Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

23 JUNI 2013 WEEK 25

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @BergseBode

AYDIN AKKAYA MAAKT OVERSTAP NAAR GBWP

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

OOK BETAALD PARKEREN PERSONEEL LIEVENSBERG

Revalidatieafdeling voor tanteLouise

Han Akkermans naar fusieparochie

BERGEN OP ZOOM - Er komt een revalidatieafdeling voor tanteLouise-Vivensis. Deze komt boven op de Spoedeisende Hulp van het Lievensberg Ziekenhuis. Het moment waarop de bouw start, is nog onzeker, maar mogelijk is dat begin volgend jaar. Patiënten, die na een ziekenhuisopname geconfronteerd worden met beperkingen ten gevolge van meerdere complexe aandoeningen en een hoge mate van kwetsbaarheid, kunnen straks revalideren op die afdeling van tanteLouise-Vivensis binnen het Lievensberg. Samen wil men ervoor zorgen dat de diverse vormen van zorgverlening, met behoud van eigen regie, goed op elkaar worden afgestemd.

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Pastoor Han Akkermans is door bisschop Jan Liesen gevraagd om een benoeming te aanvaardenin de drie parochies in de regio Roosendaal en Nispen. Die parochies worden per 1 januari 2014 samengevoegd tot één parochie. Akkermans is momenteel nog werkzaam voor de Sint Christoffelparochie in Halsteren, Lepelstraat, Tholen en OudVossemeer. Zijn benoeming gaat in per 1 september 2013. Vanaf die datum wordt de Steenbergse pastoor Hans van Geel van de Steenbergse Sint Anna Parochie aangesteld als vervanger van Akkermans. Zondag 25 augustus wordt afscheid genomen van Akkermans.

Dwangsom voor plakken posters

Chinese christenen nemen Hofstee over

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom roept twee evenementenorganisaties op om hun aangebrachte aanplakbiljetten uit het straatbeeld te verwijderen. Doen zij dat niet, dan wacht hen een dwangsom boven het hoofd. Volgens wethouder Ad Coppens is het ophangen van posters op straatmeubilair via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan. “Dat zorgt voor een rommelig straatbeeld en we houden onze stad graag mooi. Daarom zijn alleen de zogenaamde driepuntsborden toegestaan.” De dwangsom geldt ook voor toekomstige aanplakbiljetten vanuit de twee evenementenorganisaties.

BERGEN OP ZOOM - Het voormalige wijkgebouw De Hofstee aan de Rozenstraat in de Bergse Tuinwijk komt in handen van het Chinese kerkgenootschap EMSI. De gemeente verkoopt het leegstaande gebouw voor een bedrag van 340.000 euro. De Chinese christelijken, die verspreid over Nederland zo’n zeven kerken hebben, willen het gebouw gebruiken voor hun kerkdiensten en mogelijk ook enkele andere maatschappelijke activiteiten toestaan. EMSI huurt nu nog een ruimte aan de Williamstraat in Bergen op Zoom, maar wil per 1 september 2013 haar intrek nemen in De Hofstee. De wijkfuncties zijn eerder al ondergebracht bij sporthal Tuinwijk.

Nieuw warenhuis naast brandweer BERGEN OP ZOOM - De nieuwe brandweerkazerne aan de Van Konijnenburgweg krijgt er binnenkort een nieuwe buurman bij. Wethouder Ton Linssen meldt dat de gemeente het perceel naast de kazerne heeft verkocht aan een warenhuis. Om welk bedrijf het exact gaat, kan hij nog niet mededelen, maar volgens Linssen gaat het om een winkel dat zich richt op fietsen. “Je ziet dat het hele gebied zich ontwikkelt. De renovatie van De Zeeland en de ontwikkeling van ScheldeVesting brengt een zekere spin-off met zich mee. Diverse eigenaren gaan hun panden opknappen en nu komt er dus ook een nieuwe winkel bij”, glundert Linssen.

‘Code Rood’ voor Brabantse vennen BERGEN OP ZOOM - Het gaat niet goed met de vennen in Noord-Brabant: ze worden bedreigd door verzuring en verdroging. Om het tij te keren, is actie nodig. Overheden, natuurorganisaties en waterschappen bundelen de krachten en bieden praktische en financiële steun aan eigenaren van de vennen. Ook de provincie betaalt mee. Gedeputeerde Johan van den Hout: “De kosten voor het herstellen van een ven werden tot voor kort gedeeld door de eigenaar en de provincie. Maar inmiddels zijn de subsidies ‘stapelbaar’. Dat wil zeggen dat een ven-eigenaar voortaan niet meer de helft hoeft bij te leggen, maar hiervoor ook andere geldbronnen mag aanboren.”

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Arjan van der Weegen en Wim Reijnders van het Markiezenhof presenteren trots een orderboek uit 1747 dat is aangekocht. Uit het boek is de militaire campagne van de geallieerden tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog te achterhalen. “Het boek is van belang om de beleving van deze oorlog voor Bergen beter te begrijpen”, aldus Van der Weegen. FOTO MERIJN SITSEN

Gemeentesecretarissen Brabantse Wal onderzoeken versterken b edrijfsvoering

‘Winst halen uit samenwerking’ BERGEN OP ZOOM - De colleges van Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben hun gemeentesecretarissen opdracht gegeven om te onderzoeken op welke vlakken de gemeenten de samenwerking kunnen intensiveren. Het plan van aanpak moet in augustus al gereed zijn. Burgemeester Dick de Cloe van Bergen op Zoom benadrukt dat dit geen eerste stap is naar een nieuwe herindeling. “Maar we kijken wel nadrukkelijk naar mogelijkheden om onze bedrijfsvoering te verbeteren.” DOOR RIA VAN MEIR De drie gemeenten op de Brabantse Wal weten elkaar nu al te vinden door de Intergemeentelijke Sociale Dienst en de gezamenlijke VVV. Ook op het gebied van decentralisaties en versterking van het landschap werken de gemeenten samen. Maar volgens de drie gemeentebesturen valt er nog meer winst te halen door elkaars bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. In mei vond daarom een bijeenkomst plaats tussen de drie voltallige

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

colleges van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. In navolging op die bijeenkomst hebben de drie gemeentebesturen afgelopen week besloten om hun gemeentesecretarissen opdracht te geven om te onderzoeken op welk vlak de gemeenten hun samenwerking kunnen uitbreiden. Daarbij wordt ook gekeken naar de huidige samenwerkingsvormen die de drie gemeenten ieder afzonderlijk buiten de Brabantse Wal met andere gemeenten al hebben opgebouwd.

Tholen De rol van de gemeente Tholen zal daarbij extra onder de loep worden genomen. Volgens De Cloe is met name Bergen op Zoom er voorstander van dat de Zeeuwen aansluiten bij de samenwerking op de Brabantse Wal. “Tholen was niet bij het gesprek met de drie colleges aanwezig, maar afgesproken is dat de drie burgemeesters het gesprek aangaan met hun Thoolse ambtsgenoot om te peilen welke mogelijkheden er zijn. vervolg zie elders in deze Bode

We zijn vanaf nu elke zondag open van 12.00 tot 18.00 uur. Glacisstraat 15, Bergen op Zoom

Gewoon bij Albert Heijn.

Vakantiemelding voor veilig gevoel BERGEN OP ZOOM - De politie adviseert mensen die de komende periode met vakantie gaan een Vakantiemelding te doen. Dan weet de politie dat de bewoners met vakantie zijn. “Dit betekent niet dat de woning permanent bewaakt wordt. Deze wordt in de gebruikelijke surveillanceroute betrokken. Daarnaast kunnen we bij brand, inbraak of andere calamiteiten snel de sleutelhouder benaderen aan wie u de woning hebt toevertrouwd”, zegt men. Geef de melding uiterlijk een week van tevoren door via 0900-8844 of het een meldformulier op www.politie.nl. De enige voorwaarde is dat de vakantie langer dan een week duurt.

Omzet detailhandel iets gedaald BERGEN OP ZOOM - In april 2013 heeft de detailhandel 0,6 procent minder omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Het volume kromp met 2,7 procent. De prijzen in de winkels waren 2,1 procent hoger. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Non-foodwinkels presteerden in april minder slecht dan in maart. De omzet was ongeveer 1 procent lager dan een jaar geleden. De volumekrimp kwam uit op bijna 3 procent. Kledingwinkels en textielsupermarkten noteerden een omzetstijging, net als drogisterijen. De overige non-foodbranches boekten een omzetdaling. Postorderbedrijven en internetwinkels behaalden een omzetgroei van ruim 12 procent.


ACTIE-TAS - Brood naar keuze - 6 witte bollen - 6 tarwe bollen - 4 eierkoeken - boterkoek 11,49

4,98 Bakker Klootwijk Noordgeest 14-18 Bergen op Zoom in Dirk van den Broek

Heerlijk vers voor u gebakken!

Bakkerij ‘t Croissantje MEERGRANENBROOD (DONKER)

â‚Ź 1.70

10 MINI PUNTJES

â‚Ź 1.00

HAM-KAAS-SATE-RAGOUT-KAAS â‚Ź 1.00 KL. SLAGROOM SOESJES 100 GRAM â‚Ź 1.50 GEOPEND van 7.00 tot 13.00 uur JOKE en ARIJAAN KRIJNEN

Korenmarkt 12 - BERGEN OP ZOOM - tel./fax 0164 - 23 78 64

GEGARANDEERD DE SCHERPSTE PRIJS VOOR KOZIJNEN EN ZONWERINGEN

www.klootwijk.com

OPHEFFINGSUITVERKOOP Pantalons, rokken en bloezen vanaf â‚Ź 10,00

Minimaal 50% KORTING op alle kleding! Geopend: di. t/m za. 11 – 17 uur

HABRI Mode

Bosstraat 26 in Bergen op Zoom Telefoon (0164) 266 074 Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

ACTIE!

( (( #"

GRATIS GEMONTEERD

$(#!"'&"$ ' ("%# '" Ramen en deuren

Rolluiken

Dakkapellen

Zonweringen

Serres

Garagedeuren

ETTEN-LEUR: %#$"$"" # ) %#$"$)$ Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

In vakantietijd effectief mijmeren over je loopbaan? Ja, dat kan! Ben jij nog bevlogen in je werk? Wat maakt jou aantrekkelijk voor je collega’s ? Vaak denken mensen in hun vakantieperiode na over hun werk en loopbaan. De fysieke en mentale afstand tot het werk maakt dat je beter kunt ervaren hoe het staat met jouw geluk in je werk.

STOFFERING E.F. de Bruijn Boutershemstraat 1 BoZ tel. 23 77 60 Lederkleurcreme Groot ent assortim oires ss e c c a n woo

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Een positieve uitstraling in je werk “Het is zinvol hier bewust bij stil te staanâ€?, aldus Dinja van Gestel, directeur van Van Ede & Partners, het bureau voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching in Breda. “Het hebben van werk dat bij je past bepaalt voor een belangrijk deel hoe gelukkig jij je voelt. Als je werk past bij jouw talent en drijfveren ben je waarschijnlijk een ďŹ jne en goede collega, baas of werknemer. En waarschijnlijk heb je aantrekkingskracht op anderen door jouw positieve, vitale uitstraling.â€? Als je antwoord weet op de belangrijkste loopbaanvragen, kun je beter tot richting en keuzes komen in je loopbaan. Een professionele sparringpartner kan helpen bij het vinden van de werkelijke antwoorden op deze vragen. Dinja is enthousiast over de programma’s van Van Ede & Partners, waarmee zij landelijk ruim 1000 cliĂŤnten per jaar helpen hun talenten en capaciteiten beter in te zetten. “Wij helpen mensen graag op een andere manier naar hun proďŹ el en inzet op de arbeidsmarkt te kijken en om een volgende stap te zetten in hun loopbaan. Als je plezier beleeft aan het werk wat je doet,

ben je effectiever en productiever. Dat helpt ook de werkgever. Een echte win-win situatie.â€? Voor steeds meer mensen geldt dat ze noodgedwongen moeten oriĂŤnteren op nieuwe baan. Ook dan is reectie zinvol om een nieuwe stap te kunnen maken. Loopbaan-challenge workshops “We willen mensen graag uitdagen en uitnodigen om in deze vakantieperiode na te denken over hun loopbaan. Daarom organiseren we een loopbaan-challenge: op maandagavond 1 juli van 19.00-21.00 uur is de kick-off. Dit is een aftrap en aanzet om tijdens uw vakantie effectief te mijmeren, te spreken met uw partner of te schrijven. Op maandagavond 12 augustus van 19.00-22.00 uur sparren we met u over de bevindingen. Deelname aan deze loopbaan-challenge is gratis. Het is gericht op werkenden en werkzoekenden met tenminste een HBOnivo en tenminste 5 jaar werkervaring. Aanmelding via breda@vanede.nl. Ook deelname aan ĂŠĂŠn van beide avonden is mogelijk.

SUMMER SALE 2 HALEN 1 BETALEN

START: DINSDAG 25 JUNI EIND: ZATERDAG 29 JUNI ZIPP-FASHION KAAISTRAAT 61 4651 BM STEENBERGEN 0167-567315 ttt͘/WWÍł&^,/KE͘E>/E&KÎ?/WWÍł&^,/KE͘E>


ACTUALITEIT

Patrick van der Velden: ‘Ondanks de breuken met andere partijen is zijn geloofwaardigheid 200%’

Aydin Akkaya naar GBWP BERGEN OP ZOOM - Aydin Akkaya heeft de overstap gemaakt naar GBWP. Vorig jaar augustus brak hij na flinke onenigheid met de PvdA en ging als eenmansfractie verder. Eerder verliet hij om dezelfde reden GroenLinks. Desalniettemin heeft Patrick van der Velden, fractievoorzitter van GBWP, alle vertrouwen in de samenwerking. “De breuken ontstonden door schermutselingen met partijgenoten. De partijbeginselen heeft hij nog nooit verloochend. Dat is wat telt”, zegt hij desgevraagd. DOOR VERA DE GEUS De eenmansfractie van raadslid Aydin Akkaya is opgegaan in de fractie van GBWP. Daarmee komt de lokale partij te staan op zeven raadsleden en zes duoleden. Na enkele maanden van intensieve gesprekken is de knoop doorgehakt. Patrick van der Velden, fractievoorzitter van GBWP, is blij met het besluit van Akkaya. “Aydin vertegenwoordigd een stukje voor ons onbekend terrein. Zijn achterban kennen wij nog niet zo goed. Mede daarom is het fijn om hem bij onze partij te verwelkomen”, legt hij uit. Volgens Van der Velden werd een en ander niet zomaar even geregeld. “Wij zeggen niet: ‘Ach, je lijkt ons wel een leuke gast. Kom er maar bij.’ We zetten de deur niet voor iedereen open, maar zijn denkpatronen en denkwijzen passen bij die van GBWP. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Ook hebben we gesproken over de mogelijkheden binnen onze partij en zijn er goede afspraken gemaakt.” Akkaya zit in de commissie Stad & Ruimte, daar zal geen verandering in komen. Ook blijft hij commissievoorzitter. “De rest zal verder worden uitgewerkt in het verkiezingsprogramma waar we nu al

druk me doende zijn”, zegt Van der Velden desgevraagd. Lokale politiek Bijna een jaar geleden stapte Akkaya uit de Bergse PvdA-fractie. Hij besloot gezien het aantal voorkeursstemmen dat hij bij de verkiezingen kreeg zijn zetel te behouden en verder te gaan als eenmansfractie.

‘Kennis maken met zijn achterban’ In eerste instantie werd het feit dat er geen chemie meer tussen de fractieleden en Akkaya opgegeven als verklaring voor de breuk. Later kwam echter naar buiten dat er sprake was van flinke onenigheid onderling. Uit een mailwisseling die vertrouwelijk had moeten blijven, bleek dat de scheiding helemaal niet zo netjes is verlopen. Naar eigen zeggen werd Akkaya afgeschilderd als ‘een monster dat zich niet inzette voor de lokale politiek’. Opvallend is dat Akkaya van 2002 tot 2006 raadslid was voor GroenLinks in Bergen op Zoom, maar ook daar vanwege ruzie met fractievoorzitter Andrew Harijgens vertrok.

Aydin Akkaya (rechts) heeft de overstap gemaakt naar GBWP onder leiding van Patrick van der Velden.

Trouw Dat schrok Van der Velden echter niet af om de samenwerking met het Bergse raadslid aan te gaan. “Natuurlijk hebben we hier goed over gepraat.

