Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

18 AUGUSTUS 2013 WEEK 33

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

Volg ons via twitter: @BergseBode

MEER OVERLAST VAN DAKLOZEN IN BERGEN OP ZOOM

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

TEKORT AAN SCOOTMOBIELSTALLING BIJ SENIORENFLATS

Nieuwe burgervader in 1 tegen 100

Gemeenten bundelen WSW-subsidie

BERGEN OP ZOOM - De nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom, Frank Petter, is nog niet geïnstalleerd, maar zal aanstaande zondag al te zien zijn op de landelijke televisie. Om precies te zijn bij het programma ‘één tegen honderd’ dat dan om 20.20 uur begint op Nederland 1. De aanstaande burgemeester van Bergen op Zoom blijkt niet alleen een man uit duizend te zijn, hij wordt ook uitgekozen om naast presentatrice Caroline Tensen het televisiespel één tegen honderd te spelen. Of Petter zijn ‘ABC’ en zijn ‘escapes’ in moet zetten is niet bekend. Ook niet of hij met een fors geldbedrag naar huis gaat. Dat is zondag pas te zien.

BERGEN OP ZOOM - De negen gemeenten die verbonden zijn aan de WVS Groep, bundelen hun subsidie voor de sociale werkplaatsen. De diverse colleges hebben daarvoor besloten omdat sommige gemeenten meer subsidie krijgen dan dat zij plaatsbare mensen voor de werkplaats zijn, terwijl in andere gemeenten het tegenovergestelde aan de hand in. Door onder de negen gemeenten uitruil mogelijk te maken kan het geld maximaal besteed worden. Het voorstel kwam vanuit de WVS, waarin de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert participeren.

Bergen op Zoom wil titel sportgemeente

Lijst Linssen vraagt verplaatsing kombord

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom dingt mee naar de titel Sportgemeente van jaar 2013. Samen met nog dertig andere kleine en grote gemeenten heeft men zich namelijk ingeschreven voor de landelijke verkiezing. Deze wordt voor de achtste keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de VNG. De winnende gemeente wordt op 25 september bekendgemaakt. De verkiezing bestaat uit twee onderdelen. De deelnemende gemeenten vulden een vragenlijst in waarmee het ‘sportklimaat’ in beeld wordt gebracht. Ook beschreven de gemeenten hun Beste Initiatief van 2012/2013.

BERGEN OP ZOOM - Het welkomstbord ter hoogte van de Brombeer aan de Antwerpsestraatweg komt volgens Lijst Linssen beter tot zijn recht als het verder naar het zuiden wordt geplaatst. Dat voorstel doet de partij in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Richting de Markiezaatsweg is het niet meteen duidelijk dat je Bergen op Zoom inkomt. De Bergse Plaat wordt zo niet direct als onderdeel van de gemeente aangewezen, omdat het welkomstbord voor de bezoekers vanuit Hoogerheide niet te zien is. Een plaats voor de rotonde tussen de Markiezaatsweg en Antwerpsestraatweg stelt de Lijst voor als alternatief.

Lokale ondernemers meer kans bij inkoop BERGEN OP ZOOM - Lokale en regionale ondernemers hebben meer kans op opdrachten vanuit de gemeente Bergen op Zoom door het nieuwe inkoopbeleid. Dat beleid houdt in dat drempelbedragen voor inkoop verhoogd worden. Dat is gunstig voor leveranciers, dienstverleners en aannemers omdat er in plaats vanaf 10.000 euro, nu vanaf 25.000 euro een procedure voor Europese aanbesteding doorlopen moet worden. Het nieuwe beleid moet zorgen voor minder administratie. Daarnaast zou het een stimulans voor de lokale economie betekenen. De gemeente maakt daarmee de gebruik van de nieuwe Aanbestedingswet.

Circus Belly Wien op Kijk in de Pot BERGEN OP ZOOM - Het Weens Nationaal Circus is voor het tiende jaar op tour door Nederland met een compleet nieuw programma. Belly Wien is op het ogenblik het grootste circus dat nog door Nederland tourt. Van 21 tot en met 25 augustus wordt de tent opgebouwd in stadspark Kijk in de Pot in Bergen op Zoom. “Maandags bouwen wij ons circus op en dan is het te gevaarlijk voor niet circusmensen op de locatie rond te lopen”, aldus Belly Wien. “Maar vanaf dinsdag is iedereen ten alle tijden welkom om een kijkje te komen nemen en zichzelf overtuigen dat al onze dieren goed verzorgd en behandeld worden.” Voor meer informatie, kijk op www.bellywien.nl

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft in de hal van het stadskantoor een condoleanceregister weggelegd na het overlijden van prins Johan Friso. Die overleed maandag aan de gevolgen van het skiongeval van anderhalf jaar geleden. Het is ook mogelijk om digitaal het medeleven te tonen op de website van het koninklijk huis: www.koninklijkhuis.nl. FOTO RIA VAN MEIR

Linssen: ‘College heeft argumenten zorgvuldig afgewogen’

CDA wil debat over Ravelijnbrug BERGEN OP ZOOM - Het CDA wil politiek Bergen op Zoom middels een debat aan het denken zetten over nut en noodzaak van een tweede brug naar het Ravelijn. Fractievoorzitter Annette Stinenbosch vraagt zich af of een tweede brug op dit moment wel de hoogste prioriteit heeft. Verantwoordelijk wethouder Ton Linssen ziet het nut niet in van het aangevraagde debat. “Dit is een collegebevoegdheid, dat voortkomt uit een besluit dat de raad, inclusief het CDA, heeft goedgekeurd”, reageert hij. DOOR RIA VAN MEIR In een open brief aan de andere fracties dringt Stinenbosch aan tot een politiek debat over de aanleg van de brug naar het Ravelijn. De gemeente kondigde vorige week aan de provinciale subsidie voor de fysieke aanpak drugsoverlast binnenstad aan te wenden voor de aanleg van de brug. De provincie vergoedt zodoende de helft van de kosten. De gemeente financiert de andere helft bij via het potje voor de revitalisering van groenprojecten. Drugsoverlast Het CDA had eerder al vragen gesteld over de nut en noodzaak van de verbinding tussen de Legrandstraat en het vestingwerk. “Wij zijn verbaasd over het feit dat men hier 315.000 euro wil uitgeven aan een tweede brug, deels met subsidie van de ‘Fysieke aanpak drugsoverlast’ terwijl we aan de andere kant nog genoeg drugsoverlast ervaren”, zegt de fractievoorzitter. In de eerstvolgende

commissievergadering wil ze daarom met de andere partijen van gedachte wisselen over de prioriteitstelling van de brug tegenover de ervaren drugsoverlast, de geplande uitgaven voor de brug, de kosten voor de bouw van kiosk en de wijze waarop de gemeente de aanleg wil financieren. Aanbod Wethouder Ton Linssen reageert als door een bij gestoken en begrijpt niet waarom het CDA de kwestie wil bespreken in een politiek debat. “Dit is een collegebevoegdheid. Het Pleinenplan is destijds door de voltallige gemeenteraad, ook door het CDA, goedgekeurd en vastgesteld. We krijgen nu een prachtig aanbod van de provincie, die de helft van de kosten op zich wil nemen. Doen we het nu niet, dan kost het ons straks veel meer geld”, waarschuwt hij. Volgens Linssen heeft het college alle argumenten meegenomen in de besluitvorming.

“De indruk ontstaat nu dat het college maar raak doet, maar wij hebben ons besluit goed afgewogen. De subsidie voor de fysieke aanpak drugsoverlast is niet bedoeld om de drugsoverlast te bestrijden, maar om de drie pleinen in het Pleinenplan een opknapbeurt te geven en ze toeristisch met elkaar te verbinden. Daar hoort ook de brug naar het Ravelijn bij”, verdedigt hij de keuze voor de brug nog maar eens een keer. Verzilveren Het presidium, het overleg tussen de fractievoorzitters, bespreekt het verzoek van het CDA op 26 augustus. Het debat zou dan eventueel in de eerstkomende commissievergadering van september plaatsvinden. Wethouder Linssen verwacht niet dat daarmee de aanleg van de brug in gevaar komt. “Om de subsidie te verzilveren moet de gemeente voor het eind van dit jaar beginnen met de aanleg. Ik verzeker u: volgend voorjaar staan we met zijn allen op de nieuwe brug naar het Ravelijn.”

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Toertocht rotary doet vliegbasis aan BERGEN OP ZOOM - De Rotary Cars & Charity van de rotaryclub Bergen op Zoom Noord doet zondag 1 september de vliegbasis in Woensdrecht aan. De koninklijke luchtmacht staat dit jaar stil bij honderd jaar militaire luchtvaart en stelt daarom de deuren open voor de deelnemers van de toertocht. De bestuurders van oldtimers en andere bijzondere auto’s krijgen de kans om langs de startbaan, de verkeerstoren en het oefencentrum van de brandweer te rijden. De lunch wordt genuttigd in de officiersmess van de vliegbasis. De opbrengst gaat naar De Luchtballon in Calfven en een oncologisch ziekenhuis in de Oekraïne. Meer info: www.carsandcharity.nl.

Pilot met detailhandel in krimpgebieden BERGEN OP ZOOM - De Regio West-Brabant doet met twee projecten mee aan een pilot van het ministerie van Binnenlandse Zaken die een bijdrage moeten leveren aan de strategische aanpak van de detailhandel in gebieden die te maken hebben en krijgen met een bevolkingskrimp. Het gaat om een bestuurlijk traject dat is gericht op het regionaal kiezen in detailhandel, inclusief het meenemen van de daaraan verbonden financiële consequenties en een masterclass voor grote gemeenten die bestaat uit zes trainingen die er op gericht is de problematiek van de aanloopstraten op te lossen. De resultaten worden meegenomen in de Regionale Detailhandels Visie.


M A AK T VAN E L K M O M E N T E E N F E E S TJ E !

Van Broodje Groffen naar Bakker Groffen In dit middelste deel van een serie van vijf artikelen besteden we aandacht aan de voortgang van onze omzetting van Broodje Groffen naar Bakker Groffen. We zijn halverwege het project en veel van de veranderingen zijn al zichtbaar voor onze klanten. Ons bezorgteam straalt van enthousiasme in de nieuwe outfit en flitsende bestelwagens. De nieuwe chique markiezen aan het pand verfraaien onze winkel en op de ramen, banieren en lichtreclameborden is de belettering inmiddels volledig in de nieuwe huisstijl aangebracht. Nog even en dan zullen de winkeldames u in hun nieuwe vlotte bedrijfskleding graag advies geven over de lekkernijen, die gepresenteerd worden in stijlvolle broodkasten in onze vernieuwde frisse winkel vol stijlaccenten.

Bakker Groffen en maatschappelijke betrokkenheid Bakker Groffen gaat bewust om met de leefomgeving en werkt daarom met steeds meer regionale grondstoffen (o.a. producten van Kaasboerderij Zuidgeest), scheidt alle bedrijfsafval (in het pand is een eigen milieustraat aanwezig) en biedt tevens veel verpakkingen voor hergebruik aan derden aan. Bovendien gaat geen kruimel “oud” brood verloren; het brood “van gisteren” wordt gratis aangeboden aan voedselbanken en kinderboerderijen. Bakker Groffen is zich bewust van de verantwoordelijkheid om in de directe woon- en werkomgeving samen te leven én samen te werken en is actief op meerdere maatschappelijke vlakken. Bakker Groffen is een van de eerste leden van “Samen voor Bergen op Zoom”, een organisatie voor ondermeer maatschappelijk betrokken ondernemers.

Plannen genoeg bij Bakker Groffen En zo gaat de restyling van onze bakkerij de laatste fase in. Op winkelniveau zullen er nog wat kleine aanpassingen plaatsvinden. Daarnaast zullen de webshop en website hun definitieve vorm in de nieuwe huisstijl krijgen. Begin volgend jaar gaan we de winkel nog eens uitbreiden, waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn. Dit betekent nog meer gemak, keus en service voor onze klanten. Verder is Bakker Groffen op het moment volop bezig met de lancering van vernieuwende ambachtelijk vervaardigde producten voor de komende Sinterklaasen Kerstperiode. U kunt er dus van verzekerd zijn dat we u in de drukste (en gezelligste) tijd van het jaar van overheerlijke bekende én nieuwe lekkernijen kunnen voorzien

Dé trakteerbakker

D T R A K ET E E BAKKER R .NL

Bakker Groffen doet zijn reputatie als “dé Trakteerbakker” van Bergen op Zoom en omgeving eer aan en beloont graag uw trouwe komst naar de winkel. Tot eind oktober trakteren wij de klanten nu op alle vrijdagen op een wisselende GRATIS lekkernij. Benieuwd naar onze vernieuwde winkel? Aarzel dan niet en kom gerust eens kijken. Zeker weten dat u met wat lekkers naar buiten gaat! Onze producten zijn namelijk niet alleen een traktatie om te zien, maar vooral om te proeven!

Naast uiterlijke ook inhoudelijke verbetering Behalve in de duidelijk zichtbare uiterlijke veranderingen investeert Bakker Groffen achter de schermen in het aanbod van de ambachtelijk vervaardigde producten en de daarbij behorende service op de winkelvloer. Ons ruime broodassortiment is uitgebreid met een aantal extra bijzondere soorten onder de noemer “brood van de bovenste plank”. Elke soort van deze reeks is van zeer hoge kwaliteit en dus absoluut een aanrader! En wat te denken van ons assortiment “lepelgebak”, vervaardigd uit Italiaanse ijspasta's, makkelijk te eten zonder knoeien en prima te presenteren als overheerlijk dessert! Dit lepelgebak is een prima aanvulling op ons overbekende bijna legendarische koeken, die u al jaren op de juiste waarde weet te schatten. Op het gebied van service hecht Bakker Groffen veel belang aan het aspect klantbenadering. Snel, vriendelijk en deskundig geholpen worden is voor veel klanten een reden om de winkel te bezoeken. Mede daarom is ons verkoopteam het afgelopen jaar met drie nieuwe gezichten versterkt en volgen alle dames dit jaar diverse workshops om u nog beter te kunnen adviseren.

