Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

O P L AG E :

B R E D A S E

25 MEI 2014 WEEK 21

Uitgeverij

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

NATHALIE PAGIE SCHRIJFT TWEEDE THRILLER

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @BredaseBode

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

PARKHOEVE BREDA-NOORD VIERT JUBILEUM

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

CHANTAL JORNA WIL DOORGROEIEN ALS TRAINER

Haagdijk in teken van Jazz Braderie

Man opgepakt voor steekincident

BREDA - Op zaterdag 31 mei vindt op de Haagdijk de Jazz Braderie plaats, een gezellige en veelzijdige markt met een breed scala aan producten verdeeld over ongeveer tachtig kramen. Zo vindt u er kramen met onder andere diverse kleding en modeaccessoires, sieraden, schoeisel en andere lederwaren, cosmetica, parfum, multimedia en elektronica, huishoudelijke artikelen, bed textiel en woondecoratie. Ook voor de lekkere trek kunt u terecht op de Jazz Braderie. Er staan marktkramen en wagens met diverse etenswaren.Kinderen kunnen zich vermaken met verschillende attracties, zoals een Lijntrek en de Kop van Jut.

BREDA - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.15 uur een 32-jarige man uit Breda aangehouden op het bureau aan de Mijkenbroek. De man wordt ervan verdacht dat hij in de zeer vroege ochtend van 11 mei van dit jaar betrokken was bij een incident in een horecagelegenheid aan de Boschstraat. Hij zou daar, tijdens een ruzie, een 30-jarige man uit Eindhoven met een glas in het gezicht hebben gestoken. Het slachtoffer liep daarbij ernstige verwondingen aan zijn gezicht op en moest in het ziekenhuis behandeld en gehecht worden. De verdachte wist te ontkomen, maar kon na onderzoek van de politie dinsdagmiddag worden aangehouden.

Aanpak riolering in Princenhage

Watertappunt officieel in gebruik

BREDA - De Gemeente Breda is bezig met het vervangen van een groot aantal rioleringen. Binnenkort wordt ook de riolering aan de Vogelschoot vervangen. Daarom houdt de gemeente komende woensdag van 19.30 uur tot 21.00 uur een informatieavond in gemeenschapshuis De Koe aan de Ambachtenlaan 1. Tijdens deze bijeenkomst informeren medewerkers van de Gemeente Breda belangstellenden over de werkzaamheden en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De riolering in de wijk Princenhage verkeert in slechte staat. De leidingen hebben lekkages of zijn deels ingestort. Daarom moeten alle rioleringen in Princenhage worden vervangen.

BREDA - Op 28 mei neemt de Bredase wethouder Selçuk Akinci met de zusters Franciscanessen ‘Mater Dei’ een watertappunt in gebruik in Breda. Dit punt staat aan het begin van het wandel- en fietspad aan de Duivelsbruglaan, bij de kroningsboom. Het is gerealiseerd door een donatie van de zusters Franciscanessen en een gemeentelijke bijdrage. Met de aanschaf wordt tegelijk bijgedragen aan een waterpomp in een ontwikkelingsland. Ook Natuur- en Milieuvereniging Markkant is bij de realisatie betrokken. Deze organisatie wil dat mensen zoveel mogelijk van de natuur kunnen genieten. Daarom komen er binnenkort ook banken in het gebied.

Natuurnetwerk wordt afgerond BREDA - Bestuurders van de provincie Brabant, waterschappen, natuurorganisaties en ZLTO hebben hun handtekeningen gezet onder een vergaande vorm van samenwerking op natuurgebied. Voor 2027 willen ze met elkaar het Brabantse deel van het nationale natuurnetwerk hebben afgemaakt. In totaal stellen ze daar 400 miljoen euro en tweeduizend hectare ruilgrond voor beschikbaar. Het is de bedoeling daarmee allerlei andere partijen te verlokken om mee te investeren in het aankopen van grond en het inrichten ervan tot natuurgebieden. De natuur is door woningbouw, de landbouw en de aanleg van wegen veel kleiner geworden.

HEMELVAART 29 MEI 2014 Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei zijn gesloten. Dat betekent dat advertenties en kopij voor de weekendedities van De Bode van 1 juni uiterlijk op woensdag 28 mei binnen moeten zijn. Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder. Uitgeverij de Bode tel. 076-5998111 www.internetbode.nl

BREDA - Een 22-jarige motorrijder uit Breda raakte dinsdagavond zwaar gewond bij een ongeval in zijn woonplaats. De man brak zijn arm op twee plaatsen bij een valpartij. Volgens diverse getuigen reed de motorrijder samen op met de bestuurder van een quad. Dat ging met hoge snelheid. Op de Konijnenberg ging de motorrijder in een flauwe bocht onderuit. De schade liegt er niet om. FOTO PERRY ROOVERS

Afpakteam neemt dure auto’s en boten in beslag

Groot witwasonderzoek in Breda BREDA - In Breda en omstreken zijn dinsdag 23 woningen en bedrijven bezocht vanwege een omvangrijk onderzoek naar witwassen en georganiseerde hennepteelt. Hierbij zijn direct dure auto’s en boten in beslag genomen en twee hennepkwekerijen ontruimd.

SCHEIDEN?

Mediators van Raadgevers Adviesgroep

DOOR ADDO SPRANGERS De verdenking van witwassen is ontstaan nadat vorig jaar in één van de panden een hennepkwekerij werd ontdekt. Nader onderzoek wijst uit dat de eigenaren uit Breda in totaal ruim twintig panden op naam hebben staan. Het merendeel van deze panden is dinsdag op verdenking van witwassen en georganiseerde hennepteelt bezocht. De actie is gecoördineerd door het Integraal Afpakteam Brabant, waar ongeveer vijftig medewerkers van politie, Openbaar Ministerie, FIOD en gemeente aan mee hebben gewerkt. Op drie locaties zijn onder leiding van de rechtercommissaris strafrechtelijke zoekingen verricht. Daarbij is gericht gekeken naar waardevolle goederen, contant geld en financiële administratie.

Op basis van de daar aangetroffen informatie zijn vervolgens nog een administratiekantoor, enkele bedrijven en een jachthaven bezocht. Het Bredase hennepteam heeft de vier woningen voor zijn rekening genomen waarin hennepkwekerijen en kweekbenodigdheden zijn aangetroffen. In totaal zijn circa 700 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Tot slot hebben de medewerkers van de FIOD en de politie met de bewoners van huurwoningen gesproken om mogelijke bewijzen te verzamelen over witwaspraktijken. Taskforce Naast auto’s - waaronder een dure Porsche, BMW en Mercedes - zijn een aanhangwagen, twee boten, een waterscooter, contant geld, acht schilderijen en administratie direct in beslag genomen.

Op meerdere locaties blijkt dat er geknoeid is met de elektriciteitsmeter en er sprake is van diefstal van stroom en gas. Tijdens de actiedag stuitte de politie op een nabij gelegen terrein nog op grote hoeveel asbest. Hiervan is melding gemaakt bij de gemeente. Justitie noemt het onacceptabel dat criminelen zich manifesteren in de vastgoedsector. Deze gezamenlijke integrale strafrechtelijke actie richt zich dan ook op het direct afpakken van crimineel vermogen. Dit past in een bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden. De actie is ondersteund door het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC). Ook zijn er geld- en drugshonden ingezet en erkende waardetaxateurs.

Man die beveiliger MediaMarkt neerstak in kraag gevat

Arrestatie na Opsporing Verzocht BREDA - De tv-uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft voor een doorbraak gezorgd in het onderzoek naar het steekincident dat op zaterdagmiddag 22 maart 2014 plaats vond op de Ettensebaan. DOOR ADDO SPRANGERS De politie kreeg na de uitzending van het programma bericht dat meerdere kijkers de op de camerabeelden getoonde gezochte jongeman herkenden. Er werd daarbij ook de naam en huidige verblijfplaats van de jongen genoemd. In overleg

met de officier van justitie werd daarop de verdachte, een 17-jarige jongen rond 01.00 uur aangehouden. Zaterdagmiddag 22 maart 2014 werd een winkeldief betrapt in de Mediamarkt aan de Kruisvoort op de Woonboulevard. Twee medewerkers van de winkel gingen achter hem aan.

Buiten bij de bushalte op de Ettensebaan werd een van de mannen door de vluchter gestoken met een mes. Vervolgens ging de man op de fiets verder de Wethouder van Haperenstraat in. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden aan een steekwond en klaplong.

persoonlijk & voordelig www.raadgeversadviesgroep.com

Bel 0800-0876 (Gratis)

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Tandprothetiek Tuinzigt De specialist voor uw kunstgebit

Voor kunstgebit, klikgebit, parële prothese, frame prothese, rebasing en reparae. Kleine reparaes klaar terwijl u wacht. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies.

Ace!! Bij aflevering van een nieuw gebit krijgt u een prothese verzorgingset cadeau. Bij aflevering van een nieuw klikgebit een verzorgingset en elektrische tandenborstel cadeau. Aljd voldoende en gras parkeergelegenheid. Clemasstraat 57 4814JX Breda 076-7851150 www.tandprotheektuinzigt.nl


Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

De Brocante Loods www.debrocanteloods.nl Slingerweg 116, Breda, T. 06-57887927

Acupunctuur & Massage

Van Nunen Interieurbouw en Timmerwerken

Gezonde Aanpak bij alle klachten en ziekten

www.vnib.nl Slingerweg 116, Breda, T. 06-20879789

Ook: Acupunctuur Faceliften, Verjongen, Afvallen, Losse behandeling â‚Ź50,- en Daoland Zorg Stoppen Roken! Abonnementen vanaf 75,- per maand! Lid NCGB ZZZ\LQ\DQJFHQWUXPFRP +DDJGLMN%UHGD

Yi. Daoland Gezondheid-cafĂŠ, Wudang Yoga, Taijigongfu en Fitness, Qigong, Yijing counselling

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

ELK BUDGET! KOZIJNEN VOOR

MAAK UW HUIS COMPLEET MET EEN OVERKAPPING

OF MET ÉÉN VAN ONZE ANDERE PRODUKTEN GOEDE NAZORG, SOLIDE GARANTIE EN 24-UURS SPOEDSERVICE! DUIDELIJKE OFFERTE EN GEEN MEERWERK ZONDER OVERLEG!

ALITEIT! PRIJS/KW PERFECTE N KKU DIG EIGEN VA ERSONEEL! EP G TA MON

30

JAAR

COMATHERM

• Kozijnen • Serres • Zonweringen • Aanbouwen

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs  www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs  www.dermateam.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

PRIMA ZORG TILBURG

“Prima Zorg Tilburg e.o. is een thuiszorginstelling die zich focust op het welzijn van mensen. Hoewel er meer thuiszorginstellingen zijn, onderscheidt Prima Zorg zich van anderen omdat er aandacht wordt geschonken aan alle wensen van de cliĂŤnten. Prima Zorg Tilburg weet een goede match te vinden tussen medewerker en cliĂŤnt. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de etnische achtergrond van de cliĂŤnt en matchen wij een zorgverlener met dezelfde achtergrond. Dat wordt gedaan om miscommunicatie te vermijden en de cliĂŤnten zichzelf begrepen te laten voelen.â€?

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!

• Overkappingen • Lichtstraten • Garagedeuren • Dakkapellen

juridisch advies & mediation

• Screens • Rolluiken

familierecht * arbeidsrecht * sociaal zekerheidsrecht * huurrecht * strafrecht

Gratis spreekuur maandagavond van 17.00 tot 18.00 uur

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077

Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 www.baronie-advocaten.nl

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

Namens PCP bedanken wij Prima Zorg Tilburg en Hakki Turedi voor de bijdrage aan de trainingspakken!

Leverancier van o.a.: Č? Tapijttegels/tapijt Č?39&YORHUHQ Č?.DUSHWWHQ Č?(YHQHPHQWHQWDSLMW Č?/DPLQDDW

Č?%DPERH.XUN Č?3DUNHW Č?9LQ\OYLQ\OFOLFNYLQ\OWHJHOV Č?6FKRRQORRSPDWWHQWHJHOV Č?%LQQHQ]RQZHULQJ

De beste deals van Nederland!

