Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

17 APRIL 2013 WEEK 16

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @BergseBode

HILDE MARTENS OP DE STOEL VAN EUGENE VAN DEN EIJNDEN

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

AutoKievit uw Dacia-dealer Nu ook in Bergen op zoom www.autokievit.nl Abraham de Haanstraat 9, Tel. (0164) 23 69 52

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

EL FETH WERKT AAN VERHUIZING NAAR POSTNL GEBOUW

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

Kandidaten opvolger Polman bekend

OV-chipkaart Infobus naar Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De vacature voor burgemeester heeft twintig sollicitanten opgeleverd. Dat heeft de Brabantse Commissaris van de Koningin, Wim van de Donk bekendgemaakt. Het gaat om zes leden van het CDA, zeven leden van de VVD, vier leden van de PvdA, één lid van D66 en één sollicitant heeft geen politieke kleur en van één sollicitant is de politieke kleur onbekend. Tien (oud-)burgemeesters en drie (oud-)wethouders hebben gesolliciteerd. Er is één sollicitant die uit de overige politiek en overheid komt. Vier kandidaten zijn werkzaam in de particuliere sector en er zijn drie sollicitanten waarvan de werkkring onduidelijk is. Vier van de twintig sollicitanten is vrouw.

BERGEN OP ZOOM - De informatiebus over de OV-chipkaart brengt donderdag 18 april een bezoek aan het station in Bergen op Zoom. In het rondrijdende informatiecentrum kunnen reizigers terecht voor al hun vragen die betrekking hebben op de OV-chipkaart. In de bus wordt uitleg gegeven over de werking van de kaart, het opladen van het saldo en het in- en uitchecken. Het informatieteam helpt de reizigers daarnaast met het uitzoeken van de meest voordelige abonnementen of kortingsproducten. De OV-chipkaart Infobus strijkt om 10.00 uur neer in de omgeving van het bus- en treinstation en vertrekt ‘s avonds om 18.00 uur.

Fracties al zes weken niet bereikbaar BERGEN OP ZOOM - Wie de afgelopen weken heeft geprobeerd om in contact te komen met de fractiekamers in het oude stadhuis, heeft waarschijnlijk steeds geen gehoor gekregen. Volgens Farid El-Khassim van de BSD ligt de telefoonlijn er al zeker zes weken uit. Ook de SP is al zes weken niet bereikbaar via de telefoon. Gemeentewoordvoerder Erwin Stander laat weten dat de ICT-afdeling van de gemeente op de hoogte is van de problemen. “Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Die laat echter iets langer op zich wachten. We doen in ieder geval ons best om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen”, reageert hij.

BERGEN OP ZOOM - De Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom was vrijdagavond het decor voor de eerste Bergse ondernemersgala. Zo’n driehonderd gasten genoten van een avond vol muziek, lekkernijen en gezelligheid. Tijdens de avond werd ook voor het eerst de ‘Ondernemer van het jaar’ verkozen. Die prijs werd uitgereikt aan Arn van der Vorst van de Markiezaat Container Terminal. Debbie de Brie van Met Lievde is de meest talentvolle starter en Frans Hazen van Hotel de Draak ontving de Inspiratieprijs. FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

VANDAAG IN DE BODE

Proefopstelling vraagt kleine aanpassingen

Weekmarkt verhuist na zomerreces BERGEN OP ZOOM - De weekmarkt zal naar alle waarschijnlijkheid pas na het zomerreces verhuizen naar het Korenbeursplein, de Van der Rijtstraat en Stationsstraat-West. Dat zegt wethouder Ton Linssen na de proefopstelling van afgelopen donderdag op de nieuwe locatie. Hoewel de kramen en marktwagens nu wel ingepast kunnen worden in de drie straten, voert de gemeente de komende maanden nog een aantal kleine aanpassingen door. Die hebben vooral als doel om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten in geval van nood zich goed tussen de kramen door kunnen manoeuvreren. DOOR RIA VAN MEIR Het liefst had Linssen gewild dat hij de marktkramers nog voor de zomer in het centrum zou kunnen verwelkomen, maar de wethouder wil nu niet meer overhaast te werk gaan. “Het moet allemaal wel passen. Daar komt bij dat we de Krabbenfoor niet in de weg willen zitten. Daarom verwacht ik dat de weekmarkt pas na het zomerreces de Gedempte Haven zal verlaten”, licht de wethouder toe. Aanvankelijk zou de markt vorige zomer al naar de nieuwe locatie verhuizen, maar twee weken voor de verhuisdatum kwam uit dat ambtenaren de verkeerde tekeningen hadden gebruikt. Om een herhaling van die fout te voorkomen, hielden de ambtenaren donderdag een nieuwe proefopstelling.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Elke werkdag open tot

21.00 uur (t/m 31 mei)

t/m 9 juni iedere zondag geopend Intratuin Halsteren Halsterseweg 65a, 0164-650050 Donderdag en vrijdag koopavond, www.intratuin.nl

Lichtmasten Volgens Linssen zijn er naar aanleiding van de opstelling een aantal kleine aanpassingen nodig in de Van der Rijtstraat en Stationsstraat-West. “Alle kramen pasten erin, maar de doorgang was voor de brandweer erg smal. Omdat wij de veiligheid hoog hebben staan, voeren we nu een aantal noodzakelijke aanpassingen door”, legt hij uit. In de Stationsstraat-West houdt dat in dat de bomen in totaal 75 centimeter naar achter worden geplaatst, zodat er een bredere doorgang ontstaat. In de Van der Rijtstraat wil de gemeente de lichtmasten vervangen door armaturen aan de gevel van de V&D. Daar is volgens Linssen al een informeel overleg over geweest met de winkelketen. De kosten voor de aanpassingen worden geschat op zo’n 69.000 euro. “Maar de kans is aanwezig dat dat minder wordt. Onze directeur

openbare ruimte is erg creatief geweest. Meer zal het in ieder geval niet worden, eerder minder”, meent Linssen. Generale repetitie Bij de proefopstelling waren naast de gemeente en vertegenwoordigers van de weekmarkt ook de brandweer, de wijkagent en bewoners betrokken. “De publieke belangstelling was erg groot. Bewoners wilden weten of zij nog in hun garages zouden kunnen als de weekmarkt er zou zijn. Dat levert op geen enkele plaats een probleem op”, merkt Linssen op. De gemeente gaat nu alle aanpassingen doorvoeren, zodat in mei een nieuwe proefopstelling voor de marktkooplieden, ondernemers en andere belanghebbenden volgt. Wanneer de generale repetitie slaagt, kan de gemeenteraad in juni een voorstel voor de definitieve verhuizing verwacht.

Open huis op zaterdag 20 april Ontdek het bijzonder wonen in ServiceresidentieVredenbergh

Ommegang zoekt nog zwaarddansers BERGEN OP ZOOM - De organisatie van de Maria Ommegang is nog op zoek naar stoere jongens die de nieuwe groep zwaarddansers bij de Blauwe Schuit willen versterken. De zwaarddansers doen dit jaar voor het eerst mee in historische de dankstoet ter ere van Maria. Ook de Mirjamgroep, die bestaat uit jonge meiden van 11 en 12 jaar, en de Angelusgroep van volwassen dames kunnen nog extra deelnemers gebruiken. Belangstellenden kunnen zich wenden tot Olaf Rozendaal, tel. 0164-230205. De Maria Ommegang trekt op zondag 23 juni door Bergen op Zoom. De groepen repeteren iedere woensdagavond in het Klein Arsenaal.

Koningsknikkertegels voor basisscholen BERGEN OP ZOOM - Medewerkers van de WVS Groep plaatsen deze week op de schoolpleinen van alle 126 West-Brabantse basisscholen speciale Koningstegels. De scholen kunnen de bijzondere knikkertegels gebruiken bij de Koningsspelen op 27 april. In samenwerking met het landelijke comité voor de inhuldiging worden op de laatste schooldag voor de troonwisseling op de basisscholen leuke buitensporten spelactiviteiten gehouden, waaronder knikkeren. Het comité werkt daarbij samen met sociale werkvoorzieningschappen, zodat ook mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hun steentje kunnen bijdragen bij de troonwisseling.

comfort

Serviceresidentie Vredenbergh

expositie

manicure

wijnproeverij

ÀWQHVV

hapjesbuffet

beelden

bridgen

rondleidingen

schilderen

presentaties

informatie

Bredase VVV

muziek

U bent van harte welkom van 15.00 uur tot 17.30 uur op het adres: Lovensdijkstraat 7 Breda. Meer informatie: www.vredenbergh.nl of www.surpluscomfort.nl

WEGENS SUCCES VERLENGD T/M 27 APRIL TOT 70% KORTINGEN VAN 30 %

Vrijdag Zaterdag

OPENINGSTIJDEN: 10.00 – 17.30 uur 10.00 – 17.00 uur

Raadhuisstraat 27-29 Roosendaal 06 - 36 06 42 24

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws


/,;),:;, =669<>+0,9

Aanbiedingen geldig t/m 4 mei 2013. Zolang de voorraad strekt.

89.95

Hondenfietskar Lichtgewicht hondenfietskar met waterdichte ingang aan voorkant en extra achterinstap. Draagvermogen 40 kg.

DoggyRide Original Hondenfietskar De absolute nr.1 hondenfietskar. Zeer stevig en veilig lichtgewicht frame, antislipvloer en afsluitbaar zonnedak. Te demonteren tot bench. Draagvermogen 45 kg.

119.00 189.00

Loopplank Petramp Deluxe Voorkom onnodige gewrichtsbelasting van uw hond. Lichtgewicht aluminium, inschuifbaar met antisliplaag.

169.00 nu nu

49.

95

9.95

69.95

Royal Canin Hond 15 + 3 kg Royal Canin kat 10 + 2 kg

Klimmeubel Eco Tree Jump Uw kat kan klimmen, nagels scherpen en slapen. Zachte liggedeeltes en in diverse kleuren. Afm. 40 x 40 x 100 cm.

Voor de hond: Medium, Maxi en Giant Adult. Voor de kat: Fit 32, Sensible 33 en Light 40. Actieprijs geldt niet i.c.m. Royal Canin spaarkaart.

Supreme Science Selective rabbit & guinea pig 3 kg Ieder brokje bevat alle voedingsstoffen die het konijn of de cavia nodig heeft.

DoggyRide Buggy Mini Zeer wendbare hondenbuggy met zonnedak en antislipvloer. Makkelijk inklapbaar en ook te gebruiken als bench.

nu

vanaf

49.95

22.95 10.95

Proplan Hond 14 kg Hoogwaardige premiumvoeding, hoog vleesgehalte. Adult Original kip en rijst.

Cavalor Strucomix Original 15 kg Complete voedingsmix voor uw paard. Met natuurlijke kruiden en grassen ter stimulatie van de darmflora.

+,4660:;,,5.966;:;,+0,9,5>052,3: 6<+,5)6:*/44,;+6.>(:/ ),9.,567A6644 6<+,5)6:*/ 463,5:;9((; ;,3 

Advantix tegen teken en vlooien Verkrijgbaar in een verpakking van 4 pipetten. Alleen voor gebruik op de hond! Advantix 40: < 4 kg nu 22.95 - Advantix 100: 4-10 kg nu 24.95 Advantix 250: 10-25 kg nu 26.95 - Advantix 400: 25-40 kg nu 29.95

2012=6694,,9((5)0,+05.,5 67(504(3>693+53

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 

),9.,567A664 9(=,3:;9((; ;,3

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 


ACTUALITEIT

‘Een mooie kans om uit te vinden of het raadlidmaatschap bij me past’

Hilde Martens op de stoel van Eugene van den Eijnden BERGEN OP ZOOM - Het Bergse CDA-icoon Eugene van den Eijnden gaf onlangs te kennen de weg vrij te willen maken voor anderen. Die ander is gevonden in de Hilde Martens die voorheen duolid voor het CDA was. Aan de vooravond van haar installatie in de raad, maken we nader kennis met haar. DOOR VERA DE GEUS De 59-jarige Hilde is geboren in Breda en ging na haar studie Geschiedenis in Bergen op Zoom wonen. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een zoon en drie kleinkinderen. Ze werkt bij Traverse binnen het Eropaf Team. Maatschappelijke betrokkenheid zit in haar bloed, besturen in de familie. Haar vader was burgemeester in Ossendrecht, twee ooms waren elders burgemeester. Het is dan ook niet vreemd dat Hilde Martens eveneens de politiek in is gerold. Lange tijd was ze actief op de achtergrond, nu treedt ze als kersvers raadslid op de voorgrond. Ze vertelt over hoe ze in de politiek is beland: “Na mijn studie heb ik even lesgegeven. Toen er kinderen kwamen stopte ik daarmee, dat was in die tijd nu eenmaal zo. Toenmalig wethouder Jan Dekkers zei toen tegen me dat ik eens moest overwegen om de politiek in te gaan. Dan had ik toch werk, maar omdat dat vooral in de avonduren was, kon ik dat prima combineren met de kinderen. Na een gesprek met mijn vader besloot ik inderdaad in de politiek mee te gaan draaien.” Normen en waarden Voor Martens was het een logische keuze om dat binnen het CDA te gaan doen. “Ik

ben niet links en niet rechts, echt iemand van het midden. Nou ja, links van het midden dan... Normen en waarden vind ik heel belangrijk, evenals solidariteit met de kwetsbaren in de samenleving. Dat zijn zaken die het CDA uitdraagt, ik kan me in hun standpunten vinden”, vertelt ze. Martens draaide een hele poos mee, maar toen haar vader vijftien jaar geleden overleed, besloot ze de politiek te laten voor wat het was. “Ik vond het belangrijker om er in de avonduren voor mijn moeder te zijn dan commissiestukken door te worstelen. Daarom besloot ik ermee te stoppen en veel tijd met mijn moeder door te brengen”, aldus Martens. “Tegen de tijd dat de verkiezingen er weer aankwamen, werd ik door Ad Petermeijer benaderd met de vraag of ik weer op de lijst wilde staan. Dat zag ik wel zitten en zo ben ik duolid geworden.” Principes Martens richtte zich vol verve op haar commissie en werd mede daarom gevraagd om Eugene van den Eijnden te vervangen als raadslid. “Ik ben al zo lang politiek bezig dat ik wel de ambitie heb om ook eens die zijde van de politiek mee te maken. Die bestuurlijke ambitie zit toch wel in de familie, merk ik. Ik kreeg nu de kans om een jaar lang, tot aan de verkiezingen van vol-

Hilde Martens wordt het nieuwe raadslid voor de Bergse CDA-fractie.

gend jaar dus, te proeven van het raadlidmaatschap. Ik wil kijken of ik het goed kan combineren met mijn baan. Ik wil er namelijk wel volledig voor gaan. Deze periode van een jaar is een uitgelezen kans voor om kennis te maken met het raadswerk. We kunnen nu een jaar lang kijken of de

wederzijdse verwachtingen uitkomen.” Ze wil naar eigen zeggen geen half werk leveren en zich openstellen voor de burger. “Ik wil benaderbaar zijn, net zoals mijn vader dat was”, zegt ze. “Verder wil ik op mijn eigen wijze invulling geven aan het raadlidmaatschap. Van nature ben ik rustig en

FOTO VERA DE GEUS

heb altijd de bedoeling om er uit te komen. Water bij de wijn doen wanneer dat moet, zonder je standpunten te verwaarlozen. Ik ga niet koste wat het kost mijn poot stijf houden, alleen uit principe...” Martens wordt volgende week in de raad geïnstalleerd.

Vereniging wil actievere rol spelen in Bergse samenleving

El Feth werkt aan verhuizing naar PostNL gebouw BERGEN OP ZOOM - De Marokkaanse Moskee El Feth aan de Oude Stationsweg in Bergen op Zoom groeit langzaam uit haar jasje. Al jaren ziet de vereniging het aantal leden en activiteiten groeien, terwijl de locatie aan haar maximale capaciteit zit. Groeien of uitbreiden kan niet en dus hoopt El Feth te kunnen uitwijken naar het gebouw van PostNL aan de Wattweg. De procedure is inmiddels gestart, maar voor de verhuizing een feit is zijn er nog vele stappen te gaan. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Voorzitter Mohamed Elkadi is er duidelijk over. “Er is heel veel afhankelijk van hoe snel het bestemmingsplan definitief is.” Daarvoor is de procedure net gestart. Die kan even duren, al verwacht Elkadi geen obstakels. “Je moet het zo zien: bij PostNL

reden er dagelijks veel auto’s, vrachtwagens en fietsers heen en weer. Van vroeg in de ochtend tot in de avond. Qua drukte zullen wij veel minder verkeer veroorzaken.” De gemeente is volgens Elkadi preventief in overleg geweest met de buurt en dat werpt naar alle verwachting zijn vruchten af. Obstakels lijken er

niet te zijn. Wat dat betreft geldt: beter een goede buur, dan een verre vriend. De omgeving speelt dan ook een belangrijke rol bij de beslissing om te verhuizen vanuit de Oude Stationsweg. Dat heeft te maken met capaciteit en het niet aanwezig zijn van ruimte om uit te breiden, maar ook met omwonenden.

Activiteiten “Als centrum wil je zo min mogelijk druk veroorzaken”, benadrukt Elkadi. Daarbij ligt de nadruk op centrum, omdat er meer activiteiten bij El Feth gebeuren dan louter de moskee. “Het is een beetje uit zijn jasje gegroeid. We willen heel veel organiseren, maar hebben geen ruimte daarvoor.

‘El Feth is meer dan louter een moskee’ Daarbij moet ook gedacht worden aan de veiligheid en het parkeren.” Het huidige pand heeft geen goede parkeergelegenheid in de buurt en daardoor is het soms dringen voor een plek. Vervelend voor de moskeebezoekers, maar ook voor winkelend publiek en buurtbewoners. Een parkeerplaats kan tenslotte maar één keer bezet zijn. Aan de Wattweg is de parkeergelegenheid in ieder geval zeer ruim.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

www.internetbode.nl

Het PostNL pand waar El Feth naartoe wil verhuizen.

Zelfredzaam Hoewel de vereniging zo snel mogelijk over wil, is de verwachting dat niet te redden voor 2015. Volgens de voorzitter is het speculeren over de tijd, maar ook de kosten. “Je kan heel grote plannen hebben en veel willen, maar je bent afhankelijk van de gemeenschap. Als vereniging krijgen we geen subsidie, maar die hebben we ook niet nodig. We zijn zelfredzaam.”

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Voor het realiseren van het centrum zijn giften nodig. Die komen vaak uit het hele land, is zijn ervaring. “Of je nu in Amsterdam, Groningen of Limburg woont. Iedereen hoort zijn steentje bij te dragen. Dat is niet moskee gebonden, maar kan overal. Ik geef, als ik ergens anders in een moskee ben en zie dat ze bouwplannen hebben, ook wat ik op dat moment kwijt kan. “ Steunpilaren Giften kunnen volgens Elkadi variëren van kleine bedragen tot een reguliere ondersteuning. Ze zijn, naast de inzet van vrijwilligers, de steunpilaren van El Feth. Zelf steekt hij er vrijwel dagelijks tijd in en dat doen vele tientallen vrijwilligers. “Sommige bezoekers lopen de moskee binnen, zien dat er gestofzuigd moet worden en gaan aan de slag”, lacht de voorzitter. El Feth dient, zoals eerder gezegd, niet alleen gezien te worden als moskee. Wat er gebeurt, is heel variërend: van lessen tot lezingen, ontmoetingscentrum, of plek waar met elkaar gepraat kan worden. “Heel breed, van integratie tot werkgelegenheid”, benadrukt Elkadi. Nu verschillende wijkcentra sluiten, gaat de taak van El Feth volgens de voorzitter nog een stapje verder. “We willen samenwerken met diverse instellingen om een actievere rol te spelen in de Marokkaanse en Bergse samenleving.” Meer informatie over de plannen rondom de moskee, gegevens om te doneren en contactgegevens via www.masjidelfeth.nl.

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


In 1 dag geplaatst en volledig afgewerkt! sABSOLUTETOPKWALITEIT TOPkwaliteit sSUPERNAADLOZESANDWICHCONSTRUCTIE sUITSTEKENDEWARMTE ENGELUIDSISOLATIE sBESTANDTEGENELKWEERTYPEONDERHOUDSVRIJ sJAARSCHRIFTELIJKEFABRIEKSGARANTIE sRUIMJAARERVARING ProďŹ teer nu van verlaagde BTW-tarief!

Alles Alles oo Openbare vergadering Algemeen Bestuur PDDQGDJDSULORPXXU LQKHWJHERXZYDQ:96JURHSDDQGH%RVVWUDDW 5/ 5RRVHQGDDO YHUJDGHU]DDOGLUHFWLH 

â&#x20AC;&#x153;We wilden een r, ame extra k en kregen een n zee van licht e

g 2e Pinksterda

GEOPEND

ruimte.â&#x20AC;?

showroom Heijningen & Breda 12-17u

Uitgebreide informatie en vele opties op

Algemene Kennisgeving

WWWPOLYSTYLENL

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur. Regenbeemd 21, Breda (bij de MAKRO) 076-5729568 ,i}iÂ&#x2DC;LiiÂ&#x201C;`Ă&#x160;Ă&#x201C;ÂŁ]Ă&#x160; Ă&#x20AC;i`>]Ă&#x160;/iÂ?ivÂ&#x153;Â&#x153;Â&#x2DC;\Ă&#x160;äĂ&#x2021;Ă&#x2C6;Â&#x2021;xĂ&#x2021;Ă&#x201C;Â&#x2122;xĂ&#x2C6;nĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;iÂ&#x2C6;Â?Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;Ă&#x20AC;LiÂ&#x2C6;`Ă&#x192;Ă&#x153;i}Ă&#x160;{]Ă&#x160;/iÂ?ivÂ&#x153;Â&#x153;Â&#x2DC;\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;Ă&#x2021;Â&#x2021;xĂ&#x201C;nxxn

Agenda: 2SHQLQJ 5HVXPpYDQGHRSHQEDUHYHUJDGHULQJYDQKHWDOJHPHHQ EHVWXXURSGHFHPEHU /LMVWYDQLQJHNRPHQHQXLWJHJDQHVWXNNHQPHGHGHOLQJHQ 2QWZHUSVRFLDDOMDDUYHUVODJ:96JURHS 2QWZHUSMDDUUHNHQLQJ:96JURHS 2QWZHUSEHJURWLQJ 5RQGYUDDJ 6OXLWLQJ

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263, Email info@wvsgroep.nl, www.wvsgroep.nl

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh

Een nieuwe bank bij u in de buurt

Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÍŹ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ÍŹ<Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;͞ůÄ&#x161;Íż

0164 Âą 687235

â&#x201A;Ź cade 50 onze au bij b reken etaaling!*

Goed nieuws! RegioBank is nu ook bij u in de buurt. Want vanaf heden zijn wij Zelfstandig Adviseur van RegioBank, onderdeel van SNS REAAL. Voortaan kunt u bij ons ook terecht voor al uw bankzaken. RegioBank staat bekend om de heldere voorwaarden en gunstige tarieven voor betaal- en spaarproducten. Maar vooral ook vanwege het belang dat RegioBank hecht aan betrouwbaar persoonlijk advies. GeĂŻnteresseerd? Kom gerust een keer langs of bel 0164-256071.

Perfect alles Geregeld Lievevrouwestraat 50 4611 JL Bergen op Zoom T 0164-256071 E verzekeringen@perfectallesgeregeld.nl I www.perfectallesgeregeld.nl Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

* Alleen in combinatie met de Overstapservice. Vraag naar de voorwaarden.

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN *********** ZATERDAG 20 APRIL VOOR SINGLES & PAREN: HARMONIEZAAL RIJSBERGEN (naast de Rabo)

LIVE BAND THE WIGS MET ZANGERES IRIS Entree â&#x201A;Ź 5,00 p.p.

& IEDERE ZATERDAG VOOR PAREN & KOPPELS: KOUTERSHOF RIJSBERGEN (naast de kerk)

MET ONZE DJ CLAUDIA VEEL RUIMTE VOOR (STIJL)DANSERS Entree â&#x201A;Ź 3,00 p.p.

Zalen open 19.30 uur Start 20.15 UUR INLICHTINGEN : 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl kopje dansen

1XWHUHVHUYHUHQ

/,%(//(=20(5:((. :LMULMGHQGDJHOLMNVYDQWPPHL ÂźSSLQFOXVLHIHQWUpH 'LYHUVHRSVWDSSODDWVHQELMXLQGHEXXUW 7HOLQIR#PX\VUHL]HQQO


ACTUALITEIT

Twee heiligen en het verkeerde putje

Column

Boek ontrafelt mythe van Halsterse St. Quirijnsbron HALSTEREN - Door de eeuwen heen hebben zich heel wat verhalen de rondte gedaan over de haast mythische Sint. Quirijnsbron en de kapel in Halsteren. Over de oorspronkelijke plaats van de kapel zijn in de loop der jaren heel wat misvattingen ontstaan. Halsternaar Piet van de Watering dook daarom in de historie van het Sint Quirinusputje en de Sint Quirinusparochie, al waar het twee verschillende heiligen betreft met dezelfde naam.

