Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B R E D A S E

O P L AG E :

4 JULI 2012 WEEK 27

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

BAVEL IS BLIJ MET BAVIAONENVELD

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BredaseBode

I

Te l .

076

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

BREDA MAAKT VUIST TEGEN FIETSENOVERLAST

Gemeente Breda op PAGINA pagina 5 OP

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

EERSTE LUSTRUM BREDASE VETERANENDAG

Definitief ontwerp kruising Ceresstraat

Baldadige jongens beklimmen kerk

BREDA - Het Bredase college heeft het definitief ontwerp voor de inrichting van de kruising Doornboslaan/Ceresstraat vastgesteld. In het nieuwe ontwerp wordt het verkeer zoveel mogelijk afgewikkeld via de aansluiting van de Ceresstraat op de Doornboslaan. Er is rekening gehouden met het veelvuldig gebruik door fietsers en voetgangers. Verder komen er nieuwe verkeerslichten op het kruispunt. De Teteringsedijk krijgt geen verkeersregelinstallatie en wordt iets noordelijker aangesloten op de Doornboslaan. Het autoverkeer kan deze kruising voortaan uitsluitend inrijden vanuit het zuiden en wegrijden naar het noorden.

TETERINGEN - Twee jongens van respectievelijk 14 en 15 jaar oud zijn door de politie opgepakt nadat een getuige had gebeld dat er iemand op de kerk klom. De politie trof de jongens aan in de Kerkstraat waar zij alweer vaste grond onder de voeten hadden. Beide heren ontkenden dat zij de kerk hadden beklommen, maar ze zaten wel onder de vegen. Bovendien ontkenden de twee vermoedelijke klauteraars uit zichzelf dat ze ‘echt nergens aan het opklimmen waren’. De jongens zijn daarop door agenten meegnomen naar het bureau op verdenking van baldadigheid. Hun ouders zijn gebeld en na verhoor zijn de jongens opgehaald.

W E E K B L A D

Bredanaar beroofd op Elzenpad

Asfalteren fietspaden Graaf Hendrik III Laan

BREDA - Een 27-jarige Bredanaar is donderdag rond middernacht beroofd op het Elzenpad. Hij fietste op dat moment bellend met zijn vriendin en werd door twee mannen, beiden een sjaal over hun mond dragend, van zijn fiets getrapt. De twee daders zeiden hem al zijn spullen af te geven. De man weigerde en gaf een van hen een klap, waarna hij werd bedreigd met vermoedelijk een mes. De mannen spraken met een buitenlands accent. Het slachtoffer kon vluchten. Waarschijnlijk hebben de twee straatrovers zijn telefoon, die was gevallen, meegenomen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen te bellen met 0900-8844.

BREDA - De gemeente Breda is maandag begonnen met het asfalteren van de fietspaden van de Graaf Hendrik III Laan. Het gaat om het gedeelte onder het viaduct van de Graaf Engelbertlaan. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Ook wordt onder de fietspaden een regenwaterriool aangelegd, zodat water bij hevige regenval niet onder het viaduct blijft staan en sneller wordt afgevoerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de vakantieperiode omdat er dan minder fietsers (onder andere scholieren) zijn. De fietsers worden met borden omgeleid. Zonder tegenslag duren de werkzaamheden vijf weken, zo meldt de gemeente Breda.

Voorzitterswisseling KBO-Brabant BREDA - Frans Slangen is benoemd tot voorzitter van KBO-Brabant. Slangen volgt Marielle Peters-Sips op, die na 6,5 jaar om medische redenen aftrad. Vanwege de deskundige wijze waarop zij KBO-Brabant heeft geleid, benoemde de ledenvergadering haar tot erevoorzitter en kende haar bovendien de hoogste onderscheiding van de vereniging toe. Frans Slangen: “Voor ouderen moet geknokt worden, zeker in verkiezingstijd. Ze dreigen onevenredig hard getroffen te worden.” Twee speerpunten zijn wat de nieuwe voorzitter van KBO-Brabant betreft de koopkracht van ouderen en aandacht voor de opeenstapeling van maatregelen.

Fransen aangehouden na aantreffen wiet BREDA - De politie heeft zondag vier mannen van Franse komaf aangehouden voor het overtreden van de Wapen- en Opiumwet. Tijdens een verkeerscontrole gaven agenten rond de klok van 13.45 uur op de Backer en Ruebweg een auto met een Frans kenteken een stopteken. In het voertuig zaten vier inzittenden. Tijdens de controle troffen de dienders diverse gripzakjes voorzien van wiet aan. Daarnaast vonden de agenten een boksbeugel aan. Het viertal, mannen in de leeftijd van 25 tot en met 27 jaar, is aangehouden. Op het bureau werd hen een boete van in totaal 790 euro opgelegd. De softdrugs en boksbeugel zijn in beslag genomen.

BREDA - De Chinese tennisser Ze Zhang, alias Big George, spreekt geen woord over de grens. Niet dat hem dat ook maar enigszins belette om het tennistoernooi Breda Future op zijn naam te schrijven. In de finale liet de nummer één van China zijn tennisracket spreken en versloeg hij in drie sets (6-4, 3-6 en 6-4) de goed spelende Thiemo de Bakker. FOTO PETER SCHOONEN

Verdubbeling aantal rijstroken op aansluiting A16 richting Rotterdam

M I D D E L B U R G S E & V E E R S E Breda pakt zuidelijke rondweg aan BREDA - Verbetering van de verkeersveiligheid en een snellere reistijd. Met een verdubbeling van het aantal rijstroken van de aansluiting van de Verlengde Graaf Engelbertlaan op de A16 richting Rotterdam én de realisatie van een groene golf hoopt de gemeente de doorstroming op de zuidelijke rondweg te verbeteren. DOOR ADDO SPRANGERS Het aantal rijstroken van de aansluiting van de Verlengde Graaf Engelbertlaan op de A16 richting Rotterdam wordt zoals gezegd verdubbeld. Dat moet een sterke verbetering van de doorstroming op de zuidelijke rondweg opleveren. Bovendien wordt een groene golf gerealiseerd tussen de Langendijk en de A16 als eerste fase van een groene golf op de hele zuidelijke rondweg. De rondweg is voor veel automobilisten de in- en uitvalsbasis van en naar de Randstad. De aanpak van deze weg is het sluitstuk van de doorstromingsmaatregelen die de

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS t h u i Wij roepen onze lezers op ons te be-

stoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Gemeente Breda heeft vastgelegd in het Luchtkwaliteitsplan. Luchtkwaliteit Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, heeft goede hoop dat de aanpak van de zuidelijke rondweg de gewenste resultaten sorteert. “De maatregelen die we hebben getroffen op de noordelijke rondweg en de Claudius Prinsenlaan hebben laten zien dat onze aanpak effectief is. De reistijd is daar een stuk korter geworden en het verkeer hoeft minder op te trekken en af te remmen, wat beter is voor het milieu. WOokE deEverkeersveiligheid K B L A Dis verbeterd, doordat er minder hard en minder

s

i

n

d

e

LEENDERT VAN DEN BORN B.V.

Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166

www.leendertvdborn.nl

ZATERDAG 14 juli 17.00 uur Zundertse Selectie NAc Breda Sportpark de Wildert

r

door rood wordt gereden. Hetzelfde willen we realiseren op de zuidelijke rondweg.” De verdubbeling van de rijstrook in de richting van Rotterdam zorgt er voor dat het verkeer zich kan verspreiden over drie rijstroken. Dit betekent dat ook het verkeer richting Antwerpen beter door kan rijden. Ook wordt hierdoor de luchtkwaliteit sterk verbeterd, zo stelt de gemeente. Daarnaast vormt het een oplossing voor de optredende problemen met de doorstroming op de zuidelijke rondweg. Er is nu ook een begin gemaakt met het realiseren van een groene golf op deze stadsas. De voorbereidingen worden nu gestart. De uitvoering staat gepland in het voorjaar van 2013.

Uw krant is bij e g Drukkerij i o Vorsselmans in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Vijftal koperdieven in kraag gevat BREDA - Een alerte getuige zag vijf mannen (20, 24, 28, 38 en 39 jaar) op de Leuvenaarstraat koper stelen. De politie heeft de mannen zaterdagochtend om ongeveer 04.30 uur aangehouden en ingesloten. De getuige meldde dat er personen aanwezig waren op een terrein waar ze vermoedelijk koper aan het stelen waren. Drie personen stapten in een auto en reden weg. De politie herkende het voertuig zoals door de getuige omschreven en hield het aan in de Meidoornstraat. In het voertuig troffen agenten koper aan. De vijf mannen, waarvan drie zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee uit het Franse Toulouse, zijn ingesloten in het cellencomplex in Breda.

NAC Breda speelt op sportpark Rood-Wit BREDA - NAC Breda werkt twee oefeningswedstrijden af op sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord. NAC treedt op dinsdag 24 juli aan tegen PEC Zwolle. De aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur. Een aantal dagen later, op zaterdag 28 juli, zal NAC aantreden tegen Sparta uit de Jupiler League. De aanvang van deze wedstrijd is 17.00 uur. Vóór aanvang van deze wedstrijd zal er om 13.00 uur een duel gespeeld worden tussen het eerste elftal van Rood-Wit en Jong NAC. Vervolgens vindt om 15.00 uur de traditionele wedstrijd tussen de supporters van NAC en Sparta om de Andro Knel Bokaal plaats, een eerbetoon aan de overleden Andro Knel.


Slim bezig. Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 6 juli t/m zondag 8 juli, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

29.99 per stuk

per stuk

15.99

5. camp active

180x50x0.6 cm

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart

17. 99 180x75 cm

99

camp active

k per stu

Slaapzak enveloppe k per stu

Camping mat

per stuk

89.99

59. cape cod camp active

3persoons

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

per stuk

39.99

19. 99 2persoons

99

yosemite camp active

k per stu

Koepeltent k per stu

Koepeltent

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Partij handel

Muziekvereniging Vivace Prinsenbeek, voorheen Tamboer-, Hoorn-, en Trompetterkorps Prinsenbeek. Bovengenoemde rechtspersoon is ontbonden door de ledenvergadering dd 21 oktober 2009 per 1 juli 2012. De rekening en verantwoording en het plan van verdeling liggen ter inzage van ieder tot 1 september 2012 ten kantore van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Breda en ten kantore van Muziekvereniging Vivace op het adres van de Mw M.T. Klijsen, Moleneind 35, 4841 LP Prinsenbeek.

De vereffenaars

Gratis gezondheidscheck van uw benen.

Hoe gezond zijn uw benen? Kom naar de Beenmeetdag bij OIM Orthopedie Breda op donderdag 16 augustus! Nieuwsgierig hoe gezond uw benen zijn? In de vakantieperiode zit u misschien weer lang in de auto, de trein of in het vliegtuig.

U bent op afspraak van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Bel voor het maken hiervan vóór 9 augustus naar telefoonnummer (0165) 536 242.

Op donderdag 16 augustus krijgt u van OIM Orthopedie en leverancier Juzo de gelegenheid gratis de doorstroming van de vaten in uw benen te laten meten. Zo nodig geven wij u een passend advies.

OIM Orthopedie - Brabantlaan 1 - Breda

Gaat u bouwen of verbouwen? Voor bouwen met persoonlijke aandacht moet u bij Aannemersbedrijf van Opstal & Zn bv zijn. Wij leveren nog een produkt af waar met hart en ziel aan gewerkt is.

- Voor al uw nieuwbouw en verbouwwerkzaamheden - Maatwerk en ouderwets ambachtstimmerwerk, ensuite’s / radiatorombouwen / lambriseringen etc. - Levering van hout en plaatmateriaal op maat en voorzien van de door u gewenste profileringen. - Tevens bouw van maatwerk betonkelders/zwembaden.

Vraag vrijblijvend prijsopgaaf. Maalbergenstraat 11, 4884 MT Wernhout. Tel.: 076-5973478 Email: info@opstal.nl Dameskleding ���������������������� 2 HALEN 1 BETALEN 12-Delige grote Larousse encyclopedie ����� € 12,50 Dierenboeken ����������������������������������������������� € 0,40 Kinderboeken ����������������������������������������������� € 0,10 Konsalik �������������������������������������������������������� € 0,25 Alle Ordners en Multomappen ���������������������� € 0,25 Alle ontbijt, soep en dinerborden ������������������ € 0,10 Grote collectie Clown’s ���������������������HALVE PRIJS Alle IJscoupes en kleine schaaltjes ��HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.


actualiteit

Stationsomgeving, binnenstad en omgeving Rat Verlegh Stadion als ‘hot spots’

Breda maakt vuist tegen fietsenoverlast BREDA - Wie zijn fiets fout stalt of achterlaat, kan voor een lelijke verrassing komen te staan. De gemeente gaat deze fietsen komend najaar namelijk ruimen en afvoeren naar een fietsdepot aan de Riethil in Breda. Tegen betaling van 25 euro en het vertonen van een legitimatie- en eigendomsbewijs kan de fiets daar dan eventueel worden opgehaald. DOOR ADDO SPRANGERS De ‘hot spots’ zijn de Bredase binnenstad, de stationsomgeving en de omgeving van het Rat Verlegh Stadion bij voetbalwedstrijden van NAC en evenementen. De komende maanden treedt de gemeente Breda nog waarschuwend op. Daarna is het echter gedaan met de pret en worden fout geparkeerde en achtergelaten fietsen geruimd en afgevoerd naar het fietsdepot. Wie zijn of haar vehikel dan weer in het bezit wil krijgen, zal in de buidel moeten tasten. Tegen betaling van 25 euro en het vertonen van een legitimatie- en eigendomsbewijs kan de fiets dan aan de Riethil worden opgehaald. Leefbaarheid Volgens de Bredase wethouder Wilbert Willems leiden fout geparkeerde en achtergelaten fietsen soms niet alleen tot gevaarlijke situaties, ook tasten zij de leefbaarheid in de stad aan. “Met deze nieuwe actie willen we het fout neerzetten van fietsen in de binnenstad, de stationsomgeving en tijdens evenementen bij het NAC-stadion tegengaan. Ook willen we ermee bevorderen dat men beter gebruik gaat maken van de gemeentelijke fietsenstallingen.” De komende maanden wordt vooral waarschuwend opgetreden. In het najaar worden fietsen daadwerkelijk geruimd en afgevoerd naar het fietsdepot,

een opslagruimte met bijbehorend registratiesysteem, bij de BSW aan de Riethil in Breda. Er wordt voor deze actie nauw samengewerkt met het landelijk project Aanpak Fietsdiefstal waarin verzekeringsfietsen staan geregistreerd. Categorieën Bij het ruimen van fietsen wordt uitgegaan van vier categorieën fietsenoverlast; ook bromfietsen vallen daaronder. Het gaat daarbij om weesfietsen (achtergelaten fietsen zonder eigenaar), fietswrakken (fiets waaraan drie essentiële onderdelen ontbreken), hinderlijk geparkeerde fietsen (bijvoorbeeld geparkeerd tegen een monument) en gevaarlijk geparkeerde fietsen (bijvoorbeeld geparkeerd op een blindengeleidestrook).

‘Komende maanden wordt vooral waarschuwend opgetreden’ Mensen die hun fiets kwijt zijn kunnen op de gemeentelijke website informatie vinden over het depot, waar dergelijke fietsen worden ondergebracht. Op diverse plekken in de stad wordt verwezen naar de gemeentelijke website en naar de locatie van het depot. Eigenaren van fietsen kun-

De binnenstad is volgens de gemeente een van de gebieden waar de fietsenoverlast het meest urgent is.

nen tegen betaling hun fiets ophalen in het depot. Uiteraard op vertoon van legitimatie- en eigendomsbewijs (fietssleutel). Gegevens komen in een fietsregistratiesysteem te staan. In een latere fase zal dit systeem gekoppeld worden aan een databank, waarin zowel politie als burgers inzage kunnen hebben. Goed doel Fietsen die niet worden opgehaald binnen

de wettelijke termijn, gaan naar een goed doel of worden opgeknapt en verkocht. In de afgelopen jaren zijn er veel extra fietsparkeerplaatsen in de gemeentelijke fietsenstallingen bijgekomen. Ook dit jaar gebeurt dat door de capaciteit van de fietsenstallingen aan de Haven en de Oude Vest uit te breiden met totaal 400 plaatsen. Fietsers kunnen bovendien gebruikmaken van de vele fietsbeugels die overal in de binnenstad zijn geplaatst.

FOTO ADDO SPRANGERS

De gebieden binnenstad, stationsomgeving en omgeving van het NAC-stadion zijn aangewezen omdat de fietsenoverlast hier het meest urgent is. Het is dan ook belangrijk om in deze gebieden actief te kunnen optreden tegen het fout neerzetten van fietsen. Hinderlijk of gevaarlijk gestalde fietsen kunnen op andere locaties weggehaald worden naar aanleiding van klachten of verzoeken.

‘Alleen veteranen herkennen verhaal van andere veteraan’

Bredase Veteranendag viert eerste lustrum BREDA - Het eerste lustrum van de Bredase Veteranendag zit erop. Afgelopen vrijdag stonden de lokale veteranen jaarlijks plaats rond de geboortedag van naar onder meer Korea, Nieuw-Guinea Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden en en Libanon. Sinds 2000 is er de categorie weer centraal tijdens de jaarlijks terugkerende Bredase Veteranendag. DOOR ADDO SPRANGERS Een veteraan is iemand die niet meer in actieve militaire dienst is, maar namens Nederland wel heeft deelgenomen aan

oorlog of is ingezet in crisissituaties, met inbegrip van de koopvaardij. Momenteel telt Nederland zo’n 130.000 veteranen, onder wie 90.000 ouderen. De groep ‘jonge’ veteranen is echter snel groeiende. Zij zijn

tijdens één of meerdere missies ingezet in onder meer Irak, Bosnië, Cambodja en Afghanistan. Nederland stond zaterdag in het teken van de achtste Nederlandse Veteranendag. Deze dag vindt sinds 2005

Veteranen op de Grote Markt tijdens de Veteranenmars.

FOTO HUUB SCHOUTETEN

is door de ministerraad uitgeroepen tot officieel nationaal evenement. Veteranendag vormt een eerbetoon aan de Nederlandse militaire veteranen. Een belangrijk maatschappelijk doel van Veteranendag is om de erkenning en waardering van de Nederlandse samenleving voor de veteranen te bevorderen. In Breda, waar een dag eerder de Bredase Veteranendag plaatsvond, is er daarom bewust voor gekozen om zogezegd niet terug te kruipen op de kazerne, maar juist de ontmoeting tussen veteraan en burger centraal te stellen. Met een veteranenmars door het stadscentrum, met als startpunt het Kasteel van Breda en eindigend met een defilé voor het stadhuis op de Grote Markt, werden de veteranen voor een belangstellend publiek in de schijnwerpers gezet.

Erkenning Frans Dirks, zelf veteraan en al vanaf de allereerste editie een van de kartrekkers van de Bredase Veteranendag, meldde in deze krant al eens eerder dat de dag voorziet in de behoefte van veel veteranen. “Al valt daarbij zeker onderscheid te maken tussen ‘oude’ en ‘jonge’ veteranen. Er is een tijd geweest dat de krijgsmacht voornamelijk bestond uit dienstplichtigen. Daarbij was er sprake van gedwongen uitzendingen

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

‘jonge(re)’ veteranen die is ingezet in bijvoorbeeld voormalig Joegoslavië, Irak en veelal Afghanistan. De ‘oude’ dienstplichtigen zijn inmiddels al 60 jaar of ouder en in een leeftijdsfase beland waarin ze hun leven gaan overdenken. Vaak zijn ze min of meer gedwongen het arbeidsproces te verlaten, hetgeen ze het gevoel geeft niet meer van nut te zijn voor de maatschappij. Ze zijn op zoek naar erkenning, onder meer voor de strijd die ze als militair hebben geleverd. Die behoefte leeft veel minder onder de ‘jonge’ veteranen die nog volop in de maatschappij zijn. Psychologisch hebben ze nog niet de leeftijdsfase van terugkijken bereikt. Ze zijn juist nog volop aan het vooruitkijken. Over enkele tientallen jaren zal die behoefte er waarschijnlijk juist wel zijn.” Volgens Frans Dirks is onderlinge ontmoeting voor veel veteranen van grote betekenis. “Ze hebben die contacten nodig om te kunnen omgaan met het psychisch leed dat ze hebben meegemaakt. Alleen veteranen herkennen het verhaal van een andere veteraan. Met anderen kunnen ze er niet over praten. Dat is ook een veelgehoorde klacht van kinderen van veteranen.” Surf voor meer foto’s naar de website www.internetbode.nl

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


Uitnodiging

Open Huis

PLAFONDSHOW “Eindelijk een plafo nd zonder scheuren!”

Vrijdag 6 juli van 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 7 juli van 10.00 - 16.00 uur Zondag 8 juli van 11.00 - 15.00 uur

Een nieuw plafond in 1 dag! Geschikt voor elke ruimte. • Schone montage in één dag

Ik heb belangstelling voor uw Plameco plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

• Zonder hakken en breken

Telefoon: ...........................Naam: .......................................... Adres:....................................................................................... Postcode:...........................Woonplaats: .................................

• De meubels kunnen blijven staan

Uw adviseur Katy

ALTIJ VRIJ V D A OND N ERHOU D

• Onderhoudsvrij

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436 4800 VB Breda

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar!

Vlakbij de Makro!

Weidehek 125 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 WWW.PLAMECOPLAFONDS.NL

Ruim 30 jaa ervari r ng

Profiteer nu tijdelijk van 15% subsidie op VerdegroSolar® zonnepanelen!

Bespaar direct op uw energierekening! Setprijs q 999,– - 15% subsidie

q 849,15 Uw totaalprijs incl. 15% subsidie*

COMPLETE 650 Wp SET Voor andere sets en 3 zonnepanelen + 1 omvormer + aansluitmateriaal = plug-and-play

Bestel online of bezoek onze showroom: Munnikenheiweg 59, Etten-Leur Open op werkdagen van 09.00-16.30 uur

úw rendement bezoekt u onze website www.VerdegroSolar.nl

*Kijk voor meer informatie op www.agentschapnl.nl


Woensdag 4 juli 2012

De Bode l 1

Bekendmakingen Ga naar www.breda.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie over alle bekendmakingen Bestemmingsplan Ulvenhout, Annevillelaan naast 146 Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 21 juni 2012 het bestemmingsplan Ulvenhout, Annevillelaan naast 146 (IMRO nr. 0758.BP201106005-0401) heeft vastgesteld. Het plangebied ligt ten zuidwesten van de Annevillelaan aan de zuidoostkant van Ulvenhout. Het plangebied maakt onderdeel uit van het perceel Annevillelaan 146 en ligt tussen deze woning en nummer 152. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld. Wet geluidhinder De woning aan de Annevillelaan naast nr. 146 wordt, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als een geluidsgevoelige bestemming. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. Ter inzage Bovengenoemd bestemmingsplan en besluit hogere waarden zijn te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en liggen vanaf 5 juli tot en met 15 augustus 2012 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor en in het Dienstencentrum aan het Dorpsplein 13a te Ulvenhout. Beroep Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is het voor belanghebbenden mogelijk schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de bestreden besluiten niet. Tevens kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Omgevingsvergunning met afwijkingsprocedure Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad in de vergadering van 21 juni 2012 heeft vastgesteld het “besluit tot het aanwijzen van gevallen waarin een verklaring van geen bedenkingen als bedoeld in artikel 6.5, derde

lid Besluit omgevingsrecht (Bor) niet is vereist”, een en ander onder intrekking van hetzelfde besluit van 21 april 2011.

van het bestreden besluit niet. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij deze rechtbank.

Het besluit van juni 2012 is ten opzichte van besluit van april 2011 op de volgende onderdelen gewijzigd 1. de verwijzing naar de verleende vrijstellingen artikel 19 WRO (oud) is verwijderd 2. de procedure om een verzoek om omgevingsvergunning te bespreken in de commissie ruimte is in het besluit opgenomen (in plaats van in het bijbehorende voorstel). 3. In II, Specifieke voorwaarden, A. Stedelijk gebied onder categorie 3 is niet meer opgenomen de zinsnede “en /of studenteneenheden”.

Wet bodembescherming

Dit besluit treedt in werking met ingang van 5 juli 2012. Ter inzage Het besluit ligt van 5 juli tot en met 15 augustus 2012 ter inzage bij de Infobalie van het Stadskantoor. Tevens ligt het besluit ter inzage in de bibliotheek aan de Deken Dr. Dirckxweg te Bavel, het Dienstencentrum aan het Dorpsplein 13A te Ulvenhout, bibliotheek ’t Web aan de Scheperij te Teteringen en in de bibliotheek aan de Schoolstraat 11 te Prinsenbeek. Het besluit is ook te raadplegen via de website van de gemeente Breda, op de website van de Gemeente Breda, www.breda. nl, via: ‘Wonen Wijken en Vervoer’> ’Ruimtelijke Plannen’> ’Wabo-projectbesluiten’.

