Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B R E D A S E

O P L AG E :

10 JUNI 2012 WEEK 23

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

TRANSPORTSECTOR WIL VEILIGE PARKEERPLAATSEN

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BredaseBode

I

Te l .

076

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

PLAN VOOR LANDGOEDERENZONE ONGEWIJZIGD

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

HERONTWIKKELING SPINVELD KRIJGT GESTALTE

Herzieningsverzoek in moordzaak ‘Oma Mok’

Eerste competitieduel Willem II-NAC

BREDA - Drie mannen en drie vrouwen hebben waarschijnlijk ten onrechte vastgezeten voor een moord op een Chinese vrouw in Breda in 1993. Het is mogelijk de grootste gerechtelijke dwaling uit de Nederlandse geschiedenis. De Hoge Raad heeft dinsdag een herzieningsverzoek van de procureur-generaal ontvangen om de veroordeling van alle zes te herzien. Het is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat niet een advocaat of een veroordeelde zelf om een herziening vraagt. De zaak betreft de moord op een 56-jarige vrouw, bekend als ‘Oma Mok’ in de keuken van Chinees restaurant Peacock aan de Jorisstraat in Breda.

BREDA - NAC begint de nieuwe voetbalcompetitie waarschijnlijk met de derby tegen de Tilburgse rivaal Willem II, het voorbije seizoen weer teug gepromoveerd vanuit de Jupiler League naar de eredivisie. Dat blijkt uit het conceptprogramma dat de KNVB woensdag bekend heeft gemaakt. Willem II-NAC staat gepland voor vrijdag 10 augustus. In de eerste competitieronde staat ook meteen een topper gepland: Ajax-AZ op 12 augustus in de ArenA. PSV zou de competitie starten op zaterdag 11 augustus, met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De KNVB wil maandag het definitieve competitieschema bekendmaken.

W E E K B L A D

Arrestatie vanwege huisvredebreuk

Politie-onderzoek na vondst dode man

BREDA - De politie arresteerde dinsdag in het centrum van Breda een 31-jarige vrouw op verdenking van huisvredebreuk. Dat gebeurde om 03.00 uur in de Schorsmolenstraat. De vrouw had zich laten insluiten in een voorraadkast van een zorginstelling. In de loop van de nacht werd de insluipster ontdekt door het personeel, waarna de politie werd ingeschakeld. De 31-jarige vrouw werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Ze heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland en was (vermoedelijk vanwege drugsgebruik) totaal niet aanspreekbaar.

BREDA - De politie stelt een onderzoek in naar het overlijden van een 84-jarige man uit Breda. De overledene werd maandagavond rond 21.00 uur dood in zijn woning aan de Montessoristraat in Breda. Hij was vermoedelijk al enkele dagen eerder overleden. De politie was gewaarschuwd door verontruste familieleden. In de woning was een 67-jarige vrouw aanwezig. Vanwege de situatie is verhoord op het politiebureau. Bij de schouw van het stoffelijk overschot zijn geen sporen gevonden die duiden op een misdrijf. Sectie door het Nederlands Forensisch Instituut moet nader uitsluitsel geven over de exacte toedracht van het overlijden.

Profcontract voor tweetal NAC-beloften BREDA - De NAC-beloften Peter Gommeren en Kenny van der Weg hebben hun eerste profcontract getekend. Gommeren heeft een tweejarig contract getekend, Van der Weg tekende voor een jaar. Peter Gommeren (20), middenvelder, heeft de gehele jeugdopleiding doorlopen en speelde het afgelopen seizoen zijn wedstrijden in het beloftenelftal. Linker centrale verdediger Kenny van der Weg (21) kwam in 2006 over van Spartaan ’20. Het afgelopen seizoen was hij aanvoerder van Jong NAC. In navolging van Alex Schalk, Nemanja Gudelj en Ömer Bayram krijgen Gommeren en Van der Weg nu dus de kans zich in NAC 1 verder te ontwikkelen.

e DirectRewin wil zeventig ontante g!! etalinnieuwkomers

BREDA - De gemeente Breda stond de voorbije week weer helemaal in het teken van de Avondvierdaagse. Zo werd er gewandeld in onder meer ‘t Ginneken, Teteringen, Breda-Noord en Ulvenhout. Ook in Princenhage bleven de sportieve wandelaars - hier lopend door het buitengebied van De Rith - niet achter. FOTO ADDO SPRANGERS

Invallen in achttien panden in Breda-Noord

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Grote handhavingsactie in Breda BREDA - Overtredingen betreffende brandveiligheidsvoorschriften, het illegaal schenken van alcohol en schijnbeheer bij een eetgelegenheid. Het is een greep uit de geconstateerde feiten bij een integrale handhavingsactie die dinsdag door zo’n twintig medewerkers van de gemeente Breda, politie, vreemdelingenpolitie, brandweer en Belastingdienst werd gehouden. DOOR ADDO SPRANGERS Bij de actie zijn achttien panden bezocht. Het ging om enkele horecagelegenheden, een aantal garagebedrijven, enkele maneges, een growshop, een kapperszaak en enkele bedrijfspanden verspreid over Breda-Noord. Hierbij zijn enkele zaken aangetroffen waartegen is en wordt opgetreden. De actie is rustig verlopen. De afdeling milieu van de gemeente zal één garagebedrijf aan een onderzoek onderwerpen. Bij één garagebedrijf is een illegaal aangebrachte zolder aangetroffen. Bij één garagebedrijf is een steekwapen in beslag genomen en bij een vierde garagebedrijf was er een autowasstraat zonder de vereiste milieumelding. Daarnaast zijn er drie

t

h

u

i

goud is g€ld

overtredingen geconstateerd in verband met de brandveiligheid. Bij een manege werd een palletkachel gebruikt in dezelfde ruimte waar brandstoffen, pallets en aanmaakblokken waren opgeslagen. Ook werd er afval in de kachel verbrand. Bij een eetgelegenheid werd de nooduitgang geblokkeerd en bij een andere eetgelegenheid werden zeven gasflessen aangetroffen met een totaalinhoud van 300 liter. Dat is niet in lijn met de brandveiligheidsvoorschiften en de milieueisen.

W E E K B L A D

Belastingschuld Bij één bedrijfspand werden materialen aangetroffen voor het inrichten van een hennepkwekerij, bij drie panden werd illegaal alcohol geschonken zonder de

s

i

n

d

e

alle zondagen in juni geopend

w w w . g o u D i s g e l D . n l BREDA - Rewin heeft zich ten doel gesteld om in 2013 zeventig nieuwe bedrijven naar de Regio West-Brabant en Tholen te halen. Dat staat in het productplan voor de TAXATIE LOUNGE ROOSENDAAL jaren 2013-2016. Volgens Paul Nijskens, directeur van het regionale ontwikkelingsvan 11.00 tot 17.00 uur bedrijf, leveren die nieuwe bedrijven zo’n tuincentrum 1500 nieuwe arbeidsplaatsen op. Rewin richt zich vooral op de drie grote WestBrabantse sectoren logistiek & transport, u D i s g e l D . n l etten-Leur - www.lifeandgarden.nl maintenance en biobased economy. “Maar Zie elders in de krant voor de ook andere nieuwkomers zijn welkom,” Directe GOUD IS GELD ON TOUR locaties. verklaart Nijskens. Waar die nieuwe becontantewww.brabantwerkt.nl !! drijven zich moeten vestigen, wil de direcWWW.GOUDISGELD.NL betaling bereikt maandelijks U bent van harte welkom -17.00u. Di. tot Do. 10.00-17.00u. teur niet zeggen. “Dat is aan de bedrijven in Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal onze nieuwe winkel 20.30u. Za. 10.00-16.00u. 35.000 kandidaten 06-42841682 • 0165-852268 zelf om te bepalen.” goud is geld taxatie lounge

Lounge GOUD IS G€LD

d is g€ld Lounge

s geld taxatie lounge,

pend op koopzondagen

in Roosendaal!

r

benodigde Drank- en Horecavergunning en bij een growshop werd hennepafval aangetroffen in de afvalcontainer. Bij een eetgelegenheid werd schijnbeheer geconstateerd en bij een andere eetgelegenheid werd de exploitatievergunning overtreden: ter plaatse werden etenswaren genuttigd hetgeen niet was toegestaan, er was geen afzuiging aanwezig en de vetafscheider voldeed niet aan de milieueisen. Voor alle overtredingen geldt dat ze worden onderzocht en aangeschreven door de betreffende instantie. Daarnaast heeft de belastingdienst een personenauto in beslag genomen in verband met een openstaand vonnis van een persoon en bij twee personen een openstaande belastingschuld van enkele duizenden euro’s geïnd.

e

g

i o WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Nieuwe bestemming pand Tramsingel BREDA - Janssens Vastgoed heeft bij de gemeente Breda een verzoek ingediend voor het wijzigen van het gebruik van het pand Tramsingel 48 in Breda. Dit verzoek voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan ‘Tramsingel’. De voormalige Renault Garage aan de Tramsingel 48 staat momenteel leeg en de vigerende bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’ in combinatie met het aanwezige lpg-vulpunt vormt een belemmering bij het vinden van een nieuwe functie van het pand. Na de sanering van het lpg-vulpunt ontstaan meer mogelijkheden voor nieuwe functies in het pand. Hierbij wordt gedacht aan leisure, kinderopvang en aanverwante functies.

Lions Breda Forum houdt boottocht BREDA - Lionsclub Breda Forum houdt dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer een boottocht voor ruim 120 oudere stadsgenoten. De feestelijke middag zal plaatsvinden op zaterdag 16 juni a.s. “In deze tijden van bezuinigingen en teruggelopen economie, heeft vaak juist onze oudere medemens het niet altijd makkelijk.” zo meldt de Lionsclub. Er is door Lions Forum een drietal zorgcentra benaderd, namelijk: Huize de Donk te Ulvenhout, Huize Haga te Princenhage en Huize Liesbos te Breda. Ruim 120 bewoners van deze zorgcentra zullen deelnemen aan deze bijzondere Verwenzorgactiviteit. Ook de Stichting Rolerisuit (rolstoelbussen) helpt mee.


Goud is Geld zijn geen handelaars, maar is een smelterij en groothandel! Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

goud is g€ld

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard, zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. De goudprijs is de voorbije 30 jaren nog nooit zo hoog geweest. Wij kopen alle soorten gouden/zilverensieraden in; kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden en munten. Wij betalen hiervoor de beste prijzen.