Addo Sprangers

Sprinkhaan Ooit gekeken naar de afleveringen van Doomsday Preppers die door National Geographic Chanel op televisie worden uitgezonden? Erg leerzaam, zo kan ik u verzekeren. Preppers zijn mensen die zich actief voorbereiden (als in het Engelse woord ‘prepare’) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Denk aan een financiële crisis, een politieke crisis en natuurrampen. Preppers streven een zo groot mogelijke mate van zelfvoorziening na - met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen - om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Het fenomeen preppers is opgekomen in 2008, als gevolg van de wereldwijde financiële banken crisis. Het komt er op neer dat je optimaal voorbereid bent om te overleven op het moment dat de wereld in een chaos verandert. Je beschikt bijvoorbeeld over grote voorraden zaden die je kunt gebruiken om gewassen te telen, je leert voedzame insecten als sprinkhanen te eten, je weet hoe te handelen bij chemische oorlogsvoering of een nucleaire ramp en je kunt je gewapend verdedigen tegen anderen die het gemunt hebben op de door jou getroffen maatregelen die ervoor moeten zorgen dat jij en je sociale netwerk in ieder geval niet het loodje leggen. De urgentie daartoe werd mij des te duidelijker na de cyberaanvallen op de ING en de daarop volgende waarschuwing van het Nibud om voorbereid te zijn op calamiteiten in het elektronisch betalingsverkeer. Want of het nu om cyberaanvallen, elektronische storingen of een geskimd pasje gaat, je bent de pineut wanneer je niet bij je geld kunt. Cash geld is te allen tijde een must, zo luidt de boodschap. De scenario’s die het Nibud schetst, liegen er niet om. Door een stroomstoring bijvoorbeeld kan het hele betalingssysteem platliggen en ook een kapot pasje helpt niet bij het pinnen. Ervan uitgaande dat we voorlopig nog met euro’s betalen, verwacht ik een nieuwe trend: het achter de hand te houden geld wordt - net als in vroeger tijden, toen rovende bokkenrijders op alternatieve wijze hun kostje bijeen scharrelden - voortaan voor alle zekerheid gewoon in de grond begraven. Of ik daaraan mee ga doen, weet ik nog niet. De extra knoflooksaus en sambal haal ik alvast wel in huis. De sprinkhanen zijn gewaarschuwd.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DOOR SONJA BRAND St. Quirijnsbron 1489 is een geschiedkundig boek over het Halsters Quirinusputje en de kapel. Daarin wordt de mythe onthuld rondom de bron. Het ontstaan, de juiste plaats van de kapel, verwikkelingen en vergissingen door de eeuwen heen, alles heeft Piet van de Watering uitgezocht. Naast de verwarring van de juiste plaats van de bron, gaat het in Halsteren ook om twee verschillende heiligen, St. Quirinus van Neuss en St. Quirinus van Ciscia. Het is een boek met vele historische kaarten, personen en conclusies. Verkeerde putje De oorsprong van de St. Quirijnkapel en de bron gaat naar 1489, die stonden toen niet, zoals velen denken, aan de Steenbergseweg, ter hoogte van rotonde Vogelenzang. Daar staat sinds 1924 wel het huis met de naam St. Crijn dat de tekenaar George van Raemdonck liet bouwen. In 1985 werd de St. Quirinuskapel gebouwd, als herinnering aan de oorspronkelijke Quirinusbron. “En die was ter verering van St. Quirinus een krijgsman uit Neuss, een stadje bij Keulen, niet te verwarren met de bisschop St. Quirinus van Siscia, waarnaar de kerk in de Dorpsstraat vernoemd is”, heeft Piet van de Watering uitgezocht. Mythe In 1489 werd door op bestelling van de heer van Bergen op Zoom, Jan van Glymes ook wel bekend als ‘metten lippen’,

Schilder en schrijver Piet van de Watering houdt een van zijn twee nieuwe boeken op, St. Quirijnsbron 1489. FOTO SONJA BRAND

een kapel gebouwd. Deze kapel stond aan de linkerzijde van de weg van Bergen op Zoom naar Tholen, achter de tegenwoordige Buurtweg. Bij de kapel hoorde een putje, waaruit bronwater opwelde. Dit putje lag op dezelfde hoogte als de kapel, maar dan aan de overzijde van de straat. Het putje is opgegaan in een perceel bouwland, de Jankenberg. Het bord dat bij

Bergse Bode

COMPLEET INCL. VAATWASSER

Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Ria van Meir Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Merijn Sitsen, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

€ 4450 KIJK SNEL OP WWW.DBKEUKENS.NL

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 16

SINT ANNALAND

GOES

WWW.DBKEUKENS.NL

De oplossing van deze puzzel is in week 17 te vinden op www.internetbode.nl

de bron stond had als tekst: ‘Ga Quirinus nooit voorbij of zeg Quirinus bid voor mij’. De geschiedenis verhaalt dat het water uit de bron een geneeskrachtige werking had bij div. ziektes zoals infecties, klieren, oren en ogen enz. Diverse bedevaarten werden georganiseerd naar deze weldadige bron in de hoop op genezing. Vergissing Van de Watering schrijft graag maar schildert misschien nog liever. “Naast mijn werk als grafisch ontwerper had ik weinig tijd om te schilderen maar nu is er meer tijd en schilderen hoort bij mij.” De 69-jarige schrijver van het boek St. Quirijnsbron 1489 besluit: “Er is vergissing op vergissing gemaakt in het willen herleiden van diverse oude feiten en dat is de reden van dit geschiedkundige verslag. Omdat de drukkosten hoog zijn zoek ik nog wel deelnemers die zich in willen schrijven voor een exemplaar. Samen te bestellen met mijn andere nieuwe uitgave Rommerswael, een compilatie van enige Zeeuwsche oudheden uit echte stukken.” Voor meer informatie: http://www.artpietvandewatering.nl

Geluidsbeperkende voorzieningen hebben effect

Geluid sportpark blijft binnen norm BERGEN OP ZOOM - Het geluid afkomstig van sportpark De Markiezaten voldoet nu wel aan de wettelijke normen. Dat concludeert de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant na een serie metingen op 5 maart. De resultaten hebben niet alleen inzicht gegeven in het effect van de geluidsbeperkende maatregelen, maar helpt de gemeente ook de maximaal toelaatbare muziekgeluidsniveaus bij evenementen vast te stellen. DOOR RIA VAN MEIR

© www.sudokusite.eu

Volgens de omgevingsdienst hebben de geluidswerende maatregelen, die de gemeente in de kantines van voetbalverenigingen FC Bergen en RKVV Nieuw-Borgvliet heeft aangebracht, ervoor gezorgd dat het geluid naar buiten toe met zo’n vijf decibel is afgenomen. Dat concludeert de dienst, nadat het de gegevens uit de metingen van 5 maart naast die van de nulsituatie uit september 2011 heeft gelegd. De meetinstallaties van de omgevingsdienst werden opgesteld in de kantines van de voetbalclubs. Aan de hand van een akoestisch rekenmodel werd de geluidsbelasting voor de dichtstbijzijnde woningen berekend. Daaruit blijkt dat het geluid nu binnen het wettelijk kader valt. PAGINA 5

Muziek De metingen zijn daarnaast ook gebruikt om uit te rekenen wat het maximale geluidsniveau van muziek mag zijn bij feesten of evenementen in de kantines. Voor FC Bergen houdt dat in dat het geluid overdag in de kantine niet harder mag zijn dan 102 dB(A). ‘s Avonds ligt die norm op 96 dB(A) en na 23.00 uur op 91 dB(A). In de kantine van Nieuw-Borgvliet liggen de grenzen iets lager op respectievelijk 100 dB(A), 95 dB(A) en 90 dB(A). “Een binnenniveau van 90 decibel voor popmuziek in de nachtperiode wordt als ruim voldoende geacht voor de sportkantines. Een dergelijk niveau behoort bij een drukke bar”, meent de omgevingsdienst. Daarnaast mogen de verenigingen bij speciale evenementen een ontheffing aanvragen voor een geluidsniveau van 103

decibel. De omgevingsdienst merkt echter op dat de normen gelden voor het draaien van popmuziek. Bij housemuziek worden de grenzen met zes decibel verlaagd vanwege het deinend effect van de muziek. Daarnaast benadrukt de dienst dat bij de maximumnormen de deuren gesloten moeten zijn. Tennis Het college geeft aan de normen op te nemen in de vergunningen voor de voetbalverenigingen. De gevolgen voor de geluidsbelasting door de komst van tennisvereniging Olympia naar de nieuwe tennisbanen op het sportpark zijn nog niet in kaart gebracht. Het college zegt de gemeenteraad daarom toe om na de ingebruikname van de banen te informeren of er nog verdere maatregelen nodig zijn.


Concert koor en orkest

Kiwanis Bergen op Zoom

Scouting Petrus en Paulus ontvangen twee tenten digd.

Voorzitter Kiwanis temidden van de scouting

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 6 april heeft serviceclub Kiwanis Bergen op

Zoom twee grote tenten aan de scouting groep Petrus en Paulus overhan-

De scouting had behoefte aan deze tenten omdat de oude tenten helemaal versleten waren. De groep heeft de tenten nodig voor het zomerkamp. Ze waren enorm opgelucht dat zij nu deze zomer zonder lekkage de kinderen onderdak kunnen geven. Bij het overhandigen werd er direct een tent opgezet in aanwezigheid van een grote groep leden. Ook van de service club waren er een aantal vrienden komen kijken en onder het genot van een warm kopje koffie werden op deze koude zaterdag middag herinneringen opgehaald uit het verleden, aangezien een van de leden van Kiwanis in zijn jeugd heel wat jaartjes had doorgebracht bij deze scouting groep. Door de verkoop van geraniums en het houden van de jaarlijkse haringparty kon dit project verwezenlijkt worden.

Orgelconcert Van Putten BERGEN OP ZOOM - In de Gertrudiskerk vindt een orgelconcert in het kader van de door het Nationaal Kerkmuziekcentrum (NKC) georganiseerde evenementen op zondagmiddag 21 april, aanvang 16.00 uur. Organist Henk G. van Putten, een aantal jaren geleden al eens eerder te gast, zal kort het Rogier-orgel bespelen en daarna uitvoerig het Ibach-orgel. Van Putten begon op 9-jarige leeftijd met orgellessen bij zijn vader en studeerde vervolgens bij Piet v.d. Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. In 1971 slaagde hij cum laude voor het diploma uitvoerend musicus en aantekening improvisatie. Hij studeerde in Wenen bij Anton Heiller en bij Janny van Wering ook nog clavecimbel. Verdere improvisatielessen bij Piet Kee en Hans

Haselböck. In 1982 behaalde hij aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort het solistendiploma. Sinds zijn 11e jaar is Van Putten vaste kerkorganist. Na NieuwBeijerland, Spijkenisse en de Lier sinds 1988 Kapelle (Zeeland), waar hij de bespeler is van een fraai Bätz-Witte-orgel. Hij was bovendien stadsbeiaardier van o.a. Middelburg en Vlissingen. Van Putten geeft orgel- en beiaardconcerten in veel landen van Europa en maakte talrijke CDopnamen. Voor zijn verdiensten Franse orgelliteratuur werd hem een Franse onderscheiding toegekend door de ‘Académie Arts-Sciences-Lettres’. Tijdens het concert klinkt aan het Rogierorgel (1857) erfgoed van de Evangelisch Lutherse Gemeente), een Fantasia van Joh. Pachelbel (1653-1706) en de Chacone in sol-mineur van Louis Couperin (16261661). Aan het Ibach-orgel is muziek te be-

luisteren uit de 18e t/m 20e eeuw. De late Barok is vertegenwoordigd met muziek van J. Bach (Fantasia g moll BWV 542) en van Joh.L. Krebs (Herzlich thut mich verlangen). Uit de bouwtijd van het Ibach-orgel klinkt Franse en Duitse muziek: op het programma staan werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy (delen 1e Sonate), van Joseph Rheinberger (1839-1901), delen uit 8e Orgelsonate en van César Franck diens Fantaisie en ut majeur. Van de Nederlandse componist Piet Post (1919-1979) worden 6 Valerius Liederen gespeeld waarbij het ‘Merck toch hoe sterck’ natuurlijk niet zal ontbreken. Het concert wordt afgesloten met de beroemde composities ‘Choral Dorien’ en ‘Litanies’ van de in 1911 geboren Fransman Jehan Alain, gesneuveld in 1940, aan het begin van WO II. Het concert begint om 16.00 uur. De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

GGZ-psycholoog promoveert HALSTEREN - De meeste burn-outpatiënten herstellen goed na behandeling en kunnen weer aan het werk. Maar een kwart blijft last houden van aandachts- en concentratieproblemen en werkt na twee jaar nog steeds niet, blijkt uit onderzoek waarop klinisch psycholoog Arno van Dam, werkzaam bij GGZ Westelijk Noord-Brabant, deze week promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van Dam combineert in zijn functie als klinisch psycholoog bij GGZ WNB behandeling, management en wetenschappelijk onderzoek. Hij deed onderzoek bij GGZ WNB en een aantal vestigingen van HSL, een landelijke keten voor psychische zorg.

ANWB wil actie tegen wegenvignet BERGEN OP ZOOM - De ANWB vraagt actie van het kabinet om de plannen voor een Belgisch tolvignet van tafel te krijgen. De provincies Brabant en Zeeland maken zich grote zorgen over de gevolgen van de tolplannen. België wil een wegenvignet invoeren voor auto’s voor de duur van tien dagen, twee maanden en één jaar. De ANBW schat dat de kosten ongeveer 100 euro zullen bedragen. Belgische ingezetenen worden gecompenseerd. De ANWB vindt het onterecht dat wegen waar voor al is betaald onder het tolregime worden gebracht. Ook zou er veel automobilisten geen alternatief zijn om het vignet ook buiten de snelwegen verplicht is.

Crimineel levert overvaller cafetaria af

BERGEN OP ZOOM - In de Gertrudiskerk vindt opnieuw een concert plaats op zaterdagavond 20 april, waarvan de organisatie in handen van het Nationaal Kerkmuziekcentrum (NKC). Een concert door een uit Engeland afkomstig kwaliteitsmuziekensemble, bezet met jonge mensen. Het is de beurt aan het (kamer)koor én het orkest van de University of Nottingham. Het koor ‘Viva Voce’, wordt dit jaar gedirigeerd door de dirigent Jamie Njoku-Goodwin en door Greg Link. Het orkest met de naam ‘Sinfonia’ door Jamie Njoku-Goodwin, Daniella Blackford en Samuel Blade. Heel opvallend hoe zowel bij het koor als bij orkest dirigenten en dirigenten-in-opleiding elkaar afwisselen, aanvullen en hun vaardigheden zo in de praktijk van het musiceren kunnen trainen. Leden van koor en orkest zijn studenten aan de Universiteit van Nottingham, geven in Nottingham e.o. diverse concerten per jaar, ook samen met

Open dag Scouting Menno van Coehoorn

Groepsfoto Menno van Coehoorn.

BERGEN OP ZOOM - Scouting Menno van Coehoorn houdt op zaterdag 20 april een Open Dag op de locatie Buitenspel 21, Bergen op Zoom, om geïnteresseerden een kijkje te laten nemen bij onze groep. Wij organiseren een open dag zodat geïnteresseerden eens kunnen zien wat scouting zoal doet. Iedereen kan komen kijken van jong tot oud, de kinderen kunnen mee-

KEUZE UIT 40 KLEUREN, RUIM ASSORTIMENT

* DIVERSE PERKPLANTEN * DIVERSE KUIPPLANTEN KONINGINNEDAG GEOPEND

&

Sebregts

Biezenstraat 28, Wouw Tel. 0165-301989 BINNEN PARKEREN

10 geraniums voor € 6,50 hang of staand

Open: v.a. ½ april ma t/m vrij van 8.00 - 20.00 uur za van 8.00 - 17.00 uur

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

Biljarten Regio Competitie A-Teams: 1. Hoeven 1 612,309 14, 2. Keijenburg-1 586,906 14, 3. Halsteren 5 580,920 14, 4. Oud Gastel 1 578,403 14, 5. Steenbergen 2 577,163 14, 6. de Heen 1 574,723 14, 7. S.B.Ponderosa 1 571,896 14, 8. Welberg 2 564,394 14, 9. Halsteren 4 559,371 14, 10. Welberg 1 551,477 14, 11. Halsteren 2 548,704 14, 12. Welberg 3 547,970 14, 13. Vossemeer 1 543,981 14, 14. Halsteren 1 539,990 14, 15. Lepelstraat 1 535,817 14, 16. Halsteren 3 531,495 14, 17. Steenbergen 1 519,173 14, 18. Lepelstraat 2 515,737 14, 19. Oud Gastel 2

KWALITEIT IS

KONINGINNEDAG GEOPEND

Kantoor Voordeel.com

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten BERGEN OP ZOOM - Biljarten Regio Competitie 20122013, na ronde 14

doen aan een spellen parcours waarmee ze ingrediënten kunnen verdien om deze boven een houtvuur te bereiden. De ouders kunnen onder het genot van een drankje alles eens rustig bekijken. Natuurlijk is het voor onze leden ook een moment waarop we allemaal samen zijn op de blokhut en een leuke dag beleven met elkaar. Met als thema: Scouting, eindelijk een dag die eruit springt!

Hang en Staande GERANIUMS

PLANTENBERGEN OP ZOOM - De vermoedelijke dader van de ‘frituurvetoverval’ op cafetaria Anton in Bergen op Zoom is donderdagavond op hardhandige wijze door een collega-crimineel gedumpt in de friettent. De overvaller werd in een huis in het Zeeuwse Tho- KWEKERIJ len door vier mannen overrompeld en vervolgens met een auto ontvoerd naar Bergen op Zoom. Daar viel hij in handen van de gewaarschuwde politie en werd aangehouden. De vermoedelijke overvaller was zwaar mishandeld, waarna de politie ook de 32-jarige ‘afgever’ in de boeien sloeg. Aanleiding voor de actie van de collega-crimineel is een langdurig conflict tussen beiden.

andere vocale of instrumentale ensembles. Daarnaast trekken ze er afzonderlijk als koor of orkest op uit, maar ook samen, zoals deze week, als ze 6 dagen op concertreis zijn door België en Nederland. Het repertoire van het koor en van het orkest is zeer breed. Zo zingt het koor klassieke werken uit diverse stijlperioden: namen als Ludovico da Viadana, Johannes Brahms en Edward Elgar vertegenwoordigen voorbije eeuwen, Eric Whitacre, Morten Lauridsen en John Taverner vertegenwoordigen huidige tijd. Op het repertoire van het orkest staan o.a. Ludwig van Beethoven (Symphonie no 1), Felix Mendelssohn-Bartholdy (de Hebriden-ouverture) en Edvard Grieg (de Peer Gynt-suite). Kortom, een avond die zal verrassen door een vocale en instrumentale cultuur die in het Verenigd Koninkrijk jonge mensen begeestert en tot opmerkelijke muzikale prestaties motiveert. Het concert in de Gertrudiskerk begint om 20.00 uur. De gebruikte ingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

509,150 14, 20. S.B.Ponderosa 2 492,226 14. B-Teams: 1. Oud Gastel 5 595,325 14, 2. Oud Gastel 3 591,665 14, 3. de Hofstee 1 588,908 14, 4. Halsteren 8 584,290 14, 5. Stampersgat 2 576,084 14, 6. Oud Gastel 4 572,437 14, 7. de Heen 2 570,712 14, 8. de Heen 3 569,321 14, 9. S.B.Ponderosa 3 561,655 14, 10. Halsteren 9 556,663 14, 11. de Duiventoren 2 553,073 14, 12. Welberg 4 546,707 14, 13. Steenbergen 3 546,079 14, 14. Welberg 5 544,672 14, 15. Steenbergen 4 538,512 14, 16. Halsteren 6 531,972 14, 17. Halsteren 7 529,025 14, 18. de Duiventoren 1 526,947 14, 19. Steenbergen 5 524,574 14, 20. Halsteren 10 524,116 14. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters. PAGINA 6

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.


LIEF EN LEED

Weekenddiensten

Familieberichten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Ingetogen, discreet en goed georganiseerd. Afscheid nemen op de manier zoals iemand was. Stijlvol en intiem. Dat is Monuta Terol.

JAN VAN SUNDERT, Bij aankoop van een keuken,

heeft het allemaal

Bij aankoop van een badkamer,

*

30% KORTING 25% KORTINGBij aankoop van tegels,

*

Bij aankoop van een sauna,

*

op keukendelen

op het TOPmerk

GRATIS

GRATIS MONTAGE

DEVILLE SANITAIR

10e M2

+

ELKE

20% KORTING

*

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0164-24 76 06. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. U kunt ons ook bezoeken op de Antwerpsestraatweg 14 te Bergen op Zoom of op www.monutaterol.nl

(maatwerk)

ZONDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Terol

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

Beleef het voorjaar met

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

ZUNGU VIERT FEEST

SMS HOME AAN

naar 5757 en steun HomePlan met 3 euro per maandCOLUMN - Edwin van Beers

16 t/m 20 april promotieweek

vijfde van de jongeren heeft zelfs regelmatig een negatief saldo op zijn of haar bankrekening.

Weet jouw kind nog wat 5 euro waard is? Het is zo gewoon: betalen met je bankpas. Ook onze kinderen zijn gewend aan dit plastic pasje. Ga zelf maar na, hoe vaak betalen we nog contant bij de bakker of de slager? Dit maakt het soms lastig om kinderen te leren wat de waarde van een euro nu echt is. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat het voor jongeren niet altijd even gemakkelijk is om verstandig met geld om te gaan. Een kwart van de jongeren tussen 15 en 25 zit wel eens krap bij kas, 40% staat wel eens rood en een

Natuurlijk wil je als ouder dat jouw kind op een verstandige manier omgaat met zijn of haar centen. En daar kun je best vroeg mee beginnen. Het geven van zakgeld bijvoorbeeld is een goede eerste stap. Wist je dat bijna 80% van de kinderen van 8 jaar wekelijks zakgeld krijgt? Door ze zelf kleine bedragen te laten betalen, of ze te laten sparen voor een iets grotere aankoop, krijgen ze meer besef van de waarde van een euro. En zo leer je ze dat sparen heel gewoon is als je iets wilt kopen. Maar ook een klusje doen in huis, in ruil voor een klein bedrag, werkt goed. En als je kinderen al iets ouder zijn, is het hebben van een bijbaantje zeker aan te bevelen. Zo verdienen jongeren niet alleen een leuk zakcentje, ze doen ook werkervaring op die waardevol is voor hun toekomst. Wij geven graag een steuntje in de rug bij de financiĂŤle opvoeding van je kinderen. Bijvoorbeeld met de eigen betaalrekening en betaalpas (met eigen foto) van SNS Jeugd Betalen. Hiermee leren kinderen zelf pinnen en chippen. En ze krijgen ook nog rente op deze betaalrekening zodat je ook het idee van rente en sparen kunt uitleggen. Deze leerzame betaalrekening voor kinderen open je in een paar stappen. En er is ook een speciale iPad app SNS Kidz â&#x20AC;&#x2DC;n Cash en een handig zakgeldboek. We vertellen er graag alles over in onze winkel!Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen

Dorpsstraat 188 - Halsteren

SNSBank.BergenopZoom@sns.nl PAGINA 7


Voorjaarsmarkt KansPlus

SamenLoop voor Hoop: daar moet je bij zijn

Ga naar de info-avond

Eén van de enthousiaste teams van de SamenLoop voor Hoop.

BERGEN OP ZOOM - SamenLoop voor Hoop: daar moet je bij zijn. Ga naar de info-avond op woensdag 24 april. In het weekend van 14 en 15 september staat Bergen op Zoom volledig in het teken van de SamenLoop voor Hoop: uniek 24 uur durend wandelevenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Behalve een wandelevenement is het vooral een weekend vol amusement ontroering en plezier. Op woensdag 24 april om 19.30 uur is er een info-avond voor iedereen die meedoet, van plan is mee te gaan doen of er gewoon meer over wil weten in basisschool Lodijke, Ouderdinge 15. Leny Hage, één van de initiatiefneemsters vertelt: “Wat zo mooi is aan de SamenLoop voor Hoop is dat ie-

FOTO LOES ROMMENS

dereen, jong of oud, fit of niet fit, echt kan bijdragen aan de strijd tegen kanker. Of dat nu is door met een wandelteam mee te doen, kaarsenzak te kopen voor de ontroerende kaarsenceremonie, als vrijwilliger mee te helpen of een actie te organiseren. Alle beetjes helpen.”Eén op de drie mensen krijgt kanker. Zes van de 10 mensen geneest, maar nog veel te veel mensen kunnen de zware strijd niet winnen. De SamenLoop voor Hoop steunt iedereen die met kanker te maken krijgt. Bergen op Zoom: 24 uur tegen kanker. Meedoen? Teams van familie, vrienden, buren, verenigingsleden of collega’s wandelen mee met SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom. Er wandelt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

De SamenLoop is géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waar iedereen aan mee kan doen. Naast de wandeltocht kunnen teams tijdens en voorafgaand aan het evenement allerlei activiteiten organiseren om de opbrengst te vergroten. Ieder teamlid betaalt in ieder geval voor het goede doel, meer geld ophalen mag natuurlijk. De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Ondanks het serieuze thema is de SamenLoop voor Hoop een feestelijk evenement met heel veel gezelligheid. Duizenden lichtjes? Voor mensen die niet mee kunnen of willen wandelen, zijn er nog volop manieren op te helpen. Ook hiervan komt de opbrengst volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Er zijn inmiddels bijna 30 verkooppunten in Bergen op Zoom en Halsteren. (Ex-)kankerpatiënten steunen? De eregasten bij de SamenLoop voor Hoop zijn (ex-)kankerpatienten, ook wel survivors genoemd. Zij openen het evenement door de 1e ronde te wandelen en geven daarmee het startsein voor alle teams. Meehelpen kan op allerlei manieren? Leny kan het niet genoeg benadrukken dat iedereen op zijn of haar eigen manier zich voor het goede doel kan inzetten: “Sponsoren, vrijwilligers, deelnemers of supporters, zijn allemaal welkom. Ga naar de informatieavond en ontdek hoe jij wilt helpen.” Meer info op www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of stuur een email naar samenloopvoorhoopbergenopzoom@ gmail.com, of via www.facebook.com/ samenloopvoorhoopbergenopzoom.

Genie gaat Back to the 80’s BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 20 april houdt turn- en jazzdansvereniging Genie haar tweejaarlijkse uitvoering in sporthal de Boulevard. Het thema is deze keer Back to the 80’s. Dat is een vette knipoog naar het 80jarig bestaan in 2012 en daarbij komt dat het heerlijke muziek is. Ruim 400 leden zullen die dag een act opvoeren. Het zal een afwisselend programma zijn van turnen, jazzdans,

bewegen voor peuters, zumba, ouder en kindgym en dans en spel voor mensen met een verstandelijke beperking. De jongste leden tot 10 jaar geven 2 uitvoeringen: om 11.30 uur en om 15.00 uur. De avondvoorstelling wordt verzorgd door de leden vanaf 10 jaar en begint om 19.30 uur. De selectiegroepen zullen bij alle voorstellingen van de partij zijn. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken maar wees er op tijd bij want op last van de brandweer geldt: vol is vol.

Collecte Stichting Floriana BERGEN OP ZOOM - Stichting Floriana houdt haar voorjaarscollecte op vrijdag 26 en zaterdag 27 april. Zij zal dan collecteren voor de vakantieweek voor de Poolse kinderen die elk jaar met 50 kinderen een vakantieweek krijgen aangeboden in de Luchtballon in Calfven. De Stichting zal niet alleen in Bergen op Zoom, maar ook in Halsteren collecteren. De collectes vormen de belangrijkste bron van inkomsten voor de Stichting. De Stichting krijgt immers geen subsidie van de gemeente Bergen op Zoom, nog van de Stichting Jumelage. Eigenlijk is het van de ‘zotte’ dat de Stichting Floriana nog steeds geen luisterend oor heeft binnen de Gemeente Bergen op Zoom. Stichting Floriana levert echter wel de meeste activiteiten in het kader van de vriendschapsband met Szczecinek. Daarom is het van groots belang dat men, inwoners van de Gemeente Bergen op Zoom, de Stichting Floriana niet voorbij loopt tijdens de collecte maar dat men het hart laat spreken voor een hardwerkende oprechte club vrijwilligers. Dit jaar zullen er 2 bezoeken aan een pretpark op het programma staan. De kinderen van school 4 zijn dit jaar aan de beurt voor een uitgebreid vakantieprogramma in en rondom Bergen op Zoom. Er zal een bingo/frietmiddag zijn in Halsteren en ook zullen de kinderen ook meelopen tijdens de Maria Ommegang. De Stichting is reeds 23 jaar actief in de stad Szczecinek in het Noordwesten van Polen. Zo heeft de Stichting naast de vakantieweek hier, een spelweek in Szczecinek en cursusweek voor onder-

Vrijwilligers in de weer tijdens activiteiten met kinderen

wijzers. Daarnaast zijn ze aanwezig met de feestdagen. De Stichting heeft reeds jaar en dag contacten gelegd onder alle lagen van de bevolking. De inwoners van Szczecinek zijn niet alleen blij met de vriendschap, maar zij zijn ook bereid om hier met vakantie te gaan. Het geldt hier vooral de volwassen bevolking, die in het verleden als kind hier met vakantie waren. Daarom wil de Stichting het toerisme binnen beide steden gaan promoten. Beide steden hebben een glorieuze historie. Inmiddels zijn er niet alleen contacten op ambtelijk niveau, maar ook de bevolking is geïnteresseerd in de stad. Zo heeft de gemeente Szczecinek een ambtenaar hier in de buurt wonen die zorgt voor de com-

municatie tussenburgers van beide steden. De stichting wil ook sport/spel gaan promoten. Hiervoor gaan ze contact leggen met groepssporters en individuele sporters. De director of sport dhr. Sybiste, heeft alle activiteiten op het gebied van sport in beeld gebracht. Vandaaruit zal Stichting Floriana proberen deelname vanuit Bergen op Zoom te regelen met sportclubs. Omdat reis en verblijf vaak de grootste drempel is om deel te nemen, zoekt Stichting Floriana actief mee naar oplossingen in Szczecinek en Bergen op Zoom. Wil men meer weten over de Stichting Floriana en haar initiatieven, neem dan contact op met Corry Elzakkers, tel. 0164-237660 Ze kunnen nog collectanten voor een aantal uren gebruiken. PAGINA 8

Een feestdag in de Efteling

BERGEN OP ZOOM - KansPlus die al vele jaren activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking houdt op zaterdag 20 april een voorjaarsmarkt en open dag. In verband met het jubileum van de jongerensoos wordt het een gezellige dag, waar men eigen gemaakte producten kan kopen, maar er is ook een rommelmarkt, prijzenstand en nog veel meer. Samen met de bezoekers verkopen de deelnemers spullen. De bezoekers hebben zelf kaarsen en kaarten gemaakt en willen deze graag verkopen. Er worden heerlijke wafels gebakken. Muziekgroep de Do-Re-Mi’s en de dansgroep presenteren zich deze middag en er is een tekententoonstelling, gemaakt door onze eigen teken- en schildersclub. Ook kan men mee doen met de workshop theater. Vorig jaar is men gestart met een workshop theater en vanwege de grote animo zal er

ook dit voorjaar gestart worden met een workshop van 6 lessen en een presentatie aan het eind van de cursus. Het gebouw de Uithof is ook te bekijken met daarin een mooie snoezelruimte. In de Uithof worden iedere dag activiteiten georganiseerde voor mensen met een verstandelijke beperking, dit alles wordt gedaan door vele enthousiaste vrijwilligers. Het jubileum van de jongerensoos krijgt een extra feestelijk tintje. Samen gaan ze dit jaar al 25 jaar met zijn allen op vakantieweek. Een hele leuke week vol met activiteiten en een dagje uit. Reden dat deze vakantieweek goed gevierd gaat worden. Er zijn zelfs deelnemers en vrijwilligers die al 25 jaar meegaan. De vakantieweek kan natuurlijk geen doorgang vinden zonder enthousiaste vrijwilligers. KansPlus zoekt nog mensen die graag klaar staan om te komen helpen met diverse activiteiten. Zaterdag 20 april 10.30-15.30u Bernadettestraat 4a, Bergen op Zoom.

