Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

27 MAART 2013 WEEK 13

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

BUSVERVOER BERGEN OP ZOOM UITGEKLEED

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @BergseBode

AUTO’S

AA

Zundert

I SPORT

BERGSE ADVOCAAT OVER INZET SOCIALE MEDIA BIJ STRAFZAAK

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

BEWONERS HAZENBOS HERPLANTEN PLANTSOEN

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

AUTOKIEVIT UW RENAULT-DEALER NU OOK IN BERGEN OP ZOOM WWW.AUTOKIEVIT.NL

ABRAHAM DE HAANSTRAAT 9, TEL. (0164) 23 69 52

Nieuwe werkwijze WMO voorzieningen

Uur langer profiteren van daglicht

BERGEN OP ZOOM - De gemeente gaat op een andere manier kijken of een persoon recht heeft op een bepaalde voorziening of niet. In plaats van te beoordelen of een persoon recht heeft op een bepaalde voorziening, onderzoekt de gemeente straks samen met die persoon wat het probleem is en wat er binnen de eigen mogelijkheden ligt om op te lossen. “Soms kan de persoon zelf voor een oplossing zorgen of zijn er mensen in zijn omgeving die hulp kunnen bieden”, zegt de gemeente. De nieuwe werkwijze is nodig omdat mensen tegenwoordig steeds ouder worden en vaker kleine problemen ondervinden die goedkoper opgelost kunnen worden.

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart gaat om 02.00 uur de zomertijd weer in. We zetten de klok dan een uur vooruit. Een handig ezelsbruggetje voor wie altijd diep moet nadenken of horloges, wekkers of pendules nou vooruit of terug moeten: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit. Over zeven maanden gaan we pas weer terug in de tijd. Tot de nacht van 26 op 27 oktober profiteren we van een uur langer daglicht.

Bewoner gewond na woningoverval

Aantal sociale uitkeringen stijgt

BERGEN OP ZOOM - Een bewoner aan het Lourdesplein in Bergen op Zoom is donderdag aan het eind van de middag gewond geraakt, nadat zijn woning werd overvallen door drie onbekende mannen. De daders bedreigden hem met een mes, waarbij de man gewond is geraakt. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft direct na de overval via Burgernet een bericht uitgezonden naar ruim drieduizend deelnemers. Getuigen werden gevraagd om uit te kijken naar drie getinte daders tussen de twintig en dertig jaar oud. Eén van hen droeg een oranje jack. De daders zijn nog niet gevonden. Tips blijven daarom welkom op 0900-8844.

Repetities Maria Ommegang van start BERGEN OP ZOOM - Tientallen zang- en dansgroepen starten vanaf 10 april weer met de voorbereidingen voor de Maria Ommegang, die dit jaar op zondag 23 juni om 15.00 uur van start gaat vanuit Het Markiezenhof. Nieuw in de dankstoet voor Maria is de groep zwaarddansers bij de Blauwe Schuit. Ook de andere groepen zijn inmiddels voor een groot deel in het nieuw gestoken. Zij zijn veelal voorzien van nieuwe kledij en ook de liedjes en danspasjes zijn gemoderniseerd. De groepen repeteren bij het Klein Arsenaal in de Dubbelstraat. De organisatie is nog op zoek naar deelnemers. Voor meer info: o.rozendaal@home. nl of tel 0164-230205.

Sterftecijfer roept vragen op BERGEN OP ZOOM - Het sterftecijfer in ziekenhuis Lievensberg ligt hoger dan men zou verwachten. Dat blijkt uit gegevens over de Nederlandse ziekenhuizen die het RTL-nieuws zondag publiceerde. Bij het sterftecijfer wordt gekeken naar de Hospital Stanardized Mortality Ratio (HSMR). Wanneer dat de waarde van de HSMR boven de honderd uitkomt, overlijden er meer mensen dan verwacht. In Lievensberg bedraagt de HSMR 115. Voor Lijst Linssen is het hoge cijfer reden om vragen te stellen aan het gemeentebestuur van Bergen op Zoom. De partij wil weten of het college bereid is om met het ziekenhuis daarover in gesprek te gaan.

BERGEN OP ZOOM - Het aantal mensen dat in 2012 een uitkering kreeg is vorig jaar gestegen van 1371 naar 1500. De stijging is vooral in het vierde kwartaal BERGEN OP ZOOM - In de aanloop naar de actiedag voor 538 voor War Child werd er op veel plaatsen al volop actie gevoerd om geld in fors opgelopen. Het klantenbestand steeg te zamelen voor het redden van oorlogskinderen. Ook de leerlingen van ‘t Roncalli droegen hun steentje bij met verschillende acties. Zo in de laatste drie maanden van 2012 met verkochten zij in de pauze heerlijke zelfgemaakte muffins, die als warme broodjes over de toonbank gingen. Komend weekend vindt u in 9,4 procent. In de eerste drie kwartalen de Bode een uitgebreid verslag over 538 voor War Child. FOTO RONCALLI bedroeg de stijging respectievelijk 1,8 procent, 2,1 procent en 3,1 procent. WethouCollege buigt zich deze week over rapport der Arjan van der Weegen wijdt de stijging aan het feit dat de uitstroom door de slechte omstandigheden op de arbeidsmarkt een stuk lager was dan een jaar eerder. Opvallend is wel dat het aantal jongeren BERGEN OP ZOOM - De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht moeten hun samenwerking met een uitkering tegen de landelijke trend op de Brabantse Wal verder intensiveren. Dat staat in het rapport Veerkrachtig Bestuur West-Brabant, waarin in is gedaald met 0,4 procent. geadviseerd wordt plattelandsgemeenten meer te laten samenwerken met de Brabantse steden. Een fusie is

‘Cluster gemeenten Brabantse Wal’

daarbij niet direct aan de orde, maar de provincie streeft wel naar maximaal vijf samenwerkende clusters van gemeenten, waar de regio Brabantse Wal er één van is. DOOR RIA VAN MEIR Aanleiding voor het rapport is het groeiend aantal taken dat gemeenten voor hun rekening moeten nemen. De Adviescommissie Krachtig Bestuur Brabant onder leiding van Helmi Huijbregts is daarom met gemeenten in gesprek gegaan om te zien met welke overheden zij het liefst samenwerken. Volgens de commissie moet daarbij de blik ook buiten de provinciegrenzen gericht worden, omdat West-Brabant deel uit maakt van een grensoverschrijdende economie. In Woensdrecht en Zundert gebeurt dat al via het Belgisch-Nederlands Grens Overleg (BENEGO). Daarnaast moeten de kleinere plattelandsgemeenten ook de samenwerking met de Brabantse steden opzoeken om ook binnen alle landelijke en provinciale ontwikkelingen sterk te staan. “In het algemeen levert samenwerking tussen plattelandsgemeenten volgens de commissie onvoldoende resultaat op. Voor voldoende bestuurskracht is

het van belang om de steden te verbinden met het landelijk gebied. Leidend is en blijft dat herindeling van onderop moet komen, al zijn samenwerkingsverbanden of gemeenten vanaf 50.000 inwoners niet uit te sluiten”, stelt de commissie. Aanbevelingen Het rapport ziet de meeste toekomst in een verfijning van de samenwerking tussen Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Bergen op Zoom mag dan ook wel samenwerken met EttenLeur en Roosendaal, maar die as is ‘aan erosie onderhevig’, meent de commissie. In een eerste reactie op het rapport laat de Woensdrechtse burgemeester Marcel Fränzel weten zich in zijn algemeenheid goed te kunnen vinden in de aanbevelingen van het rapport. “Het voorgestelde cluster Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen is niet onlogisch, omdat Woensdrecht al op verschillende gebieden met deze gemeenten samenwerkt. Woensdrecht streeft naar verdere opti-

male samenwerking en heeft ontwikkelingen ingezet om op eigen kracht in deze samenwerking verder te gaan. Ook zijn wij als grensgemeente zeer positief gestemd over de aanbeveling van stimulering samenwerken met buurgemeenten in Vlaanderen. Wij maken graag gebruik van het aanbod van de provincie om dit verder te versterken. Woensdrecht herkent zich niet in de constatering van de commissie dat samenwerken tussen relatief kleine gemeenten nauwelijks meerwaarde oplevert”, aldus Fränzel. Definitieve reactie Hij merkt op dat het slechts om een voorlopige reactie op het rapport gaat. De definitieve reactie volgt de komende weken. Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen geeft aan het rapport eerst binnen college en raad te willen bespreken, voordat zij met een reactie komt. Dat geldt ook voor de gemeente Bergen op Zoom, dat het rapport deze week in het college bespreekt.

...VOOR HET LAATSTE Zie onze advertentie elders in deze krant

ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Polman schenkt speeltuin cheque BERGEN OP ZOOM - Hij mag dan al bijna een maand aan het werk zijn als commissaris van de Koningin in Zeeland, Han Polman is zijn oude gemeente Bergen op Zoom nog niet vergeten. Zaterdag overhandigde hij een cheque met een bedrag van 3285 euro aan de stadsspeeltuin Van Glymes aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Het geld was afkomstig van het bedrag dat hij bij zijn afscheid als burgemeester van Bergen op Zoom heeft ontvangen. Polman had aangegeven het bedrag te willen schenken aan een goed doel dat vanuit een burgerinitiatief is ontstaan. Zij keuze was daarbij gevallen op de stadsspeeltuin.

Herstel vorstschade Erasmuslaan later BERGEN OP ZOOM - De hevige sneeuwval in de nacht van zaterdag op zondag heeft roet in het eten gegooid voor de herstelwerkzaamheden aan de Erasmuslaan in Bergen op Zoom. De gemeente was met de aannemer overeengekomen dat hij de schade aan het wegdek door de vorst op drukbereden weg afgelopen zondag zou herstellen, maar het werk is nu uitgesteld tot zondag 14 april. Door de werkzaamheden op een zondag te plannen, waarop het ook geen Sterck-koopzondag is, hoopt de gemeente de overlast voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Omwonenden zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van de nieuwe datum.


/,;),:;, =669<>+0,9

Aanbiedingen geldig t/m 6 april 2013. Zolang de voorraad strekt.

4,,9265015,5,5 2077,5/622,5 67(504(3>693+53

159.00 Kippenhok Hennie

Ruime loopren, nachthok en extra broedhok. Dak kan openklappen. Afm. 183 x 78 x 104 cm.

199.00

Elite Collection Rabbit Home 3

69.

95

Dubbel nachthok. Uitschuifbare kunststof lade, ingelegd in hout. Dak kan opengeklapt. Afm. 191,5 x 78,5 x 117 cm.

Konijnenhok Cotton Taupe Met nachthok en uitschuifbare kunststof lade. In stijlvol taupe/ roomwit. Afm. 111 x 45 x 78 cm.

50,<> 12.95

39.

95

9.95

5<2. .9(;0:

3 dozen

nu

49.95 2.,?;9( .9(;0:

9.95

((5 9(+,9 Nestor kattenbak Kap kan opengeklapt en hoeft voor het dagelijks onderhoud niet te worden verwijderd. Met filter. In meerdere kleuren.

Premium Care 15 + 2 kg gratis

Pedigree maaltijdzakjes

Hoogwaardige, complete voeding voor de volwassen hond. Adult small/medium en Adult large.

Heerlijke, zachte vleesbrokjes in handige portieverpakking. 8 zakjes per doos.

nu

Eukanuba 12 kg + 2,5 kg gratis Lam en rijst voor kleine/middelgrote en grote volwassen honden. Nu ook zalm en rijst, voor alle volwassen honden.

nu

10 voor

2 voor

3.99

9.95

4.95

nu

14.95

,?;9(.966;7(2

Gourmet Gold

Vitakraft Magic Clean 5 liter

Mergkoekjes 2 kg

Farm Food Dental Chips 1 kg

Heerlijke maaltijd voor de kat. Verschillende smaken mousse of stukjes in saus. Blikje 85 gram.

Zeer absorberende, geur- en stofvrije kattenbakvulling. Bijzonder zuinig in het gebruik.

Heerlijke hondenkoekjes, ideaal als beloning of tussendoortje.

Kauwsnack voor de hond van schoon runderhuid. Helpt tandplak oplossen, voorkomt slechte adem.

+,4660:;,,5.966;:;,+0,9,5>052,3: 6<+,5)6:*/44,;+6.>(:/ ),9.,567A6644 6<+,5)6:*/ 463,5:;9((; ;,3 

2012=6694,,9((5)0,+05.,5 67(504(3>693+53

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 

),9.,567A664 9(=,3:;9((; ;,3

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 


ACTUALITEIT

Streekbussen gaan in spits wel vaker rijden

Busvervoer in Roosendaal en Bergen op Zoom uitgekleed BERGEN OP ZOOM – De provincie Noord-Brabant zet de plannen door om het stadsbusvervoer in de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom uit te kleden. Het streekvervoer wordt wel deels uitgebreid. In het zogenaamde kernennetwerk dat is opgesteld voor de aanbesteding voor de nieuwe openbaar vervoercontracten staat opgenomen dat de stadsbussen in beide steden in de meeste gevallen overdag doordeweeks en op zaterdag nog hooguit één keer per uur rijden. ’s Avonds en op zondag vertrekken de bussen helemaal niet meer. DOOR MONIQUE JANSEN De provincie besteedt het openbaar vervoer in Noord-Brabant opnieuw aan. In totaal is er voor het busnetwerk 55 miljoen euro beschikbaar. Het is nog niet honderd procent zeker dat het busvervoer in Roosendaal en Bergen op Zoom fors wordt afgeslankt. Als blijkt dat het mogelijk is om binnen die 55 miljoen euro vaker de bussen te laten rijden in beide steden, wordt er mogelijk niet of minder gesneden in het busvervoer, maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk. De meest recente telgegevens geven aan dat te weinig mensen in de steden met de stadsbus reizen.

Dat geldt voor 104O alleen in de ochtend. De bussen van Dinteloord naar Roosendaal worden op zaterdagavond en zondag geschrapt, maar rijden in de spits wel vaker. De bus van Bergen op Zoom naar Halsteren vertrekt niet meer op zaterdagochtend, maar wel in de ochtendspits vaker. De provincie wil lijn 112W van Bergen op Zoom naar Wouw opheffen in de weekenden en in de avonduren. Lijn 112O van Wouw naar Roosendaal gaat in de ochtendspits twee keer per uur rijden, maar rijdt doordeweeks alleen nog overdag. Stadsbus 5 in Roosendaal van het station naar industrieterrein Borchwerf komt in de plannen helemaal te vervallen.

Businzet Tegenover deze plannen staat wel dat verschillende streeklijnen in de spits mogelijk vaker gaan rijden. Lijn 101 van Bergen op Zoom naar Rotterdam en lijnen 104W en 105N van Bergen op Zoom naar Ossendrecht vertrekken in de plannen vier keer per uur in de spits. Lijn 103 van Roosendaal naar Willemstad en 104O van Roosendaal naar Hoogerheide gaan van één naar twee keer per uur in de spits.

Lucht verplaatsen “We zetten de bussen in op momenten dat er vraag naar is”, vertelt woordvoerster Catelijne Thomassen van de provincie. “Dat is in de avonduren en in de weekenden veel minder. We zeggen wel eens gekscherend dat we niet alleen maar lucht willen verplaatsen.” Het is voor de provincie niet rendabel bussen te laten rijden voor hooguit een paar reizigers per uur.

Bussen rijden in Roosendaal en Bergen op ’s avonds mogelijk niet meer uit.

Thomassen benadrukt wel dat er met de gemeenten wordt nagedacht over mogelijke alternatieven, zoals de inzet van regiotaxi’s en buurtbussen. Aanbesteden Bedrijven hebben tot 29 augustus de tijd om hun plannen en een prijs voor het

ARCHIEFFOTO

busvervoer voor de komende jaren in te dienen. Eind dit jaar worden dan bekend welke twee bedrijven er als ‘winnaar’ uit de bus komen. De provincie krijgt te maken met stijgende kosten, waardoor de inzet van bussen waarschijnlijk aangepast moet worden. Als alle prijzen definitief bekend zijn, besluit de provincie definitief welke

buslijnen wel of niet blijven rijden. De vervoerder wordt in het nieuwe contract zelf verantwoordelijk voor de opbrengsten van het openbaar vervoer, maar mag de prijzen voor kaartjes niet meer dan met één procent verhogen naast de normale indexering. De nieuwe busdienst treedt op 14 december 2014 in werking.

Advocaat over de risico’s van sociale media bij opsporing

Ziya Yeral verdedigt verdachte veelbesproken geweldsdelict BERGEN OP ZOOM - Door de vele aandacht in de media zijn geweldsincidenten plots een hot issue. Regelmatig wordt het publiek ingezet om daders te identificeren en voor justitie te brengen. Advocaat Ziya Yeral vertegenwoordigt een verdachte uit Oosterhout en stond deze bij toen hij bij Pauw en Witteman zijn verhaal deed. Het doel: in actie komen tegen eenzijdige beeldvorming, want is het inzetten van sociale media wel zo’n goed middel voor dit soort situaties?

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Zira Yeral vindt dat het vak van een strafadvocaat niet altijd begrepen wordt.

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE “Ik zie het als uiterst redmiddel”, is Yeral stellig. Vaak komen beelden al naar buiten als er volgens hem onderzoekstechnisch nog veel valt te doen. Waar de beelden naar buiten komen om mogelijke daders te herkennen, hebben ze ook impact op het leven van betrokken van wie hun rol niet vaststaat. “Ze kunnen herkend worden op straat. Dat kan moeite opleveren met het vinden van werk of er in resulteren dat ze op school aangesproken worden.” Tjah, dan maar eerst nadenken voor je tot domme daden overgaat? Volgens de advocaat moet het Nederlandse rechtssysteem niet vergeten worden. Dat stelt dat iedereen onschuldig is, tot het tegendeel bewezen is. “We leven niet in de Middeleeuwen. Toen werden mensen aan de schandpaal genageld en kon men er tomaten naar gooien. Dat wil je niet hebben. Stel dat iemand onschuldig is?” Bananenrepubliek Vaak gaat men daaraan voorbij en is er soms de mening dat verdachten geen rechten hebben. Onterecht: “We leven niet in een bananenrepubliek, waar we mensen zonder proces kunnen veroordelen. De vraag is: wil je zo’n rechtssysteem in Nederland?” Bij zijn optreden als strafadvocaat krijgt hij desalniettemin regelmatig kritiek. “Na Pauw en Witteman kreeg ik een aantal mails binnen, waarin ik behoorlijk beledigd werd. Mensen die dat doen, weten niet wat mijn vak is.” Als strafpleiter moet je volgens hem een dikke huid hebben. Wakker ligt hij niet van de kritiek, maar vervelend blijft het. Vooral omdat hij er niets mee kan: “Een aanval op mij, is uiteindelijk een aanval op de rechtstaat.”

Garanties Er wordt ook wel eens vergeten dat hij de verdachte louter bijstaat. “Een advocaat moet geen garanties geven. Uiteindelijk is het de rechter die beslist.” De zaak in Oosterhout is volgens hem erg, maar niet uitzonderlijk. “Ik wil het totaal niet bagatelliseren, want wat er gebeurd is, is vreselijk”, beaamt Yeral. De vraag rijst of het zelf opzoeken van de media dan wel zo’n goed idee is. “Het belang van de cliënt staat altijd voorop”, benadrukt de advocaat. Het was zijn wens het woord te doen om een weerklank te geven. “Voor we naar Pauw en Witteman gingen, heb ik de ouders gesproken en natuurlijk met de cliënt zelf. Voor de cliënt was het gebeuren een schok. Zoveel media aandacht vanuit één richting.” Volgens de verdachte ging er veel aan vooraf dat onbelicht blijft. “Als iemand dit ziet, denkt die persoon dat wij een stelletje psychopaten zijn die er zomaar op los slaan”, heeft hij zelfs gezegd. Spijt Mensen die beweren dat zijn cliënt geen spijt had, zien dat fout. “Ik vind het zo’n onzin. Hij komt bij Pauw en Witteman, hartstikke zenuwachtig, zat zelfs te trillen. Ik heb hem natuurlijk voorbereid, maar zo’n jongen heeft geen media-ervaring. Dan komt niet alles er even soepel uit. Natuurlijk heeft hij spijt, anders had hij daar toch niet gezeten?” Ziya Yeral is advocaat in Etten-Leur, afkomstig uit Bergen op Zoom en woonachtig in Roosendaal. In zijn werk behandelt hij voornamelijk strafzaken, omdat die hem het meest interesseren. “Ik zag vroeger op TV al veel spraakmakende strafzaken, dat zal wel van invloed zijn”, lacht hij. Wat betreft de inzet van sociale media voor opsporing is hij sceptisch. “Je hebt ieders privé-leven te eerbiedigen. Zowel van burgers als veroordeelden. Privé is van toepassing op iedereen.”

