Page 1

thuiS iN DE rEgio

19 OKTOBER 2016 WEEK 42

B E V E L A N D S E

@bevelandsebode /bevelandsebode

opLAgE BEVELANDSE 32.200 totALE opLAgE: 480.000

www.internetbode.nl

autoruitschade?

0164-250400 0113-251700

.com

autoruitschade?

Spoorstraat 18c • 4431 NK ‘s Gravenpolder

Spoorstraat 18-20 4431 NK • ‘s-Gravenpolder

0164-250400

T (0113) 312244

Goese Nightrun voor Stichting Jayden

Jaarlijkse zeilwedstrijd van Goes naar W illemstad

Bietentocht levert weer mooie plaatjes op

GOES - In de binnenstad van Goes vindt vrijdag de derde editie plaats van de Goese Nightrun. Aan de funloop kunnen hardlopers en wandelaars meedoen. Het parkoers van vijf of tien kilometer loopt langs en door tal van karakteristieke gebouwen in het centrum, zoals discotheek El Toro. Onderweg worden deelnemers verrast door geluid- en lichteffecten en livemuziek. Kinderen kunnen meedoen. Als ze onder de twaalf jaar zijn moeten ze worden begeleid door een ingeschreven volwassene. Start en finish van de ‘citytrail by night’ is de Grote Markt in Goes. Het startschot klinkt om 20.00 uur. Inschrijven kan via de website www.stichtingjayden.nl.

W E E K B L A D

W E E K B L A D

Vijf miljoen euro van Rijk voor Sloeweg

GOES - Het is en blijft een prachtig plaatje als paarden de platbodems van de sluis bij het Goese Sas door het kanaal naar Goes jagen. Het schouwspel is het traditionele opwarmertje voor de Bietentocht, die maandag is begonnen. Het jagen trekt elk jaar weer tientallen toeschouwers en (amateur)fotografen, zeker als het weer zo zacht is als zondag. De Bietentocht, een zeilwedstrijd voor zo’n twintig platbodems, is maandag begonnen met het laden van de suikerbieten en de tocht van Goes naar Yerseke. Van Yerseke voeren de deelnemers vervolgens naar Colijnsplaat waarna op woensdag en donderdag nog tochten volgden van Zierikzee naar De Heen en van De Heen naar eindpunt Willemstad. FOTO COBY WEIJERS

M I D D E L B U R G S E

Dorp kr ijgt zaterdag ‘point of interest’ in kader van Liberation Route Europa

&

V E E R S E

Kloetinge staat stil Mbij Tweede Wereldoorlog I D D E L B U R G S E & V E E R S E DOOR EUGÈNE DE KOK

De Liberation Route Europa ‘begint’ op de stranden van Normandië waar de geallieerde soldaten op 6 juni 1944 begonnen aan de bevrijding van het continent. In West-Europa verrijzen tot en met 2018 punten waar zich in de maanden daarna belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld. In Zeeland komen er 136 van dit soort punten. Ze hebben de vorm van meerpalen waar bezoekers naar informatie en verhalen kunnen luisteren over de Tweede Wereldoorlog. Het is een mix van militaire gebeurtenissen en verhalen van burgers.

...voor het laatste actuele lokale nieuws... kijk op WWW.internetbode.nl

In Kloetinge krijgen belangstellenden onder meer het verhaal van Jean-Maurice Dicaire te horen. De Canadese soldaat trok met zijn regiment op 29 oktober 1944 vanuit Schore naar Kloetinge. De Duitsers probeerden met man en macht hun posities op Zuid-Beveland te verdedigen. De pas 23-jarige Dicaire werd tijdens de gevechten in zijn rug geraakt door een projectiel en overleed later in een noodhospitaal aan zijn verwondingen. De Canadees heeft een ereplaats op de begraafplaats in Kloetinge.

Canadays Kloetinge Tweede W staat E Ezaterdag K BstilLbijAde D Wereldoorlog, in het laatste weekeinde van oktober gebeurt dat in de hele provincie. Het is de eerste keer dat de herden-

Band of Liberation Burgemeester René Verhulst van de ge-

t

t

h

h

u

u

i

i

s

s

W E E K B L A D i

i

n

n

d

d

e

e

r

r

king van de Slag om de Schelde onder de noemer ‘Canadays’ wordt aangepakt, in samenwerking met Bergen op Zoom. Op vrijdag 28 oktober verbeelden jongeren ‘vrijheid’ in het Spiegeltheater in Middelburg. Een dag daarna zijn er lezingen van schrijfster Marlies Allewijn van ‘Ze was 16’ en oud-commandant Mart de Kruif over hetzelfde thema in de Sint-Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Er zijn die dag ook herdenkingen op de Sloedam bij Arnemuiden en Uncle Beach in Vlissingen. Bovendien vindt de Mallard Mars plaats, een wandelevenement dat in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog. ‘Canadays’ wordt op zondag afgesloten met een oecumenische dienst in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en een herdenking op de Canadese oorlogsbegraafplaats. Meer informatie: www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl en www.canadays.nl.

e

e

g

g

i

o

i

o

Goes, Scottweg 2 Tel: 0113 242 551

meente Goes onthult zaterdag het ‘point of interest’ aan de Kapelseweg om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur maakt de Band of Liberation vanuit dorpshuis Amicitia een rondgang door Kloetinge. In het kielzog van de muzikanten rijdt een stoet oude legervoertuigen van Bevrijdingsmuseum Zeeland uit Nieuwdorp, die de aanleg van de markeringspunten in Zeeland coördineert. In het kader van de onthulling van het ‘point of interest’ is er ‘s avonds om 20.00 uur een concert in de Geerteskerk in Kloetinge. De Band of Liberation treedt op met mezzosopraan Emma Brown. De toegang is gratis.

KLOETINGE - Aan de Kapelseweg in Kloetinge wordt zaterdag een ‘point of interest’ onthuld. Het is een markeringspunt in de Liberation Route Europa, die belangrijke gebeurtenissen tijdens de bevrijding van Europa in 1944 en 1945 zichtbaar maakt in het landschap.

Voor het laatste actuele lokale nieuWs kijk op www.internetbode.nl

GOES - De provincie krijgt vijf miljoen euro van de overheid voor de verdubbeling van de Sloeweg. Minister Melanie Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft dat donderdag bevestigd tegen Harry van der Maas. De gedeputeerde zei er ‘zeer content’ mee te zijn. De vijf miljoen dekt een deel van het tekort van 18,5 miljoen euro, dat bovenop het oorspronkelijke budget van 58 miljoen euro kwam. Hoeveel de verdubbeling uiteindelijk kost is nog niet bekend. Provinciale Staten moeten nog een besluit nemen over de aansluiting van de Sloeweg op de Westerscheldetunnelweg. Van der Maas verwacht snel met een voorstel te komen.

Den Haag wil Zeeland toch helpen GOES - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën komt met een brief over de kerncentrale in Borssele. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in de Tweede Kamer tijdens een overleg over het advies van de commissie Balkenende. Hij lichtte een tipje van de sluier op en zei dat hij werkt aan een Zeeuws nutsbedrijf met netwerkbedrijf Enduris en waterbedrijf Evides. De provincie en gemeenten moeten aandeelhouder worden. Dijsselbloem wil garant staan als zij het kopen. De opbrengst gaat naar het deel van Delta met de kerncentrale. Delta heeft het moeilijk door lage energieprijzen. Daardoor lijdt onder meer de kerncentrale forse verliezen.

Goes is nog bezig met bouw zonneakkers GOES - Goes werkt nog aan de realisatie van zonneakkers binnen de gemeentegrenzen. Dat heeft wethouder Derk Alssema donderdag gezegd naar aanleiding van vragen van D66. Dick van de Merwe was in de pen geklommen, omdat hij al maanden niets meer had gehoord. Het gemeentebestuur had bij de begrotingsbehandeling van 2015 gezegd te onderhandelen met Delta over een zonneakker in de toekomstige Poel V. Van de Merwe wilde weten of dat al tot concrete resultaten heeft geleid. Ja, zei Alssema. Er is een omgevingsvergunning aangevraagd bij de provincie en er ligt een intentieovereenkomst. Op subsidies is het echter nog wachten.


ABDIJSTRAAT 2, KAPELLE WWW.DE-FRUITSCHUUR.NL ■ TEL: 0113-341746

GROENTE EN FRUIT Zeeuwse Kleine Spruitjes 500 gram 0.49 Hollandse Bospeen per bos 0.99 Mooie Verse Prei per kilo 0.99 NIEUWE OOGST Mandarijnen 20 stuks 1.99 Zeeuwse Jonagold Appels 3 kilo 1.99 WIJ ZOEKEN EEN VLOTTE

S N E O Z I E S DÉ

VERKOOPMEDEWERKSTER

G N I M I U R P O ! S RA 6 5

Reacties via fruitschuur@zeelandnet.nl

VELE SOORTEN BLOEMBOLLEN

VLEESWARENKOOPJE

MET GOUD BEKROOND

Bij 150 gram Boerenachterham

Ambachtelijke rookworst

!SI TA RG E3 GRATIS 100 GRAM SELLERIESALADE

AANBIEDINGEN GELDIG VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG

Schoon genoeg van vuil tapijt? • • • • •

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Slabbekoorn voorheen ChemDry Brooymans

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

KEURSLAGERKOOPJE

LEKKER MED BIJZONDER OB ESWUEE VAN Z N ZEEUWSE AV BODEM

Houthakkersteaks

Kipfilet de s'a Oma's mO Ardenne neppaleda sukadelappen kus

G T S N KU

chem-Dry Droger, schoner, gezonder

5 95 9

4 stuks

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

3E GRATIS!

KAMPIOEN VAN ZEELAND

Zeeuwsspek

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdryslabbekoorn.nl slabbekoorn@chemdry.nl

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

100 gram

ELKE 4E GRATIS! marg 005

500 gram

595

MEAT EN MEALS SLAEM NEMEAT TAEN EMEALS M

aHerfstschotel ranobrac aPasta tsacarbonara P met rookworst

154994

595VOOR

500 mgram arg 005

500 gram

....

959 45

01-51 m/t 01-01 nav gidleg njiz negAanbiedingen nideibnaA zijn Aanbiedingen geldig van 10-10 15-10 geldigzijn van 17-10 t/mt/m22-10

Cees Mol, keurslager

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

S l keus e N e v l E O Hee oorten! Z I S s E S N it vele Op zoek naar echte rust?? u E É DEIZO G

Oostwal 2, 4461 JT Goes Tel. (0113) 21 16 67, Fax: 0113-232 006 info@mol.keurslager.nl www.mol.keurslager.nl

Met op lop nde korting eM en tot w et oplo pende e 60%kortil ng

NS E S O DÉ S PRUIMIN Z I N E SE É O G D Z I G IN E AS! OUIDM N I S N M ÉS I R RUIZOE Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

! NA

S N E en tot w O IZ el S Met E oplopen 60% Met oD É plopenkortingen de

G N I M I OPRU RAS!

de tot wel korting en tot w 60% e 60% koMelt oplopende rtinge

PSE G R G O T É ! D S S P N A I R G O KUN RU ! KURNUSTIMGIN AISM echt n a v t Nie iden! e h c ders te on

n tot we l 60%

G T S N KU

P P! G O O T S! ALTIJD MOOI! S A S S R MAAK UW TUIN VOOR N N A G ENST R O Z KU G I U E T NSDÉ S K Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

OPENDAG DAGzAtErDAG ZONDAG 9 29 NOVEMBER OPEN OktObEr VAN13:00 13.00tOt - 16.00 VAN 16:00UUR UUr

KU

VO OO Met op ORR.. lopenVOOR ...... MAAK UW TUIN ALTIJD MOOI! d e korting n tot wMAAR BAAL NIET VAN eGRAS, el GENIET JAARROND! 6 s BAAL NIET VAN GRAS, MAAR GENIET JAARROND! u 0 e k l euss % e k l e e ! u eel ve v

VO OR ....

VO OR ....

V

G N I MAAK UW WEL TUIN VOOR ALTIJD MOOI! OPLOPEND TOT M I DE GROOTSTE LEVERANCIER VOOR: MAAK UW TUIN VOOR ALTIJD MOOI! U R P O KORTING MAAK TUIN VOOR MOOI! S! VAN UW BAAL GRAS, MAAR GENIETALTIJD JAARROND! RANIET

Meer 0031-167-560000 www.de-uitwijk.nl Meer info: info: Fam. Fam. v. v. Nieuwenhuyzen Nieuwenhuyzen +31167-560000 H k orten www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze s Top Totaal-vertegenwoordiger Top Totaal Dhr. L. Haverkamp 0031-6-45484570 www.toptotaal.nl/parken/chaletparc-de-uitwijk/ rk, ouoit vele s!o el keu e e t V v s l J.K. Bekius GSM +31658977991. r e ! O Nieuw: instapmodel Top Montana H € e55.000,en rtensleutelklaar. upe

VO OR ....

eel

el ke en!

H eel ve oort ! H le s rten DE GROOTSTE VOOR: uit vveele sooLEVERANCIER t

ui OR S VOORTUINEN • ACHTERTUINEN • BALKONS • SPEELVELDEN • uin le soo ! .... r speelt uit ve A N SPORTVELDEN CAMPINGPLEKKEN • KANTOORTUINEN • BEDRIJVEN ! BAAL NIET• VAN GRAS, MAAR GENIET JAARROND! VO van echt voo Dorpsweg136, 136, Dorpsweg NAA! en! NietO cheuid s t N e h rs c el k VOORTUINEN • ACHTERTUINEN • BALKONS • SPEELVELDEN ondveeR 30 SOORTEN OP VOORRAAD • GROTE • SCHERPE PRIJZEN • GOEDE SERVICE • 4655AH AHde deHeen Heen a•n eCOUPONHAL t te 4655 Heel o.o..r.ten! Niettvvancehcehiden!! ! s ieders eiden N A it vele u (Steenbergen) n h (Steenbergen) N te o ndersc SPORTVELDEN • CAMPINGPLEKKEN • KANTOORTUINEN • BEDRIJVEN ® Dorpsweg Dorpsweg 136, 136, De Heen, Tel. 0167-560000 te o Dorpsweg 136, De DeHeen, Heen,Tel. Tel.0167-560000 0167-560000 us nogvaenkele echt e n k www.de-uitwijk.nl l VOORTUINEN • ACHTERTUINEN • BALKONS • SPEELVELDEN • www.de-uitwijk.nl e Tevenswww.de-uitwijk.nl heeft onze camping seizoensplaatsen beschikbaar! ! t e v.a. 12.00 l vzondag Nie cheiden Restaurant geopend: ! ezondag ! uur,uur, et/m k, ook Restaurant geopend:dinsdag dinsdag Ht/m ten12.00 rster en! NA SPORTVELDEN • CAMPINGPLEKKEN orv.a. s o SupeOPeeltVOORRAAD nders u uhin s o OPLOPEND TOT WEL 30 SOORTEN • GROTE COUPONHAL • SCHERPE PRIJZEN • GOEDE SERVICE • • KANTOORTUINEN • BEDRIJVEN e maandag gesloten t e k p c t le l s e e maandag gesloten or n e

uit v Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

ht an ec Niet v cheiden! rs  Gratis Gratis haal/breng  haal/breng eservice dservice te on Wij u: Wij bieden bieden u:

n! N heide dersc te on

OPLOPEND TOT WEL

60%

KORTING

Bij BZeeland groentechniek uenhiervoor aan het juiste ! u hiervoor ij Zeeland groentechniek aan het adres! juiste adres! iet v bentbent

id

he vanonderhoud WijWij ontzorgen u compleet doormiddel van van ontzorgen u compleet uw onderhoud doormiddel derscvan uw eeneen winterservicebeurt! te on winterservicebeurt!

! Sla je slag

Neem vrijblijvend contact op voor een winterservicebeurt! echt Neem vrijblijvend contact op voor een winterservicebeurt!

DE GROOTSTE LEVERANCIER VOOR:

k rk, oo ! n e in S eeltu r spmerken  Onderhoud aan vooalle

k, ook rster Supe eeltuinen! sp voor

te  Gratis winteropslag upers  Gratis winteropslag

! Sla je slag

60%

Uijterschootweg 22

60% DE GROOTSTE LEVERANCIER VOOR:

OOK IN APELDOORN • DELFT • ELSPEET • LISSERBROEK • RIDDERKERK • WERKENDAM

S ltuin spee voor

S OPLOPEND TOT WEL SPORTVELDEN • CAMPINGPLEKKEN • KANTOORTUINEN • BEDRIJVEN

KOUDEKERKE 60%

KORTING

KOUDEKERKE

KARREVELD 41 • T 085-902 03 06 koudekerke@kunstgrasgigant.nl VOORTUINEN • ACHTERTUINEN • BALKONS • SPEELVELDEN • 30 SOORTEN OP VOORRAAD • GROTE COUPONHAL • SCHERPE PRIJZEN • GOEDE SERVICE • OOK IN APELDOORN • DELFT • ELSPEET • LISSERBROEK • RIDDERKERK • WERKENDAM WWW.KUNSTGRASGIGANT.NL koudekerke@kunstgrasgigant.nl SPORTVELDEN • CAMPINGPLEKKEN • KANTOORTUINEN • BEDRIJVEN

41 • T•085-902 03PRIJZEN 06 30 SOORTEN OP VOORRAAD • SGROTE SCHERPE • GOEDE SERVICE • je slag! COUPONHAL laKARREVELD ! NA

van der n o e t

WWW.KUNSTGRASGIGANT.NL

® ®

30 SOORTEN OP VOORRAAD • GROTE COUPONHAL • SCHERPE PRIJZEN • GOEDE SERVICE •

®

KARREVELD T 085-90203 0306 06 KARREVELD 41 •41T •085-902 KOUDEKERKE KORTING KOUDEKERKE ! g la s KOUDEKERKE Sla je 60% koudekerke@kunstgrasgigant.nl la je slag!

k, ook rster Supe eeltuinen! or sp QR-code voonze Bekijk ons gehele assortiment via Bekijk ons gehele assortiment via onze QR-code

S

4338 PN Middelburg T: 0118-613659

Uijterschootweg 22

www.zeelandgroentechniek.nl

k, ookk KARREVELD 41 • T• 085-902 03 06 30 SOORTEN OP VOORRAAD • GROTE • SCHERPE PRIJZEN GOEDE SERVICE • rster COUPONHAL ooen! Supeersteeerltku, in ! koudekerke@kunstgrasgigant.nl n p p e s u r in S voo eeltu

OPLOPEND TOT sp VOORTUINEN • ACHTERTUINEN • BALKONS • SPEELVELDEN • WEL ® voor KORTING WWW.KUNSTGRASGIGANT.NL KORTING BAAL NIET VAN GRAS, MAAR GENIET JAARROND! VOORTUINEN • ACHTERTUINEN • BALKONS • SPEELVELDEN • slag! SPORTVELDEN • CAMPINGPLEKKEN • KANTOORTUINEN • BEDRIJVEN ook Sla je terk, n! la je slag! e upers

OPLOPEND OPLOPEND TOT WEL TOT WEL OPLOPEND TOT WEL KORTING KORTING

 Onderhoud aan alle merken

Sla

OPLOPEND TOT WEL ® ALTIJD DE GROOTSTE LEVERANCIER VOOR: MAAK UW TUIN VOOR MOOI! VO OR ....

t iden! OOK IN APELDOORN • DELFT •NieELSPEET sche • LISSERBROEK • RIDDERKERK • WERKENDAM

 Een Een moderne moderne werkplaats  werkplaatsenen kundige monteurs kundige monteurs

Contactgegevens Zeeland Groentechniek

voiet va

r lk n! en probleemloos Supelevensduur levensduur functioneren. functioneren. NA Heel vee orten! ltuine en probleemloos o spee s r t o le h e o v uit v an ec

N

60% 60%

BAAL NIET VAN GRAS, MAAR g! JAARROND! je slaGENIET

DE GROOTSTE KORTING LEVERANCIER VOOR: KOUDEKERKE

ve Heel oorten! le s uit ve

A,!ook N Onderhoud tuinmachines! een langere r Onderhoud aanaan uw uw tuinmachines! Voor een !Voorlangere e eus st k

 Scherpe Scherpe tarieven  tarieven

Contactgegevens Zeeland Groentechniek

G T S N KU

4338 PN Middelburg T: 0118-613659

60%

KARREVELD 41 • T 085-902 03 06 koudekerke@kunstgrasgigant.nl koudekerke@kunstgrasgigant.nl

! Sla je slag

OOK IN APELDOORN • DELFT ELSPEET •• LISSERBROEK WERKENDAM OOK IN• APELDOORN DELFT • ELSPEET••RIDDERKERK LISSERBROEK ••RIDDERKERK • WERKENDAM

www.zeelandgroentechniek.nl OOK IN APELDOORN • DELFT • ELSPEET • LISSERBROEK • RIDDERKERK • WERKENDAM AAproTec.nl

garagedeuren, voor alle zekerheid GOES Tel. 0113 20 20 49

garagedeuren, voor alle zekerheid

.nl

WWW.KUNSTGRASGIGANT.NL

WWW.KUNSTGRASGIGANT.NL WWW.KUNSTGRASGIGANT.NL

Garagedeuren, voor alle zekerheid

Columbusweg 29, GOES


ACTUALITEIT

Uitbater Café de Pompe in Goes rent in Big Apple voor Cliniclowns

Roxanne Machielse loopt marathon New York hoe dan ook uit GOES - Ze heeft nog nooit de volledige 42,195 kilometer gelopen, maar Roxanne Machielse is ervan overtuigd dat het op 6 november lukt in New York. De Goese loopt ‘s werelds bekendste marathon voor het goede doel: Cliniclowns. “Iedereen zegt dat ik er van moet genieten.”