KORTE BERICHTEN BERGEN OP ZOOM Lezing Geert Jan Blanken: op donderdag 18 april lezing over Deense filosoof Soren Kierkegaard in bibliotheek Bergen op Zoom, aanvang 20.00u. Voor info en/of kaarten: www.quistboeken.nl of www.markiezaatsbibliotheken.nl Longpunt: Op dinsdag 23 april wordt er voor de zevende keer een lotgenotencontact georganiseerd voor mensen met een chronische longziekte. Het thema van deze middag is: “Mantelzorg: Leven met een chronische longziekte”. Het lotgenotencontact wordt gehouden in de aula (1e etage) van het Lievensberg ziekenhuis van 14.00-16.00 uur. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Deelname is gratis. Info: 0164-278795 of longpuntbergenopzoom@longfonds.nl SSCA: Lang leve de Liefde!: De Stichting Surinaamse en Caribische Activiteiten (SSCA) houdt, in samenwerking met de GGD West-Brabant, op donderdagavond 18 april een speciale bijeenkomst rond seksuele gezondheid in de puberteit. Tijdens deze avond willen wij vooral die kwesties aankaarten die u als migrantenouder rond seksualiteit ervaart met uw puber. Deelname is gratis. Aanvang 19.00 uur bij Wijkgebouw De Kastanje, Kastanjelaan 164. Informatie en/of aanmelden: Evita Martina, evita.martina@gmail. com, 06-17594495. Muziek tijdens Monumentenloop: Evenals voorgaande jaren moedigen de muzikanten van Harmonie EMM de lopers van de Monumentenloop met vrolijke muziek aan op de binnenplaats Markiezenhof op zondag 21 april van 13.00-ca. 15.30 uur. Politiek Café Liberale Jongeren: Vrijdagavond 19 april houden de Liberale Jongenen Bergen op Zoom een politiek café met als onderwerp ‘Wat is libertarisme’? Spreker Lennart de Winter. De jonge Bergenaar stond tijdens de verkiezingen van 2012 op de kieslijst voor de Libertarische partij. Benieuwd naar de gedachte achter ‘de overheid is het probleem, niet de oplossing’? Waarom is de VVD ‘een zuinige uitvoering van het socialisme’? Of wilt men gewoon meer weten over het libertarisme? Iedereen is welkom vanaf 19.30 ontvangst, 20.00 uur begint het programma in café Het Zwijnshoofd, Moergrebstraat 18, eindigt rond 22.00 uur. Rommelmarkt: Zondag 21april rommelmarkt in wijkcentrum fort-zeekant (de olifant) in Bergen op Zoom van 09.00-15.00 uur. HALSTEREN Oud papier: Al uw oud papier ook uit de blauwe container van de St. Maartenschool is welkom op zaterdag 20 april in de Bernardstraat. De vrijwilligers nemen het graag aan. Namens de kinderen bedankt. Bingo: Zondag 21 april is er een bingo in de Kannebuis, aanvang 14.00 uur. TTC de Liefhebbers: Zondag 21 april staat de 6e tocht van TTC de Liefhebbers op het programma. De recreanten fietsen een rit van 45 km. en houden een koffiepauze bij café Tivoli in Nispen. Trimmers rijden ook richting grens en drinken , na een rit van 70 km. hun kopje koffie. Omstreeks 12.00 uur zijn beide groepen thuis. Voor beide groepen zijn nieuwe leden van harte welkom. Info: secretaris Richaar Kuijlen, tel. 0164-683915, of ga iets voor 9.00 uur naar startpunt bij cafeeke de Beek, Fabriekstraat.


Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

, G I L E D R O O V D J I ALT

! D E O G D J I T L A B LI JV E N D

VERLAAGD -17%

-20% v an 7.49

Ossenhaastournedos 280 g

5.

99

Kippenvleugeltjes

van 2.79

750 g

Lekker naar buiten!

2.

69

van 5.89

Hollandse biefstuk 500 g

4.

89

v an 1.99

Zalmvissticks 300 g

1.79

Vanaf woensdag 17-04-2013

Potgrond

v 20 l

0.99

eukenKeller k en blokk v.a.

€195,ak

oelb incl. sp

v4 stuks 99

3.

SHOW AFKE ROOMKEU URKE K UKEN ENS & S TOT

75% KORT ING

Dames en heren inline skates Keller Fabrieks Outlet Atoomweg Roosendaal, achter Keller Keukenfabriek info@kellerfabrieksoutlet.nl www.kellerfabrieksoutlet.nl Openingstijden: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

Geraniums of fuchsia’s

10.00 - 16.00u. 10.00 - 16.00u. 10.00 - 16.00u.

N DE CT VA DIREABRIEK!!! F

‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Kinder inline skates

34.99

Versaanbieding!

Mini smaaktrostomaten 500 g

v an 1.29

24.99

* Vanaf woensdag 17-04-2013

-47%

-48%

0.

Appelen Junami 1 kg

van 2.49

1.

69

29

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 17-04-13 t/m dinsdag 23-04-13.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

ZUNGU VIERT FEEST

SMS HOME AAN

naar 5757 en steun HomePlan met 3 euro per maand


DE

MEUBELSHOP.EU

Nijverheidsweg 1 - 4731 CZ Oudenbosch - Email: info@demeubelshop.eu - www.demeubelshop.eu

Goede kwaliteitsmeubelen voor een scherpe prijs!

PARTYTENT KOPEN? www.grotekadoshop.nl/

partytenten

DƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x201A;ĹŹĹ?Ć?Ä&#x201A;ůώϹŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

OPENINGSTIJDEN

Hoekbank BIANCO

â&#x201A;Ź 599,

00

KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ŜƾĹ?Ć&#x161;Í&#x2014;

sMAANDAGTM DONDERDAG VANTOT sVRIJDAG VANTOT

GROTE KEUZE NIEUWE MEUBELEN

sZATERDAG VANTOT

MEUBELZAAK BROOS MEUBELEN

06-25568920waaronder 60 bankstellen.Inruil mogelijk.

Burg. van Hasseltstr. 64 Bergen op Zoom 0164-234990 Vlakbij Media-Markt en Jumbo Super

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

ZÄ&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ dĹ?žžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ?ŽŽĆ&#x161;Ä?Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Í&#x2DC;Íż sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ͲÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ĺ&#x161;ĆľĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍžÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ĺ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůŽŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹśůŽŽÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÍż /Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ŝ͞Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?ŽůÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;ƾžĹ?ĹśÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

Wie wil ons aspergeteam komen versterken? In de maanden mei en juni zoeken wij

Aspergestekers gehele seizoen en Scholieren voor in het weekend BSN en identiteitskaart verplicht Landbouwbedrijf Ooms Vragen naar Toos Ooms-de Koning Kruisweg 2 4664 RN Lepelstraat 0164-685597

Blijft u nog langer zitten wachten op de ware? Of gaat u het nou eens serieus aanpakken? Discreet, betrouwbaar en doeltreffend: Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl UW RELATIE IS ONZE MISSIE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Helena Christensen draagt montuur Spijkers en Spijkers 25262360

OOK TEVEEL BETAALD? WAS NOU MAAR NAAR SPECSAVERS GEGAAN! Specsavers Bergen op Zoom Wouwsestraat 23A 0164 263 337

Bij aankoop van elk montuur vanaf â&#x201A;Ź79. U kunt uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Dit geldt voor ĂŠĂŠn persoon. De zonnebrillen aanbieding geldt alleen voor zonnebrillen op sterkte. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Niet in combinatie met andere aanbiedingen en geldig tot 1 mei 2013. specsaversnederland. www.specsavers.nl Š 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved.


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

EDITIE BERGEN OP ZOOM - THOLEN - WOENSDRECHT - STEENBERGEN

Buiten leven steeds aantrekkelijker Hoe kleden we het buiten aan?

Laten doen of zelf doen

Woonmode trends Zelfs de badkamer is modegevoelig


E L A S ‡ Gordijnen ‡ Vitrages ‡ Zonwering ‡ Tapijten ‡ Novilons ‡ Shutters ‡ Horren

MODERNE & PERZISCHE TAPIJTEN

Al jaren een begrip in service en kwaliteit.

r o o v s e r d Het a ! n e n o w l o sfeerv Nu óók projectstoffering. ZZZ¿QFNHQO

ALLES VOOR EEN MOOI EN SFEERVOL INTERIEUR DUS GRAAG TOT ZIENS IN ONZE VERNIEUWDE SHOWROOM Antwerpsestraat 133-135, 4611 AE Bergen op Zoom, 0164-247455

)RUWXLQVWUDDW‡11%HUJHQRS=RRP‡

Laat nu uw tapijt reinigen Voorjaarsactie! Ook voor al uw reparaties

www.vangilsdewit.nl BERGEN OP ZOOM, Bosstraat 24 (t) (0164) 24 22 16 Laden-Lossen voor de zaak

P Garage: “Achter de grote markt”

SPECIALE VOORJAARSACTIE Magnolia hoogglans keuken met 5 apparaten (inductie kookplaat, combimagnetron, koelkast, vaatwasser en afzuigkap)

NU VOOR

€ 3498,Met gratis granieten blad!

v e r k r i j g b aar v anaf 1 me i : HIFI FOR A WIRELESS GENERATION Een nieuwe revolutie in geluid. Intuïtief en draadloze vrijheid. De eerste keer dat een streaming. audioproduct hoge kwaliteit, snelheid en gebruikersgemak combineert. Wat is Bluesound? Stream muziek digitaal, overal in huis Vanuit de eigen bibliotheek, of via internetradio en muziekdiensten Eenvoudig te installeren, gemakkelijk uit te breiden Intuïtieve bediening, via iOS en Android Speelt hoge resolutie audio (24 bits/192Khz) Rippen zonder pc Made by NAD

✔ Wij stuken tegen een scherp tarief al uw keukenwanden. ✔ Wij komen graag vrijblijvend langs om uw keukensituatie te analyseren. ✔ Uw keuken wordt tegen eerlijke prijs deskundig en professioneel geplaatst door onze erkende installateurs. ✔ Wij knappen ook keukens op. O.a. met nieuwe apparatuur of nieuw aanrechtblad. ✔ Alle werkzaamheden verrichten we met evenveel zorg en deskundigheid!

KEUKENOUTLET BOZ OPENINGSTIJDEN Op maandag gesloten Dinsdag 10.00 - 14.00 uur Wo. en do. 10.00 - 17.00 uur Vrijdag 10.00 - 14.00 uur Zaterdag 10.00 - 17.00 uur Pauze van 12.00 -12.30

* vraag naar de voorwaarden

Tel. (0164) 65 29 15 info@keukenoutlet-boz.com www.keukenoutlet-boz.com


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

COLOFON HUIS&TUIN voorjaar 2013 Dit is een speciale uitgave van Uitgeverij de Bode

Ga het huis uit en geniet van het zonnetje

Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Tel. 076 599 81 11 Fax 076 599 81 99 www.internetbode.nl 23/$*( 60.000 exemplaren 9(5635(,',1*6*(%,('

Eindelijk is de lente begonnen en wat zijn we er aan toe. VoJHOWMHVJDDQZHHUĂ XLWHQ:HKHEEHQHUZHHU]LQLQ3ODQWHQ EHJLQQHQWHJURHLHQHQHUYHUVFKLMQHQEODDGMHVDDQGHERPHQ +HWZRUGWZDUPHUHQGH]RQODDW]LFKVWHHGVPHHU]LHQ:H GRHQDQGHUHNOHGLQJDDQZLOOHQKHWLQWHULHXUYHUDQGHUHQHQ GHWXLQRSNQDSSHQ:H]LMQZHHUYUROLMNDFWLHIHQWRHDDQLHWV QLHXZVHQNOHXUULMNV

Voor u ligt de Huis&Tuin-special. Wij vinden het een echte lente Bode. Met plezier hebben we trends en tips op verschillende gebieden verzameld. Er word gewerkt met veel kleurtjes, dus breng het lentegevoel in huis. De kleur van 2013 is smaragdgroen. De meest voorkomende tint in de

Gemeente Bergen op Zoom, Tholen,

natuur is groen, het menselijk oog

Woensdrecht, Steenbergen

ziet er meer van dan iedere andere kleur. Deze krachtige en wereldwijd

$&48,6,7,(

aantrekkelijke tint is gemakkelijk te

Leo Elenbaas, Jolanda den Haring,

vertalen naar mode en interieur. Wat

Eduard van Elsackker

we ook veel zien in mode en interieur zijn de pasteltinten die gemakkelijk

5('$&7,( Kimberly Nouws

te combineren zijn. Een totaal nieuw interieur is voor velen niet haalbaar. Vernieuwen en opknappen kan vaak

FOTOâ&#x20AC;&#x2122;S Perscentrum Wonen Bloemenbureau Holland 230$$.(19250*(9,1* Jan Bastiaenen '58.

Drukkerij Vorsselmans BV Tel. 076 599 81 11 9(5635(,',1* Axender Roosendaal Tel. 0165 57 82 22

wel. Wij wensen u veel inspiratie en hopen met deze lente Bode aan uw voorjaarsgevoel bij te dragen.


STOCK-DUMP Veel restpartijen tussen 4 en 40m2 voor

weggeefprijzen

De grootste en goedkoopste in laminaat

TEGEL-LAMINAAT HUISSELEKTIE

Alle bekende merken in onze showroom

in leisteen structuur

met V-groef

ESTELLEN B E N I L N O K U KUNT OO N.NL E R E O L V G G . W GA NAAR WW

in 8 dessins

in 5 kleuren

nu per m2 voor

nu per m2 voor

MEER DAN 160 SOORTEN LAMINAAT vanaf 5,95 tot 32,95 o.a. Quick-Step, Balterio, Pergo, Meister en Berry-floor

DE NIEU WST E COL LECT IE QUIC K STEP IS BINN EN

21.95 12.95

TRENDY FLOOR

BASIC LAMINAAT

zonder V-groef

in 3 kleuren

in 5 kleuren

Kruisakkers 32 (t.o. Gamma) Bergen op Zoom Tel.: 0164-261478 www.ggvloeren.nl Ruime parkeergelegenheid

nu per m2 voor

7.95 10.95 De Parket & Laminaatwinkel

nu per m2 voor

Aanbiedingen geldig tot 31 mei 2013

Van Konijnenburgweg 55 s Bergen op Zoom s 0164-270245 s www.laminaatwinkel.com

Parallelweg 131b, Bergen op Zoom Telefoon 0164 210066 www.parketmeesterbergenopzoom.nl Openingstijden: Ma. 13.00-17.30 Di. t/m Do. 09.00-17.30 Vr. 09.00-20.30 Za. 10.00-15.30

Eiken ek extra rustetoilie

it Gerookt w ik d | 15 mm d e e r b m c 9 1 eren Systeemvlo van € 64,00 nu voor

€ 41,95

Laat nu uw bestaande vloeren schuren! Profiteer van slechts 6% BTW

uur uur uur uur

Europees eiken On

behandeld 18 cm bree d | 15 mm d ik In alle kleu ren verkrijgba ar. vanaf per m2

€ 43,95

www.parketmeesterbergenopzoom.nl Deze acties duren tot en met 30 juni 2013


HUIS&TUIN

6% VOORJAAR2013

Btw-tarief tijdelijk verlaagt

Verlaagt btw-tarief geldt bij

Wilt u gaan verbouwen, renoveren of de tuin onder handen nemen? Het is nu het ideale moment om daaraan te beginnen. Staatssecretaris Frans Weekers van FinanciĂŤn verlaagt tot 1 maart 2014 het btw-tarief. 'DDUGRRUNXQWXRRNSURĂ&#x20AC;WHUHQYDQELMYRRUEHHOGHHQJRHGNRSH verbouwing. DOOR KIMBERLY NOUWS In tegenstelling tot de eerdere btw-verlaging in 2010-2011 valt dit keer ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder de verlaging. Het verlaagde btw-tarief is ĂŠĂŠn jaar van kracht. Het 6%-tarief is van

â&#x153;&#x201D;

toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. Werkzaamheden die daar onder vallen zijn het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van de woning

â&#x153;&#x201D;

en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

3URĂ&#x20AC;WHUHQ Wilt u al een lange tijd de tuin of uw woning aanpakken, maar stelt u het steeds uit. Maak dan nu toch de beslissing om te beginnen. Door het besluit van Frans Weekers van FinanciĂŤn schilt het u aardig wat geld. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Het is even tijd en geld er in steken, maar u krijgt er een heerlijk gevoel voor terug wanneer u binnen komt in een mooi ingerichte en afgewerkte woning. Of op de zonnige zondagmorgen ontbijten in een gezellige tuin. Dat slaat toch niemand af.

Maatregelen woningmarkt Het besluit is genomen op 28 februari 2013. Staatssecretaris Weekers:â&#x20AC;?Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in huis en tuin. Bij de eerdere btw-verlaging waren in mijn ogen nog te veel zaken uitgesloten. Daarom wordt dit keer het verlaagde tarief ruimer toegepastâ&#x20AC;?.

â&#x153;&#x201D;

Badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, veranda, dakkapel, serre en de riolering binnen het perceel van de woning. Boilers, geisers, cv-installaties, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, zonZHULQJUROOXLNHQDODUPLQVWDOODWLHVEOLNVHPDĂ HLGHUV airco-installaties, gevel, wandafwerking, vloeren en saunaâ&#x20AC;&#x2122;s. Het slopen en opnieuw opbouwen van garages en schuren. Het aanbrengen en vernieuwen van glas, het vegen YDQGHVFKRRUVWHHQHQKHWYHUZLMGHUHQYDQDVEHVW


IN HET CENTRUM VAN BERGEN OP ZOOM Heerlijk wonen in Huijbergse Hof Twee appartementen te koop in uniek woongebouw in het centrum van Bergen op Zoom, waar klassieke architectuur gecombineerd is met alle moderne voorzieningen. Volledig voorzien van isolatie en kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Moderne warmtepomptechniek zorgt voor verwarming en koeling.

Schoolstraat 1a 4-kamerappartement op de begane grond met o.a. een eigen entree in de hal die toegang geeft tot badkamer met toilet, de 3 slaapkamers, de inpandige berging en de woonkamer met open keuken. Vanuit de slaapkamers toegang tot beschutte patiotuin.

Koopsom € 227.500,-- v.o.n. Servicekosten € 110,-- per maand

Schoolstraat 1c 3-kamerappartement op de 1e verdieping met o.a. een eigen entree in de hal die toegang geeft tot badkamer met toilet, de 2 slaapkamers, de inpandige berging en de woonkamer met open keuken.

Koopsom € 172.000,- v.o.n. Servicekosten € 92,-- per maand.

De centrale entree met trappenhuis voor alle appartementen is gesitueerd aan de Schoolstraat, evenals de inpandige berging met individuele bergkasten. Door gebruik van hoogwaardige materialen is men er in geslaagd de servicekosten laag te houden. De appartementen zijn volledig voorzien van vloerverwarming en een volledig betegelde en ingerichte badkamer. Beide appartementen worden geleverd zonder keukeninrichting.

Van Opstal Grosfeld Makelaars Westersingel 4 4611 HV Bergen op Zoom tel: 0164-217000 www.vanopstalgrosfeld.nl

50 ruime appartementen in

Het Groene Gordijn Bergen op Zoom Stadlander realiseert in twee bijzondere pilotes gebouwen 50 appartementen in de sociale huursector. De woongebouwen bevinden zich op loopafstand van diverse winkels aan het Zonneplein en medisch centrum De Poort met huisartsen en apotheek. Ook Ziekenhuis Lievensberg en de Huisartsenpost maken deel uit van de wijk. Bovendien bent u slechts tien minuten fietsen verwijderd van het centrum van Bergen op Zoom. De woningen van circa 100 m² hebben twee slaapkamers en een ruime woonkamer met open keuken. De appartementen zijn nultreden; drempelloos en gelijkvloers zijn alle woonfuncties bereikbaar. Ouderen kunnen hierdoor veel langer zelfstandig blijven wonen. Procedure De 50 sociale huurappartementen worden via de reguliere wijze geadverteerd op de website www.zuidwestwonen.nl. Om in aanmerking te komen moet u als woningzoekende geregistreerd staan en dient uw bruto huishoudinkomen tussen €34.229,- en €43.000,- te liggen.

daar zijn we thuis

VANAF 19 APRIL IN DE VERHUUR VIA ZUIDWESTWONEN.NL

g n a l n e v e l Voor een ezier! woonpl


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

De Hoef: combinatie van luxe, comfort en sfeer Wonen in de Hoef betekent Genieten! Welke woning u ook kiest, u bent altijd verzekerd van ruimte, kwaliteit, luxe ĂŠn een woning met een bijzondere uitstraling!

De laatste fase is nu in verkoop en bestaat uit vrije ka-

mers realiseert. Verkoopprijs vanaf â&#x201A;Ź 415.000,- v.o.n.

vels, zeer comfortabele twee-onder-ĂŠĂŠn-kappers en luxe

De twee-onder-een-kapper (type Amber) beschikt over een

vrijstaande woningen. De ligging van deze woningen is

grote voor- en achtertuin, een berging en de auto par-

prachtig, tegen de ecologische zone aan, vrij en toch in de

keert u op eigen terrein. Op de begane grond vindt u een

directe nabijheid van het dorp. Inmiddels is het hoogste

grote living met open keuken, maar ook nog een slaapka-

punt van de eerste woningen bereikt en wordt er hard

mer en een compleet ingerichte badkamer. Op de eerste

gewerkt om al in mei 2013 deze woningen op te leveren.

verdieping bevinden zich drie slaapkamers en eveneens een luxe ingerichte badkamer. De royale zolderverdieping

Ruim en comfortabel

biedt ruimte voor het creĂŤren van een extra slaapkamer.

De vrijstaande woning (type Typelo) heeft een grote voor-

Verkoopprijs vanaf â&#x201A;Ź 278.000,- v.o.n.

en achtertuin, een garage en een aantal woningen heeft

Tijdens de bouw zijn een aantal voorbereidingen getroffen

standaard een dubbele garage. Op de begane grond be-

waardoor het ook nu nog steeds mogelijk is deze woning

vindt zich de woonkamer met dubbele openslaande deuren

aan te passen aan uw woonwensen.

naar de zonnig gelegen achtertuin. Op de eerste verdieping vindt u drie ruime slaapkamers en een luxe, compleet De ligging van de woningen is prachtig, tegen de ecologi-

ingerichte badkamer. De zolderverdieping biedt een zee

sche zone aan.

van ruimte en waar u met gemak nog eens twee slaapka-

Van Opstal Grosveld makelaars uit Bergen op Zoom verzorgt de verkoop van dit project. Meer informatie vindt u op www.dehoefwonen.nl.

NU JE VLOER LATEN SCHUREN BESPAART TIENTALLEN EUROâ&#x20AC;&#x2122;S

9HHONODQWHQSURĂ&#x20AC;WHUHQYDQODJHUH BTW bij Van Est Parketvloeren BERGEN OP ZOOM â&#x20AC;&#x201C; Bij Van Est Parketvloeren is het na de BTW-verlaging van 21% naar 6% een stuk drukker geworden. â&#x20AC;&#x153;Heel veel mensen SURĂ&#x20AC;WHUHQGDDUYDQZDQWDOVMHQXMHYORHUODDW behandelen, dan scheelt dat per factuur vele tientallen euroâ&#x20AC;&#x2122;s. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van het aantal vierkante metersâ&#x20AC;?, legt directeur Michel van Est uit.

huishoudens hun vloer een geheel andere kleur laten geven. â&#x20AC;&#x153;Op dat gebied kunnen we heel veel; een zwarte

over meubels. Een tafel bijvoorbeeld, geheel op maat

vloer wit maken, is geen enkel probleem. Wil iemand een

gemaakt met de materialen die de klant wil ĂŠn passend in

Ferrari-rode kleur? Wij maken het. Elke kleur is mogelijkâ&#x20AC;?,

het interieur qua kleur. Ook voor vloerverlichting, trapbe-

aldus Michel.

kleding, kurk- , PVC- en laminaatvloeren is men bij Van Est

Van Est Parketvloeren heeft op dit moment enkele prettig

aan het juiste adres.

geprijsde voorjaarsacties lopen. Daarmee adverteert het

Goed om te weten is dat de lagere BTW ook geldt op

Bergse bedrijf in deze woonkrant. In de showroom aan de

nieuwe vloeren die vast geplaatst worden in een huis dat

Parallelweg zijn zoâ&#x20AC;&#x2122;n vijfhonderd soorten parket te bekij-

minimaal twee jaar oud is.

Deze weken worden door Van Est Parketvloeren heel

ken en er kunnen bovendien zoâ&#x20AC;&#x2122;n negenhonderd varianten

wat bestaande vloeren geschuurd en van een frisse kleur

geleverd worden.

Van Est Parketvloeren

voorzien. Een opvallende tendens is dat steeds meer

Men kan in de showroom ook langskomen om te praten

Parallelweg 131/B, Bergen op Zoom. Tel. 0164 210066

OPEN DAGEN VAN DONDERDAG 18 APRIL T/M ZATERDAG 20 APRIL

MR Groep viert 30-jarig jubileum HALSTEREN â&#x20AC;&#x201C; Deze week is het open huis bij de MR Groep. Het Halsterse bedrijf houdt komende donderdag, vrijdag en zaterdag (van 18 t/m 20 april) open dagen. Bezoekers kunnen op deze manier kennis maken met de kernbegrippen van de jubilerende MR Groep: duurzaamheid en energie besparen. Het bedrijf is gespecialiseerd in kunststof kozijnen, rolluiken, zonneschermen, serres, dakkapellen, zonnepanelen en gevelbekleding.

zorgt desgewenst het hele traject: van subsidieaanvraag tot montage. Vorig jaar is de showroom volledig vernieuwd. Alles ziet er spic en span uit. Bezoekers krijgen snel te zien wat het bedrijf zoal te bieden heeft. Volgens Rijnberg staan de ontwikkelingen niet stil. â&#x20AC;&#x153;We gaan steeds meer naar 0-woningen. Huizen die die geen of nauwelijks energieverbruiken. Onze leverancier speelt daar mooi op in met kozijnen waarin het staal vervangen is door gewapend kunststof. Dat levert een gewichtsreductie op en bovendien is het een perfecte isolatie.â&#x20AC;?

Dertig jaar geleden begon Wim Mosselman in een loods in Sint-Annaland. Schoonzoon Jaap Rijnberg, die inmiddels de leiding van de zaak heeft overgenomen, kwam er later bij. In 1989 werd begonnen met de verkoop van kunststof kozijnen. Dat zorgde voor een forse groei. In 1995 betrok de MR Groep het huidige pand in Halsteren. Het bedrijf fabriceert en monteert de kunststof kozijnen

Deze week mag iedereen tijdens de open dagen een kijkje in de keuken van de MR Groep komen nemen. Op donderdag 18 april en vrijdag 19 april kan dat tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag DSULOYDQWRWXXU'HNRIĂ&#x20AC;HVWDDW klaar!

