Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

20 MAART 2013 WEEK 12

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @BergseBode Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

QUIRINUSKERK LUIDT EEUWFEEST IN MET NIEUW LIED

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

KLIMBOS TILT BRABANTSE WAL NAAR HOGER NIVEAU

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

AUTOKIEVIT UW RENAULT-DEALER NU OOK IN BERGEN OP ZOOM WWW.AUTOKIEVIT.NL

ABRAHAM DE HAANSTRAAT 9, TEL. (0164) 23 69 52

Netwerkorganisatie tegen schoolverzuim

Wateroverlast in Halsteren

BERGEN OP ZOOM - De gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Woensdrecht richten een netwerkorganisatie op om het schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Zo willen de gemeenten er voor zorgen dat alle gemeenten een gezamenlijke werkwijze hebben en dat de scholen een vast aanspreekpunt hebben. Er zal voortaan gewerkt worden met een team met een gezamenlijke visie van beleid en werkwijze om het schoolverzuim tegen te gaan. Leerlingen, ouders en scholen staan in deze aanpak centraal. Voor de regio zal een kwartiermaker worden aangesteld om een plan van aanpak te schrijven.

HALSTEREN - Bij regenval heft men met name bij de parkeervoorziening bij de C1000 in Halsteren overlast van flinke waterplassen. De fractie van de GBWP schrijft dit in een brief aan het college van de gemeente Bergen op Zoom. Winkelende mensen die hun auto hebben geparkeerd op het parkeerterrein ondervinden volgens de fractie van de partij in zulke mate overlast van het water dat de partijleden er regelmatig op aan worden gesproken. Ze geven aan dat de afwatering aan het betreffende gebied maar ook op andere plaatsen in Halsteren te wensen overlaat en vragen zich af of het college bereid is om maatregelen te treffen.

Arjan van der Weegen steunt SamenLoop

College in bres voor opvang Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Arjan van der Weegen is ambassadeur voor de Samenloop voor Hoop. Tijdens dit 24 uur durend evenement wordt aandacht gevraagd voor de ziekte kanker. Er wordt daarnaast geld ingezameld voor KWF kankerbestrijding. Van der Weegen verwacht dat de tocht een fantastisch evenement gaat worden. Tijdens de loop wandelen teams met elkaar 24 uur. Er is van elk team altijd minimaal één teamlid aan het wandelen. “De samenloop is een mooie combinatie van sport en een goed doel”, zegt de wethouder. Het evenement zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 september van dit jaar.

Bestuur Juvenaat wil fuseren BERGEN OP ZOOM - De scholenkoepel Stichting Katholiek Onderwijs Breda (SKVOB), waaronder ook het Juvenaat in Bergen op Zoom valt, is voornemens om te fuseren met de Bredase onderwijsstichting Magical Education. Onder die laatste stichting valt slechts één middelbare school: het Orion College in Breda. Het lyceum is met 102 leerlingen de kleinste middelbare school van Breda en moet fuseren om haar rijksbijdrage veilig te stellen. Onder het grotere SKVOB vallen elf West-Brabantse scholen, samen goed voor 7200 leerlingen. Het Bergse gemeentebestuur heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de fusie.

BERGEN OP ZOOM - Na een opfrisbeurt en het creëren van een maritieme sfeer werd het wijkgebouw De Bergse Plaat op 15 maart feestelijk heropend. Gebruikers (op foto), betrokkenen en wethouder Linssen knipten linten door, waar de kinderen van De Maatjes Kinderopvang soms woeste golven van maakten. FOTO MARJET LUBBERS

Toeristische route verbindt pleintjes met groene parels

Tweede brug naar Ravelijn BERGEN OP ZOOM - Het Ravelijn krijgt een tweede verbinding met het vasteland. Dat meldt wethouder Ton Linssen. Aan de zijde van de Noordsingel komt een nieuwe brug die het laatste overgebleven vestingwerk van de binnenstad moet verbinden met de nu nog grotendeels verborgen binnentuin aan de Dumontsdreef. De historische steeg ondergaat momenteel samen met de Goudenbloemstraat en de Korenmarkt een flinke opknapbeurt voor de tweede fase van het pleinenplan, dat zowel de pleintjes als de groene parels van de binnenstad met elkaar moet verbinden. DOOR RIA VAN MEIR Na het Korenbeursplein, de Van der Rijtstraat en Korenbeursstraat worden dit voorjaar de Korenmarkt, Goudenbloemstraat en Dumontsdreef opgepakt. Het plein en omliggende straten krijgt nieuwe bestrating, deels afkomstig van het Korenbeursplein. De historische lindebomen worden van hun plek gehaald en aan de rand van het plein teruggezet, zodat zij een mooie omlijsting zullen vormen. Ook de verlichting wordt vernieuwd. Langs de straten komen de zogenaamde Bergse gaslampen, terwijl het plein verlicht wordt door één centrale mast van zes meter hoog. De verlichting zal onderdeel worden van een kunstwerk om het plein verder aan te kleden. Wethouder Ton Linssen gebruikt de opgeknapte Grote Markt en het ver-

nieuwde Korenbeursplein graag als referentiekader. “Die pleinen zien er nu gelikt uit, als pareltjes voor de binnenstad”, meent hij. Route De parels bestaan overigens niet alleen uit stenen. Ook het groen speelt een nadrukkelijke rol in het pleinenplan. Nu de Stichting tanteLouise-Vivensis het historische pand aan de Dumontsdreef heeft aangekocht voor haar hospice, ziet de wethouder ook kansen om de tuin open te stellen voor publiek. “Het pleinenplan is destijds bedacht om een aantrekkelijke toeristisch-recreatieve route te ontwikkelen, waarbij men vanaf de Grote Markt over de pleintjes en langs de historische straten kan wandelen. Daarbij worden ook de bijzondere groene locaties in de binnenstad met elkaar verbonden. Zo loop

je straks vanaf de Grote Markt, langs de beeldentuin van het Markiezenhof, over het Catharinaplein, door de tuin van de Dumontsdreef richting het Ravelijn. Daar komt vanaf de Noordsingel een tweede brug naartoe, zodat je langs de andere kant kan doorlopen naar het mooie Anton van Duinkerkenpark”, tekent Linssen uit. Nassaukazerne De werkzaamheden aan de Korenmarkt, Dumontsdreef en Goudenbloemstraat worden voor de bouwvak afgerond. Linssen kijkt daarnaast ook uit naar de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek dat woningcorporatie Stadlander momenteel uitvoert voor de herontwikkeling van de Nassaukazerne. “Daar verwacht ik in het najaar meer duidelijkheid over, zodat we het hele gebied naar een hoger niveau kunnen tillen”, aldus Linssen.

Read2Me! voorleeswedstrijd

Weinig ziekteverzuim in Lievensberg

BERGEN OP ZOOM - Bibliotheek Bergen op Zoom houdt donderdag 21 maart vanaf 19.30 uur de Read2Me! voorleeswedstrijd voor brugklassers.

BERGEN OP ZOOM - Er is weinig ziekteverzuim bij het personeel van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Het hospitaal is namelijk genoemd in een landelijke top drie van brancheziekenhuizen waar het ziekteverzuim het laagst is. Lievensberg scoorde met een verzuim van 2,92 procent veel lager dan het landelijke gemiddelde van 4,3 procent. Daardoor stond het ziekenhuis op een tweede plek in de top drie. Het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal staat ook in de top drie. Franciscus staat met een verzuim van 3,2 procent op de derde plaats. “Het resultaat is vooral te danken aan de medewerkers”, aldus de raden van bestuur van beide ziekenhuizen

De leerlingen hebben al op school tegen elkaar gestreden door fragmenten uit hun favoriete jeugdboek voor te lezen. Nu komen de schoolwinnaars tegen elkaar uit in de lokale Markiezaatsfinale in Bibliotheek Bergen op Zoom. De deelnemers zijn: Karima Abali (ZoomMavo Bergen op Zoom) leest voor uit het boek Lover of Loser van Carry Slee; Veerle van Doorn (Roncalli Bergen op Zoom) leest voor uit het boek Wraak van Daniëlle Bakhuis;

Annemarie Mangnus (Gymnasium Juvenaat Bergen op Zoom) leest voor uit het boek De rode wolf van Simone van der Vlugt; Susanne Oerlemans (Mollerlyceum Bergen op Zoom) leest voor uit het boek Waanzin van Mel Wallis de Vries; Marie-Claire Slimmen (Prinsentuin Halsteren) leest voor uit het boek MZZL meiden winterlove van Marion van de Coolwijk. De Markiezaats-winnaar gaat door naar de provinciale voorleesfinale op donderdag 11 april in Breda. De jury bepaalt wie de felbegeerde titel Read2Me! voorleeskampioen van Bibliotheek Het Markiezaat in de wacht weet te slepen. Rik Westdorp, leerling van het CKB speelt gitaar voor en tijdens de voorleeswedstrijd.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Stress, somberheid, pijn, vermoeidheid, onzekerheid, niet lekker in je vel? Volgende week start er weer een TRAINING MINDFULNESS bij Mindhelp in Bergen op Zoom www.mindhelp.nl info@mindhelp.nl

BERGEN OP ZOOM - Het gemeentebestuur maakt zich hard voor de continuïteit van kwalitatief goede kinderopvang in de wijk Nieuw Borgvliet na het faillissement van kinderdagverblijf Frankje. De kinderopvang huurde twee ruimten in Brede School Het Palet en Antonius Abt van de gemeente Bergen op Zoom, maar kampte met grote huurachterstanden. Inmiddels heeft Kobalt zich gemeld als nieuwe opvangaanbieder en kan de opvang in de brede school blijven bestaan, een belangrijke voorwaarde voor het gemeentebestuur. De ruimte in Antonius Abt wordt eind maart gesloten, zodat de verhuizing in alle rust kan gebeuren.

CJG’s zoeken samenwerking op BERGEN OP ZOOM - De Centra voor Jeugd en Gezin in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht orienteren zich op een samenwerking achter de schermen. Doel is om vooral organisatorisch zaken samen op te pakken, terwijl de huidige vestigingen kunnen blijven bestaan om zich te richten op de lokale doelgroep. In Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen kinderen, ouders en verzorgers antwoord krijgen op alle kleine en vragen die horen bij het opvoeden. Woensdrecht en Steenbergen hebben ieder één vestiging, terwijl in Bergen op Zoom naast de hoofdvestiging het CJG ook op afspraak op een locatie te bezoeken is.

‘Locatie kermis geen succes’ HALSTEREN - De keuze om de kermis van Halsteren te verhuizen van de Dorpstraat en de omgeving naar Villa De Beek is geen succes. Dit vindt de GBWP en geeft dit ook aan bij de gemeente. Een paar jaar geleden is besloten om de kermis op de Beek te houden maar dit is volgens de GBWP een vergissing. “Inwoners van Halsteren, de Dorpsraad en de ondernemers geven aan dat zij graag zouden zien dat het evenement weer wordt zoals het vroeger was”, zegt de fractievoorzitter van de partij. Hij voegt daar nog aan toe dat het in het dorp gezelliger is en een koppeling kan worden gemaakt met andere activiteiten die het evenement versterken.


OP 3 E LE KW VE AR RIN 20 T G 13 AA L

RaadhuisPassage

5

APPARTEMENTEN TE HUUR

PRIJS VANAF € 825.Het gebouw In het hart van Hoogerheide combineert de RaadhuisPassage een prachtig uitzicht over de Brabantse Wal met een ideale ligging ten opzichte van winkels, scholen en andere voorzieningen die Hoogerheide als centrumkern van de gemeente Woensdrecht te bieden heeft. Het gebouw is een ontwerp van Vergouwen en Van Rijen Architecten te Etten-Leur en bestaat uit 24 luxe, ruime appartementen, winkelruimtes en een grote parkeerkelder met een apart gedeelte voor de bewoners.

(excl. parkeerplaats/servicekosten)

appartementen in het complex bieden ruimte en luxe, een hoog afwerkingsniveau en zijn geschikt voor een breed publiek. De ligging is ideaal voor mensen die graag dicht bij de voorzieningen wonen.

Begane grond De centrale hoofdtoegang is gelegen aan de Raadhuisstraat, het complex bestaande uit de appartementen en

ontgrendeling, video-intercom, vloerverwarming door het hele appartement en het materiaalgebruik is zo gekozen dat alle appartementen het hoogste energielabel (A) hebben. De winkelstraat van Hoogerheide, de Raadhuisstraat, krijgt

Hof van Holland. Bij de hoofdingang bevinden zich ook de appartementen.

een uitbreiding van het huidige aanbod van winkels. De

een daktuin. Deze siertuin zal worden onderhouden door een gespecialiseerd bedrijf, zodat het steeds een goede uitstraling en daarmee toegevoegde waarde voor het complex zal blijven behouden. Enkele wandelpaden verbinden de verschillende appartementenblokken en de liften met elkaar.

Lift en trappenhal Via de lift of de trappenhal kan men toegang verkrijgen tot de appartementen gelegen op de 1e en 2e verdieping.

Parkeerkelder In de parkeerkelder is per appartement een eigen parkeerplaats aanwezig.

er met de RaadhuisPassage een beeldbepalend en in het oog springend gebouw bij, een kwaliteitsimpuls met bovendien

Het dak van de commerciële ruimtes wordt voorzien van

commerciële ruimtes heeft een eigen straatnaam gekregen: postkasten met bellentableau en video-intercom van de

Het gebouw zal voorzien worden van elektronische deur-

Tuin

Locatie Het centrum van Hoogerheide ligt op 15 minuten rijden

‘‘

NOG SLECHTS

van Bergen op Zoom, 20 minuten rijden van Roosendaal, 15 minuten rijden van Antwerpen en 45 minuten van

Ook is er voor elk appartement een aparte afsluitbare

‘‘

bergruimte. Voor het huishoudelijk afval is een ondergrondse containerruimte zodat dit steeds netjes uit het zicht is.

Rotterdam.

Puur genieten van de rust en het prachtig uitzicht over de Brabantse Wal met een ideale ligging ten opzichte van winkels en voorzieningen in het centrum van Hoogerheide.......

WWW.WSWOENSDRECHT.NL

Daar kun je op bouwen! WSWOENSDRECHT VASTGOED BV Jan van der Heijdenstraat 14 I 4631 NH Hoogerheide I Tel 0164 - 613313 E-mail. info@wswoensdrecht.nl


ACTUALITEIT

Eerste routes in april al klaar

Klimbos tilt Landgoed Lievensberg naar hoger niveau BERGEN OP ZOOM - De vaste bezoeker van Landgoed Lievensberg zal dit voorjaar verrast worden door de enorme kwaliteitsslag die het recreatiegebied momenteel ondergaat. Niet alleen legt de gemeente deze maand de laatste hand aan het nieuwe fiets- en wandelpad aan de Balsedreef, ook is in het bos een begin gemaakt aan een spectaculair Klimbos. De eerste routes voor de kinderen zullen in april al geopend worden. DOOR RIA VAN MEIR Met een Blote Voetenpad, gps-tochten, mountainbikeroutes en diverse horeca is het aanbod van Landgoed Lievensberg de afgelopen jaren al flink uitgebreid. “Maar een echte dagattractie ontbrak er nog aan”, merkt Bas van Kesteren van Stayokay op. Daar komt dit voorjaar verandering in door de komst van het Klimbos. Daarbij kunnen klimmers vanaf zeven jaar een spannend en uitdagend parcours door de bomen volgen. Onderweg moeten ze diverse hindernissen, zoals netten, schommels, touwbruggen en lianen, overwinnen. Het parcours voor de jongste de kinderen begint op een hoogte van drie meter. Ook volwassenen kunnen via de groene route op die hoogte alvast wennen aan het principe, want via de blauwe en rode route kunnen de echte waaghalzen doorgaan naar de zwarte route die over een hoogte van twaalf tot dertien meter loopt. Goed voor zeker drie uur aan klimplezier. Veiligheid Het parcours van het Klimbos strekt zich uit over een gebied van ongeveer één hectare bosgebied ten zuiden van de Balsedreef. Naast de klimparcoursen komt er

ook twee tokkelbanen voor de kinderen en voor de volwassenen. De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart, zodat volgende week ook daadwerkelijk begonnen kan worden met het plaatsen van de platforms rond de bomen.

‘Het ontbrak nog aan een dagattractie’ “Daarvoor kiezen we dennen uit die minimaal 35-40 centimeter dik zijn, want de veiligheid staat bij ons voorop”, zegt Jip Peper, een van de initiatiefnemers van het Klimbos. De platforms worden ook zo aangebracht dat zij de groei van de bomen niet belemmeren. De twee juniorroutes zullen eind april al klaar zijn. De opening van het volledige Klimbos staat op 17 mei gepland. Medewerking Het Bergse Klimbos, dat de naam Brabantse Wal krijgt, is het derde van de hand van Jip Peper en zijn compagnon Hans-Peter Baars. Vier jaar geleden werd het eerste Klimbos in Apeldoorn geopend. Vorig jaar kwam daar een Klimbos Achter-

Vlnr: Jip Peper (initiatiefnemer), wethouder Ad van der Wegen (gemeente), Hans-Peter Baars (initiatiefnemer), Bas van Kesteren (Stayokay) en Maarten van Everdingen (medewerker Klimbos). FOTO RIA VAN MEIR

hoek in Ruurlo bij. Baars verwacht op de Brabantse Wal jaarlijks 15.000 tot 20.000 bezoekers te mogen verwachten. “Nu we aan het werk zijn, zien we al veel mensen van de plaatselijke bevolking in dit gebied wandelen of recreëren. We krijgen ook alle medewerking vanuit de gemeente en verwachten dan ook dat dit gaat slagen.”

Bezoekerscentrum Met de realisatie van het Klimbos wordt bovendien ook een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Landgoed Lievensberg tot recreatieve hoofdpoort op de Brabantse Wal. “Deze maand zal het nieuwe fiets- en voetpad langs de Balsedreef klaar zijn en is er

ook extra parkeervoorziening gerealiseerd voor de auto’s. Bovendien zijn we druk bezig met de komst van een bezoekerscentrum bij Stayokay. Samen met de komst van het Klimbos wordt een bezoek aan het landgoed dus nog meer een beleving”, meent wethouder Ad van der Wegen.

katholieke kerk Halsteren viert eeuwfeest

Jubileum Quirinuskerk wordt ingeluid met nieuw lied voor de kerk, dat betrof de Heilige Marie HALSTEREN - De H. Quirinuskerk staat al 100 jaar in het centrum van Halsteren. Jan Verswijveren heeft voor dit Martelaar jubileum een nieuw lied gecomponeerd ter ere van de patroonheilig Quirinus van Siscia, dat gezongen zal worden “De kerk is precies op tijd opgeknapt, voor Adolphine waarnaar een kapel in Oshet 100 jarig bestaan. De jubileumcommis- sendrecht vernoemd is. Eigenlijk ben ik tijdens diverse activiteiten rondom de viering. DOOR SONJA BRAND De H. Quirinuskerk is een van de vier kerken (en daarmee een van de vier gefuseerde parochiekernen) van de Sint Christoffel Parochie. De parochie behoort tot het dekenaat Het Markiezaat, één van de drie dekenaten

binnen het bisdom Breda. Sinds vorig jaar is er heel veel werk verzet aan binnen- en de buitenkant. Eind augustus werden de steigers opgebouwd en werd de hele voorgevel samen met de torens in blauw gehuld. Inmiddels zijn de torens en de gevel zichtbaar opgeknapt door nieuw voeg- en timmerwerk, de

vijf grote westramen helemaal vernieuwd en de wijzers van het torenuurwerk opnieuw verguld en van een led-verlichting voorzien. De algemene indruk van het vernieuwde interieur is volgens Jan Verzwijveren net zo goed positief, gezelliger en geschikter voor concerten.

sie heeft mij gevraagd om ter gelegenheid van het jubileum het oude lied te actualiseren en ook te helpen bij het uitbrengen van het jubileummagazine. Dat magazine zal bestaan uit oude en nieuwe foto’s ondersteund met teksten. De stijl van het originele lied uit 1927 was ouderwets van tekst en muziek dus dat nodigde niet echt uit om een nieuw sprankelend lied te creëren. Met toestemming van de commissie mocht ik een nieuwe maken en gelukkig konden ze zich ook nog vinden in het resultaat. De patroonheilige van de kerk is Quirinus van Siscia, deze martelaar werd omwille van zijn geloof ter dood gebracht door verdrinking met een molensteen om zijn nek. Dat gegeven en de bijzondere betekenis van water voor de kerk zoals dopen en zegenen, heb ik verwerkt in het lied. Ik speel het lied op gitaar en mijn jongere broer Ard Verzwijveren neemt het zanggedeelte op zich, begeleid door de koren van de Quirinuskerk”, legt Jan uit. Luisterliedjes “Een keer eerder maar schreef ik een lied

een fanatiek ‘luisterliedjes’ schrijver en ik zou mijn liedjes, helemaal los van de kerk, kunnen brengen op verschillende gelegenheden waar daar aandacht voor is, in een schrijverscafé, tijdens een opening of tentoonstelling bijvoorbeeld. De laatste twintig jaar ongeveer schrijf ik in het Nederlands, voorheen ook in het steenkolenEngels voor de bandjes waarin ik zong met de grappige namen Yoghurt, 2gether en Catchup. Solo heb ik met mijn eigen liedjes meegedaan aan de Bergse Voice en drie keer de finale weten te behalen, daar heb ik een hoop lol aan beleefd”, besluit Jan. Het nieuwe lied, getiteld ‘Quirinus van Siscia’, beleefde zijn primeur tijdens de lezing over Joseph Cuijpers, de architect van de kerk. Verder zal het onder andere nog gezongen worden tijdens de jubileumactiviteiten (zie kader). Meer informatie over de H. Quirinuskerk is te verkrijgen via de Sint Christoffel Parochie, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, 0164 68 23 10, secretariaat@quirinuskerk.nl, www. sint-christoffel.nl

Jubileumactiviteiten

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Jan Verswijveren voor de bijna 100 jaar oude katholieke kerk in Halsteren. Voor het jubileum componeerde hij een lied ter ere van de patroonheilig Quirinus van Siscia. FOTO SONJA BRAND

- vrijdag 22 maart, 19.30 u, kerkveiling in Wittenhorst - vrijdag 3 mei 14.30 u, Mariaviering in Quirinuskerk - zondag 26 mei om 10.00 u, de 100e verjaardag van de kerk, Eucharistieviering met de bisschop van Breda, mgr. Johannes Liesen als voorganger - zondag 2 juni 9.30 u, in Sacramentsdag viering

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


X x x x x

x x x

Superkoopje! Nu een vaste lage prijs van 53,- voor

U betaalt: Retour via LG:

Bij een 2-jarig Telfort 500MB + 300 min + Telfort ToestelLease

65,20,-

*De prijs van € 45,- is de prijs na € 20,- retour via LG.

