Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

26 MAART 2014 WEEK 13

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

OUD-GEDIENDEN KEREN TERUG IN DE RAAD

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BergseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

GEEN RARE BONNETJES IN BERGEN OP ZOOM

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ROPARUN ONDANKS A4 TOCH DOOR LEPELSTRAAT

Warandeflat snel tegen de vlakte

Dit weekend klok uurtje vooruit

BERGEN OP ZOOM - Stadlander zal binnenkort overgaan tot de sloop van de Warandeflat. De woningcorporatie heeft donderdag een sloopvergunning aangevraagd om de vijftig jaar oude flat aan de Argolaan te slopen. Aanleiding is een poging van negen personen, die in de nacht van zaterdag 8 maart op zondag 9 maart een poging deden om het leegstaande gebouw te kraken. Stadlander heeft aangifte van inbraak gedaan bij de politie. De flat staat sinds 2012 leeg. Onlangs deed de groep Vesta nog een oproep om de flat beschikbaar te maken voor antikraak, maar volgens Stadlander is investeren in de Warande economisch niet meer verantwoord.

BERGEN OP ZOOM - In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 02.00 uur de zomertijd in. Klokken, wekkers, horloges en andere tijdmelders moeten dan een uurtje vooruit gezet worden, waardoor het overdag langer licht blijft. De zomertijd is ooit ingevoerd omdat het energie zou besparen. De zomertijd wordt in alle landen van de Europese Unie gelijktijdig van kracht. De zomertijd begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. Een handig ezelsbruggetje voor wie altijd diep moet nadenken of horloges, wekkers of pendules nou vooruit of terug moeten: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit.

Nog geen retentie bij complex Welbuiten

Goedkoper parkeren met nachtabonnement

HALSTEREN - De bewoners van het complex Welbuiten in Halsteren zullen opnieuw geduld moeten opbrengen voor de aanleg van een retentievijver. Het complex aan de Baljuwstraat werd gebouwd door Heja Projectontwikkeling, dat in de openbare ruimte ook een retentievijver voor overtollig water zou aanleggen. Het bedrijf ging in 2012 echter failliet. Sindsdien was de gemeente in onderhandeling met Heja om het terrein over te nemen en de aanleg zelf te voltooien. De gemeente en curator zijn het echter niet eens geraakt over de overname, waardoor het beheer van het gebied in handen van het bankroete bedrijf blijft.

BERGEN OP ZOOM - Het college heeft de tarieven voor een nachtabonnement voor de parkeergarages Achter de Grote Markt en de Parade en voor het parkeerplein Pastoor Joorenplein drastisch verlaagd. Voorheen kostte een abonnement op een vrij plekje in de parkeergarages en op het plein tussen 18.00 uur en 08.00 uur 225,60 euro per jaar. Het college heeft dat bedrag verlaagd naar 120 euro per jaar. Daarmee hoopt het gemeentebestuur de bezettingsgraad te verhogen. Vorig jaar werd al gestart met een proef met uitrijdkaarten voor ondernemers die in Achter de Grote Markt staan. De uitgifte van die kaarten wordt nu voortgezet.

Ster van Eggers flink opgeknapt BERGEN OP ZOOM - In het kader van NL DOET hebben de Lions en de Soroptimisten de handen ineengeslagen om de haag van Ster van Eggers te renoveren. Dit weekend is namelijk het grootste deel van de 200 meter lange haag versterkt en vernieuwd. De Ster is de buitenschans van het Fort de Roovere. De schans is vanaf het fort goed te zien via een door het bos gekapte zichtlijn. Enkele jaren geleden heeft de Lions Club Bergen op Zoom al besloten de Ster te accentueren door er een houtwal op te vlechten. Hierdoor is het historische punt, dat op zich in het bosgebied nauwelijks opvalt, beter zichtbaar gemaakt.

Programma Plaatpop nu helemaal rond BERGEN OP ZOOM - Met de toevoeging van de Zeeuwse ster Danny Vera, heeft PlaatPoP het volledige programma rond. De man uit Middelburg is vooral bekend als vaste gastmuzikant in het televisieprogramma Voetbal International van Johan Derksen. Danny Vera zal op zondagmiddag 22 juni optreden in de grote tent aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Het volledige programma van Plaatpop is op zaterdagmiddag: Mainstreet, B-Brave, Merel. Zaterdagavond: Gers Pardoel, Miss Montreal. 3JS, Brainpower en Flat Out. Zondag: Racoon, Handsome Poets, Danny Vera & Band, 5150 Van Halen, Frontaal en de winnaar van de eerste PlaatPoP prijs.

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de tentoonstelling ‘Warmoeskerken Maakt’ speelt Janno den Engelsman samen met Meike Warmoeskerken op een mobiele beiaard. Door het klokkenspel van drieduizend kilo moeten omwonenden van het Groot Arsenaal gedacht hebben er plotsklaps een kerktoren om de hoek stond. FOTO MERIJNSITSEN.NL

GBWP neemt voortouw in onderhandelingen

Burger krijgt stem in formatie BERGEN OP ZOOM - Als het aan GBWP-partijleider Arjan van der Weegen ligt, krijgen de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom straks een stem in het formatieproces. De huidig wethouder van de grootste partij streeft naar een zo breed mogelijk gedragen programma voor zowel de raad als het college. Daarom wil hij ook de bewoners en belangenorganisaties om input vragen. Daarnaast stuurt Van der Weegen aan op vijf wethouders, om de komst van extra verantwoordelijkheden beter te kunnen opvangen. DOOR RIA VAN MEIR Als voorman van de grootste partij neemt Van der Weegen het voortouw in de komende coalitieonderhandelingen. Hij zal het proces anders doorlopen dan bij de formatie vier jaar geleden. “Ik vind het belangrijk dat er een zo breed mogelijk draagvlak is. Daarom vind ik dat er na een coalitieakkoord op hoofdlijnen ook een raadsprogramma moet komen, dat de kaders stelt voor het beleid van de komende vier jaar. Op basis daarvan kan het collegeprogramma worden opgesteld”, schetst Van der Weegen het proces. Opvallend is dat de GBWP’er ook de bevolking en belangengroeperingen wil betrekken bij de inhoud van het raadsprogramma. “Het is mij opgevallen hoeveel belangenorganisaties de afgelopen dagen hun programma onder de aandacht

probeerden te brengen. Er komt door alle decentralisaties veel op ons af. Ik wil daarom in het proces een rol geven aan de samenleving, zodat zij ook haar input kan leveren voor de komende vier jaar”, verklaart Van der Weegen. Vijf wethouders De Halsternaar is deze week gestart met de verkennende gesprekken met alle partijen. Zijn streven is om de informerende fase na een week af te ronden, zodat binnen twee tot drie weken de formatie op hoofdpunten klaar is. Dan moet ook al duidelijk worden hoe de portefeuilleverdeling eruit ziet. GBWP zet daarbij in op vijf wethouders. Dat is volgens Van der Weegen hard nodig vanwege de nieuwe taken die de gemeente er vanaf 1 januari 2015 bij krijgt. “Vanuit mijn eigen ervaring als wethouder weet ik dat het erg

VANDAAG IN DE BODE Houd je tuin en interieur up-to-date.

Want wonen is mode!

Huis & Tuin | Steenbergen Bergen op Zoom | Tholen | Woensdrecht

Voorjaar 2014

OPEN HUIZEN ROUTE op zaterdag 5 APRIL

zwaar gaat worden om de hele uitvoering van het sociaal domein bij één persoon weg te leggen. Daarnaast dringt de raad er ook steeds op aan dat het college moet lobbyen in Den Haag en in Europa om extra middelen voor Bergen op Zoom los te weken. Met een extra wethouder kunnen we daar meer tijd voor vrij maken”, legt hij uit. Erkenning Voor Van der Weegen breekt er met de onderhandelingen een drukke tijd aan. Toch heeft hij ook nog even tijd om stil te staan bij de verkiezingsuitslag. “Ik ben er enorm trots op wat we met de partij bereikt hebben. We zijn niet alleen in de dorpen de grootste, maar ook in delen van Bergen op Zoom. Een echte erkenning voor ons als brede lokale partij.”

...VOOR

ADVERTEERT VOORTAAN IN DEZE KRANT

HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

www.internetbode.nl

“Een tuin om in te leven!”

“4 seasons tuinmeubelen rukken op” “Duurzaam bouwen: Goed voor het milieu en de portemonnee” “Mode voor de muur”

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Aanhoudingen voor cocaïnesmokkel BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - Bij een groot onderzoek naar cocaïnesmokkel zijn ook drie mannen uit Bergen op Zoom en Halsteren aangehouden. In dezelfde zaak verrichtte de politie in december 2013 al aanhoudingen, nadat van een zeeschip tassen met drugs overboord werden gegooid. Een speciaal team kon bijna vierhonderd kilo coke uit de zee vissen. Ook spoelde er drugs aan op de Zeeuwse stranden Tijdens de actie werden twee speedboten gezien. De bemanning van één boot kon direct worden aangehouden. De politie vermoedt dat de drie mannen met een man en vrouw uit Wissenkerke de bemanning van de tweede boot vormde.

Man zoekt getuigen na opgelopen letsel BERGEN OP ZOOM - Een Bergenaar is op zoek naar getuigen. Hij liep 26 februari 2010 letsel op, nadat hij rond negen uur ‘s morgens gevallen is op het toen nog kapotte bruggetje over de Burgemeester Wittelaan in Bergen op Zoom. Ook zoekt hij mensen die begin 2010 of daarvoor al eens aangegeven hebben bij de gemeente dat de brug stuk was. Op de morgen dat de man daar viel, nadat hij in een opening in het loopgedeelte van de brug bleef steken, zijn hem twee mensen gepasseerd. Deze liepen richting het Broersblok. het slachtoffer had een wit hondje met zwarte oortjes bij zich. Reageren kan via redactie@ internetbode.nl


Grote of kleine

restyle?

TMC Koudekerke maakt er iets bijzonders van!

Bent u op zoek naar bijzondere woonideeën? Ik help u graag! Behang is weer helemaal terug in het interieur Met de nieuwe inspirerende collecties van Olàv Home, Sanderson en Keijser & Co creëert u uw eigen unieke sfeer. Haal het voorjaar in huis met de juiste combinatie van materialen, stoffen en frisse kleuren. Onze interieurstylisten geven u veel praktische tips waarmee u uw huis met een grote of kleine restyle omtovert tot iets bijzonders.

Voorjaars workshop Realiseer samen met Marita van der Hart, van Elisense, uw eigen voorjaarsbloemenidee! Leuk om te doen en met één enkel bloemstuk of boeket brengt u het voorjaar in huis. Een restyle die niet veel kosten met zich meebrengt en toch de nodige verandering geeft.

17 april 2014 van 19.30 - 22.00 uur Kosten: € 17,50 per persoon Vul uw gegevens in en stuur uw deelname naar TMC Koudekerke, Dorpsplein 35, 4371 AC Koudekerke. U kunt zich ook telefonisch via 0118-555 530 of per e-mail aanmelden, miranda@tmcwoonwinkels.nl.

Ja, ik geef me op voor deze workshop Naam E-mail Straat Postcode/plaats Tel.

TMC, de leukste interieurspecialist die de verwachtingen overtreft! TMC Koudekerke | Dorpsplein 35 | (0118) 55 55 33 | www.tmcwoonwinkels.nl


ACTUALITEIT

Cijfers en feiten over de gemeenteraadsverkiezingen

Opvallend: oud-gedienden keren terug in raad BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Bergen op Zoom zijn meer dan het succesverhaal van GBWP, de winst bij BSD en D66 en het verlies van coalitiepartijen PvdA en Lijst Linssen. De Bergen op Zoomse Bode dook in de cijfers en geeft de meest opvallende conclusies weer. DOOR RIA VAN MEIR Opkomst 48,8 procent van de stemgerechtigden in de gemeente Bergen op Zoom heeft een gang naar de stembus gemaakt. In 2010 was dat nog 49,7 procent. Opvallend is dat de opkomst in de dorpen Halsteren en Lepelstraat hoger was dan in de stad. De hoogste opkomst was bij stembureau De Kannebuis (61,71 procent), gevolgd door De Wittenhorst (61,20 procent). De laagste opkomst werd genoteerd bij De Noordster (29,08 procent). Winnaars per stembureau De winst van GBWP is ook terug te zien het aantal veroverde stembureaus. GBWP was bij zeventien stembureaus de grootste. Bij ‘t Weike koos zelfs 66,21 procent voor GBWP. In andere Halsterse en Lepelstraatse stembureaus stemde bijna de helft van de kiezers op de partij. Daarnaast was GBWP ook de grootste in de Kastanje en het Hoofdkwartier. Lijst Linssen wist de meeste stembureaus in de binnenstad en de noordrand van de stad voor zich te winnen. De VVD deed het vooral goed op de Bergse Plaat, terwijl de PvdA de grootste was in de wijk Oost. D66 scoort vooral in zorgcentra en steunpunten.

Voorkeursstemmen Wie meer dan 195 stemmen heeft, komt met voorkeur in de Bergse gemeenteraad. Ton Linssen (Lijst Linssen) is de populairste lijsttrekker met 2295 voorkeursstemmen, gevolgd door Yvonne Kammeijer (D66) met 2050 voorkeursstemmen. Bij GBWP, de PvdA, CDA en GroenLinks is ieder raadslid op basis van voorkeursstemmen gekozen. Opvallende nieuwkomers Terug van weggeweest is oud-wethouder Maarten van Eekelen (GBWP). Van de nietlijsttrekkers haalde hij met 669 stemmen de meeste voorkeursstemmen. Andere opvallende naam bij GBWP is Souhail Soutou. De nummer 15 van de lijst behaalde 222 voorkeursstemmen.

Ton Linssen populairste lijsttrekker Bij Lijst Linssen is Meino Dam de meest in het oog springende nieuwkomer. De voormalig wijkagent kreeg 215 voorkeursstemmen. Abdelaziz Danjaoui is bij de Pvda de hoogste nieuwkomer met 300 voorkeurstemmen. Bij het CDA keert oud-gediende Eugène van den Eijnden met 222 voorkeurstemmen weer terug. Met Piet van den

Terug van weggeweest: Maarten van Eekelen. Hij kreeg maar liefst 669 voorkeursstemmen voor GBWP.

Kieboom (stapte over van PvdA naar BSD) heeft ook de partij van Louis van der Kallen een ervaring raadslid in haar midden. Afvallers De meest besproken man bij de VVD van de laatste weken, Dennis Hoekstra, valt

net buiten de boot. Hij is op basis van voorkeursstemmen voorbij gestreefd door de nummers 6 en 7 Maarten Velthoen en Rian Govers. Evert Weijs (nummer 3 bij GBWP) haalde de drempel van voorkeursstemmen niet en keert vooralsnog niet terug. Door het verlies van de PvdA is er geen ruimte

ARCHIEFFOTO

voor Johan Stalknecht (plaats 2), Han Verbeem (plaats 4) en Yusuf Kaplan (plaats 5). Bij D66 valt raadslid Ömer Duman af en bij het CDA is er geen plaats voor Hilde Martens. GroenLinks verliest raadslid Corry Damen. Gonny Andreas keert niet terug onder de naam Solidariteitspartij.

RTL Nieuws doet onderzoek naar declaraties van raadsleden

Geen rare bonnetjes in Bergen op Zoom BERGEN OP ZOOM - Een golftoernooi, 180 flessen wijn, torenhoge drankrekeningen, 250 paraplu’s. Een greep uit de zaken die Nederlandse raadsleden blijken te declareren om aanspraak te maken op de pot ter ondersteuning van het raadswerk. RTL Nieuws deed onderzoek naar het declaratiegedrag van raadsfracties in middelgrote en grote gemeenten in Nederland. Verbazingwekkende declaraties kwamen aan het licht. In Bergen op Zoom lijkt daar volgens RTL Nieuws echter geen sprake van, er wordt minimaal gedeclareerd en de ingediende bonnen leveren geen vraagtekens op. Wel zijn de verschillen behoorlijk. DOOR VERA DE GEUS Gemeenteraadsfracties in heel Nederland

geven geld, dat ze krijgen om het politieke werk in de raad te doen, uit aan wijn, dure diners en cadeautjes. Dat is de algemene

conclusie van RTL Nieuws na onderzoek. Politieke partijen gemeenten krijgen fikse bedragen, oplopend tot een ton voor een

grote gemeente, die gebruikt kunnen worden als ondersteuning van het raadswerk. In principe gaat het dan bijvoorbeeld om het inhuren van een secretaresse, het volgen van cursussen en het laten uitvoeren van onderzoeken. Uit het onderzoek onder driehonderd raadsfracties blijkt echter dat raadsleden ook bonnetjes declareren waarvoor het geld niet bedoeld is. Grote pot Bergen op Zoom is een van de 70 middelgrote en grote gemeenten die gecontroleerd zijn door RTL Nieuws. Hoewel het onderzoek niet compleet te noemen is, omdat vier van de politieke partijen niet gereageerd hebben op de vraag hoe de controle op de besteding van de fractievergoedingen geregeld is en wat er allemaal gedeclareerd is.

vergoed kreeg. D66 spant qua bedrag de kroon met 4413 euro aan declaraties. Fractievoorzitter Yvonne Kammeijer geeft aan dat haar partij keurig netjes binnen het bedrag is gebleven en dat het geld ingezet is voor fractieondersteuning in de vorm van een webmaster en een fractieassistent. “Zij krijgen maandelijks een vergoeding, betaald met dit budget. Daar is het ook gewoon voor bedoeld.” GroenLinks en de BSD hebben helemaal geen aanspraak gemaakt op het budget.

Ongepast Louis van der Kallen van de BSD is daar heel duidelijk in: “Raadsleden krijgen een vergoeding voor de tijd die ze in het raadwerk steken én een vastgestelde vergoeding voor onkosten. Dan hebben we het over zeker een paar honderd euro per maand voor onkosten. Mijn inziens kun je daar prima van printen, telefoneren, naar mensen toe rijden en een drankje drinken na een vergadering. Het indienen van drankrekeningen vind ik overigens sowieso ongepast. De ene maand maak je Lijst Linssen gaf geen gehoor, volgens die onkostenvergoeding bij lange na niet 24, .IEUWS EVENALS DE 0VD! s66$ EN op, de andere maand ga je er een beetje SP. GBWP gaf aan 2657 euro uit de grote overheen. Dan ga je niet declareren, vind pot te hebben ontvangen. Ook geeft men ik. Er zijn fracties die daar anders over denaan dat alle rekeningen zijn gecontroleerd ken. Overigens ben ik niet principieel tegen door de gemeentelijke accountant, de declareren. Als een onervaren partijlid geraadsgriffier en de kascommissie partij. kozen wordt, schroom ik echt niet om deze “Bij geen enkele jaarrekening zijn kant- persoon op cursus te sturen en de kosten tekeningen geplaatst”, aldus GBWP. Dit te declareren. Maar in mijn ogen moet wordt beaamt door het CDA die 2000 euro echt alleen incidentele kosten indienen, je aan bonnetjes indien en dit bedrag ook hebt de vergoeding niet voor niks.”

‘Drank declareren is sowieso ongepast’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

In Bergen op Zoom wordt minimaal gedeclareerd, GroenLinks en de BSD dienden helemaal geen bonnen in.

ARCHIEFFOTO

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


* AANBIEDING IS GELDIG TOT 1 APRIL 2014 EN NIET GELDIG IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES. GA NAAR WWW.BASIC-FIT.NL EN BEKIJK DE VOORWAARDEN. FACILITEITEN KUNNEN PER VESTIGING VERSCHILLEN. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN.

DUS KOM NU UIT JE WINTERSLAAP IN 4 SIMPELE STAPPEN!

stap

Start nu voor slechts 10 euro!

stap

1 Abonnement voor het hele gezin!

stap

Onbeperkt sporten voor €15,95 p/m!

-1-2-3-

LIVE GROEPSLESSE N VOOR SLECHTS € 5,95 P/M

stap

-4On beperkt

sporte

n v. a .

€15,9 5

.NL

Ontvang een gratis bidon!

BERGEN OP ZOOM

pe r m aand

Gouvernementsplein 1

In het stadscentrum tegenover Bakker Bart, op de 1e etage

Bastionweg 30 Over het spoor, voorbij de Philip Morris fabriek en tegenover voetbalvereniging DOSKO

slechts 2 dagen, weg=weg!

O U T L E T DAG E N

2 8 -29 M A A R T%

KEUKEN

70

S & SAN

I TA I R

voo rd e e l

de mooiste

keukens &

40%

voo rd e e l

sanitair met

55%

voo rd e e l

35%

kortingen tot wel 70%

voo rd e e l

d ui z e n d e n

e u r o ’s l! vo o rd e e

>> ALLES MOET WEG! <<

60%

voo rd e e l

50%

N << >> APPARATUUR DIRECT MEENEME R AA >> KEUKENS & SANITAIR LEVERB

voo rd e e l

!! Alles moet w eg, sla uw slag ILIAWEG 12 EC C D, AN AL N AN T N SI E R TO OUTLET S

BINNEN 1 WEEK ; OPHA ALDAG IN OVERLEG << VRIJDAG

28

EN

ZATERDAG

29

MAART

MAART

17.30-21.00

10.00-16.00


ACTUALITEIT

Door aanleg A4 doet estafetterun ook Kladde aan

Column

Roparun toch door Lepelstraat LEPELSTRAAT - De Roparun doet ook in 2014 Lepelstraat aan. De organisatie heeft even getwijfeld over de route van de loop in de omgeving van het dorp. De A4 doorsnijdt de oude route en daarom werd er verzocht de route anders te leggen. De lopers willen Vagevuur en de Zoekweg er echter inhouden vanwege het enthousiaste ontvangst tijdens de doorkomst.

Addo Sprangers

Zakmes Landpikkertje. Toen ik nog op de lagere school zat, was het een geliefd spel. Met een veelal stiekem van huis meegenomen zakmesje werd in een stuk zand een afgemeten gebied afgebakend, waarna via het werpen van het mes beetje bij beetje het grondgebied van de tegenstander moest worden veroverd. Het waren altijd vrij vriendelijke annexaties, wat na afloop van het spel werden de handen geschud en kon het volgende potje - nadat het zand was keurig geëgaliseerd - weer vrolijk beginnen. Heel lang konden we er echter niet van genieten. De ook niet op hun achterhoofd gevallen juffen en mijnheren vonden al dat wapentuig op school namelijk niet zo’n goed idee. Zelfs met een op het oog vrij onschuldig zakmesje kunnen immers ernstige ongelukken gebeuren. Heel terecht volgde dan ook al spoedig een totale ontwapening, gecombineerd met het vooruitzicht op sancties voor degenen die toch zouden volharden in het spelen van landpikkertje. Een beetje de Verenigde Naties in het klein dus. Eigenlijk zou de internationale gemeenschap wel willen dat het met Rusland ook zo gemakkelijk zou gaan. Poetin en de zijnen hebben echter hun eigen regels bepaald. De Krim is het schoolplein, en waar de Oekraïne het moet doen met het vertrouwde zakmesje, hanteert Rusland het zwaard. Een voor de Oekraïne niet te winnen strijd dus. Eigenlijk vinden alle anderen het oneerlijk van Rusland, maar niemand durft er echt iets aan te doen. Ze hopen in stilte dat Rusland niet op het idee komt om straks ook met hén landpikkertje te spelen. Ondertussen mompelen de juffen en mijnheren bijna onverstaanbaar iets over niet al te indrukwekkende strafmaatregelen. De verhoudingen zijn daarmee meer dan duidelijk. Rusland is het brutaalste en sterkste jongetje van het schoolplein en laat zich eenvoudigweg niet in de hoek zetten. Bovendien, en daar heeft Poetin wel een beetje gelijk in, zijn de kritiek leverende westerse landen zelf ook meester in landpikkertje. Altijd geweest ook. Dat heeft de geschiedenis immers al meerdere malen uitgewezen. Nu maar hopen dat die zich straks niet verder herhaald. Bij nader inzien is landpikkertje toch niet zo leuk. Met of zonder zakmes.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Ria van Meir Correspondenten Marjet Lubbers, Merijn Sitsen, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 13 De oplossing van deze puzzel is in week 14 te vinden op www.internetbode.nl

Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat kleuren op tweede pinksterdag weer geel voor de Roparun.

DOOR SOPHIE VAN DER VELDE De route van de Roparun, die op tweede pinksterdag afgelegd wordt, wordt door de A4 verhindert en is daarom aangepast. De organisatie werd daardoor gedwongen om de route geheel anders aan te leggen, waarbij de kans bestond dat Lepelstraat werd overgeslagen. Toch wilde de organisatie en de lopers met name Vagevuur en de Zoekweg in Lepelstraat in de route behouden, omdat zij daar een warm en enthousiast ontvangst krijgen tijdens de doorkomst. “Wij moeten om de A4 heen om naar Rotterdam zien te komen. Omdat wij voor elk dorp dat wij passeren een vergunning nodig hebben, hebben wij continu met de gemeente Bergen op Zoom en het dorp Lepelstraat overlegd. Omdat wij altijd goed contact hebben met de gemeenten, is er geen enkel probleem geweest om dat te organiseren”, vertelt Arie Wezemer, woordvoerder van de Roparunorganisatie. Route De route loopt dit jaar van de Erasmusweg, langs het Vagevuur, een klein stukje langs de Kladseweg, de Zoekweg, vervolgens door de Ruigevelden, over de Kladde en

tot slot via de Westlandse Langeweg naar Steenbergen. “Wij hebben routemensen die de route een aantal keer per jaar rijden. Daarbij wordt er voornamelijk naar drie factoren gekeken voor een route. Zo wordt er gekeken naar de veiligheid van de route, of hij kort is of veel omleidingen heeft, maar ook of het een mooie route is. Dat heeft ook meegespeeld voor Lepelstraat. Het is een mooie omgeving”, meent Wezemer. Ontvangst De lopers krijgen een warm ontvangst als zij door Lepelstraat en Steenbergen heenkomen.

‘Mooie omgeving en goede ontvangst in Lepelstraat’ Dat is nog één reden waarvoor veel lopers en de organisatie gekozen hebben voor deze route. Lepelstraat kleurt net als Halsteren en Bergen op Zoom tijdens de doorkomst helemaal geel. Dit jaar kent de doorkomst een thema: Swingend door Bergen op Zoom, dat aansluit bij het

ARCHIEFFOTO

Jazz Weekend dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Ook in Steenbergen worden de lopers hartelijk ontvangen. “Wij hebben in twee straten een feest, één in de Oudlandsestraat en één in de Van Gaverenlaan. Ook regelen wij net als vorig jaar een ontbijtje voor de lopers tegen een bedrag. De opbrengst van de ontbijtjes gaat dan weer naar Stichting Roparun”, vertelt voorzitter van de doorkomstactiviteiten-werkgroep Annemarie van Keijzerswaard. Doelen In de afgelopen jaren heeft de Stichting Roparun veel kunnen doen voor het goede doel. De Roparun staat bekend om hun inzet voor het welzijn van mensen met kanker. Vanuit de opbrengst in Bergen op Zoom is er bijvoorbeeld geld gestuurd naar het Lievensberg Ziekenhuis, voor gemakkelijke stoelen, zodat patiënten in ieder geval comfortabel kunnen zitten tijdens hun behandelingen. Ook boekjes voor kinderen zijn er van het geld gemaakt, waarin er duidelijk en begrijpelijk wordt uitgelegd wat de ziekte inhoudt als er een van hun ouders met de ziekte geconfronteerd wordt. Bergen op Zoom was ook in 2013 derde Roparunstad.

Illegaal gebouwde woning, asbest e n verwaarloosde hond ontdekt bij controle

Veel overtredingen in buitengebied BERGEN OP ZOOM - Een controle in het buitengebied in de omgeving van de Heerlesebaan en Bergsebaan heeft opvallend veel overtredingen aan het licht gebracht. Diverse toezichthouders brachten vorige week een bezoek aan 25 bedrijven en locaties in het gebied en ontdekten daar onder meer een illegaal gebouwde woning, niet goed opgeslagen asbest en een verwaarloosde hond. Voor wethouder Ad Coppens zijn de resultaten aanleiding om door te gaan met de controles in het buitengebied. DOOR RIA VAN MEIR De controle vond plaats in het kader van de samenwerking Samen Sterk in het Buitengebied, waarbij onder andere de gemeente, provincie, boswachters en de politie samenwerken om verloedering in het buitengebied tegen te gaan. Vorige week werden daarvoor 25 locaties in de omgeving van de Heerlesebaan en Bergsebaan bezocht. “We hebben best een aantal overtredingen geconstateerd en dat is opvallend, omdat het een relatief klein gebied is”, meent wethouder Ad Coppens.

© www.sudokusite.eu

Gevaar De meest opmerkzame overtreding is een illegaal gebouwde woning, waarvoor geen PAGINA 5

bouwvergunning was afgegeven. “Daarnaast hebben we bij een paar bedrijven een aantal situaties met bewoning geconstateerd, die in strijd waren met het bestemmingsplan”, vertelt Coppens. Ook werden er enkele gevaarlijke situaties voor de omgeving aangetroffen. Bij een bedrijf bevond de olieopslagtank zich in zo’n slechte staat, dat de gemeente besloot de eigenaar erop aan te spreken. “Er bestaat kans op bodemverontreiniging. Dat moet zo snel mogelijk worden opgelost. Bij een ander bedrijf zagen we dat er asbestplaten verkeerd waren opgeslagen. Ook daarbij is er gevaar voor de gezondheid. Die platen moeten door een erkend bedrijf verwijderd worden”, stelt Coppens. Daarnaast vonden de controleurs nog twee autowrakken,

die afgevoerd moeten worden en werd er op een bedrijf een verwaarloosde hond gevonden. Daarvan is aangifte gedaan bij de politie. Begrip Volgens Coppens reageerden de meeste mensen begripvol op de controleactie. “Het succes van de actie is voor ons in ieder geval reden om hiermee door te gaan. We zullen daarbij ook andere delen van het buitengebied controleren. Daarnaast zetten we samen met Brabants Landschap in op het tegengaan van illegale dumpingen in het buitengebied, waar we afgelopen weekend ook weer een grote controle voor hadden. Samen zetten we ons ervoor in om het buitengebied leefbaar te houden.”


KORT BEDRIJVIG

VVD verbindt vooralsnog geen consequenties aan uitspraak

Taakstraf voor stalkende Hoekstra BERGEN OP ZOOM - De rechtbank van Breda acht VVD’er Dennis Hoekstra schuldig aan het stalken van zijn ex-vriendin. Het raadslid, dat bij de verkiezingen niet is herkozen, kreeg vrijdag een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. DOOR RIA VAN MEIR Begin februari werd bekend dat de 30-jarige ex-vriending van Hoekstra aangifte tegen hem had gedaan vanwege stalking. Hoekstra zou haar in drie maanden tijd bijna 1500 berichtjes hebben gestuurd, 194 keer hebben gebeld en haar ook hebben opgezocht. De aanklager eiste daarom een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden tegen de 24-jarige Bergenaar. Die aanklacht is door de rechter in Breda

overgenomen. VVD-voorzitter Jan van Wijk wil nog geen consequenties verbinden aan de uitspraak. “Ik was erbij tijdens de rechtszaak in Breda. Het is best een forse straf. Maar omdat Dennis Hoekstra nog twee weken de tijd heeft om te bepalen of hij in hoger beroep gaat, kunnen wij op dit moment nog niets zeggen over zijn toekomst”, legt hij uit. Hoekstra zat sinds 2010 in de gemeenteraad van de VVD. Hij nam een vijfde

Quist Schoenen in Halsteren grootste Gabor-dealer regio

plaats in op de kieslijst van de liberalen. Desondanks hield de VVD hem afzijdig van politieke bijeenkomsten, zoals de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen en de campagneactiviteiten, om hem te beschermen tegen negatieve publiciteit. Hoekstra kreeg vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen 47 voorkeursstemmen. Hij werd voorbijgestreefd door Maarten Velthoen en Rian Govers, de respectievelijke nummer zeven en zes op de kieslijst, die beide op basis van voorkeursstemmen in de raad kwamen. Gabor is een leuk eigentijds schoenmerk voor vrouwen van alle leeftijden.

