Issuu on Google+

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

16 MEI 2012 WEEK 20

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

VEEL BELANGSTELLING VOOR EXPO VOLKSHUISVESTING

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ELEKTRONISCHE AANMELDING BIJ GGZ WNB

Hennepkwekerij Vedelring ontmanteld

Tweede plaats voor Ad van Beek

ETTEN-LEUR - Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn vrijdag op vijf locaties in de provincie Noord-Brabant hennepkwekerijen ontmanteld. Een ervan bevond zich aan de Vedelring in Etten-Leur. In Roosendaal stuitte het team op 65 hennepplanten in een uitgegraven kelderruimte onder een schuurtje achter een woning. Op dit adres werden ook 30 hennepstekken en een stroomstootwapen in beslag genomen. De bewoners werden ook aangehouden. De grootste kwekerij werd ontdekt in Eindhoven. In totaal zijn tijdens de actiedag 1.250 planten en 200 hennepstekken in beslag genomen en vernietigd.

ETTEN-LEUR/OOSTERHOUT - Ad van Beek van Roadrunners Etten-Leur is afgelopen weekend tweede geworden op het Brabants kampioenschap 10 kilometer. Dat deed hij in de categorie M45. De wedstrijd was onderdeel van de tiende Kaaienloop in Oosterhout. Van Beek liep weer onder de 35 minuten; zijn tijd was in Oosterhout 34.56 en dat leverde hem het tweede treetje op het erepodium op. Naast Ad van Beek ging in de persoon van Kees Vissers nog een tweede Roadrunner van start op dit onderdeel. Vissers bleef juist onder de 43 minuten. Hij finishte in 42.59. De Kaaienloop in Oosterhout was net als andere jaren een drukbezochte wedstrijd.

IJssleehockey op website Sportgala ETTEN-LEUR - Na eerder al onderwaterhockey te hebben getoond, is ijssleehockey de volgende sport die gepresenteerd wordt op de website van het Sportgala Etten-Leur. IJssleehockey, ook wel bekend als sledgehockey, is de Paralympische versie van ijshockey en is altijd één van de grootste publiekstrekkers op de Paralympische Winterspelen. Het spel is snel, zeer fysiek en wordt gespeeld door mannelijke atleten die een fysieke handicap hebben in het lagere deel van het lichaam. Het filmpje is te bekijken op: www.sportgala-ettenleur.nl. Op het Sportgala worden jaarlijks de sportman, sportvrouw en sportploeg van Etten-Leur gekozen.

Inloopspreekuur in wijkgebouw De Gong ETTEN-LEUR - Op woensdagavond 23 mei houden drie Etten-Leurse instanties een inloopspreekuur. Het gaat om het politieteam van Etten-Leur, de Woonstichting Etten-Leur en de gemeente Etten-Leur. Iedereen met een vraag voor één van deze instanties kan tussen 19.00 en 20.00 uur terecht in wijkgebouw De Gong aan de Hobodreef 10 in Etten-Leur. Het spreekuur op 23 mei is speciaal bedoeld voor alle bewoners van de wijk Grauwe Polder die dichtbij huis iets met de wijkagent, de woonconsulent en de wijkmanager willen bespreken. Mensen kunnen in De Gong terecht met vragen en allerhande wijkgerelateerde onderwerpen.

Hemelvaart 17 mei 2012

W E E K B L A D

ETTEN-LEUR - Het Brabantpark was zaterdag het decor van Streetlife, een evenement van het Jongerenplatform samen met het Jongerenwerk Etten-Leur. In het park werden onder andere spectaculaire skate stunts, basketbal tricks en breakdance moves getoond. Ook waren er optredens van verschillende dansgroepen. FOTO HANS VAN BERKEL

Partijen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst centrummanagement

Krachtenbundeling voor Winkelhart ETTEN-LEUR - Wethouder Jean-Pierre Schouw heeft namens de gemeente Etten-Leur samen met vertegenwoordigers van het MKB Etten-Leur, de stichting Winkelhart Etten-Leur en de vastgoedeigenaren in Etten-Leur, Wereldhave en WPM namens ASR Vastgoed, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het opzetten van centrummanagement voor het Winkelhart in Etten-Leur. DOOR PETER HOUTEPEN Het hoeft geen betoog dat het Winkelhart van Etten-Leur zich heeft ontwikkeld tot dé ontmoetingsplek voor M de inwoners vanE I D D de gemeente en de bezoekers van buiten Etten-Leur. Het centrum is het kloppend hart voor winkelen, boodschappen, marktbezoek, cultuur, elkaar ontmoeten, nieuwtjes uitwisselen et cetera. Ook economisch gezien is het centrum een belangrijk gebied voor voorzieningen als winkels, horeca, zakelijke diensten en het Stadskantoor. Stadshart De realisatie van het nieuwe stadshart in Etten-Leur dateert van 2005. Winkel-

gericht investeren, kan de kracht van het Winkelhart versterkt worden, hetgeen juist in deze economische tijd van groot belang is. EHetEWinkelhart R S E Etten-Leur wil inspelen op nieuwe wensen van de consument en op andere gebruikers. Vanuit deze gezamenlijke aanpak bepalen de partijen de sfeer en kwaliteit van het centrum. Oog hebben voor elkaars belangen en realiseren dat samenwerking meer oplevert dan gescheiden opereren, moet dé kracht worden van centrummanagement. Op basis van de samenwerkingsovereenkomst die thans ondertekend is, gaan de partijen samenwerken, maar wel met Nieuwe wensen behoud van ieders eigen taken en verantDoor één gezamenlijke visie en door het woordelijkheden.

Breda Breda

HEMELVAARTSDAG

Oranjelaan 22

(t.o. theater de Nobelaer

t h u www.lostivale.nl

i

Etten-Leur 076 - 5017691

hemelvaartsdag

Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 20 mei uiterlijk op woensdag 16 mei binnen moeten zijn.

van 11-17uur

s

i

n

d

e

kijk dan op

Uitgeverij de Bode

r

opEN opEN

e

10.00 tot 17.00 uur g

i

o

www.tuincentrumovervecht.nl 10.00 tot 17.00 uur

ETTEN-LEUR - Op woensdag 23 mei gaan de kinderen van basisschool D’n Overkant diverse stukken uit bekende musicals op gaan voeren. De kinderen zijn al weken aan het oefenen met zang en dans uit de musicals Annie, Lion King, Sound of Music, Wizard of Oz, Grease, Sprookjesboom en Ja zuster, Nee zuster. Zoals altijd wordt de avond gekoppeld aan een goed doel en dit jaar is dat het Dierenasiel in Breda. Zij zijn ook aanwezig op deze avond om informatie te verstrekken. Voor de inwendige mens wordt gezorgd middels koffie, thee, limonade en diverse eetwaar op het schoolplein. De avond begint op D’n Overkant begint om 18.00 uur.

Leerlingenconcert dwarsfluit en cello ETTEN-LEUR - Op vrijdag 25 mei is er om 19.00 uur een gratis toegankelijk leerlingenconcert dwarsfluit en cello in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Tijdens het concert treden er cello- en dwarsfluitleerlingen op vanaf 6 jaar en ouder. Het repertoire bestaat uit klassieke stukken van onder andere Sammertini, Breval en de canon van Pachelbel voor fluit en piano. Ook wordt er door de fluiten een bekend hiphop nummer gespeeld, namelijk Dynamite van Taio Cruz. Celloleerling Wieke de Kruif tenslotte speelt een gedeelte van haar programma als try-out voor het Dexamen, het hoogst haalbare examen op een muziekschool.

Auto Hommel Nu ook specialist in:

toYotA & SuZuKI www.autohommel.nl info@autohommel.nl 076-5015967

Een eerste huis kopen is leuk.

Een eerste huis kopen is leuk. Dateerste is het idee. DatEen is het idee.huis kopen is leuk.

Rabobank. Een bank met ideeën. Dat is het idee. Rabobank. Een bank met ideeën.

www.etten-leur.lifeandgarden.com

TuincenTrum

Rabobank. Een bank met ideeën. Bel voor een afspraak en ontvang het Rabo Woonkado.

etten-Leur - www.lifeandgarden.nl

EN ZoNDAG

www.tuincentrumovervecht.nl

Bel voor een afspraak en ontvang het Rabo Woonkado.

tel. 076-5998111 www.internetbode.nl

EN ZoNDAG

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

geOPeNd wilt u een GRATIS bbq?

HEMELVAARTSDAG

W E E K B L A D

Aktiemenu van 18/5 t/m 18/6 3 Gangen Keuzemenu voor € 25,-

Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 18 mei zijn gesloten.

Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder.

centrum Etten-Leur, het Raadhuisplein, de Markt, de Oude Bredaseweg, de Bisschopsmolenstraat, Hof van den Houte, het Burchtplein en het Torenpad vormen nu L samen B UhetRkloppend G S hart E van&de geV meente Etten-Leur. MKB Etten-Leur, stichting Winkelhart Etten-Leur en de vastgoedpartijen Wereldhave en WPM groep namens ASR Vastgoed hebben samen met de gemeente besloten om hun krachten te bundelen onder de noemer centrummanagement. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) zorgt voor de adviserende begeleiding van het traject.

D’n Overkant wordt Musicalland

Bel voor en ontvang het Rabo Woonkado. (076) 513 (076) 513een 44afspraak 4444 44 www.wbn.rabobank.nl www.wbn.rabobank.nl

(076) 513 44 44 www.wbn.rabobank.nl

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.


Eindelijk een oplossing voor mensen die niet graag sporten én weinig tijd hebben!

GOED NIEUWS VOOR

ETTEN LEUR!

Wat is de Milon Cirkel? De Milon Cirkel is een afwisselend oefenprogramma op een cirkel van zes verschillende volautomatische fitnesstoestellen (zowel kracht als cardio). In het midden van de cirkel staat een waterzuil die aangeeft wanneer u naar het volgende toestel moet overstappen. Per toestel worden uw persoonlijke instellingen opgeslagen op een chipkaart. De volledige training, inclusief opwarming, duurt slechts 44 minuten.

B V

Body Active introduceert de MILON Cirkel! Milon Cirkel : De oplossing voor mensen die gezond én vitaal willen zijn, ook als je niet graag sport of weinig tijd hebt ! Wij zijn er van overtuigd dat wij voor u de beste oplossing hebben.

076 501 72 74

PROBEER DAAROM NU GRATIS EN VRIJBLIJVEND

maand LANG lanG 1 MAAND

ONZE UNIEKE AANPAK!*

Waarom u de Milon Cirkel moet doen! • De Milon Cirkel is leuk! De training duurt slechts 44 minuten en u wisselt continu van toestel. • Dankzij de chipkaart worden de toestellen persoonlijk op u afgesteld en traint u volledig op uw eigen niveau.

• Omdat u zo efficient traint, hoeft u voor een optimaal resultaat slechts tweemaal per tien dagen te trainen. • De Milon Cirkel stimuleert tot 15 maal meer de vetverbranding dan een gewone fitnesstraining. • De unieke mogelijkheid van de Milon Cirkel om de spieren extra te belasten geeft dertig procent meer spieropbouw op slechts de helft van de tijd. • U traint zeer veilig. De automatische instelling en de elektronische beveiliging van de toestellen zorgen ervoor dat u zich niet kan forceren. Voor u voor de Milon Cirkel inschrijft, raden wij aan eerst een gratis proeftraining te doen op afspraak. U mag immers enkel instappen op de Milon Cirkel als u zeker bent dat de Milon Cirkel voor u de oplossing is!

IS EN NU GRAT ERVAARLIJVEND ZELF L VRIJB ON CIRKE OF DE MSILVOOR JOU IS T k een afspraak ÉCHT IEen maa nd

SLANK EN FIT IN 44 MINUTEN

Bel ons vrijblijve . en geheel en om gratis Cirkel uit te prober n ilo ntste onze M is de efficië

Cirkel ten! De Milon e manier van spor rigst en plezie

* vraag naar de voorwaarden

*

voor een gratis én vrijblijvend adviesgesprek

Slechts 2x per 10 dagen 44 minuten trainen en 15x meer resultaat. Wetenschappelijk bewezen! Voor jong en oud!

Bij

Aanbod is geldig voor de eerste 100 aanmeldingen na deze publicatie. Geldig op vertoon van deze bon en +18 jaar.

..

Vijfhuizenweg 15 4871 EE Etten-Leur Tel. 076 - 501 72 74

BON

GOED VOOR MAAND GRATIS Goed voor 1 1maand GraTIS &&VRIJBLIJVEND UITPROBEREN vrIjblIjvend uITproberen

Vijfhuizenweg 15 • Etten-Leur • 076-5017274

Om g aantal Deeln Met d mind een v de Be   Bij Bo voor s wekel De ee weke result Tijden met i in sa werke Vrou

10 vo ve

u BIj

lDwAZE AfSlANkwEkEN

Uitnodiging

Open Huis

ANTIE kIlO’S kwIjT of WIl jE SNEl fIT EN SlANk ZIjN?

PLAFONDSHOW

angs bij Body Active, jouw partner tegen de overtollige kilo’s! n voor onze kortlopende en resultaatgerichte afvalprogramma’s.

Gedurende de maanden september en oktober! een langlopende verplichtingen en je zit nergens aan vast.

Vrijdag 18 mei van 10.00 – 16.00 uur SlIM BEllY “Eindelijk een BETTER Zaterdag 19 mei van 10.00 – 16.00 uur p2lakleding fond maten kwijt in eperkt sporten zonder scheuren!” slechts 4 weken Zondag 20 mei van 11.00 – 15.00 uur 9 per week Snel en effectief een strakke buik door infrarood dieptewarmte! Normaal €80 NU €59.95

Een nieuw plafond in 1 dag! Geschikt voor elke ruimte.

et weging

gsadvies

ema op maat

USTEP

POwER SlIM

nder voor buik, n benen.

erlies dan normaal! maand! or plaatselijke problemen lig oeltreffend

nders €249 en voor €149

• Zonder hakken en breken

Telefoon: ...........................Naam: .......................................... Adres:....................................................................................... Postcode:...........................Woonplaats: .................................

• De meubels kunnen blijven staan

Katy ur hongergevoel Uw adviseGeen

ssing voor cellulitis! frarood

Ik heb belangstelling voor uw Plameco plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

 6-9 kilo gewichtsverlies in 4 weken  Professionele begeleiding

Een n VOOR ieuw JA een n AR, i PL AFO euw ND!

• Schone montage in één dag

 GRATIS en vrijblijvend intake gesprek t.w.v. €49

• Onderhoudsvrij

 Geen jojo-effect

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436 4800 VB Breda

 Gegarandeerd succes

Startpakket van €189 Nu €159 Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele Bespaar €79

mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar!

n-Leur, 076 - 501 72 74 • Het Hof 2b, Oud Gastel, 0165 - 51 55 61 • www.bodyactive.nl

Vlakbij de Makro!

Weidehek 125 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 W W W. P L A M E C O. N L

rote eiten

Maak nu uw afspraak

Ruim 30 jaa ervari r ng


actualiteit

‘Woningvereeniging ’ 100 jaar thuis in Etten-Leur

Bezoekers krijgen indruk van ontwikkeling volkshuisvesting ETTEN-LEUR - Zaterdagmiddag werd de expositie ‘100 jaar Thuis in EttenLeur’ geopend door wethouder Jean-Pierre Schouw en Karo van Dongen van de Woonstichting Etten-Leur. Een vijfdaagse expositie naar aanleiding van 100 jaar huisvesting in de gemeente, gehouden in de kapel van Het Withof. Er waren onder andere rondleidingen door het monumentale pand van Het Withof, genoemd naar de witte gevel van Huize Adama. DOOR HUUB VERVEST In de 16e eeuw bestonden hier twee lintdorpen; Etten en Leur, waarvan het laatste dorp in die tijd ook wel Loere genoemd werd, volgens de informatie op de expositie. In 1968 groeiden de dorpen aan elkaar. Hoofdstraten tot voor deze samensmelting waren de Bredaseweg en de Korte Brugstraat. Etten-Leur heeft thans een oppervlakte van bijna 56 vierkante kilometer inclusief wateroppervlaktes. Sybrand Heerma van Voss, de Leurse suikerfabrikant, wordt gezien als oprichter van de Woningvereeniging Etten en Leur. Op 23 mei 1912 was ‘Woningvereeniging Etten en Leur’ een feit. Op een goede week na honderd jaar geleden. Besluiten De ‘Woningvereeniging’ stelde zich tot doel ‘verbeteering der volkhuisvesting’. Blijkbaar schortte het daaraan in beide dorpen, waar de voornaamste inkomsten kwamen uit kleinschalige vormen van de agrarische sector en industrie (waaronder de suikerfabriek van Heerma van Voss). Vrijwel direct na de oprichting van wat we nu Woonstichting Etten-Leur (WEL) noemen, werden besluiten genomen: 32 goedkope woningen werden in het oprichtingsjaar gebouwd. Twee jaar na oprichting

werden voor 7610 guldens zes woningen aan de Lage Vaartkant gebouwd door de Leurse aannemer Prins. In 1920 bezat de huidige Woonstichting 42 woningen, in 1962 waren dat er al 1100. De verbetering in de volkshuisvesting volgde in 1925: alle huizen van Woningvereeniging Etten en Leur werden toen op het waterleidingnet aangesloten. In 2012, dit jaar dus, bezit en beheert WEL bijna 5000 huurwoningen op een totaal van circa 17.000 woningen in de aan elkaar gegroeide gemeente Etten-Leur. Visie Na de Tweede Wereldoorlog nam de gemeente de taken van de in 1912 op particulier initiatief ontstane woningvereniging over. In de periode van het Gemeentelijk Woningbedrijf werden in Etten-Leur bijvoorbeeld wijken als Grauwe Polder, met de kenmerkende woonerven, gerealiseerd.

Leur werd ook wel Loere genoemd Begin 1992 werd het Gemeentelijk Woningbedrijf geprivatiseerd tot Woonstichting Etten-Leur. Harrie Dirkx was de eerste directeur van het zelfstandige WEL. De Woonstichting

De vergaderkamer van de vroegere zusters van het Withof in Huize Adama mocht tijdens de expositie bij hoge uitzondering bezocht worden. FOTO HUUB VERVEST

biedt tegenwoordig méér dan sociale huurwoningen. Er worden levensloop bestendige woningen gebouwd en er wordt ingespeeld op behoeften in de zorg. De aankoop van Het Withof illustreert deze visie. Vergaderzaal Begon de ‘Woningvereeniging’ 100 jaar geleden ter verbetering van de volkshuis-

vesting (anders gezegd met sociale woningbouw), anno 2012 zijn een deel van de monumentale gebouwen van Het Withof, inclusief de grote kapel, eigendom van de Woonstichting Etten-Leur. Een bijzondere locatie. Hier zoekt WEL naar een evenwicht tussen wonen en werken met aandacht voor zorg, educatie, recreatie en cultuur. Bezoekers aan de expositie bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de

Woonstichting mochten, bij hoge uitzondering, een deel van het voormalige huize Adama bezoeken, zoals de in oorspronkelijke staat verkerende vergaderzaal van de zusters en de bisschopskamer waar de zusters hun geloftes aflegden. Uit de nog steeds witte gevel van huize Adama vloeit de naam Het Withof voort. Verscholen tussen alles wat later bijgebouwd werd aan Huize Adama ligt daar het Antoniusplein.

Zesendertigste Kennedy- en Baroniemars Ette n-Leur

‘Wij lopen zo’n mars twee tot drie keer per jaar’ ETTEN-LEUR - Vrijdagavond vertrokken 55 deelnemers aan de Kennedymars voor tweemaal 40 kilometer door Et- medeorganisator Wim van Brink. “Met avond 12 uur vertrokken voor de 80 kilometen-Leur en omgeving. De volgende morgen zijn aan het Van Bergenplein meer dan 150 deelnemers aanwezig voor 55 medewerkers zijn we dan van vrijdag- ter lange Kennedymars. Aan de ontbijttafel de Baroniemars met 20, 30 of 40 wandelkilometers in het vooruitzicht. De rode loper ligt voor de stappers uitgerold. avond tot zaterdag eind van de middag wisselen ze wandelervaringen uit met Han DOOR HUUB VERVEST De Kennedymars in Etten-Leur is een wan-

delevenement met een leeftijd van 36 jaar. Daaraan gekoppeld wordt de Baroniemars. “Omdat niet iedereen ’s nachts wil lopen

en omdat er veel belangstelling is voor het wandelen over kortere afstanden”, is de toelichting op deze tweedeling door

continu in touw.”

Pijn Zaterdagmorgen om 07.00 uur vertrekken de eerste Baroniemars deelnemers. Sommigen zijn met eigen vervoer naar het Van Bergenplein gekomen; anderen worden met de pendeldienst van het station afgehaald. Rond dat vroege tijdstip zitten nog enkele Kennedymars lopers aan het ontbijt: tomatensoep en broodjes. EHBO Etten-Leur verleent haar diensten.

‘Je kickt er wel van op als het er op zit’ Een van de nachtwandelaars vertrekt van pijn zijn gezicht als zijn voeten behandeld worden. In een broek, die goed zou passen in een mars van het leger, vertrekt de jongeman voor de tweede helft van de Kennedymars. Met weinig woorden en een niet al te vrolijk gezicht. Doorzetten. Doorstappen. Nog ‘maar’ 40 kilometer.

Voor de deelnemers aan de Kennedymars/Baroniemars van Etten-Leur werd de rode loper uitgerold.

Goud is Geld is een smelterij. Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

Open: ma. 13.00-17.00u, di. en do. 10.00-17.00u., wo. gesloten, vr. 10.00-20.30u, zat. 10.00-16.00u.

e nt ta con g! te lin rec beta

GOUD IS GELD TAXATIE LOUNGE

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal 0165-852268

Di

GOUD IS G€LD

FOTO HUUB VERVEST

W W W . G O U D I S G E L D . N L PAGINA 3

Twee tot drie keer Moeder en dochter Marja en Jolanda Hoppenbrouwers uit Zevenbergen zijn vrijdag-

Arts. De Weertenaar is vrijdagavond met de trein naar Etten-Leur gekomen. “Ik train voor de Kennedymars van Someren. Ik heb me voorgenomen die eens uit te lopen.“ Het wandeldrietal is niet van plan lang te blijven zitten. “Het is beter om vlug wat te eten, het toilet te bezoeken en dan weer door te gaan”, zegt Marja Hoppenbrouwers. “Wandelen is verslavend. Ook een Kennedymars. Wij lopen zo’n mars twee tot drie keer per jaar. Dit is de eerste keer in Etten-Leur. Meestal gaan we naar Waalwijk, Someren of Rijsbergen. ’s Nachts rijden er langs de route auto’s van de organisatie. Nee, een onveilig gevoel hebben mijn dochter en ik niet als we over de verharde wegen in en rond Etten-Leur lopen. Je kickt er wel van op als de tachtig kilometer er op zit. Een ding is zeker: na een bad thuis gaan we vanavond vroeg naar bed. Het thuisfront weet dat. Dan zijn we zondag weer fit.” Han Arts twijfelt bij vertrek of hij de laatste 40 kilometer wel zal uitlopen. “Het is te hopen dat ik deze morgen en middag niet alleen hoef te lopen.” De melding dat er veel deelnemers zijn aan de Baroniemars die deels dezelfde route lopen fleurt hem op. “Dan heb ik wat aanspraak. Dat stimuleert wel om door te zetten.

Alimentatie: Lief en leedwe het niet leuker kunnen maken, wel makkelijker...? én vermogen delen?

Lief en leed én vermogen delen?

Letselschaderecht

Vastgoedrecht

Familierecht

Ondernemingsrecht

Nieuw.

Nieuw

.

www.ak-advocaten.eu

Arbeidsrecht

Strafrecht


De bakker De warmste warmste Bakker

W aardbeien U kaiser e NI vlaai broodjes Brood met langzame koolhydraten waardoor je

speltbrood! een langer verzadigd gevoel hebt.

ook half afgebakken

bANANeN VleGel

e1.00

met leurse aardbeien en slagroom

beIers 4 + 1 GraTis KroKANtJe € 6.95 + slagroom Bakker Mark 3+ Elias1 GrAtIs

e6.00

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel.tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, 076-5441160

A .s. vrijdag en zaterdag Plaatsnaam straat en nummer www.Multimate.nl

2 0 % KO RT I NG O P KEU KENS

Keuze uit 29 verschillende dessins (Actie alléén geldig op 18 en 19 mei 2012)

Korte Hei 2 • Sprundel • www.multimate.nl installatiebedrijf

jan schouw

bv

- Uw CV-ketel tussen 10 en 15 jaar oud, denk dan aan vervanging, dit is kostenbesparend. - Voor advies en vakkundige installatie bent u bij ons aan het goede adres. - Wij bieden u de mogelijkheden om een ketel te kopen, te leasen of te huren.

Voorsteven 7, Postbus 231, 4870 AE Etten-Leur, tel. 076-5033698 www.janschouw.nl

ALLEEN ZATERDAG t r a a m 3 EXOTISCH TUINCENTRUM

Hemelvaartsdag open Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment. -Vernieuwde plantenafdeling met vele BONSAI - NIEUWE kollektie outdoor meubelen - Enorm gevarieerd aanbod Boeddha & kindmonniken - Vele soorten bamboeplanten - en... nog volop artikelen in de opruiming

2KO0RT% ING

boed

dHas

pecIa

LIsT

KoRTInGen ToT WeL 70% !

www.evenaar.com

Bredaseweg 287

Etten-Leur

Tel.: 076 5031660

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

S E L L A OP

*

LCO VELBE STAA N GE E K DA

ies. Vraag naar g van lopende act

markt.

aarden in de bouw

de overige voorw

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN *Met uitzonderin • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk

da’s nou het mooie van multimate

De korting geldt niet i.c.m. andere acties en op cadeaubonnen. Alleen geldig op woensdag 23 mei bij:

Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


actualiteit

Column

Nog maar vijf procent via centrale intake

Voortaan elektronische aanmelding bij GGZ WNB ETTEN LEUR - Het merendeel van de cliënten van GGZ WNB wordt vanaf 1 juli digitaal aangemeld. Dat scheelt niet alleen tijd, het voorkomt ook dat mensen hun verhaal diverse malen moeten herhalen. Huisartsen doen de diagnose en na een telefonische screening blijft er nog maar vijf procent over die echt op intake moet komen.

Eugène de Kok

In de war

Ik vond het een terechte vraag van de totaal kansloze kandidate voor het CDA-leiderschap Madeleine van Toorenburg aan de presentatrice van het Radio 1 Journaal. “Waarom heeft niemand het eens over de VVD? Ook zij namen deel aan de coalitie met de PVV … hu-hu-hoor”, stotterde ze op weer een vraag over de samenwerking met Geert Wilders en co. De vinnige journaliste onderbrak haar meteen en zei dat ‘we het nu over het CDA hebben’. Van Toorenburg slikte de vraag in en gaf braaf antwoord. Maar mevrouw Van Toorenburg sloeg de spijker op de kop. Waarom heeft niemand het eens over de VVD? Het CDA staat na het avontuur met de PVV op een all time low, is volop aan het ‘herbronnen’ en zoekt in kerken met een geluidsinstallatie waar de toneelvereniging in Hardinxveld-Giessendam zijn neus voor zou ophalen naar een nieuwe leider, terwijl de VVD rustig de verkiezingen afwacht. Toch lijkt de partij me meer in de war dan die van - proest - ‘Eerlijk, Helder, Henk’. Ze hebben zonder één seconde twijfel Mark Rutte herkozen als lijsttrekker die anderhalf jaar kwispelend achter Wilders heeft aangelopen, een periode waarin hij ook nog eens aanschuurde tegen de SGP die van nature aan het andere einde van het politieke spectrum hoort te staan en Stef Blok is, sinds hij na het Lenteakkoord nogal verliefd naar Jolande Sap keek, geen schim meer van de zo stoer begonnen fractieleider. Als kers op de taart was daar vorige week het wandelende zijden sjaaltje Charlie Aptroot. Mister 130 zei dat Prorail weer volledig in handen van de staat moet komen. Een liberaal, de ultieme verdediger van de heilzame marktwerking, zegt dat een bedrijf weer staatseigendom moet worden? Was het niet Annemarie Jorritsma die Prorail in de jaren ‘90 ‘op afstand’ plaatste, omdat alles dan beter zou worden en waren het niet haar partijgenoten die de beslissing in de jaren erna vurig verdedigden? Niet dat ik het met Aptroot oneens ben, overigens. Het was alleen logischer geweest als de PvdA dit had gezegd, maar juist die partij plaatste vraagtekens bij Aptroots oproep. Over partijen in verwarring gesproken.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Het merendeel van de cliënten van GGZ WNB wordt vanaf 1 juli digitaal aangemeld.

DOOR VERA DE GEUS

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Annelies de Pijper, Huub Vervest, Frans van der Bom Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 20

De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

Het project is beter bekend onder de naam het Voordeurproject wat inhoudt dat in principe alle aanmeldingen van patiënten digitaal worden aangeleverd bij GGZ WNB. Om dit mogelijk te maken kreeg de zorginstantie voor geestelijke gezondheidszorg met patiënten uit de hele regio van het ESF fonds een innovatiesubsidie. “Het vergt veel werk en zet zorgprocessen op zijn kop, maar het is uiteindelijk veel efficiënter”, aldus projectleider Arno van Dam. Feit is dat alle aanmeldingen van patiënten voor de GGZ per 1 juli via Zorgdomein moeten binnenkomen. De eerste belangrijke stappen zijn al genomen, want sinds 1 april doen huisartsen hun aanmeldingen al via deze website. “In de oude situatie meldde de huisarts een patiënt bij ons aan. Die kreeg dan in het intaketeam een intakegesprek. Vervolgens werd de patiënt in de vergadering besproken en aan de hand daarvan in een zorgprogram-

ma geplaatst. Daarna kwam de cliënt op de wachtlijst en moest dan weer door een intake heen”, zegt Van Dam. “De effecten daarvan waren dat een patiënt verschillende keren zijn verhaal moest doen en lang moest wachten.

‘Zo hebben we minder drop-outs’ Ook werden overbruggingscontacten met patiënten op de wachtlijst gedaan, waardoor gewone intakes bleven liggen en in feite het hele systeem een beetje vastliep.” Wachtlijsten GGZ WNB besloot onlangs dat dit veel efficiënter en goedkoper moest kunnen. Volgens de projectleider is het dan echter wel zaak dat de zorginstelling kiest voor een flinke omslag. “De huisartsen leveren inmiddels digitaal aan. Omdat ze een aantal criteria kunnen aanvinken, diagnosticeren

ARCHIEFFOTO

ze beter en kan negentig procent van de aanvragen meteen door naar een zorgprogramma”, legt hij uit. “Na een telefonische screening blijft er nog maar vijf procent over die echt op intake moet komen. Dat levert natuurlijk een enorme winst, maar je zorgproces moet je omzetten. Mensen van de zorgprogramma’s moeten leren een goede intake te doen, personeel moet anders worden geschoold en het is ook een zwaar IT-vraagstuk. Ook moeten binnen de zorgprogramma’s de wachtlijsten worden aangepakt.” Efficiënt Desalniettemin zijn er volop pluspunten. “Belangrijkste voordelen van het digitaal aanmelden van patiënten zijn dat we betere informatie krijgen van de huisarts, het aantal drop-outs daalt van mensen die moeten wachten, de huisartsen en wij van de papieren af zijn en dat ook verzekeraars zien dat we efficiënter werken”, besluit Van Dam.