Omgevingsvergunning met afwijkingsprocedure verleend Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende omgevingsvergunning is verleend op 4 juli 2012 voor de tijdelijke vestiging en kleinschalige verbouwing van de NHTV op het adres •

Archimedesstraat 17, tijdelijke huisvesting NHTV (NL.IMRO.0758.AB20120001-0301)

Ter inzage Vanaf 5 juli 2012 is de omgevingsvergunning is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via: ‘Wonen Wijken en Vervoer’> ’Ruimtelijke Plannen’> ’ Wabo-projectbesluiten’. Het besluit tot vaststelling ligt van 5 juli tot en met 15 augustus 2012 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Beroep Binnen bovengenoemde ter inzagetermijn is het voor belanghebbenden mogelijk (schriftelijk) beroep in te stellen bij de Rechtbank Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking

Ontvangen meldingsformulier van een saneringverslag BUS Verzoeker Laurentius Locatie Mgr. Van Genkstraat 6-8 Breda Inhoud aanvraag Verzoek om in te stemmen met het saneringsverslag. Datum ontvangst 28 juni 2012 De melding ligt niet ter inzage. Als u informatie wenst over de bovenstaande melding, neem dan contact op met de afdeling Vergunningen en Voorzieningen, telefoonnummer 076 529 45 07.

Raadsbesluit onttrekking straat in de Hoge Vucht De gemeente en de woningbouwverenigingen werken samen aan het verbeteren van het woon- en leefklimaat in de Hoge Vucht. Hiervoor is een wijkontwikkelingsplan opgesteld. Een uitwerking hiervan is de sloop- en nieuwbouw van een aantal woningen in Geeren Zuid. Om de plannen te realiseren moet een aanpassing in de wegenstructuur gemaakt worden. De gemeenteraad heeft besloten de Thomas Vincidorstraat aan het openbaar verkeer te onttrekken. Daarnaast komt er een nieuwe weg, in het verlengde van de Daniël Marotstraat richting de Hendrik Berlagestraat, deze is door de gemeenteraad openbaar bestemd. De complete tekst van het raadsbesluit ligt van 5 juli tot en met 15 augustus 2012 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Omdat toepassing is gegeven van art. 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht moet rechtstreeks beroep bij de rechtbank ingesteld worden. Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 7.1 en 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht beroep indienen tot en met 15 augustus 2012 schriftelijk, met redenen omkleed, bij de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90110, 4800 RA Breda. Het raadsbesluit is tevens te vinden op de website van gemeente Breda, www.breda.nl.

Verkiezing Tweede Kamer op 12 september 2012 Kandidaatstelling • Op 31 juli 2012 vindt de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer plaats. • Op die dag kunnen bij het hoofdstembureau in Stadskantoor 1, Ontvangstruimte, aan het Stadhuisplein 130 in Tilburg van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten worden ingeleverd. • De documenten voor de kandidatenlijsten, instemmingsverklaringen en verklaringen ter

Spetterende Big Jump in Westpolderplas BREDA - Op zondag 8 juli klokslag 15.00 uur springen in de Westpolderplas, en in heel Europa, kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. Deelname is gratis en alle deelnemende kinderen krijgen een leuk aandenken. Brabantse gezinnen zijn blij met schoon water. Schoon water om te zwemmen, te surfen, om er langs te fietsen of te wandelen of te picknicken zonder bang te zijn dat kinderen met het water in aanraking komen. Dankzij het werk van waterschap Brabantse Delta kan iedereen naar hartenlust genieten van een fraaie en bovenal gezonde waterrijke natuur. Daarom een spetterende Big Jump op zondag 8 juli.

Schoon water in de natuur is essentieel voor de gezondheid van mens, plant en dier. Voor ruim 1 miljoen inwoners en bedrijven zuivert waterschap Brabantse Delta het afvalwater en laat het weer schoon terug de natuur instromen via beken en sloten. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen, want niemand wil ziek worden van een zwempartij. Denk aan blauwalg! Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en rivieren schoon zijn. Dat is belangrijk voor alle leven, ook voor u. Meer info over de Big Jump in Brabant: www.bigjump.nl/ De Big Jump in Brabant is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie, de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de betrokken gemeenten en de provincie. Blij met schoon water dus we springen er in. PAGINA 5

ondersteuning van een kandidatenlijst van een politieke groepering, machtigingen tot het plaatsen of samenvoegen van aanduidingen en verklaringen betreffende lijstencombinaties zijn op te halen op webpagina www.kiesraad.nl. Politieke groeperingen die niet zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer kunnen alleen een geldige kandidatenlijst indienen, als zij een waarborgsom van € 11.250,- hebben betaald. De waarborgsom dient te worden overgemaakt naar Royal Bank of Scotland, Rekeningnummer 56.99.94.764 t.n.v. Ministerie van BZK/ontvangstenrekening DCB, onder vermelding van: Waarborgsom kandidaatstelling Tweede Kamerverkiezing’ en de naam van de betreffende politieke groepering. Deze waarborgsom moet uiterlijk 17 juli 2012 door het ministerie zijn ontvangen.

Ondersteuningsverklaring In de periode 24 juli tot en met 31 juli kunnen Bredase kiezers een verklaring afleggen om een kandidatenlijst van een politieke groepering te ondersteunen. Daarvoor kunnen zij een formulier van die politieke groepering krijgen. Bij het afleggen van de verklaring moet een geldig identiteitsbewijs worden getoond. De verklaring moet verder in aanwezigheid van de ambtenaar worden ondertekend. Voor het afleggen van deze verklaring kan een afspraak gemaakt worden via www.breda.nl. Voor verdere inlichtingen over de kandidaatstelling kan contact opgenomen worden met de afdeling Burgerzaken van de gemeente Tilburg, telefoonnummer 013 542 91 57.

Gemeente Breda Stadskantoor Claudius Prinsenlaan 10 Postbus 90156, 4800 RH Breda E-mail: gemeentebreda@breda.nl Telefoon: 14 076

Openingstijden balies Stadskantoor Maak voor uw bezoek aan de balie een afspraak via www.breda.nl of telefoonnummer 14 076 van 08.00 - 17.00 uur, donderdag van 08.00 - 20.00 uur. Verdere informatie over openingstijden kunt u vinden op www.breda.nl Met afspraak Maandag, dinsdag, vrijdag: 12.00 uur - 16.00 uur. Woensdag: 12.00 - 20.00 uur Donderdag: 09.00 - 20.00 uur.

www.breda.nl


actualiteit

Column

Wethouder Bob Bergkamp opent negende NAC Breda Playground

Bavel heeft heus Baviaonenveld BAVEL - Een NAC Breda Playground met als naam Baviaonenveld. Het kan niet anders of dat voetbalveld moet in Bavel liggen. De inwoners van het dorp noemen zich dan ook Baviaonen tijdens het jaarlijkse carnavalsfeest, wanneer Bavel tijdelijk als Baviaonenland door het leven gaat.

Addo Sprangers

Eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst, wordt er wel eens gezegd. Soms wordt daar echter onhandig mee omgegaan en dan druk ik me nog zachtjes uit. Vooral in de kledingbranche zouden sommige verkopers soms té eerlijk zijn. Dat valt althans af te leiden uit een door Weight Watchers verricht onderzoek naar klantenbejegening. Ruim een derde van de- meestal met een maatje meer gezegende - vrouwelijke shoppers zou door personeel al eens dusdanig zijn beledigd dat ze het pand verlieten zonder iets aan te schaffen. Daar kan ik me iets bij voorstellen als fijntjes wordt opgemerkt dat je er uitziet als een ‘oude doos’, of wanneer als tip wordt meegeven dat je ‘beter op zoek kunt naar iets meer verhullende kleding omdat je armen te dik zijn’. Da’s inderdaad stijlloos. Nu zie ik zelf ook regelmatig mensen rondlopen in kledij waarvan ik het mijne denk. Ik veronderstel dan dat zelfkritiek niet hun grootste deugd is. Tegelijkertijd denk ik: leven en laten leven. Als jij iets mooi vindt, moet je het ook gewoon dragen. Bovendien zullen anderen omgekeerd ook best wat op mijn keuzes hebben aan te merken. Het zij zo. Veertig procent van de door Weight Watchers ondervraagden kreeg trouwens te maken met onbehulpzaam en grof personeel. Klinkt bekend. Ooit wilde ik een paar stoere sportschoenen kopen, maar daar zag ik snel van af omdat de verkoper meer belang hechtte aan het doornemen van de laatste stapavond met zijn eveneens in de sportzaak aanwezige kameraden. Al kan het natuurlijk ook zijn omdat hij die sneakers niet bij me vond passen. Daar had hij dan eerlijk in moeten zijn, vind ik. Schoenen hebben ze overal, dus houdoe en niet meer tot ziens. Ook haardracht is zo’n item. Cristiano Ronaldo kan goed voetballen, maar het zijn tegenwoordig niet eens meer zo zijn weergaloze acties of prachtige doelpunten die onderwerp van gesprek zijn. Neen, de grote vraag is of de Portugese ster van Real Madrid in de rust van de wedstrijd zijn kapsel opnieuw heeft gemodelleerd (of laten modelleren, da’s niet helemaal duidelijk) om met elke haar in plooi weer helemaal gesoigneerd aan de tweede helft te kunnen beginnen. Eigenlijk zit ik erop te wachten dat hij een keertje helemaal kaalgeschoren het veld op komt. Dan is die discussie voorlopig ook weer uit de wereld. Maar dan wel zeggen of het hem ook écht staat. Da’s wel zo eerlijk.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 16.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 14.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 27

Voetballen op de nieuwste NAC Breda Playground met de Bavelse molen als decor.

DOOR ADDO SPRANGERS ‘Ze kennen ons straks overal, bij NAC is ’t altijd carnaval’. Het is slechts een zinnetje uit de aan NAC gerichte muzikale ode ‘Overal waar we komen’ van de Bredase formatie The Black Cows, maar wel een zinnetje dat voor en belangrijk deel aangeeft hoe een Avondje NAC er uitziet. De keuze om de nieuwste NAC Breda Playground te voorzien van een carnavaleske naam is echter opvallend. Tot dusver werden de veldjes immers uitsluitend vernoemd naar illustere NAC-spelers uit het verleden. Neem het veldje aan de Rijnauwenstraat dat de naam van oud-NAC-speler Theo Dierckx heeft gekregen, de verdediger die in de jaren ’60 en ’70 maar liefst 225 officiële wedstrijden in het betaald voetbal voor NAC uitkwam. En wat te denken van de NAC Breda Playground aan de Keislagen in de Bredase wijk Overkroeten, vernoemd naar de familie Bouwmeester. Vier leden van deze Bredase familie hebben bij de club NAC Breda gevoetbald: Frans, Karel, Frans junior en Herman. De familie heeft

veel voor de club betekend. Neem bijvoorbeeld Frans Bouwmeester junior, veelal aangeduid als‘jonge Frans’. Hij maakte deel uit van het legendarische NAC-team dat in 1973 de KNVB-beker won. Linksbuiten Frans Bouwmeester, ook wel - hoe kan het ook anders - ‘ouwe Frans’ genoemd, begon zijn carrière bij NAC en maakte later furore bij Feyenoord en het Nederlands Elftal. Tegendraads Ook het eerbetoon aan het vier jaar geleden overleden NAC-icoon Bram Lussenburg mag er zijn.

‘Regelrechte aanwinst voor het dorp’ Op een steenworp afstand van zijn woning aan de Piet Avontuurstraat in Breda openden zijn weduwe en zoon, samen met wethouder Bob Bergkamp, in april van dit

FOTO HUUB SCHOUTETEN

jaar officieel de naar Bram Lussenburg genoemde NAC Breda Playground. Met de introductie van het Baviaonenveld is gebroken met de traditie om de NAC Breda Playgrounds naar clubhelden uit het verleden te vernoemen. Al heeft de associatie met carnaval ook wel weer iets Bourgondisch en is het ook lekker tegendraads, begrippen die eveneens onlosmakelijk aan NAC zijn verbonden. In Bavel, waar afgelopen week de alweer de negende NAC Breda Playground in de gemeente Breda werd geopend, zullen ze er niet wakker van liggen. Zó blij zijn ze daar met het aan de Schoutenlaan gelegen veld waarvoor Teamplay@NAC, de gemeente Breda en de dorpsraad van Bavel zich eendrachtig sterk maakten. Een regelrechte aanwinst voor het dorp, zo vinden ze. Mochten de er nu voetballende jonge Baviaonen straks hun opwachting maken in de hoofdmacht van NAC, dan wordt het Baviaonenveld mogelijk nog een heus begrip ook. ‘Ze kennen ons straks overal, bij NAC is ’t altijd carnaval’. Een beetje Baviaon zal het onmiddellijk beamen.

Blikseminslag aan Scherpenakker

De oplossing van deze puzzel is in week 28 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

BREDA - Op een zolder van een huis aan de Scherpenakker in Breda is zondagmiddag brand uitgebroken door een blikseminslag. De zolderbrand wist over te slaan naar een tweede huis. De brandweer kon een verdere uitbreiding van de brand voorkomen. De brandweer zette onder meer twee brandweerwagens en een hoogwerker in om het vuur onder controle te krijgen. Er zijn geen gewonden gevallen door de blikseminslag. FOTO THEO HERRINGS PAGINA 6


Joke en Rosita.

kheden ubegin contact

en.

un laatste het goed atste reis. estaanden bij leven

begraven afscheids-

eid bij de en is het ende geschikking an en leg

lief en leed

Familieberichten Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 525 8500, Molengracht 21, voor inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 0900 276 8335. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts.

Breda 076 521 68 77 www.zuylen.nl Oosterhout 0162 438 387 De Bode advTuinzigtlaan Wilma v11,Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter! het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil niet uw uitvaart, maar uw afscheid regelen. De wensen van de overledene en de familie staan centraal. Thuis opbaren en verzorgen, of samen opbaren in het afscheidshuis, zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, het eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen) www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda

Wonen bij deBreedonk! Wilt u meer weten over onze mogelijkheden: www.breedonk.nl

deBreedonk �����, ����� �� �� ��������������� ��� ���������

GOUD IS G€LD

31 maart en zondag 1 april.

het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitet bedrijf een begrip geworden. Samen met het team eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook et gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Moreidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afwijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op ijkheden. “bakske troost”.

TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties: Iedere vrijdag van 6 juli t/m 31 augustus vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel de Roskam, Molenstraat 1

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 20.30 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

4881 CP ZUNDERT

Op zondag 8 en 22 juli en 5 en 19 aug. vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Mastbos, Burg. Kerstenslaan 20 4837 BM BREDA

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!


nieuws nieuws nieuws nieuws nieuws 28 augustus 2010 week 33 28 augustus - 27 week 4 juli- 2012 -2010 28 28 28 augustus augustus augustus 2010 2010 2010 -week -week -week week 33 33 3333

Nieuwsrubriek onder redactie van WIJ Nieuwsrubriek onder redactie van WIJ Nieuwsrubriek Nieuwsrubriek Nieuwsrubriek onder onder onder redactie redactie redactie van van van WIJ WIJ WIJ Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC25, Breda Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC Breda Nieuwe Nieuwe Nieuwe Prinsenkade Prinsenkade Prinsenkade 25,4811 25,4811 4811 VC VCBreda VCBreda Breda Tel: (076) 525 15Tel: 00 Tel: (076) 525 Tel: Tel: (076) (076) (076) 525 525 525 1515 00 150015 0000 Internet: wij.begintbijjou.nl Internet: wij.begintbijjou.nl Internet: Internet: Internet: wij.begintbijjou.nl wij.begintbijjou.nl wij.begintbijjou.nl Kopij: karinviets@begintbijjou.nl Kopij: karinviets@begintbijjou.nl Kopij: Kopij: Kopij: karinviets@begintbijjou.nl karinviets@begintbijjou.nl karinviets@begintbijjou.nl

Werken naar het voorbeeld van Hagedonk

Thebe en WIJ bundelen krachten met één visie Onlangs waren bewoners, vrijwilligers en personeel in Hagedonk bijeen om hun manier van werken onder de loep te nemen. Een van de conclusies: de vrijwilligers in Hagedonk doen er echt toe en maken van het zorgcentrum een echt thuis voor bewoners én de wijk. Door Marjan van der Laken

Thebe en WIJ willen van de woonzorgcentra wijkcentra maken, zowel voor intramurale cliënten als voor ouderen en mensen met een beperking in de wijk. Mensen organiseren zoveel mogelijk zelf activiteiten waar zij behoefte aan hebben; de zorg- en dienstverlening is aanvullend op wat de klant zelf kan met zijn sociale netwerk. Vrijwilligers ondersteunen hen waar nodig. Zij zetten zich hier graag voor in zo blijkt in Hagedonk. Vrijwilligers Vrijwilligers maken het wijkrestaurant en het winkeltje mogelijk. Ze

verzinnen en organiseren activiteiten en doen klusjes voor bewoners en mensen in de wijk.

Een thuis voor bewoners én de wijk Een bewoner: “Als m’n vaste vrijwilliger op vakantie is, mis ik dat echt, die kent mij als geen ander. Ook vind ik het prettig niet alleen als ‘cliënt’ te bestaan: dus behalve de vraag of je de medicijnen hebt ingenomen en of je koffie wilt, echt even persoonlijk contact. We doen veel samen met de vrijwilligers: uitstapjes of creatieve activiteiten: zo zijn we al bezig met een wandkleed voor het nieuwe gebouw!” Afspraken voor de toekomst De samenwerking van Thebe en WIJ in Hagedonk dateert al van jaren terug. Om dit ook verder in praktijk te brengen tekenden de beide directeuren, Casper Jacobs (Thebe V&V in Breda) en John Beckers (WIJ) vorige

Poffertjesmiddag georganiseerd door vrijwilligers

week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Als de bouw van De IJpelaar klaar is, is dat de volgende

plek waar Thebe en WIJ op dezelfde manier als in Hagedonk gaan werken. Zie ook: www.wijbegintbijjou.nl

Uitkomst voor senioren

Smartphone, iPad en e-readers Door Marjan van der Laken

Op een verjaardagsfeestje: een vriendin wordt tachtig. Haar cadeau: een iPad. Overhandigd door haar zoon, verkleed als Steve Jobs in zwarte trui met stoppelbaardje. De voor haar voortaan overbodige bundel snoeren, toetsenbord, boeken en losse foto’s gooit hij achteloos weg. Uit de feestverpakking komt het doosje met haar iPad.

Gewild cadeau Een mooie act, maar ook een hedendaags tijdsbeeld. Niet de computers maar vooral de smartphones en toetsenbordloze schootcomputers (tablets) openen de weg voor senioren naar de online-wereld. De iPad bijvoorbeeld werd een gewild cadeau voor 70- en 80-plussers door de snelheid en het gemak van een touchscreen: gewoon even met je vinger een ‘knop’ of plaatje aanraken of met een veeg van je hand een bladzijde omslaan van een e-book. Nieuwsgierig zijn Mieke (84), actief met allerlei hobby’s, kan haar iphone niet meer missen: demonstratiefilmpjes voor nieuwe handwerktechnieken, mailtjes, de krant of de weersvoorspelling. Ook kocht ze een aparte e-reader: iets groter en makkelijker te lezen, precies passend in haar tas. Ze interesseert zich voor nieuwe snufjes: ”Het kost wel wat tijd, maar die heb ik en het is erg leuk!” Apparaat op maat Het scherm van iphone en e-reader moet ook buiten leesbaar zijn. De nieuwste modellen hebben verlichting (glowlight) in het scherm: handig als je een moeilijke slaper bent. Het gewicht en de grootte van het apparaat kun je naar eigen behoefte kiezen. Gelukkig zijn er goede verkoopadressen in de stad voor mondeling advies of internetsites om te vergelijken.

Mieke kan haar iPhone niet meer missen!

kijk op www.ereaders.nl, www.sony.nl, www.consumentenbond.nl, www.bol.com of www.selexyz.nl

Computertip

Veiligheid ‘20 dingen die ik nog niet wist over browsers en internet’ is een online handleiding (http://www.20thingsilearned. com) vol tips om onveilige situaties te voorkomen. • Let op ‘hostname’ en ‘subdomeinen’ Goed is: www.bankofamerica.com of www.bankofamerica.com/smallbusiness (verwijzing naar een subpagina). Verdacht is: bankofamerica.xyz. com. Dit is niet de website van de Bank of America maar een subdomein van de website xyz.com. En www.xyz.com/bankofamerica is ook niet wat je moet hebben. • Kijk goed naar de adresbalk Als je een bankwebsite gebruikt en online transacties uitvoert met wachtwoord of rekeningnummer, controleer dan eerst de adresbalk. Er moet ‘https://’ staan en een hangslotpictogram in de adresbalk van je browser. Dit duidt op een beveiligde verbinding de server en de browser. Kijk voor de volledige tekst op http://www.20thingsilearned.com


de n.

Iedere week meer voordeel

Activiteiten Zaterdag 7 juli Heksenwiel 10.00 uur: Koffie met gebak: € 2,50. Zondag 8 juli Princenhof 11.00 uur: Brunch. Kosten: € 11,00 (BredaPas: € 9,20). ‘t Rietveldhuis 19.30-22.30 uur: Country line-dance. Elke tweede zondag dansavond. Entree € 1,00. Maandag 9 juli ‘t Houwke 14.00 uur: Bingo. Zes rondes en een loterij. Kosten: € 3,30. De Leystroom 14.00 uur:Bingo. Zes rondes en een loterij. Kosten: € 3,30. Dinsdag 10 juli Balieweide 14.00-16.00 uur: Bingo. Vijf rondes, kosten € 2,75. Woensdag 11 juli Rhijnstede 10.00-11.00 uur: Samen wandelen. Donderdag 12 juli Boeimeer 13.30-16.30 uur: Rikconcours. Inschrijven vanaf 13.00 uur. Kosten: € 1,40. Hagehof 14.00 uur: Bingo. Kosten € 2,75 en een superronde € 1,00. Zaal open 13.00 uur. Vrijdag 13 juli Heksenwiel 19.00-22.30 uur: Bingo. Tien rondes. Kosten: € 5,50; superronde voor € 1,00. Rhijnstede 14.00 uur: Bingo. Zes rondes voor € 3,30. ’t Rietveldhuis 17.30 uur: Themamaaltijd ‘Frankrijk’. Franse uiensoep, kipfilet met brie, quiche Lorraine, ratatouille en crème brûlée. Aanmelden voor 6 juli. Kosten: € 11,00 (BredaPas: € 8,80). Reizend festival ‘En Plein Public’ Het gratis festival ‘En Plein Public’ zal van 6 juli tot en met 11 augustus verschillende wijken in Breda en Oosterhout bezoeken. En Plein Public brengt verschillende cultuurdisciplines naar de wijk: theater, dans, circus, beeldende kunst en muziek. Op verschillende pleinen en parkjes zullen hoogstaande (straat)theatervoorstellingen gratis te bezoeken zijn. Hierbij zullen ook de wijkbewoners worden betrokken. Het beloven mooie zomeravonden te worden in de wijken van Breda en Oosterhout! Alle informatie over plaats, data en programma’s vind je op www.enpleinpublic.nl

week 1: 5 t/m 11 juli:

20% korting op alle modellen met Sale label

g n i t r o k % 0 5 t 20%ontzoe modieuze collectine 30% korting 2 op week 3: 19 t/m 25 juli: nschoene re e h n e s e dam 3 40% korting tanten s re e ti c e ll o c Diverse week 2: 12 t/m 18 juli: op alle modellen met Sale label

rting Nu tot 70% ko

Noord Balieweide, Baliëndijk 82, tel. 587 50 28 Heksenwiel, Heksenwiellaan2, tel. 549 41 97 ’t Rietveldhuis, Rietveldplein 24, tel. 581 62 90 Hagedonk, Middenweg 40, Prinsenbeek, tel. 541 31 51 Centrum/West Boeimeer, Langendijk 25, tel. 543 64 61 De Brink, v. Heemskerkstraat 55, tel. 543 66 85 Princenhof, Princentuin 1, tel. 530 97 91 Westerwiek, Argusvlinder298, tel. 531 87 00 Zuid/Oost ’t Houwke, Grote Houw 227, tel. 587 29 24 Rhijnstede, Rijnauwenstraat 1, tel. 564 94 52 De Leystroom, Brabantlaan 5, tel. 523 39 00

op alle modellen met Sale label

week 4: 26 juli t/m 4 aug:

50% korting op alle modellen met Sale label

4

OP = OP Margrietstraat 16, 5401 DH Uden, Tel: 0413-256734 Mgr. Nolensplein 8, 4812 JC Breda, Tel: 076-5214262

www.voet-en-winkel.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

Meubelstoffering voor o.a. boten, stoelen, banken, wanden, en caravans Eigen maatwerk!

Brugel Woondesign

Adressen locaties WIJ

1

Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547 UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL

20 7 7 Snackhuis 12 9 1

Grandioos

Snackhuis Grandioos 35 jaar in Breda van 21 juni t/m 15 juli

Grandioze Euroweken • Meer dan 25 verschillende snacks • Broodje hamburger • Broodje kipburger • Milkshake

€ 1,00

• Familiezak friet

per stuk

€ 2,50

Epelenberg 8 – 4817 CM Breda – 076-5208156


Beloning voor positieve bijdrage aan ontwikkeling huisartsengeneeskunde

Koninklijk lintje voor Wim Rutten

Motortoerclub Roadrunner

Roadrunnerrit

BREDA - Wim Rutten uit Breda heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van wethouder Bob Bergkamp. Dat gebeurde vrijdag in de Grote Kerk tijdens de afsluiting van het symposium ‘SHL-Groep in het hart van De Eerste Lijn’. De 65-jarige Rutten mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. als directeur en sinds 28 december 2006 als voorzitter van de Raad van Bestuur. In 1989 dreigde door een faillissement van het toenmalige SML de bodem onder een - mede door Wim Rutten gecreëerde - laboratoriumactiviteit ten behoeve van huisartsen en hun patiënten weggeslagen te worden.