Werk ligt goed op schema, snelweg kan in maart 2015 open

Werkzaamheden aan A4 vorderen gestaag

HALSTEREN - Bij Quist Schoenen aan de Dorpsstraat 188 in Halsteren trekt de voorjaarscollectie van Gabor in de Gabor shop de aandacht. Quist is de grootste Gabor dealer in de regio. Gabor is een leuk eigentijds schoenmerk voor vrouwen van alle leeftijden. De winkel biedt een grote collectie van Gabor. Vele modellen zijn er ook in maat 35! Dit voorjaar korte laarsjes, ballerina’s en pumps. Ook sneakers zijn niet meer weg te denken, sportieve modellen in metallics en met decoratieve bandjes. Voor de zomer zijn er hippe sandalen en slippers. Veel mooie pasteltinten en metallics. Tevens zijn we grootste Wolky-dealer in de regio. Trek een paar Wolky’s aan en je merkt het meteen: voeten houden van Wolky. Comfort is het uitgangspunt. Ieder seizoen komen er nieuwe modellen op de markt. Telkens ietsje anders, weer vernieuwend. Deze zomer is er de Step Up: een sandaal met een hoge sleehak. Trendy en elegant, maar met een doordacht design waarin iedere voet wordt gekoesterd. Dat zit ‘m in de prachtige zolen die gemaakt zijn van PU en daardoor zo licht als een veertje. Zo superzacht en soepel dat het met elke beweging mee veert. Ook de vertrouwde Roll Moc en vele andere modellen nu in onze winkel! Wist u dat u wij al 35 jaar gespecialiseerd zijn op gebied van schoenreparatie? Recent is ons machinepark uitgebreid met een industriële stikmachine. Uniek in de regio. Hiermee kunnen we o.a. de zool van uw van Bommels op de originele wijze vastnaaien. Quist Schoenen, Dorpsstraat 188, 4661 HW Halsteren, tel. 0164-686074

Stem op Rock over Halsteren

Luchtfoto van februari 2014 van de toekomstige aansluiting Steenbergen bij de Zeelandweg Oost.

BERGEN OP ZOOM - Wie regelmatig gebruik maakt van de huidige verbindingsweg tussen Halsteren en Dinteloord, ziet met dezelfde regelmaat het landschap om zich heen veranderen. Letterlijk wordt er dan ook hard aan de weg getimmerd aan dit gedeelte van de A4, die over precies een jaar de directe verbinding gaat vormen tussen Rotterdam en Antwerpen. DOOR ELNA HELLEMONS Behalve een zijdelingse blik vanuit het autoraam kan men zich echter ook, en beter, over de werkzaamheden laten informeren in het informatiecentrum van Rijkswaterstaat aan de Zeelandweg Oost in Steenbergen. Ook kan men gebruik maken van de mogelijkheid om de uitkijktoren, nabij het aquaduct, te beklimmen om van daar uit een goed overzicht te krijgen van de werkzaamheden. Belangstelling “Van beide mogelijkheden wordt goed gebruik gemaakt”, vertelt huidig projectleider Joep de Greef. “Veel mensen willen doelbewust op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de nieuwe A4. Iedere woensdagmiddag en iedere

laatste zaterdag van de maand is het informatiecentrum open voor publiek, en vooral op de zaterdagen is er nog steeds redelijk veel belangstelling voor. Gemiddeld komen daar toch wel 50 tot 60 personen op af; omwonenden, maar ook mensen die wat verder weg wonen en die bijvoorbeeld beroepshalve interesse tonen.” Schema De werkzaamheden, zo weet de Greef, liggen goed op schema. “Het werk vordert gestaag en dankzij de zachte winter is er geen vertraging opgetreden in het schema. Volgens planning kan de nieuwe A4 dan ook in maart 2015 geopend worden. Zelfs als er nog een strenge winter tussen zou komen, blijft die planning staan. Momenteel wordt er op het hele traject gewerkt aan de onderlagen van het asfalt. Die werkzaamheden zijn nu bijna afgerond. De totale bovenlaag over het hele traject wordt eind dit jaar in één keer aangebracht.” Intussen gaat het werk aan bruggen en viaducten natuurlijk ook onverminderd door. Enkele opvallende werkzaamheden de komende tijd zijn die aan de Dinteloordseweg (N259) en de Zeelandweg Oost.

FOTO RWS/ JOOP VAN HOUDT

Dinteloordseweg In de week van 22 tot 25 april zullen er ‘s nachts werkzaamheden plaatsvinden aan de Dinteloordseweg, waardoor het noodzakelijk is om één rijbaan af te sluiten. Door gebruik te maken van verkeerslichten, zal het verkeer wel in beide richtingen mogelijk zijn. Vanaf maandag 28 april 5:00 uur tot maandag 5 mei 6:00 uur is de gehele Dinteloordseweg afgesloten. Dit is nodig om de tijdelijk aangelegde rotonde te verwijderen en om de Dinteloordseweg aan te sluiten op het nieuwe gedeelte met het nieuwe viaduct. Er zullen omleidingroutes ingesteld worden voor zowel het doorgaande als het lokale verkeer en het fietsverkeer. In het weekend van donderdag 8 mei (5:00 uur) tot maandag 12 mei (6:00 uur) zal de Zeelandweg Oost afgesloten zijn. Dit is nodig om het nieuwe deel van de Zeelandweg Oost aan te sluiten op het bestaande deel. Dit geldt ook voor de parallelwegen. Er zullen omleidingroutes ingesteld worden voor zowel het doorgaande als het lokale verkeer. Het fietsverkeer kan gebruik maken van de parallelweg. Alle direct omwonenden zijn al op de hoogte van beide werkzaamheden. Uiteraard zal er door RWS en de combinatie A4 t.z.t. nog gecommuniceerd worden over de exacte tijden en omleidingroutes.

Gewonden bij ongeluk in Halsteren HALSTEREN - Zaterdagmiddag raakten vijf personen gewond bij een verkeersongeval.Het ongeval vond rond 13.22 uur plaats op de Nieuw Beijmoerseweg. Een personenauto met twee inzittenden (38 jaar en 9 jaar) en een auto met drie inzittenden (56, 51 en 84 jaar) kwamen frontaal

in aanrijding. Een bestuurder werd door de brandweer uit de auto bevrijd. De Lifeliner (traumahelikopter) werd opgeroepen voor ondersteuning. De vijf slachtoffers werden met onbekend letsel met ambulances overgebracht naar ziekenhuizen. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzoch-

ten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval verder te achterhalen. PAGINA 6

BERGEN OP ZOOM - Op 29 maart organiseert Rock over Halsteren weer een nieuw evenement in hun stamkroeg de Biebar. Maar dit keer zijn ze niet op zoek naar lokaal talent om hun affiche voor het grote outdoor festival mee te vullen, er kan op Rock over Halsteren zelf gestemd worden. Stemmen De enige coöperatieve bank van Nederland heeft zijn sponsorbeleid gewijzigd. Tussen 3 april en 14 april kunnen alle leden van deze bank hun vijf stemmen op verschillende lokale doelen, instellingen en evenementen uitbrengen. Elke stem levert hiermee direct geld op voor de desbetreffende organisatie. Ook Rock over Halsteren doet mee! Ieder lid van Rabobank Markiezaat kan zo bijdragen aan het succes van het Rock over Halsteren Festival op 6 september. Clubkas editie Om aandacht aan deze actie te schenken organiseert Rock over Halsteren de Clubkas editie, met verschillende bekende en minder bekende regionale acts. Simius

behoort zeker tot de bekende categorie voor de vaste bezoekers van Rock over Halsteren. Stevig, zwaar en meesterlijk geschreven composites. Mr & Mrs Honey is een acoustisch sing/songwriter duo uit Roosendaal, nu iets minder ruig als met hun symfonische metalband Equisa, maar zeker niet minder indrukwekkend. Men on Wire maakt lekker in het gehoor liggende indierock. Ze doen mee aan elke bandwedstrijd die ze kunnen vinden en in de tussentijd hebben ze als doelstelling om elk podium een keer met hun voeten te betreden. Sunday Sunrise is een pop en indie coverband, die door middel van het schrijven van eigen werk een eigen identiteit ontwikkeld. Outdoor festival Reden genoeg om 29 maart langs te komen in de Biebar (natuurlijk ook als je geen lid bent van de rabobank) en om op Rock over Halsteren te stemmen. De doelstelling is ook dit jaar weer om een mooi outdoor festival weg te zetten op 6 september op Landgoed de Beek en daar kan deze Halsterse stichting iedere steun bij gebruiken. Kijk voor meer info ook op de website: www.rockoverhalsteren.nl

Junior Kamer het Markiezaat schenkt € 2400,BERGEN OP ZOOM - De Kunstsjop vierde haar 15-jarig bestaan op 19 september vorig jaar. Ditzelfde najaar besloot de nieuwe lichting van de Junior Kamer het Markiezaat om, via een kunstproject, aandacht voor de Kunstsjop te vragen. Mels van der Avert, Margriet Foolen en Ronald Nelisse ontwierpen, met de kunstwerken van de cliënten van de Kunstsjop, mooie verjaardagskalenders en wenskaarten. Deze werden tijdens o.a. een feestelijke bijeenkomst in café ’t Zwijnshoofd, vorig jaar, verkocht. Ook wierven ze zo’n 23

nieuwe leden voor de Kunstuitleen van de Kunstsjop. De verkoop van de kalenders en de wenskaarten bracht € 2400,- op. Donderdag 20 maart mocht cliënte Elly Swagemakers de cheque feestelijk in ontvangst nemen. “Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van nieuwe lijsten en schildermateriaal voor onze kunstenaars”, vertelt Tanja Ernest, teamleider dagbesteding op Lambertijnenhof, “en ben je nog op zoek naar een mooie, kunstzinnige verjaardagskalender of wenskaarten, breng dan zeker eens een bezoek aan onze Kunstsjop in de Kortemeestraat 21 in Bergen op Zoom”.


LIEF EN LEED

Weekenddiensten

Familieberichten

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 - 27 38 55, Boerhaaveplein 1, Ingang: Van Swietenlaan. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13

Ingetogen, discreet en goed georganiseerd. Afscheid nemen op de manier zoals iemand was. Stijlvol en intiem. Dat is Monuta Terol.

Openingstijden Gemeente Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 4611 AR Bergen op Zoom Tel: 14 0164 Maandag t/m vrijdag 09.00 – 13.00 uur Donderdag 08.00 – 20.00 uur

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0164-24 76 06. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. U kunt ons ook bezoeken op de Antwerpsestraatweg 14 te Bergen op Zoom of op www.monutaterol.nl

25-3 t/m 29-3

Terol

ǁǁǁ͘ŐĂƌĂŐĞďŽdžĞŶƚĞŚƵƵƌ͘Eh

ĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵ ϬϭϲϰʹϲϴϳϮϯϱ Voor het mooiste gazon.

BERGEN OP ZOOM

INVENTOR BASIS

0164 230 209

www.bitbybit.nl

startdatum 3 april

info@bitbybit.nl

Jongerencursus .... € 850,Theorie cursus; Theorie boeken; Theorie examen [CBR]; 15 Praktijk lessen [60 minuten]; 1x Praktijk examen [CBR].

OP = OP

OP = OP

Wilde Konijnenbout van € 20,00

nu € 16,00 p/kg

Wildgoulash

van € 17,50

nu € 9,95 p/kg

Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN.

Hertenpoulet

van € 17,50

nu € 9,95 p/kg

ͻ>>^KKZdE^dZd/E'E ͻKW,K'Eͻ^,KKED<E ͻsKKZͳEE:Z^hZdE ͻKEZ,Khͻ^EK/E ͻt/:<hEEEKK<sKKZ>> DdZ/>EKZ'E ͻ&sKZsE,dsh/> ͻh/>/:<WZ/:^KW's ͻ'ZEd/KW>KE^tZ< ͻKEZ,Kh>sE& ΦϯϬ͕ͲWZDE

Kalkoen

van € 8,00

nu € 4,50 p/kg

Heel tam konijn

van € 10,00

nu € 6,00

Hele fazant

van € 12,00

nu € 6,00

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS

Poelier de Koning Wouwsestraatweg 178 | Bergen op Zoom | 0164-233730

Do. en vr. de gehele dag geopend, op zaterdag tot 14.00 uur

2 jarig-20/30 cm

€ 0.40

30/50 cm

€ 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

€ 5.00 € 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stuk

GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 0165-744 140

De jongerencursus bestaat uit: ‡ ‡ ‡ ‡ ‡

OP = OP

Tuinman – Stratenmaker nodig!NIEUW GAZON

Welbergsedijk 58, 4651 TG Steenbergen, 0167-540857 Website: www.verkeerscentrumsteenbergen.nl e-mail: hans@hansvandermaaten.nl

OF “ECHT” KUNSTGRAS

Wij verzorgen auto-, motor- en aanhangwagenrijles

06-53760350

DEMONSTRATIE

TECHNIEKEN VOOR KAARTEN EN SCRAPPEN Gegeven door Marjan van der Wiel en Jose van Oers

DEMONSTRATIE

HOME-DECORATIES door Inge de Groot (Rayher)

'DPHVVFKRHQHQ YDQDIPDDW

Deze dag vele aanbiedingen en

10 % KORTING

op alle hobbymaterialen

m.u.v. aanbiedingen en boeken

Bij besteding vanaf € 10,00 een gratis goodybag incl. lot Voor de eerste 60 betalende klanten een luxe goodybag Loterij waarbij een cadeaubon t.w.v. € 100 wordt verloot e.a. prijzen

Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen

ZATERDAG 29 MAART 2014 10.00 - 15.00 UUR IN ONZE WINKEL Kom eens vrijblijvend langs en laat u verrassen, wij verheugen ons op uw bezoek en tonen u graag onze ideeën en modellen.

Dorpsstraat 188 - Halsteren

DIETVORST VERF & BEHANG

Antwerpsestraatweg 371, 4625 AA Bergen op Zoom www.verfenbehangdietvorst.nl 31 MAART GAAT ONZE WEBSHOP IN DE LUCHT PAGINA 7


Opening tentoonstelling Kasteel van Wouw met alleraardigst ‘presentje’ van het Markiezenhof

‘Geschiedenis herschrijft zich elke keer’

Voorjaarsmarkt HALSTEREN - Afdeling Recreatie en ontspanning van Geestelijke Gezondheidzorg Westelijk Noord-Brabant houdt woensdag 2 april een gezellige Paas- en Voorjaarsmarkt. Markt vindt plaats in en om Ontmoetingscentrum de Sprenge op landgoed Vrederust te Halsteren. De markt begint om 11.00 uur en sluit om 15.30 uur. De toegang is gratis. Men kan er onder andere

fleurige bloemstukjes, paastakken, kaarten en zelfgemaakte kransen kopen. Tijdens de markt kan men pottenbakkersartikelen en kaarsen kopen. Boerderijwinkel komt heerlijk fruit en groente verkopen. Ook is er een echte knuffelfarm buiten, waar iedereen met jonge hondjes, kuikentjes en lammetjes kan knuffelen. De kans is groot dat men prijs heeft bij de paasloterij. Al met al beloofd het een gezellige dag te worden.

Archeologische opgravingen HALSTEREN - De heemkundekring Halchterth houdt op donderdag 27 maart een 2e bijeenkomst over de archeologische opgravingen op de Bierkaai in Hulst.

Wim Reijnders, directeur van het Markiezenhof en inwoner van Wouw, had voor de openingshandeling het enige schilderij van het Kasteel van Wouw meegebracht. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX

WOUW - Coby van Stekelenburg, voorzitter van de Stichting Culturele Manifestatie Wouw, had er zelfs wat slecht van geslapen. Ze was bang dat de belangstelling voor de nieuwe tentoonstelling over het Kasteel van Wouw beduidend meer bezoekers zou trekken dan er daadwerkelijk in de trouwzaal van Markant zouden passen. Ze werd bij aanvang gerustgesteld. Er was grote belangstelling, maar er was ruimte genoeg om iedereen als kijker en luisteraar te verwelkomen. DOOR RENÉ BRUIJNINCX In november 2011 verscheen het boek over het Kasteel van Wouw. Bij die presentatie werd er zoveel informatie uitgewisseld, dat het inrichten van een tentoonstelling over hetzelfde onderwerp bijna een vanzelfsprekendheid was. De kasteelheren, leden van de Stichting Kasteel van Wouw, hebben er met veel enthousiasme voor gezorgd dat de geschiedenis rondom het kasteel opnieuw beleefd kan worden en een grote mate van verwondering oproept. Opening Wim Reijnders, directeur van het Markie-

zenhof, was gevraagd om de tentoonstelling te openen. “Vanwege de historische band tussen Bergen op Zoom en Wouw èn het feit dat hij in Wouw woont, is dat helemaal gerechtvaardigd”, wist René Hermans, als secretaris van het Stichtingsbestuur, aan het begin van de bijeenkomst te melden. En dat Wim er plezier in had, bleek wel uit het korte maar treffende betoog dat hij de nieuwsgierig toegestroomde kijkers en luisteraars wist te vertellen.

Geschiedenis is niet saai en oud “Rond 1500 was Het Kasteel van Wouw het belangrijkste kasteel van Nederland. Er lagen al wallen rond met grote torens en was dus een vesting van belang. In 1747 hebben de Fransen het nog als hoofdkwartier gebruikt. En wat deze tentoonstelling eigenlijk zo bijzonder maakt is het feit dat ook nu de geschiedenis zichzelf herschrijft. Omdat we steeds meer te weten komen over het verleden, kunnen we steeds nauwkeuriger beschrijven wat er echt gebeurd is”. En Wim sloot zijn openingsverhaaltje af met een opsteker voor alle belangstellenden: “Geschiedenis is dus niet saai en oud,

Chris van Terheijden, hoofd van de werkgroep archeologie, is in 2012 gedurende 7 maanden actief geweest bij deze opgravingen en doet hier verslag van. De Bierkaai is de haven van Hulst die rond 1500 is gedempt. Hier heeft zich het centrum van Hulst ontwikkeld met straten en winkels

eromheen. In 2012 is begonnen met het weer open maken van de haven. Er is zo een nieuw centrumdeel ontstaan: nieuwe Kaai. Bij de werkzaamheden zijn de nodige archeologische opgravingen uitgevoerd. Er zijn o.a. de oude kade muren blootgelegd en er zijn ook bijzondere vondsten gedaan. Chris verhaalt hierover en doet dit aan de hand van een groot aantal opnamen, gemaakt tijdens de werkzaamheden. De prestentatie begint om 20.30 uur en vindt plaats in de Hof van Ram, De Beeklaan 29a, Halsteren. De toegang is gratis.

maar een erg levendige materie die onze nieuwsgierigheid alleen maar kan prikkelen en vergroten”. Tentoonstelling De tentoonstelling zelf laat naast prenten, foto’s en voorwerpen ook nog een 4e dimensie zien. ‘Kasteelheer’ Kees, één van de bestuursleden van de Stichting, wist duidelijk te maken dat de factor tijd een wezenlijk onderdeel van de tentoonstelling is. “Als je je verdiept in wat er allemaal gebeurd is om zo’n kasteel in Wouw te bouwen, hoeveel mensen daar op allerlei verschillende manieren bij betrokken zijn geweest èn hoe er bewijsmateriaal van dat gemeenschappelijk handelen is overgebleven, dan bewijst dat de details van dat alles ons wijzer maken en onze kennis over het kasteel hebben vergroot”. En dat die uitspraak met recht werd onderstreept door Wim Reijnders, bleek wel op het moment dat hij als openingshandeling het enige schilderij van het Kasteel van Wouw in de expositieruimte onthulde. “Het is een schilderij van H. de Cok en omstreeks 1740 gemaakt. Alleen bij deze opening hangt het hier, want het komt uit het Markiezenhof en daar is het vanaf morgen weer gewoon te bezichtigen.”

Extra première film Kenau

KORTE BERICHTEN Aandacht voor darmkanker: Van 31 maart tot 7 april is ‘Het kleinste kamertje’ te zien in de centrale hal van het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal. Maart is de internationale darmkankermaand. Daarom vraagt de Maag Lever Darm Stichting tijdens deze maand, in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties extra aandacht voor darmkanker. Met ‘Het kleinste kamertje’ haakt het ziekenhuis in op dit initiatief. Het Franciscus Ziekenhuis hield begin dit jaar (in het kader van de start van het bevolkingsonderzoek) een informatieavond over darmkanker. Een MDLarts, een chirurg en een internist-oncoloog gingen hierbij uitgebreid in op darmkanker en de vroegtijdige ontdekking ervan. De presentaties van de sprekers vindt u op http://www.franciscusziekenhuis. nl/nieuws/presentaties-informatieavond-darmkanker-online. Rouwbegeleiding: Werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant & Tholen start: 2 nieuwe lotgenotengroepen. Groepen komen 8 avonden bij elkaar van 19.30ca. 21.30 uur, in de groepsruimte van Traverse, Wassenaarstraat 61 in Bergen op Zoom. Op dinsdag 15 april start de lotgenotengroep van nabestaanden die hun partner verloren hebben als gevolg van overlijden. Woensdag 16 april start de lotgenotengroep van nabestaanden die een dierbare (vader, moeder, broer,

zus) hebben verloren als gevolg van overlijden. Vragen of wilt men deelnemen: Traverse Maatschappelijk Welzijn, tel. 0164-237056 of Jenny Groenewegen, tel. 0164-686701 of 0648457125. Aanmelden kan tot 31 maart. HALSTEREN Halfvasten: Donderdag 27 maart wordt in de Martinuskerk de jaarlijkse halfvasten gevierd met als thema Afghanistan. Net zoals vorig jaar een wandeling van ong. 40 minuten die start om 17.30 uur bij de Martinuskerk. Rond 18.30 zal er een korte toelichting over de Stichting Vrienden van Kushk en de op te richten medische post in Afghanistan. Daarna een sobere maaltijd, welke verzorgd wordt door een gezin uit Halsteren van Afghaanse afkomst, welke ook de muziek verzorgt. Graag zelf een kom en lepel mee nemen. Dienst wordt afgesloten met gebed en bezinning. Deelname is gratis, maar men mag wel een bijdrage geven voor het bovenvermelde doel. Van harte welkom namens de Werkgroep Oecumene Halsteren. Voorjaarsconcert: Zondag 30 maart geeft volksmuziekgroep De Glacis haar inmiddels traditionele voorjaarsconcert in Heemhuis ’t Hof van Ram, De Beeklaan 29a. te Halsteren. De Glacis heeft ‘Kunst met een kleine k’. Gezelligheid met een grote G, hoog in het vaandel staan. Pro-

gramma bestaat uit nummers die de groep in de afgelopen 30 jaar al eerder heeft gebracht; variërend van enkele honderden jaren oud tot pas geschreven nummers. Op deze middag zullen ook enkele suppoosten van de Heemkundekring Halchterth in het heemhuis aanwezig zijn, zodat er ook een kijkje in de museumruimte genomen kan worden, toegang gratis. Zaal open om 13.00 uur, aanvang 14.00 uur, einde ongeveer 16.30 uur. Stamboomonderzoek beginners: Heeft men altijd al eens willen weten waar men vandaan komt. en wie uw voorouders zijn? Maar weet men niet hoe dat uit te zoeken en waar te beginnen? De Werkgroep genealogie van Heemkundekring Halchterth wil daar graag behulpzaam bij zijn. Zaterdagmiddag 29 maart kan iedereen die hier belangstelling voor heeft vrijblijvend terecht in het heemhuis de Hof van Ram. Tussen 12.00-16.00 uur leggen leden van de werkgroep uit hoe men het beste te werk kan gaan bij familieonderzoek. Men is van harte welkom op De Beeklaan 29a, toegang gratis. LEPELSTRAAT Koersbal: Uitslag wedstrijd donderdag 20 maart: 1. An van Kaam, 2. Geert Loos, Lisa van Schilt, 4. Cor van Wijk, 5. Anny Hensen, 6. To Karremans, 7. Rinus Nijssen, 8. Sjaan van Ekeren. PAGINA 8

Enkele figuranten van Merck Toch Hoe Sterck in actie.

BERGEN OP ZOOM - Ook Merck Toch Hoe Sterck is ontwaakt uit haar winterslaap. Donderdag 27 maart is er een feestelijk bijeenkomst:. ‘ Wat zeg ik’. Het is première van de film Nederlandse film Kenau. Zoals men misschien wel weet heeft MTHS hieraan meegewerkt en diverse figurantenrollen geleverd. Ook was MTHS uitgenodigd voor de Nederlandse première in Haarlem. Alleen viel dit wel erg ongelukkig uit. Het was namelijk op zaterdag met de intocht. Helaas hebben ze af moeten zeggen. Vandaar dat ze nu deze première dunnetjes overdoen. Wie weet zijn Barry Atsma en Monique Hendrikx ook van de partij. Tijdens

de avond zal er uiteraard na de film worden gekeken en daarna zal er een heuse Oscaruitreiking zijn (wie is het langste in beeld). Zij nodigen alle geïnteresseerde mensen uit die deze avond met hen willen mee beleven. De rode loper wordt uitgerold. Komend voorjaar zal er een première gespeeld worden. MTHS gaat een nieuw stuk genaamd In’ Kannen en Kruicken’ voor het voetlicht brengen - In den Herbergh, den Drei Houfeijzers van Lucas en Jacoba de Geeth vieren zij tezamen met den Bergenaeren en hun Gouverneur Louis de Kethulle, den zoete overwinning op den Spinool en de opgave van het belegh van Berghen opden Zoom - Dit stuk wordt op en voor het Groot Arsenaal gespeeld op zaterdag 28 juni.

Gestolen auto terug na achtervolging BERGEN OP ZOOM - De politie vond zondag een gestolen auto terug. De auto was ruim een week geleden gestolen vanuit een garage aan de Rozenstraat. Een agent zag rond 04.05 een auto met Belgische kentekenplaten rijden op de Moerstraatsebaan. Het politiesysteem gaf aan dat het om gestolen kentekenplaten ging. Direct ging de agent achter de Renault Kangoo met de twee inzittenden aan. Op de Melanendreef gaf hij de bestuurder een stopteken. Deze negeerde het stopteken en ging er met verhoogde snelheid vandoor. Op het Europlein parkeerden zij de auto en gingen te voet verder. De politie zocht tevergeefs in de omgeving naar de verdachten. Bij de zoektocht werd ook een politiehond en de politiehelikopter ingezet.


Dagelijks eenvoudig dieselolie en aanverwante producten inkopen voor messcherpe prijzen!

PRIJS

VERLAGINGEN Witte chocolade

Werkt u nog steeds met Windows XP? Dan loopt u vanaf 8 april 2014 hoog risico met o.a. onveilig internetbankieren. Zorg voor een nieuw besturingssysteem om problemen te ǀŽŽƌŬŽŵĞŶ͘sŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƟĞĞŶĂĚǀŝĞƐ͗ Kijk op www.computerhelp-garden.nl/windowsxp Bel: 06-10419246 voor al uw vragen hŬƵŶƚŽŽŬŵĂŝůĞŶ͗ŝŶĨŽΛĐŽŵƉƵƚĞƌŚĞůƉͲŐĂƌĚĞŶ͘Ŷů

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

200 g

v an 1.35

1.29

Hollandse garnalen

Mini chocoladereepjes 200 g

100 g

13%

Voegwerk!

goedkop

er

vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

1.39

ǁĞŵďĂĚ͚ĞŶ/ŶŬĞů͛ ǀĂŶϭƚͬŵϯϬĂƉƌŝůǀŽŽƌǀĞƌŬŽŽƉ njŽŵĞƌĂďŽŶŶĞŵĞŶƚĞŶΦϰϬ͕ϬϬ

van 2.99

v an 1.59 Gezouten cashewnoten

Ongezouten cashewnoten

300 g

300 g

2.89

Light nectar 1.5 l

<ŝũŬǀŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƟĞ͕ŽŽŬŽǀĞƌŽŶƐďŝŶŶĞŶďĂĚ͕ŽƉ͗

ǁǁǁ͘njǁĞŵďĂĚĚĞŶŝŶŬĞů͘Ŷů

van 2.89

2.

79

van 2.99

2.

79

van 0.85

0.79

Chocojumbo

‘BOEKBINDERIJ GGZ WNB zoekt nieuwe opdrachtgevers’

150 g

Fancy pink zalm 213 g

34%

goedkop

Niet algemeen bekend is, dat GGZ WNB op Landgoed Vrederust een heuse boekbinderij heeft. De boekbinderij is één van de leer werkprojecten die GGZ WNB biedt aan kwetsbare mensen met een psychiatrische of psychosociale achtergrond. Op de boekbinderij van GGZ WNB werken deelnemers aan het ambacht ‘boekbinden’ Eén van de deelnemers is Ad: ”Ik kom hier al ruim een jaar enkele dagdelen per week met plezier naar toe. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en mijn zelfvertrouwen is hierdoor enorm toegenomen na een moeilijke periode in mijn leven. Hier worden tijdschriften op een ambachtelijke wijze ingebonden tot een mooi boekwerk. De boeken worden voorzien van kaften met verschillende kleuren linnen en betiteld in goud of zilver. Eigenlijk heb ik bij de boekbinderij alle vaardigheden geleerd die nodig zijn voor dit vak.” (omwille van de privacy van de deelnemer is de naam van de betrokkene geanonimiseerd)

Waarvoor kunt u allemaal terecht bij de boekbinderij? Bij de boekbinderij kunt u ook terecht om uw boeken te laten repareren. Boeken met een emotionele waarde, bijv. kinderboeken, bijbels, worden weer leesbaar gemaakt. Het is ook mogelijk om er eigen geschreven gedichtenbundels in te laten binden. Heeft u nog losliggende A4tjes of readers, die hoognodig gebundeld zouden moeten worden, middels een ringbandje of afwerking met een linnen bandje, ook hiervoor kunt u terecht bij de boekbinderij van GGZ WNB. U kunt hiervoor contact opnemen met: Marianne de Bont telefoon: 0164-298231 of e-mail: debrug .boekbinderij@ ggzwnb.nl www.ggzwnb.nl

er

v an 1.49

v an 1.59

Vers & voordelig!