]HOI'HSURĂ&#x20AC;HOHQNRPHQXLWGHIDEULHNYDQ'HFHXQLQFN een toonaangevende leverancier die hoogwaardige

MR-Groep

NXQVWVWRISURĂ&#x20AC;HOHQPDDNWXLWJHPRGLĂ&#x20AC;FHHUGH39&´(U]LMQ

Canadaweg 6, 4661 PZ Halsteren. Tel: 0164 683425

Zendow#neo: revolutionaire technologie met superieure

kozijnen voor ramen, voor- en achterdeuren en tuindeu-

info@mr-groep.nl - www.mr-groep.nl

thermische isolaties.

ren. Alles in diverse kleuren leverbaar, met HR++ glas en eersteklas hang- en sluitwerk, voorzien van het politiekeurmerkâ&#x20AC;?, legt Jaap Rijnberg uit. Een kunststof kozijn gaat al gauw 60 tot 70 jaar mee. Sinds kort heeft de MR Groep zich gespecialiseerd in zonnepanelen van het merk Verano Solar. â&#x20AC;&#x153;Dat zijn hoogwaardige panelen met een opbrengstgarantie van 25 jaar. Energie wordt gegarandeerd steeds duurder, dus u verdient uw investering zo terug!â&#x20AC;?, aldus Rijnberg. Zijn bedrijf ver-


Starter op de woningmarkt?

VERBOUWEN EN/OF RENOVEREN? U hoeft niet verder te zoeken.

Hier is uw juiste adres voor: s!LUMINIUMKOZIJNENINALLERLEIUITVOERINGEN6ANTOILETRAAMTOTSCHUIFPUI s!LLESOORTENGLAS s"ADKAMERDOUCHEWANDENVANHARDGLAS s(ARDGLASDEURENENSCHUIFWANDEN s!UTOMATISCHESCHUIF ENDRAAIDEUREN OOKINHARDGLAS s:ONWERINGENROLLUIKEN s)NSECTENHORRENVOORRAMEN DEURENENSCHUIFPUIEN OOKVOORHOUTENKOZIJNENENKUNSTSTOF s"ALKONHEKWERKENVANALUMINIUM ZOWELMETSPIJLENALSMETGLAS

Dit alles voor zowel nieuwbouw als renovatie. Reeds 30 jaar:

â&#x20AC;&#x2DC;advies op maatâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;hoge kwaliteitâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;snelle serviceâ&#x20AC;&#x2122; 3LABBECOORNWEG 2:4HOLEN 4EL &AX INFO HOFALNL WWWHOFALNL

HOGE KWALITEIT & SERVICE

Droom je van een eigen woning? Maar denk je dat dit niet kan. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Nieuwsgierig? Kom dan naar de speciale Starters/-Woonavond van Hypotheek Visie Bergen op Zoom Wanneer: Woensdagavond 24 april Waar: Zalencentrum De Raayberg, zaal de Remise Hoe laat: 19.30 uur tot 21.00 uur Samen met ViaOns Makelaardij en Fikkers notarissen vertellen wij jou de voor- en nadelen van het kopen van een woning en de mogelijkheden. Tijdens deze avond verloten we onder de aanwezigen een reischeque van â&#x201A;Ź 250,-! Meld je nu aan en ontvang een lekker doosje bonbons! Bel Hypotheek Visie Bergen op Zoom (0164) 26 28 32 of mail bergenopzoom@hypotheekvisie.nl Wees er snel bij want vol = vol Antwerpsestraat 18, 4611 AH Bergen op Zoom tel. (0164) 26 28 32 Kijk ook eens op hypotheekvisie.nl


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

De woonmode volgt de kledingmode. U ziet dit terug in de trends van het seizoen. U hebt verschillende stijlen en karakters. Bij elk karakter past een stijl. Soms passen stijlen bij meerdere karakters. In dit seizoen kunnen stijlen met elkaar gecombineerd worden voor een bijzonder effect.

WOONMODEtrends Love Luxury (HQFRPIRUWDEHOLQWHULHXU(HQÀMQH bank, mooie eettafel en de juiste verlichting. Luxe zie je in deze trend terug in de rijke materialen zoals satijn, zijde, glas en koper. In de kleuren en texturen kunt u luxe creëren. Klassieke vormen, retro meubilair en glans mag niet ontbreken. De kleuren voor deze trend zijn chocolade bruin, taupe, camel, oranje en aubergine. Goud, zilver en koper geven extra glans.

Play It Een huis om in te wonen, een interieur is om mee te spelen. Meubelen, textiel, verlichting en accessoires verrassen met een perfecte mix van functionaliteit, humor, creativiteit en duurzaamheid. Een strak lijnenspel is hier belangrijk. Een zwart witte basis samen met verschillende trendy kleuren zoals kobaltblauw, rood en geel zorgen voor een speelse hoek.

Pretty Pastel Deze trend zie je erg veel in de mode terug. De basis is bleek en blond, met licht hout. Pastelkleuren zoals mintgroen, babyblauw en zachtroze zorgen voor zoete accenten. Fluor oranje, zonnebloemgeel, fel aqua en fuchsia geven een pittig resultaat. Het toepassen van kleurblokken en – verloop is typisch: van pastel naar fel. Veel materialen komen voor in deze trend. Hout, kunststof, wol en katoen het kan allemaal. De accessoires zijn opvallend. Een bijzonder servies of een zelfgemaakt accessoir doet het goed in deze trend.

Go Green Er wordt een basis in wit gecombineerd met baby blauw, fris groen, zacht geel, licht grijs en camel. De vormen zijn luchtig zoals draadstoelen, buisframe meubelen en open stellingkasten. Het meubilair is basic in kleur en vorm. De perfecte

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

ingrediënten zijn hout, staal en leer. De accessoires zijn duurzaam. Neem een lamp van gerecycled SDSLHURIPDQGYDQJHUHF\FOHGHSHWÁHVVHQ'HRUL ginele plantenpotten mogen hier niet ontbreken.

GALDERSEWEG 94 - 4855 AJ GALDER - NEDERLAND

WWW.SMIDJE.NL


De Hoef: open je deur voor de lente!

Hoogerheide

DE HOEF

Twee-onder-ĂŠĂŠn-kap woning Amber r 1SJK[FOWBOBGĂś WPO r &YUSBTMBBQLBNFSFOCBELBNFSPQCFHBOFHSPOE

Hoogerheide, perfect gelegen tussen de randstad en Antwerpen

r %JWFSTFJOEFMJOHTVJUCSFJEJOHTNPHFMJKLIFEFO r *ODMVTJFGWMPFSWFSXBSNJOHHFIFMFXPOJOH r 0QMFWFSJOHPNTUSFFLTKVOJ

Opdrachtgever

Ontwikkeling & realisatie

www.stadlander.nl

www.lithos.nl

Informatie en verkoop

Westersingel 4, 4611 HV Bergen op Zoom, 0164 - 217 000 www.vanopstalgrosfeld.nl

www.dehoefwonen.nl

3ERVICEEN)NSTALLATIE

Ook voor uw oz nnepanelen! s:ONNEPANELEN s/NDERHOUD s'ASEN7ATER s#6INSTALLATIE s$AKBEDEKKINGEN s,OODGIETERSWERK

Wij ruimen op! Diverse showroomkeukens, badmeubelen en radiatoren moeten weg.

Kortingen tot wel 70% Canadaweg 12A â&#x2014;? 4661 PZ Halsteren â&#x2014;? Tel: 0164-630329 www.vdbwonen.nl â&#x2014;? www.tegelgalerie.nl


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Zelfs de badkamer is modegevoelig Niet alleen op het gebied van meubels en kleding zijn er elk jaar nieuwe trends te vinden, ook in de badkamer zijn ze duidelijk te merken. In de badkamer draait alles om comfort, wellness en ontspanning. De tijd die we in de badkamer zijn willen we ervan genieten.

doordacht en versterken of accentueren elkaar. Er word gebruik gemaakt van veel glans. Vooral de combinatie matte oppervlaktes en glanzende objecten is de trend. Dit straalt luxe, rust en ruimte uit. Een eenvoudige badkamer met een aantal opvallende eyecatchers is de nieuwe design badkamer.

Luxe De natuurlijke vormen zijn weer welkom in de badkamer. Ovalen wastafels

Een luxe badkamer sluit perfect aan op de wellness trend. De badkamer

en ronde vormen organisch afgerond, zacht in plaats van hoekig. Van ronde

wordt gezien als een plek waar je even tot rust komt. Een rustige omgeving

spiegels tot een ovale badkuip. Zachte lijnen maken van uw badkamer een

maak je met zachte stoffen en rustige kleuren. Het idee van een huiselijke

prettige kamer om in te verblijven. Voor dat echte ontspannen gevoel.

sfeer. Creëer bijvoorbeeld een zitplek naast het bad. In een luxe badkamer misstaan sauna’s, stoom/douchecabines, massagedouches, inloopdouches en

Natuur

bubbelbaden absoluut niet.

Hout in de badkamer betekent verbonden zijn met de natuur. Blote voeten op een houten vloer, een houten wastafelblad. Hout straalt warmte, sfeer

Kleine badkamer

en karakter uit. U kunt ervoor kiezen om hout door middel van accessoires

Er zijn meer mensen met een kleine badkamer dan een grote. Een kleine

te accentueren. Maar groter aanpakken kan ook. Bijvoorbeeld een houten

EDGNDPHUEHWHNHQWQLHWSHUGHÀQLWLHGDWXQLHWHHQHLJHQOX[XHX]HSOHNNDQ

wand plaatsen of een houten vloer leggen. Hout is wel gevoelig voor water

inrichten.

en vocht. Daarom dient u rotvrij hout te gebruiken zoals teak, merbau of

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer: Vermijd rommel of veel

jatoba.

accessoires, gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren, dit maakt de ruimte groter. Kies voor een glazen douchewand en combineer functies. Bijvoorbeeld

Design

een wastafel en kast in één. Zwevende badmeubelen maken de badkamer

Een design badkamer is geheel vormgegeven en uitgedacht. Alle details zijn

ook ruimtelijker.


OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

LENTE BIJ FIREPLACE! Contura 820

LENTE ACTIE!

Morsø 7943

MORSØ PIZZA OVEN

NU TIJDELIJK MET 50% VOORJAARSVOORDEEL! VAN

€ 1999,-

NU VOOR

€ 999,-

Let op: OP=OP! Deze aanbieding loopt zolang de voorraad strekt.

DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN! Contura 635


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Laten doen of zelf doen? Verbouwen kan duur zijn, maar dat hoeft niet. Het laten doen hoeft niet direct veel duurder te zijn. Zoek zelf goed uit wat het voordeligste is voor uw verbouwing. Mochten er plannen zijn om het huis goed aan te pakken, dan heeft u misschien iets aan deze tips. Een verbouwing kost energie, maar levert ook extra woonplezier op.

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Maak een draaiboek van de klussen die u wilt gaan doen. Beschrijf de producten. Check bij de gemeente of er een bouwvergunning nodig is. Maak foto’s van de werkzaamheden. Zorg voor noodvoorzieningen (water, gas, elektra). Bekijk de technische installatievoorschriften. Bedenk goed hoeveel stopcontacten en schakelaars u op welke plek wilt hebben. Bezuinig nooit op materiaal. Zorg voor een opgeruimde, goed verlichte en overzichtelijke werkplek. Berg gereedschap na gebruik altijd weer op. Trek na gebruik van elektrisch gereedschap direct de stekker uit het stopcontact. Maakt u gebruik van een verlengsnoer, rol de haspel dan helemaal uit. Kies voor elke klus het juiste gereedschap. Zorg voor een goede bescherming van uw handen, oren, ogen en huid afhankelijk van de soort klus. Draag goed aansluitende en gesloten kleding (bijvoorEHHOGHHQRYHUDOO HQVWHYLJHVFKRHQHQPHWSURÀHO Werk met stevige, stabiel geplaatste trappen of ladders. Gebruikt u een steiger, huur dan professioneel materiaal. Zorg voor voldoende ventilatie bij het werken met verf, afbijtmiddelen en andere giftige stoffen. Wissel kluservaringen uit met andere klussers.


De mooiste ramen,

deuren & verandaâ&#x20AC;&#x2122;s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

EN G A D 13 EUR pril 20

D a OPEagN20 & Zondag .2010 uur

Zaterd

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

t 17

.00 to van 10

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Maatwerk alle serreâ&#x20AC;&#x2122;s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39&

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013

   

   

     W        

        !   "  #   $  %&  & '()*&+)+,++ -  & -

  


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Van Haaften: al 45 jaar toonaangevend in de sierbestrating en de aannemerij Met ruim 45 jaar ervaring is Van Haaften een toonaangevend bedrijf in de sierbestrating en de aannemerij.

de bij ons aangekochte materialen eventueel voor u aanbrengen. Of het nu om bestrating, een blokhut, terrasoverkapping, schutting of vele andere producten gaat, wij kunnen de montage eventueel compleet voor u verzorgen.

“Wij leveren sierbestrating inclusief vele aanverwante

Onze eigen vakmensen weten als geen ander wat de klant

artikelen om uw tuin tot een plek te maken om te kunnen

verwacht van zijn aankoop en kunnen deze dan ook met de

genieten en te ontspannen. U krijgt van ons een deskundig

meeste zorgvuldigheid aanbrengen. Een bijkomend voor-

advies om uw droomtuin te realiseren. Laat u in een ge-

deel is de tijdelijke BTW-regeling van 6% op de arbeid die

Van Haaften Sierbestrating & Aannemersbedrijf

moedelijke, ontspannen sfeer, met tijd en aandacht voor

bij veel tuinen dan ook mag worden toegepast.

Paasdijkweg 19a

Pilootweg 5

u, inspireren en adviseren op een van onze vestigingen (in

Kortom van ontwerp tot en met realisatie kunt u op één

Poortvliet

Stavenisse

Poortvliet of Stavenisse) of bij u op locatie.

adres terecht, maar ook met uw zelfhulp komen we tot

tel.: 0166 61 92 00

tel.: 0166 69 29 77

Naast de afdeling sierbestrating kan ons aannemersbedrijf

het resultaat dat u verwacht.”

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

Zonnepanelen duur?... Welnee! P. Jansen Installatietechniek levert complete zonne-energie oplossingen voor een scherpe prijs. De energie die u zelf opwekt bespaart u op uw energienota. Uw energierekening gaat uiteindelijk omlaag.

het vakkundig plaatsen van de zonne-pane-

Een zonnestroom-installatie wekt stroom

len. U betaalt uiteindelijk minder geld aan

een minimum zijn teruggebracht met als ge-

energie-rekeningen. Wij zorgen voor een

volg dat de montagetijd verkort wordt. Zie

scherpe aanschafprijs, voordelige zonne-

RQ]HLQVWUXFWLHÀOPRSLQWHUQHW

stroom en lage onderhoudskosten.

www.janseninstalshop.nl

Het dak beslist

Kom eens langs

De belangrijkste voorwaarde voor het

Wij zijn deskundig op het gebied van zonne-

gebruik van zonne-energie is het beschikken

stroom systemen. Wilt u de producten zelf

over een eigen dak, het liefst onbescha-

zien en ons persoonlijk vragen stellen dan

duwd en niet op het noorden georiënteerd.

bent u van harte welkom in onze showroom

opgewekt, draait de elektriciteitsmeter

P. Jansen Installatietechniek maakt de toepassing van zonnepanelen betaalbaar

achteruit. Op het moment dat u meer

Waar wacht u nog op? U had vandaag al

verbruikt dan dat u opwekt draait uw meter

geld kunnen verdienen. Door de zon als

Monteren snel ’geklikt’

vooruit. U levert een wezenlijk bijdrage aan

energiebron te gebruiken, wordt u minder

Het gepatenteerde Click-Fit montagesys-

duurzame energie in Nederland en u bent

afhankelijk van energiebedrijven. Wij geven

teem is een systeem waarbij de benodigde

vriendelijk voor uw portemonnee.

u deskundig advies en kunnen zorgen voor

montagemiddelen en gereedschappen tot

op. Zodra u minder stroom in uw huis verbruikt dan door het systeem wordt

in Bergen op Zoom.

Heerlijk wonen in Huijbergse Hof BERGEN OP ZOOM - In het centrum van Bergen op Zoom zijn twee appartementen te koop. Deze zijn te vinden in een uniek woongebouw in het centrum van de stad waar klassieke architectuur gecombineerd is met alle moderne voorzieningen. De woningen zijn volledig voorzien van isolatie en kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Verder zorgt een moderne warmtepomptechniek voor verwarming en koeling.

v.o.n. De servicekosten zijn € 110,-- per

slaagd de servicekosten laag te houden.

maand.

Verder zijn de appartementen volledig

Op Schoolstraat 1c kun je een 3-kamerap-

voorzien van vloerverwarming en een vol-

partement kopen met op de 1e verdieping

ledig betegelde en ingerichte badkamer.

onder andere een eigen entree in de hal

Beide appartementen worden geleverd

die toegang geeft tot badkamer met toilet,

zonder keukeninrichting.

de twee slaapkamers, de inpandige berging en de woonkamer met open keuken. De De centrale entree met trappenhuis is gesitueerd aan de Schoolstraat.

koopsom hiervan is € 172.000,- v.o.n.

met onder andere een eigen entree in de

bedragen.

hal die toegang geeft tot badkamer met

Voor alle appartementen is de centrale

toilet, de drie slaapkamers, de inpandige

entree met trappenhuis gesitueerd aan de

Voor meer informatie kunt u contact

berging en de woonkamer met open keu-

Schoolstraat, evenals de inpandige berging

opnemen met:

Het ene appartement is te vinden op het

ken. Vanuit de slaapkamers heb je toegang

met individuele bergkasten.

Van Opstal Grosfeld Makelaars

adres Schoolstraat 1a. Het is een

tot een beschutte patiotuin. De koopsom

Goed om te weten is dat men door gebruik

Westersingel 4, 4611 HV Bergen op Zoom

4-kamerappartement op de begane grond

van dit appartement bedraagt € 227.500,--

van hoogwaardige materialen er in is ge-

tel: 0164 217 000, www.vanopstalgrosfeld.nl

terwijl de servicekosten € 92,-- per maand

Bruynseels Vochten N.V.: dé specialist in serres, ramen en deuren KALMTHOUT - Het in Kalmthout gevestigde Bruynseels-Vochten N.V. is dé specialist inzake serres, ramen en deuren, zowel in aluminium als PVC. Het bedrijf, opgericht in 1983, is een bekende leverancier van veel aannemers; de laatste vijftien jaar ook aan veel particulieren in Nederland.

een ruimte die overigens in de tussentijd ook al weer enkele ma-

SDUNGHNHX]HYRRU5H\QDHUVDOXPLQLXPSURÀHOHQHQ9(.$39&

len fors is uitgebreid. Waar het bedrijf in het jaar 2000 werk bood

en dan ben je verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct

aan 79 personen en in 2005 aan 114, is dit aantal vandaag de dag

dat bestand is tegen weer en wind en dit jaar na jaar.

gegroeid naar zo’n 200 werknemers.

Innovatief Buitenland

Bruynseels-Vochten N.V. is dus aan de lopende band innovatief

Dat stijgende aantal personeelsleden is onder andere ook te dan-

bezig, kent daarom de nieuwste tendensen en gebruikt de laatste

Toen Bruynseels-Vochten N.V. in 1983 met de oprichtingsakte

ken aan de vestiging in Slowakije die Bruynseels-Vochten drie jaar

technieken en constructies. Het Kalmthoutse bedrijf verzorgt niet

ingeschreven werd in het handelsregister van Antwerpen, werd

geleden heeft geopend. Bij de start van de productie van PVC ra-

alleen de productie van serres, ramen en deuren, maar plaatst

het bedrijf met argusogen bekeken. Op commerciële basis ramen

men en deuren in Slowakije werd bepaald dat de kwaliteitseisen

deze ook. Daarvoor heeft het een eigen technische dienst in huis

en deuren fabriceren in een garage in Kalmthout? Dat kon nooit

van de Belgische markt het uitgangspunt moesten vormen van de

die het hele bouwproject van tekentafel tot aan realisatie in han-

wat worden!

totale productie. Het totaalplaatje geeft het bedrijf in elk geval

den heeft. De klant heeft dus met één aanspreekpunt te maken:

de mogelijkheid om beter het hoofd te kunnen bieden aan een

niet alleen tijdens, maar ook na de bouw. De prijs? Die is eerlijk,

Uitbreiding

moeilijke marktsituatie. Voor de klant van Bruynseels-Vochten be-

gezien de stabiliteit en kwaliteit die u er voor terugkrijgt.

Maar niets was minder waar. Na de start in 1983 bleek de werk-

tekent dit dat de producten minder gevoelig zijn voor prijsstijgin-

plek in de garage al snel te klein. Een industriële loods bood

gen en biedt men continuïteit voor de klant. Bruynseels-Vochten

Bruyseels-Vochten N.V., serres, ramen en deuren in aluminium

uitkomst, maar ook die was alras te krap. De zoektocht naar een

blijft investeren. Met de regelmaat van de klok worden nieuwe ul-

en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout,

groter pand leidde in 1994 tot de opening van de huidige produc-

tra moderne CNC machines geplaatst waardoor de productie nog

telefoon +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41.

tieruimte aan de Brasschaatsesteenweg op industriepark Bosduin,

beter, nog sneller verloopt. Voeg bij dit ultra moderne machine-

Website: www.bruvo.be


A

Met een terrasoverkapping van Geerts Garagedeuren kunt u in alle comfort genieten van een heerlijke lente- of nazomeravond. Deze terrasoverkapping biedt u de nodige bescherming en verbindt uw woning met het buitenleven in uw tuin. U geniet eerder en langer van uw tuin.

20 CTI E: op a % K lle B OR (rol luik T BS pro ING sch en, sc d e r uct een r me s, e n OGLJ en ma knika n WP r r MX kieze mn) QL 

Max. 3 Max. 50 cm 300 c m

M M ax.6 ax 0 .6 0c 50 m cm

*H

TERRASSCHERMEN OLIVA

''

e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iedere zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iederesituatie situatie

te plaatsen is. Deis.fraaie afwerking vanvan de de Oliva met te plaatsen De fraaie afwerking Oliva metolijfvorolijfvormige zijkappen met met daarachter hethet unieke stelmechanisme mige zijkappen daarachter unieke stelmechanisme oogtcompact. zeer compact. oogt zeer

'HEHGLHQLQJ 'HEHGLHQLQJ Uwterrasscherm terrasscherm is standaard geschikt Uw is standaard geschikt voor voor eenelektrische elektrischebediening bediening schakelaar. een metmet schakelaar. Natuurlijk ookook eeneen draadloze af- afNatuurlijkbehoort behoort draadloze standsbediening tottot de mogelijkheden. standsbediening de mogelijkheden.

De speciale montagesteunen maken zowel muur-als alsplaplaDe speciale montagesteunen maken zowel muur-

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons.

wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons.

een zon-/windautomaat, waardoor het

een zon-/windautomaat, waardoor het

scherm automatisch wordt bediend.

De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uit gebreid

scherm automatisch wordt bediend.

De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uit gebreid

kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonder-

UV GETEST

voor uw terrasscherm. uitzonderlijkkleurenpalet grote keuze in zonweringdoek maaktDeze het mogelijk een

UV GETEST

lijk grote keuze intintje zonweringdoek maakt het mogelijk een persoonlijk aan uw zonwering te geven. Tibelly®persoonlijk tintje aan uw zonwering Tibelly®zonweringdoek beschermt u tegen dete zongeven. en houdt tenminste 90% vanbeschermt de UV-straling tegen. zonweringdoek u tegen de zon en houdt tenmin-

ste 90% van de UV-straling tegen. De maximale breedte van de Oliva is 600 cm bij een uitval

6SHFL¿FDWLHV

6SHFL¿FDWLHV Beschikbare afmetingen -Beschikbare max. 650 cm breed afmetingen --max. uitval max.350 650cm cm breed - max. 350 cm uitval

van 350 cm en 650van cm bij uitval van cm 300 bij cm.een uitval De maximale breedte de een Oliva is 600

van 350 cm en 650 cm bij een uitval van 300 cm. 3 Levens duur klasse

2 Wind klasse

2 Water klasse

Geerts Garagedeuren Spelleborg 13, 4651 ZM Steenbergen Telefoon 0167 - 76 90 08

3 Levens duur klasse

Openingstijden showroom: vrijdag 14.30 - 20.00 uur zaterdag 09.00 – 15.00 uur info@geertsgaragedeuren.nl www.geertsgaragedeuren.nl www.geerts-garagedeuren.nl

2 Wind klasse

2 Water klasse

ROLLUIKEN & BINNEN- EN BUITENZONWERING

NOORDWAL 14 ‡ TEL: 0167-566171 ‡ STEENBERGEN ‡ MOB: 06-53263052

www.martbrusselaarszonwering.nl

WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATING.NL

Den Engelsman Sierbestrating Den Engelsman Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90 Tuinmaterialen E info@denengelsmansierbestrating.nl Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90

E info@denengelsmansierbestrating.nl I www.denengelsmansierbestrating.nl

3)%2"%342!4).'s45).4%'%,3s-%'!4%'%,3 .!455234%%.s45).6%2,)#(4).'s45).(/54 45).(5)3*%3s",/+(544%.%.-%%2


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Buiten leven steeds aantrekkelijker Een trend die er ook nog in 2013 is, de buitenkeuken. Breng een mediterrane sfeer aan in uw eigen tuin. U ziet steeds meer dat binnen en buiten samensmelten tot een geheel. U leeft buiten, woont buiten en kookt buiten.

De tuin wordt nu gezien als een extra kamer waar u

Sfeer

steeds meer, vaker en langer gebruik van wilt maken.

De tuinhaard is een goede toevoeging voor de tuin.

Mocht het slecht weer zijn dan kunt u dat oplossen door een overkapping te plaatsen. Als het koud is kunt u met terraskachels of een open haard gaan

Een tuinhaard maakt de dagen in de lente, zomer en herfst langer. U kunt namelijk nog heerlijk bij een warme buitenkachel zitten terwijl de zon al lang on-

werken. In de tuin laat u zien wie u bent. U kunt

der is. Lekker met een wijntje op het terras, kijken

er uw karakter en persoonlijkheid laten spreken.

naar de vlammen. In Nederland heeft u de kans dat

De tuin is nu veel belangrijker geworden dan

de zomer tegenvalt, dus met een kachel is het toch

tien jaar geleden. Mensen kiezen steeds vaker

Ă&#x20AC;MQRPQRJHYHQEXLWHQWH]LWWHQ=RODQJKHWGURRJLV

voor een tuin die perfect is afgestemd op hun

kan de tuinhaard de warmte geven die de zon soms

persoonlijke wensen, leefsituatie en interesses.

weigert te geven. Het is een vooroordeel dat een

Tegenwoordig denken we meer aan onszelf.

tuinhaard duur moet zijn. Een tuinhaard is er al vanaf

Het maakt niet uit wat anderen vinden. De tuin

een paar honderd euro. Dit is inclusief barbecue func-

zegt wie u bent. Verrassender leven doet u

tie. Een aparte barbecue wordt daarmee overbodig,

buiten, in de tuin kan bijna alles. Buiten leven

dit spaart geld uit. Een tuinhaard wat groot? Dan past

is makkelijker, ongedwongen en informeel.

een vuurschaal beter!

Maak je eigen buitenkeuken Â&#x2021; % HGHQNYDQWHYRUHQJRHGZDWXDOOHPDDOZLOW.LHVWXYRRUHHQ LQJHERXZGHEDUEHFXHRIOLHYHUHHQYULMVWDDQGH"*DDWXJHEUXLN PDNHQYDQHOHNWULFLWHLW":LOWXVWURPHQGZDWHULQGHEXLWHQ NHXNHQ" Â&#x2021; =RUJGDWGHZDWHUOHLGLQJHQHOHNWULFLWHLWVNDEHOVQLHWEHYULH zen in de winter. Doe ze minimaal zestig centimeter onder de grond. Â&#x2021; :LOWXQLHWGHKHOHWLMGYDQELQQHQQDDUEXLWHQHQDQGHUVRP ]RUJGDQYRRUYROGRHQGHEHUJUXLPWH Â&#x2021; 8PRHWHHQGHJHOLMNHYORHULQGHEXLWHQNHXNHQKHEEHQZDQWX ZHUNWPHWKHWHVXEVWDQWLHVHQYORHLVWRIIHQ Â&#x2021; $OOHPDWHULDOHQPRHWHQZHHUEHVWHQGLJ]LMQ Â&#x2021; /DDWXJRHGDGYLVHUHQ9UDDJQDDUPRJHOLMNKHGHQ Â&#x2021; :LOWXGHEXLWHQNHXNHQRRNJHEUXLNHQLQGHNRXGHUHPDDQGHQ YUDDJGDQRYHUYHUOLFKWLQJHQYHUZDUPLQJ Â&#x2021; 8NXQWGHEXLWHQNHXNHQOHXNDDQNOHGHQPDDUNLHVGHMXLVWH accessoires.


