Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B E R G E N

O P

Z O O M S E

O P L AG E :

10 MAART 2013 WEEK 10

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @BergseBode

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

BVV’63 OP NON-ACTIEF NA VECHTPARTIJ BIJ HSC’28

Bergse kinderopvang goed op orde

Watervilla’s Plaat in race voor prijs

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom behoort niet tot de 51 gemeenten met een Bstatus voor de kinderopvang. Dat verzekert wethouder Ad Coppens, nadat bekend is geworden veel gemeenten hun kinderopvang niet op orde hebben. “Wij bezitten al sinds augustus 2011 de A-status, wat betekent dat de locaties voor kinderopvang voldoen aan de kwaliteitseisen.” Bergen op Zoom besloot eerder al om extra controles bij de GGD in te kopen om die status te behouden. In totaal herbergt de gemeente zo’n drieduizend kindplaatsen, verdeeld over kinderdagverblijven (923), buitenschoolse opvang (1153), gastouderopvang (497) en peuterspeelzalen (320).

BERGEN OP ZOOM - De vier watervilla’s aan de Binnenschelde maken kans om uitgeroepen te worden tot Gebouw van het Jaar 2013. Dat is een wedstrijd van de Bond van Nederlandse Architecten. Daarbij zijn zowel regionale als landelijke titels te verdelen. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen een publieks- en een juryprijs. In totaal dingen 258 projecten mee met de prijs. Volgens de website van de bond vallen de vier watervilla’s op, omdat ze als het ware over het water ‘leunen’. “Daardoor is de relatie met de Binnenschelde maximaal.” De regionale winnaar wordt op 25 april bekend gemaakt. De landelijke uitreiking is een maand later.

W E E K B L A D

College zoekt nieuwe taxivervoerder

Foutief tarief rechten kindergraf hersteld

BERGEN OP ZOOM - Het college gaat haar taxivervoer voor de komende twee jaar Europees aanbesteden. Volgens wethouder Ad van der Wegen besteedt het college jaarlijks zo’n 60.000 euro aan vervoer per taxi naar diverse vergaderingen en bijeenkomsten. “Normaal gesproken geldt de Europese aanbesteding enkel bij bedragen die boven de twee ton uitkomen. Omdat wij streven naar een tweejarig contract met tweemaal een verlenging van één jaar, komen wij boven die grens uit”, verklaart hij. Hoewel regionale bedrijven geen voorrang krijgen bij de inschrijving, nodigt het college ze wel uit om mee te dingen naar het contract.

BERGEN OP ZOOM - Het tarief voor het verlenen van rechten op een eigen kindergraf is bijgesteld van 416 euro naar 226 euro. Volgens wethouder Ad Coppens was er in de verordening op de lijkbezorgingsrechten voor 2013 een fout geslopen. “De verordening is in december vastgesteld, maar wij zijn er achter gekomen dat het tarief voor de rechten op eigen kindergraf onjuist was. Daarom is de verordening nu aangepast en geldt vanaf 1 april het nieuwe tarief”, legt hij uit. Het tarief van 416 euro geldt voor een periode van twintig jaar. Bij verlenging met nog eens tien jaar rekent de gemeente wel het lagere tarief van 226 euro.

Bergen op Zoomers nu ook voor Android BERGEN OP ZOOM - De mobiele applicatie Bergen op Zoomers is vanaf heden ook beschikbaar voor Android. Mensen met een iPhone konden al een poosje gebruik maken van de app. Het gratis programma geeft snel een overzicht van verschillende activiteiten in Bergen op Zoom weer. De applicatie is een digitale versie van de Bergen op Zoomers boekjes die communicatiebureau ‘Bureau Dubbelstraat’ al een paar jaar uitgeeft. Zij geven tevens invulling aan de applicatie. De mobiele app is bedoeld voor mensen uit de gemeente zelf maar ook voor toeristen en dagjesmensen. Deze kunnen via de app van te voren al bekijken of er iets speciaals te beleven is.

Veel deelnemers op Molendag BERGEN OP ZOOM - De 22e editie van de West-Brabantse Molendag staat voor de deur. Op zondag 24 maart zetten tussen 11.00 uur en 17.00 uur maar liefst 23 van de 28 West-Brabantse molens hun deuren open. Een recordaantal, volgens de molenvereniging. Op de Molendag wordt ingegaan op de ontwikkelingen en restauraties op het gebied van molenonderhoud. In de gemeente Bergen op Zoom kan men tijdens de molendag een kijkje nemen in de molen De Twee Vrienden en de Getijden Watermolen in Bergen op Zoom en de Sancto Antonio in Halsteren. Meer informatie is te vinden op www.westbrabantsemolens.nl.

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen week brak eindelijk het lenteweer door waar iedereen zo naar hunkerde. Veel mensen grepen de mogelijkheid met beide handen aan om een paar uurtjes buiten door te brengen. De terrassen, zoals op de Grote Markt in Bergen op Zoom, zaten behoorlijk vol. Officieel duurt nog een paar weken voordat de lente echt begint. FOTO MERIJN SITSEN

Gemeente start de zoektocht naar een nieuwe burgemeester

I D D E L B U R G S E & V E E R S E BergenMzoekt verbinder BERGEN OP ZOOM - De nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom moet in eerste instantie een verbinder en een bruggenbouwer zijn. Dit komt naar voren in het concept van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Het concept is opgesteld door vertegenwoordigers van alle raadsfracties in de gemeenteraad, de wethouders, de directeur van de veiligheidsregio en de hoofdofficier van justitie. Zodra de gemeenteraad het programma van eisen definitief goedkeurt, kan de zoektocht naar een nieuwe burgemeester beginnen. DOOR MERIJN SITSEN De gemeente vindt het belangrijk dat de nieuwe burgemeester bij de gemeente en de inwoners past. Daarom wordt bij het aanstellen van het nieuwe ‘gezicht’ van de gemeente ook niet over één nacht ijs gegaan. Een vertrouwenscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van alle raadsfracties, de eerste locoburgemeester, de griffier van de raad en de gemeentesecretaris, stelt een eerste profielschets op. Hierin staat precies aan welke eisen een nieuwe burgemeester moet voldoen en naar wat voor een persoon de voorkeur uitgaat. Verschillende organisaties, en de gemeenteraad zullen vervolgens de kans krijgen om imput te geven op de profielschets voor deze definitief wordt vastgesteld.

t

h

u

i

Profielschets De nieuwe burgemeester moet volgens de vertrouwenscommissie op de eerste

plek een verbinder en een bruggenbouwer zijn. Hij moet daarnaast een netwerker zijn om ervoor te zorgen dat Bergen op Zoom zich beter positioneert, ook in de (inter)regionale samenwerking. “Gemeenten zijn geen bestuurlijk eilandjes en samenwerking is erg belangrijk”, zegt de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester moet vertrouwen bieden en moet de gemeente door zware (economische) tijden heen weten te loodsen. Als voorzitter van de raad en het college van burgemeester en wethouders moetW hij een vanA zaken E goede E K gang B L D kunnen bevorderen. Hij moet daarbij een discussie in goede banen kunnen leiden en laat deze uitmonden in duidelijke besluiten. De nieuwe burgemeester moet bestuurlijke ervaring, diplomatieke en scommunicatie i nvaardigheden d eneinlevings-r vermogen hebben. Hij moet open staan voor vernieuwingen en doortastend zijn. Tot slot moet een nieuwe burgemeester

ook beschikken over een goed gevoel voor humor. De commissie benadrukt dat de nieuwe burgemeester net zo goed een vrouw kan zijn en overal waar ‘hij’ staat men dus ook ‘zij’ kan invullen. Gesprekken Nadat de profielschets definitief is vastgesteld kunnen er mensen gaan reageren op de vacature. De schets zal de basis zijn voor de door de vertrouwenscommissie te voeren gesprekken. Kandidaten gaan vervolgens op sollicitatiegesprek bij de commissaris van de Koningin. Deze onderhoudt constant contact met de vertrouwenscommissie. Vervolgens worden er in een besloten raadsvergadering één of meerdere geschikte kandidaten voorgedragen. Er zal door de gemeenteraad een aanbeveling worden geschreven die naar e hetgministerie i o van buitenlandse zaken gaat. De minister zal dan de eerste keus van de gemeente uitnodigen voor een gesprek.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Jaarmarkt Borgvliet een week vervroegd BERGEN OP ZOOM - De Borgvlietse jaarmarkt is dit jaar een week vervroegd en vindt plaats op 30 juni. “Normaalgesproken houden we de markt op het eerste weekend van juli maar omdat dit jaar de vakantie erg vroeg valt hebben we gekozen om de datum een weekje naar voren te schuiven”, legt Wim van Poppelen, organisator van de markt, uit. De jaarmarkt belooft volgens hem weer een bijzondere gebeurtenis te worden met een pasar malam in de tuin van het Pallet. “We hebben ook dit jaar medewerking van de molen. Die helpen elk jaar mee om er een leuke dag van te maken”, zegt van Poppelen.

Crisis tempert groei van bevolking BERGEN OP ZOOM - In 2012 is de Brabantse bevolking met 7.200 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei onder het niveau van de laatste jaren. Onder invloed van de financieel-economische crisis zijn vooral de geboorteaantallen teruggelopen; met 23.950 nog nooit zo laag. Ook pakten de binnen- en buitenlandse migratiesaldi iets lager uit. Samenhangend met de toenemende vergrijzing liepen de sterfteaantallen juist verder op. Op 1 januari 2013 telde Brabant bijna 2.471.000 inwoners. De natuurlijke groei, oftewel het saldo van geboorte en sterfte, bereikte in de provincie Noord-Brabant in 2012 een historisch dieptepunt.


Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

NIEUW!

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

OPEN IN BERGEN OP ZOOM Gouvernementsplein 25

www. eurofix.nl

NAAST WIBRA EN TEGENOVER ZARA

IDEAAL VOOR ZELFBOUW

Airwick I Motion Inclusief batterijen. Diverse geuren.

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen

OP=OP! u8.99

4.99 Nivea douchegel Diverse geuren. 250 ml. Per stuk a2.79 1.99

Grundig knoopcelbatterijen Diverse soorten. Set van 5. Vanish Diverse soorten.

MEGAPOT 750 GRAM!

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

Een mooier figuur met minder moeite.

Dhr./mevr. Adres

PC + plaats

u1.89

0.99 Fa deodorant Diverse soorten.

PER STUK

3 STUKS VOOR €5.00!

MEGABUS 200 ML!

.99 NU PER STUK €a7.99 €3

Box hoofdkussen Antiallergisch, machinewasbaar, navulbaar.

u2.69

1.89 Tic Tac Diverse smaken.

Revlon make-up Diverse soorten.

4-PAK!

De revolutionaire figuur-studio uit Scandinavië & gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165 - 394302 E-mail: roosendaal@bailine.nl

Gevelrenovatie - voegen - hakken/slijpen - stralen

- impregneren - reinigen - stucen

Gebr. van Glabbeek

Tel. 06-14465065 • Tel. 06-28254572 Bel voor gratis offerte of informatie.

PER STUK

u19.95

u1.89

u8.99

8.99

1.49

2.99

Stoffering E.F. de Bruijn Boutershemstraat 1 BoZ – tel. 23 77 60 www.stofferingdebruijn.nl

Alles in huis voor de doe-het-zelf-stoffeerder

TEGEN INLEVERING VAN DEZE COUPON

GRATIS

EEN LEUK CADEAUTJE looptijd: 13 t/m 17 maart 2013

Strakke wanden d.m.v. Renovlies www.glasweefsel-behanger.nl

aanhangwagens paardentrailers www.betanco.nl

➤ viltglijders

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Dikke vleesribben 98

Mueslibollen

6 halen 5 BETALEN

kilo

Woensdag:

Eierkoeken

6 halen 5 BETALEN

Do-vrij-zat:

Bananensoes

1.

55

J.A. GEILINGS

verstand van lekker eten

200 gram

NIEUW!

Wok-sauzen

5.

Malse Kogelbiefstuk 98

4.

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Vershof Zonneplein Hele week:

HUGO vraagt v.a. ’98

Nu ter kennismaking:

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

+/- 450 gram WOK-GROENTEN en 1 flesje WOK-SAUS Ook geldig in onze winkel in Halsteren

naar keuze

samen

3.

99

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl


actualiteit

Onderzoek KNVB naar vechtpartij loopt nog

BVV’63 op non-actief na vechtpartij bij HSC’28 BERGEN OP ZOOM - Voetbalclub BVV’63 uit Bergen op Zoom is door de tuchtcommissie van de KNVB op non-actief gezet, nadat leden van de club vorige week zondag slaags raakten met voetballers van HSC’28 uit Heerle. Daardoor mag BVV’63 komend weekend geen wedstrijd spelen. Het onderzoek naar de vechtpartij loopt nog. De KNVB bekijkt daarbij ook de mogelijkheden om de club een boete, puntenstraf of verwijdering uit de competitie op te leggen. DOOR MERIJN SITSEN De vlam sloeg in de pan tijdens de wedstrijd tussen HSC’28 en BVV’63 nadat een speler uit Heerle vlak voor tijd de winnende treffer had gemaakt. Zowel de spelers als het publiek van BVV vonden dat aan het doelpunt een overtreding vooraf was gegaan. De doelpuntmaker moest het volgens ooggetuigen ontzien. Hij ontving enkele rake klappen van spelers van BVV nadat hij zijn winnende doelpunt heeft gemaakt. Spelers en supporters van de club uit Bergen op Zoom vlogen hem aan met het gevolg dat binnen enkele minuten spelers en fans van beide clubs al vechtend over het veld heen rolden. De politie moest er aan te pas komen om de vechtende voetballers en fans uit elkaar te halen. Toen deze arriveerde lukte het om de aanwezigen te bedaren en te zorgen dat beide ploegen zonder verdere incidenten het terrein konden verlaten. Schorsen Hamdi Acikgoz, voorzitter van BVV’63, vertelt dat het volgens hem wel meevalt. Het

incident is volgens de voorzitter beter te omschrijven als onderling irritatie dan als vechtpartij. Wel geeft Acikgoz aan dat hij zelf geen getuige is geweest van het incident en dus niet precies kan oordelen wat er is gebeurd. De club laat het er echter niet bij zitten.

‘Kunnen een voorlopige beslissing nemen’ “We hebben de training van dinsdag afgelast om met iedereen om tafel te zitten en te bepalen wat er precies is gebeurd”, zegt de voorzitter van BVV. Er zijn naar aanleiding van verslagen van ooggetuigen op dit moment twee spelers geschorst bij de club. Zij mogen niet meer voetballen bij het team en zijn ook niet meer welkom op trainingen. “We wachten tot we het officiële verslag krijgen van de KNVB en de scheidsrechter voordat we een definitief besluit nemen”, legt Acikgoz uit.

BVV’63 heeft zelf twee spelers geschorst naar aanleiding van de vechtpartij.

Sancties Marc van Berkum, districtmanager van de KNVB district zuid 1 waar ook Bergen op Zoom onder valt, geeft aan dat er op dit moment nog onderzocht wordt wat er

precies is gebeurd. “Op basis van de verklaringen hebben we BVV’63 nu tijdelijk op non-actief gezet. Omdat het nogal een complexe zaak is, kan het zeker één tot twee weken duren

ARCHIEFFOTO

voordat we een definitieve uitspraak kunnen doen”, vertelt de districtmanager. Hij geeft wel aan dat er aan de hand van de huidige feiten een voorlopige beslissing kan worden genomen.

Stadlander en Van Agtmaal maken doorstart voor ontwikkeling woonzorgcomplex

Lagere nieuwbouw op locatie Van Kaam BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe woonzorgcomplex, dat op de hoek van de Antwerpsestraatweg en de Laan van Borgvliet moet verrijzen, zal minder kolossaal zijn dan aanvankelijk was geschetst. Dat blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied Langeweg, waaronder van de locatie van het voormalige autobedrijf Van Kaam valt. Daarin is de maximale hoogte teruggebracht van zes lagen naar vier en ook de afstand tot de woningen aan de Drossaard vergroot.

DOOR RIA VAN MEIR Woningcorporatie Stadlander en bouwbedrijf Van Agtmaal willen op de hoek Antwerpsestraatweg-Laan van Borgvliet in totaal 48 zorgeenheden en zes toegankelijke appartementen realiseren. Op het terrein zijn ook 33 parkeerplaatsen voorzien. In het bestemmingsplan is de hoogte gemaximaliseerd op vier bouwlagen aan de Antwerpsestraatweg en twee tot drie bouwlagen aan de Laan van Borgvliet.

‘Noodzaak van ontwikkeling terrein erg groot’ Daarmee wordt volgens wethouder Ad van der Wegen ook tegemoet gekomen aan de wensen van de omwonenden van het braakliggende terrein. “In het verleden is al eens eerder een plan gepresenteerd met maximaal zes verdiepingen. Dat was te massaal en stuitte ook op verzet van de omwonenden. We hebben daarom met hen om de tafel gezeten en hun eerdere zienswijzen ook meegenomen in het nieuwe ontwerpbestemmingsplan”, licht Van der Wegen toe.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Volgens het bestemmingsplan is er ruimte voor 48 zorgeenheden en 6 appartementen op het braakliggende terrein op de hoek Antwerpsestraatweg-Laan van Borgvliet. FOTO RIA VAN MEIR

Doorstart Het nieuwe ontwerp voor het woonzorgcomplex is het resultaat van een doorstart die Stadlander en Van Agtmaal samen hebben gemaakt na het afhaken van een derde marktpartij. Volgens Stadlanderwoordvoerder Bert Jansen is de doorbraak nog erg vers. “We zijn er maandag

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

pas met beide partijen uitgekomen, maar moeten onderling nog wel een aantal afspraken maken. Het is voor ons dus nog te vroeg om een zorgpartij te betrekken bij de ontwikkeling van de zorgwoningen”, geeft hij aan. Ook over het verloop van de procedure kan hij nog geen uitspraken doen. Woonservicegemeente Van der Wegen is echter blij dat beide partijen samen verder gaan met de ontwikkeling van de locatie van het voormalige autobedrijf Van Kaam. “Het terrein ligt al een paar jaar braak. Het eerste plan was te omvangrijk naar onze zin en liep tegen stedenbouwkundige bezwaren op. Het heeft tijd nodig om het plan aan te passen, maar de noodzaak van ontwikkeling is erg groot. In de toekomst zullen steeds meer mensen die zorg nodig hebben zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen. Met de komst van een woonzorgcomplex kunnen wij ook invulling geven aan ons streven van Bergen op Zoom als woonservicegemeente”, meent hij. Van der Wegen sluit ook niet uit dat er de komende tijd meerdere locaties in de gemeente worden aangewezen voor de ontwikkeling van woonzorgcomplexen. Bestemmingsplan De ontwikkeling van de locatie Van Kaam wordt meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan Langeweg 2012. Dat omvat het gebied tussen de Antwerpsestraatweg, het spoor, de Stalen Brug en de kruising Antwerpsestraatweg-Langeweg. Alle bestemmingsplannen in dat gebied worden verwerkt in één overkoepelend en actueel bestemmingsplan.

Volg ons op twitter: @BergseBode.


START MET MOUNTAINBIKEN! START MET GINNEN MET MOUNTAINBIKEN? MOUNTAINBIKEN! LEER IN 6 WEKEN DE BASISVAARDIGHEDEN MOUNTAINBIKEN

LEER IN 6 WEKEN DE BASISVAARDIGHEDEN MOUNTAINBIKEN

an mee met Fiets-Fit en krijg in eken de basistechnieken mountainbiken de knie! Ga samen met andere nende mountainbikers de uitdaging aan!