€ 39,-

per maand

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

Incl. € 10,beltegoed!

Media Markt Prijs:

bijbetaalprijs Xperia Z Smartphone i.c.m. abonnement

Optimus L3 Prepaid Smartphone

DEZE WEEK TE GEKKE AANBIEDINGEN OP VELE SMARTPHONES BERGEN OP ZOOM Burg. van Hasseltstraat 3 Tel. 0164 - 218 600

maandag 10.00 - 21.00 uur dinsdag 10.00 - 21.00 uur woensdag 10.00 - 21.00 uur

donderdag 10.00 - 21.00 uur vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 09.30 - 18.00 uur

zondag 12.00 - 18.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Parkeergarage direct boven de winkel

Cadeaukaarten verkrijgbaar


ACTUALITEIT

Lente begint met erwtensoep, puddingkoeken en bosviooltjes op het Zilverstrand

Column

Gemeente en bewoners vieren herbeplanting Zilverplevier BERGEN OP ZOOM - Bewoners staken afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen om verloedering van het Zilverstrand te gaan. Het kwam voor hen als een onaangename verrassing dat de gemeente de beplanting van het plantsoen Zilverplevier/Strandplevier rooide om het te gaan vervangen door gras. Boosheid en irritaties werden echter omgezet in positieve energie, resulterend in een gezamenlijke herbeplanting van het plantsoen. Bewoners kregen advies, spaden en planten van de gemeente om hun plantsoen weer fraai in te richten.

Addo Sprangers

Buona sera Op de een of andere manier blijft Argentinië voortdurend ons pad kruisen. Het land van de pampas, de biefstukken, de wijn, tango en de bandoneon. Van goede voetballers en van prinses Máxima. En, sinds afgelopen week, ook het land van de nieuwe paus. Met een vriendelijk ‘buona sera’ begroette de goedlachse Franciscus I, tot kort daarvoor nog gewoon door het leven gaand als kardinaal Jorge Mario Bergoglio, de gelovigen op het Sint Pietersplein in Rome. Het leverde hem een staande ovatie op. Een soortgelijk applaus kreeg Lionel Messi, de Argentijnse stervoetballer, een dag eerder. Met twee werkelijk prachtige doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de 4-0 overwinning van zijn club op AC Milan, waardoor ‘Barça’ nu in de kwartfinales van de Champions League mag aantreden. Dankzij paus Franciscus I en Messi is Argentinië weer helemaal hot en mag het land zich zelfs in mijn persoonlijke sympathie verheugen. Dat is wel eens anders geweest. Nadat het Nederlands Elftal in 1978 de finale van het WK voetbal in Argentinië verloor, kon ik het gastland wel schieten. De beelden van Argentijnse boeventronies die schopten naar alles wat oranje was, zie ik nog steeds voor me, net als het gezwaai met de wereldbeker door die misselijke dictator Jorge Videla. Dat Argentinië een paar jaar later tijdens de Falkland-oorlog tegen Engeland in het stof moest bijten, gaf deze anglofiel doen ook wel een beetje genoegdoening. Toch bleven die vermaledijde Argentijnen hun streken houden. Dat het Engelse nationale voetbalelftal tijdens het WK 1986 in Mexico door Argentinië werd uitgeschakeld was één ding, dat Diego Maradona ‘scoorde’ door de bal langs doelman Peter Shilton te slaan een tweede. Schaamteloos schreef hij de goal toe aan de hem zogezegd toegesnelde Hand van God, daarmee de bewondering voor zijn tweede doelpunt - waaraan een indrukwekkende slalom langs vijf Engelse verdedigers voorafging - toch wat naar de achtergrond drukkend. Gelukkig heelt de tijd alle wonden, tenzij je als Argentijn in het verleden iets te innige contacten had met de militaire junta en je dochter het in haar hoofd haalt met een Nederlandse prins te trouwen. Prinses Máxima, straks onze nieuwe koningin, heeft echter ieders hart gestolen. Net als Lionel Messi en Franciscus I. De zon schijnt weer voor Argentinië en niet alleen op haar nationale vlag. Buona sera.

Bewoners rondom het Zilverstrand staan klaar om aan de slag te gaan met het aanplanten van hun plantsoen. In het midden staan initiatiefneemster Els Roepers en wethouder Ad van der Weegen. FOTO MARJET LUBBERS

Colofon

DOOR MARJET LUBBERS

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Merijn Sitsen Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 12 De oplossing van deze puzzel is in week 13 te vinden op www.internetbode.nl

In een feestelijke knalgele partytent kwamen bewoners en gemeente bijeen om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken. Jong en oud, waaronder ook oud bewoners, luisterden er voorafgaande naar diverse toespraken over de totstandkoming van deze bijzondere aanplant dag. Namens de gemeente sprak wethouder Ad van der Weegen over de maar liefst drie win-win situaties die dit project oplevert: “Voor ons begint de lente vandaag”. Samen De eerste win is die voor de natuur: grotere biodiversiteit in de wijk en een mooiere wijk om in te wonen. De tweede win is een besparing voor de gemeente op onderhoud doordat dit deels door de bewoners wordt overgenomen. Deze besparingen komen weer ten goede aan bewoners van Bergen op Zoom. De belangrijkste win is die van het samen doen en zijn. Gezamenlijke betrokkenheid voor je leefomgeving levert de meeste winst op. Samen zorgen voor de leefbaarheid in de buurt, het schoon, heel en veilig houden. Dit betekent elkaar

aanspreken op onwenselijk gedrag maar elkaar ook vinden in tijden dat het nodig is én het gezellig maken met elkaar. Dat men elkaar rondom het Zilverstrand gevonden heeft was te merken aan de 80% opkomst, maar liefst 40 huishoudens werkten mee aan de herbeplanting. Lentefeest Initiatiefneemster Els Roepers was trots en dankbaar voor de kracht die de buurt liet zien. “Zonder hulp van zo velen zou het niet zijn gelukt om weer een plaatje van dit stukje Plaat te maken”, benadrukte zij in haar toespraak waarin ze iedereen bedankte.

“Project levert drie win win situaties op” De bewoners togen vervolgens met de wethouder en ambtenaren aan het werk om de planten te poten. Ze maakten er een vrolijk lentefeestje van alhoewel er tegen de kou nog een kop erwtensoep klaarstond. Dit positieve initiatief werd breed gewaardeerd, Intratuin Halsteren zorgde

voor 600 vrolijke bosviooltjes als presentje voor ieder die meewerkte en bakkerij Broodje Groffen maakte voor hen speciale ‘samen kan het beter’ puddingkoeken. Burgerparticipatie Peter Bogers, hoofd afdeling Openbare Ruimte offerde graag zijn vrije zaterdag aan de herbeplanting op: “Het is belangrijk dat de mensen hun leefomgeving adopteren. De bewoners zelf moeten hierbij de regie in handen nemen anders lukt het niet, de gemeente wil daarbij ondersteunen.” De gemeente ziet graag meer burgerparticipatie projecten nu de oude duurdere structuren zoals subsidies aan wijkcommissies zijn afgebroken. De gemeente wil direct in contact met de burgers. Er lopen in de gemeente Bergen op Zoom nu 11 burgerparticipatieprojecten, allen te vinden op www. participatiekaart.nl. De wijkcommissie van de Bergse Plaat gaat die bij de aanplanting aanwezig was, wil ook met deze nieuwe manier van werken aan de slag. Iets dat op stapel staat is het wegwijs maken van bewoners bij het nemen van initiatief om parkeerproblemen in een aantal straten op de Bergse Plaat op te lossen.

In het eerste weekend van de maand is in Bergen op Zoom altijd iets te doen

Koopzondag wordt ‘Fiesta Europa’ BERGEN OP ZOOM - De eerstvolgende koopzondag in Bergen op Zoom, in het weekend van 5,6 en 7 april, wordt een bijzondere en internationale belevenis. Er wordt namelijk op de Grote Markt in ‘Fiesta Europa’ georganiseerd. Op deze markt komen marktkooplui uit Belgie, Spanje, Italie, Frankrijk en Engeland hun lokale producten verkopen. De markt voegt volgens wethouder Ton Linssen iets extra’s toe aan de koopzondag en past perfect in de Bourgondische sfeer van Bergen op Zoom. DOOR MERIJN SITSEN De gemeente Bergen op Zoom is druk bezig zich te profileren als een bruisende stad. “Omdat we dat inmiddels uitstralen, moeten we er voor zorgen dat er ook echt wat te beleven is”, zegt Ton Linssen. Daarom is de slogan ‘In het eerste weekend van de maand is in Bergen op Zoom altijd iets te doen’ bedacht. De markt is volgens de wethouder in andere steden in België en Nederland al een groot succes.

© www.sudokusite.eu

Koopzondag Elke eerste zondag van de maand is het in Bergen op Zoom koopzondag. Om er voor PAGINA 5

te zorgen dat mensen uit de omgeving In het weekend van 5,6 en 7 april zal de Grote Markt in Bergen op Zoom dus veranderen in een internationale markt. Daarnaast zal er op de zaterdagmiddag een extra stoffenmarkt worden gehouden op de markt.

Markt is elders al een succes’ Op zondag zal de Europese markt worden aangevuld met een boeken- en antiekmarkt. De wethouder verklapt dat de volgende koopzondagen ook allemaal op een leuke

manier aangekleed zullen worden. Hij wil echter nog niet zeggen wat er dan precies gaat gebeuren. Ondernemers De gemeente werkt samen met ondernemersvereniging Sterck en Stichting Activiteiten in Bergen op Zoom (StaBoZ) om de koopzondagen in de stad extra aandacht te geven. Voor de ondernemers is het initiatief natuurlijk van harte welkom. Zodra de koopzondag meer bezoekers trekt zullen er ook meer klanten in hun winkel staan. StaBoZ organiseert normaalgesproken de stoffenmarkt en zal ook zijn steentje bijdragen aan het initiatief.


Jonge vogels op de grond, Fan van Uriah Heep in hart en nieren wat nu? ‘Uriah Heep heeft ie ts met Bergen op Zoom’

BERGEN OP ZOOM - Louis Rentrop is wellicht één van de grootste fans die bestaat van de Britse melodische rockband Uriah Heep. Hij heeft alle cd’s en platen die er zijn van de band en kan zich al niet meer herinneren hoeveel concerten van de band hij heeft bezocht. Zijn inzet voor de website en de promotie van de band in Nederland heeft ervoor gezorgd dat hij de band inmiddels persoonlijk kent.

Louis Rentrop met het schitterende aandenken wat hij kreeg voor zijn inzet voor Uriah Heep en de eerste CD die hem in één klap fan maakte van de band. FOTO MERIJN SITSEN

DOOR MERIJN SITSEN De band Uriah Heep bestaat sinds de jaren zeventig. Hoewel er nog maar één lid bij de band zit uit de tijd van de oprichting in 1969, heeft de band altijd zijn eigen karakter weten te behouden. Dat komt volgens Rentrop omdat Mick Box, die al vanaf het begin gitarist is van de band, de sound van de band bewaakt. Daarnaast zijn de huidige zanger Bernie Shaw en toetsenist Phil Lanzon al vanaf 1986 lid van de band. Uriah Heep maakt, zoals Louis Rentrop het omschrijft, keiharde melodische rockmuziek. Hij weet nog goed dat hij als 18-jarige jongen voor het eerst naar een optreden van de band ging in de Joop Edenhal in Amsterdam. “In de hal waren alleen maar zitplaatsen maar niemand zat tijdens het optreden, het ging helemaal los. Het concert was kei- en keihard”, vertelt Rentrop. Hij had de band vier jaar daarvoor ontdekt bij een vriendje thuis. “Hij zette de plaat Live ‘73 op en ik was meteen verkocht”, zegt de diehard fan. Vanaf dat moment is hij zich steeds meer met de band gaan bezighouden. Hij kocht platen en CD’s en hield een heel plakboek bij met alles wat er geschreven werd over de band. Hoe een grote fan hij is blijkt als hij een plaatje

van de band opzet. Hij kent elk woord dat gezongen wordt op het live album en kan alles meepraten en zingen. Website Rentrop is in Nederland zelf de fansite voor de band Uriahheepholland.com begonnen. In 1998 had dat tot het gevolg dat de band hem vroeg om de officiële website van de band mee te beheren.

‘Optreden was kei- en keihard’ “Daardoor heb ik de band leren kennen”, vertelt hij. Inmiddels heeft hij al zoveel voor de band gedaan dat ze hem een schitterend aandenken hebben gegeven. “In recognition of your contribution to making Uriah-Heep.com such a succes (Als blijk van waardering van jouw bijdrage om van Uriah-Heep.com zo’n groot succes te maken)”, staat er onderaan de grote zilveren plaat die hem namens de hele band is uitgereikt. Waterput De waardering van de band gaat echter verder dan het toekennen van het aandenken. In 2001 kwam Uriah Heep speciaal

uit Tilburg naar de Waterput in Bergen op Zoom om een kort optreden te geven. “Dit hadden ze speciaal voor mij gedaan”, vertelt Rentrop. De band heeft volgens hem iets met Bergen op Zoom maar dat komt grotendeels door hem. Binnenkort staat het eerste ‘echte’ optreden van de band in Bergen op het programma. Op 2 mei 2013 zal de band namelijk optreden in poppodium Gebouw-T. Louis Rentrop kan bijna niet wachten tot het optreden van zijn band in zijn stad plaats zal vinden. “Sinds de opening van het poppodium hoop ik er stiekem al een beetje op dat ze een keer hierheen zouden komen. Nu is het dan eindelijk zover”, zegt Louis Rentrop.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Dag van het Landschap BERGEN OP ZOOM - Brabants Landschap en IVN organiseren gratis wandelexcursies op maandag 1 april. Beleef het voorjaar op Tweede Paasdag. Traditiegetrouw organiseert Brabants Landschap op Tweede Paasdag wandelingen met boswachters en natuurgidsen in samenwerking met het IVN. Op 10 locaties in Brabant beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur excursies en duren anderhalf uur. Deelname is gratis en leuk voor het hele gezin. Beleef het voorjaar en sta eens stil bij de kleine wonderen van de natuur die in het voorjaar plaatsvinden. Wandel mee op Tweede Paasdag! Het meest spannende seizoen van het jaar is toch wel de lente. Dieren brengen hun jongen ter wereld, bomen veranderen hun bruine knoppen in fris bladgroen. De natuur ontwaakt en prikkelt je zintuigen met allerlei nieuwe geluiden, geuren en kleuren. Dit jaar wordt de Dag van het Landschap gehouden op 10 verschillende locaties verspreid over Bra-

bant. Van west naar oost: het Markiezaat in Bergen op Zoom, de Pannenhoef in Rijsbergen, het Pompveld in Babyloniënbroek, de Regte Heide in Riel, de Mortelen in Oirschot, Landgoed Heeswijk in HeeswijkDinther, Haanwijk in Sint-Michielsgestel, Landgoed Heerendonk in Nuenen, de Herbertusbossen in Heeze en Keent in Ravenstein. In Bergen op Zoom starten de wandelexcursies vanuit het Bezoekerscentrum de Kraaijenberg. U gaat met de gids op ontdekkingstocht door dit bijzondere en gevarieerde gebied, waar u zowel zangvogels als steltlopers tegen zult komen. Met een beetje geluk ziet u vanuit de uitkijktoren de kolonie lepelaars, die op de Spuitkop hun nest aan het bouwen zijn. Deze komen namelijk ieder jaar rond eind maart terug van hun lange tocht uit West-Afrika om zich in het Markiezaat voort te planten. Na afloop van de wandeling, of bij slecht weer, kunt u hier van ‘dichtbij’ genieten van de flora en fauna van het Markiezaat in één van de exposities. Bijvoorbeeld de expositie ‘De

Vogeltrek in Beeld’, waarbij middels foto’s, kaartmateriaal, film en kunst de belangrijkste vogels van het Markiezaat gepresenteerd worden. De film ‘Het Markiezaat van zout naar zoet’, neemt u gedurende 15 minuten mee in de wondere wereld van één van de belangrijkste wetlands van Nederland. Op het terrein van het bezoekerscentrum vindt u naast een informatiestand van Brabants Landschap en IVN de Groene Zoom, nog enkele andere deelnemers. Zo zijn er vertegenwoordigers van Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant, Vogelwerkgroep Bergen op Zoom en zal Rinus van Paasen een demonstratie wilgentenenvlechten geven. De excursies zijn gratis en reserveren in niet nodig. De hond mag helaas niet meewandelen en het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Zie wwww.brabantslandschap.nl voor meer informatie over programma en locaties. Parkeerplaats: Bij Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. PAGINA 6

BERGEN OP ZOOM - In deze tijd van het jaar worden de hulpverleners van dierenambulance, de vogelopvang en het dierenasiel Honderdak overspoeld met vragen over jonge vogels. Vaak nemen mensen jonge vogels mee naar huis omdat ze goedbedoeld maar onterecht denken dat het een dier in nood is. Dit is niet altijd het geval. Als vogels het nest moeten verlaten, krijgen ze vaak van de ouders een zetje de wereld in en kukelen daarbij het nest uit. Ze zijn dan nog niet vliegvlug. Deze vogels worden door de ouders op de grond gevoederd en in de gaten gehouden. Als wij als mensen daarbij gaan staan of zelfs de jonge vogels gaan oppakken en trachten te voeren, verstoren we dit natuurlijk proces. Ze zien er vaak erg hulpeloos uit, zulke jonge vogeltjes op de grond. Ze worden echter goed in de gaten gehouden door hun ouders. De jonge vogels moeten worden gestimuleerd om zelf hun voedsel te vangen en te vliegen. Ze roepen vaak dat het een lieve lust is om hun ouders. Katten vangen nogal eens jonge vogels, u kunt daarom uw kat of hond beter binnen houden als u jonge vogels in de tuin heeft. En als u het niet vertrouwt, kunt u het vogeltje in een dichte struik zetten. Daar wordt het niet zo snel gevonden door een roofdier, maar de ouders vinden het jong wel terug. Met respect voor de natuur zullen we moeten accepteren dat helaas niet het hele nest jonge vogels het haalt. Als we als

mens denken oppermachtig te zijn en alle zwakke vogels uit de natuur gaan redden, kweken we een populatie zwakke vogels waar de natuur op de lange duur niet mee is gediend. Advies: jonge vogels in de tuin kunt u het beste met rust laten, als ze verder niet gewond zijn. De ouders zorgen hier echt wel voor. Het deskundig handmatig voeren en verzorgen van verzwakte vogeltjes is een niet eenvoudige en tijdrovende zaak die u het beste aan deskundige kunt overlaten. Gewonde of ernstig verzwakte vogels kunt u daarom brengen naar Vogelrevalidatiecentrum Zundert (Luitertweg 36a, Zundert). Hier zijn hokken aanwezig waar u dag en nacht gewonde dieren kunt brengen. Kijk voor meer informatie op de site http:// www.vrczundert.nl Voor gewonde vogels die direct hulp van de dierenarts nodig hebben, kunt u bellen met de dierenambulance (tel nr: 0651803031). Volwassen vogels die tegen het raam gevlogen zijn, maar uiterlijk niet gewond zijn, kunt u op een rustige plek in een doosje 24 uur laten rusten. Vaak zijn ze de volgende dag weer in staat om vrijgelaten te worden. Als ze al eerder actief zijn in de doos, kunt u ze eerder loslaten. Een uitgeputte geringde duif geeft u rust en water. Lees het nummer op de ring en op http:// www.npoveenendaal.nl/duif-gevonden kunt u de eigenaar opzoeken en overleggen wat er met de duif moet gebeuren. De ambulance rijdt uit voor noodhulp die niet kan wachten, dus als er een voor het dier dringende medische noodzaak is.

