Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B E R G E N

O P

Z O O M S E

O P L AG E :

13 MEI 2012 WEEK 19

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

I

AUTO’S

Te l .

SPORT

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

AUTORUIT sTUk?

GESCHEIDEN INZAMELING PLASTIC (TE) GROOT SUCCES

076

WINKELIERS VAN DER RIJTSTRAAT PLEITEN VOOR WEEKMARKT

BEL 0164 266 400 Halsterseweg 105 Halsteren

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Uw communicatie adviseur!

Kinderopvangcentra grotendeels in orde

Halsternaar dreigt met mes in Westrand

BERGEN OP ZOOM - De jaarlijkse controle van GGD West-Brabant bij de bijna vijftig kinderopvanglocaties heeft geen ernstige overtredingen aan het licht gebracht. Dat meldt wethouder Ad Coppens. In Bergen op Zoom zijn 48 kinderopvangorganisaties actief, waarvan 27 buitenschoolse opvanglocaties, zeventien plaatsen voor dagopvang en vier gastouderbureaus. Op twaalf locaties constateerde de GGD kleine overtredingen, die volgens Coppens betrekking hadden op de veiligheid of hygiëne. “Het zijn meer formele kwesties, zoals een oudercommissie die nog niet compleet is. We mogen dus best tevreden zijn”, aldus Coppens.

ROOSENDAAL - Surveillerende agenten hebben dinsdagochtend op de Rembrandtgalerij een vluchtende man opgepakt. De 28-jarige man uit Halsteren wordt verdacht van het bedreigen van een 28-jarige man uit Roosendaal. De politie zag hoe de twee ruzie hadden. Toen ze stopten, ging de Halsternaar er snel van door. Bij een zoekactie werd hij snel achterhaald en opgepakt. Op de luifel van een winkel werd een mes gevonden. De arrestant bekende het mes te hebben verstopt, toen hij de politieauto zag. Het gaat om een opengeklapt zakmes. De toedracht van de bedreiging is niet bekend, maar wel duidelijk is dat de mannen drugs samen drugs hadden gebruikt.

W E E K B L A D

Minder opbrengsten ScheldeVesting

‘Knop oversteekplaats niet logisch’ BERGEN OP ZOOM - Louis van der Kallen van de BSD, wijst het college op een onhandige situatie. “Bij de oversteekplaats op de Antwerpsestraatweg ter hoogte van het cafetaria zit de knop voor het bedienen van de stoplichten op een zeer onlogische plaats”, zegt hij. De knop zit namelijk aan de zijkant van de paal waaronder een muurtje gemetseld is. De knop is dus niet zichtbaar als je over wilt steken. “Hierdoor zijn er naar mijn mening veel mensen die deze niet kunnen gebruiken en hierdoor wordt er vaak door rood gelopen. Voor fietsers is deze bediening helemaal niet te bereiken”, aldus de BSD die wil dat de knop verplaatst wordt.

Bergen wil RMD in Roosendaal houden BERGEN OP ZOOM - Als het aan de Bergse wethouder Ad van der Wegen ligt, blijft het kantoor van Regionale Milieudienst (RMD) in Roosendaal behouden. De RMD gaat per 1 januari 2013 op in de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) voor Midden- en West-Brabant. Die nieuwe organisatie bestrijkt daarmee een groter gebied dan de huidige milieudienst. Van der Wegen pleit er echter voor dat ook ten westen van Breda nog een kantoor openblijft. “Het merendeel van het personeel komt uit deze regio. Bovendien is het kantoor goed bereikbaar”, verklaart hij. Bij de reorganisatie blijft het aantalarbeidsplaatsen voor de milieudienst behouden.

BERGEN OP ZOOM- Ondanks de kwakkelige lente gaat de natuur gewoon zijn gang. Dat getuigt deze foto van lezer Stefanie Konings die deze jonge ganzen fotografeerde. “De Melanen in Bergen op Zoom is prachtig opgeknapt tot een volwaardig natuurgebied en dat werp nu al zijn vruchten af”, zegt ze. “Prachtig om te zien hoeveel jonge ganzen er zijn geboren.” LEZERSFOTO STEFANIE KONINGS

Alleen informatie persoongebonden budget kan beter

Wmo-klanten uiterst tevreden BERGEN OP ZOOM - De maatschappelijke M voorzieningen I D D E Lui de B Wet U R G S E & ondersteuning V E E R(Wmo) S E krijgen in Bergen op Zoom een dikke voldoende van hun gebruikers. Dat blijkt uit een extern klanttevredenheidsonderzoek, waarvoor 196 personen zijn benaderd. Maar liefst negentig procent van de respondenten blijkt tevreden tot zeer tevreden te zijn over zijn of haar Wmo-voorziening. Ook over het proces van de aanvraag en de afhandeling is het merendeel te spreken. Alleen de informatie rondom het persoonsgebonden budget kan nog verbeterd worden. DOOR RIA VAN MEIR De Bergse Wmo-klanten zijn vooral te spreken over de hulp in de huishouding. Daarbij geeft ruim negentig procent aan tevreden te zijn over de dienstverlening. Ook over het gebruik van een rolstoel of scootmobiel heeft negentig procent geen klachten. De overige tien procent beklaagt zich vooral over de meelooptijd van de accu en de snelheid van de scootmobiel. De deeltaxi kan op de goedkeuring van ongeveer acht op de tien gebruikers rekenen. Er zijn wel wat klachten over de wachttijden, de behulpzaamheid van de chauffeur, de reisafstand en de prijzen per rit. Informatie Ook over het proces van de aanvraag

Hemelvaart t

h

17 mei 2012

u

i

en de afhandeling zijn weinig negatieve geluiden te horen. Gemiddeld heeft per aspect slechts drie procent wat op te merken over het proces. In de meeste gevallen gaat het over de wachttijd tussen de aanvraag en het antwoord daarop. Bij het onderzoek zijn naast de gebruikers van de voorzieningen ook mensen betrokken bij wie de aanvraag was afgewezen. Hoewel de meeste van hen ondanks de afwijzing toch tevreden waren, geeft bijna veertig procent aan niet goed te zijn ingelicht over de mogelijkheden om bezwaar in te dienen. Zij voelen zich soms verkeerd geinformeerd. Op het vlak van communicatie kan ook de voorlichting over het persoonsgebonden W Ebudget E K verbeterd B L A worden. D Slechts een derde van de respondenten heeft daarover informatie ontvangen.

sVarkensschnitzels i n d

Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 20 mei uiterlijk op woensdag 16 mei binnen moeten zijn. Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder. Uitgeverij de Bode tel. 076-5998111 www.internetbode.nl

50 r

WEES ONS OOG, eFOTOGRAFEER g i o VOOR ONS

BERGEN OP ZOOM - De Brabantse Commissaris van de Koningin (CdK), Wim van de Donk, heeft zijn waardering uitgesproken over de wijze waarop de oude schoorsteen van Nedalco bewaard is. Van de Donk nam telefonisch contact op met de stichting BOEi, eigenaar van de Nedalcotoren, en het Brabants Monumenten Fonds om de organisaties te feliciteren met de restauratie en de samenwerking tussen de partijen. Wethouder Ad van der Wegen is blij met de belangstelling. “Het is bijzonder dat de commissaris daar zelf een telefoontje aan wijdde”, glundert hij. De Nedalcotoren werd onlangs onderscheiden met een belangrijke Architectuurprijs.

Deel huishoudens ontloopt gezinstoets BERGEN OP ZOOM - Gezinnen die voor 1 januari 2012 een uitkering ontvingen, worden voorlopig niet onderworpen een aan huishoudtoets. Dat meldt wethouder Arjan van der Weegen. Het vorige kabinet stelde dat het inkomen van inwonende kinderen bij het gezinsinkomen moest worden opgeteld. Wanneer een van de ouders een uitkering ontvang, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van het bedrag. De regeling geldt al voor gezinnen die dit jaar een uitkering ontvangen. Huishoudens die al eerder een uitkering kregen, zouden per 1 juli onderworpen worden aan een toets. Door de val van het kabinet is die maatregel echter op losse schroeven komen te staan.

Weekendafsluiting

5 A4 bij Halsteren Wij roepen onze lezers op ons te beVerse Worst 50 stoken met foto’s van een actuele gekilo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 HALSTEREN – Het eerste stuk A4 is klaar beurtenis in straat, wijk of woonplaats. Duitse Biefstuk95 30 aangesloten te worden op het bestaan98 1 Insturen kan via foto@internetbode.nl om 4 stuks . . . . . . . 5 ...............5 de wegennet. Het gaat om het gedeelte 4 stuks . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . KEURSLAGERKOOPJE

Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 18 mei zijn gesloten.

e

Trots Desondanks is wethouder Arjan van der Weegen tevreden met de resultaten van het onderzoek. “Ik denk dat wij hier als gemeente best trots op mogen zijn. In 2009 was nog tachtig procent tevreden over de voorzieningen, een jaar later al negentig procent. Dat is een goed teken”,meent hij. Die toename komt door de wethouder doordat mensen steeds beter hun weg weten te vinden binnen de Wmo. “Met het loket Vraagwijzer staan we dichtbij de inwoners. We hebben een korte doorlooptijd en brengen regelmatig huisbezoeken. Ook zijn er goede contacten met de vrijwilligerplatforms. Dat zorgt ervoor dat mensen betrokken blijven”, aldus Van der Weegen.

SPECIAL

4 BBQ hamburgers + 4 BBQ worstjes

Pollo Siciliano

met GRATIS saus!!

samen :

100 gram

KEURSLAGERKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE of www.internetbode.nl Leverkaas Varkensschnitzelsen Verse Worst Duitse Biefstuk lezersfoto’s, de rest wijst zich met GRATIS saus(button !! Gebraden Gehakt 50 24 stuks x 100 gram. . . . kilo . . . . . . . . . . . . . . 4 stuks vanzelf). Vermeld naam en telefoonnumAanbiedingen zijn geldig van 14-05-2012 t/m 19-05-2012.

BERGEN OP ZOOM - Het college stelt de opbrengsten van de verkoop voor vrij op naam prijzen in het project ScheldeVesting naar beneden bij. De grondprijzen voor de eengezinswoningen in Noord-Brabant zijn in 2011 gemiddeld gedaald met 4,1 procent, de meergezinswoningen met 3,2 procent. Het college verwacht daardoor 2,2 miljoen euro minder opbrengsten te kunnen inboeken. De jaarlijkse prijspeilcorrectie door de rente valt ook 2,4 miljoen euro lager uit. De gemeente kan wel 0,3 miljoen euro als correctie van de boekwaarde in haar voordeel op schrijven. Daarmee komt het geraamde verlies uit op 52,3 miljoen euro.

Complimenten CdK voor Nedalcotoren

2 mer. Licht toe waar en wanneer de foto 50 50 Grillworst uit eigen keuken!! 20 598 5 5 is genomen en wat we precies zien. 150 gram . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 WOENSDAG GEHAKTDAG: 50 Rundergehakt . . . . . . . . .kilo 5 98 50 Gehakt . .20 Half om 2Half 1 .kilo 4 VLEESWARENKOOPJE

TIP VAN UW KEURSLAGER

WOENSDAG GEHAKTDAG

Leverkaas en Gebraden gehakt

Grillworst uit eigen keuken !!

Rundergehakt kilo 5.50

2 x 100 gram

150 gram

Half om Half Gehakt kilo 4.98

J.A. Geilings, keurslager J.A. Geilings, keurslager Vossemeersepoort 13, THOLEN, tel: (0166) 60 23 04 keurslager J.A. Geilings, Tholen, Bergen Zoom Zonneplein 7-10, BERGEN OPop ZOOM, tel: (0164) 23 55 21 J.A.Hoogerheide Geilings, keurslager en Raadhuisstraat 53, HOOGERHEIDE, tel: (0164) 66 08 66

Aanbiedingen zijn geldig van 14 t/m 19 mei 2012

tussen de Eendrachtweg en de kruising met de N259 bij Klutsdorp. Om de nieuwe snelweg op de provinciale weg aan te sluiten, wordt het stuk A4 tussen de afrit Bergen op Zoom-Noord en Halsteren komend weekend afgesloten in beide richtingen. De weekendsluiting gaat in op vrijdag 11 mei om 19.00 uur en duurt tot maandag 14 mei om 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid door Halsteren en dient rekening te houden met zo’n dertig minuten extra reistijd. In juni zal het verkeer daadwerkelijk over het nieuwe stuk A4 rijden.


openHUIS zaterdag 19 mei a.s. van 11.00 uur tot 12.30 uur

Merijntje Gijzenlaan 30 Bergen op zoom

Kokkel 29 Bergen op zoom

Luxe vrijstaande woning met garage 4 slaapkamers en complete badkamer Zonnige achtertuin (zuidwest) Koopsom € 489.000 v.o.n.

Traditionele 2^1-kapwoning met garage Woonkamer voorzien van vloerverwarming 3 ruime slaapkamers Verlaagde koopsom vanaf € 319.000 v.o.n.

nIeUWe MoDeLWonInG Kapitein Lentingsingel 25 Halsteren

Binnenpad 36 Halsteren Wonen in authentieke hoevestijl nabij het centrum Gezellig binnenplein en prachtige gemeenschappelijke tuin dus geen zorgen over onderhoud! Ruime, functioneel ingedeelde woning 3 slaapkamers en royale zolder Koopsom € 299.000,- v.o.n.

Bouwfonds koop zeker,

zeker nU!

• • •

luxe afgewerkte 2/1 kapwoning met garage Koloniale uitstraling met mooie veranda 3 slaapkamers én ruime zolderkamer Complete badkamer Koopsom € 399.000 v.o.n.

Wij verkopen uw huidige woning! 100% opbrengst van de taxatiewaarde! Geen makelaarskosten!

Verkoop en informatie:

Van Opstal Grosfeld makelaars Helmig Makelaardij

t: 0164 - 21 70 00 t: 0164 - 68 59 25

www.nieuwbouwdirect.nl


actualiteit

Gemeente beraadt zich op oplossingen voor de toekomst

Gescheiden inzameling plastic (te) groot succes BERGEN OP ZOOM - De inzameling van plastic door middel van containers op straat blijkt een groot succes te zijn. Misschien wel een te groot succes, want de laatste tijd puilen de inzamelbakken die op milieuparkjes te vinden zijn letterlijk uit. Daardoor voelt de Bergenaar zich genoodzaakt het gescheiden plastic naast de containers te deponeren met zwerfvuil als mogelijk gevolg. De gemeente Bergen op Zoom erkent dat dit niet de bedoeling is en zegt snel in actie te komen om het plastic te verwijderen. Voor de toekomst zegt men te werken aan een plan om het gescheiden inzamelen van het materiaal vlot te laten verlopen. DOOR VERA DE GEUS Sinds enkele maanden is het in Saver-gemeenten mogelijk om plastic verpakkingsmaterialen gescheiden aan te bieden bij de oranje containers die te vinden zijn op de diverse milieuparkjes waar ook onder meer de glasbakken en kledingcontainers te vinden zijn. Nu blijkt dat de inzameling met grote straatcontainers een groot succes is, maar tevens wordt duidelijk dat de containers niet berekend zijn op de hoeveelheid afval die in Bergen op Zoom ingeleverd wordt. “Met als gevolg dat burgers hun gescheiden plastic ernaast zetten en dat zorgt voor meer rotzooi op straat”, aldus raadslid Stefaan Verheugt. “Telkens wanneer men een volle container aantreft zal mogelijk ook het enthousiasme afnemen om het plastic afval weg te brengen”, redeneert hij. Verheugt maakt zich ook zorgen over het milieu: “Als de bergen afval naast de containers lang blijven liggen, is de kans groot dat het door slecht weer of baldadigheid zwerfvuil wordt. Dat is dan weer een van de grootse ergernissen en kost de samenleving veel geld en

moeite.” Verheugt is blij dat de gemeente en Saver het aantal bakken onlangs al hebben verdubbeld vanwege het succes, maar volgens hem is het nog niet genoeg en wil dat de gemeente in actie komt. Diftar Erwin Stander, woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom, laat desgevraagd weten dat het probleem bekend is.

‘Stimulans om te scheiden steeds groter’ “Er is gebleken dat er erg veel kunststof is aangeboden. Daarbij is er een dag uitgevallen waarop containers geleegd konden worden. Wellicht is daar niet voldoende op ingespeeld door gemeente en Saver”, legt Stander uit. “Het is een gewenningsproces dat we ook hebben gehad bij de invoering van gescheiden inzameling van glas en kleding. Dat heeft tijd nodig om het soepel te laten lopen. Overigens geldt

De laatste tijd puilen de inzamelbakken voor plastic letterlijk uit.

dit probleem voor alle Savergemeenten”, zegt hij. Stander geeft aan dat Bergen op Zoom nu niet alleen gaat kijken naar de korte termijn, maar ook naar de problemen op de langere termijn. “Bij een eventuele invoering van gedifferentieerde tarieven zal de stimulans om gescheiden in te gaan zamelen alleen maar groter worden. We

willen dat natuurlijk ook, want het gaat niet om afval, maar om grondstoffen. Ook het eventueel afschaffen van statiegeld op petflessen zou betekenen dat het aanbod van plastic veel groter gaat worden. We bekijken in Saver-verband hoe we daar mee om zullen moeten gaan. Breiden we het aantal containers uit? Plaatsen we

FOTO STEFAAN VERHEUGT

grotere containers of gaan we zelfs over tot het huis-aan-huis ophalen van plastic? Vraagstukken waarvan de oplossing even tijd vraagt en ook afgezet moeten worden tegen de kosten. Voor de korte termijn proberen we het plastic dat wordt neergezet bij de containers in ieder geval steeds zo snel mogelijk weg te halen.”

‘Onze s traat heeft wél heel wat te bieden’

Winkels Van der Rijtstraat willen weekmarkt voor de deur BERGEN OP ZOOM - De ondersnemers van De Meermin en De Krab uit de Van de Rijstraat zijn het beu steeds maar als achterstandsgebied te worden beschreven. Ze vinden het niet terecht dat zoveel (markt)mensen tegen het plan zijn om de weekmarkt deels in de Van de Rijstraat op te stellen. “Bezoekers zijn aangenaam verrast door de metamorfose die het gebied heeft ondergaan!”, zeggen Dasja Abresch en Mascha Meesters. “De markt moet onze straat een kans geven.”

DOOR VERA DE GEUS Dasja Abresch en Mascha Meesters wilden zich als ondernemers in eerste instantie helemaal niet mengen in de discussie die ontstaan is tussen de gemeente en marktkooplieden met betrekking tot de weekmarkt. “Helaas wordt dit ons onmogelijk gemaakt nu de straat waar wij zo trots op zijn, telkens weer als een achterstandsgebied beschreven wordt”, beginnen zij hun relaas. “Een uitgestorven stukje Bergen op Zoom waarin slechts de onbekende toerist zich tot zijn schrik plotseling bevindt en vervolgens niet weet hoe snel hij terug moet keren naar de bewoonde wereld.” Aantrekkelijk Volgens de ondernemers zit de vork echter heel anders in de steel. “Onze straat heeft namelijk wel heel wat te bieden. De Van der Rijtstraat heeft het stempel aanloopstraat en dat is ook precies wat het is. Een hele kleine aanloop naar die kant van het centrum waar de meeste actie zit.

‘Geef onze straat een kans’

Meesters en Abresh zijn blij met de opknapbeurt van de Van der Rijtstraat.

FOTO VERA DE GEUS

Postbus 22, 4880 AA Zundert | Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 www.internetbode.nl

GOUD IS GELD TAXATIE LOUNGE

Goud is Geld is een smelterij. Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal 0165-852268 Open: ma. 13.00-17.00u, di. en do. 10.00-17.00u., wo. gesloten, vr. 10.00-20.30u, zat. 10.00-16.00u.

e nt ta con g! te lin rec beta

in uitstekende handen

Di

GOUD IS G€LD

Uw krant is bij drukkerij Vorsselmans

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

Om maar te beginnen met publiekstrekker V&D. Daarnaast de Parade op een steenworpafstand en dan hebben we het nog niets eens over al die tientallen grote en kleine winkels die voor een bijzonder, gevarieerd en publieksaantrekkelijk win-

kelcentrum zorgen. De toegang voor het publiek is optimaal. Parkeren op Pastoor Joorenplein, de Korenmarkt, de parkeergarage boven de Jumbo. De bushaltes en de trein op loopafstand. Wat willen we eigenlijk nog meer?”, sommen de twee op. Meesters en Abresch zijn blij met de opknapbeurt van ‘hun’ straat. “Wie de afgelopen weken een bezoek heeft gebracht aan de Van der Rijtstraat en omgeving is aangenaam verrast door de metamorfose die het gebied heeft ondergaan. Dankzij drastisch en hoognodig ingrijpen van de gemeente is het Korenbeursplein echt een plaatje geworden. Ook de Van der Rijtstraat en Stationsstraat liggen er prachtig bij. Dankzij de natuurstenen bestrating en het gebruik van hoogwaardige materialen zijn deze straten als het ware verbonden aan de Sint Joseph- en de Wouwsestraat en heeft de kruising de uitstraling van een plein gekregen”, vinden zij. “Niet in de laatste plaats heeft de Van der Rijtstraat een aantal enthousiaste ondernemers”, zeggen de twee die met De Meermin en de Krab hun zesde jaar op die locatie ingaan. “Wij zouden de weekmarkt met open armen ontvangen in ons mooie stukje Bergen op Zoom. Nog niet zolang geleden had de gemeente nog het plan om onze straat een poot van de Gouden Driehoek van de stad te maken en wij denken dat dat ook niet meer dan terecht was geweest. Wij nodigen onze collega’s van de weekmarkt van harte uit om de Van der Rijtstraat een kans te geven!”