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @BergseBode.

VOORJAARSACTIE Bij aankoop van actiemodellen garagedeuren GRATIS elektrische bediening en een kleur naar keuze. Vermeld de code “lente” bij uw offerteaanvraag (voorjaarsactie is geldig t/m 30 april 2013)

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl PAGINA 3


VOORJAARSKERMIS STADSPARK “KIJK IN DE POT” VAN 30 MAART T/M 7 5 APRIL 30 maart

Zaterdag 14.00 uur OPENING VAN DE KERMIS met KB kermisbeer van 14.00 tot 16.00 uur Zondag

1e PAASDAG

van 15.00 tot 17.30 uur komt de Paashaas en deelt eitjes uit

Maandag

2e PAASDAG van 14.30 tot 17.30 uur ENTERTAINMENTPROGRAMMA

2 APRIL

Dinsdag EURODAG

de n zaterdag is e g a jd ri v p O end kermis geop n op 0 t 24.0 uur e van 14.00 to agen de overige d t 22.00 uur. van 14.00 to kermisdag Op de laatste ril 2013 zondag 7 ap ur. is om 18.00 u rm e k e d it u sl

Woensdag

3 APRIL

Donderdag

4 APRIL

van 14.00 tot 16.00 uur GROTE VERRASSING voor de kinderen onder ons, ze komen samen met jou kermis vieren. van 13.30 tot 15.30 uur Gehandicapten Middag

5 APRIL

Vrijdag EURODAG

Schietsaloon

4 halen 3 betalen

Mega Polyp 3 ritten voor € 5,-

Autoscooter

Cake – Walk

tegen inlevering van deze bon

tegen inlevering van deze bon

6 ritten voor € 6,-

6 ritten voor € 6,-

Swinging Coaster

Triple X

%DE\ÀXJ

Bij aankoop van 4 penningen: 1 penning gratis

4 ritten voor € 7,50

2 ritten voor € 2,50

tegen inlevering van deze bon

tegen inlevering van deze bon

Babymolen 5 ritten voor € 5,-

Buggy

4 halen 3 betalen

Kindertrein Geen 4 maar

5 ritten voor € 5,-

Rupsbaan 5 ritten voor € 5,-

Booster

2e spel 50% korting

KORTINGSBONNEN

Foto schieten: bij besteding van € 5,-

Mini Cars

5 ritten voor € 5,-

tegen inlevering van deze bon

Mini Octopussy

Tea Cups

Euroball

Bij besteding van € 5,- : 1 penning extra; kijk voor meer aanbiedingen op: www.kindervermaak.eu

4 ritten voor € 5,10 ritten voor € 10,-

Bij inlevering van deze bon en aanschaf van een 5 euro spelmunt: 10 waardepunten kado. 80 ballen voor € 5,-

Pucher

Bussensport

Eendjes Vissen

tegen inlevering van deze bon

€ 0,50 korting

20% extra speelmuntjes

tegen inlevering van deze bon

Geen 3 maar 5 eendjes voor € 3,Geen 7 maar 10 eendjes voor € 5,altijd prijs

Kidz Golf Game

Ping Pong spel

Voetbalspel

tegen inlevering van deze bon bij 9 balletjes uitzoeken en nog een extra prijsje erbij!!!

Gebakskraam

Bij deelname 3 x voor € 3,extra knuffel en 7 x voor € 5,dan mag u 2 keer uitzoeken

€ 1,00 korting bij aankoop van 10 olie- of krentenbollen

Poffertjeskraam Grote portie halen kleine portie betalen

tegen inlevering van deze bon € 0,50 korting op een spel

Spaanse Churros tegen inlevering van deze bon

€ 0,50 korting op een portie Churros

Hit ’n Win 5 spellen voor € 2,- en 16 spellen voor € 5,-

Crazy Frog Game Geen 3 maar 4 keer per persoon Geen 7 maar 8 keer per persoon

Vuilnisbakken spel

Geen 6 maar 7 ballen voor € 3,Geen 14 maar 16 ballen voor € 5,altijd prijs

Suikernougatkraam Alle stokken van € 2,- per stuk nu 5 stuks voor € 6,-


ACTUALITEIT

Burgerparticipatie start met voorjaarsmarkt

Column

Hazenbos behoudt groen in wijk HALSTEREN - In Halsteren is een eerste burger participatieproject gevormd waarin de Dorpsraad Halsteren, gemeente Bergen op Zoom en de initiatiefnemers Hans Dekkers en Dook Jansen gezamenlijk optrekken. Dit project richt zich vooral op het openbaar groen en het schoon houden van het Hazenbos en ging zaterdag van start met het opnieuw aanplanten van de plantsoentjes.

Eugène de Kok

Duurzaam donker? Heeft u zaterdagavond ook gezellig een uur bij kaarslicht doorgebracht? Dan was u in tegenstelling tot ondergetekende - één van de tienduizenden mensen in Nederland en miljoenen wereldwijd die meededen met Earth Hour, een actie van het Wereld Natuur Fonds. Elk jaar levert het prachtige plaatjes op: de verlichte Eiffeltoren voor en de donkere tijdens Earth Hour, de Euromast zonder lampjes en een bijna onzichtbare skyline van Hong Kong, omdat de kantoren een uur op zwart gaan. Met het uur wil het WNF naar eigen zeggen aandacht vragen voor energiebesparing, omdat de aarde opwarmt door het gebruik van fossiele brandstoffen. Dat heeft rampzalige gevolgen voor mensen, dieren en planten. Laat me in de eerste plaats zeggen dat Earth Hour dit jaar hoogst ongelukkig viel. Als je mensen wilt laten weten dat de aarde warmer wordt op een avond voor de bijna koudste 24 maart sinds 1916, de gevoelstemperatuur op sommige plekken min zestien graden is en sneeuwvlokken de donkere straten wit kleuren, sta je met 1-0 achter. Pech. Hoe graag ze het misschien ook wil, het klimaat heeft het WNF niet in de hand. Laat me duidelijk zijn: ik roeptoeter niet als een PVV’er dat klimaatverandering onzin is en dat de intens koude zaterdag en zondag daarvoor het bewijs zijn, maar acties als Earth Hour kunnen me gestolen worden. Een bijdrage leveren aan een beter milieu doen ze sowieso niet, maar dat is ook niet de bedoeling. Het WNF wil er ‘een signaal’ mee afgeven. We moeten weten dat we bewuster met energie moeten omgaan als we die dieren uit de WNF-reclamespotjes willen redden van de ondergang, maar als je niet al decennia in een grot leeft - wat overigens erg energiebewust zou zijn - en de duizenden spotjes met panda’s, ijsberen, Doutzen Kroes en andere ‘bewustwordingscampagnes’ hebt gemist, heb je dat signaal al ontvangen. Mensen stappen niet over op duurzame energiebronnen door gelikte acties als Earth Hour, maar als alternatieven voor fossiele brandstoffen bereikbaar en betaalbaar zijn. Als het WNF daar zijn fondsen eens voor zou aanwenden, zou ze haar geld pas nuttig en duurzaam besteden.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Merijn Sitsen Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 13 De oplossing van deze puzzel is in week 14 te vinden op www.internetbode.nl

Burgerparticipatieproject in het Hazenbos ter bevordering van openbaar groen wordt goed ontvangen door buurtbewoners. FOTO SONJA BRAND

DOOR SONJA BRAND In het Hazenbos werden vorige week door gemeentewerkers een paar plantsoenen gerooid en boomstobben uitgeboord en afgelopen zaterdag kwam de gemeente al vroeg met spullen en materieel voor herplanting. Om 10.00 uur verzamelden zich buurtbewoners, Dorpsraadsleden pers en wethouder Ad van der Wegen om de aftrap van de voorjaarsmarkt te geven. Als start werd er een tweeslachtige Gelderse rozenstruik geplant, zogenoemd ‘De struik van Dook en Hans’. Burgerparticipatie Hazenbos-bewoners Hans Dekkers en Dook Jansen klopten eind 2012 bij de gemeente aan omwille de slechte staat van de plantsoentjes in hun wijk. Vanwege bezuinigingen is er steeds minder geld beschikbaar voor aanleg van plantsoenen en daarom zal steeds meer een beroep gedaan worden op buurtbewoners. Burgerparticipatie dus, een belangrijk thema voor de gemeente, burgers & partners. Dit burgerparticipatieproject in het Hazenbos is een pilot waar alle partijen van kunnen leren en eventueel een voorbeeld voor andere buurten of initiatiefnemers die graag een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid in hun wijk. Tweejaarlijks vervolg De initiatiefnemers zijn blij dat het project goed ontvangen wordt in de buurt. On-

danks de kou stonden er veel vrijwilligers met een schop klaar.

twee keer per jaar op een vaste dag in het voorjaar en najaar.” Vult Hans aan.

Ondanks kou staan veel vrijwilligers klaar

Gemeentewerkers Na het startsein gingen de bereid willende buurtbewoners, voorzien van eigen gereedschap, aan de slag in het plantsoen voor of naast hun deur. Zelfs de lentesneeuw kon dat niet beletten. De aanwezige gemeentewerkers waren bereid tot uitleg en hulp. Na afloop werd de voorjaarsmarkt afgesloten met een drankje. Deze dag was het begin, want het uiteindelijk doel is dat vrijwilligers uit het Hazenbos de nieuw aangelegde plantsoenen zelf gaan onderhouden. De gemeente zal dit in principe niet meer doen.

“De plantsoenen die de gemeente gerooid heeft, gaan we vandaag met de buurtbewoners opnieuw aanplanten en de bosrand wordt vandaag nog gerooid. We hebben iedereen goed geïnformeerd via nieuwsbrieven, gisteren nog gefolderd en een dagelijks rondje gelopen om iedereen persoonlijk aan te spreken”, aldus Dook. “Als het lukt, krijgt het een vervolg. Liefst

COMPLEET INCL. VAATWASSER

€ 3590 KIJK SNEL OP WWW.DBKEUKENS.NL

SINT ANNALAND

GOES

WWW.DBKEUKENS.NL

‘Proef die tot 2015 loopt, daarna kijken of het definitief kan blijven’

Eén centraal vrijwilligersloket BERGEN OP ZOOM - Er komt in de gemeente Bergen op Zoom één centraal vrijwilligersloket. In dit loket komt de vraag en het aanbod van het vrijwilligerswerk op het gebied van zorg, welzijn, sport en cultuur bij elkaar. Het loket zal worden ondergebracht bij ‘de Vraagwijzer’ aan de Louis Porquinlaan waar mensen terecht kunnen met vragen over welzijn, wonen, zorg, vervoer en inkomen. DOOR MERIJN SITSEN Stichting Welzijn Ouderen (SWO) heeft van de gemeente subsidie ontvangen om het loket samen met Traverse, Samen voor Bergen op Zoom, tanteLouise-Vivensis en Vraagwijzer vorm te geven. De bedoeling is om zoveel mogelijk inwoners deel te laten nemen aan de samenleving als vrijwilliger.

© www.sudokusite.eu

Participatiewet Op 1 januari 2014 zal de participatiewet worden ingevoerd. Het doel van deze wet is om inwoners volwaardig mee te laten doen in de samenleving. De intergemeentelijke sociale dienst van de Brabantse PAGINA 5

wal (ISD) wil de nieuwe voorziening gaan gebruiken om mensen die langer dan zes maanden zonder werk zitten aan de slag te helpen. “Deze mensen hebben een afstand opgelopen tot de arbeidsmarkt en kunnen deze afstand verkleinen door bijvoorbeeld aan de slag te gaan als vrijwilliger”, aldus de gemeente Bergen op Zoom. “Ze kunnen met behoud van hun uitkering aan de slag als vrijwilliger en doen aan de andere kant ervaring op. Op deze wijze snijdt het mes aan twee kanten”, zegt de gemeente. Vrijwilligerswerk Volgens de gemeente draagt vrijwilligerswerk bij aan het participeren van burgers

in de samenleving. Daarom hebben de gemeente de taak gekregen met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning om vrijwilligers te ondersteunen. “Vrijwilligerswerk draagt bij aan sociale contacten, waardoor de leefbaarheid in een buurt verbeterd en het zorgt voor een zinvolle tijdsbesteding. De deelnemende organisaties sluiten in het vrijwilligersloket bestaande initiatieven op elkaar aan. Voorbeelden hiervan zijn de beursvloer, de kansenbeurs, het project vrijwilligersdiensten en het loket 55Plusactief. Het nieuwe loket is een proef die tot 2015 loopt. Daarna zal de gemeente besluiten of de voorziening mag blijven of niet.


Veerle van Doorn wint

Veerle van Doorn (Roncalli) zet haar beste voorleesbeentje voor

BERGEN OP ZOOM - Veerle van Doorn van het Roncalli in Bergen op Zoom heeft donderdag 21 maart de Read2Me! voorleeswedstrijd voor brugklassers van Bibliotheek Het Markiezaat gewonnen. Ze las voor uit het boek Wraak van Daniëlle Bakhuis.

Veerle nam het op tegen 4 andere schoolkampioenen: Karima Abali van de ZoomMavo, Annemarie Mangnus van het Juvenaat, Susanne Oerlemans van het Mollerlyceum en Marie-Claire Slimmen van het Prinsentuin. Ze lazen allemaal voor uit hun favoriete jeugdboek.

Kroningsmis van Eybler Omdat de verschillen klein waren, was de spanning om te snijden in Bibliotheek Bergen op Zoom. Rik Westdorp, leerling van het CKB zorgde voor de muzikale omlijsting met zijn mooie gitaarspel. De juryleden Ingrid de Graaf (Bibliotheek Het Markiezaat) en Michelle van Tiggelen (winnares van de Read2Me! voorleeswedstrijd 2012) bepaalden dat Veerle de felbegeerde titel Read2Me! Voorleeskampioen van Bibliotheek Het Markiezaat een jaar lang mag dragen. Ze kozen voor Veerle, omdat ze duidelijk verstaanbaar was, goed het publiek in keek en een prima interactie had met hen. Veerle nam de fans ook helemaal mee in het gekozen fragment. Ze vertelde heel filmisch en het einde nodigde uit om het boek zelf verder te lezen. Ook het tempo paste goed bij het verhaal. Er was een mooie afwisseling van snel en rustig. Veerle wist precies hoe de hoofdpersoon zich voelde en de juryleden Ingrid en Michelle dachten allebei hetzelfde: dumpen die macho. Naast de eer kreeg Veerle een oorkonde, bioscoopbon en heuse fles snoepchampagne. Veerle kon na afloop haar geluk niet op. Veerle gaat door naar de provinciale ronde op donderdag 11 april. Als alles goed blijft gaan, wordt zij zelfs Voorleeskampioen van NoordBrabant.

Aangepast plan past wel binnen beschikbare krediet

Herinrichting Zandstraat na Pasen

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 31 maart, Pasen, zal de hoogmis van 11.00 uur in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom vocaal-instrumentaal verzorgd worden door HMR o.l.v. Marcel van Westen. Werd vorig jaar de bekende Krönungsmesse van Mozart ten gehore gebracht, dit jaar is er weer een kroningsmis, maar nu de “Missa Sanctorum Apostolorum” van de componist Joseph Leopold Eybler (1765-1846). De mis werd in 1825 geschreven en uitgevoerd bij gelegenheid van de kroning van keizerin Carolina van Beieren tot koningin van Hongarije. De kroning vond plaats op 18 september van dat jaar in Pressburg, het tegenwoordige Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De relatief onbekende Oostenrijkse componist Eybler werd door Mozart, met wie

hij bevriend was, een veelbelovend man genoemd. Geen wonder: Eybler was leerling van de gevierde pedagoog Albrechtsberger, daarna van Michael Haydn en van Joseph Haydn en hij klom uiteindelijk in 1823 op tot eerste dirigent van de keizerlijke hofkapel. De prachtige kroningsmis is geschreven voor koor met een beperkte inbreng van solisten en voor orkest, rijk bezet met strijkers, hout- en koperblazers en pauken. De Schola Cantorum van HMR zingt tijdens de viering natuurlijk ook de aloude wisselende gregoriaanse gezangen van het Paasfeest en zoals gebruikelijk wordt de viering afgesloten met het Halleluja uit de Messiah van G.F. Händel. Organisten zijn Toine Jimkes aan het koororgel en Janno den Engelsman aan het Ibach-orgel. De viering begint om 11.00 uur. De gebruikte kerkingangen zijn die aan de Kerkstraat en aan de Zuivelstraat.

KORTE BERICHTEN Bijeenkomst Lipoedeem: Op woensdagmiddag 10 april houdt de supportgroep NoordBrabant van het Nederlands Lymfoedeem Netwerk (NLNet) een regiobijeenkomst. NL net is een patientenvereniging voor lymf en lipoedeem patiënten. De bijeenkomst vindt plaats in Wijkgebouw Wij[k] op de Bergse Plaat, Ooitas 3 te Bergen op Zoom. Aanvang 13.30-16.00 uur. Het thema zal zijn: Lipoedeem, Loopscholing en Liposculpture. Aanmelden t/m 3 april per mail info@lymfoedeem.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen waarmee men komt. www.lymfoedeem.nl BERGEN OP ZOOM Collecte: Natuurmonumenten houdt dit jaar van 1 tot en met 6 april een collecte. In Bergen op Zoom gaan in de week na Pasen collectanten op pad voor de natuur. Natuurmonumenten is een vereniging van meer dan 732.000 leden, met een gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland. Meer weten over Natuurmonumenten, wilt men lid worden of meehelpen bij de collecte? Bezoek: www.natuurmonumenten.nl

BERGEN OP ZOOM - De omwonenden hebben er lang op moeten wachten, maar dit voorjaar gaat de Zandstraat in Bergen op Zoom eindelijk op de schop. De straat behoudt haar groene karakter doordat de bestaande eiken ook na de herinrichting blijven staan en krijgt er bovendien enkele parkeerplaatsen bij. De reconstructie van de Paasbrunch Inloophuis: op Paaszondag bent U van harte welkom in het Inloophuis Zandstraat, die ongeveer één kilometer lang is, kost zo’n drie miljoen euro en zal nog tot eind dit jaar duren. aan de Williamstraat. Van 14.00-17.00 uur organiseren we daar weer onze Paasbrunch. DOOR RIA VAN MEIR De herinrichting van de Zandstraat is een sobere versie op het inrichtingsplan dat de gemeente in 2008 na samenspraak met de bewoners had opgesteld. Dat plan bleek door de hoge kosten niet haalbaar, waarna het een tijdlang in de la belandde. “De bewoners hebben afgelopen najaar terecht - aan de bel getrokken. Zij maken zich al een paar jaar zorgen over de verkeersveiligheid in hun straat en hebben destijds meegepraat over de herinrichting. Na aanpassingen past het plan nu wel in het beschikbare krediet, waardoor we volgende week kunnen beginnen met de werkzaamheden”, weet wethouder Ad van der Wegen. Parkeren Uitgangspunt bij de herinrichting van de Zandstraat is dat iedere weggebruiker

een duidelijke plaats krijgt toegewezen. Zo worden de fietspaden herbestraat met rode tegels en worden de parkeerplaatsen aangegeven door oranje stenen. Ook tussen de huisnummers 7 en 51 en de nummers 65 en 81, waar het parkeren nu tegen de tuinen gebeurt, komen dezelfde stenen om autogebruikers duidelijk te maken dat zij daar hun auto mogen plaatsen. Door een herschikking van de parkeerplaatsen kunnen er in totaal enkele plaatsen bij komen. De hele straat wordt ingericht als een dertig kilometer zone. “De straat wordt optisch smaller gemaakt met belijningen om het verkeer af te remmen”, wijst Van der Wegen. De inlandse eiken blijven ook na de herinrichting de straat voorzien van zijn groene karakter. Er worden wel acht zieke bomen gekapt, waarvoor vijf nieuwe in de plaats komen.

Onder het wegdek komen twee rioleringen, die het afval- en regenwater van elkaar scheiden. Fasen De werkzaamheden zullen bijna negen maanden in beslag nemen. “We delen het werk op in zes fasen, want de straat is ongeveer één kilometer lang”, merkt de wethouder op. Na Pasen wordt gestart aan het stuk tussen de Noordzijde Zoom en de Burgemeester Wittelaan. Het gedeelte omvat twee fasen. Vervolgens wordt vanaf de Burgemeester Wittelaan verder gewerkt in de richting van Fort Moermont. De woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via loopplanken. Het verkeer en de buslijn worden tijdelijk omgeleid via omliggende straten. De werkzaamheden, die in totaal zo’n drie miljoen euro kosten, zijn naar verwachting eind van dit jaar gereed.

