Page 1

21 NOVEMBER 2012 WEEK 47

Uitgeverij

de

bode

actualiteit

bv

I

* Variabele rente per 17 september 2012. Rentewijzigingen

MIDWEEKEDITIE

thuis in DE regio

B E V E L A N D S E

o p l ag e :

35.000

tota l e o p l ag e z e e l a n d en west-brabant:

Postbus

22,

4880

onroerend goed

AA

Zundert

auto’s

I

Te l .

076

599

sport

8 111

www.profiline.nl

l

vacatures

Vanaf pagina 8

0113-251700

Kozijnen | Dakkapellen | Zonweringen

www.internetbode.nl

kerkelijk nieuws

Wij zijn uw bank.

autoruitschade?

I

480.000

Zie voor meer info: www.regiobank.nl l Goes l Heinkenszand l Krabbendijke

Colijnsplaat

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester

Extra jubileumconcert van Racoon

KAPELLE - De kandidaten voor de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Kapelle zijn bekend. Woensdag (vandaag) wordt bekend wie van de drie overgebleven kandidaten Lars Meiresonne opvolgt. Olaf Altorffer, Leanne Koppejan en Martijn van Sabben zijn nog in de race. Zij strijden woensdag in het gemeentehuis van Kapelle om de titel. Ze moeten verschillende taken van een burgemeester uitvoeren. De jury velt aan het einde van de middag een oordeel. De winnaar krijgt vervolgens de ambtsketting uit handen van Meiresonne. De nieuwe kinderburgemeester wordt voor één jaar aangesteld. Meer: www.kapelle.nl.

GOES - Racoon geeft zaterdag 6 april in het kader van zijn 15-jarig jubileum een concert in het Klokgebouw in Eindhoven. Het eerder aangekondigde concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam op zondag 17 maart is nagenoeg uitverkocht. Tijdens de shows in Amsterdam en Eindhoven staat het beste uit de carrière van de Goesenaren centraal. In het kader van het jubileum is in september het boek ‘Alles voor het liedje’ verschenen. Dat is nu tijdelijk met een korting van vijf euro te koop. Meer in de Zeeuwse Bodes van volgende week. Kaarten voor de jubileumconcerten in Amsterdam en Eindhoven zijn te koop via de website www.racoon.nl.

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

W E E K B L A D I www.profiline.nl T (0118) 820 220 F (0118) 820 223

Klarinetweg 2a 4337 RA Middelburg info@profiline.nl

Schilderij Lancaster overgedragen

Bijeenkomst over cultuur in Zeeland

NIEUWDORP - Vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum Zeeland hebben afgelopen weekeinde in Rushden in Engeland het schilderij van de op 20 maart 1945 net buiten Nieuwdorp gecrashte Lancaster gekregen. De overdracht werd verricht door wingcommander Mike Brown en de burgemeester van Rushden. Zij willen op 3 mei volgend jaar, als het schilderij in het museum wordt onthuld, in Nieuwdorp aanwezig zijn. De familie van de Australische piloot van de Lancaster, die net als de zes andere bemanningsleden om het leven kwam, liet het schilderij maken naar aanleiding van het onderzoek naar de crash van museumvrijwilliger Hans van Dam.

GOES - Ton Brandenbarg, directeur Leo Hannewijk van Film by the Sea en een mystery guest zijn zondag te gast op een forum van D66 Zeeland over de cultuur in Zeeland. De partij maakt zich daar, in het kader van de leefbaarheid, zorgen over. De bijeenkomst in bioscoop Cinecity in Vlissingen vindt plaats aan de vooravond van de behandeling van de cultuurnota in Provinciale Staten. Daarin staan flinke bezuinigingen aangekondigd. Het cultureel rendez-vous, zoals D66 de bijeenkomst noemt, duurt van 15.30 uur tot 17.30 uur. Er is voldoende ruimte voor de aanwezigen om mee te praten. Aanmelden gewenst via schey@zeelandnet.nl.

Grote lezersactie boek ‘Watersnood’ GOES - Op 1 februari 2013 is het 60 jaar geleden dat ‘De Ramp’ zich over ZuidwestNederland voltrok. In Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant verdronken toen bijna tweeduizend mensen. Auteur Kees Slager heeft in ‘Watersnood’ op indringende manier verslag gedaan van deze zeer emotionele gebeurtenis. In het ruim vier kilo wegende boek zijn de verschrikkingen in woord en beeld vastgelegd. Slager liet vooral ‘gewone mensen’ aan het woord. Bij alle getroffen plaatsen heeft hij bijzondere achtergronden geschetst. De Bode en Kick Uitgevers bieden het boek tot 1 februari 2013 aan met een korting van 30 euro. Zie elders in deze editie.

GOES - Een jongen kijkt met veel belangstelling naar een aantal van de reptielen op de beurs Reptilica in de Zeelandhallen in Goes. Er waren slangen, hagedissen, spinnen, insecten, amfibieën, schildpadden en kameleons te zien een vaak ook te koop. Naast mensen die op zoek waren naar een reptiel als huisdier trok de beurs veel nieuwsgierige dierenliefhebbers. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Goes wil verwijderbare groenelementen plaatsen in Singelstraat en Zusterstraat

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Mobiel groen moet plein opfleuren GOES - De Singelstraat en Zusterstraat in Goes worden groener als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. De huidige inrichting is ondanks eerdere maatregelen nog te ‘stenig’. De mogelijkheden om iets te doen zijn echter beperkt. DOOR EUGÈNE DE KOK Dat niet alles kan, komt door de parkeerplaatsen voor minder validen rondom de kerken en vanwege de jaarlijkse kermis. Exploitanten willen niet dat er meer ruimte voor groen komt op het plein, omdat er dan minder plaatsen overblijven voor hun attracties en de verbinding tussen de kermispleinen op de Grote Markt en Koepoort verloren gaat. ‘Minder ruimte zou inkomstenderving ten gevolge hebben’, citeert het college de kermisexploitanten in het raadsvoorstel. Ook aan de parkeerplaatsen valt niet veel te doen. Zo heeft het platform voor mensen met een functiebeperking gezegd dat ze nodig zijn, omdat andere invalidenparkeerplaatsen aan de randen van het cen-

t

h

u

Bezoek de benefietveiling tijdens Scaldis Fair

i

trum vaak bezet zijn en de afstand tussen de auto en een deel van het winkelgebied wel erg groot wordt als het kerkplein verloren zou gaan. ‘We vinden dan ook dat de parkeerplaatsen voor gehandicapten absoluut moeten blijven”, zegt wethouder Jo-Annes de Bat. Ook belangrijk is dat het verplaatsen van de muurtjes rondom de Grote of Maria Magdalenakerk te duur is. “Het zou meer dan een ton gaan kosten en dat geld hebben we niet.” Het college denkt de oplossing te hebben gevonden in ‘losse, verwijderbare groenelementen’. ‘Deze hinderen W het E gebruik E K van B de L ruimte A Dniet’, schrijft ze. Hoe de mobiele groenelementen eruit gaan zien, is nog niet duidelijk, maar in het raadsvoorstel wordt gesproken over geraniumpiramiden. Het college

s

i

n

d

e

garandeert dat het plein er ‘groener en aantrekkelijker’ door zal worden. De aanpassingen kosten 15.000 euro per jaar. Voor 2013 wordt dit gedekt uit het budget voor de eerste fase van het masterplan binnenstad. Daarna moet het college op zoek naar een structurele dekking. Het plan komt voort uit een motie van de gemeenteraad in november 2011. Daarin werd het college opgeroepen iets te doen aan ‘het versteende plein’. Na de herinrichting van de Singelstraat en Zusterstraat in 2008 werden al extra bomen in de Zusterstraat en haagbeuken rondom de Grote of Maria Magdalenakerk geplant. Het raadsvoorstel wordt deze donderdag besproken tijdens de commissievergadering.

r

Kijk elders in deze Bode voor meer informatie.

kijk op WWW.internetbode.nl

g

i

o

Stephanotis

21, 22, 23 & 24 november .....voor het laatste actuele lokale nieuws.....

e

GOES - Netwerkbeurs Contacta is bezocht door 22.654 bezoekers. Dat heeft het organiserende bureau LMG vorige week bekend gemaakt. De Contacta vond dit jaar plaats van 6 tot en met 8 november in de Zeelandhallen in Goes. 300 ondernemers presenteerden zich op de ruim 15.000 vierkante meter grote beursvloer. Volgend jaar vindt de netwerkbeurs voor ZuidwestNederland en Vlaanderen plaats op 5, 6 en 7 november. Thema is dan ‘Grenzen verleggen’ en wordt er gefocust op de ‘moed en daadkracht van ondernemers’ om hun grenzen door middel van ‘schaalvergroting, keuzes en de optimalisering van persoonlijke prestaties’ op te zoeken en verleggen.

Lees in deze bode alles over een GESLAAGD

HUWELIJKSFEEST Mooie materialen, niet alledaagse producten en creativiteit geven het leven kleur. Scaldis Fair toont dit vier achtereenvolgende DE dagen, aan de vooravond van de feestmaand december. Lifestyle KSTE U E L in de geweldige ambiance van de Grote of Maria Magdalenakerk IDEEËN een smaakvol in Goes. Met workshops, shows en proeverijen S TIP & llie dag! Day of de tweeuitje, bijvoorbeeld voor de donderdag vo op Ladies or ju Stephanotis piramide Potmaat 12 cm. op Business Friday. Zaterdag laat Scalentwintigse november Excl. sierpot. dis Fair zich Per prima stuk combineren met een dagje shoppen in Goes. Kijk voor het programma en arrangementen op www.scaldisfair.  van 11,99Cvoor nl waar je je tevens kunt aanmelden voor één of meer workshops. EN OP ZOOM

EDITIE BERG

7,99

GroenRijk Goes • Nieuwe Rijksweg 2 D ‘s-Heer Hendrikskinderen • 0113-223359 www.groenrijk.nl • wk 47. Geldig van 21-11 t/m 27-11. OP=OP

22.654 bezoekers op Contacta

I THOLEN

I WOENSDREC

HT I STEEN

BERGEN 2012

ec al huwelijk sp lie dag! alles om jul cial draait In deze spe

Kijk voor het programma op www.scaldisfair.nl waar u tevens een kortingsbon kun downloaden t.w.v. e

3,50

Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk in het sfeervolle hart van Goes


ELEKTRO VAN DEN DRIES ‘s-HeerenHoek eigen technische dienst - Gratis bezorging! Diverse apparaten met lichte lakschade. Volledige garantie.

Fest instjl!

o.a. Vrieskisten - WasmaCHines - koeL/Vrieskasten afWasmaCHines - Gasfornuizen

Vrieskisten

full HD smart LeD tV

van 100 tot 600 liter

107 cm beeld tXL42

Met GRATIS VLEESPAKKET t.w.v. € 25,tot € 75,koelkasten

tV full HD 94cm beeld 2 jaar garantie

GRATIS BEZORGD EN INGESTELD

€ 699,-

Vrieskasten

tafelmodel

smart tV Plus

€ 485,-

Wasautomaat

r u u h c s t i De Fru

ABDIJSTRAAT 2, KAPELLE TEL: 0113-341746

GROENTE EN FRUIT

Hollandse Prei

kilo

Winterwortels

2 kilo

Rode Grapefruit Florida

5 stuks

Stoofperen (St. Remy)

5 kilo

0.99 0.99 1.99 4.99

Elstar of Jonagold Handappels

5 kilo

4.99

Aanbiedingen geldig van woensdag t/m zaterdag

12 programma’s

v.a.

v.a.

€ 129,- € 179,- € 299,-

PHiLiPs Home Vries/koeL Cinema systeem combinatie seround sound 300W 5.1 Luidsprekersysteem

a+ klasse

afwasautomaat

Gasfornuis

4 programma’s

Luxe uitvoering 2 jaar garantie

€ 179,-

€ 295,Wasdrogers

€ 289,-

€ 299,-

6 kilo

€ 199,-

v.a.

ELEKTRO VAN DEN DRIES

Molendijk 10, ‘s-Heerenhoek, tel. 0113-352159 JUBILEUMCONCERT 15 JAAR QUATRE-MAINS Zaterdag 24 november a.s. vindt ons jubileumconcert plaats in Ter Reede te Vlissingen. Aanvang: 14.00 uur - Toegang: gratis. We spelen klassiek, jazz, modern, op één of twee piano’s. U bent van harte welkom, namens Quatremainsgroep Zeeland. Voor meer info: www.quatremainsgroepzeeland.nl

Ruim 70 jaar ervaring! INKOOP VAN METAAL Voor bedrijven en particulieren (Koper, zink, ijzer, lood, RVS etc.)

METAALHANDEL

Handelsweg 53 - 4421 SH Kapelle T 06 53 83 25 05 E info@metaalhuiskes.nl

Wij hanteren aantrekkelijke inkoopprijzen gebaseerd op de dagkoers, deze onder voorbehoud; ze kunnen ondertussen gewijzigd zijn. Actuele prijzen: Koper kabel Aluminium kabel Koper lood kabel Aluminium lood kabel Zuiver koper Onzuiver koper Gemengd rood koper Geel koper / messing

€ 1,50 € 0,65 € 0,85 € 0,50 € 5,00 € 4,50 € 3,50 € 2,85

Aluminium € 0,80 RVS € 1,05 Lood € 1,00 Zink € 0,80 Electro motoren € 0,40 IJzer € 0,18 Accu’s € 0,40 Katalysator (p.st) € 20,00

Handelsweg 53 4421 SH Kapelle info@metaalhuiskes.nl 0113-340170 - 06-53832505

www.metaalhuiskes.nl

Feest in stijl! Feest stijl! Bruiloft • Receptie in • Diner • Hotel Feest in stijl! Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel

Oost-Souburg

De keurslager heeft de heerlijkste specialiteiten! LEKKER VOORDELIG

4 Gehaktballen + 4 Stroganoff Burgers Oma’s Sukadelappen

Bruiloft•Rec ptie•Diner•Hotel

samen 500 gram

5.95 5.50

LEKKER VLEES

Polder Kippetje (kipfilet, bacon, groenten)

3 voor

Bevelandse Varkensoesters

4 stuks

6.00 6.00

LEKKER BELEG

Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Vlissingsestraat 38-40, (0118) 553003 Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Vlissingsestraat 38-40, info@huysterschelde.nl (0118) 553003 Koudekerke Koudekerke www.huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl (0118)553003 553003 (0118) www.huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Bel: 0118-471777

Ruime, gratis parkeergelegenheid Ruime, gratis parkeergelegenheid

Dakwerken

DROGER stuk?

Bij 150 gram Gebraden Rosbief: GRATIS 250 gram Boerenleverworst Beenham, Boterhamworst, Zeeuwsspek 25 300 gram

3.

LEKKER MAKKELIJK

Hutspot met rundvlees in jus 500 gram

Preigehakt Schotel

500 gram

4.50 5.50

MET EIGEN WORSTMAKERIJ

Keurslagerij MOL

Keurslagerij VAN VELZEN

www.mol.keurslager.nl

www.vanvelzen.keurslager.nl

Oostwal 36 4461 TJ Goes tel.: 0113-211667 fax: 0113-232006

Dorpsstraat 84, 4413 CE Krabbendijke tel.: 0113-501548


actualiteit

Nieuwe treintijden officieel gepresenteerd; elk halfuur een intercity op alle stations

Zeeland is ‘goed bediend’ met nieuwe dienstregeling NS GOES - Het was voor niemand een verrassing en voor niemand slecht nieuws. Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle en zijn Vlissingse collega Rob van Dooren verlieten vrijdag de bijeenkomst met vertegenwoordigers van de NS in het provinciehuis dan ook met een lach op hun gezicht. Aan de wethouders was even daarvoor de nieuwe dienstregeling gepresenteerd. Vanaf 9 december rijden er twee intercitytreinen per uur door Zeeland, die stoppen op alle stations. DOOR EUGÈNE DE KOK Er is jaren over gesproken en net zo lang liepen de meningen uit elkaar, maar de kogel is nu officieel door de kerk. Vanaf 9 december rijden er in ‘een vast halfuursstramien’, zoals NS-regiodirecteur Jeroen Alting van Geusau het vrijdagmiddag omschreef, twee intercity’s door Zeeland. Deze dubbeldekkers, die vanaf volgend jaar allemaal worden uitgerust met (vooralsnog) gratis internet, rijden van Vlissingen via Roosendaal, Rotterdam Blaak en CS, Den Haag Holland Spoor en Leiden naar Schiphol. In Zeeland stoppen de treinen op alle stations. De zogenaamde Sprinters tussen Roosendaal en Vlissingen verdwijnen. “Zeeland is hiermee goed bediend”, was Alting van Geusau van mening. De reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen wordt negen minuten langer, omdat hij in Zeeland op elk station stopt. “Maar over het algemeen gaat het plaatje erop vooruit.” Volgens de regiodirecteur is de nieuwe dienstregeling mogelijk dankzij het verdwijnen van de Benelux-trein van Amsterdam via Roosendaal naar Brussel. “Omdat

deze niet meer rijdt, is er een spoor vrij waarop we elk halfuur kunnen rijden met de intercity’s.” Tegen het verdwijnen van de intercity tussen de Nederlandse en Belgische hoofdstad zijn de nodige protesten gekomen, maar Alting van Geusau zei dat de Benelux-trein niet terugkeert.

‘Het maakt groei mogelijk’ Ook voor Zeeuwen, die met de trein naar België willen, heeft het gevolgen. In Roosendaal kun je voortaan overstappen op de stoptrein naar Antwerpen. Wil je naar Brussel, dan kun je in de toekomst naar Breda waar je met een snelle trein verder kunt reizen. Over die verbinding bestaat echter nog geen overeenstemming tussen de Nederlandse en Belgische spoorwegen. Een andere mogelijkheid is reizen naar Rotterdam en daar overstappen op de hogesnelheidstrein Fyra naar Antwerpen en Brussel. Concessie

De dubbeldekkers van de NS stoppen vanaf 9 december twee keer per uur op alle stations in Zeeland. ARCHIEFFOTO LEONARD PASSCHIER

Alting van Geusau zei dat de twee intercity’s de komende jaren door Zeeland blijven rijden. “Deze nieuwe dienstregeling maakt groei namelijk mogelijk. Vanaf 2015 is er een nieuwe concessie, maar ook dan blijven de treinen rijden.”

Het vaste halfuursstramien heeft volgens de provincie gunstige gevolgen voor de verbindingen met het busvervoer en de Fast Ferries. De nieuwe dienstregeling gaat op zondag 9 december in. Dat is ook de datum dat het

loket op het station Goes definitief sluit. De NS mag dat alleen doen als de kaartautomaten op het station zijn uitgerust met ‘hulp op afstand’ en een telefoonnummer dat mensen kunnen bellen bij problemen. Aan die voorwaarde is voldaan.

Gemeente Kapelle p resenteert nieuw project voor inwoners op energiemarkt

Energiemarathon moet meer mensen over de streep trekken KAPELLE - Duurzaamheid blijft voor de gemeente Kapelle ook in tijden van bezuinigingen een speerpunt. Dat ders. Ook is Delta’s energieadviseur Sjaak het voor de burgers duidelijker wordt wat wordt volgende week maandag onderstreept met een energiemarkt in dorpshuis De Vroone in Kapelle. Inwoners Vogel aanwezig en zijn er verschillende en hoe je iets aan je huis kunt doen”, legt workshops en presentaties. “Steeds meer Damen uit. kunnen daar zien wat zij kunnen doen aan hun huis om energie te besparen. DOOR EUGÈNE DE KOK Op de markt zijn verschillende bedrijven aanwezig. “En niet alleen maar bedrijven

die zonnepanelen verkopen”, zegt wethouder Evert Damen van de gemeente Kapelle. “We wilden de mensen een zo breed mogelijk aanbod laten zien.”

Daarom staan er ook specialisten op het gebied van isolatiemateriaal en warmteen koudeopslag, aanbieders van houtkachels, installateurs, architecten en schil-

mensen beseffen dat het goed is voor het milieu als je iets doet aan je huis. Daarnaast weten de meesten ook dat het goed is voor je portemonnee. De energiekosten zijn de afgelopen tien jaar immers verdubbeld en worden in de toekomst alleen maar hoger.” De gemeente wil duurzaamheid blijven promoten en niet per se via subsidies. “ Die vind ik meer bedoeld om een proces aan te jagen, niet om het in stand te houden.” Via de gemeente kun je als inwoner van Kapelle nog wel een provinciale duurzaamheidlening aanvragen - als je woning tenminste een WOZ-waarde van minder dan 170.000 euro heeft - en vanaf 1 januari is er een bijdrage beschikbaar als je in het bezit bent van een woning van voor 1980 en bijvoorbeeld isolerende maatregelen wilt treffen.

‘Het kan werk opleveren’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Evert Damen heeft zelf al zonnepanelen op zijn dak liggen. Hij hoopt dat meer mensen dat zullen gaan doen. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Op de markt brengt de gemeente de vorig jaar uitgevoerde warmtescan nogmaals onder de aandacht en presenteert ze een nieuw project: ‘De energiemarathon’. “We willen kijken of er animo is onder inwoners om in samenwerking met bedrijven en de overheid een project op te zetten waarmee

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Resultaten Volgens de wethouder denken veel mensen serieus na over energiebesparende maatregelen, maar vinden ze het moeilijk om daadwerkelijk iets te doen. “ Er is veel behoefte aan informatie en een objectief advies, zodat ze ook de laatste stap makkelijk kunnen zetten.” De energiemarathon moet mensen over de streep trekken. Momenteel verricht de gemeente een haalbaarheidsonderzoek naar het project. De eerste resultaten worden op de energiemarkt gepresenteerd. “Het is interessant voor de inwoners, omdat we ze zo kunnen helpen, maar ook voor de bedrijven; voor hen kan het werk opleveren.” Damen hoopt dat veel mensen de energiemarkt bezoeken. Hij heeft goede hoop. Eerdere bijeenkomsten in Kapelle en Wemeldinge werden respectievelijk door 260 en 170 mensen bezocht. “We hebben geen idee waarom er toen zo veel mensen op afkwamen, maar vanwege de grote belangstelling toen vonden we dat we er een vervolg aan moesten geven.” Programma De energiemarkt in dorpshuis De Vroone duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op de website van de gemeente is het volledige programma te vinden: www.kapelle.nl.

Volg ons op Twitter: @BevelandseBode.


uis in orp, woonh in Nieuwd .nl ® le ip ol w rT z te is ald Nieuwe Flu ijl: kijk op www.ron st landelijke

creatief | energiek | voortvarend

UITGEBREIDE INFORMATIE EN NOG VEEL MEER AANBOD OP: www.ronaldzwolle.nl AXEL STATIONSTRAAT 31

€ 169.000 k.k. Goed onderhouden ruim halfvrijstaand huis met een zeer grote garage/hobbywerkplaats (60m2). Deze ruimte is o.a. geschikt als atelier of garage. Totaal perceelsoppervlak van 273m2. INRUIL EIGEN WONING MOGELIJK! Vlissingen Westerzicht 297

€ 150.000 k.k.

Geschakelde triowoning met slaapkamer en badkamer b.g. + uitgebouwde woonkeuken met schuifpui. Nisse Diaconielaan 27 € 359.000 k.k.

Panoramische SEMI-BUNGALOW met uitzicht over de weilanden. 4 slk. & 2 badk. OOK TE HUUR! Goes Nassaulaan 89 **TIP** € 169.500 k.k.

In de wijk Valckeslot: HOEKHUIS met zonnige tuin, ruime garage + aparte berging. Middelburg Dirk van Delenstr. 2 € 225.000 k.k.

116m2 APPARTEMENT, in uitstekende staat, met groot balkon, 2 slaapkamers en eigen P.

BEDRIJFSRUIMTE IN GOES TE HUUR: Goes Nobelweg 2-38 HUUR€56,49 per m2/per jaar

Showroom 779m2 op TOPlocatie met winkelpui naast Mc Donalds, magazijn voorzien van overhead deur. Zeer geschikt als keuken/ badkamer showroom. Ook toegestaan voor detailhandel in Auto’s, Boten en Caravans

SINT JANSTEEN HOOFDSTRAAT 36 € 115.000 k.k.

VRIJSTAAND huis vlakbij de Belgischegrens + hobbyruimte en grote tuin (519m2). 250m van het centrum van Sint Jansteen, vlakbij supermarkt, winkels, horeca en vlakbij Hulst. INRUIL EIGEN WONING MOGELIJK!

t go e d Als he moet! tjes en ne www.jan-gbm.nl • info@jan-gbm.nl • 06 - 51 10 30 83

en en wek afgelop e d In ! ht o.a.: N BLIJ WIJ ZIJ ccesvol verkoc su

Veere FluisterTip® Karaktervol vrijstaand woonhuis op 2,5 ha. vraagprijs: € 695.000 k.k.

Vlissingen Vrijburgstr. 24 (onder voorbehoud) halfvrijstaand huis met grote tuin. vraagprijs: € 132.500 k.k. Goes De Spinne 24 (onder voorbehoud) leuk startersappartement vraagprijs: € 94.000 k.k.

TE KOOP GEVRAAGD:

MET SPOED Heinkenszand: tot 190kk met tuin ref: 251 Zeeuws-Vlaanderen: startershuis met tuin ref: 228 Koudekerke: gezinshuis tot 150kk ref: 250 Ritthem: bungalow ref: 215 Heinkenszand: (half)vrijstaand over de Dijk ref: 233 Goes e.o.: vrijstaand, bouwjaar v.a. 2000 ref: 232 Middelburg: monumentaal met tuin ref: 230 Middelburg: gezinshuis met grote tuin ref: 243 Goes: modern goed onderhouden huis ref: 237 Zuid-Beveland: semi-bungalow ref: 241 ‘s-Gravenpolder: gezinshuis met 5 slk. ref: 235 Vlissingen: bungalow in Paauwenburg ref: 235 Ritthem: bungalow ref: 215 Walcheren: woonboerderij ref: 216 Vlissingen: appartement Oranjedijk ref: 210 Goes: vrijstaand huis ref: 223 Heel Zeeland: Uw huis Bekijk alle te koop gevraagde huizen in het geoptimaliseerde zoekersbestand op www.ronaldzwolle.nl GROTE KANS DAT AL IEMAND NAAR UW HUIS OP ZOEK IS!

RONALD ZWOLLE MAKELAARS 0118-623420 mail@ronaldzwolle.nl www.ronaldzwolle.nl

uw bril is maatwerk daarom kiest u voor tilroe optiek

5ko0rtin% g

op de complete bril ongeacht de prijs

wij kunnen declareren bij vele zorgverzekeraars

tilroeoptiek

brilmode & contactlenzen walstraat 81 vlissingen 0118-412370 www.tilroe.nl

tilroeopticien


actualiteit

Column

Met plan om kerk Kortgene multifunctioneler te maken

Stichting Behoud Nicolaaskerk wint Toekomstprijs Noord-Beveland KORTGENE - De Toekomstprijs 2012 van Sociëteit Noord-Beveland is donderdag in Kortgene uitgereikt aan Stichting Behoud Nicolaaskerk. Een vakjury beoordeelde vijf toekomstplannen met uiteenlopende onderwerpen. Stichting Behoud Nicolaaskerk gebruikt de duizend euro prijzengeld voor het functioneel verbeteren van de kerk.

