Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B E R G E N

O P

Z O O M S E

O P L AG E :

16 SEPTEMBER 2012 WEEK 37

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

AUTORUIT sTUk?

BERGEN OP ZOOM WIL LANDELIJKE OPENING MONUMENTENDAGEN

599

‘T BERGSE VMBO IS NIET LANGER ZWAK

BEL 0164 266 400 Kruisakkers 20 - Bergen op Zoom

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Uw communicatie adviseur!

Nieuwbouw aan de Korenberg mag

Informatieavond over prestatieafspraken

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft er in principe geen moeite mee dat er een nieuwe woning aan de Korenberg in Bergen op Zoom gebouwd wordt. De eigenaar wil zijn huidige woning slopen om er een geheel nieuw huis weg te zetten. Zijn huidige woning voldoet namelijk niet meer aan zijn eisen. De plannen zijn echter wel in strijd met het bestemmingsplan, maar de gemeente Bergen op Zoom is nu gestart met de afwijkingsprocedure, zodat het betreffende bouwplan uiteindelijk toch gerealiseerd kan worden. In juni kwam de vergunningaanvraag van de Bergenaar binnen bij de gemeente.

BERGEN OP ZOOM - Het gemeentebestuur heeft de gemeenteraad gevraagd om in oktober van dit jaar een informatieavond te houden met als onderwerk wonen. De gemeente moet namelijk op korte termijn aan tafel met woningcorporatie Stadlander over de nieuwe prestatieafspraken. Het college van burgemeester en wethouders wil de meningen peilen over zaken die daarin opgenomen kunnen worden. De Rekenkamer adviseerde al eerder dat de gemeenteraad en andere betrokken in dergelijke gevallen veel eerder betrokken moeten worden bij de besluitvorming. Door een informatieavond wil men laten zien dit advies ter harte te nemen.

W E E K B L A D

Kermisexploitant weigert te betalen

Offensief tegen woninginbraken

BERGEN OP ZOOM - De gemeente heeft besloten een rechtzaak aan te spannen tegen een kermisexploitant. Deze heeft onlangs op de Bergse kermis gestaan, maar nu weigert hij het staangeld aan de gemeente te betalen. Men heeft tevens besloten een deurwaarder langs te sturen om het geld alsnog te innen. Volgens wethouder Ton Linssen heeft de exploitant geen reden opgegeven waarom hij niet wenst te betalen, maar volgens de bestuurder moet er hoe dan ook betaald worden: “Er is geen dode hoek op Plein XIII of Kiek in de Pot dus wat dat betreft valt er niets te verwijten. Ook zijn wij als gemeente niet verantwoordelijk voor de regen die valt.”

BERGEN OP ZOOM - De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht starten weer met het jaarlijkse donkere dagen offensief om toename van woninginbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan. De politie en het Openbaar Ministerie ziet ieder jaar een toename in het aantal inbraken wanneer de dagen korter worden. Om inwoners te wijzen op de risico’s starten zij weer met een voorlichtingscampagne. Daarnaast voeren de ambtenaren openbare orde en veiligheid, de teamchef politie en de gebiedsofficier iedere vier weken overleg om gezamenlijke acties af te stemmen.

Nieuw pand voor ‘t Druppeltje BERGEN OP ZOOM - Terre des Hommes’ afdeling Bergen op Zoom ‘t Druppeltje is vanaf 29 september te vinden op een nieuwe locatie. Met man en macht wordt er door de vrijwilligers gewerkt om het nieuwe pand aan de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom, waar voorheen apotheek Coronae gevestigd was, in gereedheid te brengen. ‘t Druppeltje zamelt gebruikte kinderkleding, kinderspeelgoed, babyartikelen, babybedjes, boxen enzovoort in en de opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan een van de projecten van Terre des Hommes. De vestiging aan de Korte Bosstraat in Bergen op Zoom wordt vanaf 22 september gesloten.

HTV wellicht leukste sportclub HALSTEREN - Uit de voorronde voor de verkiezing van Leukste Sportvereniging van Nederland is de Halsterse Tennis Vereniging met 100 stemmen een waardering van een 8,7 als winnaar binnen de gemeente Bergen op Zoom naar voren gekomen. Deze maakt nu een serieuze kans op de landelijke titel, mits er voldoende stemmen worden behaald. Tot en met 20 oktober kan iedereen een stem uitbrengen via www.leuksteportvereniging.nl om zo te zorgen dat HTV de Leukste Sportvereniging van Nederland wordt. Uit de 12 provinciewinnaars wordt op 3 november 2012 de landelijke winnaar door de vakjury gekozen.

BERGEN OP ZOOM - Je stem geven is een kwestie van minuten, maar de gehele stemprocedure regelen is een flinke klus. In basisschool de Kreek hebben de medewerkers van het stembureau halverwege de dag het al flink druk gehad. Net als op vele andere locaties in de stad kon er gestemd worden. Het animo bij de Kreek is in ieder geval goed, ook bij de medewerkers. Want na het stemmen, hebben zij nog een flinke tel voor de boeg. FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

Selectieve verspreiding zorgt voor hoge attentiewaarde

Eerste preventietas in het Gilde M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

HALSTEREN - Wethouder Ton Linssen heeft de allereerste preventietas uitgereikt in het Gilde in Halsteren. De tas op zich is al opvallend met zijn fluorescerende gele kleur en reflecterende band, maar volgens het college heeft de inhoud van de tas vooral attentiewaarde, omdat deze uitgedeeld wordt in straten waar zojuist is ingebroken. Volgens B&W is dát namelijk het moment om Bergenaren te attenderen op onveilige situatie in en om hun woning. In totaal zijn er 2500 gemaakt, maar Linssen benadrukt dat de voorraad zó aangevuld kan worden. DOOR VERA DE GEUS Voorkomen is beter dan verzekeren, luidt een bekende reclameslogan. Zo denkt de gemeente Bergen op Zoom er ook over, want ze heeft maar liefst 2500 preventietassen klaarstaan vol folders en ander informatiemateriaal over het voorkomen van inbraak en brand. Zo geeft de folder Veilig Wonen uitleg over buurtpreventie en anti-inbraaktips en vertelt de folder Het ABC van Veilig Wonen welke maatregelen je kunt nemen om je huis veiliger te maken. Ook zit er de beveiligingswijzer in met technische informatie over producten die betrekking hebben op veilig wonen,

t

h

u

i

Omdat een scheiding méér is dan het maken van financiële en juridische afspraken met je ex-partner!

Scheidingsbegeleiding en Gecertificeerde Mediation • Vrijblijvend oriëntatiegesprek • Uniek Financieel Scheidingsrapport • Dynamische Ouderschapsregeling Bergen op Zoom I Goes Roosendaal I Eindhoven I Rotterdam

info over Burgernet én de flyer Doe de Home safety check.

De tassen worden in zo’n geval uitgereikt door leden van het buurtpreventieteam.

Attentiewaarde In principe zijn er 2500 gemaakt, maar wethouder Ton Linssen geeft aan dat bijmaken geen probleem is. De tassen worden volgens hem echter wel selectief uitgedeeld. “Massaverspreiding heeft geen enkele zin bij zoiets”, legt hij uit. “Als je lukraak iemand preventietips geeft, gebeurt daar waarschijnlijk weinig mee. Dat is anders als er zojuist bijvoorbeeld bij de burenW is ingebroken. E E K Dan B Lis de A attentieD waarde hoog, want dan wordt duidelijk dat het ook jou woning had kunnen zijn.”

Gilde De reden dat de allereerst tas werd uitgereikt in het Gilde in Halsteren is tweeledig. Enkele weken geleden is er ingebroken in een woning én het buurtpreventieteam van die wijk heeft een aantal nieuwe leden. Om die reden bracht wethouder Ton Linssen naar eigen zeggen graag een bezoek aan deze buurt. Mocht de pilot een succes zijn, dan wordt de proef voortgezet.

s

Compleet i n d e scheiden r e g i o

€ 495

Incl.

■ ■

p.p.

■ ■

rekken Adviesgesp erekening eb ti ta Alimen splan ouderschap Convenant / caat Kosten advo

www.ScheidingCentrumBreda.nl Volg ons via twitter: @BergseBode

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Calibris wint Alfabetiseringsprijs BERGEN OP ZOOM - De winnaars van de Nationale Alfabetiseringsprijs 2012 van ‘Stichting Lezen en Schrijven’ zijn bekend gemaakt. Prinses Laurentien reikte de eerste prijs in de categorie Durven uit aan Calibris, een kenniscentrum voor zorg, welzijn en sport, dat met haar project WelSlagen Diversiteit een arbeids- en opleidingsgerichte taalscholing aanbied voor laaggeletterde allochtonen. Het project laat hen kennismaken met en werken in de zorg. Stichting tanteLouise-Vivensis is één van de werkgevers waar de deelnemers aan de slag kunnen en de stichting verkleint daarmee de afstand tussen de laatgeletterden en de arbeidsmarkt.

Inloopavond over kaakimplantaten BERGEN OP ZOOM – De kaakchirurgen van het Lievensberg ziekenhuis verzorgen op donderdag 18 oktober een inloopavond over implantologie, het vervangen van de wortels van een tand of kies door een implantaat. Na een korte lezing over de toepassingsmogelijkheden, methode van plaatsing en verschillende prothesemogelijkheden kunt u vragen stellen aan de kaakchirurgen en een informatiemarkt bezoeken. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. U kunt zich tot 16 oktober aanmelden door te bellen of een e-mail te sturen naar het Patiënten Service Bureau van het Lievensberg ziekenhuis: 0164 - 278 795 of psb@lievensberg.nl.


Op de Bergse Plaat

Bergse Plaat

Jack en Lia Malipaard

Iedere dag vanaf 6 uur geopend!

Worden beleverd door ambachtsbakker Van Egeraat. Bestellen kan via internet: www.bakker-bergseplaat.nl, e-mail: winkel@bakker-bergseplaat.nl of bel (0164) 241170

Meer dan 40 soorten vlaaien! www.bakker-bergseplaat.nl Bestelt u één dag van tevoren dan krijgt u

Vogelaar 34a - Bergen op Zoom Telefoon: (0164) 27 35 99

Email: winkel@bakker-bergseplaat.nl Telefoon 241170

Boeken, tijdschriften en meer...

GESLAAGD?

10% KORTING !

Gefeliciteerd! Maandmenu voor 2 personen € 15,00 Maandmenu voor 3 personen € 22,00

LK g OP Et r -UP o in k e MAKE 2 EL ARTIK

ng i t r o k

op elk 2e make-up artikel

Vogelaar 31-32 Bergen op Zoom 0164-630566

Wouwsestraat 11 • Vogelaar op elk 2e make-up artikel 30 • Bergen op Zoom

25% KORTING

CAFETARIA AANBIEDING:

Schnitzelschotel € 5,50 Broodje kipburger€ 3,25

opMa.je& Di.favoriete geur* aanbieding Sperziebonen

al uw gebitsprotheses en implantaten ! Voor uw enimplantaten implantaten Vooral alVoor uw gebitsprotheses gebitsprotheses en !!

500 gram van € 0.89

voor € 0.49

Aanpassingen binnen 2uur uur!! 2 uur! Aanpassingen binnenbinnen 2 Aanpassingen

Vogelaar 29 | 4617 LG BERGEN OP ZOOM Telefoon: 0164-211355 | Fax: 0164-247876 Email: smo.deveij@c1000.nl

Openingstijden: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

100% vergoeding mogelijk!mogelijk! vergoeding 100%100% vergoeding mogelijk!

08.00 - 20.00 08.00 - 20.00 08.00 - 20.00 08.00 - 20.00 08.00 - 21.00

Voor al uw gebitsprotheses en implantaten!

Reparaties ook inook het weekend weekend Reparaties !! Reparaties in het weekend ! 100% vergoeding mogelijk! www.bloemenhuisadrienne.com Persoonlijke klantvriendelijke behandeling! en klantvriendelijke behandeling! Vóór 12.00 uur besteld, dezelfde Persoonlijke en klantvriendelijke behandeling! Aanpassingen binnen 2 uur! dag bezorgd. Snelle levering van boeketten in heel Nederland via

Iedere zaterdag open van 8.00 tot 20.00 uur

Kom binnen voor meer informatie ofeen een afspraak... Kom binnenook informatie of Reparaties in het weekend ! afspraak...

Kom binnen voor meer informatie of een afspraak...

Persoonlijke en klantvriendelijke behandeling!

0021188.pdf 1

4-3-2009 9:55:21

Kom binnen voor meer informatie of een afspraak...

4-3-2009 9:55:21

GRATISEN R

E PARK  0164-254 599 / 06-20133604 06-20133604

 0164-254 / 06-20133604  0164-254 599 /599 06-20133604

Bezoekadres: Vogelaar 37 in Bergen op Zoom

(Op de Bergse Plaat, tussen kapsalon René en pinautomaat Rabobank)

0021188.pdf 1

0021188.pdf 1 0021188.pdf 0021188.pdf 1

1

4-3-2009 9:55:21

Magere Runderlapjes 4-3-2009 9:55:21

renudental@gmail.com

0021188.pdf 1

4-3-2009 9:55:21

Salade van de week:

Gerookte zalmsalade

Vleeswarenduo: 100 gr. gebraden gehakt + 100 gr. boterhamworst Duoaanbieding: 400 gr. rundergehakt + 4 hamburgers Extra aanbieding:

voor dames en heren Ook op maandagmiddag open. Vogelaar 36 4617 LG Bergen op Zoom Tel. 0164 23 52 13

Shoarmapakket 500 gr. vlees + broodjes + saus Extra aanbieding: Boerenkarbonades, heerlijk met een randje vet

4 stuks 100 gram

€ 5,95 € 2,50

€ 2,50 samen € 6,00 € 6,00 100 gram

€ 0,99


actualiteit

Kunsten in de Monumenten, Vestingstedendagen en Diederick trekken in één weekend 40.000 bezoekers

Bergen op Zoom wil landelijke opening Monumentendagen BERGEN OP ZOOM - De Bergse wethouders glimmen van trots; vorig weekend hebben namelijk maar liefst 40.000 mensen een bezoek gebracht aan de stad voor Kunsten in de Monumenten, de Vestingstedendagen en Diederick of een combinatie daarvan. De helft daarvan kwam voor de Open Monumentendagen en daarmee werd Bergen op Zoom de vierde stad van Nederland wat betreft bezoekersaantallen. Wethouder Arjan van der Weegen hoopt dat dit reden is om in de nabije toekomst, en misschien zelfs volgend jaar al, de landelijke opening van de Open Monumentendagen door Bergen op Zoom te laten verzorgen. DOOR VERA DE GEUS De gemeente Bergen op Zoom en zo’n tweeduizend vrijwilligers genieten nog steeds na van een wel heel bijzonder weekend in de Bergse binnenstad. In het kader van 800 jaar Bergen op Zoom werden vorig weekend Kunsten in de Monumenten, de Vestingstedendagen en openluchtspektakel Diederick gebundeld en die keuze heeft de gemeente bepaald geen windeieren gelegd. Maar liefst 40.000 wisten de weg naar Bergen op Zoom te vinden en zelfs het Algemeen Dagblad en de Volkskrant wijdden er fikse artikelen aan. Die landelijke aandacht was een van de doelstellingen van Citymarketing en die is dan ook ruimschoots gehaald. Positief Het gemeentebestuur is hoe dan ook dik tevreden over het afgelopen weekend. “Het zijn prachtige dagen geworden vol living history”, aldus wethouder Arjan van der Weegen. Vooral het aantal bezoekers doet hem deugd. Zo bekeken 18.000 mensen het re-enactmentspektakel in Kijk in de Pot, bezochten 750 mensen het pand Weytsbeeld, 1300 De Maagd, 1700 het Oude Stadhuis en vroegen 2000 mensen informatie bij de VVV in de Kortemees-

traat. Voor de Open Monumentendagen kwamen in totaal 20.000 bezoekers naar Bergen op Zoom. Een serieus aantal, want daarmee eindigt de stad net onder Amsterdam, Dordrecht en Den Haag, maar boven bijvoorbeeld Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Groningen.

‘Een weekend vol living history’ Volgens Van der Weegen is dat bijzonder positief: “We hebben al langer de ambitie om de landelijke opening van de Open Monumentendagen te mogen verzorgen en met zulke aantallen zet je jezelf wel op de kaart. In mijn ogen is de kans dan ook aanwezig dat we in de toekomst of misschien zelf volgend jaar al wel de organisatie op ons mogen nemen. Dat zou geweldig zijn voor de stad”, zegt hij enthousiast. Vrijwilligers De bundeling van de diverse historische evenement zou Bergen op Zoom graag de komende jaren vasthouden, maar de Vestingstedendagen zullen volgend jaar in ieder geval niet hier plaatsvinden. “In 2009 waren we aan de beurt. Dat we het

425 internationale re-enacters speelden het Spaanse beleg van Bergen op Zoom na.

dit jaar weer mochten doen had te maken met de viering van 800 jaar Stad. Volgend jaar zit het er dus niet in, maar we willen als gemeente wel kijken hoe we weer zo’n succesvol weekend neer kunnen zetten”,

zegt hij. Wethouder Ton Linssen voegt daaraan toe dat de 2000 vrijwilligers die mee hebben geholpen in het najaar zeker nog in het zonnetje gezet zullen worden. “Onvoorstelbaar wat deze mensen vorig

FOTO GEMEENTE BERGEN OP ZOOM

weekend en eigenlijk het hele jaar allemaal doen. Als gemeente waarderen we dat enorm en daarvan willen we dan ook blijk geven. Er komt dus zeker nog iets voor hen aan”, besluit hij.

