prima passende beloning, in een prettige werksfeer binnen een jong en enthousiast team. Als profiel hebben wij het volgende voor ogen: • Ruime werkervaring • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken • Flexibele inzet • In bezit van rijbewijs B • Collegiaal Ben jij diegene die wij zoeken en spreekt deze baan je aan, aarzel niet en bel: 076 - 50 121 36 of stuur een e-mail: info@josmonden.nl advertentie DT 15-6-2012.ai

1

18-6-2012

15:03:36

1202 Oproepkracht Boekhouding 2012-06 (OUTLINES).indd 1

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten C

M

14/06/2012 09:04:51

Drent Techniek is ruim 30 jaar werkzaam op het gebied van metaal oppervlakte behandeling installaƟes en toebehoren. Dit technisch en dynamische familiebedrijf zoekt, wegens uitbreiding, per direct energieke en exibele collega's voor de volgende funcƟes: Industrieel automaƟseerder / Plc programmeur (MBO/HBO) Als PLC programmeur / engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van industriële automaƟsering tbv onze installaƟes en eindproducten, hoe eenvoudig of complex ook. Je maakt de techische tekeningen, ontwerpt besturingskasten, programmeert PLC's, designt MMI en SCADA schermen en applicaƟes, zorgt voor data-logging rapportages en blijŌ graag op de hoogte van de nieuwste snułes en technieken. Daarnaast gaan we er vanuit dat je hetgeen je ontworpen hebt ook kunt maken, bekabelen, aansluiten en op locaƟe installeren en storingzoeken. Ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan, exibel ingesteld en niet gebonden aan een vast werkadres in Nederland? Reageer dan op deze advertenƟe.

Y

CM

Wij zijn op zoek naar een:

Allround Warehouse Medewerker ADR-goederen Voor onze vestiging te Roosendaal

MY

CY

CMY

Binnen deze functie als Allround Warehouse Medewerker ADR-goederen ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden rondom het laden, lossen en opslaan van ADR-goederen. Je gaat zowel handmatig als met de heftruck laden en lossen en met de combitruck sla je de ADR-goederen op in palletplaatsen. Daarnaast controleer je op basis van transportdocumenten de in- en uitgaande ADR-goederen en draag je zorg voor een schoon en opgeruimd warehouse. K

Vaardigheden Je bent in het bezit van een Hef- en reachtruckcertificaat en een certificaat werken met gevaarlijke stoffen (ADR). Je hebt een vmbo werk- denkniveau en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Ben je geïnteresseerd in de functie Allround Warehouse Medewerker ADR-goederen? Reageer dan snel en stuur ons jouw motivatiebrief en CV + referentie per e-mail, rrj@gondrand.nl, toe!

Technisch medewerker (LBO/MBO) Als Technisch Medewerker werk je als all-round monteur en kunststoasser aan alle onderdelen van onze installaƟes en eindproducten. Aan de hand van technische tekeningen maak je diverse montagedelen van metaal en kunststof, last kunststof baden en bakken, monteert de onderdelen tot deelassemblages of werkt mee aan de opbouw van een complete installaƟe op locaƟe. Heb je technisch inzicht en kun je zelfstandig je werkzaamheden inplannen maar ook in een groep goed samenwerken? Ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan, exibel ingesteld en niet gebonden aan een vast werkadres in Nederland? Reageer dan op deze advertenƟe. OperaƟoneel leidinggevende / project coordinator (HBO) Als operaƟoneel leidinggevende stuur je de interne organisaƟe aan op uitvoerend vlak. Hoofdtaak hierin is het plannen en aansturen van technische projecten. Dit bestaat ondermeer uit het plannen, voorbereiden van deze projecten, het aansturen van de dagelijkse producƟe en installaƟe werkzaamheden, budgeƩen controleren, projectmaƟg inkopen. Hierbij zorg je voor een gedegen werkvoorbereiding, houdt technisch en plannings overleg met collega's en verleent daar waar nodig ondersteuning van inkoop. De aan te sturen organisaƟe bestaat in de basis uit 5-10 man technische medewerkers, een montage leider, meewerkend voorman, ondersteund door een engineer en twee industriele automaƟseerders. Kortom barst je van de energie, technisch inzicht en organisatorisch talent? Ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan, exibel ingesteld en niet gebonden aan een vast werkadres in Nederland? Dan kijken wij uit naar jouw reacƟe op deze advertenƟe. ReacƟes op bovenstaande advertenƟes graag voorzien van CV en foto richten aan: Dhr. E. Drent, Mon Plaisir 53, 4879 AL EƩen-Leur of per e-mail aan sollicitaƟe@drenƩechniek.nl AcquisiƟe naar aanleiding van bovenstaande advertenƟes wordt niet gewaardeerd.