Addo Sprangers

Surprise

U kent ‘m vast wel, het spotje dat waarschuwt tegen het fenomeen phishing. Overal - op straat, op het dak, in de tuin - lopen louche kerels rond die met een hengel lopen te vissen naar wachtwoorden, bankgegevens en credit card nummers. Voor degenen die er intuinen, wacht een onaangename verrassing. Met de afgetroggelde of gejatte gegevens immers kan het geboefte binnen no time uw rekening plunderen om er - misschien zelfs wel aan de andere kant van de aardbol - een gezellig dagje shoppen van te maken. Een vervroegd Sinterklaasfeestje houden op kosten van een ander, om het zomaar eens te noemen. Cybercrime loont dus, zo lijkt het. Het afgelopen week door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bekendgemaakte bericht dat de fraude met internetbankieren in de eerste helft van dit jaar met 14 procent is toegenomen in vergelijking met de tweede helft van vorig jaar, wijst in ieder geval in die richting. De meeste hackers beginnen voor de lol. Gewoon even kijken of een systeem te kraken is. Hoe ingewikkelder de beveiling, hoe groter de uitdaging. Ik ken iemand die op die manier als werknemer bij een of ander ministerie is beland. Alsof een headhunter je benadert omdat je wel heel erg goed bent in je vakgebied. Toegegeven: als je zelfs sites van de overheid weet te kraken, heb je wel wat in je mars. Bovendien vang je de spreekwoordelijke boeven het beste met boeven en dat is in de digitale wereld niet anders. Andere hackers houden er zo hun eigen sollicitatiewijzen op na: ze kraken een website en bieden vervolgens hun diensten aan om jouw bedrijf of organisatie daarvan in de toekomst te vrijwaren. Eigenlijk mag je dus een soort beschermgeld betalen, al worden in dit geval niet meteen je beide benen gebroken door twee breedgeschouderde vechtersbazen die een dergelijk verzoek kracht komen bijzetten. Met cybercriminelen is het net als met ‘traditionele’ boeven: je hoopt dat ze aan je huis - en in dit geval aan je computer - voorbijgaan. Wil je geheimen bewaren, mijdt dan de digitale snelweg. Afgelopen week hebben we ouderwets lootjes getrokken voor de surprises tijdens het Sinterklaasfeest: briefjes in de koektrommel en vervolgens het door jou getrokken briefje onvindbaar verstoppen. Knappe hacker die bij ons de namen weet te ontfutselen.

Colofon

Kantoor regio Zeeland Damplein 1, 4331 GC Middelburg, Tel. 0118 617 661

Peter Geysen ontvangt de eerste prijs uit handen van juryvoorzitter Adriënne Vermin.

DOOR MARIELJA DE GEUS

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bevelandse Bode Bevelandse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Allegonda Jopse, Annemarie Schrijver Acquisitie Bert Paauwe Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 47

De oplossing van deze puzzel is in week 48 te vinden op www.internetbode.nl

Juryvoorzitter en penningmeester van Sociëteit Noord-Beveland Adriënne Vermin maakte nadat de vijf deelnemers hun plan hadden gepresenteerd bekend welke drie initiatieven werden beloond met een financiële aanmoediging. Cor Zuiddam uit Kamperland won 250 euro met zijn plan om het lintdorp Kamperland een dorpscentrum te geven. Het verbinden van de drie belangrijkste straten in het dorp leidt volgens Zuiddam optisch en gevoelsmatig tot een centrum waar bewoners en toeristen kunnen samenkomen. Het innovatieve bedrijfsplan van Robert Sandee om prei op water, in plaats van in de grond, te telen leverde hem vijfhonderd euro op. Sandee nam dit idee over van agrariërs uit Limburg. Hij ziet in deze kweekmethode een hernieuwde toekomst voor prei. De kweekvijvers zorgen voor een snellere groei en minder bestrijdingsmiddelen dan de kweek in de Zeeuwse klei. Nicolaaskerk Peter Geysen presenteerde de jury en het

publiek de toekomstplannen voor de Nicolaaskerk in Kortgene. De kerk is het oudste monument van het eiland en verkeert in goede staat. “Het is de afgelopen vijftig jaar de trend geweest om woongebieden uit te breiden. Iedere organisatie moest zijn eigen onderkomen krijgen, waardoor er, nu het financieel minder goed gaat, veel leegstand ontstaat. Dat willen wij in Kortgene tegengaan.” In het plan willen de betrokkenen niet uitbreiden, maar ‘inbreiden’. “Samenwerken en samen delen is wat we willen bewerkstelligen. Het is zonde als het gebouw zes dagen per week leegstaat. Door de kerk te verhuren voor bijvoorbeeld recepties, concerten, exposities en clubs kunnen we voor eenieder de kosten drukken en het ruim 700 jaar oude gebouw in zijn huidige staat behouden. ” Stichting Behoud Nicolaaskerk ziet deze prijs als een aanmoediging om door te gaan. De stichting is reeds in overleg met de gemeenteraad en wil eind 2012 een financieel plan uitgewerkt hebben. Samen met de huidige en toekomstige gebruikers gaat de stichting overleggen welke

FOTO MARIELJA DE GEUS

faciliteiten de kerk nog nodig heeft. Momenteel zijn er tweehonderd zitplaatsen op kerkbanken en die worden vervangen door ruim tweehonderd stoelen. Stichting Behoud Nicolaaskerk plaatst in de kerk een keuken en sanitair. Tevens willen zij in de toekomst een aanbouw maken om ook kleine groepen een ruimte te kunnen verhuren. Juryoordeel “Stichting Behoud Nicolaaskerk heeft de eerste prijs gewonnen, omdat wij dat het meest duurzame plan vinden waarbij veel mensen baat hebben”, verklaarde Vermin. “Het is niet zo innovatief als de preiteelt op water, maar wel een plan met een hoog sociaal-culturele waarde.” De publieksprijs van honderd euro is gewonnen door een initiatief van Monique de Heer. Zij wil met haar werkgroep de huidige ruiterroutes op Noord-Beveland verbeteren door de routes aan de passen en de mensen voor te lichten over de regels die er gelden. Het maïsdoolhof van Speel-Leerboerderij Five Star Farm uit Kamperland viel niet in de prijzen.

‘Beleid met elkaar verkennen’

Debat over softdrugs in Highlife

GOES - SMWO en Indigo Zeeland organiseren volgende week donderdag een debat over softdrugs. Iedereen is welkom in het café van coffeeshop Highlife aan de Wijngaardstraat in Goes. DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

De locatie voor het publieke debat is niet meer dan logisch, vindt Matijs Gerrits van SMWO. De eigenaren van de coffeeshops Aarden en Highlife in Goes betalen sinds een paar jaren elk namelijk duizenden euro’s mee aan het preventiebeleid. Dat beleid wordt uitgevoerd door Indigo en SMWO. “En de samenwerking verloopt goed”, zegt Gerrits. “De coffeeshophouders zijn erg betrokken. Ze helpen bijvoorbeeld dit soort bijeenkomsten mee te organiseren, denken mee over andere maatregelen, maar nemen ook contact op als ze zien dat één van hun bezoekers bijvoorbeeld met psychische problemen kampt. Het heeft een meerwaarde.” PAGINA 5

De debatavond in Highlife komt voort uit eerdere bijeenkomsten over softdrugs en een stapavond voor ouders in de coffeeshops. Onlangs was er nog een debat in wijkcentrum De Spinne dat speciaal was bedoeld voor jongeren. “Tijdens die laatste bleek dat jongeren graag hadden gewild dat de burgemeester aanwezig was. Zij zaten ook met vragen over het beleid en de regels. Hij had die goed kunnen uitleggen.” Trimbos Instituut René Verhulst is dit keer dan ook uitgenodigd. Hij kan vragen beantwoorden over de voor- en nadelen van de wietpas, het afstandscriterium voor scholen, het hui-

dige beleid en de gevolgen van de plannen van de nieuwe coalitie. Ook zijn alle gemeenteraadsleden, maatschappelijke organisaties en scholen uit het voortgezet onderwijs uitgenodigd. “We organiseren zo’n avond in de hoop dat de mensen zich bewuster worden van alles rondom softdrugs. Er zijn deskundigen, onder meer van het Trimbos Insituut, aanwezig, maar we behandelen ook een aantal maatschappelijke stellingen om zo het beleid met elkaar te verkennen.” Gerrits hoopt op een grote opkomst. De avond begint volgende week donderdag om 19.30 uur en duurt zo’n twee uur. Iedereen is welkom in Highlife Café aan de Wijngaardstraat in Goes.


KORT BEDRIJVIG

Opbrengst is voor hospice Het Clarahofje in Goes

Scaldis Fair houdt benefietveiling GOES – Scaldis Fair viert vanaf vandaag (woensdag) in Goes haar eerste lustrum en is daarmee al een bekende beurs. Nieuw tijdens de vijfde editie van het lifestyle-evenement in de Grote of Maria Magdalenakerk is de veiling voor het goede doel met medewerking van Venduhuis de Jager uit Goes. Mensen kunnen vrijdagavond op verschillende mooie kavels bieden en de hele opbrengst is voor een goed doel: Stichting Het Clarahofje in Goes.

Watzalikkopen.nl biedt leuks voor iedereen

Webshop met persoonlijk bedrukte cadeautjes

water. “De vaas die bloembinderij Terlucht ter beschikking stelt is een hele speciale die vierhonderd euro waard is. Hiervoor is het minimale bod honderd euro.” Voor de andere veilingitems geldt geen minimum bod. Mensen kunnen voor zichzelf bieden, maar natuurlijk ook voor een cadeau voor iemand anders.

De veiling vindt vrijdag 23 november plaats vanaf 19.00 uur. FOTO VENDUHUIS DE JAGER

DOOR BRITTA JANSSEN De veiling begint vrijdag 23 november om 19.00 uur en mensen die bieden krijgen vijftig procent van de entreeprijs van Scaldis Fair terug. Verschillende bedrijven en organisaties stellen mooie items ter beschikking. Het publiek kan onder meer bieden op een ketting van Sprinkle by Eden, een rondleiding van het Zeeuws Museum, een sessie organiseren van twee dagdelen van C+C Organizing, een float-arrangement van City Spa Goes, speciale profielfoto’s voor sociale media van Jeroen Moerdijk, hrm-advies van Zwaartekracht Groep, een handverzorgingspakket van Pronails Zeeland, interieuradvies van Interieur Paauwe, een kerststuk en exclusieve vaas van bloembinderij Terlucht en een chocolademand van Chocoladewinkel Nr.15. Voor iedereen is er wel iets interessants om op de bieden, aldus Janse&Janse, het

bureau dat Scaldis Fair organiseert. “De sessie organizing kan bijvoorbeeld gaan over je computer of kantoor, maar ook over de garage of kledingkast”, licht Sabrina de Koster van Scaldis Fair toe. “Jeroen Moerdijk maakt voor particulieren of bedrijven profielfoto’s voor de sociale media. En het hrm-advies kan onder meer gaan over het samenstellen van een cv voor werkzoekenden.” Bij het float-arrangement kunnen mensen in een cabine drijven op zout

Doel Scaldis Fair koos Stichting Het Clarahofje als goed doel. “Er werken in dit hospice veel vrijwilligers en we vinden dat deze stichting meer aandacht verdient”, vertelt Scarlett Kwekkeboom van Scaldis Fair over de keuze. “De mensen zijn er reuze blij mee.” In Het Clarahofje verblijven ernstig zieke mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. De vrijwilligers doen er alles aan om een huiselijke sfeer te creëren voor de mensen. ‘Veel mensen willen graag thuis in hun vertrouwde omgeving sterven, maar dit kan niet altijd’, aldus de stichting. ‘Het hospice is dan een zorgzaam alternatief. Het is een comfortabel en sfeervol huis, waar bewoners zich thuis kunnen voelen. Zo heeft elke bewoner een eigen kamer met een badkamer en een terras en mogen ze hun huisdieren en bezittingen meenemen. Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.scaldisfair.nl en www.stichtinghetclarahofje.nl.

Net als vorig jaar gaat de politie de komende tijd weer extra letten op de verlichting van fietsers. Fietsers waarbij de verlichting niet in orde is, krijgen een boete van € 45,-. Jongeren, tot de leeftijd van 16 jaar, betalen de helft

Op deze website vind je een groot assortiment aan cadeaus, zoals mokken, knuffels, keycords, tegeltjes, puzzels en nog veel meer. Alle producten zijn te bedrukken met je eigen tekst, foto of logo. Persoonlijk Watzalikkopen.nl onderscheidt zich van andere webshop door alle persoonlijke producten per stuk, zonder startkosten online te verkopen voor zowel particulieren, bedrijven als verenigingen. Op het industrieterrein in Goes worden alle producten gemaakt en verzonden. ‘Omdat wij zo goed als alle producten op voorraad hebben kunnen wij heel Nederland aanbieden: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis’, belooft de webshop. ‘Dus heb je zelf een leuke tekst, foto of logo en wil je die op één van onze artikelen? Bij Watzalikkopen.nl regel je dit makkelijk en snel.’ Kijk op www.watzalikkopen.nl.

13de Grote Zakloop Nisse NISSE - De zak van Zuid-Beveland vormt het decor voor de Grote Zakloop die begint en eindigt in Nisse. Zondag 25 november kunnen wandelars, Nordic Walkers, atleten en trimmers kunnen kiezen uit twee routes die door de fraaie omgeving met onverharde dijken en paden en langs weeltjes en het heggengebied leiden.

Is jouw fietsverlichting in orde? GOES - Woensdag 14 november start de Zeeuwse fietsverlichtings-campagne ‘Ik wil je zien’.

GOES - In januari is in Goes de webshop www.watzalikkopen.nl opgericht.

namelijk € 22,50. Om de fietsers veilig verder te laten rijden, krijgen ze naast de boete een fietslampje uitgereikt. Dus zorg dat je verlichting in orde is! Regels fietsverlichting: vóór wit of geel licht; achter rood licht; lampjes aan de fiets of op je borst of rug (niet aan arm of been); goed zichtbaar zijn; recht vooruit en achteruit schijnen; continu

branden (niet knipperen). Verder is verplicht: een rode achterreflector; pedalen met gele reflectoren; wit of geel reflecterende banden of wielen. Boetes Geen licht volgens de regels: € 45,-. Fietsen zonder de verplichte reflectoren: € 30,-.

De start van de halve marathon – ongeveer 21 kilometer voor atleten en trimmers is om 14.00 uur op het Dorpsplein. Dat gebeurt tegelijk met de lopers over de korte Zakloop over 7,5 kilometer. De Grote Zakloop beleeft 25 november de 13de editie. Die twee afstanden zijn ook af te leggen door wandelaars en Nordic Walkers. Zij krijgen het advies om 12.00 uur te beginnen aan hun tocht. De verversingsposten zijn vanaf dat mo-

ment open. Alle deelnemers kunnen die dag vanaf 11.00 uur voor het inschrijven terecht in het Dorpshuis. In de Mariakerk op het Dorpsplein is gelegenheid om te kleden. Het parcours is niet verkeersvrij, er zijn wel vlaggers op diverse locaties. Lopen gebeurt op eigen risico. De Grote Zakloop is geen wedstrijdloop, maar vooral een sportief evenement voor alle leeftijdsgroepen. Iedereen krijgt na afloop een herinnering. Bovendien maken alle deelnemers kans op leuke prijzen bij de verloting. De opbrengst van de Grote Zakloop gaat naar een weeshuis in Tanzania. De organisatie ligt in handen van De Zaklopers Nisse in samenwerking met AV’56. Voorinschrijven kan via www.zaklopers.nl. Vorig jaar starten ruim 600 deelnemers. Dit jaar ligt het aantal voorinschrijvingen ook al rond dat aantal.

BEDRIJVIG NIEUWS EcoMatch Zuid in Goes gespecialiseerd in waterontharders

Zacht water biedt veel voordelen GOES - De waterkoker en het koffiezetapparaat ontkalken, zout in de vaatwasser, wasverzachter, het is met een waterontharder allemaal niet meer nodig. En zacht water levert nog meer voordelen op. “Daardoor besparen mensen op kosten en tijd, het is goed voor het milieu en het levert minder ergernis op”, belooft Peter Brouwer van EcoMatch Zuid. Dit bedrijf is gespecialiseerd in waterontharders. Een waterontharder is volgens Brouwer snel en eenvoudig te installeren en mensen hebben dan in het hele huis de beschikking over zacht water. Naast de eerdergenoemde voordelen hebben de mensen dan geen last meer van kalkaanslag op de glazen douchewand, tegels en ander sanitair, kalksteen of kalkaanslag in en op voegen in de badkamer en thee-

aanslag. “De huid voelt zacht aan door het ontharde water, zacht water geeft koffie en thee zijn echte smaak terug en het glasservies blijft stralen. Ook is het gebruik van dure en milieuonvriendelijke antikalkaanslagmiddelen voorbij en kunnen mensen vijftig tot vijfenzeventig procent besparen op de kosten voor schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorging.”

Plaatsing en garantie Een kruipruimte of meterkast zijn ideale plaatsen voor een waterontharder. Het plaatsen duurt in de meeste situaties niet meer twee á drie uur, aldus EcoMatch Zuid. “En dat zonder hak- en breekwerk.” EcoMatch Zuid biedt u de mogelijkheid een waterontharder te kopen en te huren. De prijs ervan is afhankelijk van het waterverbruik, de plaatsingsmogelijkheid en gezinssamenstelling. Als het mogelijk is sluit het bedrijf de ontharder direct achter

de watermeter aan. Het water stroomt voordat het de leidingen van het pand ingaat door de ontharder. Die is gevuld met hars. De veroorzakers van aanslag - kalk en magnesium - verkleven met het hars. “Wat overblijft is superzacht kalkvrij water.” Na verbruik van een bepaalde hoeveelheid water is het hars verzadigd met kalk. Dan begint automatisch het regeneratieproces. “Dit houdt in dat het hars schoongespoeld wordt met een natriumoplossing uit het zoutvat, de zogenaamde ionenuitwisseling. Dit levert de mensen geen extra werk op, want onze ontharders zijn volautomatisch. Ze moeten alleen een paar keer per jaar onthardingszout bijvullen.” EcoMatch Zuid biedt mensen een niet goed geld terug-garantie. “Wanneer wij de waterontharder plaatsen bepalen mensen na een halfjaar of ze de ontharder willen houden of niet. Zo niet, dan betalen wij het aankoopbedrag terug.”

Peter Brouwer van EcoMatch Zuid.

Mensen die willen weten hoe het bedrijf te werk gaat, kunnen onder meer op de Zeeuwse Gezinsbeurs een demonstratie

EcoMatch Zuid Goes, t 0113-323523, m 06-57324260, www.water-specialist.nl. PAGINA 6

zien van EcoMatch Zuid. Deze beurs vindt op 22, 23 en 24 november plaats in de Zeelandhallen in Goes.


lief en leed

Familieberichten

ADRZ: ADRZ: zeker zeker van vanje zorg ADRZ: zeker van jejezorg zorg Oefening met met Lotusslachtoffers Lotusslachtoffers Oefening Oefening met Lotusslachtoffers

Begrafenisverzorging Begrafenisverzorging

Corné Vader Corné Vader

Tarweakker Tarweakker 23 23 Arnemuiden 43414341 MD MD Arnemuiden Al jaren een vertrouwd gezicht! Al jaren een vertrouwd gezicht!

Op zaterdag 24 november 2012 van 08.00 tot 11.00 uur houdt het ADRZ bij de locatie in Goes een oefening met geschminkte slachtoffers.

Op zaterdag 24 november 2012 van 08.00 tot 11.00 uur houdt het ADRZ bij de Deze oefening vindt grotendeels buiten van houdt patiënten en bezoekers Op zaterdag november 2012 08.00 het tot zicht 11.00 uur het ADRZ bij de locatie in Goes24een oefening metvan geschminkte slachtoffers. plaats bij de afdelingen Spoed Eisende Hulp en Acute Opname Afdeling. Wij doen locatie in Goes een oefening met geschminkte slachtoffers. er alles aan om te voorkomen dat patiënten en bezoekers overlast ondervinden, Deze vindt grotendeels buiten het zicht vanis patiënten en bezoekers maar oefening vragen om uw begrip dat deze oefening nodig om een goede acute zorg Deze oefening vindt grotendeels buiten het zicht van patiënten en bezoekers te kunnen garanderen. plaats bij deblijven afdelingen Spoed Eisende Hulp en Acute Opname Afdeling. Wij doen plaats deom afdelingen Spoed Eisende Hulp enenAcute Opname Afdeling. Wij doen er allesbijaan te voorkomen dat Directie patiënten bezoekers overlast ondervinden, ADRZ er allesvragen aan om voorkomen patiënten bezoekers ondervinden, maar omteuw begrip datdat deze oefeningennodig is omoverlast een goede acute zorg maar vragen om uw begrip dat deze oefening nodig is om een goede acute zorg te kunnen blijven garanderen. te kunnen blijven garanderen.

0118 60 00 25 00 Tel.Tel. 0118 - 60- 25

Wij verzorgen begrafenissen. Wij verzorgen alléénalléén begrafenissen.

Gedenktekens Grote variatie en korte levertijd, tevens onderhoud. Showroom: Stanleyweg 16, Goes. Wij zijn 6 dagen geopend!

Directie ADRZ Directie ADRZ

Bel voor een afspraak: 0113-216555. Bezoek ook: www.natuursteenhuis.nl

Het moet niet gekker worden! We zijn er ondersteboven van! HOUT DE WORM!

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

€ 350,-

Alu-pro kas

v.a. € 925,-

Combi-pro kas

v.a. € 950,-

HR++ glas OF Profel Kozijnen Extra isolatiepakket Rolluiken GRATIS! Zonwering

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering. INFORMEER NAAR ONZE LA AG ST E PR IJS GARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 woensdag

donderdag

vrijdag

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

zaterdag

21 22 23 24

november

november

november

november

19.00 - 22.00 uur

14.00 - 22.00 uur

14.00 - 22.00 uur

11.00 - 17.00 uur

Scaldis Fair

A way of life

Mooie materialen, niet alledaagse producten en creativiteit geven het leven kleur. Scaldis Fair toont dit vier achtereenvolgende dagen, aan de vooravond van de feestmaand december. Lifestyle in de geweldige ambiance van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Met workshops, shows en proeverijen een smaakvol uitje, bijvoorbeeld voor de donderdag op Ladies Day of de tweeentwintigse november op Business Friday. Zaterdag laat Scaldis Fair zich prima combineren met een dagje shoppen in Goes. Kijk voor het programma en arrangementen op www.scaldisfair. nl waar je je tevens kunt aanmelden voor één of meer workshops.

Kijk voor het programma op www.scaldisfair.nl waar u tevens een kortingsbon kun downloaden t.w.v. e

3,50

Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk in het sfeervolle hart van Goes

janse & janse partners in organisatie ontwikkeling

PAGINA 7


Oud-wereldkampioen pool Niels Feijen te gast in Sport Pub Goes

‘s-Heer Hendrikskinderen brengt knelpunten en oplossingen in kaart

The Terminator trekt veel poolfanaten Eerste wijkverkeersplan Goes klaar

‘s-HEER HENDRIKSKINDEREN - Inwoners van ‘s-Heer Hendrikskinderen hebben vorige week het wijkverkeersplan ontvangen. Het is de eerste kern in de gemeente Goes waar zo’n plan tot stand is gekomen. Dorpsbelangen ‘s-Heer Hendrikskinderen, inwoners en de gemeente maakten het samen. VAN ONZE REDACTIE

GOES - Dave Williamson (links op de foto) was vorige week maandag één van de poolfanaten die het in Goes opnamen tegen meervoudig Europees kampioen en oud-wereldkampioen Niels ‘The Terminator’ Feijen (rechts op de foto). In Sport Pub Goes aan de Rimmelandstraat vertelde Feijen over pool en liefhebbers konden het tegen hem opnemen. FOTO BENNIE KRAJENBINK

Zeeuwse publieke organisaties tekenen convenant tegen geweld medewerkers

‘Een aanval op deze mensen is een aanval op de overheid’

Voor elke kern en wijk moet er op termijn een wijkverkeersplan komen. In ‘s-Heer Arendskerke wordt er momenteel hard aan gewerkt. De Goese Polder en Kloetinge zijn volgend jaar aan de beurt. Het plan moet door alle betrokkenen worden ondersteund. Het is echter meer dan een plan, omdat er ook een duidelijke maatregelenlijst met tijdspad en context in staat. Voor een wijkverkeersplan is geen extra geld beschikbaar. In het plan voor ‘s-Heer Hendrikskinde-

ren staat onder meer dat de zogenaamde herschikking van de provinciale Nieuwe Rijksweg veel knelpunten kan oplossen, maar ook veel overhoop haalt. Sommige knelpunten kunnen niet worden opgelost, andere wel. Vanuit het dorp is vooral om veel aandacht voor fietsroutes gevraagd. De gemeente zegt dat ze volgend jaar een voetfietsstrook langs de Sinoutskerkseweg tussen het dorp en de Ploegweg aan te leggen. Daarnaast wil de gemeente de komende tijd veel in gesprek met de dorpsvertegenwoordigers en wegbeheerders.

Toneelstuk Jeugdtheaterschool Zeeland eerder te zien in verkorte versie

‘Dorsvloer vol confetti’ in ‘t Beest

GOES - In Podium ‘t Beest in Goes is donderdag de voorstelling ‘Dorsvloer GOES - 41 Zeeuwse organisaties spreken zich uit tegen agressie en geweld dat gericht is op medewerkers met vol confetti’ van de Jeugdtheaterschool Zeeland (JTSZ) te zien. een publieke taak. Onder meer gemeenten, scholen en vervoersmaatschappijen ondertekenden vrijdag een overeenkomst waarin zij beloven maatregelen te nemen om geweld terug te dringen. De acties zijn gericht op preven- Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige componeerde de muziek. Elf jonge mensen boek van Franca Treur. Een kortere versie in de leeftijd van dertien tot en met zeventie, registratie van meldingen en het aanpakken van daders. van het toneelstuk is in juni opgevoerd, onder meer tijdens een landelijke wedstrijd voor jeugdtheaterscholen. Josien de Graaf van JTSZ schreef het script. Rieks Veenker

tien jaar spelen mee in de voorstelling. ‘Dorsvloer vol confetti’ begint donderdag om 20.30 uur in ‘t Beest. Meer informatie: www.tbeest.nl.

69 oude exemplaren vervangen

Nieuwe parkeerautomaten GOES - De nieuwe parkeerautomaten in Goes hebben de afgelopen weken voor de nodige commotie gezorgd. Parkeerders moesten flink puzzelen voordat het ticket verscheen. De gemeente Goes heeft de handelingen, die ook op automaten staan, nog eens op een rijtje gezet.

Burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle ondertekent het convenant.

FOTO TOBIAS MANUHUTU

Prioriteit In de overeenkomst staat onder andere dat instanties een duidelijke norm moeten uitdragen wat acceptabel gedrag is en wat niet. Daarnaast moeten incidenten gemeld en geregistreerd worden en moeten de organisaties bevorderen dat er aangifte wordt gedaan van strafbare feiten bij de politie. Ook staat in het convenant dat de schade die dader aanricht op hem of haar verhaald moet worden. Korpschef Letty Demmers van de politie Zeeland vertelde dat aangiftes van geweld tegen medewerkers met een publieke taak prioriteit hebben. Dat beaamde Michael Nieuwenhuis, officier van justitie bij het Openbaar Ministerie (OM) Breda-Middelburg. “In het verleden kwam het nogal eens voor dat daders pas na een jaar voor de rechter staan. Dat is geen lik op stuk. Tegenwoordig kunnen we sommige zaken, zoals een belediging, na zes uur afhandelen. Maar het ligt ook aan de complexiteit van een

zaak. Alles staat of valt bij een goede registratie van de aangiftes zodat zij prioriteit krijgen.” Daarnaast eist het OM ook hogere straffen bij geweldsincidenten tegen medewerkers bij publieke organisaties. “Voor een belediging waar normaal 200 euro boete wordt geëist, vragen we bij dit soort zaken het dubbele”, zei Nieuwenhuis. “Uiteindelijk is het aan de rechter wat de uiteindelijke straf wordt.” Ad Schenk, wethouder in de gemeente Borsele, vertelde dat zijn handtekening onder de overeenkomst effect heeft in de praktijk. “Ik heb naar aanleiding van dit convenant gevraagd om intern uit te laten zoeken of het voldoende is wat we doen tegen agressie en geweld. Dat onderzoek loopt op dit moment nog.” De organisaties die betrokken zijn bij het convenant hebben afgesproken jaarlijks bijeen te komen om te praten over een veilige werkomgeving voor medewerkers met een publieke taak. De eerste afspraak staat gepland voor 10 juli 2013.