START ZATERDAG 16 MAART 2013 START 10:00 UUR ZATERDAG 16 MAART 2013 10:00 UUR

e aan op www.fiets-fit.nl en kies ocatie Bergen op Zoom

g Bezoek onze showroom en ontvan Korting 5% op Materialen + 15% op Montage

in Bergen op Zoom wordt georganiseerd door Leer samen met andere beginnende fietsers s Fietsplus de basisvaardigheden van het mountainbiken Leer samen met andere beginnende fietsers psestraatweg 25-27, 4615 AK Bergen op Zoom Fiets-Fit is de kennismakingscursus van de NTFU de basisvaardigheden van het mountainbiken en wordt o.a. georganiseerd door:

Fiets-Fit is de kennismakingscursus van de NTFU

Antwerpsestraatweg 25-27 4615 AK Bergen op Zoom

Hermes Fietsen

€ 849,15

Antwerpsestraatweg 25-27 4615 AK Bergen op Zoom

DE KENNISMAKINGSCURSUS VAN DE NTFU

art: erdag Bouw/verbouw of t 7-mrOnderhoud aan uw woning

0:00

• 660Wp • 3 zonnepanelen • Omvormer riaal • Basis aansluit mate ten • 17% lagere stroomkos

Hermes Fietsen en wordt o.a. georganiseerd door:

• 1600Wp • 8 zonnepanelen • Omvormer 1.5ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 41% lagere stroomkos

€ 2.210,00

• 3200Wp • 16 zonnepanelen • Omvormer 3ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 82% lagere stroomkos

€ 4.100,00

FIETS-FIT.NL

PARTNERS VAN FIETS-FIT

MB Startlocaties 2013T-1.indd 10

PARTNERS VAN FIETS-FIT

MB Startlocaties 2013T-1.indd 10

R Profiteer van 6% btw i.p.v 21% op uurloon. UU Informeer vrijblijvend naar mogelijkheden. PARTNERS VAN FIETS-FIT

Tel: 0164-630086 of 06-23927110

DE KENNISMAKINGSCURSUS VAN DE NTFU

FIETS-FIT.NL

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

11.02.13 13:01

• 2400Wp • 12 zonnepanelen • Omvormer 3ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 62% lagere stroomkos

• 1200Wp • 6 zonnepanelen • Omvormer 1.5ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 32% lagere stroomkos

11.02.13 13:01

€ 3.272,50

€ 1.657,00

• 4000Wp • 20 zonnepanelen • Omvormer 4ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 99% lagere stroomkos

€ 5.100,00

Telefoon: +31(0)76 5017990 Email: solar@verdegro.com

MAGAZIJN

WOONWINKEL

O P RU I M I N HOUTEN V

OP = OP

Houten vloeren, laminaat, Duoplank en massieve vloeren zoals parket en planken voor uw woonkamer, keuken, slaapkamer, werkkamer, etc.

G ! LO E R Div va . p a

n 4 m 2 r ti to t 4 j e n 00 m 2

RIJZE P M E D O B N E EN TEG

N.

G A D N É É S T H C E SL RT ALLE VLOER

E N!

A A M 6 1 G A D R E T ZA 14.00 UUR VAN 7.00 TOT

DIRECT MEENEMEN, RESERVEREN NIET MOGELIJK. BETALING PINNEN + CONTANT OOK BEZORGING TEGEN VERGOEDING MOGELIJK

U bent van harte welkom op Buitenvest 52 - Bergen Op Zoom


actualiteit

Gemeente stelt voorwaarden aan sociale bijdrage voor kinderen uit arme gezinnen

Colofon

Bijdragen via Leergeld in natura

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom vergoedt de maatschappelijke participatie van kinderen uit een gezin met een inkomen op of rond het minimum sinds dit jaar enkel nog in natura. Het college wil zo voorkomen dat de bijdrage van 150 euro per kind voor andere doeleinden wordt ingezet. In de nieuwe beleidsregels heeft het gemeentebestuur daarom vastgelegd welke lidmaatschappen, abonnementen en (school)activiteiten onder de regeling vallen.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Merijn Sitsen Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 10.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

W E E K B L A D

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 10

De oplossing van deze puzzel is in week 11 te vinden op www.internetbode.nl

Ouders met een inkomen op of rond het minimum kunnen 150 euro inzetten voor de maatschappelijke participatie van hun kinderen, bijvoorbeeld via zwemlessen. ARCHIEFFOTO

DOOR RIA VAN MEIR De regeling is bedoeld om kinderen uit gezinnen die leven rond de armoedegrens toch de kans te geven om met hun vriendjes en vriendinnetjes te sporten, op muziekles te gaan of mee te doen met een schoolactiviteit. Tot en met 2012 kon de gemeente de bijdrage van 150 euro per kind betalen uit een budget van 35.000 euro vanuit het Rijk. Ondanks dat die stimuleringsmaatregel vanuit Den Haag is stopgezet, heeft het college besloten om door te gaan met het bevorderen van de maatschappelijke deelname van schoolgaande kinderen. “In onze begroting hebben wij daarom 20.000 euro vrijgemaakt voor deze regeling. Omdat we te maken hebben met minder budget, hebben we ook meteen gekeken naar hoe

© www.sudokusite.eu

gezinnen de bijdrage naar ons idee moeten besteden. Zo voorkomen we dat het geld wordt besteed aan een dagje pretpark, want dan schiet het zijn doel voorbij”, verklaart wethouder Arjan van der Weegen. In de gemeente Bergen op Zoom komen zo’n duizend kinderen in aanmerking voor de regeling. “We moeten zorgen dat zij niet de dupe zijn van de armoede in hun gezin”, vindt Van der Weegen. Cursus De gemeente werkt daarbij samen met de stichting Leergeld, een landelijke organisatie met een afdeling in Bergen op Zoom. Wanneer ouders in aanmerking willen komen voor de bijdrage, brengt een vrijwilliger van de stichting een bezoek aan huis en beoordeelt hij of zij hun aanvraag.

Ouders kunnen op die manier 150 euro vergoed krijgen op het lidmaatschap van hun kinderen op een jeugd-, sport- of ontspanningsvereniging. Ook kan het bedrag worden ingezet voor een deelname aan een cursus of workshop op het gebied van muziek, dans, theater of beeldende kunst in groepsverband binnen de gemeente Bergen op Zoom. Daarnaast is er de mogelijkheid om van de bijdrage zwemlessen te volgen of een abonnement op zwembad De Melanen af te nemen. Ook de aanschaf van voetbalschoenen of een computer behoren tot de mogelijkheden. Tot slot kan men het budget inzetten voor deelname aan schoolactiviteiten, zoals een schoolreisje of een schoolkamp. De regels gelden met terugwerkende kracht voor alle aanvragen vanaf 1 januari 2013.

Ger van Eekelen wint prijs met Eerste Hulp Bij Onthouden box BERGEN OP ZOOM - Ger van Eekelen heeft de MSDCARE Award gewonnen met zijn Eerste Hulp Bij Onthouden Box (EHBO-Box). De prijs wordt een keer per jaar uitgereikt door MSD Nederland aan het beste idee wat bijdraagt aan de verbetering van ouderenzorg. Het winnende idee is uniek in zijn eenvoud. In de EHBO-box worden allerlei belangrijke documenten bewaard zodat alle relevante gegevens op één plaats worden genoteerd. DOOR MERIJN SITSEN “Het principe werkt als een soort externe

harde schijf”, vertelt Ger van Eekelen trots. Samen met zijn vrouw Jeanne is hij eigenlijk een beetje verbaasd dat hij de

Award daadwerkelijk heeft gewonnen. Hij vertelt dat hij zijn idee, wat eigenlijk een vrij simpel concept is, vorig jaar in oktober

heeft ingestuurd. Toen hij twee maanden later nog niets had vernomen, dacht hij bij zichzelf dat het niks zou worden. “Ik werd toen ineens gebeld door iemand van MSD dat ik genomineerd was. Een nominatie is wel leuk maar dat hoeft echter nog niks te betekenen”, zegt Van Eekelen. Toch besloot hij om samen met Jeanne naar het congres te gaan waar de uitreiking van de prijs zou plaatsvinden. Daar aangekomen bleek al snel dat de EHBO-Box een serieuze kandidaat was voor de Award en een geldbedrag van 15.000 euro.

‘Idee is uniek in zijn eenvoud’ Het prijzengeld moet worden ingezet voor het ontwikkelen van de Box tot een voor de markt en voor ouderen geschikt product. “De jury had 65 inzendingen gehad en had er eigenlijk maar twee genomineerd”, legt de bedenker van de EHBO-Box uit. Dit komt volgens hem omdat veel inzendingen prima ideeën hadden maar deze zo modern waren, dat ze op dit moment niet in aanmerkingen komen voor deze doelgroep.

Ger van Eekelen (midden) neemt de prijs en bijbehorende cheque in ontvangst voor zijn concept, de EHBO-Box. FOTO MSD NEDERLAND PaGiNa 5

EHBO-Box De Box bestaat eigenlijk uit een simpele kaartenbak. In deze bak kunnen ouderen wiens geheugen achteruit gaat hun belangrijke gegevens instoppen. “Je kunt er bijvoorbeeld de contactgegevens van je huisarts, je bank maar ook je familie indoen”, legt Van Eekelen uit. Als je het dan

even niet meer weet, kun je het gemakkelijk opzoeken. Ook voor hulpverleners is de box een uitkomst. “Vaak bellen mensen in paniek een hulpverlener op omdat ze iets zijn vergeten. Het is dan erg moeilijk om via de telefoon uit te leggen waar iets is. De hulpverlener kan in dit geval simpel naar de EHBO-Box verwijzen”, vertelt de bedenker van het concept. De EHBO-box krijgt een opvallend design met een felle kleur zodat hij goed opvalt en moeilijk over het hoofd te zien is. Inspiratie Het idee van de box haalt Van Eekelen uit zijn eigen ervaringen. Toen hij als freelance hulpverlener aan de slag ging, kwam hij namelijk veel in aanraking met ouderen. Hij merkte dat ze het vervelend vonden zodra ze werden geconfronteerd met het feit dat hun geheugen achteruit ging. Aangezien er geen medicijnen zijn voor ziektes als alzheimer en dementie, ging hij op zoek naar een andere oplossing om er toch voor te kunnen zorgen dat deze mensen zoveel mogelijk dingen zelf kunnen blijven doen. Jury De jury, bestaande uit medici, mensen in de ouderenzorg en mensen van ouderenorganisaties, vonden het idee uniek door de eenvoud. “Er zijn zeker mensen die een soortgelijk systeem hebben maar voor hulpverleners zou het makkelijk zijn als overal het zelfde systeem wordt gebruikt. Met de EHBO-Box zou dat volgens de jury prima gaan”, zegt Van Eekelen.


Theaterwedstrijd

KORT BEDRIJVIG

Drie teamleden van ‘Met Een Bek Vol Tanden’, vlnr Linda, Vera en Rob.

BERGEN OP ZOOM - Een theatersportwedstrijd met een Zeeuws tintje op zaterdag 16 maart in Tapperij De

Kroon, Bosstraat 21, aanvang 20.00 uur.

Ditmaal gaat de Bergse theaterimprovisatiegroep ‘Met Een Bek Vol Tanden’ de strijd aan met een zeer getalenteerde uit de Zeeuwse klei getrokken jongerengroep. De ongetwijfeld vermakelijke en spannende wedstrijd zal plaatsvinden in Tapperij de Kroon. De spelers hebben geen script, vaak geen idee, maar wel veel lol. Improvisatie vormt de basis en de toeschouwers zijn de aanjagers van het spel. Het publiek geeft suggesties voor rollen, locaties en personages. Ook in televisieland heeft deze theatervorm nu meer bekendheid gekregen dankzij het programma In Goed Gezelschap. Juist het niet-weten doet de speler soms zweten. Dit alles levert voor het publiek ontroerende, muzikale of gewoonweg hilarische momenten op. Kortom ongetwijfeld een heerlijk avondje uit vol humor. Iedereen welkom. Kaarten te koop aan de zaal. Info: www.meteenbekvoltanden.nl, www.facebook.com/meteenbekvoltanden.

Rotary Mattheus Passion

Unieke uitvoering van de Mattheus Passion BERGEN OP ZOOM - Voor de 10e keer organiseren de Rotary clubs van Bergen op Zoom en Bergen op Zoom Noord hun gezamenlijke 2-jaarlijkse project: de integrale uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Deze uitvoering is van zeer hoog niveau en zal plaatsvinden in de St. Gertrudiskerk in Bergen op Zoom, op zondag 10 maart, aanvang 14.15 uur. Dit is een unieke gelegenheid om een keer kennis te maken met een groots muziek spektakel met zes vocale solisten, drie koren en het barokorkest, dat authentieke instrumentarium bespeelt.

De vocale solisten: Elise Caluwaerts, sopraan; Carina Vinke, alt; Alex Vermeulen, tenor (evangelist); Stephan Adriaens, tenor; Frans Fiselier, bas (Christus); Pieter Hendriks, bas. De koren: koor 1: Hét Concertkoor Bergen op Zoomkoor; koor 2: Vocaal Ensemble Fioretto Hilversum; ripieno koor: De Oosterhoutse Nachtegalen. Het orkest: Barok orkest Cappella Maria Barbara met de instrumentale solisten Barbara Erdner, viool en aanvoerder orkest 1 - Annabelle Ferdinand, viool en aanvoerder orkest 2 - Frank Wakelkamp, viola da gamba en continuo groep: Henk van Zon-

neveld, orgel - Anita Gluyas, cello - Harjo Neutkens, theorbe. Kaarten voor het concert (inclusief programmaboek, tekstboek en koffie/thee) kunt u op deze website online bestellen. Ook kunt u de kaarten afhalen bij Muziek Koster en Boekhandel Quist beide in de Fortuinstraat in Bergen op Zoom. De netto opbrengst van het concert zal dit keer besteed worden aan de realisatie van een nieuwe sterilisatie-afdeling van het Oncologisch Kinderziekenhuis in Lviv, Oekraïne in samenwerking met Stichting Humanitaire Hulp Kinderziekenhuis Oekraïne te Tilburg.

De sleutel naar je eigen huis vind je tijdens het Wooncafé

BERGEN OP ZOOM - Wil jij meer weten over de stappen die gezet moeten worden naar een eigen woning? Heb jij behoefte aan informatie over woningen en hypotheken? Kom dan op donderdag 4 april 2013, twee dagen voor de Open Huizenroute, naar het Wooncafé in Bergen op Zoom. Vanaf 19.00 uur opent Rabobank Het Markiezaat haar deuren voor iedereen met een woonwens. Het is een gezamenlijk initiatief van diverse partijen, zoals een notaris, hypotheekadviseurs en verschillende makelaars, zodat je op één moment alle informatie kunt inwinnen. Het Wooncafé heeft twee gelijkwaardige informatiesessies, start om 19.30 én 20.30 uur, met korte presentaties van een makelaar, een notaris en een hypotheekadviseur. Vervolgens kunnen bezoekers zelf de informatiemarkt op om tips en adviezen in te winnen. Vind een antwoord op al jouw vragen over wat er komt kijken bij de aanschaf van een eigen huis. Aanmelden is gratis en kan door een e-mail te sturen naar info@wooncafe. com voorzien van je naam, adres, telefoonnummer, welke sessie je graag wilt volgen en met hoeveel personen je aanwezig zult zijn. Op de website www.wooncafe.com is alle informatie terug te vinden. Volg de laatste ontwikkelingen via Twitter (@Wooncafe) of kijk op de Facebookpagina (facebook.com/wooncafe). Er wordt een iPad Mini verloot onder de aanwezigen die de Facebookpagina geliked hebben! www.wooncafé.nl

Expositie sieraden van Sarah Kobak

BERGEN OP ZOOM - Galerie Govert van Dijck exposeert t/m 25 mei sieraden van Sarah Kobak (Koog aan de Zaan). Sarah Kobak behaalt in 2004 haar diploma goudsmeden aan het ROC Zadkine in Schoohoven. Vervolgens vertrekt ze voor een jaar naar Engeland om jewellery design te studeren aan the university for the creative arts in Rochester. Terug in Nederland begint Sarah haar eigen atelier in Zaandam. De sieraden die Sarah ontwerpt en maakt zijn meestal geïnspireerd op het materiaal zelf. Dat kan het edelmetaal zijn, een

mooie edelsteen maar ook stoffen en kantjes die ze vindt op de markt. Het experimenteren met verschillende materialen heeft geleid tot een collectie waarin veel diversiteit te zien is. In haar werk zien we regelmatig het gebruik van granules, ingewalste motieven en geoxideerd koper. Dit combineert zij graag weer met edelstenen of nieuwe technieken. Sarah werkt voornamelijk in zilver, maar ook in goud of een combinatie van goud & zilver en edelstenen in diverse slijpvormen. Over het tot stand komen van haar collectie zegt Sarah:,, Veel experimenteren, nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt,

accountantskantoor administratie- & belastingadvieskantoor

technieken uitproberen en vooral gewoon doen”. Meer informatie over deze expositie en galerie Govert van Dijck; www.galeriegovertvandijck.nl Galerie Govert van Dijck, Noordzijde Haven 12, 4611GS Bergen op Zoom, tel. 0164-258892. Openingstijden: vrijdag & zaterdag 12.00-17.00u en op afspraak.

Belastingaangifte doen? Informeer vrijblijvend. Do you need help with your Tax Return? Contact us for more information (without obligation). Ravelstraat 69 • 4614 XC Bergen op Zoom tel.: 0164 21 10 66 • email: christ@vantilburgboz.nl

BEDRIJVIG NIEUWS Winkel aan Rijkebuurtstraat verbreedt aanbod en komt met nieuwe naam

Mijn Mode is opvolger Creatieve Handen Rijkebuurtstraat

BERGEN OP ZOOM - Creatieve Handen aan de Rijkebuurtstraat in Bergen op Zoom is een andere weg ingeslagen en gaat verder in hetzelfde pand, maar onder een nieuwe naam: Mijn Mode. De winkel blijft precies dezelfde producten en diensten bieden, maar breidt daarbovenop uit op het gebied van kleding, woonaccessoires en mode. De nadruk ligt daarbij op mode op maat, dat kan zelfmaakmode zijn of een kant-en-klaar product. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE De reden hiervoor is duidelijk, want vaste klanten bezoeken de winkel met vragen over kledij. Niet alleen om te laten verstellen, maar ook om aan te laten passen of verbeteren. Een goede galajurk die slechts één keer op een bijzondere gelegenheid gedragen is, wordt bijvoorbeeld met enkele aanpassingen een compleet nieuwe outfit. Ook voor vragen over kleding die

niet meer te verkrijgen is, niet past, of waar alleen een idee voor is, kan de hulp van Mijn Mode ingeschakeld worden. Die hulp kan bestaan uit het complete kledingstuk laten maken, of de juiste tips, adviezen en materialen meekrijgen om zelf aan de slag te gaan.