Basisgerichte én kaderberoepsgerichte leerweg nu beiden voldoende

‘t Bergse VMBO is niet langer zwak

BERGEN OP ZOOM - “Buitengewoon positief”, reageert Frank Maas van ‘t examentrainingen, het sterker wegzetten Zo konden we beter van elkaar leren”, legt leerlingenaantal. Integendeel. Het aantal Bergse VMBO. Hij is zowel trots als opgelucht dat ‘t Bergse VMBO niet lan- van vakgroepen en het koppelen van beide Maas uit. ‘t Bergse VMBO heeft ondanks leerlingen dat er een opleiding volgt is het predicaat niet in hoeven boeten op het juist gestegen. ger het predicaat zwak aan de broek heeft hangen. In 2010 werd de kader- locaties. beroepsgerichte leerweg van de school namelijk als onvoldoende beoordeeld door de onderwijsinspectie. De basisgerichte opleiding voldeed wel aan de eisen. De afgelopen twee jaar heeft de interim-directie er alles aan gedaan om de resultaten van de leerlingen op te krikken en met succes!

Twee jaar geleden was het driejaarlijks gemiddelde van de kaderberoepsgerichte leerweg van ‘t Bergse VMBO te laag om nog langer een voldoende van de onderwijsinspectie te krijgen. De opleiding kreeg het predicaat zwak en om die reden ging men aan de slag om hier weer zo snel mogelijk vanaf te komen. Dat heeft de school geen windeieren gelegd nu, slechts twee jaar later, stelt de inspectie dat de kadergerichte leerweg weer op de goede weg is en vervangt het predicaat zwak door het predicaat voldoende. Mensen Frank Maas reageert desgevraagd verheugd: “Buitengewoon positief dat nu beiden leerwegen weer positief zijn. De inspanningen zijn dus duidelijk niet voor niets geweest.” In de afgelopen twee jaar is er een nieuw management aangesteld

om de veranderingen in goede banen te leiden. “Natuurlijk was het personeel erg geschrokken van het oordeel van de inspectie, maar met een enorm enthousiasme en veel elan is het team aan de slag gegaan. Dit heeft geleid tot sterk verbeterde resultaten en dat is bij de inspectie niet onopgemerkt gebleven”, zegt Maas tevreden.

‘Juiste mensen op de juiste plaats’ Trainingen Omdat de kritiek van de onderwijsinspectie zich vooral richtte op de resultaten die de leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg behaalden, is er ook voor gezorgd dat deze omhoog gingen. “Dat hebben we gedaan door middel van bijlessen,

Beide leerwegen van ‘t Bergse VMBO zijn weer voldoende!

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

DOOR VERA DE GEUS

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

ARCHIEFFOTO

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Op donderdag 27 sept. en 11 en 25 okt.

vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel Dekkers, Zr.M. Adolfinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Op donderdag 20 sept. en 4 en 18 okt.

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 41,PER GRAM FIJN GOUD*

vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.00 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

Iedere zaterdag van 15 sept. t/m 27 okt.

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes!

te koop gevraagd

Oude motoren, brommers en scooters. Telf 06-22332058

Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Grootse reorGanisatie opruiminG

nen

t o t n e g n i kort

70%

ten dvies textiel

EEn mooiEr figuur mEt mindEr moEitE. Het bijzondere van bailine is dat je met zo min mogelijk inspanning en in korte tijd een geweldig resultaat bereikt. Precies het resultaat dat jij voor ogen had. Dat kan stevig afvallen zijn, maar dat hoeft niet. Veel vrouwen kiezen ervoor om gewoon strakker in hun vel te zitten, met meer spieren en minder vet. Daar merk je niets van op de weegschaal, maar in de spiegel des te meer. Hoe het werkt. Het hart van de bailine methode is de door Scandinavische wetenschappers ontwikkelde Cosmetic Training Simulator. Dit is een apparaat dat de spieren op precies de juiste plaatsen stimuleert met repeterende pulsjes.

! g e w t e o m s e l l a psestraat 133-135, 4611 AE Bergen op zoom, 0164-247455

Dit doet het voor je: • Verbetert de circulatie • Verbetert de doelmatigheid van de spieren • Maakt het lichaam strakker en steviger • Geeft je de motivatie om door te zetten • Bestrijdt cellulitis.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

bedden • karpetten • accessoires • bad- en linnentextiel • lattenbodems • matrassen Antwerpsestraat 133-135, 4611 AE Bergen op Zoom, Tel. 0164 247455

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

De revolutionaire figuur-studio uit Scandinavië en gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

van 6 m3 tot 40 m3

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165-394302 E-mail: roosendaal@bailine.nl

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING! ZONNEPANELEN

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in NEDERLAND OR de meterkast! VO ST KIE DE ZON

CWklasse 3 t/m 6

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

Samen voor duurzaam

ZONNEBOILER

TE HUUR BIJ VIGAR

HOUD

ONDER HUUR LEASE

60% lagere energiekosten voor warm water

KOOP

Nu met GRATIS klokthermostaat

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

KIJK OOK OP: WWW.VIGAR.NL


actualiteit

Gemeente wil verwarring voorkomen

Colofon

Verbod op glaswerk tijdens Krabbenfoor blijft

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom voelt er niets voor om glaswerk tijdens de Krabbenfoor op bepaalde uren wél toe te staan. Lijst Linssen stelde voor om kunststof glazen pas later op de dag te verplichten omdat de uitstraling van de Krabbenfoor zou lijden onder het gebruik van plastic glazen tijdens een etentje en op het terras overdag. Volgens de gemeente zorgt dat echter voor verwarring en verontwaardiging bij de bezoekers en zegt daarom niets te zien in een tweedeling.

Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Henk Snepvangers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 10.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 37

De oplossing van deze puzzel is in week 38 te vinden op www.internetbode.nl

DOOR VERA DE GEUS Lijst Linssen heeft er begrip voor dat de gemeente Bergen op Zoom sinds tien jaar glaswerk met het oog op veiligheid heeft verboden tijdens grote evenementen zoals de Krabbefoor. Toch vraagt raadslid Sander Siebelink het college om het beleid aan te passen. “Volgens diverse restaurant- en caféhouders, maar ook volgens het publiek krijgen lijdt de uitstraling van de Krabbenfoor lijdt onder het noodzakelijke gebruik van plastic glazen. Het uitschenken van bijvoorbeeld een glaasje wijn of een glas trappist verliest op die manier wel veel van zijn glans, terwijl de Krabbenfoor juist ook bedoeld is om de toeristisch-recreatieve uitstraling van Bergen op Zoom te verhogen”, vindt Siebelink. Hij vindt het logisch dat er later op de avond uitsluitend plastic glazen mogen worden gebruikt, maar

© www.sudokusite.eu

stelde wel voor om het gebruik van glazen tijdens de Krabbenfoor toe te staan tot bijvoorbeeld 21.00 uur. Publieksdruk De gemeente Bergen op Zoom laat weten dat het sinds 2002 het gebruik van kunststof glazen verplicht is tijdens de Krabbenfoor.

‘Bezoekers accepteren tweedeling niet’ Dit met het oog op de openbare orde en veiligheidsrisico’s bij de grote concentraties mensen in de openbare ruimte. Om een en ander te realiseren heeft de plaatselijke horeca een eenmalige subsi-

die gekregen om bijvoorbeeld kunststof glazen aan te schaffen. Vijf jaar geleden is het voorstel van Lijst Linssen echter al uitgeprobeerd. “Tijdens deze proef bleek dat het evenement een zodanig grote aantrekkingskracht op bezoekers had dat het handhaven van een tweedeling niet mogelijk was, omdat bezoekers het niet accepteerden zij na een bepaalde tijd hun bestelde drank slechts nog in een kunststof glas kregen. Hierdoor ontstond er een averechts effect, waardoor de openbare orde juist in het gedrang kwam. Tevens bleek dat het voor de horecaondernemers zelf zeer moeilijk was deze afspraak na te komen en dat handhaving wegens de grote publieksdruk niet mogelijk was”, legt B&W. “Mede op basis van deze ervaringen en het advies van de politie heeft de burgemeester besloten zijn besluit in stand te laten houden.”

Diamanten bruiloft voor echtpaar Wagtmans-Vleghels

‘Nog steeds stapelgek op elkaar’ BERGEN OP ZOOM - Twee weken geleden was er alweer een echtpaar in Steenbergen dat haar diamanten brui- van H.M. de Koningin. Het verhaal over An andere manier bijzonder, want ze kregen loft kon vieren. Deze keer gaat het om Piet Wagtmans (79) en An Wagtmans-Vleghels (77), die op 29 augustus 60 en Piet (of Puk, zoals zijn koosnaam luidt) al op zeer jonge leeftijd verkering met is een bijzonder verhaal. Anders dan de elkaar en al heel snel werd er getrouwd. jaar met elkaar getrouwd waren. DOOR ELNA HELLEMONS Het feest hadden zij al een paar dagen eerder gevierd met familie, vrienden en kennissen, in de recreatiezaal van De Lindenburgh. Een paar dagen later, op hun

eigenlijke trouwdag, werd het diamanten paar blij verrast met een bezoek van burgemeester Saskia Bolten. En later die dag werd het feest nog eens dunnetjes overgedaan samen met een aantal bewoners van het verpleeghuis.

Bijzonder “We hebben echt enorm genoten van alles, het was ontzettend gezellig” , vertellen de twee. Ook van alle verdere aandacht in de vorm van bloemen en kaarten, en natuurlijk de felicitatie die zij mochten ontvangen

meeste gouden of diamanten bruidsparen wonen zij namelijk nog maar pas in Steenbergen. Hun hele huwelijk lang hebben zij, naar volle tevredenheid, in Bergen op Zoom gewoond. Maar ongeveer een half jaar geleden werd alles ineens anders voor An en Piet.

Dolblij Afgelopen voorjaar kregen de twee, ongeveer tegelijkertijd, zeer ernstige gezondheidsproblemen. Zozeer dat zij, na verpleging in ziekenhuis Lievensberg, allebei

‘Een weekend vol living history’ waren aangewezen op een verpleeghuis. Maar in verpleeghuis Moermont, waar Puk en An eventjes verbleven, was geen kamer voor hen samen. En wat er ook zou gebeuren, Puk en An wilden kosten wat kost bij elkaar blijven en dus werd er uitgekeken naar een verpleeghuis elders waar dat wél kon. Al snel kwam het echtpaar uit bij De Lindenburgh, waar zij nu dolblij zijn met hun kamer voor twee. Stapelverliefd Het verhaal van Puk en An is nog op een

Puk en An werden blij verrast met een bezoek van burgemeester Saskia Bolten. FOTO JOHN VAN DEN HOF PAGINA 5

An: “Ik leerde hem kennen in De Ster, dat was destijds een uitgaansgelegenheid in Bergen op Zoom. Eigenlijk was ik daar nog veel te jong voor, maar ik mocht voor een keertje mee met mijn oudere zus Riet. Toen zag ik hem en we waren meteen stapelverliefd op elkaar. En dat zijn we nu nog steeds! Vanwege de woningnood begin jaren vijftig trokken we bij mijn vader in huis; mijn getrouwde zus woonde daar, na het overlijden van onze moeder, ook al in. Zo hebben we mijn vader tot aan zijn overlijden verzorgd. Daarna zijn we verhuisd naar een andere woning, waar we tot voor kort met heel veel plezier gewoond hebben.” Het paar kreeg in hun huwelijk twee kinderen, en heeft inmiddels vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Dierbaar Ook in De Lindenburg wonen Puk en An met heel veel plezier: “We zijn zó blij en dankbaar dat we hier samen terecht kunnen! We hebben de kamer gezellig ingericht met spullen die ons dierbaar zijn, het is echt heel fijn wonen hier. Het enige minpuntje zijn de slechte trottoirs hier rondom het verpleeghuis, waar ik met mijn rolstoel niet overheen kom. Voor de rest zijn we stik gelukkig hier: allemaal heel lieve mensen en uitstekend verplegend personeel”, vertelt An.


Laurel & Hardy filmavond

KORT BEDRIJVIG september, 22, jaar na haar oprichting.

Na 22 jaar is de Stan Laurel & Oliver Hardy club nog niet uitgeblust.

BERGEN OP ZOOM - Sinds 1990 houdt de regionale afdeling van de Sons of

the Desert, de Laurel & Hardy Sociëteit) filmavonden. Zo ook maandag 17

In de Café Bar Don Camillo, Grote Markt 27 worden drie films van het illustere duo Stan Laurel & Oliver Hardy of ook wel de Dikke en de Dunne genoemd, vertoond. Vanaf 20.00u. worden de bezoekers getrakteerd op ‘Kill or Cure’, een solo film van Stan Laurel, voordat hij met Oliver Hardy de wereld veroverde. ‘Come Clean’, een twee-akter met niemand minder dan Mae Busch in de hoofdrol en als laatste de doldwaze speelfilm ‘Our Relations’, waarin Stan en Oliver niet alleen zichzelf, maar ook hun tweelingbroertjes Alf en Bert spelen; schuinsmarcheerders van het zwaarste soort. De toegang is gratis, goed humeur is wel vereist. Laurel 7 Hardy club JItterbugs Tent , heeft als doelstelling films van Stan & Oliver te blijven vertonen om een ieder die er naar verlangt eens goed te laten lachen van dienst te zijn. Leden kent de club niet, bezoekers wel. Iedereen is welkom.

Vredesweek BERGEN OP ZOOM - In de week van 15 tot en met 23 september organiseert Pax Christi de jaarlijkse Vredesweek. Dit jaar is het thema: Powered by Peace. In Bergen op Zoom zijn in deze week ook enkele activiteiten: In het weekend van 15 en 16 september wordt er in alle kerken stilgestaan bij de Vredesweek. Op vrijdag

21 september organiseert de Raad van Kerken Bergen op Zoom een Vredesavond. Het programma van deze avond is: 17.30 uur een gezamenlijke vredesmaaltijd op het parochiecentrum aan de Burgemeester Stulemeijerlaan. 19.00 uur vertrek vanaf het Parochiecentrum via de Ontmoetingskerk voor een Vredeswandeling langs een aantal karakteristieke plaatsen naar het

MoNUment op het Paradeplein. En onderweg willen wij stilstaan bij wat vrede voor ons betekent, met een gebed, een tekst en een lied. Iedereen is van harte welkom bij de activiteiten van de Vredesweek. Diegene die aan de maaltijd deel willen nemen, vragen wij om contact op te nemen met: Susan Janssen; tel.nr. 06-28814421; susan-janssen@home.nl

DOSKO 1 thuis tegen BVV 1 BERGEN OP ZOOM - Het eerste elftal van voetbalvereniging DOSKO werd zondag 9 september met de neus op de feiten gedrukt. Het ambitieuze Vlissingen was op eigen veld een maatje te groot.

van Best Vooruit. BVV heeft een sterke middenveldbezetting en is zeker geen tegenstander om te onderschatten. Maar welke 1e klasser is dat wel? De wedstrijd op sportpark Meilust begint om 14.30 uur.

De Bergenaren kunnen zondag 16 september de misstap tegen BVV uit ’s Hertogenbosch goedmaken. Het jonge technisch vaardige Bossche team dat vorig jaar ook promoveerde naar de 1e klasse, pakte in de eerste competitiewedstrijd tegen EFC ook 3 punten, maar verloor afgelopen zondag op eigen veld

Programma Zondag 16 september 14.30u DOSKO 1-BVV 1 11.30u DOSKO 2-Goes 2 12.30u De Fendert 2-DOSKO 3 12.30u DOSKO 4-Victoria ’03 3 12.00u DOSKO 5-BSC 8 12.30u Rimboe 3-DOSKO 6

WINTER-BRIDGEREIS Voor het jaar 2013 wordt er weer een bridge/wintersportreis georganiseerd van zaterdag 12 tot 19 januari. Er zijn verschillende groepen die wandelen/nordic walking, langlaufen, skiën. Er wordt op 4 avonden gebridged. Ook niet bridgers gaan mee, die kunnen rikken of jokeren. Er is nog een enkele plaats beschikbaar. Informatie: Hennie Engelen, 06-12525469, hennie.engelen@home.nl. BRIDGECLUB WBM Familyland, uitslag 10 september, Alijn: 1. J. Jacobs en R. Verbeek 56,77%; 2. A. Borremans en J. Goossens 55,73%; 3. T. Wijnen en P. Mattheussens 52,08%

B-lijn: 1. N. Middag en B. Veenman 71,53%; 2. Echtpaar v Loenhout 54,17%; 3. C. Pijnnen en F. Hagenaars 52,08% BC FOUR ACES De uitslag van 11 september; Groep A: 1 dms. Lonie Hoonert & Els ´t Hart/ Boer 59.03% 2 dhrn. Pim Matthijssen & Miel Petie 58.68% 3 mevr. Ankie Holtzer & Jan Pigmans 56.94% 4 epr. Bea & Ton Mouwen 55.56% 5 epr. Toos & Johan van Elsakker 54.86% Groep-B: 1 epr Marjolijn & Harrie Vermeulen 62.50% 2 dms. Jo BrouwersGeerlings & Adje van Loon 60.83% 3 dhrn. Christ Blankers & Jac Kil 60.83% 4 dms. Bets de Kort-Withagen & Monique v/d Voorde 53.33% 5 dms. Marian HamersNijssen & Tonnie Oosterwaal 51.67% Groep-C: 1 dms.Geri van Bussel & Maria v/d Poel 58.33% 2 dms. Corry Jongmans & Ria Overbeeke-de Jaeger 54.17% 3 dms. Addy Blom & Anja Kraaijenoord-Verheugt 54.17% 4 dms. Bep Nelissen & Hennie Vermeulen 53.65% 5 dms. Nel FriedericyHamerslag & Joke Goossens 53.13%. HALSTERSE BRIDGE CLUB Uitslag 11 september, Lijn-A: Ged. 1e plaats dms. Lies Frijters-Lenny i/h Veld, epr. Riet-Kees Goosen 57.81,. 3. epr. MiaFrie van Akkeren 57.29%, 4. dms. Corry den Hollander-Henny Horward 54.17%, 5. epr. Martha-Leo Bogers 49.48%. Lijn-B: 1. mevr. Jo Langenberg-dhr. Joop

Scholieren halen de talen op!