“Verr ijk u w bu ite nle ve n”

WOONT U ? N I E L K E T OOK Nu bij inlevering deze advertentie Gratis

Montage

Mooie lente-aanbiedingen op onze vernieuwde site www.du-bois.nl

Du Bois Sierbestrating & Tuintechniek Rucphenseweg 49a, Zundert (t.o. Abdij) T. 076 - 597 3201 - www.du-bois.nl

Gibsonstraat 9 Steenbergen tel. 0167-567018 www.sebrechts.nl

tuinaanleg | sierbestrating | waterpartijen | veranda’s buitenkeukens | tuinverlichting | terrasverwarming tuinaccessoires | inspirerende showtuin

Bruisend voorjaar VOLG ONZE

ACTIES VIA

Informeer vrijblijvend via onze site www.vandorstrolluiken.nl of bel 0167 531416

Laat GRATIS uw vijver water testen, en krijg deskundig advies omtrent al uw vijvervragen.

WWW.VANDORSTROLLUIKEN.NL

rolluiken g zonwerin ren u e d e g a r ga

Koninginnedag en Hemelvaartsdag geopend

10 Mei vijveradviesdag, Met medewerking van de Velda vijver specialist! van 9.00-17.30

De Aquarium en Vijverkenners

Bubbels , Voltweg 25, 4631 SR Hoogerheide, Tel: 0164-612810, Nassaulaan 45 - 4651 AA Steenbergen NB - Tel: 0167 - 531 416

www.vandorstrolluiken.nl - bezoek showroom op afspraak Nassaulaan 45 - Steenbergen - Tel. 0167-531416

internet : www. bubbelsbv.nl Wij beschikken over een ruime eigen parkeerplaats


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Alles aanpassen op de kinderen en kleinkinderen De helft van alle ongelukken bij kinderen tussen nul en vier jaar vindt plaats in huis. Dit is de meest gevoelige leeftijdscategorie. Deze kinderen zien nog niet het risico en gevaar ergens van in. Vooral een- en tweejarigen zijn erg kwetsbaar. Maar ook wat grotere kinderen kunnen er wat van. Onderschat een kind nooit in zijn ondernemingsdrang. Tuinieren en spelen in de tuin vinden kinderen vaak leuk. De tuin is er ook voor de kinderen. CreĂŤer ruimte om te spelen of te kamperen en maak van de tuin een speel - tuin. Het is leuk om u kinderen te betrekken bij het tuinieren vanaf een jaar of zes oud. Zorg dat ze een eigen plekje in de tuin hebben. Laat ze bijvoorbeeld zonnebloemen zaaien en opkweken. Wat een aanrader is en zal blijven is de zandbak. Kinderen zijn er uren zoet mee. Zorg wel dat het â&#x20AC;&#x2122;s avonds wordt afgedekt anders heeft u kans op bezoek van katten. Een vijver is leuk, maar wacht er wel mee totdat de kinderen een zwemdiploma hebben. Ook ondiep water kan gevaarlijk zijn. Mocht u toch een vijver hebben dan kunt u het zo veilig mogelijk maken. Maak een afscherming. Houd altijd toezicht op het kind. Zorg voor goed zicht op de vijver zo kunt u snel ingrijpen. Ruim direct na het spelen het speelgoed bij de vijver op. In huis moet het ook kindvriendelijk zijn. U kunt uw kind natuurlijk niet 24 uur per dag in de gaten houden. Om zo veel mogelijk ongelukken te voorkomen, hier een aantal tips op een rijtje.

Keuken Zet schoonmaakmiddelen hoog weg, buiten het bereik van die kleine handjes. Wanneer u ze laag zet, maak dan gebruik van een deurvergrendelaar. Dit kan ook met magneetsluitingen. Oude ovens kunnen van buiten warm worden. Laat dan een voorzet ovenruit monteren. Zet tijdens het koken de steel van de pannen naar achteren, zodat de kinderen er niet snel bij kunnen. Een leuke tip is om een speelhoekje in de keuken te maken. Zo zijn de kinderen dicht bij mama of papa in de buurt, maar zijn ze niet lastig.

Woonkamer Bij hun eerste stapjes kunnen kinderen zich stoten aan tafels en kasten. Kies voor meubels met afgeronde of stompe hoeken. Kasten kunnen kinderen zien als klimrek zorg dus dat de kast goed vast staat. Veel bloemen en planten zijn giftig voor kinderen, informeer bij uw tuincentrum. Stopcontacten zijn ook altijd een probleem. Neem opzetplaatjes of kindveilige wandcontactdozen. Zet uw woonkamer niet te vol met kleine spullen.

Badkamer Medicijnen zijn een gevaar. Laat ze niet slingeren maar ruim ze op in een afsluitbaar kastje. Vergeet niet dat parfum en cosmetica ook giftig kan zijn. Een antislipbadmat kan ongelukken voorkomen.


Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

STEENBERGEN

Leverancier aan hovenier en particulier van: s3IERBESTRATING s4UINHOUT s.ATUURSTEEN s4UINDECORATIES s+UNSTGRAS s"ESCHOEÃ&#x2022;NGSMATERIAAL

Wij zijn leverancier van o.a.: s3IERBESTRATING s"LOKHUTTEN s3PEELTOESTELLEN s4UINVERLICHTING s4UINBEELDEN s3CHUTTINGEN

RATING T S E B R SIE 5m2 af â&#x201A;¬11,9 al van

Paasdijkweg 19A - 4693 RE Poortvliet - Tel. 0166-619200 Pilootweg 5 - 4696 RJ Stavenisse - Tel. 0166-692977

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

j

7ARWICKSTRAAT\383TEENBERGEN\4EL 

www.TUINENTERRASSTEENBERGEN.nl

7:G<H: EA6CI:CB6G@I SL E D N A H T O GRO PRIJZEN !! " :AH

HDPE vijvers en zwembaden Elk gewenst model en maat mogelijk

C9 6 = DI <GD EG>?O:C

Vrijblijvend advies en ontwerp Ook voor renovatie Japanse Koi & toebehoren Aquaria en tropische vissen

www.koijoeniek.nl info@koijoeniek.nl tel. 0167-560905

n i m o k l e w e t r a h n U bent va n e g r e b n e e t S e t m o o onze showr

Drukkerij 14, 4651 SL Steenbergen

OPENINGSTIJDEN: dins- tm vrijdag 10.00-17.00 zaterdag 9.00 â&#x20AC;&#x201C; 17.00 en â&#x20AC;&#x2122;s zondags op afspraak

>:9:G:KG>?96<:CO6I:G96< <:DE:C9K6C.#%%IDI&,#%%JJG

7dc\VZgihlZ\'W >cYjhig^ZiZggZ^cCddgYaVcY )+&'EA7Zg\ZcdeOddb IZa/%+"*((%+-(%

GJ>B:@:JO: IJ>CEA6CI:C! E:G@":C @J>EEA6CI:C! K6HI:EA6CI:C! 7JMJH! A:>"7DB:C:C =66<EA6CI:C!ZiX#

LLL#7:G<H:EA6CI:CB6G@I#CA LLL 7:G<H:EA6CI:CB6G@I CA


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Hoe kleden we het buiten aan? Aankleding vinden we vaak lastig. We weten wel wat we willen, maar hoe we dat waarmaken is het tweede. Met kaarsen, spiegels, schilderijen, kussens en bloemen komen we een heel eind.

is de koningin onder de bloemen. Veel rozen kunnen prima in een pot gepland worden. Zet hem wel altijd in een grote pot dan waarin hij stond. Rozen zijn er in allerlei kleuren. Kies de kleur die bij u past en combineer met verschillende kleuren. Laat alles in elkaar terugkomen om uw tuin af te maken. Zonder loungeset kunnen we nog niets in onze tuin. Zorg dat u heerlijk kan relaxen in de tuin. Waarom binnen ]LWWHQDOVKHWEXLWHQQHW]RĂ&#x20AC;MQLV0HWYULHQGHQHQYULHQGLQ nen kletsen, een boek lezen, slapen, dineren, alles kan. U EHSDDOW]HOIGHVIHHUYDQGHWXLQ.ODVVLHNVWUDNKLS"8EH paalt het met de accessoires. In Nederland hebben we zelfs HHQSDUDVROQRGLJ+HWLVĂ&#x20AC;MQZDQQHHUXEXLWHQHHWHQKHW ziet er gezellig uit. Tegenwoordig zit er in bepaalde parasols verlichting en verwarming om je tuin nog comfortabeler te maken. Nu mist alleen de eettafel nog. Tuineettafels zijn er in overvloed en in alle soorten maten, maar houd ook met deze aankoop rekening met de sfeer die u wilt uitstralen.

Groente, fruit en kruiden houden we zelf Heerlijk romantisch ontbijten onder je eigen appelboom, wat wilt u nog meer? Potten met aardbeien op het terras kan tegenwoordig allemaal. Leifruit is de oplossing voor kleine tuinen. U kunt de klimplanten omhoog leiden, tegen een schutting of muur. Een supersnelle klimmer is de kiwi en de braam. Het is verstandig om de muur waar u de plant wilt laten groeien wit te schilderen voor een goede weerkaatsing. Dat wordt ontbijten met eigengemaakte jam. U kunt wel stellen dat een moestuin hebben een van de laatste trends is. Een moestuin is gemakkelijker dan u denkt. Het kan al met heel weinig ruimte, zelfs op u balkon. Het is nog eens decoratief ook. Een tomatenplant, een rode kool of een courgette We houden allemaal van een lichtje in donkere tijden of

is heel mooi om te zien

zwoele zomeravonden. Een paar kaarsen op een bord of wat

in de tuin. U kunt het nog

sfeerlichtjes maken het snel gezellig. Drijfkaarsen zijn leuk

gemakkelijker maken door

om op een gedekte tafel te zetten en er een bloem in mee

kant en klare planten aan

te laten drijven. Geurkaarsen zorgen voor een speciale sfeer.

te schaffen. Zelf zaaien

Kaarsen zijn het symbool voor feestelijkheid en romantiek.

kan uiteraard ook. Met een

Een spiegel boven de loungeset oogt ruimtelijk. Met kunst

kruidentuin op het balkon op

maakt u het nog persoonlijker. Een buitenschilderij is het

HHQ]RQQLJHSOHNKHHIWXDO

hele jaar door een leuke aandachttrekker in de tuin. Wilt

WLMGWRHJDQJWRWGHKHHUOLMN

u snel sfeer of een andere uitstraling? Door het gebruik van

ste smaken en geuren. Met

kussens in een mooie kleurencombinatie creeert u meteen

verse kruiden, maakt u een

een andere sfeer. Bloemen maken het plaatje vaak compleet.

heerlijke maaltijd. Basilicum

Het maakt u tuin gezellig en feestelijk. U moet rekening

doet het erg goed bij mooi

houden met de kleuren en de inrichting van de tuin. De roos

weer.

Hebt u geen terras, maar een balkon vergeet die dan niet Hebt u een balkon, kleed die dan ook aan. Gebruik bijvoorbeeld eenjarige zomerbloeiers, bollen, vaste planten, kleine bomen en struiken en zet die in een pot of bak. Zorg voor goede potgrond. Voor op het balkon is een mediterrane olijfplant een uitstekende optie. In een hoekje staat een laurierboompje erg goed. De hangplant doet het nog steeds erg goed voor aan een balkon. Kruiden zijn ook prima om op een balkon te zetten. Ze ruiken heerlijk.


KONINGINNEDAG 30 APRIL & 1 MEI

Lentekriebels

OPEN

Heerlijk genieten van wonen aan het water? Met de zekerheid van uw erkende Starline dealer wordt de aanschaf van een eigen zwembad wel heel eenvoudig. Informeer naar de uitgebreide mogelijkheden. In Belgie nog steeds echt sterke

ONKRUID BESTRIJDINGSMIDDELEN (1 behandeling per jaar volstaat)

Tuincentrum

Moerkantsebaan 180 - 182 2910 Essen - Belgie Tel. 0032 - 3 667 50 55

Moerkant

Open van 9.00-18.00 uur Zondag 10.00 - 16.00 uur Maandag gesloten

ELKE ZONDAG OPEN

Nu het voorjaar begint is het tijd voor een opfrisbeurt van de tuin. Dit kunnen wij voor u verzorgen met ons bedrijf en helemaal naar uw wensen. Samen met u kunnen wij een plan bedenken om de tuin zo te maken dat u daar het gehele jaar weer van kan genieten. In de tijd van bezuinigen denken wij ook met u mee door b.v. het materiaal dat nu in de tuin ligt te hergebruiken eventueel aangevuld met wat nieuw materiaal. Dat bespaart kosten voor het laten afvoeren van materiaal wat nu aanwezig is en u hoeft geen nieuw materiaal aan te schaffen. Ook kunnen wij alles op gebied van beplanting en grassen verzorgen voor u. Kortom alles wat nodig is om te relaxen na een dag hard werken of in het weekend lekker van te genieten is bij ons mogelijk. Vrijblijvend komen wij graag bij u langs om vragen over de tuin te beantwoorden.

Professionele merken als Sigma, CWS en Sikkens aan zeer aantrekkelijke kortingen. Ons huismerk leunt tevens sterk aan tegen de professionele verven en is een uitstekend, budgetvriendelijk alternatief dat qua prijs/kwaliteitverhouding nauwelijks te overtreffen valt.

Ad de Waal professionele verf en gedegen advies

Antwerpsestraat 71 • 4645 BC Putte Tel. +31 164 60 23 16 7 / 7 OPEN

ACTIE 10 l Sigmatex Superlatex WIT of RAL 9010 € € 217,50 183,50

Kristallaan 23, 4761 ZC Zevenbergen T. 0168 - 755 298 M. 06 - 54 36 49 84

www.vens-bestratingen.nl

Zolang de voorraad strekt

99,95 DB24/412530C3


GADGETS BeoPlay A9 De BeoPlay A9 is een IF Award-winning design met een verbazingwekkend geluid en ongekend ÁH[LEHOHSODDWVLQJVPRJHOLMNKHGHQ3DVWPRHL WHORRVLQXZLQWHULHXU'UDDGOR]HPX]LHNZDV QRJQRRLW]RWRHJDQNHOLMNHQNORQNQRJQRRLW]R JRHG0HWGHLQWURGXFWLHYDQGH%HR3OD\$LVKHW

YRRUXJHVHOHFWHHUG /DQGHOLMNHQQDWXXUOLMN genieten

%X[XVERO FP

$OUXLPMDDULQWLMGYLQGW XELM:RXWVWXLQPHXEHOHQ

2 stuks voor ½

enkel en alleen maar kwaOLWHLW'HFROOHFWLHEHVWDDW

ZZZEHUJVHSODQWHQPDUNWQO

naast aluminium en rvs PHXEHOHQRRNXLWYOHFKWZHUN

assortiment innovatieve draadloze geluidssystePHQYDQ% 23/$<XLWJHEUHLGPHWGHNUDFKWLJVWH YDULDQWWRWQXWRH

IDXWHXLOVGLHSUDFKWLJWH

7UDPSROLQHVSULQJHQ

FRPELQHUHQ]LMQPHWVWHYLJH UREXXVWHWHDNKRXWHQWDIHOVRIWLMGOR]HRHUVWHUNH

Is waanzinnig leuk en lekker

www.bang-olufsen.com/bergenopzoom

QDWXXUVWHHQWDIHOV.HX]HJHQRHJYRRUHHQVFKLWWHUHQGH

LQWHQVLHI'H%(5*WUDPSROLQH LVKLHULQGHEHVWHNHXVYDQZHJH KHWXOWLHPHVSULQJFRPIRUWGH

DDQNOHGLQJYDQXZWXLQWHUUDV

www.woutstuinmeubelen.nl

]HOIRSJHOHJGH VWUHQJHNZDOL WHLWVHQYHLOLJKHLGVHLVHQHQGH GXXU]DDPKHLG

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

:3&'HVLJQOLQH :3&LVHHQKRXWNXQVWVWRIFRPELQDWLHZDDUXMDUHQODQJSOH ]LHUYDQ]XOWKHEEHQ+HWLVNOHXUYDVWVSOLQWHUWQLHWLVRQGHU KRXGVYULMLVZDWHUEHVWHQGLJURWHQVFKLPPHOWQLHWHWF9RRU

Hotrodgrill

VFKXWWLQJHQSRRUWHQYORHUHQHQHHQKRRSHLJHQLGHHsQ«

.ULMJWXRRNDO]LQLQODQJHZDUPHEDUEHFXH DYRQGHQELMKHW]LHQYDQGH]HDIEHHOGLQJ"

=RQQHSDQHOHQ :LOWXHHQJURHQHEHOHJJLQJ]RQGHUULVLFR".LHVGDQYRRU

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

KRRJZDDUGLJH]RQQHSDQHOHQYDQ9HUDQRŠ'DWEHWHNHQW

.LMNGDQRSRQ]HZHEVLWH www.hotrodgrills.eu

HHQUHQGHPHQWYDQUXLPWHJHQRYHUKRRJXLWRS

HQX]XOWYHUVWHOGVWDDQYDQGH]HZHOKHHO

GHEDQN1DGH]HMDDURQWYDQJWXQRJMDDUJUDWLV

VSHFLDOHEDUEHFXH

HQHUJLH 'H05*URHSLQ+DOVWHUHQNDQXHUDOOHVRYHUYHUWHOOHQ

ZZZÀUHSODFHKDDUGHQQO

www.mr-groep.nl

Combimagnetron 1LHXZLQRQVDVVRUWLPHQWPHWHHQ LQKRXGYDQOLWHU9HUGHUZDWW KHWHOXFKWJULOOHQVWDQGDDUGDXWR

%RZHUV :LONLQV3 Hoofdtelefoon 

*HQLHWPHHUYDQXZIDYRULHWHPX]LHNPHW3

PDWLVFKHSURJUDPPD·V :RUGWXDDQJHERGHQYRRU½

ZZZNHXNHQRXWOHWER]FRP

7HUUDVRYHUNDSSLQJ 9DQVWDQGDDUGWRWH[FOXVLHI'H05*URHSKHHIWKHWLQ KXLV9DQKHWWRSPHUN9HUDQR(UNDQJHNR]HQZRUGHQ

'H]HKRRIGWHOHIRRQKHHIWHHQQDWXXUOLMNHHQ]HHUJHGHWDLOOHHUGH

YRRUGHEDVLF,VHRGHPXOWLIXQFWLRQHOH*DUGDRIGH

JHOXLGVNZDOLWHLW'H3LVJHPDDNWYDQ]HHUOX[XHXVPDWHULDDOLV

VWLMOYROOH5LYD$OOHPRGHOOHQEOLQNHQXLWLQVWHYLJKHLG

L3KRQHUHDG\HQKHHIWHHQFRPIRUWDEHOHSDVYRUP'LWPDDNWKHPWRW

HQVWDELOLWHLW

GHSHUIHFWHKRRIGWHOHIRRQYRRUWKXLVHQRSUHLV

www.mr-groep.nl 'H(HUVWH.DPHU+RPH&LQHPD +LÀVSHFLDOLVW %HUJHQRS=RRPWHO

3DYLOMRHQPHWYHUVWHOEDDUVFKDGXZGRHN 9RRUKHWRYHUVFKDGXZHQYDQXZWHUUDVRIDFKWHUWXLQ 0HWVWDOHQIUDPHHQLQFOZDWHUDIVWRWHQGSRO\HVWHUGRHN [[FP

7XLQVFKHUPHQ

www.denengelsmansierbestrating.nl

'H05*URHSELHGWQDDVWDOXPLQLXPEORHPEDNNHQHQ YLMYHUEDNNHQHHQFRPSOHHWELMSDVVHQGDOXPLQLXPDVVRU WLPHQWYRRUXZWXLQ]RDOVELMYRRUEHHOGGH0DUWLQLTXH VFKXWWLQJHQ'DDUPHHFUHsHUWXHHQXQLHNHHQHLJHQ

=RQQHSDQHHO

VIHHU

&RPSOHWH]RQQHHQHUJLHRSORV VLQJHQYRRUHHQVFKHUSHSULMV

www.mr-groep.nl

'HHQHUJLHGLHX]HOIRSZHNW EHVSDDUWXRSXZHQHUJLHQRWD Uw energierekening gaat uitHLQGHOLMNRPODDJ.RPYULM EOLMYHQGQDDURQ]HVKRZURRP DDQ.UXLVDNNHUVLQ%HUJHQRS =RRP

&RSD6KXWWHUV &RSDVKXWWHUV]LMQKRXWHQELQQHQOXLNHQPHWYHUVWHOEDUH ORXYHUVYDQKRRJZDDUGLJOLQGHKRXW %DVVZRRG &RSD VKXWWHUV]LMQHHQNZDOLWHLWVSURGXFWZDDUXMDUHQODQJYDQ NXQWJHQLHWHQ6IHHUYROIXQFWLRQHHOHQJHPDNNHOLMNLQ RQGHUKRXG

www.janseninstalshop.nl ZZZÀQFNHQO


Canadaweg 6 I 4661 PZ Halsteren I T. 0164 683425 I F. 0164 685756 I E info@mr-groep.nl I I. www.mr-groep.nl showroom geopend ma-vrij 9.00-17.00 uur I za. 9.00-13.00 uur

kunststof kozijnen

buitenleven

OPEN DAGEN

zendow#neo

APRIL

ND

ENBESP

A

20

VRIJDAG

19

ST

RE

K

10-17 UUR

*

APRIL

O

*

N ZATEEPR DAG

DONDERDAG

18

ATIEWAA OL

E RD

HOGE IS

Bezoek onze vernieuwde showroom!

APRIL 9-13 UUR

10-17 UUR

Duurzaam (ver)bouwen met zendow#neo ramen en deuren van Deceunick spaart niet alleen het milieu, ook uw portefeuille vaart er wel bij. De uitstekende isolerende eigenschappen en het duurzame karakter van Zendow#neo pvc-ramen en -deuren doen de energiefactuur gevoelig dalen.

e i t a l o s i % 0 3 + www.mr-groep.nl


SPORT

Kanopoloteam Zeewitoe

Nw Borgvliet thuis BVV’63

BERGEN OP ZOOM - In Helmond is het HIT toernooi kanopolo gespeeld op 13 en 14 april. Het toernooi in Helmond wordt ieder jaar een klein stukje groter en mooier. Dit jaar werd er door maar liefst 78(!) teams op 8 velden gespeeld. De teams komen uit Nederland en de omringende landen, maar ook uit Polen, Denemarken en Engeland. Zeewitoe uit Bergen op Zoom moest hier ook bij zijn en kwam uit in de ‘3rd division’, de Nederlandse 2e klasse. Zaterdag werd geopend met poulewedstrijden. Hiervan werden er 2 verloren, de 3e werd gewonnen. Hierdoor moest Zeewitoe strijden voor de onderste helft van de 2e klasse. Alle wedstrijden werden vervolgens (ruim) gewonnen, gevolg van een ongunstige loting. De poloërs hebben echter goed kunnen trainen en hebben de 1e voorbereiding op de komende 1e klasse wedstrijden binnen. In de hoogste klasse won het team

Programma Zondag 21 april Nieuw Borgvliet -B’VV’63 14.30u Nieuw Borgvliet 2-Rood Wit 4 11.00u Nieuw Borgvliet 3-VVR 7 10.00u BVV’63 5-Nieuw Borgvliet 4 12.00u Nieuw Borgvliet 5-ODIO 4 12.00u BVV’63-Nieuw Borgvliet 6 10.00u Roosendaal 12-Nieuw Borgvliet 7 12.00u Vogelwaarde vrouwen-Nieuw Borgvliet vrouwen 11.00u Zaterdag 20 april

Laatste competitiewedstrijd voor zwemmers Krabben Jenita Göbel scoort tegen het Antwerpse AKKC

van Michiel de Ruyter uit Uithoorn de 1e prijs. Zondag 21 april is Zeewitoe te vinden aan de Binnenschelde naast zwembad de

Schelp. In het kader van de sportweek zijn er tussen 10.30-15.30 uur demo’s en vaarmogelijkheden.

BERGEN OP ZOOM - Voor de leden van de zwem- en polovereniging de Krabben stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma op zondag 7 april.

CC Bergen op Zoom

Duiven Uitslag Nijvel zaterdag 13 april: 895 duiven: 1. A.J. Schouwenaars, Luchtode; 2. K. en A. de Rooy, Nooit Gedacht ; 3. T. Besters, Reisduif; 4. S. Schoonen en Zn., Reisduif; 5. Jac. Kruf, Luchtgids; 6. A. en L. Mulders, Nooit Gedacht; 7-9. M. Huijsmans, Nooit Gedacht; 8. Gebr. Schakenbos, Reisduif; 10. Fr. Hendrikx, Luchtgids.

Scheldevogels komt tekort BERGEN OP ZOOM -Er stond een zware wedstrijd op het programma voor de korfballers van Scheldevogels op zaterdag 13 april. De middenklasser Ventura Sport heeft afgelopen 2 wedstrijden verloren en daarom was Scheldevogels gebrand om daar een 3e aan vast te plakken. Helaas verliep de uitwedstrijd iets anders dan gedacht. Door een aantal blessures en invallers speelde

Scheldevogels met 3 invallers. Scheldevogels werd vanaf ‘t eerste moment al een beetje overdonderd. Ventura Sport kwam al snel een aantal keer tot scoren. Het opzetten van een aanval liep bij Scheldevogels erg moeizaam. Hierdoor kwam Scheldevogels moeilijk tot scoren. Mede door het erg fysieke spel van Ventura Sport. Dit was ook te merken aan de ruststand. Met een achterstand van 8-1 moest er wat veranderen. Na een goede bespreking in de

rust kwam Scheldevogels de 2e helft beter tot zijn eigen spel. Ze wisten meer tot scoren te komen. Ventura Sport was hier een beetje overdonderd en Scheldevogels kon dichterbij komen. Aan het einde van de wedstrijd herpakte zij zich en kwam tot scoren. De einduitslag was uiteindelijk 16-7. Over 2 weken staat de wedstrijd tegen Seolto 1 op het programma. Voor meer uitslagen en het programma: www.scheldevogels.nl BRIDGE

BC DE VIER WINDEN Uitslag 9 april, A-Lijn: 1. Tineke CrusioGerard Crusio 61,88%, 2. Joke v/d DijsCorrie Pellis 61,80%, 3. Marie Jose v.d. Broek-Mia Warmoeskerk 57,44%. B-Lijn: 1. Wilma Bos-Ria Huybers 61,81%, 2. Mechthild Orthofer-Walter Berbers 59,03%, 3. Henny Horward-Anton Horward 57,64%. C-Lijn: 1. Suzan Zwakhals-Joost Geling 63,89% , 2. Goos Mijnsbergen-Jan Nuyten 57,99%, 2. Nel van Meer-Riet Dekkers 57,99%. Ze spelen op dinsdagavond, aanvang 19:30 uur in Bridgecentrum d’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn welkom. Info bij de secretaris Gerda Klaassen, tel. 0164-683915. BC DE WITTENHORST Uitslag van 10 april: 1. epr. Martha-Leo Bogers 57.50%, 2. mevr. Corrie v/d Schuitdhr. Herman van Weeren 55.00%, 3. dms. Ria Schepers-Diny van Dijk 54.58%, 4. mevr. Joke Buuron-dhr. Ton Thijssen 53.33%, 5. dms. Tiny Seits-Plony Kees 52.08%. BERGEN TROEF Uitslag 10 april: Lijn A 18 paren: 1.Bozenna en Gerrit Voorhans 63,02%; 2.Cobie en Piet Verdult 61,98%; 3.Riet en Rinus Maurer 57,03%; 4.Tineke en Gerard Crusio 55,73%; 5.Toke en Frans Dons 55,47%; 5.Lien van Kuik en Peter Bakker 55,47% Lijn B 16 paren: 1.Magda van Broekhoven en Angeline Huijbregts 63,21%; 2.Bep Huyben en Wim van Hermon 62,29%; 3.Dineke Meertens en Loes Burghouwt 61,40%; 4.Goof Mijnsbergen en Leen Kooiman 60,03%; 5.Wil en Siem Lambermont 56,62% Wij spelen op woensdagavond aanvang 19.30u, op locatie Ooitas 3 Bergse Plaat, nieuwe leden zijn welkom. Voor Kofferbridge inlichtingen Rieky Corstiaensen tel 0164-234656.