Maat Mijn Mode mag letterlijk genomen worden. Zowel voor kleding als woonaccessoires kan iets geheel qua kleur, materiaal, maat, smaak en vorm gemaakt worden. Daarvoor zijn bijvoorbeeld breiartikelen, wol en leer te krijgen. Oude kledingstukken krijgen bovendien met enkele aanpassingen een tweede leven. Handig in een tijd waarin iedereen op de kleintjes moet letten, maar er toch goed uit wil zien! Workshops Voor de creatieveling die graag zelf aan de slag gaan, start er binnenkort een workshop handwerk. Daarvoor zijn ideeën

welkom via info@mijnmodeboz.nl, binnenlopen bij de Rijkebuurtstraat mag ook. Sowieso staat de deur altijd open, ook voor spoedreparaties of verstellingen. Daar kan op gewacht worden met een kop koffie en een gezellig gesprek. Woonaccessoires Kwaliteit staat voorop, maar service, een scherpe prijs en een welkom gevoel staat bij de twee zussen van Mijn Mode eveneens hoog in het vaandel. Dankzij hun zorgachtergrond, ontbreekt het niet aan mensenkennis. Vakkennis hebben ze eveneens, wat blijkt uit de brede service die geboden wordt. Enkele kernwoorden: vele soorten wol, woonaccessoires, verzamelpunt stomerij, materiaal voor een hennafeest, diverse soorten (nacht)kleding , korsetten, sierraden en véél meer. De vaste diensten als het (ver)maken van kleding en woonaccessoires spreken voor zich. Kortom: van alle markten thuis, voor zowel mannen als vrouwen. In de Bode

Arzu Satiroglu en Aynur Üstübi versterken elkaars kwaliteiten bij Mijn Mode FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

verschijnt bovendien regelmatig een bon voor twintig procent korting. Dan wordt niet duur, opeens nog goedkoper! Mijn

Mijn Mode, Rijkebuurtstraat 11, Bergen op Zoom, 0616973785, www.mijnmodeboz.nl, info@mijnmodeboz.nl. PAGINA 6

Mode is elke weekdag open van 10.00 tot 17.30. Donderdag wordt er om 09.00 geopend, zaterdag sluit de winkel 17.00.


lief en leed

Familieberichten

IN MEMORIAM 8 maart 2003

8 maart 2013

Uitvaartverzorging C. VAN DEN BOOM Uitvaartverzorging C. VAN DEN BOOM Uitvaartverzorging C. VAN DEN BOOM Alle zorg uit handen

Gretha van de WaterinG-de Krom Met een laatste diepe zucht in de nacht, Nam je afscheid van mij en het leven. Alhoewel je uit mijn leven verdween, Laat je mij nog steeds niet alleen. En daarom wil ik hierbij weten, Dat ik je na 10 jaar nog niet ben vergeten. Je bleef mij 44 jaar lang trouw, Daarin was je mijn liefhebbende vrouw. Bergen op Zoom,

Alle zorg uit handen Alle zorg uit handen

Louis van de Watering

Weekenddiensten

Aletta Aletta Jacobsstraat Jacobsstraat 8, 8, 4623 4623 ZB ZB Bergen Bergen op op Zoom Zoom Aletta Jacobsstraat 8, 4623 ZBuitvaartvandenboom@home.nl Bergen op Zoom Tel. (0164) 23 63 30, fax (0164) 25 80 32, Tel. (0164) 23 63 30, fax (0164) 25 80 32, uitvaartvandenboom@home.nl Tel. (0164) 23 63 30, fax (0164) 25 80 32, uitvaartvandenboom@home.nl

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

www.uitvaartbrabant.nl

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444.

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

20% o (minima

al)

HERMES

pA L in de wLES inkel

sen

Passie voor fiet

de GROTE uitverkoop gaat van start! Ongelofelijke van 3 2 NU: 399,- SUPER actie! 11 t/m VAN: 599,-

maart

Sparta Leopard 3v model dames

NU:

Sparta ION XS elektrische fiets model dames

Bigbike meisjesfiets 26” terugtraprem vanaf €100,-

de kids! 42, Accessoires: VAN: 95 NU: Cordo afneembare

Al

aan de Antwerpsestraatweg! Met

Antwerpsestraatweg 25/27 4615 AK Bergen op Zoom Telefoon: 0164-241844 www.hermespassievoorfietsen.nl

Gratis inloopspreekuur voor ondernemers en particulieren! Iedere dinsdag van 18.30-19.30 uur in Wijkcentrum De Moerkens, Kapittelstraat 21, Bergen op Zoom Voor informatie of juridisch advies kunt u contact opnemen met: MARKIEZAAT Advocaten - Bergen op Zoom Tel.nr.: 0164-254314 Email: info@markiezaatadvocaten.nl

19,

voor passie

fiets

WOZ Quickscan op

www.geweldigerhuis.nl

Wij kijken vervolgens of we ook de WOZ-waarde van uw woning kunnen verlagen. En dit op basis van No cure, no pay, dus waarom twijfelen?

95

aar 15 j

Mr J.C. van der Tak en Mr L.J. de Rijke

Doe vandaag nog de

1.599,-

rieten fietsmand

MARKIEZAAT Advocaten

Minder belasting betalen? Het kan!

NU:

399,- Ook voor

Kalkhoff Zandvoort 7 versnellingen - model heren

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

Geweldiger Huis Makelaardij: Tel. 0164-234511

en!

Leeftijdgericht wonen, nu maar ook in de toekomst.

Meer acties en nieuws via onze social media! : @hermesfietsen : facebook.com/hermesfietsen

t

Voor alle aanbiedingen geldt: drukfouten voorbehouden en op=op!

F

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang een presentje! hermespassievoorfietsen.nl/nieuwsbrief/

”Die ene druppel. Die doet er toe.”

Bakkerij ‘t Croissantje BERGSE MIKBROOD Tijgerbrood wit tarwewit-tarwe BESCHUITBOLLEN (4 stuks) eierkoek wORSTENBROODjE Of AppelflAp SaUCIjzENBROODjE kl. bossebol (slagroom) aDvOCaaTNESTjE met slagroom

€e1.70 1.50 € 1.00 e 0.25 0.90 €e1.00 0.90 €e1.20

Geopend van 7.00 tot 13.00 uur

- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

Joke en AriJAAn kriJnen

Korenmarkt 12 - Bergen op Zoom - tel./fax 0164 - 23 78 64

gratis plaatsing

PAGinA 7


Swim Challenge De Krabben BERGEN OP ZOOM - Swimchallenge van zwemvereniging De Krabben in zwembad De Schelp is een daverend succes geworden op zondag 3 maart tussen 08.00-09.00 uur. Er waren 26 zeer gemotiveerde deelnemers die al vroeg in het zwembad aanwezig waren. Er waren deelnemers van alle leeftijden, van zeer jong (8 jaar) tot wat ouder (60+). Ook de diversiteit van de zwemmers was ruim: wedstrijdzwemmers, triatleten, recreanten. Organisator en bestuurslid Peter Reedijk van zwemvereniging De Krabben heette iedereen persoonlijk hartelijk welkom en vervolgens kreeg iedere deelnemer zijn gekleurde badmuts. Om precies 08.00 uur gaf: Krabben-voorzitter Fred van den Kieboom het startsignaal. Het doel van de swimchallenge was in een uur tijd een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Er kon zowel schoolslag als

vrije slag gezwommen worden. Er waren in het zwembad 6 wedstrijdbanen beschikbaar, waarvan er 5 werden gebruikt voor de vrije slag (borstcrawl) en 1 baan voor de schoolslagzwemmers. De deelnemers hadden van tevoren hun streefafstand opgegeven en werden op snelheid ingedeeld. .Alle zwemmers werden door leden van De Krabben goed in de gaten gehouden en waar nodig kreeg men aanmoedigingen en sport-fris-drankjes uitgereikt. Alle deelnemers leverden een maximale inspanning. Sommigen zwommen in één tempo met fraaie keerpunten, anderen zwommen snel met na een paar banen zwemmen een uiterst korte rustpauze om even op adem te komen en soms iets te drinken, en anderen zwommen in hun rustige eigen tempo. Het aanwezige publiek genoot met volle teugen. Alle deelnemers waren goed getraind en er vielen geen afhakers te vermelden. Krabben-wedstrijdzwemmer Dick van Beveren zwom 4.285m. en clubgenoot Rick

de Schutter zwom 3.985m., zeer goede prestaties van beiden binnen één uur tijd. Ook de zwemprestaties van Teun van Uffelen (3.440m.) en van Patricia van Uffelen (3.310m.) mochten er wezen. Aassim Ajary zwemt nog niet zo heel lang bij De Krabben, maar zijn afstand van 2.950m. mocht er wezen. Jongste deelnemer -de 8-jarigeSaad Danjaoui- had gekozen voor de schoolslag en wist binnen het uur een afstand van 1850m. af te leggen. Een opmerking die velen na afloop maakten was: “Dit is een perfecte training, wanneer is de volgende Swimchallenge”. Na afloop kreeg elke deelnemer een fraai certificaat met daarop vermeld zijn naam en de afgelegde afstand. Tevens kreeg men na afloop drinken en stroopwafels om de koolhydraten snel aan te vullen. Zwemvereniging De Krabben heeft nu al het verzoek gekregen de volgende Swimchallenge te houden in de buitenlucht. Vrijwel alle deelnemers kijken hier nu al naar uit.

Deze bekroonde familiefilm imponeert door een groot thema als verdriet vanuit het perspectief van een tienjarige jongen te vertellen, onder andere door ook de cameravoering letterlijk vanuit diens perspectief te nemen. De afwezigheid van de moeder heeft een verwijdering tussen de jongen en zijn vader veroor-

zaakt. De jongen vindt troost bij een jonge kauw die uit het nest gevallen is. Hij moet de vogel verborgen houden voor zijn vader, want die wil geen dieren in huis hebben. Jojo belt dagelijks stiekem met zijn moeder, die hij op haar verjaardag wil verrassen met de vogel. Zijn vader wil echter absoluut de verjaardag niet vieren van iemand die afwezig is. Dankzij de speciale band met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo uiteindelijk de muur rond het hart van zijn vader af te breken. Opgeven zoals vermeld in het blad van de KBO. Meer info: hector@home.nl.

Mantelzorgcafé

Dit keer was het thema ‘Hoe blijf ik op de been’. Dit het een onderwerp was dat mantelzorgers aansprak was zichtbaar, restaurant van Stuijvenburgh zat bomvol met mantelzorgers. Meer dan 60 mantelzorgers, van jong tot oud, waren aanwezig

om meer te horen over dit onderwerp. In deze tijden van veranderingen in de AWBZ en WMO is één ding wel duidelijk: mensen zullen langer thuis blijven wonen en er zal steeds meer een beroep gedaan worden op de mantelzorg. Na een welkomstwoord, presenteerde Margot Wentink het logo van Mantelzorg Bergen op Zoom. Het logo beeldt uit waar Mantelzorg Bergen op Zoom voor staat, namelijk een helpende hand maar ook van samen staan we sterk als mantelzorgers. Jurgen Stoop van de gemeente Bergen op Zoom kreeg uit handen van Margot Wentink de 1e nieuws-

brief van 2013. De nieuwsbrief heeft een nieuwe en professionelere uitstraling gekregen vol met informatie en tips voor mantelzorgers. Al meer dan 300 mantelzorgers krijgen de nieuwsbrief via de post of mail. Mantelzorg Bergen op Zoom had mevrouw Annemarie Schrijnemakers benaderd om de avond invulling te geven. Dit deed ze op een boeiende en interactieve manier. Inspirerende avond vol van herkenning, getuige de vele knikkende gezichten die avond. Voor meer info over Mantelzorg Bergen op Zoom, tel. 0164-299491, info@ mantelzorgboz.nl

Wegwijs op de computer BERGEN OP ZOOM - In wijkcentrum het Hoofdkwartier (voormalige kerkgebouw Antonius Abt.), Rembrandtstraat 52A, zijn ze van start gegaan met een nieuwe activiteit, kennismaken en wegwijs worden op de computer. Helemaal van deze tijd de computer en helemaal nieuw dat men hiervoor nu ook terecht kan in het Hoofdkwartier. De computer, men kan er niet meer omheen en wat zou men zonder moeten? Toch aarzelen nog vele mensen de stap te

maken, om zich wat meer eigen te maken met dit apparaat. Nu de kans om kennis te maken en wegwijs te worden op de computer, ook al heeft men geen tot weinig ervaring. Op de woensdagochtenden 09.30-10.30 uur en de donderdagavonden 19.15-20.15 of van 20.30-21.30 uur zijn zij per 2013 van start gegaan. De lessen worden gegeven aan maximaal 4 personen per keer, zodat men alles rustig kan (na) vragen aan de begeleider, die de activiteit verzorgt, namens het Hoofdkwartier.

Aantal buurtbewoners en belangstellenden hadden zich al spontaan ingeschreven en hebben inmiddels de eerste kennismaking met de computer er opzitten en zijn zo enthousiast dat ze nog meer willen weten, waar zij uiteraard gehoor aangeven. Ook uw interesse gewekt, aarzel dan niet langer en meld aan. Voor vragen of nadere info kan men contact opnemen met de activiteitenbegeleider/computer dhr. V.d. Meer tel. 0164-265333. Bij geen gehoor kan men ook bellen met de beheerder van het Hoofdkwartier, Pieter Lenssen, tel. 0164-242219.

Hieronymus

Weer persoonlijke records Bergse zwemmers BERGEN OP ZOOM - De Limburgse zwemvereniging uit Helden organiseert 2 keer per jaar een wedstrijd in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Op 3 maart was de wedstrijd in het 50m bad. Met 1200 starts was het een zeer grote wedstrijd die ook erg lang duurde maar voor de Hieronymuszwemmers loonde het wachten wel. De 17 zwemmers van de zwemvereniging verbeterde bijna allemaal een of meerdere persoonlijke records en konden daarmee tevreden terugkijken op een lange zondagmiddag.

Kimberly Bernaards uit Bergen op Zoom kwam maar liefst 4 keer aan de start. Op de 50m vrije slag zwom de jonge zwemster een persoonlijk record. Ze verbeterde haar tijd met 3s. Op de 100m rugslag had ze ook een grote tijdsverbetering. Ze zwom daar 6s sneller dan de vorige keer. Ze kwam bovendien aan de start op de 100m schoolslag en 200m wisselslag. Steyn Nieuwstad zwemt nog niet zo lang, zeker niet in een 50m bad en hij was erg onder de indruk van de grote wedstrijd. Hij zette echter op de 3 afstanden die hij zwom 3 toptijden op de klok en verbeterde zijn pr wat hij in een 25m bad had ge-

Eendrachtsweg 9 Tholen 0166 - 60 64 44

Haringvlietplein 7a Zierikzee 0111 - 41 65 34

Poelekes 15 Halsteren 0164 - 68 64 40

ma-vr ......07:30 - 17:00 ma, di.......07:30 - 17:00 ma-vr ...08:00 - 17:00 ma-vrij ...08:00 - 17:00 wo-avond tot .... 21:00 wo-do ....07:30 - 16:15 v wo-avond tot .... 20:00 vr ...............07:30 - 12:30

Klaassen Mondzorg Totaal verzorgt:

• reparatie, aanpassing of vernieuwing van uw gebitsprothese • reparatie terwijl u wacht of winkelt • hulp aan huis • het aanbrengen van implantaten, het klikgebit • het bleken van tanden en kiezen • algemene tandheelkunde • mondhygiëne zaterdag + zondag 11.00-12.00 uur: Stationsplein 11, Bergen op Zoom

Thema ‘Hoe blijf ik op de been’ spreekt mantelzorgers aan

BERGEN OP ZOOM - In woonzorgcentrum Stuijvenburgh werd het 1e mantelzorgcafé van 2013 gehouden op maandag 4 maart werd. Elk kwartaal houd Mantelzorg Bergen op Zoom een mantelzorgcafé met een steeds een ander thema.

BERGEN OP ZOOM • THOLEN • ZIERIKZEE • HALSTEREN Stationsplein 11 Bergen op Zoom 0164 - 24 64 72

• weekendreparatieservice

Film bij KBO Bergen op Zoom BERGEN OP ZOOM - De film die in februari door de KBO gedraaid is schokte toch veel kijkers. Daarom is er naar een alternatief gezocht voor de volgende film omdat de aangekondigde film begint met een heftige scène. Daarom zal op 20 maart gedraaid worden de film ‘Kauwboy’.

Begin de dag met een glimlach

zwommen (meestal sneller dan 50m bad) op alle 3 de afstanden. Hij kwam aan de start op de 50m en 100m vrije slag en op de 100m schoolslag. Programma wedstrijdzwemmen 11 maart: Competitie deel 4 ( Kapelle en Roosendaal) 16 maart: Lange afstand wedstrijd, Vlissingen 17 maart: Speedo deel 5 24 maart: Lange afstand kampioenschappen, Eindhoven Voor de complete uitslag en meer informatie zie: www.zpv-hieronymus.com PAGINA 8

ONZE DIENSTEN WORDEN VERGOED DOOR ALLE ZIEKTEKOSTENVERZEKERAARS Bel gratis 0800 - 23 54 32 48, info@mondzorgtotaal.nl, www.mondzorgtotaal.nl

KORTE BERICHTEN LEPELSTRAAT Koersbal: Uitslag wedstrijd maandag 4 maart: 1. Anny Hensen, 2. An van Kaam, To Karremans, Lisa van Schilt, 5. Rinus Nijssen, 6. Jaantje van Schilt. HALSTEREN Lezing: In het kader van het honderdjarig bestaan van de H. Quirinuskerk in Halsteren wordt een lezing over de architect Jos (Joseph) Cuypers (1861-1949) gegeven. Hij de ontwerper van de H. Quirinuskerk in Halsteren, de Gummaruskerk in Steenbergen, de kerk van O.L. Vrouw van Lourdes in Bergen op Zoom, de Sint Bavo kathedraal in Haarlem en nog diverse andere gebouwen. De avond wordt verzorgd door dhr. W. van Leeuwen van het Cuypersgenootschap. Op 15 maart bent U welkom in de H. Quirinuskerk, Dorpsstraat 51, Halsteren. Aanvang 19.30 uur. Bingo: Op 13 maart heeft h.s.v. ‘t Looze Vissertje weer haar maandelijkse Euro bingo. Wij spelen in café De Beek. Fabriekstraat 14 Halsteren. Aanvang 13.30 uur. Oud papier: Zaterdag 16 maart staan de vrijwilligers klaar in de Bernardstraat om het oud papier aan te pakken, ook uit de blauwe container. Met hartelijke dank namens de kinderen. BERGEN OP ZOOM Baby en kinderkledingbeurs: Activiteitencommissie Meilust houdt zaterdag 16 maart van 14.00-16.00u weer een verkoopbeurs, waar u baby- en kinderkleding en babyartikelen. Wellicht heeft u overvolle kasten of dozen op zolder, waar u nu eindelijk wel eens vanaf wilt. Voor de kopers geldt, dat u voor zeer voordelige prijzen uw aankopen kunt doen. Deze verkoopbeurs wordt gehouden in wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21. Plaatsen voor deze tafels kunt u reserveren op: woensdag 13 maart vanaf 19.00u. Voor vragen: Els van Gastel, tel. 0164-240577 of mail naar: wijkkrantmeilust@home.nl Bezinningsbijeenkomst bij het Rozenkruis: Leven in eenvoud. De eenvoud die hier bedoeld wordt is een diepe verbondenheid van de ziel met de bron van het leven. Deze bezinningsbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 12 maart in de Cromwielstraat 27 te Bergen op Zoom, van 20.00 tot ongeveer 20.45 uur. De toegang is vrij. Nadere informatie: www.rozenkruis.nl of tel. 023-5186185.

Karateschool Tamashii HALSTEREN - Er was een karatekampioenschap van het JKA in Terheijden op zondag 24 februari.

Vanuit Karateschool Tamashii ging er een enthousiast en super gemotiveerd team naar toe. In de hoop een leuke sportieve wedstrijddag te gaan hebben en uiteraard met zoveel mogelijk prijzen thuis te komen. Twee leraren en een assistent leraar, Otto Bakker, Eugene van Meel en Freek Burgers gingen al een paar uur eerder door de sneeuw op weg om voor aanvang van de wedstrijd de lerarentraining te volgen. Na 2 leerzame uren druppelden de deelnemers binnen. De wedstrijdlijsten werden uitgedeeld en de deelnamestickers op de smetteloze karate pakken geplakt. In de ochtend vonden er verschillende stijl vorm (Kata) wedstrijden plaats. De fanatieke deelnemers deden het erg goed en haalden de volgende prijzen: Maud Bakker tot 9 jaar: 1e plaats; Casper Aalbrechtse 10-11 jaar: 2e plaats; Ashley van Mechelen 12-13 jaar: 2e plaats; Celine Mulders 12-13 jaar hoge band: 2e plaats; Mike van de Wijngaart 16-18 jaar hoge band: 1e

plaats; Niels Boluijt 16-18 jaar hoge band: 3e plaats; Ashley Koevoets 16 plus hoge band: 1e plaats. Tenslotte het team kata. Hierbij draaien 3 karateka’s zo synchroon mogelijk een kata. Dit deed het Tamashiijeugdteam zo knap dat ze daarmee de 1e plaats behaalden. Na het Kata kwam het Kumite, gevecht tegen een echte tegenstander. Het is hierbij de bedoeling zo perfect mogelijk en met goede controle een techniek te plaatsen op het lichaam. De partijtjes kunnen snel voorbij zijn, want 1 of 2 goed geplaatste technieken kan al tot overwinning leiden. Ook hier deden de Tamashii-vechters het goed: Maud Bakker tot 9 jaar: 1e plaats; Casper Aalbrechtse 10-11 jaar: 1e plaats; Wout Hamelink 1415 jaar: 2e plaats; Mike van de Wijngaart 16-18 jaar: 1e plaats; Edwin Abdullah 16- 18 jaar: 2e plaats; Niels Boluijt 16-18 jaar: 3e plaats; Ashley Koevoets 16 plus: 3e plaats. Al met al een geslaagde dag, mooie uitslagen, goed gemotiveerde deelnemers en een goede sfeer. Op naar de volgende kampioenschap op 24 maart bij Karateschool Tamashii in sporthal de Kannebuis in Halsteren.


