Page 1

ThUIS IN DE REgIo

MIDWEEKEDITIE

B E V E L A N D S E

o p l ag e :

23 JANUARI 2013 WEEK 4

Uitgeverij

en west-brabant:

de

bode

actualiteit

35.000

tota l e o p l ag e z e e l a n d

bv

I

Postbus

22,

4880

onroerend goed

AA

Zundert

auto’s

I

Te l .

599

sport

8 111

I

www.internetbode.nl

kerkelijk nieuws

autoruitschade?

ZEELAND moET EEN LEEUW ZIJN, gEEN LAm

076

VIERDE EDITIE BIKINg foR BIKKEL IN mEI

0113-251700

480.000

vacatures

Vanaf pagina 8

Minder geld shops voor preventie

Opnieuw vragen GL over reactorvat

GOES - De twee coffeeshops in Goes verlagen hun bijdrage aan het preventiebeleid van de gemeente. Door het gedoe over de wietpas en het nu geldende ingezetenencriterium zeggen de eigenaren van Aarden en High Life minder geld te kunnen steken in voorlichting en preventie. Ze betalen in 2013 5000 euro in plaats van 17.500 euro. De gemeente legt er 10.000 euro bij uit het budget voor de preventie van harddrugs, zodat het programma kan worden voortgezet. De coffeeshops hebben naast hun financiële bijdrage beloofd de stapavonden voor ouders zelf te gaan organiseren. De rest van het preventieprogramma wordt georganiseerd door SMWO.

BORSSELE - GroenLinks in Provinciale Staten heeft weer vragen gesteld over de kerncentrale in Borssele. Ze doet dat naar aanleiding van een rapport over de centrales in Doel en Tihange, die maanden stil lagen door problemen met de reactorvaten. Volgens het rapport, dat in opdracht van de Groenen in het Europees parlement werd gemaakt, heeft Borssele ook een risicovol vat. GroenLinks vraagt of Gedeputeerde Staten zich na lezing nog kunnen in de verklaring van EPZ, die zegt dat sluiting onnodig is, omdat het Borsselse vat van ander staal is gemaakt. Verder vindt ze dat het vat zo snel mogelijk moet worden geïnspecteerd. EPZ doet dat in april.

W E E K B L A D

Politiemedewerker pleegt winkeldiefstal

Klachtenlijn over openbaar vervoer

GOES - Een medewerker van het politieteam in Zeeland en West-Brabant is vorige week woensdag met onmiddellijke ingang geschorst. De man, waarvan de leeftijd en woonplaats niet bekend zijn gemaakt, wordt verdacht van zeer ernstig plichtsverzuim. Tegen hem loopt zowel een strafrechtelijk als een disciplinair onderzoek. De politiemedewerker is vorige week maandag aangehouden op verdenking van een winkeldiefstal. Na het incident werd hij verhoord door zijn collega’s en naar huis gezonden. Het onderzoek naar hem wordt ingesteld en uitgevoerd door het bureau interne onderzoeken van de eenheid Zeeland en West-Brabant.

GOES - Provinciale Statenlid voor de PvdA Frits de Kaart is een klachtenlijn begonnen over het openbaar vervoer in Zeeland. Hij heeft dat gedaan naar aanleiding van de nieuwe aanbestedingsronde die voor 2015 staat gepland en waarvoor de voorbereidingen al in gang zijn gezet. Mensen kunnen hun ervaringen mailen naar dekaart@zeelandnet.nl. Na verloop van tijd worden alle opmerkingen gebundeld en door de PvdA-fractie meegenomen in de besluitvorming over de aanbesteding. De provincie wil vanaf 2015 alle vormen van openbaar vervoer in één systeem bundelen, ook het vervoer voor mensen met een beperking.

Bands maken kans op een Edison GOES - Bløf en Racoon zijn genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Beste song’. Bløf voor het nummer ‘Later als ik groter ben’, Racoon voor ‘Oceaan’, het eerste Nederlandstalige liedje van de band uit de film ‘Alles is familie’. De Edison voor de beste single is een publieksprijs. Mensen kunnen stemmen via de website www. edisons.nl. In totaal zijn er twintig liedjes genomineerd. In 2011 kreeg Racoon nog een Edison voor zijn album ‘Liverpool rain’. Bløf kreeg de oudste muziekprijs in 2009 voor ‘beste groep’. Voor de publieksprijs ‘Beste album’ is ‘Ornaments’ van Moss genomineerd. Frontman is Marien Dorleijn uit Middelburg.

College Kapelle komt naar De Wemel WEMELDINGE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle komt volgende week dinsdag naar Wemeldinge. De bestuurders willen daar in gesprek met de inwoners. Op deze manier wil het college te weten komen wat er in het dorp leeft. Ook zijn ze benieuwd naar de mening van de inwoners over de kansen en bedreigingen voor het dorp. Ergernissen, vragen en problemen en oplossingen mogen ook worden voorgelegd. Inwoners zijn dinsdag vanaf 19.30 uur welkom in dorpshuis De Wemel aan het Dorpsplein. Het college heeft eerder een dergelijke avond georganiseerd in Biezelinge. Meer informatie: www.kapelle.nl.

GOES - Maar liefst vijf dagen lang was podium ‘t Beest in Goes eigendom van leerlingen van de Jeugdtheaterschool Zeeland. Afgelopen weekeinde en de zaterdag en zondag ervoor lieten kinderen van alle groepen zien wat zij hadden geleerd. Bezoekers kregen onder meer een voorproefje van de voorstelling ‘Van Antigone tot Medea, van broedermoord tot een moord op een butler’ voorgeschoteld. Deze gaat in april in première. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

‘Andere opties dan de huidige hebben na- dan voordelen’

woonboulevard blijft betaald parkeren M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

GOES - Voorlopig verandert er niets aan het betaald parkeren op de woonboulevard in Goes. Wel komt er een publieksvriendelijke campagne om het winkelende publiek te wijzen op de parkeerautomaten.

DOOR EUGÈNE DE KOK Over het betaald parkeren wordt al een tijdje gediscussieerd in de gemeente Goes. Een aantal winkeliers op de woonboulevard wil ervan af, omdat het ze klandizie zou kosten. Anderen hebben er niet zo veel moeite mee. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu verschillende opties laten onderzoeken zoals het parkeren op de woonboulevard helemaal vrijgeven, een deel gratis maken, er een blauwe zone van maken en de parkeerders geen boetes meer opleggen, maar ze waarschuwen. Bij alle punten zijn de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Het gratis parkeren wordt in de notitie resoluut afgeschoten. Daaraan kleven volgens het college van burgemeester en wethouders te veel nadelen. Je hebt niet alleen kans op langparkeerders en dus overlast voor klanten, maar ook op ‘chaos, zoekverkeer en asociale parkeerders’, aldus het college. Boven-

t

h

u

i

dien zou het zonde zijn van de investering van ongeveer 100.000 euro in de nieuwe parkeerautomaten en mis je inkomsten van zo’n 320.000 euro per jaar. De boulevard deels gratis maken zou de situatie nog onduidelijker maken dan hij is. Bovendien zou het volgens de gemeente weerstand oproepen, omdat er op het ene deel een ander regime heerst dan op het andere. Een blauwe zone zou volgens het college te veel kosten en te weinig opbrengen en mensen alleen waarschuwen zou niet alleen inkomsten schelen, maar ook rechtsongelijkheid in de hand werken en zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor de parkeerwachters. “De meningen over het betaald parkeren zijn verdeeld, maar andere optiesW danEde E huidige hebben vooralsnog K B L A D meer nadelen dan voordelen”, zegt burgemeester René Verhulst, die ook wijst op het gereduceerde tarief dat geldt in de Marconistraat, Edisonstraat en Braillestraat.

s

i

n

d

e

r

Bezoekers betalen er 40 eurocent voor de eerste twee uur. Daarna is het 2,20 euro per uur. In sommige winkels zoals de Jumbo krijgen consumenten hun parkeergeld terug bij de kassa. Borden Om toch tegemoet te komen aan de wensen van de ondernemers komt er een publieksvriendelijke campagne. Deze moet parkeerders nog duidelijker dat ze moeten betalen op de woonboulevard. Hoe de campagne eruit gaat zien, weet de gemeente nog niet. “We denken er nu over na, maar we willen zo snel mogelijk beginnen”, zegt Verhulst. Ook komen er ook waarschuwingsborden aan de toegangswegen naar het gebied, naast de borden die al in de Marconistraat, Edisonstraat en Braillestraat staan. ‘Qua grootte en duidelijkheid worden het borden zoals die bij de invalswegen waarop staat dat belparkeren van kracht is’, belooft het college.

e

g

i

o

...voor het laatste actuele lokale nieuws... KijK OP WWW.intErnEtBODE.nL

Documentaires in Filmhuis ‘t Beest GOES - In Filmhuis ‘t Beest in Goes vindt zondag voor het eerst een documentairematinee plaats. Het is de eerste keer dat zoiets wordt georganiseerd in de cinema, die afgelopen zomer is gedigitaliseerd. Doel is om het meerdere keren per seizoen te doen. Er zijn vanaf 14.30 uur twee documentaires te zien: ‘Wrong time wrong place’ van John Appel en ‘Steam of life’ van Joonas Berghäll. De eerste film gaat over toeval en heeft als basis de aanslagen van Anders Breivik in Oslo en Utoya. Het Finse ‘Steam of life’ laat allerlei mannen zien die zich in de sauna letterlijk en figuurlijk bloot geven. Meer informatie en reserveringen: www.tbeest.nl.

Expo ‘Portretten’ in galerie De Kaai GOES - In galerie/atelier De Kaai in Goes opent vrijdag de nieuwe expositie ‘Portretten’. Charlotte Jacobs, Marianne Schipaanboord, Martijn Linzell en Monicque Smallegange. Allemaal maken ze portretten op hun eigen manier. Bij Jacobs zijn ze beïnvloed door haar Antilliaanse achtergrond, bij Schipaanboord, die kan horen noch praten, zijn ze een manier om te communiceren, bij Linzell spelen de ogen een prominente rol en het werk van Smallegange is meestal zwart-wit en gebaseerd op levende modellen. De expositie is te zien tot en met 26 april. De Kaai is een werkplaats voor kunstenaars met een beperking. Meer: www.artotheek.be.


Bent u ook tegen de koopzondag? Onderteken dan de petitie http://geenzondagsopeninggoes.petities.nl

www .sgp

-cu. Tegen nl verruiming van koopzondagen

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

Cobie de Weerd

de petitie dan in: Heeft u geen Internet? Onderteken Zorgcentrum Rehoboth (Bergweg 1, Goes)

L

www.rolluikgigantzeeland.nl

Bereken online uw prijs Geen aanbetaling!

r u u h c s t De Frui

ABDIJSTRAAT 2, KAPELLE TEL: 0113-341746

GROENTE EN FRUIT

500 gram 0.49 500 gram 0.99 2 kilo 0.99 500 gram 0.99 5 kilo 4.99

Vat Verse Zuurkool Mooie Broccoli Rode Bieten Hollandse Andijvie Jonagold Handappels

TUINZADEN en DIVERSE SOORTEN POOTGOED AANBIEDINGEN GELDIG VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG

Plus 40Relatie

Winters voordeelpakket !

Persoonlijk, succesvol en betrouwbaar

VOORDEELPAKKET: LEKKER VOORDELIG

Brengt singles samen!

Bel: 0166-785000 voor een gratis kennismakingsgesprek!

www.40plusrelatie.nl

1 Rookworst + 4 Saucijzen + 1 Hacheepakket

9.95

samen

SPECIAAL AANBEVOLEN

Erwtensoep Met GRATIS katenspek!

per pot

Toscaanse Kipfilet (kip, zontomaat, Parmaham)

100 gram

4.50 1.60

LEKKER BELEG

Rosbief Met GRATIS Selderijsalade !

150 gram

Filet American De lekkerste

100 gram

3.89 1.25

LEKKER MAKKELIJK

Andijvie Stamppot met een balletje

500 gram

met spinazie

500 gram

Tortelini

MET EIGEN WORSTMAKERIJ

Keurslagerij MOL Oostwal 36, 4461 TJ Goes tel.: 0113-211667 fax: 0113-232006

www.mol.keurslager.nl

5.50 5.50


actualiteit

Commissaris van de Koningin en burgemeeste rs praten in Den Haag met minister over Rijksdiens ten

‘We moeten ons als Zeeland op de kaart blijven zetten’ GOES - De provincie en Zeeuwse gemeenten geven de strijd tegen het vertrek van Rijksdiensten niet op. Commissaris van de Koningin Karla Peijs en de burgemeesters Harald Bergmann van Middelburg en René Verhulst van Goes spraken vorige week woensdag in Den Haag met minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. “De tijd dat je stil kunt blijven zitten is voorbij.” DOOR EUGÈNE DE KOK Volgens de twee burgemeesters was het een goed gesprek. “Wij hebben nogmaals onze grote zorgen over de verschillende plannen van het kabinet geuit en gezegd dat we hopen dat het een keer stopt”, zegt Harald Bergmann. Volgens de Middelburgse burgemeester maakte Blok duidelijk dat niet alleen Zeeland door de landelijke bezuinigingen wordt geraakt. “Dat snappen we en daar hebben we begrip voor getoond, maar het stapelt zich hier wel op. Als je de faillissementen van een aantal bedrijven er bij optelt, kom je tot de conclusie dat de situatie

CDA naar Torentijd Het cDa komt maandag 4 februari naar gevangenis torentijd in Middelburg. De delegatie staat onder leiding van tweede Kamerlid Michel Rog. De directie van de inrichting licht toe wat het belang is van torentijd voor de strafketen in Zeeland. Volgens de christendemocraten is het bezoek onderdeel van een lobby om te voorkomen dat de Rijksdiensten wegtrekken uit de provincie. Minister ivo Opstelten maakt in het voorjaar bekend wat zijn plannen zijn voor de hervorming van het gevangeniswezen.

hier zorgelijk is”, aldus René Verhulst. “In de Randstad zijn bovendien vrij makkelijk alternatieven voor verloren banen te vinden. Hier is dat een stuk moeilijker.”

‘Funest voor onze regio’ Volgens Bergmann toonde Blok empathie, maar deed hij, zoals de drie hadden verwacht, geen harde toezeggingen. Verhulst heeft wel het idee dat de sluiting van gevangenis Torentijd in Middelburg verder weg is dan een paar weken geleden. “Het slepen met gevangenen van een Zeeuws politiebureau naar de penitentiaire inrichting in Vught leek hen bij nader inzien ook niet erg handig. Dat zou ten koste gaan van de veiligheid en de tijd dat agenten op straat zijn.” Onder aanvoering van Karla Peijs vroegen de Zeeuwen Blok aan Zeeland te denken als het kabinet een pilot lanceert of wil investeren in een bepaalde regio. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan het creëren van een economische zone waar tijdelijk andere regels gelden, een soort ontwikkelingsgebied waar je dingen in gang kunt zetten”, aldus Bergmann. “Dat soort ideeën hebben we bij hem in de week gelegd. Het zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar we hebben laten merken dat we er ook zijn en ertoe doen.” Verhulst juicht de actieve aanpak toe. “Het was goed ernaar toe te gaan. De tijd dat je

Burgemeester René Verhulst, kijkt met een goed gevoel terug op de ontmoeting met minister Stef Blok.

stil kunt blijven zitten en hopen dat er iets jouw kant op komt is voorbij. Je moet soms moeilijk doen. Dat loont.” Petitie Bergmann zegt dat het niet altijd bestuurders moeten zijn die de Zeeuwse zaak bepleiten. “De ene keer moet je via stille diplomatie te werk gaan, de volgende keer in het openbaar en het is goed als de mensen zich zelf ook af en toe roeren.” Met dat

laatste doelt de Middelburger onder meer op het bezoek van een breed platform van Zeeuwse organisaties aan Den Haag. 150 Zeeuwen reizen volgende week dinsdag in drie bussen af naar de residentie om een petitie aan te bieden aan Tweede Kamerleden. De petitie is een samenvatting van verschillende manifesten en moties van de Zeeuwse Orde van Advocaten, de Roosevelt Academy, de ondernemingsraad van

FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Torentijd en betrokken Zeeuwse ondernemers. ‘Men moet in Den Haag weten dat een dergelijke kaalslag niet kan en funest is voor onze regio’, schrijven de organisatoren in de aankondiging van de protestactie ‘Zeeland, leeuw of lam? “We moeten onszelf op de kaart blijven zetten”, reageert Bergmann. “Je staat sterker als we het met zijn allen doen. Al worden ze moe van ons in Den Haag, we leggen ons er niet bij neer.”

Vierde editie Biking for Bikkel op de Grote Markt in Goes

Spinners in mei weer in de weer voor Stichting Jayden GOES - Ook dit jaar staat de Grote Markt in Goes op de dag na Hemelvaartsdag weer in het teken van de spinning- DOOR EUGÈNE DE KOK schieters voor de spinningmarathon. Ook marathon voor Stichting Jayden. 200 deelnemers proberen op vrijdag 10 mei zo veel mogelijk geld in te zamelen zij kunnen zich aanmelden via de website voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Het wordt de vierde aflevering van Biking van Stichting Jayden of via het mailadres for Bikkel. Met de eerste drie edities is bij elkaar bijna 70.000 euro opgehaald voor de Goese stichting. Ook dit keer hoopt de stichting een mooi bedrag op te halen. In mei staan er in de tent op de Grote Markt minder fietsen dan vorig jaar. Er zijn 200 plekken beschikbaar. “We hebben daar bewust voor gekozen”, zegt Sabine Maas van Stichting Jayden. “We vonden dat de 300 deelnemers vorig jaar te dicht op elkaar zaten. Het was hutje mutje. Daarom wilden we het nu iets kleiner. Dit keer geldt dat vol ook echt vol is.”

‘Vol is ook echt vol’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Vorig jaar deden Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon mee aan de spinningmarathon. Naast Van der Weide zit Rob Faase (derde van links), vader van de in 2009 aan neuroblastoom overleden Jayden en oprichter van de stichting. Rechts naast Huige werkt de Goese wethouder Jo-Annes de Bat zich in het zweet. ARCHIEFFOTO

Naast de 200 fietsen komen er nog een aantal spinfietsen voor kinderen te staan. Steeds meer jongens en meisjes gaven namelijk aan mee te willen doen. Belangstellenden die willen helpen met het gevecht tegen neurblastoom kinderkanker kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier op de site van Stichting Jayden: www.stichtingjayden.nl. Hen wordt gevraagd zo veel mogelijk geld in te zamelen. Degenen met de hoogste bedragen krijgen een prijs die beschikbaar is gesteld door sponsoren. De stichting is nog op zoek naar geld-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

sabine@stichtingjayden.nl. Rondom de tent op de Grote Markt staan in mei stands met informatie en koopwaar. Deelnemers krijgen eten en drinken tijdens hun inspanningen. Na afloop is er voor hen en voor de vrijwilligers een barbecue. Mensen die hebben gespind betalen vijf euro voor hamburgers, sateetjes, salades en andere lekkernijen. Supporters die mee willen eten zijn een tientje kwijt. Toertocht In 2012 was de spinningmarathon het slotstuk van een week vol evenementen waarmee bijna 71.000 euro werd opgehaald voor het goede doel. Hoogtepunt was het benefietconcert Racoon and Friends met optredens van Jurk, de 3J’s, Gers Pardoel en Racoon. Zo’n concert komt er dit jaar in ieder geval niet. Wel komt er in 2013 een tweede editie van de Grand Tour Johnny Hoogerland. Net als de band Racoon is de wielrenner ambassadeur van Stichting Jayden. Een datum voor de toertocht is nog niet bekend. De spinningmarathon Biking for Bikkel vindt plaats op vrijdag 10 mei tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Op de andere helft van de Grote Markt organiseert SMWO een activiteit. Meer informatie: www.stichtingjayden.nl.