DOOR TOBIAS MANUHUTU Een groot deel van de organisaties heeft het convenant getekend tijdens bijeenkomsten op de stadhuizen in Goes, Vlissingen en Terneuzen. De afspraken die zijn gemaakt komen voort uit het project Veilige Publieke Taak (VPT) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie is dit project in 2007 begonnen met als doel het aantal voorvallen van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak te verminderen. Het aantal medewerkers dat zegt geconfronteerd te worden met ongewenst gedrag moet omlaag met 25 procent: van 66 naar 41 procent. “We hebben het probleem te lang op zijn beloop gelaten”, zei burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle, voortrekker van het project namens de Zeeuwse gemeenten. “Een aanval op deze mensen, is een aanval op de overheid. Het is nu aan de betrokken partijen om aan de slag te gaan met de maatregelen uit het convenant.”

PAGINA 8

VAN ONZE REDACTIE Voor degenen die betalen met munten, is er weinig veranderd. Het muntgeld moet in het daarvoor bestemde sleufje en als je vervolgens op de groene knop drukt, komt het kaartje tevoorschijn. In de nieuwe automaten kan ook met de pinpas of chipknip worden betaald. Dat zorgde de afgelopen weken voor meer problemen. Wie dat doet, moet eerst zijn of haar kaart invoeren. Daarna kies je met de blauwe knoppen in het midden van het apparaat het bedrag waarvoor je wilt parkeren. Dan druk je op de groene knop waarna wordt gevraagd hoe je wilt beta-

len. Met de blauwe knoppen kun je kiezen of je met je chipknip dan wel pinpas wil betalen. Maak je keuze en druk weer op de groene knop en volg vervolgens de instructies op het pinscherm. Als alles goed is, krijg je je kaart terug en je ticket. Voor degenen die een foutje maken, is er altijd de rode knop. Daarmee is elke handeling te annuleren. De gemeente Goes heeft de afgelopen weken alle 69 parkeerautomaten in de stad vervangen. De oude stonden er meer dan tien jaar en waren verouderd. De nieuwe automaten krijgen energie door middel van zonnecellen of een accu en zijn voor meer dan 90 procent recyclebaar.


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 21 november 2012

www.goes.nl>Inwoner>Nieuws/Actueel>Info Goes Stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Postadres Postbus 2118 4460 MC Goes T (0113) 249 600 E stadskantoor@goes.nl I www.goes.nl Openingstijden afdeling Publiekszaken ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur do-avond 17.00 - 20.00 uur za 10.00 - 12.00 uur Op maandag- t/m donderdagmiddag kunt u alleen na telefonische afspraak geholpen worden. Op vrijdagmiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Openingstijden afdelingen Activering & Inkomensvoorziening en Zorg ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur Calamiteitentel. (0113) 249 770 In noodgevallen buiten kantooruren: 06 5329 8141

AgendaGoes Datum

Activiteit

22 november Collegespreekuur voor inwoners en ondernemers, zie www.goes.nl > Bestuur & Organisatie > Spreekuur 18.30 – 19.30 uur Stadskantoor 22 november Hamerraad en raadscommissie Zie voor agenda www.goes.nl/ >Bestuur en Organisatie> vergaderschema 19.30 uur Stadskantoor Voor evenementen zie www.goespromotie.nl

Inzameling kleding 2013 Voor het inzamelen van kleding in de gemeente Goes 2013 is toestemming verleend aan: 1e kwartaal 2013 Stichting S.O.S. 2e kwartaal 2013 KICI 3e kwartaal 2013 Jantje Beton 4e kwartaal 2013 Stichting Pandilla ontwikkelingshulp

Gehandicaptenparkeerplaatsen Burgemeester en wethouders hebben besloten een gehandicaptenparkeerplaats te reserveren op het kenteken van een gebruiker bij de: • Minderhoudstraat 4 en • Anjelierstraat 34 Het ligt vanaf 22 november 2012 zes weken ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Goes. Dit moet gebeuren binnen een termijn van zes weken na de datum van deze bekendmaking. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Sportweg 8 te Wolphaartsdijk Burgemeester en wethouders maken bekend dat, op grond van artikel 2.12 en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, met ingang van 22 november 2012 voor zes weken in het stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes, ter inzage ligt het ontwerp van de beschikking op de aanvraag omgevingsvergun-

ning voor het afwijken van het bestemmingsplan Bebouwde Kom Wolphaartsdijk, t.b.v. het bouwen van een clubgebouw voor de tennisvereniging aan de Sportweg 8 te Wolphaartsdijk. De aanvraag met bijbehorende stukken is gedurende de genoemde periode ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www. goes.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0664.OVWO01-ON99.

Voorwaarden oliebollen bakken De gemeente Goes verleend medewerking voor het bakken van oliebollen onder de volgende voorwaarden: • het bakken gebeurt direct voor de winkel in een kraam (binnen m¹ uit de gevel), • is alleen bestemd voor de doelgroep bakkerijen (betreft alle broodverkopende zaken), • de hulpverleningsbaan van 3,5 m¹ moet vrij blijven, • het bakken mag alleen tijdens de openingstijden van de winkel in de periode van 15 december 2012 t/m 12 januari 2013. Als u van plan bent om dit te gaan doen wilt u dit dan melden via onderstaand e-mail adres: s.van.bommel@goes.nl

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u hiervoor contact opnemen met dhr. M. Jonker, tel. 0113-249682.

Aanvragen omgevingsvergunning

Tegemoetkoming verborgen kosten ouderen per 2012

Datum ontvangst

zaaknummer

locatie

omschrijving

16-11-2012 13-11-2012 13-11-2012 15-11-2012

OMG-2012-0682 OMG-2012-0677 OMG-2012-0675 OMG-2012-0679

Amundsenweg 29 A Bleekveld 17 Lange Vorststraat 25 Wijngaardstraat 53

het plaatsen van een lichtreclamezuil het plaatsen van terrasschermen het plaatsen van reclame het plaatsen van een buizenframe

Per 2012 wordt de Eindejaarsuitkering 65+ vervangen door de regeling Tegemoetkoming verborgen kosten ouderen (65+). Deze regeling is bedoeld voor de extra kosten die ouderen vaak hebben vanwege hun leeftijd en die niet of slechts gedeeltelijk uit een andere regeling vergoed worden, de zogenoemde ‘verborgen kosten’. Omdat deze kosten voor iedereen verschillend kunnen zijn, ontvangt u jaarlijks een vast bedrag. U hoeft geen bewijsstukken hiervoor in te leveren. De vergoeding bedraagt per jaar € 52,00. Peildatum voor deze regeling is de situatie per 1 november van een kalenderjaar. Personen van 65 jaar en ouder, die deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering of het Declaratiefonds ontvangen binnenkort een formulier waarmee ze deze tegemoetkoming voor 2012 kunnen aanvragen. Alle andere inwoners van Goes die 65 jaar of ouder zijn, kunnen vanaf nu tot eind december 2012 een formulier aanvragen bij de afdeling Zorg.

Vergunningen/ontheffingen APV en bijzondere wetten Verleende vergunningen door de burgemeester: • Voor het houden van een Kerstfair ten bate van de Stichting Jayden aan het Noordeinde 5 in Kloetinge op 7 december 2012 van 11.00 tot 21.00 uur en 8 december 2012 van 10.00 tot 16.00 uur (verzonden 2 november 2012). • Voor het schenken van zwak- alcoholhoudende drank tijdens het houden van een Kerstfair ten bate van de Stichting Jayden aan het Noordeinde 5 in Kloetinge op 7 december 2012 van 11.00 tot 21.00 uur en 8 december 2012 van 10.00 tot 16.00 uur (verzonden 2 november 2012). • Voor het houden van een verjaardagsfeest aan de Oude Rijksweg 84 in ’s Heer Arendskerke op 15 december 2012 van 20.00 tot 24.00 uur (verzonden 13 november 2012). • Voor het houden van een kerstmarkt op de Grote Markt in Goes op 21 december 2012 van 12.00 tot 21.00 uur (verzonden 14 november 2012).

Bezwaar Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van de verleende c.q. geweigerde vergunningen en ontheffingen bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de motivering van het bezwaar. Indien bezwaar is ingediend, kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg, sector bestuursrecht, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De op vergunningen/ontheffingen betrekking hebbende stukken liggen gedurende deze periode ter inzage.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

De publicatie van ontvangen aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij na toepassing van de reguliere voorbereidingsprocedure de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

Datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

16-11-2012 OMG-2012-0563

De Gasperistraat 20

12-11-2012 OMG-2012-0621 12-11-2012 OMG-2012-0580

Kloetingseweg 64 Anthony Fokkerstraat 4A

13-11-2012 OMG-2012-0456

Baarsdorpsezandweg 1

12-11-2012 OMG-2012-0628 12-11-2012 OMG-2012-0619 12-11-2012 OMG-2012-0618

Dorpsstraat 55 Bachlaan 28 Da Vinciplein 2

et bouwen van een dakkapel aan h de voorzijde van de woning het plaatsen van een dakkapel het plaatsen van nieuwe gevelbekleding en reclame op de voorgevel het afbreken van schuren en herplaatsen van loods het legaliseren van een schutting het aanbouwen van een garage het wijzigen van de reclame op bestaande mast

Tegen een verleende vergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Inzage aangevraagde en verleende vergunningen Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, bureau Vergunningen, telefoonnummer 24 97 00, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien in het Stadskantoor.

Melding op basis van artikel 1.26 Bouwbesluit 2012 Burgemeester en wethouders hebben de volgende sloopmelding(en) ontvangen:

Datum melding

locatie

omschrijving

12-11-2012

Bergweg 10

het slopen van de indeling om de ruimte te optimaliseren

Meer informatie Tegen meldingen op basis van artikel 1.26 Bouwbesluit 2012 kan geen bezwaar worden gemaakt.

Ingetrokken omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende omgevingsvergunningen zijn ingetrokken:

Datum verzending

zaaknummer

16-11-2012 OMG-2012-0074

locatie

omschrijving

Bessestraat 17

het bouwen van een garage

Tegen een ingetrokken vergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Melding op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders hebben de volgende meldingen ontvangen van: • M .J. Gijzen op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer voor het melden van de oprichting van een restaurant, gelegen aan de Wijngaardstraat 3. • M. de Koster op grond van het Besluit landbouw milieubeheer voor het uitbreiden of wijzigen, dan wel het veranderen van de werking van een inrichting, gelegen Westeweg 2 te ‘s-Heer Hendrikskinderen. • Casco Bouw Nederland B.V. op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer voor het drogen van beton door middel van een gietbouw-verwarmingsinstallatie m.b.v. 2 x 5m3 propaantanks op gaskooiwagens, gelegen aan de Kuyperlaan 9 .

Meer informatie Tegen meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer kan geen bezwaar worden gemaakt. www.goes.nl


W W W . B O R S E L E . N L

BORSELS BULLETIN 21 NOVEMBER 2012 WEEK 47

GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BORSELE Het winterseizoen staat voor de deur. Als u ’s morgens de autoruiten weer moet schoonkrabben, houdt u er dan rekening mee dat ook het wegdek glad kan zijn. De gemeente Borsele strooit alleen de doorgaande wegen binnen de bebouwde kom (busroute) en wijkontsluitende wegen. Dit heeft te maken met verkeersintensiteit en verkeerssnelheid. Alleen bij extreme gladheid worden alle straten in de gemeente gestrooid. Pas tijdens winterse omstandigheden ook uw eigen rijgedrag en snelheid aan. U kunt strooizout níet meer gratis afhalen bij de gemeentewerkplaats. Strooizout is onder andere te koop bij bouwmarkten.

GEMEENTERAAD In de Raadsboerderij Stevenevate 9 in Heinkenszand vinden de volgende informatiebijeenkomsten plaats: 22 november 2012 Toelichting bedrijfsstrategie Delta; Toelichting wethouder Schenk, consequenties regeerakkoord voor de gemeente Borsele. Bijpraatsessie wethouders: wethouders praten de raad bij over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot hun portefeuille. Deze bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. U bent van harte welkom deze bijeenkomsten bij te wonen. Raadspresidium 29 november 2012 Op deze datum vergadert het raadspresidium. Het raadspresidium is een delegatie uit de gemeenteraad, belast met de agendavorming en de advisering over de werkwijze van de raad. Deze vergadering vindt maandelijks plaats. Vastgestelde verslagen kunt u vinden op . Gemeenteraadsspreekuur Op donderdag 29 november wordt van 19.30 tot 20.00 uur het gemeenteraadsspreekuur gehouden in het gemeentehuis in Heinkenszand. Tijdens het gemeenteraadsspreekuur heeft u de mogelijkheid vragen, opmerkingen en kritiek voor te leggen aan raadsleden. Per partij is er één raadslid aanwezig. Er wordt een verslag gemaakt van het spreekuur. Om organisatorische redenen moet u vóór 29 november 12.00 uur een afspraak maken. Dit kan bij Bianca Vermeulen (0113) 238375. Aansluitend aan het gemeenteraadsspreekuur vergaderen de raadsfracties individueel over de agenda en de voorstellen voor de raadsvergadering van 6 december 2012.

VERSTREKKING VAN ONTWERP BESTEMMINGSPLAN “KERN HEINKENSZAND, GEDEELTE DORPSSTRAAT/ EENDVOGELSTRAAT, 2013”

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Vanaf 22 november 2012 t/m 2 januari 2013 ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan “Kern Heinkenszand, gedeelte Dorpsstraat / Eendvogelstraat, 2013” voor iedereen ter inzage. Inhoud bestemmingsplan Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk de voormalige supermarktlocatie met aangrenzende gronden te herontwikkelen tot een locatie voor overwegend wonen en zorg. Ter plaatse wordt de nieuwbouw van 22 huurappartementen, 7 koopappartementen, 4 groepswoningen voor somatische verpleeghuisplaatsen en 1 commerciële ruimte voorgestaan. Inzage U kunt het bestemmingsplan via www.ruimte lijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”. Vul dan in het venster “Naam” de naam van het ontwerp bestemmingsplan in. De plancode van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0654.BPHZDSES2013. Daarnaast ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website. Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage legt.

BORSELSE SPRINTER ACTIVITEITENPROGRAMMA Bent u woonachtig in de gemeente Borsele en vindt u het leuk om samen dingen te ondernemen? ‘De Borselse Sprinter’ haalt u op en brengt u thuis. Tenzij anders vermeld, zijn de prijzen incl. de (entree)kosten voor de activiteit en koffie met een koek. 22 november, 11.30 - 18.00 uur Herfstrit De Loonse en Drunense duinen, Loon op Zand e.o. (N-Br). Kosten: € 25,00 23 november, 16.00 - 22.00 uur Hollandse Rijsttafel, Ter Reede, Vlissingen. Kosten: € 33,75 26 november, 12.00 - 17.30 uur Bezoek tuincentrum Life & Garden, Etten-Leur. Kosten: € 17,00 Geen invalidentoilet aanwezig!

27 november, 12.00 - 18.00 uur Rondrit Brabant, Oosterhout e.o. Kosten: € 22,50 29 november, 12.00 - 17.30 uur Bezoek aan de oud monnikenbroeders in Huijbergen. Kosten: € 13,00 4 december, 10.30 - 16.00 uur Winterpannenkoekenlunch, ’t Appeltje in Bergen op Zoom. Kosten: € 22,00 6 december, 12.00 - 17.30 uur Vliegveld Seppe, Bosschenhoofd. Kosten: € 25,50 Niet rolstoeltoegankelijk!

Vrijdag 7 december, 12.00 - 18.00 uur Intratuin, Lovendengem (B). Kosten: € 20,50 Aanmelden? U kunt zich aanmelden voor een activiteit door te bellen met (06) 52560982 op de maandag en woensdag van 09.00-12.00 uur. Sprinternieuws opvragen? Een uitgebreide beschrijving van de activiteiten vindt u in het maandelijkse Sprinternieuws. Wilt u ook maandelijks gratis het Sprinternieuws ontvangen? Bel het VrijwilligersHuis (0113) 311999 of mail uw adresgegevens naar borselsesprinter @borsele.nl. Voor meer informatie zie www.vrijwilligershuis.nl.

Zienswijzen Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Borsele. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238 505.

VASTGEVROREN In de winterperiode kan het voorkomen dat de container niet is geleegd omdat het afval vastgevroren zit. Dit komt vooral voor bij het groenafval. Hier is geen pasklare oplossing voor. Er zijn wel een aantal maatregelen die u kunt nemen om het vastvriezen zoveel mogelijk te beperken. • leg een krant, zaagsel of een stuk karton onder in de container; • stamp het afval niet aan; • laat vochtig gft-afval zo goed mogelijk uitlekken; • zet uw container, als u daar de mogelijkheid voor heeft, binnen in schuur of garage; • steek het afval, vlak voor de huisvuildienst langskomt, los met bijv. een bezemsteel.

VERHUIZING BURGERZAKEN In het kader van de verbouw van het gemeentehuis in Heinkenszand zijn de afdelingen Burgerzaken, Samenleving, Onderwijs, Buitendienst en Woonomgeving, gedurende de verbouw van het gemeentehuis in Heinkenszand, alleen nog te bezoeken op de Locatie Ovezande, Schuttersstraat 4, 4441 AT Ovezande.

CULTUREEL BORSELE De Culturele Raad Borsele geeft advies aan het college van Burgemeester en Wethouders op diverse culturele gebieden. Daarnaast organiseert zij diverse culturele activiteiten, zoals theatervoorstellingen en exposities. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stuur dan een berichtje naar cultureleraad@borsele.nl met daarin uw e-mailadres, dan plaatsen wij u op de mailinglijst. Indien gewenst kunt u nog aangeven of u alleen informatie over de theatervoorstelling wilt ontvangen of alleen over de activiteiten op het gebied van de beeldende kunst. Theaterprogramma seizoen 2012/2013 Ook dit seizoen heeft de Culturele raad Borsele weer een theaterprogramma voor u samengesteld. Kijkt u voor een uitgebreide beschrijving van ons programma op onze website www.cultureleraadborsele.nl en reserveer nu vast uw kaarten. 11 januari: Theaterproductiehuis brengt “Coupure”; 25 januari: Rapalje met “Hearts of Steel”; 23 februari: Maarten van Roozendaal speelt “De gemene Deler”; 15 maart: Lenny Kuhr met “Liefdeslied”; 29 maart: Niet Schieten speelt “Vrouwen willen maar een ding”; 13 april: Cowboy Billie Boem en de indiaan koken er op los; 29 april: Quatro Ventos met “Mitos e Lendas”.

le

l t ur e Cu

REDACTIE GEMEENTE INFO afdeling Bestuursondersteuning, Tel. (0113) 238438 E-mail: publicatie@borsele.nl REDACTIE GEMEENTERAAD raadsgriffier, Tel. (0113) 238440 GEMEENTE BORSELE Gemeenteraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Bezoekadres: Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Tel. (0113) 238383, fax (0113) 561385 Openingstijden Burgerzaken: (bezoekadres locatie Ovezande) Maandag 08.30-12.30 uur en ‘s middags op afspraak Dinsdag 08.30-12.30 uur Woensdag 08.30-16.00 uur Donderdag 08.30-12.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag 08.30-12.30 uur Openingstijden ter inzage liggende stukken iedere werkdag van 08.30-12.30 uur E-mail: info@borsele.nl Website: www.borsele.nl Twitter: @gemeenteborsele

Borse le

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING REGULIER EN UITGEBREID Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen: Borssele Kwadendamme Kwadendamme Kwadendamme Nisse ‘s-Gravenpolder

Hollepoldersedijk (ong) Stelsedijk (ong) Vlieguitsedijk (ong) Zwaaksedijk (ong) Diaconielaan 5 Prunusstraat 48

2 november 2012 2 november 2012 2 november 2012 2 november 2012 8 november 2012 12 november 2012

‘s-Gravenpolder

Schoorkenszandweg 23 6 november 2012

het kappen van 35 populieren het kappen van 2 populieren het kappen van 15 populieren het kappen van 20 populieren het kappen van 1 eik het vervangen van de kozijnen aan de voorgevel het slopen en opnieuw opbouwen van een bijgebouw

Aanvragen reguliere procedure De publicatie van de aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend Verleende omgevingsvergunning regulier Oudelande Baarland

Hellenburgstraat 28 Slotstraat 35

5 november 2012 9 november 2012

Borssele

Wilhelminahofweg 1

12 november 2012

Heinkenszand Nieuwdorp

Hoefbladstraat 2 tm 24 8 november 2012 Coudorps Hofje 6 9 november 2012

Nieuwdorp

Belgiëweg Oost 1

6 november 2012

Nisse Nisse

Dorpsplein 4 Notenboomdijk 3

6 november 2012 7 november 2012

Oudelande

Stationsstraat 17

9 november 2012

‘s-Gravenpolder Korenhalmdijk 17 ‘s-Heer Abtskerke Polderweg 29

8 november 2012 7 november 2012

het uitbreiden van de loods het kappen van 2 kastanjes ter hoogte van Slotstraat 35 in Baarland uitbreiding HVS Borssele aansluiting ZR het bouwen van 16 woningen het kappen van 5 iepen op de dijk t.h.v. Coudorpshofje 6 in Nieuwdorp het bouwen van een instructie ruimte het plaatsen van zonnepanelen het kappen van 2 populieren aan de Notenboomdijk 3 in Nisse het kappen van 1 es in berm ter hoogte van Stationsstraat 17 in Oudelande het vervangen van de dakplaten het verbouwen/ renoveren van de aardappelloods

Bezwaar De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen vanaf de verzenddatum van het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Wonen. De beschikkingen en bijbehorende stukken zijn iedere werkdag in te zien tijdens openingstijden. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de dag waarop de vergunning aan de aanvrager is bekendgemaakt (verzonden), bezwaar maken tegen de verleende vergunning. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u in de gemeentegids en op www.borsele.nl.


V E R V O L G P A G I N A

PERSOONSGEGEVENS

In de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in onze gemeente woont. Het gaat niet alleen over uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook over gegevens van een eventueel huwelijk, echtscheiding, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Verstrekken van gegevens Deze gegevens worden veelal automatisch verstrekt aan vele overheidsinstanties en enkele maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen, voor zover dat noodzakelijk is voor de uitvoering van hun wettelijke taken. Deze instellingen baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de GBA verkregen informatie. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bepaalt welke gegevens aan instanties worden verstrekt. De gemeente is dan verplicht de informatie te geven. Aanvragen gegevens door derden Naast overheidsinstanties en maatschappelijke instellingen kunnen ook anderen vragen om gegevensverstrekking uit de GBA. Er zijn

W W W . B O R S E L E . N L instellingen en personen die voor de uitvoering van algemeen verbindende voorschriften gebruik moeten maken van de juiste persoonsgegevens, deze worden ‘verplichte derden’ genoemd (bijvoorbeeld een advocaat). Daarnaast zijn er bijzondere afnemers zoals de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie en ‘vrije derden’ (niet commerciële instellingen en particulieren). In de Regeling GBA gemeente Borsele is opgenomen dat de gemeente alleen persoonsgegevens verstrekt aan particulieren na voorafgaande schriftelijke instemming van de ingeschrevene over wie de gegevens worden verstrekt.

een beslissing. Bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente kunt u schriftelijk verzoeken om in de hiervoor genoemde gevallen geen gegevens over u uit de GBA te verstrekken. Als u hiervoor naar de afdeling Burgerzaken gaat, neemt u dan uw legitimatiebewijs mee. Overzicht verstrekte persoonsgegevens De gemeente is verplicht de gegevens over de verstrekkingen een jaar lang te bewaren. Wilt u weten aan wie de gemeente het afgelopen jaar uw persoonsgegevens heeft verstrekt? Dan kunt u daarvan schriftelijk een overzicht opvragen bij de gemeente. U stuurt daarvoor

Geheimhouding aanvragen Voor de verstrekking van gegevens aan ‘verplichte derden’, kerken en ‘vrije derden’ kunt u geheimhouding aanvra gen. Als u dit gedaan heeft, weigert de gemeente in een aantal gevallen de aanvraag om gegevensverstrekking direct. In andere gevallen zal de gemeente voor de verstrekking u eerst informeren. U kunt dan aangeven of u bezwaar heeft tegen de verstrekking van uw persoonsgegevens. Op grond van de dan bekende gegevens maakt de gemeente

een brief naar de gemeente Borsele. Het verzoek moet ondertekend zijn en u moet een kopie van uw legitimatiebewijs toevoegen. Binnen enkele weken na uw aanvraag krijgt u het overzicht gratis toegezonden. Actuele gegevens Het is van groot belang dat uw persoonsgegevens in de GBA juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan, neemt u dan contact op met de afdeling Burgerzaken, (0113) 238443 of burgerzaken@borsele.nl. Natuurlijk kunt u ook de afdeling Burgerzaken bezoeken.

EVENEMENTENKALENDER Omschrijving

Locatie

Galerie ‘t Kunstuus “Fotografie en Verbeelding” www.kunstuus.nl Intocht Sinterklaas Heinkenszand Winterfair Heinkenszand (toegang gratis) www.winkelcentrumheinkenszand.nl Pianoconcert, klassieke muziek Natalia Pavlova aanvang 15.00 uur. entree € 6,00. www.achttien-88.nl Winterbal m.m.w. Noysi Color, aanvang 21.00 uur

Dorpsstraat 43 7 november t/m in Heinkenszand 1 december 2012 Heinkenszand 17 november 2012 Zwake 7, 23, 24 en Heinkenszand 25 november 2012 Oude Polderdijk 2 25 november 2012 Baarland Dorpshuis De Zandloper 15 december 2012 Lewedorp

Vijf nieuwe huizen in Ovezande

Datum

Google hangouten met Bibliotheek Oosterschelde ‘s-GRAVENPOLDER - Tussen 23 en 30 november vindt de week van de Mediawijsheid plaats. Daarom organiseert de Bibliotheek Oosterschelde op vrijdag 30 november, 6 Google-hangout-sessies in de vestigingen Goes, Zierikzee, Kapelle,

Yerseke, Tholen en ‘s-Gravenpolder. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen klanten van de bibliotheek via Google hangout vragen stellen aan de specialist Digitale Bibliotheek over de nieuwe website, de landelijke ontwikkelingen en digitale diensten.

Op een rustige herfstmorgen

OVEZANDE - Familie Boekestijn (foto) mocht vorige week maandag haar handtekening zetten op de eerste paal van hun nieuwe huis in Ovezande. Het dorp krijgt er een rij van vijf nieuwe woningen bij en de Borselse wethouder Ad Schenk mocht de eerste paal de grond in slaan. Ook de andere huiseigenaren mochten hun handtekening zetten. FOTO COBY WEIJERS

LEZERSFOTO PIET GRIM

Gemeente Borsele zet mantelzorgers in het zonnetje

`s-HEERENHOEK - Op een rustige herfstmorgen maakte lezer Piet Grim deze foto van de opkomende zon met weerspiegeling van wolken en vliegtuigstrepen in de Westeindse weel.