W W W . G O U D I S G E L D . N L PAGINA 3


KARWEI BERgEn op Zoom

ElKE ZondAg vAn 12.00 tot 17.00

opEn KARWEI Bergen op Zoom, drebbelstraat 42, tel. 0164-26 58 59


actualiteit

Organisatie heeft zeventig reuzen, maar zoekt nog wel sprekers

Colofon

Reuzenstoet staat in teken van achthonderd jaar stad

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

HALSTEREN - De organisatie van de reuzenstoet heeft het programma compleet. Om dat te vieren en om de inhoud bekend te maken, organiseerde de Bergse Stadsreuzen een bijeenkomst bij Intratuin Halsteren. In het kader van reusachtig...

Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Henk Snepvangers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 10.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 19

De oplossing van deze puzzel is in week 20 te vinden op www.internetbode.nl De stadsreuzen Toontje en Marieke onthullen de promotieposter.

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE De tocht moet dan ook, om in de stemming te blijven, gigantisch worden. Meer dan 50.000 bezoekers is het streven. Daarvoor staan zo’n zeventig reuzen klaar. Het thema voor de optocht is ‘met zeven mijlslaarzen door de historie van achthonderd jaar stad.’ Dat thema heeft een direct link met de reuzen én het achthonderdjarige bestaan van de stad. Het jubileum wordt uitgebeeld door reuzen die de verschillende fases van de stad vertegenwoordigen. Zo zal er een Romeinse gigant meelopen, die de oudste herinnering aan de stad vertegenwoordigt. Stadshistoricus Ook de Tweede Wereldoorlog, St Anthonius en vele andere thema’s worden aangesneden. Yolande Kortlever, stadshistoricus, zocht thema’s die zich goed lenen om uit te beelden. De Bergse Stadsreuzen zocht en vond de juiste spelers. Daarvoor werden reuzenorganisaties uit heel de

© www.sudokusite.eu

wereld benaderd. Zo is er onder meer een Duits, Frans en Engels gezelschap aanwezig. Laatstgenoemde club is voor het eerst in Nederland en beeldt het thema war en peace uit. Huwelijk Het evenement vindt op 17 juni plaats in en om het centrum van Bergen op Zoom. De stoet maakt onderdeel uit van een groter programma, waaronder muzikale evenementen en een huwelijksfeest.

‘Ook 25 jarig huwelijk gevierd’ Dat huwelijksfeest is om het vijfentwintig jarig huwelijk van Jan Metten Lippen en Trui van de Toren te vieren, wat tegelijkertijd valt met het vijfentwintig jarige jubileum van de stichting voor stadsreuzen. Tijdens het evenement viert het bruidspaar het jubileum niet alleen, maar ook andere koppels die een zilver huwelijk in 2012 vieren zijn welkom. Aanmelden kan

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

via www.bergsestadsreuzen.nl. Tijdens de persconferentie onthulde Toontje en Marieke, de kinderen van Jan en Trui, de programmaposter. Wethouder Arjan van der Weegen verzocht de twee dan ook zorg te dragen voor een mooi huwelijksfeest voor hun ouders. Hij noemde het de viering van minimaal achthonderd jaar stadsrechten, want door ‘de grote brand’ valt het exacte aantal jaar dat de stad deze rechten heeft niet meer te achterhalen. Reuzentaart Rondom het evenement staat het nodige te gebeuren. Zo verzorgen lokale ondernemers een reuzentaart en een gigantisch ijsje. Voor de organisatie is er nog één ding nodig en dat zijn sprekers. Om de verschillende onderdelen van de stoet aan te kondigen zoekt de organisatie mensen met een goede stem, die een tekst van het tijdvak dat ze vertegenwoordigen, willen voordragen. Aanmelden kan via de reeds genoemde website ter attentie van Peter Apers.

Portretten van Bergse gedecoreerden:

Verenigingsman Michel van der Avert HALSTEREN - Tijdens de Lintjesregen van 2012 reikte Burgemeester Han Polman in de theaterzaal van Schouw- heb altijd gezegd, mij zullen ze niet heb- Halsterse Tennis Vereniging. Hij organiseerde toernooien en is intussen nog acburg de Maagd negen koninklijke onderscheidingen uit aan negen burgers van Bergen op Zoom. Wekelijks por- ben. Maar ik ben er blij mee.” tief lid bij het 50+ tennis. In 1981 trok hij tretteert de Bode een van de gedecoreerden. Vandaag: Michel van de Avert uit Halsteren. DOOR HENK SNEPVANGERS Het kersverse Lid in de Orde van Oranje

Nassau ontving zijn onderscheiding voor zijn bestuurlijke inzet in de lokale muziek en sportwereld. Ingewijden noemen hem

een zeer sociaal mens, die begaan is met zijn medemens en talloze verenigingen. Van der Avert zelf was totaal verrast: “Ik

Bekkenist In 1994 werd hij bestuurslid Harmonie St. Cecilia in Halsteren en nam in 1997 de voorzittershamer over. Zelf muziek maken doet hij niet. Al neemt hij bij afwezigheid van de bekkenist de bekkens wel eens ter hand. Volgens zijn familieleden kan hij dat beter laten en is hij beter in het besturen in het dan bespelen. Als drijvende kracht zorgt hij ervoor dat de harmonie bij het binnenhalen van Sinterklaas, tijdens de avondvierdaagse, met Koninginnedag en de jaarlijkse plaatselijke braderie nog over straat marcheert.

de kar voor de jubileumviering van 60 jaar RKSV Halsteren, dat buitengewoon succesvol verliep. Potjesbal Tussen 1976 en 1983 was hij als bestuurder actief bij de voetbalvereniging. In 1979 werd hij jeugdvoorzitter en zat in het algemeen bestuur waar zijn specifieke capaciteiten naar boven kwamen. Binnen het bestuur was hij verantwoordelijk voor de externe publiciteit en het eigen clubblad. Verder was hij omroeper bij de thuiswedstrijden en spreekstalmeester bij speciale gelegenheden.

Begaan met talloze verenigingen

Braderie Van der Avert gaf als voorzitter ook sturing aan de Halsterse braderie. Het grootste evenement van het dorp met een grote aantrekkingskracht voor bezoekers uit de regio. Met hem als voorzitter was de St. Cecilia ook aanwezig bij het bezoek van de koningin aan de gemeente Bergen op Zoom en is de harmonie altijd vertegenwoordigd bij de 4-mei herdenkingen in Halsteren.

Michel van der Avert was totaal verrast door zijn benoeming

. FOTO HENK SNEPVANGERS PAGINA 5

Tennis Sinds 1986 maakt hij met regelmaat deel uit van verschillende commissies bij De

Bedrijf Van der Avert is vooral bekend vanwege zijn bedrijf in bedrijfskleding en veiligheidsartikelen en gebruikt de contacten die hij daardoor heeft om een sociale plaats in te nemen in de lokale samenleving. Verenigingen die bij hem aankloppen voor hulp, stelt hij zelden teleur. Wat blijkt uit de vele verenigingen, waaronder Sint Nicolaas comité Halsteren, Roparunteam Brabantse Wal, Proefmei, de Zoomerspelen, de Bergse Pepernootbrigade, Het Facilitair Bedrijf, de Bergse Ambtenaren Revue en vele bouwclubs die hij ondersteunt.


Ossendrechtse Domain zet eerste wijnstokken

Brabantse Wal levert straks ook wijn Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

OSSENDRECHT - Wonen op de Brabantse Wal is niet alleen maar mooi, het kan je zo af en toe ook wat opleveren. De asperges kennen we bijvoorbeeld al jaren, maar over een paar jaar kunnen we ook genieten van echte wijn, vers van de Brabantse Wal in Ossendrecht.

Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. Thuiszorg West-Brabant Direct zorg nodig? Bel 088 - 560 2000, 7 dagen per week, 24 uur per dag

Paarden de dupe van de crisis

Wethouder Groffen en Paul Bosse zetten een van de eerste wijnstokken voor Domaine De Brabantse Wal. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN Het plan voor een wijngaard in Ossendrecht ontstond in Zeeland. Volgens Paul Bosse, wijngaardenier op Domaine De Brabantse Wal, dronk hij bij wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor, echte Zeeuwse wijn. “De wijn was erg goed. We dachten toen dat als wijn van het Zeeuwse land zo goed kan smaken, dan moet dat toch ook kunnen op de Brabantse Wal.” En zo geschiedde, maar niet zonder de nodige voorbereidingen te treffen. “Het plan voor Domaine De Brabantse Wal ontstond al in 2010, maar pas nu kunnen we de eerste wijnstokken aanplanten. De naaldbomen op de grond van 1 hectare moesten eerst gerooid worden en omdat de grond best arm was, moest deze verrijkt worden met onder meer kalk en mineralen. Ook moesten we de juiste rassen uitzoeken voor de wijn die we in gedacht hadden. We willen immers een goede witte wijn maken, die ook past bij de asperges en aardbeien, zodat de wijn hoort bij de Brabantse Wal.”

Rassen De keuze viel uiteindelijk op drie verschillende rassen. “We hebben gekozen voor de rassen Sauvigner Gris, Johanitter en Solaris. Dit zijn Duitse rassen, onder meer uit de regio rond Freiburg.

‘Unieke toevoeging op toeristisch aanbod’ Deze rassen passen beter bij de omstandigheden hier op de Brabantse Wal dan bijvoorbeeld Franse rassen. Daarnaast zijn deze rassen al verder veredeld.” In totaal worden er bij Domaine De Brabantse Wal op de Heuvelweg in Ossendrecht 4.500 wijnstokken geplant. “We beginnen nu met 4.100 stokken, omdat er 400 te weinig geleverd zijn. De stokken hebben een nacht in het water gestaan, zodat ze compleet verzadigd zijn en worden dan geplant.” Het planten van de wijnstokken werd gedaan door een groep vrienden, kennissen en buren van de familie Bosse.

Trekpleister Als alles meezit, kan mogelijk volgend jaar al een eerste oogst worden gedaan. “De Sauvigner Gris kan misschien volgend jaar al een wijnoogst opleveren, maar we gaan er van uit dat pas over twee tot drie jaar echt geoogst kan worden.” Het is de bedoeling dat Paul Bosse de oogst ook zelf gaat verwerken, zodat de wijn straks echt van de Brabantse Wal komt. De Woensdrechtse wethouder Martin Groffen was uitgenodigd om een wijnstok te komen planten. De wethouder zei blij te zijn met het initiatief van Paul Bosse. “Ik vind het leuk dat op mijn geboortegrond in Ossendrecht een heuse wijngaard gaat ontstaan. Dit zal een unieke toevoeging worden op het aanbod in de gemeente Woensdrecht, is goed voor de lokale economie en kan mogelijk ook een toeristische trekpleister worden. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het resultaat en de eerste wijn.” Domaine De Brabantse Wal is aangesloten bij de Brabantse Wijnbouwers, een vereniging voor en door wijnbouwers in Noord-Brabant. Aan een eigen website voor het Domaine wordt nog gewerkt.

BERGEN OP ZOOM - Bijna 10 jaar geleden is de allereerste stichting in Nederland opgericht voor de opvang van uitgewerkte manegepaarden. Een unieke opvang omdat deze paarden en pony’s die jarenlang vele kilometers per dag hebben gelopen steeds weer met iemand anders op hun rug nergens anders dan in het slachthuis terecht konden als het werk te zwaar was geworden. Oprichtster Carola Poot, paardenliefhebster in hart en nieren vond dat er iets moest veranderen en richtte een paardenbejaardenthuis op: stichting manegepaardenpensioenfonds. Dat er grote behoefte was aan een dergelijke opvang werd al snel duidelijk, want nadat het eerste manegepaard van Nederland officieel met pensioen was gegaan van manege de Wolf te Huijbergen, stroomden de aanmeldingen binnen, en al snel had Avanti gezelschap van 10 collega ex-werkpaarden, en inmiddels zijn er dat al 33 geworden. Allemaal paarden die zich jarenlang hebben ingezet op manege’s door heel Nederland, maar bijvoorbeeld ook paarden en

pony’s die door bemiddeling van andere dierenorganisaties zijn binnengebracht na verwaarlozing, of bijvoorbeeld zijn gered uit een levende draaimolen waar pony’s dagelijks uren achter elkaar dmv een stang aan het bit rondjes lopen in een draaimolen met kindjes op hun rug. Voor deze dieren zit het werk er op, voor de bestuursleden van de stichting echter nog niet, want de opvang van deze dieren, stalling en medische zorg zijn ontzettend kostbaar. En door de jaren heen zijn er na het ontstaan van de crisis de nodige donateurs afgevallen waardoor de stichting in zwaar vaarwater terecht is gekomen. Omdat de stichting volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren zijn zij met grote spoed op zoek naar donateurs, dit kan al vanaf 2,50 per maand. Structurele inkomsten bieden weer enige garantie voor een redelijk toekomstperspectief voor de bewoners, maar ook uw losse gift, hoe klein ook, kan al helpen! Wilt u deze stichting steunen, zodat de paarden kunnen blijven genieten van een welverdiende oude dag, neemt u dan contact op met voorzitster Carola Poot via info@manegepaardenpensioenfonds.nl.

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer.Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

BEDRIJVIG NIEUWS Persoonlijke aandacht, breed assortiment en voor elke portemonnee

LinCHérie verder onder de naam Lingerie Roëlla BERGEN OP ZOOM - Lingerie Roëlla gaat verder waar LinCHérie stopt. De lingerie- badmode- en nachtkleding speciaalzaak blijft dezelfde vakkundige en klantvriendelijke service verlenen binnen het welbekende breed en betaalbaar Bodyfashion ondermode assortiment. Voor elke klant staat de komende weken daarom een leuke attentie klaar . DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Dat alles om de naamsverandering te vieren. Voor iedereen die nog niet bekend is met Lingerie Roëlla: de winkel bevindt zich midden in het centrum op het Zuivelplein 4. Eigenaresse Corry en haar team hebben vele jaren verkoop ervaring en kennis van de specifieke Bodyfashion producten. Het assortiment strekt zich uit van lingerie tot badmode en van nachtkleding tot herenondergoed. Binnen dat assortiment bevinden zich vele topmerken en heeft Lingerie

Roëlla in Bergen op Zoom de exclusiviteit om het welbekende Nederlandse topmerk Marlies Dekkers te mogen verkopen. Advies Niet alleen de merken en het ruime aanbod zijn een belangrijk verschil met de overige winkels op hetzelfde vakgebied in Bergen op Zoom, maar ook de eerder genoemde kennis. Waar de eigenaresse al meer dan dertig jaar in het vak zit, draait haar team ook de nodige tijd mee. De vakkennis staat hoog aangeschreven en daarom worden er regelmatig trainingen en workshops bijgewoond. Het is voor elk lid van het team nog steeds een genoegdoening om klanten tevreden naar buiten te zien met een BH in de juiste pasvorm in zowel een grote of kleine maat. Laagdrempelig Advies is bij Lingerie Roëlla gemakkelijk en laagdrempelig te krijgen door even binnen te lopen, ook voor de mannen.

Laagdrempelig kan tevens letterlijk genomen worden. De winkel is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel én heeft zelfs een paskamer die hierop ingericht is. Kortom: van alle gemakken voorzien. Dat geldt ook voor de verschillende Bodyfasion ondermode in de winkel. Kleine -en grote maten, corrigerende lingerie, bad- , nachtkleding of herenonderergoed is allemaal ruim voorradig. Merken Merken waar aan gedacht moet worden zijn onder andere voor lingerie: Simone Perele, L’aventure, Felina, Chantelle, PrimaDonna (grote maten). Nachtkleding: Nanso, Cyell. Badmode: Undressed MD,Sunflair, Lidea, Charmline. Herenondermode: HOM,MEY, Bjorn Borg. Voor corrigerende ondermode en sport BH’s hebben we de merken: Maidenform, Anita, Berlei. Voor aanstaande moeders het merk Anita en voor de aanstaande bruidjes MarieJo.

Het personeel van Roëlla voor de nieuwe winkel.

Lingerie Roëlla, Zuivelplein 4, 4611NX, Bergen op Zoom, www.lingerieroella.nl PAGINA 6

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE .


(Tuin)beregening Rijbakberegening Stofbestrijding Ontijzering/ontharders Bronboringen Electrotechniek Tuinverlichting Keuring gereedschap NEN3140 Besturingstechniek Onderhoud en pomprevisie

IEDIEERDEEVRRIEJDVARGIJVDANAG12E:0N ZTAOTTE1R7D:0AGU R IGEEDEOREPEZANTDERVDAGNV9A.N0 9.T0OTO1T71.70.0 UURU R

Corsmit Techniek levert naast beregening en electroproducten ook alles op het gebied van vijvers, fonteinen en zwembaden.

Maak voor een vrijblijvend advies een afspraak met ons zodat wij een passende offerte voor u kunnen maken. De Leemput 25  4661 VP Halsteren   06-22 65 01 99  info@corsmittechniek.nl

RUIME KEUZE TUINPLANTEN, PERK- EN KUIP LANTE ,N VASTE PLANTEN, Bongaertsweg 2b BUXUS, Industrieter ein Noordland LEI-BOMEN EN Bergen op Zo m Tel: 06-53 06830 HAAGPLANTEN, etc. Plantenkwekerij Marc (

* Perkplanten * Geraniums * Fuchsia’s * Surfinia’s * Hanging baskets * Kuipplanten * Vaste planten * Heesters * Potgrond * etc. etc

Raats

Koopzondagen 13 (moederdag), 17 (hemelvaartsdag), 20, 28 (2e pinksterdag) mei

Dagelijks open van Ma t/m vrij 9.00u – 20.00u Zaterdag 9.00 u – 18.00 u zondag 10.00 u – 17.00 u Bergsebaan 118, Nispen

06-16380941

Dagelijks verse aardbeien.

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

BERGSE PLANTENMARKT

SANeDrdELag 2 TkHst GROPgOin ! d PeRoIJpZeENn!! e

Hang en Staande

GeraniumS

keuze uit 40 kleuren

Bongaertsweg 2b Industrieterrein Noordland Bergen op Zoom Tel: 06-53306830

TOPKWALITEIT TOPKWALITEIT VOOR VOOR GROOTHANDELSPRIJZEN GROOTHANDELSPRIJZEN WWW.BERGSEPLANTENMARKT.NL

TTOOPPKKWWAALLIITTEEIITTVVOOORRGGRROOOTTHHANDEANDELLSSPPRRIIJJZZEENN INVENTOR Dagcursus in

Bergen op Zoom

op 29 mei, 5, 12 en 19 juni 2012

Info: 0164-230209 info@bitbybit-nl.eu www.bitbybit-nl.eu

0.80

ruim assortiment

* Diverse perkplanten * Diverse kuipplanten Hemelvaart geopenD

PlantenKweKerij Biezenstraat 28, Wouw Tel. 0165-301989

Kwaliteit is

Sebregts

Open: v.a. ½ april ma t/m vrij van 8.00 - 20.00 uur za van 8.00 - 17.00 uur

Binnen parkeren.

en verwijderen

nl

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Gespreide betaling mogelijk

Belgische gediplomeerde en erkende tandprotheticus

Luc GiLLemot Molenwinkel De Vlaswiek bij molen De Verwachting Vlasmarkt 1 Tholen

Speciaal voor Moederdag:

• Ambachtelijke meelproducten (60 Verschillende soorten) • Exclusieve betaalbare kadootjes • Leuke rondleidingen • Souvenirs

Bel: 0166 60 35 19 of 06 44 95 29 66 www.molendeverwachtingtholen.nl

Ontdek de vele mogelijkheden om uw woning uit te breiden via de GRATIS bestemmingsplan toets !! Wist u dat u voor een scherpe prijs een schetsontwerp kan laten maken? Informeer geheel vrijblijvend. T: 06-27085821

IEDERE VRIJDAG EN ZATERDAG IEDERE VRIJDAG VAN 12:00 TOT 17:00 UUR IEDERE ZATERDAG 17.00UUR UUR GEOPEND VANVAN 9.009.00 TOTTOT 17.00

RUIME KEUZE TUINPLANTEN, PERK- EN KUIPPLANTEN, VASTE PLANTEN, BUXUS, LEI-BOMEN EN HAAGPLANTEN, etc.

p.st. €

i: www.maya-architectuur.nl e: info@maya-architectuur.nl

Te koop gevraagd

vink koopt alle auto’s, bussen, +jeeps

* Reparaties, aanpassingen en vernieuwing van gebitsprothese * implantaatprothese (klikgebit) * Gratis advies * op reparaties kan gewacht worden * Vergoeding door alle ziektekostenverzekeraars Openingstijden

Openingstijden

Bergen op Zoom:

Hoogerheide:

ma wo: 14.00 - 17.30 uur

ma wo vr 8.30-13.00 uur

di do: 8.30 - 13.00 uur

di-do: 14.00-17.30 uur

vr: 14.00 - 16.00 uur

Behandeling na afspraak

HKZ gecertificeerd Lid ONT B103

LENTEKRIEBELS?

www.adballon.nl 076 – 514 53 72

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

AutoCAD

Wouwbaan 2 4631 KM Hoogerheide Tel. 0164 - 66 08 78 www.tppgillemot.nl

Maak een ballonvaart... bestel nu!

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw.

06-21939973 of 06-24963738

Korte Bosstraat 11 4611 MA Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 00 10 info@tppgillemot.nl

EN NAAR E OP ZOEK R? E BADKAM DROOM

BADKAMERS EN INSTALLATIETECHNIEK

W v

WAANZINNIGE

Ga dan snel naar de showroom van Lindhout Badkamers en InstallatieTechniek in Bergen op Zoom want wij bieden u:

Eigen montage team

Uniek concept met korte montagetijd

. . . DOEGeen DA aanbetaling Voor elk budget

Showroom dagelijkS geopend en moet zo Oude Moerstraatsebaan 6, 4614 RP Bergen op Zoom, Telefoon 0164 650 270 Spoeding mogelijk leeg zij LINDHOUTBADKAMERS.NL Afspraak is afspraak


Heren 4 van Sic Pugno zijn kampioen

Heren 4 Sic Pugno zijn kampioen, promotie naar 2e klasse.