Reünie voor de oud-leden van B.V.V.B’63/Z.P.R.’84 BERGEN OP ZOOM - Het is precies 50 jaar geleden op maandag 15 april dat de Bruynzeel Voetbal Vereniging werd opgericht, een mooie gelegenheid om bij stil te staan en eens terug te kijken. Dat de vereniging 50 jaar geleden werd opgericht was voor enkele oud-bestuursleden een goede aanleiding om een reünie te houden. Het mag dan een relatief jonge vereniging zijn, er is in die 50 jaar heel wat de revue gepasseerd. Begonnen als bedrijfsvoetbalclub in de zomeravondcompetitie als B.V.V., is men in 1969 in de K.N.V.B. competitie gaan spelen. De naam moest toen worden gewijzigd in B.V.V.B.’63, de reden daarvoor was dat er toen al een vereniging in de KNVB speelde met de naam B.V.V. De toegevoegde B. stond voor Bergen (op Zoom) en het jaartal ’63 voor het jaar van de oprichting. In 1984 is de naam

nogmaals gewijzigd en werd de vereniging genoemd naar de toenmalige sponsoren n.l. ‘Zeeuwse Parel Rozenoord’84’ ofwel Z.P.R.’84. Voor wie er behoefte aan heeft nog eens terug te kijken en oude voetbalvrienden te zien en met hen herinneringen wil ophalen kan zich nu nog aanmelden. Verder belooft het vooral een gezellige avond worden. De oproep is vooral bedoeld om de mensen die we tot nu toe niet hebben kunnen bereiken, bijvoorbeeld als gevolg van o.a. verhuizing, alsnog in de gelegenheid te stellen zich aan te melden. De reünie zal plaatsvinden op zaterdag 13 april. Meer details worden kenbaar gemaakt met de officiële uitnodiging welke men na inschrijving wordt toegezonden. Voor de reünie is al erg veel belangstelling getoond en zijn er al veel aanmeldingen, maar er is nog enige ruimte. Voor info, tel. 06-54356491 of via e-mail: 50jaarbvvb63.zpr84@gmail.com

Europese leerlingen bezoeken Mollerlyceum BERGEN OP ZOOM - Van 19 tot en met 24 maart vindt binnen de Europese Leerroute van het Mollerlyceum de tweede internationale bijeenkomst plaats van het Comeniusproject Models. Leerlingen uit vijf Europese landen zullen dan te gast zijn op het Mollerlyceum in Bergen op Zoom. De partnerscholen uit Sofia (Bulgarije), Eeklo (België), Wirral (UK), I?awa (Polen) en Zaragoza (Spanje) zullen samen met de leerlingen van de 4e klas van de Europese Leerroute presentaties geven over hun stad en land en over tien Nederlandse persoonlijkheden (o.a. Willem de Zwijger, Prinses Maxima, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Johan Cruyff) die ze hebben bestudeerd. Hun kennis over de tien persoonlijkheden zal ook door middel van een quiz worden getoetst. Daarnaast wordt Nederland verder verkend door middel van excursies naar Amsterdam (Van Gogh in de Hermitage), Den Haag (Binnenhof), Delft (Willem van Oranje – Prinsenhof) en Kinderdijk. Bergen op Zoom komt

door een stadswandeling en een bezoek aan het Markiezenhof uitgebreid aan bod. Jan Amos Komenský (= Comenius) was een Tsjechische theoloog, pedagoog en filosoof geboren in Moravië. Hij schrijft in zijn Grote Onderwijsleer (1657): “De mensen moeten zoveel mogelijk hun wijsheid niet uit boeken putten, maar uit hemel en aarde, uit eiken en beuken, dat wil zeggen zij moeten de dingen zelf kennen en onderzoeken en niet alleen andermans waarnemingen daarover”. Op de Europese Leerroute worden deze woorden in daden omgezet. Al eerder dit schooljaar is een viertal leerlingen op bezoek geweest in Sofia. Deze leerlingen hebben daar de Europese Leerroute vertegenwoordigd in een soortgelijke setting: ook daar zijn presentaties en een quiz gehouden om de kennis van de leerlingen te toetsen. Aldaar hebben er ook excursies plaatsgevonden om stad en land beter te leren kennen. Een Comenius project duurt twee jaar: dit schooljaar staat nog een reis naar Engeland op het programma. Volgend schooljaar worden België, Spanje en Polen bezocht.


LIEF EN LEED

Weekenddiensten

Familieberichten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Ingetogen, discreet en goed georganiseerd. Afscheid nemen op de manier zoals iemand was. Stijlvol en intiem. Dat is Monuta Terol.

Gevelreiniging

Jan van Mierlo Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,

impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingjanvanmierlo.nl Voor frisse en stralende gevels! Ontdek je huis opnieuw!

Nieuwe website!

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0164-24 76 06. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. U kunt ons ook bezoeken op de Antwerpsestraatweg 14 te Bergen op Zoom of op www.monutaterol.nl

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552 

=R]RUJWDOMDDUYRRUGHRQWZLNNHOLQJ YDQNLQGHUHQYDQWRWMDDU

Terol

HET BROEKENPALEIS DAMES, HEREN EN KINDERKLEDING

i i i i i i i i

Vestigingen in Bergen op Zoom en Halsteren Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Op korte termijn plaats Aantrekkelijke staffelkortingen Belevingstuin om kinderen te prikkelen Uitgebreid activiteitenaanbod afgestemd op leeftijd Assistent-pedagoog draait geregeld mee op de groep Speciaal ontwikkelingsprogramma voor grote peuters ter voorbereiding op de basisschool

5RQGOHLGLQJRIPHHULQIRUPDWLH" Bel of mail naar (0164) 680306 of info@zokinderopvang.nl.

ZZZ]RNLQGHURSYDQJQO

WIJ BETALEN NU MEER DAN â‚Ź 41,PER GRAM FIJN GOUD*

LTB Wrangler Lee Brams Paris Geisha Ichi B young Angels Enjoy Scotch GarciaScot Anna Cars Dodgers Suzi-Q Tramontana Its Noize Hattric Gafair Yaya Oozoo watches

Merken voor jong en oud

De DeVOORJAARSvoorjaarsCOLLECTIE collectie is weer binnen! is weer KOOPZONDAGbinnen! 28 MAART GRATIS PARKEREN! PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR! GRAAG TOT ZIENS BIJ HET BROEKENPALEIS Zuidzijde Haven 25, 4611 HB Bergen op Zoom, tel. 0164-234800

WWW.BROEKENPALEIS.NL

G OUD IS G â‚ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN/RRSWXHHQVELQQHQGHNRIÂżHVWDDWNODDUYRRUHHQLHGHUGLH van onze diensten gebruik wil maken.

�Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte Twijfel nietBij langer. sluiting? Goud is Geld kunt u teUw doosje oude sieraden recht voormet vrijblijvend advies voor al uwuw reparaties en ontwerpen�. kan welverdiende vakan-

Bent u ook aan de wintersport toe?

tie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Bergen op Zoomse Goudbank Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. Do. Vrij. en Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur PAGINA 7


Ontmoet elkaar bij Longpunt

Stampende beats van talentvolle DJ’s en producers vullen Gebouw-T

Knallende finale Beat the DJ BERGEN OP ZOOM - Tijdens de knallende finale van Beat the DJ in Gebouw-T vertoonden twee producers en zeven DJ’s hun kunsten op de draaitafels. Zij wisten zich allemaal te plaatsen na voorrondes in Halsteren, Hoogerheide, Steenbergen, Sint-Annaland en Bergen op Zoom. Tijdens de finale waren er drie prijzen te winnen: beste DJ, beste producer, en de publieksprijs.

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 26 maart wordt er voor de zesde keer een lotgenotencontact georganiseerd voor mensen met een chronische longziekte. Het thema van deze middag is ‘De werking en bijwerkingen van longgeneesmiddelen’. Hans Satink, apotheker van de Mediq Apotheek Meilust-Tuinwijk, zal een presentatie geven over de werking van geneesmiddelen, bijwerkingen en de invloed op andere medicijnen. De volgende vragen zullen beantwoord worden: hoe werkt een geneesmiddel; welke factoren bepalen een goed effect

van een geneesmiddel; welke bijwerkingen zijn te verwachten; kunnen verschillende medicijnen samen gebruikt; zin en onzin over hulpstoffen in geneesmiddelen; onderlinge uitwisselbaarheid van geneesmiddelen? Er is ook ruime gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Tijd: 14.00-16.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur in de aula (1e etage) van het Lievensberg ziekenhuis. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Deelname is gratis. Info: 0164-278795 of longpuntbergenopzoom@longfonds.nl.

Symfonieorkest Jacob Obrecht en West Brabants Gemengd Koor

Passieconcert BERGEN OP ZOOM - Symfonieorkest Jacob Obrecht zorgt voor een passende paassfeer met het bijzondere passieconcert Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck.

De winnaars van Beat the DJ op een rijtje: Links Sir Haggis en zijn MC, midden Lord of Speed en rechts Biebelbase en zijn MC. FOTO MERIJN SITSEN

DOOR MERIJN SITSEN De jury had het er lastig mee om een winnaar te kiezen. “Het niveau dit jaar was erg hoog. We hadden daarnaast aangegeven dat we op zoek waren naar een bijzondere DJ. Veel DJ’s hadden echt hun best gedaan om iets bijzonders neer te zetten”, zeggen de leden van de Jury. Uiteindelijk is het hun toch gelukt om een winnende DJ en producer uit te kiezen. Het publiek deelde de derde prijs uit. DJ De belangrijkste prijs, die van beste DJ, ging naar Sir Haggis. Deze 18 jarige DJ, genaamd Kyran de Kijzer, is nog helemaal niet zo lang bezig. “Ik ben pas sinds oktober serieus aan het draaien. Daarvoor had ik al wel apparatuur maar deed er niet meer mee dan een beetje pielen”, zegt Kyran. Zijn maatje Tariq el Mouhajir zorgde tijdens het optreden dat het publiek lekker meeging. “Zo iemand noemt een MC”, legt de winnende DJ uit. Ook al is Kyran nog

niet zo lang bezig als DJ, hij heeft wel veel naar andere DJ’s geluisterd. Hij geeft aan dat Drumsound & Bassline Smith, Noisia en Knifeparty zijn grote voorbeelden zijn. Als je hem vraagt waar hij zich zelf over vijf jaar ziet als DJ durft hij best ambitieus te zijn. “Ik zet hoog in en wil dan op ‘The Ultra Music Festival’ in Miami staan. Dat is het grootste electrofestival in de wereld”, legt hij uit. Speedcore De jury verkoos ‘Lord of Speed’ tot beste producer van de competitie. Rick Jacobs, zoals deze producer heet, maakt keiharde en stampende dancemuziek. “In Duitsland en Tsjechië gaan ze flink los op mijn muziek”, vertelt de producer die al in verschillende landen in Europa ongetwijfeld een groot aantal kroegen en discotheken heeft laten trillen op hun grondvesten. Ook in Nederland is er zeker waardering voor zijn muziek die misschien niet even toegankelijk is voor iedereen. De toekenning van de prijs is voor hem een extra teken dat zijn beats gewaardeerd worden.

Publieksprijs Er werd zoals gezegd ook een publieksprijs uitgereikt. De aanwezige toeschouwers in GebouwT vonden dat ‘biebelbase en zijn MC J_ COBS het publiek het best vermaakt hadden. “Eigenlijk zijn we supertevreden met deze prijs”, zegt biebelbase, in het dagelijks leven bekend als Marcel Hartman. Het is volgens hem het belangrijkste voor een DJ dat het publiek het naar zijn zin heeft. Hij ziet zichzelf dan ook als één van de grote winnaars van de avond. Alle drie de winnaars gaven aan dat ze heel erg te spreken waren over de wedstrijd. “Er zijn wel meer DJ wedstrijden maar dit is de best georganiseerde. Alle lof gaat wat dat betreft naar de organisatie, de jury en naar Gebouw-T natuurlijk”, zeggen de winnaars. Volgend jaar kunnen talentvolle DJ’s en producers zeer waarschijnlijk weer meedoen aan de DJ-contest. Gert-Jan de Koster, zakelijk leider van Gebouw-T, laat namelijk weten dat ze de ambitie heeft in 2014 weer Beat the DJ te organiseren.

Faillissementen in de Regio West-Brabant Van 12 februari tot en met 1 maart 2013 Bron: Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland De Klerk Elektrotechniek B.V. - Bergen op Zoom; Bij de Vaate Holding B.V. hodn Bijdevaate Holding - Zierikzee; I. Boot & Zoon B.V. thodn Boot Schilders, Boot Spuiters, Boot Afwerkers, Boot Beglazing, Boot Houtsanering - Goes; I.P.Z. B.V. - Zierikzee; Thermphos Holding B.V. - Ritthem; A.A. Hoesseinbaks hodn Benelux Power - Steenbergen; Gevelrenovatie Baldinger B.V. Oosterhout; F. Van Brabant hodn Luthier Artisan Frederik van Brabant vhodn F. Van Brabant Chalet - Hoogerheide; V.O.F. Anlie hodn Betonhandel Anlie - Raamsdonksveer; C.J. Rullens hodn Betonhandel Anlie - Raamsdonksveer; M.A. Rullens-van Gool hodn Betonhandel Anlie - Raamsdonksveer; R. Jonker hodn Taxibedrijf Wieler - Dinteloord; Present Holding B.V. - Etten-Leur; R.R. Weterings hodn Schoonmaakbedrijf & Glazenwassersbedrijf Weterings - Breda; R.R. Weterings hodn Weterings Scooters & Car service - Breda; VDB Afbouw & Advies B.V. - Etten-Leur; A.W. de Wijs hodn de wijs handelsonderneming en freelance - Made; W.J. Hofman hodn W.J. Hofman - Hoogerheide; Nummers B.V. - Galder; W.W.J. van Gils hodn Broodjeszaak De Panaché - Breda; Digo B.V. - Zevenbergen; BVR Bouw en Ontwikkeling B.V. thodn Suijkerbuijk Bouw & Services - Roosendaal; BVR Materieeldienst B.V. - Roosendaal; Burgt Schoenen B.V. - Sint-Maartensdijk; VIBO B.V. thodn VIBO Transport - & Logistiek Opleidingen, VIBO Transport College, VIBO Detachering, VIBO Verkeersveiligheid Instituut - Bruinisse; J. de Ruiter hodn J. de Ruiter v/h Aannemingsbedrijf C. de Ruiter en Zoon - Brouwershaven; A.P.J. de Bruijn Beheer B.V. - Etten-Leur; Harrie de Bruijn B.V. - Etten-Leur; Hombergh Holdings B.V. - Teteringen; Fashion BOZ B.V. - Bergen op Zoom; Globe Fashion B.V. - Bergen op Zoom; Hulzebos Grossierderij Breda B.V. thodn Hulzebos Breda - Oosterhout; Simons Mode B.V. hodn Simons Mode, A & S Mode - Dorst; K. Tunç hodn Kaan Logistics - Bergen op Zoom; Blenzo Beheer B.V. - Breda; W. Lecluijze V.O.F. - Oostburg; W.A.M. Lecluijze hodn W. Lecluijze V.O.F. - Oostburg; A.J. Lamote hodn W. Lecluijze V.O.F. - Oostburg; C & S Transport B.V. - Middelburg; Geelhoed Betonwapening B.V. - ‘s-Heer Arendskerke; BVR Projectontwikkeling B.V. thodn Ster Woningen - Roosendaal; Holding BVR Projectontwikkeling B.V. - Roosendaal; Holding BVR Vastgoed B.V. - Roosendaal; Holding BVR Facilitair B.V. - Roosendaal; Metselbedrijf J. van Wijngaarden B.V. - Oosterhout; S.M. Beekers hodn Midushi en Central City’s - Breda; B&C Tandtechniek B.V. - Made; E.A.J.W. Haagen hodn Edwin Haagen Klusservice - Baarle-Nassau; E.J.M. van Beek hodn Bestelservice Ed van Beek - Baarle-Nassau; Attent Projectontwikkeling B.V. - Oosterhout; V.O.F. Wil en Sil hodn Wil en Sil - Oud Gastel; W. van der Steen hodn Wil en Sil - Oud Gastel; S. van der Steen-Goercharan hodn Wil en Sil - Oud Gastel; BVR-Groep N.V. - Roosendaal. PAGINA 8

Samen met het West Brabant Gemengd Koor uit Oudenbosch en vier solisten wordt dit concert tweemaal uitgevoerd. De titel Die Sieben Worte am Kreuz verwijst naar het lijden van Jezus en de zeven laatste woorden die hij sprak aan het kruis. Het is een indringend werk, waarin de verschillende stemmingen van Jezus prachtig worden verbeeld door de solisten, koor en het orkest. Als solisten zullen optreden: Corinne van Wijk, sopraan, Ton de Kort, bas, Paul den Otter en Joost van der Wulp,

tenor. Op het programma staan verder nog de Pavane pour une Infante Défunte van Maurice Ravel en ook een paar delen uit een ander passieconcert Die Sieben letzten Worte am Kreuze van Joseph Haydn. Het eigen strijkkwartet van Jacob Obrecht zal hieruit De Intrada en de Sonate nr. 6 ten gehore brengen. Het geheel staat onder leiding van Carlo Nabbe. Zaterdag 23 maart, Oudenbosch, kapel St- Louis om 20.00 uur. Kaartverkoop aan de ingang van de kapel, tel. 0611425671 of via fam.alferink@xs4all.nl. Zondag 24 maart, Bergen op Zoom, Lourdeskerk om 15.00 uur. Kaartverkoop aan de ingang van de kerk, Muziekhandel Koster en VVV of www.orkestjacobobrecht.nl

Prinsentuin Cup Cake Trofee HALSTEREN - De Prinsentuin Cup Cake Trofee 2013 is vrijdag 15 maart gewonnen door het team van basisschool De Rode Schouw uit Halsteren. De jury had geen gemakkelijke taak; wat waren er prachtige creaties te bewonderen! Het was de 1e keer dat deze wedstrijd werd gehouden op Prinsentuin Halsteren, maar de organisatoren Arthur van de Kar en Nicolle van Groningen waren er meteen al van overtuigd; volgend jaar weer. Twaalf basisscholen deden mee en lieten hun creativiteit de vrije loop. De jury, bestaande uit Ad Waijers (patissier van het Cingel College Breda), Ans van der Heijden (VAP docent van Prinsentuin Halsteren), Jacques Snepvangers (Consument) en Ron Scherpenisse (Kunstenaar), had prachtige kunstwerkjes te beoordelen.

Er werd o.a. gekeken naar kleurgebruik, vorm, originaliteit en samenwerking. De cakejes zelf waren in het kader van een Proeve van Bekwaamheid en ‘Groeien door beleven’ gebakken door derdejaars Prinsentuiners. De deelnemers hoefden ze enkel te versieren en dit was al best spannend. Sommige basisscholen hadden zelfs op hun eigen school al selectiewedstrijden gehouden. Het gewonnen team had het thema ‘Texel’, hun schoolreisbestemming, uitgewerkt tot 4 verschillende cakjes met daarop een schaap, vuurtoren, zeehond en cakeje met begeleidende tekst. De winnaars Lisa, Stijn, Max en Alina, hadden zelfs hun bordje met rolfondant in Texelse sferen bekleed. Het was een leuke middag met naast ‘serieus aan de bak met marsepein, glitters en botercréme’, ook veel lachende gezichtjes.

Derby Nw. Borgvliet-BVV’63 BERGEN OP ZOOM - Het eerste van voetbalvereniging Nieuw Borgvliet speelt thuis tegen BVV’63. Programma Zondag 24 maart Nieuw Borgvliet-BVV’63 Nieuw Borgvliet 2-Rood Wit 4 11.00u Nieuw Borgvliet 3-VVR 7 10.00u BVV’63 5-Nieuw Borgvliet 4 12.00u Nieuw Borgvliet 5 FC Moerstraten 3 12.00u BVV’63 6-Nieuw Borgvliet 6 10.00u Roosendaal 12-Nieuw Borgvliet 7 12.00u Vogelwaarde vrouwen-Nieuw Borgvliet vrouwen 11.00u

Zaterdag 23 maart Nieuw Borgvliet A1-Vivoo A1 14.30u Nieuw Borgvliet B1-BSC B2 14.30u Nieuw Borgvliet MB1-Wernhout MB1 12.30u Nieuw Borgvliet C1-VivooC1G 11.00u Hoeven C2-Nieuw Borgvliet C2 13.00u SPS E1G-Nieuw Borgvliet E1 13.00u FC Bergen E3-Nieuw Borgvliet E2 12.30 Meto D4-Nieuw Borgvliet D1 11.30u Dosko E1-Nieuw Borgvliet E1 09.00u Nieuw Borgvliet E2-Halsteren E6 11.00u Nieuw Borgvliet F1-NVS F1G 11.00u Tholense Boys MP1-Nieuw Borgvliet MP1

Musica Cordis geeft concert BERGEN OP ZOOM - Er vindt in de Hofzaal van Het Markiezenhof een concert plaats op zondag 24 maart om 12.00 uur. Het vocaal ensemble Musica Cordis uit Goes brengt o.l.v. Hals Smout het programma ‘de piano in verschillende talen’. In samenwerking met pianist Jan Gruithuyzen, een veelgevraagd solist, kamermuziekspeler en begeleider, en de jonge klarinettist Annemiek de Bruin belooft

het een bijzonder concert te worden. Uitgevoerd worden o.a. de nocturnes van Lauridsen en composities van Schubert en Janacek. Afwisselend programma waarbij in diverse samenstellingen gemusiceerd wordt. Kunstenaar Henk Lichtendahl heeft zich door de bezongen onderwerpen laten inspireren tot 3 kunstwerken, die het gebeuren een extra dimensie geven.De entreekaarten zijn te koop bij de receptie van het museum, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom.


ÄžĆŒĹ?ĞŜŽƉŽŽžÍŹĞǀĞŜÄ?ÄžĆŒĹ?Ć?Ä?ŚĞŜ,ŽĞŏ

0164 Âą 687235

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

Stoppen ! met roken

bureaus - kasten - stoelen - tafels

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Lasertherapie

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

NU: GRATIS HOORTOESTEL BIJ SPECSAVERS!

PROFESSIONELE PRODUCTEN VOOR KAPPER & PARTICULIER

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

Ç Ç Ç Í˜Ĺ?Ä‚ĆŒÄ‚Ĺ?ÄžÄ?Ĺ˝Ç†ÄžĹśĆšÄžĹšĆľĆľĆŒÍ˜Eh

de Kappers-speciaalzaak

Kantoor Voordeel.com

Het moet niet gekker worden! Hebben wij al de beste kleuren, zijn we ook nog net zo goedkoop als Action en het Kruidvat.

ARTIZTA + super verzorging 4 behandelingen 7,95 Inclusief waterstof.

1,99 per kleurbeurt. SUPER AANBIEDING!!!!!!!!! Japanse tondeuze : oplaadbaar, van 89,98 voor 49,95. op=op.

Zuivelstraat 6 BoZ Gasthuisstraat 20 Goes Willemstraat 43 Eindhoven

CARAVAN CENTRUM BOSSCHENHOOFD KIP – WILK - STERCKEMAN Nieuw, gebruikt, aankoopkeuringen, Bovag-onderhoud, schade-herstel, inbouw van alle accessoires, PRYHUV¿HWVHQUHNNHQHWF

www.ccbosschenhoofd.nl Past. van Breugelstraat 40 b Bosschenhoofd Tel. 0165-317271

Parkeerprobleem opgelost!!! GĂŠĂŠn gezoek, gĂŠĂŠn bekeuring, gĂŠĂŠn schade, gĂŠĂŠn ruiten krabben, gĂŠĂŠn slot ontdooien, etc. etc.