Rabobank West-Brabant Noord vervult ook in 2012 weer hartenwensen

50.000 euro voor de samenleving ETTEN-LEUR - Na een succesvolle derde editie van Hart op de juiste plek in 2011, keert Rabobank West-Brabant Noord in 2012 50.000 euro uit aan culturele initiatieven en breed toegankelijke evenementen in haar werkgebied. Met ingang van deze week kunnen aanvragers hun project indienen binnen het thema Cultuur & Evenementen. DOOR PETER HOUTEPEN

© www.sudokusite.eu

In 2011 werd bijna 75.000 euro uitgekeerd aan 24 organisaties in ons werkgebied. Daarvan kreeg bijvoorbeeld de Harold van Zundert Stichting 4.500 euro voor een uitstapje met kinderen die een of beide ouders verloren hebben. Filmtheater Fanfare ontving 5.000 euro en gaat deelnemen aan een project digitalisering en (her)introduceren van de betere kinderfilms. Stichting Behoud Marcussenorgel-Moerdijk ontving een bedrag van 7.000 euro. Met dit bedrag gaan ze het Marcussenorgel verplaatsen naar de R.K. St. Joannes Baptistkerk in Klundert. PAGINA 5

Tegenprestatie Dit jaar vraagt de Rabobank West-Brabant Noord voor de tweede keer een tegenprestatie aan de organisatie als ze een bijdrage ontvangen vanuit Hart op de juiste plek. De wederkerigheid is bedoeld voor de maatschappij en of de bank en haar leden. Zoals bijvoorbeeld een EHBO vereniging die een voorlichting houdt voor leden van Rabobank West-Brabant Noord over hoe je moet reanimeren. Regio’s Rabobank West-Brabant Noord is opgebouwd uit drie regio’s: de regio Etten-Leur, de regio Halderberge (inclusief de kernen Dinteloord en Standdaarbuiten) en de re-

gio Moerdijk. Per regio is er een bestemmingscommissie. Deze drie commissies beslissen welke aanvragen genomineerd worden. Leden van Rabobank West-Brabant Noord kunnen in september digitaal hun stem uitbrengen; de leden hebben dus gedurende het gehele traject een doorslaggevende stem in het geheel. Indienen Vanaf heden is op de website (www.wbn. rabobank.nl) meer informatie terug te vinden over het reglement en het indienen van aanvragen. Indienen kan tot en met 15 juni. Alle verenigingen en stichtingen die klant zijn van Rabobank West-Brabant Noord worden uitgenodigd voor het indienen van een aanvraag.


Lokale ondernemersbeurs brengt de geneugten des levens onder de aandacht

Tweede editie Mayfair wordt nog professioneler van opzet SINT WILLEBRORD – De opzet van de eerste editie van de Mayfair kijken&proeven werd ooit ‘geboren’ onder het genot van een drankje wat een aantal ondernemende Willebrorders tezamen dronken. Dat brainstormen resulteerden vorig jaar in een uitermate succesvol evenement waarbij ruim 500 bezoekers acte de presence gaven. De organisatie werd bedolven onder positieve reacties en besloot het evenement niet alleen te continueren maar tevens uit te breiden zodat er voor het hele gezin nog meer te beleven, ervaren en te proeven valt.

SENIOREN KBO ETTEN-LEUR C/Z Bridge Lijn A: 1. Nel en Ed v. Leeuwen 61,0%; 1. Jac Swaanen en Bert Menheere 61,0%; 3. Kitty v. Ginneken en Coby Brabers 60,5% Lijn B: 1. Dirry de Voigt en Jan Aarts 63,3%; 2. Theo v.d. Broek en Kees v. Elteren 58,6%; 3. Toos v. Eekelen en Antoon Weterings 53,8% Lijn C: 1. Cor en Jan v. Meer 59,0%; 2. Toos en Jac v. Bergen 58,0%; 3. Toos v.d. Wijngaard en Nellie Monden 55,5% Woensdag 8 mei: 1 2 Riet Ansems & Bart Mol 63,00%; 2 10 René Nieuwlaat & Cees v. Elteren 61,50%; 3= 1 Coby Brabers & Kees Baremans 55,00%; 3= 5 Dina v. Geel & Corry Mooy 55,00% Donderdag 10 mei, A lijn: 1 1 Naantje Roks & Koosje Vermunt 56,00%; 2 7 Ria Luijkx & Nanny Nooren 55,00%; 3 4 Jan Aarts & Rinus Theunis 54,50% B lijn: 1 6 Cisca Blom & Jac v. Bergen 59,17%; 2 5 Ria Krol & Riet Mol 53,13%; 3 8 Dé Demouge & Mart Demouge 51,04% KBO LEUR Vertrektijd bus ledendag Eindhoven De bus naar de ledendag in het PSV Stadion te Eindhoven,georganiseerd door KBO Brabant op 22 mei, vertrekt om 8.30 uur vanaf de opstapplaats bij de Petruskerk in de Lange Brugstraat, om 8.30 uur. S.v.p. op tijd aanwezig zijn en vergeet niet uw toegangsbewijs, die u hebt ontvangen van KBO Brabant, en uw lidmaatschapskaartje mee te nemen. Indien u na binnenkomst uw toegangsbewijs inlevert, maakt u kans op het winnen van mooie prijzen. Pinnen is, in het stadion, niet mogelijk. Er zijn nog een paar plaatsen in de bus beschikbaar, wilt u alsnog met de bus mee naar Eindhoven neem dan even contact op met Lenie Piket, tel. 5032305, www.kboleur.nl

De bestuursleden van Bruisend Willebrord, organisatoren van de Mayfair, heffen het glas. Vlnr: Maurice van Gils, Ugo Smetsers, Richard van Osch en Norbert Martens.

DOOR ELS ADAMS Eén van de organisatoren is ondernemer Norbert Martens: “De bezoekers waren aangenaam verrast door de veelzijdigheid van het aanbod, het geboden vakmanschap en de servicegerichtheid van de ondernemers uit Willebrord en omgeving. En dat was nu exact wat de organisatie voor ogen had! Inmiddels is door ons dan ook de stichting Bruisend Willebrord in het leven geroepen die tot doel heeft om evenementen te verzorgen/te versterken die lokale ondernemers en consumenten dichter bij elkaar brengen. Dit geheel non profit overkoepelend orgaan biedt de tweede editie van de Mayfair de mogelijkheid om uit te breiden en alles nog professioneler op te zetten. Uiteraard blijven wij trouw aan de prachtige locatie, onze onvolprezen Lanteern, maar op het aangrenzende en zogenoemde ‘Ad de Bokplein’ vinden dit jaar een aantal buitenactiviteiten plaats. De mogelijkheid om in een echte limousine met chauffeur plaats te nemen, een roofvogelshow en nog veel meer maar we verklappen natuurlijk niet alles.”

Oriënteren Medebestuurslid Ugo Smetsers kan zijn enthousiasme maar nauwelijks in toom houden: “De Mayfair begint eigenlijk al voor de deur want een lokaal hoveniersbedrijf draagt zorg voor een fleurige entree. De Bode heeft in samenwerking met Skidôme ook een mooie verrassing in petto. Een heleboel aanbiedingen waar men later gebruik van kan maken want het is ‘alleen maar kijken en proeven’, er is niets te koop op de Mayfair! Het biedt de zestigtal deelnemende ondernemers

‘Mayfair ook voor heren zeer aantrekkelijk’ een prachtig podium om zich in volle glorie te etaleren en de consument kan zich oneindig oriënteren.” Richard van Osch licht nog een tipje van de sluier op: “De ondernemers komen met unieke bijdragen. Veel mode, maar ook een bierproeverij en een massage behoren tot de mogelijkheden. We zeiden het al, ook voor de heer des hui-

zes wordt de Mayfair zeer aantrekkelijk!” Gastvrijheid Norbert: “Laten we dan ook niet vergeten te vermelden dat tijdens de beurs een extra horecapunt wordt gecreëerd door de SKW. Het Bruisend Creation Café waar een bekende Drive-in Show garant staat voor de juiste sfeer.” Maurice van Gils benadrukt dat de toegangskaartjes slechts vijf euro kosten. “Op het vertoon van de toegangskaart ontvangt men in de foyer koffie of thee naar keuze met een stukje taart. West Brabantse gastvrijheid ten top, midden in het hart van ondernemend Sint Willebrord. Mede omdat de Mayfair dit jaar nog kindvriendelijker wordt met o.a. een springkussen en penaltyschieten is besloten de aanvangstijd aan te passen. Een heel bijzonder gezelschap heet u op komisch culturele wijze welkom op de Mayfair.” De Mayfair kijken&proeven vindt plaats op maandag 21 mei, locatie De Lanteern, Dorpsstraat 119 te Sint Willebrord. Aanvang 16.00 uur tot 22.00 uur. Kaarten verkrijgbaar bij alle deelnemers. Zie ook www.bruisendwillebrord.nl

ADVERTORIAL

Brabantse Wal Festival is er klaar voor

Is uw e-mailadres bij ons bekend? Afgelopen week is er een e-mail met allerlei informatie verzonden aan alle leden waarvan het e-mailadres bij de ledenadministratie bekend was. Hebt u geen mail ontvangen dan is uw e-mailadres niet bij ons bekend of heeft er een wijziging plaatsgevonden in uw e-mailadres doordat u een andere provider hebt genomen en misschien is dit niet aan ons gemeld en daarom vragen wij u vriendelijk uw e-mailadres, naam en adres even te mailen naar kboleur@casema.nl ONDERWIJSBOND CNVO WEST BRABANT BEZOEKT ANTWERPEN Het rayon West Brabant van de onderwijsbond CNVO organiseert voor de gepensioneerde leden, woonachtig in de regio West-Brabant, een uitstapje naar het MAS in Antwerpen en wel op 6 juni. Dit gloednieuwe museum aan de Schelde bevat een rijke en gevarieerde collectie en is ook als gebouw een boegbeeld voor de havenstad Antwerpen. Vertrek met de trein vanuit Essen (B) om 10.12 uur. De auto kan op de parkeerplaats bij het station staan. Aankomst bij het MAS om 11.15 uur. Lunch om 12.00 uur “vanuit de Eend” en bezoek aan het museum van 13.00-16.00 uur. Rond 17.15 uur weer terug in Essen. Eigen bijdrage storten op rek. 254230 van CNVO Rayon West Brabant te Etten-Leur, m.v.v. uitstapje Antwerpen. Storting geldt als bewijs van deelname. Minimaal 16, max. 40 deelnemers. Verdere publicatie per e-mail en Schooljournaal. Opgave voor 1 juni: paulaar@live.nl of H.Savelkouls. Dorpstraat 22, 4851 CM Ulvenhout.

Bridge Double Dummy ETTEN-LEUR - De laatste loodjes wegen het zwaarst. Sommigen hadden vanavond de vakantiekoffers al gepakt. Volgende week is de laatste zitting van de derde competitieronde. A-lijn: 1. H. Steens en T. Hefti 62.50%; 2. R. de Brouwer en G. Mangnus 60.42%; 3. C. Groenhuis en L. v. Zanten 56.25%

B-lijn: 1. C. en R. de Gruiter 57.25%; 2. L. Cornelis en L. Vogelaar 56.92%; 3. G. v.d. Bosch en J. v. Hooijdonk 53.17% C-lijn: 1. L. v.d. Laars en A. Teunissen 60.83%; 2/3. T. Duindam en A. Schilder 56.67%; 2/3. N. Zuijderwijk en T. v. Hapert 56.67%; 4. T. Binck en C. Boers 54.58% Afmelden voor de clubavond op het vaste nummer.

Geslaagde benefietdag

Fietsclub Anthony’s Wens haalt al ruim 73.000 euro op

HOOGERHEIDE - Op het moment dat deze krant bij u op de deurmat ploft is het veld achter bistro d’Ouwe Leeuw reeds omgetoverd tot een waar festivalterrein. Vrijdag gaat het feest van start wat vier dagen duurt en bol staat van muziek voor ieders smaak. DJ Tony Star is dan de eerste artiest op het podium de komende editie. Hij zal er zeker voor zorgen dat het jeugdige publiek uit zijn dak gaat. Verder zijn er nog de Radio538 DJ’s On Tour die ook wel weten hoe je een feestje moet bouwen. Tel daar nog een spectaculaire lasershow bij op en de eerste avond kan gelijk al een succes genoemd worden. Meezingen Zaterdag is het tijd voor de Hollandse avond. Een must voor diegenen die van een avondje meezingen en meedeinen houden. Naast Marijn van Geel en Roy Dekkers zijn Jan Smit en de Gebroeders Ko de grote namen voor die avond. Jan Smit viert dit jaar zijn 15-jarig artiestenjubileum en zal gegarandeerd willen laten zien waarom hij al zo lang aan de top meedraait. De avond wordt verder omlijst door Radio Hollandio en DJ Arjan.

Popmuziek Een dag later is het smullen geblazen voor de liefhebbers van popmuziek. De gelouterde muzikanten van Get Back 2 laten de 60’s en 70’s herleven op een manier zoals geen andere band dat kan. Vervolgens komen de Handsome Poets laten horen waarom zij een upcoming band zijn en al op grote festivals zoals Lowlands en Concert at Sea hebben gestaan. Maar de absolute topper is natuurlijk Ilse DeLange. Met haar eigen begeleidingsband vol met topmuzikanten speelt ze overal het dak eraf en dat zal zaterdag ongetwijfeld ook gebeuren. Het is niet voor niets dat ze onlangs een 3FM Award aan haar reeds rijkelijk gevulde prijzenkast kon toevoegen. Het Brabantse Wal Festival is er met recht trots op deze grande dame van de Nederlandse popmuziek op haar podium te mogen verwelkomen.

Zeskamp Koninginnedag wordt een mix van sportieve strijd en muziek. Op het festivalterrein wordt wederom een grote Zeskamp gehouden wat zeker hilarische momenten gaat opleveren. De teams zullen er alles aan doen om de eeuwige roem op te eisen. De jongens van Inplugged (gem. 14 jaar oud) gaan die middag hun debuut op een groot podium beleven. Groover neemt het stokje van hen over tot aan de prijsuitreiking van de Zeskamp. Gelijk na de prijsuitreiking van de Zeskamp start het avondprogramma met The Walleez en Fragment. Het festival wordt net als vorig jaar afgesloten door OnCue. Op Koninginnedag is het festivalterrein de gehele dag gratis toegankelijk. Alle info is ook te vinden op: www.brabantsewalfestival.nl PAGINA 6

Leerlingen van de KSE overhandigen de cheque tijdens de benefietdag van het fietsteam Anthony’s Wens uit Rijsbergen.

ETTEN-LEUR - Nog minder dan een maand en dan gaan de Alpe d’HuZessers de strijd aan met zichzelf en de Hollande berg in Frankrijk. Een groot deel van hun inspanningen heeft het fietsteam Anthony’s Wens uit Rijsbergen al beloond gezien met de opbrengst van hun sponsoractiviteiten, maar liefst ruim 73.000 euro.

Leerlingen van de KSE uit Etten-Leur overhandigde tijdens de benefietdag op 6 mei een cheque van 30.000 euro. Dat bedrag had de school ingezameld tijdens een goede doelendag. Ook de Bredase school Princentuin deed met ruim 3100 een mooie duit in het zakje, net als het jubilerende buurtschap Kaarschot dat het carnavaleske bedrag van 1111,11 euro schonk aan het goede doel.


lief en leed

Familieberichten D.P. (Dennis) van Duivenbode D.P. (Dennis) van Duivenbode van Duivenbode Uitvaartverzorging B.V. van Duivenbode Uitvaartverzorging Direct bereikbaar onder: 06 - 304 61 866 B.V. Direct onder: 06 - 304 61 866 / 088 - 92 93 094 Email:bereikbaar info@vanduivenbodeuitvaartverzorging.nl Email: info@vanduivenbodeuitvaartverzorging.nl Internet: www.vanduivenbodeuitvaartverzorging.nl Internet: www.vanduivenbodeuitvaartverzorging.nl

2QVGRHOLVHHQSUREOHHPOR]HYHU]RUJLQJ YROOHGLJJHULFKWRSNZDOLWHLWFRUUHFWHLQIRUPDWLH HQUHVSHFWYROOHRQGHUVWHXQLQJ :LMGRHQSHUPDQHQWRQVEHVW GHYHUZDFKWLQJHQWHRYHUWUHIIHQ

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

J&& d& W&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&& Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

Iso-reno * * * * * *

Weekenddiensten

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

076-5015807

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

te koop

Bouwgrond

in Wernhout. perceel gelegen aan het St. Janshof, groot ruim 400 m2. Inclusief bouwvergunning voor een vrijstaande woning. Zeer geschikt voor senioren, bad en slaapkamer op de begane grond. Voor informatie bel

Kozijnen, Ramen, DeuRen timmeRweRKen HoogRenDement isolatieglas teRRasoveRKappingen RolluiKen/scReens/maRKiezen seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 4891 TL Rijsbergen zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

06-53312349

(advertorial)

SPECSAVERS: BETAALBARE KWALITEIT EN PROFESSIONALITEIT Specsavers staat voor kwaliteit, veel waarde voor uw geld en professionaliteit. Hoe slaagt Specsavers er nu in om hoge kwaliteit monturen en glazen te leveren tegen zulke voordelige prijzen? Heel eenvoudig: meer dan 1.900 Specsavers-winkels over de hele wereld kopen gezamenlijk rechtstreeks in bij de fabrikanten, zonder tussenkomst van een groothandel. Dat drukt de prijzen enorm. Zo komt het dat u bij Specsavers al voor â‚Ź29 een complete bril kunt kopen. Monturen zijn er in 8 prijzen, namelijk â‚Ź29, â‚Ź59, â‚Ź69, â‚Ź99, â‚Ź139, â‚Ź169, â‚Ź199 en â‚Ź229. Standaard enkelvoudige glazen zijn gratis bij elk montuur en standaard varifocale glazen zijn gratis bij monturen vanaf â‚Ź99. Kwaliteit van de medewerkers De kwaliteit bij Specsavers geldt niet alleen voor de glazen en de montu-

Jasper bakx (Opticien) Specsavers Etten-Leur

ren, maar ook voor de medewerkers. Bij Specsavers vindt u alleen professionele MBO-gediplomeerde opticiens of HBO-gediplomeerde optometristen. In mei 2008 heeft Specsavers samen met ruim 40.000 Nederlanders er bij de regering op aangedrongen het beroep opticien wettelijk te reguleren. Zij vin-

den dat iemand zich alleen opticien mag noemen indien hij/zij in het bezit is van het MBO-diploma opticien. Want nu kan jouw bakker morgen je opticien zijn. Ook voor hoorzorg werkt Specsavers met StAr-geregistreerde audiciens. Want met ogen en oren moet je uiterst voorzichtig omgaan.

Jasper bakx: “Het mooie van Specsavers is dat het een familiebedrijf is. De oprichters en eigenaren, Doug en Mary Perkins, blijven continu streven naar een breed assortiment stijlvolle, modieuze brillen tegen een voor iedereen betaalbare prijs. Het doel van Doug en Mary is dan ook dat elke Specsavers-vestiging net zo betrouwbaar is als een zelfstandige opticien, maar met de enorme inkoopkracht van een internationale onderneming, zodat de kostenbesparing die dat oplevert aan de klant wordt doorberekend. En hier kan ik mij heel goed in vinden. Kwaliteit en service leveren tegen een betaalbare prijs, wat is

er mooier dan dat aan je klanten te kunnen bieden?� Jasper bakx wijst ook op het feit dat je bij Specsavers altijd weet waar je aan toe bent: “Wij vinden dat klanten vooraf exact mogen weten wat de kosten van een nieuwe bril zijn. Specsavers is helder over haar prijzen en is hier als opticien absoluut uniek in. Via de handige prijscalculator op www.specsavers.nl kun je vooraf al precies de prijs van je nieuwe bril berekenen. Zo kom je bij de kassa nooit voor een verrassing te staan.�

PAGINA 7

Uw specsavers-winKel in de bUUrt! specsavers etten-leur Hof van den Houte 156 (tegenover HEMA) 076 501 4409


Unieke dierwelzijnsorganisatie

Open Dag Dier en Project/Kattenwoud WEST-BRABANT - De non profit stichting Dier en Project is een volstrekt unieke dierwelzijnsorganisatie die zich bekommert om dieren waar werkelijk niemand anders nog naar omkijkt. Het is een allerlaatste-kans-opvang voor mishandelde en ter dood veroordeelde dieren. Els Adams biedt samen met haar team van vrijwilligers hulp, zodat de dieren fysiek en mentaal kunnen helen. Dier en Project gaat na hun rehabilitatie op zoek naar een goed opgevoede eigenaar die de dieren een gouden mandje kan bieden. Voor niet te herplaatsen dieren wordt er een permanente opvangplaats gecreëerd. Het project Kattenwoud is mede voor dit doel gerealiseerd en is een initiatief van stichting Dier en Project. Indien de opvangcapaciteiten dit toestaan nemen zij de zorg en de verantwoording op zich voor de onherplaatsbare dieren en de zogenoemde uitgeprocedeerde asielzoekers. Denk daarbij ook aan de oudere en getraumatiseerde

dieren. Om nog maar te zwijgen over het aantal dieren dat zou moeten sterven door het toedoen/de mening van de ondeskundige ‘deskundigen’. Een dier is weerloos en leeft vaak bij de gratie van de handen waarin het terechtkomt. Op zaterdag 19 mei organiseert Dier en Project/Kattenwoud een informatieve Open Dag. Op deze dag informeren zij u graag over de doelstelling en activiteiten. Onder het genot van een drankje en een diervriendelijk hapje kunt u tevens kennismaken met een aantal van de bewoners. Vrijwilligers bemannen diverse kraampjes en in de middag volgt de trekking van de loterij met adembenemende prijzen. Dier en Project ontvangt geen enkele vorm van subsidie, noch steun vanuit de Ned. DB. En dat terwijl hun dierenlevensreddende werk handenvol met geld kost! De totaalopbrengst van deze dag komt dan ook geheel ten goede aan dieren die in opperste nood verkeren en die uw steun zo hard nodig hebben! Van 11.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom.

Pauselijke onderscheiding voor Riet Timmermans-Hendrickx

Dier en Project, Dennestraat 9, 4709 PR Nispen; www.dierenproject.nl (onder het item Open Dag vindt u steeds aanvullende info betreffende deze dag). Om de veiligheid en de rust voor de aanwezige dieren zoveel als maar mogelijk te behouden is het op deze dag niet toegestaan om uw huisdier mee te nemen!

Braderie bij speeltuin de Hoge Neer ETTEN-LEUR - Het wordt Ieder jaar leuker in de speeltuin. Het is en blijft een regelrechte trekpleister voor de jeugd op de hoek van de Olympiade en Hoge Neerstraat. Ook dit jaar is de speeltuin seizoensopening op 20 mei van 10.00 tot en met 17.00 uur met een mooie braderie. De stichting is trots op zijn speeltuin en is alweer bijna elf jaar oud. Om misverstanden voor te zijn: de speeltuin is en blijft alle dagen van het jaar open en is gratis toegankelijk. De stichting blijft zich inzetten voor het opzetten van activiteiten. Elf jaar geleden zijn de huizen in de wijk Hoge Neer opgeleverd. Kort daarna heeft het bedrijf Centrafarm de speeltuin aan EttenLeur geschonken. Toch is er behoefte aan om een en ander goed te regelen. In de Speeltuinstichting werken, wijkvereniging, gemeente, Woonstichting Etten-Leur en de restauranthouders samen.

De speeltuin is alle dagen open, ook in de winter, en heeft twee ingangen. In de speeltuin zijn een aantal picknick tafels en er staan ook mooi gemetselde banken waar iedereen lekker kan zitten. Veel mensen van buiten Etten-Leur weten niet dat we hier zo’n mooie, grote speeltuin hebben. We gaan dat de week voor de opening met borden langs en aan de weg aangeven. De grootste speeltuin van Etten-Leur trekt op mooie, zomerse dagen honderden bezoekers. De allerkleinsten kunnen terecht op schommels en wipkippen, de iets oudere jeugd onder meer op een ‘piratenschip’. De entree is gratis. Dit jaar krijgt de speeltuin weer een nieuw toestel deze heeft de speeltuin gekregen van de Rabobank met hun actie hart op de juiste plek. Voor opgaven braderie kijk op: www.tg-promtions.nl

Schildklier van grote invloed op hart en vaten

‘Week van de Schildklier’ ook in Amphia ETTEN-LEUR - Kom dinsdag 22 mei naar het Amphia Ziekenhuis tijdens de Week van de Schildklier. Tussen 13.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers in de centrale hal van locatie Molengracht terecht voor informatie en vragen. Het thema is dit jaar: Schildklier en het Hart. De Week van de Schildklier loopt van maandag 21 tot en met zaterdag 26 mei. Op verschillende plaatsen in Nederland vinden dan voorlichtingsactiviteiten plaats en ook Amphia neemt hier aan deel. De week wordt georganiseerd door Schildklierstichting Nederland (SN), Hypo maar

niet Happy (HmnH), de Nederlandse Vereniging van Graves Patiënten (NVGP) en stichting SCHILD. Hart Het schildklierhormoon heeft grote invloed op het hart- en vaatstelsel. Mensen die niet of niet voldoende behandeld worden voor een schildklieraandoening moeten extra alert zijn: zij hebben een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. In de Week van de Schildklier wordt dit jaar daarom een speciale folder uitgebracht over de relatie tussen de schildklier en het hart.

Nederland In Nederland worden 500.000 patiënten behandeld voor een schildklieraandoening en 150.000 mensen met een subklinische schildklier indicatie. Bovendien hebben naar schatting 150.000 tot 300.000 mensen een schildklieraandoening, maar weten zij dit (nog) niet. Uit onderzoek van patiëntenverenigingen blijkt dat mensen met schildklierproblemen behoefte hebben aan informatie. Deze aandoening kan namelijk de algemene dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden, zoals tijdens het werk, sporten of bij relaties. Voor meer informatie: www.weekvandeschildklier.nl

Agenda wijkactiviteiten 16 mei 16 mei 16 mei 16 mei 16 mei 16 mei 18 mei 18 mei 18 mei 18 mei 18 mei 18 mei 18 mei 19 mei 19 mei 19 mei 20 mei 20 mei 21 mei 21 mei 21 mei

Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet ‘t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-West damesclub 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong C-Oost beugelen 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong ’t Hooghuis bingo 14.00 uur de Vogelaar C-Oost bingo 19.30 uur ’t Palet SanderBanken dansen 20.00 uur Binnenhof 13 SanderBanken country 13.30 uur Binnenhof 13 Banakkers inloop 14.00 uur ut Praotuis Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong

21 mei 21 mei 21 mei 21 mei 21 mei 21 mei 22 mei 22 mei 22 mei 22 mei 22 mei 22 mei 23 mei 23 mei 23 mei 23 mei 23 mei 23 mei 23 mei 23 mei 23 mei

C-Oost 3 D kaarten maken 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Banakkers breiclub 19.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ‘t Palet Grauwe Polder kinderbingo 14.00 uur de Gong ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar Grauwe Polder spreekuur 19.00 uur de Gong C-West damesclub 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet PAGINA 8

ETTEN-LEUR - Riet Timmermans-Hendriks (65) uit Kruisland heeft in Etten-Leur de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen uit handen van pastoor Hans van Geel van de Sint Anna Parochie uit Steenbergen. Riet Timmermans heeft zich tientallen jaren ingezet als vrijwilligster voor de kerk. Naast allerlei hand en spandiensten deed ze ook het administratieve werk voor de parochie. Gedurende 45 jaar was Riet actief in de kerkkoren van Etten-Leur en Kruisland. Ze dirigeerde daarbij ook het ouderenkoor en werkte als koster in een verzorgingstehuis. Ook trad Riet regelmatig op als mantelverzorgster. FOTO AD TIMMERMANS

Maja Dansers ETTEN-LEUR - Ook dit jaar zijn de Maja Dansers uit Etten-Leur weer present tijdens de havenfeesten Het begint al op 1e pinksterdag tijdens de jaarmarkt. Naast het Turfschip is dan een ruimte beschikbaar waar we als Maja Dansers vanaf 10.00 uur laten zien wat Country Line Dansen is en hoe gezellig het kan zijn. Er zullen op verschillende tijden demo’s gedaan worden en natuurlijk wordt ertussen door ook gewoon gedanst. Iedereen die wil kan natuurlijk dan gewoon aansluiten en meedoen. Dit zal ongeveer doorgaan totdat de markt afgelopen is en dan kunnen de voetjes van de dansers/ressen languit op de bank ter voorbereiding van de 2e pinksterdag. Dan wordt er een grote

Country-Line dansmiddag gehouden welke vrij toegankelijk is. De vorige 2 edities werd dit gedaan in de tent, maar dat was niet meer mogelijk. Gelukkig mogen we de grote zaal van het Turfschip gebruiken en deze middag zal beginnen om 13.00 en om 18.00 uur is het geheel voorbij. De muziek is in handen van Formosa die eigenlijk op alle grote linedans evenementen zijn kunnen laat horen. Als u van plan bent om te komen en dat hopen we natuurlijk kom dan wel via de Rijsdijk omdat de Lelieloop in het hart van Leur plaatsvindt en men het Turfschip langs die kant niet kan bereiken. Er is volop parkeergelegenheid aanwezig. De toegang is van deze middag is geheel gratis. Voor meer info over dit gebeuren en de Maja Dansers verwijs ik naar onze site: www.majadansers.nl

WIJKEN WIJKVERENIGINGEN DE GRIENT/SANDERBANKEN Dansavond Zaterdag 19 mei hebben we weer een gezellige dansavond. Deze avond is voor stijldansers maar ook de line dancers komen aan bod. Dj Willy zorgt voor de muziek. Aanvang 20.00 tot 24.00 uur, wijkgebouw SanderBanken, Binnenhof 13, Etten-Leur. Country/linedance middag Wil en Nel van Boheemen organiseren op 20 mei een country/linedance middag. Dj Willy zorgt voor de muziek, maar je mag ook een eigen cd mee brengen. Verzoekjes zijn uiteraard welkom. Aanvang 13.30 tot 17.30 uur, Binnenhof 13, Etten-Leur. WIJKVERENIGING DE BANAKKERS Muzikale inloop en reisgebeuren Zondag 20 mei staat de Inloop voor Zuid weer in het teken van de reis die de werkgroep voor de wijk heeft georganiseerd. De reis gaat naar de Ooijpolder en vooraf naar een unieke fruitkwekerij in het land van Maas en Waal. Met gezellige muziek van een de bekende accordeonist Cor Wouters kunnen belangstellenden voor de reis zich inschrijven, de financiën regelen en met de mensen die Ut Praotuis bezoeken voor een gezellige middag een kop koffie of iets fris drinken, een gesprekje voeren of wat meezingen. Om de gezelligheid te verhogen is er nog een kleine maar leuke tentoonstelling en demonstratie van blikken treintjes van het merk Bing uit de dertigerjaren. Onze enthousiaste wijkgenoot Gerard van Gerwen staat garant voor een leuk emplacement van enkele vierkante meters. De animo voor de reis is ook dit jaar zoals gebruikelijk weer geweldig. Het kan dus een middag van goede aanloop, gezellige sfeer en fijne ontmoeting worden. Er is volop parkeermogelijkheid. Het is van 14.00 tot 16.00 uur en vrij toegankelijk.


Nieuwe wetgeving maakt rijbewijs halen lastiger!

Haal nu snel je motorrijbewijs!