Volg ons op twitter: @BevelandseBode.


Ne f it houdt Nederland war m

K la ar

voor de toeKomst ? K ies

Schoon genoeg van vuil tapijt?

voor een

Nu met 10 jaar extra garantie*!

chem-Dry Droger, schoner, gezonder • • • • •

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

Burenactie Ontvang een gratis ModuLine 300 indien ook één of meer van uw buren deelnemen aan de actie!

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Professionals op tegelgebied.

BUDGET STUNTS Wilt u vloeren renoveren? Voor uw woonkamer, keuken of hal?

BUDGET VLOEREN Woonkamer vloer 40m2 complete vloer gelegd, incl. tegels, lijm, voegmateriaal.

40m2 5 2475,-

Bent u toe aan een nieuwe HR-ketel? Dan is dit het juiste moment om te kiezen voor een Nefit ProLine of Nefit TrendLine HR-ketel. Tijdelijk krijgt u bij aanschaf 10 jaar extra garantie op alle onderdelen*! Een exclusief aanbod, want nergens anders in Nederland krijgt u verlengde garantie op de Nefit TrendLine. Wij leveren complete systemen, incl. montage en accessoires. Zo heeft u al een Nefit ProLine HRC24/CW4 vanaf € 1.595,- of een Nefit TrendLine HRC25/CW4 vanaf € 1.850,-.

NESTO HOLLAND TEGELWERKEN B.V.

Laat u nu vrijblijvend informeren!

incl. BTW

Wij kijken geheel vrijblijvend wat mogelijk is binnen het budget. Bij elke offerte ontvangt u een bijpassend ontwerp geheel volgens de situatie en wensenpakket in uw huis. BUDGET BADKAMER

NESTO SANITAIR B.V.

Compleet geïnstalleerd. incl. slopen oude badkamer, stucwerk, tegelwerk, sanitair en tegels voor het te gek bedrag van

5 7995,-

-

incl. BTW

Vakkundig geïnstalleerd door onze eigen vakmensen van Nesto. Met gerenommeerde tegel- en sanitairmerken. Geïnstalleerd binnen 1 week.

Kom de complete badkamer bekijken in onze showroom!

n efit Hr- K etel !

BUDGET TOILET

Compleet geïnstalleerd. incl. slopen oude toilet, stucwerk, tegelwerk, sanitair en tegels voor het te gek bedrag van

5 2995,• • • • • •

incl. BTW

Nesto Sanitair bouwt badkamers voor aannemer en particulier. Wij ontwerpen en bouwen uw badkamer. 5 jaar garantie. Hoge kwaliteit. Eén aanspreekpunt. Vrijblijvende offerte, opmeting.

VANG 7 4661 TX HALSTEREN TEL. 0164 630 242 Neem alvast een kijkje op www.nestohollandtegelwerken.nl en www.nestosanitair.nl Vraag naar onze voorwaarden.

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag t/m donderdag vrijdag zaterdag

Perfecte badkamers bestaan, wij bouwen ze.

09.30 - 17.30 uur 09.30 - 18.30 uur 09.30 - 17.00 uur

* Alleen geldig bij aanschaf van een Nefit ProLine of Nefit TrendLine. Geldig op bestellingen t/m 31 januari 2013. Vraag naar de voorwaarden.


actualiteit

Column

Ruim twintig kinderen uit hele gemeente Kapelle betrokken bij nieuw persbureau

Bloesemkids maken eerste krant KAPELLE - Stukjes, tekeningen, foto’s, puzzels, wist je datjes, de allereerste krant van het nieuwe Kapelse kinderpersbureau Bloesemkids staat er vol mee. En allemaal zelfgemaakt. De ruim twintig betrokken redactieleden presenteerden het eerste nummer vorige week in de bibliotheek in Kapelle. Namens hen overhandigde juf Heidi een exemplaar aan wethouder Leo Kosten. “Een eerste krant is vaak een dunnetje, maar deze niet”, complimenteerde hij de makers. “Dertig kantjes, geweldig! Jullie maken dingen die ik niet kan.”

Addo Sprangers

Roofridders

Inhaligheid en hebzucht is van alle tijden. Tegenwoordig hebben we er de term graaicultuur voor. Berichten over bonussen, gouden handdrukken en toezichthouders die zelf meer blijken te verdienen dan is toegestaan, struikelen sneller over elkaar heen dan koopjesjagers tijdens de uitverkoop. De jacht op bezit en status zit klaarblijkelijk in de menselijke genen. Onze voorouders deden niet anders, al gebeurde dat veelal op minder diplomatieke wijze. Als je iets wilde hebben wat de ander al had, maakte je de concurrentie gewoon een kopje kleiner en nam je zijn zaakjes over. Zo speelden tal van koningen en koninginnen jarenlang landpikkertje om hun rijk te vergroten, al dan niet bijgestaan door indrukwekkende legers van huurlingen die uiteraard ook hun graantje van de buit mochten meepikken. Roofridders waren de zzp’ers van toen die links en rechts maar wat graag bijklusten. En eerlijk is eerlijk, de vaak zo bewierookte Hollandsche koopmansgeest die in de Gouden Eeuw voorspoed naar de Lage Landen bracht, kon dat ook alleen door er in de overzeese koloniën goed de knoet onder te houden. In beroemde fabeltjes wordt ons al uitgelegd hoe je op slimme wijze je slag kunt slaan. Zo was ik als kind flink onder de indruk van het verhaal van de raaf en de vos, waar een vos met mooie praatjes en vleierij een kaas weet te stelen van een raaf. Heel gemeen van die vos, natuurlijk, maar eigenlijk ook best uitgekookt. Een bekende voetbaltrainer zou meteen de vraag stellen of de vos nou zo slim of de raaf nou zo dom is. Daar moest ik ook even aan denken bij alle berichten over de financiële problemen bij SNS Reaal. Je zou verwachten dat een beetje bank haar zaakjes inmiddels op orde heeft, maar nee hoor. Bij de financiering van allerlei vastgoedprojecten blijkt het afgelopen kwartaal maar liefst 99 miljoen euro te zijn verdampt door fraude, witwassen, valsheid in geschrifte, laksheid en mismanagement. Stront aan de knikker dus en daar zullen sommige bankbonzen stevig van balen. Een bonus kunnen ze nu wel op hun buik schrijven en een gouden handdruk ligt waarschijnlijk ook niet meteen in het verschiet. Grote beleggers echter schijnen nu volop te speculeren op een koersval van de bank. De roofridders gaan gewoon met hun tijd mee.

Colofon

Kantoor regio Zeeland Damplein 1, 4331 GC Middelburg, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bevelandse Bode Bevelandse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Allegonda Jopse, Annemarie Schrijver Acquisitie Bert Paauwe Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 04

De oplossing van deze puzzel is in week 05 te vinden op www.internetbode.nl

Redactieleden van kinderpersbureau Bloesemkids, juf Heidi en wethouder Leo Kosten, allemaal zijn ze trots op de nieuwe krant.

DOOR BRITTA JANSSEN Lezers komen haarfijn te weten waarmee de redactie de afgelopen maanden is bezig geweest, want ze hebben zich allerlei nieuwe vaardigheden eigen gemaakt om als journalisten aan de slag te kunnen, zoals bloggen, een iPad gebruiken, interviewen en filmen. Vanaf het begin loopt het project al goed, vindt juf Heidi. Ze begeleidt de kinderen, ook vanuit haar functie bij de bibliotheek. “We hoopten op zeven of acht aanmeldingen, maar we kregen er 26. Daar waren we heel blij mee.” Iedere week komt de groep samen in basisschool ‘t Honk. Gemeentehuis Het persbureau is er voor alle basisschoolkinderen in de gemeente Kapelle. Het is opgezet om hen te laten kennismaken met de verschillende aspecten van media. Zo kunnen de kinderen hun media- en taalvaardigheid ontwikkelen. Waar de eerste krant nog verhaalt over het ontstaan, gaat de redactie voor de volgende nummers met het nieuws in de weer. Amylin Ganzeman (10) en Delia de Keijzer (11), allebei leerlingen van ‘t Honk, meldden zich aan voor het persbureau, omdat het hen gezellig leek. “En je leert nieuwe dingen, zoals fotograferen”, vertelde Delia. Een hoogtepunt tot nu toe was voor beiden het bezoek aan het gemeentehuis. “We kregen een rondleiding en zagen allemaal nieuwe dingen”, legde Amylin uit. “Ook gingen we daar

foto’s maken”, vulde Delia haar collega aan. Of ze later journalist willen worden, weten ze nog niet. “Misschien”, glimlachte Amylin. Bloeien De overhandiging van de krant in de gezellig drukke bieb werd maandagmiddag ingeleid met een filmpje over de beginperiode van het kinderpersbureau. Het eindigde met de bekendmaking van de naam: de Bloesemkids. Die naam komt niet uit de lucht vallen, aangezien Kapelle zich presenteert als bloesem van Zeeland. “En jullie zijn allemaal kleine knopjes die gaan bloeien”, sprak juf Heidi de kinderen toe. “En een hele bos of een heel veld is nog mooier”, doelde ze op de samenwerking

tussen de kinderen. Niet alleen het enthousiasme voor het project is hartverwarmend, zei de juf. “Het is ook mooi om hun kundigheid te zien, bijvoorbeeld hoe snel ze het bloggen onder de knie hebben.” De ouders zijn ook betrokken, blijkt volgens juf Heidi bij de opdrachten. Daarmee doet zij weer haar voordeel. “In het kader van de Week van de Opvoeding filmden de kinderen hun ouders en van hen kreeg ik weer een handig computerprogramma om te gebruiken voor de filmpjes.” Meer informatie De krant met nieuws over Kapelle komt twee keer per jaar uit. Bloggen doet de redactie wekelijks. Kijk hiervoor op dagarrangementenkapelle.blogspot.nl.

Uitsluitend tevreden klanten

SINT ANNALAND

GOES

WWW.DBKEUKENS.NL

Musea op de Bevelanden onttrekken zich niet aan malaise

Veel minder bezoekers voor musea

GOES - De door de Zeeuwse musea zo gewenste 500.000 bezoekers zijn vorig jaar bij lange na niet gekomen. In 2012 stapte in vergelijking met het jaar daarvoor zes procent minder mensen binnen bij één van de 41 musea in de provincie. DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

Het streven een half miljoen bezoekers te trekken werd hardop uitgesproken in 2010. Toen was er ten opzichte van 2009 een flinke stijging van het bezoek te zien. De 500.000 leek destijds ook een reëel doel, omdat er in 2010 ruim 469.000 mensen bij één van de musea binnen stapten. Het ging echter al in 2011 mis. De gezamenlijke musea zagen hun bezoekersaantallen toen met zo’n 12.000 dalen. Vorig jaar is er nog eens extra de klad in gekomen. 429.269 inwoners en toeristen stapten één van de 41 musea binnen, ruim 28.000 minder dan in 2011. ‘Het jaar heeft niet de verwachte toename van bezoekcijfers, waar vooraf op was gehoopt en gerekend, opgeleverd’, stelt de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) teleurPaGiNa 5

gesteld vast. Landelijk was er wel sprake van een flinke toename. SCEZ zegt dat er bepaalde trends waren die dat in de hand werkten, bijvoorbeeld als gastmuseum fungeren voor collecties van andere musea. In Zeeland gebeurde dat in 2012 echter nauwelijks. De daling hier is volgens de Vereniging van Zeeuwse Musea vooral te wijten aan ‘een kwakkelzomer en de recessie’. Dit jaar hoopt de vereniging weer op een stijging. Ze rekent met name op grote belangstelling voor het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk - al jaren het best bezochte museum in Zeeland - in het kader van de 60-jarige herdenking van de ramp. Verder verwacht SCEZ dat musea profijt hebben van speciale programma’s voor jongeren en dat ze meer mensen kunnen trekken door vaker verbindingen te leggen tussen

de collectie en regio. Bevelanden De musea op de Bevelanden ontrekken zich niet aan de malaise in museumland. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp is de uitzondering op de regel. Daar kwamen in 2012 22.468 bezoekers over de vloer ten opzichte van 22.100 in 2011. De andere musea noteerden een daling. Verreweg de meeste mensen komen af op de Stoomtrein Goes-Borsele. Ook de SGB moest echter flink inleveren. In 2011 maakten nog 42.500 inwoners en toeristen een ritje met de stoomtrein, vorig jaar waren dat er ‘slechts’ 37.295. Historisch Museum De Bevelanden, het Fruitteeltmuseum in Kapelle en het Trekkermuseum in Nisse hadden alle drie te maken met een forse neergang.


Al ruim 2400 mensen hebben petitie SGP/ChristenUnie tegen koopzondagen getekend

‘Meer bezwaren dan alleen principiële’

Nieuwe preses generale synode Protestantse Kerk

GOES - Ruim 2400 mensen hebben inmiddels de petitie tegen het gedogen van de zondagopenstelling van supermarkten en voorgenomen verruiming van het aantal koopzondagen in Goes getekend. Initiatiefnemer is de Goese WISSEKERKE - Ds. Karin van den fractie van de SGP/ChristenUnie, die de handtekeningen begin februari wil overhandigen aan het college van Broeke is gekozen tot nieuwe preses burgemeester en wethouders. van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij is gekozen voor een periode van vijf jaar.

De SGP/ChristenUnie vindt dat Goesenaren genoeg dagen kunnen winkelen. De zondag moet wat hen betreft daarom een rustdag blijven. ARCHIEFFOTO GEMEENTE GOES

DOOR EUGÈNE DE KOK De initiatiefnemers hebben er nooit een geheim van gemaakt principieel tegen koopzondagen te zijn. “Dat mensen daarop reageren en ons een middeleeuwse club noemen, is van alledag. Daar kijken wij niet meer van op. Ons belangrijkste argument is dat de zondag ons is gegeven is als rustdag om tot Gods’ eer te kunnen leven”, zegt fractievoorzitter Johnny Lukasse. “Maar wij zijn niet de enigen die vinden dat supermarkten en winkels dan dicht zouden moeten zijn. VVD’er Hans Wiegel heeft bijvoorbeeld gezegd dat hij vindt dat de zondag een rustdag moet blijven en ook Wim Kok is die mening toegedaan. Hij noemde de zondag een anker van rust.” De SGP/ChristenUnie vindt dat ‘we een beetje doorslaan met onze vrijheid’. “Je kunt momenteel al zes dagen per week van negen tot negen winkelen. Is dat niet genoeg?” Naast principiële bezwaren en hun weerstand tegen gedogen in het algemeen

heeft de partij meer argumenten. “De vrijheid heeft een keerzijde: de vrijheid voor de één loopt over in een soort van dwang voor de ander.” Als alle winkels en supermarkten zondags open gaan, kan de dag volgens Lukasse wel eens worden als alle andere. “Je hebt kans dat ondernemers dan zeggen dat het afgelopen moet zijn met onregelmatigheidstoeslagen, omdat het een gewone werkdag is. Je krijgt ook meer verkeer, met alle gevolgen van dien. Wie weet moet de gemeente zijn parkeerwachten gaan vragen op zondagen te werken. Wat ik wil zeggen, is dat je met dit besluit een keuze maakt die veel gevolgen kan hebben. En ik zwijg dan nog over de consequenties die het heeft voor mensen die de zondag wel als rustdag beschouwen. Wees er zuinig op. Dat is wat we willen zeggen.” Eenzijdig Economische argumenten voor verruiming zijn er niet, vindt De SGP/ChristenUnie. Ze wijst op een rapport van het CPB waarin

staat dat koopzondagen niet of nauwelijks invloed hebben op de economie. De partij vreest dat meer koopzondagen juist de doodsteek is voor kleine ondernemers. Daarvan zijn er nog veel in de Goese binnenstad. “Wij willen deze groep in bescherming nemen. Ze maken de binnenstad uniek en veelzijdig. Je dwingt ze nu om ook op zondag open te gaan en zeven dagen per week te werken. Niet om meer omzet te creëren, maar om geen klanten te verliezen.” Volgens Lukasse wijst onderzoek uit dat verruiming ten koste gaat van kleine ondernemers. “Is een steeds eenzijdiger aanbod van winkels wat het college van burgemeester en wethouders wil?” De SGP/ChristenUnie wil de petitie in februari overhandigen. De partij is van plan deze met een begeleidend verslag te overhandigen aan het college. “Dan is het aan hen te beoordelen wat ze ermee doen. Ik geef ons weinig kans, maar in dit geval is niets doen voor ons geen optie.” Meer informatie en de petitie zijn te vinden op www.sgp-cu.nl.

Gemeenten praten volgende maand met leverancier over openbare verlichting

Nog steeds veel defecte verlichting MIDDELBURG - De Zeeuwse gemeenten hebben nog steeds in meer of mindere mate te maken met meer nietwerkende openbare verlichting dan normaal. Begin februari overlegt het bedrijf dat het bovengrondse onderhoud doet met de Zeeuwse gemeenten over de voortgang van het oplossen van de problemen. DOOR BRITTA JANSSEN Sinds vorige zomer verzorgt een nieuwe leverancier - City Tec - het onderhoud van de openbare verlichting boven de grond. Eronder doet Delta dat. Klachten over bijvoorbeeld defecte lantaarnpalen moet het bedrijf binnen vijf werkdagen oplossen. Maar nu staan er nog meldingen open van zelfs vorige maand, laat de gemeente Veere weten. “Door aanloopproblemen kan de leverancier de afspraken nu niet altijd waarmaken”, aldus een woordvoerder van de gemeente Vlissingen. “Een lamp die stuk is vervangen, is niet zoveel werk. Maar als er een armatuur kapot is en je moet die bestellen, dan heb je met levertijden te maken. Maar de leverancier heeft nieuwe mensen in dienst en zij gaan de achterstand inlopen.” Oorzaak Verschillende gemeentewoordvoerders laten weten dat zij de leverancier niets kwalijk nemen. “Zij hebben mensen ingezet

naar aanleiding van het aantal verwachte storingen”, verklaart een woordvoerder van de gemeente Borsele. “Er zijn meer storingen dan voorzien en het bedrijf werkt er met man en macht aan om de problemen op te lossen. Ze werken ook preventief, door lampen eerder te vernieuwen.” Vlissingen en Borsele kunnen de vinger niet precies leggen op de oorzaak van de storingen. “Het is heel vochtig geweest de afgelopen tijd, maar of dat de oorzaak is, valt niet te zeggen.” Wethouder Jon Herselman van Kapelle heeft het idee dat de communicatie de kern van het probleem is en de gemeente Goes deelt die mening. “Vroeger werd het onderhoud bovengronds ook door Delta gedaan”, legt Herselman uit. “Dat waren twee aparte bedrijven, maar met hetzelfde moederbedrijf en ik denk dat zij beter met elkaar communiceerden. Formeel zou er geen verschil moeten zijn, maar dat is er in de praktijk wel. Het effect daarvan hebben we onderschat

bij de aanbesteding en van die les moeten we leren. De laagste prijs is leuk, maar we zijn ook andere zaken belangrijk. Nu ben je meer tijd en werk kwijt aan het verhelpen van de storingen en dat kost ook geld.” Boetes Begin februari bespreken de betrokken partijen de voortgang van het oplossen van de problemen. “Dan moeten er minder klachten zijn”, aldus Herselman. De gemeente Veere eist dat inmiddels. Zij was in het begin ook coulant, maar haar geduld raakt op. “Het bedrijf heeft de tijd gehad zich in te werken, maar nu is de maat vol”, aldus een ambtenaar. “We gaan een datum prikken vanaf wanneer we boetes gaan uitdelen als klachten niet binnen vijf dagen zijn opgelost. Waarschijnlijk is dat vanaf begin of uiterlijk eind volgende maand.” Melden Zeeuwen kunnen meldingen van defecte openbare verlichting doorgeven via www.ovstoringzeeland.nl. PAGINA 6

Ds. van den Broeke is sinds 2008 als predikant verbonden aan de protestantse gemeente te Wissenkerke-Geersdijk. Sinds 1 januari 2013 is zij tevens verbonden aan de protestantse gemeente te KatsKortgene. Zij was, als afgevaardigde van de klassikale vergadering Leiden, lid van de generale synode in 2002 en 2003 van de toenmalige Nederlandse Hervormde Kerk en van 2005 tot en met 2007 van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Inmiddels is ze vanaf 2009, als afgevaardigde van de classis Goes, lid van de generale synode. Ds. van den Broeke benadrukte in haar toespraak naar de aanvaarding van de verkiezing het belang van het onderlinge gesprek in de kerk. “Ik beschouw het als mijn taak om voorwaarden te scheppen voor het onderling gesprek tussen afgevaardigden, tussen de verschillende tradities die onze verenigde kerk in zich herbergt, als het even kan tussen zoveel mogelijk mensen binnen en buiten de kerk, om met elkaar iets te horen en te ervaren van wat God ons aanreikt in de Schriften. “Zij drukte

Ds. van den Broeke

daarbij haar hoop uit op een kerk ‘die van betekenis is voor trouwe kerkgangers, die zich al een leven lang verstaan met het Woord, voor mensen aan de rand, die het moeten hebben van enkele anderen die hen íets laten zien van een God die oog heeft voor ieder mensenkind. En voor onze samenleving die een hoopvol en kritisch visioen van recht en vrede zo goed kan gebruiken.’ Ds. van den Broeke is de opvolger van ds. Peter Verhoeff.