‘Uniek instituut voor gehele eerstelijns gezondheidszorg’ Met name door zijn tomeloze inzet en ondernemingszin is het toen - in nauwe samenwerking met een aantal huisartsen - binnen enige dagen gelukt om met een handjevol medewerkers SHL op te richten. Daarmee is een uniek instituut in het leven geroepen dat in eerste instantie alleen huisartsen ondersteunde, maar inmiddels werkzaam is voor de gehele eerstelijns gezondheidszorg.

Een trotse Wim Rutten poseert met zijn lintje.

DOOR ADDO SPRANGERS Het symposium werd gehouden ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van

FOTO HUUB SCHOUTETEN

de Raad van Bestuur van de Stichting Huisartsen Laboratorium (SHL).Wim Rutten is medeoprichter van SHL en sindsdien de bevlogen leider van deze stichting, eerst

Wandelen met Wiego BREDA - Wandelsportvereniging Wiego neemt op zaterdag 7 juli deel aan de Zevendorpen-wandeltocht te Oud-Vossemeer. Voor de bus zijn er vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 8.00 en 8.40 uur (afhankelijk van het opstappunt).

De terugkomst ligt rond 17.45 à 18.30 uur. De te lopen afstanden zijn 5, 10, 15 20, 30 en 40 km. Geïnteresseerden (ook Nordic Walkingsporters) die mee willen en geen lid van Wiego zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij de heer H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130, Breda, 076-5657357, b.g.g. 06-36080869.

Rotary Club Breda Wim Rutten leverde daarnaast van 1998 tot 2011 belangeloos en met grote inzet een belangrijke bijdrage aan het goed functioneren op landelijk en regionaal niveau van SAN, de landelijke brancheorganisatie van Huisartsenlaboratoria en Medische Diagnostische Centra. Ook op maatschappelijk vlak is hij bijzonder actief. Zo maakt hij sinds 2005 onderdeel uit van het Algemeen Bestuur CDA Breda, waar hij ook lid is van de werkgroep Veiligheid/ Leefbaarheid CDA Breda. Vooral bij beleidsmatige politieke aspecten geldt hij als een betrokken bestuurder. Zijn betrokkenheid wordt ook geroemd bij de Rotary Club Breda waar hij sinds 2000 een actieve rol vervult. Vanaf 2007 bekleedt Wim Rutten bovendien het voorzitterschap van roeivereniging Easy All Breda.

Onverwacht bezoek? C1000 De Burcht nu ook op zondag open! C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl

De rit gaat door mooie landschappen.

PRINSENBEEK - Motortoerclub MC Roadrunner (sinds 1981) houdt zondag 8 juli alweer voor de 27e keer haar jaarlijkse Roadrunnerrit. Deze inmiddels zeer bekende motortoertocht voor clubs en individuele rijders die start vanuit Prinsenbeek gaat dit jaar door het schitterende landschap van WestBrabant en België en heeft een lengte van 200 km (voor diegene die niet van lange

ritten houden is er een ingekorte versie van 100 km). Het inschrijfgeld is inclusief een duidelijke routebeschrijving op papier of GPS (Garmin of Tomtom welke op het vertrekpunt te downloaden is) waarbij elke rijder in staat is de route te volgen, een kop koffie of thee bij vertrek en na afloop is er een gratis tombola op het inschrijfnummer. Het vertrekpunt is; Café ‘t Veehandelshuis, Groenstraat 80 Prinsenbeek. De vertrektijden liggen tussen 9.00 en 12.00 uur.

Generaal Maczek Museum BREDA - Museum open op zondag 8 juli. Op de 1e verdieping is een expositie te zien over de bevrijding van Breda door de 1e Poolse Pantser-divisie en over de geschiedenis van de Poolse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanaf 1939 tot hun demobilisatie in 1947. Op de begane grond is een extra tentoonstelling ingericht over De Vlucht van de Bredanaars in mei 1940, die achteraf gezien niet nodig was geweest en aan ruim 100 burgers het leven kostte. U hoort hier de originele oproep van burgemeester Van Slobbe om Breda te evacueren en enkele interviews van mensen die gevlucht zijn. Ook zijn er diverse verslagen en dagboeken uit deze hectische periode. In de filmzaal worden films over De Vlucht uit Breda gedraaid en ook de film Oorlog en Bevrijding Breda 1939-1944. Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van het museum heeft de Stichting Vrienden van het Generaal Maczek Museum een postzegel uitgegeven. Naast een foto van de generaal is het embleem van zijn 1e Poolse Pantserdivisie afgebeeld. De zegels zijn geldig in Nederland en alleen te koop in het museum. De opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan het museum.

Het Generaal Maczek Museum is elke 2e en 4e zondag van de maand voor het publiek geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur, zo ook op zondag 8 juli. Het museum is gevestigd op de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda, ingang De La Reijweg 95. Legitimatie is verplicht. Het bezoek is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom, omdat het museum zonder enige subsidie draait. Het Generaal Maczek Museum is steeds op zoek naar voorwerpen en foto’s welke betrekking hebben op de bezetting, het verzet en de bevrijding van Breda en andere delen van Nederland. Voor meer informatie als vrijwilliger of over het museum bel 076-5274089 of 0765601224, of mail naar info@maczekmuseum.nl. www.maczekmuseum.nl              

BEDRIJVIG NIEUWS Snackhuis Grandioos al 35 jaar aan Epelenberg

‘Ik vind frikandel nog altijd lekker’

BREDA - Samen met zijn vader begon Cor Wieggerinck met snackhuis Grandioos. Na twintig jaar boven de zaak te hebben gewoond werd het tijd om privé en zaak iets verder uit elkaar te halen en nu rijden Cor en zijn vrouw Leonie ’s avonds lekker naar huis, buiten de stad. Ze genieten nog steeds van de contacten met hun klanten, van wie er heel wat trouwe klanten zijn. Fijn om dit samen te doen, maar ook fijn om wat meer tijd te hebben voor hun kleinkinderen, daarom proberen ze langzaam aan wat af te bouwen. DOOR JOYCE VAN ZIJL Om het 35-jarig bestaan te vieren zijn er tot en met 15 juli allerlei acties en is de zaak feestelijk versierd. Ook konden kinderen op woensdag 27 juni

een gratis ijsje komen halen. “Ja, je bent soms net een buurthuis,” lacht Cor. “Iedereen kent me ook als Cor, laatst kwamen hier een paar kindjes met hun nieuwe oppas. Die zei netjes meneer tegen me, maar die kinderen riepen meteen: dat is Cor, hoor! Het is ook zo leuk dat onze klanten langskomen om ons met het jubileum te feliciteren, veel mensen komen hier al jarenlang. En dan hoor je soms ook heel indringende verhalen, mensen willen toch soms even hun hart luchten. En wij kunnen goed luisteren..”

Kijk, ik ben hier begonnen met mijn vader, die bedrijfsleider van een supermarkt was en graag voor zichzelf wou beginnen. Na een paar jaar heb ik het overgenomen, samen met mijn vrouw. We hebben hier boven de zaak onze kinderen gekregen en die kinderen zijn hier opgegroeid, er zit een heel leven in deze zaak. Sommige klanten hebben wij (en zij ons) ook 35 jaar ouder zien worden! Inmiddels zijn we lid van Fast & Fresh, die verkoopondersteunend zijn. We zijn nog steeds zelfstandig, maar zo kunnen we samen inkopen en iedere maand speciale acties brengen.”

Gezellig “Maar meestal is het gewoon gezellig, hoor. Even een babbeltje, ik vind het heerlijk om contact met mensen te hebben. Dat is ook waar ik het meest tegenop zie als we hier ooit stoppen. Je komt dan niet meer vanzelf onder de mensen.

Favoriet “In al die jaren is de frikandel nog steeds mijn favoriet, dat blijf ik lekker vinden. Tegenwoordig zijn XXL-snacks de trend, daar zit ook een frikandel van 250 gram bij, de zogenaamde lange lummel. Hier zijn ook het supertje shoarma, met vers vlees, ei-

Cor en Leonie vieren het 35-jarig bestaan van hun zaak met acties. FOTO JOYCE VAN ZIJL

gengemaakte knoflooksaus en friet heel populair. Maar je vergist je soms ook, hoor. Ik heb wel eens gedacht: ‘die snack gaat het helemaal worden’ en dan werd het

Snackhuis Grandioos, Epelenberg 8, 4817 CM Breda, tel. (076) 5208156 PAGINA 10

toch niks! Je weet het nooit zeker!” Snackhuis Grandioos is is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur.


ZOTTE ZOMER WEG ! E E M ER

OPRUIMING! PVC MET KLIKSYSTEEM

26,

95

INCL. BTW

van 39,95 KLIK LAMINAAT LANDHUISDELEN

Bezoek op 8 juli onze stand op het

7 mm dik, klasse 32, in 8 kleuren.

Festival Bonjour aan het Van Coothplein!

NU

33,95

m2

9,

MULTIPLANK RUSTIEK FRANS EIKEN

m2

INCL. BTW

WEG ERMEE

Als u zich dan inschrijft voor een van onze cursussen, ontvangt u een korting van € 5,00. • www.alliance-francaise.nl/breda • cursuscentrum-breda@alliance-francaise.nl

LAMEL PARKET MET KLIK VERBINDING

NU

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

22,95

m2

INCL. BTW

WEG ERMEE

Rustiek eiken landhuisdelen 12,5 cm breed, 12 mm dik, toplaag 2,5 mm, met v-groef, naturel, wit of grijs geolied.

vvan 44,95

m2

INCL. BTW

WEG ERMEE LAMEL PARKET RUSTIEK EIKEN LANDHUISDELEN 19 cm breed, 15 mm dik, toplaag 4 mm, met v-groef, naturel, wit of naturel wit geolied.

WEG ERMEE

NU

95

m2

INCL. BTW

WEG ERMEE

van 18,95

van 47,95

NU

22,95

Lange brede delen, in 4 eigentijdse kleuren, met “one click to go” systeem, klasse 32, 205 cm lang, 24 cm breed, 9 mm dik, 25 jaar garante. Made by Balterio.

100% PVC landhuisdelen en tegelmotief, in 11 kleuren, 4 mm dik, voelbare structuur, met v-groef, uitermate geschikt voor vloerverwarming en koeling. INTRODUCTIEPRIJS

Franse taal en cultuur

van 32,95

KLIK LAMINAAT XXL LAURENTIUS

van 43,95

15 mm dik, 18 cm breed, 4 mm toplaag, onbehandeld, met v-groef, rondom mes en groef.

NU

29,95

m2

INCL. BTW

WEG ERMEE

MASSIEVE TRAP RENOVATIE

Aanbiedingen alleen geldig in filiaal Breda. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. oorbehouden.

NIEUW

Het Vloer Het Zelf trappen renovatie systeem. Eenvoudig zelf te monteren! Voordelig een nieuwe solide MASSIEF EIKEN trap, zonder breken en/of beschadigen. Voor zowel open als dichte trappen. Dikte trede ca. 19 mm in vele kleuren leverbaar. Nu introductie prijs: van 109,- nu

55,- per trede

Prijs van trap 13 treden, incl. stootborden, anti-sliprand, lijm en olie: * Excl. montage, montage complete trap v.a. 400,-

STUNTPRIJS!

* 45 ,6

VLOER HET ZELF BREDA: Grenssteen 11, (Bedr. terrein n Steenakker) naast Praxis nabij NAC stadion, tel.: 076-54 26 234. Geopend: di. t/m vr. 9.30 - 18.00 za. 9.30 - 17.00. Do. koopavond tot 21.00 uur. Gratis parkeren. www.vloerhetzelf.nl

juridisch advies & mediation

VOORDELIGER DAN INTERNET, PRIMA LEGSERVICE

juridisch advies & mediation

familierecht*arbeidsrecht*sociaal zekerheidsrecht familierecht * arbeidsrecht huurrecht*vreemdelingenrecht*strafrecht

* sociaal zekerheidsrecht * huurrecht * strafrecht Gratis spreekuur maandagavond Gratisvan spreekuur 17.00 totmaandagavond 18.00 uur

van 17.00 tot 18.00 uur

Geen aanbetaling, direct uit voorraad leverbaar, meer dan 200 soorten laminaat op voorraad, laten leggen ook mogelijk, reserveren voor latere levering mogelijk. ALMERE - AMSTERDAM - ARNHEM - BREDA - CAPELLE A/D IJSSEL - EINDHOVEN ENSCHEDE - GORINCHEM - HELMOND - LEIDERDORP - NIEUWEGEIN - ZWOLLE

Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 www.baronie-advocaten.nl

www.baronie-advocaten.nl

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste methode -> Luxopuncture methode -> Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

*DIRECT GELD NODIG * Verpand - Beleen - Verkoop uw: Ps3 - xbox360 laptop - TV - Gsm - etc.

www.USEDPRODUCTS.NL Concordiastr. 15a, T. 076-5335334

Voeg- en gevelreiniging

Van mierlo

Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging, impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingvanmierlo.nl Bel voor gratis prijsopgave voor nu en later.

Voor frisse en stralende gevels!

Ontdek je huis opnieuw !

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552


Nog maar een paar dagen NAC Breda presenteert jubileumlogo tot En Plein Public Tal van activiteiten rond 100-jarig bestaan Bredase voetbalclub

BREDA - NAC Breda voert tijdens het voetbalseizoen een uniek jubileumlogo op de nieuwe shirts, ter gelegenheid BREDA - De zomervakantie is begon- uur van start aan de Monseigneur Leijtenvan het 100-jarige bestaan van de club. Het logo is zondag voorafgaand aan de eerste training officieel gepresen- nen, de laatste repetities zijn in de straat in Brabantpark met de voorstelling volle gang en de drankjes staan al POST! van Heleen van Doremalen. teerd door de Stichting 100 Jaar NAC en Stefaan Eskes, de algemeen directeur van NAC. koud. Nog maar een paar dagen en dan gaat En Plein Public 2012 van start. Vol trots presenteert de organisatie deze zomer op negen locaties in Breda een divers cultureel programma met prachtige acts.

En Plein Public is hét gratis festival voor en door de wijk. Buurtbewoners zullen dan ook zelf theatervoorstellingen presenteren die zij onder leiding van professionele theatermakers hebben gemaakt. Daarnaast zijn er hoogstaande professionele straattheatervoorstellingen te zien, die eerder op grote nationale festivals als Oerol stonden. Ook lokaal muzikaal talent krijgt een podium, waarbij de avond sfeervol wordt afgesloten met ruimte voor een hapje, drankje en veel Brabantse gezelligheid. En Plein Public biedt ook voor bezoekers buiten de wijken een heerlijke avond die zeker de moeite waard is! Op vrijdag 6 juli gaat het festival om 18.00

Peter Daalmans (l) en Stefaan Eskes met het ‘nieuwe’ oude logo.

DOOR ADDO SPRANGERS Het jubileumlogo komt voort uit een innige samenwerking tussen de BVO en de speciaal in het leven geroepen stichting om het begin van de volgende honderd jaar van de Bredase formatie kracht bij te zetten. De Stichting 100 jaar NAC doorliep de afgelopen weken een zorgvuldig traject om NAC een aanbeveling te doen over het logo. De Stichting werd hierbij pro deo bijgestaan door een communicatiebureau.”Veel clubs grijpen een jubileum aan om een speciaal logo in de markt te zetten,” zo weet voorzitter Peter Daalmans van de Stichting 100 jaar NAC. “We hebben uiteindelijk voorgesteld om het allereerste NAC-logo te herintroduceren met enkele stilistische aanpassingen. Het is het logo zoals de

mensen van de oprichtingsakte het een eeuw geleden bedoeld hebben. Dit logo is het meest NAC: met de typische schuine baan en de hoofdkleur zwart om het rebelse karakter van de club te onderstrepen.”

‘Logo onderstreept rebelse karakter van de club’ Draagvlak Het management en directie van NAC hebben het initiatief omarmd en draagvlak getoetst bij Clubraad, Supportersclubs en Museum. Algemeen directeur Stefaan Eskes: “Hiernaast is de case ook voorgelegd

FOTO MAURICE VAN STEEN

bij de Stichting Cultuur, het orgaan dat een logowijziging van NAC moet goedkeuren. Alle voornoemde partijen zijn enthousiast en hebben zich achter het initiatief geschaard. “ Het jubileumlogo komt terug op de wedstrijdkleding, het briefpapier, de nieuwe website die in de loop van dit seizoen live gaat, op de seizoenkaarten en op de losse tickets. Hiernaast wordt het jubileumlogo verspreid onder alle clubs, alle televisiezenders en de media. De Stichting 100 jaar NAC houdt in september ook allerlei activiteiten rond het 100-jarig jubileum van de club. Zo staan onder meer een spectaculaire vuurwerkshow, een avond voor de NAC Business Club, een spelersreünie, een supportersreünie, een straatversierwedstrijd en verschillende Kidsmiddagen op het programma.

BRIDGE BRIDGECLUB DE LEI Al meer dan 25 jaar biedt BC de Lei gelegenheid aan beginners en gevorderden met spelers van eigen niveau te bridgen te Bavel. Met ingang van september kunt u niet alleen op dinsdag en/of donderdag spelen maar ook op maandagmiddag. Voor alle drie de speeldagen geldt dat er nog

plaatsen in het SCC ’t Klooster, Jack van Gilsplein in Bavel. Aanvangstijd: maandag en donderdag 13.30 uur; dinsdag 20.00 uur. Informatie: secretaris Nel SteggerdaHuijsman 0161-433 008, steggerdhans@ casema.nl Bridgekroegentocht: BC de Lei organiseert zaterdag 15 september kroegentocht

Elke zondag voordeel scoren?

in Bavel. In vijf verschillende horecalocaties worden 24 spellen in 6 rondes gespeeld. Ieder paar speelt dezelfde 24 spellen (topintegraal). Per ronde van 4 spellen zijn 45 minuten beschikbaar, inclusief het verplaatsen naar de volgende ronde. Aanmeldingsformulier: Jan Smits, Langdonk 2, 4854LD Bavel, 0161-433592; www.nbbportal.nl/28032

C1000 De Burcht nu ook op zondag open! C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl

De regisseuse is met een oude typemachine en kroontjespen haar wijk ingetrokken op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast hebben bewoners uit de wijk die elkaar niet kennen een briefcorrespondentie gevoerd. In Heleen’s voorstelling zullen deze onbekende wijkbewoners elkaar ontmoeten en zullen bijzondere verhalen op theatrale manieren verteld worden. Naast dit bijzondere project, zullen ook prachtige voorstellingen te zien zijn van Company O en Toneelgroep Dapper. Het Frobelhuis zal voor de kinderen knutselworkshops verzorgen en de lokale bands A&J en Somewhere Man zorgen voor een muzikale noot. Wees erbij, want het eerste festivalweekend belooft heel bijzonder en gezellig te worden. Het festival zal deze zomervakantie nog verder trekken naar de wijk IIpelaar in Breda (13 juli), Jeugddorp Laanzicht in Teteringen (20 juli), de wijk Princenhage in Breda (27 juli), de wijk Belcrum in Breda (3 augustus) en tot slot Ulvenhout (10 augustus). Houd onze vernieuwde site in de gaten. Hier kunnen bewoners van de wijken zich nog inschrijven voor een aantal leuke projecten. Verder zal wekelijks een nieuw verslag van het festival verschijnen, inclusief foto’s en een vooruitblik op alles wat komen gaat. www.enpleinpublic.nl

Train deze zomer mee met iRun summer BREDA - Net zoals de afgelopen jaren organiseert Run2Day Breda aankomende zomer op de woensdagavond weer de iRun Summer trainingen vanuit het Mastbos. U kunt 12 weken lang genieten van heerlijke afwisselende trainingen door iRun instructors. Echter dit jaar gaan we het net even anders doen. We hebben weer een groep voor lopers die op dit moment 10km als basisniveau hebben en dit verder willen uitbouwen naar 15km/Ten Miles en misschien wel de halve marathon. Kortom afwisselende interval trainingen waarbij het accent op de duurtraining zal

liggen, iRun Long summer. Nieuw zijn de iRun Hot summer trainingen, kortere looptrainingen afgewisseld met kracht. We maken daarbij gebruik van alle elementen die Mastbos te bieden heeft. Instapniveau voor deze trainingen is 5 km (of dertig minuten ) aan een stuk kunnen lopen. Beide groepen doen gezamenlijk de warming up en daarna worden de groepen gesplitst voor hun eigen specifieke training. iRun summer gaat van start op woensdag 18 juli en de laatste training zal zijn op woensdag 3 oktober. De Long trainingen zijn ook uitermate geschikt als voorbereiding op de Singelloop op zondag 7 oktober. Informatie/aanmelden: breda.run2day.nl

BEDRIJVIG NIEUWS Dertig procent korting op eerste behandeling !

Monaas Brazilian Wax nu ook in Breda BREDA - Bijna vijf jaar geleden begon Mona Akachar haar salon in Rotterdam. Al snel werd ze een begrip en inmiddels komen vrouwen uit heel Midden- en Zuid-Nederland naar haar salon voor een Brazilian wax, een Hollywood wax of een van de overige waxbehandelingen. Omdat Mona per dag vaak drie klanten uit de regio van Breda behandelde, besloot ze tot uitbreiding en waagde ze de stap over de rivier. DOOR JOYCE VAN ZIJL Donderdag jongstleden opende Monaas Brazilian Wax in de Boschstraat op een zomerse manier! Ze trok samen met Unicum, de beste brassband van Nederland door het centrum. Mona was erg gelukkig met deze mooie start. “Ik denk dat Breda hier wel rijp voor is! Het zijn natuurlijk behandelingen die vertrouwen en respect

vragen. En humor! Want dat is vaak de beste manier om hiermee om te gaan. Een Brazilian wax is het verwijderen van de haren in het schaamstreekgebied, de venusheuvel, schaamlippen, perineum en anus door middel van exclusieve hars, tot er een streepje in het midden van de venusheuvel overblijft. De Hollywood wax verwijderd al het haar in deze gebieden. Omdat dit gevoelige gebieden zijn gebruiken wij een aparte, vriendelijke methode. Vaak worden deze behandelingen met hechtstrips uitgevoerd,wat behoorlijk pijnlijk kan zijn en tot huidirritatie kan leiden. Wij doen dat niet en gebruiken een speciale wax die zacht is voor de gevoelige streken van het vrouwenlichaam.” Overigens kunt u ook voor ‘gewone’ waxbehandelingen van ongewenste haargroei op armen, benen, buik , rug et cetera bij Monaas Brazilian Wax terecht. “Deze plekken behandel ik wel met strips, omdat de huid hier sterker is dan in de

schaamstreek of de oksels. Naast de diverse behandelingen verkoop ik ook ‘Tendskin’, een effectief product tegen ingegroeide haren, rode bultjes en andere huidirritaties.” Humor “In onze salon behandelen wij alleen dames en vanzelfsprekend resepcteren wij altijd de zedigheid van onze klanten. Meestal wordt er gewoon gezellig wat gekletst en ik breek ook de spanning vaak met wat humor. Ik vertel bijvoorbeeld dat mijn achternaam in het Marokkaans ‘kale’ betekent en dat ik dus voorbestemd was om dit te gaan doen! Ook onze advertentie hebben we op die manier benaderd met een foto van een naaktkat met de tekst: ook een kale poes? Ook door onze ervaring weten we wel hoe we iemand de eerste keer op haar gemak kunnen stellen. Op onze website kunnen vrouwen ook ervaringen van anderen teruglezen.”

De zomerse opening van Monaas Brazilian Wax in de Boschstraat. FOTO JOYCE VAN ZIJL

Monaas Brazilian Wax is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.30 uur tot

Monaas Brazilian Wax, Boschstraat 41, 4811 GC Breda, tel. (076) 879 50 78, www.monaasbrazilianwax.nl PAGINA 12

21.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.


Dre Wit (‘t) goed

ALLES VOOR UW

BUITENLEVEN

13-07 t/m 12-08 GESLOTEN

reparaties witgoed producten Etten-Leur

i.v.m. vakantie

KOM & KIJK!