GOUD IS GELD Lounge

w w w . g o u D i s g e l D . n l

BELANGRIJKE DATA VOOR UW AGENDA:

ZUNDERT

IEDERE VRIJDAG van 15 juni t/m 31 aug. vanaf 10.00 tot 17.00 uur Hotel de Roskam, Molenstraat 1, 4881 CP Zundert

te e HALSTEREN c e t r Di tan g! IEDERE ZATERDAG van 9 juni t/m 25 aug. n vanaf 10.00 tot 16.00 uur co talin Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ Halsteren be

TAXATIE LOUNGE

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal

U bent van harte welkom Tel. (0165) 85 22 68 in onze nieuwe winkel oud isOpeningstijden: geld taxatie lounge Main 13.00 - 17.00 uur Roosendaal! Di 10.00 - 17.00 uur

Grote Kleine Grote en kleine nieuwe nieuwe gebruikte voorwerpen voorwerpen voorwerpen

BREDA

OP ZONDAG 24 juni, 8 en 22 juli, 5 en 19 aug.

Let op!!! APK keuring vanaf E21,50

Bij inlevering van deze bon: 10% korting op onderdelen! Bel voor een afspraak: 076 541 83 53 APK Keuringstation Prescher

800 duizendsten (3e gehalte)

585 duizendsten (14 karaat)

De afgelopen 6 maanden was bij ons de fijngoudprijs/24k al boven de 40 euro per gram*. * Afhankelijk van de dagprijs.

Wij zijn geïnteresseerd in diamanten, hoogwaardige Art Deco, antieke sieraden en zeldzame munten.

UW VAKANTIEt

WWW.GOUDISGELD.NL

Bij eventuele afkeur kunnen wij nieuwe en eventuele goede geselecteerde gebruikte auto onderdelen monteren.

Openingstijden: 8.30 tot 17.00 uur. Weidehek 90, Breda Kijk op www.prescherautos.nl

835 duizendsten (2e gehalte)

750 duizendsten (18 karaat)

Van 10.00 tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH Zevenbergen

TE KOOP: Vlaamse Reuzen en 1 Franse Hangoor Allemaal voedsters.

Tel.: 076-5972116

Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

antieke meubelen en brocante:

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Kleine Grote en kleine nieuwe gebruikte voorwerpen voorwerpen

925 duizendsten (1e gehalte)

833 duizendsten (20 karaat)

WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN WIJ OPNIEUW BIJ U IN DE BUURT

Grote nieuwe voorwerpen

916 duizendsten (22 karaat)

cte DireZEVENBERGEN ante contOP ZONDAG 17 juni, 1-15 en 29 juli en 12 en 26 aug. !! betaling

Wo 10.00 - 17.00 uur Van 10.00 tot 16.00 uur Do 10.00 - 17.00 uur Vrij 10.00 20.30 uur Hotel Mastbos, Burg. Kerstenslaan 20, 4837 BM Breda goud is geld heeft een smelterij en werkt voor de groothandel. Za 10.00 - 16.00 uur Uw sieraden bij ons niet verder verhandeld! Zondag enworden koopavond op afspraak LEGITIMATIE VERPLICHT, CAMERA BEVEILIGING.

ZILVER

GOUD

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

ligt ergens verstop in een la of kast bij u in huis!

CHERABI Specialisten in houtrot & schilderwerken incl. onderhoudsboekje

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06-28148148

06 - 122 58 443

site: cherabi.uw-vakschilder.nl

Ook ’s avonds.


actualiteit

Wel kleinschalige maatregelen, geen geld voor grotere ingrepen

Plan voor Landgoederenzone Haagse Beemden ongewijzigd BREDA - Het college gaat nog steeds uit van het plan uit 2010 waarbij het uitgangspunt is dat de Landgoederenzone in de Haagse Beemden een recreatief uitloopgebied met behoud en ontwikkeling van cultuurhistorische en natuurwaarden vormt. DOOR ADDO SPRANGERS Dat melden burgemeester en wethouders in reactie op een namens de fractie GroenLinks door raadslid Sietzke Schokker geschreven brief over dit onderwerp. Wel voegt het college eraan toe dat ook alternatieven die voldoen aan dit uitgangspunt worden onderzocht. Ook mogelijkheden om zowel de recreatieve, cultuurhistorische als natuurwaarden verder te versterken worden daarin meegenomen. Gesprekken In 2010 is in nauw overleg met bewoners en belanghebbenden een inrichtingsplan voor de Landgoederenzone Haagse Beemden gemaakt. Ondanks dat er op dit moment niet op provinciale subsidie gerekend kan worden, ging GroenLinks er nog steeds van uit dat het inrichtingsplan uitgevoerd zou worden en dat het 85 ha grote gebied overgedragen zou worden aan een terreinbeherende professionele organisatie als Staatbosbeheer. Een bericht dat het college voornemens zou zijn om in het najaar een besluit te nemen over de inrichting Landgoederenzone en over welke particuliere partij het natuurgebied moet gaan beheren, deed de fractie GroenLinks in de pen klimmen. Zo vroeg Sietze Schokker aan burgemeester en wethouders

welke stappen zij hebben ondernomen om tot andere subsidiemogelijkheden of tot een andere financieringsconstructie te komen. Volgens het college hebben er met verschillende partijen gesprekken plaatsgevonden, zoals het bedrijfsleven en investeerders (Rewin, Agro & Co, Stadsherstel, Landgoed Marienwaerdt en Stichting De Kleine Hoeve), onderwijs (ROC Prinsentuin), omwonenden (Wijkraad Haagse Beemden), de Provincie Noord-Brabant en Staatsbosbeheer. Doel van de gesprekken was volgens het college het vinden van andere financieringsconstructies en subsidiemogelijkheden om versterking van zowel de recreatieve, cultuurhistorische als natuurwaarden te kunnen realiseren. Op basis van die gesprekken verwacht het college dit najaar tot besluitvorming te komen over de toekomst van de Landgoederenzone Haagse Beemden. Terreinbeheer Volgens het college is het niet juist dat met het wegvallen van de provinciale subsidie ook het inrichtingsplan van tafel is gegaan. “Bij de gevoerde gesprekken is het inrichtingsplan steeds als uitgangspunt genomen. Samen met de beheerswerkzaamheden in de Landgoederenzone Haagse Beemden worden delen van het inrichtingsplan 2010 uitgevoerd, waarbij het

gaat om kleinschalige maatregelen. Voor de grotere ingrepen ontbreken momenteel de middelen.” Burgemeester en wethouders stellen dat wel is overwogen om het gebied in eigendom van de gemeente te houden en het beheer over te dragen aan een terreinbeherende organisatie, maar dat daarmee het oorspronkelijke doel van de verkoop van de Landgoederenzone Haagse Beemden - vulling van het gemeentelijk Groenfonds - niet wordt bereikt. “Verder is het gebied momenteel bestemd

‘Inrichtingsplan nog steeds uitgangspunt’ als landbouwgebied, hetgeen betekent dat een terreinbeherende organisatie geen beheersvergoeding ontvangt als zij het beheer gaat voeren. Zij krijgt alleen een beheersvergoeding als de bestemming ‘natuur’ is en de terreinbeherende organisatie zelf eigenaar van de gronden is. Gezien de huidige financiële situatie in natuurbeherend Nederland willen terreinbeherende organisaties het beheer alleen overnemen als hier een vergoeding tegenoverstaat.” Een voor de gemeente Breda weinig aantrekkelijke optie, vindt het college. “Anderzijds ontbreken in het gebied momenteel bijzondere ecologische waarden

Sietzke Schokker: vragen namens fractie GroenLinks.

die het gebied tot een prioriteit maken voor een terreinbeheerder. Voor de financiële afwaardering tot de bestemming

Overeenkomst voor ontwikkeling beveiligde truckparking op voormalig douaneterrein Hazeldonk

Transportsector wil veilige parkeerplaatsen BREDA - Vanuit de transportsector neemt de roep om veilige parkeerplaatsen toe. Het zich als ‘logistieke hotspot’ gingen rond Breda is één van de hoogste profilerende Breda wil aan die wens dan ook graag tegemoetkomen. Met een akkoord over de realisatie van een van Europa. Rond Breda (A16, A27 en A58) beveiligde truckparking op Hazeldonk maakt de gemeente duidelijk dat het haar menens is. is er een tekort aan parkeerplaatsen voor DOOR ADDO SPRANGERS Samen met de ondernemer Barten en eigenaar Van Oosterum van Restaurant Joost heeft de gemeente onlangs een overeenkomst ondertekend waarbij is afgesproken om samen een beveiligde truckparking te realiseren voor circa 250 vrachtwagens op het

voormalige douaneterrein Hazeldonk. De voorgenomen ontwikkeling sluit volgens de gemeente aan bij de logistieke rol van Breda en de toenemende vraag naar veilige parkeerplaatsen voor de transportsector. Wethouder Cees Meeuwis van Economische Zaken: “West-Brabant is onlangs uitgeroepen tot belangrijkste logistieke hotspot van

Nederland. Ik vind het noodzakelijk dat we hier langs de A16 faciliteiten kunnen bieden voor de logistieke sector. De vraag naar beveiligde truckparkings is groot en dit terrein biedt daar een prima mogelijkheid voor”. Werkgelegenheid Het aantal dagelijkse vrachtwagen bewe-

vrachtwagens en het aantal incidenten op het gebied van ladingdiefstal en criminaliteit rond vrachtwagens neemt toe. Een beveiligde truckparking op deze plek bevordert de veiligheid langs de A16 en in het gebied zelf en voorziet in de behoefte aan veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Wetgeving inzake rust- en rijtijden verplicht de vrachtwagenchauffeur om elke 4,5 uur te pauzeren en elke dag in principe 11 uur en in een week 45 uur aaneengesloten te pauzeren. Daar is nu niet altijd plek voor en op verzorgingsplaatsen langs rijkswegen mogen chauffeurs slechts maximaal 24 uur staan.