IN DE BASISDEKKING IS UW HOORTOESTEL NIET MEER GRATIS. BIJ SPECSAVERS WÉL!

Huur een overdekte vaste vrije parkeerplaats in Centrum Bergen op Zoom. Voor nadere informatie: Tel. 06-41951878 of 06-10857836 ‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

GELDT ALLE R O O V N* E L L E MOD

ZOEKT U EEN PARTNER VOOR HET LEVEN? Mens & Relatie is er voor u. Maak een vrijblijvende afspraak. Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl UW RELATIE IS ONZE MISSIE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Geldt voor alle zorgverzekeraars, o.a.:

Specsavers Bergen op Zoom Wouwsestraat 23A (naast WE) 0164 263 337

Specsavers betaalt uw eigen bijdrage van 25% naast de 75% vergoeding van uw zorgverzekeraar. Hierdoor kost het toestel u niets. Maximaal 1 gratis hoortoestel per klant. De actie is geldig t/m 30 juni 2013. Uw bestelling moet geplaatst zijn voor 1 juni 2013. Om in aanmerking te komen voor een gratis hoortoestel moet u aanspraak kunnen maken op de vergoeding van uw basisverzekering. Het gratis hoortoestel moet aangeschaft worden binnen de categorie waarin u ingedeeld bent door uw audicien en het Zorgverzekeraars Nederland Protocol. De volgende merken zijn geregistreerde merken van de vennootschappen van Specsavers: Specsavers, het Specsavers logo. www.specsavers.nl * Voor sommige producten kunt u doorverwezen worden naar een partner audicien van Specsavers.

GEZOCHT

STANDHOUDERS In het kader van Wereld Waterdag houden wij op 2e Paasdag een Paasmarkt, gaarne zoeken wij enthousiaste standhouders die op onze markt willen staan, met of zonder een kraam. De gehele opbrengst vanaf â‚Ź10,- per standplaats gaat naar het goede doel, Aqua for all. Locatie eiland Tholen.

Opgave via mobiel: 06. 53451490 of 06. 21924481 Aanmelden per mail uiterlijk 25 maart: stallingschot@zeelandnet.nl


Inzet van Samen voor beloond met Koninklijk bezoek

Prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen namen de Gevangenpoort onder handen. FOTO JACQUELINE V.D. WERFHORST.

BERGEN OP ZOOM - Anita Karremans van Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen werd gebeld door het Oranje Fonds op zaterdagmorgen 16 maart. Of ze om 9.30 uur bij de Gevangenpoort in Bergen op Zoom kon zijn? Het was al bekend dat de directeur van het Oranje Fonds daar zou komen klussen, maar er was nog een verrassing. Prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen arriveerden om 10.00 uur en zij kwamen helpen met het schoonmaken van de Gevangenpoort. Dit bezoek is tot

het allerlaatste moment geheim gebleven, er waren geen voorbereidingen getroffen. Dit werd snel geregeld. Bij het Zwijnshoofd werd die ochtend koffie gehaald en bakker Groffen werd verzocht om iets lekkers voor bij de koffie te regelen. Daar gaf Romano Groffen uiteraard graag gehoor aan. De lekkernij was heel toepasselijk, omdat deze vernoemd is naar de bastaardkinderen van Jan met de Lippen, iedere Bergenaar wel bekend. Voordat iedereen met klussen, begon kon Jan Hopstaken een stukje geschiedenis vertellen over de Gevangenpoort. Hierin waren de prins,

prinses en hun kinderen wel geïnteresseerd. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. De prins begon met het stofzuigen van de bovenverdieping en de prinses ging met de kinderen aan de slag met het leeghalen van een console waar zand in zat. Er is de gehele ochtend hard gewerkt, waardoor de klus omstreeks 12.00 uur geklaard was. Alle klussen zijn gedaan en de vrijwilligers van De Scherminckel waren ontzettend blij met de Koninklijke inzet. Zowel de prins als de prinses gaven aan dat zij blij waren met de klus en bijzondere locatie. Ook het feit dat hun kinderen konden meedoen, vonden zij heel bijzonder. Gelukkig was men op de locatie voorzien van broodjes en kon iedereen onder het genot van een broodje nog even verder kennismaken met elkaar. Omstreeks 12.15 uur nam de Koninklijke familie afscheid, maar had de directeur van het Oranje Fonds nog wel tijd voor een interview met ZuidwestTV. Dit interview zal vanaf 19 maart op de zender te zien zijn. De motivatie voor het Oranje Fonds om naar Bergen op Zoom te komen was het enorme aantal klussen dat was aangemeld op de website van NLdoet. Bij Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen is men enorm trots op dit gebaar. Zij hebben zich 4 maanden lang ingezet voor Nldoet en zoveel mogelijk mensen en organisaties benaderd en geïnspireerd. Gelukkig hebben velen daar gehoor aan gegeven en is Bergen op Zoom op een gedenkwaardige wijze in beeld gekomen.

BV ‘t Dobbertje BERGEN OP ZOOM - Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart organiseert BV ‘t Dobbertje de finale van het district West Brabant in de spelsoort bandstoten 2de klasse. Het aantal te maken caramboles is 75 en het gemiddelde is van 2,30 tot 3,49. Op

vrijdag beginnen de wedstrijden om 19.00 uur en op zaterdag en zondag beginnen de wedstrijden om 11.00 uur. De deelnemers die zich hebben geplaatst voor deze finale zijn: 1. Jack Buijk bv De Kruisstraat, 2. Harrie de Jong bv De Wellse Vaert, 3. Mathieu Ververs bv

SVW, 4. Peter van Dongen bv De Ram, 5. Rene Boersen bv De Ram, 6. Frans Vrolijk bv SVW, 7. Piet van Steen bv De Wellse Vaert, 8. Frans Vermaat bv Bellevue. De eerste ronde wordt als volgt gespeeld: Peter van Dongen-Rene Boersen, Mathieu Ververs-Frans Vrolijk, Harrie de Jong-Piet van Steen, Jack Buijk-Frans Vermaat.

KORTE BERICHTEN BERGEN OP ZOOM Indische dansavond: Zaterdag 6 april houdt de MPF Group een Indische dansavond in Party Centrum Rozenoord. De avond wordt muzikaal verzorgd door de allround band ‘4YOU’ o.l.v. Edwin Jurgens. Tevens optreden van ‘Special Guest’ met Peter Rothe. De avond is een bijdrage aan Panti Asuhan Kasih Agape (anak-anak Maluku), di Surabaya en Panti Asuhan Sonaf Maneka, KupangTimor (NTT). Aanvang 20.00 tot 01.00 uur. Info en reserveren: Tamara Joseph, tel. 06-51841570, Betty Lee, tel. 06-44485244 en Edwin Jurgens, tel. 06-19319226. Bingo: Zaterdag 23 maart wordt een bingo gehouden door biljartvereniging ‘t laantje in café de Pondarosa, Fluwelenbroekstraat 4, aanvang 20.00 uur. Paasbingo: Op zaterdag 23 maart houdt Activiteiten Commissie Meilust haar paasbingo in wijkcentrum De Moerkens, Kapittelstraat 21, aanvang 19.00 uur. Verhaalvoorstelling: De koude kant - Sigurd en Brynhild. Zondag 24 maart brengt voordrachtskunstenaar Carool Popelier uit ’s-Hertogenbosch voor een volwassen publiek zijn tweede verhaalvoorstelling in de reeks “ ’t BLIJFT in de familie!”. Zalencentrum De Raayberg, Antwerpsestraatweg 267 te Bergen op Zoom. Aanvang 14.00u. Reserveren alleen mogelijk via caroolpopelier@ verhaalapart.nl of tel. 073-6129236. Informatie: www.verhaalapart.nl. Spiritueel Café: Vrijdag 22 maart boven in Boekhandel Quist aan de Fortuinstraat 24. Een ontmoetingsplaats die elk 2e en 4e vrijdag(koop)avond van de maand geopend is van 18.00-21.00u (zie agenda quistboeken.nl). Er zijn geen kosten aan verbonden. (Praat)water kost je geen cent (overige consumpties normale prijzen). Op verzoek kan er een thema-avond of gratis miniworkshop worden georganiseerd. Lezing familiewapens: Heraldiek, oftewel de wereld van de (familie)wapens, is het onderwerp van een presentatie die Peter Koster hierover geeft op woensdag 27 maart in de Hof van Ram, De Beeklaan 29a in Halsteren. Peter heeft zich in deze materie al meer dan 30 jaar verdiept en zal aan de hand van veel beeldmateriaal dit onderwerp uitgebreid toelichten. Aanvang 20.45u. Entree gratis. Genealogisch dag: Heemkundige kring Halchterth houdt haar jaarlijkse genealogische dag op zaterdag 23 maart in de Hof van Ram, De Beeklaan 29a in Halsteren tussen 11.00-16.00u. Familienamen en stambomen van diverse families uit heel West Brabant worden gepresenteerd door Christ Kuipers en Jac de Vries en ook

Geert van Oefelen met enorm veel oude (school)foto’s ontbreekt dit keer niet. Gratis entree. Live in Les Vedettes: Vrijdag 22 maart treed rockabilly band Betty’s Doghouse op in café Les Vedettes in de Lievevrouwestraat. Als onderdeel van de Bluesroute speelt de band 3 sets. Aanvang 21.45 uur, 23.00 uur en 00.15uur. Zaterdag 23 maart geeft Hobo’s Hope een optreden. Deze straatmuzikanten spelen zoals troubadours dat vroeger zo gezellig deden. Aanvang 21.00 uur, Entree gratis. Groot voorjaarsfeest: Op zaterdag 18 mei zal er een groot feest worden georganiseerd door Radio Holland Internationaal in Zalencentrum De Raayberg aan de Antwerpsestraatweg 267 in Bergen op Zoom. Op dit unieke evenement zullen meer dan 15 artiesten een optreden verzorgen. Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te koop via www.radiohollandinternationaal.nl. Om 14.00 uur wordt het spits afgebeten door het Thoolse duo Anita & Ed. Rond 21.00 uur is er een spetterende afsluiting. HALSTEREN Vogelbeurs: Ook deze maand zal door de Vogelvrienden uit Halsteren de bekende vogelbeurs worden georganiseerd. Deze zal worden gehouden op zondag 24 maart in café-zaal Molenzicht aan de Halsterseweg 60 in Halsteren. De beurs is geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Fietsrit: TTC de Liefhebbers fietst zondag 24 maart de 2e rit van dit seizoen op het programma. De recreanten, die op een gewone dan wel fiets met ondersteuning rijden, rijden een afstand van 30 km en houden een koffiestop bij ‘t Goeileven in de Heen. De trimmers rijden een rit van 50 km en dit op koersfietsen. Bij beide groepen kunnen nog liefhebbers aansluiten. Info: secretaris Richaar Kuijlen, tel. 0164-683915 of zondag iets voor 09.00 uur bij clublokaal de Beek, Fabrieksstraat te Halsteren. Voorjaarconcert: Zondagmiddag 24 maart geeft volksmuziekgroep de Glacis haar jaarlijks voorjaarsconcert in het heemhuis Hof van Ram aan de Beeklaan 29a. Er is voor dit optreden een programma samengesteld van traditionele en zelfgeschreven nummers. De liedjes die betrekking hebben op de eigen streek zullen ook nu ruim vertegenwoordigd zijn. Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Info: www.volksmuziekgroepdeglacis.nl LEPELSTRAAT Bingo: HSV ‘t Garnaaltje houdt een bingo op zaterdag 23 maart in Leonita, Kerkstraat 32, aanvang 20.00 uur. PAGINA 10

Theatersportwedstrijd ‘Met Een Bek Vol Tanden’

Teamleden van Met Een Bek Vol Tanden.

BERGEN OP ZOOM - In tapperij de Kroon vond afgelopen zaterdag onder een groot talig publiek weer een innoverende theatersportwedstrijd plaats. Theatersport is een vorm van improvisatietheater, waarbij scènes worden gespeeld in spelvormen. Er zijn twee teams, die al improviserend een wedstrijd spelen. Er is er veel interactie met het publiek, dat om suggesties wordt gevraagd en rozen en sokken mag gooien. Ditmaal ging theaterimprovisatiegroep “Met Een Bek Vol Tanden” de strijd aan met een zeer getalenteerde uit de Zeeuwse klei getrokken jongerengroep genaamd “De drie Musketiers en Jan-Maarten. Het publiek werd middels limericken en een groot enthousiasme van presentatrice Linda heerlijk opgewarmd. Het publiek had er duidelijk zin in, net als de spelers overigens. De suggesties van relatie, beroep, locatie tot niet bestaande musicals vlogen de teams om de oren, net als de

rozen en de sokken voor de rechters. Er werden scènes gespeeld die van te voren niet bedacht konden worden. Het was duidelijk dat het bij de spelers ging om hun eerste impulsen, wat tot verrassende en hilarische momenten leidde. Zo troffen de paus en sinterklaas elkaar aan op een berg. Ook werden er met allerlei middelen gerommeld in een kruidenierszaak, waarbij spelers elkaars rol overnamen en in een garage werd van stemming gewisseld. Er werd gezongen, gedanst, gedatet, gedeurdraaid, gebukt, gestaan, gelegen, maar vooral gelachen. Het publiek had een echte hoofdrol. Helemaal toen een oudere dame het strijdtoneel, vanwege een te vroege taxi, moest verlaten en juichend werd uitgezwaaid. Kortom een avondje uit om nooit te vergeten. Uitzending gemist? Helaas een herhaling is vanwege de unieke vorm niet mogelijk. Een nieuwe wedstrijd van theaterimprovisatiegroep “Met Een Bek Vol Tanden” staat vast op zaterdag 15 juni! Voor meer info zie de website www. meteenbekvoltanden.nl

Een buil voor de molen de Twee Vrienden te Borgvliet BERGEN OP ZOOM - Actie: Een Buil voor het zeven van molenmeel tot bloem. Op zondag 24 maart is de molen de Twee Vrienden aan de OudeHuybergsebaan 227c geopend vanwege de West-Brabantse molendag. Dit jaar starten ze zondag 24 maart met de actie om een buil voor de korenmolen op Borgvliet te kunnen betalen. De buil laten ze maken door de molenmaker. De buil krijgt een belangrijke functie omdat ze elke zaterdag molenmeel maken, maar helaas geen buil hebben waarmee we bloem kunnen zeven van het tarwemeel. De bezoekers krijgen nu een onvolledig beeld. Met een buil heeft de bezoeker straks een vollediger beeld van het molenaarsambacht. Daarnaast willen ze het molenbloem aan de bakkers en par-

ticuliere molenklanten verkopen. Om de bovengenoemde buil te kunnen aanschaffen hebben ze € 5.000,- nodig. Voor een belangrijk deel betalen ze de aanschaf uit eigen middelen. Daarnaast willen ze dit jaar bezoekers en belangstellenden om een bijdrage vragen. Tevens zullen ze een geldinzamelingsactie houden onder de vaste molenklanten en bewoners op Borgvliet. Op de korenmolen de Twee Vrienden in Nieuw-Borgvliet wordt elke zaterdagmiddag van 13.0017.30 uur tarwe tussen de blauwe molenstenen vermalen tot molenmeel. Door dit mengsel te zeven (builen) worden bloem en zemelen verkregen. Dergelijk apparaat wordt ook wel een buil genoemd. Bloem is een grondstof die de bakker nodig heeft om er wit brood of banket te kunnen bakken. Bruinbrood wordt gebakken van ongezeefd meel.

Marjola Girls bekert verder LEPELSTRAAT - In de bekerwedstrijd tegen de dames van DOSKO, begon voetbalvereniging Marjola Girls sterk aan de wedstrijd. Was het vorige week in de 1e minuut raak, nu was het na 2 minuten raak na een goede aanval. Aniek van de Par, schoof de bal in de lange hoek. Marjola Girls had het betere van het spel en niet veel later was het Lieke van Dongen die voor de verdiende 0-2 zorgde. Marjola Girls bleef kansen creëren en na 20 minuten spelen was het raak. Ilse Schuurbiers rondde goed af na een prima aanval. Na een half uur spelen nam de druk wat af, waardoor er in de resterende 1e helft weinig kansen meer

gecreëerd werden. In de 2e helft was het Marjola Girls die het betere van het spel had. Er werden prima kansen gecreëerd, maar de afronding liet wat te wensen over. Na ongeveer 70 minuten spelen kon er gejuicht worden na een mooi afstandsschot van Debby van der Zande. DOSKO kon geen vuist maken en het duel bevond zich constant op de helft van DOSKO. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Lieke van Dongen die een schitterende aanval koelbloedig afrondde. Hiermee bracht ze de eindstand van 0-5 op het scorebord. De volgende wedstrijd speelt Marjola Girls voor de competitie uit tegen Moerse Boys. Aanvang wedstrijd 10.00 uur.


KOM 26 MAART NAAR DE GROTE MARKT IN BERGEN OP ZOOM

EEN DAG VOL MET ACTIES, ACTIVITEITEN, LIVE RADIO EN OPTREDENS VAN BEKENDE ARTIESTEN EN DJ’S


GROTE MARKT VOL MET BEKENDE ARTIESTEN EN DJ’S OP DINSDAG 26 MAART IS HET ZOVER. DE TRUCK VAN 538 KOMT NAAR BERGEN OP ZOOM OM ACTIE TE VOEREN VOOR WAR CHILD. DE VOLTALLIGE RADIOCREW VAN 538, MET ONDER ANDERE EDWIN EVERS EN JEROEN NIEUWENHUIZE, ZENDT DAN LIVE UIT VANAF DE GROTE MARKT. OVERDAG ZIJN ER ALLERLEI ACTIES VOOR HET GOEDE DOEL, ACTIVITEITEN, LIVE RADIO EN OPTREDENS VAN BEKENDE NEDERLANDSE ARTIESTEN WAARONDER RACOON EN SANDRA VAN NIEUWLAND. LUISTERAARS MAKEN KANS OM ZELF HUN FAVORIETE PLAAT OP DE RADIO AAN TE KONDIGEN EN IEDEREEN MET EEN BIJZONDER TALENT KAN DIT LATEN ZIEN EN HOREN OP DE 538 TALENT STAGE. ’S AVONDS STAAT DE INTERNATIONAAL BEKENDE DJ BILLY THE KIT OP HET PODIUM EN ZORGT VOOR EEN SPECTACULAIRE AFSLUITING VAN DE DAG.

538 voor War Child VAN 22 T/M 29 MAART 2013 ZETTEN ALLE DJ’S VAN 538 ZICH EEN WEEK LANG NON STOP IN VOOR WAR CHILD. OP ZOEK NAAR ACTIES VOOR HET GOEDE DOEL. IN ACHT DAGEN BEZOEKEN DE DJ’S VAN 538 MET EEN GROTE STUDIOTRUCK ACHT STEDEN VERSPREID DOOR HEEL NEDERLAND WAAR HET TALENT UIT DE REGIO ZICHZELF LAAT ZIEN EN HOREN. BERGEN OP ZOOM STAAT OP 26 MAART 2013 DE HELE DAG IN HET TEKEN VAN WAR CHILD. DE UITZENDING VAN RADIO 538 START MET EEN NACHTPROGRAMMA OP 25 MAART VANUIT GEBOUW-T. LEERLINGEN VAN DE MIDDELBARE SCHOLEN ZULLEN HIER AANWEZIG ZIJN MET ACTIES EN VEEL MUZIEK. OP 26 MAART BEGINT DE DAG OM 06.00 UUR MET ‘EVERS STAAT OP’ VANAF DE GROTE MARKT.

VERLATEN OORLOGSKINDEREN DE OPBRENGST VAN DE ACTIEWEEK IS BESTEMD VOOR KINDEREN UIT OORLOGSGEBIEDEN. HONDERDDUIZENDEN KINDEREN RAKEN DOOR DE OORLOG HUN OUDERS KWIJT. HET ZIJN VERLATEN OORLOGSKINDEREN DIE ER HELEMAAL ALLEEN VOOR STAAN. VEEL VAN HEN BELANDEN IN DE PROSTITUTIE, OF WORDEN UITGEBUIT ALS HUISSLAAF OF KINDSOLDAAT. WAR CHILD KOMT OP VOOR DEZE VERLATEN KINDEREN EN ZORGT ERVOOR DAT ZE OP EEN VEILIGE PLEK WEER GEWOON KIND KUNNEN ZIJN. DAT ZE HUN NARE ERVARINGEN KUNNEN VERWERKEN EN EEN BETERE TOEKOMST KUNNEN OPBOUWEN. MET € 12,00 KAN WAR CHILD AL EEN KIND HELPEN OM ZIJN OF HAAR LEVEN WEER OP TE BOUWEN.

RACOON RACOON BEWAART UITSTEKENDE HERINNERINGEN AAN BERGEN OP ZOOM. DE VIDEOCLIP VAN HUN GROTE HIT “LIVERPOOL RAIN” WERD NAMELIJK ONDER ANDERE OP DE GROTE MARKT VAN BERGEN OP ZOOM OPGENOMEN. DE BAND BRAK IN 2011 DEFINITIEF DOOR IN NEDERLAND. IN OKTOBER 2011 ONTVING RACOON EEN EDISON MUZIEKPRIJS VOOR HUN ALBUM “LIVERPOOL RAIN”. OP 12 APRIL 2012 WON RACOON BIJ DE 3FM AWARDS DE PRIJS VOOR BESTE SINGLE MET HET NUMMER “NO MERCY”EN DE PRIJS VOOR BESTE ALBUM MET “LIVERPOOL RAIN”. OP 12 JANUARI 2013 WERD DE BAND TIJDENS FESTIVAL NOORDERSLAG UITGEROEPEN TOT WINNAAR VAN DE POPPRIJS 2012. HUN LAATSTE HIT “OCEAAN” WAS DE SOUNDTRACK VAN DE FILM “ALLES IS FAMILIE” EN WAS WEDEROM EEN DIKKE TOP 10 HIT. MET GROTE TROTS VERWELKOMT BERGEN OP ZOOM DE SUCCESVOLSTE NEDERLANDSE BAND OP DIT MOMENT.