Vanaf 2013 gelden er nieuwe regels voor het behalen van je motorrijbewijs. Kortom, bel vandaag nog 0165 - 34 35 76 of kijk op onze site www.peterjansen.nl voor meer info.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Nu, ĂŠlke laatste vrijdag van de maand...

Bijscholing beroepschauffeurs! Zonder bijscholing (behoud Code 95) mag niet meer beroepsmatig gereden worden. Per vijf jaar gaat het om 4 theoriedagen en

1 praktijkdag. Prijzen v.a. 160,- incl. Afmelden bij het CCV. Wacht niet langer met reserveren en bel vandaag nog 0165 - 34 35 76


Franciscus Ziekenhuis ontvangt kwaliteitspredicaat

Jaarlijks terugkerend muziekfestijn beleeft 42ste editie

Klaar voor Breda Jazz Festival

BREDA - Breda en het jaarlijkse Jazz Festival. Het is een niet weer weg te denken combinatie. De komende dagen wordt de stad weer overspoeld met jazzmuzikanten en vooral ook -liefhebbers. Van donderdag tot en met zondag ETTEN-LEUR - De Dag van de Be- Elly van Meer. roerte, dinsdag 8 mei, kreeg voor het eet, drinkt en ademt Breda jazz. Franciscus Ziekenhuis een feestelijk tintje. Tijdens het symposium ‘Time saves brain’ ontving het ziekenhuis van zorgverzekeraar Achmea het predicaat kwaliteitsziekenhuis 2012 voor CVA zorg.

Hein Wouters, neuroloog, en Elly van Meer, seniorverpleegkundige van de afdeling Neurologie, tevens ketencoördinator regio Roosendaal, namen het bijbehorende certificaat in ontvangst uit handen van mevrouw Ninke Hagoort, medisch adviseur bij Achmea. “Dit is een kroon op het werk van allen die in het ziekenhuis betrokken zijn bij de CVA zorg”, aldus Hein Wouters en

Strenge eisen Achmea stelt strenge eisen aan het toekennen van het predicaat kwaliteitsziekenhuis voor CVA zorg. Het Franciscus Ziekenhuis heeft het predicaat ontvangen, omdat het garandeert dat: - alle acute CVA patiënten worden opgenomen op de Stroke Care Unit - de wachttijd voor patiënten bij wie een operatie aan de halsslagader nodig is minder dan 14 dagen bedraagt (vanaf het moment dat de indicatie is gesteld) - de afronding van de TIA diagnostiek binnen 72 uur na verwijzing plaatsvindt In Nederland hebben slechts zes andere ziekenhuizen het predicaat ontvangen.

KORTE BERICHTEN

ETTEN-LEUR SV’81: Uitslagen 10 mei: J. Wissel 1321; N. v. Meer 1224; F. v. Schaik 1182; T. Kapitein 1163; D. Jaspers 1143; J. Rommers 1122; M. vd Bos 1049; G. Dirven 1047.

Dierencentrale Nederland Vermist Kater, zwart, witte borst, voeten voor en laarzen achter, Moerdijkse Postbaan Etten Leur Kater, rood, witte poten en buik, is gechipt, halsband rood-zwart, Pastoor van Weesstraat Etten Leur De 42ste editie van het Breda Jazz Festival brengt weer alle mogelijke jazzvarianten.

DOOR ADDO SPRANGERS Hennie van de Kar-Vervooren is de auteur van het twee jaar geleden verschenen boek over het 40-jarig bestaan van het Breda Jazz Festival. Voor haar kan het evenement niet meer stuk. Sterker nog: sinds ze in opdracht van de Stichting Breda Jazz Festival het bewuste boek mocht schrijven, is haar liefde voor het festival alleen maar intenser geworden. “Voorheen had ik zoiets van: ‘Als ik er toevallig een keertje niet bij ben, dan is er nog geen man overboord’. Inmiddels ligt dat anders en heb ik er zelfs vrije dagen voor opgenomen. Ik moét bij het Breda Jazz Festival zijn, want het is nu ook een klein beetje van mij geworden.” Het verwoordt precies het gevoel van iedereen die ook maar op enigerlei wijze bij het Breda Jazz Festival betrokken is. Overeenkomst Dat de gemeente Breda vorige maand nog

een driejarige subsidieovereenkomst aanging met Stichting Breda Jazz Festival voor de periode 2012-2014 - waardoor het Jazz Festival in die periode jaarlijks een bedrag van een ton ontvangt - mag ook geen toeval heten. Zowel de gemeente als het Breda Jazz Festival meldt graag te willen investeren om gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Het bestuur van het Breda Jazz Festival heeft hiertoe een investeringsplan opgesteld. De ambities die hierin staan, sluiten volgens de gemeente aan bij de uitgangspunten van het Coalitieakkoord en de beleidsnota ‘Breda Evenementenstad’ om evenementenbeleid verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Stichting Breda Jazz Festival is de eerste organisatie waarmee de gemeente een meerjarige overeenkomst afsluit. Dat er nog steeds veel uitdagingen en kansen liggen om het Breda Jazz Festival op

FOTO ADDO SPRANGERS

een nog hoger niveau te brengen, daarover zijn het bestuur van Stichting Breda Jazz Festival en de gemeente Breda het roerend eens. Volgens de Stichting Breda Jazz Festival betekent de overeenkomst echter zeker niet dat zij van plan is de bestaande succesformule te verlaten. Zij zegt te zullen voortbouwen op de in ruim veertig jaar tijd opgedane ervaringen en werkwijzen. Daarbij zullen tegelijkertijd mogelijke kansen en uitdagingen worden beoordeeld. Het gepresenteerde Investeringsplan Breda Jazz Festival-Gemeente Breda 20122014 kent parallel lopende belangen, zoals een gastvrije binnenstad, een aantrekkelijke bestemming voor toeristen, een omgeving waarin (internationale) ondernemers en werknemers zich prettig voelen, sociale cohesie en participatie, het benutten van culturele podia in Breda, een platform en een voedingsbodem voor jonge muzikanten.

Jeugdland ETTEN-LEUR - De organisatie is weer druk bezig met de voorbereidingen voor Jeugdland, het is ieder jaar weer een hele grote klus. Het wordt weer een groot feest voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar op de Wipakker 6 naast de brandweerkazerne. Er valt weer van alles te doen onder andere hutten bouwen, timmeren en figuurzagen, knutselen, spelletjes in de tent en allerlei spellen op het midden terrein, frietjes en pannekoeken eten in de kooktent, wel even zelf je aardappeltje schillen, er word alleen door de leiding gebakken. Na het eten ook even zelf je bordje af wassen. Er is een snoepwinkeltje waar je voor een aardig prijsje

snoepjes en drinken kunt kopen. Bij warm weer worden er op het middenveld diverse water spelen gedaan, ook zal de water glijbaan en buik schuifbaan op het veld staan. Jeugdland is van maandag 9 juli tot en met donderdag 26 juli van 9.00 tot 16.00 uur. Tussen de middag zijn de tenten en andere activiteiten gesloten, maar de kinderen kunnen gewoon blijven en hun mee gebrachte lunch pakketje op eten. Er zal een middagspel gedaan worden. Wil je komen helpen of wil je meer informatie bel dan op woensdagavond, we zijn er dan van 19.00 tot 21.30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar www.jeugdlandettenleur we zullen zo spoedig mogelijk de vragen beantwoorden.

EK-voetbal 2012

Een verhoogd risico op mazelen WEST-BRABANT - De GGD WestBrabant adviseert voetbalfans die komende zomer naar het Europees Kampioenschap (EK) voetbal in Polen en Oekraïne gaan om zich te laten vaccineren tegen de mazelen. In het westen van Oekraïne tegen de Poolse grens heerst namelijk een mazelenepidemie. Iedereen die de mazelen heeft gehad of ertegen is gevaccineerd, heeft geen nieuwe vaccinatie nodig. De GGD en het Landelijk Coördinatiecen-

trum Reizigersadvisering raden bezoekers aan het EK aan om zich ook te laten vaccineren tegen difterie-tetanus en polio (dTP) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Deze ziekten kunnen namelijk uitbreken bij evenementen waar veel mensen samenkomen. Deze vaccinaties moeten bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek gehaald worden, maar ook last-minute heeft het nog zin. Hondsdolheid Een belangrijk advies aan de supporters is verder om uit te kijken voor honden en

katten. In Polen en Oekraïne komt hondsdolheid voor; een hondenbeet of een uithaal van een kat kan vervelende gevolgen hebben. Afspraak maken De GGD kan u uitstekend adviseren over te nemen voorzorgsmaatregelen. Maak een afspraak op het reizigersspreekuur via www.ggdreizigerszorg.nl of bel 09008222467 (10 ct/min). Bezoekers aan het reizigersspreekuur die naar het EK gaan, ontvangen de komende weken een leuke Oranje-attentie. PAGINA 10

Gevonden Poes, cypers, enkele rode vlekken door de vacht, halsband wit met glitters, Schoonhout Etten Leur

Kater, zwart, met witte aftekeningen, Zevenbergseweg Etten Leur Kat, rood, zonder wit, Haansberg Etten Leur Poes, schildpad, met witte aftekeningen, moederpoes, Schoonhout Etten Leur Konijn, bruin-zwart, 1 hang- en 1 staand oor, tam, Kloosterlaan Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Wees ons oog, fotografeer voor ons

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Ondersteuningsgroep ‘Nabestaanden na zelfdoding’ ETTEN-LEUR - Op woensdag 19 september start bij GGz Breburg een nieuwe groep ‘Nabestaanden na zelfdoding’. Deze nabestaanden hebben meer behoefte aan hulp gericht op hun specifieke vragen en problemen. Een termijn van zes maanden na de zelfdo-

ding wordt in acht genomen. Mensen die zich aanmelden worden op korte termijn uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aanmelding en informatie: GGz Breburg, afd Preventie, tel: 088-0165282 of via preventie.regiobreda@ggzbreburg.nl of via de website: www.ggzbreburg.nl. Deelname is gratis.

Meereizen kind met een ander dan de ouders

Sociaal Raadsliedenwerk ETTEN-LEUR - Als een kind jonger is dan 14 jaar, heeft het een eigen reisdocument nodig als het meereist met iemand bij wie het niet in het paspoort staat bijgeschreven. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen daarnaast een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam en de Schengengrens wil passeren, kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kind relatie is. Doel van deze extra controle is

om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende ouder ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de gemeentelijke basisadministratie, waarin zij bij twijfel kan nagaan wie de ouders van een kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft. Bron: Rijksoverheid Inloopspreekuren: Maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00u, Kerkwerve 46, Etten-Leur. Tel. Alleen tijdens spreekuur 076-5016450, sociaalraadslieden@surpluswelzijn.nl Formulierenteam Etten-Leur: Afspraak maken via 076-5016450, formulierenteam@surpluswelzijn.nl


Geen hemel en geen hel, wat danen wĂŠl??? hel, Geen Geen hemel hemel en geen geen hel, wat wat dan dan wĂŠl??? wĂŠl???

www.pentahof.nl www.pentahof.nl www.pentahof.nl (kijk bij laatst toegevoegd)

(kijk bij laatst toegevoegd) (kijk bij laatst toegevoegd)

PF v.d Meer Kootwijkerbroek PF v.d Meer Kootwijkerbroek PF v.d Meer Kootwijkerbroek

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ staan wij voor u klaar!

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

Braderie Actie VRIJDAG

18 MEI

ZATERDAG

19 MEI

Touwen b.v. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl

rraad uit voo AAR LEVERB

20 MEI

Hackney, kleur zwart, 6 jaar oud 076-5961717

Do. 17 mei gesloten. 18, 19, 20 mei geopend.

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Relaxfauteuil elektrisch met opstahulp, rundleder van 1299.- nu

899.-

Wijkgebouw de Gong bestaat 10 jaar

Samen Eten in de Gong

ETTEN-LEUR - Wijkgebouw De Gong aan de Trompetlaan in Grauwe Polder bestaat in mei 10 jaar. Bezoekers en deelnemers aan activiteiten worden in de week van 21 mei extra in het zonnetje gezet.

ETEN-LEUR - EĂŠn van de activiteiten in de Gong is het samen eten. Stap op woensdag rond het middaguur het wijkgebouw binnen en de geur van een heerlijke warme maaltijd komt je tegemoet. Elke week serveren Toos Gordeyns en Helen van Dongen gerechten van Menu Surplus.

een vlag, schilderij of cadeau maken of hun muzikale talenten laten horen. In de activiteitenkalender staat een overzicht van alle activiteiten.

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Dre Wit (‘t) goed

op o.a. relaxfauteuils, karpetten, meubelprojecten, bankstellen, matrassen ZONDAG

Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

Te Koop: een paard

G N I T R KO

St. Janstraat 93, 4741 AN Hoeven, T. 0165 502442, E. info@peterkocx.nl, I. www.peterkocx.nl

De Gong is een van de actiefste wijkgebouwen in Etten-Leur. Wijkwerker Linda Koenraadt coĂśrdineert er de activiteiten namens Surplus Welzijn. “Wegens de grote toeloop en de vele activiteiten hebben we zelfs een tweede ruimte in gebruik genomenâ€?, aldus Linda. “Vooral tijdens de computerlessen en de hobbyclub is het erg druk. Gedurende de feestweek kunnen jong en oud deelnemen aan diverse activiteiten. Deelnemers kunnen iets extra’s verwachten. Bij Speelgroep de Notenkrakertjes leest Toos een mooi verhaal voor, gaan we dansen met EfraĂŻm en knutselen met Bianca. Voor de oudere kinderen is er op dinsdagmiddag een speciale knutselmiddag. Ze kunnen een cupcake versieren,

Tandprothetische Praktijk

WONINGINRICHTING +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

% 0 7 T O T 10%

VERHUUR AFVALCONTAINERS

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Inloopspreekuur Op woensdagavond 23 mei houden Politieteam Etten-Leur, Woonstichting Etten-Leur en Gemeente Etten-Leur een inloopspreekuur. Het spreekuur is bedoeld voor alle bewoners van de wijk Grauwe Polder die dichtbij huis iets met de wijkagent, de woonconsulent en de wijkmanager willen bespreken. Iedereen met een vraag of suggestie kan hiervoor tussen 19.00 en 20.00 uur terecht in De Gong.

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

LENTEKRIEBELS?

Maak een ballonvaart... bestel nu!

www.adballon.nl 076 – 514 53 72

Activiteiten agenda Feestweek de Gong Volwassenen: 21 mei 19.30 - 21.30 22 mei 13.00 - 15.30 23 mei 12.00 - 13.30 24 mei 09.30 - 11.30 13.00 - 16.00 26 mei 20.00 - 24.00 27 mei 14.00 - 16.00 1 juni 20.00 - 24.00

Computerinloop Hobbyclub Samen eten Computerles Bezige handjes Dansavond Inloopmiddag Countryavond

Kinderen: 22 mei 09.30 - 11.30 15.45 - 17.00 23 mei 14.00 - 16.00 25 mei 19.30 - 21.30

Speelgroep Feestmiddag Bingo Disco

Zomerschool voor senioren ETTEN-LEUR - Na het succes van vorig jaar start de Zomerschool dit jaar voor de derde keer in de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Etten-Leur. De eerste programmaboekjes van de werkgroep Zomerschool 2012 zijn inmiddels uitgereikt. De Zomerschool is ĂŠĂŠn van de vernieuwende activiteiten van het ouderenwerk van Surplus Welzijn, georganiseerd door een enthousiast team vrijwilligers. Mede door financiering van de Elisabethstichting uit Oudenbosch is het mogelijk de activiteiten aan te bieden. De stichting is er voor financiĂŤle ondersteuning van groepsactiviteiten voor ouderen. De Zomerschool biedt in de periode van de zomervakantie, van 3 juli tot 23 augustus, een gevarieerd programma. Een greep uit de negentien leuke en interessante activiteiten: een museumbezoek, een boottocht in de Biesbosch, een filmavond, een Van

Gogh wandeling, een pannenkoekenmiddag en een bezoek aan een kersenkwekerij. Ter afsluiting van de Zomerschool genieten de deelnemers van een driegangen diner. Inschrijven kan per activiteit tot 31 mei. De meeste activiteiten zijn ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of met een rolstoel willen deelnemen. Op de website www.surpluswelzijn.nl is het volledige programma van de Zomerschool 2012 te vinden. Programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij het Pluspunt van Surplus: Valpoort 112 in EttenLeur. Telefonisch bestellen kan via het Loket Surplus (0168) 33 18 33.

Surplus Welzijn Nieuws

Samen eten, lekker en gezellig! Iedere woensdagmiddag om 12.00 uur komen de deelnemers, voornamelijk ouderen, bijeen om samen de warme maaltijd te gebruiken. Onder hen zijn enkele mensen van het eerste uur. ‘’Volgende week staat er een heerlijke visburger met gebakken aardappels en gesuikerde boontjes op de planning,’’ vertelt een man enthousiast. ‘’Het is altijd gezellig en het eten smaakt heerlijk, wat wil je nog meer. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en

we hopen op nieuwe tafelgenoten.� “Mensen die benieuwd zijn, nodigen we uit eens langs te komen. Mensen die mee willen eten, geven dat een week van te voren aan ons door�, zegt Toos. “Op woensdag kiezen de gasten een menu uit de bestellijst van Menu Surplus voor de week daarna.� Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht bij Linda Koenraadt, tel 06-42 15 71 83 of e-mail: linda.koenraadt@surpluswelzijn.nl

p/a Kerkwerve 46 4873 CJ Etten-Leur Telefoon: (076) 501 64 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


Pools-Nederlandse Eucharistieviering in Petruskerk

Sponsortocht voor Jeugdland

ETTEN-LEUR - “Witamy” is het thema van de Pools-Nederlandse Eucharistieviering op zondag 10 juni om 10.00 uur in de Petruskerk aan de Lange Brugstraat te Etten-Leur. Welkom aan iedereen, vooral ook aan onze Poolse medeburgers van binnen en buiten Etten-Leur. Het Petrus gemengd koor is o.l.v. dirigent en organist Leo van der Meij al bijna een jaar aan het oefenen om de moeilijke Poolse uitspraak onder de knie te krijgen. Om deze dan ook nog goed te zingen getuigt van een sterk staaltje doorzettingsvermogen. Behalve een aantal Poolse liederen, zal er ook in het Nederlands en in het Gre-

goriaans (de universele taal van de wereldwijde kerk) gezongen worden. Lezingen ed. worden wisselend in het Nederlands en in het Pools gelezen. Voor deze Eucharistieviering (met als voorganger pastor Ton van Balveren) is heel bewust gekozen voor het thema Witamy/ Welkom. De organisatoren hopen dan ook dat heel veel mensen op 10 juni de weg naar de Petruskerk weten te vinden en zich heel welkom voelen bij een stukje Polen in Etten-Leur. Parkeren hoeft het probleem niet te zijn: de straat tegenover de Petruskerk inrijden (Brouwerstraat) en u ziet bij het Turfschip meer dan voldoende gratis parkeerruimte.

Eigen paspoort kind

Sociaal Raadsliedenwerk ETTEN-LEUR - Als u met uw kind naar het buitenland reist, moet uw kind een geldig reisdocument hebben. Dit geldt voor elk land, ongeacht de leeftijd van uw kind. In het buitenland is het paspoort altijd te gebruiken als officieel identiteitsbewijs. In sommige landen is de Nederlandse identiteitskaart ook een geldig reisdocument. Overhandiging van de cheque.

ETTEN-LEUR - Zondag 6 mei heeft de “Rabo WBN Wielrenploeg” een sponsor toertocht gereden voor Stichting Jeugdland Etten-Leur. Deze stichting bestaat uit vrijwilligers en organiseert jaarlijks de kindervakantieweek in de zomer.

De 1e Servais Knaven Toertocht is gereden door 15 medewerkers van Rabobank West-Brabant Noord. Er zijn verschillende afstanden afgelegd, tussen de 60 en de 140 kilometer. Alles bij elkaar is er tijdens deze tocht een bedrag opgehaald van € 1250. Dinsdag 8 mei is deze cheque overhandigd aan de voorzitter en de penningmeester van Jeugdland.

U kunt een eigen paspoort voor uw kind aanvragen. Tot 26 juni 2012 mag uw kind nog zijn bijgeschreven in uw paspoort. Dit kan alleen als uw kind niet ouder is dan 16 jaar en u het gezag heeft over het kind. Vanaf 26 juni 2012 heeft iedereen, dus ook kinderen jonger dan 16 jaar, een eigen reisdocument nodig voor reizen naar het buitenland. Het vervallen van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort. U hoeft dus geen nieuw

paspoort voor uzelf aan te vragen. In sommige landen is een kinderbijschrijving in een paspoort niet geldig en moet uw kind ook op jongere leeftijd sowieso een eigen reisdocument hebben. Dit geldt niet voor reizen naar Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Staat uw kind (jonger dan 14 jaar) bijgeschreven in uw paspoort, dan kunt u dus reizen naar Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Met ingang van 26 juni 2012 moeten kinderen ook Curaçao, Sint Maarten en Aruba een eigen paspoort hebben. Bron: Rijksoverheid Inloopspreekuren: maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00u, Kerkwerve 46, Etten-Leur. Tel. Alleen tijdens spreekuur 076-5016450, sociaalraadslieden@ surpluswelzijn.nl. Formulierenteam EttenLeur: Afspraak maken: 076-5016450, : formulierenteam@surpluswelzijn.nl.

Vrijwilligerscentrale Etten-Leur

Vrijwilligers gevraagd ETTEN-LEUR- De Vrijwilligerscentrale beheert een groot aantal vacatures voor vrijwilligerswerk van aangesloten organisaties uit Etten-Leur. Zij zijn te vinden op de website www.vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl.

knip je korting!

20% 25% keuzekorting op één artikel uit het gehele assortiment M.u.v. Baseline-artikelen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting. Geldig van 14 mei t/m zondag 20 mei 2012.

keuzekorting op één artikel uit het gehele assortiment M.u.v. Baseline-artikelen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting. Geldig van 14 mei t/m zondag 20 mei 2012.

hemelvaartsdag open van 9-17 uur zondag 20 mei open van 11-17 uur praxis etten-leur Trivium 152, Etten-Leur PAGINA 12

Hieronder een greep uit de vele beschikbare vacatures, waarin wij bemiddelen. Leid(s)ter scouting (VC9D) Welke man of vrouw met aandacht en begrip voor kinderen wil zich vrijwillig inzetten als leid(st)er bij de scouting? Hij/ zij dient bereid te zijn de bevoegdheid te halen en elke week mee te werken aan het samenstellen en uitvoeren van de programma’s. Deze zijn gericht op creativiteit, activiteit, ontspanning voor kinderen en hun omgang met elkaar. Taalmaatje (VCF3) Wie wil zich inzetten als taalmaatje door Nederlands te spreken met anderstaligen van diverse nationaliteiten, als aanvulling op de taaldocent? Gevraagd wordt affiniteit met de doelgroep, geduld en inlevingsvermogen. Het gaat om gewone conversatie. Er is geen vaste locatie. Deze wordt gekozen in overleg met de docent en de cliënt(e). Technisch geschoolde vrijwilliger (VC15B) Een woon- en activiteitencentrum voor mensen met een beperking is dringend op zoek naar een technisch geschoolde vrijwilliger (NEN 3140), die zelfstandig kan werken. Het gaat om de jaarlijkse controle en keuring van tilliften en aangepaste hulpmiddelen op diverse locaties in de regio. Hij/zij kan de werktijden zelf bepalen, gemiddeld zo’n 30 uur per jaar. Op kosten van de organisatie kan hiervoor een korte cursus gevolgd worden.

Begeleider (m/v) Grand café voor ouderen (VC20) Voor het Grand café van een woonvoorziening voor ouderen zoeken wij een man/ vrouw die activiteiten in groepsverband wil begeleiden voor bewoners die extra zorg nodig hebben. Het gaat verder om gezellig samen zijn, kopje koffie, wandelen en een praatje maken. Gevraagd worden sociale vaardigheden, geduld en respect voor ouderen. Vrijwillig(st)er voor jonge rolstoelcliënte (VC15D) Een woon- en zorginstelling zoekt een gezellige vrijwillig(st)er voor een sportieve cliënte van 25 jaar, die in een rolstoel zit. Deze vraagt iemand die met haar wil gaan wandelen, boodschappen en spelletjes doen, op de computer werken en eventueel mee zwemmen. Waar nodig is begeleiding aanwezig. Er kan een training voor omgaan met NAH (niet aangeboren hersenletsel) worden gevolgd. De reiskosten worden vergoed. Om in aanmerking te komen voor deze of andere vacatures is het nodig dat men zich eerst inschrijft als vrijwilliger. Dat kan via onze website of aan de balie van de Vrijwilligerscentrale, van waaruit wij rechtstreeks bemiddelen. Wij geven tevens informatie aan vrijwilligers en organisaties over vrijwilligerswerk en over uitkeringen en verzekeringen op dat gebied. De balie is gevestigd in het stadskantoor. Deze is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Vrijwilligerscentrale, Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur, 076 5018755, e-mail: info@vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl, internet: www.vrijwilligerscentraleetten-leur.nl.


Pinkeltje boeken ................................................. € 0,25 Pockets voor volwassenen .................................. € 0,10 Kinderboeken ...................................................... € 0,10 Nieuwe zonnebrillen .............................................€ 0,25 Knuffels................................ Groot € 0,25 Klein € 0,10 Alle drinkglazen ................................................... € 0,10 Alle vazen ...............................................HAlve Prijs Alle kinder- en gezelschapsspelen ..........HAlve Prijs

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Elise Dansschoenen Officieel dealer van Diamant dansschoenen Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 - 06-10807891

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

AfslAnken voor de zomer

Dimphie’s slank-klup

Stok achter de deur nodig. Met menu en tips. Info: www.slankklupdimphie.nl

TE HUUR

WINKEL van 110m2

In het centrum van Etten-Leur. Instap klaar. Gunstige voorwaarden en flexibele condities.

Koop nú een Ford Ka en scoor maximaal belastingvoordeel!

1 jaar gratis All-risk Autoverzekering

i.c.m. Ford Options. Vraag ons naar de voorwaarden.

Soms zijn er keuzes die briljant uitpakken. Zoals een speler inbrengen die het winnende

Geen BPM

doelpunt maakt. Ofwel een Gouden Wissel. Eigenlijk geldt hetzelfde als u nu een Ford

1 jaar geen wegenbelasting

Ka koopt. Want dan scoort u tot wel 903,- belastingvoordeel, dat u zo van de vanafprijs mag aftrekken: géén wegenbelasting en géén BPM! Bovendien is het aantal Gouden

Tot 903,- belastingvoordeel

Wissels beperkt. Want zo’n briljante keuze geldt slechts zolang de voorraad strekt. En al helemaal als u er van die sportieve details op wilt. Voordeel is wel dat u er snel

OP=OP

in kunt rijden. Op naar de Ford dealer voor uw laatste kans op zo’n belastingvrije Ka! U rijdt de Ford Ka al vanaf 8.650,-.

Alle prijzen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM. excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties. Actie geldt op t/m eind maart geregistreerde auto’s.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 20,4; liter/100 km: 4,9; CO2 gr/km: 115.

Voor inlichtingen Bel 06-25423479

doen meer voor u!

Breda Etten-Leur Oosterhout

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00. Koopavond tot 21.00 uur: Breda op donderdag, Etten-Leur en Oosterhout op vrijdag.

n e t y u L é f Ca www. yten.nl u l e e f l a u c Po

afeluyt www.c www.cafe

2e t/m 6e prijs: één set van 2 veldkaarten voor hetzelfde concert.

luyten.nl

www .cafe luyte

1e prijs: 2 VIP kaarten Dubbel Platina voor het concert van Guus Meeuwis Groots op 9 juni a.s.

n.nl

Hoofdprijs: een voetbalreis naar... • Manchester United • FC Barcelona • FC Bayern München • Inter Milan

en.nl

Poule gratis mee en win!

Art-UnIt / PrInsenBeek

Ga naar www.cafeluyten.nl

Luyten Adviesgroep, Bredaseweg 65, 4872 LA etten-Leur. telefoon 076-502 10 87, info@luyten.nl, www.luyten.nl

Bij Luyten is het gras ècht groener !

• assurantiën • hypotheken • pensioenen • financiële planning


Amphia Ziekenhuis Langendijk Langendijk 75, 4819 EV Breda

(076) 595 5000

Amphia Ziekenhuis Molengracht Molengracht 21, 4818 CK Breda

Amphia Ziekenhuis Pasteurlaan Pasteurlaan 9, 4901 DH Oosterhout

www.amphia.nl

Hartkleppen Hartkleppen zijn één van de belangrijkste bouwstenen van het hart. Door op het juiste moment open en dicht te gaan, zorgen ze ervoor dat het bloed de goede kant op stroomt. Als een hartklep lekt en/ of vernauwd is, kan op den duur schade aan het hart ontstaan. Een hartklepoperatie kan dan nodig zijn.