Ook heb ik tussen neus en lippen door aan PvdA’er Han Verbeem gevraagd of de rode lijn die ik uit het verhaal haal, klopt. Aydin is altijd trouw gebleven aan de ideologische waarden van zijn partij en daar-

door is zijn geloofwaardigheid nog steeds 200%. Hij heeft nog nooit verloochend, staat volledig achter onze standpunten en is dus meer dan welkom.”

Wijk ervaart minder parkeerdruk door nieuwe parkeergarage bij ziekenhuis

Ook betaald parkeren voor personeel Lievensberg BERGEN OP ZOOM - De medewerkers van het Lievensberg Ziekenhuis gaan vanaf 15 juli ook betalen om te kunnen parkeren. Op die manier wil men het personeel stimuleren met de fiets of het openbaar vervoer te komen en de parkeerdruk voor de wijk Warande-Oost verder af laten nemen. Dankzij de ingebruikname van de nieuwe parkeergarage is het al een stuk minder druk in de aangrenzende straten. Op korte termijn komt het ziekenhuis ook nog met een carpoolplan voor medewerkers.

DOOR VERA DE GEUS Sinds jaar en dag is het parkeerprobleem rondom het Lievensberg Ziekenhuis een doorn in het oog. Samen met met de gemeente zijn er legio maatregelen getroffen om de parkeerdruk af te laten nemen. Zo is er onder meer een vergunningsysteem ingevoerd. Ook het bestuur van het ziekenhuis heeft niet stilgezeten.

‘De auto pakken is gewenning geworden’ Zo werden er onlangs extra parkeerplaatsen in gebruik genomen evenals een parkeergarage op het achterterrein van het ziekenhuis. Dat heeft ervoor gezorgd dat er minder opstoppingen in de wijk ontstaan. Dit tot grote vreugde van de buurtbewoners.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO VERA DE GEUS

www.internetbode.nl

De nieuwe parkeergarage is net in gebruik genomen.

Fiets Met het oog op uitbreidingen in de toekomst, onder andere in de vorm van een revalidatiecentrum voor tanteLouiseVivensis bovenop de Spoedeisende Hulp, leunt het ziekenhuis niet achterover. Men heeft een mobiliteitsplan voor medewerkers in het leven geroepen. Daarmee wil het bestuur personeel stimuleren om de auto te laten staan.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Woordvoerder Elma Gortworst legt uit: “We hebben al het fietsplan om mensen te stimuleren met de fiets naar het werk te komen, maar we gaan nu een stapje verder door vanaf 15 juli ook voor het personeel betaald parkeren in te voeren. Zeker nu er plek genoeg is om de auto kwijt te kunnen, pakken veel medewerkers automatisch de auto. Het is een gewenning geworden. Dat willen we een beetje doorbreken door een drempeltje op te werpen door betaald parkeren in te voeren. Het gaat om vijftig cent per keer. We kunnen personeel niet dwingen om met het openbaar vervoer of de fiets te komen, maar stimuleren kan natuurlijk wel.” Geen verhoging De personeelleden van het Lievensberg krijgen allemaal een parkeerkaart waarmee twintig keer gratis geparkeerd kan worden. “Nu kun je denken: mooi, een maand gratis parkeren. Maar we hopen eigenlijk dat mensen voortaan met de fiets komen en het starttegoed gebruiken voor als het bijvoorbeeld regent. Dat ze zuinig zijn op hun parkeerkaart”, aldus Gortworst. De ondernemersraad is akkoord gegaan met de invoering van betaald parkeren voor personeel. Wel heeft men geëist dat het bedrag tien jaar vast staat en niet verhoogd mag worden. Het bestuur werkt momenteel aan uitbreiding van het mobiliteitsplan.

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


TE HUUR: APPARTEMENT â‚Ź8

p. 95,-

mn

d

Sint-Catharinaplein 12 – Bergen op Zoom

Wonen in een sfeervol appartement op de eerste verdieping van een monumentaal herenhuis in het centrum van het bourgondische en bruisende Bergen op Zoom. Zo vanuit de voordeur midden in het centrum en vanaf het dakterras uitzicht op ‘Het Markiezenhof’. Van alle gemakken voorzien maar met authentieke details, 2 verdiepingen, 2 slaapkamers, 65 m2 woonoppervlakte, ruime woonkamer met o.a. balken plafond, open keuken met inbouwkeuken en apparatuur, badkamer met douche en tweede toilet.

Voor meer informatie: www.gervas.nl Vang 2 4661 TX Halsteren Telefoon: 0164 - 25 75 05

TE HUUR

LEPELSTRAAT, Franciscusstraat 24 VERKOOP PER OPENBARE INSCHRIJVING

‡236/$*%('5,-)658,07(HQVKRZURRPV diverse nieuwe mogelijkheden, in grootte variÍrend tussen ca. 100m2 tot 650m2, en van ca.650 tot 1.300m2. (evt. met palletstellingen mogelijk) DDQRSDIULW$WH+DOVWHUHQ%HUJHQRS=RRP HQ

QDELMRSDIULW$$2XG*DVWHO5RRVHQGDDO

KIJKMOMENTEN: Dinsdag 25 juni tussen 19.30 en 20.30 uur en Kom vrijblijvend langs!

Spoedopleiding motor! 3-Daagse spoedopleiding Hoog slagingspercentage!

Zaterdag 29 juni tussen 11.00 en 12.30 uur

Levensloopbestendige vrijstaande bungalow met garage, schuur en beschutte tuin. De woning is in 2009 vrijwel geheel gerenoveerd. Bj. 1965, opp. 382 m2, inh. 390 m3. Indeling: sfeervolle woonkamer, keuken vv. moderne inbouwkeuken met inbouwapp., modern betegeld toilet, 3 slaapkamers, betegelde badkamer vv. douchecabine, wastafel en toilet, serre met schuifpui. Inschrijving dient uiterlijk maandag 29 juli a.s. vóór 16.00 uur ontvangen te zijn. Voor meer informatie of voor het maken van een bezichtigingafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor.

%HORQVYRRUGHODDWVWHZLM]LJLQJHQWHO

ZZZNDQWRRURSVODJEHGULMIVUXLPWHQO

Bel voor informatie (0164) 68 59 25

www.verkeersschoolblom.nl

Kijk voor een uitgebreide beschrijving op

www.helmigmakelaardij.nl

Lid BOVAG & ANWB

Ç Ç Ç Í˜Ĺ?Ä‚ĆŒÄ‚Ĺ?ÄžÄ?Ĺ˝Ç†ÄžĹśĆšÄžĹšĆľĆľĆŒÍ˜Eh ÄžĆŒĹ?ĞŜŽƉŽŽžÍŹĞǀĞŜÄ?ÄžĆŒĹ?Ć?Ä?ŚĞŜ,ŽĞŏÍŹ ĆŒÄžÄšÄ‚

T (076) 50 15 535

0164 Âą 687235

Natuurlijk Blom. De snelste weg naar je rijbewijs. 20% JUBILEUMKORTING op het renoveren van uw parketvloer. GRATIS en vrijblijvende prijsopgave.

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

‡.$1722558,07(RSERYHQVWDDQGHORFDWLHV ca 25 - 57 - 104 - 263m2: Evt naar wens apart of in combinatie met div. opslag/bedrijfsruimte of showroom, werkplaats etc. Lage huur, ook korte perioden! Allen MULTIFUNCTIONEEL, LQGLHQJHZHQVWPHWNDQWRRUNDQWLQHRI VKRZURRP uitstek. ligging en uitstraling, met zeer ruime parkeervoorzieningen.

Wilco Parket Vlierbes 10 4661 WT Halsteren

Tel.: 0164 - 68 58 52 E-mail: info@wilcoparket.nl Website: www.wilcoparket.nl

Een mens zet 6000 voetstappen per dag

AKK ERMANS leisure & golf

W W W.A K K E R MA N S.CO M

Winnaar 2012

Pannenkoekenboerderij de Uitwijk Zomer BBQ-arrangement

Op zoek naar echte rust??

Vrijdag 14 en 21 juni en 5 juli kunt U bij De Uitwijk van een uitgebreid grillbuffet genieten. U grillt en eet uw favoriete vleesgerechten bij zonnig weer buiten op ons terras. Bij minder mooi weer staat de BBQ in onze Orangerie. Gezellig met familie of vrienden!

Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput� beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand. Bezoekadres: Heensedijk 77A

Financiering mogelijk.

OPEN DAG 23 juni vanaf 13 uur ***** Let op: NIEUW SHOWMODEL *****

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Tevens heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar!

Daarom leveren wij uitstekende voetzorg

Aanvang 19.00 uur, einde omstreeks 22.00 uur Alleen op reservering, minimaal 4 werkdagen tevoren. Graag informeren wij U over de diverse mogelijkheden voor uw feestelijke gelegenheid Indien U nu reserveert voor Sept. ‘13 tot April ‘14 ontvangt U op vertoon van deze bon 10% korting op uw buffet/party naar keuze (minimaal 20 pers.) Dorpsweg 136, 4655 AH De Heen 0167-560000 www.pannenkoekenboerderijdeuitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

✂

✂

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

Huisgemaakte tomatensoep ---Uitgebreid grillbuffet ---Dame Blanche ₏ 24,50 p/p excl drank onder de 12 jaar ½ prijs

✂

Beste Familiebedrijf

Wij van Podocure weten hoe belangrijk uw voeten voor u zijn. Daarom leveren wij uitstekende medisch pedicure behandelingen. In nauwe samenwerking met ’Het Huis-artsenteam’ regio Etten-Leur e.o. en Zorggroep West Brabant regio Bergen op Zoom e.o. Bel 0165-343434 of 06-18075182.

Rucphen | Bergen op Zoom

PODOCURE - praktijk -


ACTUALITEIT

Echtpaar Besters-Lodewijks viert warme, diamanten huwelijksverjaardag

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Zestig jaar liefde voor fietsen en elkaar aan Antwerpsestraatweg BERGEN OP ZOOM - Op 18 juni 1953, het jaar van de watersnoodramp, traden Dina Lodewijks (82) en Piet Besters (84) in het huwelijk. Zestig jaar later, op een tropische dag, werden zij in Avondvrede met hartelijke woorden, koffie, gebak en een lied extra in het zonnetje gezet. Loco-burgemeester Ton Linssen feliciteerde het bruidspaar en at gezellig een gebakje mee.

Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Ria van Meir Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Merijn Sitsen, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 10.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 25 De oplossing van deze puzzel is in week 26 te vinden op www.internetbode.nl Loco-burgemeester Ton Linssen brengt een bloemetje aan het echtpaar Besters-Lodewijks, dat op 18 juni in Avondvrede hun diamanten huwelijk vierde. FOTO MARJET LUBBERS

DOOR MARJET LUBBERS De huwelijksverjaardag viel vaker op een opvallend warme dag. Volgens Ton Linssen had dat vast te maken met het feit dat het dan bijna de langste dag van het jaar is. Zoon Leon grapte dat de keuze van de dag misschien meer te maken had met de kortste nacht. Het was in elk geval een warm huwelijk, waarin fietsen een belangrijke rol speelden en voor het nageslacht blijven spelen.

© www.sudokusite.eu

Fietsgenen De uitwisseling van fietsonderdelen bracht de liefde aan het rollen. Piet Besters werkte bij fietsenstalling Van Loon aan de Stationsstraat, waar ook fietsen werden gerepareerd. De vader van Dina Lodewijks had een rijwielhandel aan de Antwerpsestraatweg en Dina leverde af en toe wat onderdelen aan Van Loon. Rijwielhandelaren hielpen elkaar met spullen, want na de oorlog was het materiaal erg schaars. Zo kwam

het dat Dina en Piet elkaar ontmoetten en een gezin stichtten. Zij kregen een dochter Mia (in 1954) en een zoon Leon (in 1958). Het werken met fietsen is inmiddels diep in de familiegenen geworteld. Dina en Piet Besters namen in 1968 de zaak van Dina’s ouders over en breidden de rijwielhandel verder uit onder de naam Fa. P. Besters & Zn. Zoon Leon runt tegenwoordig de zaak samen met zijn vrouw Jeanne en hun zoon Patrick. De rijwielhandel is een waar familiebedrijf, waar de vierde generatie inmiddels van leeft. Woning Piet en Dina trokken na hun huwelijk in bij de ouders van Dina. Door woningschaarste was het destijds niet mogelijk een eigen woning te krijgen. Zo bleef Dina in haar ouderlijk huis wonen. Piet hielp vanaf die tijd mee in de zaak van haar vader. De woning aan de Antwerpsestraatweg, die Dina’s vader zelf had gebouwd, verlieten zij niet meer totdat vorig jaar de gezondheid van mevrouw Dina Besters-Lodewijks

zelfstandig wonen niet meer toeliet. Tot dan toe was zij degene die het langste op dat stukje van de Antwerpsestraatweg woonde. Nu verblijft zij in Avondvrede, haar man Piet Besters kan gelukkig door de dagelijkse haal- en brengservice veel bij haar zijn. Praktisch Na zestig jaar huwelijk zijn er natuurlijk ook klein- (6) en zelfs achterkleinkinderen (7). Zij wonen allemaal in de buurt en zodoende kan het echtpaar vaak genieten van hun aanwezigheid. Vanuit de achterkleinkinderen gezien zijn er twee opa en oma Besters, maar dat is praktisch opgelost. Opa Pietje en Oma Dientje worden zij liefkozend genoemd. De verhuizing van oma Dientje naar Avondvrede was voor de achterkleinsten wat verwarrend. Ze gingen toch niet scheiden? Het echtpaar Besters-Lodewijks is nu genoodzaakt een lat-relatie te onderhouden, maar alle feestelijkheden bewijzen dat dit hun huwelijk niet in de weg staat.

DNC haalt man boven die bijna drie dagen in een scheepswrak opgesloten zat

Bergs duikbedrijf betrokken bij bijzondere reddingsactie BERGEN OP ZOOM - DCN Diving uit Bergen op Zoom was voor de kust van Nigeria betrokken bij een bijzondere reddingsactie. Het duikbedrijf, wat bezig was om een oliepijpleiding aan te leggen, werd gevraagd om hulp te bieden bij een noodsituatie met een gezonken schip. De duikers van DCN werden voornamelijk ingeschakeld om de lichamen van de bemanning van het gezonken schip te bergen. Toen ineens één van de duikers werd vastgepakt door een overlevende, keek deze wel eventjes raar op.

DOOR MERIJN SITSEN Het gezonken schip lag al meer dan twee dagen op de bodem van de Atlantische oceaan toen het schip van DNC aankwam op de plaats van het onheil. “We hadden eigenlijk helemaal niet gerekend op overlevenden”, vertelt Wim Vriens, medeeigenaar van DCN. Toen duiker Jed Chamberlain net als zijn collega’s bezig was met het opsporen van de lichamen van de bemanning, werd hij ineens vastgegrepen.

‘Je hoort een zeeman te redden’ “Hij schrok wel even”, zegt Vriens. Chamberlain vond in een luchtbel tot zijn grote verbazing de nog levende Harrison Okene, de kok van het gezonken schip. Hij had tijdens het kapseizen een plek gevonden die niet onder water kwam te staan. “Ik zat daar in het water en complete duisternis. Ik dacht dat het water vanzelf wel zou stijgen maar dat gebeurde niet”, vertelt Okene aan persbureau Reuters. De kok vertelt verder dat hij ongelofelijk veel honger en dorst had.

De crew op hun schip in Nigeria samen met Harrison Okene (voorste rij, tweede van links).

FOTO DCN DIVING PAGINA 5

Wereldnieuws De bijzondere reddingsactie van Okene

is over de hele wereld in het nieuws geweest. “Jed Chamberlain werd na de actie geïnterviewd door BBC en ook de NOS heeft aandacht besteed aan de actie”, zegt Vriens. Het is volgens hem ook best bijzonder dat iemand het zolang onder water uit heeft kunnen houden. Dit heeft volgens de eigenaar van DCN vooral te maken met de hoeveelheid zuurstof in zo’n luchtbel. “Op een bepaald moment is de zuurstof op in zo’n luchtbel en dan stik je. Dat duurt normaal niet zo lang en daarom is het bijzonder dat de 29-jarige kok nog in leven was”, verklaart Vriens. Decompressie Vriens vertelt dat het naar boven brengen van iemand die zolang onder water heeft gezeten geen simpele klus is. “Als je voor een langere periode onder water zit moet je lichaam weer wennen aan de druk boven water”, legt hij desgevraagd uit. Dit gebeurt in een decompressieruimte waarbij langzaam de druk wordt afgebouwd. Okene mag van geluk spreken dat de hulp van DCN diving werd ingeschakeld. Het bedrijf, wat is gestart door de vader van Wim Vriens, heeft jaren ervaring in het werken onder water. Het bedrijf is in het verleden betrokken geweest bij projecten zoals het aanleggen van de Beneluxtunnel en de HSL-4 tunnel. Daarnaast wordt het bedrijf wereldwijd ingezet om onder water allerlei constructies in elkaar te zetten.