KENSINGTON

HIGHLIGHTS PROGR 25 MAART TIJD

EVENEMENT

23.00 TOT 06.00 UUR

538 NACHTUITZENDING

LEERLINGEN VAN DE MIDDELBARE SCHOLEN 26 MAART TIJD

EVENEMENT

6.00 UUR

START LIVE RADIO 538 UITZENDING

6.00 UUR

BERGSE BAKKERS VERKOPEN ZOETE EN HAR

6.00 UUR

OPENING KLEDINGCONTAINER: START INZAMELEN VAN KLEDING VOOR HET

6.00 – 7.00 UUR

STAND UP FOR WAR CHILD ONTBIJT: ONTBIJ

8.00 – 9.00 UUR

STAND UP FOR WAR CHILD ONTBIJT: ONTBIJ

8.00 UUR

LIVE INTERVIEW LOCO BURGEMEESTER LINS

8.45 UUR

OPTREDEN RACOON

DOOR STUDENTEN AAN DE HORECA OPLEID

AAN DE HORECA OPLEIDING VAN HET ZOOM

INTERVIEW DOOR EDWIN EVERS TIJDENS HE 9.00 – 22.00 UUR 9.10 – 9.30 UUR

OPTREDENS UITVERKOCHT. OOK SPEELT KENSINGTON DIT JAAR OP PINKPOP EN IS NAAR VERWACHTING HET JAAR 2013 HET JAAR DAT KENSINGTON OOK BIJ HET GROTE PUBLIEK ZAL DOORBREKEN. EEN OPTREDEN DAT U DUS NIET MAG MISSEN!

TOERMALIJN VOOR WAR CHILD DANS: DANCE ACT DOOR 50 LEERLINGEN VAN BAS

9.30 – 10.00 UUR

OCHTENDGYMNASTIEK DOOR 1750 BASISSC

10.00 – 10.15 UUR

ZANG PERFORMANCE DOOR BASISSCHOOLL

10.00 – 14.00 UUR

INTERACTIEF VOETBALSPEL MET PENALTY M

15.00 – 16.00 UUR

VERKOOP IJSJES VAN CRUSIO DOOR DE BER

16.15 UUR

OPTREDEN SANDRA VAN NIEUWLAND

17.00 UUR

FLASHMOB

DE FLASHMOB WORDT UITGEVOERD DOOR D

KENSINGTON IS EEN NEDERLANDSE ROCKBAND DIE MET HET ALBUM VULTURES DEFINITIEF DOORBRAK IN NEDERLAND. MET HUN HITS “LET GO” EN “HOME AGAIN” ZIJN NAGENOEG ALLE

TALENTSTAGE PODIUM OPEN: SHOW JE TALENT, VOOR € 12,00 KRIJG JE 5

BIJ DE 538 NACHTUITZENDING 18.15 UUR

OPTREDEN SANDRA VAN NIEUWLAND EN KE

18.30 – 19.30

OPNAME PIETS WEERBERICHT

21.15 UUR

OPTREDEN KENSINGTON

22.00 UUR

SLOTACT DJ BILLY THE KIT

N E R E D IN K S G O L R O O N E GEEF VERLAT EEN VEILIGE PLEK IN T N E L A T E J T E Z F O M E T S , BIED


EDWIN EVERS

PROGRAMMERING DJ’S 538

AL MEER DAN 15 JAAR IS EDWIN EVERS MET VOORSPRONG DE BESTE BELUISTERDE RA-

25 MAART GEBOUW-T

DIO DJ. DE GROTE DOORBRAAK KWAM TOEN

23.00-03.00

MARTIJN MUIJS & MARTIJN BIEMANS

EVERS OVERSTAPTE NAAR DE KRO EN VAN

03.00-06.00

EDWIN NOORLANDER & ROBIN LEFÉBER

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG HET OCH-

26 MAART GROTE MARKT

TENDPROGRAMMA “EDWIN EVERS STAAT OP”

06.00-10.00

EDWIN EVERS, RICK ROMIJN & NIELS VAN

OP 3FM GING MAKEN. MEDE DOOR DE VELE

BAARLEN

IMITATIES VAN BIJVOORBEELD DE BROERS

DENNIS RUYER & TIM KLIJN

FRANK EN RONALD DE BOER, JOHAN CRUIJFF

13.00-16.00

JEROEN NIEUWENHUIZE & FRANK DANE

EN ROB DE TUINMAN GROEIDE HET PROGRAMMA UIT TOT HET BEST BELUISTERDE VAN DE NE-

16.00-20.00

RUUD DE WILD, NIEK VAN DER BRUGGEN &

DERLANDSE RADIO. IN APRIL 2000 STAPTE EVERS MET ZIJN OCHTENDPROGRAMMA OVER NAAR

JELTE VAN DER GOOT

HET COMMERCIËLE STATION RADIO 538, WAAR HIJ DE PRESENTATIE DEED SAMEN MET SIDEKICKS

BARRY PAF & MARK LABRAND

NIELS VAN BAARLEN EN RICK ROMIJN EN VASTE NIEUWSLEZER HENK BLOK.

10.00-13.00

20.00-23.00

RUUD DE WILD OP 20-JARIGE LEEFTIJD BESLUIT RUUD DE WILD DAT HIJ IETS WIL GAAN DOEN MET MUZIEK. HIJ KRIJGT EEN BAANTJE BIJ DE AVRO ALS ASSISTENT EN WORDT NA ZES JAAR ALS PRODUCER BIJ RADIO 538 AANGENOMEN. AL SNEL WORDT HEM EEN BAAN ALS DJ AANGEBODEN. EEN AANTAL JAREN LATER IS HIJ OOK TE ZIEN OP TV ALS VJ BIJ TMF EN WEER LATER ALS PRESENTATOR BIJ BNN. NA EEN PAAR MAANDEN KOMT DAAR OOK EEN EIGEN RADIOPROGRAMMA BIJ BNN BIJ EN VANAF 1999 IS RUUD TE HOREN OP 3FM. NET ALS MET SCHOOL SWITCHTE RUUD DE WILD IN HET VERLEDEN NON-STOP VAN RADIOSTATION. MAAR IN 2010 KEERT HIJ DEFINITIEF TERUG NAAR ZIJN OUDE, VERTROUWDE NEST: 538, WAAR ZIJN RADIOCARRIÈRE OOIT BEGON.

RAMMA 538 VOOR WAR CHILD LOCATIE GEBOUW-T

N ZIJN HIERBIJ AANWEZIG MET ACTIES EN MUZIEK

GROTE MARKT GROTE MARKT

DING VAN HET ZOOMVLIET COLLEGE

JT GEORGANISEERD DOOR STUDENTEN

MVLIET COLLEGE

ALS DJ WERKZAAM. IN HET NAJAAR VAN 2009 WINT HIJ MET DE TOP 40 EEN MARCONI AWARD GORIE ‘BESTE PROGRAMMA’ . NA GREATEST HITS, THE MORNING J.E.M. EN JEROEN AFTERNOON IS JEROEN NU ELKE MAANDAG TOT EN MET DONDERDAG VAN 14 TOT 16 UUR HELEMAAL IN ZIJN ELEMENT. DAARNAAST PRESENTEERT JEROEN ELKE

GOEDE DOEL

JT GEORGANISEERD

JEROEN NIEUWENHUIZE IS AL RUIM TWINTIG JAAR

(DÉ VAKPRIJS VOOR RADIOMAKERS) IN DE CATELOCATIE

RTIGE BANKETLEKKERNIJEN VOOR HET GOEDE DOEL

JEROEN NIEUWENHUIZE

TAPPERIJ DE KROON - KAARTEN TE KOOP VOOR € 6,- P.P.

ZONDAGMIDDAG DE TOP 40 OP TMF.

BIJ TAPPERIJ DE KROON, SHOEKS EN TOKO AROY TAPPERIJ DE KROON - KAARTEN TE KOOP VOOR € 6,- P.P. BIJ TAPPERIJ DE KROON, SHOEKS EN TOKO AROY

SSEN:

ET PROGRAMMA ‘EVERS STAAT OP’

GROTE MARKT, TRUCK 538 GROTE MARKT

MIN. TIJD OP HET 538 PODIUM

GROTE MARKT, PODIUM

ISSCHOOL DE TOERMALIJN

GROTE MARKT, PODIUM

CHOOLLEERLINGEN O.L.V. DANCE MAX

LEERLINGEN VAN DE ST. LOWYS PORQUIN

GROTE MARKT GROTE MARKT

MUUR

GROTE MARKT

RGSE WETHOUDERS.

GROTE MARKT GROTE MARKT

DE LEERLINGEN DIE AANWEZIG WAREN

NSINGTON

GROTE MARKT GROTE MARKT GROTE MARKT GROTE MARKT GROTE MARKT

SANDRA VAN NIEUWLAND NA HAAR DEELNAME IN HET TELEVISIEPROGRAMMA THE VOICE OF HOLLAND GING HET RAZENDSNEL MET DE ZANGCARRIÈRE VAN SANDRA VAN NIEUWLAND. ZE SCOORDE MAAR LIEFST VIJF NR.

BILLY THE KIT BILLY THE KIT IS EEN VAN DE MEEST VEELBELOVENDE DJ’S VAN DIT MOMENT. NA OPTREDENS IN SPANJE, GRIEKENLAND, ITALIË EN FRANKRIJK IS HIJ NU KLAAR VOOR DE REST VAN DE WERELD. IN 2012 SCOORDE HIJ EEN HIT MET “HIGHER” EN ZOJUIST HEEFT HIJ ZIJN NIEUWSTE SINGLE “BURN IT DOWN” GELANCEERD WAARMEE HIJ HOOPT INTERNATIONAAL DOOR TE BREKEN. OP 20 MAART DRAAIT HIJ NOG IN MIAMI (USA) MAAR HIJ HEEFT TOEGEZEGD OP TIJD TERUG TE ZIJN VOOR 538 VOOR WAR CHILD IN BERGEN OP ZOOM OM VOOR EEN SPETTEREND SLOT TE ZORGEN OP DE GROTE MARKT.

1 HITS IN DE SINGLE TOP 100. IN NOVEMBER 2012 SCHREEF ZE GESCHIEDENIS DOOR IN DE SINGLE TOP 100 ZOWEL DE NUMMER 1 POSITIE ALS DE NUMMER 2 POSITIE TE BEHALEN. NOG NOOIT EERDER WIST EEN NEDERLANDSE ARTIEST DE TWEE BOVENSTE POSITIES TEGELIJK TE BEMACHTIGEN. EEN WEEK LATER OVERTREFT ZE HAAR EIGEN RECORD, DOOR MET “BEGGIN” OP DE EERSTE POSITIE BINNEN TE KOMEN EN HAAR ANDERE TWEE NUMMERS OP DE TWEEDE EN DERDE POSITIE IN DE LIJST TE HEBBEN. EEN WEEK LATER KWAM OOK HAAR VIERDE NUMMER “NEW AGE” BINNEN OP DE EERSTE PLEK. NIET VOOR NIETS DUS DAT SANDRA VAN NIEUWLAND OP DIT MOMENT ZOWEL BIJ JONG ALS OUD DE POPULAIRSTE NEDERLANDSE ARTIEST IS.


538TALENTSTAGE OP DE GROTE MARKT STAAT NAAST DE 538STUDIOTRUCK OOK DE 538TALENTSTAGE, SPECIAAL VOOR TALENTEN DIE HUN ‘FIVE MINUTES OF FAME’ WILLEN PAKKEN. VOOR € 12,EURO PER PERSOON KAN IEDEREEN IN VIJF MINUTEN ZIJN OF HAAR TALENT OP DIT OPEN PODIUM LATEN ZIEN. DIT KAN VAN ALLES ZIJN: STREETDANCE, STAND-UP COMEDY, BEATBOXEN, JONGLEREN OF OPTREDEN MET EEN BAND. DE OPBRENGST GAAT VOLLEDIG NAAR HET GOEDE DOEL. HET 538 VOOR WAR CHILD VIDEOTEAM MAAKT EEN VIDEOREGISTRATIE VAN DE OPTREDENS, DIE DAARNA IS TERUG TE ZIEN OP DE ACTIEWEBSITE 538VOORWARCHILD.NL DE ALLERBESTE OPTREDENS KRIJGEN SPECIALE AANDACHT IN SHOWNIEUWS OP SBS 6, 538RADIO EN 538TV. EEN PLEK OP DE 538TALENTSTAGE IS NU AL TE RESERVEREN VIA 538VOORWARCHILD.NL

HOGE NOOT VOOR WAR CHILD GEN OP 26 MAART-BER

ZOOM

IN ACTIE! M O K N E E E M DOE SKINDEREN LOG VERLATEN OOR

RCHILD.NL A W R O O V 8 3 5 GA NAAR

VOOR

CKB DE MAAGD ORGANISEERT OP 25 MAART IN THEATER DE MAAGD EEN MEEZINGSPEKTAKEL MET ALS TITEL HOGE NOOT VOOR WAR CHILD. IEDEREEN DIE VAN ZINGEN HOUDT OF EEN GOED GEVOEL HEEFT BIJ WAR CHILD IS VAN HARTE WELKOM. EEN LIVE BAND STUDEERT EEN FLINK AANTAL ONVERGETELIJKE MEEZINGERS IN EN ZAL ZORGEN VOOR ONDERSTEUNING BIJ HET ZINGEN. OP HET PODIUM KOMT EEN RAD TE STAAN, WAARMEE BEPAALD WORDT WELK NUMMER GEZONGEN GAAT WORDEN. HET IS OOK MOGELIJK DAT PERSONEN, KOREN OF RIJEN IN DE ZAAL HET VOORTOUW GAAN NEMEN

WETHOUDERS VOOR ÉÉN KEER GELATO BOYS TEN BEHOEVE VAN WAR CHILD

BIJ BEPAALDE LIEDJES. KORTOM EEN GEZELLIGE

SPECIAAL VOOR 538 VOOR WAR CHILD VERKOOPT IJSSALON CRUSIO,

VAN HOORNE EVENTS EN THEATERPRODUCTIES.

MEEZINGAVOND VOOR HET GOEDE DOEL! DE MEDEWERKERS VAN CKB DE MAAGD VERLENEN GEHEEL BELANGELOOS HUN MEDEWERKING AAN DEZE ACTIVITEIT. DE PRESENTATIE IS IN HANDEN VAN MICHAEL VAN HOORNE; ZANGER, THEATERPRODUCENT, ACTEUR, PRESENTATOR EN DIRECTEUR VAN

GENOMINEERD VOOR BESTE IJSSALON VAN NEDERLAND, TIJDENS DE

KAARTEN KOSTEN € 7,50. DE OPBRENGST GAAT

ACTIEDAG OP DE GROTE MARKT VAN 15.00 TOT 16.00 IJSJES. EN ZIJ KRIJ-

NAAR HET GOEDE DOEL.

GEN HIERBIJ HULP VAN DE BERGSE WETHOUDERS. GEKLEED IN SPECIALE SCHORTEN GAAN DE WETHOUDERS IJS VERKOPEN VOOR HET GOEDE DOEL. DE IJSJES KOSTEN SLECHTS € 0,50 EN DE OPBRENGST GAAT GEHEEL NAAR HET GOEDE DOEL.

OCHTENDGYMNASTIEK MAAR LIEFST 1750 BASISSCHOOLLEERLINGEN GAAN IN SPECIALE WAR CHILD T-SHIRTS, MEEDOEN AAN OCHTENDGYMNASTIEK OP DE GROTE MARKT. DIT DOEN ZIJ ONDER BEGELEIDING VAN DANCE MAX, EEN CREATIEF BEDRIJF GERICHT OP DANS, MUZIEK, WORKSHOPS, ENTERTAINMENT EN SPORT.

PIETS WEERBERICHT PIET PAULUSMA PRESENTEERT IEDERE DAG VANAF EEN ANDERE LOCATIE IN NEDERLAND DE WEERSVOORSPELLINGEN VOOR HET WEER IN NEDERLAND. SPECIAAL VOOR WAR CHILD KOMT HIJ 26 MAART TUSSEN 18.30 EN 19.39 UUR NAAR BERGEN OP ZOOM OM VANAF DE GROTE MARKT HET WEER TE PRESENTEREN.


Geldig van 20 maart t/m 26 maart 2013. Prijswijzigingen zigingen en zetfouten voorbehouden. Geen verkoop aan handelaren en max. 2 per klan klant.

159,99

499,-

139,

99

399,-

TOMTOM NAVIGATIE SYSTEEM Via 130; 4,3” breedbeeldscherm, 45 landen, speak & go stembesturing, weergave maximale snelheid en geavanceerde rijstrookaanwijzingen.

449,99

LG 1400 TOEREN WASMACHINE F147MPRN; Energieklasse A++, inhoud van 7 kg, uitgestelde starttijd en DirectDrive motor met 10 jaar garantie.

399,

99

BCC Bergen op Zoom Woonboulevard Bergen op Zoom

PIONEER 2.1 3D BLU-RAY HOME CINEMA SYSTEEM BCSFS525; Met draadloos LAN om bijvoorbeeld video’s van YouTube en foto’s op Picasa te bekijken of muziek van uw thuisnetwerk te luisteren. Ondersteunt 3D Blu-ray en is voorzien van een iPod/iPhone dock.

Kijk voor openingstijden op www.bcc.nl

Van Konijnenburgweg 3

Donderdag 28 maart in onze zaak in Bergen op Zoom hebben wij de gehele dag gereserveerd voor mensen met rug- en voetklachten. Een voetkundige komt naar onze zaak en maakt dan gratis een voetafdruk en demonstreert u tevens de Vibrion Veer, een Zweedse uitvinding. In tegenstelling tot de bekende harde, statische steunzolen is de Vibrion Veer verend. Deze activeert de spieren en bloedsomloop en zorgt er voor dat u weer dagelijks, zonder vermoeidheid en pijnlijke rug en voet op natuurlijke wijze kunt lopen. Een deskundig advies en dan ook nog gratis krijgt u niet elke dag. Maak daarom even een afspraak, tel. 0164-273143

Bovendeert Schoenen

Zuivelstraat 16 - Bergen op Zoom

www.fussgold.nl

R

 

BHV basis Opleiding

2 dagen (excl. btw)

Begin snel!Schrijf je in voor de cursus van 5 en 12 juni 2013

¼249,-


KORT BEDRIJVIG

“Als producer ben je de band en geluidsman in één”

Jong talent produceert, draait en organiseert danceavond in Schorre

Kees de Mooij Bike & Lifestyle Event op 23 maart

Je hebt zo van die clichés. DJ’s doen het allemaal voor het geld en ze zetten simpelweg alleen maar plaatjes op. Die vooroordelen zijn alles behalve waar en dat vertellen de jonge Bergse talenten Bart Schroeijers, Roy Lobbezoo en Roel van Lommel maar al te graag. Wat hen drijft is de muziek. Zo laten ze hun eigen ‘stijl’ horen op zaterdag 23 maart in de Schorre tijdens een door hun georganiseerd evenement, waarmee ze ook een podium aan regionaal talent willen bieden. delde leeftijd van de drie ergens rond de tien a elf jaar lag. Roel: “We doen het voor de muziek. Beroemd worden, het zal wel… Geld verdienen is mooi en als je van je hobby je beroep kan maken, is dat helemaal mooi.” De kans dat zoiets lukt, is volgens de drie ‘nihil,’ maar wat heb je te verliezen, behalve tijd? Nerd Want er zit veel tijd in het oefenen met draaien, laat staan het produceren. “Als je goede tracks wilt maken, moet je er meer mee bezig zijn met je school of werk. Dat is op dit moment niet reëel en dat moet je ook niet willen. Ik wil wel een opleiding hebben als back-up” , vertelt Roel. “Er wordt ook vaak gezegd dat je een nerd moet zijn om goed te produceren. Maar volgens mij gaat er niet alleen om wat je kunt, maar om wie je kent. Met alleen techniek kom je er niet, je moet ook kunnen praten” , vult Bart aan. Roel van Lommel (AKA Mr. Leor), Bart Schroeijers & Rob Lobbezoo (alias Lobby-R) organiseren dance evenement in de Schorre FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Plannen daarvoor zijn onder meer verder uitbreiden met de DJ avonden die ze organiseren en het label waarop ze nu draaien, groter laten worden. Want dance is voor iedereen en de tijd dat het alleen underground was, is allang over. Hoe dat komt? “Omdat het nu bekend is in Amerika” , is Roel stellig: “En je ziet dat steeds meer popartiesten samen gaan werken met danceproducers.” Het idee dat het alleen om snelle ritmes, obscure geluiden en harde beuken gaat, is ook allang achterhaald. “Mensen van veertig moeten niet meteen de zaal uitlopen” , lacht Roy. Dance is toegankelijker, maar tegelijkertijd blijft het lastig om als

jong talent podiumruimte te krijgen. “Er is simpelweg te weinig ruimte” , vertellen ze in koor. Oorlogje Als buurjongetjes kwamen ze met elkaar in contact en de vriendschap is vanaf jongs af aan gebleven. Waar er vroeger oorlogje in de tuin gespeeld werd, dagen de drie elkaar nu uit achter de draaitafels en in de studio. Bart en Roy produceren gezamenlijk, Roel is vooral zelf bezig. De muzikale achtergronden, en daarmee ook de meningen, verschillen nogal, maar één ding is hetzelfde: de passie voor dance. Roy: “We zijn begonnen toen het nog niet populair was.” Dan hebben we het over zo’n zeven jaar geleden, toen de gemid-

‘Passie voor dance’ Maar hoe zit dat nu met ‘simpel’ plaatjes opzetten? Bart: “Je bent gewoon een artiest, omdat een DJ net als een band ook het publiek staat te entertainen. Alleen doet een DJ dat alleen.” Alle drie zijn ze het duidelijk niet eens met dit vooroordeel. Ook produceren is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Roel: “Met produceren heb je geen bandleden die ieder in iets gespecialiseerd zijn. Je bent in je eentje de band én tegelijkertijd de geluidsman.” “En met de band doe je alles samen” , vult Bart aan. Misschien is dat wel de reden dat de drie enthousiastelingen veel samen optrekken: alleen, maar nooit eenzaam. Zeker niet als het om muziek gaat. Zaterdag 23 maart vanaf 22.00 gratis te zien en horen in de Schorre!

van de zon!

kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl

oudenbosch

0165 31 26 76

Jong en oud samen In het kader van jongeren en ouderenparticipatie start in maart een bijzonder project door jongeren en ouderen met de naam ‘Jong en Oud samen’. Doel van het participatieproject is om jongeren en ouderen mee te laten doen aan de eigen leefomgeving

22e Westbrabantse Molendag

Pannenkoeken bij open Antoniusmolen HALSTEREN - De Antoniusmolen in Halsteren is zondag 24 maart een van de deelnemers aan de Westbrabantse Molendag. De molen is geopend van 11 tot 17 uur.