Verwendag mantelzorgers succes

Kunstveiling op de Bunder ‘S-HEER ARENDSKERKE - Stichting de Bunder organiseert een kunstveiling op zondag 25 november in de landschappelijke tuin ‘de Bunder’ aan de Panhoeveweg te ‘s-Heer Arendskerke. De stichting die als doel heeft het organiseren en stimuleren in de breedste zin van het woord biedt u deze dag de kans om met een kunstwerk van een Zeeuwse kunstenaars naar huis te gaan. Wellicht is het een mooie gelegenheid om een origineel decembercadeau aan te kunnen schaffen. De deelnemende kunstenaars dragen de

stichting een warm hart toe en hebben vrijwel allemaal al geëxposeerd op de Bunder. De meest uiteenlopende kunstwerken zullen ter veiling worden aangeboden en voor ieders smaak en budget zal er iets passends zijn. Kijkdag zaterdag 24 november van 11u tot 16u en zondag 25 november voorafgaand aan de veiling vanaf 13u. Om 14.30 uur zal dhr. Linzell de werken onder de hamer brengen. Voor meer informatie en de catalogus zie de website www.eenbunderkunst.nl. Graag tot ziens op de Bunder, ingang aan de Panhoeveweg te ‘s-Heer Arendskerke.

Zorgen PvdA over bouwopleidingen HEINKENSZAND - Op 8 november werden mantelzorgers uit de gemeente Borsele bedankt voor hun trouwe zorg tijdens een verwendag in partycentrum Landlust in Nieuwdorp. Mantelzorgers tussen de tien en twintig jaar bezochten de landelijke Mega Fundag in Hilversum. Als u ook mantelzorger bent en u wilt vrijblijvend geïnformeerd worden over bijvoorbeeld (thema) bijeenkomsten, cursussen en verwendagen, dan kunt u zich laten registreren. U wordt dan persoonlijk op de hoogte gesteld. Vraag het registratieformulier aan via het VrijwilligersHuis, Poelvoordestraat 1, 4431 BP in ‘s-Gravenpolder, tel. 311 999 of e-mail: vwsborsele@vrijwilligershuis.nl. PAGINA 11

GOES - De PvdA in Provinciale Staten maakt zich zorgen over de leegloop van de Zeeuwse bouwopleidingen. Volgens de partij daalt niet alleen het leerlingenaantal, maar zijn er ook steeds minder stageplaatsen. Ze wijst op een initiatief van 30 opleidingsbedrijven in de bouw- en infrastructuursector, die het onderwijs willen

versterken. De PvdA wil van Gedeputeerde Staten weten welke Zeeuwse opleidingen zich aansluiten, welke bouwopleidingen hier dreigen te verdwijnen en hoe de provincie is betrokken bij de opleidingen in de sector. Bovendien wil de PvdA dat ‘bouw en infrastructuur’ wordt toegevoegd aan de onderwijsagenda.


L LEKKER E K K Kerst

KERST CULINAIR

2012

www.dewokvanwalcheren.nl www.dewokvanwalcheren.nl

WILD VAN WILD?? NU BUITENOM ONZE KAART HEERLIJKE WILDMENU’S

www.dewokvanwalcheren.nl www.dewokvanwalcheren.nl

Openingstijden: maandag, donderdag, vrijdag vanaf 12.00 uur zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. BUITENOM WEEKEND: heerlijk zelfgemaakt TRIO STAMPPOT met een nagerecht voor 12,50.

3 SLIPTONG met WARME GROENTE , KRIEL AARDAPPELTJES voor 15,00 euro

1e KERSTDAG GESLOTEN 2e KERSTDAG geopend vanaf 11.00 uur.

Iedere laatste zondag middag van de maand

LIVE JAZZ MUZIEK JAZZ MENU 25,00 euro

‘s Gravenstraat 47

‘s Gravenpolder, 0113-313266

WWW.PARADIJSVOGEL.INFO

1e EN 2e KERSTDAG KERST BUFFET

1e , 2e , kerstdag n g sda e oudjaar arsdag nieuwja

G EO P E N

KERSTAFHAALMENU

AANGEPAST LUXE WARM EN KOUD AZIATISCH BUFFET, TEPPAN YAKI EN IJSBUFFET

(dit is voldoende voor 2 personen)

van 17.00 - 19.15 of van 19.30 - 22.00

Mini Loempia’s (4 stuks)

voor € 25,50 pp (kinderen van 4 t/m 11 jaar voor € 12,90) svp van tevoren reserveren

€ 23,90

Ossehaas met Szechuqnsaus Jin Do Kai Babi Pangang 1 blaadje kroepoek en witte rijst i.p.v. witte rijst nasi of bami meerprijs € 0,70

Openingstijden: ma.-wo.-do. 16.00 - 21.00 uur vr. t/m zo. 12.00 - 21.30 uur Op dinsdag GESLOTEN

Lievevrouwestraat 4 4611 JK Bergen op Zoom Telefoon: 0164-242607 - www.knossos.nl

Op 25 en 26 december GEOPEND voor á la carte

3 gangen keuzemenu € 22,50 Op 24 en 31 december gesloten. Op 1 januari GEOPEND.

D

Graag tijdig reserveren!

havenweg 1, 4484 NT kortgene, tel 0113-301059 www.grandcafekortgene.nl Grand Café

Kerst vieren bij

Japans Restaurant Miyako “All-you-can-eat” Teppanyaki a la carte, Sushi en Grill di-wo € 21,50 p.p.; € 13,50 voor kids do-zo € 23,50 p.p. - 2,5 uur onbeperkt eten! Teppan-Yaki, een culinaire belevenis! A la carte gerechten worden bij u aan tafel bereid en de koks maken hier een echte show vanaf € 25,00 p.p. Wij heten u van harte welkom, dinsdag t/m zondag, vanaf 14.00 uur.

Voor de kerstdagen serveren wij kerstmenu’s en gelden er aangepaste prijzen voor het All-you-can-eat concept. Kerstdagen geopend vanaf 13.00u.

Reserveren gewenst.

Info en reservering - T: 0164-265000 E: info@miyako.nl www.miyako.nl Moeregrebstraat 8 - 4611 JC Bergen op Zoom Volop parkeergelegenheid achter het restaurant.

rveren voor U kunt rese ffetten op: de Kerstbu r 24 decembe Kerstavondm 17.30 uur Buffet o r 26 decembe 2e Kerstdagm 11.30 uur Buffet o m 17.30 uur en Buffet oag 27 december rd en op donde 17.30 uur om

Prijs: Volwassenen 27,50 euro, kinderen 14,50 euro incl. spelen

Kijk voor meer info op www.klokuus.nl of bel 0113-561306


DE

LEUKSTE

EDITIE ZEELAND, MIDDELBURG, VEERE, VLISSINGEN, GOES,

BORSELE, KAPELLE, NOORD-BEVELAND, REIMERSWAAL 2012

IDEEËËN & TIPS

voor jullie dag!

huwelijk spec al 

In deze special draait alles om jullie dag!


www.corbijncatering.nl

Corbijn Catering Fort den Haakweg 12 Vrouwenpolder, Tel. 0118-593517

Trouwen…?! Maak je niet druk over de catering!! Je huwelijk, de mooiste dag van je leven, dat mag niet verknoeid worden door stress over de catering. Is er wel voldoende te eten? Hoeveel drinken moet er komen? Waar ga ik het houden? Vergeet die stress en laat de catering door Corbijn Catering regelen.

Plus corbijn 1/2

Wij verzorgen inmiddels al meer dan 20 jaar koude en warme buffetten, barbecues, gourmetten en borrelbuffetten. Ook voor uw huwelijk kunnen we het regelen. Hoe fijn is het als de gasten ’s morgens ontvangen worden met een kopje koffie en iets erbij in het huis van de bruid? Heerlijk om daar zelf niet achteraan te moeten! Van receptie tot en met de feestavond, wij kunnen het voor u verzorgen. Bijzondere wensen? Maak het kenbaar, vrijwel alles is mogelijk. Heeft u al een locatie, maar nog geen catering? Alles kan geregeld worden op úw gewenste locatie; van verlichting tot inrichting; borden, bestek, glazen en biertap. Drank kan geleverd worden met bijvoorbeeld recht van retour op volle, niet geopende flessen.

Grote feesten en gezellige, intieme feesten, het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Viert u uw bruiloft intiem met alleen een aantal vrienden en familieleden? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen een capaciteit aan tot 800 personen in de hele provincie en daarbuiten. Ook hebben wij verschillende locaties beschikbaar.

Compleet verzorgde cateringen waar u en uw gasten heerlijk van kunnen genieten...

Kortom; alles wat van een feest een feest maakt! Aarzel dus niet langer, maar neem een kijkje op www.corbijncatering.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dan kun je pas écht zorgeloos het huwelijk tegemoet zien!

Trouwen?! Maak je nieT druk over de caTering!! Je huwelijk, de mooiste dag van je leven, dat mag niet verknoeid worden door stress over de catering. Is er wel voldoende te eten? Hoeveel drinken moet er komen? Waar ga ik het houden? Vergeet die stress en laat de catering door Corbijn Catering regelen. Wij verzorgen inmiddels al meer dan 20 jaar koude en warme buffetten, barbecues, gourmetten en borrelbuffetten. Ook voor uw huwelijk kunnen we het regelen. Hoe fijn is het als de gasten ’s morgens ontvangen worden met een kopje koffie en iets erbij in het huis van de bruid? Heerlijk om daar zelf niet achteraan te moeten! Van receptie tot en met de feestavond, wij kunnen het voor u verzorgen. Bijzondere wensen? Maak het kenbaar, vrijwel alles is mogelijk. Heeft u al een locatie, maar nog geen catering? Alles kan geregeld worden op úw gewenste locatie; van verlichting tot inrichting; borden, bestek, glazen en biertap. Drank kan geleverd worden met bijvoorbeeld recht van

RBK Verhuur 1/8

TROUWEN OP LOCATIE,

VERHUUR VAN: Voor party- en alutenten vraag scheerlijntenten podia (on)overdekt toiletwagens tafels en stoelen tapijttegels verlichting diverse partybenodigdheden

vrijblijvend een offerte aan. Tervatenseweg 17 4481 NC Kloetinge Tel. 0113-231324 Fax 0113-212945 info@rbkverhuur.nl www.rbkverhuur.nl

retour op volle, niet geopende flessen. Grote feesten en gezellige, intieme feesten, het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

DE CAMPVEERSE TOREN

Viert u uw bruiloft intiem met alleen een aantal vrienden en familieleden? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen een capaciteit aan tot 800 personen in de hele provincie en daarbuiten.

GETROUWD

Ook hebben wij verschillende locaties beschikbaar. Kortom; alles wat van een feest een feest maakt! Aarzel dus niet langer, maar neem een kijkje op www. corbijncatering.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dan kun je pas écht zorgeloos het huwelijk tegemoet zien!

Verliefd

VERLOOFD

Trouwen in een herberg vol historie, Auberge camplees... toren 1/8 waar Willem van Oranje zijn huwelijksmaal vierde. Het ja-woord geven in de Campveerse Toren is romantisch, wij zorgen voor kaarslicht en bloemen. U kunt terecht voor een receptie, diner of de huwelijksnacht. Vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij maken uw dag onvergetelijk. Voor meer informatie www.campveersetoren.nl info@campveersetoren.nl Kaai 2, 4351 AA Veere Tel.: 0118-501291


3 5

door MerIjn sItsen

aan tafel! Een bruiloft duurt meestal langer Goed overLeG Is beLanGrIjk goede cateraar weet aan de hand van de wensen van dan een paar uurtjes. Om er voor een de klant feilloos een culinaire invulling te geven aan de te zorgen dat je gasten niet van bruiloft. hun stoel afvallen van de honger Goede en heldere communicatie is daarbij essentieel. Maak is goede catering essentieel. Ca- van te voren een prijsafspraak zodat je precies weet wat de tering is daarom onmisbaar op catering je gaat kosten. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. de gemiddelde bruiloft. Er komt echter meer bij kijken dan simpel- duIZend Mensen, duIZend wensen weg eten en drinken regelen. een standaard bruiloft is allang niet meer van deze tijd. Iedereen heeft bijzondere wensen en eisen aan een bruiloft Catering tijdens een bruiloft levert vaak veel kopzorgen op. Iedereen heeft wel een oom of een tante die vegetarisch is of een schoonzus die bezig is met een speciaal dieet. Gelukkig zijn er vandaag de dag bedrijven die catering kunnen verzorgen in alle soorten en maten. Lekker eten en drinken is belangrijk om er voor te zorgen dat je speciale dag helemaal klopt.

en dat is met catering precies hetzelfde. de mogelijkheden zijn ongekend. sommige mensen kiezen voor een luxe diner, vaak met meerdere gangen. er kan ook gekozen worden voor een buffet of een walking diner, waarbij de hapjes worden rondgebracht, zonder dat u gebonden bent aan een vaste zitplaats. daarnaast zijn er verschillende andere mogelijkheden. enkele voorbeelden zijn een barbecue, een picknick of maak er een culinaire workshop van.

“Goede CaterInG Is een beLanGrIjk InGredIënt voor een GesLaaGde bruILoft” Make It or break It Goede catering is een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde bruiloft. Zodra dit onderdeel van de bruiloft onderschat wordt, loop je het risico dat je gasten hongerig en ontevreden naar huis gaan. om dit te voorkomen is het raadzaam om goed stil te staan bij de catering. bovendien bespaar je jezelf veel zorgen door de catering over te laten aan een professioneel bedrijf.

Colofon De Huwelijksspecial is een product van Uitgeverij de Bode, Postbus 22, 4880 AA Zundert, Tel. 076 5998111, www.internetbode.nl Acquisitie Bert Paauwe, Lennert Steketee Redactie Britta Janssen, Monique Jansen, Merijn Sitsen, Addo Sprangers, Ria van Meir, Vera de Geus, Eugene de Kock Opmaak Ilona Broos Druk Drukkerij Vorsselmans, Zundert, Tel. 076 5998111


JE MOOISTE DAG BEGINT BIJ COSMO HAIRSTYLING Cosmo Hairstyling Zusterstraat 29 4331 KG Middelburg 0118 - 614142

JE

           

Gespecialiseerd in het ontwerpen en maken uw ideale “avond-” MOOISTEvanDAG of “trouwjurk”.

BEGINT BIJ   www.xari.nl COSMO HAIRSTYLING  Cosmo Hairstyling Zusterstraat 29 4331 KG Middelburg 0118 - 614142

 

  @    



  @    

JE MOOISTE DAG BEGINT BIJ COSMO HAIRSTYLING

ruim 20 20 jaar AlAlruim jaar met trots met trots het het grootste grootste bruidshuis bruidshuis van Zeeland

Cosmo Hairstyling Thuis inZusterstraat de regio, 29 4331 KG Middelburg sterk in lokale wetenswaardigheden. 0118 - 614142 Vóór u en dóór u, want lokaal nieuws maken en brengen we samen. De Bode wordt op 338.000 adressen in West-Brabant en Zeeland gratis bezorgd. Elke week weer. Een ultieme manier om uw bedrijf en product breed onder de aandacht te brengen. Lokaal en regionaal. Telkens weer.

Adembenemende Adembenemende trouw-en encocktailjurken. cocktailjurken. trouwSchitterende lingerie, lingerie, Schitterende schoenenen en accessoires accessoires schoenen

b r u i d s h u i s www.internetbode.nl

De Bode is een uitgave van Uitgeverij de Bode bv

Postbus 22 4880 AA Zundert | Bredaseweg 26 4881 DE Zundert | Telefoon 076 599 81 11 | Fax 076 599 81 99

Brouwerijstraat 9, 9, Brouwerijstraat OOSTBURG OOSTBURG +13 (0)117 454 861 +31 (0)117 454 861 www.bruidshuisellen.nl

www.bruidshuisellen.nl


5 7

DOOR RIA VAN MEIR

IEDERE jurk een eigen sprookje Het is de droom van iedere vrouw om op de mooiste dag van haar leven te schitteren in een prachtige jurk. Het kiezen van de juiste bruidsjurk vraagt echter heel wat voorbereiding en tijd. Trommel daarom ruim voor de huwelijksdatum beste vriendin, (schoon)moeder en zus op voor een bezoek aan een bruidsshow en laat je vooral goed informeren door een specialistische bruidsmodezaak. De bruidsmode anno 2012 biedt keuze te over. Veel kant, symmetrisch, strapless, één schouder, veel rouches, een combinatie van zwart en wit of brutaal kort; het kan allemaal, zo lang je je er maar goed bij voelt. Keerzijde van de enorme keuze is dat het nog lastiger is om dé perfecte jurk te vinden. Het is daarom zeker aan te raden om voordat je een jurk gaat passen ideeën op te doen tijdens een bruidsbeurs of een bruidsmodeshow. Ook als je al wel weet hoe jouw droomjurk eruit moet komen te zien, is zo’n beurs een leuk uitje met je vriendinnen of je (schoon)moeder.

STYLISTE Laat je ook goed informeren door een bruidsmodezaak. Daar heeft men de juiste kijk op de bruidsmode. Jolanda Huijgens (30) liep al weken met de in haar ogen perfecte jurk in haar handtas: strapless, een getailleerd lijfje zonder te veel poespas en een lange sleep. “Toen ik eindelijk de bruidswinkel binnentrad, wilde ik alleen maar die ene jurk passen. En wat bleek: hij stond mij helemaal niet.” De teleurstelling bleek echter van korte duur. “De styliste van de bruidsmodezaak zag

SLUIER

‘DE STYLISTE ZAG METEEN WAT IK NODIG HAD’ Zelf zou ik de jurk hebben laten hangen, maar ze drong zo aan dat ik hem toch paste. Uiteindelijk is dat de jurk waarin ik ‘ja’ heb gezegd!”

PASSEN Nog een tip van Jolanda: ga op tijd opzoek naar de jurk. “Omdat ik in gedachten mijn jurk al had uitgekozen, dacht ik dat hij niet zo lang op zich zou laten wachten. Maar hou rekening met de levertijd van een jurk. Dat duurt vaak een paar maanden. Daar komt bij dat ik in de tussentijd behoorlijk aan het lijnen was, waardoor ik een aantal keer terug moest komen om de jurk steeds opnieuw te passen”, vertelt ze. Het is handig om ook in dezelfde winkel de lingerie uit te zoeken, die de jurk nog beter laat uitkomen. Ook voor schoenen kun je veelal bij bruidsmodezaken terecht. Zo maak je je outfit helemaal compleet.

wat ik nodig had en pakte een gedetailleerde jurk uit het rek.

De sluier is het oudste Nederlandse symbool bij een huwelijk en staat voor ondergeschiktheid. Als de man de sluier optilt, laat hij zijn mannelijke dominantie zien. Kiest de vrouw ervoor om zelf haar sluier achterover te gooien, dan toont ze haar onafhankelijkheid. Daarnaast beschermt de sluier de bruid ook tegen boze geesten. Pas wanneer de sluier omhoog gaat, kan de man de bruid beschermen tegen al dat gespuis.

TIPS - Neem een stukje stof van je jurk mee, zodat je aanstaande echtgenoot er zijn pak bij kan uitkiezen. Ook kan hij de stof gebruiken om een mooi boeket voor je te laten samenstellen - Vriendinnen en familieleden tijdens het passen zijn natuurlijk gezellig, maar laat het niet té druk worden. Neem liever iedere keer weer een ander mee, zodat je niemand hoeft teleurstellen - De meeste bruidszaken hebben ook een afdeling voor bruidskinderkleding. De kleding kan een afgeleide van jouw japon zijn, maar je mag ze ook in je eigen stijl aankleden. - Bruidsjurken heb je in alle prijzen en soorten. Je vindt al bruidsjurken vanaf een paar honderd euro. Iets teveel voor je budget en is wit niet vereist: kijk dan ook eens tussen de avondjurken.

Tatoeage als bezegeling van het huwelijk

INKT is de trend! DOOR ADDO SPRANGERS

Een tatoeage om het huwelijk te bezegelen. Het komt steeds vaker voor. Wég met die degelijke trouwringen, inkt is de trend!

‘TATOEAGE MARKEERT BIJZONDERE GEBEURTENIS’

Rebels? Mwah! Vroeger was dat misschien nog wel zo,

De zangeres Anouk bijvoorbeeld grossiert ook in wat vroe-

maar dan hebben we het over de tijd dat zeelieden zich

ger vaak werd afgedaan met de term plakplaatjes. Voor de

in verre havens de naald in hun huid lieten zetten. Of je

‘gewone’ man en vrouw misschien net dat laatste zetje om

moest lid zijn van een bende waarvan het lidmaatschap

ook een tatoeage te nemen. Voor de één misschien de naam

aan de tatoeage valt af te lezen. Tegenwoordig is het

van de favoriete voetbalclub als teken van loyaliteit. De ander

dragen van een tattoo al aardig ingeburgerd. Popsterren

markeert met een tatoeage een bijzondere gebeurtenis, zoals

hebben hieraan natuurlijk in niet onbelangrijke mate bij-

de geboorte van een kind of een huwelijk. Dat laatste gebeurt

gedragen, net als profvoetballers. Een beetje speler heeft

steeds vaker, al is dat dan niet in de trouwzaal zelf. Het geluk-

tegenwoordig minimaal één long sleeve om mee te pron-

kige paar bezoekt dan voor of na de plechtigheid een tattoo

ken en als het maar even kan zijn natuurlijk beide armen

artist. Vooraf is het natuurlijk wel zaak om even te checken of

volledig getatoeëerd. De Engelse voetbalvedette David

de tatoeëerder in kwestie zijn vak wel goed verstaat. Pruts-

Beckham - ook bekend vanwege zijn relatie met ‘Posh Spi-

werk zou het bijzondere moment natuurlijk flink verknallen.

ce’ Victoria - geldt als trendsetter. Vrouwlief bezocht drie

Ook is het wel zo verstandig dat over de tatoeage zelf vooraf

jaar geleden, ter gelegenheid van de tiende verjaardag

volledige overeenstemming bestaat tussen bruid en bruide-

van hun huwelijk, zelf ook maar weer een keer de tattoo-

gom. Het zou toch lullig zijn als er meteen al onenigheid ont-

shop om haar liefde aan David te verklaren. ‘Samen, voor

staat over het wel of niet laten zetten van een dolfijntje op de

altijd, voor eeuwig’ liet ze in Hebreeuwse tekens op haar

binnenkant van de pols of de imposante draak die je zelf ei-

lichaam zetten

genlijk in gedachten had over de volle breedte van je rug. Tot

PLAKPLAATJES

slot: laat je niet ontmoedigen door het gegeven dat niet alle huwelijken vandaag de dag stand houden. Blijkt je partner

In onder meer de tegenwoordig weer bij Vitesse Arnhem

uiteindelijk toch niet de man of vrouw van je dromen, weet

spelende Theo Jansen hebben we echter ook een van onze

dan dat een getatoeëerde naam prima valt weg te laseren. En

eigen gerenommeerde tattoo boys. Ook de vrouwen laten

anders zet je er gewoon een andere tattoo overheen. Maar

zich niet onbetuigd.

daar gaan we natuurlijk niet van uit.


7

HET ja-woord DOOR MERIJN SITSEN

geven in een paleis Een bruiloft hoeft al lang niet meer op het stadhuis plaats te vinden. Er zijn in Nederland namelijk zo’n 1500 officiële trouwlocaties. Er is dus genoeg keus voor mensen die iets anders willen dan een standaard trouwlocatie. West-Brabant en Zeeland hebben veel verschillende en mooie plekjes om te trouwen. Zodra er iemand op zijn (of haar) knieën is gegaan en de ander heeft daadwerkelijk “ja” gezegd, kan het plannen van de bruiloft beginnen. Als eerst wordt vaak de trouwdatum gepland en vervolgens de trouwlocatie vastgelegd. Sommige

TROUWEN?

locaties genoeg!

Bijzondere

mensen hebben al meteen een idee waar ze hun bruiloft willen houden. Bij andere mensen is het juist een behoorlijke klus om een geschikte locatie te vinden.

GASTENLIJST Bij het kiezen van een locatie is het allereerst belangrijk dat je

DOOR ADDO SPRANGERS

kijkt naar het beschikbare budget. Wat ook handig is om te

Trouwen op het strand, in een attractiepark, op een partyboot of in een kasteel? De mogelijkheden zijn legio. Wel is het zaak vooraf goed naar de mogelijkheden te informeren. Die willen per gemeente namelijk nog wel eens verschillen.

vorm willen geven. Het Bredase college is hen daarin tegemoet

bepalen, is hoeveel gasten je uit wil nodigen. Je kunt moeilijk

gekomen door de regels van het trouwbeleid te verruimen. In

300 gasten in een intiem kapelletje onder brengen. Als je meer

het aangepaste trouwbeleid is in Breda de zondag voortaan een

gasten uitnodigt, stijgen de kosten. Tijdens het maken van een

reguliere trouwdag, met uitzondering van officiële feestdagen.

gastenlijst is het handig om dit in je achterhoofd te houden.

Een andere verruiming van de regels is de mogelijkheid om buiten te trouwen. Dat kan op een locatie naar keuze met uitzondering

BIJZONDER

van openbare parken, pleinen en dergelijke. Het collegebesluit

Iedereen die op zoek is naar een bijzondere trouwlocatie, kan

kwam niet helemaal uit de lucht vallen. In maart 2011 al gaven

in West-Brabant en Zeeland genoeg mooie plekjes vinden. Voor

burgemeester en wethouders aan wel oren te hebben naar het

een trouwlocatie hoef je helemaal niet buiten de omgeving te

idee om trouwen op zondag structureel mogelijk te maken.

zoeken. Van paleis tot landgoed en van klooster tot fort, deze

Breda kent sowieso al aardig wat permanente en ook bijzondere

locaties zijn allemaal te vinden hier in de omgeving. Je kunt het

rouwlocaties. Naast het Stadhuis, de Grote Kerk, Landgoed

eigenlijk zo gek maken als je zelf wil.

Trouwen op een boot, daar hoef je echt geen zeebonk voor

Wolfslaar, de Waalse Kerk, Raadhuis Princenhage, de Korenmolen

te zijn. Vanuit Zierikzee bijvoorbeeld kiest zeilpassagierschip

in Bavel, Restaurant Mirabelle en het voormalig Raadhuis in het

INTIEM

De Marinus regelmatig het ruime sop met aan boord een

Ginneken is het ‘gezelschap’ twee jaar terug uitgebreid met

Een paleis afhuren voor je bruiloft is natuurlijk wel erg kostbaar.

ambtenaar van de burgerlijke stand. Laatstgenoemde is er dan

kasteel Bouvigne.

Voor minder geld kun je ook leuke en bijzondere trouwlocaties

uiteraard niet toevallig, want er moet een verliefd koppel in

afhuren. Denk bijvoorbeeld aan een intieme boerderij, een

de echt worden verbonden. Niet ver van de kust, in Vlissingen,

hoeve of een molen. Mocht je er met deze overvloed aan

ligt een andere opvallende trouwlocatie. In het Lampsinshuis,

mogelijkheden nog steeds niet uitkomen, raak vooral niet

het unieke stadspaleisje uit 1641 dat nu onderdeel van het

in paniek. Je kunt vandaag de dag ook besluiten een heuse

muZEEum is, staat de prachtige Pronkzaal tot de beschikking

opblaaskerk af te huren!

van aanstaande bruidsparen. Het Lampsinshuis bevindt zich aan de Nieuwendijk in Vlissingen en is aangewezen als officiële

TIP VAN DE DAG

trouwlocatie door de gemeente Vlissingen. Ook in de regio West-Brabant zijn er tal van prachtige trouwlocaties te vinden. Neem bijvoorbeeld Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen in Ossendrecht. In de authentieke kapel in het abdijgebouw kunnen trouwlustigen zowel het burgerlijke als kerkelijke huwelijk laten voltrekken. Met dank aan de gemeente Woensdrecht die de abdij externe locatie goedkeurde. In Bergen op Zoom is het middeleeuwse Markiezenhof niet alleen voor bezoekers en inwoners van de stad een absolute blikvanger, er kan ook nog eens getrouwd worden.