Bingo: Wijkcentrum de Korenaere, Korenma rkt 7 houdt een bingo op donderdag 28 maart. Er zijn leuke prijzen te winnen. Zaal is open vanaf 13.00 uur en de balletjes draaien vanaf 13.30 uur. Wilt men er eens even gezellig uit zijn en kans maken op een leuke prijs, ga naar wijkcentrum de Korenaere HALSTEREN Auto-puzzel-rit: Cvlsb Lepelstraat houdt op zondag 31 maart (Eerste Paasdag) hun 33e auto-puzzel-rit. Ook deze keer gaat de strijd om de wisseltrofee, en de 1e, 2e, 3e plaats. De rit wordt verreden onder een eigen reglement. De rit kan per auto of motor. Ze hebben een mooie rit uit gezet in de omliggende gebieden. Er moet gepuzzeld worden tijdens de rit en opdrachten vervuld worden. Men kan zich inschrijven vanaf 13.00 uur in de Kannebuis, Poelekes 10, Halsteren. Er wordt gestart om 13.30 uur, eindbestemming is ook Poelekes 10, Halsteren. KBO: op vrijdag 12 april houdt KBO in samenwerking met Fashion Plus een leuke, gezellige modeshow voor 50 plusser in De Wittenhorst, Schoolstraat 6. Ook niet leden zijn welkom. Aanvang 13.30u. Er is gelegenheid kleding te passen en te kopen. Verder is er een verkoop van tassen en sieraden. Dinsdag 9 april gaan we sieraden maken onder leiding van Hanneke Withagen. De inschrijving vindt plaats op woensdagmorgen 3 april vanaf 10.30u in de Wittenhorst. De workshop begint dinsdag om 13.30u. Bij te veel belangstelling is er de mogelijkheid om uit te wijken naar een andere middag. Er zijn kosten aan verbonden.

BEDRIJVIG NIEUWS Totale make-over van Renault dealer in Bergen op Zoom

AutoKievit op z’n paasbest BERGEN OP ZOOM - Officieel ging automobielbedrijf De Markies afgelopen september over in de handen van de nieuwe eigenaar, maar met Pasen kan de regio pas echt goed kennis maken met wat AutoKievit te bieden heeft. Het pand aan de Abraham de Haanstraat is van binnen en buiten helemaal opgeknapt, een ‘total makeover’. Wim Andries, manager van AutoKievit in Bergen op Zoom vertelt trots: “We hebben er een moderne en uitnodigende showroom van gemaakt waar de mensen zich meteen thuis voelen, het pand is van binnen en buiten helemaal opgeknapt.” DOOR MARJET LUBBERS Sinds september is er veel veranderd, in uitstraling én in werkwijze. De showroom ziet er nu volgens de normen van Renault uit, waardoor er een nette herkenbare zaak is gecreëerd waar de mensen graag bin-

nenlopen. De vloeren, wanden, plafonds, alles is vernieuwd en opnieuw ingericht. “We hebben de receptie vanuit de werkplaats naar de showroom verplaatst, voor klanten is dit natuurlijk veel prettiger,” legt Wim Andries uit. De nieuwe eigenaar verlangt ook een andere manier van werken. De verkopers ruilden hun eigen kantoor in voor een open en klantgerichte werkplek in de showroom. Dit is voor iedereen even wennen maar klanten kunnen nu alle aandacht krijgen. Onderhoud op maat Dat al deze veranderingen een positieve uitwerking hebben ziet Wim Andries terug in de stijgende lijn. Ondanks de crisis stijgen de verkoop en de orders bij de werkplaats. AutoKievit biedt mobiliteit van A tot Z: Verkoop van nieuwe en jong gebruikte auto’s en volledig onderhoud voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Voor het onderhoud koos AutoKievit een nieuw en duidelijk concept: onderhoud op

maat. De klant kiest aan de hand van zijn persoonlijk rijgedrag voor een olieverversbeurt, een budgetbeurt of een uitgebreidere onderhoudsbeurt en krijgt vooraf een prijsopgave. Het plannen van een onderhoudsbeurt of reparatie is ook makkelijker gemaakt. Via de website is het mogelijk om zelf een dag en tijdstip te reserveren en eventueel vervangend vervoer te regelen. Wim Andries: “Het zijn allemaal kleine dingen om het de mensen gemakkelijk te maken. Vaak denk je er pas ‘s avonds aan dat er nog iets aan de auto moet gebeuren en nu kun je meteen actie ondernemen. Er komen inmiddels heel veel afspraken via de website binnen, maar het blijft natuurlijk ook mogelijk om telefonisch een afspraak te regelen.”

Wim Andries voor het geheel vernieuwde automobielbedrijf voor Renault en Dacia. FOTO MARJET LUBBERS

Dacia Dacia is de Roemeense broer van Renault en koppelt de kwaliteitsnormen van Renault aan betaalbare prijzen. De motortechnologie is helemaal van Renault, door

distributie en onderhoud bij Renault onder te brengen, plukt Dacia de vruchten van de Renault groep en kunnen de prijzen laag blijven. AutoKievit is ook dealer van Dacia. Tweede Paasdag is AutoKievit geopend. Onder het genot van een hapje en een

AutoKievit, Abraham de Haanstraat 9-11, 4624 HW Bergen op Zoom, Tel: 0164-236952, info@autokievit.nl, www.autokievit.nl PAGINA 6

drankje kan men de showrooms van Renault en Dacia komen bezichtigen. Ook staat de nieuwe Clio Estate in de showroom. AutoKievit regelt graag een proefrit voor u en staat voor u klaar om u zorgeloos en vertrouwd op weg te helpen.


AANHANGW./CARAVANS/CAMPERS

Nieuwe damescollectie

VERHUUR ZIE DESNEP.NL OLIE VERVERSEN/KOB

nu te koop bij Van de Ven Fashion Shops

REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

UITLATEN WIELEN ACCUâ&#x20AC;&#x2122;S AIRCO APK

Opslag Zomerbanden monteren Wij werken voor alle leasemaatschappijen In april een afspraak via desnep.nl is 10% korting Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676

City Life AANGEBODEN

VARKENS DRIJFMEST GEĂ?NJECTEERD OP GRAS- EN BOUWLAND Bel M. van Gurp 06-13210126

ELISE

DANSSCHOENEN 2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU 0167-522939 / 06-10807891

Jasje van voor Bollero van voor Shirt van voor Topje van voor Broek van voor

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis 06 - 43084446

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

29,95 25,95 12,95 9,95 12,95 9,95 9,95 7,95 27,95 24,95

Jasje van voor Shirt van voor Broek van voor

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

34,95 29,95 24,95 19,95 39,95 34,95

Jasje van voor Vestje van voor Shirt van voor Broek van voor

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

39,95 34,95 27,95 24,95 14,95 12,95 34,95 29,95

Kijk v o www.va or deze ar tik ndeven fashio elen op nshop s.nl

HALSTEREN - Dorpsstraat 112 - tel. 0164-686325 STEENBERGEN - Kaaistraat 43 - tel. 0167-567440 - HOOGERHEIDE - Raadhuisstraat 47 - tel. 0164-612654 ROOSENDAAL - Biggelaar 2-3 - tel. 0165-565852 - ZEVENBERGEN - Noordhaven 96 - tel. 0168-327638

â&#x20AC;?Die ene druppel. Die doet er toe.â&#x20AC;? - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

gratis plaatsing

GROTE KEUZE NIEUWE MEUBELEN waaronder 60 bankstellen.Inruil mogelijk.

MEUBELZAAK BROOS MEUBELEN Burg. van Hasseltstr. 64 Bergen op Zoom 0164-234990 Vlakbij Media-Markt en Jumbo Super

VLIEG NAAR DE MAAN

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMvliegen KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Beleef het voorjaar in onze Gabor shop

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

ROLSTEIGERS HUUR JE NERGENS GOEDKOPER.

W

s a t r o b a G n e Bij aankoop van Gabor schoenen in e Damesschoenen vanaf maat 35

originele Gabor attentie cadeau Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen

Bv. Rolsteiger 8 meter werkhoogte â&#x201A;Ź 9,- per dag (min. 1 week/7 dagen huren)

GEBRUIK ONZE AANHANGWAGENSERVICE! Ook voor Renovatie - Gevel- en Stalen steigers.

Tel. 0165-561424 Vijfhuizenberg 121, Roosendaal www.ladderensteigerkoning.nl

Dorpsstraat 188 - Halsteren


Driemaster leerlingen brengen geld bijeen voor KIKA vrijdag15 maart aan mevrouw Shirley van Overveld van Kika overhandigd. De kinderen van de Driemaster werden hartelijk bedankt voor hun bijdrage en inzet.

Overhandiging van de cheque aan KIKA.

BERGEN OP ZOOM - Kinderen van de Driemaster hebben allerlei activiteiten gedaan om geld bij elkaar te krijgen voor KIKA. Op school werden kerststukjes gemaakt en verkocht. Ook zijn er in de week voor kerstmis voorwerpen gemaakt om verkocht te worden.

Samen is er een kerstmarkt georganiseerd waarbij oliebollen, koffie en andere lekkernijen aan de man werden gebracht. Ook was er een heuse bingo, waar hele mooie prijzen te winnen vielen. Dit heeft uiteindelijk een bedrag opgebracht van ruim € 892,-. De cheque met dit bedrag werd afgelopen

Wat is Kika? Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker. De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Meer specifiek streeft KiKa naar: Verhoging van de genezingskans; Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk); Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Kiwanisclub Bergen op Zoom

Geraniums voor het goede doel BERGEN OP ZOOM - Na een lange koude winter verkoopt serviceclub Kiwanis Bergen op Zoom ook dit jaar weer geraniums voor het goede doel. Voor de verschillende projecten waarvoor de club zich jaarlijks inzet zijn vele tienduizenden euro´s nodig. De netto opbrengsten worden gebruikt voor de financiering van goede doelen die vooral gericht zijn op

het welzijn van kinderen. Zoals o.a. een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse Internationale Kinderdag in Bergen op Zoom, een ruime bijdrage aan het gezamenlijk project van alle Kiwanisclubs in de wereld om ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Kiwanis International in 2015, samen met Unicef honderd en tien miljoen US dollars zullen bijdragen, waarmee de gevreesde ziekte Tetanus voorgoed de we-

reld wordt uitgeholpen. De geraniums zijn verkrijgbaar in twee soorten: hangend of staand en in de kleuren rood, roze, paars en wit en kosten € 1,50 per stuk. Bestellingen kunnen gemakkelijk geplaatst worden vóór 12 april aanstaande via een webformulier op www. kiwanisboz.nl. De geraniums worden thuis afgeleverd op vrijdag 19 of zaterdag 20 april.

HMR met Pasen BERGEN OP ZOOM - Met Pasen, zal de hoogmis op zondag 31 maart van 11.00 uur in de Gertrudiskerk vocaalinstrumentaal verzorgd worden door HMR, o.l.v. Marcel van Westen. Werd vorig jaar de bekende Krönungsmesse van Mozart ten gehore gebracht, dit jaar is er een kroningsmis, maar nu de ‘Missa Sanctorum Apostolorum’ van de componist Joseph Leopold Eybler (1765-1846). De mis werd in 1825 geschreven en uitgevoerd bij gelegenheid van de kroning van keizerin Carolina van Beieren tot koningin

van Hongarije. De kroning vond plaats op 18 september van dat jaar in Pressburg, tegenwoordige Bratislava, hoofdstad van Slowakije. De relatief onbekende Oostenrijkse componist Eybler werd door Mozart, met wie hij bevriend was, een veelbelovend man genoemd. Geen wonder: Eybler was leerling van de gevierde pedagoog Albrechtsberger, daarna van Michael Haydn en van Joseph Haydn en hij klom in 1823 uiteindelijk op tot 1e dirigent van de keizerlijke hofkapel. De prachtige kroningsmis is geschreven

voor koor met een beperkte inbreng van solisten en voor orkest, rijk bezet met strijkers, hout- en koperblazers en pauken. De Schola Cantorum van HMR zingt tijdens de viering natuurlijk ook de aloude wisselende gregoriaanse gezangen van het Paasfeest. Zoals gebruikelijk wordt de viering afgesloten met het Halleluja uit de Messiah van G.F. Händel. Organisten zijn Toine Jimkes aan het koororgel en Janno den Engelsman aan het Ibach-orgel. Viering begint om 11.00 uur. Gebruikte kerkingangen zijn aan de Kerkstraat en Zuivelstraat.

Prijsuitreiking ElfenBoZ

Sam bekijkt het kaartje nog eens dat aan zijn ballon hing en zo’n verre reis maakte.

BERGEN OP ZOOM - Er was één elf speciaal voor teruggekomen, helemaal uit het donkere koude bos. Op woensdag 13 maart mochten drie kinderen eindelijk hun langverwachte prijs in ontvangst nemen bij V&D Ber-

gen op Zoom. Ze hadden samen met heel veel andere kids bij de opening van het ElfenBoZ op 15 december 2012 een ballon opgelaten en die van hun was het verst gekomen.

Het warenhuis had drie mooie Playmobil pakketten in het vooruitzicht gesteld en nu was het dan toch eindelijk zo ver. Om 16.00 uur kwam de elf La Place binnen, het restaurant dat op de eerste etage van dit V&D filiaal is gevestigd. Ze had drie flinke dozen Playmobil bij en de grootste was natuurlijk voor de ballon die het verst was gekomen. Die bleek te zijn opgelaten door Sam Versluijs en was maar liefst 500 kilometer hier vandaan gevonden, op het landgoed Grünhagen dat vlak bij Hamburg ligt. Ook de twee andere ballonnen waren in Duitsland terecht gekomen, alleen iets minder ver hier vandaan. De derde en tweede prijs waren respectievelijk voor Carlijne Sonke en Rick Aarden. Mireille Hoetelmans, voorzitter van Ondernemersvereniging STERCK en daarmee ook verantwoordelijk voor de organisatie van ElfenBoZ, had landkaartjes bij om te laten zien waar de ballonnen waren geland en hoe ver dat was. Het meeste indruk maakten echter toch de grote dozen speelgoed. Er gingen drie zeer gelukkige kinderen naar huis met een prachtige prijs, maar niet voordat ze de elf heel lief bedankten voor dat cadeau. PAGINA 8

Hulp voor 372 oorlogskinderen BERGEN OP ZOOM - Hulp voor 372 oorlogskinderen is het fantastische resultaat van het Fundraising Diner dat dinsdag 5 maart door het Management Team van de woningcorporatie bij elkaar werd gekookt. Op de vestiging aan de Rooseveltlaan was “den Drecht”, voor één avond omgetoverd tot een sfeervol sterrenrestaurant. Hier genoten 31 zakelijke relaties van een heerlijk vijfgangen diner. Het vijf man sterke MT bleek groot talent in alle keuken- en restaurantonderdelen in de gelederen te hebben en werd ondersteund door twee enthousiaste collega’s als gastvrouwen. Na

wat voorbereidingen in de eigen keuken thuis, waren de slechts twee pitten en een oven uit de kantine, geen probleem voor dit creatieve kookteam. Of het nu amuse van kwartelbilletjes met zwarte knoflook was of de op lage temperatuur gegaarde eigen gemaakte vitello tonato, alles kwam perfect op tafel. De ‘hidden risotto’ met dakje van Parmezaanse kaas, de vis uit de oven of de stoof van lam met een puree van pastinaak, de gasten bleven eten en drinken. Tot slot werd het grandioze dessert met fijne taarten en vruchten geserveerd. De relaties lieten hun tevredenheid blijken en gaven gul voor het goede doel: hulp voor 372 kinderen.

Whiplash informatiemorgen BERGEN OP ZOOM - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert daarom voor de gehele regio op 3 april in het Ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom (via ingang en vragen aan receptie) van 10.00 tot 12.00 uur een informatiemorgen over whiplash. Het Whiplash Informatiecentrum Europa (een lotgenotengroep van en door whiplasher’s) willen u vrijblijvend helpen bij het opstarten van uw herstel en indien nodig begeleiden in het eventuele schadebehandelings traject. Door onze jarenlange (eigen) ervaring met behandelaars en advocaten vergroot u uw kans op een zo goed mogelijk herstel. Ervaringsdeskundi-

gen van het W-I-E (zelf whiplashpatiënten) geven antwoord op uw vragen over whiplash, whiplash vriendelijke behandelaars uw persoonlijke vragen en over de juridische afhandeling van uw (letsel)schade. De toegang is gratis. Voor informatie belt u met; Bob Klip 0167-56 27 66 of 06-815 75 995 of e-mailen met; webmaster@ whiplash-info.nl of op de website; www. whiplash-info.nl De informatiemorgen geeft u inzicht in de vele problemen waarmee whiplasher’s worden geconfronteerd in hun dagelijks leven, denk aan o.a.: het onbegrepen ziektebeeld, de werkgever de collega’s en de arts van de verzekering maar ook de problematiek van smartengeld en de juridische aansprakelijkheid komt aan de orde.

Pastoraal hoekje We wisten dat het een vroege Pasen zou worden. Maar dat betekent toch niet dat je dan palmprocessie in de sneeuw moet gaan houden? We bleven dus binnen en de kinderen liepen een rondje in de kerk. Na afloop kwamen er allerlei vragen over een bericht in de krant over Pasen. Dat de bisschop wil dat alleen priesters de paasdiensten leiden. En dat wie ter communie wil, eerst gebiecht moet hebben. Het bericht in BN/De Stem was niet erg nauwkeurig. Onze bisschop heeft geen brief over Pasen en Biechten geschreven. Maar hij ondertekende wel vorig jaar een brief van de gezamenlijke Nederlandse bisschoppen waarin de regels uit het Missaal van 1970 opnieuw werden uitgelegd en bepleit. In november was daarover een diocesane studiedag. Wij, vele beroepskrachten in het parochiepastoraat, constateerden toen dat er afstand zit tussen de regels en de praktijk en namen ons voor er alles aan te doen die afstand te verkleinen. In dit jaar is daarom een enkel aanvanguur gewijzigd; volgend jaar houden we ons nog meer aan de regels na de reorganisatie waartoe besloten is. Met de bisschoppen zeggen we: de paasvieringen zijn de belangrijkste vieringen van het jaar. We nodigen u graag uit om deel te nemen. Rud Smit

Pannenkoekendag BERGEN OP ZOOM - Pannenkoekendag op bs. Anton van Duinkerken op vrijdag 15 maart. Het was Nationale Pannenkoekendag en natuurlijk deed basisschool Anton van Duinkerken dit jaar ook mee. De dag was bedoeld voor alle opa’s en oma’s van de school, want opa’s en oma’s mogen best wel eens een keer in het zonnetje gezet worden. Kinderen uit de groepen 8 gingen deze dag voor hun de pannenkoeken bakken. Aankleding werd ook door deze groep verzorgd. Rond de klok

van 13.00 uur kwamen de gasten naar de hal van de school, waar de tafels al mooi gedekt waren. De kinderen brachten de opa’s en oma’s naar hun tafel en daarna werden de pannenkoeken geserveerd. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekkere pannenkoek, konden ze kijken naar een film, die liet zien wat hun kleinkind zoal doet op een gewone schooldag in de groep. Als afsluiting mochten de grootouders nog een bezoek brengen aan alle groepen van de school. Wat was het een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.

Paashaas heeft voor alle kinderen een verrassing

Open Dag Wijkgebouw op de Bergse Plaat BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 30 maart 2013 opent Stichting Wij(k) de deuren van het wijkgebouw op de Bergse Plaat. Iedereen is van harte welkom om van 11.00 tot 14.00 uur een kijkje te nemen in onze vernieuwde locatie aan de Ooitas 3 waar u de maritieme sfeer kunt komen proeven. Gebruikers van het wijkgebouw zullen zich die dag presenteren. Er is van alles te doen, bijvoorbeeld een rondleiding krijgen

door het gebouw waarbij diverse verenigingen informatie verstrekken over hun activiteiten. Kinderen mogen paaseieren versieren, zich laten schminken en er is een kleurwedstrijd. De Paashaas en zijn vriend het Kuiken nemen voor alle kinderen een heerlijke verrassing mee. Als je er bovendien origineel en goed uit wilt zien dan heeft Baby en Kindermerkkleding “Spruit tot Kool” een speciale aanbieding voor je. Kortom, genoeg tot doen voor jong en oud!