Van Konijnenburgweg en Markiezaatsweg vie r maanden op schop

Aanleg randweg ook in bouwvak BERGEN OP ZOOM - Het zal even doorbijten zijn voor de gebruikers van de Markiezaatsweg en de Van Konijnenburgweg. Vanaf maandag 1 juli gaat de ontsluiting langs de Meubelboulevard en het nieuwe winkelcomplex De Zeeland in drie fasen op de schop. Ook in de bouwvak zal het werk onvermoeid doorgaan, zodat eind oktober het eerste deel van de nieuwe randweg zuidwest gereed zal zijn.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor Ăş! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Sic Pugno Volleybal

Sic Pugno bestaat 50 jaar BERGEN OP ZOOM - Het is al weer vijftig, ja 50(!), jaar geleden dat volleybalvereniging Sic Pugno werd opgericht. Deze 50-jarige mijlpaal zal uitgebreid gevierd worden met een reĂźnie, c.q. feestdag, voor leden en oud-leden op zaterdag 28 september.

De rotonde tussen de Markiezaatsweg en Van Konijnenburgweg maakt plaats voor stoplichten.

DOOR RIA VAN MEIR De werkzaamheden aan de Van Konijnenburgweg en de Markiezaatsweg worden opgedeeld in drie fasen. Tussen 1 juli en 15 augustus wordt er gewerkt aan de Van Konijnenburgweg tussen de Kwik Fit en de rotonde met de Markiezaatsweg. “Inderdaad, ook in de bouwvakâ€?, zegt wethouder Ton Linssen. “Er is enige haast geboden bij de realisatie van dit deel van de randweg, omdat er afspraken zijn met de ontwikkelaars van De Zeeland dat er een goede ontsluiting is voor de opening van het complex eind dit jaar. Om geen tijd te verliezen gaan we daarom ook tijdens de bouwvak door met de werkzaamhedenâ€?, licht hij toe. De huidige tweebaansweg zal er na de herinrichting een derde strook bij krijgen, die dienst doet als in- en uitvoegstrook voor enerzijds het Wagenpleintje, dat via ĂŠĂŠnrichtingsverkeer uitkomt op de Zuidzijde Haven, en anderzijds voor een nieuwe ontsluiting tussen Hoppenbrouwers en de Praxis door naar het nieuwe parkeerterrein achter De Zeeland.

De Van Konijnenburgweg zal in die periode afgesloten worden. Bezoekers aan de Meubelboulevard kunnen via een eenrichtingsroute langs de achterzijde van de winkels het terrein weer verlaten. Verkeerslichten Na 15 augustus gaat voor een periode van ĂŠĂŠn maand de kruising tussen de Van Konijnenburgweg en Markiezaatsweg op de schop. De huidige rotonde maakt plaats voor verkeerslichten. Volgens Linssen hoeven weggebruikers niet bang te zijn dat het verkeer zal opstropen bij de nieuwe stoplichten.

‘Geen tijd te verliezen met aanleg randweg’ “Integendeel, de verkeerslichten gaan deel uitmaken van de groene golf. Bovendien geven verkeerslichten ons meer gelegenheid om in te spelen op de verkeersstromen, iets wat bij een rotonde niet gaat. Zo kunnen we het verkeer nog beter afwik-

FOTO RIA VAN MEIR

kelen�, verduidelijkt hij. Tijdens de werkzaamheden wordt er een tijdelijke omleidingsroute ingesteld via de Zeelandhaven. Verbinding In de laatste fase, die duurt van 15 september tot eind oktober, wordt er gewerkt aan de Markiezaatsweg tussen de rotonde en de Calandweg. De weg wordt ingedeeld in twee keer twee rijstroken, om ruimte te bieden aan de verwachte verkeerstromen die De Zeeland en het leisurecomplex met zich meebrengen. Mocht het in de toekomst nodig zijn om een verbinding tussen de ontwikkelingen in Kijk in de Pot en de Geertruidapolder te maken, dan wordt daar met de herinrichting al rekening gehouden door het gereedmaken van een installatie voor verkeerlichten. Deze wordt echter pas in bedrijf genomen, wanneer daar behoefte aan is. Tijdens de derde fase kan het verkeer nog wel gebruikmaken van de Markiezaatsweg. Het verkeer wordt dan over ÊÊn rijbaan gestuurd. De werkzaamheden kosten de gemeente tussen de twee à drie miljoen euro.

Het exacte programma voor deze reĂźnie-/ feestdag is terug te vinden op de website: www.sicpugno.nl. Hier zijn ook de uitnodiging en het aanmeldformulier te downloaden. Indien u meer informatie wenst, kunt u uw vragen stellen via e-mail: 50jaar@sicpugno.nl of telefonisch aan Ad van Hooijdonk: 0164606061.

Vanzelfsprekend hopen wij op zo veel mogelijk deelnemers aan de diverse activiteiten, dus geef u nu al op via het aanmeldformulier of via e-mail. En vooral: zegt het voort, zegt het voort, zodat 28 september een onvergetelijke dag wordt. Oude foto Om alvast in de stemming te komen, zullen wij de komende weken wat oude foto’s publiceren. Hierbij de eerste. Weet u in welk jaar dit team kampioen werd...? En weet u welke mensen te zien zijn op de foto...? Interesse in volleyballen bij Sic Pugno: www.sicpugno.nl, Kees-Jan van Vliet 0164-246036.

Harmonie Concordia speelt fantastisch concert

Voor kinderen op de Kraaijenberg

Themamiddag over amďŹ bieĂŤn BERGEN OP ZOOM - Op woensdagmiddag 26 juni organiseert Brabants Landschap een themamiddag speciaal voor kinderen. Deze middag staat dit keer in het teken van wat er zoal in onze sloten en waterkant leeft. Wat heb je nu aan wratten? Moet ik bang zijn als ik een dier met wratten tegenkom en aanraak? Hoe zit het met die kus? Wil je antwoord op deze vragen, kom dan naar  

 

De Kraaijenberg om deze wettelijk beschermde dieren eens in het echt te bekijken. Onze natuurgidsen Marianne van der Toorn en Dilo van Commenee nemen de kinderen deze middag mee naar de kreek en de twee poeltjes in het Markiezaat. Daar mogen de kinderen enige tijd vissen en dan met elkaar de beestjes bekijken, benoemen en bewonderen. Het belooft weer een hele leerzame en vooral ook leuke middag te worden. Na aoop is er

Marloes Welschot en George Stander.

limonade voor alle kinderen. De deelname is geheel gratis (graag onder begeleiding van een ouder of grootouder, niet voor BSO of andere commerciĂŤle activiteiten). Verzamelen op woensdag 26 juni om 14.00 uur bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg. Deze activiteit zal tot ongeveer 16.00 uur duren. Kaplaarzen zijn aan te bevelen en breng als je dit hebt een schepnetje mee. www.brabantslandschap.nl

BERGEN OP ZOOM - Zondag 16 juni speelde harmonie Concordia uit Bergen op Zoom een grandioos concert in gebouw T onder leiding van dirigent Guy van Geldrop, heerlijk om naar te luisteren. Het concert werd geopend met het klassieke ouverture Barbe Blue. Daarna kwamen er diverse muziekstijlen aan bod. Er waren verschillende gasten o.a. accordeonist Adrie van den Eijnden

die een medley van Franse chansons speelde. Ook de aanwezige dansers deden het goed. Mooi was ook het optreden van Adrie Stander en zijn dochter Femke die lief van Paul de Leeuw zongen. George Stander zong ook met Marloes Welschot die een prachtig stemgeluid liet horen. Werkelijk heel mooi! Het concert werd afgesloten met Coldplay on stage waarin Adrie, Femke en Marloes, evenals de harmonie, hun kwaliteiten lieten horen.

ORGANISEER UW (HUWELIJKS)PARTY IN EEN VAN DE ZALEN VAN HOTEL DE DRAAK EN MAAK KANS OP EEN CITROĂ‹N C1 Telefoon 0164 25 20 50 | www.hoteldedraak.nl | info@hoteldedraak.nl PAGINA 6


Nu met inruil ŽƾĚĞĎĞƚĆ? van â‚Ź649 voor â‚Ź549

Raleigh Priority, goedkoopste, ůƾdžĞĹŹÇ Ä‚ĹŻĹ?ƚĞĹ?ĆšĆ?ĎĞƚĆ?

ACTIE!

Zondag 23 juni Open van 12-17u www.wilrullens.nl

info@wilrullens.nl

WIL RULLENS WOUW

Molensingel 68 4724 CR 0165-308259

Scheiden is ook een nieuw begin!  ! !  

" !  " % !! 

Dan is een klikgebit dĂŠ oplossing voor u!

 # % $  #   # ! #  " !

Slinking van het llen va kaakbot en het in dt or w n van de wange voorkomen.

Gevoel van zekerheid is weer terug.

 

!   Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Zorgeloos lachen, praten en eten.

iging Gemakkelijke rein t (u kunt het klikgebi zelf uitdoen).

Loods 52 Heeft u last van een loszittend kunstgebit, pijnlijke drukplaatsen of moeite met eten? Met een klikgebit is dat verleden tijd. Met een team van ervaren specialisten staan wij klaar om u van dienst te zijn. Samen zorgen wij ervoor dat u iedere dag begint met een glimlach.

Zelfstandig ondernemer en behoefte aan een professionele exibele werkplek? Loods 52 biedt jou die ruimte. Van een dagdeel tot een vaste stek of unit. En verrassend betaalbaar. Ook voor opslagruimte kun je bij ons

eloos Ik kan weer zorg en en eten. at pr lachen,

terecht. Een unieke kans dus, helemaal passend bij jouw ambities.

Maak nu kennis met Loods52 en boek een GRATIS werkplek of vergaderruimte! Vouchercode: 2013 (code is geldig, zolang de actie loopt)

ACTIE!

Elke Nederlandse basisverzekering dekt de kosten voor de gehele behandeling!

Je huurt al vanaf drie maanden!

M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

Kijk voor beschikbaarheid op www.loods-52.nl Mail naar info@loods-52.nl of bel 0164 248 660 â‚ŹVa23ste werkplek vanaf 9,- per maand

RUIMTE VOOR PROFESSIONEEL EN FLEXIBEL ONDERNEMEN

POOLS BOUWBEDRIJF Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. BETAALBAAR EN BETROUWBAAR Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Infra & verhuur

PAARDENBAKKEN, STAL- EN MONTAGEWERK Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl NIEUWE WASMACHINE NODIG? BEL:06-51439883 ALLE MERKEN VOOR DE LAAGSTE PRIJS THUIS AFLEVEREN GEEN PROBLEEM

Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

Tandheelkunde

Tandtechniek

MondhygiĂŤne

Weekend reparatieservice

Implantologie

Reparaties kunstgebit

Tandprothetiek

terwijl u wacht

GEZELLIGHEID, GEZONDHEID & GELD VERDIENEN

VERS

HOF Vershof Zonneplein BERGEN OP ZOOM

U kunt ook via onze webshop bestellen! Wij zorgen dat uw verse boodschappen thuis bezorgd worden.

Zierikzee: Haringvlietplein 7a T: 0111 - 41 65 34

Tholen: Eendrachtsweg 9 T: 0166 - 60 64 44

Halsteren: Poelekes 15 T: 0164 - 68 64 40

Mailen kan naar: info@mondzorgtotaal.nl Meer info op: www.mondzorgtotaal.nl

Fietsboerke.nl Zoekt oude ďŹ etsen en sloopďŹ etsen Fietsen die je normaal bij de kragge dumpt, bel mij

Kom kennismaken en luisteren op 24 juni. Deur open om 19.30u., aanvang 20.00u.. Argon 15C OUD GASTEL - 0165 550388

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

Bergen op Zoom: Stationsplein 11 T: 0164 - 24 64 72

06 33 88 21 34 En ik haal ze bij u op, u hoef ze niet weg te brengen

Vanaf heden zijn wij iedere ochtend om 08.00 uur open!

J.A. GEILINGS

verstand van lekker eten

Bieftartaar

Hele week:

Tarwe kadetjes

6 halen 5 BETALEN

Broodje van de week

Honing-notenbrood Do - Vrij - Zat:

Chocoladepuddingbroodje

â‚Ź 1.10

4 stuks

â‚Ź

Zomer-salade-aktie van 24 juni t/m 31 augustus

Bij besteding van â‚Ź

Varkensschnitzels 4 stuks

4.98

10 WEKEN:

â‚Ź

7.50

een bakje Salade van 98 de Week GRATIS !!

5.


Stef Clement: ‘Als je bloemetje wilt laten bloeien, dan moet je wortels water geven’

Binnentuin Rucphen locatie voor WielerWereld West-Brabant RUCPHEN - Tijdens een drukbezochte persconferentie in het Dienstverleningscentrum in Rucphen maakte de het onderzoek zou voortkomen, is uniek aan bod. Benoemde onderdelen daarvan Peter van der Velden, voorzitter van de Regio West-Brabant, bekend dat de locatie Binnentuin in de gemeente te noemen bij dit soort projecten.” Zonder zijn: een Wielerexperience, Wielerretail, ze te benoemen verwees van der Velden Wielerhoreca, Regionaal TrainingsCenRucphen het meest geschikt is voor uitvoering van de plannen van het regionaal project WielerWereld. naar ‘andere sporten’ waar de strijd op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Daarmee benadrukte hij tevens hoe bijzonder het hele idee achter WielerWereld wel is en hoe regionaal het gedragen wordt.

Marianne Vos, Stef Clement, Gerard Koel en Rini Wagtmans zaten eensgezind naast elkaar tijdens de persconferentie waarbij de meest geschikte locatie bekend werd gemaakt: Binnentuin Rucphen. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

DOOR RENÉ BRUIJNINCX De aanwezige oud-premier Van Agt, bijzonder adviseur van de Regio WestBrabant, is betrokken geweest bij het onderzoek naar de meest geschikte locatie. De persconferentie werd ook bijgewoond door ambassadeurs Rini Wagtmans, Ma-

rianne Vos, Gerard Koel en Stef Clement. Naast Rucphen had ook de gemeente Woensdrecht zich kandidaat gesteld. Roosendaal had in een wat later stadium het oude RBC-stadion in beeld gebracht als mogelijke wielerbaan met een behoorlijke tribunecapaciteit. “In feite was Roosendaal bezig met een tussensprintje om op

die manier aan te sluiten bij de kopgroep,” verwoordde wethouder Toine Theunis het Roosendaalse standpunt. De voorzitter van de Regio West-Brabant had daarvoor al uitgesproken dat er geen verliezers zijn in dit hele traject. “Het feit dat de negentien gemeenten zich allemaal vooraf hebben geconformeerd aan de uitslag welke uit

vervolg van voorpagina

‘Winst halen uit samenwerking’ Tholen maakt natuurlijk deel uit van de provincie Zeeland en heeft daar ook samenwerkingsverbanden lopen. Maar wij zien ook kansen voor meer samenwerking tussen Tholen en de Brabantse Wal.” Op welke vlakken de drie Brabantse Walgemeenten nog winst kunnen halen door de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen, moet deze zomer in kaart worden gebracht.

De drie gemeentesecretarissen komen in augustus met hun plan van aanpak.

ten op de Brabantse Wal meer zouden moeten samenwerken.

Commissie-Huijbregts Het initiatief van de drie gemeenten staat los van het eindrapport van de commissie-Huijbregts, dat advies heeft uitgebracht aan de provincie over bestuurlijke samenwerking in Noord-Brabant. In een conceptrapport, eerder dit jaar werd al aangegeven dat de drie gemeen-

In het eindrapport is naast de noordzuidas ook meer aandacht gekomen voor een oost-westas, waarbij Bergen op Zoom ook de relatie met Roosendaal, Etten-Leur en Breda moet onderhouden. Woensdrecht heeft daarnaast steun nodig om ook de samenwerking met de Belgische zuiderburen te verstevigen.