Speciaal voor scholieren en studenten is een ‘talenboost’ samengesteld.

BERGEN OP ZOOM - EBC Taleninstituut in Bergen op Zoom is al meer dan 25 jaar de toonaangevende plaats voor een op maat gemaakte taaltraining. Het gaat dan bijna altijd om volwassenen die voor hun werk op korte termijn een vreemde taal of Nederlands nodig hebben. Maar studenten en scholieren die snel hun talenkennis willen of moeten opkrikken hebben de laatste jaren EBC ook ontdekt. Een taaltraining bij EBC kan dan nét dat ene schooljaar of studiejaar minder betekenen. Of juist toegang tot een opleiding waarvoor een taal wordt gevraagd die een scholier niet in het pakket had. Omdat EBC over een uitstekend uitgeruste multimediaruimte beschikt waarin altijd deskundige begeleiding aanwezig is, is nu speciaal voor scholieren en studenten een ‘talenboost’ samengesteld. Voor een vast maandelijks bedrag kan de deelnemer zo vaak als hij wil aan de slag met Frans, Engels, Duits, Nederlands of Spaans. De talenboost is een mix van grammatica en woordenschat die in eigen tempo kan worden gevolgd. En als een taal op peil is kan worden geswitcht naar een andere taal. De jongelui kunnen te allen tijde terecht bij EBC. Voor of na school of zelfs in een tussenuur omdat EBC dichtbij alle middelbare scholen in Bergen op Zoom ligt. Voor meer informatie zie www.ebc.nl scholieren en studenten.

10.00u DOSKO 7-NSV 4 10.00u Virtus 3-DOSKO 8 10.00u DOSKO 9-SC Gastel 8 10.30u Steen da 1-DOSKO da 1 13.45u Devo da 2-DOSKO da 2 Uitslag Zondag 9 september Vlissingen 1-DOSKO 1 5-0 DOSKO 2-Alliance 2 1-4 Kruisland 2-DOSKO 3 1-3 DOSKO 4-FC Bergen 4 1-2 Lepelstr. Boys 2-DOSKO 5 5-1 DOSKO 7-DSE 4 13-1 NSV 4-DOSKO 9 4-7 DOSKO da1-SC Welberg da1 5-1

BRIDGE BRIDGECLUB SANS FUMEE 2e competitie-avond 6 september, ALijn: 1. Leny en Karel Bartelen 59,38%; 2. Frank Brouwer/Kees Sturkenboom 56,25%; 3. Joke Claes/Martha Franken 55,21%; 4. Anny en Betsy Doomen 54,69%; 5. Joke van den Boom/Corry Stoffels 52,60%. B-Lijn: 1. Bartje Schreurs/Hetty Veenstra 66,67%; 2. Toos en Kees Bastianen 65,83%; 3. Leny in het Veld/Riet Way 63,33%; 4. Jaantje Nuyten/Mia Pleging 54,86%; 5. Nel en Andre van Gaans 52,50%. Elke donderdagavond begint de competitie om 19.30 uur bij spellencentrum D’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Info bij B. Doomen tel. 0164-241805.

Bij EBC Taleninstituut:

Telder 67.71%, 2. epr. Gré-Dick Euser 59.90%, 3. mevr. Nel van Oorschot-dhr. Kees Franken 58.33%, 4. dhrn. Ad van Antwerpen-Rinus Luijks 53.65%, 5. epr. Corrie-Jan Mutsaers 52.08%.

Drummers en trommelaars BERGEN OP ZOOM - Men ent dat wel, met de Vastenavend staan ze bijna bij elk dweilbandje. Van die jonge mannekes en vrouwkes met een trommeltje. Ze zijn bijna niet te stoppen en het enthousiasme spat er van af. Voor hen mag het wel elke dag Vastenavend zijn. Lekker trommelen en met z’n allen muziek maken. Als jij zo’n enthousiast muzikantje bent, sluit je dan aan bij drumband Odiles Rapid, zij zoeken drummers en trommelaars. Wil

jij je roffeltechniek nog wat verbeteren en leren hoe je in walstempo kunt afslaan, leren spelen van notenbeeld, zodat jij je nog verder kunt ontwikkelen als muzikant. Drumband Odiles Rapid, een vereniging waar je het slagwerkvak kunt leren en proberen, proeven en snuffelen aan allerlei muziekstijlen. Je wordt opgeleid door eigen slagwerkinstructeurs en begeleid naar een optreden. Schroom niet en sluit je aan en ondervindt hoe leuk muziek maken is. Info: Odiles Rapid, tel.: 0164-234181, www.odiles-rapid.nl

KORT BEDRIJVIG

35 jaar KARWEI in Bergen op Zoom

B.C. STEEL BRIDGE Uitslag 10 september, Lijn A: 1. Adrie Koevoets-Jack Koevoets 57,29%, 2. Mieke Maes-Cor Bruijs 56,25%, 3.Thérèse PuntRené Punt 55,21%. Lijn B: 1..Nel v. Gaans-Andre v.Gaans 62,32%, 2. Lenie in het Veld-Riet Waij 55,83%, 3 .Mies Jonker-Lien v.Kuik 52,25%. BRIDGECLUB UP&DOWN Uitslag 11 september, Lijn A: 1. Corry Stoffels-Adrie de Wit 60.83%, 2. Corry Buuron-Corry Milius 59.58%, 3. Jeannet v.d. Velde-Nelly v. Gaans 57.50%. Lijn B: 1. Wies Petersen-Connie Spieker 60.31%, 2. Toos Touw-Anneke Withagen 58.75%, 3. Leentje v.d. Broek-Lucie Disco 55.52%. Ze bridgen iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur in zaal Rozenoord. BRIDGECLUB BRIDGE BETER Uitslag 10 september, Lijn A: 1. Ria Luisterburg-Lia Wierckx 61,67%; 2. Conny Hertogs-Willem Hesling 60,42%; 3. Els v.Kempen-Adje v.Loon 59,58%. Lijn B: 1. Carla v.Hulle-Mariette Staats 62,92%; 2. Walter Wijnans-Anja Canters 59,17%; 3. Janny Wijnands-Tilly Werner 55,00%. PAGINA 6

Bergen op Zoom - In november is het alweer 35 jaar geleden dat KARWEI Bergen op Zoom zijn deuren opende. Dit vieren we van vrijdag 14 september t/m zondag 16 september 2012 met extra korting en allerlei leuke activiteiten. Als jubileumstunt krijgen alle klanten, die van vrijdag tot en met zondag één of meerdere aankopen doen bij de bouwmarkt,15% korting op alles. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten en is er gratis interieuradvies op zaterdag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag 16 september van 12.00 tot 16.00 uur. KARWEI Bergen op Zoom heeft alles in huis voor iedere doe-het-zelver! Naast de gebruikelijk doe-het-zelf artikelen kunt u bij de bouwmarkt ook uitstekend terecht voor: mengverven van KARWEI, Histor, SPS en Flexa; behang, raamdecoratie en gordijnen; allerlei soorten vloeren; deuren en kasten; woonaccessoires; en nog veel meer voor de inrichting van uw huis. De KARWEI-bouwmarkten vormen een snelgroeiende keten binnen de doe-het-zelf branche. De formule behoort met 130 bouwmarkten tot de drie grootste bouwmarktketens in Nederland. Openingstijden: ma. tot en met vr. van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds, op za. van 9.00 tot 18.00 uur en elke zo. van 12.00 tot 17.00 uur. KARWEI Bergen op Zoom is gevestigd aan de Drebbelstraat 42.


Samsung C3350 Xcover2 Stof- en spatwater bestendige GSM • IP67 certificering IP67 • 2.0 megapixel camera • MP3-speler en FM-radio

€ 89,incl. btw

HP notebook en printer, slechts € 499,- (incl. btw) HP 655 notebook • Schermgrootte 15.6 inch • Processor AMD E • Intern geheugen 4 GB • Harde schijf 500 GB

Gigaset A400a Duo Draadloze telefoon met 2 handsets • Hoge geluidskwaliteit • Antwoordapparaat • Telefoonboek (80 nummers)

HP 6600 All-in-one • Print-, scan-, kopieeren faxapparaat • Print tot 14 pagina’s per minuut.

€ 59,95 incl. btw

Samsung Galaxy Tab2 10.1

Expositie Hurkmans

+ orginele Samsung Bookcover • Wifi • 1 GHz dual core processor • 10.1” scherm

389,incl. btw

De gehele maand september exposeren Anna en Helena Hurkmans van Atelier Be Happy bij ons in de showroom! Benieuwd naar hun werk? U bent van harte welkom!

Elkor Telecom & ICT - Belder 44 - 4704 RK Roosendaal - T. 0165 - 526130 - F. 0165 - 526131 E. info@elkortelecom-ict.nl - I. www.elkortelecom-ict.nl Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 15 oktober 2012 en zolang de voorraad strekt. Zet- en/of drukfouten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

HO

ND BES ER PA DE AR N TO EU T RO ’S !

Wilt u een degelijk advies? Wij maken graag tijd voor u! Parkeren is bij ons gratis!

We zi tten n bij jou u ook in de buurt !

www.hypotheekshop.nl/bergenopzoom

Hypotheek tegen het licht houden? Kom nú langs! De Hypotheekshop groeit en heeft nu ook bij jou in de buurt een nieuwe vestiging! Om dat te vieren bieden we je tot 1 november aanstaande de mogelijkheid je hypotheek eens tegen het licht te houden. Juist nú kan je dat tot honderden euro’s opleveren, omdat er de afgelopen tijd veel veranderd is in wetgeving en misschien ook wel in je persoonlijke situatie. Kom dus gerust even langs of bel voor een afspraak. We zijn je graag van dienst!

Rijkebuurtstraat 5, Bergen op Zoom, (0164) 27 36 68 www.hypotheekshop.nl/bergenopzoom


Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

Kinderverjaardag is Bowlingparty

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

Pannenkoekenboerderij de Uitwijk Nazomer BBQ-arrangement Zaterdag 22 september en 6 oktober kunt U bij De Uitwijk van een uitgebreid grillbuffet genieten. U grillt en eet uw favoriete vleesgerechten bij zonnig weer buiten op ons terras. Bij minder mooi weer staat de BBQ in onze Orangerie. Gezellig met familie of vrienden!

17 t/m 29 september

lucky balls

Huisgemaakte tomatensoep ---Shaslicks, kalkoenspiezen met satesaus, pittig gekruide biefstuk, koteletjes, kuikendrumsticks, grillworst, hamburgers, saladebuffet, frites, stokbrood, div. sauzen ---Kopje koffie of Dame Blanche €24,50 p/p excl drank onder de 12 jaar ½ prijs Aanvang 19.00 uur, einde omstreeks 22.00 uur Alleen op reservering, vanaf 4 personen, minimaal 4 werkdagen tevoren Graag informeren wij U over de diverse mogelijkheden voor uw feestelijke gelegenheid Naseizoenskorting: indien U nu reserveert voor Sept. ‘12 tot April ‘13 10% korting op uw buffet naar keuze (minimaal 20 pers.) Dorpsweg 136, 4655 AH De Heen 0167-560000

Voor al Uw feesten, partijen, vergaderingen en repetities in onze geheel vernieuwde zaal.

Zaterdag 15 september Coverband-avond met Tony’s Birthday, Brothers in Law en Back to Basic Bosstraat 21, 4611 NB Bergen op Zoom www.tapperijdekroon.nl

www.pannenkoekenboerderijdeuitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

maak met je GRATIS LOT kans op o.a. een Samsung Tablet, winkelwagen met boodschappen t.w.v € 200, Mediamarkt cadeaubon of extra speeltegoed

Bergen op Zoom: Kloosterstraat 2,

Jarige proficiat

tegenover de Media Markt / P-garage MA T/M ZA 10.00 - 24.00 / ZO 13.00 - 24.00 • TOEGANG VANAF 18 JAAR ENTREE GRATIS • WWW.FAIRPLAYCASINO.NL

Jarig zijn hoeft geen saaie boel meer te zijn. Bij Grieks Restaurant Knossos kan de jarige gratis* dineren; een gerecht* naar eigen keus

Hèt Keuzeme Hèt Keuzemenu van restaurant “de

Voor sfeervol tafelen en bijzondere ontvangsten

www.lapucelle.nl

GRieKs RestauRant

www.knossos.nl

restaurant “de bloemkool” zacht gegaarde procureur

Gelegen in het Markiezenhof. Hofstraat 2, Bergen op Zoom T: 0164 266445

en helemaal gratis!

E: info@lapucelle.nl

Bergen op Zoom

Lievevrouwestraat 4

e vrijdag visdang zacht gegaarde procureur metE€lkhoning tij 20.- per persoo Of Of Ouderwets lekkere grote vissoep Ieder zondag doorlopend geopend voor lunch vanaf 12.00 uur. uderwets lekkere grote vissoep, heerlijk gevuld Zaterdagerbij 20 oktober Ierse avondgeserveerd onder begeleiding van Coracle € 59.50 vissoorten en per persoon all in. Bekijk al onze menu’s op www.debloemkool.nl vissoorten en erbij geserveerd knoflookbrood Zin om lekker te BBQ’en of toch liever een Wouwsestraatweg 146, 4623 AS Bergen op Zoom Of uitgebreid koud & warm buffet? www.debloemkool.nl 0164 233045 Nu in combinatie! Of Buffet a la B.B.Q. Een diep bord met gekookte mos in buffetvorm bord Hoofdgerechtmet in buffetvorm gekookte mosseltjes met apa EenVoorgerecht diep pikante most Op zoek naar echte rust?? pikante mosterdsaus Of Geitenkaas met Of spek, honing en bo itenkaas met spek, honing en bosuitjes, salade v pomodo IJs met vruchten en slagroom pomodori ***** OPEN DAG 16 september aanstaande vanaf 13 uur ***** Dit alles voor € 27.50 p.p. Heerlijke sliptongen, op de plaat g eerlijke sliptongen, op de plaat gebakken en ges remoulade remouladesaus of of gebraden varkensribstuk met kra tel. 0164-242607

*aantoonbaar jarig op dag van bezoek in 2012 en

vergezeld van minimaal

1 betalende tafelgenoot. (behalve feestdagen en geldig van di t/m zo.)

Beukenlaan 14, Bergen op Zoom

2 soorten soep. Carpaccio. Kipfilet met veenbessensaus. Ardennerham meloen. Gevulde eieren. Forelfilet. Gerookte palingfilet. Hollandse garnalen. Gerookte zalmfilet. Hollandse Nieuwe Haring. Koude sausjes, stokbrood, kruidenboter.

Diverse soorten vlees & vis voor op de barbecue. Diverse soorten groenten & aardappelen. Rund- & huzaren salade. Griekse & Bergse salade. Gemengde sla. Warme & koude sauzen.

Kinderen € 1.- per jaartal (t/m 12 jaar)

Vrijdag 21 september, 5 oktober, 2 en 16 november, Zaterdag 20 oktober en 1 december 2012. Reservering vereist, want VOL is helaas VOL Tel. (0164) 234 210 of 06 518 31 067 Zie ook onze website: www.rozenoord.com

Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand. Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

Dorpsweg 136, De Heen, Tel. 0167-560000 www.de-uitwijk.nl

Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur, maandag gesloten


16 september 2012

Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 T 140164 F (0164) 24 53 56 E stadskantoor@bergenopzoom.nl www.bergenopzoom.nl

START VERKOOP BOUWKAVELS HET GROENE GORDIJN (FASE 3, deelplan 1) (voormalige Cort Heyligerskazerne: hoek Burgemeester Blomlaan-Beukenlaan) De gemeente Bergen op Zoom geeft door middel van inschrijving bouwkavels uit in het plan Het Groene Gordijn. Verkoop vindt plaats in verschillende fases. Nu wordt gestart met fase 3, deelplan 1. Dit deelplan bevat 13 kavels voor de bouw van twee categorieën woningen. De kavels zijn als volgt onderverdeeld: 9 kavels voor de bouw van vrijstaande woningen 4 kavels voor de bouw van twee twee-aan-één-gebouwde woningen. De grootte van de kavels bestemd voor vrijstaande woningen, varieert van circa 397 m² tot circa 512 m². De kavels bestemd voor de bouw van de twee-aan-één-gebouwde woningen zijn ± 300 m². Er mag welstandsvrij gebouwd worden. De verkoopprijzen zijn kosten koper. Grondprijs per m2 bedraagt €295,- tot €310,- , excl. BTW.