Halsteren A3-Nieuw Borgvliet A1 15.00u Nieuw Borgvliet MB1-Unitas’30 MB1 12.30u steenbergen C3- Nieuw Borgvliet C1 15.00u Nieuw Borgvliet C2-DVO60 C4 12.30u Schijf D1-Nieuw Borgvliet D1 12.00u Roosendaal E2-Nieuw Borgvliet E1 10.15u Nieuw Borgvliet E2-Dosko E3 11.00u Nieuw Borgvliet F1-SC Welberg F1 11.00u Roosendaal MP1-Nieuw Borgvliet MP1 10.15u

BC NEVER DOWN Uitslag 10 april, A-lijn: 1. Joke en Ad Hermans 62,92%; 2. Lia Edelman-Ingrid Ligteringen 57,92%; 3. Jan van HuffelJenny Sebregts 54,17%; 4. Toos en Fons de Kok 52,92%; 5/6 Kris Jacobs-Dymphie Koopman en Johan van Elsakker-Piet van der Lienden 52,08%. B-lijn: 1. Martha Heijens-Peter van Peppen 62,85%; 2. Noortje Baartmans-Anja Jansen 57,99%; 3. Ted Blom-Nelly Koolen 57,29%; 4. Jos Middeldorp-Kees Jongejan 56,25%; 5. Jan Deusing-Annelies Tempelaars 55,56%. C-lijn: 1. Toos de Klerk-Stef Luijks 65,63%; 2. Riet Oprel-Leon Noordhuizen 61,46%; 3. Coby en Janus de Dooij 59,90%; 4. Leny en Frans van Gemert 53,13%; 5. Annette Wynia-Frank Fontijn 51,56%. BRIDGECLUB ALERT Uitslag woensdag 10 april: 1. Betsy Doomen-Miriam Becht 62,08%, 2. JokeCor van der Linden 57,50%, 3. Riet-Ad Goense 57,00%, 4. Jaap Dekker-Conny Hertogs 55,00%, 5. Anny Melkert-Bep Nelisse 50,83%. BC Alert speelt op de woensdagmiddag in de Zoomflat. Info: Herman Albers, tel. 0634304546. BC BERGEN OP ZOOM Uitslag 9 april, A-lijn: 1. Ed Drijver-René de Heer 66,67%, 2. Sjaan Withagen-Henk Hertogs, Mieke Hertogs-Henny Lambregts, Lia Bastiaanse-Jos van Rijn 55,42%, 5. Monique den Heijer-Winfried Peil 53,75%. B-lijn: 1. Sitta en Jac van Loon 66,67%, 2. Meis Suijkerbuijk-Els Willemsen 66,25%, 3. Annie Salvenmoser-Marijke Schijven 52,92%, 4. Marijke Hagenaars-Riet Schot 52,08%, 5. Joke Hazen-Adrie Nuijten 50,00%. C-lijn: 1. Ted Blom-Christ van Nieuwburg 61,46%, 2. Annie Dries-Joyce l’Hoest 60,73%, 3. Rita en René Jacobs 57,29%,

4. Sjaak Vriens-Philip Oprel 55,73%, 5. Mariëtte Thijssen-Willeke van der Zande 52,92%. BC A LA CARTE Uitslag 11 april, A-lijn: 1. Leo van Huffel-Henk Hertogs 57,58%, 2. Wilma Dekkers-Jan Kuik 56,25%, 3. Jan Kalker-Jan Goossens 53,50%, 4. Tommy HagenaarsTon Suijkerbuijk en Anneke Mies-Harry van Wijnen 51,25%. B-lijn: 1. Alex van der Harst-Wim Matheussen 54,43%, 2. Toke en Frans Dons 53,39%, 3. Annelies Tempelaars-Marius Wierckx 52,76%, 4. Hans Keitz-Luuk Hertogs en Roos Bril-Bert van Ravensbergen 52,72%. BRIDGECLUB T MARKIEZAAT Maandag 8 april, groep A: 1. Jos Lenders-Ludo v. Wellen 68,00%, 2. Klaske Heezemans-Jac v. Velthoven 58,67%, 3. Riet Keij-Kenneth Clements 57,00%, 4. Karel Bartelen-Jan de Rooij 56,75%, 5. Joep Matthijssen-Koos Weijdt 52,42% Groep B: 1. Elly v. Aken-Mien v. Vliet 62,15%, 3. Jan v. Es-Ad Schouw 56,94%, 4. Mia en Cees Petersen 55,21%, 5. Leny Bartelen-Corry Snelders 50,00% Groep C: 1. Adje Maurer-Maurits Schoenmaker 62,08%, 2. Annemarie Roeten-Bob v. Daele 57,92%, 3. Karin en Kim Israëls 53,75%, 4. Adrie Huijben-Clem Vermeulen 52,50%, 4. Jeanne Franken-Jan v. Geel 52,50% BELLEVUE BRIDGE Woensdag 10 april, groep A: 1. Riet v. Rooy-Jan de Rooij 59,40%, 2. Marian Kools-Karel Bartelen 56,32%, 3. Elly v. Aken-Marijke Wanrooy 54,92%%, 4. Jeanette v. Hooydonk-Loed Weys 53,60%, 5. Jenny en Koos Weijdt 50,10% Groep B: 1. Nellie v.d. Bergh-Nellie Schrauwen 63,07%, 2. Irene en Jan v.d. Broek 57,11%, 3. Jo Brouwers-Tineke de Koning 54,14%, 3. Ineke Jansen-Jose Mattheussens 54,14%, 5. Marian en Hans v.d. Meerendonk 53,78% PAGINA 35

Het merendeel van de zwemmers kon tevreden naar huis. Er sneuvelden maar liefst 36 pr’s en de Bergse zwemmers gingen in totaal met 30 medailles naar huis. Nieuwkomer Ajary Aassim zwom de 100m. vrije slag en de 50m. rugslag en eindigde met beide afstanden op een 9e plaats. Gouden plak was er voor Anna de Wit, zij verbeterde haar 100m. vrije slag met bijna 3 sec. wat haar een 1e plaats overleverde. Het Krabben team 1 gemengd zwom met een dui-

delijke voorsprong zich naar een 1e plaats. De andere 2 gouden medailles waren voor Melvin Giebels. Jaëla Goossens plaatste zich met de 100m. vrije slag voor de Brabantse zomer kampioenschappen. Zilveren medailles waren er voor Dick van Beveren, Mike Boogaart, Timothy Giebels, Martijn van der Graaf, Sven ten Hove, Tim Verheesen, Myrthe Franken, Jaëla Goossens, Bibi de Jong2x en het estafetteteam 3x. De bronzen medailles waren voor Mike Boogaart, Timothy Giebels, Dennis Wardenaar, Koen de Weert 2x, Lara Corbeau, Jaëla Goossens, Leonie Heijboer, Lieke de Kock, Isabelle Sonke, Anna de Wit en het estafette team 2x. Interesse in de zwemsport, ga langs op de training of kijk op www. dekrabben.nl

TV Smash verliest derby BERGEN OP ZOOM - Er stond voor het 1e mixteam van TV Smash op zondag 14 april de derby tegen plaatsgenoot De Zoom op het programma. Kampioenskandidaat De Zoom kwam op bezoek op sportpark Rozenoord. De spelers van De Zoom begonnen sterk en kwamen met 4-0 uit de singels. De dames van Smash, Ingeborg Roks en Eelke Zurhorst, moesten het onderspit in 2 sets delven tegen Jessie Buuron en Loes Siderius. Bij de mannen maakte Robert Wijnveen er tegen Arien Dijkhof er een echte partij van. Waar vroeger Robert altijd aan het langste eind trok, was het nu nipt in 3 sets de beurt aan Arien. De dubbels en mixen verging het Smash een stuk beter. De herendubbel en damesdubbel gingen naar Smash toe. De mixen waren beiden erg spannend en werden na flinke inspanningen gedeeld. Een 3-5 eindstand was het resultaat. Een resultaat die de verhoudingen tussen de teams zondag weerspiegelde en waar iedereen mee kon leven. Het 2e mixteam hoefde niet in actie te komen, doordat ze waren vrij gepland. Het 3e mixteam had een uitwedstrijd tegen Souburg. Na een lange dag met veel strijd, werd het een 4-4 gelijkspel. Nadat het

team 3-1 uit de singels was gekomen met winst van Yannick, Max e Vera, en het ook de herendubbel met Koen en Yannick werd gewonnen, werden helaas de 2 mixen verloren. Echt tevreden aan het eind van de dag was het team er niet mee, daar er wel iets meer had ingezeten. Volgende week volgt de zware uitwedstrijd tegen het hele sterke de Schelde. Ook benoemingwaardig is het 2e herenteam landelijk op zondag. Dit team, bestaande uit jeugdspelers, hebben dit jaar de overstap gemaakt van de junioren naar de senioren. Jelle, Yannick, Jorg, Robin en Lars zijn de competitie goed gestart. Na de 1e ronde al met 5-1 de Boskreek te hebben verslagen, was het nu de Goese Maan die met dezelfde cijfers huiswaarts werd gestuurd. Het kampioenschap in de poule is absoluut haalbaar als de het goede spel en de juiste instelling de komende weken word doorgetrokken. Het 1e mixteam bij de jeugd t/m 17 trad thuis aan tegen Vijfhuizen. Het team met Vince, Laurens Jan, Bram, Pam, Annick en Ilja rekenden met een 7-1 overwinning af met dit team. Na een 4-4 tegen Oostvoorne de 1e dag is het team nog volop in de race voor het kampioenschap. Volgende week wacht voor dit team Souburg uit en zal meer duidelijk worden.

Kansloze nederlaag Lepelstraatse Boys Uitslag senioren Donderdag 11 april Lepelstraatse Boys 4-VVR 7 3-2 Zondag 14 april DSE 1-Lepelstraatse Boys 1 4-0 Vivoo 2--Lepelstraatse Boys 2 0-1 Lepelstraatse Boys 3-BSC 7 1-3 Lepelstraatse Boys 4-Internos 9 4-1 Uitslag jeugd Woensdag 10 april Lepelstraatse Boys F1-Smerdiek F1 4-2 Zaterdag 13 april Halsteren C3-Lepelstraatse Boys C1 0-3 Cluzona C3-Lepelstraatse Boys C2 1-4 Seolto D2G-Lepelstraatse Boys D1 5-1 Lepelstraatse Boys E1-FC Moerstraten E1G 0-12 Lepelstraatse Boys F1- MOC’17 F3 1-1 Roosendaal F8-Lepelstraatse Boys F2 6-0

Programma senioren Donderdag 18 april 18.30 WVV’67 2-Lepelstraatse Boys 2 Zondag 21 april 14.30 Grenswachters 1-Lepelstraatse Boys 1 11.00 NVS 2-Lepelstraatse Boys 2 10.00 Lepelstraatse Boys 3-Roosendaal 7 11.00 Lepelstraatse Boys 4-DSE 4 Programma jeugd Zaterdag 20 april 11.45 Lepelstraatse Boys C1-Cluzona C2 11.15 Lepelstraatse Boys C2-DSE C3 09.30 Lepelstraatse Boys D1-Steenbergen D5 10.45 WHS E1-Lepelstraatse Boys E1 10.45 WHS F1-Lepelstraatse Boys F1 09.30 Lepelstraatse Boys F2-Alliance F5 Voor wijzigingen en/of aanvullingen: www.lepelstraatseboys.nl


Toyota Auris 1.8 Hybrid Lease Pro: € 27.830

TEST

Helaas, moet ik zeggen, is het tegenwoordig zo dat het bijtellingspercentage in sterke mate bepalend is of een auto in de verkoop slaagt of niet. Tenminste, dat geldt in ons land, wij lopen nou eenmaal voorop in de fiscale stimulans van zuinige auto’s. Ik vind dat jammer. Het zou zo moeten zijn dat consumenten, ook als dat zakelijke rijders zijn, kiezen voor een bepaalde auto en een verlaagde bijtelling als een bijkomend voordeel zien. Dat is niet realistisch, ik weet het. Voor deze Toyota Auris maakt het niet uit. Zie hier een zeer moderne vijfdeurs, die net even lager is geprijsd als de alom geprezen Prius, er volgens velen beter uitziet en evengoed 14% bijtelling scoort, vanwege identieke onderhuidse techniek. En toch… deze Auris is nog niet de èchte klapper, dat wordt de vijfdeurs stationcar Touring Sports, die komende zomer verschijnt en fiscaal even aantrekkelijk is. Daar hebben we het tegen die tijd nog wel eens over, voorlopig is deze Auris een zeer aantrekkelijke nieuwe middenklasser.

LEVERINGSPROGRAMMA: Ingewikkeld, maar wel veel luxe Voorlopig is de Auris er dus alleen als vijfdeurs hatchback, maar wel met een gecompliceerd leveringsprogramma. Er zijn drie benzineversies, waaronder de hybride en twee diesels. Basismotor is een 1,3 liter met 73 kW/99 pk, dan is er een 1,6 met 97 kW/132 pk. De hybride heeft een zeer zuinige 1,8 liter benzinemotor met 73 kW/99 pk, plus een elektromotor die het totaal op 100 kW/136 pk brengt. De 1,4 liter diesel heeft 66 kW/90 pk en de 2,0 liter 91 kW/124 pk. Er zijn vier uitrustingsniveaus en vier aanvullende pakketten, specifiek gericht op

zakelijke gebruikers, maar niet alles is te combineren. De basisversie heet Comfort en is er alleen met de twee basismotoren. Heel goed: elke Auris heeft een volledige veiligheidsuitrusting met zeven airbags, vijf hoofdsteunen, anti-whiplash voorstoelen, ISOFIX bevestigingen voor kinderzitjes en zelfs hill-start assist. Verder heeft de Comfort al elektrisch bediende zijruiten vóór, elektrische stuurbekrachtiging, LED dagrijverlichting, centrale vergrendeling met afstandsbediening, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, in twee richtingen verstelbaar stuur, in ongelijke delen volledig omklapbare

achterbank enzovoorts. De belangrijkste toevoeging van de Aspiration is digitaal instelbare airco, plus cruise control en de passagiersstoel is ook in hoogte verstelbaar. Dan is er de Dynamic met elektrisch bediende, donker getinte zijruiten achter, sleutelloze bediening met startknop, regensensor en automatisch inschakelende verlichting en de Executive voegt daaraan nog half lederen bekleding, tweevoudige airco, stoelverwarming en elektrisch verstelbare lendensteun aan toe. Speciaal voor zakelijke rijders zijn er nog extra uitvoeringen van de hybrides. Als je toch maar 14% bijtelling betaalt, is luxe ineens heel betaalbaar, teruggerekend per maand. Op basis van de Aspiration Hybrid bestaat de Lease. Die heeft 17-inch

Aan de achterkant vallen de wat eigenaardig gevormde achterlichten op. De achterklep lijkt uit twee delen te bestaan, maar dat is niet zo.

Beknopte technische gegevens: Lengte x breedte x hoogte: ............................... 427 x 176 x 146 cm Rijklaar gewicht (volgens kenteken): ................................1.285 kg Motorinhoud/aantal cilinders: ........................................ 1.798 / 4 Max. vermogen: .............................. 73 kW (99 pk) bij 5.200 t/min Max. koppel: ............................................ 142 Nm bij 2.800 t/min Max. vermogen combinatie met elektromotor: .......100 kW/136 pk Aandrijving: ................................................................voorwielen Gemiddeld brandstofverbruik volgens ECE-normen in l/100 km: ... 3,9 Gemiddeld brandstofverbruik tijdens de test: .................1 op 16,0 CO2-uitstoot in g/km: ............................................................... 91 Energielabel: ............................................................................. A Topsnelheid: .................................................................180 km/u Acceleratie 0 – 100 km/u: ...............................................10,9 sec. Concurrentie Toyota Prius 1.8 HSD Business: ....................................... € 28.155 Honda Insight 1.3 i-VTEC Executive: ................................€ 27.890 Volkswagen Jetta 1.4 TSI Hybrid Comfortline: .................. € 29.990 Prijslijst belangrijkste versies: Toyota Auris 1.3 VVT-i Comfort: ....................................... € 18.650 Toyota Auris 1.3 VVT-i Aspiration: .................................... € 21.180 Toyota Auris 1.6 VVT-i Aspiration: ....................................€ 23.320 Toyota Auris 1.6 VVT-i Dynamic: ......................................€ 26.245 Toyota Auris 1.8 Hybrid Aspiration (CVT-automaat): ......... € 23.750 Toyota Auris 1.8 Hybrid Dynamic (CVT-automaat): ...........€ 25.460 Toyota Auris 1.8 Hybrid Aspiration Lease (CVT-automaat): € 25.670 Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive (CVT-automaat): ......... € 26.840 ® Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive Lease Pro (CVT-automaat): € 27.830 Toyota Auris 1.4 D-4D-F Comfort: .....................................€ 21.890 Toyota Auris 1.4 D-4D-F Aspiration: .................................€ 21.890 Toyota Auris 1.4 D-4D-F Aspiration Business: ................... € 23.035 Toyota Auris 2.0 D-4D-F Aspiration: .................................€ 27.905 Toyota Auris 2.0 D-4D-F Aspiration Business Pro: ............€ 29.470 Toyota Auris 2.0 D-4D-F Dynamic: .................................. € 30.020 Volgende testauto: Ford Kuga 1.6 EcoBoost Titanium

® = testauto

Door: Bart van den Acker

lichtmetalen wielen, touch & go-navigatie, donkere achterste zijruiten, glazen panorama dak, chroomlijsten en een zwarte deurstijl. Op basis van de Excutive Hybrid is er de Lease Pro en dat is ook de testauto die ik in handen had. Dat staat voor alles van de Lease, plus meesturende Xenon-koplampen, koplamsproeiers, automatisch inschakelend grootlicht. Bij de diesels is er de Business-uitvoering op de 1,4 Aspiration met ook weer dat navigatiesysteem, sierlijsten en zwarte deurstijl, regensensor, automatische verlichting, sleutelloze bediening en nog wat details. De 2,0 liter diesel heeft als Business Pro dan weer dat glazen dak, lichtmetalen wielen, donker getinte zijruiten en natuurlijk navigatie, chroomlijsten en zwarte deurstijl. Het is zelfs voor een zakelijke rijder nog niet eenvoudig hierin een weg te vinden, wat mij betreft heeft Toyota dit echt nodeloos te ingewikkeld gemaakt.

plaat. Daar zie je niks van, maar het werkt wel. Een ander mooi puntje van dit nieuwe model vergeleken met de vorige is het verlaagde gewicht. Voor de normale versies scheelt het 50 kilo, voor de hybrides 70 kilo. Het is niet wereldschokkend, maar alle beetjes helpen. De testauto had dus dat glazen panoramadak en dat vind ik persoonlijk een zinloze optie. Als het dak toch niet open kan, zie ik niet waarom ik erdoor moet kunnen kijken. Ik hou mijn blik maar op de weg, dat lijkt me beter. Een heel andere opmerking betreft de ‘piepjes’. Moderne auto’s hebben daar al geen gebrek aan, maar de Auris overdrijft. Ik heb parkeerpiepers voor en achter, plùs een achteruitrijcamera met weergave op het display op het dashboard. Bovendien klinkt er een hoog piep-piep-piepgeluidje zodra ik de achteruit inschakel, alsof ik in een twintigtonner rij! Bovendien: ik zet ‘m zelf in de achteruit, dan hoeft de auto daarvoor niet meer te waarschuwen. Kunt u dat kapotmaken, meneer de Toyota-dealer? Daar staat juist tegenover dat het zicht schuin naar achteren door de oplopende vorm van de zijruiten niet ideaal is. Leuk detail voor de autofanaten: aan de blauwe afwerking van het logo in het front, kun je zien dat het een hybride is. De gewone versies hebben dat niet. Overigens verwacht Toyota dat 70% van de Aurissen in ons land een hybride-versie zal zijn.

INTERIEUR: Volop ruimte De Auris is best lekker ruim, achterin kunnen ook volwassenen prima zitten. Logisch, dat kan in de Yaris ook al. De bagageruimte is een stukje ruimer dan voorheen. Met een inhoud van 360 liter geeft de Auris nu niks noemenswaardigs toe op de meeste andere modellen in deze klasse. Dat is vooral knap, omdat in deze hybride ook ergens een dikke batterij zit opgeborgen. Het dashboard is zoals verwacht degelijk afgewerkt en overzichtelijk. Zelf vind ik het blauwe digitale klokje een beetje erg 1993 in

Vergeleken met de vorige generatie is de nieuwe Toyota Auris lager en vooral dynamischer van uiterlijk. Lekker scherp gelijnde auto met een eigen gezicht, die ook nog eens heel goed is gestroomlijnd. plaats van 2013 en de ventilatieroosters bovenin het dashboard zien er ook ‘ouwelijk’ uit. De bediening van de Auris stelt me nergens voor vraagtekens. Handig is dat er een druktoets rechts op het stuur zit, waarmee ik onder duimbereik de boardcomputer kan ‘doorbladeren’. Eén van de mogelijke displays daarop is natuurlijk de samenwerking tussen benzine- en elektromotor in deze hybride. Je hebt er geen invloed op, maar het blijft een mooi schouwspel. Deze Auris heeft dezelfde schakelaar voor de cruise control als ik al in talloze Toyota’s heb gezien. Opnieuw stoort het me dat ik het systeem telkens opnieuw moet inschakelen, als het contact uitgeschakeld is geweest en door de plaatsing van die onverlichte handle moet ik ‘m op de tast bedienen. De voorstoelen zitten goed, ze zijn volop verstelbaar, een dikke voldoende.

TECHNIEK: Sorry, Auris De lage CO2-uitstoot van de Auris Hybrid is natuurlijk een mooi pluspunt, vanwege de fiscale consequenties. De test van deze Auris bewijst maar weer eens dat naarmate een auto theoretisch zuiniger wordt, het verbruik in de praktijk kritischer blijkt. Het theoretische verbruik, 1 op 25, haal je in de praktijk echt nooit. Wat dan wèl, hangt heel sterk af van diverse factoren. Ik reed de Auris Hybrid in de vrieskou, op een combinatie van lange en korte ritten en met veel heel koude starts (ruiten krabben!). Uiteraard gebruik ik wel veelvuldig de cruise control en ik reed consequent met de ECO-afstemming ingeschakeld, maar verder heb je als bestuurder niet zoveel invloed op hoe de hybride-techniek zich precies gedraagt. Als je netjes met het stadsverkeer meerijdt, kun je een heel stuk 50 km/u elektrisch rijden. Klinkt dit als een excuus? Klopt, dat is

het ook, ik kwam aan een teleurstellende 1 op 16, de redenen heb ik net gegeven. In de praktijk kun je bij normaal gebruik gemakkelijk 1 op 18 á 19 rijden, misschien zelfs 1 op 20. De Auris is, net als de Prius, dus echt wel heel zuinig. Persoonlijk vind ik het jammer dat de schokdemping van de Auris zo hard is gekozen. Dat is nergens goed voor, er schijnen mensen te zijn die dit prettig vinden, een soort veringmasochisten of zoiets. Ik wil niet elk hobbeltje en richeltje in het wegdek voelen, waarom zou ik? Ja, de Auris heeft wel een prima wegligging, mede het gevolg van die harde schokdempers, maar met een iets zachtere afstemming was het nog steeds heel goed, zeker weten. De elektrisch bekrachtigde besturing is lekker direct, maar mist af en toe wat gevoel met de voorwielen. De meeste Auris-kopers zullen hierover niettemin dik tevreden zijn.

CONCLUSIE Met 14% bijtelling, voorlopig geen Houderschapsbelasting en een echt laag praktijkverbruik heeft de Auris Hybrid al even goede papieren als de zeer populaire Prius. Daarnaast staat hier een mooie, moderne en praktische vijfdeurs, met een heel rijke basisuitrusting en zeer verantwoorde basisprijzen. Toyota claimt zelfs deze Auris hybride tot een kilometrage van 50.000 per jaar altijd goedkoper is in gebruik dan ongeacht welke diesel. En toch verwacht ik nòg meer van de Touring Sports!

CARROSSERIE: Ik word er (piep) van! De nieuwe Auris is een strakke, moderne auto, met een scherpe neus en een sterk eigen gezicht. Dat is niet alles, hij blijkt aerodynamisch ook heel knap gemaakt, met een heel lage luchtweerstand voor een auto in deze klasse. Dat komt mede door een heel speciaal gevormde bodem-

De meeste Aurissen die op de weg komen, zijn hybrides, met dit handige pookje voor de bediening van de transmissie.

Keurig verzorgd dashboard, met in vrijwel elke uitvoering een heel complete uitrusting. Dit is een handgeschakeld exemplaar.


www.autokievit.nl

AUTOKIEVIT ZET DE BLOEMETJES BUITEN!

GRATIS PERKPLANTJES BIJ UW BEZOEK AAN ONZE GARAGE

Boomkwekerij/Hoveniers Hoogerheide

Voor al uw tuin werkzaamheden RECLAME: â&#x201A;¬ 3.95 â&#x201A;¬ 14.50 â&#x201A;¬ 29.75

Sering paars Bolcatalpa 180 cm Leilinde met rek

Tuinafval nemen wij gratis mee! Tel.: 0164-616707 of 06-30429026 of 0113-552255 Valkestraat 15 vofakkermans@hotmail.com

Openings tijden ZATERDA : G van 09.0 0 tot 16.0 0u of op afs praak.

Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

www.hoveniers-hoogerheide.nl

OLIEVERVERSBEURT TIJDELIJK VOOR â&#x201A;¬ 99,NORMAAL â&#x201A;¬109,Ã&#x2030;N TRAY VOORJAARSBLOEIERS!* VANAF HEDEN LEVERBAAR UIT ONS CONTAINERVELD:

GRATIS APK Ã&#x2030;N TRAY VOORJAARSBLOEIERS!*

Bomen voor in uw tuin O.a. dakplataan / leilinde / bolcatalpa

GRATIS AIRCO CHECK Ã&#x2030;N TRAY VOORJAARSBLOEIERS!*

Ook voor de hovenier!! Dennestraat 15, 4709 PR Nispen, 06 20351993 Zie ook onze webwinkel op www.boomkwekerijbartelen.nl

WIE BETER DAN RENAULT KAN UW RENAULT ONDERHOUDEN

BERGEN OP ZOOM HELLEVOETSLUIS ZIERIKZEE

Te Koop ABRAHAM DE HAANSTRAAT 9-11 DE SPRONG 2 GREVELINGENSTRAAT 1-3

TEL. (0164) 23 69 52 TEL. (0181) 32 05 55 TEL. (0111) 41 25 29

*Zolang de voorraad strekt. Actie geldig tot 20 mei 2013. Informeer bij Auto Kievit naar de voorwaarden. Genoemde prijzen zijn vanaf- en adviesprijzen incl. BTW op 1 maart 2013. (Prijs)wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

BUXUS

TAXUS

3 jarig - 25/35 cm

20/40 cm

â&#x201A;¬ 0.50 per stuk

â&#x201A;¬ 0.40 per stuk

Zundert, 076-5973377 AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

HOGE BRANDSTOFKORTINGEN Benzine â&#x20AC;&#x201C; 12 cent

Diesel â&#x20AC;&#x201C; 10 cent

Lpg â&#x20AC;&#x201C; 17 cent

VANAF 25 LITER BENZINE OF DIESEL (LPG 20 LITER)

25% KORTING

OP UW CARWASHP ROGR AMMA NAAR KEUZ E (*) (* Tegen inlever ing van uw tankbo nnetje bij de kassa)

AUTOWASSEN tegen inlevering van airmilespunten!