DNA De wielerbeleving in de regio is groot en wielrennen is een onderdeel van het WestBrabantse DNA. Initiatiefnemer Rini Wagtmans waarschuwde dan ook voor cynisme. “Alle partijen hebben een geweldige bulk werk verzet. Daarmee is het natuurlijk nog niet afgerond. Er zullen nog heel wat gesprekken plaats moeten vinden met gemeenten, provincie en investeerders, maar het goede begin is zeker gemaakt.” En burgemeester Nuyten van de gemeente Alphen-Chaam, tevens voorzitter van De Goeie Ontsnapping, benoemde Wielerwereld als de fysieke vertaling van het idee dat door Rini Wagtmans was aangedragen. Dat er nog een behoorlijke weg te gaan is en dat nu nog niet precies gezegd kan worden hoeveel de investeringen precies zijn en wie daarin gaan participeren doet niets af aan het enthousiasme van het plan en de uitslag van het onderzoek. Ambassadeurs Marianne Vos, Stef Clement, Gerard Koel en Rini Wagtmans hebben maar één ding voor ogen: “Zorg dat de wielersport die West-Brabant mee groot heeft gemaakt een levend voorbeeld voor nieuwe generaties is en maak hen er deelgenoot van.” Wielersport In de huidige plannen van WielerWereld komt de wielersport in al haar facetten

trum inclusief een wielerbaan, BMX track, wielercircuit en een fieldlab. De hele opsomming geeft aan dat de wielersport nog steeds evalueert en bestaansrecht heeft voor de nu opkomende generaties. “Het moet de wielersport levendig houden, niet alleen als gedachtegoed, maar ook als iets tastbaars dat mensen het gevoel geeft dat ‘de sleur van de dagelijkse werkelijkheid’ kan worden doorbroken,” verwoordde Marianne Vos het uiterst treffend. En Stef Clement sloot de bijeenkomst af met een ervaring welke hij eerder die dag had opgedaan: “Als je ooit bloemetjes wilt zien bloeien, dan moet je wel eerst de wortels water geven”. En daarmee duidde hij overduidelijk naar de kansen die dit hele project zeker biedt.

Sierbestrating al vanaf

€ 9,75

p. m2

Hardsteen look vloertegels 45 x 45 cm

€ 19,95

LOGUSBERGENOPZOOM.NL

Sensei Otto Bakker van Tamashii wereldkampioen

Vrachtwagen lekt vloeistof

Een blije en trotse wereldkampioen.

HALSTEREN - Er is een selectie van Nederlandse karateka’s naar het WJKA wereldkampioenschap gegaan in het weekend van 15 en 16 juni in Remscheid (Duitsland).

BERGEN OP ZOOM - Op de parkeerplaats Wouwse Tol Noord bij Bergen op Zoom is maandagavond een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen gaan lekken, doordat er een ton met bijtende stof lek raakte. De brandweer werd ingeschakeld en rukte met groot materiaal uit. Het tankstation werd direct geheel afgesloten en brandweermannen met perslucht zijn gaan kijken wat het voor stof was. Personen werden uit hun vrachtwagens gehaald en achter de afzetting gezet voor de veiligheid. Na 45 minuten werd het tankstation deels open gesteld, maar de parkeerplaats bleef afgesloten voor alle verkeer. Wat er voor stof lekte is onbekend en wordt onderzocht. De parkeerplaats zal afgesloten blijven tot het lek is gedicht en de jerrycans zijn afgevoerd. TEKST EN FOTO LARS WINDSMA PAGINA 8

Van Karateschool Tamashii gingen er 5 karateka’s mee: Manuela van Gent, Edwin Abdullah, Ashley van Mechelen, Romy Lievens, Mike van de Wijngaart en de Sensei van Tamashii: Otto Bakker. Otto deed met zijn 48 jaar mee met Kata voor veteranen en kata in de asai ryu klasse. Kata is het uitvoeren van een serie technieken, op een vastgelegde wijze. Er zijn wel meer dan honderd, oplopend in moeilijkheidsgraad en diversiteit. In de veteranenklasse, veertig plus, worden er meerdere kata’s gedraaid, gekozen uit de zogenoemde Shotokan kata reeks. In de Asai ryu klasse wordt er gedraaid uit de kata reeks die door wijlen grootmeester

Asai zijn ontwikkeld. Deze kata’s kenmerken zich door veel soepele draaiingen en verrassende technieken die uiterst effectief zijn en rechtsreeks in de zelfverdediging en het echte gevecht te gebruiken zijn. In de veteranenklasse ging Otto prima door de voorronde heen, maar in de finale verspeelde hij zijn plaats door net iets te onstuimig zijn kata Niju shiho te draaien. Terecht werd hij afgestraft en eindigde op de 4e plaats. Maar in de Asai ryu klasse zette Otto een prima kata in de finale neer: Hyaku hachiho. Hij draaide deze met de juiste mix van hard en zacht, langzaam en snel en liet zien de technieken op zich prima te beheersen. De ervaring en het niveau van Sensei Otto en zijn 2 mede leraren (Sensei) Coen Bakker en Eugene van Meel geven Karateschool Tamashii de kwaliteit waar ze trots op mogen zijn. Deze meer dan 100 leden tellende school staat voor traditioneel en effectief Karate.


23 juni 2013

Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 T 140164 F (0164) 24 53 56 E stadskantoor@bergenopzoom.nl www.bergenopzoom.nl

Stadskantoor Bergen op Zoom Bezoekadres: Jacob Obrechtlaan 4 Openingstijden centrale balie: Maandag t/m vrijdag 09:00 uur tot 13:00 uur vrije inloop Maandag t/m donderdag 13:00 uur tot 16:00 uur op afspraak Donderdagavond 18:00 uur tot 20:00 uur vrije inloop Extra openstelling op dinsdagavond van 8 mei tot en met 25 juni (18.00-20.00 uur) Alleen voor aanvragen reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels, verklaring omtrent het gedrag en verhuizingen. Sluitingsdagen 2013 gemeentelijke gebouwen en balies: 25, 26 en 27 december en 1 januari 2014 Openingstijden leeshoek: Maandag tot en met donderdag Vrijdagochtend

09:00 uur tot 17:00 uur 09:00 uur tot 13:00 uur

Postadres: Postbus 35, 4600 AA, Bergen op Zoom Fax: 245 356 E-mail: stadskantoor@bergenopzoom.nl Website: www.bergenopzoom.nl Telefoonnummers: Centraal telefoonnummer Courage Meld misdaad anoniem

140164 0800-2255888 0800-7000

E-mailadres voor het melden van calamiteiten en klachten: servicelijn@bergenopzoom.nl E-mailadres Courage: drugsoverlast@bergenopzoom.nl Stadsmakelaar: www.stadsmakelaarboz.nl telefoonnummer 140164 Jacob Obrechtlaan 2 Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur. Sociale zaken: ISD Brabantse Wal: Peter Vineloolaan 4, Bergen op Zoom Klantinformatie: Dagelijks voor klanten telefonisch bereikbaar via 140164 van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt alleen op afspraak of tijdens het telefonisch spreekuur terecht bij uw klantmanager. Openingstijden: Maandag - donderdag: 8.30 tot 17.00 uur op afspraak Vrijdag: 8.30 tot 13.00 uur op afspraak Bezorgklachten Bergen op Zoomse Bode: Uitgeverij de Bode bv, Zundert (076) 599 8111 Eindredactie: Communicatie en bestuursondersteuning

Werking jodiumtabletten Jodiumtabletten (kaliumjodide) bieden bescherming tegen radioactief jodium dat bij een kernongeval kan vrijkomen. Radioactief jodium kan via de luchtwegen of via besmet voedsel in het lichaam terechtkomen en op termijn schildklierkanker veroorzaken. Jodiumtabletten zijn nuttig voor kinderen en volwassenen van 40 jaar en jonger. Bij mensen boven de 40 jaar is de kans op het krijgen van schildklierkanker door straling heel klein en wegen de positieve gevolgen van het innemen van een jodiumtablet niet op tegen de mogelijke bijwerkingen. Volwassenen boven de 40 jaar wordt dan ook afgeraden om jodiumtabletten in te nemen. Onvoldoende tabletten? Alle huishoudens in het verspreidingsgebied met één of meerdere personen van 40 jaar en jonger krijgen één doosje jodiumtabletten. Een doosje bevat tien tabletten. Op het doosje en in de bijsluiter staat hoeveel tabletten ingenomen dienen te worden per leeftijdscategorie. Als een gezin meer dan tien tabletten nodig heeft, kunnen deze opgehaald worden op het gemeentehuis. Ook inwoners buiten het verspreidingsgebied die graag tabletten in huis willen hebben, kunnen die ophalen bij één van de verspreidende gemeenten. Let op: Neem niet op eigen initiatief een jodiumtablet in. Een jodiumtablet heeft uitsluitend een beschermende werking wanneer deze op het juiste moment wordt ingenomen. Volg hierbij de instructies op van de overheid. Kijk voor meer informatie over jodiumtabletten op www.zeelandveilig.nl/jodium en Twitter: @ZeelandVeilig.

Ondernemersspreekuur binnenstad Op iedere laatste dinsdag van de maand is er voor ondernemers uit de binnenstad van Bergen op Zoom de mogelijkheid om zonder afspraak tussen 19.30 uur en 21.00 uur bij wethouder Linssen binnen te lopen voor het stellen van vragen. In de maand juni vindt het ondernemersspreekuur op dinsdag 25 juni a.s. plaats, tussen 19.30 uur en 21.00 uur in de Stadsmakelaar, aan de Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom.

b

Goed bewaren Vanaf 2010 kon u jodiumtabletten ophalen bij uw gemeente. Niet iedereen deed dat. Om te zorgen dat iedereen in de leeftijd van 40 jaar en jonger de tabletten toch in huis heeft, worden ze nu toegestuurd. Huishoudens in het verspreidingsgebied ontvangen de jodiumtabletten met daarbij een brief, folder en handig bewaarzakje. Stop de tabletten en de folder in het bewaarzakje en bewaar dit op een veilige plek, bijvoorbeeld in uw meterkast. Goed voorbereid zijn, heeft u zelf in de hand.

Pu

De tabletten worden verspreid aan inwoners die binnen een straal van tien kilometer van de kerncentrale Borssele of binnen een straal van twintig kilometer van de kerncentrale Doel wonen. Ook binnen de gemeente Bergen op Zoom worden deze tabletten verspreid.

Extra openstelling op dinsdag

ksd ienste

In juni krijgen huishoudens in elf gemeenten in Zeeland en West-Brabant met één of meerdere personen van 40 jaar en jonger een doosje jodiumtabletten thuis bezorgd. Met deze tabletten kunnen inwoners zich beschermen tegen radioactief jodium dat vrij kan komen bij een nucleair ongeval. De kans op een kernongeval is zeer klein, maar mocht er toch iets gebeuren dan is het belangrijk dat u – naast de overheid – de juiste maatregelen kunt treffen.

l ie

Binnenkort jodiumtabletten op de deurmat

n

M.i.v. dinsdag 8 mei (tot en met 25 juni) is er een extra avondopenstelling van 18.00 uur tot 20.00 uur. Men kan terecht voor de aanvragen reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels, verklaring omtrent het gedrag en verhuizingen. Tijdens de avondopenstelling kan men niet terecht voor aangifte geboorte, erkenning, huwelijk, overlijden, aanmelding vanuit het buitenland en naturalisatie.

Verkeersmaatregelen Koningstraat: tot eind augustus 2013 volledig afgesloten in verband met de vervanging van de riolering. Burgemeester Blomlaan: tussen Van Heelulaan en Beukenlaan afgesloten tot eind 2013 in verband met rioolvervanging. Kruispunt Kladseweg x Zoekweg en Zoekweg tot aan de Pater Damiaanstraat: tot 12 juli afgesloten voor doorgaand verkeer. Omleiding via Slotweg / Ruige Velden. Pater Damiaanstraat aanrijden via Antoniusplein. Korenmarkt: werkzaamheden aan de Korenmarkt tot 12 juli. Tot de ’bouwvak’ zijn er op en in de omgeving van de Korenmarkt werkzaamheden i.v.m. vernieuwen van de riolering. Deze zijn waar nodig voorzien van een omleiding. Werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen. Zandstraat: Burgemeester Wittelaan x Mozartlaan van Noord naar Zuid (vice versa) en richting Noordzijde Zoom (vice versa) is open. De Zandstraat tussen Bloemendaal en huisnummer 92/123 is afgesloten tot 12 juli. In verband met rioleringswerkzaamheden en bovengrondse reconstructies in de Zandstraat zijn er verschillende afsluitingen en omleidingen. Lourdesstraat: de onderdoorgang aan de Lourdesstraat is op 25 juni ´s morgens afgesloten in verband met reparaties aan het plafond van de onderdoorgang. Noordgeestviaduct: Vanaf 1 juli 2013 t/m 19 juli 2013 is het Noordgeestviaduct in verband met onderhoudswerkzaamheden geheel afgesloten voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden omvatten het vervangen van het gehele houten brugdek. Tijdens de afsluiting van het viaduct wordt op de Burgemeester Wittelaan tevens een omleidingsroute ingesteld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Gemeente Bergen op Zoom telefoonnummer 0164 27 74 53. Voor informatie per locatie: http://www.haalmeeruitdeweg.nl.

WelstandMonumentenCommissie De WelstandMonumentenCommissie vergadert in principe om de twee weken op maandag. De eerstvolgende vergadering is maandag 1 juli a.s. Bent u geïnteresseerd in de bouwplannen die de commissie gaat behandelen, dan kunt u de agenda vanaf vrijdag voorafgaand aan de vergadering raadplegen op de gemeentelijke internetsite: www.bergenopzoom.nl/boz/welstand

Heeft u een ‘Bewijs van Nederlanderschap’ nodig? Dat kan persoonlijk via de balie, maar ook van huis uit via www.bergenopzoom.nl


ck

b de ma

CKB De Maagd

a

Inloopavond Vogelenzang Halsteren Op maandag 24 juni zal er een openbare informatieavond plaatsvinden in de Wittenhorst over de plannen die Woningstichting Stadlander, Plus Vastgoed en de gemeente Bergen op zoom hebben met het gebied Vogelenzang. De avond in de Wittenhorst begint om 19.30 uur, maar later binnenlopen is geen probleem omdat er geen gezamenlijke presentatie is. Belangstellenden kunnen de plannen bekijken en kunnen er ook (schriftelijk) op reageren.

gd Zomer Zangavonden in de CKB Theaterzaal Di 25 en wo 26 juni 19:30 – www.ckboz.nl In twee Zomer Zangavonden presenteren CKB cursisten zang lichte muziek zich op het sfeervolle podium van de CKB Theaterzaal. Ze zingen repertoire dat varieert van pop tot jazz en musical. De cursisten worden live begeleid door CKB docenten. Deelnemers en familie hebben al toegangskaarten. Vanaf maandag 24 juni 9:00 worden de overige (gratis) kaarten via de CKB Infobalie in de Burg. Stulemeijerlaan uitgegeven.

Het centrumgebied Vogelenzang in Halsteren krijgt de komende jaren zowel op het gebied van wonen, detailhandel en openbare ruimte, een volledig nieuw gezicht. Zo komt er een driehoekig plein en krijgen beide bestaande supermarkten de ruimte om uit te breiden. Van de 118 betrokken woningen in het gebied worden er 57 door middel van sloop/nieuwbouw vervangen door energiezuinige en levensloopbestendige woningen. Daarnaast zal Stadlander zo’n dertig woningen gaan renoveren. Het plan voorziet verder in de aanleg van extra parkeerplaatsen. Een belangrijke verandering is ook dat het winkelgebied beter wordt ontsloten. Het plan wordt gerealiseerd in twee fasen. De vergroting van de supermarkten en de aanleg van de bijbehorende parkeerplaatsen wordt gecombineerd met de herinrichting van het dorpsplein in fase 1. Die is gereed in 2016. De aansluiting van Vogelenzang met de Steenbergseweg en de vernieuwing van de aangrenzende gebouwen gebeurt in de tweede fase. Deze fase is gereed in 2020.

Parkeerbeheer

Bekendmaking

Het ontwerp verkeersbesluit ligt vanaf 24 juni 2013 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage in het stadskantoor. Tijdens deze termijn kunnen zij schriftelijk hun zienswijze over het ontwerp verkeersbesluit kenbaar maken. De zienswijze kan gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Financieel besluit en beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 11 juni jl. het financieel besluit en de beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Bergen op Zoom 2013 vastgesteld. Hiermee worden het financieel besluit en de beleidsregels in overeenstemming gebracht met de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Bergen op Zoom 2013, zoals vastgesteld door de gemeenteraad in de vergadering van 25 april 2013.