ROLSTEIGERS

TOPKWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS! NIEUW; 100x200cm Rolsteiger, 6 m werkhoogte COMPLEET â&#x201A;Ź 889,- Slechts: â&#x201A;Ź 698,- incl. BTW of INRUIL; professionele Rolsteiger 135x300cm 10 m werkhoogte, nieuwprijs â&#x201A;Ź3000,- NU â&#x201A;Ź1575,- incl. BTW

STEIGERKONING ROOSENDAAL

7HOÂ&#x2021;Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

Altijd goed. Altijd de voordeligste.

www.ladderensteigerkoning.nl

ZOEKT U EEN PARTNER VOOR HET LEVEN? Mens & Relatie is er voor u. Maak een vrijblijvende afspraak. Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

Extra Paasvoordeel!

www.mens-en-relatie.nl

Advocaat

UW RELATIE IS ONZE MISSIE

Geschenk paasei

0.5 l BL IJV EN D

VERLAAGD

Pijnboompitten 100 g

van 3.49

2.89

BL IJV EN D

BL IJV EN D

VERLAAGD

VERLAAGD

350 g

van 3.29 Hollandse van 2.99

2.85

garnalen 100 g

van 3.29

2.79

Voordelig voorjaarsklaar!Vanaf woensdag 27-03-2013 Kunststof plantenbak

TuinďŹ guren

Tuinposters

Klein: 3.99, groot: 6.99

Van metaal.

Extra groot met frame.

2.49

Potgrond Dagelijks verkrijgbaar.

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Bijbeltekst: Titus 2.11 want de zaligmakende genade Gods is verschenen aan alle mensen.

www.BIJBEL.nl Op deze site kunt u zien wat u

3.

99

Versaanbieding! Meloen Galia Per stuk

v an 1.79

8.99 14.99 Vanaf donderdag 28-03-2013

v 20 l

0.99

*

-45%

-52%

0.99

* Versaanbieding geldig vanaf donderdag 28-03-13 t/m woensdag 03-04-13.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

moet geloven om gered te worden.

SCHEEPSSTOFFEERDERIJ EN (SCHEEPS)MATRASSEN

Mini romatrostomaatjes

Â&#x2021; Grote collectie meubelstoffen

400 g

Â&#x2021; Polyether in elke maat en dikte

van 2.69

1.29

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

d g s maan

â&#x20AC;&#x2DC;s maandags GESLOTEN

vvanaf

KUSSENATELIER Kussenatelier

Provincialeweg 11 4695 RM Sint-Maartensdijk 7HO)D[Â&#x2021;0RE www.bootkussens.com


VROLIJK

met JAN VAN SUNDERT

bij

4500m2 showroom, méér dan 300 keuken- en badkameropstellingen 1001 soorten tegels & natuursteen Vloertegels €16,95 60x60cm nu vanaf

Keramisch parket nu vanaf

*

GRATIS

GRATIS MONTAGE*

TEGELS t.w.v €500

+

m2

€27,95 per m2

*

op keukendelen

€14,95 per

Bij aankoop van een badkamer,

30% KORTING

per m2

Wandtegels 25x33cm nu vanaf

Bij aankoop van keuken,

PASEN!

2 e PAASDAG GEOPEND van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

RTENS

bv

2e Paasdag en

ZONDAG 7 april open 10.00 - 16.00 uur

van 895,-

van 595,nu voor

480,- euro

19mm 260x200cm inclusief dakleer

nu voor

28mm 250x250cm inclusief dakshingels

Vlonderplank geimpregneerd OP

P =O

28x145mm 300cm

van 7,10 nu voor

775,- euro

5,80 euro p.st.

Dubbel Rabat

geimpregneerd 19x145mm 300-360-420cm van 1,85 p.m1 nu voor

1,50 euro p.m1

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z.

Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Vishandel Deurloo

Contr’ Escarpe 11, 4691 BB Tholen Tel.: (0166) 602799, Fax (0166) 602550 E-mail: zelandaise@zeelandnet.nl

Krentenbrood hebben wij niet, maar wel:

De Goede Week

‡*URWHNUHXNHOV ‡/HYHQGHSDOLQJ ‡9HUVHHQJHURRNWHYLV ‡.RXGHVFKRWHOVHQERUUHOJDUQLWXXU vis, vlees en kaas ‡%HOHJGHEURRGMHV

Pasen volgt op enkele belangrijke religieuze dagen die samen de Goede Week vormen: Palmzondag: De intocht van Jezus Christus in Jeruzalem.

Diverse aanbiedingen in de winkel Bestel tijdig!

Witte Donderdag: Het laatste avondmaal en gebed. Door het verraad van Judas wordt Jezus Christus gevangengenomen. Goede Vrijdag: Jezus wordt gekruisigd. Stille Zaterdag: Het lichaam van Jezus Christus is in het graf.

DEURLOO THOLEN: uw vishandel & traiteur!

Paaszondag: De opstanding van Jezus.

Wij wensen u prettige paasdagen!

-


KEUKENS & KEUKENS eigentijds, smaakvol en betaalbaar design

Gelmelstraat 84-A - 2320 Hoogstraten - 03/320.99.00 (naast lidl) www.keukensenkeukens.be - info@keukensenkeukens.be

VROLIJK

Wij maken uw droomkeuken werkelijkheid

PASEN!

NB[BVt[POEBHVtEJXPHFTMPUFO

-40% PAASSHOW -40% **

**

vrijdag 29 maart PAASACTIE -40%

PAASACTIE -40%

zaterdag 30 maart Paaszondag

BERGEN OP ZOOM 2E PAASDAG GEOPEND van 10.00 uur t/m 17.00 uur

En de hoogste prijs voor uw oude meubelen bij aankoop van nieuwe meubelen.

Paasmaandag Geopend van11.00 tot17.00

Sfeervolle romantische keuken in pastorijstijl. Leverbaar in hoogwaardige quality folie en in massief hout. U voelt zich een echte keukenprinses in deze uitzonderlijke keuken.

Greeploos hoogglans leverbaar en alle mogelijke uitvoeringen en kleuren. Strak, modern en tijdloos. Op en top keukendesign op maat. Compleet met alle apparatuur.

VAN: â&#x201A;Ź12.975

VAN: â&#x201A;Ź11.823

COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź6.200*

Voor levering in Nederland,

BROOS MEUBELEN

COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź5.900*

0% BTW (alleen tijdens Paasshow)

Net over de grens de goedkoopste Belg, voor heel Nederland. tTIPXSPPNSVJNN2t,FV[FVJUNFFSEBOLFVLFOTt(SBUJTPGGFSUF t(SBUJTNPOUBHFt(SBUJTMFWFSJOHtKBBSHBSBOUJFtNBBOEFOSFTFSWBUJFNPHFMJKL t1FSTPPOMJKLBEWJFTt"MUJKEEFWPPSEFMJHTUFJOEFSFHJP * in basisopstelling met: oven, kookplaat, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim. ** Voor directe beslissers

DE GROOTSTE EN GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIĂ&#x2039; !!!!!

Íť Alles moet weg! (Totale leegverkoop) Íť Ook specialist senioren meubelen Íť Inruil oude meubelen mogelijk Íť Spoedige levering Íť Ook diverse inruilmeubelen te koop MAGAZIJN (1000m2) ZUID-OOSTSINGEL 23 OOK GEOPEND Parking bij Amro. Tel.: 0164-242097

Winkel BROOS Meubelen Burgemeester van Hasseltstraat 64 - Bergen op Zoom - Tel: 0164-234990 vlak bij de Mediamarkt en de Jumbo Super

De mooiste badplaats dicht bij huis

2E PAASDAG PAASSHOW

van 10.00 tot 17.00 uur met grote kortingen en acties! 9RRULHGHUHNODQWLVHUKHHUOLMNHYHUVHNRIÂżHPHWJHEDN

PORTO Semi cassette - handbediend, 5 meter breed x 2,5 meter uitval - RAL 9001 of GRATIS antraciet structuurlak incl. streepdoek en montage

â&#x201A;Ź 1.025,-

SALOU

OOK 2 PAASDAG OPEN! E

van 12.00 uur tot 17.00 uur

Rolluik 2,5 meter breed x 1,9 meter hoog - in 3 kleuren incl. motor en montage van 534,00 NU

Wij maken uw nieuwe badkamer of toilet met:

   korte montagetijd    5 jaar garantie 

â&#x201A;Ź 1.318,-

ROLLUIK ACTIE (min. 20% KORTING)

BADKAMERS EN INSTALLATIETECHNIEK

    eigen vakspecialisten

Cassettescherm met motor 5 meter breed x 2,5 meter uitval - RAL 9001 of GRATIS antraciet structuurlak incl. streepdoek en montage

â&#x201A;Ź

415,-

SECTIONAL GARAGEDEUR (40 mm dik) 2,5 meter breed x 2,12 meter hoog - wit incl. motor en montage

    

20% KORTING OP TEGELS EN SANITAIR Actie loopt tot 1 juli 2013, vraag naar de voorwaarden.

Oude Moerstraatsebaan 6 | Bergen op Zoom | Tel. 0164 - 65 02 70

www.lindhoutbadkamers.nl

â&#x201A;Ź 1.395,-

In ons assortiment ook onze top hordeur: de plissĂŠ deur (Japans) en cassetteschermen met ingebouwde halogeen spots. Ook voor al uw binnenzonwering, screens, valschermen, markiezen, rolpoorten en garagedeuren. Dealer van Velux zonweringen, Unilux horren en Zonnelux ELQQHQ]RQZHULQJHQ

.DDLVWUDDW+56W:LOOHEURUG T 0165 - 38 73 07 M 06 - 21 27 16 86 E-mail: vandoorenzonweringen@home.nl


VROLIJK

PASEN! 7:G<H: EA6CI:CB6G@I ELSGROOTHANND!! PRIJZE

:AH" 6C9 = I D <GD EG>?O:C

2 e PAASDAG GEOPEND!

>:9:G:KG>?96<:CO6I:G96< <:DE:C9K6C.#%%IDI&,#%%JJG

7dc\VZgihlZ\'W >cYjhig^ZiZggZ^cCddgYaVcY )+&'EA7Zg\ZcdeOddb IZa/%+"*((%+-(%

GJ>B:@:JO: IJ>CEA6CI:C! E:G@":C @J>EEA6CI:C! K6HI:EA6CI:C! 7JMJH! A:>"7DB:C:C =66<EA6CI:C!ZiX#

LLL#7:G<H:EA6CI:CB6G@I#CA LLL 7:G<H:EA6CI:CB6G@I CA


! t s e b s a a p s n o p O

VROLIJK

Deze producten verkrijgbaar van vrijdag Deze producten zijnzijn verkrijgbaar van vrijdag 22 maartt/m t/m maandag 1 april 2013. 22 maart zaterdag 30 maart 2013.

PASEN!

1ste en 2de Paasdag bezorgen wij uw vlaaien â&#x20AC;&#x2DC;s morgens GRATIS bij u thuis.

Petit-fours 6 stuks

6.95 Luxe Paasvlaai

13.95

Paasvlaai

11.95

HET BROEKENPALEIS DAMES, HEREN EN KINDERKLEDING

MultiVlaai Bergen op Zoom Kremerstraat 21, tel. 0164-247299

Elke dag vers uit Limburg

www.multivlaai.nl

LTB Wrangler Lee Brams Paris Geisha Ichi B young Angels Enjoy Scotch GarciaScot Anna Cars Dodgers Suzi-Q Tramontana Its Noize Hattric Gafair Yaya Oozoo watches

Merken voor jong en oud

voorjaarsDe De VOORJAARSCOLLECTIE collectie is is weer binnen! weer binnen! KOOPZONDAG 28 MAART

GRATIS PARKEREN! PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR! GRAAG TOT ZIENS BIJ HET BROEKENPALEIS Zuidzijde Haven 25, 4611 HB Bergen op Zoom, tel. 0164-234800

WWW.BROEKENPALEIS.NL

)/0 

 #         

        !   "  #   $  %&  & '()*&+)+,++ -  & -

       .   


Verschillende KPJ’s verwachten een afname van één derde van de bezoekers

Nieuwe leeftijdsgrens alcohol flinke domper voor schuurfeesten HALSTEREN - De verhoging van de leeftijdsgrens voor alcoholgebruik levert veel problemen op voor de organisaties van verschillende schuurfeesten. Op 5 maart 2013 stemde een meerderheid van de tweede kamer voor het wetsvoorstel om de minimumleeftijd voor de consumptie van alcohol te verhogen van zestien naar achttien jaar. Plattelandsjongeren.nl, vrijetijdsvereniging voor jongeren op het platteland, verwacht dat de verhoging van de minimumleeftijd juist averechts zal werken.

68e Wandelavondvierdaagse BERGEN OP ZOOM - De voorbereidingen voor de 68e editie van de Bergen op Zoomse Wandelavondvierdaagse zijn in volle gang. Het evenement vindt plaats van maandag 3 t/m donderdag 6 juni. De afstanden die men kan lopen zijn 6 of 10 km. per avond. De start is op Sportpark Rozenoord, iedere avond om 18.45 uur. Voorinschrijving is mogelijk op dinsdag 28 en woensdag 29 mei op de volgende

adressen: Sportpark Rozenoord, Beukenlaan , Bergen op Zoom; Wijkhuis de Moerkens, Kapittelstraat 21, Bergen op Zoom; Wijkaccomodatie de Bergse Plaat, Ooitas 3, Bergen op Zoom. De inschrijfformulieren voor de bekende deelnemende groepen zijn inmiddels verzonden. Mocht men alsnog een inschrijfformulier wensen te ontvangen, neem dan contact op met: Annelies Martens; tel.: 0165-314947 of mail naar: secr@dewandelendekrabben.nl

Clinic zv Heerle HEERLE - Op zondag 7 april komt Karim Bali naar Wouw om een zaalvoetbalclinic te geven. Dit wordt georganiseerd door Zaalvoetbalvereniging Heerle. ZV Heerle, opgericht in 1976, speelt in de KNVB competitie met momenteel drie herenteams en één damesteam, en wil komend seizoen graag een jeugdteam hieraan toevoegen. Om hier voor spelers te

kunnen werven wordt deze clinic gegeven voor jongens in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Deze vindt plaats in sporthal de Omganck in Wouw, van 11.00 t/m 12.30 uur. Bali, spelend voor de landskampioen CFE Ciba/ VDL Groep uit Eindhoven, is de laatste drie jaar uitgeroepen tot beste zaalvoetballer van Nederland. voor aanmeldingen of informatie: zvheerle@live.nl of telefonisch 06 22 881962.

Tennisvereniging Smash bestaat 75 jaar

Gezocht oud-bestuursleden Het is behoorlijk druk op het schuurfeest van Steenbergen. Het is echter de vraag of de nieuwe minimumleeftijd voor alcoholgebruik geen roet in het eten gooit voor in de toekomst. ARCHIEFFOTO

DOOR MERIJN SITSEN Voorzitters van verschillende KPJ’s in West-Brabant zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de huidige ontwikkelingen. Mathieu Perdeams, voorzitter van de KPJ Steenbergen verwacht dat de maatregel erg veel bezoekers gaat kosten voor de schuurfeesten van de KPJ. “ De meeste bezoekers van de schuurfeesten zijn tussen de 16 en 22 jaar”, vertelt hij. De nieuwe wet zorgt er volgens hem voor dat er op het schuurfeest in Steenbergen naar verwachting nog maar twee derde van de bezoekers komt. Zijn collega Rob de Rond van de afdeling Oudenbosch verwacht nog wel een grotere afname. “Ik denk dat een afname van 30% aan bezoekers nog zacht is uitgedrukt.

Het is een enorme aanslag voor onze schuurfeesten”, zegt De Rond. Roel Hendrickx, voorzitter van de KPJ in Ossendrecht, denkt dat de maatregel niet het effect zal hebben wat de regering voor ogen heeft. “Ik denk eigenlijk dat jongeren onder de 18 meer thuis en in privésfeer gaan drinken”, legt hij uit. De schuurfeesten zijn volgens hem een veilige omgeving voor jongeren van het platteland om in aanraking te komen met drank. “We hebben beveiliging en er is veel toezicht van anderen. Als er stiekem ergens wordt gedronken is er veel minder toezicht en controle”, aldus Hendrickx. KPJ Perdeams legt uit dat een afname aan bezoekers wel eens een behoorlijke impact kan hebben op het voortbestaan van de

KPJ’s. Hij legt uit dat het grootste gedeelte van de activiteiten van de KPJ worden georganiseerd met de opbrengsten van het schuurfeest. De vereniging zal dus minder geld hebben om activiteiten te organiseren. “Als we minder geld hebben zullen we dus minder activiteiten moeten organiseren of een hogere contributie van leden moeten vragen. Dit maakt het voor leden minder interessant om lid te worden. “Als het zo doorgaat dan bestaat de kans dat het zorgt voor een domino-effect. Dit zou er zomaar eens toe kunnen leiden dat het voortbestaan van de KPJ’s onder druk komt te staan”, legt de voorzitter van de KPJ in Steenbergen uit. Gelukkig is het nog lang niet zover. Perdeams kan namelijk terugkijken op een geslaagd schuurfeest in Steenbergen.

BERGEN OP ZOOM - Het is 75 jaar geleden dat tennisvereniging Smash werd opgericht op 28 april a.s. Heel 2013 zal daarom in het teken van het jubileum staan. Op zaterdag 5 januari is de aftrap gegeven door tijdens de Nieuwjaarsborrel het jubileumlogo te onthullen. Eind 2011 is er een aparte commissie in het leven geroepen om het jubileum voor te bereiden en alles in goede banen te leiden. Naast een jubileumlogo zijn er nog meer zaken ontworpen, voorbeelden hiervan zijn: een welkomstbord, logobord, vlaggen, jubileumboek, kleding, e.d. Daarnaast staan er nog tal van evenementen en activiteiten op de agenda. Zo wordt er op 8 juni een receptie gehouden en een feestavond exclusief voor leden.

Jubileumlogo Smash Bergen op Zoom

Voor de receptie zijn ze op zoek naar oudbestuursleden van de vereniging. Het vriendelijke verzoek aan haar oud-bestuursleden, die momenteel geen lid meer zijn van de vereniging, zich te melden. Dit kan via email: secretaris@smashboz.nl of men kan een berichtje sturen naar Smash Bergen op Zoom, Postbus 720, 4600 AS Bergen op Zoom.

www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt

NHTV helpt onderne mers mee te liften op enorme bezoekersstromen

Doelgroepgerichte aanpak bij WK Veldrijden 2014 WOENSDRECHT - Ondernemers kunnen nog meer voordeel halen uit een groot sportevenementen als zij er ook op voorbereid zijn wat voor soort publiek zij kunnen verwachten. Dat concludeert de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) uit Breda na onderzoek naar het economisch profijt wat een gemeente of regio kan halen uit de komst van een groot sportevenement. Tijdens het WK Veldrijden, dat in 2014 in Hoogerheide plaatsvindt, wordt die kennis voor het eerst op grote schaal in de praktijk gebracht. “Wanneer ondernemers nu hun kansen pakken, zullen zij daar nog lang de vruchten van plukken”, stelt Albert van Schendel van de NHTV. DOOR RIA VAN MEIR Volgens Van Schendel biedt het WK Veldrijden een uitgelezen kans voor de regio om zich op de kaart te zetten. “Het WK Veldrijden in 2009 trok in twee dagen tijd meer dan 52.000 bezoekers en werd wereldwijd door 41 miljoen mensen bekeken. Die komen niet alleen uit de regio, maar vaak ook van verder weg. Wil je daar economisch profijt van hebben, dan moet je ervoor zorgen dat die mensen eerder komen, langer blijven hangen en liefst ook nog terugkomen. Dan geven ze namelijk voor de tweede keer geld uit en vaak nog meer dan de eerste keer. Bovendien blijven ze bij een tweede bezoek vaak langer om meer van de omgeving te zien, wat ook meer overnachtingen betekent. Niet alleen de horeca profiteert daarvan, ook alle toeleveranciers. De hele lokale economie dus”, schetst hij het beeld. Type bezoeker Maar voordat de bezoeker aan het WK

Veldrijden bij het boeken van zijn volgende vakantie de Brabantse Wal op zijn lijstje zet, moet hij wel een goede indruk krijgen van wat de omgeving allemaal te bieden heeft. De recreatieve sector kan volgens Van Schendel tijdens het WK heel gericht te werk gaan. “Wij hebben geanalyseerd wat voor type bezoeker erop een groot sportevenement afkomt. Dat verschilt per sport, want een zwemliefhebber is anders dan een wielerfanaat. Bezoekers van wielerevenementen trekken er in hun vrije tijd graag met vrienden en familie op uit, houden van verwennerij, zijn vaak echte wandelliefhebbers en kunnen bijzonder genieten van een bezoek aan een kuuroord of een dagje in het zwembad. Als je dat als ondernemer weet, kan je daar je aanbod op richten om bezoekers langer of opnieuw aan je te binden.” Van Schendel ziet vooral kansen in een sterke profileren van de vijf wieler-w’s op de Brabantse Wal: de vele wielerevenementen, het wielercollege, wielertoerisme, wielerhelden en wielerverenigingen.