Tapijttegels v/a â‚Ź 1,95 Diverse kleuren - 1e keus project kwaliteit

Per stuk

Laminaat

â‚Ź 9,95 14,95 â‚Ź

PVC click

â‚Ź 32,75 49,95 â‚Ź

8mm dik V-4 XXL planken

Per m2

Per m2

Dikte 5mm - Toplaag 0.55mm Niet van echt hout te onderscheiden IRE & Barnside embossing

Winkel/showroom 2500m2 150.000m2 Diverse vloeren direct uit voorraad leverbaar Voorraad artikel per plank te koop Ondervloeren per halve rol te koop

Contact VloerenCentrale Takkebijsters 70 4817 BL Breda T: 076 522 06 86 info@devloerencentrale.nl

Openingstijden ma-vrij 9.00 tot 17.00 uur ]DWRWXXU

www.devloerencentrale.nl


ACTUALITEIT

Stichting Breda Wielerstad wil wielersport op de kaart zetten

Eneco Tour definitief naar Breda BREDA - De Eneco Tour komt definitief naar Breda. Met het ondertekenen van een officiële overeenkomst bezegelden de nieuwe opgerichte Stichting Breda Wielerstad en Golazo, de organisatie van de internationale wielerronde, donderdag in het stadhuis hun samenwerking. DOOR ADDO SPRANGERS In 2011 al mocht Breda even heel vluchtig proeven van de Eneco Tour. Tijdens de eerste etappe van het wielerspektakel zoefde het peloton tijdens de rit van Oosterhout naar Sint Willebrord door Breda. Dit jaar echter is de Eneco Tour met een heuse individuele tijdrit tijdens de eerste etappe volledig geconcentreerd op Breda waar een parcours van vijftien kilometer in en rond de stad zal worden gereden. Hoe dat parcours er straks uitziet, staat nog niet helemaal vast. De bedoeling is wel dat op woensdag 13 augustus de start plaatsvindt nabij het Stadskantoor, waarna de renners koers zullen zetten in de richting van Bavel. Profploegen Woensdag nog werden in allerijl de laatste handtekeningen gezet om de status van de rechtspersoon Stichting Breda Wielerstad juridisch waterdicht te maken. “Ook de gemeente Breda en de Provincie NoordBrabant zijn namelijk zijdelings bij de organisatie betrokken,” weet penningmeester Frans Jacobs van de kersverse stichting. “De samenwerking met Golazo betekent dat ons veel werk uit handen wordt genomen. Golazo is een grote speler in de wielersport, te vergelijken met de Franse Amaury Sport Organisation (ASO) die ook wielerrondes als de Tour de France organiseert. Zelf hebben we ook nog genoeg

te doen. Zo moeten we samen met de gemeente nog een mobiliteitsplan uitdokteren voor de route, terwijl we ook nog bezig zijn met het binnenhalen van sponsoren.” Volgens Jacobs is lobbyen om een internationaal wielerevenement te strikken namelijk slechts één ding. “Zeker ook de financiën spelen een belangrijke rol. De Eneco Tour is dan ook niet zo maar een wielertoertje. Alle profploegen zijn straks aanwezig, terwijl het een gratis toegankelijk evenement is. Er zullen straks veel bezoekers van buiten Breda aanwezig zijn. Ik denk dat er bijvoorbeeld veel Belgen komen. Naar verwachting mag de stad zo’n 15.000 tot 20.000 wielerliefhebbers begroeten. Ook in economisch is dat opzicht natuurlijk heel goed voor Breda.” Schijnwerpers Al is het doel van de Stichting Wielerstad Breda eerst en vooral het versterken van de wielersport in Breda. De voorbije jaren door verschillende partijen reeds ontplooide initiatieven op dat gebied hebben er voor gezorgd dat Breda al langere tijd in de schijnwerpers staat. De Baronie van Breda Classic bijvoorbeeld is niet meer van de wieleragenda weg te denken, terwijl Breda vorig jaar ook al mocht fungeren als aankomstplaats van de Ster ZLM Toer. Eind 2012 liet de gemeente Breda de Stichting ‘La Vuelta Holanda 2015’ middels een intentieverklaring bovendien officieel weten

Stichting Wielerstad Breda wil eerst en vooral de wielersport in Breda versterken.

zich maximaal te zullen inspannen om de Spaanse wielerronde Vuelta in 2015 naar Breda te krijgen. Die inspanningen leidden toen weliswaar niet tot het gewenste re-

sultaat, maar dat betekent zeer zeker niet dat de deur nu dicht is. Frans Jacobs: “Eigenlijk hopen we dat Golazo straks zegt: ‘We komen graag weer terug naar Breda’

FOTO WOUTER ROOSENBOOM

en dat de Eneco Tour ieder jaar Breda aandoet. Op termijn opent het ook deuren naar de Vuelta, de Tour de France en de Giro d’Italia. Daar ben ik van overtuigd.”

Chantal Jorna, hoofdtrainer van Breda Gym

‘Ik wil binnen de club graag doorgroeien’ BREDA - Met wedstrijdturnen is ze gestopt, maar ze is nog steeds actief op hoog niveau bij de acrogym. Als hoofdtrainer van BredaGym brengt ze een groot gedeelte van de week door in de turnzaal. Niet alleen de wedstrijdselectie van de vereniging, maar ook de acrogym, BodyFit en diverse gymnastiekvormen voor 50-plussers traint ze met heel veel plezier. Van een allereerste radslag die iemand durft te maken geniet Chantal net zo hard als van het voorbereiden van een turnster op het NK.

DOOR JOYCE VAN ZIJL Chantal staat gemiddeld 38 uur per week in de zaal, daarbij komen dan nog de wedstrijden. Ambitie Na eerdere nominaties als sportvrouw en sportploeg van het jaar werd Chantal dit jaar genomineerd als sportcoach van het jaar 2013. “ Ik ben elf jaar geleden naar Breda gekomen en ben binnen de club doorgegroeid, eerst als turnster en bij de acrogym, al snel ook als trainster.

‘Die turnhal moet er echt komen’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO JOYCE VAN ZIJL

www.internetbode.nl

Chantal met een paar van haar pupillen.

Ik doe nog steeds aan acrowedstrijden mee, we hopen ons in juni te kwalificeren voor het NK en daarna misschien ook voor het WK. Ik vind die combinatie ideaal, want daardoor blijf ik ook sterk en dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik goed kan blijven vangen. Het zou mooi zijn als we in alle leeftijdscategorieën het hoogste niveau kunnen halen. Dat zou ik nog willen bereiken, maar dan wel binnen deze club. Ik ga echt niet naar een andere club om op eredivisieniveau te trainen. Daarvoor is het belangrijk dat er een turnhal komt, zoals voormalig wethouder Bergkamp ons beloofd heeft. Daar zitten we met smart op te wachten, want we hebben nu een wachtlijst voor de wedstrijdgroep. Het is

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

echt heel belangrijk dat die turnhal er na de zomervakantie is! Vanzelfsprekend blijven we daarnaast ook op de huidige locaties lesgeven.” Plezier “Ik wil vooral dat de motivatie uit de sporters zelf komt. Ook het sociale leven is belangrijk, ze moeten zelf de discipline op kunnen brengen. Ik ga turnsters niet dwingen om door hun angst heen te gaan, maar wil ze zelf na laten denken over de stappen die nodig zijn om het toch te durven. Ze moeten zich absoluut veilig bij me voelen. Het is leuk om een dolletje te maken, plezier is heel belangrijk. De combinatie van trainen en coachen vind ik leuk, je krijgt een hele hechte band met je turnsters. Soms zegt een meisje wel eens mama tegen mij en Chantal tegen haar moeder! We zijn ook heel wat uren met elkaar bezig...“

Sportgala Breda Tijdens het eerder dit jaar in het Chassé Theater gehouden Sportgala Breda 2013 zijn het Sporttalent, de Sportman, de Sportvrouw, de Sportploeg, de Sporter met een Beperking én de Sportcoach van het Jaar 2013 in het zonnetje gezet. Surf voor meer informatie over het Sportgala Breda naar www.sportgalabreda.nl

Volg ons op Twitter: @BredaseBode.


rt SLIM! Ook Brabant investee door te besparen met

isolatieglas

Tuinman – Stratenmaker nodig! Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN. ͻ>>^KKZdE^dZd/E'E ͻKW,K'Eͻ^,KKED<E ͻsKKZͳEE:Z^hZdE ͻKEZ,Khͻ^EK/E ͻt/:<hEEEKK<sKKZ>> DdZ/>EKZ'E ͻ&sKZsE,dsh/> ͻh/>/:<WZ/:^KW's ͻ'ZEd/KW>KE^tZ< ͻKEZ,Kh>sE& ΦϯϬ͕ͲWZDE GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 076–7660080

‘Een eenvoudige rekensom en een slimme investering’

noemt Jan-Willem Bos (39 jaar, Breda) het. ‘Ik wilde al

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

ID C@@QLDD CHQDBS ƦHMJ ADRO@@QS NO CD RSNNJJNRSDM 

glasservicebrabant.nl/gratisglas

Medewerkers van Glasservice Brabant berekenden voor

.O NMYD VDARHSD ADQDJDMS T RHLODK NE T NNJ HM

mij dat ik via de nieuwe Energiebespaarlening overal

aanmerking komt voor gratis isolatieglas.

MHDTVHRNK@SHDFK@RHMGTHRJ@MK@SDMOK@@SRDM DMC@SLD

Liever

dat uiteindelijk niets kost! Door het tijdelijk verlaagde

,@@J DDM UQHIAKHIUDMCD @EROQ@@J

persoonlijk

06 - 47 56 40 40 voor uw schilderwerk www.huisschilderbreda.nl

contact?

BTW tarief van 6% werd het sommetje helemaal

HMNMYD showroom in Breda door

geld houd ik nu ov ver gunstig voor ons. En mijjn vakantieg

te bellen naar telefoonnummer

et voor bedoeld is... Op vakantie e gaan!’ waar he

076 - 544 05 90.

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

0167 522622

» U ook gratis isolatieglas?

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

een tijd nieuw isolatieglas in huis, omdat ik weet dat

Het Schildershuis Breda

astgoed.nl

Bijna iedereen in Nederland kent wel een gerecht dat oorspronkelijk uit Turkije komt. Bij de Nederlanders is Lahmacun, of te wel Turkse pizza en het broodje Kebab erg bekend en geliefd. Maar dit zijn slechts twee fast-food gerechten. De Turkse keuken heeft namelijk ontzettend veel meer te bieden. Met trots presenteren wij allerlei heerlijkheden uit de Turkse keuken, en onze cateringsmogelijkheden. Wij maken onze gerechten zelf met verse producten.

VERHUUR:

Afvalcontainers

BEST BETALENDE GOUDINKOPER VAN BREDA - GRATIS TAXATIE !

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

INKOOP - VERPANDING GOUD - ZILVER - MUNTEN

076-587.29.10 NU OOK REPARATIEWERK

POOLS BOUWBEDRIJF Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

BOEKHOUDER

BETAALBAAR EN BETROUWBAAR

voor administraties en aangiftebiljetten.

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Marijke Meustr. 100, Breda 076-5214282

SLAGBOOM


ACTUALITEIT

Open dag met leuke en leerzame activiteiten

Colofon

Parkhoeve Breda-Noord viert jubileum

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

BREDA - Jubilea zijn er om gevierd te worden. Dat vinden ze ook bij Parkhoeve Breda-Noord. Onder de noemer Parkhoevedag wordt deze zondag een extra feestelijke open dag gehouden vanwege het 12½-jarig bestaan van Parkhoeve Breda-Noord.

Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 13.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 11.00 uur. Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 21 De oplossing van deze puzzel is in week 22 te vinden op www.internetbode.nl

Nieuwsgierige geiten op Parkhoeve Breda-Noord.