De 27-jarige Goese heeft nog niet zo lang geleden haar leventje omgegooid. “Ik ben gestopt met roken, drink niet meer en heb gekozen voor een ‘healthy life’. Ik was het beu en wilde gezonder gaan leven”, lacht de uitbater van Café de Pompe. Roxanne Machielse heeft er alles voor over om de marathon van New York op 6 november uit te lopen. Haar voorbeeld is Monique Verschuure, eigenaar van brasserie De Sportvisser in Yerseke en fanatiek en succesvol hardloopster. Zo ver is Machielse nog niet. Ze is pas een paar maanden aan het oefenen voor ‘s werelds bekendste hardloopwedstrijd. Ze heeft een trainingsschema gekregen van een vaste klant, een oud-hardlooptrainer. Om het vol te houden, raadde haar moeder aan er een goed doel aan te koppelen. “Als ik geen doel heb, kan ik mezelf moeilijk motiveren.” Ze vond met wat geluk een plekje in het team dat de marathon loopt voor Cliniclowns. “Ik vier mijn verjaardag al jaren in het café, samen met mijn moeder. Op die avonden heeft er altijd al een collectebus voor Cliniclowns gestaan. Ik vind het een mooi doel. Zieke kinderen maken genoeg ellende mee. Zo’n clown laat ze dat even vergeten.” Haar voorbereiding op de marathon van

New York is allesbehalve vlekkeloos verlopen. Deze zomer moest ze zes weken rust nemen. “Op een zomerse dag, als de terrassen vol zitten, loop je zo’n 25 kilometer. Ik deed dat een paar dagen per week en rende daarnaast nog eens 200 kilometer hard, bij elkaar zo’n 200 kilometer. Dat werd even te veel.” Na de noodgedwongen pauze is ze pas sinds kort weer volop in training. “Door alle pech is een halve marathon het verste dat ik tot nu toe heb gelopen. Het lukt me niet meer om voor New York 42 kilometer te trainen. Toch ga ik het hoe dan ook halen. Al moet ik het kruipend doen.” Saai Ze denkt dat de sfeer in de Big Apple haar helpt. Ze is benieuwd naar de start op de Brooklyn Bridge, de finish in Central Park en alle bezienswaardigheden daartussen. “Van iedereen hoor je dat het een enorme happening is. Ik vind het in Zeeland al saai om een paar kilometer te hardlopen, maar daar zie je van alles. Het verveelt nooit. Ik ga ook niet met muziek op lopen en wil van alles genieten. Ik hoop dat de kilometers dan voorbij vliegen.” Telefoonlijst Machielse heeft de afgelopen maanden niet alleen hard getraind, maar ook geld

Roxanne Machielse loopt op 6 november voor het eerst van haar leven een marathon, voor het goede doel in New York. FOTO COBY WEIJERS

ingezameld voor Cliniclowns. Ze heeft al ruim 3000 euro. Daarmee kunnen ruim 200 kinderen ‘weer even lachen’, zoals de stichting zegt. “Ik wil de komende weken nog achter donateurs aan. Ik heb nog een telefoonlijst af

te werken en hoop dat wat grote bedrijven me willen steunen, maar alle beetjes helpen. Voor vijftien euro kan een kind even een kind zijn.” Als Machielse de marathon uitloopt en het haar goed is bevallen wil ze doorgaan met hardlopen, al gunt ze

zichzelf op het feestje in New York na afloop wel een drankje. “Dan ga ik volgend jaar voor de Kustmarathon én de Chinese Muur-marathon.” Roxanne Machielse steunen kan via de speciale pagina www.roxgoesnewyork.nl.

www.internetbode.nl

DOOR EUGÈNE DE KOK

Altijd actueel en altijd bij de hand Bezoek nu

www.internetbode.nl

voor het nieuws uit uw buurt

VÓÓR U EN DÓÓR U, WANT LOKAAL NIEUWS MAKEN WE SAMEN Instelling aan Singelstraat in Goes kan na nieuwe korting niet verder in huidige vorm

Handtekeningen tegen verdere bezuinigingen op museum GOES - De vrienden van Historisch Museum De Bevelanden (HMDB) in Goes zijn een petitie begonnen tegen de DOOR EUGÈNE DE KOK voorgenomen bezuinigingen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes heeft voorgesteld om de subsidie voor het museum volgend jaar met 25.000 euro te korten en de jaren daarna met 50.000 euro. Als de Goese gemeenteraad de voorgeHet zou de nekslag zijn voor het museum. stelde bezuiniging op het HMDB ‘in welke

orde van grootte dan ook’ overneemt, kan het museum aan de Singelstraat in Goes niet langer doorgaan zoals nu. Het bestuur van Stichting Musea De Bevelanden spreekt klare taal in een brandbrief, die ze vorige week aan de Goese gemeenteraadsleden heeft gestuurd. Sinds 2009 heeft het museum al meerdere bezuinigingsronden moeten doorstaan. Ze heeft sindsdien ruim een kwart van haar budget moeten inleveren. “Nu wil Goes de subsidiekraan nog verder dichtdraaien, maar het houdt een keer op”, zegt voorzitter Toine Wevers van Stichting Musea De Bevelanden. “In de afgelopen jaren hebben wij er alles aan gedaan om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat weet de gemeente ook. Als je geen museum wilt, dan is dat prima, maar zeg het dan. We hebben nu al een jaarlijks tekort, ondanks alle inspanningen om de inkomsten te vermeerderen en onze besparingen in materiële en personele sfeer. We hebben een begroting van 220.000 euro waarvan we elk jaar 70.000 euro teruggeven aan de gemeente via huur en vaste lasten. Er kan nu echt niets meer af. De bodem is bereikt.”

Als de bezuinigingen doorgaan stopt het Historisch Museum De Bevelanden (HMDB) in zijn huidige vorm en kan het geen evenementen zoals deze streekdrachtenmodeshow meer organiseren. ARCHIEFFOTO PAGINA 3

Registratie Als de raadsleden instemmen met de bezuiniging van 25.000 euro en 50.000 euro vanaf 2018 is het einde verhaal voor het

HMDB in zijn huidige vorm. In zijn brief schetst Wevers de dan resterende opties. Het museum raakt sowieso zijn registratie kwijt, waarmee de kwaliteit van musea wordt gewaarborgd, en kan hoogstens verder als oudheidskamer, zoals het Oosterscheldemuseum in Yerseke en Museum Arnemuiden. “Dan doet een vrijwilliger ‘s ochtends de deuren open en sluit ze ’s middags weer af. Meer gebeurt er dan niet.” Volgens Wevers zal het bezoekersaantal in rap tempo dalen van 25.000 mensen nu naar 6000. Domper Helemaal sluiten is het zwartste scenario. “Dat zal niet alleen enorme domper zijn voor het personeel en de betrokken vrijwilligers, maar ook een verschraling van het cultureel-historische aanbod in Goes zijn”, schrijft het stichtingsbestuur. Goes heeft dan nog steeds een zorgplicht voor de collectie. “Het gebouw is dan dicht. Je hebt dus geen inkomsten meer uit kaartjes en krijgt als gemeente geen huur. De kosten worden dan alleen maar hoger. Het zou helemaal geen bezuiniging zijn.” De besparingen op het HMDB zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen waarmee Goes jaarlijks 4,3 miljoen euro minder wil uitgeven. De gemeenteraad stelt het zogenoemde keuzeboek begin november vast. De petitie tegen de bezuinigingen op het museum is te vinden op www.historischmuseumdebevelanden. petities.nl.


WIJ BESTAAN OP 19 OKTOBER 10 JAAR EN WIE JARIG IS TRAKTEERT! Dankzij u bestaan wij al zo lang en daarom ontvangt u de hele maand oktober bij iedere aankoop van € 10,- of meer aan koffiebonen, thee, accessoires, etc. een cadeautje! En bij aanschaf van een Jura espressomachine ontvangt u in oktober zelfs 10 kilo koffie cadeau! Zodat u gelijk kunt genieten.

Kaldi koffie & thee Grote Markt 6 4461 AJ Goes goes@kaldi.nl | 0113 - 220 7 58 Kaldi de kortste weg naar het perfecte kopje koffie of thee www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Laat nierpatiënten overleven.

Uw steun is onmisbaar. SMS NIER naar 4333 of geef via nierstichting.nl

Maandag 17-10 t/m zondag 23-10

Met 1 SMS doneert u eenmalig € 2,- (exclusief telefoonkosten). www.nierstichting.nl/sms

1.5 kg

2 kg

2 stuks

van 1.69

0.99

ELSTAR APPELEN

Per kilo

UIEN

SHOARMA*

0.79

6 stuks

0.59

FAIRTRADE LIMOENEN

1 kg

van 5.39

3.99

van 0.89

van 1.19

van 0.69 WITTE PUNTJES

4 x 110 ml

0.49

van 1.89 PERSIMON

1.39 0.82 l

110 g

Actie!

Actie!

1.69 1 kg

KOELING

BAPAO

DIEPVRIES

MILKA OF OREO HOORNTJES

Actie!

DREFT

Vrijdag 21-10 t/m zondag 23-10

Actie!

3.89

0.49

RUNDERGEHAKT *

1.99 Per stuk

N atuurlijk Aldi!

Actie!

KOELING

KRUIMELVLAAI

1.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Zolang de voorraad strekt. * Uit de koeling.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


actualiteit

Column

Sloop opstallen begint waarschijnlijk al in november

Handtekeningen onder AMAC-contract ‘s-HEERENHOEK - Met een beetje geluk beginnen halverwege november de sloopwerkzaamheden op het AMACterrein in ‘s-Heerenhoek. De gemeente Borsele en ontwikkelaar Cingelveste hebben vrijdag hun handtekeningen onder het contract gezet voor de sloop en wederopbouw van het terrein.

Addo Sprangers

Retro

Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald. In vroeger tijden was men er al heilig van overtuigd: het is beter halverwege terug te keeren, wanneer men den slechten weg bewandelt, dan op dien weg voort te gaan. Ik geef toe: dat klinkt zwaar. Soms echter kan het geen kwaad om op bepaalde schreden terug te keren. Dat hebben ze gelukkig ook bij Manchester City in de gaten. Als eerste profclub neemt de in de Premier League uitkomende topclub uit Manchester officieel stelling tegen het fenomeen van de veelal felgekleurde voetbalschoenen die spelers tegenwoordig plegen te showen. De Spaanse manager Pep Guardiola heeft in al zijn wijsheid namelijk besloten dat de jeugdspelers van Manchester City voortaan verplicht op zwarte kicksen moeten voetballen. De spelers zouden te veel met randzaken bezig zijn en daardoor minder gefocust zijn op hun eigen ontwikkeling en die van hun medespelers. Daar zit wel wat in, vind ik. Trainen om nog beter te worden? Slechts een enkele profvoetballer lijkt er vandaag de dag nog serieus mee bezig. Veel belangrijker zijn het haarbandje, het volgende kapsel of de meest opzienbarende tatoeage. En anders wel een nieuwe hoed of de laatste aankoop van een peperdure automobiel. Waarover vervolgens uiteraard uitgebreid moet worden bericht via de social media. Dat Manchester City nu de strijd aanbindt met de ook mij al jaren een doorn in het oog zijnde gekleurde voetbalschoenen, kan ik dan ook alleen maar toejuichen. Al had City wat mij betreft best nog een stapje verder mogen gaan door ook al die knakkers in de hoofdmacht stuk voor stuk de wacht aan te zeggen. Iets in de geest van: ‘Zo, Kevin De Bruyne, ga jij voortaan maar eens gewoon doelpunten maken op zwarte voetbalschoenen’. Desondanks zijn ze daar in Manchester best goed bezig. Op het huidige clubshirt prijkt namelijk een logo dat is gebaseerd op het oorspronkelijke dat gedragen werd in de tijd dat City nog op Maine Road speelde. Lekker retro, dus, al mag dat laatste natuurlijk niet worden verward met ouderwets. Dat begrip is meer van toepassing op bijvoorbeeld de sujetten die figureren in het tv-programma ‘Hotter Than My Daughter’, als onderdeel van hun vaak halsstarrige doch kansloze pogingen om de eeuwige jeugd te bewaren. Tja, dan zijn zelfs felgekleurde voetbalschoenen nog te prefereren. Sommigen blijven helaas ten heele gedwaald.

Colofon

Kantoor regio Zeeland Keizerstraat 3a, 4461 AN Goes, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Molenstraat 17a-1, 4881 CP Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bevelandse Bode Bevelandse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Jenine Hooglander en Jessica Rovers Acquisitie Margreet Geschiere Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele en directeur Gino van Driessche van Cingelveste schudden elkaar de hand na ondertekening van de overeenkomst voor het AMAC-terrein. FOTO LEO DE VISSER/GEMEENTE BORSELE

DOOR EUGÈNE DE KOK Met de handdruk van wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele en directeur Gino van Driessche van Cingelveste kwam er vrijdag een einde aan een jarenlange soap rondom het terrein. Na het faillissement van het landbouwmechanisatiebedrijf in 2005 passeerden talloze plannen en ideeën de revue, maar bleek het moeilijk, zo niet onmogelijk deze te realiseren. “Het terrein stond op nummer één van het lijstje met verpauperde locaties die we willen aanpakken”, aldus Weststrate. Gek genoeg bracht het omstreden en fel bekritiseerde plan om 300 arbeidsmigranten op de vervallen bedrijfsgronden aan de rand van ‘s-Heerenhoek te vestigen alles in een stroomversnelling. “De druk om iets aan het terrein te doen was groot”, zei Van Driessche vrijdag. “We zijn in goede samenspraak op zoek gegaan naar een oplossing.”

Kwaliteitsimpuls Cingelveste was na de afwijzing van het plan voor arbeidsmigranten - in tegenstelling tot de jaren ervoor - bereid om de koppeling tussen het saneren en een nieuwbouwplan los te laten, mede door een aanbod van de provincie en gemeente Borsele.

‘Hiermee helpen wij het dorp’ De overheden hebben 1,5 miljoen euro betaald voor 27.000 van het 38.000 vierkante meter grote terrein. Ze willen daar een bos aanleggen, in lijn met de wensen van de inwoners van ‘s-Heerenhoek. Beide overheden legden 750.000 euro in, afkomstig uit de zogenoemde kwaliteitsimpuls Sloerand. “Dit gebied valt niet helemaal binnen de lijnen van die reserve, maar anders zou het geld uit de reserve ver-

dwijnen. Hiermee helpen wij het dorp”, zei wethouder Ad Schenk een paar maanden geleden toen er overeenstemming was bereikt. Dat er een scheiding is gemaakt tussen de sanering en nieuwbouw op de overige 11.000 vierkante meter blijkt uit het feit dat Van Driessche nog geen idee heeft wat er straks op het terrein komt. Alleen het bouwplan voor de locatie van de Oude Smidse is redelijk vastomlijnd. “Verder hebben we ons er nog niet echt in verdiept. We hebben ons geconcentreerd op deze overeenkomst.” Startschot Als de gemeenteraad van Borsele en het college van Gedeputeerde Staten akkoord gaan met de vrijdag ondertekende overeenkomst kunnen de sloop van de opstallen en schoonmaken van de grond beginnen. Van Driessche verwacht dat het startschot voor de sloop in november klinkt.

Ook gelezen op NU.NL?

Idee cliënten ADRZ scoort

Puzzel week 42

De oplossing van deze puzzel is in week 43 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.nl

GOES - Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) raadt ziekenhuizen in Nederland aan om een idee van de cliëntenraad van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) over te nemen. Het gaat om de zogeheten patiënt-effectrapportage (PER). Het orgaan heeft deze vorig jaar ontwikkeld, omdat ze vond dat het ADRZ tot dan toe in grote plannen onvoldoende rekening hield met de belangen van patiënten. Het ADRZ gebruikt de rapportages nu onder meer voor alle samenwerkingsverbanden met Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen. Volgens het ADRZ wordt er hierdoor nu goed gekeken naar de gevolgen van de samenwerking voor bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de zorg, veiligheid, kwaliteit, gastvrijheid en kosten voor patiënten. Het NIAZ heeft de effectrapportage vorige week tot ‘best practice’ bestempeld en raadt ziekenhuizen in het land aan het over te nemen. Het instituut dat kwaliteitsnormen voor ziekenhuizen ontwikkeld liet dat weten na afloop van een vierdaagse audit bij het ADRZ. Aan de hand van het onderzoek bepaalt het instituut of het Zeeuwse ziekenhuis een NIAZ-accreditatie krijgt voor het hele ziekenhuis. Vorig jaar ontving ze al een VMS-veiligheidscertificaat. FOTO DNA BEELDBANK/LAAT ZEELAND ZIEN Het bericht over de patiënt-effectrapportage is eerder verschenen op www.internetbode.nl en NU.nl. Weekblad de Bode werkt samen met de landelijke nieuwsorganisatie. Op de website www.nu.nl/beveland en de app van NU.nl is dagelijks het laatste nieuws te vinden uit de gemeente Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal. PaGiNa 5


Inwoner Lewedorp ook bezig met opbouw van nieuw jongerenkoor

Markwat weer op podium met Vayne

YERSEKE - Pianist Flip Markwat uit Lewedorp geeft volgende week woensdag (26 oktober) een concert met Jan Vayne in de Hervormde Kerk in Yerseke. Markwat is een bezig baasje, want hij heeft onlangs ook een nieuw jongerenkoor opgericht.

IJs van Columbus in Goes werkt nog niet optimaal

den gaat bestaan. Onlangs vond de eerste repetitieavond plaats. Daar kwamen ruim vijftien mensen op af. “Het plan is om, als het repertoire klaar is, onder andere concerten te geven en tijdens kerkdiensten te zingen”, aldus Markwat. Contact Naast het jongerenkoor richt Markwat zijn aandacht ook op het concert met Jan Vayne in de Hervormde Kerk in Yerseke. “We hebben altijd contact en elk jaar treden we wel ergens samen op. Het is nu ongeveer de tiende keer dat we samen een optreden hebben”, vertelt Markwat.

Flip Markwat en Jan Vayne hebben al regelmatig met elkaar opgetreden.

DOOR DAPHNE MOL Flip Markwat heeft als dirigent al een paar keer voor het nieuwe koor gestaan. Ze oefenen in de Levensbron in Goes. Hij was al dirigent bij het koor Elsafan, maar daarin zaten te veel mannen. Omdat bij veel mannenkoren de gemiddelde leeftijd vrij hoog is, ontstond bij Markwat het idee om een religieus jong mannenkoor op te richten voor 18- tot

ARCHIEFFOTO

35-jarigen. Naam van het nieuwe koor is Christelijk Jong Mannenkoor Nathan. “Met een paar enthousiaste jongeren hebben we dit nieuwe koor opgericht”, vertelt Markwat. “Het koor is gericht op thuisstudie. De leden krijgen een aantal bestanden thuis gestuurd waarmee ze zelf aan de slag moeten.” Daarom wordt er slechts één keer per veertien dagen geoefend. Markwat hoopt dat het koor op termijn uit zo’n twintig le-

Kinderliedjes Markwat en Vayne staan in de Hervormde Kerk in Yerseke op het podium met het interkerkelijk koor Rejoice. “Het is altijd een droom geweest om met zo’n grote pianist samen te spelen.” Er worden volgende week woensdag verschillende liedjes gespeeld, waaronder van John Miles, Marco Borsato, Conquest of Paradise. Er komen ook enkele geestelijke nummers en kinderliedjes langs. “Het wordt vuurwerk als Jan en ik samen op één vleugel spelen.” Het concert begint woensdag 26 oktober om 20.00 uur. Kaartjes verkrijgbaar via www.flipmarkwat.nl. Daar staat ook meer informatie over het koor Nathan.

Van Iwaarden in Rilland

Onder elk huis in de Abel Tasmanstraat en Witte de Withstraat is een bak geplaatst die is gevuld met water. ARCHIEFFOTO

GOES - Het systeem van de ijsbufferwoningen in de Abel Tasmanstraat en Witte de Withstraat in Goes werkt nog niet optimaal. DOOR EUGÈNE DE KOK Dat zegt eigenaar RWS partner in wonen. De woningcorporatie wil de bewoners compenseren voor hun energierekening, die hoger is dan zou moeten. “De temperatuur in de woning was soms te hoog en in de zomer werkte de koeling niet in alle woningen”, zegt manager Henry de Miranda van RWS. Het ijsbuffersysteem moet de energierekening van de bewoners in de toekomst juist stabiel houden. De corporatie heeft over-

legd met de leveranciers van het duurzame systeem. 70 procent van de problemen lossen ze binnen nu en vier weken op, de rest is voor 1 januari uit de wereld. De huurders gaan een bewonerscommissie opzetten, zodat ze de komende tijd makkelijk kunnen overleggen met RWS. De ijsbufferwoningen zijn uniek in Nederland. Het is de eerste keer dat het systeem wordt gebruikt om huizen te verwarmen. Onder elk huis in de Abel Tasmanstraat en Witte de Withstraat zit een bak met water. Hieruit onttrekt een pomp warmte, zodat het water in ijs verandert. De energie die dan vrijkomt wordt gebruikt om het huis te verwarmen. Zonneluchtcollectoren op het dak zorgen ervoor dat het ijs in de zomer weer wordt verwarmd.

RILLAND - De Zeeuwse zangeres Marion van Iwaarden staat zaterdag in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

SSV ‘65 geniet vrij weekend

Het optreden van Podium Reimerswaal begint om 20.00 uur. Marjon van Iwaarden brengt met haar vier bandleden Nederlandstalige pop. Ze speelt eigen werk, afgewisseld met een aantal weloverwogen covers. De band stond in 2015 met een eigen show in een uitverkocht Theater de Mythe in Goes en op diverse festivals, waaronder het Zeeland Nazomerfestival.

Daar waar iedereen vrede leek te hebben met een 2-2 stand schoot invaller Moreno van Aerde zijn ploeg naar de winst. Niet eerder werd daar n.l. gewonnen... èn het tweede pakte ten koste van de HSV Hoek haar eerste punten en won thuis met dezelfde cijfers. E en perfecte opsteker voor het team van Peter Willemse. Komend weekend kunnen beide ploegen bijtanken wanneer beker en inhaal op het programma staat. Tussendoor worden wel wedstrijden gespeeld door het onder 23 elftal. Dinsdag 18 oktober Walcheren 023-SSV ‘65 023 om 20.00u en 1 november Kapelle 023-SSV ‘65 023 om 20.00u.

