Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B R E D A S E

O P L AG E :

9 SEPTEMBER 2012 WEEK 36

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

VERDEELDHEID ONDERNEMERS BINNENSTAD

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BredaseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

TIM GILISSEN MAATSCHAPPELIJK SPELER VAN HET JAAR

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

NAC STREET LEAGUE ZIT IN DE LIFT

Arrestatie in zaak Cornelis Joosstraat

Dertigste editie KAM in aantocht

BREDA - De politie heeft maandag Breda een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van doodslag/moord op een 56-jarige man van Somalische afkomst. In een woning aan de Cornelis Joosstraat werden woensdagavond 11 juli 2012 rond 23.50 uur na een melding twee mannen van Somalische afkomst (39 en 56 jaar) aangetroffen die met een mes waren gestoken. In de woning was verder niemand aanwezig Beide slachtoffers werden met zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar de 56-jarige man overleed. De man die op 11 juli ook in de woning vertoefde, is nu gearresteerd.

BREDA - Het zesde lustrum van de Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) Breda is in aantocht. De dertigste editie van de KAM wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 september in het Chassé Theater aan de Claudius Prinsenlaan in Breda. De KAM Breda is dé gelegenheid voor muziekgroepen, ballet- dansgezelschappen, koren, toneelverenigingen, cabaret, circus, verhalenvertellers en wat er verder nog aan podiumkunsten bestaat, zich te presenteren aan een groot publiek. Voorwaarde is dat de gezelschappen gevestigd zijn in de gemeente Breda. Surf voor een uitgebreid activiteitenoverzicht naar www. kambreda.nl

W E E K B L A D

Berndsen bespreekt introductie wietpas

Drankrijdster knalt op voorganger

BREDA - Magda Berndsen, sinds 2010 Tweede Kamerlid en voormalig korpschef van de politieregio Gooi en Vechtstreek, heeft dinsdag op uitnodiging van de D66fractie Breda bezocht. Zij sprak daarbij met politie en coffeeshophouders onder meer over de effecten van de invoering van de wietpas. Samen met fractievoorzitter Paul de Beer bracht zij een bezoek aan de cannabis campagnebus op het Chasséveld. Daarnaast werden overlastlocaties bezocht. Op 1 oktober 2000 maakte Magda Berndsen de ongebruikelijke stap van burgemeester van Hilversum naar de politie. Op 1 mei 2002 werd ze de tweede vrouwelijke korpschef van Nederland.

BREDA - Een 47-jarige vrouw heeft maandagavond rond 18.30 uur een kop-staart ongeval veroorzaakt in haar woonplaats op de kruising van de Backer en Ruebweg met de Westerparklaan. Zij bleek 505 ug/l alcohol in haar bloed te hebben. De vrouw reed achterop een andere wagen. Daarna klaagde zij over pijn. Zij stelde zich vervolgens echter bijzonder grof op tegen ambulancepersoneel dat voor haar ter plaatse kwam. De politie vermoedde dat de vrouw alcohol had genuttigd. Agenten hebben haar daarop laten blazen. Het vermoeden van de dienders bleek vervolgens te kloppen. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Werkzaamheden aan Rijsbergseweg BREDA - De gemeente start komende maandag, als de weersomstandigheden het toelaten, met het vervangen van het asfalt de parallelweg Rijsbergseweg. Het gaat hier om het deel Rijsbergseweg huisnummer 535 tot de Boterstafweg. De werkzaamheden zijn zaterdag 15 september klaar.Het asfalt in dit deel van de parallelweg Rijsbergseweg verkeert in slechte staat en moet worden vervangen. Na het verwijderen van het huidige asfalt wordt de nieuwe asfaltverharding aangebracht. Deze bestaat uit twee funderingslagen en een nieuwe deklaag. In de loop van september wordt ook nog de wegmarkering aangebracht.

Gemeente rooit boom Bieberglaan BREDA - De gemeenteheeft donderdag een boom in de Bieberglaan gerooid, ter hoogte van huisnummer 64. Op een later moment wordt ook de boom ter hoogte van huisnummer 25 gerooid. Het gaat om bomen met een groot risico voor stambreuk. In het nieuwe plantseizoen (tussen eind november en half april) plant de gemeente nieuwe bomen terug. Uit onderzoek door een extern bureau blijkt dat de bomen ter hoogte van Bieberglaan 25 en 64 op circa vijf meter hoogte grote holten hebben die de stammen gevoelig maakt voor breuk. De boom ter hoogte van huisnummer 64 is direct gekapt omdat hier het breukrisico te groot was.

BREDA - Niet alledaags. Zo mag de woensdag gestarte en tot en met zondag durende zevende editie van het B-movie, Underground & Trash Film Festival (kort gezegd: BUTFF) - met een uitgebreid filmprogramma, muziek, poëzie en kunst - wel worden omschreven. Dit jaar staat alles in het teken van de Apocalyse: for the weird, the wicked and the bizarre. Zie ook www.butff.nl FOTO HUUB SCHOUTETEN

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Samenwerking gemeente Breda, CJG en pioniersgroep Social Work

Online jongerenpanel van start BREDA - Welke vragen en wensen hebben Bredase jongeren? Om daar achter te komen hebben het Centrum voor Jeugd en gezin (CJG) en de pioniersgroep Social Work in samenwerking met de gemeente Breda een online jongerenpanel opgezet. DOOR ADDO SPRANGERS Inmiddels hebben zich zo’n 400 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar aangemeld. Afgelopen week hebben de jongeren de eerste peiling online toegezonden gekregen. Het is de bedoeling om tien keer per jaar een peiling te doen. De resultaten worden telkens teruggemeld aan jongeren en aan betrokken organisaties. De gemeente en maatschappelijke en semi-commerciële organisaties wordt gevraagd om onderwerpen aan te dragen. Met het resultaat kunnen de organisaties beter inspelen op de wensen en behoeften van deze doelgroep. Het beleidskader Jong@Breda en de ontwikkeling van het

t

h

u

i

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Breda zijn erop gericht om alle Bredase jongeren de mogelijkheid te bieden om hun talenten te ontwikkelen Hierbij is de jeugd coproducent van en dus verantwoordelijk voor voorzieningen die hen aangaan. Daarom is er een groeiende behoefte aan informatie over jongeren van de jongeren zelf. Werving De groep jongeren is met bestaande onderzoeksmethoden steeds moeilijker te bereiken. W E InEtraditionele K B Lenquêtes A D zijn jongeren (vanaf 18 jaar) standaard ondervertegenwoordigd en over de jongere jeugd (12 tot 18) wordt alleen informatie verzameld via de ouders of scholen. “Ik

s

i

n

d

e

r

vind het belangrijk dat jongeren zich thuis voelen in onze stad, dat ze hun talenten kunnen ontwikkelen en ze ook binding hebben met Breda,” zegt onderwijswethouder Saskia Boelema.”Daarom wil ik graag van de jongeren zelf horen wat hen bezighoudt en welke wensen en vragen zij hebben. Dat kan heel verfrissend zijn en onverwachte invalshoeken opleveren. Dat geeft ons houvast en input voor ons jongerenbeleid.” Voor wat betreft de werving van de jongeren werken het CJG en de gemeente nauw samen met de pioniersgroep begeleid door Social Work Breda. Het streven is om voor het jongerenpanel een groep van 600 jongeren in de leeftijdsgroep van 12 tot en met 23 jaar te hebben.

e

g

i

o

Wees ons oog, fotografeer voor ons De Bode is thuis in de regio. Vóór u en dóór u. Beeld speelt in De Bode een prominente rol. Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Een politieactie, een bizar ongeval, een brand, een overweldigend natuurmoment, een uitermate grappige of ontroerende situatie. De foto voldoet aan twee belangrijke criteria: hij is haarscherp en wordt in origineel formaat opgestuurd. U geeft ons de gebruiksrechten, en wij zetten bij plaatsing uw naam eronder. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Uitreiking Bredase Vredesprijs 2012 BREDA - Op donderdag 20 september reikt wethouder Bob Bergkamp de negende Bredase Vredesprijs uit aan een (wereld) burger van deze stad. Het programma rond de uitreiking begint om 16.00 uur en vindt plaats in de Nassauzaal van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) te Breda. Bezoekers kunnen zich tot 13 september a.s. aanmelden via e-mail bredase-vredesprijs@hotmail.com De Vredesprijs is ingesteld om aandacht te schenken aan wereldburgerschap, vrede en mensenrechten op lokaal, nationaal of mondiaal niveau, en wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner van Breda die zich daartoe geruime tijd belangeloos heeft ingezet.

Ontmoeting bij Longpunt Breda BREDA - Mensen met een chronische longziekte en hun partners of naasten kunnen bij Longpunt Breda terecht voor deskundige informatie en om ervaringen uit te wisselen. Vrijwilligers van het Astma Fonds werken hier samen met het Amphia Ziekenhuis en lokale zorgverleners. Longpunt Breda vindt elke tweede dinsdagmiddag van de maand plaats van 14.30 uur tot 16.30 uur. De volgende bijeenkomst is op 11 september 2012.De toegang is gratis. De locatie is Hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6, 4811 VP Breda. De zaal is open vanaf 14.15 uur. Voor meer informatie:mail naar longpuntbreda@astmafonds.nl of bel het Amphia ZH via tel. (076) 5953914.


Nu tot

€ 120,voordeel op simlockvrije-, prepaid-, DECT-telefoons en hoofdtelefoons.

€ 50,-

Kies voor aan telecom accessoires bij een nieuw abonnement of een verlenging van uw huidige abonnement. *Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 05.09. t/m 08.09.2012 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen excl. verwijderingsbijdrage

Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


actualiteit

CDA-fractie: ‘Belangen kleine zelfstandige winkelier worden onvoldoende behartigd’

Zorgen om verdeeldheid ondernemers in binnenstad BREDA - De eenzijdige opzegging door de grootwinkelbedrijven van de overeenkomst om het aantal koopzondagen te beperken tot twintig per jaar (‘het convenant’) heeft geleid tot verdeeldheid onder de ondernemers in de binnenstad. Vooral de belangen van de kleine zelfstandige winkelier zouden onvoldoende worden behartigd. De CDA-fractie luidt de alarmbel. DOOR ADDO SPRANGERS In een brief aan het college maken fractievoorzitter Linda van Beek en commissieniet-raadslid Peter Elbertse hun zorgen kenbaar maken over wat zij noemen ‘optredende verdeeldheid in de Bredase binnenstad’. “Bij invoering van het toeristisch regime in de winkeltijdenverordening, hebben wij de eensgezindheid in de binnenstad voorop gesteld, door hieraan een convenant te verbinden dat door ondernemers en bewoners gezamenlijk was overeengekomen,“ zo schrijven zij. “Een aantal grote winkelketens heeft nu echter eenzijdig besloten voortaan elke zondag de deuren van hun winkels te openen. Hiermee nemen zij afstand van het convenant, waaraan zij zich eerder hadden verbonden en dat tot in ieder geval eind dit jaar geldig zou zijn. Het convenant waarin negentien koopzondagen waren overeengekomen, werd tot nu toe goed nageleefd en had zowel oog voor wensen van het grootbedrijf als de belangen van zelfstandige winkeliers. De eenzijdige beslissing van een aantal grootwinkelbedrijven om elke zondag open te gaan, leidt tot groot onbegrip en ongenoegen bij de zelfstandige winkeliers in

Breda. Daarnaast liggen er plannen voor de oprichting van een ondernemersfonds, waarbij breed draagvlak onder alle ondernemers naar onze mening een voorwaarde is voor het eventueel oprichten hiervan.” Versterking “In de Bredase detailhandelsnota is bepaald dat het beleid zich richt op een verdere versterking van de binnenstad en dat het beleid zich richt op de variëteit in aanbod van winkels,” zo stelt het tweetal.