DOOR ADDO SPRANGERS

© www.sudokusite.eu

Bezoekers kunnen van 11.00 uur tot 17.00 uur meedoen aan een flink aantal leuke en leerzame activiteiten. Zoals gebruikelijk komen ook dit jaar de hoefsmid en de schaapscheerder hun kunsten vertonen. De afgeschoren schapenwol wordt gebruikt voor een workshop wolspinnen en knutselen voor kinderen en volwassenen. Voor gezinnen is er een speurtocht die helemaal in het teken staat van het jubileum, er wordt geschminkt en bij droog weer staat er een springkussen. De moestuin van Amarant aan de overkant van de Parkhoeve is eveneens geopend. De medewerkers en cliënten geven rondleidingen en bezoekers kunnen hier zelfgemaakte en zelfgeteelde producten kopen. Ook superleuk zijn de zogeheten limousinkoeien die al 12½ jaar in het Hoge Vucht Park rondlopen. Eigenaar Frits is aanwezig om over deze dieren vertellen.

FOTO PARKHOEVE BREDA-NOORD

Stands Bevriende organisaties van Parkhoeve Breda-Noord zijn vertegenwoordigd met hun eigen stand. Voor informatie kunnen bezoekers terecht bij Konijnenopvang Knaller, Caviaopvang

‘Parkhoeve heeft belangrijke educatieve functie’ het Caviaplein, De Frettenstichting, het IVN, Huisdierenhuisjes, Bijenvereniging St. Ambrosius, De Ezelshoeve, Vogelopvang Zundert en Boerderij Schaepsdyck. De Parkhoeve heeft zelf uiteraard ook een stand. Talent uit de buurt kan zich daar aanmelden voor het open podium dat tijdens de zomeravondviering op 6 juli bij de Parkhoeve wordt gehouden.

Recreatieplaats Parkhoeve Breda-Noord, in 2001 geopend als Kinderboerderij Breda-Noord, bestaat inmiddels 12½ jaar. In deze tijd is er veel veranderd. Door de inzet van vele vrijwilligers, bedrijfsleider Geert Aarts en assistent beheerder en hoofd dierverzorging Stephanie Raming, heeft de kinderboerderij zich ontwikkeld tot Parkhoeve Breda-Noord: een volwassen recreatieplaats met een volwaardige kinderboerderij, diverse tuinen, een 18-holes midgetgolfbaan en een horecagelegenheid met ruim terras. De Parkhoeve heeft ook een belangrijke educatieve functie. Lokale basisscholen kunnen hier terecht voor interessante lespakketten, rondleidingen en spannende speurtochten en er zijn volop mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk. Surf voor meer informatie naar www.parkhoevebredanoord.nl

Belgische zangeres Sarah Bettens neemt eerste exemplaar in ontvangst

Nathalie Pagie schrijft tweede thriller BREDA - Haar nieuw verschenen boek ‘De Campus’ speelt in Canada, op de universiteit waar ze zelf studeerde. Tijdens die periode luisterde Nathalie Pagie, tegenwoordig communicatieadviseur bij de gemeente Zundert, vaak naar het nummer ‘I’m not an addict’ van K’s Choice, waarin een tekstregel zat die precies de goede sfeer weergaf. Ze mailde naar Sarah Bettens, zangeres van die band, en vroeg haar om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Tot haar grote verbazing zei die meteen ja! DOOR JOYCE VAN ZIJL En dus kwam Sarah naar Breda, nam het boek in ontvangst en deed ook nog een optreden. Presentatie “Ik was zo blij dat ze kwam! Ze woont in Amerika, maar was in deze periode in België en het kwam dus precies uit. Ik heb zelf vier en een halve maand in Canada gestudeerd, heb de omgeving gebruikt, de bizarre weersomstandigheden (-30 graden Celsius) en ook mensen die ik daar heb leren kennen. Maar het verhaal is natuurlijk volledig verzonnen! Ik heb gelukkig een heerlijk plekje om te schrijven. Zonder internet, lekker afgesloten, zo kan ik me helemaal concentreren en kom ik in een soort roes. Heerlijk gewoon!”

Nathalie Pagie overhandigt het eerste exemplaar van haar nieuwe boek aan Sarah Bettens.

FOTO JAN VOLWERK PAGINA 5

Werkwijze “Voor ik het boek echt ga schrijven zitten de lijnen al in mijn hoofd, de plot is bedacht. Ik plak dan grote vellen papier op mijn bureau. Op het ene vel staat de tijdlijn van het boek, op het tweede zijn de perso-

nages uitgewerkt (hoe zien ze er uit, wat doen ze, hoe oud zijn ze, ik heb daar dan ook een beeld bij in mijn hoofd) en op het derde staat de indeling van de hoofdstukken. Daarnaast gebruik ik allerlei kleurcodes voor de verschillende verhaallijnen.

‘Boekpresentatie was echt stuitermoment voor me’ Ik ben heel blij met dit boek, vind het ook beter dan het vorige. Ik wilde het ook spannender maken. Mijn manier van schrijven heeft vaart, ik wil het spannend hebben tot aan het eind en het moet toegankelijk zijn, echt een boek om mee te nemen op vakantie. Gelukkig vond ik snel een uitgeverij voor mijn eerste boek, Meulenhof reageerde heel snel. Dat was echt spannend, want als ik geen uitgever had gevonden had ik besloten dat het niet goed genoeg was. Ik zou er dan niets meer mee gedaan hebben. En nu ligt mijn tweede boek er, ben ik bezig met het derde en mocht ik zelfs naar het Boekenbal! Het allerliefste zou ik fulltime schrijven, ook al is mijn werk nog zo leuk. Wie weet.....”


De Zonnebloem afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek

KORT BEDRIJVIG

Bezoek aan Meersel-Dreef

Samenwerking MediaMarkt Breda en Ziggo

Ziggo Experience op de winkelvloer BREDA - In Media Markt Breda opent Ziggo op zaterdag 24 mei aanstaande een zogeheten shop-in-shop. In deze Ziggo Experience kunnen bezoekers van Media Markt de diensten van Ziggo ervaren, producten afnemen en terecht voor vragen. Ook komen er gezamenlijke producten en acties van beide bedrijven. Deze samenwerking tussen Media Markt en Ziggo start met drie shops-in-shop in Amersfoort, Breda en Groningen. Wanneer klanten het concept waarderen, zal de samenwerking worden uitgebreid naar meer vestigingen. Gert Knoop, Director Sales bij Ziggo: “Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken met onze producten en diensten. En persoonlijk contact is daarbij natuurlijk belangrijk. Media Markt heeft jaarlijks maar liefst 50 miljoen bezoekers die zich ondermeer oriënteren op TV- en telecom gerelateerde producten. Daarnaast richt Media Markt zich net als wij op beleving en entertainment. Daarom is het openen van shop-in-shops binnen Media Markt voor ons een uitstekende manier om winkelbezoekers onze producten en diensten te laten ervaren en bestellen.” Ook Media Markt is zeer enthousiast over de samenwerking. Pim Kramer, directeur van Media Markt Breda: “Wij merken dat onze klanten ook interesse hebben in producten en diensten die nauw in het verlengde liggen van ons productaanbod en onze waarden: lage prijzen, een breed assortiment, producten kunnen ervaren en beleven en service. Daarnaast willen wij winkelen steeds leuker maken, door beleving en entertainment te bieden. De manier waarop wij dat willen doen, is via samenwerking. De producten en experience store van Ziggo sluiten dus perfect aan op de behoeften van de bezoekers van onze winkels.” Dienst in kerk Meersel-Dreef.

ULVENHOUT - De Zonnebloem, afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek, heeft in samenwerking met St. Elisabeth, Huize de Donk dit jaar voor de 51ste keer de bedevaart naar Meersel-Dreef verzorgd. Het is een logistiek hoogstandje als je beseft dat onze gasten bijna allemaal een rollator of rolstoel mee willen nemen. Het overgrote deel van onze gasten wordt vervoerd met de grote rolerisuitbus; met rolstoellift omhoog, rolstoel vastzetten of meneer of mevrouw overplaatsen op een bankje in de bus en de rolstoel in het vrachtruim opbergen. In Meersel-Dreef wacht ons een legertje vrijwilligers die helpen met uitladen en de gasten naar de kerk begeleiden. Zij hebben intussen de eerste rijen stoelen in de kerk verwijderd

om plaats te maken voor de rolstoelen. De rollators worden tijdens de dienst achter in de kerk gestald. Naam wie van wat Na de dienst is er koffie met appelflap in de zaal van de paters. Ondertussen zetten vrijwilligers de stoelen in de kerk weer op zijn plaats. Om alle gasten de gelegenheid te geven een kaarsje aan te steken, lopen sommige vrijwilligers 2 tot 3 keer op en neer naar de grot. Daarna gaat het hele circus weer met de bus en auto’s terug naar Ulvenhout: alle rolstoelen en rollators weer achter in de auto’s en onder in de bus. Voor de laatste keer helpt iedereen bij de Donk weer om alle gasten en materieel uit de bus te halen. In de grote zaal zorgen de vrijwilligers dat iedereen een drankje krijgt. Na de maaltijd brengen de chauffeurs hun gasten weer naar huis. De vrijwilligers die niet hoeven te rijden hel-

POLITIEBERICHTEN Vrouw probeert met auto man aan te rijden BREDA - Woensdagmiddag is omstreeks 16.40 uur op de Slingerweg nabij de daklozenopvang een 61-jarige vrouw uit ‘s-Gravenhage aangehouden. Zij zou daar met een auto meerdere keren opzettelijk op een 54-jarige Bredanaar zijn ingereden. Het slachtoffer moest opzij springen en bescherming zoeken achter een lantaarnpaal om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. Wel werden enkele persoonlijke bezittingen zoals een tas met kleding en zijn fiets beschadigd. De vrouw is in verzekering gesteld. Ze zouden een conflict hebben over de terugbetaling van vijftig euro. De vrouw kwam enigszins verward over. Op camerabeelden is te zien dat er meerdere keren op het slachtoffer wordt ingereden.

pen de gasten in de Donk en de aanleunwoningen naar hun kamers en sjouwen en passant ook nog even 10 zware tafels aan de kant in de zaal. Waarom wij dit doen? Logistieke problemen en het gesjouw met rolstoelen en rollators, tafels en stoelen ben je zo vergeten als je hand wordt gepakt en een gast je vertelt dat ze weer een fijne middag heeft gehad. Gasten die elkaar het hele jaar nauwelijks zien bv. vanwege hun gebrekkige mobiliteit komen elkaar op deze dag weer tegen. Ze genieten van een praatje, het feest van de herkenning in Meersel-Dreef, waar sommigen , meer dan 75 of 80 jaar geleden, als kinderen al kwamen. De vrijwilligers zien het genieten van onze gasten en worden daar op hun beurt weer erg blij van. Het was een fantastische dag. Namens de organisatie, iedereen bedankt: alle vrijwilligers, EHBO-ers, pastor Marjan Luyben, en H. Clara voor het mooie weer, de worsten waren weer goed besteed.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Alexander Eulenpes ch en Niels van Vliet winnen de tafeltennis-duocup

Remmerswaal Accountants Duocup BREDA - Op 1 team na bestonden alle teams die nog kans maakten op de Remmerswaal Accountants Duocup volledig uit ODT-spelers. Deze ODTspelers hadden dan ook nog het voordeel dat de finales werden gespeeld in hun vertrouwde ODT-zaal aan het Red Band sportpark in Roosendaal. Prinsenbeek Eagles was het enige nietODT team in deze strijd om de plaatsen 1 tot en met 4 bestond uit Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet. Zij mochten starten tegen De Soethoudtjes bestaande uit Arno de Legé en Joery Sebrechts. Alexander en Arno zorgden voor een zeer enerverende openingspartij waarin Alexander via 21-19 de leiding nam. Arno knokte zich fraai terug en pakte de tweede game met 17-21. In de beslissende derde game wist Alexander een redelijke voorsprong op te bouwen die niet meer uithanden werd gegeven. Niels zorgde voor een 2-0 voorsprong voor Prinsenbeek Eagles door ijzig kalm te blijven tegen Joery en met 21-13 en 22-20 de partij naar zich toe te trekken. De eerste game in de dubbel

was opnieuw voor Alexander / Niels. Toch gaven Joery en Arno zich niet gewonnen; de tweede game wisten zij met 21-23 naar zich toe te trekken. Zou dit het keerpunt in de totale partij worden ? Nee dus, Niels en Alexander wonnen de derde game en kwamen daarmee als team op een Beslissende 3-0 voorsprong. Ook de partij tussen de beide ODT-teams “Doe Es Iets” met Wim Pelders en Peter van Dissel en TD De Velletjes met Johan van Batenburg en Mike Couwenbergh eindigde in 3-0. Mike won zijn eerste partij in 3 games van Peter, Johan was in 2 games de baas over Wim en de dubbel bleek ook nu al beslissend. Net als in de partij tussen de Prinsenbeek Eagles en De Soethoudtjes was er ook hier een derde game nodig, die eindigde in het voordeel van het team dat op voorsprong stond. De echte finale ging vervolgens tussen Prinsenbeek Eagles en TD De Velletjes. Alexander en Mike wonnen beiden een game, zodat al direct een derde game nodig was. In de verlenging daarvan pakte Alexander de winst. Johan was niet opgewassen tegen Niels waardoor een 2-0 tussenstand ontstond. In de dubbel waren