GOES - SSV ‘65 beleefde een prachtig weekend. Het vlaggenschip won toch wel verrassend bij Zaamslag met 2-3.

Van Iwaarden heeft haar sporen op vele fronten verdiend: dance met 2Unlimited, theater met Flairck en jazz met diverse bekenden uit de jazz- en bigbandwereld. Kaarten voor het concert zijn te koop via de website www.podiumreimerswaal.nl.

Programma zaterdag 22 oktober 12.45 Spui 4-SSV’65 4 12.45 SSV’65 5-Kloetinge 5 13.00 MOC’17 G2G-SSV’65 G1 10.45 VCK JO19-1-SSV’65 JO19-1 11.15 JO17-1-Heer Arendskerke JO17-1 10.00 Heer Arendskerke JO17-2-JO17-2 12.45 Jong Ambon JO15-1-SSV’65 JO15-1 10.00 Kruiningen JO15-1-SSV’65 JO15-2 10.00 SSV’65 JO15-3-Walcheren JO15-3 10.00 Luctor’88 JO13-2-SSV’65 JO13-1 10.00 SSV’65 JO13-2G-Rillandia JO13-2 08.45 SSV’65 JO11-1-Yerseke JO11-1 09.00 Kruiningen JO11-2-SSV’65 JO11-2G 11.30 Kruiningen JO11-1-SSV’65 JO11-3 08.45 SSV’65 JO11-4-Kapelle JO11-3 10.00 Goes JO11-3-SSV’65 JO11-5 08.45 SSV’65 JO9-1-Kapelle JO9-3 08.45 SSV’65 JO9-3-Zeelandia M. JO9-6 15.00 SSV’65 VR1-Veere VR1 15.15 Baronie MO19-1-SSV’65 MO19-1

BEDRIJVIG NIEUWS Zeven keer goud op vakbeurs en prijs voor lekkerste Zeeuws spek

Gouden Cees Mol wil zich blijven verbeteren GOES - Cees Mol is vorige week met een karrenvracht aan prijzen teruggekeerd van de VAS, een jaarlijkse vakbeurs voor slagers uit het hele land. Voor maar liefst zeven van zijn producten ontving de Goese slager goud. Als klap op de vuurpijl kreeg hij later in de week te horen dat hij het lekkerste Zeeuws spek verkoopt. DOOR EUGÈNE DE KOK Dat Arthur Wilthagen, een leerling-slager van Cees Mol, met het Zeeuws spek aan de gang is gegaan, het recept heeft verfijnd en daarvoor vorige week de Zeeuws Spek Trofee uit handen van gedeputeerde Jo-Annes de Bat kreeg, maakt het nog leuker. “ Elke slager en elke supermarkt in Zeeland verkoopt het product. Als dan blijkt dat een jury het spek van jou het lekkerste vindt uit

25 inzendingen, is dat heel erg leuk.” Ontwikkelingen De winst van de Zeeuws Spek Trofee was de kers op de taart in een toch al mooie week. Maandag en dinsdag was Mol in Amsterdam voor de jaarlijkse vakbeurs voor ambachtelijke slagers: VAS. In het Foodcenter kwamen een paar honderd slagers samen om bij te praten en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Net zoals veel van zijn collega’s had Mol meerdere producten uit zijn assortiment ingestuurd om het te laten beoordelen door de strenge, maar deskundige jury. Opmerkingen Mol kreeg maar liefst zeven keer goud, waarvan zes keer met een ster. “Dan hebben de juryleden echt helemaal geen opmerkingen en vinden ze eigenlijk alles

goed: de smaak, de geur, het aanzicht en de kleur. Dat vind ik fantastisch.” Mol kreeg de hoogste beoordeling voor zijn producten Molletjes vleessalade, Zeeuwse stoverij, erwtensoep, rookworst (fijn), boerenleverworst, rookvlees en boereneisalade. “Ik ben supertrots op ons team waarmee we dit weer hebben bereikt.” Mol wil aan wedstrijden zoals die op de VAS blijven meedoen. Ze houden hem scherp, zegt hij. “Ik wil niet achterover leunen, maar mijn kwaliteit op een constant hoog niveau houden en de lekkerste producten verkopen aan mijn klanten. Zij moeten zeggen: ‘Cees, het was weer fantastisch’. De wedstrijden zijn daarbij een hulpmiddel. Ik wil niet zozeer kunnen zeggen: ‘Ik ben de beste’, maar wil wel de beste worden. Dat betekent dat je er alles aan wilt doen om de mooiste spullen te verkopen.”

Cees Mol en Arthur Wilthagen met een schaal met het lekkerste Zeeuws spek van de provincie. FOTO COBY WEIJERS

Keurslager Cees Mol. Oostwal 2E, Goes. Telefoon: 0113-211667. Website: www.mol.keurslager.nl. PAGINA 6


Laat u inspireren tijdens ons

OPENDEUR WEEKEND SERRES • KOZIJNEN & DEUREN in ALUMINIUM & PVC

RUIM 45 JAAR

TAPIJT - VINYL - PVC VLOEREN SPECIALIST

RUIM 45 JAAR

TAPIJT - VINYL - PVC VLOEREN SPECIALIST

Nu ruim 1000m2 729453L4 - B09 Ed : Pvc vloeren gepresenteerd

SERRES

729453L4 - B09 Ed : TOT 20 JAAR GARANTIE

zat. 22 & zon. 23 oktober van 10 tot 17u

• Vrijblijvend deskundig advies • De beste kwaliteit Pvc vloeren • Grootste assortiment Pvc vloeren • Grote voorraad snelle levering • Vakkundig leggen van Pvc vloeren • Eigen opgeleide stoffeerders v.a.

€ 42,95

m2 (incl leggen, lijm en egaliseren) DESKUNDIG ADVIES VAN SFEERVOLLE LUXE RAAMBEKLEDING VRIJBLIJVEND AAN HUIS

€219,60

Trapstoffering grote keus uit Trapstoff ering grote keus uit A-Merk tapijt incl leggen en lijm A-Merk tapijt t/m 13en treden incl leggen lijm Nu € 299,t/m 13 treden

Nu € 299,-

Nieuwe collectie Parket en laminaat EIGEN PRODUCTIE IN PVC EN ALUMINIUM • MEER DAN 30 JAAR ERVARING • KWALITEITSGARANTIE, CONSTRUCTIE EN PLAATSING MAATWERK ALLE SERRES ZOWEL MODERN ALS KLASSIEK • VAN ONTWERP EN FUNDERING TOT BEZETTING EN VERWARMING

vloerkleden

Nieuwe collectie 2016

NIEUWBOUW & RENOVATIES • 10 JAAR WAARBORG

www.bruvo.be B r a s s c h a a t s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 Ka l m t h o u t • T + 3 2 3 - 6 6 6 5 7 8 6 • E i n f o @ b r u v o . b e

Ik vervang ALLE S in uw keuken Reparatie en renovatie van alle merken keukens en apparatuur Ik ben gespecialiseerd in het vervangen van o.m. keukendeurtjes, werkbladen, spoelbakken, inbouwapparaten, kranen, afvalsystemen, laden en scharnieren.

Bel voor een gratis advies bij u thuis:

Bernhard Verhage 06 - 14 87 78 29

bernhardverhage@dekeukenvernieuwers.nl www.dekeukenvernieuwers.nl

KEUKENRENOVATIE MA AKT BESPAREN GEMAKKELIJKER DAN U DENKT

Groot assortiment wol design karpetten en handtuft van € 399,voor € 299,Grootedassorti ment 160 x 230 cm

unieke houten vloeren

Gratis woonadvies Wonen

PVC Vloeren

Groothandel

Projecten

Gratis woonadvies Wonen

PVC Vloeren

Groothandel

Projecten

Onze adviseurs komen op afspraak vrijblijvend bij u thuis met Onze adviseurs komen op afspraak vrijblijvend bij uen thuis met de mobiele showroom. In heel Nederland Belgie de mobiele showroom. In heel Nederland en Belgie Sjerk Slagmolen Wooninrichters Bergen op Zoom Sjerk Slagmolen Wooninrichters Bergen- Project op Zoom Hoofdkantoor - Centraal magazijn Hoofdkantoor - Centraal - Projectop Zoom Rooseveltlaan 72-78, magazijn 4624 DB Bergen Rooseveltlaan 72-78, DBTapijt) Bergen Zoom (voorheen Ben de4624 Graaff telop 0164 788 393 tel 0164 788 Open: ma393 t/m za 09:00 - 17:00 of op afspraak Open: ma t/m za 09:00 - 17:00 of op afspraak Sjerk Slagmolen Wooninrichters Putte Sjerk Slagmolen Wooninrichters Antwerpsestraat 86, 4645 BL Putte Putte Antwerpsestraat 50, 4645 BK Putte tel 0164 606 918, fax 0164 606 919 tel 0164 606 918, faxper 0164 606open 919 Open: 7 dagen week Open: di t/m zo 11:00 - 16:00 info@sjerkslagmolen.info www.sjerkslagmolen.nl www.sjerkslagmolen.nl info@sjerkslagmolen.info

3 tot 20 jaar garantie 3 tot 20 jaar garantie met de S van Service met de S van Service


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 19 oktober 2016 www.goes.nl > In de gemeente > Actueel > Info Goes

Stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Postadres Postbus 2118 4460 MC Goes T 14 0113 E stadskantoor@goes.nl I www.goes.nl Openingstijden Stadskantoor Ma t/m wo 08.30 - 17.00 uur Donderdag 08.30 - 20.00 uur Vrijdag 08.30 - 12.30 uur U kunt alleen op afspraak bij de afdeling Publiekszaken terecht. Maak uw afspraak via www.goes.nl of bel 14 0113. Calamiteitentel. (0113) 249 770 In noodgevallen buiten kantooruren: 06 5329 8141

AgendaGoes Datum Activiteit Digi-markt, voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening. 14.00 - 16.00 uur SVRZ, locatie Meuleweie 1, Wolphaartsdijk 20 oktober Wethoudersspreekuur voor inwoners en ondernemers, zie www.goes.nl > Bestuur en Organisatie > Spreekuur 18.30 - 19.30 uur Stadskantoor 20 oktober Debatraad en raadscommissie, zie voor agenda www.goes.nl > Bestuur en Organisatie > Vergaderschema 19.30 uur, Stadskantoor 29 oktober Nacht van de Nacht. Goes doet het licht uit! Diverse gratis activiteiten in ons donkere centrum, zie www.goes.nl/nachtvandenacht 18.00 - 22.00 uur, binnenstad Goes 2 november Informele inloopbijeenkomst over de bezuinigingen met wethouder Derk Alssema en gemeentesecretaris Hans Schild 19.30 - 20.30 uur Wijkgebouw De Spinne, Goese Polder 3 november Informele inloopbijeenkomst over de bezuinigingen met burgemeester René Verhulst en gemeentesecretaris Hans Schild 18.00 - 19.00 uur Arendshuis, ’s-Heer Arendskerke 7 november Informele inloopbijeenkomst over de bezuinigingen met wethouder Loes Meeuwisse en wethouder André van der Reest. 20.00 - 21.00 uur Wijkgebouw de Pit, Goes-Zuid

Ontheffing incidentele festiviteiten voor het geluid Voor bedrijven waarbij het Activiteitenbesluit van de Wet milieubeheer van toepassing is, is er een mogelijkheid ontheffing te krijgen van de geluidsvoorschriften gedurende 12 keer per jaar. Hierbij moet door het bedrijf gezorgd worden dat er geen overmatige hinder ontstaat. In de periode van 7 oktober tot 14 oktober 2016 is de volgende melding binnengekomen: Eric’s Bar La Strada, Sint Jacobsstraat 48 te Goes: 29-10 van 18.00 - 01.45 uur.

OMG-2016-0591

12-10-2016 10-10-2016

OMG-2016-0587 OMG-2016-0572

11-10-2016

OMG-2016-0582

11-10-2016

OMG-2016-0576

12-10-2016 10-10-2016

OMG-2016-0586 OMG-2016-0573

Karremansweidjes 11 en 13 het bouwen van 2 woningen te Goes Leliestraat 22 te Goes het plaatsen van een blokhut Middelburgsestraat 23 te Goes het wijzigen van het bestemmingsplan, vestigen voedselbank Oostmolenweg 99 te Kloetinge het verbouwen en uitbreiden van het gebouw t.b.v. High Intensive Care Oostwal 1 te Goes het realiseren van woningen in bestaand winkelpand Populierenstraat 19 te Goes het plaatsen van een kozijn Smithweg 1 04 te Goes het aanpassen van een raam/gevel

De publicatie van ontvangen aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

Inloopbijeenkomsten bezuinigingen

Verleende omgevingsvergunningen

Goes moet de komende jaren gemiddeld 4,4 miljoen euro per jaar bezuinigen. Na twee onderzoeken onder de inwoners maakte het college van B en W een bezuinigingsvoorstel. De gemeenteraad besluit hier op 10 november over. Het voorstel en de uitkomsten van de onderzoeken kunt u vinden op www.goes.nl / bezuinigingen. Bent u het eens of oneens met de voorstellen, heeft u toch nog vragen of opmerkingen? Het college van B en W praat er graag met u over. Er zijn daarom inloopbijeenkomsten over dit onderwerp op verschillende data en locaties in de gemeente.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij na toepassing van de reguliere voorbereidingsprocedure de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

20 oktober

Voor evenementen zie www.goesisgoes.nl

14-10-2016

De data zijn: -

-

-

2 november vanaf 19.30 uur tot 20:30 uur in Wijkgebouw De Spinne, Goese Polder. Wethouder Derk Alssema en gemeentesecretaris Hans Schild. 3 november vanaf 18.00 uur tot 19:00 uur Arendhuis, ‘s-Heer Arendskerke. Burgemeester René Verhulst en gemeentesecretaris Hans Schild. 7 november vanaf 20.00 uur tot 21:00 uur Wijkgebouw de Pit, Goes-Zuid. Wethouder Loes Meeuwisse en wethouder André van der Reest.

De inloopsessies zijn informeel. Er worden dus bijvoorbeeld geen presentaties gehouden. U kunt tussen de aangegeven tijdstippen binnenlopen om uw vragen en opmerkingen over het bezuinigingsvoorstel met de collegeleden te bespreken. Om een beeld te krijgen van hoeveel mensen we kunnen verwachten zouden we het prettig vinden als u zich toch van tevoren even aanmeldt via secretariaatconcern@goes.nl of (0113) 249 975. De collegeleden bloggen de komende weken allemaal over het bezuinigingstraject. Ook de blogs kunt u vinden op onze website.

datum verzending

zaaknummer

locatie omschrijving

17-10-2016

Oude Rijksweg te ‘s-Heer Arendskerke

het rooien van 19 bomen

OMG-2016-0504

Tegen een verleende vergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Inzage aangevraagde en verleende vergunningen Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien.

Meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer hebben ontvangen: Op 21 september 2016 is een melding in het kader van het Activiteitenbesluit ontvangen van Technische Handelsonderneming A.D. van Gilst V.O.F. gelegen aan Nieuwe Rijksweg 2 A in ‘s-Heer Hendrikskinderen. Het betreft een melding voor een nieuwe loods t.b.v. kantoor en showroom. De bedrijfsactiviteiten blijven ongewijzigd. De publicatie van ontvangen meldingen heeft een informatief karakter. Tegen een melding kan geen bezwaar worden gemaakt. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen inlichtingen worden ingewonnen bij RUD Zeeland, telefoonnummer 06 512 063 49. De melding is geregistreerd onder nummer M-ACT162543.

Door burgemeester en wethouders verleende vergunningen en ontheffingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen en ontheffingen hebben verleend:

datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

13-10-2016

OOW-2016-415

Singelstraat te Goes

Ontwerp bestemmingsplan ‘Bebouwde kom Wilhelminadorp’

11-10-2016

OOW-2016-414

Anjelierstraat te Goes

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 20 oktober 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Bebouwde kom Wilhelminadorp” 6 weken ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPWI01-VO99 en is tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerp heeft betrekking op de bebouwde kom Wilhelminadorp en vervangt de volgende bestemmingsplannen: - Bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Wilhelminadorp’ (2006); - Wijzigingsplan ‘Proefstation Wilhelminadorp’ (2013).

17-10-2016

OOW-2016-397

Boudewijnstraat 17 te ‘s-Heer Arendskerke

het tijdelijk uitbreiden van het bouwterrein Slot Oostende van 17 t/m 28 oktober 2016 het plaatsen van een schaftkeet van 10 t/m 28 oktober 2016 het plaatsen van een mobiele hijskraan op 25 oktober 2016

Gedurende de genoemde termijn kan schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar gemaakt worden bij de raad van de gemeente Goes. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken met mevrouw C.T. van de Vate, (0113) 249 764 of c.vande.vate@goes.nl.

Omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

datum ontvangst

zaaknummer

locatie

omschrijving

10-10-2016

OMG-2016-0574

Groeweg 4 te Goes

het aanbrengen van gevelbekleding, plaatsen van een dakkapel en kozijnen

Door de burgemeester verleende vergunningen en ontheffingen De burgemeester maakt bekend dat hij de volgende vergunningen en ontheffingen heeft verleend:

datum verzending

zaaknummer

locatie

13-10-2016

DHW_O-2016-416 Oostwal 103 te Goes

10-10-2016

DHW_O-2016-333 Singelstraat 21 te Goes

12-10-2016

EVG-2016-409

17-10-2016

DHW_V-2016-360 Sint Jacobstraat 48 te Goes

13-10-2016

DHW_V-2016-390 Schuttershof 32 te Goes

13-10-2016

EXH-2016-391

Kattendijksedijk 29 te Goes

Schuttershof 32 te Goes

omschrijving ontheffing schenken zwak-alcoholhoudende dranken tijdens de Nightrun 21 oktober 2016 ontheffing schenken zwak-alcoholhoudende dranken tijdens de Nightrun op 21 oktober 2016 een evenementenvergunning voor overnachtingen in het clubgebouw op 11 en 12 november 2016 vergunning Drank- en Horecawet Eric’s Bar vergunning Drank- en Horecawet Tapasbar Segundo exploitatievergunning voor Tapasbar Segundo

Tegen een verleende vergunning of ontheffing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester/ burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Inzage van verleende vergunningen en ontheffingen Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien.

www.goes.nl


oneindig veelzijdig! Klimmen in het Tropisch bos

Zin in een dag vol beleving en avontuur? Kom naar Omnium in Goes.

Op de Maya klimwand in het Tropisch bos klim je onder leiding van een kliminstructeur naar 10-meter hoogte. Best wel spannend. Wil jij het een keer proberen? Kom dan naar de kliminstuif op één van de volgende dagen: • woensdag 19 oktober van 15.00 tot 16.30 uur Elke dag open van 10.00 tot 17.30 uur • maandag 24 oktober van 11.00 tot 12.30 uur • woensdag 26 oktober van 11.00 tot 12.30 uur en kinderen vanaf 12 jaar: maandag t/m vrijdag Volwassenen Volwassenen • donderdag 27 oktober van 11.00 tot 12.30 uuren kinderen vanaf 12 jaar: zaterdag, zondag, feestdagen en vakanties Kinderen uur t/m 4 jaar • woensdag 2 november van 15.00 tot 16.30 Kinderen 5 t/m 12 jaar

De kliminstuif is gratis als je een kaartje voor het Tropisch bos hebt.

SPOOKtaculair Halloweenfeest

22 t/m 30 oktober Herfstvakantie met activiteiten in Tropisch bos en Zwembad

Het belooft op vrijdag 28 oktober weer een SPOOKtaculair avondje te worden in het zwembad. Griezels, heksen en andere figuren maken er samen met jou een griezelig zwemfeest van. Het Halloweenfeest is van 19.00 tot 21.30 uur en kost niks extra. Je betaalt alleen een kaartje voor het zwembad. Leuk om dan een (kinder)feestje te vieren!

VOORHEE SportpuntN Ze

28 & 29 oktober

BeleefPlus beurs

11 november

Discozwemmen

Theater de Mythe INFO@OMNIUM.NL FACEBOOK.COM/OMNIUMGOES

eland

www.omnium.nl www.theaterdemythe.nl

ZWEMBADWEG 3 | 4463 AB GOES | T 0113 233388

& 0113 213 213

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook!

HART TEGEN HART Vrijdag 28 oktober 20.00 uur De relatiekomedie die een beetje pijn doet. Het leek zo’n gezellig avondje. Tot twee bevriende stellen besluiten elkaar eens flink de waarheid te zeggen. Opeens gaat het er stevig aan toe. In de relatiekomedie Hart tegen Hart, gaan Richard Kemper en Peggy Vrijens de confrontatie aan met Rick Engelkes en Sandra Mattie. Dat levert onverwacht vileine gesprekken en ongemakkelijke situaties op die soms ook weer zo grappig en herkenbaar zijn dat het een beetje pijn doet. Gelukkig maar! Want hoe pijnlijker de liefde, hoe harder je er af en toe om moet lachen. Eerste gezamenlijke activiteit Prinses Beatrixschool en de Zuidwesthoek

Groot boekenfeest in De Symfonie

In binnenstad van Goes

Tien bands op 23e bluesroute

GOES - Kinderen van de Prinses Beatrixschool en de Zuidwesthoek in Goes mochten vorige week woensdag allemaal een boek uitzoeken.

GOES - Met een concert van de Duitse band Crazy Hambones begint vrijdag de 23e editie van de Bluesroute Goes. De band speelt van 20.30 uur tot 21.30 uur en van 22.00 uur tot 23.15 uur in Café Baarends. Na de eerste set barst de bluesroute los. Dit keer treden er tien bands in net zoveel kroegen in Goes op. Het programma is te vinden op de website www.bluestown.nl. Kaarten kosten tien euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.pedaal.nl.

Stapel snoeihout vliegt in brand

Kinderburgemeester Anouk Scholten tussen de kinderen op het Kinderzwerfboekenfeest.

DOOR EUGÈNE DE KOK De ruilactie vond plaats in een gezamenlijke ruimte in brede school De Symfonie aan de Elvis Presleylaan in Goes. “We zitten al meer dan tien jaar samen in dit gebouw, maar hadden gek genoeg nog nooit iets gezamenlijks gedaan”, zegt Elske Robbeson van de Prinses Beatrixschool. “De docenten en ouders hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en kwamen met het idee voor een boekenruilactie.”