‘Ladingdiefstal en criminaliteit rond vrachtwagens neemt toe’

Een beveiligde truckparking voorziet in de behoefte aan veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

FOTO ADDO SPRANGERS

Verzekeraars en eigenaren van lading verlangen steeds vaker dat de verplichte pauzes op een beveiligd terrein plaatsvinden om het risico op incidenten en ladingdiefstal te verkleinen. Door het inrichten van een permanent bewaakte vrachtwagenparkeerplaats blijft de werkgelegenheid gehandhaafd. Sterker nog, die neemt zelfs toe omdat er extra bewakingspersoneel nodig is. Een andere positieve ontwikkeling van beveiligd parkeren langs de A 16 is dat dit de bekendheid van Breda en West-Bra-

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten. Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders, mailings, krantenspecials.

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode.

FOTO HENK STEVENS

‘natuur’, zodat een terreinbeheerder met een beheersvergoeding aan de slag kan, hebben wij geen middelen gereserveerd.”

Douaneterrein

Het voormalige douaneterrein is in 2006 door de Gemeente Breda gekocht van het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (voorheen de Dienst Domeinen). Wanneer de partijen de afspraken uit de overeenkomst hebben uitgewerkt, kan worden overgegaan tot verkoop van het terrein aan Barten. Er zal een wijzigingsplan worden opgesteld voor een beperkte uitbreiding van de parkeerplaats en de aanleg van een ecologische verbindingszone langs de Leijloop. bant als logistieke hotspot ten goede komt. Uitbreiding Het bestaande parkeerterrein, voor vrachtwagens, dat vroeger gebruikt werd door de douane, biedt nu plaats aan 160 parkerende vrachtwagens. De capaciteit wordt na koop door Barten uitgebreid naar minimaal 250 plaatsen waarbij het terrein volledig wordt beveiligd en permanent bemand. Het zal ook het nodige comfort voor de vrachtwagenchauffeurs bieden. Het wordt de grootste en modernste beveiligde truckparking van de Benelux. Van Oosterum van restaurant Joost zal in aanvulling op de bestaande horeca-activiteiten en truckershop alle sanitaire voorzieningen aan de parkerende vrachtwagenchauffeurs bieden. Omdat chauffeurs met hun vrachtwagens het beveiligde parkeerterrein gedurende een uur gratis kunnen gebruiken, kunnen zij op industriezone Hazeldonk zonder (extra) kosten van de verbeterde veiligheid en voorzieningen gebruik maken.

Onverwacht bezoek? C1000 De Burcht nu ook op zondag open! C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

Openingstijden:

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl PAGINA 3


WOMEN

MEN

ADELE FADO

ANTHONY MORATO

ARMANI JEANS

ARMANI JEANS

CAROLINE BISS

ARMANI SHOES

D’EXTERIOR

DESERIOUS FRANKIE MORELLO

DENNY ROSE

HANS UBBINK

FEHU LIU JO

HUGO BOSS HUGO BOSS SHOES

LIU JO JEANS

ICEBERG

PAIN DE SUCRE PATRIZIA PEPE

MOSCHINO

PAUL SMITH BLACK

MOSCHINO LOVE

PAUL SMITH ACCESSORIES

EXOTISCH TUINCENTRUM

10 juni koopzondag

Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment . BOEd

dhAS

pEcIA

lISt

Vernieuwde plantenafdeling met vele BONSAI NIEUWE kollektie outdoor meubelen Enorm gevarieerd aanbod Boeddha & kindmonniken Vele soorten bamboeplanten

ExtrA kOOpzONdAgEN 10 - 17 - 24 jUNI

MOSCHINO SHOES PAUL SMITH

REPEAT

PAUL SMITH JEANS

SAVE THE QUEEN

PAUL SMITH ACCESSORIES

SEE BY CHLOE STRENESSE BLUE

ROCK REVIVAL

SUGGEST SUPERTRASH TRICOT CHIC

Breda: Nieuwe Ginnekenstraat 20 B Etten-Leur: Markthof 11 Roosendaal OUTLET: Raadhuisstraat 9

www.evenaar.com

Bredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660 • Maandag gesloten

Damen Autobanden

BomSchoenmakers Advocaten Sophiastraat 32, 4811 EM Breda tel.: 076-5200530 email: info@bstadvocaten.nl www.bstadvocaten.nl Echtscheiding, gaat u uit elkaar, problemen met alimentatie of omgang of heeft u een ander juridisch probleem? Wij bieden u een

Gratis intakegesprek

Bomschoenmakers is gespecialiseerd in personen- en familierecht, waaronder echtscheiding, echtscheidingsmediation, verbreking samenwoning, verbreking geregistreerd partnerschap, opstellen ouderschapsplan, gezag, omgang, alimentatie en internationale kinderontvoering. Voor vragen kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met: mevrouw mr. P.P.M. Hendrikx-Heeren p.hendrikx-heeren@bstadvocaten.nl / info@bstadvocaten.nl



  

  

   

   

     



Merk

Type

Kleur

Bwjr

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd leder dak

blauw met.

jun-05

5.250

Prijs

Renault

twingo 1.2 airco

zwart met.

jun-03

3.950

Renault

twingo 1.2 stuurbekrachtiging, schuifdak

paars met.

jun-01

2.250

Renault

Clio 1.4 16v 3 drs., airco, radio cd, lmv

zilver met.

Sep-05

6.750

Renault

Clio 1.2 5 drs radio cd

zilver met.

Aug-04

4.950

Renault

Clio 1.2

rood met.

Aug-01

2.750

Renault

Megane 1.4 Ice Cabrio leder ecc nav lmv

zwart met.

feb-11

24.500

Renault

Megane 3 drs 1.6 16v ecc radio cd lmv

zwart met.

Mrt-03

4.250

Renault

Megane 5 drs 1.6 16v airco radio cd

rood met.

Mei-03

4.250

Renault

Megane Station 1.6 16v airco ecc lmv

zilver met.

Apr-04

3.750

Renault

Scenic III tce nav airco ecc lmv

zwart met.

jan-11

20.950

Renault

Scenic 1.6 16v airco ecc nav lmv

zwart met.

jul-08

13.750

Renault

Scenic 1.6 16v airco ecc radio cd lmv

blauw met.

Sep-03

4.950

Renault

Scenic 2.0 Automaat airco

blauw met

jun-99

2.250

grijs met.

Renault

Grand Scenic III tce nav airco ecc lmv

jan-11

22.950

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav. 7 pers. rood

jul-04

6.750

Renault

Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd

zilver met.

Apr-01

3.250

Renault

Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd

blauw met.

Sep-01

2.750

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

Sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak beige met.

Apr-03

4.950

Renault

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met.

Aug-02

4.000

vw

Lt 35d dubbele cabine open laadbak

groen

jun-92

3.250

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Let op!!! €150 tot €10000 voor uw loop-, sloop- of schadeauto, compleet met katalysator. Tevens alle auto onderdelen te koop aangeboden. Tevens reparaties aan alle merken auto’s. Tegen zeer voordelige prijs!

Tel. 076 541 83 53 / www.prescherautos.nl Tevens een 20-tal auto’s te koop aangeboden

• Nieuwe en Gebruikte banden • Montage v.a. € 10,- per band • Alle merken en maten op voorraad Spinveld 72 4815 HT Breda Tel. 076-5991539 06-49313410

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.


actualiteit

Samenwerking BrIM en BOM moet bedrijven naar gemeente trekken

Colofon

Breda zet in op China, India en Brazilië

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

BREDA - De BrIM (Maatschappij ter bevordering van Industrievestiging in Breda) en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) slaan de handen ineen. Beide partijen gaan gezamenlijk een aantal internationale promotie- en acquisitieactiviteiten op te pakken, zoals het relatiebeheer van topaccounts en een missie naar China, India en Brazilië.

Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 13.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 11.00 uur. Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 23

De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl

Cees Meeuwis: ‘Blijven inspannen om meer bedrijvigheid naar stad te trekken’

DOOR ADDO SPRANGERS Cees Meeuwis (president-commissaris van de BrIM) en Richard L’Ami (hoofd investeringsbevordering van de BOM) plaatsten daartoe afgelopen week hun handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst. De overeengekomen promotieen acquisitieactiviteiten worden op basis van cofinanciering uitgevoerd. Volgens Meeuwis worden marketing en promotie vanwege de toenemende concurrentie steeds belangrijker. “Ook in Breda,” benadrukt hij. “Je kunt het je in deze tijden echt niet permitteren om rustig af te wachten. Van de overheid mag het bedrijfsleven een proactieve rol verwachten. Wij moeten ons actief blijven inspannen om meer bedrijvigheid naar

de stad te trekken. Hiervoor heeft Breda speciaal haar eigen uitvoeringsorganisatie NV BrIM tot haar beschikking. Dat is goed voor de al gevestigde ondernemers,

FOTO GEMEENTE BREDA

houder is en waarvan de wethouder Economische Zaken en Werkgelegenheid tevens president-commissaris van de BrIM is. Al vijftig jaar verzorgt de BrIM de acquisitie voor vestiging van bedrijven in Breda. Samen met de BOM - en uiteraard ook samen met de in stad en regio aanwezige vastgoedprofessionals en adviesbureaus - ziet en benut de BrIM de kansen in een zo vroeg mogelijk stadium. In aansluiting op reeds bestaande marketing-, acquisitie- en promotieplannen in 2012 van BOM en BrIM investeren beide partijen gezamenlijk in een aantal internationale activiteiten. Kansen voor het bedrijfsleven zijn kansen voor werkgelegenheid, zo stelt de BrIM. Vanuit die optiek is het promoten van Breda en de provincie een kerntaak van zowel de BrIM als de BOM.

‘Van overheid mag bedrijfsleven proactieve rol verwachten’

© www.sudokusite.eu

want die krijgen er klanten en relaties bij, en goed voor de inwoners. Met deze samenwerking kan de BrIM haar capaciteit en middelen aanzienlijk vergroten en bereiken we meer dan voorheen op een efficiëntere en effectievere wijze.” Kerntaak De BrIM is nauw verbonden aan de gemeente Breda, die de grootste aandeel-

Bedrijfspand Scania bereikt hoogste punt

Herontwikkeling Spinveld krijgt gestalte is een positieve ontwikkeling die ik van BREDA - De bouw van een nieuwe hoofdvestiging voor Scania Benelux heeft afgelopen week haar hoogste punt DOOR ADDO SPRANGERS harte toejuich. Als gemeente Breda zijn bereikt. Het pand is onderdeel van de herontwikkeling van het Spinveld te Breda, beter bekend als het terrein van Voor de herontwikkeling van de bewe blij dat we Scania voor Breda hebben dagblad BN/DeStem. Daarnaast wordt het oude drukkerijgebouw van de krant gerealiseerd.