Nieuw seizoen CKB De Maagd Take a seat voor 100% beleving! Zie www.demaagd.nl Zelf aan de slag met muziek, dans, theater, beeldend? Zie www.ckboz.nl

Het financieel besluit en de beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Bergen op Zoom 2013 treden met terugwerkende kracht in werking per 1 juni 2013.

ge Om

Voornemen Bekendmaking Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom is voornemens de volgende verkeersmaatregel(en) te treffen: - Verboden te parkeren op de aangewezen gehandicaptenparkeerplaats op het parkeervak van de parkeerstrook nabij ingang Kerkstraat 48 te Lepelstraat, behalve voor de gehandicapte bewoner van Kerkstraat 48 te Lepelstraat.

ONTVANGEN AANVRAGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat het de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen: Reguliere aanvraag omgevingsvergunning Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2013/327 10-06-2013 Poelekes 10 te Halsteren, het bouwen van een rookruimte WO/2013/326 11-06-2013 Zeekraal 48 te Bergen op Zoom, het plaatsen van twee dakkapellen WO/2013/329 12-06-2013 Eikenlaan 4 te Halsteren, het plaatsen van een woonwagen WO/2013/330 13-06-2013 Klaverblad 45 te Halsteren, het realiseren van de kap op een bestaande garage WO/2013/331 13-06-2013 Aalscholver 28 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een dakopbouw WO/2013/332 15-06-2013 Polderweg 3 te Lepelstraat, het oprichten van een schuur WO/2013/333 15-06-2013 Antwerpsestraatweg 441 te Bergen op Zoom, het wijzigen van de voorgevel WO/2013/334 17-06-2013 Langstraat 14 te Halsteren, het inrichten van een tuin WO/2013/335 13-06-2013 Drebbelstraat 7 te Bergen op Zoom, het plaatsen van tijdelijke kantoorunits Op een reguliere aanvraag omgevingsvergunning moet binnen acht weken na ontvangst zijn beslist. Indien deze wordt overschreden, dan ontstaat een van rechtswege verleende vergunning. KENNISGEVINGEN Verlenging beslistermijn Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken: Aanvraagnr. WO/2013/222

Ontvangstdatum 19-04-2013

Adres, Activiteit Zeelandhaven 14 te Bergen op Zoom, het gebruiken van een bestaande loods voor sportdoeleinden

Bezwaar en voorlopige voorziening Op grond van artikel 7:1 in samenhang met artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en de gronden waarop het bezwaar berust. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, Postbus 35, 4600 AA te Bergen op Zoom. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij een bezwaarschrift als bovengenoemd hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda.

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

in ge

n Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Wilt u de aanvragen komen inzien? Dan kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van de centrale balie. Telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55.

BESLUITEN Verleende omgevingsvergunningen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, onderstaande verleende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend: Aanvraagnr. WO/2013/107

Verzenddatum 11-06-2013

WO/2013/211

11-06-2013

WO/2013/228

11-06-2013

WO/2013/242

11-06-2013

WO/2013/307 WO/2013/230

13-06-2013 13-06-2013

Adres, Activiteit Grote Markt 25 te Bergen op Zoom, het vernieuwen en veranderen van een gevelreclame van een restaurant Fonteinkruid 1 te Bergen op Zoom, het uitbreiden van een verdieping van een woning Groenendaal 20 te Halsteren, het legaliseren van bestaande bijgebouwen Steenbergseweg 18 te Halsteren, het plaatsen van een dakkapel Grondmolen 7 te Halsteren, het plaatsen van gevelreclame Borgvlietsedreef 121 te Bergen op Zoom, de bestaande dakkapel verbreden en het bestaande dak isoleren

Bezwaar en voorlopige voorziening Indienen bezwaarschrift Indien u het niet eens bent met het voornoemd besluit kunt u ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van deze brief een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Het maken van bezwaar schorst de werking van dit besluit niet. Indien bezwaar is gemaakt kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven. Beroep U kunt binnen 6 weken na verzending van dit besluit een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift indienen bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA Breda. Het indienen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld kunnen u en eventueel andere belanghebbenden de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Zowel voor het in behandeling nemen van het beroep als het verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Wilt u de verleende vergunningen komen inzien? Dan kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van de centrale balie. Telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55.


Hoorzitting Kennisgeving voor het houden van hoorzittingen van de adviescommissie voor de bezwaarschriften op maandag 1 juli 2013 vanaf 15.30 uur in K 1.52 van het stadskantoor.

Burgerpanel geeft mening in De Grote Cultuurpeiling De gemeente ontwikkelt de nieuwe Cultuurvisie, een visie over hoe de gemeente Bergen op Zoom om wil gaan met kunst en cultuur. Via het burgerpanel hebben inwoners via een vragenlijst deelgenomen aan de Grote Cultuurpeiling Bergen op Zoom. Bevindingen vragenlijst Uit het burgerpanel hebben 258 leden gereageerd op een aantal stellingen over de uitingen van kunst & cultuur in de gemeente Bergen op Zoom. Een meerderheid (bijna tweederde) van de panelleden is van mening dat de kwaliteit van de grotere evenementen naar een hoger niveau moet om stad en regio aantrekkelijk te houden voor de toerist, maar ook voor de eigen bewoners. De kwaliteit van de grotere evenementen moet daarbij aansluiten bij de behoefte van de toerist, vindt eveneens een meerderheid van de panelleden (bijna 65%). Bergen op Zoom is een creatieve stad. Er zijn relatief veel mensen die vanuit hun hobby voor creatieve beroepen kiezen; binnen de kunsten, entertainment en multimedia of creatieve dienstverlening als vormgeving en reclame. Van de panelleden is een ruime meerderheid (tweederde) van mening dat Bergen op Zoom zich moet inspannen om deze mensen voor Bergen op Zoom te behouden. Ook vindt een ruime meerderheid (77%) van de panelleden dat Bergen op Zoom begaafde talenten in de gemeente heeft, die zich onderscheiden op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst en dans; en dat de gemeente deze talenten goede mogelijkheden moet bieden om zich te ontwikkelen. Jongeren in de tienerleeftijd worden met het huidige culture aanbod nauwelijks bereikt, vindt iets meer dan de helft van de panelleden. Maar ze moeten er vooral ook zelf iets aan kunnen doen om dat te veranderen, lijkt een ruime meerderheid (tweederde) te zeggen, die het eens is met de stelling dat jongeren meer de mogelijkheid moeten krijgen om zelf kunstactiviteiten of evenementen te organiseren. Bijna tweederde van de panelleden onderschrijft de stelling dat in

Bergen op Zoom een goede expositieruimte voor moderne kunst aanwezig moet zijn. Een overgrote meerderheid (86%) is het (helemaal) eens met de stelling dat historisch erfgoed, dat daar geschikt voor is, veel meer gebruikt mag worden voor sport- en cultuuractiviteiten. Voorbeelden van historisch erfgoed waar het dan om gaat zijn Fort de Roovere en het Ravelijn. Ook wordt gesteld dat gemeentelijke gebouwen, die niet verkocht worden of die niet of maar gedeeltelijk worden gebruikt, beschikbaar moeten zijn voor activiteiten op het gebied van cultuur, sport of welzijn. De panelleden zijn bijna unaniem (93%) deze mening toegedaan. Het idee is dat gemeentelijke gebouwen, ook niet-monumentale, van de gemeenschap zijn en daarom ook ten behoeve van de gemeenschap moeten kunnen worden ingezet. Bergen op Zoom is een centrumgemeente in de regio. Er moet veel meer vanuit een gezamenlijke ambitie samengewerkt worden met Steenbergen, Woensdrecht en Roosendaal, vindt ruim tweederde van de ondervraagden.

Wilt u ook meepraten met de gemeente? Ook u kunt deelnemen aan het gemeentepanel van gemeente Bergen op Zoom. Een aantal keer per jaar nodigen wij u dan uit om deel te nemen aan een onderzoek, discussie of gesprek. Op deze manier wil het gemeentebestuur de inwoners van gemeente Bergen op Zoom betrekken wij de gemeentelijke besluitvorming. U krijgt toegang tot de webpagina, waar u ook alle volledige onderzoeksrapporten kunt terug lezen. Aanmelden kan via: www.bergenopzoom.nl/boz/burgerpanel.

Jongste clubkampioen Olivier Boer in actie

Op de gebruikelijke trainingsavond van dinsdag 11 juni waren bijna alle judoka’s aanwezig. Dit was ook de reden het kampioenschap op deze dag te houden. Judoka’s werden natuurlijk aangemoedigd door de ouders die voor de gelegenheid waren uitgenodigd om te kijken naar hun zoon of dochter. De judoka’s waren razend enthousiast en gingen met elkaar de strijd aan om de met eer te gaan strijken en als een club-

Bezwaarschrift ingediend door de heer J. van de Ree, gericht tegen het besluit namens het college van burgemeester en wethouders tot verlenen van een omgevingsvergunning voor het oprichten van een nieuwe garage met overkapping en het plaatsen van een pui in een bestaande garage gelegen aan de Zeekraal 19 te Bergen op Zoom;

De indiener van het bezwaarschrift en zonodig andere belanghebbenden worden hierbij in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze openbare hoorzitting te doen horen. Het bezwaarschrift en eventuele verder op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indiener van het bezwaarschrift, gemachtigden en andere belanghebbenden bij de receptie van het stadskantoor, vanaf maandag 24 juni 2013 tijdens openingstijden ter inzage.

Naast de input die u als burger heeft gegeven, wordt ook de inbreng van culturele instellingen, van sponsoren uit de kunst en cultuursector en van de gemeenteraad meegenomen in het proces om te komen tot de nieuwe cultuurvisie. Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Bergen op Zoom in het laatste kwartaal een besluit over het nieuwe cultuurbeleid.

kampioen naar huis te keren. In maar liefst 19 poules werden de wedstrijden gedraaid met de nodige hulp van eigen scheidsrechters. Naast de trainers Jan en Ton Bouterse hadden ook John Kok, Peter Bolkenbaas, Lucinda Verheezen en Steven Bouterse de wedstrijden begeleid. Ook de jurytafels werden verzorgd door de eigen leden en bestuur club. Daarmee ook speciale dank aan Theo, Jacqueline, Wessel, Yorick, Rob en Steffie. De allerkleinsten begonnen al om 17.30 uur en om 21.00 was het gehele kampioenschap ten einde. Tussendoor werden de prijzen uitgereikt en konden de judoka’s die hun medaille hadden ontvangen tevreden naar huis, om te gaan genieten van een

Bel, bij serieuze klachten, gratis het meldpunt

0800-2255888 drugsoverlast@bergenopzoom.nl www.courage.nu

Wereldkampioenen bij Karateschool Tamashii

Judoclub Yoshi afgesloten met clubkampioenschap

BERGEN OP ZOOM - Judoka’s van judoclub Yoshi hebben het seizoen afgesloten met een clubkampioenschap. Deze stond in het teken van het 20-jarig bestaan van de club.

Agenda 15.30 uur

welverdiende vakantie. Ook waren er judoka’s die wel eens wilde zien hoe het er aan toe gaat in de volgende groep en konden ze de partijen van de grotere/ervaren judoka’s aanschouwen. Er werd fel gejudood om de ereplaats, merendeels door de judoka’s die niet vaak aan wedstrijden meedoen en nu zichzelf wel even wilde bewijzen voor het toeziend oog van vader, moeder of vriendin. Daarmee was de adrenaline hoog en moesten de ervaren judoka’s alert zijn. Het niveau van de laatste trainingsavond was hoog en daarmee konden ook de trainers terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin judoka’s de aangeleerde technieken en werkvormenaardig konden toepassen. Daarna was het matten opruimen en alles opbergen voor de vakantie. De volgende 19 judoka’s mogen zich voor een jaar clubkampioen noemen: 1e plaats: Lesley Somers, Marius Verburgh, Yannick Witte, Olivier Boer, Julien Dumont, Fenno Jungbeker, Mika Wauters, Relvio Miguel, Milan van Reenen, Demi Hennekens, Jens Bolkenbaas, Tom Schroevers, Steffie de Wit, Max Drost, Rowin van der Meer, Moreno Miguel, Jack van der Giesen, Theo Wuijts, Wessel Bouterse. 2e plaats: Nino Boschman, Milou de Vos, Kaya, Akay, Bo Jordans, Kristiaan Kok, Tristan Hopmans, Aron Kettenis, Abdessamad Bouabid, Milan Aarts, Duncan van Mourik, Donny den Heijer, Kaj Hoornweg, Colin van Est, Geert van Hooijdonk, John Kok, Raymond de Korver, Peter Bolkenbaas, Rob Corstanje, Max Drost. 3e plaats: Dyon Witte, Rik van Veldhoven, Levi Boschman, Paul de Boer, Justin Stadt, Yannick van der Poel, Junior Vonk, Romano Mooiman, Joep Koolen, Keo Maaskant, Dennis Sips, Max Koslowski, Jarno Wauters, Steven Bouterse, Hans Niessen, Alexander Bruschke. Op dinsdag 20 augustus zal het seizoen na de vakantie beginnen. Nieuwe leden zijn dan welkom om kennis te maken met judo. Info: www.judoclubyoshi.nl PAGINA 11

De nationale selectie.

BERGEN OP ZOOM - Feest bij Tamashii! Afgelopen weekend op het wereldkampioenschap Karate van het WJKA in Remscheid Duitsland heeft het Nederlandse team fantastische resultaten behaald. Op dit wereldkampioenschap werd door verschillende landen, onder meer: Nederland, België, Duitsland, USA, Brazilië, Ukraine gestreden in verschillende categorieën. Het Kata: een vaststaande serie technieken, standen en verplaatsingen. Welke op het juiste tempo, dynamiek, ritme en kracht gedraaid dient te worden. Een erg veel beheersing vragende stijl kunst. Dan het Kumite: het gevecht tegen een tegenstander. Die net zo fel, snel en hard probeert een punt te scoren bij jou zelf. Een goed geplaatste en uitgevoerde schop of stoot met de juiste mate van zelfbeheersing. Er wordt wel eens laatdunkend gekeken naar het Shotokan karate, maar het is enorm moeilijk om zo hard mo-

gelijk met controle aan te vallen. En soms gaat dat mis, ook bij dit kampioenschap waren er enkele bloedneuzen en een hersenschudding. Maar op dit niveau is men niet flauw natuurlijk. En iedere deelnemer weet: te hard door komen kan diskwalificatie betekenen. Ook van Karateschool Tamashii deed een selectie mee en die behaalde indrukwekkende resultaten: - Mike van de Wijngaart, wereldkampioen kata, tweede plaats met team kumite. - Romy Lievens, wereldkampioen kata, 3e plaats kumite en 4e plaats Asai ryu kata. - Sensei Otto Bakker, wereldkampioen Asai ryu kata, en 4e plaats kata veteranen. - Ashley van Mechelen, 3e plaats kumite. - Manuela van Gent, 4e plaats kumite. - Edwin Abdullah, 4e plaats team kumite. De sfeer was geweldig, de verbroedering groot, de sportiviteit spatte er van af. Het was met recht een wereldkampioenschap met klasse. Op naar de volgende over twee jaar, misschien in Brazilië?


3 1 0 2 i n u j 30 Tijdens de jaarmarkt geopend van 10-17 uur

MET EXTRA DAGAANBIEDINGEN

Volop keuze s 2e hand che s i r t k e l e ÀHWVHQ

E DIVERS LEN: ARTIKE de ee Elke tw artikel

ing(*) t r o k % 50 ) Vraag naar (* n waarde de voor

Sparta Marathon 7.0

Sparta Spirit DLX

Tweewielerspecialist Fa. P. Besters & Zn. %'#"$$%#%' (# !"!!  ( ! $%#$%''#$ ($% '''$%#$%''#$ 

Swingend optreden Borgvliets Gemengd Koor BERGEN OP ZOOM - Het Borgvliets Gemengd Koor verzorgt tijdens de Borgvlietse Jaarmarkt vanaf 14.30 uur een swingend optreden in het repetitiegebouw Eigen Haard. Het Borgvliets Gemengd Koor was vanaf 1968 een parochiekoor,van de St- Antonius Abt. Vanaf 1987 ging het koor zelfstandig verder. Het koor besloot in het jaar 2000 het roer helemaal om te gooien voor een heel nieuw repertoire. De zangers zijn over gegaan naar profaan gerichte muziek,waar ook projecten uit zijn gekomen:o.a. Thank you for the Music ( 2001 ),en in 2003 The Young Messiah. Het Borgvliets Gemend Koor is een vierstemmig koor met 50 zeer actieve leden. Hikmet Bilalov is de vaste pianist en Peter Goedbloed is de vaste dirigent. Het repertoire bestaat uit licht klassiek,ďŹ lmmuziek en musical,o.a.My heart will go on,The Phantom of the opera,Slavenkoor van Nabucco, en

Amsterdamse Grachten,met a.w. een zeer gevarieerd repertoire. Jaarlijks geeft het koor een lenteconcert, en een kerstconcert met andere ensembles/ koren. Daarnaast doen de zangers ook optredens op de korendagen in Middelburg, Gorinchem en Dordrecht en in verzorgingshuizen, met altijd een gezellige sfeer. De leden willen er graag nog wat tenoren bij hebben voor de gelijkheid van de stemverhouding in het koor. Repetitie op Vrijdagavond vanaf 20.00u t/m 22.00u, in “Eigenhaard’’ Pieterbreugelstraat 23 B.o.Z. Het koor te horen en te zien op Zondagmiddag 30 Juni vanaf 14.30 uur en om 15.30 uur bij ons repetitie gebouw “Eigen Haard�. Voor verdere informatie w.w.w. bgkboz.nl


3 1 0 2 i n u j 30 Verf

Behang

Hobby

Glas

DIETVORST Eer van je (schilder)werk Wie kiest voor de best denkbare bescherming van zijn woning, kiest voor vakverven van Wijzonol, Sikkens of Sigma. Oerhollandse buitenverven, die als geen ander beschermen tegen het oerhollandse klimaat. De professionele schilder werkt al sinds jaar en dag met deze merken. Omdat hij eer van z’n werk wil. Omdat hij mooi schilderwerk wil afleveren met een keiharde garantie op duurzaamheid. Dus waarom zou u als dhz-schilder met minder genoegen nemen? Vakwerk vraagt om vakverf. Voor schilderwerk van topkwaliteit.