BERGEN OP ZOOM - Op zondagmiddag 24 maart is er in de Hofzaal van het Markiezenhof een koffieconcert, gegeven door het Zeeuwse Kamerkoor Musica Cordis.

Sets vanaf 499,-

BERGEN OP ZOOM - Jongerenparticipatie krijgt vorm in het project ‘Jong en oud samen’.

Kees de Mooij Fiets en Fitness, Zuid-Oostsingel 43 | 0164 240964

len aan de Halsterseweg is de afgelopen jaren gerestaureerd. Zo werd onder meer metselwerk hersteld en een groot aantal vloerbalken gerepareerd. Op 2 december 2012 werd de molen, na ruim een jaar van stilstand, heropend. Sindsdien draait de molen elke zondag van 13 tot 17 uur en zijn er diverse ambachtelijke bakproducten te koop. Ook wordt er sinds kort weer, net als molenaar Frans Moerland in het verleden deed, gerst en maïs gemalen.

Kamerkoor Musica Cordis

Bij Mulders Tuinmeubelen heeft u de keuze uit een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

131

In het pand van Kees de Mooij zal een catwalk worden opgebouwd, waar meerdere keren per dag een fiets- en fashionshow zal plaatsvinden, in samenwerking met Instyle Herenmode, Brooks en HappyRainyDays. Verder zal Inpa Woonwinkel aanwezig zijn met de laatste woontrends en Pracht Electronica demonstreert hier het nieuwste Bose VideoWave systeem en toont tevens haar collectie Spectral design tv-meubelen. Er zal ook een demonstratieteam van Uebler fietsdragers op de beurs aanwezig zijn, evenals een team van Falk fietsnavigatie en Cycletours met alle info over fietsvakanties. Een mandenvlechter toont hoe een (fiets)mand op ambachtelijke wijze gemaakt wordt en u kunt een uitgebreide collectie van HappyRainyDays, trendy weersbestendige damesjassen, bewonderen. In de werkplaats kunt u gratis deelnemen aan verschillende workshops. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje mede mogelijk gemaakt door Vinovat. Buiten kunt u zelf e-bikes (elektrische fietsen) testen. Tevens kunt u zich op deze dag opgeven voor een gratis accu-check van uw huidige elektrische fiets. Voor kinderen zijn speciale activiteiten georganiseerd. Meer info: www.keesdemooij.nl of facebook.com/keesdemooij

De molenaar geeft die dag rondleidingen en leden van de Stichting Vrienden van de Antoniusmolen bakken pannenkoeken. De opbrengst daarvan wordt gebruikt voor het onderhoud aan de molen. De Antoniusmo-

Geniet

molenstraat

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 23 maart houdt Kees de Mooij Fiets en Fitness in samenwerking met diverse lokale ondernemers van 10 - 17 uur een Bike & Lifestyle Event. Op deze beurs alles over fietsen: de nieuwste modellen en trends, elektrische fietsen, fietsgerelateerde producten als fietsendragers, fietsnavigatie en trendy regenjassen maar ook op het gebied van lifestyle is hier van alles te zien en te beleven.

en dit vorm te laten geven in activiteiten voor en met ouderen. Onder begeleiding van een Frontlinewerker en een TOS medewerker, gaat een groep van ongeveer 20 enthousiaste ouderen en jongeren aan de slag. Als start van het project presenteren de jongeren op woensdag 20 maart om 19.00 uur hun plannen aan de ouderen in het jongerenontmoetingscentrum gelegen aan het Wilhelminaveld 96A. PAGINA 16

Het koor zal o.l.v. Hans Smout, met aan de vleugel Jan Gruithuysen en met medewerking van Annemiek de Bruin, klarinet, een rijk programma met koormuziek laten horen, merendeels met pianobegeleiding, afgewisseld met enkele instrumentale delen voor klarinet en klavier. Het concert zou met “de piano in verschillende talen” getypeerd kunnen worden. Uit de periode van de romantiek is er Duitstalige koormuziek van Schubert, Brahms en Wolf te beluisteren. Thema’s als verlangen naar het onbereikbare, de verheerlijking van de natuur en de mystiek van leven en dood zijn daarin herkenbaar. Het klavier is daarbij een wezenlijk sfeermakend element. In de Nocturnes van de spraakmakende Amerikaanse componist Morten Lauridsen (geb. 1943), geschreven in de 21e eeuw, zijn het Frans, het Spaans en het Engels de talen waarin dichters spreken over hun relatie tot de geliefde, geplaatst tegen de achtergrond van de nacht. Deze nieuwe muziek voor koor en klavier in samenspraak, is eigentijds maar toch toegankelijk en geschreven in een verrassend en fascinerend klankidioom.

De bekende pianist Jan Gruithuyzen, veelgevraagd solist, kamermuziekspeler en begeleider, zal voor en na de pauze samen met Annemiek de Bruin, de jonge veelbelovende klarinettiste met nu al een rijke carrière, de koorzang instrumentaal afwisselen. De sonatine voor klarinet en klavier van Borislaw Martinu (1890-1959) is te beluisteren en na de pauze drie Hongaarse dansen van Reszö Kokai (1902-1962). Na de pauze verrassen koor en klavier de aanwezigen met een groot contrast: in de Tsjechische taal klinken de Moravische volksliederen van Leos Janacek (18541928), bewerkingen van duetten die Antonin Dvorak geschreven had. Levendige en contrastrijke muziek over alledaagse onderwerpen als vreugde en verdriet, vriendschap en eenzaamheid. Kunstenaar Henk Lichtendahl maakte de omslag van het programmaboekje en ook het kleurig beeldmateriaal dat tijdens het concert de verschillende sferen ondersteunt. Het concert begint om 12.00 uur, de entreeprijs is inclusief een pauzedrankje. Voor jongeren t.m. 18 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn voor aanvang van het concert bij de entree van het Markiezenhof verkrijgbaar. Eerder zijn in de voorverkoop programma’s toegangsbewijzen verkrijgbaar bij Boekhandel Quist, Fortuinstraat, en ook bij de entree van het Markiezenhof.


DE

MEUBELSHOP.EU

Nijverheidsweg 1 - 4731 CZ Oudenbosch - Email: info@demeubelshop.eu - www.demeubelshop.eu

Goede kwaliteitsmeubelen voor een scherpe prijs! OPENINGSTIJDEN

sMAANDAGTM DONDERDAG VANTOT sVRIJDAG VANTOT

Hoekbank BIANCO

De nieuwe FORD FIESTA

Powered by Ecoboost. Connected by SYNC.

â‚Ź 599,00 AANGEBODEN

VARKENS DRIJFMEST

sZATERDAG VANTOT

06-25568920

RAT IN DE VAL

GEĂ?NJECTEERD OP GRAS- EN BOUWLAND Bel M. van Gurp 06-13210126

GEZOCHT

ROMMEMARKTSPULLEN goed spul - geen kapotte spul als je iets hebt bel dan naar

06 - 43793243

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQrattenPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

GROTE KEUZE NIEUWE MEUBELEN waaronder 60 bankstellen.Inruil mogelijk.

MEUBELZAAK BROOS MEUBELEN Burg. van Hasseltstr. 64 Bergen op Zoom 0164-234990 Vlakbij Media-Markt en Jumbo Super

Haal het maximale uit uw dag. De nieuwe Ford Fiesta is beschikbaar met SYNC ÂŽ

Bluetooth Voice Control, dat ervoor zorgt dat u met uw stem uw telefoon bestuurt. Bovendien leest het moeiteloos inkomende sms’jes voor, dus ook

De Fiesta Titanium ECOnetic Lease gebaseerd op de riant uitgeruste Titanium 5-deurs 1.6 TDCi

Normaal Nu Uw voordeel, dus minder bijtelling

23.320,18.995,4.325,-

95pk/70kW, plus vele extra’s

14% bijtelling

Via Ford Lease vanaf 365,- p.mnd. Netto bijtelling vanaf 93,- p.mnd.

Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2 Meubelhal Broos Meubelen Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Zoom - 0164-242097 naast ABN-Amro parking

onderweg bent u altijd connected. Daarnaast is hij leverbaar met de 1.0 EcoBoost-motor, Engine of the Year 2012. Dus superzuinig, maar wel met Turbo power. Haal het maximale uit uw dag, rij Ford Fiesta. Maak een proefrit bij de dealer en u bent verkocht. U rijdt de FORD FIESTA al vanaf 12.895,-

De Fiesta Champions Edition voorzien van o.a. airconditioning en radio/cd-speler Normale meerprijs 1.850,> nu 1.000,- > uw voordeel 850,-

Nu met maar liefst 1.000,- inruilpremie Fiesta Champions Edition 3-drs.14.895,Inruilpremie -/- 1.000,Nu tijdelijk vanaf 13.895,-

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis

Geen wegenbelasting

*

06 - 43084446

Alle bedragen in euro’s. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. *Inclusief 1.000,- inruilpremie. Genoemde prijzen zijn inclusief BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl/verkoopvoorwaarden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,3-30,3; liter/100 km: 3,3-7,0; CO2 gr/km: 87-138.

Van de Ree www.fordvanderee.nl

Bergen op Zoom: 0164 - 25 02 00 Oostburg: 0117 - 38 32 30 Roosendaal: 0165 - 54 81 61

HELP

VAKMANNNEN GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Wij verzorgen uw Belastingaangifte 2012 TEL. 0165-545011 BGG 06-28965431

D

uo ating

Speeddaten, maar dan anders!

Ę‹Ę Ę˘ÉľÉ—

'É?7Č­Ę‘Ę NĘ‹ČˇĘ‘É %Ę‘UČ°Ę‘ÉšĘ?Éž=RĘ?É™ DĂŠ leukste manier om op ĂŠĂŠn middag veel singles te ontmoeten. Meld je nu aan op:

www.duodating.nl


SPORT

Halsteren 1 wint HALSTEREN - VV Halsteren wint op overtuigende wijze de thuiswedstrijd van DOSKO met 3-1. De Bergse derby in de 1e klasse heeft voor Halsteren de ongeslagen status na de winterstop gecontinueerd, terwijl dit voor DOSKO de 3e nederlaag op rij betekende. Trainer Peter Maas had het team van Halsteren op een wijze geprepareerd dat de eerdere nederlaag in de competitie kon worden hersteld. In de 1e helft kwamen er aan beide zijden kansen, maar ontbrak de scherpte voor het doel, waardoor een score uitbleef. Over het algemeen was het spel van Halsteren wel wat sterker dan dat van DOSKO, maar de rust werd zonder doelpunten bereikt. Na rust was de overtuiging bij Halsteren echt doorgedrongen dat van DOSKO kon worden gewonnen. Dat spel en de inzet werden beloond door een mooi doelpunt van Mathijs Hage. De voorsprong gaf de jongens van Halsteren echt het vertrouwen dat gewonnen kon worden. De in het veld gebrachte Jim Franssen bracht enige tijd later door zijn geweldige inzet de stand op 2-0. Dat betekende enige rust voor het team van

SV DOSKO 1 thuis

Halsteren, waardoor het leek alsof de concentratie enigszins wegzakte. Daarmee kwam het team van DOSKO enigszins in het spel en dit resulteerde in een tegendoelpunt door Marvin Bedaf. Bij het team van DOSKO ontstond toen wellicht de gedachte dat er toch nog wat gehaald kon worden, maar de jongens van Halsteren lieten het niet zover komen. Uit een toegekende vrije trap op ongeveer 20m. van het doel werd door de hardwerkende en prima spelende Tom de Bonte de 3-1 aangetekend. Dit bracht de echte rust in het spel, waar beide teams zich in konden vinden. Met de overwinning kreeg Halsteren meer vertrouwen in de zware week die komende is. Dinsdag 19 maart speelt Halsteren in de 5e ronde van de KNVB Beker thuis tegen Vlissingen, waarna zondag 24 maart tegen Vlissingen uit gespeeld moet worden voor de competitie. Dat is dan de 4e maal dit seizoen dat er tegen Vlissingen gespeeld moet worden. Tot nu toe is daartegen nog geen overwinning kunnen worden behaald, maar met het stijgende vertrouwen moet er ook tegen Vlissingen wellicht 2 maal achter elkaar kunnen worden gewonnen. Als dit lukt doet Halsteren in beide competities goede zaken.

Halsteren 1 (zat)-Vrederust Het standaardteam van Halsteren zaterdag heeft ook zaterdag 16 maart goede zaken gedaan. Door de regelmatige overwinning op Alliance en het verlies van Smerdiek is eigenlijk SKNWK nog de enige concurrent voor het kampioenschap in de 4e klasse. Zaterdag 23 maart komt het team van Vrederust op bezoek op Sportpark De Beek. Ook in de wedstrijd zullen de jongens van Halsteren moeten zorgen dat ze snel tot scoren kunnen komen, waarmee de tegenstand snel zal verdwijnen. RCS A1-Halsteren A1 Het A1 team van Halsteren doet dit seizoen goede zaken in de 1e klasse. Met de regelmatige overwinning van zaterdag tegen MZC’11 A1 heeft het team met nog 4 wedstrijden te gaan en 13 punten voorsprong op nummer 2 zaterdag 23 maart de reële mogelijkheid om kampioen te worden. Dit zou een geweldige prestatie zijn voor dit team dat ook zeer regelmatig zijn beste spelers moet afstaan aan het 1e zondagteam. Met de promotie naar de hoofdklasse heeft dan het A1 team enige aansluiting met het niveau van de zondag 1 en 2.

Lepelstraatse Boys 1 gelijk LEPELSTRAAT - Het eerste van voetbalvereniging Lepelstraatse Boys heeft in de derby tegen Steenbergen 1 gelijk gespeeld met 0-0. Uitslag Zondag 17 maart Lepelstraatse Boys 1-Steenbergen 1 0-0 Lepelstraatse Boys 2-Rood Wit 4 4-2 Vosmeer 2-Lepelstraatse Boys 3 2-6 Cluzona 5-Lepelstraatse Boys 4 2-1 Uitslag jeugd

Zaterdag 16 maart Lepelstraatse Boys C1-BSC C2 5-1 BSC C5-Lepelstraatse Boys C2 2-2 Roosendaal D9-Lepelstraatse Boys D1 2-3 Lepelstraatse Boys E1-NSV E1 1-6 VVC’68 F1-Lepelstraatse Boys F1 2-4 Lepelstraatse Boys F2-BSC F4 2-2 Programma senioren Zondag 24 maart 14.30 Grenswachters 1-Lepelstraatse Boys 1 12.00 WVV’67 2-Lepelstraatse Boys 2

10.00 Lepelstraatse Boys 3-Roosendaal 7 11.00 Lepelstraatse Boys 4-DSE 4 Programma jeugd Zaterdag 23 maart 11.15 Internos C3-Lepelstraatse Boys C1 13.00 Sc Gastel C2-Lepelstraatse Boys C2 11.30 Lepelstraatse Boys D1-DEVO D2 10.30 Grenswachters E1-Lepelstraatse Boys E1 10.00 Lepelstraatse Boys F1-Alliance F4 09.30 VVC’68 F2-Lepelstraatse Boys F2 www.lepelstraatseboys.nl

Slap Vrederust 1 verliest HALSTEREN - De wedstrijd van VV Vrederust tegen SKNWK die eerder in december gepland stond, moest worden ingehaald. SKNWK, altijd een titelkandidaat in de 4e klasse werd aan de start van het seizoen, het vuur aan de schenen gelegd. Ternauwernood wisten de Nieuwerkerkers toen de driepunten te behouden en werd het 3-2. Vrederust speelde toen met vertrouwen en geloof in eigen kunnen. Dat er mogelijkheden waren wist Vrederust, de werkelijkheid bleek anders. Door gebrek aan wedstrijdmentaliteit werd Vrederust vanaf de aftrap afgetroefd op felheid.

Dit resulteerde in een vroege treffer. Na 3 minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Dit slap ingrijpen en onzorgvuldig spel hield de hele eerste helft aan waardoor ze met een stand van 0-3 gingen rusten. Na schijnbaar een donderspeech van de trainer werd er feller aan de 2e helft begonnen en door een fout van de keeper van SKNWK, werd het al snel 1-3. Zou men er dan toch in gaan geloven? Vrederust probeerde de tegenstander vast te zetten op eigen helft, maar hierdoor ontstond er ruimte waarvan nog 2 maal gebruik gemaakt werd en de eindstand 1-5 werd. Volgende week uit naar, waarschijnlijk de kampioen van dit jaar Halsteren. Hier zal toch uit een ander vaatje getapt moeten worden wil men niet met dubbele cijfers van het veld geveegd worden.

MOC’17 1 speelt thuis BERGEN OP ZOOM - Het eerste van voetbalvereniging MOC’17 speelt zondag 24 maart een thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 1, aanvang 14.30 uur. Programma Zondag 24 maart 14.30 MOC 1-Zeelandia Middelburg 1 12.00 MOC 2-Alliance 2 11.45 FC Bergen 3-MOC 4 11.45 FC Bergen 4-MOC 5 12.00 MOC 6-Rimboe 3 12.00 Roosendaal 11-MOC 7 10.00 Rood Wit 7-MOC 8 11.30 Halsteren VR1-MOC VR1 10.30 Hulsterloo VR1-MOC VR2 Zaterdag 23 maart 15.00 MOC 2(zat)-Rimboe 2(zat) 15.00 MOC A1-Unitas’30 A1 15.00 MOC A2-Odio A1 14.30 Madese Boys B1-MOC B1 11.45 MOC B2-Grenswachters B1 MOC B3 vrij 13.15 MOC B4-Bruse Boys B1 11.30 Baronie C1-MOC C1 12.15 DSE C1-MOC C2 13.30 MOC C3-Odio C1 13.00 Meto C2-MOC C4 13.15 MOC C5-Moerse Boys C2 12.45 Unitas’30 C4-MOC C6 12.15 BSC C3-MOC C7 10.30 Victoria’03 D1-MOC D1

11.45 MOC D2-Hoeven D1 10.00 Fendert D2-MOC D3 08.45 Internos D4-MOC D4 10.15 MOC D5-ST Oudemolen/Chrislandia D1 10.30 NVS D2-MOC D6 10.15 MOC D7-Rood Wit D3 10.15 MOC D8-Seolto D2 09.15 BSC D3-MOC D9 10.15 MOC E1-Unitas’30 E1 09.30 DHV E1-MOC E2 10.15 Roosendaal E2-MOC E3 10.00 MOC E4-Halsteren E2 10.15 MOC E5-Roosendaal E4 MOC E6 vrij 10.15 MOC E7-DVO’60 E5 11.00 BVV’63 E1-MOC E8 08.45 MOC E9-Meto E2 09.30 FC Bergen E2-MOC E10 08.45 MOC E11-Tholense Boys E4 10.15 Roosendaal F1-MOC F1 10.15 Halsteren F2-MOC F2 08.45 MOC F3-VVC’68 F1 10.15 Roosendaal F4-MOC F4 08.45 MOC F5-De Schutters F1 10.00 DVO’60 F4-MOC F6 09.00 Roosendaal F7-MOC F7 08.45 MOC F8-NVS F2 11.15 MOC F9-Unitas’30 F7 08.45 MOC F10-Roosendaal F8 10.00 Noordhoek F2-MOC F11 10.00 Virtus F5-MOC F12 08.45 MOC F13-Rood Wit F3

10.30 Steenbergen F4-MOC F14 11.30 MOC F15-Meto F3 11.30 MOC F16-Halsteren F9 11.45 MOC G1-SSV’65 G1 13.00 TEC G1-MOC G2 10.45 Yerseke MB1-MOC MB1 11.30 MOC MC1-DVO’60 MC1 11.00 Arnemuiden MD1-MOC MD1 Voor veranderingen en uitslagen: www. MOC17.nl Brian Kruf schiet MOC’17 langs Virtus MOC’17 heeft zondag 17 maart een eenvoudige overwinning geboekt. Na een 4-0 ruststand won het met 6-1 van Virtus uit Zevenbergen. Grote man was Brian Kruf die, na een hattrick in de 1e helft, in totaal 4x wist te scoren. MOC’17 stond al snel op 1-0. Uit een assist van Matthe van Schelven maakte Sjors van Egeraat alleen voor de keeper geen fout: 1-0. De 2e goal viel na 20 minuten. Yannick Nijland ging prima door op links en Brian Kruf kopte de voorzet tegen de touwen. De 3-0 was ook voor Brian Kruf via een strafschop. Enkele minuten vervolmaakte hij met een prachtige volley zijn hattrick: 4-0. Na de rust maakte Virtus eerst nog de eretreffer, waarna MOC’17 via nogmaals Brian Kruf en Tom Sanen uitliep naar een duidelijke 6-1 overwinning. Hiermee staat MOC’17 3e in de derde klasse. PAGINA 18