De nieuwbouw van Scania Benelux aan het Spinveld in Breda.

FOTO BVR-GROEP PAGINA 5

drijfslocatie ging de BVR-Groep, sinds 2005 eigenaar van terrein en bebouwing, op zoek naar geschikte huurders voor de nieuw te bouwen bedrijfsgebouwen. Voor de eerste fase werd het Scania Benelux dat met verplaatsing naar deze locatie tevens zorgt voor een extra werkgelegenheidsimpuls van ongeveer 75 banen. Op Spinveld beschikt Scania over zowel een presentatieruimte om commerciële activiteiten centraal aan te sturen als een werkmagazijn waar diverse bedrijfsonderdelen worden ondergebracht. In een later stadium worden nog meer bedrijfsactiviteiten van de vrachtwagenproducent op het Spinveld ondergebracht. De oplevering staat gepland voor 1 december 2012. Voor de gemeente sluit de wens van Scania Benelux om vanuit de Baroniestad te blijven opereren nauw aan bij de internationale functie die Breda heeft op het gebied van transport, distributie en logistiek. “Sinds 2008 heeft Scania haar Benelux Hoofdkantoor in Breda,” weet wethouder Cees Meeuwis van economische zaken en werkgelegenheid. “Dat Scania nu kiest voor een nieuwe locatie in Breda om haar activiteiten en werkgelegenheid verder uit te breiden

kunnen behouden.”

Parkeerterrein Essentieel binnen de herontwikkeling is de upgrading van parkeervoorzieningen. Zo maakt in de nieuwe ruimtelijke herinrichting het huidige rechttoe rechtaan parkeerterrein van BN/DeStem volgens de BVR-Groep plaats ‘voor een speelse opzet waarin gebouwen en parkeerplaatsen geïntegreerd worden’. Het complete terrein krijgt parkeerplaatsen volgens het campus model. Dat houdt in dat er kan worden geparkeerd onder bomen met hegafscheidingen in een vriendelijk ogende ambiance. Voor het ontwerp van nieuwbouw en terreininrichting deed de BVR-Groep een beroep op Hooper Architects uit Oosterhout. Het uit Breda afkomstige bureau De Bont cs Architecten tekent voor het ontwerp van de gevel van het bestaande te handhaven kantoorgebouw van BN/DeStem waar deze door de sloop van de aangebouwde drukkerij vervanging behoeft. Voor de tweede fase is nog geen definitieve invulling gevonden. Nieuwbouw staat ook hier op het programma. Het is de bedoeling dat daarvan verhuur en/of verkoop plaatsvindt.


Wethouder Saskia Boelema: ‘Bredase burgers hebben ook plezier van goede brieven’

Bouwen aan Brieven werpt vruchten af BREDA - Begrijpelijke en ook inhoudelijk en juridisch juiste brieven. De gemeente Breda wil ze graag versturen. Via het project Bouwen aan Brieven door Scholieren steken leerlingen van het Florijn College de helpende hand toe. De twee best schrijvende scholieren Ilja Heije en Dominique van de Broek werden woensdag door wethouder Saskia Boelema in het zonnetje gezet.

BREDASE KLOPPERMAN

Jan du Floo, dwangarbeider

Saskia Boelema: ‘Gemeente wil graag begrijpelijke, maar ook inhoudelijk en juridisch juiste brieven versturen’ F OTO GEMEENTE BREDA

DOOR ADDO SPRANGERS Het tweetal ontving uit handen van de wethouder een bioscoopbon voor zijn inspanningen. Leerlingen van het Bredase Florijn College hebben dit schooljaar samen met de gemeente Breda aan brieven ‘gebouwd’, om ze juridisch en taalkundig kloppend te maken. Lesstof zijn standaard brieven van de gemeente. Leerlingen van het Florijn College goten de brieven tijdens de lessen Nederlands in een ander jasje, waarna het eindresultaat steeds terugging naar de gemeente. Deze samenwerking is een vervolg op twee eerdere succesvolle rondes Bouwen aan Brieven. Saskia Boelema, wethouder Dienstverlening: “De gemeente Breda wil graag begrijpelijke, maar ook inhoudelijk en juridisch juiste brieven versturen. De leerlingen van de juridische opleidingen aan het Florijn College moeten leren om goede brieven te schrij-

ven, die taalkundig en juridisch kloppen. De leerlingen hebben daar met veel inzet aan gewerkt. En daar hebben Bredase burgers dan weer plezier van. Zo hebben we met dit project samen een mooi resultaat bereikt.”

Nederlands werden de bij het thema behorende brieven van de gemeente vervolgens herschreven. De meest geslaagde brieven werden voor gebruik teruggestuurd naar de gemeente.

Thema’s Afgelopen schooljaar hebben tweedejaars scholieren van het Florijn College meegedaan aan het project Bouwen aan Brieven door Scholieren. Aan de hand van tien verschillende thema’s zijn de taken van de gemeente toegelicht en zijn er voor dat thema relevante veelgestuurde brieven door de scholieren herschreven. Zodat de brieven voor de burger begrijpelijk zijn, maar juridisch ook kloppen. Tijdens de lessen openbaar bestuur werd, in sommige gevallen in samenwerking met een ambtenaar, toelichting gegeven op het betreffende thema, zoals openbare orde, onderwijs, burgerzaken en welzijn. Tijdens de lessen

Kritisch Om de leesbaarheid van (standaard)brieven te verbeteren hield de gemeente twee eerdere rondes Bouwen aan Brieven. Met dit e-participatieproject vraagt de gemeente burgers om online kritisch mee te kijken naar teksten van brieven. Beide rondes waren zeer succesvol en leverden duidelijke verbeteringen op. Tijdens de eerste ronde kwam een enthousiaste leraar van het Florijn College met het idee om ook scholieren kritisch naar de leesbaarheid van de gemeentelijke brieven te laten kijken. De gemeente Breda en het Florijn College hebben al aangekondigd om ook komend schooljaar door te gaan met dit project.

Bezinkbassins vormen kern nieuwe waterhuishouding

Breda op weg naar schoon water BREDA - Met de plaatsing van een eerste bergbezinkbassin van ruim 50 ton maakt Breda een flinke stap vooruit met het project Waterakkers. Het volledig nieuwe gebied van 30 ha vormt het hart van een systeem van waterafvoer en –zuivering voor woongebieden en schoon wateraanvoer voor landbouwgebieden. LBN Betonproducten uit Drachten zorgde voor een stipte aflevering op de bouwplaats van het bassin met afmetingen van 4500x3000x3750mm. In de gebied tussen Breda en Teteringen (Waterakkers/Lammertiend) wordt straks afvoer- en hemelwater uit bewoonde gebieden en omgeving verzameld, biologisch gezuiverd en als grondwater weer teruggevoerd naar

landbouwgronden in de regio. Verder wordt het water gebruikt voor een aanleg van belangrijke recreatieve voorzieningen voor bestaande en nieuw aan te leggen woonwijken van de gemeente. Het omvangrijke project wordt door Arcadis Nederland uitgevoerd. De kern van het systeem bestaat uit twee enorme waterbezinkbassins, waarvan de eerste in week 23 werd geplaatst. Het betreft een pompput met een ingebouwde overstortmuur. Het gevaarte met een wanddikte van 25 cm en externe afmetingen van 4500x3000x3750 mm werd door LBN Betonproducten rechtstreeks vanaf de fabriek naar Breda getransporteerd. Alle LBN-elementen voldoen aan de zwaarste gewichtsklasse 60. Daarmee is het ondergrondse systeem bestand tegen extreme gewichtsbelas-

ting. Zo wordt de kans op schade (en dure reparaties) tot in de verre toekomst nagenoeg uitgesloten. LBN had slechts vier weken nodig om het bassin volledig op maat te produceren en af te leveren. In Waterakkers pakte een zware telekraan de put van 48,7 ton op en plaatste deze probleemloos in de bouwput. Ook de afdekplaat van 7,8 ton werd geplaatst. Dankzij de af-fabriek geïntegreerde hijsankers verliep het aan- en afkoppelen van betonelementen snel en veilig voor de medewerkers van de aannemer. In week 24 volgt een tweede bassin met afmetingen van 4500x3000x4100mm en een totaal gewicht 60,5 ton. Daarna worden de putten onderling verbonden met rioleringsbuizen die ook door LBN zijn geleverd. Het werk in Waterakkers moet medio 2012 gereed zijn. PAGINA 6

Voor me ligt een handgeschreven vuistdik boek. Het is van de Bredanaar Jan du Floo. Het is een uniek document. Van een onder 1942 tot 1945 door de bezetter gedeporteerde naar het Oosten van Duitsland. Van Jan du Floo, dwangarbeider! Een dreiging voor alle jonge mensen onder de Tweede Wereldoorlog die door de Duitsers van straat geplukt kunnen worden of achter een kop koffie in een café om te werken in een munitiefabriek, een door de geallieerden kapot gebombardeerd vliegveld, aan het herstel van kapotte huizen. “Je moet je onder het volk begeven,” schrijft Jan Wolkers. Altijd onthouden. Tevoren heb ik gesprekken met Jan du Floo om vragen, nader toegespitst, te stellen. Zodat me de kern van zijn in honderden bladzijden beschreven leven duidelijk wordt over werken voor de Arbeitseinsatz. Waarvan we voortdurend van alles horen maar per saldo niets weten. Wat hij allemaal ervaart en ziet is in geen woorden te vatten. Maar dat is mede de reden dat ik het wèl doe. In vier kronieken in de nieuwe serie Breda van Weleer 2012-2013. Want hoe meer ik me, na de gesprekken met deze uit het goede hout gesneden man, in het geschreven boek werk dat hij door ‘vergeling’ als een monnik heeft overgeschreven, merk ik kennis te krijgen van een in Nederland tot op heden nauwelijks dan wel onbekend fenomeen: ‘de dwangarbeider’. Hij is onvrijwillig de slaaf van de nazi’s die hem sarren en uitputten tot het moment dat de Russen en Amerikanen bij de Elbe elkaar in hun armen vallen. De laatste uren beseffen de nazi’s dat het voor hun hachje beter is niet over de schreef te gaan, naar het voorbeeld van de concentratiekampen. Zo’n concentratiekamp is het ‘Lager’ van de tewerkgestelden net niet geweest. Maar dat het aantal dat het leven liet het getal nadert van 10.000 slachtoffers zullen weinigen weten. Door de complexiteit van het onderwerp, van het ene kamp naar het andere, de incidenten die zich aaneenrijgen, de koele hand van de dood die ieder keer aan het raam van de bunker verschijnt is deze opgave de moeilijkste gedurende vijftien jaar. Het boek staat zo vol barstenvol ervaringen dat de journalist door wil. Maar zijn literaire ego belemmert hem. Goed, de chroniqueur in mij zal de kern beschrijven. Dat er in de bunker, die door de Tommy’s gebombardeerd wordt en waarin Jan du Floo een heenkomen zoekt, om het ene voorval na het andere mee te maken, alleen nog stil gebeden wordt. Maar zal hij stelling nemen als de Tommy’s tussen vier lichtkogels in Keulen Nippes alles kapot smijten en de mensen de dood injagen, ook dwangarbeiders? Ik laat het varen. Want ik merk dat Jan du Floo graag wil overleven maar in zijn boek nergens één klacht over de Tommy’s is te vinden. Omdat hij wéét dat Hitler alleen door spijkerharde hand op de knieën te krijgen is. En dat is de onbeschreven heroïek. De heldenmoed van de dwangarbeider Jan du Floo! RINIE MAAS