DE VERF EN BEHANG SPECIAALZAAK met professionele verven van o.a.

Antwerpsestraatweg 371-373 "ERGENOP:OOMs4EL 

Schildersbedrijf

Ad van Oorschot ANTWERPSESTRAATWEG 466, 4625 AH BERGEN

OP

ZOOM

TEL. 0164-257927 MOB. 06-20122016 EMAIL:

Schuttersgilde Sint Sebastian houdt open huis

ADVANO@HOME.NL

Wijkgebouw het Hoofdkwartier open tijdens jaarmarkt BERGEN OP ZOOM - Wijkgebouw Het Hoofdkwartier in Antonius Abt is niet meer weg te denken in de wijk Nieuw-Borgvliet. Deelname van dit bijzondere wijkgebouw mag dan ook niet ontbreken tijdens de Borgvlietse Jaarmarkt. De Stichting Verenigde Wijkcentra beheert in onze gemeente op dit moment 5 wijkgebouwen. Zo ook in Borgvliet, waar wijkgebouw ‘t Hoofdkwartier gevestigd is, in het voormalige kerkgebouw Antonius Abt. aan de Rembrandtstraat 52a, een toonaangevend gebouw in de wijk. Een groot aantal activiteiten worden hier georganiseerd en zijn van belang voor het sociaal- maatschappelijk leven in Bergen op Zoom/Borgvliet en haar bewoners. De bingo’s op de zaterdagavonden en de rommelmarkten op de zondagen en alle laag -drempelige activiteiten dragen hier zeer zeker aan bij. Activiteiten Zo vinden er tal van activiteiten en cursussen plaats zoals b.v. tekenen/schilderen, Arobics, Pilates, naailessen, computerlessen, biljarten, darten,creatief, modelbouw, wijkcommissie en diverse bijeenkomsten/ vergaderingen. Ook bieden wij ruimte aan de Harmonie Concordia en twee muziekgezelschappen. Voor de senioren zijn er ook tal van activiteiten, denk hierbij aan meer bewegen voor ouderen, line -dance, koersbal en natuurlijk de seniorenmiddagen op de dinsdag en vrijdagmiddagen. Uiteraard zijn de ouderen van Borgvliet van harte welkom en mogelijk zijn er nog nieuwe activiteiten op te starten waarbij je kunt denken

aan een kaarttoernooi ed. Belangrijk en hoog in het vaandel staan voor het Hoofdkwartier het sociale contact en het ontmoeten van elkaar. Na de les samen een kopje kofďŹ e of een drankje drinken en met elkaar praten. Tevens kunt u op woensdagochtend ook terecht in het wijkgebouw voor de prikpost van SHL. Ook in de mooie kapel kunnen de buurtbewoners, bezoekers en overige belangstellende tijdens de openinguren terecht. Vrijwilligers Genoeg mogelijkheden dus in het Hoofdkwartier en loop gerust eens binnen voor de activiteit waar u interesse voor heeft. Buiten het personeel hebben wij gelukkig ook een aantal(bar) vrijwilligers welke een zeer grote bijdrage leveren aan het goed functioneren van het wijk gebouw. Het Hoofdkwartier heeft nog ruimten te huur voor verenigingen en clubs welke nog een oefenruimte, vergaderruimte of een ruimte om hun activiteit te ontplooien zoeken tegen zeer schappelijke prijzen. Informeer eens in het Hoofdkwartier en mocht het bij ons niet kunnen dan verwijzen wij u graag naar de collega gebouwen van de Stichting Verenigde Wijkcentra. Graag tot ziens in wijkgebouw het Hoofdkwartier. Informatie: Tel 0164 242219 of per mail p.lenssen@svwboz.nl

BERGEN OP ZOOM - Zondag 30 juni zal het Schuttersgilde tijdens de Borgvlietse Zomerfeesten van 11:00 uur tot 17:00 uur open huis houden in Eigen Haard. Vanaf het feestterrein kan iedereen zo de zaal binnenlopen en kennis maken met het Gildegebeuren. Er is een DVD-presentatie, men kan zelf trommen, vendelen, bazuinblazen en, natuurlijk onder leiding van een

Gildebroeder, eens proberen met de handboog te schieten. Het Gilde is op zoek naar nieuwe tamboers en bazuinblazers, lijkt het u iets, vraag informatie aan een van de Gildebroeders. Heeft u belangstelling om vaker te komen schieten? Ook dat kan, vraag het een van de aanwezige Gildebroeders. En krijgt u dorst? De bar is open. Iedere Borgvlietse Zomerfeestganger is daarom op zondag 30 juni van harte welkom in Eigen Haard.


BERGS ADMINISTRATIEBUREAU

3 1 0 2 i n u j 30

Voor uw complete administratie en belastingaangiftes. OOK ‘S AVONDS EN OP ZATERDAG BEREIKBAAR

Diny van Zundert - VOOR ZZP-ERS, KLEINE ZELFSTANDIGEN, STARTERS EN PARTICULIEREN - BUDGETCOACHING

- Persoonlijk en betrouwbaar - Scherpe tarieven

het juiste adres voor:

Rembrandtstraat 42 4625 CC Bergen op Zoom 0164 712 202 06 23 45 87 09

- Naaimachines met boventransport

diny@bergsadministratiebureau.nl - Reparatie

www.bergsadministratiebureau.nl

van uw naaimachine - Specialisatie Singer & Pfaff - Kleding verander atelier - snel en voordelig

Bosstraat 15 T: 0164 - 235 808 E: info@liavanpoppelen.nl I: www.liavanpoppelen.nl Antwerpsestraatweg 385 Reparatiecentrum T: 0164 - 235 218 Bergen op Zoom

‘Altijd een leuk e dag waar bewoners, ondernemers en oud-bewoners elkaar treffen’

Jaarmarkt Borgvliet belooft één groot feest te worden BERGEN OP ZOOM - De jaarmarkt van Borgvliet, die dit jaar plaats zal vinden op 30 juni, belooft weer een groot feestje te worden. De traditie van de jaarmarkt bestaat volgens Wim van Poppelen, mede organisator van de markt, al ruim vijftig jaar. Het evenement is volgens hem door de jaren heen wel erg veranderd. De essentie is echter nooit veranderd. De Borgvlietse jaarmarkt is een dag waar veel (oud)bewoners en ondernemers van Borgvliet elk jaar weer naar uitkijken. DOOR MERIJN SITSEN De organisatie van de jaarmarkt heeft dit jaar weer groots uitgepakt. “Het verhuren van de plaatsen op de verzamelmarkt loopt als een trein. Naar verwachting zijn alle 180 plaatsen ruim van te voren verhuurd”, vertelt Gerard Akkermans, mede organisator van de jaarmarkt. Samen met Wim van Poppelen en Peter Linders organiseert hij dit jaar het Borgvliets evenement. Verandering Door de jaren heen is de jaarmarkt, of zomerfeesten zoals het vroeger heette, erg veel veranderd. “Voorheen werden de zomerfeesten door de middenstand van Borgvliet georganiseerd. Veel bedrijven hebben echter hun deuren moeten sluiten of zijn verhuisd”, zegt Van Poppelen. Het evenement is volgens hem

echter altijd laagdrempelig geweest. “We doen ook ons best om die drempel zo laag mogelijk te houden”, benadrukken de organisatoren. Voor een plaats op de markt wordt slechts een bijdrage gevraagd van zeven euro. Gezelligheid De jaarmarkt is voor veel inwoners een gezellige dag. “Veel oud bewoners van Borgvliet komen op de dag van de jaarmarkt even terug. Op deze manier houden ze het contact met hun vroegere buurtgenoten”, zegt Akkermans. De dertigste wordt daarom ook vooral een dag voor sociale contacten. De organisatie doet er daarnaast alles aan om een gemoedelijke sfeer te creeren. Er is namelijk genoeg te doen op de markt. De markt zal om 11.00 worden geopend door wethouder Ad van der Wegen.

Wim van Poppelen (links) en Gerard Akkermans dragen bij aan een gezellige Borgvlietse jaarmarkt.

Daarna zal harmonie Concordia een optreden komen geven. Verspreid over de dag zullen er meerdere muzikale optredens zijn. “Er loopt een orgelman over de markt, er komen verschillende looporkesten spelen en er zijn ook een aantal koren die optredens weggeven”, vertelt Akkermans. De molen zal zoals gewoonlijk ook zijn deuren openen. Bezoekers kunnen hier vers gemaald bloem kopen. “Dit jaar zal ook voor het eerst de basisschool ‘Het Pallet’ meedoen. Zij zullen allerlei

activiteiten voor kinderen organiseren”, verklaart Van Poppelen. Voor de mensen die even willen bijkomen van alle activiteiten, is er de mogelijkheid om even door te zakken op het terras. Bij Brouwers en het Hoofdkwartier kunnen mensen genieten van een drankje en een hapje. “Vooral de hamburgers en het potje bier bij Brouwers zijn wereldberoemd”, verklapt Van Poppelen. De markt zal tot 17.00 duren. “Zoals gebruikelijk zal er ook dit jaar een afterparty zijn bij Brouwers”, aldus de organisatie.

FOTO MERIJN SITSEN

Hoewel er niet echt veel verdiend wordt aan de jaarmarkt is er altijd wel een opbrengst. Dit jaar zal de opbrengst deels worden gebruikt om kerststukjes uit te delen aan de zieken en mensen die een steuntje in de rug nodig hebbe. Ook wordt een gedeelte van de opbrengst gebruikt om het sinterklaasfeest mogelijk te maken. Dit alles onderstreept het belang van de jaarmarkt nog eens. “De jaarmarkt is natuurlijk een leuke dag maar is ook goed voor Borgvliet”, benadrukken Van Poppelen en Akkermans.


SUMMER

SALE!

Elo Gazelle Medeo Plus XT Inn 2013 â‚Ź 2099 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 1649 Gazelle Medeo Xtra XT Inn 2013 â‚Ź 2449 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 1899 Gazelle Medeo Excel XT Inn 2013 â‚Ź 2649 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 2099 KLEINE GREEP UIT ONZE AANBIEDINGEN. MEER SPARTA, BATAVUS, TREK & GAZELLE IN SHOWROOM MET INRUIL ACTIE

Plantenkwekerij Marc (

Raats

* Perkplanten Nog steeds volop keuze * Geraniums 1E KWALITEIT )XFKVLDÂśV Planten!!!!! 6XUILQLDÂśV Openingstijden * Hanging baskets Ma t/m Za 9.00u Âą 18.00u * Kuipplanten Bergsebaan 118, Nispen 06-16380941 * Vaste planten * Heesters Uitgebreid en vernieuwd * Potgrond Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Stads - School Cortina U4 2013 va â‚Ź 529 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 449 Gazelle Esprit 2013 Romantic Brons tk3 â‚Ź 529 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 425 Gazelle Esprit 2013 Romantic Brons tk7 â‚Ź 629 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 529 Gazelle Orange plus 2013 tk7 â‚Ź 799 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 680 Gazelle Eclipse 2013 tk8 â‚Ź 899 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 725 Batavus Fuego ltd 2013 â‚Ź 829 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 680 Batavus Gibraltar 2013 â‚Ź 699 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 625 Trek San Fransico 2013 tk3 â‚Ź 569 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 475 KLEINE GREEP UIT ONZE AANBIEDINGEN. MEER CORTINA URBAN, SPARTA, BATAVUS, TREK & GAZELLE IN SHOWROOM MET INRUIL ACTIE

DE SCHANS TUINSCHERMEN

Race Trek 1.1 â‚Ź 699 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 599 Cube Peloton â‚Ź 899 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 785 Trek 1.5 â‚Ź 999 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 875 Cube Peloton pro â‚Ź 1099 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 959 Cube Peloton sl â‚Ź1549 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 1299 Cube Agree Gtc Race â‚Ź1899 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 1649 KLEINE GREEP UIT ONZE AANBIEDINGEN. MEER TREK & CUBE, EN WOMANS OOK IN SHOWROOM MET INRUIL ACTIE

Marlies Bogers, tel. 06 43 27 60 67

Atb 29ers Cube Acid 29er â‚Ź 949 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 820 Trek Cobia 29er â‚Ź 1049 nu met inruil van oude ďŹ ets â‚Ź 839 KLEINE GREEP UIT ONZE AANBIEDINGEN. MEER TREK & CUBE, EN WOMANS OOK IN SHOWROOM MET INRUIL ACTIE

Tinus van Overveld "URG-OORSSTRAATs%#(OOGERHEIDE 4EL WWWTINUSVANOVERVELDNL FACEBOOKCOMTINUSVANOVERVELD

OP=OP

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

voor zowel bedrijven als particulieren

De eerste vrouwelijke glazenwasser in de regio! Het wassen van beglazingen, zowel de buitenals binnenzijde van particuliere woningen. Ook kantoren en atgebouwen. Wij doen ook bouwopleveringen, schoonmaken en/of leeghalen van kantoren, winkelpanden, scholen en woningen, gevelreinigingen, trespa en dakgoten schoonmaken enz. enz.

Lambertijnenlaan 8 | 4614 EZ Bergen op Zoom www.schoonmaakboz.nl | info@schoonmaakboz.nl

BEL SJAK DAK

SCHOON GENOEG VAN VUIL TAPIJT? ‡9RRUSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ ‡6QHOGURRJHQODQJHUVFKRRQ ‡9XLODIVWRWHQGHEHKDQGHOLQJ ‡6SHFLDOLVWLQPRHLOLMNHYOHNNHQ ‡6SHFLDOHEHKDQGHOLQJYRRU%HUEHUV3HU]HQHWF

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU DFFX¡V wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg ½ SNJ â‚Ź 4,00 p/kg â‚Ź 3,50 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,30 p/kg ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,11 p/kg ½

â‚Ź 0,80  â‚Ź 3,00 

  per kg SHUVWXN

Arbeidsvoorwaarden volgens de horeca CAO. Voor meer informatie, bel 06 244 999 41/ 0165-566 886 Stuur uw sollicitatiebrief met CV naar: mevr.tang@hotmail.com Of via post naar: Mevrouw Tang, Rucphensebaan 18, 4706 PJ Roosendaal

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Wilt u uw auto verkopen? Bel : 06-51286089 Ook 's avonds en in het weekend

Alle Merken vanaf BJ 2002,

Max 150.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld, vrijwaring en we halen de auto bij u op.

MAGAZIJNVERKOOP

H o g e ko r t i n g e n

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN

- Manager - Koks, sushikoks en hulpkoks - Leerling kok 2e jaars - Weekendhulpen - Bedieningsmedewerkers

SHOWMODELLEN L e d i k a n t e n e n Ka s t e n e n z .

Chem-Dry Droger, schoner, gezonder

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

Wij zijn op zoek naar creatieve, HQWKRXVLDVWHHQĂ€H[LEHOHPHGHZHUN VW HUV IXOOHQSDUWWLPHUVYRRUGHYROJHQGHIXQFWLHV

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

Vraag vrijblijvend een offerte op maat. Roosendaal Gsm: 06-53728473 Tel. 0165-554325

maandag tot en met vrijdag v. a . 0 9 . 0 0 u u r t o t 1 6 . 0 0 u u r p.a. De Wijper 6 te Heerle


Montessori flirt met de Zomer

Wij helpen om de katten te helpen

Tekening: Diane Leuzzi.