Feestavond Het WK Veldrijden in Hoogerheide is het eerste grote sportevenement in Nederland waarbij deze doelgroepgerichte aanpak wordt toegepast en geldt daarmee als belangrijke pilot. Hoogerheide en omgeving kan echter kennis putten uit de ervaringen die de NHTV heeft opgedaan bij de jongste Amstel Gold Race in Zuid-Limburg. Van Schendel haalt een paar voorbeelden aan. “Veel bezoekers kwamen vaak op de dag zelf naar Limburg. Om het verblijf te ver-

lengen, is dit jaar een Hollands feest op de avond voor de wedstrijd georganiseerd met diverse artiesten. Dat zorgde voor veel meer overnachtingen en meer tijd om de regio te promoten. Bovendien bleek dat mensen ook meer geld uitgaven aan hun overnachting. Ze betalen liever wat meer om dichter op het vuur te zitten, waardoor ook de duurdere horecagelegenheden meeliftten.” Beleving Om ondernemers de kans te bieden om

voordeel te halen uit de komst van het WK hield de gemeente Woensdrecht een bijeenkomst voor lokale bedrijven. Zij worden daarbij begeleid door de NHTV. Wethouder Martin Groffen verwacht veel van de doelgroepgerichte aanpak. “De wielertoerist weet de Brabantse Wal steeds beter te vinden. Door nu aan de voorkant te zitten, kunnen we ervoor zorgen dat een bezoek aan het WK een echte beleving wordt. Niet alleen in januari 2014, maar hopelijk in de maanden en jaren daarna!”

Het WK in 2009 trok meer dan 50.000 bezoekers. Ondernemers kunnen daar volgens de NHTV een graantje van meepikken als zij weten wat voor publiek zij kunnen verwachten. ARCHIEFFOTO PAGINA 14


Hoogerheide Sint-Lucasplein 4631 LH Hoogerheide hoogerheide@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Naast onze 21 kantoren door heel Nederland, kunt u nu ook terecht in één van onze mobiele kantoren. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

alleen op zaterdag 30 maart

10% korting op Mac en iPod

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of e r de taxati • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg bel • advies in het


Wethouder bij gastles over War Child

Genie behaalt 1e plaats BERGEN OP ZOOM -Een selectiegroep van turn-en jazzdansvereniging Genie is afgereisd naar Dordrecht op zaterdag 23 maartom deel te nemen aan de voorrondes van het NK Jazzdans. In sporthal Sportboulevard streden 46 groepen, totaal 596 deelnemers, in verschillende categorieën om de hoogste

plaatsen. Genie kwam uit in de categorie C 20+, met 16 dansers, en ze dansten op het nummer Euphoria van Loreen. Met een totaalscore van 13,40 wisten ze daar de 1e plaats in de wacht te slepen. De trotse leidster Kim Meininger hoopt met deze score op een ticket voor het NK Jazzdans, dat in het weekend van 15 en 16 juni gehouden zal worden in Ahoy.

De Grote Markt verandert weer in één groot strand BERGEN OP ZOOM - Volleybalvereniging Sic Pugno heeft vanuit de gemeente Bergen op Zoom een positieve reactie ontvangen op hun evenementen vergunningaanvraag. Dit betekent dat in het weekend van 28 tot en met 30 juni de Grote Markt van Bergen op Zoom omgetoverd zal worden tot één grote zandbak.

HALSTEREN - Wethouder Ad Coppens was donderdag te gast bij een gastles van Warchild op basisschool De Rode Schouw. Tijdens de les kon groep 7 van de Halsterse basisschool vragen stellen aan een vertegenwoordiger van Warchild. Ook werd er een indrukwekkende film vertoond over het leed dat kinderen in oorlogsgebieden wordt aangedaan. Basisschool De Rode Schouw is een van de scholen die zich inzet om een succes te maken van de actie van Radio 538 die volgende week dinsdag in Bergen op Zoom plaatsvindt. Op verschillende manieren proberen de kinderen geld in te zamelen voor Warchild. FOTO GEMEENTE BERGEN OP ZOOM

Geniet

van de zon!

Bij Mulders Tuinmeubelen heeft u de keuze uit een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

2e Paasdag geopend van 10 - 17 uur

Dan wordt namelijk traditiegetrouw het Sic Pugno Beachvolleybal Toernooi gehouden. Dit jaar vindt het evenement voor de 18e maal plaats en heeft daarmee een vaste plek op de evenementenkalender van Bergen op Zoom veroverd. Vorig jaar heeft met veel succes op de vrijdagmiddag een clinic voor de lokale jeugd plaatsgevonden. De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar de kans is zeer groot dat ook dit jaar de lokale jeugd de fijne kneepjes van het beachvolleybal wordt bijgebracht.

Op vrijdagavond nemen de allerkleinsten bezit van het zand en op zaterdag en zondag spelen de gebruikelijke categorieën van recreanten tot promotieklasse hun wedstrijden. Afgelopen week hebben alle teams de uitnodiging tot inschrijven ontvangen, waarbij enkele trouwe teams hun inschrijving meteen hebben bevestigd. Een evenement als deze kan natuurlijk niet worden gehouden zonder de hulp van enkele (vaste) sponsoren. Gedurende het toernooi biedt Sic Pugno sponsors diverse mogelijkheden om hun naamsbekendheid te vergroten of hun naam te verbinden aan speciale activiteiten. Interesse om het evenement te ondersteunen of wilt men meer info? Stuur een email naar beachvolleybal@sicpugno. nl. Interesse in volleyballen bij Sic Pugno? Kijk op www.sicpugno.nl of bel met Kees-Jan van Vliet, tel. 0164-246036.

Fotoclub Click’et heeft plaats voor enkele leden BERGEN OP ZOOM - Wil je ook graag meer met je digitale camera op pad? Doe je dat ook graag met andere amateurfotografen? Wil je je laten inspireren door elkaar?

Sets vanaf 499,-

Fotoclub Click’et is begin 2012 begonnen met een kleine groep enthousiastelingen die op een ontspannen manier met fotografie bezig willen zijn. Gedurende het jaar gaan we geregeld met elkaar op pad om op een locatie te fotograferen. Deze locaties zijn zeer uiteenlopend, zowel binnen

kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl

als buiten, en worden in onderling overleg vastgesteld. Ook nemen we soms als groep deel aan een al bestaande workshop door een vakfotograaf. Daarnaast komen we eenmaal per maand bij elkaar. We bekijken en bespreken de foto’s met elkaar in een positief opbouwende sfeer. Click’et heeft nog plaats voor enkele nieuwe leden. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Je ontvangt dan vrijblijvend een uitnodiging voor een kennismakingsavond. Voor meer informatie: www.click-et.nl, info@click-et.nl

Weer een succesvolle week

Karate-do SAN molenstraat

131

oudenbosch

0165 31 26 76

De kogel is door de Kerk voor de ‘Club van 60’ BERGEN OP ZOOM - Eindelijk is het zover met trots kan het bestuur van de Stichting Goed Ontmoet melden dat per januari een start is gemaakt met het oprichting van de ‘Club van 60’. Recentelijk is een mailing de deur uitgegaan naar regionale bedrijven met de vraag lid te worden van de ‘Club van 60’ met als doel zich aan de stichting te verbinden door een vast bedrag per jaar over te maken. ‘En nu al de eerste melding binnen! Wij zijn zeer blij dat het bedrijf Lindhout Schilderwerken de handschoen heeft opgepakt. Zij hebben onze stichting gekozen als één van hun goede doelen.’ zei voorzitter Wim van Overveld. ‘Dit betekent voor ons een erkenning vanuit de regio dat bedrijven het belang van onze diensten inzien.’ ‘We vergeten nog wel eens dat er bijna 300.000 mensen landelijk gebruik moeten maken van de voedselbank en aangezien wij de grootste zijn in deze regio kunnen wij met de hulp van regionale bedrijven een enorme bijdrage leveren om de situatie van mensen tijdelijk te verlichten door het aanbieden van voedselpakketten’. ‘We zijn ons daarom heel erg bewust van het belang van de financiële steun van bedrijven en particulieren voor ons bestaan. Het is fijn dat men zich realiseert dat we onmogelijk kunnen werken zonder deze hulp. De gulheid van particulieren en bedrijven die echt iets over

hebben voor een ander raakt ons keer op keer. Het zal prachtig zijn om deze club te zien groeien! Een mooie stap naar meer financiële zekerheid om onze diensten op peil te houden“, aldus voorzitter Wim van Overveld. ‘Maar wij zijn er nog lang niet, wij hopen dat andere bedrijven volgen en ons kiezen als hun goede doel voor 2013 en wellicht langer. Binnenkort gaat een 3de mailing uit. We roepen daarom alle bedrijven op om mee doen!’ Stichting Goed Ontmoet ondersteunt mensen – autochtoon, allochtoon, jongeren en ouderen – die om welke reden dan ook kortere of langere tijd in financiële problemen zitten en na betaling van vaste lasten te weinig geld overhouden voor goede voeding. Goed Ontmoet ontvangt tot op heden nauwelijks structurele subsidie van de lokale, provinciale of landelijke overheid. Zij is afhankelijk van schenkingen van goederen en/of financiële middelen. Mochten er bedrijven zijn die lid willen worden dan kan dat door zich te melden bij de voorzitter Wim van Overveld tel. 0623605166 of kijk op www.goedontmoet.com Zijn er mensen die onze hulp wensen dan is Goed Ontmoet te bereiken van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 0164-270290 daarna via 06-54680902 of lijkt het u wat een bijdrage te leveren binnen één van de activiteitengroepen? Neem contact met ons op! PAGINA 16

Marvin met zijn diploma

BERGEN OP ZOOM - Het was afgelopen week wederom zeer succesvol. Marvin Jacobs slaagde voor zijn cursus Begeleiden van vechtsportlessen. Deze cursus was verzorgt door NIVM, Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij. Hierdoor zal Marvin vanaf heden actief gaan meehelpen bij onze jeugd lessen, proficiat Marvin. Verder was er zondag nog een jeugd toernooi in Halsteren. Karate-do SAN deed met enkele jeugd leden mee. Deelnemers

kata:Kay en Jill Beerendonk, Roeland en Fabiënne de Rijk, Ben Ernest, Davy van Sprundel, Chiara Castro, Dion v.d. Wijngaard en Dani Potters. Deelnemers kumite:Roeland de Rijk, Ben Ernest, Davy van Sprundel, Chiara Castro en Mohamed Boukhriss. Onze prijswinnaars waren: Kay 2e kata, Roeland 2e kumite, Ben 3e kumite, Davy 1e kumite, teamkata 3e, Chiara 2e kumite, eervolle vermelding Jill 4e in poule van 24. Meer inlichtingen: 06-24222772, www. karatedosan.nl


bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Nu al een hoortoestel voor *

De Acht Garanties van Van Boxtel Uw gehoor is tĂŠ belangrijk voor twijfel. Daarom hebben we De Acht Garanties. Hiermee komt u gegarandeerd tot de beste hooroplossing voor uw hoorprobleem. Wilt u meer weten over onze uitzonderlijke aanpak? U bent van harte welkom in onze hoorwinkel. Van Boxtel luistert.

â&#x201A;Ź 147,-

1 Alle aandacht die nodig is 2 Hoormeting is altijd gratis 3 StAr gecertificeerd 4 Hoortoestel eerst gratis ervaren 5 Zwitserse technologie als norm 6 Hoortoestellen direct leverbaar 7 Wij regelen uw declaratie 8 Gratis service en onderhoud

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

Bergen op Zoom, Huijbergsestraat 13, (0164) 238 947 Steenbergen, Grote Kerkstraat 9/13 (Juwelier Broekhuis), (0164) 238 947

Geef om kinderen. redeenkind.nl r Giro )-11+++Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

* Eigen bijdrage na vergoeding, afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Wij zijn leverancier van o.a.: ^Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ? ůŽŏĹ&#x161;ƾƊÄ&#x17E;Ĺś ^Ä?Ĺ&#x161;ƾƍ ĹśĹ?Ä&#x17E;Ĺś dĆľĹ?ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻĹ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;ĹśĹ? ^Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺś dĆľĹ?ĹśÄ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś dĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹľĆ&#x2030;ŽůĹ?ĹśÄ&#x17E;Ć?ÍŹ^ĹŹÄ&#x17E;ĹŻĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć? KÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ĺś

Paasdijkweg 19A, 4693 RE POORTVLIET Tel.: 0166 61 92 00 Pilootweg 5, 4696 RJ STAVENISSE Tel.: 0166 69 29 77

â&#x20AC;?Die ene druppel. Die doet er toe.â&#x20AC;? - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL

gratis plaatsing

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

2e

28

29

30

PAASDAG

MAART KOOPAVOND!

erk, Aanleg, grondw tsen riolering, plaa Ä&#x17E; ĆŠ Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?ůŽŏĹ&#x161;Ćľ Ĺś

MAART GEOPEND TOT 16.30 UUR

MAART

ARDI OPEN VAN 13.00 - 17.00 UUR

VOORDEELDAGEN!

3URÂżWHHUYDQRQ]HOHQWHDFWLHV 'LYHUVHNOHXUHQ

6347,-

FRANKE DESIGN KRAAN NORMAAL â&#x201A;Ź 308,-

NU â&#x201A;Ź99 Inclusief 5 jaar garantie!

NU â&#x201A;Ź350* LUXE VAATWASSER

NORMAAL â&#x201A;Ź 949,-

Inclusief 5 jaar garantie!

ETNA BREDE INDUCTIEKOOKPLAAT

4400,-

VAN â&#x201A;Ź 899,-

NU â&#x201A;Ź450*

GRANIETACTIE! VANAF

â&#x201A;Ź219 P.M.

ETNA BREDE GASKOOKPLAAT VAN â&#x201A;Ź 549,-

NU â&#x201A;Ź250* LUXE COMBI MET 47 LTR. INHOUD! VAN â&#x201A;Ź 1069,-

NU â&#x201A;Ź350* *Geldig bij aankoop vanaf 5 apparaten.

NU 0% BTW OP MONTAGEKOSTEN!

ARDI KEUKENS & SANITAIR CECILIAWEG 4, 4697 RV SINT ANNALAND T (0166) 653448 W WWW.ARDIKEUKENS.NL PELMA KEUKENS AMUNDSENWEG 47, 4462 GP GOES (DE POEL II) T (0113) 219770 W WWW.PELMAKEUKENS.NL


SPORT

6x goud met springturnen BERGEN OP ZOOM - Turnvereniging U.d.I. is met 5 teams afgereisd naar Middelburg voor de springturnwedstrijden in de Niveaus A, B en C op zaterdag 16 maart. De teams bestond uit een damesteam, combinatie heren-dames teams, jongens-team 10-16 jaar, meisjesteam 10-16 jaar en combinatie jongens-meisjes 10-16 jaar. Al deze teams hebben meegedaan aan de diverse onderdelen van het springturnen, zoals de airtumblingbaan, minitrampoline en minitramp+pegases. Het meisjesteam 10-16 jaar was helaas niet compleet, maar hebben buiten mededinging met de minitrampoline mee gesprongen om aan de meegekomen ouders hun kunsten te kun-

nen laten zien. Het jongensteam 10-16 jaar hebben meegedaan met het onderdeel Minitrampoline, C-niveau. Na prachtige en strakke spongen en een goede presentatie mochten zij de 1e prijs voor dit toestel ontvangen. Het combinatieteam jongensmeisjes 10-16 jaar hebben meegedaan in alle 3 de onderdelen op C-niveau. Op alle 3 de toestellen hebben zij de 1e plaats in de wacht gesleept. Het damesteam heeft meegedaan met de toestellen minitrampoline (B-niveau) en minitramp+pegases (C-niveau). Zij hebben prima spongen laten zien met veel salto’s en schroeven en hebben en goed resultaat neergezet, met respectievelijk een 2e en 3e plaats. Het combinatieteam heren-dames hebben ook aan alle 3 de springtoestellen mee-

gedaan. Op het toestel airtumblingbaan moesten ze vorig seizoen promoveren naar het hoogste A-niveau. Door wat blessures zijn ze op dit toestel als 5e geëindigd. Op het toestel minitramp+pegases, B-niveau, hebben zij prima sprongen laten zien. Veel vaart en hoogte, waardoor ze met de 1e prijs naar huis konden gaan. Op het hoogste A-niveau voor het heren-dames team bij het toestel minitrampoline hebben zij ook de 1e plaats weten te bemachtigen. Met dubbele hoek-salto’s, met en zonder halve of hele schroef, hebben ze laten zien dat ze terecht op dit hoogste niveau mee konden doen. Goud nr. 6. De trainers zijn na een lange dag zeer tevreden huiswaarts gegaan. Voor meer informatie, foto’s en filmpjes: www.turnverenigingudi.nl

Info Lepelstraatse Boys Uitslag jeugd Zaterdag 23 maart Internos C3-Lepelstraatse Boys C1 2-4 Sc Gastel C2 -Lepelstraatse Boys C2 3-0 Lepelstraatse Boys D1-DEVO D2 11-0 Grenswachters E1-Lepelstraatse Boys E1 3-2 Lepelstraatse Boys F1-Alliance F4 5-1 VVC’68 F2-Lepelstraatse Boys F2 afgelast Programma senioren Zaterdag 30 maart

18.15 BVV’63 1-Lepelstraatse Boys 1 (restant 20 min.) Maandag 1 april 14.30 Lepelstraatse Boys 1-De Schutters 1 11.30 Lepelstraatse Boys 2-Nw. Borgvliet 2 10.00 Alliance 5-Lepelstraatse Boys 4 Programma jeugd Zaterdag 30 maart 11.45 Lepelstraatse Boys C1-Rood Wit C1 11.15 Lepelstraatse Boys C2-Roosendaal

C7 10.00 DEVO D2-Lepelstraatse Boys D1 09.30 Lepelstraatse Boys E1-Grenswachters E1 09.00 Alliance F4-Lepelstraatse Boys F1 09.30 Lepelstraatse Boys F2-VVC’68 F2 Maandag 2 april 17.00 Virtus C3-Lepelstraatse Boys C1 17.00 Lepelstraatse Boys F1-Smerdiek F1 Voor wijzigingen en/of aanvullingen: www.lepelstraatseboys.nl

Open dag op zaterdag 30 maart

Halsterse tennisvereniging start seizoen HALSTEREN - Traditiegetrouw is 1 april de start van het tennisseizoen, maar met de speciale ondergrond van de tennisbanen van tegenwoordig kan er zowel in de zomer als in de winter volop getennist worden.

Een tennis t-shirt. Een nieuw tennisracket. Inschrijving voor dit starterspakket is mogelijk via www.traininghtv.nl of tijdens de open jeugdmiddag bij één van de trainers.

Toch worden er op dit moment voorafgaand aan de start van het zomerseizoen en de start van de officiële competitie van de tennisbond, allerlei voorbereidingen getroffen om het voor de leden maar ook voor nieuwe leden nog aangenamer en gezelliger te maken om te tennissen. De vereniging start ook dit seizoen weer met het werven van nieuwe leden, zowel jeugdleden als volwassenen. Speciaal daarvoor biedt HTV starterspakketten aan voor jeugdleden en voor volwassen leden.

Open avond nieuwe leden vanaf 18 jaar Op zaterdagavond 30 maart vindt op het tennispark een open avond plaats voor iedereen vanaf 18 jaar die kennis wil maken met de tennissport en interesse heeft om lid te worden. Belangstellenden zijn van harte welkom op het park aan de Beeklaan in Halsteren om vrijblijvend deel te nemen aan deze avond. Inschrijving vooraf is niet nodig en is kosteloos. Het programma ziet er als volgt uit: 18.30 uur: Ontvangst en presentatie HTV inclusief uitleg over het starterspakket 19.15 uur: Tennistraining bestaande uit een tennisclinic door professionele trainers van HTV 20.30 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje. Het starterspakket voor nieuwe leden bestaat uit: 16 tennislessen van 45 minuten in een groep van vier personen (vanaf 18 jaar). De lessen worden gegeven door professionele tennisleraren en starten in week 16. Een nieuw tennisracket. Zomerlidmaatschap van zes maanden, met ingang van 1 april.