10 maart 2013

Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 T 140164 F (0164) 24 53 56 E stadskantoor@bergenopzoom.nl www.bergenopzoom.nl

Hulp bij aangifte belastingen op het stadskantoor De campagne ‘Hulp bij aangifte’ (HUBA) gaat van start. Op diverse locaties in het land wordt hulp bij aangifte geboden door de Belastingdienst. Vorig jaar maakten landelijk ongeveer 700.000 mensen hier gebruik van. Ook het stadskantoor van de gemeente Bergen op Zoom biedt van 18 maart tot en met 5 april onderdak aan de Belastingdienst. Ondersteuning voor burgers met zorgtoeslag De Belastingdienst biedt hulp bij aangifte aan belastingplichtigen. Om in aanmerking te komen voor de HUBA geldt wel een inkomensgrens. Feitelijk is het zo dat alleen burgers die recht op zorgtoeslag hebben, gebruik kunnen maken van hulp bij aangifte van de Belastingdienst. Burgers die in belastingjaar 2011 gebruik hebben gemaakt van de HUBA krijgen automatisch weer een uitnodiging tot het doen van aangifte over belastingjaar 2012. Tevens worden deze mensen automatisch benaderd om wederom gebruik te maken van de hulp bij aangifte. Ook burgers die niet eerder deel hebben genomen aan de HUBA maar wel onder de inkomensgrens vallen, kunnen zich uiteraard aanmelden. De aangifte IB (inkomstenbelasting) wordt samen met de burger en onder diens verantwoordelijkheid ingevuld en via internet ingezonden.

Stadskantoor Bergen op Zoom Bezoekadres: Jacob Obrechtlaan 4 Openingstijden centrale balie: Maandag t/m vrijdag 09:00 uur tot 13:00 uur Maandag t/m donderdag 13:00 uur tot 16:00 uur Donderdagavond 18:00 uur tot 20:00 uur

vrije inloop op afspraak vrije inloop

Sluitingsdagen 2013 gemeentelijke gebouwen en balies: 29 maart, 1, 29 en 30 april, 9, 10 en 20 mei, 25, 26 en 27 december en 1 januari 2014 Openingstijden leeshoek: Maandag tot en met donderdag 09:00 uur tot 17:00 uur Vrijdagochtend 09:00 uur tot 13:00 uur Postadres: Postbus 35, 4600 AA, Bergen op Zoom Fax: 245 356 E-mail: stadskantoor@bergenopzoom.nl Website: www.bergenopzoom.nl Telefoonnummers: Centraal telefoonnummer Courage Meld misdaad anoniem

Veranderde wetgeving Als gevolg van veranderde wetgeving Inkomstenbelasting zijn een aantal aftrekposten voor de zorgkosten voor het jaar 2012 beperkter. Dit heeft effect op de fiscale inkomenshoogte en daardoor ook op het toetsingsinkomen voor het eventueel toekennen van toeslagen. Een groot aantal burgers is hier (nog) niet mee bekend en heeft het toetsingsinkomen niet aangepast. Om het toetsingsinkomen voor 2013 deugdelijk vast te kunnen stellen, is het verzamelinkomen over 2012 nodig. Dit verzamelinkomen blijkt uit de belastingaangifte over belastingjaar 2012. Om te voorkomen dat burgers te veel toeslagen ontvangen en dit op een later moment moeten terugbetalen, is daarom het doen van aangifte van groot belang.

Beste inwoners van de gemeente Bergen op Zoom, Vorige week was ik aangenaam verrast door de vele blijken van waardering die ik heb mogen ontvangen in de week van mijn afscheid als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Gelukkig heb ik op mijn afscheidsreceptie in de Gertrudiskerk velen van u persoonlijk de hand kunnen drukken. Tijdens mijn afscheidsspeech die ik tijdens een speciale raadsvergadering heb uitgesproken, heb ik al gezegd dat ik met heel veel plezier terug zal denken aan mijn periode als burgemeester in deze mooie gemeente. Wij hebben als gezin acht hele mooie jaren in Bergen op Zoom meegemaakt. Via deze weg wil ik iedereen daar nog eens hartelijk voor danken. Han Polman

Als belastingplichtigen gebruik willen maken van de hulp bij aangifte, kunnen zij hiervoor vanaf 14 januari 2013 een afspraak maken via de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis nummer). Hiervoor geldt wel een inkomensgrens; als iemand recht heeft op een zorgtoeslag, kan hij/zij van deze mogelijkheid gebruik maken. De hulp bij aangifte op het stadhuis van de gemeente Bergen op Zoom wordt geboden in de periode van 18 maart tot en met 5 april 2013.

Bekendmaking

140164 0800-2255888 0800-7000

E-mailadres voor het melden van calamiteiten en klachten: servicelijn@bergenopzoom.nl E-mailadres Courage: drugsoverlast@bergenopzoom.nl Stadsmakelaar: www.stadsmakelaarboz.nl telefoonnummer 140164 Jacob Obrechtlaan 2 Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur. Sociale zaken: ISD Brabantse Wal: Peter Vineloolaan 4, Bergen op Zoom Klantinformatie: Dagelijks voor klanten telefonisch bereikbaar via 140164 van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt alleen op afspraak of tijdens het telefonisch spreekuur terecht bij uw klantmanager. Openingstijden: Maandag - donderdag: 8.30 tot 17.00 uur, op afspraak Vrijdag: 8.30 tot 13.00 uur, op afspraak

Op grond van artikel 8 Besluit registers kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, delen wij mee dat de navolgende kinderopvangvoorzieningen met uniek registratienummer uit het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) zijn verwijderd: • KDV de Boterbloem, Jan Borghoutsplein 3 te Bergen op Zoom (107894610) uitschrijving per 29-01-2013 • BSO de Beukenoot, Jan Borghoutsplein 3 te Bergen op Zoom (154649715) uitschrijving per 29-01-2013 • BSO Zo op de Aanloop, Frederik Maystraat 33 te Bergen op Zoom (730202719) uitschrijving per 29-01-2013 • BSO Kobalt Kinderopvang locatie - De Grebbe, Oude Wouwsebaan 30a te Bergen op Zoom (178647950) uitschrijving per 4-12-2012 • BSO Newkids, Beeklaan 14 te Halsteren (115202687) uitschrijving per 28-02-2013 Voor meer informatie kunt u zich wenden tot mevr. T. Sacré, beleidsadviseur Maatschappelijke Dienstverlening: e-mail: t. sacre@ bergenopzoom.nl

Uittreksel burgerlijke stand nodig?

Bezorgklachten Bergen op Zoomse Bode: Uitgeverij de Bode bv, Zundert (076) 599 8111

Via www.bergenopzoom.nl

Eindredactie: Communicatie en bestuursondersteuning

is het sneller!

Parkeerbeheer Voornemen Bekendmaking Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom is voornemens de volgende verkeersmaatregel te treffen: - Verboden te parkeren op de aangewezen gehandicaptenparkeerplaats op het parkeervak van de parkeerstrook nabij ingang van Dedemstraat 77, behalve voor de gehandicapte bewoner van van Dedemstraat 77. Het ontwerp verkeersbesluit ligt vanaf 11 maart 2013 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage in het stadskantoor. Tijdens deze termijn kunnen zij schriftelijk hun zienswijze over het ontwerp verkeersbesluit kenbaar maken. De zienswijze kan gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.


Bergen op Schoondagen 8 en 9 maart veel supporters van schoon op straat!

Start PleinenPlan deel 3: Korenmarkt e.o. Op maandag 25 februari is aannemer Gebr. Voets b.v. begonnen met de realisatie van deel 3 van het PleinenPlan: de Korenmarkt e.o. De werkzaamheden: In het gebied Korenmarkt, Gouden Bloemstraat en Dumontsdreef worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: • Rioolvervanging in de Goudenbloemstraat en deels in de Korenmarkt; • Herinrichten Korenmarkt, Goudenbloemstraat en Dumontsdreef; • Bomen verplaatsen op de Korenmarkt; • Vervangen openbare verlichting in alle genoemde straten. Planning: a) 25 februari-15 maart 2013: op dit moment is de zuidelijke rijbaan van de Korenmarkt gesloten voor verkeer. Het verkeer voor de Korenbeursstraat wordt omgeleid via de Minderbroederstraat. Deze afsluiting duurt tot 15 maart. b) Maandag 18 maart – 19 april 2013: op maandag 18 maart 2013 start de aannemer met de parkeerplaats op de Korenmarkt. In deze week worden ook de lindebomen verplaatst. Het parkeerterrein Korenmarkt is in verband met deze werkzaamheden geheel afgesloten vanaf maandag 12.00 uur tot en met

donderdagmiddag 21 maart 2013. Vergunninghouders kunnen uitwijken naar sector 9. Dit is het gebied tussen de Zuidzijde Zoom en de Noordsingel. De parkeerplaats aan de zuidzijde van de Korenmarkt blijft beschikbaar. c) Maandag 25 maart- 19 april 2013: Op maandag 25 maart start de rioolvervanging in de Goudenbloemstraat. De Goudenbloemstraat tussen de Minderbroederstraat en de Dumontsdreef is deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer. Na het vervangen van het riool wordt meteen de definitieve inrichting aangebracht. Door omstandigheden kan van deze planning afgeweken worden.

Op vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart vonden dit jaar voor de achttiende maal de Bergen op Schoondagen plaats. Ruim 900 scholieren, scouting en bewonersorganisaties werkten tijdens dit jaarlijkse evenement mee aan de grootscheepse schoonmaakactie. Door zwerfafval in buurten en bossen op te ruimen, zorgde deze Supporters van Schoon voor een schone en prettige leefomgeving.

Informatie: De nieuwe inrichting kunt u op onze website vinden onder www. bergenopzoom.nl/Inwoner/Plannen_Projecten/ PleinenPlan_Stadskern_Noord_Oost/Herinrichting_Korenmarkt_e_o Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de toezichthouder dhr. Monteban, telefonisch bereikbaar op 06 51275167. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de projectleider mevr. Flore, telefonisch bereikbaar op 0164 277 591 of via email: k.flore@bergenopzoom.nl

Deelnemers Bergen op Schoondagen Op vrijdag 8 maart gingen de basisscholen de Driemaster, het Kompas, de Noordster, de Welle en de Wegwijzer, Scholengemeenschap ’t Rijks en de Brede Voorziening De Markiezaten van start. De scoutinggroepen Kizito, Menno van Coehoorn, Petrus & Paulus en de Markiezaat waren zaterdag als Supporter van Schoon op pad en maakten hun bossen schoon. Ook de bewoners van de Noord-Zijdezoom, BC Samen Thuis (Heiningen), BC de KlaverWIJ (Strandkrab) waren actief op de Landelijke Opschoondag en zorgde voor een schone buurt. Doe mee, wordt ook Supporter van Schoon Natuurlijk kan iedereen Supporter van Schoon worden. Ook na de Bergen op Schoondagen kun je aan de slag. Ga naar de website www.supportervanschoon.nl en steek de handen uit de mouwen.

Burgemeester en wethouders delen mee dat de raad van de gemeente Bergen op Zoom op 5 maart 2013 de Verordening vertrouwenscommissie benoeming burgemeester 2013 heeft vastgesteld. Deze verordening regelt onder meer de taak, samenstelling en werkwijze van de vertrouwenscommissie. Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking en vervalt op de dag volgende op die waarop door de minister aan de gemeenteraad bekend is gemaakt dat in de vacature van burgemeester is voorzien. De bekendmaking van de verordening heeft plaatsgevonden door opneming in het gemeentelijk verordeningenbestand. Het verordeningenbestand ligt kosteloos ter inzage in het stadskantoor. Een ieder kan op verzoek, tegen betaling van de leges, een afschrift krijgen van de verordening. De verordening is tevens te raadplegen via www.overheid.nl.

te

Bekendmaking

bes

Bent u geïnteresseerd in de bouwplannen die de commissie gaat behandelen, dan kunt u de agenda vanaf vrijdag voorafgaand aan de vergadering raadplegen op de gemeentelijke internetsite: www.bergenopzoom.nl/boz/welstand

m in gspla

De WelstandMonumentenCommissie vergadert in principe om de twee weken op maandag. De eerstvolgende vergadering is maandag 11 maart.

Bestemmingsplannen

m

WelstandMonumentenCommissie

nn

en 1e wijzigingsplan Bergse Plaat – Binnenschelde Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerp van het 1e wijzigingsplan “Bergse Plaat – Binnenschelde’ gereed is. Dit plan heeft betrekking op het wijzigingen van de bestemming ‘Maatschappelijk’ in de bestemming ‘Groen’ voor het perceel Orisant (voorheen dependance basisschool Lodijke).

Aanleiding voor het plan zijn de zienswijzen die zijn ingediend op het bestemmingsplan Bergse Plaat/Binnenschelde. Onderdeel van dat plan was de (tijdelijke) dependance van basisschool Lodijke aan de Laan van Hildernisse. Bij de weerlegging van de zienswijzen is aangegeven dat indien de dependance niet meer nodig is, de gronden gewijzigd worden in de bestemming ‘Groen’. Inmiddels is de dependance verwijdert en kan de bestemming dan ook worden gewijzigd Het ontwerp van het 1e wijzigingsplan ligt vanaf 11 maart 2013 gedurende zes weken tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom. nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen inzake het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan burgemeester en wethouders, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, telefoon 0164-277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Basisschool Kompas Schoolvoorbeeld met buurtadoptie-project Basisschool het Kompas ging deze week van start met hun buurtadoptie-project. Wethouder Ad van der Wegen was 4 maart op deze school om een pluim uit te delen voor dit initiatief. De leerlingen van de school houden de komende maanden de directe straten rondom het schoolgebouw schoon. Hiermee is basisschool Het Kompas de eerste Bergse school die staat op de participatiekaart van Bergen op Zoom. Laat je door dit initiatief en andere initiatieven op de participatiekaart inspireren via: http://www.participatiekaart. nl/bergen-op-zoom/. Week van Nederland Schoon De activiteiten tijdens de Bergen op Schoondagen worden ondersteund door: Majestic, Albert Heijn Vlaszak, SABIC Innovative Plastics en Saver. De grootschalige schoonmaakactie is onderdeel van de Week van Nederland Schoon. De Bergen op Schoondagen zijn een vast onderdeel van het natuur en milieu educatieprogramma en past in het duurzaamheidsbeleid van gemeente Bergen op Zoom. Kijk voor informatie en alle Natuur- en Milieu Educatie activiteiten op www.educatiepluspuntbergenopzoom.nl.

Bekendmaking Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom heeft de volgende verkeersmaatregel(en) getroffen: - Opheffing van de aangewezen gehandicaptenparkeerplaats nabij Schimmelpennincklaan 67; - Opheffing van de aangewezen gehandicaptenparkeerplaats nabij Tolseinde 16. Het verkeersbesluit ligt vanaf 11 maart 2013 gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage in het stadskantoor. Tijdens deze termijn kunnen zij schriftelijk hun bezwaar over het verkeersbesluit kenbaar maken. Het bezwaar kan gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.


ck

b

de ma

CKB De Maagd

a

Aangifte vermissing staatsdocumenten voortaan bij gemeente Vanaf 1 maart 2013 niet meer bij de politie Als een staatsdocument (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) is gestolen of is zoekgeraakt, is het niet meer noodzakelijk om daarvoor bij de politie aangifte te doen. Bij de aanvraag van het nieuwe document bij de gemeente, wordt de aangifte van vermissing van het oude document direct meegenomen. Met ingang van vrijdag 1 maart 2013 nemen de 26 gemeenten in Midden- en West-Brabant de aangifte van Vermissing Staatsdocumenten over van de politie. Minder rompslomp, meer service Deze nieuwe werkwijze is voor inwoners een belangrijke verbetering. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de politie en de betrokken gemeenten hebben zich samen sterk gemaakt om deze vorm van

dienstverlening ook juridisch mogelijk te maken. De combinatie van aangifte doen en het aanvragen van een nieuw document vereenvoudigt de noodzakelijk procedure aanzienlijk voor de betrokkenen. Aangifte van vermissing is verplicht, ook als men geen nieuw document wil aanvragen. Ook dan is het stadskantoor het aangewezen loket. Het doen van aangifte moet persoonlijk gebeuren. Dit kan niet digitaal of per telefoon. Geen extra kosten De gemeente rekent voor deze nieuwe dienstverlening geen extra kosten. Wél is het zo dat voor de aanvraag van een nieuw staatsdocument na verlies of diefstal extra leges worden gerekend. Dit bedrag blijft bij deze nieuwe werkwijze hetzelfde.

Kap-/verplantmelding

Verkeersmaatregelen Oude Vissershaven: tot nader bericht afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een bypass via de Wittoucksingel Rijtuigweg: Rijtuigweg tussen de Oude Vissershaven en de Wittoucksingel afgesloten tot nader bericht. Men kan de Gedempte Haven weer verlaten en aanrijden via de Rijtuigweg. Koningstraat: tot juni 2013 volledig afgesloten in verband met de vervanging van de riolering. Burgemeester Blomlaan: tussen Van Heelulaan en Beukenlaan afgesloten tot eind juni 2013 in verband met rioolvervanging. Balsedreef: tot en met 5 april is de Balsedreef tussen de Paracelsuslaan en de Boslustweg afgesloten voor doorgaand verkeer ivm “Herinrichting Balsedreef”. Er is een omleidingroute aanwezig. Antwerpsestraatweg: in verband met werkzaamheden van Brabant water op de fietspaden aan de Antwerpsestraatweg zijn er omleidingroutes voor de fietsers. Parallelweg: afgesloten tussen de P.C.Hooftstraat en de Valeriusstraat op 11 en 12 maart, tussen 07.00 uur en 17.00 uur. En tussen de Valeriusstraat en de Canadalaan op 13 maart, tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Omleidingen aanwezig. Benedenbaantje: afgesloten tussen de Stalenbrugstraat en het eerste gedeelte van de rijbaan van het Benedenbaantje, parallel lopend aan het spoor. Op 14 maart tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Omleiding aanwezig. Beukenlaan: afgesloten tussen de Guido Gezelllelaan en het Pater Muhrenplein in verband met rioleringswerkzaamheden tot eind april. Omleidingen aanwezig. Zoekweg: afgesloten tot eind april in verband met rioleringswerkzaamheden en bovengrondse reconstructie. Omleidingen aanwezig. Korenmarkt: rijbaan tussen de twee parkeerterreinen op de Korenmarkt in verband met rioleringswerkzaamheden afgesloten tot half maart. Omleiding aanwezig. Tot de ’bouwvak’ zijn er op en in de omgeving van de Korenmarkt werkzaamheden / vernieuwen riolering, voorzien van omleidingen, dit kan voor overlast zorgen. Dubbelstraat : ter hoogte van het Klein Arsenaal / Dubbelstraat 95 is de rijbaan afgesloten in verband met aanpassingen aan het wegdek / waterafvoer op 18 en 19 maart. De rijrichting van de Molenbergstraat zal gedurende de werkzaamheden worden omgedraaid zodat men de Dubbelstraat kan verlaten.