Niels en Alexander heer en meester. Daarmee kwam een 3-0 eindstand op het scorebord en waren Niels en Alexander voor het eerst de winnaars van de Remmerswaal Accountants duocup. De Soethoudtjes wonnen vrij overtuigend met 3-0 de strijd om het brons. De volledige uitslag van de Remmerswaal finalegroep: 1 Prinsenbeek Eagles / Alexander Eulenpesch, Niels van Vliet; 2 TD De Velletjes / Mike Couwenbergh, Johan van Batenburg; 3 De Soethoudtjes / Arno de Legé, Yoeri Sebrechts (inv); 4 Doe es iets / Peter van Dissel, Wim Pelders; 5 De Postmaatjes / Cyril Postma, Folke Bouma; 6 De Leurse Turfkes / Gerard Fransen, Mari Aartsen; 7 De 2 J’s / Jan Maas, Jos Walravens (inv); 8 Bernardus Boys / Rob Kraus, Jan Paul Niesert; 9 Toch Gebeurd / Yoeri Sebrechts, Fred van Crugten; 10 Withagen / Edwin Withagen, Jeffry Withagen; 11 Nieuw Team / Jos Walravens, Ad Koevoets; 12 BMW / Corina van Eekelen, Ben Jacobis; 13 De Aadjes / Ad Kop, Frans Roos; 14 Moes Boys / Jan van der Stap, Hans Mossel; 15 Lemon & Orange / Rody Hulleman, Jordi Koolen; 16 De Kappers / Jan van Zundert, Ad Veraart. PAGINA 6

MediaMarkt Breda, Kruisvoort 14, 4814 RZ Breda, tel. (076) 5258100, www.mediamarkt.nl

Cadetten sporten met verstandelijk gehandicapten BREDA - Zaterdag 14 juni organiseert Stichting BAS in samenwerking met de KMA een unieke sportdag waarbij mensen met een verstandelijke beperking kunnen sporten samen met cadetten. Het is nog mogelijk om je voor deze unieke sportdag aan te melden! Deze sportdag wordt georganiseerd voor mensen van 16 tot 45 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. De dag duurt van 10 tot 15 uur, met taxitijden wordt rekening gehouden. Je sport samen met cadetten in leuke activiteiten zoals een hindernisbaan, estafette en touwtrek-

ken. Ook krijg je een rondleiding door de KMA! De lunch wordt verzorgd door Defensie en je kan gratis aan deze dag deelnemen. Ben jij er ook bij? Stichting BAS is een organisatie die mensen met een beperking wil stimuleren om meer te gaan bewegen. Ze bieden verschillende activiteiten aan voor mensen met een beperking. Stichting BAS en de KMA willen deze bijzondere dag graag voor zoveel mogelijk mensen bereiken en de gelegenheid geven zich in te schrijven. Kent u mensen voor wie deze dag interessant is, geef het door! Inschrijven kan via http://www.aangepastesporten.nl/sportdag-kma

BREDASE KLOPPERMAN

Het Zoete Lieve Gerritje In Breda bestaat de weg van Gerritje, al eeuwen lang. Het Zoete lieve Gerritje zelf is bezit van ‘s Hertogenbosch. Hoe zij daar of hij moet komen; dat is nog een fascinerende vraag. Maar… waar zij vandaan komt, want wij twijfelen niet dat ons Zoete Lieve Gerritje een kittig dametje is, leidt geen enkele twijfel. Ze komt, als de eerste de beste boer haar reis wil betalen, van Breda. En hòe ze gaat weten we ook. Door de Boschstraat. Want dat is, volgens stadskomiek Lucien de Lang ‘de weg van Gerritje’. Een weg die vanuit de Bossche poort, ongeveer aan het eind van de huidige Korte Boschstraat, links leidt naar Terheijden en Moerdijk en rechts naar Oosterhout en ‘s Hertogenbosch. Wat er over de weg van Gerritje naar ‘s Hertogenbosch gaat is niet gering: vanuit de Koepel de boevenwagen voor een zitting van hoger beroep; de rijke boer voor bezoek aan de grootste veemarkt van Brabant en, zeer mogelijkerwijs, een lieftallig meisje dat een dagje naar dit stadje gaat, misschien voor een ander schatje maar dat is lang niet zeker. Het schatje kan ook een willekeurig manspersoon zijn, die volgens de tekst uit de bundel ‘Wereldlijke volksliederen’ uit 1949 haar brandenwijn met suiker moet betalen. En in dat geval is zij een collegaatje uit het liedje ‘dat er laatst een meisje loos was’, een lichtmatroos wel te verstaan. En dan is Zoete Lieve Gerritje met een hoertje. Een lichte suggestie van dit omstreden feit vinden we in ‘De Vrolyke Trompetter’, door B. Koene Amsterdam uitgegeven in 1819 onder de titel: Lieve Lekkere Gerritje. Het adjectief ‘lekkere’ doet aldus vermoeden dat zij professioneel meer is dan lief. Met enige verbeelding kan er een ‘Don Juan’ bijgehaald worden en we weten waar zij samen zijn. Want volgens de Brabantse encyclopedie; in de oude teksten van het onvolprezen Meertensinstituut en in de al genoemde voorlopers van Zoete Lieve Gerritje is te vinden, dat desgewenst een boerenwagen zal worden ingericht voor vrijages met de jonge boer, schele Gijs of wie dan ook. Dat Gerritje een koe zou zijn die naar de veemarkt wordt gebracht, waarna de boer een glaasje brandenwijn gaat drinken, zoals Atte Jongstra beweert, is een redelijk aanname maar bij gebrek aan bewijs klopt zij niet. Antoon van Duinkerken vindt Zoete Lieve Gerritje interessant. Hij maakt van ZLG een ‘hij’, die als baanrover, brandstichter en moordenaar na een galgendrank van brandenwijn met suiker, wordt geëxecuteerd. Omdat hij zijn tekst slijt aan de wijnhandelaar J.A. Verbunt die in 1948 honderd jaar bestaat moet deze helaas als verdacht worden aangemerkt. Het Zoete Lieve Gerritje wordt door Jan Bruens van de VVV in ‘s Hertogenbosch ingepalmd. De intocht van Gerritje vindt plaats in 1953. Ze krijgt in 1958 een standbeeld op de hoek van de Lepelstraat nabij de Binnendieze. ZLG is van Den Bosch… zeker… maar niet van Breda? Het raadseltje zullen wij dit jaar in een nieuw Bredaas boek met tal van fraaie ansichten van de Boschstraat en Groot Breda uit de doeken doen. RINIE MAAS


Congregatie â&#x20AC;&#x153;Alles voor Allenâ&#x20AC;? Mgr. Hopmansstraat 2, 4817 JS BredaVraagt voor de maanden juli en augustus

- Vakantiehulpen huishoudelijke dienst m/v Gemiddeld 4 uur p.d. v.n. in de ochtenduren

- Vakantiehulpen centrale keuken m/v Gemiddeld 5 uur p.d. SalariĂŤring: Conform wettelijk minimum(jeugd)loon Inlichtingen: Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mw. M. Brugman, Teamleidster Huishoudelijke Dienst en/of dhr. J. v.d. Put Hoofd Voeding tel: 076-5256250. Sollicitaties: Uw schriftelijke sollicitaties kunt u binnen 10 dagen richten aan: Congregatie Alles voor Allen T.a.v. directiesecretariaat Mgr. Hopmansstraat 2, 4817 JS Breda. Email: L.Verstralen@congrava.nl

IK KOOP UW STRIPBOEKEN OOK OUDE! OOK VINYL LPâ&#x20AC;&#x2122;S EN SINGLES KOPEN WIJ!

06-21848893

RESTAURANT VROENHOUT

WINKEL: Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

Wegens uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij voor de vestiging in Hazeldonk (vanaf september 2014 locatie Etten-Leur) op zoek naar een ploegchef die in drie-ploegendienst beschikbaar is voor het laden en lossen van vrachtwagens, het aansturen van de desbetreffende ploeg en rangeerder(s), orderpicken, het controleren van goederen en het opruimen van het magazijn. U dient in het bezit te zijn van een heftruck certificaat. Indien u ook beschikt over een reachtruck certificaat is dit een pre. Bent u fulltime beschikbaar en flexibel ingesteld? Stuur dan nu uw sollicitatie! 'LVWULEXWLHFKDXIIHXUV%HQHOX[ Tevens zijn wij voor de vestiging in Hazeldonk (vanaf september 2014 locatie Etten-Leur) op zoek naar ervaren distributiechauffeurs Benelux. U dient in het bezit te zijn van een rijbewijs C en/of CE en een ADR certificaat. Bent u fulltime beschikbaar en heeft u gĂŠĂŠn 9 tot 5 mentaliteit dan ontvangen wij graag uw sollicitatiebrief. 6ROOLFLWHUHQ Bent u flexibel ingesteld en geĂŻnteresseerd in ĂŠĂŠn van deze functies? Dan ontvangen wij graag uw sollicitatiebrief.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde

MEDEWERKSTER

voor in de bediening 20 uur met afgeronde horeca opleiding,

LEERLINGKOK

en per augustus voor 32 uur die gepassioneerd willen werken in een jong team.

Meubelstoffering Brugel Woondesign

*HVSHFLDOLVHHUGLQHHQXXUVGLVWULEXWLHRYHUGHJHKHOH%HQHOX[]RHNW  3ORHJFKHILQGULHSORHJHQGLHQVW

Bel of mail naar Restaurant Vroenhout, Vroenhoutseweg 21, 4703 SG Roosendaal 0165-532632 t.a.v. Mw. van Beekveld of info@restaurantvroenhout.nl

GrondperceelTeBavel Grondperceel Koop Grondperceel met houtopstanden, gelegen aan twee Grondperceel gelegen aan twee doorgaande wegen (de Terdoorgaande (Tervoortseweg &buitengebied Wouwerbeekvoortseweg enwegen Wouwerbeekseweg), in het van Bavel. Het gebied ligt nabij de bebouwde kom en perceel heeft een seweg), in het buitengebied van Bavel. Het grootte van 9.070m2. ligt nabij de bebouwde kom en is ca. 9.070 m2 groot.

U kunt deze sollicitatie richten aan: Hereijgers Transport B.V. t.a.v. afdeling Human Resources Hazeldonk 6801, 4836 LK te Breda Of via vacature@hereijgers.eu.

Bekijk ook onze website www.hereijgers.eu

Ve r g a d e r i n g ? Ko f f i e t a f e l s ? Bijeenkomsten? Diverse verenigings mogelijkheden

Party-centrum

Dijklaan 61, Breda, 076-5329950 het.stamcafĂŠ@gmail.com www.hetstamcafe.nl

Gezocht: Op zoek betaalbare Restaurantnaar medewerkers payroll? Parttime in Breda Week- en weekend diensten WijErvaring regelen het. is een prĂŠ

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Tel. 013 â&#x20AC;&#x201C; 545.25.00

2e TICKET HALVE PRIJS

BREDA

Bestel voor 1 juni

adballon.nl 076 - 514 53 72

TE HUUR

Low - Budget 5.000m2 loodsen 10.000m2 terrein 250m2 kantoor Numansdorp (Z-H) Vlakbij Rotterdam/Breda

Bel 06-29 351 536 www.CARVA.nl

Henny de Groen Gastelseweg 208 4704 RT Roosendaal 06 5703 5772 Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Feestje? Vraag naar onze mogelijkheden

plafonds & wanden witten Ook binnen- en buitenschilderwerk Vraag een vrijblijvende offerte tel. 06 - 43220390 / 076 - 5991675

Party-centrum/FeestcafĂŠ Dijklaan 61, Breda, 076-5329950 het.stamcafĂŠ@gmail.com www.hetstamcafe.nl

Diverse verenigings mogelijkheden'HĂ&#x20AC;QLWLHI AFSLANKEN!!!!