BERGEN OP ZOOM - Het jonge herenteam4 van Sic Pugno speelde in Sas van Gent tegen Savok 2 een beslissende wedstrijd om het kampioenschap. Twee sets moesten worden

gewonnen om het kampioenschap veilig te stellen. Maar de zelfverzekerde stemming sloeg al snel om in een moeizame wedstrijd, waarin Heren 4 moeilijk op gang kwam.

De wedstrijd begon goedgemutst met de gebroeders Smits (Rob en Erik) als buitenaanvallers. Wouter-Jan en Ricardo begonnen als spelverdeler en Jasper en Merijn stonden in het midden. Met Maurits en Adriaan van Heren 1 als reserve, werd aanvankelijk gedacht dat de wedstrijd makkelijk gewonnen zou worden. Maar na de eerste 2 sets verloren te hebben (beiden met 18-25), zakte de stemming bij Sic Pugno tot een dieptepunt. Alles moest nu gewonnen worden om op een gelijk aantal sets te komen met de nummer 2, BOK 2, zodat op setsaldo uiteindelijk nog de 1e plek behaald kon worden. De 3e set kenmerkte zich door doorzettingsvermogen van de Bergse club. Na wat opstartproblemen werd de set eindelijk binnen gesleept met 25-21. Bas zorgde voor extra aanvalskracht op buiten en Maurits werd gewisseld voor Ricardo. Riante winst tijdens de 4e set van 25-19 zorgde voor een spectaculaire ontlading. Helaas werd de winst van de wedstrijd Sic Pugno ontnomen, doordat de tegenstander de 5e set met 5 punten verschil won met 10-15. Ondanks het 3-2 verlies, was het kampioenschap toch binnen en mag Heren 4 terecht promoveren naar de 2e klasse. Interesse in volleyball bij Sic Pugno? Kijk: www.sicpugno.nl, Kees-Jan van Vliet, tel.: 0164-246036.

Stacey Earle en Mark Stuart sluiten Crossroads seizoen BERGEN OP ZOOM - Het 11e Crossroads sessieseizoen wordt komende dinsdag 15 mei met een spetterend optreden van het echtpaar Stacey Earle en Mark Stuart afgesloten. Het optreden van Stacey en Mark vindt plaats in het Vestzaktheater achter café Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18. De avond begint om 20.15 uur en eindigt omstreeks 22.45 uur. Als altijd zijn de radio-opnames van Crossroads gratis toegankelijk. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage. Zus van... Stacey Earle (1960) is een Amerikaanse singer-songwriter. Zij is een zus van de beroemde alt-country muzikant Steve Earle en derhalve ook tante van diens zoon Justin Townes Earle. Stacey werd geboren in Lake Charles, Los Angeles, maar groeide op in San Antonio, Texas. Ze begon gitaar te spelen op de leeftijd van 15 jaar. Op

haar 17e trouwde ze en kreeg ze al vrij snel 2 zonen. Aan haar huwelijk kwam in 1990 een einde. Stacey, toen net 30 jaar jong, besloot daarop om samen met haar zonen naar Nashville te verhuizen om bij broer Steve in te trekken en zich aan te sluiten bij diens band ‘The Dukes’. Daarin was ze achtergrondzangeres en gitarist. Stacey is onder meer te horen op Steve’s albums ‘The Hard Way’, ‘Shut Up And Die Like An Aviator’ en ‘Trancedential Blues’. Ook ging ze in 1990 met Steve mee op wereldtournee. Na bijna anderhalf jaar touren keerde ze terug naar Nashville om daar een solocarrière te beginnen als country-folk singer-songwriter. In die periode vormde Stacey tevens haar eigen band die ze naar haar grootmoeder Jewel Earle noemde: ‘The Jewels’. Mark In 1992 ontmoette Stacey haar huidige man Mark Stuart tijdens een songwriter avond in Nashville TN. Ze wisten die avond direct dat ze voor elkaar bestemd moesten

zijn. Stacey en Mark, die eveneens lid was van ‘The Dukes’ en van ‘The Jewels’, trouwden in 1993. Sindsdien zijn Stacey en Mark onafscheidelijk. Het echtpaar woont officieel in Ashland City TN, ten westen van Nashville, maar nu de kinderen inmiddels volwassen zijn, zijn ze het grootste deel van het jaar ‘On The Road’. Ze spelen regelmatig als duo, zowel op festivals, in clubs en tijdens huiskamerconcerten. Per jaar staan ze minstens 170 keer samen op de planken. Samen maken ze prachtige country- folk en bluesmuziek met een magie die alleen in een lang en gelukkig verbond kan ontstaan. Twee stemmen, 2 gitaren, aangevuld met grappige verhalen en mooie melodieën. Meer hebben zij niet nodig om het publiek een avond lang geboeid te houden. Onlangs is een nieuwe cd verschenen van Stacey en Mark (“Dedication”). Tijdens hun sessie bij Crossroads zullen de liedjes van die CD ongetwijfeld centraal staan tijdens hun show.

Muziek Op De T Festival

Def Americans. Foto: De Fotograaf.

BERGEN OP ZOOM - Het Wilhelminaveld staat in het teken van het gratis festival Op De T op donderdag 17 mei, Hemelvaartsdag. Zowel landelijke als lokale bandjes brengen hun muzikale talent ten gehore. De line-up is zeer divers, zo komen onder andere The Blue Hogs, De Hobbyisten en Def Americans. Dit jaar kunnen bezoekers hun eigen VIP plek reserveren. Bij aankoop van een stukje gras, krijgen ze een goedgevulde picknickmand. Vorig jaar beleefde het festival haar eerste succesvolle editie, eveneens op Hemelvaartsdag. Reden voor een vervolg dit jaar. Een wederom gevarieerde line-up zorgt ervoor dat dit festival geschikt is voor jong en oud. De Blue Hogs spelen met passie een zeer gevarieerd repertoire, van Chicago tot West coast, shuffle Swing of een meeslepende slow blues. Daar tegenover staan de jonge honden van De Hobbyisten, die een rap-pop band met soul, funk- en popinvloeden vormen. Ze stonden al eens op Concert at Sea en Festival Mundial en nu maken ze hun debuut op het podium van het Op de T festival. De band Def Americans brengt een wervelende ode aan de

Man in Black: Johnny Cash. Het repertoire van Cash bestrijkt 50 jaar en elke Def American show is daarom een aaneenschakeling van herkenbare klassiekers. Verder zal de Ierse pretfolk band The Old Main Drag optreden met nummer van The Pogues. De One Day Flies spelen liedjes van bands die iedereen kent, maar verder nooit meer een hit hebben gescoord, de zogenaamde ‘One Hit Wonders’. Monicle Mint maakt de lineup compleet met hun energieke pop/rock met een vleugje electro. Bezoekers kunnen op de 1e rang zitten tijdens de optredens op het festival. Wanneer ze een stukje gras kopen, wordt er een deel van het Wilhelminaveld voor ze gereserveerd. Een goedgevulde picknickmand vol festivalgadgets maken de VIPbeleving compleet. Naast muziek is er ook een festivalmarkt aanwezig en kunnen de kleintjes terecht in de kinderhoek. Wanneer de festiviteiten op het veld voorbij zijn, kun je nog even door feesten in Gebouw-T met een Old School Waterput Swing. Met DJ Gilly (Waterput) en DJ Wcoolj (Willem Jongeneelen). Meer info over het festival en de VIP-plek met picknickmand: www.opde-t.nl of www. facebook.nl/opdetfestival

Aspergetocht BERGEN OP ZOOM - De Activiteiten Commissie Meilust houdt haar jaarlijks terugkerende gezinsfietstocht voor jong en oud op Hemelvaartsdag 17 mei. Dit jaar is het de 34e keer dat de activiteiten Commissie de Aspergetocht houdt. Dit keer voert de tocht een ieder van Bergen op Zoom via Moerstraten en Wouwse

Plantage weer terug naar Bergen op Zoom. Onderweg zijn er bezoekadressen opgenomen, waar men even kan uitrusten. Bij de koffie- en limonadebar kan men de consumptiebon inleveren die zich op de routebeschrijving bevindt, die men kan aanschaffen. De tocht is ca. 48 km lang, vertrektijd tussen 10.00-11.30 uur vanuit wijkgebouw de Moerkens in de Kapittelstraat 21.

BEDRIJVIG NIEUWS Alle vestigingen verlenen dezelfde full-service

Ligne Netwerk Notarissen weer terug in Halsteren HALSTEREN - Ligne Netwerk Notarissen is na een onderbreking van bijna vier jaar weer terug in Halsteren. Voor wie niet helemaal op de hoogte is, vraagt dit om een nadere uitleg. Die wordt gegeven door mevrouw Titia de Vries, onder wiens leiding Ligne Netwerk Notarissen sinds 1 april weer in Halsteren vertegenwoordigd is. DOOR ELNA HELLEMONS “Toen de vorige notaris, meneer Schul, met pensioen ging, is er geen afscheidsreceptie geweest. Daardoor is het wellicht bij veel mensen onduidelijk wat er nu verder gaat gebeuren of waar ze terecht kunnen met vragen en advies op notarieel gebied. Welnu, dat kan gewoon op het oude vertrouwde adres, Wouwseweg 1. Behalve wat nieuwe gezichten is er eigenlijk weinig veranderd’, vertelt mevrouw De Vries.

Maatschap Het kantoor van meneer Schul heeft van 2005 tot medio 2008 deel uitgemaakt van Ligne Netwerk Notarissen met vestigingen in Steenbergen en Oud Gastel. Daarna is notaris Schul weer zelfstandig gaan werken. Mevrouw Titia de Vries, die sinds april 2009 al werkzaam is voor Ligne Netwerk Notarissen, is nu in het ‘gat’ gestapt dat na de pensionering van notaris Schul ontstond. Dat doet ze met een goed gevoel. Haar ervaringen met de hernieuwde vestiging van Ligne Netwerk Notarissen in Halsteren zijn, na ruim een maand, uiterst positief. Service “We werken hier inclusief mezelf met in totaal zes - vrouwelijke - personeelsleden en dat gaat prima. Iedereen heeft ruime ervaring op alle rechtsgebieden en verder zijn binnen onze organisatie alle vereiste specialisaties aanwezig.

Ligne Netwerk Notarissen kent dan ook een goed samenwerkingsverband: wij verlenen allemaal dezelfde full-service en zijn samen één bedrijf. Alle cliënten zijn welkom bij ons en een eerste oriënterend gesprek is altijd gratis. Bovendien: binnenlopen mag bij ons ook gewoon.” Honk Titia de Vries, van origine Brabantse, startte haar studie met Nederlands Recht in Maastricht. Na voltooiing hiervan ging zij met succes de specialisatie Notarieel Recht doen in Amsterdam. Zij is sinds 1997 werkzaam in het notariswezen en na haar verhuizing terug naar Brabant in 2005 in de regio werkzaam, en sinds april 2009 voor Ligne Netwerk Notarissen. ‘Na diverse omzwervingen heb ik dus mijn honk gevonden. En nu, met een hernieuwde vestiging van Ligne Net werk Notarissen in Halsteren, is de cirkel weer rond!”

Mevrouw Titia de Vries neemt met een goed gevoel het notariskantoor van mr. Schul over. FOTO ELNA HELLEMONS

Ligne Netwerk Notarissen, Wouwseweg 1, 4661 VM Halsteren. Tel. 0164-686838, fax: 0164-686845, I: www.lignenotarissen.nl PAGINA 8


Altijd barbecueën Mooi weer, buiten eten en met een drankje in de hand genieten van een heerlijke barbecue; zo willen we allemaal de zomer doorbrengen. Ons barbecueassortiment heel breed, zodat er voor iedereen wat lekkers is. En is het nog te koud om buiten te eten, dan eet u toch gewoon binnen? Kunt u toch gewoon genieten van die heerlijke smaak van geroosterd vlees.

Team van Keurslagerij Krijnen Lever uw volle spaarkaart in en maak kans op een compleet verzorgde barbecue voor vier personen!

WIN BBQ VOOR VIER PERSONEN

GRATIS

Adres : Plaats : Tel.

Maak uw spaarkaart vol voor gratis producten en win de compleet verzorgde BBQ voor vier personen!

:

E-mail :

P. Krijnen keurslager

Vogelaar 26, BERGEN OP ZOOM Tel. 0164 - 24 24 64

VLEESWARENKOOPJE

SPECIAL

100 gram gebraden rosbief + 100 gram filet americain

Pollo Siciliano

398

samen

Spaar snel voor

Naam :

• 150 gram gebraden gehakt • 150 gram eiersalade • Bakje filet Americain • 200 gram grillworst • 150 gram ham-preisalade En maak kans op een compleet verzorgde barbecue voor vier personen!

KEURSLAGERKOOPJE

4 Hamburgers + 4 BBQ-worstjes

Kippenpoot met frisse sinaasappel, krokante amandel en zoute kappertjes.

samen

595

ELKE MAANDAG EN DINSDAG

WOENSDAG GEHAKTDAG

• 500 gram Half-om-half gehakt + • 500 gram Speklapjes zonder zwoerd + • 4 Saucijzen

Rundergehakt

7

98

4 stuks

1 kilo van € 8,20 voor

100 gram

7

25

Half-om-half gehakt

1

30

1 kilo van € 7,90 voor

650

In- en verkoop van nieuwe & gebruikte auto’s en bestelwagens - Onderhoud, reparatie - APK - Schadeherstel voor alle maatschappijen! - Koelauto’s te koop/te huur

Paasdijkweg 2 4693 RE Poortvliet Tel. 0166-612680 Fax. 0166-612622 paasdijkauto@hetnet.nl

www.niemantsverdrietauto.nl

KIA CHEVROLET specialist Alfa Romeo 145 14 i.z.g.st. 146000 ‘98 € 1.950 Chevrolet Lacetti 1.4 LPG G3 83800 ´04 € 5.950 Chevrolet Matiz 0.8 Spirit airco 16000 ‘07 € 5.650 Chevrolet Nubira Wagon Diesel 83500 ‘07 € 8.950 Chevrolet Nubira Wagon Benzine 32000 ‘08 € 11.795 Daewoo Matiz 0.8 S met garantie 143000 ‘98 € 1.895 Daewoo Kalos 1.2 Spirit 5 drs 86000 ‘04 € 5.850 Fiat Panda 1.1 Active 36144 ´08 € 5.650 Fiat Panda 1.2 Dynamic 83000 ‘07 € 4.950 Ford Ka 1.3 airco + stuurbekr. 37500 ‘08 € 6.950 Kia Cee´d SW 1.6 X-clusive Autom. komt binnen verwacht Kia Picanto 10 LXE X-tra stuurbekr. 91000 ‘05 € 5.350 Kia Picanto 10 LXE + airco stuurbekr. 41500 ‘06 € 5.950 Kia Picanto Executive 22000 ‘10 € 9.850 Kia Cerato 16 LX + airco 83000 ‘05 € 7.395 Kia Sportage 20 adventure 4x4 151000 ‘07 € 13.950 Kia Sportage 20 adventure leder G3 139000 ‘08 € 13.850 Nissan Almera 1.8 Luxury i.nw.st. airco schuifdak 82000 ‘02 € 5.950 Peugeot 206 GTI 2.0 16V Airco 170000 ‘02 € 4.695 Suzuki Swift 1.3 GLS 148000 ‘02 € 3.795 Toyota Aygo Airco 3 drs 53757 ‘09 € 7.895 Toyota Aygo Cool Sport-E 5 drs 38000 ‘10 € 8.250 Volkswagen Bora Diesel Automaat 116000 ‘04 € 8.250 Volvo 240 Polar Wagon in nw st binnen&buiten ´92 € 4.750

Wij keuren alle merken auto’s geheel gratis Combinatie APK + grote beurt, dan

10% korting over de gehele factuur. Alle nieuwe modellen Kia en Chevrolet leverbaar Belder 37, Roosendaal, Tel.: 0165 550342

Deze aanbiedingen zijn geldig van 14 t/m 19 mei 2012.

Krijnen, keurslager Vogelaar 26, Bergen op Zoom Tel. 0164-24 24 64 www.krijnen.keurslager.nl

PPE-Industrie

infra & verhuur Verreiker/Hoogwerker verhuur - Rioleringstechniek Grond- en sloopwerken - Bestratingen - Tuinaanleg / onderhoud Paardenbodems - Carwash-infra - Machineverhuur Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

FENNEC II S1P SRC LAAG MODEL SCHOENEN TYPE TENNISSCHOEN - SRC

Persoonlijke Berscherming Kleding www.ppe-industrie.com

office@ppe-industrie.com

Perforatievaste zool en schokbestendige neus bestand tegen schokken en verplettering (200j). Energie - opnemende hak. Perforatievaste zool. Zolen met noppen tegen uitglijden op bewegende vloeren. Stalen neus en zool. Nu van 35 euro per paar mt 36 t/m 47

voor 20 euro per paar

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR:

Lieve Vrouwepoort 1 4651 DC Steenbergen T (0167) 56 46 50 E steenbergen@lignenotarissen.nl Kolonel den Oudenstraat 24 4751 HJ Oud Gastel T (0165) 51 21 54 E oudgastel@lignenotarissen.nl

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Een mooier figuur met minder moeite.

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten 0043414.pdf 1

Tel. 0651 434275 www.vanewouw.nl

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Aanbieding geldig tot 27-05-2012

Wouwseweg 1 4661 VM Halsteren T (0164) 68 68 38 E halsteren@lignenotarissen.nl

Riool VeRsToPT 24-uuRs seRViCe

21-5-2010 11:48:33

De revolutionaire figuur-studio uit Scandinavië & gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165 - 394302 E-mail: roosendaal@bailine.nl


Gastlessen over zwerfvuil gestart op ZoomMavo BERGEN OP ZOOM - Jongerenwerk van Sterk in Welzijn en politie zijn op maandag 7 mei gestart met het geven van gastlessen over zwerfvuil. De ZoomMavo had als eerste school voor voortgezet onderwijs in de gemeente Bergen op Zoom daarvoor toestemming gegeven. Vandaar dat de aftrap daar plaatsvond. Zwerfvuil is een onderwerp dat de laatste tijd steeds meer aan bod komt wanneer het gaat om ergernissen van bewoners. Dat is de gemeente Bergen op Zoom, politie en jongerenwerk zeker ook niet ontgaan. Vandaar dat deze instanties een film hebben gemaakt over zwerfvuil. Aan de hand van die film zullen gastlessen worden verzorgd op scholen voor voortgezet onderwijs. Niet met de nadruk erop dat alleen jongeren voor zwerfvuil zouden zorgen, maar simpelweg om de reden dat je alle mogelijkheden zult moeten aangrijpen om

overlast van zwerfvuil tegen te gaan. En één van die mogelijkheden is dan in contact komen met de jeugd op scholen. Om te praten over de routes tussen de school en de supermarkt bijvoorbeeld. Of over mogelijke oplossingen die jongeren zien in deze materie. De gastlessen op de ZoomMavo zijn goed bevallen, 3 maal 3 groepen van 90 jongeren zijn daarmee benaderd, telkens in 3 kwartier tijd! Er kwamen diverse suggesties van leerlingen naar voren, zoals het plaatsen van grotere en opvallende vuilnisbakken, vangnetten aan de kant van fietspaden, met ‘vuilprikploegen’ met regelmaat aan de slag in de buurt, bij voorkeur samengesteld door de diverse scholen. De ZoomMavo wil samen met Sterk in Welzijn een projectweek voorbereiden om met de leerlingen nader aandacht te besteden aan de strijd tegen zwerfvuil. Het begin is gemaakt! Voor nadere informatie: a.vandevrede@siwsterkinwelzijn.nl

CH Halsteren dit jaar op Fort Roovere HALSTEREN - Het jaarlijkse Concours Hippique Halsteren staat al weer bijna voor de deur. Met Hemelvaart is het weer zo ver. Dit jaar op een nieuwe locatie, Fort Roovere. Het net gerestaureerde historische Fort. Deze prachtige locatie zal worden omgedoopt tot een hippisch evenementen terrein waarop een weekeind lang paardensport bedreven wordt. Op de donderdag komen de paarden bod, vrijdag is het oefenspringen voor paarden en pony’s, op de zaterdag is het de beurt aan de pony’s in de dressuur en het springen. Een mix van competitie, sportiviteit en strijd, vaak op het scherpst van de snede in combinatie met de gezellige entourage en

de unieke locatie maken het en een bezoek meer dan waard. We kunnen met recht spreken van een jarenlange traditie. Landelijke Rijvereniging Prins Auvergne bestaat dit jaar 67 jaar, en Ponyclub Prins Auvergne viert dit jaar haar 47e verjaardag. Al sinds jaar en dag worden er wedstrijden georganiseerd door deze verenigingen. De laatste tientallen jaren op de Melanen. Die locatie was al heel bijzonder, maar we denken met de locatie op het Fort een locatie in handen te hebben die uitermate geschikt is en menig deelnemer en bezoeker zal verbazen met de bijzondere vorm en ligging. Door de gemeente Bergen op Zoom is aangegeven dat zij belang hechten aan het in stand houden van deze jarenlange traditie

en als uitgangspunt hebben dat het evenement niet verloren mag gaan. In goede samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom is er voor gekozen om dit jaar het evenement te verplaatsen naar het Fort en na afloop te evalueren of het doorzetten van de organisatie op deze locatie haalbaar is. Dit is mede afhankelijk van de plannen en invulling van het tegenoverliggende terrein, welke buiten het Fort eveneens noodzakelijk zijn om het evenement onder te kunnen brengen. Ook dit jaar gaan we er in ieder geval met Hemelvaart weer een daverend succes van maken, waarbij we vertrouwen hebben in de toekomst. Meer informatie: www.prinsauvergne. nl, www.pcprinsauvergne.nl

Voorronde NK Knikkeren in BoZ

BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 30 mei vanaf 13.00 uur vindt de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Knikkeren plaats op het plein van Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. In de maanden april, mei en juni 2012 zullen duizenden deelnemers in diverse lokale kampioenschappen strijden om een plaats in de grote finale. Deze landelijke finaledag zal op 23 juni 2012 worden georganiseerd. Dit jaar worden in vijfentwintig gemeenten door heel Nederland knikkervoorrondes georganiseerd voor basisscholieren van groep 3 tot en met 8. Via de website nkknikkeren.nl kunnen kinderen zich inschrijven voor de lokale knikkerkampioenschappen. BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

20

AD(H)D, Autisme of ODD? KindKompas biedt Individuele Begeleiding in de thuissituatie, op basis van het PGB. Daarnaast per 1 september 2012: 

Diagnostiek en Behandeling: u maakt zich zorgen over het gedrag van uw kind en u wilt dit verder laten onderzoeken (vergoeding zorgverzekeraar).