De gemeenteraad heeft in juli 2004 besloten om het kapvergunningenstelsel af te schaffen. Bij werkzaamheden in de openbare ruimte is het in sommige gevallen noodzakelijk dat er kap of verplantwerkzaamheden plaatsvinden. In de publicatie van 9 januari 2005, de Intrekking Boomverordening 2001 is bepaald dat melding gedaan wordt van bomen die bij werkzaamheden worden gekapt of verplant. Tegen de kap- / verplantwerkzaamheden kan geen bezwaar worden aangetekend. Pleinenplan/Bleekveldje Op de hoek Bleekveldje Noordsingel staan in het plantsoen naast de flat een esdoorn en een haagbeuk. Deze bomen zijn te groot voor hun standplaats en zijn met qua onderhoud niet goed te behouden. Om deze reden worden de bomen gekapt en vervangen voor bomen van een andere, kleiner blijvende soort. Frederik Maystraat Naast Frederik Maystraat 28 staat een acacia. Deze staat te dicht op de woning. Ook is sprake van omhoogdrukken van de bestrating door de wortels. De boom wordt instabiel als men deze wortels weghaalt. Om deze reden wordt de boom gekapt en vervangen door een bolacacia. Portugalstraat Nabij Portugalstraat 12 staan twee trompetbomen. Zij zorgen voor het opdrukken van de bestrating. De bomen worden instabiel bij verwijdering van de overlastgevende wortels. Daarom worden deze bomen gekapt. Er wordt een boom herplant. Dalhliastraat Voor de woningen 36 t/m 46 staan vijf honingbomen. Deze bomen worden te groot voor de locatie waardoor de bomen onevenredig veel overlast opleveren. Zowel ondergronds als bovengronds. Deze overlast is niet met normaal onderhoud weg te nemen. Daarom worden de bomen gekapt. Gezien de geringe ruimte worden er geen bomen terug geplant.

Hoorzitting

Voor informatie per locatie: http://www.haalmeeruitdeweg.nl. bes

te

m m in gspla

Bestemmingsplannen

nn

en Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het bestemmingsplan “Kladde 21” onherroepelijk is geworden.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Kladde 21 te Lepelstraat, kadastraal bekend: Halsteren, sectie M, nummer 172. Op dit perceel is thans een agrarisch complex bestaande uit een bedrijfswoning met twee (monumentale) schuren aanwezig. De agrarische activiteiten zijn inmiddels beëindigd. Het plan ziet op de omzetting van de agrarische bestemming naar een woonfunctie. Hierbij wordt de bestaande bedrijfswoning een burgerwoning, de grote schuur wordt verbouwd tot een burgerwoning en de tweede schuur wordt in gebruik genomen als bijgebouw bij de voormalige bedrijfswoning. Onderdeel van dit plan is het behoud en herstel van de cultuurhistorische waarde. Dit bestemmingsplan vormt hiervoor het juridisch-planologische kader. Tegen het bestemmingsplan is geen beroep en/of voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend, waardoor het plan op 28 januari 2013 onherroepelijk is geworden. Het plan ligt ter inzage bij het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen en is tevens digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

gd Dial M for Murder Hitchcock on stage - zo 10 maart 20:00 Het Thriller Theater brengt deel twee van een spannende en komische Hitchcock-trilogie. Met Peter Tuinman, Genio de Groot en Brigitte Heitzer (winnares Op zoek naar Evita).

Kennisgeving voor het houden van hoorzittingen van de adviescommissie voor de bezwaarschriften op maandag 18 maart 2013 vanaf 15.30 uur in kamer 1.52 van het stadskantoor. Agenda 15.30 uur Bezwaarschrift van de heer mr. E.T. Stevens van Achmea Rechtsbijstand namens de heer S. Broos, gericht tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 30 november 2012 inzake de weigering om handhavend op te treden tegen de “Pine Ranch, gevestigd aan de Bergsebaan 71 te Bergen op Zoom. 16.00 uur Bezwaarschrift van de heer A.J.M. Romijn, voorzitter Stichting Scouting Jeanne d’Arc, gericht tegen het besluit namens het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 december 2012 inzake de subsidieverlening voor 2013. De indieners van de bezwaarschriften en zonodig andere belanghebbenden worden hierbij in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze openbare hoorzitting te doen horen. De bezwaarschriften en eventuele verder op de zaakbetrekking hebbende stukken liggen voor de indieners van de bezwaarschriften, gemachtigden en andere belanghebbenden bij de receptie van het stadskantoor, vanaf maandag 11 maart 2013 tijdens openingstijden ter inzage.

De Gebroeders Fretz Cabaret in de CKB Theaterzaal – za 16 maart 20:00 – www. demaagd.nl Ze worden weleens vergeleken met Acda en de Munnik! De Gebroeders Fretz brengen Revolte, een eigenzinnige mix van Pop, Hoop en Stand-up, waarnaar Nederland in crisistijd zo naar snakt! De 3 Musketiers Nieuwe BOV-musical - 16 t/m 24 maart – www.demaagd.nl Eén voor allen, allen voor één! Stichting BOV presenteert met trots de musical ‘3 Musketiers’ in De Maagd. Een voorstelling over macht, hoop en liefde.

Afsluiting A4 afrit Tholen (26) bij Halsteren Rijkswaterstaat voert van woensdag 13 maart tot en met vrijdag 15 maart werkzaamheden uit aan de A4 bij Halsteren. Afrit Tholen (26) is overdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur afgesloten voor verkeer komend vanuit Steenbergen (N259). Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Komende week werkt Rijkswaterstaat ook aan de voorbereidingen voor de bouw van de fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp en het herstellen van de bermen. De afsluiting van de afrit Tholen (26) bij Halsteren (naar de De Eendrachtweg N286) is nodig om een resterend gedeelte van de A4 bij deze aansluiting te asfalteren en belijning aan te brengen. Om de overlast te beperken vinden de werkzaamheden buiten de spits plaats. Omleidingsroute Verkeer op de A4 komend vanuit de richting Steenbergen (N259) wordt omgeleid via A4, afrit (27) Bergen op Zoom-Noord, over de Randweg Noord, via de Steenbergse weg naar de De Eendrachtweg (N286). Herstellen bermen bij tijdelijke aansluiting Voor herstelwerkzaamheden aan de bermen is op de tijdelijke aansluiting A4/N259 bij Klutsdorp, op dinsdag 5 maart en op woensdag 6 maart, overdag tussen 10.00 en 15.00 uur, een rijstrook afgesloten voor het verkeer. De inzet van verkeersregelaars moet ervoor zorgen dat de hinder beperkt blijft. Voorbereidende werkzaamheden fietsbrug Rijkswaterstaat bouwt een fietsbrug over de nieuwe A4 bij Klutsdorp (Bergen op Zoom). De liggers voor deze fietsbrug zijn 58 meter lang, wegen 150 ton per stuk en worden kant-en-klaar aangevoerd. Om de liggers goed te kunnen aanvoeren wordt de aansluiting op de N259 komende week iets aangepast. Dit levert geen hinder op voor het verkeer. In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart plaatst de Combinatie A4 Steenbergen de 5 liggers voor de fietsbrug op de landhoofden. De liggers worden per stuk aangevoerd. Per keer zal het verkeer ongeveer 5 a tien minuten worden stilgelegd. Verkeersregelaars begeleiden het transport. A4 Dinteloord- Bergen op Zoom Tussen Dinteloord en Bergen op Zoom werkt Rijkswaterstaat aan het laatste gedeelte van de zuidelijke A4. Door de aanleg hiervan wordt één van de twee ontbrekende schakels in de verbinding tussen Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam gerealiseerd. De aanleg van de snelweg zorgt ook voor minder drukte op het lokale wegennet, met als resultaat minder milieuproblemen en meer verkeersveiligheid. De geplande openstelling van de weg is maart 2015. Meer weten? Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 8002.


ge Om

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

i

ng en ONTVANGEN AANVRAGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat het de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

OM 26 MAART-BERGEN OP ZOTIE

KOM IN AC DOE MEE EN EN OORLOGSKINDEREN! VOOR VERLAT

L

GA NAAR 538VOORWARCHILD.N

bes

te

m m in gspla

Bestemmingsplannen

nn

en Ontwerpbestemmingsplan “Stationsgebied e.o.” Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Stationsgebied e.o.” gereed is.

Het plan heeft tot doel het betreffende gebied en de hierin aanwezige functies in één bestemmingsplan met één samenhangende en actuele regeling en onderbouwing onder te brengen. In het plangebied is één ontwikkeling voorzien. Het betreft de aanleg van een nieuwe gasleiding. Deze leiding loopt parallel aan het spoor. Het plangebied beslaat in grote lijnen het gebied vanaf de spoorwegovergang aan de Wouwsestraatweg en volgt de spoorlijn tot en met het huidige politiebureau. Aan de oostzijde grenst het gebied aan de spoorlijn. In het plan is rekening gehouden met de toekomstige invulling van de volgende gebieden: het gebied aan de noordzijde, gelegen tussen de spoorwegovergang en gebouw “De Statie”, .het gebied aan de achterzijde van de huidige kantoren aan de J. Obrechtaan en de spoorlijn en het huidige politiebureau. Het is de bedoeling te komen tot een logische en stedenbouwkundig aanvaarbare afronding van deze gebieden. De ontwikkelingen worden niet rechtstreeks mogelijk gemaakt, maar middels wijzigingsbevoegheden. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 11 maart gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en op www.ruimteliikeplannen. nl (NL.IMRO.0748.BP0068-0202).Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge reacties wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 of de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Baalen van het Beleidsatelier (0164) 277514. Heeft u vragen over de procedure dan kunt u contact opnemen met mevrouw Mutsaers van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Vergunningen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0164) 277273.

Reguliere aanvraag omgevingsvergunning Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2013/087 26-02-2013 Rijsselbergen 85 te Bergen op Zoom, het plaatsen van 2 dakramen op het schuine dak aan de zijkant WO/2013/086 26-02-2013 Koningsspil 19, het oprichten van een loods WO/2013/089 25-02-2013 Bergen op Zoom, sectie G, nummer 7854 (HEMA), het plaatsen van zonwering WO/2013/091 25-02-2013 Hoogstraat 15 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een serre WO/2013/092 25-02-2013 Diepenbrocklaan 28 te Bergen op Zoom, het brandveilig gebruiken van een pand WO/2013/093 28-02-2013 Hollandhaven 22 en 22a te Bergen op Zoom, het oprichten van een loods en het plaatsen van een woonwagen WO/2013/094 27-02-2013 Polderweg 3 te Lepelstraat, het wijzigen van het gebruik naar groepswoning met zorg op afroep WO/2013/095 28-02-2013 Abraham de Haanstraat 6 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een hekwerk O/2013/097 28-02-2013 Bosstraat 23 te Bergen op Zoom, het vestigen van een restaurant WO/2013/099 01-03-2013 Vang 23 te Halsteren, het vergroten van een bedrijfspand WO/2013/100 02-03-2013 Loolaan 6 te Halsteren, het plaatsen van twee dakkapellen Op een reguliere aanvraag omgevingsvergunning moet binnen acht weken na ontvangst zijn beslist. Indien deze wordt overschreden, dan ontstaat een van rechtswege verleende vergunning. Wilt u aanvraag omgevingsvergunning inzien? Maakt u dan een afspraak, telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55. BESLUITEN Verleende omgevingsvergunningen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat onderstaande omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend: Aanvraagnr. WO/2013/039 WO/2013/078 WO/2013/004

Verzenddatum 28-02-2013 27-02-2013 28-02-2013

Adres, Activiteit Vogelaar 37 te Bergen op Zoom, het plaatsen van gevelreclame De Beeklaan 35 te Halsteren, het plaatsen van een demontabele overkapping Lelyweg 23 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een mengcentrale

Bezwaar en voorlopige voorziening Tegen dit besluit tot afgifte van een omgevingsvergunning kunnen u en andere belanghebbenden ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van deze vergunning een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na verzenddatum van deze vergunning. Het maken van bezwaar schorst de werking van dit besluit niet. Indien bezwaar is gemaakt kan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, postbus 90006, 4800 PA Breda, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven. Wilt u de verleende vergunningen inzien? Maakt u dan een afspraak, telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55.

Vliegbasis Woensdrecht In de gemeente Woensdrecht is vliegbasis Woensdrecht gevestigd. Met 2.000 werknemers een van de grootste werkgevers in de omgeving. Er zijn drie onderdelen gehuisvest. De Koninklijke Militaire School Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht, het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en de Joint Meteorologische Groep. De JMG voorziet alle krijgsmachtdelen 24 uur per dag van meteorologische informatie in Nederland en missiegebieden. Geluidhinderklachten Bij een vliegbasis horen vliegactiviteiten. Uiteraard wordt daarbij nagestreefd geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Heeft u echter toch een klacht dan kunt u deze melden via telefoonnummer 0164-693939 of 0800-0226033. Twitteraccount: @VlbWoensdrecht

BEDRIJVIG NIEUWS Ruimte voor professioneel en flexibel ondernemen

Loods 52 opent de deuren

BERGEN OP ZOOM - Wie een professionele werkplek in Bergen op Zoom zoekt met gratis faciliteiten als koffie, thee, WiFi en parkeren, kan sinds begin dit jaar aan de Marconilaan-Noord 52 terecht. Loods 52 biedt volledig ingerichte werkplekken en opslagruimten voor korte of lange termijn. DOOR SONJA BRAND

Werkruimtes en opslagmogelijkheid zijn bij Loods 52 te huur voor korte periodes, al vanaf drie maanden, maar ook voor een vaste langere tijd. Een presentatie/spreekkamer of showroom kan er bij gelegenheid extra gebruikt worden. Een werkplek in de gemeubileerde kantoorunit, een afgesloten kantoorruimte, opslag en de showroom, er zijn legio mogelijkheden. Eigenaar Erik Vleghels legt uit: “Je kunt bij ons een individuele ruimte huren maar ook aan een bureau werken in de open ruimte. Er zijn

verschillende ruimtes beschikbaar, voor één of meerdere personen. In onze vergaderruimte kun je klanten ontvangen, een werkoverleg of presentatie plannen. Desgewenst laten we catering en lunch verzorgen door Culinair Vleghels, geen directe familie trouwens”, lacht Erik. Faciliteiten & Services Naast een flexibele kantoorplek ook een beveiligde locker, kast, opslag en/of anderszins werkruimte nodig? Loods 52 heeft opslagunits van 1 tot 32 m3 en ruimte tot 450 m2. Ideaal als archief of magazijn voor opslag van goederen en voorraad. Tijdens kantooruren kan goederenontvangst ook bij afwezigheid geregeld worden. Naast het ontvangen van gasten, regelt de vaste Loods 52 receptie medewerker optioneel telefoon-, boekhoud-, print- en copy service. Een post- of zakenadres behoort tot de mogelijkheden. De showroom biedt tot 100 m2 ruimte voor diverse doeleinden.

Ideaal voor het geven van trainingen en workshops, het verzorgen van presentaties en beschikbaar vanaf een dagdeel. Erik licht toe: “Alle services zijn ook mogelijk voor ‘niet huurders’. Kleine ondernemingen op interieur gebied zouden gezamenlijk een ruimte kunnen inrichten om zo een complete design te kunnen tonen bijvoorbeeld.” Flexwerken Vleghels kent de klappen van de ondernemerszweep. Hij begon in 1997 met import en export van kleding en deed de laatste jaren ervaring op in verhuur van particuliere vastgoed. “Flexibele werkplekken zijn ideaal voor startende ondernemers, zeker in deze tijd. Omdat we een totaalconcept aanbieden weet je van tevoren precies wat je per maand kwijt bent, geen extra kosten dus, zoals gas, water en licht, WOZ-belastingen of afvalstoffenheffing. Niet gelijk een jaarcontract af te hoeven

Erik Vleghels biedt een professioneel en instap klaar concept in Loods 52. FOTO SONJA BRAND

sluiten betekend ook minder risico te nemen. In plaats van thuis te werken, kunnen ondernemers hier geconcentreerd doorwerken zonder gestoord te worden door kinderen of andere privézaken. Ook

Loods 52, Marconilaan-Noord 52, 4614 HB Bergen op Zoom, +31 (0)164 248 660. www.loods-52.nl PAGINA 12

midden- en kleinbedrijven die de balans opmaken en merken dat ze ergens op moeten bezuinigen zouden Loods 52 een prima alternatief op eigen werkruimte kunnen vinden”, besluit Erik.


G OUD IS G €LD G OUD IS G €LD GD OIUSD W WW W.WGW. OU GIESLGDE.LNDL. N L

WIJ BETALEN NU WIJ BETALEN NU R DAN € 41,MEE MEER DAN € 41,- PER GRAM PER GRAM FIJN GOUD* FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast;

”Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte Twijfel nietBij langer. sluiting? Goud is Geld kunt u teUw doosje oude sieraden recht voormet vrijblijvend advies voor al uwuw reparaties en ontwerpen”. kan welverdiende vakan-

Bent u ook aan de wintersport toe?

Misschien heeft ze u ook doosjeofmet sieraden indie de ukast; zijnwel uit een de mode het oude zijn erfstukken zelf niet draagt, ze zijn uit de mode zijndierbaar erfstukken diewaardoor u zelf niet draagt, maarofdiehet u wel zijn, u niet goed weet wat u maar die u welermee dierbaar u niet goed weet uw watkostbaarheden. u aan zijn, moet.waardoor Wij taxeren en analyseren Goud zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en ermee aan moet. Wijentaxeren en analyseren uw kostbaarheden. Loopt u eens binnen, de koffie staatmunten klaar voor Goud en zilver, bestek. maar ook diamanten, gouden tanden, en eenieder die van onze diensten gebruik wil maken. bestek. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wil maken.

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. Wij betalen u*direct contant de mogelijke dagprijs. Prijs is afhankelijk van hoogst de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

tie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Middelburgse

Bergen op Zoomse Goudbank Goudbank Varkensmarkt 4 Wassenaarstraat 44 4331 LA Middelburg 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 Tel. 06-84901123

Geopend nieuw filiaal Middelburg

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: 13.00 - 17.00 uur, Di.enWo. en uur, Za. Vrij. 10.0010.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 17.00 uur 13.00 - 17.00 uur OPENINGSTIJDEN: Ma.Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. Do. Do. 10.00Vrij. - 17.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, -Koopzondagen

BEL SJAK DAK

TimmerwerkplaaTs

Dré maas ambachtelijk Timmerman

chniek

kasTen, Deuren, keukens, Trappen, kozijnen, korTom voor alles van houT.

WINTERAANBIEDING

0164-210515 / 06-27336411

Nu BEsTEllEN 25% koRTING *

* Geldig tot 1 april 2013

)

06-55100747

www.garageboxentehuur.NU

Bergen op Zoom / Zevenbergschen Hoek

0164 – 687235

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Paasbrunch

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

Terrein- en horecamedew. (m/v) gevraagd (CV + pasfoto meesturen)

Kinderverjaardag is Bowlingparty

bij het beste familiebedrijf van Nederland

AKK ERMANS leisure & golf

van 11:00 tot 16:00

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Roosendaal Gsm: 06-53728473

J.C.Albers BV

Gespecialiseerd in alle soorten voegwerk - sinds 1963 –

Wij maken uw oude gevel, woning, bedrijfspand als nieuw!

Profiteer NU van het lage btw tarief - 6% Bel voor een gratis offerte Voor een totale gevelrenovatie 076-5014411 / 06-53750908 E mail; info@renovatievoegwerken.nl

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 v.a. 15 maart geopend vrijdag en zaterdag 17.00 uur zondag v.a. 12.00 uur

Gespecialiseerd in kunststof dakbedekking Renovatie Voegwerken

Stoppen ! met roken

1 april

* Vraag naar de voorwaarden

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

infra & verhuur Verreiker/Hoogwerker verhuur - Rioleringstechniek Grond- en sloopwerken - Bestratingen - Tuinaanleg / onderhoud Paardenbodems - Carwash-infra - Machineverhuur Riool VeRsToPT 24-uuRs seRViCe

Tel. 0651 434275 www.vanewouw.nl

€ 8,- p.p.

Na 12.00 uur

9 + 10 MRT.

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Graag reserveren.

winnaar 2012

Winnaar 2012 beste Familiebedrijf van Nederland!

w w w. a k k e r m a N s . co m / Pa a s b r u N c h

Bel: 0165-536360

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Gebouw-T gaat met Woodtstock terug naar de jaren zestig

lichttechnicus Peter van Wijngaarden heeft 40 jaar ervaring Gebouw-t gaat terug naar de jaren zestig, het tijdperk van vrijheid en zorgeloosheid. Daarbij hebben niet alleen de artiesten op het podium een belangrijke rol, maar is er ook een prominente plek voor de lichttechnicus. tijd om Peter van wijngaarden van de wonderland lichtshow eens zelf in de schijnwerper te zetten tijdens een interview.