Hoe meer je spaart, hoe meer je bespaart! PROFITEER VAN SHELL BRANDSTOFFEN (Deze actie is uitsluitend geldig bij Shell Ozcan BV)

Shell Ã&#x2013;zcan

VAN+ONIJNENBURGWEGs0,"ERGENOP:OOM

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWR¶V PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO


SPORT

MOC’17 steviger op 3e plek BERGEN OP ZOOM - MOC’17 1 heeft tegen HVV’24 goede zaken gedaan en zich steviger op de 3e plaats genesteld. In een stevige pot met weinig kansen, won MOC’17 met 1-0 door een goal van Matthe van Schelven. HVV’24 had in de 1e helft een licht overwicht, maar het was MOC’17 die op slag van rust een voorsprong nam. Een afgeslagen bal werd door Matthe van Schelven snoeihard tegen de touwen gewerkt. Na de rust was MOC’17 de bovenliggende partij en had het de beste kansen. Een vlammend schot van Matty den Ridder spatte op de lat uiteen en niet veel later poeierde Lars van Linder een bal hard op de lat. Vlak voor tijd kon Brian Kruf nog scoren, maar zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Programma Zondag 21 april 14.30 MOC 1-Zeelandia Middelb. 1 12.00 MOC 2-Alliance 2 11.45 FC Bergen 3-MOC 4 11.30 MOC 6-Rimboe 3 12.00 Roosendaal 11-MOC 7 10.00 Rood Wit 7-MOC 8 11.30 Halsteren VR1-MOC VR1 10.30 Hulsterloo VR1-MOC VR2 Zaterdag 20 april MOC 2 (zat) vrij

14.30 Madese Boys A1-MOC A1 15.00 Steenbergen A1-MOC A2 15.00 MOC B1-TSC B1 12.30 Tholense Boys B1-MOC B2 10.15 Seolto B1-MOC B3 12.30 Rimboe B1-MOC B4 13.15 MOC C1-Virtus C1 10.15 MOC C2-Halsteren C1 12.30 BVV’63 C1-MOC C3 13.15 MOC C4-HSC’28 C1 11.30 DVO’60 C3-MOC C5 13.15 MOC C6-Zundert C2 09.30 Moerse Boys C2-MOC C7 MOC D1 vrij 09.30 Rood Wit D1-MOC D2 09.30 ST TPO/VOV D1-MOC D3 11.45 MOC D4-Internos D4 10.15 MOC D5-SC Kruisland D1 09.00 Roosendaal D7-MOC D6 11.45 MOC D7-Roosendaal D8 10.15 MOC D8-Roosendaal D9 11.00 SC Kruisland D2-MOC D9 10.30 Alliance E1-MOC E1 10.15 MOC E2-Victoria’03 E2 11.00 SPS E1-MOC E3 10.15 MOC E4-Kogelvangers E2 09.45 Hoeven E2-MOC E5 10.15 MOC E6-WHS E2 10.15 MOC E7-BSC E3 09.00 Halsteren E5-MOC E8 10.15 Roosendaal E6-MOC E9 08.45 MOC E10-Odio E2 10.15 SC Welberg E2-MOC E11

MOC E5 kampioen 08.45 MOC F1-Alliance F1 10.00 Tholense Boys F1-MOC F2 08.45 MOC F3-Alliance F4 09.30 WVV’67 F2-MOC F4 08.45 MOC F5-Roosendaal F5 08.45 MOC F6-Victoria’03 F3 10.30 BVV’63 F2-MOC F7 08.45 MOC F8-Cluzona F4 10.15 DSE F3-MOC F9 09.30 VVC’68 F2-MOC F10 09.30 SVC F2-MOC F11 10.30 SC Gastel F3-MOC F12 08.45 MOC F13-DSE F5 11.45 MOC F14-DVO’60 F5 11.30 MOC F15-Grenswachters F2 11.30 MOC F16-Steenbergen F5 11.45 MOC G1-Walcheren G1 11.00 Rijen JG1-MOC JG1 11.30 ST NSV/Cluzona MB1-MOC MB1 12.45 Cluzona MC1-MOC MC1 MOC MD1 vrij Woensdag 17 april 19.00 Steenbergen B2-MOC B2 19.00 Roosendaal C2-MOC C2 19.00 DVO’60 E6-MOC E9 19.00 MOC MD1-NVS MD1 Donderdag 18 april 19.30 Wemeldinge 4(zat)-MOC 3(zat) Vrijdag 19 april 19.30 FC Bergen 4-MOC 5 19.00 Vogelwaarde VR1-MOC VR1 Voor veranderingen en uitslagen: www. MOC17.nl

Vrederust kan niet scoren HALSTEREN - De uitwedstrijd naar Poortvliet waar de plaatselijke SPS Vrederust zou ontvangen was op zaterdag 13 april. SPS, de club waarop Vrederust zich nog richt en gezien de stand in de competitie ook nog het hoogst haalbare doel dit seizoen. In de 1e helft een veldoverwicht voor Vrederust, maar buiten een prachtige omhaal van Mouanim en een schot van Stefan ontbreekt het aan echte kansen. In tegenstelling tot SPS dat meerdere malen uit een counter alleen voor Raymond verscheen. Gelukkig voor Vrederust staat Raymond zijn mannetje en falen de spitsen in de afwerking. Kort voor rust is het toch SPS wat de score weet te openen. Lange bal viel over de verdediging en ook Raymond moet

zijn meerdere erkennen in de lob die over hem heen gaat: 1-0. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, Vrederust wat het veldoverwicht heeft, SPS wat zich beperkt tot counter voetbal. Halverwege de 2e helft een steekpass van Mouanim, waaruit Ralph de gelijkmaker voor Vrederust weet binnen te tikken. Helaas is er buitenspel geconstateerd en de goal wordt afgekeurd. Naarmate de 2e helft vordert gaat Vrederust meer risico nemen en Dave schoof door. Hierdoor ontstond meer ruimte en uit een counter wist SPS de voorsprong nog verder te vergroten: 2-0. Dit is tevens de eindstand en met nog 3 wedstrijden te gaan, is SPS niet meer te achterhalen. Oproep: heeft men belangstelling om wedstrijden van VV Vrederust te leiden, ze zijn op zoek naar scheidsrechters. Men kan zichzelf aanmelden via contact@vrederust.nl

De mannen

BERGEN OP ZOOM - Het was (weer) zover op zaterdag 13 april. De mannen van de E5 moesten tegen Gastel E2 en bij winst zouden ze niet meer in te halen zijn en nu al (weer) kampioen zijn. Dit lukte: 4-1. De 1e helft was knap lastig en de jongens van Gastel gaven echt goed partij. Het ging goed tegen elkaar op en ze konden het halverwege gelukkig nog afsluiten met een 1-1. Na de nodige peptalk in de rust en een lekker bekertje siroop konden de mannen er tegenaan. In de 2e helft werd er, zoals ze gewend zijn, goed gecombineerd en zoals de trainers altijd zeggen: “Als je geen kansen kunt creëren, zal je ook nooit kun-

nen scoren”, wat dan ook perfect werd uitgevoerd. Niet alles werd benut, maar als je de helft van de doelkansen afwerkt zoals het behoort, win je uiteindelijk gewoon met 4-1. Met 21 punten uit 8 wedstrijden zijn de mannen niet meer in te halen en kunnen ze nu al terugkijken op een schitterende competitie. Ze hebben een team van echt hele verschillende karaktermannetjes, maar wel met dezelfde instelling en dit is er voor elkaar zijn, voor elkaar werken en natuurlijk kampioen worden. Weer flikken ze het dankzij de zorg van Karel Derksen en Peter van der Poel, die het maffe clubje heel goed strak bij elkaar weten te houden en elke week weten te motiveren tot dergelijke prestaties.

MOC’17 B1 kampioen

SV DOSKO 1 speelt uit BERGEN OP ZOOM - Voetbalvereniging SV DOSKO wil volgend seizoen (2013-2014) graag een meisjesteam samenstellen. Een aantal dames binnen de DOSKOgelederen is graag bereid om dit team te trainen en begeleiden. Ben jij tussen de 12 en 15 jaar en heb je zin om samen met andere meisjes in competitieverband te voetballen? Meld je dan (uiterlijk 1 juni 2013) aan bij dhr. R. Brugmans (voorzitter jeugdcommissie), tel. 06-41504241. Info over sv DOSKO vinden: http://www.svDOSKO.nl Woensdag 17 april 19.00 Terneuzense Boys D1-DOSKO D1 Donderdag 18 april 18.30 DOSKO 4-Nw. Borgvliet 2

18.30 DOSKO 6-Rimboe 3 20.30 DOSKO 35+-De Fendert 35+ Zaterdag 20 april 14.30 DOSKO A1-Unitas’30 A1 14.45 Unitas’30 B1-DOSKO B1 12.30 DOSKO C1-Unitas’30 C1 12.30 DOSKO C2-TPO C2 11.15 Arnemuiden D1-DOSKO D1 10.30 DOSKO D2-Virtus D2 10.30 Meto D3-DOSKO D3 09.30 Smerdiek E1-DOSKO E1 09.00 DOSKO E2-Seolto E1 11.00 Nw. Borgvliet E2-DOSKO E3 09.00 DOSKO E4-Meto E5 DOSKO F1 vrij 09.00 DOSKO F2-Rimboe F1 DOSKO F3 vrij 10.30 DOSKO M1-Alliance M1

Zondag 21 april 14.30 Longa 1-DOSKO 1 11.30 Halsteren 2-DOSKO 2 13.00 DOSKO 3-DSE 3 09.45 Victoria’03 3-DOSKO 4 12.00 Victoria’03 4-DOSKO 5 10.00 DOSKO 6-Odio 3 12.00 SC Gastel 7-DOSKO 7 10.00 DOSKO 8-WVV’67 4 10.00 NSV 6-DOSKO 9 10.30 DOSKO DA 1-Steen DA 1 13.00 DOSKO DA 2-Meto DA 1 Donderdag 25 april 18.30 DOSKO 5-DIOZ 2 19.00 DOSKO 7-HSC’28 6 18.30 DOSKO 9-Odio 6 20.00 Chrislandia 35+-DOSKO 35+

Kampioenen van MOC’17 B1

BERGEN OP ZOOM - MOC’17 B1 heeft haar kampioenswedstrijd uit bij BSC in winst om weten te zetten: 0-4. Daarmee is MOC’17 B1 kampioen en promoveert het naar de 4e divisie. De 1e helft speelde MOC’17 B1 een nerveuze wedstrijd. Toch nam het verdiend een voorsprong door een doelpunt van Marlon de Kock. In

de rust werd bekend gemaakt dat concurrent VOAB had verloren en dit zorgde voor een vrijuit spelend MOC’17 B1 in de 2e helft. Stefan Schoonen, Ilias el Hajoui en Rik Adriaansen zorgden vervolgens voor een mooie 4-0 zege. MOC’17 B1 heeft 2 wedstrijden gelijk gespeeld en de rest gewonnen. Door de promotie schrijft MOC’17 B1 historie, want nog nooit kwam een MOC-team uit in de 4e divisie.

MOC’17 B2 kampioen

RKSV Halsteren 1 heeft het niet gemakkelijk HALSTEREN - Na de prachtige en welverdiende zege van vv Halsteren op BVV moest het team van Halsteren eerst donderdag 11 april uit spelen tegen Best Vooruit. In de enerverende wedstrijd, waarbij beide partijen aan elkaar gewaagd waren, werd helaas toch verloren. Met het missen van een penalty werd een echte mogelijkheid om tenminste gelijk te komen verprutst. Jammer dat de punten werden gemist, maar tijd om daarbij stil te staan heeft het team nauwelijks, want zondag 14 april moest er gespeeld worden tegen hekkensluiter Jeka in Breda. Jammer genoeg ging die wedstrijd ook nog verloren, waarmee het team voor zichzelf een slechte zaak deed. Het spel van beide teams was erg pover te noemen, waarbij het keiharde veld en de harde wind behoorlijke invloeden hadden. De start

van de wedstrijd was overtuigend en na 1 minuut werd een goed genomen vrije schop direct omgezet in een doelpunt. Het voetbalpeil zakte daarna van beide teams erg naar beneden. Het werd een wedstrijd van de slordige passes en de slechte balaannames, waardoor van een normale opbouw geen sprake meer was. Hierdoor ontstonden voor beide doelen diverse kansen, die meestal niet benut werden. Toch werd de einduitslag 3-2 voor Jeka. Voor de Halsteren-supporters haast niet te begrijpen dat het team zover terugviel. Voor de komende moeilijke wedstrijden, zal er toch uit een ander vaatje moeten worden getapt. Te beginnen donderdag 18 april als er thuis tegen de VALK, nummer één in de klasse, moet worden gespeeld. Di is geen eenvoudige zaak, maar als het vertrouwen in elkaars mogelijkheden terugkomt en men er alles aan wil doen om een goede uitslag te behalen, zijn er zeker moge-

lijkheden. Vervolgens speelt Halsteren zondag 21 april thuis tegen DESK en die wedstrijd moet zeker gewonnen worden, anders wordt het in de laatste wedstrijden nog erg moeilijk. Programma Donderdag 18 april Halsteren-De Valk 20.00 uur. Zondag 21 april Halsteren-DESK 14.30 uur. Halsteren 1 zaterdag stevent direct op het kampioenschap af. Met een overtuigende 15-1 overwinning op het team van Brouwershaven heeft Halsteren zaterdag een geweldige stap in een promotiemogelijkheid naar de 3e klasse gemaakt. Een fantastische prestatie weliswaar tegen een team dat echt de klasse van een fatsoenlijke tegenstand ontbeert. Maar het moet toch ook gebeuren. Met nog 3 wedstrijden te spelen en op de ranglijst een voorsprong van 5 punten, mag het toch niet meer mislopen. PAGINA 38

De kampioenen van MOC’17 B2

BERGEN OP ZOOM - MOC’17 B2 heeft haar zenuwen in bedwang kunnen houden en de topper tegen Yerseke B1 met 5-2 gewonnen (19 overwinningen op rij).

gin erg lastig met Paulby Kakatula, die Yerseke vlot op een 0-2 voorsprong zette. Nog voor rust trok MOC’17 B2 de stand gelijk. Na de rust liep MOC’17 B2 uiteindelijk uit naar een mooie 5-2 overwinning.

Daarmee is het ongeslagen kampioen en promoveert het naar de 1e klasse. MOC’17 B2 maakte het eerst toch nog onnodig spannend en had het met name in het be-

MOC’17 B2 heeft alle wedstrijden gewonnen en is terecht kampioen. Voor het eerst in de historie van MOC’17 gaat een B2team in de 1e klasse spelen.


OP = OP

Geldig van 17 april t/m 23 april 2013. Prijswijzigingen ingen en zetfouten voorbehouden. Geen verkoop aan handelaren en max. 2 per klan klant.

Inclusief max. 30,beltegoed

Incl. opzet stuk voor o.a. gezichtshaar

BCC prijs:

BCC prijs:

99,

99*

89,

95

*Na 55,- retour via www.prepaidkorting.nl

HI PREPAID SAMSUNG GALAXY ACE S5360; 3,5” touchscreen, 5 megapixel camera, WiFi, Android market en Swype: 1,5x snellere tekst invoer.

BRAUN WET&DRY EPILATOR

Maakt uw TV beleving compleet

BCC prijs:

SE7381; Deze snoerloze Silk-epil verwijdert de kortste en fijnste haartjes. De epilator kan zowel droog als in bad of onder de douche gebruikt worden. Inclusief verkoelende vochtige doekjes.

BCC Bergen op Zoom

399,

95

Woonboulevard Bergen op Zoom Van Konijnenburgweg 3

BOSE SOLO TV SOUND SYSTEM

Kijk voor onze filialen en openingstijden op www.bcc.nl

SOLOSOUND; Eén luidspreker die het gedetailleerde geluid levert die de meeste flatscreen-TV’s niet kunnen reproduceren.

Riant en comfortabel wonen in Landmark? Landmark. Statietjalk 8, Bergen op Zoom

-

ACTIE! DE EERSTE MAAND HUURVRIJ!

Woonoppervlakte van 121 m2 2 slaapkamers Gelegen op de 1ste verdieping Voorzien van laminaatvloer

- Huurprijs € 925,- per maand inclusief parkeren en servicekosten Rustig wonen met prachtig uitzicht over de Binnenschelde.

Voor meer informatie bel Conny Jansen 088 456 25 40 of kijk op www.vesteda.com/bergenopzoom


Na negen jaar hebben wij onze zaak verbouwd tot

Zaterdag 20 april Dag van de Mondhygiënist

Een gezonde mond is van levensbelang!

Cafetaria & Wok De Kombuis Wij openen onze deuren op zaterdag 20 april. Speciale aanbiedingen: sZaterdag 20 en zondag 21 april geldt voor onderstaande snacks: s$AARNAtot voor maar

1 + 1 gratis!*

zondag 5 mei deze snacks:

s+ROKET s+IPKORN s"ITTERBALLEN s+NAKWORST

ŽŽƌĞĞŶǀĞƌŚŽŽŐĚĞŚŽƌŵŽŽŶƐƉŝĞŐĞůŝƐĞƌƟũĚĞŶƐĚĞnjǁĂŶŐĞƌƐĐŚĂƉĞĞŶǀĞƌŚŽŽŐĚƌŝƐŝĐŽŽƉƚĂŶĚǀůĞĞƐŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐĞŶ͘KŽŬnjŝũŶĞƌƐƚĞĞĚƐŵĞĞƌĂĂŶǁŝũnjŝŶŐĞŶĚĂƚĞƌĞĞŶƌĞůĂƟĞďĞƐƚĂĂƚƚƵƐƐĞŶĚĞnjĞƚĂŶĚǀůĞĞƐŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐĞŶǀƌŽĞŐŐĞƌƚĞŶ͘ǁĂŶŐĞƌĞǀƌŽƵǁĞŶ ŵĞƚƉĂƌŽĚŽŶƟƟƐ;ƚĂŶĚǀůĞĞƐŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐǁĂĂƌďŝũŚĞƚŬĂĂŬďŽƚŝƐĂĂŶŐĞƚĂƐƚͿůŽƉĞŶĞĞŶ ŐƌŽƚĞƌƌŝƐŝĐŽŽŵƚĞǀƌŽĞŐƚĞďĞǀĂůůĞŶǁĂĂƌďŝũĚĞďĂďLJƚĞŬůĞŝŶƚĞƌǁĞƌĞůĚŬŽŵƚ͘ ,Ğƚ ŽŶƚƐƚĂĂŶ ǀĂŶ ŚĂƌƚͲ ĞŶ ǀĂĂƚnjŝĞŬƚĞŶ ŚĞĞŌ ǀĂĂŬ ƚĞ ŵĂŬĞŶ ŵĞƚ ĞĞŶ ŽŶŐĞnjŽŶĚĞ ůĞĞĨƐƟũů͕njŽĂůƐƌŽŬĞŶ͕ƚĞǀĞĞůĞŶƚĞŽŶŐĞnjŽŶĚĞƚĞŶ͕ƚĞǁĞŝŶŝŐďĞǁĞŐĞŶ͕ƐƚƌĞƐƐĞŶŵĞƚ ĞƌĨĞůŝũŬŚĞŝĚ͘DĂĂƌĞƌďĞƐƚĂĂƚŽŽŬĞĞŶǀĞƌďĂŶĚƚƵƐƐĞŶƚĂŶĚǀůĞĞƐŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐĞŶĞŶĚĞ ŬĂŶƐŽƉŚĂƌƚͲĞŶǀĂĂƚnjŝĞŬƚĞŶ͘ŝƚŬŽŵƚǀĞƌŵŽĞĚĞůŝũŬĚŽŽƌƐĐŚĂĚĞůŝũŬĞŵŽŶĚďĂĐƚĞƌŝģŶ ĚŝĞŝŶĚĞďůŽĞĚďĂĂŶƚĞƌĞĐŚƚŬŽŵĞŶĞŶŬƵŶŶĞŶůĞŝĚĞŶƚŽƚĂůůĞƌůĞŝƉƌŽĐĞƐƐĞŶĚŝĞŚĂƌƚͲĞŶ ǀĂĂƚnjŝĞŬƚĞŶƚŽƚŐĞǀŽůŐŬƵŶŶĞŶŚĞďďĞŶŽĨǀĞƌĞƌŐĞƌĞŶ͘

00

1,

ĞŶŐĞnjŽŶĚ͕ƐĐŚŽŽŶĞŶƐƚƌĂůĞŶĚŐĞďŝƚĞŶŐĞnjŽŶĚƚĂŶĚǀůĞĞƐ͘tŝĞǁŝůĚĂƚŶŝĞƚ͍ĂƚĞĞŶ ŐĞnjŽŶĚĞŶĨƌŝƐŐĞďŝƚƉƌĞƫŐŝƐ͕ĚĂƚǁĞƚĞŶǁĞĂůůĞŵĂĂů͘DĂĂƌŝŶƐŽŵŵŝŐĞŐĞǀĂůůĞŶŝƐ ĞĞŶŐŽĞĚĞŵŽŶĚŐĞnjŽŶĚŚĞŝĚŽŽŬǀĂŶůĞǀĞŶƐďĞůĂŶŐ͘ƌnjŝũŶƌĞůĂƟĞƐĂĂŶŐĞƚŽŽŶĚƚƵƐƐĞŶ de algemene gezondheid en een gezonde mond. DĞŶƐĞŶŵĞƚĚŝĂďĞƚĞƐŚĞďďĞŶǀĂŬĞƌƉƌŽďůĞŵĞŶŵĞƚŚƵŶƚĂŶĚĞŶĞŶƚĂŶĚǀůĞĞƐ͘ŝƚŬĂŶ ŬŽŵĞŶĚŽŽƌĞĞŶǀĞƌŵŝŶĚĞƌĚĞǁĞĞƌƐƚĂŶĚƚĞŐĞŶŝŶĨĞĐƟĞƐ͕ĚŝĞŵĞĞƐƚĂůŚĞƚŐĞǀŽůŐŝƐ ǀĂŶĞĞŶŶŝĞƚŐŽĞĚŝŶŐĞƐƚĞůĚĞďůŽĞĚƐƵŝŬĞƌƐƉŝĞŐĞů͘ĂĂƌĚŽŽƌŬƵŶŶĞŶĞƌŐĞŵĂŬŬĞůŝũŬĞƌ ƚĂŶĚǀůĞĞƐŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐĞŶŽŶƚƐƚĂĂŶ͘KŽŬŬƵŶŶĞŶĚĞŵĞĚŝĐŝũŶĞŶĚŝĞŐĞďƌƵŝŬƚǁŽƌĚĞŶŽŵ de suikerspiegel te reguleren een droge mond veroorzaken. Daardoor is de kans op ŚĞƚŽŶƚƐƚĂĂŶǀĂŶŐĂĂƚũĞƐŐƌŽƚĞƌ͘ĂĂƌŶĂĂƐƚŬƵŶŶĞŶŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐĞŶŝŶŚĞƚůŝĐŚĂĂŵ͕ĚƵƐ ŽŽŬŝŶĚĞŵŽŶĚ͕ĚĞƐƵŝŬĞƌƐƉŝĞŐĞůŽŶƚƌĞŐĞůĞŶ͘

één euro per stuk!*

s&RIKANDEL s6IANDEL s"AMIHAP s.ASIHAP s+AASSOUFmÏ s'EHAKTSTAAF

Zaterdag 20 april vindt de landelijke Dag van de Mondhygiënist plaats. Deze dag is georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten. Belangstellende ǁŽƌĚĞŶƵŝƚŐĞŶŽĚŝŐĚŽŵĞĞŶŬŝũŬũĞƚĞŶĞŵĞŶŝŶĞĞŶŵŽŶĚnjŽƌŐƉƌĂŬƟũŬ͘ŝũŬƌŝũŐĞŶĞĞŶ ƌŽŶĚůĞŝĚŝŶŐŝŶĚĞƉƌĂŬƟũŬ͕ǀŽŽƌŬŝŶĚĞƌĞŶŝƐĞƌĞĞŶǀĞƌƌĂƐƐŝŶŐĞŶĚĞďĞnjŽĞŬĞƌƐŬƵŶŶĞŶ ǀƌĂŐĞŶƐƚĞůůĞŶ͘ĞŵŽŐĞůŝũŬŚĞŝĚďĞƐƚĂĂƚĚĞĞůƚĞŶĞŵĞŶĂĂŶĞĞŶŐƌĂƟƐƚĂŶĚǀůĞĞƐĐŽŶƚƌŽůĞnjŽĚĂƚŐĞƌŝĐŚƚŵŽŶĚnjŽƌŐĂĚǀŝĞƐŐĞŐĞǀĞŶŬĂŶǁŽƌĚĞŶ͘dƵƐƐĞŶϭϬ͘ϬϬĞŶϭϲ͘ϬϬƵƵƌ njŝũŶ ďĞůĂŶŐƐƚĞůůĞŶĚĞŶ ǁĞůŬŽŵ͘ Ğ ĚĞĞůŶĞŵĞŶĚĞ ŵŽŶĚŚLJŐŝģŶŝƐƚĞŶ ŝŶ ĚĞ ďƵƵƌƚ njŝũŶ͗ WĂƐĐĂůĞ sĂůĞ ĞŶ >ŝĞƐďĞƚŚ ǀĂŶ tŝůůŝŐĞŶďƵƌŐ ǀĂŶ dĂŶĚĞƌƐ DŽŶĚͲ ĞŶ dĂŶĚǀĞƌnjŽƌŐŝŶŐ͕ sĂŶŐϯ͕ϰϲϲϭdyŝŶ,ĂůƐƚĞƌĞŶĞŶ&ĞŵŬĞǀĂŶsŽƐƐĞŶ͕WƌĂŬƟũŬǀŽŽƌŵŽŶĚŚLJŐŝģŶĞĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵ͕<ŽƌĞŶďůŽĞŵƐƚƌĂĂƚϮĂϰϲϮϭ,yĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵ͘

per stuk* * Deze acties gelden alleen bij afhalen.

#AFETARIA7OK$E+OMBUIS 6OGELAAR "ERGENOP:OOM  WWWCAFETARIADEKOMBUISNL

,ĞƚŝƐǀĂŶďĞůĂŶŐŽŵǀĂŶũŽŶŐƐĂĨĂĂŶĂĂŶĚĂĐŚƚƚĞďĞƐƚĞĚĞŶĂĂŶĚĞŵŽŶĚŐĞnjŽŶĚŚĞŝĚ͘ŝũĞĞŶďĂďLJŝƐŚĞƚĂůďĞůĂŶŐƌŝũŬŽŵǀĂŶĂĨŚĞƚĞĞƌƐƚĞƚĂŶĚũĞƚĞŐĂĂŶƉŽĞƚƐĞŶĞŶ ƚĞůĞƩĞŶŽƉŚĞƚĂĂŶƚĂůĞĞƚͲĞŶĚƌŝŶŬŵŽŵĞŶƚĞŶƉĞƌĚĂŐ͘ŽŬĂŶĂĂŶƚĂƐƟŶŐǀĂŶŚĞƚ ŐĞďŝƚ ;ďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚ ƚĂŶĚĞƌŽƐŝĞ ĞŶ ĐĂƌŝģƐͿ ǁŽƌĚĞŶ ǀŽŽƌŬŽŵĞŶ ĞŶ ŬĂŶ ŚĞƚ ŐĞďŝƚ ĞĞŶ leven lang mee! Reden genoeg om je mond goed te verzorgen. Dit kan door tweemaal daags op de juiste manier te ƉŽĞƚƐĞŶĞŶƌĞŐĞůŵĂƟŐĞĞŶŵŽŶĚŚLJŐŝģŶŝƐƚƚĞďĞnjŽĞŬĞŶ͘

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis 06 - 43084446

L G RI DA 0 AP ON 6.0 21 PZ 1 O 0KO 0.0 1

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

START

Rad va n Fortu in Draai voor

PERKPLANTENSEIZOEN KORTING Open: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur Boeiinksestraat 1a - Roosendaal - Tel. 0165-538067

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

Kijk op: www.dewitvandongen.nl

kans t

ot wel

20%

OP ASSO HELE RTIM ENT!


e k j i l e t s e Fe

G N I N OPE I E W KerAgeR m o o Z p o n B

l t/m zondag

apri Woensdag 24

28 april 2013

Nog

1 week Volgende week gaat de vernieuwde KARWEI Bergen op Zoom feestelijk open. Tijdens de opening zijn er spectaculaire kortingen en aanbiedingen. Ook zijn er diverse activiteiten. Kijk volgende week op karwei.nl bij KARWEI Bergen op Zoom of bekijk de speciale openingsfolder die huis-aan-huis wordt verspreid.