BERGEN OP ZOOM - Bij voetbalvereniging DOSKO kunnen ze nog steeds nieuwe mini’s/kabouters/welpen plaatsen. De groep is geboren in 2005, 2006 en 2007. Lekker 1x per week trainen en op zaterdag een wedstrijd voetballen. Ze hebben geen wachtlijst. Interesse om eens een keertje vrijblijvend mee te trainen of bij andere vragen, bel 06-41504241. Ook kan men nog steeds ons oud papier inleveren bij DOSKO. De opbrengst van het oud papier is ten bate van de jeugdafdeling. Info over trainingstijden en wedstrijden: www.svDOSKO.nl Programma Zaterdag 23 maart 14.30 DOSKO A1-MZC’11 A1 12.30 DOSKO B1-MZC’11 B1 12.45 Zeelandia Middelburg C1-DOSKO C1 12.30 Grenswachters C1-DOSKO C2 10.30 DOSKO D1-RCS D1

08.45 DVO’60 D2-DOSKO D2 10.30 DOSKO D3-DSE D3 09.00 DOSKO E1-Nw. Borgvliet E1 09.00 DOSKO E2-Victoria’03 E2 10.00 SPS E3G-DOSKO E3 10.00 Welberg E2-DOSKO E4 09.00 DOSKO F1-Cluzona F1 09.00 DOSKO F2-Vosmeer F1G 11.15 DSE F5-DOSKO F3 08.45 Internos M1-DOSKO M1 Zondag 24 maart 14.30 DOSKO 1-Nemelaer 1 11.30 Halsteren 2-DOSKO 2 13.00 DOSKO 3-DSE 3 13.30 Halsteren 3-DOSKO 4 12.00 Victoria’03 4-DOSKO 5 10.00 DOSKO 6-Odio 3 10.30 Steenbergen 5-DOSKO 7 10.00 DOSKO 8-WVV’67 4 10.00 NSV 6-DOSKO 9 10.30 DOSKO DA 1-Steen DA 1 13.00 DOSKO DA 2-Meto DA 1 Donderdag 21 maart 20.00 De Fendert 35+ -DOSKO 35+

FC Bergen nieuws BERGEN OP ZOOM - Programma komend weekend van voetbalvereniging FC Bergen. Zaterdag 23 maart 14.30 FC Bergen 3-WHS 3 12.00 BVV’63 A1-FC Bergen A1 12.30 FC Bergen A2-BSC A2 14.30 FC Bergen B1-WHS B1 11.45 Halsteren C1-FC Bergen C1 10.45 FC Bergen C2-ST Oudemolen/Chrislandia C1

12.30 FC Bergen D1-METO D1 09.15 BSC D4-FC Bergen D2 09.00 SC Gastel E1-FC Bergen E1 09.30 FC Bergen E2-MOC’17 E10 09.45 NVS E2G-FC Bergen E3 09.30 FC Bergen F1-Grenswachters F1 09.00 SC Kruisland F2-FC Bergen F2 09.00 VVC’68 F3-FC Bergen F3 Zondag 24 maart 14.30 Zeeland Sport 1-FC Bergen 1 11.45 FC Bergen 3-MOC’17 4 11.45 FC Bergen 4-MOC’17 5

MOC loopt voor Warchild BERGEN OP ZOOM - Voetbalvereniging MOC’17 speelt voor alle leden, sponsors en vrijwilligers een sponsorloop op de atletiekbaan van Spado op zondag 24 maart, aanvang 13.30 uur. MOC wil elk jaar een sponsorloop houden waarbij de helft van de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken. Dit jaar is gekozen voor Warchild. Het belooft een zeer gezellige loop te worden (duurt een half uur). Op de atletiekbaan bij Spado zal er gezellige muziek worden gedraaid, zodat iedereen gemotiveerd wordt om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Voor de deelnemers is er na afloop lekkere snert in het clubhuis. Er zijn mooie prijzen te winnen o.a. 2 kaarten voor de KNVB-finale PSV tegen AZ. MOC 1 speelt die middag om 14.30 uur de topper tegen Zeelandia Middelburg. ‘s Middags zorgen DJ P&P voor de

nodige sfeer in het clubhuis.Dit wordt een leuke middag. MOC heeft op dit moment 1.100 leden. Wekelijks trainen en voetballen er 64 elftallen op sportpark Rozenoord. Iedereen kan bij MOC in een gezellige ambiance sporten; meisjes, smurfen, junioren, dames, pupillen, senioren, maar ook mensen met een beperking. MOC heeft op dit moment 3 teams met spelers die een beperking hebben. Sinds een aantal jaren doet MOC ook mee aan de 45+ plus competitie. Lekker voetballen door de week, waarbij de wedstrijd 2 maal 30 minuten duurt (met onbeperkt wisselen). Er wordt op een half voetbalveld gespeeld (7 tegen 7). Bij MOC is er ook een mogelijkheid om footgolf te spelen. Op het sportpark van Rozenoord zijn er 9 holes gemaakt. Footgolf is ontzettend leuk om te spelen met je voetbalteam, met vrienden of met je bedrijf. Info: www.moc17.nl

Giants U18 winnen BERGEN OP ZOOM - De Giants U18 hebben zaterdag 16 maart overtuigend gewonnen van Attacus. Giants die kampioen aspiraties heeft, waren simpelweg te sterk voor een club die 2 na laatste staat. Giants die fel uit de startblokken schoten, hadden na het 1e kwart de overhand al genomen. Met een score van 28-8 waren zowel de spelers als de coach zeer tevreden. Maar Giants kregen het in het 2e kwart moeilijker. Met het verzuimen van afmaken van makkelijke lay-ups en schoten lieten ze veel punten liggen. Ook was de verdediging niet meer zo sterk als het 1e kwart. Attacus won dit kwart met 1615. Toch hebben de spelers van Attacus geen moment de illusie gehad dat er iets te halen viel in deze wedstrijd. Dit bleek duidelijk uit het 3e kwart, waar de Giants gefocust waren. Dit kwart werd met 10-23 gewonnen en hiermee waren ze bijna zeker van de overwinning met de stand 3466. Helaas waren de doelstellingen die in de rust gezet waren na dit kwart nog ver buiten bereik. De doelstellingen hielden in dat de Giants 100 punten zouden scoren en

Attacus maar 50. Maar niets bleek minder waar, de Giants ging er helemaal voor. Helaas werden toch niet alle doelstellingen gehaald. Maar met een eindstand van 4994 kunnen de Giants dik tevreden zijn. Topscoorder van de wedstrijd was N. de Backer. Verder was het speciaal dat bijna elke speler in de dubbele cijfers zat met scores. Er was een dubbel/dubbel voor N. Laros. Dit deed hij met 16 punten en 12 steals. Toch zijn er nog verbeterpunten voor de Giants. Met een te laag vrije worp percentage van 42% en een fieldgoal percentage van 45% weten de spelers en coach waar ze aan moeten werken. Nipt verlies De jongens van U16 verloren deze week maar nipt van koploper Black Eagels. De ervaren ploeg had 2 verleningen nodig om de Giants te verslaan. Ondanks dat de Giants U16 in de onderste regionen van de competitie staan bewijst deze wedstrijd dat er veel potentie zit in de ploeg. Hopelijk geeft de sterke wedstrijd hen een boost voor de laatste paar wedstrijden van het seizoen en klimmen zij nog enkele treden op de competitieladder.


CORSA BERLIN

ASTRA BERLIN

MERIVA BERLIN

ZAFIRA BERLIN

â‚Ź 16.095

â‚Ź 22.045,-

â‚Ź 21.345

â‚Ź 30.245

â‚Ź 12.995

De nieuwe

â‚Ź 19.495

â‚Ź 18.995

â‚Ź 25.595

BERLIN MODELLEN

WIJ MAKEN DUITS RIJDEN BEREIKBAAR.

Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar is voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust is met heel veel extra’s: zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/CD/mp3-speler, cruise-control en een boardcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

RIøFLHHO2SHOGHDOHU

RQGHUGHHOYDQ$XWRPRWLRQV Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 – 11.0; kms/liter: 83.33 - 9.09; CO2 gr/km 27 – 259.

5RRVHQGDDO 9DQ%HHWKRYHQODDQ  %HUJHQRS=RRP (UDVPXVODDQ  *RHV  3HDU\ZHJ  ZZZDXWRWHDPQO

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Wijzigingen voorbehouden.


Genie dik in de prijzen

Vierde KNA-concours

BERGEN OP ZOOM - Turn- en jazzvereniging GENIE deed mee aan de ABC-springwedstrijden in Middelburg op zaterdag 16 maart . GENIE had zich met een groep meisjes 9-12 jr en meisjes 10-16 jr. ingeschreven op vier toestellen.

BERGEN OP ZOOM - Acht talentvolle CKB cursisten strijden om een plaats in de ďŹ nale van het 4e KNAconcours. Rogier van Dongen, Melissa Lodder, Patrick Looij, Sybren Zondervan, Thomas Zondervan, Annemijn Franken, Erik Hagenaars en Edward-Jan Liem laten zich van hun beste kant horen tijdens de voorronde op woensdag 27 maart 19.30 uur in de CKB Theaterzaal.

Trampoline, kast of pegasus-plank, Pegasus trampoline en airtumbling. De meisjes 9-12 jaar waren als eerste aan de beurt in de C-lijn. Zij begonnen op kast plank. Ondanks de zenuwen behaalden zij een 1e plaats met een goede score van 16,40. Na de 1e ronde waren zij de zenuwen de baas en werden er mooie sprongen gemaakt op de overige 3 toestellen. Voor de mini-trampoline hadden de meisjes een aantal nieuwe sprongen geoefend. Dit werd beloond. De meisjes behaalden een 1e plaats met een prachtig score van 18,40. Op minitrampoline Pegasus werd een 2e plaats behaald met een score van 17,80. Ook de sprongen op de airtumbling waren goed voor een 2e plaats met een score van 15,90. Later op de ochtend waren de meisjes 1016 jr. aan de beurt.

Zij deden in de ochtend mee op 3 toestellen in de C-lijn en ‘s middags kwamen zij uit in de B-lijn. Op mini trampoline Pegasus werden de meiden beloond met een 1e plaats met een score van 16,80. Mini trampoline was met een score van 16,65 goed voor een 3e plaats. Ondanks ziekte en diverse blessures wisten de meiden zich goed te presenteren op plank Pegasus. Hier werd een score van 14,20 gehaald. ‘s Middags probeerden de meiden op de tumblingbaan nog een prijs te behalen. Helaas ging het na de 4e sprong mis. EĂŠn van de meisjes kwam lelijk ten val. Ondanks dat de meiden zich goed probeerden te houden was de concentratie weg. Hier werd een 4e plaats behaald met een score van 13,90. Meiden en de trainsters Mandy van Ginneken en Petra Koevoets kijken toch terug op een geslaagde dag met in totaal 6 van de 8 te behalen prijzen. Zij kijken dan ook uit naar de nieuwe uitdagingen voor de springwedstrijden in oktober en november. Verder willen ze turnvereniging UDI bedanken voor hun ondersteuning op de tumblingbaan.

Hun optredens vormen een afwisselend concert waarbij iedereen welkom is. Gratis kaarten reserveren kan bij de CKB Infobalie. Meer info www.ckboz.nl De CKB cursisten die strijden om een ďŹ naleplaats soleren op verschillende instrumenten. Rogier van Dongen, Melissa Lodder, Patrick Looij, Sybren Zondervan en Thomas Zondervan spelen piano; Annemijn Franken bespeelt de harp; Erik Hagenaars en Edward-Jan Liem zijn talentvolle gitaarcursisten. Samen presenteren ze een afwisselend en boeiend programma voor publiek. Een onafhankelijke en vakkundige jury bepaalt op 27 maart wie zal schitteren in de ďŹ nale die op 19 april ook plaatsvindt in de CKB Theaterzaal. De uiteindelijke winnaar krijgt de hoofdprijs. Deze bestaat naast een blijvend aandenken, uit een masterclass naar keuze of een jaarcursus bij de eigen vertrouwde docent.

Sybren Zondervan, de vorige winnaar reisde onlangs naar Zwolle voor een masterclass in het huis van pianist Jan Vayne. De Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid is ontstaan na de ophefďŹ ng van Harmonie Kunst na Arbeid. Deze harmonie bestond uit personeelsleden van de N.V. Machinefabriek en IJzergieterij ‘Holland-Bergen op Zoomâ€?. Na een fusie en faillissement werden de nog aanwezige gelden van de harmonie in oktober 1983 ondergebracht in de Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid met als doel talentvolle CKB Cursisten te steunen. Vanaf de oprichting is de stichting erin geslaagd om een aantal cursisten te helpen met de aanschaf van een goed muziekinstrument. Mede door maatschappelijke veranderingen heeft het bestuur in overleg met CKB De Maagd gezocht naar nieuwe mogelijkheden om talentvolle cursisten te stimuleren. Vanuit deze samenwerking is het idee voor het KNA-concours ontstaan. Het opdoen van podiumervaring is immers essentieel voor de verdere ontwikkeling van talent. De toegang voor zowel de voorronde als de ďŹ nale is gratis, maar toegangskaarten dienen wel gereserveerd te worden bij de CKB Infobalie, Burg. Stulemeijerlaan 3. Openingstijden 09.00-20.00u (ma t/m vrij) 09.00-13.00u (za) telefoon: 0164 280500.

De Toermalijn verassende winnaar schoolzwemmen BERGEN OP ZOOM - De Open Bergse zwemkampioenschappen werden op zaterdag 9 maart voor de 8e keer gehouden. Evenzoveel keren was de organisatie in de goede handen van zwem- en polovereniging De Krabben en Zwembad De Schelp.

Er waren 2 ploegen die voor de overwinning streden: Gummarus uit Steenbergen en De Toermalijn uit Halsteren. Vorig jaar is Gummarus behalve kampioen bij de wedstrijd in De Schelp ook winnaar geworden tijdens de Brabantse kampioenschappen en ook nationaal gezien was Gummarus de nummer 1. Het is niet zo gek dat Gummarus de te kloppen ploeg was. Er waren 8 basisscholen die deelnamen en deze scholen Na het 1e programma -6x25m. vrije slag estafette- waren de zorgden voor een bezetting van 21 ploegen. Deze keer was plannen van De Toermalijn duidelijk. de strijd bijzonder spannend. Wethouder Ad Coppens opende Met een kleine voorsprong op het team van de Gummarus het toernooi door de 1e serie te starten. In een gezellige en wisten ze te winnen. sportieve sfeer werd er volop strijd geleverd. De hele wedstrijd bleef het spannend, maar op het einde was duidelijk dat De Toermalijn de winnaar van 2013 was. Dat Gummarus die over een brede selectie beschikt, bleek uit het feit dat Gummarus 1 tweede werd en Gummarus 2 de 3e plek bezette. Deze 3 teams hebben zich met de prestatie geplaatst voor de Brabantse school zwemkampioenschappen die op 25 mei in Oss gehouden worden. De Pius X school uit Welberg debuteerde dit jaar en deed gelijk met 2 ploegen mee. Voor de toekomst gaat dit een school worden om rekening mee te houden, de ploegen eindigde op een 4e en een 10e plaats. Basisschool De Kreek was de school Ć&#x;É€ČŻÉ‚ČˇÉ ÎŽČžÉ€Č˝ČłËŤČłÉ É ČłČźÎŽ met de meeste deelnemers en kwam met maar liefst 8 +DUPRQLH9LWDOLWHLW 2QWVSDQQLQJ ɄȯȟȯȴΎ̴̹Ύȝȯȯɀɂ teams aan de start. Bij de 4x25m. leerkrachtenestafette Nieuwe locatie!!! stonden alle 123 deelnemende kinderen op de banken. Triple F Sports De Stok 12, Als extra prijs mogen de leerkrachten van het winnende 4703 SZ Roosendaal team met hun klas komen zwemmen in zwembad De Schelp. Ook hier wist De Toermalijn als 1e aan te tikken, team van De Kreek was 2e en Gummarus werd 3e. Uitslag: Progr 1. 6x25m. vrije slag estafette: 1. De Toer‡ 2QWVSDQQLQJ LQQHUOLMNH UXVW HQ PHHU HQHUJLH ‡ %DODQV HQ FR|UGLQDWLH NUDFKWHQĂ€H[LELOLWHLW‡9HUPLQGHUWVWUHVV‡*HVFKLNWYRRUDOOHOHHIWLMGHQ malijn, 2. Gummarus 1, 3. Gummarus 2. Progr 2. 50m. schoolslag groep 7/8: 1. Rick Bulman (Gummarus 1), 2. Bergen op Zoom: 0DDQGDJDYRQGHQ:RHQVGDJDYRQG Bergen op Zoom: Roosendaal: 'LQVGDJDYRQG :RHQVGDJRFKWHQG Maandagavond 20.00-21.15 en Woensdagavond 20.00-21.15 Melvin Giebels (De Toermalijn), 3. Roan Lindenberg (De Roosendaal: Nieuwe Veste). Progr 3. 25m. schoolslag groep 5/6: 1. Meer informatie of aanmelden? Dinsdagavond 20.15-21.30 Bel Tony Stewart, T:19.00-20.15 M: & E: LQIR#WDLFKL\RXQO Koen Iriks (Gummarus 1), 2. Job Erdmann (Gummarus & Woensdagochtend 9.15-10.30 2), 3. Eline Dierikx (De Kreek). Progr 4. 25m. schoolslag Meer informatie of aanmelden? groep 3/4: 1. Lars Bulman (Gummarus 2), 2. Saad DanBel Tony Stewart T: 0164 854568 M: 06 26 90 61 68 jaoui (Lodijke), 3. Lara van den Enden (De Toermalijn). E: info@taichi4you.nl Progr 5. 2x25m. ludieke estafette: 1. Gummarus 1, 2. De Toermalijn, 3. Pius X school. Lerarenestafette: 1. De Toermalijn, 2. De Kreek, 3. Gummarus.

ƧȞȳȟΎɅȳȳȚ˝Ύ

ĆŹČŻČˇÎŽĆ›ČśČˇÎŽĚłÎŽĆąČ˝Éƒ

Ć™ÉƒÉ‚ČśČłČźÉ‚ČˇČłČšČłÎŽĆŹČŻČˇÎŽĆ›ČśČˇÎŽĆ›ČśÉƒČŻČźÎŽËą ΎΎΎΎΎΎΎΎΎΎΎΎΎΎΎƊȡȾȽȟȾΎ̳ΎƚȳȾȡȟȟȳɀÉ

www.taichi4you.nl www.taichi4you.nl

PAGINA 20


WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

Gezellige Paasbrunch

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN ‡QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU ‡SUR¿HOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSUR¿HOHQXLWHLJHQSURGXFWLH ‡JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO ‡]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ ‡WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN ‡DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN

Geniet van een gezellige middag met familie en vrienden. De paasbrunch bestaat uit een uitgebreid buffet met warme en koude gerechten en een heerlijk dessert.

Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Eerste en Tweede Paasdag Aanvang 12.00 uur

De kinderen kunnen paaseieren zoeken met de paashaas en er is een luchtkussen aanwezig.

2450 P.P.

Kinderen ontvangen 50% korting

Reserveren of meer informatie? Bel 0164 - 260 202 Gertrudisboulevard 200 | 4615 MA | Bergen op Zoom | www.etcherstadsparkhotel.nl

GRATIS MONTAGE

ZAT. 23 MRT. ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

Gibsonstraat 9 Steenbergen Tel.: 0167-567018

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Brabant Buiten

 2013

ĂœĂœĂœÂ°LĂ€>L>Â˜ĂŒLĂ•ÂˆĂŒi˜°˜Â? Ă“{ĂŠiÂ˜ĂŠĂ“xʓ>>Ă€ĂŒĂŠ>Â°ĂƒÂ° 23 en 24 maart a.s.

Te Koop

BUXUS

TAXUS

3 jarig - 25/35 cm

20/40 cm

â‚Ź 0.50 per stuk

â‚Ź 0.40 per stuk

NU SPECTACULAIRE ACTIES!