Na een hartoperatie weer ‘normaal leven’ binnen een aantal weken

“Ik voel me veel beter dan vóór de operatie”

Amphia en sociale media

Ze had last van hartkloppingen. Als gevolg van stress door haar drukke baan als leidinggevende in de zorg, dacht Lara de Vries uit Breda aanvankelijk. Een lekkende hartklep bleek de oorzaak. Het leek niet ernstig, maar de klachten namen toe en uiteindelijk was een operatie noodzakelijk. Lara is 41 jaar oud en moeder van twee dochters van 6 en 8. Toch was een fietstochtje van tien minuten naar het centrum op een gegeven moment al te zwaar. “Ik heb lang gedacht dat het aan mijn conditie lag. ‘Ik word ouder’, dacht ik. Ik ging hardlopen, leefde heel gezond, werkte aan mijn conditie en ging vroeg naar bed. Achteraf heb ik waarschijnlijk al jarenlang last gehad van die lekkende hartklep. Ik was al zo lang snel vermoeid… Uiteindelijk was het zelfs een opluchting dat er iets ontdekt werd, iets waar ook wat aan gedáán kon worden.” Hoe ging het thuisfront om met het nieuws van de operatie? “Ik heb thuis veel verteld aan mijn dochters. De operatie was natuurlijk niet zonder risico’s, daar heb ik ook met familie over gesproken. Maar: ik heb er altijd optimis-

en ben ook na de operatie goed ondersteund tisch in gestaan. Ik heb de kinderen verteld dat ze weer een fitte moeder terug zouden door het ziekenhuis. Vooraf heb ik gesproken krijgen, maar ze wel voorbereid op een lang“Ik merkte snel verbetering, durig herstel. Gelukkig kon ik snel geopereerd worden. Ik was er wel bang voor, maar dat motiveert enorm” wilde het toch zo snel mogelijk achter de met een jongeman van 32, die deze operatie rug hebben.” eveneens heeft ondergaan in Amphia. Hij was erg te spreken over dokter Bentala en de Hoe verliep de operatie? betrokkenheid van het ziekenhuis. Ik kon me “Dat gebeurde via een heel klein sneetje. wat dat betreft ‘rustig overgeven’. En dat is Je ziet er bijna niks meer van. Dat kan ik best eng: het gaat wel om je hart!” iedereen aanbevelen: het herstel verloopt volgens de arts ook sneller, met minder Hoe verliep het herstel en de revalidatie? complicaties. Het kan natuurlijk niet bij alle “Het heeft er wel ingehakt. Ik heb wekenpatiënten, maar als het kan, is het fijn. Al lang in de woonkamer geslapen, omdat de met al viel de ingreep mee, zeven dagen na de operatie mocht ik weer naar huis.” Lara is trap opklimmen al te zwaar voor me was. Maar steeds ging het wat beter. Dat merkte ook vol lof over het begeleidingstraject bij ik al vrij snel en dat motiveert enorm. Na Amphia: “Ik én mijn partner zijn van A tot Z begeleid. Ik stond in contact met lotgenoten anderhalve maand kon ik weer thee gaan

Het Amphia Ziekenhuis is actief op diverse sociale media, zoals Facebook, Twitter en YouTube. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en vacatures? U bent van harte welkom om volger, fan of lid te worden: www.twitter.com/AmphiaZKHuis

www.facebook.com/AmphiaZiekenhuis

www.youtube.com/amphiazkh

drinken in de stad. En de kinderen naar school brengen! Toen ben ik ook met revalideren begonnen. Twee keer per week, vol er tegenaan.” Hoe gaat het met werken? “Tegenwoordig werk ik als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk, waar ik chronisch zieken begeleid. Verantwoordelijk werk, waar ik mijn hoofd wel bij moet houden. Inmiddels ben ik weer parttime gestart met werken, maar ik bouw het rustig op. Ik merk dat er elke paar weken weer een uurtje werktijd bij kan. Het is een lang traject, maar ik zie wel steeds verbetering. Het is een nieuwe start en ik voel me al veel beter dan voor de operatie!” Meer weten?

www.amphia.nl

Hartcentrum Amphia: specialist in innovatieve operatietechnieken Nederland telt bijna één miljoen hart- of vaatpatiënten. Naar verwachting stijgt dit aantal tot 2020 tot 1,3 miljoen: bijna 10% van de Nederlandse bevolking. Hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen zelfs doodsoorzaak nummer 1. Het Hartcentrum van het Amphia Ziekenhuis biedt hartpatiënten hoogwaardige specialistische zorg en een persoonlijke aanpak waardoor hartaandoeningen optimaal kunnen worden behandeld. Innovatieve hartklepoperaties Dankzij nieuwe technieken zijn veel hartoperaties tegenwoordig minder ingrijpend dan voorheen. Zo wordt bij een hartklep- of hartritmeoperatie lang niet altijd meer het borstbeen geopend. In het Amphia Hartcentrum wordt bij verschillende hartklepoperaties gekozen voor

minimaal invasief opereren. Bij deze innovatieve operatietechniek repareert of vervangt de hartchirurg via heel kleine sneetjes en met behulp van een camera de hartklep. De beelden die de camera maakt, worden getoond op een beeldscherm zodat de chirurg nauwkeurig ziet wat hij met de operatie-instrumenten doet. Voordelen Minimaal invasief opereren biedt belangrijke voordelen. De verwondingen bij de patiënt zijn geringer en een patiënt houdt aan de operatie minder littekens over. Ook treedt er minder bloedverlies op, waardoor de kans op infectie kleiner is. Daarnaast ligt een patiënt minder lang in het ziekenhuis en is de herstelperiode aanzienlijk korter. Deze manier van opereren is daarom zeer geschikt

voor patiënten met een complex ziektebeeld en matige conditie. Een minimaal invasieve operatie is niet bij iedereen mogelijk. Als het kan, heeft het echter wel de voorkeur. Disciplines werken nauw samen In het Amphia Hartcentrum werken cardiologen en cardiothoracaal chirurgen (hartchirurgen) nauw samen op elk gebied van ingrepen aan het hart. Het behandelen van hartklepaandoeningen geldt daarbij als belangrijk speerpunt voor het ziekenhuis. Een speciaal hartkleppenteam bekijkt per individuele patiënt – op maat – wat de beste of minst belastende behandeling is. Jaarlijks worden in het Hartcentrum ruim 1.600 openhartoperaties uitgevoerd, waarvan ongeveer een kwart minimaal invasief gebeurt.


Sale up to

50%

on selected lines

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! AUTOMONTAGEBEDRIJF

Te koop gevraagd

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

vink koopt alle auto’s, bussen, +jeeps

JOKO

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw.

06-21939973 of 06-24963738

Jac Ossenblok b.v. 1983

2011

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044 Merk en Type CiTrOën

Bj

Km Prijs €

HyunDai

BeDriJfswagens

MEMBER OF T HE VOLK SWAGEN GROUP

SPECIAAL VOOR U INGEKOCHT Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van zowel Citroën als Hyundai. Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie.

SEAT LEON, NOG MEER VOOR MINDER!

Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

NU VOOR SLECHTS € 19.550,-

DE SEAT LEON 1.2 TSI COPA BUSINESS ECOMOTIVE STANDAARD MET ZEER RIJKE UITRUSTING: / Airconditioning volautomatisch (climatronic) / Bluetooth + Dot-matrix / Buitenspiegels verwarmbaar en elektrisch inklapbaar / Coming home functie / Cruise control / Acht luidsprekers / Portierruiten voor en achter elektrisch bedienbaar

/ Radio/navigatiesysteem SEAT media met Parrot Bluetooth module / Regen- en lichtsensor en automatisch dimmende binnenspiegel / Stuurwiel en schakelpookknop met leer bekleed / 16 inch lichtmetalen velgen / Mistlampen voor met bochtfunctie / Ruiten achter donker getint / Tractie Controle Systeem (TCS)

EN DIT ALLES VOOR SLECHTS € 19.550,- INCLUSIEF BPM EN BTW!

20%

/ 6 airbags BIJTELLING / USB poot/Aux-in / Multifunctioneel stuurwiel / Parkeersensoren achter / Anti Blokker Systeem (ABS) / Elektronisch Differentieel Sper (XDS) / Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP) inclusief EBA / Hellingassistentie (Hill hold)

OOK VOOR DE NIET ZAKELIJKE RIJDER

A

LABEL

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Leon: 3,8 - 7,5L/100 km (1:26,3 - 1:13,3). CO2 emissie g/km 99 - 190. Er is al een SEAT Leon vanaf € 17.250,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’ en zolang de voorraad strekt. SEAT-importeur Pon Car, Leusden. De Leon COPA is leverbaar in de kleuren candywit, emocionrood, lunagrijs, trackgrijs, magiczwart en nevadawit metallic. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid.

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V. Beatrijsweg 63 • Klundert 0168 - 40 22 76 • www.seat.nl/keesvermeulen

Openingstijden: ma t/m do 08.00 tot 18.00 uur vr 08.00 tot 20.00 uur za 09.00 tot 16.00 uur

www.autobedrijfossenblok.nl

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 St. – 4714 EEAPK, Sprundel – Tel: 0165-382830 OokJanstraat voor uw147 onderhoud, banden, airco-onderhoud, Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt schades, ruitreparatie en BOVAG producten! u bijvoor ons terecht, bel of mail voor meer kunt info Ook uw wintercheck of ons winterbanden u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info Donderdag 17 en vrijdag 18 mei OccasiOns BJGESLOTEN PriJs IN € OccasiOns BJ PriJs Zaterdag 19 mei zijn we weer geopend!! Mercedes Benz C180K combi 2007 19.950 IN € Avantgarde aircoC180K combi Mercedes Benz 2007 OccasiOns BJ 19.950 PriJs Saab 9-5 2.0tairco Estate leer nav.airco 2007 19.950 Avantgarde in € Opel 3.0 V6 Cdti airco 2004 9.950 SaabVectra 9-5 2.0t Estate leerEleg. nav.airco 2007 19.950 Prijs incl. APK, afleverbeurt en Bovag-garantie Opel Max Eleg. Cool airco 6.950 Opel Zafira Vectra1.8 3.016V V6 Cdti airco 2004 2004 9.950 Mercedes BenzH1.8 C180K combi Avantgarde 2007 10.950 18.950 Opel 1.816V Cosmo 2005 Opel Astra Zafira Max airco Cool airco airco 2004 6.950 Opel Mercedes BenzHC180K Sedanairco Avantgarde airco 2007 10.950 19.250 Opel Astra Astra 1.8 Cosmo 2005 Opel Astra H 1.6 GTC Njoy airco 2007 Saab 9-5 2.0t Estate leer nav.airco 2007 12.450 19.950 Opel Astra Opel H airco 2008 Volkswagen Golf 1.6 Business Trendline airco 2009 12.950 15.950 Opel Astra Astra H 1.6 1.6 GTC Njoy airco 2007 12.450 Opel H 1.6 Stat. Bus. Airco 2007 Hyundai Tucson aircoairco 2006 12.450 9.950 Opel Astra Astra H 2.0 1.6W.Cup Business 2008 12.950 Opel Astra 1.6 Stat. Cosmo 2007 Opel Astra H16V 1.6Eleg. Stat.Airco Bus. Airco 2007 12.450 Opel Zafira 1.8H 2002 12.950 4.950 Opel Astra 1.6 Cosmo aut.station 2007 Opel Astra HV6 1.6Cdti Stat. Cosmo 2007 12.950 Opel Vectra 3.0H Eleg. Airco 2004 11.950 8.750 Opel Astra H 1.6 Njoy airco 2004 7.950 Opel Astra H 1.6 Cosmoairco aut.station 2007 Opel Astra H 1.6 Temptation 2007 11.950 9.950 Opel Astra H 1.4 2004 7.950 Opel Astra H 1.6 Njoy Njoy airco 2004 7.950 Opel Agila 1.2 16V 2004 4.450 Opel Astra 1.71.4 DTNjoy Njoy airco 2002 5.450 Opel Astra 2004 7.950 Opel Corsa 1.2HNjoy aircoairco 3 drs 2008 7.450 7.950 Opel Meriva 1.4 16V 2005 Opel Astra 1.7 DT Njoy airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.21.2 Business airco 5drs 2007 5.450 7.450 Opel Agila 16V 2004 Opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Opel Corsa 1.21.4 Business airco 5drsairco 2007 10.950 7.750 Opel 16V inTouch 2009 Opel Corsa Agila 1.2 16V 2004 5.450 Opel Corsa 1.21.3 16VCdti NjoyinTouch airco 2007 10.950 7.950 Opel Corsa 2004 3.950 Opel Corsa 1.4 16V airco 2009 Opel Njoy 2008 Peugeot 207 1.61.2 airco 2007 9.950 9.450 Opel Corsa Corsa 1.3 Cdti airco 3 drs 2004 3.950 Opel Corsa Business Ford Fiësta 1.251.2 Trend airco 2009 8.950 9.950 Opel Corsa 1.2 Njoy aircoairco 3 drs5drs 2007 2008 9.950 Opel Corsa 1.2 Business Toyota Ecc airco 2006 8.450 9.995 OpelCorolla Corsa 1.6 1.2VVT Business airco 5drs 5drs 2007 2007 8.950 Opel Corsa 1.2 airco Fiat Punto 1.2 Active airco 2006 7.950 5.450 Opel Corsa 1.2 Business Business airco 3drs 5drs 2007 2007 8.450 Skoda Octavia airco airco 3drs 2001 Opel Corsa 1.21.6 Business 2007 7.950 Fiat Seicento 1.1 2006 3.950 3.950 Mercedes Benz1.6 C180 1999 Skoda Octavia airco 2001 3.950 OCCASIONS Eleg.auto.airco Mercedes Benzzonder C180 garantie 1999 Prijs incl.205 APK Peugeot 1.4 Generation 1997 750 Eleg.auto.airco BMW 316 1994 2.250 1.950 BMW All Road F650 1995 Peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 BEDriJFsWaGEns BEDriJFsWaGEns BMW All Road F650 (EX B.T.W.) 1995 2.250 ex. BTW incl. 1.3 APK, afleverbeurt en Bovag-garantie Opel Combo CDTi airco/navi 6.750 BEDriJFsWaGEns (EX B.T.W.) 2007 Opel Combo 1.3 1.3 CdtiCdti 2004 4.750 4.750 Opel Combo 2004 Opel Combo 1.3 CDTi airco/navi 2007 6.750 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750


in en om de tuin

- ADVERTORIAL -

Familie Vermeulen wint gratis tuinontwerp Jansen Hoveniers

GEOPEND OP

HEMELVA ARTSDAG & ZONDAG 20 MEI BEIDE DAGEN VAN 11.00 - 16.00 UUR

&

● GRATIS ATTENTIE BIJ IEDERE BESTELLING ● GRATIS PROFESSIONEEL TUINADVIES DOOR TUINARCHITECT ● PROFESSIONELE HOVENIER AANWEZIG

Ad Roks van Jansen Hoveniers overhandigt de cheque aan mevrouw Vermeulen.

Ruim 400 mensen schreven zich in voor de actie van Jansen Hoveniers op de beurs Tuinidee 2012 in Den Bosch! Gelukkige winnaar werd de familie Vermeulen uit Drimmelen. Vorige week overhandigde Ad Roks van Jansen Hoveniers de cheque aan een opgetogen mevrouw Vermeulen. Nieuwste ideeën en trends Op de toonaangevende beurs staan vele praktische voorbeeldtuinen en zo’n 200 zorgvuldig geselecteerde tuinspecialisten. Jansen Hoveniers presenteerde er de nieuwste trends op het gebied van tuinbeleving, zwembaden en houtbouw. Bezoekers maakten door het invullen van een formulier kans op een gratis Tuinontwerp ter waarde van € 750.

Strakke betontegel antraciet 60x60x6 cm 18,95/m2

Kunstgras, diverse coupons

Gratis zitzak outdoor

Nu met gratis onderdoek

bij bestelling v.a. 950,aan bestrating

tot 50% korting, OP=OP

Geheel naar eigen wens Inmiddels heeft Jansen Hoveniers de wensen van de familie geïnventariseerd en op basis daarvan maakt de tuinarchitect geheel op maat het ontwerp voor de tuin. Dat is niet het enige wat de hovenier biedt: u kunt er ook terecht voor deskundige aanleg en onderhoud van tuinen, zwembaden en jacuzzi’s en alle denkbare houtwerkzaamheden als pergola’s, carports of tuinhuizen. Bronvermelding: van Riel

Bart Poppelaars Tuinmaterialen

Bremstraat 120a, 4711 CK St.Willebrord - Tel: 0165-387819 - www.jansenhoveniers.com

Weidehek 3-5, 4824 AT Breda Telefoon 076 541 02 93, fax 076 542 42 55 info@bartpoppelaars.nl

• Verkoop van sierbestratingen en natuursteen. • Verkoop van zand, split en grind. • Verkoop van schuttingdelen, tuinhout en blokhutten. Kleine • Gratis advies en/of offerte. prijzen, • Aanleg voor particulieren en bedrijven. Groot Bezoek onze showtuin!

SIERBESTRATING ● TUINTEGELS ● MEGATEGELS ● NATUURSTEEN TUINVERLICHTING ● TUINHOUT ● TUINHUISJES ● BLOKHUTTEN EN MEER

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

assortiment!

DAG VAN HET HUISDIER BIJ TUINCENTRUM DE BOSRAND UW HUISDIER IN HET ZONNETJE OP ZATERDAG 19 MEI

Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168/452730 - b.g.g tel.: 06/53164602 www.boelenstuininrichting.nl

GRATIS UW HUISDIER OP DE FOTO (zwart/wit)

GRATIS PUZZELPOSTER

GRATIS VOEDINGS- EN VERZEKERINGSADVIES VOOR HOND EN KAT

GRATIS VACHTVERZORGING EN VERZORGINGSADVIES VOOR UW HOND

Zondag 25 april: geopend van 12.00 12.00 -- 16.00 16.00 uur uur Hemelvaartsdag OPEN van

meerdere formaten in kleur na te bestellen.

door de firma Royal Canin.

bij besteding van 5 euro aan dierenproducten.

door onze hondenstyliste.

GRATIS DIEREN SCHMINKEN VOOR DE KINDEREN

onder begeleiding van een levensgrote knuffelhond.

GRATIS WATERTESTDAG VOOR AQUARIUMWATER door de firma Tetra (300 ml water meebrengen).

1 en 2 mei orchideeënweekend

AKTIE 1 en 2 mei is het ‘orchideeënweekend’ AK bijTIE S S ISKA H s ANTO Tuincentrum afje De Bosrand. Alle 4 deW brokjes a t s s n rpe filialen tten à 1 kilo m kateken runde 250 gra zullen dit weekend in het 3 zakken nà 9 staan. diverse soorten, voor 9.99 3 zakke 9 . 4 van ‘ o rchideeën’ r o o v 6 nu 7 nu van 8.9 van 12.6

Talboom Bestratingen BV Op zoek naar een nieuwe Sier/bestrating voor een betaalbare prijs? Voor bedrijven of particulier.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte Tel. 06-26328788 of E-mail: info@talboombestratingen.nl NAJAAR 2012 OPENEN WIJ ONS NIEUWE BEDRIJFSPAND IN RUCPHEN

Mooie staande Solanum Per stuk

Speciale aanbieding: van 9.99 voor Phalaenopsis (1 tak)

5.99 van € 5,99

voor €3,99

AKTIE IN CAN ROYAL rokjes b n katte aankoop van 1 zak

orten, bij TIS diverse so 00 gr. GRA 4 à k a z 1 à 400 gr.

Tevens zal er dit weekend een Grote ‘oAardbeienrchideeënspecialist aanwezig zijn, omplant u van diverse informatie te in hangpot voorzien en vragen te beantwoorden. Op verschillende Per stuk afdelingen vindt u diverse provan 6.99 ducten voor die iets met ‘orchideeën’ te maken hebben. U bent van harte welkom.

3.99

Acties lopen t/m zondag 27 mei 2012

Openingstijden

maandag 11.00 uur tot 17.45 uur dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.45 uur zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Antwerpseweg 30a te Rijsbergen

www.tcdebosrand.nl

www.tcdebosrand.nl

Grote Surfinia Hangpot

in diverse kleuren Per stuk van8.99 voor

4.99


OpENINGSAANbIEDING ZOM deze weeK:

Hangplanten

Geraniums €0,95 p

lec ht

ALLES VERS UIT EIGEN nu s

.st

.

(m.u.v. Franse Geranium

AqULEGIA (vaste plant) Nor maal € 1,95 p.stuk, nu

0c m

Aa Ver rd se be ien Ba m 30

bo ho e sE og 29 Aa ,9 5p rd .st be . do i p E 1 ordra lan ,0 gers tje 0p s .st . La ve Ø n 40 cm de E 4 van l X ,9 7,95 XL 5 p NU .st . Bo de m be bl P oe hl de it ox kk ze va er er n3 ri j ki ,9 E 25 nu sl n div. k ,5 echts leure 0p n

in 50 soorten doorsnede ø50cm

Ve As rs pe e rg es

Let op onze specialiteit:

primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompo • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - conifere palmen - olijven in - groenteplanten en om de tuin - enz.

5 voor € 5,-

Tip van k! weEeK I T E I€G5,E N dKeW ERIJ! 5U voor

SpAANSE MARGRIET K W E K E R I J !Nor maal A€ L1,40 LES V E Rnu S p.stuk,

Wij zijn goed in perkgoed!

Wij zijn goed in perkgoed!

A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Hemelvaartsdag en a.s. zondag OPENzie vantot 10.0016.00 tot 16.00uur uur Voor koopzondagen A.s zondag OPEN van 10.00 www.plantenkwekerijdeplantage.nl Voor koopzondagen zie

• • • • •

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

• • • • •

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

www.plantenkwekerijdeplantage.nl A L L E S V E R S U I T E I G E N K W E K ELetRop I onze J ! specialiteit:

Let op onze specialiteit:

Wij zijn goed in perkgoed! OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Hangplanten V E R S inU50 I Tsoorten EIGEN KWEKERIJ! A L L Wij E S zijn V Egoed R SinU I T E Ideze G E NweeK: K W E K E R I J ! Dagelijksin 50 soorten perkgoed!

OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend deze weeK:

Hangplanten

• 30.000 m2 kwekerij • 10.000 m2 overdekte verkoopruimte • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Wij zijn goed in perkgoed!tegen scherpe prijzen zoals: violen • Vele seizoensproducten • 30.000 m2 kwekerij primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • 10.000 m2 overdekte verkoopruimte • 30.000 m2 kwekerij • Tevens:Geraniums) laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • 10.000 m2 overdekte (m.u.v. verkoopruimte Franse - olijven - groenteplanten - enz. (vasteHangpotten plant) AqULEGIA (vaste plant) •AqULEGIA Onze specialiteit: 50 soorten •ca. Keuze uit zo’n 100 soortenpalmen perkplanten Let op onze specialiteit: •Nor Vele seizoensproducten scherpe prijzen violen - ca. 50 soorten Onze specialiteit: Hangpotten maal Nor maal € 1,95 p.stuk, nu € 1,95 p.stuk,tegen nu•5 voor € 5,-zoals: primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen vtegen • Vele seizoensproducten an scherpe prijzen zoals: violen ip T •SpAANSE Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen - heesters primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen MARGRIET SpAANSE MARGRIET ek-! palmen groenteplanten - enz. laanleibomen - coniferen - heesters de w-efruitbomen Nor maal- olijven € 1,40 -p.stuk, nu•5Tevens: voor € 5,Nor maal € 1,40 p.stuk, nu palmen - olijven - groenteplanten - enz.

doorsnede ø50cm

Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot versedoorsnede ø50cm 95 18.00 uur Geraniums €0, p. stuk Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur aardbeien (m.u.v. Franse Geraniums)

Geraniums €0,95 p. stuk

De koffie staat klaar

5 voor € 5,-

NU NOG MEER VOOR UW HET Nor maal € 1,95TUIN p.stuk, nu 5 HELE voor € JAAR 5,-95 DOOR! Geraniums €0, p. stuk doorsnede ø50cm

Geraniums €0,

M

M

oe Tip de rd ag

oe Tip de rd ag

oe Tip de rd ag

M

M

oe Tip de rd ag

Tip van OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN eek! Lavendel Spaanse Hangplanten 5 voor € 5,- de w cialiteit: in 50 soorten deze weeK: A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Let onze specialiteit: A.s.opzondag OPeN van 10.00 ø50cm tot 16.00 uur per stuk € 1,25 Margriet doorsnede ø50cm per stuk € 9,95 95 ZOMERSEIZOEN nten OpENINGSAANbIEDING 95OpENINGSAANbIEDING Normaal Voor koopzondagen zie Voor koopzondagen zie Geraniums €0, p. stuk ZOMERSEIZOEN Ø 20 cm Hangplanten NU €0, per stuk rten www.plantenkwekerijdeplantage.nl www.plantenkwekerijdeplantage.nl deze weeK: € 1,40 (m.u.v. Franse Geraniums) 00 95 95 in 50 soorten AqULEGIA (vaste plant) deze weeK: (m.u.v. Franse geraniums) ø50cm NU €1, Nu 2 voor €17, Nu 10 voor €9, 95

Hangplanten Geraniums

NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

p. stuk

Kom gerust eens kijken Tip van SpAANSE MARGRIET Dagelijks geopend Dagelijks Geraniums) Dagelijks (m.u.v. Franse week! te plant) Nor maal 1,40 p.stuk, 518.00 voor € 5,- deverse (m.u.v. Franse Geraniums) Maandag t/m€Vrijdag 09.00nu tot uur verse p.stuk, nu AqULEGIA 5 voor € (vaste 5,- plant) Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur asperges aardbeien A.s. OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Nor maal € 1,95 p.stuk, nu 5zondag voor € staat 5,De koffie klaar Tip van GRIET n a ! v k Voor koopzondagen zie ee Tip p.stuk, nu SpAANSE 5 voor €MARGRIET 5,- de w eek! w e d www.plantenkwekerijdeplantage.nl Nor maal € 1,40 p.stuk, nu 5 voor € 5,-

Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffie staat klaar

Nu Nog meer voor uw tuiN het hele jaar door! Dagelijks verse aardbeien

Het adres voor al uw tuinmachines Het adres voor al

Graszoden

g OPeN van 10.00 tot 16.00 uur A.s. zondag or koopzondagen zie OPeN van 10.00 tot 16.00 uur uw tuinmachines Kom gerust eens kijken Voor koopzondagen zie antenkwekerijdeplantage.nl De beste kwaliteit van West-Brabant! Dagelijks geopend Dagelijks gazonmaaiersDagelijks en tuintractoren. www.plantenkwekerijdeplantage.nl Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse zowel opvang als recycler verse Kijk en vergelijk en tuintractoren. Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur gazonmaaiersasperges aardbeien en zero-turn maaiers. Kom gerust Het voor al Levering van eens kijken zowel opvangadres als recycler De koffie staat klaar Kom gerust eens kijken Dagelijks geopendGraszodenkwekerij oude en nieuwe Dagelijks en zero-turn maaiers. uw tuinmachines Dagelijks geopend gebakken klinkers, Dagelijks robotmaaiers Dagelijks Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse Heidehoeve kasseien en09.00 blauwe Maandag Zaterdag tot 17.00 uur t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse tweewieltractoren robotmaaiers verse en Feesmachines Vervul 1a - Rijsbergen asperges hardsteen tegels. gazonmaaiers en tuintractoren. De koffie tweewieltractoren asperges aardbeien staat klaar Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur en Feesmachines zowelcompacttractoren opvang als recycler

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

tel: 076 - De 596 koffie 27 36 staat klaar

www.heidehoeve.com

Dagelijks verse asperges

voor een mooi gazon naar

graszodenkwekerij

Zero-turn maaier

martens afhalen, bezorgen en aanleg mogelijk.

Bovenheining 3a Tel./Fax 076-5962414 4891 PR Rijsbergen Mobiel 06-22409341 www.graszoden-martens.nl

nieuw en Gebruikt en zero-turn maaiers. compacttractoren

XL serie nieuw en Gebruikt houtversnippermachines tractoren kantensnijders robotmaaiers houtversnippermachines 13-20 pk ook zelFrijdend kantensnijders tweewieltractoren

ook zelFrijdend en Feesmachines

compacttractoren compacttractoren compacttractoren dieselFrontmaaiers nieuw en Gebruikt dieselFrontmaaiers

Green-technoloGY houtversnippermachines Green-technoloGY kantensnijders proFessionele, milieuproFessionele, milieuook zelFrijdend vriendelijke en zeer vriendelijke en zeer compacttractoren krachtiGe krachtiGewerktuiGen werktuiGen dieselFrontmaaiers

Green-technoloGY proFessionele, milieuvriendelijke en zeer krachtiGe werktuiGen

Koopbij bij de de man kan! Koop man die diehet hetook ookrepareren repareren kan! Koop bij deMachinehandel man die het ook repareren vof kan! Dekkers Dekkers Machinehandel vof

Actie Actie weken weken Speeltoestellen Actie weken

Speeltoestellen Speeltoestellen 10% 10 % korting kortingop op 10 % korting op Schommels

voor al uw uw Machinehandel tuin en parkmachines Dekkers vof voor al tuin en parkmachines noordhoeksestraat 1, oud Gastel,en tel. parkmachines 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl Speeltorens voor al uw tuin noordhoeksestraat 1, oud Gastel, tel. 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl noordhoeksestraat 1, oud Gastel, tel. 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl

TR AT IN WW W.VA NDENBROEKBES

Speeltorens

Schommels

GEN.NL

SUIJKERBUIJK BESTRATINGEN BV Korte Hei 19a, Rucphen

GRATIS

Aanleg en verkoop van (sier-)bestrating, riolering, grondwerken... In onze showroom ruime keuze bestratingsmaterialen aan zéér scherpe prijzen!! Reeds getrommelde koppelstones 20x30 vanaf € 12,50/m2 Geopend op zaterdag van 10 tot 14u en maandag en woensdag van 9 tot 11.30u. Alle dagen op afspraak.

Speelhuisjes Speelhuisjes

Trampolines

Trampolines

Tel. 0165-387972 of 06-53448393

- bij Terrasheater t.w.v. € 139,

* T U H K LO B of G N PI AP K R VE O nta *vanaf € 1.450,- excl. mo

N VA K KU HO O G S

DIG A D

TE

V IE S

EIT K WA L IT

BE S T E 10 0

ge, op = op.

SER V IC

E

= EID E D E NH % TE V R

Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel info@vandenbroekbestratingen.nl SIERBESTRATING • TUINVERLICHTING • BLOKHUTTEN • VERANDA’S

VOOR:

Perkplanten - Geraniums Diverse Groenteplanten HEMELVAARTSDAG Potgrond GEOPEND

M. Raats

KS DA G E L IJ E S R VE IE N! AARDBE

NAAR: Koekoekstraat 1, Etten-Leur tel. 076-5019063 of 06-30422083

Geldig van Geldig van 14 14mei meit/m t/m31 31mei mei2012 2012

Aanbiedingen uitgesloten voorraad strekt Aanbiedingen uitgesloten&&zolang zolangdede voorraad strekt

SAVELKOULS SAVELKOULS

Schansdijk 2, 719 Schansdijk 2, Zevenbergen Zevenbergen0168-324 0168-324 719

www.savelkoulstuinhout.nl www.savelkoulstuinhout.nl www.savelkoulstuinhout.nl


gemeente etten-leur 16 mei 2012

Gemeente Etten-Leur Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Postadres: Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) ■

Internet: www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl ■

Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (e 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Instructie verkeersregelaars Bij steeds meer evenementen stelt de gemeente de verplichting dat er bevoegde verkeersregelaars aanwezig moeten zijn om ervoor te zorgen dat een evenement veilig verloopt. Mogelijk is dit ook op uw evenement van toepassing. Een verkeersregelaar heeft de bevoegdheid om bij evenementen die door de gemeente zijn toegestaan, alle aanwijzingen te geven die nodig zijn voor een goede verkeersregeling. Dit kan zowel mondeling als door het maken van gebaren. Het politieteam van Etten-Leur houdt hiervoor de ‘Instructie verkeersregelaar evenementen’ op 21 juni. De cursus is in het Oude Raadhuis aan de Markt 1. Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen wordt de cursus één- of tweemaal op die avond gehouden: van 19.30 tot 20.30 uur en van 21.00 tot 22.00 uur. Opgelet: Aanmelden voor de cursus op 21 juni kan tot uiterlijk 7 juni. Meer informatie over de instructie en de aanmelding staat op www.etten-leur.nl bij Actueel > Nieuws > Nieuwsberichten. Algemene informatie over verkeersregelaars vindt u op www.verkeersregelaars.org.