WonenBreburg schildert stal kinderboerderij BREDA - De medewerkers van het gebiedsteam Breda-Noord steken de handen uit de mouwen tijdens hun teamuitje. Op dinsdag 12 juni gaan de ze aan de slag met verfkwasten. De stal op Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord kan namelijk wel een likje verf gebruiken. Waarom een nuttig teamuitje? Tijdens de Meet & Match bijeenkomst van

Pizza, patat of Chinees? Nu ook op zondag af te halen C1000 De Burcht C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl

‘Samen voor betrokken ondernemen’ ontstond het idee. Heel simpel: de stal heeft een nieuwe lik verf nodig en de medewerkers van WonenBreburg willen zich nuttig maken in het gebied waar zij werken, Breda Noord. Maar dat kunnen zij niet alleen. Het bedrijf Sigma Coatings sponsort de verf, de kwasten en de overalls. Om 13.00 uur deelt Sigma Coatings de spullen uit aan de medewerkers van WonenBreburg. Hierna kunnen ze dus met z’n allen aan de slag. Aan het eind van de dag hebben de boerderijdieren dus weer een mooi geschilderde stal. En het oog van de bezoekers wil natuurlijk ook wat. Samen voor betrokken ondernemen Samen voor betrokken ondernemen zet zich in om bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente te verbinden in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Met winst voor alle betrokken partijen om zo bij te dragen aan een hechtere samenleving.


lief en leed

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Familieberichten

Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 525 8500, Molengracht 21, voor inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 0900 276 8335. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl Tuinzigtlaan 11, Breda 076 521 68 77 www.zuylen.nl Oosterhout 0162 438 387

Thuiszorg West-Brabant Direct zorg nodig? Bel 088 - 560 2000, 7 dagen per week, 24 uur per dag

RolSTEIGERS

SUPERAANBIEDING:

PROF Aluminium steiger 100x200cm 6,3 mtr werkhoogte NU €890,- incl BTW. 8,3 mtr werkhoogte NU €1000,- incl BTW. www.ladderensteigerkoning.nl

Vijfhuizenberg 121 - Roosendaal - Bel 0165-561424

en verwijderen

OPEN TUINDAGEN bij Fam. Lambregts op Landgoed Jorissenhoeve

nl

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten ● 3 behandelingen van 20 minuten  3 behandelingen van 20 minuten ● GeenGeen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos  3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT ● Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

Open:

POOLS BOuwBedrijf

Aalten Schildersbedrijf

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. Betaalbaar en betrouwbaar.

plafonds & wanden witten

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Vraag een vrijblijvende offerte tel. 06 - 53697011 / 076 - 5991675

16,17, 23, 24, 30 juni en 1 juli 2012 van 10 h – 19 h

Entree: €3,50 p.p incl. koffie/thee, kinderen gratis. Adres: Achtmaalsebaan 17 4721 SM te Schijf 0165-327724, tuineke@gmail.com Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

juridisch advies & mediation

juridisch advies & mediation

familierecht*arbeidsrecht*sociaal zekerheidsrecht familierecht * arbeidsrecht huurrecht*vreemdelingenrecht*strafrecht

* sociaal zekerheidsrecht * huurrecht * strafrecht Gratis spreekuur maandagavond Gratisvan spreekuur maandagavond 17.00 tot 18.00 uur

van 17.00 tot 18.00 uur

Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 www.baronie-advocaten.nl

www.baronie-advocaten.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

Scheiden is ook een nieuw begin! Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring. We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding. De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

BREDA

24

bbq all-in

80 . 11

buikspeklappen kilo 3.49 3kilo10.-

runderbiefstuk sucadelappen ribkarbonade rundergehakt

99 1kg 5.

½kg ½kg ½kg

49 2.

runderkogelbief ½kg 6.99 varkensfilet

EES 500 GRAM VL P.P. NAAR KEUZE

PAGINA 7

uit eigen keuken

gehaktballen 5 halen 4 betalen zeeuws grillspek

minute steaks

100gr

0.99

½kg 3.99 BREDA CYPRESSTRAAT 7 | MADE DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL


Open Boomkwekerijdag ‘Kom in het Groen’ Op 24 juni aanstaande organiseert Treeport een Open Boomkwekerijdag. De boomkwekerijen die deze dag in de gemeente Zundert te bezoeken zijn, zijn: De Douglas Boomkwekerijproducten B.V. (Wernhoutseweg 80c, Wernhout), Boomkwekerij P. de Labie en Zonen B.V. (Wildertsedijk 55, Zundert) en Vriends Boomkwekerijen (Mereltjesstraat 2a, Wernhout). Deze open dag is in samenwerking met Greenport Midden-Brabant tot stand gekomen, ook in die regio zijn deze dag diverse boomkwekerijbe-

drijven te bezoeken. Het doel van deze dag is geïnteresseerden te laten zien wat voor een mooie, gezonde en duurzame sector de boomkwekerij is. Tijdens de open dag introduceren we ook de door Treeport ontwikkelde ‘Boomkwekerij fietsroute’, welke vanaf dan bij het VVV in Zundert te koop zal zijn. Tijdens de open dag zijn de te bezoeken bedrijven verbonden door een fietsroute van circa 10 km. Dus kom zoveel mogelijk allemaal op de fiets! Het programma ziet er als volgt uit: Om 11u wordt de dag geopend bij De Douglas Boomkwekerijproducten B.V. door B&W van de gemeente Zundert en een gastspreker. U wordt hier ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers, aangeboden door Treeport. Treeport staat hier ook met een stand, dus bent u benieuwd met wat voor projecten Treeport bezig is, loop dan even langs in de stand. Op eigen gelegenheid kunt u vervolgens naar het bedrijf van

‘De BOOm in met treepOrt’ Rubriek bomen over bomen

Valse Christusdoorn In veel tuinen is het momenteel een opvallende verschijning; de geelbladige Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’. Het loof van deze boom loopt heldergeel uit en contrasteert sterk met het vele heldergroen dat de tuinen momenteel domineert, in de zomer kleurt het naar lichtgroen. De herfstkleur is weer opvallend geel. Opvallend is ook het fijne loof, hiermee vormen alle Gleditsia goed lichtdoorlatende kronen waardoor ze prima passen in tuinen met een bescheiden omvang. De soort komt als boom voor, maar ook geregeld als heester. Gleditsia verdraagt snoei zeer goed en de beste tijd daarvoor is net na de winter. De variëteit ‘Skyline’ is een groenbladige variëteit die meer de hoogte ingroeit en een prima straatboom is. ‘Rubylace’ vormt een kleine boom met een bijzondere bladkleur die het best te omschrijven is als bronsgroen. De wetenschappelijke naam Gleditsia verwijst naar Johan Gottlieb Gleditsch die in de 18de eeuw hoogleraar en directeur was van de botanische tuin van Berlijn. Hij schreef diverse botanische publicaties, met name over Gleditsia. De Nederlandse naam, Valse Christusdoorn, heeft de boom te danken aan de grote hoeveelheid dicht opeen staande doornen, zowel op de stam als op de takken. Deze lange en vaak sterk vertakte doornen vertonen volgens sommigen gelijkenis met de doornenkroon van de Christusfiguur. Omdat er al een ‘echte’ Christusdoorn bestaat - Paliurus spina-christi - en ook de kamerplant Euphorbia milii in de volksmond Christusdoorn heet, is besloten Gleditsia de ‘valse’ Christusdoorn te noemen. Overigens heeft de geelbladige ‘Sunburst’ weinig tot geen doornen. Veruit de meest belangrijke Gleditsia soort is G. triacanthos. Een uitzonderlijke soort binnen het geslacht omdat deze uiterst winterhard is. De boom groeit van nature in het midden en middenwesten van de Verenigde Staten waar hij ruim 40 meter hoogte haalt. G. triacanthos groeit bij voorkeur op natte gronden en is vooral aan te treffen in de uiterwaarden van rivieren als de Mississipi. In die streek is de boom ook een belangrijke houtproducent. Verder heeft het een sterk gedoornde stam en takken. Doornen met een lengte tot 10 cm vormen geen uitzondering. Behalve de roodbruine hoofddoorn bestaan er dikwijls ook zijdoornen met eenzelfde kleur. Die imposante hoeveelheid vertakte doornen is meteen de verklaring voor de soortnaam; triacanthos is opgebouwd uit tri, dat voor drie staat, en akantha wat letterlijk doorn betekent. Overigens is er een doornloze vorm op de markt verschenen onder de naam G. triacanthos f. inermis. Het tot 30 cm grote samengestelde blad van G. triacanthos is opgebouwd uit tal van kleine blaadjes die ieder tussen de 2 en 3 cm groot zijn. Elk blaadje is gaafrandig of soms iets gekarteld. De onderzijde is iets behaard. In de zomer verschijnen kort gesteelde en onopvallende groene bloemen in compacte trossen. Deze geuren sterk en trekken veel bijen aan maar spelen verder een onbeduidende rol. Veel opvallender zijn de daarna verschijnende peulen. Deze zijn plat, sikkelvormig en vaak iets gedraaid en halen lengtes tot 45 cm. Laat in het seizoen kleuren ze van geelgroen naar bruinrood en tot diep in de winter blijven ze aan de boom hangen.