Dè trakteerbakker van ! teert k a tr . .o e m o o Z p o n e rg e B

G A D IJ R V e lk e , g n la n e d n a 3 ma ij n r e k k le IS T A R G e d n een wissele ,- in onze winkel. bij besteding vanaf €5

Bakker Groffen Burg. van Hasseltstraat 39 4611 BG Bergen op Zoom T 0164 23 30 57 info@bakkergroffen.nl www.bakkergroffen.nl

/bakkergroffen


ACTUALITEIT

‘Het wegsturen van zwervers helpt niets, een degelijke ketenaanpak is wat we nodig hebben’

Meer overlast van daklozen in Bergen op Zoom BERGEN OP ZOOM - De overlast van dak- en thuislozen in Bergen op Zoom neemt toe. Dat is het geval in grote delen van de binnenstad, maar met name in de woonwijk rondom het Juvenaat. Dat zegt raadslid Louis van der Kallen. Zijn bevindingen worden bevestigd door Ger van Nispen, teamleider van de daklozenopvang in Bergen op Zoom. Volgens hem moet er snel een degelijke ketenaanpak komen om het overlastprobleem om te lossen. “Wegsturen door de politie heeft geen zin, dan verplaatst men zich naar een andere straathoek”, zegt Van Nispen.

DOOR VERA DE GEUS Volgens raadslid Van der Kallen komen er steeds meer klachten binnen over overlast van dak- en thuislozen en zwervers van allerlei plaatsen in de stad, maar in toenemende mate uit woonomgevingen zoals in de nabijheid van ‘t Juvenaat.

‘We zitten er bovenop’ “Het gaat om zaken als bedreigend ervaren aanroepingen, de aanbieding van goederen en diensten, drugsgebruik en handel, hinderlijk gedrag onder invloed van drank, openbare dronkenschap, het weggooien van afval op straat en in plantsoenen en speelterreinen, het rondhangen in bushokjes en op en nabij kinderspeelplaatsen en het in het openbaar ontlasten van zich zelf”, somt Van der Kallen op. “Burgers geven zelfs aan dat er sprake is van het opzettelijk beschadigen van aanplantingen middels snoeien met een heggenschaar.”

De Zuidwester probeert daklozen op allerhande manieren te helpen.

ARCHIEFFOTO

Kleine groep Ger van Nispen van de daklozenopvang in Bergen op Zoom laat desgevraagd weten: “Officiële cijfers heb ik niet, maar ook ik hoor en merk dat er meer overlast is. De oorzaken zijn legio, als je het mij vraagt. Steeds meer mensen komen op straat te leven, een indirect gevolg van de crisis. Daarbij komt dat er meer daklozen te kam-

pen hebben met psychische problemen en verslavingen. Zij zorgen doorgaans voor meer overlast dan daklozen die dat niet hebben. Ik wil overigens wel duidelijk hebben dat bij lange na niet iedere dakloze voor overlast zorgt, dat is slechts een kleine groep. Bovendien zijn dit meestal mensen die wij slechts kennen van bezoekjes op locatie, geen bezoekers van de dag- of nachtopvang.” Van Nispen benadrukt dat extra politie-inzet niet de oplossing is: “Er moet een degelijke ketenaanpak met de verschillende partners komen om dit probleem te tackelen, de mensen perspectief bieden.” Heterdaad Van der Kallen stelt dat burgers nu de indruk hebben dat gemeente en politie onvoldoende bereidheid tonen tot optreden ondanks herhaalde verzoeken en meldingen aan politie. Politiewoordvoerder Esther Boot betreurt de kritiek. “Van onvoldoende bereidheid is zeker geen sprake. We zitten er zelfs bovenop, hoewel er excessieve toename van klachten is. Er wordt meteen op een melding gereden en we hebben een wijkagent speciaal op deze problematiek gezet. Wel moet ik de kanttekening plaatsen dat we iemand natuurlijk wel op heterdaad moeten betrappen. Verder hebben we volop overleg met de gemeente. De kritiek vanuit de politiek partij en de burgers verbaast ons dan ook enorm.”

Stadlander heeft geen oplossing voorhanden, maar wil meedenken

Tekort aan scootmobielstalling bij seniorenflats BERGEN OP ZOOM - Er is een tekort aan stallingsplaatsen voor scootmobielen bij de seniorenflats aan de Plejadenlaan. Dat zegt raadslid Louis van der Kallen die aangeeft dat er zelfs sprake is van een wachtlijst. Hij vindt dit een kwalijke zaak en wil opheldering van de gemeente. Woningcorporatie Stadlander, verantwoordelijk voor de flats, zegt niets te weten van een wachtlijst. Wel is er hoe dan ook geen ruimte meer in de huidige twee stallingen. “In principe kan er echt geen scootmobiel meer bij. Wie er toch een aan wil schaffen, heeft in die zin een probleem. We hebben geen oplossing op de plank liggen, maar we willen wel meedenken”, aldus woordvoerder Bert Jansen.

Louis van der Kallen is zeer verbaasd over de gang van zaken rondom de stalling van scootmobielen. Volgens hem zijn er met name problemen in de flats in de Plejadenlaan. “Deze zijn geheel of grotendeels aangewezen voor ouderenhuisvesting”, legt de fractievoorzitter van de BSD uit. “Het lijkt dan niet logisch dat juist bij deze flats een probleem is ontstaan met betrekking tot het parkeren van scootmobielen in de daarvoor bestemde ruimten. Bewoners die toe zijn aan een scootmobiel en daarvoor, ook volgens de WMO criteria, in aanmerking komen krijgen te horen dat er voor hun scootmobiel geen plaats is”, zegt hij. “Zij, en ook degenen die bereid zijn zelf een scootmobiel aan te schaffen, worden op een wachtlijst geplaatst. In de praktijk leidt dit er toe dat zelfs voor een echtpaar van boven de tachtig, waarvan één lid alleen met een scootmobiel nog enigszins mobiel is, op een wachtlijst komt te staan. Dit kan toch niet de bedoeling zijn bij een huisvestingsvoorziening gericht op oude-

ren die we graag zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen.” Voorzieningen Uit navraag bij woordvoerder Bert Jansen blijkt dat Stadlander niet bekend is met een wachtlijst. “Bij de flats zijn twintig plaatsen voor scootmobielen beschikbaar.

‘Dit kan niet de bedoeling zijn’ Over de verdeling daarvan gaat de Wmoraad. Dus wie een scootmobiel toegewezen krijgt, heeft daar in de regel ook een stallingsplaats bij in de voormalige containerruimte van de flats. Van een tekort zijn wij niet op de hoogte, daar gaat de gemeente over”, zegt Jansen. “Feit is echter wel dat dat er nu inderdaad geen plekken vrij zijn dus als iemand particulier, dus buiten de wmo zélf een scootmobiel aanschaft, is er geen plek om hem te stallen. Uiterst vervelend, want we zijn ons ervan bewust dat de senioren juist graag

Er is een tekort aan stallingsplaatsen voor scootmobielen bij de seniorenflats aan de Plejadenlaan.

gebruik maken van alle voorzieningen op bijvoorbeeld het Zonneplein en niet iedereen kan daar zelfstandig of te voet komen. Daarom heb ik met de vestigingsmanager

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

DOOR VERA DE GEUS

en de backoffice afgesproken dat mensen die particulier een scootmobiel hebben gekocht of willen gaan kopen contact kunnen zoeken met de vestigingsmanager. Wij

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

ARCHIEFFOTO

proberen dan mee te zoeken naar een oplossing. Een kant-en-klare oplossing hebben we helaas niet, maar we willen onze bewoners absoluut helpen.”

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


(Advertorial)

Passion4work en Letsel Impact betrekken nieuw pand met uitstraling Locatie als ondersteuning van de dienstverlening Deze maand hebben de bedrijven Passion4work en Letsel Impact een nieuw pand betrokken in Halsteren, aan de Grondmolen, tussen industrie (Oude Molen) en wonen (De Schans). Zij waren al in Bergen op Zoom gevestigd. Dit nieuwe gebouw was een zeer bewuste keuze, beide ondernemers kunnen hun waarden en persoonlijke visie zichtbaar maken in dit pand. Hun waarden hebben zij vertaald naar de inrichting. De kwaliteit die zij nastreven, is terug te vinden in de toegepaste kwalitatief hoogwaardige materialen. Helderheid en transparantie komt tot uiting in de moderne strakke inrichting met veel glas. Hier hebben ze de mogelijkheid hun bedrijven duidelijk te presenteren,

van de gevel en entree tot en met het interieur en de mensen. Met hun vestiging in Halsteren versterken zij hun regionale werkgebied in WestBrabant en Zeeland. De focus is gericht op groei.

als letselschade jurist natuurlijk bezig met feiten en juridische zaken, maar zo vertelt hij: “Achter ieder dossier schuilt een mens en dat is wat voor mij belangrijk is. Letsel heeft veelal een enorme impact op een mens, dan zit je niet te wachten op een juridische en medische discussie. Letsel Impact neemt dat stuk uit handen, zodat de klant zich kan richten op zijn of haar herstel. Dit nieuwe pand draagt bij aan een goede vindbaarheid, zodat mensen weten waar ze terecht kunnen. De dienstverlening van bedrijven is belangrijk, het bepaalt wat een bedrijf kan bereiken en voor zijn klanten kan betekenen. En dat is wat dit pand en onze uitingen uitstralen.�

MariĂŤlle de Graaf van Passion4work, psycholoog en bedrijfscoach, vertelt over haar bedrijf: “Ik werk met mensen en bedrijven naar duurzame inzetbaarheid onder eigen regie. Dan hebben we het over inspiratie, energie, creativiteit, persoonlijk en deskundig. Dat alles vertegenwoordigt ook ons nieuwe kantoorpand.â€? Ze vult aan: “We hebben er bewust voor gekozen om het pand helemaal zelf in te delen en in te richten en daar de uitstraling aan te geven die bij ons past.â€?

Deze ondernemers in hart en nieren zijn trots op hun nieuwe locatie. Ze werken hier vol enthousiasme met

Franck de Graaf van Letsel Impact is

het oog op kwaliteit en groei. Ze hebben overigens ook gekozen voor zonnepanelen, waarmee ze duurzaam naar de toekomst kijken. Met dit alles tonen ze ook enorm lef om juist nu te investeren. Dit is wat je kunt noemen ondernemerszin. De vraag rijst waarom deze twee bedrijven bij elkaar in een pand zitten. Daar reageren ze beiden op: “Naast het kostenaspect kunnen we zo ondersteuning aan elkaar bieden met onze bedrijven. Het maakt het eenvoudiger om onze expertises elkaar aan te laten vullen, de combinatie van het juridische en het psychologische, met andere woorden zakelijk en emotioneel. Als ervaren ondernemers zijn ze werkelijk elkaars sparringpartners.â€? MariĂŤlle sluit af: “We houden elkaar scherp en ook dat is belangrijk bij ondernemerschap.â€?

Bedrijfspand Passion4work en Letsel Impact te Halsteren

Terug van vakantie... hou het vakantie-gevoel nog even vast!

TE KOOP GEVRAAGD OUDE MOTOREN BROMMERS en

SCOOTERS loop en sloop

telf 06-22332058

S GEILINGten

J.A.nd van lekker e versta

itzels

VERS HOF

rKaise je brood

jk ge

(heerli

Wil jij een

Ă€MQHNDPHU LQHHQÂżMQKXLVRSGH 'LMNHQ"%HOGDQJHUXVWRP HHQDIVSUDDNWHPDNHQ 0LMQWHOHIRRQQXPPHULV 06 42171201

75

ige ech (de en

am 100 gr

ÄžĆŒĹ?ĞŜŽƉŽŽžÍŹĞǀĞŜÄ?ÄžĆŒĹ?Ć?Ä?ŚĞŜ,ŽĞŏÍŹ ĆŒÄžÄšÄ‚

0164 Âą 687235

k n ipp e

n

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

GELD

IG

/M

s gra ti

o rgin th u is v e rz

g

3 O SE

P T EMBE

R2

an NĂş v oor 15 v â‚Ź88, 5*

â‚Ź72, 1

LD

IG

T/M 3O SEPTE

20 1 3

n

3 01

fin ish e

ER

en

GE

VERHUUR:

Actieprijs: voor wassen, knippen, kleuren, finishen en gratis thuisverzorging!

T

k l eu r

TE KOOP:

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

1.

s per bo

0.

69 . 0

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089 Ook ‘s avonds in het weekend Alle auto’s vanaf BJ 2002 Max. 150.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

VAN VUIL TAPIJT?

Chem-Dry Droger, schoner, gezonder ‡9RRUSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ ‡6QHOGURRJHQODQJHUVFKRRQ ‡9XLODIVWRWHQGHEHKDQGHOLQJ ‡6SHFLDOLVWLQPRHLOLMNHYOHNNHQ ‡6SHFLDOHEHKDQGHOLQJYRRU%HUEHUV3HU]HQHWF

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

n wa ss e

TRANSPORT

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

98

Ook ’s avonds.

69

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Jan Jochems Bestratingsmaterialen en sierkeien,

s

Radij

Ook voor meubelreiniging

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMvliegen KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

EN

s per bo

06 - 122 58 443

Ç Ç Ç Í˜Ĺ?Ä‚ĆŒÄ‚Ĺ?ÄžÄ?Ĺ˝Ç†ÄžĹśĆšÄžĹšĆľĆľĆŒÍ˜Eh SCHOON GENOEG

VLIEG NAAR DE MAAN

HANDEL

am 250 gr i Bosu

50 . 1

Wij zorgen dat uw verse boodschappen thuis bezorgd worden.

www.bootencaravan stallingzeeland.nl

(0113) 57 38 81

-salad

ffel Karto

U kunt ook via onze webshop bestellen!

Jaarcontract vanaf â‚Ź 175 p/jr

www.ongediertespecialist.nl

98 . 5

s 4 stuk lderrzwä a w h Sc ken schin te!!)

1.

tot 1 december 2013

Bij buitenstalling gratis stroomvoorziening.

25

2.

GRATIS STALLING van boot - caravan camper - auto

0.

Vershof Zonneplein BERGEN OP ZOOM

Lekkere vers-tips vanuit uw vakantieland!!

25

1.

40

Woud e t r a Zw brood derrzwäl a w h Sc punt kirsch

n ersch Wien !) groot! (extra am 100 gr k iefstu B e s t ) ! Dui kruid!