Vanaf woensdag 26-03-2014

1.39

1.05 *

46%

goedkop

er

Witte druiven 500 g

v an 2.19

1.19

49% goe dkoper

Komkommer Per stuk

van 0.49

0.25

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 26-03-2014 t/m dinsdag 01-04-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! DECO VOORJAARSKRANS

DAMES BALLERINAâ&#x20AC;&#x2122;S

GLYHUVHNOHXUHQ EHVVHQHQEORHPHQ Â&#x2018;FP

2.29

0.79

MEISJES BALLERINAâ&#x20AC;&#x2122;S GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV maten 30-35

GARNIER FRUCTIS SHAMPOO OF CONDITIONER

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQ [FP

GLYHUVHYDULDQWHQ RI PO

CAPETOWN WASHAND GLYHUVHNOHXUHQ [FP

1.69

0.39

MELKCHOCOLADE PAASEIEREN JUDP

7.95

(OGHUV 

KUNSTSTOF TUINPOT OLWHU Ã&#x2DC; 40 cm

2.39

3.69

1.99

GLYHUVHXQLNOHXUHQ [FP

DQWUDFLHWRILYRRU [FP

(OGHUV 

AVONTUREN SPEELTENTSET

NRHSHOWXQQHOHQZLJZDP 400x122x137 cm

1.19

12.95 SPORT SOKKEN

YRRUKHWEHVFKHUPHQHQ DIZHUNHQYDQEYWXLQKXLV VFKXWWLQJRIKHNZHUNHQ ZDWHUJHGUDJHQHQ ZHHUEHVWHQGLJ GRQNHUEUXLQ OLWHU

0.69

2.39

4 METER

SPECTRUM TUINHOUTBEITS

PLATTE KWAST PDDWµ

5.49

YRRUKHWWHJHQKRXGHQ YDQRQNUXLG [PHWHU

1.69

KRABPAAL MET SPEELTJE

5.79

(OGHUV 

PROGARDEN WORTELDOEK

OLWHU Ã&#x2DC; 50 cm

CORAL DELUXE FLEECEPLAID

(OGHUV 

1.29

(OGHUV 

OLWHU Ã&#x2DC; 35 cm

MEGAZAK PAAS FIGUREN JUDP

HT! S U P E R ZA C

3.99

3.79

CAPETOWN BADDOEK

GLYHUVHVWUHHSPRWLHYHQ PHWFHLQWXXUHQYKDOV PDWHQ6;/

PHWDDO [PHWHU

TOROS WATERGLAZEN

GDPHVKHUHQ JULMVZLWRI]ZDUW PDWHQ

EU RO P ES E IT! TO P KWALITE

3.39

(OGHUV 

4.49

RUNNING SOKKEN PHWFRROPD[ PDWHQ

1.19

LQKRXG[FO

3 PAAR

1.59

LONGDRINK GLAZEN LQKRXG[FO

1.49

6 STU KS

0.99

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

DAMESJURK MET CEINTUUR

T/M DINSDAG 1 APRIL

TUIN DECO ROZENBOOG

GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV maten 36-41

VOORJAARSTAK OF BLOESEM GUIRLANDE OHQJWHFP

VAN WOENSDAG 26 MAART


Houd je tuin en interieur up-to-date.

Want wonen is mode!

Huis & Tuin Bergen op Zoom | Tholen | Woensdrecht | Steenbergen

Voorjaar 2014

OPEN HUIZEN ROUTE op zaterdag 5 APRIL

“Een tuin om in te leven!”

“4 seasons tuinmeubelen rukken op” “Duurzaam bouwen: Goed voor het milieu en de portemonnee” “Mode voor de muur”


3HOWROOM°GEOPEND° $IÂ&#x203A;°VRIJ°°Â&#x203A;°° :A°°Â&#x203A;°° 4°°°°°

°

#ANADAWEG°° °0:°(ALSTEREN° I°7WWMR GROEPNL° %°INFO MR GROEPNL°

INVESTEER IN GOEDE KUNSTSTOF KOZIJNEN Bespaar honderden euroâ&#x20AC;&#x2122;s op uw energiekosten Vanaf 31 december 2020 moeten alle nieuwe gebouwen energieneutraal zijn. Ook voor renovaties gaan strengere eisen gelden. De MR Groep is echter al klaar voor de toekomst en beschikt over de nieuwste serie Deceuninck-kozijnen waarmee warmteverlies een halt wordt toegeroepen. Onze proďŹ elen verzekeren een perfect evenwicht tussen energierendement en levenscomfort. Onze oplossingen voor uw ramen en deuren verbeteren uw leefkwaliteit aanzienlijk. Ze bieden uitstekende thermische en geluidseigenschappen, verbeteren uw veiligheid en zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Geen warmtelekken meer!

en doet de energiefactuur onnodig stijgen. Om

werkingsproďŹ el helpt, tot in de kleinste kiertjes en

Ondanks de aanwezigheid van voldoende isolatie

ervoor te zorgen dat er rond raam- en deuraan-

vrij van koudebruggen, een luchtdichte aansluiting

gaat nog in heel wat woningen tot 25 procent van

sluitingen geen warme lucht naar buiten of koude

tussen muur en kaderwerk te realiseren. Warmte-

de warmte verloren via allerlei spleten en kieren.

lucht naar binnen kan, heeft de MR Groep de be-

lekken rondom ramen en deuren worden zo een

Dat kost gebouwen punten op de energieschaal

schikking over een gloednieuw prekader. Dit af-

halt toegeroepen.

Uitstekende isolatie dankzij unieke Linktrusion technologie De Linktrusion technologie is een alternatieve oplossing voor gegalvaniseerd staal in de hoofdproďŹ elen, oplossingen die de thermische prestaties gevoelig verder verbeteren. Zodoende biedt de MR Groep een overtuigend antwoord op de vraag vanuit de markt naar energie-efďŹ ciĂŤnte oplossingen.

Ga naar www.mr-groep.nl, klik op de calculator en kijk zelf hoeveel geld u op uw energierekening kunt besparen!

Het kozijn van de toekomst, Met de Zendow neo Standaard kun

de Zendow neo Royal,

je fors besparen op je energiekosten.

is nu al verkrijgbaar bij de MR Groep.

BEZOEK VRIJBLIJVEND ONZE SHOWROOM EN LAAT U INFORMEREN OVER HOEVEEL U KUNT BESPAREN OP UW ENERGIEKOSTEN!


2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Trends in de keuken

Natuurlijke materialen zetten opmars voort

De crisis mag dan op zijn einde lopen, hij laat toch nog zijn sporen na. In de keuken bijvoorbeeld. De ervaring heeft geleerd dat mensen in tijden van de crisis behoefte hebben aan warme en sfeervolle tinten. Kenners voorspellen voor de keukens dan ook een terugkeer naar warme kleuren als bruin en sneeuwwit.

in de beweging is dat ontwerpers steeds meer gebruikmaken van een natuurlijk materiaal als hout. De Old Wood-keukens zijn daar een goed, maar slechts één voorbeeld van. Er worden ook meer en meer op hout lijkende materialen gebruikt. Tegenwoordig is de techniek zo ver dat fabrikanten kunststof kunnen maken dat niet van hout is te onderscheiden, tot aan de nerven en kenmerkende houtringen toe. Beton is momenteel ook populair in keukenland. Hoewel dat op het eerste oog weinig warmte en sfeer lijkt uit te stralen, is het tegendeel waar. Ontwerpers en fabrikanten maken er dan ook gretig gebruik van voor keukenbladen en andere onderdelen. De trend om meer gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout en steen zet zich dus door in 2014.

Dat is andere koek dan een paar jaar geleden. Toen waren felle kleuren als kiwigroen en aubergine enorm in opmars. Het is niet zo dat deze kleuren helemaal zijn verdwenen, maar de keukenzaken hebben ze wel van voor naar achter in de showroom verhuisd. Bij de terugkeer van sfeervolle tinten past dat matte kleuren in opkomst zijn, ten koste van het hoogglans. Wat verder goed lijkt te passen

“Hippe hulpjes”

Colofon De Huis & Tuin special is een uitgave van

Verse frozen yoghurt (1 l.) maak je met: 250 ml.

Uitgeverij de Bode, Bredaseweg 26,

volle yoghurt, 450 gram aardbeien, 115 ml. ho-

4881 DE Zundert, Nederland,

ning, 2 handjes verse basilicum, 1 el. citroensap.

T. +31(0)76 599 8111, F. +31(0)76 599 8199,

Handig hulpje: een goede keukenmixer!

www.internetbode.nl Oplage: 60.000 exemplaren Redactie: Peter Houtepen, Addo Sprangers, Monique Jansen, Ria van Meir, Vera de Geus, Sophie van der Velde Acquisitie: Leo Elenbaas, Jolanda den Haring, Eduard van Elsacker Opmaak & vormgeving: Jan Bastiaenen, Ilona Broos Druk: Drukkerij Vorsselmans, Zundert Verspreiding: Axender Met dank aan: Perscentrum wonen.nl, www.bloemenbureauholland.nl, tuinweb.nl

€46

98,-

Keukens uit Halsteren voor een Zweeds prijsje

www.vdbwonen.nl 00000 - Breevaart Keukens Hardenberg

Huiselijk met hout De keuken hierboven als voorbeeld is een goede basis voor een creatief keukenontwerp, waarbij moderne techniek wordt gecombineerd met huiselijke behaaglijkheid. Ook de houten fronten dragen hieraan bij!


E

H C S I Z R E P E N R E D DESIGN - MO

Morgen: geniet je van jouw investering van vandaag

W O H S T J I P TA aanbiedingen! Unieke

Nu tot

, 0 4 €9 inatie

Ontwerp Auping Essential: köhler wilms

comobrdeel* vo tras, m, ma n e d o b op bed ed én kusse dekb

* Geldt in de actieperiode van 15 maart t/m 27 april 2014. Kijk op Auping.nl/voorjaarsactie voor de actievoorwaarden. Natuurlijk bij:

BEDDENSPECIAALZAAK Uw Auping-dealer voor Bergen op Zoom e.o. Potterstraat 48, Bergen op Zoom Tel. 0164-234590 Al 46 jaar in het centrum van Bergen op Zoom

Al bijna 40 jaar uw vertrouwde adres, ook voor reiniging en reparatie van al uw tapijten

www.vangilsdewit.nl BERGEN OP ZOOM, Bosstraat 24 (t) (0164) 24 22 16 Laden-Lossen voor de zaak

P Garage: “Achter de grote markt”Op de Grote Markt in Bergen op Zoom

Zaterdag 5 aprilStoffencircus

Zondag 6 april 

Boeken- en Curiosamarkt

Op deze stoffencircus worden de allerlaatste mode- en zomerstoffen gepresenteerd. Tevens zijn er schitterende aanbiedingen van onder andere breigarens. Ook maakt u kans om een waardebon van € 50,- te winnen.

Knip deze advertentie uit, zet uw naam en telefoonnummer erop, en lever deze in bij Lia van Poppelen. Wie weet wint u de waardebon! Naam:

Tel:


Mode voor de muur In één middag een modische muur om mee te pronken!

2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Kleurcrisis

Wat de crop top of grafische jurk voor je

Kleur kiezen voor je interieur is niet gemakkelijk, zo blijkt uit onderzoek van Flexa. Maar liefst 15%

lichaam is, dat is behang voor je muur. Dat

van de Nederlanders stelt de schildersklus zelfs uit omdat mensen er niet uitkomen om een kleurpa-

mode en wonen elkaar beïnvloeden is evident,

let voor het interieur samen te stellen. Daarom komen veel bedrijven onder andere met kleuradvies

en behang is daar een onmiskenbaar voorbeeld

aan huis!

van. En het allerbeste hieraan is dat behang betaalbaar is, én eenvoudig toe te passen. Zo heb je in slechts één middag een modische muur om mee te pronken! Het Perscentrum

De muur van vroeger

Wonen selecteerde acht nieuwe outfits voor

Speelgoed uit vervlogen tijden was de

jouw interieur.

inspiratiebron voor de collectie kinderbehang die Studio Ditte ontwierp voor BN Wallcoverings. Het resultaat is een sfeervolle vintage look met authentieke uitstraling door zachte vergrijsde kleuren. Zo geef je de kinderkamer snel een andere sfeer met behang dat bovendien duurzaam is. Want voor dit nieuwe Maison d’Eco label is milieuvriendelijke inkt gebruikt. www.studioditte.nl

Coole collage Foto’s van je pasgeboren baby, je kinderen, je trouwdag, die ene leuke vakantie: het is zonde om ze alleen maar op je computer te laten staan. Je moet er dagelijks van kunnen genieten! Pimpelmees geeft jouw foto’s wat extra’s. In een prachtige collage vormen ze een waar kunstwerk.Verzamel de mooiste foto’s die je kunt vinden en maak er met een geweldige typische Pimpelmees-achtergrond een mooie collage van en laat deze op canvas of poster printen. www.pimpelmees.com

Kunstmuur Fotograaf Mariëlle Leenders maakt fotobehang op maat van haar eigen foto’s. Haar Curious Collections hebben geen zichtbare spiegelingen, herhalingen of overgangen. De dessins lopen eindeloos en natuurlijk door. Niet alleen mode, maar kunst voor de muur! www.photorepeats.com

Een echte blikvanger op de vloer

Een feestje voor je muur De Ibiza collectie van Eijffinger is vrolijk en kleurrijk, zoals Ibiza. We zagen het al tijdens de designweek in Milaan: roze

Een strak, onopvallend vloerkleed dat letterlijk ondergeschikt is aan de zithoek? Dat willen we niet

en geel zijn absolute trendkleuren. Op

meer! Op de internationale meubelbeurs in Keulen zijn de gloednieuwe tapijten echte blikvangers.

dit behang zijn ze samen toegepast en als een spekje zo zoet: dat knalt van je muur! www.eijffinger.nl Behang uit de collectie Raval van Eijffinger,


www.uijl-techniek.nl

www.solar-joy.nl

Kwaliteit en Vakmanschap 

VERBOUWEN EN/OF RENOVEREN? U hoeft niet verder te zoeken. Advisering, ontwerp, levering en aanleg van: s$UURZAME

Hier is uw juiste adres voor:

energietoepassingen

r"MVNJOJVNLP[JKOFOJOBMMFSMFJVJUWPFSJOHFO7BOUPJMFUSBBNUPUTDIVJGQVJ r"MMFTPPSUFOHMBT r#BELBNFSEPVDIFXBOEFOWBOIBSEHMBT r)BSEHMBTEFVSFOFOTDIVJGXBOEFO r"VUPNBUJTDIFTDIVJGFOESBBJEFVSFO PPLJOIBSEHMBT r;POXFSJOHFOSPMMVJLFO r*OTFDUFOIPSSFOWPPSSBNFO EFVSFOFOTDIVJGQVJFO PPLWPPSIPVUFOLP[JKOFOFOLVOTUTUPG r#BMLPOIFLXFSLFOWBOBMVNJOJVN [PXFMNFUTQJKMFOBMTNFUHMBT

s6ENTILATIESYSTEMEN s7ERKTUIGBOUWKUNDIGE INSTALLATIEWERKZAAMHEDEN s6ERWARMINGSSYSTEMEN s%LEKTROTECHNIEK s:ONNESTROOMSYSTEMEN s7ARMTEPOMPBOILERS

Dit alles voor zowel nieuwbouw als renovatie. Reeds 30 jaar:

â&#x20AC;&#x2DC;advies op maatâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;hoge kwaliteitâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;snelle serviceâ&#x20AC;&#x2122;

s7ARMTEPOMPSYSTEMEN s3ANITAIRELEIDINGSYSTEMEN s:INK ENKOPERWERK

Vooruitstrevend op het gebied van installatietechniek Uijl Techniek B.V.

4MBCCFDPPSOXFH 3;5IPMFO 5FM 'BY JOGP!IPGBMOM XXXIPGBMOM

Schoondorpseweg 3 4693 PL POORTVLIET

HOGE KWALITEIT & SERVICE

tel: 0166 606208

Samen Bouwen in

Halsteren-De Schans

Alle Brummelhuis woningen worden gebouwd onder Woningborg garantie en opgeleverd door Vereniging Eigen Huis. Hier wonen kan al vanaf â&#x201A;¬ 413.500,- VON

www.samen bouwen in Halsteren.nl

Grote Voort 221 | 8041 BK Zwolle

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

T: 038 - 75 01 930 | info@brummelhuis.nl

T: 0167- 56 66 68 | info@zeebrabouw.nl

www.brummelhuis.nl

www.zeebrabouw.nl


2014

DUURZAAM BOUWEN: Goed voor het milieu en de portemonnee

Huis & Tuin

VOORJAAR

3ERVICEEN)NSTALLATIE

Ook voor uw zonnepanelen! s:ONNEPANELEN s/NDERHOUD s'ASEN7ATER s#6INSTALLATIE s$AKBEDEKKINGEN s,OODGIETERSWERK

Let op!! !

t (PFE SFOEFNFO U +/- 10% t 5FSVHW FSEJFOUJK E  KBBS t #58 UFS WPSEFS VHUF FO

Overheid reikt mensen manieren aan om duurzamer te wonen

%ENTERMDIESTEEDSMEERGEBRUIKTWORDTINDEPOLITIEKISDUURZAAMHEID"IJDEMEERDER HEIDVANDE.EDERLANDSEBEVOLKINGBETEKENTDITONDERWERPGELDBESPARING$ATISNATUUR LIJKOOKDEMEESTAANTREKKELIJKEKANT MAARDEOVERHEIDGEBRUIKTEENBREDEREOMSCHRIJ VING$ATHEEFTVOORNAMELIJKVOORDELENVOORHUISEIGENARENENBOUWBEDRIJVEN AANGEZIEN EREENAANTALSUBSIDIEREGELINGENRUSTOPDUURZAAMHEID$IEBREDEBENAMINGKANERDUS VOORZORGENDATUWHUISOFPROJECTINAANMERKINGKOMTVOORlNANCIĂ&#x201D;LESTEUN%NDATIS EENKANSDIEJEMETBEIDEHANDENAANMOETGRIJPEN DOOR THIJMEN ALLEMAN

Duurzaam bouwen is een veelomvattend begrip.

Mogelijkheden

Dat blijkt ook uit de verschillende omschrij-

Logischerwijs blijft de energiebesparing voor

HOE WERKT MEER MET MINDER:

vingen die de overheid hanteert. Zo kan de

mensen het meest interessant.Vaak is het

term bijvoorbeeld staan voor het bouwen met

-EERMET-INDER--- ISEENWEBSITE

probleem alleen; waar begin je? Er zijn zoveel

milieuvriendelijke materialen. Maar een huis dat

mogelijke aanpassingen of maatregelen die je kan

WAARBEDRIJVENZICHKUNNENAANMELDENDIE

met de wens die binnen de Europese Unie is uitgesproken om steeds minder energie te produceren met fossiele brandstoffen.Voorlopig is er nog geen alternatief voor handen dat net zo veel energie opwekt en dus moet ook de energievraag omlaag.

BEZIGZIJNMETDUURZAAMHEID%ENMAALOP

Duurzaamheid in woningen en bedrijven stimuleren

goed bestand is tegen vocht en zorgt voor een

nemen om je huis energiezuiniger te maken, dat

gezonde leefomgeving, is ook een voorbeeld van

niet meer te volgen is, wat het beste bij jouw

DEWEBSITEKANDEBEZOEKEROPZOEKNAAR

kan daarin een groot verschil maken. Daarom heeft

groene bouw.

huis past. Daarom is de website www.meermet-

EENAANBIEDERINDEBUURT$EZEAANBIEDER

de overheid enkele maatregelen getroffen om men-

minder.nl in het leven geroepen. Deze site geeft

NEEMTZELFCONTACTOPMETDEGEĂ&#x2030;NTERESSEER

Overzicht van de kenmerken van duurzaam bouwen, volgens de rijksoverheid: s'EBRUIKMAKENVANMATERIALENDIEGOED ZIJNVOORHETMILIEUENDEGEZONDHEID s'EZONDBINNENMILIEUCREĂ&#x201D;REN s0RETTIGEENLEEFBAREOMSTANDIGHEDEN INHUIS WIJKENSTAD s-ATERIALENNAHETSLOPENHERGEBRUIKEN

particulieren een manier om de juiste aanpassinte komen met mensen die de aanpassingen

KOMENNEMEN!ANDEHANDDAARVANWORDT

Nationaal Energiebesparingsfonds

kunnen doorvoeren.

BEKEKENWELKEMAATREGELENMOGELIJKZIJN

Een van de vele subsidieregelingen voor huiseige-

ENVOLGTEREENOFFERTE$EBEWONERHEEFT

naren is de Energiebespaarlening. Mensen die hun

gen voor een woning te vinden en om in contact

DENENMAAKTEENAFSPRAAKOMEENKIJKJETE

DANDEKEUZEOMTEBEPALENWATWELENNIET

huis willen isoleren of een efďŹ ciĂŤntere HR-ketel willen plaatsen, kunnen bij het Nationaal Energie-

AANGEPASTMOETWORDENAANDEWONING

besparingsfonds een lening aanvragen van tussen

$AARNAGAATDEAANBIEDERVAN-EERMET

de 2500 en 25.000 euro. Deze lening heeft een

-INDERDEUITVOERINGCOÂ&#x161;RDINERENENSAMEN

looptijd van 7 tot 10 jaar met een rente die lager

BEKIJKENWELKESUBSIDIESEROPRUSTEN

ligt dan de gangbare rente. Maar dit is slechts een van de vele maatregelen die de overheid heeft genomen. Zo rust er bijvoorbeeld minder belasting

s6ERANTWOORDOMGAANMETWATER s:OVEELMOGELIJKGEBRUIKMAKENVAN

sen warm te laten lopen voor duurzaamheid.

Belang van duurzaam bouwen

RECYCLEDEMATERIALEN VOORKOMENDAT

De subsidiekant van het verhaal is natuurlijk

GRONDSTOFFENUITGEPUTRAKEN

interessant. Het kabinet zet steeds meer in op duurzaam bouwen. Dat heeft te maken met de stijgende kosten voor energieproductie, maar ook

op arbeidskosten die gemaakt worden bij isolatie van daken, muren en vloeren. Voor meer informatie over mogelijke subsidie kunt u terecht op de Meer met Minder website. Daarnaast kunt u ook zelf op zoek via WWWENERGIESUBSIDIEWIJZERNL


Samen bouwen in Bergen Op Zoom il Kom 5 apr k r a p la il naar v en l, a a w Reimers oogte geniet op h nte ia r van het uitzicht op ied natuurgeb al! W Brabantse

Villapark

Reimerswaal

Kom op zaterdag 5 april van 11.00 â&#x20AC;&#x201C; 13.00 uur naar Villapark Reimerswaal aan de Laan van Everswaard in Bergen op Zoom (tegenover Fireplace), en beleef vanaf hoogte het riante uitzicht op natuurgebied Brabantse Wal!!!â&#x20AC;? Hier wonen kan al vanaf â&#x201A;Ź 481.000,- VON

www.samen bouwen in Bergen op Zoom.nl

Grote Voort 221 | 8041 BK Zwolle

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

T: 038 - 75 01 930 | info@brummelhuis.nl

T: 0167- 56 66 68 | info@zeebrabouw.nl

www.brummelhuis.nl

www.zeebrabouw.nl

www.dehoefwonen.nl

Hoogerheide

DE HOEF

Hoogerheide, perfect gelegen tussen de randstad en Antwerpen

Informatie en verkoop

Vrijstaande woning Tupelo

Of ontwerpt u liever uw eigen droomhuis?

+ "*&, & 

Dan is dit nu uw kans om dit werkelijkheid

+ ##$"$%"

te laten worden.

T 0164 - 217 000 www.vanopstalgrosveld.nl

+ %#" ) #$"%(% + %#& "&"'"' 

Vrije kavels

Ontwikkeling & realisatie

+ !# %'

+ "*&,& 

www.lithos.nl

Fraaie vrije ligging aan ecologische zone op ruime percelen vanaf 495 m2


De Hoef: combinatie van luxe, comfort en sfeer

Wonen in de Hoef betekent Vrijheid! Vrijheid om te kiezen voor een fantastisch vrijstaande woning of op deze kavel uw eigen droomhuis te realiseren! De keuze is aan u!

de deuren naar de zonnige achtertuin. Op de eerste verdieping vindt u drie grote slaapkamers en een luxe, compleet ingerichte badkamer. De zolderverdieping biedt een zee van ruimte waar u gemakkelijk nog eens twee slaapkamers realiseert. De vele opties maken het mogelijk om de woning zo aan te passen dat het echt uw droomwoning wordt. Verkoopprijs vanaf € 415.000,- v.o.n. Kiest u ervoor op dit perceel uw eigen droomhuis te

Het gaat hier om woningtype Tupelo. De ligging van

realiseren, dan nodigt de makelaar u uit voor een ori-

deze woningen is prachtig, tegen de bosrand aan, vrij

enterend gesprek en bewandelt u samen de weg om

en toch in de directe nabijheid van het dorp.

uw droom werkelijkheid te laten worden.Verkoopprijs vanaf € 140.000,- v.o.n.

De vrijstaande woning heeft een grote voor- en achtertuin, een garage en een aantal woningen heeft

Van Opstal Grosveld makelaars verzorgt de

standaard een dubbele garage. Op de begane grond

verkoop, 0164-217000, info@vanopstalgrosfeld.nl

bevindt zich de woonkamer met dubbele openslaan-

Meer informatie: www.dehoefwonen.nl.

Donderdag 3 april 2014 om 19.30 uur is het tijd voor

bouwkundig specialist en de gemeente Bergen op

alweer de derde editie van het Wooncafé . Het decor

Zoom. Zij vertellen waar je allemaal op moet letten

is de foyer van Rabobank Het Markiezaat in Bergen

bij het kopen van een huis. Zo heb je in één keer alle

op Zoom. Het Wooncafé vond haar oorsprong om

antwoorden op je vragen. Het Wooncafé vindt twee

woningzoekenden de weg te wijzen in een wereld

dagen voor de Open Huizen Route van zaterdag 5

die niet voor iedereen vanzelfsprekend is.Vooral

april plaats, zodat huizenzoekers meteen op zoek

jongeren en starters hebben vragen of wat ze moeten

kunnen naar een nieuw onderkomen.

doen, regelen en aanvragen. Het Wooncafé biedt een

Wooncafé biedt antwoorden op al je huis-vragen! Bij het de aankoop van je (eerste) eigen woning bewandel je een vaak onbekend pad. Je hebt volop vragen en twijfels, want bij de aankoop komt een heleboel kijken. Ga daarom naar het Wooncafé op donderdag 3 april en vindt alle antwoorden en misschien nog wel veel meer informatie…

leidraad. Men benadrukt

Voor aanmelden en meer informatie:

dat het nu een goede

www.wooncafe.com

tijd is om een huis te kopen; de huizenprijzen beginnen weer te stijgen en de hypotheekrentes

staan historisch laag. Om alle obstakels uit de weg te ruimen kun je het Wooncafé bezoeken waar je op een informele, maar professionele manier informatie en antwoorden krijgen van allerlei partijen zoals makelaars, een notaris, een hypotheekverstrekker, een

Zij en ZeeBraBouw / Brummelhuis bouwden samen hun droomhuis

Arjan en Mirjam Flikweert kozen voor een ENTHOUSIAST BOUWTEAM

Aanzicht van het droomhuis van de familie Flikweert. FOTO ARJAN FLIKWEERT

HALSTEREN – Als je net je derde huis hebt laten bouwen mag je met recht een ervaringsdeskundige heten. Arjan Flikweert wist exact hoe hun droomhuis aan de Fort de Roovere weg in Halsteren er uit moest komen te zien. ZeeBraBouw / Brummelhuis namen de klus aan en zorgden ervoor dat de familie er na 6 maanden al in kon trekken. Een intensieve periode waar familie Flikweert zeer tevreden naar terugkijkt. Dankzij de eigen inspanningen en die van ZeeBraBouw verliep het project prima, bijna alles ging volgens de gemaakte afspraken en binnen de afgesproken tijd. DOOR MARJET LUBBERS

bouwbedrijven, 2 systeembouwers en twee lokale

ze met eigen metselaars,” vertelt familie Flikweert

aannemers, uiteindelijk kozen wij voor ZeeBraBouw

verder. “Tijdens de bouw hebben we steeds intensief

/ Brummelhuis. Zij waren in het voortraject zeer

contact gehad. Bij een bouwproces gaat het om

proactief bezig, ze trokken er hard aan maar niet op

mensen en maatwerk. Uiteraard gaat er weleens iets

een vervelende manier. In de buurt waar wij destijds

fout, dat is heel normaal. Door Stefan, de vakman

woonden werkte ZeeBraBouw al aan een woning

van ZeeBraBouw die hier altijd werkzaam was, werd

waar we vaak gingen kijken. Het zag er altijd goed uit,

ervoor gezorgd dat direct werd bijgestuurd. Het was

schoon en netjes, het liep daar prima. Ook het feit dat

net alsof het om zijn eigen huis ging, hij was ontzettend

het een lokaal bouwbedrijf is trok ons aan. Het is een

betrokken”.

hele enthousiaste club mensen, dat merk je aan alle kanten. Het is een jong en groeiend bedrijf dat midden

Treintje

Uit ervaring met eerdere bouwprocessen weet Arjan

in de crisis startte.Volgens ons is de combinatie van de

Arjan Flikweert gaf aan hoe de tekeningen van alle

Flikweert dat, als je in het voortraject alles goed af-

twee directeuren een goede. Ad is creatief en denkt

aanzichten van hun droomhuis eruit moesten komen

stemt, de bouw zelf soepeltjes verloopt. ZeeBraBouw

goed mee met de klant, Patrick is zakelijk en zorgt dat

te zien. De Brummelhuis architecten zorgden voor de

/ Brummelhuis hanteren tevens deze werkwijzen

de organisatie en centjes in orde zijn.”

uitwerking van de bouwkundige details en ZeeBra-

middels het vooraf doornemen van het zogenoemde

In een gezellig hoekje van hun nieuwe huis blikt het echtpaar Flikweert zeer tevreden terug op het bouwproces. FOTO MARJET LUBBERS

Bouw realiseerde dit zodat het huis aan alle vereisten

ZeeBraPad. “Van tevoren alles goed uitdenken en op

Eigen mensen

en nieuwste energienormen voldoet. “Eind augustus

papier zetten is belangrijk, tijdens de bouw zelf moet

“ZeeBraBouw werkt natuurlijk ook met onderaanne-

startte de bouw en begin februari is de woning opge-

je niet ineens dingen heel anders willen. Als je dat niet

mers, je kon merken dat dit allemaal vaste onderaan-

leverd, er waren tijdens de oplevering slechts een paar

(laat) doen komt het niet goed”, vertelt hij.

nemers zijn, ze weten precies wat ZeeBrabouw van

verwaarloosbare opleverpuntjes. De bouw liep als een

Goede combinatie

hen verwacht, stuk voor stuk vakmensen. Maar wat

trein, als het eenmaal loopt dan komt het helemaal

echt heel prettig is, is dat er continue één of twee

goed. Dat komt ook omdat zij het echt af willen heb-

De bouwwijze van het huis van familie Flikweert

van hun eigen medewerkers aanwezig zijn voor het

ben, dat is policy bij hen. Het is allemaal prima gegaan,

is traditioneel. “We hadden in eerste instantie vier

timmerwerk, deuren stellen en zo voort. Ook werken

ook de facturatie ging goed,” aldus de familie Flikweert.


Nu extra lage rente op een SNS Hypotheek Ga je een huis kopen of heb je verhuisplannen? Profiteer dan nu van de extra lage rente op een SNS Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)! Als je voor 4 april de hypotheek aanvraagt, krijg je korting op de

hypotheekrente. Maak daarom snel een afspraak met een SNS Adviseur. Het eerste kennismakingsgesprek is op onze kosten. Bel 030-633 30 00 of kom langs bij onze SNS Winkel om een afspraak te maken.