‘Richten op variëteit in aanbod van winkels’ “Er zou ingezet moeten worden op toevoeging van meer hoogwaardige en/of bijzondere winkels. Zijn het niet juist de zelfstandige winkeliers die van zo grote waarde zijn voor dit bijzondere aanbod? Wij vinden het daarom juist zo belangrijk dat de belangen van deze winkeliers in de diverse overleggen worden gehoord en verdedigd. Wij krijgen de laatste weken steeds meer signalen dat dit onvoldoende het geval is.

De CDA-fractie is bang dat de kleine zelfstandige winkelier in de kou komt te staan.

Wij maken ons daar grote zorgen over. Wij zijn bang dat als er niet wordt ingegrepen de kleine zelfstandige winkelier in de kou komt te staan. Volgens ons is gezamenlijk initiatief nodig om ondernemers bij elkaar te brengen en

naar het belang van alle ondernemers te luisteren.” Van Beek en Elbertse constateren dat de belangen van het groot winkelbedrijf niet dezelfde zijn als van de kleine zelfstandige ondernemer. Ook de belangen van de kleine zelfstandige winkelier in de

FOTO ADDO SPRANGERS

diverse overleggen moeten volgens de Bredase CDA-fractie op adequate wijze worden behartigd. De fractie vraagt burgemeester en wethouders daarom zo nodig actie te ondernemen opdat dit ook geschiedt.

Tim Gilissen uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler van het Jaar 2012

‘Nauw betrokken bij maatschappelijke projecten NAC’ BREDA - Heel NAC Breda is trots op middenvelder Tim Gilissen. Hij is uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler van het Jaar 2012 en ontving uit handen van zijn voorganger Giovanni van Bronckhorst een cheque ter waarde van 50.000 euro. Dat bedrag mag hij volledig besteden aan een maatschappelijk project naar keuze en aan maatschappelijke projecten van NAC Breda.

hem dus voor en niet zonder succes. Een vakjury, bestaande uit onder andere Prins Pieter-Christiaan van Oranje, toverde Gilissen als winnaar uit de bus.

DOOR HENK KETELAAR

Voorbeeldfunctie In het juryrapport staat dat Tim op een voorbeeldige wijze zijn voorbeeldfunctie vervult. Hij is een waar rolmodel richting jeugd en medespelers.

Alle eredivisievoetbalclubs is gevraagd

een speler voor te dragen die aan vooraf opgestelde, specifieke criteria voldoet om in aanmerking te komen voor titel Maat-

schappelijk Speler van het Jaar. Volgens NAC Breda voldeed Tim in alle opzichten aan de gestelde eisen. Het bestuur droeg

‘Gilissen is terechte winnaar’ Verder merkt de jury op, dat hij niet alleen actief betrokken is bij maatschappelijke projecten van NAC Breda, maar ook beleidsmatig meedenkt hoe deze verder te ontwikkelen zijn. Dat laatste ligt gezien zijn onlangs afgesloten studie Management, Economie en Recht (MER)aan de Hogeschool in Enschede voor de hand. In zijn onlangs geschreven afstudeerscriptie geeft Tim na onderzoek antwoord op de vraag hoe betaald voetbalorganisaties (BVO’s) zich nog beter en efficiënter kunnen inzetten om haar maatschappelijke doelen te bereiken.

Tim Gilissen met cheque bij de nieuwe groep leerlingen van de NACADEMY.

FOTO HENK KETELAAR

Maatschappelijke projecten “Mijn inzet voor maatschappelijke projecten van NAC past precies in dat wat ik in mijn scriptie erover heb geschreven,” zegt Tim die trots is op zijn uitverkiezing. “Ik vind het een geweldige prijs. Het is gewoon een eer om die in ontvangst te mogen nemen.” Hij is dan op de NACADEMY om een nieuwe groep leerlingen

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

van naschoolse opvang welkom te heten en om de betreffende convenanten met de leerlingen te ondertekenen. Deze en andere maatschappelijke nevenactiviteiten van NAC juicht Tim niet alleen toe. Hij zet zich er ook daadwerkelijk voor in. De NACADEMY is slechts één van de vele projecten die de stichting Teamplay@NAC in uitvoering heeft. Trots Hubert Rovers, directeur van Teamplay@ NAC, is er trots op dat Tim als NAC-speler de prijs is toegekend. “Voor onze projecten staan de NAC-spelers altijd klaar, maar Tim springt er toch wel bovenuit. Hij is een terechte winnaar,”zegt Hubert die ook met zijn stichting vele prijzen als Niemand Buitenspel en de Streetleague Award in de wacht heeft weten te slepen. Tim mag naar eigen inzicht het prijzengeld aan maatschappelijke (voetbal)doelen schenken. Tim daarover: “Ik moet er nog even goed over nadenken waaraan ik het geld ga besteden. Het moet in ieder geval passen bij de ideeën die ik in mijn scriptie al naar voren heb gebracht.”

Genomineerden Naast Tim Gilissen behoorden ook Daan Bovenberg (FC Utrecht) en Gregory van der Wiel (Ajax) tot de genomineerden van Maatschappelijk speler van het Jaar. Tim en de andere NAC-spelers zijn nauw betrokken bij de activiteiten van Teamplay@NAC.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


actualiteit

Uitbreiding straatvoetbalcompetitie naar Etten-Leur

Colofon

NAC Street League zit in de lift

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

BREDA - Het eerste lustrum van de NAC Street League zit erop. Aan de vooravond van het zesde seizoen van de straatvoetbalcompetitie kan directeur Hubert Rovers van Teamplay@NAC niet anders dan concluderen dat de competitie meer dan een succes is. “De animo is nog steeds heel groot.”

Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 13.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 11.00 uur. Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 36

De oplossing van deze puzzel is in week 37 te vinden op www.internetbode.nl De NAC Street League gaat haar zesde seizoen in.

DOOR ADDO SPRANGERS Dat geldt ook voor de Junior Street League en Ladies Street League die respectievelijk het vierde en derde jaar ingaan. Voor de Junior Street League wordt het komende seizoen gerekend op de deelname van veertien basisscholen, terwijl de Ladies Street League met tien teams verwacht te kunnen starten. De NAC Street League zelf biedt de komende voetbaljaargang waarschijnlijk zelfs aan achttien teams plaats. “Wat dat betreft is de rek er nog steeds niet uit,”weet Hubert Rovers. “Niet alleen het aantal deelnemers is gegroeid, ook zijn er steeds meer vrijwilligers actief rond de verschillende competities. De NAC Street League heeft bovendien geleid tot veel spin-offs, zoals de introductie van de NAC Breda Playgrounds in de wijken. Zelf zijn we met onze competities grootgebruikers van die veldjes.” © www.sudokusite.eu

Maatschappelijk Hij constateert met tevredenheid dat de

door Teamplay@NAC gevraagde aandacht voor haar projecten bij ambtenarij en politiek ook daadwerkelijk is gehonoreerd. Volgens Rovers ligt bij de verschillende straatvoetbalcompetities ook steeds meer de nadruk op het maatschappelijke karakter. “We doen vanuit Teamplay@NAC bijvoorbeeld ook aan huiswerkbegeleiding.

‘De rek is er nog steeds niet uit’ Daarnaast werken we intensief samen met woningcorporaties die met buurtbijdragen ook een belangrijk aandeel hebben in het succes van onze projecten.” Een goed voorbeeld doet volgen. Dit jaar nog gaat de NAC Street League daarom ook in Etten-Leur van start, volgens de in Breda beproefde methode. Doelstelling daarbij is de deelname van tien tot twaalf gemengde teams van jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Teamplay@NAC is inmiddels ook in gesprek met de gemeente

FOTO MAURICE VAN STEEN

Oosterhout over de introductie van de NAC Street League daar. Zelfs in Curacao wordt momenteel gewerkt aan een straatvoetbalcompetitie, weet Hubert Rovers. “Jeroen Baldwin, voorheen werkzaam voor de mediatak van NAC, is bezig er een Street League op te zetten. Die zal weliswaar niet gaan plaatsvinden onder de vlag van NAC, maar wel volgens hetzelfde concept. Teamplay@NAC biedt wel ondersteuning via ons projectplan en bij vragen.”

Informatie Vanaf eind september wordt er onder de vlag van Teamplay@NAC weer flink gevoetbald. Jongens en meisjes tussen de 12 en 16 jaar kunnen zich nog steeds aanmelden voor de straatvoetbalcompetitie van NAC via e-mail info@nacstreetleague.nl Surf voor meer informatie naar www.nacstreetleague.nl en www.nacladiesstreetleague.nl

Negatief advies politie doorslaggevend bij besluit college

Geen koopzondag tijdens Singelloop BREDA - De winkels in de binnenstad mogen tijdens de Bredase Singelloop geen koopzondag houden. Volgens burgemeester en wethouders geeft het tegelijkertijd plaatsvinden van beide activiteiten een te grote druk op het stadscentrum. DOOR ADDO SPRANGERS Omdat er winkels tijdens de Singelloop open willen gaan, is advies gevraagd aan de politie. Vanuit het oogpunt van (verkeers)veiligheid acht de politie het ongewenst en zelfs onverantwoord om een koopzondag te houden tijdens de Singelloop.

‘Bereikbaarheid hulpdiensten én winkeliers in het geding’

Koopzondag en de Singelloop gaan niet samen, zo vindt het college.

FOTO ADDO SPRANGERS PAGINA 5

Burgemeester en wethouders hebben op basis hiervan besloten dat de winkels niet geopend mogen zijn. Op zondag 7 oktober vindt er dan ook geen koopzondag plaats tijdens het grootschalige atletiekevenement Singelloop. Afgelopen dinsdag heeft het college de ondernemers per brief over dit besluit op de hoogte gesteld. De gemeente heeft aangekondigd streng te zullen opreden tegen winkeliers die zich niet houden aan dit besluit.

Afzettingen De argumenten voor het politieadvies bestaan onder andere uit de noodzakelijke verkeersafsluitingen om de wedstrijden op het parcours van de Singelloop verkeersvrij en veilig te laten verlopen. Een ander argument is de onbereikbaarheid c.q. beschikbaarheid van de parkeervoorzieningen in en aan de rand van de binnenstad. Daarnaast voorziet de politie ook problemen op het terrein van de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten. Het Evenementenoverleg voorziet dezelfde problemen op het gebied van verkeersdruk en onbereikbaarheid van winkels. Dit ligt voornamelijk aan het grote aantal toeschouwers dat de Singelloop bezoeken, waardoor de stad grotendeels is afgezet. De looproutes van de Singelloop lopen langs de singels en dwars door het centrum. Deze zijn afgezet met hekken zodat lopers veilig kunnen passeren. Daardoor zijn bepaalde winkels onbereikbaar voor het publiek. Verder zorgen de toestroom van toeschouwers van het evenement en winkelend publiek voor een ernstig verkeersinfarct en parkeerproblemen.


Reacties op boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’

‘Vloeiweide telde vijf koeriersters’ BREDA - Op de Vloeiweide waren niet twee maar vijf koeriersters. Dit historisch item stellen we vast, na gedegen onderzoek en aan de hand van kritische vragen over de inhoud van het boek. voorziening hadden gedurende 1940-1945 onderduikers, verzetsmensen en Joodse mensen geen eten gehad, geen kleding, helemaal niets. Met alleen passief verzet, zoals oranje bloemen voor het raam op 31 augustus (de verjaardag van koningin Wilhelmina) en een lek gestoken band van een gevorderde fiets, kon in de oorlog geen echte vuist gemaakt worden. Op de schaal van actief verzet lag de inzet van de post Vloeiweide weer vele malen hoger dan ‘normaal gesproken’. Intermediair Vraag: Waarvoor werden de jeugdige koeriersters ingezet. Antwoord: De vader van Jo Hendrikcx uit Bavel werkte bij Van der Ham, grossier in huishoudelijke artikelen. Zo’n grote groep heeft voortdurend gebrek aan alles, ook aan bestek. Honderd procent garantie over ons antwoord kunnen wij niet geven.