Uitreiking van de cheque.

Uit handen van voorzitster Moniek Hofland en lid Pamela Hoetelmans ontving Safegroup directeur Jan de Werd 5 juni een cheque ter waarde van 6.500 euro. Valkenhorst in Breda is onderdeel van de Safegroup.

Om ook kinderen te interesseren voor de boomkwekerijsector is er speciaal voor hen een prijsvraag samengesteld. Aan het eind van de dag kan deze prijsvraag ingeleverd worden en krijgt ieder kind een leuke verassing! Wij hopen op een groot aantal mensen die eens een kijkje achter de schermen willen nemen in de mooie, groene sector die de boomkwekerij is.

BEDRIJF UITGELICHT:

De Douglas boomkwekerijproducten BV Bedrijfstype: pluggenteelt Plaats: Wernhout

Wat vindt u mooi aan het vak: het iedere keer weer zien opkomen van het zaaigoed en het bezig zijn met de natuur.

Sortiment: uitgangsmateriaal voor de bosbouw, onderstammen, kerstbomenplantgoed en diverse andere soorten plantgoed.

Wat is uw favoriete boom: een echt favoriete boom heb ik niet, maar mijn voorkeur gaat uit naar naaldhoutgewassen.

Heeft u participaties van Treeport: nog niet.

Ons bedrijf is te bezoeken op 24 juni tijdens de Open Boomkwekerijdag ‘Kom in ’t Groen’.

Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: je bent bezig met de ontwikkeling van een nieuw product.

Ladies’ Circle De Baronessen brengt 6500 euro bijeen BREDA - Via een succesvolle wijnverkoop heeft Ladies’ Circle De Baronessen een bedrag van € 6.500 opgehaald voor Stichting Valkenhorst in Breda.

Vriends Boomkwekerijen fietsen (of met de auto rijden). Hier wordt door studenten van HAS Den Bosch de bedrijfsscan ‘groen is leven’ uitgelegd. Deze scan is voor boomkwekers een hulpmiddel om te kijken hoe hoog ze op de ‘duurzaamheidsladder’ staan en waar er nog verbeterpunten in de bedrijfsvoering te behalen zijn. Hier bent u ook in de gelegenheid om wat fris te nuttigen en de CLTV biedt gratis aardbeien aan. Tot slot kan het bedrijf van P. de Labie bezocht worden. Hier zijn stands terug te vinden van het Vogelrevalidatiecentrum en het VVV. Hier wordt de open dag rond 17u afgesloten.

Deze organisatie biedt hulp aan gezinnen en tienermoeders die met huiselijk geweld te maken hebben. Ladies’ Circle De Baronessen is een Bredase serviceclub, die deel uitmaakt van de landelijke organisatie Ladies’ Circle Nederland. Ladies’ Circle de Baronessen bestaat uit 15 enthousiaste en ondernemende vrouwen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar. Elk jaar maken de Bredase Ladies zich sterk voor een goed doel. Dit jaar is dat Valkenhorst. Valkenhorst biedt al sinds jaar en dag een veilige plek voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Sinds kort is er ook een locatie in Roosendaal geopend voor vrouwen en kinderen die daar tijdelijk willen huren om de regie weer in eigen handen te krijgen, een meer zelfstandige woonvoorziening dus. Het door Ladies’ Circle De Baronessen opgehaalde bedrag zal vooral besteed worden aan functionele speeltoestellen en leesprojecten voor de kinderen in Valkenhorst en voor de locatie Roosendaal. Voor meer informatie: www.safegroup.nl; www.ladiescirle.nl PAGINA 8

KORTE BERICHTEN BREDA Bingo: Op dinsdag 12 juni houdt KBO Breda Zuid een bingomiddag. Aanvang 14.00 uur in gemeenschapshuis Vianden, Viandenlaan 3 te Breda. Fietsgilde: 14 juni, Pierre van de Wijngaartroute B, vertrek Oudhof, 10.00 uur. Lunchpauzeconcert: Ook dit jaar vinden er in de maand juni in de Grote Kerk van Breda weer gratis toegankelijke Lunchpauzeconcerten op de woensdag plaats. De orgelbespelingen beginnen om 12.45 uur en duren ca. 45 minuten. Op woensdag 13 juni wordt het orgel bespeeld door Joletta Bok en Seline Haalboom, beiden student bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Zij spelen werken van Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn en Dietrich Buxtehude. Van Wolfgang Amadeus Mozart klinkt 4-handig orgelspel. Gymclub ‘83 zoekt nog enkele 50+: In het Gemeentelijk Sportcentrum “De Scharen” (hoek Topaasstraat en Claudius Prinsenlaan) komt iedere dinsdagavond van 18.00-19.00 uur deze gymclub samen. Het is een gemengde club, die gymt onder de bezielende leiding van Inge van Wietmarschen. Info: 076-5654222 of 076-5878967. Lezing Het verbeten verzet op de vloeiweide: Op maandag 11 juni om 20.00 uur bent u van harte uitgenodigd de boeiende lezing bij te wonen: “Het verbeten verzet op de vloeiweide” door Rinie Maas en Janus Jochems. Lokatie: Gemeenschapshuis Kievitslaar, Rijsbergseweg 354, 4838 EG Breda. C1000 De Burcht TETERINGEN nu ook op zondag open! Rommelmarkt: Harmonie Euphonia TeteC1000 De Burcht De Burcht 20 ringen houdt op zondag 10 juni haar jaar4834 HE Breda lijkse rommelmarkt in het oude Dorpshuis Openingstijden: Maandag t/m zaterdag 08.00 - 20.00 Zondag 10.00 - 17.00 ‘t Web, Scheperij te Teteringen. Aanvang 10.00-15.00 uur. www.C1000.nl

Elke zondag voordeel scoren?


Van Dorp installaties Breda zoekt:

WERKVOORBEREIDER

Van der Waal Machinery B.V. Tussendonk 12, 4878 AM Etten-Leur

INSTALLATIETECHNIEK W voor onze afdeling Retail projecten. Kijk voor meer info op www.vdi.nl

Meubelstoffering

FA. GELENS

voor al uw stoffering en alle reparaties. Rudonk 23a Breda Tel. 076-5877239 of 06-20304266

Nieuwe vlooieN markt

zondag 10 JUnI

KUNST IJSBAAN

Terheijdenseweg 506 4826 AB

BredA gRooTSTE MaRKT ooIT In BREda gEHoUdEn!!

Info: 0161-456291 open 10-17 uur

Is op zoek naar een leuke collega. Ben jij een

CNC-DRAAIER

Beschik jij over enige jaren werkervaring en heb je ervaring met het programmeren van Fanuc-besturing, kun je zelfstandig werken en ben je gemotiveerd en collegiaal dan zijn wij op zoek naar jou! Schrijf een brief naar bovenstaand adres of bel:

Rob van der Waal: 06-53428598

Commercieel Medewerker Binnendienst (SEO Consultant) MKB SEM is een jong zoekmachinemarketing & SEO bureau in Breda. Wij adviseren en ondersteunen bedrijven in het MKB die beter gevonden willen worden op internet. Wij zijn absolute zoekmachinemarketing experts met de focus op zoekmachine-optimalisatie (SEO). En met deze expertise verdienen wij geld voor onze klanten. We zijn op zoek naar een klantgerichte, communicatief sterke- en flexibele teamspeler met commercieel inzicht. Iemand die leergierig en pro-actief is. Je moet zelfstandig, gestructureerd en accuraat kunnen werken.

Functievereisten Een afgeronde MBO+ / HBO opleiding •Een klantgerichte instelling •Interesse in online marketing •Een ondernemend type •Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal •Woonachtig in Breda of omgeving

Wij bieden je Een zeer uitdagende functie bij een jonge, zeer snel groeiende

organisatie. Er heerst een informele werksfeer met jonge en ambitieuze mensen. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd. Uiteraard verdien je een prima salaris.

Geïnteresseerd? Wil je meer informatie over deze vacature dan kun je bellen naar 076 – 820 03 50 en vragen naar Joris Florie. Wil je meer informatie over MKB SEM B.V. dan kun je uiteraard terecht op onze website www.mkbsem.nl Blue Case Logistics is een bedrijf die voor diverse klanten functioneert als logistieke dienstverlener. Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een Blue Case Logistics is een bedrijf die voor diverse klanten functioneert als logistieke gemotiveerde

Direct solliciteren? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met uitgebreide C.V. per e-mail. Je kunt mailen naar vacatures@mkbsem.nl

www.mkbsem.nl

dienstverlener.

allround magazijnmedewerker

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zaak naar een gemotiveerde allround magazijnmedewerker met heftruck ervaring, en aantoonbare ervaring als met heftruck ervaring, en aantoonbare ervaring als magazijnmedewerker. magazijnmedewerker.

in eerste instantie eencontract. tijdelijk contract. HetHet gaatgaat in eerste instantie om een om tijdelijk De werktijden zijn van 07:30 uur tot 16:30 uur.

De werktijden zijn van 07:30 uur tot 16:30 uur.

Mocht u binnen 10 werkdagen na uw sollicitatie geen reactie van ons ontvangen dan na is de helaas op u gevallen. Mocht u binnenhebben, 10 werkdagen uw keus sollicitatie geenniet reactie van ons ontvangen hebben, dan is de keus helaas niet op u gevallen.

Sollicitaties uitsluitend per mail:

info@bluecase.nl ter mail: attentie van Harold Rabeling Sollicitaties uitsluitend per info@bluecase.nl ter attentie van Harold Rabeling Blue Case Logistics Blue Case Logistics B.V. B.V. www.bluecase.nl Zeedijk 39b 4871NM Etten-Leur www.bluecase.nl T.a.v.:39b Harold Rabeling Zeedijk 4871NM Etten-Leur Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld! T.a.v.: Harold Rabeling Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

ICE Agency B.V. is een internationaal uitzendbureau. Op het hoogste dienstverleningsniveau matchen we uitzendkrachten met bedrijven. Door tevens te ondernemen in het buitenland en vorm te geven aan ons opleidingscentrum “ICE Campus” is ICE Agency een breed ontwikkeld bedrijf met veel groeipotentie.