Extreme Cycling

Infoavond TC De Trappers KRABBEDIJKE - De succesvolle infoavonden van TC De Trappers uit Krabbendijke krijgen ook dit jaar een vervolg en wel op vrijdag 1 februari om 19.30u in Ons Dorpshuis, Berghoekstraat 3 te Kruiningen, zaal open 19.00u. De toegang is gratis. Als thema is deze keer gekozen voor fietsers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Het begrip “afzien”, afkomstig uit de wielerwereld, heeft ook zijn weg gevonden in het dagelijkse taalgebruik. Afzien kent echter vele dimensies. Wij stellen u dit keer 2 atleten voor, voor wie afzien geen geheimen heeft. RAAM Tim Veremans 33 jaar en afkomstig uit Lichtaart België. Tim eindigde in 2012 op de vierde plaats in de RAAM (Race Across America). De Raam is de zwaarste wielerwedstrijd ter wereld. Ruim 4800 kilometer van de Westkust naar de Oostkust van de Verenigde Staten. De deelnemers krijgen 55000 hoogtemeters voorgeschoteld met bergen tot 4000 meter en rijden dwars door de woestijn. Voor dit alles geldt een tijdslimiet van 12 dagen en dat betekent

dat de deelnemers per dag maximaal 2 uur kunnen slapen. Bij dit soort extreme opdrachten lijkt de Tour de France een eitje. Deze ultra cyclist omschrijft in het Belgische blad Grinta zijn deelname aan de RAAM dan ook treffend als de Highway to Hell. Crocodile Trophy Dig Zweedijk, afkomstig uit Heinkenszand. Dig is het ultieme bewijs dat ook Zeeuwse fietsers in staat zijn om extreme prestaties te leveren. Op zijn mountainbike volbracht hij 2 keer de Crocodile Trophy. Dit is een mountainbike wedstrijd van 2500 km dwars door Australië .Daarnaast heeft hij met zijn bike deelgenomen aan Raids op verschillende continenten. We zijn er van overtuigd dat zowel de ultra cyclist Tim Veremans, als de mountainbiker Dig Zweedijk op een boeiende manier kunnen vertellen over hun extreme inspanningen. Na het beluisteren van hun ervaringen, zal het begrip afzien voor u in het fietsseizoen 2013 een andere betekenis hebben. De presentatie is in handen van Piet Eversdijk. Voor meer Info: Paul van Koeveringe, Fahrenheitstraat 40, 4416 DC Kruiningen. tel. 0113-383335 paulvkoev@ zeelandnet

Ervaringen over beroerte uitwisselen GOES - Op zaterdag 2 februari vindt een CVA-Trefpunt plaats in SVRZ locatie Ter Valcke, centrum voor zorg en reactivering te Goes. Het thema is ‘In beweging na een CVA’.

Het CVA-Trefpunt is een ontmoetingspunt voor vragen, informatie en het uitwisselen van ervaringen na een beroerte en is een initiatief van Ter Valcke in samenwerking met de CVA-patiëntenvereniging ‘Samen Verder’ regio Zeeland. Het CVA-Trefpunt biedt CVA-patiënten en hun familie de mogelijkheid in een ongedwongen sfeer ervaringen uit te wisselen, informatie te verkrijgen en lotgenoten te ontmoeten. CVA staat voor cerebrovasculair accident. Dit betekent letterlijk ‘een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Andere termen die gebruikt worden zijn onder meer beroerte, stroke, hersenbloeding of

herseninfarct. Bij CVA-patiënten en hun familie bestaat vaak na het stadium van behandeling, reactivering en/of revalidatie de behoefte aan informatie over hun CVA en hoe om te gaan met de gevolgen ervan. Naast het informele contact worden ook bepaalde thema’s door deskundigen behandeld. Op 2 februari staat het thema ‘In beweging na een CVA´ centraal. Gespreksleiders zijn Wilma Visscher, physician assistant en Marja Bakker, bewegingsagoog. Beiden zijn werkzaam in Ter Valcke. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en met elkaar in gesprek gaan. Het CVATrefpunt begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Iedere inwoner van De Bevelanden die een vraag heeft over de gevolgen of problemen na een CVA is van harte welkom.


Kozijnen Kozijnen || Dakkapellen Dakkapellen || Zonweringen Zonweringen lief en leed

Familieberichten Kozijnen | Dakkapellen | Zonweringen

Voor betaalbare kwaliteit De beste service van Nederland. Bezoek onze bekroonde website.

Janny van Gentevoort

Dillenburglaan 63, Goes • 0113-216815 • www.uitvaart.vg

Gedenktekens Grote variatie en korte levertijd, tevens onderhoud.

Klarinetweg 2a Klarinetweg 2a 4337 RA Middelburg 4337 RA Middelburg info@profiline.nl info@profiline.nl

Klarinetweg 2a 4337 RA Middelburg info@profiline.nl

I www.profiline.nl www.profiline.nl TI (0118) 820 220 (0118)820 820223 220 FT(0118) F (0118) 820 223

Showroom: Stanleyweg 16, Goes. Wij zijn 6 dagen geopend!

I www.profiline.nl T (0118) 820 220 F (0118) 820 223

Bel voor een afspraak: 0113-216555. Bezoek ook: www.natuursteenhuis.nl

gebr. timmermans b.v.

I www.profiline.nl T (0118) 820 220 F (0118) 820 223

boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl I www.profiline.nl

Klarinetweg 2a U w oRA U dMiddelburg e k a b e l e n m e t a l e n z i j nT g eld w a a220 rd! (0118) 820 4337 krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Houdt U er a.u.b. rekening mee dat het, m.i.v. 1 F januari 2013, wettelijk (0118) 820 223 info@profiline.nl wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste verplicht is om u te legitimeren bij het inleveren van koper en koperkabel. (milieu)vergunningen. UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen.

Metaalprijzen geldig week 32 03 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,50 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,19 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,17 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Verzorgt uitvaarten door heel Zeeland dag en nacht bereikbaar Tel. 0113-228849

www.uitvaartondernemingliekebosveld.nl

Tel. 0113-270852

Onze diensten bestaan uit: - Zorgvervoer - Rolstoelvervoer - Directie vervoer - Airport service - Groepsvervoer - Straat taxi - Schoolvervoer

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

met bijzondere aandacht voor: * begeleiding van kinderen * nazorg voor nabestaanden * geeft ook lezingen over rouw en afscheid * levert fair trade kisten

Ons enthousiaste team van klantvriendelijke en gediplomeerde chauffeurs staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. Taxi Centrale Goes beschikt over TX-Keur. Dit is een keurmerk dat staat voor kwaliteit, goed opgeleide chauffeurs en eerlijk en comfortabel taxi vervoer. www.taxigoes.nl

POOLS BOuwBedrijf

PROFITEER VAN DE VLOERENWEKEN

BetaalBaaR en BetRouwBaaR

De hele maand januari vloerenweken bij Deco Home Elenbaas Noom. Profiteer van geweldige kortingen op tapijt, laminaat en pvc! Kom langs in onze winkel en laat u inspireren. *Aanbieding geldig t/m 31 januari 2013. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

GRATIS

VOGELVRIJ VERKLAARD

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

rubber ondertapijt t.w.v. e 9,- p/m2

PVC

E49,95 p/m incl. leggen en egaliseren

Laminaat ACTIE E29,95 p/m2 incl. leggen

diverse kleuren

diverse kleuren

2

Verhuizing?

Welgelegen 2c, 4691 SJ Tholen, Tel.: 0166 - 66 28 80

Welgelegen 2c, 4691 SJ Tholen, Tel.: 0166 - 66 28 80 Biezelingsestraat 4421 Tel.: 0113 - 34 21 01 Verf • Behang • Raamdecoratie • Gordijnen • Tapijt • 51, Laminaat • Pvc BN vloeren Kapelle, • Insectenwering • Buitenzonwering • Garagedeuren Biezelingsestraat 51, 4421 BN Kapelle, Tel.: 0113 - 34 21 01, www.decohomeelenbaasnoom.nl

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

PAGinA 7

Haal uw persoonlijke waardebon op in één van onze winkels!


Burgemeester René Verhulst feliciteert Goes’ stel

Echtpaar Kruys Voorberge-van Dalen Eerste editie van Polderfair 65 jaar getrouwd GOES - In wijkcentrum De Spinne vindt zaterdag de eerste editie plaats van de Polderfair, een evenement waar bewoners en organisaties uit de Goese Polder zich laten zien.

GOES - Een eerste ontmoeting bij de bioscoop, een gezamenlijk bezoekje aan de kermis en toen was het raak: meneer Kruys Voorberge en mevrouw van Dalen waren verliefd. Die kriebels groeiden uit tot liefde en vorige week dinsdag was het Goese paar 65 jaar getrouwd. Er staan onder meer kraampjes met zand-

schilderen, klei- en schildersgroepen, ‘samen koken’, de Mandala Tekenkring en stichting Buurtwerk De Goese Polder. Ook presenteert Inloophuis Oase zich en er zijn

optredens van verschillende zangkoren. De fair duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het idee voor de markt is afkomstig van enkele bewoners, die elkaar ontmoetten in het WIJK-café. Zij vonden dat er al veel werd ondernomen in hun wij, maar dat niet iedereen daar weet van had. De fair moet alle activiteiten meer zichtbaar maken. Voor meer informatie, zie de website www.goesepolder.nl.

Veiligheidsregio Zeeland test nieuw aanvullend alarmmiddel

Eerste NL-Alert controlebericht op 4 februari

Meneer en mevrouw Kruys Voorberge-van Dalen kregen burgemeester René Verhulst op bezoek.

DOOR BRITTA JANSSEN Burgemeester René Verhulst ging woensdag op visite bij het stel om hen in hun versierde huis te feliciteren met hun jubileum. Ze wonen in Goes, maar zijn hier niet geboren en getogen. Wel in de buurt, want mevrouw Van Dalen komt uit ‘s-Heer Arendskerke en meneer Kruys Voorberge uit ‘s-Gravenpolder. Hij is geboren op 16 mei 1927 en zij op 11 november van dat jaar. Vonk De twee leerden elkaar wel kennen in Goes. Dat gebeurde begin 1946 in de bio-

scoop in die stad. Mevrouw ging samen met haar buurmeisje naar de film en toen zag ze meneer voor het eerst. Na afloop van de film raakten ze in gesprek met elkaar en meneer bracht mevrouw lopend naar huis. Ze maakten een afspraakje om de zaterdag daarop naar de kermis in Goes te gaan en toen sloeg de vonk over. Het stel trouwde op 15 januari 1948 en ze zijn nog steeds gelukkig samen. Ze kregen twee dochters en een zoon, acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Hun oudste dochter is helaas in 1998 overleden en het echtpaar draagt dit verlies dagelijks met zich mee.

FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Genieten Meneer werkte vroeger bij een kolen- en transportbedrijf in Kloetinge. Mevrouw was in dat dorp hulp in de huishouding. Nu ze op leeftijd zijn, kunnen ze niet meer alles doen wat ze vroeger met plezier deden. Zo viste meneer vroeger graag. Mevrouw geniet van handwerken en dat kan ze gelukkig nog steeds. Als het kan, trekt het echtpaar er met de scootmobiel op uit. Ze genieten dan samen van de natuur. Ze zijn dankbaar dat ze nog samen zijn en dit 65-jarige huwelijksfeest mogen meemaken.

Extra informatie beslagvrije voet

GOES - Op maandag 4 februari rond 12.00 uur wordt het eerste NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen in heel Zeeland nagaan of hun mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. ‘In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen’, aldus Veiligheidsregio Zeeland. In 2013 volgen nog twee controleberichten: op 6 mei en 4 november. Waarom NL-Alert? Iedereen kent de sirene die de eerste maandag van de maand gaat. Als de sirene gaat tijdens een noodsituatie moet je naar binnen en ramen en deuren sluiten. Daarom is er nu NL-Alert. Dit is een aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon. ‘ Stel er breekt een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als jij je in een rampgebied bevindt en je hebt je mobiel ingesteld op NL-Alert, dan ontvang je een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is. En wat je het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.’

GOES - De gemeente Goes gaat zijn inwoners informeren over de regelgeving omtrent de beslagvrije voet. Dat Instellen ‘Op dit moment werkt NL-Alert al op circa zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoorden op vragen van de SP. VAN ONZE REDACTIE De beslagvrije voet is dat deel van een uitkering of inkomen waarop deurwaarders geen aanspraak kunnen maken om schulden

te innen. Volgens de SP worden minima met schulden vaak geconfronteerd met incassobureaus die geen weet hebben van de regels. De gemeente zegt dat schuldhulpverleners contact opnemen met deurwaar-

ders die hier geen rekening mee hebben gehouden. Om alles nog eens duidelijk te maken voor betrokkenen gaat de gemeente de regelgeving onder de aandacht brengen op zijn informatiepagina en de website.

Presentje voor voorbijgangers ter compensatie overlast tijdens werkzaamheden

Twee van de vier grey spots veiliger GOES - Twee van de vier gevaarlijke kruispunten in de gemeente Goes zijn de afgelopen maanden in het kader van het project ‘grey spots’ veiliger gemaakt. Om de overlast tijdens de werkzaamheden te compenseren kregen voorbijgangers op het kruispunt bij de Voorstad en Zonnebloemstraat donderdag een fietslampje met het logo van ‘Goes Veilig’ van wethouder Loes Meeuwisse. Voor omwonenden was er een Goesenaartje.

60 procent van alle mobiele telefoons in Nederland. Dat betekent dat ruim 11 miljoen mobiele telefoons NL-Alert kunnen ontvangen. De komende tijd zal dit aantal verder oplopen. Er komen steeds meer toestellen op de markt die automatisch zijn ingesteld op NL-Alert. Dat maakt dit nieuwe alarmmiddel een waardevolle aanvulling op de bestaande middelen, zoals de sirene, de rampenzen-

der en de website crisis.nl.’ Mensen die hun mobiel nog niet hebben ingesteld kunnen op de website www.nlalert.nl nagaan of hun toestel al geschikt is om NL-Alert te ontvangen. Hier staat ook beschreven hoe je jouw mobiel instelt op NL-Alert. Als je op 4 februari het controlebericht ontvangt, ben je er zeker van dat jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In geval van een noodsituatie weet jij daardoor direct wat er aan de hand is en wat je moet doen. Werking Vanuit de meldkamer brandweerzorg van Veiligheidsregio Zeeland wordt een tekstbericht over een (dreigende) ramp uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving van de noodsituatie. Het bericht bereikt de mobiele telefoons binnen enkele seconden. De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Zij worden verzonden via de zendmasten van de mobiele telefonieaanbieders. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. Het is volledig anoniem en helemaal gratis.

Kinderen genieten volop van winter

het weer mee zit, wordt er extra belijning aangebracht tussen de fietspaden en de rijbaan. In het voorjaar wordt er bovendien nog groen aangeplant in de daarvoor bestemde vakken.

Met vrolijke draaiorgelmuziek op de achtergrond deelt wethouder Loes Meeuwisse een fietslampje uit aan een jonge voorbijganger. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

DOOR EUGÈNE DE KOK Met de actie wilde de gemeente Goes de voorbijgangers ook wijzen op de veiligheid op het drukke kruispunt. Die is door de aanpassingen aanzienlijk verbeterd, zei wethouder Loes Meeuwisse donderdagochtend in de snijdende kou. “Dit was één van de vier zogenaamde grey spots, plekken waar de kans op ongevallen groter is

dan normaal. Er waren hier ook regelmatig incidenten waarbij auto’s en fietsers waren betrokken.” Volgens haar was het kruispunt veel te breed. Dat maakte het onoverzichtelijk. Mede door de plaatsing van enkele opvallende gele hekjes is het versmald. Daarnaast werden de stenen vervangen door asfalt dat dankzij ‘een witte steenslag’ de oversteek meer zichtbaar maakt. Zodra

Stadskantoor Net als het kruispunt in de Voorstad is de kruising van de Beukenstraat en Populierenstraat inmiddels aangepakt. Later dit jaar zijn in de tweede fase van het project de kruising bij het stadskantoor aan de Michiel de Ruijterlaan en de oversteek op de Middelburgsestraat aan de beurt. “Bij het stadskantoor zullen we niet exact hetzelfde kunnen doen als hier, maar ook daar gaan we de kruising optisch versmallen. En de oversteek op de Middelburgsestraat wordt ook veiliger.” De gemeente hoopt in april met de werkzaamheden te beginnen en in juli klaar te zijn. Voor het veiliger maken van de grey spots heeft de gemeente een zogenaamde BDUsubsidie ontvangen van de provincie. De aanpak is onderdeel van het verkeersveiligheidsbeleid van Goes: ‘Op weg naar nul (vermijdbare) verkeersslachtoffers’. Doel is om het aantal slachtoffers - doden en mensen die in het ziekenhuis belanden - in 2014 te halveren ten opzichte van de 35 in 2002. PAGINA 8

GOES - En daar was de winter vorige week dan opeens. Waar volwassenen nog wel eens kunnen balen van de sneeuw en kou, betekent het voor kinderen vooral veel plezier. Hier maken een paar kinderen volop gebruik van de heuveltjes in Nieuw West. FOTO BENNIE KRAJENBRINK


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 23 januari 2013

www.goes.nl>Inwoner>Nieuws/Actueel>Info Goes Stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Postadres Postbus 2118 4460 MC Goes T (0113) 249 600 E stadskantoor@goes.nl I www.goes.nl Openingstijden afdeling Publiekszaken ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur do-avond 17.00 - 20.00 uur za 10.00 - 12.00 uur Op maandag- t/m donderdagmiddag kunt u alleen na telefonische afspraak geholpen worden. Op vrijdagmiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten.