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’98 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

MB

* Vraag naar de voorwaarden

Trend Hairstylers | Arnoldus Asselbergsstraat 11 | Bergen op Zoom | 0164-211152 | trendhairstylers.nl

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955


ACTUALITEIT

Verbouwing en verplaatsen van entree op korte termijn toegezegd

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

CJG krijgt plaats in Wittenhorst HALSTEREN - Wethouders en bouwverantwoordelijken verdedigden dinsdag de verbouwingsplannen in de Wittenhorst. Goed verwoord en aangevuld met animaties op een groot scherm stonden zij belangstellende buurtbewoners en reguliere huurders van de Wittenhorst te woord. DOOR SONJA WEGMEYER

Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Ria van Meir Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Merijn Sitsen, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 10.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 33 De oplossing van deze puzzel is in week 34 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

In Halsteren wordt in wijkcentrum De Wittenhorst het Centrum voor Jeugd en Gezin ondergebracht. Het CJG is een belangrijk onderdeel van het jeugdbeleid en zorgstructuur rondom jeugd in Bergen op Zoom. Ook partners van het CJG, het consultatiebureau, Thuiszorg met Aandacht en GGD West-Brabant, zullen zich in De Wittenhorst vestigen. De Wittenhorst kan de nodige ruimte bieden, maar moet hiervoor wel verbouwd worden. Behalve dat in het gebouw een gedeelte wordt vrijgemaakt, zal ook de entree van De Wittenhorst verplaatst worden. Multifunctioneel Wethouder Arjan van der Weegen opent de bijeenkomst door alvast de volgende sprekers voor te stellen. De wethouder noemt de vestiging van het Centrum voor Jeugd en Gezin een prachtig multifunctionele ontwikkeling en spreekt van oplevering in het eerste kwartaal 2014. Bouwverantwoordelijke Ton van Wijk vult Van der Weegen aan door de multifunctionaliteit van het CJG en de combinatie van bestaande wijkactiviteiten een geslaagde keuze te noemen: “Alle activiteiten die plaats vinden in de kern van de Wittenhorst zijn mee overwogen in het plan. Ook de troosteloze architectonische uitstraling van het gebouw wordt aangepakt. De entree wordt verplaatst dus is er nu iets van de buitenschil te maken. Meer karakter aan het gebouw gegeven, veel meer allure.” Momenteel is de ingang van de Wittenhorst eigenlijk verstopt, waardoor je als het ware via de achterdeur binnen komt. De nieuwe ingang wordt verplaatst naar het Lindenlaantje. Naast de trap komt een hellingbaan en een pergola. “Dit kan de buurt alleen maar opwaarderen, meer cachet geven. Omdat er zich nogal wat hangjeugd bij de oude bieb bevindt, wordt dat dakterras afgesloten. De twee huidige uitgangen blijven uitgangen. Omdat er nogal wat klachten gemeld zijn over

Wethouders en bouwverantwoordelijken verdedigen de verbouwing van de Wittenhorst. FOTO SONJA WEGMEYER

de overlast die buiten roken veroorzaakt wordt er voor de rokers een binnenplaats ingericht. De veranderingen zo opnoemen lijkt niet groots maar ze ogen straks wel groots. Het open karakter van de Wittenhorst kan ook afhankelijk van elkaar mogelijk blijken”, verzekert Van Wijk. Verplaatsen entree Marco Heijnen van GJM Bouwadviseurs onderstreept het verhaal van Ton van Wijk met verdere uitleg en animaties: “De planpresentatie betreft twee gebieden, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het activiteitencentrum. Daar tussen zal de beheerder Ad Maas zijn domicilie hebben, hij blijft verantwoordelijk voor de planning en verhuur van de activiteitenruimtes. Met verplaatsing van de entree wordt er een kortere locatie naar parkeren gecreëerd. Voor de rokers komt er een parasolopstelling op de patio. De gevelveranderingen

zijn het tot stand brengen van een groene wand en het opknappen van ramen en kozijnen. Dat heeft akoestisch ook een enorm voordeel.” De geïnteresseerde buurtbewoners en Wittenhorst-huurders hebben na de presentatie enkele vragen maar worden met antwoorden van wethouders bouwverantwoordelijken en beheerder aardig gerust gesteld. Zo garandeert de beheerder dat alle bestaande activiteiten, onder andere een creatief centrum, door kunnen gaan tijdens de verbouwing. Linssen schetst de situatie als thuis tijdens een behangklus: “Dan moet de boel misschien tijdelijk ook verplaatst worden.” En zegt Ton van Wijk toe ook de met een verbouwing gemoeid gaand lawaai, stof en schilderoverlast niet te kunnen voorkomen. Alleen de vraag vanuit het publiek over de te stallen fietsen kan nog niet beantwoord worden maar er is toegezegd dit zeker nog eens onder de loep te nemen.

Zoon roept Stadlander op om terras te herstellen

Opengebroken terras breekt buren verdwijngat op BERGEN OP ZOOM - Marco de Jongh heeft er flink de balen in. De hele week heeft hij de poort van zijn vaders tuin kunnen open doen om aannemers en loodgieters onderzoek te laten doen naar het ontstaan van het verdwijngat bij de achterburen op de Bergse Plaat. Maar nu de werklui zijn vertrokken blijft zijn vader met een opengebroken tuin liggen. “Het minste wat men kan doen, is de stenen weer netjes terugstraten”, verzucht hij. DOOR RIA VAN MEIR Zowel de tuin van De Jongh’s vader als die

van de achterburen, waar het verdwijngat ontstond, waren vorige week hot nieuws. Onderzoekers, aannemers, loodgieters en

nieuwsgierige Plaatbewoners kwamen over de vloer om het gat met eigen ogen te bekijken. “De hele week heb ik klaar moe-

ten staan om de poort te openen, omdat mijn vader op vakantie was. Ik ben er zelfs een paar keer vanuit Rotterdam en Dinteloord voor naar hier moeten komen. Dat vond ik allemaal geen probleem, maar het minste wat men had kunnen doen, was de boel weer netjes achterlaten”, zegt Marco De Jongh. Opgestapeld In de tuin staan de stenen nog hoog opgestapeld en loopt er langs de twee zijden van de woning een halve meter zandpad. De stenen zijn er volgens De Jongh door een aannemer uitgehaald om onderzoek te doen naar de verzakking. “Later is een tweede deel van het terras opengebroken en zijn er cementplaten onder de woning te geplaatst om te voorkomen dat de boel verder verzakt. Er is mij altijd gezegd dat alles weer hersteld zou worden, maar vrijdagmiddag kwart voor vijf kreeg ik ineens te horen dat ze het terras niet meer zouden terugstraten. Sindsdien geeft Stadlander niets thuis en hoor ik niets meer”, vertelt De Jongh zijn verhaal.

De stenen staan nog steeds opgestapeld op het terras van de achterburen van het verdwijngat.

FOTO RIA VAN MEIR PAGINA 5

Kraan Het steekt hem ook dat de woningcorporatie de beschuldigende vinger meteen naar zijn vader steekt. “Stadlander zegt dat de verzakking is ontstaan doordat de kraan met daarop een tuinslang openstond. Voor het vertrek van mijn vader stond die kraan niet aan. Dat heb ik zelf geconstateerd en

dat kunnen de buren bevestigen. De kraan heeft hooguit twee dagen aangestaan. Wellicht dat de kraan kapot was of dat kinderen uit de buurt hem hebben aangezet, maar mijn vader heeft dat zeker niet gedaan”, verdedigt hij zijn ouweheer. Oorzaak Toch is de tuinslang volgens Stadlander wel degelijk de oorzaak van het ontstaan van het verdwijngat, zegt diens woordvoerder Bert Jansen. “Onze opzichter was als eerste ter plaatse en heeft de kraan dichtgedraaid. Die stond niet te druppen, maar stond gewoon open”, zegt hij. Verder onderzoek naar hoe het komt dat de kraan openstond, heeft de woningstichting niet gedaan. “Voor ons staat de oorzaak van de verzakking vast”, stelt hij. Jansen weerlegt ook de kritiek die De Jongh uit over het feit dat het terras niet terug is dicht gelegd. “Wij zijn daartoe ook niets verplicht. We hebben al platen gelegd onder de woning om te voorkomen dat het zand ook onder het huis gaat verschuiven en daarmee al meer gedaan dan nodig was. Bovendien zijn zij de veroorzakers van de hele verzakking”, aldus Jansen. Hij benadrukt ook dat Stadlander geen formele relatie heeft met de zoon. “Wij zijn de heer De Jongh dankbaar voor het feit dat hij ons goed geholpen heeft. Maar zijn vader is onze huurder. Zodra die terug is met vakantie, zullen we contact met hem opnemen over de afhandeling van deze zaak”, belooft hij.


Terugkerend evenement met feestelijk tintje

Bergse Scootmobiel3daagse gaat voor eerste jubileumeditie BERGEN OP ZOOM - Drie dagen in de laatste week van augustus staan wederom in het teken van de scootmobiel. De scootmobiel3daagse beleeft zijn vijfde editie en dat belooft een feestelijk festijn te worden. Op 27, 28 en 29 augustus zullen er routes gereden worden en staat de Grote Markt vol gezelligheid.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor Ăş! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Drive-in Bond-ďŹ lm Skyfall BERGEN OP ZOOM - Junior Kamer Het Markiezaat houdt zaterdagavond 7 september voor de 3e keer een echte Amerikaanse drive-in bioscoop, waarbij de Bond-ďŹ lm Skyfall zal worden vertoond.

Adrie Standers: “Dat je een beperking hebt, betekent niet dat je weg moet kruipen. Durf je gezicht te laten zien.� FOTO SIMONE VAN IPEREN

DOOR SIMONE VAN IPEREN Vijf jaar geleden was voorzitter Adrie Stander de eerste in Nederland die een scootmobiel3daagse organiseerde. Sinds die dag is er veel veranderd. Het evenement is nu landelijk overgenomen. Voor de Bergse editie geldt dat er een stijgende lijn zit in het aantal deelnemers en de omvang van het feest. Zo kunnen scootmobielgebruikers uit de hele Brabantse Wal deelnemen. Stander benadrukt het belang van de driedaagse. “Het is sociaal, uniek, gezellig en een sportief alternatief.� De driedaagse staat voor zelfstandigheid. “Dat je een beperking hebt, betekent niet dat je weg moet kruipen. Durf je gezicht te laten zien.� Dat er mensen zijn die een scootmobiel hebben maar niet gebruiken, kan Stander daarom maar lastig begrijpen. Volgens hem is het een middel om vrijheid te ervaren. Bestuur Vorig jaar nog kondigde Stander aan om het rustiger aan te gaan doen. Hij had tijd nodig om te revalideren en liet de or-

ganisatie van de driedaagse over aan het bestuur. Hoe het toen verlopen is, zint Standers niet. “Het was ongeorganiseerd. Verkeersregelaars stonden bij straten waar de route niet kwam.� Er werd strikt omgegaan met de indeling van groepjes, vertelt Standers.

‘Het is sociaal, uniek, gezellig en een sportief alternatief’ “Dat is met de wandelvierdaagse toch ook niet. Je moet mensen niet aan hun hoofd zeuren, ze zijn wijs genoeg.� Dit jaar is er een nieuw bestuur en doet Stander het weer op de manier zoals hij altijd doet. “Ik doe het voor 110 procent,� bekrachtigt de volhardende voorzitter. “Mensen kunnen gewoon even stoppen om een sigaretje te roken als ze dat willen.� Spektakel De scootmobiel3daagse is er voor jong en oud. Niet alleen mensen die slecht ter

been zijn door een functiebeperking. Ook voor scootmobielgebruikers die bijvoorbeeld door een ongeval een lichamelijke beperking hebben. Voor al die deelnemers ligt er aan het einde van de rit een medaille klaar. Op donderdagavond kunnen zij samen met andere bezoekers op de Grote Markt een Hollands spektakel zien. Samantha Steenwijk, Daantje en Marijn Van Geel, bekend van Bloed, Zweet en Tranen zullen vanaf 18.00 uur optreden. Dinsdag start de driedaagse met een rit naar de Wouwse Plantage. Woensdagavond gaat richting Heimolen. Donderdag sluit de driedaagse af met een route door Bergen op Zoom. De start vindt alle dagen plaats vanaf 17.00 uur. Inschrijven kan nog steeds en tot twee dagen voor het evenement via de VVV. Deelname kost vier euro. Hoewel deze editie al als feestelijk kan worden bestempeld, wordt het volgend jaar nog groter. “We willen zelfs uitvloeien naar Rozenoord,� aldus Standers. De voorzitter ziet uit naar een groot aantal deelnemers na de dip van vorig jaar. “Ik hoop op 150 scootmobielers. De organisatie is er klaar voor, wij wachten op de deelnemers.�

Dit jaar kunnen 120 auto’s inparkeren voor een ďŹ lmvertoning. Na succesvolle edities in 2006 en 2007, waarvoor zelfs oldtimer-bezitters vanuit de wijde regio naar Bergen op Zoom waren afgereisd, hoopt Junior Kamer Het Markiezaat om de drive-in dit jaar tot een nog groter succes te maken. Bioscoop in je auto Op het parkeerterrein aan Slingerweg 6 te Bergen op Zoom komt een scherm te staan van 10 bij 6 meter. De bezoekers kunnen hun autoradio afstemmen op een frequentie, zodat het geluid van de ďŹ lm via de radio te horen is. Natuurlijk is er gelegenheid tot het kopen van versnaperingen en daarbij ontbreekt de popcorn uiteraard niet. Kaartje kopen Het parkeerterrein van de drive-in is op zaterdag 7 september toegankelijk via Slingerweg 6 in Bergen op Zoom en gaat om 20.00 uur open, start van de ďŹ lm is om 21.00 uur. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij: - benzinepomp Shell Bastians, Wouwsestraatweg 153, Bergen op Zoom - of te reserveren via sven@jkhetmarkiezaat.nl Bij slecht weer wordt de vertoning uitgesteld en zal dit kenbaar worden gemaakt op de website van Junior Kamer Het Markiezaat: www.jkhetmarkiezaat.nl. Volg alles over dit evenement op facebook. com/jkhetmarkiezaat

Je ondersteunt Jarige Job Het positieve saldo komt ten goede aan Stichting Jarige Job. Wist je dat in Nederland ruim 60.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Stichting Jarige Job wil de kloof tussen arme en rijke kinderen zoveel mogelijk dichten en maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud, die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. Sociaal maatschappelijk gezien is het voor deze groep het meest belangrijk om de verjaardag te vieren. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Wat is Junior Kamer? Junior Kamer (JCI, Junior Chamber International) is een wereldwijde federatie voor jonge managers en ondernemers tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke netwerken. Op deze manier streeft de federatie naar betere leiders die een betere samenleving mogelijk maken. JCI neemt wereldwijd deel aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Junior Kamer heeft geen politieke of religieuze achtergrond. In Nederland zijn er 96 kamers met in totaal circa 2.250 leden. JCI is in circa 100 landen vertegenwoordigd met ongeveer 200.000 leden. Voor meer informatie: www.jci.nl

Mantelzorg Bergen op Zoom houdt derde mantelzorgcafĂŠ

KORTE BERICHTEN

De notaris aan het woord BERGEN OP ZOOM - Mantelzorg Bergen op Zoom houdt maandag 2 september voor de 3e keer in 2013 een avond voor mantelzorgers: het MantelzorgcafĂŠ. De avond geeft mantelzorgers de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit de wisselen maar bevat ook een informatief gedeelte. Op maandag 2 september is het thema: De notaris aan het woord. Spreker is Notaris Mw. Mr. C. de Maat.  