Archieffoto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Leurse Havenfeesten – Vergunning en verkeersmaatregelen De burgemeester heeft een vergunning verleend voor het houden van de Leurse Havenfeesten op 25 mei 2012 van 14.00 tot 24.00 uur, 26 mei 2012 van 10.00 tot 24.00 uur, 27 mei 2012 van 10.00 tot 24.00 uur en op 28 mei 2012 van 13.00 tot 16.00 uur in de omgeving van de Leurse Haven en het Van Bergenplein te Etten-Leur, met een afvloeiingsregeling op 26, 27 en 28 mei 2012 van 00.00 tot 00.30 uur (verzonden 11 mei). Bovendien heeft het college een ontheffing verleend om in de open lucht/tent toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor omwonenden of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt op 25 mei 2012 van 14.00 tot 24.00 uur, 26 mei 2012 van 13.00 tot 24.00 uur, 27 mei 2012 van 10.00 tot 24.00 uur en op 28 mei 2012 van 13.00 tot 16.00 uur alsmede op 26, 27 en 28 mei 2012 van 00.00 tot 00.30 uur in het kader van de afvloeiingsregeling. Ten behoeve van de Leurse Havenfeesten hebben burgemeester en wethouders beslo-

INFOBIJEENKOMST VAN DE GEMEENTERAAD

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

ten de volgende tijdelijke verkeersmaatregel te treffen: het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten middels dranghekken voorzien van bord C1 van het RVV 1990 (geslotenverklaring) voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers, hulpverleningsvoertuigen en voertuigen van de organisatie op: 21 mei 2012 vanaf 08.00 uur tot 30 mei 2012 te 20.00 uur Het fietspad gelegen in het Schoenmakerspark (gedeelte tussen de Muldersweg en de Leurse Dijk) 24 mei 2012 van 18.00 uur tot 27 mei 2012 te 22.00 uur Blok parkeervakken Van Bergenplein (ter hoogte van nummer 8) 25 mei 2012 van 11.00 uur tot 26 mei 2012 te 22.00 uur Leurse Dijk (gedeelte Bierdragerspad – Slickbrug) 25 mei 2012 van 18.00 tot 23.00 uur Muldersweg (gedeelte Barbierstraat – Leurse Dijk)

Agenda van de Infobijeenkomst van de gemeenteraad op 21 mei Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 21 mei ’s avonds vanaf 19.00 uur een openbare infobijeenkomst wordt gehouden. Bij een infobijeenkomst staat de inbreng van de burgers centraal. Er wordt de mogelijkheid geboden om uw mening te geven over de geagendeerde voorstellen en eventuele vragen daarover te stellen. Met andere woorden: de raad luistert naar u. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur wordt gestart met de infobijeenkomst. Tijdens deze infobijeenkomst komen onderstaande onderwerpen aan de orde, waarbij u uitgenodigd wordt aan te geven wat u van de voorstellen vindt: ■ Voorstel toepassen eigen bijdrage regeling voor vervoersvoorzieningen Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur stelt aan de gemeenteraad voor om één eigen bijdragebeleid in te voeren voor het gebruik van alle Wmo-voorzieningen. De gemeente Etten-Leur kent al een eigen bijdragemethodiek voor hulp bij het huishouden en voor woonvoorzieningen. Nieuw is dat er nu ook een eigen bijdrage wordt ingevoerd voor de vervoersvoorzieningen. Dat betekent dat de eigen bijdrage voor alle WMO-voorzieningen gelijk is, uitgezonderd voor de rolstoel en Wmo-deeltaxi. Daarnaast stelt het college de gemeenteraad voor om géén inkomensgrenzen en géén maximale vergoeding voor woningaanpassingen in te voeren. ■ Voorstel vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerrein Vosdonk Ter voldoening aan de wettelijke plicht is een nieuw bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Vosdonk met aangrenzende woongebieden voorbereid. Voorafgaand aan de vaststelling heeft het ontwerp plan zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zeven zienswijzen ontvangen. Aan een deel van de zienswijzen wordt tegemoet gekomen. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan Bedrijventerrein Vosdonk vast te stellen en in vergelijking tot het ontwerp plan enkele wijzigingen aan te brengen. ■ Voorstel vaststelling van de Winkeltijdenverordening De Winkeltijdenverordening 2012 beoogt ondermeer een verruiming van het aantal koopzondagen binnen onze gemeente te regelen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in het aantal koopzondagen voor supermarkten, voor de winkels in het centrumgebied en de winkels in de periferie (o.a. bouwmarkt, keukenbedrijf, autodealer). ■ Presentatie door de heer Benjamin van Gelderen - teamchef politieteam Etten-Leur, Rucphen en Zundert - over de ontwikkelingen binnen de politie. Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de agenda van de infobijeenkomst verkrijgbaar in het informatiecentrum in het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 21 mei, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4. De volledige agenda van de infobijeenkomst is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad en vervolgens in de kalender bij de datum 21 mei op Infobijeenkomst klikken. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Internetsite gemeenteraad Kalender bij 21 mei op Infobijeenkomst klikken

26 mei 2012 van 10.00 tot 21.00 uur Muldersweg (gedeelte Barbierstraat – Leurse Dijk) 26 mei 2012 van 12.00 tot 19.00 uur Geerkade (gedeelte Spinaker – Slickbrug) 26 mei 2012 van 09.00 tot 22.00 uur Leurse Dijk (gedeelte Slickbrug – Koningsweg) 27 mei 2012 van 05.00 tot 22.00 uur Lichttorenhoofd (gedeelte Kloosterlaan – Van Bergenplein) – Kapelstraat (gedeelte Van Bergenplein – Kerkstraat) – Van Bergenplein – Korte Brugstraat (gedeelte Van Bergenplein – Eikstraat) – Eikstraat –Geerkade - Boeieraak (gedeelte Geerkade – Turfijker) – Domineesgang – Leurse Dijk (gedeelte Domineesgang – Slickbrug) – Lange Brugstraat (gedeelte Van Bergenplein – Kasteellaan) 28 mei 2012 van 12.00 tot 18.00 uur Lichttorenhoofd (gedeelte Van Bergenplein – Kloosterlaan) - fietspad Vijfhuizenweg – Kasteellaan – Kerkstraat – Kapelstraat (gedeelte Kerkstraat – Kasteellaan) - Lange Brugstraat (gedeelte Kasteellaan – Korte Brugstraat) – Domineesgang – Leurse Dijk (gedeelte Domineesgang – Slickbrug) – Geerkade (gedeelte Slickbrug – Van Bergenplein) – Van Bergenplein (gedeelte Geerkade – Lichttorenhoofd). In verband hiermee kunnen de wegen/weggedeelten gelegen in het binnengedeelte van het parcours van de Lelieloop op 28 mei 2012 gedurende deze tijden tijdelijk niet ontsloten worden. 28 mei 2012 van 12.00 tot 21.00 uur Van Bergenplein (gedeelte Lichttorenhoofd – Kapelstraat) het instellen van een parkeerverbod door middel van borden E1 van het RVV 1990 voor alle voornoemde wegen/weggedeelten waarvoor een tijdelijke geslotenverklaring geldt op de daarbij aangegeven periodes voor alle voertuigen met uitzondering van voertuigen van de organisatie en hulpverleningsvoertuigen het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) door middel van het afdekken van borden C2 en C3 van het RVV 1990 in de Kerkstraat (gedeelte Lange Brugstraat – Kapelstraat) op 27 mei 2012 van 05.00 tot 22.00 uur het tijdelijk opheffen van de parkeerverbodszone in de wijk Attelaken op 27 mei 2012 van 10.00 tot 19.00 uur Bezwaar Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit op grond van artikel 7:1 van de Awb binnen zes weken na verzending van dit besluit daartegen bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA EttenLeur.

Verleende vergunningen en verkeersmaatregel Van Bergenplein 41 De burgemeester heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van muziekactiviteiten alsmede het uitbreiden van het terras op 20 mei 2012 van 10.00 tot 22.00 uur op het terrein voor het Van Bergenplein 41 te Etten-Leur (verzonden 9 mei). Ten behoeve hiervan heeft het college een tijdelijke verkeersmaatregel getroffen door het afsluiten van de toegangsweg naar het terrein van Stichting GGZ Breburg aan het Van Bergenplein, ter hoogte van nummer 41, te Etten-Leur door middel van hekken voorzien van bord C01 van het RVV 1990 op 20 mei 2012 van 09.00 tot 23.00 uur voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Hof van den Houte 160 Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor het plaatsen van tafels en stoelen ter hoogte van de Hof van den Houte 160 te Etten-Leur tot 1 november 2012 tijdens de openingstijden (verzonden 11 mei 2012). Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.


gemeente etten-leur 16 mei 2012

Gemeenteraad gaat de wijk weer in

Presentatie eindrapportage Actualisatie verkeerscijfers Etten-Leur

De raad komt op bezoek bij de bewoners van wijk Banakkers

Op dinsdagavond 22 mei is er om 19.30 uur in kamer 1.04 A en B van het Oude Raadhuis aan de Markt 1 een informatieavond over de eindrapportage over de actualisatie verkeerscijfers EttenLeur. In samenwerking met verkeerskundig adviesbureau Arcadis is gewerkt aan een rapportage met als doel om inzicht te krijgen in de mobiliteitsprognose voor onze gemeente voor de huidige en toekomstige situatie, respectievelijk 2011 en 2022. Hiertoe is een analyse uitgevoerd en is de intensiteit-capaciteitswaarde (IC-waarde) per tellocatie bekeken. Tot slot zijn hieruit voor de huidige en de toekomstige situatie de eventuele knelpunten op wegvakken gefilterd die onderdeel uit gaan maken van het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan. In dit kader zal naar oplossingsrichtingen gezocht moeten worden.

De gemeenteraad heeft eerder besloten de wijken te bezoeken en met de wijkbewoners in gesprek te gaan over zaken die in de wijk spelen. Daarom houdt de gemeenteraad bijeenkomsten onder de titel ‘De raad komt op bezoek’. De eerstvolgende openbare bijeenkomst is op dinsdag 29 mei aanstaande. Vanaf 18.30 uur zijn de bewoners van wijk Banakkers van harte welkom in de aula van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE), Stijn Steuvelslaan 42, 4873 EB Etten-Leur. De bewoners van de wijk Banakkers hebben per adres een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen. Voor zover er een verbondenheid bestaat met de wijk Banakkers en de uitnodiging heeft de bewoner(s) niet bereikt, zijn zij uiteraard van harte welkom op deze wijkbijeenkomst. Het programma van de bijeenkomst staat op de gemeentelijke internetsite. Zie www.etten-leur.nl Actueel > Nieuws > Nieuwsberichten

Op de informatieavond presenteert Arcadis de eindresultaten van dit project en is er voor de aanwezigen de mogelijkheid vragen te stellen. Een ieder wordt uitgenodigd om deze informatieavond bij te wonen.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 5 april 2012 tot en met 11 mei 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen 5 april 2012 4 mei 2012 4 mei 2012 7 mei 2012 8 mei 2012 9 mei 2012 9 mei 2012 9 mei 2012 9 mei 2012 9 mei 2012 11 mei 2012

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

2012OG0203-01 2012OG0204-01 2012OG0205-01 2012OG0202-01 2012OG0206-01 2012OG0217-01 2012OG0216-01 2011OG1058-02 2012OG0214-01 2012OG0215-01 2012OG0218-01

het plaatsen van een tuinhuis het uitbreiden van de bestaande kaasfabriek het realiseren van een uitweg het vervangen van een voorgevelpui het kappen van 11 bomen het plaatsen van een dakkapel het verwijderen van een boom het realiseren van 23 nieuwbouw bedrijfsunits het monteren van een gevelreclame het vervangen van een gevelreclame het plaatsen van 2 dakkapellen

Boegspriet 20 Nieuwe Donk 6 Hertesprong 36 Markt 50 Vijfhuizenweg, Rijsdijk en Statenlaan Duinkerkelaan 99 Oderkerkpark Anna van Berchemlaan Oude Kerkstraat 12 Valpoort 141 Valpoort 112 Hubertuslaan 55

4871 DW 4879 AC 4874 JB 4875 CG n.v.t. 4875 CZ n.v.t 4878 AA 4873 BM 4873 BR 4871 LG

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 7 mei 2012 tot en met 11 mei 2012 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

8 mei 2012 11 mei 2012 8 mei 2012 10 mei 2012

Verzenddatum besluit

2012OG0025-01 2012OG0126-01 2012OG0129-01 2012OG0139-01

Pottenbakkerstraat Stationsstraat 113 Winkelcentrum 42 Teerlingstraat 25

n.v.t. 4872 TC 4873 AC 4872 LH

11 mei 2012 10 mei 2012 10 mei 2012

2011OG0973-02 2012OG0167-01 2012OG0168-01

het herinrichten van de straat en het aanleggen van een fietspad het verbouwen van een woning het realiseren van een lift en een trap het uitvoeren van werkzaamheden in verband met het aanleggen van een waterbassin het bouwen van een carport en het wijzigen van de gevel het kappen van een Corylus Colurna het kappen van een paardenkastanje

Brekeling 10 het openbare gebied aan de Rode Poort het openbare gebied aan het park De Grote Toer aan de Klaroenring

4871 JH n.v.t. n.v.t.

Geweigerde omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 7 mei 2012 tot en met 11 mei 2012 de volgende omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben geweigerd. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

6 februari 2012

2012OG0053-01

het bouwen van een bedrijfswoning

Hanekinderstraat 41

4871 NG

Belanghebbende kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Beschikking uitgebreide voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Intern kenmerk

Omschrijving

Locatie

Postcode

Datum ter inzage

2012OG0025-01

het herinrichten van de straat en het aanleggen van een fietspad

Pottenbakkerstraat

n.v.t.

21-05-2012

De aanvraag, beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de datum van terinzagelegging gedurende zes weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor te Etten-Leur gedurende de openingstijden. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking gewijzigd. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door: ■ Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. ■ De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking. ■ Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Het beroepsschrift kan binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van terinzagelegging) schriftelijk en gemotiveerd ingediend worden bij de rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Indien onverwijlde spoed zulks vereist, kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, sector bestuursrecht, voorts worden verzocht om hangende het beroep een voorlopige voorziening te treffen.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

12 maart 2012

2012OG0108-01

14 maart 2012

2012OG0107-01

voor het veranderen, centraliseren van de transportgoederen, milieustraat en parkeerplaatsen het oprichten van een woning met bijgebouw

15 maart 2012

2012OG0113-01

het creëren van 2 wooneenheden in een bestaand pand

Etten-Leur, 16 mei 2012

Locatie

Postcode

Lokkerdreef 41 Schuitvaartjaagpad ‘s Heeren Vrunten, huisnummer 7 Bisschopsmolenstraat 91

4879 ND n.v.t. 4876 AJ


Millennium en Bl

D

E

20 12

BO

U kunt GRATIS meedoen via ode.nl www.internetb

"--&,-&63&/7" "--&,-&63&/

EK

3&(&/#00 3&(&/#0

le u o voetbalp

)FU3PMM&YSPMMVJL DOE MEE )FU3PMM&YSPMMV VEFWSJKIFJE VEFWSJKIFJE EN SCOOR PRACHTIGE JFEFSF3"-LMFVS JFEF JFEF JFEFSF3"-LMF LMFVSFOJOTUSVDUV PRIJZEN! LMFVSFOJOTUSVD [POEFSNFFSQSJKT

Doe kosteloos mee aan het leukste poulespel voor het EK 2012 en scoor een prachtige prijs!!

2X

Kijkt u ook zo uit naar het Europees kampioenschap voetbal in juni? Meedoen aan de

[POEFSNFFSQS BGHFTDIVJOEFFOS op deze pagina is een aanlokkelijk prijzenpakket samengesteld. Om kans te maken op BGHFTDIVJOEFF een van die mooie prijzen moet u zo goed mogelijk de uitslagen van het EK voorspellen. PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠnPNLBTUJOH van deze Het is voor jong en oud mogelijk om het

L Voorjaarsaktie! men een Orea uitdAging? niEuwEkrijgt OOk tOE AAn EEnschermen voetbalpoule van de Bode - bekend van het vorige WK en EK - maakt de voorpret groter en de spelbeleving intenser. Meedoen kost niets! In samenwerking met de adverteerders

gevoel van een skydive, indoor te ervaren! Waardebon t.w.v. Onder begeleiding van onze goedâ‚Ź449.getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel

Seizoenspas (sept. t/m mrt.) t.w.v. â‚Ź449.-

1X

SNEEUWATTRACTIEPARK SKIDÔME

2 knikarmschermen: motor met afstandsbediening "--&,-&63

Vanaf 2

van vrijheid ervaren!

"--&,-& Millennium en Bloemendael Volg de opleiding tot rij-instructeur 3&(&/ ! n e k 3&(&/ ic k d u o k IJs t/m 3 d THUIS IN SNEEUW

On V A O inf riL

GEGARANDEERD SNEEUWPLEZIER!

)FU3PMM&YS )FU3PMM& VEFWSJKIFJ p Belisol Breda, Neerloopweg 20 A VEFWSJKI voorlichtingsavond onze vrijblijvend * Bezoek geheel Win een waardewww.belisol.nl 22 JFEFSF3"- JFEF 3&(&/#00( 3&(&/#00( JFEF JFEFSF3" LMFVSFOJOT LMFVSFOJO [POEFSNF )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU Special Go Kart Day kadobon t.w.v. â‚Ź38.Skydive sessie voor 4 pers. t.w.v. â‚Ź400.- [POEFSN )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU BGHFTDIVJO VEFWSJKIFJE Ma BGHFTDIV VEFWSJKIFJE x. 300 PNLBTUJOH c JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF m Max. PNLBTUJO ARNESTEINWEG 19 JFEF JFEFSF3"-LMFVSFO 250

1 donderdag 22 april om 19:00 uur

1X

cm LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL [POEFSNFFSQSJKTJOEF [POEFSNFFSQSJKTJOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠn van deze PNLBTUJOH

4338 PD MIDDELBURG TEL. 0118 - 617475 info@kartingzeeland.nl www.kartingzeeland.nl

1X

met

de

10%

speels

fraai

en

terrasscherm

modern

afgewerkte

uiterlijk.

druppelvormi­

extra op ro /003%8 korting TERRASSCHERMEN en/003% zonwe L De TibellyŽ­doekcollectie biedt u45&&/#&3 een l n . BLOEMENDAEL ROLLUIKEN & BINNEN- ENop BUITENZONWERING rolluiken mterras­ 45&&/# uitdAging? tOE AAn EEn niEuwE OOk lo uitgebreid kleurenpalet voorbuw l zonwering oo%HGLHQLQJ rij-instructeur tot opleiding Volg de /003%8"-5&- h www.martbrusselaarszonwering.nl scherm. enDeze uitzonderlijk grote keuze in c 5 s s 3 /003%8"-5&- ' r 5 NOORDWAL 14 • TEL: 0167-566171 • STEENBERGEN • MOB: 06-53263052 iL 45&&/#&3(&/.0# pre Ae 5 k 22 r 1 e 45&&/#&3(&/.0# 50donderdag 22 april om 19:00 uur w.v /003%8"-5&- Max. 300 c m Max. 250 c m

ge zijkappen oogt het scherm zeer compact.

Genieten van groen

H. van der Gun verkoop & reparatie

Kade 1 4731 KR Oudenbosch Tel. 0165 312502 www.hvandergun.nl

UV GETEST

e

Bloemendael

met

Dankzij

de

zijk appen De

UV GETEST

en

een

terrasscherm

d VOn

OA uiterlijk. inf

modern

afgewerkte

druppelvormi­

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Uw terrasscherm is standaard geschikt

voorlichtingsavond * Bezoek geheel vrijblijvend voor eenonze elektrische bediening met

oogt

het

scherm

zeer

compact.

schakelaar. Natuurlijk behoort ook

TibellyŽ­ doekcollectie

biedt

u

een

de mogelijkheden.

Deze

uitzonderlijk

grote

keuze

in

Nog

comfortabeler

en

gebruiks­

e

e rm

ki

fraai

is

uitgebreid k leurenpalet voor uw terras­

scherm.

oo v jk

speels

een draadloze afstandsbediening tot

Leren draai relaxfauteuil t.w.v. â‚Ź449.Calibra leren draai relaxfauteuil

een

w 6 /003%8"-5&- 45&&/#&3(&/.0# 7 w 80.Slipcursus t.w.v. â‚Ź80.:0 5X op l45&&/#&3(&/.0# e e i b /003%8"-5&- at of /003%8"-5&- m 45&&/#&3(&/.0# r fo 45&&/#&3(&/.0# r in ge

1X

een

een

$0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/

'

tijdens daluren en schoolvakanties, niet i.c.m. e van Bloemendael t.w.v. â‚Ź200.andereWaardebon acties, alg. voorw. toepassing, max. 6 is pers. per bon. Reserveren verplicht o.v.v. ‘Actie Bode’.

Dankzij

-

Aktie lo

Vanaf 22 maart1 maart tot 30 april *Actievoorwaarden: geldig t/m 31-08-’12,t/m alleen30 april De Stok 24, Roosendaal • T. +31(0)165 - 520547

Heggenschaar Gardena Easy Cut t.w.v. â‚Ź149.-

149.

GRAoTpt IvaSn

e ko Va

op rolluike en zonwering www.martbrusselaars

schermen krijgt men een Orea RTS motor met afstandsbediening

M M ax. ax 55 .6 0 00 cm cm

1X

"--&,-&63&/7"/%& "--&,-&63&/7"/%&

Onder begeleiding van onze goed getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel van vrijheid ervaren!

dobon: art Day ka K o G l a ci Spe rten n 12 min. ka *2 heats va n te n u ptiem *2 consum areribs of ice: satĂŠ, sp lade rv se te *pla sa en et frites halve kip m ve a cl bala *kartpas en

Het is voor jong en oud mogelijk om het gevoel van een skydive, indoor te ervaren!

4X

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Locatie: Verkeersschool.nl Blom .nl om omschoolbl 5 l b l Handelsweg 11 inchEtten s 3 oo keer-Leur 55 s

eers

r

3e 5

w.v

-50

1

w 5 6 k 11 015 bel: 07 .veratie6o-p5w w DE SNELSTEHandelsweg WEG NAAR JE RIJBEWIJS! f w o 7 w nform0 Etten-Leur i er me weg naar je rijbewijs. Natuurlijk! Verkeersschool Blom. De snelste r oo Gastelseweg 31 • Tel.: 0165 569457 Locatie: Verkeersschool Blom v ijk Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl k

Handelsweg 11 in Etten-Leur

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl


18 mei BRADERIEAANBIEDINGEN Vrijdag10.00-20.00

3D LAAGE NG N

“MERKKLEDING!” Zaterdag 19 mei Blazers €199 €149 €79 p/st €25,& Zondag 20 mei Shirts €79 €49 €59 p/st €10,vanaf 10.00-18.00

Pantalons/ Rokken

€149

€179

€89

Pullovers

€99

€109

€79

Jeans

€79,95 €129

Lederen slippers S t .

€59

J a n s t r a a t

€149 €499 5 8 a + b

STOMERIJ VAN ALPHEN G r a t i s ophaal-bezorgservice in Etten-Leur, st. Willebrord, sprundel, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd

Pantalon Colbert Kostuum Rok Trui/Vest

€ 6,00 € 6,50 € 12,50 € 5,50 € 5,50

Wij reinigen ook: dekbedden (1 dagservice) waterbedhoezen - skikleding (1 dagservice) - glas/ overgordijnen - overalls - bedrijfskleding - particulier wasgoed (van ondergoed tot bovenkleding) tE v E n s G E s p E c i a L i s E E r d i n B r a n d -, r O E t - E n W a t E r s c H a d E s !

U BELT, WIJ KOMEN

Winkel gevestigd aan de Korte Bunder 17 Hoeven

Tel.: 0165 - 502458

(Prijswijzigingen onder voorbehoud)

INVENTOR Dagcursus in

Bergen op Zoom

op 29 mei, 5, 12 en 19 juni 2012 Info: 0164-230209 info@bitbybit-nl.eu www.bitbybit-nl.eu

SOL-ART

AutoCAD

zOnweRing & ROLLuiken Het adres voor:

• • • • • •

Terrasoverkappingen Markiezen Zonneschermen Screens Rolluiken Binnenzonwering

Markt 82b I 4875 CG Etten-Leur T. 076 5022830 I I. www.sol-art.nl

Gaat u bouwen of verbouwen? Voor bouwen met persoonlijke aandacht moet u bij Aannemersbedrijf van Opstal & Zn bv zijn. Wij leveren nog een produkt af waar met hart en ziel aan gewerkt is.

- Voor al uw nieuwbouw en verbouwwerkzaamheden - Maatwerk en ouderwets ambachtstimmerwerk, ensuite’s / radiatorombouwen / lambriseringen etc. - Levering van hout en plaatmateriaal op maat en voorzien van de door u gewenste profileringen. - Tevens bouw van maatwerk betonkelders/zwembaden.

Vraag vrijblijvend prijsopgaaf. Maalbergenstraat 11, 4884 MT Wernhout. Tel.: 076-5973478 Email: info@opstal.nl

p/st p/st p/st p/st -

€15,€20,€20,€15,-

* Geisha * S.O.S. Jeans * Fornarina * Sao Paulo * Sandwich

H o e v e n

-

* Expresso * 10 Feet * S’NOB * Aaiko * Question e.v.a.

0 1 6 5 - 5 0 6 0 4 8


office

TONERDEAL

palace

www.officepalace.nl

Uw totaalleverancier voor kantoor,– winkel- & horecabenodigdheden

Op zoek naar een HP of Brother Toner? Kies voor originele kwaliteit, tegen de beste prijs. Kies voor Xerox! Uw besparing: 20-50% Waarom is Xerox de perfecte keuze:  80% van alle originele toners zijn gevuld met Xerox 

=

   

NIEUW Office Palace.nl | Nijverheidsweg 7, 4879 AP Etten-Leur | T 076-5041684 | info@officepalace.nl

Vakkundige installatie We verkopen niet alleen kwaliteitsproducten van gerenommeerde merken, maar zorgen desgewenst óók voor vakkundige installatie van deze producten. Dus van sloop tot oplevering van toilet, douche en/of complete badkamer: Bij ons geeft u alles in één paar vertrouwde handen! www.sanidrome.nl/vandenbroek Vosdonk 41, Etten-Leur (076) 502 07 89

gebr. timmermans b.v. tegenover Saver Saver milieustraat milieustraat boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover 4751 Xk oud gastel tel.: 0165 - 31 77 46 Tel.: info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

inkt, u koopt dus in feite origineel Xerox garandeert minimaal dezelfde kwaliteit t.o.v. origineel Kostenbesparing van maar liefst 20-50%, Xerox garandeert behoud van printergarantie voor 100% Onvoorwaardelijke en levenslange garantie op iedere toner Xerox biedt toners voor HP, Brother, Lexmark , Kyocera

Stap nu over!

Stadslandbouw Dat hebben we al 30 jaar in Etten leur Aardappelen groenten fruit en kruiden groeien bij U bijna om de hoek en met zorg door ons geteeld

De boerderijwinkel van Groentekwekerij luijkx

Dak / Gevelreiniging en Onderhoud

U proeft het verschil Oude koekoekweg 20 - Etten Leur

Etten-Leur 076-3030037

Geopend: Ma. t/m vrij. 15.00-20.00, Zaterdag 9.00-16.00

www.stefcleaningservices.nl

Regio voor 3e keer in 5 jaar tijd favoriet van de logistieke branche

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

West-Brabant verkozen tot logistieke hotspot nr. 1

Metaalprijzen geldig week 32 20 metaalprijzen

WEST-BRABANT - Voor het achtste achtereenvolgende jaar publiceert vakblad Logistiek in samenwerking met NDL morgen de Logistieke kaart van Nederland met daarop de belangrijkste logistieke regio’s; de logistieke hotspots.

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,70 € 1,90 € 0,75 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,70 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 0,90 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 2,80 € 2,95 p/kg € 1,00 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 1,00 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,22 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,22 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

kunstgebitten

reparaties - nieuw - garantie gratis: controle, advies, hoogglanzen Afspraak; 8.00-22.00 uur ook zaterdag + zondag! Telefoon 076 - 597 61 83 ook thuisservice! tomson Vagevuurstraat 5, Klein-Zundert Te huur:

garagebox

met 220 volt, centrum Etten-Leur, op afgesloten terrein met code en verlichting. Aanv. per direct. Tel.: 06-51508241

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Eén van de regio’s wordt door een panel van deskundigen uit de branche verkozen tot logistieke hotspot nr. 1 van Nederland. Die eer is dit jaar, net als in 2008 en 2009, te beurt gevallen aan de regio West-Brabant. Werd West-Brabant vorig jaar met miniem verschil nog tweede, dit jaar heeft de regio de nummer 2 (Venlo-Venraij) met ruime cijfers achter zich gelaten. West-Brabant is dus opnieuw Logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Favoriet van de branche Voor het samenstellen van de Logistieke Kaart werd aan een groot aantal logistieke experts gevraagd de verschillende regio’s punten toe te kennen op 6 criteria die van belang zijn voor logistieke bedrijvigheid in Nederland. Deze criteria zijn onder andere de beschikbaarheid van vestigingslocaties, de aanwezigheid en kwaliteit van de infrastructuur en de rol van de lokale overheid c.q. ontwikkelingsmaatschappij.

De resultaten laten zien dat de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland in een stevige concurrentiestrijd verwikkeld zijn om het binnenhalen van logistieke bedrijvigheid. West-Brabant heeft daarbij in 2012 opnieuw de beste kaarten in handen. Prijsuitreiking Tijdens een bijeenkomst op vrijdag 11 mei bij het Havenschap in de gemeente Moerdijk, heeft Dirk ’t Hooft, algemeen directeur van Nederland Distributieland (NDL) symbolisch de prijs, een taart met daarop de logistieke kaart van Nederland, overhandigd aan een West-Brabantse afvaardiging. Hij reikte de prijs uit aan mevrouw Ada Grootenboer, portefeuillehouder logistiek van de regio West-Brabant en tevens wethouder Economische Zaken van de gemeente Moerdijk, en directeur Paul Nijskens van de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. Ook Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenschap Moerdijk, Leo Kemps, directeur logistieke opleidingen van de hogeschool NHTV (met de beste logistieke opleiding van Nederland) en Chris Rutten van de Kamer van Koophandel namens het bedrijfsleven waren aanwezig. Gezamenlijk vertegenwoordigden zij alle partijen die in nauwe samenwerking het succes van de regio bewerkstelligen.

Eigen rechter spelen is strafbaar

Tycho Vloeren Hout, PVC, Laminaat

U betrapt een dader, wat nu?

WEST-BRABANT - Stel, u komt nietsvermoedend thuis van een dag werken en loopt bij de voordeur een inbre076-5030019 ker tegen het lijf met uw dvd-speler onder z´n arm. Of ook voor u ziet dat iemand inbreekt in uw auto. Naast de schrik, onderhoudsmiddelen voelt u angst en kwaadheid. Hoe reageert u in zo´n geVoor: houten-laminaat-pvc vloeren val? EttEn-LEur

dealer van: OSMO-Parketman-WOCAUniverseel-Lecol-Olie fris

Bisschopsmolenstraat 54 info@tychovloeren.nl

U krijgt misschien de neiging de dief een rake klap uit te delen, maar uw verstand blijven gebruiken is hier van belang. Wat mag u wel en wat niet. Als u getuige bent van een misdrijf, mag u de verdachte aanhouden. Om te voorkomen dat de verdachte de benen neemt, mag u in afwachting van de politie dwang uitoefenen; bijvoorbeeld door de dader tegen de grond te houden. Het gebruikte geweld mag niet verder gaan dan nodig is om te voorkomen dat de verdachte vlucht. Als het geweld doorgaat nadat iemand is aangehouden en zich niet verzet, slaat het om in redeloos geweld en bent u strafbaar. Wat gaat te ver? Als alerte burger verdient u een schouderklopje, maar u mag PAGINA 22

het recht niet in eigen hand nemen. Het is niet de bedoeling de verdachte voor straf flink af te ranselen of uw frustratie af te reageren. Zodra de verdachte zich gewonnen geeft, is het doel bereikt en is er geen geweld meer nodig. Dit geldt zowel voor aanhouding door burgers als door de politie. Het is dus niet de bedoeling om de verdachte een paar klappen na te geven. Natrappen is verboden, net als op het voetbalveld. Wat mag wel? U mag zichzelf verdedigen als iemand zich niet over wil geven en u aanvalt. Dus als iemand met een mes op u afkomt, mag u dat voorwerp bijvoorbeeld met een stok van u af slaan. Ook als de aanvaller daarbij letsel oploopt, zal dat geen reden zijn om diegene strafrechtelijk te vervolgen. U kunt dan een beroep doen op noodweer, zoals dat in juridische termen heet. Niet voor held spelen U bent niet verplicht om een dader zelf aan te houden. Denk altijd aan uw eigen veiligheid! Als er bijvoorbeeld bij u ingebroken wordt, bel dan direct 112. De politie komt snel naar u toe.