HALSTEREN - In de etalage aan de Vogelenzang 92, Halsteren, is nu werk geëxposeerd van Diane Leuzzi (UK) tekeningen en foto’s van Evelyne Dierikx (NL), twee creatieve kattenliefhebsters met een bijzondere connectie: de Skiathos Cat Welfare Association (SCWA). Diane en Evelyne zetten zich in voor de SCWA. Deze stichting werkt op het Griekse eiland Skiathos en is opgericht door Sharon Hewing. De SCWA bekommert zich over de vele zwerfkatten op het eiland. Eén

van de goede werken van de SCWA is het beperken van de populatie van zwerfkatten door sterilisatie, daardoor worden onnodig leed voor ongewenste kittens voorkomen. Daarnaast vangt de SCWA wezen en ongewenste katten op en worden er voederplaatsen ingericht om de katten de winter door te helpen. Het kattenproject van Sharon is een geregistreerd goed doel, maar ze krijgen geen financiële steun van de Griekse overheid, ze zijn volledig afhankelijk van donaties en giften. En daarom nodigen Diane en Evelyne iedereen uit om een kijkje te nemen in de etalage aan de

Vogelenzang. De opbrengst van de verkochte werken gaat voor 100% naar de SCWA, dus met uw aankoop helpt u de katten te helpen! Diane Leuzzi leeft met haar man en twee “straatkatten” in Essex, Engeland. Diane maakt bijzondere tekeningen, realistische portretten van dieren. Katten zijn haar favoriete onderwerp en ze krijgt vaak opdrachten om de huisdieren van mensen te tekenen. De opbrengsten daarvan gaan altijd en volledig naar de vijf dieren-goede doelen, daardoor helpt Diane om donaties te krijgen voor deze instanties. Diane is gek op tekenen en is gek op dieren en dat is te zien in deze expositie. Evelyne Dierikx is fotograaf en woont met man en katten in Halsteren, ze reist graag. Op een van haar reizen vond ze een kitten, dat er erg slecht aan toe was, op zoek naar hulp voor het katje kwam ze uit bij de SCWA. De toewijding en het goede werk van de stichting raakte haar en sinds die dag zet Evelyne zich in voor dit goede doel. Via een webshop, verkoopt ze sierraden en een aantal van haar foto’s om de Griekse katten op Skiathos te helpen. Evelyne is naast reisfotograaf ook bezig met modelfotografie en urban-exploring. Haar werk wordt regelmatig gepubliceerd in magazines en vinden we haar foto’s op exposities. Meer infomatie over de Skiathos Cat Welfare Association: www.skiathos-cats.org (engels).

Laurel & Hardy feestavond BERGEN OP ZOOM - Woensdag 26 juni is café de Grote Slok weer the place to be voor alle liefhebbers van Laurel & Hardy want dan organiseert de regionale afdeling van de Sons of the Desert, de Laurel & Hardy soiciteit, Jitterbugs Tent genaamd, weer een filmavond rond dit komische duo. Omdat het precies 123 jaar geleden is dat Stan Laurel geboren werd in het Engelse Ulverston en tevens precies 23 jaar geleden is dat de club werd opgericht i word het een bijzondere filmavond met naast officiële films ook plaats voor een documentaire over het Laurel & Hardy museum en zeer zeldzame beelden van het duo op de set van Should married men go Home, een twee akter uit 1928. Om in de stemming te komen start de filmavond die om 20:00 uur van start gaat met de VPRO documentaire 60 jaar Stan en Olie, een reisverslag van Thijs Ockersen naar het geboortestadje Ulverston waar hij een ontmoeting heeft met Bill Cubin, de mede oprichter van de Jitterbugs Tent. De documentaire stamt uit 1989. Hierna gaan we meteen van start met de zeldzame belden van Stan en Ollie op de set van Should married men go home en Na 23 jaar is de Laurel & Hardy club nog steeds actief. worden deze beelden gevolgd door de film. Stan & Ollie besluiten een dagje te gaan golfen. Ollie’s vrouw heeft zijn spaarcentjes veilig verborgen en als de jongens op de golfbaan twee leuke meiden aan de haak slaan slaan ze de bal ook meteen goed mis. Hilarische momenten met een golfstick en honderden balletjes. Als tweede film staat Another Fine Mess op het programma. De titel doet al het nodige verwachten met een super cast als Charly Chase, Thelma Todd en James finlayson aan hun zij kan het niet mis gaan. Stan & Ollie zijn op de vlucht voor de politie en zoeken heil in het huis van Kolonel Buckshot,die net vertrokken is naar Afrika. Een leeg huis da’s mooi totdat de deurbel gaat en er twee mensen voor de deur staan die het huis willen huren voor de tijd dat de kolonel op pad is. Ollie neemt de rol van de kolonel voor zijn rekening terwijl Stan die van de butler doet totdat Ollie zegt dat hij ook een dienstmeisje heeft. Als Agnes, het dienstmeisje en James de butler om en om verkleed weet Stan prima om te huid- en laserklinieken gaan met deze indientitiets crisis, totdat de kolonel weer thuis ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ komt. Een gegarndeerde buikspier trainer is deze 2-akter uit 1930. Als de bezoeker dent op dit feestje rust te krijgen dan heeft tíe het Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: mooi mis. Want Great Guns uit 1941. Laurel & Hardy als chauffeur 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH en tuinman van een zieke rijkelui’s zoontje die volgens een dokter %RWR[EHKDQGHOLQJHQ zo’n zwakke gezondheid heeft dat íe eigenlijk niet eens kan leven )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU moeten voorkomen dat hij, als hij door het leger gezond verklaard HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ wordt en in militaire dienst moet te zwaar word belast. Ban dat alles hem fataal zou worden zorgt ervoor dat ze als een schaduw Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharhem overal volgen. Niet alleen het rijke jochie krijt een hekel aan ing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenhet duo, een geheel leger heeft van hen meer dan genoeg. Jamheden, kleine spatadertjes en nog veel meer... mer alleen dat ze het zelf niet weten Hoe dit verhaal zich ontwikEr weer jonger uitzien... keld en in welke doldwaze bochten zij zich moeten wringen is te zonder plastische chirurgie zien in Great Guns. > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg De filmavond begint om 20.00 uur, deuren gaan om 19.30 uur Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • w open. Locatie: Cafe de Grote Slok, Hofstraat 5 Bergen op Zoom. www.huidlaser.nl Men hoeft geen lid te zijn van de Jitterbugs Tent, iedereen is > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw welkom – leden heeft de club immers niet. Een goed humeur is Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl wel pré.

Lekker smullen op de Grote Markt.

BERGEN OP ZOOM - Hoewel de zomer nog maar langzaam op gang komt, heeft de Montessori school uit Bergen op Zoom vandaag een uitgebreide zomerse picknick gehouden. Het winkelend publiek stond rond klokslag twaalf uur wel even vreemd te kijken: honderden kinderen kwamen uit allerlei hoe-

De Maatjes worden maatjes met kinderen uit Polen BERGEN OP ZOOM - Iedere zomer organiseert Stichting Floriana in het kader van de vriendschap met Szczecinek, zusterstad van Bergen op Zoom, een vakantieweek waarbij zo’n veertig kinderen uit de allerarmste bevolking van deze stad vaak voor het eerst in hun leven een week vakantie kunnen vieren. Afgelopen dinsdag zijn deze kinderen op bezoek geweest bij De Maatjes Kinderopvang in het wijkgebouw op de Bergse plaat. De Maatjes kinderopvang had in een brief aan ouders verzocht om zo veel mogelijk speelgoed, knuffels en kleding in te zamelen voor deze kinderen. Gelukkig hadden veel ouders hieraan gehoor gegeven en waren er heel veel spullen ingezameld tot grote vreugde van Cor Elzakkers van Stichting Floriana. Alle kinderen hebben zich deze middag kostelijk vermaakt en gelukkig mocht de warmte de pret niet drukken. Samen met de BSO kinderen en de kinderen van het

dagverblijf werd er deelgenomen aan verschillende activiteiten. Mooi om te zien was dat juist de gewone spelletjes als “spijker-poepen” en fruit happen uit een waterbak favoriet waren en ook juist de oudste kinderen hiervan erg genoten. De taalbarrière speelde in de spelvormen geen obstakel, de kinderen voelden elkaar gewoon aan. Een taalles leverde ook nog hilarische momenten op. Het was voor de kinderen leuk om van elkaar te leren dat bijvoorbeeld het Nederlandse woord ‘dom’ in het Pools ‘huis’ betekent. De kinderen van de Maatjes hadden aan het eind van de middag nog een dansje ingestudeerd. Toen meerdere kinderen uit Polen spontaan het podium opkwamen en mee begonnen te dansen…was ons gevoel bevestigd…… dit was een zeer geslaagde middag! Met zijn alle hebben wij de kinderen uitgezwaaid toen ze met de bus weer vertrokken. Wij zijn blij dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan deze dag voor onze nu Poolse maatjes.

Jan van Wijk schrijft over Nederlandse Tourhelden BERGEN OP ZOOM - Bergenaar Jan van Wijk heeft een nieuw boek geschreven. De titel van zijn werk is “Nederlandse Tourhelden”.

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

PAGINA 16

ken de grote markt opgelopen, legden hun picknickkleed neer en bezette de gehele Grote markt. Nadat de kinderen hun boterhammen en drinken ophadden, pakten ze hun spullen weer op en verdwenen weer in alle richtingen. Ondanks de paar druppels regen, leverden dit plaatje een hoop vrolijkheid en gezelligheid op: wij maken de zomer zelf wel zomers!

Tijdens een avond met heel wat wielerliefhebbers bij Wielervereniging Breda presenteerde de Bergse schrijver “Nederlandse Tourhelden”. Het eerste exemplaar overhandigde Jan van Wijk aan voormalig wielerkampioen Servais Knaven, die momenteel ploegleider is van het professionele Sky ProCycling Team met de Britse Tourfavoriet Froome. Het tweede exemplaar gaf Jan van Wijk aan de Bredase oud beroepsrenner Frits Pirard. Vervolgens was er gelegenheid om Jan van Wijk vragen te stellen over sport, marketing en management. Avans Hogeschool, waar Jan van Wijk directeur is van de economische deeltijdopleidingen, staat midden in de samenleving en dus ook in de wielersport. De hogeschool kan van betekenis zijn voor sportorganisaties om hun professionaliteit te verhogen. Vervolgens verzorgde Math

Teuwen, van Sprekersbureau Teeuwen, een sportkwis met veel beelden uit de Nederlandse wielerhistorie. Het nieuwste boek van Jan van Wijk is een eerbetoon aan meer dan honderd Nederlandse wielrenners die in de Tour de France grootse prestaties hebben geleverd. Zo zijn er in het boek bijdragen over Wim van Est, Wout Wagtmans,Jan Janssen, Harm Ottenbros, Jan Raas, Hennie Kuiper, Gerrie Knetemann, Joop Zoetemelk, Eric Breukink, Johan Lammerts en Adrie van der Poel. De opbrengst van Nederlandse Tourhelden gaat naar een goed doel, namelijk het Fonds Gehandicaptensport. Het boek van bijna tweehonderd pagina’s is te koop bij Rookshop De Schelde aan de Antwerpsestraat, schoenmakerij Saddlers in de Sint Josephstraat en Café De Tuymelaer aan de Grote Markt te Bergen op Zoom. Nederlandse Tourhelden is een passend leesboek in de periode dat de Ronde van Frankrijk voor de honderdste keer wordt verreden.


KOOPZONDAG ZONDAG 30 JUNI 12-17 UUR

ZOMERS VOORDEEL IN

WINKELSTAD

ROOSENDAAL PASSAGE SCOOR NU IN DE PASSAGE! De opruiming is begonnen, kom voor aantrekkelijke zomerkoopjes naar de Passage en met de bewegende poppen zoals het Italiaanse orkest wordt het winkelen helemaal speciaal.

MEET & GREET MET BUURMAN & BUURMAN

Laatste zondag van de maand koopzondag www.passageroosendaal.nl

MINIGOLFBAAN

ROSADA OUTLET SHOPPEN

NIEUWE MARKT

MARKT

GO STORES NIEUWE WEBSITE ONLINE – EASY!

In Rosada vind je maar liefst 60 merkwinkels: o.a. van Esprit, Björn Borg, Calvin Klein underwear, Levi’s en nog veel meer. Grote modemerken tegen kleine prijzen! Nu Sale in Rosada, maar liefst tot 50% extra korting op de outletprijs!

Iedere zondag is koopzondag www.rosada.nl www.facebook.com/rosadaoutlet

ROSELAAR COMFORTABEL SHOPPEN Roselaar is het gezellige overdekte winkelcentrum met een compleet en gevarieerd winkelaanbod in de binnenstad van Roosendaal. Met ruim 60 winkels, leuke horecagelegenheden en een eigen parkeergarage is de Roselaar hét startpunt voor een gezellig dagje shoppen in Roosendaal.

Kijk voor meer informatie op www.winkelcentrumroselaar.nl

OP KOOPZONDAG GRATIS PARKEREN IN ALLE PARKEERGARAGES DOWNLOAD DE HALLO ROOSENDAAL APP VOOR MEER INFORMATIE OVER EVENEMENTEN, WINKELS, CAFÉS, RESTAURANTS, HOTELS EN EEN MAKKELIJKE AGENDA.

GoStores Roosendaal heeft een nieuwe website. Op de site kun je snel kijken wanneer jouw winkel geopend is. Met de winkelkiezer kun je online shoppen en alle websites en Social Media van de winkels bekijken op 1 adres. Afhalen doe je lekker zelf, want bij GoStores parkeer je altijd gratis, Easy!

www.gostoresroosendaal.nl


Sterck nodigt sterke schouders met goede ideeën uit om kansen te benutten

Mini-krabbenfoor in Hofzaal Markiezenhof BERGEN OP ZOOM - In de eeuwenoude Hofzaal van het Markiezenhof vond een mini-Krabbenfoor plaats, genodigden konden er konden luisteren, proeven, ontmoeten en kregen een indruk van de 49ste editie van de jaarmarkt. Ondernemersvereniging Sterck wilde hen daarbij laten inzien dat het evenement nog veel kansen biedt. Een uitnodiging aan sponsoren en creatievelingen om Krabbenfoor nog aantrekkelijker te maken, gezamenlijk de schouders eronder om ‘Aangenaam Bergen Zoom’ in heel Nederland op de kaart te zetten. doorfeesten op de pleinen met bands. Uitdaging voor de Krabbenfoor is om deze twee elementen meer te verbinden zodat mensen de hele dag en avond in Bergen op Zoom doorbrengen, ideeën hierover zijn nog van harte welkom. Sponsoren Krabbenfoor trekt veel toeristen. Uit Zeeland de mensen die wel eens iets anders dan strand willen beleven maar ook uit België en Duitsland. Een goede kans om naam te maken en gezien te worden. De Krabbenfoor financiert grotendeels zichzelf vanuit de inkomsten uit de kraamverhuur en kent nog weinig sponsoren. Hoewel deze steeds lastiger te vinden zijn gaat Krabbenfoor er met een speciale commissie naar op zoek. Zij wil in de toekomst vooral meer kwaliteit bieden en daarbij de stad Bergen op Zoom promoten. Ook kijkt Sterck voorzichtig vooruit naar de 50ste editie dat een spetterend jubileum moet gaan worden.