*RXYHUQHPHQWVSOHLQ 3;%HUJHQRS=RRP

Actie lo t/m 4 apopt ril 2014

Wilt u een nieuw huis kopen? Kom dan voor de beste hypotheek met de juiste rente naar Activa FinanciĂŤle Planning Â&#x2021;Ă&#x160;Ă&#x160;iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x153;iÂ?Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x160;}iÂ&#x17D;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x153;>Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;LiĂ&#x152;>>Â?Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160; Â&#x2C6;Â&#x2DC;LÂ&#x153;i`iÂ?Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x2030;Ă&#x160;Â&#x153;vĂ&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x192;Ă&#x152;>Â?Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Âś Â&#x2021;Ă&#x160;6Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Â?iĂ&#x203A;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x153;Â&#x17D;Ă&#x160;âÂ&#x153;Ă&#x160;`Ă&#x2022;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;Âś Â&#x2021;Ă&#x160;iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x192;VÂ&#x2026;Â&#x2C6;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;7Â&#x153;iÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;ÂŤÂ&#x153;Â?Â&#x2C6;Ă&#x192;Âś Â&#x2021;Ă&#x160;Â&#x153;iĂ&#x203A;iiÂ?Ă&#x160;LiĂ&#x152;>>Â?Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;>Ă&#x2022;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Âś Â&#x2021;Ă&#x160;Ă&#x160;1Ă&#x160;Â&#x2026;iivĂ&#x152;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x192;VÂ&#x2026;Â&#x2C6;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x153;Â&#x17D;Ă&#x160;Ă&#x153;iÂ?Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;iĂ&#x20AC;}Ă&#x160;`Ă&#x2022;Ă&#x20AC;iĂ&#x160;Â?iÂ&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Âś Â&#x2021;Ă&#x160; Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;Â&#x153;iĂ&#x160;Ă&#x192;Ă&#x152;>>Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2026;iĂ&#x152;Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iiÂ&#x17D;Âś 6iiÂ?Ă&#x160;Â&#x201C;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;âĂ&#x2022;Â?Â?iÂ&#x2DC;Ă&#x160;`Â&#x2C6;Ă&#x152;Ă&#x160;Â?>>Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;`iĂ&#x160;L>Â&#x2DC;Â&#x17D;Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2DC;Â&#x2C6;iĂ&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160; Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x152;iĂ&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;iÂ?Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x152;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x201C;Ă&#x160;`iĂ&#x160;Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x152;iĂ&#x203A;>Ă&#x192;Ă&#x152;iĂ&#x160;ÂŤiĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x153;`iĂ&#x160; Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x2022;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iiÂ&#x17D;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤÂ&#x2DC;Â&#x2C6;iĂ&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x152;iĂ&#x160;âiĂ&#x152;Ă&#x152;iÂ&#x2DC;°Ă&#x160;>>Ă&#x20AC;Ă&#x160; LÂ&#x2C6;i`Ă&#x152;Ă&#x160;`iĂ&#x160;L>Â&#x2DC;Â&#x17D;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x153;iÂ?Ă&#x160;`iĂ&#x160;Â?Ă&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x152;iĂ&#x160;Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x152;iÂśĂ&#x160;7Â&#x2C6;Â?Ă&#x160;Â&#x17D;Ă&#x2022;Â&#x2DC;Â&#x2DC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;`Â&#x2C6;Ă&#x152;Ă&#x160; Ă&#x203A;Ă&#x20AC;Â&#x2C6;Â?LÂ?Â&#x2C6;Â?Ă&#x203A;iÂ&#x2DC;`Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;LiÂ&#x17D;Â&#x2C6;Â?Â&#x17D;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;LiĂ&#x20AC;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;°

Voor deskundige begeleiding 6Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;`iĂ&#x192;Â&#x17D;Ă&#x2022;Â&#x2DC;`Â&#x2C6;}iĂ&#x160;Li}iÂ?iÂ&#x2C6;`Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;}>>Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160; Â&#x2DC;>>Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;iÂ&#x2DC;`Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iiÂ&#x17D;>`Ă&#x203A;Â&#x2C6;Ă&#x192;iĂ&#x2022;Ă&#x20AC;Ă&#x160; gaat u naar uw erkend hypotheekadviseur 7Â&#x2C6;Â?Ă&#x160;âÂ&#x2C6;Â?Â&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Ă&#x192;ÂŤiVÂ&#x2C6;>Â?Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;\Ă&#x160; Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;6iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160; Wij zijn uw specialist in: *iÂ&#x2DC;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;Ă&#x20AC;i`Â&#x2C6;iĂ&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;iĂ&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160; Hypotheken - Verzekeringen - Pensioenen Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;Â&#x2026;Ă&#x2022;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;`iĂ&#x160;ÂŤ>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;>Â&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160; Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;Â&#x153;Â&#x153;ÂŤLiÂ&#x201C;Â&#x2C6;``iÂ?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x153;Â&#x153;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;} Kredieten - Financieren van verhuurde panden Aan en verkoopbemiddeling woning

Â&#x2C6;>Â&#x2DC;>Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;`iĂ&#x20AC;Ă&#x160;7iĂ&#x20AC;v

VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;lÂ?iĂ&#x160;*Â?>Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}\Ă&#x160;`Ă&#x203A;Â&#x2C6;Ă&#x192;iĂ&#x2022;Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;]Ă&#x160; ­Li`Ă&#x20AC;Â&#x2C6;Â?vĂ&#x192;ÂŽwĂ&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;ÂŤiÂ&#x2DC;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;>Ă&#x192;Ă&#x192;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;>Â&#x2DC;Ă&#x152;Â&#x2C6;lÂ&#x2DC;]Ă&#x160; Ă&#x192;ÂŤ>Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;LiÂ?i}}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;LiÂ&#x201C;Â&#x2C6;``iÂ?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Â&#x153;°â°Ă&#x160;

!CTIV!&INANCIĂ&#x201D;LE0LANNINGs3TATIONSSTRAATs#!"ERGENOP:OOMs VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;lÂ?iĂ&#x160;*Â?>Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;-Ă&#x152;>Ă&#x152;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x20AC;>>Ă&#x152;Ă&#x160;xĂ&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;{Ă&#x2C6;ÂŁÂŁĂ&#x160; Ă&#x160; iĂ&#x20AC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x160;<Â&#x153;Â&#x153;Â&#x201C;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160; 4 sINFO ACTIVAlNANCENLsWWWACTIVAlNANCENLsWWWACTIVAHYPOTHEKENNL /\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;{Â&#x2021;Ă&#x201C;Ă&#x2021;xäääĂ&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;{Â&#x2021;Ă&#x201C;Ă&#x2021;xää£Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;J>VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>w Ă&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;Vi°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°>VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>wĂ&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;Vi°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;

UTE O R S I U H S OPEN 5:00

1 ER DEELNEM 5 A P R I L V A N 1 1 : 0 0 Z AT E R D A

OPEN HUIZEN ROUTE 5 APRIL BERGEN OP ZOOM Arnoldus Asselbergsstraat 7A BERGEN OP ZOOM Lambertijnenlaan 81 11:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 uur

10:00 â&#x20AC;&#x201C; 16:30 uur

Â&#x2021;2SHYHUGLHSLQJJHOHJHQOX[HDSSDUWHPHQW Â&#x2021;/RJJLDEDONRQDDQGHYRRU]LMGHJURRWDFKWHUWHUUDV Â&#x2021;6SHHOVHZRRQNDPHUPHWHUNHUHQRSHQLQERXZNHXNHQ Â&#x2021;VODDSNDPHUVHQFRPSOHWHEDGNDPHUPHWRDGRXFKHFDELQH Â&#x2021;$LUFRQGLWLRQLQJUROOXLNHQDFKWHULQSDQGLJHEHUJUXLPWH Â&#x2021;(LJHQJDUDJHSODDWVHQNHOGHUEHUJLQJ Â&#x2021;&HQWUXPOLJJLQJPHWUXLPYRRUXLW]LFKW Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 198.000,- k.k.

Â&#x2021;,Q0HLOXVWJHOHJHQJRHGRQGHUKRXGHQZRQLQJ Â&#x2021;)UDDLJHOHJHQPHWDDQDFKWHU]LMGHJHPHHQWHSODQWVRHQYLMYHU Â&#x2021;7XLQJHULFKWHZRRQNPHWGXEERSHQVOGHXUHQRSHQNHXNHQ Â&#x2021;VODDSNDPHUVHQEDGNDPHUPHWGRXFKHHQHWRLOHW Â&#x2021;*URWHWXLQEHUJLQJDDQGHYRRU]LMGHHQDFKWHUKRXWHQEORNKXW Â&#x2021;9ORHUHQGDNLVRODWLHGXEEHOJODVFRPELNHWHO 

Â&#x2021;3DUNHHUSODDWVRSHLJHQJURQGDFKWHUWXLQ]XLGZHVWHOLMN Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 158.000,- k.k.

BERGEN OP ZOOM Dr. de Ramlaan 11

HALSTEREN Poelekes 25

G

t 83 Bevrijdingstraa ht ec dr Ossen k.k. â&#x201A;Ź 265.000,00

22 Paracelcuslaan om Zo op Bergen k.k. â&#x201A;Ź 219.000,00

traat 9 Blauwehands om Zo Bergen op k.k. 00 0, 00 9. â&#x201A;Ź 29

Westerland 25 om Bergen op Zo k.k. 00 0, 50 9. 44 â&#x201A;Ź

Polluxstraat 1 om Bergen op Zo k.k. 00 0, 00 9. â&#x201A;Ź 13

aatsebaan 94 Oude Moerstr Zoom op Bergen k.k. â&#x201A;Ź 549.000,00

Kijk voor meer informatie op www.breemaat-makelaardij.nl of bel 0164 - 26 15 85

11:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 uur

10:00 â&#x20AC;&#x201C; 16:00 uur

Â&#x2021;,PSRVDQWHKHOIWYDQHHQNDSZRQLQJPHWJDUDJHFDUSRUW Â&#x2021;PVIHHUZRRQNDPHUH[FOZHUNNDPHUHQRSHQNHXNHQ Â&#x2021;/X[HHQPRGHUQHLQERXZNHXNHQPHWNRRN VFKLHU HLODQG Â&#x2021;:HUNNDQWRRUNDPHU HYWELMGHZRRQNDPHUWHWUHNNHQ

Â&#x2021;VODDSNDPHUVHQ]HHUOX[HHQFRPSOHWHEDGNDPHU Â&#x2021;*DUDJHEHUJLQJ[PKRXWHQEORNKXW Â&#x2021;)UDDLHYRRUHQRPVORWHQDFKWHUWXLQPHWYRORSSULYDF\ Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 339.000,- k.k.

Â&#x2021;7UDGLWLRQHHOUR\DOHHHQJH]LQVZRQLQJPHWJDUDJH Â&#x2021;/LFKWHGRRU]RQNDPHUPHWHUNHUHQRSHQLQERXZNHXNHQ Â&#x2021;Ă&#x20AC;LQNHVODDSNDPHUVHQEDGNDPHU GRXFKHHWRLOHW

Â&#x2021;=ROGHUPHWYRORSEHUJUXLPWHFRPELNHWHO 

Â&#x2021;2PVORWHQDFKWHUWXLQRSKHWZHVWHQHQEHUJLQJJUHQ]HQGDDQ JDUDJH Â&#x2021;3ULYDF\YRRUWXLQGXEEHOHEHJOD]LQJHQEDONRQDGYRRU]LMGH Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 198.000,- k.k.

BERGEN OP ZOOM Lijsterbesstraat 16

BERGEN OP ZOOM Zandstraat 64

11:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 uur

11:00 â&#x20AC;&#x201C; 14:00 uur

Â&#x2021;/HXNHHHQJH]LQVZRQLQJPHWUXVWLJHOLJJLQJ Â&#x2021;/RRSDIVWDQGVWDWLRQHQFHQWUXPDOVPHGHVFKROHQ Â&#x2021;'RRU]RQNDPHUHQGLFKWHLQERXZNHXNHQ Â&#x2021;VODDSNDPHUVEDGNDPHUHQYOL]RWUDSQDDU]ROGHU Â&#x2021;.HOGHUWMHDSDUWHZDVUXLPWHLQJHERXZGHNDVWUXLPWHV GXEEHOJODV Â&#x2021;%HKRRUOLMNHDFKWHUWXLQEHUJLQJHQDFKWHURP Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 139.000,- k.k.

Â&#x2021;+HOIWYDQHHQNDSZRQLQJJHKHHOJHUHQRYHHUG Â&#x2021;)UDDLHOLJJLQJPHWSULYDF\DFKWHUWXLQRSKHW]XLGRRVWHQ Â&#x2021;.DUDNWHUYROOHGHUWLJHUMDUHQZRQLQJPHWYHHOVWLMOHOHPHQWHQ Â&#x2021;=HHUUXLPHZRRQNDPHUPHWVHUUHXLWERXZ WRWDDOSOPP

Â&#x2021;iVODDSNDPHUVHQODGGHUWUDSQDDU]ROGHU Â&#x2021;&RPSOHWHVIHHUEDGNDPHUFRPELNHWHO 

Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 249.500,- k.k.

Tel. 0164-237713 www.wiericx-geerdink.nl


Een laagdrempelig en warm welkom voor potentiële kopers!

2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Open Huizen Dag op zaterdag 5 april De Open Huizen Dag is hét uitgelezen moment om jouw huis in de etalage te zetten. Een aantal keer per jaar is er zo’n Open Huizen Dag en de eerste van dit jaar is gepland op zaterdag 5 april 2014 van 11.00 tot 15.00 uur. Grijp deze kans om tientallen potentiële kopers letterlijk over je drempel te halen en wie weet is dat de eerste stap tot verkoop!

Ervaringen van een koper:

Tips voor de deelnemers: - Zorg dat je huis tijdens een bezichting neutraal oogt. Weg met die tientallen foto’s op canvas… Haal de box even uit elkaar en zet hem op zolder… Als je je huis toch wilt verkopen, schilder die gifgroene muur even in een neutrale kleur… De kijker moet zich thuis voelen. Vraag desnoods vrienden wat zij aan je huis zouden veranderen. - Zorg dat je huis groot en ruimtelijk oogt. Haal alle jassen van de kapstok, zet speelgoed even in kasten, haal snuisterijen, stapels tijdschriften en onverwerkte post weg.Voorkom uitpuilende wasmanden, een douchecabine vol shampooflessen en een zolder vol drogende was. - Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is. Haal even een spons over de ramen, een doekje - Verhelp kleine gebreken voor de Open Huizen Dag; zet het tuinhekje even recht, repareer de lekkende kraan, draai de loszittende klink vast en snoei de verwilderde heg. Het huis zal

kopen. We zagen in de krant een huis dat we graag wilden bekijken. We besloten geen contact op te nemen met de makelaar, want een week later was de Open Huizen Dag. We vonden het prettig om, vooral omdat het om een eerste tussenkomst van een makelaar. Het is lekker laagdrempelig. De bewoners waren hartelijk, hebben ons vol enthousiasme het huis laten

meteen heel anders aan doen! - Zorg dat er tijdens de bezichtiging zo weinig mogelijk mensen en dieren in huis zijn. Doe

zien en daarna hebben we nog even gekletst. We waren erg enthousiast over het huis en hebben met de makelaar een afspraak gemaakt voor een

ger in huis, het oogt ook nog een stuk groter. Het zijn de kleine dingen die het doen. Zorg voor een aangename temperatuur (koel in de zomer, lekker warm in de winter), een frisse geur in huis (rook is funest!) en een vaas met verse bloemen. Biedt een kopje koffie met wat lekkers aan, praat ook over dingen die niet perse iets met het huis te maken.

“Wij waren voornemens om een huis te gaan

bezichtiging ging, zelf even aan te bellen zonder

over de spiegel en een dweil over de vloer.

eventueel de hond even naar de buren of familie. Niet alleen is het daardoor een stuk rustiDOOR VERA DE GEUS

Sandra, 30 jaar:

tweede bezichtiging. Daarna was de koop snel rond. Nog steeds maken we een praatje als we de vorige eigenaren tegenkomen.” Ervaringen van een verkoper:

Harrie, 41 jaar: “Ons appartement stond al enige tijd te koop. Er waren bezichtigingen, maar tot een tweede afspraak kwam het niet. De makelaar adviseerde ons deel te nemen aan de Open Huizen Dag. Ik stond er niet om te springen, maar we hebben toch besloten deel te nemen. In die paar uur hadden we zeven kijkers. Meer dan in al die tijd dat het appartement te koop stond. Uiteindelijk is het verkocht aan mensen uit de buurt die dankzij de Open Huizen Dag een kijkje kwamen nemen en die eigenlijk hun oog hadden laten vallen op een andere woning verder weg. Het was trouwens sowieso wel een leuke en gezellige dag dus wij hebben zeker geen spijt dat we toch hebben meegedaan.”

De Open Huizen Dag heeft veel voordelen. Geïnteresseerden kunnen namelijk zonder afspraak met een makelaar woningen naar hun gading bezichtigen. En dat is natuurlijk lekker laagdrempelig! Potentiële kopers kunnen die dag rondrijden en aanbellen bij huizen die deelnemen aan de Open Huizen Dag. Bij een reguliere bezichtiging is het de makelaar die het huis laat zien, maar tijdens de Open Huizen Dag laat de verkoper zelf zijn huis aan de geïnteresseerden zien. Kijkers vullen een contactformulier in met daarin hun mening en verwachtingen wat betreft het huis, waarna de makelaar bij interesse contact opneemt voor een eventuele tweede bezichtiging of voor het geven van aanvullende informatie. De ervaring leert dat de Open Huizen Dag meer dan eens de aanzet is tot verkoop van een huis. Om die reden stimuleren makelaars verkopers dan ook om deel te nemen. De Open Huizen Dag wordt groots aangekondigd, waardoor deze een grote bekendheid geniet én veel kijkers trekt.

OPEN HUIZEN DAG

5 april 2014


ALLE INFO OVER WONEN

WOONCAFÉ naar je eigen huis! De sleutel

LOCATIE | FOYER RABOBANK

START

TIP EEN GOEDE VOORBEREIDING OP DE OPEN HUIZEN ROUTE!

DONDERDAG 3 OKTOBER 2013 3 APRIL 2014 DE 2e EDITIE WOONCAFÉ

DE 3e EDITIE WOONCAFÉ

DE RODE SCHAAR & RENE VAN VLIET NAAIMACHINES PFAFF

HUSQVARNA-VIKING

SINGER

Pfaff Ambition 1.0

Pfaff Essential

Pfaff Ambition 2.0

€899,- nu

€799,- nu

€999,- nu

€799.-

€699.-

€899.-

REPARATIE EN ONDERHOUD, ALLE MERKEN NAAIMACHINES

ELNA

BROTHER

LEWENSTEIN

JANOME

BERNINA

Gratis opgehaald en gratis gebracht! Ook voor al uw kledingreparaties.

De Rode Schaar & Rene van Vliet Naaimachines Bel nu : 06 51145984 / 0164 241804 Steenbergsestraat 19, Bergen op Zoom

HET MARKIEZAAT BERGEN OP ZOOM | 19.30 UUR

www.derodeschaar.nl

KIJK VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA OP DE SITE EN MELD JE AAN !

www.wooncafe.com


2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Wanneer is een echte buitenkeuken iets voor jou? s*EMAAKTVEELGEBRUIKVANDE barbecue. s*EKOMTWERKRUIMTETEKORT tijdens het barbecueĂŤn. s*EHOUDTVANKOKEN s*EZITVAAKMETFAMILIEOFVRIENDEN in de tuin. s*EHEBTEENHEKELAANBINNEN koken tijdens de zomer.

Meer dan groen alleenâ&#x20AC;Ś

Een TUIN om in te leven! Planten, perkgoed, bloemen en boompjesâ&#x20AC;Ś Ze vormen de â&#x20AC;&#x2DC;groene draadâ&#x20AC;&#x2122;, maar de tuin anno 2014 is zoveel meer dan alleen een gebied met een tuinsetje en wat groen. Het wordt namelijk meer en meer het verlengde van het huis. De mogelijkheden om je tuin om te toveren tot het verlengstuk van je keuken, huiskamer ĂŠn slaapkamer zijn legio. Optimaal genieten is het devies en daarvoor hoef je niet in een tropisch oord te wonen. Met een paar kleine aanpassingen kun je namelijk ook in ons doorgaans koude kikkerlandje bijna het hele jaar door buiten genieten. DOOR VERA DE GEUS

Het voorjaar nadert - gelukkig â&#x20AC;&#x201C; met rasse schreden.

kelijke maaltijd bereiden op een simpel barbecuetje of

Wie zijn tuin nog niet anno 2014 heeft ingericht kan

een mooi diner in elkaar draaien in de keuken om het

nu lekker aan de slag om ervoor te zorgen dat het

buiten te serveren. Maar veel leuker is het om een

dit voorjaar en deze (na)zomer buiten goed toeven

volwaardig gerecht te maken in je eigen buitenkeuken!

is. Haal het huiskamergevoel naar je tuin! Maar hoe?

Lekker bij of zelfs met de gasten of je eigen gezinâ&#x20AC;Ś

Om te beginnen kun je al een hoop bereiken door

De aanschaf van een verrijdbare of permanente

de standaard tuintafel met vier stoelen en bijpassende

buitenkeuken is even een investering, maar zal je de

tuinkussens rap te vervangen door of aan te vullen

komende jaren enorm veel plezier geven.Vergeet niet

met een volledig tuinameublement. Een loungeset

bij een permanente buitenkeuken een gootsteen te

met lekker veel kussens en voldoende zitplaatsen om

overwegen. Dan kun je buiten afwassen en opruimen

gasten te ontvangen is onmisbaar.Want wie gaat een

en blijft het binnen lekker schoon!

groep gasten uitnodigen in de tuin, als je eerst stoelen elders moet gaan regelen? Met wat houten tuintafel-

Licht, sfeer en warmte

tjes (zelf maken van sloophout!), een leuke oppottafel

Op de een of andere manier wordt een vuurtje geas-

met snuisterijen, een waterdichte klok, poefen met

socieerd met gezelligheid en dat is wat je wilt creĂŤren

buitenkussen, tuinschilderijen, windlichten en mooie

in je huistuinkamer. Het leuke is dat je dat op verschil-

nieuwe terrasbedekking heb je al een schitterende

lende manieren en met ieder budget kunt bereiken.

basis voor een heuse huistuinkamer.

Een paar leuke tuinfakkels, wat windlichten,

Kokkerellen in het zonnetje

Weer mooi weer

Wie optimaal van het buitenleven wil genieten, kookt

We kunnen veel meer genieten van

en eet buiten. Natuurlijk kun je een lekkere, mak-

het buitenleven dan we denken. Ons

een â&#x20AC;&#x2DC;ouderwetseâ&#x20AC;&#x2122; vuurkorf, het zijn allemaal leuke

binnen hoeft.

en goedkope manieren om licht, sfeer en warmte te

Heb je gauw een briesje in je tuin? Zorg dan voor een

creĂŤren.Wie hiervoor wil gaan ĂŠn de nieuwste trend

beschutte plek en alleen een zuidwesterstorm jaagt je

wil volgen, kiest voor een heuse openhaard in de tuin.

naar binnen!

Gezellig hout of kolen opstoken en kijken naar het knetterende houtvuur. Of ga voor een gelhaard voor

Relax!

buiten, dan heb je de sfeer ĂŠn het gemak!

De buitenkeuken en de meubeltjes zijn vooral gericht op gezellige momenten met vrienden, familie of je ge-

Het weer

zin. Maar natuurlijk moet je ook jezelf niet vergeten!

Logischerwijs zijn veel mensen huiverig om veel geld

Een heerlijke ligstoel op een zonnige plek in de tuin

te investeren in hun tuin. â&#x20AC;&#x2DC;Want in Nederland heb je

dwingt je bijna om eens lekker een boek te lezen.

daar zo weinig aan.â&#x20AC;&#x2122; Maar dat is niet helemaal waar!

Of wat denk je van een hangmat. Je creĂŤert er een

Met een paar aanpassingen die zowel mooi als prak-

typisch sfeertje mee en het ligt heerlijk! Vergeet geen

tisch zijn kun je bijna het hele jaar genieten van je tuin.

leuk bijzettafeltje te regelen voor je boek, magazine,

Met een mooie veranda kun je bij regen, maar met

kopje kofďŹ e of wijntje. Muziekje erbij en je waant je

een aangename temperatuur gewoon buiten blijven

op vakantie!

zitten. Investeer in een terrasverwarmer, zodat je als het wat kouder is of de frisse avond invalt niet naar

 

kunststof kozijnen nieuw: rolluiken! â&#x20AC;&#x153;VAN FABRICAGE TOT MONTAGEâ&#x20AC;?

land telt namelijk veel meer dagen met weinig of geen regen dan dagen met veel regen. Het regent in ons land gemiddeld maar acht procent van de tijd. In de winter valt langduriger neerslag dan in de zomer maar in de zomer valt er meer in korte tijd. Hoe dan ook kun je met de juiste tips en trucs optimaal genieten van je investering!

Verano Rolluiken 2x2 m. elek. bediend incl. montage en btw

â&#x201A;Ź500.- KUNSTSTOF KOZIJNEN DEUREN RAMEN

â&#x20AC;&#x153;VAN FABRICAGE TOT MONTAGEâ&#x20AC;?

 !"#$   


WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATING.NL

Scherpe ! n e g n i d e i b n a a voorjaars

Benzinemaaiers vanaf € 249

Castelgarden XX 220 HD zitmaaier Castelgarden XD 140 zitmaaier

- 20 pk 2 cilinder OHV Briggs & Stratton motor - 122 cm maaibreedte - Hydrostatische transmissie - Elektrische mesinschakeling - Achtervanger - 320 liter grasopvangbak

Een compacte robuuste en eenvoudige zijuitworp gazon-tractor, die voldoet aan de behoeften van alle soorten gebruikers. 98 cm maaidek, P.B. Series 3130 B & S motor met AVS en tandwieloverbrenging (5 vooruit en achteruit). XD modellen hebben een modern design en uiterst handig dankzij de smalle draaicirkel. Elektromagnetische mesinschakeling, maaihoogte verstelling (25-80 mm). Vanaf € 1599,- (incl. BTW)

Den Engelsman Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90 Tuinmaterialen E info@denengelsmansierbestrating.nl

Den Engelsman Sierbestrating Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90

E info@denengelsmansierbestrating.nl I www.denengelsmansierbestrating.nl

Castelgarden XM 130 zitmaaier

3)%2"%342!4).'s45).4%'%,3s-%'!4%'%,3 .!455234%%.s45).6%2,)#(4).'s45).(/54 45).(5)3*%3s",/+(544%.%.-%%2

De motor van dit model is een betrouwbare B&S PowerBuilt met Anti Vibration System (AVS), die je een vlotte rit geeft. Je krijgt een veelzijdige machine met een spinner op het stuurwiel en een manuele versnellingsbak met vijf versnellingen vooruit en een achteruit. De Combi maaidek biedt u een keuze tussen Multiclip en achteruitworp. Drie verschillende modellen leverbaar! Vanaf € 2599,- (incl. BTW)

Castel Garden XSP 50 BS motorgazonmaaier - Powered by Briggs & Stratton - De breedte 50 cm - Achtervanger, Mulchen, Zijlosser, Achterlosser - Zelf aangedreven - Toerenregelaar op Stuur - Geluidsniveau (dB) 96 Vanaf € 699,- (incl. BTW)

Verbindingsweg 3, 4695 RV Sint-Maartensdijk | 0166 - 66 32 07 | www.lmbdenengelsman.nl

>ĂĂƚƵŝŶƐƉŝƌĞƌĞŶŝŶŽŶnjĞƐĨĞĞƌƚƵŝŶĞŶ

 

 Actieperiode van 3 maart t/m 19 april. Zolang de voorraad strekt.

Tijdelijk 10% korting op de

Smartton wave 60x60 cm,

g rtin o k G

leverbaar in diverse kleuren…

r ER ge 5 de Banhannior* A op ju

0%

YDQ+DDIWHQ KOMT U OOK KIJKEN?

Actie geldig tot 19 april 2014

Neem ook eens een kijkje op

 

SOLAR SIERVERLICHTING…

de website voor de actuele aanbiedingen en partijen! www.vanhaaftenpoortvliet.nl

Dankzij de superieure zonnecel en lithium oplaadbare batterij zijn de prestaties van de lampen vele malen beter dan wat er tot nu toe op de Nederlandse markt beschikbaar was.

Zaterdag 12 april OPEN DAG van 10.00 tot 17.00 uur bij de vestiging Poortvliet. De koffie staat klaar!


Twaalf maanden lang genieten van uw tuin

4 seasons tuinmeubelen rukken op

Niet vergeten: verlichting

Helaas is het niet heel het jaar lente en zomer, maar is het niet meer nodig om uw tuinmeubelen in de herfst en winter binnen op een veilige plaats op te bergen. Mits u kiest voor tuinmeubelen die het hele jaar door gewoon buiten kunnen blijven staan, de zogeheten 4 seasons outdoor. Eerlijk is eerlijk, over het algemeen kost het een paar centen, maar dan heeft u ook wat. Kwaliteit, veelal jarenlange garantie en bovenal een tuin waarin u graag zal vertoeven. Ideaal ook voor de zomeravonden.

2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Steeds meer mensen die hun oude tuinset

is dus vooraf heel goed te weten hoe u voor u

willen vervangen, kiezen tegenwoordig voor 4

zelf de indeling heeft gemaakt.

seasons outdoor. Dat zijn tuinmeubelen in vele soorten en maten waarvan het soms vanwege

Lounge

hun grootte toch al niet makkelijk is om ze een

Een van de trends voor 2014 lijkt de lounge

deel van het jaar naar binnen te verhuizen. Maar

dining set te worden, feitelijk het vervolg op

dat hoeft gezien de uitvoerig geteste kwaliteit

de gewone loungeset. Nadeel daarvan was dat

van het materiaal ook niet meer. De stoelen en

ontbijten en lunchen perfect ging, maar dat het

de tafels zijn er namelijk voor gemaakt om ze

nuttigen van een diner wat ingewikkelder was

twaalf maanden in het jaar buiten te laten staan.

door de lage ligging van de tafel.Vrijwel alle pro-

Daarnaast blijven tuin en/of terras ook veel

ducenten van dit type tuinmeubilair zijn hier op

aantrekkelijker om naar te kijken als de meubels

in gesprongen en met een oplossing gekomen,

gewoon 365 dagen lang in het zicht blijven.

namelijk de combinatie van een lounge- met

Groot of klein

een dining set. Daarbij zijn de banken wat hoger gemaakt en is het middendeel van de set voor-

4 seasons tuinmeubelen zijn in principe geschikt

zien van een hoge in plaats van een lage tafel.

voor iedere tuin, groot of klein. Maar op het mo-

Dat maakt dineren, maar sowieso eten in het

ment dat u overschakelt, is het belangrijk dat u

algemeen, een stuk comfortabeler.

de afmetingen van uw tuin goed in ogenschouw

Behalve lekker eten is de set ideaal om in te

neemt. Met name dan voor de bezitters van een

werken, maar bijvoorbeeld ook om heerlijk te

niet al te ruime tuin. Het zou zonde zijn als de

ontspannen. De stoel naar achteren en niemand

aangeschafte meubelen toch net iets te veel plek

maakt u wat!

innemen dan u aanvankelijk had ingeschat. Zaak

BRON: PERSCENTRUMWONEN.NL

Niet alleen binnen, maar ook buiten is verlichting een sfeermaker. De Italiaanse verlichtingsspecialist Luceplan heeft ook aan de buitenmuur gedacht. De Ecran Out is ontworpen door Inga Sempé en vervaardigd uit waterdicht materiaal (IP55) dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De lamp heeft een geïntegreerde diffuser die een mooi subtiel licht afgeeft. Razend romantisch!