Stadskantoor Bergen op Zoom Bezoekadres: Jacob Obrechtlaan 4 Openingstijden centrale balie: Maandag t/m vrijdag 09:00 uur tot 13:00 uur Maandag t/m donderdag 13:00 uur tot 16:00 uur Donderdagavond 18:00 uur tot 20:00 uur

vrije inloop op afspraak vrije inloop

De gemeentelijke gebouwen en balies zijn in 2012 gesloten op: 24, 25, 26, 31 december Openingstijden leeshoek: Maandag tot en met donderdag 09:00 uur tot 17:00 uur Vrijdagochtend 09:00 uur tot 13:00 uur Postadres: Postbus 35, 4600 AA, Bergen op Zoom Fax: 245 356 E-mail: stadskantoor@bergenopzoom.nl Website: www.bergenopzoom.nl Telefoonnummers: Centraal telefoonnummer Courage Meld misdaad anoniem

140164 0800-2255888 0800-7000

E-mailadres voor het melden van calamiteiten en klachten: servicelijn@bergenopzoom.nl E-mailadres Courage: drugsoverlast@bergenopzoom.nl Sociale zaken: ISD Brabantse Wal: Peter Vineloolaan 4, Bergen op Zoom Klantinformatie: Dagelijks voor klanten telefonisch bereikbaar via 140164 van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt alleen op afspraak of tijdens het telefonisch spreekuur terecht bij uw klantmanager. Openingstijden: Maandag - donderdag: 8.30 tot 17.00 uur, op afspraak Vrijdag: 8.30 tot 13.00 uur, op afspraak Bezorgklachten Bergen op Zoomse Bode: Uitgeverij de Bode bv, Zundert (076) 599 8111 Eindredactie: Communicatie en bestuursondersteuning

Uitgifte vindt plaats op basis van datum van inschrijving van het inschrijvingsbiljet door de postregistratie van de gemeente Bergen op Zoom en eventuele loting, mocht op dezelfde dag voor dezelfde kavel worden ingeschreven.

C:\PWwork\dms01690\190277.dgn 5-9-2012 9:10:10

In het stadskantoor kunt u een brochure ophalen over deze kavels, maar de informatie kunt u ook vinden op www.bergenopzoom.nl/ stadsmakelaar onder kopje 'Uitgifte bouwkavels Het Groene Gordijn'. Voorwaarden en spelregels Behalve de voorschriften en voorwaarden die in de brochure te vinden zijn, gelden ten aanzien van de inschrijving de volgende voorwaarden en spelregels: 1. Kandidaten die niet in aanmerking komen: in de plaats gestelde personen, inclusief familie- en/of gezinsleden (zgn. stromannen); men kan dus uitsluitend voor zichzelf (en eventuele partner) inschrijven; een afzonderlijke inschrijving door een partner is niet geldig; 2. Er is slechts één inschrijving per persoon (al dan niet met partner) en per categorie mogelijk; men kan niet inschrijven op én kavels voor vrijstaande woningen én kavels voor twee-aan-ééngebouwde woningen. 3. Voor de kavels bestemd voor de twee-aan-één-gebouwde woningen kan men enkel als koppel inschrijven. Onder koppel wordt verstaan: een tweetal personen dat samen een tweeaan-één-gebouwde woning wil realiseren, op twee daarvoor bestemde en aan elkaar grenzende kavels. Indien men geen

medebouwer heeft, kan, in overleg met de gemeente, besloten worden om zonder medebouwer op de uitgiftelijst geplaatst te worden. 4. Men kan uitsluitend voor zichzelf (en partner) kopen. De Inschrijving start op 17 september 2012 Inschrijven kan uitsluitend door middel van een door de gemeente Bergen op Zoom opgesteld inschrijfformulier. Dit formulier zit in de informatiebrochure en is ook te downloaden via de website van de gemeente. Het inschrijfformulier dient volledig ingevuld, gedateerd en ondertekend te worden en: • afgegeven te worden bij de centrale balie van het Stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4, 4600 AA Bergen op Zoom; of • per post verzonden te worden naar het Stadskantoor, t.n.v. team Grondzaken, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Inschrijvingen per fax, email of anderszins via internet worden niet geaccepteerd! De inschrijver krijgt een schriftelijke ontvangstbevestiging. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Schepers via telefoonnummer 0164-277403, e-mail: M.D.SchepersMoerbeek@ bergenopzoom.nl.

Verkeersmaatregelen Oude Vissershaven: van 1 maart tot 31 december afgesloten voor doorgaand verkeer. Wagenpleintje: van 5 maart tot 31 december afgesloten voor doorgaand verkeer. Zuid Oostsingel: werkzaamheden in het kader van de herinrichting Stationszone. Tot eind september is de rijbaan van de Zuid Oostsingel - tussen de Coehornparkstraat en de Jacob Obrechtlaan- in beide richtingen opgebroken. Hierdoor zijn winkels en bedrijven tijdelijk alleen te voet bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester van Hasseltstraat, de Wassenaarstraat en de Bredasestraat. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met de toezichthouder dhr. A. Monteban: 06-51275167. Fietspad Binnenbandijk: het (brom-) fietspad tussen de Laan van

Reimerswaal/Polderpad en de Binnenbandijk is afgesloten tot en met 21 september. Het fietspad tussen de Laan van Reimerswaal en de Fianestraat is afgesloten van maandag 17 september tot vrijdag 21 september. Er is een omleiding aanwezig. Rode Schouw (Halsteren): afgesloten tussen Rode Schouw nr. 32 en de Wouwseweg op donderdag 20 september tussen 08.00 - 12.00 uur. Parallelweg (Bergen op Zoom): in verband met rioolwerkzaamheden is de Parallelweg tussen de Eikstraat en de Balsebaan afgesloten voor doorgaand verkeer op maandag 24 september en dinsdag 25 september. Voor informatie per locatie : http://www.haalmeeruitdeweg.nl.

Heeft u een 'Bewijs van Nederlanderschap' nodig? Dat kan persoonlijk via de balie maar ook van huis uit via www.bergenopzoom.nl


Doe een week lang extra duurzaam!

Duurzaam vervoersplein op de braderie in Halsteren De aftrap is zondag 16 september tijdens de braderie in Halsteren. Op het “Duurzaam Vervoersplein” staan elektrische fietsen, scooters en segways. U kunt informatie inwinnen over duurzaam vervoer of een gratis proefritje maken op het plein. Wie weet schakelt u wel over op elektrisch vervoer! Groene Voetstappen op de scholen Een groot aantal scholen gaat de hele week Groene Voetstappen verzamelen door zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te gaan. Dit jaar doen maar liefst 17 scholen mee. Aan het einde van de week worden alle Groene Voetstappen overhandigd aan de wethouder. Hij neemt al deze Groene Voetstappen mee naar de school die zich dit jaar gaat bezighouden met de energiecampagne. Die school vertegenwoordigt namelijk de gemeente op de Kinder Klimaattop in december.

De Groene garage Omdat 1 op de 2 auto’s met een te lage bandenspanning blijkt te rijden komt ook de Groene Garage dit jaar weer naar de gemeente om autobanden van de juiste spanning te voorzien. Een te lage bandenspanning kost 2 tot 5% extra brandstofverbruik per jaar en veroorzaakt extra slijtage voor de banden. Door met een mobiel vulapparatuur de bandenspanning te controleren en zo nodig bij te vullen wordt het milieu gespaard, maar ook uw portemonnee. U kunt uw autobanden laten controleren op maandag 17 september op parkeerplaats Plein 13 . De Groene Garage is daar aanwezig van 9.00 tot 17.00 uur. Fietsen Scoort Bij medewerkers van de gemeente wordt het project Fietsen Scoort onder de aandacht gebracht. Al een aantal jaar sparen zij fietskilometers door zoveel mogelijk met de fiets naar hun werk te gaan. Aan de hand van deze fietskilometers stelt de gemeente een bedrag beschikbaar voor een goed doel. De afgelopen vijf jaar is gefietst voor een duofiets voor een zorginstelling in de gemeente. Dit jaar gaat men nog een ander goed doel bepalen. Meer informatie over de activiteiten in de gemeente of over de Europese mobiliteitsweek kunt u terug vinden op www.educatiepluspuntbergenopzoom.nl of http://www.mobilityweek.eu/

ONTVANGEN AANVRAGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat het de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

ge Om

Het Nieuwe Rijden, 20% goedkoper! Voetstappen op de fiets? Maximaal zuinig? Mobiel zonder auto? Doe Duurzaam! Op posters, verspreid in de gemeente Bergen op Zoom wordt op deze wijze aandacht gevraagd voor duurzame mobiliteit. Net als voorgaande jaren sluit de gemeente Bergen op Zoom aan bij de Europese Mobiliteitsweek. Van 16 t/m 22 september zijn er tal van activiteiten op het gebied van duurzame mobiliteit.

in ge

n

Reguliere aanvraag omgevingsvergunning Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2012/407 03-09-2012 Kapitein de Haasstraat 5 te Halsteren, het oprichten van een woning WO/2012/408 04-09-2012 Hermusstraat 10 te Bergen op Zoom, het verhuren van kamers aan maximaal 4 personen WO/2012/409 03-09-2012 Maaslaan 10 te Bergen op Zoom, het uitbreiden van een school WO/2012/415 06-09-2012 Van Aldegondebaan 7 te Bergen op Zoom, het creëren van een vluchtroute WO/2012/405 03-09-2012 Westersingel 109 te Bergen op Zoom, het vergroten van een woning (extra verdieping en een kap) WO/2012/406 03-09-2012 Sibeliusstraat 40 te Bergen op Zoom, het vergroten van een woning (dakkapel achterdakvlak) WO/2012/413 05-09-2012 gebied tussen Strandgaper en Dijkgraaf Hazenplein te Bergen op Zoom, het plaatsen van een fietsbrug WO/2012/414 31-07-2012 Van Konijnenburgweg 85 te Bergen op Zoom, het verdichten van afval in een afzetcontainer WO/2012/417 07-09-2012 Beursplein 5 te Bergen op Zoom, het plaatsen van gevelreclame WO/2012/402 30-08-2012 Kadastraal perceel 7540 sectie C Halsteren, het aanleggen van een kikkerpoel Op een reguliere aanvraag omgevingsvergunning moet binnen acht weken na ontvangst zijn beslist. Als deze wordt overschreden ontstaat een van rechtswege verleende vergunning. Wilt u een aanvraag voor een omgevingsvergunning inzien? Maakt u dan een afspraak via telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55. Als voor het verlenen van de omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afgeweken dient te worden, kunt u hiertegen (bij voorkeur schriftelijk) gemotiveerde zienswijzen indienen. KENNISGEVINGEN Verlenging beslistermijn Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maken bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken: Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2012/329 19-07-2012 Boerhaaveplein 1 te Bergen op Zoom, het oprichten van een parkeergarage WO/2012/332 20-07-2012 Kapitein de Haasstraat 3 te Halsteren, het oprichten van een woning Bezwaar en voorlopige voorziening Op grond van artikel 7:1 in samenhang met artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en de gronden waarop het bezwaar berust. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, Postbus 35, 4600 AA te Bergen op Zoom. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij een bezwaarschrift als bovengenoemd hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Wilt u de aanvragen inzien? Maakt u dan een afspraak via telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55. BESLUITEN Verleende omgevingsvergunningen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat onderstaande omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend: Aanvraagnr. Verzenddatum Adres, Activiteit WO/2012/375 05-09-2012 Koeveringsepoort 7 te Bergen op Zoom, het plaatsen van 6 zonnepanelen op het schuine dak van een woning WO/2012/364 07-09-2012 Palestrinastraat 2 te Bergen op Zoom, het vergroten van een woning (uitbreiding aan de voor- en zijkant) WO/2012/257 30-08-2012 Van Overstratenlaan 3 te Bergen op Zoom, het realiseren van een dubbelwandige rookgasafvoer, een tweede deur, een erfafscheiding en een blokhut WO/2012/374 05-09-2012 Moeregrebstraat 28 te Bergen op Zoom, het plaatsen van 6 zonnepanelen op het schuine dak van een woning WO/2012/391 05-09-2012 Auvergnestraat 10 te Bergen op Zoom, het plaatsen van 9 zonnepanelen op het plat dak van een woning WO/2011/842 11-09-2012 Prins Bernhardlaan 66 te Bergen op Zoom, het verplaatsen van UMTS-antennes op een kerktoren Bezwaar en voorlopige voorziening Op grond van artikel 7:1 in samenhang met artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en de gronden waarop het bezwaar berust. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, Postbus 35, 4600 AA te Bergen op Zoom. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Eenieder kan, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij een bezwaarschrift als bovengenoemd hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Wilt u de verleende vergunningen inzien? Maakt u dan een afspraak via telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55.


WelstandMonumentenCommissie Bekendmaking Ontwerpbeschikking 1e fase omgevingsvergunning bouwplan 'Korenberg 75', Bergen op Zoom Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij op grond van artikel 2.12. eerste lid onderdeel a, sub 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens is een beschikking 1e fase omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het bouwen van een woning op het perceel Korenberg 75 in Bergen op Zoom, kadastraal bekend: Bergen op Zoom, sectie K, nummer 2425. Het college is tevens voornemens om een hogere grenswaarde zoals bedoeld in de Wet Geluidhinder te verlenen voor de bouw van de woning op het onderhavige perceel. De ontwerpbeschikking 1e fase omgevingsvergunning, het ontwerp-

besluit hogere waarde en bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 september 2012 gedurende 6 weken ter inzage in het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. De stukken zijn tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www. bergenopzoom.nl. De ontwerpbeschikking en bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0748.OVKorenberg75-201

Stichting SAAC helpt en adviseert bij het zoeken naar een geschikte autismebegeleidingshond en houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de avond wordt er ook een demonstratie met de honden gegeven, waarbij je kunt ervaren hoe het is om met een autismehond te werken. Aanmelden en meer informatie U bent op maandag 17 september 2012 van harte welkom van 19.30 uur tot 21.30 uur bij MEE West-Brabant aan de Heerbaan 100 in Breda. Ook familie en andere geïnteresseerden nodigen wij graag uit. Vooraf aanmelden is door het beperkt aantal plaatsen noodzakelijk. Aanmelden kan via www.meewestbrabant.nl, per e-mail s.kok@meewestbrabant.nl en

Op zaterdag 15 en zondag 16 september kunt u vragen stellen en zelfs uw orchideeën meebrengen naar het Arboretum. Tijdens deze orchideeënshow krijgt u deskundig advies van een orchideeënspecialist en als het nodig is worden uw planten

0800-2255888 drugsoverlast@bergenopzoom.nl www.courage.nu

Hardloopwedstrijd

De 15 van de Kurenpolder

tel. 076-5223090. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Deze thema-avond wordt op maandagavond 5 november in Bergen op Zoom georganiseerd. Heeft u vragen? Neem dan contact op via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer en vraag naar Christien Bastiaansen of Sandra Kok. Meer thema-avonden autisme MEE West-Brabant organiseert een aantal keer per jaar thema-avonden over autisme en actuele onderwerpen. Kijk regelmatig op www.meewestbrabant.nl voor het actuele thema en programma. MEE West-Brabant MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel en een chronische ziekte en zijn of haar omgeving. U kunt bij ons terecht met alle vragen over leven met een beperking. MEE West-Brabant heeft vestigingen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda en heeft meerdere steunpunten verspreid over de regio. Zo is MEE altijd dichtbij. Meer informatie vindt u op www.meewestbrabant.nl.

Orchideeënshow Arboretum BERGEN OP ZOOM - In de expositieruimte bovenverdieping van het Arboretum in Oudenbosch is door de leden van de Orchideeënkring Noord-Brabant West Zeeland een orchideeënshow met zeer bijzondere orchideeën ingericht.

Bel, bij serieuze klachten, gratis het meldpunt

Gedurende de termijn van de ter inzage legging, zoals hiervoor genoemd, kan iedereen schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met dhr. Verdonschot tel. 0164 27 74 91 of dhr. J. Cats, tel. 0164 27 75 55.

Thema-avond Autisme en autismebegeleidingshond WEST-BRABANT - Op maandag 17 september organiseert MEE West-Brabant weer een thema-avond autisme. Deze avond staat in het teken van de autismebegeleidingshond en is bedoeld voor mensen met autisme, familie en/of andere geïnteresseerden. Willem-Jan de Krom van Stichting SAAC (Service Animals for Autistic Children) komt voorlichting over autismebegeleidingshonden.

De WelstandMonumentenCommissie vergadert in principe om de twee weken op maandag. De eerstvolgende vergadering is maandag 24 september. Bent u geïnteresseerd in de bouwplannen die de commissie gaat behandelen, dan kunt u de agenda vanaf vrijdag voorafgaand aan de vergadering raadplegen op de gemeentelijke internetsite. (http://www.bergenopzoom.nl/Inwoner/Bouwen_en_ Verbouwen/Bouwen_Wonen_en_volkshuisvesting/Welstandmonumentencommissie

verpot in het goede potmengsel. Orchideeënkring Noord -Brabant West Zeeland bestaat dit jaar officieel 40 jaar. De leden afkomstig uit West- Brabant en Zeeland kweken hun orchideeën voornamelijk op de vensterbank en sommige hebben een kasje. De bijeenkomst van de kring is elke derde maandag van de maand in zaal Marktzicht Etten Leur.