6723180(752.(1

Ć&#x201D;NieuwstePHWKRGH- > Luxopuncture Ć&#x201D;GEEN JOJO-EFFECT Ć&#x201D; Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D;Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D; Nieuwste methode -> Luxopuncture x Nieuwste methode -> Luxopuncture Ć&#x201D;:HNHOLMNVHHQbehandeling van 20 min. Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars Ć&#x201D;%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde therapeuten (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bij VBAG en RBNG Ć&#x201D; 3x behandelingen vanvan 2020minuten 3 behandelingen minuten STOPPEN MET ROKEN Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRN BURN-OUT x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos Ć&#x201D; Luxopuncture DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID 

Ook voor vakantiekrachten

Aalten Schildersbedrijf

Bel vrijblijvend voor info. %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN of afspraak:

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

LENTEACTIE

MUSICAL SISTER ACT 3 juli (LAATSTE KANS!!!)

â&#x201A;Ź 57,50

Vervoer + 2e rangs ticket

 (Etten-Leur)

Behandelingen ook â&#x20AC;&#x2DC;s-avonds

NED in RIJSBERGEN INTERESSE? Bel 076 596 68 ofnaar ga Mail je CV en46 pasfoto naar www.ned-personeel.nl info@ned-personeel.nl

DAGREIS LONDEN â&#x201A;Ź 52,50 7 jun, 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug Vervoer, overtocht + plattegrond

ROLAND GARROS 26 mei

â&#x201A;Ź 79,00

RIJKSMUSEUM & Aâ&#x20AC;&#x2122;DAM 9 juni

â&#x201A;Ź 35,00

Vraagt met spoed

Vervoer + entree Roland Garros

Vervoer + entree + vrij bezoek Amsterdam

BLOEDPROCESSIE BRUGGE â&#x201A;Ź 29,50 29 mei DAGREIS PARIJS â&#x201A;Ź 52,50 7 junI, 12 en 26 juli, 9 en 23 aug

LEERLING GLASZETTERS

T 076 - 5449325 E info@glastotaalbeheer.nl

Vervoer, metroticket + plattegrond

DAGREIS DISNEYLAND â&#x201A;Ź 72,50 7 juni, 12 en 26 juli, 9 en 23 aug .LQGHUHQWPMDDU½ Vervoer + entree 1 park

2-DAAGSE DISNEYLAND v.a. â&#x201A;Ź 165,00 Diverse data in 2014 .LQGHUHQWPMDDUYD½ Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree beide parken 2 dagen

Onze Basserie is op zoek naar een

s:ELFSTANDIGWERKENDKOK s-EDEWERKST ERBEDIEDING Stuur je brief met CV en recente foto naar; DEBOURGONDIERDONGEN GMAILCOM Looiersplein 50, 5104 GR Dongen

THEATERVOORSTELLING ANNE â&#x201A;Ź 59,50 3 juli Vervoer + 2e rangs ticket

SOLDAAT VAN ORANJE 24 sep

â&#x201A;Ź 79,50

Vervoer + 2e rangs ticket

MOEDER IK WIL BIJ DE REVUE â&#x201A;Ź 75,00 30 sep, 19 en 23 okt, 12 en 30 nov

Vervoer + 1e UDQJVWLFNHW ½NRUWLQJRSVHS

DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA:

 076-5153143 (WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN·VDYRQGV

Payroll Uitzenden Verlonen

Vraagt met spoed

GLASZETTERS

Ervaring is een prĂŠ T 076 - 5449325 E info@glastotaalbeheer.nl UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ?

www.brabantexpres.nl

Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL


Nick van Irsel Brabants kampioen

Nick op het hoogste podium

BREDA - Afgelopen weekend 17 en 18 mei werd in Eindhoven het eerste gedeelte van de Brabantse Zomerkampioenschappen gehouden. Acht zwemmers van ZC AquaDream uit Roosendaal togen naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion en streden om

de diverse titels. En dit is zeker goed gelukt, de ene na de andere medaille werd in de wacht gesleept. In totaal gingen er 12 medailles mee naar huis: 6 gouden en 6 zilveren. Ook Yasmine Bartelds (Teteringen) en Nick van Irsel (Breda) hebben aan dit succes bijgedragen. Yasmine zwom op zaterdag

Weekenddiensten

50m vlinderslag en 400m vrije slag en werd resp. 6e en 5e. Zondag kwam ze aan de start op 200m rugslag en wist als 2e te finishen. Het zilver was binnen! Ook zwom Yasmine nog 200m vrije slag maar viel hier helaas net buiten de prijzen met een 4e plaats. Nick verscheen dit weekend maar liefst vijfmaal aan de start en dit leverde hem mooie resultaten op. Op 50m vrije slag werd hij 2e in een nieuw persoonlijk record. Ook op de 100m rugslag zwom hij een pr: 1.13.46, en hiermee heeft hij een startbewijs in handen voor de naderende NJJK! Zijn 50m rugslag was goed voor een 7e plaats (pr) en hierna was het tijd voor de 100m vrije slag. Die ging super en Nick zwom deze weer sneller dan ooit tevoren. Hij tikte als 1e aan in 58.25 en mag zich dus Brabants Kampioen op deze afstand noemen! Tot slot stond de 200m schoolslag op het programma (5e) en ook hier weer een nieuw persoonlijk record voor hem. Aanstaand weekend 24 en 25 mei zal het vervolg van dit kampioenschap plaatsvinden. Voor meer info check de facebook pagina of www.zc.aquadream.nl

35e Avondvierdaagse Princenhage BREDA - Van 3 t/m 6 juni wordt de 35e avondvierdaagse in Princenhage georganiseerd. Voorinschrijving vindt plaats op maandagavond 2 juni van 18.30 tot 20.00 uur in de Rabozaal van gemeenschapshuis De Koe aan de Ambachtenlaan 1 in Breda. De avondvierdaagse is natuurlijk niet alleen voor de schoolgaande jeugd! Wij vinden het ook erg gezellig als de ‘oudere jeugd’ zich op deze avonden van hun beste kant wil laten zien. Vier avonden wordt er gelopen en men kan kiezen tussen een afstand van 5 of 10 km per avond. De deelnemers aan de 10 km starten iedere avond om 18.30 uur en de 5 km-lopers om 18.45 uur, behalve op vrijdag, dan start de 5 km om 19.00 uur. Voor de bewoners

van Thebe Lucia en Haga en hun begeleiders is er een speciale route van ruim 3 km, welke om 19.00 uur van start gaat. Alléén ingeschreven deelnemers ontvangen onderweg een traktatie, op vertoon van de dagkaart. Oftewel: loopt u mee? Schrijf dan a.u.b. ook in! De bijdrage hebben we, mede dankzij de steun van onze sponsors, al jaren niet meer verhoogd, om zo iedereen de kans te geven aan dit wandelevenement mee te kunnen doen. Vanwege het 35-jarig jubileum is er een speciale actie. Deelnemers wordt gevraagd een ‘selfie’ te maken, waarin het getal 35 centraal moet staan. Insturen kan via Twitter: @A4DPrincenhage of Facebook: ‘Avondvierdaagse Princenhage’. Deze berichten zullen ook op onze website te zien zijn. Na de avondvierdaagse

worden de prijswinnaars op de hoogte gebracht. Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar een verloting. Dit jaar zal deze iets anders plaatsvinden. Alle ingeschreven deelnemers krijgen een bewijs van inschrijving. Hieruit trekken wij een aantal kaarten en noteren daarvan de nummers. Deze worden vanaf donderdagavond bekendgemaakt op schermen in De Koe. Na de laatste wandelroute op vrijdagavond gelopen te hebben kan de gewonnen prijs in ontvangst worden genomen. Ook dit jaar is de hoofdprijs een helikoptervlucht! Naast De Koe hebben wij een permanent bewaakte fietsenstalling! Voor inlichtingen kunt u bellen naar Loes de Vetter, tel. 076-5227375 of 0623406686 óf kijk op onze website: www. avondvierdaagse-princenhage.nl

Inschrijving geopend

Klessens/Lussenburg Open 45/60+ toernooi BREDA - Van 2 t/m 10 augustus wordt voor het 14e jaar in successie het Open dubbel 45/60+ toernooi van tennisvereniging De IJpelaar georganiseerd. Het tennispark is gelegen aan de Trompenburgstraat 4 in Breda. De inschrijving staat open voor leden van de KNLTB. Er kan ingeschreven worden voor maximaal 2 onderdelen in de categorieën

damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. De 45-plussers kunnen zich aanmelden voor de speelsterktes 5, 6, 7, en 8; de 60-plussers voor 6, 7 en 8. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er in poules en/ of afvalsysteem gespeeld. Inschrijven en betalen kan alleen via internet: www.tvijpelaar.nl D e inschrijving sluit op zondag 20 juli.

Eva van Ginneken op erepodium BREDA - Op 17 en 18 mei was in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion weer het eerste weekend van de Brabantse Zomerkampioenschappen. Zwem- en Polovereniging Hieronymus was met 40 zwemmers vertegenwoordigd dit samen 164 starts maakten. Er waren 27 medailles (6 goud, 6 zilver en maar liefst 16 bronzen). Op 71 starts werd een nieuw persoonlijk record gezwommen en er waren ook weer enkele NJJK limieten. Goud was er voor Sebastiaan Broere op 50m vrij en 100m rugslag, Coen de Bruijn op de 200m schoolslag en Nienke Jonk op 50 en 100m vlinderslag, Zilver was er voor Coen de Bruijn op 50m vrij, Ook Cedric Broere haalde dat op deze afstand. Roos Englebert haalde zilver op 200m en 200m vrij en 50m vlinder en Nienke Jonk op 200m rug. Brons was er voor Paul Koster en Cedric Broere op 100m vrij, Bas de Bruijn op 200m schoolslag, Eva van Ginneken op 200m en 400m vrije 100m vlinderslag, Senna Lindenberg op de 200m vrij en 100m schoolslag, Laura van Dijke op 50m en 100m schoolslag, Roos Englebert op 100m vlinder- en 200m rugslag. Ceylan Dursun

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 - 52 58 500, Molengracht 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 076 - 595 30 99. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Openingstijden Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10 4811 DJ Breda Tel: 14 076 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.00 uur en 12.00 – 16.00 uur (op afspraak)

Voorschoolse educatie voor peuters mogelijk in Breda BREDA - Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar kunnen per 1 april in de eigen wijk zonder financiële belemmeringen naar de peuteropvang. Door samenwerking tussen de aanbieders van kinderopvang, de gemeente Breda en het basisonderwijs krijgen zoveel mogelijk peuters de kans om deel te nemen aan een kwalitatief goed voorschools programma. Daarmee kunnen zij een goede start maken op de basisschool en worden tegelijkertijd ontwikkelingsachterstanden voorkomen. Bij peuteropvang neemt een ouder (vaste) dagdelen af waarop de peuter naar de peuteropvang gaat en waar hij/zij een educatief programma krijgt aangeboden. Indien beide ouders werken, dan kunnen

zij via de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Gezinnen waar één ouder werkt (en één ouder niet werkt), kunnen geen aanspraak maken op de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Daarom biedt de gemeente Breda deze groep ouders een financiële tegemoetkoming. Door deze zogeheten kostwinnersregeling kunnen nu alle peuters naar de peuteropvang, zodat alle kinderen zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool. Geef uw kind ook een gelijk start! Voor meer informatie over peuteropvang kunt u contact opnemen met Kober kindercentra via (076) 504 56 05 of serviceteam@kober. nl. Op www.kober.nl kunt u uitrekenen wat peuteropvang in uw situatie kost.