TROUWBELEID In Breda wordt al helemaal niet moeilijk gedaan. Trouwen op zondag? Geen probleem. Trouwen in de buitenlucht? Moet kunnen. Het Bredase college van burgemeester en wethouders besloot vorig jaar oktober de regels van het trouwbeleid flink te verruimen. Hierdoor kan iedereen in Breda voortaan trouwen op zondag en, onder voorwaarden, ook in de buitenlucht. Trouwlustigen geven steeds vaker te kennen dat zij hun trouwdag op een persoonlijke en bijzondere manier

‘TROUWEN IN DE BUITENLUCHT? MOET KUNNEN’

Ga zorgvuldig aan de slag met uitnodigingen. Een groot feest lijkt leuk maar brengt erg veel kosten met zich mee


15%korting! Jullie bruiloft in De HeyZon met

NNEN? TROUWPLA op Vier je bruiloft nsdag dinsdag, woe of donderdag en je ontvangt

De Heyzon 1/4

15% korting!

raak voor Maak een afsp e offerte een vrijblijvend oop. met Esther Heyk ijdag wilt Oók als je op vr trouwen!

Voor een Gouden Moment

www.deheyzon.nl

Meer info: tel. (0113) 33 03 50 | 06 43 54 45 98 esther@deheyzon.nl

SchoonheidSSalon nawod creationS viert 10-jarig bestaan & geeft Kortingen tot 60% weg! BERGEN OP ZOOM - Schoonheidssalon Nawod Creations viert haar 10-jarig bestaan. Dit laat eigenaresse Priyamalie (Priya) Ramkisoensing niet voorbijgaan zonder mooie aanbiedingen. Zij geeft dan ook kortingen tot liefst 60%! Priya heeft in de afgelopen 10 jaar een goede naam opgebouwd (zelfs landelijk) in Permanente make up (PMU) en definitief ontharen(LASER & IPL elektrisch ontharen). Inmiddels komen haar klanten uit heel Nederland en België. Als gediplomeerd schoonheidsspecialiste heeft Priya zich o.a. gespecialiseerd in het aanbrengen van (PMU), deze make up blijft 2 tot 3 jaar zitten. Dit doet ze dan ook al jaren met vele tevreden klanten. Priya tekent de wenkbrauwen letterlijk haartje voor haartje, dit geeft een zeer natuurlijk resultaat. Hiervoor hoeven de haartjes van de eigen wenkbrauwen niet ge방leerd of geschoren te worden. De (PMU) vormt samen met de haartjes het mooiste resultaat. Indien de klant het wenst kan ze de wenkbrauwen ook geheel invullen. Permanente make up is in vele kleurtinten mogelijk, waardoor u altijd een optimaal resultaat heeft. Eyeliner brengt ze zowel onder als boven zeer strak aan, waarbij fijne en brede lijnen mogelijke zijn. Daarnaast is het ook mogelijk (PMU) als lipliner aan te laten brengen van fijne lijntjes die de lippen meer accentueren tot full-lips. Heeft u elders permanente make up laten aanbrengen maar

bent u niet tevreden met het resultaat? Maakt u zich dan geen zorgen Priya kan permanente make up ook verwijderen en opnieuw aanbrengen naar uw wens. U kunt voor en na behandeling foto s zien op onze website www.nawodcreations.nl Start nu met de definitief ontharen behandeling en u heeft volgend jaar in de zomer geen ongewenste haargroei meer! Priya heeft zich tevens gespecialiseerd in definitief ontharen, dit doet ze door middel van Laser, IPL en elektrische methode. Hiermee worden ongewenste donkere, grijze of dikke haren definitief verwijderd. (Definitief ontharen in het gezicht wordt meestal vergoed door de meeste zorgverzekeraars) Met haar jubileum kunt u profiteren van hoge kortingen, zie hiervoor de advertentie in deze krant. Schoonheidssalon Nawod Creations is specialist in het verwijderen van pigmentvlekken op het gelaat en handen etc. Vervelende steelwratjes op het gelaat en decolleté en Couperose (kleine rode adertjes) weet Priya met behulp van unieke technologie te behandelen in één behandeling resultaat te halen zodat het minder of niet meer zichtbaar is. Zelfs littekens grove poriëen rimpels kan Priya succesvol behandelen. Dit doet ze d.m.v. Medical/ Micro Dermabrasion, bindweefselmassage en de unieke MedCos . licht flits therapie. Uw huid gaat weer stralen en zal er jeugdiger en jonger uit zien. Voor droog, beschadigd en poreus haar is er een Keratine behandeling om het haar weer gezond te maken en in topconditie brengen. Uw haar wordt weer glad, pluisvrij en heerlijk handelbaar. Verder biedt de salon nog vele schoonheidsbehandelingen en haarbehandelingen zoals permanent haar stijlen (blijft 2 tot 3 jaar zitten) en 3D haar puntjes knippen. Ook kunt u heerlijk genieten van een ontspannen lichaamsmassage (dit wordt gedaan door een masseur). De salon beschikt over GGD, ANBOS, en AGB code vergunningen en certificaten. Voor meer informatie kijkt u op de website; www.nawodcreations.nl

D Door monique jAnsen

Nawod creations 1/2 staand


9 15

HuweLijksjubiLeA: 1 jaar: Katoenen Bruiloft 2 jaar: Papieren Bruiloft 3 jaar: Tarwe Bruiloft 4 jaar: Leren Bruiloft 5 jaar: Houten Bruiloft 6 jaar en een kwart: Blikken Bruiloft 10 jaar: Tinnen Bruiloft 12,5 jaar: Koperen Bruiloft 20 jaar: Porseleinen Bruiloft 25 jaar: Zilveren Bruiloft 30 jaar: Parelmoeren Bruiloft 35 jaar: Koralen Bruiloft 40 jaar: Robijnen Bruiloft 45 jaar: Saffieren Bruiloft 50 jaar: Gouden Bruiloft 60 jaar: Diamanten Bruiloft 65 jaar: Briljanten Bruiloft 70 jaar: Platina Bruiloft 75 jaar: Albasten Bruiloft 80 jaar: Eiken Bruiloft

Bruiloft is gebaseerd op oude gebruiken

Door monique jAnsen

De tradities op een rijtje

HeT gooien vAn rijsT De bruiloft is gebaseerd op oude Het oude gebruik van het gooien van rijst kwam voor het gebruiken. Aan onder meer de eerst in het verre oosten voor. Het gooien van rijst staat voor veel geluk en een goede vruchtbaarheid. bruidsjurk, de bloemen, de taart en de kus gaan tradities schuil. De vADer geefT DocHTer weg traditie van het weggeven van de dochter aan de belangrijkste gebruiken staan hier De toekomstige man is niet gebaseerd op liefde. vroeger op een rijtje. gaf de vader de dochter weg in ruil voor geld of andere kostbare spullen. Tegenwoordig is het een daad van liefde.

De bruiDsjurk

bruiD over DrempeL DrAgen

rond het jaar 1500 droegen de eerste bruidjes

Het dragen van de bruid over de drempel door de man

een jurk. Degene die als eerste een witte

gebeurt al meer dan 1.000 jaar. in vorige eeuwen was dit

bruidsjurk aantrok was vermoedelijk Anna

een standaard gebruik, zodat de bruid de demonen uit

van bretagne bij haar huwelijk met Lodewijk

haar familie zou thuislaten. De demonen zouden haar dan

Xii. jarenlangs was wit de standaard kleur

niet meer lastigvallen.

voor een bruidsjurk. Tegenwoordig mag de trouwjapon elke kleur hebben.

bLoemen

bruiDsmeisjes De traditie voor het aanstellen van bruidsmeisjes stamt uit de middeleeuwen. om demonen buiten de bruiloft te houden,

bij vrijwel alle culturen en alle volkeren is het

vroeg de bruid haar beste vriendinnen om bruidsmeisje

standaard om bloemen te gebruiken bij de

te zijn. kwade geesten werden buitengehouden door

bruiloft. bloemen staan van oudsher symbool

ongeveer dezelfde kleding te dragen.

voor de liefde.

De bruiDsTAArT

De kus ook de kus tussen de bruid en de bruidegom kwam al uit

De bruidstaart stamt nog uit de tijd van de

de middeleeuwen. Het was toen een gebruik om te laten

romeinen. Taartkruimels zouden de gasten

zien dat je samen een soort van overeenkomst aangaat.

geluk brengen. enkele eeuwen geleden vond een bakker de nog altijd populaire

LosLATen vAn Duiven

bruiloftstoren uit: dat zijn taarten die

Het loslaten van duiven komt in nederland nog best

bovenop elkaar staan. in nederland komt de

vaak voor bij trouwerijen. witte duiven staan voor

taarttoren niet zo vaak voor.

huwelijkstrouw, liefde en moederschap. ook wordt de duif aan venus gekoppeld, de romeinse godin van de liefde.


Ki n

feest!!

.n l

stbee e e f r st de

Alles voor een geslaagd feest!

B�n� � �� z��� na�� ��� �ed����� vo�� ��� v�� �� mo�is�� da��� �� �� �����?

25 jaar! www.kinderfeestbeest.nl • Tel.: 06-31787300 • info@ kinderfeestbeest.nl

kortingen tot 25% www.babouche.nl

Representatie zakelijke bedr ve en ijfskleding voor dames en heren

nu 3 hale n 2 betalen = *

* M.u.v. horecakleding.

Tel. 0164 265020 I Antwerpsestraat 17 I 4611 AB Bergen op Zoom

de Schrijf in op nieuwsbrief en blijf op de le hoogte van al or vo n ge in rt ko de Studio en ges! Bruidsreporta

Van Dedemstraat 107 I 4611 BD Bergen op Zoom www.babouchebusiness.nl

♥ trouwfeest Officiëleatie trouwloc

Gastvrij voor zowel kleine als grote gezelschappen, informeert u eens naar de mogelijkheden

in trouwen in stijl!

Bruiden opgelet Vanwege te veel voorraad grote korting

stijl! Collectie 2013

in de maand december en januari 2013:

Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel Vlissingsestraat 38-40 4371 RE Koudekerke

voor maar

€ 398.-

Zolang de voorraad strekt.

Ruime, gratis parkeergelegenheid T: (0118) 553003

E: info@huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl

Bruidegom:

Alle kostuums € 398.ALLEEN OP AFSPRAAK. Bekijk ook onze website.

C’est moi

bruidsmode

www.huysterschelde.nl

Voorraad 1500 japonnen • 600 kostuums. Zolang de voorraad strekt. (Alleen op afspraak.) 06 22833373 of 076 5977170 Wernhoutseweg 139 Wernhout (Zundert)

www.cestmoi-bruidsmode.com


11 13

WAt kost DAt?

WAAr LEt JE op?

Je kunt zelf kiezen voor welk bedrag je je huwelijksdag verzekert. Je hoeft dus niet het hele bedrag te verzekeren. Hoe lager de dekking, hoe lager de premie. Voor een bruiloft rond de 5000 euro ben je tussen de 50 en 150 euro kwijt aan de trouwverzekering. Bij een trouwdag van zo’n 10.000 euro is dat tussen de 130 en 300 euro en bij 15000 euro tussen de 150 en 500 euro.

• Van wanneer tot wanneer loopt de dekking? • Worden aanbetalingen ook vergoed? • Welke naasten vallen onder de verzekering? • Koop een kistje of mapje om ál je bonnetjes in te bewaren. • Ben je bij faillissement ook verzekerd? • Verzeker ook je huwelijksreis voor het volledige bedrag. • Valt overmacht zoals weersomstandigheden ook onder de dekking? • Vaak zijn mensen ouder dan 80 jaar niet meeverzekerd.

Drama’s rondom je bruiloft iets minder dramatisch dankzij de trouwverzekering

Door vErA DE GEus

Het zal toch niet waar zijn?!

Ieder aanstaand bruidspaar verbant alle rampscenario’s het liefst uit het hoofd. Het overlijden van een dierbare vlak voor de grote dag, het afbranden van de feestzaal een paar uur voor aanvang van het feest, diefstal of beschadiging van de huwelijkscadeaus, ziekte van de bruidegom… ‘Joh, daar moet je allemaal niet te veel bij stilstaan’, is het meestgehoorde advies. Fout! Daar moet je wél aan denken, want al die risico’s kun je heel simpel afdekken middels een trouwverzekering. Voor een paar tientjes tot een paar honderd euro voorkom je namelijk dat je -als je de grote dag af moet blazen- voor duizenden euro’s het schip ingaat en een nieuwe trouwdatum vanwege geldgebrek voorlopig niet geprikt kan worden…

Een bruiloft kost in de regel een flinke duit. Geen probleem, want aanstaande bruidsparen hebben het er meestal voor over om een aantal jaren flink te sparen om de dag van hun leven te beleven. Links en rechts wordt er lang van tevoren al heel wat aanbetaald, handtekeningen gezet en contracten getekend. Jullie liefde is namelijk verzekerd van succes dus twijfel is er niet. Die prachtige huwelijksdag gaat er komen. De roze wolk is ruimschoots aanwezig en wordt in de aanloop naar dé datum alleen maar groter en rozer. Maar wat als er vlak voor of tijdens de bruiloft een regelrecht drama voltrekt? Als je de bruiloft bijvoorbeeld vanwege ziekte van een naaste afblaast ben je al je zuurverdiende centjes kwijt. Maar trouwen zonder die persoon wil je eigenlijk ook niet… En wat als jullie feestlocatie voor de big day in vlammen opgaat en je er niet in slaagt een vervangende plek te vinden? De leverancier van je trouwjurk, de taart, het trouwvervoer en de fotograaf hebben daar meestal geen boodschap aan en er moet dus toch (deels) betaald worden.

ZiEktE of ovErLiJDEn Je zou er zenuwachtig van worden, maar dat is niet nodig. Genieten van alle voorbereidingen is het allerbelangrijkste en dat kan optimaal als je een trouwverzekering afsluit. Daarmee dek je een groot aantal risico’s af. kan de bruid, de bruidegom, een van de ouders, broer, zus of kind van het bruidspaar niet op de grote dag aanwezig zijn vanwege ziekte of overlijden of moet de bruiloft uigesteld, afgelast of onderbroken worden? De kosten worden dan gedekt. Hetzelfde geldt op het moment dat zij een ongeluk krijgen op de trouwdag of dat er spullen zoals het trouwvervoer of de jurk beschadigd raken.

HAD ik HEt MAAr GEDAAn… Marjolein Vissers (32) is twee jaar geleden getrouwd. Ze wist wel van het bestaan van de trouwverzekering af, maar verdiepte zich er destijds niet in. Daar heeft ze lang spijt van gehad. “Achteraf gezien hadden we beter eenmalig een relatief klein bedrag aan premie kunnen betalen. Die paar tientjes hadden op zo’n groot bedrag immers ook niets meer uitgemaakt, maar de folder over de trouwverzekering is ergens onderin de la terecht gekomen en ik heb er nooit iets mee gedaan. Jammer, want met de gehuurde Lamborghini reed mijn man van de zenuwen tegen een paaltje aan. Wég borg van 1250 euro. Mijn jurk scheurde tijdens de feestavond. Oké, ik doe hem nooit meer aan, maar heb hem toch laten maken voor 225 euro. Zo’n verzekering had ons een hoop geld gescheeld. Dit zijn ‘kleinigheden’, maar wat als er vlak voor de bruiloft iets ergs was gebeurt met een familielid? Dan was het (financiële) leed helemaal niet te overzien geweest. Ik adviseer in ieder geval iedereen die gaat trouwen om zo’n verzekering toch maar af te sluiten!”


E L SA

MODERNE & Opheffingsuitverkoop PERZISCHE Eind 2012 stopt Persia met de winkel in Bergen op Zoom. 0% TAPIJTEN 7 t o t n Perzische en Moderne Tapijten worden verkocht met royale korting. e g KOKOOP n OPZO i ZOND NDAG Romantiek in de nacht AG t r o K 7 ok 25 to novemb berer Romantiek in de nacht OP 17 17

17

DOOR Ria van meiR DOOR DOOR Ria Ria van meiRmeiR

Romantiek in de nacht 10%

EN va 12-17 OPEN -17 uu vann 12 uurr

De laatste gasten zijn al naar huis. Het personeel van de catering is De laatste zijn al heeft naar jullie huis. een Hetwelterusten personeel van de catering is bedankt en gasten ook de familie gewenst. Eindelijk De laatste gasten zijn al naar huis. Het personeel van de catering is bedankt ook deDe familie heeft jullie een welterusten tijd vooren elkaar! befaamde huwelijksnacht dientgewenst. zich aan.Eindelijk Je kunt bedankt en ook de familie heeft jullie een welterusten gewenst. Eindelijk tijd voor elkaar! Dekiezen befaamde huwelijksnacht dient zich aan.waarom Je kunt er natuurlijk voorDe om inhuwelijksnacht eigen bed te kruipen, tijd voor elkaar! befaamde dient zichmaar aan. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in in eigen eigen bed te kruipen, kruipen, maar door waarom zounatuurlijk je niet even dat romantische gevoel langer vast houden een er voor kiezen om bed te maar waarom zou je niet niet even even dat achter romantische gevoel te langer vast houden houden door door een een overnachting elders de trouwdag plakken? zou je dat romantische gevoel langer vast overnachting elders achter deom trouwdag tebiedt plakken? overnachting achter de trouwdag te plakken? vaak allerlei extra’s, zoals een jacuzzi en Ruim de helft van de elders bruidsparen kiest ervoor de Zo’n suite

20%

Persia tapijten 1/4 huwelijksnacht niet op het woonadres door te brengen,

BLIJVENDE SERVICE EN GARANTIE

Zo’n suite suite biedt biedt vaak vaak allerlei allerlei extra’s, extra’s, zoals zoals een een jacuzzi jacuzzi en en Zo’n

door te te brengen, brengen, huwelijksnacht niet op het woonadres door

een kingsizebed. kingsizebed. Heerlijk Heerlijk om om de de dag dag na na het hettrouwen trouwenlekker lekker een

zo blijkt uit een onderzoek onder weddingplanners en

trouwlocaties. Deonderzoek verleidingonder is groot om na de drukte zo blijkt uit een weddingplanners en weddingplanners en van de trouwdag in vertrouwde omgeving slaap trouwlocaties. De verleiding is groot om na na de deindrukte drukte

te maar eenin overnachting op locatie is de van de vertrouwde omgeving in vanvallen, de trouwdag trouwdag inluxe vertrouwde omgeving in slaap slaap

30%

in uit te rusten en de volgende dag te starten met een goed

40%

verzorgd champagneontbijt. en romantiek geen in en dag te met in uit uit te te rusten rusten en de de volgende volgendeaan dagluxe testarten starten meteen eengoed goed

gebrek. maak je geen zorgen overen deromantiek tijd. De meeste verzorgd champagneontbijt. aan geen verzorgden champagneontbijt. aan luxe luxe en romantiek geen hotels late zorgen check pasgetrouwde gebrek. en je over de De gebrek.hebben en maak maakeen je geen geen zorgenout overvoor de tijd. tijd. De meeste meeste

bieden mogelijkheid om daar te overnachten. kers de van de veel feestlocaties kers op opdaarom de taart taartde van de huwelijksdag. huwelijksdag. veel feestlocaties

stellen. hotels hotels hebben hebben een een late late check check out out voor voor pasgetrouwde pasgetrouwde stellen. stellen.

bieden daarom de mogelijkheid om daar te overnachten. je hoeft geen voor de nacht te regelen en kunt de bruiloft op vervoer dezelfde locatie je hoeft geen vervoer voor de vieren. nacht te regelen en kunt

BeD BReakfaST kies liever voor iets kleinschaligers BeDje & & BReakfaST

kers op demaar taart een van luxe de huwelijksdag. feestlocaties te overnachting op is te vallen, vallen, maar een luxe overnachtingveel op locatie locatie is de de bieden de mogelijkheid om daar te overnachten. je hoeftdaarom geen vervoer voor de nacht te regelen en kunt de bruiloft op dezelfde locatie vieren.

de bruiloft op dezelfde locatie vieren.

BeD & BReakfaST

50%

SuiTe SuiTe

al uw rvOOR eparaties BOODSCHappenlijSTje BOODSCHappenlijSTje vOOR Laat nu uw tapijt reinigen De HuWelijkSnaCHT vOOR is een bed & breakfast een goed idee. Dezelfde sfeer als BOODSCHappenlijSTje thuis, maar toch anders. veel B&B’s bieden een heus bruidsDe HuWelijkSnaCHT arrangement aan. Compleet met kaarslicht, rozenblaadjes, thuis, maar toch anders. veel B&B’s bieden een heus bruidsRozendblaadjes HuWelijkSnaCHT arrangement aan. Compleet met kaarslicht, Van €rozenblaadjes, 19,95 Voor 15,95 m2 -De€ Rozendblaadjes chocolade en champagne. Bovendien kom je B&B’s overal tegen. Of het nu gaat om een intiem boerderijtje of een

ouderwets kasteel, je vindt altijd de perfecte locatie voor

tegen. Of het nu gaat om een boerderijtje een ouderwets kasteel, je vindt altijdintiem de perfecte locatieofvoor jullie huwelijksnacht.

SuiTe

Biedt je je feestlocatie feestlocatie niet niet de de mogelijkheid mogelijkheid om om te te Biedt

overnachten, dan zijn zijn er erniet tal van van andere leuke adresjes adresjes Fortuinstraat overnachten, dan tal leuke Biedt 3 je feestlocatie de andere mogelijkheid om te 4611in NMde Bergen op Zoom in de buurt. natuurlijk heeft vrijwel ieder hotel een luxe buurt. natuurlijk heeft vrijwel ieder hotel een luxe overnachten, dan zijn er tal van andere leuke adresjes Tel.:0164-243509 bruidssuite haar beschikking. in de buurt.tot natuurlijk heeft vrijwel ieder hotel een luxe

Ook voor

en intiemers, dan

kies je bed liever voor iets een kleinschaligers intiemers, is een & breakfast goed idee. en Dezelfde sfeerdan als kies je liever voor iets kleinschaligers en intiemers, dan is een bed & breakfast een goed idee. Dezelfde sfeer als thuis, maar toch anders. veel B&B’s bieden een heus bruids-

‘HuWelijkSnaCHT iS iS ‘HuWelijkSnaCHT ‘HuWelijkSnaCHT iS De Berber, keRS Op DeTribalTaaRT’ TaaRT’ arrangement Compleet met kaarslicht, Gabbeh, Nepal,Op Handweef, Art, Nain, Isfahan, Qum, Patchwork...... chocolade en aan. champagne. Bovendien kom jerozenblaadjes, B&B’s overal De keRS De tegen. Of het nu gaat om Bovendien een intiemkom boerderijtje een chocolade en champagne. je B&B’s of overal De keRS Op De TaaRT’

Van Gils de Wit 1/4

een kingsizebed. Heerlijk om de dag na het trouwen lekker

Ruim de de helft helft van van de de bruidsparen bruidsparen kiest kiest ervoor ervoor om om de de Ruim

ouderwets kasteel, je vindt altijd de perfecte locatie voor jullie huwelijksnacht. jullie huwelijksnacht. sinds 1976

-

Champagne

-----------

Rozendblaadjes Champagne Bonbons Champagne Bonbons Kaarsjes Bonbons Kaarsjes Bedrukte badjassen Kaarsjes badjassen Bedrukte Bedrukte kussenslopen Bedrukte Bedrukte kussenslopen badjassen Lingeriesetje Lingeriesetje Bedrukte kussenslopen

-

Lingeriesetje

BERGEN OP ZOOM, Bosstraat 24 (t) (0164) 24 22 16 | www.vangilsdewit.nl

www.persiatapijten.nl

Laden-Lossen voor de zaak

bruidssuite tot haar beschikking.

P Garage: “Achter de grote markt”

Weddingplanners Weddingplanners schieten schieten laatste laatste jaren jaren als als paddenstoelen paddenstoelen uit uit de de grond grond

Weddingplanners schieten laatste jaren als paddenstoelen uit de grond klik en en ervaring ervaring zijn zijn belangrijk belangrijk DOOR euGène kOk DOOR DOOR euGène euGène De kOk DeDe kOk

klik en ervaring zijn belangrijk

Of het door de film met Jennifer Lopez en Matthew McConaughey uit Of het door de film met Jennifer Lopez en Matthew McConaughey uit 2001 komt of doordat toekomstige echtparen het zo druk hebben met Of het doorofdedoordat film met Jennifer Lopez en Matthew uit 2001 komt toekomstige echtparen het zo McConaughey druk hebben met hun carrière dat ze nauwelijks tijd hebben om alles te regelen voor 2001 komt ofdat doordat toekomstige hetalles zo druk hebbenvoor met hun carrière ze nauwelijks tijdechtparen hebben om te regelen de mooiste dag van hun leven of omdat veel aanstaanden simpelweg hun carrièredag dat ze hun nauwelijks tijd hebben om alles te regelen voor de mooiste leven of omdat aanstaanden geen zin hebbenvan hun huwelijk zelf voorveel te bereiden weetsimpelweg niemand, de mooiste daghet van hun leven ofzelf omdat aanstaanden geen zin is hebben hun huwelijk voorveel tedebereiden weetsimpelweg niemand, maar feit dat aantal weddingplanners laatste jaren een vlucht geen zin hebben hun huwelijk zelf voor te bereiden weet niemand, maar feit is dat het aantal weddingplanners de laatste jaren een vlucht heeft genomen.

maar is dat het aantal weddingplanners de laatste jaren een vlucht heeft feit genomen. heeft genomen. Het lijkt allemaal zo makkelijk: je belt een weddingplanner, spreekt een prijs met hem of -meestal - haar af en de zorgen

Het lijkt allemaal zo makkelijk: je belt een weddingplanner,

over jouw huwelijksdag zijn verdwenen. maar is het wel

spreekt een prijs met hem of -meestal - haar af en de zorgen

Heteenvoudig? lijkt allemaal zovinden makkelijk: je belt een weddingplanner weddingplanner, zo Het van een goede

over zijn verdwenen. wel kan jejouw namelijk dehem nodige hoofdbrekens Tik spreekt eenhuwelijksdag prijsal met of -meestal - haarmaar afbezorgen. en is dehet zorgen zo eenvoudig? Het vindenzijn vanverdwenen. een goedemaar weddingplanner het woordje weddingplanner namelijk in wel bij over jouw huwelijksdag maareens is het kan je namelijk al de nodige hoofdbrekens bezorgen. Tik Google en er verschijnt eenvan woud links. zo eenvoudig? Het vinden eenaan goede weddingplanner

het weddingplanner namelijk maar eens in Tik bij kan woordje je namelijk al de nodige hoofdbrekens bezorgen.

Op zich en is er deverschijnt groei van dewoud beroepsgroep Google een aan links. logisch, want

het woordje weddingplanner namelijk maar eens in bij

of het nou een economische crisis is of niet … de meeste

Google en er verschijnt een woud aan links.

verliefde willen toch het jawoord Op zich isstellen de groei vanelkaar de beroepsgroep logisch,geven. want in 2010nou trouwden er volgenscrisis het isCentraal Bureau voor of eengroei economische of niet logisch, … de meeste Ophet zich is de van de beroepsgroep want de Statistiek alleen in nederland al ruim 67.000 mensen. verliefde stellen willen elkaar toch het jawoord geven.

of het nou een economische crisis is of niet … de meeste Daarbovenop beloofden nog eens dik 8000 nederlanders in 2010 trouwden er volgens Bureaugeven. voor verliefde stellen willen elkaar het tochCentraal het jawoord in het buitenland de eeuwige trouw aan elkaar.

de Statistiek alleen er in volgens nederland ruim 67.000 mensen. in 2010 trouwden hetalCentraal Bureau voor Daarbovenop beloofden nog eens dik 8000 nederlanders de Statistiek alleen in nederland al ruim 67.000 mensen.