“Combineer hout, riet en frisse tinten”

Chillen in een Canadian Chair In Canada en Amerika staat op elke veranda wel een ‘Canadian Chair’, maar in Nederland is het pas deze zomer een echte hit. Kies voor deze tweezitter en creëer in je tuin het perfecte chill

Gebruik een grote gevlochten mand als bijzettafel (en berg daar de sierkussens in op als je weer naar

plekje in de zon. Plaid, kussentje erbij, en een

binnen gaat). De natuurlijke uitstraling van riet en hout combineert mooi met de frisse kleurtjes van

kleed eronder (heel lekker met blote voeten in

het gedessineerde kleed en de kussens. Kleine viooltjes zijn als verzameling in een grote sierpot niet

plaats van de harde stenen) en dan zo’n lekkere

meer tuttig, maar geven juist een stoer en gezellig kleuraccent aan het hele terras.

cupcake met thee. En je beste vriendin erbij natuurlijk!

“Rauwe luxe” De ‘verweerde’ look van de fauteuils en de bank is de nieuwste trend in buitenmeubelen. De strak gestoffeerde luxe zitkussens verraden dat het hier toch gaat om een luxe tuinset!


GRATIS* verlichting of terrasverwarmer bij aankoop van een PiazzaÂŽ terrasoverkapping

Terraszoverkapping Brabant profiteer nu 2014 en bezoek on ze Piazza Buiten showroom! Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°LĂ&#x20AC;>L>Â&#x2DC;Ă&#x152;LĂ&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x152;iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â? Ă&#x201C;{Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x201C;xĂ&#x160;Â&#x201C;>>Ă&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;>°Ă&#x192;° 5 en 6 april a.s.

Max. 7 m

Max. 4 m *Alleen tijdens de actieperiode van 1-2-2014 t/m 31-3-2014

t t t t t

7FSMFOHTUVLWBOVXIVJT ;POFOSFHFOXFSFOE &FOWPVEJHFFOTOFMMFNPOUBHF 3FHFOBGWPFSWPMMFEJHVJUIFU[JDIU (FĂ&#x2022;OUFHSFFSEFWFSMJDIUJOH PQUJPOFFMWFSLSJKHCBBS t 6XUVJOMPVOHFTFUTUBBUBMUJKEESPPH t #FTDIFSNJOHUFHFOTDIBEFMJKLF67TUSBMJOH t 0PLUFHFCSVJLFOBMTDBSQPSU Sebrechts zonwering (JCTPOTUSBBU 484UFFOCFSHFO 5 JOGP!TFCSFDIUTOM 0QFOJOHTUJKEFO .B %JUNWSFOVVS ;BVVS

XXXTFCSFDIUTOM

ROLLUIKEN & ZONWERING

VAN DORST

WIJ DRAGEN BIJ AAN UW WOONCOMFORT EN VEILIGHEID!

s ROLLUIKEN s BINNEN-EN BUITENZONWERING s GARAGEDEUREN Van Dorst rolluiken en zonwering staat bekend om zijn vakmanschap!

like ons op

Vraag een vrijblijvende offerte aan 0167-531416 Of vul het contactformulier in op onze vernieuwde website www.vandorstrolluiken.nl

Bezoek op afspraak Nassaulaan 45 - 4651 AA Steenbergen - 0167-531514 0167-531416 - info@vandorstrolluiken.nl


KOM OOK NAAR DE

INTRATUIN IDEE DAGEN

 !#"# $# #$ &"# %'$ !

@

=(:,8+0*/:,,5 kleurvaste buitenstof @$% ,5<689:),9:,5+0. @,89:,82C,>0),3,59301:<(9: @5:0 )(*:,80,3,:67*6(:05.

Loungeset Tom 2 stoelen, 1 bank + 2 hockers. 2155.- 1949.

28, 29 EN 30 MAART LAAT JE OP DEZE DAGEN VERRASSEN EN INSPIREREN DOOR DE NIEUWSTE TRENDS, IDEEĂ&#x2039;N EN TIPS. MAAK KENNIS MET DE NIEUWSTE PRODUCTEN, LAAT JE ADVISEREN DOOR PROFESSIONALS EN PROFITEER VAN DE VELE AANBIEDINGEN.

29 EN 30 MAART DEMONSTRATIE VAN TRENDWATCHER ROMEO SOMMERS IN ONZE ENTREE.

Intratuin Halsteren is de kunstgrasspecialist Barbecue Boretti Carbone

Kunstgras vanaf 19.95 m2. Intratuin Halsteren heeft ook een installatieservice. Zo hoeft u er zelf niets aan te doen!

Houtskoolbarbecue met verstelbaar kolenrooster, uniek model. 299.-

Barbecue Cobb pro compact 32,5 cm. hoog, grilloppervlak ø 30 cm. Een veilige en zeer compacte barbecue. De RVS barbecue is zeer snel op temperatuur en van alle gemakken voorzien. In slechts drie minuten is de barbecue klaar voor gebruik. De COBB Pro Compact barbecue werkt op Cobble Stones, welke zeer zuinig in gebruik zijn. 119.95

Plant nu je fruitbomen om later te genieten van vers fruit uit eigen tuin

enorm assortiment fruit bomen, vanaf direct verkrijgbaar! 95

14.

@&,82:?,,85(;=2,;80.,5 efficiĂŤnt, waardoor de kans 67),9*/(+0.05.<(565), doelde planten miniem is. @',,8<,030.,5+;;8?((4 @,,5.(96-67,5<3(4 @,,5*/,409*/, bestrijdingsmiddelen en afvalstoffen @6,+266705.,)8;02

Hoogwaardig buitenspeelgoed

Green Power Onkruidbrander van Hozelock De Green Power Onkruidbrander is een nieuwe manier voor het gericht verwijderen van onkruid op elke plaats in uw tuin. Of het nu het gazon is, bloembed of tussen de tegels van uw stoep en terras. De Green Power maakt gebruik van een thermische schok. Deze onkruidbrander behandelt het onkruid door het kort aan een zeer hoge temperatuur (600C) bloot te stellen. Zo worden de plantencellen van de plant gedood 89.95

69.-

29 EN 30 MAART INLOOPWORKSHOP â&#x20AC;&#x2DC;KWEKEN EN OOGSTENâ&#x20AC;&#x2122; VOOR KINDEREN. GRATIS EN VRIJE INLOOP!

- Trampoline â&#x20AC;&#x2DC;Jump Arenaâ&#x20AC;&#x2122; inclusief veiligheidsnet, ladder en schoenenzak. In diverse afmetingen verkrijgbaar. Vanaf 349,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Pannaâ&#x20AC;&#x2122; 150X60X60 cm. Compact en lichtgewicht. 59,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Maestroâ&#x20AC;&#x2122; 180X120X60 cm. Hoge kwaliteit, inclusief trainingsscherm en verankeringsysteem. 99,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Coppaâ&#x20AC;&#x2122; 220X170X180cm. Hoge kwaliteit, inclusief trainingsscherm en verankeringsysteem. 149,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Fintaâ&#x20AC;&#x2122; 300X200X90 cm. Hoge kwaliteit, inclusief trainingsscherm en verankeringsysteem. 249,-

! D N E P O E G G A D IEDERE ZON 20 april (1e Paasdag) i 2014, gesloten op zondag jun 15 m *t/ uur 00 17. van 11.00 tot U bent van harte welkom

Intratuin Halsteren Halsterseweg 65a (Afslag Bergen op Zoom Noord, 6de stoplicht rechts).

erdag) en zondag 8 juni (1e Pinkst

7,505.9:01+,5 ma. 09:30-17:30 - di. 09:30-17:30 - wo. 09:30-17:30 do. 09:30-21:00 - vr. 09:30-21:00 - za. 09:00-17:00

=== 05:8(:;05/(39:,8,5 53 Like ons op

*

* Aanbiedingen zijn t/m zondag 6 april geldig bij Intratuin Halsteren. Prijs- en modelwijzigingen en zeten drukfouten voorbehouden.

www.facebook.com/intratuinhalsteren


Bergen op Zoom

Y R O O H G L J YH HUQLHXZG QYHUJURRW

Kom je licht opsteken digvan 26 elig GeGld

Praxis Bergen op Zoom Van Konijnenburgweg 21, Bergen op Zoom

014 l 214 pri20 t/mm6aaart art23 van 17mt/am

Praxis is vanaf nu de grootste verlichtingswinkel van Bergen op Zoom

% 0 2 korting tikel uit op één ar ortiment htingsass het verlic

van deze bon tegen inlevering De kor ting geldt het assortiment uit ze keu r naa l voor één artike lage prijs’ Baseline, ‘vaste verlichting m.u.v. lopende ing. Niet geldig op uim opr en ten produc xis én geldig bij Pra aanbiedingen. Allé rwaarden Voor overige voo ting. Bergen op Zoom. i.c.m. Air Miles kor t Nie s. tie /ac zie praxis.nl

OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

LENTE BIJ FIREPLACE! Nordpeis Roma Garden

Morsø Living

Nieuw in de collectie: Nordpeis Roma Garden en Morsø Living voor een optimale sfeer, binnen & buiten! DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN!

Contura 35T


MEDIA MARKT POWER SERVICE IN BERGEN OP ZOOM

Een vaste service, voor een vaste prijs!

Computer Service De Media Markt Computer Service maakt je nieuwe computer voor je startklaar, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. En wanneer we toch bij je thuis zijn, waarom maak je dan geen gebruik van onze expertise om je netwerk te configureren of je computer aan te sluiten op allerlei randapparatuur? Ook kunnen we je computer een onderhoudsbeurt geven en configureren je multimedia in combinatie met als het apparaat optimaal werkt én wanneer je

een draadloos netwerk.

weet hoe het te gebruiken!

Installeren Schrik je ook altijd even als je het boekwerk

Digitaliseren beeldmateriaal

ziet dat uit de doos voor de homecinema-

Heb je ook schoenendozen vol met oude foto’s

set komt? Ook televisies zijn niet altijd even

en smalfilms? Bij Media Markt kun je die heel

gemakkelijk aan de praat te krijgen. Media Markt

gemakkelijk laten vastleggen voor de eeuwig-

neemt je die karweitjes graag uit handen met de

heid door ze te laten digitaliseren en branden

Installatie Service. Andere dingen die de Instal-

op dvd. Ook oude videobanden kunnen op dvd

latie Service voor je kan doen zijn het ophangen

worden overgezet.

van de TV of de speakers en het aansluiten op

BERGEN OP ZOOM - Voor elke klus rond elektronica is er bij Media Markt een passende Power Service. Bezorgen, installeren, inbouwen of digitaliseren, je kunt het zo gek niet bedenken of wij lossen het voor je op!

randapparatuur. Bij de Installatie Service is het

Dia’s, foto’s en negatieven worden gescand en je

bezorgen inbegrepen!

kunt zelf kiezen op welke kwaliteit, afhankelijk

Media Markt een serie Power Services die het keurig voor je regelen.

Bezorgen

van wat je ermee wilt doen.

Inbouwen Wanneer het tijd wordt om je inbouwafwasmachine te vervangen, dan kun je daarvoor natuur-

Bij Media Markt hoef je niet zelf te gaan sjou-

lijk ook prima terecht bij Media Markt. De vraag

wen met zware apparatuur. Wij bezorgen de

is dan natuurlijk ‘hoe krijg je deze weer netjes

nieuwe producten gewoon bij je thuis. Daarmee

op zijn (inbouw)plaats’? Daarvoor heeft Media

ben je ervan verzekerd dat de garantie niet

Markt de Inbouw Service. Onze vakkundige

wordt aangetast. Bovendien vindt het transport

experts bezorgen het nieuwe apparaat, halen

veilig en snel plaats. Wanneer je dat wilt, kunnen

het oude weg, bouwen het nieuwe in en sluiten

Na de aanschaf van die mooie koelkast, of die

we je aankoop ook plaatsen en aansluiten op de

hem aan. Ze gaan niet weg voordat het nieuwe

geweldige homecinema-set, komt al snel de

door jou aangewezen plek. Met de Media Markt

apparaat naar behoren werkt en leggen je ook

vraag: wat nu? De koelkast moet naar huis en

Bezorg Service worden je spulletjes bezorgd

uit hoe. Natuurlijk nemen ze het oude apparaat

Media Markt Bergen op Zoom,

de thuisbioscoop geïnstalleerd. Gelukkig biedt

wanneer het jou uitkomt, en we gaan pas weg

voor je mee.

Burgemeester Van Hasseltstraat 3

Ruime keuze en heldere presentatie

prijsklasse.Voor elke behoefte is geschikte ver-

Op de vernieuwde verlichtingsafdeling van

mer, keuken, badkamer, slaapkamer of werkka-

Praxis Bergen op Zoom treffen klanten een

mer als voor in de tuin. Ook is een ruim aanbod

moderne, overzichtelijke en sfeervolle omge-

aan energiezuinige verlichting verkrijgbaar.”

ving aan. Bij het decoreren van de woning is de

Praxis is een van de grootste en bekendste

keuze voor de juiste verlichting erg belangrijk.

doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis is nu

Praxis wil deze keuze zo gemakkelijk mogelijk

sinds 1986 aanwezig in Bergen op Zoom. Naast

maken door alle decoratieve armaturen op stijl

het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de

en functie te groeperen. “De klant herkent nu

klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor

vijf duidelijke stijlgroepen.” vertelt Jan van Pul,

woninginrichting en tuin. Praxis maakt deel uit

eigenaar van Praxis Bergen op Zoom. “Zo heeft

van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in

‘Nature’ een steigerhouten achterwand. Ook

de Benelux. Praxis heeft ruim 3.500 mensen in

met de andere stijlgroepen Design, Office,Vin-

dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.

Praxis Bergen op Zoom nu grootste verlichtingsafdeling in Bergen op Zoom e.o. Amsterdam, 13 maart 2014 - Praxis Bergen op Zoom introduceert een volledig vernieuwde verlichtingsafdeling. Klanten hebben hier volop keuze uit decoratieve en functionele verlichting van topkwaliteit voor binnen en buiten. De nieuwe verlichtingsafdeling van Praxis Bergen op Zoom aan de van Konijnenburgweg 21 is rigoureus veranderd en vergroot, het assortiment is duidelijker en de presentatie is sterk verbeterd. Het is een inspirerende omgeving geworden die zo is ingericht dat je snel vindt wat je zoekt: met een gevarieerd en eigentijds assortiment dat overzichtelijk is gepresenteerd.

lichting beschikbaar: zowel voor in de woonka-

tage en Kids krijgen klanten meer sfeerbeleving op de vernieuwde afdelingen. Klanten zien nu in één oogopslag waarnaar hun voorkeur uitgaat. Van binnen- tot buitenverlichting en ongeacht de

Van Haaften Sierbestrating al 45 jaar een kei in de bestrating… Na een zwoele winter staat de lente weer voor de

Sierbestrating hebben wij ook een Aannemersbedrijf

deur en dat geeft weer prikkels om in de tuin te

die de bij ons aangekochte materialen eventueel bij

beginnen.Wij zijn er klaar voor, de showtuin is geüp-

u kan verwerken. Of het nu gaat om sierbestrating,

datet en de nieuwste trends liggen voor u gepresen-

keramische tegels, natuursteen, blokhutten, ter-

teerd. Ook hebben we een aantal nieuwe producten

rasoverkappingen, schuttingen of andere producten,

waaronder een sierverlichting op zonne energie er

wij kunnen de montage compleet voor u verzorgen.

één van is, geen bekabeling meer en makkelijk en snel

Een bijkomend voordeel is de tijdelijke BTW-regeling

te installeren ook in een bestaande tuin en natuurlijk

van 6% op de arbeidsuren, deze kan bij veel tuinen

goed voor de energierekening en het milieu!

worden toegepast en kan u toch weer enkele euro’s

Uw droomtuin en een prinsheerlijk buitenleven

schelen op de aanleg. Kortom van ontwerp tot en

worden werkelijkheid bij van Haaften Sierbestrating.

met realisatie kunt u op één adres terecht, maar ook

De dromen en wensen die u heeft voor de inrichting

met uw zelfhulp komen we tot het resultaat dat u

van uw buitenruimte kunt u in een ontspannen

verwacht. Op onze website kunt u altijd terecht voor

sfeer, met tijd en aandacht voor u, op een van onze

de laatste nieuwtjes en aanbiedingen!

vestigingen (in Poortvliet of Stavenisse) of bij u thuis bespreken. U krijgt van ons een deskundig advies

Van Haaften Sierbestrating & Aannemersbedrijf

om uw droomtuin te realiseren. Naast de afdeling

www.vanhaaftenpoortvliet.nl
Zondag 30 maart

OPEN DAG Van 11.00 tot 16.00 uur

Bosstraat 6, 4714SB Sprundel 0165-352222 info@vandenbroekbestratingen.nl A

20% CTI E: op K (rol alle B OR luik T BS pro ING sch en, sc d e r

Vernieuwde kijk naar buiten!

uct een r me s, en n WP en ma knikar V r mk i e HSWH PEH zen) U 

M

*H

ax. 3 Max. 50 cm 300 c m

M M ax.6 ax 0 .6 0c 50 m cm

OGLJ

TERRASSCHERMEN OLIVA

''

e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iedere zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iederesituatie situatie

te plaatsen is. Deis.fraaie afwerking vanvan de de Oliva met te plaatsen De fraaie afwerking Oliva metolijfvorolijfvormige zijkappen met met daarachter hethet unieke stelmechanisme mige zijkappen daarachter unieke stelmechanisme oogtcompact. zeer compact. oogt zeer

'HEHGLHQLQJ 'HEHGLHQLQJ Uwterrasscherm terrasscherm is standaard geschikt Uw is standaard geschikt voor voor eenelektrische elektrischebediening bediening schakelaar. een metmet schakelaar. Natuurlijk ookook eeneen draadloze af- afNatuurlijkbehoort behoort draadloze standsbediening tottot de mogelijkheden. standsbediening de mogelijkheden.

De speciale montagesteunen maken zowel muur-als alsplaplaDe speciale montagesteunen maken zowel muurfondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons.

wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons.

een zon-/windautomaat, waardoor het

een zon-/windautomaat, waardoor het

scherm automatisch wordt bediend.

De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uit gebreid

scherm automatisch wordt bediend.

De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uit gebreid

kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonder-

UV GETEST

voor uw terrasscherm. uitzonderlijkkleurenpalet grote keuze in zonweringdoek maaktDeze het mogelijk een

UV GETEST

lijk grote keuze intintje zonweringdoek maakt het mogelijk een persoonlijk aan uw zonwering te geven. Tibelly®persoonlijk tintje aan uw zonwering Tibelly®zonweringdoek beschermt u tegen dete zongeven. en houdt tenminste 90% vanbeschermt de UV-straling tegen. zonweringdoek u tegen de zon en houdt tenmin-

ste 90% van de UV-straling tegen. De maximale breedte van de Oliva is 600 cm bij een uitval

6SHFL¿FDWLHV

6SHFL¿FDWLHV Beschikbare afmetingen -Beschikbare max. 650 cm breed afmetingen --max. uitval max.350 650cm cm breed - max. 350 cm uitval

van 350 cm en 650van cm bij uitval van cm 300 bij cm.een uitval De maximale breedte de een Oliva is 600

van 350 cm en 650 cm bij een uitval van 300 cm. 3

VENESTRA.NL

Uw totaalleverancier voor: Kozijnen / Serres / Zonwering / Dakkapellen / Terrasoverkappingen GOES | T 0113 - 22 77 66 | goes@venestra.nl ROOSENDAAL | T 0165 - 80 01 22 | roosendaal@venestra.nl

Levens duur klasse

2 Wind klasse

2 Water klasse

3 Levens duur klasse

2 Wind klasse

2 Water klasse

ROLLUIKEN & BINNEN- EN BUITENZONWERING

NOORDWAL 14 ‡ TEL: 0167-566171 ‡ STEENBERGEN ‡ MOB: 06-53263052

www.martbrusselaarszonwering.nl


2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

voor grote vierkante tegels met een effen, onopval-

erg achteruit kan gaan. Kwaliteit, dat is vooral waar de

lende kleur. Hou je het liever klein en sfeervol, kies dan

trend van dit jaar overgaat. Strakke stenen zonder enige

voor kleinere en wat dikkere stenen.

sierlijke bedoelingen, zijn dit jaar overal te zien.Vooral in rustige, onopvallende kleuren als grijs, beige, zand en

Uitstraling

antraciet.

De keuze voor de steen, bepalen in grote mate de

Sierbestrating van nu

Veel mensen denken er vaak niet lang over na, maar sierbestrating is één van de belangrijkste elementen voor een tuin. Het bepaalt grotendeels de sfeer die de tuin uitademt. Chique tegels voor een chique uitstraling, of ruwe net-niet afgewerkte stenen voor een nonchalant uiterlijk. Duizenden keuzes, maar wat de beste is, dat hangt af van de tuin.

uitstraling van de tuin. Een aantal punten waar je van te

Voorbereiding

voren bij stil kunt staan, is hoe vaak je gebruik maakt

De voorbereiding voor het opnieuw inrichten van je

van je tuin, hoeveel elementen erin staan maar ook de

tuin is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. Met

kleuren van het meubilair bijvoorbeeld. Is uw tuin voor

de juiste voorbereiding zoals het opdoen van inspiratie,

jou vooral een plek om te rusten in de zomer, dan is

het maken van een schets en het leegmaken van de

het verstandig om rustige, vlakke en grote stenen te

tuin, is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst een

gebruiken. Ook de kleur is erg belangrijk om naar te

ontwerp op schaal, zodat je een beeld krijgt van de

kijken. Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen voor

grootte en verhoudingen. Denk bij het ontwerpen goed

grijs, of taupe als bestrating. Heb je echter lichte, rustige

na over de gewenste ligging, kleur en uitstraling van het

kleuren in jouw tuinelementen, dan mag er best een

terras.Als je je tuin in zijn geheel een make-over gaat

uitdagende kleur op de grond liggen.

geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoorbeeld. De betegeling

Trend

zal er namelijk veel langer liggen dan het verplaatsbare

Ondanks de lange duur van sierbestrating in een tuin,

meubilair. Kies voor betegeling die niet na een jaar zijn

zijn er toch elk jaar nieuwe trends in te vinden. Het is

kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is

natuurlijk niet de bedoeling om elk jaar van bestrating

daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een

te wisselen, maar zo om de vijf á tien jaar is het wel

aantal jaren tegenaan.

eens tijd voor verandering. Niet alleen voor een nieuw uiterlijk, maar ook omdat de kwaliteit na zoveel jaren

BRON: MBI STEENMEESTER.NL

DOOR SOPHIE VAN DER VELDE De keuze op het gebied van sierbestrating is vaak een moeilijke beslissing, waar mensen liever niet al te lang over na willen denken.Toch is het verschil vaak enorm, als die nieuwe tegels er eindelijk in liggen.Voordat je naar de winkel gaat om de nieuwe betegeling uit te zoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en grootte van je tuin. Daarbij is het natuurlijk van belang wat voor tuin je voor ogen hebt. Heb je een klein tuintje, die je groter wilt laten lijken, kies dan

Buxus: de groene alleskunner

Sociaal kampvuur

Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vormen worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal voor kleine tuinen en balkons.

Bol op pot

Altijd groen

de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor

bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm.

De Europese of Turkse Buxus sempervirens

hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende

(dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect

compacte struik van ongeveer een meter nodig?

om figuren van te knippen. Net als zijn bonte

Kies dan de Buxus microphylla die in de winter

broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van

mooi bronskleurig wordt.

Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, dat is heel simpel. Zet de pot op een goede werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin.

Handig om te weten: Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft. Buxus groeit

De maatschappij wordt mede door techno-

goed in de zon, maar doet het ook prima in de

logie steeds minder sociaal. Met deze mini

schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene

openhaard creërt u een plek waar mensen

kleur. Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine

samen kunnen komen. Lange zomeravonden

regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n

wegdromen bij een gezellig kampvuur met

dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag

een lekkere versnappering wordt helemaal

even of de aarde niet te droog is en les de dorst

hot het komend seizoen.

van je Buxus op tijd.

Leg weg die mobiel en socialize bij dit sociale kampvuur!

BRON: WWW.BLOEMENBUREAUHOLLAND.NL


8

Nu EXTRA KORTING op alle haarden en kachels Č B Ä&#x2014; O M F 4 S F GFFSÄ&#x;ĆŤDING: ČŻ F Ä&#x2019; AANBIE 8 Ĺ&#x2013;ĆŤ N elletkĂĄachels KBOij alle p 0 kilo Ç&#x161;NUF Ä&#x153;ʨP 3 1

SPEKSTEENKACHELS Zie en voel de aangename warmte! De zachte stralingswarmte van een speksteenkachel is in de hele woning voelbaar. Een speksteenkachel is milieuvriendelijk, comfortabel en zuinig. Laat u informeren bij â&#x20AC;&#x2122;t Smidje haarden en kachels

Galderseweg 94 - 4885 AJ Galder (Grens Meerseldreef) T (+31) (0)76 56 12 571 - @ info@smidje.nl

50 pelletkorrels

GRATIS

KOOPZONDAG 30 MAART GROOTSTE SHOWROOM ZUID NEDERLAND )PVULBDIFMTL1FMMFULBDIFMTL-JGUEFVSIPVULBDIFMTL%FTJHOHBTIBBSEFO 0QFOIBBSEFOL"GWPFSWSJKFHBTIBBSEFOL#JPIBBSEFOL&MFDUSJTDIFLBDIFMT /BUVVSTUFFOTDIPVXFOL4OFMMFMFWFSJOHL7BLLVOEJHHFQMBBUTU

Houtkachels Pelletkachels Liftdeur houtkachels Design gashaarden Open haarden Afvoervrije gashaarden Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst ,PFMFNFJ#SFEBL

www.smidje.nl

JOGP!TDIPVXFOQBMFJTOM XXXTDIPVXFOQBMFJTOM info@schouwenpaleis.nl L www.schouwenpaleis.nl

EEN TOPPRODUCT GEPLAATST IN Ă&#x2030;Ă&#x2030;N DAG /+)),!%+%)$! +3&+'&) ',*-)!" 2*'$,+TOP#.$!+!+ 2&$'1*&.! '&*+),+! 2,!+*+#&.)%+&$,!*!*'$+! 2*+&+&$#.)+0( 2'(%+%#+!&-)!".$$$#$,)& 2'&) ',*-)!" 2!&)!&%'&+ 2")* )!+$!"#)!#*)&+! 2),!% "))-)!&

#!"#'&1.*!+...('$0*+0$&$ -''),!+)!!&')%+!&'(+!* )!*.  !"&!&& &+))!&!&+$%'&&)   

2!&'('$0*+0$&$

&% ) 
Gadgets

Voor u geselecteerd... Professioneel gebouwd door een van de grootste Gas grill fabrikanten. Gegoten aluminium deksel en body. 2 roestvrij stalen buis branders met individuele controllers. Elektronische ontsteking. RVS grill/kookrooster. Professionele temperatuurmeter. Zwenkwielen met rem en fullmoon wieldoppen. Degelijk gebouwde lichtgewicht body FIREPLACE

De kunststof kozijnen van Hoog en laagpolig, dik of dun. Alle maten leverbaar en scherp

de MR Groep verzekeren een

geprijsd. Bijv. 240x170 van 489 nu e395.-

perfect evenwicht tussen VAN GILS - DE WIT

energierendement en levenscomfort. Oplossingen voor uw ramen en deuren verbeteren uw leefkwaliteit aanzienlijk. Ze bieden uitstekende thermische en geluidseigenschappen, verbeteren uw veiligheid en zijn in verschillende kleuren beschikbaar. En ze

Dyson Cinetic™ cycloontechnologie: 54 cy-

rekenen definitief af met

clonen met bewegende uiteinden trillen bij

warmtelekken!

een hoge frequentie om te voorkomen dat de opening van de cycloon verstopt raakt.

MR GROEP

Ze zijn zo efficiënt in het scheiden van stof dat er geen filteronderhoud nodig is. Dus er is niets om te wassen of vervangen. MEDIA MARKT

Bekijk films in 3D voor een intense kijkervaring. Of wil je liever een andere tv? Wij hebben veel te bieden op het gebied van audio, tv en home cinema. Hoge kwaliteit, sterke service. Kom vrijblijvend langs of neem alvast een kijkje op onze website SOUND PERFECTION

De ideale machine voor de beginnende naaister en de eenvoudige verstelwerkzaamheden. De PFAFF 140s heeft 21 verschillende steken, is geschikt voor alle stofsoorten en

Deze decoratieve tuinhaard van Gardeco heeft een

wordt geleverd inclusief Nederlandse handleiding, harde

open haardgedeelte waardoor er van twee kanten van het vuur

beschermkap en twee jaar garantie.

genoten kan worden. Door een extra rooster te plaatsen kan deze haard in een handomdraai ongetoverd worden tot barbecue.

DE RODE SCHAAR

DEN ENGELSMAN

Geraffineerde designs in unieke kleurstelling. Exclusief bij Van Gils de Wit. VAN GILS - DE WIT

Mooie, duurzame verlichting in uw tuin, eenvoudig te plaatsen, zonder bekabeling, onderhoudsvrij en geen stroomkosten! Dat kan, de zon doet het werk! Exclusief verkrijgbaar bij Van Haaften

VAN HAAFTEN


X x x x x

x x

Uniek design "| 55

9 13

55 PDL 8908 3D Full HD LED Televisie

cm

UE 55 F 9000 3D Ultra HD LED Televisie

pDN%'VMM)%-&%5FMFWJTJF p)[CFFMEGSFRVFOUJFWPPS[FFSTDIFSQFHFEFUBJMMFFSEFCFFMEFO p6OJFLEFTJHO %NBYBDUJFWF% NJDSPEJNNJOH p.Z3FNPUFBQQ 4NBSU57NFUJOHFCPVXEF8JGJ p(FDFSUJGJDFFSEWPPS.JSBDBTU %VBMDPSFQSPDFTTPS "SUOS

pDN%6MUSB)%-&%UFMFWJTJF p)[CFFMEGSFRVFOUJFWPPS[FFSTDIFSQFHFEFUBJMMFFSEFCFFMEFO p*OHFCPVXEFDBNFSBWPPSPBTLZQFONBBSPPLWPPSCFEJFOJOHNFUHFCBSFO p4BNTVOH4NBSU57 HFTDIJLUWPPS% "SUOS

Aux audio ingang

Bluetooth ondersteuning

Zeer compact

3D Blu-ray home cinema

HTL2100/12 Soundbar p;FFSDPNQBDUFTPVOECBS p8BUUWFSNPHFO p7JSUVBMTVSSPVOE BVYJOHBOH DPBYJBMFJOHBOH PQUJTDIFJOHBOH "SUOS

BERGEN OP ZOOM

cm

Gemak van Samsung Smart tv

9 13

Ultra HD voor ongekende scherpte

1400Hz Frequentie

voor zeer scherpe gedetailleerde beelden

"| 55

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

x

HD Power 1635 5.1 3D Home cinema set p$PNQMFUF)PNFDJOFNBTFU p#FTUBBOEFVJUFFO"73"7SFDFJWFS #%5CMVSBZTQFMFSFO),54MVJETQSFLFSTFU p%-/"FO#MVFUPPUIPOEFSTUFVOJOH )%.*JOHBOHFO HFTDIJLUWPPS% p4QFFMU#MVSBZ %7%FO$% "SUOS

maandag 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 21.00 uur Burg. van Hasseltstraat 3 dinsdag Tel. 0164 - 218 600 woensdag 10.00 - 21.00 uur

donderdag 10.00 - 21.00 uur vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 09.30 - 18.00 uur

zondag 12.00 - 18.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Parkeergarage direct boven de winkel

Cadeaukaarten verkrijgbaar


GROTE KEUZE NIEUWE MEUBELEN

AUTO WORK SHOP Pluimpotweg 12-14, 4695 RS St. Maartensdijk, 0166-664467

waaronder 60 bankstellen.Inruil mogelijk.