Victory op Heksenwiel BREDA - Op 30 mei wordt door de winkeliers van winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden een verenigingsdag georganiseerd. Bredase sportverenigingen krijgen deze dag de gelegenheid zich te presenteren. Ook bowlsclub Victory zal met een stand aanwezig zijn. Iedereen die zich afvraagt wat bowls nu eigenlijk is, kan uitgebreid uitleg krijgen van ervaren leden van de vereniging. Tevens zal er een demonstratiefilm te zien zijn. Bowls is niet alleen een aantrekkelijke sport voor iedereen, maar ook een sport die tot op zeer hoge leeftijd beoefend kan worden. Daarom is bowls juist voor de wat ouderen onder ons, die de fysieke inspan-

ning van bijvoorbeeld tennis niet meer kunnen opbrengen maar toch graag in beweging willen blijven, een ideale bezigheid. Bovendien is een bowlswedstrijd tot het einde toe spannend. Zolang de laatste bowl niet is geplaatst, blijft de uitslag onzeker. Dit kunt u zelf ervaren, want Victory stelt iedereen die belangstelling voor de sport heeft in de gelegenheid om 4 maal gratis en vrijblijvend mee te spelen. Het bestuur van bowlsclub Victory nodigt iedereen van harte uit om op 30 mei een kijkje in de stand te komen nemen. Voor meer informatie wijzen wij u graag op de site van de vereniging, www.victorybowls.nl en op de site vam de NIOBB, de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond, www.bowlsnederland.nl

POLITIEBERICHTEN Motorrijder gewond na valpartij BREDA - Een 22-jarige motorrijder uit Breda raakt zwaar gewond bij een ongeval op de Konijnenberg in zijn woonplaats. De man brak zijn arm op twee plaatsen bij een valpartij. Het ongeluk gebeurde dinsdagavond om 18.30 uur. Volgens diverse getuigen reed de motorrijder samen op met de bestuurder van een quad. Dat ging met hoge snelheid, aldus de ooggetuigen. Op de Konijnenberg vloog de motorrijder in een flauwe bocht onderuit en kwam tegen een stadsplattegrond / reclamebord tot stilstand. Vanwege de ernst van het ongeval kwam ook een medische met de traumahelikopter ter plaatsen. Het slachtoffer ging per ambulance naar een ziekenhuis.Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde motorfiets. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. De Ducati motorfiets bleek gehuurd te zijn en was total-loss. De politie nam het voertuig voor nader onderzoek in beslag.

Eva van Ginneken (rechts) op erepodium.

haalde brons op de 200m rugslagValesca van den Bogert zwom naar de derde plek op de 100m vlinderslag. Er was ook brons voor de dames, 4 x 100m wisselslag Jeugd 2 (Eva, Senna, Christel Brugmans en Laura) en de heren 4 x 100m vrije slag (Coen, Bas, Paul en Jan van Opstal). Eva van Ginneken had een goed eerste

weekend. Ze kwam maar liefst 5 keer individueel aan de start waarbij ze op de 200m en 400m vrije slag en 100m vlinderslag op het erdepodium terecht kwam. Op de 20m rugslag was ze net 4de en op de 100m schoolslag 6de. Voor meer informatie: www.zpv-hieronymus.com PAGINA 8

Wietplantage ontdekt na inbraakmelding BREDA - De politie ontmantelde een hennepkwekerij in een woning aan de Beverweg. Agenten reageerden woensdagochtend om 09.00 uur op een inbraakmelding. Bij het onderzoek stuitten ze op een hennepkwekerij. Er was verse braakschade aan de voordeur zichtbaar maar het was niet gelukt om de deur open te krijgen. Aan de achterkant bleek dat de keukendeur geforceerd was. In het huis was niemand aanwezig. De agenten vonden vervolgens op de eerste verdieping in een slaapkamer een hennepkwekerij. Ook op de zolder verdieping was een wietplantage ingericht. Alle planten waren circa 1,5 m hoog en klaar om geoogst te worden. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Er zijn (nog) geen arrestaties verricht.


‘Bij ons zit handboogschieten in het bloed’

‘Dag van het Vermiste Kind’

Piet Raaijmakers schoot zich tot koning Reddingsbrigade geeft startsein 06-polsbandjesactie

BREDA - Piet Raaijmakers schoot 50 jaar geleden zijn eerste pijl. Amor, de liefdesgod met een pijl en boog, bracht Ettense Piet naar Maria Verschueren in het Belgische Meerle. “Maria’s vader was in den hof aan het oefenen met pijl en boog. Met een ‘stok uit de heg’ schoot ik daar mijn eerste pijlen. 50 Jaar geleden.” Het handboogschieten BREDA - Tijdens de internationale Aftrap campagne is Piet bijgebleven. Dit jaar schoot hij zich tot koning van de Koninklijke Verenigde Vrienden, de Meerlese vereni- Dag van het Vermiste Kind op zondag De aftrap van de campagne gebeurt door 25 mei geven de samenwerkende red- de burgemeester van Zandvoort en de ging waar veel familieleden lid zijn. Zoals kleindochter Eline Pemen. dingsbrigades uit Breda, Oosterhout en Rijen het startsein van een landelijk 06-polsbandjesactie.

Vanaf die dag worden op de recreatieplassen Asterdplas en Galderse Meren in Breda, 06- polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards. Jaarlijks ontvangen de hulpdiensten ruim duizend meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. 06-polsbandjes De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Kinderen zijn kwetsbaar en de schrik en angst is altijd groot voor diegene die het overkomt. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomer van 2013 werden op het strand en bij recreatiegebieden 1.221 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de landelijk 175.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar een recreatieplas in Breda.

vrijwilligers van de reddingsbrigade op de recreatieplassen in Breda, volgen dit voorbeeld. Het doel van actie is om de strandbezoekers op de ‘ Dag van het Vermiste Kind’ bewust te maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt. De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. Daarnaast krijgen ouders krijgen tips hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest.

Vrijwilliger van de Reddingsbrigade zullen op 25 mei, als de temperatuur die dag hoger is van 21 graden, van 10.00 tot 18.00 uur aanwezig zijn op de recreatieplassen in Breda om strandbezoekers te informeren hoe zij veilig van een dagje aan het water kunnen genieten. U kunt bij de bewakingspost een gratis 06-polsbandje ophalen. Voor meer informatie over reddingsbrigade Breda stuur een mailtje naar secretariaat@reddingsbrigadebreda.nl of kijk eens op onze website: www.reddingsbrigadebreda.nl Ook kunt u bellen met Marc van den Berg, secretaris Reddingsbrigade.

KORTE BERICHTEN Piet Raaijmakers schoot zich dit jaar tot koning. Kleindochter Eline Pemen wil naar de Olympische Spelen.

DOOR HUUB VERVEST “Het gebruik van pijl en boog is oud. Geen mens kan zich herinneren wanneer het ooit begonnen is. Vroeger werden bogen en pijlen gebruikt voor de jacht, later werd het een wapen. In de tijd van het ontstaan van gildes legden veel gildebroeders zich toe op handbogen en kruisbogen. Nog steeds gelden regels voor het gebruik van bogen. Je mag de boog pas opspannen aan de schietlijn. Boogschieten is een sport. Niet alleen in België waar ik lid ben van een handboogvereniging. In Nederland floreren handboogverenigingen ook.” Kleindochter Eline Pemen vult haar opa aan: “Handboogschieten op een afstand van 70 meter is een Olympische sport. Topland is Zuid-Korea.” Koning De handboogvereniging in Meerle waarvan Piet Raaijmakers 50 jaar lid is schijnt haar oorsprong te hebben in een handbooggilde. Raaijmakers: “Veel familieleden van Maria en mij schieten bij de Koninklijke Verenigde Vrienden.” In de

50 jaar dat Piet Raaijmakers lid is van de Belgische handboogvereniging schoot hij zich dit jaar voor het eerst tot koning bij de clubkampioenschappen in het jubileumjaar van de club. “Wij schieten op 25 meter. In de roos wordt kruit gedaan. ‘Dan gaat de stop er op’ noemt men dat. Knalt het doordat je pijl precies in de roos komt dan ben je koning. Dat is een eer in onze club. Prinses en prins word je door het hoogste punten te schieten.”

FOTO HUUB VERVEST

genomen dat ik zoiets wil bereiken in de handboogsport. Ik wil graag afgevaardigd worden naar de Olympische Spelen.” De Belgische kleindochter van Piet Raaijmakers is goed op weg in die richting. Ze was al sportvrouw van de stad Hoogstraten, de jongste Belgische handboogkampioen ooit, werd namens het Belgische jeugdteam afgevaardigd naar Cypres en …. meermalen prinses bij de Meerlese handboogvereniging. Daar zijn opa Piet en oma Maria enthousiaste beoefenaars van de handboogsport. Maria Raaijmakers-Verschueren ligt er nu even uit vanwege een schouderblessure. “Bij ons zit boogschieten in het familiebloed. Zodra ik kan, ben ik weer van de partij. Handboogschieten is een doe-sport, minder een kijksport.” De handboogvereniging bij café ’t Zonnetje, bestaat dit jaar 125 jaar, Piet Raaijmakers is 50 jaar lid en dit jaar voor het eerst koning. Kleindochter Eline, vanwege studie ‘op kot’ in Gent traint haar lichaam in functie van het boogschieten en schiet veelvuldig om zo snel mogelijk namens België uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen.

Geen voetbalkantine “Ik wilde gaat voetballen toen ik negen jaar was. Mijn moeder zag het niet zo zitten in een voetbalkantine.

‘Boogschieten in familiebloed’ Opa Piet Raaijmakers was toen voorzitter van de handboogvereniging in Meerle. Mijn sport werd handboog schieten.” Eline Pemen uit Meer (B) heeft op jonge leeftijd het schieten flink aangepakt. “Toen ik op tv een spannende wedstrijd tussen twee bekende tennissers zag, heb ik het besluit

Voorinschrijving jubileumeditie vanaf 1 juni

De Tien van ’t Aogje van start BREDA - Op zondag 21 september vindt in Princenhage alweer de 10e editie van De Tien van ’t Aogje plaats. Voor wedstrijdlopers, maar zeker ook voor de recreatieve lopers is De Tien een vast onderdeel van het hardloopprogramma. Velen zien dit evenement als een mooie voorbereiding op de Bredase Singelloop, welke plaatsvindt op 5 oktober.

Dit jaar starten we als vanouds met de 5 kilometer prestatieloop. Vervolgens de 10 kilometer wedstrijdloop (meer informatie hierover vindt u op onze website). Tijdens de wedstrijd zijn ook wheelers van harte welkom. Daarna volgt de 10 kilometer prestatieloop. We sluiten af met de Familieloop. Het gezelligste hardloopevenement van West-Brabant vindt plaats op en rond de

Haagsemarkt in Princenhage en wordt omlijst door diverse muziekkapellen en dj’s langs het 2.5 kilometer lange parcours. Voorinschrijven kan tot 7 september. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website: www.detienvantaogje.nl en Facebookpagina: www. facebook.com/DeTienVantAogje

Michael Pannekoek opnieuw judozilver BREDA - Op zaterdag 10 mei stond de Arashi judoploeg in Mierlo op het 19e Internationale Houvast judotoernooi. Michael Pannekoek wist na het goud in België opnieuw een judoplak binnen te halen op een supertoernooi met deelnemers uit heel Europa! Zijn broer Patrick werd netjes 5e. Lennert Most uit Teteringen verloor zijn eerste wedstrijd op een kleine straf. Hierna werd er 2x grandioos gewonnen. In de laatste

wedstrijd raakte hij volgens de scheidsrechter het been van zijn tegenstander, waarmee hij gediskwalificeerd werd. In de klasse tot 60 kg wist Michael Pannekoek zonder problemen de eerste wedstrijd naar zich toe te trekken. In de halve finale stond hij tegen een bekende waar hij nooit eerder van verloor en in de finale ging het helaas mis tegen een zeer sterke judoka. Een mooie 2e plaats voor hem op dit zware toernooi. Broer Patrick wist één wedstrijd te winnen. De volgende wedstrijd is in Bergen op Zoom in juni. Info www.budokwaiarashi.nl PAGINA 9