Airbags CPV+El. ramen Mistlampen

Airco Radio+CD+MP3 Hoogte verst. stoel

*Excl. kosten rijklaar maken en excl. metallic lak

€ 12.990,-

VAN BEEK Van Beek autoBedrijVen B.V. $872%('5,-9(1

Oudenbosch Tel. 0165-313944 Roosendaal Tel. 0165-552688

Bergen op Zoom Tel. 0164-242050 Vlissingen Tel. 0118-629955

Uw officiële Citroën-dealer voor West-Brabant en Walcheren.

www.vanbeek.citroen.nl Van Beek Autobedrijven is officieel Citroën-dealer voor West-Brabant en Zeeland met ruim 45 jaar ervaring met het merk Citroën. Voor onze bedrijven in West-Brabant komen wij graag op zo kort mogelijke termijn in contact met een:

verkoper personenen lichte bedrijfsauto’s m/v

De kandidaat voor deze functie heeft een middelbare opleiding b.v. I.V.A., heeft mogelijk enige jaren verkoopervaring en kan zelfstandig werken. Flexibiliteit, inzet, een positieve instelling en het nemen van initiatieven zijn voor hem/haar vanzelfsprekend.

OR SPECIAAL VOHT U INGEKOC IJS R K O R T I N G(apk) MEENEEMP 1e monteur

€1.700,-

CITROËN C3

De kandidaat voor deze functie heeft ervaring in het onderhouden, repareren en keuren van personen- en lichte bedrijfsauto’s. vanaf Wij zijn op zoek naar een gemotiveerd iemand die streeft naar perfectie €14.690van auto’s is een pré. en in teamverband kan werken. APK-keuren

NU MET

EXTRA arbeidsvoorwaarden Onze werknemers kunnen rekenen op uitstekende en een ABS prettige werksfeer.

KORTING

€ 12.990,-

Stuurbekr. Airbags Airco CPV+El.uw ramen Gelieve schriftelijke sollicitatie te richten aan: Radio+CD+MP3 Mistlampen Hoogte verst. stoel

van beek autobedrijven b.v. Oudenbosch Bergen op Zoom

*Excl. kosten rijklaar maken en excl. metallic lak

VAN BEEK postbus 23, 4730 aa oudenbosch t.a.v. E. van Beek Tel. 0165-313944 Tel. 0164-242050 Roosendaal Vlissingen

of mailen naar:Tel. edwin@vanbeek-autobedrijven.nl $872%('5,-9(1 0165-552688 Tel. 0118-629955 Uw officiële Citroën-dealer voor West-Brabant en Walcheren.

www.vanbeek.citroen.nl

De ROoy

De Rooy Warehousing & Distribution

FUNCTIEOMSCHRIJVING FUNCTIEOMSCHRIJVING Positie :

Distributiechauffeurs Benelux (eendaagse ritten)

Distributiechauffeurs Benelux

Positie Rapporteert : aan : Transport planner (eendaagse ritten) Rapporteert aan : Transport planner Positie: Uitvoerend Positie: Uitvoerend Ondergeschikten : Geen Ondergeschikten : Geen Doel van de functie

Doel van functiedistributie van witgoed in de Benelux regio. U verzorgt vanuit ons Dede fijnmazige De fijnmazige distributie invan witgoed in de Benelux regio. Uvan verzorgt ons distributiecendistributiecentrum Oud Gastel de fijnmazige distributie witgoedvanuit en inzameling van trum in Oud Gastel de fijnmazige distributie van witgoed en inzameling van wit- en bruingoed. wit- en bruingoed. Taken & verantwoordelijkheden:

Taken & verantwoordelijkheden: • Rijden van een route met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of • Rijdentrekker van een met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of trekker metroute city oplegger. met• city oplegger. Lossen en afleveren van goederen op de desbetreffende adressen. • Lossen en afleveren goederen • Retour laden op van aflever adressen.op de desbetreffende adressen. • Retour ladenladen op aflever adressen.goederen op afhaaladressen. • Retour van ingezamelde • Feedback aan de afdeling planning overop problemen in de route. • Retour laden van ingezamelde goederen afhaaladressen. • Het melden van schade en reparaties aan het voertuig. • Feedback aan de afdeling planning over problemen in de route. • Het melden van schade en reparaties aan het voertuig. Profiel: • Ervaring met het rijden met trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen Profiel: en aanhangwagen (CE rijbewijs). • Ervaring met CCV-b het rijden met 95. trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen en • In bezit of Code aanhangwagen rijbewijs). • Ervaring in (CE distributiewerk. • In bezit CCV-b voorkomen. of Code 95. • Verzorgd • Eeningoede geografische kennis van de Benelux. • Ervaring distributiewerk.

• Verzorgd voorkomen. • Reacties Een goede geografische kennis van de Benelux.

Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174.

Reacties Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174. Voor ons bedrijf in Etten-Leur zijn wij op zoek naar een

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Beginnend lasser/Metaalbewerker 40 uur De werkzaamheden bestaan o.a. uit: - lassen - metaalbewerken - zagen - slijpen - samenstellen constructies - allerlei andere hand- en spandiensten in dit brede vak.

pen

Pagina 1

7-5-2012

Functie-eisen: De collega die wij zoeken is tussen de 18-22 jaar, collegiaal, flexibel in werktijden, bereid een opleiding te volgen, erg handig of erg leergierig en heeft verantwoordelijkheid. Geboden: Een uitdagende functie bij een bedrijf dat werkzaam is in de metaalindustrie. Wij bieden een prettige en collegiale werksfeer. Interesse? Stuur dan een e-mail naar info@br-voeg.nl

TCR is een keurmerk gecertificeerd bedrijf en verzorgt op kwalitatieve en dynamische wijze diverse soorten van personenvervoer in heel West-Nederland. De kracht van TCR is flexibiliteit.

Wij zijn op zoek naar:

Wij zijn per direct op zoek naar een:

1e MONTEUR BUITENDIENST M/V (fulltime)

chauffeurs

en

scholierenvervoer

TCR is en keurmerk gecertificeerd bedrijf en verzorgt op kwalitatieve en dynamische wijze diverse soorten van personenvervoer in heel West-Nederland. De kracht van TCR is flexibiliteit.

LEERLING MONTEUR BUITENDIENST M/V (fulltime) Wij vragen: • MBO werk– en denkniveau, voorkeur elektrotechniek • Koeltechnische achtergrond is gewenst • Enige jaren ervaring in een buitendienst functie • Goede communicatieve vaardigheden • Zelfstandigheid bij uitvoeren van orders • Rijbewijs B • In bezit van VCA • Flexibele inzet

Taakomschrijving: • Zelfstandig realiseren van projecten op locatie • Montage van LED armaturen en componenten op locatie • Voorbereiden van LED armaturen en componenten Wij bieden: • Goede beloning • Bus van de zaak • Prettige werksfeer • Uitdaging in een groeiend bedrijf

Mocht je je in bovenstaand profiel kunnen vinden dan graag een schriftelijke reactie aan: Opsi BV, t.a.v. Sylvia Ehmling, De Zwingel 7a, 4926 DC LAGE ZWALUWE Of per mail naar: sylvia@opsi.nl Reacties dienen uiterlijk 14 dagen na verschijnen van deze advertentie binnen te zijn! Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vanaf september zal TCR het scholierenvervoer verzorgen in de omgeving Bergen op Zoom en Roosendaal. Hiervoor zijn wij op zoek naar:

Taxichauffeurs voor de regio Roosendaal & Bergen op Zoom)

Jij

- het assisteren van de Chef Werkplaats - het coördineren en indien nodig aansturen van - het verzorgen van de planning en de inkoop - het onderhouden van contacten met leveranciers betreffende de inkoop

Wij

bieden een open en informele werksfeer waarin wij collegialiteit heel belangrijk vinden.

primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en zijn er mogelijkheden voor het volgen van cursussen. Wij zijn bereid tot het betalen van een salaris boven CAO.

Chauffeurs scholierenvervoer (Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda) Een afwisselende en zelfstandige functie in het vervoer van scholieren in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. Met ingang van 13 augustus 2012. Het betreft 15 - 20 uur per week. U rijdt op maandag t/m vrijdag een ochtend- en middagrit. Mogelijkheid tot vast dienstverband. Salaris conform CAO Taxi. Ook chauffeurs met de VUT of Pre-Pensioen worden gevraagd te reageren. Heeft u interesse in deze functie? Stuur ons dan binnen twee weken uw sollicitatiebrief met Curriculum Vitae.

Functie-eisen: - In bezit van Rijbewijs B - Geldige chauffeurspas taxi, of bereidheid deze te behalen - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Flexibele en klantvriendelijke werkhouding - Accuraat, stressbestendig en verantwoordelijkheidsgevoel TCR Group t.a.v. Personeelszaken Industrieweg 7b 4338 PR Middelburg jobs@tcrgroup.nl








  







 







 

  







 







 



 



    











 



 



    

   













 







 

   







  

  







 





  

s n a m j i e Jac H

 

  

KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960



 

         



Openingstijden C1000 Heijmans:

 









 

 



    





 

    

  





 









 

 









 



 

 



  







    



 

 







Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 10.00 tot 18.00.

DEL_20120620  

MIDWEEKEDITIE 10.00 tot 17.00 uur www.autohommel.nl tuinmeubelshow ONDERGRONDSE CONTAINERS VOOR JOZEFHOF Z O N D A G OPENING PLUSPUNT VALPOO...