‘Met alleen passief verzet kon geen echte vuist gemaakt worden’

Verzetsman Leo Touw.

DOOR RINIE MAAS Vraag: Hoeveel mitrailleurs stonden er opgesteld? Antwoord: Twee stuks. Het geschut vanaf zijde sintelweg, gericht op de kopgevel van de boswachterswoning, is constant in gebruik geweest. Vraag: Er

Boek Het boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ is verkrijgbaar voor 27,50 euro, onder meer aan de balie van uitgeverij Vorsselmans aan de Bredaseweg 28-30 in Zundert op werkdagen. Surf voor meer informatie naar www.vloeiweide.nl

FOTO ARCHIEF RINIE MAAS

wordt over honderden kogels gesproken die zijn afgevuurd. Op de foto van de beschoten boswachterswoning kunnen 7080 gaten geteld worden. Antwoord: Juist die gaten tonen dat aan. Door de diameter van de diverse gaten is te zien dat achter elkaar een kogelregen tot in honderdtallen op de woning heeft plaatsgevonden. Het antwoord is gebaseerd op de kennis van Henk Kierczak, zoon van koerierster Lenie Kierczak, oud-marechaussee.

Maar het lijkt aannemelijk dat de volle tassen die Jo en haar vriendin bij zich aan het stuur hadden, potten en pannen, messen en vorken bevatten. Vraag: Zijn er meer dan twee koeriersters geweest? Antwoord: Welgeteld waren er vijf koeriersters. Leo Touw was intermediair. Op 17-jarige leeftijd zat hij al in het verzet. Nadat Broer maart 1944 naar de Vloeiweide kon ontvluchten, heeft hij dit moeten ‘verantwoorden’ door gevangenisstraf en verhoren op de KMA. De koeriersters waren: Jel Goossens, Lenie Kierczak, mevrouw Oberg-Balkenende, Jo Hendrickx en Nel Havermans, haar vriendin.                

Actief verzet Vraag: De meeste leden van de post Vloeiweide waren heel de oorlog actief, voordat zij zich installeerden op de Vloeiweide. Waarom acht u actief verzet onontbeerlijk? Antwoord: Zonder actief verzet en overvallen op distributiekantoren van de voedsel-

obs De Wildert Dubbelwijs gaat voor Wildert-Wereld-Record

De langste som ter wereld BREDA - Het is feest op de openbare basisschool De Wildert Dubbelwijs. Want dit jaar bestaan ze 25 jaar! In de maand september staan andere landen in de groepen centraal en laten ze via het thema “Hallo Wereld” op verschillende momenten van zich horen. Op maandag 3 september werden hon-

derden ballonnen de wereld worden ingestuurd. Maar ook zal in september een vossenjacht worden gehouden met aansluitend een wereldlunch, een schoolreis naar het buitenland worden gemaakt en zal de maand september worden afgesloten met een feestelijke vlaggenparade door de wijk. Maar de echte klapper vindt plaats op don-

derdag 11 oktober. Dan zal OBS De Wildert Dubbelwijs een heus Wildert-WereldRecord gaan vestigen! Om 13.45 uur zal op het schoolplein de langste som worden gemaakt (met als uitkomst, je raadt het al, het getal 25). Wil je ook zien of het ze gaat lukken? Je bent van harte welkom op Twaalfbunder 2 in de Haagse Beemden.

Tijd voor een nieuwe hobby

PLUS zangkoren weer van start BREDA - Na een lekkere vakantie staat iedereen te trappelen om zijn hobby weer op te pakken. Deze week zijn daarom dan ook de PLUS koren in Teteringen en in Breda weer van start gegaan. Deze nieuwe start maakt het ook voor nieuwe leden mogelijk om aan te sluiten. Heb je altijd al willen zingen in een ongedwongen en gezellige sfeer? Sluit je dan aan bij één van de twee koren. Of bij alle twee natuurlijk. Het leuke aan deze koren is dat er alleen maar pluspunten aan verbonden zijn. De naam is dan ook niet voor niets gekozen. Het belangrijkste is dat de deelnemers

met elkaar samen besluiten wat leuk is om te zingen. Dat er verder geen eisen gesteld worden aan de muzikale kennis van de deelnemers maakt de instap ook al weer makkelijker. En we houden het bij Hollands. Wel zo makkelijk. Het tijdstip, maandagmiddag om 14.00 uur in Teteringen of donderdagmiddag om 13.30 uur in Breda Zuid, maakt het wel heel makkelijk voor iedereen die er wat moeite mee heeft om ’s avonds of in het donker nog over straat te gaan. Beide koren zijn vorig jaar van start gegaan. De eerste liedjes worden beheerst. De sfeer is prima. Er is al veel gelachen. En dat zal in de toekomst nog veel meer worden. Heeft u ook zin om op een ongedwon-

gen wijze lekker samen met anderen met muziek bezig te zijn, kom dan een keertje meezingen. Maar wees er op voorbereid dat je dan meteen gewonnen bent voor deze koren. Het koor heet PLUS. Omdat er alleen maar plussen aan verbonden zijn. Repetities zijn op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in het sfeervolle en gezellige Oncle Jean, Ginnekenweg 338 in Breda en op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur uur in het prachtige nieuwe gebouw de Stee, Zuringveld 1 in Teteringen, waarin onder meer Dorpshuis ’t Web zijn onderkomen heeft. Wilt u zich aanmelden of wilt u er meer van weten neem dan contact op met Bea Hakkens, tel. 076-5309054. PAGINA 6

BREDASE KLOPPERMAN

‘Ga ter schole bij het gewone’ “Ga ter schole bij het gewone.” Deze genadeloze dreun krijgt de Princenhaagse schrijfster Louise Stratenus uitgedeeld terwijl ze gemiddeld een boek per jaar schrijft. Haar geschriften zijn meer dan geschikt voor uitgave. Een vaste lezerskring heeft ze dus ook absoluut gehad. Want dat degenen die over je schrijven meestal zelf nog nooit een boek hebben geschreven, is evenzeer een enorme waarheid. De Princenhaagse schrijfster Louise Statenus is in onze regio in de 19e eeuw een schrijvend kunstenaar. “Ter wereld heeft niemand met zoveel pseudoniemen geschreven als deze talentvolle vrouw. Een levensbeschrijving is een bijna kansloze onderneming, zonder een schijn van volledigheid,” luidt de niet mis te verstane lof. Toon van Miert en Frans Wetzels wijdden zich eraan. De literaire kritiek is ‘vriendelijk’. Erger kan niet! Ze schrijft 55 boeken, 4 toneelstukken, maakt 12 vertalingen, vertaalt kinderboeken. En op haar twaalfde heeft ze succes met een toneelstuk in vijf bedrijven. Louise is nog altijd onder ons. Ze is een van de beroemde buren van het Princenhaags Museum. Ze ligt - als rooms-katholieke bekeerlinge - op het protestants kerkhof begraven. Beroemd? “Er is maar één middel waardoor Louise Stratenus hare zwakheden als auteur kan te boven komen. Zij ga ter schole bij de werkelijkheid. Zij scherpe den blik voor wat zij opmerkt in haar omgeving. Zij bestudere de menschen en toestanden waaronder zij leeft. Waarom zou zij haar krachten niet beproeven aan wat meer onmiddellijk onder haar bereik ligt?... Louise Stratenus zoekt haar stof niet in het alledaagsche en onbeduidende: ’t is integendeel haar fout, dat zij het alledaagsche teveel als onbeduidend voorbijgaat,” luidt de kritiek in het literaire tijdschrift De Gids. Dat moge deels een harde les zijn. Die vlieger gaat niet altijd op. Een gewoon man kan aristocratische trekjes tonen en dan moet de auteur wel degelijk zich beijveren om het bijzondere in het gewone te onderscheiden. Is het anderzijds de bedoeling dat iedereen een straatveger als een fenomeen portretteert, hoewel het fascinerend blijft wat hem beweegt het blad te ruimen dat de volgende dag weer dik ligt? De straatveger die nooit de moed verliest de straten der stad te vegen door de bomen die niet ophouden blad te verliezen is het beschrijven meer dan waard. Dat inzicht zou Louise Stratenus, gezien de kritieken, hebben ontbroken. Dat kan - op zich - waar zijn. Door Lindendaal echter uit 1890 krijgen wij van haar een verfijnd kijkje in het aristocratische milieu van het Beekse Boschdal. Dat doet zij voortreffelijk. Zonder kritiek is er geen betekenis. Kritiek kan ook doorslaan. Herman Dirven vindt dat Lindendaal veel ‘dichtung’ bevat. De oorspronkelijke bewoners zouden ook niet van Bijlandt heten maar ‘Van Elandhoeve’. Zijn de lezers dan met dat ‘feitje’ gediend? ‘Dichtung?’…voor een roman. Een roman is de uitvergrote werkelijkheid door verbeelding. Het mòet dichtung zijn. Louise Stratenus is allang dood. Maar dat zij opnieuw naar de school moest ‘van het normale’ is kwetsend! Het is de taal van hen die nog nooit een boek schreven! RINIE MAAS

KORTE BERICHTEN BREDA Fietsgilde: 12 september, Halderbergenroute, vertrek 10.00 uur Oudhof Themamiddag PCOB: De PCOB vind het belangrijk om haar Christelijke identiteit uit te dragen en tegenwicht te geven aan verenigingen die een vrijwillige euthanasie toestaan. Bij de PCOB komen steeds meer vragen binnen aangaande het onderwerp “Voltooid leven”. Bij voltooid leven gaat het om mensen die lijden aan hun ouderdom. Ze kunnen steeds minder, hebben steeds meer kwalen en zijn steeds afhankelijker van anderen. De heer Berto de Graaf zal op 13 september een inleiding houden over dit thema. Van 14.00-16.15 uur in de Markuskerk, Hooghout 96, Breda. Meer informatie: 076-5228628 (secretariaat PCOB). Modeshow: Donderdagmorgen 13 september is er een grote modeshow in het ontmoetingcentrum van Westerwiek. Aanvang 10.00 uur. Na de show is er gelegenheid om kleding te kopen. Vrij entree. Inlichtingen Chretienne Frere-Jean 076-5318700. Bingo: Op dinsdag 11 september houdt KBO Breda Zuid een bingomiddag. Aanvang 14.00 uur. Er is ook een loterij aan verbonden met leuke prijsjes. Tot ziens in gemeenschapshuis Vianden, Viandenlaan 3 te Breda. Ondersteuningsgroep: In een serie van 8 bijeenkomsten krijgen partners van thuiswonende dementerenden informatie over alle facetten van dementie en is ruimschoots de mogelijkheid met lotgenoten in gesprek te gaan over hetgeen dat zij in de omgang met de dementerende partner meemaken. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. verschillende vormen van dementie, medicatie, gedrag, ondersteunende voorzieningen. Opgeven kan tot 24 september bij Janneke Rijk tel. 06-14126627 Ingrid Kenis 06-22987497. Longpunt: Longpunt Breda vindt elke 2e dinsdagmiddag van de maand plaats van 14.3016.30 uur. De eerstvolgende bijeenkomst is op 11 september. Longpatiënten, familie, vrienden en zorgverleners: iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De locatie is Hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6, 4811 VP Breda. Meer informatie: www. westbrabant.astmafonds.nl, longpuntbreda@astmafonds.nl of Amphia Ziekenhuis, 076-5953914. Bingo: Donderdag 13 september organiseert Activiteiten ver. Breda West een bingoavond met geld prijzen in Het Witte Schaap in Tuinzigt, 20.00-22.15 uur. Elf rondes inclusief de hoofdronde, en als extra kien getal. Gratis een kleine loterij. De opbrengst komt ten goede voor de ouderen, om ze een gezellige middag te bezorgen. Rikken: Donderdag 13 september rikken in de Blaker, Graaf Hendrik lll plein 128 Breda, aanvang 14.00 uur. Geen competitie. Paranormale avond: Maandag 10 september, 20.00 uur, paranormale avond, Tilly Glaudemans, in de Blaker, Graaf Hendrik lll plein 128 Breda. Expositie: Tot en met 12 september is Roodhaar te zien op de expositie die speciaal voor haar is ingericht, ter gelegenheid van Stripfestival Breda. Roodhaar is de metgezellin van Storm, uit de gelijknamige strip. In 2011 werd ze verkozen tot de aantrekkelijkste stripheldin aller tijden. De originele tekeningen/schilderijen van hand van Don Lawrence, Romano Molenaar en Jorg de Vos zijn te bewonderen bij Galerie Jan d’Art, Vierwindenstraat 44, Breda. Geopend tijdens winkeluren, vrij entree. ULVENHOUT Informatiemiddag: Op vrijdagmiddag 14 september om 14 uur houdt de KBO een informatie middag over slapen in de Pekhoeve. Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is U informatie te geven over wat is slaap wat doet het voor ons lichaam en wat zijn de verschillende slaapproblemen. Het KBO bestuur heeft Mevr. Ingrid Eisenberg uitgenodigd om aan U allen informatie te geven. Zij is groepsvoorlichtster over het onderwerp slapen.