BREDA Fietsgilde: 28 mei, Hoogstratenroute, vertrek 10.00 uur Oudhof. 31 mei, Moerenroute, vertrek 10.00 uur Intratuin. Dauwtrappen: Onder leiding van Harry van Vugt organiseert de West Brabantse Vogelwerkgroep het traditionele Dauwtrappen op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei. Vanaf het Schoolakkerplein is het zo’n 15 km naar het beginpunt van de wandeling. Aanvang 6.00 tot ongeveer 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen Schoolakkerplein (Ginneken), Breda. Meenemen: waterdichte wandelschoenen, warme kleding, eten en drinken, en als u die heeft, een verrekijker en een vogelgids. Vervoer per auto. Meer informatie: www.westbrabantsevwg.nl Geldbingo: Iedere dinsdagavond is er in buurthuis Scheldestraat om 19.30 uur een geldbingo. Zaal open om 18.30 uur voor een hapje en een drankje. Er zijn 11 rondes per boek en 1x extra geldronde en 1x koffieronde. Toegang vanaf 16 jaar. Jazz ten Toon: De creaties van 4 kunstenaars bekijken, terwijl muzikanten de sfeer van Miles Davis, Chet Baker, Dave Brubeck weertot leven brengen. Jazz ten Toon pakt dit jaar uit met een gevarieerd en sterk programma in de Stadsgalerij aan de Oude Vest in Breda. Nieuw is dat Jazz ten Toon dit jaar ook elke avond (29 mei-1 juni) open is. Exposities zijn er permanent: Erik Oldenhof en glaskunstenaat Lubomir Ferko naast jonge Bredase kunstenaars Laura Verhaegh en Christel Ooms. De opening is woensdag 28 mei om 20.00 uur. Het complete programma vind je op www.jazztentoon.nl Optreden: Op zondag 25 mei treedt tussen 15.00 en 17.00 uur The Old Fashion Band op in Grand Café de Koffiemolen. Het Grand Café ligt naast Gemeentelijk Sportcentrum de Scharen. Adres: Pels Rijckenpark 1. Wandeling Rouwgroep Breda: Rouwgroep Breda komt maandelijks bij elkaar om op verhaal te komen. Kijk voor data en locaties op onze website. Op zondag 25 mei gaan we wandelen in de Haagse Beemden. We verzamelen om 10.30 uur bij op de parkeerplaats van tennisvereniging Heksenwiel (bij winkelcentrum Heksenwiel). Het adres is Heksendans 2, Breda. 076-5201799 www.rouwgroepbreda.nl Ik Woon Betaalbaar in Breda: Dinsdag 20 mei is in café Oncle Jean in Breda de CPO vereniging opgericht voor de ontwikkeling en realisatie van 8 woningen in plangebied De Driesprong in Breda. Het project wordt ontwikkeld op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Nieuwe Stijl. In het project genaamd Ik Woon Betaalbaar in Breda hebben de individuele kopers samen met hun toekomstige buren zelf invloed op de uitstraling, het volume en materiaalgebruik van hun toekomstige woning. Op dit moment zijn alle woningen onder optie, maar belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de reservelijst bij Van der Sande Nieuwbouwmakelaars in Breda. BAVEL IVN-natuurwandeling: Op zondagmiddag 1 juni nemen de gidsen van IVN Mark & Donge u mee naar landgoed de Kleine IJpelaar, ook bekend als het Patersbos. Vertrek om 14.00 uur: hoek Koolpad - Seminarieweg 26, 4854 PB Bavel. De wandeling duurt anderhalf à twee uur is vrij toegankelijk. Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op www.ivn-markendonge.nl PRINSENBEEK Open tuinendag: Op 9 juni organiseert het Kenia-project Prinsenbeek een open tuinendag met activiteiten. De opbrengst is bestemd voor het onderwijsproject in Kenia: www. keniascholingsproject.com Op www.prinsenbeeknieuws.nl en in de folder vindt u een routebeschrijving. In de voorverkoop is deze kaart te koop in de kringloop winkel, Groenstraat 42 in Prinsenbeek op vrijdag en zaterdag van 11 tot 3 uur. TETERINGEN Fitclub Teteringen 4e bij de Breakoutrun: Afgelopen weekeinde heeft een team van de Fitclub Teteringen deelgenomen aan de Breakoutrun en een vierde plaats gehaald. Bij de Breakoutrun moesten 23 hindernissen overwonnen worden in een parcours van 8 km door bos, modder en los zand. De ultieme bootcamp als het ware. Meer informatie: www.fitclub24.nleam Fitclub Teteringen


Vliegbasis De Grondpiloten krijgt elektriciteit

Van aansteeklont naar elektriciteit in modelvliegsport SCHIJF - Met een gemeentelijke subsidie, een bijdrage van de Rabobank Clubactie en eigen middelen gaat de West Brabantse Luchtvaart Club ‘De Grondpiloten’ elektriciteit aanleggen in hun nieuwe clubhuis. Deze nutsvoorziening is vooral nodig door de innovatie binnen de modelvliegsport. Werd voorheen een modelvliegtuig aangedreven door een brandend lontje, anno 2014 heeft deze een lichtgewicht accu die wordt opgeladen door elektriciteit van het net. DOOR CORINE ROKS “Een ontwikkeling die zowel vernieuwend, groen en jeugdvriendelijk is”, legt voorzitter van De Grondpiloten Bert Scholten, uit. Voorheen werden de motoren voornamelijk aangedreven door brandstof. Hierna kwam elektriciteit in beeld maar dat had de nodige consequenties. De accu werd opgeladen door een stationaire auto of stroomaggregaat, beide zeer milieu onvriendelijk ook vanwege de geluidsoverlast. “De ouders van onze jeugdleden bleven in het begin dan de gehele dag met hun auto om de accu’s op te laden, een tijdrovend gebeuren. Tegenwoordig wordt de accu, die mede dankzij ontwikkelingen van de mobiele telefoon gereduceerd zijn naar zeer lichte modellen met een mega vermogen, gewoon via het stroomnet opgeladen”, aldus Scholten. Professioneel De 102 leden tellende stichting viert volgend jaar haar zestigjarig bestaan. Begonnen met enkele fanatieke modelvliegtuigbouwers die op zondag op de Rucphense heide hun creatie uitprobeerde, uitgegroeid tot een professionele club van de modelvliegsport. Nog steeds wordt er gebouwd maar

steeds vaker zie je vliegtuigen compleet uit een pakket. Dit is totaal niet te vergelijken met een model speelgoedwinkel. Secretaris Frans van Meer legt uit: “Een goed modelvliegtuig koop je los. Daarbij komt nog een besturingselement en accu. Het materiaal moet van goede kwaliteit zijn wil je mee kunnen draaien”. Wedstrijden op Nationaal en Internationaal niveau worden gevlogen en inmiddels heeft de vereniging een aantal Nederlandse Kampioenen binnen haar ledenbestand. Locatie Ook de locatie is zeer professioneel. Het nieuwe clubhuis wat zelfs rolstoelvriendelijk is, staat op een mooi stukje polder achter in Schijf, daar waar Nederland en België elkaar raken. Toepasselijk heeft de straat de naam: Grensstraat. Het huisnummer tien is recent toegekend door gemeente Rucphen maar het is toch nog wel even zoeken temeer omdat de vliegbasis aan een onverharde weg gesitueerd is. “Een modelvliegtuig is een luchtvaarttuig en daaraan zijn strenge regels verbonden”, legt de voorzitter uit. “Tijdens de Nucleaire Top hadden we dan ook een vliegverbod en we hebben een convenant met luchtvaartbasis Woens-

Bert Scholten en Frans van Meer van de Grondpiloten. FOTO CORINE ROKS

drecht omdat wij op hun aanvliegroute liggen”. De club is aangesloten bij de KNVVL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart). Aspirant modelvliegers worden stap voor stap wegwijs gemaakt in deze sport waarbij de instructeur in het begin de hoofdzender hanteert. Binnen de club kunnen dan diverse brevetten worden behaald.

Aida jubileumuitvoering Bredase Opera

Jeugd Volgens de secretaris zie je direct of jeugdige leden een game hebben gespeeld op basis van een flight simulator. “Naast oudere hebben we ook jeugdige leden en die leren zeer snel. Wij pleiten voor nog meer jeugd. Zij zijn dan lekker in de buitenlucht en kunnen hier in het echt met de joystick aan de slag.

Daarbij is het een technische sport wat goed is voor hun ontwikkeling”. Op dinsdag en in de weekenden wordt er gevlogen mits het weer het toelaat. Er worden proeflessen aangeboden waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd. Natuurlijk kan men altijd een kijkje komen nemen. Voor meer info: www.grondpiloten.nl of info@grondpiloten.nl

Breda Gym organiseert spectaculair turnweekend

Topturnen in Breda BREDA - In het weekend van 24 en 25 mei organiseert BredaGym een spectaculair turnweekend. Op zaterdag zijn er de Bondskampioenschappen voor de 2e divisie, N2 en N3 turnen dames. Deze dag start om 8.45 uur met de pupillen N2. De tweede wedstrijd, waarin Jeugd 1 N3 en 2e divisie jeugd te zien zal zijn, start om 12.30 uur. De 3e wedstrijd op de zaterdag zal starten om 16.30 uur met daarin 2e divisie junioren en 2e divisie senioren. Tijdens de gehele dag komen de beste landelijke turnsters turnen voor de titel Bondskampioen 2014. Op zondag wordt er geturnd in de halve

finale door de N1 en de Kwalificatie Eredivisie voor de jeugd en in de middag zijn de toestelfinales. De dag start om 8.45 uur met de pupil1 N1. In de 2e wedstrijd turnen de Instap N1 en pupil2 N1, deze wedstrijd start om 10.45 uur. In de 3e wedstrijd turnen de Jeugd N1 en Eredivisie jeugd turnsters. In de 4e wedstrijd zijn de toestelfinales voor die turnsters die zich op de zaterdag hebben geplaatst. Deze toestelfinales starten om 15.30 uur. Op zondag beide activiteiten zullen plaatsvinden in sportcentrum “de Scharen” aan de Topaasstraat in Breda. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.breda-gym.nl

Selectieteam gaat voor de treble

JEKA F1 kampioen Hoofdklasse BREDA - Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld. Dat geldt zeer nadrukkelijk voor de F1 van JEKA.

Start Jubileumjaar 2014.

BREDA - Het 60-jarig jubileum van de Bredase Opera gaat niet onopgemerkt voorbij aan de Nassaustad. Na de plechtige opening van het jubileumjaar in januari met een door bisschop Liesen gecelebreerde Heilige Mis, met onder andere de Krönungsmesse van Mozart, volgt op zondagmiddag 25 mei het hoogtepunt: de scenische uitvoering van de grootse opera Aida van Giuseppe Verdi in de grote zaal van het Chassé Theater. Ieder operagezelschap en iedere operadirigent droomt ervan Aida een keer scenisch te kunnen uitvoeren. Met het jubileum als aanleiding, maar zeker ook dankzij de investeringen van de afgelopen jaren op het vlak van werving van nieuwe koorleden, werken met projectzangers, samenwerking met diverse culturele instellingen en uitbreiding van de vaste achterban, durfde

de Bredase Opera deze uitdaging aan. Dirigent Lex Wiersma ziet het muzikaal als een goede opvolging van de producties van de afgelopen jaren en acht het koor er wat niveau betreft ‘aan toe’. Vanaf het begin stond vast dat samenwerking gezocht zou worden met andere gezelschappen en partners in de regio: het Sacramentskoor Breda verzorgt het priesterkoor, Operavereniging Bel Canto en Souvenir des Montagnards uit Tilburg alsmede koor Karakter uit Boekel verzorgen het Ethiopiërskoor, blazers van onder meer de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage en de Philips Harmonie vormen de Aida-Fanfare (de zogenoemde Banda), studenten van de Podiumklassen van het Markenhagecollege realiseren de balletscènes, soldatenfiguratie en leveren ook grime-assistenten en de gastvrouwen komen wederom van de Rooi Pannen.