Agenda

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Samen met zijn collega Frans Room is Peter al sinds 1967 bezig met de Wonderland Lichtshow. Tijdens de hoogtijdagen, hadden de lichtmannen soms wel zesentwintig optredens per jaar. “Bij een optreden zoals in Gebouw-T, stappen we vroeg in de middag in de auto. Vervolgens dient er in de locatie zo’n drieënhalf uur opgebouwd te worden. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van Woodtstock, werd het erg laat. Dan stap je om half vijf weer terug in de auto. Het is en blijft een hobby. Dit doe je gewoon omdat je het leuk vindt.” Zoals met iedere hobby zijn er uitdagingen en dromen. Voor Peter is dat om een keer op Glow te mogen staan. “Dat is een lichtfestival in Eindhoven, met vorig jaar zo’n 380.000 bezoekers. Daar was ik twee jaar geleden voor het eerst, en toen dacht ik: dat zou ik ook willen.” ‘Je hoeft niet in een bandje te zitten, om thuis de gitaar te kunnen pakken’ gebruikt

Peter ‘de lichtman’.

hij als metafoor voor het feit dat hij ook buiten shows om graag met lichteffecten experimenteert in zijn speciaal ingerichte schuur. “Ik ben nogal ambachtelijk ingesteld. Ik houd van timmeren en zagen, zeg ik altijd maar.” De computer doet hem weinig. Toch heeft de Wonderland Lichtshow een eigen website: www.wonderlichtland.nl. En daar is de lichtman blij mee. “Mensen vinden me, omdat ik een goede site heb. Ineens vindt iemand ons, dan staan we over bijvoorbeeld drie weken daar.”

Peter merkt sowieso dat de jaren zestig weer erg in the picture staan, ook bij jonge mensen. “Het klinkt onbescheiden, maar als je iets toont dat goed is, dan is dat ook geschikt voor alle leeftijdsgroepen.” Daarbij heeft hij het niet alleen over zijn eigen werk, maar over de gehele muziek scene van de jaren zestig. De lichtshow van Peter is op 16 maart te bewonderen tijdens Woodtstock in het Bergen op Zoomse Gebouw-T. Verder treden op Paint It Black en de Jimi Hendrix Tribute Band.

nu online

nieuws

Breda Barst zoekt regionaal talent voor festival Regionale bands die graag een plekje willen op Breda Barst kunnen zich tot 1 april inschrijven voor de Mezz Barst voorronde. Vier bands krijgen uiteindelijk een plek aangeboden op Breda Barst. Het festival vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 september. De voorronde voor het festival is op zondag 2 juni in Mezz. De bands moeten eigen werk spelen. Behalve een podiumplaats maken de bands welke meedoen ook kans op een dag studiotijd. Geïnteresseerden kunnen een mail met link naar hun muziek, een biografie en contactgegevens sturen naar voorrondes@bredabarst.nl.

Mister and Mississippi Mezz Breda donderdag 14 maart 21.00 Vitaly Pisarenko De Kring Roosendaal donderdag 14 maart 20.30 Blof Kring Roosendaal vrijdag 15 maart 20.00 Kelley Deal & Mike Montgomery Mezz Breda vrijdag 15 maart 21.00 Wouter Hamel Nieuwe Nobelaer Etten-Leur vrijdag 15 maart Combattimento Consort Amsterdam Kring Roosendaal zaterdag 16 maart 20.00 Coloured Dream Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 16 maart 21.30 General Electrick Café Stroop Bosschenhoofd zaterdag 16 maart Woodtstock Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 16 maart 21.30 Marjolein Meijers De Kring Roosendaal zaterdag 16 maart 20.30 Poco Loco Fiësta Erato Roosendaal zaterdag 16 maart 19.00 Muzikael Fidei et Arti Oudenbosch zaterdag 16 maart 20.30 Ierse Feesten De Commerce Kruisland zaterdag 16 maart 21.00 Crazy Piano’s Nieuwe Nobelaer Etten-Leur zaterdag 16 maart Mathieu Pesqué e.a. Het Zwijnshoofd Bergen op Zoom woensdag 20 maart 20.15 Bluesroute Bergen op Zoom vrijdag 22 maart 20.30 Daisy Correia & Band Nieuwe Nobelaer Etten-Leur vrijdag 22 maart Ik Zie U Graag Mezz Breda vrijdag 22 maart 19.45 80’s Verantwoord Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 23 maart 22.00 Buddy Ace And The Sonics Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 23 maart 21.30 Ciara Sidine CCZundert Zundert zaterdag 23 maart 20.30 The Amazing Stroopwafels De Kring Roosendaal zaterdag 23 maart 20.30 The Kik e.a. Erato Roosendaal zaterdag 23 maart 19.30 Sugar Mama Café De Klomp Etten-Leur zondag 24 maart 16.30

40 jaar geleden

Go like elijah

op de website van west-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries.

Zaterdag 23 maart Erato Roosendaal

the kik doet oude tijden herleven

The Kik komt naar Roosendaal.

Zaterdag 23 maart speelt de Rotterdamse band the Kik in de eratozaal in Roosendaal. Ajdin Jasarevic, de man achter Mosh Meeting, haalde de band naar Roosendaal als hoofdact van een mini-festival. The Kik maakt sinds vorig jaar deel uit van de top van de Nederlandse popscene. En dat zullen ze nog wel een tijd blijven, zeker omdat The Kik op dit moment huisband

van De Wereld Draait Door is. Hun eerste (zomer)hit werd met het aanstekelijke ‘Simone’ gescoord. Oude tijden herleven met de band, want ze spelen pure sixties nederbeat. Je hoort The Beatles, The Outsiders en Buddy Holly, maar dan in het Nederlands. Frontman en über-Rotterdammer Dave von Raven (hij woont trouwens tegenwoordig in Delft) ken je misschien ook nog wel als frontman van The Madd, de

Engelstalige voorloper van The Kik. Jasarevic zet 3 Roosendaalse bands in het voorprogramma: Binford, Pictures in Audio en Monocle Mint. Binford maakt rauwe, stevige rock duidelijk geworteld in de ‘classic rock’, maar dan met een modern jasje en loepzuivere vrouwelijke vocalen. Pictures in Audio maakt zijn live debuut. De band, met daarin onder andere voormalig leden van TeNK en Fluff. Minder rauw dan eerder genoemde bands, maar met een melodische, soms donkere sound. Het spelen met dynamiek en de kunst van het weglaten zijn de pijlers waar de songs van Pictures in Audio op zijn gebouwd. Monocle Mint maakt pop/rock met een vleugje electro. Met twee uitstekend ontvangen mini-albums, maar bovendien door hun energieke live-optredens (o.a. Solar Weekend, Breda Barst, Kempenerpop, Mezz, Bibelot en Gebouw T) bewijst de band over een eigen geluid te beschikken. Daarin klinken duidelijk de invloeden van de jaren ‘80 door, maar Monocle Mint is vooral heel erg bij de tijd, dansbaar en catchy. Kortom een afwisselend festival met een absolute Nederlandse topact. En dat voor 8 euro…... Daar moet je bij zijn! The Kik, Binford, Monocle Mint, Pictures in Audio. Zaterdag 23 maart, 19.00 uur Eratozaal, Roosendaal. Kaarten: 8 euro (vvk), 10 euro (aan de deur)

Chi Coltrane had grote hit met Go Like Elijah.

Chi Coltrane was een van de vele vrouwelijke singer/songwriters die begin jaren zeventig op de voorgrond traden. Dit genre zangeressen had vooral in de UsA succes. Zangeressen als Carole King, Carly simon en Helen Reddy waren de eersten die zelf het heft in handen hadden genomen. De in 1948 geboren Chi Coltrane was ook zo’n zangeres. op jonge leeftijd leerde ze piano spelen en op 12 jarige leeftijd gaf ze haar eerste concert. Daarna trad ze regelmatig als zangeres op in bars waarbij ze zichzelf begeleidde op piano. Haar carrière begon toen ze werd ontdekt door talentscouts van CBS, die haar een contract aanboden. Op haar titelloze debuutalbum stond ‘Thunder and Lightning’ dat in september 1972 een top 20 hit werd.

Met ‘Go Like Elijah’ brak ze door in Nederland. Op 3 maart 1973 bereikte dit nummer de toppositie in de Veronica Top 40. Ook met de opvolg-hit ‘You Were My Friend’ bereikte in Nederland een respectabele elfde positie. Een paar jaar later verdween Chi Coltrane uit het zicht. Weliswaar maakt ze nog een aantal albums, maar die hebben geen succes. In 2009 keert Chi terug op de, met name Europese, podia. Binnenkort, in mei, doet Chi een Europese mini-tour in België (stadsschouwburg Brugge), Duitsland en Zwitserland. De top 5 van 3 maart 1973 1. Go Like Elijah – Chi Coltrane 2. Blockbuster – Sweet 3. Bianca – Freddy Breck 4. Long Haired Lover From Liverpool – Jimmy Osmond 5. Yellow Boomerang – Middle Of The Road

w w w . w e s t - P oin t. n l - in fo @w est- Point.nl - www.west- Point.nl - i nf o @ we st - Po int . nl - w w w .we st - Po int . nl PAGINA 14


4BRJ

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

AD SCHILLEMANS

Een winkel waar je ziel wordt aangeraakt

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen

www.facebookcom/ devijfwijzen

Wij verzorgen uw Belastingaangifte 2012

Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! winteren arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-!

actie! gordijnstoffen vanaf € 19, per m. 95 Nú ook vele aanbiedingen uit voorraad!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

Tel. 0165-545011 bgg 06-28965431

Loods 52

het Broekenpaleis LTB Wrangler Lee Brams Paris Geisha Ichi B young Angels Enjoy Scotch GarciaScot Anna Cars Dodgers Suzi-Q Tramontana Its Noize Hattric Gafair Yaya Oozoo watches

dames, heren en kinderkleding

Merken voor jong en oud

DevoorjaarsvoorjaarsDe collectie collectie is weer binnen! is KoopzonDag 28 maart

gratis parkeren! parkeergelegenheid voor de deur! graag ToT ziens bij HeT broekenpaleis Zuidzijde Haven 25, 4611 HB Bergen op Zoom, tel. 0164-234800

www.broekenpaleis.nl

ROLLUIKEN VERLAGEN UW ENERGIEKOSTEN De isolatie van rolluiken zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft, hierdoor daalt uw energierekening. Rolluiken maken het u aangenaam!

Zuidstraat 11, Ossendrecht Tel.: (0164) 67 21 33 GSM: 06 - 53 25 21 63

WWW.KJSROLLUIKEN.NL

Showroom op afspraak open.

Zelfstandig ondernemer en behoefte aan een professionele flexibele werkplek? Loods 52 biedt

www.vanoosterbos-installatie.nl

of unit. En verrassend betaalbaar. Ook voor opslagruimte kun je bij ons terecht. Een unieke kans dus, helemaal passend bij jouw ambities.

Maak nu kennis met Loods52 en boek een GRATIS werkplek of vergaderruimte!

ACTIE!

Vouchercode: 2013 (code is geldig, zolang de actie loopt) Je huurt al vanaf drie maanden!

- cv installatie - badkamers - riolering - dak en zinkwerk Moerstraatseweg 23B 4726 SP Heerle 06 50417754 of 0165 301978

Kijk voor beschikbaarheid op www.loods-52.nl Mail naar info@loods-52.nl of bel 0164 248 660 €Va23ste werkplek vanaf

Korenmarkt 13 in Bergen op Zoom

9,- per maand

10% KORTING op al uw kledingreparaties

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

0164-795121 I info@creatieve-handen.nl

Belgische gediplomeerde en erkende tandprotheticus

Schoonheidssalon Wanda

Luc GiLLemot

Schoonheidsspecialiste, pedicure, nagelstyliste, visagiste, sieraden, pedicure, nagelstyling, bruidsmake-up, schoonheidsbehandeling

Wouwbaan 2 4631 KM Hoogerheide Tel. 0164 - 66 08 78 www.tppgillemot.nl

* Reparaties, aanpassingen en vernieuwing van gebitsprothese * implantaatprothese (klikgebit) * Gratis advies * op reparaties kan gewacht worden * Vergoeding door alle ziektekostenverzekeraars Openingstijden Bergen op Zoom: ma wo: 14.00 - 17.30 17.00 uur di do: 8.30 - 13.00 uur vr: 14.00 - 16.00 uur

Openingstijden Hoogerheide: ma wo vr 8.30-13.00 uur

Lourdesplein 14 4615EX Bergen op Zoom tel.: 0164-241521 schoonheidssalonwanda@gmail.com

HKZ gecertificeerd

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Lid ONT B103

di-do: 14.00-17.30 14.00-17.00 uur Behandeling na afspraak

lockers

INLOOPSPREEKUUR:

garderobekasten schoolkluisjes werkkasten

Halsterseweg 165 4613 AL Bergen op Zoom T 0164 76 44 22

postkasten

info@locker.nl www.locker.nl

laptopkasten

Kledingreparaties & Fournituren Ook 1 uur service!

Tegen inlevering van deze bon:

RUIMTE VOOR PROFESSIONEEL EN FLEXIBEL ONDERNEMEN

Korte Bosstraat 11 4611 MA Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 00 10 info@tppgillemot.nl

Creatieve Handen Neşey

jou die ruimte. Van een dagdeel tot een vaste stek

R E T Z Klusbedrijf voor tegel- en timmerwerk

06-28645509

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten


auto’s

Auto gegarandeerd weer goed! SPECIAAL INGEKOCHT, SPECIAAL VOOR U! SPECIAAL INGEKOCHT, SPECIAAL VOOR U! ��������� Robben 7������������������������������������������������������������������������� Jaar gratis garantie • 7 Jaar gratis APK • 7 Jaar gratis Internationale Kia Wegenhulp

DE KIA RIO KiaDESIGN Picanto 1.0 DesignEDITION Edition

Van € 12.806,- �� �������� ���� VAN € 16.995,VOOR € 15.995,€ 811,€ 11.995,VOORRAADVOORDEEL

AutoschAdebedrijf

NOG 7 S T VOORR UKS DIREC T U AAD LE VERBAA IT R!

A SPECIAAL INGEKOCHT, SPECIAAL VOOR U!

+ 50/50 € 811,-

14% Bijtelling | Wegenbelastingvrij

������������������������������������������������������������������������� ���������

eurogarantbedrijf

Kia Picanto Design Edition met o.a.: �������������������������������������� Kia Picanto 1.0 Design Edition � ������������ Van € 12.806,- �� �������� ���� ���������������� ���������������� BETAAL NU DE HELFT VOORRAADVOORDEEL ** �������������������������������� EN DE REST IN 2014 A 14% Bijtelling | Wegenbelastingvrij � ����������� ������������������������������������������� Kia Picanto Design Edition met o.a.: ���������������������������������� �������������������������������������� � ������������ ������������������������������ ���������������� ���������������� BETAAL NU DE HELFT ������������������������������� **

- Schadeherstel en Spuiten - Voor alle verzekeringen - Vervangend vervoer tijdens herstel

€ 11.995,-

+

OF 50/50

€ 500,-OF

EN DE REST IN 2014

�������������������������������� � ����������� ������������������������������������������� ���������������������������������� ������������������������������ �������������������������������

EXTRA INRUILPREMIE*

€ 500,-NU KOPEN = DIRECT RIJDEN! EXTRA INRUILPREMIE*

v. Wamelweg 8, Bergen op Zoom Tel. (0164) 23 34 77 www.autoschaderobben.nl

NU KOPEN = DIRECT RIJDEN!

AUTOBEDRIJF BOGERS

Steenspil 36,Autoromme 4661 TZ Halsteren, 0164-267010 Etten-Leur telefoon: Autoromme Roosendaal Autoromme Hoeven ������������������������������ - www.autobedrijfbogers.nl ����������������������������� �������������������������������� e-mail: info@autobedrijfbogers.nl Kia Rio Design Edition met o.a.: ��������������������� �������������������� �������������������

EXTRA •Centrale portiervergrendeling met klapsleutel en geïntegreerdewww.kia-roosendaal.nl afstandsbediening www.kia-ettenleur.nl www.kia-hoeven.nl Autoromme Etten-Leur Autoromme Roosendaal INRUILPREMIE •Radio CD-/MP3-speler met USB en AUX aansluiting

+

Alsof er niets is gebeurd...

Autoromme Hoeven

Gem. verbruik: 4,1 – 5,3 l/100km, 24,6 – 18,9 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 125 g/km. Extra inruilvoordeel op een nieuwe Kia Picanto 3-deurs bedraagt € 300,- en op een nieuwe Kia Picanto 5-deurs € 500,- inclusief BTW. Deze actie geldt bij inruil van een auto bij de aankoop van een Kia Picanto met kentekenaanvraag t/m 4 april 2013 en een uiterste registratiedatum van 2 mei 2013. De inruilauto dient minimaal 3 maanden op naam te staan van de koper (privé persoon of kleinzakelijke markt). Verder dienen de gegevens op de klantfactuur over���� ��������� ��� � ��� �������� ���� � ���� ����� �� ���������� �� � ��� ����� LED achterlichten enDeze mistlampen vóór een•Projectie te komen metkoplampen, de gegevens op het dagrijverlichting, kentekenbewijs van deLED nieuwe en de inruilauto. actie geldt niet in combinatie met andere acties. **De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance *��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� **���������������������������������� •Elektrisch bedienbare en spiegels•6 12011170. airbags en Electronic Stability Benelux B.V., geregistreerd bij ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� AFMramen onder vergunningnummer Toetsing en registratie bij hetControl BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Santander en Kia Finance geven geen advies. U dient ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� zelf•Sportieve te bepalen of het u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van (de uitgestelde betalingsperiode (12 maanden) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 15”door lichtmetalen velgen•Supervision instrumentencluster bedraagt € 5.000,voor de Kia����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� Picanto. Deze actie is geldig opstuurwiel bovengenoemd model met kentekenaanvraag t/m 4 april 2013 en uiterste registratiedatum van 2 mei 2013. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. Genoemde prijzen zijn exclusief metallic lak, •Cruise control met speed limiter•Lederen en pookknop•Airconditioning �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� kentekenleges en verwijderingsbijdrage. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.

������������������������������ ��������������������� •Privacy glass•Parkeersensoren•Bluetooth connectiviteit www.kia-ettenleur.nl 2

TOT ����������������������������� ��������������������€ 1.000,-* www.kia-roosendaal.nl

�������������������������������� ������������������� www.kia-hoeven.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) de zekerheid van

van al uw nieuws uw officieleaanleveren suzuki dealer

���� ��������� ��� � ��� �������� ���� � ���� ����� ��2���������� �� � ��� ����� *��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 20% Bijtelling | Wegenbelastingvrij �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������

A

ing op brandstof

maal 25 liter aan ect

HOGE BRANDSTOFKORTINGEN Benzine – 12 cent

ING

Diesel – 10 cent

Lpg – 17 cent

VANAF 25 LITER BENZINE OF DIESEL (LPG 20 LITER)

25% KORTING

amma’s

1 AUGUSTUS 2010

OP UW CARWASHP ROGR AMMA NAAR KEUZ E (*) (* Tegen inlever ing van uw tankbo nnetje bij de kassa)

U profiteert t/m 8 april van dubbele airmiles! AUTOWASSEN tegen inlevering van airmilespunten!

* Tot 17 eurocent korting op brandstof * Bij tankbeurt van minimaal 25 liter aan brandstof direct

Hoe meer je spaart, hoe meer je bespaart!