Open dag voor jeugd Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar die interesse hebben in tennissen houdt de Halsterse Tennisvereniging een open middag op zaterdag 30 maart. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei tennisactiviteiten op het tennispark. Deelname is kosteloos en vooraf opgeven is niet nodig. Tijdens deze open middag is het mogelijk in te schrijven voor een starterspakket voor jeugdleden tot en met 9 jaar dat bestaat uit: 15 tennislessen van 45 minuten in een groep van 8 kinderen. De lessen worden gegeven door professionele tennisleraren en zullen starten in week 16 op woensdag- en op vrijdagmiddag.

Voor opgave, vragen of meer informatie over het starterspakket kunt u kijken op www.traininghtv.nl of mailen naar t rainers@htvhalsteren.nl.

MOC’17 1 speelt uit BERGEN OP ZOOM - Het eerste van MOC’17 speelt maandag 1 april een uitwedstrijd tegen SC Gastel, aanvang 14.30 uur. Programma Maandag 1 april (2e Paasdag) 14.30 SC Gastel 1-MOC 1 10.00 Jeka 4-MOC 2 12.00 MOC 4-Internos 4 12.00 MOC 5-NVS 2 12.00 NSV 3-MOC 6 09.45 MOC 7-WVV’67 4 09.45 MOC 8-SVC 6 17.00 MOC A2-DIOZ A1 17.00 MOC B2-Alliance B2 09.30 MZC’11 D1-MOC D2 (uitgest.) 10.45 Unitas’30 D5-MOC D4 10.15 MOC E8-Halsteren E5 10.45 Odio E2-MOC E10 (uitgest.) 08.45 MOC F5-Dosko F2 (uitgest.) 08.45 MOC F10-VVC’68 F2 10.00 WVV’67 VR1-MOC VR2 17.00 Goes MB1-MOC MB1 10.00 Kloetinge MD1-MOC MD1 Zaterdag 30 maart 14.30 Tholense Boys 3(zat)-MOC 2(zat) 17.00 BSC 5-MOC 4

17.00 Victoria’03 3-MOC 5 17.00 MOC 6-Roosendaal 8 15.00 MOC A1-TSC A1 15.00 MOC B1-JVOZ B1 13.00 Grenswachters B1-MOC B2 12.45 Cluzona B2-MOC B4 13.00 Walcheren C1-MOC C1 12.30 FC Bergen C1-MOC C2 13.15 MOC C3-VVC’68 C1 13.15 MOC C4-Seolto C2 14.30 SC Welberg C1-MOC C5 12.30 VVR C3-MOC C6 09.30 NSV C1-MOC C7 11.15 MOC D3-De Fendert D2 11.45 MOC D4-Internos D4 10.30 Oudemolen/Chrislandia D1-MOC D5 10.15 MOC D6-NVS D2 11.00 Rood Wit D3-MOC D7 (uitgest.) 08.45 Seolto D2-MOC D8 10.15 MOC D9-BSC D3 09.15 BSC E1-MOC E1 10.15 MOC E2-DHV E1 10.15 MOC E3-Roosendaal E2 09.00 Halsteren E2-MOC E4 10.15 Roosendaal E4-MOC E5 08.45 DVO’60 E5-MOC E7 10.15 MOC E8-BVV’63 E1 10.00 Meto E2-MOC E9

08.45 MOC E10-FC Bergen E2 08.45 Tholense Boys E4-MOC E11 10.00 Virtus F1-MOC F1 10.15 MOC F2-Halsteren F2 09.30 VVC’68 F1-MOC F3 08.45 MOC F4-Roosendaal F4 09.00 De Schutters F1-MOC F5 08.45 MOC F6-DVO’60 F4 08.45 MOC F7-Roosendaal F7 09.45 NVS F2-MOC F8 08.30 Unitas’30 F7-MOC F9 10.15 Roosendaal F8-MOC F10 08.45 MOC F11-Noordhoek F2 08.45 MOC F12-Virtus F5 09.45 Rood Wit F3-MOC F13 11.30 MOC F14-Steenbergen F4 08.45 Meto F3-MOC F15 10.15 Halsteren F9-MOC F16 17.00 MOC VR1-Hontenisse VR1 13.15 MOC MB1-Yerseke MB1 10.00 DVO’60 MC1-MOC MC1 11.45 MOC MD1-Arnemuiden MD1 Donderdag 28 maart 20.00 Chrislandia 3(zat)-MOC 2(zat) Voor veranderingen en uitslagen: www. MOC17.nl PAGINA 18

Jongens Giants U18 plaatst zich voor de Final Four BERGEN OP ZOOM - Zoals vaker was er afgelopen weekend voor U18 een zeer spannende wedstrijd die beide kanten op kon gaan. De jongens onder 18 speelden tegen die van BC Titans uit Kerkrade. Er werd begonnen met Nino, Noud, Robert, Thomas en Duberney in de basis. Na een moeizame start voor beide partijen was het in het 1e kwart geen high scoring game. Het ging daardoor gelijk op. Einde 1e kwart was 10-12 voor Titans. Het 2e kwart was ook moeizaam voor Giants. Ze vonden de basket moeilijk, maar dit compenseren ze met hun strakke agressieve defensie. Ruststand 27-23 voor Giants. Na een bespreking in de kleedkamer was het de bedoeling de voorsprong na rust snel uit te breiden. De aanvallen liepen echter niet

en het is meer op eigen klasse dat ze bijbleven. Titans bleef goede aanvallen lopen en met een paar 3 punters haalden ze de achterstand in en hadden uiteindelijk een voorsprong: 42-46. De achterstand was in het 4e kwart snel ingehaald en dan bleef het een tijdje op en neer schommelen. Met nog 20 sec. te spelen hadden de Giants een voorsprong van 1 punt die uiteindelijk werd vastgehouden door goed de tijd uit te spelen. Giants won van BC Titans Kerkrade met 62-61. Plaatsing voor de Final Four is nu verzekerd en er werd alvast een klein feestje gevierd. De volgende wedstrijd is op 7 april uit naar Kimbria Maastricht. De jongens U16 wonnen ook met een nipt verschil in een bloedstollende wedstrijd. Zij wonnen van de ploeg uit Nijmegen die 2 plaatsen boven hen in de ranglijst stond.

VV Vrederust HALSTEREN - Halsteren de beoogde kampioen wachtte op sportpark de Beek voor de wedstrijd tegen VV Vrederust. Na de nederlaag van vorige week tegen SKNWK waarin het ontbrak aan wedstrijd mentaliteit heeft het team van Hans Derwort iets recht te zetten. Gedurende de week is er hard getraind en is het de mannen er alles aan gelegen om tegen de favoriet een goed resultaat neer te zetten. Al vroeg in de wedstrijd werd Vrederust wakker geschud, want een uittrap belandde zowaar bij een speler van Halsteren in de voeten en Raymond wist deze ternauwernood van de doellijn te werken. De enorme kans had iedereen bij de les gebracht en ondanks dat Halsteren het betere van het spel had wist men de verdediging van Vrederust niet op de knieën te krijgen. Het bleef bij een paar schoten van afstand en een doorbraak die naast ging. Ze gingen rusten met 0-0. De 2e helft bleef Vrederust geconcentreerd voetballen en wist ook kansen te creëren. Na 15 min. goed combinatievoetbal ver-

scheen Stefan alleen voor de keeper. Helaas ging zijn inzet net naast. Kort hierna een vrij trap voor Halsteren welke snel genomen werd. Deze belandde bij de 2e paal en werd direct ingeschoten. Raymond wist deze niet klem vast te krijgen en in de rebound is een speler van Halsteren te snel en tikte de 1-0 binnen. Een domper voor al het goede werk wat verricht was. Ondanks de tegenvaller bleef Vrederust geconcentreerd spelen. Halsteren wat niet tevreden was met 1-0 en het aan zijn staat verplicht is bleef ook op jacht gaan naar de volgende treffer. Het is echter Vrederust wat gedurende de rest van de wedstrijd de betere kansen kreeg. Na een schitterende combinatie werd Ralph alleen voor de keeper geplaatst, maar ook hem lukte het niet om de verdiende gelijkmaker binnen te schieten. Het bastion Halsteren schudde op zijn grondvesten, maar wist toch de 3 punten veilig te stellen. Eindstand 1-0. Jammer dat een verdiend punt niet behaald werd, maar wel een positief resultaat gezien de strijd, inzet en teamspirit die getoond werd. Volgende wedstrijd is 30 maart thuis tegen DVO’60, aanvang 14.30 uur.

Biljarten Regio Competitie A Teams na 11 wedstrijden 1 Hoeven 1 487,495; 2 Keijenburg-1 460,953; 3 Oud Gastel 1 458,285; 4 Welberg 2 455,966; 5 Halsteren 5 451,577; 6 Steenbergen 2 441,845; 7 de Heen 1 441,314; 8 Halsteren 2 440,765; 9 Welberg 3 438,385; 10 Welberg 1 437,061; 11 Halsteren 4 436,635; 12 Vossemeer 1 433,348; 13 Halsteren 1 419,839; 14 Halsteren 3 414,261; 15 Lepelstraat 1 411,809; 16 Lepelstraat 2 403,118; 17 S.B.Ponderosa 1 400,936-10 18 S.B.Ponderosa 2 388,401; 19 Oud Gastel 2 386,189; 20 Steenbergen 1 357,797-10.

B Teams na 11 wedstrijden 1 Oud Gastel 3 466,927; 2 de Hofstee 1 465,332;3 Oud Gastel 5 461,119; 4 Halsteren 8 459,677; 5 Stampersgat 2 452,704; 6 S.B.Ponderosa 3 448,283; 7 de Heen 2 447,772; 8 Oud Gastel 4 445,493; 9 de Heen 3 445,189; 10 Halsteren 9 443,090; 11 Steenbergen 3 438,150; 12 de Duiventoren 2 432,460; 13 Halsteren 6 431,737; 14 Welberg 5 431,017; 15 Steenbergen 4 430,727; 16 Welberg 4 420,336; 17 de Duiventoren 1 418,245; 18 Halsteren 7 414,055; 19 Halsteren 10 411,402; 20 Steenbergen 5 401,407.

Heen en Weer trainingsloopje BERGEN OP ZOOM - Dit jaar houdt Spado het zogenaamde Heen en Weer trainingsloopje. De training wordt dit jaar op 2 april gehouden, aanvang training 18.30 uur op Rozenoord bij de Spado-tribune. Vandaar uit wordt er eerst ingelopen, oefeningen gedaan en daarna gezamenlijk naar het startpunt gegaan. De trainingsavond is er niet alleen voor Spado-leden, ook niet Spado-leden zijn op de training welkom. Wel is het verplicht om een lichtgevend hesje te dragen tijdens de training, dit omdat ze op de openbare weg lopen en het mogelijk is dat ze het laatste kwartier in de schemering lopen. Sinds enkele jaren is het een traditie geworden om vlak voor de voorjaarsmarathons de training te doen. Het doel is om 2x30 min. vlak te kunnen lopen. Na een half uur wordt er dan ook gedraaid en als het goed is komt men precies uit op de plek waar men gestart is. Het leren vlak lopen is vaak een kunst

op zich, dit omdat men voor een marathon vaak zeer goed getraind heeft en het 1e uur totaal geen probleem is om te lopen. Het gevaar schuilt er dan ook in om dan vaak te hard te gaan, met als gevolg dat de man met de bekende ‘hamer’ zich komt melden. Hierdoor worden de laatste kilometers vaak een martelgang voor menig marathonloper. De trainingsvorm is niet alleen voor marathonlopers goed, maar geldt eigenlijk voor elke lange afstand. Of men nu 10km. of een 1/2m. wilt lopen, vlak lopen is vaak een must om fatsoenlijk de laatste kilometers door te komen. Ook dit jaar zorgt Spado dat er tempohazen aanwezig zijn die de kunst van het vlak lopen goed beheersen. Zo zijn er hazen die lopen op 4.30min/km., 5min/ km., 5.30min/km., 6min/km., 6.30min/km. en 7min/km. Een ieder die een uur aan een stuk kan lopen kan zelf kiezen bij welke tempogroep hij/zij meegaat, om zo te ervaren wat vlak lopen is. Na de training is er een info-avond in de kantine van Spado, die begint met een voordracht.


De mooiste keuken voor de beste prijs! Deze keuken is al voorzien van de drie onderstaande inbouwapparaten

5995.Iedere klant krijgt bij aankoop van een keuken*, ĂŠĂŠn van deze drie apparaten gratis! Combi-magnetron

8!-+ '+%,#1/-, 8 )--)+#1&-"#0+%,#1/-,%/'** /'0.:12/ -&#1#*2!&1#,01-+#, 8 )--)$2,!1'#0 8#%#* /#1#+.#/122/1-1 ; 8,&-2"-3#,/2'+1# *'1#/ 83#/+-%#,0 8/'.*1#2 81--+0!&* 8#<+'**##/"# ).*1 8--01#/

DAALDEROP

4/+##26-4#*)-2" 4/+#,)-)#,"41#/1.1 '0"#,'#2401#,4',013, *"#/-.',&#100-/'+#,1 )-)#,"41#/)/,#,

OF

749.Koel/vriescombinatie WHIRLPOOL 470/A+

549.Inductiekookplaat

CANDY CI 640 C

Vaatwasser

Drie-in-1-kraan

EMCHD 8145 PT

OF

ALLE ACTIE ARTIKELEN HEBBEN TIJDELIJK EEN VERLAAGD MONTAGETARIEF CANDY MIC 440 TX

Vaatwasser

8,#/%'#)*00# 8-4#/!*#,: 81/12'101#* 

22/ 8 !-23#/10 8/##,,1#**'%#,!#: 1#!&,-*-%'# 8'/- ,7*1#/ 8#*$/#','%#,"7*1#/0501##+ 8./-%/++0 8#011'("',"'!1'# 8#*2'"0,'3#2 " 8/+41#/,0*2'1',% 1-1;+-%#*'()

649.-

699.-

Combi-magnetron

GSXP 61212 DIA+

2e PAASDAG

GEOPEND

CANDY CDI 1010/3

BERGEN OP ZOOM

369.-

569.-

349.-

Oude Moerstraatsebaan 3 (bij Sligro) 4614 RN Bergen op Zoom 0164-263738 VOOR OPENINGSTIJDEN GA NAAR ONZE SITE *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN IN DE WINKEL

www.dekeukenvooriedereen.nl


SPORT

FC Bergen nieuws BERGEN OP ZOOM - Voetbalprogramma van FC Bergen. Programma Paasweekend. 1e elftal speelt op maandag tegen HSC Zaterdag 30 maart 14.30 DSE 2-FC Bergen 2(zat) 14.30 FC Bergen 3(zat)-SAB 3 14.30 Sprundel A1-FC Bergen A1 12.30 FC Bergen A2-NOAD’67 A1 13.15 Roosendaal B3-FC Bergen B1

12.30 FC Bergen C1-MOC’17 C2 10.45 FC Bergen C2-SC Kruisland C1 11.00 RBC D2-FC Bergen D1 10.45 FC Bergen D2-BSC D4 09.30 FC Bergen E1-SC Gastel E1 08.45 MOC’17 E10-FC Bergen E2 09.30 FC Bergen E3-NVS E2G 09.00 Grenswachters F1-FC Bergen F1 09.30 FC Bergen F2-SC Kruisland F2 09.30 FC Bergen F3-VVC’68 F3 Maandag 1 april

RKSV Halsteren nieuws 014.30 FC Bergen 1-HSC’28 1 12.00 FC Bergen 2(zon)-Goes 3 14.30 Rood Wit W 2-FC Bergen 2(zat) 10.00 Roosendaal 4-FC Bergen 3(zon) 14.30 SAB 3-FC Bergen 3(zat) 12.00 NVS B1-FC Bergen B1 13.00 Hoeven C2-FC Bergen C2 17.00 Halsteren D6-FC Bergen D2 09.30 FC Bergen F3-Halsteren F9 Woensdag 3 april 18.00 FC Bergen F2-Unitas’30 F9 BRIDGE

BRIDGECLUB WBM Familyland uitslag 18 maart, A-lijn: 1e A.Borreman en J.Goossens 58,33%; 2e R.Bos en C.Catry 56,25; 3e A.Seip en G.Tamboer 54,58%. B-lijn: 1e en 2e plaats Echtp. Kuijper en Echtp. Verleur 57,50%; 3e Echtp. Mabesoone 55,83%. HALSTERSE BRIDGE CLUB Uitslag 19 maart, Lijn-A: 1. mevr.Ria Schepers-dhr. Frans van Hapere 59.52%, 2. epr. Lucie-Chris Suijkerbuijk 58.93%, 3. epr. Jannie-Dick Bosma 56.65%, ged. 4. epr. Mia-Frie van Akkeren, dms. Corry den Hollander-Henny Horward 55.06%. Lijn-B: 1. mevr. Wil v.d. Molen-dhr. Jan v.d. Gaag 65.63%, 2. mevr. Christina Koek-dhr. John Metaal 57.50%, 3. epr. Riet-Christ Appels 55.73%, 4. mevr. Astrid Frankendhr. Toon Franken 50.00%, ged. 5. mevr. Jo Langenberg-dhr. Joop Telder, mevr. Joke Buuron-dhr. Ton Thijssen 49.48%. BRIDGECLUB BRIDGE BETER Uitslag 18 maart: A-lijn: 1. Jan Luijks en Kim v/d Bossche 60,42%; 2. Herman en Isabel Albers 56,67%; 3. Ria Luisterburg en Lia Wierckx 55,83%. B-lijn: 1. Harry v.Baal en Aart Burggraaf 62,92%; 2. Hans Graafmans en Willem Hesling 58,75%; 3. Conny Hertogs en Jaap Dekker 57,50%. Maandag 25 maart hebben we een Paasdrive. Op 8 april start de 6de en laatste ronde van de wintercompetitie. Bridge Beter speelt op maandagavond in d’Honneur. Nieuwe leden zijn zeer welkom. Info: Paul Luyten 06-14677493. BRIDGE CLUB FOUR ACES Uitslag dinsdagavond 19 maart; Groep-A: 1 mevr. Ankie Holtzer & dhr. Jan Pigmans 61.67%; 2 epr. Bea & Ton Mouwen 60.83%; 3 dhrn. Pim Matthijssen & Miel Petie 60.00%; 4 dhrn. Ali Kurt & Joep Matthijssen 55.83%; 5 dhrn. Jan Deusing & Toon Verdult 52.92%. Groep-B: Gedeelde eerste plaats met 57.99%; epr. Marjolijn & Harrie Vermeulen en dms. Joke Hagenaars & Jopie ValeVerhoeven; 3 dms. Barbara van Es & Gonnie v/d Laan-van Ruijven 56.25%; 4 dms. Ans IJzer & Paula Vos 52.43%; Gedeelde vijfde plaats met 51.74% mevr. Annelies Tempelaars-van Poll & dhr. Ton Thijssen, dms. Truus Bergmans & Mariëtte v/d Riet. Groep-C: 1 epr. Maria & Fons v/d Poel 58.85%; Gedeelde tweede plaats met 54.69% dms. Addy Bom & Anja Kraaijenoord-Verheugt dms. Corry Jongmans & Ria Overbeeke-de Jaeger; 4 epr. Ineke & Dick van Reijswoud 53.13%; 5 dms. Ria Koevoets-Verhulst & Marie Zwueste-Jonkhout 51.04%. BRIDGECLUB UP&DOWN Uitslag dinsdag 19 maart; Lijn A: 1 Wiek van Tilborg-Toos Touw 61.19%; 2 Joke Claes-Rachel Wullfaert 59.67%; 3 Janet vd Velde-Adrie de Wit 55.44%; 3 Bep FrankenNellie van Gaans 55.44%. Lijn B: 1 Wies Petersen-Conny Spieker 63.33%; 2 Ineke Driel-Ans Korver 60.35%; 3 Ingrid MarkiesMargriet Bruys 53.02%; Wij bridgen iedere dinsdagmiddag in zaal Rozenoord om 13.30 uur Voor info. tel 0164 613922. BC DE WITTENHORST Uitslag 20 maart: 1. epr. Martha-Leo Bogers 67.92%, 2. mevr. Joke Buuron-dhr. Ton Thijssen 65.42%, 3. dhrn. Jan v.d.