MEUBELZAAK BROOS MEUBELEN Burg. van Hasseltstr. 64 Bergen op Zoom 0164-234990 Vlakbij Media-Markt en Jumbo Super

TE KOOP:

50x occasions vanaf â&#x201A;Ź 750 t/m â&#x201A;Ź 15.000

VLIEG NAAR DE MAAN

Alle met nw APK + NAP + 6 maanden garantie kijk op onze nieuwe website AUTOWORKSHOP.NL

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMvliegen KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

voor het Fijn, zoâ&#x20AC;&#x2122;n tandarts kinderen hele gezin. Ook de gaan graag mee!

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

of bel 0166-664467

JE VEUX Lâ&#x20AC;&#x2122;AMOUR!

Klaassen Mondzorg Totaal biedt mondzorg voor mensen van 0 tot 100 jaar. Voor elk gebitsprobleem bieden wij een passende oplossing. Samen zorgen wij ervoor dat u iedere dag begint met een glimlach. Wij heten u van harte welkom!

ONGEDIERTE?

Groot of klein, dik of dun, hetero of homo, man of vrouw... we willen allemaal liefde. Mens & Relatie helpt je bij het vinden van een partner voor een duurzame relatie. Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

Nieuwe patiĂŤnten zijn hartelijk welkom!

Of kijk op www.mens-en-relatie.nl Check alle aanbiedingen op halfords.nl

OP OP

99.

GRATIS!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

+ gratis tasje

Tandheelkunde

Tandtechniek

MondhygiĂŤne

Weekend reparatieservice

Implantologie

Reparaties kunstgebit

Tandprothetiek

terwijl u wacht

Bergen op Zoom: Stationsplein 11 T: 0164 - 24 64 72

Zierikzee: Haringvlietplein 7a T: 0111 - 41 65 34

Tholen: Eendrachtsweg 9 T: 0166 - 60 64 44

Halsteren: Poelekes 15 T: 0164 - 68 64 40

Mailen kan naar: info@mondzorgtotaal.nl Meer info op: www.mondzorgtotaal.nl

HET VLEESPALEIS

Antwerpsestraatweg 78 Bergen op Zoom, 0164-262163

WEEKAANBIEDINGEN Start Classic navigatie Eenvoudig te bedienen 3,5 inch touchscreen. Voorzien van de kaarten van West-Europa.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

BOGERT KLOKKEN THOLEN Al meer dan 35 jaar het juiste adres voor al uw klokken en horloge reparaties! Vossemeersepoort 10 Tholen Openingstijden: Do. en vrij. 9.00-17.00 Za. 9.00-15.00

Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2 Meubelhal Broos Meubelen Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Zoom - 0164-242097 naast ABN-Amro parking

90

SELS .....1 kilo 5 IT N S S N E K R A V E 90 NEERD o 8 kil 1 . 4 SOORTEN GEPA ... ... ... ... ... ... ... ELS .................................... S IT N S IP K E 25 2 kilo 750 D R E E GEPAN 4 o kil 1 ... .... ........................ ................................ T K A H E G ID U R GEK METWORST R E G IN N O R G F O ORST N DE PRIJS GROVE BOERENW A V T LF E H E E D R O 90 DE 2 VO 90 ........... 1 kilo

............ ES............................................

SHOARMAVLE UW HOVENIER BUDGETVRIENDELIJK TUINIEREN.

tuinaanleg, bestrating, tuinonderhoud, snoeiwerk, schuttingen, gazons en kunstgras.

06-53760350

0166-600200 te koop gevraagd

ANTIEK meubelen, klokken,

NER:

UIT DE GRILLCOR

4VSZMRGMEPI[IK 617MRX1EEVXIRWHMNO 8IPJE\  1

[[[FSSXOYWWIRWGSQ

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

098

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Dames, heren en kinderkleding

Groot assortimen t in maten

Merken voor jong en oud

06-51482362 0165-539177

9

Deze aanbiedingen zijn geldig van woensdag 26 maart t/m dinsdag 1 april 2014

porselein en zilver

â&#x20AC;&#x153;Gespecialiseerd in stofferen van plezier- en zeilboten, maar ook voor meubels en DBSBWBOLussens kunt u bij ons terechtâ&#x20AC;?

2 kilo

...........100 gram ..............................

......

..............................

SJOELSCHIJVEN ...

6

De nieuwe voorjaarsc ollect is binnen!! ie ==+DYHQ %HUJHQRS=RRP ZZZEURHNHQSDOHLVQO

Kom vrijblijvend binnenlopen

Â&#x2021;*HLVKD Â&#x2021;<$<$ Â&#x2021;/7% Â&#x2021;/HH Â&#x2021;$QQD6FRWW Â&#x2021;(QMR\ Â&#x2021;%UDPV3DULV Â&#x2021;:UDQJOHU Â&#x2021;,&+, Â&#x2021;/7%MHDQV Â&#x2021;,WV1RL]H Â&#x2021;&DUVMHDQV Â&#x2021;6FRWFK Â&#x2021;6X]\4 Â&#x2021;$QJHOV Â&#x2021;7UDPRQWDQD Â&#x2021;%\RXQJ Â&#x2021;'RGJHUV Â&#x2021;+DWWULF Â&#x2021;2R]RR


‘Er bestaat een verkeerd beeld van Polen’

Te weinig gastouders voor vakanties voor Poolse kinderen BERGEN OP ZOOM – Stichting Kerk en Samenleving Schijf en Stichting Gertrudis van Nijvel uit Heerle zijn dringend op zoek naar gastgezinnen die in de zomervakantie twee weken lang kansarme Poolse kinderen willen opvangen. Op dit moment zijn er zo weinig gastouders aangemeld dat het de vraag is of de vakanties wel door kunnen gaan. Volgens Ankie Dockx van Kerk en Samenleving is het op dit moment vijf voor twaalf. “Ik moet helaas de noodklok luiden”, vertelt Dockx. DOOR MONIQUE JANSEN

zien er grauw en sober uit.

Kerk en Samenleving kan op dit moment rekenen op zes gastgezinnen en Gertrudis van Nijvel op drie. Beide stichtingen kunnen nog flink wat families gebruiken die hun huis en hart van 12/13 tot 27 juli willen openstellen voor Poolse kinderen.

Onvergetelijke ervaring De stichtingen uit Schijf en Heerle werken sinds vorig jaar intensief samen. Zo worden gezamenlijk gastouders geworven en komen de kinderen uit Polen met één bus naar Nederland. Wel organiseren de stichtingen een eigen programma. Hieraan kunnen ook de eigen kinderen of kleinkinderen uit een gezin meedoen. Volgens de stichtingen is de vakantie voor gastouders een onvergetelijke ervaring. Dockx: “Ik hoor vaak van ouders dat ze het als een verrijking ervaren.” Niet alleen ouders komen in aanmerking om zich aan te melden voor het opvangen van Poolse kinderen, ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. De eerste dagen is het even wennen tussen de gastouders en de Poolse jongens en meisjes, maar met handen- en voetenwerk en een woordenboekje in de hand kom je er vaak al. Drie keer per week staan er activiteiten (bijvoorbeeld een sportdag) op het programma voor de gastgezinnen. Gastouders kunnen dan ook ervaringen delen. De organisatie heeft 24 uur per dag begeleidsters en tolken klaarstaan die kunnen worden geraadpleegd als dat nodig is. Tussen de gezinnen en de kinderen groeien al snel vriendschap en genegenheid. Volgens Dockx leven de Poolse kinderen in deze

Gastgezinnen Volgens de twee organisaties wordt het steeds moeilijker om voldoende gastgezinnen te vinden. Dat zou komen door een combinatie van factoren. Dockx: “Bij veel gezinnen werken tegenwoordig beide ouders en dan hebben ze de vakantie nodig om zelf de accu op te laden. Ook bestaat er een verkeerd beeld van Polen.” Vaak leeft de misvatting dat de meeste Polen inmiddels in welvarende omstandigheden leven. Jos van Aert van Gertrudis van Nijvel: “Er is een middenklasse die het beter krijgt, maar er is nog een hele grote onderklasse die in armoede leeft.” In Polen leven veel gezinnen nog in erbarmelijke toestanden. De kinderen die twee weken naar Nederland komen zijn afkomstig uit de verarmde steden Katowice en Tychy, het zuidoosten van Polen. In deze industrie- en mijngebieden is de luchtverontreiniging enorm. Hele gezinnen leven vaak in één kamer. Ook zijn er weeskinderen die opgroeien in opvangtehuizen van de katholieke kerk. De steden

Poolse kinderen tijdens een activiteit.

twee weken helemaal op. “Je ziet ze genieten van het spelen op het gras, van de dingen die voor ons zo gewoon zijn”, vertelt Dockx. Sociale media Jos van Aert en Ankie Dockx hopen dat ze in juli een bus vol kinderen uit Katowice en Tychy kunnen verwelkomen. Binnenkort worden de jongens en meisjes geselec-

Politie door rood? WEST-BRABANT - Waarschijnlijk maakt u het zelf ook wel eens mee. Een politieauto die door het rode licht rijdt of harder rijdt dan volgens de borden mag. De ene keer mét zwaailichten en sirenes en de andere keer weer zonder. U ergert zich dan misschien en vraagt zich af waarom de politie zich niet aan de regels houdt, terwijl ieder ander dat wel moet doen.

plekke zijn om hulp te verlenen, vaak gaat het dan om levensbedreigende situaties. In dat geval vragen de agenten toestemming aan de meldkamer om met zwaailichten en sirenes te mogen rijden. Het is uw plicht om deze politiewagens onmiddellijk voorrang te verlenen en zo nodig een vrije doorgang te creëren. Houdt u daarbij rekening met uw eigen veiligheid en de verkeersregels.

Ontheffing Als de politie de verkeersregels overtreedt, dan heeft dat een reden. Agenten mogen dit alleen als het noodzakelijk is om hun werk te kunnen doen. Meestal gebruikt de politie dan zwaailichten en sirenes, maar soms is dat niet nodig of zelfs onwenselijk. Hoe dan ook, de politie mag het verkeer nooit in gevaar brengen.

…maar liever zonder De politie probeert het gebruik van zwaailichten en sirenes zoveel mogelijk te beperken omdat bij veelvuldig gebruik de attentiewaarde ervan achteruitgaat: als u continu sirenes hoort, vallen ze minder op. Ook veroorzaakt het lawaai geluidsoverlast in woonwijken. Nog belangrijk is misschien wel dat daders van bijvoorbeeld een bankoverval of inbraak kunnen vluchten als ze de politie horen aankomen. Andere voorbeelden van

Met zwaailichten en sirenes Uiteraard moet de politie soms snel ter

situaties waarin de politie verkeersovertredingen maakt zonder zwaailichten en sirenes zijn: - Parkeren op een trottoir, om bijvoorbeeld een winkeldief af te voeren. - Negeren van een inrijverbod, omdat aan de andere kant van de straat een voertuig de straat blokkeert. - Volgen van een auto die zojuist door het rode licht is gereden. Hiervoor moet de politie dus ook het rode licht negeren. Aan…uit? Het is mogelijk dat zwaailichten en sirenes tijdens een rit opeens uitgaan. Dit gebeurt als de opdracht is opgelost of omdat er al een eerste politieauto aanwezig is. Of als uit nieuwe informatie blijkt dat de melding minder ernstig is. Dit kan verwarrend zijn voor de medeweggebruikers. Maar ook hier geldt: als het niet strikt noodzakelijk is om met zwaailicht en sirene te rijden, dan doet de politie het niet.

Canadese minister bezoekt Canadese begraafplaats post 13 bracht het Canadese volkslied ten gehore en Marco Sanen speelde The Last Post. Speciaal voor deze gelegenheid was The Royal Canadian Legion Branch 005 aanwezig om de ceremonie te omlijsten met vlageerbetoon. Na afloop van het bezoek ging het richting Canadalaan in Bergen op Zoom, waar het gezelschap door de straatbewoners werd onthaald op koffie en koek. Traditiegetrouw werd in de Canadalaan uitbundig gevlagd met de Canadese Maple Leaf.

VAN ONZE REDACTIE De gemeente Bergen op Zoom werd vertegenwoordigd door locoburgemeester Ton Lissen, die een kort welkomstwoord richtte tot de minister. Daarin benadrukte Linssen dat het belangrijk is om te blijven herdenken. Gelegenheidsorkest Wacht-

1115 graven De Canadese Oorlogsbegraafplaats te Bergen op Zoom bevat de graven van 1.115 gesneuvelde militairen waaronder 968 Canadezen. De meeste doden op de begraafplaats vielen aan de zijde van de landmacht te

teerd die twee weken vakantie mogen vieren in Nederland. Voor de kinderen betekent de vakantie dat ze even op adem kunnen komen. Als ze ouder zijn zoeken ze vaak via sociale media contact met de gastgezinnen om te laten weten hoe fijn en belangrijk de vakanties zijn geweest. Er komen nu soms kinderen mee van de eerste Poolse kinderen die hier twintig jaar geleden werden opgevangen, omdat

de omstandigheden in beide steden nauwelijks is verbeterd. Wilt u één of twee Poolse kinderen een vakantie bieden of wilt u meer info, bel of mail dan met: Stichting Kerk en Samenleving Schijf: Ankie Dockx 06-50206115 of ankiedockx@home.nl of naar Stichting Gertrudis van Nijvel Heerle: Jos van Aert 06-51303585 of jos.van.aert@hetnet.nl.

Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar

The Royal Canadian Legion Branch 005 zorgt voor vlageerbetoon

BERGEN OP ZOOM - Zondag 23 maart bezocht de Canadese minister van Industrie, James Moore, de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom.Minister Moore was in Nederland in verband met de nucleaire top in Den Haag. Tijdens zijn bezoek aan de begraafplaats legde de minister een krans bij het gedenkkruis. Na de kranslegging bezocht hij enkele graven.

ARCHIEFFOTO

weten 964. In totaal 146 gesneuvelden zijn afkomstig van de luchtmacht en vijf van de zeemacht. Van de overige 147 gesneuvelden op de Canadese oorlogsbegraafplaats zijn er 136 afkomstig uit Groot-Brittannië, zes uit Nieuw-Zeeland en vijf uit Australië. De slachtoffers zijn over het algemeen gesneuveld in de gevechten die in het najaar van 1944 in de omgeving woeden om de noordelijke oever van de Schelde te bevrijden. Bij de pogingen om deze zeetoegang naar Antwerpen te openen vielen veel doden. Al op 4 september 1944 was de haven van Antwerpen door Geallieerde troepen bevrijd, maar daarmee waren de absoluut noodzakelijke aanvoerlijnen nog niet veilig gesteld want de oevers van de Schelde waren stevig in handen van de Duitsers. PAGINA 40

AV SPADO Nordic Walking BERGEN OP ZOOM - Bij AV Spado was al langer een wens om het onderdeel Nordic Walking op de kaart te zetten. Niet alleen om gezellig mooie routes te lopen en complete training van het lichaam, maar ook als revalidatie bij hardloopblessures en/of conditioneel bezig te zijn omdat het hardlopen te belastend is geworden. Nordic Walking zorgt ervoor dat het sportieve wandelen effectiever wordt doordat rug- schouder- en armspieren tijdens het wandelen intensief worden gebruikt. Crux zit ‘m uiteraard in het gebruik van de poles. Bij een goede techniek doet door het flink armzwaaien en afzetten, complete bovenlichaam, anders dan bij gewoon wandelen, volop mee tijdens de activiteit. Nordic Walking ‘gebruikt’ dan 90% van de spieren en verbruikt zelfs tot 46% meer energie dan bij gewoon wandelen. Ondanks de inschakeling van nagenoeg het hele spierapparaat is Nordic Walking nauwelijks méér vermoeiend dan gewoon wandelen. Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar dat brengt niet het gewenste resultaat. Sterker nog dat kan zelfs blessures opleveren. Voor het echt leren van Nordic

Walking met de juiste techniek, het juiste ritme, de juiste balans en coördinatie en het juiste effect, is wel degelijk les nodig. Nordic Walking doe je het hele jaar door, op bijna elke ondergrond en bij alle weertypen. Nordic Walking is niet duur, omdat geen ingewikkelde en uitgebreide uitrusting noodzakelijk is. Paar goede Nordic Walking poles is het enige specifieke dat moet worden aangeschaft. Geschikte kleding en goede (Nordic Walking) wandelschoenen zijn ook in het ‘gewone’ dagelijkse leven te gebruiken. Kortom een zeer actief onderdeel wat past bij een moderne atletiekvereniging. Met het onderdeel Nordic Walking wordt de atletiek in haar volle breedte completer. Indien men enthousiast is geworden om het Nordic Walking op te pakken en het conditionele aspect aanspreekt, nodigen zij een ieder graag uit om eens te komen meedoen. Ze hebben geen leeftijdsindicatie voor de groep. Nordic Walking bij Spado is voor iedereen die graag actief bezig is. Ze hebben ruimte voor maximaal 20 actieve Nordic Walkers en zijn iedere zaterdagmorgen vanaf 09.00 in het bos. Men dient zich vooraf per email aan te melden bij Jacques van Gool: wegatletiek@spado.nl

Scheldezicht zoekt nieuwe leden BERGEN OP ZOOM - Op de grens van Zeeland en Brabant (en België) zit al jaren een kleine Schietsportvereniging. Vlakbij de golfbaan van de gemeente Rilland wordt er op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur geschoten aan de Grensweg 21. Zowel pistool, revolver als geweerschutters hebben hier op 25, 50 en 100

meter banen alle ruimte om hun sport te beoefenen. Natuurlijk is deze vereniging lid van de KNSA en zijn er de gebruikelijke regels en afspraken waar u zich aan moet houden. Kom gewoon eens kijken, er is weer ruimte voor een paar nieuwe leden. Als u zomaar langs komt dan bij deze het verzoek om een geldig legitimatiebewijs mee te brengen. Informatie en aanmelden via de secretaris, tel. 0164-855626.


Direct rijden in een nieuwe A-Klasse of C-Klasse. Nieuwe auto’s, speciaal voor u ingekocht. Tot ɍ 7.000,- registratiekorting! MERCEDES-BENZ C-KLASSE C180 Kompressor Edition-C 7G Tronic

MERCEDES-BENZ C-KLASSE C180 Kompressor Avantgarde 7G Tronic

UW VOORDEEL: ɍ 7.000,-

UW VOORDEEL: ɍ 7.000,-

€ 44.950,1-TJT-05 / 0 km

€ 37.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

€ 29.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

€ 29.950,-

€ 34.700,7-TGR-07 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,8-TGR-04 / 0 km

€ 29.950,-

€ 29.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,7-TGR-72 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,2-TGR-02 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,-

€ 29.950,-

€ 37.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 44.950,2-TJT-05 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

7-TGR-54 / 0 km

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

€ 34.700,8-TGR-08 / 0 km

€ 29.950,-

www.vanoeverensturm.nl

Roosendaal, Bredaseweg 225-227. Tel. 0165 557 400

www.autokievit.nl

GEÏNSPIREERD DOOR MUZIEK, ONTWORPEN DOOR RENAULT

RENAULT MEGANE

NÚ EXTRA VOORDELIG BIJ AUTOKIEVIT BERGEN OP ZOOM COMFORTABELE ALL-IN ONE PRIJS VANAF € 199,- PER MAAND INCL. FINANCIERING, ONDERHOUD EN GARANTIE* TOT 1.500 KG TREKGEWICHT LEVERBAAR IN PREMIUM BOSE® UITVOERING BESCHIKBAAR MET R-LINK VANAF € 19.990,NETTO BIJTELLING VANAF € 160,EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN

RIJ IN STIJL MET UW HELE GEZIN. RIJ AL MÉGANE VOOR DE ALL-IN ONE PRIJS VANAF € 199,ZIERIKZEE HELLEVOETSLUIS BERGEN OP ZOOM

GREVELINGENSTRAAT 1-3 DE SPRONG 2 ABRAHAM DE HAANSTRAAT 9-11

0111-412529 0181-320555 0164-236952


SPORT

Open dag op zondag 30 maart

Halsterse tennisvereniging start seizoen seerd zijn te gaan tennissen wordt er op 30 maart een open dag georganiseerd. Het programma is als volgt: van 14.00 tot 16.00 uur vindt de Open Jeugdmiddag plaats en kunnen alle kinderen (ook kinderen met een beperking) meedoen aan allerlei leuke tennisactiviteiten om zo kennis te maken met de tennissport. Inschrijving is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig en iedere deelnemer ontvangt een tennisdiploma.

Enthousiaste kinderen op school aan het tennissen.

HALSTEREN - Traditiegetrouw is 1 april de start van het tennisseizoen, maar met de speciale ondergrond van de tennisbanen van tegenwoordig kan er zowel in de zomer als in de winter volop getennist worden. Voorafgaand aan de start van het zomer-

seizoen en de start van de officiële competitie van de KNLTB treft de Halsterse Tennisvereniging allerlei voorbereidingen om het voor de leden maar ook voor nieuwe leden nog aangenamer en gezelliger te maken om te gaan tennissen. Speciaal voor de jeugd en volwassenen die nog geen lid zijn van de vereniging maar wel geïnteres-

Iedereen vanaf 18 jaar kan gratis een tennisles volgen van 16.00 tot 18.00 uur. De tennisrackets worden verzorgd maar als je zelf een racket hebt, kun je deze natuurlijk meebrengen. De tennislessen worden verzorgd door professionele tennisleraren met licentie en het zomerlidmaatschap zorgt voor een ongelimiteerd gebruik van onze tennisvelden en deelname aan activiteiten die in de lente en zomer plaatsvinden. Voor meer informatie over opgave voor deze lessen of opgave kun je op deze dag een tennisleraar aanspreken of mailen naar trainers@htvhalsteren.net. Daarnaast hebben de trainers van de vereniging de afgelopen weken de basisscholen in de omgeving bezocht om kinderen warm te laten lopen voor de tennissport. Door middel van allerlei oefeningen en spellen maakten de kinderen kennis met tennissen. Op deze manier hoopt de vereniging het aantal jeugdleden, en daardoor het aantal jeugdcompetitieteams, verder uit te kunnen breiden. Voor opgave, vragen of meer informatie: trainers@htvhalsteren.net; www.htvhalsteren.net

BRIDGE BRIDGECLUB BERGEN TROEF Wintercomp. 19 maart. A-Lijn: 1. Cobie Verdult 58,13%; 2. Toke Dons & Frans Dons 58,09%; 3. Bozenna Voorhans & Gerrit Voorhans 55,05%; 4. Jan Meertens & Adrie Seip 54,56%; 5. Jenny Dingenmans & Loes Burghouwt 53,68% B-Lijn: 1. Joke Bastiaanse & Joke v. Bragt 57,32%; 2. Doortje v.d. Bersselaar & Ton v.d. Berg 56,32%; 3. Ton Hopmans & Wim Hopmans 54,17%; 4. Miriam Hertogh & Ria Verbrugge 53,44%; 5. Nanny Geers & Wim Geers 53,30%; 6. Dineke Meertens & Jacques Potters 53,23% C-Lijn: 1. Carla v. Hulle & Mariette Staats 63,08%; 2. Els Hentenaar & Matt Zuidam 57,33%; 3. Cecile Starink & Jan Hommel 53,67%; 4. Elly v. Tongeren & Elly Seijbel 53,50%; 5. Rina Mijnsbergen & Goof Mijnsbergen 52,58%. Dit was bridge in Ooitas Bergen op Zoom. BRIDGECLUB UP & DOWN Uitslag dinsdag 18 maart, Lijn A: 1. Lisa v.d. Klundert-Joke v.d. Linden 71.35%, 2. Wiek van Tilborg-Toos Touw 61.98%, 3. Vera Videler-Miriam Hertogh 51.04%. Lijn B: 1. Kitty Hueber-Mientje de Frel 61.81%, 2. Janet v.d. Velden-Adrie de Wit 59.25%, 3. Bep Nelissen-Roos de Rooy 57.75%. Zij bridgen iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur in zaal Rozenoord. BRIDGECLUB NEVER DOWN Uitslag woensdag 19 maart: 1. Annemarie Baaten-Stephan Vervloessem 59,58%; 2/3 Els Willemsen-Henny Ehrencron en Toos de Caluwé-Adrienne Hiemstra 57,92%; 4. Ludo Haagdorens-Jeff Haagdorens 57,50%; 5. Ad Hermans-Joke Hermans-v.d.Boom 56,25% B-lijn: 1/2 Tini de Haan-Anja Jansen en Cees Steenbergen-Marian Steenbergen 60,00%; 3. Ton Pelzer-Peter van Peppen 59,75%; 4. Toos de Klerk-Stef Luijks 59,51%; 5. Ted Blom-Nelly Koolen 57,25% C-lijn: 1. Diny van de Boom-Toos Heijboer 58,33%; 2. Martha Heijens-Annelies Pelzer 57,64%; 3. Will Joosen-Cor Joosen

51,39%; 4. Diana Brooymans-Sjef Brooymans 50,69%; 5. Annie Buuron-Joke de Waal 48,61%. BC BERGEN OP ZOOM Uitslag 18 maart, A-lijn: 1 Dennis van Geel-Diana Mies en Henny Ehrencron-Nol Jansen 55,90%, 3, HenkHertogs-Sjaan Withagen 55,21%, 4. Plony en Jan Goossens 54,17%, 5. Henny Lambregts-Cor van Huffel 51,74%. B-lijn: Jan Hazen-Joop Schot 60,94%, 2. Annie Salvenmoser-Marijke Schijven 59,10%, 3. Mariëtte ten Dam-Jozien Lybeert en Ellie en Dirk Kuijk 58,61%, 5. Ted Blom-Christ van Nieuwburg 56,53%. C-lijn: 1. Anneke Mies-Desirée van Wijnen 60,83%, 2. Toos en Louis Luijsterburg 57,08%, 3. Marijke Hagenaars-Riet Schot 54,58%, 4. Ingrid Ligteringen-Magda Rentmeester 53,33%, 5. Anja Bosmans-Yvonne Tijmes 50,83%.

Moeizame wedstrijd voor Dames 3 van Sic Pugno BERGEN OP ZOOM - Na een weekend rust gehad te hebben, bezocht Sic Pugno DS 3 op 21 maart Goes om een wedstrijd te spelen tegen de nummer 8 in de poule Mytilus DS 2. Ondanks het erg wisselende spel van het uitspelende team won Dames 3 met 4-0. Vanaf het 1e punt was het duidelijk dat Sic Pugno niet in haar spel zat. De pass verliep moeizaam en door de sterke verdediging van Mytilus werden punten niet gemakkelijk gescoord. Het ging dan ook gelijk op tussen de 2 teams tot Sic Pugno een kleine voorsprong pakte en die niet meer weggaf, waardoor de 1e set eindigde in 19-25. De 2e set verliep nog moeizamer voor Sic Pugno. De tegenstander bleef goed verde-

digen en ook in hun aanval wisten ze Sic Pugno onder druk te zetten. Toch zette het team door en werd de set met 25-27 binnengesleept. Daarna kwam een ommekeer in de wedstrijd: door een paar sterke servicebeurten en goedgeplaatste aanvallen werden de 3e en 4e set gemakkelijk met respectievelijk 6-25 en 13-25 gewonnen. Dames 3 moest deze wedstrijd 2 spelers missen, maar zij konden gelukkig rekenen op extra steun van Esther Fiktorie, die normaal alleen meetraint. Het team wil dan ook Esther bedanken voor haar goede bijdrage aan de wedstrijd. Interesse in volleyballen bij Sic Pugno? Kijk op www.sicpugno.nl of bel met Kees-Jan van Vliet, voorzitter Sic Pugno, tel. 0164-246036.

Biljarten Regio Competitie BERGEN OP ZOOM - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 11. A-Teams: 1. Welberg 1 481,314 11, 2. Steenbergen 2 464,595 11, 3. Halsteren 4 458,649 11, 4. Vossemeer 1 441,432 11, 5. Halsteren 1 441,347 11, 6. de Heen 1 440,765 11, 7. Oud Gastel 1 438,506 11, 8. S.B.Ponderosa 2 438,076 11, 9. Oud Gastel 2 436,070 11, 10. Halsteren 3 433,014 11, 11. Halsteren 5 432,649 11, 12. Steenbergen 1 424,988 11, 13. Keijenburg-1 423,627 11, 14. Lepelstraat 1 422,590 11, 15. Halsteren 2 419,180 11, 16. Welberg 3 418,301 11, 17. S.B.Ponderosa 1 401,041 10, 18. Hoeven 1 376,077 10, 19. Lepelstraat 2 373,495 10, 20. Welberg 2 370,492 10.

B-Teams: 1. de Heen 3 492,507 11, 2. Halsteren 10 466,074 11, 3. Steenbergen 5 464,867 11, 4. Halsteren 8 464,754 11, 5. Halsteren 9 447,292 11, 6. Oud Gastel 3 446,799 11, 7. de Duiventoren 2 444,924 11, 8. Stampersgat 2 441,580 11, 9. Oud Gastel 5 440,772 11, 10. Steenbergen 4 434,475 11, 11. S.B.Ponderosa 3 433,876 10, 12. de Heen 2 433,543 11, 13. Welberg 4 427,877 11, 14. Halsteren 7 413,693 11, 15. Welberg 5 411,665 10, 16. Halsteren 6 411,365 11, 17. Oud Gastel 4 388,207 10, 18. het Fort 1 377,918 10, 19. Steenbergen 3 376,199 10, 20. de Duiventoren 1 361,139 10. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

Olympus’69 Examenavond

Kees Luijks 54,69%, 4. Adje Geers-Corine Withagen 54,69%, 4. Kim van de BosscheJan Luijks 54,69%. Middagzitting C-Lijn: 1. Bep Jansen-Jo Langenberg 66,67%, 2. Gerarda-Adrianus Luijks 52,78%, 3. Ans van Raalte-Antoon van de Noort 52,08%, 4. Bep NelissenLoeki Hehewerth 50,69%, 5. Nel v. Steenwijk-Marianne Gijsbertsen 50,00%, 6. Anne-Marie Roeten-Mieke de Groot 45,83%. Avondzitting: 1. Jannie Custers-Wilma Dekkers 64,58%, 2. Ellie-Dirk Kuijk 57,00%, 3. Hennie Vermeulen-Joke Goossens 56,67%, 4. Mariette ten Dam-Pierre Voeten 55,00%, 5. Gemma-Bert Piepers 54,00%, 6. Annemarie Baaten-Sylvia Schlosser 53,00%.