Maar ook het bedrijfsleven uit de regio heeft bijgedragen om deze productie mogelijk te maken door financiële ondersteuning of door het leveren c.q. ter beschikking stellen van goederen en diensten, zoals de bouw van de piramides (7meter hoog!), het transport of zelfs het belangeloos ter beschikking stellen van de grote loods, waar de productierepetities plaats vinden en de decors en de 160 (!) kostuums vervaardigd zijn. Dankzij de welwillende bijdragen van al deze participanten en dankzij de grote inzet van alle vrijwilligers van de Bredase Opera werd en wordt met collectief enthousiasme en bezieling gewerkt aan deze Aida, die met grootse allure aan Breda gepresenteerd zal worden in het Chassé Theater op zondagmiddag 25 mei. Er zijn niet veel kaarten meer beschikbaar, dus wees er nog snel bij en mis dit niet. PAGINA 10

Afgelopen maandag speelde het team voor het kampioenschap. Tegenstander TSV Gudok F1 werd met 8-0 aan de kant geschoven waardoor JEKA zich met gepaste trots kampioen mag noemen in de hoofdklasse. Lang feesten kunnen ze echter niet, want

De kampioenen.

de jongens van trainer Ognjen Peric zijn in de race voor nog twee prijzen. Deze week spelen ze de halve finale in de Omroep Brabant Cup en later volgt nog de halve finale in de bekercompetitie. Het winnen van de treble – drie grote prijzen in één seizoen - zou een mooi afscheidscadeau zijn voor de trainer, die volgend seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer van de E-jeugd in Bavel en als assistent-trainer bij Willem II D1.


De Zonnebloem afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek

Sporten voor mensen met een chronische longziekte

Bootdagtocht vanuit de haven van Drimmelen

BREDA - Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met een luchtwegaandoening. Door bewegen worden ademhalingsspieren sterker en dat leidt ertoe dat u de ademhaling bij Astma & COPD beter kunt controleren. Men krijgt een groter uithoudingsvermogen en men wordt ďŹ tter. Bewegen bevordert op den duur de kwaliteit van leven. Bovendien ontmoeten de mensen in de beweeggroepen mensen die dezelfde ervaringen hebben. Het contact met lotgenoten is een grote steun om met de ziekte om te kunnen gaan. De Astma & COPD Beweegvereniging West-Brabant (ACBWB) zet zich met passie in om Astma & COPD patiĂŤnten de mogelijkheid te bieden om meer te gaan bewegen en sporten. Speciaal voor deze mensen met een chronische longziekte bestaat er de mogelijkheid om deel te ne-

Kringloopfair op terrein boerderij Wolfslaar

Gezellige bootdagtocht door de Zonnebloem.

ULVENHOUT - Op vrijdag 9 mei mochten 6 gasten van onze afdeling, op uitnodiging van het regiobestuur, deelnemen aan een boottocht vanuit Drimmelen. Deze dag werd geďŹ nancierd door een legaat geschonken aan de Zonnebloem regio Breda. Met 2 autoâ&#x20AC;&#x2122;s vertrokken de vrijwilligers om half negen vanuit Ulvenhout. Gelukkig zonder ďŹ les kwamen we op tijd aan bij de boot en konden direct instappen en een goede zitplaats kiezen bij het raam op de eerste verdieping. Goed uitzicht en gezellig aan ĂŠĂŠn tafel. Stipt om tijd vertrok de

boot richting Moerdijkbrug en enige tijd daarna voeren we door de echte Biesbosch met heel mooie natuur en beplanting. Aan boord werden we verwelkomd met kofďŹ e en heerlijke cake. Enige tijd later werd er een drankje geserveerd en kon iedereen genieten van muziek en zang van een accordeonist. Om 12.00 uur werd de warme maaltijd aangeboden met als afsluiting een geweldig dessert. De gids aan boord vertelde uitgebreid over alles wat er te zien was. Bij Werkendam voeren we door de sluis en verder via de Beneden Merwede voorbij Sliedrecht naar Dordrecht.

Dierencentrale Nederland Vermist Kater, rood, witte borst, buik, 1 witte sok en aan 3 poten witte tenen, is gechipt, Postbaan, Prinsenbeek. Kater, rood, zonder wit, is gechipt, Koningin Emmalaan, Breda. Poes, lapje met veel wit, zwarte vlek naast neus en zwart rond een oog, vl.band zwart, Bloemstraat, Breda. Kater, zwart, witte borst, buik, poten en wit in snuit door tussen ogen, zwarte vlek onder mond, is gechipt, Hoeveneind, Teteringen. Kater, cypers, witte borst, buik, poot en voet voor, voet en sok achter en wit in snuit, is gechipt, Sint Ignatiusstraat, Breda. Kater, rood, zonder wit, geringde straat, Jan Nieuwenhuyzenstraat, Breda.

men aan een van de beweeggroepen van de ACWBW. In de ACBWB beweeggroep â&#x20AC;&#x153;badmintonâ&#x20AC;? van de afdeling Breda is er plaats voor nieuwe leden / lotgenoten die hen komen versterken. Er wordt gespeeld in de Sporthal van Revalidatie centrum Revant Brabantlaan 1 in Breda. Elke maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Ook is er plaats voor de groepen op woensdag bij Revant en op maandag in het ziekenhuis de Lagendijk. Hebt u interesse dan kunt u, op afspraak, geheel vrijblijvend langskomen voor twee gratis proeďŹ&#x201A;essen. Op deze manier kunt u kennismaken met de groep en kijken of het u bevalt. Na de twee proeďŹ&#x201A;essen kunt u zich vervolgens aanmelden middels een inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt u ook de website van ACBWB bezoeken: www.acbwb. nl of dhr. H. Vrijhoeven, h.vrijhoeven@acbwb.nl, tel. 0168-323302.

Gevonden Poes, britse korthaar x, beige, donkere oren, staart en poten, is slechtziend, oude kat, Beeksestraat, Prinsenbeek. Poes, zwart, zonder wit, Zandhovenstraat, Breda. Poes, zwart, met witte aftekeningen, moederpoes, Uitoord, Breda. Poes, cornish rex, creme, lichte grijs-bruine vlek op rug, Bergschot, Breda. Kanarie, geel, is geringd, Jacob Catssingel, Breda. Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kan men bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Dit alles onder het genot van enkele snacks en weer â&#x20AC;&#x2122;n drankje en nogmaals een optreden van de accordeonist. Als afsluiting van de hele gezellige dag werd ons nog een kopje kofďŹ e/thee geserveerd met heerlijke, echte â&#x20AC;&#x153;La Bohemeâ&#x20AC;? bonbons. Precies volgens planning kwam de boot om 17.00 uur de haven van Drimmelen binnen varen. Om alle gasten weer veilig in de juiste auto/taxi te krijgen was het nog een grote drukte buiten en minder prettig door de regen en wind. Het was een hele gezellige, goed georganiseerde dag met dank aan de zeer goede verzorging van alle vrijwilligers op de boot.

BREDA - Zondag 25 mei organiseert bezoekerscentrum Wolfslaar een Kringloopfair op het terrein van boerderij Wolfslaar. Onder het motto â&#x20AC;&#x153;afval bestaat nietâ&#x20AC;? kunt op de markt zien en beleven dat afval grondstof is. Aanwezig zijn deze dag Repair CafĂŠ om uw ďŹ ets, computer, huishoudelijk apparaat, speelgoed of textiel te laten repareren. Maar ook Punch workshop, Boekwinst, Buro velo, studenten van St Joost, Kringloopwarenhuis Vindingrijk, Kunstenaars, Waar van Daan en vele anderen die hun

HUISSCHILDER

MEUBELSTOFFERING/

076 - 57 15 914

-REPARATIE

www.marnixbreda.nl alle schilderwerk

P. Rijnders Breda

06-53269191

houtrot reparatie dakgoot herstel

Betonarbeiders Brecht

WITTEN & TEGELEN

Wij zoeken ervaren en gemotiveerde betonbekisters voor kelderbouw en specialisten voor storten en vlinderen betonvloeren. Voor Alfa Beton in Brecht (B). Â&#x2021; Ervaring vereist Â&#x2021; Vrachtwagenrijbewijs C en ervaring met mobiel kraanwerk/ betonpomp pluspunt.

Schoonheidssalon

La Silhouette

Voor uw complete schoonheidsbehandeling.

Simone Blokland, schoonheidsspecialiste Arduinsraat 17a, Breda www.lasilhouette.nl 06 46325033

(BelgiĂŤ)

Mail: info@alfabetonvloeren.be Telefoon: +32 47 49 69 040

Proef de lente bij Auberge van Gogh Geniet van het heerlijke menu â&#x20AC;&#x153;Auberge van Goghâ&#x20AC;?, aangepast aan het seizoen. Of maak eens kennis of informeer naar ons Lazy Sunday of Midweekarrangement of High Tea. Kijk op onze website voor de lunch- en menukaart. En natuurlijk kunt u ook altijd WHUHFKWYRRUHHQNRSMHNRIÂżHHYHQWXHHOYHUJH]HOGYDQ9DQ*RJKJHEDNRIDSSHOWDDUWRI een heerlijke warme wafel met vanilleroom en verse Zundertse aardbeien. Of voor een heerlijk glas wijn. Wij informeren u ook graag over de mogelijkheden voor een uitstekende zakenlunch of GLQHUZHORIQLHWJHFRPELQHHUGPHWJHEUXLNPDNLQJYDQGH9DQ*RJK.DPHUYRRUHHQ vergadering of bespreking. Bij goed weer is het uitstekend toeven op ons heerlijke, rustige tuinterras achter het restaurant. Welkom in de Auberge, namens het team, Sven en Geertje.

Markt 26, Zundert â&#x2013; Reserveren: telefonisch 076-597 3340 of via info@aubergevangogh.nl www.aubergevangogh.nl PAGINA 11

producten laten zien en verkopen op de markt. Kinderen kunnen op een eigen kleedje hun oude speelgoed, boeken of kleding verkopen. Aanmelden via email wolfslaar@breda.nl Vanaf 25 mei hebben bezoekers ook de mogelijkheid kleine elektrische apparaten en kleding op het terrein van de boerderij in te leveren. De markt start om 11.00 uur en zal ongeveer om 16.00 uur eindigen. Meer informatie vindt u op www.wolfslaarbreda.nl Graag tot 25 mei op de Kringloopfair Wolfslaardreef 95, 4834 SN Breda.

Het goedkoopst in container-verhuur Prijzen zijn incl. BTW

6 m3 Container voor :

- bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 230,- puin â&#x201A;Ź 115,- A-B hout â&#x201A;Ź 110,-

Bespaar snel en installeer onze app via www.euromilieu.nl 6WUXLNKHLÂ&#x2021;9&6SUXQGHO 7HO

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Computer Storing??

Heb je het gehad met de pc of tablet? Te traag, rare storingen, vol met virussen en rare meldingen? En je zit er echt serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst. In 99 van de 100 keren kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En DAT zelfs voor maar â&#x201A;Ź20,- pu. en met maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â&#x201A;Ź10,-!! Zeker goedkoper dan vervangen denk je? Toch?? - Pak dus die telefoon en bel -

Bel voor een afspraak of meer info naar: GSM: 06-41.37.44.61 b.g.g.: 06-29.06.14.03 Ook het adres voor backup/herstellen van data/software en uitleg over pc en tablet/smartphone.


GRATIS DIGITALE VOET EN BEEN ANALYSE www.mediplus.nl

Snel last van pijnlijke of vermoeide voeten en/of benen? In samenwerking met Bauerfeind kunt u bij MediPlus een GRATIS voet en/of been analyse laten maken. De analyse kan bijdragen aan het vroegtijdig ontdekken van voet en/of beenklachten. Na de analyse ontvangt u advies over mogelijke extra ondersteuning.

Vrijdag 30 en zaterdag 31 mei 10.00 -16.00 uur Wij verheugen ons op uw komst!

Maak nu een afspraak voor deze meetdagen! Tel. 076-7115100 | E-mail: info@medi-plus.nl

e s n e t Et

7 2 n baa

MediPlus Hulpmiddelen Ettensebaan 27 / 4813 AH Breda Tel: 076-7115100 / www.mediplus.nl Uw a d re s v o o r v e r k o o p - u i t l e e n - v e r h uur v an hul pmi d d el en

Dbz 20140525