50% KORTING

op alle wasprogramma’s

PROFITEER VAN SHELL BRANDSTOFFEN (Deze actie is uitsluitend geldig*bij Shell Ozcan BV) Tot 17 eurocent korting op brandstof

BEIDE ACTIES ZIJN GELDIG TOT 31 AUGUSTUS 2010

rting op brandstof nimaal 25 liter aanndstof ra direct op b

ting

Shell Özcan

r aan RTING maal 25 lite gramma’s irect

OT 31 AUGUSTUS 2010

* Bij tankbeurt van minimaal 25 liter aan brandstof direct

50% KORTING

van Konijnenburgweg 81 • 4612 PL Bergen op Zoom op alle wasprogramma’s

TING

’s grammUSaTU S 2010

T 31 AUG HASTE4LIFE

BRIDGEDRIVE VOOR ALPE D’ HUZES Het Roparunteam Haste4Life, dat zoveel mogelijk geld probeert in te zamelen om het leven van terminale kankerpatienten te veraangenamen, houdt zaterdag 23 maart een grote Bridgedrive in ontmoetingscentrum De Wittenhorst, Schoolstraat 6, 4661 JL te Halsteren. Aanvang 13.15 uur. Aanmelden kan via e-mail naar ac.schrauwen@home.nl. Opgeven kan tot 19 maart. Haste4Life, dat dit jaar voor de eerste keer deelneemt aan de legendarische Alpe D’Huzes, heeft in de aanloop naar de Alpe D’Huzes tal van activiteiten op stapel staan. De Bridgedrive is er daar een van. Voor meer informatie over Haste4Life of de Stichting Alpe D’ Huzes kunt u terecht bij: André Schrauwen 06-20563947. HALSTERSE BRIDGE CLUB Uitslag dinsdag 5 maarrt, Lijn-A: 1. dms. Corry den Hollander-Henny Horward 63.19%, 2. mevr. Ria Schepers-dhr. Frans v. Haperen 62.15%, 3. epr. Mia-Frie van Akkeren 60.42%, 4. mevr. Mieke v.d. Burg-dhr. George Verbruggen 57.99%, 5. epr. Martha-Leo Bogers 55.25%. Lijn-B: 1. epr. Mia-Cees Petersen 63.54%, ged. 2e plaats mevr. Jo Langenberg-dhr. Joop Telder, epr. Jannie-Dick Bosma 54.69%, 4. dms. Nel Hereijgers-Corry v.d. Heuvel 54.17%, 5. epr. Zus-Cor Keij 53.65%. BRIDGECLUB UP&DOWN Uitslag 5 maart, Lijn A: 1. Martha v.d. Berg-Liesbeth Hesling 59.92%, 2. Corry Stoffels-Annie Withagen 57.83%, 3. Corrie Buuron-Corry Milius 57.33%. Lijn B: 1. Adrie de Wit-Jeanet v.d. Velde 68.21%, 2. Ingrid

BEIDE ACTIES ZIJN GELDIG TOT 31 AUGUSTUS 2010

BRIDGE Markies-Margriet Bruijs 57.14%, 3. Bep Nelisse-Roos de Rooy 56.61% Ze zijn een dames bridgeclub en bridgen iedere dinsdag om 13.30 uur in zaal Rozenoord. Voor info: 0164-613922. BC BRIDGE BETER Uitslag 4 maart, Lijn A: 1 Ria Luisterburg en Lia Wierckx 67,08%; 2 Henk v/d Velden en Piet Noordijk 59,58%; 3 Paul Luyten en Corine Withagen 59,50%. Lijn B: 1 Harry v.Baal en Aart Burggraaf 65,42%; 2 Hans Graafmans en Willem Hesling 59,58%; 3 Jopie Draaijers en Toos Poppelaars 59,17%. Bridge Beter speelt maandagavond in d’Honneur. Nieuwe leden welkom: Paul Luyten 06.14677493. BC FOUR ACES Uitslag dinsdagavond 5 maart; Groep-A: gedeelde eerste plaats met 60.76% dhrn. Willy Sueters-Jac Kil en dhrn. Ali Kurt & Joep Mathijssen; 3 dms. Hilda van Dorsselaer & Jo Rekkers 56.60%; 4 dhrn. Pim Matthijssen & Miel Petie 52.08%; 5 mevr. Kools & dhr. Jan Pigmans 51.39%. Groep-B: 1 dms. Ans IJzer & Paula Vos 65.42%; 2 mevr. Annelies Tempelaars & dhr. Ton Thijssen 60.00%; 3 epr. Marjolein & Harrie Vermeulen 58.33%; 4 dms. Joke Hagenaars & Jopie Vale-Verhoeven 55.83%; 5 dms. Bets de Kort-Withagen & Monique v/d Voorde 52.08%. Groep-C: 1 dms. Julia van Dijk-van Bergen & Yvonne van Broekhoven; 2 epr. Ineke & Dick van Reijswoud 56.25%; 3 dms. Bep Nelissen & Cornelia Videler-Eijsermans 55.73%; 4 dms. van Leeuwen & Ria Overbeeke-de Jaeger 55.21%; 5 dhrn. Jaap Kraaijenoord & Fons v/d Poel 53.13%. PaGINa 16

Merk type bouwjaar km stand Suzuki Alto 1.100 GLS Automaat 2002 69450 Suzuki Alto 1.0 5 drs. Comfort 2010 12436 Suzuki Alto 1.0 5 drs. Exlcusive 2009 16200 Suzuki Ignis 1.3 5 drs. Freestyle Cool 2005 84594 Merk type bouwjaar km stand Suzuki Splash 1.2 Exclusive 2009 18500 SuzukiAlto Swift 1.3 3plus drs.AUTOMAAT Automaat 1997 44200 Suzuki Comfort 2010 50200 Suzuki Swift 1.3 3 drs. Comfort 2007 58700 Suzuki Alto Exclusive AUTOMAAT 2010 41500 Suzuki Swift 1.5 Exclusive 3 drs. 2005 127850 Suzuki Splash 1.2 Exclusive 2010 11620 Suzuki Swift 1.3 5 drs. Shogun 2008 19200 SuzukiWagon SwiftR+ 1.31.3 5 drs. Shogun 2007 38340 Suzuki AUTOMAAT 2003 23400 SuzukiWagon SX4 R+ 1.6 1.3 Exclusive 4 gripfreestyle 2006 56782 Suzuki AUTOMAAT 2005 52340 Suzuki SX4 1.6 Exclusive 2010 10935 Suzuki Ignis 5 drs. 1.5 GLS 2005 73600 Suzuki SX4 1.6 Shogun Airco 2008 59350 SuzukiSwift Liana Exclusive 2006 52820 Suzuki 1.21.6 5 drs. Comfort (zwart/m) 2011 24300 SuzukiSwift Grand Vitara 2.0 Cabrio 2001 85398 Suzuki Bandit 5 drs. 2010 14560 Suzuki Grand Vitara 2.0 5 drs. Exclusive 2006 50137 Suzuki Swift 1.3 5 drs. Shogun 2009 48620 Hyundai Getz 1.5 5 drs. Active Cool 2008 57694 Suzuki 1.6 5Shogun 2007 119500 MazdaSX4 2 1.5 drs. Sportline 2006 51330 Peugeot 1.4 5 drs. Airline 2006 102300 Suzuki SX4206 1.6 Exclusive 2007 152291 VW Fox 1.4 Trendline Airco 2006 52898 Suzuki Kizashi 2.4I sport 2011 Ford Ka Airco 2006 567851970 Suzuki Grand Vitara drs.X-pect 2.4 Exlusive 2009 46780 Kia Picanto 1.0 5 5drs. 2008 18750 Toyota Getz Yaris1.4 1.85 16v VVT-ICool TS 5 drs. 2007 14500 Hyundai drs Active 2008 57694 Kijk voor de voorraad op onze website Kijk voor de hele voorraad op hele onze website

de zekerheid van

prijs € 3950 7950 7950 6950 prijs € 10750 2450 8450 7750 8950 6450 10950 9950 8950 4750 11250 6250 16450 5450 12750 8950 11950 4750 11450 15950 9250 7450 8950 7950 6950 7250 6950 24950 4750 19950 5950 10950 6950

uw officiele suzuki dealer

autobedrijf cenTruM

Van Heelulaan Heelulaan 81 81 Bergen Bergenop opZoom ZoomTel. Tel.0164-257057 0164-257057 Van www.suZukicenTrum.nl www.suZukicenTrum.nl 24 uur samen tegen kanker

Eerste team SamenLoop voor Hoop bekend BERGEN OP ZOOM - In het weekend van 14 en 15 september staat Bergen op Zoom volledig in het teken van de SamenLoop voor Hoop: een uniek, 24 uur durend wandelevenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit evenement zullen teams, bestaande uit minimaal 10 tot maximaal 24 personen, op Sportpark Rozenoord 24 uur in estafette wandelen voor het goede doel. Er loopt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Het eerste team heeft zich inmiddels aangemeld. De medewerkers van de sportschool aan de Boulevard hebben besloten om, onder leiding van Nanda, met zijn allen een team te vormen. “Niet alleen de sportinstructeurs lopen mee tijdens de 24 uur, ook de dames van de administratie en de fysiotherapeut trekken de wandelschoenen aan.” horen we van Sandra een van de teamleden. Hun motivatie: “Tijdens ons werk op de sportschool ko-

men we regelmatig in aanraking met mensen die na het overwinnen van de ziekte kanker weer komen werken aan de opbouw van hun conditie en gezondheid. En alhoewel we dan dichtbij de mensen betrokken zijn, staan we toch aan de zijlijn. Door mee te lopen met de SamenLoop voor Hoop kunnen we actief ons steentje bijdrage aan de strijd tegen kanker.” aldus Sandra. De SamenLoop is géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waar iedereen aan mee kan doen. Van jong tot oud van fit tot minder fit. Er wordt gewandeld in teams van 10 tot 24 personenn, waarbij er altijd minstens één teamlid loopt: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Wil je ook met een team deelnemen aan de Samenloop voor Hoop in Bergen op Zoom, mail dan naar SlvHBoZ@gmail.com. Je ontvangt dan een mail met daarin alle benodigde informatie. Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom is te vinden op www. bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of via www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom


BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

11

waardebon

svp woonplaats invullen: Metaalwerken Bergen op Zoom BV is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 85 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisatie is; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines en apparaten voor diverse markten. Wij zijn volledig ISO 9001:2008 gecertificeerd.

buikspeklappen 1kilo 2.99

snijworst sucadelappen ½kg 2.99 150gr 39 1. ribkarbonade 1kg 3.99 magere varkensfilet 1kg 4.99 150gr 1.49 zeeuwsspek blanke gemari spare haas kipfilet 99 neerde 3. kipfilet 3.75 ribs 3.99 karbonade4.49 100gr 0.89

originele

Wij Zoeken een:

Commercieel medewerker planning, coördinatie & communicatie (M/V)

kip-kerrie salade

1kg

1kg

1kg

Functieprofiel U bent verantwoordelijk voor de planning en het bewaken van deadlines van aanvragen tot uitlevering van producten, inclusief de communicatie hierover, zowel in- als extern. U geeft direct leiding aan 2 medewerkers van de Verkoop Binnendienst en wordt ondersteund door de afdeling Calculatie, werkvoorbereiding (inclusief engineering) en planning.

1kg

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

www.fietsboerke.nl www.fietsboerke.nl

- U hebt een spilfunctie in de organisatie. - U bent het aanspreekpunt voor klanten inzake lopende aanvragen en opdrachten. - U registreert aanvragen en bewaakt het complete vervolgtraject. - U coördineert het interne proces van aanvragen, offertes en opdrachten. - U rapporteert aan de Algemeen Directeur. - Planning en het bewaken van deadlines, inclusief het hierover communiceren (in- en extern), is onderdeel van uw taak.

Parkeerprobleem opgelost!!!

Fietsherstel aan huis Fietsherstel aan huis De mobiele fietsenmaker voor,fietsenmaker voor, De mobiele

Géén gezoek, géén bekeuring, géén schade, géén ruiten krabben, géén slot ontdooien, etc. etc.

de Bergse Plaat de Bergse Plaat Phone 06 33 88 33 21 3488 21 34 06 Phone

Huur een overdekte vaste vrije parkeerplaats in Centrum Bergen op Zoom. Voor nadere informatie: Tel. 06-41951878 of 06-10857836

Profiel kandidaat Minimaal HBO niveau met een bedrijfskundige opleiding. Affiniteit met techniek is een pre. U hebt een commerciële instelling en bent administratief onderlegd. U bent communicatief sterk, klant- en oplossingsgericht. U bent gedreven en ambitieus. U bent realistisch en u weet wat haalbaar is op het gebied van projecten. U beschikt over een ruime kennis van Excel en Word. Ervaring met het werken met een ERP systeem is een pre. U beheerst de Engelse en Duitse taal. Wij bieden u een verantwoordelijke spilfunctie met veel organisatorische uitdagingen in een op groei gerichte onderneming. Een nuchter productiebedrijf met een jong management team, geavanceerde productiemiddelen en een internationale, dynamische werksfeer. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. interesse in deze belangrijke functie? Mail dan een gemotiveerde brief met cv naar Metaalwerken Bergen op Zoom BV, t.a.v. Robert Vink, afdeling Personeelszaken, postbus 164, 4600 AD Bergen op Zoom. r.vink@bozgroup. eu Telefoon: 0164-240910 Zie ook onze website www.bozgroup.eu

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

“Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld”

De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

huid- en laserklinieken huid• poliklinieken dermatologie huid-en en laserklinieken laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie • huidtherapie • poliklinieken dermatologie • huidtherapie ermatologie • en huidtherapie huidlaserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op ZoomBergen opMiddelburg ZoomMiddelburg Bergen opBergen Zoomop - Middelburg ken dermatologie huidtherapie ddelburg Zoom- Middelburg te dermatologen van Nederland•(weekblad Elsevier) Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Bij ons kunt u terecht voor veilige enanti-rimpelbehandelingen effectieve Bij ons kunt u terecht> Rimpelfi voor veilige effectieve m- Middelburg en huidverjonging: lling met en Restylane, TUINMAN@CEESSCHOLTES.NL > Botoxbehandelingen, anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: -rimpelbehandelingen en huidverjonging: > Rimpelfi lling met Restylane, Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen huid- en laserklinieken >•Fractional poliklinieken dermatologie • huidtherapie Laser en CO2-fractional laser, -enRimpelfilling Restylane e, Botoxbehandelingen, ve anti-rimpelbehandelingen huidverjonging:met Rimpelfi lling met > en>de nieuwe Ultherapie tegenRestylane, huidverslapping. Bergen op ZoomMiddelburg

BERGSE ERGSE RKT BBERGSE BERGSE A M PLANTENMARKT N E T PLANTENMARKT N LA PPLANTENMARKT

Fractional Laser en CO2-fractional laser, estylane, - Botoxbehandelingen > Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, - Fractional Laser en CO2-fractional lasertegen huidverslapping. ctional laser, en de en nieuwe n, > Fractional LaserUltherapie en CO2-fractional laser, kleine spatadertjes nog veel meer… Bij ons kunt u huidoneffenheden, terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen - enlaser, de nieuwe Ultherapie tegenUltherapie huidverslapping egen huidverslapping. CO2-fractional > en de nieuwe tegen huidverslapping. en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, rapie tegenVerder huidverslapping. Er alle weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgiepigmentvlekken, Botoxbehandelingen, Verder alle> laserbehandelingen tegen overbehar, couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, ing,> Huidcouperose, pigmentvlekken, huidoneffenen laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum meer… couperose, eharing, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en Lievensberg nog veel meer… > en3dspatadertjes de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. heden, kleine en• nog veel meer... Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 • www.huidlaser.nl g veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw

WIJ ZIJN WEER OPEN !

ANDELSVerder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,zonder pigmentvlekken, zonder plastische chirurgie PRIJZ Er weer jonger uitzien… plastische chirurgie zonder plastische chirurgie ELSOTH Er weer weerjonger jonger uitzien… zonder plastische GROchirurgie Er uitzien... Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl EN !!

AND D!E!ELLSSGROOTTH D N A A N E H HJZ GRROOPOOR m Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg NTIDEENLN!S!!!OOTGHAPPRRIJIJZZE

huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… n… zonder chirurgie > Huid-plastische en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg

Er weer jonger uitzien…

GR

!!

64-263822 >• www.huidlaser.nl Huid- en laserkliniek • In Barcode gebouw centrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op zonder Zoom • 0164-263822 www.huidlaser.nl plastische• chirurgie wm • 0164-263822 Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam.nl 050 • www.dermateam.nl gebouw Park Veldzigt 67op • 4336DR • 0118-673050 > Huiden laserkliniek Bergen Zoom • InMiddelburg Zorgcentrum Lievensberg • www.dermateam.nl 18-673050 • www.dermateam.nl Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl

PRIJZEN

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl PLANTENKWEKERIJ

“Ramona”

EXOTISCH TUINCENTRUM

G ATERDA UR Z N E G U IEDERE VRIJDAG EN ZATERDAG E VRIJDA.0 T 17.00 O17.00 IEDERE VRIJDAG EN ZATERDAG T 0 IEDERVAN Gezellig even naar de Evenaar en laat u GEOPEND 9.00 TOT UUR 9 D VAN N E E GEOPEND VAN 9.00 TOT 17.00 UUR Z P U E O K E E verrassen door ons unieke assortiment ! G RUIM ,

A.s. zondag 10 maart open

EN KEUZE IEDERE VRIJDAG ENRUIME ZATERDAG INPLANT TUKEUZE RUIME TUINPLANTEN, PERK- EN GEOPEND VAN 9.00 TOT TUINPLANTEN, TEN,UUR PERK- 17.00 EN UIPPLAN

Vroeg bloemige Violen en primula’s, sla-, koolplanten, en diVerse Vaste planten Doos meebrengen.

J. DE BLAAY

Kapelstraat 19 Heerle Tel. 06-51064661 / 0165 - 303665 Pieter Hendrickx Kapelstraat 21 - 4726 AM Heerle Nbr. GSM: 0612074300 www.pompoentje.com info@pompoentje.com

Wij bieden u een compleet assortiment bomen & tuinplanten

KEN PERKANTEN, KUIPPLANTEN, VASTE PL KUIPPLANTEN, VASTE PLANTEN, RUIME S, BUXUKEUZE VASTE PLANTEN, EN EN BUXUS, Bongaertsweg 2b eg 2b O TUINPLANTEN, LEI-B M rtsw nd BUXUS, la rd N, etc. Industrieterrein Noordland o o Bongae2b Bongaertsweg LEI-BOMEN EN rrein N GPLANTE eteZoom A m A o H Zo 4612 PL Bergen op p IndustriNoordland Industrieterrein PERK- EN rgen o LEI-BOMEN EN etc. L BeZoom HAAGPLANTEN, Pago Tel: 4612 Pop 461206-53306830 PL Bergen 3306830 deS -5 6 0 l: HAAGPLANTEN, etc. Te Tel: 06-53306830 KUIPPLANTEN, KT.NL

ENMAR T N A L P E WWW.BERGSEPLANTENMARKT.NL VASTE PLANTEN, ERGS WWW.BERGSEPLANTENMARKT.NL WWW.B

Bongaertsweg 2b Industrieterrein Noordland D OUZoom 4612 PL Bergen Hop ONDER Tel: 06-53306830

HUUR

Wij werken alleen op bestelling of afspraak.

- Nieuwe kollektie - Potten & Vazen - Nieuwe kollektie - Boeddhabeelden voor binnen & buiten - Nieuwe kollektie - Lavastenen Pagodes vele modellen en maten

www.evenaar.com

Bredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660

BUXUS, LEI-BOMEN EN HAAGPLANTEN, etc. Ook voor u hebben wij een betaalbare oplossing!

NIEUWE CV-COMBI KETEL?

WWW.BERGSEPLANTENMARKT.NL ASE LE

KOOP

Ons assortiment bestaat onder andere uit: - Bomen - Coniferen - Leibomen - Bomen op stam - Laurieren - Vaste planten - Beuk rood/groen - Tuinplanten & sierheesters Kijk op www.pompoentje.com om vrijblijvend prijs op te vragen. Of maak telefonisch een afspraak om te komen kijken.

- Nieuwe kollektie - Serre/outdoor meubelen

U HUURT AL EEN CV-KETEL VOOR MINDER DAN 1 EURO PER DAG!