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 525 8500, Molengracht 21, voor inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 0900 276 8335. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl Thuiszorg West-Brabant Direct zorg nodig? Bel 088 - 560 2000, 7 dagen per week, 24 uur per dag

A YOG .00 uur

12.30-13

Vanaf vrijdag 21 september start er een cursus Chi Neng Qigong in de Fatimastraat.

8 lessen voor 80,- euro. De tijd van 13.30 tot 14.45 uur. Meer info en/of opgeven: 06 17154452 of inbalancebreda@hotmail.com.

TEMBER ZATERDAG 15 SEP

EXOTISCH TUINCENTRUM

Iedere zondag open in 2012! Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment .

Vanaf 8/9 OPRUIMING! KORTINGEN tot wel 70%

TE HUUR

r

van 8.30 - 13.00 uu

GARAGEBOX

Inschrijve

n tijdens de open dag = géén in schrijfgeld

Breda Eekhoornstraat Tel.: 0168-462010

boed

dhas

pecIa

lIst

- enorme kollektie boeddhabeelden & kindmonniken voor binnen en buiten - vele soorten bamboeplanten

Bredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660 Let op!!! APK keuring vanaf E21,50

Let op!!! €150 tot €10000 Tel. 076 541 83 53 / www.prescherautos.nl Tevens een 20-tal auto’s te koop aangeboden

Bij inlevering van deze bon: 10% korting op onderdelen! Bel voor een afspraak: 076 541 83 53 APK Keuringstation Prescher

voor uw loop-, sloop- of schadeauto, compleet met katalysator. Tevens alle auto onderdelen te koop aangeboden. Tevens reparaties aan alle merken auto’s. Tegen zeer voordelige prijs!

Bij eventuele afkeur kunnen wij nieuwe en eventuele goede geselecteerde gebruikte auto onderdelen monteren.

demonstratie

Tuinzigtlaan 11, Breda 076 521 68 77 www.zuylen.nl Oosterhout 0162 438 387

Openingstijden: 8.30 tot 17.00 uur. Weidehek 90, Breda Kijk op www.prescherautos.nl

MEUBELSTOFFERING

FA. GELENS

voor al uw stoffering en alle reparaties. Rudonk 23a Breda Tel. 076-5877239 of 06-20304266

Aalten Schildersbedrijf BREDA

Voor al uw schilderwerken, voor bedrijf en particulier.

De huidige crisis is veroorzaakt door schulden te maken. We lossen de

Zowel binnen als buiten

Spinveld 72 4815 HT Breda 076-5991540 06-49313410

problemen daarom niet op door

P. Koomansstraat 39 Breda tel. 06 - 53697011 / 076 - 5991675

onze schulden vooruit te schuiven. Nederland is niet gebouwd op de pof, maar op hard werken. Geld moet

STOP NU MET ROKEN!!!

eerst verdiend worden voordat je het kunt uitgeven. De VVD wil daarom niet doorschuiven, maar aanpakken. Door dit te doen kunnen we investeren in hardwerkend Nederland – in

●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten ● 3 behandelingen van 20 minuten  3 behandelingen van 20 minuten ● GeenGeen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos  3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT ● Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

onderwijs, onze infrastructuur en meer blauw op straat. Want voor de VVD geldt: wie hard werkt, verdient beter.

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

Namens Brabant staan Cora van Nieuwenhuizen en Klaas Dijkhoff voor u klaar

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend PAGINA 7


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N HOME EDITION

ANTI-AANBAKLAAG

KATOEN/POLYESTER

bont look luxe kwaliteit 150x200 cm

voor alle warmtebronnen Ø 28 cm

diverse kleuren maten S-XL

KOEKEN PAN

KUSSEN HOES 50x50 cm

2.89

12.95

DAMES VEST

E U RO P E S E ! EIT TOPK WALIT

ook in Ø 24 CM

4.99

5.99

7.99

Elders 12.95 14.95

DRY COOL

HEREN EN DAMES

NAVULVERPAKKING

heren/dames diverse modellen maten S-XL

diverse uni kleuren maten 35-46

Washcat 3x450 gram voordeelpak

SPORT KLEDING

2.99

dames SPORT TOP

1.99

KEMA

STEKKER DOOS met schakelaar 1.5 meter 3x1.5 mm² 3-voudig

ook in 6-voudig tijd SCHAKEL KLOK

2.59 1.69

KOFFIE/THEE

ISOLEER KAN

3 PA A R

Elders 3.95 4.95

ZHU ZHU

SPEEL SET

1.89

keuze uit o.a. beauty salon, glijbaan of boomhut

1.99

glazen binnenfles shiny kleuren kunststof 1 liter

Elders 5.99 6.99

NAADLOZE VOCHT SOKKEN VANGER

2.99

2.59

FASHION

KETTING of ARMBAND diverse kleuren en modellen

3.29

1.98

1.59

PALOMA EXTRA ZACHT

TOILET PAPIER 4-laags

ZHU ZHU HAMSTER verzamel ze allemaal!

Elders 3.99 4.99

Washcat start VOCHT VANGER 450 gram

0.49

8 ROLLE N Elders 2.99 3.49

DISNEY

WENS KAART luxe uitvoering incl. envelop keuze uit o.a. Winnie the Pooh, Mickey, Cars en Princess 19x13 cm met licht en geluid! Elders 1.49 1.99

2.39 0.69

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 09-09 t/m za. 15-09 in Nederlandse filialen.

WOON DEKEN


VERAANGENAAM UW WACHTTIJD

TOEN

DE DIGITALE LEESTAFEL Staat vanaf nu in wachtruimtes. Neem plaats en laat u verrassen! NU

info: www.KwSpromotie.nl


ADVE RT O R I A L

Hoogstraten in Groenten & Bloemen Bigband GrandMix Met ‘HOOGSTRATEN IN GROENTEN & BLOEMEN’ wordt in Hoogstraten de zomer symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

op de KAM

BREDA - Bigband GrandMix is een bigband opgericht in 2002 op initiatief van een klein groepje ‘zoekende’ muzikanten die een wat andere uitdaging wilden. Alhoewel de bandleden van het eerste uur een sterk uiteenlopende muzikale achtergrond hadden vonden zij elkaar in een prille fascinatie voor ‘Jazz in een Big-Bandjasje’. De eerste 10 jaar stond de band onder de bezielende leiding van dirigent en repetitor Ad Marijnissen. Sinds november 2011 heeft Jan Geers het dirigeerstokje overgenomen. De afgelopen maanden is druk gewerkt aan een project samen met de dansers van de Ghislaine Dance Company. Dit bijzondere project is speciaal opgezet ten behoeve van de 30e Kulturele Amateurmanifestatie in het Chassetheater in het weekend van 15 en 16 september. GrandMix geeft dan samen met de Ghislaine Dance Company een spetterend optreden op zondag 16 september om 12.35 uur in de Middenzaal. Bigband GrandMix is nog op zoek naar muzikanten, met name trompettisten, een trombonist en een gitarist. Belangstelling: bartschuurmans@planet.nl; www.bigbandgrandmix.nl

De Hoogstraatse winkeliers zetten hun deuren open

Dit evenement is ontstaan in 1999, naar aanleiding van de opening van het pas gerestaureerde begijnhof. Toen al was duidelijk dat de formule geslaagd was: kijken en wandelen over de majestueuze Vrijheid, verrassende kunstwerken in natuurlijke materialen, de vele kleine en grote winkels, de lindebomen, de gezellige terrasjes én… veel volk! HOOGSTRATEN IN GROENTEN & BLOEMEN is ondertussen reeds aan haar 14de editie toe. Tom De Houwer, die vanaf dit jaar de creatieve uitwerking en ontwerpen voor zijn rekening neemt, zal er ongetwijfeld voor zorgen dat het evenement nieuw

leven wordt ingeblazen. Zelf vat hij het kort en bondig samen: ‘Het wordt helemaal anders…’. U mag zich dan ook aan iets volledig nieuws verwachten, maar uiteraard blijven de hoofdingrediënten, groenten, bloemen en fruit, behouden. Ze worden weliswaar gecombineerd met eindeloze fantasie, creativiteit, adembenemende kleuren en een waaier aan tot de verbeelding sprekende vormen. Elke creatie heeft haar eigen unieke achtergrond en inspiratie, maar niets weerhoudt u ervan om de verschillende kunstwerken op uw eigen manier te interpreteren en uw fantasie de vrije loop te laten.

FOTO ONINCX MARCEL MEER

Op zaterdag zijn er demonstraties door de ontwerper. Zondag is er het kinderdorp op het begijnhof en kunt u actief deelnemen aan Parasolleksdag… De Hoogstraatse winkeliers zetten tijdens dit weekend hun deuren open, ‘s avonds worden de creaties feeëriek verlicht en uiteraard is er het ganse weekend heel wat muzikale animatie. Benieuwd? Kom dan zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 september naar Hoogstraten en geniet mee van het vernieuwde ‘Hoogstraten in Groenten & Bloemen’. Tot dan!

Wielervereniging Breda

Pack Solutions Omnium voor jeugd BREDA - Wielervereniging Breda organiseert zondag 9 september een wielerwedstrijd voor jeugd, genaamd Pack Solutions Omnium. De wedstrijd wordt verreden op het Baronieparkoers aan de Terheijdenseweg te Breda.

De wedstrijdvorm is deze keer een omnium en bestaat uit 3 onderdelen, namelijk een tijdrit, een puntenkoers en een rit in lijn. De klasseringen van ieder onderdeel worden opgeteld. De renners of renster met de minste punten in zijn of haar categorie wint. Tevens is er een verenigingsprijs voor de deelnemende clubs.