Gaag-Wim Matthijssen 64.17%, 4. mevr. Ans Bakx-dhr. Chris Suijkerbuijk 57.50%, 5. dms. Jo Langenberg-Corry v/d Heuvel 51.67%. BC DE VIER WINDEN Uitslag A-Lijn: 1. Toke Dons-Frans Dons 57,08%, 1. Henk Jansen-Cees Verheijen 57,08% , 3. Jan de Boer-Sip Sipma 54,17%. B-Lijn: 1. Ineke Raben-Corrie Pellis 64,24%, 2. Henny Horward-Anton Horward 60,42%, 3. Hanny Geerards-Diny Plompen 59,38%. C-Lijn: 1. Rieky Corstiaensen-Lien van Kuik 64,67%, 2. Doortje v.d. Bersselaar-Wim v.d. Bersselaar 60,92%, 3. Riet Dekkers-Nel van Meer 58,58%. Ze spelen op dinsdagavond, aanvang 19.30 uur, in Bridgecentrum d’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn welkom. Info bij secretaris Gerda Klaassen, tel. 0164-683915. BRIDGECLUB ALERT Uitslag 20 maart: 1. Anne-Marie v.d. Beemt-Martha v.d. Berg 59,38%, 2. Riet-Ad Goense 58,33%, 3. Riet de Haas-Lisa Wittenbols 56,94%, 4. Joke-Cor van der Linden 56,60%, Isabel-Herman Albers 56,60%. BC Alert speelt op de woensdagmiddag in de Zoomflat. Info: Herman Albers, tel. 0634304546. BV BERGEN TROEF Uitslag woensdag 20 maart, Lijn A: 1. Ton en Wim Hopmans 59,17%; 1. Marjo en Laurens Soeterboek 59,17%; 3. Tineke en Gerard Crusio 56,67%; 4. Jose Goris en Chris de Ruiter 53,75%; 5. Willy v.d. Aa en Ben v. Straaten 52,08% Lijn B: 1. Miriam Hertogh en Ria Verbrugge 68,49%; 2. Bep Huyben en Wim v. Hermon 59,64%; 3. Walter Berbers en Ton v.d. Berg 58,33%; 4. Lien v. Kuik en Peter Bakker 56,51%; 5. Nel v. Gaans en Lies Steevens 55,73% Wij spelen op woensdagavond aanvang 19.30 uur op locatie Ooitas 3 Bergse Plaat. Nieuwe leden zijn welkom. Voor Kofferbridge inlichtingen Rieky Corstiaensen tel 0164-234656. BC BERGEN OP ZOOM Uitslag 19 maart, A-lijn: 1. John CustersTommy Hagenaars 59,17%, 2. Cor BruijsJoke Goossens 57,92%, 3. Ed Drijver-René de Heer 57,08%, 4. Wilma Dekkers-Theo Groenewoudt 56,25%, 5. Winfried PeilMonique den Heijer 52,92%. B-lijn: 1. Luuk Hertogs-Frans van Haperen 58,33%, 2. Jacqueline Maas-Marleen Mouwen 56,77%, 3. Kenneth ClementsJacqueline Traats 54,27%, 4. Ellie en Dirk Kuijk 53,65%, 5. Annie Hertogs-Kris Jacobs 53,23%. C-lijn: 1. Lia en Hans Ransdorp 63,54%, 2. Toos en Louis Luijsterburg 60,94%, 3. Jan Hazen-Joop Schot 58,44%, 4. Annie DriesJoyce L’Hoest 55,31%, 5. Sjaak VriensPhilip Oprel 52,29%. BC A LA CARTE Uitslag 21 maart, A-lijn: 1. Theo Groenewoudt-Frits Hobbelen 59,38%, 2. Diana Mies-Dennis van Geel 58,13%, 3. Leo van Huffel-Henk Hertogs 57,50%, 4/5. Jan Schnitker-René de Heer en Jan Kalker-Jan Goossens 55,00%. B-lijn: 1. Toke en Frans Dons 67,50%, 2. Luuk Hertogs-Hans Keitz 65,42%, 3. Annie Salvenmoser-Carlos Bruijs 62,92%, 4. Rieteke Bos-Tonio de Candia 53,33%, 5. Roos

Bril-Bert Ravensbergen 50,42%. BRIDGECLUB SANS FUMEE Uitslag 21 maart, A-Lijn: 1. Carla de VosPeter Bakker 66,15%, 2. Leny-Karel Bartelen 57,81%, 3-4. Janny Bosma-Wim Dane 54,69%, 3-4.Joke van den Boom-Corry Stoffels 54,69, 5. Corrie Pijnen-Wil Presser 50,00%. B-Lijn: 1-2-3. Anny en Betsy Doomen 56,25%, 1-2-3. Riet van Overveld-Mia Pleging 56,25%, 1-2-3. Annie Dries-Wil Becht 56,25%, 4. Jopie en Ad Noteltiers 54,69, 5. Joke Claes-Martha Franken 52,60%. Elke donderdag begint de competitie om 19.30 uur bij spellencentrum D’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Info: B. Doomen, tel. 0164-241805. BC DE MOERKENS Uitslag 21 maart, middagzitting A-Lijn: 1. Christien Roelse-Anne-Marie Roeten 56,02%, 1. Christina Koek-Jenny Weijdt 56,02%, 3. Ria Schepers-Frans van Haperen 54,17%, 4. Nettie-Piet de Rooij 53,70%, 5. Miep-Clemens Gatersleben 51,85%. Middagzitting B-Lijn: 1. Bob van DaeleRien Eversen 71,43%, 2. Yehia Yassa-Marius Wierckx 64,68%, 3. Ria Karman-Diny Peters 64,29%, 4. Ad van de Linden-John Metaal 57,94%, 5. Riet Lambrechts-Rosa Kil 55,95%. Avondzitting A-Lijn: 1. Hennie Vermeulen-Joke Goossens 61,01%, 2. Christien Roelse-Nel van Gorsel 59,82%, 3. EllieDirk Kuijk 55,65%, 4. Gemma-Bert Piepers 55,36%, 5. Ankie Holtzer-Jan Pigmans 52,68%. Elke donderdagmiddag en avond kan men bridgen in wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21, Bergen op Zoom. Aanmelden v.a. 13.00 en 19.00 uur. Voor de middagzitting dient men zich aan te melden de woensdag ervoor voor 17.00 uur. De avondzitting is vrije inloop. Info bij Jac Kil, tel. 06-51157770. BRIDGECLUB T MARKIEZAAT Maandag 18 maart, groep A: 1. Jos Lenders-Ludo v. Wellen 67,36%, 2. Karel Bartelen-Jan de Rooij 62,15%, 3. Kenneth Clements-Wim v. Hoof 57,90%, 4. Jan v. Huffel-Partner 57,64%, 5. Trudy en Jan v. Eekelen 52,08% Groep B: 1. Rindert Andringa-Jan v.d. Broek 57,50%, 2. Wil Hagenaars-Christina Koek 55,42%, 3. Toos Suykerbuyk-Jopie Vale 54,58%, 3. Jan v. Es-Ad Schouw 54,58%, 5. Elly Pijnen-Jenny Weijdt 53,33%, 5. Helmi Beets-Rina Buckens 53,33% Groep C: 1. Hans v.d. Boom-Wil Roks 59,58%, 2. Mia en Cees Petersen 57,08%, 3. Ludo Oerlemans-Eric Thielemans 53,75%, 3. Marian Wijt-Marius Wierckx 53,75%, 5. Nell de Jong-Nel v. Egmond 52,08% BELLEVUE BRIDGE Woensdag 20 maart, groep A: 1. Ludo v. Wellen-Partner 69,53%, 2. Riet v. Rooy-Jan de Rooij 65,10%, 3. Marian Kools-Marius Wierckx 57,55%, 4. Marijke WanrooyKenneth Clements 55,47%, 5. Elly PijnenWillem Frasl 52,08% Groep B: 1. Nell de Jong-Ella Uitdewilligen 62,80%, 2. Nellie v.d. Bergh-Paula Krooswijk 54,46%, 3. Elly v. Aken-Joke Jacobs 53,87%, 4. Mggy Canne-Diny v. Haaren 52,68%, 5. Irene en Jan v.d. Broek 52,38% PAGINA 20

HALSTEREN - De A1 van RKSV Halsteren is de eerste kampioen in een volle competitie. Het A1 team van Halsteren heeft in de uitwedstrijd door te winnen met 2-3 tegen RCS A1 het kampioenschap behaald in de 1e klasse. Hiermee is de eerder verloren positie in de hoofdklasse opnieuw bereikt. Met nog 5 wedstrijden voor het einde, kan het team niet meer worden ingehaald. Het kampioensfeest is op ingetogen wijze gevierd, omdat dit met de vereniging later bij de thuiswedstrijd tegen Walcheren op 6 april echt zal gebeuren. Jongens gefeliciteerd met dit vroeg behaalde kampioenschap. Halsteren zondag 1 Halsteren zondag 1 mag, mede vanwege de vele afgelaste wedstrijden, in het aanstaande paasweekeinde twee maal uit spelen. Paaszaterdag om 14.30 uur tegen Longa en Paasmaandag om 14.30 uur tegen TSC. Na de succesvolle bekerwedstrijd tegen Vlissingen op dinsdag 19 maart moest er normaal gesproken zondag 24 maart tegen Vlissingen uit gespeeld worden, maar de onvoorspelbare weersomstandigheden van zondag hebben dat onmogelijk ge-

maakt. Dit soort omstandigheden maakt wel, dat voor met name Halsteren, die al 2 wedstrijden achterstond, het ongelooflijk zwaar zal maken in de komende weken. Na het dubbele programma met Pasen, zal ook in de daarop volgende weken er steeds in de week een wedstrijd ingehaald moeten worden. Bovendien staat ook de volgende wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB beker tegen ASWH ook nog op het programma. Het is zo jammer dat de KNVB onder deze omstandigheden blijft vasthouden aan de geplande einddatum in mei. Juist dan is het zeker en vast beter en kan de competitie onder normale omstandigheden worden afgewerkt. Ook het spelen in begin juni geeft voor iedereen meer plezier. Halsteren zaterdag 1 Door de 1-0 overwinning op het team van Vrederust blijft het zaterdag standaardteam op koers liggen voor een mogelijk kampioenschap. Dan moet op zaterdag 6 april de volgende klip uit tegen SKNWK worden genomen. Destijds werd de thuiswedstrijd gewonnen met 1-0 en dat moet in de uitwedstrijd ook mogelijk zijn. Met nog 5 wedstrijden te gaan en 5 punten voorsprong mag de mogelijkheid om dit keer kampioen te worden, niet meer ontgaan.

RK vv Nieuw Borgvliet BERGEN OP ZOOM - Voetbalprogramma van RK vv Nieuw Borgvliet voor Pasen. Programma Paaszaterdag 17.00u Nieuw Borgvliet 2-WVV’67 2 Nieuw Borgvliet 3 -BSC 8 Nieuw Borgvliet 6-SC Kruisland 5 Paasmaandag

14.30u DSE-Nieuw Borgvliet 11.30u Lepelstraatse Boys 2-Nieuw Borgvliet 2 12.00u Roosendaal 6-Nieuw Borgvliet 3 12.00u Nieuw Borgvliet 4-ODIO 3 12.30u Unitas’30 4-Nieuw Borgvliet 5 10.00u Nieuw Borgvliet 7-Hoeven 6 Vrouwen vrij

Meisjesteam SV DOSKO BERGEN OP ZOOM - Voetbalvereniging SV DOSKO wil volgend seizoen (2013-2014) graag een meisjesteam samenstellen. Een aantal dames binnen de DOSKOgelederen is graag bereid om dit team te trainen en begeleiden. Ben jij tussen de 12 en 15 jaar en heb je zin om samen met andere meisjes in competitieverband te voetballen? Meld je dan (uiterlijk 1 juni ‘13) aan bij de heer R. Brugmans, (voorzitter jeugdcommissie), tel. 06-41504241. Wil je alvast meer info over sv DOSKO vinden, bekijk dan http://www.svDOSKO.nl Programma Zaterdag 30 maart 14.00 Terneuzen A1-DOSKO A1 DOSKO B1 vrij 12.00 Terneuzen C1-DOSKO C1 12.30 DOSKO C2-Devo C1 12.30 RCS D1-DOSKO D1 10.30 DOSKO D2-DVO’60 D2 09.00 DSE D3-DOSKO D3 11.00 Nw. Borgvliet E1-DOSKO E1 09.00 Victoria’03 E2-DOSKO E2 09.00 DOSKO E3-SPS E2G 09.00 DOSKO E4-SC Welberg E2 09.30 Cluzona F1-DOSKO F1 10.00 Noordhoek F1-DOSKO F2 09.00 DOSKO F3-DSE F5 10.30 DOSKO M1-Internos M1 Zondag 30 maart 17.00 DOSKO 1-Jeka 1 17.00 Rood Wit W 3-DOSKO 3 17.00 DOSKO 4-Halsteren 3 15.00 DOSKO 5-Victoria’03 4 16.30 Roosendaal 6-DOSKO 7 15.00 DOSKO 8-Vivoo 3 17.00 Odio 6-DOSKO 9 17.00 DOSKO DA 1-BSC DA 2 Maandag 1 april 14.30 DOSKO 1-Vlissingen 1 11.30 DOSKO 2-HVV’24 2 11.30 Steenbergen 3-DOSKO 3 13.00 DOSKO 4-Rood Wit w 4 13.00 DOSKO 5-Alliance 3 12.00 HSC’28 5-DOSKO 6 10.00 DOSKO 7-BSC 10

10.00 SC Kruisland 5-DOSKO 8 10.00 DOSKO 9-Rood Wit W 7 DOSKO DA 1 vrij 09.30 DOSKO DA 2-Vosmeer DA 1 Donderdag 4 april 20.00 Wemeldinge 35+-DOSKO 35+ Paasweekeinde Vanwege de vele afgelastingen heeft de KNVB voor zaterdag als (paas) maandag een inhaalprogramma samengesteld, waarbij DOSKO twee keer thuis speelt. Het Bergse team dat bekend staat om aantrekkelijk voetbal in de 1e klasse 2e plaats. Nu de hete adem van Vlissingen en Best Vooruit in de nek gevoeld wordt, zullen er punten moeten worden behaald. Zaterdag 29 maart is de tegenstander JEKA. Het Bredase team staat op de laatste plaats, maar speelde afgelopen weekend wel mooi gelijk tegen het sterke DESK. Wedstrijd begint om 17.00 uur. Vlissingen komt maandag 1 april (2e paasdag) naar sportpark Meilust. In Zeeland werd DOSKO in het begin van de competitie met 5-0 verslagen. Er valt een rekening te vereffenen, aanvang 14.30 uur. Pupil van de week bij DOSKO-JEKA is de 12-jarige Bas Hachmer. Hij speelt als spits of linksmidden in DOSKO D3 en zit op de Marco Poloschool in groep 8. Hij is een groot liefhebber van friet en houdt niet van spruiten. Zij favoriete voetbalclub in Nederland is Ajax en in het buitenland Real Madrid. Robin van Persie en Lionel Messi zijn zijn favoriete spelers. Omdat Bas computers interessant vindt wil hij later misschien iets in computers gaan doen. In de rust speelt DOSKO 3 om de penaltybokaal. Ali Karar is pupil van de week bij DOSKO-Vlissingen. Hij is 11 jaar en zit in groep 7 Sancta Mariaschool, speelt in DOSKO E1 op het middenveld. Hij speelt ook graag tennis en basketbal. Ali eet graag pizza en friet. Hij heeft een hekel aan pesten en zegt dat zeker nooit te doen. Zijn favoriete clubs zijn Ajax en Galatasaray, favoriete voetballers Wesley Sneijder en Seleck Inan van Galatasaray. Ali wil later profvoetballer worden. DOSKO E1 speelt in de pauze om de penaltybokaal.


WIJ BETALEN NU MEER DAN â&#x201A;Ź 41,PER GRAM FIJN GOUD*

G OUD IS G â&#x201A;ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN/RRSWXHHQVELQQHQGHNRIÂżHVWDDWNODDUYRRUHHQLHGHUGLH van onze diensten gebruik wil maken.

â&#x20AC;?Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte Twijfel nietBij langer. sluiting? Goud is Geld kunt u teUw doosje oude sieraden recht voormet vrijblijvend advies voor al uwuw reparaties en ontwerpenâ&#x20AC;?. kan welverdiende vakan-

Bent u ook aan de wintersport toe?

tie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Bergen op Zoomse Goudbank Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. Do. Vrij. en Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur

Wintermenu! 3 gangen v.a. â&#x201A;Ź 9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

sss

 *$ 

 B

sssss

sssssss

ter ht op het wa e sssUitzic laire aanbiedingen e n n o m e rt o ers p ectacu e maand sp l en voor ied Lekker, sne itenspeeltuin sssElk en, baby partyâ&#x20AC;&#x2122;s etc. u adering lhoek/b Binnenspee Ook voor feestjes, verg bel of mail gerust! , fo in r e â&#x20AC;&#x2122;S of e Voor m orten PIZZA

ite ze uit 5 so DING: Keu ,- Meer info: zie webs IE B N A A IL 6 â&#x201A;Ź r APR a a m â&#x20AC;&#x2122;S voor sssss PASTA

ssss

Oesterdam 3 | Speelmansplaten |4696 PV | Tholen | 0166-607452 | daisy@pizzerialafamilia.nl

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van ĂŠĂŠn item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling opopdinsdag enwoensdag woensdag242 maart dinsdag19 23maart april en april VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

TE HUUR GARAGEBOX Boerhaaveplein Tel. 0174-295774 06-54292177


KERKELIJK

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom; tel. 233574; gertrudis@ rkboz.nl; Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00u: tel. 233574. Contactpastor: pastor Rud Smit, tel. 233574 of 06-30727945. Vrijdag 29 maart 15.00u: Goede Vrijdagviering met het Passie-evangelie, kruisweg en kruishulde. (graag bloemen meebrengen). Voorganger: pastor Rud Smit. Zang HMR Gemengd Koor. Zaterdag 30 maart 21.00u: Paaswake. Voorganger: pastor Rud Smit. Zang: HMR Gemengd Koor. Intenties: Overl. families Beuken en v. Mechelen, Jacques Hagenaars, Ton Borm en kleinzoon Wouter. Zondag 31 maart 11.00u: Eerste Paasdag. Eucharistieviering. Voorganger: pastor Rud Smit. Zang: HMR Gemengd Koor met orkest. Intenties: overledenen: Antoinette Augustijn-v. Turnhout, Anneke Vergouts, Cor Dries, pastor Piet Schoenmakers, Jaap v. Egeraat, Ingrid v. Dijck-Hamers, Ed v. Bladel, Alphons Smout en Hendrica Smout-Somers, Cornelia en Antonetta

Somers, Fransje Kemme-Röttger, Marcel v.d. Klundert, Frans Küppers, Rietje SnoekStumpel, Estella Roest-Garsmacher, Annemarie Touw, o. ouders v.d. GoorberghHagenaars, o. ouders v. Raay-Jansen, o. ouders Langenberg en zoon Piet, Ad v. Unen, Wout v. Tilburg. Aloys, Jaantje en Toine de Kok, voor kracht en steun voor een ernstig zieke. Maandag 1 april 9.30u: Tweede Paasdag. Stedelijke eucharistieviering, waarin Tjebbe Verbogt gedoopt wordt. Voorganger: pastor Rud Smit. Zang: Projectkoor. Middaggebed: Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudiskerk. Agenda parochie: wo 27 maart 10.15u en 15.30 u: Teambespreking, 17.00u: vastenmaaltijd, opgeven 233574 of Corrie Hamers 244983; vr. 29 maart 15.00-17.00 uur: Kinderkruisweg bij Lambertijnenhof. zat 30 maart 9u: Kerkbijeenkomst Eerste Communie; wo 3 april 14.00u: Kinderkoor o.l.v. Monique Jimkes, 19.30u: Ouderbijeenkomst Eerste Communie in de kerk. Doop: De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave

op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 14 april, 12 mei, 9 juni en 14 juli. Meilust: vrijdag 29 maart 14.30u: Goede Vrijdagviering. Voorgangers: dominee Willem Vermeulen en pastor Jo Staps. Zondag 31 maart 10.15u: Woord- en Communieviering. Voorganger: pastor Jo Staps. Huize St. Catharina: Do 28 maart 9.15u: Eucharistieviering. Voorganger: pastor Rud Smit. Vr 29 maart15.00u: Goede Vrijdagviering. Voorganger: pastor Lenie Pepels, Paaszaterdag 30 maart 19.00u: Woord- en Communieviering. Voorganger: pastor Jo Staps. Eerste Paasdag 31 maart 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger: pastor Albert Damen.. Op iedere weekdag is er ‘s morgens om 9.15 uur een dienst in de tijdelijke gebedsruimte: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag en donderdag: Woord- en gebedsdienst. Zoomflat: dinsdag 26 maart 15.00u: Paasviering: Voorgangers:dominee Bert ten Kate en pastor Co van Bekkum. Avondvrede: donderdag 28 maart 15.00u: Paasviering. Voorgangers: dominee Bert ten Kate en pastor Rud Smit.