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 13 oktober organiseert Stratenloopcomité kurenpolder ‘De 15 van de Kurenpolder’. Voor iedere atleet wat wils. Met afstanden

van 500 tot 2000 meter voor de jeugd t/m 15 jaar, 5000 meter voor jeugd van 16 t/m 19 jaar, 5km, 10km en 15km prestatielopen en 15km wedstrijdlopen. Inschrijven kan via www.rdd-roosendaal.nl

Medicijnen in de psychiatrie HALSTEREN - De stichting Familieleden Psychiatrische Patiënten (FPP WNB) houdt op dinsdag 18 september een thema-avond met als onderwerp deze keer: Medicijnen in de Psychiatrie. Voor deze avond is Prof. Dr. A. Loonen uitgenodigd. Prof. Loonen is hoogleraar farmacotherapie psychiatrische patiënten bij de afdeling farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens werkzaam bij de GGZ Westelijk Noord Brabant. Als arts/klinisch farmacoloog is hij voornamelijk gericht op onderzoek en behandeling bij/van psychiatrische patiënten, en zeer goed op de hoogte van het gebruik van medicijnen bij mensen met schizofrenie en andere psychiatrische aandoeningen. Hij zal vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicijnen, de depot-mogelijkheden, eventuele bijwerkingen en het middelengebruik. En… er zijn veel medicijnen, maar een belangrijke vraag is: hoe bepaalt een psychiater nu welke medicijn het beste bij een patiënt past? Op deze avond is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan Prof. Loonen. De thema-avond wordt gehouden in de gehoorzaal ‘de Sprenge’ van het psychiatrische ziekenhuis Vrederust in Halsteren. De avond begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Iedereen die belangstelling heeft is welkom. De deelname is gratis

Komt u ook kijken naar de

SCHITTERENDE PRESENTATIE van onze nieuwe collectie tijdens de

Inlichtingen: kring secr. 0164-259661 of www.orchidee-bwz.nl

Nieuw pand ‘t Druppeltje van Terre des Hommes BERGEN OP ZOOM - Terre des Hommes afdeling Bergen op Zoom “’t Druppeltje” is vanaf 29 september te vinden op een nieuwe locatie. Met man en macht wordt er door de vrijwilligers gewerkt om het nieuwe pand aan de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom, waar voorheen apotheek Coronae gevestigd was, in gereedheid te brengen voor “ ‘t Druppeltje”. De naam waaronder Terre des Hommes in Bergen op Zoom al 20 jaar bekend is. “’t Druppeltje” zamelt gebruikte kinderkleding, kinderspeelgoed, babyartikelen, babybedjes, boxen enz. in en de opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan een van de pro-

jecten van Terre des Hommes. Zo heeft “’t Druppeltje” in april, tijdens de festiviteiten rond het 20-jarig bestaan, €4500,00 over kunnen maken naar een kinderproject in Peru voor medische hulp, onderwijs en goede voeding. Op dit moment werken de 60 vrijwilligers van ‘t Druppeltje” voor een project dat hulp biedt aan kinderen en jongeren in Bolivia die het slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. De vestiging aan de Korte Bosstraat wordt vanaf 22 september gesloten, maar op 29 september wordt het nieuwe pand aan de Lievevrouwestraat in gebruik genomen. Voor informatie over alle projecten van Terre des Hommes: www.terredeshommes.nl

Beweegactiviteiten Wittenhorst HALSTEREN - Na de vakantie zijn de beweegactiviteiten in de Wittenhorst weer van start gegaan. Beweegwijzer organiseert er een aantal verschillende beweeglessen voor senioren. Bij de verschillende groepen kunt u nog aansluiten. Op maandagmiddag kunt u in 2 groepen terecht voor de gymnastiek. Dinsdagochtend is er het aanbod Fit en Spel. Terwijl op woensdag - en donderdagmiddag er

Tai-Chi lessen gegeven worden. Senioren van Halsteren u heeft wat te kiezen. Het is voor u mogelijk een vrijblijvende gratis kennismakingsles te volgen. Bij alle groepen geld samen gezellig bewegen. Het aanbod Bewegen en Ontspannen is helaas volgeboekt. Hiervoor kunt u zich eventueel op de wachtlijst laten zetten. Voor verdere informatie of voor het afspreken van een proefles kunt u bellen met Beweegwijzer, tel. 265946, mailen kan ook: beweegwijzer@swoboz.nl PAGINA 11

Omdat wij 15 jaar bestaan, krijgt u tegen inlevering van uw entreebewijs, de gehele maand oktober 15 % korting op àlles.

Sjàzz NöR MADO TARK RIMINI OPHILIA ABSOLUUT ELSEWHERE OU SOLEIL HEBBEDING jUFFROUW jANSEN LOINTS

30 SEPTEMBER: 14.00 TOT 16.00 UUR IN SCHOUWBURG DE KRING I.S.M. THE LINGERIE STORE EN CARACTÈRE HEREN Kaarten á 6 17.50 verkrijgbaar bij Sjàzz, dekringroosendaal.nl en deelnemende zaken. Sjàzz, Markt 89, Roosendaal, Tel.: 0165-546904 Markt ••Roosendaal Tel.0165 0165546904 546904 Markt89 89 Roosendaal •• Tel. Meer info: www.sjazzdesign.nl


Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center

DEZE MAAND

Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

15% KORTING!

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

Starten met mountainbiken?

Fiets-Fitters beoordeLen Fiets-Fit met:

8,4

Ga Samen de uitdaGinG aan!

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

Leer samen met andere beginnende fietsers de basisvaardigheden van het mountainbiken. 6000 m2 antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires

Fiets-Fit is de kennismakingscursus van de NTFU en wordt o.a. georganiseerd door:

Hermes Fietsen antwerpsestraatweg 25-27 4615 ak - bergen op Zoom

Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

Start:

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

Zaterdag

22-Sep

Scheiden is ook een nieuw begin!

10:00 uur

Voor een kunstwerk ben ik op zoek naar laptops en mobiele telefoons (evt. defect, wel herkenbaar) Tel. 06-46285603

Surf naar Fiets-Fit.nl en schrijf je in!

Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring.

georganiseerd door:

kleine vergoeding evt. bespreekbaar.

We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding.

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

de kenniSmakinGScurSuS van de ntFu

FietS-Fit.nL

partnerS van FietS-Fit

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Computercursussen Word, Excel, PowerPoint, Access beginners en gevorderden in Goes en Bergen op Zoom tel. 06 2127 3077 info@bitbybit-nl.eu www.bitbybit-nl.eu

Ontdek de vele mogelijkheden om uw woning uit te breiden via de GRATIS bestemmingsplan toets !! Wist u dat u voor een scherpe prijs een schetsontwerp kan laten maken? Informeer geheel vrijblijvend. T: 06-27085821 i: www.maya-architectuur.nl e: info@maya-architectuur.nl

Zanco Mode Goed gekleed voor een leuke prijs!

Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

Kleding reparatie Bij inlevering van deze advertentie

ontvangt u 20% korting

Rijkebuurtstraat 11 - Bergen op Zoom ( tegen over Gevangenpoort)

Telefoon

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

0164 - 79 51 21

De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Schoon genoeg van vuil tapijt?

chem-Dry Droger, schoner, gezonder • • • • •

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

SPECIALE AANBIEDING

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

EXOTISCH TUINCENTRUM

Pantalons Iedere zondag open in 2012! Corduroy/stretch per stuk

E69,50

NU 2 VOOR

Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment .

OPRUIMING! KORTINGEN tot wel 70%

00

E85, Zanco Mode

Kortemeestraat 9 (in ‘t Vierkantje) 4611 TK Bergen op Zoom Tel. 0164-263485

boed

dhas

pecIa

lIst

- enorme kollektie boeddhabeelden & kindmonniken voor binnen en buiten - vele soorten bamboeplanten

www.evenaar.com

Bredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660


Bedrijfsruimte voor starters www.starters-bedrijfsruimte.nl

Wonen Wonen, we doen het allemaal. We vinden het allemaal belangrijk en meestal leuk. Wonen, dat is ook waar wij ons mee bezighouden. Al meer dan 25 jaar helpt De Hypotheker mensen bij de belangrijkste en leukste aankoop van hun leven: hun huis! We hebben al meer dan een miljoen mensen mogen adviseren. Die hulp en dat advies gaan veel verder dan alleen het kiezen van de beste hypotheek. Natuurlijk is dat wel onze kerntaak. Wij staan voor een hypotheekadvies dat exact bij je past en dat volstrekt onafhankelijk is. Bovendien weet je bij ons zeker dat je de hypotheek tegen de scherpste prijs afsluit. Maar onze dienstverlening gaat veel verder dan dat. Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Er moet van alles geregeld worden. Wij nemen die zaken graag uit handen. Zo hebben wij een speciale makelaarsservice. Daarvoor werken we samen met een lokale makelaar die de markt kent en jou kan helpen bij de aankoop of de verkoop van je woning. Daarnaast kunnen we de taxatie voor je regelen en de bouwkundige keuring. Bovendien begeleiden we je tijdens het hele proces. En ook daarna blijven we controleren of alles nog optimaal is. Naast alle zaken die te maken hebben met je hypotheek, kun je bij ons voor nog veel

www.garageboxentehuur.NU

Bergen op Zoom Zevenbergschen Hoek 0164 – 687235

meer terecht. Zo hebben wij een uitgekiend pakket woonverzekeringen in huis. Die verzekeringen kun je ook gemakkelijk online afsluiten via Mijn Hypotheker op onze website. Onze website is een bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over wonen. Als jij je aanmeldt voor onze maandelijkse Nieuwsbrief, krijg je elke maand de laatste actualiteiten en ontwikkelingen op de woningmarkt. Ook geven we ons eigen woontijdschrift ‘Jazeker’ uit. Maak je eigen pagina aan op Mijn Hypotheker, dan kun je er online in bladeren. Het blad verschijnt drie keer per jaar en in elke uitgave vind je allerlei interessante artikelen over wonen. Je ziet het: bij De Hypotheker gaat het niet alleen over hypotheken. Het gaat over wonen!

Toon Verdoolaege, franchisenemer De Hypotheker Bergen op Zoom

Te Huur Opslagruimte 18,4 m2 € 4,10 p/m2 per maand / Oud Gastel

Tel. 06-22519948

Kies uw bouwkavel in Heerle! Uitnodiging informatiemiddag De Bamere, Heerle

Zat. 22 september 14.00 - 17.00 uur op locatie in Heerle

Voor iedereen die interesse heeft in de nieuwe woningbouwlocatie in Heerle! Er zijn deskundigen aanwezig en ook zijn er leuke activiteiten. U vindt De Bamere achter dorpshuis De Schalm, Populierstraat 6, Heerle. Wilt u alvast meer weten over de nieuwbouwlocatie in Heerle? Kijk dan op

www.roosendaal.nl/bouwkavelkopen Bergen op Zoom Burg. van Hasseltstraat 78 (0164) 25 98 00 www.hypotheker.nl

WWW.WONINGKORTING.NL

WONINGZOEKEND?

OP 20 SEPTEMBER KRIJGT U DE KANS VAN UW LEVEN!

TOT T DUIZ IENENDE EURO N KORT ’S OP 2 ING 0-9-1 2

Tientallen woningverkopers verlagen ALLEEN op donderdag 20 september aanstaande hun vraagprijs met tot wel tienduizenden euro’s! Profiteer hiervan! Hoe? 1. Bekijk deelnemers op www.woningkorting.nl 2. Meld u aan om vrijblijvend woning te bezichtigen. 3. U bezichtigt de woning donderdag 20 september 2012 tussen 19.00 20.00 uur 4. Om 20.00 uur hoort u op kantoor Gervas Makelaardij, Vang 2 in Halsteren de spectaculaire prijs! 5. U heeft 1 week de tijd om te beslissen. Mogelijk gemaakt door LET OP! DIT IS EEN EENMALIGE ACTIE! MEER INFO: 0164-257505 OF 0164-620552. INSCHRIJVEN VIA WWW.WONINGKORTING.NL

&

Leest makelaardij

Mn Cleaning Mn Montage

Wij maken alles schoon!!! Glas-Gevel Bewassing, Gevelreiniging, Industrie Reiniging, Graffiti verwijderen, Bouw oplevering, Bouw schoonmaak, Interieur en vloer onderhoud, Schoonmaken van Rolluiken, Montage Zonwering-Rolluiken. Voor info neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. 06 15870759 www.mncleaning.nl info@mncleaning.nl

Halsterseweg 299 4613 AR Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 55 20 www.bloemendetulp.nl

Het adres adres voor voor bloemen!!! bloemen!!! Het

Al 44 jaar maatwerk in haarwerk. Heeft u last van dunner wordend haar, uitval of kaalheid? Met een haarwerk van de haarwerkspecialiste hoeft dat geen probleem te zijn. Onze handgemaakte haarwerken zijn onzichtbaar en opvallend natuurgetrouw. Bel voor een persoonlijk adviesgesprek: 0165 56 33 96 of bezoek eerst onze website:

Haarwerkspecialiste.nl by VanderHorst Hairstylers


Oud-speler Percey Isenia traint jeugd Wizards of BoZ

Percy Isenia bij Wizards of BoZ

BERGEN OP ZOOM - Het was zover, de start van een serie trainingen van Percy Isenia, Nederlandse honkbalspeler op wereldniveau. Met enthousiasme waren de kinderen naar het honkbalcomplex op de Staakberg gekomen. Voor de gelegenheid trainden de jonge Beeballers samen met de iets meer ervaren Pupillen. Voor deze speciale training bleven de ouders graag kijken langs het veld, maar ook het bestuur en andere clubleden kwamen een kijkje nemen. Na

de warming-up oefenden de kinderen hun voetenwerk. Met hele kleine dribbelpasjes moesten ze tussen pionnetjes slalommen. Het leek makkelijker dan het was, maar na een paar keer kregen ze het onder de knie. Hierna werden de kinderen opgesteld om hun werp- en vangvaardigheden aan te pakken. De ballen werden steeds strakker naar de overkant gegooid en vielen steeds minder op de grond. De volgende oefening: fielden, gooien en rennen naar het honk. Percy Isenia zag erop toe dat alle stapjes met snelheid en op de juiste manier in de

praktijk werden gebracht. De training werd afgesloten met het aanleren van een betere slaghouding. Ieder kind kreeg persoonlijke aandacht van Percy ondersteunt door hun trainers en vrijwilligers. Op één avond hebben de Beeballers al heel veel geleerd, kijken ze allemaal uit naar de komende 3 weken. De speciale trainingen heeft honkbalvereniging Wizards of Boz speciaal voor hun jongste leden georganiseerd voor de start van hun 25e jubileumjaar. De allerjongste Beeballers zijn in februari 2011 gestart als nieuw team binnen de vereniging. Van 6 kinderen is de groep uitgegroeid naar een groep van 16 leden. Coach Petra Withagen en trainer Steven Luurs bedenken steeds leuke oefeningen en activiteiten. Zo is het team al naar de landelijke Beebaldag geweest, spelen ze in het weekend competitiewedstrijden, dagen ze de Old Peanuts uit voor een stevig potje honkbal en hadden ze kaartjes op de kop getikt voor de wedstrijd Nederland-Tsjechië op het EK Honkbal zondag 9 september. Plezier in het spel en gezelligheid staan hoog in het vaandel binnen deze actieve club. De Wizards nodigen daarom ook jongeren vanaf 5 jaar graag uit om een kijkje te komen nemen bij een training van de Beeballers, Pupillen, Aspiranten en Junioren. Interesse in of vragen of de Wizards of BoZ in het algemeen, neem dan contact op met het secretariaat mevr. De Bruijn, tel.: 0164-255603 of www.wizardsofboz.nl

Vondstdeterminatie BERGEN OP ZOOM - De Stichting In den Scherminckel (SIDS) geeft binnenkort weer de cursus vondstdeterminatie. Deze cursus omvat het leren herkennen van vondsten (voornamelijk aardewerk, maar ook glas, metaal) naar datering en soort. Tevens gaat het om het krijgen van een goed beeld van gebruiksvoorwerpen door de eeuwen heen. Cursusleider is drs. Marco Vermunt, gemeentelijk archeoloog. De

cursus wordt gegeven in het Gemeentelijk Archeologisch Depot, Wassenaarstraat 59, 4611 BT Bergen op Zoom. De cursus beslaat drie avonden: dinsdag 6, 13 en 20 november 2012 vanaf 20.00 tot ca. 22.30 uur. Voor de cursus is geen specifieke voorkennis vereist. U kunt zich opgeven voor deze cursus bij Elvira Adriaansen, Pater Dehonlaan 150, 4615 DB Bergen op Zoom, Tel. 0164-682404 of per email: scherminckel@home.nl. Aanmeldingen worden op datum van binnenkomst behandeld.