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

CHERABI Specialisten in houtrot & schilderwerken

Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

incl. onderhoudsboekje 06-28148148 site: cherabi.uw-vakschilder.nl

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 12 op 13 juli op het traject Breda-Roosendaal een slijptrein. Woont u in Breda of Prinsenbeek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

foto: Peter Honig

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/slijptrein

Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Meubelstoffering

FA. GELENS

voor al uw stoffering en alle reparaties. Rudonk 23a Breda Tel. 076-5877239 of 06-20304266

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

open DAgen zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur

t 076-8795078 i M 06-14767776 i info@monaasbrazilianwax.nl www.monaasbrazilianwax.nl

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 21.00 uur

Monaas brazilian Wax boschstraat 41, 4811gC breda

antieke meubelen en brocante:

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

5, 6 en 7 juli

OpeningskOrting 30% bij alle behandelingen

Deze dagen:

korTingen ToT e 700,Vraag naar de voorwaarden

vakman infra, straatmaker, machinist* of machinemonteur *grondverzet of wegenbouw

Een écht vak leren Binnen 2 jaar je eerste diploma halen en meteen ook nog een salaris verdienen, is dat wat voor jou? Grijp dan nu je kans en kies voor een baan met spierballen! Bliksemsnel start jij met een vak waarin volop toekomst zit! Want doorgroeimogelijkheden zijn er in de infra meer dan genoeg, als je maar van aanpakken weet! Kortom, kijk op onze website, bel (voor Brabant; Rienus 06 - 54252472, voor Zeeland; Simon 06 - 51113062) of schrijf of mail ons vandaag nog!

KEUKENS & KEUKENS .00 u ma -za : 10. 00 -17 .00 u zon da g: 12. 00 -17 di & wo ge slo ten

eigentijds, smaakvol en betaalbaar design Gelmelstraat 84-A - 2320 Hoogstraten (B) +32 3/320.99.00 (naast Lidl)

Be ste kwali tei t vo or de laa gste pr ijs !!!

Postbus 152 4460 AD Goes, t.a.v. Ate de Bourgraaf Tel. 0113 - 23 00 89 Fax 0113 - 21 64 21

Speciale Batibouw-condities Voorstelling nieuwe collectie

ma-za: 10-17.00u zondag 12-17.00u 00uloten 17.ges : 10-za& madi. wo. zondag 12-17.00u di. & wo. gesloten

3 superaanbiedingen (voor snelle beslissers) KEUKENS & KEUKENS KEUKENS &VOOR KEUKENS KEUKENS &eigentijds, KEUKENS 1. GRANIETEN WERKBLAD DE smaakvol eigentijds, smaakvol en betaalbaar design Beste kwaliteit ma-za: 10-17.00u voor lidl) de ag 12-17.00u 84-A - 2320 Hoogstraten Gelmelstraat 03/320.99.00 (naast zond eigentijds,design smaakvol en betaalbaar design en betaalbaar smaakvol eigentijds, PRIJS VAN EEN KUNSTSTOF WERKBLAD** &laagste prijs en betaalbaar design n lote ges di. & wo. www.keukensenkeukens.be - info@keukensenkeukens.be !!!

Gelmelstraat (naast 84-A- VAATWASSER - 2320 Hoogstraten 03/320.99.00 03/320.99.00 (naast lidl) Hoogstraten Gelmelstraat 84-A - 2320 2. GRATIS & - lidl) Gelmelstraat 84-Awww.keukensenkeukens.be - 2320 (B) - +323/320.99.00 (naast lidl) - info@keukensenkeukens.be info@keukensenkeukens.be - Hoogstraten www.keukensenkeukens.be

Beste vo B laagst

la

PAASSHOW PAASSHO PAASSHO WA VAN 15 TOTW EN MET 25

3. GRATIS MONTAGE EN AANSLUITEN VAN UW KEUKEN

rijlessen in Ligier

Verwen jezelf met een

25 MET EN TOT paasdag VAN VAN 15Tweede 15geopend: TOTAPRIL tot25 17 EN11.00 MET Deze romantische uur 11.00 tot tot 17.00 Tweede11.00 Tweede paasdag geopend: paasdag geopend: brengt de werkblad van 29 juniActie: t/m 9 juli keuken Granieten nodige sfeer in uw werkblad Granieten Actie: Actie: Granieten werkblad = e voor de prijs van woning. Hij kan in kunststof kunststof van prijs de voor voor de prijs van massief hout en in folie kunststo Actie: Gratis vaatwasser worden uitgevoerd. vaatwasser Gratis Actie: Actie: Gratis vaatwasser Actie: Gratis monteren en aa Wij maken hem Guitig sportief of mysterieus klassiek?Greeploos design: leverbaar in diverse uitvoeringen compleet vanafActie: €6.200* aansluiten en monteren Gratis Actie: Gratis monteren en Greeploos design:compleet leverbaarvanaf in diverse uitvoeringen compleet vanaf €6.200* €6.200* uitvoeringen Greeploos design: leverbaar in diverse voor u op maat De nieuwe IXO is leverbaar in originele 50% KORTING op keukenapparatuur De mooiste showroom van België • 600m2 de •prijs: €11.924 2 600m De mooiste De mooiste showroom van België showroom van België • 600m2

airco of DCI motor voor maar 1

auto-aanpassingen auto-rijschool auto-stoelen op maat breda@bevertmc.nl www.beverauto aanpassingen.nl

OPEN DEUR DAGEN Nog enkele showroomkeukens met korting tot 70%

meer

kleurencombinaties: aan u de keuze! Al een nieuwe Ligier vanaf e

8.500,-

zonDer AuTorijbewijs

ALLE KEUKENS HALF GELD*

Keuze werkbladen uit meer dan 250 keukens • Gratis offerte 50% KORTING op *garantie Gratis keukens dan 250 Keuze Keuze uit meerGratis meerofferte dan 250 keukens offerte Batibouwprijs: €6.998 montage ••uit Gratis levering • 5 jaar• Gratis garantie jaar 5 • levering Gratis • montage Gratis Gratis montage • Gratis levering • 5 jaar garant 12 maanden reservatie • Persoonlijk advies 50% KORTING op kasten/meubelen 2 advies • Persoonlijk reservatie maanden 12m maanden reservatie • Persoonlijk advies De mooiste showroom12van België •de600 • Gratis offerte Altijd voordeligste Altijd de voordeligste Altijd de voordeligste èn GRATIS MONTAGE!! Keuze uit meer dan 250 keukens • Gratis montage

*actie alleen geldig tijdens OPEN DEUR DAGEN

GratisDelevering • 5 jaar garantie • 12 maanden reservatie Kom hem ontdekken bij uw Ligier dealer: mooiste showroom van België • 600 m2 • Gratis offerte Landhuis stijl: in kunststof en echt hout Romantisch hout: Houten keukens• Altijd de voordeligste Persoonlijk advies stijl: in kunststof en echt hout Romantisch hout: Houten keukens• Gratis montage Keuze uit meer dan 250 keukens keukens Houten hout: hout Romantisch Landhuis stijl: in kunststof en echtLandhuis

45

bever breda b.v.

compleet vanaf €5.900* in alle stijlen. Compleet vanaf €7.210* compleet €5.900* stijlen. Compleet vanaf vanaf €7.210* Compleet alle stijlen. in vanaf compleet vanaf €5.900* Gratis levering •in 5alle garantie • €7.210* 12 maanden reservatie **jaar bij aankoop van een keuken * in basisopstelling met: Oven, kookplaat, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim. * *inin basisopstelling met: vaatwasser, Oven, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim. van Pelgrim. en kraan spoelbak dampkap, koelkast, * in basisopstelling met: Oven, kookplaat, basisopstelling met:kookplaat, oven, kookplaat, koelkast, spoelbak en kraan van Pelgrim Persoonlijk advies •dampkap, Altijd devaatwasser, voordeligste

Hekven 17, 4824 AD breDA DEGROOTSTE GROOTSTE ENGROOTSTE GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIË !!!!! VAN ENGREEPLOOS GOEDKOOPSTE VAN BELGIË SPECIALIST GREEPLOOS SPECIALIST GOEDKOOPSTE EN DE BELG DE Tel. 076-5414944, Fax 076-5412088 DE GROOTSTE EN GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIË !!!


Treeport werkt samen met vogelopvang aan biodiversiteit Sinds 2011 werkt Treeport samen met het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Treeport en het Vogelrevalidatiecentrum vinden elkaar in onderwerpen als duurzaamheid en biodiversiteit. Om de toekomst van de boomkwekerijen en een goede leefomgeving te

bevorderen, worden diverse activiteiten ondernomen. In een nulmeting is van diverse vogels en zoogdieren de verspreiding in de gemeente Zundert onderzocht. Met allerlei maatregelen gaat Treeport nu deze dieren, de zogenaamde indicatorsoorten, een handje helpen met als doel de biodiversiteit in de boomkwekerijen en de omgeving daarvan te bevorderen.

‘DE BOOM IN MET TREEPORT’ Rubriek bomen over bomen

Vanaf heden zijn de nestkastjes te koop bij de VVV in Zundert. Samen met Vogelrevalidatiecentrum Zundert werkt Treeport aan biodiversiteit en dus aan de toekomst!

Cotinus: Een boom met pruiken Cotinus coggygria groeit van nature in China maar komt ook voor in delen van Europa. Van Zuidoost-Frankrijk tot in Turkije groeit de plant op stenige hellingen tot ruim 1000 meter hoogte waar hij vanuit een forse heester uitgroeit tot een kleine meerstammige boom van zo’n vijf meter hoogte. In onze tuinen blijft de plant iets kleiner en bij tuincentra is veelal alleen de struikvorm te koop. Toch kan zo’n struik ook hier uitgroeien tot een enkele meters hoge boom en soms helpen kwekers een handje door de plant eerst op te kweken tot een stamhoogte van ruim 1,5 meter waarna de plant zich vrij mag vertakken. De familie waartoe Cotinus behoort - de pruikenboomfamilie - bestaat voor het overgrote deel uit planten die vooral in de tropische regiones voorkomen. Bekende tropische familiegenoten zijn de mango, de cashewnoot en de echte pistache. Slechts een paar vertegenwoordigers groeien in de gematigde zones en Cotinus is daar samen met Rhus, in het Nederlands fluweelboom geheten, het bekendste voorbeeld van. Cotinus coggygria bloeit in Nederland in de zomermaanden. Aan elke struik zijn zowel mannelijk, vrouwelijke als steriele bloemen te vinden en elke bloem heeft een doorsnede van circa drie millimeter. Een aantal bloemen tezamen vormt echter een tot soms wel 30 cm grote groene bloempluim. Tijdens het rijpen van de vruchten vergroten de bloemstelen zich waardoor uiteindelijk, aan het einde van de zomer, grote ’pruiken’ ontstaan. Hieraan heeft de heester zijn Nederlandse naam pruikenboom te danken. In Engeland spreekt men over de ‘smoke-bush’. Behalve vanwege de fantastische wolken met bloemen en vruchtjes is de groenbladige vorm ook een aanwinst vanwege de opvallende herfstkleur. Het grijzig groene blad verkleurt vanaf begin oktober opvallend goudgeel. Een recente aanwinst is de groenbladige cultivar ‘Young Lady’ die al op jonge leeftijd rijk bloeit. De vele bloempluimen hebben een purperbruine gloed die mooi met het frisse blad contrasteert. ‘Green Fountain’ is een groenbladige variëteit met een beperkte hoogte en een zeer rijke bloei. Cotinus coggygria is vooral populair vanwege de roodbladige cultivars. Die groeien uit tot forse struiken die opvallen van het vroege voorjaar tot de late herfst. Van alle roodbladige cultivars is ‘Royal Purple’ veruit het meest gekweekt. Zijn blad loopt in het voorjaar zeer donkerrood uit en blijft die kleur het hele seizoen behouden. De ‘pruiken’ van de roodbladige cultivars hebben een eveneens donkerrode kleur. Ze zijn beduidend kleiner dus ook minder opvallend dan bij de soort. Ook de herfstkleur bij de roodbladige vormen is meer bescheiden; het rode blad verkleurt langzaam naar oranjebruin. Een recente introductie is ‘Golden Spirit’ met heldergeel loof dat ongevoelig is voor zonnebrand. Juist in de zon is de bladkleur het meest intens. ‘Golden Spirit’ bloeit zoals de soort. Cotinus ‘Grace’ is een kruisingsvorm met een lossere habitus. Het opvallend grote blad heeft een zacht purperrode tint en verandert in de herfst naar koperkleurig.

Voorbeelden van deze maatregelen zijn het ophangen van diverse nestkasten, het creëren van takkenhopen en het doen ontstaan van ruigtes en overhoekjes. Door het ophangen van nestkasten worden bepaalde soorten bevorderd. Zo helpen kerkuilen en torenvalken aan het terugbrengen van de muizenstand in de kwekerij. Met het ophangen van kunstnesten voor boeren- en huiszwaluwen worden deze zwaluwsoorten gestimuleerd om te broeden in de buurt van boomkwekerijen. Het zijn echte insecteneters en daarmee kan er een win-winsituatie voor kweker én zwaluw ontstaan. Onlangs heeft het Vogelrevalidatiecentrum in opdracht van Treeport 200 nestkastjes voor koolmezen gemaakt. Deze kastjes zijn voorzien van een plaatje met “Treeport Natuursupporter”. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Treeport van 26 juni jl. hebben de aanwezige leden een nestkastje meegekregen. Naast de functionaliteit van zo’n nestkastje, tijdens de 18 dagen dat koolmezen een nestje hebben, vangen zij zo’n 18.000 rupsen weg!, heeft het kastje ook een symbolische betekenis. Treeport is namelijk te vergelijken met een nestkastje; het is een broedplaats voor goede, vruchtbare ideeën om de boomkwekerij in deze regio nog beter op de kaart te zetten.

BEDRIJF UITGELICHT:

Boomkwekerij P. de Labie en Zn. Van: Charly en Peter de Labie. Bedrijfstype: Bos en haagplantsoen, beveerd materiaal, struiken en laanbomen. Plaats: Zundert Sortiment: Eik, beuk, haagbeuk, taxus, buxus en diverse soorten voor de kerstbomentelers. Buiten deze soorten nog verschillende andere soorten in diverse herkomsten. Heeft u participaties van Treeport: Nee Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: Niet specifiek ons bedrijf, maar dat de boomkwekerijsector over het algemeen ondanks alle economische malaise nog steeds floreert. Wat vindt u mooi aan het vak: Afwisseling en met mooi weer buiten de kost kunnen verdienen, met slecht weer is het allemaal wat minder. Wat is uw favoriete boom: Moerbei, deze staan op ons terras, dus daar geniet ik het meest van.

Studenten Zoomvliet College ontwikkelen rooster-App ROOSENDAAL - Studenten mbo-ICT van het Zoomvliet College hebben tijdens een zes weken durend doorstroomprogramma op het hbo bij Avans Hogeschool te Breda, een rooster-App ontwikkeld. Deze rooster-app is gemaakt voor de iPhone en zou voor studenten een welkome en snelle manier kunnen zijn om op elk gewenst moment roosterinformatie tot hun beschikking te hebben.

Een van de studenten van het Zoomvliet College presenteert de rooster-App.

De twee groepen 2e- en 3e-jaars studenten van het Zoomvliet College hebben hun rooster-app gepresenteerd voor hun eigen docenten en de docenten van Avans. Met name deze laatsten waren bijzonder verrast over het resultaat. “Dit overtreft ver onze verwachtingen!”, aldus Jos Mulder, docent Technische Informatica van Avans. “Wij zijn hier ingestapt als experiment om eens te kijken wat de mbo’ers op dit niveau kunnen. Dat ze dit hebben gepresteerd, is echt heel goed. Voor de toekomst willen we dit zeker verder gaan uitbouwen en bekijken hoe we met het mbo kunnen samenwerken. Voor de studenten is het belangrijk om al op het mbo kennis te maken met het hbo; met de werkwijze, de sfeer en de discipline die dat vereist. Zo kunnen ze beter een keuze maken voor een vervolgtraject.” “Ik ben zeer tevreden over het resultaat. De mbo’ers PAGINA 14

hebben zeker niet ondergepresteerd in vergelijking met onze eerstejaars hbo-studenten. Het is ook heel leuk om zelf weer van deze jongeren te leren”, vult Diederich Kroeske zijn collega aan. Goede voorbereiding op hbo De docenten van het Zoomvliet College zijn bijzonder trots op hun studenten. Jeroen Mutsters, docent ICT: “Ze zijn zelfs nog een paar keer extra naar Avans gegaan om op eigen gelegenheid verder te werken aan hun project. Dit bewijst voor ons dat we op het Zoomvliet de studenten goed voorbereiden op een eventueel hbo-vervolgtraject door hen gaandeweg de studie meer zelfstandigheid te geven. Je ziet dat ze dat dus aankunnen.” Heel leerzaam De studenten zelf zijn enthousiast over de mogelijkheid die hen is geboden. “Ik heb hier echt heel veel van geleerd”, aldus Mark, een van de deelnemende mbo-studenten. “Je leert waar je de informatie vandaan kunt halen, maar ook hoe je in zo’n project samen kunt werken. We hebben geleerd om met het zogenoemde scrum te werken. Hierbij verdeel je heel duidelijk de taken onder de groepsleden en kun je goed volgen hoever je ergens mee staat en wat er nog door wie gedaan moet worden. Heel erg leerzaam!”


onroerend goed

WAAROM NIET NÚ UW DROOMVILLA KOPEN? DAN KOPEN WIJ UW BESTAANDE WONING! * *vraag naar de voorwaarden

WWW.SCHOONENDREEF.NL

KOM KIJKEN OP proef

ZATERDAG 7 JULI 14.00 - 16.00

EN U BENT MISSCHIEN 2X VERKOCHT! T 088 118 9000 E krant@huisaanhuis.nu www.huisaanhuis.nu

Ordernummer HAH 17150 4 juni 2012 Datum

Extra grote tweekappers met 800 m3 en 220 m2 gebruiksoppervlakte

Parket Service van de Wetering Leggen, schuren en onderhoud van al uw houten vloeren Ook voor traprenovatie voor bedrijf en particulier

tel.: 06 - 48117916

www.weteringparket.nl

Tweekappers met 650 m3 en 170 m2 gebruiksoppervlakte

Te koop AANGeBoDeN:

2-onder-1 kap woning

te Rijsbergen www.biesveld20.nl

Gelijkvloers wonen met 580 m3 en 150 m2 gebruiksoppervlakte

T 076 5022888

T 076 5033000

T 076 5 148 656

Te Huur Garagebox

Infodag & sta rt inschrijving Zaterdag 7 ju li 11-15 uur Restaurant ’D e Tijd’ Antwerpsewe g 24, Rijsberg en

Hamdijk te Breda-Noord

Huur per mnd. ! 85,00

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

tel. 0628-341966

Buitenschilderwerk Witwerk 6 6,50 m2 Dakgoot herstel Lekkage herstel

POOLS BOuwBedrijf

Aalten Schildersbedrijf

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. Betaalbaar en betrouwbaar.

plafonds & wanden witten

www.marnixbreda.nl

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Vraag een vrijblijvende offerte tel. 06 - 53697011 / 076 - 5991675

076 - 57.15.914

Bereikbaar via de Donkerstraat in Etten-Leur

BREDA

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/ ontwerp van A tot Z.

Wonen op een landelijke plek? 12 bouwkavels

6 woningen

• oppervlakte vanaf 500 m2

• in een bijzonder woonpark

Realiseer uw droom in Parc Tichelt. Een unieke kans: de verwezenlijking van uw droomhuis op een rustig gelegen kavel in een prachtige landelijke omgeving. Of kiest u liever voor een uniek woonconcept in de vorm van een parcwoning? Neem alvast een kijkje in Parc Tichelt te Rijsbergen op de website of bel Van Hassel Makelaars: 076-5975900.

www.parctichelt.nl Gulden w e g 10, 4879 N L E t t en - L eu r, Tel . 0 7 6 -50 3 2 8 7 8 , F ax 076- 5 03785 0, kees . g oos s ens@het net . nl


Nacht van Achtmaal zoals bedoeld

Tijdens Exotic Green Rally

Klaar voor Exotic Green Rally

Rallyteam Breda gaat voor klasse-overwinning

BREDA - Komende zaterdag raast de grote rallyklassieker van de Exotic Green Rally weer door het West-Brabantse land. Ook nu is Etten-Leur de plaats van waaruit de rally wordt gedirigeerd. Met allerlei nevenactiviteiten als City Racing en de R Sport-Cars Short Rally kunnen autosportliefhebbers tot diep in de nacht er hun hart ophalen. BREDA - Je kunt in de sport de lat zo bij het evenement kan komen. Dat maakt hoog leggen als je zelf wilt. Zo kun je zelf je moeilijkheidsgraad bepalen als sporter, rekening houdend met je medespelers. Jan Timo van de Marel met de Ford Fiesta R2 en de twee Belgen Vicky Van de Walle en Marnix Verfaille, beiden in een Mini Cooper S, vormen tijdens de Exotic Green Rally van 2012 de concurrentie in de klasse A6. die strijd durft Rallyteam Breda zeker aan.

Ook De Bode draagt de West-Brabantse rallyklassieker een warm hart toe.

DOOR HENK KETELAAR De West-Brabantse rallyklassieker kampt in deze editie een beetje met de naam. Dit omdat de sponsor, Uitzendorganisatie Exotic Green, onlangs haar naam veranderde in Goodmorning. Na vijf jaar sponsorschap heeft de rally onder Exotic Green zo’n grote bekendheid gekregen dat besloten is om toch onder de deze naam van start te gaan, temeer omdat na deze editie het contract afloopt. John Elst, voorzitter van de Stichting Autosport Zuid-West Nederland: “De contacten voor een andere hoofdsponsor

Exotic Green Rally De Exotic Green Rally start op de Markt in Etten-Leur om 9.46 uur. De Shortrally om 15.29 uur. De klassementsproeven zijn vrijwel identiek aan die van vorig jaar. Allerlei evenementen maken die dag een verblijf in Etten-Leur voor het gehele gezin aantrekkelijk. Naast de vele honderden vrijwilligers is er dringend behoefte aan meer mensen die zich voor de organisatie willen inzetten. Surf voor meer informatie naar www.excoticgreenrally.nl

zijn nog zo pril, dat ik daarover geen mededelingen wil en kan doen.” Titelverdediger “Laten we ons eerst maar op zaterdag 7 juli richten,” zegt John die er zichtbaar veel zin in heeft en niet kan wachten totdat het zover is. Gezien de startlijsten van de Exotic Green Rally en de R Sport-Cars Shortrally is dat ook wel te begrijpen.

‘Passage Achtmaal wordt echt spektakel’ Onder de deelnemers bevinden zich topcoureurs die ook meedoen aan de World Rally Championschip (WRC). De kampioen van het vorig jaar, Jeroen Swaanen, komt in ieder geval met zijn Ford Focus WRC de titel verdedigen. “Ook dit jaar zal de rally pas tegen het einde worden beslist,” is zijn verwachting. VIP-behandeling Nieuw dit jaar is de passage in Achtmaal, de plaats waar de rally zijn roots heeft. Daar knallen de rallywagens dwars door het dorp, waar een heuse jump en een spin worden gemaakt. Zij komen nu eens niet vanachter café Den Tuur het dorp in, maar

FOTO HENK KETELAAR

er voorlangs. “Dat wordt daar een echt spektakel,” is de reactie van John. Op deze en op verschillende andere plaatsen zijn soortgelijke publieksproeven ingebouwd. “Mensen die alle rallyhoogtepunten willen mee beleven, kunnen zich bij de inschrijfbalie op het Winkelcentrum als VIP laten inschrijven. Zij worden met een busje naar de betreffende passages gebracht en begeleid,” zegt John die zelfs voor de VIPs een helikopter in de lucht heeft. City Racing Ook dit jaar starten ’s middags in het centrum van Etten-Leur de bolides van de GTC City Racing. “Het parcours met zijn haarspeldbochten is onveranderd. Dat, en de klassementsproef Etten-Leur, is die dag voor het publiek gratis,” zegt John. Sluitstuk is de finish van de Short Rally om 22.18. uur en die van Green Exotic Rally om 23.30 uur op de Markt van Etten-Leur.

Omleiding Om bij vogelspeciaalzaak De Bosruiter in Sprundel te geraken is een omleidingsroute ingesteld. De Bosruiter is namelijk via de Wildert en de Oosteindseweg vanaf de kant van Klein Zundert bereikbaar.

Brakkenfestival gestart BREDA - Maandag is het Brakkenfestival gestart. Het festival is uniek in haar soort omdat kinderen vrij mogen spelen zonder hun ouders en jaarlijks bezoeken gemiddeld 8500 kinderen in de eerste week van de basisschoolvakantie het festival waar meer dan 55 sportieve, spannende en educatieve activiteiten plaatsvinden. Het Brakkenfestival is voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar bij Optisport Kunstijsbaan in Breda. Het Brakkenfestival kent meer dan 55 verschillende activiteiten. Een aantal zijn al jaren aanwezig en immens populair als koekjesbakken, creativiteit, waterbaan, verschillende luchtkussens en bloemschikken. Daarnaast is dit jaar een aantal nieuwe activiteiten aanwezig: - Pannenkoekenmix maken. Kinderen leren hoe zij graan malen en krijgen een recept mee naar huis om thuis, samen met hun ouders, pannenkoeken te bakken. Op deze manier worden kinderen gestimuleerd om thuis met hun ouders te ondernemen.