BC A LA CARTE Uitslag 20 maart, A-lijn: 1. Cor van Huffel-Rachel van Haperen 60,42%, 2. Marian Kools-Adrie van Kaam 53,65%, 3. Jan Kalker-Jan Goossens en John CustersJan Kuyk 53,13%, 5. Henk Hertogs-Dennis van Geel 50,52%. B-lijn: 1. Wim de Haas-Aart Kapteyn 61,11%, 2. Ria van den Berg-Plony Goossens 57,64%, 3. Mieke HertogsPiet Heemskerk en Toke en Frans Dons 55,56%, 5. Roos Bril-Bert van Ravensbergen 50,00%.

BRIDGECLUB T MARKIEZAAT Maandag 17 maart, groep A: 1. Jaap Boltjes-Wim v. Hoof 66,37%, 2. Tom Hagenaars-Partner 65,48%, 3. Toine BuckensKenneth Clements 60,12%, 4. Trudy en Jan v. Eekelen 58,63%, 5. Carla en Cees v. Gool 54,17% Groep B: 1. Toos Suykerbuyk-Jopie Vale 62,50%, 2. Nel v. Egmond-Nell de Jong 58,00%, 3. Els Heel-Jan Kengen 54,50%, 3. Jan v. Es-Ad Schouw 54,50%, 5. Miep Andringa-Riet Keij 52,00% Groep C: 1. Annemarie Roeten-Frits Bakker 70,42%, 2. Jeanne Franken-Jan v. Geel 60,00%, 2. Adrie Huijben-Clem Vermeulen 60,00%, 4. Elly Pijnen-Jenny Weijdt 53,75%, 5. Jose Maegdenbergh-Jeanne 53,33%

BC DE MOERKENS Uitslag donderdag 20 maart, middagzitting A-Lijn: 1. Wil Hagenaars-Bob van Daele 63,54%, 2. Piet-Jan de Rooij 62,50%, 3. Jenny Weijdt-Hennie Vermeulen 57,64%, 4. Miep-Clemens Gatersleben 52,78%, 5. Martha-Leo Bogers 50,69%, 6. Aart Byrggraaf-Koos Weijdt 50,90%, 6. Lau van Geel-Henk van der Velden 50,00%. Middagzitting B-Lijn: 1. Hanny Adriaansen-Rien Eversen 58,33%, 2. Annelies v. Broekhoven-Monica Noordijk 57.81%, 3. Ria-Wim Karman 55,21%, 4. Elizabeth-

BELLEVUE BRIDGE Woensdag 19 maart, groep A: 1. Trudy en Jan v. Eekelen 56,52%, 2. Marian Kools-Jan Pigmans 54,79%, 3. Joan Nielsen-Kennth Clements 53,99%, 4. Jo Brouwers-Tieneke de Koning 52,50%, 5. Elly v. Aken-Joke Jacobs 51,88% Groep B: 1. Jeanette v. Hooydonk-Loed Weys 62,08%, 2. Annie Aertsen-Herman Maessen 60,42%, 3. Geradien KuijlenMarit Frasl 55,83%, 4. Riet v. Rooij-Rolly Rogge 53,33%, 5. Ine Jansen-Jose Matteussens 52,92% PAGINA 42

Geslaagden Olympus’69 Examenavond van deeldiploma 1 en 2

HALSTEREN - Het was zover op 29 januari en 19 maart. Een tiental kinderen mochten op 29 januari ten overstaan van familie en vrienden op voor deeldiploma 1 badminton. Op 19 maart hebben nog eens 13 kinderen examen gedaan voor deeldiploma 2. Na een periode van intensieve training hebben de kinderen allemaal bewezen dat ze klaar zijn voor het examen. Ze kunnen alle kinderen dan ook feliciteren met het behalen

van het deeldiploma 1 en 2. Volgende stap is natuurlijk hard trainen voor respectievelijk deeldiploma 2 en deeldiploma 3. Wilt men dit ook en in een gemoedelijke sfeer kennismaken met badminton? Ga gerust eens kijken op woensdagavond vanaf 18.30 uur. Zij spelen in sporthal de Kannenbuis in Halsteren. Ook volwassenen zijn natuurlijk van harte welkom op woensdagavond vanaf 20.30 uur. Olympus’’ 69 is een badmintonvereniging voor jong en oud, waar het plezier voorop staat.


Boomstronk verwijderen? Bel Dendron 06 1416 3497 www.boomstronkverwijderen.nl | info@boomstronkverwijderen.nl Boomkwekerij / Hoveniers Hoogerheide LEILINDE MET REK â&#x201A;Ź 32.50 DAKPLATAAN â&#x201A;Ź 34.75 GROENE BEUK 100/125cm â&#x201A;Ź 0.95 0164-616707 of 06-30429026 0113-552255 Valkestraat 15, Hoogerheide vofakkermans@hotmail.com Openingstijden: zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur of op afspraak.

De stratenmakers

kom van 28 maart â&#x20AC;&#x201C; 5 april naar de partĂ­ proef! dagen in een van onze winkels.

Voor een leuke prijs maken we tuin, oprit, terras, schutting, wat u wilt. We zijn een koppel die staat voor kwaliteit

+ laat u inspireren + proďŹ teer van ďŹ kse kortingen + lever deze advertentie in tijdens de partĂ­ proef! dagen en ontvang â&#x201A;Ź 1 korting op uw aankoopbedrag*

Voor meer informatie of een offerte bel gerust! 0628446595

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis

Tuinrenovatie Tuinaanleg, Snoeibeurt Tuinafval nemen wij gratis mee Maak vrijblijvend een afspraak met ons

www.hoveniers-hoogerheide.nl

* Met een maximum van 1 advertentie per aankoop

06 - 43084446

PartĂ­ winkels: â&#x20AC;˘ Amstelveen â&#x20AC;˘ Bergen op Zoom â&#x20AC;˘ Etten-Leur â&#x20AC;˘ Gorinchem â&#x20AC;˘ Gouda â&#x20AC;˘ Haarlem â&#x20AC;˘ â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch â&#x20AC;˘ Hillegom â&#x20AC;˘ Hoofddorp â&#x20AC;˘ Naaldwijk â&#x20AC;˘ Oosterhout â&#x20AC;˘ Roosendaal â&#x20AC;˘ Schiedam Centrum â&#x20AC;˘ Schiedam Hof van Spaland â&#x20AC;˘ Venlo â&#x20AC;˘ Woerden â&#x20AC;˘ Zoetermeer Voor meer informatie ga naar: www.parti.nl

Wij verzorgen uw belastingaangifte 2013

Geniet van h et mom ent!

Tel. 0165-545011

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN Harmoniezaal: (met live muziek) Vrijdag 4 april ... Nicha Ensemble Zaterdag 19 april ... Jersey (singles & paren) Harmoniezaal: (line-disco-country) Woensdag 26 maart met â&#x20AC;&#x2DC;n DJ Woensdag 9 april met â&#x20AC;&#x2DC;n DJ

bgg 06-28965431 Uw

BELASTINGAANGIFTE

GEZOCHT: Gratis rommelmarkspullen

vakkundig ingevuld tegen betaalbare prijs bij u aan huis. tel.: 0653406935

3)%2"%342!4).'s.!455234%%.s45).(/54 45).6%2,)#(4).'s45).(5)3*%3s6%2!.$!3

DAKWERKEN

Koutershof: (Stijl)-dansen 240 M2 houtenvloer) Zaterdag 29 maart met â&#x20AC;&#x2DC;n DJ Zaterdag 12 april met â&#x20AC;&#x2122;n DJ Zalen open 19.30 uur start 20.00 uur www.bootrijsbergen.nl tel: 06 22 41 43 07

Geen boeken of kapotte dingen. We komen er zelf om.

G.NL

WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATIN

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

www.denengelsmansierbestrating.nl

Info 06-42032935

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

!  [ V [  ! K]HU

LVWLU .  Â&#x2039; ; 4((9   . 65+( A 7 6 6 2

30% K ORTI NG

op ke uken delen + gra tis m ontag e! *

Wand close GRAT t com I binat S ie* Complete badkamer signatuur 4290,-

2494,-

Incl. inloopdouche, stortdouche met thermostaatkraan, badmeubel, wastafelkraan, wandcloset combinatie en designradiator, excl. tegels.*

Complete keuken

4990,-

8445,-

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Complete badkamer signatuur

Complete keuken

Incl. inloopdouche, stortdouche, douchegoot, badmeubel, kranen en wandclosetcombinatie (excl. tegels).*

Incl. vaatwasmachine en inductie kookplaat. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

4920,-

2495,-

9895,-

13.854,-

2PQR]VVYTLLYPUZWPYH[PLPUMVYTH[PLLUVWLUPUNZ[PQKLUVW^^^QHU]HUZ\UKLY[US

2,<2,5:)(+2(4,9:=36,9 >(5+;,.,3:4>052,373,A0,9 Jan van Sundert 3VRRLYKYLLM,[[LU3L\Y;LS

*Vraag naar de voorwaarden in de showroom.


SPORT

MOC’17 stimuleert voetbal voor mensen met beperking

Sigrid Noordijk

BERGEN OP ZOOM - MOC’17 biedt mensen (jongeren en volwassenen) met een beperking de mogelijkheid om te trainen en wedstrijden te spelen. In de jaren ‘90 zijn de activiteiten opgestart. Op dit moment heeft MOC’17 3 G-elftallen. ‘G-team’ is de algemene benaming voor een voetbalteam wat bestaat uit mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. MOC’17 heeft op dit moment 1 juniorenteam en 2 seniorenelftallen. G-voetbal is binnen MOC’17 volledig ingebed en vervult een belangrijke rol. Beleid van MOC’17 is erop gericht om deze activiteit te continueren en verder uit te bereiden. MOC’17 vindt het erg belangrijk om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om wekelijks te sporten/

voetballen. Ongeveer 55% van de jongens met een beperking onder de 18 jaar (woonachtig Bergen op Zoom) sport niet. Bij meisjes ligt dit percentage nog hoger. Merendeel van deze groep heeft in het algemeen een grote bewegingsachterstand. Echter uit onderzoek is gebleken dat er bij mensen met een beperking grote behoefte is om te sporten. Daarbij is voetbal de meest favoriete sport. Vanuit de overheid wordt actief beleid gevoerd om de sportparticipatie bij de groep te verhogen. Gemeente Bergen op Zoom heeft in haar sportnota hiervan een speerpunt gemaakt. MOC’17 heeft als doelstelling om in de regio West-Brabant en Tholen een actieve rol te gaan spelen in het promoten van voetbal voor mensen met een beperking. Streven is om meer mensen in de groep te enthousiastmeren en motiveren om te gaan sporten/voetballen. Meer beweging is vanzelfsprekend gezond en een teamsport bevordert de integratie en ontwikkeling van mensen op een breed vlak. Daarnaast geeft het de spelers, ouders en begeleiding veel plezier en worden nieuwe contacten gelegd. MOC’17 zal de komende tijd in de regio onder meer clinics en trainingen gaan geven op scholen voor speciaal onderwijs en zorginstellingen. Project wordt binnen MOC’17 gecoördineerd door Sigrid Noordijk i.s.m. Cees Heijstraten (coördinator G-voetbal MOC’17’17). Op het gebied van sport/voetbal voor mensen met een beperking wil MOC’17 een regi-

onale functie innemen wat in lijn ligt met de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging. Ook zal er komende maanden extra aandacht worden besteed aan het promoten van 45+ voetbal. Deze ‘jonge ouderen’ spelen op een half veld 7 tegen 7. Wedstrijden duren 2 maal 30 minuten en onbeperkt wisselen is toegestaan. Competitiewedstrijden worden gespeeld op donderdagavond en zaterdagmiddag. Op dit moment heeft MOC’17 3 teams actief in 45+ voetbal. Getracht wordt om het aantal teams uit te breiden. Meer bewegen, plezier, met vrienden lekker potje voetballen en de 3e helft zijn voor de ‘jonge ouderen’ belangrijke aspecten om deel te nemen aan de leuke competitie. MOC’17 wil ook een brug slaan tussen de G-teams en teams die meedoen aan de 45+ competitie. Dit bevordert de integratie van Gteams binnen de vereniging alsmede onderlinge betrokkenheid. In lijn met huidige ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en het ondersteunen van hulpbehoevenden en ouderen wil MOC’17 een actieve participatie van haar leden voor het G-voetbal realiseren. Getracht wordt om spelers van 45+ teams hierin een voortrekkersrol te laten spelen. Sigrid Noordijk zal hierbij ook een belangrijke rol gaan vervullen. Sigrid heeft in 2013 de Hogeschool van Amsterdan afgerond (Sport Management en Ondernemen) en heeft veel ervaring opgedaan in onder meer het opzetten en begeleiden van sportprogramma’s.

RK vv Nieuw Borgvliet Programma Zondag 30 maart Roosendaal 11- Nieuw Borgvliet 4 12.00u Nieuw Borgvliet 5-SC kruisland 5 12.00u Nieuw Borgvliet 6-Beek Vooruit 8 12.00u Overige elftallen zijn vrij. Zaterdag 29 maart Nieuw Borgvliet A1-FC Bergen A1 14.30u Alliance B2-Nieuw Borgvliet B1 10.30u Yerseke C1-Nieuw Borgvliet C1 10.45u SJO Prinsenland C1-Nieuw Borgvliet C2 12.00u Nieuw Borgvliet D1-De Fendert D2 09.30u Nieuw Borgvliet E1-Smerdiek E1 11.00u BSC E6-Nieuw Borgvliet E2 11.00u FC Moerstraten F1G-Nieuw Borgvliet F1 10.00u Nieuw Borgvliet F2-Rimboe F1 10.00u

Roosendaal MP1-Nieuw Borgvliet MP1 10.15u E Nieuw Borgvliet Jeugd Zoals al bekend is er een jeugdteam van Nieuw Borgvliet doorgedrongen tot de kwartfinales van de beker. Deze week is bekend geworden dat het team, o.l.v. Michael Bol, de wedstrijd thuis zal spelen op woensdagavond 9 april om 19.00 uur. Bij Nieuw Borgvliet hebben ze nog steeds ruimte voor jonge voetballers. Zij zoeken E-spelers (2003/2004), F-spelers (2005/2006) en ook mini-pupillen zijn van harte welkom (2007/2008). Voor informatie over beide teams, bel David Wessels, tel. 06-10379396 of ga naar een training op dinsdagavond 18.00 uur op sportpark

de Markiezaten. Daarnaast zijn zij ook op zoek naar scheidsrechters die juniorenwedstrijden zouden willen fluiten. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij David Wessels. Uitslag jeugd Zaterdag 22 maart DVO’60 A1-Nieuw Borgvliet A1 5-2 Nieuw Borgvliet B1-WVV’67 B1 0-6 Nieuw Borgvliet C1-SSV’65 C1 3-1 Nieuw Borgvliet C2-NSV C1 3-1 Nieuw Borgvliet D1-Victoria’03 D2 3-6 Noordhoek E1-Nieuw Borgvliet E1 12-0 Nieuw Borgvliet E2-Steenbergen E5 9-0 FC Bergen F1-Nieuw Borgvliet F1 2-3 Nieuw Borgvliet F2-MOC’17 F6 1-3 Smerdiek MP1-Nieuw Borgvliet MP1 13-2

Ruime zege door vv Lepelstraatse Boys 1 Uitslag senioren Zondag 23 maart Lepelstraatse Boys 1-Vosmeer 1 5-1 Grenswachters 2-Lepelstraatse Boys 2 1-3 Lepelstraatse Boys 3-HSC’28 4 0-3 Lepelstraatse Boys 4-MOC’17 5 2-2 Uitslag jeugd Zaterdag 22 maart SJO Fc De Westhoek B2-Lepelstraatse Boys B1 1-2

Sc Welberg D1-Lepelstraatse Boys D1 3-4 Lepelstraatse Boys E1-Smerdiek E1 1-4 Lepelstraatse Boys E1-Roosendaal E8 3-2 Lepelstraatse Boys F1-Zwaluwe F3 4-2 Programma senioren Zondag 30 maart 12.00 ODIO 6-Lepelstraatse Boys 3 12.00 ODIO 3-Lepelstraatse Boys 4 Programma jeugd

Zaterdag 29 maart 14.00 Lepelstraatse Boys B1-Kloetinge B2 12.00 Lepelstraatse Boys C1-Vosmeer C1 12.30 Sc Gastel D2-Lepelstraatse Boys D1 10.00 NOAD’67 E1-Lepelstraatse Boys E1 10.00 Vosmeer E1-Lepelstraatse Boys E1 08.45 MOC’17 F11-Lepelstraatse Boys F1 Voor wijzigingen en/of aanvullingen: www.lepelstraatseboys.nl

Halsteren doet goede stap richting kampioenschap HALSTEREN - Door de prachtige en welverdiende overwinning op ‘t Zand in de uitwedstrijd door Halsteren van zondag met 0-3 heeft Halsteren in de 2e klasse 9 punten voorsprong gekregen op de nummer 2. In een enerverend duel heeft Halsteren ‘t Zand op alle fronten afgetroefd. Door regelmatige doelpunten in de 13e minuut

door Vincent Vervoort en een schitterend doelpunt in de 20e minuut van Tiago da Silva, bereikte Halsteren met een mooie voorsprong van 0-2 de rust. In de 2e helft werd het team van ‘t Zand wat sterker, maar door het 3e doelpunt van Halsteren door Alan Grozdanic was het een gespeelde wedstrijd. Natuurlijk is dit resultaat een mooie stap richting kampioenschap en promotie naar de 1e klasse. Het moet nu

MOC’17 Programma Zondag 30 maart 12.00 MOC 3-Vlissingen 2 09.45 MOC 5-SC Gastel 2 Zaterdag 29 maart 14.30 ’t Zand A1-MOC A1 15.00 MOC A2-SC Gastel A2 15.00 MOC B1-Spartaan’20 B2 14.30 Terneuzense Boys B1-MOC B2 13.15 Roosendaal B3-MOC B3 15.00 MOC B5-Victoria’03 B3 13.15 MOC B6-DVO’60 B4 13.15 MOC C1-Rijen C1 11.45 MOC C2-Tholense Boys C1 11.00 VVC’68 C1-MOC C3 11.45 Halsteren C3-MOC C4 13.00 Dioz C1-MOC C5 10.15 MOC C6-WHS C2 11.15 Sprundel C2-MOC C7 13.15 MOC C8-VVC’68 C2 10.15 MOC D1-Halsteren D1 10.00 Kapelle D1-MOC D2 11.45 MOC D3-Noad’67 D1 09.00 Halsteren D3-MOC D4 10.15 MOC D6-Devo D2 11.30 Roosendaal D7-MOC D7 10.15 MOC E1-Alliance E1 09.30 WVV’67 E1-MOC E2 10.15 MOC E3-BSC E4 08.45 MOC E4-Halsteren E3 10.00 HSC’28 E1-MOC E5

10.15 MOC E6-DVO’60 E4 10.15 MOC E7-WVV’67 E2 09.30 VVC’68 E2-MOC E8 10.15 SC Welberg E2-MOC E9 09.00 Halsteren E5-MOC E10 08.45 MOC E11-Sprundel E4 09.00 Kogelvangers E3-MOC E12 08.45 MOC F1-TSC F1 10.00 Virtus F1-MOC F2 10.15 Halsteren F3-MOC F3 08.45 MOC F4-DVO’60 F3 09.30 VVC’68 F1-MOC F5 08.45 MOC F6-Meto F4 09.30 Smerdiek F1-MOC F7 08.45 MOC F8-Meto F3 11.00 BSC F4-MOC F9 08.45 MOC F10-NVS F2 08.45 MOC F11-Lepelstr.Boys F1 13.00 TEC G1-MOC G2 11.00 Rijen JG1-MOC JG1 13.15 MOC MB1-Moerse Boys MB1 11.45 MOC MC1-Virtus MC1 11.45 MOC MD1-Cluzona MD1 08.45 MOC ME1-Gloria UC ME1 11.00 FC Dauwendaele ME1-MOC ME2 Donderdag 27 maart 20.00 MOC VE1-Vosmeer VE1 20.00 MOC VE2-Dosko VE1 20.30 Halsteren VE2-MOC VE3 Voor veranderingen en uitslagen: www.MOC17.nl

SV DOSKO BERGEN OP ZOOM - Bij DOSKO kan men nog altijd uw (bedrijfs) oud papier en karton inleveren in de grote containers. De opbrengst is voor de jeugd. Volgend seizoen starten ze met een meisjesteam. Hiervoor zoeken ze enkele meisjes in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Ze willen in april met proeftrainingen beginnen. Interesse, bel Ruud Brugmans, tel. 06-41504241. Zij zijn op zoek naar een jeugdtrainer voor het selectieteam D1 voor het komende seizoen. Zij zoeken hiervoor een enthousiaste trainer met voldoende ervaring of TC 3 (of hoger). Belangstelling en wilt men hierover één van gedachten wisselen, bel Ruud Brugmans, tel. 0641504241. Programma Woensdag 26 maart 18.30 Dosko D1-RCS D1 Zaterdag 29 maart 14.30 Hoeven A1-Dosko A1 12.15 Dosko B1-SC Gastel B1 12.30 Dosko C1-RBC C2

12.30 Steenbergen C3-Dosko C2G 12.45 WVV’67 C1-Dosko C3 10.30 Dosko D1-Walcheren D1 10.30 Dosko D2-FC Moerstraten D1G 09.45 Odio D2-Dosko D3 10.15 Roosendaal E4-Dosko E1 09.30 Schijf E1G-Dosko E2 09.00 Dosko E3-SC Gastel E3 09.00 Dosko E4 – Roosendaal E8 09.00 Dosko F1-Halsteren F2 09.00 Dosko F2-SC Welberg F1 09.30 Cluzona F3-Dosko F3 09.00 Hoeven F5-Dosko F4 10.30 Dosko M1-NVS M1 Zaterdag 29 maart 17.00 Hoek 1-Dosko 1 beker Zondag 30 maart 10.30 RCS 4-Dosko 3 13.00 Dosko 4-Volharding 2 10.00 Dosko 7-Devo 3 10.00 Dosko 8-Papendrecht 4 13.00 Dosko DA 2-MOC’17 DA 2 Donderdag 27 maart 20.00 MOC’17 VE 2-Dosko VE 1 Zaterdag 29 maart 13.30 Noad VE 1-Dosko VE 2

% 7K0ORTING

MAGAZIJNVERKOOP 29.03.2014 11.00-14.00 UUR STEENSTRAAT 2 DONGEN WWW.MONTIS.NL Betreft showroom- en beursmodellen. Aankopen moeten direct meegenomen worden. Betaling à contant (bij voorkeur per pin).

Info FC Bergen

toch erg vreemd gaan als dat nu nog uit handen gegeven gaat worden. Aanstaande weekeinde is Halsteren vrij, omdat er dan een inhaalprogramma gepland staat en Halsteren heeft niets in te halen. Op zondag 6 april kan het team in Halsteren thuis tegen Zeelandia/Middelburg een nieuwe stap maken richting het kampioenschap.

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws PAGINA 44

BERGEN OP ZOOM - FC Bergen 1 nadert het kampioenschap na een nipte overwinning op WVV. Waarschijnlijk over 2 wedstrijden kunnen ze het kampioenschap vieren . Aanstaand weekend wordt ook het afscheid van Ad de Kok als voorzitter gevierd. Laat men dit met zoveel mogelijk leden doen. Verder aanstaand weekend de halve finale beker van FC Bergen 2e Zaterdag elftal. Ga ze aanmoedigen. Programma Woensdag 26 maart 18:30 FC Bergen D2- WVV D2 Zaterdag 29 maart

12:30 FC Bergen 2-Rillandia 2 14:30 Nieuw Borgvliet A1-FC Bergen A1 12:30 FC Bergen B1-SJO FC De Westhoek B2 14:30 Wernhout B1-FC Bergen B2 12:00 SJO FC De Westhoek C1-FC Bergen C1 12:30 FC Bergen D1-Roosendaal D2 10:45 WHS D2-FC Bergen D2 09:00 De Fendert E1-FC Bergen E1 08:30 Steenbergen E4-FC Bergen E3 08:45 DVO’60 F2-FC Bergen F1 10:45 FC Bergen F2-Grenswachters F2 11:45 Tholense Boys F3-FC Bergen F3 Zondag 30 maart 13:30 Halsteren 3-FC Bergen 4


LICHTINSTALLATIES PROCESBESTURINGEN KRACHTINSTALLATIES PANEELBOUW BEVEILIGINGSINSTALLATIES REGELINSTALLATIES BRANDMELDINSTALLATIES DATA- /GLASVEZELNETWERKEN TELEFOONINSTALLATIES SPECIAL PROJECTS LUCHTBEHANDELING MEET & REGELTECHNIEK ENERGIEBEHEER WATERINSTALLATIES KOELTECHNIEK GASTECHNIEK

Ben jij op zoek naar een uitdagende, zelfstandige en afwisselende baan in de techniek dan is een van de onderstaande functies wellicht iets voor jou. Wij zijn op zoek naar m/v voor de functie van:

Wij zoeken ter versterking van ons team een

enthousiaste verkoopmedewerker m/v voor het verkopen van vis op diverse standplaatsen, Liefst in het bezit van rijbewijs B, C. Zeevishandel de Eendracht is een veelzijdig bedrijf gericht op de verkoop van vis op diverse standplaatsen in Nederland en België. Als u belangstelling heeft voor bovengenoemde functie, dan kunt u uw sollicitatiebrief zenden aan:

Zeevishandel de Eendracht

- Allround Elektromonteur utiliteit en industrie - Loodgieter/ verwarmingsmonteur (GaWaLo) - Koelmonteur - Allround plc programmeur

Wij zoeken met spoed: ‡+HIWUXFNFKDXIIHXUVPHW FHUWL¿FDDWHQ9&$GLSORPD Reacties ontvangen wij graag via: piet@snoeijs-detachering.nl

Uw reactie zien we graag z.s.m. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld Postbus 397, 4600 AJ BERGEN OP ZOOM Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

=RHNWXÀH[LEHO JHFHUWL¿FHHUGSHUVRQHHO www.snoeijsdetachering.nl

Windsingel 50 4691 DA Tholen Voor meer informatie kunt u bellen met Johan v.d. Velde, tel. 06-51433966 (te bereiken na 18.00 uur), e-mail: eendrachttholen@zeelandnet.nl

Voor mooie dagtochten-meerdaagse reizen: 076-7112816

Opstappen tussen: Bergen op Zoom - Breda

01 apr Verrassingsreis Wie Durft? Geheel verzorgd

€ 59,50

12 apr Weekend Duitsland Papenburg

€ 159,--

14 apr Recht in de Regio, Tv opname in Nijkerk incl. diner

€ 49,50

21 apr Paasverrassingsreis. Geheel verzorgd

€ 69,50

25 apr Serre’s van Laken en Brussel. Incl. k+g, entree

€ 39,50

Voor meer reizen en info: www.brabantsereisvrienden.nl

Theatersportwedstrijd Met Een Bek Vol Tanden

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten advertorial Advertorial

‘Wondermiddel tegen eczeem en psoriasis’ Een Australische bouwvakker kon niet langer aanzien dat zijn zoontje zoveel last had van eczeem en begon aan de keukentafel zelf een middel uit te vinden voor de klachten van zijn zoon. Nu, ǀĞĞƌƟĞŶũĂĂƌůĂƚĞƌ͕ŝƐnjŝũŶŚƵŝĚǀĞƌnjŽƌŐŝŶŐƐƉƌŽĚƵĐƚŽƉ natuurlijke basis in Australië het meest gebruikte natuurlijke middel tegen eczeem en psoriasis en is het bij veel mensen niet meer uit het leven weg te denken. Jeroen Dorresteijn haalde de crème naar Europa en introduceerde het om te beginnen in Nederland. Dorresteijn vertelt: ‘Vrienden van mij hebben kinderen met eczeem die zich tot bloedens toe krabben. Op zoek naar een oplossing kwam ik op buitenlandse ŝŶƚĞƌŶĞƞŽƌƵŵƐ ƐƚĞĞĚƐ ŐŽĞĚĞ ĞƌǀĂƌŝŶŐĞŶ ǀĂŶ ŚĞƚ Australische “Grahams” tegen. Ik besloot een aantal ƉƌŽĚƵĐƚĞŶƵŝƚŚĞƚĂƐƐŽƌƟŵĞŶƚŚŝĞƌŚĞĞŶƚĞŚĂůĞŶĞŶ deelde die bij wijze van test uit aan mensen met eczeem, psoriasis, een jeukende hoofdhuid etc. Toen ŝŬĚĞƌĞĂĐƟĞƐƚĞƌƵŐŐĞŬŽƉƉĞůĚŬƌĞĞŐǁĂƐĚƵŝĚĞůŝũŬĚĂƚ heel veel mensen hierin hadden gevonden wat zij al zo lang zochten; zij waren af van de ellendige jeuk en ŚƵŶŚƵŝĚǁĞƌĚŚĞĞůƌƵƐƟŐ͛͘

Team dat speelt op 29 maart bestaande uit Thijs, Rob, Tom en Freya

BERGEN OP ZOOM - Heeft men het voorjaar ook nog steeds in uw kop en ook na de vastenavend zin in een lolletje? Dan is het de hoogste tijd voor een theatersportwedstrijd en wel op zaterdag 29 maart. Bergse improvisatiegroep Met Een Bek Vol Tanden gaat ditmaal de strijd aan met een theatersportvereniging die niet op haar mondje gevallen is. Tegenstander is ditmaal De Tegenpartij uit Voorburg. De uitwedstrijd in Voorburg ging verloren. Wellicht dat dit keer de overwinning wel haalbaar is. Op een losse en speelse manier zullen de teams elkaar uitdagen om een ludieke, ontroerende of muzikale scène te spelen. Er bestaat geen script, vaak geen idee, maar wel veel lol. Toeschouwers zijn de aanjagers van het spel. Het publiek reageert en kleedt de scène aan door lukraak locaties, relaties, emoties of

voorwerpen te noemen. Het sportelement in theatersport komt naar voren in de beoordeling van scènes. Dit wordt gedaan door ‘rechters’. Hun opzettelijk soms wat botte opmerkingen zorgen voor een komisch tegenwicht en moeten meestal met een korreltje zout genomen worden. De scènes zijn net zo onvoorspelbaar voor de spelers, rechters als voor het publiek. Alles wordt ter plekke geïmproviseerd. Juist het niet-weten doet de speler flink zweten en zorgt voor hilarische momenten. Nieuwsgierig geworden? Ga kijken en beleef een avond vol humor. Reserveren is mogelijk door een mail te sturen naar info@meteenbekvoltanden.nl. Theatersportwedstrijd Met Een Bek Vol Tanden-De Tegenpartij vindt plaats op zaterdag 29 maart in Tapperij De Kroon, Bosstraat 21, Bergen op Zoom, aanvang: 20.00 uur. Kaarten: aan de deur, www.meteenbekvoltanden.nl, info@meteenbekvoltanden.nl. PAGINA 45

Sinds 2 jaar ligt “Grahams” in Nederland in de winkels. Het zijn stuk voor stuk probleemoplossende producten zoals de eerder genoemde Eczeem Crème en Calendulis Plus Crème (bij psoriasis), maar ook bijvoorbeeld shampoo voor een droge hoofdhuid (jeuk, schilfertjes , roos). Doordat winkels ĞŶƚŚŽƵƐŝĂƐƚĞ ƌĞĂĐƟĞƐ ǀĂŶ ŬůĂŶƚĞŶ ŬƌŝũŐĞŶ ĞŶ ǀĞĞů herhalingsverkopen zien, worden er weer meer mensen op het bestaan van Grahams gewezen. En de gebruikers zelf vertellen het natuurlijk ook door; vaak is het iets waarmee zij erfelijk belast zijn dus de familie is als eerste op de hoogte als een product ŐŽĞĚĂĂŶƐůĂĂƚ͚͘tĞŬƌŝũŐĞŶĚĂŐĞůŝũŬƐŚĞĞůĞŵŽƟŽŶĞůĞ ƌĞĂĐƟĞƐ͕͛ ǀĞƌƚĞůƚ ŽƌƌĞƐƚĞŝũŶ ƚŽƚ ƐůŽƚ͘ ͚:Ğ ŬƵŶƚ ũĞ ŶŝĞƚ voorstellen wat het met iemand doet als diegene ĂůƟũĚ ǀĞƌƐĐŚƌŝŬŬĞůŝũŬ ůĂƐƚ ǀĂŶ njŝũŶͬŚĂĂƌ ŚƵŝĚ ŚĞĞŌ ĞŶ nu ineens aan den lijve ondervindt dat er ook een ůĞǀĞŶnjŽŶĚĞƌŬƌĂďďĞŶĞŶƐĐŚŝůĨĞƌƐŵŽŐĞůŝũŬŝƐ͛͘ De producten van Grahams zijn te koop bij: Subbs Vitamins Sint-Josephstraat 4, Bergen op Zoom T: 016 427 3078

Drogisterij Brenda Asselsestraat 132 Apeldoorn

Grahams SKINCARE


KERKELIJK

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom; tel. 0164-233574; gertrudis@ rkboz.nl; Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00u, tel. 233574. Contactpersoon: pastoor Paul Verbeek, tel. 06-83215322, e-mail: paulverbeek@rkboz.nl. Zaterdag 29 maart 19.00u: Afsluitingsviering Gertrudisgeloofsgemeenschap. Voorgangers: Pastoraal Team. Zang: HMR Gemengd koor. Intenties: Ton Borm, o. families Beuken en v. Mechelen, o.echtpaar Testers-Bakx, Maria Bovée-Mattheeussens, Zuster Augustina, Jeanette Bastmeijer-Steijns en voor het voorgenomen huwelijk van Martin de Boer en Eeltje Franken. Zondag 30 maart: Géén viering. Middaggebed. Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudiskerk. Agenda parochie: wo 26 maart 9.30u: Overleg Pastores, 17.30u: Vastenmaaltijd, 19.30u: Thema-avond Kerkopbouw, 19.30u: PKC, 19.30u: Meditatiegroep; do 27 maart 20.00u: Maria Ommegang; zo 30 maart 11.00u: Kerkbijeenkomst Communicanten; wo 2 april 17.30u: Vastenmaaltijd, 19.30u: Bijbelavond o.l.v. pastor Rud Smit, 19.30u: Meditatiegroep.