Voor oudere en mindervalide

’t Weike in Lepelstraat beter toegankelijk

Jessie Buuron is de winnaar BERGEN OP ZOOM - De clubkampioenschappen van LTC De Zoom zijn in de afgelopen weken zijn verspeeld. De 1e week de junioren en de laatste 2 weken de senioren. Na vele partijen waren er zondag de finales die spannende partijen opleverden. De jonge generatie komt eraan. Vijfvoudig dameskampioen Marjolein Leijs moest verrassend haar meerdere erkennen in de jeugdkampioen Jessie Buuron, pas 16 jaar oud. Ook in het damesdubbel greep zij de zege samen met Sharon Coone. In het herenenkel versloeg Joost van Loon Arien Dijkhoff. Edwin Doomen pakte de titels in het herendubbel en de mix. Uitslag jeugd: Enkelspelen meisjes t/m 17: 1. Sharon Coone, 2. Jessie Buuron; t/m 14: 1. Fleur Dijkhoff , 2. Lena Kil; t/m 12: 1. Fleur Dijkhoff , 2. Fabienne Engels; t/m 10: 1. Fleur Dijkhoff, 2. Nina Verdult. Dubbels meisjes t/m 17: 1. Sharon Coone en Jessie Buuron, 2. Nicky de Wit en Tessa Govers;

t/m 14: 1. Fabienne Engels en Kiki Verdult; 2. Fleur Danen en Karlijn Koopman; Enkelspelen jongens t/m 17: 1. Daan Maasdam, 2. Sander Brok; t/m 14: 1. Passchier van Loevezijn, 2. David van Loevezeijn; t/m 12: 1. Passchier van Loevezeijn, 2. Rein Kwik; t/m 10: 1. Luc van de Gruiter, 2. Guen Sturmans; t/m 10 driekwart baan: 1. Collin Wils, 2. Kelvin Mes; Dubbels jongens t/m 17: 1. Sander Brok en Daan Maasdam, 2. Daan Kurvers en Joriaan Beuns; t/m 14: 1. David en Passchier van Loeveseijn; 2. Roel Brouwer en Rik de Wit; t/m 12: 1. Sam Boers en Rein Kwik, 2. Jurre Verdult en Thomas Doomen; t/m 10 driekwart baan: 1. Collin Wils en Kelvin Mes; 2. Jens en Freek Koopman. Uitslag senioren: Heren enkel: A 1. Joost van Loon, 2. Arien Dijkhoff; B 1. Jules Reijnders, 2. Paul Kwik; C 1. Patrick Wils, 2. Leendert v.d. Beukel; D 1. Tim Brouwers, 2. Dennis Brouwers; Dames enkel: A 1. Jessie Buuron, 2. Marjolein Leijs; B 1. Nicole Elsten, 2. Diana Oost; C 1. Lonneke van Me-

chelen, 2. Corrie Dekker; D1. Marlijn van Egeraat, 2. Esther v.d. Bergh; Herendubbel: A 1. Marcel Doom/Edwin Doomen, 2. Tom van Meel/Yoeri Traats; B1. Tim Heil/Jules Reijnders, 2. Hugo van Leeuwen/Michiel van Trijen; C1. Jules Boonman/Robert van Loenhout, 2. Huub Kamp/Arjen Rooms; D1. Dirk van Egeraat/Jeroen van Egeraat; 2. Robbie van Nispen/ Michioel van Ravels; Damesdubbel: A 1. Jessie Buuron/ Sharon Coone; 2. Marieke Molnar/Marjolein Leijs; B1. Linda Buuron/Diana Oost, 2. Bianca Hujzer/Carmen Reijnders; C1. Gerda Hekerman/Carola van Lammeren, 2. Marlijn van Egeraat/ Nicole Meijer; D1. Marloes Beijaerts/ Marjolein van Loenhout, 2. Ellen de Bruijn/Steffie Stolwerk; Gemengd dubbel A: 1. Marjolein Leijs/Edwin Doomen. 2. Sander Brok/ Sharon Coone; B 1. Michiel van Trijen/Nicole Elsten, 2. Richard Vermaas/Nicole Huizer; C 1. Ard v.d. Heijden/ Monique Verdult, 2. Tim Brouwers/Karlijn Brouwers; D 1. Suzanne Mulders/Tijs Nijmijer, 2. Yvonne Mourits/Maikel Nuijten.

Traplift in ’t Weike.

LEPELSTRAAT - Dankzij de steun van het Coöperatiefonds van Rabobank Het Markiezaat is er een traplift geplaatst in ’t Weike. Omdat SKW zich naast de jeugd ook steeds meer in wil gaan zetten voor de oudere en mindervalide mens is het nood-

zakelijk dat alle ruimtes door iedereen te bereiken zijn. Iedereen kan nu met behulp van de lift naar boven om deel te nemen aan bijvoorbeeld een computercursus, een workshop, een vergadering of gewoon ook eens boven een kijkje nemen. SKW Lepelstraat is het Coöperatiefonds van Rabobank het Markiezaat dan ook heel dankbaar voor hun bijdrage.

BEDRIJVIG NIEUWS Uitvaartverzorging Brabant opent vernieuwde locatie

Afscheid nemen in zo aangenaam mogelijke omstandigheden BERGEN OP ZOOM - Uitvaartverzorging Brabant is in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen de ruimtes zijn nu modern en op de toekomst gericht, maar ook de dienstverlening is aangepakt. Natuurlijk blijven rouwverwerking en persoonlijke aandacht voorop staan, maar dat kan tegenwoordig op meer manieren dan een traditioneel afscheid. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Dat is ook precies de boodschap die de nieuwe ondernemers van Uitvaartverzorging Brabant willen uitdragen. Afscheid kan door een traditionele dienst, maar er kan ook afscheid genomen worden met muziek, een hapje of drankjes. Daarbij kan het bedrijf diverse partijen inschakelen die in een breed aanbod kunnen voorzien. Spekkoek, broodjes of tapas? Het is allemaal mogelijk.

Uitgebreid Over veel van deze zaken wordt tegenwoordig anders gedacht dan enkele tientallen jaren geleden. Een afscheid hoeft niet perse sober te zijn, belangrijk is de overledene op de juiste manier herinneren. Wat de juiste manier is en hoe de uitvaart wordt geregeld, bepaalt de familie. Bij uitvaartverzorging Brabant nemen ze daar uitgebreid de tijd voor. Zo ook voor het afscheid zelf. In de locatie aan de Heiningen zijn er twee vierentwintiguursruimtes. Hier kunnen nabestaanden bij hun dierbare verblijven in alle rust. De sleutel is vierentwintig uur per dag in handen van de familie en zij kunnen gaan en staan waar ze willen. Tijd Op de dag van de uitvaart zelf is er ook uitgebreid de tijd voor afscheid. Een dienst duurt standaard vier uur en daarbij kan de tijd naar believen verdeeld worden tussen

ontvangst, plechtigheden, condoleances en wat men verder wenst. Dit alles in een aangename, frisse en moderne omgeving met de nieuwste technieken. Zo is er een presentatiewand voor videobeelden, ruikt het gebouw lekker door aromatherapie en draait er standaard loungemuziek op de achtergrond. Zo aangenaam mogelijk afscheid nemen staat voorop. Burgemeester Han Polman opende de locatie vrijdag 7 september en noemde het een aanwinst voor de stad. En het is waar, want iemand die binnenkomt, belandt in een geheel andere uitstraling en sfeer. Zo concludeerden ook de bezoekers van de open dag die goed bezocht werd. Keurmerk Uitvaartverzorging Brabant is een particulier bedrijf met eigen mensen en een eigen dienstenpakket. Er wordt goed samengewerkt met verzekeraars, maar er is altijd onafhankelijk advies. Zo valt er precies te

kiezen wat er moet gebeuren, voor welke kosten. Bovendien is het bedrijf in de running voor het landelijk keurmerk voor de

Burgemeester Han Polman opent een fles champagne tijdens de opening FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

Uitvaartverzorging Brabant, Heiningen 115, Bergen op Zoom, www.uitvaartbrabant.nl, 0164-233473 PAGINA 14

uitvaartbranche. Eind van het jaar hoopt Uitvaartverzorging Brabant dit keurmerk in het bezit te hebben.


BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

38

bbq all-in

49 2.

99 2. ½kg aas ensh vark schnitzels soaorllteen ½kg blaanriknoeef rd kipfilet gem ½kg paardenbiefstuk ½kg konijnenbout ½kg

11.80

gebraden kipfilet 100g

1.19

krabsalade 150g

1.69

grillworst 250g

1.75

hamfricandeau kg 4.49 platte ribben kg 2.49 paardenkogelbief ½kg 3.49 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Aanbiedingen september

Halsterseweg 110 4613 BA Bergen op Zoom 0164-255606 info@de-bierwinkel.nl www.de-bierwinkel.nl

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 

 t/m  febr. 20 febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa t2010  15 t/m 2012 okt. Voorj okt. t/m 15maar sept. t/m sept. tie1317 stac ctie: Herf Nazomera

  

  â‚Ź â‚Ź     

  

 â‚Ź    â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź 

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  ! !  

   #!   " ! !  

    "  ! #! !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "      "     "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! ! tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van !  " pijnklachten. ! %% ! bovengenoemde tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde pijnklachten. #   !  bovengenoemde Deze kunnen metpijnklachten. chiropractie #  met  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " # snel  chiropractie  vaak en pijnloos worden Deze kunnen met ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! verholpen. ! verholpen.

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag snel  " ! klachten en pijnloos kunnen worden t/m vrijdag verholpen, worden t/m vrijdag verholpen,  " ! worden worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen maart verholpen, 2008 vrijblijvende 1515 oktober 2010 " oktober 2012 vrijblijvende rugen maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde rug60,-. dit tot een " van !  15,  vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor ter waarde " !  15,  vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk #  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 aan de Oude Bredaseweg 36a, !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   aan de Oude Bredaseweg 36a,   

 chiropractie_brabant@msn.com Tel. 076-5023574

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com

VITAK Advocaten

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 38 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf â‚Ź 1,80 â‚Ź 1,90 â‚Ź 0,85 â‚Ź 0,95

â‚Ź 3,75 â‚Ź 4,80

per kg per stuk

tot â‚Ź 2,80 â‚Ź 2.90 p/kg â‚Ź 0,75 â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 1,05 â‚Ź 1,15 p/kg â‚Ź 0,50 â‚Ź 0,50 p/kg â‚Ź 5,25 â‚Ź 5,80 p/kg â‚Ź 4,75 â‚Ź 5.30 p/kg â‚Ź 4,25 â‚Ź 5,05 p/kg â‚Ź 3,00 â‚Ź 2,95 p/kg â‚Ź 0,85 â‚Ź 0,95 p/kg â‚Ź 1,10 â‚Ź 1,30 p/kg â‚Ź 1,00 â‚Ź 1,20 p/kg â‚Ź 0,85 â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,45 â‚Ź 0,50 p/kg â‚Ź 0,19 â‚Ź 0,21 p/kg â‚Ź 0,40 â‚Ź 0,45 p/kg â‚Ź 0,17 â‚Ź 0,21 p/kg â‚Ź 20,00 â‚Ź 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

Kom wonen in Thomashuis Huijbergen

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Je hebt een verstandelijke beperking en zoekt een fijne plek om te wonen. Maar zo’n grote, reguliere instelling vind je niks. Je woont liever in een gewoon huis met een paar vertrouwde huisgenoten die er voor je zijn. Gewoon een thuis. Want juist als je een tikje anders bent, is het fijn als alles om je heen gewoon is. Peter en Martinique Oppenneer en hun gezin hebben nog plaats voor 3 volwassenen in Thomashuis Huijbergen. Meer weten? Bel 0164 - 652 864 / mobiel 06 523 68 339 en 06 319 96 601 of mail naar huijbergen@thomashuis.nl

Huijbergen


W est- P o i nt v oor d e m u z i e k l i e f h ebber We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l

Podium Roosendaalse ‘Rock Pub Time Out’ elke zaterdag gevuld

Agenda

Farstreet speelt in Time-Out.

Naast de grote poppodia Mezz Breda en Gebouw-T te Bergen op Zoom is er in West-Brabant een beperkt aantal kleinere podia te vinden waar wekelijks acts geprogrammeerd staan. Eén van die in het oog springende locaties is ‘Rock Pub Time Out’ aan de Roosendaalse Bloemenmarkt. Sinds een aantal jaar programmeert dit podium van september tot juni bands die rock, blues, soul, pop en funk spelen. Je kan je horloge er op gelijk zetten: elke zaterdag om 22.30 speelt er in

band in Time Out. Mooi meegenomen is dat alle optredens gratis te bezoeken zijn! En, ook niet verkeerd, de rock pub is groot genoeg om een behoorlijk podium te kunnen herbergen. Time Out heeft zojuist het programma tot 1 december op haar website bekend gemaakt. En dat programma ziet er weer prima gevarieerd uit! 22 september Rusty Nuts (americana/classic rock), 29 september Lets Buzz (Paladins tribute), 6 oktober Morre (Canadese band

die classic rock covers speelt), 13 oktober Kings of The Blues (blues/rock), 20 oktober Not Johnny Cash, 27 oktober Backdraft (rock covers), 3 november Farstreet (West-Brabants beste en bekendste blues/ rockband met frontman gitaarvirtuoos Jasper Verstraten), 10 november Chasin Blues (funky blues), 17 november Senq (rock covers) en, tenslotte, op zaterdag 24 november Juzz Kidding (soul/funk). Meer informatie is te vinden op de website cafetimeoutroosendaal.nl

“Ik ben altijd op zoek naar gelaagde eenvoud”

Singer-songwriter Nadie Reyhani in Bergen op Zoom tijdens Popronde Op zaterdagavond 22 september strijkt de Popronde, het grootste landelijk rondreizende muziekfestival van Nederland, neer in Bergen op Zoom. Op elf verschillende locaties zullen veertien artiesten laten horen waarom ze tot de aanstormende talenten van ons land behoren. Eén van deze muzikanten is singer-songwriter Nadie Reyhani, die met haar ingetogen maar krachtige folkpop teruggrijpt naar het melancholische sixtieslied. In de aanloop naar haar optreden spraken we met haar over speelplezier, songwriting en eigenheid te midden van het muzikale circus. DOOR RUTGER RIJKEN De Popronde is een soort bevestiging van je talent. Een hele eer om mee te mogen reizen, lijkt me? “Ik ben blij dat ik geselecteerd ben. Je ontmoet leuke mensen en speelt op plekken waar je anders niet zou komen. De Popronde heeft voor mij voor twee doelen. In de eerste plaats krijg ik de kans om veel te spelen en dus ervaring op te doen. Het is een goede oefening om telkens voor een ander publiek te staan en je songs zo goed mogelijk over te brengen. Ten tweede wil ik met de Popronde weer herontdekken hoe je ongedwongen plezier kunt hebben in je vak. Ik wilde – misschien heel naïef – professioneel muzikant worden omdat muziek mij en anderen blij maakt. Door mezelf helemaal te geven in mijn songs bleven ze altijd dicht bij mezelf staan. Nu mijn bestaan als popmuzikant steeds professioneler wordt merk ik dat het af en toe moeilijk is om dit gevoel van eigenheid vast te houden. Je krijgt namelijk steeds meer verplichtingen en

commerciële druk. Ik voel dat de Popronde de beste manier is om terug te komen tot de kern: plezier hebben in wat ik doe.” Je omschrijft je songs als klein maar tegelijkertijd krachtig. Gebruik je een bepaalde vaste methode tijdens het schrijven? “Het schrijven van liedjes was voor mij van jongs af aan de meest pure manier waarop ik mezelf kon uitdrukken. Het voelt ook niet alsof muziek iets is wat buiten mij staat. Mijn hele wezen zit vol muziek. Het is eigenlijk een manier van leven, zonder dat ik daar bewust voor heb gekozen. Over het algemeen schrijf ik eerst een tekst en komen daarna pas de melodieën en de akkoorden. Vroeger wilde ik heel graag een verhaal vertellen, mensen een boodschap meegeven. Nu probeer ik vooral om met klanken in te spelen op iemands gevoel. Songteksten zijn nooit meteen te begrijpen of te onthouden, een melodie of een akkoord wel. Ik houd heel erg van mooie

maar eenvoudige sixtiesnummers en ben altijd op zoek naar gelaagde eenvoud. Het lijkt tegenwoordig wel alsof popmuziek ingewikkeld moet zijn om op te vallen. Ik streef juist naar eigenheid te midden van het circus, zeg maar. Tot slot: wat kunnen we de 22ste in Bergen op Zoom precies van je verwachten? “Ik speel voor de verandering met een band. Ik heb vooral kleine venues aangedaan dus voor de Popronde wilde ik mijn geluid uitbreiden. De songs blijven klein, zoals ik ze geschreven heb, maar worden uitgevoerd met drie gitaren en afhankelijk van de locatie ook met percussie. Plezier en een bepaald gevoel overbrengen, dat is eigenlijk het allerbelangrijkste.” Nadie Reyhani staat op zaterdagavond 22 september om 21:45u in Café De Saeck aan de Korte Bosstraat 1 in Bergen op Zoom. Kijk voor meer info op nadiereyhani.com en popronde.nl.