 

Zij zal o.a. ingaan op het onderwerp erfrecht, mantelzorgcompliment, maar ook de nieuwe AWBZ regeling komt aan bod. Wilt men zeker weten dat er voldoende aandacht wordt besteed aan wat men weten wilt, dan kan men tevoren uw vragen aan mevrouw De Maat doorgeven, bij voorkeur per e-mail: c.de.maat@ďŹ kkersnotarissen. nl (en anders telefonisch 0164-242650. Het mantelzorgcafĂŠ wordt dit keer gehouden in Residentie Meilust, Bloemendaal 61. Vanaf 19.00 uur is men welkom. Het

programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Toegang, kofďŹ e en thee zijn gratis. Wilt men meer weten over het mantelzorgcafĂŠ of wilt men de Nieuwsbrief Mantelzorg ontvangen met daarin meer informatie over erfrecht, vermogen, eigen bijdrage en het mantelzorgcompliment? Neem dan contact op met Mantelzorg Bergen op Zoom 0164-299491 of stuur een mail naar info@ mantelzorgboz.nl

HALSTEREN Extra bingo: Woensdagmiddag 21 augustus houdt KBO Halsteren een extra ingelaste bingo in de Wittenhorst, aanvang 13.30 uur. Prijzengeld naar ratio van opkomst. BERGEN OP ZOOM Wandelingen Stichting Bezichtiging Monumenten: op zondag 18 augustus loopt u met een gids de historische wandeling door de mooiste straten en pleinen en langs de belangrijkste monumenten van de historische binnenstad. Start op de Grote Markt voor het Oude Stadhuis. Op woensdag 21 augustus staat een wandeling door het oude havenkwartier op het programma. Je wandelt naar de Gevangenpoort, het oudste monument van de stad, uit de jaren 1330-1350. Daarna loop je door het havenkwartier met zijn mooie gerestaureerde panden en rijke historie. Vertrek woensdag 21 augustus om 14.00 uur vanaf het Oude Stadhuis op de Grote Markt.

ORGANISEER UW (HUWELIJKS)PARTY IN EEN VAN DE ZALEN VAN HOTEL DE DRAAK EN MAAK KANS OP EEN CITROĂ‹N C1 Telefoon 0164 25 20 50 | www.hoteldedraak.nl | info@hoteldedraak.nl PAGINA 6


Praktijk voor:

/ŶĨŽƌŵĂƟĞĂǀŽŶĚŵĞƚĞĞŶŐƌĂƟƐLJŽŐĂůĞƐ

- Psychologische problemen

U bent nooit te oud of te jong om yoga te doen!

- Leer- en opvoedingsproblemen Ook remedial teaching en huiswerkbegeleiding In september starten we weer met onze

ůĂůƟũĚLJŽŐĂǁŝůůĞŶĚŽĞŶ͍

Huiswerkbegeleiding

Maak kennis met yoga ǀŝĂĞĞŶŐƌĂƟƐƉƌŽĞŇĞƐ͊

leren leren

In een kleine groep van max. 5 leerlingen word je begeleid bij het

In ’t Cromwiel in Steenbergen: maandagavond 26 augustus van 19.30 uur tot 21.00 uur

maken van je huiswerk. Een combinatie van individuele remedial teaching en huiswerkbegeleiding is mogelijk. De begeleiding vindt plaats in onze vestiging Nobellaan 23B in Bergen op Zoom.

In De Borghoek in Bergen op Zoom: ǁŽĞŶƐĚĂŐĂǀŽŶĚϮϴĂƵŐƵƐƚƵƐ van 19.30 uur tot 21.00 uur

Meld je tijdig aan. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor aanmelding of informatie:

Ervaar meer vitaliteit, balans en ontspanning in je leven door middel van lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen

0167-562599 Joke Meerbeek info@praktijkdesleutel.nl

www.praktijkdesleutel.nl

Cursus Positieve Psychologie voor Vrouwen

’Een cadeau voor jezelf!’ Op donderdagavond 5 september start drs. Maja Jeffkins in Etten-Leur een geheel nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen!

/ŶŐĂĚĞsŽŽŐĚ͗ϬϲͲϭϯϲϯϰϰϲϭ e-mail: inga_de_voogd@hotmail.com internetadres: www.premayoga.nl

Deze cursus van acht bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in allerlei onderwerpen uit de hedendaagse psychologie en daar graag méér van willen weten. Deze psychologiecursus is een positieve cursus, waarin je aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen!

hďĞŶƚǀĂŶŚĂƌƚĞǁĞůŬŽŵ͊ www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Maja Jeffkins: ‘Het is een gezellige cursus waarin je veel inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen.’

Onderwerpen Tijdens deze cursus krijg je antwoord op de vraag, waarom mensen zich gedragen zoals zij dat doen in verschillende situaties en hoe je daar het beste op kunt reageren. Allerlei tips en handvatten worden gegeven om positief om te kunnen gaan met allerlei lastige situaties. Het ontdekken van je verborgen talenten, ’empowerment’ en communicatie op de werkvloer en in relaties en het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen zullen o.a. besproken worden. Maar er zullen natuurlijk nog andere nieuwe en boeiende onderwerpen aan de orde komen! Wij doen geen rollenspel en een specifieke vooropleiding is niet nodig.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost € 220,- incl. materiaal en certificaat als bewijs van deelname. Alle deelneemsters ontvangen als welkomstgeschenk een leuke verrassing.

Data: 5/9, 19/9, 3/10, 31/10, 14/11, 28/11, 9/1, 23/1 Locatie: Theater De Nieuwe Nobelaer, Anna v. Berchemlaan 2 Etten-Leur Tijd: donderdagavond, 20.00 tot 22.00 uur

Er start ook een cursus in Oosterhout op maandagochtend 2 september ! Data: 2/9, 16/9, 30/9, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12, 13/1. Tijd: 09.30-11.30 uur

Bel vrijblijvend voor meer informatie of een folder Tel. 010-234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

VAARBEWIJSCURSUS Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam START HALF SEPTEMBER Spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

Graag vooraf aanmelden ǀŽŽƌĞĞŶŐƌĂƟƐƉƌŽĞŇĞƐĞŶŝŶůŝĐŚƟŶŐĞŶďŝũ͗

WWW.YACHTCONSULT.COM.

PEDICURE OPLEIDING Start sept.2013 OPEN DAG: 31-08-2013 van 10-14 uur Campagneweg 11S Zevenbergen

MEERGRANENBROOD (DONKER) € 1.70 VLOERCADETJES (4 STUKS) € 1.00 ZEEUWSE BOLUS € 1.00 SLAGROOM SCHELP € 1.00 tijdens de vakantie ‘s maandags GESLOTEN

www.rocas-opleidingen.nl

GEOPEND van 7.00 tot 13.00 uur

tel. 0591-645154

JOKE en ARIJAAN KRIJNEN

Korenmarkt 12 - BERGEN OP ZOOM - tel./fax 0164 - 23 78 64

Infra & verhuur

PAARDENBAKKEN, STAL- EN MONTAGEWERK Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

www.demuziekkelder.nl

muziekles Voegwerk! koperen blaasinstrumenten HQEORNÀXLW

Bakkerij ‘t Croissantje

vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266 Stoffering E.F. de Bruijn Boutershemstraat 1 BoZ – tel. 23 77 60 www.stofferingdebruijn.nl

Nieuw kunstgebit STERKE PUNTEN NIEUWE GEBITSgebitsprotheses implantaten PROTHESE NODIG? X

voor 25% Voor al uw

en

!

Y 100% vergoeding binnen kan via2 uur uw basisBEL DENTAL! Z datRENU verzekering bij RenuDental! ook in het weekend [ \ Persoonlijke klantvriendelijke mogelijk!

Aanpassingen Reparaties

!

!

Mits u natuurlijk en geen eigen risico meer heeft behandeling!

Kom binnen voor meer informatie of een afspraak...

Alles in huis voor de doe-het-zelf-stoffeerder ➤ Textiel- en lederprotect

TE KOOP

PUPS

[langhaarweimaraner] geb. 1-7-13 info

www.weimaranersofcirasdream.nl of robroks@home.nl 0165-342631

0164-254 599 / 06-20133604

Bezoekadres: Vogelaar 37 in Bergen op Zoom (Op de Bergse Plaat, tussen kapsalon René en pinautomaat Rabobank)

S GRATI EN R E PARK


18 augustus 2013

Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 T 140164 F (0164) 24 53 56 E stadskantoor@bergenopzoom.nl www.bergenopzoom.nl

te

m m in gspla

Ontwerpbestemmingsplan “De Schans 2013” Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “De Schans 2013” gereed is.

bes

Bestemmingsplannen

nn

en

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in het noordoostelijke deel van de kern Halsteren. Het gebied wordt globaal begrensd door de Grondmolen in het noorden, de Schansbaan aan de oostzijde, de Steenbergseweg aan de westkant en door de oudere delen van de Schans, de Zoutendamseweg en de Wouwseweg in het zuiden. In het ontwerpbestemmingsplan ligt het accent op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik (voornamelijk woongebied), het (zo nodig) vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming / uniformering) van de bestemmingsregeling. Het bestaande gebruik en de mogelijkheden uit het bestaande planologische regime zijn als basis genomen voor de opgestelde regeling. Het onderhavige plan is in hoofdzaak conserverend van aard. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen voorzien.

Stadskantoor Bergen op Zoom Bezoekadres: Jacob Obrechtlaan 4 Openingstijden centrale balie: Maandag t/m vrijdag 09:00 uur tot 13:00 uur vrije inloop Maandag t/m donderdag 13:00 uur tot 16:00 uur op afspraak Donderdagavond 18:00 uur tot 20:00 uur vrije inloop Alleen voor aanvragen reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels, verklaring omtrent het gedrag en verhuizingen. Sluitingsdagen 2013 gemeentelijke gebouwen en balies: 25, 26 en 27 december en 1 januari 2014 09:00 uur tot 17:00 uur 09:00 uur tot 13:00 uur

Postadres: Postbus 35, 4600 AA, Bergen op Zoom Fax: 245 356 E-mail: stadskantoor@bergenopzoom.nl Website: www.bergenopzoom.nl Telefoonnummers: Centraal telefoonnummer Courage Meld misdaad anoniem

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met dhr. J. Cats, telefoonnummer 0164 27 75 55 dan wel dhr. B. Verdonschot, telefoonnummer 0164 27 74 91. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Voor informatie per locatie: http://www.haalmeeruitdeweg.nl.

WelstandMonumentenCommissie De WelstandMonumentenCommissie vergadert in principe om de twee weken op maandag. De eerstvolgende vergadering is maandag 26 augustus a.s. Bent u geïnteresseerd in de bouwplannen die de commissie gaat behandelen, dan kunt u de agenda vanaf vrijdag voorafgaand aan de vergadering raadplegen op de gemeentelijke internetsite: www.bergenopzoom.nl/boz/welstand.

140164 0800-2255888 0800-7000

Sociale zaken: ISD Brabantse Wal: Peter Vineloolaan 4, Bergen op Zoom Klantinformatie: Dagelijks voor klanten telefonisch bereikbaar via 140164 van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt alleen op afspraak of tijdens het telefonisch spreekuur terecht bij uw klantmanager. Openingstijden: Maandag - donderdag: 8.30 tot 17.00 uur op afspraak Vrijdag: 8.30 tot 13.00 uur op afspraak Bezorgklachten Bergen op Zoomse Bode: Uitgeverij de Bode bv, Zundert (076) 599 8111

Installatie en kennismaking nieuwe burgemeester

n e m ente

Stadsmakelaar: www.stadsmakelaarboz.nl telefoonnummer 140164 Jacob Obrechtlaan 2 Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur.

ve

E-mailadres voor het melden van calamiteiten en klachten: servicelijn@bergenopzoom.nl E-mailadres Courage: drugsoverlast@bergenopzoom.nl

Eindredactie: Communicatie en bestuursondersteuning

Op woensdag 4 september a.s. wordt er informatieavond gehouden in de brede school “De Schans”, Rondsel 144 in Halsteren. De avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Koningstraat: tot eind september 2013 volledig afgesloten in verband met de vervanging van de riolering. Burgemeester Blomlaan: tussen Van Heelulaan en Beukenlaan afgesloten tot eind 2013 in verband met rioolvervanging. Zandstraat: de werkzaamheden zijn gestart aan de Zandstraat en gaat men verder vanaf huisnummer 90 / 121 richting kruispunt Meilustweg. Er zijn ook werkzaamheden op de Zandstraat tussen Fort Moermont en Pergolesilaan. Van Konijnenburgweg/Markiezaatsweg/rotonde de Papegaai: de tweede fase is gestart. Rotonde de Papegaai en de Markiezaatsweg tussen de Zeeland en de rotonde zijn afgesloten. Omleidingen zijn aanwezig. Wagenpleintje is ook afgesloten voor autoverkeer. Voor vragen of opmerkingen: randweg@bergenopzoom.nl. Sint Annastraatje: in verband met bouwwerkzaamheden is het Sint Annastraatje afgesloten tot februari 2014. Calandweg: ter hoogte van de nieuwe Brandweerkazerne afgesloten tot eind augustus. Omleiding zijn aanwezig. Aanwonenden worden op de hoogte gesteld. Koepelstraat: in verband met asfaltwerkzaamheden zal op dinsdag 20 augustus de Koepelstraat afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Vierlinghweg: in verband met het plaatsen van een nieuwe stoomketel zal de Vierlinghweg ter hoogte van huisnummer 28 (Lamb Weston) afgesloten zijn voor doorgaand verkeer op donderdag 22 augustus. Korte Bosstraat: op 20 augustus wordt de Bospoort verwijdert tussen 06.30 uur en 08.30 uur. Er zal verkeershinder zijn ter hoogte van de Schoolstraat x Korte bosstraat. Geweldigerstraat: in het project Pleinenplan staat de Geweldigerstraat in de planning tot en met 23 augustus. De Geweldigerstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleidingsroute aanwezig. Wethouder Bogersstraat: in verband met rioleringswerkzaamheden is de Wethouder Bogersstraat in Lepelstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

e

Openingstijden leeshoek: Maandag tot en met donderdag Vrijdagochtend

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 19 augustus 2013 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom. nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ( NL.IMRO.0748.BP0198-0203).