Ga er voor het gemak van uit dat een behoorlijk percentage

in het buitenland de eeuwige trouw aan elkaar.

Daarbovenop eens diktweeverdieners 8000 nederlanders daarvan jonge,beloofden drukke en nog welvarende zijn, die eenbuitenland beroep doen op een weddingplanner in het de eeuwige trouw aan elkaar.en je hebt

Ga erflinke voor het gemak van kan uit dat een behoorlijk percentage een vijver waarin worden gevist. De bureaus daarvan jonge, drukke en welvarende zijn, en zijn de laatste jaren alstweeverdieners paddenstoelen de Ga opleidingen er voor het gemak van uit dat een behoorlijk percentage die eenuitgeschoten. beroep doenvanzelfsprekend op weddingplanner en meeste je hebt grond hebben de daarvan jonge, drukke en een welvarende tweeverdieners zijn,

een flinke vijver waarin kanbedoelingen, worden gevist. De bureaus weddingplanners de beste maar op het

die een beroep doen op een weddingplanner en je hebt internet zijn veel waarschuwingen vinden dat er het en de laatste jaren te alsgevist. paddenstoelen de eenopleidingen flinke vijverzijn waarin kan worden De bureaus nodige ‘kaf tussen hetvanzelfsprekend koren’ zit. als jehebben geen zorgen wilt grond uitgeschoten. de meeste

en opleidingen zijn de laatste jaren als paddenstoelen de

hebben over jouw huwelijksdag kun je het beste weddingplanners de beste bedoelingen, maarmaar op een het

grond uitgeschoten. vanzelfsprekend hebben de meeste

paar uurtjes om een goedeteweddingplanner uit internet zijnvrijmaken veel waarschuwingen vinden dat er het

weddingplanners de beste bedoelingen, maar op het nodige het koren’ zit. alstejevinden geen zorgen internet‘kaf zijntussen veel waarschuwingen dat er wilt het

te kiezen.

hebben overtussen jouw huwelijksdag kun beste maar wilt een nodige ‘kaf het koren’ zit. alsjejehet geen zorgen paar uurtjes vrijmaken om een goede weddingplanner uit hebben over jouw huwelijksdag kun je het beste maar een te kiezen.

WaaR mOeT je Op leTTen? Struin het web af en vraag bij een aantal weddingplanners

WaaR mOeT je Op leTTen? Struin hetjeweb af en vraag bijbedrag. een aantal weddingplanners WaaR mOeT Op leTTen? diensten krijgt voorje welk laat altijd duidelijk een offerte op. vergelijk deze met elkaar en kijk welke

een offerte deze met elkaar en kijk welke weten wat je op. budget Wijk daar niet vanaf. Struin het web afvergelijk en is. vraag bij een aantal weddingplanners diensten je krijgt voor welk bedrag. laat altijd duidelijk een offerte op. vergelijk deze met elkaar en kijk welke

weten wat jekrijgt budget is.van Wijk daar niet vanaf.altijd maak met aantal hen een afspraak en kijk met diensten jeeen voor welk bedrag. laat duidelijk wie hetwat ’t beste klikt. is. in Wijk aanloop trouwerij heb je weten je budget daarnaar niet de vanaf.

namelijk intensief contact. het klikt op en persoonlijk maak met een aantal vanZorg hendat een afspraak kijk met vlak, maar ook qua en stijl. naar vanzelfsprekend het wie het ’t beste klikt.sfeer in aanloop de trouwerij is heb je

maak met een aantal van hen een afspraak en kijk met

belangrijk dat je contact. de belangrijkste dagklikt vanopjepersoonlijk leven in namelijk intensief Zorg dat het

wie het ’t beste klikt. in aanloop naar de trouwerij heb je

handen legtook van qua iemand goed overweg is kunt vlak, maar sfeerwaarmee en stijl. je vanzelfsprekend het

namelijk intensief contact. Zorg dat het klikt op persoonlijk belangrijk desfeer belangrijkste dag van je leven in vlak, maar dat ook je qua en stijl. vanzelfsprekend is het

en die jouw ideeën begrijpt en kan en wil uitvoeren.

handen legt van iemand waarmee je goed overweg kunt

belangrijk dat je dagopleidingen van je leventot in Tegenwoordig zijnde erbelangrijkste verschillende en die jouw ideeën begrijpt en kan en wil uitvoeren.

handen legt van en iemand je goed overweg Zo’n kunt weddingplanner zelfswaarmee een branchevereniging. en die jouw begrijpt en en wil uitvoeren. diploma of ideeën een keurmerk is kan natuurlijk een pre, maar Tegenwoordig

zijn

er

verschillende

opleidingen

tot

ervaring is nog belangrijker. vraag naar een portfolio en

weddingplanner en zelfs een moet branchevereniging. Zo’n referenties. een weddingplanner namelijk niet alleen Tegenwoordig zijn er verschillende opleidingen tot diploma of een keurmerk is natuurlijk een pre, maar over creativiteit, mensenkennis organisatievermogen weddingplanner en zelfs een en branchevereniging. Zo’n ervaring naar portfolio en beschikken, maar ook stressbestendig zijn.een meer kansmaar dat diploma isofnog eenbelangrijker. keurmerk isvraag natuurlijk een pre, referenties. een weddingplanner niet alleen de weddingplanner dat is als hij ofmoet zijnaar denamelijk nodige bruiloften ervaring is nog belangrijker. vraag een portfolio en heeft gemaakt. over mee creativiteit, mensenkennis en organisatievermogen

referenties. een weddingplanner moet namelijk niet alleen beschikken, maar mensenkennis ook stressbestendig zijn. meer kans dat over creativiteit, en organisatievermogen de weddingplanner datstressbestendig is als hij of zij de nodige beschikken, maar ook zijn. meerbruiloften kans dat heeft mee gemaakt. de weddingplanner dat is als hij of zij de nodige bruiloften heeft mee gemaakt.


het beste voor uw Dier Aquarium achterwanden

Aanbiedingen geldig t/m 1 december 2012. Zolang de voorraad strekt.

7.99

Decoratieve posters, met op voor- en achterzijde een verschillende afbeelding. Voor aquaria tot 100 liter. Afmeting 60 x 45 cm.

4.99 Drijvende aquariumfiguren

69.

95

Superfish Home 25

Stijlvol aquarium met ingebouwde filter. Dimbare led-verlichting via makkelijk te bedienen tiptoetsen. Inhoud 25 liter. In wit of zwart. Afmeting 46,5 x 25 x 28,5 cm.

Grappige figuren aan een bijna onzichtbaar touwtje, die met een zuignap op de bodem van het aquarium worden vastgezet. Per stuk 4.99

vanaf

vanaf

55.95

39.95

vanaf

9.95

14.95 nu 12 kg

+ 2 kg grAtis!

Royal Canin Breed bonus bag 12+2 kg

Hoogwaardige voeding voor de hond afgestemd op de behoeften van het specifieke ras. Diverse soorten. (Actie is geldig voor de bonus bags aanwezig in de winkel.)

Bench

Pavo Daily Plus 15 kg

Opvouwbaar. Twee deuren. In zwart en zink. 45 cm 14.95, 60 cm 21.50, 76 cm 27.50, 91 cm 35.95, 107 cm 41.95, 122 cm 52.95

89.50

Ruwvoer voor het paard. Een mengeling van gras, luzerne en stro, die het kauwen stimuleert. Ideaal om te mengen met krachtvoer.

9.95

2 voor

17.50 Konijnenhok KT5

Een van de populairste konijnenhokken uit onze collectie. Met kunststof lade en dak dat kan opengeklapt. Eenvoudig te monteren. Afmetingen: 123 x 75,5 x 102 cm.

Whiskas brokjes 4 kg

Voor de volwassen kat. Met rund, tonijn of kip. Vernieuwd: hogere voedingswaarde, met meer vitaminen en mineralen.

mAkkelijk bereikbAAr: Direct gelegen nAAst De A58 weihoek 16 4416 px kruiningen tel 0113 381 000

Krabton Trendy Dome

Mooi afgewerkte krabton van degelijk materiaal. Om nagels aan te scherpen, in te spelen en in te slapen. Met twee openingen 39.95, met drie openingen 64.95

Biokat’s Fresh 20 kg

Kattenbakvulling met frisse geur. Klontjesvormend, dus zuinig in het gebruik.

24.95 Fokker Country Basic Dog 15 kg Volledige voeding voor de volwassen hond. Aangepast vet- en eiwitgehalte helpt de kans op overgewicht verminderen.

kijk voor meer AAnbieDingen op

vAnDerpoelDierenverblijf.nl

mA 9.00 - 17.30 Di 9.00 - 17.30 wo 9.00 - 17.30

Do 9.00 - 17.30 vr 9.00 - 20.00 zA 9.00 - 16.00

ruim 1.000 m2 winkelplezier! bekijk ook onze webshop! volop grAtis pArkeerruimte.


Bijzondere verhalen opgetekend door Kees Slager en - voor het eerst - kleurenfoto’s

‘Watersnood’ is indringend verslag ZEVENBERGEN - Het boek ‘Watersnood’ wordt in woord en beeld beschouwd als een bijzonder indringend verslag over De Ramp van 1953. Auteur Kees Slager, dé specialist op dit gebied en eerder auteur van de bestseller ‘De Ramp, een reconstructie’, beschrijft in dit 656 bladzijden dikke en ruim vier kilo wegende boek de geschiedenis van de eeuwenoude strijd tegen het water in het Deltagebied.

Nieuwe Dorpsfilm woensdag in het dorpsuus NISPEN - Op woensdag 21 november, aanvang 20.00 uur, wordt in het Dorpsuus in Nisse de nieuwe dorpsfilm vertoont.

Frans Thissen van de Universiteit van Amsterdam heeft het afgelopen jaar een film gemaakt over het dorp Nisse. De dorpsraad heeft hem bereid gevonden deze film te vertonen. Ook wordt er ook nog een film

over het dorp uit 1979 vertoont. Leuk om te zien wat er allemaal is veranderd in 33 jaar. Er wordt een box gemaakt met 4 films over het dorp. Die box kan op deze avond besteld worden. De Dorpsraad heeft een officiële status bereikt. Bij de notaris is de dorpsraad officieel opgericht daarover op deze avond meer informatie. Dus een avond met een feestelijk tintje. Inwoners van Nisse zijn van harte welkom.

Tennis in Zeeland

Eerste Rituals Zeeland dubbeltoernooi groot succes

Eén van de unieke kleurenfoto’s in het boek ‘Watersnood’ van Kees Slager.

VAN ONZE REDACTIE In samenwerking met Weekblad de Bode biedt Kick Uitgevers het boek tot en met 1 februari 2013 aan met een tijdelijke korting van 30 euro. Het document wordt zonder verzendkosten thuisbezorgd. Deze actie houdt verband met het feit dat op 1 februari het 60 jaar geleden is dat ZuidwestNederland werd overvallen door het water. In het boek neemt Kees Slager de lezer mee terug naar lang vervlogen eeuwen, maar hij staat ook stil bij de huidige en toekomstige situaties op het gebied van water en veiligheid. In deze ‘stoeptegel’ over de meest emotionele gebeurtenis na de Tweede Wereldoorlog zijn de verhalen over De Ramp voorzien van vele honder-

den, vaak unieke en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

‘Nooit eerder gepubliceerde foto’s’ Uiteraard is veruit het belangrijkste deel van dit boek gewijd aan de schokkende gebeurtenissen in 1953. Op groot formaat zijn de verwoestingen van weleer te zien. Maar er zijn ook foto’s opgenomen van de evacuaties, de hulpverlening en wederopbouw. Kleurenfoto’s Heel bijzonder is dat zes decennia na De Ramp ook kleurenfoto’s van de getroffen

FOTO UIT WATERSNOOD

gebieden beschikbaar zijn gekomen. Deze foto’s zijn onder andere gemaakt door de Amerikaanse helikopterpiloot Henry Schmaltz, die in 1953 bij de reddingsacties was betrokken. In woord en beeld worden alle in februari 1953 getroffen gebieden in Zeeland, ZuidHolland en West-Brabant belicht. Over alle plaatsen die indertijd werden getroffen, zijn door Kees Slager bijzondere verhalen opgetekend. De auteur heeft in zijn geschiedschrijving vooral geluisterd naar de verhalen van de ‘gewone mensen’ in het Rampgebied; naar de vissers en de andere werkers die - dikwijls anders dan de autoriteiten - wel meteen in actie kwamen in en kort na de rampnacht van 31 januari op 1 februari 1953.

TIJDELIJKE SUPERKORTING OP BOEK WATERSNOOD 1953!

Binnenkort is het 60 jaar geleden dat het Deltagebied van zuid-west Nederland werd getroffen door ‘De Ramp’. Een bijzonder moment, waar een bijzonder aanbod bij past. In samenwerking met DE BODE biedt KICK Uitgevers tot en met 1 februari 2013 het kolossale boek WATERSNOOD aan met een superkorting van € 30. En dan wordt dit ruim 4 kilo wegende document ook nog gratis bij u thuisbezorgd. Tot en met 1 februari wordt de prijs van € 69 naar € 39 verlaagd.

rting € 30 ko kosten erzend géén v Ik bestel ......... exemplaren van het boek WATERSNOOD. De verzendkosten zijn voor rekening van de uitgever. Hierbij machtig ik Kick uitgevers eenmalig het totaalbedrag (€ 39 per exemplaar) van mijn rekening af te schrijven. Rekeningnr: Naam: Adres: Postcode: Tel.nr:

........................................................................................................................................ ........................................................................................................................................ ............................... Woonplaats:............................................................................... ...............................

E-Mail:........................................................................................

Stuur deze bon in een ongefrankeerde envelop naar: Uitgeverij de Bode, Antwoordnummer 11006, 4880 VC Zundert PAGINA 26

GOES - In de tennishal te Goes vond afgelopen weekend een dubbeltoernooi plaats.

weekend toernooi. Tijdens de prijsuitreiking nam mede eigenaar Stanley van der Wal het woord.

Met een deelnemersveld van zo’n 165 spelers was er sprake van een goed bezet

Hij complimenteerde de spelers voor hun gezellige en sportieve inzet.

KORTE BERICHTEN GOES Debat over softdrugs: Op 29 november houden Indigo preventie en SMWO-jongerenwerk Goes in samenwerking met de coffeeshops in Goes een debat over softdrugs in Highlifecafe. Bij het debat zullen behalve vertegenwoordigers van de coffeeshops, politici uit de gemeenteraad van Goes en deskundigen van o.a. het Trimbosinstituut aanwezig zijn. Het debat wordt gehouden op donderdag 29 november van 19.30-21.30u in Highlife cafe, Wijngaardstraat 60 in Goes. Bingo: De Wijkvereniging Goes Oost houdt op zaterdag 24 november een bingo in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12 te Goes. Aanvang 19.30u. Gemeente Huis van Elia: Op 23 november om 19.30u komt kickboxer Joop Gottmers een geweldig getuigenis geven en een bemoedigend woord brengen, speciaal voor jongeren. Iedereen is van harte welkom in gemeente Huis van Elia, Bergweg 88, ingang J.D. van Mellestraat te Goes. Toegang is gratis, wel wordt er een collecte opgehaald. Seniorenbingo: Stichting Buurtwerk Goese Polder houdt donderdag 22 november een seniorenbingo. Aanvang 14.00u. Boekenmarkt: Vrijmetselaarsloge Scaldis te Goes houdt op zondag 25 november voor de zevenentwintigste keer een boekenmarkt in het logegebouw De Steen, Beestenmarkt 5 te Goes, van 11.00-12.30u. De opbrengst zal grotendeels ten goede komen aan de projecten die al enkele jaren worden ondersteund: Stichting Ramro, (o.a. gericht op kleinschalige gezondheids- en sanitatieprojecten in Nepal) en Stichting HOAT (o.a. gericht op brede ondersteuning van arme plattelandsgezinnen in Thailand). Meer informatie: www. loge-scaldis.nl. Kerstcollecte: In de week van 26 november t/m 1 december houdt het Leger des Heils de jaarlijkse kerstcollecte in Goes en Omstreken. Ook de bekende kerstpotten staan de week vóór Kerst weer bij de supermarkten. Bij voorbaat hartelijk dank voor wat u gaat doen. Zeeuwse middag: Op vrijdag 23 november is er een Zeeuwse middag in woonzorgcentrum Erasmuspark in Goes-Noord. De Zeeuwse middag begint om 14.00u en duurt tot 17.00u. De leden van klederdrachtgroep Mooi Zeeland bakken babbelaars en laten een ouderwetse wasdag zien; er worden diverse Zeeuwse producten verkocht en zelfgemaakte spullen van klederdrachtschorten; dagverzorging en het ontmoetingscentrum van het Erasmuspark verkopen fruit. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van een spel; Frans Kasander verzorgt live muziek op zijn accordeon. COLIJNSPLAAT Intocht Sinterklaas: Zaterdag 24 november zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Colijnsplaat. Om 14.00u zal de boot aankomen in de haven. Samen met brassband “Wilhelmina” lopen we allen naar dorpshuis “de Brug” waar een leuke sinterklaasmiddag zal plaatsvinden voor alle kinderen, ouders en belangstellenden. ELLEWOUTSDIJK Willem Vermandere: Op zondagmiddag 25 november komt de bekende Vlaamse troubadour Willem Vermandere naar ’t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk). Hij verzorgt in z’n eentje een middagvullend programma. Hij zingt en vertelt en zal ongetwijfeld op zijn geliefde instrument de klarinet spelen. Aanvang 14.30u. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan via e-mail naar reserveer@ellesdiek.nl of telefonisch naar 0113-612681. BIEZELINGE Bijzondere kerkdienst: Boer zoekt vrouw, God zoekt jou. Dit is het thema voor een welkomstdienst op zondag 25 november in de Chr. Ger. Kerk, Biezelingseweg 6, Biezelinge. De dienst begint om 15.30u met inloop en een sing-in vanaf 15.10u. Ds. A.G.M. Weststrate leidt deze dienst en zal aan de hand van Lucas 15: 11-32 Gods zoekende liefde voor mensen laten zien. Het gospelkoor Testimony uit Goes zal meewerken aan de dienst. Er is crèche voor de kleintjes en voor de kinderen van 4 tot 12 jaar is er een eigen programma. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting en gesprek onder het genot van koffie of thee. Voor info www.cgk-biezelinge.nl of bel Natasja Nieuwdorp,tel. 381050. KAPELLE Lezing koud zeewateraquarim: Op vrijdag 30 november is deze bijzondere lezing bij Aquariumvereniging De Vuurneon te Kapelle. De heer Wim Uilenbroek zal de lezing verzorgen. De avond begint om 20.00u en de toegang is gratis. Adres van ons verenigingslokaal is Bruelisstraat 21, 4421 CL te Kapelle. Info via Jeffry Schrijver 0113-562759 of op de website www.devuurneon.nl ‘S GRAVENPOLDER Dansavond OVA: OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) verzorgt zaterdag 24 november een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3 te ‘s Gravenpolder. DJ Nico verzorgt de muziek. Aanvang 20.00 uur.


Uw Marktslager Clement. de enige in Zeeland!!!

tel: 0113-670040. fax: 0113-670042 e-mail: slagerijclement@hetnet.nl Specialiteit: Stro-gebrand Varkensvlees EIGEN SLACHT EN WORSTMAKERIJ !!! Deze week:

Schouderkarbonade

1000 gram €

5,99

Week is van donderdag 22 nov. tot en met woensdag 28 nov. Uit eigen worstmakerij:

Gebraden Rosbief

100 gram €

1,59

U vindt ons op de weekmarkt: Dinsdag: Kapelle 8.00-12.00 Ovezande 13.00-17.00 Woensdag: Nieuwdorp 8.30-12.00 Donderdag: Koudekerke 8.30-12.00 Goes Molenplein 13.00-17.00 Wekelijks heerlijk kalfsvlees, lamsvlees, verrukkelijke vleeswaren en vééél meer!!

Zie ook onze aanbiedingen aan de verkoopwagen.

De zaak met de smaak van vroeger!—eenvoudig ‘t beste !!

Oostdijk Transport is een jong en dynamisch transportbedrijf wat zich richt op het vervoer tot 2500 kg. Wij vervoeren uw producten met: • Een open aanhangwagen (max. afm. 2,5 x 7 m) • Een gesloten aanhangwagen (max. afm. 2 x 5 x 1,95 m) • Een bestelauto (evt. met aanhanger) Spoed opdrachten zijn onze specialiteit en ook alle andere transporten kunnen wij voor u verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op indien u meer informatie wilt over onze mogelijkheden. Al onze leveringen zijn conform AVC/CMR voorwaarden.

Molenlaan 19 4401 CB Yerseke

Tel.: 0113-572218 Mob: 06-50548412

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center

Wasmachine stuk?

Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Bel: 0118-471777

Caravans, campers en vouwwagens!

Oost-Souburg

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

info@oostdijktransport.nl www.oostdijktransport.nl

• Magazijninrichting • Camera- en beveiligingstechniek

Zowel nieuw als gebruikt!

Wij richten uw magazijn in... Palletstellingen Legbordstellingen Draagarmstellingen Grootvakstellingen Bandenstellingen Tussenvloeren en nog veel meer! Tevens camera- en beveiligingstechniek

Spellestraat 55 • 4724 SH Wouw • Tel: (0165) 30 84 58 Handelsweg 31 • 4421 SH Kapelle (Zld) • Tel: (0113) 82 03 88 E: info@easyracking.nl • www.easyracking.nl

verrassende cadeaus Voor verrassende cadeaus...... ndom...rondom zwangerschap zwangerschapenen geboorte! geboorte!

rcadeaus • Luiercadeaus infobabymama@gmail.com infobabymama@gmail.com MA cadeaus • MAMA cadeaus www.baby-mama.nl www.baby-mama.nl A cadeaus • PAPA cadeaus en Oma cadeaus • Opa en Oma cadeaus rten • Kaarten oorteversiering • Geboorteversiering

k ons ook opons deook Zeeuwse Gezinsbeurs Goes Bezoek op de Zeeuwse Gezinsbeurs in in Goes

Zo Jantien en Glenn Sinds kort genieten Jantien en Glenn van de vrijheid en ruimte van een ‘echt’ huis. Na een lange werkweek klussen ze vol enthousiasme aan de kinderkamer. Als de meubeltjes staan, de wasmachine met babykleertjes draait en de stopcontacten veilig zijn afgeplakt, is het tijd om te relaxen. Heerlijk samen op de bank televisie kijken met het bord op schoot. Nu het nog kan … Binnenkort genieten ze namelijk met zijn drieën van een warm thuis.

Zo DELTA Kies net als Jantien en Glenn voor energie van DELTA. U kunt nu weer instappen op onze vaste leveringsprijzen. Loopt uw contract af, dan krijgt u automatisch van ons een aanbod! www.DELTA.nl/energie


Diversiteit en presentatie kracht Koor Lichte Muziek A58

‘We willen steeds beter worden’

Sinterklaas in ‘s-Heer Arendskerke

RILLAND - Het Koor Lichte Muziek A58, dat in september op de Dag van de Zeeuwse Visserij de titel Waterkoor ‘S-HEER ARENDSKERKE - Vanuit dweilband OKK Wemeldinge. Veel kindeSpanje is bericht gekomen dat Sin- ren kunnen Sinterklaas tijdens deze wanvan het jaar 2012 kreeg toegekend, heeft nog heel wat ambitieuze noten op zijn zang. terklaas op zaterdag 24 november ‘sHeer Arendskerke bezoekt.

Samen met zijn trouwe schimmel en zwarte pieten zal hij om 15.00 uur aankomen bij het Arendshuis aan de Torenring. Iedereen is van harte welkom om Sinterklaas te ontvangen en mee te lopen in de stoet door het dorp onder begeleiding van

deling al een handje geven maar vanaf ongeveer 16.00 uur krijgt ieder kind in het Arendshuis de gelegenheid om de Sint te begroeten. Hij zal dan ook de prijzen uitreiken van de kleurwedstrijd en voor ieder kind hebben de pieten vast en zeker iets lekkers! Rond 17.00 uur gaat Sint en zijn gevolg weer op pad naar het volgende dorp.

Sinterklaas onderweg naar Goes GOES - Sint zal, als het goed is, ook dit jaar met zijn Pieten naar Goes komen. Ze zijn er allemaal weer bij: Hoofdpiet, Huispiet, Muziekpiet, Piet Plezier, Poetspiet, Kluspiet, Danspiet en nog vele anderen.

Het Koor Lichte Muziek A58 is twee keer uitgeroepen tot Beste koor van Nederland in de categorie Groot gemengd koor lichte muziek. FOTO HANS COLIJN

DOOR JOSIEN MATHLENER Toen A58 in 1999 werd opgericht, trok het koor Rob van der Meule aan als artistiek leider. De dirigent en zangpedagoog zorgde ervoor dat A58 zijn hoofd boven het maaiveld ging uitsteken. In 2008 en 2010 is A58 benoemd tot Beste koor van Nederland in de categorie Groot gemengd koor, lichte muziek. Het koor staat met nummers van onder meer Sting, de Beach Boys, Billy Joël, maar ook van Ramses Shaffy voor een zeer gevarieerd repertoire. Centraal Niet alleen de diversiteit is de kracht van A58. De wijze waarop het karakteristieke lichte repertoire wordt gebracht door de koorleden geniet de nodige credits. Samen met pianist Christian Blaha arrangeert Van der Meule het grootste deel van het repertoire van A58. Werk uit verschillende genres en van uiteenlopende componisten brengt het koor zowel a-capella als met pianobegeleiding ten gehore. Wanneer er sprake is van een speciaal project, begeleidt een speciaal samengesteld combo of orkest het koor.

A58 telt 73 leden. Zeeuwse, Brabantse en zelfs Belgische. Alle leden komen via de A58 naar de repetitieruimte, Dorpshuis Rilland, aan de Hoofdweg 45 in het centraal gelegen Rilland. De Thoolse leden zijn overigens zeer betrokken. Zo is de Thoolse Harma Pekelsma verenigingsvoorzitter, verzorgt Bineke Smit uit Tholen de PR en houdt Ingrid Bras uit Oud-Vossemeer zich bezig met verenigingsactiviteiten. Waterkoor Tot tweemaal beste worden in zijn categorie, is voor A58 geen reden om achterover te leunen. Ambitieus als het koor is, stapte het op 22 september van dit jaar op het podium voor de verkiezing Waterkoor van het jaar 2012. De Zeeuwse Visserijsector organiseerde die dag samen met de Provincie Zeeland voor de zevende keer de Dag van de Zeeuwse Visserij. Voor de eerste keer hadden ze er de verkiezing Waterkoor van het jaar aan gekoppeld. De veertien deelnemende koren moesten de driekoppige jury in een blok van vijftien minuten zien te overtuigen. Met ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis, ‘Amsterdam’ van Jacques Brel,

‘Terug naar de kust’ van Maggie MacNeal en ‘Kokomo’ van Beach Boys lukte dat. Volgens de jury voelde en beleefde A58 de muziek en liet dat aan het publiek zien. Bineke: “Je doet je best en hoopt op het beste. We blijven de ambitie houden onszelf te verbeteren.” Het koor blijft vernieuwend en innovatief bezig om zijn naamsbekendheid te blijven uitbreiden. Aan zowel zang als podiumpresentatie schenkt het veel aandacht. A58 organiseert zelf ook concerten. Tot de hoogtepunten behoren de theatershow Eurosong waarbij het koor in 11 verschillende talen zong. Een jaar geleden ging A58 de theaters in met het project: ‘Hotel Lijkzigt’. Op vrijdagavond 23 november geeft A58 om 20.00 uur een concert in de Sint Willibrorduskerk in ‘s-Heerenhoek. Op woensdag 12 december geeft het koor om 20.00 uur een concert in dorpshuis Rilland. Beide avonden zijn er bekende en nieuwe nummers te horen en een compilatie van de mooiste nummers uit Hotel Lijkzigt. Meer informatie Kijk voor meer informatie, zoals over de concerten, op www.koorA58.nl.