Weekaanbiedingen

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Schoenmakerij van de Voort Geerkade 5 4871 CK Etten-Leur Tel: 076-50.23.505

broodje van de maand

www.schoenmakerijvandevoort.nl * info@schoenmakerijvandevoort.nl

400 gram € 1,00

vrijdag - zaTerdag

Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Verkoop en/of professioneel plaatsen van: • laminaat (o.a. Quick Step, Berryfloor, Balterio) • lamel/tapis parket • duo/lamel/multiplanken

Waarom kiezen voor Romass?

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

Waldkorn vital

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

Garagedeuren • • • • • •

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

Gratis inmeten, thuisbezorging en ondervloer

(vraag onze voorwaarden)

Tevens schuur- en onderhoudswerkzaamheden Bezoek onze Showroom op afSpraak

www.romass.nl sprundel@romass.nl

Torenpad 6 winkelcentrum etten-Leur Tel. 076 - 5037738 mob. 06 - 12866281 www.vanhooijdonkvloeren.nl

Zaterdag 19 mei

van 10

.00 -1

6.00 u

ur

kattendag animal World by Mulders! Verschillende kattenrassen aanwezig: o.a. Siamezen, Perzen en Maine Coons

Appelflap € 1,

00

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415 Nog enkele Berner Senner pupS zijn op zoek naar een baasje. Ze zijn op 2, April geboren en mogen 21 Mei naar hun nieuwe huis. We vragen € 500,- en dan zijn ze ontwormd & geënt. Heeft U interesse dan kunt U ons bellen 0165-311116 Bosschenhoofd

WAT DOET U DEZE ZOMER? Met uw nieuwe partner naar de zon? Een stralende zomer begint bij Mens & Relatie! Bel voor meer info: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Spectaculaire acties

A 1+1 gratis Royal Canin vleesbrokjes in saus (ook geldig op dozen)

A 2x400g Royal Canin gezondheidsvoeding voor de kat voor e6,00

A Bij aankoop van Royal Canin gezondheidsvoeding voor uw kat ontvangt u:

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

- Bij aankoop van 1,5kg of 2kg: E2,50 directe kassakorting - Bij aankoop van 3,5kg of 4kg: E5,– directe kassakorting - Bij aankoop van 8kg of 10kg: E10,– directe kassakorting Mobiele Paardenpraktijk voor gemeente Moerdijk e.o. Erkende paardendierenartsen

www.animalworld.nl

Liesbeth de Kroon Aukje van Sommeren

Tel. 06-20360887

info@paardenpraktijkdekroon.nl

www.paardenpraktijkdekroon.nl

oudenbosch Molenstraat 131 tel 0165 31 39 40

Molenstraat 131 Ma t/M do 8.30 4731 HD Oudenbosch Tel. 0165 31 vrijdag 39 408.30

zaterdag

- 18.00 - 21.00 8.30 - 17.00

kijk voor extra oPeNiNGStijDeN oP oNze webSite ite


sport

Opgelopen blessure tegen RKC Waalwijk lijkt mee te vallen

Alex Schalk in selectie Jong Oranje

Bridge Sans Atout ETTEN-LEUR - Dit was de avond waar-

64.58%; 2. W. Storms en J. Huijbrechts

A-lijn: 1. R. Schouw en T. Beijloos 60.94%; 2. L. de Weert en J. Mol 57.81%; 3. J. v. Zunderd en H. Steens 55.21% B-lijn: 1. K. v. Ginneken en H. de Voigt

Hefti en D. Boom 63.54%; 3. A. en J. de Raad 60.00% Volgende week is er geen clubavond: Hemelvaartsdag. Meer info: www.bcsansatout.nl

BREDA - NAC-spits Alex Schalk is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Dat heeft bondscoach op de baard van de keizer geschoren 58.33%; 3. M. Arends en J. Weetink Cor Pot vrijdag bekendgemaakt. Schalk neemt het met Jong Oranje vriendschappelijk op tegen Jong Macedonië en moest worden. Bij sommigen was het 57.29% C-lijn: 1. D. en J. Graumans 71.88%; 2. T. Jong Oekraïne en speelt vervolgens tegen Jong Luxemburg en Jong Bulgarije in het kader van de EK-Kwalificatie. mes zeer bot.

Bridgeclub De Snit ETTEN-LEUR - Einddrive competitie 2011-2012. De competitiestand van het afgelopen speeljaar is na de slotdrive bekend gemaakt en is als volgt: 1. Agnes Braspenning en René Westendorp 54,29%; 2. Jan en An Braspenning 53,66%; 3. Lena Voogelaar en Wil v/d Gaag 53,45%; 4. Ans Baljé en Jochem v/d Vegt 52,09%; 5. Math en Gonnie v/d Bosch 51,90%

Deze uitslag werd bekend gemaakt onder het genot van een drankje in de bar van het Trivium Hotel. De winnaars werden in het zonnetje gezet. Al met al is het afgelopen jaar ons zeer goed bevallen op onze nieuwe locatie. We hopen op 5 september weer te starten in het Trivium hotel. Geïntereseerden kunnen informatie krijgen bij Arie van Haren tel. 076-5021065 of Jochem v.d. Vegt tel. 076-5012624.

Afsluiting seizoen ELKV ETTEN-LEUR - Op zaterdag 9 juni houdt de activiteitencommissie Oranjespelen en een barbecue. Alex Schalk toont zijn vreugde na zijn treffer tegen RKC Waalwijk.

DOOR ADDO SPRANGERS Zijn uitverkiezing voor Jong Oranje betekent dat de het voorbije seizoen definitief in de hoofdmacht van NAC doorgebroken Schalk zijn vakantie met een maand moet uitstellen. De voorbije dagen bereidde de jonge aanvaller zich met Jong Oranje in Nederland voor op de EK-kwalificatieduels tegen Jong Luxemburg en Jong Bulgarije. Komende zondag vertrekt de selectie naar Oostenrijk om zich daar verder voor te bereiden. Daarbij zullen twee oefeninterlands worden afgewerkt.: op dinsdag 22 mei tegen Jong Macedonië en drie dagen later tegen Jong Oekraïne. Volgende week zaterdag keren Schalk en zijn medespelers weer

terug naar Nederland, maar ook dan wordt de talenten niet veel rust gegund. Twee dagen later namelijk moeten zij zich opnieuw melden in verband met de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg.

‘Spelen voor eigen land vind ik mooiste dat er is’ Die wedstrijd staat gepland op vrijdag 1 juni. Vier dagen later speelt Jong Oranje de laatste wedstrijd van dit seizoen. In Stadion de Geusselt in Naastricht, de thuishaven van van MVV, wacht dan het

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

EK-kwalificatieduel tegen Jong Bulgarije. Mri-scan Schalk is blij met zijn selectie, al had er afgelopen week aanvankelijk nog alle schijn van dat de aanvaller zich af moest melden in verband met een in de laatste thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk opgelopen knieblessure. Gelukkig wees een mri-scan uit dat zijn knie geen grote schade had opgelopen en dat Schalk waarschijnlijk snel weer fit zal zijn. Zelf heeft de NAC-spits er helemaal geen moeite mee om het zware seizoen nog een maandje te verlengen: “Spelen voor mijn eigen land vind ik het mooiste dat er is, dus daar lever ik graag een aantal weken van mijn vakantie voor in.”

Iedereen kan zich opgeven met ouders of vriend/vriendin, lid of geen lid. Geef je als team op. Elk team bestaat uit vier personen waarvan minimaal 2 volwassenen.

We beginnen om 13:30 uur en aansluitend zal rond 17:00 uur de barbecue starten. Om 18:00 uur kunnen we naar de EK-voetbalwedstrijd Nederland-Denemarken kijken op een groot scherm. Aanmelden kan via internet tot 1 juni. Jij komt toch ook? Voor meer informatie, zie onze website: www. elkv.nl

Feest bij Anjin-Ryu

Jubileumjaar Van Oers Marathon Brabant menten in Nederland. Voeg daarbij de veel geroemde kwaliteit van de organisatie en de sfeer tijdens de wedstrijden dan is het niet verwonderlijk dat vele atleten uit binnen- en buitenland naar Etten-Leur komen. De voorinschrijving tegen het voordelige tarief op de website www.marathonbrabant.nl is mogelijk tot 16 oktober. Daarna is na inschrijven mogelijk maar dan is het enkele euro’s duurder.

Sfeer en prestatie loopt te samen

ETTEN-LEUR - Dit jaar is het op 28 oktober dertig jaar geleden dat het startschot klonk voor de eerste start van de Marathon Brabant in Etten-Leur. Toen nog aangekondigd en bekend als herfstmarathon. De marathon was georganiseerd vanwege het vijftienjarig bestaan van de atletiekvereniging Achilles. De Van Oers Marathon Brabant is springlevend wat blijkt uit dat in 2011 het aantal van 4252 deelnemers is gehaald. Het bestuur van de Van Oers Marathon Brabant hoopt nu op 28 oktober 5000 deelnemers te kunnen verwelkomen in Etten-Leur. Aan de deelnemers op de afstanden hele en halve marathon, 5 en 10 km wil zij het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wanneer zij finishen met een geldig startnummer ontvangen

zij buiten de traditionele herinneringsmedaille een extra verrassing. Ook het publiek wordt verrast op de wedstrijddag 28 oktober met een ludiek onderdeel. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Voorinschrijving De voorinschrijving op de website voor de Van Oers Marathon Brabant 2012 is per 1 mei geopend. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden: Thetford hele marathon, Drukkerij Koevoets halve marathon, Thetford 5 en 10 km en de familieloop. Ook de bedrijvenloop is weer in het programma opgenomen. De organisatie is er weer in geslaagd om voor het derde jaar achter elkaar de tarieven voor de voor- en na inschrijving ongewijzigd te laten en behoort daardoor tot een van de voordeligste loopevene-

Starttijden afstanden In 2011 is de 10 km voor het eerst in één ronde gelopen en dat is goed bevallen bij de deelnemers. Jammer was dat de eerste lopers en begeleiding van de hele marathon toen wel hinder ondervonden van de laatste lopers van de 10 km. De organisatie heeft zich over dit probleem gebogen en verwacht het probleem opgelost te hebben door het schema van de starttijden aan te passen. Hieronder staat het volledige programma met daarbij de starttijden. 10.30u start Familieloop; 10.45u start Thetford 5 km prestatieloop en Asselbergs & Klinkhamer bedrijvenloop; 11.30u start Thetford 10 km loop en Asselbergs & Klinkhamer bedrijvenloop; 11.45u start Thetford hele marathon; 14.00u start Drukkerij Koevoets halve marathon en Asselbergs & Klinkhamer bedrijvenloop; 14,15u start ludiek evenement in verband met het 30 jarig jubileum; 16.45u sluiting. Voor meer informatie en inschrijven voor de diverse afstanden: www.marathonbrabant.nl PAGINA 24

Marc met Joost en Arthur.

ETTEN-LEUR - Er was een klein feestje bij Anjin-Ryu. Meester Marc is geslaagd voor zijn 4e Dan Jiu-Jitsu, en dat is best bijzonder. Het examen was helemaal in Den Haag bij de Nederlandse federatie krijgskunsten. Daar moet je voor een commissie van experts in het Jiu-jitsu komen, die stellen dan allerlei vragen. Onze meester kon alles wat ze vroegen laten zien. Het is voor de kinderen een vreemde gedachte dat je zo ver weg moet terwijl zij gewoon in de eigen Dojo examen doen. Maar voor een dangraadexamen dat is een zwarte band moet je voor een aparte

commissie verschijnen die je vervolgens beoordeeld. Ook het fijt dat je geen andere bant krijgt is voor de kinderen vreemd, de kinderen krijgen bij elk examen wel een ander kleurtje. De examinatoren zaten in traditionele Japanse kledij achter de tafel en vragen het hemt van je lijf. Het begint met Kata een vastgestelde vorm, daarna technieken en een vrij gevecht met meerdere tegenstanders zowel gewapend als ongewapend. Bij de uitreiking van de diploma’s werd een glaasje sake gedronken om het te vieren. Daarna moe en gebroken, maar zeer voldaan naar huis. Wil je meer informatie of een keer meetrainen: Marc Schipperen 06-41368879.


uitgaan

Zaterdag 26 mei Tijdens de Leurse Havenfeesten

“Van de tent naar de kroeg”

ROMMELMARKTEN EN bRAdERiEËN

Café-Zaal Roeloffs • Van Bergenplein 41 • Etten-Leur

AANBIEDING:

Met diverse artiesten • aanvang 20.00 uur • gratis entree

HEERLIJK ONBEPERKT

Kantonees en Indonesisch Gehele maand mei vanaf 17.30 uur op zaterdag en zondag, Hemelvaartsdag en Pinksteren

€ 12,00 Kinderen tot 11 jaar € 9,00 € 7,00

per persoon € 14,50 voor

Reserveren gewenst.

Speciaal Buffet

7 dagen per week 4 GANGEN VERRASSINGSMENU VOOR 2 PERSONEN

€ 17,00 p/p

Stationsplein 3, 4872 XL Etten-Leur 076-5013611

17 mei donderdag Bergen op Zoom stadspark Kijk in de Pot rommelmarkt 19 & 20 mei Hoeven braderie (centrum) met Luikse markt 26 mei Yerseke jaarmarkt (centrum) met Luikse markt 27 mei Hoogerheide Lucasplein rommelmarkt 2 juni rilland braderie met Luikse markt 3 juni Welberg braderie met Luikse markt 10 juni Wouw braderie met Luikse markt

Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

Cafetaria Chantal

Wilhelminalaan 4 • Etten-Leur • Tel: 076-5036026

Heeft u een (kinder)feest, dan is onze familiezak friet een goede oplossing voor u. Spare-ribs met pikante saus + friet + salade € 5.50 Kip-schnitzel + friet + salade € 4.00 Kip-saté (4 stokjes) + friet + salade € 6.00 Nieuwe Menu’s

U bent van harte welkom bij ons!

Openingstijden:

Ma.-di.: 16.00-22.00 | Vr.-za.: 12.00-22.30 | Zo.-wo.-do.: 12.00-22.00

DonDerDag

Trio van Vis met knoflookkorst € 10,95 p.p. en pestomayonaise

vrijDag

Agenda op: www.bootrijsbergen.nl tel: 0622414307

“Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

€ 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

ZAAL KOUTERSHOF te RIJSBERGEN naast de RK Kerk, Koutershof 4, Start 20.15 uur. Alle ballroom, latin en zuid-amerikaanse dansen wij !!! Kom uw geleerde danspassen van uw eigen dansschool bij ons oefenen.

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

ZONDAG 20 MEI

oPen dag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten)

Zaterdag 19 mei

BlueSox

21.30 uur

Mix van Rhythm & Blues, West Coast Blues en Swamp www.bluesox.nl

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

ZATERDAG 26 MEI

Harmoniezaal te Rijsbergen

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur

BAND AMICI MET ZANGERES MIA

Markt 18

EttEn-LEur

ALLROuNd LIVE PARty BANd

mEt GOEdE dANS muZIEk

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Live in Zundert

Feesttent Café Stuivezand Bredaseweg 43 Zundert

18-05-2012

Dirty Dance

20.00u

The Party Squad - Biggy -

vvk €10,-

Dominic Silver

19-05-2012 Presenteert

VOOR SINGLES & PAREN:

Inlichtingen: 06 22 41 43 07

Biefstuk

S T IJ L D A N S EN Iedere zaterdag

DANSEN

€ 12,95 p.p.

Gegrilde Kipfilet met een farce van padden€ 10,95 p.p. stoelen en champignonsausje

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

opening van speeltuin Hoge Neer op feestelijke wijze met o.a. braderie, livemuziek, alles gratis 06.53124868 Kijk verder op www.tg-promotions.nl

Onbeperkt Spare-ribs

woensDag

Wees ons oog, fotografeer voor ons

15 mei. seizoens20

DinsDag

20.00u vvk €12,50

WC Experience Afterparty DJ - Team Kodex

V.v.k. Free Records Shop Nederland-België, Zundert Bruna, Rijsbergen Discoshop Ad Nouws, Sprundel Tankstation Jochems, Meer (B) Ton Frut, Breda Special CDshop Moerwijk, Wernhout Total, Zundert Café Stuivezand of online www.liveinzundert.nl

DAGTOCHTEN - ZOMER - DAGTOCHTEN

2e Pinksterdag middagmatinee met dansorkest Reach 15.00 uur

FLORIADE

39,50

DAGTOCHT LONDEN 2 juni 2-DAAGSE LONDEN 26/27 mei en 7/8 juli

49,00

99,00

28 mei, 3 en 20 juni, 6 en 19 juli, 10 en 19 aug, 5 en 23 sep

Incl. overnachting & ontbijt (obv 2-pax kamer)

DISNEYLAND® PARIJS 26 mei

GUUS in EINDHOVEN 9 juni

69,00

Incl. entree / kinderen t/m 11 jaar € 64,00 p.p.

25,00

Alleen busvervoer Evt in combinatie met entree voor € 85,00 p.p.

PROLOOG TOUR DE FRANCE € 27,50 30 juni Vervoer naar proloog in Luik

FINISH TOUR DE FRANCE 22 juli

€ 45,00

OLYMPISCHE DAGTOCHT 28 en 29 juli en 1 aug

Vervoer naar de finish in Parijs

Wegwedstrijden wielrennen

www.brabantexpres.nl

89,00


sport

PSV Concordia Florebit klaar voor het groene seizoen ETTEN-LEUR - Nu de dagen langer worden en de winterkou verdwenen is, begint het groene seizoen, oftewel de buitenwedstrijden, op gang te komen.

Het buitenseizoen begint in Etten-Leur altijd met de jaarlijks terugkerende samengestelde wedstrijd. Beide dagen waren weer een succes, al was het de eerste zondag wat beter weer dan de tweede wedstrijddag. De vele vrijwilligers bleven ondanks alle regen gelukkig goedgemutst en de wedstrijd verliep mede dankzij hun verder vlekkeloos. Anouk Smulders wist bovendien de eer van de club hoog te houden in het deelnemersveld; zij behaalde met Valcor in de klasse M een hele mooie tweede plaats. De week daarna wist Anouk haar goede vorm vast te houden. Ze reisde toen af naar het Belgische Waregem, waar een tweedaagse wedstrijd gehouden werd rond de terreinen van de renbaan. Ook dit weekend zorgde hevige regen voor een extra moeilijkheidsgraad, maar Valcor

wist goed raad met de slechte bodem en sleepte samen met Anouk de achtste prijs in de wacht. Dan zijn er vorige maand ook verschillende dressuurruiters op pad geweest. De eerste grote outdoor wedstrijd voor de dressuurruiters was georganiseerd door de Rodeo Ruiters uit Rucphen. De volgende ruiters wisten zich in de prijzen te rijden: in de klasse B een derde plaats voor Vicky van Aert, die sinds kort met Barracuda een wedstrijdcombinatie vormt. Kyara Pellis wist met Max een mooie tweede prijs te behalen. Annemieke van der Merwe is een nieuw clublid en ze heeft gelijk de taak van secretaresse op zich genomen. Niet alleen als bestuurslid laat ze van zich horen, ze sleepte in het L1 ook gelijk de overwinning in de wacht met haar 5-jarige paard Sakari. In het L2 was er twee keer een rood lint voor Loes Vriends met Nova Rota’s Cascada. En in het M1 reed Hans van Bedaf Heesterbos Britty, die hij sinds december onder zijn zadel heeft, naar een mooie tweede en vijfde plaats. De week daarop vond Hans dat zijn prijzen-

Tweede plaats ELBC U12

ELBC Basketbal Nieuws

kast nog niet vol genoeg was en pakte met Winville een tweede prijs in het ZZ Licht tijdens de wedstrijd op manege de Keytenburg. Marijke Driessen startte hier haar nieuwe paard Curana en gelijk met succes: ze behaalde een mooie overwinning in de klasse B. Afgelopen weekend was er een clubdag met als thema ‘Ben jij klaar voor het groene seizoen?’ Je kon je inschrijven voor verschillende activiteiten: een proefgerichte training met dressuurexpert Hans van Bedaf, een les gebaseerd op ‘Houding, Balans en Inwerking’ door Roos Dyson, die zich daarin gespecialiseerd heeft, een sessie op de flexchair onder deskundig toezicht van een fysiotherapeut, bij wie je ook met je paard terecht kon voor fysiotherapie. Verder was iemand aanwezig om te controleren of je zadel goed op je paard ligt. De opkomst van de leden was wat magertjes, maar dit mocht de pret niet drukken. Voor de leden die er wel waren was het niet alleen erg gezellig, het was ook een erg leerzame dag. En nu, op naar het groene seizoen.

ELBC U12 tweede in de competitie.

ETTEN-LEUR - Het team U12 van basketbalvereniging ELBC heeft dit weekend een mooie tweede plaats bereikt in de competitie.

mei hemelvaartsdag geopend 17

11.00

- 17.00

kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl Je hebt vorm en supervorm

Kees van Zundert winnaar van Creil ETTEN-LEUR - Eindelijk waren de weergoden duivenmelkend Nederland goed gezind. Licht bewolkt en een NNO wind ideaal weer voor de duiven die in vorm zijn. DOOR JAN ROBBESON En als je duiven in vorm zijn maak je een mooie uitslag. Als je duiven in supervorm zijn speel je 4 minuten los en pak je er 16 van de 19 in de prijzen en ga je op de laatste vlucht met alle kampioenschappen aan de haal. Kees van Zundert is de man die zijn duiven in supervorm heeft, dit bewijst hij dit weekend met de 09-1288696, die er voor zorgt dat Kees zijn derde overwinning pakt op de zeven vervlogen vluchten een geweldige prestatie wetende dat de concurrentie ook niet stil zit. Hij speelt dus

4 minuten los over heel Etten-Leur een knappe prestatie tegen 1165 duiven. Ook in het samenspel de Westhoek’70 pakt hij de zege tegen 1879 duiven. Ondanks de invloed van de wind weet hij een mooie 6e plaats te halen in het rayon tegen 7696 duiven. Op de Afdeling Brabant 2000 weet de 696 zich als 23e te klasseren tegen ruim 27000 duiven. Met de geweldige uitslag die Kees dit weekend maakt wordt hij 1, 2, 3 en 4 duifkampioen Vitesse en ook het hokkampioenschap valt hem ten prooi.In het prille seizoen een superstart voor Kees. Kees proficiat!

pel, 3. C. Hellemons, 5. vd Enden-vd Riet, 6-7-14. Comb. Heeren, 8-19. Comb. Robbeson, 9-12. A.C. Wevers, 11. P. v. Beers, 13. F. Aarts, 15. R. Rommens, 20-21-23-25. Fr. Damen, 22. P. Maas, 24. Comb. Albers.

Pv de Eendracht In concours 905 duiven. Snelste duif 12:00:58. Snelheid 1246,458 m/m. Laatste prijs 12:25:58. Snelheid 1131,521 m/m. 1-4-10-16-17-18. K. v. Zundert, 2. R. v. Pop-

Pv de Snelpost In concours 260 duiven. Eerste duif 12:05:03. Snelheid 1224,425 m/m. Laatste prijs 12:29:37. Snelheid 1121,586 m/m. 1-9-10-14-15-16-23. H. Peeters, 2-5-8-1321. C. Bulkmans, 3-6-18-19. A. Christianen, 4. J. Nouws, 7-12-17-20-24. Comb. Lodewijks, 11. M. Hermes, 22. B. v. Elteren, 25. C. Stallen. De Vitesse zit er op volgende week wordt er begonnen met de midfond vluchten. Komend weekend vanuit het op 390 km gelegen Sens. Allen weer veel succes gewenst.

Slemkampioen zijn geworden: 1. Ankie v. Etten-Lidy v/d Laars; 2. Nel v. Oirschot-Nel Zonligt; 3. Erik RoozendaalMario Vugts. Uitslag slotdrive (nrs. 1, 4 en 8 hadden prijs), A lijn: 1. Toon v/d Bom-Ad Wagemakers; 4. Nel Willemstein-Ton Willemstein; 8. Clarie Boers-Marijke Schouten B lijn: 1. Ans Baljé-Jochem v/d Vegt; 4. Monique Calon-Fons Calon; 8. Toos v. Boxsel-Trees Haans C lijn: 1. Rika Koevoets-Jannie Wijngaard; 4. Nel v. Leeuwen-Ed v. Leeuwen; 8. Lidy

Voordouw-Jos v/d Laars D lijn: 1. Jenny de Roon-Wim de Roon; 4. Yvonne Gelens-Bert Gelens; 8. Betty Roels-Cees Willemse Indien men belangstelling heeft voor onze club dan kunt u contact opnemen met Adrie Slagter tel 06-20353797 of per email aan a3slagter@casema.nl. U kunt dan altijd eerst komen kijken en spelen op proef. Tot 6 september 19.30 uur voor de A.L.V. en de openingsdrive. Wij spelen op donderdagvond in de Nobelaer aanvang op de speelavonden 20.00 uur.

BC de Gong ETTEN-LEUR - Op donderdag 10 mei is de slotdrive gespeeld. De feestcommissie heeft hiervoor zorgt dat de nodige hapjes aanwezig waren. De voorzitter heeft aan het eind van de avond de medewerkers die wekelijks de nodige arbeid verrichten bedankt. Deze mensen ontvingen een fles wijn. Ook werden de kampioenen in het zonnetje gezet. Clubkampioen zijn geworden: 1. Frans Evers-Kees Konings; 2. Joke v. Haaren-Ton Vos; 3. Toon v/d Bom-Ad Wagemakers

PAGINA 26

Het team draait het hele seizoen al goed. Trainer Ricky Swets, Coaches Johan Hageman en assistent trainer Murat Gerek hebben dit jaar goed aan de fundanemtals gewerkt en dat was te zien in de resultaten. Het team ging door het seizoen steeds beter spelen en ze bleken een pittige tegenstander voor de overige teams in de competitie. Afgelopen zaterdag speelde het team om de kampioenstitel tegen de concurrent Migliore uit Rijen. Ter voorbereiding had het team ‘s ochtends nog een training gehad en werd er samen geluncht in de kantine van de Gong. Daarna trokken ze ten strijden in Rijen Het werd een spannende wedstrijd die erg gelijk op ging. De jongens speelden goed samen en speelden de bal rond totdat de meest vrije man de bal erin kon schieten. De verdediging zat af en toe behoorlijk

dicht tot frustratie en verdriet van de tegenstanders.Via de standen 6-8, 22-20, 32-32-33, 46-34, brak het laatste kwart aan. ELBC sloop steeds dichterbij, en wist te voorkomen dat Rijen nog kon scoren. De periode bleek net te kort om de achterstand helemaal weg te werken 46-43 was het eindresultaat. Daarmee is het team tweede in de competitie geworden en dat was voldoende reden om feest te vieren. Ook de Dames van ELBC maken nog een kans om hoog in de competitie te eindigen. Met nog twee wedstrijden te spelen staan ze ook op de tweede plaats in de competitie. Dit weekend versloegen ze Virtus vrij makkelijk met 69-34, dus als ze zo doorgaan kan er wellicht bij de seizoensafsluiting op 9 juni toch een kampioen gehuldigd worden. Ook de Heren hadden een goede dag. Hoewel zij het dit seizoen behoorlijk zwaar hadden konden ze zaterdag de heren van Barons goed tegenstand bieden en wonnen ze met 97-69 van de Bredanaren.

Biljar tvereniging DDS

Nu blik op Luikse Markt ETTEN-LEUR - Het seizoen 2011-2012 van de Etten-Leurse Biljartcompetitie was voor de twee teams van DDS (De Doorschieters) niet bepaald van hoog niveau, maar gezellig was het weer wel. En daar draait het uiteindelijk toch allemaal om. Nu worden weer andere activiteiten aangeboord. DDS sluit het biljartseizoen traditiegetrouw af met de jaarlijkse feestavond in clublokaal ‘Marktzicht’. En ook het Ad Bastiaansen Toernooi (genoemd naar het enkele jaren geleden overleden lid Ad Bastiaansen) met drie bevriende biljartclubs staat nog op de kalender, evenals de jaarlijkse uitwisseling met een Zeeuwse biljartclub. Seizoen 2011-2012 mag dan wel matig afgesloten zijn, DDS 2 op een achtste plaats (123-117) en DDS 1 op een bescheiden dertiende plaats (101-139), toch blijven ze ook actief op andere fronten en kijken daarnaast vol vertrouwen uit naar het nieuwe biljartseizoen dat dit najaar weer van start gaat. Een triest dieptepunt het voorbije seizoen was toch wel het overlijden van Jan van Halsteren (74 jaar) begin april. Jan heeft

een enorme staat van dienst bij DDS en was daarvoor dan ook terecht benoemd tot erelid van de meer dan vijftigjarige biljartvereniging. Luikse Markt Momenteel wordt er weer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Luikse Markt op zondag 15 juli in het Brabantpark. Het wordt dan de vierde editie van deze als succesformule bekend staande markt. Er kunnen door particulieren vanaf heden weer kramen en grondplaatsen gereserveerd worden bij Jan Belleter, tel. 0165 302682. Het bijzondere voor de kraamhouders is dat het is toegestaan om één auto achter de kraam te plaatsen. Voor de kinderen komt er weer een springkussen en verschillende andere randactiviteiten. Biljartclub DDS heeft er weer zin in en pr-man Rinus Fievet laat vol trots weten dat er komend najaar nog een Luikse Markt in het Brabantpark gehouden zal worden. “De vergunning hiervoor is al binnen” zegt Fievet tevreden. Ook tevreden is hij dat er voor DDS een nieuwe sponsor is aangetrokken. Maar eerst dus alle aandacht voor de Luikse Markt van 15 juli.


MEGA - SALE !!!!

Voor slimme vroege vogels...

1

GOOD MORNING FLIGHT

Merkkleding Dames, Heren & Tieners

50%-60%-70% korting! De laatste 3 dagen, 19/5 sluiten onze deuren. NU EXTRA 20% KASSAKORTING!

Boek via internet!

Star T

rek Fi

rst Co To bold ntact ly go w here n Dan d o urf jij one’s gone befo je va in het dageli st wel te verd re? jks lev iepen (45, k en van Car anker

)?!

la

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

www.adballon.nl

te koop gevraagd

antiek

meubelen, klokken, porselein en zilver 06-51482362 0165-539177

Kledingoutlet Breda 1e verd. De Barones Breda

verbouwings uitverkoop!

10 tot 70% korting Winkelcentrum 11 - Etten-Leur - 076-5012941

Oudenbosch, Prof. van Swaaylaan 14

OPEN HUIS 4 OKTOBER 2008 11.00 - 15.00 UUR Oudenbosch, Industrieweg 15a

Oudenbosch, Molenstraat 27

Een luxe en grote twee onder een kap woning met mooie, ruime tuin op het westen. Gelegen aan een rustige voor auto’s doodlopende straat, ABE0112 ABE0135 waaraan vrijstaande en twee onder een kap Scholen, Een vrijstaande bungalow met grote gaEen pas woningen. volledig gerenoveerde woning winkels rage/bedrijfsruimte, tuinhuis en mooie tuin met praktijkruimte en plaats, gelegen op en openbaar vervoer zijn voorzieningen een dieperceel allemaal vlakbij aanwezig zijn. rondom, gelegen op een perceel van 867 van 95 m2. Bevat: entree, m2. De garage/bedrijfsruimte van 9 vooral m bij 9 op dehal, woonkamer (33 m2), praktijkruimte Verrassend veel leefruimte begane grond door o.a. deenserre. mogelijkheid voor beroep of bedrijf dichte keuken met een moderne complete Voormaanbiedt gezinnen met kinderen aan 1e huis een ideale huis. Bevat o.a. entree, hal, toilet, en/of bad- werken inrichting. verdieping: overloop,woning. badkamer (2001), slaapkamer, ouderslaapkamer (14 m2), woonkamer (42 m2) met een grote erker, keuken, praktische bijkeuken.

kamer, kleine slaapkamer met dakvenster,

werkkamer en ouderslaapkamer met Vraagprijs € 319.000,k.k. toegang tot bergruimte.