Sociale Vaardigheidstraining: speciaal voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek. We werken op een speelse en creatieve manier en leggen de basis voor een zelfzeker en weerbaar sociaal leven.

Door de val van het kabinet: PGB terug in 2013?! Wij helpen u met de gehele aanvraag!

schnitzels soaollrteen hamrollade fricandeau runderriblappen kalkoenfilet beenham rundergehakt

Ook uw adres voor Themadagen, Logeeropvang en de KompasClub. Kijk op de website voor meer informatie, of neem contact op!

www.kindkompas.nl Telefoon: 0164-853377

e-mail: info@kindkompas.nl

½kg kg

4.99 kg 4.49 kg 4.49 ½kg 2.99 ½kg 2.99 kg

3.99 hachee 4.49 konijn

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

zorg! PROTHESE  is onzeNODIG?

Voor al uw gebitsprotheses en implantaten!

100% vergoeding  - Vergoedingen binnen 2 uur BEL RENU DENTAL! verzekeraars bij alle ook in het weekend  - Reparaties in het weekend Persoonlijke klantvriendelijke (Klaar terwijl u wacht!) mogelijk!

Aanpassingen

!

Reparaties

!

en

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

80 . 1 1

palingworst 150gr

0.98

bourgondische

vleessalade 150gr

1.69

½kg kg

2.99 4.99

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

NU GRATIS* GLAS Uw gebitsprothese STERKE PUNTEN of k l i GEBITSkgebit BIJ COMATHERM! NIEUWE * VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

bbq all-in

behandeling!

Kom binnen voor meer informatie of een afspraak...

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

Parttime werken fulltime verdienen? 0165 550388 www.koalateam.nl

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

antieke meubelen en brocante:

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

 0164-254 599 / 06-20133604

Bezoekadres: Vogelaar 37 in Bergen op Zoom (Op de Bergse Plaat, tussen kapsalon René en pinautomaat Rabobank)

PAGINA 10

S GRATI EN R E PARK

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur


13 mei 2012

Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 T 140164 F (0164) 24 53 56 E stadskantoor@bergenopzoom.nl www.bergenopzoom.nl

Het besluit ligt, vanaf 14 mei 2012, voor iedereen tijdens kantooruren ter inzage in het stadskantoor.

Stadskantoor Bergen op Zoom Bezoekadres: Jacob Obrechtlaan 4

Volgens de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaar moet binnen 6 weken na datum van deze bekendmaking schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Openingstijden centrale balie: Maandag t/m vrijdag 09:00 uur tot 13:00 uur vrije inloop Maandag t/m donderdag 13:00 uur tot 16:00 uur op afspraak Donderdagavond 18:00 uur tot 20:00 uur vrije inloop Extra avondopenstelling op dinsdagavond van 1 april tot 1 juli van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Kap-/verplantmeldingen De gemeenteraad heeft in juli 2004 besloten om het kapvergunningenstelsel af te schaffen. Bij werkzaamheden in de openbare ruimte is het in sommige gevallen noodzakelijk dat er kap- of verplantwerkzaamheden plaatsvinden. In de publicatie van 9 januari 2005, de Intrekking Boomverordening 2001 is bepaald dat melding gedaan wordt van bomen die bij werkzaamheden worden gekapt of verplant. Tegen de kap- / verplantwerkzaamheden kan geen bezwaar worden aangetekend. Van der Rijtstraat In verband met de reconstructie van de Van der Rijtstraat kunnen 2 kastanjes niet behouden worden. Het zijn de bomen voor de panden 11-11a en 20 – 38. Op de locatie waar de bomen nu staan wordt een fietspad aangelegd. In de nieuwe situatie worden 6 bomen aangeplant. Voor vragen kunt u terecht bij mevr. Flore telefoonnummer 27 75 91.

WelstandMonumentenCommissie De WelstandMonumentenCommissie vergadert in principe om de twee weken op maandag. De eerstvolgende vergadering is maandag 21 mei aanstaande. Bent u geïnteresseerd in de bouwplannen die de commissie gaat behandelen, dan kunt u de agenda vanaf vrijdag voorafgaand aan de vergadering raadplegen op de gemeentelijke internetsite (http://www.bergenopzoom.nl/Inwoner/Bouwen_en_ Verbouwen/Bouwen_Wonen_en_volkshuisvesting/Welstandmonumentencommissie)

Het steunpunt de Wittenhorst in Halsteren is gesloten. Openingstijden leeshoek: Maandag tot en met donderdag 09:00 uur tot 17:00 uur Vrijdagochtend 09:00 uur tot 13:00 uur

Besluit ondermandaat

Postadres: Postbus 35, 4600 AA, Bergen op Zoom Fax: 245 356 E-mail: stadskantoor@bergenopzoom.nl Website: www.bergenopzoom.nl

BRANDWEER

e

ve n e m ente

Markt met Hemelvaart

n

140164 0800-2255888 0800-7000

E-mailadres voor het melden van calamiteiten en klachten: servicelijn@bergenopzoom.nl E-mailadres Courage: drugsoverlast@bergenopzoom.nl Bezorgklachten Bergen op Zoomse Bode: Uitgeverij de Bode bv, Zundert (076) 599 8111 Eindredactie: Communicatie en bestuursondersteuning

n

Zuid Oostsingel In verband met de herinrichting van de Zuid-Oostsingel kunnen 5 bomen niet behouden blijven. Het gaat om 4 boomhazelaars en 1 zuileik. Deze bomen staan tussen het gedeelte de Hermusstraat en de Meeussenstraat in. Met de herinrichting worden in de nieuwe structuur bomen aangeplant. Voor vragen kunt u terecht bij dhr. A. Monteban telefoonnummer 06 51 27 51 67.

De gemeentelijke gebouwen en balies zijn in 2012 gesloten op: 30 april 17, 18, 28 mei 24, 25, 26, 31 december

Telefoonnummers: Centraal telefoonnummer Courage Meld misdaad anoniem

b

1. De straatnaam “Garagebaantje” vast te stellen voor de niet benoemde openbare ruimte die gelegen is tussen de Buitenvest (ter hoogte van de nrs. 17 en 19) en Ravelstraat te Bergen op Zoom 2. De straatnamen “Havenplein” en “Hollandhaven” te Bergen op Zoom vast te stellen in het havengebied nabij het te bouwen ketelhuis aan de Calandweg 3. De straatnaam “Terreplein” te Bergen op Zoom in te trekken 4. De gewijzigde loop van de volgende straten te Bergen op Zoom vast te stellen: Havendijk, Calandweg, Zeelandhaven, Burgemeester Van de Laarstraat, Escarp, Zuid-Westsingel en Saillant.

Vanwege Hemelvaart is het Stadskantoor donderdag 17 en vrijdag 18 mei gesloten.

Pu

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat het op 17 april 2012 het volgende besluit heeft genomen:

ksd ienste

Stadskantoor gesloten

l ie

Bekendmakingen straatnamen

Met hemelvaart is het gewoon markt in Bergen op Zoom. Dus kom donderdag 17 mei van 9.00 uur tot 15.30 uur gezellig naar de markt met onder andere: Schoenen, dierenbenodigdheden, snoep, ondergoed, sokken, groente en fruit, stoffen en nog veel meer! Daarnaast staat er voor de kleinere marktbezoekers een draaimolen, een eendjes vangkraam en is er een suikerspinkraam geplaatst.

Op grond van het op 13 februari 2012 in werking getreden Algemeen Mandaatbesluit van het college van burgemeester en wethouders van 31 januari 2012 hebben de afdelingsmanagers van de afdelingen Economie, Cultuur en Educatie, Vastgoed en Projecten, Maatschappelijke Dienstverlening en Informatieve Diensten besloten ondermandaten te verlenen tot de aan hun afdeling behorende teammanagers, teamcoördinatoren en/of medewerkers. Deze ondermandaatbesluiten treden met terugwerkende kracht in werking op 13 februari 2012. De bekendmaking van de ondermanaatbesluiten heeft plaatsgevonden door opneming in het gemeentelijk verordeningenbestand. Het verordeningenbestand ligt kosteloos ter inzage in de publiekshal van het Stadskantoor. Een ieder kan op verzoek, tegen betaling van de leges, een afschrift krijgen van de regelingen.

Document nodig van de afdeling Publieksdiensten en het kan NIET via www.bergenopzoom.nl?

Bel dan: 140164 Maak een afspraak in de middaguren? U bent dan direct aan beurt!


te

plan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, of door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 mei 2012 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl (Ruimtelijke Ordening & Beheer/ Ruimtelijke ordening/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (Idn. Nr. NL.IMRO.0748.BP0136-0301).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmings-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Ruimtelijke Ordening 0164 27 75 75.

ge Om

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

in g

en ONTVANGEN AANVRAGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat het de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

Reguliere aanvraag omgevingsvergunning Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2012/129 03-05-2012 Groenplaats 44 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een dakkapel WO/2012/124 01-05-2012 Martinus vd Mortelstraat 24 te Halsteren, het plaatsen van een dakkapel WO/2012/131 23-04-2012 Boerenweg 2 te Heerle, het verbreden van de uitrit (de locatie valt binnen de gemeente Bergen op Zoom) Op een reguliere aanvraag omgevingsvergunning moet binnen acht weken na ontvangst zijn beslist. Indien deze wordt overschreden, dan ontstaat een van rechtswege verleende vergunning. Wilt u aanvraag omgevingsvergunning komen inzien? Dan kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van de centrale balie. Telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55. Indien voor het verlenen van de omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afgeweken dient te worden, kunt u hiertegen (bij voorkeur schriftelijk) gemotiveerde zienswijzen indienen. BESLUITEN Verleende omgevingsvergunningen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, onderstaande omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend: Aanvraagnr. WO/2012/006 WO/2012/043 WO/2012/073

Verzenddatum 27-04-2012 03-05-2012 03-05-2012

Adres, Activiteit Ratelaarstraat 17 te Bergen op Zoom, het gebruiken van een schuur als kapsalon Hoogstraat 31 te Bergen op Zoom, het plaatsen van een dakkapel Glacisstraat 17 te Bergen op Zoom, het vernieuwen van de bestaande handelsreclame

Verkeersmaatregelen Markiezaatsweg: afgesloten tussen de aansluiting Laan van Reimerswaal en de aansluiting met de Paulus Buyslaan van vrijdag 11 mei 18.00 uur tot zondag 13 mei 18.00uur Oude Vissershaven: van 1 maart tot 31 december afgesloten voor doorgaand verkeer.

kant van de Wouwseweg afgesloten voor doorgaand verkeer. De Industrieweg is bereikbaar via de Kastanjelaan. Kruispunt Williamstraat – Van der Rijtstraat: afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf 7 mei.

Wagenpleintje: van 5 maart tot 31 december afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tunnel Balsedreef: Rijkswaterstaat gaat de tunnel van de Balsedreef van nieuw asfalt voorzien van 1 mei 06:00uur tot en met 16 mei 17:00uur.

Zuid Oostsingel: van 10 mei is het Stationsplein tussen de Stationsstraat en de remise van Veolia afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omloop: van 1 mei tot en met 27 juli afgesloten voor doorgaand verkeer.

Industrieweg: van 10 april tot 16 mei is de Industrieweg aan de

Voor informatie per locatie : http://www.haalmeeruitdeweg.nl.

Meer weten? Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 8002. Of kijk op www.vanAnaarBeter.nl

Verantwoording subsidie Cultuur 2011 Als uw instelling een jaarlijkse culturele subsidie ontvangen heeft over het jaar 2011, dan dient u voor 1 juni 2012 een verantwoording in te dienen. Gelieve daarbij gebruik te maken van een verantwoordingsformulier. Stuur voor 1 juni 2012 uw verantwoording naar: Gemeente Bergen op Zoom College van burgemeester & wethouders Afd. Maatschappelijke Dienstverlening Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Voor vragen over cultuursubsidies of voor het opvragen van het verantwoordingsformulier kunt u contact opnemen met mevr. E. Kools, 0164 27 73 17, e.kools@bergenopzoom.nl

Veranderingen in aanvraag reisdocumenten

ksd ienste

Wilt u de verleende vergunningen komen inzien? Dan kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van de centrale balie. Telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55.

Omleidingsroutes Vanwege de werkzaamheden zijn de beide toe- en afritten van de aansluiting A4 bij Halsteren afgesloten. Verkeer wordt vanaf de aansluiting Bergen op Zoom (27) en bij de aansluiting N259/ De Eendrachtweg omgeleid. Omleidingsroutes worden met gele borden langs de route aangegeven. Verkeer uit noordelijke richting (N259) wordt omgeleid over de Steenbergse weg (N259) en de RandwegNoord: volg omleidingsroute 1. Verkeer uit zuidelijke richting verlaat bij de aansluiting Bergen op Zoom de A4 en wordt omgeleid via dezelfde Randweg Noord en de Steenbergse weg (N259): volg omleidingsroute 2.

l ie

Bezwaar en voorlopige voorziening Op grond van artikel 7:1 in samenhang met artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en de gronden waarop het bezwaar berust. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, Postbus 35, 4600 AA te Bergen op Zoom. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Eenieder kan, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij een bezwaarschrift als bovengenoemd hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Breda, Sector bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Rijkswaterstaat werkt aan de aanleg van de nieuwe A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom. In verband met werkzaamheden aan de aansluiting Halsteren is de A4 tussen Bergen op Zoom en Halsteren in het weekend van 11 tot 14 mei afgesloten. Er gelden omleidingsroutes. Met de werkzaamheden wordt de aansluiting A4 bij Halsteren geschikt gemaakt voor de openstelling van de tijdelijke aansluiting van de A4 bij Klutsdorp in juni. De gecombineerde toeen afrit worden weer verwijderd: het verkeer komend vanaf Bergen op Zoom gaat straks weer rechts over de oorspronkelijke afrit de A4 af om vervolgens linksaf over het nieuwe viaduct richting De Eendrachtweg te rijden. De indeling van de rijbaan van de A4 wordt alvast aangepast aan de doorgaande route richting Klutsdorp. En er worden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van verkeerslichten op de T-splitsing van de westelijke toe- en afrit en De Eendrachtweg bij Halsteren. Waar straks ook de afrit van de A4 vanuit het noorden op aansluit.

b

en

Pu

m in gspla

nn

Ongewijzigd vastgesteld “Brandweerkazerne” Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 april 2012 het bestemmingsplan “Brandweerkazerne” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor de realisatie van een brandweerkazerne aan de Van Konijnenburgweg 85, Bergen op Zoom.

bes

m

Bestemmingsplan

Weekendafsluiting A4 Bergen op Zoom – Halsteren

n

Vanwege de grote vraag naar nieuwe reisdocumenten (paspoort/ identiteitskaart), i.v.m. het vervallen van de kinderbijschrijvingen in paspoorten m.i.v. 26 juni 2012, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties enkele maatregelen genomen. De maatregelen zijn als volgt: 1. Geen spoedaanvraag voor kinderen jonger dan 13 jaar en 8 maanden die zijn bijgeschreven in een paspoort Vanaf woensdag 9 mei 2012 kunt u geen spoedaanvraag indienen voor een kind jonger dan 13 jaar en 8 maanden die is bijgeschreven in een paspoort waarvan de geldigheid verloopt op of na 1 juli 2012. Uitzondering hierop is als het kind om humanitaire redenen over een eigen reisdocument moet beschikken. Bijvoorbeeld vertrek naar het buitenland vanwege een medische behandeling of het bijwonen van een begrafenis. In dit geval moet u het volgende aantonen: - De noodzaak van de reis; - Er kan niet gereisd worden met de bijschrijving in het paspoort 2. Geen vernieuwing reisdocument waarvan de geldigheid verloopt op of na 1 september 2012 Vanaf woensdag 9 mei 2012 mag u geen aanvraag indienen voor een reisdocument als uw huidige reisdocument op of na 1 september 2012 verloopt. Een dergelijke aanvraag kan op zijn vroegst één maand voordat de geldigheid van uw huidige reisdocument verstrijkt, ingediend worden. Uitzondering hierop is als u kunt aantonen dat u op reis gaat naar een land waarvoor geldt dat het reisdocument bij aankomst of vertrek een minimum periode geldig moet zijn. Deze informatie kunt u nagaan bij de ambassade van het betreffende land. Kijk voor de gegevens op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: www.minbuza.nl.


Wet milieubeheer Burgemeester en Wethouders van Bergen op Zoom; gelet op artikel 8.41 van de Wet milieubeheer; maken bekend, dat bij hen de volgende meldingen zijn ingekomen:

Wet milieubeheer

De beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen ter inzage en wel van 14 mei tot en met 25 juni 2012 in het stadskantoor tijdens openingstijden.

De beschikking treedt na het verstrijken van de bezwaartermijn in werking. Een belanghebbende kan echter, ingevolge het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende genoemde periode, naast een bezwaarschrift, tevens een verzoek om schorsing of voorlopige voorziening indienen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, zulks vereist. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet in tweevoud, samen met een afschrift van het bezwaarschrift, worden verzonden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Postbus 90110, 4800 RA te Breda. Het besluit wordt ingevolge artikel 20.3 van de Wet milieubeheer alsdan niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Besluit landbouw milieubeheer: - A.P. Goossens, gelegen aan de Antwerpsestraatweg 550 te Bergen op Zoom; - Kuijlen Loon- en grondwerken, gelegen aan de Tholenseweg 29 te Halsteren.

Guy van de Kaai

Vind ik leuk • Delen

Vriend toevoegen

Steen van De Kaai in het Havenkwartier Steentype Baksteen Typisch Guy Guy is een échte stijlgoeroe, heeft eeuwenlang alle nieuwe mode en gadgets de haven zien binnenkomen. Hij spreekt minstens 8 talen en aan z’n volle geldbuidel kun je zien dat hij prima overweg kon met de handelaren en scheepslui. Heeft altijd bij zich Kat van de Kat, eigenlijk een scheepskat. Maar Guy vond ’m zo op het beeldmerk van ‘Pottenbakkerij De Kat’ lijken, dat ie ’m meteen gekocht heeft van de schipper. Tsja, je bent verzamelaar of niet.

Status

Foto/video

Zou graag nog eens: Een eigen kledinglijn opzetten.

Verantwoording subsidie Maatschappelijke Dienstverlening 2011 Als u of uw organisatie een jaarlijkse subsidie 2011 ontvangen heeft in het kader van Maatschappelijke Dienstverlening, dan dient u hiervoor een verantwoording in te leveren. Op deze subsidieverlening is de Subsidieverordening Welzijn Bergen op Zoom 2007 van toepassing. Stuur voor 1 juni 2012 uw verantwoording naar: Gemeente Bergen op Zoom College van burgemeester & wethouders Afd. Maatschappelijke Dienstverlening Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom Voor vragen over de verantwoording van subsidies van de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening kunt u contact opnemen met het secretariaat. Dit is te bereiken via het telefoonnummer 0164 27 71 31 of via het e-mailadres secretariaatMD@bergenopzoom.nl.

Werkzaamheden rondom Kleine Melanen Vanaf 14 mei worden werkzaamheden aan het asfaltvoetpad rondom de Kleine Melanen uitgevoerd. De werkzaamheden omvatten diverse herstellingen van het voetpad. Als de herstellingen zijn verricht wordt het gehele voetpad voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden worden door de ZAO uitgevoerd. De werkzaamheden zullen naar verwachting 2 weken duren. De voortgang van de werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tijdens de uitvoering zal ervoor gezorgd worden dat de overlast zo gering mogelijk is. Alle woning blijven bereikbaar. Mocht door onvoorziene omstandigheden toch overlast ontstaan dan vragen wij uw begrip hiervoor. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Gemeente Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164 27 74 53.

Bel, bij serieuze klachten, gratis het meldpunt

0800-2255888 drugsoverlast@bergenopzoom.nl www.courage.nu

Aanwijzingsbesluit toezichthouder wet GBA

ksd ienste

Voor nadere informatie kunt u zo nodig contact opnemen met de afdeling Vergunningen van de Regionale Milieudienst West-Brabant, Bovendonk 27 in Roosendaal, telefoonnummer 0165 58 20 00.

Als u alle ter zake zijnde stukken wilt inzien, kunt u contact opnemen met de Regionale Milieudienst West-Brabant, afdeling Vergunningen, Bovendonk 27 te Roosendaal, telefoonnummer 0165 58 20 00.

l ie

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking tot en met 25 juni 2012 een bezwaarschrift indienen bij ons college; deze dient te worden gezonden aan de Regionale Milieudienst, afdeling vergunningen, Postbus 16, 4700 AA Roosendaal. Dit laatste kan geschieden op grond van artikel 20.1 Wet milieubeheer juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht worden ondertekend

Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer: - Glanssa Hygiëne Products, gelegen aan de Canadaweg 7 te Halsteren; - Enexis, gasdrukreduceerstations aan de Moerstraatsebaan 45 en 57 en Huijbergsebaan 496 te Bergen op zoom; - Lidl Nederland, gelegen aan de Nijverheidsweg 8 te Halsteren.

b

Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) - Lidl Nederland, voor een inrichting, gelegen aan Nijverheidsweg 8 te Halsteren. Door dit maatwerkvoorschrift hoeft deze inrichting geen vetafscheider te plaatsen.

en moet tenminste het volgende bevatten: - naam en adres indiener; - dagtekening; - een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; - de gronden van het bezwaar.