Calamiteitentel. (0113) 249 770 In noodgevallen buiten kantooruren: 06 5329 8141

AgendaGoes Activiteit

24 januari

Collegespreekuur voor inwoners en ondernemers, zie www.goes.nl > Bestuur & Organisatie > Spreekuur 18.30 – 19.30 uur Stadskantoor Debatraad. Zie voor agenda www.goes.nl/ >Bestuur en Organisatie> vergaderschema 19.30 uur Stadskantoor Officiële onthulling kunstwerk Denkbeeld Goese Polder 10.00 uur Schoolplein Joseph Lunslaan Hamerraad en raadscommissie Zie voor agenda www.goes.nl/ >Bestuur en Organisatie> vergaderschema 19.30 uur Stadskantoor

24 januari

25 januari

31 januari

Aanvragen omgevingsvergunning

Op 20 december 2012 heeft de gemeenteraad de gewijzigde toeslagenverordening Wet werk en bijstand (WWB) 2013 gemeente Goes vastgesteld. Deze ligt ter inzage en kunt u inzien op onze website www.goes.nl bij Werk en Inkomen/ Uitkeringen/WWB onder het kopje ‘toeslagenverordening’. Alleenstaanden en alleenstaande ouders komen in aanmerking voor een toeslag als zij de noodzakelijke kosten van bestaan niet kunnen delen met een ander. De hoogte van de toeslag bedraagt maximaal 20 procent van het netto minimumloon. Voor een alleenstaande van 21 of 22 jaar kan de toeslag afwijkend worden vastgesteld.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

De WWB kent ook een aantal situaties waarin de gehuwdennorm of de toeslag voor alleenstaanden en alleenstaande ouders verlaagd kan worden als gevolg van: • het kunnen delen van kosten met een ander; • de woonsituatie; • de recente beëindiging van deelname aan onderwijs of beroepsopleiding.

Openingstijden afdelingen Activering & Inkomensvoorziening en Zorg ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur

Datum

Gewijzigde toeslagenverordening WWB

zaaknummer

locatie

omschrijving

18-01-2013 OMG-2013-0034

Amundsenweg 27 en 29

14-01-2013 OMG-2013-0020

15-01-2013 OMG-2013-0027 15-01-2013 OMG-2013-0026

J.D.van Mellestraat, P.C. Quantstraat, Marijkestraat en J. Klaaijsenstraat Jacob Valckestraat 5 Lange Vorststraat 9

het wijzigen van gebruik tbv kantoordoeleinden het vervangen van asbesthoudende panelen

17-01-2013 OMG-2013-0030 18-01-2013 OMG-2013-0033 14-01-2013 OMG-2013-0019

Nobelweg 4 A Pauwenhof 31 Simon Vestdijklaan 42

het bouwen van een woning met garage het aanpassen van de reclame op gevels en ramen op diverse locaties van Gors het vervangen van de mast met logo het plaatsen van een schutting het plaatsen van een kap op garage

De publicatie van ontvangen aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij na toepassing van de reguliere voorbereidingsprocedure de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

De gemeenteraad moet hiervoor regels opstellen door middel van een verordening. De wijzigingen betreffen aanpassing aan de huidige wetgeving, vereenvoudiging van het toeslagenbeleid en het op één lijn brengen van dit beleid in de hele Oosterschelderegio.

Datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

17-1-2013

OMG-2012-0735

Fluitekruidstraat 13

17-1-2013 17-1-2013

OMG-2012-0675 OMG-2012-0731

Lange Vorststraat 25 Jachthuisstraat 4

het samenvoegen van de woonkamer met de serre het plaatsen van reclame het isoleren van het dak

De wijziging is per 1 januari 2013 ingegaan, voor de enkele gevallen waarin de wijziging van de toeslagenverordening een negatief effect heeft, geldt een overgangstermijn van drie maanden. De desbetreffende belanghebbenden zullen hiervan persoonlijk op de hoogte worden gesteld.

Tegen een verleende vergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Verleende vergunningen/ontheffingen door burgemeester en wethouders

Inzage aangevraagde en verleende vergunningen

• Gedoogbeschikking voor het open houden van de supermarkten in de gemeente Goes op zondag van 16.00 tot 20.00 uur (verzonden 4 januari 2013).

Voor evenementen zie www.goespromotie.nl

Datum ontvangst

Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, bureau Vergunningen, telefoonnummer 24 97 00, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien.

Melding op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer

Verleende vergunningen door de burgemeester

Burgemeester en wethouders hebben de volgende meldingen ontvangen van: Frituur De Grote Markt op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer voor het verplaatsen van het magazijn/opslag, gelegen aan de Grote Markt 8 te Goes.

• Voor het houden van een Oranjebal op 29 april 2013 van 19.00 tot 02.00 uur en het vieren van Koninginnedag op 30 april 2013 van 07.00 tot 24.00 uur aan het Wolfertsplein in Wolphaartsdijk (verzonden 14 januari 2013).

Sportpunt Zeeland op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer voor het uitbreiden van het zwembad, sporthal en aanleg overdekte tropische tuin, gelegen aan de Zwembadweg 3 te Goes. Tegen meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer kan geen bezwaar worden gemaakt.

Bezwaar

Verleende omgevingsvergunning

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van de verleende c.q. geweigerde vergunningen en ontheffingen bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de motivering van het bezwaar. Indien bezwaar is ingediend, kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ZeelandWest-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De op vergunningen/ontheffingen betrekking hebbende stukken liggen gedurende deze periode ter inzage.

Burgemeester en wethouders van Goes maken bekend dat zij na toepassing van de uitgebreide voorbereidingsprocedure uit de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:

locatie

omschrijving activiteit

Joannaplantsoen 1 te Goes

vergunning voor het brandveilig gebruiken n.a.v. verbouw verpleeghuis Ter Weel

De beschikking is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Met ingang van 24 januari 2013 ligt de verleende omgevingsvergunning zes weken ter inzage. Voor inzage kunt u telefonisch een afspraak maken met de afdeling Vergunningen en Handhaving telefoonnummer (0113) 249 700. Tegen de verleende omgevingsvergunning kan gedurende de termijn van terinzagelegging gemotiveerd beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, door • een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht over de ontwerpbeschikking; • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over de ontwerpbeschikking. De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld, de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. www.goes.nl

Start Alpha-cursus GOES - Kerken in Goes en de omliggende dorpen starten in januari een Alpha-cursus. Op 24 januari wordt een startavond gehouden, die ervoor is bedoeld om mensen op een gezellige en informele manier met de Alpha-cursus te laten kennismaken. Januari is een maand waarin veel mensen nadenken over wat het nieuwe jaar zal brengen, goede voorne-

mens maken, nadenken over wat men wil in het leven. Op de Alpha-cursus krijg je antwoorden op deze en op andere vragen. Op verschillende manieren op via kranten, radio en t.v., maar ook d.m.v. posters en folders in uw omgeving worden mensen uitgenodigd voor deze Alphastartavond. De Alpha-startavond vindt plaats op donderdag 24 januari en wordt gehouden in De Levensbron, Mans-

holtlaan 1 in Goes. De toegang is gratis. De avond begint om 19.00 uur en iedereen is van harte welkom voor een maaltijd, een introductie op de Alpha-cursus en een gezellig drankje na afloop. Enkele cursisten die eerder de Alpha-cursus hebben gevolgd, zullen vertellen hoe ze dit beleefd hebben. Meer dan 205.000 mensen in Nederland hebben al een Alpha-cursus gevolgd. De cursus wordt op ruim 800 plaatsen gegeven door

kerken van verschillende denominaties. De Alphacursus biedt in 10 avonden en 1 weekend een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Het biedt mensen op een ontspannen manier de gelegenheid om hier meer over te leren. Iets voor u? Kom dan naar de startavond. Voor meer informatie: zie www.alpha-cursus.nl of neem contact op met Kees van Zweden, bel 0651101155 of mail alphacursusgoes@gmail.com


W W W . B O R S E L E . N L

BORSELS BULLETIN 23 JANUARI 2013 WEEK 04

REDACTIE GEMEENTE INFO afdeling Bestuursondersteuning, Tel. (0113) 238438 E-mail: publicatie@borsele.nl REDACTIE GEMEENTERAAD raadsgriffier, Tel. (0113) 238440 GEMEENTE BORSELE Gemeenteraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Bezoekadres: Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Tel. (0113) 238383, fax (0113) 561385 Openingstijden Burgerzaken: (bezoekadres locatie Ovezande) Maandag 08.30-12.30 uur en ‘s middags op afspraak Dinsdag 08.30-12.30 uur Woensdag 08.30-16.00 uur Donderdag 08.30-12.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag 08.30-12.30 uur Openingstijden ter inzage liggende stukken iedere werkdag van 08.30-12.30 uur E-mail: info@borsele.nl Website: www.borsele.nl Twitter: @gemeenteborsele

COLLECTIEVE FESTIVITEITEN Burgemeester en wethouders van Borsele maken bekend dat zij op 15 januari 2013 op grond van het bepaalde in artikel 4:2 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Borsele 2011 voor het jaar 2013 de volgende dagen hebben aangewezen als dagen waarop collectieve festiviteiten kunnen worden gehouden: • ’s-Heerenhoek, Kwadendamme, Lewedorp: vrijdag 8 februari tot en met maandag 11 februari (carnaval); • De hele gemeente: 30 april (Koninginnedag); • Lewedorp: donderdag 18 april tot en met zondag 21 april (kermis); • Kwadendamme: vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli (kermis); • Heinkenszand: vrijdag 5 juli tot en met maandag 8 juli (kermis). Een dergelijke aanwijzing heeft tot gevolg dat de landelijke geluidsnormen voor de horeca niet van toepassing zijn op voornoemde data en kernen. Het gaat hier om artikel 2.17 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Gedurende deze collectieve festiviteiten moeten de horecaondernemers wel de redelijkerwijze mogelijke maatregelen treffen om overmatige overlast te voorkomen. Het besluit ligt, tijdens openingsuren, ter inzage op de afdeling Interne Zaken van het gemeentehuis in Heinkenszand en is te raadplegen via www.borsele/besluiten.

GEMEENTERAAD Raadspresidium 31 januari 2013 Op donderdag 31 januari 2013 vergadert het raadspresidium. Het raadspresidium is een delegatie uit de gemeenteraad, belast met de agendavorming en de advisering over de werkwijze van de raad. Deze vergadering vindt maandelijks plaats. Vastgestelde verslagen kunt u vinden op www.borsele.nl. Gemeenteraadsspreekuur Op donderdag 31 januari 2013 wordt van 19.30 tot 20.00 uur het gemeenteraadsspreekuur gehouden in het gemeentehuis in Heinkenszand. Tijdens het gemeenteraadsspreekuur heeft u de mogelijkheid vragen, opmerkingen en kritiek voor te leggen aan raadsleden. Per partij is er één raadslid aanwezig. Er wordt een verslag gemaakt van het spreekuur. Om organisatorische redenen moet u 31 januari 2013 voor 12 uur een afspraak maken. Dit kan bij Bianca Vermeulen (0113) 238375. Aansluitend aan het gemeenteraadsspreekuur vergaderen de raadsfracties individueel over de agenda en de voorstellen voor de raadsvergadering van 7 februari 2013.

PLAK EEN BAK Gemeente Borsele gaat stickers op afvalcontainers plakken Op 24, 25 en 28 januari 2013 worden de afvalcontainers in Nieuwdorp voorzien van een sticker. Daarna krijgen op 4 t/m 12 februari 2013 de afvalcontainers in Lewedorp een sticker. De afvalcontainers in Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, ’s-Heerenhoek, Nisse en Ovezande hebben al een sticker gekregen. Bewoners en de bedrijven die meeliften worden per brief geïnformeerd op welke dag de gemeente langs komt om de afvalcontainers te stickeren. De gemeente is verplicht om huishoudelijk afval van particuliere huishoudens op te halen. Elk huishouden, enkele adressen uitgezonderd, beschikt standaard over één grijze (restafval), één groene (groente-, fruit- en tuinafval) en één blauwe (oud papier en karton) afvalcontainer. Huishoudens betalen afvalstoffenbelasting. Ook kleinere bedrijven en verenigingen kunnen, tegen betaling van reinigingsrecht, hun afval laten ophalen tijdens de inzamelroute voor huishoudens. Alle afvalcontainers krijgen een sticker met een unieke streepjescode. Met deze streepjescode wordt de afvalcontainer gekoppeld aan het adres waarbij de afvalcontainer hoort. Voor het registeren van de afvalcontainers heeft de gemeente een nieuw systeem geïntroduceerd. De sticker met een unieke streepjescode wordt door medewerkers van de gemeente op de containers geplakt. Meer informatie www.borsele.nl.

kunt

u

vinden

op

ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘KERN OUDELANDE 2013’ Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Kern Oudelande 2013” samen met het ontwerp besluit vanaf 24 januari t/m 6 maart 2013 ter inzage ligt. Inhoud bestemmingsplan Het bestemmingsplan actualiseert de volgende bestemmingsplannen geheel of gedeeltelijk: • Bestemmingsplan ‘Kern Oudelande’, vastgesteld op 3 juli 1990; • 1e wijziging van het bestemmingsplan ‘Kern Oudelande, gedeelte Burgemeester van Lierestraat’, vastgesteld op 19 juni 2001; • Bestemmingsplan Oudelande, gedeelte ‘Tolhoek’, vastgesteld op 10 november 1994; • 1e herziening bestemmingsplan Oudelande, gedeelte ‘Tolhoek’, vastgesteld op 2 juli 1998; • Borsels Buiten, vastgesteld op 26 juni 2007. Inzage U kunt het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vul dan in het venster ‘Naam’ de naam van het ontwerp bestemmingsplan in. De plancode van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0654. BPOL2013-0002. Daarnaast ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website via www.borsele.nl. Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage legt. Zienswijzen Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238481.

GEWIJZIGDE DIENSTVERLENING In het kader van de verbouw van het gemeentehuis in Heinkenszand zijn de afdelingen Burgerzaken, Welzijn, Onderwijs, Buitendienst en Woonomgeving, gedurende de verbouw van het gemeentehuis in Heinkenszand, alleen nog te bezoeken op de Locatie Ovezande, Schuttersstraat 4, 4441 AT Ovezande. Ook de dienstverlening van het Archief is beperkt. Om toegang te krijgen tot het Archief dient een afspraak te worden gemaakt. Dat kan via 0113-238471. Medio januari wordt de verbouw ook zichtbaar aan de buitenkant van het gemeentehuis. Bezoekers van het gemeentehuis in Heinkenszand kunnen het gebouw aan de achterkant via de parkeerplaats betreden. De parkeerplaats voor personeel is tevens te gebruiken voor bezoekers. Wij vragen uw begrip voor deze gewijzigde dienstverlening.

EVENEMENTENKALENDER Omschrijving Lampionnenoptocht Ouwoeravond en ZK Spieker Slaen, aanvang 21.00 uur georganiseerd door De Koenkelpot Carnavalsmis i.s.m. De Koenkelpot aanvang 19.00 uur YouthDJ Carnavalsoptocht Kraaienist Carnavalsoptocht De Pikpotters Carnavalsoptocht De Koenkelpot

Locatie Datum Spek mie Stroop, ‘s-Heerenhoek Zaterdag 25 januari Oriënt Express, ‘s-Heerenhoek Vrijdag 25 januari Willibrorduskerk ‘s-Heerenhoek

Zaterdag 26 januari

Jeugdsoos Heinkenszand Lewedorp Kwadendamme ‘s-Heerenhoek

Vrijdag 1 februari Zaterdag 9 februari Zaterdag 9 februari Zaterdag 9 februari

INKOMENSGRENS WMO Jaarlijks worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de inkomensgrenzen en maximale eigen bijdragen Wmo voor mensen met een laag inkomen bekend gemaakt. De gemeente Borsele neemt deze bedragen over. Voor het jaar 2013 zijn de volgende bedragen van toepassing: Gezinssamenstelling Eénpersoons huishouden, jonger dan 65 Eénpersoons huishouden, 65 jaar of ouder Meerpersoons huishouden, jonger dan 65 Meerpersoons huishouden, 65 jaar en ouder

bedrag per periode: € 18,60 € 18,60 € 26,60 € 26,60

inkomensgrens: € 23.208,€ 16.257,€ 28.733,€ 22.676,-

Concreet betekent dit dat mensen met een inkomen onder de genoemde grenzen per zorgperiode van 4 weken niet meer aan eigen bijdrage betalen dan € 18,60 of € 26,60. Bij deze bedragen is nog geen rekening gehouden met een eventuele korting in het kader van de Wtcg. Is uw inkomen hoger dan de genoemde inkomensgrenzen dan kan 15% van het meerdere gebruikt worden voor de eigen bijdrage. De eigen bijdragen worden vastgesteld, gefactureerd en geïnd door het CAK. Naast de hierboven genoemde bedragen zijn ook de tarieven voor de verschillende vormen van Hulp bij het Huishouden bekend: Huishoudelijke Hulp (ook bekend als HH50): Huishoudelijke Zorg (ook bekend als HH2): HH1 (wordt afgebouwd): Persoonsgebonden budget voor huishoudelijke hulp: Persoonsgebonden budget voor huishoudelijke zorg:

€ 16,52 € 26,36 € 21,93 € 15,69 € 18,92

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING REGULIER EN UITGEBREID Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen: Borssele Borssele

Oostsingel 34 Oostsingel 23 A

Smitsweg 6 Driewegen Heinkenszand Stelleplas 205 Kwadendamme Sportweg 3

8 januari 2013 8 januari 2013 11 januari 2013 10 januari 2013 9 januari 2013

het van kappen 36 bomen kappen 2 kastanjes begraafplaats Borssele het aanleggen van een in - uitrit het bouwen van een chalet het kappen van 5 essen

Aanvragen reguliere procedure De publicatie van de aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend Verleende omgevingsvergunning regulier Heinkenszand Nieuwdorp Nisse Oudelande

Goudsbloemstraat 8 Coudorp ong Zuidweg 23 Wildemanshoekseweg 12

14 januari 2013 14 januari 2013 14 januari 2013 14 januari 2013

Ovezande Vrouwepolderseweg 1 ´s-Gravenpolder ´s-Gravenstraat 3

14 januari 2013 14 januari 2013

´s-Gravenpolder Burgemeester Prümersstraat 21

14 januari 2013

het plaatsen van een pui het plaatsen van een monument het realiseren van een dock shelter het bouwen van een loods voor fruitfust het uitbreiden van de fruitloods het vervangen van de kozijnen en het wijzigen van de gevelindeling het plaatsen van een nieuw kozijn

Bezwaar De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen vanaf de verzenddatum van het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Wonen. De beschikkingen en bijbehorende stukken zijn iedere werkdag in te zien tijdens openingstijden. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de dag waarop de vergunning aan de aanvrager is bekendgemaakt (verzonden), bezwaar maken tegen de verleende vergunning. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u in de gemeentegids en op www.borsele.nl.


V E R V O L G P A G I N A

W W W . B O R S E L E . N L

INDEXERING TARIEVEN REGIOTAXI OOSTERSCHELDE 2013

Zoals afgesproken in het contract tussen de gemeenten in de Oosterschelderegio en TCR voor de uitvoering van de Regiotaxi Oosterschelde worden de tarieven aan de vervoerder en de eigen bijdragen voor het Wmo-vervoer jaarlijks verhoogd met een indexeringspercentage. Dit percentage is gebaseerd op de NEA-prijsindex, de verwachte kostenontwikkelingen voor het taxivervoer. Dit jaar is het percentage vastgesteld op 6,5%. Dit betekent dat de vergoeding aan de vervoerder per 1 januari 2013 als volgt is aangepast: Beschikbaarheidstarief per uur per voertuig: € 20,78 (dit was € 19,51).