OPEN HUIS - 19 EN 20 mEI k.k. Vraagprijs € 249.000,-

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

KIES JE KORTING Met de bus in Brabant is voordeliger dan je denkt. Kijk welke korting bij jou past op ovchipwijzer.nl

Leeftijdskorting

Dalkorting

Leeftijds- én Dalkorting

Leeftijdskorting hoef je niet te kiezen. Die krijg je automatisch als je reist met een Persoonlijke OV-chipkaart en tussen de 4 t/m 18 jaar of 65+ bent.

Kies nu voor Dalkorting op je Persoonlijke OV-chipkaart (€ 10,50 per jaar). Dan reis je na 9.00 uur en in het weekend de hele dag met 40% korting.

Heb je recht op leeftijdskorting? Kies dan ook voor Dalkorting (€ 10,50 per jaar) op je Persoonlijke OV-chipkaart. Je korting loopt in de daluren op tot 60%.

11.00 tot 15.00 uur

van Meer makelaars

Kade 24, 4731 KS Oudenbosch T 0165-33 12 33 E info@vanmeermakelaars.nl W www.vanmeermakelaars.nl Uw kennis van wonen

Een samenwerking tussen:


sport

DTF 2 Regiokampioen biljarten voor 55 plussers

Van links naar rechts: P. van Nijnatten, F. Saenen, H. Aerts, oud lid van het team: P. van Rijckevorsel, C. Groeneveld, J. Derks.

ETTEN-LEUR - Ieder jaar wordt er in twee poules gestreden om het kampioenschap biljarten voor ouderen (55+) in de gemeenten Zundert en Etten-Leur. Er wordt een hele competitie gespeeld en de uiteindelijke winnaars van de beide poules strijden in een finale om de totale winnaar van dit regio biljarten. Donderdag 3 mei was het zover en kon de

finale gespeeld worden in het Turfschip te Etten-Leur (Noord). Het is dit jaar een finale geworden tussen 2 verenigingen uit Etten-Leur: DTF 2 en BVO 4, beide verenigingen nemen met een aantal teams deel aan deze competitie. DTF 2 speelt alle thuiswedstrijden in het Turfschip op Leur en BVO in de Appelgaard in Etten. In een zeer spannende strijd werd door het 5tal van DTF 2 nipt gewonnen van BVO 4,

Neerlandia C1-Unitas’30 C4 ETTEN-LEUR - Het ging nog ergens om in Dorst: als de thuisclub zou winnen, zouden zij 2e worden in de competitie en wij 4e, bij ander resultaat zouden wij 2e worden en Neerlandia 4e. Dus volop spektakel.

Neerlandia C1 speelde verzorgd voetbal en had veel technisch bekwame spelers. Daardoor hadden zij het best van het spel, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Opeens schoot Vince er tussen uit en prikte de bal in de korte hoek binnen: 0-1! Voor ons! Ondanks dat dit vrij vroeg in de wedstrijd gebeurde, sloeg de vertwijfeling bij Neerlandia C1 al een beetje toe. Mooi! Onze achterhoede kwam redelijk onder druk te staan, maar Yoshi had hun topscoorder goed onder controle: die zou niet scoren vandaag! Ook Levi en Dylan stonden hun mannetje en Joëlle ruimde alles bekwaam op. Onze middenvelders hadden het druk: liepen vaak achter hun tegenstander aan maar konden ondertussen ook helpen bij een aanval van ons. Stan, Darcy en Ties werkten zich een slag in de rondte.

Voorin kreeg Thomas een klein kansje. Toch viel halverwege de eerste helft de gelijkmaker toen hun aanvoerder vanaf de 16 de bal hoog in de goal knalde: 1-1. Geen paniek, zij moesten immers winnen en er dus minimaal nog ééntje scoren. En dus veranderde het wedstrijdbeeld niet en warempel stonden we opeens weer voor! Nu was het Youri die sneller bij de bal was dan de weifelende keeper en de bal langs hem schoot: 1-2. Nu sloeg de vertwijfeling toe bij Neerlandia C1. De eerste helft had veel kracht gekost en Regi en Amaar, die als reserve waren begonnen, konden ook vol aan de bak. Neerlandia C1 kwam een paar keer goed door, wat resulteerde in vrij veel corners die gevaarlijk voor de goal geslingerd werden, maar steeds zat of een hoofd van ons er tussen of zij kopten naast. En die ene keer dat ze gevaarlijk naar de goal kopten, tikte Thijs de bal over de lat. Neerlandia C1 speelde veel op buitenspel. Maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Zo’n tien minuten voor tijd vond hun aanvoerder het tijd de spanning op te voeren door weer te scoren: 2-2. Dat was het startsein

ARV Achilles

tot de laatste wedstrijd was het ontzettend spannend, maar uiteindelijk was de winnaar dan toch bekend. Ieder jaar mag een andere vereniging de feestmiddag met prijsuitreiking organiseren, dit jaar was DTF aan de beurt. Donderdag 10 mei was het zover en heeft in het Turfschip de prijsuitreiking plaatsgevonden. Alle verenigingen die hebben deelgenomen aan deze competitie waren aanwezig en het was dan ook gezellig druk. Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werd er door de oriëntaalse dansgroep Sitara een optreden verzorgd, later op de middag werd er enorm gelachen om de tonprater Kiske den Dröge uit Tilburg. Nadat de loten voor de verloting van een groot aantal prijzen waren verkocht mocht de regiovoorzitter Wim van Aert samen met wethouder Jean Pierre Schouw (uit de gemeente Etten-Leur) de prijzen uitreiken. Hij roemde op de 1e plaats de wedstrijdleider dhr. Piet van Hoof die dit seizoen alles weer zeer accuraat heeft bijgehouden. Uiteindelijk werden de bekers uitgereikt. Eerst de bekers voor de poule winnaars en uiteindelijk de beker van de supercup. Deze werd dus gewonnen door het team van DTF 2. Het is natuurlijk geweldig als je winnaar wordt en de prijs in je eigen honk in ontvangst mag nemen.

voor Neerlandia C1 om alles op de aanval te gooien, maar Unitas’30 C4 hield stand en de 2e plaats was binnen! Programma donderdag 17 mei A1 toernooi bij TEC, info via leider C3 toernooi bij Groen Wit vt.12.45u D1 toernooi bij Unitas Gorinchem vt.8.15u D3 & D5 toernooi bij Groen Wit vt.8.00u Tevens vindt op ons sportpark het alom bekende MCEL-toernooi plaats. Zaterdag 19 mei MC1 toernooi bij Sparta’30 vt.8.30u let op gewijzigde vertrektijd. C4 toernooi bij Hilvaria vt.12.30u E6 t/m E10 toernooi bij Unitas aw.8.15u E1 t/m E5 toernooi bij Unitas aw.12.30u F1 toernooi bij Unitas Gorinchem vt.8.15u F3 en F6 toernooi DEVO vt.8.00u F9 en F11 toernooi bij Haarsteeg vt.12.00u F13 en F14 toernooi bij DVO’60 vt.7.30u Zondag 20 mei D2 t/m D6 toernooi Unitas aw.8.00u Vanwege de te verwachtte drukte vragen we aan spelers en ouders om zoveel als mogelijk is met de fiets naar ons sportpark te komen.

Avondwedstrijd ARV Achilles weer een succes blokken/groepen wat zorgde voor snelheid in de wedstrijd en duidelijkheid voor de atleten. Rond 19.30 uur werd er ook gestart met de loopnummers. Na het sprintgeweld op de 80 en 100 meter volgden daarna goedbezette series van 800, 1500 en 3000 meter.

De lopers in actie tijdens de Avondwedstrijd.

ETTEN-LEUR - Op vrijdagavond 11 mei vond op de eigen thuisbaan van ARV Achilles voor het tweede jaar op rij een drukbezochte avondwedstrijd plaats voor A,B,C junioren, senioren en masters. Na 123 voor-inschrijvers werd het aantal deelnemers op de avond nog aangevuld tot

FOTO: NICO SWETS

boven de 150 deelnemers. Vooral de goede weersvoorspellingen (het bleef namelijk droog) hadden hier een groot aandeel in. Om 18.30 uur werd onder begeleiding van DJ Dennie de wedstrijd gestart met technische onderdelen (ver, hoog, kogel en discus). De organisatie had hierbij gekozen om deze onderdelen af te werken in twee

Op alle onderdelen werd er goed gepresteerd. De Achilles atleten lieten zich bij deze wedstrijd ook niet onbetuigd. Op het verspringen werd Carl van Dueren-den Hollander tweede (6.38m) en Robin van der Sanden derde (6.07m) bij de heren. Bij de dames was er een overwinning voor Judith de Rond (5.03m). Joost Ketel werd derde op hoog (1.90m). Max Kooijmans liep naar een derde tijd op de 100 meter (11.99 sec). Pauline Lockhorn (10.42m) en Mark de Rond (12.49m) werden eveneens derde op kogelstoten. Alwin Roovers en Tim Ernest verdeelden de ereplaatsen op de 800 meter (beiden 2:05 min). Op de afsluitende 3000 meter was het lang spannend maar pakte Timothy Vergauwen met een sterke laatste ronde de overwinning (8:40 min). Verder liepen ook B junior Felix Warndorff (9:10 min) en master Kees Lazeroms (9:50 min) een sterke race. PAGINA 28

Rien Mathijssen derde op Brabants Kampioenschap ETTEN-LEUR - Tijdens de avondwedstrijd bij ARV Achilles op vrijdagavond 11 mei werden er op de 3000m uitstekende tijden gelopen, ondanks dat er veel wind stond. In de snelste serie wist Kees Lazeroms zich uitstekend te weren en kwam binnen in een tijd van 9.50.93 min en hij verbeterde hiermee zijn PR met ca 35 sec. In de 2e serie liep Tonio de Jong naar een fraaie tijd van 11.18.64 min. Rien Verhoeven had zich beschikbaar gesteld als “haas”voor José van der Linden voor een tijd van 0.12.30. Kees van de Sande had het advies gekregen om zich hierbij aan te sluiten en dit lukte hem. Na een snelle start zag de haas na 200m dat het veel te snel ging en hij temperde gelijk het tempo naar 25 sec op de 100m. Dit tempo kon hij tot 2600 m mooi aanhouden met José en Kees in zijn spoor. Daarna ging eerst Kees voor zijn eigen kans en later ging José aan voor goede eindtijd. Kees van de Sande kwam door een goede laatste ronde tot een eindtijd van 12.15.85 en hiermee verbeterde hij zijn PR

met 33 sec. José kwam tot een eindtijd van 12.22.44 Beiden waren de “Haas Rien” erg dankbaar voor het haaswerk vooral voor de stukken wind tegen. Rien Verhoeven kwam binnen in 12.25.68min Daarna kwam Ellen den Arend binnen in 13.22.79, Wim Meijer in 13.30.41, Cia Smulders in 13.31.17, Cynthia Paulissen in 13.40.01, Barbara Wierema, die er een felle eindsprint uitperste, in 13.40.61, Karin de Wild in 13.44.62 en Anita van Dorst in 14.15.10 Op zaterdagavond werd het Brabants Kampioenschap 10 km op de weg verlopen tijdens de Kaaienloop in kern van Oosterhout. Het parcours was een dorpsparcours met kasseien, veel bochten en weinig asfaltverharding en daardoor geen snel parcours. Rien Mathijssen was de enige deelnemer bij de atleten, maar hij hield wel de eer hoog van Achilles om een 3e plaats te behalen bij de heren 50+. Door een opgelopen verkoudheid was hij erg tevreden met deze podiumplaats en hij kwam uit in een tijd van 0.45.01. Bij de trimmers liep Jan Kwisthout de 10 km en hij kwam uit in 0.52.58 en op de 5 km kwam Alma van Zandwijk uit in 0.28.50.

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

7

september 10.00-22.00 u.

8

september 10.00-22.00 u.

9

september 10.00-22.00 u.

Speciale lezers aanbieding Normaal tarief: Tarief Bode-lezer:

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.) *incl. materiaal

5,50 6,95 12,50* 15,00* 15,00* 12,50 15,00 17,00 15,00

SPECIAAL MILIEDAGEN!! D TIJDENS E FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl Lezersaanbieding geldig t/m 30 juni 2012. Vol = vol!


Rijen Raadhuisplein 32 | 0161-224187 vromans@decokay.nl

gaat verbouwen! Alles moet weg

Etten-Leur: Bisschopsmolenstr. 46 | 076-5035797 vromans-ettenleur@decokay.nl

Buitenverf workshop

Nu bij aankoop van 2 liter Sikkens lakken een gratis blik Sikkens grondverf

% ! # !! ! &#!#$ ! ! ! !%  "!#$ # "! $$! $" !!!

&!#&"$ #% $& &" "!"!"$# !! # "!##!" ! 

"!"&##&$ !#" ! 

Kortingen tot

70%

Naam

Van 19.30 tot 21.30 uur:

Adres

Rijen: woensdag 11 mei Etten-Leur: woensdag 18 mei

PC en Woonplaats Telefoonnummer

Raadhuisplein 32 | 5121 JZ Rijen | T 0161-224187

Bisschopsmolenstraat 46 | 4876 AP Etten-Leur | T 076-5035797

vromans@decokay.nl | www.vromans.decokay.nlwww.vromans-ettenleur.decokay.nl | vromans-ettenleur@decokay.nl

*vraag naar de voorwaarden in de winkel / op is op!

Actie geldig t/m 31 mei 2012.

Zie website voor foto’s

Kasten op maat gemaakt! Van Coothplein 38 - Breda 076-5220757 Van Coothplein 38 - Breda 076-5220757 E-mailE-mail : info@artiwoonsfeer.nl : info@artiwoonsfeer.nl

Kasten op maat gemaakt! www.artiwoonsfeer.nl

Van Coothplein 38 - Breda 076-5220757 E-mail : info@artiwoonsfeer.nl www.artiwoonsfeer.nl

bij

JAN VAN SUNDERT

Bij aankoop van een keuken,

Bij aankoop van een badkamer,

MONTAGE COMPLEET WANDCLOSET CADEAU CADEAU *

*

Bij aankoop van vloertegels,

ELKE 10e M2

CADEAU

*

HEMELVAARTSDAG GEOPEND

*

van 11.00 tot 17.00 uur

4500m2 showroom, mĂŠĂŠr dan 300 keuken- en badkameropstellingen Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom.

*

www.janvansundert.nl

HOE HOORT

HET EIGENLIJK? Bij Hans Anders weten we hoe het hoort als het gaat om hoortoestellen. Er staan namelijk 8 regels centraal in onze dienstverlening. Komt u bij ons langs voor een hoortoestel? Dan weet u direct waar u aan toe bent. ZĂł hoort het volgens ons!

Assistentie nodig op het gebied van: agendabeheer, notuleren vergaderingen, correspondentie, facturering, mailings, relatiebeheer, organiseren promotionele activiteiten, opzetten administraties, projectbegeleiding etc.? Ik ben op flexibele basis beschikbaar, bij u op locatie of vanaf mijn eigen werkplek.

Is een zeer aantrekkelijk urenabonnement iets voor u?

GRATIS HOORTEST?

Kom langs of bel voor een afspraak

Kijk voor alle informatie op:

www.sicto.nl Tel. 06-22 82 81 45

Uw StAr-filiaal: Etten-Leur, Burchtplein 29

0800 - 0027 (gratis)

U krijgt advies van een deskundig specialist Wij adviseren alleen een hoortoestel als het nodig is of als u dat graag wilt Wij adviseren u nooit een duurder toestel dan noodzakelijk, tenzij u dat wenst Wij geven u glashelder inzicht in de kosten en uw eigen bijdrage Een hoortest is altijd gratis U krijgt altijd een hoortoestel van A-merk kwaliteit voor een zeer lage prijs U heeft al een uitstekend hoortoestel vanaf 0,- eigen bijdrage U mag uw hoortoestel 2 maanden gratis uitproberen

Informeer naar de voorwaarden.

#1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8


sport

Nederlandse kampioenen bij Tanaka

V.l.n.r. Julia en Joyce (winnaars groep B) en Femke en Thamara, de Nederlands Kampioenen! (FOTO: EDWIN LUIKEN)

ETTEN-LEUR - De Nederlandse TafelTennis Bond heeft dit voorjaar besloten om naast de reguliere landelijke en regionale competities nog een aparte meisjescompetitie te starten. Toen de vraag bij TTV Tanaka terecht kwam of er belangstelling was voor deelname, werd er natuurlijk niet lang getwijfeld. Meteen werden als teams Femke/ Thamara en Joyce/Julia opgegeven. De eerste, regionale, ronde in deze competitie vond een tijdje geleden al weer plaats in de Tanaka-hal. En deze was, zoals al werd verwacht natuurlijk door de aanwezige Tanaka-fans, een prooi voor Tanaka. Er was nog een tweede regionale ronde no-

dig om te bepalen wie er uiteindelijk naar de finale mocht. Wederom waren het de meiden van Tanaka die overduidelijk lieten blijken wel zin te hebben in een nationale titel. Zij plaatsten zich dus betrekkelijk eenvoudig voor de finale die afgelopen zaterdag in Huizen plaatsvond. De ietwat kleine zaal was goed gevuld, maar dan toch voornamelijk met de meegereisde Tanaka-aanhang. En dat betekende dus ook nog eens een psychologisch voordeel voor Tanaka, want de tegenstanders waren met veel minder fans komen opdagen en zij konden dus niet boven het Tanakalawaai uitkomen. Tanaka 1, bestaande uit Thamara en Femke, kreeg het na twee redelijk eenvoudige overwinningen pas wat

moeilijker. Maar door stug volhouden en ook door de goede coaching, bleken ze in elke wedstrijd te sterk voor hun tegenstanders. Uiteindelijk resulteerde dat in het Nederlands Kampioenschap. Tanaka 2, met Julia en Joyce in de gelederen, had in de voorrondes de A-poule op een haar na gemist en moest dus aantreden in groep B. Ze hebben flink wat wedstrijden moeten spelen, maar bereikten met goed spel de finale die ze ook nog eens overtuigend wisten te winnen. Ook deze geweldige overwinning werd goed gevierd door de ouders, coaches en meegereisde supporters. En zoals gebruikelijk werden er nog wat extra mensen opgetrommeld om het feestje in de eigen Tanakantine nog eens dunnetjes over te doen. Na een gezamenlijke maaltijd werd er onder het genot van een drankje nog behoorlijk wat nagetafeld en genoten van het behaalde kampioenschap. Los van tafeltennis worden er bij Tanaka nog allerlei andere dingen georganiseerd. Zo zal het aanstaande zaterdag de 19e wederom gezellig druk gaan worden als de activiteitencommissie haar versie van het bekende tv-programma “Ik Hou Van Holland” presenteert. Geheel niet op de hoogte van wat hen overkomen gaat zijn het de beide teamcaptains die samen met hun team, ondanks dat ze er van overtuigd zijn dat ze niet kunnen verliezen, moeten proberen de ander af te troeven. Dit zal gegarandeerd voor heel wat hilariteit en natuurlijk gezelligheid gaan zorgen in de kantine van de Tanaka-hal.

VV DSE ETTEN-LEUR - Het 2e DSE-toernooi is wederom een daverend succes geworden. Vrijdagavond 18.30 uur begon het feest en dat ging door tot zaterdag 17.00 uur. Van de 12 poules die werden gespeeld werden er maar liefst 6 door DSE-teams winnend afgesloten. Mogelijk komt volgend seizoen de zondag er ook bij. In ieder geval iedereen die aan het succesvol verlopen van het toernooi heeft bijgedragen, bedankt. Andere DSE-activiteiten Vanaf woensdag 16 mei 18.00 uur tot de andere dag 16.00 uur vindt het Marian Stroop F-jes kamp plaats. Een kleine 40 kinderen gaan zich dan bezig houden met allerlei activiteiten te beginnen met het eten van pannenkoeken bij de buren op de hoek. Vervolgens vindt er een spelletjesprogramma plaats variërend van het spelen van een voetbaltoernooi tot het opvoeren van een heuse playbackshow. Overnacht wordt

er in de vloerverwarmde kleedkamers. De uurtjes “echt“ slapen zullen wel erg klein zijn, want het zal natuurlijk de bedoeling van de kinderen zijn om zo lang mogelijk niet te slapen. Voorop staat natuurlijk het zo veel mogelijk plezier maken met elkaar en de begeleiders. Zaterdag “penaltybokaal” Dit jaar is gekozen voor een andere opzet. Zo zal er niet meer penalty’s geschoten worden op een keeper uit het betaald voetbal en zullen ook de sponsors hieraan niet meedoen, maar die sponsors kunnen gaan meedoen aan een “levend-tafelvoetbalspel” (dat wordt lachen). De jeugd begint ’s ochtends aan de voorrondes van het penaltyschieten op eigen keepers. Na de voorrondes begint voor de gehele jeugd een spellenprogramma, waarin teams worden geformeerd van alle leeftijdsgroepen door elkaar. Na dit spellenprogramma en het “levendtafel-voetbalspel” vindt het vervolg plaats van het penaltyschieten. Uiteindelijk gaan de winnaar van de pupillen en de junioren

uitmaken wie er dit jaar de winnaar wordt van de penaltybokaal. Familievoetbaltoernooi Zondag ten slotte vindt er nog het traditionele familievoetbaltoernooi plaats. Teams van verschillende samenstelling (families, bekenden, man of vrouw en jong of oud) gaan strijden wie het beste team heeft. ‘Grote’ kamp Na het komend weekend staat van 25 tot en met 28 mei nog het “grote” kamp in Lierop op het programma. Een kamp waarin Stephan van Ginneken, na dit 25 jaar geleid te hebben, zijn laatste kamp gaat leiden. Ongeveer 120 deelnemers en begeleiders zullen er zeker weer een groot feest van gaan maken.

Internos wint eerste wedstrijd in de nacompetitie ETTEN-LEUR - Internos creëerde de kansen maar benutte ze niet goed genoeg. Internos gaat in ieder geval wel met een voorsprong naar Gilze. Grote tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Jamal.

Zondag het tweede duel op het nieuwe complex, sportpark Verhoven, in Gilze. Afronden van het seizoen Het seizoen nadert zijn einde. De komende weekenden hebben we nog de uit- en thuistoernooien en op 2 juni onze IC dag. Op 14 mei begint de gemeente met groot onderhoud op drie van onze velden. Die mogen na die datum absoluut niet meer betreden worden. De laatste reguliere trainingen voor onze niet-selectieteams zijn daarom in de week van 7-10 mei. De trainingen van de meeste selectieteams en de instuiftrainingen zullen nog wel doorgaan na 14 mei. Hou voor meer info de website in de gaten. Inleveren materialen Nu het seizoen er bijna opzit is het ook weer tijd om de materialen (waterzakken, wedstrijdballen, fluitjes, eventueel jassen van leiders/trainers die er mee stoppen) in te leveren. Hiervoor zal Cees Schuurmans vanaf zaterdag 5 mei elke zaterdag van 10.00-12.00 uur aanwezig zijn in de leiderskamer. De uiterste inleverdatum is 2 juni.

Aanmelden nieuwe leden We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Nieuwe leden die volgend seizoen bij ons willen gaan voetballen zijn van harte welkom. Vanaf 5 jaar mogen jongens en meisjes komen voetballen. Je kunt je aanmelden met het inschrijfformulier wat te vinden is op de website (www.vvinternos.nl) onder het kopje ledenadministratie. Natuurlijk kun je altijd even contact opnemen met de coördinatoren. Dit is onderverdeeld in leeftijdscategorieën, van Mini’s (5/6 jaar), via F-jes tot A-jeugd en Senioren (vanaf 18 jaar). Zie voor hun contactgegevens ook de website onder het kopje organisatie, of gewoon een keer langskomen in de leiderskamer op ons complex, bijvoorbeeld tijdens de thuistoernooien. We geven graag meer informatie over de mogelijkheden om bij v.v. Internos te komen voetballen. Iedereen is bij ons van harte welkom. Internos betekent immers ‘onder ons’ en we zetten ons er graag voor in om ervoor te zorgen dat iedereen zich bij ons ook welkom voelt. Toernooien Kijk op de site voor de juiste dagen en tijden voor de toernooien van jou team. De eerste thuis toernooien zijn vrijdagavond en zaterdag geweest. Allemaal zeer vlot en gezellig verlopen. Uitslagen, foto’s etc. zijn te vinden op de site.

Wiego wandeling ETTEN-LEUR - Wandelsportvereniging Wiego neemt op zondag 20 mei deel aan de Natuurlijke Muggenwandeltocht te Haarlem/Bloemendaal. Daarvoor laat Wiego een bus rijden. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 8.30 en 9.10 uur (afhankelijk van het opstappunt).

De terugkomst ligt rond 17.45 à 18.30 uur. De te lopen afstanden zijn 5,10, 15 en 25 km. Deze tocht gaat voor een groot deel door het duingebied tussen Haarlem en IJmuiden. Geïnteresseerden (ook Nordic Walkingsporters) die mee willen en geen lid van Wiego zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij de heer H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130 te Breda (tel. no. 076-5657357, b.g.g. 06-36080869).

Okinawa Kyokushin

Bekerfinale Sportief gezien is er dan nog de bekerfinale van de MB 2-meiden op 26 mei in Gorinchem, waarbij de tegenstander komende zaterdag wordt de winnaar van de wedstrijd RKDVC tegen Hardinxveld.

Juul van Ooijen turnt op NK tweede divisie ETTEN-LEUR - Op 12 en 13 mei werd in Almelo het Nederlands Kampioenschap turnen gehouden voor de 2e divisie. De Etten-Leurse Juul van Ooijen had zich hier voor de meerkamp geplaatst en was reserve voor de toestelfinale vloer. Samen met haar clubgenootjes Amber Klijn, Anouk Helmer en Oumaima Faqir turnde van Ooijen het afgelopen week de sterren van de hemel in Almelo. Voor Juul was het haar eerste NK. Twee jaar geleden vergat ze een element op de vloer tijdens de halve finale en vorig seizoen zat ze in een dipje, waardoor ze niet verder kwam dan de regiofinale. Dat was dit seizoen wel anders. Juul liet zien weer helemaal bij de top van haar categorie te behoren, waarbij enkel de brug nog altijd wat verbetering behoeft. Op de overige drie toestellen scoorde Juul vele wedstrijden in de top. Zo ook afgelopen zaterdag. Zowel op vloer (13,30) als op balk (13,40) scoorde Juul het vierde punt in

Van links naar rechts Nienke, Stijn, Dennis en Wessel.

ETTEN-LEUR - Zaterdag 12 mei nam karateschool Okinawa Kyokushin deel aan de “Beker der Kempen” met 4 vechters. Nienke van Es, Dennis Moerkens, Wessel Hereijgers en Stijn Schep.

Juul van Ooijen (links) met haar clubgenootjes na afloop van de meerkampfinale.

haar categorie! Een erg knappe prestatie. Ook de brug kende al weer wat verbeteringen, maar is nog niet voldoende voor een

plaatst in de top op de meerkamp. Juul kan terugkijken op een zeer geslaagd NK, waar ze de 21e plaats wist te behalen. PAGINA 30

Het full-contact Kyokushin karate toernooi in Beerse is een groot internationaal toernooi waaraan 187 karateka’s uit verschillende Europese landen streden om de felbegeerde trofee. De 13 jarige Nienke uit Etten-Leur kwam op in een uitermate zware poule, waar zij dapper en goed gestreden heeft en een paar goede partijen heeft neergezet. Ten opzicht van vorig jaar heeft ze zich sterk verbeterd. Dennis 14 jaar eveneens uit Etten-Leur moest het opnemen tegen sterke tegenstanders, ondanks dat hij heel goed heeft

gevochten greep hij net mis voor het ere metaal. Debutant Wessel van 12 jaar uit Wernhout, vocht volgens verwachting zeer goed, 1 partij gelijk 1 verlies en 3 gewonnen partijen leverde hem een verdienstelijke derde plaats op. Een heel knappe prestatie. De net 12 jarige Stijn kwam uit in een grote poule en ook voor hem was het de eerste keer. Stijn ging prima van start en wist de eerste 2 partijen te winnen, daarna werd er een gelijk spel gegeven en een verlies partij, Stijn werd uiteindelijk 4é in zijn poule. Gezien het internationale karakter van deze Cup en het daardoor sterke deelnemers veld hebben de Okinawa Kyokushin karateka’s goed gepresteerd en een mooie ervaring opgedaan. Meer weten over karate in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Kijk dan op www. jansenkarate.com


e]lNYcYfla]Ph]jlk\]dm[`laf

]jnYYj\]`]daPh]ja]f[]

VakantieXperts Mundisol

e heliXperienc

E99C ==FMFA= JGF<NDM C= ; :GN=FM @L OGGFHD9 O 9LK

Ä-1 \Ylme dg[Yla] lab\klah

Zondag 27 mei 2012 Tijdens de Leurse Havenfeesten e 1 Pinksterdag

cgeZaff]fnggje]]jaf^gjeYla]

Domineesgang 14A 4871 KA Etten-Leur

t : 076 503 83 52 f : 076 501 73 32

e : mundisol@vx.nl www.VX.nl/mundisol

Kozijnen Serres Schuifpuien overkappingen Nieuwbouw Renovatie • • • • • •

Serre Brasserie ’t Ogenblikske

Zonweringen Rolluiken Hordeuren Screens Isolatieglas Garagedeuren

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BolleBoom v.o.f. Haansberg 80 Etten-Leur Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Gezocht: testpersonen voor het nieuwste, kleinste en meest geavanceerde hoortoestel

Meld u nu aan! Gratis en vrijb lijvend (076) 501 07 39

Ervaar nu het meest moderne en kleinste hoortoestel: de Oticon Intiga. Bij Schoonenberg kunt u dit unieke toestel nu 2 weken zelf uitproberen. Gratis en zonder aankoopverplichting. Na afloop wordt de test besproken aan de hand van een uitgebreide vragenlijst.

Gratis * Plissé hordeur-

HAAL DE ZOMER IN HUIS MET DE TUIN- EN SCHUIFDEUREN VAN WERU *DEZE ACTIE LOOPT T/M 30 JUNI 2012. KIJK VOOR DE VOORWAARDEN OP WERU.NL

U bent van harte welkom op 23 mei! Op deze dag is onze productspecialist mevr. Rovers aanwezig om het toestel bij u in te stellen en om u te informeren over alle mogelijkheden. Meld u aan voor dinsdag 22 mei via onderstaand telefoonnummer of in onze winkel!

Etten-Leur Bisschopsmolenstraat 8, tel. (076) 501 07 39 (Achterzijde HEMA)

Vosdonk 4 4879 NC Etten Leur 076-5032800 info@kumasol.nl www.kumasol.nl

NUMMER 1 IN KUNSTSTOF KOZIJNEN, WWW.WERU.NL

Vraag naar de voorwaarden in de winkel.