Pu

Betreffende het stellen van maatwerkvoorschriften Burgemeester en Wethouders van Bergen op Zoom; gelet op artikel 8.42 van de Wet milieubeheer, maken bekend, dat ten behoeve van de volgende inrichting een maatwerkvoorschrift is gesteld:

n

In de zin van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht De afdelingsmanager van afdeling Maatschappelijke Dienstverlening heeft, namens het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, gelet op het bepaalde in de Wet Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) en gezien de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van deze wet, op 1 mei 2012 het volgende besloten: Voor het bijhouden van een actuele, betrouwbare, juiste en volledige basisregistratie personen is noodzakelijk dat ambtenaren zelf actief kunnen toezien of inschrijvingen in de gemeentelijke basisadministratie personen juist en volledig zijn. Daarom wordt: 1. de navolgende medewerker van team Publieksdiensten (afdeling Maatschappelijke Dienstverlening) aangewezen als ambtenaar belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens Wet GBA: mevrouw L.M.G.L. van Mourik, geboren op 26-08-1974. 2. Dit besluit treedt in werking op 1 mei 2012 3. Dit besluit wordt bekend gemaakt door publicatie op grond van artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht.

Werkzaamheden Klaverblad Vanaf 14 mei worden werkzaamheden aan de bestrating op het Klaverblad uitgevoerd. De werkzaamheden omvatten de aanleg van parkeervakken. Dit gebeurt door middel van het aanbrengen van witte stenen in de bestaande bestrating. De parkeervakken worden door de WVS groep aangelegd. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele dagen duren. De voortgang van de werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de uitvoering zal ervoor gezorgd worden dat de overlast zo gering mogelijk is. Alle woning blijven bereikbaar. Mocht door onvoorziene omstandigheden toch overlast ontstaan dan vragen wij uw begrip hiervoor. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Gemeente Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164 27 72 77.

Gewijzigde bouwverordening Het College van Burgemeester en Wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2012 een gewijzigde bouwverordening (Verordening tot de 12e wijziging van de Bouwverordening voor de gemeente Bergen op Zoom) heeft vastgesteld. Op 1 april 2012 is het Bouwbesluit 2012 in werking getreden. Veel onderwerpen die eerst in de (gemeentelijke) bouwverordening geregeld waren zijn nu in het nieuwe (landelijke) Bouwbesluit ondergebracht, zodat de meeste bouwregels voor alle gemeenten nu gelijk zijn. De inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit dwong tot aanpassing van de bouwverordening. De onderwerpen die nu nog door de bouwverordening worden beheerst zijn: stedenbouwkundige voorschriften, voorschriften inzake het tegengaan van bouwen op verontreinigde grond en procedurele welstandsvoorschriften. Grondslag voor het vaststellen van de bouwverordening vormt de Woningwet. Door het vaststellen van de gewijzigde bouwverordening komt de oude bouwverordening, vastgesteld door de raad op 31 maart 2011, te vervallen. De gewijzigde bouwverordening ligt vanaf 14 mei 2012 gedurende vier weken ter inzage in het stadskantoor en is met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2012 in werking getreden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van den Berg, werkzaam bij de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en bereikbaar op: 0164 27 75 05.


uitgaan

Ook een Toerke-om? BERGEN OP ZOOM - Net als vorig jaar gaan wij een mega gezellige fietstocht houden door het Brabantse land. Afgelopen jaar zat alles mee. Het weer viel reuze mee, ondanks de mindere weersvooruitzichten. Eigenlijk doet het weer de organisatie niet zo heel veel. Waar het omdraait tijdens de fietstocht is gezelligheid. De fietstocht wordt dit jaar gereden op de laatste zondag van augustus: 26 augustus, voor de 39e keer. Tijdens de rit, van 60 km lang, worden 3 tussenstops gehouden. De start is vanaf de Don Camillo Bar op de Grote Markt in Bergen op Zoom, om 10.00 uur. De 1e rust is na 15km. met het genot van een drankje en de mogelijkheid om het toilet te gebruiken. Na nog eens 15km, arriveert men op de grote rustplaats. Hier gaat men 1 uurtje borrelen om bij te komen van het fietsen en om natuurlijk bij te praten met de deelnemers. Dan staat er een Brabantse koffietafel gereed met diverse broodjes met zoet en vleeswaren, die op zondagmorgen warm worden opgehaald bij de vaste bakker in België. Na de grote rust gaat men op de fiets voor nog 2 etappes van 15km. Ook bij de 3e rust wordt er voor een drankje gezorgd en zal er fruit verstrekt worden. Men vertrekt dan voor de laatste rit naar de Grote Markt en kan men gezellig uitrusten onder het genot van een afzakkertje. De gehele tocht incl. koffie met iets lekkers bij de start, drankjes bij de rustpunten, 1 consumptie bij de grote rust, 2x koffie tijdens de Brabantse koffietafel en tot slot het afzakkertje bij einde oefening. Inschrijven via: www.toerke-om.nl, tel.: 0164684624 (inspreken is mogelijk). Inschrijven is ook mogelijk op de inschrijfdagen 6 juli en 10 augustus bij de Don Camillo Bar op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Hemelvaartsdag Winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur Locatie: Centrum Steenbergen

Modeshow, Hondenshow, Oldtimers, Kinderspeeltoestellen

Me zijn in de weer

Deelnemers Catwalk: Oerlemans Mode, Shoeby Fashion, v.d. Ven Fashion Shops, Sportshop Heshof, Hema, Double Face, ZIPP Fashion, Van den Hoven Shoes & More, Goodlooking Men, Clara Coiffures, De Suijkerpot Lifestyle, Antonelli Schoenen, Wim Bosters Modebrillen, Linfina Bodyfashion

P

STEENBERGEN STEENBERGEN STEENGOED STEENGOED WINKELPLEZIER WINKELPLEZIER

GRATIS KORTE BERICHTEN

Handicap.nl zoekt collectanten: Van 11 tot en met 16 juni wil Handicap.nl zoveel mogelijk deuren langs om geld in te zamelen. Daarvoor zijn veel nieuwe collectanten nodig. Ook in uw woonplaats! Behalve collectanten zijn we ook specifiek op zoek naar Collecte Contact Personen (CCP-ers): enthousiaste mensen om de collecte te coördineren. Dus bent u een organisatietalent: dan zoeken wij u! U krijgt hierbij ondersteuning van de regio-coördinator. U staat er dus beslist niet alleen voor. Wilt u helpen, bel dan naar tel. 033-4654343 of mail naar info@handicap.nl. Meer informatie: www.ango.nl/steun. HALSTEREN Trip In het Licht: Donderdag 17 mei ( Hemelvaartsdag) houdt Ontspanningsvereniging ‘t Spinooltje een gezellige wandeltrip van ong. 4 km. voor het hele gezin met vragen en opdrachten. Kinderen worden extra verwend. Start om 14.00 uur in de Kannebuis, Poelekes. Na afloop grote loterij, opbrengst bestemd voor carnavalsmiddag voor gehandicapten in 2013. Info: John Meerman tel.: 0164-683975, 06-51423524. BERGEN OP ZOOM Lotgenotenbijeenkomst Sarcoïdose: Woensdagavond 6 juni van 19.00 tot 21.00 uur verzorgt de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, regio Brabant/Zeeland, in het Lievensberg ziekenhuis te Bergen op Zoom een lotgenotenbijeenkomst voor sarcoïdosepatiënten en hun partners en/of geïnteresseerden.

Sarcoïdose is een auto-immuunziekte waarbij overmatige werking van het afweersysteem zorgt voor ontstekingsreacties. Aanmelden vóór 28 mei : 0165-330781, l.hammer@hetnet.nl o.v.v. uw naam, adres, het aantal personen en uw telefoonnummer; www. sarcoidose.nl Koorconcert: Zaterdagavond 12 mei is er in het kader van het concertaanbod van het NKC (Nationaal KerkmuziekCentrum) in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom een bijzonder concert door het vocaal ensemble Musica Cordis o.l.v. Hans Smout om 20.00 uur. Kaarten voor aanvang aan de kerk verkrijgbaar, ingang aan de zijde van de Kerkstraat. Gezond wandelen: Net als voorgaande jaren kunt u gezamelijk deelnemen aan de avondvierdaagse, begeleid door zorgverleners van Medisch Centrum De Poort. Deelname is gratis. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij de verschillende disciplines van De Poort, inleveren voor 30 mei. Theater De Maagd: Klein Duimpje De Musical, sprankelende familievoorstelling, zondag 20 mei, Potterstraat 23-25, Bergen op Zoom, aanvang 14.30u. Reserveringen: 0164-280555; www. KleinDuimpjeDeMusical.nl LEPELSTRAAT Koersbal: Uitslag wedstrijd maandag 7 mei: 1. Rinus Hensen, 2. Lisa van Schilt, 3. Cor van Wijk, 4. Geert Loos, To Karremans, 6. Anny Hensen, Harrie van Tilburg, 8. Rinus Nijssen, 9. Jaantje van Schilt.

Internationaal jeugdtoernooi bij FC Bergen BERGEN OP ZOM - Op zaterdag en zondag 19 en 20 mei wordt er door FC Bergen een groots internationaal voetbaltoernooi verspeeld. De deelnemers komen uit alle windstreken in Nederland maar ook diverse teams uit België en Duitsland. Op zaterdag 19 mei zijn de D-pupillen en op zondag 20 mei zijn de C-junioren aan de De vangst wordt binnengehaald.

BERGEN OP ZOOM - Stichting Behoud Weervisserij (SBW) en Historisch Centrum Het Markiezenhof (HCM) hebben een educatief programma over de weervisserij ontwikkeld: Me zijn in de weer! Het programma richt zich op leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. De leerlingen komen op een inspirerende wijze in aanraking met deze unieke en eeuwenoude vorm van visserij. We vinden het van belang dat de betekenis en het behoud van de weervisserij een onderdeel is van de cultuurhistorische vorming. Het programma bestaat uit een voorbereidende les op school, een vaartocht vanaf de Bergse Diepsluis naar de weervisserij en verwerkingsopdracht op school.

Het educatieve materiaal is ontwikkeld en vormgegeven door het HCM. SBW organiseert de vaartochten. Dit jaar is er ruimte voor zes vaartochten waarvoor diverse scholen uit Bergen op Zoom en Halsteren zich hebben aangemeld. De vaartochten vinden in de periode van 21 mei t/m 21 juni plaats voor groepen . Informatie over het educatief programma is vanaf 15 mei beschikbaar via CuMenu en de website van SBW. De ontwikkeling van het educatief programma is financieel mogelijk gemaakt door Kunstbalie en Rotary Bergen op Zoom Centrum. In opdracht van de provincie Noord-Brabant voert Kunstbalie diverse subsidieregelingen uit op het gebied van cultuureducatie- en participatie.

beurt. Er wordt op beide dagen door totaal 48 teams gestreden om de hoogste eer. Enkele bekende namen zijn: Excelsior uit Rotterdam en FC Antwerp uit België. Dit toernooi wordt voor de tiende keer georganiseerd. De entree is gratis maar er zijn diverse activiteiten om zowel de kosten af te dekken en een inzameling voor een goed doel.

Kermis en braderie in pinksterweekend LEPELSTRAAT - Dit jaar organiseert de SBL voor het eerst een vol pinksterweekend wat start op vrijdag 25 mei met de opening van de kermis om 15.00 uur op het kerkplein. De opening van de kermis zal in samenwerking met het SKW plaatsvinden die voor de kinderen een leuke wedstrijd gaan organiseren, info/aanmelding skw@home.nl Op zaterdag 26 mei is uiteraard de kermis geopend vanaf 15.00 tot 23.00 uur. Op het kerkplein is in samenwerking met de voetbalvereniging Lepelstraatse Boys een gezellig terras ingericht. Zondag 27 mei, eerste pinksterdag, staat geheel in het teken van de wielerronde die PAGINA 14

sinds vorig jaar al bij de braderie is toegevoegd. Hier kunt u vanaf 10.30 uur kijken naar de koers waar de 50+ categorie zal starten. Omstreeks 12.00 uur zal dan de 50- categorie starten. Uiteraard kunt u dan ook bij de start en finish op het Kerkplein genieten van de kermisattracties en de feesttent van de Lepelstraatse Boys bezoeken. Na de prijsuitreiking start omstreeks 14.00 uur de ludieke solex tour waar eenieder zich voor kan inschrijven bij sbl@home.nl\ De wielerroute loopt dit jaar via de Kerkstraat over de Kladde door de ruige velden terug naar de Kerkstraat, dit ivm het beter beheersen van de verkeersstroom, als ook een mooier langer parcours voor de renners. Na de wielerronde en solex race zal er vanaf 17.00 tot 22.00

uur op het Kerkplein een optreden plaats vinden van de Annemiekes wederom bij de tent van de Lepelstraatse Boys. Op maandag 28 mei, tweede pinksterdag, zal de regionaal bekende jaarlijkse braderie plaatsvinden waar u kunt genieten van een 180 standplaatsen. Dit jaar zijn ook de plaatselijke ondernemers goed vertegenwoordigd. Ook deze dag is de kermis op het Kerkplein geopend en zal er bij de feesttent een optreden plaats vinden van Theo Verwoerd. Op ‘t martje probeert de carnavalsvereniging weer wat centjes te verdienen op ludieke wijze wat tot heden geheim moet blijven, u kunt gemakkelijk dit schouwspel bekijken vanaf het terras van cafe zaal Leonita.


Fair aan de Hogeweg

uitgaan

Fair de10.00 Hogeweg Zaterdag aan 19 mei van tot 17.00 uur

Zaterdag 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur

De Zeeuwse Tuinkamers De Zeeuwse Tuinkamers

Op zoek naar echte rust?? Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

Landelijke fair tussen de weilanden met ruim 60 standhouders Geen marktspullen, alleen leuke, lekkere, mooie en te gekke artikelen!

Landelijke fair tussen de weilanden met ruim 60 standhouders

Div. brocante, planten, stoelenmatter, wijnen, kunst, workshops, linnengoed,

Geen marktspullen, alleen leuke, lekkere, te gekke artikelen! Tuinmeubelen, decoraties, sieradenmooie en nogenveel meer…

van ganzenhoeder optredens van linnengoed, Div. brocante,Demonstraties planten, stoelenmatter, wijnen, & kunst, workshops,

Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

Quatro Emil Yo en The Englisch Tea Lady

Tuinmeubelen, decoraties, sieraden en nog veel meer… Fair aan de Hogeweg |4693 RJ Poortvliet | 0166-617577 Demonstraties van ganzenhoeder & optredens van

OPEN DAG 20 mei aanstaande vanaf 13 uur Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Quatro Emil Yo en The gratis! Englisch Tea Lady Toegang

Fair aan de Hogeweg |4693 RJ Poortvliet | 0166-617577

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

Dorpsweg 136, De Heen, Tel. 0167-560000 www.de-uitwijk.nl

Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur, maandag gesloten

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

Kleine bedragen maken grote verschillen.

Toegang gratis!

gratis plaatsing

JASMIJN

ANTWERPSESTRAATWEG 211

BERGEN OP ZOOM

TELEFOON 0164-245201

AFHAALMENU ~ * Babi Pangang

Iedere zaterdag en zondag van 17.00-20.00 uur

* Foe Yong Hai

Met Chinese en Indische gerechten. Extra met garnalen. ONBEPERKT ETEN voor € 15.00 p.p. Kinderen onder 12 jaar € 7.50

* Kipfilet met kerriesaus * Koe Loe Yuk (met zoetzure saus) * Saté * Mini Loempia en kerriekoek * Nasi * Bami

€20.50

voor 2 pers.

To boldly go wh

Speciaal Moederdagbuffet €15.00 p.p.

Tijdens het buffet serveren wij U diverse

voor-, hoofd- en nagerechten uit de Chinese en Indische keuken, zowel met vlees- als visspecialiteiten.

Ook op andere dagen is het mogelijk voor groepen om dit buffet te reserveren.

* Atjar

1

Speciaal Buffet

Star Trek Firs

VOOR GROTE GROEPEN OOK CATERING MOGELIJK Tevens à la carte mogelijk * Ruime parkeergelegenheid * Tijdig reserveren ONS RESTAURANT HEEFT AIRCO Openingstijden: di. t/m za. 16.00-22.00 u.; zo. - ma. en feestdagen 12.00-22.00 u.

nker)?!

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 Dagelijks geopend vanaf 12.00u maandag gesloten

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur - Tevens voor uw feest of partij

Tevens medewerkers m/v gevraagd

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

Achttien Bodes, allemaal anders

t Contact

ere no one’s gone before? Dan durf jij je vast wel te verdiepen in het dagelijks leven va n Carla (45, ka

Kinderverjaardag is Bowlingparty

Chinees Specialiteiten Restaurant

En of we thuis zijn in de regio … De Bode valt op een half miljoen adressen

ROMMELMARKTEN EN bRAdERiEËN 17 mei donderdag Bergen op Zoom stadspark Kijk in de Pot rommelmarkt 19 & 20 mei Hoeven braderie (centrum) met Luikse markt 26 mei Yerseke jaarmarkt (centrum) met Luikse markt 27 mei Hoogerheide Lucasplein rommelmarkt 2 juni rilland braderie met Luikse markt 3 juni Welberg braderie met Luikse markt 10 juni Wouw braderie met Luikse markt

Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

gratis in de bus. Liefst achttien edities vliegen er wekelijks uit bij uitgeverij De Bode. Heel West-Brabant, Tholen, Sint Philipsland, de Bevelanden en Walcheren worden gecoverd. Een topdekking. Alle Bodes hebben hun eigen, zeer lokale karakter. Het grondgebied van een gemeente is doorgaans het verspreidingsgebied. De lezers worden zeer op maat en fijnmazig bediend met vooral nieuws uit hun eigen leefomgeving. Dat is onze corebusiness. Dat is de kurk waarop we drijven. Ook onze adverteerders beseffen dat ze hun klanten via De Bode uitermate gericht kunnen benaderen, of juist een uitgebreid marktgebied kunnen aanboren door tegen een zeer aantrekkelijk tarief in meerdere kranten tegelijk te adverteren.


Roparunradio ook live vanuit Hamburg BERGEN OP ZOOM - Roparunradio, de 72 uur durende live radio uitzending rondom de Roparun, gaat dit jaar niet alleen verslag geven vanuit Parijs, maar ook vanuit Hamburg. Roparunradio is daarmee het enige medium waar de ontwikkelingen uit Hamburg live te volgen zijn. Het station gaat uitzenden vanuit de glazen studio in het centrum van Barendrecht, waar alle verbindingen met de verslagge-

vers worden gelegd, en waarvandaan alle uren live gepresenteerd worden. Om de radio uitzending te realiseren, zijn tijdens het Pinksterweekend 50 vrijwilligers actief, waarvan er 20 langs de route verslag doen. Roparunradio wil de thuisblijvers en de Roparunteams die onderweg zijn, zo goed mogelijk van informatie over de run voorzien. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de goede doelen van de Roparun, is er leuke muziek te beluisteren en komen er diverse gasten optreden en

mee presenteren. Naast de radio uitzending heeft Roparunradio verschillende mogelijkheden om geïnformeerd te blijven. Op de site www.roparunradio.nl, staan het laatste nieuws, foto’s van de routes en de reacties van de thuisblijvers voor de teams.Roparunradio start op vrijdag 25 mei om 19.00 uur en duurt tot maandag 28 mei 20.00 uur. In West Brabant is Roparunradio te beluisteren via het internet en op 105.3 FM.

KORT BEDRIJVIG - A D V E R T O R I A L -

Restaurant Truva bestaat 8 jaar!

43e Olympus wandeltocht BERGEN OP ZOOM - Op 12 mei houdt wandelsportvereniging Olympus’69 hun jaarlijkse wandeltocht. De routes voeren u door de mooiste gebieden van de gemeente Bergen op Zoom. Deze zijn geheel vernieuwd. De te wandelen afstanden met de starttijden zijn: 40 km starttijd 7.00-9.00u: 30 km-25 km starttijd van 7.00-10.00u: 15 km, 10 km en 5 km starttijd van 9.00 tot 12.00u. De start vindt plaats vanaf Tenniscentrum De Melanen Langstraat 5 4661 SE Halsteren. Parkeerplaatsen zijn aanwezig. Wilt u nadere informatie? Arie Doornbos, Telefoon 0164-684158 of 06-51410915, Website:http://wandel.olympus69.nl of Leo van Tilburg telefoon 0164-684519

Jongerencentrum ’t Trefpunt kweekvijver voor jong talent

Eigenaar G. Cabi voor zijn zaak aan de Korte Bosstraat 5 in Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Turks specialiteiten restaurant Truva aan de Korte Bosstraat bestaat alweer acht jaar. Vanaf heden is de eetgelegenheid in Bergen op Zoom op vrijdag- en zaterdagavond tot 02.00 uur geopend. “Met ons vernieuwde menu zijn we beschikbaar voor iedereen”, aldus eigenaar G. Cabi. “Wilt u na een avondje uit snel nog wat eten? Dit is voortaan mogelijk bij ons met onze speciale ‘Fast food’ menu. Tevens is het mogelijk om online eten te bestellen via thuisbezorgd.nl en just-eat.nl”, laat Cabi weten. Hij heet iedereen van harte welkom in zijn restaurant. Restaurant Truva, Korte Bosstraat 5 in Bergen op Zoom, tel. 0164 299 280

Interview Bram Versluis In het interview met Bram Versluis, verschenen in de Bode van 09-05-2012, is helaas een foutieve uitspraak belandt. Het gaat om de zin ‘Wonder boven wonder viel dat werk, relatief gezien dan, best mee. “Dat vond ik nog best leuk” vertelt Versluis.’ Het werk in Birma viel alles behalve mee, was zwaar en er heerste veel ziektes.’ De uitspraak dat het mee viel, is dan ook niet op zijn plaats.