Jane Dare De Kring Roosendaal vrijdag 21 september 20.30 Trijntje Oosterhuis Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 21 september 21.00 40up Mezz Breda vrijdag 21 september 21.00 Popronde Centrum Bergen op Zoom zaterdag 22 september Rusty Nuts Time Out Roosendaal zaterdag 22 september Detsit Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 22 september 21.30 Color Ones Mezz Breda zaterdag 22 september 20.00 Dire Straits Tribute Time Out Roosendaal zaterdag 22 september Hit the 90’s Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 22 september 22.00 Jac Wouters Café De Klomp Etten-Leur zondag 23 september 16.30 T-Sessie Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 23 september 15.30 Absynthe Minded Mezz Breda zondag 23 september 19.30 Half Way Station Mezz Breda zondag 23 september 16.30 Bill Wyman & Rhythm Kings De Maagd B.op Z. woensdag 26 september 20.00 Charlie Jones Big Band Mezz Breda donderdag 27 september 20.00 Lucas Hamming Mezz Breda donderdag 27 september 21.00 Lose Control Mezz Breda vrijdag 28 september 20.00 Tumult Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 28 september 22.00 Danny Giles ‘t Slik Bergen op Zoom vrijdag 28 september 22.30 Jacco Gardner Mezz Breda vrijdag 28 september 21.00 Not Johnny Cash Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 29 september 21.30 Winne Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 29 september 20.00 Antronic Party Mezz Breda zaterdag 29 september 21.30 DanceAMP Mezz Breda zaterdag 29 september 22.00 Blommenbluesfestival Centrum Roosendaal zaterdag 29 september 20.00

NEWZZ Win tickets voor Bill Wyman & The Rhythm Kings!!!!! In aanloop naar de nieuwe site en na de lancering ervan geven we leuke prijzen weg, waaronder vele concerttickets, meet&greets én unieke acties zoals een videoclip. Wil je op 26 september met zijn tweeën gratis naar het concert dat Bill Wyman & The Rhythm Kings in de Bergen op Zoomse Maagd geven? Zorg er dan voor dat je ons leuk vindt op www.facebook.com/popplatformwestpoint of volg ons op @west_point én laat weten waarom je de tickets wilt!

West-Brabant barst de komende maanden van de muziek De zomervakantie is achter de rug. En dat is te merken ook. Tot de Kerst barst West-Brabant uit haar muzikale voegen. De podiumeigenaren hebben niet stil gezeten! Ze hebben voor de komende maanden volop muzikanten geboekt. De agenda’s van de podia staan voller dan ooit. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van Gebouw-T (Bergen op Zoom), Café De Klomp (Etten-Leur), De Kring (Roosendaal), Mezz (Breda), De Commerce (Kruisland), Time Out (Roosendaal), De Schorre/’tSlik (Bergen op Zoom) en De Maagd (Bergen op Zoom). West-Point is haar website aan het vernieuwen. Binnenkort staan alle optredens, voor zover bij ons aangemeld, met de nodige achtergrondinformatie, op de agenda van de website west-point.nl Dan weet je zeker dat je niets mist!

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan.

Nadie Reyhani.

FOTO MERLIJN DOOMERNIK

Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid. Meest actueel: Beelden en foto’s start seizoen Popschool, video’s van Kicks met interview Mr. Polska én videobeelden aftrap nieuw theaterseizoen Nieuwe Nobelaer.

w w w . W e s t - P oin t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 16


www.kia-halsteren.nl

DE KIA SPORTAGE NU V.A. € 23.995,Gespecialiseerd in Franse auto’s Peugeot - Citroen - renault

Witteveenweg 9 (industrieterrein noordland) Bergen op Zoom tel. 0164-239496

ook occasions te koop

B

•Leverbaar met AWD en automaat •Nu ook als 2.0 diesel met 184 pk/135 kW •Prijswinnend design •Verkrijgbaar met B-label •Trekgewicht tot 2.000 kg

Gratis lederen bekleding t.w.v. € 1.500,-* Bij aankoop van een nieuwe Sportage

Open week! Gratis proeflessen vanaf 24 September

Tai Chi 4 You Harmonie, Vitaliteit & Ontspanning

Authentieke Tai Chi Chuan & Qigong 4 Beginners

AUTOBEDRIJF BOGERS STEENSPIL 36, 4661 TZ HALSTEREN TEL: 0164 - 267 010 • WWW.KIA-HALSTEREN.NL Gem. Brandstofverbruik: 5,2 - 8,2 l/100km, 19,2 - 12,2 km/l. CO2-uitstoot: 135 - 195 g/km * De gratis lederen bekleding actie betreft lederen bekleding die achteraf gemonteerd wordt. Indien de auto reeds af fabriek is voorzien van lederen bekleding, geldt een accessoire cheque ter waarde van € 1.250,- inclusief BTW. Deze actie is alleen van toepassing bij aankoop van een nieuwe Kia Sportage met kentekenaanvraag t/m 27 december 2012 en uiterste registratiedatum van 25 januari 2013. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. Genoemde prijs is inclusief 2% BTW-verhoging en exclusief metallic lak, kentekenleges en verwijderingsbijdrage. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.

• Ontspanning, innerlijke rust en meer energie • Balans en coördinatie, kracht en flexibiliteit • Vermindert stress • Geschikt voor alle leeftijden Bergen op Zoom: Maandagavond 20.00-21.15 en Donderdagochtend 9.30-10.45 Roosendaal: Dinsdagavond 19.00-20.15 & 20.15-21.30 & Woensdagochtend 9.30-10.45

Meer informatie of aanmelden?

’n winkel waar je ziel wordt aangeraakt

Bel Tony Stewart, T: 0164 854568 M: 06 26 90 61 68 E: info@taichi4you.nl

www.taichi4you.nl

22 sept Edelsteenmassage Edelsteenmassag of Reiki behandeling 24 sept Tachyon Ervaringsdag 26 sept Kinderyoga (middag) Droomreis Klankconcert (avond) 11 okt Biotensor Workshop Elke woensdagochtend om 09.15 uur samen mediteren met na afloop koffie/thee.

www.facebook.com/devijfwijzen

infra & verhuur Verreiker/Hoogwerker verhuur - Rioleringstechniek Grond- en sloopwerken - Bestratingen - Tuinaanleg / onderhoud Paardenbodems - Carwash-infra - Machineverhuur

595,-

Van Dedemstraat 182, BERGEN OP ZOOM

0164 23 74 04 Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Molstraat 10 - 4611 NL Bergen op Zoom

Telefoon 0164 856578 - devijfwijzen@ziggo.nl

Riool VeRsToPT 24-uuRs seRViCe

www. eurofix.nl

Tel. 0651 434275 www.vanewouw.nl

IDEAAL VOOR ZELFBOUW Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

AUTORIJBEWIJS Autorijbewijs vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom v.a. Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen exAmengArAntie € Etten-Leur - Rotterdam

carports serredaken overkappingen

staRt haLf sEpEmBER spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

www.yachtconsult.com.

Nieuw! Unieke cursus stijldansen in de wittenhorst te Halsteren Start maandagavond 1 oktober.

info/inschrijvingen via Astrid Kruf 06-23950280

Cursus Bedrijfshulpverlening BHV en Basisveiligheid VCA: nu ook in Etten-Leur Speciale ACTIEPRIJ ZEN in septem ber

• BHV en VCA-certificaat al in 1 dag • Met erkend ARBO-certificaat • Ook voor cursus heftruck en reachtruck

Inschrijven? T (076) 501 55 35

www.locb.nl

Met Frankrijk? ISOvakantie 9001/Conformnaar ARBO-wetgeving

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

HET BROEKENPALEIS Dhr./mevr. Adres

Just 1961 LTB Wrangler Lee Brams Paris Geisha Ichi B young Angels Enjoy Scotch Anna Scot Cars Dodgers Suzi-Q Tramontana Its Noize Hattric Gafair Yaya Oozoo watches

start vanaf mei 2011 een CURSUSSEN FRANS

MERKEN VOOR JONG EN OUD

korte en 1intensieve cursus vanaf oktober 2012 “Frans voor de vakantie” Uitgebreid cursusprogramma voor beginners, gevorderden en ook voor kinderen. beginners en gevorderden! Op doordeweekse avonden en bij voldoende belangstelling ook overdag.

NAJAARSCOLLECTIE

€ 95,00 voor 8organisatie lessen 2 uur. Alliance Française is een wereldwijde dievan staat voor het uitdragen van de Franse taal en cultuur. Alliance Française Bergen op Zoom organiseert ook avonden overMaandag-, alles wat Frankrijkdinsdag, te bieden heeft:woensdagkunst, cultuur, cuisine, enwijn, etc. Ook minitrips naar Frankrijk. Een gevarieerd programma voor iedereen!

DAMES, HEREN EN KINDERKLEDING PC + plaats

NIEUWE

IS BINNEN! PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR.

donderdag, zowel ’s avonds als Inlichtingenoverdag. en aanmeldingen: BergenopZoom-cursus@alliance-francaise.nl ----------------------------------------of telefonisch 0164 25 92 32

Ook starten wij bij voldoende Informatie-avond: belangstelling de kindercursus

GRAAG TOT ZIENS BIJ HET BROEKENPALEIS

dinsdag 18 september 2012 van 19:00 tot 20:30 uur in Wijkcentrum De Korenaere, Korenmarkt 7, Bergen op Zoom

WWW.BROEKENPALEIS.NL

zie ook: www.alliance-francaise.nl/bergen_op_zoom

Zuidzijde Haven 25, 4611 HB Bergen op Zoom, tel. 0164-234800

“Le Petit Tour”

Woensdagmiddag voor kinderen vanaf groep 5 tot en met groep 8.


In Bergen op Zoom

Weekenddiensten

Mooie opbrengst collecte KWF Kankerbestrijding

Bel voor levensbedreigende situaties 112. met het bezoek van Wethouder Arjan van der Weegen en de regiomanager van het KWF Erik van Veelen.

Ferry Hagens en Arjan van der Weegen overhandigen cheque Boezemvrienden aan Eric van Veelen KWF.

BERGEN OP ZOOM - De jaarlijkse telavond van het KWF alwaar collectan-

ten en wijkhoofden hun bussen komen inleveren werd dit jaar vereerd

Beiden kwamen hun licht opsteken en hun dank uitspreken voor de inzet van de vele vrijwilligers die in de afgelopen week weer de deuren zijn langs gegaan. Van deze gelegenheid werd door het bestuur van het KWF gebruik gemaakt om een grote cheque van € 5500,- te overhandigen aan het landelijke KWF. Deze cheque was het resultaat van een actie van wielerclub de Boezemvrienden uit Woensdrecht die al eerder acties hebben ondernomen voor onderzoek naar de ziekte kanker. Al bij al hebben deze sportieve boezemvrienden al zo’n € 80.000,- bijeen getrapt. Bij het sluiten van de avond stond de teller van de collecte 2012 op maar liefst € 19.541,- Het bestuur van het KWF is zeer content met deze fraaie opbrengst die hoger was dan vorig jaar. Dat was zeker ook te danken aan de groei van het aantal collectanten.

Wasdag bij de Holle Roffel KRUISLAND - De dagen 15 en 16 september, tijdens de jaarmarkt, zullen bij het ambachtsmuseum De Holle Roffel in het teken staan van de jaren ‘50. Op het pleintje voor het museum, maar ook binnen, kunt u zien hoe de mensen zich moesten behelpen met de eenvoudige spulletjes die ze hadden. De wat ouderen onder ons zullen misschien met wat weemoed terugdenken aan die jaren. Indien u wilt kunt u ons zelfs de helpende hand bieden en meewerken want we moeten nog van alles doen, zoals de was koken op het fornuis dat gestookt wordt met mustert, de was moet gespoeld, uitgewrongen en op de drooglijn gehangen worden. Hij moet ook nog gestreken zijn voordat hij het kabinet in gaat. Er zullen nog aardappels

gekookt moeten worden op het duveltje voor het varken en er zal ook geweckt gaan worden als voorraad voor de winter. Wegwerponderbroeken moesten toen nog uitgevonden worden dus de kleren werden vaak versteld door er lappen op te zetten, vaak lap op lap. Waterleiding hadden toen de meesten al, maar in de buitengebieden was men nog aangewezen op putwater. Dat werd gehaald met zinken emmers, ook die zijn aanwezig en kunt u uitproberen door water te gaan halen bij de pomp op de Markt. Koffiezetten werd gedaan op de plattebuis. De koffie werd geschonken door een zeefje zodat de meeste drab niet in je kommetje kwam. U kunt het zelf proeven. Er zal ook te zien zijn een poepdoos die toen bij menigeen in te tuin stond en waar men bij hoge of mindere nood, ook

in de winter, gebruik van moest maken. In deze jaren maakte ook de radio opgang en meestal werd er afgestemd op de KRO. De Bond Zonder Naam (níet BZN) maakte prachtige spreuken, die werden dan elke maand onder de radio gehangen. Mocht u zich even tussendoor willen ontspannen, dan hebben wij voor u nog diverse spelen uit die tijd o.a. ganzenborden, sjoelen, hoepelen. Wat er te zien is zal voor menigeen vreemd overkomen. Daarom hebben we bovenstaande titel gekozen voor deze nostalgische activiteiten. Een kopje koffie wordt u tijdens uw bezoek gratis aangeboden. Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Er wordt een toegangsprijs gevraagd, kinderen en donateurs gratis.

Eerste ervaringsdeskundigen afgestudeerd BERGEN OP ZOOM - Marvin en Marjan, cliënten van S&L Zorg, zijn glansrijk geslaagd voor hun opleiding Ervaringsdeskundige aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Een opleiding tot Ervaringsdeskundige is erop gericht om de eigen ervaring in de zorg om te zetten naar deskundigheid om zo anderen, die nu in een soortgelijke situatie leven, te ondersteunen. Denk hierbij aan een voormalig patiënt die, als ervaringsdeskundige, nu zelf andere patiënten kan bijstaan. Over het opleiden en inzetten van ervaringsdeskundigen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, is veel minder bekend. In januari 2012 startte de

opleiding tot ervaringsdeskundige voor mensen met een verstandelijke beperking. De opleiding wordt verzorgd door Fontys Hogescholen Sociale Studies in samenwerking met Tranzo van Tilburg University, zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, MEE Noord-Brabant en CZ. De opleiding is opgezet als een ‘pilot’. Er is een belangrijke onderzoeksrol weggelegd voor de Universiteit van Tilburg. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers welke ervaringen voor hen belangrijk zijn. Hoe ze die ervaringen kunnen delen met andere studenten én hoe ze deze kunnen inzetten om anderen te helpen. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt rondom thema’s zoals zelfstandigheid, erbij horen, zorgplannen, regie verkrijgen,

RKVV Nieuw Borgvliet BERGEN OP ZOOM-De Oranje-zwarten trokken meteen het initiatief naar zich toe tegen de Puttenaren die vorig seizoen in de middenmoot van de vierde klasse eindigden. En behielden dat de hele wedstrijd. In de 7e minuut kreeg Robbert een mooie schietkans na een voorzet van Kees maar zijn schot van 15 meter was te slap.Even later schoot Kees vanaf 16 meter net naast. In de 18e minuut speelde de weergaloze Benny Ramzi op links vrij maar zijn schot miste doel.Halverwege de eerste helft viel de dikverdiende 1-0 toen Ibrahim Robbert op rechts wegstuurde die een afgemeten voorzet gaf rand strafschopgebied waar Benny de bal prachtig in doel draaide.De Grenswachters probeerden wat terug te doen maar de solide Sander en de degelijke Pieter en Nicky gaven niets weg.