De Cantorije houdt openbare repetitie in bibliotheek

Koor zingt tussen de boeken ETTEN-LEUR - Bezoekers van de bibliotheek Nieuwe Nobelaer zullen woensdagavond 23 mei vreemd staan te kijken. Gemengd koor De Cantorije houdt dan tussen de boeken een openbare repetitie. Aanvang 19.00 uur. Iedereen is welkom om te horen en te zien hoe het op een koorrepetitie er aan toegaat. Onder leiding van dirigent Marc van den Broek zal het koor laten horen en zien hoe de nummers worden ingestudeerd. Publiek mag meezingen. Ook zullen de 45 zangers en zangeressen enkele nummers laten horen die al klaar zijn om uitgevoerd te worden. Het eerstvolgende concert is op zaterdagavond 17 november. Nieuwe leden en in het bijzonder bassen en tenoren worden met open armen ontvangen. Tijdens de openbare repetitie kan het publiek alle informatie over het koor

krijgen. Etten-Leur telt veel koren, ieder met een eigen identiteit. Een koor dat bijna 45 jaar bestaat is gemengd koor De Cantorije. Ieder jaar geeft dit koor een concert waaruit blijkt dat het repertoire zeer veelzijdig is en het muzikale niveau hoog. De Cantorije is geen kerkkoor maar zingt wel religieuze liederen; is geen popkoor maar zingt wel songfestivalnummers; is geen zwaar klassiek koor maar zingt wel Mozart en Brahms; is geen folkkoor maar zingt wel volksliedbewerkingen. Variatie is het credo voor dirigent en zangers. De Cantorije repeteert op woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Het Turfschip in Etten-Leur noord. De repetitie begint met een inzingnummer, meestal een canon, om de stemmen los te maken. Daarna begint het echte instudeerwerk. Per partij wordt het stuk ingestudeerd, waarna de losse partijen worden samengevoegd tot een

vierstemmig geheel. De repetitie is zeker niet saai. De dirigent weet zijn kritiek altijd een opbouwend tintje te geven. Bij een mislukte poging een nieuw nummer te zingen zegt hij: ”Er zijn enkele componisten binnen het koor aan het zingen.” Heel precies is hij op de noten én de tekst. De uitspraak en timing moet perfect zijn. Na ruim een uur repetitie worden in de pauze in de grote foyer van het Turfschip de kelen gesmeerd en de laatste nieuwtjes verteld. Want naast het zingen zijn de sociale contacten voor de leden ook belangrijk. De “tweede helft” wordt om kwart over tien besloten met een uitsmijter. Een goed in het gehoor liggend nummer dat graag gezongen wordt. Niet zelden wordt in de auto naar huis nog doorgezongen. Wie meer wil weten over het koor kan contact opnemen met voorzitter Toos Schouten tel. 5015994 of secretaresse Isabella Hufkens tel. 5020301.

Etten-Leurs Mannenkoor loopt voor Anjercollecte ETTEN-LEUR - “Man durf te zingen” is de leus van het Etten-Leurs Mannenkoor. Maar met zingen alleen blijft geen vereniging bestaan. Men moet ook financieel de kop boven water houden, en daarvoor gaan de mannen komende week op stap en wel met de collectebus van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds ondersteunt allerlei verenigingen met een culturele doelstelling door subsidies te geven voor speciale projecten van zo’n vereniging, bijvoorbeeld de uitvoering van een concert of de aanschaf van muziekinstrumenten. Het fonds zelf wordt gevuld door de jaarlijkse collecte, die gedaan wordt door de verenigingen zelf. In de week van 20 mei

kan men dus een koorlid van het ELM aan de deur verwachten met een verzoek om ook een duit in het “zakje” te doen. Stel hen niet teleur zodat de mannen ook komend seizoen niet alleen durven te zingen maar ook voor publiek kunnen gaan zingen, want een uitvoering die voor publiek gratis toegankelijk is kost een vereniging altijd geld. Het volgende grote concert is het Kerstconcert op 22 december, maar daarvóór treden de mannen al op in een van de laatste diensten in de te sluiten H.Hartkerk en wel op 10 juni om 11.30 uur. Zij zullen daar de Deutsche Messe van Schubert zingen, en in september treden zij op bij Cumel. Inlichtingen op de website: www.etten-leursmannenkoor.nl

WEL zet 100 meest trouwe huurders in het zonnetje

De 100 langsthurende huurders in afwachting van de officiële opening.

ETTEN-LEUR - Dit jaar viert Woonstichting Etten-Leur (WEL) haar 100-jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal, die zij graag viert met betrokkenen. Medewerkers ontvingen WEL in de Grote Kapel van Het Withof ongeveer 100 huurders die 50 jaar of langer in een woning van de corporatie wonen. Daar hadden zij een primeur. Nog voordat de expositie ‘100 Jaar Thuis in Etten-Leur’ opent, mochten deze huurders er al een kijkje nemen. Bovendien trakteerde WEL hen op een feestelijk diner. Een memorabele avond Na ontvangst namen de gasten een kijkje in het eerste deel van de tentoonstelling. Mooie schilderijen, authentieke voorwerpen en sprekende tekeningen en foto’s gaven hen een mooi en zeer herkenbaar

beeld van een eeuw wonen en leven in Etten-Leur. Na het welkomstwoord door Rob van Son, Directeur Wonen bij WEL, bekeken de huurders het tweede deel van de expo. Ook tijdens het diner herleefden velen vroegere tijden. Zo ook de heren Koevoets en Lambregts: “Als kleine jongens waren we buren en we zaten jarenlang bij elkaar in de klas. Daarna verloren we elkaar uit het oog. Nu zijn we allebei 80 en treffen we elkaar tijdens deze fantastische avond. Erg bijzonder!” Ook mevrouw van Heyst is dolenthousiast: “Mijn man en ik konden niet geloven dat we een uitnodiging kregen. Het is een prachtig feest, helemaal tot in de puntjes geregeld en iedereen is zo vriendelijk”. Ter herinnering aan de memorabele avond kregen alle aanwezigen een presentje van WEL mee naar huis. Meer informatie: www.woonwel.nl

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl H. Hartkerk: Pastorie: Kerkwerve 2, 4873CJ Etten-Leur. Tel: 076-5012650, hhartkerk.mariaparochieettten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30-11.30 uur. De H.Hartkerk is geopend voor een persoonlijk gebed van maandag t/m vrijdag van 9.30-11.30 uur. Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, lambertuskerk@hetnet. nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-12.00 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, petruskerketten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. VIERINGEN Zevende zondag van Pasen. Lezingen: Hand. 1, 15-17+20a+20c-26 ; evangelie: Johannes 17, 11b-19. Petruskerk Donderdag 17 mei 10.00u: Hemelvaart eucharistieviering met voorganger pastor Ton v. Balveren en zang van het Gemengd Petruskoor. Misintenties: Marinus v.d. Beemt; Tinus de Regt; Jef Klaassen; Jos Aarts; Jo v. Beek-Stallen; Miranda Lambregts. Zaterdag 19 mei 19.00u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Ad Rouwendal en zang van het Jongerenkoor Van Alles Wat. Intenties: Marinus v.d. Beemt; Tinus de Regt; Jos Aarts; Jef Klaassen; Jo v. Beek-Stallen; Wim v.d. Broek e.v. Jo Aarts; Koos v. Nijnatten-de Regt.

Zondag 20 mei 10.00u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Ad Rouwendal en samenzang. Intenties: Marinus v.d. Beemt; Tinus de Regt; Jos Aarts; Jef Klaassen; Jo v. Beek-Stallen; Jac Rommers; Simon en Petronella v. HaperenBastiaansen; o.o. Schipperen-Hootsmans; Kees Knobel; o.o. v. Meer-Maas; Jan Hendrikx en kleindochter Linda; Gert Yntema-v. Beek; Wilma v. Elteren en Anton; o.o. Vermunt-Graumans en een uit dankbaarheid voor een gouden huwelijksfeest. Lambertuskerk Woensdag 16 mei 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zondag 20 mei 10.00u: Woord- en Communieviering, voorganger Pastor Lia Rijbroek. Samenzang. Intenties: Johanna Jacoba v.d. Riet-Naalden, overl. ouders Poppelaars-Buijks, Wilhelmina Cornelis Maria Singels. H.Hartkerk Donderdag 17 mei, Hemelvaartdag, 9.00u: ochtendgebed. Zondag 20 mei 11.30u: Woord- en communieviering o.l.v. parochianen met Paul v. Laarhoven en Ria v. Ginneken m.m.v. de Kerkzwervers. Intenties: Sjef de Bie; Ton Bogers; Lies Peeters-v. Gils; Mevr. J. Broos-Poppelaars; Adrie v. Gurp-Jochems jgt; Johan v.d. Sande jgt. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de parochiezaal. Op donderdag in de H.Hartkerk in de dagkapel. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Petruskerk Overlijden: Op 6 mei is op 74 jarige leeftijd overleden mevrouw Dina Lambregts, weduwe van Jan Nuijten. Zaterdag 12 mei is tijdens de uitvaart afscheid van haar ge-

nomen. We wensen de nabestaanden alle sterkte toe in de komende tijd Dopen: De data van de eerst volgende doopvieringen zijn als volgt, met tussen haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 27 mei (15 en 22 mei), 15 juli (5 en 12 juli), 26 augustus (14 en 21 augustus), 23 september (11 en 18 september); 28 oktober (17 en 24 oktober); 16 december (4 en 11 december). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Lambertuskerk Overleden: Wilhelmina Cornelia Maria Singels. Overleden op de leeftijd van 81 jaar. Dopen: 24 juni en 12 augustus. Voorgesprek dopen: 19 juni en 7 augustus. H.Hartkerk Overleden: op woensdag 9 mei overleed Lies Peeters-v.Gils, weduwe van Jos Peeters, op de leeftijd van 79 jaar. Op maandag 14 mei was de avondwake en op dinsdag 15 mei hebben we vanuit onze kerk afscheid genomen. Doopvieringen: De eerstvolgende en tevens laatste doopviering is op 27 mei. Het 1e gesprek hiervoor is op donderdag 17 mei en het 2e gesprek op donderdag 24 mei. Alle doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie, Kerkwerve 2. AGENDA Petruskerk Maandag 21 mei 8.30u parochieblad sorteren; dinsdag 22 mei 20.00u doopgesprek; donderdag 20.00u in Turfschip repetitie Gemengd Petreuskoor; vrijdag 14.30u Jongerenkoor Van Alles Wat. Lambertuskerk Donderdag 24 mei: Markt 9.00u Pastoraatsgroep; Lambertuszaal 19.00u Cursus Sociale leer; Markt 19.00u Slotavond Eerste Communie; Apostelzaal 19.30u Lambertuskoor. PAGINA 32

H.Hartkerk Dinsdag 22 mei: 9.15u P.G.; 18.15u Rep. Hartegalen; 19.00u Rep. H. Hartkoor in ut Praotuis; 20.00u Rep. Kerkzwervers. Donderdag 24 mei: 10.00u rep. Dameskoor. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur. Pastor: Piet de Leeuw, t. 5135176; 5032053. Donderdag 17 mei, Hemelvaartdag, 10.00u: Viering van Woord en Communie. Zondag 20 mei 10.00u: Viering van Woord en Communie. Collectes voor het Solidariteitsfonds. Het St. Elisabethskoor zal deze vieringen met zang opluisteren. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Twee samenkomsten op zondag 20 mei Op deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren nodigen wij u uit om de samenkomst van de Evangelische Gemeente bij te wonen. We beginnen om 10 uur en spreker is Arie Ruitenberg. Huwelijksinzegening om 14 uur Dan vindt een feestelijk gebeuren plaats, want we gaan Gods zegen vragen over het huwelijk, dat is gesloten tussen Marco Ansems en Conny Lebbink. Zij willen niet zonder de zegen van de Vader deze nieuwe weg inslaan en daarom geven we daar graag alle gelegenheid voor! Weekactiviteiten De tienergroep komt vrijdag 18 mei om 19.30 uur bij elkaar, terwijl onze jeugd dit zaterdag 19 mei om 20 uur doet. Beide ontmoetingen vinden plaats in het Ichthus Ontmoetingscentrum. Dinsdag 22 mei komen op verschillende plaatsen weer huisgroepen op een informele manier bij elkaar. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl

Volgende kerkdienst Op zondag 20 mei zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor gr. 1-3 en gr. 4-6 van de basisschool. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165383927 (secretariaat) of mail naar info@ dehoeksteen.com Zondag 20 mei spreekt Tomas Sagstrom. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Woensdag 16 mei 20.00u Gebedsavond, voor meer info bel met secretariaat. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www.VPE.nl


Maak kans op:

Al meer dan 13 jaar een begrip in Zevenbergen en omgeving

3x een iPad, 1x weekend “Hof van Saksen” 4 pers.

& 1x een Peugot 107 vraag naar de voorwaarden

Zonwering - Rolluiken - Garagedeuren Veranda-daken - Markiezen - Screens Shutters - Horren - Binnenzonwering Terrasoverkapping van textiel nu met

diening - afstandsbe en framekleur ve ie us cl - ex en ek do ch te - high

Nieuw

exclusieve gevelbekleding

Hazeldonkse Zandweg 19a - Zevenbergen - T. 0168 33 05 34

www.dedeugd-dekkers.nl

H E M E LV A A R T S D A G Z I J N W I J G E O P E N D !

3 x VOORDEEL PLAKKEN

-20% -15%* * % 0 -1 *

Bij Morres plakt u nu drie keer voordeel. U ontvangt namelijk 10, 15 en 20% voordeel op drie door u gekozen artikelen. Deze aanbieding geldt op de hele Morres collectie. U kunt elke waardebon maar met één artikel verrekenen, dus bedenk goed welke waardebon u voor welk artikel gebruikt. De bonnen zijn geldig bij een bestedingsbedrag vanaf 1 1.500,aan woonartikelen of 1 500,- te besteden op onze Kidzz afdeling. Knip de bonnen uit en kom shoppen met voordeel!

Koen Wauters

De grootste woonwinkel voor Nederland én België is ELKE ZONDAG EN HEMELVAARTSDAG OPEN Industrieweg 2 | 4561 GH | Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) | Tel. 0031(0)416 - 673678 | www.morres.com klantenservice@morres.nl | Maar 45 minuten van Breda, 15 minuten van Antwerpen en 25 minuten van Gent

15 0 I N G E R I C H T E WO O N K A M E R S•10 0 CO M P L E T E S L A A P K A M E R S•5 0 G E S T Y L D E B A BY- E N K I N D E R K A M E R S W o o n d e c o r a t i e • B e d - e n B a d t e x t i e l • A r t • R a a m - e n v l o e r b e k l e d i n g • Ta p i j t e n • V e r l i c h t i n g • W o o n c o s m e t i c a • K l e i n m e u b e l e n • K o k e n / t a f e l e n • H o m e o f f i c e

* Actie geldig van 17 t/m 28 mei 2012. Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.morres.com

OP DE HELE COLLECTIE VAN MORRES*


vacatures

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 30 mei, Hotel Trivium te Etten-Leur Do 28 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Heliview Professional Marketing Services B.V. is op zoek naar een

B2B Executive TeleMarketeer m/v Heliview Professional Marketing Services (PMS) BV is opgericht in 2009 en komt voort uit de samenbundeling van activiteiten van Heliview Research BV en Heliview Conferences & Training BV. . Heliview PMS biedt haar klanten advies en concrete hulp bij het realiseren van commerciële doelstellingen. Ter uitbreiding van de afdeling Executive Telemarketing zijn wij op zoek naar een gedreven B-to-B Executive TeleMarketeer. Het betreft hierbij een binnendienst functie waarbij je veelvuldig contact hebt met de markt en verantwoordelijk bent voor het aanknopen van contacten op management- en directieniveau voor onze klanten. Afhankelijk van de specifieke uitdaging van onze klant benader je selectieve doelgroepen om hen in contact te brengen met onze klant. Doorgaans gebeurd dit door mensen met een specifieke verantwoordelijkheid uit te nodigen voor exclusieve bijeenkomsten of om informatie bij doelgroep te verzamelen die noodzakelijk is voor commerciële activiteiten van onze klanten. Je opereert in een team van betrokken collega’s. De leeftijden in het team waar je onderdeel van uitmaakt variëren van 25 tot 62. Functie eisen Je bent ambitieus en hebt HBO denk niveau. Uiteraard heb je een gezonde commerciële instelling, ben je communicatief vaardig en ben je ondernemend, stressbestendig en resultaatgericht. Het werken met targets ervaar je als een uitdaging! Overtuigingskracht, souplesse en doorzettingsvermogen en kunnen communiceren met gesprekspartners op management niveau zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Je bent bekend met het werken in excel. Een van onze huidige Marketeers beschrijft de baan als volgt: “Door de open bedrijfscultuur is er een zeer prettige werksfeer. Je kan overal over meedenken en voelt je dan ook erg betrokken. Het leukst aan mijn werkzaamheden vind ik de afwisseling. Er zijn veel verschillende projecten met voor sommige klanten een doorlopende looptijd en voor andere klanten juist projectmatig, dus na een aantal weken heb je dan weer een nieuw project onder je hoede. Ook heb je vaak meerdere projecten tegelijkertijd. Het project is ook echt jouw project, je wordt betrokken bij de briefing en onderhoudt zelf contact met de klant over de vorderingen die je maakt. Je bent dus ook echt verantwoordelijk voor een project! Je belt vaak uit naam van de klant, dus om de zoveel tijd ‘werk’ je bij een ander bedrijf”. Werktijden Werktijd is tijdens kantooruren, zowel parttime als fulltime is mogelijk Geboden wordt - Erg prettige collegiale werksfeer - Een 0-uren contract op oproepbasis - Flexibiliteit en vrijheid in werkplanning - Een prettige moderne werkomgeving - Variabele beloning bovenop je salaris - Doorgroeimogelijkheden Interesse Kijk ook op www.heliview.nl/pms en klik op Vacatures. Stuur een e-mail met uw CV naar lot.peeters @heliview.nl of neem contact op met Lot Peeters of Alwin Schoones via tel.: 076-5484000. Heliview Professional Marketing Services B.V., Lage Mosten 1, 4822 NJ Breda.

Dent Tool Company BV, gevestigd te Breda is leverancier in Europa van Dent Tool Company BV, te Breda is leverancier in Europa van van Dent Tool Company BV, uitdeuken gevestigd te Breda is leverancier in Europa gereedschappen voorgevestigd het zonder spuiten van autoschade. gereedschappen voor hetvoor uitdeuken zonderzonder spuiten van autoschade. gereedschappen het uitdeuken spuiten van autoschade.

Wegens uitbreiding zoek naar een: uitbreiding wijop opnaar zoekeen: naar een: WegensWegens uitbreiding zijn zijn wij zijn opwij zoek

Commercieel medewerker/ webshop beheerder Commercieel medewerker/ webshop beheerder Commercieel medewerker/ webshop beheerder Ben jij commercieel, communicatief sterk, enthousiast endirect per direct beschikbaar? Ben jij commercieel, communicatief sterk, enthousiast en per beschikbaar?

Dan dit de vacature voor jou! Ben commercieel, communicatief sterk, enthousiast en per direct beschikbaar? Dan isjijdit de isvacature voor jou! Dan is dit de vacature voor jou! Functieomschrijving:

Functieomschrijving: Functieomschrijving: · Commerciële binnendienst · Commerciële binnendienst · Verwerken van offertes, orders en afhandelen van vragen Functieomschrijving: · Verwerken van offertes, enShowroom afhandelen van vragen · Klanten adviserenorders in onze ·· Klanten Commerciële binnendienst adviseren onze Showroom · Beheren enincontroleren van de orderstromen en controleren van de orderstromen · Beheren Verwerken vanacties offertes, orders en afhandelen van vragen · Marketing bedenken en uitvoeren (nieuwsbrieven, verkoopacties) acties bedenken en uitvoeren verkoopacties) · Verder ontwikkelen (meer talig) en (nieuwsbrieven, up-to-date houden van de webwinkel ·· Marketing Klanten adviseren in onze Showroom · Verder ontwikkelen (meer talig) en up-to-date houden van de webwinkel

· Beheren en controleren van de orderstromen Functie eisen ·Functie Marketing uitvoeren ·eisen MBOacties (niveau bedenken 4) HBO werken en denk niveau (nieuwsbrieven, verkoopacties) · Commerciële klantgerichte instelling ·· MBO Verder ontwikkelen (meer talig) en up-to-date houden van de webwinkel (niveau 4) HBOen werk en denk niveau · Goedeen beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift · Commerciële klantgerichte instelling Administratief goed onderlegd en nauwkeurig Nederlandse, Engelse Duitse taal in woord en geschrift ·Functie Goede ·beheersing van eisen met Apple programma’s is een en · Ervaring · Administratief goed onderlegd en nauwkeurig pré ·· Ervaring MBO (niveau 4) HBO werk en denk niveau met Apple programma’s is een pré

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan komen wij graag met jou in contact! · Commerciële en klantgerichte instelling ·Herken Goede beheersing van Nederlandse, Engelse eninDuitse jij jezelf in dit profiel? Dan komen wij graag met jou contact!taal in woord en geschrift Het betreft een fulltime functie met mogelijkheden om in onze organisatie mee te · Administratief goed onderlegd en nauwkeurig groeien. betreft een met mogelijkheden ·Het Ervaring metfulltime Applefunctie programma’s is een om préin onze organisatie mee te

groeien. Geïnteresseerd:

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan komen wij graag met jou in contact! Geïnteresseerd: Stuur je motivatiebrief en c.v. naar: Dent Tool Company, t.a.v. dhr J. Hortensius, Charles Petitweg 13, 4847 NW Breda

Stuurbetreft je of motivatiebrief en c.v. naar: Dent Company, mail naarfulltime info@denttoolcompany.nl Het een functie metTool mogelijkheden om in onze organisatie mee te t.a.v. dhr J. Hortensius, Charles Petitweg 13, 4847 NW Breda groeien. of mail naar info@denttoolcompany.nl

Geïnteresseerd: Stuur je motivatiebrief en c.v. naar: Dent AANHANGWAGENS/CARAVANS/CAM PERS Tool Company, t.a.v. dhr J. Hortensius, Charles Petitweg 13, 4847 NW Breda VERHUUR ZIE DESNEP.NL of mail naar info@denttoolcompany.nl OLIE VERVERSEN/KOB REMMENSERVICE AUTORUITEN

Ter aanvulling van ons team zijn wij op zoek naar

AUTOSERVICE TREKHAKEN

BANDENSERVICE

UITLATEN

ervaren stukadoors functie eisen - in bezit van vakdiploma/vca en rijbewijs - kan zelfstandig alle voorkomende stukadoorswerkzaamheden verrichten - goede communicatieve vaardigheden - netheid in werken

ervaren schilders functie eisen - in bezit van vakdiploma/vca en rijbewijs - kan zelfstandig alle voorkomende schilderwerkzaamheden verrichten - goede communicatieve vaardigheden - netheid in werken Heeft u interesse, stuur of mail uw brief t.a.v. Dhr H. Thijs Concordialaan 8 4874 NZ Etten-Leur h.thijs@thijsafbouw.nl of neem telefonisch contact op: telnr 076-5014594

BANDEN WIELEN ACCU’S AIRCO APK

Wij zoeken een: Eerste of Auto-Technicus en een Echte Bandenmonteur en een Echte opruimer / weekendhulp en nog mooier een combinatie van deze 3 functie’s -Opruimer/weekendhulp is 2 zaterdagen per maand -Autotechnicus of bandenmonteur is 38uur in 2 ploegen verdeeld over 6 dagen. Schrijf, bel of mail. (Barry@desnep.nl)

Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Zundert Rucphenseweg 13A T.076-5973375

Buiten openingstijden op afspraak. 24/7 service 06-53762004 of desnep.nl Wij werken voor alle lease-maatschappijen, zomer, 4 seizoens en winterbanden.


vacatures

Gezocht! Hoveniersbedrijf

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Veilige werkomstandigheden zijn voor iedereen belangrijk. Of het nu gaat om ‘eigen’ werknemers, of mensen die ‘van buiten’ komen zoals bijvoorbeeld aannemers of uitzendkrachten. Nikta is een door Ecabo en SSVV, volgens de nieuwste erkenningsregeling, gecertificeerde exameninstelling voor het afnemen van VCA en VCU examens en de grootste certificerende instantie op het gebied van Bedrijfshulpverlening en EHBO.

Wij hebben de volgende vacature:

Commercieel medewerker binnendienst (Administratief) Deze medewerker onderhoudt telefonische en schriftelijke contacten met alle relaties, verwerkt de aanvragen en opdrachten alsmede de opvolging hiervan. Is verantwoordelijk voor de planning van de examens en verzorgt de administratie die bij dit alles komt kijken. Wij zijn op zoek naar een accurate medewerker met goede communicatieve en administratieve vaardigheden. Kortom, een dynamische, creatieve pionier zonder een 9-tot-5 mentaliteit die fulltime beschikbaar is. Functie eisen: • Minimaal MBO niveau • Kennis van Microsoft Office • Dienstverlenend • Gedisciplineerd • Representatief • Probleemoplossend • Communicatief vaardig zowel in de Nederlandse als de Engelse taal • In bezit van rijbewijs B en auto. Solliciteren: Reageer en stuur een e-mail met sollicitatiebrief en CV naar: E-mail: pz@nikta.nl NIKTA T.a.v. de afdeling personeelszaken Postbus 31, 4765 ZG Zevenbergschen Hoek T. 0168-336990 / www.nikta.nl

REMONDIS ARGENTIA B.V. is een toonaangevend bedrijf op het gebied van verwerking en recycling van afvalstoffen, en maakt onderdeel uit van de Remondis Groep. Al 35 jaar zijn wij actief in de recycling van hoogwaardige metalen uit industriële afvalprodukten. Binnenkort nemen wij een van onze nieuwe produktielijnen in gebruik, waarvoor wij op zoek zijn naar:

PROCES OPERATORS M/V (5-ploegendienst) Als proces operator bij REMONDIS ARGENTIA ben je dan verantwoordelijk voor het voeden en storingsvrij laten draaien van de thermische processen en –installaties in deze nieuwe fabriek. Het takenpakket bestaat o.a. uit: • Bedienen en bewaken van de thermische processen inclusief de rookgasreiniging • Vullen en legen van de installaties • Verzorgen van correcte rapportages tijdens de dienst • Uitvoeren van werkzaamheden volgens opgestelde procedures en instructies • Uitvoeren van eerstelijns onderhoud aan installaties en materieel • Bewaken van de orde en netheid op de werkvloer De volgende functie-eisen zijn hierbij van belang: • Je hebt de opleiding Allround Operator B-diploma, niveau 3 of Vapro-B succesvol afgerond of een andere gelijkwaardige technische opleiding op MBO niveau • Je bent verder in het bezit van een VCA-certificaat, een BHV-diploma en een vorkheftruckcertificaat, en anders bereid deze te halen • Relevante werkervaring in procesbesturing spreekt in je voordeel

Kwaliteit

vo o r pa r t i c u l i e r e n e n b e d r i j v e n !

Wij zijn op zoek naar een vakbekwame, gemotiveerde medewerker om onze gezellige ploeg uit te breiden! -

Ben je tussen de 20 en 30 jaar oud? Heb je een groene achtergrond en/of een groene opleiding genoten? Ben je in het bezit van een B + E rijbewijs? Heb je een positieve instelling? Kun je zelfstandig werken? Vind je het geen probleem om de handen uit de mouwen te steken? En ben je in voor een afwisselende baan in zowel het onderhouden als aanleggen van particuliere en zakelijke tuinen?

Dan is hoveniersbedrijf “De Seizoenen” op zoek naar jou! Voor een afspraak en/of vragen bel gerust naar Thijs Schreurs Tel. 06-28829792 / 076-5968626 Of stuur een e-mail naar info@deseizoenen.nl Hoveniersbedrijf “De Seizoenen” is een bedrijf dat zich richt op zowel de particuliere als zakelijke markt. U kunt bij ons terecht voor; - Tuinaanleg - (Sier-)Bestrating - Tuinonderhoud - Tuinontwerp - Advies

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt REMONDIS ARGENTIA B.V. is een toonaangevend bedrijf op het gebied van verwerking en recycling van afvalstoffen, en maakt onderdeel uit van de Remondis Groep. Al 35 jaar zijn wij actief in de recycling van hoogwaardige metalen uit industriële afvalprodukten.

Vanwege uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een:

TECHNISCH COÖRDINATOR Als technisch coördinator bij REMONDIS ARGENTIA ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van het materieel- en hulpmiddelenpark. Daarnaast ben je belast met de goede staat van onderhoud van de gebouwen en infrastructuur op ons terrein. Het takenpakket bestaat uit: • Geven van leiding aan de medewerkers werkplaats/ magazijn, het aansturen van contractors en het opzetten en beheren van een onderhouds- en keuringssysteem • Zelfstandig uitvoeren en/of laten uitvoeren van reparaties, onderhoud en keuringen aan materieel en hulpmiddelen volgens het onderhouds- en keuringssyteem • Plannen van het onderhoud op te keuren hulpmiddelen en materieel • Coördinatie van de keuringen van de hulpmiddelen • Beheren van de voorraad kritische reserve onderdelen • Beheer en onderhoud van de gebouwen en terreinen • Technische optimalisatie van productieprocessen in samenspraak met Manager Productie • Beheer van technische documentatie De volgende functie-eisen zijn hierbij van belang: • MBO-niveau, de studierichting Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek/Meet- en Regeltechniek geniet de voorkeur • Enige jaren relevante werkervaring • VCA-VOL-certificaat • Gedegen kennis van onderhoudsplannen en -pakketten • Kennis van de Engelse en Duitse taal • Vertrouwd met MS-office

Jouw belangrijkste competenties: • Flexibiliteit en collegialiteit • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken • Oplossingsgericht denken • Milieu- en veiligheidsbewust • Verantwoordelijkheidsgevoel

Uw belangrijkste competenties: • Flexibiliteit en collegialiteit • Zelfstandig kunnen werken • Talent om werk te organiseren en prioriteiten te stellen • Stressbestendig • Milieu- en veiligheidsbewust • Verantwoordelijkheidsgevoel

Wat bieden wij: Een prettige werksfeer, goed salaris en overige arbeidsvoorwaarden, alsmede opleidingsmogelijkheden.

Wat bieden wij: Een prettige werksfeer, een goed salaris en overige arbeidsvoorwaarden.

Heb je belangstelling voor de functie dan nodigen wij je uit om voor 27 mei 2012 je sollicitatie te sturen aan de directie van REMONDIS ARGENTIA B.V., Middenweg 7, 4782 PM Moerdijk of Postbus 6062, 4780 LR Moerdijk. Je kunt je sollicitatie natuurlijk ook mailen naar: directie@remondis-argentia.nl.

Heb je belangstelling voor de functie dan nodigen wij je uit om voor 27 mei 2012 je sollicitatie te sturen aan de directie van REMONDIS ARGENTIA B.V., Middenweg 7, 4782 PM Moerdijk of Postbus 6062, 4780 LR Moerdijk. Je kunt je sollicitatie natuurlijk ook mailen naar: directie@remondis-argentia.nl.

Mocht je meer informatie wensen over ons bedrijf, kijk dan op www.remondis-argentia.nl.

Mocht je meer informatie wensen over ons bedrijf, kijk dan op www.remondis-argentia.nl.






  











Elke zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur



    







 









 





 

    

           



  





   



 



 







     













 

  

  

 

���

         









 

 





 



 



 

 

    

















   

  

s n a m j i e Jac H

















KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960



Openingstijden C1000 Heijmans:









     

 























 

    



 

   













Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 10.00 tot 18.00.


DEL_20120516