Prikbord Laatste woensdag met vastenmaaltijd De werkgroep Noord-Zuid organiseert op iedere woensdagavond in de veertigdagentijd een ‘Vastenmaaltijd’. Woensdag 27 maart de laatste keer. Deze keer begint de maaltijd al om 17.00 uur, omdat speciaal allen zijn uitgenodigd die naar de chrismaviering in Wagenberg gaan. Maar ook anderen zijn welkom. Opgeven bij het Parochiecentrum tel. 233574 of bij Corrie Hamers tel. 244983 of per mail corriehamers@home.nl. Woensdag 27 maart: Chrismaviering De Diocesane Chrismaviering vindt dit jaar plaats in de Gummaruskerk in Wagenberg. Vanuit het hele bisdom komen beroepskrachten en parochianen bijeen voor de Eucharistie, waarin de oliën door bisschop Liesen zullen worden gewijd. De dienst begint om 19.00 uur. Paasdriedaagse Ieders aandacht wordt gevraagd voor de jaarlijkse Paasdriedaagse. Het Paasfeest bestaat uit drie vieringen op drie opeenvolgende dagen, met een stilteperiode tussen de Goede Vrijdagviering en de Paaswake. Met de hoogmis op Eerste Paasdag begint de paastijd die vijftig dagen duurt en loopt tot Pinksteren. Donderdag 28 maart: Witte Donderdag De Paasdriedaagse begint op Witte Donderdag met een gezamenlijke viering in de Lourdeskerk. Alle leden van het pastoraal team zullen voorgaan. Ook de emeriti zijn uitgenodigd voor concelebratie. Op Witte Donderdag viert de kerk de instelling van de eucharistie en het priesterambt. De

zang wordt verzorgd door het kerkkoor van de Lourdeskerk en de volkszang wordt gedragen door leden van andere parochiele koren. Wij nodigen u graag uit om aan deze parochiële viering deel te nemen. Aanvang 19.00 uur. Vrijdag 29 maart: Goede Vrijdag 15.00 uur: Viering van de kruisweg, de dood en de graflegging van Jezus in de Gertrudiskerk, Lourdeskerk en Heilig Hartkerk. Tussen 15.00 en 17.00 uur: Kinderkruisweg in het bos bij Lambertijnenhof 19.00 uur: Goede Vrijdagliturgie in kerk Goddelijke Voorzienigheid Zaterdag 30 maart: Paaswake Intrede bij het Licht van de Paaskaars, Wake met Bijbellezingen, Wijding doopwater, Doop en/of hernieuwing van de doopbeloften, Eucharistie of Communie. 19.00 uur: H.Hartkerk (eucharistie); 21.00 uur Lourdeskerk (communieviering), de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid (communieviering) en de Gertrudiskerk (eucharistie) Zondag 31 maart: Hoogfeest van Pasen Hoogmis van Eerste Paasdag: 9.30 uur Lourdeskerk en kerk Goddelijke Voorzienigheid 11.00 uur Heilig Hartkerk en Gertrudiskerk N.B. De klok wordt in de paasnacht van 31-3 naar 1-4 om 2.00 uur een uur vooruit gezet. Maandag 1 april: Tweede Paasdag 10.00 uur stedelijke eucharistieviering met Doop in de Gertrudiskerk. Zie voor meer

gegevens over de vieringen bij de afzonderlijke geloofsgemeenschappen. Extra paascollecte De extra collecte die steeds met Pasen in alle diensten wordt gehouden is een collecte voor eigen parochie. Naast de solidariteitscollecte die in hoofdzaak bestemd is voor de afdrachten aan bisdom en dekenaat is er dus een tweede collecte die de eigen parochie hard nodig heeft voor de bestrijding van alle gewone en bijzondere onkosten. Vormselviering Op vrijdag 5 april zullen alle kinderen die het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan de Vormselvoorbereiding worden gevormd. De namen van deze jongeren vindt u in het parochieblad Inzoomen. De dienst vindt plaats in de Lourdeskerk om 19.00 uur en wordt geleid door emeritus-vicarisgeneraal Vincent Schoenmakers. Concert koor St. Benedict’s Catholic School Op vrijdag 5 april vindt om 20.00 uur in de Gertrudiskerk een concert van een beroemd Engels schoolkoor. Gezongen worden koorwerken van G.F. Händel en J.Haydn. Nieuw nummer van Inzoomen Het nieuwe nummer van het parochieblad inZOOMen (nummer 3) is weer uit en valt een van de komende dagen in uw brievenbus. U vindt ze ook bij de uitgang van de kerk of op de secretariaten. De vieringen in de Goede Week en met Pasen in de verschillende kerken staan erin vermeld.

O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867, tel praathuis/kerk tel. 235106, fax 251530; olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 09.30 tot 11.30u, tel. 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, spreekuur dinsdagmorgen van 10.30-11.30u (uitgezonderd de tweede dinsdag van de maand) tel. 233574 of via de administratie. Donderdag 28 maart 19.00u: Witte Donderdag. Eucharistieviering. Voorgangers: Pastoraal team en emeriti. Vrijdag 29 maart 15.00u: Goede Vrijdag. Kruisweg. Voorganger: diaken C. v. Bekkum. Vrijdag 29 maart 15.00u: Goede Vrijdag. Scheldeflat. Kruisweg. Voorganger: dhr. G. Leenders. Zaterdag 30 maart 18.30u: Paaszaterdag. Scheldeflat. Woord-/communieviering. Voorganger: Diaken C. v. Bekkum. Zaterdag 30 maart 21.00u: Paaszaterdag. Woord-/communieviering. Voorganger: diaken C. v. Bekkum. Zondag 31 maart 9.30u: Eerste Paasdag. Eucharistieviering. Voorgangers: Pastor A. Willemsen en diaken C. v. Bekkum. Int: Thijs v. Rijsewijk en o. fam., o. fam. De Boer-Keijzer, o.o. Haast-Elzakkers, Wim Adriaansen, Johannes v.d. Water, Petrus Elzakkers, Johanna Meesters-Stolwerk, o.o. PaardekamBecht, Franciscus v. Eekeren, Toos-Visser-de Keijzer, Mary de Bont, o.o. Hanny en René Bruijs, o.o. Buys-Rampart, o.echtgenoot Piet Jacobs, o.o. Welschot-Pijnen, Liza en Ben Riesewijk, Louis en Leon Imandt, Bas en Hanna ’t Hart. Dinsdag 2 april 9.00u: Woord-/communieviering in de grot. Voorganger: dhr. M. Kuipers. Kindernevendienst: Tijdens de viering van Eerste Paasdag om 09.30 uur is er een kindernevendienst in het Praathuis. Kledingdepot Mensen in Nood: De kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is kledingdepot voor Mensen in Nood. U kunt hier op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur kleding afgeven, verpakt in gesloten plastic zakken. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeen-schappelijke doopvieringen vinden plaats op de zondagen 7 april, 5 mei en 2 juni om 12.00 uur. HEILIG HART VAN JEZUS Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie 0164-234069. Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.30u; e-mail: heilighart@rkboz.nl. Vrijdag 29 maart 15.00u Goede Vrijdag: Kruiswegviering; Voorganger M. Zopfi. Zaterdag 30 maart 19.00u Paaszaterdag: Eucharistieviering; Voorganger pastor A. Willemsen en Pastor M. Zopfi. Intenties:

Johanna Verbraak-de Bra, Pastoor Stan v. Oers, Estella Roest-Glasmacher, Walter Suijkerbuijk. Zondag 31 maart 11.00u Hoogfeest van Pasen: Eucharistieviering: Voorganger pastor A. Willemsen en pastor M. Zopfi; intenties: Johanna Verbraak-de Bra, Estella Roest-Glasmacher, Jan v.d. Kieboom, Leo Schuurmans en familie, uit dankbaarheid voor een 80e verjaardag, voor de overl. leden van de familie Dille-Ommering, Henk Lambregts. Donderdag 28 maart 9.30u Woord- en Communieviering: in de Dagkerk, ingang Kastanjelaan 160. Doopvieringen: Gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u hiervoor tijdig contact op te nemen met de pastorie (tel. 234069). Kinderwoorddienst: Zondag 31 maart is tijdens de dienst van 11.00u geen kinderwoorddienst ivm Pasen. Zondag 7 april is tijdens de dienst van 11.00u weer de kinderwoorddienst, de jongens en meisjes zijn dan weer van harte welkom. GODDELIJKE VOORZIENIGHEID Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 0164236371, voorzienigheid@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30-11.30u (0164-236371). Contactpastor: pastor R. Smit. tel. 0164-233574 of 0630727945 of bereikbaar via de administratie. Donderdag 28 maart 19.00u: Witte Donderdag. Stedelijke viering in de Lourdeskerk. Vrijdag 29 maart 19.00u: Goede Vrijdagviering. Gebedsdienst met Passieverhaal en kruishuldiging. Voorganger: pastor R. Smit. M.m.v. het koor van de Goddelijke Voorzienigheid. Zaterdag 30 maart 21.00u: Paaswake met Woord- en Communieviering. Voorganger: pastor J. Staps. Intenties: Petronella Vleghels-v. Nispen, Jan Rozendaal, Anna Leydekkers, Catharina Hazen-Paquay. Het koor van de Goddelijke Voorzienigheid zal de viering opluisteren. Zondag 31 maart 9.30u: Hoogmis van Pasen. Voorganger; pastor R. Smit. Intenties: Petronella Vleghels-v. Nispen. Het koor van de Goddelijke Voorzienigheid zal de viering opluisteren. Maandag 1 april 10.00u: Tweede Paasdag. Stedelijke viering in de Gertrudiskerk. Woensdag 3 april 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard); Woord- en Communieviering, voorganger: pastor M. Zopfi. Intenties: uit dankbaarheid. Doop: De doopvieringen vinden plaats op de laatste zondag van de maand. U kunt u hiervoor bellen met de administratie, tel.236371. Lezingen: 30 en 31 maart: Hand. 10, 34a+37-43; Kol. 3, 1-4; Joh. 20, 1-9.

KERKELIJK NIEUWS HALSTEREN Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer: Elke zondag 10.30u. dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel.: 0164-231992, email: hcvhmaalpad@home.nl. Voor info: B. van Weesep tel.: 0164-683941. Woensdag 27 maart 19.30 uur: Vesperdienst. Donderdag 28 maart, Witte donderdag; viering Heilig avondmaal, ds. H. van het Maalpad. Vrijdag 29 maart,Goede Vrijdag,19.30 uur: eredienst in de Protestantse Kerk, Nieuw Vossemeer: ds. H. van het Maalpad. Zaterdag 30 maart 22.00 uur: eredienst , Paasnachtdienst met viering Heilig Avondmaal, ds. H. van het Maalpad. Zondag 31 maart 10.30 uur: eredienst, Pasen, Ds. H. van het Maalpad. H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, secretariaat@quirinuskerk. nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn bereikbaar via tel.: 0164-680381. In dringende gevallen te bereiken via tel.: 06-10688964. Parochiebijdrage Rabo:

11.88.00.647 t.n.v. RK Parochiekern H. Quirinus Halsteren. Zaterdag 30 maart 21.00 uur: Paaswake. Parochieviering. Eucharistieviering, voorganger pastoor Han Akkermans m.m.v. het Ojé koor en The Next. Int: Annet Stuij en vader; Wilhelmus Schuurbiers en Cornelia Bedaf. Zondag 31 maart Pasen: 09.30 uur Dienst van Woord, Gebed en Communie, voorganger pastor Lenie Robijn m.m.v.. het Gemengd Koor St. Quirinus. Int: Beppie Loos-Stouthart, Jan van den Aarssen, Jo van Turnhout-van Loenhout, Anna Laanen-Sebregts, Betsie van Loon-de Koning, o.o. van den HeuvelPopelaars, zoon en schoonzoon. Donderdag 4 april 09.00 uur: Eucharistieviering. Int: Toos Oerlemans. Uw gebed wordt gevraagd voor de onlangs overleden Marie Raats-Jongenelen, Jan van Aert, Cornelia Nefs-van Gurp en To Bakx-Verdult. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. Vrijdag 29 maart 15.00 uur: Viering Goede Vrijdag, Pastor B. Simons. Zaterdag 30 maart, Pasen,19.00 uur: Woord, gebed en communie, pastor B. Simons. Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u

in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst: koffie en onderling contact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info: 0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn. Zaterdag 30 maart: geen viering: Parochieviering in de Quirinuskerk in Halsteren om 21.00 uur: o.o. Wilhelmus Schuurbiers en Cornelia Bedaf. Zondag 31 maart Eerste Paasdag 11.00 uur: Dienst van W.G.C.: Christ Elzakker e.v. Nel Luijkx, Gerardus Oostvogels e.v. Jacoba van Tillo, Leo de Kock e.v. Coby Blom, o.o. Blom-Boot,; o.o. De Kock-Van der Vliet, voorganger: Past. L. Robijn, lector: St. Kint; zang: gemengd koor; Maandag 1 April Tweede Paasdag 11.00 uur Euch.: o. echtp. Luijks-Van Overveld, Egidius de Bruijn e.v. Elisabeth Huijsmans, Marie Schetters e.v. Harry Huijsmans en zoon John, Jo Mertens, e. echtp. Van Geel-Gabriëls, o.o. Van Dorst-Slooters, o.o. Van Loon-Keijsers, voorganger: Past. H. Akkermans, lector: PAGINA 22

M. de Ruiter, misdienaar: Michaëla, zang: Dameskoor. Dinsdag 2 april 19.00 uur: Euch.: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. Blaauwhof. BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats: Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats. com. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt): Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www. bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente: Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134. Lievensberg ziekenhuis: Elke zondag 10.00u in de aula. Witte donderdag 28 maart 20.15 uur: A. Willemsen, eucharistie. Goede vrijdag 29 maart 15.00 uur: J. d. Koeijer, W en G. Zondag 31 maart: Pasen H. Stallaert, W en C. Cel-Kerk Levend Woord Brabant-Zeeland: Pastors: Jorden & Debora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl, jordenspijker@home.nl. Zondag 31 maart 10.30 uur: Paas-Celebration, Paaskerkdienst,

Kastanjelaan 53A, 4621 HC Bergen op Zoom. Evangelische Baptisten Gemeente: Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina: Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel: Zondag 10.00-11.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.00-11.45; 17.30-19.15u., zondag 10.0011.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Goede Vrijdag 29 maart 15.00u: Pastor L. Pepels. Zondag 31 maart Pasen: Pastor L. Pepels, Woord- en Communieviering.


./$17(1:(59(56 ]RZHOSDUWWLPHDOVIXOOWLPH

Voor het introduceren van bofrost*producten op de particuliere markt zijn wij PHWVSRHGop zoek naar klantenwervers (pioniers) voor direct sales aan de consument.

)81&7,((,6(1 * Representatief * Enige verkoopervaring is een pré * Werktijden van 12.00 tot 20.00 uur * Minimale leeftijd is 21 jaar * In het bezit van rijbewijs B en auto * Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Nog t/m 1 april VERVAT PALLET 10-daagse actie! 2e paasdag Open 10.00-17.00 uur (1e paasdag gesloten)

Gaatjes tapijt beige/grijs 2 1,50 p/m , Diverse maten as gt aa inclusief dr

Ervaring in deze branche is niet vereist, inzet weten wij te waarderen! Indien noodzakelijk, krijgt u voor deze functie een interne opleiding aangeboden.

%(178'(.$1','$$7',(:,-=2(.(1" Neem dan vandaag nog contact op met de vestiging Bofrost Breda op telefoonnummer 076-5498035 of stuur uw sollicitatiebrief met cv naar Breda@bofrost.nl

Vervat keuken tent van €445,- voo r €225,-

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Duo pack 95 €16, Aquakem/Rinse

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten SCHOONMAAKBEDRIJF

AUTOCAD

WINEMA zoektAvondcursus in Bergen op Zoom en Goes /ŶĨŽ͗ ϬϭϲϰͲϮϯϬϮϬϵ ŝŶĨŽΛďŝƚͲďLJͲďŝƚ͘Ŷů

enthousiast meisje vanaf 15 jaar Die een uur per dag van maandag t/m vrijdag van half 5 tot half 6 beschikbaar is. In omgeving B.o.Z of Heerle Neem contact op met 06 55855009

Wij verzorgen uw Belastingaangifte 2012 TEL. 0165-545011 BGG 06-28965431

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

ǁǁǁ͘ŐĂƌĂŐĞďŽdžĞŶƚĞŚƵƵƌ͘Eh

PALLETS Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157Star T

rek Fir

Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2 Meubelhal Broos Meubelen Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Zoom - 0164-242097 naast ABN-Amro parking

s

!

Minimaal 100 stuks.

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

0164 ± 687235 Boomkwekerij/Hoveniers Hoogerheide

Te Koop

TAXUS

3 jarig - 25/35 cm

20/40 cm

€ 0.50 per stuk

€ 0.40 per stuk

Voor: dakplatanen, dakmoerbei, leilinde, leiplatanen, bolacasia, bolesdoorn, catalpa, fruitbomen etc.

RECLAME: Groene Beuk 60/80cm Dakplataan Bolcatalpa 180cm

Zundert, 076-5973377

Parkeerprobleem opgelost!!! G.NL WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATIN

Géén gezoek, géén bekeuring, géén schade, géén ruiten krabben, géén slot ontdooien, etc. etc. Huur een overdekte vaste vrije parkeerplaats in Centrum Bergen op Zoom.

Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

www.denengelsmansierbestrating.nl

Voor nadere informatie: Tel. 06-41951878 of 06-10857836

€99

Degelijke opsta enkel €15,-/ ppen dubbel €20,-

la

ĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵͬĞǀĞŶďĞƌŐƐĐŚĞŶ,ŽĞŬ

BUXUS

Travellife Bergen 2 stuks

Rolkachel gas €55

To bold t Cont ly go w act he Dan d urf jij re no one’s gone before je vast in het ? wel te dageli verdie jks le pe (45, k ven van Car n

anker)?

+EW¾IW Easy blue €39,99 Navulling €15,-

€ 0.60 € 29.50 € 14.50

Dorema MEGA Voortentensho w korting 30 tot 50 % v.a. €432,-

ent Safarica familiet n va y ka ac Lake M 99,€499,- voor €3 TIJDENS PAASWEEKEND Koffie & Snack corner geopend!

Tuinafval nemen wij gratis mee! Tel.: 0164-616707 of 06-30429026 of 0113-552255 Valkestraat 15 vofakkermans@hotmail.com

Openings tijden: ZATERDA G van 09.0 0 tot 16.0 0u of op afs praak.

Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

www.hoveniers-hoogerheide.nl

VERVAT.NL Stadionweg 31 3077 AP Rotterdam vlak bij de kuip 010-4970832


ZZZFQO

* 1 , 7 5 2 .  &%LHIVWXN UXQGYOHHV JUDP

.RRSPDQV ]RHWHEDNPL[

$OOH%HHPVWHU NDDVSODNNHQ RIVWXNNHQ

DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP%LMYRRUEHHOG VWXNMRQJEHOHJHQ JUDP

NLOR

NLOR 2SWLPHOGULQNHQ FKRFRODGHPHON

-RKPDEURRG WRDVW HQSXXUVDODGHV

DOOHYDULDQWHQ SDNNHQยกRIOLWHU $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWNRHOYDN EDNMHVJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN %LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

$OOH$ULHOZDVPLGGHOHQ RIYOHNYHUZLMGHUDDUV IODFRQSDNRIGRRV

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

$OOH&*RXUPHWPLQLEDNMHV YOHHVYLVYHJHWDULVFKJURHQWHQIUXLW SDQQHQNRHNMHVEURRGMHVHQVDXVMHV $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

*UROVFKELHU NUDWIOHVMHVยกPOOLWHU%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG Diepeveen, Vogelenzang 95 Bergen op Zoom'H9H\9RJHODDUย‡RoosendaaO/DXUHLMVHQ/LQGHQEXUJย‡Halsteren, :HHN $DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJPDDUWWPGLQVGDJDSULONLMNYRRUGHVSHFLDOHRSHQLQJVWLMGHQYDQXZ&RSZZZFQO$FWLHVJHOGHQ XLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]H DGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23'H]H]LMQXLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQ XLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

6OLPEH]LJ

DBOZ_20130327  
DBOZ_20130327