- Roboxen. Als je in de Robox zit, kun je met de besturing voor- en achteruit, en naar links en rechts. Zoek in de ring je tegenstander op, en bestuur de linker- en rechterarm van je robot om hem of haar te raken! Een geweldige game, die altijd voor veel fun zorgt. - Aangepaste sporten als rolstoelbasketbal en een behendigheidsparcours. Op deze manier worden kinderen bewust hoe het is om te sporten met een beperking. - NAC Kidsclub plein. Het hele festival door is de NAC-kidsclub aanwezig met een speciaal NAC-kidsclub plein. Ook zijn er verschillende activiteiten met een NAC thema als het maken van je eigen NAC T-shirt of een NAC wenskaart, een NAC panna kooi en een NAC springkussen. En misschien komen de NAC spelers het festival bezoeken. - Vuilniswagen workshop: De workshop vuilniswagen staat op het buitenterrein. Er staat een echte vuilniswagen op het terrein en kinderen krijgen uitleg over vuilniswagens en afvalverwerking. - Diverse workshops: Judo, twirlen en hip

hop. De missie van het Brakkenfestival is alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar in Breda en omgeving een zinvolle vrijetijdsbesteding aan bieden waarbij sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak gestimuleerd word. Daarbij willen wij ook vrijwilligers de mogelijkheid geven zich te ontplooien en een netwerk van bedrijven die ondersteuning kunnen bieden aan te sporen tot handelen. Kinderen kunnen onder begeleiding van vrijwilligers vrij spelen.

Pizza, patat of Chinees? Nu ook op zondag af te halen C1000 De Burcht C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl PAGINA 16

De editie van 2011 verliep helaas niet geheel vlekkeloos. Grootste smet op het prachtige evenement was uiteraard de fatale schuiver in het dorp Achtmaal, waar een stuiterende Citroën C2 R2 Max met de linker flank tegen een lichtmast tot stilstand kwam en zo vroegtijdig een einde maakte aan de rally voor de Bredanaars. Een dergelijk actie wil het team dit keer zeker voorkomen, zonder daarbij in te leveren op snelheid. De Exotic Green Rally zal verreden worden op zaterdag 7 juli, net als vorig jaar op één dag. Deze editie kent 16 klassementsproeven, te verrijden in de omgeving van Etten-Leur waar start en finish zullen plaatsvinden. Bijzonder daarbij de klassementsproef in het centrum van Etten-Leur, waarmee het publiek heel eenvoudig dicht

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

de sport een heel stuk toegankelijker voor het brede publiek. De overige proeven liggen verspreid door het westen van de provincie, waardoor soms lange verbindingsroutes gereden moeten worden. Die maken de rally mede erg vermoeiend voor de rijders, maar maakt het ook mogelijk om de leukste proeven aan elkaar te rijgen. De deelnemers krijgen op de klassementsproeven een ruime afwisseling van diverse soorten asfalt, klinkers en Brabants onverhard voorgeschoteld. Het belooft opnieuw een zware strijd te worden voor mens en machine. De C2 van de Bredanaars heeft het de afgelopen wedstrijden zwaar gehad. Een gebroken homokineet nekte het team tijdens de Autosoft Vechtdal Rally, en tijdens de ELE Rally liep de motor niet altijd even soepel en verloor zo nu en dan vermogen. In de aanloop naar de Exotic Green Rally is de C2 van de Bredanaars door Verbaas Preparations uit Oud-Beijerland grondig onder handen genomen, zodat een goede klassering mogelijk is. De verrichtingen van het team zijn tijdens het evenement (maar ook daarbuiten) realtime te volgen. Op www.twitter.com/rallyteambreda worden tijden, voor- en tegenspoed en leuke weetjes met de volgers gedeeld. Na afloop van de wedstrijd zijn op www.rallyteambreda.com filmpjes en heel veel foto’s van het team terug te zien. De volgende wedstrijd van Rallyteam Breda is de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally op 21 en 22 september.

KORTE BERICHTEN BREDA Fietsgilde: 7 juli, Tour de Baronie, vt.9.00u Oudhof; 11 juli, Acht dorpenroute, vt.10.00u Oudhof Rondleidingen Gilde de Baronie: Zaterdag 7 juli: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; Rondleiding Ginneken 14.00u vanaf bushalte Schoolakkerplein. Fietsgilde: Zaterdag 7 juli 80 km route gereden naar De Bockenrijder bij Esbeek. Vertrek: 9.00 uur bij de Oudhof (Mastbos). Info: 076-5613229. Kledingwinkel Leger des Heils: De kledingwinkel van het Leger des Heils is extra geopend op zaterdag 7 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur, Hendrik Berlagestraat 102. Alle kleding en boeken voor de helft van de prijs. In verband met de vakantieperiode is de winkel gesloten van maandag 30 juli t/m 20 augustus. Bingoavond: Op donderdag 5 juli is er een bingoavond van de Mañanagirls in het gemeenschapshuis De Vlieren, Dr. Struykenstraat om 20.00 uur. Doorstapwandeling: Zondag 8 juli verzorgen natuurgidsen van IVN Mark & Donge een doorstapwandeling in het kader van de Europese actie ‘Big Jump’. Eerst wandelen we via de landgoederen naar de Belgische grens. En wie waagt daarna vrijwillig de sprong, of steekt men over met het pontje. Dat laatste kan ook als u liever niet nat wordt. Daarna langs de andere oever van het Markdal weer terug naar Breda. Vertrek 12.00 uur vanaf De Kogelvanger, Galderseweg 55, 4836 AC Breda. Wandeling is ca. 15 km lang en terugkomst om ca 17.00 uur. Tip: evt. zwemkleding meenemen. www.ivn-markendonge.nl Kledinginzameling Doskonale: Zaterdag 7 juli zamelt Doskonale gebruikte kleding en schoenen in voor hergebruik in Polen, Roemenie, voormalige Oostbloklanden, derde wereldlanden in Afrika. Kleding kan tussen 9.00 en 12.00 uur worden aangeboden bij garage van Campenhout, Dreef 83 te Princenhage. Wie de kleding onmogelijk zelf kan afleveren, kan vóór vrijdagavond 19.00 uur bellen naar Tanja v.d. Vorst, zodat de kleding op zaterdagmorgen aan huis (minimaal 2 zakken of dozen) opgehaald kan worden. Inlichtingen 076-5229330. Militariabeurs: Zaterdag 7 juli van 09.30 tot 12.00 uur in zaal Vianden, Viandenlaan 3 Breda. Lazy sunday afternoon: Met Kees Schipper en Ad Landa bij de Texashoeve op zondag 8 juli, 15.00-18.00 uur. Entree vrij. Varia-avond in Westerwiek: Donderdagavond 5 juli is er een Varia-avond voor alle wijkbewoners van Tuinzigt en Westerpark, aanvang 19.30 uur. Er is een koersbalconcours en een loterij. Georganiseerd door BBC Argusoog, HBC Westerwiek, St.Elisabeth. Country dansen: Zondag 8 juli countrydansen in gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8, Breda. Aanvang 19.30u. Eigen cd’s mogen meegebracht worden. Reünie De Schalm: Mytylschool De Schalm viert 50 jarig jubileum met reünie op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur, Brabantlaan 3, 4817 JW Breda. Voor alle oud-personeelsleden , oud-medewerkers kinderteam RCB en oud-leerlingen. Opgeven voor zaterdag 22 september via www.mytylschooldeschalm.nl. De entree is gratis. Tijdens deze reünie wordt het jubileumboek gepresenteerd. Bezoekers die hulp nodig hebben mogen natuurlijk iemand meebrengen. ULVENHOUT Rondje Open Kerk: Op woensdag 11 juli gaan de kerken gaan open voor het Rondje Open Kerk. Deelname van de H. Laurentius in Ulvenhout. Op zes woensdagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur: 11, 18, 25 juli, 1, 8, 15 augustus. Meer informatie: www.rondjeopenkerk.nl


ROMMELMARKTEN EN bRAdERiEËN JULi

1 JULI

BERGEN OP ZOOM ROMMELMARKT STADSPARK KIJK IN DE POT 7 JULI BRADERIE OOSTERLAND (SCHOUWEN-DUIVELAND) 8 JULI HEERLE BRADERIE 15 JULI ETTEN- LEUR ROMMELMARKT (BRABANTPARK) 21 JULI OUD-VOSSEMEER BRADERIE 22 JULI STEENBERGEN ROMMELMARKT (FLORAPLEIN) 26-27-28 JULI BERGEN OP ZOOM ROMMELMARKT KRABBENFOOR (THALIAPLEIN) 28 JULI YERSEKE-CULINAIR (MIDZOMERFEESTEN) 29 JULI BREDA DE MUIZENBERGSE BRADERIE (HAAGSE BEEMDEN) WINKELCENTRUM DE BERG

Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

oed

an

je eet

is.

a

er d

zek

tg t he

w

Verhuur:

m .co Biertaps ros Bars iv ent u v i r u Stoelen eD .dr D w Tafels bij ww p e a i t Sta-tafels n. Z een e r k u Enz. Enz. hen Hu c s ege i t a rel Winkelcentrum Epelenberg 5210026 uw Heksenwiel 5425000 oor v k Oo thuisbezorgen op afspraak sd

ro ent

HET MEUBELHUISJE IN/VERKOOP TWEEDEHANDSMEUBELS complete inboedels,witgoed,curiosa, koloniaal,eiken,grenen etc. Brasschaatstraat 71a (naast Texaco) Breda. 076-5875626 of 0646176246

Praten Helpt!

Inspirerende gesprekken voor Senioren

drs. André M. van Leijenhorst psycholoog

076-5963435

www.seniorengesprekken.nl

All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397

Pallets

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten! Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

Goede beveiliging loont

Advies en uitvoering inzake inbraakpreventiemaatregelen

Minimaal 100 stuks.

Wij leveren en monteren uitsluitend producten die voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen Tevens het maken en plaatsen van nieuwe ramen en deuren.

www.mvl-inbraakpreventie.nl tel.: 06-53 920 755

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant!

Geef om kinderen.

Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

redeenkind.nl | Giro 1599333

www.heidehoeve.com


Fotoclub Breda sluit succesvol seizoen af

Overbosloop PRINSENBEEK - Ook dit jaar is er weer een Overbosloop in Prinsenbeek. Deze parkoersen zijn uitgezet: Korte cross (6 km) over 3 ronden; -Lange cross (10 km) over 5 ronden; Prestatieloop (1,3 km per ronde met keuze uit 1, 2, 3 of 4 rondes); Familieloop vlak parkoers over 350m met keuze uit 1 tot 8 ronden. Om 12.15 uur wordt gestart met een cross over 6 kilometer waarbij men in drie ronden door het park en over de HSL en A16 zal lopen. Met name het talud en de verschillende trappen die in het parkoers zijn opgenomen zullen de nodige inspanning vragen van de lopers. Voor de doorgewinterde crosser start om 13.30uur een lange cross over 10 km ( 5 ronden).

Voorinschrijving is voor alle onderdelen voordeliger en kan door gebruik te maken van deze link: http://overbosloop.nl/inschrijven/inschrijfformulier/ Na ontvangst van uw inschrijving en bevestiging van betaling zal het startnummer dan bij het secretariaat voor u gereed liggen op 9 september. Alle deelnemers aan de dag ontvangen naast de verzorging een leuke herinnering aan hun sportieve prestatie. Voor de winnaars (man en vrouw) van de 6- en 10 km-wedstrijden worden kunstwerken gemaakt. Bij alle onderdelen zullen er via een loterij leuke prijsjes te winnen zijn. Om een idee te krijgen van de sfeer van het evenement kunt u nog eens terugkijken naar voorgaande edities in de fotoalbums op deze site www.overbosloop.nl

Stichting Zomerkampen Breda actief op Breda Live Fotograaf: Etty van der Sanden.

BREDA - De fotoclub Breda, onderdeel van Groei & Bloei afdeling Breda, heeft het eerste seizoen van haar bestaan afgesloten met een fototocht en aansluitend een BBQ. Op de website van de fotoclub is te zien hoe de leden zich in de loop van dit seizoen ontwikkelden tot goede hobbyfotografen en sommigen zelfs beter, dan dat, www.fotoclubbreda.nl. Op de fo-

tobespreking, naar aanleiding van deze fototocht, is de foto van Etty van der Sanden gekozen tot foto van de maand. Veel leden hebben ook een foto ingeleverd in de categorie vrij werk. Ook hier is de foto van Etty van der Sanden als winnaar uit de bus gekomen. In het nieuwe seizoen staan er weer heel veel activiteiten op het programma, de details hiervan vindt u op de website. Voor inlichtingen: Herman Smits, 0161-231513, slakkenhuis@home.nl

• Loodgieterswerken • Dakbedekkingen • Zinkwerken • Centrale verwarming • CV-ketels • Mechanische ventilatie • Complete badkamers

Nu ook jacuzzi’s, sauna’s en zwembaden

Tevens verkoop en montage van nieuw sanitair en tegels. Maak een afspraak en kom kijken in onze showroom te Breda

Snepvangers Installatiewerken Maalbergenstraat 2a - Wernhout Tel. 076-5977125/06-12215381 Neem eens een kijkje op onze website: advertentie de bode maandmenu.pdf www.snepvangers-installatiewerken.nl

27-6-2012

22:16:35

Brasserie De Turfvaert Je bent van harte welkom!

Maandmenu Juli

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Stichting Zomerkampen Breda organiseert de eerste 3 weken van de zomervakantie, kampweken voor kinderen van 6-16 jaar, met een speciaal groepskamp voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Voor

****

Kalfssucade met een zachte mosterd saus. of In roomboter gebakken sliptong met huisgemaakte remouladesaus.

****

Coupe Romanoff

€ 26,75 n! e r e v r e s e r n e Vooraf ev Brasserie de Turfvaert - Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

rasserie de Turfvaert

Zoka biedt Breda Live een mogelijkheid om extra inkomsten te vergaren voor het onderhoud van materiaal voor de kampen van de kinderen. Middels led-lichtjes verkoop, inzameling van munten en ludieke spelen zal er gestreefd worden naar een inzamelingsbedrag van 10.000 euro. Ook op Breda Live? Kom dan even langs de stand. Meer informatie over Zoka vind u op: www.zomerkampenbreda.nl

HiP Hulplijn ontvangt € 3.750,van Oranje Fonds BREDA - Ook in 2012 kunnen mensen in Breda die hulp nodig hebben, hulp vragen via Stichting HiP. Mede dankzij deze financiële ondersteuning van het Oranje Fonds kan HiP actief blijven. Mensen die hulp nodig hebben kunnen bellen op 09004474474 of hun hulpvraag indienen via www.stichtinghip. nl/breda. HiP gaat op zoek naar een vrijwilliger uit een van de lokale kerken en parochies die hulp wil bieden. Hulp is er voor mensen die geen beroep kunnen doen op eigen sociaal netwerk en geen financiële middelen hebben om praktische hulp in te kopen. ‘Of het nou gaat om het ophangen van een gordijnrail of graag eens met iemand een kop koffie drinken, de mensen kunnen bij HiP terecht. We zijn blij met de ondersteuning van het Oranje Fonds. En we hopen dat ook bedrijven en andere fondsen ons willen steunen.’, aldus Christine Boersma van HiP. Steeds meer mensen alleen Aangevraagde hulp is heel divers. ‘Vaak zijn kleine dingen voor mensen die alleen zijn komen te staan, al een groot probleem. Bijvoorbeeld het halen van een brood, omdat je erach-

Hoofdgerechten Vegetarische salade met feta, olijven, rode ui, croutons en kruidendressing.

C

BREDA - Breda Live heeft Stichting Zomerkampen Breda (Zoka) als organisatie benoemt als goede doel voor 2012.

ter komt dat de vaste hulp die vergeten is mee te nemen’, aldus Christine Boersma. Maar ook een paar extra handen en ogen bij het ordenen van de post kan soms een uitkomst zijn. 11 lokale kerken en parochies met daaruit ruim 90 vrijwilligers bieden graag een helpende hand. HiP wil met het werk de sociale betrokkenheid in de buurt bevorderen, individualisering tegengaan en sociaal isolement waar mogelijk doorbreken. HiP werkt daarom ook nauw samen met de lokale zorg- en welzijnsorganisaties. Organisaties kunnen aanvullende vrijwillige hulp voor een cliënt aanvragen. HiP is een landelijk netwerk met een plaatselijke werking en is actief in ruim 30 plaatsen. Kijk voor meer informatie op www.stichtinghip.nl. Oranje Fonds Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer € 24 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door de steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Meer informatie op www.oranjefonds.nl.

Vastgelopen in de wereld van instanties BREDA - Bent u vastgelopen in de wereld van instanties en hulporganisaties en is uw hulpvraag nog steeds niet opgelost? Het gevoel steeds maar weer tegen een muur op te lopen en last van regelgevingen en procedures waardoor uw hulpvraag niet in behandeling wordt genomen? Bij het samenwerkingsverband Eén willen wij graag met u meekijken naar mogelijkheden en oplossingen. Wij behandelen vragen op het gebied van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Uw vraag dient

wel te gaan over organisaties/instanties binnen gemeente Breda en u dient echt te zijn vastgelopen nadat u al diverse acties heeft ondernomen. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan een afgewezen aanvraag voor een woonaanpassing of bijvoorbeeld een scootmobiel. Een in uw ogen niet passende indicatie voor zorg kan ook een voorbeeld zijn. Eén is Een samenwerkingsverband tussen StiB (Steunpunt Informele Zorg Breda), WIJ (voorheen Stichting Ouderenwerk Breda) en het BCG (Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid). Aanmelden van een probleem kan bij BCG: Anke Smits 06-19999385, infobcg@handicapbreda.nl.

Dierencentrale Nederland Vermist Kater, rood, zonder wit, Cronjestraat Breda Poes, lapje, met veel zwart en witte aftekeningen, knik in staart, halsband bruin, Akkerstraat Ulvenhout Kater, zwart, zonder wit, mist 1 oog, halflangharig, is gechipt, Plateelbakkerstraat Breda Kater, zwart, wit vlekje op borst, jong, is gechipt, Godevaert Montensstraat Breda Kater, cypers, zonder wit, is gechipt, Prins Hendrikstraat Breda Poes, zwart, zonder wit, is gechipt, halsband gekleurd, Markendaalseweg Breda Grasparkiet, blauw – wit, mist 1 teen, tam, Volgermoeren Breda Gevonden Reu, kruising, blond, Breda PAGINA 18

Reu, kruising, zwart-bruin, halsband zwart, Wilderen Breda Reu, kruising, klein, 3 kleur, Vogelscchoot Breda Kater, rood, met witte aftekeningen, Baliendijk Breda Poes, zwart, met weinig wit, Amstelstraat Breda Poes, cypers, witte borst, buik, poten achter, voeten voor, wit in snuit, halflangharig, Dr. Struyckenstraat Breda Kater, rood, witte kin, Madame Curieplein Breda Kater, rood, met veel wit, Beukenhof Prinsenbeek Kater, cypers, met witte aftekeningen, Veurnestraat Breda Poes, schildpad, zonder wit, Copernicusstraat Breda Poes, schildpad zonder wit, Moeskroenstraat Breda Parkiet-rozella, roze, Heusdenhoutseweg Breda Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl


Op de complete H-serie designradiatoren 50% korting

% 0 5

G N I T OR

K

H018-SW

H037-SG

H006-MW

H001-LC

van: € 164,00

van: € 268,00

van: € 268,00

van: € 398,00

voor: € 82,-

voor: € 134,-

voor: € 134,-

voor: € 199,-

Diverse wastafels nu extra scherp geprijsd voor € 49,: U N

9 4 €

250.0421

150.1375

100.1510

,-

CL-3050 van: € 169,00

van: € 169,00

voor: € 49,-

voor: € 49,-

Gratis Villeroy &Handdoekset Boch Handdoekenset Bij een minimale besteding van € 950,-

IS T A IS R G AT IS GR ATnu: G€R 182,-

van: € 189,00

Mocoori douchecabine

R1204 Bij een minimale besteding van € 950,- 90 x 90 cm - schuifdeuren - exclusief douchebak

Bij een minimale besteding van € 500,-

adviesprijs: € 399,00

nu:

uw voordeel € 200,00

voor: € 49,-

Villeroy & Boch Subway 2.0 Toilet

Handdoekset

nu:

182,-

voor: € 49,-

van: € 179,00

199,-

74476 | met verdekte bevestiging (excl. toiletzitting softclose € 111,00)

adviesprijs: € 289,00

uw voordeel € 107,00

nu:

182,-

Bezoek onze webshop:

www.sanitairtotaal.nl

showroom! Bezoek nu onze

Zaagmolen 2a, 4751 VL Oud Gastel (NL) NL: t. 0165 - 30 84 53 | f. 0165 - 30 84 54

Uitgebreide en persoonlijke uitleg!

Bel 0165-308453 voor een showroom afspraak. Deze advertentie is geldig tot en met 31 juli 2012. Of zolang de voorraad strekt.

maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: 09.00 - 17.30 uur donderdag: 09.00 - 17.30 uur vrijdag: 09.00 - 20.00 uur zaterdag: 09.00 - 16.00 uur woensdag en zondag: gesloten

Daarom shopt u bij Sanitairtotaal Altijd de beste prijs | overzichtelijk en onbeperkte keuze | snelle levertijd | 100% Plash, Mocoori en Varono te bezichtigen in showroom | demonstratieruimte stoomcabines en whirlpools


Nassau Harmonie op de Grote Markt

IJpelaar en Princenhage

En Plein Public zoekt kinderen voor theatervoorstelling BREDA - En Plein Public is een rondreizend festival dat ieder jaar verschillende wijken in Breda bezoekt. Een belangrijk onderdeel van dit festival is de voorstelling van buurtbewoners, die in een projectweek voorafgaand aan het festival wordt gemaakt onder leiding van professionele kunstenaars. De meeste projecten van dit jaar zitten al vol, maar voor de wijken IJpelaar (9-13 juli) en Princenhage (23-27 juli) zijn wij nog op zoek naar enthousiaste kinderen! In beide projecten gaan de kinderen aan de slag

met mysterieuze wezens om zo de wereld van de wijk te ontdekken. In Princenhage zal de speeltuin omgebouwd worden tot onderzoekscentrum en in IJpelaar gaan de kinderen aan de slag met de kleine nieuwsgierige Foomps! Vanuit beide projecten worden voorstellingen gemaakt die op het festival En Plein Public gepresenteerd zullen worden! Vind jij het leuk om een week lang samen met andere kinderen een voorstelling te maken, geef je dan op via www.enpleinpublic.nl

Sociaal-juridische gebiedsteams van start BREDA - De Nassau Harmonie speelde zondagmiddag op de Grote Markt in Breda onder ruime belangstelling.

POLITIEBERICHTEN Man aangehouden voor geweld en belediging BREDA - Een 61-jarige man uit Teteringen is vrijdagochtend rond 03.45 uur aangehouden in stadspark ‘t Valkenberg park nadat hij bij een café in de binnenstad trammelant had gemaakt. De man, die wegliep nadat hij een portier had beledigd en met glas had gegooid, werd in het park door twee bikers aangehouden. De bikers kregen een oproep via hun portofoon binnen over een agressieve man bij een café op het kerkplein. Hij was vervolgens met zijn fiets in de richting van het park gegaan. De bikers zagen hem daar en wilden hem aanspreken. De man die probeerde weg te komen en niet wilde stoppen schold de agenten uit en verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. Daarop is hij aangehouden met peperspray. Hij is geboeid naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek gebracht waar hij is ingesloten. Man opgepakt voor huiselijk geweld BREDA - Een 50-jarige man is aangehouden in de wijk IJpelaar omdat hij zijn partner mishandelde. Zij is naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld. Waarom de man agressief werd is niet bekend. Hij sloeg zijn vrouw (49) waarschijnlijk met een ventilator. Zij werd aan haar wonden behandeld in het ziekenhuis. De man, die via de achterkant van de woning probeerde te ontkomen toen de politie ter plaatse was, werd door agenten aangehouden. Hond bijt hondje in Breda BREDA - In de Elsstraat heeft een grote zwarte hond (lijkend op een pitbull) een Maltezer leeuwtje gebeten. Beide honden waren aanwezig op het uitgaansveld. De eigenaresse van het kleine witte hondje (het Maltezer leeuwtje) zag tot haar schrik de andere hond met het beestje in de bek over het hek van het uitgaansveld springen. Hij schudde er volgens haar stevig mee heen en weer. Samen met de eigenaresse van de grote hond probeerden zij het beestje te bevrijden uit zijn bek. Toen ze het hondje los hadden gekregen en de eigenaresse het Maltezer leeuwtje in de armen had, sprong de zwarte hond nog tegen haar op waardoor zij achterover viel. Ambulancepersoneel heeft de vrouw gecontroleerd. Het hondje is naar een dierenarts gebracht waar hij is gehecht en een nacht ter observatie bleef. De toestand van het hondje is onbekend. De zwarte hond is in beslag genomen. Recalcitrante man aangehouden in Breda BREDA - Een 20-jarige man uit Breda is vrijdag rond middernacht opgepakt in de wijk Westerpark nadat hij een agent beledigde die hem bekeurde voor het rijden met zijn motor over het fietspad. De man, die zich verzette tegen zijn aanhouding, is geboeid naar het cellencomplex gebracht. Tijdens een controle van hangjeugd in de wijk Westerpark sprak een agent de man op de Argusvlinder aan. Hij had zojuist met zijn motor over het fietspad gereden en de agent wilde hem daarvoor bekeuren. De man, die het daar niet mee eens was, schold de agent uit. Hij werd opstandig en kreeg een waarschuwing. Toen dat niet hielp wilde de agent hem aanhouden voor belediging, waarop de Bredanaar zich verzette. Samen met een collega heeft de agent hem geboeid, waarna hij is overgebracht naar het cellencomplex. Na zijn verhoor is de man naar huis gestuurd, met de boete voor het rijden over het fietspad op zak. Veelpleger steelt veertig onderbroeken BREDA - Een bekende veelpleger wilde zaterdagmiddag rond 13.30 uur veertig onderbroeken stelen vanuit een warenhuis in de Karrestraat. De 42-jarige man probeerde met een gevulde tas het pand te verlaten, maar werd door een medewerker van de winkel buiten tegengehouden. Hij is door de politie meegenomen naar het bureau.