Basistarief € 1,17 € 1,17 Gratis Gratis Niet van toepassing € 1,17

Per kilometer € 0,27 € 0,27 Gratis Gratis € 1,38 € 1,38

De tarieven voor de eigen bijdrage van de doelgroep die gebruik maakt van het Openbaar Vervoer na 19.00 uur ’s avonds worden als volgt aangepast: OV-pashouder Kinderen tot 4 jaar

Basistarief € 1,17 Gratis

Per kilometer € 0,27 Gratis

De prijsverhogingen zullen ook worden aangekondigd in de taxi’s.

MELDING ARTIKEL 8.40 WET MILIEUBEHEER

HERINRICHTING ZANDKREEKSTRAAT LEWEDORP

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen zijn ontvangen: op grond van het ‘Activiteitenbesluit milieubeheer’ voor: • Rangeerstraat 2A in ‘s-Gravenpolder. Betreft het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de opslag van ongediertebestrijdingsmiddelen. Vanaf medio 2013. • Rangeerstraat 55 in ‘s-Gravenpolder. Betreft het oprichten en in werking hebben van een constructiebedrijf. • Polenweg 4 in Nieuwdorp. Betreft uitbreiden van het kantoor.

De omgeving van het dorpshuis De Zandlooper aan de Zandkreekstraat in Lewedorp wordt dit jaar opnieuw ingericht. Eind 2012 heeft Gemeente Borsele omwonenden betrokken bij de voorgenomen plannen. Naar aanleiding van de gemaakte opmerkingen is het ontwerp aangepast en definitief gemaakt.

op grond van het ‘Besluit landbouw milieubeheer’ voor: • Groenewegje 3 in Kwadendamme. Betreft het uitbreiden van de inrichting met een opslagloods voor fruitkisten en stalling machines. op grond van het ‘Besluit landbouw (mest) milieubeheer’ voor de tijdelijke opslag (maximaal zes maanden) van: • 200 m³ paardenmest aan de Louisepolderweg in Ovezande, kadastraal bekend V-14. De meldingen liggen van 23 januari tot en met 6 februari 2013 ter inzage gedurende de openingsuren van het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Voor inlichtingen over deze meldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ordening en milieu, tel. nr. (0113) 238383. Tegen meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer kan geen bezwaar worden gemaakt.

VERORDENINGEN GEWIJZIGD Burgemeester en wethouders van Borsele maken bekend dat de raad van deze gemeente in zijn vergadering van 10 januari 2013 heeft vastgesteld de eerste verordening tot wijziging van de Toeslagenverordening WWB gemeente Borsele 2012 evenals de eerste verordening tot wijziging van de Verordening Langdurigheidstoeslag gemeente Borsele 2012. Beide gewijzigde verordeningen treden per 1 februari 2013 in werking. Genoemde besluiten zijn opgenomen in het Regelingenbestand gemeente Borsele, dat tijdens de openingsuren voor een ieder ter inzage ligt op de afdeling Interne Zaken op het gemeentehuis in Heinkenszand. De verordeningen en beleidsregels zijn ook te raadplegen op: www.borsele.nl/regelgeving.

HERHAALDE OPROEP Het college van burgemeester en wethouders roept belangstellenden op om zich kandidaat te stellen voor een lidmaatschap van de Culturele Raad Borsele. Er komt 1 zetel beschikbaar voor leden die op persoonlijke titel mee willen denken en doen in het belang van culturele activiteiten in de gemeente Borsele. De zittingsperiode is vier jaar. Wat doet de Culturele Raad Borsele? De culturele Raad heeft tot taak het bevorderen van een actief kunst- en cultuurleven in de gemeente Borsele en het behartigen van belangen voor allen die betrokken zijn bij kunst en cultuur. De Culturele Raad verricht deze taak onder meer door het (gevraagd en ongevraagd) adviseren aan het college van burgemeester en wethouders over de hoofdlijnen van het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid. De Culturele Raad Borsele heeft een eigen budget waarmee jaarlijks naar eigen inzicht een activiteitenprogramma kan worden uitgevoerd op cultureel gebied. Van dit budget worden ook subsidies verleend ten behoeve van kunst- en culturele evenementen.

De tarieven voor de eigen bijdragen zijn als volgt aangepast: Tarieven regiotaxi 2013 Wmo pashouder Meereizende Geïndiceerde begeleider Kinderen tot 4 jaar Na 30 kilometer Na 2000 kilometer

VACATURE CULTURELE RAAD

Het ontwerp zal vanaf woensdag 23 januari 2013 tot 6 maart 2013 ter inzage gelegd worden op het gemeentehuis en op de website www.borsele.nl, zie onder ‘Ruimtelijke plannen/Lewedorp’. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld om in die periode opmerkingen in te dienen.

VERLEENDE STOOKONTHEFFING Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele maken bekend dat de volgende ontheffing is verleend van het bepaalde in artikel 10.63, tweede lid, Wet milieubeheer betreffende het in artikel 10.2, eerste lid, Wet milieubeheer en van artikel 5.34 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Borsele 2011 gestelde verbod voor het zich ontdoen van afvalstoffen door deze buiten de inrichting te verbranden voor: • het houden van kampvuren tijdens scoutingactiviteiten het gehele jaar 2013, op een perceel aan ‘t Dijkje 1 in Heinkenszand, kadastraal bekend AH-4766. Bekend gemaakt aan aanvrager op 8 januari 2013. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum waarop de ontheffing aan de aanvrager is bekendgemaakt tegen het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele. Ook kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg, postbus 5015, 4330 KA Middelburg een voorlopige voorziening worden gevraagd. Voor alle duidelijkheid wordt erop gewezen dat de datum waarop de ontheffing aan de aanvrager bekend is gemaakt, bepalend is voor de termijn van zes weken en niet de verschijningsdatum van de Bevelandse Bode. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u in de gemeentegids van 2012-2013 en op www.borsele.nl/bezwaarschrift. De brochure bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid is op verzoek verkrijgbaar bij de gemeente Borsele, tel. (0113) 238383.

Meer informatie? Kijk op www.cultureleraadborsele.nl of neem contact op met Anne-Marie Verwater 0113-238328. Vrijdag 25 januari komt het Keltisch kwartet Rapalje naar de Stenge met een opwindend theaterconcert ‘Hearts of Steel’. Met een stevige interactie met het publiek door middel van vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën en gevoelige ballades, laat Rapalje een flinke vonk overslaan op de altijd weer enthousiaste luisteraar. Het Keltische kwartet Rapalje speelt open kaart in ‘Hearts of Steel’. Een nieuwe voorstelling met nieuwe nummers, aankleding en uitvoeringen. Natuurlijk ontbreken de klassieke combinaties niet. Kijk voor het volledige aanbod en het reserveren van kaarten op www.cultureleraadborsele.nl.

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD 10 JANUARI 2013 A. Opening De heer Kooiker (LPB) is afwezig. A1. Spreekrecht publieke tribune 1. De heer van der Meulen van werkgroep/actiegroep “Behoud Torentijd” houdt een pleidooi voor het behoud van de penitentiaire inrichting Torentijd. Naar aanleiding hiervan besluit de raad een adhesiebetuiging te sturen n.a.v. van de motie van de gemeente Middelburg hieromtrent. 2. Mevrouw Kasse van de werkgroep begraafplaatsen Baarland spreekt in over het begraafplaatsenbeleid. 3. De heer Rooze spreekt in namens de gezamenlijke werkgroepen Begraafplaatsen over hetzelfde onderwerp. Besloten wordt via het presidium het standpunt rondom begraafplaatsen te formuleren. A2. Vaststelling van de agenda A3. Orde van de vergadering B1. Ingekomen stukken B2. Voorstel tot het instemmen met het definitief opheffen van openbare schoolvestiging De Octopus in Nieuwdorp De raad besluit de openbare schoolvesting De Octopus in Nieuwdorp m.i.v. 1 augustus 2013 op te heffen. B3. Voorstel tot het vaststellen van de beeldkwaliteitsnota Borsele De heer De Putter (D66) dient twee amendementen in. Het amendement om bij gebiedsgerichte criteria krijgt alleen de steun van D66 en is daarmee niet aangenomen. Het amendement om duurzaamheid in de beeldkwaliteitsnota beter te integreren door in hoofdstuk 6.1 ‘om reden van duurzaamheid’ toe te voegen wordt wel aangenomen (VVD en LPB stemde hiertegen). De beeldkwaliteitsnota wordt aangenomen. LPB stemt tegen. B4. Voorstel tot het instemmen met extra middelen voor het speeltuinbeleid De raad stelt extra middelen voor het speeltuinbeleid beschikbaar. B5. Voorstel tot het wijzigen van de Toeslagenverordening Wet Werk en Bijstand De raad stelt de eerste verordening tot wijziging van de verordening Toeslagen en verlagingen gemeente Borsele 2012 vast. B6. Voorstel tot het wijzigen van de Verordening Langdurigheidstoeslag gemeente Borsele 2012 De raad stelt de wijziging van de Verordening Langdurigheidstoeslag 2012 vast. B7. Voorstel tot het instemmen met de wijziging van de subsidieverordening Stimuleren opplussen woningen gemeente Borsele De ‘Subsidieverordening stimuleren opplussen woningen’ wordt vastgesteld. C. Vragenuurtje Op het pleidooi van de heer Oosthoek (CDA) voor regelgeving t.b.v. het gebruik van hagelkanonnen antwoordt wethouder Miermans dat er regionaal aan beleid hieromtrent wordt gewerkt. De heer De Putter (D66) vraagt naar het collegebeleid om de woningmarkt op gang te krijgen. Wethouder Zandee laat weten dat de inzet van het college er op is gericht om te bouwen in lijn met de behoeften van de markt, waarbij het van belang is om doorstroming te stimuleren. Ontwikkelingen van de laatste tijd laten zien dat starterswoningen niet de oplossing zijn. Senioren die plaats maken voor de starters is een beweging die plaats moet vinden. Inzet vanuit de gemeente moet daarbij zijn het stimuleren van levensloopbestendigheid en verduurzaming van de bestaande woningen. Hier zal dan ook de het beleid op zijn gericht. D. Sluiting Het volledige verslag van deze raadsvergadering is terug te zien op http://borsele. gemeenteoplossingen.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2013/10-januari/20:00

Tweede competitiewedstrijd EGHV Goes GOES - Zaterdag 19 januari hield de Eerste Goese Hengelsport Vereniging al weer de 2 wedstrijd van het seizoen 2013. Ondanks de koude omstandigheden stonden er 31 vissers en twee controleurs op het strand die de winterse omstandigheden trotseerden. Van de 31 deelnemers wisten er toch nog 19 vis te vangen. Er werden 6 vissen boven de 25 cm gevangen en 35 beneden de 25 cm. De totale lengte was 881 cm.

De vangst bestond hoofdzakelijk uit schar maar er werd ook een enkele wijting wat botten en spiering gevangen. De grootste platvis een schar van 31 cm gevangen door Theo de Looff werd niet verbeterd. De grootste rondvis een wijting van 30 cm werd gevangen door Johnny Rikkers. Het weer windkracht 4 uit zee en ca. -3 graden en zwaar bewolkt. Dus best koud. Uitslag: 1. Collin Slabbekoorn heer 93; 2. Ad de Visser heer 90; 3. Marco Oreel heer

85; 4. Paul Sonke heer 72; 5. Peter Caspers heer 67; 6. Harmen de Graaff heer 63; 7. Sjaak Saarloos heer 60; 8. Sjef Uitterhoeve heer 56; 9. Joop Bouterse heer 45; 10. Hans Hamelink heer 42; 11. Emiel de Kam heer 38; 12. Johnny Rikkers heer 30; 13. Bert de Bas heer 27; 14. Davy Minnaard heer 23; 15. Mevr. Leuny Slabbekoorn-Versluis dame 22; 16. Piet Hollestelle heer 18; 16. Peter Karreman heer 18; 18. Piet Schrier heer 17; 19. Jaap Fossen heer 15; 25. Hans Oosthoek heer 0; 25. Peter v. Anrooy heer PAGINA 11

0; 25. Peter v.d. Ende heer 0; 25. Boudewijn Janssens heer 0; 25. Wim Nieuwdorp heer 0; 25. Jan Schoolmeester heer 0; 25. Dies Slabbekoorn heer 0; 25. Henk Vogelenzang de Jong heer 0; 25. Arjo Wagenaar heer 0; 25. Arjan Wisse jr. 0; 25. Jaco Wisse heer 0; 25. Sjaak Zuidhof heer 0. De volgende wedstrijd van EGHV is op zaterdag 2 februari. Dit is de bootwedstrijd op de Grevelingen bij Den Osse. Er wordt dan gevist van 8.00-16.00 uur van af MS Theo.

De controleurs waren ook goed ingepakt.


het beste voor uw Dier

Aanbiedingen geldig t/m 2 februari 2013. Zolang de voorraad strekt.

nu

9.95

*

setprijs

setprijs

329.00

199.00 Aquavac Juwel aquarium Lido 120

Juwel aquarium Vision 180 Compleet aquarium met filter, verwarming en verlichting. Inhoud 180 liter. Kleur zwart. Inclusief bijpassend meubel. Afmetingen aquarium: 92 x 41 x 55 cm, meubel: 92 x 41 x 73 cm.

Compleet aquarium met filter, verwarming en verlichting. Inhoud 120 liter. Kleur wit. Inclusief bijpassend meubel. Afmetingen aquarium: 61 x 41 x 58 cm, meubel: 61 x 41 x 73 cm.

nu

39.95

Handige aquariumstofzuiger van SuperFish verwijdert vuil van de bodem van het aquarium. Werkt op batterijen. In hoogte instelbaar. *Exclusief batterijen

nu

39.95

nu 3 voor

9.95

nu

7.99 Curver kattentoilet

Fraai ontwerp, gemaakt van gevlochten, zeer sterke kunststof. Schuiflade voor schoonmaakgemak, schepje en filter, en handig uitlooprooster. In antraciet en wit.

Whiskas maaltijdzakjes 12 pack Handige portiezakjes in een doos, in verschillende smaken.

Biokat’s Classic kattenbakvulling 20 kg

Klontjesvormende korrels van 100% natuurlijke klei. Zuinig in gebruik en sterk absorberend.

nu

89.50

nu

39.95

2+1

Konijnen/kippenhok KL3

Aquariumplanten

Diverse soorten aquariumplanten in potjes.

noteer AlvAst in uw AgenDA

zAterDAg 23 februAri grAtis gebitscontrole weihoek 16 4416 px kruiningen tel 0113 381 000

mA 9.00 - 17.30 Di 9.00 - 17.30 wo 9.00 - 17.30

vanaf

52.95

12 + 2,5 kg grAtis!

gratis

Mooi ruim hok voor konijnen of kippen. Kan ook gelijkvloers worden opgezet. Met kunststof lade en anti-knaagstrips. Afmetingen: 133 x 83 x 121,5 cm.

Iams kat 10 kg

Complete voeding met een hoog vleesgehalte. Verschillende soorten en smaken, ook voor kittens en oudere katten.

Hill’s Canine bonus bag 12 + 2,5 kg

Hoogverteerbare voeding, bevat alles wat de hond nodig heeft. Adult Chicken en Adult Large Breed.

Royal Canin breed adult 12 kg

Hoogwaardige voeding afgestemd op de behoeften van het specifieke ras. Diverse soorten. Actie is geldig voor de soorten aanwezig in de winkel.

kijk voor meer AAnbieDingen op vAnDerpoelDierenverblijf.nl Do 9.00 - 17.30 vr 9.00 - 20.00 zA 9.00 - 16.00

• ruim 1.000 m 2 winkelplezier • bekijk ook onze webshop • volop grAtis pArkeerruimte


G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 41,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij taxeren en kopen alle soorten sieraden in. Goud en zilver maar ook diamanten, gouden tanden en munten. Bij ons kunt u terecht voor het analyseren, repareren of een geheel nieuw ontwerp van uw sieraden. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wilt maken!

Bent u ook aan de wintersport toe? Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs.

Bergen op Zoomse Goudbank

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

DONDERDAG FIJNAART Zalencentrum De Parel Prinses Margrietstr. 15 10.00 - 17.00 uur

Roosendaalse Goudbank

VRIJDAG EN ZATERDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Kabeljauwfilet per kilo

Kibbeling gezinszak

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center

15.25 6.95

Wokgarnalen ongepeld 500 gram

Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens!

9.95

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Garnalenkroketten

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

4 halen, 3 beTalen

Onze weekaanbiedingen van 22-01-13 t/m 26-01-13

Maandaanbieding januari Riba-Riba: Tonijnsalade 150 gram 2.85 Spaanse roerbakvis 100 gram 1.50 Tot ziens bij:

Vishandel Van as Zeeland b.V. Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30

roosendaalsegoudbank@gmail.com

Dinsdagavond 13 december

Nieuw adres, zelfde service! PRESENTATIEAVOND USA! Bij ons kunt u terecht voor; - Zonvakanties

Locatie: de Caisson te Kapelle, vanaf 19.45 uur. - Stedenreizen U hoort en ziet deze avond meer over New York, - Wintersport Florida en de Westkust.