Ook Kapperspiet is weer mee naar Nederland gekomen om ervoor te zorgen dat Sint er altijd tip top uitziet!E Na een Sint zal, als het goed is, ook dit jaar met zijn Pieten naar Goes komen. Ze zijn er allemaal weer bij: Hoofdpiet, Huispiet, Muziekpiet, Piet Plezier, Poetspiet, Kluspiet, Danspiet, Regelpiet en nog vele anderen. Ook Kapperspiet is weer mee naar Nederland gekomen om ervoor te zorgen dat Sint er altijd tip top uitziet! Na een welkomstwoord van Kinderburgemeester Justin Reijerse op de kade, zal Sint van Burgemeester Verhulst de sleutel van de stad krijgen. Dit gebeurt op spectaculaire wijze op het bordes van het Stadhuis, waar zanger Alwin, live, de nieuwste Sinterklaasliedjes zingt. Daar moet je bij zijn! Vervolgens gaat Sint per koets door de binnenstad van Goes, waar hij regelmatig uitstapt om de kinderen te begroeten. Dit alles onder muzikale begeleiding van de

Krijgt Sint weer de sleutel van Goes?

oude vertrouwde Pietenband S.C.H. de Sjok-ola. En de Perspieten delen de Sinterklaaskrant uit met alle nieuwtjes over de Sinterklaas evenementen in Goes. Na een welkomstwoord van Kinderburgemeester Justin Reijerse op de kade, zal Sint van Burgemeester Verhulst de sleutel van de stad krijgen. Dit gebeurt op spectaculaire wijze op het bordes van het Stadhuis, waar zanger Alwin, live, de nieuwste Sinterklaasliedjes zingt. Daar moet je bij zijn! Vervolgens gaat Sint per koets door de binnenstad van Goes, waar hij regelmatig uitstapt om de kinderen te begroeten. Dit alles onder muzikale begeleiding van de oude vertrouwde Pietenband S.C.H. de Sjok-ola.

Zeeuwse middag in Erasmuspark GOES - Op vrijdag 23 november is er een Zeeuwse middag in woonzorgcentrum Erasmuspark in Goes-Noord. De Zeeuwse middag begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Leden van klederdrachtgroep Mooi Zeeland bakken babbelaars en laten een ouderwetse wasdag zien. Ingrid van de Hoek

verkoopt Zeeuwse bieren en kaas. Er worden diverse Zeeuwse producten verkocht zoals fruit, snoep en zelfgemaakte spullen van klederdrachtschorten. Frans Kasander verzorgt live muziek op zijn accordeon. De dagverzorging en het ontmoetingscentrum van het Erasmuspark verkopen fruit. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van een spel.

Advertorial

Multimate Bouwmarkt heeft nieuwe, open uitstraling SEROOSKERKE - Aankomende zaterdag (24 november) wordt er bij Multimate Bouwmarkt in Serooskerke feest gevierd. Dan wordt de zaak heropend na een grondige metamorfose. Er zijn allerlei interessante aanbiedingen. De gehele dag kan er, op nagenoeg alles, BTW-vrij worden gekocht en er worden wafels verkocht waarvan de opbrengst naar het goede doel van 3FM Serious Request in Oostkapelle gaat. DOOR BO VAN SCHEYEN “Het hele team heeft zich de afgelopen zes maanden voor meer dan 100 procent ingezet”, vertelt eigenaar Marinus Passenier trots. Samen met zijn broer Jacob runt hij al meer dan twintig jaar de bouwmarkt. Sinds zeven jaar zitten ze op de schitterende en in het oog springende locatie aan de Hondegemseweg 2 in Serooskerke. “We hebben werkelijk alles van zijn plek gehaald. De winkel heeft

een volledig nieuwe indeling en nieuwe look gekregen”, zegt Marinus. “We waren allengs wel aan een update toe. Het resultaat is geweldig. We zijn nu nog veel meer een belevingswinkel geworden. We hebben onder meer een nieuwe afdeling decoratiematerialen. Waar we echt blij mee zijn is het nieuwe kleurcafé.” Dat is een open ruimte met veel daglicht waar de juiste kleurstelling bepaald kan worden. “We zijn sterk in professionele verf”, vertelt Jacob. “Dat kunnen we echt leveren met megakortingen.” Marinus: “Uit heel Zeeland weet men ons te vinden. Superverf voor superprijzen.” Op Walcheren is nergens een groter assortiment te vinden dan bij Multimate Serooskerke. “Dat is echt onze kracht.” Multimate kan zich met verve een prijsvechter op dit gebied noemen. “We zitten in de top drie van bouwmarktenketens in Nederland. Omdat we rechtstreeks bij de fabrieken en daardoor scherp kunnen inkopen zonder tussenkomst van de groothandel.” Multimate is onderdeel van de Europese

bouwmarktketen Bricoalliance. Gedurende de verbouwingsperiode heeft het hele team keihard gewerkt en met volledige inzet geholpen. Tijdens de werkzaamheden is de winkel niet dicht geweest. “We hebben geprobeerd om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Ik mag zeker wel zeggen dat we op dit moment een superteam hebben, waardoor de verbouwing zonder al te veel problemen is verlopen. We hebben in onze ogen een schitterende winkel gecreëerd”, aldus Marinus. Multimate gaat ook veel meer samenwerken met lokale ondernemers. Zo verkoopt de Bouwmarkt actiematig in de tuinafdeling nu ook appels van Van den Bosse Fruit. Volgens de twee broers versterkt het nog meer de beleving van de complete bouwmarkt en zo versterken ook ondernemers elkaar. “Van de spade en de appel via de ijzerwaren naar de inrichting”, lacht Jacob. Ook heeft Multimate, mocht het gewenst zijn, een eigen klusteam.

Marinus en Jacob Passenier in hun vernieuwde winkel.

Werkvloer De twee broers Passenier zien zichzelf als twee gewone hardwerkende jongens. Ze zijn altijd wel op de werkvloer te vinden. Beiden hebben een ongekende ervaring in de retailbusiness. In die bijna vierduizend vierkante meter ligt hun ziel

Multimate Serooskerke. Hondegemseweg 2, Serooskerke. Website: www.serooskerke.multimate.nl. PAGINA 28

FOTO BO VAN SCHEYEN

en zaligheid. Aanstaande zaterdag zijn er, naast de BTW-actie, tal van activiteiten, waaronder voor de kinderen een spetterschilderij maken, en een kleurwedstrijd waar vijfentwintig keer een gratis pannenkoek te winnen is bij de Pannekoekenbakker te Oostkapelle.


1-maaT slanker

Het Nederlands Senioren Instituut (N.S.I.) organiseert in Goes computerlessen voor Senioren en beginners vanaf 40+. Start januari 2013. Ons team zal u binnenkort informeren, of bel zelf met het landelijk informatienummer: 085 – 489 05 99.

DEN PLAFONDS VC] -VLOEREN CHUIFKASTEN OEKENKASTEN WANDEN PLAFONDS [PVC] -VLOEREN ERLICHTING SCHUIFKASTEN BOEKENKASTEN MMERWERKEN VERLICHTING TIMMERWERKEN

w .wim oenstoa l.n

jeans + broeken Taille hoog - billifT corrigeerT de buik

www.wimmoenstotaal.nl

www.wimmoenstotaal.nl sterk in schuifkasten op maat!

www.scan-werk.nl

Wij digitaliseren uw dia’s en negatieven

mbj + nYdj !!! desiqual + sÃo paulo

Nicky Noe Fashion Noordzandstraat 28

Professionele kwaliteit scans, tegen een zeer lage prijs!

Slagerij JanKees • Kapelle Aanbiedingen zijn geldig van 22 t/m 28 november 2012

Begin 2013 goed!

Leer omgaan met de computer.

-

Yerseke

Weekaanbiedingen: Rundergehakt Shoarma Wraps

3 voor

6.00

Eiersalade + Beenhamsalade

samen 200 gram

3.00

4 Slavinken + 4 Oma’s Gehaktballen

samen

6.00

tuk aanbieding! Elke vrijdag en zaterdag Biefs met en fondue Ook voor de lekkerste gour kunt u bij ons terecht!

Slagerij JanKees, Weststraat 23, 4421 AC Kapelle, Tel. 0113- 330938 antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 18 en woensdag 19 december

www.nickynoefashion.nl

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Tel. 0113 - 57 13 72

November & December

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

KranKzinnig lage prijzen!

3.95

met gratis knoflooksaus

Standaard resolutie (9 MegaPixel) - € 0.20 Hoge resolutie (25 MegaPixel) - € 0.25

Voor meer informatie: 0118-639399 / bestelling@scan-werk.nl

per 500 gram

Albert Plesmanweg 5, 4462 GC Goes Tel. 0113 - 21 28 20 goes@bergmachines.nl

Voor al uw

Cobie de Weerd

TUIN- EN PARKMACHINES

Plus 40Relatie Brengt singles samen!

Persoonlijk, succesvol en betrouwbaar Bel: 0166-785000 voor een gratis kennismakingsgesprek!

www.40plusrelatie.nl

Compleet diner €100,voor 2 personen

Ontvangst met aperitief en amuses 4 gangenmenu met keuzes Fles bijpassende wijn en tafelwater Koffie of thee met friandises Voor meer informatie 0164-233196 of Spuihuis.nl

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Stichting “de Spirituele Weg” organiseert

Spirituele Beurs Zondag 25 november 2012 Zaal Koch, Molenstraat 120 4756 BH Kruisland Entree € 4,- incl. consumptie Zaal open om 11.00 uur

www.stichtingdespiritueleweg.nl

Pallets

inCl.

VariFOCale glazen Laat je verrassen bij specsavers specsavers Goes Ganzepoortstraat 7 (tegenover Kruidvat) 0113 229 303

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

POOLS BOuwBedrijf Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

Bij aankoop van elk montuur vanaf €79. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Kiest u voor de varifocale glazen dan ontvangt u standaard varifocale glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Acties gelden niet in combinatie met elkaar. © 2012 Specsavers Optical Group. All rights reserved. facebook.com/specsaversnederland. www.specsavers.nl

BetaalBaaR en BetRouwBaaR Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Wij verzorgen voor u Bezo

ek onz • Tegelwerken nieuw e e showr oom • Installatie • Leveren + monteren sanitair

Weihoek 5-d - Kruiningen


Donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november in Goes

Zeeuwse Gezinsbeurs in zicht GOES – De tweede editie van de Zeeuwse Gezinsbeurs staat voor de deur. Zo’n honderdvijftig standhouders presenteren zich donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november in de Zeelandhallen in Goes met alles wat mooi en leuk is voor het hele gezin. En bezoekers kunnen niet alleen rondkijken, maar ook lekkers proeven en actief bezig zijn.

De Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs HEINKENSZAND - Op zaterdag 24 november wordt de Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs voor de vierde maal dit jaar gehouden in het Congrescentrum De Stenge, Stengeplein 1, Heinkenszand. Openingstijden: 10.00 tot 15.30 uur.

Op deze beurs zijn de belangrijkste modeltrein schalen aanwezig en ook niet te vergeten nostalgische blikken treinen en auto’s in diverse schaalgroottes. Als u even wilt ontspannen, kunt u onder het genot van een kopje koffie op uw gemak een nieuwe treinenvideo bekijken. Het ligt voor de hand dat u in deze omge-

ving veel gelijkgestemde hobbyisten aantreft. Met hulp en advies van zoveel mede hobbyisten moet het zeker mogelijk zijn om uw droombaan ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Op de beurs zal onze testtafel weer aanwezig zijn en wordt de mogelijkheid geboden om gratis locomotieven of wagons te testen. Ondanks dat onze beurs een modeltreinbeurs is hebben we gemeend ook aan de wensen van modelauto liefhebbers tegemoet te komen. Deze modelauto’s zijn dan ook te kust en te keur in schaal 1:87 aanwezig. Voor nadere informatie kunt u bellen met tel. 0113-220493.

Jongeren 4 Jongeren zoekt reisgenoten GOES - Stichting Jongeren 4 Jongeren is een netwerk van jongeren die zich maatschappelijk actief op willen stellen. Zij zijn ervan overtuigd dat contact met kinderen en jongeren die onder heel andere omstandigheden opgroeien, hun eigen blik op de wereld verruimt.

Donderdag begint de Zeeuwse Gezinsbeurs in Goes.

DOOR BRITTA JANSSEN Voor de eerste keer heeft de Zeeuwse Gezinsbeurs een thema en dat is dit jaar ‘Visserij’. Dat kunnen de bezoekers niet missen, met het culinaire visserijplein. “Hier is een grote keuken te vinden waar een kok lekkere hapjes met vis klaarmaakt”, vertelt Marianne van de Velde van Evenementenorganisatie Family Events. “Mensen mogen proeven en kunnen de kok vragen hoe ze het hapje zelf kunnen bereiden. Ook is er een wijnzaak aanwezig, want een wijntje is natuurlijk lekker bij vis. En bij een Engels fornuis worden speciale broodjes gemaakt met alleen maar zuivere Zeeuwse producten.”

Het heet pain de mer en is bereid met gezuiverd zout zeewater. Activiteiten Huis en interieur, muziek, kleding, demonstraties, kinderactiviteiten, gezellige terrasjes, het is er allemaal en daardoor is de Zeeuwse Gezinsbeurs een uitje voor het hele gezin. De deelnemers informeren de bezoekers bij hun stands en kraampjes over hun producten en presenteren aantrekkelijke acties. De Zeeuwse Gezinsbeurs richt zich op een brede christelijke doelgroep, maar iedereen is van harte welkom. Kinderen kunnen zich uitleven, maar ook lekker ontspannen op het kinderspeel-

ARCHIEFFOTO BENNIE KRAJENBRINK

plein, onder de professionele begeleiding van Christelijk Gastouderbureau Korelon. Voor de bezoekers vanaf twaalf jaar zorgt Nature Trail voor actie. Durfals kunnen onder begeleiding tokkelen, abseilen en genieten van een reddingsdemonstratie. Bij het podium is alle dagen wat te zien en te horen, zoals verschillende Zeeuwse koren. En even bijkomen van alle belevenissen kunnen de bezoekers doen op één van de terrassen. Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.zeeuwsegezinsbeurs.nl. Via de website zijn kaarten verkrijgbaar met één euro korting per kaart.

Prijsvraag Weekblad de Bode gewonnen door Auto Centrum Walcheren

Al ruim 2 jaar zijn zij bezig geld in te zamelen om deze mooie volzinnen in de praktijk te brengen. Dit heeft al 2 zomerkampen opgeleverd, voor de kinderen in het therapeutisch centrum Geloof, Hoop en Liefde in Korusten, Oekraïne. Deze zomerkampen hebben de kinderen van het tehuis een vrolijke en bijzondere ervaring gegeven, die hen zal sterken in het vertrouwen dat er ook voor hen mogelijkheden zijn om iets op te bouwen en te bereiken. Voor alle deelnemers is het een kans om internationale vaardigheden op te doen. Het contact met kinderen en jongeren uit het Tjernobylgebied is voor de Nederlandse jongeren een vergroting van hun maatschappelijk inzicht. Voor de zomer van 2013 zijn we alweer plannen aan het maken om weer een zomerkamp in de Karpaten te organiseren. Vanuit Nederland willen we met 20 jongeren naar Uzhgorod reizen, waarbij we de leeftijdsgrens van 15 tot en met 20 jaar aanhouden.

Daarnaast zullen er vijf volwassenen meegaan om het geheel te begeleiden. Door de Nederlandse jongeren wordt een programma bedacht dat met de kinderen gevolgd kan worden. Het programma zal bestaan uit sport en spel, tekenen en knutselen, muziek en een enkele excursie ter plaatse. Uiteraard is er heel wat geld nodig om dit project te realiseren. De Nederlandse jongeren betalen 300 euro voor hun reis. Het geld wat nodig is om de Tjernobyl-kinderen uit te nodigen voor een vakantie hopen zij te kunnen bekostigen met de opbrengsten van diverse acties. Deze acties worden bedacht en uitgevoerd door de jongeren. Daarbij kun je bijv. denken aan benefiet-muziekavonden, kerstkaarten-bezorgactie, wafels verkopen, inzamelen van cartridges en statiegeldbonnen. Heb jij zin om mee te gaan naar Oekraïne volgende zomer? Wil je mee helpen met de acties? Of wil je eerst meer informatie? 8 januari 2013 houden we om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk in Geersdijk een informatie-avond. Op de website www.jongeren4jongeren.com vind je de volgende acties en bij Info Jongeren 4 Jongeren zie je misschien wel een bekende naam staan. Ook daar kun je natuurlijk informatie vragen. Via jongeren4jongeren@gmail.com kun je een berichtje sturen. Wij nemen dan contact op met jou.

Doopsgezinde Kerk Goes

En de winnaar is...

Gedachtenisdienst: herdenking van de overledenen GOES - Gedachtenisdienst: herdenking van de overledenen in kerkelijk jaar 2011-2012 in ‘t Kerkje op de Westwal 41 Goes-centrum op 25 november, 10.00 uur. Een uitnodiging aan allen die de (dierbare) overledenen willen gedenken in een speciale kerkdienst.

GOES - Weekblad de Bode presenteerde tijdens de Contacta-beurs een prijsvraag en de winnaar is bekend: Auto Centrum Walcheren in Vlissingen. Dit bedrijf heeft een advertentiepagina in een editie van Weekblad de Bode naar keuze gewonnen. Op de netwerkbeurs die 6, 7 en 8 november werd gehouden in Goes was het team van Weekblad de Bode niet alleen met een ‘gewone’ stand te vinden, maar trok ze ook de aandacht met een speciale rode ‘Bode-truck’. Bezoekers konden raden hoeveel pk’s deze truck in huis heeft en honderden mensen vulden een formulier in om een gooi te doen naar de prijs. Tweeëntwintig mensen hadden het goed: de truck is goed voor 109 pk. “Toepasselijk dat juist een automan deze prijs wint”, reageert Cor de Rijke van Auto Centrum Walcheren. “We horen natuurlijk wel wat te weten van auto’s”, vervolgt hij lachend. De Rijke geeft ruiterlijk toe dat hij een klein beetje onderzoek deed om tot het juiste antwoord te komen. “Maar met het vermoeden dat ik meteen had, zat ik er niet ver naast.” FOTO BENNIE KRAJENBRINK PAGINA 30

Zondag 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar en ook wel zondag van de voleinding genoemd. Op de grens van het oude en het nieuwe (kerkelijk) jaar herdenken wij hen, die dit afgelopen jaar zijn overledenen. Wij noemen hun namen om ze in onze herinnering te roepen en zingen daartoe ook een speciaal lied. Stil zullen we zijn en luisteren naar mooie muziek. Er zullen kaarsen worden ontstoken, niet alleen voor de leden van onze beide gemeentes, maar ook voor anderen. Voor ieder, die een geliefde heeft verloren, een familielid, een collega, een vriend, …..een mens, is er de mogelijkheid om te gedenken en zijn/haar naam te (laten) noemen. Indien men dit laatste wenst, kan men dit tot 24 november de voorganger mw.Annelies Breugem telefonisch via tel. nr 0111-414101 laten weten. De toon van de dienst is die van de hoop. Die hoop drijft ons voort, de hoop houdt ons in leven.

Maar kun je dat zeggen in een dienst als deze? Heeft een nabestaande daar wat aan? Is dat geen goedkope troost? Kun je niet beter zwijgen, dat past toch beter bij de dood? Dat valt nog te bezien, wanneer we hun namen, met die van ons verbinden met de naam: ‘Ik zal er zijn’! We beseffen dat betrokkenen met gemengde gevoelens naar deze dienst toeleven. Om de emoties die het kan oproepen. Om het gemis, dat door de tijd niet minder is geworden, maar eerder heviger. Toch hebben we ervaren dat dit samenzijn troostvol kan zijn, om de verbondenheid met elkaar in het verdriet, en omdat de naam van je geliefde niet wordt doodgezwegen, maar ook in deze kring genoemd blijft. Wij hopen met elkaar op een inspirerende en troostvolle dienst. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Voorganger in deze speciale kerkdienst is Mw.Annelies Breugem uit Zierikzee. De organist in deze Gedachtenisdienst is Wim de Widt. Plaats: Doopsgezinde Kerk, Westwal 41 Goes-centrum. Deze kerk is voor rolstoelgebruikers toegankelijk. Tijd: zondagmorgen 25 november, 10.00 uur. Ook kerkbezoekers uit Goes en omgeving, al dan niet lid van een kerkgemeenschap, zijn welkom.


met ZeelandNet & DELTA kies je voor betrouwbaar en snel internet, een uitgebreide televisie ervaring en bellen tegen een voordelig tarief

Kies nu voor internetten, bellen en televisie kijken met ZeelandNet en DELTA. Voor iedereen een abonnement op maat, dus altijd iets dat bij jou past. Nu elk nieuw abonnement de eerste twee maanden gratis. Kijk snel op www.zeelandnet.nl/abonnementen.


Ne f it houdt Nederland war m

Er is weer nieuwe stokvis Scholfilet

6.95 2.85

500 gram

Noordzeesalade 150 gram

Gebakken sliptong

4 halen, 3 betalen

Wokgarnalen

9.95

Ongepeld, 500 gram

Onze weekaanbiedingen van 20-11-12 t/m 24-11-12

Riba-Riba novemberaanbieding: Gestoomde makreel per stuk 3.00 Dorade per kilo 9.95 Tot ziens bij:

Vishandel Van As Zeeland B.V. Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30

Speciale Energiemarkt aanbiedingen! IJBERGEN U H T K R A M IE ENERG OVEMBER N 2 2 G A D R E DOND UUR 18.30 – 21.00 n gen ge erg ber jbe jb uijijb 1, Hui 1,

e ek, Priior Borrre ek loe ie:: MFC De Klo tie Locati Lo

aatt kenssttra ke

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

Op donderdag 22 november zijn wij aanwezig op de Energiemarkt Huijbergen. Hier kunt u profiteren van speciale aanbiedingen! Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk

trend in HR-ketels met de Nefit TrendLine. Tijdelijk* met gratis ModuLine 300 voor € 1945,- (incl. btw, montage en accessoires**). Of kies voor de zon met de PV-systemen van Nefit. Tijdelijk* koopt u een CentroSolar Excellent PV-set voor € 1025,- (incl. btw).

Profiteer van deze aanbiedingen en bezoek ons op de Energiemarkt Huijbergen!

Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Deuren studio Ineke Otte weer open

GOES - Ineke Otte houdt vrijdag 23 en 30 september en zaterdag 24 november en 1 december en op zondag 25 november weer open studio. * Deze aanbieding geldt tot 30-11-2012. Vraag naar de voorwaarden. ** Dakdoorvoer, gaskraan, inlaatcombinatie, expansievat en overig aansluitmateriaal.

Voor klanten met een variabel contract

Energieprijzen Delta iets omlaag GOES - De energieprijzen voor klanten van Delta met een variabel contract dalen volgend jaar met twaalf euro per jaar. De energieleverancier verwacht ook volgend jaar goedkoper te zijn dan grote namen als Nuon, Eneco en Essent. DOOR EUGÈNE DE KOK

Ineke Otte en Marijke Helwegen.

VAN ONZE REDACTIE Tijdens deze weekenden is de studio van de Goese kunstenaar en ontwerper open tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Ineke Otte laat haar nieuwe sieraden, sjaals, beelden, glasobjecten, lampen, tafels, buitenbeelden en andere producten zien. De studio is te vinden aan de ‘s-Heer Elsdorpweg 39 in Goes. BN’er Marijke Helwegen is één van de mensen, die de sieraden van Otte dragen. Ze was er onder meer mee te zien in de weekbladen

FOTO INEKE OTTE

Privé en Weekend. Donderdag is Helwegen te gast op de Scaldis Fair in Goes tijdens Ladies Day. Daarvoor gaat ze langs bij Otte. De twee zijn in de loop der jaren bevriend geraakt. “Ik heb ooit een keer een link van mijn website naar haar management gestuurd met de vraag of ze er wellicht eens naar kon kijken. Vijf minuten later hing ze al aan de telefoon. Sindsdien draagt ze regelmatig mijn sieraden”, zegt Otte zelf. Meer informatie over de open studio is te vinden op de website www.inekeotte.com.

Het bedrijf zegt dat in een bericht op de eigen website. De afgelopen jaren was het Zeeuwse bedrijf al goedkoper dan de grotere concurrenten. Aan grote kortingsacties doet Delta in tegenstelling tot andere aanbieders bewust niet mee, zegt ze op Twitter. Ze moet het hebben van ‘de goede leveringsprijzen en betrouwbare service’. De daling van twaalf euro op de energierekening geldt voor klanten, die een contract hebben met variabele prijzen en een gemiddeld verbruik kennen van 3500 kilowattuur elektriciteit en 1800 kubieke meter gas per jaar. Extra kosten

voor het netwerk, de meter en een mogelijke stijging van de energiebelasting, die door de overheid wordt bepaald, zijn niet meegerekend. Delta kent verschillende soorten contracten. Zo kun inwoners van Zeeland ook kiezen voor een doorlopend contract tegen vaste prijzen. Voor hen verandert er niets. Delta heeft voor vaste klanten ook een pluspuntensysteem. Het bedrijf zegt dat de klanten daarmee nog eens 50 euro per jaar kunnen besparen op de prijzen. Delta is het eerste grote energiebedrijf dat zijn prijzen voor volgend jaar bekend maakt. Meer informatie over de prijzen voor 2013 is te vinden op www.delta.nl of

via het telefoonnummer 0800-5150. Beste website ZeelandNet, onderdeel van Delta, is vorige week woensdag voor het tweede jaar op rij verkozen tot de beste website van Nederland. In de door MetrixLab en Emerce georganiseerde wedstrijd werd ze uitgeroepen tot zowel de beste als populairste website. In een persbericht laat de provider weten erg blij te zijn met verkiezing, vooral omdat het een publieksprijs is. In de website van het jaar-verkiezing kon het publiek in 22 categorieën zijn stem uitbrengen. Dat werd ruim 660.000 keer gedaan. Meer: www.zeelandnet.nl.


auto’s

el!

GRATIS OPSLAG VAN UW ZOMERBANDEN!?

Pallet voordeel!

voorraad. Een greep uit onze voorraad.

LAAT NU DE RANDSCHADE VAN UW 4 LICHTMETALEN VELGEN HERSTELLEN EN DEZE SPUITEN nu voor VOOR €250.- EN WIJ SLAAN UW €250.ZOMERBANDEN GRATIS OP.

stalen velg. Winterbandensets met stalen velg. 155-65-14

€ 449,-

€€479,449,-

Inclusief bandenwissels en balanceren. *

185-70-14

€ 479,-

479,€€489,-

Deze winteractie bij Van den Berg Autoschade in Goes en Vlissingen is geldig tot en met 31 december.

195-65-15

€ 485,-

485,€€549,-

Citroën C1, onder andere geschikt voor Peugeot 107, Citroën C1, Toyota Aygo

an

N

nl

onder andere geschikt voor Opel Corsa

onder andere geschikt voor VW Golf/Touran

*(actievoorwaarden: gratis opslag van de banden is enkel mogelijk bij afname van deze actie t/m 31.12.2012)

Alle prijzen zijn incl. btw, montage ventiel, verwijderingsbijdrage en balanceren.