Vader slachtoffer grijpt zakkenroller BREDA - Een zakkenroller die van een jong meisje goederen uit haar tas stal is door de vader van het slachtoffer op de Markendaalseweg gegrepen. De vermoedelijke dader is aan de politie overgedragen. Zaterdagmiddag rond 15.00 uur was het meisje kleren aan het passen in een winkel in de Ginnekenstraat. Toen zij even het pashok verliet waar ook haar handtas lag, zag zij bij terugkomst twee jongens die er met haar spullen vandoor gingen. Zij waarschuwde haar vader en het winkelpersoneel. Haar vader zette een achtervolging in en kon één van de zakkenrollers te pakken krijgen. Hij is overgedragen aan de politie die de jongen met onbekende identiteit in de cel zette. De tweede dader is ontkomen. Politiehond vindt inbreker met buit in Breda BREDA - Een politiehond heeft zondagochtend rond 02.00 uur een inbreker opgespoord in de wijk Zandberg. De 42-jarige man had in een kledingzaak aan de Ginnekenweg ingebroken. Een alerte getuige belde de politie toen hij een man met een grote zak uit de winkel zag komen. De man liep in de richting van de wijk Zandberg. Daar werd gezien hoe hij zich verstopte in een tuin toen de politie arriveerde. Ondanks roepen kwam hij niet tevoorschijn. Een politiehond vond vervolgens de man en zijn buit met gemak terug in een tuin waar zich verschanste. De vermoedelijke dief is ingesloten. Gewonde man mogelijk slachtoffer geweld BREDA - Een 46-jarige man ligt sinds zaterdagochtendi zwaargewond in het ziekenhuis. Hij is mogelijk het slachtoffer van een geweldsdelict. Rond 05.00 uur werd het slachtoffer gevonden door een man die zijn hond uitliet in de Moeskroenstraat bij het water. Tussen de woonwijk Hoge Vught en het zwembad De Wisselaar lag hij buiten bewustzijn bij een bruggetje over het water. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Gezien de aard van zijn verwondingen vermoedt de politie dat hij het slachtoffer is geworden van een geweldsdelict. De man was eerder die avond in een café aan de Belcrumweg dat hij rond 03.00 uur verliet. De politie doet onderzoek naar de zaak en probeert de toedracht te achterhalen. De man is nog steeds buiten bewustzijn. Het is een blanke man van ongeveer 1.85 meter lang met donkerblond/bruin haar. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844. Alcoholcontrole: één procent onder invloed BREDA - Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam hebben zondag een alcoholcontrole gehouden in de Smederijstraat. De actie vond plaats tussen 16.00 uur en 23.30 uur. De agenten namen van 471 bestuurders op straat een indicatieve blaastest af. Vier van hen verkeerden onder invloed van alcohol. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. Inzittenden gewond bij verkeersongeval in Ulvenhout ULVENHOUT - Bij een verkeersongeval op de Chaamseweg, raakten zondagmiddag drie inzittenden uit twee auto’s gewond. Zij zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Rond de klok van 13.00 uur reed een personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige man uit Breda, over de Chaamseweg in de richting van Chaam. Naast hem zat als bijrijdster zijn 20-jarige vriendin uit Nijmegen. Ter hoogte van een tankstation remde hij zijn voertuig af om het tankstation op te kunnen rijden. In dezelfde richting achter hem reed op dat moment een personenauto die bestuurd werd door een 39-jarige man uit Maassluis. Hij vervoerde zijn drie kinderen. Door onbekende oorzaak zag de Nijmegenaar te laat dat het voertuig voor hem afremde waardoor. Er ontstond een aanrijding waarbij zowel hij, als de 21-jarige Bredanaar en vriendin letsel opliepen. De kinderen bleven ongedeerd. PAGINA 20

BREDA - Vanaf 2 juli werken de sociaal raadslieden van het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW) vanuit vier verschillende locaties verspreid over de stad. Voor u als inwoner van Breda betekent dit dat u, met vragen over regelingen en voorzieningen, vaker terecht kunt op een spreekuur bij u in de buurt. Door binnen te lopen of op afspraak. Daar hoeft u niet voor te betalen. Sociaal raadslieden weten hoe instanties werken en hoe u kunt krijgen waar u recht op heeft. Ze zijn deskundig op het gebied van wetten en regelingen die voor u belangrijk zijn. Bijvoorbeeld over de Wet Werk en Bijstand, zorg- en huurtoeslag en verblijfsvergunningen. Veelgestelde vragen: voor welke uitkering of voorziening kom ik in aanmerking; ik moet mijn huurtoeslag terugbetalen, klopt dat; kunt u mij helpen bij het invullen van dit formulier (bijvoorbeeld voor een aanvraag WW, bijstand, voor een verblijfsvergunning); kan ik kwijtschelding krijgen van gemeentelijke belastingen?; de rekening van mijn energieleverancier klopt niet, wat

kan ik nu doen; kan ik bezwaar maken tegen deze boete? Verspreid over de week en de vier locaties zijn er spreekuren. Daar kunt u binnenlopen met uw vraag of probleem. Woont u in Breda Noordoost, dan kunt u terecht in Noorderlicht, Cornelis Florisstraat 25, in Breda Noordwest in Alexberg 4. Het sociaal-juridisch gebiedsteam Breda Zuidoost en Centrum, is te vinden op Delpratsingel 1, het team voor Breda Zuidwest in Amstelstraat 4a. U kunt ook een afspraak maken. Belt u dan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur naar: 076-5240820. U kunt zich ook aanmelden door te mailen naar bsr@imwbreda.nl of gebruik te maken van het contactformulier op www.imwbreda.nl. Wilt u meer informatie, dan kunt u overdag bellen naar het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn: 076-5305888. Op www. imwbreda.nl vindt u meer informatie over het werk van de sociaal raadslieden, een overzicht van alle spreekuren in Breda en eventuele uitzonderingen op de nieuwe spreekurenregeling tijdens de zomervakantie.

Zinderende Zomerweken bij Tiuri

Leuke theateractiviteiten gedurende de zomerperiode BREDA - Tiuri organiseert 7 zinderende zomerweken. Deze zijn voor mensen die zin heeft om mee te doen aan een week: Shakespeare; Maskerade; De wraak van Medea; Designed by you; Dansen op de Stoep; Hollywood 50’s; Wanna be a popstar.

De zomerweken worden gegeven in onze werkplaatsen aan de Speelhuislaan 153 in Breda en, voor de 1e keer en aan het Kadeplein 4 in Roosendaal gedurende de periode 2 juli t/m 17 augustus. Elke week loopt van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie kijk op onze website www.theatertiuri.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Dieren Centrale Nederland Vermist Kater, cypers, zonder wit, is gechipt, Prins Hendrikstraat Breda. Poes, zwart, zonder wit, is gechipt, halsband gekleurd, Markendaalseweg Breda. Kater, rood, licht van kleur, geringde staart, Beekstraat Breda. Kater, oosterse korthaar, bruin donker van kleur, Kloosterlaan Breda. Grasparkiet, blauw-wit, mist 1 teen, tam, Volgermoeren Breda. Gevonden Reu, kruising, zwart-bruin, halsband zwart, Wilderen Breda. Reu, kruising, klein, 3 kleur, Vogelscchoot Breda. Kater, rood, met veel wit, Beukenhof Prinsenbeek. Kater, cypers, met witte aftekeningen, Veurnestraat Breda. Poes, schildpad, zonder wit, Copernicusstraat Breda.

Poes, schildpad zonder wit, Moeskroenstraat Breda. Poes, cypers, met weinig wit, wond op buik, Tuinzigtlaan Breda. Kat, cypers, zonder wit, is gechipt, Stationsplein Breda. Poes, cypers met witte aftekeningen, is gechipt, Zoutmanweg Breda. Kater, rood met veel wit, halsband zwart + magneet, Begijnenakker Prinsenbeek. Parkiet-rozella, roze, Heusdenhoutseweg Breda. Konijn, bruin, staande oren, Namenstraat Breda. Waterschildpad, geelwang, Bergschot Breda. Informatie Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl


EX BIJ CLUS

STARTKLAAR

OT IEF TEN

LEVERTIJD: 1 DAG

NOG STU20 KS!

FIAT PANDA PLUS EDITION II O.a. voorzien van: • Pittige 1.2 4 cilinder 69 pk motor • 5-Deurs • In delen neerklapbare achterbank • 2 Airbags • Airconditioning • Elektrische ramen voor • Centrale vergrendeling • Stuurbekrachtiging • ABS • Bumpers in carrosseriekleur • Radio/cd/mp3-speler

GEHEEL RIJKLAAR

L 7.995,-

Aantrekkelijk Plus-pakket: • Centrale vergrendeling met afstandsbediening • Stootlijsten • Afleverpakket incl. volle tank, nk, matten en lampenset, gevarendriehoek en EHBO-kit

PAKKETPRIJS €

5,395,-

NOG 10 S! K U T S

DE 500 EASY Voor Voorzien van: • Airco • Stuurbekrachtiging • Elektrische ramen • Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening • 15" Lichtmetalen Ce velgen velge • 7 x Airbag • Radio/cd/MP3-speler • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • Deelbare achterbank • Chroompakket verw • Pittige 1.2 4-cilinder 69 pk (51kW) benzinemotor • Afleverpakket incl. Pit volle tank en matten • En nog veel meer.

GEHEEL RIJKLAAR GE

L 11.995,-

30 KENTEKENKLARE PANDA’S EN 500’S VOOR VLIJMSCHERPE PRIJZEN!

GEEN BPM · GEEN WEGENBELASTING · 14% BIJTELLING Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. Geen kortingen mogelijk, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Zolang de voorraad strekt. Metallic lak of pastellak tegen meerprijs. Gem. brandstofverbruik: 3,9 - 4,8 l/100 km (1 op 20,8 - 25,6). CO2: 90 - 110 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* ZOLANG DE VOORRAAD STREKT! Vraag naar de voorwaarden. *Bron: Jato Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

Op komst: de Skoda Rapid! We wisten dat-ie in de pijplijn zit en we hebben ‘m als ‘concept’ al gezien onder de naam MissionL. Toch is dit de eerste foto van de Skoda Rapid, een nieuw model, dat het ‘gat’ opvult tussen de Fabia en de Octavia. De eerste aanblik is die van een strak gelijnde vierdeurs sedan, maar het blijkt toch echt een vijfdeurs hatchback te zijn! Skoda belooft dat de Rapid voor zijn klasse heel veel interieur- en bagageruimte biedt en natuurlijk een hoog kwaliteitsniveau voor een zeer acceptabele prijs. Dit kan wel eens een zeer goed verkopende auto worden, hieraan is in de markt altijd behoefte. De Rapid is beschikbaar met vier benzinemotoren en twee diesels. Er wordt nog niet bij verteld welke, maar daarvoor biedt het assortiment van ‘moeder’ Volkswagen een ruime keuze. In oktober zal de Rapid op de autotentoonstelling in Parijs voor het eerst zijn te zien, tegen het einde van het jaar is de auto in ons land.

Opel Astra opgefrist Dat doen ze slim, bij Opel. Het nieuws van de komst van de Astra Sedan is net de deur uit, nu komt Opel, een beetje onverwacht, met een facelift op heel de Astra-lijn. Daarmee is Opels middenklasser niet alleen weer up-to-date, maar ook wordt nu het breedste assortiment varianten en motoren geboden, dat de Astra-lijn ooit kende. De nieuwe toevoegingen zijn de 208 kW/280 pk sterke OPC-versie en de 2,0 liter BiTurbo CDTI-diesel met 145 kW/195 pk die al bekend was uit de Insignia. Dat zijn de nieuwe topversies in de lijn, maar in aantallen is de 1,4 liter Turbo-benzinemotor veel belangrijker. Die heeft nu een zogenaamde ‘overboost’-functie, waardoor bij vol gas tijdelijk 220 in plaats van 200 Nm aan trekkracht beschikbaar is. De zuinigste Astra ooit, de ECOflex met de 1,7 liter CDTI-diesel en slechts 99 g/km CO2-uitstoot, heeft eveneens een belangrijke plek in het programma. Sinds kort is er ook een 1,4 liter op autogas (‘LPG’) en alsof het niks is, kondigt Opel al aan binnen afzienbare tijd met een heel nieuwe reeks benzinemotoren te komen. Op elektronicagebied zet Opel ook stappen, de vernieuwde Astra is er ook met de nieuwste versie van ‘Opel Eye’, dat verkeersborden ‘leest’, waarschuwt bij verminderde concentratie, de auto binnen de strepen op de weg houdt en verder is er adaptieve cruise control en een systeem dat een remingreep doet wanneer een frontale botsing dreigt. De prijslijst van de vernieuwde Opel Astra start bij € 19.295.

Detailwijzigingen Kia Sorento Het zijn details, maar het zijn er wel véél: Kia heeft de Sorento even opnieuw door de molen gehaald. Beide leverbare motoren, de 2,4 GDi-benzinemotor en de 2,2 liter CRDi-diesel zijn aangepast, wat zorgt voor een iets lager verbruik en daarmee ook een gunstiger CO2–uitstoot. Het onderstel is voorzien van andere schokdempers en een gewijzigde afstemming voor net even meer rijcomfort. In het interieur zijn andere materialen gebruikt, er is nu een 7 inch display, een aangepaste middenconsole en een groter glazen panoramadak. Uiterlijk onderscheidt de nieuwe Sorento zich van de vorige door nieuwe wielen, tot 19 inch, verticale mistlampen, LED-achterlichten en –dagrijverlichting. In het vierde kwartaal van dit jaar staat de vernieuwde Sorento bij de Nederlandse Kia-dealers.

kortnieuws Saab is dood, leve Saab! Dat moeten verschillende boekenschrijvers hebben gedacht, na het ‘omvallen’ van het licht excentrieke Zweedse automerk. Het leukste Saab-boek tot nu toe is ‘Saab in Nederland’ van uitgever ASN Books. Het combineert een volgelvlucht door de modelhistorie van Saab met anekdotes, verhalen, achtergronden van het roemruchte merk, specifiek in ons land. Dat maakt dit tot een kostelijk boek, met veel onverwachte verhalen en menselijke aspecten. Iedereen die het ook zo zonde vindt dat Saab in zijn oorspronkelijke vorm nooit meer terug komt, beleeft hieraan veel kijken leesplezier. Voor € 29,95 is het te koop bij de betere boekhandels, die kunnen het natuurlijk ook voor u bestellen. SAAB I N N E D E R L A N D Onno Wagien

ISBN: 9789080977747

SAAB I N

N E D E R L A N D door Onno Walgien

Het gaat goed met car2go, het systeem voor individueel openbaar vervoer met elektrisch aangedreven smarts forfour, zoals dat in Amsterdam beschikbaar is. Zowel het verzorgingsgebied is uitgebreid, als het aantal beschikbare exclusieve parkeerplekken met oplaadmogelijkheden. In Amsterdam zijn intussen zevenduizend gebruikers. Wereldwijd zijn dat er al meer dan 100.000. Het aantal steden waar car2go beschikbaar is, neemt sterk toe. Nieuwe aanvullingen zijn Miami in de USA en Calgary en Toronto in Canada. Een interessante aanvulling op het leveringsprogramma van de Opel Meriva: de 1,4 liter turbo-benzinemotor is nu ook leverbaar in combinatie met automatische transmissie. Dit is een zeer moderne zestraps automaat, de Meriva met deze motor en transmissie is er vanaf € 25.495.

Ford 1,0 liter driecilinder benzinemotor is door een internationale jury uitgeroepen tot ‘Engine of the Year’. De driecilinder won tevens de prijzen in de categorieën ‘beste nieuwe motor’ en ‘beste motor onder de 1,0 liter’. De zeer zuinige en pittige motor wordt nu alleen nog geleverd in de Focus, maar zal later dit jaar in elk geval in de B-Max zijn opwachting maken en daarna beslist ook in andere modellen verschijnen.

n m u Col Help, ik wil hulp! (deel 2)

In de eerste helft van dit verhaal heb ik u verteld hoe mijn auto mij midden in Toscane op pijnlijke wijze in de steek liet. Via de KNAC krijg ik adequate hulp van de Alarmcentrale van de ANWB. Die zorgen er eerst voor dat de auto op zaterdagmiddag wordt weggesleept en op maandag komt er een definitief oordeel over wat er aan de hand is. Het is nu dinsdagochtend, Marieke van de Alarmcentrale vertelt me dat mijn auto staat ingepland voor transport naar een door mij te bepalen adres in Nederland. Daarna gaat ze vervoer voor ons regelen. Vrij snel heeft ze keuze uit twee huurauto’s, waarvan ik er eentje aanwijs. Dat is een klein foutje, want bij nader inzien mogen deze auto’s Italië niet uit. Nu is het zo dat de ANWB in het voorseizoen al een flink aantal huurauto’s neerzet in gebieden waar veel Nederlandse toeristen komen: er gaat elk seizoen in die buurt wel een auto kapot. In Toscane staat er voor ons ook eentje, maar het is nu middagpauze en die duurt in Italië tot drie uur. Om twee minuten over drie krijg ik een sMs met het adres waar ik de auto kan ophalen. TomTom herkent dat wel, maar het blijkt 220 kilometer weg, tweeënhalf uur rijden. Binnendoor dan? Kan, dan is het 180 kilometer, maar komt er een uur bij. er zit niets anders op, we stappen in onze zelf gehuurde auto en gaan op weg. Aan de mooie westkust, maar dan op een lelijk industrieterrein, zit een autoschadebedrijf, daar staat onze Nederlandse vervangende auto. Mijn vriendin heeft nog nooit in Italië gereden en dan meteen in de spits, met een wildvreemde auto vol moderne elektronica… ze zal wel moeten. Ik vraag me trouwens af hoe de ANWB dit zou hebben geregeld als wij niet zelf een auto hadden gehuurd. Oh, trouwens, die moet vandaag ook terug, dus ik bel dat bedrijf en we rijden direct weer 220 km terug. Marieke heeft me uitgelegd dat er een limiet van € 910 zit aan de vergoeding van de autohuur, die de ANWB direct verrekent. In ons geval gaan we daar overheen. een dag later hebben we het helemaal gehad, in de regen en op de berg waar we zitten en ik krijg een even simpel als goed idee. even Marieke bellen: als ik de auto eerder inlever, blijf ik dan binnen dat budget? Inderdaad! Dus: we pakken onze spullen in en vertrekken direct op woensdagmiddag. Onderweg wordt het weer steeds mooier (!), we overnachten in een hotel net voorbij München, donderdag naar huis, thuiskomen kan zó fijn zijn. Vrijdag brengen we die huurauto weg, gelukkig heb ik nooit gebrek aan vervoer. Dertien dagen later arriveert mijn auto, uiteraard gaat de ANWB niet één auto halen, dat vervoer is gecombineerd. Het is een ingewikkeld technisch verhaal, maar per slot van rekening moet er een andere motor is. Ik ben heel blij dat ik het niet ‘even’ in Italië heb laten maken, want dan zou hetzelfde heel snel opnieuw optreden en op wie kan ik dan terugvallen? De moraal van dit lange verhaal? Pech kan je altijd overkomen, totaal onverwacht. Aan een buitenlandse reis beginnen zonder zowel een goede reisverzekering als het lidmaatschap van een organisatie die ook in het buitenland echt praktische hulp biedt –de ANWB, dus-, is ongelooflijk naïef en kan je héél duur komen te staan. Dus: voor de vakantie nog gauw even regelen, als je het niet al hebt. Bart van den Acker


auto’s

BUSINESS CLASS voor ECONOMY PRIJZEN! Ford Transit Economy Edition L1H1

Ford Transit Economy Edition L2H1

100pk TDCi Euro 5

100pk TDCi Euro 5

l Uw totaal voordee

€ 5.123,-

€ 6.273,-

Financial lease slechts 4,9% rente!

NORMAAL RIJKLAAR Є 19.865,-

€ 14.742,-

€ 16.592,-

RIJKLAAR

EXCL. BTW

Financial lease slechts 4,9% rente!

NORMAAL RIJKLAAR Є 22.865,-

NETTO

RIJKLAAR

NETTO

Financial lease slechts 4,9% rente!

l

Uw totaal voordee

EXCL. BTW

Uitgerust met o.a.: • ABS/EBD • Bestuurdersairbag • Achterdeuren 180 graden te openen • 6 sjorogen in de laadruimte • Grote buitenspiegels met anti-dodehoekspiegels • Centr. vergrendeling met afst.bediening • Elektr. bed. ramen • Laadschot met ruit • Elektr. voorruitverwarming Inclusief Cool&Sound Pack met o.a.: Airco en Radio/CD-speler Breda - Minervum 700I/c Etten-Leur - Ecustraat 23 Oosterhout - Beneluxweg 5

tigchelaar AUTOBEDRIJVEN

(076) (076) (0162)

528 14 00 503 44 50 48 1 400

Service dealers: Autobedrijf van de Wouw - Molenstraat 160 - Zundert (076) 597 22 96 Autobedrijf van Drimmelen - Melassestraat 2 - Zevenbergen (0168) 371 50 1

doen meer voor u!

Go Further

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00. Koopavond tot 21.00 uur: Breda op donderdag, Etten-Leur en Oosterhout op vrijdag. Prijzen zijn excl. BTW/BPM, incl. kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage en leges. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Druk- en zetfouten voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Merk Komt u gerust een kijkje nemen in onze winkel.We bieden u een groot aanbod velgen & banden voor de scherpste prijzen! Voor meer informatie: www.velgenshop.nl

Velgen Shop Etten-Leur Voorsteven 3 - 4871 DX ETTEN-LEUR - Tel: 076-5036043

Let op!!! APK keuring vanaf E21,50

Bij eventuele afkeur kunnen wij nieuwe en eventuele goede geselecteerde gebruikte auto onderdelen monteren.

Bij inlevering van deze bon: 10% korting op onderdelen! Bel voor een afspraak: 076 541 83 53 APK Keuringstation Prescher Openingstijden: 8.30 tot 17.00 uur. Weidehek 90, Breda Kijk op www.prescherautos.nl

Let op!!! €150 tot €10000 voor uw loop-, sloop- of schadeauto, compleet met katalysator. Tevens alle auto onderdelen te koop aangeboden. Tevens reparaties aan alle merken auto’s. Tegen zeer voordelige prijs!

Tel. 076 541 83 53 / www.prescherautos.nl Tevens een 20-tal auto’s te koop aangeboden

Damen Autobanden • Nieuwe en Gebruikte banden • Montage v.a. € 10,- per band • Alle merken en maten op voorraad Spinveld 72 4815 HT Breda Tel. 076-5991539 06-49313410

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

type

Kleur

bwjr

Prijs

Renault

twingo 1.2 airco

zwart met.

jun-03

3.950

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zwart met.

feb.-04

4.250

Renault

Clio 1.4 16v 3drs. airco radio cd lmv

zilver met.

sep-05

6.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco radio cd

zilver met.

jan-07

7.750

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault

Megane 1.4 tce Cabrio leder ecc nav lmv

zwart met.

feb-11

24.500

Renault

Megane 1.6 16v 5drs radio cd airco

rood met.

mei-03

4.250

Renault

Scenic III tce nav airco ecc lmv

zwart met.

jan-11

20.950

Renault

Scenic 1.6 16v airco ecc nav lmv

zwart met.

jul-08

13.750

Renault

Scenic 2.0 Automaat airco

blauw met

jun-99

2.250

Renault

Grand Scenic III tce nav airco ecc lmv

grijs met.

jan-11

22.950

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers aut

zilver met

jan.-08

13.750

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers

rood

jul-04

6.750

Gezocht: volwassenen met een aangeboren hartafwijking

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

3.250

Bent u tussen de 20 en 50 jaar? Bent u in uw jeugd

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

behandeld voor een aangeboren hartafwijking?

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

apr-03

4.950

vw

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met. aug-02

4.000

vw

Lt 35d dubbele cabine open laadbak

groen

3.250

jun-92

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

06-21939973 of 06-24963738

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Bent u als kind geopereerd aan een hartafwijking en niet meer onder controle?