Door de snelle groei zijn we op zoek naar versterking:

Planner M/V In aanvulling op onze administratieve afdeling zoeken we een nauwkeurig werkende teamplayer. Je levert een belangrijke bijdrage aan de interne werkprocessen die horen bij de matching, planning en personeelsadministratie van uitzendkrachten. Je werkt hierbij onder verantwoording van de manager HRM en Finance. Herken jij jezelf in onderstaand profiel? • Commercieel ingesteld • Je maakt makkelijk contact • Beheersing van de Engelse en Duitse taal • 24-7 mentaliteit • CAO-kennis • Zelfstandig, stressbestendig en accuraat • HBO opleiding of aantoonbaar relevante ervaring • Grote affiniteit met computers en programma’s. Ben je graag de spin in het web die alles regelt met een vooruitziende blik? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar: Kasia Trzebinska, kasia@iceagency.nl of Postbus 43, 4840 AA Prinsenbeek. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen en hele leuke collega’s!

Van der Waal Machinery B.V. Tussendonk 12, 4878 AM Etten-Leur Is op zoek naar een leuke collega.

Ben jij een

Calculator/Planner Heb jij kennis van verspaningstechniek, zijn technische calculaties voor jou een bekend terrein. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Schrijf dan een brief naar het bovenstaande adres of bel:

Rob van der Waal: 06-53428598


sport

GV de Samensprong Prinsenbeek

Bliemer Arashi Sport opnieuw internationaal actief

NK-medailles voor turners de Samensprong Yentl Boot wint brons beentje en heeft daarbij ook nog een pols- op supertoernooi Venray blessure. Door zijn polsblessure maakte

Vlnr:. Niek, David, Joost

PRINSENBEEK - Op zaterdag 2 en zondag 3 juni vonden in Nijverdal de Nederlandse kampioenschappen voor het heren turnen plaats. Op zaterdag was de meerkamp finale en op zondag de toestelfinales. Op beide dagen kwamen er 3 turners van GV de Samensprong uit Prinsenbeek in actie. Joost Luijkx en Niek Vloedgraven mochten het spits afbijten tijdens deze Nederlandse kampioenschappen, zij turnen beide in de categorie jeugd 2e divisie. Joost turnde over het algemeen een zeer goede wedstrijd, ondanks een sinds kort opgelopen rugblessure. Na drie toestellen stond Joost op de eerste plaats, waarna hij de onderdelen rekstok, vloer en voltige nog moest doen. Vloer kon Joost niet voluit turnen vanwege de blessure aan zijn rug.

Hierdoor zakte Joost in het klassement naar een mooie 2e plaats. Niek begon op het onderdeel sprong. Ook Niek heeft al een lange tijd last van een blessure aan zijn voet. Hierdoor kon ook hij de onderdelen sprong en vloer niet voluit turnen. Ondanks dit wist Niek toch een 13e plaats te behalen. Nog nooit eerder wist Niek de finale van de Nederlandse kampioenschappen te halen, alleen dat was dus al een grote overwinning. Ook de vele trainingsuren die hij het afgelopen seizoen heeft gemaakt werden beloond met deze knappe 13e plaats. In de laatste ronde was het de beurt aan turner David Adriaanse. David turnt in de categorie junior II 3e divisie. Hij mocht beginnen op het onderdeel ringen. Ook David heeft last van blessures, hij is net hersteld van een scheurtje in zijn middenvoets-

bij voltige een foutje waardoor hij helaas buiten het podium eindigde. Dit motiveert David wel extra om nog harder te trainen en de doelen voor volgend jaar te halen, hij gaat namelijk een divisie en leeftijdscategorie omhoog. David werd uiteindelijk 6e. Op zondagochtend begonnen de toestelfinales, Joost mocht in de eerste ronde zijn kunsten vertonen. Eerder had Joost zich gekwalificeerd op 4 toestellen: ringen, sprong, brug en rekstok. Joost turnde 4 goede oefeningen, helaas viel hij bij het onderdeel sprong waardoor een podiumplaats op dit onderdeel verkeken was. Op het onderdeel brug turnde hij een strakke oefening wat helaas net niet voldoende was voor een podiumplek. Op het onderdeel rekstok turnde hij zijn oefening goed uit, met een dubbele salto als afsprong wist hij zich op de eerste plaats neer te zetten waardoor hij zich officieel Nederlands kampioen rekstok mag noemen. Op het onderdeel ringen wist hij een knappe 3e plaats te behalen. In de tweede ronde kwamen Dennis Stouthamer en David Adriaanse is actie. David op de onderdelen ringen, sprong, brug en vloer, Dennis op het onderdeel voltige. David begon op het onderdeel sprong, met een bijna perfecte tsukahara gestrekt sleepte hij de gouden medaille in de wacht. Op de onderdelen brug en vloer wist hij helaas geen medailles te halen. Wel haalde hij nog het brons op het onderdeel ringen. Dennis had zich enkel gekwalificeerd voor het onderdeel voltige, waarvoor hij helemaal was afgereisd naar Nijverdal. Dennis maakte zeker kans op een podiumplek, maar door een kleine fout behaalde hij de 4e plaats, net niet genoeg voor een NK medaille. Over het algemeen hebben de heren optimaal gepresteerd en mogen ze zich gaan voorbereiden op het volgend seizoen. Want dan gaat iedereen een divisie of leeftijdscategorie omhoog.

proef Floorball krijgt eindelijk vereniging in Breda T 088 118 9000 Ordernummer HAH 17150 BREDA - Floorball, soms nog bekend 4 juni 2012 Datum als Unihockey, krijgt eindelijk een eigen vereniging in Breda.

Deze teamsport, die zich kenmerkt door snelheid, strijd en uithoudingsvermogen, begint wereldwijd steeds populairder teADVERTENTIE worden, maar was in BREDASE verenigingsver-

band nog niet te beoefenen in Breda. Op scholen wordt de sport echter al wel vaak beoefend, zeker in Breda, waar jaarlijks de nodige scholen deelnemen aan Mission Olympic. Tijdens gymlessen is het een sport die makkelijk te beoefenen is en die mensen snel onder de knie kunnen krijgen. BODE 2012

Yentl en coach Culo.

BREDA - Zaterdag 2 juni werd voor de 29e keer het Internationale toernooi van Venray in de nieuwe en vergrote Sporthal De Wetteling georganiseerd. Meer dan 20 landen waren present. In Venray is de organisatie een heel jaar bezig om alles op rolletjes te laten verlopen. Bliemer Arashi Sport was aanwezig met zeer fanatieke deelnemers. Yentl Boot wist het brons binnen te halen. Jason Longaroux werd 4e en Mik Dohmen, uit Limburg, pakte het goud in dit Europese geweld. http://www.judovenray.nl/internationaaljudo-toernooi/home/ 1400 judoka’s, 250 verschillende clubs uit meer dan 30 landen waren er afgelopen weekend, noem het maar op of ze waren er met allemaal club- en regioselecties! Het Judo was van superhoog niveau, maar Arashi heeft aansluiting gevonden

Een zondagse maaltijd begint bij Op 13, 20Eenkrant@huisaanhuis.nu 27 juni zal in het Gemeentelijk Sportcentrum aan de Topaasstraat de C1000 De Burcht www.huisaanhuis.nu aftrap zijn, tussen 20.00 en 21.30 uur, om zo te kijken of Floorball in Breda definitief van de grond kan komen. Iedereen van 15 jaar en ouder is welkom, al gaat er op termijn ook zeker het nodige gebeuren voor de jongere jeugd.

Nu ook op zondag open! C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

Te koop gevraagd Te Huur Plaatsing: Bredase Parket Bode Oplage 75.000 Service AlleOost merken vanBreda de Wetering Verspreidingsgebied: Noord, Breda en Breda West auto’s, bussen, Garagebox +jeeps Leggen, schuren en 2 weken Plaatsingdata: op zondag, 1x per Hamdijk te Breda-Noord BREDA - Op 1 en 2 juni nam Ral-

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl

na eerdere bronzen medailles te hebben gewonnen op dit toernooi. Mo van Dun had pech om meteen tegen de latere Russische kampioen op te moeten komen. Zijn zus Sem won nog een partij, maar kon ook niet doorstoten. Mik Dohmen werd ongeslagen kampioen en belooft nog wat in de komende jaren! Jason Langaroux verloor de eerste wedstrijd in de -46 kg, maar won daarna 4 potten, waarna hij voor brons mocht opdraven. Helaas ging deze wedstrijd maar net verloren en miste de medaille. Ook Yentl Boot verloor de eerste van de latere nr. 1. Dit was zeker niet nodig geweest door deze verkeerde inschatting en slechte warming up. Via de herkansing mocht ook zij aantreden voor brons en hier judode ze heel het scorebord vol, totdat eindelijk de Ippon viel met een binnenwaartse maai. Iris Westerhof van Judo Groningen (vorig jaar nog kampioen in Venray) was not amused met het verlies tegen de Brabantse Yentl Boot. Hiermee was de bronzen medaille binnen, klasse. Op deze zware toernooien wordt zeer veel geleerd, techniek is belangrijk, maar ook tactiek en een getraind lichaam. Volgende week mogen de mannen nog één keer voor de zomer er tegen aan in Luxemburg. Deze judoka’s trainen op maandag in Breda en woensdag- en vrijdagavond in Oosterhout olv meester Srecko Culo op de wedstrijdtraining. Info, foto’s, filmpjes zie www.budokwaiarashi@casema.nl

Rallyteam Breda heeft dubbel gevoel

onderhoud van al uw houten vloeren Ook voor traprenovatie

Ingangsdatum: 9 juni 2012 Huur per mnd. ! 85,00 tel. 0628-341966

voor bedrijf en particulier

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

tel.: 06 - 48117916

www.weteringparket.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Jan Jochems Handel

en

TransporT

De Kroon Adviseurs Te koop: Lijndonk 4,Bestratingsmaterialen 1.10 4825 BG Breda en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Fiscaal steunpunt voor particulieren Belastingaangiften Toeslagen Bezwaarschriften Belastingadviezen Erven & Schenken Verzekeringen Hypotheken Budgetcoach

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

belasting-desk.nl 076-5812883 Lijndonk 4 | Breda

lyteam Breda deel aan de 48e ELE Rally. De teamleden hadden zich een bijzonder doel gesteld wat betreft de ELE Rally: met twee keer zo veel plezier rijden als gebruikelijk.