KORT BEDRIJVIG Last v an vermoeide en zware benen?

Livit Orthopedie organiseert Benen-controledagen

Jongeren aan de slag in het Jongerencentrum.

HALSTEREN - Naast een gezellige plek om te relaxen na school, is Jongerencentrum ’t Trefpunt ook een plek waar de jeugd zelfstandig leert omgaan met geluid en licht als een echte dj. Elke woensdag mogen een paar kinderen de muziek verzorgen in ’t Trefpunt tijdens

de Kids-middag. Er zijn altijd vrijwilligers in de buurt die hen hierbij begeleiden. Van top 40 tot back tot the 90’s, alle soorten muziek wordt gedraaid door de huis dj’s. Iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur is de Kids-middag volop in beweging. Kinderen van 10-14 jaar komen dan na schooltijd gezellig bijkletsen aan de bar, met een drankje, samen gamen

op de Playstations, internetten in het internetpunt, Airhockey spelen of een potje poolen. Tot aan de zomervakantie blijft de woensdagmiddag the place to be. Vanaf de 2e week in augustus wordt het programma herstart. Meer info over de Kidsmiddag is te verkrijgen via jongerenwerker Jessy van Hooydonck, SIW Sterk in Welzijn: j.vanhooydonck@siwsterkinwelzijn.nl Spataders zijn een medisch probleem dat kan leiden tot ernstiger klachten.

Met speciaal concert

Mea Dulcea viert 50-jarig jubileum BERGEN OP ZOOM - In 2012 is het precies 50 jaar geleden dat het Zeekants Meisjeskoor, later omgedoopt tot Mea Dulcea, is opgericht. Om dit te vieren pakt Mea Dulcea uit met een afwisselend Jubileumconcert met als bijzondere gaste Carolien Hulshof, viool. Verder werken een aantal jonge talenten mee aan het concert als Stan de Kwaadsteniet (piano) en Manon Franken and Friends (dans). Dit alles onder de deskundige leiding van Ted van der Heijdt (dirigent). Het concert vindt plaats op 3 juni om 14.30 in de Ont-

moetingskerk, Bolwerk Zuid 134 te Bergen op Zoom. Mea Dulcea zal onder andere de volgende muziekstukken ten gehore brengen: ‘Knee play 5’ van de Amerikaanse minimalistische componist Philips Glass en van de Finse componist Jean Sibelius het mooie koorwerk ‘Be still my soul’. Hiervan is de melodie ook in zijn beroemdste compositie ‘Finlandia’ te herkennen. Verder valt te beluisteren: ‘Drei jiddische Frauenchöre’ van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Joodse componist Victor Ullman. En van eigen bodem zingt Mea Dulcea ‘De Zoom’ van Henk Badings en van Albert de

Klerk ‘Het lied om Eva’ (tekst: Anton van Duinkerke). Hoogtepunt van het concert wordt de uitvoering van ‘Five Hebrew Lovesongs’ van de hedendaagse Amerikaanse componist Eric Whitacre. Violiste Carolien Hulshof zal dit verrassende muziekstuk begeleiden. Al eerder heeft Mea Dulcea deze compositie uitgevoerd, maar als bijzondere toevoeging voor dit jubileumconcert zal het stuk nu omlijst worden met dans van dansstudente Manon Franken and Friends. Meer informatie over Mea Dulcea, haar ontstaansgeschiedenis en haar activiteiten: www.meadulcea.nl PAGINA 16

Uit onderzoek is gebleken dat 25% van de volwassenen in enige mate last heeft van spataders. Spataders zijn een medisch probleem dat kan leiden tot ernstiger klachten zoals trombose en een open been. Het is van belang vaatproblemen al in een vroeg stadium te signaleren. Daarom organiseert Livit 2 Benencontrole dagen in samenwerking met GezondShop. Op zaterdag 19 mei bij GezondShop Roosendaal en op zaterdag 26 mei bij GezondShop Bergen op Zoom, Boerhaaveplein 9a. Beide dagen zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur. Heeft u last van vermoeide, zware en onrustige benen? Wordt u wakker van de nachtelijke krampen in de kuiten? Dan kunnen deze klachten de eerste tekenen zijn van beginnende vaatproblemen, zoals spataders. Tijdens deze benencontroledagen wordt op een eenvoudige wijze de bloeddoorstroming in de bloedvaten van het been gemeten. Wanneer er aanwijzingen zijn voor een bestaand vaatprobleem krijgt men een brief mee voor de huisarts. Deze zal dan bepalen of en welke behandeling gewenst is. Het op tijd (h)erkennen van de klachten kan problemen in de toekomst voorkomen. De Benen-controledagen zijn gratis en een meting duurt ongeveer 15 minuten. Voor meer info, bel Piet Boon van Livit: 06-50636303.


Vershof Zonneplein Half gebakken stokjes 3 voor

€ 2,50

Do-vrij-zat Appelflappen

per stuk aak: Lucida Handwriting tte volgens opmaak a.u.b. Te koop aangeboden: Miele wasmachine eting: Miele droger om x 35 mm samen € 250,00 er vierkant kader, maar met per gestippelde machine € cirkellijn 150,00 Tel. 06-10544097 sing: edities voor zondag 13 mei. TE HUUR

GARAGEBOX

€ 1,10

ere plaatsingen onder voorbehoud opgave. Bergenvan op definitieve Zoom, Nicolaas Beetsstr. Tel.: 0168-462010

Dagelijks verse asperges 95

Varkensschnitzels

€5.50

4 stuks

Verse Worst

J.A. GEILINGS

€2.

Heerlijke Galia meloen 49

€5.50

kilo

verstand van lekker eten

per pond v.a.

€1.

per stuk

Kerstcatering.nl

AL

12 1/2

Verras uw vrienden, kennissen of familie met een culinair kerstdiner bij u thuis! Heeft u ook geen zin om uren lang in de keuken te staan? Laat ons uw zorg uit handen nemen. Met uw keurslager een zorgeloze kerst!

JAAR!

Nieuwetijdswinkel, Reikipraktijk & Cursuscentrum

“GOED IN JE VEL”-DAG Zaterdag 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur

GEZOND AFVALLEN met Aloë Vera ? Weten hoe of wil je gelijk meedoen? 0165–550388

Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

De Regenboogslang bestaat 121/2 jaar. Dat vieren we met u en al onze samenwerkers.

lezingen positief opvoeden

en healing arts

• diverse kraampjes en stands

• tekenen en dans workshops voor volwassenen en kinderen • • gezonde hapjes

Ervaar de nieuwe koers...

Kom meegenieten tijdens de “Goed in je Vel”-dag

en

voedingsadvies van al onze aktiviteiten Graancirkels, de laatste loodjes tot 2012

theeproeverij workshops yoga en

door Janet Ossebaard,

hypnotherapie

(Om 20.00 uur, in Den Enghel, Grote Markt 19 in Bergen op Zoom, speciaal entree 12,50 pp, graag vooraf aanmelden.)

gratis cranio-sacraal therapie en Reiki proefsessies

Gratis toegang voor iedereen Lievevrouwestraat 34 4611 JL Bergen op Zoom

graancirkelonderzoeker

Meer info:

www.deregenboogslang.nl

Lievevrouwestraat 34 • 4611 JL Bergen op Zoom • T 0164 259 356 E info@deregenboogslang.nl • I www.deregenboogslang.nl

www.twbselect.nl

ZORG voor je

bestbetaalde vakantiebaan

Scheiden is ook een nieuw begin! Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring. We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding. De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

NA A

R

.nl t c e l se twb OLLICITEER F SU R EN S

DI R E

CT !

Maak nu al werk van jouw vakantiebaan! Want bij TWB Select vind

je de bestbetaalde vakantiebaan. Er is werk voor iedereen. En voor

studenten van een zorgopleiding zijn er functies op niveau. Surf naar

www.twbselect.nl en solliciteer direct. Dan maken wij werk van jou! En kun je daarna zelf op vakantie.


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l 50 jaar The Beatles

Eerherstel voor Magical Mystery Tour Het jaar van de ‘Summer Of Love’, 1967, was vanuit artistiek oogpunt voor The Beatles wederom een topjaar. De band focuste zich dit jaar geheel op de studio. Met een fantastisch resultaat. In februari verschijnt de single Penny Lane / Strawberry Fields Forever. In juni één van hun meesterwerken; de elpee Sgt.Pepper Lonely Hearts Club Band. Een maand later weer een single; All You Need is Love/ Baby You’re a Rich Man. De volgende single, Hello Goodbye / I Am The Walrus, ligt in november in de winkel. Tussendoor wordt ook nog eens aan een film gewerkt. Magical Mystery Tour wordt ontworpen voor het witte doek als reactie op de middelmatige film ‘Help!’ (de Beatles zijn van mening dat zij zelf een betere film kunnen maken), maar komt uiteindelijk op TV terecht. De wereldpremière van Magical Mystery Tour vindt op tweede kerstdag plaats op BBC1. De film wordt door publiek en pers genadeloos in de pan gehakt. Van de film wordt een soundtrack gemaakt die in Engeland in december 1967 als dubbel epee in de winkels komt te liggen. In Amerika, en talloze andere landen, wordt de soundtrack als elpee uitgebracht. Om de elpee ‘vol’ te krijgen worden er nummers aan toegevoegd die eerder dat jaar op single verschenen. De elpee versie bevat de volgende nummers: Magical Mystery Tour, The Fool On The Hill, Flying, I Am The Walrus, Blue Jay Way, Your Mother Should Know, Hello Goodbye, Strawberry Fields Forever, Penny Lane, Baby You’re A Rich Man en All You Need Is Love.

Nu Online Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Agenda

Veel hits op het album Magical Mystery Tour.

De elpee wordt een enorm commercieel succes, het wereldwijd zevende best verkochte album uit de sixties (!), maar wordt toch door de professionele kenners behoorlijk kritisch ontvangen. Magical Mystery Tour komt, decennia lang, bijna nooit op favorietenlijstjes te staan. Een Engelse Beatles kenner in 1978: “De teleurstellende TV-fantasie van The Beatles bracht een betrekkelijk armzalige en ontmoedigende collectie songs met zich mee”. Huh? Lezen we dat wel goed? Deze reactie werd met name gevoed door

het gegeven dat na het uitkomen van het conceptalbum Sgt Peppers iedereen weer een op een (vaag) thema gebaseerde elpee verwachte. Kijk je, achteraf, naar Magical Mystery Tour dan staat dit album prop en propvol wonderschone songs van onuitsprekelijke kwaliteit. Zonder ook maar 1 zwak plekje. Langzaam maar zeker zie je het album op favorietenlijstjes terecht komen. Misschien wordt dit album over een tijdje zelfs wel het beste album van The Beatles ooit genoemd. Zou zo maar kunnen. Wat ons betreft mag het!

NEWZZ

Kaartverkoop Blommenkindersfestival gestart De voorverkoop voor het Blommenkindersfestival dat op zondag 22 juli in het Roosendaalse Vrouwenhofpark plaatsvindt is gestart. Kaarten kosten 7.50 euro in de voorverkoop en zijn te koop bij Café De Klomp in Etten-Leur, CDShop De Waterput te Bergen op Zoom en in Roosendaal bij de VVV (Markt) en Tobaccoshop Vriends (Nieuwe Markt).

Passie is het belangrijkste

Rob de Wit combineert video en fotografie

Rob de Wit.

“Ik houd van alle smaken muziek, maar het moet wel een beetje bekend zijn” vertelt Rob de Wit (45) over zijn muzikale voorkeur: ”Dat is natuurlijk relatief, want iets nieuws is ook nog niet bekend, maar kan ook leuk zijn”. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Rob’s smaak is breed en gaat verder dan standaard popmuziek. Jazz prijkt op zijn lijstje én zelfs klassiek. De passie voor muziek combineert Rob met video en fotografie.

Daarmee zet hij zich al een tijdje in voor West-Point. Passie is belangrijk weet Rob: “Dat geldt voor zowel foto als film. Als je ergens iets mee hebt, maak je automatisch mooie(re) beelden. Heb je er niks mee? Dan wordt het heel moeilijk.” Rob volgt al zo’n drie jaar een cursus fotografie bij Albert Joosen en ziet zijn eigen werk met het jaar verbeteren. Dat geldt ook voor videoproducties, want via dezelfde Albert Joosen kwam hij terecht bij ZuidWestTV. ZuidWestTV, waar West-Point regelmatig mee samenwerkt, is dan weer de link tussen Rob en de organisatie achter dit stuk.

Bij ZuidWestTV maakt Rob regelmatig reportages over musea. “De regel dat elke minuut film een uur werk is gaat wel op” beaamt hij. Gemiddeld duurt een item zo’n tien minuten en dat is zo’n tien uur qua werk wat er ongeveer ingestoken wordt. Zowel filmen als bewerken hoort daarbij tot zijn takenpakket. Rob was 100% onervaren op het gebied van video toen hij zijn eerste gesprek had bij ZuidWestTV. “Wat zou je eigenlijk kunnen doen?” vroegen ze hem. “Ik kan eigenlijk helemaal niks“ was het antwoord. Voor West-Point filmde Rob onder andere de beelden van de opening van de Popschool en verzorgde hij diverse fotoshoots. Zelf is hij graag op jazzweekend te vinden, maar ook het concertgebouw prijkt op zijn lijst van fotoreportages. Muzikaal staan Adele, Caro Emerald, BLØF en de Dijk bij zijn favorieten. Hij hoopt deze namen ooit nog eens te fotograferen. Bij BLØF is dat al gelukt en staan de beelden op west-point.nl. De muziek, het filmen en de fotografie zijn grote hobby’s, Rob heeft daarnaast ervaring als programmeur en is op dit moment op zoek naar een extra nieuwe uitdaging. Niet dat hij zich verveelt, want met passie en gedrevenheid is de agenda zo gevuld met de nodige video en foto afspraken.

Laddervatfeest ’t Slik woensdag 16 mei 22.00 Flintstones De Klomp Etten-Leur donderdag 17 mei 16.00 The Doors Alive Mezz Breda donderdag 17 mei 21.30 Colsensation Tongerloplein Roosendaal donderdag 17 mei 16.00 Back To The Country De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 18 mei 20.00 Prong Mezz Breda vrijdag 18 mei 20.00 Nitrox ’t Slik Bergen op Zoom vrijdag 18 mei 22.00 Nouveau Beats Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 18 mei 22.00 BZN Tribute De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 19 mei 20.00 Dave Chavez Band Time Out Roosendaal zaterdag 19 mei 20.00 Club VOOdOO Mezz Breda zaterdag 19 mei 21.00 Blue Sox Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 19 mei 21.30 LaLaLand Mezz Breda zaterdag 19 mei 22.00 The Wild and Innocent Café De Schorre Bergen op Zoom zaterdag 19 mei 22.00 Paper Fox Mezz Breda zondag 20 mei 16.00 Battle Of The Bands Mezz Breda dinsdag 22 mei 19.00 Tim Christensen Mezz Breda woensdag 23 mei 19.00 Mother’s Finest Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 24 mei 20.00 Blommenkindersmuziekquiz Erato Roosendaal vrijdag 1 juni 20.00

Vinyl vaak voor prikkie te koop

Elpees weer helemaal hot! De CD verkoop verliest niet alleen terrein aan het illegaal kopiëren. Muziekliefhebbers hebben de elpee weer (her)ontdekt. De laatste jaren de ouderwetse elpee aan een indrukwekkende opmars bezig in de winkels. Bij de grootste distributeur van geluidsdragers in Nederland, Bertus, steeg de verkoop van muziek op vinyl in 2011 met maar liefst 35%! Opmerkelijk is dat het niet alleen de ‘oudere jongeren’, lees 50tig plussers, zijn die platen kopen. Juist de jongere generatie heeft het vinyl ontdekt. En dan hebben we het over jongeren vanaf een leeftijd vanaf, slechts, 14 jaar. Een groep jongeren die minder geïnteresseerd is in de maaksels van Jantje Smit, Frans Bauer, Gordon, Nick & Simon, Guus Meeuwis, Marco Borsato en René Froger. Maar op zoek zijn naar kwaliteit. En die vinden ze dan onder meer terug in de muziek van pa en ma. Van Beatles tot Stones, van Hendrix tot Mayall. Eigenlijk een ontzettend bevoorrechte groep! Het moet toch alles overtreffend heerlijk zijn om die fantastische muziek van toen voor het eerst te horen? Muziek die in schril contrast staat tot de muziek van de meisjespop van Kane en van gehypte bands als Moke en Go Back To The Zoo? Je zou bijna jaloers worden op iemand die nog niet alles heeft gehoord van The Beatles, Led Zeppelin, Stones of Jimi Hendrix. Of die, voor hen, volkomen onbekende bands ontdekken als Outsiders, Arthur Brown of Pretty Things.…….. En wat het voor deze groep nog eens extra mooi maakt is dat het oude vinyl in vergelijking tot ‘vroeger’ voor een erg zachte prijs op de kop getikt kan worden. Ook in West-Brabant. Waar is dat mooie vinyl in de regio dan te koop? In Bergen op Zoom is dat bij de, bijna legendarische, Waterput (Bosstraat), in Roosendaal bij Blue Moon (Hoogstraat) en in Breda bij Tunes Ville aan de Haagdijk.

Piepjonge elpeeliefhebber uit de jaren vijftig.

Ook de West-Brabantse Kringlopers hebben een mooie voorraad vinyl in de bakken staan. Er zijn vijf Kringloopwinkels in deze regio: Bergen op Zoom, Roosendaal (2), Etten-Leur en Steenbergen. In de Eurohal, een dependance van de West-Brabantse Kringloper aan de Roosendaalse Havendijk, kan vinyl zelfs voor één euro per kilo worden gekocht! Verder zijn er door het jaar heen nog diverse rommelmarkten waar elpees te koop worden aangeboden. Zoals bij de halfjaarlijkse boeken en platenmarkt van de Roosendaalse St.Josephkerk. Dit is een snuffelmarkt met het grootste (meer dan vijfduizend) en meest diverse aanbod aan elpees en singles in de regio. Al vast veel plezier met het beluisteren!

w w w . W e s t - P oin t. n l - In fo @ Wes t- Point.nl - www.West- Point.nl - Inf o @ W e st - Po int . nl - w w w . W e st - Po int . nl PAGINA 18


Bedrijfsruimte nodig? www.kantoor-opslag-bedrijfsruimte.nl

Online keuzewijzer hypotheken

Sinds kort vind je op onze site de “hypotheek keuzewijzerâ€?. Via de keuzewijzer krijg je antwoord op de vraag: “Welke hypotheek kiest iemand zoals ik?â€? In de keuzewijzer kun je enkele gegevens over jezelf invullen, zoals je leeftijd, de koopprijs en de bouwsoort van de woning. Daarna kun je in ĂŠĂŠn oogopslag zien, welke hypotheken gekozen werden door andere consumenten in een situatie die vergelijkbaar is met die van jou. Deze keuzewijzer gaat dus een flinke stap verder dan andere vergelijkingssites en geeft je extra houvast als je een hypotheekkeuze moet maken. De informatie in de keuzewijzer is gebaseerd op de tienduizenden hypotheekkeuzes die de afgelopen 1,5 jaar zijn gemaakt door de klanten van De Hypotheker. Maar er is nog veel meer te vinden op www.hypotheker.nl. Zo kun je online verschillende berekeningen laten maken. Bijvoorbeeld hoeveel je maximaal zou kunnen lenen of hoe hoog de maandlasten worden bij een bepaald hypotheekbedrag. Ook kun je op onze site je eigen account maken: ‘Mijn

Te koop Bergen op Zoom

Hypotheker’. Je kunt je daar heel eenvoudig voor aanmelden.“Mijn Hypotheker� biedt je veel extra’s. Zo kun je je bijvoorbeeld abonneren op diverse e-mail abonnementen zoals het Rentestandabonnement en de Nieuwsbrief. En als je al klant bent van De Hypotheker, dan kun je via “Mijn Hypotheker� gemakkelijk berichten uitwisselen met je eigen adviseur. Bijvoorbeeld over je hypotheekofferte of over het aflopen van je rentevaste periode. Daarnaast kun je online volgen hoe het staat met de voortgang van je hypotheekaanvraag. Een andere handige toepassing is de Jazeker Check. Dat is een online vragenlijst voor klanten. Hiermee kun je checken of je hypotheek nog past bij je huidige woon- , werk- of gezinssituatie. Het is dus beslist de moeite waard om je aan te melden voor “Mijn Hypotheker�. Het kost je niets, maar het kan je veel opleveren!

Monumentaal herenhuis

Stationsstraat 19, Bergen op Zoom Een half-vrijstaand monumentaal pand, circa 435 m² groot, gebouwd in eclectische stijl, gelegen op een unieke locatie in het centrum van Bergen op Zoom, op een steenworp afstand van het NS-station en het winkelgebied.

Dus ben je op zoek naar een hypotheek of wil je informatie over het kopen van een huis? Ga naar www.hypotheker.nl!