Zij strijden om de Pack Solutions Trofee. De wedstrijden worden vanaf 10.00 uur verreden op het Baronie Wielerparkoers aan de Terheijdenseweg te Breda. Te beginnen met categorie 1 (acht jarigen). Vervolgens de categorieën 2, 3, 4, 5, 6 en tot slot 7. Voor meer informatie: www.wvbreda.nl

IN ‘T BREDASE Berry Frijters, voorzitter rksv Groen-Wit

‘Leuk om iets voor medemens te doen’ Vandaag in de Bredase Bode opnieuw een aflevering van de rubriek ‘In ‘t Bredase’. In deze kolommen lichten mensen die zich binnen de lokale samenleving (Breda, Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout, Bavel) verdienstelijk maken en/of hierin een opvallende positie innemen een persoonlijk tipje van de sluier op. Deze keer gebeurt dit door Berry Frijters, voorzitter van voetbalclub Groen-Wit uit Princenhage. In een kort vraaggesprek vertelt hij over de noodzaak van vrijwilligerswerk, over verwaarloosd openbaar groen en over zijn bewondering voor Kees Rijvers. DOOR ADDO SPRANGERS Uw naam, leeftijd en burgerlijke staat. Mijn naam is Berry Frijters en ik ben 55 jaar. Ik ben getrouwd met Elly en we hebben drie kinderen en op dit moment vier kleinkinderen. Wat wilde u vroeger worden? Vroeger wilde ik graag een eigen winkel beginnen, maar ik ben erg tevreden met mijn huidige werk als bedrijfsleider in de bouw.

Hoe is uw interesse voor de voetbalsport en (uw vrijwilligerswerk voor) rksv Groen-Wit ontstaan? Ik heb zelf ook gevoetbald vanaf mijn jeugd, dus de interesse is logisch. Doordat onze beide zoons (en later ook mijn dochter) bij Groen-Wit gingen voetballen kwam het vrijwilligerswerk vanzelf. Als niemand een klein beetje (oké, sommigen iets meer) vrije tijd wil steken in een vereniging, dan gebeurt er in heel Nederland niets meer. Ik ben van mening dat iedereen wel iets kan doen, het is daarnaast ook heel leuk om iets voor de medemens te doen. Het brengt geen geld op, maar je krijgt er wel heel veel voor terug. Je rolt er vanzelf in, eerst jeugdleider, dan wedstrijdsecretaris en een aantal jaren jeugdvoorzitter. Na een korte pauze nu als algemeen voorzitter. Noem de sterke kanten van Breda en haar inwoners. Wat ervaart u als minpunten? Gezellige stad, met veel recreatieve mogelijkheden. De faciliteiten van een stad en de sfeer van een groot dorp. Ik ervaar dat de meeste inwoners toch wel trots zijn op hun stad. De bestuurders zijn goed benaderbaar en staan open voor een gesprek.

Waar ik me aan stoor, en eigenlijk ook een beetje schaam, is het verwaarloosde openbaar groen langs de (toegangs)wegen. Dat is geen welkom voor gasten aan onze stad. Men zou eens in Frankrijk moeten kijken als je daar een dorp of stad binnenkomt. Een boerderij ergens op het platteland of een luxe villa in Monaco? Eigenlijk zou ik wel een combinatie willen, een boerderij aan de Zuid-Franse kust. Niet in Monaco, dat is te druk. Omschrijf uw begrip van geluk. Waarschijnlijk een cliché antwoord. Op de eerste plaats een goede gezondheid voor je gehele gezin en vrienden. Daarnaast is geluk ook lekker samen in een stoel met een glaasje wijn in de tuin of bij de caravan op vakantie kunnen zitten. Geluk heeft naar mijn mening niets met veel geld te maken, maar is kunnen genieten van een moment of gebeurtenis. Wat staat er in uw boekenkast en wat vinden wij in uw cd-rek? In onze boekenkast staat een grote variatie aan boeken. Romans, detectives, iets over bouwkunde, memoires van bepaalde personen. In het cd- rek ook allerlei soorten PAGINA 10

muziek. Van Frans Bauer tot Andre Rieu en van The Bee Gees tot Tom Jones. Wat is uw favoriete vakantiebestemming en waarom? Wij gaan graag met de caravan naar Frankrijk. Meestal naar het zuiden, waarbij mijn voorkeur de Cote d’Azur is. Ik vind de contrasten in de natuur erg mooi, aan de ene kant de Middellandse zee en aan de andere kant het Esterel gebergte. Ik kom daar zittend op een rotsblok echt helemaal tot rust.

Berry Frijters.

Welke beroemde persoon zou u wel eens willen ontmoeten en waarom? Ik zou best wel eens met Kees Rijvers gezellig (met een glaasje wijn) over voetbal willen praten. En dan niet omdat hij toevallig ook bij Groen-Wit heeft gevoetbald. Ik heb ooit eens een kwartiertje met hem langs de lijn gesproken en die man heeft, vind ik, een heel heldere en interessante visie over het spel en jeugdopleiding. Een goede vervanger zou Guus Hiddink zijn. Dit ook vanwege zijn manier van leiding geven.

FOTO HUUB SCHOUTETEN


GOUD IS Gâ‚ŹLD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

WIJ BETALEN NU MEER DAN â‚Ź 41,PER GRAM FIJN GOUD*

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Op donderdag 20 sept. en 4 en 18 okt.

vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

Iedere vrijdag van 14 sept. t/m 26 okt. Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.00 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel de Ram, Molenstraat 1, 4881 CP ZUNDERT

Op zondag 9, 16, 23 en 30 september

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Mastbos, Burg. Kerstenslaan 20, 4837 BM BREDA

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

vlooien markt zondag 9 sept.

van 10 tot 17 uur 0161-456291

IntratuIn Jacobs Totaal Bouw Renovatie Onderhoud Verbouwingen ___________________________________________ Uw vertrouwde aannemer in de regio voor o.a. Aan/uitbouw – dakopbouw – dakkapellen – badkamer en keukenrenovatie. Kunststof en houten kozijnen ramen en deuren – velux dakramen etc.

06-29046711 30 jaar vakmanschap en kwaliteit - kijk op onze vernieuwde website

www.jacobstotaalbouw.com

terheijdenseweg 500 4826 aa

breda (Winkel is gesloten)

volg breda-noord en de borden richting terheijden. zie ook de pijlen met “vlooienmarkt�

☎ 0161-456291

Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

OPEN DAG 16 september aanstaande vanaf 13 uur Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

Dorpsweg 136, De Heen, Tel. 0167-560000 www.de-uitwijk.nl

Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur, maandag gesloten

ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

 

 

      

    

  

  * ,!!( !! ( ** ) ! ** (

  * ,!!( ( ) ! ( BREDA  * / , ,  ) (*$ * * ,!!( * *  (  * / ) (*$ ,!!(  ( /  & * )*  !+ !! ** )*!#*%' /  & * )*  !+ )*!#*%' )+,! ( ( !, / (! /  )+,! ( ( !, / (! /  // /!($ !! ,  * * !( ( * * ( /!($ ,  * * !( ( (   !* * * )#* /+*/+* % ( )*!## ** (! ) /! !* )#* % ( )*!## (! ) /! !  !

 

                        

    

                  

+&) $7 ) >67'>$)! : : ?:?: +&) $7 ) >67'>$)! !"' !6:$71 6) :': ()() !"' !6:$71 6) :': '' =$: >) ")'$)!1 6+( =$: >) ")'$)!1 6+( $6)1 )) '$"('$%& ) !7# $6)1 '$"('$%& ) !7# 7'":7 ": ": +)7=':1 7'":7 +)7=':1 (&: ) ) --:'& >) >) +)!>6 ) ) (&: --:'& +)!>6 :'$%& >67'>$)!1 '7 % !6++&: :'$%& >67'>$)!1 '7)++$: % )++$: !6++&: +)!6) :+: , ")':

& +)!6) :+:%6 , %6 ")':

& ==6 ==6 '' =$: >) 67: ")# =$: >) 67: ")# ": $7 ": A+ (&&'$%& : A!!) ": $7 ": A+ (&&'$%& : A!!) $: 7@ !6:$71 $: 7@ !6:$71 '$)! '$)! ) &6$%!: $6) ) ) +&% ) &6$%!: $6) +&% '7 % 7:+--) )) 7:+-7:+% 6% 6 '7?$': % ?$': 7:+--) (1 6 +)67:=)$)! ?):?): +- +(1 6 +)67:=)$)! :+":+" !?++) (3 + ?6&: ": ": )$:1)$:1  !?++) (3 + ?6&: * ).*! ":  * ).*! ": ": ": (+(): : : -=):%7 A$%) A$%) !# !# (+(): -=):%7

6 '7 ) 6+&6 ":": ?$' 7:+--)

6 '7 ) 6+&6 ?$' 7:+--) +>6)&+(7:) (:(: =-=):==61 +>6)&+(7:) =-=):==61 -':7: $7 '' "+: ) ) )$+:$) -':7: $7 '' "+: )$+:$) !:

& $: 7@ !6):$ : : $% ": !:

& $: 7@ !6):$ ++6 ++6 ?+6) (:(: ) ) '&:6+)$# $% ": ?+6) '&:6+)$# >6?))1 >6?))1 ": ": !:!: '=&&)1 $))) >6:$) '=&&)1 $))) >6:$) 7"7" 4>6&'$&&65 -' A)=?# 4>6&'$&&65 -' A)=?# +)$2= 6(=7 ?6&: +*)+

+)$2= 6(=7 ?6&: +*)+ !) !:!: "$% +"$%A$%+'7 !) A$% )$:#6+&6 '7 )$:#6+&6 )) +-!A+":1 '7 : A+&6:% )) +-!A+":1 '7 : A+&6:% * !# )#( $

+& +& ": A$% A$% * !# )#( $ ": ++6++6 ": ": '>)1

+$:'++7 )&A$% '>)1

+$:'++7 )&A$% ) ) 7$!)':% !: 6=&:

+)$2= 7$!)':% !: 6=&:

+)$2= 6>6$)! (:(: !6+-7")'$)!) 6>6$)! !6+-7")'$)!) & $: 7@#(:"+1 $)7 & $: 7@#(:"+1 $)7 6 6A)7)' ) 7+'==: -$%)'++7 6 6A)7)' ) 7+'==: -$%)'++7 >++6>++6 6$%>)1 $>67 :'>$7$# 6$%>)1 $>67 :'>$7$# +-6$":$)! $) ,** ":

& $: $: 6$6$ +-6$":$)! $) ,** ":

& "'"' &'$) 7:6$' -=):%7 $)1 $)1 (&67 &'$) 7:6$' -=):%7 +)67:=)) & $: $: (&67 +)67:=)) & 7@7@ >'>' =$A)) 6+&67 >) >) "=)"=) -=):%7 =$A)) 6+&67 ?+6) !-':7: +-  -=):%7 ?+6) !-':7: +- 7@#(:"+ ++6++6 6 $)6"=) -6+#-6+# 7@#(:"+ $) "=) >67'>$)! !"+'-)1 = = >$%:$) >67'>$)! !"+'-)1 >$%:$) =$:$)) >) >) A)=?)) $ $ !6((57 =$:$)) A)=?)) -+7$:$> )": ) ) : : !6((57 -+7$:$> )": %6 %6 ':6':6 A$%) A$%) 6 ;< $) $) 6-6&:$%&) ;< -6&:$%&) ": ": 7$!)' 4$& ?$' 7$!6:5 )6)6 !>)1 7$!)' 4$& ) ?$' ) 7$!6:5 )($'7 ?+6:

& $: 7@ !>)1 )($'7 ?+6:

& $: 7@ 6') ?6?6 :"6-=:) ?6&) 6') :"6-=:) ?6&) "67)) 7:=6)1 -=):%7 "67)) 7:=6)1 -=):%7 >))7 ++6++6 (66 A+6!>6A# >))7 (66 A+6!>6A# >+'!)7 & $: 7@ (:"+1 >+'!)7 & $: 7@ (:"+1 +)66&) : : >67'>$)!77$!)'1 +)66&) >67'>$)!77$!)'1 &667 6&)1 &667 6&)1 Dinsdag 1"november zij Dinsdag 1 #( zij aanwezig

+)$2= 6(=7 $7 ) >) >) ")1")1

+)$2= 6(=7 $7 ) ++6 -=):%7 ) ) ?& ')!')! : : ++6 -=):%7 ?& ) $7 A$%is $) $) ) "november #( $7)?A$! A$%isaanwezig )?A$! Donderdag 20 september 2B-Home Business 8 maart isCentre, zij):6 aanwezig in het 2B-Home Business Centre, in

- >'6 >6A+& &+(: A$% ?6 $) $)

- >'6 >6A+& &+(: A$% ?6 ':)':) A$::) ) (66 (') -6 -6 in A$::) ) (66 (') ":het <#+( =7$)77 ):6 ": <#+( =7$)77 is zij aanwezig in Vuchterhage, Burg. VernĂŠdesportpark 1a, Vuchterhage, Antwerpenstraat Burg. VernĂŠdesportpark

!*(($

!*(($ !! (:(: ) ) (!):% : :$># (!):% : :$># =6!1 6)7-+6:-6& , 1a, =6!1 6)7-+6:-6& , 93 Breda. Antwerpenstraat 93 PW Zoetermeer. (zij ingang) 4826 HB Breda. 2712 PW Zoetermeer. 6)6) >6?$%): "+: : 6+&)1 >6?$%): "+: : 6+&)1 2712 <8,< +:6(61 <8,< +:6(61 (zij ingang) 4826 HB Breda. dan â&#x20AC;&#x2122;s terecht en U â&#x20AC;&#x2DC;s terecht en â&#x20AC;&#x2122;s avonds terecht en dat ,)  ( * ,)  ( *

!( !*-),()

!( !*-),() U kunt &=): )dan 57 avonds >+)7 :6": )dat : kunt &=): ) 57avonds >+)7 :6": )dat : U kuntook danvoor â&#x20AC;&#x2DC;s terecht en dat geldt ook voor de vervolgbehandeling geldt de de vervolgbehandeling !': ++& >++6 avonds >6>+'!")'$)! !': ++& >++6 vervolgbehandeling >6>+'!")'$)! A>) !) $7 ": *0*0 !'=&: A>) !) $7 ": !'=&: )$

)!>6 ) ) ?& ':6':6 )$

)!>6 ?& geldt ook de vervolgbehandeling 8voor november plaatsvindt, die donderdag 5-6$' april plaatsvindt dinsdag 8 november plaatsvindt, $ dinsdag +<9 -':7>$): $ $)7! +$)7! <9 -6$' -':7>$): 7$!6: >6?' : A!!) ) ) 7$!6: >6?' : A!!) ) ) ?+6) 6$ -=):%7 >6>)!) ?+6) 6$ -=):%7 >6>)!) die die donderdag 18Vuchterhage oktober plaatsvindt eveneens in Business eveneens in in Breda. 2B-Home Business >))7 $) 2B-Home <#+( =7$)77 >))7 $) het <#+( =7$)77 ) ) %6 %6 $7 ": -6):! : : )$: )$: ++6++6 $7 ": -6):! ) ) )$=? -=):% ?6++6 )$=? -=):% ?6++6 eveneens in het Vuchterhage in Breda. in Centre in ):6 $) Zoetermeer.

!*(($ ):6 $) Zoetermeer.

!*(($ 6++&: )+!)+! 7:7 $%A+)6 "++! 6++&: 7:7 $%A+)6 "++! 6 !) "+: +):7:: (6 : : Centre 6 !) "+: +):7:: (6 Voor alle verdere informatie en voor 8080 .+)")&'$%& +)6A+& .+)")&'$%& +)6A+& :):) + 7)+-)1

: : & $: $: + 7)+-)1 & alle verdere informatie voor het maken van$)+6(:$ een afspraak kan van '' >66 ) en >++6 ++6 '' >66 $)+6(:$ ) >++6 6)/1

6

& $: 7@ 7:6: 6)/1

6

& $: 7@ 7:6: 7@#(:"+ $7 ": =7=7 (+!'$%& : : ++6Voor 7@#(:"+ $7 ": (+!'$%& het maken van een afspraak kan van 09.00 uur tot 17.30 uur gebeld worden (&) >) >) ) ) 7-6& &) &) (&) 7-6& )6)6 ) ) 6++&>6$% 6') ) !: 6++&>6$% 6') ) !: 7:+--) (:(: 6+&) A+)6 &$&-6+# 7:+--) 6+&) A+)6 &$&-6+# ": ": uur uur worden naar 0174-213202. >)09.00 B*1BB ==6tot :+:17.30 ,*1BB ==6gebeld !' >) B*1BB ==6 :+: ,*1BB ==6 !' 6+( '>)7')! !6):$ +- 6+( '>)7')! !6):$ +- '() + $& '() + : $&?+6)1 : ?+6)1 naar 0174-213202. Voor meer informatie tevens: )6)6 B,8B,8 #<,;<B<1 ?+6) #<,;<B<1 ")'$)!1 :: ()() !=6) ")'$)!1 !=6) 6 +(: 6+&) (6 $7 ) ) ) ?+6)

6 +(: 6+&) (6 $7 ) Voor meer informatie tevens: www.makeiteasy.nl (6 $)+6(:$ :>)7 (6 $)+6(:$ :>)7 67: A7 A7 ()) :+":+" +=: 67: ()) +=: '$"('$%& >67'>$)! '') (&) '$"('$%& >67'>$)! '') (&) ++6++6 www.makeiteasy.nl ???1(&$:7@1)'1 ???1(&$:7@1)'1 $) ) $7 ) "6"'$)!7")'$)! $) ) $7 ) "6"'$)!7")'$)! ++&++& -7@"+'+!$7" 7-:) -7@"+'+!$7" 7-:)

Op zoek naar echte rust?? Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven â&#x20AC;&#x153;de Schapenputâ&#x20AC;? beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. â&#x20AC;&#x2DC;t Grevelingenstrand.

UW VAKANTIE

Nordic Walking

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 220,- puin â&#x201A;Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â&#x201A;Ź 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

www.nordicwalkingkoosdejongh.nl

Cursus: 4 lessen van 1 uur Start: Zaterdag 15 september van 09.00 tot 10.00 Locatie: Cadettenkamp in Teteringen Parkeerplaats aan het einde van de Valkenstraat

Kosten:

â&#x201A;Ź 65,00

Koos de Jongh Fysio â&#x20AC;&#x201C; manueeltherapeut Meent 12a 4814 NW Breda Tel: 076-5710034 www.nordicwalkingkoosdejongh.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Het Aardbeienterras (Pannenhoefsebaan 31 Rijsbergen) 06-50577635

Beleef de wereld der Zomerkoninkjes Van zelf plukken tot aardbeienlunch! elke dag geopend van 10.00-18.00 uur www.hetaardbeienterras.net


Afvallen zonder lijnen! Afvallen zonder lijnen!

Toe aan een nieuw kunstgebit of problemen met uw huidige? u en Bel n naar g a vra aktie! onze

Door Margon van den Berg

Sense-Dent Hart voor u en uw mond

Tevens snelle reparaties en klikgebit op implantaten! Tot 100% vergoed door zorgverzekering

Door Margon van den Berg

‘Ik voel me 10 jaar jonger’ BREDA - “Ik voel me ‘Ik voelgrote mesuccessen 10 jaarboeken.” jonger’ 10 jaar jonger. In zes maanden tijd ben ik- “Ik 20 voel kilo afgevallen. De basis is de auriculotheBREDA me grote successen boeken.” Mijn lichamelijke zijn rapie ofwel ooracupunctuur. 10 jaar jonger. In klachten zes maanden met 95%ikafgenomen. Ik ben Daarmee wordt het lichametijd ben 20 kilo afgevallen. De basis is de auriculotheook, terwijl ik tochklachten astmatisch lijke van teveel eten Mijn lichamelijke zijn rapieaspect ofwel ooracupunctuur. ben, veel afgenomen. minder kortademig aangepakt. Er worden daarmet 95% Ik ben Daarmee wordt het lichamegeworden”, een enthou- voor kleine puntjes op het ook, terwijl ikvertelt toch astmatisch lijke aspect van teveel etenoor siaste Ritaminder K. Zij is een van gezet. Het isErabsoluut ben, veel kortademig aangepakt. worden pijnloos. daarde cursisten,vertelt die met heeftpuntjes meteenopeffect. geworden”, eenenthouenthou- En voorhet kleine het oor siasme het K. ‘Afvallen zonder Maar siaste Rita Zij is een van gezet.het Hetprogramma is absoluutbevat pijnloos. lijnen’ programma volgen van meer. je meteen niet anders gaat de cursisten, die met enthouEn het“Als heeft effect. Make Easy. “Het leuke is, denken, toch de gedachte siasmeIt het ‘Afvallen zonder Maar hetblijft programma bevat dat je normaal eet volgen en ook van best hangen datjejeniet ietsanders moet opgelijnen’ programma meer. “Als gaat veel je is, niet ven, dat bijzonder is en lekker. Makelekkers It Easy.mag “Hetwaar leuke denken, blijft toch de gedachte dik wordt.” eet en ook best Door ookdat je je gedachtegang dat van je normaal hangen iets moet opgeover etenbijzonder aan te pakken, kan veel lekkers mag waar je niet ven, dat is en lekker. Directeur Yvonne Bakker van iedereen, diegedachtegang daarvoor open dik van wordt.” Door ook je Make It Easy hoort dit soort staat, slagen.” over eten aan te pakken, kan verhalen “Het proDirecteur dagelijks. Yvonne Bakker van iedereen, die daarvoor open gramma bestaat uit dit een comEr wordt geen dieet voorgeMake It Easy hoort soort staat, slagen.” binatietherapie. Vijftien schreven. “Zeker als je een verhalen dagelijks. “Hetjaar progeleden wij als in druk leven leidt,dieet hebvoorgeje geen gramma zijn bestaat uit eerste een comEr wordt geen ons land daarmee begonnen tijd om precies volgens het binatietherapie. Vijftien jaar schreven. “Zeker als je een bij rookverslaafden. Inmiddels boekje boodschappen doen geleden zijn wij als eerste in druk leven leidt, heb je tegeen is gebleken, dat ook degenen en Wijvolgens zeggen:het eet ons land daarmee begonnen tijd te omkoken. precies die teveel eten of snoepen, gewoon waar je trek in te hebt. bij rookverslaafden. Inmiddels boekje boodschappen doen met de combinatiemethode Er maar een paar onbeis gebleken, dat ook degenen en zijn te koken. Wij zeggen: eet die teveel eten of snoepen, gewoon waar je trek in hebt. met de combinatiemethode Er zijn maar een paar onbe2

6000 m antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires

complete inboedels,witgoed,curiosa, koloniaal,eiken,grenen etc.