Vlak voor rust schoot Robbert van 10 meter keihard recht in de handen van de goalie. Na de pauze bleef het eenrichtingsverkeer. Op het middenveld heersten Peter en Finnian die het ontbreken van de zieke Sebastiaan goed compenseerden. Na 60 minuten stuurde Sander Kees de diepte in, hij combineerde Robbert vrij die beheerst de 2-0 binnenschoot. Even later de mooiste aanval: Robbert stuurde Kees over rechts weg waarna diens afgemeten voorzet door Benny prachtig werd ingeschoten: 3-0. De groengelen schoten nog op paal en onderkant lat waarna Kees goed aangespeeld door Benny de 4-0 eindstand vastlegde. Een prachtige collectieve prestatie van de Borgvlieters voor een volle, enthousiaste tribune waarop ook Mister FC Bergen stond. Zondag de zware uitwedstrijd tegen het favoriete Hoeven maar alles is moge-

kwaliteit van de begeleiding en elkaar helpen. Algemeen directeur/bestuurder Marc Bindels van S&L Zorg is voorzitter van het consortium waarin de samenwerkende organisaties verenigd zijn. ”De belangrijkste uitgangspunten zijn: hoe krijg je meer regie over je eigen leven en hoe kun je anderen hierbij helpen”. Marvin Kil (Woonboerderij de Ruigevelden, Lepelstraat) en Marjan Rackwitsz (Vogelenzang, Halsteren) hebben de opleiding tot ervaringsdeskundige gevolgd, hierin werden ze begeleid door twee cliëntbegeleiders van S&L zorg. Nu gaan ze het geleerde toepassen in de praktijk. Zo hebben ze bijvoorbeeld al een rol gespeeld bij de sollicitatiegesprekken met leerlingen en nemen ze deel aan de bewonersadviesgroep.

lijk! Victoria’03 2-Nieuw Borgvliet 2 5-2 Rimboe 3-Nieuw Borgvliet 3 1-4 Nieuw Borgvliet 4-Schijf 3 4-1 Roosendaal 13-Nieuw Borgvliet 5 1-4 Nieuw Borgvliet 6-Roosendaal 10 3-4 Nieuw Borgvliet 7-Internos 9 2-1 Nieuw Borgvliet vrouwen 1-Moc’17 vrouwen 2 3-0. Uitslagen jeugd Nieuw Borgvliet A1-DVO’60 A1 2-1 SC Welberg B1-Nieuw Borgvliet B1 2-3 Yerseke MB1-Nieuw Borgvliet MB1 4-0 VVC’68 C1-Nieuw Borgvliet C1 1-4 Nieuw Borgvliet C2-Hoeven C2 5-2 Nieuw Borgvliet D1-WVV’67 D1 6-3 Nieuw Borgvliet E1-VVC’68 E1 7-0 Vivoo E2-Nieuw Borgvliet E2 2-1 Noad’67 F1-Nieuw Borgvliet F1 14-0 PAGINA 18

Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Uit Borneo

Zendingsavond met Ronny Heyboer BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 19 september om 19.30 uur organiseert Evangelische kerk de Schuilplaats een zendingsavond met als bijzondere spreker Ronny Heyboer uit Borneo. Ronny Heyboer is op Borneo werkzaam als zendeling en humanitair hulpverlener. Samen met zijn vrouw Kay verlieten zij 1995 Australië voor het zendingsveld in de stad Kuching, in Oost Maleisie op het eiland Borneo. In 1997 vertrokken ze naar het Indonesische deel van Borneo, West Kalimantan waar ze startten met Rivers of Life Ministries in verwantschap met World Outreach International. Het project wat ze daar gestart zijn draagt de naam Living

Waters Village. Ze hebben 300 hectaren land in de jungle gekocht en zijn een enorm bouwproject begonnen, dat onderdak kan geven aan 1000 verwaarloosde kinderen, scholen voor 2000 kinderen van basisonderwijs tot hoger onderwijs, accommodatie voor medewerkers en docenten, een trainingscentrum, een Praise-en Worship centrum, een polikliniek, een ziekenhuis, een Bijbelschool etc. Ronny weet op inspirerende en geestige wijze het hart te raken van vele mensen met waar het in het leven werkelijk om gaat. Meer informatie vindt u op www.heyboer.org. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 uur in de Emmauskerk, Korenberg 90, 4614 GW in Bergen op Zoom. De toegang is vrij.

KORTE BERICHTEN

BERGEN OP ZOOM Inloophuis Het Getij: Dinsdag 25 september: Yoga van 09.30-12.30 uur in Volksabdij in Ossendrecht, vrije inloop. Woensdag 26 september: Vrij knutselen van 09.30-12.30 uur in Inloophuis in Bergen op Zoom, vrije inloop. Rommelmarkt: In wijkcentrum Oost, Kometenlaan 38, Bergen op Zoom wordt zondag 16 september de maandelijkse rommelmarkt gehouden van 09.00-15.00 uur. Gratis entree. HALSTEREN 40 jaar Zonnebloem: Woensdag 19 september bestaat de Zonnebloem Halsteren 40 jaar. Dit wordt gevierd in café De Beek te Halsteren. Alle vrijwilligsters worden dan 11.30-12.00 uur verwacht voor het gebruik van een koffietafel, waar dhr. Paul Asselbergs zal voorlezen uit eigen werk. Van 13.30 -15.30 uur volgt de receptie, waarop iedereen die de Zonnebloem een warm hart toedraagt van harte welkom is. LEPELSTRAAT Koersbal: Uitslag wedstrijd maandag 10 september: 1. Anny Hensen, 2. Lisa van Schilt, 3. Harrie van Tilburg, 4. Cor van Wijk, 5. Rinus Hensen, 6. Rinus Nijssen, 7. Jaantje van Schilt, 8. Geert Loos, An van Kaam, 10. To Karremans.

Judoka’s Sankaku voortvarend van start BERGEN OP ZOOM - De judoka’s van sportschool Sankaku zijn het nieuwe seizoen goed van start gegaan. Zondag werd in Rucphen het Lintjestoernooi gehouden. Ondanks het mooie weer stonden toch een zevental judoka’s van Sankaku op de mat en gingen de strijd aan met judoka’s van andere sportscholen en judoclubs. Tijdens deze wedstrijden scoren de judoka’s punten. Deze score wordt bij de score van de vorige wedstrijdjes opgeteld. Bij een puntentotaal van 30 krijgt de judoka een geel vaantje, bij 60 punten een oranje, bij 90 punten een groen en bij 120 punten een blauw vaantje. Joris Boschman behaalde voldoende punten voor het blauwe vaantje en Qnetin Herijgers had voldoende punten voor een groen vaantje. Elke maand wordt dit toernooi gehouden. In de maand oktober komt helaas het lintjestoernooi

Groen vaantje voor Qnetin.

te vervallen. Zondag 13 november is het eerstvolgende lintjestoernooi. Voor meer informatie over sportschool Sankaku: www.sankaku.nl


GEZOCHT:SECRETARESSE VOOR VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK

Enthousiaste mensen gezocht Op de markt !!

Voor onze praktijk zoeken wij miv 1-12- 12 een enthousiaste en representatieve (medisch) secretaresse liefst met ervaring, voor 5 ochtenden/week.

Holland kaascentrum is een koploper in het verkopen van zuivelproducten in de ambulante handel (markten). Met gewone enthousiaste creatieve mensen met kennis zijn wij in staat de consument te verassen met topproducten. Verkoper/verkoopster.

Schriftelijke reacties graag voor 30 september a.s. richten aan: Samenwerkende Verloskundigen, t.a.v. Mw I. Freund en K. Daane, Noordzijde Haven 52, 4611 GT, Bergen op Zoom.

AUTORUIT 10-DAAGSE

Parttime (21 uur of 7 uur per dag) op maandag(Roosendaal), donderdag (Bergen op zoom) en zaterdag(Roosendaal). Uiteraard kunt ook voor 1 of meerdere dagen kiezen. Wij bieden u: • • • •

Voldoende uitdagingen op de markt. Creatief meedenken in de zaak. Opel B Een prettige werksfeer met eenVectra goed team. Hard werken !! meer beloning.

Fiat Punto Type 1 Peugeot 205 Maximale inspanning. VW Golf III Goede communicatieve vaardigheden. * Toewijding en uitstraling.Ford Fiesta

Wij vragen: • • • •

In bezit van een rijbewijs. * Ford Fiesta tot bouwjaar 2002

Stuur uw CV naar : kaashandelsevers@gmail.com Staat je auto er niet bij? Bel En wij nemen contact met u op! Kaashandel Edwin Severs Veluwemeers 42 3446 JC Woerden

Zoekt een

voor 190,Zoekt een Zoekt een TAXI CHAUFFEUR/CHAUFFEUSE TAXI CHAUFFEUR/CHAUFFEUSE TAXI CHAUFFEUR/CHAUFFEUSE voor 189,voor 150,Wij houden Wij onshouden bezig met ons“vakantie� bezig met vervoer. “vakantie� Wijvervoer. rijden naar Wij rijden luchthavens, naar luchthavens, weekendjes weekendjes weg, opstapplaatsen opstapplaatsen voor busreizen, voor vakantieparken, busreizen, vakantieparken, etc. etc. voor 195,Wij houden ons bezig met weg, “vakantie� vervoer. Wij rijden naar luchthaven weekendjes weg, Wij opstapplaatsen voor busreizen, etc. Wij zoeken een zoeken man/vrouw een man/vrouw met het volgende met hetprofiel: volgendevakantieparken, profiel: voor 198,-

van 364,van 380,van 288,van 410,van 314,-

Zoekt een

TAXI CHAUFFEUR/CHAUFFEUSE op oproepbasis

Wij houden ons bezig met “vakantie� vervoer. Wij rijden naar luchthavens, weekendjes weg, opstapplaatsen voor busreizen, vakantieparken, etc. Wij zoeken een man/vrouw met het volgende profiel: -

-

die in het bezit is van een geldige taxipas (zonder taxipas onnodig te reageren) ambitieus is in het bezit - - in isdiehet van bezit een geldige is van een taxipas geldige taxipas - die flexibel inzetbaar is (dag, avond, nacht en weekend) ambitieus - - ambitieus die autorijden leuk vindt - flexibele die graag met mensenavond, omgaat flexibele- inzetbaarheid inzetbaarheid (dag, (dag, nacht avond, en weekend) nacht en weekend)

Wij zoeken een man/vrouw met het volgende profiel: levenslange garantie -

die autorijden - van dieleuk autorijden leuk vindt bieden wij:vindt in het- bezit isWat een geldige taxipas

voor de laagste prijs! - die graag - met die mensen graag met omgaat mensen omgaat - ambitieus -

Een leuke afwisselende baan SalariĂŤring volgens de taxi CAO

Alleen geldig bij Autotaalglas Goes, Klein Frankrijk 27a, tel. 0113-251700 in deWat periode - Gedegen bieden Wat wij: bieden wij:inwerkperiode - flexibele inzetbaarheid (dag, avond, nacht en weekend) van 10 t/m 19 april 2008 en zolang de voorraad strekt. - Een leuke - leuk afwissellende Een leuke afwissellende baan baan Uw schriftelijke reactie, voorzien van CV en foto, kunt u richten aan: - die autorijden vindt Taxi MoBoZ, t.a.v. Willegers, Portugalstraat 13, 4614 JN Bergen op Zoom - SalariĂŤring - volgens SalariĂŤring deMonica volgens taxi CAO de taxi CAO - die graag metMeer mensen omgaat informatie over ons kunt u vinden op www.moboz.nl - Gedegen - inwerkperiode Gedegen inwerkperiode

autotaalglas laat je niet barsten INDUSTRIAL AUTOMATION 0800-0828 1

Star T

rek Fi

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Wat bieden wij: Uw schriftelijke Uw schriftelijke reactie, voorzien reactie, van voorzien CV en foto, van CV kunt enufoto, richten kunt aan: u richten aan: -

Taxi MoBoZ,Taxi t.a.v. MoBoZ, Monica t.a.v. Willegers, MonicaPortugalstraat Willegers, Portugalstraat 13, 4614 JN13, Bergen 4614 op JN Zoom Bergen op Zo

Een leuke afwissellende baan Meer informatie Meerover informatie ons kunt over u vinden ons kunt opuwww.moboz.nl vinden op www.moboz.nl AUTOTAALGLAS BERGEN OP ZOOM IS OPZOEK SalariĂŤringNAAR volgens deENTHOUSIASTE taxi CAO EEN SERVICEMONTEUR, Acquisitie naar Acquisitie aanleiding naar van aanleiding deze advertentie van deze advertentie wordt niet op wordt prijsniet gesteld. op prijs gesteld. MET NADRUK OP MOBIELE SERVICE Gedegen inwerkperiode

rst Co To bold ntact ly go w here n Dan d urf jij o one’s gone before je va in het ‘NADENKEN OVER PROBLEMEN EN DEZE ? el dageli enst wBTW. Inclusief montage, kitset, lijsten met verwarming en jks lev te verdRuiten iepen De werkzaamheden bestaan uit het repareren en vervangen van autoruiten op locatie bij VERTALEN IN OPLOSSINGEN’solarcontrol zijn uitgesloten. e n van C tegen contante betaling of PIN. (45Uitsluitend ar ,k onze klanten en indien nodig op onze vestiging. Bij toerbeurt ben je verantwoordelijk voor de la

a

nker)? Niet in combinatie met andere aanbiedingen (vraag naar deservice voorwaarden). Uw schriftelijke reactie, van CV en foto, kunt u richten aan: ! 24 uur en zal je op zaterdag eenvoorzien paar uur werken.

Taxi MoBoZ, t.a.v. Monica Willegers, Portugalstraat 13, 4614 JN Bergen o

EPI is een onafhankeklijke fabrikant en leverancier op het gebied van hardware en software, en voorziet daarmee volledig in de wensen van de klant. Om in de toenemende vraag te kunnen voorzien, zijn wij op zoek naar een:

PLC / Scada Engineer

Gezocht

Personeel

een flexibele teamplayer, gespecialiseerd in maatwerk

voor in de bediening

Voor meer infomatie over deze vacture, bezoek onze website.

Indonesisch Restaurant

E.P.I. bv - Industrial Automation

BalI

Mon Plaisir 10, 4879 AN Etten-Leur, Telefoon 076-5032520 Fax 076-5035822 e-mail: info@epibv.nl internet: www.epibv.nl

Tel. 0164-256908 mevr.tang@hotmail.com

In verband met de 24 uur service wordt er als je dienst hebt een serviceauto ter beschikking gesteld. Het salaris conform de CAO voor het carrosseriebedrijf.

Autotaalglas Bergen op Zoom, t.a.v. Frank van der Vos, Canadaweg 2a, 4661 PZ Halsteren. Of mail je sollicitatie naar: boz@autotaalglas.nl. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Frank van der Vos, tel. 0164-250400 Acquisitie n.a.v deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bakkerij ‘t Croissantje

MEERGRANENBROOD Tijgerbrood wit tarwe (DONKER) â‚Źe 1.70 1.50 ROZIJNENBOL â‚Ź 0.30 eierkoek e 0.25 APPELFLAP â‚Ź 0.90 AppelflAp 0.90 sLAGROOMschELP â‚Źe1.00 ‘S MAANDAGS weer GeopeND kl. bossebol (slagroom) e 0.90

en rolluiken www.hansler.nl Leverancier van: rolluiken, zonweringen, screen, markiezen, 7HYHQVKHWDGUHVYRRU6HUYLFHHQ5HSDUDWLHV terrasoverkappingen, garagedeuren en binnenzonwering.

Tevens het adres voor Service en Reparaties ,QGXVWULHZHJ91+DOVWHUHQ Industrieweg7HOEJJ 12a, 4661 VN Halsteren, Tel. 0164-630463, b.g.g. 06-22745708

Joke Joke en en AriJAAn AriJAAn kriJnen kriJnen

Korenmarkt 12 - Bergen op Zoom - tel./fax 0164 - 23 78 64

Runderstooflapjes

6 HALEN - 5 BETALEN

4 stuks

Woe: Eierkoeken

6 HALEN - 5 BETALEN

Do-vrij-zat Vruchtensloffen

â‚Ź1.

10

J.A. GEILINGS

verstand van lekker eten

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Geopend van 7.00 tot 13.00 uur

Vershof Zonneplein Hele week: Half gebakken puntjes

prijs gestel

Mocht deze afwisselende functie je interesse hebben gewekt en denk je in belangrijke mate aan de gestelde eisen te kunnen voldoen, richt dan je schriftelijke sollicitatie aan:

15 tot 21 jaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Wij vragen: • Goede contactuele eigenschappen informatie over ons kunt u vinden op www.moboz.nl • Meer Goed technisch inzicht • Branche ervaring bij voorkeur in de schade herstel sector is een prÊ • Acquisitie Flexibele instelling naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op • Zelfstandig kunnen werken • Rijbewijs B • Woonachtig in een straal van 20 km van Halsteren

â‚Ź5.95

Nieuwe Hollandse Elstar appelen kilo

â‚Ź1.25

Varkensschnitzels

Hollandse Bloemkool

4 stuks

per stuk

â‚Ź5.

98

â‚Ź1.00

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N ZOEK UIT

NAADLOOS

LED

narcis mt. 10/11, 10 stk. hyacint mt. 14/15, 4 stk. krocus mt. 5/7, 17 stk. tulp mt. 10/11, 10 stk. tulp premium mt. 10/11, 7 stk.

zwart maten S-XXL

oplaadstation inclusief 8 LED theelichten

CORRIGERENDE THEELICHTEN JURK OPLADER

BLOEM BOLLEN

1.98

Elders 9.99 12.99

4.49 8.49 Elders 12.95 14.95

JONGENS/MEISJES

LIFETIME

zoek uit!

professionele kwaliteit TÜV/GS gekeurd

SPEEL GOED

Elders 2.99 4.49

ZENKER

1.99

SPRING BAKVORM teflon anti-aanbak 26x6.5 cm

2.49

TRENDY

DAMES VEST

LIJM PATRONEN 10 stuks

0.79

KATOEN

2.19

HEREN SINGLET zwart, wit of navy fijne rib maten M-XXL

E U R O P E S E IT ! TE TO P K W A LI

Zenker CAKE VORM 30x7 cm

LIJM PISTOOL

DIVERSE DESSINS

DAMES SOKKEN katoen/polyester/ elastan maten 35-42

3 PA A R

Elders 5.99 6.99

TEGEL EN

1.99

VOEGEN REINIGER Washcat indoor tegen aanslag en schimmels 500 ml H T IG Z E E R K R AC

3.29

diverse kleuren met print in capuchon polyester/katoen maten S-XXL

Elders 4.99 5.99

ZWARE KWALITEIT

2.29

VERHUIS DOOS met autolock systeem om makkelijk in elkaar te vouwen 47.7x31.7x33 cm

!

Elders 3.95 4.95

IMPULS

HDMI KABEL

1.98

profi 180 cm, versie 1.4 ook geschikt voor 3D tv

ZE! T E K E UAR BE WUS AD R R O T DO G ET ES

Elders 9.99 12.99

3.99

Elders 1.75 2.20

0.99

Elders 3.99 5.49

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 16-09 t/m za. 22-09 in Nederlandse filialen.

3 VO O R

VEILIG EN ! VOORDELIG

DBOZZ_20120916  
DBOZZ_20120916