Alle kinderen hadden tussen de één en vijf boeken, die ze niet meer lazen, mee naar school genomen. Vorige week woensdag werden ze op een hoop gegooid en mochten kinderen, inclusief de jongste kinderen van de Kibeo-vestiging in De Symfonie, een nieuw boek kiezen. Appels De organisatie Kinderzwerfboek had zich aangesloten bij de actie en stelde ook een aantal boeken beschikbaar. Daardoor kon-

FOTO COBY WEIJERS

den de kids kiezen uit honderden boeken. Kinderburgemeester Anouk Scholten hielp een handje mee. Ze deelde appels en een zuur wormpje uit. “Om te benadrukken dat we echte boekenwurmen op school hebben.” Het gezamenlijke Kinderzwerfboekenfeest is beide partijen goed bevallen. “Er was een hele leuke interactie tussen de kinderen van beide scholen. Het was echt een topdag. In de toekomst willen we zeker meer leuke dingen samen gaan doen.” PAGINA 9

GOES - Aan de Manneeweg in Kloetinge is vorige week woensdag een grote stapel snoeihout in brand gevlogen. De brand woedde op het terrein van Zandee. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en twee waterwagens. In de nacht van dinsdag op woensdag moesten de brandweermannen ook al op pad. Rond 3.00 uur brak er brand uit in een woning aan de Chopinlaan. Twee blusvoertuigen en een ladderwagen gingen naar de woning toe. Het bleek al snel om een klein brandje te gaan. Een persoon werd gecontroleerd door ambulancemedewerkers, omdat hij rook had ingeademd. FOTO COBY WEIJERS


Banenmarkt in El Toro in Goes goed bezocht

Forza Gymnastica

Werkgevers tonen zich aan jongeren Trampolinespingers Forza GOES - Het aantal werkloze jongeren daalt in Zeeland, maar toch zijn er nog veel jongeren op zoek naar een baan. Voor hen heeft Aan de Slag in Zeeland met de Zeeuwse gemeenten en werkgevers vorige week dinsdag een banenmarkt georganiseerd. Jongeren tot 27 jaar konden in El Toro in Goes netwerken met werkgevers en zich oriënteren op verschillende banen en er misschien wel eentje vinden. Meer dan 130 jongeren kwamen naar de markt.

starten seizoen goed

mee niet eens. Zij zeiden dat je voor werk al snel Zeeland uit moet. Ze vinden dat echter geen probleem, omdat ze samen graag naar Breda willen om daar te gaan wonen, studeren en werken.

Cindy van Nieuwenhuyze en Suzanne Meeuwsen op de banenmarkt in El Toro in Goes . FOTO DAPHNE MOL

DOOR DAPHNE MOL Cindy van Nieuwenhuyze en Suzanne Meeuwsen waren twee van de bezoekers. Van Nieuwenhuyze zoekt sinds september een baan, het liefste in de productie of magazijnwerk. “Ik heb veel verschillende banen gehad, dus ik kan veel kanten op”, vertelde ze in de discotheek. In een mailtje van het UWV las ze over de banenmarkt in El Toro. “Ik ben wel vaker naar een banenmarkt

geweest. Ik heb daar veel baat bij gehad.” Ze vroeg aan Meeuwsen of zij mee wilde. “Ik ben nog nooit bij een banenmarkt geweest”, vertelde Meeuwsen. Zij werkt wel, maar zoekt een andere baan. “Het liefst wil ik in de zorg, schoonmaak of administratie werken.” Beiden denken dat er in Zeeland genoeg werk is te vinden, zeker in de sectoren waarin zij zoeken. “Ik ben optimistisch”, aldus Van Nieuwenhuyzen. Twee andere bezoekers waren het daar-

Tien handen Rob Ossendrijver van schoonmaakbedrijf CSU had veel belangstellenden bij zijn stand. “We hebben al acht inschrijvingen voor een eerste oriëntatie. Ons doel is twintig, dus dat halen we wel”, vertelde hij. “Bij CSU kan elke klant wel tien handen gebruiken, dus het is fijn dat we al zoveel aanmeldingen hebben.” Bij Blauwbroek Techniek liep het minder storm. “Goede technici van hbo-niveau, die net zijn afgestudeerd zijn erg gewild. Ze blijven vaak bij hun afstudeerstage werken en zijn dus erg schaars”, zei Stefan Joosse van Blauwbroek Techniek. Hij had halverwege de middag nog maar één naam van iemand met een technische achtergrond op zijn papiertje staan. De verwachtingen vooraf waren ook niet erg hoog. “We staan hier om iets meer naamsbekendheid te krijgen, omdat we een vrij nieuw bedrijf zijn.” Joosse zei dat hij veel jongeren naar de Randstad ziet vertrekken. “Dat betekent waarschijnlijk dat er lastig werk is te vinden in de sector waarin zij willen werken.”

Veel bezoekers Zeeuwse Woonmarkt

GOES - Op de eerste plaatsingswedstrijd team trampoline voor het NK heeft het E-team van Forza Gymnastica het goed gedaan. Kian de Pundert, Levi Schrier, Jente van Eijkeren en Joy Boeren behaalden een derde plaats. De jonge springers zetten allemaal drie mooie oefeningen neer. In de D-klasse ging Forza met een gouden plak naar huis. Beau de Munck, Rowan de Pun-

dert, Dimara Knol en Moniek van Eekelen zetten deze mooie prestatie neer. Op het hoogste niveau C regionaal behaalden Demi de Ruiter, Giselle van Riel, Bas Dittner en Remo Schrier een tweede plek. Het andere E-team behaalde een achtste plek.

Spataderkeurmerk ADRZ GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) heeft het Spataderkeurmerk 2016. De Hart- en Vaatgroep, die het keurmerk heeft toegekend, wil met het keurmerk bijdragen aan goede kwaliteit van behandeling van spataders in Nederland. Om het keurmerk te krijgen moet het ziekenhuis voldoen aan strenge eisen. De criteria zijn tot stand gekomen in samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten.

Een van de criteria waarop ziekenhuizen beoordeeld worden voor het keurmerk is of het verschillende behandeltechnieken biedt. Het ADRZ heeft nu al een aantal jaar achter elkaar het Spataderkeurmerk gekregen. Het is niet het enige keurmerk dat het ziekenhuis ontvangt van patiëntenverenigingen: het ADRZ heeft bijvoorbeeld ook het keurmerk prostaatkanker, het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland en de maximale vijf sterren voor slaapapneu van de Apneuvereniging.

Scootmobieltochten in Goes GOES - Een groepje bewoners in de Goese Polder heeft het idee om er samen op uit te trekken met de scootmobiel. Bedoeling is dat ze elke week gezellige tochten maken. De groep verzamelt zich elke donderdag om 14.00 uur in het restaurant van het

Erasmuspark. Mensen die willen deelnemen kunnen zich opgeven bij Joan Koning van SVRZ via 06-10961576. Aan de tochten zijn geen kosten verbonden. Als wordt afgesproken om gezamenlijk wat te drinken of eten komen de kosten van de consumpties voor eigen rekening.

VV Goes 1 zondag uit tegen Moerse Boys 1

GOES - De Zeeuwse Woonmarkt in Goes is dit weekeinde druk bezocht. In en buiten de panden van TMC Woonwinkels aan de Marconistraat in Goes stonden van donderdag tot en met zaterdag 40 exposanten. Bezoekers konden zich bij hen laten informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Er was ook voldoende vertier voor jong en oud. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Uitslagen handboogschietingen ‘S-HEERENHOEK - Wip 1 pyramide 1e blok Stella (Belg), 2e en 15e blok K.Vlemmix (Oudelande), 3e blok R.Peters (Vlissingen), 4e blok P.Oosthoek (‘s-Heerenhoek), 5e blok Patr.Oosthoek (‘s-Heerenhoek), 6e blok M.Verheyke (Ellewoutsdijk), 7e ; 8e ; 9e en 12e blok J.Vermeule (Ovezande), 10e blok H.Janssens (Oudelande), 11e blok L.v.Dijke (Goes), 13e blok R.v.Eykeren (Goes), 14e blok R.v.d.Straate (‘s-Heer Arendskerke). Wip 2 1e hoofdvogel M.Verdonk (‘sHeerenhoek), 2e hoofdvogl P.Nagelkerke (‘s-

Heerenhoek), 1e zijvogel R.Verdonk (Lewedorp), 2e zijvogel en 3e kal J.de Vugt (Oud Gastel), 3e zijvogel P.Maat (‘s-Heer Hendrikskinderen), 1e kal h.Busschers (‘sHeerenhoek), 2e kal R.Peters (Vlissingen), 4e kal M.Verheyke (Ellewoutsdijk). Ovezande 1e hoofdvogel K.Vlemmix (Oudelande), 2e en 4e hoofdvogel E.Maat (Ellewoutsdijk), 3e hoofdvogel en 3e zijvogel H.Franse (Kwadendamme), 1e zijvogel en 2e kal L.Rentmeester (Ovezande), 2e zijvogel W.Harthoorn (Ovezande), 1e kal P.Oosthoek (‘s-Heerenhoek), 3e kal F.Koens

(Ovezande). Oudelande wip 1 |1e hoofdvogel B.Proost (‘s-Heerenhoek), 1e zijvogel en 2e kal R.Stella (Belg), 2e zijvogel G.Buckens (Oud Gastel), 3e zijvogel D.Boonman (Ovezande), 1e kal B.Buys (Oud Gastel), 3e kal E.Maat (Ellewoutsdijk), 4e kal H.Franse Kwadendamme Wip 2 1e hoofdvogel P.Oosthoek (‘s-Heerenhoek), 1e zijvogel C.Rie;mens (Kwadendamme), 2e en 3e zijvogel Jac.Braam (Oudelande), 1e kal P.Nagelkerke (‘s-Heerenhoek), 2e kal B.Proost (‘s-Heerenhoek). PAGINA 10

GOES - Wat een wedstrijd afgelopen zondag. Na de 1-4 nederlaag tegen HVCH hadden onze jongens nog wat goed te maken.

zal er alles aan doen om een paar plaatsen te stijgen. Dinsdag 25 oktober spelen we voor de beker een uitwedstrijd tegen Luctor’88 1.

En gelijk vanaf het begin waren ze gretig, speelden goed en werd Beerse Boys goed onder druk gezet. Beerse Boys was blijkbaar overrompeld en binnen 10 minuten profiteerde Francis van een fout in de verdediging en kwamen we op 0-1. Bij rust een voorsprong van 0-3 en uiteindelijk een zeer verdiende 2-6 overwinning en dat tegen Beerse Boys, die tot nu toe alle thuiswedstrijden winnend hadden afgesloten. Aanstaande zondag opnieuw een uitwedstrijd voor onze jongens namelijk de inhaalwedstrijd tegen Moerse Boys. Moerse Boys heeft een fanatiek thuis publiek, waardoor de spelers tot de laatste minuut blijven strijden. Vorig seizoen verloren we de uitwedstrijd met 2-1 door een doelpunt in de laatste minuten. We zijn dus gewaarschuwd. Een belangrijke wedstrijd voor onze jongens. Bij winst stijgen we van de zesde plaats naar de tweede plaats. Moerse Boys staat op de elfde plaats en

Programma vrijdag 21 oktober 20.00u Steen 2-Goes 2 Zaterdag 22 oktober 12.45u JO19-1-FC Axel JO19-1 15.00u Zeelandia Middelburg JO17-3JO17-1 11.00u JO15-1-ST HVV ‘24/Clinge JO15-2 12.30u Yerseke JO15-2-JO15-2 10.00u JO13-1-Cluzona JO13-1 09.00u MZC’11 JO11-1-JO11-1 09.45u GPC Vlissingen JO11-3-JO11-2G 10.00u JO11-3-SSV’65 JO11-5 10.00u Hontenisse JO10-1-JO10-1 09.30u JO9-1-Hansweertse B. JO9-1G 09.00u JO9-2-Kloetinge JO9-3 09.00u Colijnsplaatse Boys JO7-1-JO7-1 Zondag 23 oktober 14.30u Moerse Boys 1-Goes 1 10.30u Goes 4-Zeelandia Middelburg 5 Dinsdag 25 oktober 20.00u Luctor’88 1-Goes 1


Warme voordeelweken bij TMC

Gratis wooncheques t.w.v. 150,- bij iedere 1.000,- die u besteedt!

Tijdens onze warme voordeelweken leggen wij u bij TMC Woonwinkels graag in de watten. Bij iedere besteding van € 1.000,- ontvangt u namelijk een wooncheque t.w.v. € 150,- cadeau! Zo zit u er deze winter warm en gezellig bij! De wooncheque is in te leveren bij alle TMC Woonwinkels maar ook bij 20 andere Zeeuwse winkels. Kijk op www.tmcwoonwinkels.nl voor de deelnemende winkels.

TMC Goes Vloer- en raambekleding, Beddenspecialist, houten vloeren, Karpettenstudio, Verf&Wand en buitenzonwering

Wooncheque t.w.v. 150,-

TMC Bergen op Zoom

TMC Kruiningen Vloer- en raambekleding, Musterring en de complete meubelcollectie van de mooiste woonwinkel

Vloer- en raambekleding, Verf&Wand, Karpettenstudio en Henders&Hazel

TMC WoonWenz 10.000 m2 meubelen met o.a. Budget Homestore XXL en Top selected Furniture

Maakt wonen leuker

WWW.TMCWOONWINKELS.NL

KIJK IN HET LOOKBOOK

CONFIGUREER JE WOONSTIJL

ONTWERP IN DE CONFIGURATOR

BASIC &PUUR

MODERN &DESIGN

INDUSTRIEEL &VINTAGE

LIFESTYLE &LANDELIJK

STIJLVOL &KLASSIEK


Rinus Krijger en Jan-Kees Butijn

In Heinkenszand

Lintje voor trouwe brandweermannen Kleurrijke giraf in de bieb

HEINKENSZAND - In de bibliotheek in Heinkenszand staat een giraf.

BORSSELE - In de brandweerkazerne in Borssele zijn vrijdagavond twee brandweermannen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jan-Kees Butijn kreeg de onderscheiding, omdat hij twintig jaar actief is geweest als vrijwillig brandweerman. Vrijdag was zijn laatste werkdag. Rinus Krijger was vrijdag ook twintig jaar in dienst. Hij kreeg eveneens een lintje uit handen van burgemeester Jaap Gelok. Krijger blijft actief voor het korps. FOTO COBY WEIJERS

Zoektocht in Borsele naar mantelzorgers ‘s-GRAVENPOLDER - Het Vrijwilligershuis is op zoek naar mantelzorgers. De organisatie wil graag in contact met ze komen om informatie uit te wisselen en te

achterhalen waar mantelzorgers behoefte aan hebben in hun werk, hen te laten weten wat het Vrijwilligershuis kan betekenen om het werk van de mantelzorger te steunen en de mantelzorgers te waarderen

voor hun inzet met onder meer verwenactiviteiten. Mantelzorgers kunnen zich registreren via het formulier op de website van het Vrijwilligershuis of via 0113-311999. Zie: www.vrijwilligershuis.nl.

(12 vissen); 9. Shannon v.d. Zande 273cm (13 vissen); 10. Frans Boudewijn 254cm (10 vissen); 11. Mevr. de Kam 243cm (15 vissen); 12. A. van Oosten 240cm (10 vissen); 13. Mevr. de Vos 228cm (10 vissen); 14. Ko Wiskerke 183cm (7 vissen); 15. Joop Trouborst 178cm (6 vissen); 16. Leon Wiskerke 171cm (7 vissen); 17. Jordy Kopmels 166cm (8 vissen); 18. Adrie de Vos 152cm (7 vissen); 19. Monique van Die 145cm (8 vissen); 20. Wim van Die 140cm (6 vissen); 21. Maurits Otte 129cm (5 vissen);

22. Piet Schrier 115cm (6 vissen); 23. A. Schoolmeester 107cm (4 vissen); 24. Jaap Wiskerke 96cm (4 Vissen); 25. Jasmijn Otte 95cm (4 vissen); 26. Piet Otte 90cm (5 vissen); 27. Kees Otte 83cm (5 vissen); 28. Danny v.d. Does 76cm (4 vissen); 29. Rien de Vos 70cm (4 vissen); 30. Eric v.d. Dries 30cm (1 vis); 31. Sjaak de Bel 29cm (1 vis) Programma De volgende Clubwedstrijd word op 26 november gevist van 11.30 tot 14.30 aan de Kaloot.

HSV ‘t Sloe NIEUWDORP - Op 15 oktober heeft HSV ‘t Sloe de 9e clubwedstrijd van 2016 gehouden aan de Kaloot. De vangst was prima van de 32 deelnemers hebben er 31 vis gevangen. De uitslag: 1. Richard Otte 528cm (19 vissen); 2. John v.d. Zande 479cm (21 vissen); 3. Dennis v.d. Dries 421cm (15 vissen); 4. Simon Mol 365cm (18 vissen); 5. Kees de Kam 353cm (14 vissen); 6. H. Schouwenburg 311cm (15 vissen); 7. Jaap Willemse 305cm (12 vissen); 8. Sam van Gurp 298cm

dagelijks VeRse OlieBOlleN iN de heRfstVakaNtie Op heNdRik's plaza gOes!

Lezing Carolijn Visser HEINKENSZAND - Schrijfster Carolijn Visser geeft op dinsdag 8 november een lezing in de bibliotheek in Heinkenszand. De Culturele Raad Borsele organiseert de lezing in samenwerking met de seniorenraad en Bibliotheek Oosterschelde.

‘S GRAVENPOLDER - Vanaf woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober en van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober van 13.30 tot 16.30 uur is het Trekkermuseum open.

6 verse oliebollen (met en zonder rozijnen)

U kunt dan de prachtige collectie oldtimers nog bewonderen. Ook de collectie kleder-

voor slechts €4,* geldig van 22 t/m 29 oktober 2016

plastic doppen ingezameld waarmee ze het beest versierden. De reus staat in de bieb in Heinkenszand. Het is inmiddels al een kleurrijk beest geworden dankzij de doppen die anders zouden zijn weggegooid. Kinderen die willen bijdragen aan het kunstwerk zijn van harte welkom. Zij kunnen hun doppen gooien in de verzamelbak. De doppen gaan uiteindelijk naar het goede doel: www.hulphond.nl.

Carolijn Visser praat over haar nieuwe boek ‘Selma’, over Selma Vos die als enige Nederlandse in China woonde toen daar de culturele revolutie plaatsvond. De boekbespreking vindt plaats in de bibliotheek in Heinkenszand van 20.00 uur tot 22.00 uur. Na afloop signeert Visser haar boek.

Trekkermuseum in de herfstvakantie open

tegen inlevering van deze bon:

* 1 bon per klant

Op de Dag van de Duurzaamheid, vorige week maandag, lazen de Borselse wethouders leerlingen van drie Heinkenszandse basisscholen voor. Ze lazen voor uit de verhalenbundel ‘Plastic’. Daarna gingen de wethouders in gesprek met de kinderen over duurzaamheid en plastic. De kids mochten tenslotte een stukje van de giraf beplakken. Ze hadden daarvoor

NOVemBeR iedeRe VRijdag eN zateRdag

VeRse OlieBOlleN

Zeeuwen behalen drie keer Goud op NK 3D GOES - Vorig weekend zijn er bij Kasteel Doorwerth de Nederlandse kampioenschappen 3D boogschieten gehouden.

Het bleek een zeer mooi maar toch moeilijk toernooi te worden. De doelen van de twee parcoursen bleken zeer uitdagend weggezet. De eerste dag de 3 pijlen ronde viel nog mee. Je had tenslotte altijd nog die tweede of derde pijl om mee te corrigeren. De hunterronde was andere koek. Ten eerste liep je een andere parcours(geel of rood) en dan alleen maar dat ene schot. Het hele toernooi was hoe dan ook genieten! Team Raven van Schutterij Ravenstein heeft met een groot aantal schutters mee-

Partycentrum De Merelhoeve

Kom naar

Wij verzorgen: • Bruiloften • Verjaardagen • Jubileum • Catering • BBQ • Kraamfeesten Langeweg 3 • 4339 NA Nw. en St. Joosland T. 0118 - 601408 • I. www.merelhoeve.nl

PAGINA 12

drachtpoppen kunt u in het Trekkermuseum bezichtigen. Uiteraard kunt u altijd terecht voor een bakje koffie, thee, fris of een gezellig praatje aan de Koedijk 2 te ‘s Gravenpolder. Zie ook: www.trekkermuseum-otmmz. nl of https://www.facebook.com/Otmmz.

gedaan. En niet zonder succes! Maar liefst 3 schutters behaalden de eerste plaats in hun categorie. Heren Long Bow: Ewoud Albach Dames Long Bow: Sylvia Herrebout Aspirant Long Bow: Dylano Herrebout De andere leden deden het ook niet slecht en eindigden op een enkeling na, allen in een top 10 positie in hun klasse. In de team uitslag eindig de de Team Raven op een mooie 4de plaats. Nog nooit had de club zoveel Nederlands kampioenen onder zich. Heeft al het trainen toch nog vruchten af geworpen. 3D team Raven is zeker van plan om volgend jaar weer goed te scoren! Een nieuw trainingskamp in Duitsland staat al op de agenda.