- Cruises - Autovakanties Deelname aan de avond is kosteloos. - Verre Reizen U kunt vooraf ook deelnemen aan het 2-gangen - Reizen op maat samengesteld keuzemenu voor € 22,50 p.p. (excl. drankjes) - Groepsreizen en Incentives Kijk voor uitgebreide info op onze website Wij werken alleen op afspraak, of neem contact met ons op.

bij u thuis of op ons kantoor. Deelname enkel na aanmelding,

Weststraat 5a 4421 AC Kapelle, T: 0113 344619 uiterlijk 3 december, telefonisch of per mail. E: alice.sandra@personaltouchtravel.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

www.personaltouchtravel.nl/alice-sandra alice.sandra@personaltouchtravel.nl Tel.nr. 0113 - 34 46 19

Kom een kijkje nemen in onze bloemen shop! Wij bieden een divers assortiment aan : Verse snijbloemen Zijde bloemen Boeketten Bloemstukken Glas gevuld Dit is zeker de moeite waard om langs te komen! Tot ziens, De Tuin-Kamer Weihoek 14 4416PX ~ Kruiningen ~ 0113 57 24 06~ info@detuin-kamer.nl ~ www.detuin-kamer.nl

Uw vacature in De Bode én op ZeelandWerkt.nuDe beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

huid- en laserklinieken huid• poliklinieken dermatologie huid-en en laserklinieken laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie • huid • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Wasmachine huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • en huidtherapie huidlaserklinieken • poliklinieken dermatologie • huid Bergen op ZoomBergen opMiddelburg ZoomMiddelburg Bergen opBergen Zoomop - Middelburg huid- en laserklinieken poliklinieken dermatologie huidtherapie Bergenstuk? op •ZoomMiddelburg Zoom- Middelburg De beste dermatologen van Nederland•(weekblad Elsevier) Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Bij ons kunt u terecht voor veilige enanti-rimpelbehandelingen effectieve Bij ons kunt u terecht> Rimpelfi voor veilige effectieve Bergen op Zoom- Middelburg en huidverjonging: lling met en Restylane, Bel:en0118-471777 > Botoxbehandelingen, anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: Bij ons kunt u terecht voor veilige effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: > Rimpelfi lling met Restylane, Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen huid- en laserklinieken >•Fractional poliklinieken dermatologie • huidtherapie Laser en CO2-fractional laser, -enRimpelfilling Restylane en huidverjonging: > Rimpelfi lling met Botoxbehandelingen, Bij ons kunt u terecht voorOost-Souburg veilige enRestylane, effectieve anti-rimpelbehandelingen huidverjonging:met Rimpelfi lling met > en>de nieuwe Ultherapie tegenRestylane, huidverslapping. Bergen op ZoomMiddelburg De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

> Botoxbehandelingen, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, - Botoxbehandelingen Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, - Fractional Laser en CO2-fractional lasertegen huidverslapping. > Fractional Laser en CO2-fractional laser, en de nieuwe > Botoxbehandelingen, > Fractional LaserUltherapie en CO2-fractional laser, kleine spatadertjes en nog veel meer… Bij ons kunt u huidoneffenheden, terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen - enlaser, de nieuwe Ultherapie tegenUltherapie huidverslapping > en de>nieuwe Ultherapie huidverslapping. Fractional Laser entegen CO2-fractional > en de nieuwe tegen huidverslapping. en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, > en de nieuwe Ultherapie tegenVerder huidverslapping. Er alle weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgiepigmentvlek Botoxbehandelingen, Verder alle> laserbehandelingen tegen overbeharVerder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlek > Fractional Laser en CO2-fractional laser, ing,> Huidcouperose, pigmentvlekken, huidoneffenen laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum huidoneffenheden, kleine spatadertjes tegen en nogoverbeharing, veel meer… couperose, Verder alle Laserbehandelingen pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en Lievensberg nog veel meer… > en3dspatadertjes de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. heden, kleine en• nog veel meer... Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 • www.huidlaser.nl huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw

Er weer weerjonger jonger uitzien… zonder plastische c Er uitzien... Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,zonder pigmentvlekken, Er weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgie Er weer jonger uitzien… plastische c zonder plastische chirurgie huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… Er weer jonger uitzien… zonder chirurgie > Huid-plastische en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

> Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • www.huidl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 >• www.huidlaser.nl Huid- en laserkliniek • In Barcode gebouw > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In •Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op zonder Zoom • 0164-263822 www.huidl plastische• chirurgie > Huid- enBoerhaaveplein laserkliniek Middelburg • In Barcode Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 3d • 4624VT Bergen gebouw op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam Park Veldzigt 67laserkliniek • 4336DR Middelburg • www.dermateam.nl > Huid- en Middelburg • •In0118-673050 Barcode gebouw Park Veldzigt 67op • 4336DR • 0118-673050 > Huiden laserkliniek Bergen Zoom • InMiddelburg Zorgcentrum Lievensberg • www.dermateam Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl

Er weer jonger uitzien…

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl


Acht partijen achter initiatief om kolencentrale om te bouwen tot duurzame eenheid

Over paar maanden duidelijkheid over bio-energiecentrale BORSSELE - Halverwege dit jaar moet duidelijk zijn of de kolencentrale van EPZ kan worden omgebouwd tot een bio-energiecentrale. Voorwaarde is dat de landelijke overheid een deel van de kosten subsidieert. Om de geesten in Den Haag daarvoor rijp te maken, werd vorige week dinsdag in Nieuwspoort een manifest ondertekend door acht Zeeuwse bedrijven en organisaties. Den Haag. Woensdag spraken de politici in de Tweede Kamer met minister Henk Kamp van Economische Zaken over het onderwerp. Op een vraag van Paulus Jansen van de SP zei de bewindspersoon ‘geen negatieve houding’ te hebben ‘tegenover het bij- en meestoken en het gebruik van biomassa’. Duidelijker werd hij niet in het debat. De bio-energiecentrale moet volledig op biomassa draaien.

Financieel directeur Frank Verhagen van Delta ondertekent het manifest voor de Bio-Energiecentrale Zeeland. FOTO DELTA

DOOR EUGÈNE DE KOK De Bio-energiecentrale Zeeland is een initiatief van Delta en EPZ. De twee bedrijven willen de kolencentrale, die uiterlijk op 1 januari 2016 de deuren moet sluiten, ombouwen tot een volledig op biomassa gestookte centrale. Hun streven wordt ondersteund door de provincie, gemeente Borsele, ZMF, de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging, DOW Benelux en Zeeland Seaports. Volgens de acht partijen kan Nederland met zo’n nieuwe centrale ‘een flinke stap vooruit zetten op het gebied van zijn duurzaamheidsdoelstellingen’. De overheid wil dat in 2020 zestien procent van de energie duurzaam is.

Technisch Duits? www.ebc.nl

Als de centrale eenmaal werkt, is zijn productie gelijk aan het vermogen van alle windmolens op land in 2011. Het vermogen ligt volgens de initiatiefne-

‘Geen negatieve houding’ mers tussen de 75 en 350 Megawatt zijn en hij gaat naar verwachting 2,2 Terrawattuur aan groene stroom leveren, goed voor 630.000 huishoudens. Bovendien versterkt de centrale de biobased economy in Zeeland, een belangrijke pijler van de toekomstige Zeeuwse economie. Hoewel Delta en EPZ flink willen investeren in het ombouwen van de kolencentrale, komt er geen duurzame opvolger zonder subsidie. Het Zeeuwse initiatief past echter niet binnen de huidige stimuleringsregelingen. Met het manifest wilden de acht partijen dinsdag de voordelen van de bio-energiecentrale onder de aandacht brengen in

Stimulans Delta en EPZ willen aanspraak maken op de SDE+, de meest bekende subsidieregeling voor duurzame energie. De website energeia.nl meldde dinsdag dat het zou gaan om één miljard euro subsidie, verdeeld over tien jaar. Naast ‘de belangrijke bijdrage’ aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid en een stimulans voor de biobased economy in de provincie zou de centrale volgens Delta en EPZ belangrijk zijn voor de innovatie. ‘Het is een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van duurzame elektriciteitsproductie’, schrijven de ondertekenaars in het manifest. De Bio-energiecentrale Zeeland moet als katalysator dienen voor vernieuwingen. Alle partijen erkennen dat het niet de definitieve oplossing is. De partijen zeggen biomassa in de huidige vorm - voornamelijk houtpellets uit Canada en Scandinavië - te zien als transitiebrandstof. Ze benadrukken dat de biomassa die ze willen gebruiken voldoet aan alle duurzaamheidscriteria, maar op termijn moet de centrale restproducten van biobasedbedrijven gaan gebruiken. Als alles mee zit, kan de duurzame centrale in 2016 de deuren openen. Hij gaat mee tot ergens tussen 2025 en 2028.

Nederlands op de werkvloer? www.ebc.nl

Schietingen senioren Uitslagen 1e hoofdvogel, 3e zijvogel en 4e kal D. Brand (Driewegen). 2e hoofdvogel, 4e zijvogel, 2e en 3e kal Sj. Raas (Kwadendamme).

1e zijvogel C. Eversdijk (Goes). 2e zijvogel en 1e kal P. Proos (Ellewoutsdijk). Vliegende vogel A. Dekker (Wolphaartsdijk).

Meeste kleine vogels H. Hoogstrate (Kloetinge). Programma Volgende schieting is op 23 januari.

Ganze Regatta GOES - De Goese roeivereniging Scaldis organiseert op zaterdag 2 maart voor de negende keer de Ganze Regatta, een lange baan roeiwedstrijd over 4,3 km. De start is in de haven van Goes en de finish ligt bij de sluis aan het Goese Sas. Daarnaast is er een wedstrijd voor jeugd en aangepaste roeiers over 2 kilometer, die tevens in de haven van Goes start. Tijdens de wedstrijd wordt er onder andere gestreden om het Zeeuws kampioenschap. Om voor dat kampioenschap in aanmerking te komen, moeten alle roeiers in de ploeg geboren Zeeuwen zijn en/of roeien bij een Zeeuwse vereniging. De organisatie hoopt naast de deelname van de verenigingen uit Middelburg en Terneuzen dat geboren Zeeuwse roeiers woonachtig buiten Zeeland ook van de partij zullen zijn met hun teams. Er wordt in 2 heats gestart, de eerste om 12.00 uur

Commercieel Frans? www.ebc.nl

‘S-HEERENHOEK - Een voorproefje hebben we al gehad met het gezellige kwartettenbal afgelopen zaterdag. Tijdens dit Spaans getinte feest liep de temperatuur aardig op en iedereen heeft weer veel zin in het carnavalsweekend. In de aanloop daar naar toe worden weer volop activiteiten gehouden. Met op vrijdag 25 januari de bekende Ouwoeravond in de Oriënt Express. Er zijn al 2 aanmeldingen binnen en daar zijn we heel blij mee, maar we hopen natuurlijk op meer deelnemers. Iedereen die ook eens achter de ouwoertunne plaats wil nemen is welkom vanaf 21.00 uur. Aanmelden kan vooraf via info@paerehat. nl, maar mag ook nog op de avond zelf bij Prins Richard. Deze avond wordt er ook volop gespiekerd bij het kampioenschap Spieker Slaen. De inschrijving hiervoor is reeds gesloten en het beloofd een gezellige competitie te worden.

Aan het eind van de avond gaan de grootste ouwoer en beste spiekeraer naar huis met een beker. Collecte Zaterdag 26 januari komen vanaf 10.00 leden van de stichting langs de deur op ‘s-Heerenhoek voor de collecte en met het carnavalsboekje van dit jaar. ‘s Avonds nodigen we iedereen uit in de kerk voor de carnavalsmis. Carnaval is een katholiek feest en ook de traditionele carnavalsmis hoort daar bij. De mis begint om 19.00 uur en na afloop is er voor iedereen koffie of thee in de Jeugdhoeve. Wij hopen dat ook de optochtdeelnemers en inwoners van ‘s-Heerenhoek zich dit jaar in grote getale verkleed in de kerk laten zien.

Business English? www.ebc.nl

Confetti zoekt trommelaar GOES - Er is een plekje vrij op de snareline van Confetti. Het jeugdkorps hoopt de spot zo snel mogelijk op te vullen. “Uiteraard zijn we altijd op zoek naar kinderen die graag iets met muziek willen doen”, zegt voorzitter Frank Traas. “Dit wordt de laatste jaren echter steeds moeilijker.” Confetti is al ruim drie maanden be-

Nederlands voor expats? www.ebc.nl

zig met zijn nieuwe show. Dit jaar bestaat het jeugdkorps twintig jaar. De show van Confetti is voor de leden een uitdaging. “We gaan met een vliegtuig diverse landen bezoeken. Zo wordt het publiek mee genomen door allerlei bekende muziek uit de landen”, aldus Traas. De muziek en de show is al geschreven. Een nieuwe trommelaar kan dus meteen instappen. Ben je acht jaar of ouder en heb je ervaring met muziek lezen en maken, dan wil Confetti zo snel mogelijk in contact met je komen. Heb je interesse om bij de jubilerende vereniging te spelen, mail dan snel naar jeugdkorpsconfetti@live.nl of bel met 06-24702092.

KORTE BERICHTEN Oud-Katholieke dienst: Op zondag 27 januari heeft Oud-Katholiek Zeeland geen dienst. ‘S GRAVENPOLDER Bingo: Woensdagavond 30 januari van 19.00 tot 21.00u is er weer bingo in gebouw de Zwake 2e etage in ‘s Gravenpolder. Dansen: OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) houdt een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3, aanvang 20.00 uur. Een DJ verzorgt de muziek. HEINKENSZAND Borsele Cultureel: Vrijdag 25 januari, komt Rapalje met een opwindend theaterconcert ‘Hearts of Steel’ naar de Stenge in Heinkenszand. Het Keltische kwartet Rapalje speelt open kaart in ‘Hearts of Steel’. Een nieuwe voorstelling met nieuwe nummers, aankleding en uitvoeringen. Natuurlijk ontbreken de klassieke combinaties niet. Meer informatie: www.cultureleraadborsele.nl KAPELLE Koorconcert: Zaterdag 26 januari zal het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor “Ichthus” samen met Marjolein de Wit, dwarsfluitist, een instrumentaal en koorconcert geven in de Herv. kerk van Kapelle. Het ca 120 zangers tellende Mannenkoor staat onder leiding van Martin Zonnenberg en zal op het orgel worden begeleid door Bert Kruis. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Woord en Daad die de opbrengst van de collecte ter beschikking aan het project “Afrika, op je gezondheid”. Aanvang concert 19.30 uur. GOES Boekenmarkt: Vrijmetselaarsloge Scaldis te Goes houdt op zondag 27 januari voor de 28e keer een boekenmarkt in het logegebouw De Steen, Beestenmarkt 5 (naast Het Beest) van 11.00-12.30 uur. De opbrengst zal grotendeels ten goede komen aan de projecten die al enkele jaren worden ondersteund: Stichting Ramro en Stichting HOAT. Voor geïnteresseerden is er tijdens de boekenmarkt ook gelegenheid het logegebouw te bezichtigen en nader kennis te maken met de vrijmetselarij. Info: www.loge-scaldis.nl Bingo: De Wijkvereniging Goes Oost houdt op zaterdag 26 januari een bingo in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12, aanvang 19.30 uur. Aangepaste kerkdienst: We houden zondag 27 januari een aangepaste kerkdienst in de Oosterkerk, Bergweg 88, Goes. De ingang is in de J.D. van Mellestraat. Thema “Jezus op het bruiloftsfeest”. Da. Nelleke van der Linden gaat hierover vertellen. In de dienst willen we luisteren en ook samen zingen, muziek maken en bidden. Dus als je een muziek instrument hebt, mag je het meenemen hoor. Algemene ledenvergadering vv Goes: Het Bestuur van de Goese Voetbalvereniging Goes nodigt haar leden uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op dinsdag 22 januari, aanvang 19.30 uur in het Clubgebouw.

Ganze Regatta 2012.

en de tweede om 15.00 uur. Alle boottypen kunnen aan de start verschijnen, van skiffeurs (1 persoonsboot) tot boten met 8 roeiers. In verband met de vaarhoogte van de brug bij Wilhelminadorp, zal deze tijdens de wedstrijd 2x een kwartier ge-

Carnavalsseizoen van start in Paerehat

opend zijn. Dit zal zijn om ongeveer 12:10 en 15:10. Informatie over deze race is te vinden op www.rvscaldis.nl. Kom eens kijken op zaterdag 2 maart aan de Westhavendijk 1 te Goes. PAGINA 14

ELLEWOUTSDIJK Ierse middag: Zondagmiddag 27 januari is er een middag met Ierse muziek in ‘t Kerkje van Ellesdiek, Ellewoutsdijk. Er treden twee groepen op. Voor de pauze speelt Finglas en na de pauze is het podium voor Slàn. De Ierse middag begint om 14.30 uur en in de pauze is er een verloting voor ‘t Kerkje. Reserveren: reserveer@ellesdiek.nl, Annie Menheere 0113-612681.


3

Restanten -daagse

donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 januari Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

5,- 10,- 15,Al veel nieuwe voorjaarscollectie binnen

Geen specifieke vooropleiding nodig

“ Moe, moe, moe....” Kent u dit? U raakt maar niet bij geslapen. Zelfs in het weekend of na een vakantie staat u moe op. U heeft moeite om u te concentreren en ziet overal als een berg tegenop. Veel cliënten komen bij me op het spreekuur met deze klachten. De oorzaak kan verschillend liggen: langdurig overbelast zijn, een bloedsuikerprobleem, tekort aan specifieke vitaminen, enz. Met een verandering in voeding en specifieke vitaminen zijn vermoeidheidsklachten vaak heel goed op te lossen. Ook als ze al langdurig bestaan. Voor deze en andere klachten: Gonny de Vetten Orthomoleculair therapeut telefoon 06-27102435 www.orthonutri.nl info@orthonutri.nl

Fabius is een CRKBO erkende opleider

Pedicure Rianne Klaasse

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Dorpsstraat 50 - Krabbendijke

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl

Kijk ook op www.krabbendijke.com

DROGER stuk?

o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

Bel: 0118-471777

uw bril is maatwerk daarom kiest u voor tilroe optiek

Oost-Souburg

topcollecties voor jong en oud modern en betaalbaar

5ko0rtin% g

Computercursus in Goes iedere week beginnen met starters - Word - Excel - PowerPoint - Access

tel. 06 2127 3077 info@bit-by-bit.nl www.bit-by-bit.nl

op de complete bril ongeacht de prijs

Tel. 06-46 27 34 43

Zuidvlietstraat 32, 4461 GZ Goes gediplomeerd lid van Provoet / behandeling aan huis is mogelijk

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Praktijk Riedijk

wij kunnen declareren bij vele zorgverzekeraars

voor natuurgerichte therapieën

tilroeoptiek

brilmode & contactlenzen walstraat 81 vlissingen 0118-412370 www.tilroe.nl

Voor het verwijderen van o.a. eelt, likdoorns, kloven en het behandelen van (probleem)nagels.

tilroeopticien

Last van slaapproblemen, vermoeidheid, hormoonstoringen, darmklachten, spieren gewrichtsklachten, huidproblemen of andere chronische klachten?

Werkvormen Vegacheck EAV volgens Voll Fotonmethodiek

Steeds meer mensen hebben duidelijke klachten terwijl er geen klinische diagnose kan worden gesteld. Deze zogenoemde functionele stoornissen zijn een verschijnsel van onze tijd. Ze leiden ertoe dat de lichaamseigen afweerkrachten het laten afweten, waardoor het lichaam uit balans raakt. Er ontstaan klachten zoals slaapproblemen, vermoeidheid, hormoonstoringen, darmklachten, spier- en gewrichts klachten, huidproblemen of andere chronische klachten. Praktijk Riedijk staat voor een resultaatgerichte methodiek door meer de achter-liggende oorzaken op te sporen en te behandelen, dan alleen de symptomen te bestrijden. Het doel van de methodiek is het lichaam te stimuleren het eigen regel- en reactievermogen te herstellen.

Actiekorting op alle kinderschaatsen Actiekortingop op alle Actiekorting op kinderschaatsen Actiekorting alle kinderschaatsen kinderschaatsen

maat 27 36 van € 24,95 voor € 19,95 maat 27–––36 36 op vanalle € 24,95 voor € 19,95 Actiekorting kinderschaatsen maat 27 van € voor maat 27 – 36 van € 24,95 24,95 voor€ 19,95 maat 27 – 36 van € 24,95 voor €

€ 19,95

19,95

Baunscheidmethodiek Laserbehandeling Dornbehandeling Schropfmassage Ontlastingsonderzoeken Urinetesten Voedingsscreening Allergie en Intolerantieonderzoeken Borrelia screening Algemene bloedonderzoeken

Wij zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie BATC, welke zowel uw als onze belangen behartigt. Wij conformeren ons aan de vijf natuurgerichte principes: 1. Energie 2. Prikkeloverdracht 3. Drainage 4. Voeding/Voedingssuppletie op maat 5. Psyche

Praktijk Riedijk Postbus 38

Nieuwe Rijksweg 2d, 4472 AB ‘S-HEER HENDRIKSKINDEREN NL 4493 ZG Kamperland Nieuwe Rijksweg 2d, 4472 AB ‘S-HEER HENDRIKSKINDEREN 0113-223359 WWW.GROENRIJKGOES.NL Nieuwe Rijksweg 2d, 4472 AB ‘S-HEER HENDRIKSKINDEREN 0113-223359 WWW.GROENRIJKGOES.NL Nieuwe Rijksweg 2d, 4472 AB ‘S-HEER HENDRIKSKINDEREN Voor het maken van afspraken bel 0113-370170 WWW.GROENRIJKGOES.NL Nieuwe0113-223359 Rijksweg 2d, 4472 AB ‘S-HEER HENDRIKSKINDEREN of 06-57128776 0113-223359 WWW.GROENRIJKGOES.NL 0113-223359 WWW.GROENRIJKGOES.NL

Doordat wij aangesloten zijn bij de BATC krijgt u (meestal een gedeelte van) het consult en de therapie vergoed.