Straatartiest Koelala zorgt voor een voorproefje van de sfeer van de 49ste editie van de Krabbenfoor aan de genodigden in de Hofzaal van het Markiezenhof. FOTO MARJET LUBBERS

DOOR MARJET LUBBERS Het organiseren van de drie daagse jaarmarkt is een bere-klus die Sterck dit jaar weer vol enthousiasme oppakt. De ondernemerskracht van de binnenstad zorgt ervoor dat de markt zijn 49ste jaar ingaat en de eeuwenoude handelstraditie in Bergen op Zoom weer tot leven komt. Mireille Hoetelmans, voorzitter van ondernemersvereniging Sterck, gaf een inkijkje in de vele aspecten van de organisatie, de verschillende werkgroepen, de ingehuurde van professional en de rol van vele vrijwilligers. Zij stelt vol trots dat de Krabben-

foor toch echt de grootste jaarmarkt van Nederland is. Welke stad speelt het klaar om drie dagen lang een jaarmarkt met 300 kramen te presenteren met daarbij een groot entertainmentprogramma met kunst en cultuur voor jong en oud. De discussie omtrent de criteria van grootste jaarmarkt durft zij met gemak aan. Combinatie De Krabbenfoor is uitgegroeid tot een combinatie van jaarmarkt en evenement. Overdag slenteren mensen langs de kraampjes en geniet met van divers straattheater. In de avond kan men tot in de late uurtjes

Country De komende 49ste editie belooft al veel te bieden. Countrymuziek en -dans staan donderdag en vrijdag centraal. Op de Markt komt een houten vloer te liggen zodat iedereen die danskriebels krijgt met de voetjes van de vloer kan. Countryline-dansgroepen geven er demonstraties, maar ook workshops. In de aanloopstraten komen diverse thema’s aan bod. Naast de vertrouwde Indonesische Pasar Malam, komt er een Mediterraanse, een Mens en Maatschappij en een Kunst en Ambachtenstraat. Natuurlijk is er weer veel straattheater en ruimte voor talent: Bergs talent, Hollands Talent en Voice Talent. Op de afsluitende avond zal coverband Session zorgen voor een spetterend slot. Gedetailleerde informatie betreffende de invulling van de 49ste editie van De Krabbenfoor vind u de Krabbenfoorkrant die op 14 juli in de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal verschijnt en op 17 juli Tholen, Steenbergen en Woensdrecht.

Inschrijven Scootmobieldriedaagse BERGEN OP ZOOM - De inschrijfformulieren 2013 komen deze maand weer in de brievenbus bij alle mensen die een scootmobiel via de WMO hebben gekregen. Voor personen die zelf een scootmobiel hebben aangeschaft, kunnen een inschrijfformulier halen bij de VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19 Bergen op Zoom. De

datum dat de scootmobiel3daagse van start gaat is 27, 28 en 29 augustus om 17.00 uur, dit is de 5e editie dus er zitten voor alle deelnemers verrassingen in petto. De organisatie hoopt op veel inschrijvingen. Voor meer informatie kunt u bellen naar Adrie Stander 0164-259093 of 06-48274510. Alle deelnemers krijgen in de maand augustus het programmaboekje in de bus.

KORTE BERICHTEN Collecte MS: In november wordt de MS Collecte met zo’n 12 collectanten in Bergen op Zoom georganiseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 225 collectanten nodig”, zegt Pamela Zaat, coördinator bij het MS Fonds. “Het Nationaal MS Fonds zoekt hulp in Bergen op Zoom. Het zou mooi zijn als we daadwerkelijk bij elke voordeur kunnen aanbellen.“ Aanmelden bij Pamela Zaat, pamela@nationaalmsfonds.nl of tel. 010-5919839. www.nationaalmsfonds.nl. De collecteweek is van 18-23 november. BERGEN OP ZOOM Klapstoelenconcert: Maandagavond 24 juni sluiten het Groot- en Klein Orkest van Kolping’s Zonen het repetitieseizoen af met het jaarlijkse Klapstoelenconcert op het Beursplein. In een informele setting, met de gevel van het Markiezenhof als decor, kan het publiek dat zetelt op de diverse terrassen genieten van muziek, zoals ‘The Dam Busters’, ‘Sinatra in Concert’ en een medley met Haagse Popmuziek. De Steenbergsestraat is tijdens het concert tijdelijk afgesloten voor verkeer. Aanvang concert 19.00 uur. Longpunt: Op dinsdag 25 juni wordt er voor de negende keer een lotgenotencontact georganiseerd voor mensen met een chronische longziekte. U kunt vrij inlopen tussen 14.00-16.00 uur. De markt vindt plaats in de aula (1e etage) van het Lievensberg ziekenhuis. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Deelname is gratis. Info: 0164-278795 of longpuntbergenopzoom@longfonds.nl HALSTEREN Bingo: In de Wittenhorst bingo op woensdag 26 juni door de KBO, afd. Halsteren, aanvang 13.30 uur. Men mag vanaf 50+ lid worden van de KBO, tel. 0164-684121/683140. Wandeling over Fort de Roovere: Zondag 23 juni wordt er een wandeling o.l.v. een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten gehouden over Fort de Roovere. Tijdens deze wandeling wordt verteld over de geschiedenis en bouw van het Fort. Start op zondag 23 juni om 14.00 uur. Verzamelen bij het informatiebord van het Fort op hoek Ligneweg/Schansbaan te Halsteren. Vooraf aanmelden hoeft niet. We lopen in bossen, dus zorg voor goede kleding en schoenen. LEPELSTRAAT Koersbal: Uitslag wedstrijd maandag 17 juni: 1. Lisa van Schilt, 2. Rinus Nijssen, 3. Rinus Hensen, 4. An van Kaam, 5. Geert Loos, Anny Hensen, 7. Cor van Wijk.

MOC’17 sluit succesvol seizoen af

Jubilar issen in het zonnetje gezet

Vrijwilligersdag MOC’17 geslaagd BERGEN OP ZOOM - In het clubhuis van MOC’17 vond afgelopen zaterdag de jaarlijkse vrijwilligersdag plaats. In een gezellige ambiance werd er door een grote groep MOC-ers geborreld waarbij er ook rekening gehouden werd met de inwendige mens. Voorzitter Remy Remery gaf een presentatie waarin werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen. In het voet-

baljaar 2012-2013 heeft MOC’17 op veel fronten weer vooruitgang geboekt. Dit is gerealiseerd door de inzet en betrokkenheid van een hele grote groep vrijwilligers en sponsoren. De voorzitter bedankte namens het bestuur alle vrijwilligers en sponsoren voor hun inzet en bijdrage. Tijdens deze middag werden ook 6 jubilarissen in het zonnetje gezet: Goof Franken (65 jaar lid van

MOC’17 en tevens erelid), Cees Horsten (50 jaar lid) en Piet Jansen (40 jaar lid). Zij kregen een oorkonde uitgereikt en ontvingen een mooie bos bloemen. De jubilarissen Sjaak Brouwers (50 jaar lid), Sjaak Rens (40 jaar lid) en Ad Hagenaars (25 jaar lid) konden helaas niet aanwezig zijn. De heerlijk hapjes werden gemaakt door Piet Buuron, Jan Nagelkerke en Tinus Foppele. Mannen bedankt.

BRIDGE STEELBRIDGE CLUB Zomercompetitie 17 juni: 1. Therese Punt & Rene Punt 61,01%; 2. Deesie v. Wijnen & Harry v. Wijnen 58,93%; 3. Wim Geers & Gerars Ubink en Adrie Koevoets & Jack Koevoets 57,14%; 5. Jo Aaeden-Vos & Jeanette de Mooy en Piet v. Tilborg & Wiek v. Tilborg 55,65%; 7. Joke v.d. Linden & Ton Venne 54,17%; 8. An Oor & Jos Oor 49,11% De zomercompetitie op maandagavond Belle Vue 19.30 uur is ieder van harte welkom.

Akkerman-Ruud Akkerman 54,08%. In september start er een beginnerscursus bridge door een docent van de Nederlandse Bridge Bond. In 13 lessen leert hij men de beginselen van het bridgespel in zijn eigen leslokaal aan huis. Info gerard.crusio@ bridgedocent.nl, tel. 06-33722453. Ze spelen op dinsdagavond zomercompetitie, ook niet leden gratis welkom, aanvang 19.30 uur in Bridgecentrum d’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn welkom. Info secretaris Gerda Klaassen. tel. 0164-683915.

BRIDGECLUB BRIDGE BETER Uitslag van 17 juni: 1. Jan Luijks en Kim v/d Bossche 57,92%; 2. René en Rita Jacobs 57,50%; 3. Paul Luyten en Corine Withagen 57,08%. Bridge Beter speelt op maandagavond in d’Honneur. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Info bij Paul Luyten, tel. 06-14677493.

BC FOUR ACES Uitslag 18 juni: 1. dhrn. Christ Blankers-Jac Kil 59.38%, 2. epr. Bea-Ton Mouwen 56.77%, 3. dms. Truus Jansen-Christien Roelse 54.69%, 4. mevr. Ankie Holtzer-dhr. Jan Pigmans 53.65%, 5. mevr. Jennie Swaanen-dhr. Jan Deusing 52.60%.

BC DE VIER WINDEN Uitslag 18 juni, A-Lijn: 1.Toke Dons-Frans Dons 59,49%, 2. Kim v.d. Bossche-Jan Luijks 59,20%, 3. Nettie de Rooij-Piet de Rooij 58,75%, 4. Joke van Bragt-Teun Veenvliet 54,79%, 5. Cuny

BC DE WITTENHORST Uitslag 19 juni: 1. mevr. Joke Buuron-dhr. Ton Thijssen 60.42%, 2. dhrn. Ton Maas-Anton v/d Wegen 57.49%, 3. mevr. Ans Bakxdhr. Wim Matthijssen 54.86%, 4. epr. Gré-Dick Euser 52.08%, 5. mevr. Jo Langenberg-dhr. Bert de Kok 51.39%. PAGINA 18

Uitzinnige vreugde na bereiken 2e klasse ten koste van Internos.

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag heeft de succesvolle formatie van succestrainer Kees de Rooij het seizoen afgesloten met een etentje in Tilburg. MOC’17 is gepromoveerd naar de tweede klasse via de nacompetitie. Een knappe prestatie na het kampioenschap van vorig seizoen inde vierde klasse. Met een op papier sterke selectie voor volgend seizoen zal ook in de tweede klasse een plaats bij de Top 5 het doel zijn. Op de afsluitende avond werd afscheid genomen van Esmir Kustura,Corne van Hoof en Matty den Ridder die lager gaan voetballen. Jeugdig MOC lid Roy Belde gaat naar Grenswachters en Pierre Belde ,de assistent trainer, wordt verantwoordelijk voor MOC 2 in het komende seizoen. Ronnie de keijzer, de man die alles regelt

bij MOC, gaat zijn activiteiten op een lager pitje zetten en blijft nog belangrijke, maar wel bescheiden taken uitvoeren voor de eerste en tweede selectie en A1. Eric van de Watering stopt als actief voetballer en begint een nieuwe carrière als assistent trainer van kees de Rooij. Allen werden in het zonnetje gezet door teammanager Guido Sanen en kregen als aandenken een foto aangeboden geschonken door MOC’17 en de selectie. Nadat er een goede bodem was gelegd in “Etenstijd” te Tilburg werd er tot in de vroege uurtjes door gefeest. De selectie van MOC 1 wil graag al haar supporters en pupillen van de week bedanken voor hun steun tijdens de thuis -en uitwedstrijden. Wij rekenen graag ook volgend seizoen weer op jullie support en wensen iedereen een mooie zomer.


Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaaloplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaireen elektrotechnische installaties. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Service & Onderhoud Werktuigbouw op zoek naar

Servicetechnici De functie: Als servicetechnicus ben je belast met het uitvoeren van preventief en correctief onderhoudswerk en reparaties aan werktuigbouwkundige installaties in gebouwen en particuliere sector. Je houdt je bezig met het oplossen van storingen aan hvac installaties met schakel en regeltechnische aspecten. Daarnaast test en inspecteer je installaties, die op grond van jouw kennis en inzicht in de natuurkundige processen ten grondslag liggen. Je krijgt een bedrijfsauto ter beschikking en neemt deel aan de storingsdienst. De kandidaat: Heb jij een MBO (Installatietechniek, werktuigbouw) opleiding en eventueel aanvullende diploma’s zoals STEK/F-gassen, PO of PI, Klimaattechniek A en ruime ervaring in deze branche en beschik je over diploma VCA-1 en rijbewijs B.E en goede contactuele eigenschappen? Dan heten wij jou als goede vakman/vrouw graag van harte welkom. Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. J. Jansen, servicecoÜrdinator, telefoon: 076-5728122. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., t.a.v. mw. T. Huizinga, afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

     

  + 

,% - +./. .01234561'711 /  21  8 . 69&2) :   . .  

 

 

   

        

Per direct starten als accountmanager voor van Zelst Horeca! In deze functie ga je als accountmanager Out-of-Home outlets acquireren voor het ijsmerk Ola. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een geboren verkoper die fulltime beschikbaar is. Heb jij de nodige verkoopervaring, geen 9-5 mentaliteit en gaat je hart sneller kloppen van het werken met targets? Reageer dan snel!

 

   

Per direct beginnen met een nieuwe baan als Accountmanager?

 

  

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van een grootschalige sales campagne in het Out Of Home segment. Je bezoekt in dit segment onder meer horeca, sportclubs, grote bedrijfskantines en andere potentiele ijsverkooppunten. Hiervoor is het belangrijk dat je beschikt RYHUPHQVHQNHQQLVĂ€DLUHHQĂ€LQNHGRVLVOHIHQGRRU]HWWLQJVYHUPRJHQ Wanneer je werkt in onze buitendienst krijg je naast een gedegen vaardigheids- en producttraining de beschikking over een auto/ tablet en GSM, om zo jouw rayon goed te kunnen bewerken.

          

   

  

    

    

  !     " $% "" & '  

Wat zoeken wij? - Ondernemende instelling; - MBO of HBO niveau (bij voorkeur: HBO starter, Propedeuse of Associate Degree); - Commercieel inzicht/geboren verkoper; - Aantoonbare commerciÍle werkervaring - Ervaring met business to business - Initiatief, Energiek en vlot voorkomen; - Woonachtig in de regio West Brabant (Tilburg – Breda - Bergen op Zoom).

  $       $%   $(   

   $  

   $)        $*   

Wat bieden wij?

      

- Uitstekende commerciĂŤle trainingen (via Hamilton Bright); - Een marktconform salaris inclusief uitdagende bonusregeling; - Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket; - Een lease auto/ tablet/ GSM; - Een geweldige werkervaring bij een ambitieus bedrijf.

Wil jij in aanmerking komen voor deze baan? 6WXXUGDQVQHOMH&9PHWSURÂżHOIRWRHQPRWLYDWLHEULHIQDDU vacature@zelst.nl ter attentie Kim Smits-Hendrikx | www.zelst.nl

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

Koop- en Huurgrond

ZATERDAG 22 JUNI & ZONDAG 23 JUNI

OPEN DAG van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

26

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

E 

BBQ SCHOTEL SCHOUDERKARBONADE 3KG 10.MAGERE SUCADELAPPEN ½KG 2.99 RUNDERBIEFSTUK ½KG 3.99 RUNDERKOGELBIEF ½KG 4.99

KEUZE UIT MEER DAN 500GR P.P 25 SOORTEN VLEES

2.49

KIPPEN 1KG VLEUGELS

SOEPVLEES ½KG HACHEEVLEES

2.99

4.95

ZEEUWSE LEVERWORST

250GR 1.45 TOMATENSALADE 150GR 1.65 FILET AMERICAIN

100GR 0.99

RUNDER GEHAKT 1KG

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

80 . 11

3.99


Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

FAMILIE ZWEMBAD 262x175x56 cm

opblaas ZWEMBAD 114x25 cm

2.12

ZOEK UIT

13.95

SCHOOL SCHRIFTEN diverse designs A5

0.79

WERPHENGEL SET 180 cm telescopische constructie vislijn 0,25 mm slipmolen maat 2000 met kogellager Q4life SCHEP NET 180 cm

3.99

SUSA/GESA

37x20x53 cm boardcase voldoet aan handbagage formaat

40x40x7 cm

REIS TROLLEY met 2 voorvakken

AUTAN

ANTIMUG stick of verstuiver

ZIT KUSSEN met 5 knopen OT E X TR A GROT! A A FOR M

10.95 1.99

LEES BOEK ruime keuze uit

HALTER TOP maten S-L

0.79

4.99

SOFT FLEECE

1.99

HUISDIER DEKEN 70x100 cm

Woof Dog HONDEN TRAINERS 500 gram

1.49

3.19

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 3.50 4.95

100% KATOEN

LUXE

en kleuren maten 92-164

60x110cm

BAD DOEK katoen HOTE L ! K WALITEIT

4.99

SANDALET maten 36-41

aftersun

Elders 7.95 8.99

JONGENS SHIRT diverse prints

BOLERO maten S-XL

2.49 3.29 1.59

factor 40

diverse kleuren geschikt voor honden en katten

diverse titels

TEXTIELACTIE!

TRENDY

SUN SPRAY 200 ml factor 30

ASSORTI

6.95

HEGRON

2.49

factor 20

VAK ANTIE TIP!

S E T/5

Q4LIFE

LEONARDO

2.99

kids ZONNEBRIL diverse modellen en kleuren

0.69

2.49

luxe WASHAND 16x21 cm

0.49

2.79

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 23-06-2013 t/m za. 29-06-2013 in Nederlandse filialen.

INTEX

DBOZZ_20130623  
DBOZZ_20130623