W W W . B O R S E L E . N L

BORSELS BULLETIN 19 OKTOBER 2016 WEEK 42

GEMEENTE BORSELE Gemeenteraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Bezoekadres: Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Tel. +14 0113, fax (0113) 561385 OPENINGSTIJDEN BURGERZAKEN Afdeling Burgerzaken alleen op afspraak Maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 12.00 uur Maandag- en 13.30 uur - 16.00 uur woensdagmiddag Donderdagavond 17.00 uur - 20.00 uur Maak afspraak via de website www.borsele.nl of telefonisch 0113-238383. OVERIGE AFDELINGEN Maandag t/m 08.30 uur - 16.00 uur donderdag Vrijdag 08.30 uur - 12.00 uur E-mail: info@borsele.nl Website: www.borsele.nl Twitter: @gemeenteborsele

VERKEERSBESLUIT INSTELLEN PARKEERGELEGENHEID MINDERVALIDEN SLOTSTRAAT (T.H.V. HUISNR. 38) TE BAARLAND Het college van burgemeester en wethouders heeft op 04 oktober 2016 besloten tot het instellen van een parkeergelegenheid voor mindervaliden op de Slotstraat (t.h.v. huisnr. 38) te Baarland door middel van plaatsing van 1 bord E6, gehandicaptenparkeerplaats, als bedoeld in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. De inzage- en bezwaartermijn is van 13 oktober 2016 tot en met 24 november 2016. Het besluit ligt ter inzage op de afdeling Posten archiefzaken van de gemeente Borsele en is ook terug te vinden op de website van de Staatscourant. Belanghebbenden kunnen schriftelijk, gemotiveerd bezwaar maken bij het college van B&W van de gemeente Borsele. Voor meer informatie kunt u terecht bij verkeerskundige Ralph van den Boom, 0113238 413. Email: Rvandenboom@borsele.nl

RAADSBIJEENKOMST In verband met het herfstreces vindt er op 27 oktober 2016 geen raadsbijeenkomst plaats.

KAPMELDING ARTIKEL 2 BOSWET 28 september 2016 ’s-Heerenhoeksedijk ‘s-Heerenhoek: Perceel V 733 het kappen van 43 populieren Polderweg ’s-Heer Abtskerke: Perceel W 323 het kappen van 32 wilgen Trenteweg Ellewoutsdijk: Perceel N 588 en M 1430 het kappen van 20 essen Vissersdijk Ellewoutsdijk: Perceel N 416 het kappen van 25 populieren Tolhoek Oudelande: Perceel P 271 het kappen van 12 populieren Vogelsangsedijk Baarland: Perceel S 486, 487, 229 het kappen van 11 populieren Baarlandsezandweg Kwadendamme: Perceel W 1415 het kappen van 10 populieren Kruiningenpolderweg Nisse: Perceel W 1219 het kappen van 9 wilgen Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Woonomgeving tel. 0113-238 468.

VERLEENDE STOOKONTHEFFING(EN) Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele maken bekend dat de volgende ontheffingen op 10 oktober 2016 zijn verleend op grond van artikel 10.63, tweede lid, Wet milieubeheer, betreffende het in artikel 10.2, eerste lid, (Wm) en het op grond van artikel 5.34 lid 3 van de Algemene plaatselijke verordening 2011 gestelde verbod voor het zich ontdoen van afvalstoffen door deze buiten de inrichting te verbranden aan: - C. Pieterse, op een perceel grenzend aan de Maaiklinkstraat te Driewegen, kadastraal bekend gemeente Borsele M. 1207, het houden van een kampvuur in week 43. - J.J. Maas, op een perceel aan de Stationsstraat 8 te Oudelande, het houden van een kampvuur in week 4, 2017. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum waarop de ontheffing aan de aanvrager is bekendgemaakt tegen het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele. Ook kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda een voorlopige voorziening worden gevraagd. Voor alle duidelijkheid wordt erop gewezen dat de datum waarop de ontheffing aan de aanvrager bekend is gemaakt , bepalend is voor de termijn van zes weken en niet de verschijningsdatum van de Bevelandse Bode. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u op www.borsele.nl/bezwaarschrift.

BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSVERGADERING 6 OKTOBER A. Opening Afwezig: mevrouw Marchand – Van der Waal (D66) en de heer Werri (LPB). A1. Spreekrecht publieke tribune Van het spreekrecht wordt geen gebruik gemaakt. A2. Vaststelling van de agenda A3. Orde van de vergadering B1. Ingekomen stukken (niet van toepassing) B2. Voorstel tot het instemmen met de rapportage eerste helft 2016 Sociaal Domein De raad stemt in met de rapportage eerste helft 2016 Sociaal Domein. B3. Voorstel tot het vaststellen van het milieujaarverslag 2014/2015 De gemeenteraad neemt kennis van het milieujaarverslag 2014/2015. B4. Voorstel tot het instemmen met de programmabegroting 2017 van de GGD Zeeland De raad neemt kennis van de programmabegroting 2017 van de GGD Zeeland. B5. Voorstel tot het vaststellen van de programmarapportage 2016 De programmarapportage 2016 wordt vastgesteld en het negatieve saldo wordt verrekend met het begrotingssaldo 2016. C. Vragenuurtje De heer Verkuil (SGP/CU) vraagt naar aanleiding van de Wereldarmoededag wat de resultaten zijn van de initiatieven die in het verleden zijn genomen om armoede te bestrijden. Wethouder Miermans antwoordt dat middels een integrale aanpak binnen de WIZ veel zaken zijn opgepakt rond het kind dat in armoede leeft en onderbouwt dit met concrete voorbeelden. De heer Kooiker (LPB) vraagt waarom het voor de eigenaren van woningen in de gemeente Borsele niet mogelijk is om de WOZ-waarde zichtbaar te krijgen op de landelijke site: www.wozwaardeloket.nl. De waarde is per 1 oktober 2016 openbaar. Wanneer zijn deze cijfers voor Borsele te raadplegen ? Wethouder Schenk antwoordt dat momenteel deze informatie opgevraagd kan worden bij Sabewa. Met ingang van 1 januari 2017 moeten deze gegevens ook via de site raadpleegbaar zijn. De heer De Vries (SGP/CU) informeert wat de wethouder doet met de disbalans tussen enerzijds het tekort aan arbeidskrachten in Zeeuws-Vlaanderen en anderzijds het potentieel aan werkzoekenden in de Bevelanden. Burgemeester Gelok antwoordt dat het college schriftelijk met een integrale reactie zal komen. 11. D. Sluiting Het verslag van deze raadsvergadering kunt u zien op https://borsele.gemeenteoplossingen.nl/vergaderingen/meenteraad/2016/6-oktober/20:00

'PLEZIER VAN UW HOUTKACHEL' Het is nu de uitgesproken periode om te genieten van een houtkachel of open haard. Deze warmtebronnen zijn gezellig maar kunnen overlast geven aan omwonenden. Voor mensen met luchtwegklachten kan de rook uit uw schoorsteen hinderlijk zijn. Als gemeente vragen wij u om hier rekening mee te houden: - stook niet bij mistig of windstil weer. - stook alleen onbehandeld, droog hout en maak een houtvuur aan met aanmaakblokjes en kleine houtjes. - stapel de stukken hout in de kachel met genoeg ruimte ertussen. - leg tijdens het aanmaken van het vuur het meest brandbare materiaal bovenaan (Zwitserse methode). - zet de uitlaatklep naar de schoorsteen volledig open als u begint met stoken. - controleer regelmatig of u goed stookt. De vlam in de houtkachel moet helder geel zijn en niet flakkeren. Witte of kleurloze rook uit de schoorsteen wijst op een goede volledige verbranding. - laat het houtvuur vanzelf uitbranden. Waarom deze informatie? Jaarlijks veroorzaken open haarden en houtkachels veel stankoverlast en gezondheidsklachten door verkeerd stookgedrag. Mensen met ademhalingsziekten en jonge kinderen lopen extra risico's. kijk voor meer informatie op: www.platformhoutrook.nl

CULTUREEL IN BORSELE SCHRIJFSTER CAROLIJN VISSER 8 NOVEMBER BIJ BIBLIOTHEEK OOSTERSCHELDE IN HEINKENSZAND De Culturele Raad Borsele organiseert in samenwerking met de Seniorenraad en Bibliotheek Oosterschelde op dinsdagavond 8 november een boekbespreking met Carolijn Visser over haar nieuwe boek Selma. De boekbespreking vindt plaats in de bibliotheek te Heinkenszand van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (inclusief 1 consumptie). Selma Vos was de enige Nederlander die in China woonde ten tijde van 'Laat Honderd Bloemen Bloeien', 'de Grote Sprong Voorwaarts' en de 'Culturele Revolutie'. Zij en haar gezin werden slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat. De joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in het China van Mao. Chang was vooraanstaand lid van de Partij en leidde het Psychologisch Instituut, toch bleven Selma en haar kinderen buitenstaanders. Tijdens de Culturele Revolutie werd Chang uit zijn functie gezet en door zijn collega's aangevallen. Selma, lerares aan de Tweede-talenschool, werd uiteindelijk samen met hem gearresteerd. De Culturele Revolutie betekende de ondergang van het hele gezin. Meesterlijk roept Carolijn Visser de sfeer op van het schrale, revolutionaire Peking. Ze schildert de grote parades ter ere van de Volksrepubliek, de ideologische blindheid van westerse fellowtravellers, de grote hongersnood en uitzinnige Rode Gardisten die alles wat westers en oud was vernielden. Selma behoort tot de hoogtepunten in haar oeuvre. Na afloop is er de mogelijkheid haar boek te kopen en te laten signeren. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij de bibliotheekvestigingen le in Heinkenszand en ’s-Gravenpolder en bij boekhandel het Paard van Troye in Goes. Reserveren voor deze avond kan bij het vrijwilligershuis in ’s-Gravenpolder 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.

lture Cu

AFDELING BESTUURSONDERSTEUNING Tel. (0113) 238383 E-mail: publicatie@borsele.nl Redactie gemeenteraad raadsgriffier, Tel. (0113) 238440

Borsele

VERLEENDE REGULIERE OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van gemeente Borsele maken bekend dat zij aan TenneT TSO B.V. voor de inrichting gelegen aan de Wilhelminahofweg 1 in Borssele, een omgevingsvergunning hebben verleend ten behoeve van het veranderen van de schakeltuin onder en nabij spanningsvoerende delen door het verplaatsen van componenten in de schakeltuin. De vergunning kan tot en met 30 november 2016 tijdens openingstijden worden ingezien bij de publieksbalie van de gemeente Borsele, Stenevate 10 in Heinkenszand. Belanghebbenden kunnen tot en met 30 november 2016 tegen het besluit schriftelijk bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Borsele, postbus 1, 4450 AA te Heinkenszand. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Alleen zij die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd. Voor vragen naar aanleiding van deze brief kunt u contact opnemen met: B.J. Hanning telefoon (0)6 - 51200601 of mailadres: bj.hanning@rud-zeeland.nl. van de RUD Zeeland. Vanaf 1 februari 2015 publiceren wij onze bekendmakingen digitaal, onze publicaties kunt u vinden op

www.officielebekendmakingen.nl

Een keer per maand volgt er een overzicht in de Bevelandse Bode van de adressen waar in het kader van een aanvraag omgevingsvergunning publicatie heeft plaatsgevonden.


K R A A K V ER S U I T H E T WAT ER

Geniet van het najaar met Mosselen en Schelpen Fruits-de-Mer

Met gratis recept- & kookadvies

Bekende delicatessen uit de zee, zoals zalm en kabeljauw, zijn verkrijgbaar bij Proef Zeeland op Neeltje Jans, maar u kunt hier ook schelpdieren proeven. Naast de populaire oesters en mosselen, zijn bijvoorbeeld de kokkel, mesheften en krukkels minder bekend, maar zeker het ontdekken waard. Het deskundige personeel van Proef Zeeland vertelt u alles over deze lekkernijen uit de zee. De medewerkers geven u ook tips over de bereiding thuis. En dat gaat makkelijker en sneller dan u denkt!

Herfstavond

Voor wie een palet van schelpen wil ontdekken, houdt Proef Zeeland op woensdag 2 november een herfstavond. (zie kaartje linksboven) In een gemoedelijke, losse sfeer kunt u de ‘fruits de mer’ en de herfst mosselpan proeven en er vragen over stellen. Mosselexpert Gerard de Groot vertelt over de delicatessen en een mosselman vertelt u alles over de oogst van mosselen.

Proef Zeeland serveert een variatie aan gerechten, zowel voor doorgewinterde visliefhebbers als ‘nieuwkomers’. Voor wie zelf wil kokkerellen, krijgt daarvoor alle informatie mee naar huis. Het deskundige en vriendelijke personeel neemt met plezier de tijd om u uitgebreid te informeren over de schelpdieren van uw keuze en de bereidingswijze.

kilo mosselen stoppen voor het beste resultaat. Je ziet de schelpen opengaan en klaar. De pan moet al warm zijn voordat je de mosselen erin doet”

BEREIDING “vaak krijgen mosselen en schelpen een te lang bereiding”, vertelt mosselexpert Gerard de Groot. Hij werkt al decennia met schelpdieren - als restauranthouder - en is al enige tijd mosselkok bij Neeltje Jans. “Je kunt schelpen heerlijk koken en wokken, belangrijk is kort en snel.” Koken van mosselen bij voorkeur tussen de drie en vijf minuten, vertelt hij, en wokken zelfs maar 1 tot 2 minuten. “Gooi ze even snel op hoog vuur in de pan en boem, je wordt helemaal blij.” Ook doen mensen vaak te veel schelpen in de pan. “In bijvoorbeeld een mosselpan van twee kilo moet je maximaal een ruime

SMAAK Een groentepakket voor bij mosselen bevat vaak wortel en prei, maar de Groot vindt bleekselderij en ui veel meer toevoegen. “Een mossel heeft een ronde smaak en die kun je activeren met zuur. Maar prei is niet fris, maar overheersend.” In deze tijd van het jaar houdt de Groot van venkel en paddenstoelen als aanvulling op het groentepakket. “Venkel geeft een zwoele smaak.” Naar smaak kunt u ook variëren met kruiden, wijn en bier. “Ik adviseer wijn en bier ongeveer dertig seconden voor het einde van de bereiding toe te voegen. Hoe later je dit doet, hoe beter je het proeft.”

Proef Zeeland FAELWEG 1 (STORMVLOEDKERING NABIJ DELTAPARK) VROUWENPOLDER TELEFOON 0111 - 653451 WWW.PROEFZEELAND.NL

Check alle menu’s en schotels online www.proefzeeland.nl

Tevens verkrijgbaar in ‘t Mosselpak’uus Nieuwe Haven 51 Zierikzee


Feestweekend met een groot aanbod en aantrekkelijke kortingen

OHC Walcheren weet alles over kachels en haarden MIDDELBURG – De showroom van Open Haard Centrum Walcheren is volledig vernieuwd! Met de ruim 70 opstellingen, waarvan 22 brandend te bewonderen, kunnen we alle mogelijkheden laten zien. Of uw voorkeur uit gaat naar gas, elektrisch of hout gestookt, of een landelijke of moderne uitstraling wilt. Iedereen kan terecht bij OHC Walcheren. DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE Martijn Kennes is als vakspecialist helemaal thuis in de kachels en haarden. De kachel of haard moet passen bij de woonruimte. “Neem je een te grote kachel, dan stook je jezelf in je zwembroek. Ook de materiaalkeuze is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. De kachel of haard moet passen bij het rookkanaal. Als die combinatie klopt, kun je optimaal genieten van de sfeervolle verwarmer. Wij hebben de kennis en laten zien welke keuzes er allemaal zijn. We kunnen voor iedere woning de perfecte kachel of haard leveren.” Op het gebied van kachels en haarden is er veel veranderd. De modellen zijn rendabeler geworden. Met minder brandstof, kun je langer genieten van heerlijke warmte. Op het gebied van elektrische kachels is een kachel met waterdamp het nieuwste van het nieuwste. De waterdamp geeft een realistisch en drie dimensionaal vuurbeeld. “Je kunt hier letterlijk water zien branden.” Vanaf het moment dat u de showroom binnen stapt zijn Kennes en zijn collega Tineke Clemens nauw betrokken bij het hele proces. “Zowel de aanschaf als installatie houden we in eigen beheer. We verliezen de wensen van de klanten nooit uit

het oog. Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk.” Het verschil tussen een kachel of een haard, zit hem in de positie ten opzichte van het rookkanaal. Een haard bevind zich onder het rookkanaal en is vaak ingebouwd. Een kachel is middels een pijp aangesloten op het rookkanaal en is vrijstaand. De houtkachels zijn onder te verdelen in twee varianten. Kachels die hun warmte direct afgeven en kachels die warmte ‘opsparen’. De laatste variant is steeds meer in trek. De kachel is als het ware ingepakt in speksteen. “De warmte die er vanaf komt voelt heel natuurlijk, zoals de zon. Met een speksteenkachel haal je de natuur in huis.” De Rolls Royce onder de kachels is de Oostenrijkse tegelkachel. “Deze is bij ons brandend te bewonderen en te voelen!” De tegelkachel is gebaseerd op een eeuwen oud principe en werd vroeger met wandtegeltjes versierd. “De tegelkachel haalt een verbrandingsrendement van 91%. Het is de ultieme kachel. De warmte wordt opgeslagen en net als bij een speksteenkachel langzaam afgegeven. Je stookt twee keer per dag en hebt de klok rond heerlijke warmte.”

kachels

haarden

schouwen

20 oktober openingsweekend van onze nieuwe showroom.

Gaskachels zijn sterk ontwikkeld en kunnen in vrijwel elke woning geïnstalleerd worden. “Een gaskachel heeft meerdere branders, die los van elkaar aan- of uitgezet kunnen worden. Hierdoor kan zuiniger gestookt worden, zonder in te leveren op het vuurbeeld. Gaskachels zijn zuinig in gebruik.” Omdat er zoveel keuze is, biedt OHC Walcheren in het feestweekend een grote collectie kachels en haarden aan met aantrekkelijke kortingen die oplopen tot 70%! Zowel bestaande als nieuwe klanten zijn van harte uitgenodigd om de vernieuwde showroom te bekijken en het glas te heffen op het 10-jarig jubileum. Het feestweekend is donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober aan de Klarinetweg 2C in Middelburg. Meer info op www.ohcwalcheren.nl

MEER INFORMATIE Klarinetweg 2c • Middelburg

www.ohcwalcheren.nl

Kom kijken voor spectaculaire kortingen en acties!

0175876.pdf 1

Martijn Kennes en collega Tineke Clemens

23-9-2016 15:56:39

NU TE KOOP

34 STIJLVOLLE STADSWONINGEN V.A. € 215.000 V.O.N.

. 10 minuten vanaf het bruisende stadsleven van Goes . wandelen, hardlopen en fietsen door natuur en polder . dichtbij Hollandsche Hoeve, Omnium en Het Schenge . omgeven door water en watersport T 0113 - 21 11 47 E info@stadenzeeland.nl W www.stadenzeeland.nl


Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met Lennert Steketee Telefoon 0118 617661 l.steketee@internetbode.nl

Federatie van Ondernemersverenigingen in de gemeente Veere

FOV

Nieuwe Nieuwe Nieuwe Badkamer? Badkamer? Badkamer?

DE DEKLUSSENIER KLUSSENIER DE KLUSSENIER Nieuwe DOET HET! DOET HET! DOET HET! Nieuwe Badkamer? Ook: Badkamer? Ook:

Ook: DEOnderhoud KLUSSENIER DE KLUSSENIER DOET HET! Onderhoud Onderhoud Verbouwen DOET HET! Ook: Verbouwen Verbouwen Keuken Ook: Onderhoud Tegelwerk Onderhoud Keuken Keuken Verbouwen Verbouwen Keuken Tegelwerk Tegelwerk Keuken Tegelwerk Tegelwerk

Walter Broekhuizen

Jan Vaderstraat 1 4365 BH Meliskerke Walter Broekhuizen WalterBroekhuizen Broekhuizen Walter Tel: 0118 - 562859 Walter Broekhuizen Jan Vaderstraat 1 1 Jan Vaderstraat Jan Mob: 06 Meliskerke - 43831115 JanVaderstraat Vaderstraat 1 1 4365 BH 4365 BH Meliskerke 4365 BH Meliskerke walterbroekhuizen@klussenier.nl Tel: BH 0118 - 562859 4365 Meliskerke Tel: 0118 562859 Tel: 0118 --562859 Mob: 06 - 43831115 www.klussenier.nl Tel: 0118 - 562859

AFWASAUTOMAAT SIEMENS SN68M058EU • CAPACITEIT: 13 MAATCOUVERTS • INFOLIGHT • ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE A++ • FLEXIBELE KORFINDELINGEN • GRATIS MONTAGE! NORMAAL €849.- BIJ ONS

€749.-

Mob:06 06 -- 43831115 walterbroekhuizen@klussenier.nl Mob: 43831115 Mob: 06 - 43831115 walterbroekhuizen@klussenier.nl www.klussenier.nl walterbroekhuizen@klussenier.nl www.klussenier.nl walterbroekhuizen@klussenier.nl www.klussenier.nl

www.klussenier.nl

Ook: Ook:

Feest in stijl! Feest stijl! Bruiloft • Receptie in • Diner • Hotel Feest in stijl! Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Bruiloft•Rec ptie•Diner•Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Oude Zandweg 24a

4361 SK Westkapelle

0118 572 427 info@aangeenbrugelectro.nl www.aangeenbrugelectro.nl www.datrepareerikzelfwel.nl

VERKOOP EN REPARATIE VOOR ALLE INBOUWAPPARATUUR VAN SIEMENS IN HEEL ZEELAND!

Tel: 0118 Tel: 0118 Mob: 06 - - 06 Mob: Mob: 06 -

Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Vlissingsestraat 38-40, (0118) 553003 Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Vlissingsestraat 38-40, info@huysterschelde.nl (0118) 553003 Koudekerke Koudekerke www.huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl (0118)553003 553003 (0118) www.huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl

Herfstzwerfboekenmarkt

Uitslag vierde comp etitie wedstrijd

3D Boogschieten

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 22 oktober en maandag 24 oktober van 11.00 tot 15.00 uur wordt er in de Gelachkamer in Wolphaartsdijk een Herfstzwerfboekenmarkt gehouden.

Deze zwerfboekenkast wordt onderhouden in samenwerking met de deelnemers van Eigen Richting. Er worden steeds nieuwe boeken aangeleverd en deze worden dan nagekeken en gestickerd met de uitleg. De Zwerfboekenkast heel veel verschillende boeken, van kinderboeken, kookboeken tot romans of informatieve boeken. Ook Engelstalige, en Duitstalige boeken zijn aanwezig. Dus kom vooral een kijkje nemen en laat de boeken gaan zwerven zodat er veel mensen leesplezier aan gaan hebben, Herfstzwerfboekenmarkt, Papeweg 10, 4471 BG Wolphaartsdijk. info@eigenrichting.eu 06-43755680 Nel Bouwhuis.