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Ken je onze website: www.hypotheker.nl? Vast wel! De meeste mensen die zich online informeren over hypotheken, komen op onze site terecht. Geen wonder, de site biedt enorm veel informatie over het kopen van een huis en over hypotheken. Onze site wordt zelfs als een autoriteit beschouwd op dat gebied. Dat komt vooral doordat De Hypotheker absoluut onafhankelijk is. De informatie die je via onze site kunt vinden, is dat dus ook! Op meer dan 250 pagina’s, kun je gemakkelijk de informatie vinden die je zoekt.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Het pand beschikt over een eigen afsluitbaar parkeerterrein aan de zijkant van het pand, danwel te gebruiken als ruimte en privacybiedende tuin. In het pand zijn vele karakteristieke elementen aanwezig, waaronder glas-in-lood ramen, marmeren lambrisering, marmeren schouw en geornamenteerde plafonds. Dit pand biedt de mogelijkheid tot woonhuis danwel kantoorruimte. Daarnaast is een combinatie van wonen en kantoor/praktijk aan huis tevens een mogelijkheid.

EUR 549.000,- kosten koper Voor meer informatie: 076 5 209 209 of www.dtz.nl

Toon Verdoolaege, franchisenemer De Hypotheker Bergen op Zoom gebr. timmermans b.v. tegenover Saver Saver milieustraat milieustraat boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover 4751 Xk oud gastel tel.: 0165 - 31 77 46 Tel.: info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

www.garageboxentehuur.NU

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen.

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, Burg. van Hasseltstraat 78, (0164) 25 98 00 www.hypotheker.nl

www.garageboxentehuur.NU

Bergen op Zoom 0164 – 687235

Metaalprijzen geldig week 32 20 metaalprijzen

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

0164 – 687235

en rolluiken www.hansler.nl Leverancier van: rolluiken, zonweringen, screen, markiezen, 7HYHQVKHWDGUHVYRRU6HUYLFHHQ5HSDUDWLHV terrasoverkappingen, garagedeuren en binnenzonwering.

Tevens het adres voor Service en Reparaties ,QGXVWULHZHJ91+DOVWHUHQ Industrieweg7HOEJJ 12a, 4661 VN Halsteren, Tel. 0164-630463, b.g.g. 06-22745708

Geen hemel en geen hel, wat danen wĂŠl??? hel, Geen Geen hemel hemel en geen geen hel, wat wat dan dan wĂŠl??? wĂŠl???

www.pentahof.nl www.pentahof.nl www.pentahof.nl (kijk bij laatst toegevoegd)

(kijk bij laatst toegevoegd) (kijk bij laatst toegevoegd)

PF v.d Meer Kootwijkerbroek PF v.d Meer Kootwijkerbroek PF v.d Meer Kootwijkerbroek

misha schilder- en stucadoorswerken telefoon

06-20624202 Voor slimme vroege vogels...

GOOD MORNING FLIGHT

tot â‚Ź 2,70 â‚Ź 2.90 p/kg â‚Ź 0,75 â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 0,90 â‚Ź 1,15 p/kg â‚Ź 0,50 â‚Ź 0,50 p/kg â‚Ź 5,00 â‚Ź 5,80 p/kg â‚Ź 4,50 â‚Ź 5.30 p/kg â‚Ź 4,25 â‚Ź 5,05 p/kg â‚Ź 2,80 â‚Ź 2,95 p/kg â‚Ź 1,00 â‚Ź 0,95 p/kg â‚Ź 1,10 â‚Ź 1,30 p/kg â‚Ź 1,00 â‚Ź 1,20 p/kg â‚Ź 0,85 â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,45 â‚Ź 0,50 p/kg â‚Ź 0,22 â‚Ź 0,21 p/kg â‚Ź 0,40 â‚Ź 0,45 p/kg â‚Ź 0,22 â‚Ź 0,21 p/kg â‚Ź 20,00 â‚Ź 15,00

â‚Ź 0,75 â‚Ź 0,95

â‚Ź 3,75 â‚Ź 4,80

per kg per stuk

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Schoon genoeg van vuil tapijt?

chem-Dry Droger, schoner, gezonder • • • • •

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Boek via internet!

www.adballon.nl

vanaf â‚Ź 1,70 â‚Ź 1,90

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955


sport

Resultaten bij T.V. Smash BERGEN OP ZOOM - Bij tennisvereniging Smash waren de resultaten wisselend zondag 6 mei. Het 1e mix team ging hard onderuit bij stadsgenoot LTC De Zoom: 1-7. Het 2e mix team won overtuigend met 7-1 van concurrent Roosendaal en kan het kampioenschap niet meer missen. Het 3e mix team moest in Zeeland tegen Sluiskil en won opnieuw met 6-2. Op bezoek bij LTC De Zoom werd het team op waarde geklopt. Xira kreeg na een busreis met weinig slaap meteen van Jessie Buuron met 2x6-0 de ballen om de oren geslagen. Ingeborg vocht nog wel hard tegen Roos Nederstigt, maar kon tegen de harde uithalen van Roos net niet op. Robert vocht tegen Joost van Loon een spannend en slopend gevecht uit, maar moest met 5-7 in de 3e set toch zijn meerdere erkennen. Ook Jens kon het, ondanks een 5-2 voorsprong, in de 1e set niet bolwerken tegen

Daan Maasdam: 5-7, 4-6. Het punt kwam uit de dubbel van Robert en Alex: 6-1, 6-4. De damesdubbel werd nipt verloren, 6-7 in de 3e set. Ook de 2 mixen gingen overtuigend naar de Zoom. Een 3e plaats lijkt nu het hoogst haalbare voor dit team. Veel beter verliep het voor het 2e team. Tegen de enig overgebleven concurrent werd knap met 7-1 gewonnen. Helemaal vanzelf ging het niet. De dames moesten flink vechten voor de punten. Zo won Milou het 1e punt met 6-4, 7-6. Kirsten had het nog zwaarder en stapte na ruim 2.5 uur van het veld na een ware slijtageslag: 7-5, 5-7, 7-6. Daarna pakte de heren soepel de beiden enkels. Toby met 6-2, 6-0, Jeffrey met 6-4, 6-1. Ook voor de damesdubbel moest gevochten worden door Michelle en Kirsten, het werd een 3 sets overwinning. De herendubbel ging verloren, waarna de mixen voor Smash waren. Het team o.l.v. captain Dick kan zich al op maken voor een feestje. Het 3e team heeft de smaak van het win-

Open training bij Unity nen te pakken. Anne won knap haar enkel in 3 sets en ook Yvonne pakte haar enkel overtuigend. Ook Jelle ging er in 3 sets met de winst vandoor. Yannick was minder fortuinlijk en verloor in de 3e set met 7-5. De beide dubbels gingen naar Smash, Jelle en Lars soepel in 2 sets, Yvonne en Vera in 3 sets. De 1e mix van Vera en Yannick ging naar Sluiskil, in de 2e mix zorgde Anne en Lars voor het 6e punt. Met deze overwinning staat het team keurig in de middenmoot met kansen om nog te stijgen. Bij de jeugd t/m 17 werd door het team van Bram, Koen, Max en Vince een 6-0 overwinning tegen Wouw gehaald. De meisjes met Ilja, Anniek, Mandy, Zoey en July moesten met 2-4 de overwinning laten gaan naar Wouw. Het 1e mix team met Saskia, Margot, Camiel en Pim op de zaterdag pakte de 4e overwinning op rij: 4-1 en blijft volop in de race voor het kampioenschap van de eredivisie.

BRIDGE S: H V 7 H: V 6 R: A H 5 4 K: 7 6 4 2 S: 9 8 2 S: 6 5 3 H: A B 9 7 5 H: 8 3 R: V 8 6 R:10 9 7 3 K: V 8 K: A H B 3 S: A B 10 4 H: H 10 4 2 R: B 2 K: 10 9 5 Zuid speelt 3 Sans Atout: West komt uit met Schoppen 9. Hoe moet Zuid dit spel spelen? BELLEVUE BRIDGE Woensdag 2 mei, groep A: 1. Ludo v. Wel-

len-Partner 64,24%, 2. Jan Pigmans-Jan v. Es 63,54%, 2. Els Heel-Els Roelvink 63,54%, 4. Riet v. Rooy-Jan de Rooij 56,25%, 5. Elly v. Aken-Paula Krooswijk 53,82% Groep B: 1. Jeanetten v. Hooijdonk-Loed Weys 64,17%, 2. Anneke Diks-Gerdadien Kuijlen 59,17%, 3. Nell de Jong-Ella Uitdewilligen 57,29%, 4. Mia en Cees Petersen 56,25%, 5. Nelly v.d. Bergh-Nelly Schauwen 55,90% BRIDGECLUB STEELBRIDGE Wintercomp. 7 mei, A-Lijn: 1. Therese Punt-Rene Punt 64,58%; 2. Adrie KoevoetsJack Joevoets 61,82% 3. Gemma PiepersJos Oor 57,29%.

B-Lijn: 1. Joke Claes-Marta Franken 68,96%; 2. Adrie de Wit-Mia van de Wouw; 3. Cor v.d. Linden-Hans Graafmans 55,56%. Programma: Op 14 mei is de laatste avond voor de wintercompetitie. Vanaf 21 mei begint de zomercompetitie. Iedereen is van harte welkom maandagavond 19.40 uur in de Bellevue voor een gezellige bridgeavond. BRIDGECLUB W.B.M Familyland, uitslag 7 mei, A-lijn: 1. N. Overbeeke+R. Verbeek 56,25%, 2e en 3e plaats gedeeld A. Borremans-J. Goossens, A. Seip-G. Tamboer 54,38%. B-lijn: 1. echtp. Verleur 60,83%, 2. M. Bogaert-Y. Vreeken 57,92%, 3. N. Middag-B. Veenman 53,33%.

Nieuw Borgvliet wint ook laatste thuiswedstrijd BERGEN OP ZOOM - In een sportieve wedstrijd wisten de Borgvlieters ook de laatste competitiewedstrijd thuis tegen WVV’67 met 2-1 te winnen. Dit betekent dat de Oranjezwarten thuis in competitieverband al 2 seizoenen dus 22 wedstrijden lang niet hebben verloren. Al in de eerste minuut slalomde Sebastiaan zich fraai door de groenzwarte defensie waar hij werd gestopt door een overtreding. Nieuw Borgvliet had het initiatief en na een voorzet van Kees schoot Robbert van dichtbij snoeihard op de paal. Door slordig spel, het was laat geworden de nacht daarvoor, was het een matige wedstrijd, de Woensdrechtenaren waren aanvallend machteloos, en de Borgvlieters te onnauwkeurig.

Na 37 minuten zette Ramzi scherp voor, Sebastiaan kopte de bal terug naar Kees die hoog inschoot: 1-0. Twee minuten later was het al weer gelijk toen een hoekschop slecht werd verdedigd waarna FDavid Koolen makkelijk van dichtbij Diego kon passeren: 1-1. De tweede helft wilden de Borgvlieters toch laten zin wie de beste is in de vijfde klasse en vielen onophoudelijk aan : Diego had thuis kunnen blijven. Na 77 minuten nam Benny van links een vrije schop kort op Sebastiaan die hem meteen vrijspeelde waarna de begaafde technicus de bal vlak en hard, diagonaal inschoot: 2-1 uit een prachtige 1-2 , het hoogtepunt van de middag. Eindstand 1. Nieuw Borgvliet 22 20 1 1 61 96-15

2. WVV’67 22 46 3. Lepelstraatse Boys 22 46 4. Vosmeer 22 44 Nieuw Borgvliet leed in de hele competitie een nederlaag uit bij Robur Goes met 3-1 en speelde eenmaal gelijk tegen Lepelstraatse Boys thuis 1-1. Gemiddeld scoorden de Borgvlieters 4,5 doelpunt per wedstrijd en kregen er minder dan 1 per wedstrijd tegen. De nummers 2 en 3 eindigden op een lichtjaar afstand: 15 punten. Overige uitslagen Nieuw Borgvliet 2-SVC 2 2-2 Rimboe 3-Nieuw Borgvliet 3 1-2 WVV’67 4-Nieuw Borgvliet 5 1-2 Nieuw Borghvliet 6-Alliance 6 2-0 Nieuw Borgvliet 7-Dosko 10 4-2 Vogelwaarde Dames-Nieuw Borgvliet 6-1

Drukke tijden Lepelstraatse Boys aan eind van seizoen LEPELSTRAAT - De maand mei staat bol van activiteiten bij Lepelstraatse Boys. Het 1e elftal richt zich op de nacompetitie en gaat voor promotie naar de 4e klas.

Zondag 29 april speelde het 1e elftal haar laatste thuiswedstrijd tegen de kampioen van de klas 5B Nieuw Borgvliet. Voorafgaand aan de wedstrijd speelden de F1 pupillen een voorwedstrijdje. Einduitslag 5-5. Minder goed deed het vervolgens Lepelstraatse Boys 1, zij gingen ten onder met 4-0. Na afloop reikte de club van 50 de jaarlijkse cheque uit voor het goede doel. Dit jaar was gekozen voor de EHBO Lepelstraat. B1 kampioen Na in de najaarscompetitie al een goed resultaat te hebben weggezet met een 2e plaats achter WVV’67, sloot de B jeugd, onder leiding van Ron van den Berg en Carlo van Bergen de voorjaarscompetitie af met een kampioenschap. Om dit te bereiken moest er de voorlaatste wedstrijd thuis wel worden gewonnen van wederom concurrent WVV’67. De B jeugd toonde zich

een waardig kampioen en won met 5-0. Een klinkend resultaat voor een terechte kampioen. De competitie werd waardig afgesloten met een 3-2 overwinning op sc Gastel B2, waarna de kampioensshirts konden worden aangetrokken en de kampioensschaal omhoog kon worden geheven.

opgeslagen voor het jaarlijkse jeugdkamp. Van donderdag tot en met zaterdag wordt de jeugd weer bezig gehouden met tal van voetbalspelletjes, een zeskamp en als afsluiting zwemmen in Goes. Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar niet de bonte avond op vrijdagavond.

Pupillenscheidsrechters In de voorjaarsvakantie volgden 10 jeugdspelers een pupillen scheidsrechters cursus. Onder leiding van docent Ad van Hoek van de KNVB werden op 2 achtereenvolgende woensdag avonden de spelregels bij gespijkerd en de kwaliteiten van de scheidsrechter geleerd. Dit zowel theoretisch in de bestuurskamer als praktisch op het veld in 2e wedstrijdjes. De laatste avond werd nog afgesloten met een spelregeltoets. Afsluitend werd aan alle cursisten de certificaten uitgereikt. De jongens gaan in de nabije toekomst wedstrijdjes leiden van de E en de F pupillen.

Lepelstraatse Boys 1 Evenals vorig seizoen, eindigde Lepelstraatse Boys 1 op de eerste plaats in de 2e periode. Alleen tegen de uiteindelijke kampioen Nieuw Borgvliet moest genoegen worden genomen met een gelijk spel 1- 1. Alle overige wedstrijden in deze reeks van 7 werden winnend afgesloten. In de nacompetitie speelt Lepelstraatse Boys tegen de 1e periode kampioen van klas 5A. Dit is wederom een Zeeuws Vlaamse ploeg nl. RKVV Graauw. In 2 wedstrijden tegen Graauw moet Lepelstraatse Boys het proberen af te maken. De Boys starten met een thuiswedstrijd op zondag 13 mei en moeten het vervolgens afmaken op zondag 20 mei met de uitwedstrijd in Graauw. Lepelstraatse Boys rekent op uw steun bij deze laatste wedstrijden.

Jeugdkamp Tijdens het Hemelvaartsweekend van 17 tot en met 19 mei worden weer de tenten

PAGINA 20

Majorettes van Unity.

HOOGERHEIDE - Bij de majorettes van Unity uit Hoogerheide is het dinsdagavond 15 mei open training. Dit betekent dat iedereen welkom is om een keertje te komen kijken. Op deze avond kan er worden kennis gemaakt met de sport en met de vereniging. Er zal worden gedanst, getwirlt (draaien met de baton) en er zullen leuke spelletjes worden gedaan. De tijden van de open training zijn van 18.00 tot 19.00u (bij het C-team, tot ongeveer 9/10 jaar) of van 19.00 tot 20.00u (bij het B-team, vanaf ongeveer 9/10 jaar). Unity is onderdeel van muziekvereniging

de Scheldezonen uit Hoogerheide. Als lid van Unity ben je niet alleen bezig met twirlen, maar ook met dans, lenigheid en acrobatiek. Gezelligheid staat bij de vereniging voorop en daarom worden er regelmatig leuke dingen georganiseerd. Ook zijn de leden van Unity vaak te zien bij demonstraties of op wedstrijden. Dit doen zij zeker niet zonder succes. Afgelopen januari stonden alle leden van Unity op het Nederlands Kampioenschap Majoretten te Oss. Hier behaalden zij twee zilveren en één bronzen plek. Meer informatie over Unity, kijk op www. unityhoogerheide.tk

FC Bergen BERGEN OP ZOOM - Dit jaar nieuw bij voetbalvereniging FC Bergen, open selectietrainingen. Ben jij geen lid van FC Bergen, maar wil jij laten zien dat je goed kunt voetballen en een echte teamspeler bent? Kom dan op de open selectietraining van misschien wel jouw nieuwe elftal! A1-1e klasse (geboren in 1994-1995): Dinsdag 22 Mei 19:30-21:00. Open selectietraining, iedereen (je hoeft dus geen lid te zijn) in de leeftijdscategorie is welkom. Donderdag 24 Mei 19:30-21:00; Dinsdag 29 Mei 19:30-21:00; Donderdag 31 Mei 19:30-21:00. B1-hoofdklasse (geboren in 19961997): Dinsdag 22 Mei 19:30-21:00. Open selectietraining, iedereen (je hoeft dus geen lid te zijn) in de leeftijdscategorie is

welkom. Donderdag 24 Mei 19:30- 21:00; Dinsdag 29 Mei 19:30-21:00; Donderdag 31 Mei 19:30-21:00. C1-2e klasse (aanvr. 1e klasse) (geboren in 1998-1999): Maandag 21 Mei 19:15-20:45. Open selectietraining, iedereen (je hoeft dus geen lid te zijn) in de leeftijdscategorie is welkom. Donderdag 24 Mei 18:00-19:30; Donderdag 31 Mei 18:00 -19:30. D1-2e klasse (aanvr. 1e klasse) (geboren in 2000-2001): Dinsdag 22 Mei 18:0019:30. Open selectietraining - iedereen (je hoeft dus geen lid te zijn) in de leeftijdscategorie is welkom. Woensdag 23 Mei 18:00-19:30; Dinsdag 29 Mei 18:00-19:30; Woensdag 30 Mei 18:00-19:30. Informatie FC Bergen Langs de lijn 3, 4616AZ Bergen op Zoom Fcbergenjeugd@live.nl

Kampioenswedstrijd Halsteren tegen Aardenburg HALSTEREN - Helaas is het voetbalvereniging Halsteren 1 niet gelukt om zondag 6 mei uit tegen DOSKO kampioen te worden. Jammer, maar zeker nog geen man overboord. Ze gaan dit nu wel zondag 13 mei doen. Dan krijgt het team van trainer Kees de Rooy opnieuw een mooie kans om aan dit lange, maar fantastisch seizoen, een geweldig slot te breien. De teleurstelling zondag 6 mei was duidelijk waarneembaar bij de spelers en begeleiders van Halsteren. Temeer daar er volop kansen waren om het op de juiste momenten af te maken. Maar dat moeten de jongens dan ook maar snel vergeten en het vizier richten op de wedstrijd van zondag 13 mei thuis tegen Aardenburg. Voor het team van Aardenburg is de competitie min of meer voorbij, omdat ze op een veilige 7e plaats staan en hooguit nog een plaatsje kunnen zakken of stijgen. Dit betekent dat zij zich op een ontspannen wijze kunnen voorbereiden op deze laatste competitiewedstrijd. Dit geldt zeker niet voor het team van Halsteren. De jongens van Halsteren hebben nu 25 wedstrijden

bovenaan in de competitie gestaan en men is er vast van overtuigd dat dit ook na 26 wedstrijden zo zal zijn. De tegenstander van is voor Halsteren altijd een moeilijk te nemen horde. De uitwedstrijd werd wel overtuigend gewonnen met 1-4, dat was toen ook na de moeilijke thuiswedstrijd tegen DOSKO. Dit betekent voor Halsteren wederom, maar nu het laatste examen, dat met goed gevolg zal moeten worden afgesloten. Zoals dit afgelopen zondag ook al aanwezig was, zien de jongens van Halsteren dat belang natuurlijk ook wel in en zullen in de aanloop naar deze wedstrijd er alles voor doen en laten. In de trainingen zal daar ook ongetwijfeld op gewezen worden. Afgelopen zondag was er een geweldig continent Halsteren supporters aanwezig om de jongens te steunen, een compliment waard. Daar rekent de redactie nu natuurlijk ook op, want dat geeft de jongens extra zichtbare energie. Graag ook deze zondag met grote getale komen en de jongens op dezelfde wijze ondersteunen en aanmoedigen. Dit verdiend dit team ook ten volle. Wat is er leuker en spannender dan een kampioenswedstrijd.


Bakkerij ‘t Croissantje Volkorenbol Tijgerbrood wit tarwe 10 mini puntjes eierkoek kersenflap AppelflAp kabouter plop cakeje (1 pers.) kl. bossebol (slagroom)

Laat jij ons magazijn gesmeerd lopen?

e€ 0.80 1.50 e€ 1.00 0.25 € 0.85 e 0.90 € 1.00 e 0.90

Magazijnmedewerker fulltime Voor de uitbreiding van ons magazijn zoeken we een duizendpoot met verstand van hydrauliek én techniek. Een ervaren orderpicker die zelfstandig zijn weg vindt op de pc en heftruck. Iemand die bestellingen plaatst en er persoonlijk voor zorgt dat onze klanten deze op tijd geleverd krijgen. Herken jij jezelf hierin? Stuur je sollicitatie naar pz@avt.nl of bel voor meer informatie naar met Conny van Tilburg: 06 53 96 81 36.