Nu met GRATIS klokthermostaat

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE • VERHUUR • VERKOOP • FLEXLEASE • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Bezoek onze vernieuwde website: WWW.VIGAR.NL


VV Nieuw Borgvliet Nieuw Borgvliet boekte een belangrijke zege op Lepelstraatse Boys, de eerste sinds 28 oktober 2012 toen Steenbergen met 2-1 werd verslagen. De Lepelstraters begonnen fel op De Markiezaten. Vooral met hoge ballen voor het heiligdom van Leroy stichtten zij gevaar maar de Borgvliet defensie met Sander, Jacky en Pieter bleef overeind. Geleidelijk aan namen de Oranje-zwarten het heft in handen en de snelle Kees en Benny waren gevaarlijk. De puike doelman van de gasten verhinderde een aantal goede pogingen. Kees, Robbert en Benny lijken op tijd hun vorm weer gevonden te hebben. De wedstrijd verliep sportief onder de goede leiding van dhr.Dorsman; hij deelde een gele kaart uit toen de doorgebroken Kees fors werd onderuitgehaald. Na de thee bleef Nieuw Borgvliet de meest aanvallende ploeg, de blauwwitten

loerden op de counter maar Leroy was op zijn post met als hoogtepunt een geweldige reflex op een kopbal net onder de lat. Op het middenveld zwoegden Sebastiaan , Finnian, Maywand en Brandon zich een slag in de rondte. Er kwamen kansen voor de goed doorgelopen Maywand, een schot van Finnian had beter verdiend, Benny schoot op de lat en Sebastiaan mikte rakelings voorlangs. De verdiende treffer viel toen Kevin die samen met Rachid goed inviel, uiterst koelbloedig na een 1-2 met Rachid, de winnende treffer binnenschoot. Dat was vijf minuten voor tijd. Daarna gaven de Borgvlieters niets meer weg en kon de volle tribune met gejuich de moegestreden spelers bedanken. Stand: 1.SC Kruisland 14-37 2.Hoeven 14-32 3.FC Bergen 14-25 4.Zeeland Sport 14-20 5.Nieuw Borgvliet 14-17.

Topwedstrijd DOSKO 1 Uitslagen Nieuw Borgvliet-Lepelstraatse Boys 1-0 Nieuw Borgvliet 2-Moc’17 5 6-3 Nieuw Borgvliet 3-Victoria’03 5 8-0 Meto 6-Nieuw Borgvliet 4 1-1 Nieuw Borgvliet 5-Wernhout 4 0-1 Dosko 8-Nieuw Borgvliet 6 2-4 SC Gastel-Nieuw Borgvliet 7 11-0 Nieuw Borgvliet vr.- DVO’60 vr. 1-1 Jeugd Nieuw Borgvliet MB1-Victoria’03 3-6 NSV A1-Nieuw Borgvliet A1 1-1 Nieuw Borgvliet B1-FC Bergen B1 4-1 Nieuw Borgvliet MB1-SC Gastel MB1 1-7 Unitas’30 C3-Nieuw Borgvliet C1 4-2 St.Oudemolen C1 -Nieuw Borgvliet C2 3-6 Roosendaal D3-Nieuw Borgvliet D1 2-2 SPS E1G-Nieuw Borgvliet E1 afg. Nieuw Borgvliet E2-SPS E2G 2-4 Nieuw Borgvliet F1-SPS F1G 0-3 HSC’28 MP1-Nieuw Borgvliet MP1 3-0

BERGEN OP ZOOM - Het was even wennen zondag 3 maart. DOSKO had van Desk verloren. Het was 3 maanden geleden (tegen TSC 1-3) dat het de rood-gelen voor het laatst was overkomen. Daarna volgden 4 overwinningen op rij, waarvan 3 in uitwedstrijden. Geen gek resultaat voor een club met een klein budget. Niettemin staat DOSKO nog steeds op de 2e plaats en blijft het kampioenskandidaat. Zondag 10 maart komt koploper De Valk naar sportpark Meilust. Het team uit Valkenswaard, dat zich nu al aan het versterken is voor volgend seizoen, is al sinds 23 september, toen het met 0-1 van EFC verloor, ongeslagen. Daarna werden 9 wedstrijden op rij gewonnen. Imposante serie die (zondag) op

Meilust onderbroken moet worden. DOSKO zal de steun van de supporters hard nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. Het topduel begint om 14.30 uur en staat o.l.v. scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen. Pupil van de week is Luca Suijkerbuijk van DOSKO D2. Luca is 12 jaar en zit in groep 8 van basisschool Lodijke. Zijn favoriete clubs zijn Real Madrid en Ajax en zijn favoriete voetballers Adam Maher van AZ en Neymar da Silva, junior van het Braziliaanse Santos. Luca gaat graag naar school, maar heeft een hekel aan huiswerk maken. Hij wil later profvoetballer worden en mocht dat niet lukken dat wil hij gaan werken in Dolfinaruim Harderwijk. In de pauze van de wedstrijd komen de spelers van DOSKO D2 in actie voor de Henk en Miranda Penaltybokaal.

bergen op zoom voor War Child Bijzondere prijzen te winnen bij landelijke veiling

Aftellen voor 538 voor War Child BERGEN OP ZOOM - Over tweeënhalve week start de actieweek 538 voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart trekken de 538 DJ’s met de 538studiotruck langs acht verschillende steden. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan.

538 Korte berichten

Reservering Hotel Old Dutch Bergen op Zoom zal van elke gemaakte reservering, van 25 november tot 25 maart, 1,- euro doneren aan War Child. Het totaal bedrag zal op 26/3 overhandigd worden. Personeel Een rondje onder 34 personeelsleden van Bruynzeel-Sakura bv leverde op zeer korte tijd maar liefst € 663,95 op. Dit geeft wel aan dat dit team dit goede doel uit hun hart steunt. Een mooi gemiddelde. Samen met Bergen op Zoom op naar een prachtig resultaat voor War Child. Opnames SBS6 heeft maandag opnames gemaakt op de Grote Markt in Bergen op Zoom voor de actie 538 voor War Child. De beelden zullen op de actiedag 26 maart te zien zijn in de reclameblokken van de tv-zender. Ook bij de korte berichten met uw actie? Stuur een bericht in via www.internetbode.nl

Reggefiber steunt actie 538 voor War Child WOENSDRECHT – Reggefiber, het bedrijf dat glasvezel aanlegt in Nederland, steunt de actie ‘538 voor War Child’. Voor ieder afgenomen glasvezelabonnement wordt tijdens de actieperiode van 1 tot 30 maart € 12,gedoneerd aan War Child. Daarmee krijgt een verlaten oorlogskind kans op een veilig bestaan.

Voor 12 euro kan iedereen op 26 maart zijn of haar talent op het open podium laten zien.

BN’ers, artiesten, relaties en sponsoren stellen speciaal voor deze actie unieke items beschikbaar. Zo kan iedereen nu al bieden op bijzondere veilingitems via 538voorwarchild.nl/marktplaats, zoals bijvoorbeeld een Arriva-trein die vijftien jaar lang jouw naam draagt, een door alle spelers het Nederlands elftal gesigneerd voetbalshirt, een dag achter de schermen bij de opnames van de populaire tv-serie Penoza III en ook een exclusieve fotosessie door niemand minder dan Marco Borsato! Daarnaast is het voor Nederlands talent mogelijk zich nu al op te geven voor de gewilde 538Talentstage en kan iedereen die een persoonlijke actie heeft bedacht deze aanmelden op 538voorwarchild.nl. Veilingitems Tijdens de hele 538 voor War Child actieweek kan iedereen in alle 538programma’s op verschillende veilingitems bieden. Vanaf deze week staan de eerste veilingitems al online op 538voorwarchild.nl/marktplaats en kan men hier nu al op bieden. Arriva heeft voor deze editie van 538 voor War Child een trein voor de veiling beschikbaar gesteld, die vijftien jaar lang de naam van de hoogste bieder krijgt! Een an-

der bijzonder veilingitem is een Nike-shirt van FC Barcelona, met de handtekeningen van het hele voetbalteam. De opnames van het derde seizoen van de succesvolle tv-serie Penoza gaan ook weer van start.

‘Opbrengst acties volledig naar 538 voor War Child’ De hoogste bieder mag een van de opnames achter de schermen meemaken. Ook is net als vorig jaar het populaire veilingitem van Marco Borsato weer beschikbaar: een geheel verzorgde fotoshoot, door de bekende zanger zelf gefotografeerd. Marktplaats organiseert de veiling van 538 voor War Child. 538Talentstage In iedere gemeente staat naast de 538Studiotruck ook de 538Talentstage, speciaal voor talenten die hun ‘five minutes of fame’ willen pakken. Voor € 12,- euro per persoon kan iedereen in vijf minuten zijn of haar talent op dit open podium laten zien. Dit kan van alles zijn: streetdance, standup comedy, beatboxen, jongleren of optre-

den met een band. Het 538 voor War Child videoteam maakt een videoregistratie van de optredens, die daarna is terug te zien op de actiewebsite. De allerbeste optredens krijgen speciale aandacht in Shownieuws op SBS 6, 538Radio en 538TV. Een plek op de 538Talentstage is nu al te reserveren op 538voorwarchild.nl. Aanmelden Uiteraard is het voor iedereen mogelijk om zelf een actie aan te melden. Van gesponsorde sportactiviteiten, tot het ophalen van lege flessen voor War Child. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun activiteiten inzetten om geld op te halen voor de actieweek. Scholen en leerlingen die actie voeren maken zelfs kans op hele bijzondere prijzen. De opbrengst gaat volledig naar 538 voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart 2013 is 538 weer acht dagen lang non-stop in charge voor War Child. De actieweek is gevuld met entertainment, acties en optredens van diverse bekende artiesten. De opbrengst van deze nieuwe editie gaat naar verlaten oorlogskinderen. Meer informatie: www.538voorwarchild.nl PAGINA 18

Honderdduizenden kinderen raken door oorlogsgeweld gescheiden van hun ouders. Veel van deze oorlogskinderen worden uitgebuit als huisslaaf, prostituee of kindsoldaat. War Child helpt verlaten oorlogskinderen, komt voor ze op, en zorgt ervoor dat ze op een veilige manier weer kind kunnen zijn. Zodat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. Daarom steunt Reggefiber samen met verschillende serviceproviders War Child. Voor ieder nieuw glasvezelabonnement wordt tijdens de actieperiode van 1 tot 30 maart € 12,- gedoneerd aan War Child. Daarmee

wordt een verschil gemaakt voor duizenden verlaten oorlogskinderen. Op www. eindelijkglasvezel.nl wordt dagelijks de stand gecommuniceerd van het totaal aantal oorlogskinderen dat met glasvezel gesteund wordt. Glasvezel Alle inschrijvingen voor een glasvezelabonnement gedurende de actieperiode tellen mee. Inschrijven kan online, bij de serviceproviders of in het glasvezelservicepunt. Het glasvezelservicepunt is gevestigd in de Primera aan de Raadhuisstraat 98 in Hoogerheide. Inwoners van Woensdrecht kunnen kiezen voor glasvezel door een abonnement voor tv, internet en telefonie af te sluiten bij Concepts, KickXL, KPN, Lijbrandt, OnsBrabantNet, Solcon, Tele2, Vodafone en XS4ALL, de serviceproviders in Woensdrecht. Meer informatie over Reggefiber, de mogelijkheden van glasvezel en de actie ‘met glasvezel steunt u 538 voor War Child’ is te vinden op www. eindelijkglasvezel.nl/woensdrecht.

Bijzondere veiling voor 538 voor War Child BERGEN OP ZOOM - Op 9 maart zal in ‘t Zwijnshoofd een veiling-event zijn ten bate van Warchild. Dit is geen gewone veiling dit is een belevenis! Wat staat er op u te wachten: unieke veilingstukken bijv. gevulde koelkast, workshop High Heel 10 pers. , weekend Euro- Disney, Margot Ribberink enz.

Ook Kees de Mooij fiets en fitness ondersteunt deze actie! Daarom stelt de fietsenzaak in samenwerking met Cortina fietsen een uniek veilingitem ter beschikking Namelijk de nieuwe Cortina Tweed fiets incl

een uniek en exclusief outfit speciaal door modeontwerper Michael Barnaart van Bergen ontworpen voor deze fiets! De avond wordt geleid door bijzondere veilingmeesters en opgeluisterd met livemuziek waaronder Jennifer Ewbank. Waar wacht de veiling nog op? Op uw aanwezigheid! Voor slechts € 12,heeft u toegang met 2 personen, zorg dat u erbij bent. De opbrengst is 100 procent voor Warchild. Dus komt allen op zaterdag 9 maart om 19.30 uur naar het Vestzaktheater in bergen op Zoom en bied mee voor Warchild en haal de oorlog uit het kind!


vacatures

“Ramona”

Zoekt u een gezellige nette

PLANTENKWEKERIJ

hulp voor in de huishouding.

Wie Wil ons team versterken?

Dan ben ik voor u de juiste persoon. Ik vraag € 7,50 p/u vaste prijs. In B.o.Z./Halsteren Bereikbaar op tel. 06-83944751

man of vrouw, 3 ochtenden, vroeg beginnen (flexibel in te delen) voor alle werkzaamheden

J. De BlaaY

Kapelstraat 19 Heerle Tel. 06-51064661 / 0165 - 303665

Ceciliaweg 10 - Sint-Annaland Formido is per direct op zoek naar een representatieve, enthousiaste en gemotiveerde medewerk(st)er voor 38 uur per week voor diverse afdelingen. Als

medewerker Verkoop

Zoekt Zoekt medewerkers medewerkers voor voor de de buitendienst buitendienst op diverse projecten in de regio’s op diverse projecten in de regio’s West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.

West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.

ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor een deel van onze bouwmarkt. Je verzorgt de presentatie van de producten, houdt de voorraad bij en bestelt de benodigde artikelen. Natuurlijk is het allerbelangrijkste het helpen en adviseren van onze klanten. Je werkt op hoog niveau en hebt affiniteit met doe-het-zelven. Je vindt het leuk om met mensen te werken en service te verlenen. Kortom je weet van aanpakken. Leeftijd vanaf 16 jaar. Formido biedt gunstige arbeidsvoorwaarden en een plezierige werksfeer. Heb je er zin in? Stuur vrijblijvend een sollicitatie met CV naar: Formido Sint-Annaland t.a.v. José Lindhout Ceciliaweg 10 4697 RV Sint-Annaland. Reageren via de mail kan ook: sintannaland@formido.nl

MAINCOWEL B.V.

ONDERHOUDSBANKWERKERS

ONDERHOUDSBANKWERKERS 1E PIJPFITTERS

1E PIJPFITTERS

GRONDWERKERS

GRONDWERKERS

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten Gezocht:

huishoudelijke hulp Voor circa 6-8 uur per week. Liefst op 1 dag. Voorkeur dinsdag.

tel. 06-17056337

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

De beste en snelste bijverdienste plus veel extra’s.. MET € 50,- STARTPREMIE !!!

U MOET IN HET BEZIT ZIJN VAN: EIGEN VERVOER & B-VCA

U MOET IN HET BEZIT ZIJN VAN:

Bent uEIGEN op zoekVERVOER naar een uitdagende & B-VCAfunctie met diversiteit in zowel de soort werkzaamheden als Bent in deuverschillende en werklocaties? op zoek naarprojecten een uitdagende functie Bel, mail of bezoek dan onze website. met diversiteit in zowel de soort werkzaamheden

als0168-380299 in de verschillende info@maincowelbv.nl projecten en werklocaties?  Bel, mail of bezoek dan onze website. WWW.MAINCOWELBV.NL

 0168-380299

Meld je snel aan en pak je voordeel!

info@maincowelbv.nl

WWW.MAINCOWELBV.NL

*min. leeftijd: 15/18 jaar, afh.vd wijk/legitimatie verplicht

Stimulerend, Welzijn, Bevlogen, Kennis, Zorg, Kwaliteit

Spreekt dit jou aan ? Lees dan direct verder! In Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht is tanteLouise-Vivensis inmiddels een begrip op het vlak van ouderenzorg. Zorg die steeds boeiender, omvangrijker, intensiever én complexer wordt. Hoogwaardige zorg die vraagt om professionals die hun vak kennen! Door interne doorgroei van medewerkers naar de functie van teamleider zorg zijn we voor diverse afdelingen op zoek naar enthousiaste en ondernemende

Verzorgenden & Verpleegkundigen, locatie Moermont Uren bespreekbaar Waar ga ik werken? Residentie Moermont is een modern gebouw in Bergen op Zoom, waarin kleinschalige zorg wordt aangeboden in een grootschalig gebouw. Bewoners krijgen een totaalpakket van verblijf, zorg, welzijn en service aangeboden. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop. Er zijn 28 woningen en iedere woning biedt zorg aan maximaal twaalf cliënten.. De cliënten worden gerespecteerd in hun zijn en in de gelegenheid gesteld om met gelijkgestemden samen te leven. Wat ga jij doen? Jij, als verzorgende of verpleegkundige, bent een specialist op gebied van zorg en welzijn en verleent samen met je collega’s directe zorg aan de bewoners. Je werkt vanuit het zorgleefplan, wat gezamenlijk is opgesteld en waarin de zorgvraag centraal staat. Je verricht zowel begeleidende als verzorgende en/of verpleegtechnische handelingen. Samen met je team creëer je een fijn woon- en leefklimaat en onderhoud je contacten met familieleden en/of mantelzorgers. Wat vragen wij van jou? Je hebt een MBO diploma Verzorgende IG of Verpleegkunde niveau 4 en beschikt over praktische kennis en relevante werkervaring. Je bent creatief en hebt een oplossend denkvermogen. Je bent consequent in je handelen, collegiaal en kunt zowel zelfstandig als in klein teamverband werken. Uiteraard heb je de juiste capaciteiten om een positieve bijdrage te leveren aan het wonen en welzijn van de cliënten! Wat bieden wij jou? Naast een uitdagende baan en een aantrekkelijke inschaling in FWG 35 (verzorgende IG) en FWG 40 (verpleegkundige) van de CAO VVT bieden wij jou een aantal mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Reageer! Wij zien heel graag je sollicitatiebrief en cv tegemoet! solliciteren@tantelouise-vivensis.nl Vragen? Bel Stephanie Timmermans of Janneke Voetman, recruiters, op telefoonnummer 0164-713300.

www.tantelouise-vivensis.nl


Kijk op action.nl voor de folder

PASEN NAADLOOS

ZOEK UIT

MOUWLOOS

pastelkleuren maten S-XL

dahlia: mt.2, 2 stuks lelie: mt.12/14, 4 stuks gladiool: mt.10/12, 7 stuks

maten S-XL

BLOEM BOLLEN premium kwaliteit

2.69 2.89 DOVE

1.69

SHAMPOO of CONDITIONER diverse soorten shampoo: 250 ml conditioner: 200 ml

Elders 2.49 2.99

PAASEIEREN OF

PAAS HAZEN melkchocolade

1.39

paaseieren: 200 gram paashazen: 2x125 gram

Elders 1.89 1.99

KISTJE

PAAS EIEREN diverse leuke

3 VO O R

DAMES JURK diverse kleuren

1.62

Elders 2.97 3.87

KUNSTSTOF

TUIN POT zwart of terra Ø 40 cm

1.59 3.59

Ø 50 cm

HELDER GLAS

BLOEM VAAS met tekst 'flowers'

2.29

(excl. magnolia)

paasprints

ZOEK UIT

6.49

VOORJAARS SPEELGOED speelbal, yo-yo,

L IN G HOM E ST Y ! T IP

2.29

LIBRESSE ULTRA

0.79

WERCKMANN

WERKPLAATS DOEKJES onmisbaar bij het klussen dermatologisch getest 25x17 cm 60 stuks

of 'welcome' hoogte 70 cm

1.39

2.79

waterpistool, crazy bug of stoepkrijt XL

idem Ø 35 cm

deco FOAM MAGNOLIA lengte 100 cm

meisjes ZOMER JURKJE maten 86-128

5.49

MAAND VERBAND normal wing of long wing

HAND CLEANER 600 ml

1.59

OFFICE ESSENTIALS

SCHRIJF BLOK gelinieerd

1.75

100 vel A4

S E T/9

DECO SCHAAPJES box 4 stuks

1.69

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

1.59

Elders 0.99 2.19

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

0.79 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

SCHRIJF BLOK 100 vel A5

0.39

0.69 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 10-03-2013 t/m za. 16-03-2013 in Nederlandse filialen.

ONDER GOED diverse

DBOZZ_20130310