Verkeersmaatregelen

n

Bij Koninklijk Besluit is dhr. Dr. F.A. (Frank) Petter per 1-9-2013 benoemd tot burgemeester van Bergen op Zoom. Op dinsdag 3 september 2013 vindt zijn installatie plaats tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad in het Stadhuis aan de Grote Markt. Dat gebeurt door de Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Brabant, Prof. Dr. W.van de Donk. Gelet op de beperkte ruimte is deze vergadering alleen toegankelijk voor gasten die hiervoor een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen. Op donderdag 5 september 2013 is er voor eenieder die hem met deze benoeming wil feliciteren en nader kennis wil maken, gelegenheid om dhr. Petter en zijn echtgenote de hand te drukken. U bent daarvoor tussen 16.30 en 18.30 uur van harte welkom in de St. Gertrudiskerk aan de Grote Markt, (ingang via de Kerkstraat) in Bergen op Zoom. In verband met de organisatie verzoeken wij u vriendelijk om uzelf voor deze bijeenkomst aan te melden. Graag vóór 22 augustus 2013 via onze website: www.bergenopzoom.nl/aanmelden. Voor vragen kunt u contact opnemen met Dineke van Male, via a.j.vanmale@bergenopzoom.nl of telefoonnummer 0164 27 72 36.


Parkeerbeheer Bekendmaking Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom heeft de volgende verkeersmaatregel(en) getroffen: - Verboden te parkeren op de aangewezen gehandicaptenparkeerplaats op het parkeervak van de parkeerstrook voor Aak 31, behalve voor de gehandicapte bewoner van Aak 31; - Opheffing van de aangewezen gehandicaptenparkeerplaats nabij Bredasestraat 8.

n

ONTVANGEN AANVRAGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat het de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen: Reguliere aanvraag omgevingsvergunning Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2013/419 06-08-2013 Noordsingel 3 te Bergen op Zoom, het renoveren en opnieuw invoegen van gevel WO/2013/421 02-08-2013 Kloosterstraat 38 te Bergen op Zoom, het verbouwen van een monumentaal pand WO/2013/423 02-08-2013 Mastendreef 3 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een luidklok WO/2013/424 07-08-2013 kadastraal perceel Bergen op Zoom, sectie A, nummer 1551, het oprichten van een bouwmarkt WO/2013/431 12-08-2013 Portugalstraat 20 te Bergen op Zoom, het vervangen van een kozijn WO/2013/422 31-07-2013 Kadastraal perceel Halsteren, sectie B, nummer 817 (uitkijktoren Fort de Roovere), het bouwen van een uitkijktoren

De indieners van de bezwaarschriften en zonodig andere belanghebbenden worden hierbij in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze openbare hoorzitting te doen horen. De bezwaarschriften en eventuele verder op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners van de bezwaarschriften, gemachtigden en andere belanghebbenden bij de receptie van het stadskantoor, vanaf maandag 26 augustus 2013 tijdens openingstijden ter inzage.

b

16.00 uur

Bezwaarschrift ingediend door de families Hartog, Hamer, Bakki en Hachmer gericht tegen het besluit namens het college van burgemeester en wethouders om een omgevingsvergunning voor het bouwen van een woonverdieping op een bestaand pand aan de Abraham de Haanstraat 20 te Bergen op Zoom te verlenen. Bezwaarschrift ingediend door mevrouw Dekkers

en de heer Maurits gericht tegen het besluit namens het college van burgemeester en wethouders om een omgevingsvergunning voor het plaatsen van gevelreclame aan het pand Grondmolen 7 te Halsteren te verlenen.

ksd ienste

Besluit ambtshalve wijziging adresgegevens Uit onderzoek van team Publieksdiensten is gebleken dat bepaalde personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) staan ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat besloten is de bijhouding van de persoonslijsten van deze personen op te schorten. Dit betekent dat zij vanaf het moment waarop het voornemen aan hen is verstuurd, niet meer op het adres staan ingeschreven en zijn uitgeschreven naar land onbekend. De namen van deze personen staan vermeld op de website van de gemeente Bergen op Zoom.

l ie

Bekendmaking ingevolge de GBA

gd Introductiedag CKB Popschool, deelname gratis Wil je eens in een popband spelen of zingen? Je kunt nog steeds inschrijven voor de Introductiedag Popschool in het CKB op zondag 25 augustus. Ervaren of onervaren: iedereen is welkom om het uit te proberen. Samen met anderen vorm je die dag een band en onder leiding van een ervaren bandcoach studeer je een popnummer in. Diezelfde avond breng je dat nummer voor het publiek in de CKB Theaterzaal. Op deze manier raakten al heel wat jongeren, volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar geïnspireerd. Inmiddels is het aantal bands van de CKB Popschool dan ook verdubbeld. Enthousiaste bandleden zetten een stevige sound neer, maken ieder jaar een CD track en treden regelmatig op. Sommigen maken zelfs al hun eigen muziek. De deelname op 25 augustus is gratis. Je moet wel van tevoren inschrijven via ckb@bergenopzoom.nl.

Pu

Agenda 15.30 uur

CKB De Maagd

a

Hoorzitting Kennisgeving voor het houden van hoorzittingen van de adviescommissie voor de bezwaarschriften op maandag 2 september 2013 vanaf 15.30 uur in K 1.52 van het stadskantoor.

Tijdens deze termijn kunnen zij schriftelijk hun bezwaar over het verkeersbesluit kenbaar maken. Het bezwaar kan gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

de ma

Op een reguliere aanvraag omgevingsvergunning moet binnen acht weken na ontvangst zijn beslist. Indien deze wordt overschreden, dan ontstaat een van rechtswege verleende vergunning.

Het verkeersbesluit ligt vanaf 19 augustus 2013 gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage in het stadskantoor.

b

in ge

ck

ge Om

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

n

Belanghebbenden kunnen tegen deze besluiten binnen zes weken na datum van publicatie (18 augustus 2013) gemotiveerd bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Vermeld hierin uw naam en adres, dagtekening, vermelding van het besluit waar u bezwaar tegen maakt en de gronden van het bezwaar. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. M.T. van der Meer, telefoonnummer 0164 27 76 59 of email m.t.vandermeer@bergenopzoom.nl.

Open Lesweek CKB 19 t/m 24 augustus Het CKB biedt allerlei cursussen muziek, dans, theater, beeldend. Kom de sfeer proeven en doe mee tijdens de de Open Lesweek. Zie www.ckboz.nl.

Op alle ondergrondse restafvalcontainers in Bergen op Zoom worden binnenkort informatiestickers aangebracht. Dit zorgt ervoor dat bewoners beter geïnformeerd worden over het gebruik van de ondergrondse container.

deze containers beter moet. Door een informatiesticker op de trommel van de ondergrondse restafvalcontainers krijgen bewoners duidelijke informatie over het gebruik van de container.

Uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie nodig?

Zowel bij de hoogbouw als in het centrum van Bergen op Zoom wordt het restafval ingezameld door middel van ondergrondse containers. De gemeente is van mening dat de informatievoorziening bij

Op de informatiesticker staat de meest essentiële informatie weergegeven: wat te doen bij storingen, hoe afval op de juiste manier aan te bieden en hoe hoog de boete is voor het bijplaatsen van afval.

sneller èn € 1,50 goedkoper!

Betere informatie bij ondergrondse restafvalcontainer

Via www.bergenopzoom.nl is het

BRIDGE BRIDGECLUB STEELBRIDGE Zomercompetitie 12 augustus: 1. Adri van Kaam-Ton Hagenaars 66,07%; 2. Therese Punt-Rene Punt 60,36%; 3. Gemma Piepers-Hans Prince 58,63%; 4. Wim Geers-Gerard Ubink 58,04%; 5. Harry van WijnenDeesie van Wijnen 55,95%. Zoals altijd was het weer een gezellige Bridge avond in de Belle Vue. Volgende week maandag avond 19.30 uur is ieder van harte welkom. BRIDGECLUB WBM Familyland uitslag 12 augustus, A-lijn: 1e T. de Candia en P.Mattheussens 56,67%; 2e J.Goossens en C.Bruijs 55,83%; 3e Echtpaar Kuijper 55,42%. B-lijn: 1e M.v Giels en C.Pijnen 65,97%; 2e Echtpaar Verleur 57,64%; 3e M.Bogaert en Y.Vreeken 55,56%. BRIDGECLUB BRIDGE BETER Uitslag van 12 augustus: 1. Jan Luijks en Kim v/d Bossche 63,39%; 2. Conny Hertogs en Jaap Dekker 62,80%; 3. Paul Luyten en Maria Mieloo 57,44%. Bridge Beter speelt op maandagavond in d’Honneur. 19 augustus is onze

jaarvergadering en 26 augustus start de wintercompetitie. Nieuwe leden zijn welkom. Info bij Paul Luyten, tel.06.14677493. BC BERGEN OP ZOOM Uitslag 13 augustus, A-lijn: 1. Desirée-Harry van Wijnen 57,92%, 2. Tom Hagenaars-John Custers 57,50%, 3. Henny Lambregts-Cor van Huffel 55,42%, 4. Monique den Heijer-Tom Drijver 55,00%, 5. Plony-Jan Goossens 50,83%. B-lijn: 1. Jacqueline Traats-Kenneth Clements 58,75%, 2. Jac-Sitta van Loon-Ellie-Dirk Kuijk 53,13%, 4. Adrie de Wit-Jan de Jonge 52,60%, 5 Meis Suijkerbuijk-ElsWillemsen 51,25%. BC DE VIER WINDEN Uitslag 13 augustus, A-Lijn: 1. Jan d Boer-Sip Sipma 65,28%, 2. Riet Goense-Ad Goense 61,81%, 3. Gerda Klaassen-Corry d. Hollander 61,11%, 4. Henk Jansen-Wim Hesling 59,38%, 5. Nettie d. Rooij-Piet d. Rooij 59,03%. B-Lijn: 1. Toke Dons-Frans Dons 59,25%, 2. Riet Maurer-Rinus Maurer 57,83%, 3. Nel Heemskerk-Piet Heemskerk 56,17%, 4. Rieky Corstiaensen-Lien v. Kuik 54,92%, 5. Joke v. Bragt-Teun Veenvliet 54,83%. PAGINA 9

Bridgeles: In september start er een beginnerscursus Bridge, gegeven door een docent van de Nederlandse Bridge Bond. In 13 lessen leert hij de beginselen van het Bridgespel in zijn eigen leslokaal aan huis. Info: gerard.crusio@bridgedocent.nl of tel. 06-33722453. Ze spelen op dinsdagavond een zomercompetitie ook niet-leden zijn gratis welkom, aanvang 19.30 uur in Bridgecentrum d’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn welkom. Info secretaris Gerda Klaassen, tel. 0164683915. BC FOUR ACES Uitslag dinsdagavond 13 augustus, Groep-A: 1. mevr. Ankie Holtzerdhr. Jan Pigmans 59.90%, 2. epr. Ineke-Dick van Reijswoud 56.25%, 3. dms. Jo Brouwers-Geerlings-Adje van Loon 54.17%, 4. mevr. Wies Petersen-dhr. Jim Haaksma 52.60%, 5. dms. Truus Jansen-Christien Roelse 50.00%. Groep-B: 1. epr. Bea-Ton Mouwen 74.17%, 2. epr. Miep-Clemens Gatersleben 67.50%, 3. dms. Bea Demmers-Jennie Swaanen 61.81%, 4. dms. Hilda van Dorsselaer-Jo Rekkers 53.33%, 5 epr. Toos-Johan van Elsakker 51.67%.


Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

OPEN DAG! DANSSCHOOL SAZOUK

Aanvang vanaf 19:30u. met gratis workshops

W W W.A K K E R MA N S.CO M

WIJ VERZORGEN:

Bergen op Zoom: PURE 08.09.2013 Workshops: Merengue, Salsa L.A. style Bachata & Kizomba

10.09.2013

Workshops: Merengue, Salsa L.A. style Zouk & Cubaanse Salsa

Aanbieding! Beginners cu rsu Salsa L.A. vo s or â‚Ź 75,- t/m 31 -08

PURE: Antwerpsestraatweg 470, 4625 AH, Bergen op Zoom

WWW.SAZOUK.NL Facebook: Dansschool Sazouk

Email: info@sazouk.nl / Tel: 06 47 81 82 47

Op donderdag 19 september 2013 rijden wij naar de Hobbysalon te Mechelen. Prijs â‚Ź 25,00 per persoon, dit is bus en entree. Van 29 sept. t/m 4 okt.2013 rijden wij naar de Lunenburger heide Prijs â‚Ź 450,00 p.p. Op donderdag 10 oktober 2013 maken wij een Verrassingstocht Prijs â‚Ź 57,50 p.p. Dit is inclusief koffie, lunch en diner. Op zaterdag 19 oktober 2013 rijden wij naar Scheveningen. Naar de musical Sister Act. Prijs bus en 1e rang â‚Ź 90,00 . Op zaterdag 9 november 2013 rijden wij naar Amsterdam. Naar de musical Hij gelooft in mij. Prijs bus en 1e Rang â‚Ź 93,00. Van 15 t/m 20 november 2013 rijden wij naar Utrecht naar De Margriet Winterfair. Prijs â‚Ź 30,00 dit is bus en entree. Op donderdag 21 november 2013 rijden wij naar Haarzuilens. Naar de Christmas Fair. Prijs â‚Ź 45,00. Dit is diner, bus en entree

TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF

KERSTENS

Tel. 0165-344241 Email: info@keverreizen.nl

Kleine bedragen maken grote verschillen. gratis plaatsing

* Feesten en partijen * Zomer rondvaarten * Groeps uitjes VOOR VERDERE INFORMATIE EN ONLINE RESERVERINGEN ZIE

www.Frisiarondvaarten.nl Tel. 0166.654321 b.g.g 06.53470330 3-gangen Bistro Keuzemenu De Oude Raadzaal â‚Ź19,50

Elke 2e persoon geniet voor de halve prijs! slechts â‚Ź9,75

Restaurant Het Oude Raadhuis Voorgerechten -Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, kappertjes en basilicumdressing -Bonbon van gerookte zalm met kruidenroomkaas en bladsla - Cocktail van krabsalade met Hollandse garnalen en Indiase specerijen - Dungesneden luchtgedroogde ham met zongedroogde tomaatjes en olijventapanade - Salade met gefrituurde inktvisringen en mayonaise van knoook en peterselie - Frisse salade met geitenkaas, witlof, sinaasappel en Oosterse vinaigrette - Soep van Italiaanse trostomaten met Parmezaanse kaas en olijfolie - Runderbouillon met ďŹ jne groentjes en rundvlees

Hoofdgerechten - Spies van diamanthaas met cajunkruiden en rode wijn saus - Gebakken gamba’s met tortellini’s en kreeftensaus - Cordon bleu met pepersaus en champignons - Spies van Hollands lam met knoook peterselie en lamsjus - Gegrilde zalmďŹ let met tortellini’s en kreeftensaus - Biefstuk van USA Beef, met pepersaus en champignons - Gegrilde ďŹ let van ‘beter leven’ varken met rode wijn saus - Gebraden spareribs met dip van barbecuesaus - Vegetarische ravioli’s van artisjok en pecorinikaas met truffelsaus - Tournedos van ‘beter leven’ rund met rode wijn saus (meerprijs 3,95) - In roomboter gebakken sliptongen met kappertjesmayonaise (meerprijs 3,95)

Nagerechten - Klassieke dame blanche; vanilleijs met slagroom en chocoladesaus - Appelgebak met vanilleijs en slagroom - Flensjes met bosvruchtencompote en sorbetijs - 3 bollen ijs met slagroom - Vers fruit met sorbetijs Voor reserveringen bel of mail info@.RestaurantHetOudeRaadhuis.nl Dorpsstraat 22 | Halsteren | 0164-684076

wwwRestaurantHetOudeRaadhuis.nl - 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden GEOPEND: voor feesten en partijen. Dagelijks van 12.00-21.00 uur Maandag gesloten www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

34

E 

COMPLEET BBQ BASUWISVLEES 4.95 BBQVOOR EEN BBQ FEEST BEPAAL ZELF

500GR P.P

500GR P.P

ALLES

80 . 11

8.95

ED KUIKENBOUT 2KG 3.50 CORN BEEF 100GR 0.98 99 PAARDENBIEFSTUK KG 4. TOMATEN SALADE VARKENSSCHNITZELSsooAllrtene KG 4.99 100G R 1.09 VARKENS99 2. HAASJES ½KG 2.99

PAARDENKOGELBIEF ½KG

Originele

FILET AMERICAIN 49 100GR 0.89

HAMFRICANDEAU/LAPPEN KG 4.

AKK ERMANS leisure & golf

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Winnaar 2012 Beste Familiebedrijf

Jeu de Boulesvereniging Petangeske organiseert het 3-daags Internationale

Jeu de Boules Toernooi Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus Dit toernooi is een uitgelezen kans om eens te komen kijken en te genieten van het jeu de boulesspel of om het mee te komen spelen. U kunt zich nog voor â‚Ź 5,00 per paar inschrijven voor het Ernest Ligtenberg Promotie toernooi vrijdag 23 augustus, aanvang 14.00 uur. Op zaterdag 24 augustus is er een toernooi voor 55+ers, aanvang 12:00 uur, kosten â‚Ź 6,00 per paar. Al spelend leert u zo de grondregels en de techniek van het spel. Geen jeu de boules ballen, wij hebben er genoeg en geven u graag nadere informatie. 2S]DWHUGDJHQ]RQGDJ]LMQHUWZHHRIĂ€FLsOHWRHUQRRLHQGLHPHHWHOlen voor de rangschikking van de topspelers van Nederland. Het is meer dan de moeite waard om deze toppers, waaronder ook enkele leden en jeugdleden van Petangeske te zien spelen. Natuurlijk kunt u tijdens dit sportieve spel genieten van een lekker hapje of een drankje.

U BENT VAN HARTE WELKOM! Petangeske Sportpark Rozenoord Beukenlaan 16a, Bergen op Zoom Kijk voor meer informatie op www.petangeske.nl

bant   Bra ie ropract

 Chi Bij 

 2008 t2010 maar  15

 t/m febr. 20 ctie aarsa Voorj okt. 1stus 2013 t/m sept. 13t/m augu 30 ctie:14 mera Nazo CTIE ER-A ZOM

  

  â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź

 " ! "    " ! " "    "! "! "  "  !  !   "  "  ! ! ! !    "  !  !   

   #!    

   #!    #!   

   #!   "     "   "     "  ! $  " " ! $  "  ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ "   " $  " 

  " EĂŠn mensen heeft

% op de drie  EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde pijnklachten. #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie !  pijnloos " # snel  chiropractie  vaak en worden Deze kunnen met ! !   verholpen. vaak snel en pijnloos " worden ! verholpen.

Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is

 " " " " 

Voor weten wat chiro-pracen hoewie de wil meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   klachten snel en " pijnloos kunnen worden t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag  worden wordenrugvanen 15 maart verholpen, 2008 vrijblijvende 130 oktober 2010 " augustus 2013 vrijblijvende rugen maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,- ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, danwaarde worden geboden voor 15,- ter kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver "  ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door hiervan uw verzekering. de kosten ook zonder huis  ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  g p Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, " Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# "% Chiropractie Brabant is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. 4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) ★   aan 076-5023574 de Oude BredasewegWitte36a, chiropractie_brabant@msn.com Tel.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com


KOOPZONDAG

ZONDAG 25 AUGUSTUS 12-17 UUR

KUNST&KIDS IN

WINKELSTAD

ROOSENDAAL PASSAGE SFEERVOL FUNSHOPPEN Venetiaanse sfeer, speciaalzaken en horeca. Dit vindt u allemaal onder 1 dak in de Passage, een prachtig overdekt winkelcentrum. Bent u terug van vakantie? Bezoek de Passage voor de laatste zomerkoopjes.

Laatste zondag van de maand koopzondag www.passageroosendaal.nl

ROSADA OUTLET SHOPPEN In Rosada vind je maar liefst 60 merkwinkels: o.a. winkels van Björn Borg, River Woods, Calvin Klein underwear, Puma, Levi’s en nog veel meer. Grote modemerken tegen kleine prijzen! Ook voor een heerlijke lunch en kinderentertainment kun je terecht bij Rosada Fashion Outlet.

Iedere zondag is koopzondag www.rosada.nl www.facebook.com/rosadaoutlet

KOOPZONDAG 25 AGUSTUS

THEMA KUNST&KIDS KINDERACTIVITEITEN In het stadscentrum

MUZIEKFEEST IN DE TUIN Muzikale middag tijdens de Expositie Ik houd van muziek, Museum Tongerlohuys

SEPTEMBER

KUNSTMAAND ROOSENDAAL

ROSELAAR COMFORTABEL SHOPPEN Roselaar is het gezellige overdekte winkelcentrum met een compleet en gevarieerd winkelaanbod in de binnenstad van Roosendaal. Met ruim 60 winkels, leuke horecagelegenheden en een eigen parkeergarage is de Roselaar hét startpunt voor een gezellig dagje shoppen in Roosendaal.

Kijk voor meer informatie op www.winkelcentrumroselaar.nl

FLEUR JE SMARTPHONE OP MET DE GRATIS HALLO ROOSENDAAL APP DOWNLOAD DE HALLO ROOSENDAAL APP VOOR MEER INFORMATIE OVER EVENEMENTEN, WINKELS, CAFÉS, RESTAURANTS, HOTELS EN EEN MAKKELIJKE AGENDA.

6 T/M 12 SEPTEMBER

KERMIS


Muzikale stedenverbroedering

Start Judoclub ‘Yoshi’

BERGEN OP ZOOM – Zondagmiddag 18 augustus wordt artistiek eindelijk serieus werk gemaakt van de verbroedering tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Twee big bands uit beide steden sluiten het zomerprogramma van Sieben Parkpodium af in het hartje van Recreatiepark De Stok te Roosendaal.

BERGEN OP ZOOM - Bij judoclub Yoshi kan er in de maand augustus kennis worden gemaakt met de judosport, door gratis proeessen te volgen.

De Last $ Big Band uit Bergen op Zoom opent het concert om 14.00 uur. Niemand minder dan het Roosendaalse zangtalent Sophie Mol staat voor het orkest, dat wordt geleid door Dim van Oosterhout. Na de pauze neemt de Valley Sound Big Band het onder leiding van Peter Bogers over. De Bergse Floor Jansen zingt bij de Roosendaalse formatie, waarmee deze prille verbroedering meteen een ongekend hoog niveau bereikt. Big band muziek is aan een revival bezig. Het zijn al lang niet meer vanuit luie stoelen beluisterde evergreens. Naast het klassieke big band-repertoire, worden swingende arrangementen gebracht van bekende jazz-, pop- en rocknummers. Er kan gedanst worden. De immer indrukwekkende instrumentale line

Judo heeft veel opvoedkundige voordelen, het bevordert het reactievermogen en zelfvertrouwen. Judo is een leuke sport met veel technieken die erbij toegepast worden. Je leert die door spel en werkvormen en voor te bereiden om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden. Je bent absoluut niet verplicht om daaraan deel te nemen. De lessen worden op recreatieve wijze gegeven door ervaren trainers. Deelname aan de proeessen is overigens voor alle leeftijden, ook papa’s en mama’s

RKVV Nieuw Borgvliet De VSBB tijdens een eerder buitenoptreden bij Sieben

up bezorgt bezoekers menig kippenvelmoment. Het concert bij Sieben Recreatie

is vrij toegankelijk, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Einde Ramadan BERGEN OP ZOOM - Donderdag 8 augustus is de maand Ramadan beĂŤindigd met het Suikerfeest. Na een maand lang vasten werd het Suikerfeest gevierd. Het Suikerfeest is begonnen met een gebed in de Ulu Moskee. Het is een gewoonte om tijdens de feestdagen nette kleding aan te trekken. De feestdagen worden doorgebracht met familiebezoeken en er

wordt veel lekkernijen (zoete gerechten) genuttigd. Het Suikerfeest oftewel Ramadanfeest is het einde van de Islamitische vastenmaand. Eten en drinken voor zonsondergang was een maand lang uit den boze. Tijdens de Ramadan heeft de Turkse Ulu Moskee de jaarlijkse traditionele iftar maaltijd georganiseerd op zondag 28 juli waar o.a. ook de wethouder Ad van der Weegen, Turks consulaat en verschillende stichtingen/ verenigingen aanwezig waren.

GV Martinus begint nieuw gym- turnseizoen 2013-2014 BERGEN OP ZOOM - GV-Martinus start met het nieuwe seizoen op maandag 19 augustus. De leiding en leden van Martinus hebben er zin in. Ook zin om te gaan turnen? Ga kijken bij GV-Martinus. Er is van alles te doen. Wedstrijdsport voor meisjes en jongens. Recreatie turnen en spring turnen. Kleutergym en damesďŹ tters. Voor elk wat wils. Iedereen mag gratis 3 proeessen meedoen. Dan beslis je pas. Er is nog meer te doen bij GV-Martinus. De

jeugdcommissie zorgt voor leuke activiteiten. Het kamp staat op de agenda voor het voorjaar van 2014. De volgende activiteiten staan al ingepland: - Van 26 t/m 31 augustus zijn er vrije inlooplessen - Op donderdag 19 (16.00-18.00 uur) en zaterdag 21 (11.00-12.00 uur) september is er een vriendjes- en vriendinnetjesles. - Op zaterdag 12 oktober (1e zaterdag van de herfstvakantie) organiseren ze een turnstuif. Alle kinderen t/m 12 jaar zijn welkom vanaf 09.30-11.30 uur in sporthal De Boulevard.

- Maandagavond damesďŹ tters (in de Wittenhorst, Halsteren) - Donderdag kleuters, recreatief turnen meisjes en recreatief spring turnen - Vrijdag wedstrijddames 3e t/m 6e divisie en wedstrijdjongens - Zaterdag wedstrijdjongens, wedstrijddames 3e t/m 6e divisie, recreatief jongens turnen, recreatief meisjes en opleidingsgroep meisjes. De exacte tijden en meer informatie: www.gv-martinus.nl of stuur een mail naar info@gv-martinus.nl.

SCHILDERLESSEN workshops in acryl door Ben Estor / kunstschilder

Halsterseweg 299 4613 AR Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 55 20 www.bloemendetulp.nl

Het adres voor bloemen!!!

Gedegen lessen met veel persoonlijke aandacht a: Workshop diverse schilderstechnieken van realistisch tot abstract in 6 lessen van 3 uur b: Workshop kleurmengen (enige schilderervaring gewenst) uitgebreide en intensieve workshop. Beoefenen van zeer YHHONOHXUYDULDQWHQHQVSHFLÂżHNHWRHSDVVLQJHQRQGHUULFKW in theorie en veel praktijk in 4 lessen van 3 uur VOOR BEIDE WORKSHOPS GELDT: kleine groepen van maximaal 4 personen op woensdagmiddag (1x p/2 wkn) in eigen ruim atelier in Bergen op Zoom INFO/AANMELDEN VOOR 10 SEPTEMBER A.S. 06-27453646

Uitslag Markiezencup Na een uitstekende eerste helft waarin veel meer dan het enige doelpunt van Kees van der Velde had moeten worden gescoord, kreeg het sterk gewijzigde elftal van trainer Ronald Broos de kous op de kop in de tweede helft: het werd 3-2 voor de gastheren onder andere door een dubieuze strafschop. Kees maakte nog wel zijn tweede doelpunt maar dat mocht niet baten.