Ruime,gratisparke rgel genheid

Daar kunnen mensen gratis boeken komen uitzoeken en meenemen, de enige voorwaarde aan het gratis meenemen is dat ze na het uitlezen van de boeken deze moeten doorgeven aan een ander, ergens moeten achterlaten waar ze gevonden zullen worden of in een andere zwerfboekenkast kunnen plaatsen zodat de boeken opnieuw gelezen kunnen worden en zo in omloop blijven.

Programma vv Bevelanders Zaterdag 22 oktober, thuis 14.30 Bevelanders 3-Cortgene 1 10.00 JO7-1G-SJO Lebo/SVN JO7-1 11.15 JO17-1-RCS JO17-2 11.15 MO15-1-Luctor’88 MO15-2 Uitwedstrijden Instructie voorafgaand aan de wedstrijd.

KLOETINGE - Zaterdag 15 oktober is in Bergen op Zoom de 4de wedstrijd 3D boogschieten competitie geschoten. Organisator Oude Doelen had er weer een parcours ronde van gemaakt. Met 65 schutters was het een drukke wedstrijd met soms verrassende winnaars. Uitslag: BHR Aspirant, Weezepoel, Otto,

D’eendracht, 230pt 1kills; BHR Jeugd, Bezemer, Thijs, Concordia Florebith, 300pt 2kills; BBR Jeugd, Hagedoorn, Yente,, 370pt 2kills; BBR Volwas, Nieuwdorp, Kees, Sebastiaan, Yerseke, 436pt 8kills; BHR Volwas, Herrebout, Edward, Ravenstein, 402pt 7kills; FSR Volwas, Verbrugge, Cas, Oude Doelen, 416pt 7kills; HB Volwas, Verdult, Jan, Oude Doelen, 340pt 3kills; LB

Volwas, Janssen, Erik, EWE, 376pt 3kills; BHR Volwas, Paulus, Lilian, Artemis, 206pt 1kills; HB Volwas, Bosma, Maureen, Oude Doelen, 228pt 1kills; LB Volwas, Donk, Silvia, Ravenstein, 262pt 1kills Programma Volgende wedstrijd is op 13 november bij Schutterij Ravenstein in Kloetinge. PAGINA 16

14.30 Vlissingen 1-Bevelanders 1 (beker) 08.45 Kloetinge JO11-8-JO11-2G 09.00 Wemeldinge JO9-1-JO9-1G 10.00 Duiveland JO13-1G-JO13-1 10.15 Nieuwland JO9-4-JO9-2 11.45 ST Duiveland/DZC’09 MO19-1MO19-1

Seniorenschieting Ovezande Uitslagen 1e hoofdvogel en 2e en 3e kal D.Brand (Driewegen); 2e hoofdvogel en 2e en 4e zijvogel Sj.Raas (Kwadendamme); 1e zijvogel L.vd.Straate (Goes); 3e zijvogel L.Rentmeester (Ovezande); 1e en 4e kal C.Boonman (‘s Heerenhoek).

Vliegende vogel: J.Wouterse (Kwadendamme) en Fr.Koens (Ovezande). Meeste kleine vogels J.Harinck (Yerseke) en H.Groos (Wemeldinge) 6 stuks. Programma Volgende schieting is op 26 oktober.


(advertorial)

Al ruim 10 jaar hoorspecialist

Voor uw hooroplossing op maat

Zet u de televisie en radio steeds harder? Heeft u moeite met het volgen van een gesprek op straat of in een restaurant? Dan bestaat de kans dat u gehoorverlies heeft. Een passend hoortoestel kan uw leven dan een stuk aangenamer maken.

Voor een hoortest hoeft u niet eerst een afspraak te maken bij een arts. U kunt gewoon binnenlopen bij een winkel die gespecialiseerd is in hoortoestellen, zoals Specsavers. Met meer dan 120 vestigingen in Nederland is er altijd wel een winkel bij u in de buurt. Melody Beernaert, audicien bij Specsavers in Goes: “Hoorzorg is bij Specsavers een zelfstandige en volwaardige service die we in bijna elke vestiging aanbieden. Onze audiciens testen uw gehoor in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, gratis en vrijblijvend. Ze geven ook uitgebreid advies en helpen bij het maken van de juiste keuze. En dat al ruim tien jaar!”

Gediplomeerde audiciens Bij Specsavers wordt u altijd geholpen door volledig gediplomeerde, StAr-geregistreerde audiciens. Zij zijn allemaal triage-audiciens; dit betekent dat zij extra opleidingen hebben gevolgd en zonder verwijzing van een KNO-arts mogen vaststellen of u in aanmerking komt voor een hoortoestel. En net als artsen, scholen zij zich continu bij om hun kennis op peil te houden. Zo loopt u de deur uit met de juiste hoortoestellen én een goed gevoel. Maatwerk in hoorzorg Voor bijna elk gehoorprobleem heeft Specsavers een passende oplossing. “Of u nu licht of zwaar gehoorverlies heeft”, vertelt Melody Beernaert. “De wereld van de

Alleen nog t/m 31 december a.s.

2 hoortoestellen zonder bijbetaling

hoorzorg ontwikkelt zich heel snel. Doordat we samenwerken met marktleiders op het gebied van hoortechnologie, kunnen we u altijd de nieuwste oplossingen bieden. Zo hebben we toestellen voor in het oor, achter het oor en in de gehoorgang. Deze zijn bovendien nauwelijks nog zichtbaar en worden steeds comfortabeler.” Onze audiciens begeleiden u bij uw keuze. “We passen de hoortoestellen aan op uw wensen en behoeftes, en maken ze op maat. U gaat niet de deur uit voordat u helemaal tevreden bent. En u kunt altijd even langskomen als het toch niet helemaal goed voelt. Voor alle hoortoestellen geldt namelijk een gratis proeftijd en vijf jaar gegarandeerde nazorg.”

Hoortoestellen worden voor het grootste deel vergoed uit uw basisverzekering. Maar u betaalt altijd minimaal 25% van de kosten van uw hoortoestel(len) zelf. Normaal gesproken vergoedt Specsavers uw eigen bijdrage voor één hoortoestel. Maar tot en met 31 december 2016 neemt Specsavers ook de eigen bijdrage voor uw tweede hoortoestel voor haar rekening. Ongeacht waar en hoe u verzekerd bent. Meer weten?

Maak nu snel een afspraak om onze hoortoestellen gratis en vrijblijvend te testen. Ga naar www.specsavers.nl/horen

“Wist u trouwens dat Specsavers al ruim 10 jaar in elke winkel een volwaardige professionele hoorservice heeft” MELODY BEERNAERT StAr geregistreerde audicien

Kom langs in onze winkel: Specsavers Goes Ganzepoortstraat 7 Tel. 0113 229 303

Deze actie is geldig tot en met 31 december 2016. Niet in combinatie met andere aanbiedingen en niet geldig op al eerder gedane aankopen. © 2016 Specsavers Optical Group. All rights reserved.

presenteert:

Professioneel zitcomfort Voor als het ècht goed moet zijn Tijdens de oktober woonmaand trakteren wij op een zeer aantrekkelijke aanbieding! Bij aankoop van een Fitform Wellness Fauteuil op maat ontvangt u een luxe accessoire t.w.v. max. €499,- helemaal gratis. Wilt u samen genieten van het zitcomfort van Fitform, dan ontvangt u de 2e Fitformfauteuil voor de helft van de prijs. Dus kom nu naar de winkel voor een geheel vrijblijvende proefzit!

Nobelweg 1, Goes - 0113 34 10 49 - www.combicomfort.nl


Herdenking van de beschieting en bevrijding

Scouting Wereldwijd

Hoedekenskerke herdenkt zijn slachtoffers

WereldWijd Weekend

Bloemen werden gelegd door de kleinkinderen van Piet Lindhout.

HOEDEKENSKERKE - Gedurende de oorlog zijn er in Hoedekenskerke 38 slachtoffers gevallen. De meeste slachtoffers vielen tijdens de beschietingen van 26 t/m 29 oktober 1944. Bij het monument achter de kerk liggen daarvan 21 slachtoffers begraven.

Op zondag 23 oktober om 12.00 uur is daar een korte herdenking. De kerkdienst van de Protestantse Gemeente staat die morgen in het teken van herdenken en vrede. In de dienst is ds E. Rietveld voorganger. Het thema van de dienst is: “De moed tot

kwetsbaarheid”. In de dienst schenken we in het kort aandacht aan de heer A. Komejan en het echtpaar Lindhout-La Grand. Bij het monument speelt Max La Grand koraalmuziek en de Last Post. De bloemen worden gelegd door mevrouw S. Koert-Holleman en de heer J. Bondewel. Schipper Bondewel was met zijn schip terecht gekomen in de haven van Hoedekenskerke. Daar moest stro geladen worden voor Appingedam. Toen het einde van de oorlog naderde is de familie aan wal gegaan. Twee dochters bij de familie Holleman in de Kaaistraat (Havenstraat) Vader en moeder met hun zonen bij aannemer Allewijn in de Kerkstraat. Daar zijn moeder en zoon Johan getroffen door een granaat. Zij liggen bij het monument begraven. Vooraf ( vanaf 11.30u) en na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten. Voor de dienst en of de herdenking wordt u hartelijk uitgenodigd. De kerkdienst begint anders dan gebruikelijk deze zondag om 10.30 uur. Misschien kent u mensen die hier graag bij willen zijn. Wilt u het dan doorgeven?!!

Sportvereniging Noord Beveland GOES - Alleen de tafeltennisafdeling van Sportvereniging Noord-Beveland kwam deze week in het strijdperk. Vrijdag 14 oktober traden de heren om 19.45 uur aan in de sporthal Slagast in Kamperland. Rick opende de wedstrijd met een fikse nederlaag tegen het 4e team van Westerzicht uit Vlissingen. Hij had geen schijn van kans. Gelukkig wist Mehdi de ploegen weer gelijk te trekken door zijn partij in 3 games te winnen. Ook Gerard kon geen potten breken tegen zijn tegenstander. Ook hij verloor zijn partij in 3 games. Rick en Mehdi maakten er een spannende partij van, maar ook zij wisten hun partij niet in

winst om te zetten en verloren in 5 games. De games ontliepen elkaar niet zo veel, maar toch moesten zij hun meerdere erkennen in de dubbel van de tegenstander. Ging het dezelfde kant op als de week ervoor? In de pauze spraken zij elkaar hierop aan en besloten zij dat dat niet kon. Mehdi was de eerste die hier iets aan kon doen. Hij streed of zijn leven ervan af hing en in 5 games wist hij de partij naar zich toe te trekken. Alle games werden nipt gewonnen of verloren. Nu was het aan Rick om die tendens voort te zetten. In 4 games kweet hij zich goed van deze taak. Wist Gerard deze reeks voort te zetten? Jammer genoeg wist hij alleen de 2e game in winst om te zetten. Tussenstand 3-4. Alle

3 heren moesten nog een enkelspel spelen. Mehdi begon met een ruime zege in 3 sets. Hij wist alle 3 partijen te winnen. Ook Gerard had geen moeite met zijn tegenstander. Zou het 5-5 worden of 6-4? Het lag in de handen van Rick. Hij begon met een spannende game 12-10, maar verloor daarna met 1-11 en 3-11. Er werd flink op hem ingesproken, dus een tandje extra. Hij won de 4e game met 4-11. Een 5e game was nodig. Het werd zeer spannend en eindigde in een 15-13 overwinning. Eindstand 6-4. Mooi resultaat! Programma Jeugdteam badminton Zaterdag 22 oktober 9 30uBC Terneuzen 1-SVNB 1

Samen rustig wandelen in en rond de Goese Polder GOES - Lijkt het u leuk om op donderdagmiddag met een groep rustig te wandelen? Dan kunt u zich aansluiten bij een groep bewoners die hiermee bezig is. Er worden leuke routes uitgestippeld die

voor iedereen geschikt zijn. Indien nodig kan er een beroep worden gedaan op een beweegingsdeskundige om mee te denken over geschikte routes. De wandeltochten worden elke donderdagmiddag gehouden. We verzamelen om 14.00 uur in het restaurant van het Eras-

muspark, Troelstralaan 162. Deelname is gratis, eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Matijs Gerrits van SMWO via 0113-277111 of met Joan Koning van SVRZ via 06-10961576.

Culturele Feestmiddag

De Freesia’s en duo Bluesette samen op de planken

De Freesia’s met hilarische sketches en vrolijke liedjes.

WOLPHAARTSDIJK - De gezamenlijke Goese ouderensozen organiseren in samenwerking met SMWO een culturele feestmiddag in dorpshuis De Griffioen. Woensdag 19 oktober brengt het duo

De Freesia’s een programma boordevol sketches en liedjes. Het accordeongezelschap Bluesette verzorgt een muzikaal intermezzo met liedjes van vroeger en nu. Iedereen vanaf 55 jaar is welkom.

De Freesia’s bestaan uit de personages Tanne en Meriete. Op geheel eigen wijze gaan zij in op tal van situaties uit de wereld van senioren. Zij leveren commentaar, overdrijven graag en belanden in hilarische situaties. Tanne en Meriete nemen geen blad voor de mond, maar hun humor is mild en met veel begrip en warmte voor het ouder worden. Duo Bluesette toert al jarenlang langs de meest uiteenlopende podia. Het repertoire bestaat uit liedjes van vroeger en nu, van meezingers tot luisterliedjes. Met hun ervaring en vakmanschap staan René Caljouw en Bart van der Vaart garant voor een sfeervol optreden. De aanvang is 14.00 uur; zaal open om 13.30 uur. Soosleden kunnen kaarten reserveren bij hun ouderensoos. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Zij kunnen voor informatie en het reserveren van kaarten terecht bij: Marianne van Strien (tel: 0113-581767 of 06-10520217 en email: mbvstrien@zeelandnet.nl). PAGINA 18

Twee scouts aan het communiceren met groepen over de hele wereld via amateurradio.

GOES - Van 14 tot en met 16 oktober zijn zo’n 500.000 scouts uit heel de wereld bezig geweest om met elkaar in contact te komen via radiozenders. Scouts doen wereldwijd mee aan JOTA, het jaarlijkse communicatieen techniekevenement. Zo ook de scouts van de Hertog van BeijerenGosaha. Het thema van dit jaar is ‘Show your e-motion’. Tijdens de JOTA, de Jamboree On The Air, hebben de Scout verbindingen geprobeerd te maken met de rest van de wereld.Samen met een aantal zendamateurs is er vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag geprobeerd om zoveel mogelijk andere scou-

ting groepen ter wereld te ontvangen. In totaal zijn er 19.927 km aan Jotaverbindingen gemaakt met als top: Riyad in Saudi arabië (4.696km), Tunis in Tunesië (1.701km) en Funcal in Portugal (1.617 km). Niet Alleen via spraak zijn de verbindingen gemaakt maar ook via telex(rtty) en via plaatjes “faxen”(sstv). Natuurlijk hoort daar ook wat “les” bij over hoe te praten met een ander station. Dit werd allemaal uitgelegd door de zendamateurs van oa. de radioclub “De Bevelanden” te Wilhelminadorp. Voor de jonger groepen bestond het weekend vooral uit een intensief samenstelling van spelletjes en programma’s over communicatie.

KORTE BERICHTEN

GOES De Zeeuwen en hun ziel en zaligheid: Dit is de titel van een lezing die de bekende Zeeuwse historicus dr. Jan Zwemer uit Serooskerke op woensdag 19 oktober wil houden voor de Zeeuwse confessionelen in de PKN. De bijeenkomst zal worden gehouden in de Vredeskerk, Ds. Van der Vegtplein 2 Goes. (Deze locatie is de voormalige Oosterkerk, Bergweg 88, 4461 NB Goes). De ontvangst is vanaf 19.00u en we beginnen om 19.30u. Er zal volop gelegenheid zijn om met de inleider van gedachten te wisselen. Kerstkaarten: De Wijkvereniging Goes Oost start met workshops kerstkaarten maken. Info: I Mieras 0113-223160. Lezing in Mauritshuis: Het Mauritshuis toont dit najaar een ware vorstelijke collectie! Naast de vaste, eveneens vorstelijke, verzameling vindt u er een selectie van 22 genreschilderijen uit de Royal Collection, die beheerd wordt door H.M. Queen Elisabeth II. Het absolute topstuk van de tentoonstelling is “Dame aan het virginaal met een heer” van Johannes Vermeer, beter bekend als “De Muziekles”. Deze unieke tentoonstelling wilt u vast niet missen, dus organiseert Historisch Museum de Bevelanden, in samenwerking met Art & Leisure, een lezing om u voor te bereiden op uw eventuele bezoek. De lezing vindt plaats op maandagavond 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes. Aanmelden voor de lezing via secretariaat@hmdb. nl. Seniorenbingo: Op vrijdag 21 oktober wordt er een seniorenbingo gehouden in buurthuis ‘de Pit, Appelstraat 2A in Goes-Zuid. Vooraf aan de bingo kunt u weer deelnemen aan een lekkere Pilaf maaltijd. Aanmelden is wel noodzakelijk. Tel. 0113-270266 of via de mail: beheer@buurthuisdepit.nl. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aansluitend is dan de bingo die om 14.00 uur begint. De bingo duurt tot ca. 16.00 uur. Het einde van de zomer: Aan het einde van de zomer leegt het land haar gulle handen op onze tafel. Op zondagmorgen 23 oktober wordt daar in een viering bij stilgestaan en klinkt de vraag: Is de aarde van ons, of zijn wij van de aarde? Wat is onze relatie met de aarde? Mogen we kritisch kijken naar de manier waarop wij in onze maatschappij met de aarde omgaan? Als teken van de verbondenheid met de aarde, met de mensen en met God wordt er brood (graan) en wijn (druiven) gedeeld. Voorganger is ds. Leuny de Kam. Van harte welkom op zondag 23 oktober om 10 uur, Doopsgezinde-Vrijzinnige Kerk, Westwal 41 te Goes. BORSSELE Avontuurlijk struinen over de Kaloot: Op maandag 24 oktober houdt IVN De Zeeuwse Delta een excursie op het strandje van de Kaloot voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. IVN-gidsen nemen de kinderen mee op ontdekkingstocht naar fossielen, schelpen, vogels en nog veel meer. De excursie begint om 14.00 uur op de parkeerplaats bij de Kaloot, tegenover de kerncentrale via Europaweg zuid, Borssele. Om 16.00 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden door ouders of verzorgers. Aanmelden vòòr 22 oktober, via www.ivn.nl/dzd of ivnzeeuwsedelta@gmail.com. Bij slecht weer gaat de excursie niet door. Bij twijfel kunt u bellen naar 0113-639620 (tot 13.00 uur). ‘S GRAVENPOLDER Crea-verkoop: Zaterdag 22 oktober houdt de Crea groep van de PKN gemeente ‘s-Gravenpolder-Baarland hun jaarlijkse verkoopmorgen ten behoeve van de aanschaf piano in de Ontmoeting te ‘s Gravenpolder. Kom tussen 9.30 en 13.00 uur naar de Ontmoeting, ‘s-Gravenstraat 1, ‘s Gravenpolder. Dansavond OVA: Zaterdag 22 oktober houdt OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3 in ‘s Gravenpolder. DJ. Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. KAMPERLAND Malle Pietje: Het rommelwinkeltje Malle Pietje in Kamperland is voor dit jaar nog tot zaterdag 29 oktober open. Malle Pietje verkoopt spulletjes en de opbrengst is voor het onderhoud van kerk de Ark in Kamperland. Na de winter gaat het winkeltje weer open.


presenteren: Bonnie Mode & J&R Schoenmode Bonnie Mode &Bonnie J&R Schoenmode Bonnie Mode & & J&R J&R Schoenmode Schoenmode Mode INZAMELINGSACTIE presenteren: Bonnie Mode & J&R Schoenmode INZAMELINGSACTIE presenteren: presenteren: presenteren: zaterdag 26 april 2014 presenteren: INZAMELINGSACTIE zaterdag 26 april 2014 INZAMELINGSACTIE INZAMELINGSACTIE zaterdag INZAMELINGSACTIE 26 april 2014 zaterdag 26 april 2014 26 zaterdag 26 april april 2014 2014 zaterdag

www.bitbybit.nl www.bitbybit.nl www.bitbybit.nl www.bitbybit.nl

Revit Revitbasis basis Revit basis Revit Revit basis basis OpOp 2626 okt. okt. starten starten wij wij in Goes in Goes een een

okt. starten wij een OpOp Op 2626 26 okt. okt. starten starten wij wij inin Goes inGoes Goes een een 4-daagse 4-daagse opleiding. opleiding. 4-daagse opleiding. 4-daagse 4-daagse opleiding. opleiding.