Doop: De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 13 en 20 april, 11 en 18 mei, 15 juni. Meilust: Zondag 30 maart 10.15u: Eucharistieviering. Voorganger: Pastor Rud Smit. Huize St. Catharina: Zondag 30 maart 9.30u: Woord- en Communieviering. Voorganger pastor Jo Staps. Wo 2 april 15.00u: Kruisweg o.l.v. pastor Rud Smit en pastoor Paul Verbeek. Op iedere weekdag is er ‘s morgens om 9.15 uur een dienst in de Kapel: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag geen viering en donderdag: Woord- en gebedsdienst. O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867, tel. praathuis/kerk 235106, fax 251530, olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u; tel. 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, tel. 233574 of via de administratie. Vrijdag 28 maart 18.30u. Scheldeflat. Eucharistieviering. Voorganger: pastor P. Verbeek. Int: Siem Kok (jgt.). Zondag 30 maart 9.30u. Eucharistieviering. Voorgangers: Hele team; intenties: o.e. de Vrij-Hunting, Giel Brok, Jacobus Dietvorst, Toos v.d. Boom-Simonis, Alphon-

sus Hazen, o.e. Musters-Klaasen, Hanny en René Bruijs. Dinsdag 1 april 9.00u. Woord-/communieviering in de grot. Voorganger: dhr. M. Kuipers. Vreemd muntgeld. Als u nog muntgeld uit het buitenland in uw bezit heeft en niet meer weet wat u er mee moet doen dan zijn wij daar erg blij mee. U kunt het inleveren op het secretariaat maar mag het ook in een envelop in de brievenbus stoppen. De Stichting Vrienden van de Lourdeskerk is er blij mee. Alle beetjes helpen. Boekenkast gaat verdwijnen. Met ingang van april gaat de boekenkast achter in de kerk verdwijnen. U heeft dus nog een maand de tijd om te snuffelen en te kijken of er iets van uw gading bij zit. Voor een klein bedrag kunt u een boek meenemen en u steunt daarmee het restauratiefonds van de kerk. Er is voor elk wat wils te vinden. Kledingdepot Mensen in Nood. De kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is kledingdepot voor Mensen in Nood. U kunt hier op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur kleding afgeven, verpakt in gesloten plastic zakken. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeenschappelijke doopvierin-

gen vinden plaats op de zondagen 27 april, 25 mei, 1 juni, 22 juni, 6 juli en 27 juli om 13.30 uur. Agenda: Vrijdag 28 maart is er om 19.00 uur weer een tieneravond “On the Move” in het praathuis.

het parochie bureau (233574). Kinderwoorddienst: Zondag 30 maart is er tijdens de dienst van 11.00u een kinderwoorddienst. Jullie zijn van harte welkom.

HEILIG HART VAN JEZUS

Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 0164236371, voorzienigheid@rkboz.nl De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u (0164-236371). Contactpastor: diaken Co v. Bekkum tel. 0164233574 of via de administratie. Zaterdag 29 maart 17.00u: Eucharistieviering. Voorganger: pastoresteam. Intenties: Albert Martens, Vera Panneflek, Sjef Dagelinckx, overl. fam. Dagelinckx, overl. fam. De Keijzer, Cas Looman. Dit is de laatste Eucharistieviering die in de kerk zal plaatsvinden. Na de viering zal de kerk aan de eredienst onttrokken worden. Woensdag 2 april 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard): Eucharistieviering. Voorganger: pastoor P.Verbeek. Gedoopt: Mick Ververs. Lezingen: 29 en 30 maart: 1Sam. 16, 1b,67,10-13a; Ef. 5, 8-14; Joh. 9, 1-41. ‘t Zaaltje: voor het reserveren en huren van ’t Zaaltje onder de kerk kunt u aldaar terecht op dinsdagavond van 18.1519.15u. Telefonisch kunt u de beheerder bereiken onder nr. 06-45640680 (’t Zaaltje).

Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie: 0164-234069. Spreekuur: maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Contactpastor: pastor M. Zopfi. Email: heilighart@ rkboz.nl. Zondag 30 maart: Eucharistieviering om 11.00u (laatste viering in onze H.Hartkerk); Voorgangers: pastoresteam en pastor Ton Willemsen. Intenties: Antonius Becht, o.o. Roskam-v. Rompaeij, Jan vd Kieboom, Leo Schuurbiers, o.o. en familieleden v. Tienen-v. Kaam, Jan Trommelen en Anny Trommelen-v. Gent, tot zekere intentie, o.o. Nuyten-Akkermans, o.o. Bruijs-v. Loon en overl. familieleden, Piet Taheij. Iedere donderdag om 9.30u is er een Woord en Communieviering: in de dagkerk. Doopvieringen: gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u hiervoor tijdig contact op te nemen met

GODDELIJKE VOORZIENIGHEID

Lievevrouweparochie

Prikbord Sluiting Heilig Hartkerk en Goddelijke Voorzienigheid Zaterdag 29 maart om 17.00 uur de laatste viering in de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid. Zondag 30 maart om 11.00 uur de laatste viering in de H. Hartkerk. Ook de beide andere kerken – de Gertrudis en OLV van Lourdes – zullen dit weekend gesloten worden. Deze twee kerken zullen op zondag 6 april weer worden geopend. Daarmee willen we benadrukken dat we op 6 april met alle vier de geloofsgemeenschappen als één geloofsgemeenschap verder zullen bouwen aan de Lievevrouweparochie. Let op: In dit bijzondere weekend zal de viering van de Gertrudiskerk verplaatst worden van zondagmorgen naar zaterdagavond om 19.00 uur. Heilighartkerk Zondag 30 maart zal de tweede collecte zijn voor Stichting Vigan-Mindoro (pastor Ton Willemsen) voor de Filippijnse kinderen. Weekendvieringen na 1 april Achter in de kerk ligt een folder waarin alle belangrijke veranderingen na 1 april bij elkaar zijn gezet. De nieuwe aanvangstijden van de weekendvieringen: zaterdag 17.00 uur: Lourdeskerk; zondag 9.30 uur: Gertrudiskerk en zondag 11.00 uur: Lourdeskerk. Derde woensdag in de Vasten Woensdag 26 maart Vastenmaaltijd om 17.30 uur in de Burg. Stulemeijerlaan. Aanmelden bij het parochiecentrum tel. 233574 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Avondprogramma om 19.30 uur met gesprek over kerkopbouw onder de titel: Geen afbouw maar opbouw’. Gespreksleider is pastor Co v. Bekkum. Huispaaskaars In de Gertrudiskerk is er de gelegenheid om na de viering op zondag een huispaaskaars te bestellen. Af te halen op Palmzondag (13 april). Meditatie boekje: Kruisweg Huize Catharina

Een boekje met afbeeldingen en teksten van de kruiswegstaties uit de kapel van Huize Catharina is te koop in het winkeltje in de Plaza van dit huis. De teksten zijn geschreven door de pastores Paul Verbeek en Rud Smit. Ontmoetingsmiddag voor 55+ Woensdag 26 maart is er een bijeenkomst voor ouderen in de Goddelijke Voorzienigheid. Na een gezamenlijke viering met als thema ‘Vallen en opstaan’ is er alle ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. De bijeenkomst begint om 14.00 uur. On the move Vrijdag 28 maart tieneravond Rock Solid. Iedere twee weken komt de tienergroep ‘On the Move’ op vrijdagavond bij elkaar in het Praathuis van de Lourdeskerk van 19.30 tot 21.30 uur. Op vrijdag 28 maart zal pastoor Paul Verbeek bij ons te gast is. Het is dé kans om een vraag aan hem te stellen. On the Move werkt met het programma Rock Solid: afwisselend en gezellig. Als je je vormsel hebt gedaan, of als je tussen de twaalf en vijftien jaar oud ben je van harte welkom! Meld je aan via facebook https://www.facebook.com/onthemove#!/ onthemoveboz?fref=ts of neem contact op met pastor Fredi Timmermans (tel. 233574) Vierde woensdag in de Vasten Woensdag 2 april om 15.00 uur Kruisweg in de kapel van Huize Catharina olv de pastores Rud Smit en Paul Verbeek. Vastenmaaltijd om 17.30 uur in de Burg. Stulemeijerlaan. Aanmelden bij het parochiecentrum tel 233574 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Avondprogramma om 19.30 uur in de Burg. Stulemeijerlaan Leerhuis Bijbel olv van pastor Rud Smit waarin een hoofdstuk uit het Evangelie van Matteüs centraal staat. Ouderavond Eerste Communie Woensdag 2 april om 19.30u. is er een bijeenkomst voor alle ouders van de Communicanten. Er zullen verschillende workshops zijn waar men aan kan deelnemen. Plaats van samenkomst: RK basisschool De Borghoek.

Burgemeester Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 0164-233574, lievevrouweparochie@rkboz.nl, www.rkboz.nl Onder de Lievevrouweparochie vallen de vier geloofsgemeenschappen: H.Gertrudis, O.L.V.van Lourdes, Heilig Hart van Jezus en Goddelijke Voorzienigheid. Op deze pagina vindt u de berichtgeving van elk van hen.

Pastoraal hoekje Alles staat deze weken in het teken van de definitieve sluiting van de Goddelijke Voorzienigheid en het H. Hart. In het afgelopen weekend kwamen de parochianen en vrijwilligers van de beide kerken na de viering eens samen om met elkaar vele verhalen te delen van betrokkenheid en inzet, van gedeeld plezier en gedeeld verdriet. Afronden en loslaten – een ingewikkeld proces – maar ook vooruit kijken. Hoe verder? A.s. zondag zullen beide kerken definitief de deuren sluiten. Het H. Sacrament, het evangelieboek, het licht van de paaskaars, kruisjes van overledenen, een doopschaal, een Icoon, een beeldje en nog meer zullen de kerk worden uitgedragen. Ook in de twee kerken die open blijven zal dit gebeuren. Ook zij worden gesloten, maar zullen een week later weer worden geopend. Zo laten we elkaar zien: met alle parochianen bouwen we samen weer verder aan de parochie. Je werkt samen lange tijd naar deze weken toe. Maar het is en blijft een ingrijpend gebeuren, dat ons diep raakt. Daarin groeit echter ook het besef dat dit de enige manier is om als parochie te kunnen blijven bestaan. Het sluiten van twee van onze kerken is geen afbouw van de parochie. Het biedt ruimte en mogelijkheden samen aan een levensvatbare parochie te werken voor morgen. Bij die nieuwe mogelijkheden staan we samen stil na de vastenmaaltijd van woensdag 26 maart. Het thema spreekt voor zich: Geen afbouw maar opbouw! En dat vieren we een week later als de deuren van de Gertrudis en de Lourdes ons allen weer welkom heten. Co van Bekkum

KERKELIJK NIEUWS HALSTEREN Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer: Elke zondag 10.30u. dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel.: 0164-231992, email: hcvhmaalpad@home.nl. Voor info: B. van Weesep tel.: 0164-683941. Donderdag 27 maart 19.15 uur: Oecumenische vesperdienst, vooraf wandeling en soep, ter gelegenheid van half-vasten. Zondag 30 maart 10.30 uur: eredienst in de St. Martinuskerk. Sint Christoffel parochie: Secretariaat H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastores: Hans van Geel; Sebastian Chazhoor; Hein Paulissen en Lenie Robijn, bereikbaar op 0164-680381, e-mail: pastorhans@sintannachristoffel.nl, pastorsebastian@sintannachristoffel.nl, pas-

torlenie@sintannachristoffel.nl, pastorhein@sintannachristoffel.nl. In dringende gevallen te bereiken via uitvaarttelefoon 06-28409023. Parochiebijdrage Rabo: 11.88.00.647 t.n.v. Sint Christoffelparocie inzake H.Quirinus. Zondag 30 maart 09.30 uur: Viering van Woord, Gebed en Communie, voorganger pastor Corrie Hamers m.m.v. het Dameskoor. Int: Tiest Nefs, Ad Blommerde, Truus de Bakker-van Loon, overl. leden van de KBO, Betsie van Loon-de Koning. Donderdag 3 april 09.00 uur: Eucharistieviering, voorganger pastor Sebastian, Chazhoor, Int: Toos Oerlemans. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. Donderdag 27 maart: Mw. U. Berger. Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst: koffie en onderling contact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info:

op voorspraak van de H. Antonius neerleggen bij God. Iedereen welkom .

0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastoresteam: Past.H.van Geel, Past.S.Chazhoor, Past.L.Robijn en Past.H.Paulissen. Regiosecretariaat: 01646830381. Zaterdag 29 maart 19.00 uur: Euch.: Uw gebed wordt gevraagd voor Jo Mertens, o.o. Veraart-van Schilt, Piet Bogers, Jos Princen e.v. Cor van Oevelen, o.o. Van Loon-Keijsers en zoon Rinus, o. echtp. Van Geel-Gabriëls, o.o. Van Dorst-Slooters, Anny Verbaten, Cornelis Ooms e.v. Maria v.d. Weijgaert, o.o. Wilhelmus Schuurbiers en Cornelia Bedaf. Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: St. Kint, misdienaar: Michaëla, zang Dameskoor. Dinsdag 1 april 19.00 uur: Euch.: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededeling: Wij willen u er al vast op attenderen dat dinsdag 15 april de Antoniusnoveen begint. Negen dinsdagen samen bidden, zingen, vele kaarsjes aansteken en vele intenties PAGINA 46

BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats: Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats. com. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt): Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www. bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente: Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134. Cel-Kerk Levend Woord BrabantZeeland: Pastors: Jorden & Deora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl, jordenspijker@home.nl. Zondag 30 maart 10.30 uur: Celebration, kerkdienst, met Rik Bokelman, Kastanjelaan 53A (tussen 53 en 55), Bergen op Zoom. Evangelische Baptisten Gemeente: Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn

Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Zondag 30 maart 10.30 uur: Celebration, kerkdienst, met Rik Bokelman, Kastanjelaan 53A (tussen 53 en 55), Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina: Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel: Zondag 10.00-11.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.0011.45; 17.30-19.15u., zondag 10.00-11.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Zondag 30 maart: Mw. U. Berger.


VACATURES

Wij vragen

oproepkrachten voor het snijden van aardbeien. tÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ? Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽůĆ&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ć?žŽĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÍ&#x2DC; ^Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ͲžÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĆľÇ Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x2013; info@fruitweb.nl Van Kempen Fruitverwerking Poortvliet.

GEZOCHT: HUISHOUDELIJK WERK EN LICHTE VERZORGING op basis van PGB vergoeding 0620363177 Wie wil ons aspergeteam komen versterken? Voor het aankomende seizoen (Âą half april t/m eind juni) zoeken wij

Aspergestekers (7 dagen p/w) Scholieren voor in het weekend BSN en leg. bewijs verplicht Aspergeboerderij Ooms Toos Ooms-de Koning Kruisweg 2, 4664 RN Lepelstraat Telefoon: 0164-685597

Textilia is leverancier van industriele breimachines en toebehoren in binnen en buitenland, gevestigd te Hoogerheide. Wij zijn een klein familiebedrijf met ca 8 medewerkers in Hoogerheide. Flopac B.V. is exclusief producent van FlopacŽ vloeistof behandelingssystemen. Flopac ontwerpt en produceert deze systemen in eigen beheer en levert aan vrijwel alle Petrochemische industrieÍn wereldwijd. FlopacŽ vloeistof behandelingssystemen sparen het milieu! Dit is onze manier om bij te dragen aan een duurzame samenleving. 0HWHHQEUHHGSDNNHWDDQNODQWVSHFL¿HNRQWZLNNHOGHSURGXFWHQDDQJHYXOGPHWHHQSDVVHQGSDNNHWDDQWHFKQLVFKHKDQ GHOVFRPSRQHQWHQKHHIW)ORSDF%9]LFKZHWHQWHRQWZLNNHOHQWRWHHQJHNHQGHQVXFFHVYROWRHOHYHUDQFLHUELQQHQGHLQWHU nationale Petrochemische industrieÍn. ZZZà RSDFFRP 9RRURQ]HORFDWLHWH5RRVHQGDDO]LMQZLMRS]RHNQDDUQLHXZHFROOHJD¡V

6DOHV(QJLQHHU 09 )XOOWLPH X

)XQFWLH

Na een interne opleiding en korte inwerkperiode zul je worden ingezet op onder andere de volgende taken: Â&#x2021; +HWSURVSHFWHUHQRSGH(XURSHVHPDUNW Â&#x2021; +HWRYHUQHPHQHQRQGHUKRXGHQYDQHHQJHGHHOWHYDQGHEHVWDDQGHUHODWLHV Â&#x2021; +HWDQDO\VHUHQHQLGHQWLÂżFHUHQYDQNODQWHQEHKRHIWHQHQKLHURSLQVSHOHQ Â&#x2021; +HW]HOIVWDQGLJXLWZHUNHQHQKHWRSYROJHQYDQRIIHUWHV Uiteraard word je in het begin volledig ondersteund; het is echter de bedoeling dat je toe zult groeien naar vrij zelfstandig functioneren.

3URĂ&#x20AC;HO Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

-HEHVFKLNWRYHUDIÂżQLWHLWPHWWHFKQLHNLQGHZHUNWXLJERXZ 0LQLPDDOMDDUZHUNHUYDULQJLQGH%%YHUNRRSYDQWHFKQLVFKHSURGXFWHQ -HEHVFKLNWRYHUHHQJRHGHNHQQLVYDQGH1HGHUODQGVHHQ(QJHOVHWDDOLQZRRUGHQJHVFKULIW -HEHVFKLNWRYHUHHQDIJHURQGH0%2RSOHLGLQJDDQJHYXOGPHWHHQJH]RQGHGRVLVHQWKRXVLDVPHHQZLOVNUDFKW -HEHQWFRPPXQLFDWLHIĂ&#x20AC;H[LEHOHQNXQWJRHG]HOIVWDQGLJZHUNHQ

Wij zijn vanwege langdurige ziekte van ĂŠĂŠn van onze kantoormedewerksters op zoek naar:

Kantoormedewerk(st)er: (ca 30 uur per week) Taken : Telefoon beantwoording Orderverwerking, van aannemen tot factureren en (bij) bestellen Diverse algemene kantoorwerkzaamheden Functie eisen : Goede communicatieve eigenschappen, Werkervaring is een prĂŠ, her-intreders hebben een prĂŠ, Kennis van nederlandse, duitse en engelse taal is gewenst, Kennis van exact (online) is een prĂŠ, Nauwkeurige, verantwoordelijke instelling is een vereiste. Wij bieden een zeer prettige werkomgeving, alles kan aangeleerd worden. Stuur je sollicitatie met C.V. binnen 10 dagen naar : sales@textilia.com, t.a.v Robbert van Doremalen

9DQ2V0HGLFDO%9JHYHVWLJGWH6WHHQEHUJHQLVHHQ1HGHUODQGVHRQGHUQHPLQJGLH revalidatiehulpmiddelen ontwikkelt, laat produceren en verkoopt. (HQLQWHUQDWLRQDDOJHRULÂŹQWHHUGHRQGHUQHPLQJGLHKDDUVXFFHVWHGDQNHQKHHIWDDQKHWÄ&#x2013;H[LEHO LQVSHOHQRSGHG\QDPLVFKHUHYDOLGDWLHHQPRELOLWHLWVPDUNWPHWFUHDWLHYHRSORVVLQJHQGLHDDQVOXLWHQ

7HNHQDDU(QJLQHHU 09 :7%²)XOOWLPH X

bij de wensen en eisen van de eindgebruikers. Een onderneming met korte communicatielijnen HQHHQRSHQNDUDNWHU7HUYHUVWHUNLQJYDQRQVWHDPLQ1HGHUODQGZHONHEHVWDDWXLWWRWDDO]RøQ medewerkers, willen wij in contact komen met kandidaten voor de volgende functie:

(HQXLWGDJHQGHPDDUYRRUDORRNDIZLVVHOHQGHIXQFWLHYRRUHHQWHDPVSHOHU

)XQFWLH 'HZHUN]DDPKHGHQEHVWDDQYRRUQDPHOLMNXLWKHW]HOIVWDQGLJXLWZHUNHQYDQRUGHUVSHFLÂżFDWLHVWRWSURGXFWVSHFLÂżFDWLHVLQGH YRUPYDQSURGXFW LH WHNHQLQJHQVWXNOLMVWHQHQGDWDVKHHWV -HUDSSRUWHHUWUHFKWVWUHHNVDDQHQRILQIRUPHHUWGHSURMHFWOHLGHUWLMGLJRPWUHQWGHYROJHQGH]DNHQ Â&#x2021; 3ODQQLQJHQYRRUWJDQJYDQWHYHUULFKWHQ WHNHQ ZHUN]DDPKHGHQ Â&#x2021; 7XVVHQWLMGVHHQHLQGFRQWUROHYDQWHNHQLQJHQ Â&#x2021; +HWVLJQDOHUHQYDQPHHUHQPLQGHUZHUN

3URĂ&#x20AC;HO Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

-HEHVFKLNWRYHUHHQJRHGHNHQQLVYDQGH1HGHUODQGVHHQ(QJHOVHWDDO -HKRXGWYDQDDQSDNNHQZHUNWJUDDJ]HOIVWDQGLJQHWMHVHQJHRUGHQG -HEHVFKLNWRYHUWHQPLQVWH0%2+%2ZHUNHQGHQNQLYHDX (UYDULQJPHW'WHNHQVRIWZDUHOLHIVW$XWRGHVN,QYHQWRU0HFKDQLFDO'HVNWRSLV]HHUJHZHQVW -HNXQWRYHUZHJPHWFRPSXWHUVEHQWEHNHQGPHWKHW0LFURVRIW2IÂżFHSDNNHWHQKHEWELMYRRUNHXUHQLJH HUYDULQJPHW(53VRIWZDUH 6$30DPXW([DFWHG

.HQQLVYDQGH5LFKWOLMQYRRU'UXNDSSDUDWXXU3('(*HQGH$7(;5LFKWOLMQ$SSDUDWXXU LQ([SORVLHJHYDDUOLMNHRPJHYLQJHQLVHHQSUp

$DQERG

Wij bieden je een zelfstandige functie binnen een dynamische overigens vrij informele organisatie tegen passend salaris met goede secundaire voorwaarden.

*HwQWHUHVVHHUG"

Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Graag je korte sollicitatie met uitgebreide CV sturen aan PJURHQYHOG#Ă&#x20AC;RSDFFRPRIDQGHUVSHUSRVWQDDU )ORSDF%93RVWEXV%&5RRVHQGDDOWDY0HYU0*URHQYHOG Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld..

Montage Medewerker Als Montage Medewerker werk je in teamverband, waarbij je samen verantwoordelijk bent voor het correct en op tijd versturen van onze klantorders. Het monteren bestaat uit het samenstellen van producten en het instelling van producten. Je zal starten met de eindmontage van rolstoelen en zal verder doorgroeien totdat je al onze producten ordergericht kan behandelen. Denk hierbij ook aan het programmeren en instellen van elektro rolstoelen en scootmobielen.

Taakomschrijving: Ăż0RQWDJHZHUN]DDPKHGHQDDQUROVWRHOHQ Ăż,QVWHOOLQJVHQSURJUDPPHHUZHUN]DDPKHGHQYDQHOHNWURUROVWRHOHQHQVFRRWPRELHOHQ Ăż5HSDUDWLHVYHUULFKWHQDDQRQ]HSURGXFWHQ Ăż9HU]HQGNODDUPDNHQHQXLWOHYHUHQYDQGH]HSURGXFWHQ Ăż$VVLVWHUHQELMKHWODGHQHQORVVHQYDQLQNRPHQGHJRHGHUHQ Ăż1HYHQWDNHQ]RDOVPDJD]LMQZHUN]DDPKHGHQ

)XQFWLHHLVHQ Ăż0LQLPDDO90%2QLYHDXRI0%2ZHUNHQGHQNQLYHDXWHFKQLVFKHDFKWHUJURQG Ăż(UYDULQJPHWHOHNWURQLFDLVHHQSUÂŞ Ăż3URDFWLHIVHFXXUZHUNHQGHQHQWKRXVLDVWHSHUVRRQ Ăż)OH[LEHOLQ]HWEDDU Ăż:HUNHUYDULQJLVHHQSUÂŞPDDUVFKRROYHUODWHUVGLHRQVNXQQHQRYHUWXLJHQYDQKXQWDOHQWHQPRHWHQ ]HNHUUHDJHUHQ Van Os Medical biedt je: Een informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen, waarbij zelfontplooiing gestimuleerd wordt. Zeer afwisselend werk, binnen een internationaal georiĂŤnteerde onderneming met een breed ZHUNJHELHGELQQHQHHQNOHLQÄ&#x2013;H[LEHOWHDP'H]HEDDQLVRSEDVLVYDQXXUSHUZHHN

Denk jij dat je ons team kunt versterken? 6WXXUGDQMHVROOLFLWDWLHEULHIPHW&9Y´´U$SULOQDDU personeelszaken@vanosmedical.nl. %LMHYHQWXHOHYUDJHQRYHUGH]HIXQFWLHVNXQWXFRQWDFWRSQHPHQPHW PHYURXZ-RODQGD%URXZHU 

www.vanosmedical.com


Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 5 april en zolang de voorraad strekt.

Nieuw voorjaar nieuw verblijf!

Happy House Shop in Oudenbosch Lifestyle voor uw hond en kat

zeer veel loopruimte

169.00 extra ruim nu

in Oudenbosch Makkelijk en snel uw hond wassen en drogen in onze winkel

vanaf

69.95

169.00

Konijnenhok Cotton Taupe

Konijnenhok Elite Rabbithome 4

Ferplast Konijnenhok Ranch

Degelijk konijnenverblijf met ren in fraai taupe met roomwit. Met kunststof lade en openklapbaar dak. Afmeting 111 x 45 x 78 cm.

Riant konijnenverblijf met grote ren, nachtverblijf en kunststof lade. In diervriendelijke antiquewash beits. Afmeting 221 x 57,5 x 101 cm.

Incl. openklapbaar dak, ladder, plateau, hooiruif, voerbak en drinkfles. 2 maten. Ranch 120 - 117 x 69 x 101 cm 169.00 en Ranch 140 - 140 x 75 x 103 cm 219.00

Kijk voor alle informatie en meer aanbiedingen op ANIMALWORLD.NL 52.95

met aparte legkast

nu met 2 kg gratis

159.00

12 voor

4.99 nu 2 voor

9.95

Kippenhok Hennie Ruim hok voor drie tot vier kippen. Grote ren, slaapplek en aparte broedplek. Afmeting 183 x 78 x 104 cm.

nu

39.95

Hillâ&#x20AC;&#x2122;s Feline Adult Chicken 10 + 2 kg Hoogwaardige voeding voor volwassen katten vanaf 1 jaar.

Vitakraft Magic Clean 5 liter

Gourmet Gold

Zeer absorberende geur- en stofvrije kattenbakvulling. Zuinig in het gebruik.

Heerlijke maaltijd voor de kat. Alle varianten mousse of stukjes in saus. Blikje 85 gram.

nvrij

nu

glute

29.95

vanaf

46.95

9.95

nu met gratis Dental Roll t.w.v. 5.50

Eukanuba Adult Medium en Large Breed 12 kg Hoogwaardige hondenvoeding voor (middel)grote rassen.

Farm Food HE glutenvrije hondenvoeding 15 kg

Natura insectenkasten

Hondenkussen Happy Feet

Speciaal voor alle honden met een glutenallergie of zwakke darmen! 15 kg + gratis Dental Roll 10.

Duurzame insectenhotels en lokstof voor de nuttige bijen, vlinders en insecten in uw tuin. Diverse varianten.

Katoenen hondenkussen in frisse kleuren. Voorzien van rits. Machinewasbaar. Afm.: 100 x 70 cm.

Oudenbosch Molenstraat 131, ma t/m do 8.30 - 18.00, vr 8.30 - 20.00, za 8.30 - 17.00 Bergen op Zoom Ravelstraat 74, ma t/m do 8.30 - 18.00, vr 8.30 - 20.00, za 8.30 - 17.00

facebook.com/ animalworld.nl

Dboz 20140326  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you