Op 5 mei treedt rapper in Vlissingen op met een boodschap

Toneelvereniging Heer Hendrik speelt met gif

Dio rapt als ambassadeur op Bevrijdingsfestival VLISSINGEN - Rapper Dio opent het Bevrijdingsfestival in Vlissingen op 5 mei als één van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid. De muzikant, bekend van nummers als ‘Tijdmachine’ en ‘Dom, lomp & famous’ met The Opposites en Willie Wartaal, staat om 13.00 uur op het hoofdpodium op het Bellamypark.

Rapper Dio komt als Ambassadeur van de Vrijheid naar het Bevrijdingsfestival in Vlissingen.

DOOR BRITTA JANSSEN Het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemden Dio, Miss Montreal en Chef’s Special tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2013.

Zij verdelen de festivals onder elkaar en bezoeken die per helikopter. ‘Alle veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland samen zijn het grootste eendaagse culturele evenement in het land, met in 2012 in totaal 800.000 bezoekers’, aldus een woordvoerder van de Cultuurwerf, die het Vlissingse festival organiseert. De ambassadeurs onderstrepen tijdens hun optreden het belang van het vieren van onze vrijheid. ‘Dio wil de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals meegeven dat hij vrijheid viert op het podium. Hij maakt met het publiek plezier en iedereen is welkom. Er is respect voor elkaars nationaliteit, afkomst, uiterlijk en geloof. Bij zijn optredens zie je mensen van acht tot tachtig jaar.’ Zijn laatste album heet Benjamin Braafs Festival en kwam in 2012 uit. ‘Het woord festival staat in zijn werk symbool voor vrijheid.’ Vanaf 2007 rapt Dio samen met groepen als The Opposites, de Jeugd van Tegenwoordig en the Party Squad. Hij heeft optredens op zijn naam staan bij onder meer de TMF Awards en Lowlands. Naar aanleiding van het uitbrengen van zijn laatste album toert hij momenteel met zijn eigen live-band door Nederland. Thema Met het thema van 2013 ‘Vrijheid spreek je af’ nodigt het Nationaal Comité iedereen uit om stil te staan bij afspraken die onze vrijheid borgen. ‘Vrijheid is wederkerig. Het is niet iets wat is, het is iets wat

mensen samen maken. De afspraken van 1945 zijn in twee generaties uitgegroeid tot gekoesterde waarden over onder andere vrijheid, democratie, burgerschap en rechtsstaat. Voorwaarde voor de ondenkbaarheid van oorlog is dat deze principes levend en actueel blijven.’ De komende tijd maakt de organisatie meer acts en activiteiten bekend voor het Bevrijdingsfestival Zeeland, dat voor de 23e keer in Vlissingen wordt gehouden. Rond het Bellamypark, de Zeilmarkt en het Dijktheater wordt de vrijheid wederom gevierd met vier verschillende podia, discussieprogramma’s en het Plein van de Vrijheid. Optredens op het hoofdpodium worden afgewisseld met lokale bands op het Sena Talent Stage. Voor de danceliefhebbers is er het Liberty Dance podium en er komt een speciaal kidspodium. Activiteiten die weer op het programma staan zijn onder meer de Van Randwijklezing, het vervoeren van het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Vlissingen, de Mensenzoo en het 5 voor 5 moment. Het festival is de start van de Maand van de Vrijheid, een maand lang aandacht voor de vrijheid op verschillende locaties en bij verschillende gelegenheden in Zeeland. Meer informatie Kijk voor meer informatie over het Bevrijdingsfestivals op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl en www.facebook.com/bevrijdingsfestivalzeeland.

Winterwandeling GEERSDIJK - Evenals de vorige jaren willen we de protestantse gemeenten van Noord-Beveland weer een winterwandeling houden op een zondagmiddag in januari. Deze keer staat dat gepland op zondag 27 januari. Vanaf 14 uur is ieder hartelijk welkom in de Ontmoetingskerk in Geersdijk. Om 14.30 uur begint de wandeling, richting Kamperland. Om 17 uur begint daar een vesper in De Ark (voorganger: ds. Van Zoelen). Vanaf 16.30 uur is iedereen al welkom. Na de vesper is er dit jaar ook een maaltijd met soep en broodjes. Hiervoor wordt een tegemoetkoming in de kosten gevraagd. Men hoeft niet aan het hele programma mee te doen: alleen de wandeltocht, de vesper of de maaltijd is ook mogelijk voor wie dat wil. Wel is aanmelding gewenst voor de wandeling en de maaltijd (niet voor de vesper). U kunt dat doen bij ds. Spaans: tel. 0113-696611 of 06-48311400; e-mail ariespaans@zeelandnet.nl . Mocht een vervoersprobleem een bezwaar vormen, dan kan dat geregeld worden.

Bureau Jeugdzorg Zeeland presenteert Meerjarenraming 2012-2015

‘Transitie jeugdzorg biedt kansen’

GOES - Het overhevelen van de jeugdzorg in Nederland van de rijksoverheid naar de gemeenten, is volgens Bureau Jeugdzorg Zeeland (BJZ) een ingrijpende operatie. Deze nieuwe taken moeten de gemeenten uitvoeren met minder geld. ‘Maar wij zien juist kansen om de zorg te verbeteren’, schrijft directeur Nelleke Groenewegen over de transitie in het Meerjarenbeleidsplan 2012-2015 van het BJZ. DOOR BRITTA JANSSEN ‘Het gevoel dat gezinnen effectievere steun krijgen, waarbij de samenleving toegroeit naar een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor het opvoeden en opgroeien van onze jeugd, kan energie geven’, aldus Groenewegen. ‘Onze oproep aan Zeeland is: gebruik die energie en we maken het samen mogelijk dat de transformatie succesvol kan zijn.’ Veranderingen De overheveling biedt in de ogen van de directeur de kans verbeteringen en veranderingen door te voeren. ‘Een belangrijke wijziging voor BJZ is bijvoorbeeld het invoeren van de methodiek van het gezinsgerichte werken.’ Hiermee begint ze dit voorjaar. ‘We besteden hierbij meer tijd aan contact met het gezin en minder aan bureaucratie. De gezinnen krijgen één plan en één contactpersoon. Het contact is intensiever, waardoor we sneller kunnen helpen. Dit komt de veiligheid van de kinderen ten goede.’ Gezinnen met meerdere of zwaardere problemen begeleiden, is vanaf 2015 nog meer de kern van BJZ, staat er in het plan. ‘We streven ernaar de natuurlijke opvoedomgeving van een kind zo veel mogelijk in stand te houden en te versterken. De vraag van de cliënt en zijn eigen kracht en netwerk zijn de basis voor verdere stappen. We betrekken het netwerk meer bij de oplossing van problemen.’ BJZ gaat hierbij uit van partnerschap tussen cliënten en professionals. ‘Plannen maken we samen met de cliënt.’

‘S HEER HENDRIKSKINDEREN - Twee lieve dametjes en twaalf lijken spelen de hoofdrol in de zwarte komedie ‘Arsenicum en oude kant’. De dames leven een keurig leven, waarbij ze een goede plek hebben in de kleine samenleving. Natuurlijk is er wel eens gedoe over het feit dat Leon midden in de nacht de trompet laat schallen. Maar dat is toch niet meer dan logisch als er weer een geval van gele koorts wordt ontdekt? Een leven gewijd aan de liefdadigheid: eenzame mannen wat rust geven… eeuwige rust. Tot nu toe geen probleem. Tot er een geval van gele koorts in de kast wordt ontdekt en tot nu toe hebben we nog nooit een geval van gele koorts in de kast gehad. Als dan ook nog Janine na jaren van afwezigheid terugkeert in huize Brewster is de maat vol… of eerder de kelder. Roept dit alles vragen bij u op? De antwoorden kunt u gerust ontvangen. Misschien een lekker

glaasje wijn erbij? In deze moderne bewerking is ‘Arsenicum en oude kant’ een zwarte komedie geworden die energiek overspringt van slapstick naar spanning en van Charleston naar slappe lach. Toneelvereniging Heer Hendrik speelt ‘Arsenicum en oude kant’ van Joseph Kesselring op 25 en 26 januari en 1 en 2 februari in het Hendrikhuis te ’s Heer Hendrikskinderen. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: contact@toneelverenigingheerhendrik.nl Spelers: Angelique Boonman, Addie van de Walle, Yvonne van de Velde, Rieke Goedegebuur, Rinus de Wit, Izaak Wondergem, Andrea Dekker, Ada de Feiter, Ina van der Hart, Olga de Jonge, Daniël Obbink, Maryse van de Plasse, Jeannette Tierie. Bewerking en regie: Marcel van As. Productieassistent: Ingrid de Wit. Techniek: Jaap van ’t Veer, Edwin Christiaansen. Decor: Izaak Wondergem. Vormgeving, kleding en grime: Corry Franse. Piano: Pim de Jonge.

Handboogschieting Pelotons OVEZANDE - Zaterdag werd in de Accommodatie van de Ovezandse handboogschutters de pelotonschieting liggende wip gehouden. Er waren 22 pelotons (88 schutters) aanwezig en zij schoten 3 ronden van elk 10 schoten per schutter. Na de 1e ronde stond Willem Tell 2 (Ovezande) met Zorgvlied 2 (Ellewoutsdijk) aan de leiding met 19 punten. In de 2e ronde liep Zorgvlieg 2 uit met 44 tegen 40 pnt. De laatste ronde

liep Zorgvlied nog verder uit tot 64 pnt. St.Sebastiaan 3 (Kloetinge) werd knap 2e met 55 punten, gevolgd door Spes Nostra 2 met 51 pnt. Persoonlijk nam Wilma Meeuwse (st.Sebastiaan Kloetinge) in de 1e ronde de leiding met 14 pnt. tegen 10 voor Peter Wagenaar (Zorgvlied Ellewoutsdijk), in de 2e en 3e ronde nam Peter Wagenaar definitief afstand en werd persoonlijk kampioen met 36 pnt. gevolgd door Bas de Jonge 26 pnt.(Spes Nostra Ovezande) en Wilma Meeuse met 21 pnt.

Harrie Verkaik Cup GOES - Detlef Pahl (A-poule) en Tommy Klaassen (B-poule) hebben gisteravond de race gewonnen in de Harrie Verkaik Cup. De race werd voorafgegaan door een 5 minuten durende kwalificatie, waarin Detlef de pole-position behaalde. In de A-poule ging de strijd om de mooie bekers tussen Detlef, Leroy Jagesar, Menno van Wijk,

Frist Raas en Joey Vos. Detlef leidde de race van start tot finish, Leroy rukte op van vijf naar twee. Menno viel een plaats terug en vocht een mooi duel uit met Frits. In de B-poule scoorde Tommy Klaassen zijn vijfde overwinning op rij. Op plaats twee eindigde Robijn Glerum, die hiermee een mooi debuut maakte in de Harrie Verkaik Cup. Op plaats drie eindigde Jaap Harthoorn en op plaats 4 Rick Harthoorn.

Nu APK met GRATIS wintercheck.

Ook wil het bureau flexibeler worden. ‘Voor een betrokken organisatie die de cliënt centraal stelt, is goede bereikbaarheid vereist. In 2013 investeren we onder meer in flexibele openingstijden, bereikbaarheid in lokale omgevingen zoals CJG’s (Centrum voor Jeugd en Gezin, red.) en betere telefonische bereikbaarheid. ‘Medewerkers gaan meer naar cliënten toe. Dit alles met als doel dat ook na 2015 ieder kind veilig is.’ Uitgangspunten BJZ werkt vanaf 2015 in opdracht van de gemeenten aan het signaleren, onderzoeken, begeleiden en stoppen van onveiligheid. ‘Elk kind heeft recht op een veilig en vertrouwd ‘thuis’, een omgeving die bescherming, geborgenheid en stimulans biedt, waardoor het kind zich kan ontwikkelen en zijn plek kan innemen in de maatschappij.’ Uitgangspunten om dit te bereiken zijn onder meer: van recht op aanbodgerichte jeugdzorg naar recht op ondersteuning, gericht op de vraag van de cliënt, van het denken in problemen naar het zoeken van oplossingen, van een ongelijke relatie tussen professional en cliënt naar partnerschap, van het weghalen van het kind uit zijn natuurlijke opvoedomgeving naar het in stand houden van zijn natuurlijke opvoedomgeving en deze versterken en van te snel specialistische hulp bieden naar doen wat nodig is. De overheveling brengt ook organisatorische veranderingen met zich mee. ‘BJZ wil zijn expertise zo maximaal mogelijk inzetten. De cliënt en het cliëntsysteem staan hierbij centraal en vorm volgt pas na inhoud. BJZ is dus niet gericht op het koste wat kost in stand houden van de organisatie als zodanig.’ PAGINA 16

Maak nu een afspraak! Bosch Car Service Goes Dirk Dronkersweg 15a, Goes Tel. 0113-273665 | www.boschcarservicegoes.nl

Bosch Car Service de Muynck Quistenburg 8 | 4454 PZ Borssele Tel. 0113- 350 863 | www.demuynck.nl

Bosch Car Service Hoogesteger Kapelle Dijkwelsestraat 59 | 4421 AG Kapelle Tel. 0113-341 315 | www.boschcarservicehoogesteger.nl

Wij doen alles voor uw auto


voor uw

BANDEN en VELGEN

BANDENSERVI YERSEKE telefoon adres internet

TE HUUR:

E

Schitterende nieuwe appartementen aan het Westerscheldeplein te Middelburg! Vanaf € 767,- per maand.

06-34921206 Kreeft 10E, 4401NZ Yerseke www.bandenserviceyerseke.nl

Wilt u vandaag uW auto verkopen? Bel dan

koogJe auto’S Alle merken, types en bouwjaren Ook bussen, jeeps, sloopauto’s met of zonder gebreken

Contante betaling en RDW vrijwaring

Huur je in januari? Dan de:

Tel: 06-16423545 24 uur per dag U BELT En WIJ KOMEn DIRECT

€ 4,10 p/m2 per maand / Oud Gastel

Tel. 06-22519948

Let op, alleen in januari:

DINSDAG + VRIJDAGAVOND GESLOTEN

Nicky Noe Fashion Noordzandstraat 28

-

Yerseke

www.nickynoefashion.nl

Badhuisstraat 152 4382 AP Vlissingen 0118 - 414 223 info@SipsVGM.nl

vo orw aarden

Te Huur Opslagruimte 18,4 m2

eerste maand GRATIS* huur! e *

Kijk voor de volledige info op:

vraag naar d

www.HierHuren.info Uw Marktslager Clement. de enige in Zeeland!!!

Nu bij DaVinci Cinema Goes: Les Misérables

Kleuterbios

Ladies Night

Vooraf een heerlijke high-tea De bioscoop in theatersfeer

Afgestemd op de allerkleinsten Na afloop een mooi diploma

Ontvangst met een hapje, drankje en leuke stands Voor elke dame een goodiebag

Prijs €15,(high-tea + film) Aanvang: 13:00 uur Datum: 27 januari

Prijs: €7,50 Aanvang: 10:30 uur Datum: 27 januari

Prijs: €12,50 Aanvang: 20:00 uur Datum: 30 januari

Musical special

Nijntje de film

tel: 0113-670040. fax: 0113-670042 e-mail: slagerijclement@hetnet.nl Specialiteit: Stro-gebrand Varkensvlees EIGEN SLACHT EN WORSTMAKERIJ !!!

Verliefd op Ibiza

Deze week:

Heerlijke Sucadelappen

500 gram €

5,99

Week is van donderdag 24 jan. tot en met woensdag 30 jan. Uit eigen worstmakerij:

Gekookte Worst

Meer informatie? www.davincicinema.nl Reserveren? 0113 22 32 33

200 gram €

1,99

U vindt ons op de weekmarkt: Dinsdag: Kapelle 8.00-12.00 Ovezande 13.00-17.00 Woensdag: Nieuwdorp 8.30-12.00 Donderdag: Koudekerke 8.30-12.00 Goes Molenplein 13.00-16.30 Voor de winterse kost: Runderrookworst, Cassler, Zuurkoolspek, Erwtensoep, e.d.

Zie ook onze aanbiedingen aan de verkoopwagen.

De zaak met de smaak van vroeger!—eenvoudig ‘t beste !!

Heeft u of ieManD uit uW oMgeVing BranDWonDen?

28 nieuwbouw huurwoningen in de Mortiere Middelburg Huurpijs al vanaf € 850,- per maand.

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt.

-

N NU I UR! U H VER

Badhuisstraat 152 4382 AP Vlissingen 0118 - 414 223 info@SipsVGM.nl

Kijk voor de volledige info op:

www.Symfonie2.nl

Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken Kijk voor meer informatie op

www.brandwondenvereniging.nl


Eerste wedstrijd HSV Kortgene

Programma VV Bevelanders

KORTGENE - Zondag 20 januari viste de HSV Kortgene de eerste competitiewedstrijd van 2013.

Corry de Looff in de sneeuw.

FOTO: INGRID MARANUS.

De omstandigheden waren voor Nederlandse begrippen tamelijk extreem. De temperatuur aan het strand van Zoutelande was -6 graden, een forse oostenwind met aanhoudende sneeuwval. De deelname viel niet zo mee, er waren slechts tien deelnemers. Het oudste actieve lid, Corry de Looff was er echter wel, net als jeugdlid Ilse Maranus. De vangst bestond uit 12 scharren. Uitslag: 1. Dies Slabbekoorn, 5 scharren, 104 cm; 2. Cor de Bruine, 4 scharren, 90 cm; 3. Jan de Kam, 2 scharren, 45 cm; 4. Ingrid Maranus, 1 schar, 18 cm beste dame. Kijk ook eens op www.hsvkortgene.nl.

Informatieavond over de Bijbel GOES - Religie krijgt steeds meer belangstelling; zowel in positieve als in negatieve zin. In het Hoornbeeck College worden zes gratis informatieavonden over de Bijbel gehouden. De eerste bijeenkomst is 30 januari. Het christendom is de religie met de meeste aanhangers in de wereld. Deze aanhang groeit wereldwijd nog steeds. Toch zijn er in ons land ook veel mensen die niets of heel vaag iets weten van de inhoud van het christelijk geloof.

Om ontwikkelingen in onze multiculturele maatschappij te kunnen volgen, is kennis van zaken van belang. De Gereformeerde Gemeente in Goes wil hierin voorzien en organiseert vrijblijvend vijf oriëntatiebijeenkomsten rond de Bijbel, het boek van het christendom. De volgende onderwerpen worden behandeld: 1.Wat is de Bijbel voor een boek? Over het ontstaan en de indeling van de Bijbel. 2. De grote lijn van het Oude Testament, vnl. de geschiedenis van Israel. 3. Wie is Jezus?

Over Zijn leven en werk. 4. Het ontstaan van het christendom. 5. De kern van het christelijk geloof. Deze zes avonden zijn gratis en worden gehouden in het Hoornbeeck College aan Lijnbaan 14 in Goes. Iedereen die ‘gewoon wel eens meer wil weten van de Bijbel en het christendom’ is hartelijk welkom. De eerste avond is een startavond op woensdag 30 januari, die begint om 19.30 uur, de overige avonden in overleg met de bezoekers. Meer informatie: evcgoes@kliksafe.nl.