Geopend van 7.00 tot 13.00 uur Joke Joke en en AriJAAn AriJAAn kriJnen kriJnen

Korenmarkt 12 - Bergen op Zoom - tel./fax 0164 - 23 78 64

Meer vacatures op: www.avt.nl/jobs AVT is een Best Managed Company

Spoedopleiding Rijbewijs Vrachtauto! ACTIE EREN: PARTICULI

www.verkeersschoolblom.nl • 2-Daagse praktijkopleiding • Theorie in slechts 5 dagen

U betaalt geen 19% BTW!

De ROoy

De Rooy Warehousing & Distribution

Inschrijven? T (076) 501 55 35

FUNCTIEOMSCHRIJVING

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Natuurlijk! Verkeersschool Blom. De snelste weg naar je rijbewijs

Positie :

Distributiechauffeurs Benelux (eendaagse ritten)

Rapporteert aan :

Transport planner

Positie Positie: :

Distributiechauffeurs Benelux Uitvoerend

(eendaagse ritten) Rapporteert aan : Transport Ondergeschikten : Geen planner Positie: Uitvoerend Doel van de :functie Ondergeschikten Geen

De fijnmazige distributie van witgoed in de Benelux regio. U verzorgt vanuit ons distributiecentrum in Oud Gastel de fijnmazige distributie van witgoed en inzameling van Doel van de functie wit- en bruingoed.

De fijnmazige distributie van witgoed in de Benelux regio. U verzorgt vanuit ons distributiecentrum in Oud Gastel de fijnmazige distributie van witgoed en inzameling van wit- en bruingoed. Roncalli Sg. Tuinderspad 6 ‫ ׀‬4613 CA ‫ ׀‬Bergen op Zoom ‫ ׀‬0164-241050

OnderbOuw rOncalli aan zet

De leerlingen van de eerste en tweede klas van Roncalli hebben het er maar druk mee. De afgelopen week hadden de tweede klassers het jaarlijkse circusproject. Tijdens dat project werkten ze bij allerlei vakken over het onderwerp circus. Dat gold niet alleen voor drama of beeldende vorming, maar ook bij vakken als Nederlands en geschiedenis. In groepjes die samengesteld zijn uit leerlingen van de verschillende tweede klassen, presenteerden deze leerlingen, werkten samen aan een poster of berekenden bij economie de kosten van het circus. Het project werd afgerond met deelname aan een heus circus. De eerste helft van de dag werden de verschillende onderdelen van het circus geoefend, ’s middags werd voor een act gekozen en gepresenteerd aan medeleerlingen. In deze zelfde week liepen de spanningen voor de leerlingen van brugklas 1 hoog op. Zij moesten aan de klassendocenten en ouders van alle leerlingen de resultaten van hun project “kleur” presenteren. Dit vond plaats op woensdagavond. Eerst werden ouders in de kantine verrast met een ingestudeerde flashmob, waarna de presentaties bekeken konden worden door de ouders. Klassendocenten liepen rond om het werk te beoordelen. Natuurlijk stond er aan het einde van deze spannende avond voor ouders en kinderen wat te drinken klaar. Voor de volgende week staat nog een en ander op het programma. De leerlingen voor de tweede klas krijgen op maandagmiddag de uitvoering te zien van de Roncalli Junior Musical Class. In dit geval zijn het de tweedejaars deelnemers die “Little shop of horrors” ten tonele brengen. Zij spelen dit op dinsdagavond nog een keer voor ouders en andere belangstellenden. Kaarten zijn te verkrijgen bij de receptie van de school. De kinderen die deelnemen aan de JMC uit brugklas 1 zijn volgende maand aan de beurt om hun musical te presenteren. Op woensdag stappen de tweedejaars in de bus. Zij gaan een dag naar de Efteling, waar zij in groepjes tal van meetopdrachten bij de attracties verwerken voor het vak natuurkunde. Natuurlijk vergeten ze ook niet om hier en daar voor hun plezier gebruik te maken van dit geweldige pretpark. Na al deze activiteiten wacht de leerlingen een rustig Hemelvaartweekend. www.roncalli-boz.nl

Taken •

Taken & verantwoordelijkheden: • Rijden van een route met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of trekker met city oplegger. & verantwoordelijkheden: • Lossen en afleveren van goederen op de desbetreffende adressen. Rijden van een route met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of trekker • Retour laden op aflever adressen. met• city oplegger. Retour laden van ingezamelde goederen op afhaaladressen. Lossen en afleveren goederen op over de desbetreffende • Feedback aan devan afdeling planning problemen in de adressen. route. Retour laden op aflever adressen. • Het melden van schade en reparaties aan het voertuig.

• • • Retour laden van ingezamelde goederen op afhaaladressen. • Profiel: Feedback aan de afdeling planning over problemen in de route. Ervaring met het rijden trekker oplegger Rijbewijs) of met motorwagen • Het• melden van schade enmet reparaties aan het (BE voertuig.

en aanhangwagen (CE rijbewijs). • In bezit CCV-b of Code 95. Profiel: • Ervaring in distributiewerk. • Ervaring met het rijden met trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen en • Verzorgd voorkomen. aanhangwagen rijbewijs). • Een goede (CE geografische kennis van de Benelux.

• In bezit CCV-b of Code 95. • Reacties Ervaring in distributiewerk. mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van • Per Verzorgd voorkomen. Postbus 964, 5600 AZkennis Eindhoven. Telefonisch • Eeten, Een goede geografische van de Benelux.bereikbaar via 0499-485174.

Reacties Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174.

RESTAURANT VROENHOUT Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde

gastheer/vrouw

Is beton helemaal jouw ding?

Bouw dan mee!

met afgeronde horeca opleiding, die graag pen Pagina 1 gepassioneerd wil werken in een jong team. Bel of mail naar Restaurant Vroenhout, Vroenhoutseweg 21, 4703 SG Roosendaal 0165-532632 t.a.v. Dhr. van Beekveld of info@restaurantvroenhout.nl

7-5-2012

Voor ons nieuwe bedrijf Betonfiguratie b.v. zoeken wij enthousiaste collega’s:

(Meewerkend) Uitvoerder ■ Betonafwerkers ■ Administratief medewerkster ■

PERSONEEL GEVRAAGD Jongen of meisje om af en toe mee te helpen op de kermis in een schiettent of bij andere spelen

Inl. 0164-237847 of 06-23331038

(20,00 uur/week)

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen: Renovatie - Onderhoud - Badkamers Keukens - Houten vloeren - Timmerwerk

Bergen op Zoom Goes

Computeropleidingen Software op maat, ontwikkeling Coaching

Tel. 0164-230209 URL. www. bitbybit-nl.eu

Word, Excel, Access, PowerPoint, Outlook MS Project, Visio, VBA AutoCAD, Inventor Photoshop, Illustrator, InDesign Dreamweaver, HTML5

John Pelkmans

Ekelstraat 4 4726 AR Heerle Tel. 0165 - 855350, Mob. 06 - 14069634 j.pelkmans@klussenier.nl, www.klussenier.nl

Stuur je schriftelijke sollicitatie naar: Betonfiguratie, Korte Hei 43a 4715 RS Rucphen, info@betonfiguratie.nl


vacatures

De BOZ Group is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 90 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisatie is; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines en apparaten voor diverse markten. De hoge eisen die onze klanten stellen aan kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, innovatie, vormgeving, afwerking en flexibiliteit bepalen de bedrijfscultuur van onze organisatie. Wij zijn volledig ISO 9001:2008 gecertificeerd.

MODOC WERKT AAN JOUW TOEKOMST

Wij zijn op zoek naar een kandidaat voor de functie van:

Strategisch inkoper

MODOC UITZENDBUREAU HEEFT VOOR JOU DE OPLOSSING NAAR DE JUISTE BAAN

DOE M ONZE EE MET EN WINEK ACTIE BIER EEN CAM TENDER, DINE ERA OF RBON

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je niet waar je moet beginnen? Modoc Uitzendbureau heeft kennis van de markt en begeleidt jou graag naar een passende baan. KIJK OP WWW.MODOCUITZENDBUREAU.NL/EK Wij zijn o.a. op zoek naar een: > > > >

Mechanisch bankwerker(s) Vrachtwagenchauffeur(s) nationaal Lasser(s) (MIG/MAG en TIG) Bakwagenchauffeur

> Werkvoorbereider > Medewerk(st)er wasserij > Allround monteur > CNC frezer / programmeur

HOOGSTRAAT 2 | 4691 CB THOLEN | T 0166-744015 | WWW.MODOCUITZENDBUREAU.NL

Takenpakket: • Je draagt zorg voor een optimale inkoop en logistiek. • Onderhouden van technische en commerciële contacten met leveranciers. • Analyseren van doorlooptijden, risico’s, leverbetrouwbaarheid en inkoopkosten. • Ontwikkelen van leveranciersrelaties, het verbeteren en meten van leveranciers processen. • Verantwoordelijk voor het voorraadbeheer. • Logistieke afstemming verzorgen tussen leveranciers en de interne organisatie. • Controleren van inkooporders en het bewaken van de leveringstijden. • Verzorgt de administratieve afhandeling van inkooporders. • Beheren van het artikelbestand en het actualiseren van inkoopprijzen. • Doen van voorstellen tot verbetering m.b.t. de processen. Uw profiel Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met NEVI 1 of gelijkwaardig. Wij zijn op zoek naar een inkoper met commerciële vaardigheden met enige jaren ervaring in een productietechnische metaalomgeving, logistiek en planningtechnische inzicht, kennis inzake integrale kostenbenadering en contract- en leveranciersmanagement. Daarnaast ben je een resultaatgerichte onderhandelaar met een klantgerichte, flexibele en probleemoplossende instelling. Tevens ben je een omgevingsbewuste en creatieve teamspeler. Wij bieden een verantwoordelijke, strategische functie in een internationaal speelveld. Een gezonde, groeiende en innovatieve organisatie en een aantrekkelijk primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket, conform de Cao voor de Metaal en Techniek. Interesse? Stuur of mail dan een gemotiveerde brief met cv naar; BOZ Group, t.a.v. Robert Vink, afdeling personeelszaken, postbus 164, 4600 AD Bergen op Zoom. Zie ook onze website www.bozgroup.eu

Accountmanager Duitsland

ABF Bearings is een snel groeiende internationale groothandel die gespecialiseerd is op het gebied van lagers. ABF Bearings onderscheidt zich in de markt door haar expertise en zeer ruime voorraad. Door de groei van ons bedrijf wordt er op dit moment gezocht naar nieuwe medewerkers voor verschillende afdelingen. Interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar:

Medewerker Finance & HR

(Full-time)

(32-40 uur per week)

De uitdaging: Je bent het aanspreekpunt voor onze klanten binnen de Duitstalige regio. Als accountmanager zie je toe op een correcte verwerking van de klant orders. Regelmatig bezoek je klanten en potentiële afnemers. Door het actief onderhouden van je netwerk ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de jou toegewezen markt. Je analyseert en rapporteert deze ontwikkelingen en bespreekt deze met de sales manager.

De uitdaging: Een gecombineerde functie met veel afwisseling! In deze functie werk je in een klein team op de afdeling Finance en Human Resources. Je bent mede verantwoordelijk voor de financiële administratie en alle HR aangelegenheden. Dit betekent dat je zowel op operationeel en tactisch als op strategisch niveau werkt.

Functie eisen: • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar commerciële werkervaring, bij voorkeur in de Duitstalige markt • Uitstekende beheersing van de Duitse en Engelse taal in woord en geschrift • Bereidheid tot reizen

Functie eisen: • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van Finance en Human Resources • Je bent dienstverlenend, stressbestendig en secuur • Je kunt goed met vertrouwelijke informatie overweg • Communicatief ben je sterk en tactisch • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

careers@abfbearings.nl Voor meer informatie kun je onze website bezoeken: www.abfbearings.nl of contact opnemen met afdeling Human Resources, tel. 0165 - 722 227

Medewerker Internationale Handelsdesk (Full-time) De uitdaging: Als Medewerker Internationale Handelsdesk ben je het aanspreekpunt voor onze klanten die onze producten in partijen tegelijk afnemen. Het betreft hier in veel gevallen klanten uit Oost-Europa en het Midden-Oosten. Door jouw inzet en commerciële instelling weet je de verkopen van begin tot eind in goede banen te leiden en bij te dragen aan het succes van onze onderneming. Functie eisen: • Aantoonbaar commercieel actief geweest in een internationale setting • Zelfstandig • Uitstekende beheersing van de Engelse taal en één of meerdere andere talen • Doelgericht en gewend om op commissiebasis te werken • Flexibele instelling • Bereidheid tot reizen

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


vacatures

We rk je gr aa g me t “jo ng e” en “ou de re” ou de ren ? Namens de nieuwe stichting SWOS is stichting tanteLouise-Vivensis op zoek naar gemotiveerde kandidaten voor de functie:

Coördinator SWOS

Een inspirerende duizendpoot met ideeën, 32 uur per week, vacaturenummer 2012054

In de gemeente Steenbergen is na de fusie van de Stichting Ouderenwerk Steenbergen (SOS) en het Sociaal Kultureel Ouderenwerk Steenbergen (SKOS) een nieuwe stichting ontstaan: Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS). Deze stichting zal nauw samenwerken met, en gefaciliteerd

Beschik je over…? Een HBO denk- en werkniveau met bij voorkeur een

de CAO VVT, inschaling volgens het functiewaarderings-

opleiding Sociaal Cultureel Werk, Sociaal Pedagogische

systeem Gezondheidszorg • Secundaire arbeids-

Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

voorwaarden, zoals: pensioenregeling PFZW, collectieve

• Een grote dosis enthousiasme • Kennis van de intra- en

ziektekostenverzekering bij IZZ, VGZ of CZ, meerkeuze

extramurale ouderenzorg • Kennis van de sociale kaart van

systeem, diverse personeelsvoorzieningen, Fitpas etc.

Steenbergen • Sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van contacten met

Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie!

ouderen, vrijwilligers en andere organisaties • Goede

Stuur je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae o.v.v.

mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

vacaturenummer 2012054, bij voorkeur via e-mail, vóór

• Een probleemoplossend vermogen.

30 mei 2012 naar solliciteren@tantelouise-vivensis.nl of

worden door, stichting tanteLouiseVivensis. TanteLouise-Vivensis staat voor hoogwaardige zorg-op-maat in westelijk Brabant. In haar werkgebied - van Dinteloord tot Putte - biedt zij een compleet dienstenpakket aan op het gebied van thuiszorg, (begeleid) wonen, verzorging & verpleging en aanvullende dienstverlening.

www.tantelouise-vivensis.nl

per post naar stichting tanteLouise-Vivensis, afdeling Hou je van…?

HR Support, Postbus 73, 4600 AB te Bergen op Zoom, die

“Jonge” en “oudere” ouderen en van wat hen boeit en

de werving en selectie begeleidt. De selectiegesprekken

bezighoudt • Het enthousiasmeren van mensen

vinden plaats op vrijdag 8 juni a.s.

• Verbindingen te leggen tussen de intra- en extramurale ouderenzorg • Het organiseren van de meest diverse

Wil je meer weten?

activiteiten, cursussen, etc. • Zelfstandig werken en

Mocht je meer willen weten over de vacature van

netwerken.

Coördinator SWOS, aarzel dan niet contact op te nemen met: mevrouw Maria Wong, Divisiemanager Intramuraal

En word je enthousiast van…?

bij stichting tanteLouise-Vivensis, telefoonnummer

Een uitdagende baan in een prettige werksfeer •

0164-713300 of met de heer Adrie Hommel, Voorzitter

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden conform

SWOS, telefoon 0167-502682.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Financieel administratief medewerker verzekeringen Assurantiekantoor Goossens BV te Hoogerheide zoekt ter versterking van haar team een enthousiaste medewerker. Wij zijn een financiële dienstverlener die bemiddelt in verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Een uitstekende dienstverlening en persoonlijke benadering staan bij ons op nummer één. Je komt in een team van zeven collega´s te werken die graag hun uiterste best doen om kwaliteit te leveren aan onze relaties. Wij bieden je een functie waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheden en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Graag willen we je talenten binnen ons kantoor tot uiting laten komen. Binnen de werkzaamheden valt het controleren van binnenkomende polissen en het zorgdragen voor een juiste financiële afhandeling. Tevens bewaak je de debiteurenadministratie en controleer je onze rekening-courant met de verzekeringsmaatschappijen. Je bent de financiële vraagbaak van ons kantoor, zowel voor onze klanten als collega’s. Om dit alles te kunnen doen, zoeken we diegene die accuraat en flexibel is. Maar tevens oog heeft voor werkprocessen en procedures. Deze verantwoordelijke functie belonen we met een prima salaris dat afhankelijk is van je werkervaring. Daarbij bieden we je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een dienstverband van 36 uur per week. Ben je degene die wij zoeken en je voldoet aan de volgende criteria: • relevante werkervaring in een financieel administratieve functie; • affiniteit met cijfers; • zeer nauwkeurig; • zelfstandig; • flexibel; • bij voorkeur in het bezit van het diploma Assurantie B, WFT Schade óf ervaring op een assurantiekantoor Schrijf dan een sollicitatiebrief! Stuur je brief met een uitgebreide motivatie en CV binnen 14 dagen naar Assurantiekantoor Goossens BV, t.a.v. mevrouw N.J. Goossens, Postbus 99, 4630 AB te Hoogerheide of per email aan n.j.goossens@goossens.org. Let op: Solliciteer alleen als je voldoet aan de gevraagde ervaring/opleidingseisen. Helaas kunnen wij briefschrijvers die niet aan deze criteria voldoen, geen reactie geven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natasja Goossens op telefoonnummer 0164-612494 of op bovengenoemd emailadres.

ALMATA ONDERWIJS Almata Onderwijs verzorgt het onderwijs voor 202 jongeren van de gesloten Jeugdzorg Plus instelling Almata. Voor onze VSO school in Ossendrecht zijn wij op zoek naar een:

➢ Vervangende Docent

Techniek/Houtbewerking wtf 1,0

(voor een periode van ± vijf maanden)

Bijzonderheden: VSO School Almata Onderwijs is een cluster 4 school binnen de gesloten Jeugdzorg Plus instelling Almata. Het onderwijs vindt in principe plaats aan groepen van gemiddeld 10 leerlingen. Wij hebben een aangepast vakantierooster met 4 weken in de zomer en daarnaast acht blokken van 6 weken, waarvan telkens 1 week vakantie. Functie eisen: - Afgeronde lerarenopleiding of studerende hiervoor - Daadkracht, initiatief en doorzettingsvermogen. - Consequent zijn en structuur kunnen bieden. Informatie en reactie: Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Franken, Locatieleider onderwijs Ossendrecht, 0164271140. Uw brief met motivatie en CV kunt u richten aan mevrouw A. Franken, e-mail: a.franken@onderwijsalmata.nl. Informatie over de doelgroep vindt u op www.almata.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bergen op Zoom is op zoek naar:

Verkoopmedewerker (32-38 uur) Hulpkrachten (avonden/zaterdag/zondag) Balie/kassa medewerkers (12-28 uur)

Zoek jij een leuke baan in deze geweldige bouwmarkt en heb je geen problemen met avond- en weekenddiensten? Stuur dan je brief met C.V. naar naar hcavliet@planet.nl t.a.v. Dhr P. van Vliet


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

NJnE.nl OR A w w w.actio K ijk op

OLDE R VOOR ONZE F

INTEX VINYL

METALEN

1-PERSOONS

harde wand zeer makkelijk op te zetten met leuke print 244x46 cm

handig opklapsysteem gemakkelijk te monteren

100% katoen moderne dessins 140x200/220 cm

Intex ZWEM BANDJES 2 stuks

0.79

5 LITER

45 M ETE R E ! GT O D R OG L E N

11.49 16.99 Youki WAS KNIJPERS 24 stuks

0.37

EXTRA GROTE

1.39

EK VOETBAL VLAG weerbestendig diverse uitvoeringen 180x300 cm

S TR A A T K LE U R D E JE ! OR AN

EK VOETBAL VLAG 90x150 cm

1.19

ANNE O’LEARY

2.99

REIS TROLLEY met 2 voorvakken 37x20x53 cm boardcase, voldoet aan handbagage formaat

Elders 18.95 24.95

11.99

zware kwaliteit incl. spuit- en koppelstukken lengte 20 meter

topkwaliteit 1-persoons 90x200/ 220 cm

Elders 8.95 9.95

4.95

2-persoons 140x200 cm

5.79

lits-jumeaux 180x200/220 cm

7.59

ORANJE

750 ml of Power Cleaner Citrus of Fresh 1000 ml

in oranje of rood-wit-blauw maten S-XL

CILLIT BANG

Elders 2.49 2.99

MONDO

1.49

ORANJE VOETBAL oranje HAND KLAPPER met led licht

0.49

0.75

5.99

HOES LAKEN

BADKAMER/AFVOERREINIGER

23 cm

9.99

9.99

lits-jumeaux 240x200/220 cm

FIJN KATOEN

DE W E G V E ILIG OP R Z IC HT E T E B DOO R

Elders 3.99 5.99

2-persoons 200x200 cm

PROLINE

RUITENSPROEI TUIN VLOEISTOF SLANG gebruiksklaar extra geconcentreerde anti-insect formule

DEKBED OVERTREK

4.49

TUIN BROEK

Elders 9.99 14.99

HOME/GARDEN

4.99

MATRAS KUSSEN zware kwaliteit uni of dessin 39x39 cm

plaat STOEL KUSSEN 40x40 cm

1.69

1.99

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 13-05 t/m za. 19-05 in Nederlandse filialen.

DROOG MOLEN

ZWEM BAD

DBOZZ_20120513  
DBOZZ_20120513  

THUIS IN DE REGIO 2 x 100 gram. . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 50 Tholen, Bergen op Zoom en Hoogerheide 150 gram . . . . . . . . . . ....