’t Antiekparadijs

Brasschaatstraat 71a (naast Texaco) Breda. 076-5875626 of 0646176246

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

GE

HE

R EL

1 x

IJ

5.7

*

,5 9 AR

laten staan, zoals chips en koekjes. nagelangrijke Verder dingen mag die jejemoet noeg alles eten.” laten staan, zoals chips en De belangrijkste tip: “Maak van koekjes. Verder mag je nagehet afvallen zonder lijnen elke noeg alles eten.” dag een feestje!”tip: “Maak van De belangrijkste het afvallen zonder lijnen elke De It Easy methode dagMake een feestje!” wordt toepast in 24 praktijken in DeNederland. Make It Easy methode Een de therapeuten is wordtvan toepast in 24 praktijken Monique Hermus zij werkt in Nederland. uitsluitend afspraak. is Een van deop therapeuten Monique Hermus zij werkt Om u nog beter van dienst te uitsluitend op afspraak. zijn er elke maand op donderdag behandelingen Bredatebij Om u nog beter vanindienst Vuchterhage, Antwerpenstraat zijn er elke maand op donderVoor alle verdere informatie 93 ingang). dag(zij behandelingen in Breda bij en voor het maken van een Vuchterhage, Antwerpenstraat afspraak van informatie 09.00 uur Voor alle kan verdere tot 17.30het uurmaken gebeldvan worden en voor een naar 0174-213202.Voor afspraak kan van 09.00 meer uur informatie tevens: www. tot 17.30 uur gebeld worden makeiteasy.nl. naar 0174-213202.Voor meer informatie tevens: www. makeiteasy.nl.

HET MEUBELHUISJE IN/VERKOOP TWEEDEHANDSMEUBELS

Tegen elk aannemelijk bod!

A KL

Bij de methode die Monique Hermus hanteert wordt gewerkt met piepkleine puntjes die pijnloos in het oor worden geplaatst. Deze zorgen voor een snelleredie vetverbranding en dathanteert je geen Bij de methode Monique Hermus behoefte hebt aan overmatig eten. wordt gewerkt metzoetigheid piepkleineenpuntjes die pijnloos in het oor worden geplaatst. Deze zorgen voor een snellere vetverbranding dat je geen langrijke dingen die jeenmoet behoefte hebt aan zoetigheid en overmatig eten.

TE KOOP

RaszuiveRe Beagle pups ingeent, ontwormd. met chip 9 weken oud. 275,00 euro Tel. 0166 612988

(vraag naar de voorwaarden)

076 - 515 06 13 Mastbosstraat 78a, 4813 GV Breda www.kunstgebitbreda.nl

Parket Service van de Wetering Leggen, schuren en onderhoud van al uw houten vloeren Ook voor traprenovatie voor bedrijf en particulier

tel.: 06 - 48117916

www.weteringparket.nl

FRANS leren spreken? (max. 2 pers.)

juridisch advies & mediation familierecht*arbeidsrecht*sociaal zekerheidsrecht huurrecht*vreemdelingenrecht*strafrecht

Gratis spreekuur maandagavond van 17.00 tot 18.00 uur

Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 www.baronie-advocaten.nl Antieke meubelen&brocante

’t ANTIEKHUYS

Gilzeweg 22a Chaam, 06-53774366

ToTAlE lEEgvErKoop 50% korting op alle meubels

Alleen zondag 9, 16, 23, 30 september en 7 oktober geopend van 12:00 tot 17:00 uur www.antiekhuys.com

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Bel 06 - 48.61.94.46

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

25x FIAT 500 CABRIO

FIAT 500 CABRIO 85 PK COLOR THERAPY UITRUSTING O.A.: • airco • 15" lichtmetalen velgen White • chroompakket • parkeersensoren achter • elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • elektrische ramen • centrale vergrendeling met afstandsbediening • elektrisch bediend cabriodak • stuurbekrachtiging • 7 x airbag • radio/CD/MP3-speler • pittige 85 pk (62kW) TwinAir Turbomotor • diverse kleuren mogelijk • en nog veel meer.

ALLEEN BIJ

RIJKLAAR

OTTEN x 15.795,-

5 0 BPM 14% bijtelling 5 0 wegenbelasting AANTREKKELIJK OPTIEPAKKET:

*

• Lederen stuurwiel met audiobediening • TomTom voorbereiding • Blue&Me (bluetooth met usb-aansluiting • Windstop

PAKKETPRIJS

x 595,-

*Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken, afleveringspakket, volle tank, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten, geen kleurtoeslag en geheel rijklaar. Geen kortingen mogelijk, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en zolang de voorraad strekt. Afgebeelde auto wijkt niet af van de daadwerkelijke uitvoering. Gem. brandstofverbruik: 3,9 - 4,0 l/100 km (1 op 25,0 - 25,6). CO2: 90 - 92 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.** **Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde C0 2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.


el e h e g r a a l rijk or vo 0,-* 5 9 . 5 2 €

otten edition

standaard voorzien van o.a.: • 2.0 16v 156 pk benzinemotor • Airconditioning • Cruise control • Bluetooth met iPod control • 17” lichtmetalen velgen • Mistlampen vóór • Dakrails • Privacy glass achter • Lederen stuur met audiobediening

de omen k j i b geen osten. k

• Radio/cd met MP3 functie • Automatisch dimmende binnenspiegel • Spoiler achter • ESP met Hill Start Assist • AFL-pakket incl. matten en volle tank • En nog veel meer

geheel rijklaar voor € 25.950,-* optioneel limited pakket voor € 1.995,• Lederen bekleding • Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel • Stoelverwarming vóór • Climate control • 18” lichtmetalen velgen • Chroom accenten

alléén bij otten: de jeep Compass otten edition. Een gelimiteerde oplage van de Jeep Compass met een extra rijke standaarduitrusting. Tijd voor een kennismaking! We verwelkomen u graag voor een uitdagende proefrit, ook in één van de andere Jeep modellen.

*Geheel rijklaar, dus incl. BTW, BPM, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage, legeskosten en afleverpakket incl. matten en volle tank. Géén bijkomende kosten! Netto prijs, geen kortingen mogelijk. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Diverse kleuren mogelijk, prijs is excl. eventuele kleurtoeslag

Autobedrijf Otten

Beverweg 4, 4817 LL Breda, Telefoon 076-5222533, www.ottenauto.nl, info@ottenauto.nl Gemiddeld verbruik: 7,6 l/100 km. CO 2 -uitstoot: 175 gr/km. Jeep is a registered trademark of Chrysler Group LLC. ©Copyright 2012 Chrysler Group LLC. All Rights Reserved.

LAATSTE KANS! SUPER VEEL VOORDEEL Hyundai i20 1.2 First Edition rijklaar

Hyundai i10 1.1 i-Drive Cool rijklaar

€12.990,-

€9.640,-

NOG 2 OP VOORRAAD

NOG 20 OP VOORRAAD

(incl. metallic lak)

(incl. metallic lak)

Hyundai i30 CW 1.4 i-Drive Cool rijklaar

€16.900,(incl. metallic lak)

NOG 3 OP VOORRAAD

wegenbelastingvrij Gecombineerd brandstofverbruik: 3,2 - 6,9 (l/100 km) / 31,3 - 14,5 (km/l); CO2 - emissie: 84 - 162 (g/km). Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCL. BTW / BPM, KOSTEN RIJKLAAR MAKEN EN VERWIJDERINGSBIJDRAGE. EXCL. LAKTOESLAG. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARDUITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. DE HYUNDAI i10 1.1 i-DRIVE COOL EN HYUNDAI i30 CW 1.4 i-MOTION ZIJN LEVERBAAR ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

HYUNDAI VAN RIEL B.V. CHARLES PETITWEG 1, BREDA, TELEFOON 076-5725555, WWW.HYUNDAI.NL/RIEL

www.hyundai.nl TM


vacatures

EINHELL is een internationale, beursgenoteerde onderneming met vestigingen over de gehele wereld. EINHELL is een van de grootste spelers op het gebied van de in- en verkoop van elektrisch (tuin) gereedschap. EINHELL levert haar producten aan de bekende bouwmarkten, vakhandelaren, inkoopverenigingen en discounters in Nederland en België.

Ter uitbreiding van ons team in Breda, zoeken wij een:

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST wat houdt het werk o.a. in: * Het telefonisch te woord staan van klanten en het beantwoorden van hun vragen * Het verwerken van orders via ons geautomatiseerd systeem (navision) * Het maken van offertes * Het ondersteunen van de buitendienst wat verwachten wij van jou: * Goede beheersing van de Nederlandse en Franse taal * Minimaal HBO werk-en denkniveau * Goede communicatieve vaardigheden * Accuratesse, zelfstandigheid en initiatief nemen

Geïnteresseerd in een zelfstandige baan? Stuur ons je gemotiveerde mail met cv, uiterlijk 26 September 2012 naar vacature@einhell.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Acquisitie nav deze advertentie wordt niet op prijs gesteld Jolanda van Zundert 088-5986475

“Dutax” Reizen “Dutax” Reizen B.V.BV Moerseweg 4927RKRK Hooge Zwaluwe Moerseweg 8,8,4927 Hooge Zwaluwe Tel. Fax0168-482497 0168-482497 Tel. 0168-482331, 0168-482331, Fax info@dutax.nl • www.dutax.nl www.dutax.nl info@dutax.nl

LINDEBAAN 11 – 4611 LW – BERGEN OP ZOOM

Voor diverse aankomende projecten zijn wij op zoek naar:

vraagt wegens uitbreiding van haar werkvraagt wegens zaamheden, verkregen na werkzaamheden Europese aanbeuitbreiding van haar stedingen, ingaande het nieuwe schooljaar

paRttimE chauffEuR (m/V) paRttime chauffeuR

(m/v)

met rijbewijs B voor gehandicapten - en/of leerlingenvervoer met een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. met rijbewijs B Het betreft een vacature van circa 15 uur per week, verspreid over 5 werkdagen • Voor gehandicaptenen/of leerlingenvervoer. of op basis van inval ingeval van ziekte, • Metvakantie een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. e.d. werkzaamheden worden uitgevoerd • Het betreft een van circa 10 á15 uur in de vacature regio Noord Brabant.

gezocht: Ervaren eerlijke,

ruiter/amazone en/of stalhulp Voor verschillende paarden en pony’s. Onze voorkeur gaat uit naar een niet-rokende. tel. 06-21640856

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

Zorgenco is op zoek naar een

verzorgende IG Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Zorgenco

Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

GEZOCHT: CALL AGENTS 



Ben jij: - mbo/hbo student of herintreder?  - minimaal 12 uur per  week tijdens kantooruren inzetbaar?  - commercieel en resultaatgericht?   - woonachtig in Breda of directe omgeving?     Stuur dan een e-mail met je cv naar:   vacatures@mkbsem.nl  of bel 076-8200350 www.mkbsem.nl   POLITIEBERICHTEN  Drietal mannen opgepakt voor diefstal  Korte tijd voor deze brand, om 00.30 uur, was

quad ULVENHOUT -De politie heeft naar aanleiding van een melding van een gestolen quad drie mannen (20, 37 en 43 jaar) aangehouden in Ulvenhout. De mannen reden maandagnacht rond 02.30 in een witte bestelbus uur op de per week, verspreid over 5 werkdagen. kruising van de Molenstraat en de Dorpstraat paRttimE • Of op basis van inval tOuRiNGcaR in geval van ziekte, vakantie e.d. Graag i.b.v. VCA, Flensmonteur en VVL in Ulvenhout. Eerder die nacht kreeg de poli• Werkzaamheden worden uitgevoerd in de regio chauffEuRS (m/V) tiemeldkamer het bericht dat er drie mannen Noord Brabant. Schrijf je nu in. voor alle voorkomende tour-, pendel- en waren gezien die een quad aan het opladen overige werkzaamheden Stuur je C.V. via e-mail: frenkbosters@online.nl waren in een bestelbus. Zij reden daarna weg Voor deze vacature kunt u naar bovenstaand doordeweeks en/of in het weekend Of bel direct naar: 0164-258711 richting Ulvenhout. De politie vatte post en adres schrijven of bellen. Voor meer informatie in binnenen buitenland zag weldra het drietal aankomen. De 43-jarige voor inlichtingen en sollicitatie. kunt u ook terecht op onze website. in bezit van minimaal rijbewijs D bestuurder uit Breda voldeed aan het stopteIndien u in het bezit bent van aantoonbare ervaring ken en achter in de bus werd een quad aanis dit een pré Hadouir biedt excuses aan na rode kaart getroffen. De bestuurder en de twee bijrijders ontkenden alle drie dat zij er iets mee te maVoor deze vacatures kunt u naar bovenstaand adres ken hadden. De eigenaar van de quad, die in schrijven of bellen. Voor meer informatie kunt u Alphen woont, kwam er na het bezoek van de ook terecht op onze website BREDA - Anouar Hadouir heeft aan de spelersgroep van NAC Breda zijn excuus aangeboden voor de rode kaart politie achter dat het voertuig inderdaad niet die hij woensdagmiddag na 25 minuten ontving in het oefenduel tegen het Belgische Lierske SK. meer in zijn loods stond. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Brandweer smoort brand in de kiem BREDA - Door snel handelen van de brandweer kon dinsdagnacht worden voorkomen dat een brand in een kelderbox op Moerwijk tot een ontruiming van de bovengelegen flats moest leiden. Rond 01.00 uur ontstond er brand in een van de kelderboxen onder de flat. Ook was er veel rookontwikkeling. Nadat de gearriveerde brandweer het brandje snel had geblust, moesten delen van de flat nog wel worden ontlucht om deze rook te laten ontsnappen.