1 t.w.v. € INZAMELINGSACTIE 1 1cadeaubon cadeaubon t.w.v.€ 10,= € 10,= 10,= cadeaubon t.w.v. 1 cadeaubon t.w.v. € 10,= 1 cadeaubon t.w.v. 10,= 1 cadeaubon t.w.v. €€ 10,= zaterdag 26 april 2014 18 t/m 22 oktober

 0164 0164 230230 209209  info@bitbybit.nl info@bitbybit.nl  0164 230 209  info@bitbybit.nl  0164 0164 230230 209209  info@bitbybit.nl info@bitbybit.nl

Snuffelmarkt GoeS

22 + 23 okt. ZeelanDHallen * 9.00-16.30 uur

Gratis parkeren

1 cadeaubon t.w.v. € 10,=

Oude schoenen en kleding voor goed doel! Oude schoenen kleding en voor goed doel! Oudeen schoenen en kleding kleding voor goed goed doel! doel! Oude schoenen voor

Oude schoenen en kleding voor goed doel! Kleding en beddengoed kunt u inleveren bij Bonnie Mode. Oude schoenen en kleding voor goed Kleding en beddengoed kunt u inleveren bij Bonnie Mode. een volle zak krijgt u een waardebon van € 10,= t/m 30 april 2014 Kleding en beddengoed kunt u inleveren bij Bonnie Mode. Kleding en beddengoed kunt u inleveren bij Bonnie Mode. Oude schoenen en kleding voor goeddoel! doel!

een volle zak krijgt u een waardebon € waardebon 10,= t/m 30van april Bijminimaal minimaal een volle zakkrijgt krijgtuvan een waardebon van€€2014 10,=t/m t/m30 30april april2014 2014 Bij een volle zak een 10,= Kleding en kunnen beddengoed kunt uuinleveren bij Bonnie Mode. Schoenen ingeleverd worden bij J&R Schoenmode. dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90 Kleding enuSchoenen beddengoed kunt uJ&R inleveren bij Bonnie Mode.2016. Schoenen ingeleverd bij Schoenmode. Daar krijgt voor 1 paar schoenen een waardebon van €22 10,=. Schoenen kunnen ingeleverd worden bij€ J&R Schoenmode. kunnen ingeleverd worden bij J&R Schoenmode. Kleding en kunnen beddengoed kunt uworden inleveren bij Bonnie Mode t/m oktober een volle zak krijgt u een waardebon van 10,= t/m 30€€10,=. april 2014 Daar krijgt u voor 1Daar paar schoenen een waardebon van € waardebon 10,=. krijgt voor paar schoenen een waardebon van 10,=. 2014 Daar uuvoor 11paar schoenen een van een volle zakkrijgt krijgt uzak een waardebon van € 10,= t/m 30 april Bij minimaal een volle krijgt u een naar waardebon €10,De ingenomen goederen gaan rechtstreeks stichtingvan Nachamu. De ingenomen goederen gaan rechtstreeks naar stichting Nachamu. Deze stichting heeft als doel: kunt hulp aan joodse mensen in stichting nood. De ingenomen goederen gaan rechtstreeks naar stichting Nachamu. De ingenomen goederen gaan rechtstreeks naar Schoenen kunnen ingeleverd worden bij J&R Schoenmode. Kleding en beddengoed u inleveren bij Bonnie Mode.Nachamu. Schoenen kunnen ingeleverd worden bij J&R Schoenmode. Deze stichting heeft als doel: hulp aanals joodse mensen injoodse nood. Met name ouderen en eenzamen. Deze stichting heeft als doel: hulp aan joodse mensenin innood. nood. Deze stichting heeft doel: hulp aan mensen Schoenen kunnen ingeleverd worden bijwaardebon J&R Schoenmode. een zak krijgt uen een waardebon van € 10,=van t/m 30 april 2014 Daar krijgt uvolle voor 1ouderen paar schoenen een 10,=. Met name eenzamen. Uw goederen komen daadwerkelijk bij de mensen terecht, bijvoorbeeld in € Oekraïne. Met name ouderen en eenzamen. Met name ouderen en eenzamen. DaarUw krijgt u voor 1bijpaar schoenen een waardebon van € 10,=. ininOekraïne. Daar krijgt ukomen voor 1de paar schoenen waardebon €10,Uw goederen komen daadwerkelijk mensen terecht, invan Oekraïne. Uw goederen komen daadwerkelijk bijeen debijvoorbeeld mensen terecht, bijvoorbeeld Oekraïne. goederen daadwerkelijk bij de mensen terecht, bijvoorbeeld www.nachamu.org Schoenen kunnen ingeleverd worden bij J&R Schoenmode. De ingenomen goederen gaan rechtstreeks naar stichting Nachamu. www.nachamu.org www.nachamu.org www.nachamu.org De ingenomen goederen gaan rechtstreeks naar stichting Nachamu.

Oude schoenen en kleding voor goed doel!

FIETS KAPOT?

Daar krijgt u heeft voor 1als paar schoenen een waardebon van € 10,=. De ingenomen goederen gaan naar stichting Nachamu. Deze stichting doel: hulp aan joodse mensen in nood. Bonnie Mode: Biezelingsestraat 46,rechtstreeks 4421 BT Kapelle, Tel. 0113-345404 Deze stichting heeft als doel: hulp aan joodse mensen in Wij repareren super VOORDELIG! Bonnie Mode: Biezelingsestraat 46, 4421 BT Kapelle, Tel. 0113-345404 Bonnie Mode: Biezelingsestraat 46, 4421 BT Kapelle, Tel. 0113-345404 Bonnie Mode: Biezelingsestraat 46, 4421 BT Kapelle, Tel. 0113-345404 Deze stichting heeft als ouderen doel: hulp aan joodse mensen in nood.nood. Met name en eenzamen. De ingenomen goederen gaan rechtstreeks naar Tel. stichting Nachamu. J&R Schoenmode: Met Biezelingsestraat 22A, 4421 BM Kapelle, 0113-341651 name ouderen eneenzamen. eenzamen. Met name ouderen en J&R Schoenmode: Biezelingsestraat 22A, 4421 BM Kapelle, Tel. 0113-341651 J&R Schoenmode: Biezelingsestraat 22A, 4421 BM Kapelle, Tel. 0113-341651 J&R Schoenmode: Biezelingsestraat 22A, 4421 BM Kapelle, 0113-341651 komen daadwerkelijk bij dehulp mensen terecht, bijvoorbeeld in Oekraïne. Lijnbaan 15 - Goes - (0113) 214170Uw goederen Deze stichting heeft als doel: aan joodse mensen inTel. nood. komen daadwerkelijk terecht, bijvoorbeeld in Oekraïne. Uw goederen komen daadwerkelijkbij bijde de mensen mensen terecht, bijvoorbeeld in Oekraïne. (onder het station) www.fietspointgoes.nlUw goederen Met name ouderen en eenzamen. www.nachamu.org Uw goederen komen daadwerkelijk bij de mensen terecht, bijvoorbeeld in Oekraïne. www.nachamu.org www.nachamu.org Bankstel computer reparatie vullen aan huis www.nachamu.org Bonnie Mode: Biezelingsestraat 46, 4421 BT Kapelle, Tel. 0113-345404 en service

Kreukelmarkt 7 - Goes 0113-231025 - www.imha.com

Bonnie Mode: Biezelingsestraat 46, 4421 BT Kapelle, Tel. 0113-345404

Tevens reinigen wij al uw meubels en kunnen wij oud leer laten herleven.

www.dedriegeneraties.nl 06 - 45 23 26 89

RAT IN DE VAL

Bonnie Mode:Biezelingsestraat Biezelingsestraat 46, 4421 BTBM Kapelle, Tel. Tel. 0113-345404 J&R Schoenmode: 22A, 4421 Kapelle, 0113-341651 J&R Schoenmode: Biezelingsestraat 22A, 4421 BM Kapelle, Tel. 0113-341651 J&R Schoenmode: Biezelingsestraat 22A, 4421 BM Kapelle, Tel. 0113-341651

ZINGER

Ik heb een liefste wens

de lichtste, opvouwbare, elektrische rolstoel. In 2 seconden op te vouwen.

KIJK OP WWW.ZINGERDEALER.NL

(en leukemie)

Help haar met protheses en revalidatie op lilianefonds.nl

dealer voor zeeland: info@zingerdealer.nl

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

Help mee en maak het verschil

www.ongediertespecialist.nl

Gevelreiniging

makeawishnederland.org

na Nu ja me ar sk t ex or tra tin g!

Jan van Mierlo Voor frisse en stralende gevels!

Gevelrenovatie, Uithakken/Slijpen, Alle Voegwerken Impregneren (hydrofoberen), Hoogdrukreiniging, Reparatie Metselwerk, Zandstralen/Zandwassing, Schilderwerken info@gevelreinigingjanvanmierlo.nl Jan van Mierlo, Avondster 28, 4907 VA Oosterhout

Tel. 0162 429915 Mobiel 06 25095552

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

in TIES / t s i l a i c e Sp NSTRUCPLATING

LET OP! Vanaf nu staan wij met onze 2e verkoopwagen ook elke vrijdagmorgen op de markt in ‘S GRAVENPOLDER!

Wij staan voor Kwaliteit, Specialiteit en Diversiteit! Wij hebben een ruime keuze uit gegrilde kip/kipdelen, kant en klaar maaltijden en sausen, diverse hapjes en snacks en verschillende soorten salades, etc. etc.

WELKOMST AANBIEDING ‘S GRAVENPOLDER: 500 gram

LCO LBE S TA AE N G E V E

DAK

-

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Gegrilde Kipkluifjes / Vlerkjes of 4 Gegrilde Poten voor € 4.-

Op donderdagmorgen staan wij met onze grote verkoopwagen met een nog uitgebreider assortiment (gegrilde én verse producten) op de markt in Heinkenszand van 8:00-12:30 uur. Kijk voor een overzicht van al onze markten op onze website:

G

MARKTPOELIER.COM Like ons ook op fb voor aanbiedingen en leuke acties!


GroenLinks: ‘Reclamecircus Studies naar gevolgen overstroming langs weg is onveilig’ Europees geld voor drie onderzoeken in de komende jaren

GOES - In Zeeland vinden de komende jaren drie onderzoeken plaats naar de gevolgen van een overstroming. Die vallen onder het nieuwe Europese project Frames, opgezet om te analyseren hoe schade en slachtoffers van een overstroming zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. Er komt onderzoek naar de mogelijkheid om bewoners van de Middelburgse wijk Mortiere in het Sloegebied op te vangen, een klimaatrobuust elektriciteitsnetwerk voor Zeeland en het verminderen van overstromingsgevaar in de gemeente Reimerswaal.

HEINKENSZAND – Naar aanleiding van het nieuwe ledscherm met reclame langs de A58 bij Heinkenszand wil GroenLinks van Gedeputeerde Staten weten wat de regels zijn voor reclame langs snelwegen en provinciale routes. ‘De borden zijn slecht voor de verkeersveiligheid en dit reclamecircus past niet bij het landschap van Zeeland’, vindt GL-Statenlid Gerwi Temmink. DOOR BRITTA JANSSEN

In zijn schriftelijke vragen wil Temmink weten of de regels voor het maken van reclame langs wegen zijn afgestemd tussen de provincie en gemeenten. Het Statenlid vraagt of Gedeputeerde Staten betrokken

waren bij de toestemming om reclameborden met ledschermen langs de A58 te plaatsen. ‘Zo ja, waarom bent u akkoord gegaan? Is het aspect verkeersveiligheid bij het plaatsen van het bord beoordeeld?’ Temmink wil ook weten welke gevolgen het ledscherm heeft voor het dag- en nachtritme van flora en fauna en energiebesparing. ‘Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor Zeeland.’ Het Statenlid vraagt hoeveel reclamezuilen er de komende jaren te verwachten zijn langs de A58 en provinciale wegen. ‘Wie heeft de regie om verrommeling van het Zeeuwse landschap te voorkomen? Kan en wil de provincie haar invloed aanwenden om een reclamecircus, zoals nu langs de A58, maar ook langs andere wegen in Zeeland, tegen te gaan?’

Nieuwe veldloop in Goes GOES - Er komt een nieuwe veldloop in Goes. Onder de naam 1e Runnersworld Goes Parkcross zal deze hardloopwedstrijd plaats vinden op zondag 30 oktober in het park bij het hertenkamp in Goes-Zuid. De organisatie is in handen van Jaro en zijn team met de ondersteuning van genoemde hardloopspeciaalzaak.

In de provincie Zeeland is het water nooit ver weg.

DOOR BRITTA JANSSEN Wat gebeurt er als een dijk doorbreekt? Hoe beïnvloedt dit de infrastructuur? Hoe lang duurt de wederopbouw? Dit soort vragen komen aan bod bij Frames, waarin de provincie Zeeland partner is. Het project loopt van 1 oktober 2016 tot en met 1 oktober 2019. ‘Klimaatverandering blijft niet binnen grenzen en is daarom een belangrijk thema om samen op nationaal en Europees niveau op te pakken’, laat gedeputeerde Ben de Reu weten. De provincie stelt 100.000 euro en inzet van kennis beschikbaar voor onderzoek naar het voorkomen van wateroverlast, waterschade en dijkdoorbraken. ‘En als dit toch gebeurt, voor mogelijkheden voor evacuatie en herstel. Europa ziet het belang voor Zeeland ook en betaalt 246.000 euro aan Zeeland voor onderzoek.’

ARCHIEFFOTO LEONARD PASSCHIER

Reimerswaal Het onderzoek in Reimerswaal neemt het verminderen van overstromingsgevaar onder de loep. De gemeente is door haar lage ligging kwetsbaar voor overstromingen. Daarnaast is het een belangrijk knooppunt voor infrastructuur, door de aanwezigheid van de snelweg A58, spoorlijn en elektriciteits-, gas- en waterverbindingen. Als dit gebied overstroomt, kan dit grote gevolgen hebben voor de inwoners van Reimerswaal en de inwoners van Zeeland, ten westen van het Kanaal door Zuid-Beveland bij Hansweert. Sloegebied Ook wordt onderzocht of het Sloegebied bij een overstroming kan dienen als opvangplek voor inwoners van de laag gelegen wijk Mortiere in Middelburg.

Elektriciteitsnetwerk Grootschalige uitval van elektriciteit heeft veel invloed op het dagelijks leven. Bij een overstroming van het netwerk door zout water is de schade en hersteltijd groter dan bij een overstroming door zoet water. Daarom komt er een onderzoek naar de klimaatbestendigheid van het elektriciteitsnetwerk. Naast gevolgen van overstromingen bekijken de onderzoekers de effecten van extreme neerslag. De uitkomsten worden gebruikt om de mogelijke gevolgen te beperken. Miljoenen Frames is een samenwerkingsverband tussen Nederland, België, Duitsland, Engeland en Denemarken. In totaal zijn er elf partners, waaronder regionale overheden, universiteiten en gebiedsbeheerders. Er is acht miljoen euro gemoeid met het project.

Aangezien eind oktober eigenlijk het begin van het crossseizoen betekent, zijn de afstanden nog niet te lang en het parcours nog niet te zwaar. Hoewel op het weer heeft de organisatie geen invloed. Het parcours bevindt zich rond torenflat Boszicht. De start is op het veldje tussen de flat en het hertenkamp. De finish ligt 50 meter voor de start achter de torenflat, zodat de jury met de benodigde apparatuur op het parkeerterrein kan staan. Een groot deel van de ronde is in het “bos” langs de Eikenlaan. De grote ronde is 1280 meter lang en de kleine ronde 1050 meter. De wedstrijd begint om 14.00 uur met alle meisjes pupillen die 1 kleine ronde afleggen, goed voor 1000 meter. Daarna zijn alle jongens pupillen aan de beurt voor dezelfde afstand. Om 14.20 uur starten de junioren D en C voor 2 kleine ronden of 2050 meter. Het klapstuk wordt de wedstrijd over 5 grote ronden (6350 meter) voor iedereen vanaf B junior om 14.40 uur. Na afloop van elke wedstrijd worden de

beste 3 meisjes, jongens, vrouwen en mannen gehuldigd op het podium, maar alle deelnemers ontvangen direct na de finish een medaille. Op de uitslagen worden de categorieën wel apart vermeld, maar alleen voor de eerste per categorie is er nog een extraatje. Bij deze cross worden bevoegde verkeersregelaars ingezet om de zaak te beveiligen. Natuurlijk geven wij de voorkeur aan voorinschrijven via jacroose@hetnet. nl, maar inschrijven ter plaatse kan vanaf 13.00 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd in Grandcafé Maarten in de Groe aan de Beukenstraat 190. Hier moeten de voorinschrijvers ook hun nummer afhalen. Ook is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld je tas neer te zetten en iets droogs aan te trekken. Deze locatie is ongeveer 300 meter verwijderd van start en finish, maar na 50 meter ben je al op het parcours. Samen met de crossen op de Stelleplas op 10 december en in het Kapelse bos op 22 januari 2017 valt deze Parkcross onder de Runnersworld Goes Cross Series. Geen kopie van de crosscompetitie, want het blijven afzonderlijke wedstrijden zonder klassementen. Wel een mooie herinnering voor deelname aan alle 3 deze veldlopen van het JARO team. De noodzakelijke informatie over deze en de andere crossen kun je ook vinden op www.atletiekzeeland.nl en dan via de kalender doorklikken naar de naam van de cross.

BEDRIJVIG NIEUWS

- ADVERTORIAL -

Bruynseels-Vochten, een successtory zonder weerga stemd voor de opslag van bouwmaterialen en afgewerkte producten. “In 2010 openden we een productie-unit in Slovakije. Al deze uitbreidingen hadden natuurlijk hun weerslag op de regionale tewerkstelling. Zo bood ons bedrijf in 2000 werk aan 79 personen. Dit getal groeide uit tot 114 in 2005 om de dag van vandaag op te klimmen tot 220 werknemers.” In 1997 startte Bruynseels-Vochten met de productie van aluminium ramen en deuren om het volgende jaar ook veranda’s als sleutel op de deur projecten aan te bieden. Deze hoogwaardige producten worden door iedereen geroemd om hun fijne afwerking en de hoge kwaliteit van plaatsing.

KALMTHOUT - Al meer dan dertig jaar is de firma Bruynseels-Vochten uw specialist in veranda’s en ramen en deuren in aluminium en pvc. Het bedrijf begon klein, maar kende een gestage groei. “Na de start in een garage in 1983 bleek al snel dat deze werkplek veel te klein was voor het jonge expansieve bedrijf”, steekt David Vochten van BruynseelsVochten van wal. “Resoluut werd er gekozen voor een echte industriële loods in

de Wipstraat in Kalmthout. In 1994 bleek de behuizing ook hier aan de krappe kant en werd in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Erreygers een nieuwe productie ruimte van 1.500 vierkante meter aan de Brasschaatsesteenweg in gebruik genomen.” En bij deze uitbreiding bleef het niet. De totale bebouwde oppervlakte liep op van 1.500 vierkante meter in 1994 tot 11.500 vierkante meter in 2001 en nog was de evolutie niet te stoppen. Zo werden er nog twee extra bedrijfshallen aangekocht in hetzelfde industriepark, be-

Een Slovaaks filiaal opende nieuwe mogelijkheden Van bij de aanvang van de opening van een PVC productie-unit in Slovakije, is er steeds voorop gesteld dat deze ontwikkeling niet ten koste mocht gaan van de tewerkstelling binnen de moederzetel in België. “Om het kwaliteitsniveau van de Belgische markt te garanderen, werden Ronny Bruynseels en zijn schoonvader er met de dagelijkse leiding belast. Het resultaat van deze operatie is positief over de hele lijn. Het aantal plaatsers werd

gevoelig uitgebreid en de aluminiumafdeling kreeg meer ruimte en mogelijkheden. Anderzijds laat het totale opzet toe om in de huidige conjuncturele omstandigheden het hoofd te bieden aan een moeilijke marktsituatie”, aldus David. Voor de potentiële klant houdt dit in dat de Bruynseels-Vochten producten tegen een gunstigere prijs kunnen worden aangeboden.

Topkwaliteit tegen een juiste prijs Bruynseels-Vochten investeert niet alleen in vastgoed. Met de regelmaat van een klok worden nieuwe ultra moderne CNCmachines geïmplementeerd waardoor de productie nog beter en nog sneller verloopt. Voeg bij dit ultra moderne machinepark de keuze voor Reynaers aluminium profielen en VEKA PVC en dan ben je verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct dat bestand is tegen weer en wind en dit jaar na jaar. Steeds beter is de boodschap Niet alleen de hoogwaardige kwaliteit van onze materialen zijn belangrijk, deze worden immers gegarandeerd door onze top leveranciers Reynaers alu profielen, Veka kunstofprofielen en Sprimo beglazingen.

Het belangrijkste in ons bedrijf zijn onze medewerkers op de werkvloer en op de werven. Dit zijn stuk voor stuk vakmannen in hun vakgebied zij staan samen met onze projectleiders garant voor een correcte en kwaliteitsvolle eigen productie en vakkundige plaatsing. Samen met Ronny Bruynseels sta ik klaar om de fakkel van het bedrijf van onze vaders over te nemen om de onderneming gedurende de volgende decennia te leiden. Dit biedt onze nieuwe en bestaande klanten de geruststelling dat de garantie die wij aanbieden ook een effectieve zekerheid geeft en dit voor vele jaren! Opendeurdagen Om dit alles te onderstrepen zet de Firma Bruynseels-Vochten de deuren van haar bedrijf aan de Brasschaatsteenweg 292 wagenwijd open tijdens de opendeurdagen op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Dit opendeurweekend zetten wij speciaal onze veranda’s in de kijker en maakt u kennis met het beste wat u op gebied van verandabouw kan vinden. Gedurende deze opendeurdagen zijn de vernieuwde toonzalen van BruynseelsVochten doorlopend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 20


Heeft u ook dieetadvies nodig? Bel:

0113 249 111

“Door anders te eten heb ik nu veel meer energie”

www.allevo.nl

Kom langs bij de diëtist van Allévo voor persoonlijk dieetadvies. Deskundig op een groot aantal gebieden, van afvallen tot emotie-eten en darmproblemen.

Allévo staat naast u UITNODIGING OPEN DAG ZATERDAG 5 NOVEMBER VAN 09.00 - 16.00 UUR U bent op zaterdag 5 november van harte welkom. Wij laten u graag zien hoe wij aardolie tot brandstoffen zoals benzine, diesel, LPG en vliegtuigbrandstof verwerken.

WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA? • Uitleg productieprocessen, milieu, veiligheid, kwaliteitscontrole •

Rondleiding per bus over raffinaderijterrein en bezoek controlekamer

Spuitvaardigheidstest voor jong en oud bij bedrijfsbrandweer

Kinderhoek met kinderlaboratorium, schminken, ballonkunstenaar

AANMELDING RONDRIT Aanmelden is verplicht op www.zeelandrefinery.nl of bel 0800 - 0231 805

LUXEMBURGWEG 1 NIEUWDORP HAVENNR. 6501

Afrit40.nl, Afrit40.nl, Afrit40.nl, Marie Marie Marie Curieweg Curieweg Curieweg 9-13, 9-13, 9-13, 4382 4382 4382 WBWB Vlissingen, WB Vlissingen, Vlissingen, Snelweg Snelweg Snelweg A58 A58 afrit A58 afrit afrit 40, 40,(bedrijventerrein 40, (bedrijventerrein (bedrijventerrein Souburg) Souburg) Souburg) Afrit40.nl, Marie Curieweg 9-13, 4382 WB Vlissingen, Snelweg A58 afrit 40, (bedrijventerrein Souburg) Afrit40.nl, Marie Curieweg 9-13, 4382 WB Vlissingen, Snelweg A58 afrit 40, (bedrijventerrein Souburg) Afrit40.nl, Marie Curieweg 9-13, 4382 WB Vlissingen, Snelweg A58 afrit 40, (bedrijventerrein Souburg)VOOR JE DAGELIJKSE PORTIE VITAMINE C3

PT 82 SELECTION VANAF

€ 13.490 € 3.800 VOORDEEL

Ontvang vacatures die jij zoekt! Maak gratis een zoekprofiel aan op www.zeelandwerkt.nu

CITROËN C3 INCLUSIEF

+ ZUINIGE PURETECH BENZINEMOTOR + AIRCONDITIONING + 7’’ TOUCHSCREEN NAVIGATIE

U RIJDT AL EEN CITROËN C3 MET PRIVATE LEASE VANAF

€ 275

P.M.

U HOEFT ALLEEN NOG MAAR TE TANKEN citroen.nl Uitstoot- en brandstofgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens EU-richtlijn 715/2007/CE. Verbruikscijfers kunnen onder normale omstandigheden afwijken door o.a. extra uitrusting van de auto, bandenspanning, rijstijl en -omstandigheden en kwaliteit van het wegdek. De vanafprijs van de Citroën C3 € 13.490 is gebaseerd op de Citroën C3 PT82 Selection en is incl. BTW en BPM, excl. recyclingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en verkoopvoorwaarden www.citroen.nl). Het productvoordeel op dit rijk uitgeruste model bedraagt € 2.300, het voorraadvoordeel bedraagt € 1.000 en het inruilvoordeel € 500. Kijk voor de actuele voorraad op www.citroencarstore.nl. Afgebeeld model kan afwijken van het standaardmodel. Prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Actie geldig tot en met 31 oktober 2016.

GEM. BRANDSTOFVERBRUIK: 3,0-4,5 L/100 KM; 22,2-33,3 KM/L; CO2: 79-104 G/KM.

CITROËN VAN BEEK

WWW.CITROENVANBEEK.NL

BOSSCHENDIJK 195 OUDE MOERSTRAATSEBAAN 25 MARIE CURIEWEG 25 BURGERHOUTSESTRAAT 194 SPINVELD 74

OUDENBOSCH BERGEN OP ZOOM RITTHEM (VLISSINGEN) ROOSENDAAL BREDA

0165-313944 0164-242050 0118-629955 0165-552688 076-5222371


LIEF EN LEED

Familieberichten Weekenddiensten

Bel bij spoed en levensbedreigende situaties altijd 112. Huisarts Huisartsenpost Zeeland, locatie Bevelanden. ‘s-Gravenpolderseweg 114b in Goes, links van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Telefoon: 0900-1785. Huisartsenpraktijk De Pijlers is sinds 1 januari aangesloten bij de Huisartsenpost Zeeland. Meer: www.huisartsenpostzeeland.nl.

Plaats

GRATIS

Tandarts De dienstdoende tandarts voor Noord- en Zuid-Beveland is te bereiken via 06-22347209. Meer: www.tandartsennoordenzuidbeveland.nl. Apotheek Zeeuwse Apotheek. Stationspark 35, Goes. Telefoon: 0113-270620.

Overlijden

uw

Dierenarts Dierenkliniek Dierzorg, Praktijk voor gezelschapsdieren, 24 uur spoeddienst. Dierenartsen Yvette Boonman-Prins en Suzanne van der Weele, Guldenroedestraat 12, Heinkenszand, Tel: 0113-568558. Dierenarts Noord en Zuid-Beveland 22 oktober - 23 oktober: Dierenartsenpraktijk Mosselman-Verboom

Jubileum

FAMILIEBERICHT in Weekblad de Bode Ga naar internetbode.nl Klik op Advertentie aanleveren en kies Familieberichten aanleveren

Thuiszorg Cederhof in Kapelle - Biezelinge - Schore en Wemeldinge 0113-342710 - info@cederhof.eu

Felicitatie

Openingstijden

Gemeente Noord-Beveland Voorstraat 31 4491 EV Wissenkerke Tel: 14 0113 Maandag t/m Donderdag 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur Vrijdag 08.30 – 12.00 uur Gemeente Goes M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Tel: 14 0113 Maandag t/m woensdag 08.30 – 17.00 uur Donderdag 08.30 – 20.00 uur Vrijdag 08.30 – 12.30 uur Gemeente Kapelle Kerkplein 1 4421 AA Kapelle Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.00 uur Woensdag 09.00 – 16.00 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur (geen aangifte burgerlijke stand) Gemeente Borssele Stenevate 10 4451 KB Heinkenszand Tel: (0113) 238383 Maandag 08.30 – 12.30 uur (op afspraak) Dinsdag t/m vrijdag 08.30 – 12.30 uur Woensdag 12.30 – 16.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Donderdag 17.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken)

Huwelijk

Geboren

KERKELIJK NIEUWS BORSELE Gereformeerde gemeente Borssele Oostsingel 21, Borssele. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u. Protestantse Gemeente Borssele Predikant: Ds.M.J.Wisse, 0113-561322. Scriba: P.Duijnkerke. Elke zondag dienst om 10.00u. Ger. gem. ‘s-Gravenpolder Langeweg 61, ‘s-Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Ger. gem. Hoedekenskerke ‘s-Gravenpoldersestraat 4, Hoedekenskerke Ger. gem. Nieuwdorp Havenweg 26, Nieuwdorp. Elke zondag kerkdiensten om 9.30, 14.00 en 18.30u. Gereformeerde gemeente Nisse Zuidweg 15, Nisse. Diensten elke zondag om 9.30u en ‘s middags wisselende tijden. Herv. Gem. Oudelande www.pknoudelande.nl Oud Ger. Gem. ‘s-Gravenpolder Provincialeweg 16, ‘s Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Prot. Gem. “de Ark” Hoedekenskerke Verder: Kerkstraat 32, Hoedekenskerke. Zondag 23 oktober: 10.30u ds. E.J. Rietveld, herdenkingsdienst Samenwerkende Protestantse Gemeenten ’s-Heer Abtskerke en Nisse Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Zondag 23 oktober: 10.00u ds. M. den Dekker uit Dordrecht. Dienst van schrift en tafel. Dienst in Nisse Prot. Gem. Heinkenszand Barbesteinkerk: Clara’s Pad 6, Heinkenszand. Dorpskerk: Dorpstraat 71, Heinkenszand. Zondag 23 oktober: 10.00u Dorpskerk dhr P.C. Moree, Wemeldinge Protestantse Gemeente Lewedorp Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Predikant: da. M.J. Wisse. Prot. Kerkgemeenschap Nieuwdorp Coudorp 1, Nieuwdorp. Zondag 23 oktober: 10.00u Ds D. Westerneng, ‘s Gravenpolder RK Kerk ‘s-Heerenhoek (‘s-Heerenhoek - Borssele - Nieuwdorp).

Parochie: H. Willibrordus. Postadres: Deken Holtkampstraat 9, ‘s-Heerenhoek, tel. (0113) 351264. Diensten: 4e za. van de maand 19.00u, zo. 9.00u. RK Kerk H. Blasius Heinkenszand (‘s-Heer Arendskerke - Heinkenszand). Parochiecentrum: Kerkdreef 4, Heinkenszand, tel. (0113) 561216. Diensten: iedere za.19.00u en iedere zo. 09.00u. RK Kerk Kwadendamme (‘s-Gravenpolder - Hoedekenskerke - Baarland - Nisse - Oudelande - ‘s-Heer Abtskerke) Kerk en pastorie: Johan Frisostraat 5-7, Kwadendamme. Diensten: vrij. 09.00u, zo. 10.45u. RK Kerk Lewedorp Parochie: H. Eligius. Secr.: Burgemeester Lewestraat 11, Lewedorp. Spreekuur: elke 1e ma. van de maand 19.00-19.30u, tel. (0113) 612694. Diensten: zo. 10.30u RK Kerk Ovezande & Driewegen - Ellewoutsdijk Parochie: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Pastorie: Hoofdstraat 58, Ovezande, tel. (0113) 655214. Diensten: zo. 09.30u, laatste za. van de maand 19.00u. Prot. Gem. Driewegen - Ellewoutsdijk - Ovezande Van Tilburghstraat 27 te Driewegen, e-mail: deokerk@zeelandnet.nl, tel. 0649914124. Predikant: ds. Arie vd Maas, 06-13423121, e-mail: apvdmaas@zeelandnet.nl. Iedere zondagmorgen dienst om 10.00u. Zondag 23 oktober gaat voor ds. C. Brakema. GOES Christelijke Gereformeerde Kerk Maranathakerk, Bergweg 43A, Goes. Zondag 23 oktober: 10.00u stud. J.C. Pronk Reguliere dienst. Doopsgezinde gemeente/Vereniging Vrijzinnige Protestanten Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes. Predikant ds. Leuny de Kam. Zondag 23 oktober: 10.00u Ds.Leuny de Kam, GoesWalcheren Evangelische Gemeente Rafaël Goes Samenkomsten in Pontes-Goese Lyceum,

ingang Oranjeweg 90 (naast brandweerkazerne). Aanvang diensten 10.00u; www. rafaelgoes.nl. Voorganger: K. Verhage Family Time Ministries Samenkomst iedere zondag om 13.00 uur in wijkgebouw De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes-Noord. Voorganger: Raadj Gonesh. Voor meer informatie: mail. info@ familytime-ministries.nl, tel. 06-40733166. Zie ook www.familytime-ministries.nl Gemeente van Jehovah Getuigen Koninkrijkszaal, Van Hallstraat 4, Goes. Vergadertijden: wo. 19.30u en zo. 10.00u. Gereformeerde Gemeente Louise de Colignylaan 177, Goes, tel. 228023. Predikant en preses: ds. C.J. Meeuse. Kerkdiensten om 9.30u, 14.00u en 18.00u. Ger. Gem. in Nederland Koningskerk, Nassaulaan 153, Goes Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (tegenover ziekenhuis). Zondag 23 oktober: 9.30u ds. Leesdienst; 16.30u ds. P.J. Trimp Leger des Heils Rav. de Groene Jager 72, Goes. Tel. 0651217665. Dienst: zo. 10.00 uur. Tevens kindernevendienst. E-mail: korps.goes@ legerdesheils.nl / Korpsofficier: D. van Vuuren Oud Ger. Gem. Kerkgebouw De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90, Goes. Diensten: elke zo. om 10.00u en 17.30u. Rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalenakerk, Singelstr. 9, Goes. Diensten iedere zaterdag om 19.00u en iedere zondag om 11.00u. Protestantse gemeente Goes Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. Vredeskerk, Ds. W.H. van der Vegtplein 2, Goes. Zondag 23 oktober: Vredeskerk 10.00u Ds N. v.d. Linden Vergadering van Gelovigen Zondag eredienst van 10.00 tot 11.00u; woordbediening van 11.30 tot 12.30u. www.nieuwleven-goes.nl. De samenkomsten worden gehouden in: Dorpshuis Heer Arendhuis, Torenring 46 te ‘s-Heer PAGINA 22

Arendskerke. Vrije Evangelische Gemeente Kerkgebouw: Bethelkerk, Tulpstraat, Goes. Zondag 23 oktober: 10.00u ds. E.vd Berg; 18.30u dhr.J.vd Hoek Hervormde Gemeente Kerkgebouw De Levensbron, Mansholtlaan 1, Goes. Zondag 23 oktober: 10.00u ds. M.M. van Campen uit Rotterdam; 17.00u ds. S.A. Doolaard uit Krabbedijke Vliedberggemeente Geref.Kerk Goes e.o. Calvijn College, Klein Frankrijk 19, Goes. Diensten: zo. om 9.30 en 16.30 uur. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes Zondag 23 oktober: 10.00-10.30u Ds. J.B. van den Beukel, geestelijk verzorger ADRZ PKN Gem. ‘s Heer Arendskerke Torenring 2, ‘s-Heer Arendskerke. Predikant: ds. M.J. Wisse Prot. Gem. ‘s Heer H’kinderen Plein 1, tel. 233098. Zondag 23 oktober: 10.00u Mw. Ds. K. v.d. Broeke, Wissenkerke Herv. Gemeente Kattendijke Kerkgebouw: Dorpsstraat 53, Kattendijke. Ds. C.M. Baggerman-van Popering. Zondag 23 oktober: 10.00u dhr. H. Cappon sr. Kapelle Prot. Gemeente Kloetinge Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge. Predikant: ds. J.H. de Koe. Zondag 23 oktober: 10.00u Eredienst, ds. R. Kamermans, Goes. Prot. Gem. Wilhelminadorp Brugstraat 12, Wilhelminadorp Geref. Gem. Wolphaartsdijk Villa Novastraat 1, Wolphaartsdijk. Tel. 06-30826746. Diensten iedere zondag om 09.30u, 14.00u en 18.00u. Prot. Gem. Wolphaartsdijk Nicolauskerk, Oostkerkestraat 1, Wolphaartsdijk. Zondag 23 oktober: 10.00u Ds. C.A. van Eck Baha’i-gemeenschap Goes Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats in Zeeland, geregeld ook in Goes. Info: 0630534547

Huis van Elia Samenkomst zondag 23 oktober om 13.30u in de Vredeskerk, Ds. W. H. van der Vegtplein 2, Goes. Spreker: Cor Harthoorn. Kinderdienst aanwezig, Info: 0113 622409 of www.huisvanelia.nl Moskee Arrahmaan Zuidvlietstraat 122, Goes, tel. 257539. Voorz.: H. Nahari DoorBrekers Zeelandhallen Bowlland, Da Vinciplein 1, Goes, Diensten zondag 10.30u, Bidstond 10.00u, incl. Superkids en Littles; www. doorbrekers.nl/zeeland NOORD-BEVELAND Gereformeerde Gemeente Torendijk 76, 4484 AV Kortgene Prot. Gem. De Ontmoeting te NoordBeveland i.w. Nicolaaskerk, Kerkgang 2, Kortgene. Katse Kerk, Kerkstraat 3, Kats. Opstandingskerk, Voorstraat 20 Wissenkerke. Predikanten: Ds. R. den Hertog en mw. Ds. K. van den Broeke. Zondag 23 oktober: Kortgene, 11.00u ds. den Hertog; Wissenkerke, Gezamenlijke dienst in Kortgene. Prot. Gemeente Kamperland De Ark, Veerweg 100, Kamperland. Dienst: zo. 9.30u Gereformeerde Gemeente Veerweg 12, Kamperland. Diensten: 10.00u, middagdienst wisselende tijden. Prot. Gem. te Colijnsplaat Havelaarstraat 30, Colijnsplaat. Zondag 23 oktober: 10.00u dhr. Capel Wijzigingen en/of aanvullingen, bijvoorbeeld wie wanneer voorgaat (lees: preekrooster) kunt u gratis doorgeven via www. internetbode.nl - bovenaan de pagina klikken op ‘Aanleveren redactie’ en vervolgens op De Bevelandse Bode. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor vragen of het schrijven van artikelen, bel de redactie van De Bevelandse Bode, tel: 0118 61 76 61.


vacatures

Onze mensen maken INSULCON tot een succes! Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s die met ons willen samenwerken om de ‘brandende’ issues van onze klanten op te lossen. De INSULCON GROEP is een internationale en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in hoog temperatuurbestendige materialen en diensten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Steenbergen aan de Zilverhoek 4.

Explosieve groei Sinds de oprichting in 1980 is de INSULCON GROEP

Waar belang wordt gehecht aan een open communicatie

uitgegroeid tot één van de grootste en meest gespecialiseerde

met korte lijnen, samenwerken, respect en collegialiteit,

producenten van hoog temperatuurbestendige producten

pro-activiteit en verbetervoorstellen. Gemotiveerde mensen

(tot 1800°C). INSULCON heeft vestigingen in Nederland,

met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die oog hebben

België en Duitsland en beschikt over ruim 160 ervaren

voor details, maken het verschil bij INSULCON!

medewerkers. Onze producten worden wereldwijd gebruikt in zeer uiteenlopende toepassingen en industrieën, zoals bijvoorbeeld in de (petro)chemie, de (non)-ferro industrie,

Wij zijn op zoek naar:

vuilverbrandingsinstallaties en in huishoudelijke apparatuur

• Assistent Marketing Manager • Technische productiemedewerkers

zoals CV-ketels en kachels.

• Coupeuse • Assistent Warehouse Manager

Productie in eigen beheer hoog in het vaandel.

• Inspector/Supervisor (Werkgebied: nationaal/internationaal)

Durf jij de uitdaging aan?

Uitgebreide functieomschrijvingen zijn terug te

Kwalitatief goede producten en teamwork staan bij INSULCON

vinden op onze site: www.insulcon.com/jobs

Durf jij te investeren in jezelf en in onze organisatie? Een organisatie die zich in een paar kernwoorden laat

Spreekt één van bovenstaande functies u aan,

omschrijven als specialistisch, maatwerk, innovatief,

stuur dan uw sollicitatiebrief met CV en motivatie naar:

oplossingsgericht, hectisch en ambitieus.

INSULCON BV, afdeling PZ, Postbus 118, 4650 AC STEENBERGEN, of per e-mail: MAOverveld@insulcon.com Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Mary-Ann van Overveld (0167-565750).

Popkoor SEASIDE Rendez-Vous zoekt leden GOES - Popkoor SEASIDE Rendez-Vous uit Goes is in 2002 opgericht als een van de eerste Zeeuwse popkoren. Het koor bestaat uit zestig zangers en zangeressen en een zeskoppige band. Inmiddels is Seaside uitgegroeid tot een popkoor van formaat. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor tenoren, bassen en lage alten. SEASIDE wil op een zo hoog mogelijk niveau presteren en hecht waarde aan kwaliteit. Dirigent Frank de Vreeze komt iedere week uit Limburg om het koor tot betere prestaties te brengen. Maar ook de gezelligheid van het samen zingen en repeteren worden niet vergeten. SEASIDE onderscheidt zich van andere koren door de band die zorgt voor professionele begeleiding. De band bestaat uit een toetsenist, pianist, gitarist, basgitarist, fluitist en drummer. Het koor treedt regelmatig op en doet mee aan festivals binnen en buiten de provincie. SEASIDE richt zich op de populaire popsongs van nu maar ook uit de jaren 70, 80 en 90. Het huidige repertoire bestaat uit nummers van o.a. Bløf, Queen, Lionel Richie, Adèle, Bruno Mars, Michael Jackson, The Weekend, The Police en Starship. SEASIDE repeteert op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in dorpshuis De Vroone in Kapelle. Er is op dit moment nog plaats voor lage alten, tenoren en bassen. Iedereen die interesse heeft om lid te worden kan een mail sturen naar info@seasiderendezvous.nl. Daarna volgt een uitnodiging om een keer vrijblijvend te komen kijken. Kijk voor foto’s en filmpjes en voor meer informatie over het repertoire, de dirigent en de repetities op www.seasiderendez-vous.nl

Tovaal speelt zondag thuis tegen Breda

Groei jij met ons mee? Ervaren montage medewerkers m/v 40 uur per week standplaats Goes

Werkzaamheden Het monteren van kunststof- en aluminium kozijnen in nieuwbouw en renovatieprojecten bij zowel bedrijven als particulieren.

Wij vragen

Lid van

Bij voorkeur bouwkundige opleiding, zelfstandig kunnen werken Rijbewijs B, eventueel aangevuld met E Bereidheid tot het volgen van cursussen Flexibele werkhouding - teamspeler

Glas Branche Organisatie

Meer info?

Neem dan contact op met Jan Willeboer

Wij bieden voor deze functie

0113 22 77 66

Prima arbeidsvoorwaarden Prettige werkomgeving Salaris conform CAO klein metaal

Interesse?

Stuur dan je motivatie en CV naar

janwilleboer@venestra.nl

Acquisitie n.a.v. advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Tovaal-speler Alex Vlieland in de aanval tegen Nieuwegein.

GOES - De senioren van de Goese Rugbyclub Tovaal spelen zondag 23 oktober op eigen veld tegen Breda 2. Het team van trainer/speler Brian Hendry draait goed mee in de top van de derde klasse Zuidwest en moet ook in staat geacht worden om de Brabanders aan de zegekar te binden. Het duel begint om 14.00 uur.

OUD GASTEL

GOEDEREEDE

GOES | ROOSENDAAL

T 0165 - 32 22 62

T 0187 - 49 26 48

skm-roosendaal.nl

goemaatglas.nl

(G) T 0113 - 22 77 66 (R) T 0165 - 80 01 22

venestra.nl

kozijnen | serres | zonwering | deuren | schuifpuien | vouwwanden vliesgevels | lichtstraten | glas | kunststof | aluminium | montage

www.zeelandwerkt.nu Vacatures bij jou in de buurt

Wie wil er mee met de scootmobieltocht in Goes GOES - In de Goese Polder heeft een groepje bewoners het idee opgevat er samen op uit te trekken met de scootmobiel. Bedoeling is gezellig samen leuke tochten te gaan maken eens per week. We verzamelen elke donderdag om 14.00 uur in het restaurant van het Erasmuspark. Lijkt het u leuk hieraan deel te nemen? dan kunt u zich opgePaGINa 23

ven bij Joan Koning van SVRZ via 06-10961576. Aan de tochten zijn geen kosten verbonden, als wordt afgesproken om gezamenlijk wat te drinken of eten komen de kosten van de consumpties voor eigen rekening. Uiteraard is er ruimte om eigen ideeën in te brengen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Matijs Gerrits van SMWO via 0113-277111 of met Joan Koning van SVRZ via 06-10961576.


Bevelandse Bode 19-10-2016  
Bevelandse Bode 19-10-2016