En bent u niet meer onder controle van de cardioloog? Dan behoort u tot de mensen naar wie cardiologen zoeken via www.8000vermisten.nl. Registreren belangrijk In Nederland hebben ongeveer 24.000 volwassenen een aangeboren hartafwijking. Hiervan staan zo’n 8.000 mensen niet onder controle van een cardioloog. Dit komt doordat in de jaren ’70, toen de hartchirurgie z’n intrede deed, een kind na een geslaagde hartoperatie niet onder controle bleef van de cardioloog. Sinds die tijd zijn de kennis en de behandelmogelijkheden enorm toegenomen. Het blijkt dat het juist verstandig is regelmatig terug te keren naar de cardioloog om vroegtijdig veranderingen op te sporen. Cardiologen

hebben daarom CONCOR opgericht. Dit is een databank om alle mensen in Nederland met een aangeboren hartafwijking te registreren. Het doel is hen optimale zorg te bieden en onderzoek te doen naar aangeboren hartafwijkingen. De Nederlandse Hartstichting steunt het project. Cardioloog Barbara Mulder nam het initiatief voor Concor. “Mensen die als kind tientallen jaren geleden een hartoperatie hebben gehad, weten vaak niet dat de hartafwijking van toen ook nu klachten kan geven. Ze hebben bijvoor-

beeld hartritmestoornissen of hartfalen, maar worden hiervoor niet of niet goed behandeld. Na een bezoek aan de cardioloog krijgen ze de juiste medicijnen of extra zorg. We weten en kunnen steeds meer. Daarom is het voor deze mensen een must om onder controle te staan van een cardioloog.”

vermist

Herkent u zich? De meest voorkomende aangeboren hartafwijkingen zijn gaatjes in het hartkamerof boezemtussenschot, vernauwde of lekkende hartkleppen en verkeerd aangesloten vaten. Maar ook aandoeningen net buiten het hart horen erbij, zoals een vernauwing van de aorta. Herkent u zich in deze informatie? Meld u dan via www.8000vermisten.nl. De9edYeh_i[[dfhe`[YjlWdD[Z[hbWdZi[YWhZ_ebe][decc[di[dc[j[[dWWd][Xeh[d zoektocht van cardiologen naar mensen die als kind behandeld zijn ^WhjW\m_`a_d]j[h[]_ijh[h[d$ Verpleegkundigen van voor een hartafwijking, wordt gesteund door: š >[[\jk[[dWWd][Xeh[d^WhjW\m_`a_d]5 š 8[djkjkii[dZ[(&[d*&`WWh5 CONCOR nemen dan š 8[djk_dkm`[k]Z][ef[h[[hZe\X[^WdZ[bZWWdZ[^WhjW\m_`a_d][ddkd_[jc[[hedZ[hYedjheb[5 contact met u op. Zelf bellen C[bZkWWdefmmm$.&&&l[hc_ij[d$db;[dY^[Ya#kfaWdlWdb[l[diX[bWd]p_`d$ kan ook: 020-5667644.


NK Sprint en Open water in Strijen en Sluis

David van Peer slaagt voor 3e dan Judo

Eremetaal voor open water zwemmers SBC 2000

Bliemer Arashi Sport

Lindi Verkooijen en Desiree Emmen (L) en Amy van Lier (R).

BREDA - 23 en 24 juni werd in Heerenveen het Nederlands Kampioenschap Sprint verzwommen.

27 seconden en behaalde hiermee een 12e plaats. Op de 50 meter vlinderslag zwom zij 31.60.

Van SBC 2000 kwam Yasmine Bartels aan de start bij de dames jeugd. Yasmine kwam uit op de 50 meter vrije slag en verbeterde haar inschrijftijd van 28.13 naar

Open water De open water zwemmers van SBC2000 lieten ook in Sluis en in Strijen van zich horen. Lindi Verkooijen pakte knap de eer-

ste plaats in het damesveld op de 2,5 km in Sluis en in Strijen pakte zij een tweede plaats op de 5km vrije slag met een tijd van 1.06.27. Margot Stenveld pakte de eerste plaats bij de dames in Sluis op de 1 km schoolslag en in Strijen werd zij vierde op de 5 km in 1.13.06. In de categorie Masters 20+ zwom zij naar de hoogste podiumplaats op de 1 km schoolslag. Melvin Prins zwom bij de heren/jeugd naar de top op de 2km vrije slag in Strijen en werd dus eerste in 25.43.18. In Sluis werd hij 4e op de 2,5 km vrije slag. Ook voor miniore Anne Dickens was er een eerste prijs; op de 500 meter vrije slag zwom zij in 7 minuten en 28 seconden en zette daarmee de concurrentes op achterstand. Susanne Prins zwom bij de dames senioren naar de tweede plaats op de 1 km in Sluis en in Binnenmaas pakte zij bij de masters40+ de derde plek op de 1 km. Robin Prins zwom in Strijen de 2 km vrije slag bij de senioren. In Sluis kwam hij in het seniorenveld uit op de 2,5 km en bij de masters 50+ pakte hij de 3e plaats op de 1 km vrije slag. Tweemaal een tweede plaats voor Remco van Althuis, zowel bij de senioren als bij masters20+ op de 1 km vrije slag. Hij werd vierde op de 2 km vrij bij de senioren in Sluis. Voor alle uitslagen en stand van de klassementen: www.noww.nl

Badminton clubkampioenschappen BAVEL - Onlangs was de eerste editie van de badminton clubkampioenschappen waarbij zowel de junioren als senioren speelden om clubkampioen. De gehele dag werd er in 3 klasses gestreden om de titel clubkampioen: de jeugd, senioren met nylon shuttles en senioren met veren shuttles. Alle wedstrijden werden in pouleverband gespeeld. Soms was de winnaar in de poule automatisch clubkampioen, maar meestal moest om deze titel nog gestreden worden in (halve) finales. Bij de heren in de veren klasse stond Glen Vermeulen in alle drie de finales. Van deze finales wist hij er twee te winnen: de herenenkel en de gemengd dubbel samen met Nicole Vervloet. De damesenkel werd in deze klasse gewonnen door Sabine de Hoon. Bij de senioren die met nylon shuttles

speelde waren de winnaars in de enkel Inge de Laat en Cees Binck. Bij de jeugd ging deze eer naar Manon van Gils bij de meisjes. Omdat er een groot leeftijdsverschil was bij de jongens is de herenenkel opgedeeld in 2 klasses. Xiaoxi Xia en Niels van Gils wonnen hierin. Winnaars per onderdeel in de 3 klasses: Veren klasse: HE Glen Vermeulen; DE Sabine de Hoon; HD Mark Kuijlaars en Kevin de Widt; DD Yvonne van Gils en Nicole Vervloet; GD Glen Vermeulen en Nicole Vervloet Nylon klasse: HE Cees Binck; DE Inge de Laat; HD Paul Jacobs en Mark Grootenboer; DD Inge van Gils en Adriënne van Gils; GD Mark Grootenboer en Karin Grootenboer Jeugd: HE1 Xiaoxi Xia; HE2 Niels van Gils; DE Manon van Gils; HD Lei Xia en Xiaoxi Xia; DD Indy Jacobs en Myrna Paymans; GD Niels van Gils en Manon van Gils De clubkampioenen en winnaars van de

competitie werden gehuldigd en Caroline Mosies werd bedankt voor haar grote inzet de afgelopen jaar als CCP en haar opvolgster succes gewenst. We kunnen terugkijken op een geweldige editie van de clubkampioenschappen, maar dit kan natuurlijk alleen maar gerealiseerd worden als je een goede organisatie hebt en deze hebben we! Jeroen en Richie bedankt weer voor de goede organisatie.

Een zondagse maaltijd begint bij C1000 De Burcht

BREDA - De district danexamens werden opnieuw georganiseerd door de gradencommissie van Zuid-Nederland. In sporthal Achter de Tuintjes in Gilze, het home van Zuid-Nederland, waren weer 70 kandidaten aanwezig voor een examen af te leggen voor een 1e t/m 3e dan Judo. In de eerste groep slaagde de helft. Het percentage slagen is zeer laag in ZuidNederland. Men legt hier de lat hoog om de kwaliteit op peil te houden. Voor Bliemer Arashi Sport moest de 36-jarige David van Peer uit Sprundel aantreden in de 1e groep van 13.30. Van Peer is al in het bezit van een 2e dan Nunchacku-do en lerarenbevoegdheid, een 4e dan Karate en sinds 6 jaar fanatiek judoka en judoleraar bij Bliemer Arashi Sport. Van Peer geeft sinds twee seizoen les in Teteringen in de Wim Cobben Dojo van Arashi en was afgelopen halfjaar te bewonderen als judotrainer in Klundert. Bij het vorige danexamen was hij al valpartner voor Ruud Martens, dus de spanning kwam hem niet onbekend voor. Met zijn huidige judopartner, Rinus

Bliemer, werd de afgelopen periode 3x in de week bij Arashi in Oosterhout en Breda getraind. 36-jarige David van Peer, polyesterspecialist en eigenaar van de Blue Lagoon, had zijn zenuwen onder bedwang. Hij startte met zijn 3 series Katame-noKata (grondtechniekvormen), volgde met 5 series Nage-no-Kata (werpvormen) en demonstreerde daarna zijn eigen programma staande- en grondwerk. Na overleg van de examencommissie o.l.v. Jan de Rooij 8e dan, mocht David van Peer, de spanning van zich afgooien en de felicitaties voor zijn 3e dan, zwarte band, in ontvangst nemen. Bij de eindceremonie ontving hij zijn nieuwe band en diploma uit handen van de voorzitter van de gradencommissie ZuidNederland Manfred Kuipers 7e dan. In 19 jaar zijn inmiddels meer dan 50 Judoka’s opgeleid tot een zwarte band bij Arashi. Afgelopen seizoen haalde John Oomen al een 5e dan judo en Ruud Martens een 2e dan judo. De volgende kandidaten staan weer te trappelen om deel te gaan nemen aan het volgende danexamen in november. Meer info www.budokwaiarashi.nl

50+ Zomertoernooi bowlen BREDA - De zesde ronde van het zomertoernooi werd gespeeld op 28 juni. De zesde speeldag was voor de heren en dames wederom een slechte ronde, toch was er een klein lichtpuntje, twee heren haalde met moeite toch nog een score van boven de vijfhonderd. Piet Huijsmans 521 en Leen Noordegraaf 516. Bij de dames was er niet één boven de vierhonderd. De beste dame was Ria v.d. Enden met 390. De eerste vijf van het klassement bij de heren en dames zijn: het gemiddelde is scratch, de handicap wordt na negen

speeldagen berekend. Heren: 1. Piet Huijsmans 179,00, 2. Leen Noordegraaf 171,72, 3. Piet Gaumans 164,75, 4. Cees de Vet 156,28, 5. Cees van Mook 150,44. Dames: 1. Corrie van Rijthoven 146,83, 2. Marijke Noordegraaf 141,83, 3. Lotje de Wijs 139,50, 4. Marjan Peters 138,67, 5. Hagenaars 137,44. Iedere 50 plusser is van harte welkom om mee te spelen op dit zomertoernooi, gemiddeld doen er 24 deelnemers per week aan dit toernooi mee. Het nieuwe seizoen start op donderdag 6 september. Aanmelden of informatie: pihuijsmans@planet.

NK zilver voor triathlete Maya Kingma

Nu ook op zondag open! C1000 De Burcht De Burcht 20 4834 HE Breda

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 10.00 - 17.00

www.C1000.nl

Goede afsluiting Aikido seizoen

De Aikidoka’s trainen op mesaanvallen.

BREDA - Er is weer hard getraind in Aikido Centrum Breda het afgelopen seizoen. En daardoor is er weer veel vooruitgang geboekt, conditioneel maar zeker ook tech-

nisch. En dat was duidelijk te zien tijdens de examenstage, die de afsluiting van het seizoen markeerde. Op de examenstage werd er weer samengewerkt tussen Aikido Centrum Breda, Oosterhout, Venlo en Nijmegen. Frank

Groenen (Breda) sloot de stage af met een training op tanto (mes) aanvallen, hierin liet hij duidelijk zien welke problemen kunnen ontstaan als de aanvaller een tanto heeft, en hoe je dit vormtechnisch kan oplossen. Na een zeer intensieve training van 2 uur en 15 minuten was iedereen goed opgewarmd om examen te gaan doen. De concentratie was van ieders gezicht af te lezen, en tijdens de examens was te zien dat het harde trainen zijn vruchten had afgeworpen. En na anderhalf uur examens afnemen, en nog een half uur bespreken brachten Frank, Eloy en René het verlossende woord, iedereen is geslaagd. Alle leerlingen lieten een zeer goed examen zien, wat goed liep en vormtechnisch zeer correct was. Alle leraren waren dan ook zeer trots op de resultaten die hun leerlingen hadden neergezet. De geslaagden voor Breda zijn: 5e Kyu: Stan van der Lee, Jelte de Jong, Jerome de la Haye, Vijay Welling; 4e Kyu: Bianca de Miranda; 3e Kyu: Christian Meyer; 1e Kyu: Ton van der Doelen, Rudy van Gool, Reinier Dickhout. Meer informatie over Aikido www.aikidocentrumbreda.nl PAGINA 24

Goede resultaten voor Maya Kingma.

BREDA - Triathlete Maya Kingma heeft zowel individueel als met het team ProTriathlon in de Eredivisie Triathlon goede prestaties behaald in de afgelopen periode. Na de eerste wedstrijd in Enschede bij de UT-triathlon volgde op 20 mei in Weert de NK Junioren waar zij het zilver veroverde na steeds op kop te hebben gelegen en pas in het looponderdeel gepasseerd werd door Anke de Boer uit Almere. 17 juni werd in het Groningse Hoogkerk de tweede eredivisie-wedstrijd gehouden en tevens NK voor de senioren. Hier deelde de 16-jarige Maya een rake klap uit; zij pakte brutaal de tweede plaats bij de dames overall achter elite-atlete Sarissa de

Vries. Zaterdag 24 juni werd er in het ZuidLimburgse Stein weer gestreden om de hoogste plaatsen bij de eredivisie. Maya opende de vrouwenwedstrijd door net als in Groningen een puik zwemonderdeel af te leveren. Op de fiets kon Kingma de volle 25 km niet alleen bolwerken en met Anke de Boer en Ilona Eversdijk van Jong Oranje trokken zij stevig door. Met lopen toonde Kingma zich weer de rapste en won de sprint-triathlon van Stein. Zaterdag 7 juli staat de ETU-wedstrijd in Holten op het programma. Deze internationaal druk bezette wedstrijd telt voor Kingma als kwalificatie voor de WK die in oktober in het Nieuw Zeelandse Auckland gehouden wordt.


vacatures advertentie DT 26-6-2012.ai

1

27-6-2012

9:25:27

Het werk gaat gewoon door!

Drent Techniek is ruim 30 jaar werkzaam op het gebied van metaal oppervlakte behandeling installaƟes en toebehoren. Dit technisch en dynamische familiebedrijf zoekt, wegens uitbreiding, per direct energieke en exibele collega's voor de volgende funcƟes:

Industriëel automaƟseerder / Plc programmeur (MBO/HBO)

Y

CM

MY

CY

K

Als Technisch Medewerker werk je als all-round monteur en kunststoasser aan alle onderdelen van onze installaƟes en eindproducten. Aan de hand van technische tekeningen maak je diverse montagedelen van metaal en kunststof, last kunststof baden en bakken, monteert de onderdelen tot deelassemblages of werkt mee aan de opbouw van een complete installaƟe op locaƟe. Heb je technisch inzicht en kun je zelfstandig je werkzaamheden inplannen maar ook in een groep goed samenwerken? Ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan, exibel ingesteld en niet gebonden aan een vast werkadres in Nederland? Reageer dan op deze advertenƟe.

S WA he

CMY

Technisch medewerker (LBO/MBO)

ef

OperaƟoneel leidinggevende / project coordinator (HBO)

Als operaƟoneel leidinggevende stuur je de interne organisaƟe aan op uitvoerend vlak. Hoofdtaak hierin is het plannen en aansturen van technische projecten. Dit bestaat ondermeer uit het plannen, voorbereiden van deze projecten, het aansturen van de dagelijkse producƟe en installaƟe werkzaamheden, budgeƩen controleren, projectmaƟg inkopen. Hierbij zorg je voor een gedegen werkvoorbereiding, houdt technisch en plannings overleg met collega's en verleent daar waar nodig ondersteuning van inkoop. De aan te sturen organisaƟe bestaat in de basis uit 5-10 man technische medewerkers, een montage leider, meewerkend voorman, ondersteund door een engineer en twee industriële automaƟseerders. Kortom barst je van de energie, technisch inzicht en organisatorisch talent? Ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan, exibel ingesteld en niet gebonden aan een vast werkadres in Nederland? Dan kijken wij uit naar jouw reacƟe op deze advertenƟe. ReacƟes op bovenstaande advertenƟes graag voorzien van CV richten aan: Dhr. E. Drent, Mon Plaisir 53, 4879 AL EƩen-Leur of per e-mail aan sollicitaƟe@drenƩechniek.nl

kracht

M

t Va k a nt

ie

C

Als PLC programmeur / engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van industriële automaƟsering tbv onze installaƟes en eindproducten, hoe eenvoudig of complex ook. Je maakt de technische tekeningen, ontwerpt besturingskasten, programmeert PLC's, designt MMI en SCADA schermen en applicaƟes, zorgt voor data-logging rapportages en blijŌ graag op de hoogte van de nieuwste snułes en technieken. Daarnaast gaan we er vanuit dat je hetgeen je ontworpen hebt ook kunt maken, bekabelen, aansluiten en op locaƟe installeren en storingzoeken. Ben je geïnteresseerd in een uitdagende en afwisselende baan, exibel ingesteld en niet gebonden aan een vast werkadres in Nederland? Reageer dan op deze advertenƟe.

SWA maakt dat uw organisatie de vakantietijd zorgeloos doorkomt, want SWA heeft Vakantiekracht. Bel Esther Immenga van SWA Breda voor meer informatie! Meer weten? T (076) 572 21 66 of kijk op onze website. weetvanwerken.nl

AcquisiƟe naar aanleiding van bovenstaande advertenƟes wordt niet gewaardeerd.

Heeren Groep

Gastelseweg 161, 4705 RA Roosendaal

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

I.v.m. het vervroegd pensioen van onze huidige financieel manager, zijn wij voor onze beheermaatschappij op zoek naar een:

Financieel manager m/v Functiebeschrijving: Je bent verantwoordelijk voor het financieel- en personeelsbeleid in de ruimste zin van het woord en legt hierbij rechtstreeks verantwoording af aan de directie. Je geeft leiding aan de financiële administratie, bestaande uit ongeveer 4 personen. Je draagt zorg voor managementinformatie, zoals rapportages, begrotingen en vergelijkingen. Je bent verantwoordelijk voor het systeembeheer van de totale groep. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

T CHNI K &

Functie-eisen: Financieel HBO opleidings-, werk- en denkniveau. Organisatorische en leidinggevende capaciteiten. Ervaring in een soortgelijke functie is een pre. Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Voor de productielocatie van Saint-Gobain Construction Products Nederland B.V. in Etten-Leur zijn we op zoek naar Voor onze afdeling technische dienst zijn wij op zoek naar

> Meet en Regel Technicus > Ploegenmonteur Werktuigbouw (5-ploegendienst)

Wat heeft Saint-Gobain te bieden

Ons productieproces biedt volop technische uitdagingen voor technici van alle opleidingsniveaus binnen een internationale organisatie met internationale carrièremogelijkheden

Wil je meer weten over deze vacature en onze organisatie breng dan een bezoek aan onze website:

www.isover.nl

Saint-Gobain Isover is wereldwijd de grootste producent van isolatiematerialen en maakt deel uit van de Franse multinational Saint-Gobain. Saint-Gobain, aanwezig in meer dan 64 landen, is met meer dan 195.000 medewerkers en een omzet van ruim 42 miljard Euro de grootste producent en leverancier van bouwmaterialen in de wereld en marktleider in al haar activiteiten. Saint-Gobain is sinds 1962 in Nederland met haar productielocatie gevestigd in Etten-Leur. Hier wordt zowel glaswol onder de merknaam Isover als glasvlies onder de merknaam Technical Fabrics geproduceerd. Onze productielocatie in Etten-Leur maakt onderdeel uit van Saint-Gobain Construction Products Nederland B.V. er zijn ca. 285 medewerkers werkzaam op de productievestiging en het op verkoopkantoor. De locatie in Etten-Leur is een vol continudienst productieorganisatie. De organisatie is sinds 1996 gecertificeerd voor haar mileuzorgsysteem volgens ISO 14001. Als grondstof voor de productie glaswol wordt voor meer dan 75% gebruik gemaakt van gerecycled glas. Hierdoor hoeft zo min mogelijk gebruik te worden gemaakt van primaire grondstoffen.

Bedrijfsprofiel: Heeren Beheersmaatschappij is de moedermaatschappij van Heeren Transport, Heeren Kraanverhuurbedrijf en Heeren Zand en Grind. Voor Heeren Transport zijn wij op zoek naar:

Planner m/v

Functieomschrijving: Je bent, samen met je collega-planners, verantwoordelijk voor het dagelijks aansturen van de chauffeurs. Hiervoor werk je nauw samen met klanten en chauffeurs. Je zorgt samen met de planning van Heeren Kraanverhuur voor de totale invulling van de groep. Tevens zorg je voor de administratieve voorbewerking van de opdrachten t.b.v. facturatie en loonadministratie. Functie-eisen: Minimaal MBO opleidings-, werk- en denkniveau. Ervaring in de logistiek is een pre. Communicatief sterk en een klantgerichte instelling. Zelfstandig, accuraat en stressbestendig Flexibele instelling (geen bezwaar tegen wissel- en zaterdagdiensten). Geen 9 tot 5 mentaliteit. Bedrijfsprofiel: Heeren Transport B.V. is breed georiënteerd in het vervoer over de weg. We vervoeren los gestorte producten in kippers en staal/constructie op open trailers. Maar ook machines en grote constructiedelen op speciaal materieel waaronder diepladers, semie-diepladers en triple uitschuifbare trailers. Verder zijn we sterk in het transport van agrarische producten. Kijk voor meer informatie over ons bedrijf op www.heerengroep.nl

eze an d teld ing v s ges nleidt op prij a a r naa t nie isitie word Acqurtentie adve

Ben je geïnteresseerd in één van bovenstaande functies dan nodigen we je uit om je sollicitatie met uitgebreide CV per post of email te sturen naar: Heeren Groep, T.a.v. dhr. H. Melkert, Postbus 1223, 4700 BE Roosendaal, Telefoon: 0165-545910, Emailadres: hmelkert@heerengroep.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


kerkelijk

VOLLE EVANGELIE GEMEENTE IMMANUEL Wekelijkse samenkomsten op zondag om 10.00u en woensdag om 20.00u. Tweewekelijkse bijeenkomst voor de jeugd op zaterdag om 19.30u. Zie de agenda op www.veg-immanuelbreda.nl. Alle bijeenkomsten zijn aan de Academiesingel 27-27 Voorganger: C. Visser, tel. 0161-227671. PROTESTANTSE GEMEENTE BREDA www.protestantsegemeentebreda.nl Zondag 8 juli Grote kerk: Zondag 8 juli, 10.30u, komen alle Protestantse kerken van Breda en Prinsenbeek samen voor de eerste van vier diensten in de Grote Kerk van Breda, thema: Verlangen naar heelheid. Voorgangers ds. Evelyn Quaak-Kloet (PKN Prinsenbeek) en ds. Marlies Schulz (Lutherse gemeente Breda). Organist Aart Bergwerff. Solisten(zang) Anita van Ek en Charlotte Munnik. Kindernevendienst en crèche. Alle wijkkerken in groot Breda zijn 8 juli gesloten. Lucaskerk, bereikbaarheid predikanten: 076-5495004/5419603. Markuskerk, bereikbaarheid predikant 076-5714742. Johanneskerk, bereikbaarheid predikant 076-5217402. GEREFORMEERDE GEMEENTE EBEN-HAËZERKERK Vriesdongen 1. Zondag: 10.00u leesdienst; 17.00u leesdienst. KERK VAN DE NAZARENER Evangelisch Kerkgenootschap Predikant: Ds. Maarten van Immerzeel www.breda-nazarene.nl, info@bredanazarene.nl, tel. 0162-740016 Zondag 10.30u dienst ZEVENDE-DAGS ADVENTISTEN BREDA EN OMSTREKEN Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek Zaterdag 7 juli 10.00u Bijbelstudie, thema: Het evangelie bereikt Tessalonica 11.00u Eredienst, prediking Dhr. R. Jack VOLLE EVANGELIE GEMEENTE BREDA Elke zondag samenkomst in buurthuis Geeren-Noord, Philips Lammekensstraat 30, Breda-N., 10.00u., wisselende voorg. Crèche en kindernevendiensten. Secretariaat: J. den Hollander, tel.0765870898. KERK VAN JEZUS CHRISTUS VAN DE HEILIGEN DER LAATSTE DAGEN Mgr. de Vetstraat 112, 4817 JP Breda, tel. kerk 076-5213141, tel. zendelingen 0652338961. Diensten: 10.00u. jeugdwerk: 3-11 jr; kinderkamer tot 3 jr. Priesterschapvergadering: mannen va. 12 jr.; Zusterhulpvereniging: vrouwen va. 18 jr.; jonge vrouwen: meisjes 12-18 jr. 11.00u Vervolg jeugdwerk. Zondagsschool: leden va.12 jr; onderricht naar leeftijd; aparte onderzoekersklas. 11.40u Avondmaalsvergadering. Eredienst alle leeftijden. 13.00u einde. LEGER DES HEILS Hendrik Berlagestraat 102, tel.076-5870344. Iedere zondag 10.30u. samenkomst, enthousiaste samenzang en bijbeloverdenking. Kindernevendienst en event. kinderoppas. Zondag 10.30u Majoor Bakker. PAROCHIE BREDA CENTRUM St.Janstraat 8, 4811 ZL Breda, tel. 0765215764 Antoniuskathedraal, St. Janstraat: zondag 10.30u euch.viering. Maandag t/m vrijdag 12.30u euch.viering. Begijnhofkerk, Catharinastraat: zaterdag 17.00u euch.viering. Maandag t/m vrijdag 07.45u morgengebed. Woensdag 18.00u jongerengebedsdienst. St. Joostkapel, Ginnekenstraat; dinsdag en

vrijdag 10.30u euch.viering.

www.ebgbreda.nl

DOOPSGEZINDE GEMEENTE BREDA Cimburgalaan 98 Breda. Zondag: 10.30u

PROTESTANTSE GEMEENTE PRINSENBEEK - HET KRUISPUNT Secretariaat: Harmonielaan 24, 4841 VL Prinsenbeek, tel. 076-5614852; www.hetkruispunt.org Zondag 8 t/m 29 juli geen kerkdiensten in Het Kruispunt te Prinsenbeek; gezamenlijke zomerdiensten in de Grote Kerk van Breda 10.30u.

CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK MATTHEÜS www.cgkbreda.nl Steendorpstraat 4; hoek Petegemstraat. Zondag 8 juli 10.00u ds. J. Vogel, Eindhoven 15.00u ds. J. Vogel, Eindhoven GEREFORMEERDE KERK (VRIJGEMAAKT) Terheijdenstraat 9 Diensten: zondag 09.30u en 16.30u REMONSTRANTSE GEMEENTE BREDA EN OMGEVING Doopsgezind Centrum, Cimburgalaan 98. JERUZALEM PAROCHIE www.jeruzalemparochie.nl Breda Zuid/ zuid-oost Zaterdag 16.00u Huize Ruitersbos 19.00u Maria Kerk Zondag 09.30u Petrus en Paulus kerk 09.30u Maria Kerk 11.00u Sacramentskerk 11.00u Laurentius Kerk 1e donderdag van de maand 09.00u Petrus en Paulus dagkapel 1e vrijdag van de maand 10.00u Sacramentskerk Iedere vrijdag 19.00u Huize Overakker THE BLESSING BREDA Christus Triumfatorkerk, Zandberglaan 31, www.maasbach.com Samenkomsten: Zondag 10.30u; Woensdag 20.00u (gebedsdienst); Vrijdag 20.00u; Zaterdag 19.00u POiNT! Youth. Kinderopvang aanwezig. Info: 070-3635929. KERK PATERS KAPUCIJNEN Zondag eucharistievieringen 8.30u en 10.00u. Weekdagen 7.45u. EVANGELIE GEMEENTE DE DEUR BREDA Teteringsedijk 89k, Breda. Telefoon 0651193738. Diensten: zondag om 11.00 en 18.00u.; woensdag om 19.30u. Zondagsschool 4 t/m 12 jr. Kinderoppas. Zaterdagavond jongerenavond: muziek, drama, film. PAROCHIE BREDA-NOORD Parochiecentrum Belgieplein 6, 4826 KT Breda.Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00u. 076-5873482 (in noodgevallen 0619825402) www parochiebredanoord.nl, info@parochiebredanoord.nl Kerkgebouw Belgieplein 4. Vieringen: woensdag en 1e vrijdag 09.30u, zaterdag 19.00u, zondag 10.00u. Inloopochtend Voor Elkaar elke woensdag 10.00 tot 12.00u in Gemeenschapshuis De Biesdonk, Belgieplein 8. Meer info 076 5871820. EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor: Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575. Zondagse diensten: 11.00u Prisma College (Haagse Beemden), Ganzerik 3, Breda. Kinderopvang. Kinderdiensten. Om de 14 dagen speciale tienerdienst. Zondag 8 juli: Dienst met Avondmaal, spreker Geert-Jan Schouten RAAD VAN KERKEN Iedere dinsdag om 12.30u is er in de Stiltekapel van de Grote Kerk een middaggebed. EVANGELISCHE BAPTISTENGEMEENTE BREDA Groene Woud 2 (schoolgebouw Prisma De Rotonde). Zondag: 10.30u Tel.info: 076-5717155.

EVANGELISCHE LUTHERSE GEMEENTE BREDA E.O. Kerkgebouw: Stadserf 3/Veemarktstraat 11, Breda. Predikante: mw. ds. M. Schulz 040-2417664; Diaken: mw. H. KlaaysenSiebrand 076-6712425. Kosteres: W. v.d. Bruggen 076-5220877; evangelisch-luthers-breda.nl Zondag 10.30u RK PAROCHIE PRINSENBEEK Secretariaat Markt 34, 4841 AC Prinsenbeek. Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, tel 5412231 e-mail: secretariaat@parochieprinsenbeek.nl. Contactpastor mw. G. v.d. Korput (pastoraal werkster). Vieringen: zaterdag 19.00 uur; zondag 10.00 uur; dinsdag 9.00 uur. NAZARETHPAROCHIE BREDA WEST Secretariaat: Haagsemarkt 4, Breda, tel: 076-5213873, www.nazarethparochie.nl. Open op werkdagen van 9.00-12.00u/13.3015.00u (m.u.v. woensdagmiddag). Voor dringende gevallen (ziekenzegen, ziekenzalving of overlijden): 06-14962111. OLV van Altijddurende Bijstand (Wijk Heuvel) zaterdag 17.30u; H. Martinus (Princenhage) zondag 11.00u; H. Martinus zondag 14.00u. Vieringen door de week: OLV van Altijddurende Bijstand dinsdag 9:00u; Anna-Rozenkrans, eerste woensdag van de maand 9.00u; H. Martinus donderdag 09.00u; H. Moeder Gods, eerste vrijdag van de maand 9.00u. ORTHODOXE KERK BREDA De Parochie van de Heilige Myrondraagsters is een Orthodoxe kerk. De kerk wordt zowel bezocht door Nederlanders als door mensen uit traditioneel orthodoxe landen. De liturgische taal is Nederlands. De diensten worden gecelebreerd door parochiepriester Vader Josef Sikora. Diensten: Elke 1e en 3e Zondag van de maand: 10.00u: 3e en 6e uur 10.30u: Goddelijke Liturgie Adres: Kerkhofkapel, Vogelenzanglaan 21, Breda-Ginneken. Meer informatie: www.orthodoxekerkbreda.nl.

aanmelden teamassistente@michaelparochiebreda.nl Vieringen: Willibrorduskerk, Willem Alexanderplein, Teteringen: zondag 10.00u, dinsdag 19.00u en donderdag 09.00u. BETHLEHEMPAROCHIE Secretariaat Gageldonksepad 7, 4824 PP, Breda. tel.5410194; fax.5426194, open elke werkdag van 9-12u, e-mail: secretariaat@ bethlehemparochie.nl, www.bethlehemparochie.nl Pastores: Frans Verkleij. Bereikbaar via het secretariaat. Zondag 8 juli: 08.45u Lucaskerk woord- en communieviering, F. Verkleij; 11.30u Bethlehemkerk, woord- en communieviering, F. Verkleij. ASSEMBLIES OF GOD PINKSTER GEMEENTE BREDA Dienst Engels. Cimburgalaan 98, tel. 06-51150835; 0134551487; 076-5418994. Zondag 13.00 tot 16.30u. VOLLE EVANGELIE GEMEENTE DE LEVENDE STEEN Dinsdags 19.30u bijbelstudie/bidstondavond. Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8, Breda Noord. VICTORY BIBLE CHURCH INT. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda. Samenkomsten: zondag 13.00-16.00u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 19.00-21.00u. Info: 076-5879857 of 06-45084992. NIEUW-APOSTOLISCHE KERK Balfortstraat 63 Breda. Diensten met wisselende priesters Zondag: 10.00u, woensdag: 20.00u www.nak-nl.org WAALSE KERK Catharinastraat 83b. Kerkdiensten in het Frans. Iedere tweede en vierde zondag vd maand 11.00u. Een Franstalige samenvatting van de preek wordt uitgedeeld. Informatie: www.waalsekerken.nl ds. R.L. Dewandeler: 06-38771850. CAPITOL WORSHIP CENTRE Capitol Worship Centre, o.l.v. Apostle Alex en Ingeborg Stekelenburg iedere woensdagavond om 20.00u. in de Poelwei, Mgr. de Vetstraat 2 te Breda. Informatie Hannah Kroeze, 076-5994927. Diensten elke zondag om 15.00u in Nederlands & Engels, Zandberglaan 54, 4818 GL Breda, 06-40061346; www.capitolbreda. nl

MICHAELPAROCHIE BREDA (OOST) Parochiecentrum: Hooghout 67, 4817EA Breda; open op werkdagen van 09.0012.00u; 076-5219087 (in noodgevallen teamtelefoon 06-10292794; www.michaelparochiebreda.nl; info@michaelparochiebreda.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@ michaelparochiebreda.nl Zaterdagavond 19.00u Franciscuskerk (Breda-Noord), Belgiëplein 6; 19.00u woord en gebed aan de vooravond van zondag De Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. Zondagochtend: 08.45u Lucaskerk (H. Beemden), Tweeschaar 125; 08.45u Annakapel (Breda-Oost), Heusdenhoutseweg 34 10.00u Williborduskerk (Teteringen) Kerkstraat 1; 10.00u Franciscuskerk (BredaNoord), Belgieplein 6; 11.30u Bethlehemkerk (H. Beemden), Gageldonksepad 7; 11.30u Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67.

PROTESTANTSE GEMEENTE GINNEKEN Laurentiuskerk: Duivelsbruglaan 1 (Ginnekenmarkt) Breda. Predikant: Ds. P. Masmeijer, Duivelsbruglaan 21, 4853 JD Breda, 076-5653460. Koster: Mevr. J.R. van WijkVersteeg, Duivelsbruglaan 3, 4853 JD Breda, 076-5651807. Postadres: Protestantse Gemeente Ginneken, Postbus 4648, 4803 EP Breda; kbginneken@zonnet.nl; www.protestantsegemeenteginneken. nl. Kerkelijk bureau: Romenyhuis (achter

WILLIBRORDUSPAROCHIE TETERINGEN Parochiecentrum: Kerkstraat 1, 4847RM Teteringen. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00u; 076-5713203 (in dringende gevallen: teamtelefoon 06-10292794); www. parochieteteringen.nl; info@parochieteteringen.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief

De Broederschap van O. L. Vrouw van Kevelaer Breda e.o. en Oost-ZeeuwsVlaanderen organiseert deze bedevaart op dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus. Twee dagen van bezinning, gebed, liturgie, processies en ook gezelligheid. Ieder jaar wordt er in Kevelaer gecollecteerd. De opbrengst dient twee doelen:

PAGINA 26

de kerk). Geopend: 1e dinsdagavond van de maand van 19.00-20.00 uur Zondag 8 juli: 6e zondag na Pinksteren. 10.30u Grote Kerk, Breda. Voorgangers: Ds. E. Quaak, Prinsenbeek en Ds. M. Schultz, Evangelisch Lutherse kerk Diensten in Huize de Werve: Vrijdag 6 juli 15.30u Eucharistieviering Pastor Kortmann WINNERS CHURCH INTERNATIONAL BREDA Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda-Noord (wisselaar). Pastors Ferdinand & Elmy Igbeche. Diensten in Engels en Nederlands vertaald. Zondag 11.00-13.00u. Kinderopvang aanw. Info: 076-5712237/06-15483563 WORLDWIDE PROPHETIC EVANGELICAL MINISTRIES (Wereldwijde Profetische Evangelische Missies): Veemarktstraat 11, Breda (van E.L.G.). Elke zondag dienst om 14.00u. Diensten in Nederlands (en zo nodig Engels). Pastor: Roger Kaiser. Info en pastoraal zorg: tel. 06-12274947; www.wpem.nl H.H. MARIA/DYMPHNA Kapel van de H.H. Maria/Dymphna (Haagse Beemden), Moerenpad 10: 1e zondag vd maand 18.00u Vesperviering. JONGE, KRACHTIGE PROFETISCHE MINISTRY Iedere donderdagavond 20.00-22.00u komen we als jonge, krachtige profetische ministry bij elkaar in ‘Centre Court’ boven treinstation Breda, Stationsplein 16. We zijn bereikbaar op 06-15370709 of per mail naar nathancivile@hotmail.com HET APOSTOLISCH GENOOTSCHAP Heusdenhoutsestraat 15, 4817 WB Breda. Voorganger hr. J. Harten, tel. 078-6175115. Contact: breda@apgen.nl Eredienst: 09.30u. ANNAHUIS Diaconaal Centrum Breda, geopend van 9.30-16.00u (vrijdag tot 15.00u). De middagen alleen op afspraak. Op dinsdag en donderdag inloop van 9.30-11.30u, Haagweg 3, 4814 GA Breda, tel. 076-5217964, info@ annahuis.nl CHRISTENGEMEENSCHAP De Christengemeenschap, beweging voor religieze vernieuwing. Mensenwijdingsdienst op zaterdag een keer in de maand. Voor informatie: 076-5422983, www.christengemeenschap.nl. CHRIST IN ACTION MINISTRIES BREDA ‘Biesdonk’, Belgiëplein 8, 4826 KT Breda. Samenkomsten: zondag 10.00-12.30u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 20.30-22.00u. Info: 0765204106; 076-5427839; 06-30559431. POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Laurentius kerk, Ginnekenweg 333, Breda Zondag 9.15u, Pastoor S. Klim 076-5321438 06-14243225.

Bedevaart Kevelaer BREDA - Al sinds 1719, 293 jaar geleden dus, trekt jaarlijks de processie van Breda en omgeving naar Kevelaer. Sinds de jaren ‘50 gaan er ook pelgrims uit Oost-Zeeuws-Vlaanderen mee. In Kevelaer wordt Maria vereerd als de “Troosteres der Bedrukten”.

we bestrijden daarmee de onkosten van bedevaart en Broederschap en het grootste gedeelte van de opbrengst bestemmen wij dit jaar voor een grondige opknapbeurt van ons processiebeeld. U kunt voor inlichtingen terecht bij: Mevr. De Jongh, Heilaarstraat 5, 0765147205; M.Floren, Mathenessehof 12, 076-5228380; H.Koenraads, Nonnenveld 183, 076-5602462 of bij het secretariaat van de Broederschap: Broederschap O.L.V. van Kevelaer Breda e.o. en OostZeeuws-Vlaanderen, Eggestraat 20, 4818 BS Breda, tel. 076-5217662, e-mail: bert. hoebink@casema.nl


vacatures

Schoonmaakbedrijf perfekt is op zoek naar: Is een nationaal en internationaal opererende middelgrote staalbouwonderneming die met gebruik van zeer moderne productiemiddelen staalconstructies van de meest uiteenlopende aard ontwerpt, produceert en monteert. De Kok staalbouw houdt zich bezig met het realiseren van projecten in utiliteitsbouw, fabrieksgebouwen, on- en offshore projecten, waterbouwkundige werken en kranenbouw, waarbij kwaliteit en service een vereiste zijn. Wij zijn voorzien van het kwaliteitscertificaat volgens NEN-ISO 9001 en het V.C.A.P veiligheidscertificaat. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een ambitieuze

Hoofd calculator / verkoop

VakantiemedeWerkerS

Functie-eisen • Opleidingsniveau H.B.O. • Commerciële capaciteiten en goede communicatieve eigenschappen. • Enige jaren ervaring in een soort gelijke functie is gewenst. • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Wij bieden: • Een leuke baan binnen een informele, dynamische en vernieuwende organisatie. • Werken in een organisatie waarbij de techniek zich bevindt op de top van de huidige mogelijkheden. • Afwisseling en verantwoordelijkheid. • Mogelijkheid tot volgen van opleidingen. De voor bovengenoemde functie geschikte kandidaat bieden wij een goed salaris en een prettige werkomgeving met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bent u geïnteresseerd stuur dan uw schriftelijke sollicitatie vergezeld van c.v. binnen 14 dagen aan DE KOK STAALBOUW B.V., Postbus 82, 4724 ZH Wouw, tel. 0165-303756 t.a.v. dhr. E.L. de Kok. Meer informatie over onze organisatie kunt u vinden op www.kokstaal.nl



voor het schoonmaken van kantoren op div. werktijden overdag en/of in de avonduren.

Inlichtingen of aanmeldingen tussen 08:00 en 16:00 uur bij Monique van Etten of via onze website www.schoonmaakbedrijfperfekt.nl

Schoonmaakbedrijf perfekt b.V.  krombraak 16, oosterhout. tel. 0162-45 45 30

U kunt zelfstandig werken en bent in staat op een positieve manier samen te werken met collega’s, leveranciers alsook opdrachtgevers. Functieomschrijving • Je bent verantwoordelijk voor de gehele calculatieafdeling; • Je bepaalt mede het commerciële beleid op zowel korte- als lange termijn; • Je instrueert, motiveert en begeleid medewerkers; • Je voert acquisitie naar bestaande en nieuwe klanten; • Ontvangen en beoordelen van klantaanvragen en orders; • Uitvoeren van gedetailleerde kostprijsberekeningen; • Bewaken en beheren van de openstaande offertes.

GEZOCHT: CALL AGENTS

de groot technisch uitzendBureau

Ben jij: - mbo/hbo student of herintreder?  - minimaal 12 uur per  week tijdens kantooruren inzetbaar?  - commercieel en resultaatgericht?   - woonachtig in Breda of directe omgeving?     Stuur dan een e-mail met je cv naar:   vacatures@mkbsem.nl of bel 076-8200350 www.mkbsem.nl    

?

DE KEEN ETTEN-LEUR

De Groot Technisch Uitzendbureau is specialist in het leveren van (las)technisch kundig personeel op alle niveaus. Onze kandidaten zijn altijd goed opgeleid en uitgebreid getest op hun competenties.

Banen voor langere tijd! Voor verschillende opdrachtgevers zijn wij op zoek naar gemotiveerd personeel

Autobedrijf De Keen B.V. is de Peugeot-dealer voor de regio west-brabant waaronder gemeente Etten-Leur. Wij werken met een klein maar enthousiast team waarin

resultaatbewust, klantvriendelijkheid en flexibiliteit de kernwoorden zijn. In verband met de ontwikkelingen in ons bedrijf zoeken wij op korte termijn de volgende functie

(gecertificeerde) lassers

Junior Autoverkoper m/v

Ervaring met Mig/Mag, TIG, OP en/of BMBE lasproces

constructieBankwerkers Met goede kennis van tekening lezen

1e PijPfitters Plaatwerkers lasroBotProgrammeur cnc draaiers / frezers

Wij bieden u de mogelijkheid zich te ontwikkelen in een jong en groeiend bedrijf waarbij klanttevredenheid voorop staat met een merk dat bruist van activiteiten en toekomst.

Opleidingsniveau IVA driebergen of gelijkwaardig. Bent u de aangewezen kandidaat? Stuur dan schriftelijk uw sollicitatie en cv naar Autobedrijf De Keen B.V. t.a.v. Dhr. A.A.M. van Koulil

meewerkend voorman Met ervaring CNC machines

monteur mts wtB / metaal Met leidinggevende ervaring

Autobedrijf De Keen B.V.

Voorsteven 25, 4871 DX Etten-Leur Telefoon : 076-5013151 www.dekeen.peugeot.nl

lastechnici / Qc medewerker Kijk voor meer informatie op www.degrootuitzendbureau.nl of bel 076-5439078. Banen zijn voor langere tijd! Staat er geen geschikte vacature bij, maar ben je wel op zoek naar een baan in de techniek? Bel ons gerust!

Gedurende de vakantieperiode is onze vestiging tijdens de normale werktijden geopend.

de groot technisch uitzendbureau

van

Weidehek 24, 4824 AS Breda info@degrootuitzendbureau.nl | www.degrootuitzendbureau.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

ABU lid | NEN-4400 gEcErtificEErd

De ICT specialist van West-Brabant ZOEKT

NIEUWE COLLEGA’S Account Manager ICT

GEZOCHT:

Schoonheidsspecialiste / Pedicure / Nagelstyliste Graag serieuze kandidaten. Ervaring is een pré.

Telefoon: 0032-476-252 754

gediplomeerde

thuishulp met 10 jaar ervaring zoekt nog enkele uren op vrijdagochtend in Breda. Dit voor de voordelige prijs van € 10,- per uur.

tel: 06-2103469

Q.N.P. met als kernactiviteiten advies, installatie en beheer van IT en telecommunicatie oplossingen bij bedrijven en instellingen met 5 tot 500 werkplekken, heeft al meer dan 20 jaar een leidende en onafhankelijke positie in Zuidwest Nederland. Met ruim 35 gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers bedienen wij MKB bedrijven, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en (semi) overheden. Door onze no-nonsense aanpak, kwaliteit en service blijft ons marktaandeel groeien en zijn wij op zoek naar nieuw talent!

Binnen het commerciële team ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten en het beheren van deze klanten. Je genereert new-business in het Midden en West Brabant. Je adviseert op het gebied van automatisering en telecommunicatie en wordt vanuit een professionele binnendienst ondersteund. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt enkele jaren ervaring als commercieel adviseur binnen de ICT branche. Je bent een teamspeler, kwaliteitsgericht, neemt graag initiatief en je bent gebrand om te winnen en je omzettarget te realiseren!

Junior Account Manager ICT

Je hebt commerciële ambities en je hebt de “drive” om het commerciële vak te leren. Je start vanuit onze commerciële binnendienst met als doel om je klaar te stomen voor je commerciële uitdagingen in de buitendienst. Je hebt affiniteit met automatisering en telefonie en gaat je richten op acquisitiewerk en het generen van voornamelijk new-business in het Midden en West Brabant. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Je bent een teamspeler, kwaliteitsgericht, neemt graag initiatief en je bent gebrand om te winnen en je omzettarget te realiseren!

Netwerk Engineers

Je maakt deel uit van een team van gekwalificeerde netwerk engineers. Je verzorgt voor nieuwe en bestaande klanten de volledige ICT omgeving. Vanaf de installatie tot en met het periodiek beheer is het netwerk van de klant jouw uitdaging en verantwoordelijkheid. Variërend van besturingssystemen, beveiligingen, applicaties en communicatie tot documentatie. Het aanbod Q.N.P. biedt je een zelfstandige en afwisselende baan, met veel ruimte voor eigen initiatief en daadkracht in een dynamische, gezonde en groeiende organisatie. Natuurlijk staan hier ook passende arbeidsvoorwaarden tegenover. Mail je CV met foto naar hdbruijn@qnp.nl. Overtuig ons van jouw kennis, ervaring en kwaliteiten dan overtuigen wij jou van de onze.


op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N PRO-PACK

HOME ESSENTIALS

RUG- OF

10 stuks AA

3 liter uitneembare binnenpan

diverse kleuren en dessins rugtas: 42x31x14 cm sporttas: 58x29x28 cm

aluminium SERVEER SCHALEN 43 cm SET/2

3.29 16.99

MEENEEM

DRINK BEKER licentie DRINK BEKER

0.35

DAMES

1.39

ZOMER HOED diverse kleuren 2 modellen

FULL SILICONE

diverse kleuren en geuren lengte 43 cm of 20 cm

topkwaliteit in handige bewaaretui anti-condens

0.69

JENNIQUE

Elders 2.95 3.95

MAKE-UP

1.09

REINIGINGS DOEKJES 25 doekjes per pak verwijdert gemakkelijk make-up en waterproof mascara

GELUKS ARMBANDJES SET/5

DRINK GLAZEN

1.49

diverse dessins 270 ml

Elders 0.99 1.29

UITZOEKEN

ZEEP SLINGER

Cars, Dora, Tinkerbell of Spongebob met koord 380 ml

2 VO O R Elders 1.98 2.98

DECOR OF UNI

0.88

A5 SCHRIFT S E T/5 Elders 1.99 2.99

0.69

ZWEM BRIL

OPDUIK SPEELGOED

SET/2

1.39

KINDER

1.19

ONDER GOED katoen/elasthan maten 92-134 licentie

2.59

Elders 5.99 6.99

VEET

WAX STRIPS

gelinieerd 80 blz.

0.42

3.19

35 cm SET/2

New Fashion BUTTONS SET/12

0.79 0.56

Elders 4.99 5.99

SPORT TAS

Supreme Essence 18 koude waxstrips + 4 nabehandelingsdoekjes

0.75

Elders 4.99 6.99

1.99

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 01-07 t/m za. 07-07 in Nederlandse filialen.

DURACELL FRITUUR BATTERIJEN PAN

DBW_20120704  
DBW_20120704  

EERSTE LUSTRUM BREDASE VETERANENDAG MIDWEEKEDITIE Definitief ontwerp kruising Ceresstraat Sportpark de Wildert Asfalteren fietspaden Graaf Hen...