Van den Berg Autoschade Vlissingen B.V. Hermesweg 5 Postbus 31 4380 AA Vlissingen Telefoon: 0118 - 41 43 29

BIJ AANSCHAF VAN 1 SET WINTERBANDEN UITLIJNEN VAN €75,- VOOR € 49,50

Van den Berg Autoschade Goes B.V. Van Doornestraat 11 Postbus 161 4460 AD Goes Telefoon: 0113 - 22 35 49

www.vandenbergautoschade.nl

Bosch Car Service Goes Dirk Dronkersweg 15a, Goes Tel. 0113-273665 | www.boschcarservicegoes.nl

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee?

Bosch Car Service de Muynck Quistenburg 8 | 4454 PZ Borssele Tel. 0113- 350 863 | www.demuynck.nl

Bosch Car Service Hoogesteger Kapelle Dijkwelsestraat 59 | 4421 AG Kapelle Tel. 0113-341 315 | www.boschcarservicehoogesteger.nl

voor uw auto

Meer weten? www.homeplan.nl

Wij doen alles voor uw auto

ZUNGU VIERT FEEST

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

SMS HOME AAN naar 5757en steun HomePlan

met 3 euro per maand

AutoTeam geeft tot 31 december € 3000,extra inruil bij aankoop van een nieuwe Cruze of Orlando uit onze voorraad

WWW.CRUZE AKTIE.NL Onderdeel van de Automotions Groep

WWW.ORLANDO-AKTIE.NL

Goes Pearyweg 19, Tel. 0113-237923 Roosendaal van Beethovenlaan 6, Tel. 0165-578578

www.autoteam.nl


Negende competitiewedstrijd EGHV

HaFaBra Concert

GOES - Op zaterdag 17 november viste de EGHV uit Goes de 9e competitie wedstrijd op het Nollestrand bij Vlissingen.

COLIJNSPLAAT - Unieke gelegenheid om alle muziekverenigingen op één avond samen te zien en horen. Brassband Wilhelmina uit Colijnsplaat organiseert het evenement op zaterdag 24 november.

Uitslag: 1. Joop Bouterse heer 320; 2. Jan Liplijn heer 266; 3. Arjo Wagenaar heer 264; 4. Sjaak Saarloos heer 240; 5. Dies Slabbekoorn heer 211; 6. Piet Schrier heer 200; 7. Sjaak Zuidhof heer 189; 8. Peter Caspers heer 181; 9. Hans Hamelink heer 132; 10. Paul Sonke heer 131; 11. Collin Slabbekoorn heer 118; 12. Richard Jongmans heer 98; 13. Marco Oreel heer 87; 14. Piet Hollestelle heer 83; 15. Remco Post heer 82; 16. Boudewijn Janssens heer 79; 17. Jordy de Looff heer 76; 18. Ad de Visser heer 70; 19. Jaap Fossen heer 68; 20. Theo de Looff heer 52; 21. Jaco Wisse heer 44; 22. Henk Vogelenzang de Jong heer 42; 23. Harry Deegens heer 38; 23. Arjan Wisse jr. 38; 25. Davy Minnaard heer 35; 26. Sjef Uitterhoeve heer 25; 27. Jerrel Jongmans jr. 23; 27. Johnny Rikkers heer 23; 29. Peter Karreman heer 22; 29. Wim Nieuwdorp heer 22; 31. Hans Oosthoek heer 21; 32. Mevr.Janny Deegens-van Boven dame 19; 33. Ed de Swart heer 12; 39. Peter van Anrooy heer 0; 39. Bert de Bas heer 0; 39. Imko Heikens heer 0; 39. Jan Moerman heer 0; 39. John Oostdijk heer 0; 39. Mevr. Leuny Slabbekoorn-Versluis dame 0; 39. Tonnie Uitterhoeve heer 0; 39. Harmen de Graaff heer 0; 39. Joke de Looff dame 0; 39. Jarno Post jr. 0 Bij deze wedstrijd waren er 43 deelnemers waarvan er 33 vis wisten te vangen. Er werden 44 bovenmaatse en 99 ondermaatse vis-

De brassband staat onder leiding van Hugo Verweij. Fanfare Emm-Advendo uit Kortgene onder leiding van Mathieu van Duiven en Harmonie Apollo uit Wissenkerke onder leiding van Cathy Kotoun zijn te gast in de

Het was koud op het strand.

sen gevangen met een totale lengte van 3311 cm. De vangst bestond hoofdzakelijk uit schar, daarnaast werd er kleine zeebaars gevangen. De grootste platvis en de grootste rondvis werden niet verbeterd. Stand grootste platvis: 3 personen met een bot van 35 cm: Joke de Looff, Collin Slabbekoorn en Arjo Wagenaar. Stand grootste rondvis: 1 paling van 57 cm Joke de Looff. Het weer flink wat wind, bewolkt en laaghangende mist. De temperatuur ca. 6 graden. De volgende wedstrijd van EGHV wordt gevist op zaterdag 24 november van 10.30-13.30 uur bij de Tramper in Hansweert. De prijsuitreiking van deze 3 club wedstrijd is in Zeelandia.

Brug in Colijnsplaat. Ze zullen afzonderlijk en gezamenlijk voor u optreden. Aanvang 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar bij de Bakkerij in Colijnsplaat, De Kroon in Wissenkerke, De Grand Bazar in Kortgene, bij de Familie Geelhoed in Wolphaartsdijk en via marsjo@zeelandnet.nl (reserveren en aan de zaal afrekenen). Alles is na te lezen op www.demuzieknote.nl. De opbrengst van deze avond gaat naar KIKA Kinder Kankervrij. Zij zullen ook met een kraam aanwezig zijn.

De Goese Schuivers GOES - Slechts één van de vijf koppels van De Goese Schuivers is er in geslaagd een prijs te bemachtigen tijdens het koppeltoernooi in OostSouburg.

Het koppel Ida Kopmels-Liesbeth de Jager is derde geworden in de D klasse. Hier was de concurrentie ook wel heel groot. Een derde deel van alle deelnemende koppels

sjoelde in de D klas. Zaterdag 24 november doen de Goese sjoelers met twee teams mee aan de NK teams in Voorthuizen. Gezien de landelijke ranking zitten we in de staart van de klasse waar we in mee moeten doen. Laten we hopen dat er nog enkele van onze sjoelers een topdag hebben, dan zit er misschien nog een verrassing aan te komen.

KERKELIJK NIEUWS KAPELLE Vrije Evangelische Gemeente Noordelijke Achterweg 67, Wemeldinge. Diensten: zo.10.00u. Tevens elk seizoen extra diensten. www. vegwemeldinge.nl Christelijke Gereformeerde Kerk Biezelingseweg 6, Kapelle. Zondag 25 november: 10.00u P.J. Trimp uit Goes; 15.30u A.G.M. Weststrate (welkomstdienst). Dankdag woensdag 28 november: 15.00u A.G.M. Weststrate; 19.30u A.G.M. Weststrate Ger. Gem. Kapelle-Biezelinge Goessestraatweg 18, Kapelle. Zondag 25 november, Heilig Avondmaal: 10.00u en 17.00u Ds. C.J. Meeuse. Woensdag 28 november, dankdag: 10.00u en 18.30u Ds. W. Harinck Protestantse Gemeente Kapelle-BiezelingeEversdijk Biezelingsestraat 67, Kapelle. Zondag 25 november: 10.00u Da. I. Hogeweg en Ds. B. de Jong, laatste zondag kerkelijk jaar. Woensdag 28 november: 19.30u Ds. L. Deventer, dankdag Hervormde Gemeente Kapelle Kerkplein 4, Kapelle. Dienst: zo. 10.00u. Voorganger: ds. L.C.P. Deventer Protestantse Gem. Hansweert & Schore Dijkstraat 5, Hansweert. Nieuwe Kerkplein 1, Schore. Diensten: ‘s zomers zo. 09.30u; ‘s winters zo. 10.00u, om de week wisselend in de Hervormde Kerk Hansweert en Schore. Protestantse Gem. Wemeldinge Kerkweg 5, Wemeldinge. Dienst: zo. 10.00u. Zondag 25 november: 10.00u Ds. J.C. v.d. Putte. Woensdag 28 november: 19.30u Ds. J.C. v.d. Putte, Dankdag BORSELE Gereformeerde gemeente Borssele Oostsingel 21, Borssele. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u. Protestantse Gemeente Borssele Predikant: Ds.M.J.Wisse, 0113-561322. Scriba: P.Duijnkerke. Elke zondag dienst om 10.00u. Ger. gem. ‘s-Gravenpolder Langeweg 61, ‘s-Gravenpolder. Zondag 25 november: 9.30u ds. C. Harinck; 14.00u ds. C.J. Meeuse; 18.00u leesdienst. Woensdag 28 november: (dankdag) 9.30u leesdienst; 14.00u ds. J. Schipper; 18.00u ds. J. Schipper. Ger. gem. Hoedekenskerke ‘s-Gravenpoldersestraat 4, Hoedekenskerke Ger. gem. Nieuwdorp Havenweg 26, Nieuwdorp. Elke zondag kerkdiensten om 9.30, 14.00 en 18.30u. Gereformeerde gemeente Nisse Zuidweg 15, Nisse. Scriba: M. de Witte, 0113-649519. Diensten elke zondag om 9.30u en 14.30u. Herv. Gem. Oudelande Scriba: mevr. H.M. Storm-Wagenaar, tel: (0113) 548527. www.pknoudelande.nl Oud Ger. Gem. ‘s-Gravenpolder Provincialeweg 16, ‘s Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Prot. Gemeente `s Gravenpolder/Baarland Zondag 25 november: Baarland 9.00u ds. D. Westerneng (laatste zondag kerkelijk jaar); ‘s-Gravenpolder 10.30u ds. D. Westerneng (laatste zondag kerkelijk jaar). Woensdag 28 november: Baarland 19.00u Dienst in `s-Gravenpolder; ‘s-Gravenpolder 19.00u ds. D. Westerneng (Dankdag)

Prot. Gemeente “de Ark” Hoedekenskerke Verder: Kerkstraat 32, Hoedekenskerke. Diensten zondag 10.00u Prot. Gem. ‘s-Heer Abtskerke Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Protestantse Gemeente Nisse Mariakerk, Dorpsplein 49 in Nisse. Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Zondag 25 november: 10.00u Ds. E. J. Rietveld. Gedachtenisdienst ’s-Heer Abtskerke. Woensdag 28 november: 19.30u Ds. Rietveld i.s.m. liturgiecommissie. Dankdagdienst in ’s-Heer Abtskerke. Prot. Gem. Heinkenszand Barbesteinkerk: Clara’s Pad 6, Heinkenszand. Dorpskerk: Dorpstraat 71, Heinkenszand. Predikant: ds. W. Pieterse. Zondag 25 november: 10.00u Barbesteinkerk ds W. Pieterse. Zondag 28 november: 19.30u Dorpskerk ds W. Pieterse Dankdag Protestantse Gemeente Lewedorp Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Predikant: da. M.J. Wisse. Prot. Kerkgemeenschap Nieuwdorp Scriba: Mevr. L. Michielsen. Zondag 25 november: (gedachtenisdienst) 10.00u voorganger Ds Arie J Houwaart RK Kerk ‘s-Heerenhoek (‘s-Heerenhoek - Borssele - Nieuwdorp). Parochie: H. Willibrordus. Postadres: Deken Holtkampstraat 9, ‘sHeerenhoek, tel. (0113) 351264. Diensten: 3e en 4e za. van de maand 19.00u, zo. 9.00u. RK Kerk H. Blasius Heinkenszand (‘s-Heer Arendskerke - Heinkenszand). Parochiecentrum: Kerkdreef 4, Heinkenszand, tel. (0113) 561216. Diensten: iedere za.19.00u en iedere zo. 09.00u. RK Kerk Kwadendamme (‘s-Gravenpolder - Hoedekenskerke - Baarland - Nisse Oudelande - ‘s-Heer Abtskerke) Kerk en pastorie: Johan Frisostraat 5-7, Kwadendamme. Diensten: vrij. 09.00u, zo. 10.45u. RK Kerk Lewedorp Parochie: H. Eligius. Secr.: Burgemeester Lewestraat 11, Lewedorp. Spreekuur: elke 1e ma. van de maand 19.00-19.30u, tel. (0113) 612694. Diensten: zo. 10.30u RK Kerk Ovezande & Driewegen - Ellewoutsdijk Parochie: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Pastorie: Hoofdstraat 58, Ovezande, tel. (0113) 655214. Diensten: zo. 09.30u, laatste za. van de maand 19.00u. Prot. Gemeente Driewegen - Ellewoutsdijk Ovezande Van Tilburghstraat 27, Driewegen. Ds. Jacoline de Koe, tel. 06-46087309. Info: deokerk@zeelandnet.nl, 0113655958/06-49914124. Iedere zondag 10.00u dienst. Zondag 25 november: ds. Jacoline de Koe. Laatste zondag kerkelijk jaar, herdenking overledenen. Dankdag: woensdag 28 november 19.00u ds. Jacoline de Koe. GOES Christelijke Gereformeerde Kerk Maranathakerk, Bergweg 43A, Goes. Zondag 25 november: 10.00u ds. J.G. Schenau, Heilig Avondmaal; 17.00u ds. J.G. Schenau, nabetrachting Heilig Avondmaal. Woensdag 28 november: 19.30u ds. J.G. Schenau, dankdag Doopsgezinde gemeente/Vereniging Vrijzinnige Protestanten Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes. Predikant ds. Leuny de Kam. Zondag 25 november: mw. ds. Annelies Breugem, Zierikzee

Evangelische Gemeente Rafaël Goes Samenkomsten in Pontes-Goese Lyceum, ingang Vogelzangsweg. Aanvang diensten 10.00u, laatste zondag van de maand 19.30u.; www.rafaelgoes.nl. Voorganger: K. Verhage Family Time Ministries Samenkomst iedere zondag om 13.00 uur in wijkgebouw De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes-Noord. Voorganger: Raadj Gonesh. Voor meer informatie: mail. info@familytime-ministries.nl, tel. 06-40733166. Zie ook www.familytime-ministries.nl Gemeente van Jehovah Getuigen Koninkrijkszaal, Van Hallstraat 4, Goes. Vergadertijden: wo. 19.30u en zo. 10.00u. Gereformeerde Gemeente Louise de Colignylaan 177, Goes, tel. 228023. Predikant en preses: ds. C.J. Meeuse. Kerkdiensten om 9.30u, 14.00u en 18.00u. Ger. Gem. in Nederland Koningskerk, Nassaulaan 153, Goes Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (tegenover ziekenhuis). Zondag 25 november: 9.30u Ds A.G.M. Weststrate, Chr.Gerf.predikant van Biezelinge; 16.30u Ds P.J. Trimp. In de morgendienst kanselruil met de Chr.Gerf. Kerk van Biezelinge. Woensdag 28 november: Dankdag 9.30u Ds P.J. Trimp; 19.30u Ds P.J. Trimp. De morgendienst is een Dankdagviering vanuit de CGK en GKV, met speciale aandacht voor de kinderen. In de Maranathakerk te Goes. Leger des Heils Rav. de Groene Jager 72, Goes. Dienst zo. om 10.00u. Korpsofficieren: Majoor D. v. Vuuren en Majoor mevr. R. v. Vuuren-v. Leeuwen. Tevens kindernevendienst. Oud Ger. Gem. Kerkgebouw De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90, Goes. Diensten: elke zo. om 10.00u en 17.30u. Rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalenakerk, Singelstr. 9, Goes. Diensten iedere zaterdag om 19.00u en iedere zondag om 10.45u. Protestantse gemeente Goes Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. De Hoogte, Populierenstraat 29, Goes. Oosterkerk, Bergweg 88, Goes. Zondag 25 november: laatste zondag kerkelijk jaar Grote Kerk 10.00u Ds N. v.d. Linden; 17.00u geen dienst; Oosterkerk 9.30u Ds E. v.d. Linden; 17.00u Mevr ds J.C. v.d. Putte te Wemeldinge; de Hoogte 10.00u Ds A. Jobsen. Woensdag 28 november: dankdag Oosterkerk 9.30u Ds A. Jobsen; 19.30u Ds A. Jobsen Vergadering van Gelovigen Zondag eredienst van 10.00 tot 11.00u; woordbediening van 11.30 tot 12.30u. www.nieuwleven-goes. nl. De samenkomsten worden gehouden in: Dorpshuis Heer Arendhuis, Torenring 46 te ‘s-Heer Arendskerke. Vrije Evangelische Gemeente Kerkgebouw: Bethelkerk, Beatrixlaan, Goes. Diensten zondag 10.00u en 18.30u. 1e zondag v/d maand zingen in de Bethelkerk aanvang 18.30u. Hervormde Gemeente Kerkgebouw De Levensbron, Mansholtlaan 1, Goes. Zondag 25 november: 10.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes (H. Avondmaal); 17.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes. Woensdag 28 november: 10.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes; 19.30u ds. G.D. Kamphuis, Goes Vliedberggemeente, Gereformeerde Kerk Goes e.o. Calvijn College, Klein Frankrijk 19, Goes. Diensten: zo.

PAGINA 34

om 9.30 en 16.30 uur. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes Zondag 25 november: 10.00u Ds. A.A.R. Kamermans PKN Gem. ‘s Heer Arendskerke Torenring 2, ‘s-Heer Arendskerke. Predikant: ds. M.J. Wisse Prot. Gem. ‘s Heer H’kinderen Plein 1, tel. 233098. Predikant: da. P. van Oosten. Zondag 25 november: 10.00 Ds.P.van Oosten Herv. Gemeente Kattendijke Kerkgebouw: Dorpsstraat 53, Kattendijke. Prot. Gemeente Kloetinge Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge. Predikant: vacant. Zondag 25 november 10.00u Dienst van Schrift en Tafel, voorganger ds. A. Heringa m.m.v. de cantorij. Protestantse Gemeente Wilhelminadorp Brugstraat 12, Wilhelminadorp. Zondag 25 november: 10.00u pastor H. ten Klooster. Gereformeerde Gemeente Wolphaartsdijk Villa Novastraat 1, Wolphaartsdijk. Tel. 06-30826746. Diensten iedere zondag om 09.30u, 14.00u en 18.00u. Prot. Gem. Wolphaartsdijk Nicolauskerk, Oostkerkestraat 1, Wolphaartsdijk. Zondag 25 november: 10.00u Ds. C.A. van Eck, Gedachtenisdienst. Woensdag 28 november: 19.00u Ds. C.A. van Eck, Dankdag. Baha’i-gemeenschap Goes Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats in Zeeland, geregeld ook in Goes. Info: 06-30534547 Huis van Elia Iedere zondag samenkomst om 13.15u. Adres: Oosterkerk Goes, Bergweg 88 te Goes (ingang aan de J.D. van Mellestraat). Kinderdienst aanwezig. Voor meer informatie: C. Harthoorn 0113-622409 of ctharthoorn@ zeelandnet.nl Moskee Arrahmaan A. Joachimikade 5, tel. 257539. Voorz.: H. Nahari NRD-BEVELAND Gereformeerde Gemeente Torendijk 76, 4484 AV Kortgene Prot. gemeente Kats/Kortgene Nicolaaskerk, Kerkgang 2, Kortgene. Zondag 25 november: 10.00u ds. L de Kam Prot. Gemeente Kamperland De Ark, Veerweg 100, Kamperland. Zondag 25 november: 9.30u ds. J.J. van Zoelen. Woensdag 28 november: 19.00u ds. J.J. van Zoelen (Dankdag) Gereformeerde Gemeente Veerweg 12, Kamperland. Diensten: 10.00u, middagdienst wisselende tijden. Prot. Gemeente Wissenkerke-Geersdijk Predikant: mw. Ds. K. van den Broeke. Opstandingskerk, Voorstraat 20 Wissenkerke. Ontmoetingskerk, Geersdijkseweg 1, Geersdijk. Prot. Gem. te Colijnsplaat Havelaarstraat 30, Colijnsplaat. Dienst: zo. 10.00u. Zondag 25 november: Ds. A. Spaans Herdenkingsdienst overleden gemeenteleden Wijzigingen en/of aanvullingen, bijvoorbeeld wie wanneer voorgaat (lees: preekrooster) kunt u gratis doorgeven via www.internetbode.nl - aan de rechterkant klikken op ‘Aanleveren redactie’ en vervolgens op De Bevelandse Bode. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor vragen of het schrijven van artikelen, bel de redactie van De Bevelandse Bode, tel: 0118 61 76 61.


L

www.rolluikgigantzeeland.nl

Bereken online uw prijs Geen aanbetaling!

Autobedrijf Heinkenszand Uw adres voor betaalbaar autorijden ✔

Gratis leenauto

APK keuringsstation

Airco service en reparatie

Verkoop en reparatie

alle merken auto’s

www.autobedrijf-heinkenszand.nl Schouwersweg 22, 4451 HT Heinkenszand, 0113-567045

Op zoek naar een echte uitdaging? Je bent rond de 30 jaar

Liefst minimaal 4 jaar ervaring

Affiniteit met food

Je spreekt Engels, Duits en/of Frans

Je bent internationaal georiënteerd

TOP OniOns zOEkT EEn REsuLTAATgERichTTE VERkOPER!

Regelmatig reizen is geen probleem

Volop ideeën en drive

The company tat grows! Sollicitatie per e-mail aan c.karelse@toponions.com (acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld)

DE VOORDELIGSTE PRIJS

Hoeveel verantwoordelijkheid wil jij op je bord? Wij zoeken voor het hoofdkantoor in Bergen op Zoom een fulltime:

Teamleider assemblage m/v Wat bieden wij: Als ondernemende en pro-actieve leider engineering is een duidelijke pré. Leidinggeven, plannen en

www.autovlietman.nl Scottweg 1-12 GOES 0113 215 415

Kleine bedragen maken grote verschillen. gratis plaatsing

ben je op je plaats in onze verregaande geautomatiseerde assemblage voorzien van de nieuwste technologieën. Op deze centrale afdeling binnen onze fabriek komen alle productiestromen en logistieke processen samen. Niet alleen fungeert deze afdeling als spin in het web van ons fabricageproces, maar tevens is dit de afdeling waar de laatste werkzaamheden worden verricht om ons eindproduct met optimale kwaliteit richting de eindklant te transporteren. Samen met je collega teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen, faciliteren, motiveren en stimuleren van 40 collega’s, onder wie 4 teamcoaches. Je rapporteert aan de Manager Fabricage. Daarnaast ben je verant-woordelijk voor het personele budget, het verzuimbeleid en verbeterprojecten. Last but not least zul je intensief betrokken worden bij een fors investeringsproject voor een nieuwe assemblagelijn. In je functie zul je veel vrijheid en bijbehorende verantwoordelijkheid ervaren. Dat alles maakt ons typisch Bruynzeel!

Wat zoeken wij: Uiteraard ben je een enthousiaste en inspirerende leider met HBO werk- en denkniveau in een technische richting (HTS). Je hebt minimaal enkele jaren bewezen leidinggevende ervaring in een gelijkwaardige technische functie in een productie omgeving. Ervaring in projectmanagement en

organiseren, coachen en enthousiasmeren zijn natuurlijke vaardigheden voor je. Verder werk en denk je kwaliteits en klantgericht en beschik je over natuurlijke overtuigingskracht en hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben je een echte zelfstarter en in staat om voortdurend je eigen prestaties te verbeteren.

Onze arbeidsvoorwaarden: Naast een prima salaris kom je in aanmerking voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een bonusregeling, een uitstekende pensioenregeling en diverse collectieve verzekeringen. Geïnteresseerd?: Ben jij de ‘techneut in hart en nieren’ die we zoeken, geïnteresseerd in het takenpakket en voldoe je aan de functie-eisen, dan kun je tot en met 5 december 2012 reageren. Stuur een e-mail met motivatie en CV naar: vacatureshoofdkantoor@bruynzeel.com. Of per post naar: Bruynzeel Keukens B.V., afdeling personeel en organisatie, Postbus 140, 4600 AC Bergen op Zoom. Je kunt ook solliciteren via onze website www.werkenbijbruynzeelkeukens.nl. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Bas van Hoof, manager fabricage, telefoon 06-22569700 of Sandra Kapetijn, personeelsadviseur, telefoon 0164-285225.

Breng je carrière op smaak bij Bruynzeel Keukens! Kijk voor ons actuele vacatureaanbod op www.werkenbijbruynzeelkeukens.nl


! d e b A n e G g g i l j i b s ME je p m r a w r e u at

La

Synthetisch dekbed De Luxe Vulling: synthetisch, tijk: 100% perkal katoen, gestikt in kaderrand met blok. Door de speciale manier van stikken valt dit dekbed soepel en comfortabel om het lichaam. Dit dekbed is goed wasbaar en anti-allergisch. 4-seizoenen uitvoering 4-seizoenen uitvoering 140 x 200 .......................................119,140 x 22o .......................................139,200 x 200 .......................................179,200 x 220 ...................................... 199,240 x 200 .......................................219,240 x 220 .......................................239,-

nu 59,nu 69,nu 89,nu 99,nu 109,nu 119,-

Dekbedovertrekken alle maten

2 HALEN = 1 BETALEN Cinderella - Mexx - Kitan - Jackpot LaVie - Dobby - Yellow - JBS -

Dekbed 4 seizoenen Texelse Wol

Refined - Essenza - Esprit Homedecoration - Brighton - etc.

140 x 200 .......................................139,140 x 22o .......................................169,200 x 200 ...................................... 189,200 x 220 .......................................209,240 x 200 .......................................229,240 x 220 .......................................259,-

nu 69,nu 79,nu 85,nu 89,nu 99,nu 109,-

Nordic Dekbed gevuld met 90%

ganzendons in 5x7 cassette’s met opstaande schotjes voor optimale ventilatie.

Nederlands Fabrikaat

Inclusief Nomite® Label * Gebruik van extra dicht geweven tijk die het binnendringen van huisstofmijf tegen gaat. * Geschikt voor mensen met allergie voor huisstofmijt.

4-seizoenen 140 x 200 ........................ 309140 x 22o ....................... 359,200 x 200 .......................419,200 x 220 ....................... 474,240 x 200 ....................... 528,240 x 220 .......................609,-

nu nu nu nu nu nu

129,139,189,199,219,239,-

Volop nieuwe collectie!

Cara Dekbed Het ideale dekbed voor alle mensen die last hebben van stofallergieën. Door gebruik te maken van uitsluitend stofvrije en machinewasbare materialen ontstaat een dekbed dat ideaal is voor stof-allergische mensen. De Cara Care is een 4-seizoenen dekbed, een dunne laag voor de zomer en een dikkere laag voor herfst en lente en in de winter kunt u ze samen voegen door stevige drukknopen. De speciaal ontwikkelde tijkstof is van 100% katoen, dus uitstekend ademend, maar ook machine wasbaar tot 90°C, zodat de huismijt geen kans meer krijgt. • vulling: Hollow-fibre • tijkstof: 100% puur katoen • volledig stofvrij en anti-allergisch • optimale ventilatie en isolatie • bijzonder comfortabel • machine wasbaar tot 90°C NU BIJ AANKOOP VAN EEN CARA DEKBED EEN ANTIBACTERIAL HOOFDKUSSEN TWV 39,95 PER SLAAPPLAATS GRATIS 140x200cm .................................. 139,140x220cm .................................. 159,200x200cm .................................. 179,200x220cm .................................. 199,240x200cm .................................. 229,240x220cm .................................. 249,-

nu nu nu nu nu nu

79.89,129,139,149,169,-

ALLE MOLTONS HALVE PRIJS WWW.MEGABED.NL Paspoortstraat 32-34 Oost-Souburg 0118-469670 Kloosterpoort 5-21 Kapelle 0113-330888

DBV_20121121  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you