1e PIJPFITTERS LASSERS (met geldige certificaten) FLENSMONTEURS

NAC speelt gelijk tegen Lierse SK

de brandweer ook actief bij een containerbrandje in de nabijgelegen Doornboslaan. De politie onderzoekt daarom of er sprake kan zijn geweest van brandstichting. Politie zoekt mogelijke getuige inbraak BREDA - De politie is op zoek naar een man die mogelijk getuige was van een inbraak in een kantoorpand aan de Ginnekenweg in Breda. Bij de inbraak, die woensdagochtend vermoedelijk voor 05.30 uur plaats vond, werden onder anderen computers weggehaald. Bewoners hoorden enkele malen een motor- of bromfiets met veel herrie in de straat. Toen er tegen 05.30 uur poolshoogte werd genome,n bleek de inbraak. Een van de getuigen werd op dat moment aangesproken door een man die vertelde dat hij de daders, met bivakmutsen op, gezien zou hebben. Die bewuste man was echter verdwenen toen de politie arriveerde. Daarom is zij nu op zoek naar deze getuige. Hoogbejaarde vrouw beroofd van ketting BREDA - Een hoogbejaarde vrouw is woensdagmiddag rond de klok van 13.45 uur bruut van haar halsketting beroofd. De vrouw liep op dat moment met haar rollator over de Kapelstraat in Breda. Daar kwam een getinte jongen van ongeveer 18 jaar op haar af. Zonder pardon rukte hij de ketting van de hals van de vrouw en verdween al fietsend weg in de richting van de Heusdenhoutsestraat. De politie zond meteen een burgernet oproep uit, waarop een tip binnen kwam. Die leidde tot op heden niet tot de aanhouding van de dader.

Cultuur tijdens het Middaguur BREDA - Op vrijdag 14 september is er weer een middagpauze concert in de Waalse Kerk, Catharinastraat in Breda. Dit concert wordt verzorgd door de bekende sopraan Waldin Roes en de eveneens bekende mezzo-sopraan Ariane Kievits. De pianobegeleiding is in handen van Caecilia Boschman. Het programma staat helemaal in het teken van de opera. Bekende en min-

der bekende aria,s worden uitgevoerd zoals : Ah perdonna en Sull`Aria van W.A. Mozart, Condotta ell`era in ceppi en Ritorna Vincitor van G. Verdi ,Stella del marinar en E un anatema van A. Ponchielli, Barcarolle van J. Offenbach, Al dolce guidami van G, Donizetti en Mira, O Norma van V. Bellini. In verband met de verwachtte belangstelling wordt geadviseerd tijdig aanwezig te zijn. Het concert begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.

Keep fit - gewoon doen Anouar Hadouir, hier in actie tegen FC Twente, ontving in het oefenduel tegen Lierse SK een rode kaart. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

DOOR ADDO SPRANGERS De middenvelder werd door scheidsrechter Ed Janssen van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken speler Jason Adesanya van de Belgische club aan zijn shirt trok. De rode prent voor Hadouir

zette meteen een streep door de plannen van NAC-trainer John Karelse. De oefenmeester wilde experimenteren met een iets andere speelstijl, maar de rode kaart voor Hadouir gooide dus roet in het eten. De trainers van beide ploegen probeerden nog te bemiddelen bij de scheidsrechter

om toch met elf tegen elf verder te kunnen spelen, maar de official hield voet bij stuk. De achter de gesloten deuren van het Rat Verlegh Stadion gehouden oefenpot van NAC tegen de Belgen eindigde uiteindelijk in 4-4. Voor NAC scoorden Lasnik, Schalk, Botteghin en Hooi. PAGINA 14

BREDA - Wil je fit blijven of worden na je vakantie, kom dan bij Keep Fit. Gewoon doen man! Er is namelijk plaats voor enkele enthousiaste sportliefhebbers. Wij zijn een groepje mannen die op donderdagavond van 21.00-22.00u in het gemeentelijk Sportcentrum te Breda op een ontspannen manier aan hun conditie werken.

Na een warming-up en een speciale conditietraining sluiten we af met een onderling wedstrijdje zaalhockey, volleybal, basketbal, hand- of korfbal ed. Dit is per week verschillend. Om mee te doen heb je geen speciale conditie nodig, wel een sportieve instelling. Je kunt een paar keer vrijblijvend kennismaken. Informatie tel. 076-5713668 of een emailtje naar stg.keepfit@casema.nl


Cursus Bedrijfshulpverlening BHV en Basisveiligheid VCA: nu ook in Etten-Leur Speciale ACTIEPRIJ ZEN in septem ber

• BHV en VCA-certificaat al in 1 dag • Met erkend ARBO-certificaat • Ook voor cursus heftruck en reachtruck

Inschrijven? T (076) 501 55 35

ééNmAliGE VERkOOp VAN

fAillissEmENts ( ) &

REst pARtiJEN

OA. bANkSTELLEN - bOEkENkASTEN - bOxSPRINGS - DEkbEDDEN - DRESSOIRS EETkAMERTAFELS - EETkAMERSTOELEN - (RELAx) FAUTEUILS - hOOFDkUSSENS (ELEkTRISchE) LATTENbODEMS - MATRASSEN - MEUbELS - PLASMA TVMEUbELS SALONTAFELS - VITRINEkASTEN - ETc. - ETc. IN DIVERSE STIjLEN , ZOALS MODERN, kLASSIEk, EIkEN EN EIGENTIjDS, GEkOchT UIT FAILLISSEMENTEN, IN bESLAGNAMES EN PARTIjEN wORDEN NU AANGEbODEN TEGEN EEN FRAcTIE VAN DE NORMALE VERkOOPPRIjS

spRiNG 2 pERsOONs BOX NDs fABRiCAAt NEDERLlA ,

www.locb.nl

ISO 9001/Conform ARBO-wetgeving

bESTAANDE UIT STRAk UxE DEGELIjkE bOxSPRING ASSENDE bOxEN bIjP 2 MET ORD FDb hOO OP SIERLIjkE POTEN. T DOOR kwALITATIEF hEERLIjk LIG-cOMFOR RAS(SEN) hOOGwAARDIGE hOTEL-MAT

140X200Cm VAN 1.195,- NU

iEDERE wEEk NiEUwE AANVOER VAN GOEDEREN

160X200Cm 1.349,- NU

VAN

180X200Cm VAN 1.495,- NU

395.449.495.-

ECtiE VElE sOORtEN GROtE COll tAfEls

tkAm,ER N EE lE OE st ER Am EEOtk Z - , ,P .S ,

OALS EIkEN NOTEN, TEAk EN N MAhONIE EchT VELE SOORTE EN AFMETINGEN, OOk xxl!

ULL UP LEDER EN TOF A MET- OF ZONDER , k LEDER-LOO ARMLEUNING / wIELTjES

AllééN DEZE wEEk

mAssiEVE EEtkAmERtAfEls

169 .-

Grootste collectie van Brabant!

DIVERSE

LUxE EETkAMERSTOEL MET ARMLEUNINGEN EN wIELTjES ELDERS € 289,bij Ons nu sléchts

Mollenbestrijding Bastiaansen Tel. 076-5968279

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

SOORTEN EN MATEN VAST OF UITSchUIFbAAR ELDERS VA. € 499,bij Ons nu sléchts v.a.

199 .-

Da’s pas goedkoop jongeh!

RAAk p R iJ s D O O REB V R tO O N D ! N iE t E E R D E R V

BANkstEl 3-2-1 A3,tiE OmBiN ZitC 201 I TALIAANS DESIGN FANTASTISch ZITcOMFORT, kLEUREN, LEVERbAAR IN 2 MODIEUZE TAL AAN T ERk bEP EEN S chT SLE

399

1.195 .NU NORMAAL

.-

slEChts

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Bezoek BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider

onze info-avond

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties Geschikt voor werkenden, schoolverlaters en herintreders

Bezoek vrijblijvend onze info-avond Breda: ma. 10 sep. (aanvang: 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius) Oosterhout: wo. 12 sep. (aanvang: 19.30 uur) Dillehof 1 (Fabius Opleidingen) Roosendaal: wo. 12 sep. (aanvang: 19.30 uur) Philipslaan 82 (Kalsdonk) Bergen Op Zoom: wo. 12 sep. (aanvang: 19.30 uur) Ooitas 3 (De Bergse Plaat) Goes: ma. 10 sep. (aanvang: 19.30 uur) Bergweg 12 (Wijkcentrum Jan Ligthart) Middelburg: wo. 12 sep. (aanvang: 19.30 uur) Vrijlandstraat 65 (Dauwendaele)

Brochure aanvragen of meer info? 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Des echt ongeleuflijk jongeh!

RisChE pOCkEtVERiNG ElEktpRiNG

sO BOX As tR mA im hU sC kOUD M 2, 2300 V I ZIjDIG EREN PM GwAARhOO cM 3 MET kT AFGEDE hUIM DSc kOU E DIG, OPENcELLIG GESchIkT VOOR VLAkkE- EN ELEkTRISchE bEDbODEMS

1-PERSOONS 70-80-90/200 VAN 599,- NU 2-PERSOONS 140/200 VAN 995,- NU LITSjUMEAUx 160-180/200 VAN 1198,- NU OOk

149.249.298.-

leverbaar Op

VANDEN

RD BOOGAA ON & ZO (INTER)NATIONALE FAILLISSEMENTEN

210-

en

220cm

lengte!

RLAND ODEL N DE kLEUR ANTRAcIET, LEVERbAAR OP 160- EN 180x200cM STRAk hOOFDbORD MET DE DUbbELMOTORISchE, GEVEER SOFT-bOxEN INcLUSIEF POckETMATRASSEN EN MET kOUDSchUIM AFDEkkING SEN bIjPASSENDE TOPDEk-MATRAS NORMAAL

3 .495.NU SLEchTS

1.495.-

VERkOOp-ADREs fAillissEmENtshAl

ETTENSEBAAN 19 BREDA

GEOPEND VAN DINSDAG TM ZATERDAG VAN 10 - 17 UUR


DBZ_20120909