De jonge ploeg met een aantal talentvolle jeugdspelers is op de goede weg. Programma Markiezencup Zaterdag 17 augustus: Nieuw Borgvliet-Vrederust 13.30u Nieuw Borgvliet vrouwen spelen vanaf 14.15 uur tegen Moc’17, Marjola Girls 2 en BVV’63. Zondag 18 augustus: Nieuw Borgvliet 5-Nieuw Borgvliet 6 (vr.) 12.30u

SV Dosko Programma senioren Dinsdag 20 augustus: 20.00 Dosko 1-BSC 1 Zaterdag 24 augustus: 17.00 Dosko 1-Oranje Wit 1 beker Zondag 25 augustus: 12.30 Hontenisse 2-Dosko 2 beker Programma jeugd Woensdag 21 augustus: 19.00 Dosko D2-MOC’17 D3 Zaterdag 24 augustus: 14.00 Dosko A1-Baronie A2 12.45 Internos B1-Dosko B1 12.30 Dosko C1-Sprundel C1 12.30 Dosko C2- Cluzona C1 Dosko D1 vrij

11.00 Unitas’30 D4-Dosko D2 10.30 Dosko D3-Unitas’30 D7 Dosko E1 vrij 10.30 Cluzona E2- Dosko E2 09.00 Dosko E3-Cluzona E4 Dosko E4 vrij 09.00 Dosko F1-Cluzona F1 09.30 Cluzona F2-Dosko F2 09.00 Dosko F3-Cluzona F3 Nieuwe spelers We kunnen bij de F en mini’s nog enkele nieuwe spelertjes plaatsen. Is uw zoon of dochter geboren tussen 2005 en 2009 dan zijn ze van harte welkom bij DOSKO. Voor informatie bel 06-41504241.

Dubbele cijfers voor MOC’17 BERGEN OP ZOOM - MOC’17 heeft in haar 2e wedstrijd voor de Markiezencup tegen Halsteren Zaterdag (3e klasse) ink uitgehaald en met 11-1 gewonnen. Grote man was Brian Kruf met 5 doelpunten. A-junior Giovanni Moerland speelde een groot gedeelte van de wedstrijd mee. De ruststand was 4-1. MOC’17 begon de wedstrijd zeer slap en stond na een paar minuten op een 0-1 achterstand. Rick Willigers maakte vervolgens 1-1. Het werd 2-1 door Brian Kruf.

Door aangeven van Giovanni maakte Tom Sanen 3-1 en voor rust maakte spits Gino Boer 4-1. Na de pauze was MOC’17 een stuk gemotiveerder en dit was ook te merken aan het scoreverloop. Gino Boer maakte 5-1 en verdediger Jelthe van Schelven scoorde nummer 6. Daarna was het Brian wat de klok sloeg: 7-1 door een prachtige vrije trap. Daarna maakte hij 8-1 en 9-1 (kopbal na een corner van Tom van Elsakker). De 10-1 was een eigen doelpunt. Daarna maakte Brian zijn mooie reeks af: 11-1.

UITGELUIERD, VAKANTIE VOORBIJ? ‘Â?†ƒÂ?Â?—‹Â?ƒÂ?–‹‡„‹ŒŽ‹Â?ˆ•ŽƒÂ?Â?ÇŚ‡Â?Ƥ–…‡Â?–”—Â?Ǩ ‡„‡•–ƒƒÂ?ƒŽ™‡‡”Í™Œƒƒ”‡Â?™‹ŽŽ‡Â?‘‘Â?Œ‘—Š‡‡Ž‰”ƒƒ‰ Š‡Ž’‡Â?‘Â?Ƥ––‡”‡Â?Č€Â‘Âˆ•ŽƒÂ?Â?‡”–‡™‘”†‡Â?†‘‘” ’‡”•‘‘Â?Ž‹ŒÂ?‡„‡‰‡Ž‡‹†‹Â?‰‹Â?˜‘‡†‹Â?‰‡Â?–”ƒ‹Â?‹Â?‰Ǥ ‹ŒÂ?‘’ǣǤ  Ǥ

DƾůƚĹ?ͲÄ‚ĹŹĹ?Ć?Ä‚ĹŻĎŽĎąĹŠÄ‚Ä‚ĆŒĹ?ÄžĆ?ƉĞÄ?Ĺ?Ä‚ĹŻĹ?Ć?ÄžÄžĆŒÄšĹ?ĹśĚĞĆŒÄžĹśĹ˝Ç€Ä‚ĆšĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžÄšÄ‚ĹŹÄžĹśÍ˜

KĹśÇŒÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÄ?ÄžĆ?ƚĂĂŜĆľĹ?ƚ͗ 

‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

kunnen kennismaken met de judosport. De proeessen worden gegeven tijdens de gebruikelijke training op dinsdag 20 en 27 augustus in de gymzaal van de Lodijke school, Ouderdinge 15 in Bergen op Zoom (wijk Bergse Plaat). De groepsindeling ziet er als volgt uit: 4 t/m 7 jaar van 17.30-18.30 uur, 8 t/m 11 jaar van 19.00-20.00 uur en 12 jaar en ouder 20.15-21.30 uur. Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. De proeessen worden alleen gegeven op bovengenoemde data. Denk je dat judo wel een sport voor jouw kan zijn, neem dan contact met tel. 0640381156. Kijk voor meer info op www.judoclubyoshi.nl

ZĞŜŽǀĂƚĹ?ÄžǀĂŜĚĂŏĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ dĹ?ĹľĹľÄžĆŒÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?ĚĂŏŏĂƉĞůůĞŜ͕Ĺ˝Ç€ÄžĆŒĆ?ƚĞŏŏĞŜ͕Ĺ?ŽŽƚÄ?ĂŏŏĞŜĞƚÄ?Í˜Íż sÄžĆŒÄ?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?ĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻÄ?Ĺ?ŜŜĞŜ͕ͲÄ‚ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?ƚĞŜĆ?ŚƾĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?Ĺ?ŽƚĞŜ͕Ć?Ä?ĹšĹ˝Ĺ˝ĆŒĆ?ƚĞĞŜůŽŽĚĞŜĹ˝Ç€ÄžĆŒĹ?Ĺ?ÇŒĹ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍż /Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻĚĞĹ?Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜÄ‚ĹŻĆ?Ä?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ

ˆÂ?‘Â?ŽƒÂ?‰•Ǩǣ ‡”Â?—••–”ƒƒ–Í•Í–‡”‰‡Â?‘’‘‘Â? ȋ–—••‡Â?Š‘–‡Ž•…Š‘‘Ž‡Â?˜‘‘”Â?ƒŽ‹‰‡‰‰†‹Â?ČŒ ‡Žǣ͔͚͖͕͚͚͘͘͜͜Ǥ‘–œ‹‡Â?•Ǩ ÂƒÇ¤ÇŚÂ˜Â”Â‹ÂŒÇ¤ÇŁÍ?Ǥ͔͗—Ǥnj͖͕Ǥ͔͗—ǤÂƒÂ–Ç¤ÇŁÍ?Ǥ͔͗—nj͕͖Ǥ͔͗—Ǥ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

WWW.SLIMAFSLANKFITCENTRUM.NL

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

PAGINA 12


Â&#x2021;.ULQJORRSZLQNHO Â&#x2021;9HUKXLVVHUYLFH

Goed gekleed voor een leuke prijs!

 HQRQWUXLPLQJ YRRUVHQLRUHQHQ

FINALE OPRUIMING

 QDEHVWDDQGHQ

50% KORTING

Â&#x2021;:HUNDWHOLHU

op de hele zomercollectie

 ´2QWSRSSHQ YDQXLWFUHDWLYLWHLW¾

$EUDKDPGH+DDQVWUDDW+:%HUJHQRS=RRP 7

(korting op de originele prijs) Geldig t/m 31 augustus

(LQIR#GURRPIDEULHNQHGHUODQGQO

Zanco Mode

Gebr. Timmermans b.v.

Kortemeestraat 9 (in â&#x20AC;&#x2DC;t Vierkantje) 4611 TK Bergen op Zoom Tel. 0164-263485

Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN34 SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU DFFX¡V wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â&#x201A;Ź 0,65 p/kg â&#x201A;Ź 1,05 p/kg â&#x201A;Ź 0,50 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 4,00 p/kg â&#x201A;Ź 3,50 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,30 p/kg ½ SNJ ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,13 p/kg ½

â&#x201A;Ź 0,85  â&#x201A;Ź 3,00 

  per kg SHUVWXN

Roosendaal Gsm: 06-53728473 Tel. 0165-554325

60% KORTING

HARTE WELKOM!!

U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Bij aankoop van 3 artikelen

U BENT VAN

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd.

BEL SJAK DAK

Zanco Mode

Fietsboerke.nl Zoekt oude ďŹ etsen en sloopďŹ etsen Fietsen die je normaal bij de kragge dumpt, bel mij

06 33 88 21 34 En ik haal ze bij u op, u hoef ze niet weg te brengen

20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave. Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nl

â&#x20AC;&#x2DC;Ga mee als vakantievrijwilliger!â&#x20AC;&#x2122;

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ

â&#x20AC;&#x2DC;Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?â&#x20AC;&#x2122;

Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU

Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Bespaar duizenden euroâ&#x20AC;&#x2122;s op je hypotheek.

k ĂŠr betaald bij een ban Na 20 jaar heb je dit mĂŠ kel: t.o.v. een hypotheekwin

ABN Amro â&#x201A;Ź 11.8 07,â&#x201A;Ź 13.842,ING Rabobank â&#x201A;Ź 16.722,SNS bank â&#x201A;Ź 19.580,-

.000,- NHG, uĂŻteitenhypotheek â&#x201A;Ź 300 jaar, vrouw 33 jaar. Ann 1 juni 2013. Op basis van: man 35 ode 20 jaar. Peildatum peri ste teva Ren ,-. .000 verzekerd bedrag â&#x201A;Ź 150

Volgens onafhankelijk onderzoek is een hypotheek via De Hypotheker al snel voordeliger dan bij de bank. Kijk op hypotheker.nl

Bergen op Zoom Burgemeester van Hasseltstraat 78 (0164) 25 98 00 vertrouwd....en dat al 25 jaar lang!

Ook voor jou zoeken we, volstrekt onafhankelijk, de optimale financiĂŤle oplossing. En alles is goed geregeld.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Tweedaags festival in het Oderkerkpark te Etten-Leur

Meer dan 25 jaar Popelucht Agenda

Popelucht.

In 1988 in Etten-Leur begonnen met één podium op één vrachtwagen en één bierwagen. Popelucht is inmiddels uitgegroeid tot een festival van allure met meer dan 3000 bezoekers. In 2010 vierde Popelucht het 25 jarig jubileum: een mijlpaal voor alle vrijwilligers en bezoekers die Popelucht al sinds jaar en dag een warm hart toedragen. Sinds 2012 kwam er ook nog eens een 2e podium bij. Een podium waar jong, lokaal talent, aandacht krijgt en gekoesterd wordt. Sterk aan het festival is de brede programmering en de trouw aan bands die eer-

der optraden op evenementen, zoals Doe Maar Vet. En, ook vermeldenswaard, is dat de entree gratis is. De weergoden waren Popelucht niet altijd even gunstig gezind, maar de sfeer was er dan zeker niet minder om. Popelucht is gewoon een hartstikke gezellig festival dat het bezoeken meer dan waard is. Nog een tip: Dit jaar maakte ‘The Bluesbrothers Tribute Band’ grote indruk op het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Voor wie deze band gemist heeft of nog een keer wil zien: op zaterdag staan zij op het hoofdpodium van Popelucht. De line up van 2013

Zaterdag 24 augustus 20.00 tot 00.00 uur Hoofdpodium: Tribute night met Nduss, Achtung Baby en The Bluesbrothers Tribute Band. In de kapel in het park vindt de 2e editie van Dance Chapel plaats met Mc O-Boy, Sci-Fi, Dj 3ckus, Dustin Hertz en Yorick. Zondag 25 augustus 14.00 tot 23.00 uur Hoofdpodium: Stranded 7, Dowzer, June, Fair Huxley, SQuietlY, Milwaukee Wildmen, Radiovox en Revölvo. Kapelpodium: Stuif’s Inn, Lise en Jelle, Hail To The Chief, The Hotdogs, Powerized en Back At Seven.

Blof Mezz Breda vrijdag 23 augustus Stuiterbeesten El Corazon Roosendaal vrijdag 23 augustus 21.00 KunstenOnder1Dak RBC Stadion Roosendaal 24 en 25 augustus Popelucht Oderkerkpark Etten-Leur 24 en 25 augustus Antronic Party Mezz Breda zaterdag 24 augustus Punkrock Biebar Halsteren zaterdag 24 augustus 20.00 Jazz 4-Good Festival Willemstad zaterdag 24 augustus Antronic Party Mezz Breda zaterdag 24 augustus Most Unpleasant Men Mezz Breda zondag 25 augustus Red Head Day Kick Off Party Mezz Breda vrijdag 30 augustus Kei Goed Gratis Mezz Breda zaterdag 31 augustus 23.00 Festival Plein 7 Tongerloplein Roosendaal zondag 1 september American Day Café Die Twee Bergen op Zoom zondag 1 september Schultz and Forever Mezz Breda zondag 1 september

West-Brabantse Kunsten Biënnale in Roosendaal

Veel muziek tijdens tweede editie KunstenOnder1Dak

Meer info: nieuwenobelaer.nl

Nieuws Gratis tickets voor Revamp show! Vrijdag 13 september treedt Revamp op in Gebouw-T. West-Point kan 2 tickets weggeven voor deze show. Moet je wel de volgende vraag voor beantwoorden: Hoe heet de frontvrouw van Revamp? Stuur je antwoord naar redactie@west-point.nl

Over Revamp: Nadat After Forever eindigde, wist zangeres Floor Jansen dat ze metal wilde blijven maken. Dat doet ze met Revamp. De ReVamp sound kan worden omschreven als bombastisch met zware riffs. Complexe, beukende drums gemengd met melancholische strijkers. Er staat je een spetterend optreden te wachten in Gebouw-T!

WP’S CD Recensie

Jelmer de Waard – The More You Listen, The More You Hear

CD Jelmer de Waard.