KAMPERLAND - Het programma van VV Bevelanders voor zaterdag 26 januari. Thuiswedstrijden 14.30 Bevelanders 2-Nieuwland 2 11.15 Bevelanders B1-Colijnspl.Boys B1 11.15 Bevelanders C1-Zeelandia M’Burg C3 10.00 Bevelanders D1-GPC Vlissingen D1G 10.00 Bevelanders E2G-Bruse Boys E3G

09.00 Bevelanders F1G-Serooskerke F1 10.00 Bevelanders MP1G-Apollo’69 MP1G 08.45 Bevelanders MD1-Kloetinge MD1 Uitwedstrijden 14.30 SKNWK 4-Bevelanders 3 10.30 RCS E3-Bevelanders E1 09.00 Walcheren E7-Bevelanders F3 09.45 FC Dauwendale F3-Bevelanders F2G 09.00 Zeelandia M’burg ME1-Bevelanders ME1

VV Goes 1 speelt uit GOES - Zal het komend weekend wel doorgaan gezien de weersverwachtingen? Voetbalvereniging Goes 1 speelt op zaterdagavond 26 januari tegen Baronie uit Breda. Programma Zaterdag 26 januari Baronie-Goes19.30 Wemeldinge A1-Goes A1 11.30 Goes MB1-MOC’17 MB1 12.45 Luctor’88 C1-Goes C1G 12.30

Halsteren D2-Goes D1 10.15 Goes D2G-Hansweertse B. D2G 11.00 Kapelle E1-Goes E1 08.45 MZC’11 E2-Goes E2G 09.00 Goes F1-Heinkenszand F1 09.30 Apollo’69 F2-Goes F2G 09.30 Heer Arendskerke MP1G-Goes MP1 10.45 Goes MP2G-Luctor’88 MP3 09.30 Zondag 27 januari MOC’17 2-Goes 2 12.00 Luctor’88 2-Goes 3 12.45 Goes 4-Zeelandia Middelburg 5 10.30

Vrouwenkoor Cadans ‘s HEER ABTSKERKE - Op 4 februari geeft vrouwenkoor Cadans een vrijblijvende repetitie-avond in Dorpshuis Versvliet in ‘s-Heer-Abtskerke. Het gezellige koor bestaat uit 20 vrouwen en heeft een gevarieerd programma. De dirigente is Emilia-Tabatchnik-Li die

tijdens ons 25-jarig jubileum vorig jaar is geridderd. Houd je van zingen, kom dan 4 februari luisteren en zingen . Aanvang 19.30 uur. Graag vooraf contact opnemen E-mail roelse-rensen@hetnet.nl. tel. 0113 639286. Kijk ook op www.vrouwenkoorcadans.net

KERKELIJK NIEUWS KAPELLE Vrije Evangelische Gemeente Noordelijke Achterweg 67, Wemeldinge. Diensten: zo.10.00u. Tevens elk seizoen extra diensten. www.vegwemeldinge.nl Christelijke Gereformeerde Kerk Biezelingseweg 6, Kapelle. Zondag 27 januari: 10.00u Ds. A.G.M. Weststrate (Heilig Avondmaal); 17.00u Ds. A.G.M. Weststrate (Heilig Avondmaal) Ger. Gem. Kapelle-Biezelinge Goessestraatweg 18, Kapelle. Zondag 27 januari: 10.00u en 16.30u Ds. W.J. Karels. Protestantse Gemeente Kapelle-Biezelinge-Eversdijk Biezelingsestraat 67, Kapelle. Zondag 27 januari: 10.00u Da. I. Hogeweg; 19.30u Ds. B. de Jong, @nders-vieren-viering Hervormde Gemeente Kapelle Kerkplein 4, Kapelle. Dienst: zo. 10.00u. Voorganger: ds. L.C.P. Deventer Protestantse Gem. Hansweert & Schore Dijkstraat 5, Hansweert. Nieuwe Kerkplein 1, Schore. Diensten: ‘s zomers zo. 09.30u; ‘s winters zo. 10.00u, om de week wisselend in de Hervormde Kerk Hansweert en Schore. Protestantse Gem. Wemeldinge Kerkweg 5, Wemeldinge. Dienst: zo. 10.00u. BORSELE Gereformeerde gemeente Borssele Oostsingel 21, Borssele. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u. Protestantse Gemeente Borssele Predikant: Ds.M.J.Wisse, 0113-561322. Scriba: P.Duijnkerke. Elke zondag dienst om 10.00u. Ger. gem. ‘s-Gravenpolder Langeweg 61, ‘s-Gravenpolder. Zondag 27 januari: 09.30u leesdienst; 14.00u ds. W.J. Karels; 18.00u ds. K. Boeder Ger. gem. Hoedekenskerke ‘s-Gravenpoldersestraat 4, Hoedekenskerke Ger. gem. Nieuwdorp Havenweg 26, Nieuwdorp. Elke zondag kerkdiensten om 9.30, 14.00 en 18.30u. Gereformeerde gemeente Nisse Zuidweg 15, Nisse. Scriba: M. de Witte, 0113-649519. Diensten elke zondag om 9.30u en 14.30u. Herv. Gem. Oudelande Scriba: mevr. H.M. Storm-Wagenaar, tel: (0113) 548527. www.pknoudelande.nl

Oud Ger. Gem. ‘s-Gravenpolder Provincialeweg 16, ‘s Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Prot. Gemeente `s Gravenpolder/ Baarland Zondag 27 januari: Baarland 10.00u dhr. A. Slabbekoorn; ‘s-Gravenpolder 10.00u ds. R. Luijk Tilburg Prot. Gemeente “de Ark” Hoedekenskerke Verder: Kerkstraat 32, Hoedekenskerke. Diensten zondag 10.00u Prot. Gem. ‘s-Heer Abtskerke Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Protestantse Gemeente Nisse Mariakerk, Dorpsplein 49 in Nisse. Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Prot. Gem. Heinkenszand Barbesteinkerk: Clara’s Pad 6, Heinkenszand. Dorpskerk: Dorpstraat 71, Heinkenszand. Predikant: ds. W. Pieterse. Zondag 27 januari: 10.00u Dorpskerk ds W. Pieterse Protestantse Gemeente Lewedorp Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Predikant: da. M.J. Wisse. Prot. Kerkgemeenschap Nieuwdorp Scriba: Mevr. L. Michielsen. Zondag 27 januari: 10.00u Ds L.A. de Graaf - H’zand RK Kerk ‘s-Heerenhoek (‘s-Heerenhoek - Borssele - Nieuwdorp). Parochie: H. Willibrordus. Postadres: Deken Holtkampstraat 9, ‘s-Heerenhoek, tel. (0113) 351264. Diensten: 3e en 4e za. van de maand 19.00u, zo. 9.00u. RK Kerk H. Blasius Heinkenszand (‘s-Heer Arendskerke - Heinkenszand). Parochiecentrum: Kerkdreef 4, Heinkenszand, tel. (0113) 561216. Diensten: iedere za.19.00u en iedere zo. 09.00u. RK Kerk Kwadendamme (‘s-Gravenpolder - Hoedekenskerke - Baarland - Nisse - Oudelande - ‘s-Heer Abtskerke) Kerk en pastorie: Johan Frisostraat 5-7, Kwadendamme. Diensten: vrij. 09.00u, zo. 10.45u. RK Kerk Lewedorp Parochie: H. Eligius. Secr.: Burgemeester Lewestraat 11, Lewedorp. Spreekuur: elke 1e ma. van de maand 19.00-19.30u, tel. (0113) 612694. Diensten: zo. 10.30u RK Kerk Ovezande & Driewegen - Ellewoutsdijk Parochie: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Pastorie: Hoofdstraat 58, Ovezande, tel. (0113) 655214. Diensten: zo. 09.30u, laatste za. van de maand 19.00u.

Prot. Gemeente Driewegen - Ellewoutsdijk - Ovezande Van Tilburghstraat 27, Driewegen. Ds. Jacoline de Koe, tel. 06-46087309. Info: deokerk@zeelandnet.nl, 0113-655958/0649914124. Iedere zondag 10.00u dienst. Zondag 27 januari: ds. L. Freund GOES Christelijke Gereformeerde Kerk Maranathakerk, Bergweg 43A, Goes. Zondag 27 januari: 10.00u ds. J.G. Schenau, Heilig Avondmaal; 17.00u ds. J.G. Schenau, nabetrachting Heilig Avondmaal Doopsgezinde gemeente/Vereniging Vrijzinnige Protestanten Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes. Predikant ds. Leuny de Kam. Zondag 27 januari: 10.00u mw.ds.M.Eberwijn, Moordrecht Evangelische Gemeente Rafaël Goes Samenkomsten in Pontes-Goese Lyceum, ingang Vogelzangsweg. Aanvang diensten 10.00u, laatste zondag van de maand 19.30u.; www.rafaelgoes.nl. Voorganger: K. Verhage Family Time Ministries Samenkomst iedere zondag om 13.00 uur in wijkgebouw De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes-Noord. Voorganger: Raadj Gonesh. Voor meer informatie: mail. info@ familytime-ministries.nl, tel. 06-40733166. Zie ook www.familytime-ministries.nl Gemeente van Jehovah Getuigen Koninkrijkszaal, Van Hallstraat 4, Goes. Vergadertijden: wo. 19.30u en zo. 10.00u. Gereformeerde Gemeente Louise de Colignylaan 177, Goes, tel. 228023. Predikant en preses: ds. C.J. Meeuse. Kerkdiensten om 9.30u, 14.00u en 18.00u. Ger. Gem. in Nederland Koningskerk, Nassaulaan 153, Goes Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (tegenover ziekenhuis). Zondag 27 januari: 09.30u Ds P.R. Baas, pred te Vlissingen; 16.30u Ds P.J. Trimp n.m. Jeugdthemadienst. Leger des Heils Rav. de Groene Jager 72, Goes. Dienst zo. om 10.00u. Korpsofficieren: Majoor D. v. Vuuren en Majoor mevr. R. v. Vuuren-v. Leeuwen. Tevens kindernevendienst. Oud Ger. Gem. Kerkgebouw De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90, Goes. Diensten: elke zo. om PAGINA 18

10.00u en 17.30u. Rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalenakerk, Singelstr. 9, Goes. Diensten iedere zaterdag om 19.00u en iedere zondag om 10.45u. Protestantse gemeente Goes Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. De Hoogte, Populierenstraat 29, Goes. Oosterkerk, Bergweg 88, Goes. Zondag 27 januari: Grote Kerk 10.00u Ds E. v.d. Linden; Oosterkerk 10.00u Ds N. v.d. Linden, Aangepaste dienst; 17.00u Ds A. Jobsen; de Hoogte 10.00u Ds A. Jobsen. Vergadering van Gelovigen Zondag eredienst van 10.00 tot 11.00u; woordbediening van 11.30 tot 12.30u. www.nieuwleven-goes.nl. De samenkomsten worden gehouden in: Dorpshuis Heer Arendhuis, Torenring 46 te ‘s-Heer Arendskerke. Vrije Evangelische Gemeente Kerkgebouw: Bethelkerk, Beatrixlaan, Goes. Diensten zondag 10.00u en 18.30u. 1e zondag v/d maand zingen in de Bethelkerk aanvang 18.30u. Hervormde Gemeente Kerkgebouw De Levensbron, Mansholtlaan 1, Goes. Zondag 27 januari: 10.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes; 17.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes Vliedberggemeente, Gereformeerde Kerk Goes e.o. Calvijn College, Klein Frankrijk 19, Goes. Diensten: zo. om 9.30 en 16.30 uur. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes Zondag 27 januari: 10.00u Ds. M.J. Wisse PKN Gem. ‘s Heer Arendskerke Torenring 2, ‘s-Heer Arendskerke. Predikant: ds. M.J. Wisse Prot. Gem. ‘s Heer H’kinderen Plein 1, tel. 233098. Predikant: da. P. van Oosten. Zondag 27 januari: 10.00u Da.J.van de Putte, Wmeldinge Herv. Gemeente Kattendijke Kerkgebouw: Dorpsstraat 53, Kattendijke. Prot. Gemeente Kloetinge Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge. Predikant: vacant. Zondag 27 januari 10.00u Eredienst, voorganger ds C. Brakema uit ‘s Heer Abtskerke. Protestantse Gemeente Wilhelminadorp Brugstraat 12, Wilhelminadorp. Zondag 27 januari: 10.00u Ds. S. v.d. oever, Yerseke, Heilig Avondmaal.

Gereformeerde Gemeente Wolphaartsdijk Villa Novastraat 1, Wolphaartsdijk. Tel. 06-30826746. Diensten iedere zondag om 09.30u, 14.00u en 18.00u. Prot. Gem. Wolphaartsdijk Nicolauskerk, Oostkerkestraat 1, Wolphaartsdijk. Zondag 27 januari: 10.00u Ds. C.A. van Eck Baha’i-gemeenschap Goes Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats in Zeeland, geregeld ook in Goes. Info: 0630534547 Huis van Elia Iedere zondag samenkomst om 13.15u. Adres: Oosterkerk Goes, Bergweg 88 te Goes (ingang aan de J.D. van Mellestraat). Kinderdienst aanwezig. Voor meer informatie: C. Harthoorn 0113-622409 of ctharthoorn@zeelandnet.nl Moskee Arrahmaan A. Joachimikade 5, tel. 257539. Voorz.: H. Nahari NRD-BEVELAND Gereformeerde Gemeente Torendijk 76, 4484 AV Kortgene Protestantse Gemeente De Ontmoeting te Noord-Beveland i.w. Nicolaaskerk, Kerkgang 2, Kortgene. De Katse Kerk, Kerkstraat 9, Kats. Opstandingskerk, Voorstraat 20, Wissenkerke. Ontmoetingskerk, Geersdijkseweg 1, Geersdijk. Predikant: mw. Ds. K. van den Broeke. Zondag 27 januari: Wissenkerke, 9.30u Ds. K.van den Broeke; Kortgene, 11.00u Ds. K.van den Broeke Prot. Gemeente Kamperland De Ark, Veerweg 100, Kamperland. Dienst: zo. 9.30u Gereformeerde Gemeente Veerweg 12, Kamperland. Diensten: 10.00u, middagdienst wisselende tijden. Prot. Gem. te Colijnsplaat Havelaarstraat 30, Colijnsplaat. Dienst: zo. 10.00u Wijzigingen en/of aanvullingen, bijvoorbeeld wie wanneer voorgaat (lees: preekrooster) kunt u gratis doorgeven via www. internetbode.nl - aan de rechterkant klikken op ‘Aanleveren redactie’ en vervolgens op De Bevelandse Bode. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor vragen of het schrijven van artikelen, bel de redactie van De Bevelandse Bode, tel: 0118 61 76 61.


vacatures

uw eigen

krant

Murre Techniek B.V. is al jaren bezig met een continu groeiproces. Hiervoor zijn we op zoek naar een ambitieuze

MEDEWERKER VERKOOP BINNENDIENST (FULL-TIME)

advies grafisch ontwerp kranten op maat

Je komt te werken binnen het team van de afdeling verkoop. Deze afdeling verzorgt de verkoop van proceslijnen voor voedselverwerking. Van hieruit onderhoud je nauwe contacten met zowel interne als externe partijen (waaronder klanten, leveranciers, fabrikanten). Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van marketingacties en biedt je administratieve ondersteuning voor het verkoop team. Binnen de functie ben je onder andere verantwoordelijk voor:

• • • •

het te woord staan, informeren en adviseren van (potentiële) klanten via e-mail en telefoon; het inspelen op de behoeften van de klant; het correct opstellen, calculeren, registreren, versturen en opvolgen van offertes; het aannemen en registreren van orders, opstellen van orderbevestigingen en (op)volgen van orders.

Ons materieel is ook in 2012 gegroeid. Daarom hebben we in onze werkplaats per direct plaats voor een ervaren

allround monteur met kennis uit de praktijk, die begrijpt dat de Sinkegroep niet kan leven van stilstand en dat hij daarom een belangrijke schakel is bij al ons (on)geplande onderhoud. Wij bieden je een prettige werksfeer en een salaris wat bij de functie en je ervaring past. Voor verdere informatie kun je bellen of mailen met Wilco Sinke: 06 - 53383016 I ws@sinkegroep.nl

zundert tel 076 599 8111 uwkrant@vorsselmans.nl

Solliciteer zo snel mogelijk per brief of mail als je interesse hebt in deze zeer afwisselende baan.

AutoCAD en Inventor

De functie-eisen:

• • • • • • •

MBO/HBO werk- en denkniveau; commerciële achtergrond is een vereiste; technische achtergrond is een pré; goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Duits en Frans is een pré; goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift; je bent stressbestendig, gedreven, enthousiast, accuraat, resultaat- en klantgericht; ervaring met MS Office pakket.

Wij bieden:

Murre Techniek biedt een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen een groeiende organisatie. Verder bieden wij een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Nishoek 38a 4416 PE Kruiningen Telefoon 0113 - 38 21 60 www.sinkegroep.nl

snuffelmarkt

2 februari in SPH De Zwake in ‘s Gravenpolder 17 februari in SPH OnDerDak in Zierikzee van 09.00 tot 15.30 uur

Bel naar 0165-529824 voor het huren van een kraam

AutoCAD basis 28 jan avond 6 feb avond

Bergen op Zoom Goes

Inventor basis 19 feb avond 14 mrt dag

Bergen op Zoom Goes

Info: 0164-230209 info@bit-by-bit.nl www.bit-by-bit.nl

Autobedrijf van Weele

materiaal

Westweg 5 Krabbendijke • Tel. 0113 - 50 20 10

Interesse?

Stuur uw CV met motivatie binnen 14 dagen na verschijnen van dit blad naar Murre Techniek B.V., t.a.v. dhr. M. Huissen, Zuidweg 18-20, 4413 NM Krabbendijke of e-mail naar mh@murre.nl

45

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Durf sportief te zijn! u w v a c a t u r e i n D e B o d e é n o p Z e e l a n d We r k t . n u

Elektro Avilek.nl

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’

www.brommobielzeeland.nl

ag woensd . V . D : d n Startavo i om 19.30 uur r 30 janua

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl


HOGE KORTING OP TEMPUR MATRASSEN wel tot 300.= voordeel per matras

MEGA KORTING

DESCANSO MOLTONS extra zware kwaliteit alle maten

BIJ MEGA BED HALVE PRIJS ALLE HOES LAKENS duizenden op voorraad katoen katoen satijn dubbelgebreide jersey

TWEEDE GRATIS

MATRAS ZEUS

Luxe 7 zone pocketveermatras afgewerkt met handgrepen voor makkelijk draaien van uw matras, afgedekt met 2x4cm hoogwaardig sg40 koudschuim. Exclusief voor Megabed. op =op. Gratis thuisbezorgd in heel Zeeland

249.= per 2 nu nog voordeliger 449.= 90x200 van 498 voor

ALLE DEKBEDDEN 50% KORTING tientallen op voorraad 90% ganzedons 4 seizoenen alle maten wol van het texeler schaap 4 seizoenen alle maten. synthetische dekbedden 4 seizoenen alle maten

BIJ AANKOOP VAN 2 TEMPURMATRASSEN MET ELEKTRISCHE BEDBODEMS ONTVANGT U DE

2E BEDBODEM T.W.V. 1198.=

GRATIS

GRATIS UBICA HYGIENICA KUSSEN T.W.V. 109.=

Vraag naar de voorwaarden in de winkel

bij aankoop van een Ubica hygienica matras Deze nieuwe matrassen serie van Ubica zijn de nieuwste generatie Bultex matrassen welke zijn afgewerkt en behandeld tegen huisstofmijt en allergiebeschermend. Door de opencellige kernstructuur van de matrashoes en kern heeft deze matras een perfecte ventilatie.

ALLE HOOFDKUSSENS

wij kochten de hele voorraad

CINDERELLA KUSSENSLOPEN

6.95 2 pakjes 10.= per pakje 2 stuks

honderden stuks

DEKBEDOVERTREKKEN

alle merken alle maten duizenden op voorraad

TWEEDE GRATIS cinderella I mexx I refind I essenza I esprite I enz.

TWEEDE HALVE PRIJS niet icm andere acties

WWW.MEGABED.NL Paspoortstraat 32-34 Oost-Souburg 0118-469670 Kloosterpoort 5-21 Kapelle 0113-330888

DBV_20130123