Zundert, 076-5973377

Vraag er naar in onze showroom. GEZOCHT:

AANHANGW./CARAVANS/CAMPERS

CREATIEVE MENSEN die het

VERHUUR ZIE DESNEP.NL OLIE VERVERSEN/KOB REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

UITLATEN

leuk vinden om in een kleine groep naailes te krijgen om zo zelf te leren hoe ze kleding kunnen (ver)maken. Bel voor info: 06-51094478

www.sebrechts.nl

Naar een idee van AVZ.nl

Wintermenu! 3 gangen v.a. â‚Ź 9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl

WIELEN

GRATIS PARKEERGELEGENHEID

ACCU’S AIRCO APK

CURSUS HAARKNIPPEN

Opslag Zomerbanden monteren Wij werken voor alle leasemaatschappijen In april een afspraak via desnep.nl is 10% korting Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676

start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

TE HUUR GARAGEBOX Boerhaaveplein Tel. 0174-295774 06-54292177

ACTIE! Drie-zijdige Gashaard

Compleet geplaatst voor slechts

y 5900,-

Houtkachels â—? Pelletkachels â—? Liftdeur houtkachels â—? Open haarden Design gashaarden â—? Afvoervrije gashaarden â—? Natuursteen schouwen Bio haarden â—? Electrische kachels â—? Snelle levering â—? Vakkundig geplaatst

ZONDAG 24 MAART GEOPEND! Koelemei 22 Breda â—? 076 5412 955 info@schouwenpaleis.nl â—? www.schouwenpaleis.nl


KERKELIJK

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom; tel. 233574; gertrudis@rkboz. nl; Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00u: tel. 233574. Contactpastor: pastor Rud Smit, tel. 233574 of 06-30727945. Woensdag 20 maart 19.00u: Boeteviering met cantor en organist in de dagkerk. Kerk open via de ingang aan de grote Markt. Voorganger: Pastor Rud Smit. Erna gelegenheid voor een persoonlijke biecht en Stiltekerk tot 20.30u. Vrijdag 22 maart 13.00u: Huwelijksviering Danny Hulters en Daniëlle Reemer. Zondag 24 maart Palmzondag 9.30u: Eucharistieviering. De viering begint bij de kiosk op het Thaliaplein met de palmwijding. Daarna processie. Voorganger: Pastor Rud Smit en leden van de werkgroep Eerste Communie. Zang HMR Gemengd Koor. Intenties: overledenen: Echtp. Testers-Bakx, Estella Roest-Garsmacher, Fons Segers en fam. Lacor, Ad v. Unen. Middaggebed: Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudis-

kerk. Agenda parochie: wo 20 maart 13.30u: Kidskerk in Cantatorium, 17.30u: Vastenmaaltijd, opgeven 233574 of Corrie Hamers 244983; 19.00 Boetedienst en daarna Stiltekerk; vr 22 maart 20.00u: film Habemus Papam( in het koor van de kerk); ma 25 maart: ’s Avonds: Actie 538 War Child; 19.30 uur: vergadering Caritas; di 26 maart: Gehele dag Actie 538 War Child, 20.00 Bespreking Jozeffonds; 20.00u: commissie financiën; wo 27 maart; 10.15 Teambespreking; 17.00u: Vastenmaaltijd. Daarna: naar de Chrismaviering in Wagenberg; Doop: Op zondag 17 maart zijn Jasper en Lieke Tulp gedoopt (Omloop). De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 14 april,12 mei en 9 juni. Meilust: Zondag 24 maart 10.15u: Woorden Communieviering. Voorganger: werkgroep. Huize St. Catharina: Zondag 24 maart 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger: pastor Ton Willemsen. Op iedere weekdag is er

‘s morgens om 9.15 uur een dienst in de tijdelijke gebedsruimte: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag en donderdag: Woord- en gebedsdienst. Avondvrede vr 22 maart: dienst vervalt. O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867, tel praathuis/kerk tel. 235106, fax 251530; olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u, tel. 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, spreekuur dinsdagmorgen van 10.30 tot 11.30u (uitgezonderd de tweede dinsdag van de maand) tel. 233574 of via de administratie. Vrijdag 22 maart 18.30u: Scheldeflat. Woord-/communieviering. Voorganger: dhr. G. Leenders. Int: geen. Zondag 24 maart 9.30u: Palmzondag. Woord-/communieviering. Voorganger: diaken C. v. Bekkum. Int: Anna Leijdekkers, Betsie v. Ommen-v. Baast (jgt.), Johannes v.d. Water, Petrus Elzakkers, Johanna MeestersStolwerk, Franciscus v. Eekeren, Toos Visserde Keijzer, Henny en Rene Bruijs.

Prikbord Programma Veertigdagentijd In de Veertigdagentijd bereiden wij ons voor op Pasen. Iedere woensdag is er om 17.30 uur een vastenmaaltijd in de Stulemeijerlaan en een activiteit vóór of na de maaltijd. In een folder die in de kerken ligt vindt u een overzicht van alle activiteiten in deze Veertigdagentijd. Het Hongerdoek ‘de vreemdeling in ons midden’ hangt in iedere kerk. Op de website van het bisdom is te volgen hoe de veertigdagentijd vorm krijgt in andere parochies: “vastenestafette” Zie: www.bisdombreda.nl en klik (links in het beeld) op ‘projecten’. Vastenmaaltijd De werkgroep Noord-Zuid organiseert op iedere woensdagavond in de veertigdagentijd een ‘Vastenmaaltijd’. Steeds in het parochiecentrum aan de Burg.Stulemeijerlaan om 17.30 uur . Voor sommige woensdagen worden bepaalde groepen uitgenodigd, maar steeds zijn belangstellenden welkom. Opgeven bij het Parochiecentrum tel. 233574 of bij Corrie Hamers tel. 244983 of per mail corriehamers@home.nl. Dinsdag 19 maart: ‘Kom en zie’ Op dinsdagavond 19 maart staat ’s avonds om 19.30 uur de deur weer open voor een laagdrempelige Catecheseavond ‘Kom en Zie’, Pastor Rud Smit houdt een inleiding in het kader van de lijdenstijd en daarna wordt in onderling gesprek het aangebodene verder uitgediept. Woensdag 20 maart: Kidskerk en boeteviering Het is alweer de zesde woensdag in de Veertigdagentijd. In de middag: Kidskerk voor alle kinderen van de basisschool vanaf groep 3 van 13.30 tot 15.00 uur. Het thema deze keer is de 40 dagen tijd en we zullen een bezoek gaan brengen aan de synagoge. Locatie: cantatorium van de Gertrudis Kerk (ingang Grote Markt). Er zijn geen kosten aan verbonden. Om 17.30 uur in de Stulemeijerlaan: Vastenmaaltijd. Om 19.00 uur: Boeteviering in de dagkerk Gertrudiskerk. Na de boeteviering gelegenheid om je in de stilte terug te trekken in de kerk (tot uiterlijk 20.30 uur). Gelegenheid tot persoonlijke biecht na de boeteviering. Vrijdag 22 maart: film ‘Habemus Papam’ In het kader van de veertigdagentijd organiseert de werkgroep

Film op vrijdag 22 maart een bezinningsfilm met gespreksmogelijkheid erna. De film wordt gedraaid in het koor van de Gertrudiskerk. Het betreft een film over een verrassende Pauskeuze: “Habemus Papam, van de Italiaanse regisseur Nanni Moretti uit 2011. Inloop vanaf 19.30u, de film begint om 20.00u. Palmzondag In het weekend van 23 en 24 maart (Palmzondag) worden in de vieringen palmtakjes gewijd en uitgedeeld en het lijdensverhaal uit het evangelie van Lucas gelezen. De dienst begint overal met de palmprocessie. Paasconcert door orkest ‘Jacob Obrecht’ Zondag 24 maart 15.00 uur in de Lourdeskerk. Zevende woensdag van de veertigdagentijd Woensdag 27 maart vastenmaaltijd om 17.00 uur. 19.00 uur: Diocesane Chrismaviering in de Gummaruskerk in Wagenberg. Vanuit het hele bisdom komen beroepskrachten en parochianen bijeen voor de Eucharistie, waarin de oliën door bisschop Liesen zullen worden gewijd. Degene die vanuit de parochiekernen naar Wagenberg gaan, zijn uitgenodigd bij de vastenmaaltijd. Paasdriedaagse Toelichting op de vieringen in de Goede Week, zullen op een folder staan, die komend weekend in de kerken bij de uitgang liggen. Nu al: Witte Donderdag 28 maart wordt met een parochiële dienst gevierd. Dit jaar is deze stedelijke viering in de Lourdeskerk om 19.00 uur. Op Goede Vrijdag zijn er in de Gertrudiskerk, de Lourdeskerk en de H.Hartkerk diensten om 15.00 uur. In de Kerk van de Goddelijke Voorzienigheid is de dienst om 19.00 uur. In de Paasnacht begint de dienst in de H.Hartkerk om 19.00 uur; in de Lourdeskerk, de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid en de Gertrudiskerk om 21.00 uur. Nieuw nummer van Inzoomen Het nieuwe nummer van het parochieblad inZOOMen (nummer 3) is weer uit en valt een van de komende dagen in uw brievenbus. U vindt ze ook bij de uitgang van de kerk of op de secretariaten. De vieringen in de Goede Week en met Pasen in de verschillende kerken staan erin vermeld.

Lievevrouweparochie Burgemeester Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 0164-233574, lievevrouweparochie@rkboz.nl, www.rkboz.nl Onder de Lievevrouweparochie vallen de vier geloofsgemeenschappen: H.Gertrudis, O.L.V.van Lourdes, Heilig Hart van Jezus en Goddelijke Voorzienigheid. Op deze pagina vindt u de berichtgeving van elk van hen. Dinsdag 26 maart 9.00u: Woord-/communieviering in de grot. Voorganger: dhr. M. Kuipers. Palmzondag: Gezinsviering. In deze viering zullen de kinderen met hun palmpaasstokken in processie door de kerk trekken. Hierdoor is er geen speciale kindernevendienst. Kindernevendienst: Gedurende de vastentijd is er iedere zondagmorgen een kindernevendienst in het praathuis, tijdens de viering van 9.30u, als voorbereiding op het Paasfeest. Kledingdepot Mensen in Nood: De kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is kledingdepot voor Mensen in Nood. U kunt hier op werkdagen tussen 9.30 en 11.30u kleding afgeven, verpakt in gesloten plastic zakken. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op de zondagen 7 april, 5 mei en 2 juni om 12.00u. Overleden: Wij hebben deze week afscheid genomen van Catharina Visser-de Keijzer, Franciscus v. Eekeren en Maria de Bont. HEILIG HART VAN JEZUS Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie 0164-234069. Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.30u; e-mail: heilighart@rkboz.nl. Zondag 24 maart 11.00u: Palmzondag: Woord- en Communieviering. Voorganger Pastor M. Zopfi. Intenties: Johanna Verbraak-de Bra, Estella Roest-Glasmacher.

Donderdag 28 maart 9.30u: Woord- en Communieviering in de dagkerk, ingang pastorie Kastanjelaan 160, iedereen is welkom. Doopvieringen: Gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u hiervoor tijdig contact op te nemen met de pastorie (tel. 234069). Kinderwoorddienst: Zondag 24 maart is tijdens de dienst van 11.00 uur een kinderwoorddienst, de jongens en meisjes zijn dan van harte welkom. GODDELIJKE VOORZIENIGHEID Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 0164236371, voorzienigheid@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u (0164-236371). Contactpastor: pastor R. Smit. tel. 0164-233574 of 0630727945 of bereikbaar via de administratie. Zaterdag 23 maart 17.00u: Palmzaterdag. Eucharistieviering. Voorganger: pastor R. Smit en M. Zopfi. Intenties: Petronella Vleghels-v. Nispen, Theo Bierhuizen. Na de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten waarbij U een kop soep zal worden aangeboden. Woensdag 27 maart 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard). Woordcommunieviering. Voorganger diaken Co v. Bekkum. Intenties: tot zekere intentie. Doop: De doopvieringen vinden plaats op de laatste zondag van de maand. U kunt u hiervoor bellen met de administratie, tel. 236371. Lezingen: 23 en 24 maart: Lc. 19, 28-40; Jes. 50, 4-7; Fil. 2 6-11; Lc. 22, 14-23, 56.

Pastoraal hoekje Tijdens de Vastenmaaltijd werd aan de opgesloten kardinalen gedacht. Hoe zou het daar gaan? Wat zouden ze eten? Net als wij: Italiaanse pasta en geel-witte vla? Toen klonk een kreet: ‘witte rook’. De moeder van een van de disgenoten had een sms’je gestuurd. En dus werd er haast gemaakt met de afwas en spoedde ieder zich huiswaarts. Behalve degenen die wilden deelnemen aan de gespreksavond over Pasen. En toen waren in dubio: Pasen of Paus. Dat laatste won. Dus zaten we met twaalf getrouwen rond de televisie en werden deel van de menigte op het St. Pietersplein. En hoorden de nerveuze kardinaal het grote nieuws aankondigen: ‘Habemus Papam’. Daarna konden we het niet meer volgen. ‘Wat zegt ie? Een kardinaal uit Argentinië? Maar die kennen we niet. Een paus die Franciscus heet? Een paus die Jezuïet is? Weer een 75+ er?” We kwamen er niet goed uit en begrepen pas een tijdje later dat het allemaal waar was: een nieuw gezicht, een nieuwe stijl, en woorden die we ook in de huiskamer begrepen. “Buona Sera, goedenavond. Het kardinalencollege heeft de nieuwe bisschop van Rome aan het einde van de wereld gehaald. Hier zijn we dan. Bid maar voor mij. Onze Vader en Wees Gegroet”. En daarna spraken we nog tien minuten over het komende paasfeest. Rud Smit

KERKELIJK NIEUWS HALSTEREN Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer: Elke zondag 10.30u. dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel.: 0164-231992, e-mail: hcvhmaalpad@ home.nl. Voor info: B. van Weesep tel.: 0164-683941. Donderdag 7 maart 19.00 uur: Oecumenische vesperdienst. Vooraf soep ter gelegenheid van half-vasten. Zondag 24 maart 10.30 uur: eredienst , Ds. J. de Bie (‘s Gravenpolder); Maandag 25 maart 19.30 uur: vesperdienst; Dinsdag 26 maart 19.30 uur: vesperdienst in de Protestantse Kerk, Nieuw-Vossemeer; Woensdag 27 maart 19.30 uur vesperdienst St. Martinuskerk. H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, secretariaat@quirinuskerk.nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.0012.00u. Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn bereikbaar via tel.: 0164-680381. In dringende gevallen te bereiken via tel.: 06-10688964. Parochiebijdrage Rabo: 11.88.00.647 t.n.v. RK Parochiekern H. Quirinus Halsteren. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. Donderdag 21 maart: Eucharistie Pastor H. Akkermans.

Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst: koffie en onderling contact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info: 0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn. Vrijdag 22 maart schoolviering om 11.00 uur: Palmpasen. Voorganger: Past. L. Robijn. Zaterdag 23 maart 19.00 uur: Dienst van W.G.C. Palmpasenviering: Leo de Kock e.v. Coby Blom, o.o. Mertens-De Krom, jrgt. Adriaan Voorbraak e.v. To Bosters, o.o. Van Tillo-Nouwen, o.o. Van Schilt-Van Tillo, o.o. Sitters-Smitskamp. Voorganger: Past. L. Robijn, lector: L. Beijaerts, misdienaar: Belana, Zang: Dameskoor. Dinsdag 26 maart 19.00 uur: Euch.: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. Blaauwhof. Donderdag 28 maart 19.00 uur: Euch. Witte Donderdag, Parochieviering: Voor Beterschap: o.o. Van Wijk-Van de Watering, o.o. Van Tilborg-Musters, Jeanne Toonen-Van Dongen, o.o. Veraart-Van Schilt, Piet Bogers, Jos Princen, Jo Mertens. Voorganger: Past. H. Akkermans en Past. L. Robijn, lector: H.

Wouts, Acolieten: zang. Vrijdag 29 maart 15.00 uur: Kruisweg: vrijwilligers, misdienaars: Michaëla, Lorena en Belana. Uw gebed wordt gevraagd voor: Cor Keijsers w.v. Christ van Loon, Jacoba Kijzers w.v. Cornelis van Oevelen, Geert Jochems. Mededeling : Woensdag 27 maart om 19.00 uur vindt de Chrismaviering plaats in Wagenberg. De Parochie is gevraagd gaven mee te brengen. Dit jaar zijn die voor de Goederenbank de Baronie in Breda. Wilt men iets bijdragen? Men kan helpen met b.v. waspoeder, zeep, shampoo, tandpasta, badschuim en levensmiddelen die lang houdbaar zijn. Achter in de kerk staat t/m 24 maart een mand waarin men zijn gaven kan leggen. U kunt die ook afgeven op het secretariaat op dinsdagochtend tussen 10.0012.00 uur. BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats: Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats.com. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt): Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www.bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente: Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134. Lievensberg ziekenhuis: Elke zondag 10.00u in de

PAGINA 22

aula. Zondag 24 maart: Palmzondag H. Stallaert , W en C. Cel-Kerk Levend Woord Brabant-Zeeland: Pastors: Jorden & Debora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl, jordenspijker@home.nl. Zondag 31 maart 10.30 uur: Paas-Celebration, Paaskerkdienst, Kastanjelaan 53A, 4621 HC Bergen op Zoom. Evangelische Baptisten Gemeente: Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina: Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel: Zondag 10.0011.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.0011.45; 17.30-19.15u., zondag 10.00-11.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Zondag 24 maart: Pastor T. Willemsen, Palmzondag, Eucharistieviering.


VACATURES

Administratief medewerk(st)er

(flexibele uren)

www.4evergreen.nl 4Evergreen BV Zoekweg 20 4651 PS Steenbergen Reageren: stuur uw CV en motivatiebrief vóór 3 april aan monique@4evergreen.nl Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

4Evergreen is een moderne paprikakwekerij met vestigingen in Steenbergen, ’s-Gravenzande, Honselersdijk en Sint Annaland. Voor onze vestiging in Steenbergen zijn we op zoek naar een tijdelijke flexibel inzetbare Administratief medewerk(st)er voor de allround administratieve ondersteuning in het logistieke, productiegerichte- en financiÍle proces. De taken bestaan o.a. uit: -Receptie, telefooncentrale en post beheren; -Bestellingen plaatsen en controleren bij binnenkomst; -Facturen en bonnen controleren en archiveren; -Verzamelen en verwerken van productieresultaten, incl. afkeur; -Uren controleren en overzichten verwerken in de systemen; -Beheren van de administratie m.b.t. de uitzendkrachten. Wij bieden: -Goede arbeidsomstandigheden; -Salaris naar functie en ervaring; -Prettige werksfeer in een jong en dynamisch team; -De mogelijkheid om ervaring op te doen in een modern en groeiend glastuinbouwbedrijf. Voor deze functie zoeken wij iemand: -Voor gem. 5 ochtenden (apr-sept) tot 1-2 ochtenden (okt–mrt) -Met een afgeronde MBO opleiding Administratie; -Die beschikt over uitstekende Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid; -Met actuele computer kennis van o.a. Word en Excel; -Die flexibel is i.v.m. wisselende werktijden en werkzaamheden; -Met een accurate en servicegerichte instelling.

Hoe overleef je de CRISIS Door te gaan werken ! SCHOLIEREN, gezocht vanaf 15 jaar Zin om op onze moderne tomatenkwekerij extra poen te verdienen? Mail dan snel:

Muys Reizen is een touringcarbedrijf gevestigd in Essen(B) en Rucphen(NL). Wij rijden onder andere schoolvervoer, groepsvervoer, treinvervangend vervoer, dagtochten en meerdaagse reizen in binnen- en buitenland. Voor het seizoen 2013 zijn wij vanaf april op zoek naar: FULLTIME/ PARTTIME/ OPROEP CHAUFFEURS (M/V) Met rijbewijs D *Meerdaagse reizen zoals groepen, incoming reizen, enz. *Diverse schooltouren in omgeving Essen-Rucphen ochtend/middag *Dagritten Heeft u interesse? Stuur dan uw motivatie en cv naar: Muys Reizen, Sprundelseweg 31, 4715 RB Rucphen 0165-342351, info@muysreizen.nl SCHOONMAAKBEDRIJF

WINEMA zoekt

enthousiast meisje vanaf 15 jaar Die een uur per dag van maandag t/m vrijdag van half 5 tot half 6 beschikbaar is. In omgeving B.o.Z of Heerle Neem contact op met 06 55855009 AANGEBODEN:

“Verr ijk u w bu ite nle ve n�

10.00 - 16.00 uur

Westlandse Langeweg 16 4651 PS Steenbergen

leor@kwekerijvanderhouwen.nl

HULP IN DE HUISHODING.

OPEN WEEKEND 23&24 maart

Kwekerij De 3-Sprong BV

Heeft u hulp met het huishouden nodig of wilt u het samen doen, bel dan voor meer informatie 0651094478. Ik kom dan vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek waarin we uw wensen kunnen bespreken.

Vraagt medewerksters voor de bediening, met ervaring. Tel. 0164 245 822 Grote Markt 4, Bergen op Zoom

GEZOCHT:

Schoonheidsspecialiste / Pedicure / Nagelstyliste betreft fulltime betrekking. Graag serieuze kandidaten. Ervaring is een prĂŠ.

Telefoon: 0032-476-252 754 Boomkwekerij/Hoveniers Hoogerheide Voor: dakplatanen, dakmoerbei, leilinde, leiplatanen, bolacasia, bolesdoorn, catalpa, fruitbomen etc.

RECLAME: Groene Beuk 125/150cm Dakplataan Bolcatalpa 180cm

Mooie lente-aanbiedingen op onze vernieuwde site www.du-bois.nl

Tuinafval nemen wij gratis mee! Tel.: 0164-616707 of 06-30429026

23 en 24 maart introductie nieuwe collectie stenen MBI

De steenmeesters

â‚Ź 1.45 â‚Ź 29.50 â‚Ź 14.50

of 0113-552255 Valkestraat 15

eoSteen

vofakkermans@hotmail.com

Openings tijden ZATERDA : G van 09.0 0 tot 16.0 0u of op afs praak.

Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

www.hoveniers-hoogerheide.nl

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Du Bois Sierbestrating & Tuintechniek Rucphenseweg 49a, Zundert (t.o. Abdij) T. 076 - 597 3201 - www.du-bois.nl

tuinaanleg | sierbestrating | waterpartijen | veranda’s buitenkeukens | tuinverlichting | terrasverwarming tuinaccessoires | inspirerende showtuin

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest


ZZZFQO

'RXZH(JEHUWV GรƒFDIรƒRIDURPD URRGNRIILH VQHOILOWHURIJURYHPDOLQJ SDNJUDP

%ROOHWMHEHVFKXLW

$OOH%OXH%DQG

DOOHYDULDQWHQ UROJUDP

IODFRQVEDNMHV NXLSMHVRISDNMHV $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

  %LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

3HSVL6LVLRIXS DOOHYDULDQWHQ IOHVOLWHU

 

NLOR

 =$..(1

/D\sVVXSHUFKLSV HQ'RULWRV DOOHYDULDQWHQ ]DNNHQยกRIJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

0RQD;/SXGGLQJ DOOHYDULDQWHQ EHNHUPO

NLOR

OLWHU

8QR[NQDNVERFNZRUVWHQ )UDQNIXUWHUVHQKRWGRJV

&DOYรƒSDUWVDX]HQVODYHUVLHUGHUV HQPD\RQDLVH

DOOHYDULDQWHQ EOLNNHQยกJUDP

DOOHYDULDQWHQ IOHVVHQSRWWHQRI]DNMHV

$OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

$OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN PXYNQLMSWXEHV

OLWHU

 

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG Diepeveen, Vogelenzang 95 Bergen op Zoom'H9H\9RJHODDUย‡RoosendaaO/DXUHLMVHQ/LQGHQEXUJย‡Halsteren, :HHN $DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJPDDUW$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHW EHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23'H]H]LMQ XLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

6OLPEH]LJ

DBOZ_20130320  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you