Na het verschijnen van Into the Wild van Eddie Vedder schoten de singersongwriters met hele groepen tegelijk uit de grond. Allemaal leunend op de sound die je terug moet voeren naar eindeloze naaldboombossen en donkerblauwe meren. Het gevoel dat je

alleen bent met je gitaar met niemand om je heen. Ook Jelmer de Waard heeft deze sound proberen vast te leggen, al is Eddie Vedder misschien een iets te makkelijke vergelijking. DOOR WOUTER DE VUGT

Vijf nummers lang leidt Jelmer je door het grote donkere naaldbos waar elk nummer als een licht opsteekt en weer een ander gevoel bloot legt. Nummers met persoonlijke randjes gebracht met een onverwachts goede stem. Geen donkere zware stem die de liedjes wellicht alleen maar te zwaar hadden gemaakt, maar een scherpe iet wat ruwe stem. Opener Made up a Lie laat zien waar Jelmer zo goed in is, gevoelige nummers met voldoende dynamiek. Eigenlijk is dat de rode draad van heel het schijfje. De enige iets wat vreemde eend in de bijt is Could be Anything, wat duidelijk iets vrolijker gebracht is dan de rest van de nummers. Bij een mogelijke full length zal dat wellicht nodig kunnen zijn om er de spreekwoordelijke vaart in te houden. Uitschieter in positieve zin is Wrong Direction waar na een geweldige opbouw enorm vol en goed word afgesloten, Jelmer laat hier eens te meer horen over wat voor prima stem hij beschikt. Dat het als singer-songwriter wat makkelijker is om muziek op te nemen, lijkt me niet meer dan logisch, maar Jelmer heeft de productie en opnames helemaal voor eigen rekening genomen. Op de kwaliteit die hij heeft afgeleverd mag hij meer dan trots zijn, ook de gast vocalen door Elvira Vlaskamp komen prima door. I k mag hopen dat Jelmer de nummers live het zelfde weet te brengen, want dan kan het niet fout gaan met deze Roosendaalse singer-songwriter.

Zachte G Harde P speelt op KunstenOnder1Dak.

De eerste editie van KunstenOnder1Dak was een doorslaand succes. Zesduizend bezoekers passeerden de drempel van de voormalige Wennekerfabriek aan de Badhuisstraat te Roosendaal. En dat zijn voor een kunstenmanifestatie veel, heel veel, bezoekers. De tweede editie vindt plaats in het RBC stadion aan de Borchwerf te Roosendaal. Bezoekers kunnen hier genieten van het werk van ruim 200 (!) exposerende kunstenaars. De organisatoren hebben niet alleen gezorgd voor een gevarieerd aanbod aan beeldende kunst. In de weekeinden is er een programma waarbij theater, muziek, lezingen, dans en performances elkaar afwisselen. Het muzikale programma bevat nogal wat muziekstijlen. Van stevige rock tot folk en van blues tot punk. Wide Awake, Pictures in Audio, Petra Honing, Envy The West, The Light Brigade, The

Logs, Skoor, My Hidden Hands, Close Up en Zachte G Harde P zorgen voor de muzikale invulling. De tentoonstelling vindt verspreid over het gehele stadion plaats. Op de tribunes, in de skyboxen, persruimte, VIPruimtes, gangen, restaurant. Een unieke kans voor mensen die het stadion eens vanuit een ander perspectief willen bekijken. Boeiend is dat het stadion weer gedeeltelijk in gebruik is genomen door de voormalig betaald voetbal organisatie RBC. De kans is groot dat gedurende de openingstijden van de tentoonstelling gewoon gevoetbald wordt op de (kunst)grasmat van het stadion. En dat geeft een extra accent aan deze toch al unieke tentoonstelling. Eén ding is zeker; de tweede editie van KunstenOnder1Dak is meer dan de moeite waard. KunstenOnder1Dak vindt plaats in de weekenden van 17/18 en 24/25 augustus. Meer info: kunstenonder1dak.nl

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries.

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 14


GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

8ZYHHO]LMGLJHYDNPDQYRRUDOXZNOXVVHQ 5HQRYDWLH2QGHUKRXG%DGNDPHUV Montage .HXNHQV+RXWHQYORHUHQ7LPPHUZHUN

(9;6-.0=05.

7HWLY(Y[PZPU5LKLYSHUKLLUZ\JJLZ ]VSSLZWLSLYPUKLISVLTLUKL[HPSOHUKLS 4L[ VUZ IPQaVUKLYL RHKVIVUULUJVU JLW[aPLU^PQNVLKLRHUZLUVUaL]SL\ NLSZ\P[[LZSHHUUHHYHUKLYLIYHUJOLZ PU KL KL[HPSOHUKLS /PLYIPQ R\U QL KLU RLUHHUOVYLJH^LSSULZZMHZOPVURHW WLYZQ\^LSPLYZWHYM\TLYPLL[J

=VVY OL[ \P[YVSSLU ]VVY VUZ IL^LaLU Z\JJLZ]VSSL RHKVIVUULUJVUJLW[ aPQU ^PQ WLY KPYLJ[ VW aVLR UHHY! 

7(9;;04,=,9;,.,5>669+0.,9: T]

>H[]YHNLU^PQ]HUQV\& Â&#x2039; 1L^LYR[NLTPKKLSK[V[KHNLUWLY^LLR 1L^LYR[PQKLUR\UQLOLSLTHHSaLSMPUKLSLU Â&#x2039; 1LOV\K[]HU\P[KHNPUNLUILU[LLUKVVYaL[[LYLUQL R\U[NVLKaLSMZ[HUKPN^LYRLU Â&#x2039; 1L OLI[ LLU LU[OV\ZPHZ[L WVZP[PL]L SL]LUZ LU ^LYROV\KPUN Â&#x2039; 1LILU[JVTT\UPJH[PLMZ[LYR]PUK[OL[SL\RVTTL[ TLUZLUVT[LNHHULU^LL[aLVWLLUSL\RLLU[ OV\ZPHZ[LTHUPLY[LV]LY[\PNLU]HUQV\^]LYOHHS Â&#x2039; 1LILU[PUOL[ILaP[]HULLUNZTJVTW\[LYLUH\[V >H[R\UULU^PQQV\IPLKLU& Â&#x2039; 1L^VYK[VWWYVMLZZPVULSL^PQaLPUNL^LYR[,LU]LY RVVWLUWYVK\J[[YHPUPUNTHHR[OPLYKLLS]HU\P[ Â&#x2039; AV^LS ]HZ[ KPLUZ[]LYIHUK HSZ MYLLSHUJL PZ IL ZWYLLRIHHY Â&#x2039; ,LUPU[LYLZZHU[LJVTTPZZPLYLNLSPUNLULLUNLWHZ [LVURVZ[LU]LYNVLKPUN Â&#x2039; ,LU WYVMLZZPVULSL VYNHUPZH[PL KPL HS TLLY KHU QHHYZ\JJLZ]VSLUPUUV]LYLUKPUSHUKLUOHHY WYVK\J[LU]LYRVVW[ =VVYTLLYPUMVYTH[PLV]LYVUZILKYPQM! ^^^RHKVIVUZWLJPHSPZ[JVT /LYRLU QPQ QL PU IV]LUZ[HHUK WYVĂ&#x201E;LS LU K\YM QPQ KL \P[ KHNPUNHHU&9LHNLLYKHU]HUKHHNUVNLU]LYRVVW QLaLSM\P[S\P[LUKWLYLTHPSPUJS\ZPLMMV[VLUJ]! TZJOLJO[S'WHWLYHY[US[U]4H_:JOLJO[S

Paper Art - Canadaweg 11 - 4661 PZ Halsteren

GEVRAAGD per 1 oktober 2013:

-RKQ3HONPDQV (NHOVWUDDW 4726 AR Heerle Tel. 0165 - 855350, Mob. 06 - 14069634 j.pelkmans@klussenier.nl, www.klussenier.nl 

Verzorgende/begeleiding

voor een gehandicapte jongen in thuissituatie via PGB (laag niveau). Leeftijd vanaf 17 jaar. Diploma vereist of studerend voor verzorgende ig/persoonlijke begeleider/ MMZ 3 of 4. Bewegingsagoog/Cios. Eigen vervoer en niet rokend. Voor maandag/dinsdag avond van 16.00 uur tot 20.30 uur en op donderdagavond om de week vanaf 14.30 uur of 16.00 uur tot 20.30 uur (1 of 2 avonden kan ook). Gelieve sollicitatie en CV te sturen naar: Mevr. van Sundert Nieuwstad 26, 4651 AZ Steenbergen of mailen naar irenevansundert@zonnet.nl

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

tuincentrum

Moerkant

Made with professional pride

...op zoek naar smaakmakend werk? Lamb Weston maakt diepgevroren aardappelproducten en appetizers. Dat doen we met liefde en vakmanschap. We zitten al sinds 1920 â&#x20AC;&#x2DC;in de aardappelenâ&#x20AC;&#x2122; en besteden veel aandacht aan het continu verbeteren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe producten. Bij Lamb Weston werken wereldwijd ruim 6.200 professionals. Allemaal werken we met plezier en passie voor hetzelfde doel: de lekkerste aardappelproducten maken en de beste service aan onze klanten verlenen. Samen zijn we succesvol en daar zijn we trots op. In het kader van de ontwikkeling van onze fabriek in Bergen op Zoom zijn we op zoek naar:

PACKAGING OPERATORS (M/V) Als packaging operator ben je verantwoordelijk voor het bedienen, controleren, regelen en bijsturen van de machines van de inpaklijnen. Je voert kwaliteitscontroles uit op metaaldetectie, dooscoderingen en verpakking en je verwerkt de gegevens in de computer. Bij afwijkingen informeer je tijdig de juiste mensen en onderneem je correctieve maatregelen. Je verricht controlewerkzaamheden aan de machines en in overleg met je leidinggevende en de technische dienst verhelp je kleine storingen. Je draagt bij aan een schone en (voedsel)veilige werkomgeving. De functie wordt in 4-ploegendienst uitgevoerd, waarbij ook in de weekenden wordt gewerkt. Je hebt een gemiddelde werkweek van 33,75 uur en de ploegentoeslag bedraagt 25,6%. Voor deze functie zoeken we kandidaten met een afgeronde (operator) opleiding op niveau 2 of 3. Je hebt bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de procesindustrie, maar ook schoolverlaters met de vereiste opleiding worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Je bent bereid verdere opleidingen in het kader van onze loopbaantrajecten te volgen, hiertoe hebben we een uitgebreid en modern opgezet trainingsprogramma. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Wij vragen veel, maar we hebben dan ook wat te bieden: een zelfstandige en uitdagende baan, bij een snel groeiend bedrijf met toekomst en uiteraard hebben we een prima pakket arbeidsvoorwaarden. Als je geïnteresseerd bent verwachten we jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae binnen 10 dagen. Deze kun je richten aan: Lamb Weston / Meijer V.O.F., t.a.v. afdeling Human Resources, Postbus 394, 4600 AJ Bergen op Zoom of per email aan annemarieluijkx@lambweston-nl.com. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Wouter Labrujère op telefoonnummer 0164-272539. www.lambweston-nl.com

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

DE SCHANS TUINSCHERMEN

TEGEL DISCOUNT Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

Nieuwe collectie

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

HOUTTEGELS actie â&#x201A;Ź37.50 incl. btw

HOOGWAARDIGE KWALITEIT

Heeft u al een offerte? Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd goedkoper.

Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nl

Scheiden is ook een nieuw begin!

In BelgiĂŤ nog steeds echt sterke

ONKRUID BESTRIJDINGSMIDELEN (1 behandeling per jaar volstaat)

TUINMAN@CEESSCHOLTES.NL

Elke zondag open! 2 km van de kerk van H huijbergen Moerkantsebaan 180 - 182 2910 Essen - BelgiĂŤ Tel. 0032 - 3 667 50 55

HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE LAGE PRIJZEN!!!

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

Open van 9.00-18.00 uur Zondag 10.00 - 16.00 uur Maandag gesloten

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

  ! !  

" !  " % !!  # % $  #   # ! #  " !  

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl


S R E M A K P O KIJK OP ACTION.NL V VOOR DE FOLDER!!

ZWEVENDE

KATOEN

MAXI

60x20x3,8 cm incl. bevestigingsmateriaal ook in 20x20 cm verkrijgbaar

140x200 cm

9 branduren vanille, red berries of black orchid

DEKBED OVERTREKSET diverse kleuren en dessins

WAND PLANK MDF

IRWR[FP

of love/home

IRWR[FP 

1.19

DAMES/HEREN

BAD JAS coral fleece

3.99

diverse kleuren dames: maten S-XL heren: maten S-XXL

Elders 14.95 17.99

OFFICE ESSENTIALS

COLLEGE BLOK 80 vel

0.75

DECO TIME

8.99 0.65

prachtige wenskaarten o.a. everyday, kerst

0.79

MICROVEZEL

STOFZUIGER ZAKKEN voor alle bekende merken

universeel ZUIGMOND of 6-delige ZUIGMONDEN SET

1.99

TRENDY

1.32

DAMES BALLERINA'S uni of dierprint maten 36-41

3D BOEK of STANSBLOK voor het zelf maken van

voorgestanste GLITTER 3D VELLEN SET/10

7.99

KS B OX 5 S T U

lijn of ruit geschikt voor 2-, 4of 23-rings mappen

multi color BUREAU ACCESSOIRES punaises, paperclips en klemmen

8.99 11.99 240x200 cm 13.99 240x220 cm 14.99 200x200 cm

1.69

jersey TRENDY SJAAL 200x40 cm

1.29

3.99

aromatic flavours GEURKAARS IN GLAS 30 branduren

0.92

LAMINEER APPARAAT zeer korte opwarmtijd ideaal voor thuis of op kantoor

glossy LAMINEER HOEZEN 20 stuks A6

0.39 1.29

20 stuks A4

PANTENE

200 ml of 250 ml

Elders 2.99 3.59

afbeeldingen 58x58 cm

stapelbaar 58x38x31 cm

9.99

9.99

SHAMPOO of CONDITIONER diverse soorten

VERRIJDBAAR

Elders 19.95 24.95

1.42

EXTRA COMPACT A4

HANDGESCHILDERD

WAND DECORATIE diverse

8 STUK S

OPBERG BOX met klemdeksel

Elders 7.95 8.95

1.29 4.79

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 18-08-2013 t/m za. 24-08-2013 in Nederlandse filialen.

houten FOTOLIJST met hartjes

140x220 cm

GEUR THEELICHT extra groot formaat

DBOZZ_20130818  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you