KAST A

NJEL AAN

WA TT W EG

DR

EB B E

LS TR AA T

VOLT A

DE LAGE MEREN

ST RA AT

D RE

BBE AT

EG AATW

RA LST

TR WES WOU

ROOSEVELTLAAN

N2 59

R MA

9-9

Openingstijden: Elke werkdag van Zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur Iedere zondag open van 12.00 tot 17.00 uur

UID -Z AN LA NIE CO

GAGELBOSLAAN GAGELBOSLAAN

HOLLEWEG

E312

AFRIT 27 BERGEN OP ZOOM CENTRUM

KARWEI Bergen op Zoom Drebbelstraat 42 4622 RC Bergen op Zoom Telefoon 0164 - 26 58 59

AFRIT 28 BERGEN OP ZOOM

BERGEN OP ZOO

M

Kijk voor alle informatie over de heropening van KARWEI Bergen op Zoom op karwei.nl op de pagina bouwmarktinfo.


KERKELIJK

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom; tel. 233574; gertrudis@ rkboz.nl; Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00u: tel. 233574. Contactpastor: pastor Rud Smit, tel. 233574 of 06-30727945 Zaterdag 20 april 11.00u: Uitvaartdienst voor Brian Gruss. 12.30u: Doopviering Quint Bogers in Markiezenhofkapel. 20.00u: ConcertNottingham University Choir en Orchestra, NKC. Zondag 21 april 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger: Pastor Rud Smit. Zang HMR Gemengd Koor. Intenties: Overledenen: Kees Booij, o.families Beuken en v. Mechelen, o.o. Schepers-v.d. Weijgert, Paulina v.d. Velden-v.d. Borgt, Ria Zwagemakers-Dekkers. Voor de dopelingen Quint Bogers en Thijmen Netsere, en het voorgenomen huwelijk van Brian Oosting en Daisy Schouw. Doopviering 12.00u: Thijmen Netsere in Markiezenhofkapel. Orgelconcert 16.00u: Orgelconcert door H.G. van Putten, NKC. Middaggebed: Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudiskerk. Overleden: Paulina v.d. Borgt weduwe van Cornelis v.d. Velden, 97 jaar, Moermont. Ria Dekkers weduwe van Frans Zwagemakers, 93 jaar, Moermont. Agenda parochie: wo 17 april 19.30u: overleg met acolieten; do 18 april: voorbereiding Jazzdienst; vr 19 april 10.00u: NKC ; zat. 19 april: 15.30-17.30 Parochiecentrum; foto-kijken Vormsel ma 22 april 14.00u: vergadering Zonnebloem binnenstad. , 20.00 uur: Bestuur Maria Ommegang; Dinsdag 23 april 19.30 u. Kom en Zie. Woensdag 24 april: 19.30 presentatie

Pastoraal Beleidsplan Parochie; dagkerk Goddelijke Voorzienigheid. Doop: De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 12 mei, 9 juni en 14 juli. Meilust: Zondag 21 april 10.15u: Woorden Communieviering. Voorganger: Werkgroep. Huize St. Catharina: Zondag 21 april 9.30u: Woord- en Communieviering. Voorganger: pastor Lenie Pepels. Op iedere weekdag is er ‘s morgens om 9.15u een dienst in de tijdelijke gebedsruimte: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag en donderdag: Woord- en gebedsdienst. O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867, tel praathuis/kerk tel. 235106, fax 251530; olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u, tel. 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, spreekuur dinsdagmorgen van 10.30 tot 11.30u (uitgezonderd de tweede dinsdag van de maand) tel. 233574 of via de administratie. Vrijdag 19 april 18.30u: Scheldeflat. Woord-/communieviering. Voorganger: dhr. T. de Mooij. Zondag 21 april 10.00u: Eucharistieviering. 1ste Communieviering. Voorgangers: Pastor A. Willemsen en diaken C. v. Bekkum. Int: Mary de Bont, Frank Steffek. Zondag 21 april 13.00u: Eucharistieviering. 1ste Communieviering. Voorgangers: Pastor A. Willemsen en diaken C. v. Bekkum. Int: Mary de Bont, Harry Jacobs, dhr. R. Struijs, Peet Dagelinckx, Kees Versijp, Mevr. Adriana, Johaan Buij-de Mooij, Oma Wies Daniëls, Opa Ko Verwij. Dinsdag 23 april 9.00u: Woord-/com-

munieviering in de grot. Voorganger: Dhr. T. Segers. 1ste Communie: Zondag 21 april ontvangen 38 kinderen hun eerste communie in de vieringen van 10.00 en 13.00 uur. De open schaal collecte is bestemd voor het Maria Consolatrix Kinderinternaat in Suriname. Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan. Laat het niet alleen in Bergen op Zoom feest zijn maar ook in Suriname. Kledingdepot Mensen in Nood: De kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is kledingdepot voor Mensen in Nood. U kunt hier op werkdagen tussen 9.30 en 11.30u kleding afgeven, verpakt in gesloten plastic zakken. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeen-schappelijke doopvieringen vinden plaats op de zondagen 5 mei en 2 juni om 12.00u. Gedoopt: Roos Putter en Maura Groos. Agenda: Donderdag 18 april om 20.00u vergadering van de parochiekerncommissie op de administratie.

Burgemeester Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 0164-233574, lievevrouweparochie@rkboz.nl, www.rkboz.nl Onder de Lievevrouweparochie vallen de vier geloofsgemeenschappen: H.Gertrudis, O.L.V.van Lourdes, Heilig Hart van Jezus en Goddelijke Voorzienigheid. Op deze pagina vindt u de berichtgeving van elk van hen.

doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u hiervoor tijdig contact op te nemen met de pastorie (tel. 234069). Kinderwoorddienst: Zondag 21 april is tijdens de dienst van 11.00u de kinderwoorddienst, de jongens en meisjes zijn dan weer van harte welkom. GODDELIJKE VOORZIENIGHEID Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 0164236371, voorzienigheid@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30-11.30u (0164-236371). Contactpastor: pastor R. Smit. tel. 0164-233574 of 0630727945 of via de administratie. Zaterdag 20 april 17.00u: Woord- en

Communieviering. Voorganger: diaken C. v. Bekkum. Intenties: Petronella Vleghelsv. Nispen, Marinus de Kok. M.m.v. het Lourdeskoor. Woensdag 24 april 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard); Eucharistieviering, voorganger: pastor R. Smit. Doop: De doopvieringen vinden plaats op de laatste zondag van de maand. U kunt u hiervoor bellen met de administratie, tel. 236371. Lezingen: 20 en 21 april: Hand. 13, 14. 4352; Apok 7, 9. 14b-17; Joh. 10, 27-30. ‘t Zaaltje: voor het reserveren en huren van ’t Zaaltje onder de kerk kunt u aldaar terecht op dinsdagavond van 18.1519.15u. Telefonisch kunt u de beheerder bereiken onder nr. 06-45640680 (’t Zaaltje).

HEILIG HART VAN JEZUS Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie 0164-234069. Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.30u; e-mail: heilighart@rkboz. nl. Zondag 21 april 11.00u: Eucharistieviering: Voorganger Pastor R. Smit. Intenties: Adriaan Samuels, Adriana de Wit-de Hoon, Johanna Verbraak-de Bra. Donderdag 24 april 9.30u: Woord- en Communieviering: in de Dagkerk, iedereen is welkom en kan aansluiten, ingang Pastorie Kastanjelaan 160. Doopvieringen: Gemeenschappelijke

Prikbord Paastijd: Tussen Pasen en Pinksteren ligt de Paastijd, die vijftig dagen duurt. De liturgische kleur is wit en in alle vieringen brandt de Paaskaars. De lezingen zijn uit het boek Handelingen van de Apostelen, en uit de brieven en het evangelie van Johannes. Eerste Communie: In de maand april ontvangen in drie kerken kinderen hun Eerste Communie. Zondag 14 april in de Gertrudiskerk voor 18 kinderen. Zondag 21 april in de Lourdeskerk (10.00 en 13.00 uur) en zondag 28 april in de HeiligHartkerk (11.00 uur). De voorbereidingen zijn in volle gang. Weekend 20 en 21 april: Vierde zondag van Pasen, Roepingenzondag met het evangelie over de Herder, die zijn schapen kent en in eeuwigheid niet verloren zullen lopen. Roepingenzondag: extra collecte: Op zondag 21 april is het Roepingenzondag. Vanuit het bisdom zijn affiches verspreid waarin opgeroepen wordt tot gebed voor Roepingen en Aandacht voor de priester- en diakenopleiding in centrum Bovendonk. Het Bisdom vraagt ook om financiële steun; daarom is er in de zondagsdiensten een extra collecte voor Bovendonk. Concert Gertrudiskerk: Zaterdag 20 april 20.00 uur in de Gertrudiskerk: concert orkest “Sinfonia” en koor “Viva voce” van de University of Nottingham. U zult versteld staan van de

Lievevrouweparochie

muzikale prestatie dit Engelse koor en orkest, bestaande uit enthousiaste, gedisciplineerde jonge mensen. Orgelconcert Gertrudiskerk: Zondag 21 april om 16.00 uur in de Gertrudiskerk: orgelconcert. Henk G. van Putten speelt op het Rogier-orgel 17e eeuwse muziek en op het Ibach-orgel muziek uit de 18e t/m de 20e eeuw, o.a. van J.S. Bach, C. Franck en Piet Post. Van deze laatste organist en componist zes Liederen van Valerius, o.a. “Merck toch hoe sterck”. Magazine Brabantse Orgelfederatie: Het nieuwe Magazine van de Brabantse Orgelfederatie ligt voor iedere belangstellende klaar bij de kerkingang van de Gertrudiskerk, aan de kant van de Kerkstraat. Het rijk geïllustreerde blad kunt u gratis meenemen. Lievevrouweparochie wint opnieuw de historische quiz: Op vrijdag 12 april had voor de negende keer de Geschiedenisquiz plaats van de Historische vereniging. Het team uit de parochie behaalde opnieuw de eerste plaats en mocht de wisselbeker weer in ontvangst. Alle leden van het team kregen een klein beeldje. Als tweede eindigde de Vereniging Binnenstad en als derde de groep ‘De Stomers, de leden van SIEB (Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Zoom). Zie ook: Pastoraal Hoekje.

Pastoraal hoekje De Wisselbeker van de Geschiedenisquiz van de Historische Vereniging staat weer op de vertrouwde plaats, in de tuinkamer van het Parochiecentrum. Tot grote verrassing van het team dat een sterspeler moest missen, maar over een sterke invaller bleek te beschikken. De winst van vorig jaar was het team niet naar de bol gestegen. We hoopten weer bij de eerste vijf te komen en hanteerden een nuchtere strategie: niet in paniek raken als je zaken niet weet, maar proberen in elke ronde tweederde van de punten te binnen te halen. Vragen die we eigenlijk hadden moeten weten hadden we fout (decreet van een paus, datum Nieuwjaarsfeest in de Middeleeuwen, eigenlijke naam van Erasmus), maar de vragen over ds le Cointre en ds Jansen kenden we en we wisten waar vroeger onze Jacob Obrecht zijn straat had. En we hadden goed naar de maquette gekeken en wisten van de oude straten en bedrijven. En stonden na de laatste ronde ineens bovenaan. Iedere speler kreeg een mooi beeldje. Nu heb ik daar nog plaats voor, maar misschien straks niet meer. Nu ik verhuisplannen heb moet ik dus naar niet voor klein kiezen. Rud Smit

Geraniumactie HALSTEREN - Ook dit jaar houdt de Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer weer haar jaarlijkse geraniumactie, waarvan de baten ten goede komen aan het restauratie en onderhoudsfonds van St Martinuskerk en de Protestantse Kerk in Nieuw Vossemeer. De ervaring leert dat we prima kwaliteit planten krijgen die een hele zomer uitbundig bloeien! Er zijn staande geraniums in de kleuren rood, paars, roze en wit. Hanggeraniums zijn er in de kleuren rood paars en roze. Bezorgen (alleen in Halsteren) doen we tegen een kleine vergoeding. De opbrengsten zijn een welkome aanvulling op het onderhouds- en restauratiefonds voor de beide kerken, zeker nu subsidies van onder andere de overheid onder

druk staan. De actie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 27april en bestellen is mogelijk tot 22 april bij: Familie Boekestijn, Dorpsstraat 95, Halsteren (e-mail gboekestijn@hetnet.nl), 0164-685605; Familie De Raadt, Dortmundstraat 7, Nieuw-Vossemeer (0167-750113). U kunt de planten afhalen op 27 april tussen 09.00 en 12.00 uur aan de Dorpsstraat 95 in Halsteren of bij het Kreekhuis achter de kerk in Nieuw Vossemeer. De bestelbonnen kunnen worden verkregen op bovengenoemde adressen, waar u ze ingevuld ook weer kunt inleveren. Ook in de kerken zijn de bonnen beschikbaar en in te leveren. De bestelbon is ook te downloaden van onze website. Adres: http://halsteren-nieuwvossemeer.protestantsekerk.net/. Per e-mail bestellen kan ook: gboekestijn@hetnet.nl.

KERKELIJK NIEUWS HALSTEREN Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer: Elke zondag 10.30u. dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel.: 0164-231992, email: hcvhmaalpad@home.nl. Voor info: B. van Weesep tel.: 0164-683941. Zondag 21 april: Jeugddienst in de Protestantse Kerk, Nieuw-Vossemeer, aanvang 10.00 uur door Ds. H. van het Maalpad. Meditatieve middagviering in St. Martinuskerk, aanvang 16.00 uur, verzorgd door gemeenteleden. H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, secretariaat@quirinuskerk. nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn bereikbaar via tel.: 0164-680381. In dringende gevallen te bereiken via tel.: 06-10688964. Parochiebijdrage Rabo: 11.88.00.647 t.n.v. RK Parochiekern H. Qui-

rinus Halsteren. Vrijdag 19 april 19.00 uur: Vormselviering, voorgangers Bisschop J. Liesen, Pastoor Han Akkermans en Pastor Lenie Robijn. Z ondag 21 april 09.30 uur: Dienst van Woord, Gebed en Communie, voorganger pastor Lenie Robijn m.m.v. de Sintekrijnscantorij. Int: Net Schetters-Rijk; Jo van Turnhout-van Loenhout; jgt. André Heeffer. Donderdag 24 april 09.00 uur: Eucharistieviering. Uw gebed wordt gevraagd voor de onlangs overleden; Cornelia Nefs-van Gurp, To Bakx-van Gurp, Jan Hagenaars, Catharina Slokkers-de Wit. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. Donderdag 18 april: Woord, gebed en communie, Pastor L. Pepels. Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst: koffie en onderling con-

tact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info: 0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn. Zaterdag 20 april 19.00 uur: Euch.: Rina Valkenburg en vader Geert, SittersSmitskamp, Jeanne Toonen-Van Dongen, Jo Mertens, o.o. Cees en Fien van Schilt en zoon Sjaan. Voorganger: Past. H. Akkermans, lector: H. Wouts, misdienaar: Belana, zang: Dameskoor. Dinsdag 23 april 19.00 uur: Euch.: Tweede avond van de Antoniusnoveen: Kees van Aert e.v. Lia Heijboer, Wim Schetters, Marinus Ooms e.v. Cornelia Heijnen, o.o. Van Loon-Keijsers en zoon Rinus, o. echtp. Van Geel-Gabriëls, voorgangers: Past. H. Akkermans, Past. N. Blaauwhof, lector: I. van Dorst, misdienaars: Ruben en Michaëla, zang: Gemengd koor. Uw gebed wordt gevraagd voor: Pietje Gabreëls w.v. Piet Denisse, Adriana PAGINA 42

Karremans w.v. Lambertus Helmons, Theo Mouws w.v. Mien van Terheijden, Rinus van Loon. BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats: Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats. com. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt): Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www. bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente: Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134. Lievensberg ziekenhuis: Elke zondag 10.00u in de aula. Zondag 21 april: J. d. Koeijer, W en G. Cel-Kerk Levend Woord Brabant-Zeeland: Pastors: Jorden & Debora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl, jordenspijker@home.nl. Evangelische Baptisten Gemeente:

Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina: Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel: Zondag 10.00-11.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.00-11.45; 17.30-19.15u., zondag 10.0011.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Zondag 21 april: Pastor L. Pepels ,Woord- en Communieviering.


za. 20 april 12:00 - 15:00

AUTOCAD 

Avondcursus in Bergen op Zoom en Goes /ŜĨŽÍ&#x2014; ϏϭϲϰͲĎŽĎŻĎŹĎŽĎŹĎľ Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ä?Ĺ?Ć&#x161;ͲÄ?Ç&#x2021;ͲÄ?Ĺ?Ć&#x161;Í&#x2DC;Ŝů

>Â?Â?iĂ&#x160;Â?Â&#x153;V>Ă&#x152;Â&#x2C6;iĂ&#x192;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤiÂ&#x2DC;

 

BHV basis E-learning

1 dag (excl. btw)

Leer de theorie wanneer het u uitkomt.

Woensdag 22 mei 2013.

Âź225,-

W

HELP

VAKMANNNEN GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

D

uo ating

Â&#x17D;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`iĂ&#x20AC;`>}Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;LÂ?Â&#x2C6;Â?vĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;ÂŤiĂ&#x2022;Ă&#x152;iĂ&#x20AC;Â&#x153;ÂŤĂ&#x203A;>Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;LĂ&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;VÂ&#x2026;Â&#x153;Â&#x153;Â?Ă&#x192;iĂ&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x203A;>Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x160;}>Ă&#x192;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x2022;`iĂ&#x20AC;Â&#x153;ÂŤĂ&#x203A;>Â&#x2DC;}

ÂźÂ?Ă&#x192;Ă&#x160;Â?iĂ&#x160;Â&#x17D;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x160;Â?iĂ&#x160;Ă&#x203A;Ă&#x20AC;Â&#x153;Â?Â&#x2C6;Â?Â&#x17D;Ă&#x160;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x152;âĂ&#x153;>>Â&#x2C6;Ă&#x152;]Ă&#x160;Â&#x17D;Ă&#x2022;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â?iĂ&#x160;âiÂ?vĂ&#x160; Â&#x201C;iĂ&#x152;Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;}iĂ&#x20AC;Ă&#x2022;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2026;>Ă&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;>>Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;iĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x153;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;°½

kijk voor een locatie in uw buurt op:

www.kober.nl

6ȟȭHČŤGDÉ&#x20AC;Ę&#x2018;É&#x161; PDĘ&#x2039;É GĘ&#x2039;É&#x161;Ę&#x2039;QČŤĘ&#x2018;UÉĄ

Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2

Evenementenhal â&#x20AC;&#x2DC;t Noorden

Meubelhal Broos Meubelen Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Zoom - 0164-242097 naast ABN-Amro parking

service organisatie die staat voor

Wij zijn per 1 juli a.s. op zoek naar Belgische medewerkers, die onze afdeling Klantenservice gaan versterken. Je beantwoordt vragen over bestellingen van o.a. Belgische klanten (Vlaams- en Franstalig) die per e-mail en telefoon binnenkomen. We zoeken zowel mensen die bij ons op kantoor komen werken als mensen die de werkzaamheden vanuit huis uitvoeren.

zich volledig op hun kernprocessen richten. .FUQSPNJOFOUFPQESBDIUHFWFST [PBMTPB.BST 'FZFOPPSE /3$ -( Boskalis en Douwe Egberts bieden wij een leuke, afwisselende en EZOBNJTDIFXFSLPNHFWJOHXBBSJO

ROMMELMARKT In de

Ben jij onze nieuwe Belgische medewerker?

oplossingen kunnen onze klanten

TWEEDAAGSE INDOOR

Meld je nu aan op:

S&H is een toonaangevende, moderne

alles-onder-ĂŠĂŠn-dak fulfilment

27

www.duodating.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

kwaliteit. Dankzij onze hoogwaardige

ste

Wat wij zoeken Belgische medewerkers die zowel de Vlaamse als Franse taal uitstekend beheersen. De juiste persoon is zelfstandig, klantgericht en accuraat en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Werkervaring op het gebied van klantenservice is absoluut een prĂŠ. Verder heb je: t FFO.#0XFSLFOEFOLOJWFBV t FSWBSJOHNFUHBOHCBSFLBOUPPSTPGUXBSF

Armenstraatje - Zandvliet Info: Tel. 03-569 10 83

Op 20 en 21 april 2013 Van 9.00 tot 18.00 uur EXPOHAL van 1000m2 Wintermenu! 3 gangen v.a. â&#x201A;Ź 9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

jouw werk meetelt. Kijk voor meer informatie op www.s-h.nl.

Op kantoor (vacature A): Ben je op zoek naar leuke, afwisselende werkzaamheden binnen een jong en gemotiveerd team? Kom dan ons team versterken in FFOGVMMUJNFPGQBSUUJNFBBOTUFMMJOH0O[FBGEFMJOH,MBOUFOTFSWJDFJT bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Geef bij je sollicitatie aan hoeveel dagen per week je werkzaam wilt zijn. Vanuit huis (vacature B) Zou je deze werkzaamheden graag vanuit huis uitvoeren? Reageer dan op vacature B. S&H zorgt in dit geval voor het inwerken, een professioneel telefoontoestel en een vaste begeleidster waar je op terug kunt vallen. Je geeft zelf aan op welke tijdstippen (dagdelen) je beschikbaar bent en je wordt ingezet al naar gelang de drukte en jouw beschikbaarheid. Je ontvangt een vaste, aantrekkelijke vergoeding per telefoongesprek en afgehandelde email.

S&H Productfulfilment BV 1304

1PTUCVT -;.PFSEJKL Tel. (0168) 38 56 56

Is je interesse gewekt? Stuur je brief en kort c.v. naar sollicitatie@s-h.nl. Vermeld hierbij duidelijk of je interesse hebt in vacature A of B en geef aan hoeveel dagen / uren je per week beschikbaar bent. Je kunt natuurlijk ook eerst even het filmpje van de afdeling bekijken op www.s-h.nl/nl/klantenservice2.

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN Â&#x2021;QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU Â&#x2021;SURÂżHOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSURÂżHOHQXLWHLJHQSURGXFWLH Â&#x2021;JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO Â&#x2021;]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ Â&#x2021;WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN Â&#x2021;DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


0$;,0$$/'(=(/)'($$1%,(',1*(13(5./$1723 23

'RXZH(JEHUWV VHQVHRNRIILHSDGV)/(6 -(6

UHJXODUGDUNURDVW H[WUDGDUNRIPRFFD ]DNVWXNV2UDQJLQDIULVGUDQN

UHJXODUOLJKWRIPD[ IOHVOLWHU

UHJXODUOLJKWRIURXJH IOHVOLWHU

=$..(13HSVLFROD

 DOOHYDULDQWHQ $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 $TXDULXVHQHUJ\GULQN

&*LDQWFKRFRsV

.LQJ$OH[SHSHUPXQW

9HURMHOO\EHDQV

RUDQJHOHPRQOHPRQ]HUR EOXHEHUU\RIUHGSHDFK IOHVPO

DPDQGHOPHONRIZLW SDNVWXNV

DOOHYDULDQWHQ SDNUROOHQRI ]DNRIJUDP

]DNJUDP

%/,..(1

=$..(16SDIUXLWHQFLWURQ IOHVMHPO678.69HURVSHN]DNNHQ

0LOOLHVUR\DO:]RXWMHV

&RQLPH[NURHSRHN

&3LVWROHWVZLWRIWDUZH

&%RUUHOQRWHQ

&.QDNZRUVWMHV

&%DSDR

]DNNHQยกJUDP

]DNJUDP

DOOHYDULDQWHQ ]DNNHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

YHUVDIWHEDNNHQ ]DNVWXNV

DOOHYDULDQWHQ ]DNRIJUDP

QRUPDDO EOLNNHQยกVWXNV

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWNRHOYDN $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 

%/,..(1

&6DXFLM]HQRI ZRUVWHQEURRGMHV XLWKHWNRHOYDN SDNVWXNV

 %DYDULDELHUEOLNPO

-HDQ%DOPRQWIOHVMHPO

3KLOLS'U\6HNWIOHVMHPO

DOOHYDULDQWHQ $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN PXYUHJXODU

)UDQVHZLMQ PHUORWRIFKDUGRQQD\

'XLWVHEXEEHOZLMQ 

 EHUHLGPHWHFKWHERWHU SDNVWXNV

&/ROOLHVRIPDWWHQ

)RUWXLQSDVWLOOHV

6NLWWOHVVQRHS

DOOHYDULDQWHQ ]DNJUDP

]ZDUWZLWGURSPLQWRI]RHWKRXW SDNUROOHQ

DOOHYDULDQWHQ ]DNXLWGHHO]DNMHV RIJUDP

  

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN SHUVWXNURRPERWHUJHPHQJGRI YDULDWLH]DQGNRHNMHV SDNRI JUDP&$PHULFDQSL]]D

&0LQLDSSHONRHNHQ JHYXOGHNRHNHQRINDQRsV

&.RHNMHV3LFNZLFNILQHVWFODVVLFV JURHQHYUXFKWHQRI ZHOOEHLQJWKHH

DOOHYDULDQWHQ SDNRIJUDP

 

DOOHYDULDQWHQ SDN]DNMHV

  5RELQVRQV)UXLWVKRRW IUXLWGULQN

 

9HUNDGHGLJHVWLYH

DOOHYDULDQWHQ VHWIOHVMHV ยกPO

:LHJHU.HWHOODSSHU6QHOOH -HOOHNRHNUHSHQ

 

DOOHYDULDQWHQ SDNRIVWXNV

 

YHUVXLWHLJHQRYHQ 678.61HVWOรƒFDQG\EDUV

6DQ)UDQFLVFRELVFXLW

.LW.DW%URV&UXQFK/LRQ 1XWV5RORRI6PDUWLHV SDNVWXNV

YRONRUHQRIPHHUJUDQHQ SDNRIJUDP

8Z(LJHQ%DNNHU URRPERWHUJHYXOGHNRHNHQ

 %OXH%DQGYORHLEDDU

.HOORJJsVELVFXLWPRPHQWV SOHDVXUHRIJUDQHQUHHS

DOOHYDULDQWHQ IOHVRIPO YHUVXLWHLJHQRYHQ

%$.-(6

:HVWODQGVODDWMHV NLSUXQGYOHHVHQ]DOP EDNMHVยกJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMNSRPSMHRIQDYXO DOOHYDULDQWHQ IODFRQPO&%URRG

PLGGHO GRRVMHVWXNV

JURIYRONRUHQNQLSZLWRIWDUZH KHHO

 &)LMQHYOHHVZDUHQ

&3ODNMHVNDDVMRQJ

8Z(LJHQ%DNNHUFURLVVDQWV

&%RHUHQEHHQKDP

ERWHUKDPZRUVWERHUHQPHWZRUVW RIJHNRRNWH*HOGHUVH SDNMHJUDP

SDNMHJUDP

FKRFRODGHKDPNDDV NDDVRIURRPERWHU

SHUJUDP

 8QLFXUDYORHLEDUHKDQG]HHS

&9HUVHVFKDUUHOHLHUHQ

 

YHUVYDQยถWPHV

 &+DQGVLQDDVDSSHOHQ

&%URFFROL

ORV

JUDPUXQGYOHHV

8EHWDDOWYRRUHHQNLORb

SDN]DNMHV

.QRUUFKLFNHQWRQLJKW DOOHYDULDQWHQ SRWPO

 

 

*5$ 0

&5RVELHIRIURVELHI ยกODPLQXWH+RQLJVRHSHQRIPL[HQ GXEEHOSDNNHQ *5$ 0

.,/2DOOHYDULDQWHQ SDNVWXNV678.6&.LSILOHWEORNMHV RIUHHSMHV QDWXUHO

/D\sVFKLSV

 

8EHWDDOWYRRUHHQNLORb

DOOHYDULDQWHQ ]DNRIJUDP

 

0RUDNURNHWWHQELWWHUEDOOHQ IULNDQGHOOHQ[WUDRI KDPEXUJHUV XLWKHWYULHVYDN SDNVWXNV

 

3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Bergen op Zoom'H9H\9RJHODDUย‡Bergen op Zoom3LXVSOHLQ3LXVSOHLQย‡RoosendaaO/DXUHLMVHQ/LQGHQEXUJย‡Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 :HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJDSULO$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ $DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQ SHUNODQW23 233ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW .LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

6OLPEH]LJ

DBOZ_20130417  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you