Het team had de editie van 2011 noodgedwongen moeten overslaan en wilde dit gemis ruimschoots compenseren tijdens de editie van 2012. Met nummer 47 op de auto ging de CANNA-groene Citroën C2R2 Max over het startpodium in Helmond. Op vrijdagavond werd gestart met 2 nieuwe proeven: KP Somerlo en KP Asten. Al direct na de 1e KP schoof de C2 door naar een voorlopige 39e plek algemeen. Op KP 2 werd een 37e tijd gereden waarmee het team al na de eerste boucle op een voorlopige 38e plaats stond. Helaas hield de C2 een beetje in. Bij een uitgebreide check door de monteurs tijdens het eerste servicemoment kon men geen specifiek probleem vinden. Met de gedachte dat het tempo nog een tandje hoger kon liggen, begon de equipe aan de 2e boucle. Deze werd PAGINA 10

grotendeels in het donker verreden en vroeg daarmee de opperste concentratie van de rijders. Met de duim omhoog kwam rijder René Wawrzyniak voorbij de stop-finish van KP4. Het team sloot de eerste dag af met een 35e plaats in het algemeen klassement. Op zaterdag had de organisatie een ruime afwisseling van diverse soorten asfalt, klinkers en Brabants zand in petto. In de ochtend was het qua tijden stuivertje wisselen tussen de koplopers in de klasse A6. Gedurende de dag bleef de 3e positie in de klasse onveranderd, maar de voorsprong van de voorgangers bleef groeien, want de motorproblemen van de C2 waren nog niet verholpen. De auto hield in en leek soms vermogen kwijt te zijn. Tijdens de servicemomenten bleven de monteurs zoeken naar de oorzaak en de equipe reed vervolgens voorzichtig verder. Iedere servicebeurt is er weer een poging ondernomen om de storing te vinden. Verschillende sensoren en het gasklephuis werden vervangen, de computer werd telkens uitgelezen, foutmeldingen werden vertaald en opgespoord,

maar dit mocht niet baten. Met positieve energie ging het team ruim na middernacht over het finishpodium. Met enige teleurstelling werd de auto geparkeerd in het wachtpark, omdat men zich wel realiseerde dat een nog beter resultaat mogelijk was geweest zonder het technische euvel wat zo nu en dan vermogensverlies had veroorzaakt. Uiteindelijk heeft Rallyteam Breda de 48e editie van de ELE Rally afgesloten met een keurige 3e plaats in de klasse A6, een 9e plaats in divisie 3 en een 26e plaats in het algemeen klassement. Een verslag van de ELE Rally, met daarin de verrichtingen van dit Bredase rallyteam, is te zien op zondagmiddag 10 juni om 16:30 uur bij RTL Rally Report op RTL7. De volgende wedstrijd op de kalender van Rallyteam Breda is de Exotic Green Rally op 7 juli met start en finish in Etten-Leur. Ook tijdens deze thuiswedstrijd kunnen de allerkleinste rallyliefhebbers een gratis schaalmodel van een Citroën C2 afhalen op het serviceterrein.


vacatures

www.aartsenfruit.com

Wie slim is…

komt werken bij Aartsenfruit in Breda Je bent een doorzetter - Je werkt in een hecht team - Je begint graag vroeg - Je wilt graag doorgroeien

Medewerker groenten&fruit Je werkzaamheden bestaan o.a. uit orderpicking, laden en lossen en kwaliteitscontrole. Een uitdagende baan bij de meest vooruitstrevende importeur in groenten en fruit. Met uitstekende arbeidsvoorwaarden en een prima toekomstperspectief. Stuur je sollicitatiebrief met CV naar Aartsenfruit Breda B.V., Heilaar-Noordweg 9, 4814 RR Breda, t.a.v. Frank van der Velden. Bel: 076 - 524 81 00, mail: frank.velden@aartsenfruit.nl of reageer via de website: www.aartsenfruit.com.

gevraagd

Barpersoneel Bar-dancing Bomax

Kerkstraat 6, 4761 CB Zevenbergen Tel: 06-20411773 Leeftijd tot 45 jaar

Cocon Beveiliging BV is een Borg erkend Cocon Beveiliging een Borg beveiligingsbedrijf metis Cocon Beveiliging BV BV is een een no-nonsense Borg erkend erkend mentaliteit en beveiligingsbedrijf met een no-nonsense en herkenbaar aan haar informele en directementaliteit cultuur. Wij beveiligingsbedrijf met een no-nonsense mentaliteit en herkenbaar aan haar informele en directe cultuur. Wij houden ons aan bezig metinformele installatieenvan herkenbaar haar directe cultuur. Wij houden ons installatie van beveiligingssystemen. van onze houden ons bezig bezig met met Wegens installatieuitbreiding van beveiligingssystemen. Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij per direct op zoekvan naar beveiligingssystemen. Wegens uitbreiding onze werkzaamheden zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van werkzaamheden zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste enthousiaste kandidaten kandidaten voor voor de de functie functie van van

Schoonmaakbedrijf perfekt is op zoek naar: VakantiemedeWerkerS voor het schoonmaken van kantoren op div. werktijden overdag en/of in de avonduren. Inlichtingen of aanmeldingen tussen 08:00 en 16:00 uur bij Monique van Etten of via onze website www.schoonmaakbedrijfperfekt.nl

GEZOCHT: CALL AGENTS 

Schoonmaakbedrijf perfekt b.V.

Administratieve duizendpoot Administratieve duizendpoot voor 24 uur per week Administratieve duizendpoot voor 24 uur per week voor 24 uur per week

Functie-inhoud Functie-inhoud • Boekhoudwerkzaamheden, inboeken van in- en Functie-inhoud •• Boekhoudwerkzaamheden, inboeken verkoopfacturen. Boekhoudwerkzaamheden, inboeken van van inin- en en verkoopfacturen. • verkoopfacturen. Klanten telefonisch te woord staan, inkomende post •• Klanten telefonisch verwerken. Klanten telefonisch te te woord woord staan, staan, inkomende inkomende post post verwerken. • verwerken. Verkoopfacturen maken en debiteurenadministratie. ••• Verkoopfacturen maken en Offertes uitwerken, klantendossiers aanmaken en Verkoopfacturen maken en debiteurenadministratie. debiteurenadministratie. •• Offertes uitwerken, klantendossiers aanmaken verwerken. Offertes uitwerken, klantendossiers aanmaken en en verwerken. verwerken. Bij belangstelling kunt u uw sollicitatie met C.V. binnen Bij kunt u C.V. binnen 10 belangstelling dagen sturen aan Beveiligingmet BV ter Bij belangstelling kuntCocon u uw uw sollicitatie sollicitatie met C.V.attentie binnen 10 dagen sturen aan Cocon Beveiliging BV ter attentie van Ed van Valkenburg, 10 dagen sturen aan Cocon Beveiliging BV ter attentie van Ed Goeseelsstraat 29, 4834EA Breda, ed@coconbeveiliging.nl van Ed van van Valkenburg, Valkenburg, Goeseelsstraat 29, Goeseelsstraat 29, 4834EA 4834EA Breda, Breda, ed@coconbeveiliging.nl ed@coconbeveiliging.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Ben jij: - mbo/hbo student of herintreder?  - minimaal 12 uur per  week tijdens kantooruren inzetbaar?  - commercieel en resultaatgericht?   - woonachtig in Breda of directe omgeving?     Stuur dan een e-mail met je cv naar:   vacatures@mkbsem.nl of bel 076-8200350 www.mkbsem.nl    

Wij zoeken op zeer korte termijn:

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER M / V Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van gegevens in het systeem. Minimaal MBO werk-en denkniveau Je bent direct full time beschikbaar. Als persoon ben je verder oplossingsgericht, flexibel, gedreven, communicatief en werk je graag in team verband. Wij bieden een goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden.

Sollicitaties richten aan dhr. H. Versmissen, Spinveld 15, 4815 HR Breda, tel: 076-5141404. h.versmissen@pressplateinfra.com

krombraak 16, oosterhout. tel. 0162-45 45 30


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

Vaderdag 17

J UN I

AXE

SPORTIEF

KATOENEN

diverse soorten 100 ml

diverse kleuren en prints katoen maten M-XXL

diverse dessins maten M-XL

POLO SHIRT

AFTER SHAVE

OVER HEMD

TIP! VADERDAG

1.39

TECHNO

2.49

MOTOR OLIE 15W40 SF/CD: 5 liter of 10W40 SL/CF: 4 liter

5W40 A.P.I. SM/CF: 1 liter of tweetakt: 1 liter

2.99

HEREN

7.99

BOXER SHORT uni/print maten XXS-XL

INDIGO

2.99

EAU DE TOILETTE diverse geuren 100 ml

Elders 2.99 5.95

3.99 6.49

WERCKMANN

BUSINESS QUALITY

set/50 4,5x350 mm behoort tot de standaard uitrusting van elke gereedschapskist

hoogwaardige kwaliteit diverse kleuren 12 digit incl. batterijen

KABEL BINDERS

idem set/100 3,5x200 mm

0.79

EATEL

1.19 2.39

FACTORY LAMP

1.19

UR DE INTERIE ! D TR E N Elders 39.95 59.95

CAREX

REKEN MACHINE

Elders 4.95 7.95

zeer fraaie afwerking van aluminium en melkglas Ø 38 cm

S E T/2

Elders 3.98 4.98

1.39

Elders 7.99 8.99

19.95

GO AND CAMP

VOUW STOEL diverse kleuren in opbergtas gemakkelijk mee te nemen 81x51x51x42 cm

Elders 7.95 9.95

ED HARDY

4.99

INSECTEN TATTOO VERWIJDERAAR AANSTEKER triggerspray verwijdert gemakkelijk insecten van auto, caravan, boot etc. 500 ml insecten REINIGINGS SPONS

0.29

in hoogte verstelbare vlam

0.95

S E T/3 Elders 2.95 3.95

1.29

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL

Op maandag 2 in januari zijn wijBelgië tot 13.00 uur gesloten ivm balansen Nu 289 winkels Nederland, en Duitsland • www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 10-06 t/m za. 16-06 in Nederlandse filialen.

Gillette SCHEER SCHUIM 300 ml

heren SNEAKER SOKKEN mtn 39-46 3 PAAR

DBZ_20120610  

TRANSPORTSECTOR WIL VEILIGE PARKEERPLAATSEN WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS recte ntante aling!! ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NI...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you